zaterdag 19 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Auto(sport) | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u30
 

Autoweek

Verbergen Tonen
19/10 10u15  Back to Basics: Nissan Juke Waar we eerder dit jaar nog aandacht schonken aan de uitgaande generatie van de Nissan Juke, is nu diens opvolger aan de beurt voor een Back to Basics. Nissan stak de auto in het nieuw, we reden ermee en nu staan ook de configurator en de prijzen op het internet. We gaan aan de slag en selecteren, zoals elke week, de goedkoopste uitvoering met nul opties. Wat blijft er dan over? Nissan Juke Visia € 23.990
18/10 17u00  Audi A8 (L) 60 TFSI e Quattro krijgt prijs Eergister berichtten we nog over de specificaties van de nieuwe plug-in variant van de Audi A8. Vandaag doet het merk uit Ingolstadt meer informatie over de voorlopige topmotorisering van de luxe limousine uit de doeken. Ook is bekend vanaf wanneer de hybride te bestellen is én hoeveel 'ie kost.
18/10 16u15  BMW 745LE - Mercedes-Benz S560E - Dubbeltest Zonder elektromotoren redt de auto-industrie het niet om te voldoen aan de toekomstige, strengere CO2-uitstootnormen. Zelfs grote limousines blijven niet gevrijwaard van elektrificatie. BMW heeft z'n PHEV 7-serie alvast een grondige update gegeven. Is dat genoeg om Mercedes met z'n plug-in S-klasse het hoofd te bieden?
18/10 15u15  Kia: "Trots op Picanto, maar toekomst moeilijk te voorspellen" Terwijl nagenoeg alle concurrenten al jaren samenwerken om hun kleinste auto's rendabel te houden en de toekomst van het zogenaamde A-segment onzeker lijkt, houden Kia en Hyundai er elk een eigen buitengewoon volwassen kleintje op na. De Hyundai i10 is net nieuw, maar over de toekomst van de Picanto wordt druk vergaderd.
18/10 14u45  Facelift Friday: BMW Z3 De BMW Z3 was BMW's iets hoger ingeschaalde antwoord op de Mazda MX-5. BMW's eerste roadster in jaren kreeg een uiterst modern en lekker eigenwijs koetswerk mee en werd in 1999 ietwat gladgetrokken.
18/10 14u15  Aston Martin DBX biedt warme wintersportvoetjes De productieversie van Aston Martins eerste SUV, de DBX, blijft nog tot december geheim. Toch presenteert het merk nu al niet minder dan elf accessoirepakketten voor zijn utility vehicle. Daar zitten wat opmerkelijke luxe-items tussen.
18/10 10u45  Skoda stuurt toekomstige EV de 'Ring op Bij het lezen van de kop 'Skoda stuurt toekomstige EV de 'Ring op' en het zien van de daarbij horende foto's, snappen we dat er wat vraagtekens gezet kunnen worden. Wie echter naar de kentekenplaat van de wat vreemd verbouwde Volkswagen Tiguan kijkt, snapt gelijk het hele verhaal.
18/10 10u45  Toyota C-HR als GR Sport Toyota heeft in Japan een sportief aangeklede uitvoering van de C-HR aan het leveringsgamma toegevoegd. De compacte cross-over maakt er kennis met de specialiteiten van Toyota Gazoo Racing.
18/10 10u15  Mazda's EV wordt coupé-achtige SUV Je verwacht het niet, maar Mazda laat in aanloop naar de Tokyo Motor Show weer een stukje van zijn grote primeur zien. Eindelijk komen we meer te weten over de koets die Mazda op zijn nieuwe elektrische aandrijflijn plaatst.
18/10 09u45  Hyundai giet N-saus over personenbus De Australische divisie van Hyundai laat zich van zijn beste kant zien door een zeer heftige N-kruidenmix over de Imax uit te strooien.
18/10 09u15  Nieuwe 'Opel Insignia' duikt op In China zijn de eerste afbeeldingen opgedoken van de gefacelifte Buick Regal. De Regal is in feite een Opel Insignia en dus geeft het uiterlijk van deze bijgewerkte versie zeer waarschijnlijk weg hoe de straks gemoderniseerde er uit komt te zien.
17/10 21u45  Renault geeft omzet- en winstalarm Renault verwacht minder te verkopen dan vorig jaar. Daarmee is het bedrijf negatiever geworden, want eerder verwachtte het nog een vrijwel gelijke omzet.
17/10 16u15  Mercedes-Benz B-klasse - Afscheid Duurtest De Mercedes B-klasse is terug en dat betekent dat een jaar duurtesten met modellen het merk erop zit. We reden eerst twee A-klasses, met benzinemotor, nu hadden we een kleine diesel in de neus. De B180d blijkt uiterst zuinig met brandstof om te springen.
17/10 14u00  Levering Tesla Model 3 deze maand helemaal ingekakt In september was er overduidelijk één auto die de Nederlandse verkooplijsten aanvoerde: de Tesla Model 3. Schip na schip kwamen ze aan waarna een gigantische uitlevering van de auto's begon. Deze maand is het echter een flink stuk minder druk in de havens.
17/10 13u45  Verkoop Tesla Model 3 deze maand helemaal ingekakt In september was er overduidelijk één auto die de Nederlandse verkooplijsten aanvoerde: de Tesla Model 3. Schip na schip kwamen ze aan waarna een gigantische uitlevering van de auto's begon. Deze maand is het echter een flink stuk minder druk in de havens.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Autoweek >


Autozine

Verbergen Tonen
19/10 00u00  Autotest: Peugeot 208 Eén ding is direct duidelijk: Peugeot wil verleiden. Van alle auto's in dit segment heeft de tweede generatie van de 208 het meest uitgesproken en gewaagde lijnenspel. Daarbij heeft de 208, net als iedere andere nieuwe Peugeot, een eigenzinnige quot;iCockpit quot;. Bij het zien van al dat moois rijzen als vanzelf twee vragen: rijdt de 208 zo goed als hij eruit ziet en is de 208 een verstandige verleiding?14 
19/10 00u00  Volvo V90 nu als T4 Business Luxury Volvo presenteert de V90 T4 Business Luxury. De extra uitrusting omvat tal van opties die het comfort op een hoger plan brengen. Dit terwijl de V90 T4 Business Luxury juist extra scherp geprijsd is. Het voordeel loopt op tot ruim 5.000 euro. De V90 T4 Business Luxury is per direct bij de Volvo-dealer te bestellen vanaf 59.995 euro.15 
19/10 00u00  Toyota toont 2e generatie Mirai Toyota laat tijdens een speciale tentoonstelling op de komende Tokyo Motor Show (23 oktober - 4 november 2019) een vooruitblik zien vopan de volgende generatie Mirai. De tweede generatie van de Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) brengt de door Toyota ontwikkelde brandstofceltechnologie op een hoger plan en komt naar verwachting volgend jaar in Europa op de markt.15 
19/10 00u00  Gratis oplaadpunt bij Hyundai Hyundai maakt elektrisch rijden aantrekkelijker met een oplaadpunt en twee installatiepakketten. Klanten hebben de keuze uit een basisoplossing (alleen installatie) en een totaaloplossing waarmee ze compleet ontzorgd worden. Hyundai biedt kopers van een nieuwe IONIQ Electric of KONA Electric tijdelijk een gratis oplaadpunt aan, zodat zij kunnen profiteren van deze laadoplossing.12 
19/10 00u00  Volkswagen toont schets Golf 8 Als er een auto is die de naam bestseller verdient, is het de Golf wel. Van generatie op generatie heeft hij zijn naam wereldwijd steviger gevestigd. Over twee weken, op 24 oktober, beleeft de achtste generatie van de Golf zijn wereldpremiere in Wolfsburg. Nu al is duidelijk dat de Golf 8 digitaler en meer verbonden wordt dan voorheen. Bovendien zit hij boordevol innovaties, verpakt in een uitgesproken design.14 
17/10 04u15  Volvo onthult XC40 Recharge Volvo onthult de XC40 Recharge, de eerste volledig elektrische auto van Volvo en het eerste model dat deel uitmaakt van het nieuwe Recharge-modellengamma. Bezoekers die vanaf begin 2020 de Volvo-website bezoeken, krijgen eerst de vraag te zien of ze een Volvo Recharge-model willen of niet. Om elektrisch rijden verder aan te moedigen, biedt Volvo elk plug-in hybride model aan met een jaar gratis elektriciteit. Dit gebeurt met een terugbetaling achteraf over de gemiddelde elektriciteitskosten in dat jaar.
17/10 04u15  Honda e kost 34.500 euro Na enthousiaste ontvangst bij de bezoekers van de Autosalons van Geneve en Frankfurt, is Hondas eerste volledig elektrische wagen ook eindelijk in ons land te koop. De Honda e is volledig ontworpen om elektrisch te rijden. Met het levendige en wendbare aandrijfsysteem duurt het slechts 8 seconden om van 0 naar 100 km/u te accelereren en de draaicirkel van 8,6 meter maakt het een echte stadsauto.
17/10 00u15  Autotest: Audi SQ2 De Audi Q2 is een compacte SUV, maar niet zomaar een compacte SUV. Omdat Audi een premium merk is, biedt de Q2 op alle punten meer dan een doorsnee merk. Het onderstel is geavanceerder, de bouwkwaliteit ligt hoger en de motoren zijn krachtiger. En... er is een versie die daar allemaal een nóg schepje bovenop doet: de sportieve SQ2.
16/10 17u15  Volvo wil CO2-voetafdruk verlagen Volvo presenteert zijn klimaatplannen. Het doel hiervan is om de CO2-voetafdruk per auto met 40 procent te verkleinen tussen 2018 en 2025. Het is een eerste, concrete stap binnen de ambitie van Volvo om in 2040 een volledig klimaatneutraal bedrijf te zijn. Het klimaatplan omvat concrete acties die geheel in lijn liggen met het klimaatakkoord van Parijs uit 2015. Hierin is het streven vastgelegd om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius in vergelijking tot het pre-industriele tijdperk.
16/10 17u15  Skoda Octavia te rijden met korting Skoda levert de OCTAVIA en OCTAVIA Combi tijdelijk met een prijsvoordeel dat kan oplopen tot 5.000 euro. Bovendien levert Skoda de OCTAVIA met de 1.5 TSI-motor tijdelijk met een DSG-automaat zonder meerprijs. Voor veel OCTAVIA's en OCTAVIA's Combi uit voorraad zijn de prijzen tijdelijk namelijk flink aangescherpt.
16/10 17u00  Toyota onthult 4e generatie Yaris Toyota onthult de volledig nieuwe, vierde generatie, van de Yaris. Het is de eerste compacte Toyota ontworpen volgens de Toyota New Global Architecture filosofie (TNGA), de basis van alle nieuwe Toyota modellen. Akio Toyoda (President Toyota Motor Corporation) heeft deze filosofie ingezet om naast de inmiddels befaamde Toyota kwaliteit en betrouwbaarheid meer flair, design en rijplezier in de Toyota modellen te brengen onder de noemer no more boring cars. Een wereldprimeur is de standaard airbag tussen de voorstoelen, zodat bestuurder en passagier elkaar niet raken bij een aanrijding.
16/10 00u00  Seat aan te passen na configuratie In SEAT's nieuwe Control Tower in de fabriek in Barcelona worden voortaan real-time gegevens gelinkt van 16 miljoen verschillende onderdelen die nodig zijn om dagelijks 2.300 auto's te kunnen produceren. Dankzij het verwerken van die real-time informatie kunnen SEAT-kopers nu ook na het plaatsen van een bestelling de configuratie van hun auto nog aanpassen.
16/10 00u00  Abarth introduceert 695 70 Anniversario De Abarth 695 70Anniversario is een speciaal jubileummodel waarvan er 1949 worden geproduceerd. De nieuwe spoiler met variabele set-up is uitgebreid in de FCA-windtunnel getest en verbetert de grip en stabiliteit van de auto bij hoge snelheden. Afgelopen weekend werd de exclusieve compacte Italiaan gepresenteerd tijdens de Abarth Days 2019, de grootste bijeenkomst van fans van de Scorpione in Europa die dit jaar door ruim 3000 Abarth modellen en 5000 fans werd bezocht.
16/10 00u00  Volvo en Geely gaan krachten bundelen Volvo Cars en Geely zijn van plan hun bestaande activiteiten op het gebied van verbrandingsmotoren samen te voegen tot een zelfstandige onderneming. Deze nieuwe onderneming wordt een wereldwijde leverancier die gaat proberen de volgende generatie verbrandingsmotoren en hybride aandrijflijnen te ontwikkelen.
15/10 16u00  Honda kost 34.500 euro Na enthousiaste ontvangst bij de bezoekers van de Autosalons van Geneve en Frankfurt, is Hondas eerste volledig elektrische wagen ook eindelijk in ons land te koop. De Honda e is volledig ontworpen om elektrisch te rijden. Met het levendige en wendbare aandrijfsysteem duurt het slechts 8 seconden om van 0 naar 100 km/u te accelereren en de draaicirkel van 8,6 meter maakt het een echte stadsauto.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Autozine >

Autoblog.nl

Verbergen Tonen
19/10 20u15  Schumacher: “Ik ben klaar voor de F1” Maar is de F1 klaar voor Mick? Het F1 seizoen kent dit jaar nog vier races, maar in de Formule 2 wordt er nog maar één weekend geracet. Net als in de F1 is de spanning er echter al een beetje af, want Nyck de Vries heeft met nof een weekend te gaan de titel […]
19/10 18u00  Special: Opel Calibra De ware Porsche voor het volk? Sommige auto’s hebben naam en faam opgebouwd, of ze nu willen of niet. Soms niet eens zozeer door de intrinsieke kwaliteiten van de auto zelf, maar door wat de klanten er mee deden. Dan hebben we het niet per se over de eerste klanten, de mensen die zo’n auto […]12 
19/10 17u30  Autoblog advies: Paardentrailertrekker voor 15 mille Van de nood een deugd maken. Voor vandaag gaan we op zoek naar een auto voor Freek. Hij heeft op dit moment een Ford Focus 1.6 Stationwagon uit 2004. Deze unit heeft 270.000 km gereden en is volgens Freek dan ook aan het einde van zijn latijn. Het is dus de hoogste tijd voor een […]15 
19/10 17u00  Elon Musk tegen rechter: “Ik heb geen geld” Zoals de Braboneger zou zeggen: “gewoon betalen!”. Onlangs schreven we een berichtje over die tien rijkste mensen die linksom of rechtsom betrokken zijn bij de wereld van de auto’s. Op een machtig mooie derde plaats in dit lijstje, met een geschat vermogen van 22,9 miljard Dollar, vonden we de onvolprezen Elon Musk terug. De Zuid-Afrikaanse […]14 
19/10 16u00  Kijk an, is dit de nieuwe Porsche Macan? Tadaaaa. De Porsche Macan (rijtest) is momenteel een beetje een vreemde eend in de Porsche-bijt. Het model is nog altijd een absolute verkoopknaller en dus kaskraker voor de mannen uit Stuttgart, maar stiekem is het al een stokoud ding. De auto kwam weliswaar ‘pas’ vijf jaar geleden op de markt, maar onderhuids deelt de Macan […]10 
19/10 15u00  Verstappen: “Winnen zit er niet meer in dit jaar” Maar, hoe zit het dan met Maxico? Langzaam maar zeker komen we weer in die bitterzoete fase van het jaar voor de verstokte racefan. Als een rochelende roker die nog maar vier van zijn twintig sigaretten in het kartonnetje heeft zitten, kijken we naar de F1 kalender en zien we dat er nog maar vier […]14 
19/10 14u00  Autoblog advies: Paardentrailer trekker voor 15 mille Van de nood een deugd maken. Voor vandaag gaan we op zoek naar een auto voor Freek. Hij heeft op dit moment een Ford Focus 1.6 Stationwagon uit 2004. Deze unit heeft 270.000 km gereden en is volgens Freek dan ook aan het einde van zijn latijn. Het is dus de hoogste tijd voor een […]17 
19/10 13u15  Blubberdikke Brabus Maybach Rocket kan van jou zijn Als je niet kan kiezen, is dit je auto. Nutteloos, een subjectief begrip. Voor de één kan een nutteloze keuze de wereld betekenen voor de ander. De een kan de luxe Maybach S-Klasse prefereren boven de ‘sportieve’ AMG S-Klasse. Mercedes biedt je die keuze dan ook niet. Je kunt een Maybach of een Pullman kiezen, […]15 
19/10 12u00  Chevrolet Tahoe ‘K5 Blazer’ is een omgekeerde restomod Is het daarmee een ‘modresto’? Amerikanen zijn kennelijk gek op retro. Zo was er een tijdje geleden een gloednieuwe F-150 die een retro-jasje aangemeten kreeg. Of een RAM 1500 die met het patroon van een welbekend bekertje helemaal in een nineties vibe kwam. Het gebrek aan zorgen wat je bij een nieuwe auto krijgt, met […]15 
19/10 11u15  “Als Hamilton milieubewust wil zijn, moet hij naar de FE komen” Harde woorden van VER. Lewis Hamilton is degene die in de Formule 1 een hoop races op zijn naam kan zetten. Succes lijkt zich te vertalen in welzijn, maar voor de Britse coureur is dat niet helemaal waar. Goed, daar reppen we geen slechte woorden over, maar het geeft aan dat Hamilton naast de baan […]14 
19/10 10u15  BMW i3 krijgt alsnog een tweede kans Het kleine elektrische BMW’tje wil ons maar niet verlaten. De BMW i3 is een gevalletje ‘net niet’. Het is net niet een 1 Serie waarmee het formaat net niet binnen de ‘echte’ BMW-range valt. Het is net niet een normaal ontworpen auto, maar door de toch ietwat futuristische styling is het ook net niet een […]10 
19/10 09u01  Motorfietsen in Nederland na tien jaar weer in de lift De animo voor tweewielers is groter dan wat het lange tijd is geweest. Het is je misschien niet ontgaan dat we de laatste tijd meer aandacht besteden aan motorfietsen hier op Motorblog Autoblog. Dat heeft enerzijds te maken met de komst van hoofdredacteur Michael, die is motorrijder. Een andere reden is dat Nederland uiteraard vol […]11 
19/10 07u00  Autoblog Garage: Haat-liefde Mégane R.S. Trophy Ik merkte dat ik soms loop te meuten over de Megane RS. De hoogste tijd om het even van me af te schrijven dus. Laat ik voorop stellen dat we van de redactie dol zijn op hot hatches. Ze hebben een praktische koets, veel power, leuke rijeigenschappen en zijn relatief betaalbaar. Genoeg om leuk te […]20 
18/10 23u00  PSA gaat zijn busjes moderner maken Lekker met je tijd meegaan, heet dat. Elektrisch rijden neemt overal toe. Niet alleen bij personenauto’s, ook bij bedrijfswagens komt het telkens meer voor. Veel merken hebben op dit moment al een elektrische bedrijfswagen in het aanbod of zijn er bezig met een of meer. Zo ook bij PSA. De drie automerken die onder PSA […]
18/10 22u00  Jazeker, ook Suzuki gaat aan de Waku Waku Dat is alleen maar goed nieuws. Maar ze nemen meer nieuws mee! De Tokyo Motor Show komt er weer aan. Dat betekent als vanouds dat de Japanse merken uitpakken. Natuurlijk hebben we in Europa veel Japanse auto’s, maar de leukste Japanse auto’s zijn uiteraard de auto’s die specifiek voor de Japanse markt zijn. Of nog […]
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Autoblog.nl >

Autowereld

Verbergen Tonen
19/10 10u15  Elektrische auto rijdt 17.000 km zonder op te laden Klinkt bijna te mooi om waar te zijn he? Een elektrische auto die je niet hoeft op te laden. Het Amerikaanse Aperta werkt eraan. Deze elektrische auto haalt voldoende enerige uit z'n zonnepanelen om op jaarbasis 17.000 km te rijden zonder aan de stekker te hoeven.
18/10 15u15  Test Mercedes E 350 d Coupé: la dolce vita Een grote, stijlvolle coupé is een van de beste auto's om kennis te maken met alle geneugten die van Mercedes zo'n beroemd automerk maken.
18/10 12u45  Accuboer LG Chem: 5 keer meer elektrische auto’s over 5 jaar LG Chem bouwt accupakketten voor elektrische auto’s en voorziet dat de EV-markt fors gaat groeien. Circa 15 procent van de wereldwijde autoverkopen is in 2024 (deels) elektrisch. Op dit moment is dat aandeel nog maar 3 procent.
18/10 11u16  Mazda EV verschijnt 23 oktober: deze hints geeft Mazda over het design Op 23 oktober 4.30 uur Nederlandse tijd wordt de Mazda EV onthuld. Het is nog een raadsel hoe de volledig elektrische Mazda eruit gaat zien. In de uitnodiging geeft Mazda wel een paar hints. Daarvoor moeten we door het nodige marketing-geneuzel heen spitten.
18/10 08u15  Eerste review Polestar 1 (2019) De Polestar 1 levert 600 pk en 1000 Nm. Waar komt al die kracht vandaan en wat doet-ie ermee? Wij kruipen achter het Volvo-stuur van een indrukwekkend prototype.
17/10 16u46  Mercedes-AMG C 63 verliest zijn V8 en krijgt een vierpittertje Ook bandenrookmachines moeten aan het milieu denken. Daarom ontneemt Mercedes-AMG de C 63 zijn twinturbo V8. In de volgende generatie komt een 2,0-liter turbomotor te liggen, die steun krijgt van een hybridesysteem.
17/10 14u45  Tata: 'Neehee, Jaguar Land Rover staat niet te koop!' Moederbedrijf Tata wil niet van Jaguar Land Rover af. Wel gaat het Indiase conglomeraat op zoek naar een partner voor zijn Britse zorgenkindje, zodat de ontwikkelingskosten omlaag kunnen.
17/10 12u15  Nieuwe Nissan Juke (2019): nu alle prijzen Dat de nieuwe Nissan Juke leverbaar is voor prijzen vanaf 23.990 euro, hebben we je al eerder verteld. Dat een automaat 2000 euro extra kost, is ook geen nieuws meer. En toch is er nieuws te melden over de prijzen van de nieuwe Nissan Juke.
17/10 10u15  Eerste review elektrische Mazda e-TPV (2020) Op de Tokyo Motor Show onthult Mazda eindelijk zijn eerste elektrische auto, die in de nazomer van 2020 in Nederland te koop is. We reden heel kort in deze als Mazda CX-30 vermomde elektrische Mazda e-TPV. Onze eerste conclusie: je merkt helemaal niet dat je in een elektrische auto rijdt!
17/10 09u45  Volledig elektrische Volvo XC40 is Tesla Model Y voor Op de LA Auto Show heeft Volvo zijn eerste volledig elektrische model gepresenteerd: de Volvo XC40 Recharge. Met een redelijk scherpe prijs en een serieuze actieradius kon de elektrische Volvo XC40 wel eens een verkoopknaller worden.
16/10 16u30  Prijs Honda e hoger dan verwacht Er is wat heen en weer gejojood met de prijsverwachtingen van de elektrische Honda e. De meest recente prijsindicatie die Honda zelf gaf, ging nog uit van 34.000 euro. Helaas wordt dat beduidend meer.
16/10 11u46  Nieuwe Toyota Yaris (2020) mikt op jonger publiek Na acht jaar is er eindelijk een volledig nieuwe Toyota Yaris. De vlag gaat in top en de marsmuziek zwelt aan. Met een ongekende portie frisheid en gunstige private-leasetarieven, opent Toyota de jacht op de (klein)kinderen van de huidige Yaris-rijder.
16/10 10u15  De sedanversie van de BMW 1-Serie heet 2-Serie Gran Coupé BMW is overstag. Het merk introduceert eindelijk een sedanversie van de 1-Serie, al noemt BMW het model zelf natuurlijk een vierdeurscoupé, want marketing. Daarbij wordt de nieuweling niet in de 1-Serie ondergebracht, maar gaat hij door het leven als 2-Serie Gran Coupé.
16/10 09u15  Rara hoe kan dat: Fiat Tipo is ineens 6100 euro goedkoper De Fiat Tipo kostte altijd 24.995 euro en nu ineens 18.995 euro. Dat scheelt liefst 6100 euro. Hebben ze bij Fiat een nieuwe boekhouder of is er iets anders aan de hand?
15/10 20u30  Deze autoband kan zichzelf oppompen Continental heeft een autoband ontwikkeld die zichzelf op kan pompen. Dat is handig! Geen geklooi meer bij een halfwerkende bandenpomp of extra brandstofverbruik en slijtage door een te lage bandendruk.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Autowereld >

Auto55

Verbergen Tonen
19/10 13u00  Elektrische modellen storten automerken in chaos Dat de elektrische auto zowel fabrikant als consument voor een resem moeilijk oplosbare problemen stelt, is duidelijk.De consument krijgt er voorlopig nog een gepeperde rekening, een beperkte bruikbaarheid en een onduidelijke gebruikskost bovenop. En een hele hoop onzekerheden. Voorlopig houdt een EV z’n restwaarde bijvoorbeeld erg goed, maar wat wanneer straks de beloofde nieuwe ac...Lees meer19 
19/10 10u15  Mercedes C63 AMG verliest machtige V8, krijgt viercilinder Machines die het rubber om hun velgen in geen tijd verpulveren en hallucinante acceleratietijden neerzetten… ook zij kunnen het milieu niet langer negeren. De Mercedes-AMG C63 zal daarom z’n V8 twinturbo opofferen. In de volgende generatie komt een 2-liter vierpittertje. Maar die krijgt wel hulp van een hybridesyssteem.Nieuwe Mercedes C-Klasse komt eraanBinnenkort is het alwe...Lees meer11 
18/10 09u00  Betrapt: de nieuwe VW Golf (+ interieur) In de loop van volgende week introduceert Volkswagen eindelijk de nieuwe, achtste generatie van de Golf. Op 24 oktober om precies te zijn. Dan lees je er meteen alles over op auto55.be. Maar het blijft voor de Duitsers een probleem om hun nieuwe middenklasser een geheim te houden. Het is dan ook nog steeds Europa’s populairste auto.Nieuw, maar niet té nieuwDat het uiterlijk van de G...Lees meer
17/10 22u45  M Performance aankleding voor BMW 2 Gran Coupé Eerder deze week toonde BMW voor het eerst z’n 2-serie Gran Coupé. Een voorwielaandrijver. Wellicht even slikken voor de fans. Gedoodverfde concurrent Mercedes CLA gebruikt dezelfde opstelling en dat lijkt dat model, noch de bankrekening van het merk, weinig windeieren te leggen.Op het voetstuk eerder deze week stond de M235i. De net-niet-M2, zeg maar. Sportief aangekleed zoals de k...Lees meer
17/10 22u15  Dit kost een ronde met eerste elektrische Nürburgring-taxi Terwijl Porsche en Tesla met elkaar nog altijd een PR-oorlog uitvechten over wie nu het snelste met z’n elektrische auto om de Nürburgring kan, heeft Jaguar een andere primeur te pakken. Dat merk biedt voortaan rondritten aan met z’n elektrische I-Pace. De eerste elektrische ring-Taxi.Er zijn verschillende bedrijven die tegen betaling passagiers meenemen over de fameuze Nordschleife...Lees meer
17/10 22u15  Duitse politie neemt goudkleurige BMW X5 in beslag want dat blinkt Wil je wel eens met wat ander rondrijden als grijs, zwart of donkerblauw, dan zijn het wellicht barre tijden voor je. Sla er een willekeurige autocatalogus (als je die nog kan vinden) of website op na, en je bent al blij als je één kleurtje vindt dat er wat uitspringt. Bij nieuwe modellen vaak de lanceerkleur. Gekozen omdat de auto er dan mooi uitziet op foto, maar zelden echt wordt...Lees meer
17/10 22u15  Hyundai Veloster als Battle Car Straks is het weer tijd voor SEMA - de grootste tuningbeurs ter wereld. Die wordt gehouden in Las Vegas - waar anders? Hyundai maakt er zo onderhand een gewoonte van om er aanwezig te zijn. Dan wordt een doorgaans erg mondaine gezinswagen omgetoverd tot iets extravagants. Ditmaal is het de Veloster, waar een Grappler Concept van werd gebrouwen. Een zogeheten ‘Battle Car’. Klaar voor...Lees meer
17/10 22u15  Hyundai pompt 30 miljard in nieuwe autotechnologie Om te tonen hoe vooruitstrevend de sector wel is, goochelt de auto-industrie graag met cijfertjes. Met de miljarden die worden geïnvesteerd. Veiligheid, zelfrijdende auto’s, elektrische aandrijflijnen, spraaktechnologie, autodeeldiensten… er wordt onderzocht en geïnnoveerd dat het een lieve lust is. Ook bij Hyundai, dat zopas voor ruim 30 miljard euro aan investeringen in de...Lees meer
17/10 21u45  Dit is de Toyota van de toekomst Denk je nu meteen, hé, die Toyota van de toekomst ziet eruit als een auto voor minder validen, dan zit je lang niet ver van de waarheid. De ‘ultracompacte’ elektrische auto wil immers Japans vergrijzende bevolking mobiel houden. Volgende week wordt de auto er voorgesteld op het Autosalon van Tokio en eind 2020 zal hij er te koop zijn. Hoewel ouderen de meest voor de hand liggende do...Lees meer
17/10 10u00  De eerste elektrische Volvo is er: XC40 Recharge XC40 Recharge, dat is de naam van de eerste elektrische Volvo. En het is geen kneusje. Hij rijdt 400km ver en heeft ruim 400pk. De Zweden willen overigens dat 50% procent van de auto’s die verkopen tegen 2025 EV’s zijn. “En de overige 50 procent zullen hybrides zijn”, zeggen de Zweden. De compacte elektrische SUV van het bedrijf leent z’n aandrijflijn eigenlijk bij de onlangs al gep...Lees meer
16/10 19u00  D’Ieteren verdient meer aan glas dan aan auto’s D’Ieteren kennen we in auto-middens vooral als importeur van de merken van de VW Group. Daar kan het zich trouwens goed mee bezighouden. Het zijn er inmiddels een hoop. Je denkt natuurlijk aan VW, Audi, Seat en Skoda, maar ook de luxemerken Bentley, Bugatti, Porsche en Lamborghini worden door het bedrijf in België vermarkt. En dan heeft het ook nog een sport-afdeling waarin het moto...Lees meer
16/10 19u00  Toyota heeft nieuwe Yaris Toyota stelt vandaag een nieuwe Yaris voor. En dat is vooral groot nieuws omwille van wat je niét ziet. Het is de eerste toepassing van het nieuwe globale platform van het bedrijf (TNGA of Toyota New Global Architecture) in een auto uit het B-segment.Tapt Toyota aan de buitenkant vooral uit gekende vaatjes dan valt er onderhuids tenminste nieuws te rapen. Dat nieuwe skelet is stijve...Lees meer
16/10 19u00  Toyota pikt kleine sportauto bij Daihatsu Wie herinnert zich de Daihatsu Copen nog? Wij wel! Hij moet ergens diep in de Auto55-testrubriek begraven zitten.Noem Daihatsu gerust een specialist in compacte auto’s. Allerlei soorten. Het merk heeft stadswagentjes, minibusjes, heuse off-roaders… allemaal met bescheiden afmetingen. Een tijdlang waren die ook in Europa te krijgen. Zelfs z’n piepkleine sportauto - de Copen (e...Lees meer
16/10 08u15  2-Serie Gran Coupé: BMW's eerste voorwielaangedreven sedan is een feit BMW is er met z’n eerste voorwielaangedreven sedan. Het zat eraan te komen. Nadat de 1-Serie omschakelde op het UKL-onderstel (dat we kennen van bij Mini) en de X2 op dezelfde architectuur werd geplaatst, was onvermijdelijk dat ook de vierdeurs-met-koffer die architectuur zou overnemen. Het platform biedt ook plaats aan vierwielaandrijving. De M235i die bovenaan het gamma wordt gepa...Lees meer
15/10 20u15  Onderzoek: Rwanda heeft betere wegen dan België Elk jaar komt het WEF, het World Economic Forum, met een verslag waarin het voor de verschillende landen van de wereld nagaat hoe ze zich ten aanzien van elkaar verhouden. Je leert er bijvoorbeeld uit dat Europa, Noord-Amerika en Azië verzot zijn op technologie, maar dat het elders wat minder storm loopt voor innovatie. Of dat niet alleen Noorwegen, maar ook Uruguay en Zimbabwe fors...Lees meer
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van Auto55 >

Vroom.be

Verbergen Tonen
18/10 17u45  Tesla’s blijken ingebouwde tijdbom te hebben Wie kent het verhaal van Opel en de waterpomp? Gedurende ongeveer 25 jaar rustte Opel al zijn auto
18/10 17u45  Skoda geeft de grote lijnen van zijn nieuwe Octavia bloot Skoda onthult volgende maand de vierde generatie van zijn Octavia, zijn meest populaire m
17/10 15u00  Officieel: XC40 Recharge, de elektrische SUV van Volvo Na de plug-in hybride versie blijft de XC40 van Volvo zijn elektrificatie verder doorduwen d
17/10 15u00  De eerste (niet-officiële) foto’s van de VW Golf 8 Fans van de Golf die niet meer kunnen wachten tot de onthulling van de achtste generatie van het m
17/10 06u15  Officieel: BMW 2-Reeks Gran Coupé, de anti-Mercedes CLA Zoals beloofd voegt BMW een nieuw model toe aan zijn compacte modelfamilie: de 2-Reeks Gra
17/10 06u15  Ford schenkt bijbel en geweer bij aankoop van een auto Het gebeurt wel vaker dat je bij aankoop van een auto een goodie krijgt. Enerzijds geeft dit de k
17/10 06u15  Kwaliteit Belgische wegen vergelijkbaar met die van Thailand Elk jaar publiceert het Wereldeconomisch Forum een competitiviteitsrapport tussen de verschillen
15/10 22u15  508 Peugeot Sport Engineered: ‘onketende’ hybride gaat in productie Herinner je je nog de concept 508 Peugeot Sport Engineered die het merk met het leeuwtje afg
15/10 22u15  Renault wil rivaal voor VW ID.3 bouwen Renault was ooit een pionier in het segment van de elektromobiliteit en lanceerde begin jaren 2010
15/10 09u30  Toyota RAV4 gaat aan de stekker Op het salon van Los Angeles, dat over een paar weken de deuren opent, stelt Toyota een plug-in h
15/10 09u30  Dyson trekt stekker uit autoproject Stofzuigerproducent Dyson heeft net laten weten dat zijn (al heel vergevorderde) plannen voor het
14/10 17u00  Instapprijs Porsche Taycan zakt met bijna 50.000 euro In september van dit jaar maakten we kennis met de elektrische Taycan van Porsche in zijn
14/10 09u00  7 cijfers over de Volkswagen ID.3 1. Derde Eerst was er de Kever. Daarna de Golf. Volgens zijn bedenkers betekent de
14/10 09u00  Toyota Mirai Concept: eindelijk een ‘sexy’ waterstofauto? Toyota gelooft rotsvast in de waterstofmobiliteit. Sinds 2014 biedt de Japanse reus daarom d
14/10 09u00  De CO2-normen luiden de doodsklok voor de stadsauto, en dat is absurd Het is geen geheim dat heel wat constructeurs van plan zijn om niet langer stadswagens te bouwen,
Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019, 17u45
Lees meer van Vroom.be >

Autovisie

Verbergen Tonen
19/10 17u15  Een Golf R op stelten? De Volkswagen T-Roc R - Test - VIDEO Na de komst van de Cupra Ateca en Audi SQ2 was het een kwestie van wachten tot Volkswagen met een vergelijkbare auto zou komen. Dit is ‘m dan: de T-Roc R.14 
19/10 13u15  Uw Garage: Willys M38A1 (1957) - Video Peter van Burik heeft een van oorsprong Amerikaanse Willys Jeep die gebouwd is in Rotterdam. Oh ja, en de body komt uit Ermelo.14 
19/10 10u00  Autovisie Kennisquiz: Automerken waarvan ook motormerken (hebben) bestaan Sommige automerken hebben ook motorfietsen geleverd, maar heel veel zijn dat er niet. In deze Autovisie Kennisquiz staan de automerken centraal waarvan ook motormerken hebben bestaan of zelfs nog steeds bestaan.11 
18/10 17u15  Waarom de Aston Martin V12 Vanquish werd uitgesteld - Sjoerds Weetjes 153 De Aston Martin V12 Vanquish is zo apart dat Sjoerd er een tweede aflevering van Sjoerds Weetjes aan wilde wijde. Zie hier wat er zo speciaal is.
18/10 15u45  Mazda: 'we zullen laten zien hoe schoon een dieselmotor kan zijn' Een groot gedeelte van autofabrikanten gooit diesel in de ban en focust zich op elektrische aandrijving. Mazda niet. Het bedrijf komt volgend jaar met een schone dieselmotor.
18/10 12u15  Aston Martin DBX krijgt optionele wapenkist en hondendouche Aston Martin houdt de DBX nog steeds onder een laag van camouflage, maar laat wel weten wat voor opties er voor de SUV te bestellen zijn. Wat te denken van een wapenkist en een hondendouche.
18/10 12u00  Hyundai iMax N heeft 407 pk en plek voor acht personen Hyundai bewijst dat tuning-tak N Performance meer kan dan alleen hatchbacks en SUV's sportiever maken, het kan het ook met personenbusjes. Het resultaat: de Hyundai iMax N Drift Bus. En driften kan hij zeker.
18/10 09u00  Bewijs: Porsche Taycan Turbo S sneller dan Tesla Model S Wie heeft de snelste elektrische auto op de Nürburgring, Tesla of Porsche? We weten het nog niet, maar deze test geeft wel een hint: de Porsche Taycan Turbo S zou wel eens kunnen winnen.
17/10 20u30  Het nieuwe Autovisie Jaarboek is er, en u kunt het winnen! Het nieuwe jaar komt langzaam maar zeker dichterbij en dat betekent dat we weer een nieuw Autovisie Jaarboek uitbrengen. Om dat te vieren geven we er tien weg!
17/10 19u30  Hyundai verandert Veloster in offroadmonster voor Sema Wij kunnen de Hyundai Veloster al jaren niet meer kopen, maar in Amerika rijdt de auto in vernieuwde versie gewoon rond. En daar komt er nog een bij: de Grappler. Hyundai maakt hem speciaal voor autobeurs Sema.
17/10 18u45  Autobahn-limiet van de baan Er komt geen maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de Duitse Autobahn. Een voorstel daartoe van de partij 'Die Grünen' werd donderdag met overweldigende meerderheid weggestemd.
17/10 17u15  Opstap naar de autosport - Rijden in een racekart - VIDEO Niet iedereen weet dat je met een kart ook heel serieuze motorsport kunt bedrijven. Er is geen topcoureur te vinden die zijn carrière niet is begonnen met karting. En dat is natuurlijk geen toeval.
17/10 14u00  'Nieuwe Mercedes-AMG C63 krijgt hybride vierpitter' Mercedes-AMG hakt met de botte bijl in de CO2-uitstoot van de AMG C63. De aankomende versie moet naar verluidt afscheid nemen van de V8 en deze inruilen voor een hybride tweeliter vierpitter. 
17/10 11u45  Tesla-monteurs: 'oudere Tesla's laden niet meer op door falende chip' Verschillende Tesla-monteurs luiden de noodklok: ze krijgen steeds vaker te maken met oudere Tesla's die niet meer opladen en waarvan de schermen het niet meer doen.
17/10 08u45  Eerste kennismaking Volvo XC40 Recharge - VIDEO Onder de noemer Recharge lanceert Volvo zijn geëlektrificeerde productgamma. De Volvo XC40 Recharge is de eerste in de lijn elektrische versies. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen is bij de onthulling van de elektro-SUV, waarvan eind 2020 de verkoop start.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Autovisie >

Autofans.be

Verbergen Tonen
18/10 17u15  De nieuwe Volvo XC40 Recharge in 7 weetjes Met de XC40 Recharge heeft Volvo zijn allereerste elektrische auto uitgebracht. Dit zijn nog zeven wetenswaardigheden over deze elektrische SUV.
18/10 16u30  Toyota geeft zijn C-HR een GR Sport-behandeling Potige bodykits, een afgeborsteld interieur en een aangepaste ophanging: de Toyota C-HR GR Sport krijgt een sportieve behandeling. Maar juich niet te snel...
18/10 16u15  Volgende Mercedes-AMG C 63 krijgt geen V8 meer En nee, het wordt ook geen zescilinder. Dat kan maar één ding betekenen...
18/10 15u30  Ubervet: Hyundai maakt driftend busje (+ video) Voor 1 april is het nog veel te vroeg. Of te laat, hoe je het wil bezien. De N Performance-afdeling van Hyundai heeft dus wel degelijk een driftende H-1 ontwikkeld. De natte droom van elk kroostrijk gezin?
18/10 15u15  IEA: “Populariteit SUV’s doet CO2-voordeel elektrische auto’s teniet” Er zijn steeds meer elektrische auto’s en de markt voor conventionele auto’s stagneert. Toch nemen de vraag naar olie en de CO2-uitstoot van auto’s nog lang niet af. Dat komt omdat we alsmaar meer grotere en zwaardere SUV’s kopen, zegt het Internationaal Energieagentschap (IEA).
18/10 15u15  Ubervet: Hyundai maakt driftend busje Voor 1 april is het nog veel te vroeg. Of te laat, hoe je het wil bezien. De N Performance-afdeling van Hyundai heeft dus wel degelijk een driftende H-1 ontwikkeld. De natte droom van elk kroostrijk gezin?
18/10 14u00  Vrijdag Fandag: Mercedes W123 280E (1979) De komende weken hebben we wederom een aantal pareltjes voor je klaarstaan. Wagens die je her en der op de Belgische wegen tegenkomt, of net niet meer. Vandaag hebben we de Mercedes W123, een model dat je nog wel eens tegen kan komen in het dagelijkse verkeer.
17/10 18u00  Video: Porsche 911 GT3 ramt Bugatti Chiron in de flank... in Lego Kan een computersimulatie een echte crashtest vervangen? De Duitse mobiliteitsorganisatie ADAC zocht het uit met een Porsche 911 GT3 en een Bugatti Chiron... in Lego.
17/10 17u30  Prijslijst: zoveel kost de nieuwe Nissan Juke (2019) Je was voor of tegen, maar hij liet niemand onbewogen, die Nissan Juke. De Japanner is nu aan zijn tweede generatie toe. Wat die nieuwe Juke moet gaan kosten?
17/10 15u30  Opgelijst: dit zijn de meest waardevolle automerken ter wereld Elk jaar stelt merkenadviesbureau Interbrand een lijst op met de meest waardevolle merken ter wereld. In de top 100 van dit jaar staan 14 automerken.
17/10 12u46  Hier zijn de eerste plaagplaatjes van de nieuwe Skoda Octavia Als er een nieuwe Skoda aankomt, weet je dat we weer met de regelmaat van de klok bestookt gaan worden met teasers. Dit zijn de eerste van de nieuwe Octavia.
17/10 10u46  Officieel: Volvo XC40 Recharge is eerste elektrische Volvo Voluit heet hij Volvo XC40 Recharge P8 AWD. Niet alleen Volvo’s allereerste elektrische model, maar ook de eerste van een nieuwe reeks Recharge-modellen.
17/10 09u30  Rij-impressie: Nissan Juke DIG-T 117 (2019) Het Nissan van de voorbije 10 jaar kan je samen vatten in 2 simpele woorden; Qashqai en Juke. Want beide crossovers ontpopten zich tot absolute verkoopstoppers. De tweede generatie Juke krijgt alvast een zware taak.
16/10 18u30  Onze Belgische wegen scoren slechter dan die van Rwanda Als we de staat van onze wegen moeten beoordelen, dan geven we die maar een score van 56,4 procent. Dat zegt het Global Competitiveness Report van het World Economic Forum. Daarmee staan we wereldwijd op de 56ste plaats, na landen als Marokko, Mexico en Rwanda.
16/10 18u00  BMW 2 Reeks Gran Coupé: hier zijn de M Performance Parts al Tegelijk met de 2 Reeks Gran Coupé presenteert BMW zijn collectie M Performance Parts voor de nieuwe vierdeurscoupé. Zoals steeds mikken die op visuele esthetiek en lichter gewicht.
Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019, 17u15
Lees meer van Autofans.be >

GroenLicht

Verbergen Tonen
18/10 11u00  Officieel: Hyundai iMax N (2019) De Hyundai N Performance-divisie laat zich gaan met een 406 pk sterke H1! Met acht zitplaatsen en een ruim interieur biedt de Hyundai H1 vele mogelijkheden op praktisch vlak, sportief zouden we het wel niet direct noemen. Daar past het N Performance team nu een mouw aan met de iMax N waarbij de 2.5-liter viercilinder […]
17/10 16u00  Officieel: Volvo XC40 Recharge (2019) Met de XC40 Recharge opent Volvo het compact premium elektrische SUV segment! Na een resem plug-in hybrides komt Volvo nu met de XC40 Recharge, een 100% elektrische compact SUV. Met een reguliere benzine/dieselmotor was die XC40 al een waanzinnig succes, bij Volvo Car Gent zullen ze gezien de hoge elektrische verwachtingen nog een tandje mogen […]
17/10 15u00  Preview: Skoda Octavia (2019) Daar hebben we – zeer binnenkort – een gloednieuwe Skoda Octavia! Op 11 november vieren we dit jaar niet enkel wapenstilstand maar ook de onthulling van een gloednieuwe Skoda Octavia. De huidige zag het daglicht in 2012 en eind 2016 werd die opgefrist maar nu is de tijd rijp voor een nieuwe generatie. Opnieuw goed […]
16/10 18u15  Rijtest: Volkswagen Golf GTI TCR 290 pk (2019) Met de Volkswagen Golf GTI TCR nemen we afscheid van de huidige generatie Golf. Binnenkort zal Volkswagen het doek van de achtste generatie Golf halen. Aldus de traditie krijgen we net ervoor een Golf GTI special edition als eerbetoon aan de uitgaande generatie … en tevens de perfecte aangelegenheid op de verkoopcijfers tot de laatste […]
16/10 12u30  Officieel: Toyota Yaris (2019) De nieuwe generatie Toyota Yaris komt frisser dan ooit voor de dag! Na acht jaar presenteert Toyota nu een gloednieuwe Yaris die het in het B-segment zal opnemen tegen kleppers zoals de Polo, 208, Fiesta, Clio en Corsa. Grootste troef daarin is de dynamische vormgeving die de Yaris meekrijgt, met een meetmat kan je wel […]
16/10 00u30  Officieel: BMW 2 Reeks Gran Coupé (2019) De allereerste sexy vierdeurs lifestyle BMW 2 Reeks Gran Coupé is (eindelijk) een feit. Desondanks hun grotere modellen misschien iets meer tot de verbeelding spreken moeten de (Duitse) premium autoconstructeurs het voornamelijk van hun compacte gamma hebben. Die situatie zorgt er voor dat BMW nu een 2 Reeks Gran Coupé introduceert in navolging van de […]
14/10 19u00  Rijtest: Abarth 595C Competizione facelift (2019) Zelfs na élf jaar (!) weet deze gifgroene Abarth 595C Competizione te begeesteren! Bij andere automerken passeren er op tien jaar van één model ongeveer twee generaties, bij Abarth blijven ze maar verder werken op de Nuova 500 die in 2008 (!) gelanceerd werd. Deels wegens het ontbreken van nieuwe Fiat modellen waarop ze hun schorpioenengif […]
14/10 10u30  Foto Special: Zoute Grand Prix (2019) Ook in minder zonnige weersomstandigheden blijft de Zoute Grand Prix een bijzonder interessant gegeven! Of je kwam voor de vele blitse sportwagens. Of tijdloze klassiekers. Of voor de gezellige drukte. Of de talrijk aanwezige BV’s. Of de vele Belgische (en zelfs Europese!) premières. Of voor het toegankelijk geheel. Of voor het mondaine gehalte. Of voor […]
14/10 09u45  Officieel: Porsche Taycan 4S (2019) Na de krachtige Taycan Turbo en Turbo S topversies volgt een meer toegankelijke Porsche Taycan 4S. Porsche trapt haar zuiver elektrisch verhaal af met de blitse Taycan, per direct als Turbo en Turbo S te bestellen. Daardoor krijg je indrukwekkende prestaties, de nodige rijdynamiek en een riant rijbereik al kan je dat ook zeggen over […]
13/10 11u00  Video: Carfection test de Ferrari Enzo (2002) Hoe vergaat het de hypercar van Ferrari uit het vorige decennium? Als ultiem eerbetoon aan Enzo Ferrari, de oprichter van het gelijknamige – zeg gerust iconische – sportwagenmerk uit Maranello, kwam Ferrari met de Enzo hypercar ten tonele in 2002. Een waardige opvolger voor de 288 GTO, F40 en F50 pareltjes van weleer. Volgepropt met […]
Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019, 11u00

F1journaal

Verbergen Tonen
19/10 19u45  Hamilton: “2019 geen goed jaar voor de motorafdeling van Mercedes” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op 16 Okt 2019 om 2:57 (PDT) “Ik denk dat het geen geweldig jaar was op het vlak van een groot probleem, de ontwikkeling van onze motor,” aldus Hamilton. “De jongens in de... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel11 
19/10 18u00  “Haas F1 team had meer naar haar rijders moeten luisteren” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op 26 Aug 2019 om 5:56 (PDT) Nadat het een erg sterk F1-debuut kende en vervolgens ook daarna sterk presteerde beleeft het Amerikaanse Haas F1 team dit jaar een erg moeilijk F1-seizoen. Haas staat... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel10 
19/10 13u30  VIDEO: Mick Schumacher in de Ferrari F8 Tributo Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel14 
19/10 10u15  Alonso: “Terugkeer naar de F1 wordt moeilijker en moeilijker” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op 3 Okt 2019 om 4:54 (PDT) Aan het einde van 2018 besliste Fernando Alonso dat het tijd was om te stoppen met Formule 1. De Spanjaard is wel nog verbonden aan McLaren en tijdens de... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
19/10 08u15  Overzicht: De strijd om een racezitje op de F1-grid van 2020 Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op 16 Mrt 2019 om 8:59 (PDT) Bij Red Bull Racing wordt het uitkijken naar de strijd tussen Alex Albon en Pierre Gasly. Mag de gepromoveerde Albon als teamgenoot van Max Verstappen aanblijven of mag... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel12 
18/10 21u00  “Brazilië wil dat Petrobras sponsordeal met McLaren verbreekt” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op 12 Jul 2019 om 8:42 (PDT) Begin dit jaar verwelkomde McLaren Petrobras als technische en commerciële partner. De sponsorovereenkomst zou over vijf jaar lopen en volgens ingewijden een bedrag van 150... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/10 19u30  Teams vragen FIA om onderzoek naar Ferrari-motor Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op 12 Okt 2019 om 4:05 (PDT) Er valt niet naast te kijken dat Ferrari een sprong voorwaarts gemaakt heeft in 2019 als het gaat over vermogen. Na de eerste seizoenshelft zijn de bolides van de... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/10 18u30  Ging Liberty Media belachelijk in de fout met poster van Ayrton Senna? Very arrogant (or just negligent?) from the graphic crew of #LibertyMedia to put Senna's Lotus 97T-Renault Turbo on this teaser with No.11, the number of team-mate Elio de Angelis. Ayrton has never raced car 11. He had #12 at Lotus & @McLarenF1. Fans know that. Why not #Liberty?... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/10 16u45  VIDEO: Alex Albon blikt terug op zijn beste F1-resultaat ooit Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/10 12u15  Stoffel Vandoorne: “Formule E met Mercedes is een unieke kans” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Stoffel Vandoorne (@svandoorne) op 14 Okt 2019 om 12:48 (PDT) Vorig jaar debuteerde Stoffel Vandoorne in de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Dat debuut, bij een debuterend team, verliep met vallen en opstaan maar... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
18/10 06u45  Lewis: “Ik ben niet gehaast om de F1-titel te behalen” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op 28 Apr 2019 om 2:14 (PDT) “Ik denk dat het nooit een kwestie is van overhaast te werk gaan,” aldus Hamilton. “Valtteri rijdt al een volledig seizoen erg goed, hij deed het... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 21u45  VIDEO: Onboard met Max Verstappen op een ‘oval’ in Japan Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 20u30  Mercedes: “Pitstop van Lewis Hamilton moest veel sneller plaatsvinden” PUSH! Lewis closing on VET lap after lap - the gap is down to just a second! ߔŰߔŰߒª Can LH complete the 1-2… ߑ#JapaneseGP #F1 pic.twitter.com/YMgoACymNa— Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) October 13, 2019 “Als we terugkijken naar onze... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 19u15  Leclerc: “Ik ben geen nummer 1, ik leer veel van Vettel” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op 2 Aug 2019 om 12:46 (PDT) “Ik beslis niet wie de nummer 1 of nummer 2 binnen het team is,” zei Leclerc. “Uiteindelijk zullen we zien wie dat is.” De voorbije... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
17/10 18u00  “F1-teambazen blokkeren experiment met ‘kwalificatieraces’ in 2020” Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op 15 Sep 2019 om 5:30 (PDT) Het voorstel van de zogenaamde ‘kwalificatieraces’ werd enige tijd geleden op tafel gegooid maar er heerst geen consensus onder de F1-teambazen om er mee... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van F1journaal >

GPUpdate.net

Verbergen Tonen
19/10 19u30  Villeneuve: "Kvyat hoeft niet meer te dromen van Red Bull" Red Bull Racing moet nog steeds uitmaken wie er volgend jaar naast Max Verstappen komt te rijden, maar Daniil Kvyat hoeft zich…
19/10 18u30  McLaren probeert "nieuwe concepten" met MCL35 McLaren heeft met veel ambitie dit jaar de vierde plek van het constructeurskampioenschap veroverd, al is deze voorlopig nog…10 
19/10 17u45  Morbidelli: "Quartararo is ongelooflijk snel en lastig te verslaan" Franco Morbidelli heeft het verslaan van zijn Petronas Yamaha-teamgenoot Fabio Quartararo omschreven als 'de moeilijkste opgave…11 
19/10 17u15  Van der Garde over De Vries: "Had meer gevochten voor F1-kans" Kersvers Formule 2-kampioen Nyck de Vries maakt dit kalenderjaar nog zijn debuut in de Formule E. Alhoewel Giedo van der Garde…11 
19/10 16u30  Rossi: "Ik verlies een paar tienden bij het remmen" Valentino Rossi geeft toe dat hij tijdens het remmen relatief veel tijd verliest ten opzichte van de andere Yamaha-rijders. De…
19/10 15u30  Nakagami gaat zware slotrace in MotoGP tegemoet LCR Honda-rijder Takaaki Nakagami zegt dat zijn laatste optreden in de MotoGP lastig is vanwege zijn 'desastreuze…
19/10 15u00  Goed nieuws voor Vettel: twee strafpunten minder na dit weekend Sebastian Vettel heeft weer wat ademruimte. Sinds de zaterdag na de Japanse Grand Prix heeft hij twee strafpunten minder op zijn…
19/10 14u30  Geen zorgen bij Alfa Romeo over minder tempo laatste races Alfa Romeo-teambaas Fred Vasseur zegt dat er geen reden tot paniek is over het gebrek aan tempo in de afgelopen paar…
19/10 13u00  Interview: Red Bull-junior Hauger in voetsporen van Verstappen In de racewereld gaat vanzelfsprekend de meeste aandacht uit naar de Formule 1. Maar daaronder zitten talloze aspiranten die…12 
19/10 12u45  Bendsneyder "moest gevoel terugkrijgen" in Q1 na crash RW Racing-coureur Bo Bendsneyder heeft een moeilijke tweede dag beleefd op de Japanse Twin Ring Motegi. Hij kwalificeerde zich…10 
19/10 11u45  Suzuki: Rijden met 'illegaal blok' niet met opzet gedaan Suzuki-testrijder Sylvain Guintoli is zaterdagochtend op de vingers getikt door de wedtrijdleiding omdat hij vrijdag heeft…13 
19/10 11u15  Seidl geen voorstander van F1-kwalificatie op zondag McLaren-teambaas Andreas Seidl vindt het een slecht idee als de Formule 1 de kwalificatie in de toekomst net als de Grand Prix…13 
19/10 09u45  O'Ward niet langer aan Red Bull-talentenprogramma verbonden Nog geen half jaar na de aankondiging dat Patricio O'Ward door Helmut Marko aangetrokken werd voor het Red Bull Junior Team, is…14 
19/10 09u00  Marquez ongenaakbaar naar pole voor GP van Japan MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez heeft op overtuigende wijze pole-position getraind voor de Grand Prix van Japan. Daarmee…
19/10 08u00  Luyendyk onder de indruk van 'speciaal talent' Van Kalmthout Tweevoudig winnaar van de Indianapolis 500 Arie Luyendyk vindt Rinus van Kalmthout een 'speciaal talent'. De 19-jarige coureur…13 
Laatste update: vandaag om 19u30
Lees meer van GPUpdate.net >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Autoblog Garage: Haat-liefde Mégane R.S. Trophy19/10 07u00 - Autoblog.nl: Ik merkte dat ik soms loop te meuten over de Megane RS. De hoogste tijd om het even van me af te schrijven dus. Laat ik voorop stellen dat we van de redactie dol zijn op hot hatches. Ze hebben een praktische koets, veel power, leuke rijeigenschappen en zijn relatief betaalbaar. Genoeg om leuk te […]
19x Elektrische modellen storten automerken in chaos19/10 13u00 - Auto55: Dat de elektrische auto zowel fabrikant als consument voor een resem moeilijk oplosbare problemen stelt, is duidelijk.De consument krijgt er voorlopig nog een gepeperde rekening, een beperkte bruikbaarheid en een onduidelijke gebruikskost bovenop. En een hele hoop onzekerheden. Voorlopig houdt een EV z’n restwaarde bijvoorbeeld erg goed, maar wat wanneer straks de beloofde nieuwe ac...Lees meer
17x Autoblog advies: Paardentrailer trekker voor 15 mille19/10 14u00 - Autoblog.nl: Van de nood een deugd maken. Voor vandaag gaan we op zoek naar een auto voor Freek. Hij heeft op dit moment een Ford Focus 1.6 Stationwagon uit 2004. Deze unit heeft 270.000 km gereden en is volgens Freek dan ook aan het einde van zijn latijn. Het is dus de hoogste tijd voor een […]
15x Autoblog advies: Paardentrailertrekker voor 15 mille19/10 17u30 - Autoblog.nl: Van de nood een deugd maken. Voor vandaag gaan we op zoek naar een auto voor Freek. Hij heeft op dit moment een Ford Focus 1.6 Stationwagon uit 2004. Deze unit heeft 270.000 km gereden en is volgens Freek dan ook aan het einde van zijn latijn. Het is dus de hoogste tijd voor een […]
15x Blubberdikke Brabus Maybach Rocket kan van jou zijn19/10 13u15 - Autoblog.nl: Als je niet kan kiezen, is dit je auto. Nutteloos, een subjectief begrip. Voor de één kan een nutteloze keuze de wereld betekenen voor de ander. De een kan de luxe Maybach S-Klasse prefereren boven de ‘sportieve’ AMG S-Klasse. Mercedes biedt je die keuze dan ook niet. Je kunt een Maybach of een Pullman kiezen, […]
15x Chevrolet Tahoe ‘K5 Blazer’ is een omgekeerde restomod19/10 12u00 - Autoblog.nl: Is het daarmee een ‘modresto’? Amerikanen zijn kennelijk gek op retro. Zo was er een tijdje geleden een gloednieuwe F-150 die een retro-jasje aangemeten kreeg. Of een RAM 1500 die met het patroon van een welbekend bekertje helemaal in een nineties vibe kwam. Het gebrek aan zorgen wat je bij een nieuwe auto krijgt, met […]
15x Moto3 Motegi: Antonelli grijpt pole, Dalla Porta zesde19/10 06u45 - GPUpdate.net: Tijdens de regenachtige derde vrije training werd Niccolo Antonelli slechts negentiende, maar in de kwalificatie stond hij zijn…
15x Volvo V90 nu als T4 Business Luxury19/10 00u00 - Autozine: Volvo presenteert de V90 T4 Business Luxury. De extra uitrusting omvat tal van opties die het comfort op een hoger plan brengen. Dit terwijl de V90 T4 Business Luxury juist extra scherp geprijsd is. Het voordeel loopt op tot ruim 5.000 euro. De V90 T4 Business Luxury is per direct bij de Volvo-dealer te bestellen vanaf 59.995 euro.
15x Toyota toont 2e generatie Mirai19/10 00u00 - Autozine: Toyota laat tijdens een speciale tentoonstelling op de komende Tokyo Motor Show (23 oktober - 4 november 2019) een vooruitblik zien vopan de volgende generatie Mirai. De tweede generatie van de Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) brengt de door Toyota ontwikkelde brandstofceltechnologie op een hoger plan en komt naar verwachting volgend jaar in Europa op de markt.
14x Een Golf R op stelten? De Volkswagen T-Roc R - Test - VIDEO19/10 17u15 - Autovisie: Na de komst van de Cupra Ateca en Audi SQ2 was het een kwestie van wachten tot Volkswagen met een vergelijkbare auto zou komen. Dit is ‘m dan: de T-Roc R.

Statistieken

Artikels:
29646
Gelezen:
33179
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven