dinsdag 25 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
25/06 04u00  'Klokkenluider in zaak kinderopvangtoeslag door fiscus op non-actief gezet' Een ambtenaar die interne stukken rondom de zaak over kinderopvangtoeslag naar buiten zou hebben gebracht, waardoor Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) onder vuur ligt, is door de fiscus op non-actief gezet, melden Trouw en RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen. De persoon wordt verdacht van schending van zijn ambtseed.
25/06 03u00  'Een op de vijf kerken in Nederland heeft religieuze functie verloren' Een op de vijf kerken in Nederland dient inmiddels een andere functie. Het gaat om zo'n 1400 van de in totaal bijna 6900 kerken, blijkt uit onderzoek van Trouw.11 
25/06 02u15  'Klokkenluider' in zaak kinderopvangtoeslag door fiscus op non-actief gezet Een ambtenaar die interne stukken rondom de zaak over kinderopvangtoeslag naar buiten zou hebben gebracht, waardoor Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) onder vuur ligt, is door de fiscus op non-actief gezet, melden Trouw en RTL Nieuws. Hij wordt verdacht van schending van zijn ambtseed.15 
25/06 01u30  'Tropennacht' in Nederland, NS waarschuwt voor 'hinderlijke' ochtendspits In grote delen van Nederland blijft vannacht de temperatuur boven de 20 graden, waardoor er sprake is van een 'tropennacht', meldt Weerplaza. Sinds het begin van de metingen in 1901 waren er slechts zes tropennachten maar nog nooit in de maand juni. De hoge temperaturen bezorgen de Nederlandse Spoorwegen (NS) en ProRail hoofdbrekens, schrijft NOS.19 
25/06 01u30  Hersenontsteking eist in maand tijd levens van zeker 150 Indiase kinderen In Bihar, een van de armste staten van India, zijn binnen een maand meer dan 150 kinderen gestorven aan een hersenontsteking, het Acute Encephalitis Syndrome (AES). Een Indiase rechtbank heeft maandag een onderzoek ingesteld naar de crisis.19 
25/06 01u00  In maand tijd meer dan 150 kinderen omgekomen in India door hersenontsteking In Bihar, een van de armste staten van India, zijn binnen een maand meer dan 150 kinderen gestorven aan een hersenontsteking, het Acute Encephalitis Syndrome (AES). Een Indiase rechtbank heeft maandag een onderzoek ingesteld naar de crisis.23 
25/06 00u30  Bernie Sanders wil 1,4 biljoen euro aan studieleningen kwijtschelden De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat heeft gezegd dat hij alle studieleningen in de VS wil kwijtschelden. Het zou gaan om een bedrag van om en nabij de 1,6 biljoen dollar of 1,4 biljoen euro.24 
25/06 00u15  Bernie Sanders wil 1,4 triljoen euro aan studieleningen kwijtschelden De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat heeft gezegd dat hij alle studieleningen in de VS wil kwijtschelden. Het zou gaan om een bedrag van om en nabij de 1,6 triljoen dollar of 1,4 triljoen euro.25 
24/06 22u15  Nabeschouwing: 'Zwemtocht kan nieuwe Serious Request worden' NU.nl-redacteuren Mark Leene en Job van der Plicht praten na over de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden.
24/06 22u00  Oorzaak 112-storing nog onbekend, minister Grapperhaus wil opheldering De oorzaak van de urenlange KPN-telefoonstoring van maandag is nog niet bekend. Het noodnummer 112 was vanaf ongeveer 16.00 uur urenlang niet bereikbaar wegens een storing bij KPN. Minister van Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus wil er zeker van zijn dat het niet nog een keer misgaat en wil graag uitleg van de KPN-top.
24/06 21u45  Nabeschouwing: 'Elfstedenzwemtocht kan nieuwe Serious Request worden' NU.nl-redacteuren Mark Leene en Job van der Plicht praten na over de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden.
24/06 21u00  Koning feliciteert Van der Weijden na volbrengen zwemtocht Maarten van der Weijden heeft maandag in Leeuwarden de tweede editie van de elfstedenzwemtocht van 195 kilometer volbracht. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.
24/06 21u00  Landelijke storing grotendeels verholpen, 112 weer bereikbaar Het noodnummer 112 is maandagavond na een telefoonstoring van langer dan drie uur verholpen. Dat laat KPN weten. Het noodnummer 112 is volgens de provider weer bereikbaar.
24/06 20u45  Van der Weijden finisht: zo verliep zijn elfstedenzwemtocht Maarten van der Weijden heeft zijn tweede poging om de route van de Elfstedentocht te zwemmen succesvol afgerond. De zwemmer is maandagavond gefinisht in Leeuwarden, bekijk hoe zijn elfstedenzwemtocht verliep.
24/06 20u45  Koning feliciteert Van der Weijden na volbrengen elfstedenzwemtocht Maarten van der Weijden heeft maandag in Leeuwarden de tweede editie van de elfstedenzwemtocht van 195 kilometer volbracht. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.
Laatste update: vandaag om 4u00
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
25/06 00u30  Steeds minder zelfdodingen in Nederland Het aantal mensen dat een einde aan hun leven maakten, is vorig jaar uitgekomen op 1829. Dat zijn er 88 minder dan in het voorgaande jaar, maakte statistiekbureau CBS bekend; dat is een daling van 5 procent.16 
24/06 23u30  Máxima maakt filmpje in helikopter Na afloop van het werkbezoek van onze koningin aan boord van de Zijner Majesteits kan ze het niet laten haar vertrek te filmen.10 
24/06 23u30  ’Herstel Maarten duurt zeker een week’ Zou er ooit nog iemand in staat zijn om dezelfde prestatie te leveren als Maarten van der Weijden? Inspanningsfysioloog Thijs Eijsvogels van het Radboudumc vraagt het zich serieus af.
24/06 23u15  Spoorbazen: ’Alles ging mis’ Het was vandaag tijdens de avondspits een totale chaos in het treinverkeer. „Alles ging mis. Een suïcide op Utrecht Centraal, de KPN-telefoonstoring en problemen door de hitte”, aldus NS en ProRail.
24/06 23u00  KPN: storing niet veroorzaakt door hack De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.
24/06 22u30  Nederland geniet van Maartens heldenepos Met een pijnlijke grimas en ondersteund door zijn team betrad zwemmer Maarten van der Weijden vanavond de rode loper bij de Grutte Wielen in Leeuwarden. Zijn tocht zat erop. Bijna tweehonderd kilometer in ruim drie dagen tijd ploegde hij door het water.
24/06 22u15  ‘Maarten voelde als een baby’tje aan’ De moeder van Maarten, Janneke van der Weijden, is opgelucht en blij dat de Elfstedenzwemtocht van haar zoon achter de rug is.
24/06 21u45  Weer verdachte aangehouden voor beschieting Delftse coffeeshop Voor het beschieten van de Delftse coffeeshop The Game, in de vroege ochtend van 16 september 2018, is opnieuw een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag bekend gemaakt.
24/06 21u15  Opgeven was geen optie voor Maarten Het woord opgeven komt niet in zijn vocabulaire voor. Toch moest Maarten van der Weijden, volksheld, icoon in het openwaterzwemmen, vader, echtgenoot, gewezen kankerpatiënt, in augustus vorig jaar de strijd staken tijdens zijn poging het beroemde elfstedentraject zwemmend te voltooien.
24/06 21u00  Schrik in Ede zit er goed in door ’viespeuk’ Omwonenden van de spoorwegovergang bij de Kwantum aan de rand van het centrum van Ede zijn in shock nu hun wijk het decor is van een incident waarbij een jong meisje werd lastiggevallen. Bij een filiaal van de Kwantum aan de Telefoonweg werd vorige week een 10-jarig meisje achtervolgd door een nog onbekende fietser die het kind hardhandig vastgreep. Een getuige kon het kind bevrijden.
24/06 21u00  Heldenonthaal voor Maarten na monstertocht Maarten van der Weijden heeft zijn Elfstedenzwemtocht van 195 km maandagavond in Leeuwarden afgerond en daarmee een flink geldbedrag opgehaald voor kankeronderzoek.
24/06 20u45  Viespeuk teistert Ede Omwonenden van de spoorwegovergang bij de Kwantum aan de rand van het centrum van Ede zijn in shock nu hun wijk het decor is van een incident waarbij een jong meisje werd lastiggevallen. Bij een filiaal van de Kwantum aan de Telefoonweg werd vorige week een 10-jarig meisje achtervolgd door een nog onbekende fietser die het kind hardhandig vastgreep. Een getuige kon het kind bevrijden.
24/06 20u15  Brandweer maakt beste van onalledaagse situatie Terwijl er geen sprake was van calamiteiten was het in de brandweerkazerne in Den Dolder maandagmiddag drukker dan anders, als gevolg van de landelijke storing van KPN waardoor 112 enige tijd onbereikbaar was.
24/06 20u15  Storing KPN: stikhete trein en iemand onwel Op sommige plekken in Nederland is chaos ontstaan op het spoor die deels te maken heeft met de landelijke storing bij KPN.
24/06 20u15  Plaknachten op komst: doe dit niet! Ze komen er weer aan: de warme nachten waarin een klamme deken aan je vastplakt en je niet kan slapen. Slaapexpert Talja Lambert geeft tips om toch tot een goede nachtrust te komen.
Laatste update: vandaag om 0u30
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/06 22u45  Van der Weijdens zwemmarathon is aangrijpend en inspireert hele land Wie weet nog dat Henk Angenent en Klasina Seinstra in 1997 op de Bonkevaart bij Leeuwarden de vijftiende editie van de Elfstedentocht wonnen? Sindsdien is deze marathon van 196 kilometer niet meer verreden. Elk jaar wordt, al bij een paar graden vorst, de druk om een nieuwe tocht te organiseren sterker, schrijft Rik Kuethe. Onder … Continued The post Van der Weijdens zwemmarathon is aangrijpend en inspireert hele land appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/06 18u00  Pieter Kramer: ?Je pruttelt ergens naartoe? Regisseur Pieter Kramer (66) scoorde op tv met onder meer Theo en Thea. Met de ?fantasieloze? omroep is hij wel klaar. Deze zomer staat hij met het gezelschap De Warme Winkel in het bos. Toen Pieter Kramer een jaartje of zeven, acht oud was, gaf hij in de tuin van het ouderlijk huis aan de … Continued The post Pieter Kramer: ?Je pruttelt ergens naartoe? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/06 18u00  Partijen zijn bang voor sterke Kamerleden Lees meer >
24/06 18u00  ?Amsterdam maakt als eerste gemeente excuses voor slavernij? Amsterdam moet als eerste gemeente in Nederland excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Dit eist een grote meerderheid van de gemeenteraad. Het college is positief. Vier vragen en antwoorden. Wat heeft de gemeenteraad besloten? Zeven partijen in de gemeenteraad – DENK, GroenLinks, PvdA, Bij1, ChristenUnie, D66 en SP – dienen maandag een initiatiefvoorstel in voor formele … Continued The post ‘Amsterdam maakt als eerste gemeente excuses voor slavernij’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/06 18u00  30 miljard dollar De Chinese telecomgigant Huawei verwacht zo?n 30 miljard dollar (27 miljard euro) aan omzet mis te lopen door de Amerikaanse boycot van het bedrijf. Dat zei oprichter Ren Zhengfei vorige week tijdens een bijeenkomst op het hoofdkwartier van het bedrijf in de Chinese stad Shenzhen. Lees meer over de Amerikaanse boycot van de Chinese telecomgigant: … Continued The post 30 miljard dollar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/06 13u15  Rentemiddelen interessanter door nieuwe regels Lees meer >
24/06 13u15  Bouillon: oeroud fundament onder tal van keukentradities In New York stonden ze er enkele jaren geleden al voor in de rij, maar in Nederland is de bouillonrage nog niet helemaal geland. Trendgevoelige Amerikanen werden ineens gegrepen door de weldadige kracht van bone broth, ofwel bouillon van botten, die als warme drank, ook in meeneembekers, wordt verkocht. Nu probeert een Duits bedrijfje voet … Continued The post Bouillon: oeroud fundament onder tal van keukentradities appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/06 13u15  ?Jongeren moeten vanaf hun 16de stemrecht krijgen? Lees meer >
24/06 13u15  Boeiende Leidse verhalen in fraai gerestaureerd museum Lees meer >
24/06 13u15  Niet bombarderen moreel superieur besluit Trump De Iraanse ayatollahs lijden aan grootheidswaanzin en dachten hun macht aan te tonen met het uit de lucht schieten van een Amerikaanse drone, ziet Afshin Ellian. Maar de Amerikaanse president Donald Trump was ze te slim af. Natuurlijk is het niet moeilijk om een onbeschermd iemand of iets om het leven, dan wel ten val … Continued The post Niet bombarderen moreel superieur besluit Trump appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/06 13u15  Documentaire Apollo 11 biedt adembenemende non-fictie (*****) Lees meer >
24/06 13u15  Istanbul ontsnapt Erdogans greep, wankelt president? Lees meer >
23/06 14u00  Hoe (ook) de culinaire markt is verpest Philip van Tijn van jongs af culinair liefhebber en spaarde het brood uit zijn mond voor een bezoek aan een sterrenrestaurant. Maar de kokswereld is veranderd: het draait niet meer om het ambacht, maar om een eigen tv-programma. De afgelopen week werden we geconfronteerd met een prachtig voorbeeld van de uitwassen van onze welvaartssamenleving. In … Continued The post Hoe (ook) de culinaire markt is verpest appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 13u30  Geachte Fred Westerbeke ? waar was de beschermingswal tegen Rusland? Lees meer >
21/06 23u15  Hugo de Jonge?s feest van herkenning De ministers van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) en Defensie Ank Bijleveld (CDA) informeerden de collega?s in het kabinet over de maar net afgewende oorlog tussen Amerika en Iran. Maar vice-premier Hugo de Jonge (CDA) kreeg na de ministerraad vooral vragen over uitspraken die premier Mark Rutte (VVD) een week geleden deed op het VVD-festival. … Continued The post Hugo de Jonge’s feest van herkenning appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: maandag 24 juni 2019, 22u45
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
25/06 01u45  Belastingdienst neemt disciplinaire maatregelen tegen klokkenluider De Belastingdienst heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen een ambtenaar in de toeslagen-affaire. Het gaat om een klokkenluider die door de dienst begin dit jaar op non-actief is gezet; de ambtenaar wordt beschuldigd van schending van zijn ambtseed en het verspreiden van interne informatie.12 
25/06 00u15  'Miljonairs drinken meer, sporten vaker en zijn vaker getrouwd' De kans dat je bij zelfscan-rij in de supermarkt naast een miljonair staat is weer iets gestegen. In 2017 telde Nederland 115.000 miljonairshuishoudens, ongeveer 1,5 procent van heel Nederland. Een jaar daarvoor waren dat er nog 112.000.15 
25/06 00u00  KPN: Telefoonstoring werd niet veroorzaakt door hack De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, gezegd.14 
24/06 23u30  Van der Weijden na finish: 'Ik kan wel een paar uurtjes slaap gebruiken' Een prestatie van wereldformaat. Maarten van der Weijden finishte vanavond na 195 kilometer zwemmen in Leeuwarden. Vorig jaar lukte het hem niet, nu wel. "Ik dacht tijdens het zwemmen: vorig jaar heb ik heel erg geleden, maar dit jaar heel erg genoten."
24/06 21u45  Minister wil opheldering KPN-top over landelijke 112-storing De directie van KPN moet bij minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) op het matje komen vanwege de storing die vanmiddag een groot deel van het telefoonverkeer platlegde. Ze moeten komen uitleggen hoe de storing onder meer 112 heeft kunnen treffen.
24/06 20u45  Urgenda: 'Overheid kan CO2-verlaging makkelijk betalen' De overheid kan een reeks maatregelen om de Nederlandse uitstoot van broeikasgas te beperken makkelijk betalen, stelt duurzaamheidsorganisatie Urgenda. Urgenda heeft uitgerekend dat dat mogelijk is vanuit het begrotingsoverschot.
24/06 20u45  Landelijke storing KPN voorbij, noodnummer 112 weer bereikbaar Door een landelijke storing bij KPN was het noodnummer 112 bijna drie uur lang niet bereikbaar, maar inmiddels is de storing verholpen. Het noodnummer 112 is weer bereikbaar.
24/06 20u00  Vrouw van Oranje Leeuwin Spitse: 'Zij moet egoïstisch zijn, ik flexibel' Altijd afhankelijk zijn van het voetbal van je vrouw: Jolien weet inmiddels niet beter. Zij liet jaren geleden haar vertrouwde leventje achter zich voor de voetbalcarrière van haar grote liefde Sherida Spitse, die momenteel met het Nederlands elftal jacht maakt op de wereldtitel.
24/06 19u30  Blunder bij NL-Alert: alternatief nummer leidt naar tiplijn Telegraaf Degene die namens NL-Alert de alternatieve telefoonnummers voor 112 verspreidde in een bericht, lijkt een pijnlijke fout te hebben gemaakt. Het 06-nummer waar mensen naar kunnen whatsappen, is het telefoonnummer van de tiplijn van de Telegraaf.
24/06 19u30  KPN: grote storing bij 112 is grotendeels verholpen Door een landelijke storing bij KPN was het noodnummer 112 bijna drie uur lang niet bereikbaar. Er was in die periode een alternatief nummer beschikbaar. Dienstdoende agenten werden de wijk ingestuurd, zodat mensen in nood hen aan konden spreken.
24/06 18u15  Dit moet je doen als je nu in nood bent Door de landelijke storing bij KPN is het noodnummer 112 niet bereikbaar. Dit is wat je moet doen als je in de problemen komt.
24/06 18u00  Landelijke storing bij 112, politie opent alternatief nummer Door een landelijke storing bij KPN is op dit moment het noodnummer 112 niet bereikbaar. Er is een alternatief nummer beschikbaar: 088-6628240. Ook zijn alle dienstdoende agenten de wijk ingestuurd, zodat mensen in nood hen aan kunnen spreken. Volg alle updates in ons liveblog.
24/06 17u45  Ollongren: interessant idee om op je 16e al te mogen stemmen De leeftijd waarop je mag stemmen, moet omlaag van 18 naar 16 jaar. Dat zegt een belangrijke adviesraad van de regering. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) noemt het een interessant idee. "We hebben een mooie uitdrukking: jong geleerd is oud gedaan. Daar zit wat in."
24/06 17u30  Landelijke telefoonstoring bij 112, politie komt met alternatief nummer Door een landelijke storing bij KPN is op dit moment het noodnummer 112 niet bereikbaar. Er is een alternatief nummer beschikbaar. Volg alle updates in ons liveblog.
24/06 17u15  Landelijke telefoonstoring legt 112 plat, volg hier alles Door een landelijke storing is op dit moment het noodnummer 112 niet bereikbaar. Onder andere KPN, Telfort en Vodafone hebben er last van. Volg alle updates in ons liveblog.
Laatste update: vandaag om 1u45
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
25/06 04u15  Rusland krijgt weer stemrecht in Raad van Europa De Raad van Europa heeft voor een volwaardig lidmaatschap van Rusland gestemd. Met 116 stemmen voor, 62 tegen en 10 onthoudingen werd in Straatsburg een resolutie aangenomen waardoor de Russen weer stemrecht krijgen. Rusland raakte het stemrecht kwijt in de Raad van Europa, de grootste Europese organisatie voor mensenrechten en democratie, na de annexatie van de Krim in 2014. Moskou boycotte daarop de bijeenkomsten en betaalde geen contributie meer. Duitsland en Frankrijk wilden de Russen het stemrecht in de Raad teruggeven omdat ze naar eigen zeggen liever een dialoog hebben met Rusland dan dat het land aan de zijlijn blijft staan. MH17 Niet bij iedereen valt de terugkeer van Rusland in goede aarde. Zo heeft Oekraïne fel geprotesteerd en ook in Nederland waren er bezwaren, omdat de Russen nog altijd niet goed zouden meewerken aan het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. De Stichting Vliegramp MH17, die nabestaanden vertegenwoordigt, had de Raad van Europa een brief geschreven met de oproep om het stemrecht van Rusland tegen te houden tot er harde garanties waren dat de Russen zouden meewerken aan het MH17-onderzoek.
25/06 03u00  Johnson uitgebreid op tv, maar geen woord over ruzie Boris Johnson, een van de twee kanshebbers om volgende maand de Britse premier May op te volgen, is in een BBC-interview opnieuw niet ingegaan op vragen over de veelbesproken huiselijke ruzie van afgelopen donderdag. De Conservatieve politicus wordt sinds vrijdag achtervolgd door vragen over de toedracht van de ruzie met zijn partner. Johnson zei tegen de Britse omroep dat hij uit principe niets loslaat over zijn naasten. Die zouden anders 'ergens in worden meegetrokken' en dat zou hij 'niet fair' vinden. Johnson kreeg donderdagavond bezoek van de politie, die van buren een melding hadden gekregen over geluidsoverlast. Zijn partner zou in de ruzie hebben geschreeuwd 'ga van me af' en 'mijn huis uit'. Gisteren verschenen in Britse kranten foto's waarop het stel in goede sfeer te zien is; wanneer die zijn gemaakt en hoe ze bij de pers zijn gekomen, is onduidelijk. Johnsons uitdager in de campagne om premier May op te volgen, Jeremy Hunt, vindt dat Johnson vragen over de ruzie moet beantwoorden. Ook een belangrijke geldschieter van de Conservatieve Partij heeft Johnson opgeroepen om zich te verantwoorden. 'Hij kan er niet van uitgaan dat we hem steunen als hij niet ieder detail heeft verklaard', zegt de steenrijke ondernemer John Griffin. 'Als ik iets fout deed, zou ik dat moeten uitleggen. Hij heeft dat niet gedaan en dat is een zorg.' Eerste interview Johnson, oud-burgemeester van Londen en oud-minister van Buitenlandse Zaken, strijdt samen met de huidige minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt om het partijvoorzitterschap van de Conservatieve Partij. De winnaar wordt automatisch ook premier. Johnson heeft volgens politieke volgers verreweg de beste kansen. Wel was er kritiek op hem dat hij zich verstopte; het optreden bij de BBC was het eerste langere tv-interview sinds hij zich een maand geleden kandidaat stelde. Ook sloeg hij een debat met andere kandidaten over. In het BBC-interview herhaalde Johnson verder de belofte dat het Verenigd Koninkrijk onder zijn leiding op 31 oktober de Europese Unie verlaat, ongeacht of er een uittredingsakkoord is. Ook zei hij opnieuw met Brussel te willen onderhandelen over zo'n brexit-deal. Het akkoord dat May eerder met de EU sloot, is volgens hem 'dood'.10 
25/06 01u30  Aardbeving blijkt spontane ontploffing WO2-bom Een lichte aardbeving die zondagnacht werd geregistreerd in de buurt van het Duitse Limburg, tussen Keulen en Frankfurt, blijkt te zijn veroorzaakt door een bomexplosie. Een bom van 250 kilo uit de Tweede Wereldoorlog ontplofte daar spontaan en sloeg een krater van tien meter in een graanveld. De beving, met een kracht van 1,7, was tegen 04.00 uur. In de loop van de dag meldden zich steeds meer bewoners van het gebied die 's nachts een harde knal hadden gehoord. Ook werd de krater in het graanveld ontdekt. Opgetrommelde bomexperts konden aanvankelijk geen sporen van een bom vinden, maar kwamen maandag tot de conclusie dat er toch een oud explosief was ontploft. De explosie is waarschijnlijk veroorzaakt door corrosie van het ontstekingsmechanisme. Zo'n spontane ontploffing komt volgens Duitse media gemiddeld één keer per jaar voor in Duitsland.15 
25/06 01u00  NS: mogelijk hinder in ochtendspits De Nederlandse Spoorwegen waarschuwen reizigers voor mogelijke hinder op het spoor vanochtend. Door meerdere storingen op maandagavond staat een deel van de treinen op andere plekken dan gepland. Daardoor kan de dienstregeling straks niet volgens plan worden opgestart. Treinen zijn in de ochtend mogelijk korter of vallen uit. In sommige treinen kan het ook drukker zijn, zegt de NS. Reizigers wordt geadviseerd kort voor vertrek de reisplanner te checken. Verstoring Utrecht De NS kampte in de avondspits met meerdere problemen. Rond Utrecht Centraal reden veel minder treinen na een aanrijding met een persoon; in het station werd het daarna zo druk dat reizigers werd gevraagd om het station te mijden. De storing bij KPN bemoeilijkte bovendien een snelle oplossing. Verder waren er meerdere treinen gestrand en reden er vanwege een sein- en wisselstoring urenlang geen treinen vanuit Amersfoort en Lelystad naar Zwolle. Spoorbeheerder ProRail zegt dat ook de hitte tot problemen leidde.14 
25/06 00u45  Aantal zelfdodingen afgenomen, dankzij daling onder mannen Het aantal zelfdodingen is vorig jaar met bijna 5 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek maakten 1829 mensen een einde aan hun leven. In 2017 waren dat er 88 meer. Het aantal zelfdodingen onder mannen is al jaren ongeveer twee keer zo hoog als onder vrouwen, maar opvallend is dat er vorig jaar 10 procent minder mannen hun leven beëindigden. Het waren er 1176 in 2018. Onder vrouwen nam het aantal zelfdodingen juist iets toe, tot 653. Verder valt op dat het aantal zelfdodingen onder mensen van 10 tot 20 jaar ook flink is afgenomen, van 81 in 2017 naar 51 vorig jaar. Ook bij mensen tussen 40 en 60 jaar daalde het aantal, maar bij personen tussen 20 en 40 jaar steeg het aantal zelfdodingen juist iets. Niveau van 2012 Een verklaring voor de verschillen tussen 2017 en 2018 geeft het CBS niet. Met 1829 zelfdodingen vorig jaar is het zelfdodingscijfer terug op het niveau van 2012: per 100.000 inwoners zijn er 10,6 mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw was het cijfer het hoogst: toen waren er 14,5 zelfdodingen per 100.000 Nederlanders.18 
24/06 23u45  Meeste bewoners 'bolle gevelstraat' Ridderkerk weer thuis 28 huizen in de Lorentzstraat in Ridderkerk zijn vandaag ontruimd geweest omdat bakstenen van de buitenmuur naar beneden dreigen te vallen. De stenen aan de gevel van de huizen bollen naar voren. De bewoners werden urenlang opgevangen in een verzorgingshuis in de buurt. Volgens RTV Rijnmond is de gevel waarschijnlijk bol komen te staan door de hitte. Bouwinspecteurs hebben de huizen onderzocht en constateerden de constructie veilig is. De meeste bewoners konden tegen het einde van de avond terug naar huis. De bewoners van vier huizen moeten de nacht ergens anders doorbrengen. Volgens de veiligheidsregio zijn ook hun huizen veilig, maar zullen ze te veel last hebben van werkzaamheden komende nacht. Een bouwbedrijf gaat dan de buitenmuur weghalen op de plekken waar de muur bol staat, zodat losgekomen stenen niet naar beneden kunnen vallen. Morgenochtend volgt nog een tweede controle van alle huizen in de straat. Ook de bewoners die vannacht gewoon thuis kunnen slapen, moeten dan opnieuw tijdelijk hun huis verlaten. Hoe lang de inspectie morgen zal duren, is nog niet bekend. Telefoniestoring De bolle muur werd vanmiddag gezien door een bewoonster, maar zij kon door de landelijke telefoniestoring niet de hulpdiensten bellen. Ze zocht contact met een bekende die bij de brandweer werkt. Die is vervolgens naar de kazerne gefietst om alarm te slaan.11 
24/06 22u15  KPN-storing legt telefonie urenlang plat en leidt vooral tot veel verwarring Door een landelijke storing bij KPN konden veel mensen vanmiddag urenlang niet bellen. Ook alarmnummer 112 was niet bereikbaar. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Minister Grapperhaus wil dat de KPN-directie naar het ministerie komt voor een gesprek. 'Het moet niet morgen weer fout gaan', zei hij. Op sociale media hebben veel mensen vragen over de manier waarop de informatie over de storing naar buiten werd gebracht. Waarom kregen sommige mensen direct een NL-Alert, terwijl anderen er lang op moesten wachten of hem zelfs helemaal niet kregen? De één had er aan het eind van de dag vier, de ander niet één. 'Dat is vreemd, want het idee is juist dat iedereen, ongeacht provider, het NL-Alert zou moeten krijgen', legt Marco Zannoni uit. Hij is directeur van het Instituut voor Veiligheids- en Crisimanagement (COT). 'Het ziet ernaar uit dat het bericht is blijven hangen, maar het is gissen naar de oorzaak.' Volgens Zannoni zou het dan ook niet uit moeten maken of iemand KPN als provider heeft of niet, zoals op sociale media werd gesuggereerd. 'Providers nemen berichten van elkaar over in het geval van een storing, dus dat zou niet moeten uitmaken', zegt Zannoni. 'Maar omdat de aard van de storing nog onduidelijk is, is daar moeilijk iets over te zeggen.' Er is wel een verschil tussen alerts die landelijk worden verstuurd en regionaal. 'In dat laatste geval moet de meldkamer aangeven waar het bericht naartoe moet worden verstuurd. Het blijkt dat dat in veel gevallen niet of pas veel later is gelukt.' Zannoni vermoedt dat het ministerie van Justitie en Veiligheid de zaak grondig gaat evalueren. 'Het is natuurlijk vrij essentieel dat je iedereen met een NL-Alert bereikt. Het gaat vaak goed, maar je onthoudt de keren dat het misgaat. Dat schaadt het vertrouwen.' Ook ontstond er veel verwarring door verschillende noodnummers die per regio werden verspreid. Zo bracht de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland het nummer 020-6212121 naar buiten voor medische noodgevallen, terwijl de politie Nederland twee landelijke nummers naar buiten toe communiceerde: een voor 'spoed' en de ander voor 'geen spoed, wel politie'. Veel mensen wisten daardoor niet welk nummer ze moesten bellen. 'De regionale telefoonnummers worden juist gedeeld om de bereikbaarheid van hulpdiensten in de regio te vergroten, pas daarna wordt een nationaal nummer naar buiten gebracht', zegt Zannoni. Normaal gesproken word je na het bellen van het landelijke noodnummer doorgeschakeld naar de regio, legt Zannoni uit. 'Als ik in Den Haag 112 bel, word ik doorgeschakeld naar de politie Haaglanden. Dus welk nummer je ook belt, je komt op dezelfde plek uit. Maar ik snap dat het verwarrend overkomt.' De verwarring was compleet toen in een NL-Alert per ongeluk het nummer van De Telegraaf-redactie werd verspreid. Er werd daarna een nieuwe NL-Alert verstuurd, waarin het correctie nummer werd doorgegeven. 'Uiterst pijnlijk natuurlijk', zegt Zannoni. 'Maar het doet geen recht aan de hele werkelijkheid. Er is vandaag met man en macht gewerkt, brandweerkazernes werden bemand en politie ging de straat op. Ik heb veel improvisatie gezien en de problemen waren relatief snel opgelost.' Toch blijft hij kritisch. 'Het is belangrijk om te leren van wat er misging bij het NL-Alert. Waarom kwam dat bij veel mensen later of helemaal niet? Het kan een zaak van leven of dood zijn.'
24/06 22u15  Blunder met verspreiden Telegraaf-nummer via NL-Alert, excuses minister Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft in een NL-Alert geblunderd door de tiplijn van De Telegraaf te verspreiden. Dat gebeurde vanavond op een moment dat het noodnummer 112 door een storing bij KPN urenlang onbereikbaar was. Hoofdredacteur Paul Jansen zegt dat de tiplijn ongeveer 500 keer is gebeld. Daar zaten maar een paar echte noodmeldingen tussen: een brand, een poging tot inbraak en een onwelwording. Deze meldingen zijn naar de juiste hulpdiensten doorgezet. De meest bellers wilden weten waarom ze niemand konden bereiken en waarom de storing zo lang duurde. De krant deed een oproep het verspreide nummer (06-13650952) niet meer te bellen of te appen. Ook werd contact opgenomen met het ministerie. Na een uur verstuurde het ministerie een NL-Alert met het juiste nummer: 06-10000011. Minister Grapperhaus heeft persoonlijk de krant excuses aangeboden.
24/06 21u30  Erdogan is macht kwijt in Istanbul: 'Oppositie moet het nu bewijzen' De AK-partij (AKP) van de Turkse president Erdogan is de macht kwijt in de geboortestad van de president. Ekrem Imamoglu van oppositiepartij CHP heeft definitief de burgemeestersverkiezingen in Istanbul gewonnen. Nederlandse Turken van beide kanten van het spectrum zijn het eens: de oppositie moet het nu laten zien. Tot drie uur 's nachts zat Arzu Özalp afgelopen nacht voor de televisie naar livebeelden uit Istanbul te kijken. Toen ze vanochtend met kleine oogjes op het werk arriveerde, werd ze van alle kanten gefeliciteerd door collega's. Ja, ze heeft de verkiezingen in Istanbul intensief gevolgd, geeft ze lachend toe. En ze is dolblij met het resultaat, zegt ze als CHP-stemmer. 'Ik zag het alleen wel aankomen. Ik was vorige week in Istanbul en de taxichauffeurs voelen daar altijd feilloos aan wat er speelt. Zij zeiden tegen me: de mensen zijn er klaar mee.' 'Enorme schok' Daarmee doelt ze op de volgens haar groeiende onvrede onder de Turkse bevolking over Erdogan en zijn AK-partij. Imamoglu won de burgemeestersverkiezingen op 31 maart al, maar de Turkse Kiesraad verklaarde die verkiezingen ongeldig. Volgens de AKP was er sprake van fraude. Bij de nieuwe verkiezingen was de winst van Imamoglu nog groter: van een verschil van slechts 13.000 stemmen naar bijna 800.000 stemmen. Volgens Erik-Jan Zürcher, hoogleraar Turkse talen en cultuur aan de Universiteit Leiden, is de nederlaag 'een enorme schok' voor Erdogan en zijn partij. Vooral omdat Istanbul als grootste en rijkste Turkse stad volgens hem het werkelijke centrum van de macht is. En omdat Erdogan, die zelf ooit burgemeester was van de stad, ooit fameus zei: 'Wie Istanbul wint, wint Turkije'. 'Met name de resultaten per deelgemeente zijn interessant', zegt Zürcher. 'Bij de eerste verkiezingen won de AK-partij nog in best veel deelgemeenten, waardoor het besturen voor de burgemeester lastig zou worden. Bij de tweede verkiezingen zijn die gemeenten ook allemaal overstag gegaan. Het is dus niet zo dat vooral in de verwesterde wijken de mensen hebben gestemd op de CHP. Dit is breedgedragen en het laat zien dat er veel ontevredenheid is over de koers van de AK-partij.' Inwoners van Istanbul reageerden zo op de winst van Imamoglu: Die onvrede zag ook Arzu Özalp vanochtend, toen ze haar Facebookpagina opende en berichten van bevriende AKP'ers las die de nederlaag van hun partij eigenlijk helemaal niet zo erg vonden. Het is een flink contrast met de Turkse landelijke verkiezingen een jaar geleden, toen Özalp in heel Nederland de straat op ging om Nederlandse Turken te overtuigen voor de CHP te stemmen. Het was vooraf een zo goed als verloren strijd, omdat Turkse Nederlanders in de regel AKP stemmen. Bij de verkiezingen vorig jaar was dat liefst 73 procent. 'Maar dit geeft aan dat mensen kritisch blijven nadenken. Dat stemt optimistisch', zegt ze. Hoogleraar Zürcher begrijpt het enthousiasme van een CHP-stemmer als Özalp. 'Zij worden nu gehoord. Deze verkiezingen maken een einde aan de moedeloosheid van de seculiere oppositie.' Juist dat zijn de zware woorden waar de Zaandamse Nilufer Kurttas zich al maanden aan ergert als AKP-stemmer. 'De oppositie heeft er een soort liefdesverhaal van gemaakt, waarin Erdogan vooral weg moest. Dan kwam alles goed. Het maakt ze niet uit dat er dan misschien wel enge partijen aan de macht komen. Maar uiteindelijk is het gewoon politiek. Ik wens ze veel wijsheid en wilskracht toe.' Ze heeft haar vriendinnen die CHP stemmen vandaag wel gefeliciteerd. 'Het is alleen jammer dat er veel projecten nu waarschijnlijk niet doorgaan en er verdwijnt een bepaalde visie op de stad. Aan de andere kant is het ook wel goed. Dan kan iedereen straks het verschil zien.' Volgens CHP-aanhanger Arzu Özalp is het nu aan Imamoglu om zijn plannen voor onder meer transparanter bestuur, meer ruimte voor cultuur en minder megaprojecten zo snel mogelijk door te voeren. 'En dan begint in Istanbul de verandering', zegt ze hoopvol. 'De stad is bepalend voor het land en als het nieuwe beleid straks een succes blijkt, zullen andere steden dat ook zien. Dan krijg je een sneeuwbaleffect. Met deze verkiezingen heeft hoop gewonnen van de angst.' Volgens Kurttas is het de vraag of al die ambitieuze plannen in de praktijk wel gaan werken. 'Ik denk dat ze het onderschatten. Istanbul is een ontzettend grote stad met bijna net zoveel inwoners als Nederland. Daar is serieus beleid voor nodig. Een verkeerde keuze en je hebt de poppen aan het dansen. 'En het was allemaal ook zó slecht in Turkije', vervolgt ze cynisch. 'Er wordt voortdurend door iedereen gedaan alsof Turkije een derdewereldland is, terwijl het allemaal echt niet zo slecht gaat. Tijdens de ramadan zaten alle hotels gewoon stampvol, hoor.'
24/06 21u30  Slachtoffers Malek F. aan het woord: 'Ik had zoveel pijn dat ik dood wilde' 'Op 5 mei veranderde Bevrijdingsdag in een nachtmerrie. Een dag die ik elke dag herbeleef.' Slachtoffers van Malek F. hebben vandaag emotionele verklaringen afgelegd over de dag dat ze door F. werden neergestoken. Ze waren zelf niet in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol, maar lieten hun verklaring voorlezen door hun advocaat of een familielid. 'Je bleef maar steken, ik was bang dat mijn leven op een nare manier zou eindigen', vertelt student K. in zijn verklaring. Net als de andere slachtoffers wordt hij alleen met initialen aangeduid, schrijft Omroep West. 'Toen je mij losliet, voelde ik het bloed uit mijn lichaam stromen. Ik dacht: ik ga doodbloeden.' De slachtoffers werden volledig overrompeld door F. 'Ik zag een glimmend voorwerp en lag ineens op de grond', vertelt M. 'Mijn nek voelde als een warmwaterbad. Alles werd zwart. Ik dacht: ik ga dood. Ik voelde daarna helse pijn. Iemand stelpte mijn bloedingen. Op de spoedeisende hulp had ik zoveel pijn dat ik dood wilde.' Bij M.S.K. werd de keel doorgesneden terwijl hij ontspannen in de zon zat. 'Ik voelde geen huid, maar vlees. Warm vlees. En ik zag de mouw van mijn blouse rood kleuren. Ik zag zwart en flitsen. Ik dacht: zo voelt het om dood te gaan.' Enorme impact Alle drie de slachtoffers beschreven in hun verklaring hoe groot de impact is geweest. M. krijgt hartkloppingen als hij de deur uit moet. 'Ik heb paniekaanvallen en ben depressief. Ook mijn vrouw is onder behandeling. De impact voor ons was enorm en niet voorbij.' Over F. zei hij dat hij 'het hellevuur verdient'. M.S.K. wordt dagelijks geconfronteerd met het litteken over zijn keel. Mensen op straat schrikken van hem, vertelde zijn advocaat. Omdat zijn tongzenuw werd doorgesneden is het eten van vast voedsel moeilijk. Ook heeft hij moeite met de uitspraak van sommige woorden. 'Ik voel me in de steek gelaten, door de instanties die beter hadden moeten screenen.' Student K. wordt nog bijna iedere nacht schreeuwend wakker. Hij heeft hyperventilatie en woedeaanvallen. Studeren lukt niet meer. 'De wonden die ik door jou heb zijn niet alleen pijnlijk, maar ook lelijk. Ik heb op acht plekken littekens. Als ik er naar kijk word ik er onzeker en verdrietig van. Hoe kon je mij dit aandoen?' Hij vertelde dat hij F. 'oprecht een helse straf' toewenst. Vrijdag zal het Openbaar Ministerie een strafeis formuleren. Volgende week krijgt F. dan waarschijnlijk de mogelijkheid om als laatste nog iets te zeggen.
24/06 21u30  Gevel Ridderkerk staat op instorten, 28 huizen ontruimd De gevel van een huizenblok aan de Lorentzstraat in Ridderkerk staat op instorten. 28 huizen zijn uit voorzorg ontruimd en de straat is afgezet. Volgens RTV Rijnmond is de gevel waarschijnlijk bol komen te staan door de hitte. Bouwinspecteurs van de gemeente brengen nu het probleem in kaart en onderzoeken wat er met de huizen moet gebeuren. De bewoners zijn voorlopig ondergebracht bij een verzorgingshuis in de buurt. Telefoniestoring Door de landelijke telefoniestoring konden de hulpdiensten niet gebeld worden. Een van de bewoners uit de straat heeft daarom een bekende gebeld die bij de brandweer werkt. Die is vervolgens naar de kazerne gefietst om alarm te slaan.
24/06 21u15  Trump stelt sancties in tegen Iraanse leider Khamenei De Amerikaanse president Donald Trump voert nieuwe sancties in tegen Iran. Dat maakte hij bekend in het Witte Huis. Per decreet worden nu vooral financiële maatregelen getroffen tegen ayatollah Khamenei en mensen in zijn omgeving. Het zou om miljarden dollars gaan. Volgens correspondent Marieke de Vries valt op dat de sancties persoonlijk worden 'De politieke top van het land wordt nu geraakt, niet de bevolking.' Volgens het Witte Huis is gekozen voor deze maatregelen, omdat de leiders uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van de Amerikaanse drone, vorige week. Iran zegt dat het onbemande toestel in Iraans luchtruim vloog. De VS zegt dat de drone in het internationaal luchtruim was, toen die werd geraakt. Alsnog militaire acties? Trump noemt de nieuwe maatregelen 'een stevige, maar proportionele vergelding'. Het betekent volgens de president niet dat toekomstig ingrijpen wordt uitgesloten. Daarbij hebben de sancties nog een andere reden. 'Iran mag nooit nucleaire wapens in handen krijgen.' Aan een aantal sancties werd dan ook al langer gewerkt, volgens de Amerikaanse minister van Financiën Mnuchin. 'Doel van de sancties is zoveel mogelijk druk uitoefenen op de commandostructuur', aldus Mnuchin. 'Deze maatregelen zijn niet symbolisch en zullen direct invloed hebben op de Iraanse economie.' Verborgen kapitaal Volgens de minister houden de leiders veel geld verborgen. Marieke de Vries: 'Blijkbaar hebben Amerikaanse inlichtingendiensten zicht op waar het geld zich bevindt. Bij welke banken deze leiders beleggingen of tegoeden hebben' 'We zijn een vredelievend land. We willen geen oorlog', zei President Trump. 'Uiteindelijk willen we alle sancties opheffen en hopen we dat Iran een welvarend land wordt. Maar dan moeten ze ons wel bellen, zodat we kunnen onderhandelen over een nieuw atoomakkoord.'
24/06 21u15  De Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden in elf video's Maarten van der Weijden heeft zijn Elfstedenzwemtocht voltooid. Na een tocht van 195 kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, kwam hij rond 19.30 uur over de finish in Leeuwarden. Daar stond de teller van het opgehaalde bedrag op 3,9 miljoen euro. In elf video's nemen we je mee naar de mooiste momenten van de Elfstedentocht, te beginnen een video met de mooiste beelden van de hele tocht: Maar het begon allemaal op vrijdag, iets voor 17.30 uur. Vanaf een vlot in de Zwettehaven in Leeuwarden sprong van der Weijden het water in: Zijn eerste stop was Sneek. Zoals dat hoort bij een Elfstedentocht, haalde hij na twintig kilometer zijn eerste stempel. In het zwempak van Van der Weijden ontstond een gat, maar dat gat hield hem niet tegen. Met ducttape werd het probleem verholpen: Zonder eten kan geen mens, dus ook Van der Weijden moest zo af en toe wat eten. Dat deed hij bijvoorbeeld in Moilkwerum, waar hij meteen even terugblikte op de dag: In Harlingen werd Van der Weijden door een enorme menigte onthaald. Ook Sinterklaas was erbij: 'Papa, papa', klinkt het vlak voor de Franeker. De vrouw van Van der Weijden en zijn vrouw kwamen langsvaren. Bij de sluis van Wier ging Van der Weijden niet door het water, maar door de lucht. Met behulp van een kraan ging hij over de sluis heen. En naast eten moet een mens ook slapen. Dat deed Van der Weijden in een tentje op een boot, een paar kilometer voor Bartlehiem. In Dokkum kreeg Van der Weijden, met een enorme mensenmassa als getuige, zijn een-na-laatste stempel, uit handen van burgemeester Apotheker. En dan was daar, na 195 kilometer, dan eindelijk die finish. In Leeuwarden.
24/06 21u15  Urenlange KPN-storing voorbij, 112 weer bereikbaar KPN meldt dat de urenlange telefoniestoring voorbij is. 'Je kunt weer van je vaste en mobiele telefoniediensten gebruikmaken zoals je van ons gewend bent. Alarmlijn 112 is ook weer bereikbaar', twittert de telecomprovider. De storing begon rond 16.00 uur en duurde tot 19.30 uur. Via NL-Alert werden verschillende noodnummers verspreid omdat 112 en 0900-8844 (voor minder spoedeisende zaken) niet bereikbaar waren. Onder die nummers was per ongeluk ook De Telegraaf-tiplijn, waarna een correctie-NL-Alert volgde. Vanwege de communicatieproblemen werden agenten en ambulances de straat op gestuurd en brandweerposten bemand. Minister Grapperhaus wil vanwege de storing dat de directie van KPN naar het ministerie komt voor een gesprek. Hij wil een robuuste oplossing. 'Het moet niet morgen weer fout gaan', zegt Grapperhaus. 'Wij zijn er ook niet trots op' De officiële oorzaak van de storing is nog niet bekend. KPN-woordvoerder Stijn Wesselink vindt het te vroeg om over de oorzaak te speculeren en zegt dat er 'een pittige evaluatie komt'. Wesselink: 'Wij zijn zelf ook niet trots dat dit heeft kunnen gebeuren.' Volgens hem werkt KPN met verschillende back-upsystemen, en moeten die het overnemen als het fout gaat. Uit de evaluatie moet volgens de KPN-woordvoerder blijken wat er mis is gegaan en hoe het in de toekomst voorkomen kan worden. Ook in de Tweede Kamer vragen politici zich af hoe het kan dat de back-upsystemen niet werkten. In 2012 was er een grote storing waardoor een of twee mensen om het leven zijn gekomen. Volgens Grapperhaus is het nu nog te vroeg om te overzien wat zich in de uren van de storing heeft afgespeeld. De prioriteit lag op het oplossen van de storing en het organiseren van hulp.
24/06 20u45  112 weer bereikbaar, Grapperhaus wil uitleg van KPN-directie KPN meldt dat de urenlange telefoniestoring voorbij is. 'Je kunt weer van je vaste en mobiele telefoniediensten gebruikmaken zoals je van ons gewend bent. Alarmlijn 112 is ook weer bereikbaar', twittert de telecomprovider. De storing begon rond 16.00 uur en duurde tot 19.30 uur. Via NL-Alert werden verschillende noodnummers verspreid omdat 112 en 0900-8844 (voor minder spoedeisende zaken) niet bereikbaar waren. Onder die nummers was per ongeluk ook De Telegraaf-tiplijn, waarna een correctie-NL-Alert volgde. Vanwege de communicatieproblemen werden agenten en ambulances de straat op gestuurd en brandweerposten bemand. Minister Grapperhaus wil vanwege de storing dat de directie van KPN naar het ministerie komt voor een gesprek. Hij wil een robuuste oplossing. 'Het moet niet morgen weer fout gaan', zegt Grapperhaus. 'Wij zijn er ook niet trots op' De officiële oorzaak van de storing is nog niet bekend. KPN-woordvoerder Stijn Wesselink vindt het te vroeg om over de oorzaak te speculeren en zegt dat er 'een pittige evaluatie komt'. Wesselink: 'Wij zijn zelf ook niet trots dat dit heeft kunnen gebeuren.' Volgens hem werkt KPN met verschillende back-upsystemen, en moeten die het overnemen als het fout gaat. Uit de evaluatie moet volgens de KPN-woordvoerder blijken wat er mis is gegaan en hoe het in de toekomst voorkomen kan worden. Ook in de Tweede Kamer vragen politici zich af hoe het kan dat de back-upsystemen niet werkten. In 2012 was er een grote storing waardoor een of twee mensen om het leven zijn gekomen. Volgens Grapperhaus is het nu nog te vroeg om te overzien wat zich in de uren van de storing heeft afgespeeld. De prioriteit lag op het oplossen van de storing en het organiseren van hulp.
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
25/06 04u15  Trump ontkent verkrachting: ‘Ze is mijn type niet’ Donald Trump blijft ontkennen dat hij columnist en schrijver E. Jean Carroll in de jaren negentig heeft verkracht. ,,Ze is niet mijn type’’, zegt hij als verklaring in een interview met de Amerikaanse nieuwssite The Hill.
25/06 04u00  Paraguay naar kwartfinale na gelijkspel Ecuador en Japan Japan en Ecuador zijn maandag uitgeschakeld in de Copa America na hun 1-1 gelijkspel. Door de puntendeling ging Paraguay door naar de kwartfinale, als een van de twee beste derde plaatsen.
25/06 03u15  Renovatie huis Harry en Meghan kost 2,7 miljoen euro Het nieuwe huis van prins Harry en hertogin Meghan is voor 2,4 miljoen pond sterling (ongeveer 2,7 miljoen euro) gerenoveerd. De renovatie is betaald met belastinggeld, zo heeft Buckingham Palace dinsdag bekendgemaakt. Harry (34) en Meghan (37) zouden zelf de inrichting van Frogmore Cottage hebben betaald.11 
25/06 03u15  Studenten kopen toetsvragen die ook in tentamens zitten Universitaire studenten kunnen online gemakkelijk bestanden kopen met toetsvragen die ze ook op hun examens krijgen. De bestanden zijn uitsluitend bedoeld voor docenten, maar blijken eenvoudig te koop.10 
25/06 02u30  NS waarschuwt voor mogelijke vertraging in ochtendspits Treinreizigers moeten dinsdagochtend nog steeds rekening houden met vertragingen. Daarvoor waarschuwt de NS. Het treinverkeer is nog steeds ontregeld door problemen die de NS maandag ondervond.17 
25/06 02u30  ‘Belastingdienst zet klokkenluider toeslagenaffaire op non-actief’ De Belastingdienst heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen een ambtenaar in de toeslagen-affaire. Het gaat om een klokkenluider die door de dienst begin dit jaar op non-actief is gezet, zo schrijven Trouw en RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen.17 
25/06 02u00  Rusland krijgt stemrecht terug in Raad van Europa Na een onderbreking van vijf jaar krijgt Rusland weer stemrecht in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE). Het orgaan heeft in een vergadering hierover een resolutie aangenomen.16 
25/06 01u30  Aantal zelfdodingen vooral onder mannen flink gedaald in 2018 Het aantal mensen dat in Nederland zelf een einde aan zijn leven maakte, is vorig jaar uitgekomen op 1829. Dat zijn er 88 (5 procent) minder dan in het voorgaande jaar, maakte statistiekbureau CBS bekend.20 
25/06 00u45  Vijf zwarte neushoorns uitgezet om populatie in Rwanda op te krikken Vijf oostelijke zwarte neushoorns zijn maandag met succes uitgezet in het Akagera natuurreservaat in Rwanda. Hun komst was noodzakelijk om de soort daar een betere toekomst te geven. Door ruim tien jaar intensieve stroperij was de zwarte neushoorn in die streek nagenoeg verdwenen.23 
25/06 00u15  Tagueu uit selectie Seedorf door hartafwijking Aanvaller Joel Tagueu is uit de selectie van Kameroen gehaald voor de Afrika Cup. Bij de speler van het Portugese Maritimo werd bij een medische controle een mogelijk levensbedreigende hartafwijking geconstateerd, laat de voetbalbond van Kameroen weten.27 
25/06 00u15  Geld maakt wél gelukkig: miljonairs geven hun leven een dikke 8 Het was zo’n geruststellende gedachte onder normale stervelingen: geld maakt niet gelukkig. Maar niets is minder waar, blijkt uit nieuw onderzoek. Miljonairs geven hun leven een dikke acht.22 
25/06 00u00  Mali simpel voorbij Mauritanië, Tunesië begint matig Tunesië, een van de outsiders voor de titel, is de Afrika Cup slecht begonnen. Angola hield het Noord-Afrikaanse land in Suez op 1-1. Mali begon juist met een ruime zege.21 
25/06 00u00  Luchtballon landt noodgedwongen tussen de huizen in Utrechtse wijk Terwijde In het Cole Porterplantsoen in de Utrechtse wijk Terwijde is maandagavond rond 22.00 uur noodgedwongen een luchtballon geland. Het gevaarte paste maar net tussen de huizenblokken.
24/06 23u30  Deel bewoners Ridderkerkse straat slaapt vannacht elders na vreemde bult in gevel en vallende stenen De bewoners van vier huizen aan de Lorentzstraat in Ridderkerk slapen vannacht elders, nadat vermoedelijk door de hitte bakstenen in hun gevel naar buiten bolden. Er kwamen ook plotseling stenen naar beneden. De hulpdiensten sloegen groot alarm over de problemen.
24/06 23u15  Wervingsdag gevangenis een succes, maar ggz-personeel niet te vinden ,,Het was een bijzondere dag. Nooit eerder kregen tweehonderd sollicitanten een rondleiding’’, zegt Joost Walraven, directeur Zorg en behandeling PI Zwolle over de wervingsdag van de gevangenis in Zwolle.
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
24/06 23u30  Imamoglu daagt Erdogan uit tot op het voetbalveld Slim en verstandig: meebewegen met een sterkere tegenstander, tegenslag presenteren als winst. Dat is wat de regeringsgezinde krant Daily Sabah maandag deed, op de ochtend na de verpletterende nederlaag van AKP-kandidaat Binali Yildirim in de burgemeestersverkiezingen in Istanbul.
24/06 23u30  Een standbeeld voor Maarten: geen held, wel heldhaftig Elfstedenzwemmer Maarten van der Weijden verdient een standbeeld, vond Ronald Noppers. De vader van een overleden kankerpatiëntje regelde het beeld in zijn dorp Birdaard. Terwijl de echte Maarten langszwemt, legt Noppers uit waarom hij geen held is.
24/06 23u30  VS willen ‘mondiale coalitie’ om Iran op de knieën te dwingen De Verenigde Staten zijn een diplomatiek offensief begonnen om Iran op de knieën te dwingen. Maandag kwam de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, aan in Saoedi-Arabië om een ‘mondiale coalitie tegen Iran’ te vormen. Hij roept Azië en Europa op ook deel te nemen.
24/06 23u30  Moet de landelijke politiek een voorbeeld nemen aan de noodgreep van Limburg? De Limburgse politiek presenteerde gisteren een primeur voor Nederland: een extraparlementair college van Gedeputeerde Staten. Een noodgreep, omdat de Limburgse politiek te verdeeld was om een gewone coalitie te vormen. Is Limburg hiermee een voorbeeld voor de landelijke politiek?
24/06 22u15  Storing KPN: grote gevolgen, weinig duidelijkheid en veel improviseren Politieagenten op straat, bussen van het Rode Kruis die in buitengebieden ‘kwetsbare mensen’ helpen, noodmeldingen via Twitter en Facebook: de storing bij telecomprovider KPN had maandag grote gevolgen. Noodnummers 112 en 0900-8844 waren uren onbereikbaar. De storing toonde de afhankelijkheid van communicatienetwerken: als die wegvallen, is het vooral improviseren.
24/06 21u00  Lelystad wacht al decennia op een glorieuze toekomst als het beloofde land Sinds Lelystad een zelfstandige gemeente is, nu zo’n veertig jaar geleden, is pijnlijk zichtbaar dat de hoofdstad van Flevoland vooral op papier is gebouwd. Ambtelijk papier. Na alle verbroken beloften is het nu de vraag of Lelystad Airport nog wel opengaat.
24/06 20u30  Vredesplan Jared Kushner gaat alleen over geld, niet over vrede Jared Kushner, schoonzoon en adviseur van de Amerikaanse president Trump, presenteert dinsdag zijn langverwachte vredesplan voor het Israëlisch-Palestijnse conflict op een conferentie in Bahrein. Twee partijen zijn daarbij niet aanwezig: de Israëliërs zijn niet uitgenodigd en de Palestijnen hebben er vriendelijk voor bedankt.
24/06 20u30  Waarom zzp’ers terug moeten naar een ‘uurtje factuurtje’ en vijf andere vragen Per 2021 gaat een zzp’er minimaal 16 euro per uur verdienen. Minister Koolmees van Sociale Zaken stuurde maandag zijn plannen voor nieuwe zzp-regelgeving naar de Tweede Kamer. Wat is het probleem met de zelfstandigen en wat gaat er veranderen? Zes vragen.
24/06 20u30  Failliet Slotervaartziekenhuis vooralsnog niet in zee met gemeente Amsterdam Het plan van de gemeente Amsterdam om het failliete Slotervaartziekenhuis over te nemen lijkt vooralsnog niet te slagen. Volgens Marc van Zanten – een van de curatoren die de verkoop namens de schuldeisers regelt – was het bod van de gemeente te laag.
24/06 20u15  Failliet Slotervaartziekenhuis vooralsnog niet in zee met gemeente Amsterdam: bod afgewezen Het plan van de gemeente Amsterdam om het failliete Slotervaartziekenhuis over te nemen lijkt vooralsnog niet te slagen. Volgens Marc van Zanten – een van de curatoren die de verkoop namens de schuldeisers regelt – was het bod van de gemeente te laag.
24/06 19u15  Meer vrouwenbesnijdenis dan gedacht: 41.000 vrouwen in Nederland genitaal verminkt Vrouwenbesnijdenis komt in Nederland bijna twee keer vaker voor dan tot nu toe werd aangenomen. De genitaliën van naar schatting 41 duizend vrouwen zijn verminkt. Ook het aantal meisjes dat risico loopt op verminking is veel hoger dan gedacht.
24/06 17u15  15 jaar na Ayaan is vrouwenbesnijdenis wijder verspreid dan gedacht, ook in Nederland Goedemiddag, Oproepen tegen vrouwenbesnijdenis, hadden we die niet al eerder gehoord? Intussen zette Limburg een stap waaraan het Binnenhof nog niet toe is.
24/06 16u45  Werden de laatste Nederlandse wolvenwelpen wel echt 200 jaar geleden geboren? Berichten verspreiden zich razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: de voorlaatste Nederlandse wilde wolvenwelpen werden tweehonderd jaar geleden geboren.
24/06 16u15  NCTV: Nederland telt tientallen jihadistische gezinnen De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwt dat in Nederland in ‘tientallen gezinnen’ kinderen opgroeien met minstens één jihadistische ouder. Daarnaast zijn er naar schatting enkele honderden stellen die het jihadistisch gedachtegoed aanhangen.
24/06 16u00  Aardbeving van 7,5 op de schaal van Richter treft Indonesië Indonesië is maandagochtend getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in de Bandazee, tussen de Molukken en Oost-Timor, maar de beving was zelfs voelbaar in Australië.
Laatste update: maandag 24 juni 2019, 23u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
25/06 03u30  Eindelijk bereik op Utrecht Centraal Straling van mobiele zendmasten en telefoons kan je lichaam enigszins opwarmen. Gemoederen raken er zeker door verhit.
25/06 02u15  De grootste partij gooit zichzelf onder de bus Eind vorig jaar sprak ik Ben Verwaayen, vooraanstaand adviseur van de VVD-top, en hij zei dingen die je gewoonlijk niet van VVD’ers hoort.13 
25/06 02u15  Monsterverbond tegen vliegveldverkoop Linkse én rechtse partijen in Frankrijk willen een referendum organiseren om de verkoop van de Parijse vliegvelden te blokkeren.13 
25/06 02u15  Bod Amsterdam op Slotervaart ‘te laag’ De gemeente wilde het pand kopen zodat een commerciële partij dit niet kon doen. Vastgoedbedrijf Zadelhoff bood meer.13 
25/06 02u15  Macht van Turkse president Erdogan niet meer vanzelfsprekend De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Istanbul van 31 maart was dus geen fout. Integendeel. De op last van de Turkse kiesraad herhaalde stembusgang van zondag heeft…13 
25/06 02u15  Hardnekkig perspectief op de mens: dat van jezelf Twintig jaar geleden hoorde ik een verhaal over een heteroseksuele burgemeester van een grote stad. Die sprak een zaal vol rechtsgeleerden toe.13 
25/06 02u15  Slapen Op hete dagen is de slaap een jack russell die niet komt opdraven hoe hard je ook roept, en dus lag ik vannacht naar het plafond te staren.13 
25/06 02u15  Eindelijk bereik op Utrecht Centraal Ook al bestaat het Nederlandse GSM-netwerk al 25 jaar (sinds 1 juli 1994 om precies te zijn) er zijn nog altijd witte vlekken waar mobiel bereik te wensen over laat.13 
25/06 00u15  CBS: zelfdoding jongeren na piek weer terug op oud niveau Het aantal zelfmoorden daalde met vijf procent. Ook het aantal jongeren dat zelfmoord pleegde is weer op het niveau van 2016 en de jaren daarvoor.19 
24/06 23u15  Zweden en Verenigde Staten naar kwartfinales WK voetbal Zweden won maandagavond met 1-0 van Canada. Eerder op de dag versloegen de Amerikaanse voetbalvrouwen met 2-1 van Spanje.
24/06 23u15  Alarmnummer 112 blijkt kwetsbaar Een storing bij KPN legde maandag de kwetsbaarheid bloot van het alarmnummer. Back-up-systemen en noodprocedures, ingesteld na storingen in 2012, werkten niet.
24/06 22u30  Trump stelt sancties in tegen de Iraanse leider Khamenei De financiële sancties zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van Iran, ayatollah Khamenei.
24/06 22u30  De NBA-droom van Henk Norel kwam nooit uit Precies tien jaar geleden werd Henk Norel gedraft door NBA-club Minnesota Timberwolves. Hij was dicht bij een overstap naar het basketbalwalhalla, maar het liep anders.
24/06 22u15  Daimler roept 60.000 auto’s terug in dieselschandaal Jaren na de ontdekking van de eerste fraude leidt ‘dieselgate’ wéér tot een terugroepactie. Nu gaat het om een Mercedes-model.
24/06 21u45  Aanvaller Quincy Promes voor vijf jaar naar Ajax De geboren Amsterdammer Quincy Promes gaat voor vijf jaar naar Ajax. De Amsterdamse club betaalt zeker 15,7 miljoen euro aan Sevilla FC.
Laatste update: vandaag om 3u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
25/06 02u00  Rusland krijgt na vijf jaar stemrecht terug in Raad van Europa Na een onderbreking van vijf jaar krijgt Rusland weer stemrecht in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE). Het orgaan heeft in een vergadering hierover een resolutie aangenomen.17 
25/06 01u45  Belastingdienst pakt klokkenluider opvangtoeslag aan De fiscus heeft een medewerker die interne stukken naar buiten zou hebben gebracht, op non-actief gezet.17 
25/06 01u30  Aantal zelfdodingen vooral onder mannen flink gedaald in 2018 Het aantal mensen dat in Nederland zelf een einde aan zijn leven maakte, is vorig jaar uitgekomen op 1829. Dat zijn er 88 (5 procent) minder dan in het voorgaande jaar, maakte statistiekbureau CBS bekend.20 
25/06 01u15  Een op de vijf Nederlandse kerken is geen kerk meer Het is in veel steden en dorpen een gevoelige discussie: wat te doen met een leegstaande kerk? Trouw bracht in kaart hoeveel kerkgebouwen Nederland telt en hoeveel daarvan een nieuwe bestemming hebben gekregen. Katholieke kerken blijken strengere voorwaarden te stellen aan herbestemming dan protestante.19 
25/06 01u15  Op vakantie, naar het theater of sporten: er kan zoveel in een voormalige kerk Kerken lopen leeg, en om te voorkomen dat de kerkgebouwen leeg blijven, krijgen veel voormalige gebedshuizen een nieuwe functie. Een op de vijf kerken in Nederland is inmiddels getransformeerd. Drie voorbeelden uit de praktijk.20 
25/06 01u15  Na tien jaar is de slager weer terug in Sas van Gent, in de kerk Een op de vijf kerken in Nederland heeft een nieuwe bestemming gekregen, blijkt vandaag uit onderzoek van Trouw. In Sas van Gent merken de inwoners dat de herbestemming van hun Cuyperskerk het centrum weer nieuw leven inblaast.20 
25/06 00u45  Vijf zwarte neushoorns uitgezet om populatie in Rwanda op te krikken Vijf oostelijke zwarte neushoorns zijn maandag met succes uitgezet in het Akagera natuurreservaat in Rwanda. Hun komst was noodzakelijk om de soort daar een betere toekomst te geven. Door ruim tien jaar intensieve stroperij was de zwarte neushoorn in die streek nagenoeg verdwenen.22 
24/06 22u45  Politie reageert chaotisch op storing 112 Het enige nummer dat altijd bereikbaar moet zijn, werkte vandaag urenlang niet. Hulpdiensten gingen de straat op om waar nodig te helpen. De grote vraag is of de storing tot slachtoffers heeft geleid.
24/06 22u30  Verlies van Istanbul plaatst Erdogan voor lastige keus: hervormen of autoritair doorgaan? President Erdogan moet kiezen na de verkiezings­nederlaag in Istanbul: hervormen of autoritair doorgaan? Zijn AK Partij is verdeeld en de nieuwe burgemeester van de grootste stad van het land reikt hem de hand.
24/06 22u30  Deze keer haalt Maarten genietend de finish Maarten van der Weijden kreeg massale steun uit Friesland voor zijn tocht, ook al klonk er ook kritiek.
24/06 22u30  Oud-minister Hirsch Ballin moet getuigen in zaak van Julio Poch tegen de Staat Ex-piloot Julio Poch mag oud-minister Ernst Hirsch Ballin horen in zijn zaak tegen de Nederlandse Staat over zijn uitlevering aan Argentinië in 2009. Ook voormalig algemeen directeur van Transavia Michiel Meijer moet in de rechtbank verklaren. Dat besliste de rechtbank Rotterdam maandag in een kort geding.
24/06 22u00  Google zet datadoos neer in Kop van Noord-Holland Het nieuwe datacentrum, dat in 2020 af is, betekent honderden tijdelijke banen en 125 ‘vaste’ banen.
24/06 22u00  Oud-minister Ballin moet getuigen in zaak van Julio Poch tegen de Staat Ex-piloot Julio Poch mag oud-minister Ernst Hirsch Ballin horen in zijn zaak tegen de Nederlandse Staat over zijn uitlevering aan Argentinië in 2009. Ook voormalig algemeen directeur van Transavia Michiel Meijer moet in de rechtbank verklaren. Dat besliste de rechtbank Rotterdam maandag in een kort geding.
24/06 21u45  Geen tegenaanval, wel Amerikaanse sancties tegen Iran De Amerikanen proberen een internationale coalitie tegen Iran op te bouwen, maar stuiten daarbij op onwillige partners.
24/06 21u30  112 is weer bereikbaar, minister wil opheldering van KPN-top over storing De telefoonstoring bij KPN is sinds half acht grotendeels verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider.
Laatste update: vandaag om 2u00
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
24/06 19u45  Storing KPN verholpen, 112 volledig bereikbaar De telefoonstoring bij KPN is grotendeels verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. De oorzaak is nog niet bekend.
24/06 19u45  Maarten van der Weijden bereikt finish in Leeuwarden Maarten van der Weijden heeft maandagavond in Leeuwarden zijn Elfstedenzwemtocht voltooid. Na 195 kilometer door de Friese wateren kreeg de 38-jarige zwemmer onder enorme belangstelling zijn elfde en laatste stempel.
24/06 18u30  50 van 76 leerlingen Calvijn College geslaagd 50 van de 76 leerlingen die door slordigheden van het Calvijn College niet direct hun eindexamenuitslag te horen kregen, zijn alsnog geslaagd.
24/06 18u15  Vijftig van 76 leerlingen Calvijn College geslaagd Vijftig van de 76 leerlingen die door slordigheden van het Calvijn College niet direct hun eindexamenuitslag te horen kregen zijn alsnog geslaagd.
24/06 17u30  Alternatief nummer voor 112: 020-6212121 Door een storing is de meldkamer van de alarmlijn 112 en 0900-8844 moeilijk of helemaal niet meer bereikbaar. Ook Amsterdam heeft te kampen met de storing. Het zou gaan om een probleem bij KPN. In Amsterdam kan men bij spoed 020-6212121 bellen.
24/06 17u30  Problemen Willemsbrug door hitte, waarschuwing voor smog De aankomende dagen wordt het meer dan dertig graden in Nederland. In dit blog houden we je op de hoogte. Hoe overleef jij de hitte? Stuur je foto’s of tips via Whatsapp of mail nieuwsdienst@parool.nl.
24/06 17u15  Promes moet Ajax snelheid, assists en goals brengen Ajax heeft eindelijk een opvolger voor Justin Kluivert. Aanvaller Quincy Promes moet bij de club gaan zorgen voor snelheid op de vleugels, assists en doelpunten.
24/06 16u45  Landelijke storing alarmnummer 112 Door een storing is de meldkamer van de alarmlijn 112 en 0900-8844 moeilijk of helemaal niet meer bereikbaar. De storing komt in meerdere gedeeltes van Nederland voor. Het zou gaan om een probleem bij KPN.
24/06 16u30  Promes moet voor snelheid, assists en doelpunten zorgen Quincy Promes moet bij Ajax voor snelheid op de vleugels, assists en doelpunten gaan zorgen. ‘Het glas is bij Quincy altijd half vol.’
24/06 16u15  ‘Angst schadeclaims bij excuses slavernij is irreëel’ De gemeente hoeft niet bang te zijn voor juridische claims als ze excuses aanbiedt voor het slavernijverleden van Amsterdam, zegt professor Wouter Veraart, hoogleraar Rechtsfilosofie aan de VU. ‘Dat is een irreële angst.’
24/06 16u00  Hoogleraar Rechtsfilosofie VU: ‘Angst voor schadeclaims bij excuses slavernijverleden irreëel’ De gemeente hoeft niet bang te zijn voor juridische claims als ze excuses aanbiedt voor het slavernijverleden van Amsterdam, zegt professor Wouter Veraart, hoogleraar Rechtsfilosofie aan de VU. ‘Dat is een irreële angst.’
24/06 14u45  Stad wil excuses aanbieden voor slavernijverleden Amsterdam moet als eerste gemeente in Nederland excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Dit eist een grote meerderheid van de gemeenteraad, het college is positief. ‘Een historisch moment.’
24/06 14u30  NCTV waarschuwt voor jihadistische gezinnen De NCTV heeft een nieuw rapport gepubliceerd over de terroristische dreiging in Nederland.
24/06 13u15  Advies: ‘Zet strips of sportboeken op de leeslijst van scholen’ Om jongeren meer én langer aan het lezen te krijgen, moeten scholen de verplichte leeslijst flink vernieuwen en kunnen boekverslagen de prullenbak in. Zo kan lezen weer leuk worden, concluderen de Onderwijsraad en Raad voor Cultuur in een advies.
24/06 12u45  Twee gewonden bij steekincident Albert Cuypstraat Een van hen is ernstig gewond, beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Laatste update: maandag 24 juni 2019, 19u45
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
25/06 04u00  Paraguay naar kwartfinale na gelijkspel Ecuador en Japan Japan en Ecuador zijn maandag uitgeschakeld in de Copa America na hun 1-1 gelijkspel. Door de puntendeling ging Paraguay door naar de kwartfinale, als een van de twee beste derde plaatsen.
25/06 03u15  Studenten kopen toetsvragen die ook in tentamens zitten Universitaire studenten kunnen online gemakkelijk bestanden kopen met toetsvragen die ze ook op hun examens krijgen. De bestanden zijn uitsluitend bedoeld voor docenten, maar blijken eenvoudig te koop.10 
25/06 02u30  NS waarschuwt voor mogelijke vertraging in ochtendspits Treinreizigers moeten dinsdagochtend nog steeds rekening houden met vertragingen. Daarvoor waarschuwt de NS. Het treinverkeer is nog steeds ontregeld door problemen die de NS maandag ondervond.17 
25/06 02u30  ‘Belastingdienst zet klokkenluider toeslagenaffaire op non-actief’ De Belastingdienst heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen een ambtenaar in de toeslagen-affaire. Het gaat om een klokkenluider die door de dienst begin dit jaar op non-actief is gezet, zo schrijven Trouw en RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen.17 
25/06 02u00  Rusland krijgt stemrecht terug in Raad van Europa Na een onderbreking van vijf jaar krijgt Rusland weer stemrecht in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE). Het orgaan heeft in een vergadering hierover een resolutie aangenomen.16 
25/06 01u30  Aantal zelfdodingen vooral onder mannen flink gedaald in 2018 Het aantal mensen dat in Nederland zelf een einde aan zijn leven maakte, is vorig jaar uitgekomen op 1829. Dat zijn er 88 (5 procent) minder dan in het voorgaande jaar, maakte statistiekbureau CBS bekend.18 
25/06 00u45  Vijf zwarte neushoorns uitgezet om populatie in Rwanda op te krikken Vijf oostelijke zwarte neushoorns zijn maandag met succes uitgezet in het Akagera natuurreservaat in Rwanda. Hun komst was noodzakelijk om de soort daar een betere toekomst te geven. Door ruim tien jaar intensieve stroperij was de zwarte neushoorn in die streek nagenoeg verdwenen.19 
25/06 00u15  Tagueu uit selectie Seedorf door hartafwijking Aanvaller Joel Tagueu is uit de selectie van Kameroen gehaald voor de Afrika Cup. Bij de speler van het Portugese Maritimo werd bij een medische controle een mogelijk levensbedreigende hartafwijking geconstateerd, laat de voetbalbond van Kameroen weten.23 
25/06 00u15  Geld maakt wél gelukkig: miljonairs geven hun leven een dikke 8 Het was zo’n geruststellende gedachte onder normale stervelingen: geld maakt niet gelukkig. Maar niets is minder waar, blijkt uit nieuw onderzoek. Miljonairs geven hun leven een dikke acht.23 
25/06 00u00  Mali simpel voorbij Mauritanië, Tunesië begint matig Tunesië, een van de outsiders voor de titel, is de Afrika Cup slecht begonnen. Angola hield het Noord-Afrikaanse land in Suez op 1-1. Mali begon juist met een ruime zege.21 
25/06 00u00  Verdachte ‘voorwerpen’ gevonden in bossen Sluiskil: mogelijk gebruikt bij een misdrijf SLUISKIL - De politie heeft maandagavond verdachte ‘voorwerpen’ gevonden in de bosjes bij Sluiskil. Om wat voor voorwerpen het gaat is onduidelijk, maar mogelijk houden ze verband met een misdrijf.22 
24/06 23u00  Sepp van den Berg kiest waarschijnlijk voor Liverpool in plaats van PSV Sepp van den Berg stond de afgelopen maanden in de belangstelling van PSV, maar kiest waarschijnlijk voor een vertrek naar Liverpool. Dat meldt De Stentor maandagavond. Komende week gaat hij een transfer vanuit PEC Zwolle proberen rond te maken.
24/06 22u45  KPN: 'Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack' De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.
24/06 22u45  Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: ‘Heb de hele weg naar huis zitten huilen’ Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.’’
24/06 22u30  Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: 'Heb de hele weg naar huis zitten huilen’ Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.”
Laatste update: vandaag om 4u00
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
25/06 04u15  Trump ontkent verkrachting: ‘Ze is mijn type niet’ Donald Trump blijft ontkennen dat hij columnist en schrijver E. Jean Carroll in de jaren negentig heeft verkracht. ,,Ze is niet mijn type’’, zegt hij als verklaring in een interview met de Amerikaanse nieuwssite The Hill.
25/06 03u15  Studenten kopen toetsvragen die ook in tentamens zitten Universitaire studenten kunnen online gemakkelijk bestanden kopen met toetsvragen die ze ook op hun examens krijgen. De bestanden zijn uitsluitend bedoeld voor docenten, maar blijken eenvoudig te koop.10 
25/06 02u30  NS waarschuwt voor mogelijke vertraging in ochtendspits Treinreizigers moeten dinsdagochtend nog steeds rekening houden met vertragingen. Daarvoor waarschuwt de NS. Het treinverkeer is nog steeds ontregeld door problemen die de NS maandag ondervond.19 
25/06 02u30  ‘Belastingdienst zet klokkenluider toeslagenaffaire op non-actief’ De Belastingdienst heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen een ambtenaar in de toeslagen-affaire. Het gaat om een klokkenluider die door de dienst begin dit jaar op non-actief is gezet, zo schrijven Trouw en RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen.19 
25/06 02u00  Rusland krijgt stemrecht terug in Raad van Europa Na een onderbreking van vijf jaar krijgt Rusland weer stemrecht in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE). Het orgaan heeft in een vergadering hierover een resolutie aangenomen.16 
25/06 01u30  Aantal zelfdodingen vooral onder mannen flink gedaald in 2018 Het aantal mensen dat in Nederland zelf een einde aan zijn leven maakte, is vorig jaar uitgekomen op 1829. Dat zijn er 88 (5 procent) minder dan in het voorgaande jaar, maakte statistiekbureau CBS bekend.18 
25/06 00u45  Vijf zwarte neushoorns uitgezet om populatie in Rwanda op te krikken Vijf oostelijke zwarte neushoorns zijn maandag met succes uitgezet in het Akagera natuurreservaat in Rwanda. Hun komst was noodzakelijk om de soort daar een betere toekomst te geven. Door ruim tien jaar intensieve stroperij was de zwarte neushoorn in die streek nagenoeg verdwenen.21 
25/06 00u15  Geld maakt wél gelukkig: miljonairs geven hun leven een dikke 8 Het was zo’n geruststellende gedachte onder normale stervelingen: geld maakt niet gelukkig. Maar niets is minder waar, blijkt uit nieuw onderzoek. Miljonairs geven hun leven een dikke acht.22 
24/06 23u00  Sepp van den Berg kiest waarschijnlijk voor Liverpool in plaats van PSV Sepp van den Berg stond de afgelopen maanden in de belangstelling van PSV, maar kiest waarschijnlijk voor een vertrek naar Liverpool. Dat meldt De Stentor maandagavond. Komende week gaat hij een transfer vanuit PEC Zwolle proberen rond te maken.
24/06 22u45  De aandacht voor de eikenprocessierups is overdreven, het diertje hoort gewoon bij de natuur Alle eiken omhakken, het leger inschakelen, nestkastjes ophangen of de gasbrander erop. Wie over de eikenprocessierups leest, ziet de meest uiteenlopende oplossingen voorbij komen. De overlast is dit jaar drie maal zo groot als eerdere jaren, want er zijn simpelweg meer eikenprocessierupsen. Meer rupsen betekent meer haartjes die branden en tot tot ernstige verwondingen kunnen leiden bij honden en geven klachten.
24/06 22u45  KPN: 'Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack' De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.
24/06 22u45  Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: ‘Heb de hele weg naar huis zitten huilen’ Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.’’
24/06 22u30  Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: 'Heb de hele weg naar huis zitten huilen’ Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.”
24/06 22u00  Ruiter zegt Sparta af na belangstelling PSV Robbin Ruiter wordt niet de nieuwe keeper van Sparta. De afgelopen dagen onderhandelde de Rotterdamse club met de goalie, die tot voor kort uitkwam voor het Engelse Sunderland. Hij heeft evenwel aangegeven dat er belangstelling is van een andere club. Die club is PSV.
24/06 21u30  Even binnenkijken in dit stoere huis in Veenendaal met een paradijselijke tuin De eengezinswoning van de familie Muit heeft opvallende pluspunten: een paradijselijke tuin aan het water en een warm en stoer interieur.
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
25/06 00u15  Nederlandse miljonair heeft gemiddeld €3 mln In 2017 telde Nederland 115.000 huishoudens met een vermogen groter dan €1 mln.15 
24/06 23u00  Grote storing KPN en 112 voorbij; directie op het matje in Den Haag Landelijke storing maakte zowel mobiele als vaste nummers onbereikbaar; hulpdiensten massaal op de been.
24/06 21u45  Fastned kost op de ene beurs €41, en op de andere €19 Laadpalenbedrijf Fastned is sinds vrijdag in Nederland aan twee beurzen genoteerd. Op het Damrak puzzelen beleggers hoe ze kunnen profiteren van het koersverschil.
24/06 21u45  Adviesraad wil apathische jongere betrekken bij de politiek De Raad voor het Openbaar Bestuur wil de kiesgerechtigde leeftijd verlagen naar 16. Dat stimuleert de politieke betrokkenheid onder jongeren, schrijft het adviesorgaan.
24/06 21u30  Is Nederland klaar voor de robotbarista? De Rijksuniversiteit Leiden deed onderzoek naar Japanse horeca, waar robots het nijpende personeelstekort moeten opvangen. De Nederlandse sector kijkt nieuwsgierig mee.
24/06 21u30  Geen nieuw record op Amerikaanse beurzen Kan de S&P 500 de magische 3000-puntengrens slechten in aanloop naar belangrijke G20-top in Japan?
24/06 21u00  Zachtaardige bruggenbouwer is plots Turks stemmenmagneet CHP-politicus Ekrem Imamoglu wint met verbroederende stijl overtuigend de burgemeestersverkiezingen in Istanboel.
24/06 20u45  Majeure storing KPN en 112 voorbij; directie op het matje in Den Haag Landelijke storing maakte zowel mobiele als vaste nummers onbereikbaar; hulpdiensten massaal op de been.
24/06 20u30  Koersinformatie op fd.nl klopt niet Mededeling
24/06 20u15  Grote storing KPN en noodnummer 112 voorbij; minister ontbiedt directie Landelijke storing maakt zowel mobiele als vaste nummers onbereikbaar; hulpdiensten massaal op de been.
24/06 20u00  Grote storing KPN voorbij; noodnummer 112 weer bereikbaar Landelijke storing maakt zowel mobiele als vaste nummers onbereikbaar; hulpdiensten massaal op de been.
24/06 19u45  Grote storing KPN lijkt voorbij; noodnummer 112 weer bereikbaar Landelijke storing maakt zowel mobiele als vaste nummers onbereikbaar; hulpdiensten massaal op de been.
24/06 18u30  Accountants snakken naar regelgeving voor cryptomunten Waarde en status van munten als bitcoin en ethereum zijn onduidelijk, en dat maakt controle van jaarrekeningen lastig.
24/06 18u15  Markt gaapt om slachtoffertrol Trump President noemt de Fed een 'koppig kind'. Maar Trumps tweets hebben al minder effect op de markten dan in de begindagen van zijn presidentschap.
24/06 18u00  Fastned hard onderuit op vlakke beursdag Het laadpalenbedrijf voor elektrische auto's is weer terug op aarde.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
25/06 03u15  Warmste dag van de week DEN HAAG (ANP) - Het wordt dinsdag waarschijnlijk de warmste dag van de week. In het oosten en zuidoosten kan het lokaal 37 graden worden, meldt Weeronline. Het bericht Warmste dag van de week verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
25/06 02u30  NS: mogelijk hinder treinverkeer UTRECHT (ANP) - Treinreizigers moeten dinsdagmorgen rekening houden met vertragingen. Het treinverkeer is nog ontregeld door problemen die de NS gisteren had. Er was een aanrijding bij Utrecht en door de hitte vielen treinen uit. Daardoor staat een deel van het materieel op de verkeerde plek waardoor treinen in de ochtendspits misschien niet rijden of korter zijn, zegt de NS. Hierdoor kan het in sommige treinen ook drukker zijn. Het bericht NS: mogelijk hinder treinverkeer verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
25/06 01u15  Aantal zelfdodingen gedaald in 2018 DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat een einde aan hun leven maakten, is vorig jaar uitgekomen op 1829. Dat zijn er 88 (5 procent) minder dan in het voorgaande jaar, maakte statistiekbureau CBS bekend. Het bericht Aantal zelfdodingen gedaald in 2018 verscheen eerst op Nieuws.nl.13 
25/06 00u45  Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien DEN HAAG (ANP) - Het aantal miljonairs in Nederland blijft toenemen. Ons land telde begin 2017 ongeveer 115.000 miljonairshuishoudens, zo'n 3000 meer dan een jaar daarvoor. Het gaat om de meest recente cijfers die bekend zijn bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien verscheen eerst op Nieuws.nl.15 
24/06 22u15  Overwegend rood slot op afwachtend Wall Street NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend met rode cijfers gesloten. De financiële markten bleven in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan deze week. Verder hingen de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt. Het bericht Overwegend rood slot op afwachtend Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 21u15  Minister wil opheldering KPN-top over storing DEN HAAG (ANP) - De directie van KPN moet op het ministerie van Justitie en Veiligheid komen uitleggen hoe een grote telefoonstoring onder meer noodnummer 112 heeft kunnen treffen. Minister Ferd Grapperhaus wil er zeker van zijn dat het 'niet morgen weer' misgaat. Maar eerst moet de storing helemaal zijn verholpen. Het bericht Minister wil opheldering KPN-top over storing verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 20u30  Koninklijk Huis feliciteert Van der Weijden DEN HAAG (ANP) - Maarten van der Weijden heeft vlak na het voltooien van zijn Elfstedenzwemtocht de felicitaties gekregen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het bericht Koninklijk Huis feliciteert Van der Weijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 20u00  Van der Weijden haalt ruim 3,9 miljoen euro op LEEUWARDEN (ANP) - Maarten van der Weijden heeft met zijn Elfstedenzwemtocht in Friesland 3.910.763,11 euro opgehaald voor kankeronderzoek. De zwemmer maakte dit bekend nadat hij maandagavond na 195 kilometer in Leeuwarden over de finish was gekomen en zijn elfde stempel had gekregen. Het bericht Van der Weijden haalt ruim 3,9 miljoen euro op verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 20u00  Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaar ROTTERDAM (ANP) - De telefoonstoring bij KPN is grotendeels verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. Ook het nummer voor niet-spoedeisende gevallen, 0900-8844, deed het niet. De oorzaak is nog niet bekend. Het bericht Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 20u00  Van der Weijden voltooit Elfstedenzwemtocht LEEUWARDEN (ANP) - Maarten van der Weijden heeft maandagavond in Leeuwarden zijn Elfstedenzwemtocht voltooid. Na 195 kilometer door de Friese wateren kreeg de 38-jarige zwemmer onder enorme belangstelling zijn elfde en laatste stempel. Het bericht Van der Weijden voltooit Elfstedenzwemtocht verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 19u30  Griekspoor wint in kwalificatie Wimbledon LONDEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft de tweede ronde bereikt van de kwalificaties van Wimbledon. De 22-jarige nummer 201 van de wereld versloeg op het gras in Londen de Argentijn Pedro Cachin in drie sets: 6-2 6-7 (5) 6-3. Het bericht Griekspoor wint in kwalificatie Wimbledon verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 19u00  Minister spreekt zelf met KPN-top over storing DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) staat in 'direct persoonlijk contact' met de directie van KPN over de storing die onder meer noodnummer 112 heeft getroffen. Volgens de minister wordt er 'met man en macht gewerkt' aan een oplossing. Het bericht Minister spreekt zelf met KPN-top over storing verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 18u45  26 leerlingen Calvijn herkansen, 50 geslaagd AMSTERDAM (ANP) - De eindexamenkandidaten van het Calvijn College hebben maandag hun examenuitslag gekregen. Vijftig leerlingen zijn geslaagd, 26 gaan herkansen en één leerling heeft zich teruggetrokken van het examen. De Inspectie van het Onderwijs had eerder bij de examens van de vmbo-leerlingen meerdere tekortkomingen vastgesteld. Het bericht 26 leerlingen Calvijn herkansen, 50 geslaagd verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 18u30  KPN weet nog geen eindtijd storing ROTTERDAM (ANP) - KPN weet nog niet hoelang het duurt om de grote telefoonstoring te verhelpen. 'Een eindtijd kunnen we nog niet geven. We werken met man en macht aan een oplossing en we vinden het heel vervelend voor klanten', laat de provider weten. Het bericht KPN weet nog geen eindtijd storing verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 18u30  IOC wijst Milaan aan voor Winterspelen 2016 LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de Winterspelen van 2026 toegewezen aan de Italiaanse stad Milaan, in samenwerking met Cortina d'Ampezzo. Milaan versloeg in de stemming op de 134e sessie van het IOC in Lausanne de enige overgebleven andere kandidaat, Stockholm. Het bericht IOC wijst Milaan aan voor Winterspelen 2016 verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
25/06 04u00  Paraguay naar kwartfinale na gelijkspel Ecuador en Japan Japan en Ecuador zijn maandag uitgeschakeld in de Copa America na hun 1-1 gelijkspel. Door de puntendeling ging Paraguay door naar de kwartfinale, als een van de twee beste derde plaatsen.
25/06 03u15  Studenten kopen toetsvragen die ook in tentamens zitten Universitaire studenten kunnen online gemakkelijk bestanden kopen met toetsvragen die ze ook op hun examens krijgen. De bestanden zijn uitsluitend bedoeld voor docenten, maar blijken eenvoudig te koop.10 
25/06 02u30  NS waarschuwt voor mogelijke vertraging in ochtendspits Treinreizigers moeten dinsdagochtend nog steeds rekening houden met vertragingen. Daarvoor waarschuwt de NS. Het treinverkeer is nog steeds ontregeld door problemen die de NS maandag ondervond.19 
25/06 02u30  ‘Belastingdienst zet klokkenluider toeslagenaffaire op non-actief’ De Belastingdienst heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen een ambtenaar in de toeslagen-affaire. Het gaat om een klokkenluider die door de dienst begin dit jaar op non-actief is gezet, zo schrijven Trouw en RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen.19 
25/06 02u00  Rusland krijgt stemrecht terug in Raad van Europa Na een onderbreking van vijf jaar krijgt Rusland weer stemrecht in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE). Het orgaan heeft in een vergadering hierover een resolutie aangenomen.16 
25/06 01u30  Aantal zelfdodingen vooral onder mannen flink gedaald in 2018 Het aantal mensen dat in Nederland zelf een einde aan zijn leven maakte, is vorig jaar uitgekomen op 1829. Dat zijn er 88 (5 procent) minder dan in het voorgaande jaar, maakte statistiekbureau CBS bekend.18 
25/06 00u45  Vijf zwarte neushoorns uitgezet om populatie in Rwanda op te krikken Vijf oostelijke zwarte neushoorns zijn maandag met succes uitgezet in het Akagera natuurreservaat in Rwanda. Hun komst was noodzakelijk om de soort daar een betere toekomst te geven. Door ruim tien jaar intensieve stroperij was de zwarte neushoorn in die streek nagenoeg verdwenen.23 
25/06 00u15  Tagueu uit selectie Seedorf door hartafwijking Aanvaller Joel Tagueu is uit de selectie van Kameroen gehaald voor de Afrika Cup. Bij de speler van het Portugese Maritimo werd bij een medische controle een mogelijk levensbedreigende hartafwijking geconstateerd, laat de voetbalbond van Kameroen weten.27 
25/06 00u15  Geld maakt wél gelukkig: miljonairs geven hun leven een dikke 8 Het was zo’n geruststellende gedachte onder normale stervelingen: geld maakt niet gelukkig. Maar niets is minder waar, blijkt uit nieuw onderzoek. Miljonairs geven hun leven een dikke acht.26 
25/06 00u00  Mali simpel voorbij Mauritanië, Tunesië begint matig Tunesië, een van de outsiders voor de titel, is de Afrika Cup slecht begonnen. Angola hield het Noord-Afrikaanse land in Suez op 1-1. Mali begon juist met een ruime zege.24 
24/06 23u00  Sepp van den Berg kiest waarschijnlijk voor Liverpool in plaats van PSV Sepp van den Berg stond de afgelopen maanden in de belangstelling van PSV, maar kiest waarschijnlijk voor een vertrek naar Liverpool. Dat meldt De Stentor maandagavond. Komende week gaat hij een transfer vanuit PEC Zwolle proberen rond te maken.
24/06 23u00  PEC Zwolle-talent Sepp van den Berg op weg naar CL-winnaar Liverpool Sepp van den Berg staat voor een droomtransfer. Niet PSV, maar Liverpool gaat hoogstwaarschijnlijk aan de haal met de 17-jarige verdediger van PEC Zwolle. Van den Berg reist deze week nog naar Engeland om persoonlijk tot een definitief akkoord te komen met de Champions League-winnaar, weet de Stentor.
24/06 22u45  KPN: 'Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack' De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.
24/06 22u45  Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: ‘Heb de hele weg naar huis zitten huilen’ Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.’’
24/06 22u30  Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: 'Heb de hele weg naar huis zitten huilen’ Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.”
Laatste update: vandaag om 4u00
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
25/06 04u15  Mogelijk weer uitstel hoger beroep Wilders Het hoger beroep in de strafzaak tegen Geert Wilders begint dinsdag, maar de vraag is of het proces doorgaat. De advocaat van de PVV’er vindt dat de zaak aangehouden moet worden.
25/06 04u15  1 op 5 kerken is geen kerk meer Een op de vijf kerkgebouwen in ons land is niet meer in gebruik als kerk. Van de bijna 6900 kerken in Nederland hebben een kleine 1400 een nieuwe bestemming gekregen. De meeste hebben nu een culturele of maatschappelijke functie, zijn veranderd in een woonhuis of appartementencomplex, of zijn in gebruik als bedrijfsruimte. Dat blijkt uit onderzoek van Trouw.
25/06 04u15  Vonnis over kluisjesroof Rabobank Oudenbosch Twee bewakers van de Rabobank in Oudenbosch horen dinsdag of ze de gevangenis in moeten. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de geruchtmakende kluisjesroof in het filiaal vorig jaar. Honderden kluisjes werden toen opengebroken en leeggehaald. Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar gevangenisstraf geëist.
25/06 03u15  Warmste dag van de week Het wordt dinsdag waarschijnlijk de warmste dag van de week. In het oosten en zuidoosten kan het lokaal 37 graden worden, meldt Weeronline.
25/06 02u30  NS: mogelijk hinder treinverkeer Treinreizigers moeten dinsdagmorgen rekening houden met vertragingen. Het treinverkeer is nog ontregeld door problemen die de NS gisteren had. Er was een aanrijding bij Utrecht en door de hitte vielen treinen uit. Daardoor staat een deel van het materieel op de verkeerde plek waardoor treinen in de ochtendspits misschien niet rijden of korter zijn, zegt de NS. Hierdoor kan het in sommige treinen ook drukker zijn.13 
25/06 01u45  Rusland heeft stemrecht in Raad van Europa Na een onderbreking van vijf jaar krijgt Rusland weer stemrecht in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE). Het orgaan heeft in een vergadering hierover een resolutie aangenomen.12 
25/06 00u15  Aantal miljonairs in Nederland blijft groeien Het aantal miljonairs in Nederland blijft toenemen. Ons land telde begin 2017 ongeveer 115.000 miljonairshuishoudens, zo’n 3000 meer dan een jaar daarvoor. Het gaat om de meest recente cijfers die bekend zijn bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).15 
25/06 00u15  Aantal zelfdodingen gedaald in 2018 Het aantal mensen dat een einde aan hun leven maakten, is vorig jaar uitgekomen op 1829. Dat zijn er 88 (5 procent) minder dan in het voorgaande jaar, maakte statistiekbureau CBS bekend.15 
24/06 23u30  Zwarte neushoorns uitgezet in Rwanda Vijf oostelijke zwarte neushoorns zijn maandag met succes uitgezet in het Akagera natuurreservaat in Rwanda. De twee mannelijke en drie vrouwelijke dieren zijn afkomstig uit het safaripark Dvur Kralove in Tsjechië. Hun komst naar het Afrikaanse land was noodzakelijk om de soort toekomst te geven. De zwarte rino was daar verdwenen door illegale jacht gedurende meer dan tien jaar.
24/06 22u45  ‘Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack’ De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.
24/06 21u30  Beroemde reddingshond Frida met pensioen Mexico heeft maandag met een officiële ceremonie en uitgebreide media-aandacht afscheid genomen van Frida, ’s lands bekendste reddingshond. De bijna 11-jarige labrador retriever, van jongs af aan in dienst bij de Mexicaanse marine, gaat na een arbeidzaam leven met pensioen. Het dier werd ingezet bij ongelukken en natuurrampen om in de puinhopen overlevenden te lokaliseren en te helpen bij het bergen van slachtoffers.
24/06 21u15  Met de reclassering de bajes en de buurt in Nog altijd wordt de reclassering geassocieerd met geitenwollen sokken. Tot ergernis van Johan Bac, voormalig hoofdofficier van justitie en nu algemeen directeur van Reclassering Nederland. „Het verwijt dat we boeven pamperen is zeer onterecht.”
24/06 21u15  Minister wil opheldering KPN-top over storing De directie van KPN moet op het ministerie van Justitie en Veiligheid komen uitleggen hoe een grote telefoonstoring onder meer noodnummer 112 heeft kunnen treffen. Minister Ferd Grapperhaus wil er zeker van zijn dat het „niet morgen weer” misgaat. Maar eerst moet de storing helemaal zijn verholpen.
24/06 21u00  Gevel op instorten in Ridderkerk, bewoners weg De gevel van een huizenblok in de Lorentzstraat in Ridderkerk staat op het punt van instorten, meldt de brandweer. De woningen van de nummers 1 tot en met 28 zijn ontruimd en de bewoners worden elders opgevangen.
24/06 20u30  „Overheid moet artikel 23 koesteren” „Je leverde met een brede blik en vanuit een duidelijke basis je bijdrage.” Lof van onderwijsminister Slob voor Wartburgbestuurder Toes bij diens 40-jarig jubileum in overheidsdienst.
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
24/06 21u45  Waar waren onze Haagse bestuurders bij intocht Elfstedenzwemtocht Maarten van de Weijden? Het kan u niet zijn ontgaan zijn dat Maarten van de Weijden zijn Elfstedenzwemtocht heeft gehaald. Duizenden mensen hadden zich vanavond dan ook bij de finish verzameld om de SUPERHELD onder luid applaus binnen te halen.
24/06 20u00  Vaccinatiegraad stabiel, deelname daalt niet langer Er is een einde gekomen aan de daling in het aandeel kinderen dat de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma krijgt. Voorlopige cijfers voor jongere kinderen laten zelfs een lichte stijging zien. Dat staat in het rapport Vaccinatiegraad en jaarverslag Rijksvaccinatieprogramma Nederland 2018.
24/06 20u00  Maarten van der Weijden heeft het gehaald Het is Maarten van der Weijden gelukt. Hij heeft 195 kilometer gezwommen en alle elf steden aangedaan en 3.910.763,11 euro opgehaald.
24/06 19u45  Landelijke storing 112 en 0900-8844 weer verholpen Door een technische storing was 0900-8844 en 112 niet bereikbaar. De storing begon om 16.00 uur en was rond 19.30 uur.
24/06 19u30  Nationale Toplessdag van BlootGewoon De Nationale Toplessdag is écht nodig – dat is gisteren bewezen! Tijdens de Nationale Toplessdag van BlootGewoon! op 23 juni 2019 is een recordpoging topless zonnen gedaan. Zo’n 175 vrouwen deden mee. Op het strand in Noordwijk aan Zee of via #toplessdag. Dat er geen massale opkomst was, geeft de noodzaak van de Nationale Toplessdag goed aan. Er kwamen namelijk wel duizenden enthousiaste en positieve reacties via social media. De steun voor de actie was overweldigend. Maar zelf het topje uittrekken? Dat durfden veel vrouwen toch (nog) niet... En daar moeten we met elkaar over in gesprek gaan.
24/06 17u30  Landelijke storing 112 en 0900-8844 Door een technische storing zijn 0900-8844 en 112 momenteel niet bereikbaar. Er wordt door KPN hard gewerkt om de storing te verhelpen.
24/06 17u30  Man opgepakt voor reeks branden in Grave De politie heeft maandagochtend een 57-jarige man uit Grave opgepakt voor een reeks branden die de afgelopen jaren in Grave werden gesticht.
24/06 17u30  Amsterdam bereidt tot exuus voor slavenij Een meerderheid van de gemeenteraad in Amsterdam vindt dat zij als eerste excuses moet aanbieden voor het slavernijverleden.
24/06 17u30  FNV: Zondagsdiensten in Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar op 2 juli Ziekenhuismedewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar zullen op dinsdag 2 juli zondagsdiensten draaien op diverse afdelingen. Eerder maakte FNV al bekend dat op 3 juli het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en 10 juli het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zondagsdiensten zullen gaan draaien op diverse afdelingen. De betreffende afdelingen worden vlak voor de zondagdiensten bekend gemaakt.
24/06 17u30  Tram ontspoord in Rotterdam Aan het Breeplein in Rotterdam is maandag aan het eind van de ochtend een tram ontspoord en naast de rails terechtgekomen. Hierdoor ontstaan er problemen met het tramverkeer.
24/06 14u15  Twee gewonden bij steekpartij in Amsterdam Op de Albert Cuypstraat in Amsterdam zijn maandagmorgen twee personen gewond geraakt bij een steekpartij.
24/06 14u00  Voetganger overleden na aanrijding met motorrijder Een 54-jarige man uit Rijswijk is zondagavond 23 juni in het ziekenhuis aan zijn verwondingen van een verkeersongeval overleden.
24/06 13u45  Motorrijder crasht na achtervolging Op zondagavond 23 juni crashte een motorrijder bij Muidenberg na een achtervolging. De politie zoekt getuigen.
24/06 12u30  Zzp’ers gaan vanaf 2021 minimaal 16 euro per uur verdienen Zzp’ers gaan vanaf 2021 minimaal 16 euro per uur verdienen. Het kabinet wil met dit minimumtarief tegengaan dat mensen werken voor een bedrag waar ze niet van kunnen rondkomen.
24/06 12u30  Extra verkeersdrukte door evenementen De ANWB verwacht komend weekend extra drukte op de weg vanwege het mooie weer, wegwerkzaamheden en door bezoekers aan diverse evenementen in het hele land. De bond adviseert bezoekers om op tijd te vertrekken, de verkeersinformatie in de gaten te houden en rekening te houden met de hitte onderweg.
Laatste update: maandag 24 juni 2019, 21u45
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
24/06 23u15  Maartens tocht der tochten in 11 foto's Het was een lange tocht, de zwemvierdaagse van Maarten van der Weijden. 196 kilometer zwemmen in 74 uur, dat doe je niet zomaar. Heel Nederland leefde met de zwemmer mee, veel fans schreeuwden Maarten langs de kant naar de finish. Van Sinterklaas naar meezwemmers en slapen op een drijvend matras: dit is Maartens tocht der tochten in 11 (want natuurlijk zijn het er 11) foto's. 
24/06 21u45  Poolse vrouw rijdt examinator dood Een 68-jarige Poolse vrouw heeft tijdens haar rijexamen een examinator doodgereden. Dat heeft de politie van Rybnik in het zuiden van het land maandag bekendgemaakt. De precieze toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.
24/06 21u30  Maarten van der Weijden zwemt geschiedenis Het is Maarten van der Weijden gelukt! Na 195 kilometer en exact 74 uur zwemmen werd hij maandagavond om half acht onder een daverend applaus in Leeuwarden ontvangen. De unieke zwemtocht gaat de boeken in als een historisch weekend.
24/06 21u00  Maarten: van bijna elke slag genoten Er werd gevreesd dat Maarten van der Weijden na het afronden van zijn Elfstedenzwemtocht niet meer het podium op zou kunnen lopen, er lag zelfs al een brancard klaar. Een beetje moeizaam gaat het wel, maar hij loopt zelfs zelf naar de ambulance, na zijn podiummoment. Een grapje kan er ook nog van af: „Toch wel een beetje spierpijn voel ik, hoor.'
24/06 20u45  Coole hittegolfhits: in de zomer is alles leuker 538 zomerhits van - je verwacht het niet - Radio 538 bezorgen je deze week tijdens tropische temperaturen een extra zomers gevoel. „Muziek klinkt heel anders in de zomer.”
24/06 20u30  Liever geen to-do list? Probeer deze alternatieven De één kan niet zonder en de ander wordt er juist gek van: to-do lists. Hoor jij bij de tweede groep? Probeer dan deze vijf alternatieven.
24/06 20u15  #100 Dat zal haar leren, die rot Rosa! Rochella ligt dankzij Levi in het ziekenhuis. Wat er precies gebeurd is weet Maud nog steeds niet en hoe het met de baby gaat evenmin. Maud is gek van bezorgdheid als de zus van Rochella, Zoë, eindelijk is gearriveerd. Vlak daarvoor zou een arts haar eigenlijk iets zeggen, maar omdat Zoë binnenstormde werd dat niet gezegd. In plaats daarvan wordt Zoë meegenomen naar haar zusje en blijft Maud achter. Gelukkig komt Jessie naar haar toe en vertelt Zoë even later dat het naar omstandigheden goed gaat met Rochella. Hoe het met de baby gaat weet echter nog steeds niemand en op de echo wordt geen hartje gehoord. Als ze net aan hun koffie willen beginnen stappen er twee agenten de wachtkamer binnen. „Wij zijn op zoek naar Maud…”
24/06 20u00  Feestelijke finish: het lukt Maarten van der Weijden Het is Maarten van der Weijden gelukt! Hij heeft de finish van zijn Elfstedenzwemtocht bereikt en is, na 200 kilometer en ruim 72 uur zwemmen, in Leeuwarden feestelijk onthaald. Er komt een eind aan zijn monstertocht, iets waar hij heel trots op kan zijn.
24/06 19u30  NL-Alert verstuurt Telegraaf-tiplijn als noodnummer Het ministerie van Justitie en Veiligheid is maandagavond een fout begaan: via een NL-Alert deelden zij als alternatief op 112 het nummer van de tiplijn Telegraaf. Door een storing werkt zowel 112 als het nummer voor niet-spoedeisende gevallen niet. 
24/06 18u45  Winterspelen 2026 zijn in Milaan Misschien moet je er met dit weer nog helemaal niet aan denken, maar toch komen de Winterspelen er weer aan. Er is zelfs al een stad gekozen waar de spelen moeten plaatsvinden: Milaan. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloten. Milaan zal de Winterspelen in samenwerking met Cortina d'Ampezzo organiseren.
24/06 18u45  Onderwijsraad: 'breng plezier in lezen terug' Stiekem met een zaklamp onder de deken - als tent behendig omhooggehouden met de knieën - lezen. Over de grote avonturen van kleine Pinkeltje, over de magie van Harry Potter of het antwoord op je meest prangende vraag: of de oceaan écht geel wordt als je deze met Fanta vult. Alhoewel ouders vroeger het boek in moesten nemen zodat de nodige nachtrust gepakt werd, liggen de gebundelde kunstwerken nu onder een dikke laag stof. 
24/06 18u15  Leeuwarden maakt zich op voor finish Maarten Leeuwarden maakt zich op voor de finish van Maarten van der Weijden, die aan het laatste stuk is begonnen van zijn Elfstedenzwemtocht in Friesland. Hij wordt rond 19.30 uur aan de finish bij de Bonkevaart verwacht. „Hoewel het nog wel een paar uur duurt voordat hij hier arriveert, melden de eerste mensen zich', aldus een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden.
24/06 17u45  Veel meer meisjes in NL lopen risico op besnijdenis Meer meisjes dan gedacht in Nederland lopen risico besneden te worden, de komende twintig jaar totaal 4190 meisjes. Ook het aantal vrouwen dat al besneden is, is hoger. Bijna 41.000 vrouwen in Nederland zijn besneden. 
24/06 16u45  Live: Maarten van der Weijden op weg naar de finish Het de laatste dag van de monstertocht waar Maarten van der Weijden vrijdagavond om half zes aan begon. Toen sprong hij in Leeuwarden het water in, om daar (hopelijk) maandagavond weer aan te komen. Met zo'n 10 kilometer te gaan komt het einde nu toch echt wel in zicht. Hij zwemt 2,7 kilometer per uur, de verwachting is dat hij om 19.23 uur in Leeuwarden aankomt. 
24/06 16u45  Lege technotempels blijken uitmuntende studieruimtes Ellenlange rijen voor bibliotheken in aanloop naar tentamens. Red Bull heeft een antwoord: studeren in leegstaande clubs.
Laatste update: maandag 24 juni 2019, 23u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

27x Tagueu uit selectie Seedorf door hartafwijking25/06 00u15 - De Stentor: Aanvaller Joel Tagueu is uit de selectie van Kameroen gehaald voor de Afrika Cup. Bij de speler van het Portugese Maritimo werd bij een medische controle een mogelijk levensbedreigende hartafwijking geconstateerd, laat de voetbalbond van Kameroen weten.
27x Tagueu uit selectie Seedorf door hartafwijking25/06 00u15 - AD.nl: Aanvaller Joel Tagueu is uit de selectie van Kameroen gehaald voor de Afrika Cup. Bij de speler van het Portugese Maritimo werd bij een medische controle een mogelijk levensbedreigende hartafwijking geconstateerd, laat de voetbalbond van Kameroen weten.
26x Geld maakt wél gelukkig: miljonairs geven hun leven een dikke 825/06 00u15 - De Stentor: Het was zo’n geruststellende gedachte onder normale stervelingen: geld maakt niet gelukkig. Maar niets is minder waar, blijkt uit nieuw onderzoek. Miljonairs geven hun leven een dikke acht.
25x Bernie Sanders wil 1,4 triljoen euro aan studieleningen kwijtschelden25/06 00u15 - Nu.nl: De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat heeft gezegd dat hij alle studieleningen in de VS wil kwijtschelden. Het zou gaan om een bedrag van om en nabij de 1,6 triljoen dollar of 1,4 triljoen euro.
24x Bernie Sanders wil 1,4 biljoen euro aan studieleningen kwijtschelden25/06 00u30 - Nu.nl: De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat heeft gezegd dat hij alle studieleningen in de VS wil kwijtschelden. Het zou gaan om een bedrag van om en nabij de 1,6 biljoen dollar of 1,4 biljoen euro.
24x Mali simpel voorbij Mauritanië, Tunesië begint matig25/06 00u00 - De Stentor: Tunesië, een van de outsiders voor de titel, is de Afrika Cup slecht begonnen. Angola hield het Noord-Afrikaanse land in Suez op 1-1. Mali begon juist met een ruime zege.
23x In maand tijd meer dan 150 kinderen omgekomen in India door hersenontsteking25/06 01u00 - Nu.nl: In Bihar, een van de armste staten van India, zijn binnen een maand meer dan 150 kinderen gestorven aan een hersenontsteking, het Acute Encephalitis Syndrome (AES). Een Indiase rechtbank heeft maandag een onderzoek ingesteld naar de crisis.
23x Vijf zwarte neushoorns uitgezet om populatie in Rwanda op te krikken25/06 00u45 - De Stentor: Vijf oostelijke zwarte neushoorns zijn maandag met succes uitgezet in het Akagera natuurreservaat in Rwanda. Hun komst was noodzakelijk om de soort daar een betere toekomst te geven. Door ruim tien jaar intensieve stroperij was de zwarte neushoorn in die streek nagenoeg verdwenen.
23x Vijf zwarte neushoorns uitgezet om populatie in Rwanda op te krikken25/06 00u45 - AD.nl: Vijf oostelijke zwarte neushoorns zijn maandag met succes uitgezet in het Akagera natuurreservaat in Rwanda. Hun komst was noodzakelijk om de soort daar een betere toekomst te geven. Door ruim tien jaar intensieve stroperij was de zwarte neushoorn in die streek nagenoeg verdwenen.
23x Tagueu uit selectie Seedorf door hartafwijking25/06 00u15 - BN/DeStem: Aanvaller Joel Tagueu is uit de selectie van Kameroen gehaald voor de Afrika Cup. Bij de speler van het Portugese Maritimo werd bij een medische controle een mogelijk levensbedreigende hartafwijking geconstateerd, laat de voetbalbond van Kameroen weten.

Statistieken

Artikels:
30940
Gelezen:
4488
Aantal lezers nu:
24


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven