vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
18/01 22u15  Handelshoop zet beurzen New York hoger NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke plussen gesloten. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's.
18/01 21u15  'Boete VS dreigt voor Facebook' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten zijn van plan Facebook een boete op te leggen voor het schenden van privacyregels. Het zou gaan om een recordboete, aldus de krant The Washington Post op basis van ingewijden rond de zaak.
18/01 21u00  Wisselingen in top noodlijdend Nyrstar BRUSSEL (AFN) - De noodlijdende Belgische zinkproducent Nyrstar verandert het topmanagement. Het bedrijf heeft Martyn Konig benoemd tot uitvoerend voorzitter, terwijl Roman Matej de functie van financieel directeur op zich neemt.
18/01 20u30  Mercedes wil nieuwe fabriek in Egypte bouwen STUTTGART (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz is van plan een nieuwe fabriek te bouwen in Egypte. Volgens moederconcern Daimler zal de fabriek met een lokale zakenpartner gebouwd gaan worden en zijn er succesvolle gesprekken geweest met de Egyptische regering over het voornemen.
18/01 19u45  Handelsoptimisme stuwt Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk in het groen. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's.
18/01 18u00  Forse koerswinsten op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met forse koerswinsten het weekeinde ingegaan. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van optimisme over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Verder ging in Amsterdam de aandacht uit naar maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 17u15  'China wil handelsoverschot met VS wegwerken' PEKING (AFN) - China is bereid het hoge handelsoverschot met de Verenigde Staten op termijn weg te werken door op grote schaal Amerikaanse producten te gaan kopen. Dat voorstel werd op tafel gelegd tijdens de handelsgesprekken die onlangs in Peking plaatsvonden, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
18/01 16u30  State Street zet mes in personeelsbestand BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank State Street zet het mes in het personeelsbestand om kosten te besparen. Bij het in Boston gevestigde financiële concern vervallen circa 1500 arbeidsplaatsen, ongeveer 6 procent van het totaal.
18/01 16u15  Consumentenvertrouwen VS flink gedaald ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari stevig gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan.
18/01 16u15  Stevige plussen voor beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag stevig in de plus. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een opgewekte stemming bij beleggers. Op het Damrak daalde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 16u00  Wall Street opent hoger door handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst geopend. Berichten dat de Verenigde Staten zouden overwegen de importheffingen op Chinese producten te verlagen, zorgden voor een positief sentiment op Wall Street, dankzij hoop op verbetering in de slechte Amerikaans-Chinese handelsrelaties.
18/01 15u30  Industriële productie VS neemt toe WASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie van de Verenigde Staten is in december met 0,3 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
18/01 15u15  Brussel wil mandaat voor handelsgesprekken VS BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie wil toestemming van de EU-lidstaten om onderhandelingen met de Verenigde Staten te beginnen over verlaging van handelstarieven op industriële producten. Daarnaast vraagt EU-handelscommissaris Cecilia Malmström een mandaat om de samenwerking rond productstandaarden te versterken.
18/01 15u00  Nieuwe strategiedirecteur voor Air France-KLM PARIJS (AFN) - Angus Clarke is benoemd tot hoofd strategie bij luchtvaartconcern Air France-KLM. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de langetermijnstrategie en bedrijfsontwikkeling, zo werd vrijdag bekend.
18/01 14u45  'Wall Street opent hoger door handelshoop' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen staan voor een hogere opening. Berichten dat de VS zouden overwegen de importheffingen op Chinese producten te verlagen gaven het sentiment vrijdag een steuntje in de rug. Daarmee ontstond hoop op dooi in de onderkoelde handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en China.
Laatste update: vandaag om 22u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
18/01 17u15  Audi wil dit jaar 2500 e-trons verkopen in België De Duitse premiummerken Audi, BMW en Mercedes lieten vorig jaar van hun pluimen op de Belgische markt. Maar ze verwachten dit jaar weer groei. En vooral: het langverwachte offensief tegen Tesla krijgt volop vaart. 'Wij mikken op een verkoop van 2500 Audi's e-tron in België', zegt Denis Gorteman, de CEO van D'Ieteren Auto, de invoerder van Audi in België.
18/01 16u30  Volvo Car Gent verdubbelt productiecapaciteit voor succesmodel XC40 De verkoop van de Volvo XC40, de SUV die Volvo Car Gent bouwt, loopt als een trein. De fabriek kan de vraag amper volgen, en verdubbelt daarom de productiecapaciteit. 'Mijn eerste indruk van Gent is heel positief', zegt de nieuwe fabrieksdirecteur Stefan Fesser in zijn eerste interview.
18/01 14u45  Electrabel vreest dat we het de volgende winter met drie kernreactoren minder zullen moeten stellen Energieleverancier Engie Electrabel vreest dat België het tijdens de winter van 2019-2020 met drie kernreactoren minder zal moeten stellen. Dat meldt het bedrijf in een brief aan ontslagnemend minister van Energie Marie Christine Marghem.
18/01 14u30  ING zet mes in bonussen medewerkers na witwasschandaal ING trof vorig jaar een megaschikking van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie na een witwasschandaal. Als gevolg daarvan zal de bonuspot 'aanzienlijk kleiner' zijn dan voor 2017. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse bank aan Het Financieele Dagblad.
18/01 13u15  Vlamingen stoppen met werken op 60,3 jaar De gemiddelde leeftijd waarop Vlamingen de arbeidsmarkt verlaten, is in vier jaar gestegen van 59,4 naar 60,3 jaar. Dat is een gevolg van pensioenhervormingen van de vorige regeringen. Er zijn wel grote sectorale verschillen.
18/01 11u30  5G-veiling uitgesteld door politiek gekibbel De verdeling van de 5G-licenties zal ten vroegste voor de eerste helft van 2020 zijn. Onder meer discussie over de inkomsten zet de veiling (en dus de uitrol van 5G) op de helling.
18/01 05u45  ING: 'Woningprijzen blijven dit jaar stabiel' 'De woningmarkt zit in een rustig vaarwater en dat hebben het liefste zo', zegt Steven Trypsteen, de vastgoedmarktspecialist van ING.10 
18/01 05u30  Vijf rechtszaken tegen luchtverkeersleider Skeyes Er lopen momenteel vier rechtszaken van luchtverkeersleiders tegen hun eigen werkgever, Skeyes. In een vijfde proces kreeg de werknemer gelijk en concludeerde de rechter dat het vroegere Belgocontrol een 'struisvogelpolitiek' voert. Dat bericht Het Laatste Nieuws vrijdag.12 
18/01 05u15  Meer dan 8000 Belgen verdienen onbelast bij Een halfjaar na de invoering van het nieuwe statuut 'plussen' maken meer dan 8000 mensen gebruik van het nieuwe systeem om tot 6000 euro per jaar onbelast bij te verdienen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers het kabinet van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld).12 
17/01 17u30  William De Vijlder (BNP Paribas): 'Een nieuwe crisis zal door mensenhanden gemaakt zijn' Ondanks de groeivertraging zou 2019 opnieuw een goed jaar moeten worden voor de economie. Tenzij de politieke onzekerheid het dipje aanblaast tot een echte crisis. Maar groei is niet de grootste zorg van William De Vijlder, de hoofdeconoom van BNP Paribas. 'Hoe houden we voldoende mensen aan het werk? Dat is het echte debat.'
17/01 17u30  Europees parlement versoepelt steun bij grote ontslagrondes: 'Dit is goed nieuws voor Vlaanderen' Het fonds waarmee de Europese Unie bijspringt als er door globalisering massa-ontslagen vallen, wordt aangepast. Dat zal ook in Vlaanderen gunstige effecten hebben.
17/01 17u15  Autoleningen zijn nog goedkoper Het was nog nooit zo goedkoop om een auto te kopen met een krediet. En voor een ecologische wagen bieden de banken vaak nóg lagere rentevoeten aan.
17/01 16u00  Brexit: Brits parlement stemt dinsdag over een plan B, wat dat ook wordt Dinsdag 29 januari lijkt de volgende beslissende dag te worden voor de brexit. Die dag zal het Britse parlement mogen stemmen over een 'plan B' voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.
17/01 15u00  Belgische loonmarge is vooral te danken aan de loonstijgingen in de buurlanden De Belgische lonen mogen de komende twee jaar stijgen met maximum 0,8 procent bovenop de inflatie. Dat zegt de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven. Die is vooral het gevolg van de verwachte sterke loonstijgingen in onze buurlanden. Daardoor is het risico beperkt dat de loonopslag de concurrentiepositie van onze bedrijven aantast.
17/01 14u30  Het laatste Trends-interview met John Bogle: 'Beleggers zijn in hun binnenste gokkers' John Bogle, de peetvader van het indexbeleggen, is op 89-jarige leeftijd overleden. Drie jaar geleden had Trends-correspondent Gerben van der Marel een gesprek met hem.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 22u34
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
18/01 22u15  Handelshoop zet beurzen New York hoger NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke plussen gesloten. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's.
18/01 21u15  'Boete VS dreigt voor Facebook' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten zijn van plan Facebook een boete op te leggen voor het schenden van privacyregels. Het zou gaan om een recordboete, aldus de krant The Washington Post op basis van ingewijden rond de zaak.
18/01 21u00  Wisselingen in top noodlijdend Nyrstar BRUSSEL (AFN) - De noodlijdende Belgische zinkproducent Nyrstar verandert het topmanagement. Het bedrijf heeft Martyn Konig benoemd tot uitvoerend voorzitter, terwijl Roman Matej de functie van financieel directeur op zich neemt.
18/01 20u30  Mercedes wil nieuwe fabriek in Egypte bouwen STUTTGART (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz is van plan een nieuwe fabriek te bouwen in Egypte. Volgens moederconcern Daimler zal de fabriek met een lokale zakenpartner gebouwd gaan worden en zijn er succesvolle gesprekken geweest met de Egyptische regering over het voornemen.
18/01 19u45  Handelsoptimisme stuwt Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk in het groen. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's.
18/01 18u00  Forse koerswinsten op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met forse koerswinsten het weekeinde ingegaan. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van optimisme over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Verder ging in Amsterdam de aandacht uit naar maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 17u15  'China wil handelsoverschot met VS wegwerken' PEKING (AFN) - China is bereid het hoge handelsoverschot met de Verenigde Staten op termijn weg te werken door op grote schaal Amerikaanse producten te gaan kopen. Dat voorstel werd op tafel gelegd tijdens de handelsgesprekken die onlangs in Peking plaatsvonden, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
18/01 16u30  State Street zet mes in personeelsbestand BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank State Street zet het mes in het personeelsbestand om kosten te besparen. Bij het in Boston gevestigde financiële concern vervallen circa 1500 arbeidsplaatsen, ongeveer 6 procent van het totaal.
18/01 16u15  Consumentenvertrouwen VS flink gedaald ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari stevig gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan.
18/01 16u15  Stevige plussen voor beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag stevig in de plus. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een opgewekte stemming bij beleggers. Op het Damrak daalde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 16u00  Wall Street opent hoger door handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst geopend. Berichten dat de Verenigde Staten zouden overwegen de importheffingen op Chinese producten te verlagen, zorgden voor een positief sentiment op Wall Street, dankzij hoop op verbetering in de slechte Amerikaans-Chinese handelsrelaties.
18/01 15u30  Industriële productie VS neemt toe WASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie van de Verenigde Staten is in december met 0,3 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
18/01 15u15  Brussel wil mandaat voor handelsgesprekken VS BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie wil toestemming van de EU-lidstaten om onderhandelingen met de Verenigde Staten te beginnen over verlaging van handelstarieven op industriële producten. Daarnaast vraagt EU-handelscommissaris Cecilia Malmström een mandaat om de samenwerking rond productstandaarden te versterken.
18/01 15u00  Nieuwe strategiedirecteur voor Air France-KLM PARIJS (AFN) - Angus Clarke is benoemd tot hoofd strategie bij luchtvaartconcern Air France-KLM. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de langetermijnstrategie en bedrijfsontwikkeling, zo werd vrijdag bekend.
18/01 14u45  'Wall Street opent hoger door handelshoop' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen staan voor een hogere opening. Berichten dat de VS zouden overwegen de importheffingen op Chinese producten te verlagen gaven het sentiment vrijdag een steuntje in de rug. Daarmee ontstond hoop op dooi in de onderkoelde handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en China.
Laatste update: vandaag om 22u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/01 20u30  Duitsland wil voortrekkersrol spelen in dossier IJzeren Rijn Er zit beweging in het oude dossier van de IJzeren Rijn. Dat is de spoorverbinding tussen de haven van Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied, die ook via Noord-Limburg zal lopen. Duitsland is nu bereid om een voortrekkersrol op te nemen. De Duitse verkeersminister zei dat bij een overleg met Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA).
18/01 17u15  60 miljoen euro voor nieuwe blikjesfabriek in Genk Op de terreinen tegenover de oude Fordfabrieken komt er een nieuwe vestiging van verpakkingsproducent CPMC. Die is gespecialiseerd in blikjes voor drank en voeding. Het gaat om een investering van 60 miljoen euro.
18/01 17u15  Tesla schrapt zeven procent van de banen Autoconstructeur Tesla gaat zeven procent van de banen schrappen. Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een interne memo die ook op de blogsite verscheen. Volgens CEO Elon Musk heeft de Amerikaanse producent van elektrische wagens het 'uitdagendste jaar' in zijn geschiedenis achter de rug. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen.
18/01 17u15  Vlaamse wapenexport naar landen buiten EU sterk gedaald in 2018 Vlaanderen heeft het afgelopen jaar voor meer dan 28,2 miljoen euro wapens uitgevoerd naar landen buiten de Europese Unie. Dat is ruim de helft minder dan in het recordjaar 2017. Dat blijkt uit maandverslagen van de dienst Controle Strategische Goederen van het Departement Buitenlandse Zaken. In die 28,2 miljoen zit ook voor ruim 2 miljoen uitvoer naar het Midden-Oosten.
17/01 19u00  Vakbond vreest voor verdwijnen van nog eens 1.500 banen bij externe callcenters van Proximus De socialistische bediendenbond BBTK vreest dat er ook 1.500 jobs verloren zullen gaan bij de externe callcenters die nu in ons land voor Proximus werken. Eerder kondigde de telecomgroep aan dat er 1.900 eigen mensen moeten afvloeien wegens een herstructurering van het bedrijf.
17/01 12u15  Waals staalbedrijf NLMK Clabecq ontslaat de helft van haar personeel Lees meer >
17/01 07u45  Waarom de salariswagen wel moet verdwijnen Lees meer >
16/01 21u30  Lonen mogen komende twee jaar maximaal 0,8 procent stijgen Lees meer >
16/01 17u15  Geen opleidingen kaartlezen en bachbloesemtherapie meer op website VDAB Lees meer >
16/01 08u00  Amper een op de vijf Belgische bedrijven klaar voor douaneformaliteiten na brexit Van de 25.000 Belgische bedrijven die handel drijven met het Verenigd Koninkrijk, zijn er 20.000 nog niet voorbereid op de douaneformaliteiten die de brexit met zich zal meebrengen. Het gaat dan vooral om kmo's. De douane start deze week een nieuwe informatiecampagne. Belangrijk want het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke handelspartner.
16/01 05u45  Horeca Vlaanderen: "Meeropbrengsten witte kassa moeten terugvloeien naar horecasector" Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, heeft de federale regering opgeroepen eindelijk werk te maken van de belofte dat de meeropbrengsten als gevolg van de invoering van de witte kassa volledig zouden terugvloeien naar de horecasector. Dat zei hij gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Horeca Leuven.
16/01 01u15  "Meeropbrengsten witte kassa moeten terugvloeien naar horecasector" Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, heeft de federale regering opgeroepen eindelijk werk te maken van de belofte dat de meeropbrengsten als gevolg van de invoering van de witte kassa volledig zouden terugvloeien naar de horecasector. Dat zei hij dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Horeca Leuven.
15/01 13u00  Ruim 1.500 manifestanten aan de hoofdzetel van Proximus, staking heeft beperkte impact voor klanten Meer dan 1.500 mensen hebben vanmorgen gemanifesteerd voor het gebouw van Proximus aan het Noordstation in Brussel. Ze protesteren tegen de herstructureringsplannen van de telecomspeler. Er wordt vandaag ook gestaakt bij het telecombedrijf, maar de impact voor de klanten is beperkt.
15/01 11u45  Ruim 1.500 manifestanten aan de hoofdzetel van Proximus in Brussel Meer dan 1.500 mensen manifesteren vanmorgen voor het gebouw van Proximus aan het Noordstation in Brussel. Dat meldt vakbond CSC Transcom. Ze protesteren tegen de herstructureringsplannen van de telecomspeler. Er wordt vandaag ook gestaakt bij het telecombedrijf.
15/01 10u45  Ruim 1.500 mensen manifesteren tegen herstructureringsplannen bij Proximus Meer dan 1.500 mensen manifesteren vanmorgen voor het gebouw van Proximus aan het Noordstation in Brussel. Dat meldt vakbond CSC Transcom. Ze protesteren tegen de herstructureringsplannen van de telecomspeler. Er wordt vandaag ook gestaakt bij het telecombedrijf.
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
18/01 22u15  Handelshoop zet beurzen New York hoger De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke plussen gesloten. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's.
18/01 21u45  ’Jaap werd in het pak genaaid’ Maandag start het strafproces tegen voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en projectontwikkelaar Fred Meijer. Zij worden door het OM beschuldigd van belastingfraude bij de bouw van het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen. Hoe kon de oudste en – toen nog – chicste accountantsfirma van ons land betrokken raken bij deze ordinaire fraude?
18/01 21u15  'Boete VS dreigt voor Facebook' De Amerikaanse autoriteiten zijn van plan Facebook een boete op te leggen voor het schenden van privacyregels. Het zou gaan om een recordboete, aldus de krant The Washington Post op basis van ingewijden rond de zaak.
18/01 21u00  Wisselingen in top noodlijdend Nyrstar De noodlijdende Belgische zinkproducent Nyrstar verandert het topmanagement. Het bedrijf heeft Martyn Konig benoemd tot uitvoerend voorzitter, terwijl Roman Matej de functie van financieel directeur op zich neemt.
18/01 20u45  Column: Niet terugkrabbelen De verkiezingsstrijd is begonnen en het Klimaatakkoord is het wapen. VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff opende in deze krant de aanval door te verklaren: „De kans dat ik het akkoord letterlijk uit ga voeren is nihil.” Vooral dat ‘ik’ is interessant. Dijkhoff gaat daar kennelijk over.
18/01 20u30  Biertje wordt duurder Alle vier de grote brouwerijen hebben voor 2019 opnieuw allemaal hun pilsprijs verhoogd.
18/01 20u30  Mercedes wil nieuwe fabriek in Egypte bouwen Het Duitse automerk Mercedes-Benz is van plan een nieuwe fabriek te bouwen in Egypte. Volgens moederconcern Daimler zal de fabriek met een lokale zakenpartner gebouwd gaan worden en zijn er succesvolle gesprekken geweest met de Egyptische regering over het voornemen.
18/01 20u00  Loonstrook blijft raadsel Komende week krijgt werkend Nederland de eerste loonstrookjes van het nieuwe jaar. Maar slechts een kleine minderheid gaat die ook echt bekijken, laat staan grondig bestuderen. De overzichten zouden eenvoudiger moeten worden, maar dat lijkt nauwelijks te gebeuren.10 
18/01 20u00  ’Laat winkelier zitten, eerst geldautomaat’ Een ‘smerig spel’. Personeel van SecurCash laat er geen misverstand over bestaan. Het Duitse moederbedrijf van de grote geldtransporteur wilde al lang af van de failliet gegane distributietak voor winkels. „Dit zagen we al lang aankomen. Wij zijn als grof vuil aan de kant gezet.”
18/01 19u45  Handelsoptimisme stuwt Wall Street De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk in het groen. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's.
18/01 18u00  Forse koerswinsten op beurzen Europa De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met forse koerswinsten het weekeinde ingegaan. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van optimisme over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Verder ging in Amsterdam de aandacht uit naar maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 17u45  Beurs: AEX dendert langs grens van 500 week uit Het sterk toegenomen vertrouwen bij beleggers dat Amerika en China een einde gaan maken aan het handelsconflict zette vrijdag de deur open voor de AEX om met een riante winst ruim boven de grens van 500 punten te sluiten. De stroom aan kooporders kwam bij de hoofdfondsen vooral terecht bij de financiële waarden.
18/01 17u45  WhatsApp-fraude: ’Politie is er te druk voor’ Honderden Nederlanders worden slachtoffer van oplichting via WhatsApp. Iemand doet zich voor als een bekende en vraagt om een factuur voor hem of haar te betalen. Slachtoffers hebben vaak telefoonnummers en bankgegevens van de oplichters, toch horen zij bij de politie vaak dat die niet veel voor hen kan betekenen.
18/01 17u15  'China wil handelsoverschot met VS wegwerken' China is bereid het hoge handelsoverschot met de Verenigde Staten op termijn weg te werken door op grote schaal Amerikaanse producten te gaan kopen. Dat voorstel werd op tafel gelegd tijdens de handelsgesprekken die onlangs in Peking plaatsvonden, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
18/01 17u00  DNB valt fraude met crypto’s aan Het net om fraudeurs met cryptomunten sluit. Toezichthouder DNB en AFM willen veel scherpere regels voor de omwisselplatforms, voor crypto’s naar euro’s of giraal geld, en de aanbieders van de digitale bewaarportemonnees met zulke munten. Minister Hoekstra (Financiën) steunt die aanpak.
Laatste update: vandaag om 22u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u32
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/01 20u30  UPS-baas Abney werkt aan miljardenclaim bij Europese commissie, zondeblok Almunia is al verdwenen Het moet een lekker gevoel voor een topman van een Amerikaans bedrijf zijn om te kunnen cashen in Brussel. En dat geldt zeker voor David Abney (62), die in 1974 als distributiemedewerker op een depot van UPS (United Parcel Services) begon en opklom tot ceo van een multinational met 500 vliegtuigen, 120 duizend voertuigen en bijna een half miljoen werknemers in 219 landen.
18/01 20u00  De kwaliteit van het onderwijs moet omhoog, maar hoe? ‘Om tot snelle verbetering in het onderwijs te komen is een breed en am­bitieus actieplan nodig.’ Dit schrijft de hoogste ambtenaar van – nee, niet het ministerie van Onderwijs, maar van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat – in zijn nieuwjaarsartikel in het economenvakblad ESB.
18/01 18u45  Nieuwe Audi-topman: ‘Angst voor Tesla? Voor geen centimeter’ De Rotterdammer Bram Schot is sinds 1 januari bestuursvoorzitter van Audi: de eerste niet-Duitser die aan het roer staat van de autogigant. Hij moet het concern de nieuwe tijd in leiden, ver weg van Dieselgate. De Volkskrant spreekt hem als eerste.
18/01 00u00  Beginnende belegger niet bang voor wat tegenslag Het afgelopen jaar begonnen zo’n 150 duizend particulieren met beleggen. Het was ook voor het eerst sinds 2011 dat aandelenbeleggers op Nieuwjaar zagen dat ze armer waren geworden. De nieuwkomers lijken vooralsnog niet afgeschrikt.20 
17/01 23u15  Wat blijft er over van onze erfenis? Wij zijn een echtpaar van boven de 80 met allebei een inkomen van ruim 2.500 euro per maand. Krijgen onze kleinkinderen wel onze erfenis als wij in het verzorgingshuis belanden?
17/01 22u30  Waarom gaat het Brexittheater nooit vervelen? Een van de grote misverstanden van het hele Brexitproces is dat iedereen er nu wel een keer zijn buik vol van heeft. Na tweeënhalf jaar van debat en drie Winkler Prins-encyclopedieën met artikelen zou het beginnen te vervelen. Het woord Brexit-bore Brexit verveeld is al aan het Brexit-woordenboek toegevoegd.
17/01 22u15  Hitlers president van de Rijksbank zag het niet zo slecht, stelt promovendus Arie van der Hek De Europese centrale banken kunnen een voorbeeld nemen aan Hitlers rijksbankpresident Hjalmar Schacht, stelt Arie van der Hek. De kersverse Erasmus-promovendus en voormalig PvdA-coryfee onderzocht de monetaire opvattingen van de controversiële Duitse bankman tussen twee wereldoorlogen.
17/01 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
16/01 22u15  Kwakkelend Hudson’s Bay krijgt een nieuwe baas Hudson’s Bay, de warenhuisketen die vooralsnog met weinig succes in het gat van V&D is gesprongen, krijgt een nieuwe baas. Armin Devender moet de kwakkelende Nederlandse tak van het Canadese warenhuisbedrijf op de rails zien te krijgen.
16/01 21u15  ‘Stijgende huurprijzen zijn een sociale én economische ramp’ Meer bouwen? De voor steeds meer Nederlanders onbetaalbare huizenprijzen zullen er niet door dalen, stelt de dwarse Britse econoom Josh Ryan-Collins. De sleutel tot ons woonprobleem ligt volgens hem elders: bij het grote geld.
16/01 21u15  Is de-dollarisatie de nucleaire bom onder het financiële stelsel? Een gewoon land – zeg: Congo, Argentinië, Indonesië, Griekenland – moet zijn overheidsfinanciën op orde houden om niet de status van bananenrepubliek te krijgen en uiteindelijk bankroet te gaan.
16/01 21u00  Het CBR klungelt bij verlenging van rijbewijs Ane’s rijbewijs dreigt niet op tijd verlengd te worden door vertraging bij het CBR. Zonder rijbewijs komt zijn vrijwilligerswerk in de problemen en kan hij zijn kleinkinderen niet ophalen van school.
16/01 14u15  McDonald’s verliest alleenrecht op aanduiding ‘Big Mac’ McDonald’s heeft in Europa het alleenrecht verloren op het gebruik van de aanduiding ‘Big Mac’. De hamburgerketen verloor een zaak bij de Europese instantie die waakt over intellectueel eigendom. Dat EUIPO vindt dat McDonald’s heeft verzuimd om vijf jaar lang aantoonbaar gebruik te maken van het merk.
15/01 21u30  Mag dan 2020 het eerste lijstjesloze jaar worden? Ook in deze krant werd er afgelopen weken mee gesmeten. Na de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar moest er een film, boek, cd en zelfs cd-boxje van het jaar zijn.
15/01 00u00  Rekenkamer: Rotterdam doet te weinig voor werkloze jongeren Rotterdam doet te weinig om werkloze jongeren aan werk of een opleiding te helpen. Amper 10 procent van alle werkloze jongeren in de stad wordt door de gemeente begeleid. Amsterdam boekt veel betere resultaten, oordeelt de Rotterdamse Rekenkamer in het rapport ‘Werk aan de winkel’ dat dinsdag verschijnt.
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
18/01 22u45  Spelersbeoordelingen KV Mechelen-Roeselare: doelman voorkomt erger bij Malinwa KV Mechelen heeft vrijdagavond niet zijn beste avond beleefd in het eigen AFAS Stadion Achter de Kazerne. Het leek lange tijd op een verdiende overwinning af te steven, maar dat was buiten Roeselare gerekend, die in de slotminuten nog langszij wisten te komen. Wij namen het thuiselftal onder de loep en kwamen tot deze conclusies.
18/01 22u30  Late gelijkmaker van Roeselare bezorgt KV Mechelen koude douche KV Mechelen heeft in de opener van de 22ste speeldag de punten niet kunnen thuishouden. Roeselare acteerde met veel vertrouwen Achter de Kazerne, en werd daar diep in de tweede helft voor beloond. Zuur puntenverlies voor Malinwa, waarvan Beerschot Wilrijk kan profiteren.
18/01 22u30  RECENSIE. Vaarwel, Tourist LeTimide Hoe hij doet, tart iedere architecturale wet en veiligheidsnorm. Maar telkens Tourist LeMC in de Lotto Arena staat, oogt de kuip groter en voller. Nieuwe plaat We Begrijpen Mekaar vindt u nog maar twee maanden in de rekken, maar won zichtbaar alle zielen die doorbraak En Route had gemist. Ligt dat aan het openbloeien van Johannes Faes als performer? Een podiumbeest wordt ie nooit, maar de timide artiest die bijna een decennium geleden kelders afschuimde met Antwerps Testament is niet meer. Tourist deed het zonder toeters en bellen, wel met een straffe liveband en een kruitvat vol zelfvertrouwen. Niet te verwarren met arrogantie, een cliché waaraan Faes als boorling van de Seefhoek is ontsnapt. Hulde.
18/01 22u15  Ook in Zwitserland komen duizenden jongeren op straat voor het klimaat In Lausanne, Genève, Zürich en een tiental andere Zwitserse steden zijn vrijdag enkele duizenden scholieren en studenten de straat op getrokken om meer concrete acties te vragen in de strijd tegen de opwarming van de planeet.
18/01 22u00  LIVE. KV Mechelen tracht voorsprong vast te houden tegen tien pionnen van Roeselare Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!
18/01 21u45  Kim De Gelder kan binnen vijf jaar invrijheidsstelling aanvragen, maar “internering zou veiligste optie zijn” Kim De Gelder, die veroordeeld is voor de moorden in een kinderdagverblijf en die op een 73-jarige vrouw, kan in theorie binnen een vijftal jaar zijn voorlopige invrijheidsstelling aanvragen. Of toch als hij niet geïnterneerd wordt. Volgens vier experten en zijn advocaat is dat wel degelijk nodig. “Dat is het veiligste voor onze maatschappij”, klinkt het.
18/01 21u15  PVDA: “Keizer Bart De Wever staat met zijn billen bloot” Met Peter Mertens en Raoul Hedebouw op kop lanceerde PVDA gisteren haar campagne voor de verkiezingen in mei. Dat gebeurde op de nieuwjaarsreceptie van de partij in Antwerpen. “Wij zijn de locomotief op links”, zegt Mertens.
18/01 21u15  Parochiearchief Pulderbos na schimmelbehandeling vertrokken naar Rijksarchief Na behandeling tegen schimmel door een gespecialiseerde firma, werd onlangs het unieke parochie archief van Pulderbos overgebracht naar het Rijksarchief Antwerpen, momenteel in Beveren-Waas.
18/01 21u15  LIVE. Kapitein Seth De Witte brengt Malinwa weer op voorsprong Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!
18/01 21u00  Fans van KV Mechelen steken AA Gent-doelman hart onder de riem Mooi beeld van Achter de Kazerne: de fans van KV Mechelen kwamen naar de thuiswedstrijd tegen KSV Roeselare met een spandoek waarop ‘Sterkte Yannick’ stond. Een steunbetuiging aan AA Gent-doelman Yannick Thoelen, die eerder deze week zijn te vroeg geboren kindje verloor. Bij AA Gent zijn ze zeer te spreken over de actie en spraken ze hun dank al uit op sociale media.
18/01 21u00  Trump en Kim Jong-un gaan elkaar opnieuw ontmoeten De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zullen elkaar “eind februari” een tweede keer ontmoeten. Dat heeft het Witte Huis vrijdag bekendgemaakt. Waar de ontmoeting zal plaatsvinden, is nog niet aangekondigd.
18/01 21u00  Treinverkeer tussen Mechelen en Sint-Niklaas hele dag onderbroken Het treinverkeer tussen Mechelen en Sint-Niklaas was vrijdag een hele dag onderbroken door een storing aan een brug in Willebroek. De NMBS moest vervangbussen inzetten tussen Mechelen en Sint-Niklaas. Reizigers tussen Sint-Niklaas en Willebroek konden gebruiken maken van vervangtreinen. Tussen Mechelen en Sint-Niklaas konden reizigers ook via Antwerpen-Berchem reizen.
18/01 20u45  LIVE. Wie anders dan De Camargo zet KV Mechelen al vroeg op voorsprong Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!
18/01 20u30  Kristel is een échte luizenmoeder: “Wij zijn heel discreet over wat wij zien” De Luizenmoeder’, de nieuwe comedyreeks van VTM, heeft zijn start niet gemist. In de reeks wordt ‘de luizenmoeder’ gebruikt als metafoor, al wordt nieuwe mama Hannah ook onder lichte dwang in het kriebelteam opgenomen. Het opsporen van luizen en neten gebeurt er allesbehalve tactvol en discreet. Wat vinden de échte luizenmoeders van de serie? En waarom wriemelen ze vrijwillig in de soms vettige kinderkopjes?
18/01 20u30  Francken ving geruchten op rond Melikan Kucam: “Ik heb gezegd ermee naar de politie te gaan” Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft er “principieel geen enkel probleem mee om volledig transparant te zijn” over het schandaal met humanitaire visa, “ook in de Kamer”. Dat zei hij vrijdagavond op VTM Nieuws. Al is het “democratisch absoluut geen geplogenheid dat parlementsleden parlementsleden ondervragen”.
Laatste update: vandaag om 22u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
18/01 22u00  VIDEO. Investeren in Lego is een slimme belegging, met rendement tot wel 11 procent Investeren in Lego is een goede belegging, dat meldt het financiële agentschap Bloomberg. Met een rendement tot maar liefst elf procent, levert het...
18/01 20u00  Hoe tóch nog onder laagste prijs groepsaankoop elektrische wagens te gaan: beetje onderhandelen levert al snel bijna 1.500 euro extra op Op dag één van de groepsaankoop voor elektrische wagens die de overheid organiseerde, registreerden zich al bijna duizend geïnteresseerden. Maar...
18/01 13u45  ING deelt aanzienlijk minder bonussen uit na witwasschandaal ING zet het mes in de bonussen na een witwasschandaal. Vorig jaar trof de Nederlandse bank een megaschikking van 775 miljoen euro met het Openbaar...
18/01 13u45  Chinees bedrijf zorgt voor 150 jobs in Genk Het Chinese bedrijf CPMC, specialist in aluminium verpakkingen voor drank- en voedingsblikjes, investeert zo'n 55 miljoen euro in een...
18/01 13u45  Vastgoedprijzen stijgen dit jaar minder snel Na een forse prijsstijging in 2018 zal vastgoed dit jaar minder snel in waarde stijgen. De prijzen zullen de inflatie volgen. "Sommigen zien dat...
18/01 13u30  Ministerraad zet licht op groen voor ‘brexitwet’ om 718 extra medewerkers aan te nemen De ministerraad heeft vandaag een brexitwet aangenomen, die zal leiden tot 718 bijkomende aanwervingen, waarvoor ze aan het parlement een bijkomend...
18/01 12u00  Tesla snijdt hard in personeelsbestand Tesla snijdt hard in zijn personeelsbestand. De elektrische autobouwer neemt afscheid van 7 procent van zijn vaste werknemers, zo werd vrijdag...
18/01 08u45  Maak kennis met de Elevate, de auto met robotpoten Hij krijgt ‘het beste van wat zoogdieren en mensen kunnen’: de Elevate van Hyundai heeft op het eerste gezicht spectaculaire opties. Een concept...10 
18/01 08u30  Zo vindt u de voordeligste autoverzekering Een auto kost flink wat geld: logisch dat u die verzekert. We zochten uit welke verzekeringen u kan gebruiken en waar u de goedkoopste vindt.11 
18/01 08u30  Waarom Belgen niet snel van werk veranderen, ook al zijn ze niet gelukkig Belgen veranderen niet snel van job, ook niet als ze elke maandagochtend met okselfrisse tegenzin een nieuwe werkweek aanvatten. Die rigide...11 
18/01 08u15  Zo vindt u de goedkoopste autoverzekering Een auto kost flink wat geld: logisch dat u die verzekert. We zochten uit welke verzekeringen u kan gebruiken en waar u de goedkoopste vindt.
18/01 08u15  Ongelukkig op het werk? Voor de Belg geen reden om een andere job te zoeken Belgen veranderen niet snel van job, ook niet als ze elke maandagochtend met okselfrisse tegenzin een nieuwe werkweek aanvatten. Die rigide...10 
18/01 06u15  Vastgoedprijzen stijgen minder snel Na een forse prijsstijging in 2018 zal vastgoed dit jaar minder snel in waarde stijgen. De prijzen zullen de inflatie volgen. "Sommigen zien dat...11 
18/01 00u15  Recordaantal nieuwe klanten voor Netflix maar winst loopt terug De Amerikaanse videostreamingdienst Netflix heeft in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald. Wel...16 
17/01 16u30  Zeven vragen die je niet aan ziet komen bij een sollicitatiegesprek In elk sollicitatiegesprek zit wel een vraag waar je niet zo snel een antwoord op hebt. Maar weet dat het niet gaat om het antwoord, maar om hoe je...
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 14u25
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
18/01 20u30  Geen EU-onderzoek naar fraude Nederlandse pulsvisserij Het Europees Bureau voor Fraudebestrijding (OLAF) heeft aangekondigd dat er geen onderzoek naar fraude in de Nederlandse pulsvisserijsector komt.  Dat is besloten na een vooronderzoek naar subsidiemisbruik na van 23 vis- en milieuorganisaties.
18/01 19u00  Consumentenvertrouwen VS op laagste niveau in twee jaar door 'shutdown' Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari gedaald naar het laagste niveau sinds oktober 2016, blijkt vrijdag uit een eerste schatting van de Universiteit van Michigan.
18/01 17u30  'China voert invoer vanuit VS stevig op om handelsoverschot af te bouwen' China heeft aangeboden om zes jaar lang de import vanuit de Verenigde Staten stevig op te voeren. Dit zou de relatie tussen de twee landen meer in balans moeten brengen, schrijft persbureau Bloomberg vrijdag op basis van bronnen.
18/01 17u00  AFM en DNB pleiten voor internationale regels voor cryptomunten Met maatregelen om cryptomunten als de bitcoin vrij te houden van witwaspraktijken en terrorismefinanciering, zijn volgens De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) consumenten nog niet beschermd tegen fraude en oplichting.
18/01 16u00  Europese Commissie klaar voor nieuwe handelsgesprekken met VS De Europese Commissie is klaar om nieuwe handelsgesprekken te starten met de Verenigde Staten. Brussel zet in op lagere handelstarieven op industriële producten en meer afstemming op het gebied van productstandaarden. 
18/01 13u30  Tesla schrapt 7 procent van personeelsbestand na 'uitdagendste jaar ooit' Automaker Tesla schrapt 7 procent van het aantal voltijdsbanen. In een vrijdag gepubliceerd bericht zegt het concern het uitdagendste jaar ooit achter de rug te hebben gehad.10 
18/01 13u30  Maleisië wil pas met Goldman Sachs 'praten' na schikking 6,6 miljard euro De regering van Maleisië staat ervoor open de aanklacht tegen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs te laten vervallen. De bank moet dan wel over de brug komen met herstelbetalingen voor haar rol in het schandaal rondom het staatsfonds 1MDB .10 
18/01 11u45  Maleisië wil pas 'praten' met Goldman Sachs na schikking 6,6 miljard euro De regering van Maleisië staat ervoor open de aanklacht tegen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs te laten vervallen. De bank moet dan wel over de brug komen met herstelbetalingen voor haar rol in het schandaal rondom het staatsfonds 1MDB .
18/01 11u45  Tesla schrapt 7 procent van personeelsbestand Automaker Tesla schrapt 7 procent van het aantal voltijdsbanen. In een vrijdag gepubliceerd bericht zegt het concern het meest uitdagende jaar ooit achter de rug te hebben gehad.
18/01 11u15  ING zet het mes in bonussen wegens schikking in witwaszaak ING gaat snijden in de bonussen voor haar medewerkers, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. De reden daarvoor is de schikking van 775 miljoen euro die de bank afgelopen september trof met het Openbaar Ministerie (OM) in de witwaszaak.
18/01 10u45  Ruim 530.000 klanten kregen pakket te laat in december Ruim 530.000 klanten hebben in afgelopen december hun bestelde pakket te laat gekregen, een stijging van 19,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Toen kregen 447.000 mensen een besteld pakket te laat.
18/01 10u45  'Ghosn ontving 7,8 miljoen euro aan ongepaste betalingen' Carlos Ghosn, de gevallen ex-topman van Nissan, zou ongepaste betalingen uit de samenwerking met alliantiepartner Mitsubishi hebben gekregen. Het zou om 7,8 miljoen euro gaan. Dat komt volgens de twee Japanse automakers naar voren uit intern onderzoek.
18/01 10u30  Nibud: 'Ondanks hogere rekeningen meer koopkracht voor veel gezinnen' De meeste huishoudens hebben dit jaar meer te besteden dan in 2018, ondanks de hogere energierekening, een hogere zorgpremie en een verhoging van de btw. 
18/01 10u15  Groei Nederlandse landbouwexport gestagneerd in 2018 De Nederlandse export van landbouwgoederen als bloemen, planten maar ook zuivel en vlees, is afgelopen jaar nauwelijks gegroeid, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Met een toename van 0,2 procent is een einde gekomen aan jaren van forse groei, zoals 6 procent in 2017 en 4 procent in het jaar ervoor.
18/01 09u30  Inzet wijkteams zorgt juist voor hogere in plaats van lagere zorgkosten Wijkteams zorgen eerder voor meer dan voor minder zorgkosten, valt op te maken uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) hiernaar. Het doel van de wijkteams was juist minder dure zorg.
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
16/01 00u00  President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen General Motors, fabrikant van onder meer het automerk Chevrolet, ontslaat bijna 15.000 mensen en sluit vijf fabrieken. Daarmee verliest 15 procent van het GM-personeel zijn baan. President Trump is woest en dreigt de subsidies voor de autofabrikant in te trekken. Vier vragen en antwoorden over de ruzie tussen de Amerikaanse automaker en de president. Waarom … Continued The post President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op De topman van Unilever, Paul Polman, stapt eind dit jaar op. Polman gaf tien jaar leiding aan de Brits-Nederlandse multinational. De topman was de afgelopen jaren veel in het nieuws, eerst omdat hij de levensmiddelenproducent wilde verduurzamen en het afgelopen jaar wegens de roep om afschaffing van de dividendbelasting. Een terugblik. Unilever was een groot … Continued The post Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom Kerst is de tijd van vrijgevigheid en kinderen over de vloer. Maar bederft geld schenken niet de sfeer? Dat wil je niet: jaarlijks met goede bedoelingen een flink bedrag schenken aan je dochter, en dan in januari de schoonzoon op bezoek krijgen. Wordt het geen tijd om het geld voor dit jaar over te maken? … Continued The post Schenken zonder ruzie: hou het leuk bij de kerstboom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/01 00u00  Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain De strijd om de innovatieve blockchaintechnologie is losgebarsten, blijkt uit de explosieve stijging van het aantal patentaanvragen. Ook hier lopen de supermachten Amerika en China op de troepen vooruit. Sinds de introductie van de digitale munt bitcoin in 2008 zijn er wereldwijd 4.095 patenten voor innovaties in blockchaintechnologie aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers die het … Continued The post Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/01 00u00  Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen Steinar Henskens had net zijn vwo-diploma toen hij ontdekte dat je laserstralen kunt gebruiken om vogels te verjagen. Een vogel ervaart een bewegende, groene laserstraal als een stok die op hem afkomt, en vliegt weg. Hij ontwikkelde de Agrilaser. In 2012 richtte hij Bird Control Group op, het bedrijf waarmee hij de Agrilaser verkoopt. Zijn … Continued The post Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/01 00u00  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
15/01 00u00  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
14/01 00u00  Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! Het huizentekort in Nederland loopt op door een tekort aan bouwpersoneel en gebrek aan bouwlocaties. De overheid moet de regeldruk op de bouw verminderen en technologische innovatie aanjagen en faciliteren, bepleit economieredacteur Servaas van der Laan. Lees ook: Waarom de huizenprijs in 2019 minder hard stijgt Goed nieuws voor de bouwsector! ?De bouw? groeide het … Continued The post Huizentekort? Minder regels en meer innovatie graag! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/01 00u00  Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland Lees meer >
Laatste update: woensdag 16 januari 2019, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
18/01 00u06  Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan? Lees meer >18 
18/01 00u06  ?Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar? Lees meer >16 
18/01 00u06  ECB zet geldtsunami stop? het uur van de waarheid nadert Lees meer >17 
18/01 00u06  ?Geen gezeik, iedereen rijk!? Lees meer >16 
18/01 00u06  Stad Parijs eist terugtrekking seksistische reclame Lees meer >19 
17/01 19u45  Carrefour gaat slachthuizen verplichten camera's te installeren De Franse supermarktketen Carrefour wil dat de slachthuizen waar de distributeur vlees aankoopt voortaan met camera’s worden uitgerust. Dat melden Franse media. Carrefour wil op die manier verder bijdragen aan zijn strijd voor het dierenwelzijn.
17/01 16u00  Alternatieve vervoersdiensten hebben weinig frequente gebruikers In de Verenigde Staten is het gebruik van alternatieve vervoersdiensten - zoals de services van bedrijven zoals Uber of Lyft - de voorbije jaren sterk toegenomen. Dat blijkt uit een studie van het Pew Research Center, gebaseerd op een bevraging bij ruim tienduizend Amerikaanse burgers in de herfst vorig jaar. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat inmiddels 36 procent van de Amerikaanse volwassen bevolking al ooit van alternatieve vervoersdiensten gebruik heeft gemaakt.
17/01 15u45  Wereld lijkt met open ogen in volgende crisis te lopen De wereldwijde risico's nemen toe, maar de wil om de dreigingen collectief aan te pakken, brokkelt af. Overal in de wereld roepen partijen op om de controle terug in eigen handen te nemen. Dat zegt een rapport van het World Economic Forum, gebaseerd op een enquête bij ongeveer duizend experts en besluitvormers. Het rapport waarschuwt voor minder gunstige economische vooruitzichten en verslechterende geopolitieke omstandigheden.
17/01 13u15  Drie op vijf koffie-variëteiten zijn met uitsterven bedreigd Drie op de vijf soorten wilde koffiesoorten lopen het risico te zullen verdwijnen. Dat is te wijten aan een dodelijke combinatie van de klimaatverandering, een reeks ziektes en de ontbossing. Dat is de boodschap van een studie van wetenschappers aan de Royal Botanic Gardens in Groot-Brittannië. Deze gevaren brengen volgens de onderzoekers de toekomst van de meest populaire drank ter wereld in het gedrang.
17/01 11u45  Nike heeft een schoen die wordt gecontroleerd door je smartphone De Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike heeft een eerste intelligente basketbalschoen op de markt gebracht die zichzelf letterlijk aan de voet van zijn eigenaar kan aanpassen. Daarvoor werd bij de nieuwe Nike Adapt BB beroep gedaan op een elektrische systeem, dat de traditionele veters vervangt en de schoen strakker of losser kan maken. Met behulp van een smartphone-applicatie kan aan de schoen de nodige instructies worden gegeven om een perfecte pasvorm aan te nemen.
17/01 11u00  Ook Kroatië wil nu bij de euro Kroatië bereidt een officiële vraag voor om tot de eurozone te kunnen toetreden. Dat heeft Boris Vujcic, gouverneur van de centrale bank van het land, op een Euromoney-congres in Wenen gezegd. Vujcic verklaarde daarbij in de loop van de volgende maanden een email te zullen sturen met de vraag om toegelaten te worden tot het Exchange Rate Mechanism (ERM-2), het wisselkoersmechanisme van de Europese Unie dat algemeen wordt gestempeld als de wachtkamer van de euro.
16/01 17u45  Duitse groeimotor sputtert Duitsland is de op drie na grootste economie ter wereld, met een exportmachine die 1.600 miljard dollar per jaar omzet. Maar het land dreigt nu wel in de klappen te gaan delen. 
16/01 17u15  Economen maken zich wel degelijk zorg over de schade die monopolies aanrichten Monopolies worden een concept dat steeds meer door economen onder de loep worden genomen. Dat zegt Noah Smith, financieel expert bij het persbureau Bloomberg, in een bijdrage over een recente jaarvergadering van de American Economic Association in Atlanta. Smith merkt daarbij op dat tijdens het evenement in eerste plaats het genderprobleem in de sector ter sprake kwam, maar daarna viel de aandacht vooral op monopolies en maatregelen om kartelvorming tegen te gaan.
16/01 15u30  Niet wat u kan, maar hoe snel u nieuwe zaken leren kan, wordt beslissend in uw zoektocht naar werk Het verhaal van de rol van kunstmatige intelligentie in de transformatie van de software-industrie vormt een klassiek voorbeeld van de manier waarop de technologie dwingt de fundamenten van elk bedrijf opnieuw onder de loep te nemen. Dat zegt Brian Peccarelli, chief operation officer van Thomson Reuters, in een paper voor het World Economic Forum (WEF).
16/01 15u00  Grootste vliegtuig ter wereld kan weken in de lucht blijven Het Britse bedrijf Hybrid Air Vehicles (HAV) werkt aan de commerciële productie van het grootste vliegtuig van de wereld. De Airlander 10 die door de onderneming wordt ontwikkeld is een kolos die even lang is als een voetbalveld en in staat is om gedurende verscheidene weken onafgebroken in de lucht te blijven. Het ontwerp toont een hybride toestel, dat enerzijds een vliegtuig is, maar ook kan omschreven worden als een luchtschip, dat met helium is gevuld.
Laatste update: vandaag om 0u06
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Beginnende belegger niet bang voor wat tegenslag18/01 00u00 - Volkskrant Economie: Het afgelopen jaar begonnen zo’n 150 duizend particulieren met beleggen. Het was ook voor het eerst sinds 2011 dat aandelenbeleggers op Nieuwjaar zagen dat ze armer waren geworden. De nieuwkomers lijken vooralsnog niet afgeschrikt.
19x Groei landbouwexport stokt door prijsdalingen18/01 00u15 - De Financiële Telegraaf: Prijsdalingen hebben de exportgroei van Nederlandse groente, fruit en vlees gestokt. Met een totale exportwaarde van €90,3 miljard in 2018 is Nederland na de Verenigde Staten nog wel de grootste landbouwexporteur ter wereld. De sector zelfs is dan ook enthousiast over de prestaties.
19x Stad Parijs eist terugtrekking seksistische reclame18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
18x Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan?18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
17x ECB zet geldtsunami stop? het uur van de waarheid nadert18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
16x Recordaantal nieuwe klanten voor Netflix maar winst loopt terug18/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: De Amerikaanse videostreamingdienst Netflix heeft in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald. Wel...
16x ?Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar?18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
16x ?Geen gezeik, iedereen rijk!?18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
15x Groei landbouwexport stagneerde in 201818/01 01u15 - Nu.nl Economie: De Nederlandse export van landbouwgoederen zoals bloemen, planten maar ook zuivel en vlees, is afgelopen jaar nauwelijks gegroeid. Met een toename van 0,2 procent is een einde gekomen aan jaren van forse groei, zoals 6 procent in 2017 en 4 procent het jaar ervoor.
15x Beursupdate: AEX op Wall Street18/01 00u06 - Beurs.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
36531
Gelezen:
48301
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven