zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/03 12u00  Oprichter ING Direct Hans Verkoren overleden AMSTERDAM (AFN) - Voormalig ING-bestuurder Hans Verkoren is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij wordt zaterdag herdacht door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van ING Groep in een overlijdensadvertentie in NRC.
23/03 12u00  Haven Rotterdam: klaar voor harde brexit ROTTERDAM (AFN) - Hopen op het beste, maar voorbereiden op het ergste. Dat is het motto van de haven van Rotterdam en de autoriteiten met het oog op een mogelijke harde brexit. Het Havenbedrijf, de douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben zich in ieder geval tot in de puntjes voorbereid, zo komt naar voren uit een perspresentatie in de grootste haven van Europa over de brexit.
22/03 22u45  Mueller heeft eindrapport over Trump af WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
22/03 22u00  Pinterest dicht bij beursgang SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Pinterest heeft de benodigde papieren ingeleverd voor zijn beursgang. Het bedrijf achter de populaire afbeeldingenzoek- en deelsite was achter de schermen al langer bezig met een beursnotering.
22/03 21u15  Rood Wall Street voelt angst voor recessie NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Net als in Europa, waar de beurzen eerder op de dag ook lager sloten, waren beleggers bezorgd over de staat van de mondiale economie na een reeks verontrustende macro-economische cijfers. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Verder werd vooral uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
22/03 19u45  Trump nomineert vertrouweling voor Fed WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Donald Trump heeft Stephen Moore voorgedragen voor het bestuur van de Federal Reserve. De Amerikaanse president ziet in Moore een vertrouweling, die even kritisch is over Fed-voorzitter Jerome Powell als hijzelf.
22/03 19u00  Wall Street rood in middaghandel NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag flink in het rood. Evenals in Europa, waar de beurzen lager sloten, waren beleggers bezorgd over de staat van de mondiale economie na een reeks verontrustende macro-economische cijfers. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Verder werd vooral uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
22/03 18u30  Moody's bezorgd over verkiezingsuitslag LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's maakt zich zorgen over de uitslag van de verkiezingen om de Provinciale Staten. Daardoor verliest de regeringscoalitie zijn meerderheid in de Eerste Kamer en dat kan onder meer leiden tot een tragere invoering van plannen uit het regeerakkoord. Moody's noemt dat negatief voor de kredietwaardigheid van Nederland.
22/03 17u45  Rode beursdag door zorgen over wereldeconomie AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Het sentiment werd gedrukt door zorgen over de wereldwijde economische groei, die werden gevoed door tegenvallende Duitse industriecijfers en een onverwachte krimp van de Franse economische bedrijvigheid. Verder werd vooral gekeken naar ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking.
22/03 17u45  'Axel Springer aast op Marktplaats' BERLIJN (AFN) - Het Duitse Axel Springer overweegt om een onderdeel van eBay, waar het Nederlandse Marktplaats onder valt, te kopen. Dat meldde het Duitse zakentijdschrift Capital op basis van ingewijden.
22/03 16u30  General Motors kiest voor productie in de VS DETROIT (AFN) - General Motors (GM) gaat een nieuw elektrisch voertuig van automerk Chevrolet in de Verenigde Staten assembleren. De Amerikaanse automaker zou de productie aanvankelijk buiten de VS laten plaatsvinden, maar komt daarvan terug na felle kritiek van president Donald Trump.
22/03 16u30  Verkoop bestaande woningen VS gestegen WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in februari met 11,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
22/03 16u00  Europese beurzen verder in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag in de loop van de middag verder omlaag. Het sentiment werd gedrukt door zorgen over de wereldwijde economische groei, die werden gevoed door tegenvallende Duitse industriecijfers en een onverwachte krimp van de Franse economische bedrijvigheid. Verder bleef de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking.
22/03 15u45  Van Oord gaat werken aan Fries windpark ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord heeft samen met Siemens Gamesa een voorlopig contract getekend voor de aanleg van Windpark Fryslân aanleggen. De twee partijen hadden in augustus al de voorlopige gunning gewonnen. Een definitieve investeringsbeslissing verwacht Van Oord in het derde kwartaal van dit jaar.
22/03 15u45  Wateropdracht VolkerWessels in Engeland AMERSFOORT (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels heeft een wateropdracht gekregen in Engeland. Samen met partner Atkins kreeg het Nederlandse bedrijf twee opdrachten gegund uit een raamwerkopdracht van waterbedrijf Severn Trent Water.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
23/03 09u00  Danny Ronaldo: 'Een circus toont de ellende niet. Circus moet altijd verwonderen' De agenda staat vol en Circus Ronaldo ontving vorige maand nog de cultuurprijs Ultima voor circus. Danny Ronaldo heeft weinig reden tot klagen. Hoewel. 'Circus Ronaldo is soms een trein die niet meer kan stoppen.'
23/03 04u00  Wie durft de techgiganten opsplitsen? 'De weg naar fascisme is geplaveid met gebrekkig economisch beleid' In aanloop naar de verkiezingen van 2020 lijkt er een eind te komen aan de politieke onaantastbaarheid van technologiebedrijven als Amazon en Facebook. Presidentskandidate Elizabeth Warren pleit er zelfs voor om de techgiganten op te splitsen. Na decennia van obscuriteit is mededingingsrecht weer een hot topic.
22/03 21u00  Luchtruim zal vrijdagnacht opnieuw gesloten zijn Vanaf maandag zullen er ook opnieuw acties gevoerd worden door de luchtverkeersleiders bij skeyes, het vroegere Belgocontrol, met vertragingen tot gevolg.
22/03 19u00  Vanaf maandag opnieuw acties van luchtverkeersleiders Vanaf maandag zullen er opnieuw acties gevoerd worden door de luchtverkeersleiders bij skeyes, het vroegere Belgocontrol, met vertragingen tot gevolg.
22/03 19u00  Donald Tusk: 'Lot van brexit ligt in Britse handen' De toekomst van Groot-Brittannië binnen of buiten de Europese Unie wordt bepaald door de Britten zelf. Dat hebben de Europese leiders vrijdag nogmaals benadrukt, nadat ze premier Theresa May daags voordien twee opties hebben aangeboden om uit het brexit-moeras te geraken.
22/03 17u30  Gimv verkoopt Oldelft Ultrasound Gimv heeft zijn meerderheidsbelang in het kapitaal van het Nederlandse Oldelft Ultrasound verkocht via een management buy-out ondersteund door Smile Invest. Dat meldt de investeringsmaatschappij vrijdag.
22/03 15u30  Beleggen is hard werken: drie tips van drie bekende beursexperts Als onze columnist Jan Longeval zich laat inspireren door George Soros, de man die in 1992 de Bank of England op de knieën kreeg, dan zijn Warren Buffett en Ray Dalio de grote voorbeelden van Pierre Huylenbroeck. We verzamelden tips van Buffett, Dalio en van Huylenbroeck zelf, die de jongste jaren twee boeken volschreef met concreet beleggingsadvies.
22/03 15u00  De Vlaamse kantoormarkt verandert West-Vlaanderen ontpopt zich als een volwaardige kantoormarkt, stelt de vastgoedadviseur BelSquare in een marktstudie. Het ondernemerschap en de ruime talentvijver stuwen er de vraag naar kantoorruimte.
22/03 14u30  ACV Voeding en Diensten keurt ontwerp loonakkoord af ACV Voeding en Diensten keurt het ontwerp van loonakkoord met 56 procent van de stemmen af. Het is de eerste christelijke centrale die het akkoord verwerpt.
22/03 13u45  Premier Michel organiseert volgende week brexitministerraad Premier Charles Michel organiseert volgende week een thematische ministerraad om te verzekeren dat België klaar is voor alle brexit-scenario's.
22/03 13u45  Colruyt voert elektronische prijsetiketten in Tegen eind dit jaar zal supermarktketen Colruyt in alle winkels de papieren prijsetiketten vervangen door elektronische. De etiketten zullen ook een zogenaamde NFC-chip krijgen waardoor de klant via de smartphone extra informatie kan aflezen over het product in kwestie.
22/03 13u00  Christian Van Thillo (CEO De Persgroep): 'We laten niet met ons sollen, door niemand' Als de digitale revolutie de voorbije decennia één sector op zijn kop heeft gezet, dan wel de mediasector. Slechts enkele mediabedrijven in de Benelux wisten te overleven. Medialaan - De Persgroep is er een van. Dankzij haar sterke man Christian Van Thillo. 'Wij wilden de eerste zijn. Want in slechte tijden is het de sterkste die overwint. En in goede tijden wil iedereen bij de marktleider zijn.'
22/03 12u30  Duitse tienjaarsrente onder nul De Duitse tienjaarsrente is vrijdagmorgen even onder nul gedaald.
22/03 11u45  Wees voorbereid op een minder goede beursperiode De tijd gaat razend snel. Het einde van het eerste kwartaal is in zicht. Tijd om even terug te blikken en vooruit te kijken naar wat ons de rest van het jaar nog te wachten staat.
22/03 11u30  Besix bouwt ook Frans paviljoen op Wereldexpo 2020 Het Belgische bouwbedrijf Besix mag nu ook het Franse paviljoen op de Wereldexpo van 2020 in Dubai bouwen. Eind februari raakte al bekend dat het Belgisch paviljoen in Dubai toegewezen wordt aan BEMOB-2020, een consortium waar Besix ook deel van uitmaakt.
Laatste update: vandaag om 9u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/03 12u00  Oprichter ING Direct Hans Verkoren overleden AMSTERDAM (AFN) - Voormalig ING-bestuurder Hans Verkoren is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij wordt zaterdag herdacht door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van ING Groep in een overlijdensadvertentie in NRC.
23/03 12u00  Haven Rotterdam: klaar voor harde brexit ROTTERDAM (AFN) - Hopen op het beste, maar voorbereiden op het ergste. Dat is het motto van de haven van Rotterdam en de autoriteiten met het oog op een mogelijke harde brexit. Het Havenbedrijf, de douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben zich in ieder geval tot in de puntjes voorbereid, zo komt naar voren uit een perspresentatie in de grootste haven van Europa over de brexit.
22/03 22u45  Mueller heeft eindrapport over Trump af WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
22/03 22u00  Pinterest dicht bij beursgang SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Pinterest heeft de benodigde papieren ingeleverd voor zijn beursgang. Het bedrijf achter de populaire afbeeldingenzoek- en deelsite was achter de schermen al langer bezig met een beursnotering.
22/03 21u15  Rood Wall Street voelt angst voor recessie NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Net als in Europa, waar de beurzen eerder op de dag ook lager sloten, waren beleggers bezorgd over de staat van de mondiale economie na een reeks verontrustende macro-economische cijfers. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Verder werd vooral uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
22/03 19u45  Trump nomineert vertrouweling voor Fed WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Donald Trump heeft Stephen Moore voorgedragen voor het bestuur van de Federal Reserve. De Amerikaanse president ziet in Moore een vertrouweling, die even kritisch is over Fed-voorzitter Jerome Powell als hijzelf.
22/03 19u00  Wall Street rood in middaghandel NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag flink in het rood. Evenals in Europa, waar de beurzen lager sloten, waren beleggers bezorgd over de staat van de mondiale economie na een reeks verontrustende macro-economische cijfers. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Verder werd vooral uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
22/03 18u30  Moody's bezorgd over verkiezingsuitslag LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's maakt zich zorgen over de uitslag van de verkiezingen om de Provinciale Staten. Daardoor verliest de regeringscoalitie zijn meerderheid in de Eerste Kamer en dat kan onder meer leiden tot een tragere invoering van plannen uit het regeerakkoord. Moody's noemt dat negatief voor de kredietwaardigheid van Nederland.
22/03 17u45  Rode beursdag door zorgen over wereldeconomie AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Het sentiment werd gedrukt door zorgen over de wereldwijde economische groei, die werden gevoed door tegenvallende Duitse industriecijfers en een onverwachte krimp van de Franse economische bedrijvigheid. Verder werd vooral gekeken naar ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking.
22/03 17u30  'Axel Springer aast op Marktplaats' BERLIJN (AFN) - Het Duitse Axel Springer overweegt om een onderdeel van eBay, waar het Nederlandse Marktplaats onder valt, te kopen. Dat meldde het Duitse zakentijdschrift Capital op basis van ingewijden.
22/03 16u30  General Motors kiest voor productie in de VS DETROIT (AFN) - General Motors (GM) gaat een nieuw elektrisch voertuig van automerk Chevrolet in de Verenigde Staten assembleren. De Amerikaanse automaker zou de productie aanvankelijk buiten de VS laten plaatsvinden, maar komt daarvan terug na felle kritiek van president Donald Trump.
22/03 16u30  Verkoop bestaande woningen VS gestegen WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in februari met 11,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
22/03 16u00  Europese beurzen verder in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag in de loop van de middag verder omlaag. Het sentiment werd gedrukt door zorgen over de wereldwijde economische groei, die werden gevoed door tegenvallende Duitse industriecijfers en een onverwachte krimp van de Franse economische bedrijvigheid. Verder bleef de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking.
22/03 15u45  Van Oord gaat werken aan Fries windpark ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord heeft samen met Siemens Gamesa een voorlopig contract getekend voor de aanleg van Windpark Fryslân aanleggen. De twee partijen hadden in augustus al de voorlopige gunning gewonnen. Een definitieve investeringsbeslissing verwacht Van Oord in het derde kwartaal van dit jaar.
22/03 15u45  Wateropdracht VolkerWessels in Engeland AMERSFOORT (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels heeft een wateropdracht gekregen in Engeland. Samen met partner Atkins kreeg het Nederlandse bedrijf twee opdrachten gegund uit een raamwerkopdracht van waterbedrijf Severn Trent Water.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/03 11u00  Vanavond geen vliegverkeer mogelijk op luchthaven van Luik Lees meer >
23/03 07u45  De circulaire economie, wat is dat eigenlijk? En kan het de planeet redden? Matrassen die bestaan uit herbruikbare onderdelen of boeren die onderling afvalwater en warmte uitwisselen: bijna 9 op de 10 Vlaamse bedrijven hebben al hun eerste stapjes gezet in de richting van een duurzamere, 'circulaire' economie. Dat toont nieuw onderzoek van de SERV aan, het overlegorgaan van de sociale partners. Maar hoe werkt zo'n economie precies? En zijn die duurzame beloftes echt zo groot?
22/03 21u15  Luchtruim deze nacht opnieuw gesloten (ondanks gedeeltelijk sociaal akkoord bij skeyes) Het luchtruim in ons land zal komende nacht opnieuw gesloten zijn, dit tussen 1.30 uur en 4.30 uur. Dat bevestigt skeyes. Eerder vandaag sloot de directie van de luchtverkeersleider een sociaal akkoord met de socialistische vakbond. De christelijke en de liberale bond verwerpen dat akkoord. Ook maandag zal het luchtverkeer hierdoor mogelijk opnieuw verstoord zijn.
22/03 17u45  Directie skeyes sluit een sociaal akkoord met de socialistische vakbond, anderen verwerpen het Lees meer >
21/03 13u30  Colruyt koopt Fiets! Lees meer >
20/03 19u45  Amerikaanse centrale bank Federal Reserve morrelt niet aan de rente in de VS De Amerikaanse centrale bank Federal Reserve laat de rente in de Verenigde Staten zoals verwacht ongemoeid. Dat meldde de koepel van centrale banken in de VS na afloop van zijn tweedaagse beleidsvergadering. Kenners hielden er alom rekening mee dat de rente op 2,25 tot 2,5 procent gehandhaafd zou blijven.
20/03 17u30  Van Belgocontrol naar Skeyes: nieuwe naam, oude problemen bij luchtverkeersleider Wie een nieuwe naam in de markt wil zetten moet daar meestal dure PR-campagnes voor op poten zetten. Bij luchtverkeersleider Skeyes, het vroegere Belgocontrol, hebben ze die dure campagnes niet nodig. De problemen bij de luchtverkeersleiding vandaag en de voorbije weken hebben de bekendheid van de naam alleszins vergroot, alleen niet op de manier die directie en personeel gehoopt had. Het verhaal van Skeyes is er een van fundamenteel wantrouwen tussen een aantal cruciale spelers.
20/03 13u00  Nieuwe Europese monsterboete voor Google: 1,49 miljard euro De Europese Commissie heeft internetreus Google opnieuw een zware boete opgelegd. Deze keer loopt die op tot 1,49 miljard euro. Volgens Europees Commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager heeft Google zijn macht en omvang misbruikt om voor zoekadvertenties van dochterbedrijf AdSense een voorkeursbehandeling te eisen.
20/03 11u45  Bpost-CEO Koen Van Gerven: "Logisch dat we op het einde van het jaar minder dividend zullen betalen" De aandeelhouders van Bpost zullen op het einde van het jaar rekening moeten houden met een lager dividend, zegt Bpost-topman Koen Van Gerven in 'De ochtend' op Radio 1. 'Dat is de economische logica.'
20/03 07u00  Verkeersleiders voeren weer actie: ook vanochtend hinder verwacht Door een actie van de luchtverkeersleiders is er weer hinder voor het vliegverkeer. Gisteravond waren er vertragingen en afgelopen nacht konden er ruim twee uur geen vliegtuigen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. Vanochtend wordt er ook nog hinder verwacht.
20/03 05u00  Brexit zonder akkoord kost Vlaamse bedrijven 800 miljoen euro per jaar Als de Britten alsnog zonder akkoord uit de Europese Unie donderen, dan kost dat de Vlaamse bedrijven die naar het Verenigd Koninkrijk exporteren 800 miljoen euro per jaar. Dat heeft Vlaams-minister president Geert Bourgeois laten berekenen. Vooral de autosector wordt ongemeen hard getroffen: de kosten van de Britse importtarieven lopen daar op tot 700 miljoen euro op jaarbasis.
19/03 21u15  Opnieuw hinder voor het vliegverkeer door acties verkeersleiders De luchtverkeerleiders voeren opnieuw actie. Er zijn nu al vertragingen, en vannacht leggen de verkeersleiders het werk helemaal neer van half twee tot kwart voor vier. Dan zullen er geen vliegtuigen kunnen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. De actie vannacht heeft vooral directe gevolgen voor vrachtvluchten, maar ook het passagiersverkeer morgen zal hinder ondervinden.
18/03 17u30  Proefproject ArcelorMittal Gent: "de toekomst is het hergebruik van broeikasgassen" Lees meer >
16/03 13u30  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 maart.
Laatste update: vandaag om 11u00

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/03 13u15  ’Industrie is kleuter die tegenstribbelt’ De industrie schreeuwt moord en brand omdat het kabinet een CO2-heffing invoert. Gaat dit banen kosten in de staalindustrie en bij andere vervuilende bedrijven? Klimaateconoom Reyer Gerlagh ontkent de risico’s niet. „Hoe hoger de CO2-prijs, hoe meer kans dat er banen verdwijnen.” Toch is hij voorstander: „We kunnen wel op elkaar blijven wachten, dan komen we helemaal nergens.”
23/03 13u00  Coolcat populair Helaas wist Coolcat de afgelopen maanden niet zoveel bezoekers naar zijn winkels te trekken als het artikel over zijn faillissement. Dan had Coolcat misschien nog bestaan.
23/03 13u00  Rente blijft beleggers bezighouden Nadat de recessieangst vrijdag in alle hevigheid toesloeg, zullen beleggers komende week met argusogen kijken naar nieuwe macrocijfers en de obligatierentes.
23/03 13u00  Jorritsma gehoord over kartelvorming VVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Alliander – waar Jorritsma president-commissaris is – en concurrent Stedin. „Niks aan de hand”, zegt ze zelf.
23/03 12u00  Werkgevers klagen terecht Het bewijs stapelt zich op. Keer op keer komt er onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat werkend Nederland er al jarenlang nauwelijks op vooruit gaat.
23/03 11u30  Rustige beursweek tussen twee stormen Beleggers hoeven deze week niet te veel te rekenen op richtinggevend nieuws. Na het geweld van de Amerikaanse en Europese centrale banken in de afgelopen weken en het kwartaalcijferseizoen dat pas in april begint, komt er nu eerst een wat rustiger week.
23/03 11u30  Bitcoin worstelt met $4000 Afgezet tegen de hectiek op de aandelen- en obligatiemarkten bleef het de afgelopen dagen opmerkelijk rustig op de cryptomarkten. De vraag is nu of de bitcoin het belangrijke niveau van $4000 weet te doorbreken.
23/03 11u15  Seminar: Kan goud een goed vangnet bieden? Het vertrouwen bij beleggers op de aandelenmarkten is weer flink toegenomen na de sterke prestaties van de koersen in het eerste kwartaal van dit jaar. Ondanks het sterk verbeterde beursklimaat zijn er ook indicatoren dat er zich donkere wolken aan de horizon aan het vormen zijn.
23/03 10u15  ’Tina’ stuwt de beurzen weer omhoog De financiële markten stonden drie maanden terug in brand. Handelsoorlog, Turkije, Brexit, stijgende rentes en economische krimp hadden zich als donkere wolken opgehoopt boven het economisch toneel. Van het totaalplaatje werd niemand vrolijk. Zeker de belegger niet. Paniek kreeg de overhand en dat leidde tot een dieptepunt op kerstavond. De Amerikaanse beurzen verloren 5% in één dag.
23/03 09u15  Haven Rotterdam: klaar voor harde brexit Hopen op het beste, maar voorbereiden op het ergste. Dat is het motto van de haven van Rotterdam en de autoriteiten met het oog op een mogelijke harde brexit. Het Havenbedrijf, de douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben zich in ieder geval tot in de puntjes voorbereid, zo komt naar voren uit een perspresentatie in de grootste haven van Europa over de brexit.
23/03 09u00  Naakt voedsel bij AH De laatste trend in de supermarkten is naked food, uitgestald groente en fruit zonder plasticverpakking. In navolging van Whole Foods in de VS en supermarkten in Nieuw-Zeeland, begint ook Albert Heijn in Hoofddorp, door vanaf maandag groente en fruit open en bloot op de schappen te leggen.
23/03 09u00  Oprichter ING Direct Hans Verkoren overleden Voormalig ING-bestuurder Hans Verkoren is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij wordt zaterdag herdacht door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van ING Groep in een overlijdensadvertentie in NRC.
23/03 08u45  Staat verkoopt luxe safehouse in Wassenaar Safehouses voor bedreigde politici of getuigen kunnen ook comfortabel zijn, bewijst een zwaar beveiligde villa die vrijdag in de verkoop ging.
23/03 08u15  Column: Thierry Baudet moet meebesturen Volgens de meest recente cijfers heeft Nederland een van de beste economieën van Europa met mooie groeicijfers, een lage werkloosheid en gezonde overheidsfinanciën. Daarnaast staat ons land in de mondiale top tien van de belangrijkste economische ranglijsten op het terrein van concurrentiekracht, innovaties, investeringsklimaat enz. Bovendien behoren onze sociale zekerheid, en het pensioen- en zorgstelsel tot het beste van de wereld.
23/03 08u00  ‘Klimaatplannen met Baudet niet meteen overboord’ De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen kan mogelijk grote gevolgen hebben voor de plannen van het kabinet. Hoe moet het verder met alle klimaatplannen en de hervorming van het pensioenstelsel nu Baudets Forum voor Democratie de grootste is in de Eerste Kamer? Martin Visser legt het uit in de nieuwe DFT-podcast.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
22/03 23u15  Als de baas 283 keer meer verdient dan de werkvloer: de loonkloof bij AEX-bedrijven onder de loep De ‘loonkloof’ die aangeeft hoe veel de baas meer verdient dan de werkvloer is nog wennen, blijkt uit de beloning bij de AEX-bedrijven. Het cijfer wordt wel ingevuld, zoals sinds vorig jaar moet, maar van een verhaal erbij is vaak nog geen sprake.
22/03 22u15  Action verslaat Blokker, smetje op blazoen Triodos Bank erwijl de ene na de andere winkelketen (Intertoys, CoolCat) omvalt, vestigingen sluit (Blokker) of klanten verliest (Hema), blijft Action ondanks het webshopgeweld groeien als kool. Vorig jaar werden liefst 230 zaken geopend. Dat hadden er nog tientallen meer kunnen zijn als Action het ook logistiek had aangekund. Maar soms heeft Action ook last van groeistuipen nu er 1.325 winkels in zeven landen zijn.
22/03 21u15  Weinig werken en veel consumeren is vragen om financiële problemen Huishoudens zijn dit jaar meer dan de helft van hun inkomen kwijt aan vaste lasten, berichtte het Nibud deze week. Volgens het budgetvoorlichtingsinstituut houden huishoudens steeds minder vrij besteedbare euro’s over. Het gevolg is: meer financiële problemen, meer financiële stress. Ruim 700 duizend huishoudens hebben volgens het Nibud ernstige betalingsproblemen.
22/03 12u45  Jongeren verkopen massaal hun scooter na helmplicht: ‘Ze vrezen voor hun kapsel’ Snorfietsers worden vanaf 8 april binnen de Amsterdamse ring van het fietspad naar de rijbaan gedirigeerd. Mét helm, iets wat vooral jonge Amsterdammers niet zien zitten. ‘Ze vrezen voor hun kapsel en verkopen massaal hun snorscooter.’ De handel in snorfietsen loopt terug.
22/03 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
22/03 00u00  Boeing is de Stint niet: beleggers weten dat het zal overleven Als het al zo lang duurt voordat duidelijk is wat er mis is met een simpele Stint na de ramp in Oss , zal het helemaal lang duren voor is uitgezocht wat niet deugt aan een geavanceerd verkeersvliegtuig als de Boeing 737 Max 8, na de twee crashes binnen een half jaar.
22/03 00u00  Onbeperkt verlof en een budget voor mantelzorg: de nieuwe cao zit vol ‘werkgeluk’ De nieuwe cao van ING zit vol ‘werkgeluk’: secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onbeperkt verlof en mantelzorgbudget die de moderne bankmedewerker gezond en gelukkig moeten houden. Zet de bank een trend? En wordt de werknemer er echt gelukkiger van?
21/03 22u30  Is kok (v) een zwaar beroep en kok (m) niet? Wie in Oostenrijk in acht uur werk minstens 2.000 kilocalorieën (man) verbrandt of 1.400 kilocalorieën (vrouw) verricht sinds 2007 ‘schwerarbeit’.
21/03 21u00  Waarom rekent de buitenlandse bank zoveel kosten? Een geldopname in Curaçao van 200 euro kostte mij bijna 10 euro. De plaatselijke bank en ING pikken elk de helft in. Is dat normaal?
20/03 19u15  Durven beleggers hun vingers niet aan ING te branden? De spaarrente bij ING Bank bedraagt 0,03 procent. Wie een spaarsaldo van 1.100 euro heeft, krijgt 33 cent rente.
20/03 18u45  De winst van Shell zal steeds onbegrijpelijker worden 20 miljard euro winst heeft Shell afgelopen jaar gemaakt, een stijging van 80 procent. In lijn daarmee bleek vorige week ook het jaarinkomen van de ceo te zijn verdubbeld. Ben van Beurden kreeg 20,1 miljoen euro. Dat is de op een na hoogste verdienste in de lange geschiedenis van het concern.
20/03 00u17  Bomen kappen voor het Klimaatakkoord; hoe het gebruik van biomassa ook averechts kan werken Het Nederlandse Klimaatakkoord leunt stevig op biomassa om de CO2-doelstellingen te halen. Maar het gebruik van natuurlijke grondstoffen is niet automatisch milieuvriendelijk. Hoe zetten we het verantwoord in? ‘Voeding voor mens en dier moet je veiligstellen.’
19/03 22u45  Een op de vijf apparaten is minder zuinig dan op het energielabel staat Ruim een op de vijf huishoudelijke apparaten is minder zuinig dan op het energielabel vermeld staat. Vooral bij koelkasten, wasmachines, ovens en tv’s deugt het etiket lang niet altijd. Dit blijkt uit onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
19/03 21u15  Moet Prins Bernhard jr. zelf in zijn 349 panden wonen? Prins Bernhard jr. is een van de grootste particuliere pandjesbazen van Amsterdam. Met enkele zakenpartners heeft hij 349 woningen in de hoofdstad, zo rekende Het Parool ergens eind 2017 uit.
19/03 20u45  CoolCat, de modeketen die de toon zette voor tieners, na ruim veertig jaar failliet verklaard Modeketen CoolCat, het levenswerk van ‘knokker’ Roland Kahn, heeft na ruim veertig jaar het loodje gelegd. ‘Hij bracht gedurfde, uitdagende mode, maar op een gegeven moment is de rek eruit.’
Laatste update: vrijdag 22 maart 2019, 23u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/03 13u30  13.000 tickets voor 50ste Dodentocht vliegen de deur uit, ook wachtlijst loopt goed vol De 13.000 tickets die beschikbaar waren voor de vijftigste 100 Km Dodentocht van Bornem zijn zaterdag in twee uur uitverkocht.
23/03 13u15  Philippe Muyters trekt 400 miljoen euro uit voor strijd tegen klimaatopwarming Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) trekt 400 miljoen euro uit om de CO2-uitstoot te beperken, zodat de klimaatopwarming kan worden bestreden.
23/03 13u15  Tanja Dexters komt met nieuwe reden voor vlucht na ongeval: “Luk Alloo was onderweg en daar hadden we écht geen zin in” Tanja Dexters heeft onthuld waarom ze na een zwaar ongeval maandagavond op de E313 in Olen razendsnel vertrok. Vluchten deed ze niet, zegt de voormalige Miss België, ze zou zelfs langer dan een half uur gewacht hebben. Het koppel wilde naar eigen zeggen enkel voorkomen dat hun vreemde ongeval door een cameraploeg van ‘Alloo bij de wegpolitie’ onder de loep werd genomen.
23/03 12u45  Franse gerecht ondervraagt voorzitter voetbalclub PSG in corruptieonderzoek in verband met… WK atletiek PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi is in de Franse hoofdstad Parijs ondervraagd in een onderzoek naar mogelijke corruptie bij de kandidatuur van Doha voor het WK atletiek, zo vernam het Franse nieuwsagentschap AFP uit goede bron.
23/03 12u45  Politie ziet hoe chauffeur overweg oprijdt terwijl slagbomen al in beweging zijn: “Bedroevend” Bij controles aan spooroverwegen in Mechelen en Willebroek heeft de politie bijna dertig chauffeurs op de bon gezwierd. “Het was bedroevend om vast te stellen hoeveel bestuurders er gevaarlijke risico’s namen”, reageert de politie.
23/03 12u45  Drijvende kracht achter Football Leaks in eigen land in voorlopige hechtenis genomen De Portugese Football Leaks-hacker Rui Pinto is vrijdagavond na een eerste verhoor door onderzoeksrechter Maria Antonia Andrade in Lissabon in voorlopige hechtenis genomen, zo bevestigde zijn advocaat Francisco Teixeira da Mota.
23/03 12u45  Niels beklimt gevel van Antwerpse klimwinkel K2 Opvallend beeld op de Frankrijklei in Antwerpen zaterdagochtend. Niels Jespers beklom er de gevel van klimwinkel K2. Hij deed dat met behulp van de vensterbanken en ramen van de gevel.
23/03 12u15  Drie vegan-adresjes om uit te proberen in Antwerpen Lisa Wuyts (25) is al een paar jaar veganist. Alleen wanneer ze op restaurant gaat en het niet anders kan, eet ze af en toe vegetarisch. Maar dat moet steeds minder. In Antwerpen openen steeds meer veganistische adresjes of restaurants waar een vegan alternatief wordt aangeboden. Om die aan de man te brengen, organiseert Lisa foodtours door de stad langs de meest interessante plekjes om plantaardig eten te scoren. Speciaal voor uw krant toont ze haar drie favoriete adressen.
23/03 12u00  Opnieuw tekort aan luchtverkeersleiders: zaterdag drie uur geen vliegverkeer op luchthaven Luik Door een tekort aan luchtverkeersleiders zal er zaterdagavond tussen 19 en 22 uur geen vliegverkeer mogelijk zijn op de luchthaven van Luik. Dat meldt Skeyes na enkele dagen waarin het luchtverkeer ook al ernstige hinder opliep door acties van de luchtverkeersleiders.
23/03 12u00  Twee mannen opgepakt voor stelen dure apparatuur uit auto’s van media na schietpartij in Utrecht Er zijn twee mannen opgepakt op verdenking van inbraak in meerdere mediavoertuigen in Utrecht tijdens de nasleep van de bloedige schietpartij. Het gaat om auto’s van buitenlandse media, die toen in Utrecht waren om verslag te doen van de gebeurtenissen.
23/03 12u00  Dodentocht in twee uur tijd volledig uitverkocht: “Tomorrowland-toestanden” De 13.000 tickets die beschikbaar waren voor de vijftigste 100 Km Dodentocht van Bornem zijn zaterdag in twee uur tijd uitverkocht.
23/03 12u00  Politie rolt grote cannabisplantage op: meer dan 5 kilo cannabis in beslag genomen De politie kon een grote cannabisplantage oprollen in een appartement aan de Groenendaallaan in Merksem. De slaapkamer van het appartement was volledig omgebouwd en goed geïsoleerd. Daardoor was er geen geurhinder van buitenaf vast te stellen. In totaal werd zo’n 5 kg cannabis in beslag genomen.
23/03 11u45  Brandweer rukt uit voor smeulende tl-lamp in Wibra-vestiging Mortsel De brandweer rukte zaterdagmorgen uit naar de Wibra-vestiging aan de Statielei in Mortsel. Daar had het personeel en het cliënteel een brandgeur waargenomen. Bij inspectie bleek een smeulende tl-lamp in het plafond de oorzaak te zijn.
23/03 11u45  Argentinië moet zonder geblesseerde Lionel Messi aantreden tegen Marokko Lionel Messi moet met een liesblessure forfait geven voor de interland van Argentinië van dinsdag in Tanger tegen Marokko, zo maakte de Argentijnse Voetbalfederatie (AFA) vrijdag bekend.
23/03 11u30  Zelfs een ijskonijn kan af en toe smelten: moeten we ons zorgen maken over Courtois? Voor het eerst in zijn carrière zit Thibaut Courtois (26) in de hoek waar de klappen vallen. Geviseerd door fans en lokale media, op de bank gezet in clubverband en als klap op de vuurpijl in de fout bij de nationale ploeg. Courtois, in het verleden als ijskonijn altijd geroemd als redder van het vaderland. Hoe komt hij dit te boven?
Laatste update: vandaag om 13u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/03 11u15  AB InBev voor rechter gedaagd wegens "misleidende" reclamespot De Amerikaanse brouwer MillerCoors heeft zijn concurrent Anheuser-Busch InBev in de VS voor de rechter gedaagd, zo bericht het persagentschap...
23/03 11u00  Netflix drijft Europees offensief op en opent bureau in Brussel Het Amerikaanse streamingplatform Netflix heeft een bureau geopend in Brussel, zo bericht L'Echo. Het kantoor gaat dienen als commerciële en...
23/03 10u45  Netflix drijgt Europees offensief op en opent bureau in Brussel Het Amerikaanse streamingplatform Netflix heeft een bureau geopend in Brussel, zo bericht L'Echo. Het kantoor gaat dienen als commerciële en...
23/03 07u15  Lenen opnieuw goedkoper Wie een huis of appartement wil kopen, kan de komende weken spotgoedkoop lenen. De langetermijnrente, die de tarieven voor hypothecaire kredieten...
22/03 17u30  Stroomfactuur verdubbeld op twaalf jaar tijd: Vlaams gezin betaalt gemiddeld 500 euro meer Sinds 2007 is de elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in Vlaanderen met 104 procent of meer dan 500 euro gestegen. Dat blijkt uit nieuwe...
22/03 12u15  Delhaize roept “Filet d'Anvers Supérieur" terug Delhaize vraagt zijn klanten om het product "Filet d'Anvers Supérieur" van het merk Delhaize Taste of Inspirations naar hun winkelpunt terug te...
22/03 08u30  Professor KU Leuven: "Herstellen van een burn-out doe je niet door in de zetel te liggen” Het aantal werknemers dat langer dan een maand afwezig blijft door ziekte, loopt verder op. De wetgeving rond re-integratie lijkt daar voorlopig...
22/03 08u15  Professor arbeidsgeneeskunde KU Leuven: "Herstellen van een burn-out doe je niet door in de zetel te liggen” Het aantal werknemers dat langer dan een maand afwezig blijft door ziekte, loopt verder op. De wetgeving rond re-integratie lijkt daar voorlopig...
22/03 06u30  Indonesische vliegmaatschappij annuleert 49 bestelde Boeings 737 Max De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia wil zijn bestelling van 49 Boeing 737 MAX-toestellen annuleren. Het bedrijf maakte bekend...
21/03 16u30  BMW beloont Duitse werknemers met bonus van ruim 9.000 euro De 81.000 werknemers van autobouwer BMW in Duitsland zullen een jaarbonus van 9.175 euro krijgen, meldt een woordvoerder. Ze krijgen zo een hogere...
21/03 12u15  Bill Gates voegt zich bij Jeff Bezos’ clubje van centimiljardairs Ze zitten nu met twee in het heel exclusieve clubje van de centimiljardairs, of mensen met een vermogen van meer dan 100 miljard dollar. Amazonbaas...
21/03 10u45  Colruyt neemt fietsspeciaalzaak ‘Fiets!’ over en gaat keten uitbreiden De groep Colruyt neemt een belang van 75 procent in fietsspeciaalzaak Fiets!. Dat heeft de retailer uit Halle bekendgemaakt. De fietsketen wil...
21/03 09u45  Triodos Bank moet klanten beter screenen in strijd tegen witwassen en terrorisme Triodos Bank is door toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) op de vingers getikt over onvoldoende maatregelen tegen witwassen en om klanten te...
21/03 09u15  Waalse softwarebedrijf Odoo mikt op 1.000 banen in Louvain-la-Neuve Odoo, een Waals softwarebedrijf, trekt naar het wetenschapspark van de UCLouvain in Louvain-la-Neuve. Dat hebben het bedrijf en de...
21/03 08u45  Banden tussen Pentagon-baas en Boeing roepen vragen op, Amerikaanse Defensie start onderzoek Het Pentagon heeft een intern onderzoek geopend naar de banden tussen interimminister van Defensie Patrick Shanahan en vliegtuigbouwer Boeing....
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 1u29
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/03 13u00  'Vergunning van pulsvissers wordt ondanks verbod toch verlengd' Nederlandse pulsvissers krijgen van minister Carola Schouten (Landbouw en Visserij) toch langer de tijd om op een andere vismethode over te stappen, zonder toestemming van de EU. Dat meldt de NOS na het lezen van een brief van de minister aan de vissers.
23/03 12u45  Vergunning van pulsvissers wordt ondanks verbod toch verlengd Nederlandse pulsvissers krijgen van minister Schouten van Landbouw en Visserij toch langer de tijd om op een andere vismethode over te stappen, zonder toestemming van de EU.
23/03 10u30  Europol: 'Napolitaanse valsemunters duiken steeds weer op' Caissières doen het honderden keren per dag: bankbiljetten door een detectieapparaatje halen om ze te checken op echtheid. Hoeveel vals geld is er eigenlijk in omloop, wie zijn die valsemunters en hoe moeilijk is dat, een twintigje namaken?
23/03 10u15  ING Direct-oprichter Hans Verkoren (72) overleden De voormalige ING-bestuurder Hans Verkoren is overleden. Hij werd 72 jaar oud en wordt zaterdag in een overlijdensadvertentie in NRC herdacht door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van ING Groep.
23/03 09u45  Oprichter ING Direct Hans Verkoren overleden De voormalig ING-bestuurder Hans Verkoren is overleden. Hij werd 72 jaar oud, en wordt zaterdag herdacht door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van ING Groep in een overlijdensadvertentie in NRC.
23/03 00u15  Blaricum stoot Bloemendaal van de troon als plaats met duurste woningen De gemeente Blaricum heeft Bloemendaal van de troon gestoten in de lijst van Nederlandse gemeenten met de duurste koopwoningen. Gemiddeld kost een woning in Blaricum ruim 900.000 euro, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster zaterdag.12 
22/03 16u30  'Minder pijnklachten oudere werknemers na legaliseren wiet in staten VS' Oudere werknemers lijken te profiteren van het gebruik van medicinale wiet. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat oudere werknemers in staten waar medicinale wiet legaal is, meer uren werken en minder chronische pijnklachten ervaren.
22/03 16u30  Trump: 'EU behandelt VS net zo slecht als China' De Amerikaanse president is nog altijd niet erg tevreden met het handelsbeleid van de Europese Unie, ook al werd een vergaande handelsoorlog vorig jaar voorkomen met een aantal toezeggingen. 'De Europese Unie behandelt ons eerlijk gezegd net zo erg als China', aldus de Amerikaanse president vrijdag.
22/03 16u00  Minder pijnklachten oudere werknemers na legaliseren wiet in staten VS Oudere werknemers lijken te profiteren van het gebruik van medicinale wiet. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat oudere werknemers in staten waar medicinale wiet legaal is, meer uren werken en minder pijnklachten ervaren.
22/03 15u45  Onderzoek: Minder pijnklachten na legaliseren wiet in staten VS Oudere werknemers lijken te profiteren van het gebruik van medicinale wiet. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat oudere werknemers in staten waar medicinale wiet legaal is, meer uren werken en minder pijnklachten ervaren.
22/03 15u15  Onderzoek: Medicinale wiet helpt oudere werknemers langer doorwerken Oudere werknemers lijken te profiteren van het gebruik van medicinale wiet. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat oudere werknemers in staten waar medicinale wiet legaal is meer uren werken en minder pijnklachten ervaren.
22/03 11u45  Top Deutsche Bank krijgt voor het eerst in vier jaar bonus De top van Deutsche Bank krijgt over 2018 voor het eerst in vier jaar een bonus uitgekeerd, blijkt vrijdag uit het jaarverslag van de Duitse bank die momenteel een fusie met Commerzbank onderzoekt.
22/03 10u15  Top Deutsche Bank krijgt voor eerste keer in vier jaar bonus De top van Deutsche Bank krijgt over 2018 voor het eerst in vier jaar een bonus uitgekeerd, blijkt vrijdag uit het jaarverslag van de Duitse bank, die momenteel een fusie met Commerzbank onderzoekt.
22/03 09u30  Topman Credit Suisse ziet beloning met 30 procent stijgen Tidjane Thiam, ceo van Credit Suisse, heeft zijn beloning over 2018 zien stijgen met 30 procent naar 12,65 miljoen Zwitserse frank (11,2 miljoen euro), blijkt uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag.
22/03 08u45  Eigenaar MEXX redt damesschoenenmerk Fred de la Bretonière Damesschoenenmerk Fred de la Bretonière maakt een doorstart met het Nederlandse RNF, de eigenaar van modemerk MEXX, meldt RNF.
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
21/03 00u00  Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom Kerst is de tijd van vrijgevigheid en kinderen over de vloer. Maar bederft geld schenken niet de sfeer? Dat wil je niet: jaarlijks met goede bedoelingen een flink bedrag schenken aan je dochter, en dan in januari de schoonzoon op bezoek krijgen. Wordt het geen tijd om het geld voor dit jaar over te maken? … Continued The post Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 00u00  Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint Wat zal de uitslag van Real Madrid-Ajax op 5 maart worden? Bij de thuiswedstrijd wist Ajax te imponeren tegen de voetbalgrootmacht. De Amsterdammers zetten gedurfd, aanvallend voetbal tegenover een lui, afwachtend Real. Toch wonnen de Madrilenen met 2-1. De jonge Ajacieden konden niet op tegen de dure veteranen van Real. Dat Real Madrid zich duurdere … Continued The post Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 11u45  Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 00u00  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
20/03 00u00  Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee Finland begon twee jaar geleden als eerste Europees land een experiment met een basisinkomen, maar het is niet effectief gebleken bij het tegengaan van werkloosheid. De afgelopen jaren werden experimenten met ‘gratis geld’ al vaker op kleinere schaal gedaan in allerlei landen, maar het is nergens een onverdeeld succes geworden. De centrum-rechtse regering van premier … Continued The post Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 00u00  Amazon-baas Bezos onthult chantage Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is. Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter … Continued The post Amazon-baas Bezos onthult chantage appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 00u00  Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 00u00  Scepsis alom over ?elitefeestje? Davos zonder Trump en Xi Vandaag begint het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse bergdorp Davos, waar jaarlijks de belangrijkste regeringsleiders en topmanagers elkaar ontmoeten. Dit jaar ontbreken hoofdrolspelers als Donald Trump, Xi Jinping en Emmanuel Macron, die hun eigen land voorrang geven. De verwachtingen van het driedaagse ‘elitefeestje’ zijn zeker niet hooggespannen. ‘Globalization 4.0: Shaping A Global Architecture … Continued The post Scepsis alom over ‘elitefeestje’ Davos zonder Trump en Xi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 00u00  Facebook betaalde om te spioneren Facebook ligt opnieuw onder vuur. Het zou jongeren hebben betaald om toegang te krijgen tot hun hele digitale leven. Waarvan wordt Facebook beschuldigd? Dat Facebook veel van je weet en wil weten, is bekend. Het sociale netwerk verdient geld met het koppelen van jouw gegevens aan adverteerders zodat aan jou de juiste advertenties kunnen worden … Continued The post Facebook betaalde om te spioneren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/03 00u00  Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland Lees meer >
17/03 00u00  Britse economie krijgt tegenwind door Brexit De Britse economie groeit steeds minder hard. Bedrijven uit binnen- en buitenland zetten vanwege de grote onzekerheid over de politieke situatie hun investeringen op een laag pitje. Zo verplaatst de Japanse automaker Nissan productielijnen van het Verenigd Koninkrijk terug naar Japan. De gevolgen van de keus voor een Brexit zijn steeds duidelijker te merken in … Continued The post Britse economie krijgt tegenwind door Brexit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: donderdag 21 maart 2019, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
22/03 17u15  Waarom casino’s houden van gokkers die kaarten tellen De moderne geschiedenis van valsspelen in casino’s begon in 1962 met de publicatie van Edward O. Thorps boek ‘Beat The Dealer: A Winning Strategy for the Game of Twenty-One’. Thorp had tijdens zijn verblijf als docent aan het M.I.T. een methode ontwikkeld om kaarten te tellen die de speler een voordeel van ongeveer 1% kon … The post Waarom casino’s houden van gokkers die kaarten tellen appeared first on Express.
22/03 17u14  Waarom casino?s houden van gokkers die kaarten tellen Lees meer >
22/03 16u45  Slaapmiddelen zijn één grote fabel Slaapmiddelen doen mensen over een ganse nacht gemiddeld 12 minuten sneller indommelen en 11 minuten langer slapen. Dat staat te lezen in het boek Dreamland: Adventures in the Strange Science of Sleep. Een reeks studies heeft aangetoond dat slaapmiddelen geen significante verbetering van de kwaliteit van de slaap bewerkstelligen. Ook in de hoeveelheid slaap is … The post Slaapmiddelen zijn één grote fabel appeared first on Express.
22/03 16u00  Snurken: vrouw moet niet onderdoen voor de man Wat gebeurt er tijdens onze slaap? Waarom snurken we en wie snurkt meest? Man of vrouw? Jong of oud? Het Franse bedrijf Whitings heeft ter gelegenheid van de Nationale Dag van de Slaap een groot onderzoek uitgevoerd bij ruim 25.000 mensen. Het zette daarvoor Sleep in, een sensor die onder de matras wordt geplaatst en … The post Snurken: vrouw moet niet onderdoen voor de man appeared first on Express.
22/03 15u14  BRICS nemen nieuw initiatief om dollar af te voeren Lees meer >
22/03 14u14  Noors investeringsfonds gaat olie en gas dumpen Lees meer >
22/03 13u00  Er is nu een culinaire gids voor Noord-Korea en er staan 13 restaurants in De Franse uitgeverij Petit Futé heeft een toeristische gids over Noord-Korea uitgebracht. Het aanbod blijft echter beperkt. De lezer zal niet meer dan zestien hotels en dertien restaurants terugvinden. Ook andere toeristische mogelijkheden blijven schaars. De gids is uitgebracht in een oplage van vierduizend exemplaren. Noord-Korea trekt dan ook weinig reizigers aan. Anderzijds wijst Petit … The post Er is nu een culinaire gids voor Noord-Korea en er staan 13 restaurants in appeared first on Express.
22/03 12u00  Wie stemde voor het Forum voor Democratie (FvD) van Thierry Baudet? Het Forum voor Democratie (FvD), de partij van Thierry Baudet, heeft een monsterzege geboekt bij de Provinciale Statenverkiezingen in Nederland en is één klap de grootste van het land geworden. Aan wie is dat te danken? En waarom? Op basis van een enquête door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS kan je dat redelijk … The post Wie stemde voor het Forum voor Democratie (FvD) van Thierry Baudet? appeared first on Express.
22/03 11u30  Het einde van de stropdas De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft onlangs aangekondigd dat de strikte kledingcode voor zijn bankiers niet langer van toepassing is. Die stap is een onderdeel van een belangrijke trend die in het bedrijfsleven al een hele tijd aan de gang is. Het fenomeen heeft echter onder meer voor de modesector aanzienlijke consequenties. Dat zegt ook … The post Het einde van de stropdas appeared first on Express.
22/03 09u13  China is een kampioen in de verkoop van elektrische wagens? maar de kwaliteit laat te wensen over Lees meer >
22/03 09u00  China is een kampioen in de verkoop van elektrische wagens… maar de kwaliteit laat te wensen over Steeds vaker hekelen de Chinese media de inferieure kwaliteit van de elektrische wagens die het land produceert. Een recente enquête bracht zelfs aan het licht dat 70 procent van de eigenaars van auto’s met een natuurlijke krachtbron zich zijn aankoop beklaagde. Voor China, dat de sector van elektrische wagens wereldwijd hoopt te kunnen domineren, zou … The post China is een kampioen in de verkoop van elektrische wagens… maar de kwaliteit laat te wensen over appeared first on Express.
21/03 22u13  Petitie om Brexit ongedaan te maken krijgt 2.000 handtekeningen per minuut Lees meer >
21/03 21u00  De centrale banken hebben gecapituleerd. Wat nu? “Al wie me de voorbije 20 jaar heeft gevolgd weet dat ik geen grote van ben van centrale banken. Een stel verheerlijkte bureaucraten met een gevoel van onfeilbaarheid, die denken dat ze superieure inzichten hebben in de economie en de markten. Maar woensdag bereikte de wereld van centrale bankiers een nieuw dieptepunt. De Amerikaanse centrale … The post De centrale banken hebben gecapituleerd. Wat nu? appeared first on Express.
21/03 14u12  3 landen huisvesten ?duurste stad ter wereld? Lees meer >
21/03 14u00  3 landen huisvesten ‘duurste stad ter wereld’ Singapore, Hong Kong en Parijs kunnen alle prat gaan op de titel van ‘duurste stad ter wereld’. Dat blijkt uit het jaarlijkse Worldwide Cost of Living onderzoek van The Economist. Daarbij wordt de prijs van 160 identieke producten en diensten vergeleken in 400 steden wereldwijd. Het gaat dan bijvoorbeeld om een brood, een fles bier, … The post 3 landen huisvesten ‘duurste stad ter wereld’ appeared first on Express.
Laatste update: vrijdag 22 maart 2019, 17u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x ING geeft personeel vrije hand met vakantie23/03 05u45 - De Financiële Telegraaf: Werknemers van ING mogen voortaan zelf bepalen hoeveel verlof ze opnemen. Het concept van onbeperkt vakantieverlof, overgewaaid uit de Verenigde Staten, krijgt hiermee vaste voet aan de grond in Nederland.
13x Beursupdate: AEX op Wall Street23/03 00u07 - Beurs.nl: Lees meer >
12x Internet vol haatpraat, maar politie treedt slechts 23 keer op23/03 06u29 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x Onbeperkt met vakantie23/03 05u45 - De Financiële Telegraaf: In de strijd om schaars personeel onderscheiden verschillende bedrijven, vooral in de it, zich de laatste jaren met ’onbeperkt vakantieverlof’. Nu gaat ook ING, een bedrijf met 14.000 werknemers, hiermee experimenteren, staat in de nieuwe cao.
12x Amper één op de drie heeft nieuwe bewonerskaart23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Nog geen derde van de Antwerpenaren die vanaf 1 april in een van de nieuwe parkeerzones buiten de Ring wonen, heeft een bewonerskaart aangevraagd. Twee weken voor de invoering van het bewonersparkeren riskeren zo’n 39.000 inwoners een parkeerboete.
12x Arthur (23) verantwoordelijk voor 2.800 huurders: “Ik wil Mechelaars het gevoel geven dat ze op mij kunnen rekenen”23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Piepjong is hij en pas verkozen, maar gemeenteraadslid Arthur Orlians (23) gaat ervoor. De komende zes jaar is hij als voorzitter van Woonpunt Mechelen mee verantwoordelijk voor de 2.800 huurders van de sociale huisvestingsmaatschappij.
12x Gescheiden verkeer op noordelijke Ring lijkt er toch niet te komen23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het lijkt erop dat het scheiden van het doorgaand en het lokaal verkeer op het noordelijke deel van de Antwerpse Ring er niet komt. En dat heeft gevolgen voor de overkapping van de Ring. Al is het nog niet duidelijk wat die precies zullen zijn.
12x Eerste waterstofschip ter wereld dit weekend te bezichtigen in Antwerpen23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Ultramodern ziet het eruit, de Energy Observer die aan het Antwerpse Havenhuis ligt aangemeerd. De catamaran is het eerste schip ter wereld dat vaart op eigen opgewekte energie uit waterstof, zon en wind en promoot over de hele wereld scheepvaart zonder uitstoot. Dit weekend is het indrukwekkende vaartuig te bezichtigen in het Kattendijkdok. Wij namen vrijdag al een kijkje op het schip van de toekomst.
12x Blaricum stoot Bloemendaal van de troon als plaats met duurste woningen23/03 00u15 - Nu.nl Economie: De gemeente Blaricum heeft Bloemendaal van de troon gestoten in de lijst van Nederlandse gemeenten met de duurste koopwoningen. Gemiddeld kost een woning in Blaricum ruim 900.000 euro, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster zaterdag.
11x Water in Wallonië: de leukste uittips aan de andere kant van het land23/03 06u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Waalse dienst voor toerisme heeft het water als jaarthema gekozen. Kajakken op rivieren, een sluis oversteken in een bootlift, via een glijbaan in het zwembad duiken, fietsen langs oevers, een vishengel uitgooien of ontspannen in thermale baden. Op het water, in het water of aan het water: wat je ook kiest, je wordt overspoeld door activiteiten. Dit is een kleine greep uit het programma dat de naam Waterrijk Wallonië meekreeg.

Statistieken

Artikels:
32675
Gelezen:
45413
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven