zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/03 14u00  Arrestaties voor inbraken in auto's journalisten tijdens aanslag in Utrecht Maandag werd tijdens de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht in meerdere auto's ingebroken. Vooral uit mediavoertuigen werd dure apparatuur gestolen. De politie heeft naar aanleiding hiervan twee verdachten aangehouden.
23/03 13u30  Petitie tegen Brexit al meer dan vier miljoen keer ondertekend Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is al ruim vier miljoen keer ondertekend.
23/03 13u15  Aanhoudingen voor auto-inbraken bij journalisten tijdens schietpartij Utrecht Maandag werd tijdens het schietincident op het 24 Oktoberplein in meerdere auto’s ingebroken. Twee auto-inbrekers zijn hiervoor aangehouden. Vooral uit mediavoertuigen werd dure apparatuur gestolen.
23/03 12u45  Italië tekent akkoord met China en wordt onderdeel van Nieuwe Zijderoute De Chinese president Xi Jinping en de Italiaanse premier Giuseppe Conte hebben zondag een overeenkomst ondertekend waarmee Italië onderdeel wordt van de Nieuwe Zijderoute, het Chinese megaproject en een van de grootste infrastructurele werken uit de geschiedenis.
23/03 12u45  Mannen aangehouden voor inbreken auto's journalisten tijdens na Utrecht Maandag werd tijdens het schietincident op het 24 Oktoberplein in meerdere auto’s ingebroken. Twee auto-inbrekers zijn hiervoor aangehouden. Vooral uit mediavoertuigen werd dure apparatuur gestolen.
23/03 12u15  Zo kwam het IS-kalifaat tot stand en zo ging het ten onder Nu het laatste bolwerk van Islamitische Staat (IS) in Oost-Syrië is gevallen, komt er een einde aan het kalifaat van de terroristische beweging dat op het 'hoogtepunt' een derde van Irak en Syrië besloeg. De opkomst en neergang van het kalifaat in vogelvlucht.
23/03 12u15  Wat is de volgende stap na afronding van het Ruslandonderzoek? De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn Ruslandonderzoek afgerond, maar de vraag is de conclusies ooit zullen worden gedeeld. Waar gaat het onderzoek over en zijn er wel bewijzen voor verkiezingsfraude?
23/03 11u15  Twee mogelijke handgranaten gevonden voor souvenirwinkel in Rotterdam In Rotterdam zijn zaterdagochtend twee mogelijke handgranaten gevonden, meldt de politie. De explosieven werden gevonden bij een winkel aan de Schiedamseweg die onder meer souvenirs en waterpijpen verkoopt.
23/03 10u45  Twee mogelijke handgranaten gevonden voor winkel in Rotterdam Aan de Schiedamseweg in Rotterdam zijn zaterdagochtend twee mogelijke handgranaten gevonden, meldt de politie. De explosieven werden gevonden bij een winkel die onder meer souvenirs en waterpijpen verkoopt. Het zou gaan om de winkel Souvenirtje en Meer.
23/03 09u30  Het einde van het kalifaat van IS: Van de opkomst tot de val Met het verdrijven van Islamitische Staat (IS) uit het Syrische dorpje Baghuz komt er een einde aan het zogeheten kalifaat. Een tijdlijn van de opkomst van de terroristische beweging en de uiteindelijke val van haar zelfbenoemde kalifaat.
23/03 09u30  Speciaal aanklager Mueller rondt Ruslandonderzoek na bijna twee jaar af De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn Ruslandonderzoek afgerond. Het rapport is vrijdag ingediend bij minister William Barr van Justitie. Het onderzoek draait om de vermeende inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.
23/03 09u15  Aantal lozingen van drugsafval met 42 procent toegenomen in 2018 Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig jaar gestegen tot 292, blijkt uit cijfers van de politie. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017, toen het aantal dumpingen op 206 uitkwam.
23/03 09u00  Kalifaat IS verdwenen: De opkomst en tegenaanval Met het verdrijven van Islamitische Staat (IS) uit het Syrische dorpje Baghuz komt een einde aan het zogeheten kalifaat. Een tijdlijn van de opkomst van IS en de uiteindelijke val van hun zelfbenoemde kalifaat.
23/03 08u45  Brand in Rotterdamse portiekflat gedoofd, acht woningen onbewoonbaar Meerdere bewoners van een portiekflat aan de Gerdesiaweg in Rotterdam moeten de nacht elders doorbrengen vanwege de brand die vrijdagavond in het gebouw woedde. Bewoners van acht appartementen kunnen niet terugkeren.
23/03 08u30  Aantal lozingen van drugsafval fors toegenomen in 2018 Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig jaar gestegen tot 292, blijkt uit cijfers van de politie. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017, toen het aantal dumpingen op 206 uitkwam.
Laatste update: vandaag om 14u00
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Dam stroomt vol voor protest tegen racisme Honderden demonstranten verzamelen zich zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam voor het protest tegen racisme. Ze gaan de straat op en spreken zich uit tegen rassenhaat. Vanaf 14.00 uur lopen ze gezamenlijk naar de Dokwerker, het monument voor de Februaristaking. Ook zijn er verschillende sprekers.
23/03 14u15  Pechvogel niet gediend van camera Een bestuurder komt bij een verkeerslicht in Dordrecht niet meer voorruit. Echt zin om de berger te helpen, hebben de inzittenden van het pechgeval niet. In de serie De Puinruimers aandacht voor opmerkelijke verhalen van de weg.
23/03 14u15  Verkeersruzie escaleert, man dreigt met honkbalknuppel Een 34-jarige man is vrijdag opgepakt nadat hij bij een verkeersruzie in Zierikzee een honkbalknuppel tevoorschijn haalde. De weggebruiker uit Almere was onder invloed van wiet, ook had hij xtc-pillen in zijn auto liggen.
23/03 14u15  Bloemen houden van boeren Ze deden mee aan Boer zoekt Vrouw om hun ware liefde te vinden. En uiteindelijk vonden Aad, Tom en Hans ook echt de vrouw van hun dromen. Een tijdens het programma, twee erna. Maar stapelverliefd zijn ze allemaal.
23/03 14u00  Stijging zeespiegel ’valt mee’ De stijging van de zeespiegel langs de Nederlandse kust is in de afgelopen 25 jaar gemiddeld niet sneller verlopen dan in de jaren daarvoor. Dat concludeert de gerenommeerde onderzoeksbureaus Deltares en HKV in de Zeespiegelmonitor 2018.
23/03 14u00  Keeper eist heldenrol op bij handhaving in Eredivisie In de Eredivisie van het zaalvoetbal heeft keeper Jack Steur er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat ZVV Volendam op het hoogste niveau blijft.
23/03 13u45  Vrouw die petitie tegen Brexit begon met dood bedreigd De vrouw die de petitie tegen de Brexit startte, wordt met de dood bedreigd. Dat zegt de Britse tegen Metro. De petitie is inmiddels meer dan vier miljoen keer ondertekend.
23/03 13u45  Drie open haarden voor Ronald de Boer Hij is niet de eerste kunstenaar die met de juiste kruiwagens iets weet te bereiken. Steve Tepas verkocht in één avond het ene werk na het andere. Niet in een van de vele galeries in Amsterdam, maar in het walhalla van de moderne kunst: het Stedelijk Museum. Een mooi decor voor de gesprekken over politicus Thierry Baudet.
23/03 13u15  Elisabeth Post aan roer transportkoepel Transport Logistiek Nederland (TLN) heeft met Elisabeth Post een nieuwe voorzitter in huis gehaald. Zij is nu nog gedeputeerde in de provincie Noord-Holland, maar start op 1 mei voor een periode van vier jaar bij de belangenclub. Ze volgt daarmee Arthur van Dijk op, die onlangs als Commissaris van de Koning in Noord-Holland werd, en is de eerste vrouw in deze functie.
23/03 12u45  Levensgevaarlijk: Fietsers op snelweg Op de A27 tussen de Merwedebrug en Werkendam fietsten dinsdag een groep jongeren op de snelweg. Automobilisten, die aan de andere kant in de file stonden, schrokken zich een hoedje.
23/03 12u30  Motorrijder overleden na ongeluk in Amsterdam Een 37-jarige bestuurder van een motorscooter is overleden na een zwaar ongeluk op het Zuideinde tussen Amsterdam-Noord en Oostzaan. Hij kwam vrijdagavond in botsing met een personenauto. De 19-jarige autobestuurder is aangehouden om te worden gehoord.
23/03 12u30  17-jarige verongelukt met scooter in Den Haag Een 17-jarig meisje uit Poeldijk is vrijdag overleden na een zwaar verkeersongeval in Den Haag. Op de kruising van de Melis Stokelaan en de Beresteinlaan botste ze rond 11.00 uur tegen een auto. Het meisje kwam hard ten val en raakte zwaargewond. Later overleed zij in het ziekenhuis.
23/03 12u30  Hier verstoort Freek de Jonge Boekenbal De opening van het Boekenbal wordt onderbroken door Freek de Jonge die een statement tegen Thierry Baudet eist.
23/03 12u00  Diana’s huis werd leeggeroofd tijdens crematie Op het moment dat de moeder van Diana Fens (47) werd gecremeerd, braken twee mannen bij haar in. Ze lieten een grote ravage achter. In plaats van rouwen kon Diana puin ruimen en zich verbazen over zulk laag gedrag.
23/03 12u00  Keeper trapt in oude truc Mooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt@telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Geachte Thierry Baudet ? toon uw bescheidenheid Lees meer >
22/03 16u15  Baudet en FVD stuiten na winst op veel weerstand Na de forse verkiezingsoverwinning van Forum voor Democratie (FVD) is het schaakspel voor de Provinciale Staten begonnen. In de Eerste Kamer staan de coalitiepartijen niet te trappelen om te samen te werken met de partij van Thierry Baudet, die zelf zegt bereid te zijn tot compromissen. D66 sloot FVD al bij voorbaat uit. Ook lokaal … Continued The post Baudet en FVD stuiten na winst op veel weerstand appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 14u00  ?In feite heeft FVD niet genoeg gewonnen?? Zoals voorspeld is het kabinet na de verkiezingen voor Provinciale Staten zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijt. Kan premier Mark Rutte (VVD) nog om FVD-leider Thierry Baudet heen?, vroegen wij u. Dit zijn de reacties. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen … Continued The post ‘In feite heeft FVD niet genoeg gewonnen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/03 14u00  ?Verbied raamprostitutie helemaal?? De gemeente Amsterdam gaat een verbod instellen op het houden van rondleidingen op de Wallen. De overlast die deze groepen veroorzaken, is een belangrijke reden voor de nieuwe maatregelen. ‘We vinden het niet meer van deze tijd dat mensen naar sekswerkers koekeloeren,’ zegt wethouder Udo Kock (D66) over de plannen. De nieuwe maatregelen gaan in … Continued The post ‘Verbied raamprostitutie helemaal…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 18u15  ?Rutte kan niet meer om Forum voor Democratie heen?? Zoals voorspeld is het kabinet bij de verkiezingen voor Provinciale Staten zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijtgeraakt. Moet premier Mark Rutte (VVD) gaan samenwerken met links of met rechts? In de coalitie wordt daar verschillend over gedacht, blijkt donderdag. Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie, zei maandag dat de coalitie in de Eerste Kamer … Continued The post ‘Rutte kan niet meer om Forum voor Democratie heen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 13u30  Forum voor Democratie boekt monsterzege Forum voor Democratie van Thierry Baudet is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. Een prognose op basis van een telling van 93 procent van de uitgebrachte stemmen laat zien dat deze nieuwe partij straks met dertien zetels de Eerste Kamer binnenstormt. Voorlopige uitslag VVD van 13 naar 12 zetels Forum voor Democratie van 0 … Continued The post Forum voor Democratie boekt monsterzege appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 13u30  ?De aanslag versterkte mijn keus voor verkiezingen?? Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (FvD) betuigden steun na de aanslag in Utrecht, maar grepen de gelegenheid ook aan om uit te over het kabinet en het immigratiebeleid. In hoeverre speelde de aanslag een rol bij uw keuze in het stemhokje?, vroegen wij u. Zo beantwoordde u die vraag. In de rubriek Lezersreacties lichten … Continued The post ‘De aanslag versterkte mijn keus voor verkiezingen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/03 13u30  Euh ? wat zei Thierry nu eigenlijk allemaal? Lees meer >
20/03 21u00  ?Macron wil niet instemmen met verzoek om uitstel May? De Britse premier Theresa May heeft de Europese Unie (EU) gevraagd om uitstel van de Brexit. Maar of de EU daar ook mee instemt, is nog maar zeer de vraag. De Franse president Emmanuel Macron lijkt dwars te gaan liggen. Op verzoek van oppositiepartij Labour komt er woensdag een spoeddebat in het Lagerhuis. Vier vragen … Continued The post ‘Macron wil niet instemmen met verzoek om uitstel May’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 16u15  De belangrijkste thema?s in de twaalf provincies Nederland gaat vandaag naar de stembus voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen? Elsevier Weekblad bezocht alle twaalf provincies en sprak er met politici en inwoners over de belangrijkste kwesties. Lees ze hieronder nog eens terug. Groningen – Infrastructuur De nieuwe Ring Zuid die deels … Continued The post De belangrijkste thema’s in de twaalf provincies appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 12u30  ?Annuleren is precies wat terroristen willen?? Alle politieke partijen, met uitzondering van Forum voor Democratie (FvD), schortten maandag hun campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op vanwege de aanslag in Utrecht. Had Thierry Baudet zijn bijeenkomst in het Kurhaus moeten annuleren?, vroegen we u. U reageerde massaal. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen … Continued The post ‘Annuleren is precies wat terroristen willen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 12u30  Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 13u30  ?Baudet had bijeenkomst in Kurhaus moeten afzeggen?? Lees meer >
19/03 13u30  E-commerce is het domste businessmodel ter wereld: de webwinkel als sterfhuisconstructie Webwinkels? Hans van Tellingen is niet overtuigd van de houdbaarheid van dat businessmodel. In zijn blog legt hij uit waarom. Zijn naam: Pieter Zwart. Zijn beroep: eindbaas bij Coolblue. Zijn missie: een absurd hoge klanttevredenheid. Chapeau. Wie kent Pieter niet? Briljant ondernemer. Een pr-machine. Begiftigd met een forse dosis humor. En bovendien ?very likable?. In … Continued The post E-commerce is het domste businessmodel ter wereld: de webwinkel als sterfhuisconstructie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 13u30  OM houdt ?ernstig rekening? met terreuraanslag Tot nu toe is er uit onderzoek niet gebleken dat er een relatie is tussen de hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht en de slachtoffers. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. Er wordt nog altijd ‘ernstig rekening’ gehouden met een terroristisch motief. De politie en het OM gaan dinsdag verder met het onderzoek. Aanleidingen … Continued The post OM houdt ‘ernstig rekening’ met terreuraanslag appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
23/03 00u15  De avond dat Utrecht één werd: 'We moeten elkaar vasthouden' Hij dacht dat zijn tranen op waren, na anderhalf uur lopen in een stille tocht. Maar als Zakaria kijkt naar de foto van Roos, die tussen een berg vol bloemen en kaarsjes staat, beseft hij dat het nog lang zal duren voordat zijn pijn zal verdwijnen. Utrecht is in het hart geraakt, 'maar zal nooit buigen'.10 
22/03 23u15  Het Rusland-onderzoek is afgerond, dit kan het voor Trump betekenen Het langverwachte onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 is afgerond. Speciaal aanklager Robert Mueller werkte sinds mei 2017 aan het rapport. Meerdere betrokkenen zijn inmiddels berecht en veroordeeld. Wat voor gevolgen kunnen de onderzoeksresultaten hebben voor president Trump? Vijf vragen.
22/03 23u00  Rusland-onderzoek van Mueller is klaar, maar nog wel vertrouwelijk De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
22/03 22u30  Vrachtwagenchauffeur 8 jaar de cel in voor fataal ongeluk De bestuurder van een vrachtwagen die in april vorig jaar een ongeval in Canada veroorzaakte waarbij zestien inzittenden omkwamen is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Dat melden Canadese media.
22/03 20u30  16.000 mensen liepen mee in stille tocht: 'Indrukwekkend en emotioneel' Een stille tocht vanavond in Utrecht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Bij de schietpartij overleden Rinke Terpstra (49), Roos Verschuur (19) en een derde man van 28 jaar oud uit Utrecht. Volg alles in ons liveblog.
22/03 19u45  Forum is aan zet: 'Kan me niet voorstellen dat mensen er geen zaken mee willen doen' Vanuit het niets gaat Forum voor Democratie meedoen in de provincies. Maar hoe serieus worden de nieuwe FvD'ers genomen? "Ik kan me niet voorstellen dat, omdat een partij nieuw is, mensen er geen zaken mee willen doen", zegt Joost Eerdmans, politiek leider van Leefbaar Rotterdam.
22/03 19u30  Deze gadgets met gevoel en geluiden helpen demente mensen Met deze aanraakgevoelige gadgets kunnen demente ouderen zelf muziek uitzoeken en beluisteren.
22/03 19u30  Burgemeester bij stille tocht: 'Laten we elkaar vasthouden' Een stille tocht vanavond in Utrecht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Bij de schietpartij overleden Rinke Terpstra (49), Roos Verschuur (19) en een derde man van 28 jaar oud uit Utrecht. Volg alles in ons liveblog.
22/03 19u15  Burgemeester Utrecht: met 1 van de zwaargewonden gaat het beter Met één van de drie mensen die zwaargewond raakten bij de aanslag in Utrecht gaat het beter. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen laten weten.
22/03 18u30  Kijk hier live mee met de stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht Een stille tocht vanavond in Utrecht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Bij de schietpartij overleden Rinke Terpstra (49), Roos Verschuur (19) en een derde man van 28 jaar oud uit Utrecht. Volg alles in ons liveblog.
22/03 18u30  Burgemeester Utrecht: met 1 van de zwaargewonden gaat het iets beter Met één van de drie mensen die zwaargewond raakten bij de aanslag in Utrecht gaat het iets beter. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen laten weten.
22/03 18u30  Wat betekent de uitslag voor de kopstukken én wat staat de partijen nu te doen? De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen is bekend, maar wat betekent die voor de positie van de landelijke kopstukken van de partijen? Politiek commentator Frits Wester analyseert én kijkt vooruit wat de partijen te doen staat.
22/03 18u00  IND gaat 1070 aanvragen kinderpardon beoordelen, eerste gezinnen mogen blijven De immigratiedienst IND gaat in totaal 1070 kinderen die een aanvraag hebben gedaan voor een kinderpardon in behandeling nemen en beoordelen. Dat heeft de dienst zojuist bekendgemaakt.
22/03 17u30  Docent Universiteit Utrecht op non-actief na bedreigen Baudet De Universiteit Utrecht heeft een docent op non-actief gezet die onder een Facebookpost over Forum van Democratie 'Volkert waar ben je?', had geschreven. Dat heeft de universiteit laten weten.
22/03 16u30  IND gaat 1070 aanvragen kinderpardon beoordelen De immigratiedienst IND gaat in totaal 1070 kinderen die een aanvraag hebben gedaan voor een kinderpardon in behandeling nemen en beoordelen. Dat heeft de dienst zojuist bekendgemaakt.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
23/03 13u45  De Jonge: actie tegen Baudet niet helemaal geslaagd 'Je kan wel zeggen dat het niet helemaal geslaagd is', reageert Freek de Jonge na afloop van het Boekenbal gisteravond. Tijdens de opening van het bal stond hij op in het publiek en deed een oproep tegen Thierry Baudet. Maar dat leverde niet helemaal de reacties op die hij had verwacht. De meningen in de zaal over de interruptie waren verdeeld. Er was applaus, maar er werd ook tot stilte gemaand en gevraagd om aandacht voor CPNB-directeur Eveline Aendekerk, die een moment nam om de slachtoffers in Utrecht te herdenken. Bekijk hier hoe de oproep tot commotie leidde in de zaal: 'Ik was een beetje bezorgd dat de avond voorbij zou gaan zonder te refereren aan de verkiezingsuitslag van afgelopen woensdagavond', legt De Jonge uit. 'Daardoor kwam ik er al in een vroeg stadium in. Er werd, met alle respect, wel aandacht besteed aan de stille tocht Utrecht, terwijl het voor deze groep in de zaal stuitend is wat Baudet heeft gezegd.' Monddood De cabaretier verwees naar de overwinningsspeech van Baudet. Hij stelde daarin dat 'onze boreale wereld wordt kapotgemaakt en ondermijnd door onze universiteiten, onze journalisten, mensen die kunstsubsidies ontvangen en onze gebouwen ontwerpen en onze bestuurders'. Volgens De Jonge is het juist aan deze groep om zich 'tot op het bot' tegen Baudet te verzetten. 'De intellectuelen zouden toch heel bang moeten zijn wat er gebeurt. We worden gewoon monddood gemaakt en volgens mij beseft men dat te weinig.' 'Boe' Ook op sociale media zijn de reacties op de actie verdeeld. Velen noemen het 'respectloos', maar dat wijst De Jonge van de hand. 'Ik ben niet degene die respectloos is, er is iemand die denkt een aantal mensen die zich op een onwaarschijnlijke manier hebben ingezet aan de kant te kunnen vegen.' Hij zegt dat hij er niet op uit was om de avond te verstoren. 'Dit is een heel ernstig thema en ik vond het noodzakelijk dat we aan het begin met elkaar zouden opstaan en een minuutje 'boe' zouden roepen, of even stil zouden zijn. Maar niet dus, heel wonderlijk.'
23/03 13u15  De Jonge: ik vond het noodzakelijk om even een minuutje 'boe' te roepen 'Je kan wel zeggen dat het niet helemaal geslaagd is', reageert Freek de Jonge na afloop van het Boekenbal gisteravond. Tijdens de opening van het bal stond hij op in het publiek en deed een oproep tegen Thierry Baudet. Maar dat leverde niet helemaal de reacties op die hij had verwacht. De meningen in de zaal over de interruptie waren verdeeld. Er was applaus, maar er werd ook tot stilte gemaand en gevraagd om aandacht voor CPNB-directeur Eveline Aendekerk, die een moment nam om de slachtoffers in Utrecht te herdenken. Bekijk hier hoe de oproep tot commotie leidde in de zaal: 'Ik was een beetje bezorgd dat de avond voorbij zou gaan zonder te refereren aan de verkiezingsuitslag van afgelopen woensdagavond', legt De Jonge uit. 'Daardoor kwam ik er al in een vroeg stadium in. Er werd, met alle respect, wel aandacht besteed aan de stille tocht Utrecht, terwijl het voor deze groep in de zaal stuitend is wat Baudet heeft gezegd.' Monddood De cabaretier verwees naar de overwinningsspeech van Baudet. Hij stelde daarin dat 'onze boreale wereld wordt kapotgemaakt en ondermijnd door onze universiteiten, onze journalisten, mensen die kunstsubsidies ontvangen en onze gebouwen ontwerpen en onze bestuurders'. Volgens De Jonge is het juist aan deze groep om zich 'tot op het bot' tegen Baudet te verzetten. 'De intellectuelen zouden toch heel bang moeten zijn wat er gebeurt. We worden gewoon monddood gemaakt en volgens mij beseft men dat te weinig.' 'Boe' Ook op sociale media zijn de reacties op de actie verdeeld. Velen noemen het 'respectloos', maar dat wijst De Jonge van de hand. 'Ik ben niet degene die respectloos is, er is iemand die denkt een aantal mensen die zich op een onwaarschijnlijke manier hebben ingezet aan de kant te kunnen vegen.' Hij zegt dat hij er niet op uit was om de avond te verstoren. 'Dit is een heel ernstig thema en ik vond het noodzakelijk dat we aan het begin met elkaar zouden opstaan en een minuutje 'boe' zouden roepen, of even stil zouden zijn. Maar niet dus, heel wonderlijk.'
23/03 13u15  Dag van rouw bij Utrechtse voetbalclub: 'Rinke was een heel goede trainer' In de bestuurskamer van de Utrechtse voetbalclub DESTO overheerst de geur van verse bloemen. Tientallen bossen staan er. Ook zijn er kaarsjes aangestoken voor Rinke Terpstra. De voetbaltrainer kwam afgelopen maandag om het leven bij de aanslag op het 24 Oktoberplein. Bij de hele club is het vandaag een dag van rouw. Vlaggen hangen halfstok. Er wordt wel gevoetbald, maar met rouwbanden om. De teams die Rinke zelf trainde, van zijn zoon en dochter, voetballen vandaag niet. 'Die zijn te aangeslagen nog om vandaag te spelen', zegt Frits Velthuijs, voorzitter van de club. 'Hard aangekomen' Tussen de bloemenzee staat een foto van Rinke: een vrolijke man, kort blond haar, lachend staat hij op de foto. 'Een heel goede trainer en een fantastische man om mee samen te werken', spreekt Velthuijs vol lof. Dat hij nooit meer aan de zijlijn zal staan, is hard aangekomen bij de hele club. 'Afgelopen week merkten we hoeveel hij eigenlijk voor de jongens heeft betekend', zegt Velthuijs. 'De jongens zijn normaal altijd goed gebekt en van de week waren ze echt doodstil, onder de indruk.' Tijdens de wedstrijden die vandaag wel worden gespeeld, wordt een moment stilte gehouden. Verder gaat het leven door, zegt Velthuijs, al zullen de teams begeleiding krijgen waar nodig. 'We zullen kijken naar wat er nodig is, bijvoorbeeld Slachtofferhulp.' Gisteren werd er een stille tocht gehouden in Utrecht. Zo'n 16.000 mensen liepen mee:
23/03 12u45  Nederlandse watermanagers sinds 2013 actief in Beira: 'Ramp is hartverscheurend' 'Het is hartverscheurend', zegt Ben Lamoree in het NOS Radio 1 Journaal. Hij is projectleider van een Nederlands watermanagement-project in de stad Beira, een stad die enorm hard is getroffen door de overstromingen in Mozambique. 'Ik ken het gebied en de stad heel goed. Sinds een paar dagen hebben we weer persoonlijk contact met veel van de mensen die we kennen en het is vreselijk om te horen wat ze hebben meegemaakt.' Orkaan Idai en de enorme overstromingen die daarop volgden, hebben al zeker 600 levens geëist in het zuiden van Afrika. Een gebied van meer dan 3000 vierkante kilometer, qua omvang vergelijkbaar met de provincie Groningen, is overstroomd en nauwelijks te bereiken zonder vliegtuig of helikopter. De Verenigde Naties noemen het de grootste ramp op het zuidelijk halfrond. Storm op zee Het watermanagement-project in Beira begon in 2013. 'Inmiddels is er al een groot drainagesysteem aangelegd in ongeveer een derde van de stad', zegt Lamoree. 'Maar omdat het hele grootschalige en dure infrastructurele werken zijn lukt het niet om dat systeem in een keer in de hele stad aan te leggen.' Het is niet de eerste keer dat Beira overstroomt. 'Er zijn regelmatig overstromingen door zware regenval en er zijn incidentele overstromingen van stukken van de stad door storm op zee. En dan heb je situaties zoals die nu optreden, die nog veel grootschaliger van karakter zijn en die zich vooral buiten de stad heel sterk manifesteren.' Transformatorstation Daarmee wordt volgens Lamoree eigenlijk alleen maar aangetoond hoe belangrijk en zinvol het is om te investeren in infrastructuur voor watermanagement. 'Het feit dat het drainagesysteem, dat is aangelegd met onder andere geld van de Wereldbank, goed gefunctioneerd heeft, geeft alleen maar aan dat er reden is om dat systeem uit te breiden naar de rest van de stad.' Een aantal maatregelen moet nu snel worden genomen, vindt Lamoree. 'Zo is bijvoorbeeld de stroomvoorziening nog niet hersteld omdat het belangrijkste transformatorstation van de stad op een laaggelegen punt is gebouwd en nu onder water staat. Dat is natuurlijk een goed voorbeeld van iets dat het best zo snel mogelijk kan worden aangepakt.'
23/03 12u30  Zangverbod voor Egyptische zangeres na kritiek op censuur De Egyptische zangeres Sherine Abdel-Wahab mag niet meer in eigen land optreden, nadat ze gezegd had dat er in Egypte geen vrijheid van meningsuiting bestaat. Bij een optreden in Bahrain had ze gezegd dat ze daar kon zeggen wat ze wilde, maar dat iedereen die vrijuit praat in Egypte in gevangenis belandt. De zangeres, in Egypte kortweg bekend als Sherine, presenteert ook de Egyptische versie van The Voice. De Egyptische bond van musici legde zangeres Sherine meteen een verbod op om op te treden, en riep haar op voor ondervraging. Een jurist die al vaker namens de overheid bekendheden heeft vervolgd, heeft een aanklacht ingediend wegens belastering van Egypte. Hij ziet in de opmerkingen een uitnodiging aan verdachte organisaties om zich in Egyptische zaken te mengen. Excuus Vorig jaar kwam Sherine ook al in problemen, toen ze had gezegd dat de Nijl vervuild was. Een celstraf van zes maanden werd in hoger beroep geschrapt. De zanger betuigde later spijt. Ook ditmaal heeft ze excuus aangeboden 'voor de fout' die ze gemaakt heeft, die ze wijt aan vermoeidheid. Ze deed een beroep op president Sissi voor clementie. Sinds hij aan de macht is, zijn veel politici en kunstenaars gevangengezet of het land uit gezet.
23/03 12u15  Zangeverbod voor Egyptische zangeres na kritiek op censuur De Egyptische zangeres Sherine Abdel-Wahab mag niet meer in eigen land optreden, nadat ze gezegd had dat er in Egypte geen vrijheid van meningsuiting bestaat. Bij een optreden in Bahrain had ze gezegd dat ze daar kon zeggen wat ze wilde, maar dat iedereen die vrijuit praat in Egypte in gevangenis belandt. De zangeres, in Egypte kortweg bekend als Sherine, presenteert ook de Egyptische versie van The Voice. De Egyptische bond van musici legde zangeres Sherine meteen een verbod op om op te treden, en riep haar op voor ondervraging. Een jurist die al vaker namens de overheid bekendheden heeft vervolgd, heeft een aanklacht ingediend wegens belastering van Egypte. Hij ziet in de opmerkingen een uitnodiging aan verdachte organisaties om zich in Egyptische zaken te mengen. Excuus Vorig jaar kwam Sherine ook al in problemen, toen ze had gezegd dat de Nijl vervuild was. Een celstraf van zes maanden werd in hoger beroep geschrapt. De zanger betuigde later spijt. Ook ditmaal heeft ze excuus aangeboden 'voor de fout' die ze gemaakt heeft, die ze wijt aan vermoeidheid. Ze deed een beroep op president Sissi voor clementie. Sinds hij aan de macht is, zijn veel politici en kunstenaars gevangengezet of het land uit gezet.
23/03 12u15  Mogelijk handgranaten gelegd voor waterpijpwinkel Rotterdam Voor een waterpijpwinkel aan de Rotterdamse Schiedamseweg zijn mogelijk twee handgranaten gelegd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de mogelijke explosieven veiliggesteld. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat onderzoeken of het om echte handgranaten gaat. De handgranaten werden gezien door een voorbijganger. Ze waren bevestigd aan het rolluik van de winkel, waar waterpijpen en souvenirs worden verkocht. De straat werd deels afgezet en de tram reed niet. De politie hoopt dat camerabeelden meer informatie geven over de daders. Villa Blanca De winkel ligt tegenover Villa Blance, een shishalounge waar een explosie begin december grote schade aanrichtte. Het waterpijpcafé werd door burgemeester Aboutaleb permanent gesloten. Naar aanleiding van de overlast door shishalounges en de explosie in december besloot de gemeente de cafés strenger te controleren.
23/03 12u15  Schouten verlengt pulsvisvergunningen nog één keer Of het van de EU mag, moet nog blijken, maar minister Schouten van Landbouw en Visserij verlengt eenmalig de pulsvisvergunningen van de helft van de Nederlandse vissers. Hun tijdelijke vergunningen lopen vanaf volgende week af. Schouten geeft ze nu tot 1 juni om door te vissen. Vorige maand besloot de Europese Unie dat er een verbod komt op pulsvissen. Nederlandse vissers gebruikten deze vismethode de afgelopen jaren massaal. Met elektriciteit worden vissen uit de zeebodem opgeschrikt, waardoor ze in de netten zwemmen. Pulsvissen is heel efficiënt, dus het aanstaande verbod gaat vissers veel geld kosten. Schouten schrijft in een brief aan de vissers die de NOS heeft ingezien dat ze het verbod betreurt, maar dat ze niet verwacht dat ze er nog iets aan kan veranderen. Ze wil vissers met een tijdelijke vergunning de tijd geven om op andere vismethodes over te stappen. Daarom worden de vergunningen verlengd die in april aflopen. De rest van de pulsvissers heeft al vergunningen voor onbepaalde tijd. Wachtlijsten De vissers die nu verlenging krijgen, zullen de extra tijd ook nodig hebben; door het aanstaande verbod op pulsvissen moeten velen van hen tegelijkertijd nieuw vistuig aanschaffen. Ze zeggen dat daardoor wachtlijsten ontstaan. Het is de vraag of het verlengen van vergunningen van de Europese Unie mag. Brussel heeft Nederland in 2014 tijdelijke vergunningen gegeven voor vijf jaar. Nederland besluit nu - voor zover bekend zonder toestemming van Brussel - om die vergunningen te verlengen. Een woordvoerder van de Europese Commissie wil vandaag nog geen commentaar geven op het besluit. Bronnen zeggen wel dat het de laatste keer zal zijn dat Schouten de vergunningen van de pulsvissers verlengd. Vanaf 1 juni zal een groot deel van hen op een andere manier moeten vissen. Schouten zelf schrijft dat ze de vissers hierover direct na de stemmingen in het Europees Parlement zal informeren. Die stemmingen zijn waarschijnlijk half april.
23/03 12u15  In het vizier van Robert Mueller: dit zijn de hoofdrolspelers in het onderzoek Het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller naar de betrokkenheid van Rusland bij de presidentsverkiezingen in Amerika is klaar. De inhoud wordt waarschijnlijk later vandaag openbaar gemaakt. In het rapport heeft Mueller geprobeerd antwoord te vinden op drie vragen: heeft Rusland geprobeerd de verkiezingen te beïnvloeden, heeft het campagneteam van Trump samengespannen met de Russen en is de rechtsgang belemmerd door het team-Trump? Mueller heeft tijdens het twee jaar durende onderzoek talloze mensen verhoord en tientallen mensen aangeklaagd, sommigen zijn zelfs al veroordeeld. Bekijk hieronder de hoofdpersonen.
23/03 10u30  SDF: kalifaat IS vernietigd, maar terreur nog niet verslagen Het zogenoemde kalifaat van Islamitische Staat in Syrië en Irak is vernietigd, maar de terreur is nog niet verslagen. Dat zeggen de door de VS gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). Het laatste IS-bolwerk Baghouz, in het oosten van Syrië, werd sinds eind februari omsingeld. Honderden mensen kwamen om en duizenden sloegen op de vlucht. De Amerikaanse regering meldde gisteren dat IS in Syrië voor '100 procent' verslagen is. De door de Koerden geleide SDF wilden dat toen nog niet bevestigen. Een SDF-woordvoerder spreekt vandaag wel van 'de totale eliminatie' van het zelfverklaarde kalifaat. 'Baghouz is bevrijd. De militaire overwinning op IS is een feit.' De laatste weken gaven veel IS-strijders zich over. Ook werden er honderden gepakt bij vluchtpogingen. Terreur nog niet verslagen Daarmee is de terreurdreiging volgens de SDF nog niet geweken. Zo kunnen IS-strijders zich schuilhouden in de bevrijde gebieden. 'We hernieuwen onze belofte om de oorlog voort te zetten en op hun restanten te jagen totdat ze compleet vernietigd zijn.' Er zijn mogelijk IS-strijders die zich hebben teruggetrokken in afgelegen woestijngebieden in Syrië of in Iraakse steden. Daar zouden ze aanslagen en ontvoeringen kunnen voorbereiden. Ook aan IS gelieerde groepen in onder meer de Egyptische Sinaï, Afghanistan en Nigeria vormen nog altijd een bedreiging. Al-Qaida IS ontstond als zijtak van Al-Qaida in Irak, maar wist in Syrië veel land in te nemen door de chaos die daar door de burgeroorlog was ontstaan. Op het hoogtepunt had IS, dat het kalifaat in 2014 uitriep, een derde van Irak en Syrië in handen. Datzelfde jaar werden onder meer grote historische steden als Mosul in Irak en Raqqa in Syrië veroverd. In de acht jaar durende Syrische burgeroorlog blijven het regeringsleger van president Assad, de SDF en door Turkije gesteunde rebellen over als strijdende partijen.
23/03 10u30  Autokrakers slaan toe bij commotie na Utrechtse tramaanslag; twee mannen opgepakt De Utrechtse politie heeft twee mannen opgepakt die vlak na de tramaanslag afgelopen maandag in auto's zouden hebben ingebroken. Uit geparkeerde auto's van toegesnelde journalisten en cameraploegen is dure apparatuur gestolen, zegt de politie. De twee mannen zitten vast en de politie is nog op zoek naar een derde verdachte. Details over hun identiteit zijn niet bekendgemaakt. De mannen zijn woensdag opgepakt, twee dagen na de aanslag in Utrecht. De politie vraagt mensen die nog geen aangifte hebben gedaan van auto-inbraak om dat alsnog te doen.
23/03 10u15  Dag van rouw bij Utrechtse voetbalclub: 'Rinke was een hele goede trainer' In de bestuurskamer van de Utrechtse voetbalclub Desto overheerst de geur van verse bloemen. Tientallen bossen staan er. Ook zijn er kaarsjes aangestoken voor Rinke Terpstra. De voetbaltrainer kwam afgelopen maandag om het leven bij de aanslag op het 24 Oktoberplein. Bij de hele club is het vandaag een dag van rouw. Vlaggen hangen halfstok. Er wordt wel gevoetbald, maar met rouwbanden om. De teams die Rinke zelf trainde, van zijn zoon en dochter, voetballen vandaag niet. 'Die zijn te aangeslagen nog om vandaag te spelen', zegt Frits Velthuijs, voorzitter van de club. 'Hard aangekomen' Tussen de bloemenzee staat een foto van Rinke: een vrolijke man, kort blond haar, lachend staat hij op de foto. 'Een hele goede trainer en een fantastische man om mee samen te werken', spreekt Velthuijs vol lof. Dat hij nooit meer aan de zijlijn zal staan, is hard aangekomen bij de hele club. 'Afgelopen week merkten we hoeveel hij eigenlijk voor de jongens heeft betekend', zegt Velthuijs. 'De jongens zijn normaal altijd goed gebekt en van de week waren ze echt doodstil, onder de indruk.' Tijdens de wedstrijden die vandaag wel worden gespeeld, wordt een moment stilte gehouden. Verder gaat het leven door, zegt Velthuijs, al zullen de teams begeleiding krijgen waar nodig. 'We zullen kijken naar wat er nodig is, bijvoorbeeld Slachtofferhulp.' Gisteren werd er een stille tocht gehouden in Utrecht. Zo'n 16.000 mensen liepen mee:
23/03 10u15  Autokrakers slaan bij commotie na Utrechtse tramaanslag; twee mannen opgepakt De Utrechtse politie heeft twee mannen opgepakt die vlak na de tramaanslag afgelopen maandag in auto's zouden hebben ingebroken. Uit geparkeerde auto's van toegesnelde journalisten en cameraploegen is dure apparatuur gestolen, zegt de politie. De twee mannen zitten vast en de politie is nog op zoek naar een derde verdachte. Details over hun identiteit zijn niet bekendgemaakt. De mannen zijn woensdag opgepakt, twee dagen na de aanslag in Utrecht. De politie vraagt mensen die nog geen aangifte hebben gedaan van auto-inbraak om dat alsnog te doen.
23/03 09u00  'Geen nieuwe aanklachten in rapport-Mueller' In het rapport over het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller staan geen nieuwe aanklachten, schrijven Amerikaanse media op basis van bronnen bij Justitie. Mueller leverde zijn verslag, waar hij twee jaar aan heeft gewerkt, gisteren in bij minister van Justitie Barr. De inhoud van het rapport is nu alleen nog bekend bij stafmedewerkers van het departement van Justitie. Barr zei gisteren dat de belangrijkste bevindingen uit het rapport vandaag openbaar worden gemaakt. Democratische leiders pleiten voor een snelle volledige publicatie van het rapport, zodat het publiek alles te weten kan komen over wat Mueller heeft uitgezocht. Ze worden daarin door Republikeinen bijgestaan. Het Witte Huis is nog niet op hoogte gebracht van de inhoud van het rapport. Opluchting Het feit dat er geen nieuwe aanklachten in staan, kan een opluchting zijn in Republikeinse kring. Lange tijd werd erover gespeculeerd dat Mueller ook vervolging zou instellen tegen president Trumps zoon Donald jr. en zijn schoonzoon Jared Kushner. Zij waren in juni 2016 aanwezig bij een ontmoeting in de Trump Tower met een Russische advocaat. Die had beloofd met belastende informatie te komen over de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton. Kennelijk heeft Mueller daarbij geen strafbare feiten vastgesteld. Muellers onderzoek ging over drie zaken: de vraag of Rusland heeft geprobeerd de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden, de vraag of het campagneteam van Donald Trump heeft samengespannen met Rusland en de vraag of de rechtsgang is belemmerd door het team-Trump. De president heeft het hele onderzoek altijd een heksenjacht en volstrekt onnodig genoemd. Iedereen zal er wel naar uitzien hoe Mueller zich uitlaat over het gedrag van de president met betrekking tot de drie genoemde zaken.
23/03 08u30  Wekdienst 23/3: grote anti-brexit-demonstratie en begin Boekenweek Goedemorgen! In Londen worden honderdduizenden mensen verwacht bij een grote demonstratie tegen brexit. En het is de eerste dag van de Boekenweek, wat betekent dat je op vertoon van het boekenweekgeschenk gratis met de trein kunt reizen. Het is vandaag bewolkt en er kan hier en daar wat regen vallen. Het wordt tussen de 9 en 14 graden. Morgen breekt de zon af en toe door. Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor. Wat kun je vandaag verwachten? In Londen wordt massaal gedemonstreerd tegen een Brits vertrek uit de Europese Unie. De verwachting is dat vanmiddag honderdduizenden mensen de straat op gaan. Ook bekende Britten als Gary Lineker en Stephen Fry doen mee. Ook in Frankrijk wordt opnieuw geprotesteerd, maar dan door de gele hesjes. Omdat de laatste demonstratie uit de hand liep, worden dit keer militairen ingezet. De Boekenweek begint. Het evenement werd gisteren officieel afgetrapt met het Boekenbal. Het thema van de 84ste editie is 'De moeder, de vrouw'. De Boekenweek duurt tot volgende week zondag. En het is de vijfde keer dat de Veed Awards worden georganiseerd. Bij deze show worden prijzen uitgedeeld aan de leukste, liefste, beste en grappigste YouTubers. Wat heb je gemist? Speciaal aanklager Mueller heeft na twee jaar zijn onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 afgerond. Een van de zaken die Mueller heeft onderzocht is of president Trump de rechtsgang heeft belemmerd door het Rusland-onderzoek te dwarsbomen. Het rapport ligt nu bij minister van Justitie William Barr, die het moet beoordelen. De inhoud kan grote politieke gevolgen hebben, maar het is zeer onzeker wat ervan naar buiten zal komen. Volgens president Trump is het onderzoek onnodig en zijn alle beweringen over Rusland onzin. Hij noemde het onderzoek meerdere malen 'een heksenjacht'. Ander nieuws uit de nacht: Criminelen dumpen steeds vaker drugsafval in de natuur. Volgens de politie waren er vorig jaar bijna 300 dumpingen, 85 meer dan het jaar ervoor. Gemeenten draaien op voor de kosten van het opruimen van het afval; het gaat om twee tot drie miljoen euro per jaar. Ze zijn het zat en willen dat het rijk meebetaalt. Curaçao heeft voor het eerst 21 Venezolanen vrijgelaten die het land illegaal waren binnengekomen en vastzaten in de voormalige Koraal Specht-gevangenis. De officiële reden is dat er geen uitzicht meer is op uitzetting. De Venezolanen kunnen niet terug naar hun eigen land, omdat Venezuela de grenzen heeft gesloten en niemand meer het land in kan. President Trump heeft een streep gezet door sancties tegen Noord-Korea die de VS gisteren afkondigde. Hij doet dat volgens het Witte Huis 'omdat hij Kim Jong-un graag mag en de sancties niet noodzakelijk vindt'. En dan nog dit: Freek de Jonge heeft gisteravond de opening van het Boekenbal verstoord met een oproep tegen Thierry Baudet. Op het moment dat CNPB-directeur Eveline Aendekerk opriep de slachtoffers in Utrecht te herdenken, nam hij vanuit de zaal het woord. 'Terwijl wij ons opmaken voor een heel mooi feest, is er 35 kilometer verderop een stille tocht gaande', zei Aendekerk aan het begin van haar speech. 'Mijn gedachten zijn daarom ook bij Utrecht.' 'Maar ik hoop ook bij de afgelopen verkiezingen', schreeuwde De Jonge toen de zaal enkele seconden stil was. Bekijk het moment dat D|e Jonge het woord neemt: Fijne dag!
Laatste update: vandaag om 13u45
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Kunstrijder Chen prolongeert wereldtitel De Amerikaanse kunstrijder Nathan Chen heeft in het Japanse Saitama zijn wereldtitel geprolongeerd. De 19-jarige acrobaat was ook in de vrije kür de beste, nadat hij donderdag al stevig de leiding had genomen tijdens de korte kür. Chen eindigde op het fraaie puntentotaal van 323,42 punten.
23/03 14u15  Spanje en Italië starten EK-kwalificatiereeks, Zweden met Larsson en Isak In de kwalificatie voor het EK van 2020 staan vandaag acht wedstrijden op het programma. Ook voor Spanje en Italië gaat het echte werk beginnen. Hierbij een korte vooruitblik.
23/03 14u15  Deze bitterballen komen als beste uit de test Van vrijmibo tot verjaardagsfeest en van voetbalkantine tot vergadering: de bitterbal is een allemansvriend. Ons panel proeft zeven varianten voor in de oven of airfryer.
23/03 14u15  Paus stuurt Chileense kardinaal de laan uit voor verzwijgen misbruik Paus Franciscus heeft het ontslag van kardinaal Ricardo Ezzati, de aartsbisschop van Santiago, Chili, aanvaard. Hij zou schandalen over kindermisbruik, vooral met jongens jarenlang met de mantel der liefde hebben bedekt. Hij is de achtste hoge geestelijke in het land die het veld moet ruimen.
23/03 14u15  Koeman: Overal op voorbereid tegen de Duitsers Ronald Koeman rekent op de inzetbaarheid van Denzel Dumfries morgen in de Arena tegen Duitsland. De verdediger van PSV kon volgens de bondscoach voluit trainen. ,,Als er niets geks meer gebeurt, zal hij spelen’’, zei Koeman.
23/03 14u00  Koeman rekent op Dumfries, De Vrij valt af Ronald Koeman rekent op de inzetbaarheid van Denzel Dumfries morgen in de Arena tegen Duitsland. De verdediger van PSV kon volgens de bondscoach voluit trainen. ,,Als er niets geks meer gebeurt, zal hij spelen’’, zei Koeman.
23/03 13u45  Vergunning pulsvissers nog eenmaal verlengd Minister Carola Schouten van Landbouw en Visserij verlengt eenmalig de pulsvisvergunningen van de helft van de Nederlandse vissers. Hun tijdelijke vergunningen lopen vanaf volgende week af. Schouten geeft ze nu tot 1 juni om door te vissen.
23/03 13u45  Mourinho: Ik denk niet dat ik ergens bondscoach word José Mourinho is nog lang niet klaar met de voetballerij. De 56-jarige Portugees wil komende zomer weer aan het werk. Het liefst bij een club, al sluit hij een rol als bondscoach niet helemaal uit. ,,Ik wil dagelijks als trainer werkzaam zijn. Ik houd van de trainingen, van de wedstrijden en van de competities. Een functie als bondscoach is veel specifieker. Dan ben je niet dagelijks bezig als trainer. Ik denk dus niet dat ik ergens bondscoach word, maar wie weet?”
23/03 13u30  Van Dijk weet wat er beter moet tegen Duitsland Virgil van Dijk was ondanks de ruime zege op Wit-Rusland (4-0) na afloop kritisch. In de persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland van morgen legde hij uit wat er beter moet.
23/03 13u30  Rafael krijgt kusje van Jesslynn, Eva klimt in een paal Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/03 13u15  Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
23/03 13u15  Huntelaar denkt na over aanbod Ajax voor lange termijn Klaas-Jan Huntelaar (35) verlengde eerder deze maand zijn contract bij Ajax met een jaar. In de nadagen van zijn carrière wordt de spits vooral gebruikt als targetman, maar stoppen is nog geen optie. Huntelaar geniet nog te veel van het spelletje.
23/03 13u15  Onlinepetitie tegen brexit krijgt al vier miljoen handtekeningen Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is al ruim vier miljoen keer ondertekend.
23/03 13u00  Onlinepetitie krijgt al vier miljoen handtekeningen tegen brexit Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is al ruim vier miljoen keer ondertekend.
23/03 12u45  Schippers en Visser het bos in, Arveladze showt gevoel voor mode In de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters meemaken én delen op sociale media. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
23/03 13u00  Twee verdachten opgepakt in verband met reeks opengebroken auto’s op dag van aanslag in Utrecht De politie heeft twee mannen opgepakt die verdacht worden van het inbreken in auto’s in de nasleep van de aanslag van afgelopen maandag in Utrecht. Dit maakte de politie zaterdag bekend.
23/03 11u30  Waarom media in Nieuw-Zeeland dit gebaar uit hun foto’s croppen De rubriek Beeldvormers onderzoekt hoe een foto onze kijk op de werkelijkheid bepaalt. Deze week: Een dader zonder gezicht.
23/03 10u45  Zo reageren gebruikers van altrechtse fora op Utrecht, Baudet en Christchurch: ‘Het is tijd, rassenoorlog nu’ Op extreemrechtse fora werd opgewonden gereageerd op het nieuws van de aanslagen in Utrecht en Christchurch en de winst van Thierry Baudet. Dit, schreven gebruikers, kon weleens het langverwachte begin van de rassenoorlog zijn.
23/03 10u45  Aantal dumpingen van drugsafval blijft fors toenemen Het aantal dumpingen van drugsafval blijft toenemen. Ook ontdekte de politie in 2018 meer productie- en opslaglocaties voor synthetische drugs dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het Landelijk Overzicht Synthetische Drugs 2018 van de European Reporting on Illicit Synthentic Substance Production (ERISSP), dat de politie zaterdag bekendmaakte.
23/03 09u00  Hoe de doorbraak van Forum voor Democratie onder strakke regie tot stand kwam Achter de ‘aardverschuiving’ in het Nederlandse politieke landschap gaat de uitgekiende strategie van Forum voor Democratie schuil.
23/03 09u00  Deze vallei in Roemenië moet het Yellowstone van Europa worden Lees meer >
22/03 23u45  Onterecht gearresteerde terreurverdachte: ik draag nu het stempel ‘terrorist’ Mourad (27) en zijn 23-jarige broer werden maandag door antiterreureenheden gearresteerd en 36 uur lang vastgehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag in Utrecht. Ze zijn vrijgelaten én vrijgepleit van enige verdenking. Maar daarmee is de ellende nog niet voorbij.
22/03 23u45  ‘Ik hoorde over een tram, een schietpartij met meerdere gewonden, en dat men niets kon uitsluiten’ Deze week maakte Jan van Zanen mee wat hij elke twee maanden oefent: een aanslag. Was de burgemeester van Utrecht goed voorbereid?
22/03 22u45  Alleen nog via God kunnen Salvadoraanse bendeleden ontsnappen aan hun oude leven Lees meer >
22/03 22u45  Hoe de nieuwe leider van het anti-stablishment al zijn tegenstanders wist te verslaan Achter de ‘aardverschuiving’ in het Nederlandse politieke landschap gaat de uitgekiende strategie van Forum voor Democratie schuil.
22/03 22u45  Zo reageerden gebruikers van extreemrechtse fora op Baudet en Christchurch: ‘Het is tijd, rassenoorlog nu’ Op extreemrechtse fora werd opgewonden gereageerd op het nieuws van de aanslagen in Utrecht en Christchurch en de winst van Thierry Baudet. Dit, schreven gebruikers, kon weleens het langverwachte begin van de rassenoorlog zijn.
22/03 22u45  ‘Iets van democratie’ voor Thailand – maar vrijheid van meningsuiting is nog ver weg Na vijf jaar militaire junta krijgt Thailand verkiezingen, ‘iets van democratie'. Maar vrijheid van meningsuiting is nog ver weg.
22/03 22u45  Met een beetje Rotterdamse hulp krabbelt havenstad Beira voorzichtig weer op In het de door de orkaan Idai zwaar getroffen Beira moeten ze het vooral zelf doen, klaagt burgemeester Simango. Maar in de haven is de directeur van een Rotterdams scheepvaartbedrijf hulpverlener geworden.
22/03 19u45  ‘Onheilige alliantie’ trekt bij de VN ten strijde tegen vrouwenrechten De ‘onheilige alliantie’ tegen seksuele rechten is weer op de been. Bij de Verenigde Naties in New York woedt al twee weken een diplomatiek gevecht rond een document over de positie van meisjes en vrouwen.
22/03 18u30  Weghonen van populistisch rechts is geen optie meer In Nederland lijkt voor het rechts-populisme een nieuwe fase aan te breken, waarin het voet aan de grond krijgt. De gevestigde partijen zullen zich moeten bezinnen. Forum voor Democratie dezelfde behandeling geven als de PVV is geen optie meer.
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
23/03 13u15  Schilderij in depot Amerikaans museum blijkt toch Van Gogh Experts van het Van Gogh Museum in Amsterdam hebben vastgesteld dat ‘Vaas met klaprozen’ toch van de Nederlandse schilder is.
23/03 12u15  Na Baudets succes is de coalitie als Hotel California: niemand kan eruit Deze week: een schokkende aanslag, toen een schokkende uitslag. Ofwel: gesprekken in de Haagse binnenkamers na Baudets doorbraak.
23/03 12u00  ‘Laat de boel maar eens effe veranderen’ Van overal trok Baudet kiezers: van Wilders-switchers tot ontstemde conservatieven en van Telegraaf- tot FD-lezers.
23/03 11u45  Dodental Idai loopt in Mozambique op tot 417, velen nog vermist Ook in Zimbabwe en Malawie vielen zeker vele tientallen of honderden doden. Details over de omvang van de ramp zijn door het hoogwater nog altijd onduidelijk.
23/03 10u30  Haagse Zaken: Hier komt de ideologie van Forum voor Democratie vandaan De verkiezingswinst van FvD is van grote invloed op de Eerste Kamer. Zoals het er nu naar uit ziet zijn ze daar vanaf juni de grootste.
23/03 09u45  Dodental explosie Chinese fabriek loopt op tot zeker 64 Het is nog altijd niet duidelijk wat de explosie in de pesticidefabriek veroorzaakte. Tientallen mensen zijn vermist.
23/03 08u45  De Grote Charlatan 'Het Forum snapt de Volendammers. De wijze woorden in de overwinningstoespraak van De Grote Charlatan waren dan ook speciaal voor hen.'
23/03 08u00  Aantal meldingen van drugsdumping aanzienlijk toegenomen Het aantal dumpingen steeg tot 292, blijkt uit politiecijfers. In 2017 werd nog 206 keer gemeld dat de drugsafval gevonden was.
23/03 07u45  Laatste IS-bolwerk Baghouz gevallen Dat melden de Syrische Democratische Strijdkrachten op Twitter. De strijd om de Syrische stad heeft weken geduurd.
23/03 05u30  Zes vragen over het Mueller-rapport Na bijna twee jaar is het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen afgerond. De verwachtingen zijn hooggespannen, misschien wel iets te.10 
23/03 04u30  ‘Eindrapport Mueller beveelt geen nieuwe aanklachten aan’ Speciaal aanklager Robert Mueller heeft na bijna twee jaar zijn Ruslandonderzoek afgerond. Volgens een hooggeplaatste bron bij Justitie zonder aanbeveling voor nieuwe dagvaardingen tegen de entourage van Trump.11 
23/03 03u30  Val CoolCat komt hard aan bij Kahn Modeketen CoolCat is failliet. Een pijnlijk moment voor Roland Kahn: hij bouwde er zijn imperium op. 'Het is zijn kindje.'
23/03 03u30  Eerst Angela Merkel bellen, dan RTL Boulevard en 3FM De aanslag in Utrecht op maandag, een black-out op dinsdag, verkiezingsverlies op woensdag. En twee dagen Brexit. De week van een premier die minstens zes uur slaap nodig heeft.
23/03 03u15  Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week De fotoredactie van NRC selecteert elke week de beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
23/03 03u15  ‘Verboden’ ideeën trekken hem aan In de ideeënwereld van Thierry Baudet voert het Westen een strijd op leven en dood. ‘Wie niet vecht, sterft.’
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Oost-Nederland vreest voor miljoenen minder aan zorggeld Door een nieuwe rekenmethode worden Zwolle, Arnhem en Apeldoorn miljoenen gekort op zorggeld.
23/03 14u00  Schrijver Jan van Mersbergen kon zich altijd in zijn fictie verstoppen Arjan Visser interviewt iedere twee weken iemand aan de hand van de Tien Geboden.
23/03 13u30  Turf, touw, rook: deze gerookte stout explodeert in je mond Wat schenken we vanavond? Een vast panel test wekelijks wijn, bier of whiskey. Ook de nodige non-alcoholische drank komt voorbij.
23/03 13u15  We moeten Baudet onder het vergrootglas leggen, maar niet om hem af te breken of te ridiculiseren Hoofdredacteur Cees van der Laan schrijft in zijn wekelijkse brief over de discussies op de redactie en de keuzes van de krant.
23/03 12u45  Op de Special Olympics is meedoen belangrijker dan winnen De Nederlandse afvaardiging won een karrevracht aan medailles bij de Special Olympics, maar daar gaat het niet om bij de Spelen voor verstandelijk beperkte sporters. ‘Wij hebben 64 sporters meegenomen en het zijn allemaal helden.’
23/03 12u30  ‘Horeca moet weer als vak gezien worden’ Het tekort aan personeel in de horeca loopt de komende jaren snel op. Te veel mensen zien dat werk als bijbaantje.
23/03 12u30  Drie schrijfsters over hun favoriete moederboek: ‘In hoeverre bén je eigenlijk je hormonen?’ Vandaag begint de Boekenweek rond het verguisde thema ‘De moeder de vrouw’. Trouw vroeg drie schrijfsters uit verschillende generaties naar hun favoriete moederboek of naar het mooiste moederpersonage uit de literatuur.
23/03 12u15  Krijgt Forum voor Democratie straks de hamer in de senaat? Dat is nog geen uitgemaakte zaak Wie komt er zoal voor Forum voor Democratie in de Eerste Kamer? En levert de grootste partij ook nu de voorzitter?
23/03 12u00  De rel om Golan laat wederom zien dat Trump pal achter Israël staat Maandag komt de Israëlische premier Netanyahu op bezoek in Washington. Trump erkent alvast de Israëlische aanspraken op de Golanhoogte.
23/03 11u45  Nederland ‘verdoost’ in rap tempo, wat kunnen we eraan doen? In hoog tempo nemen ze de polder in, de distributie- en datacentra. En we hebben ze aan onszelf te danken. ‘Maar dat betekent nog niet dat we er geen regie op moeten voeren.’
23/03 11u30  Een ziek of beschadigd lichaam hoort wel degelijk bij je menselijke identiteit Mensen zijn niet hun ziekte, maar mensen zijn wel hun lichaam. Een lichaam, gezond, ziek of beschadigd, hoort bij je menselijke identiteit, betogen Mirella Klomp, praktisch theoloog aan de Protestants Theologische Universiteit en Peter-Ben Smit, contextueel ­­bijbelwetenschapper aan de Vrije Universiteit.
23/03 11u30  Geheel per ongeluk ben ik nieuws op het spoor gekomen over de NS Met het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
23/03 11u30  Is het politiek riskant als links toch meer te zeggen krijgt? Ondanks de enorme opmars van Forum voor Democratie, krijgt links mogelijk meer te zeggen. Leidt dat onherroepelijk tot nog meer onvrede?
23/03 11u15  Eerherstel voor Alfred Russel Wallace: de vergeten Darwin Zeg evolutietheorie en iedereen denkt aan Charles Darwin. Maar de theorie had twee vaders. De andere was Alfred Russel Wallace. Wallace is niet bekend bij het grote publiek, maar heeft een trouwe schare bewonderaars, die hem voor de vergetelheid willen behoeden.
23/03 11u15  Het kalifaat lijkt nu dan toch echt verslagen Islamitische Staat (IS) is verslagen op zijn laatste stukje grondgebied van Baghouz in Syrië. Dat zegt een woordvoerder van Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF).
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Bijna elke week een filmpje pakken Tien jaar geleden begon Thomas Hosman Cineville. Nu kun je met een Cinevillepas bij filmtheaters in het hele land terecht.  'Ik wil het stoffige imago van filmtheaters veranderen.' Veel mensen begrepen vroeger niet waarom ik in een filmtheater werkte,' zegt Thomas Hosman (32), directeur van filmtheater­vereniging Cineville. Tien jaar geleden was hij programmeur bij filmtheater Kriterion, dat volle
23/03 14u15  Waar is tijdje gebleven? Even een uurtje op Bloem passen - ik vind haar op mijn moeder lijken, wat toch niet zo gek is, want mijn dochter vond en vind ik ook al precies mijn moeder.Maar de andere oma's en opa's zien in Bloem trekken van hun voorouders.Waarom wil ik zo graag dat ze op mijn moeder lijkt?De verklaring is simpel: ik hield erg van mijn moeder. En als ik Bloem een danspasje zie maken, dan beweegt mijn moeder, e
23/03 13u30  Sylvana Simons: 'Onze inbreng is revolutionair' Sylvana Simons, één jaar raadslid, was al nationale boksbal. Haar werk in Amsterdam roept minstens zoveel reacties op. 'Ik agendeer ongemakkelijke kwesties.' Vorige week zat Sylvana Simons (48), fractievoorzitter van Bij1, met vriendinnen in een restaurant in Oost. De eigenaar meldde zich aan haar tafel om te zeggen dat hij het leuk vond dat ze voor zijn zaak had gekozen. 'Maar ik realiseerde mij
23/03 13u30  Sylvana Simons ervoer raadsdebat als 'geweld' Sylvana Simons heeft het raadsdebat vorige maand, waarbij vrijwel de volledige raad over haar heen viel, ervaren als 'geweld'. 'Schreeuwen is ook geweld. Ik werd overschaduwd en overschreeuwd. Het waren koloniale en seksistische uitspraken.' Dit zegt de fractievoorzitter van Bij1 in een interview met deze krant. Het debat ging over de schietpartij bij De Nederlandsche Bank, waarbij een geestesziek
23/03 12u30  Motorbestuurder (37) overleden na aanrijding Zuideinde Een 37-jarige motorrijder is vrijdag door een aanrijding met een auto op de Zuideinde tussen Noord en Oostzaan om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur. Zoals gebruikelijk is na een zeer ernstige aanrijding, is de 19-jarige autobestuurder aangehouden om te worden verhoord. De politie roept getuigen op die zich nog niet hebben gemeld hebben, om hun verhaal te doen. Ook weggebruiker
23/03 12u15  Amsterdam waarschuwt antiracisme-demonstranten Om ongeregeldheden bij de grote antiracismedemonstratie zaterdagmiddag op de Dam te voorkomen, haalt Amsterdam een bekende set regels en voorwaarden van stal. Zo mogen demonstranten geen dingen meenemen die als wapen kunnen worden gebruikt, zoals stokken en verstevigde spandoeken en fysieke confrontaties zijn ook verboden.Tegen strafbare feiten wordt direct hard opgetreden, laten de burgemeester,
23/03 12u00  Directeur CPNB opent haar eerste boekenbal: 'Blaas toch niet elk foutje op' Directeur Eveline Aendekerk van de CPNB stond vrijdag op het podium bij de opening van haar eerste Boekenbal. 'Ik zal nooit iemand affikken op Twitter.' Al was het bedacht vóór haar aantreden als directeur van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, ze vond en vindt het een prachtig thema: 'De moeder de vrouw', naar het gedicht van Martinus Nijhoff uit 1934. Vorig jaar was er
23/03 10u15  De SP likt de wonden en ploetert voort De Socialistische Partij is de grootste verliezer van de afgelopen verkiezingen. Ondanks de enorme teruggang in zetels denken prominente SP'ers dat de partij moet blijven doen waar ze goed in is: actie tegen de multinationals. Het forse verlies van de socialisten bij de Provinciale Statenverkiezingen doet ook in Den Haag pijn; vertaald naar senaatszetels gaat de SP waarschijnlijk terug van negen n
23/03 10u15  De gotspe van de 'zorgondernemers' Er zijn van die woorden die niet vertaalbaar zijn, maar waarvan iedereen wel precies weet wat je bedoelt. 'Gotspe' is zo een woord, afkomstig uit het Jiddisch. Het meest dichtbij komt iets van ­'onbeschaamde brutaliteit', maar het is eigenlijk veel meer dan dat. Het nieuws van afgelopen weekend dat de voormalige ­eigenaren van het Slotervaart Ziekenhuis met hulp van een vastgoedmagnaat het faillis
23/03 09u45  Liveblog: Is de nieuwe Fortuyn opgestaan? In dit liveblog volg je alles over de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen.
23/03 09u15  Protest tegen racisme op de Dam In Amsterdam gaan mensen zaterdag de straat op om zich samen uit te spreken tegen racisme.  De demonstranten verzamelen zich rond 14.00 uur op de Dam en lopen gezamenlijk naar de Dokwerker, het monument van de Februaristaking.Volgens de initiatiefnemers, verenigd in het Comité 21 Maart, is de uitkomst van de verkiezingen des te meer reden om naar het landelijke protest te komen. 'Extreemrechtse pa
23/03 09u15  21 Amsterdamse torens open voor publiek Voor de zevende keer wordt in Amsterdam de Open Torendag gehouden. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers omhoog in 21 torens, verspreid over de hoofdstad. Daaronder zijn de A'DAM Toren aan het IJ, de Symphonytoren en het hoofdkantoor van ABN Amro op de Zuidas (beide 105 meter), de toren van de Bijenkorf op de Dam en het kerkje in Ransdorp, dat verschillende malen is getekend door Rembrandt. N
23/03 09u15  Ruim 1 miljoen kijkers voor start stille tocht Utrecht In een tram in Utrecht heeft een schutter het vuur geopend op passagiers. Daarbij vielen drie doden en vijf gewonden. In dit liveblog houden we de laatste ontwikkelingen bij.
23/03 08u45  Neni levert niet de beloofde keuken-tafelervaring (7) Uit de open keuken van het gigantische Neni komen eenvoudige gerechten met een sterk Midden-Oosterse inslag. Onder het glimmende concept gaan echter slordigheden schuil. Het verhaal van de familie Molcho wordt nu ook in Amsterdam verteld. In de voormalige Citroëngarage op het Stadionplein is een vestiging van het concept Neni geopend. De website vermeldt dat een bezoek aan Neni moet zijn als aansc
23/03 08u30  College van Utrecht plaatst rouwadvertentie In een tram in Utrecht heeft een schutter het vuur geopend op passagiers. Daarbij vielen drie doden en vijf gewonden. In dit liveblog houden we de laatste ontwikkelingen bij.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Kunstrijder Chen prolongeert wereldtitel De Amerikaanse kunstrijder Nathan Chen heeft in het Japanse Saitama zijn wereldtitel geprolongeerd. De 19-jarige acrobaat was ook in de vrije kür de beste, nadat hij donderdag al stevig de leiding had genomen tijdens de korte kür. Chen eindigde op het fraaie puntentotaal van 323,42 punten.
23/03 14u15  Spanje en Italië starten EK-kwalificatiereeks, Zweden met Larsson en Isak In de kwalificatie voor het EK van 2020 staan vandaag acht wedstrijden op het programma. Ook voor Spanje en Italië gaat het echte werk beginnen. Hierbij een korte vooruitblik.
23/03 14u15  Lekkerste moment om te werken Woensdag, 22.25 uur. Onze redactiechef Rolf Finders geeft een update: ,,Heerlijk. Feestje hoor. Foto hebben we al: feestend Forum met Smolders en De Bie erop. Door de vroege exitpoll schrijft Lukas van der Storm gewoon een Brabantse opening. En Nico heeft al een reactieverhaal. Het is even gas geven, maar I love it!”
23/03 14u15  Paus stuurt Chileense kardinaal de laan uit voor verzwijgen misbruik Paus Franciscus heeft het ontslag van kardinaal Ricardo Ezzati, de aartsbisschop van Santiago, Chili, aanvaard. Hij zou schandalen over kindermisbruik, vooral met jongens jarenlang met de mantel der liefde hebben bedekt. Hij is de achtste hoge geestelijke in het land die het veld moet ruimen.
23/03 14u15  Koeman: Overal op voorbereid tegen de Duitsers Ronald Koeman rekent op de inzetbaarheid van Denzel Dumfries morgen in de Arena tegen Duitsland. De verdediger van PSV kon volgens de bondscoach voluit trainen. ,,Als er niets geks meer gebeurt, zal hij spelen’’, zei Koeman.
23/03 14u00  Koeman rekent op Dumfries, De Vrij valt af Ronald Koeman rekent op de inzetbaarheid van Denzel Dumfries morgen in de Arena tegen Duitsland. De verdediger van PSV kon volgens de bondscoach voluit trainen. ,,Als er niets geks meer gebeurt, zal hij spelen’’, zei Koeman.
23/03 13u45  Domien droomt als Thierry Baudet en Rico Verhoeven op bezoek bij Bram Krikke Korte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.
23/03 13u45  Vergunning pulsvissers nog eenmaal verlengd Minister Carola Schouten van Landbouw en Visserij verlengt eenmalig de pulsvisvergunningen van de helft van de Nederlandse vissers. Hun tijdelijke vergunningen lopen vanaf volgende week af. Schouten geeft ze nu tot 1 juni om door te vissen.
23/03 13u45  Mourinho: Ik denk niet dat ik ergens bondscoach word José Mourinho is nog lang niet klaar met de voetballerij. De 56-jarige Portugees wil komende zomer weer aan het werk. Het liefst bij een club, al sluit hij een rol als bondscoach niet helemaal uit. ,,Ik wil dagelijks als trainer werkzaam zijn. Ik houd van de trainingen, van de wedstrijden en van de competities. Een functie als bondscoach is veel specifieker. Dan ben je niet dagelijks bezig als trainer. Ik denk dus niet dat ik ergens bondscoach word, maar wie weet?”
23/03 13u30  Van Dijk weet wat er beter moet tegen Duitsland Virgil van Dijk was ondanks de ruime zege op Wit-Rusland (4-0) na afloop kritisch. In de persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland van morgen legde hij uit wat er beter moet.
23/03 13u30  Rafael krijgt kusje van Jesslynn, Eva klimt in een paal Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/03 13u30  Politie stuit per toeval op Roosendaler (43) die 80 gram hasj bij zich draagt ROOSENDAAL - Een Roosendaler is vrijdag opgepakt omdat hij 80 gram hasj in zijn auto vervoerde. De politie kwam per toeval bij de 43-jarige man uit.
23/03 13u15  Priknickdag in Raamsdonksveer: ‘Wie gooit er nou een oplader op straat?’ RAAMSDONKSVEER - ,,Ik heb rotzooi”, zegt Delano (4) triomfantelijk. Hij steekt zijn prikker hoog in de lucht zodat iedereen het stukje papier kan aanschouwen.
23/03 13u15  Oosterhoutse is wel schuldig maar krijgt geen straf na uiting op Facebook OOSTERHOUT - Iemand op Facebook uitmaken voor ‘oplichter’ is smaad . Het Openbaar Ministerie besloot Marijke Koorn uit Oosterhout daarvoor te vervolgen. Want smaad is strafbaar. Dat vond ook de politierechter in Breda. Marijke is schuldig, maar nadat ze plechtig had beloofd zoiets nóóit meer te doen, kreeg ze geen straf opgelegd.
23/03 13u15  Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Koeman: Overal op voorbereid tegen de Duitsers Ronald Koeman rekent op de inzetbaarheid van Denzel Dumfries morgen in de Arena tegen Duitsland. De verdediger van PSV kon volgens de bondscoach voluit trainen. ,,Als er niets geks meer gebeurt, zal hij spelen’’, zei Koeman.
23/03 14u00  Paus stuurt Chileense kardinaal de laan uit voor verzwijgen misbruik Paus Franciscus heeft het ontslag van kardinaal Ricardo Ezzati, de aartsbisschop van Santiago, Chili, aanvaard. Hij zou schandalen over kindermisbruik, vooral met jongens jarenlang met de mantel der liefde hebben bedekt. Hij is de achtste hoge geestelijke in het land die het veld moet ruimen.
23/03 14u00  Koeman rekent op Dumfries, De Vrij valt af Ronald Koeman rekent op de inzetbaarheid van Denzel Dumfries morgen in de Arena tegen Duitsland. De verdediger van PSV kon volgens de bondscoach voluit trainen. ,,Als er niets geks meer gebeurt, zal hij spelen’’, zei Koeman.
23/03 13u45  Vergunning pulsvissers nog eenmaal verlengd Minister Carola Schouten van Landbouw en Visserij verlengt eenmalig de pulsvisvergunningen van de helft van de Nederlandse vissers. Hun tijdelijke vergunningen lopen vanaf volgende week af. Schouten geeft ze nu tot 1 juni om door te vissen.
23/03 13u30  Van Dijk weet wat er beter moet tegen Duitsland Virgil van Dijk was ondanks de ruime zege op Wit-Rusland (4-0) na afloop kritisch. In de persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland van morgen legde hij uit wat er beter moet.
23/03 13u30  Rafael krijgt kusje van Jesslynn, Eva klimt in een paal Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/03 13u30  LIVE | Sagan en Gaviria zetten mannen op kop Het is tijd voor de Primavera. Aan de Ligurische kust wordt de eerste echte lenteklassieker Milaan - San Remo gereden. Wie wordt de opvolger Vincenzo Nibali?
23/03 13u15  Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
23/03 13u15  Windreuzen van 240 meter bij A73: ‘Je merkt er bijna niets van’ NIJMEGEN/MALDEN - De meeste omwonenden in Nijmegen en Malvert merken niets of bijna niets van de aanwezigheid van drie windturbines als die eenmaal langs de oostkant van de A73 tussen Nijmegen en Malden zijn gerealiseerd. Dat verzekert Ruben Berendts.
23/03 13u15  Huntelaar denkt na over aanbod Ajax voor lange termijn Klaas-Jan Huntelaar (35) verlengde eerder deze maand zijn contract bij Ajax met een jaar. In de nadagen van zijn carrière wordt de spits vooral gebruikt als targetman, maar stoppen is nog geen optie. Huntelaar geniet nog te veel van het spelletje.
23/03 13u15  Water tussen A15 en Lingebos is ernstig vervuild met zware metalen WEST BETUWE - Het oppervlaktewater tussen de A15 en het Lingebos bij Spijk is ernstig vervuild met zware metalen. Dat blijkt uit meetresultaten van Waterschap Rivierenland. De gemeente West Betuwe raadt het gebruik van gebruik van en contact met grond- en oppervlaktewater in dit gebied ten strengste af.
23/03 13u00  Onlinepetitie tegen brexit krijgt al vier miljoen handtekeningen Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is al ruim vier miljoen keer ondertekend.
23/03 12u45  Val van kalifaat betekent niet het einde van Islamitische Staat Het kalifaat van Islamitische Staat bestaat niet meer na de verovering van haar allerlaatste bolwerk, Baghouz in Oost-Syrië. Maar dat betekent niet dat IS definitief is verslagen.
23/03 12u30  Vereniging Eigen Huis wil af verbod op asbestdaken na noodkreten woningbezitters Het verbod op asbestdaken gaat te ver en moet worden teruggedraaid. Dat stelt Vereniging Eigen Huis in EenVandaag. De belangenvereniging zegt talloze noodkreten te ontvangen van woningbezitters die met torenhoge offertes worden geconfronteerd.
23/03 12u15  Getuigen blikken terug op de aanslag in Utrecht: ‘Ik rende, achter me hoorde ik schoten’ Een kleine drie kwartier na de aanslag zijn hulpdiensten massaal aanwezig op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het AD blikt terug met getuigen Nicky van Grinsven, Sener Yuce en Frans Hoogendijk.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
23/03 12u15  Apple gaat tv maken in competitieve markt Ceo Tim Cook lanceert maandag een tv-platform, Apple News Magazines en een creditcard.
23/03 10u45  Het Westland, economisch afhankelijk van Poolse arbeiders, omhelst Baudet Kassengebied voelt zich miskend door 'het partijkartel VVD, CDA, PvdA, D66' en kiest massaal voor Forum voor Democratie.
23/03 10u30  Autobinck neemt Gooise vlootbeheerder ROI over Verkopende partij zegt dat er moet worden geïnvesteerd en dat het bedrijf daarom is overgedragen aan de marktleider.
23/03 10u00  'Laatste Isis-steunpunt Baghouz gevallen' Terroristische Islamitische Staat na zes jaar oorlog eindelijk verslagen, zegt Syrische militaire coalitie.
23/03 06u15  Van sulletjes tot supersterren Fintechbedrijf FIS nam deze week Worldpay over voor een duizelingwekkende $43 mrd. Banken deden betalingsverkeer altijd zuchtend, maar ze zaten op goud. Nu hebben ze het nakijken.10 
23/03 06u15  De rode Ferrari van Marijnissen zit in zijn achteruit De door de SP voorspelde 'nieuwe werkelijkheid' is een feit. Maar de socialisten hebben nog zwaarder ingeleverd dan de coalitie.10 
23/03 06u15  Gezocht: redder van de rust belt (D/R) Trumbull County stemde in 2016 op Trump. Als het niet snel beter gaat met de autofabriek van GM is herhaling in 2020 verre van zeker. Bericht uit de loopgraven van Lordstown.10 
23/03 06u15  Loopt de Fed voor de muziek uit? De Federal Reserve verraste de markt. Was dat voorbarig?11 
23/03 06u15  Rutte & co schoppen het blikje maar al te graag vooruit bij de brexit Theresa May kan weinig meer winnen in Londen. Haar EU-collega's houden al rekening met een vertrek.11 
23/03 06u15  Is het glas halfvol of halfleeg? Aandelen- en obligatiemarkten zijn er niet over eens Aandelenbeleggers zijn optimistisch over de economie, obligatiebeleggers bepaald niet. 'Ze kunnen uiteindelijk niet allebei gelijk hebben.'10 
23/03 01u15  Hoe de witwasbom ook bij ING België losbarstte Drie jaar lang kon een Litouwse ‘witwasbank’ miljarden verdacht geld via ING België doorsluizen. Onder druk van Amerikanse banken trok ING pas in 2009 aan de bel.
22/03 23u45  Onderzoek naar banden Trump en Rusland voltooid Touwtrekken over openbaarheid begint.
22/03 21u45  EU eist meer gelijkwaardigheid in handelsrelatie met China China mag dan wel de grootste handelspartner zijn van de EU, het is ook een 'rivaal', aldus Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.
22/03 20u45  Van kraakpand tot debatcentrum Pakhuis de Zwijger in Amsterdam viert deze maand het 12,5 jarig jubileum. De non-profitorganisatie is onder leiding van directeur Egbert Fransen (58) uitgegroeid tot een zakelijk, goedlopend bedrijf.
22/03 20u30  Opnieuw lopen bouwers weg bij groot infrastructuurproject Rijkswaterstaat Ballast Nedam en Fluor hebben zich teruggetrokken uit aanbestedingsprocedure voor verbreding en gedeeltelijke overdekking van snelweg A9 bij Amstelveen.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Dam stroomt vol voor protest tegen racisme AMSTERDAM (ANP) - Honderden demonstranten verzamelen zich zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam voor het protest tegen racisme. Ze gaan de straat op en spreken zich uit tegen rassenhaat. Vanaf 14.00 uur lopen ze gezamenlijk naar de Dokwerker, het monument voor de Februaristaking. Ook zijn er verschillende sprekers. Het bericht Dam stroomt vol voor protest tegen racisme verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 11u00  Zware opdracht Haase in Miami MIAMI (ANP) - Robin Haase staat in het masterstoernooi van Miami voor een zware opdracht. De Haagse tennisser moet het in de derde ronde opnemen tegen de Georgiër Nikoloz Basilasjvili, de huidige nummer negentien van de wereldranglijst. Haase bezet de 65e plaats in het mondiale klassement. Het bericht Zware opdracht Haase in Miami verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 11u00  Handgranaten bij waterpijpwinkel Rotterdam ROTTERDAM (ANP) - Bij een winkel in waterpijpen en souvenirs aan de Schiedamseweg in Rotterdam heeft een voorbijganger twee handgranaten gevonden. De politie heeft de straat afgezet van de Lage Erfbrug tot de Jan Kruifstraat en de tram rijdt niet. Het bericht Handgranaten bij waterpijpwinkel Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 10u30  Dag van rouw voor voetballers DESTO UTRECHT (ANP) - Voor de Utrechtse amateurvoetbalclub DESTO, waar een van de dodelijke slachtoffers van de aanslag in Utrecht jeugdtrainer was, geldt zaterdag als dag van collectieve rouw. De teams die de 49-jarige Utrechter trainde, een jongens- en een meisjesploeg, spelen niet. Het bericht Dag van rouw voor voetballers DESTO verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 10u30  Oprichter ING Direct Hans Verkoren overleden AMSTERDAM (ANP) - Voormalig ING-bestuurder Hans Verkoren is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij wordt zaterdag herdacht door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van ING Groep in een overlijdensadvertentie in NRC. Het bericht Oprichter ING Direct Hans Verkoren overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 10u15  Mannen gepakt voor autokraken tijdens aanslag UTRECHT (ANP) - Er zijn twee mannen uit Utrecht opgepakt die ervan worden verdacht in meerdere mediavoertuigen te hebben ingebroken in Utrecht tijdens nasleep van de aanslag. Het gaat om auto's van buitenlandse media, die op dat moment in Utrecht waren om verslag te doen van het schietincident. Het bericht Mannen gepakt voor autokraken tijdens aanslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 10u15  LeBron James grote afwezige in play-offs NBA LOS ANGELES (ANP) - LeBron James is letterlijk en figuurlijk de grote afwezige in de komende play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De indrukwekkende vedette van Los Angeles Lakers verloor met zijn ploeg voor eigen publiek van Brooklyn Nets: 106-111. Daarmee is de ooit zo befaamde club uit Californië uitgeschakeld voor deelname aan de nacompetitie. Het bericht LeBron James grote afwezige in play-offs NBA verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 10u15  Thiem laat kans op ‘Sunshine Slam’ glippen MIAMI (ANP) - Dominic Thiem heeft de kans op het zogenoemde 'Sunshine Slam' laten glippen. De glorieuze winnaar afgelopen zondag van het toptoernooi in Indian Wells liet zich in de tweede ronde van het masterstoernooi in Miami verrassen door Hubert Hurkacz. De als derde geplaatste Oostenrijkse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de 22-jarige Pool, die als nummer 54 van de wereldranglijst zijn mooiste zege tot dusver in zijn carrière behaalde: 6-4 6-4. Het bericht Thiem laat kans op ‘Sunshine Slam’ glippen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 09u15  Harden evenaart zichzelf met 61 punten HOUSTON (ANP) - Vooral dankzij de kapitale inbreng van James Harden heeft Houston Rockets in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA kunnen winnen van San Antonio Spurs (111-105). De sterspeler van de thuisploeg bracht liefst 61 punten op zijn naam. Daarmee evenaarde hij zijn persoonlijke record in de NBA. Op 23 januari eindigde Harden in het duel met New York Knicks eveneens op 61 punten. Het bericht Harden evenaart zichzelf met 61 punten verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 09u00  Haven Rotterdam: klaar voor harde brexit ROTTERDAM (ANP) - Hopen op het beste, maar voorbereiden op het ergste. Dat is het motto van de haven van Rotterdam en de autoriteiten met het oog op een mogelijke harde brexit. Het Havenbedrijf, de douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben zich in ieder geval tot in de puntjes voorbereid, zo komt naar voren uit een perspresentatie in de grootste haven van Europa over de brexit. Het bericht Haven Rotterdam: klaar voor harde brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 09u00  1 miljoen zien start stille tocht Utrecht HILVERSUM (ANP) - Ruim 1 miljoen mensen hebben vrijdagavond het begin gezien van de stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. De start, met een toespraak van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, was te zien in een speciale uitzending van het NOS Journaal. Aan de optocht deden 16.000 mensen mee. Het bericht 1 miljoen zien start stille tocht Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 08u00  College van Utrecht plaatst rouwadvertentie UTRECHT (ANP) - Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft zaterdag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ,,veel kracht en sterkte'' toegewenst. Het bericht College van Utrecht plaatst rouwadvertentie verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 08u00  Wijler schiet met ‘slechte’ ogen naar de top HELVOIRT (ANP) - Handboogschutter Steve Wijler heeft naar eigen zeggen ,,best slechte ogen'', maar toch zal hij nooit zijn bril opzetten als hij aanlegt voor een schot over 70 meter. Het doel is 'de 10', een geel vlakje in het midden van het bord met de afmeting van een forse sinaasappel. ,,Ik schiet op gevoel'', zegt Wijler. Dat het met dat gevoel wel goed zit, bewijzen de resultaten van de 22-jarige Limburger. Het bericht Wijler schiet met ‘slechte’ ogen naar de top verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/03 05u45  Zwerfvuil te lijf tijdens Opschoondag DEN HAAG (ANP) - Tienduizenden Nederlanders steken zaterdag weer de handen uit de mouwen om hun buurt schoner te maken tijdens de zeventiende editie van de Landelijke Opschoondag. Vorig jaar gingen 133.000 vrijwilligers de straat op om samen met buren, de sportclub of de school rommel van de straat te halen. Het bericht Zwerfvuil te lijf tijdens Opschoondag verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
23/03 05u30  Twee dagen Dutch Comic Con in de Jaarbeurs UTRECHT (ANP) - De Jaarbeurs Utrecht is zaterdag en zondag het toneel van de Heroes Dutch Comic Con waar onder anderen de Charmed-actrice Shannen Doherty en Once Upon a Time-actrice Jennifer Morrison hun opwachting zullen maken. Het bericht Twee dagen Dutch Comic Con in de Jaarbeurs verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Kunstrijder Chen prolongeert wereldtitel De Amerikaanse kunstrijder Nathan Chen heeft in het Japanse Saitama zijn wereldtitel geprolongeerd. De 19-jarige acrobaat was ook in de vrije kür de beste, nadat hij donderdag al stevig de leiding had genomen tijdens de korte kür. Chen eindigde op het fraaie puntentotaal van 323,42 punten.
23/03 14u15  Spanje en Italië starten EK-kwalificatiereeks, Zweden met Larsson en Isak In de kwalificatie voor het EK van 2020 staan vandaag acht wedstrijden op het programma. Ook voor Spanje en Italië gaat het echte werk beginnen. Hierbij een korte vooruitblik.
23/03 14u15  Paus stuurt Chileense kardinaal de laan uit voor verzwijgen misbruik Paus Franciscus heeft het ontslag van kardinaal Ricardo Ezzati, de aartsbisschop van Santiago, Chili, aanvaard. Hij zou schandalen over kindermisbruik, vooral met jongens jarenlang met de mantel der liefde hebben bedekt. Hij is de achtste hoge geestelijke in het land die het veld moet ruimen.
23/03 14u15  Koeman: Overal op voorbereid tegen de Duitsers Ronald Koeman rekent op de inzetbaarheid van Denzel Dumfries morgen in de Arena tegen Duitsland. De verdediger van PSV kon volgens de bondscoach voluit trainen. ,,Als er niets geks meer gebeurt, zal hij spelen’’, zei Koeman.
23/03 14u00  Koeman rekent op Dumfries, De Vrij valt af Ronald Koeman rekent op de inzetbaarheid van Denzel Dumfries morgen in de Arena tegen Duitsland. De verdediger van PSV kon volgens de bondscoach voluit trainen. ,,Als er niets geks meer gebeurt, zal hij spelen’’, zei Koeman.
23/03 13u45  Vergunning pulsvissers nog eenmaal verlengd Minister Carola Schouten van Landbouw en Visserij verlengt eenmalig de pulsvisvergunningen van de helft van de Nederlandse vissers. Hun tijdelijke vergunningen lopen vanaf volgende week af. Schouten geeft ze nu tot 1 juni om door te vissen.
23/03 13u45  Mourinho: Ik denk niet dat ik ergens bondscoach word José Mourinho is nog lang niet klaar met de voetballerij. De 56-jarige Portugees wil komende zomer weer aan het werk. Het liefst bij een club, al sluit hij een rol als bondscoach niet helemaal uit. ,,Ik wil dagelijks als trainer werkzaam zijn. Ik houd van de trainingen, van de wedstrijden en van de competities. Een functie als bondscoach is veel specifieker. Dan ben je niet dagelijks bezig als trainer. Ik denk dus niet dat ik ergens bondscoach word, maar wie weet?”
23/03 13u30  Van Dijk weet wat er beter moet tegen Duitsland Virgil van Dijk was ondanks de ruime zege op Wit-Rusland (4-0) na afloop kritisch. In de persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland van morgen legde hij uit wat er beter moet.
23/03 13u30  Rafael krijgt kusje van Jesslynn, Eva klimt in een paal Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/03 13u15  Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
23/03 13u15  Huntelaar denkt na over aanbod Ajax voor lange termijn Klaas-Jan Huntelaar (35) verlengde eerder deze maand zijn contract bij Ajax met een jaar. In de nadagen van zijn carrière wordt de spits vooral gebruikt als targetman, maar stoppen is nog geen optie. Huntelaar geniet nog te veel van het spelletje.
23/03 13u00  Onlinepetitie tegen brexit krijgt al vier miljoen handtekeningen Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is al ruim vier miljoen keer ondertekend.
23/03 12u45  Schippers en Visser het bos in, Arveladze showt gevoel voor mode In de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters meemaken én delen op sociale media. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/03 12u45  Val van kalifaat betekent niet het einde van Islamitische Staat Het kalifaat van Islamitische Staat bestaat niet meer na de verovering van haar allerlaatste bolwerk, Baghouz in Oost-Syrië. Maar dat betekent niet dat IS definitief is verslagen.
23/03 12u30  Vereniging Eigen Huis wil af verbod op asbestdaken na noodkreten woningbezitters Het verbod op asbestdaken gaat te ver en moet worden teruggedraaid. Dat stelt Vereniging Eigen Huis in EenVandaag. De belangenvereniging zegt talloze noodkreten te ontvangen van woningbezitters die met torenhoge offertes worden geconfronteerd.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Verbaasd over opmars Baudet? Oh, maar we konden het weten Wie wreef zijn ogen níét uit toen hij woensdag zag dat FVD niet zomaar wat zetels pakte, maar alle andere partijen achter zich liet? Toch hadden we kunnen weten dat zoiets anno 2019 mogelijk is.
23/03 14u15  Tijdelijke verlenging voor deel pulsvissers Een deel van de pulsvissers kan nog een paar maanden doorwerken. Verantwoordelijk minister Carola Schouten verlengt eenmalig hun vergunning, schrijft ze aan de Tweede Kamer.
23/03 14u00  Dam stroomt vol voor protest tegen racisme Honderden demonstranten verzamelen zich zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam voor het protest tegen racisme. Ze gaan de straat op en spreken zich uit tegen rassenhaat. Vanaf 14.00 uur lopen ze gezamenlijk naar de Dokwerker, het monument voor de Februaristaking. Ook zijn er verschillende sprekers.
23/03 14u00  Trumps afstraffing van de Palestijnen treft de meest kwetsbaren De financiële afstraffing van de Palestijnen door president Trump wordt ook gevoeld door de meest kwetsbaren: kankerpatiënten uit de Palestijnse gebieden. Hun behandeling loopt ernstig gevaar.
23/03 14u00  Vergunning pulsvissers nog eenmaal verlengd Minister Carola Schouten van Landbouw en Visserij verlengt eenmalig de pulsvisvergunningen van de helft van de Nederlandse vissers. Hun tijdelijke vergunningen lopen vanaf volgende week af. Schouten geeft ze nu tot 1 juni om door te vissen.
23/03 13u00  Al vier miljoen handtekeningen tegen brexit Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is al ruim vier miljoen keer ondertekend. „De regering beweerde herhaaldelijk dat vertrekken uit de EU ‘de wens van het volk’ is”, zo staat in de tekst van de petitie. „We moeten deze bewering ontkrachten door nu te laten zien hoeveel mensen in de EU willen blijven.”
23/03 12u30  17-jarige verongelukt met scooter in Den Haag Een 17-jarig meisje uit Poeldijk is vrijdag overleden na een zwaar verkeersongeval in Den Haag. Op de kruising van de Melis Stokelaan en de Beresteinlaan botste ze rond 11.00 uur tegen een auto. Het meisje kwam hard ten val en raakte zwaargewond. Later overleed zij in het ziekenhuis.
23/03 12u15  Motorrijder overleden na ongeluk in Amsterdam Een 37-jarige bestuurder van een motorscooter is overleden na een zwaar ongeluk op het Zuideinde tussen Amsterdam-Noord en Oostzaan. Hij kwam vrijdagavond in botsing met een personenauto. De 19-jarige autobestuurder is aangehouden om te worden gehoord.
23/03 12u15  Doden door aanval op overheidsgebouw Mogadishu Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen door een aanval op een overheidsgebouw in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Aanvallers lieten een bom afgaan bij het ministerie van Arbeid en drongen vervolgens het pand binnen. Daar wordt nog steeds gevochten, zeggen lokale bronnen.
23/03 12u00  Marijke de Wit-Bakker: een hart voor de kwetsbare medemens Ze werkte onder prostituees in Amsterdam, bezocht arme gezinnen in Malawi en zet zich in voor vluchtelingen in Urk. Marijke de Wit-Bakker brak een carrière bij de Rabobank af om iets te kunnen betekenen voor mensen in nood. „Als je God kent, is dat geen garantie voor een gemakkelijk leven waarin moeite of verdriet je bespaard blijft, maar het geloof is wel een fundament dat houvast en hoop geeft.”
23/03 12u00  Schouten hervormt pachtbeleid om jonge boer te helpen Een nieuwe, langlopende pachtvorm en ontmoediging van kortdurende pacht van agrarische gronden vormen de kaders voor een herziening van het huidige pachtstelsel.
23/03 12u00  Oud-generaal Vermeij: Meer geld naar Defensie Is de wereld de afgelopen 75 jaar veiliger geworden? Die vraag hield NAVO-generaal b. d. Arie Vermeij zijn gehoor vrijdagavond voor. Volgens hem is het inderdaad wat veiliger, maar Nederland moet wel meer geld steken in Defensie.
23/03 12u00  Vier doden door explosies op feest Afghanistan Twee explosies in een stadion hebben zaterdag in Afghanistan het leven gekost aan vier mensen, 31 mensen raakten gewond. De ontploffingen deden zich voor tijdens de viering van de dag van de landbouw in de Afghaanse stad Lashkar Gah. In het stadion waren zo’n duizend mensen aanwezig. De gouverneur van de provincie Helmand, Mohammad Yasin Khan, liep lichte verwondingen op.
23/03 11u45  De charme van maakwerk Kleding naaien maakt gelukkig. Weliswaar bespaart het allang geen geld meer – maar het levert rust in het hoofd, voldoening als iets af is, goed passende kleding en kansen om te dromen over nieuwe ontwerpen.
23/03 11u45  Amsterdam waarschuwt demonstranten Om ongeregeldheden bij de grote antiracismedemonstratie zaterdagmiddag op de Dam te voorkomen, haalt Amsterdam een bekende set regels en voorwaarden van stal.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
23/03 12u00  Handgranaten aan rolluik van winkel in Rotterdam Bij een winkel die waterpijpen en souvenirs verkoopt aan de Schiedamseweg in Rotterdam zijn zaterdagochtend twee handgranaten gevonden. De politie stelt een onderzoek.
23/03 12u00  Amsterdam stelt voorwaarden aan demonstraties Iedereen mag binnen de kaders van de wet demonstreren in Amsterdam. Zo werd in 2018 meer dan 1.000 keer gebruik gemaakt van het recht op betoging, door verschillende personen en groepen. Ook dit weekend wordt in de stad een aantal demonstraties gehouden. De driehoek (burgemeester, officier van justitie en politiechef) houdt er rekening mee dat de demonstratie van Het comité 21 maart tot tegengeluiden kan leiden.
23/03 12u00  Bedrijfsbrand in Grootegast onder controle Bij LPF Flexible Packaging aan de Legolaan in Grootegast is zaterdagmorgen brand uitgebroken.
23/03 11u30  Mogelijk handgranaten aan deur van winkel in Rotterdam Bij een winkel die waterpijpen en souvenirs verkoopt aan de Schiedamseweg in Rotterdam zijn zaterdagochtend mogelijk twee handgranaten gevonden. De politie stelt een onderzoek.
23/03 11u30  Dodelijke aanrijding op Zuideinde Op de Zuideinde tussen Amsterdam-Noord en Oostzaan heeft vrijdagavond rond 20.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een motorscooter. Daarbij is een 37-jarige bestuurder van de motor om het leven gekomen.
23/03 11u30  Snowboarder Vos aan de start bij het WK Snowboarden Het Wereld-Kampioenschap snowboarden vind volgende week plaats en aan de start verschijnt titel verdediger Chris Vos
23/03 11u15  Agent in gezicht geschopt De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige vrouw uit Velserbroek aangehouden. Zij wordt verdacht van het mishandelen van een agent.
23/03 11u15  Bedrijfsbrand in Grootegast Bij LPF Flexible Packaging aan de Legolaan in Grootegast is zaterdagmorgen brand uitgebroken.
23/03 10u15  Autokrakers tijdens aanslag aangehouden Maandag 18 maart werd tijdens het schietincident op het 24 Oktoberplein in meerdere auto’s ingebroken. Vooral uit mediavoertuigen werd dure apparatuur gestolen. Twee mannen zijn hiervoor aangehouden.
23/03 10u15  Schuur afgebrand in Eexterveen Aan de Dorpsstraat in Eexterveen is vrijdagavond een schuur in vlammen opgegaan. Omdat het om een felle brand ging en overslag naar woningen mogelijk was, rukte de brandweer met twee blusvoertuigen uit.
23/03 10u00  Overvaller schiet in de lucht Binnen korte tijd zijn er vrijdagavond twee horecagelegenheden in Tilburg overvallen. Bij één van de overvallen schoot de dader in de lucht.
23/03 10u00  Geschoten bij overval op bestelbus Bij een overval op een bestelbusje in de Van Galenstraat in Heerlen is vrijdagavond gebruik gemaakt van een vuurwapen, zonder dat iemand gewond is geraakt als gevolg van het schietincident.
23/03 10u00  Meer opslag- en dumplocaties aangetroffen De politie ontdekte in 2018 meer productie- en opslaglocaties voor synthetische drugs dan in 2017. Ook het aantal dumpingen van drugsafval nam toe. Dat blijkt uit het Landelijk Overzicht Synthetische Drugs 2018 van de European Reporting on Illicit Synthentic Substance Production (ERISSP).
23/03 10u00  45-plussers wisselen relatief weinig van baan of beroep Met de toename van het aantal werkenden neemt ook het aantal baanvinders en baanwisselaars toe. Het verschil in baanwisselen tussen leeftijdsgroepen blijft nagenoeg gelijk: 45-plussers wisselen nog steeds minder van baan of beroep dan mensen jonger dan 45 jaar. Dat blijkt uit analyses van het CBS over de dynamiek van de werkzame beroepsbevolking.
23/03 10u00  Regionale verschillen in huizenprijzen groter De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is in 2018 toegenomen tot ruim 287 duizend euro. In Blaricum werd het meeste betaald voor een bestaande koopwoning, in Delfzijl het minst. Het prijsverschil van woningen in gemeenten met de hoogste en laagste gemiddelde verkoopprijs was met 760 duizend euro nog nooit zo groot. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
23/03 13u00  1 miljoen kinderen slachtoffer van cycloon Idai Ongeveer 1,8 miljoen mensen zijn in Mozambique getroffen door cycloon Idai, daar onder zijn 900.000 kinderen. Veel gebieden zijn echter nog niet onderzocht, dus de vrees is dat de werkelijke aantallen nog veel hoger zijn, stelt Unicef.
23/03 12u45  Stress? Het Deense ‘pyt’ zou je rust kunnen geven Het leven is niet altijd even makkelijk. Of het nu de klimaatopwarming is die je stress bezorgt of je baas: het is geen lachertje. Elke dag loop je rond als een kip zonder kop en tegelijk maakt je brein overuren door al dat gepieker. Wellicht kan het Deense ‘pyt’ je een handje helpen...
23/03 12u15  'iPhone 11 kan AirPods en watch draadloos opladen' Is het voor Applefans binnenkort afgelopen met het meezeulen van oplaadkabeltjes voor oortjes? Wel als we de Japanse website Macotakara mogen geloven.
23/03 11u00  Man mishandelt vrouw in metro, reizigers doen niets De politie in New York is met man en macht op zoek naar een man van rond de 40 jaar die onder toeziend oog van medereizigers een 78-jarige vrouw heeft mishandeld. Op videobeelden is te zien hoe de man op de vrouw intrapt en haar slaat, waarna hij de metrotrein uitvlucht.
23/03 09u45  Studente die Parkland overleefde, pleegt zelfmoord Verdrietig nieuws. Een studente uit Amerika die vorig jaar bij de ‘school shooting’ op een middelbare school in Parkland was en deze overleefde, heeft een einde gemaakt aan haar leven. Volgens lokale media leed ze aan het overlevendensyndroom, een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS).
23/03 09u15  Freek de Jonge ‘basht’ Baudet tijdens Boekenbal Terwijl er in Utrecht vrijdagavond een stille tocht plaatsvond, werd in Amsterdam het Boekenbal gehouden. Tijdens het bal werd door CPNB-directeur Eveline Aendekerk even stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag maandag in Utrecht, maar zij werd onderbroken door Freek de Jonge.
22/03 22u15  Acht jaar cel voor fataal ongeval jeugdhockeyteam De bestuurder van een vrachtwagen die in april vorig jaar een ongeval in Canada veroorzaakte, waarbij zestien inzittenden omkwamen en tien anderen gewond raakten, is vrijdag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Dat melden Canadese media. In de bus zaten onder andere leden van een jeugdijshockeyteam.
22/03 22u15  Goede winter: meer poolijs dan vorig jaar Het opwarmen van de aarde en vooral het bijbehorende smelten van de poolkappen lijkt dit het afgelopen jaar in ieder geval een rem te zijn opgelegd. Voor het eerst in jaren was er geen diepterecord. 
22/03 22u00  Goede winter: meer poolsijs dan vorig jaar Het opwarmen van de aarde en vooral het bijbehorende smelten van de poolkappen lijkt dit het afgelopen jaar in ieder geval een rem te zijn opgelegd. Voor het eerst in jaren was er geen diepterecord. 
22/03 21u00  Ruim 16.000 deelnemers bij stille tocht Utrecht (video) Meer dan 16.000 mensen afkomstig uit het hele land hebben vrijdagavond in Utrecht meegelopen in de stille tocht voor de slachtoffers van de schietpartij van maandag. Ze wandelden van het Jaarbeursplein naar het 24 Oktoberplein. Velen legden bloemen neer bij de herdenkingsplek waar verdachte Gökmen T. om zich heen schoot in een tram, met drie doden en enkele gewonden als gevolg. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht, premier Mark Rutte en Justitieminister Ferd Grapperhaus liepen mee in de tocht, net als de burgemeesters Femke Halsema van Amsterdam en Pauline Krikke van Den Haag. „Heel indrukwekkend en emotioneel', noemde Rutte de stille tocht na afloop.
22/03 20u15  Man valt priester tijdens dienst aan met mes In Montreal is een kerkdienst op gruwelijke wijze verstoord. Een man liep naar voren met een mes en stak de priester neer. Deze zag hem aankomen, waardoor hij enigszins kon uitwijken. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. De man is aangehouden. 
22/03 20u00  Trump niet bang voor Mueller-rapport: Een hoax Het is iets waar veel Amerikanen - om verschillende redenen - al tijden reikhalzend naar uitkijken en het is er nu dan echt bijna: het rapport van Robert Mueller over (eventuele) Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen van 2016.
22/03 18u45  Elf aanslagberamers aangehouden in Duitsland Speciale eenheden van de Duitse politie hebben elf verdachten aangehouden die een aanslag zouden willen plegen. Duitse media meldden dat in twee deelstaten, Hessen en Rijnland-Palts, mensen uit kringen van islamitische extremisten zijn aangehouden omdat ze voorbereidingen zouden treffen voor „een zeer ernstige staatsgevaarlijke misdaad.'
22/03 17u45  Wereld heeft voor het eerst twee hectomiljardairs Voor het eerst sinds Bill Gates in 2017 werd ingehaald door Amazon-baas Jeff Bezos als rijkste man op aarde mag hij zich weer even min of meer diens gelijke voelen. De Microsoft-oprichter zag zijn vermogen toenemen tot meer dan 100 miljard dollar, waarmee er voor het eerst twee zogenoemde hectomiljardairs tegelijk zijn.
22/03 17u45  Piepjong talent draait stoel voor Ali B Normaal is het Ali B die zijn stoel draait voor de kandidaten die meedoen aan The Voice Kids, maar vrijdagavond zijn de rollen omgedraaid. 
Laatste update: vandaag om 13u00
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Brand in portiekflat Rotterdam uit, acht woningen onbewoonbaar23/03 02u15 - Nu.nl: Meerdere bewoners van een portiekflat aan de Gerdesiaweg in de Rotterdamse wijk Kralingen, moeten de nacht elders doorbrengen vanwege de brand die vrijdagavond woedde in het gebouw. Bewoners van acht appartementen kunnen niet terugkeren.
13x Dodental explosie Chinese chemische fabriek verder opgelopen tot 6223/03 04u30 - Nu.nl: Het dodental na de explosie op een industrieel park in de Chinese stad Yancheng is inmiddels opgelopen tot 62. Ook zijn ruim zeshonderd mensen gewond geraakt, onder wie 32 ernstig. Dat melden Chinese staatsmedia vrijdag.
13x Trump over eindrapport Mueller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’23/03 00u00 - Gelderlander: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
12x Brand in touringcar China eist 26 levens23/03 04u45 - Reformatisch Dagblad: In het zuiden van China zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken. 28 anderen raakten gewond, van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo deelde het gemeentebestuur van Changde mee.
12x Politie bezorgd om dumpingen: ‘Overal in het land ontstaan productielocaties’23/03 03u15 - De Stentor: Max Daniel is portefeuillehouder drugs bij de Nationale Politie en maakt zich zorgen. Hoe hard de politie ook strijdt tegen drugscriminelen, steeds vaker stuiten zij op drugsafval. ,,Het kan niet anders dan dat de grote jongens bij ons uit handen zijn gebleven.’’
12x Mueller heeft zijn onderzoek afgerond en levert eindrapport in23/03 00u00 - Trouw: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
12x Het Boekenbal 2019: twaalf schrijvers over hun moeder23/03 00u00 - NRC Handelsblad: NRC begaf zich op de rode loper van het Boekenbal 2019 om aan de loslopende schrijvers én aanhang te vragen: waarin lijkt u het meeste op uw moeder?
12x Trump over eindrapport Mueller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’23/03 00u00 - De Stentor: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
12x Trump over eindrapport Mueller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’23/03 00u00 - AD.nl: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
11x Brand in touringcar China eist 26 mensenlevens, chauffeurs aangehouden23/03 06u45 - BN/DeStem: Bij een brand in een touringcar zijn gisteravond in het zuiden van China zeker 26 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 28 gewonden van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo meldde de gemeente Changde. In de provincie Hunan vielen de afgelopen jaren al tientallen doden bij busbranden.

Statistieken

Artikels:
32788
Gelezen:
46181
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven