vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
18/01 23u00  Rus viert Driekoningen door 25 meter onder ijs te zwemmen Een Rus zwom 25 meter onder het ijs in ’s werelds diepste meer. Dat deed hij vrijdag in het Baikalmeer in Siberië, om zo Driekoningen te vieren. Op 18 januari vierden Russische orthodoxe christenen Driekoningen. De zwemtocht onder het ijs was volgens de Rus 'eng, maar niet moeilijk'.
18/01 22u30  NASA komt erachter hoelang een dag duurt op Saturnus Wetenschappers van NASA zijn erachter gekomen dat een dag op Saturnus 10 uur, 33 minuten en 38 seconden duurt. 
18/01 22u15  NASA komt erachter hoe lang een dag duurt op Saturnus Wetenschappers van NASA zijn erachter gekomen dat een dag op Saturnus 10 uur, 33 minuten en 38 seconden duurt. 
18/01 21u30  Witte Huis zegt dat Trump toenmalig advocaat niet opdroeg te liegen Het Witte Huis heeft in een verklaring laten weten dat de aantijgingen jegens president Donald Trump over het dwingen van zijn voormalige advocaat om te liegen niet waar zijn.
18/01 20u45  Trump en Kim ontmoeten elkaar eind februari voor de tweede keer De tweede top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wordt eind februari gehouden. Dat meldt het Witte Huis.
18/01 20u45  Vrachtwagenchauffeur aangehouden na aanrijding A4 bij Delft De vrachtwagenchauffeur die donderdagavond inreed op een stilstaande file, is aangehouden. Bij de aanrijding raakten vier mensen gewond. Een driejarig meisje raakte ernstig gewond en ligt nog in het ziekenhuis.
18/01 20u00  Vrachtwagenchauffeur aangehouden voor aanrijding A4 bij Delft De vrachtwagenchauffeur die donderdagavond inreed op een stilstaande file, is aangehouden. Bij de aanrijding raakten vier mensen gewond. Een driejarig meisje raakte ernstig gewond en ligt nog in het ziekenhuis.
18/01 19u45  'Platenmaatschappij Sony en R. Kelly werken niet langer samen' R. Kelly en zijn platenmaatschappij Sony zouden samen overeengekomen zijn om niet langer samen te werken, vertellen ingewijden aan Billboard.
18/01 19u15  FD stopt samenwerking met uitgezette Turkije-correspondent Het Financieele Dagblad stopt de samenwerking met journalist Ans Boersma die door Turkije het land is uitgezet.
18/01 19u15  'Platenmaatschappij Sony en R. Kelly stoppen samenwerking' R. Kelly en zijn platenmaatschappij Sony zouden samen overeengekomen zijn om niet langer samen te werken.
18/01 19u00  FD stopt samenwerking met Turkije uitgezette journalist Het Financieele Dagblad stopt de samenwerking met de in Turkije uitgezette journalist Ans Boersma. 
18/01 18u45  FD stopt samenwerking met uitgezette journalist Ans Boersma Het Financieel Dagblad stopt de samenwerking met de in Turkije uitgezette journalist Ans Boersma. 
18/01 18u00  Regering stelt nieuw onderzoek in naar adopties binnen Nederland De regering stelt nieuw onderzoek in naar binnenlandse adopties tussen 1956 en 1984. Hieruit moet duidelijk worden hoe adopties in die periode eraan toe gingen, laat minister van Rechtsbescherming Sander Dekker weten in een brief aan de Tweede Kamer.
18/01 16u30  Voltallige oppositie wil klimaatcijfers voor verkiezingen hebben Alle oppositiepartijen willen nog voor de verkiezingen van de Provinciale Staten, die uiteindelijk de Eerste Kamer kiezen, de doorgerekende klimaatplannen van het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in handen krijgen.
18/01 16u15  OM eist tot achttien jaar cel voor dodelijke flatbrand in Diemen Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag celstraffen tot achttien jaar geëist voor betrokkenheid bij de brandstichting in een studentenflat in Diemen. Door de brand in juli 2017 kwam een man van 27 om het leven en de drie verdachten wordt de dood van de man aangerekend.
Laatste update: vandaag om 23u00
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
18/01 23u45  Dode bij brand in Leids verzorgingstehuis Een bewoner van zorgcentrum Roomburgh in Leiden is vrijdag om het leven gekomen door een woningbrand. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.
18/01 23u00  Boersma diep teleurgesteld over besluit FD: ’Alles kwijt’ Voormalig correspondente Ans Boersma is diep teleurgesteld over het besluit van het Financieele dagblad haar te ontslaan. Naar eigen zeggen is ze alles kwijt. „Ik mocht geen bezittingen meenemen uit Turkije.”10 
18/01 22u30  Leids verzorgingstehuis ontruimd wegens brand Vanwege een brand in zorgcentrum Roomburgh in Leiden heeft de brandweer twee etages moeten ontruimen.
18/01 22u30  Handhaver laat laatste wens van ernstig zieke Robert uitkomen Op de foto gaan met zijn grote voorbeeld handhaver Anil, dat stond nog open op de bucketlist van de ernstig zieke Robert. De jongen lijdt aan kanker en wilde zijn laatste wens graag nog in vervulling zien gaan voor hij in februari euthanasie zal plegen na een 16 jaar durende strijd.
18/01 22u15  Kijk mee met spannende achtervolging in Amsterdam Een dappere omstander heeft vrijdag in Amsterdam-West eigenhandig een autodief in de kraag gevat.
18/01 22u00  Wow! Deze heli vliegt wel héél laag Dit spectaculaire filmpje van een gevechtshelikopter is al duizenden keren bekeken op Dumpert.
18/01 21u45  Demonstratie bij SGP-hoofdkantoor om Nashville Bij het partijkantoor van de SGP in Rotterdam heeft vrijdagavond een actiegroep gedemonstreerd vanwege de Nashville-verklaring. Volgens een woordvoerder van de groep, de zogeheten Memes voor de Massa’s, waren er ongeveer 150 activisten op de been.
18/01 21u30  Dalende trend in vaccinaties gestopt De afname van de vaccinatiegraad lijkt gestopt. De voorlopige cijfers over 2018 laten eenzelfde beeld zien als voor kinderen in 2015. Het gaat dan om de DKTP-vaccin, tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.10 
18/01 21u30  ’Belangrijk om het verhaal van Cruijff door te vertellen’ Johan Cruijff is vereeuwigd in het hoofdgebouw van de Johan Cruijff Arena. Zijn voormalig ploegmakker Wim Suurbier mocht zijn borstbeeld onthullen.
18/01 21u00  Hoofdredacteur FD: ’Balie-Syriër? Dit is nieuw voor mij. Nee!!!’ Hoofdredacteur Jan Bonjer blikt in een persoonlijke reconstructie terug op de gang van zaken na de uitzetting van correspondente Ans Boersma uit Turkije. Volgens Bonjer vertelde ze bij aankomst op Schiphol over de ’Balie-Syriër’.
18/01 21u00  Aanvullend onderzoek naar zaak-Poch Er komt onafhankelijk aanvullend onderzoek naar het dossier van de Argentijns-Nederlandse oud-piloot Julio Poch. Dat moet duidelijk maken of het dossier volledig is, schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in een brief aan de Tweede Kamer.
18/01 20u30  Voetballer gruwelijk voor schut gezet Nico Neidhart kwam in de winterstop over van Sportfreunde Lotte naar FC Emmen. De Duitser was duidelijk nog niet bekend met de jaarlijkse beruchte ’longtest’ bij de Emmenaren en dat heeft hij geweten.
18/01 20u15  Vreemd gebruik van Westerbork doet pijn Met verbijstering is vanuit de Joodse gemeenschap gereageerd op de locatie waar dit jaar de start van de Nacht van de Vluchteling moet plaatshebben: in Kamp Westerbork, dat in de Tweede Wereldoorlog als doorgangskamp diende.14 
18/01 19u30  Doodernstige strijd om simpel bankje Weduwnaar Lucas Meijer (87) uit Stadskanaal hoopt dat een eenvoudig bankje dat bij het graf van zijn vrouw staat, mag blijven staan. De gemeente wil er eigenlijk vanaf, omdat het houten bankje er niet volgens de regels zou staan.
18/01 19u30  Eerste ijslaagjes vormen zich bij schaatsclubs Jawel! Schaatsverenigingen in het hele land melden trots dat het eerste kleine laagje ijs ligt. Het grote wachten is begonnen.
Laatste update: vandaag om 23u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/01 18u00  Deze Amerikanen willen koste wat kost ?de muur? De langste shutdown in de Amerikaanse historie zorgt voor frustratie bij veel Amerikanen. Maar fervente aanhangers van een grensmuur zijn juist te spreken over de daden van president Trump. Al bijna een maand is de Amerikaanse overheid gedeeltelijk op slot. De kosten lopen inmiddels in de miljarden. En het zorgt voor steeds meer problemen. De … Continued The post Deze Amerikanen willen koste wat kost ?de muur? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/01 18u00  Doet dit Trump das om in Rusland-onderzoek? Lees meer >
18/01 14u15  ?Taaleis wordt gesaboteerd, terwijl Nederlands leren juist een heilzame zaak is? Het overgrote deel van de gemeenten handhaaft de eisen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering niet. Spreekt een ontvanger de Nederlandse taal niet, dan wordt hij vrijwel nooit gekort. Wij vroegen u wat u vond van deze gebrekkige handhaving van de taaleis. Hierbij enkele reacties. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. … Continued The post ‘Taaleis wordt gesaboteerd, terwijl Nederlands leren juist een heilzame zaak is’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/01 14u15  ?Overbescherming Joden werkt juist averechts?? Lees meer >
18/01 14u15  Beste scholen 2019: gymnasium prinsessen is superschool Het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, de school van de prinsessen Amalia en Alexia, is een van de ‘superscholen’ van Nederland. Vijftig scholen krijgen het felbegeerde predicaat ‘superschool’ toegewezen in de achttiende editie van Beste scholen, het jaarlijkse onderzoek van Elsevier Weekblad naar alle scholen met vmbo, havo en vwo. Klik hier om alle … Continued The post Beste scholen 2019: gymnasium prinsessen is superschool appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/01 19u45  Gemeenteraadslid N-VA verdacht van mensensmokkel Lees meer >
17/01 17u15  FD-journalist die Turkije is uitgezet had relatie met jihadist die opdook in De Balie Lees meer >
17/01 14u45  ?Gebrekkige handhaving taaleis toont incompetentie Tamara van Ark? Het overgrote deel van de gemeenten handhaaft de eisen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering niet. Spreekt een ontvanger de Nederlandse taal niet, dan wordt hij vrijwel nooit gekort. In 40 procent van de gemeenten wordt ook geen tegenprestatie verwacht voor het ontvangen van een uitkering. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Staatssecretaris van Sociale Zaken … Continued The post ‘Gebrekkige handhaving taaleis toont incompetentie Tamara van Ark’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/01 14u45  Turkije zet FD-journalist uit: verdachte in terreuronderzoek Tot woede van Nederlandse politici en journalisten is de 30-jarige correspondent Ans Boersma van het FD donderdagochtend Turkije uitgezet. Volgens dat land tipte de Nederlandse politie Ankara dat ze banden heeft met de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat ze verdachte is in een terreuronderzoek, maar niet van een terroristisch misdrijf. … Continued The post Turkije zet FD-journalist uit: verdachte in terreuronderzoek appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/01 11u00  ?Afspraak is afspraak, dan maar een harde Brexit? Lees meer >
16/01 18u15  Luister naar de podcast over de Moordlijst 2018 Terwijl het aantal moorden ? 106 ? daalde tot verreweg het laagste cijfer sinds 1992, groeide in 2018 het percentage vermoorde vrouwen. De meeste van de 39 slachtoffers werden gedood door hun (ex-)partner. Luister naar een podcast met Gerlof Leistra waarin hij uitlegt waarom het moordcijfer daalt. Lees ook het artikel en bekijk de kaart … Continued The post Luister naar de podcast over de Moordlijst 2018 appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 18u15  Krikke moet zich verantwoorden om vreugdevuur De Haagse burgemeester Pauline Krikke (VVD) moet zich vandaag in de gemeenteraad verantwoorden voor haar rol bij het vreugdevuur in Scheveningen. De vier hoogtepunten uit het debat tot nu toe. ‘Na Malek F had het beter gemoeten’ Pieter Grinwis (CU/SGP) verzorgde bij het debat de aftrap en bedankte de brandweer en de bewoners met tuinslangen. … Continued The post Krikke moet zich verantwoorden om vreugdevuur appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 16u00  Wat May na motie van wantrouwen wacht, is pas echt zwaar Na de historische nederlaag in het Britse Lagerhuis dinsdagavond wacht premier Theresa May vandaag een stemming over het aanblijven van haar kabinet. Die overleeft ze waarschijnlijk. Wat haar daarna staat te wachten, is een vrijwel onmogelijke taak. Labour-leider Jeremy Corbyn kondigde meteen na de stemming dinsdagavond aan dat hij een motie van wantrouwen tegen het … Continued The post Wat May na motie van wantrouwen wacht, is pas echt zwaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 16u00  ?Britten hebben genoeg tijd gehad: no deal is enige optie? Lees meer >
16/01 10u30  ?Zolang we niets doen aan bevolkingsgroei, heeft minder vlees eten geen zin? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
18/01 18u45  Hanneke knuffelt baby's in ziekenhuis: 'Ze herstellen sneller' Al is het maar een handje vasthouden als de baby in de couveuse ligt. Of even wiegen in de armen. Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam laat vrijwilligers met kindjes knuffelen die zijn opgenomen. Hanneke is een van hen. "Ze worden rustiger, het is gezond voor de baby."
18/01 18u30  Els onderzoekt hoeveel Nederlanders dood willen (én waarom) Hoeveel relatief gezonde mensen in ons land hebben een sterke doodswens? En waarom willen zij niet meer leven? Els van Wijngaarden (42) gaat daar onderzoek naar doen. "Je voert heel indringende gesprekken. Het is belangrijk om dit probleem in kaart te brengen."
18/01 18u15  Vrijwilliger Hanneke knuffelt baby's in het ziekenhuis: 'Ze herstellen sneller' Al is het maar een handje vasthouden als de baby in de couveuse ligt. Of even wiegen in de armen. Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam laat vrijwilligers met kindjes knuffelen die zijn opgenomen. Hanneke is een van hen. "Ze worden rustiger, het is gezond voor de baby."
18/01 18u15  Schaatskoorts begint: 'Een dun laagje, maar het ligt er mooi bij' Zodra het heeft gevroren, denken we in Nederland meteen aan schaatsen, koek en zopie. Op meerdere banen ligt al een dun laagje ijs, en probeer dan als ijsmeester maar eens rustig te blijven. "Ik ga morgenochtend meteen weer meten."
18/01 18u00  Schaatskoorts bij ijsclubs: 'Een dun laagje, maar het ligt er heel mooi bij' Zodra het heeft gevroren, denken we in Nederland meteen aan schaatsen, koek en zopie. Op meerdere banen ligt al een dun laagje ijs, en probeer dan als ijsmeester maar eens rustig te blijven. "Ik ga morgenochtend meteen weer meten."
18/01 16u30  OM eist tot 18 jaar cel voor fatale brand in studentenflat Diemen Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag gevangenisstraffen tot achttien jaar geëist tegen de drie verdachten van de fatale flatbrand in Diemen. Bij de brand in de zomer van 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven.
18/01 16u00  EU bereid om importtarieven voor VS te schrappen, ook voor auto’s De Europese Commissie wil alle handelsbarrières voor goederen tussen de EU en de VS schrappen, behalve die voor landbouwproducten. Ook de importheffingen op auto’s kunnen de prullenbak in.
18/01 14u30  Pasgeboren baby in zak gevonden, vlak voor vuilniswagen langskwam Een pasgeboren baby is in Zuid-Afrika in een vuilniszak aan de kant van de weg gevonden, vlak voordat de vuilniswagen het afval kwam ophalen. De moeder is na een zoektocht teruggevonden en gearresteerd voor moord.11 
18/01 13u30  Moeder doodgeslagen Lucas (25): 'Ik zal zijn lach nooit meer horen' Hartverscheurende woorden in de rechtbank van de familie van Lucas de Ruwe, die vorig jaar tijdens een stapavond werd doodgeslagen. "Lucas was verliefd, verliefder dan ooit. Een nieuwe baan, een nieuwe liefde. In twee klappen kwam er abrupt een einde aan."10 
18/01 12u45  Verdachte fatale flatbrand Diemen: 'Ik kan de tijd niet terugdraaien' Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vandaag bij de start van zijn proces spijt betuigd. "Ik vind het heel erg wat is gebeurd. Maar ik kan de tijd niet terugdraaien."
18/01 12u00  Verdachte fatale flatbrand heeft spijt: 'Ik kan de tijd niet terugdraaien' Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vandaag bij de start van zijn proces spijt betuigd. "Ik vind het heel erg wat is gebeurd. Maar ik kan de tijd niet terugdraaien."
18/01 11u45  Ouders na reanimatie Aryan (3) bij eerste zwemles: 'Zwembad is aansprakelijk' De ouders van de 3-jarige Aryan vinden dat het Inge de Bruijn Zwembad verantwoordelijk is voor de fouten die zijn gemaakt tijdens de eerste zwemles van hun zoon. In december moest Aryan gereanimeerd worden nadat hij op zijn buik in het water werd gevonden door de zwemlerares.
18/01 11u45  Eindelijk: berging overboord geslagen zeecontainers van start Nadat het bergen van de overboord geslagen zeecontainers op de Waddenzee telkens moest worden uitgesteld vanwege onstuimig weer, is er nu goed nieuws. De bergingsactie gaat, ruim twee weken nadat de containers in zee belandden, beginnen.
18/01 09u00  Rechter maakt gehakt van Talpa, directeur mag niet worden ontslagen Mediaconcern Talpa heeft de reputatie een lastige werkgever te zijn, omdat oprichter John de Mol het uiterste eist van zijn medewerkers. Dat het bedrijf ook keihard kan optreden tegen werknemers van wie het af wil, blijkt uit een slepende rechtszaak tussen Talpa Media en een creatief directeur.
18/01 00u45  KNMI verwacht ook in ochtendspits kans op gladheid In het hele land - met uitzondering van de Waddeneilanden - wordt ook in de ochtendspits gewaarschuwd voor gladheid. Tot 8.00 uur heeft het KNMI code geel afgekondigd.13 
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
18/01 22u00  Brussel wil onderhandelen met VS over invoertarieven op industriële producten EU-handelscommissaris Cecilia Malmström wil met de VS onderhandelen over het opheffen van invoertarieven op industriële producten. Dat heeft ze bekendgemaakt op een persconferentie. Ze wil dat de Amerikaanse importtarieven op bijvoorbeeld staal en aluminium komen te vervallen. In ruil daarvoor is de EU bereid om nog eens te kijken naar de Europese importheffingen op auto's. Volgens Malmström kunnen die onderhandelingen volgende maand al beginnen, maar eerst moet ze daarvoor toestemming krijgen van de EU-lidstaten. Op de persconferentie benadrukte ze dat ze niet uit is op een breed akkoord met de Amerikanen. Zo wordt er niet onderhandeld over de importtarieven op landbouwproducten, hoewel president Trump dat wel graag wil. Vorig jaar ontstond een handelsconflict tussen de EU en de VS, waarbij beide landen steeds meer invoerrechten op producten gingen heffen. In de zomer werd escalatie van het conflict afgewend tijdens een bezoek van voorzitter Juncker van de Europese Commissie aan Trump. Trump en Juncker spraken toen onder meer af om de importtarieven op industriële producten te verlagen.
18/01 21u30  Nederland bereidt zich voor op no-deal-brexit, maar problemen zijn onvermijdelijk Fileproblemen bij Nederlandse ferryterminals, bijna duizend extra douanebeambten en een nieuwe inspectiepost voor geïmporteerde levende dieren. De gevolgen van een no-deal-brexit voor Nederland zijn groot en raken veel beleidsterreinen. Dat blijkt uit een overzicht van minister Blok van Buitenlandse Zaken. De minister beschrijft welke maatregelen al zijn genomen om Nederland voor te bereiden op een no-deal-scenario. Toch is het onvermijdelijk dat dat scenario gepaard zal gaan met 'verstoringen en problemen', aldus Blok. In totaal zijn er bij een no-deal bijvoorbeeld 928 nieuwe douaniers nodig voor grenscontroles. Maar zoals het er nu naar uitziet, zijn er eind maart - als de brexit een feit is - nog maar 321 van die nieuwe douanebeambten inzetbaar. Daarom gaat de douane de extra handhaving 'geleidelijk opbouwen'. Naar verwachting zijn pas eind 2020 alle 928 benodigde douaniers beschikbaar. Papieren op orde De douanebeambten zijn niet alleen nodig op Schiphol, maar bijvoorbeeld ook op kleinere luchthavens en in ferryterminals. Het kabinet verwacht ondanks de voorbereidingen ook andere problemen bij die terminals. Niet alleen Nederlandse bedrijven, maar ook veel bedrijven uit andere Europese lidstaten reizen via Nederlandse havens met de veerboot naar het Verenigd Koninkrijk. Zij moeten allemaal hun papieren op orde hebben. Waarschijnlijk leidt dat tot files en lange wachttijden. Rijkswaterstaat bereidt 'verkeerscirculatieplannen' voor om dit in goede banen te leiden. Ook ferrybedrijven denken mee. Zo kunnen zij misschien regelen dat vrachtwagenchauffeurs pas toegang krijgen tot het ferryterrein als ze voldoen aan de douaneregels. De producten die in vrachtwagens worden vervoerd, moeten bij een no-deal-brexit strenger worden gecontroleerd worden dan nu. Het gaat om bijvoorbeeld groenten en fruit, maar ook om levende dieren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is al een jaar op zoek naar honderd dierenartsen die de dieren moeten controleren voordat ze de grens overgaan. Er zijn er al tientallen aangenomen, vooral uit het buitenland. Zij krijgen eerst een taalcursus Nederlands. Hoe de verhandelde dieren vervolgens Nederland uit- of inkomen, is overigens de vraag. Nu kan dat nog met de boot of met het vliegtuig, maar bij een no-deal mogen de dieren alleen nog maar via de lucht worden vervoerd. Nederland heeft namelijk geen officieel erkende diereninspectiepost in een haven. Het bedrijfsleven is verantwoordelijk voor de bouw van zulke inspectieposten, schrijft minister Blok. Campagne Ondertussen blijft het kabinet zich inzetten om Nederland voor te bereiden op de brexit, ook op een no-deal-scenario. Zo komt er een landelijke campagne aan die zich niet alleen op bedrijven richt, maar ook op burgers.
18/01 21u30  Uberchauffeurs: 'Veel collega's maken te lange dagen, dat is gevaarlijk' De afgelopen weken waren er meerdere taxichauffeurs betrokken bij dodelijke ongelukken. In drie gevallen ging het om chauffeurs van Uber. Volgens collega's zou Uber hogere eisen aan de chauffeurs moeten stellen, maar komen ongelukken ook door de lange dagen die gemaakt worden. 'Dat komt doordat de commissie van Uber te hoog is', zegt Yony (39), chauffeur in Amsterdam. 'Veel jongens maken daardoor lange dagen. Ze rijden soms zeven dagen per week en tien uur per dag, omdat ze anders te weinig verdienen.' Vanmiddag zei het Verbond van Verzekeraars dat jonge taxichauffeurs relatief veel ongelukken veroorzaken. Het is daarom de vraag of verzekeraars hen in de toekomst nog wel willen verzekeren. Uberchauffeurs krijgen vaak het commentaar dat ze de hele dag met de app van het bedrijf bezig zijn om ritten binnen te halen, maar daar ziet Yony geen probleem in. 'Ik kijk alleen naar mijn telefoon als de rit binnenkomt. Als ik de klant opgehaald heb, start ik de rit aan het begin op mijn telefoon, en aan het eind doe ik ook een paar handelingen op mijn telefoon. Tijdens het rijden doe ik niets.' Blik op de telefoon Maar niet iedereen is het daarmee eens. 'Via de app krijg je ritten binnen, waardoor je constant met je telefoon bezig bent', zegt een chauffeur die liever anoniem blijft. 'Als je een rit binnenkrijgt moet je op je scherm tikken om bijvoorbeeld te zien hoe ver weg de klant is. Je moet je daardoor ook op het scherm concentreren terwijl je aan het rijden bent. Dat is gevaarlijk.' Gevraagd naar een oplossing, zegt hij dat Uber zou moeten verdwijnen. 'Ik doe dit alleen omdat ik geen andere keuze heb. Ze hebben de markt veroverd. Ik rij ook in een straattaxi, maar wat kan ik daar in de ochtenduren mee verdienen? Niks.' Zouaoui rijdt al 2,5 jaar voor Uber in Amsterdam en heeft er 3000 ritten opzitten. Hij vindt dat chauffeurs ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. 'Na tien uur gaat de app uit, maar zover ga ik niet. Ik rij maximaal negen uur per dag, dan stop ik. Want dan ben ik ook moe.' Hij ziet dat anderen daar niet altijd voor kiezen. Eisen stellen 'Er zijn jongens die gewoon blijven doorwerken. Dat is niet goed. Je moet tussendoor ook even de auto uit om een rondje te lopen en te eten. Je moet wel even frisse lucht halen. Dat is ook belangrijk.' Yony denkt dat het vooral jonge chauffeurs zijn die onverantwoord bezig zijn. 'Daarom moet Uber strenger selecteren. Er moet een leeftijdsgrens komen en ze moeten bijvoorbeeld minimaal twee jaar hun rijbewijs hebben.'
18/01 21u15  'Reddingswerkers bereiken Spaanse peuter Julen morgenmiddag' De reddingswerkers die in een put in de buurt van de Spaanse stad Málaga op zoek zijn naar de peuter Julen, verwachten dat ze morgen bij hem zijn. Het jongetje is sinds zondag vermist. De ingenieur die de zoekactie in de 110 meter diepe tunnel leidt, is er zeker van dat het team Julen zal vinden. 'Als we niet opnieuw op extreem harde steenlagen stuiten, bereiken we hem over 15 uur', zegt Angel Garcia tegen de NOS. Als zijn tijdsberekening klopt, zou de 2-jarige jongen morgen rond het middaguur gevonden moeten worden. De zoektocht liep gisteren opnieuw vertraging op. Een illustratie van de Spaanse omroep TVE: De reddingswerkers veranderen steeds van graafmethode vanwege de harde bodem en verzakkingen in het terrein. 'Het voornaamste is dat we veilig bij hem kunnen komen. Ook de mensen die aan het werk zijn moeten veilig blijven', zegt Angel Garcia. De operatie wordt verder bemoeilijkt door de regen die in het gebied is gevallen. De reddingswerkers proberen Julen nu te bereiken via een verticale tunnel, parallel aan de put waarin het jongetje vast zou zitten. Spaanse functionarissen zeggen dat ze nog steeds hoop hebben dat de peuter leeft. Een expert zei gisteren dat er een luchtbel kan zitten onder de plek waar het jongetje vast zou zitten.
18/01 21u00  'Sony Music laat R. Kelly vallen na misbruikbeschuldigingen' Sony Music heeft R. Kelly aan de kant gezet, melden meerdere Amerikaanse media. Het platenlabel zou niet meer met de omstreden artiest willen samenwerken. Het label heeft dit nog niet bevestigd, maar heeft wel R. Kelly van zijn pagina met artiesten verwijderd. De beslissing van het platenlabel komt een paar weken na de uitzending van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin meerdere vrouwen de artiest beschuldigen van seksueel misbruik en seks met minderjarigen. Geruchten daarover gingen al jaren rond. De Amerikaanse staat Georgia is naar aanleiding van de documentaire een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de zanger. Protest Afgelopen week verzamelde een groep mensen zich al voor het kantoor van Sony Music om te eisen dat de samenwerking met Robert Kelly, zoals de artiest echt heet, werd beëindigd. Vorig jaar werd er ook een petitie gestart en werd de hashtag #MuteRKelly veel gedeeld. De zanger tekende in 1992 een contract bij Jive. Dat bedrijf werd later onderdeel van Sony. Sinds 2012 heeft Kelly een contract bij RCA, een platenlabel van de Japanse elektronica-gigant. Ook in Nederland zijn de vermeende daden van de artiest onderwerp van gesprek. Op 20 april staat een concert van Kelly gepland in The Box in Amsterdam. Er was online een petitie gestart om het concert tegen te houden, maar die is inmiddels weer offline gehaald. The Box liet eerder weten 'druk bezig te zijn geweest met het onderzoeken van de opties en mogelijkheden door de ontstane situatie'. Wat dat betekent voor het concert, is nog onduidelijk.
18/01 21u00  Witte Huis: nieuwe topontmoeting Trump en Kim eind februari Er komt een nieuwe ontmoeting tussen president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Het Witte Huis heeft dat bekendgemaakt. De top zou eind februari moeten zijn op een nader te bepalen plaats, maakte de woordvoerder van het Witte Huis, Sarah Sanders, bekend. De bekendmaking volgt op een ontmoeting van de Noord-Koreaanse topambtenaar Kim Yong-chol eerder vandaag in het Witte Huis met president Trump. Die ging over de denuclearisatie van Noord-Korea. Blijkbaar is de nieuwe topontmoeting daar ook geregeld. Vorig jaar juni ontmoetten Kim en Trump elkaar op neutraal grondgebied in Singapore. Kim beloofde daar aan de denuclearisatie van Noord-Korea te gaan werken, maar sindsdien lijkt er weinig te zijn gebeurd op dat gebied. Een nieuwe ontmoeting op hoog niveau werd in november abrupt afgelast. 'Hoogste tijd' VN-chef Guterres liet na de ontmoeting van Trump en Kim Yong-chol weten dat het 'de hoogste tijd is dat de onderhandelingen tussen de VS en Noord-Korea worden hervat en dat er een duidelijk pad wordt afgesproken naar de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland'.
18/01 19u45  Trump spreekt met Noord-Koreaanse gezant in het Witte Huis De Noord-Koreaanse topambtenaar Kim Yong-chol heeft in het Witte Huis een ontmoeting gehad met president Trump. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis praatten de twee met elkaar over de betrekkingen tussen de landen en over de denuclearisatie van Noord-Korea. Niet bekend is of er is gesproken over een tweede topontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Vorig jaar juni ontmoetten ze elkaar op neutraal grondgebied in Singapore. Kim beloofde daar aan de denuclearisatie van Noord-Korea te gaan werken, maar sindsdien lijkt er weinig te zijn gebeurd op dat gebied. Een nieuwe ontmoeting op hoog niveau werd in november abrupt afgelast. 'Hoogste tijd' VN-chef Guterres liet na de ontmoeting van Trump en Kim Yong-chol weten dat het 'de hoogste tijd is dat de onderhandelingen tussen de VS en Noord-Korea worden hervat en dat er een duidelijk pad wordt afgesproken naar de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland'. Eerder vandaag sprak Kim Yong-chol ook al met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo over de nucleaire ontwapening van Noord-Korea.
18/01 19u45  Vergunningen gaan einde maken aan anoniem cryptomunten verkopen Het moet niet meer mogelijk zijn om anoniem cryptomunten te kopen of verkopen. In een advies dat de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank aan minister Hoekstra van Financiën hebben overhandigd, stellen ze dat de overheid daarom een vergunningstelsel moet invoeren. De minister heeft meteen daarna laten weten dat hij het advies overneemt. In december gaf Hoekstra zelf al aan dat er een systeem met vergunningen voor handelsplatforms en een deel van de zogenoemde wallet-providers voor cryptomunten moet komen. Het advies van de toezichthouders geeft nu meer details over hoe zo'n systeem eruit moet zien. Het zal ingrijpende gevolgen hebben voor de betrokken partijen. Hype is voorbij Hoekstra had begin vorig jaar om het advies gevraagd. Rond die tijd waren cryptomunten als bitcoin enorm populair onder Nederlanders en werd er gretig gespeculeerd op de koers. Ook staken meer mensen geld in 'initial coin offerings', producten waarvoor de AFM eerder waarschuwde dat ze fraudegevoelig zijn en dat niet altijd duidelijk is wat de koper ervoor terugkrijgt. Inmiddels is de belangstelling onder consumenten weer wat afgenomen. Het gevaar van risicovolle speculatie en oplichting is daardoor volgens de toezichthouders AFM en DNB minder urgent geworden. Daardoor leggen ze in hun advies vooral de nadruk op het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering via cryptomunten. Explosie van ongebruikelijke transacties Volgens de Financial Intelligence Unit (FIU), een zelfstandig opsporingsonderdeel van de politie, is dat een groot risico. Begin vorig jaar meldde de FIU dat het aantal ongebruikelijke transacties met cryptomunten enorm gestegen was: van gemiddeld 300 tot bijna 5000 per jaar. Inmiddels is er ook een nieuwe Europese richtlijn die dit probleem moet aanpakken. Die schrijft voor dat platforms die het aan- of verkopen van cryptomunten tegen gangbare valuta's als euro's of dollars aanbieden, aan dezelfde wetten tegen witwassen en terrorismefinanciering moeten voldoen als financiële instellingen zoals banken. Dat geldt ook voor platforms waar je als klant een wallet kunt aanhouden voor je cryptomunten, een soort digitale portemonnee. In de praktijk komt dat erop neer dat deze partijen alle transacties van hun klanten in de gaten moeten gaan houden, en verdachte transacties (net als banken nu al) moeten melden bij de autoriteiten. Daarnaast moeten ze informatie verzamelen en opslaan van hun klanten, zodat die data opgevraagd kunnen worden bij een eventueel onderzoek door justitie. Regels treffen dertig bedrijven in Nederland Alle EU-lidstaten moeten deze strengere regels nu voor begin volgend jaar invoeren, en het is aan de landen zelf hoe ze dat precies vormgeven. De Nederlandse overheid kiest voor een systeem met vergunningen. Dat wil zeggen: elke partij die transacties van 'gewoon' geld naar cryptomunten wil kunnen aanbieden, en sommige wallet-beheerders, moeten een vergunning aanvragen om dit te mogen blijven doen. Volgens De Nederlandsche Bank betekent dit dat ze getoetst zullen worden voordat ze een vergunning krijgen, bijvoorbeeld op de vraag of ze in staat zijn al deze gegevens te verzamelen en daar op een verantwoordelijke manier mee om te gaan. Er zijn op dit moment zo'n dertig bedrijven en organisaties in Nederland die een vergunning zouden moeten aanvragen als ze hun werk willen kunnen blijven voortzetten. Doen ze dat niet, dan zijn ze straks strafbaar. DNB verwacht dat het voor hen een grote uitdaging zal zijn om aan die nieuwe eisen te voldoen. Richard Kohl, bestuurslid van Stichting Bitcoin Nederland die opkomt voor de belangen van cryptomunten en verwante organisaties, stelt het sterker. 'Dit is dramatisch voor jonge innovatieve bedrijven,' aldus Kohl, die ook al langer in gesprek is met de toezichthouders hierover. 'We hebben in Nederland lang gestreden voor een sterke innovatiecultuur, dit is een grote stap achteruit.' Hij verwacht dat de nieuwe regels enorm veel papierwerk met zich mee zullen brengen. Ook gaat het bedrijven veel geld kosten om aan de regels te kunnen voldoen en een vergunning te krijgen, zegt hij. Dat zorgt volgens hem voor een groot concurrentienadeel ten opzichte van grote gevestigde partijen zoals banken. Hij denkt dat veel partijen zich genoodzaakt zullen voelen om te stoppen. Ethische bezwaren Bovendien is er te weinig onderzoek gedaan naar hoe groot de problemen met cryptomunten precies zijn, zegt Kohl. Hij vindt de maatregelen die straks ingaan niet in verhouding staan tot wat er nu bekend is over de problemen. Daarnaast wijst hij op grote ethische bezwaren van het nieuwe systeem. 'Banken en financiële instellingen moeten nu al informatie over klanten en transacties bijhouden. Er komen zo alleen nog maar meer partijen bij die dit doen, terwijl je je kunt afvragen hoe goed onze persoonlijke informatie beschermd en gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan hoe de Chinese overheid alle transacties van alle burgers wil kunnen volgen.'
18/01 19u15  Demonstratie bij partijkantoor SGP om Nashville-verklaring Bij het partijkantoor van de SGP in Rotterdam zijn zo'n 150 actievoerders bij elkaar gekomen voor een protest tegen de Nashville-verklaring. SGP-leider Kees van der Staaij is een van de mensen die zijn handtekening hebben gezet onder het pamflet dat homoseksualiteit en transgenderisme afwijst. Nadat het vertaald is uit het Engels hebben honderden predikanten en andere gelovigen zich achter de tekst geschaard. Dat verdient een tegengeluid, zegt de organisator van de betoging tegen RTV Rijnmond. 'We hopen vooral te bereiken dat de SGP inziet dat homofobie meer is dan alleen maar een mening.' Betogers tekenden met stoepkrijt regenbogen op de stoep voor de ingang van het partijkantoor.10 
18/01 19u15  #10YearChallenge: geen selfie, maar water waar ooit ijs was Als je de laatste dagen gebruik hebt gemaakt van social media, kon je er echt niet omheen: de #10YearChallenge. Sinds vanmiddag wordt de challenge, waarbij selfies van tien jaar geleden en nu worden gedeeld, 'gekaapt' door mensen die een statement willen maken: zij willen laten zien hoe klimaatverandering de natuur in de laatste tien jaar heeft veranderd. 'Dit is de enige #10YearChallenge die er echt toe doet', twitterde bijvoorbeeld profvoetballer Mesut Özil: Bij de #10YearChallenge halen mensen een oude foto tevoorschijn en zetten die naast een foto van nu. Deze fotocompilaties zijn al door miljoenen mensen gedeeld. Waarschijnlijk is de challenge zo populair geworden omdat er veel bekende gezichten, zoals acteurs en zangers, meedoen. Maar inmiddels wordt de populariteit dus ook aangegrepen om een statement te maken. Instanties als Greenpeace en bekende artiesten en sporters delen foto's van de natuur. Zo zijn bosrijke gebieden van tien jaar geleden nu verwoest, zegt Greenpeace. Ook is veel koraal in de oceanen in de laatste tien jaar afgestorven. Ook worden foto's gedeeld van oorlogsgebieden. Zo worden foto's van Syrië en Jemen uit 2009, met daarop gebouwen en veel mensen, naast foto's gezet van nu waarop veel gebouwen gebombardeerd zijn en de straten leeg. Ook in Nederland doen bekende mensen mee aan de 'wedstrijd'. Alleen delen hier veel BN'ers gewoon selfies. Of grijpen ze het moment om een grap te maken.
18/01 19u15  Onafhankelijk dossieronderzoek naar zaak vrijgesproken Julio Poch Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid laat een 'onafhankelijk persoon' een dossieronderzoek doen naar de zaak-Julio Poch. Hij heeft dat besloten omdat in de media is gesuggereerd dat er stukken en getuigenverklaringen zijn die bewust uit de openbaarheid zijn gehouden. Grapperhaus vindt dat er geen enkele twijfel mag bestaan over de kwestie. 'Ik vind dat vanuit rechtsstatelijk perspectief van belang, voor de heer Poch in de eerste plaats, maar ook voor alle overige betrokkenen', zo schrijft hij aan de Tweede Kamer. De voormalige Transavia-piloot Poch werd in Argentinië beschuldigd van het uitvoeren van dodenvluchten voor de Argentijnse junta. Eind 2017 werd hij vrijgesproken. Rechtszaak tegen de staat Vragen van de Tweede Kamer over bijvoorbeeld de bemoeienis van oud-minister Hirsch Ballin of de rol van de Nederlandse overheid bij de uitzetting van Poch naar Argentinië, wil het kabinet nu niet beantwoorden. Dit omdat Poch een rechtszaak tegen de staat is begonnen. Grapperhaus: 'Ik wil die rechtsgang niet beïnvloeden door nu buiten die te starten procedure om, nader op deze zaken in te gaan.' Julio Poch eist zo'n 5 miljoen euro van de Nederlandse staat vanwege zijn uitlevering aan Argentinië. Hij wil oud-premier Balkenende en de oud-ministers Verhagen en Rosenthal van Buitenlandse Zaken en Hirsch Ballin en Opstelten van Justitie horen over hun rol in zijn zaak.10 
18/01 19u00  Regering Zimbabwe treedt hard op na dagen van benzineprotesten De Zimbabwaanse autoriteiten hebben honderden betogers vastgezet die deze week tegen de regering hebben geprotesteerd. Ook is vanochtend opnieuw in het hele land het internet platgelegd. Maandag braken in het Afrikaanse land protesten uit, nadat president Mnangagwa de brandstofprijzen flink had verhoogd. Volgens de regering zijn bij de demonstraties drie mensen om het leven gekomen. Advocaten en mensenrechtenactivisten denken dat het dodental hoger ligt. Veiligheidstroepen hebben veel geweld gebruikt en massaal betogers gearresteerd in een poging de onrust de kop in te drukken. President vraagt via Twitter om kalmte Ongeveer 400 arrestanten kregen vandaag te horen dat ze de cel in gaan. Onder hen is ook de activistische geestelijke Evan Mawarire, die wordt gezien als een van de aanjagers van de demonstraties. Mawarire wordt verdacht van ondermijning van de overheid en kan tot twintig jaar cel krijgen. Sinds maandag zijn websites als Facebook, Twitter en WhatsApp moeilijk bereikbaar voor Zimbabwanen. Een Zimbabwaanse nieuwssite meldt dat het internet inmiddels weer grotendeels in de lucht is, al zouden sociale media nog steeds niet goed werken. Hoewel een groot deel van zijn landgenoten geen toegang tot Twitter had, richtte president Mnangagwa zich eergisteren opvallend genoeg juist via dat medium tot de bevolking. Hij zei dat hij de frustraties van de Zimbabwanen begrijpt en riep op tot kalmte. De president is zelf in het buitenland. Angst voor nieuwe protesten Het is onduidelijk hoe de situatie in Zimbabwe nu is. Persbureau Reuters meldt dat het relatief rustig is in de hoofdstad Harare, maar dat er nog wel overal agenten door de straten lopen. Veel inwoners slaan voedsel en andere benodigdheden in. De oppositie denkt dat de verstoring van het internet tot nieuwe protesten zal leiden. De Verenigde Naties hebben het optreden van de regering van Mnangagwa veroordeeld. De VN wil dat de autoriteiten stoppen met het arresteren en intimideren van betogers. Volgens Reuters vinden veel Zimbabwanen dat Mnangagwa dezelfde methoden toepast als zijn voorganger Mugabe, die vorig jaar bij een staatsgreep werd afgezet. Mnangagwa gold als een van de belangrijkste bondgenoten van de dictator.
18/01 19u00  Financieele Dagblad stopt samenwerking met uitgezette journalist Het Financieele Dagblad verbreekt de banden met journalist Ans Boersma, die gisteren Turkije uit werd gezet. De hoofdredactie schrijft dat in een artikel op de website van de krant. Boersma werkte als correspondent voor het FD in Turkije. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar van valsheid in geschrifte. Volgens Nieuwsuur is dat omdat ze een Syriër, die lid is geweest van terreurorganisatie Jabhat al-Nusra, in 2014 aan valse papieren heeft geholpen. De twee hadden toen een relatie. Turkije heeft laten weten dat Boersma is uitgezet omdat ze banden zou hebben met Jabhat al-Nusra, een van de partijen in de oorlog in Syrië. De hoofdredactie van het FD schrijft dat na haar uitzetting uit Turkije enkele intensieve gesprekken met Boersma zijn gevoerd. Daarin heeft ze 'onvoldoende duidelijkheid kunnen verschaffen over haar rol', aldus de krant.
18/01 18u45  Hoe Nederlandse tomaten na de brexit toch in het Verenigd Koninkrijk moeten komen Bedrijven moeten zich echt voorbereiden op een no deal-brexit, het scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk op 29 maart zonder een akkoord uit de Europese Unie stapt. Dat heeft premier Rutte gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. 'De tijd dringt, nog maar tien weken', zei Rutte. 'We hebben geen tijd te verliezen. No deal zal echt gevolgen hebben.' De groente- en fruitsector heeft Ruttes oproep niet afgewacht en is al langer bezig met de brexit-voorbereidingen. Vaak zitten de aanpassingen in de details. Neem bijvoorbeeld Nederlandse tomaten. Om die na de brexit op 29 maart aan de overkant van het Kanaal te krijgen, moeten heel wat obstakels overwonnen worden. De zorgen in de sector zijn groot: overvolle parkeerplaatsen, vervoerders die niet over de juiste vergunningen beschikken en vrachtwagens die anders ingepakt moeten worden. Geen appels naast tomaten Groente en fruit dat uit Nederland komt, kan nu vrijwel direct de grens over naar het Verenigd Koninkrijk. Dat verandert zodra de Britten de EU verlaten. De Nederlandse tomaat heeft na de brexit extra certificaten nodig en er moeten dan extra controles plaatsvinden. Exporteren duurt dan waarschijnlijk langer. Volgens Gert Mulder van branchevereniging GroentenFruit Huis moet daarom de hele planning aangepast worden. 'We moeten beter bekijken wat er met elkaar in één vrachtwagen kan zitten. Nu kunnen de tomaten bij wijze van spreken nog naast de appels liggen. Maar als vanwege de controles de appels er straks langer over doen dan die tomaten, dan wil je ze niet in dezelfde vrachtwagen hebben.' Groenten en fruit bederven snel en dus moet er goed gekeken worden wanneer welk product in een vrachtwagen gaat, op weg naar de haven. Dat begint al bij de tomatenkweker. Die moet vanwege de strakkere planning nog beter bedenken wanneer hij zijn tomaten naar de exporteur stuurt. Om te voorkomen dat de tomaten overrijp in bij de Britse klanten aankomen, ontwikkelt de sector nieuwe, strakkere planningen en worden ict-systemen aangepast. Zitten de tomaten eenmaal in de vrachtwagen, op weg naar de haven van Rotterdam, wacht het volgende obstakel. De transportsector vreest voor lange wachttijden voor vrachtwagens. Voor een snellere doorstroom in de haven kunnen transporteurs hun komst van tevoren aanmelden in een digitaal systeem. Maar als transportbedrijf heb je daar speciale software voor nodig. 'Voor douanesoftware praat je al snel over duizenden euro's', zegt Elmer de Bruin van Transport en Logistiek Nederland. 'En je hebt iemand nodig die ermee kan werken. Veel bedrijven die naar het VK vervoeren, hebben daar nog nooit mee gewerkt.' Ook het havenbedrijf moet dingen aanpassen om de tomaten zo soepel mogelijk naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. Daar willen ze de fysieke stroom van verkeer naar het VK, en het verkeer naar andere plaatsen, uit elkaar halen. Leon Willems van het Havenbedrijf Rotterdam: 'We willen het reguliere verkeer dat er altijd al is niet vermengen met vrachtwagenchauffeurs die vanwege de brexit hun papieren nog niet op orde hebben. Daar moeten we een aparte ruimte voor creëren. Ook moet er een plek komen waar chauffeurs die langer moeten wachten, kunnen rusten en overnachten.' De grote vraag is alleen: waar? Op de meest voor de hand liggende plek, aan de noordoever van het havengebied, is de grond niet van het havenbedrijf zelf. Daarom overleggen ze nu onder meer met Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland, die een deel van de grond bezitten. Hier zouden vrachtwagens tijdelijk kunnen gaan staan als de papieren niet op orde zijn. Aan de overkant Als die Nederlandse tomaten dan eindelijk op de boot staan, wacht er aan de overkant nog een grote uitdaging. 'Nederland kan veel doen, maar dan moeten ze aan de overkant van het Kanaal ook wat doen', zegt Elmer de Bruin (TLN). Bij Dover kan vrachtverkeer nu nog vrij snel doorrijden. Voertuigen uit niet-EU-landen doen daar veel langer over vanwege strengere regels en grenscontroles. Na de brexit vallen ook voertuigen en producten uit de EU-landen hieronder en dus ook de Nederlandse tomaten. 'Nu komen er in Dover zo'n 500 voertuigen per week aan die gecontroleerd moeten worden. Straks moeten dat er twintig keer zoveel worden: zo'n 10.000. Of ze dat daar allemaal gaat lukken, is nog maar de vraag.'
18/01 18u30  Man steekt zichzelf in brand bij Palach-herdenking in Praag Een 55-jarige man heeft zichzelf in brand gestoken op het Wenceslasplein in Praag. Deze week wordt in Tsjechië herdacht dat de student Jan Palach vijftig jaar geleden hetzelfde deed. Palach protesteerde daarmee tegen de inval van de Russen in zijn land, dat toen nog Tsjechoslowakije heette, om een eind te maken aan de Praagse Lente. De 20-jarige student overleed drie dagen na zijn daad aan zijn verwondingen. Kunstmatig coma De man die zichzelf vandaag in brand stak, overgoot zichzelf op precies dezelfde plek als Jan Palach met benzine en stak zichzelf aan. Andere mensen op het plein snelden toe en wisten de vlammen te doven. Hulpdiensten brachten de man in een kunstmatig coma en namen hem mee naar het ziekenhuis. 30 procent van zijn lichaam is verbrand. Het is niet duidelijk wat het motief was voor zijn daad.
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
18/01 23u30  Blote Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken.
18/01 23u15  Binnenkort een sollicitatiegesprek? Zo onderhandel je slimmer De krapte op de arbeidsmarkt lijkt een zegen voor de sollicitant. De vraag is zo groot dat je eisen kan stellen. Maar pas op, zegt sollicitatiecoach John Koeman Wie hard onderhandelt is het snelst te duur en ligt er dus ook zo weer uit. Zaak dus om je potentiële nieuwe werkgever ervan te overtuigen dat ze jou niet kunnen missen.
18/01 23u00  Racing Genk blijft ook in 2019 ongenaakbaar in titelrace Racing Genk weet aan kop van de ranglijst in België voorlopig van geen wijken. De lijstaanvoerder hervatte de competitie met een overwinning bij Sint-Truiden, 2-3.10 
18/01 22u45  Deze talenten staan hoe dan ook in liveshows van The Voice Vijf zangeressen, een zanger en één band zijn hoe dan ook verzekerd van een plek in de aanstaande liveshows van The Voice of Holland. Het gaat om talenten uit de teams van coaches Anouk en Ali B. Volgende week wordt duidelijk welke nachtegaaltjes van Lil’ Kleine en Waylon door zijn.
18/01 22u30  Leon Goretzka goud waard voor Bayern Leon Goretzka staat niet bekend als een schutter pur sang. Maar de de middenvelder van Bayern München was vanavond met twee goals tegen Hoffenheim beslissend voor de Duitse Rekordmeister, die de inhaalrace op Borussia Dortmund in 2019 begon met een zege. Robert Lewandowski maakte in de slotfase het derde doelpunt: 3-1.
18/01 22u15  Naakte Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken.
18/01 22u00  FC Den Bosch blijft koploper in Keuken Kampioen Divisie FC Den Bosch blijft ook na speelronde 21 koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boesen won vanavond met 3-0 van TOP Oss.
18/01 22u00  Vitesse en Excelsior zorgen voor prima eredivisiestart van 2019 Vitesse beleeft een droomstart in 2019. Met de 3-2 zege op Excelsior valt bij bij alles en iedereen in het Arnhemse kamp een last van de schouders. De Gelderse club staat vierde in de eredivisie en heeft, met moeite, afgerekend met de angstgegner uit Kralingen.
18/01 22u00  Duitse commissie stelt beperken snelheid op Autobahn voor Een Duitse regeringscommissie stelt voor om een snelheidslimiet op de autosnelwegen in Duitsland in te voeren, om zo de impact van het verkeer op het klimaat te beperken. Beslissingen zijn er nog niet genomen: het is nog onduidelijk of de invoering van een maximumsnelheid er echt komt.
18/01 22u00  Krijten op de stoep van de SGP als protest tegen Nashville-verklaring Veel regenboogvlaggen en hartjes vanavond voor het hoofdkantoor van de SGP in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Onder de noemer ‘Mannenliefde met Van der Staaij’ demonstreren zo’n honderd actievoerders tegen de Nasville-verklaring. Dat doen ze met toespraken, spoken word én stoepkrijt.
18/01 21u45  Onbeperkte rijsnelheid op Duitse Autobahn staat ter discussie Een Duitse regeringscommissie stelt voor om een snelheidslimiet op de autosnelwegen in Duitsland in te voeren, om zo de impact van het verkeer op het klimaat te beperken. Beslissingen zijn er nog niet genomen: het is nog onduidelijk of de invoering van een maximumsnelheid er echt komt.
18/01 21u45  LIVE | Tijd dringt voor Excelsior, Vitesse dicht bij zege Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 21u45  Trump en Kim willen eind februari nieuwe top De Amerikaanse president Donald Trump heeft eind februari opnieuw een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Waar dat gaat gebeuren wordt later bekendgemaakt, liet het Witte Huis weten.
18/01 21u45  Onduidelijkheid over invloed magnetische straling op Stint-ongeval Het is niet duidelijk of (elektro)magnetische straling in de omgeving van de spoorwegovergang invloed had op het ongeval met de Stint in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Dat schrijf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.
18/01 21u30  LIVE | Excelsior bijt weer terug in boeiend eredivisiebegin van 2019 Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
Laatste update: vandaag om 23u30
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
18/01 23u30  ‘Hij pakt je in, vreet je op en gooit je weg’: is Holleeder een psychopaat? Hij is kil en meedogenloos, maar lijdt Willem Holleeder echt aan de stoornis psychopathie? En zou dat van invloed moeten zijn op zijn straf?
18/01 23u30  In ruil voor olie kunnen Koerden (een beetje) autonomie krijgen Tot voor kort leek het ondenkbaar: de Koerden in Syrië zoeken aansluiting bij de eens zo gehate president Assad. Hoe is dat mogelijk?
18/01 23u30  Hij wordt gezien als de ideale president van Venezuela Uit wanhoop over het desastreuze bestuur van de Venezolaanse leider Maduro kijken buurlanden ineens naar de jonge Juan Guaidó als ideale president.
18/01 23u00  Media VS: platenlabel laat van seksueel misbruik beschuldigde R. Kelly vallen Platenlabel RCA Records, onderdeel van Sony Music, breekt met de van seksueel misbruik beschuldigde zanger R. Kelly. Dat melden Amerikaanse media, waaronder The New York Times.
18/01 23u00  Veel werknemers van beboet ING kunnen dit jaar fluiten naar een riante bonus Ondanks de enorme winst zullen veel werknemers van ING dit jaar geen bonus krijgen of slechts een heel klein bedrag. Reden is de megaboete van 775 miljoen euro die ING moest betalen vanwege het witwasschandaal.
18/01 22u15  Van correspondent tot verdachte: wie is Ans Boersma? Het Financieele Dagblad, waarvoor journalist Ans Boersma werkte, heeft ‘de banden met haar verbroken’. Wie is de vrouw die donderdag Turkije uit werd gezet?
18/01 22u00  Van correspondent tot verdachte. Wie is Ans Boersma? Het Financieele Dagblad, waarvoor journalist Ans Boersma werkte, heeft ‘de banden met haar verbroken’. Wie is de vrouw die donderdag Turkije uit werd gezet?
18/01 21u45  Van groot journalistiek talent tot uitgezette verdachte; wie is Ans Boersma? Het Financieele Dagblad, waarvoor journalist Ans Boersma werkte, heeft ‘de banden met haar verbroken’. Wie is de vrouw die donderdag Turkije uit werd gezet?
18/01 21u30  Hoe de wederzijdse liefde tussen Trump en de Republikeinen opbloeit De reserves waarop Donald Trump in 2016 stuitte bij zijn partij, ziet correspondent Michael Persson, zijn omgeslagen in een symbiotische band. Trump en de Republikeinen kunnen niet meer zonder elkaar.
18/01 21u30  Trump zou zijn advocaat hebben laten liegen tegen de Senaat over Russisch vastgoedproject De Amerikaanse president Donald Trump zou zijn toenmalige advocaat Michael Cohen in 2017 persoonlijk hebben opgedragen tegen de Senaat te liegen over een Russisch vastgoedproject, ten tijde van de presidentscampagne. Als dat bewezen wordt, zou dat neerkomen op een misdrijf.
18/01 21u30  Daklozen trekken in bij alleenstaanden als gevolg van krappe woningmarkt Gemeenten zoeken naar creatieve oplossingen om ‘spoedzoekers’ te huisvesten nu de woningmarkt op slot zit. Het project Onder de Pannen laat economisch daklozen voor weinig geld een kamer huren bij alleenstaanden.
18/01 21u15  In dit ‘vrouwendorp’ in Brazilië lijkt Bolsonaro ver weg Lees meer >
18/01 20u45  Staatssecretaris Blokhuis: daling vaccinatiegraad zet niet door De vaccinatiegraad in Nederland daalt niet verder. Dat schrijft staatssecretaris Paul Blokhuis in een brief aan de Tweede Kamer, op basis van voorlopige cijfers van het RIVM.
18/01 20u30  Vruchtbare grond voor datacenters: familiebedrijf ziet techgiganten naar de polder komen Van aardappelhandelaren werden de Hiemstra’s grondverzamelaars. Hoe werd hun Agriport A7 een gewilde plek voor megakassen en de datacenters van Microsoft en Google?
18/01 20u15  Rubberkogels Franse politie kunnen ernstige schade aanrichten Al zeker veertien demonstranten raakten tijdens gelehesjesprotesten een oog kwijt door rubberkogels. Toch verwerpt de verantwoordelijke minister elke kritiek. Zaterdag zijn de protesten toe aan hun tiende bedrijf.14 
Laatste update: vandaag om 23u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
18/01 23u15  ‘Bloemen geven een goede energie’ Drie jaar geleden vluchtte Amir Targholizadeh uit Iran naar Nederland. „Het was voor mij niet veilig in Iran”, zegt hij op de Utrechtse markt op het Vredenburgplein.
18/01 22u45  De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
18/01 21u45  FD verbreekt banden met Ans Boersma Het FD verwijt zijn voormalige correspondent nalatigheid. Ze had moeten melden dat ze een relatie met een Syriër had gehad.
18/01 21u15  Nieuwe ontmoeting tussen Trump en Noord-Koreaanse leider Kim De onderhandeling over de denuclearisatie van Noord-Korea tussen beide leiders vindt eind februari plaats, de locatie wordt later bekendgemaakt.
18/01 20u45  Margaret Court en het ongemak over een groot tenniskampioen Het Australische icoon Margaret Court is omstreden door haar orthodoxe opvattingen. Moet haar stadion op de Australian Open een andere naam krijgen? „Zij wil dus dat ik hier niet zit.”
18/01 19u45  Onderzoek naar misstanden bij binnenlandse adopties Dekker heeft opdracht gegeven tot nader onderzoek naar binnenlandse adopties in Nederland tussen 1956 en 1984. Vrouwen zouden toen gedwongen zijn hun kind af te staan.
18/01 19u15  ‘Syrische activist vermoord met bijl in Hamburg’ Volgens lokale media was het slachtoffer een 48-jarige Syriër genaamd Mohamed J., die zich openlijk uitsprak tegen Assad.
18/01 18u45  Direct van de bevalling naar de voetbaltraining Vijf dagen vaderschapsverlof? In het voetbal is daar geen ruimte voor. Topsport is een lifestyle, en dat vergt offers. „Woensdag 18 uur was de keizersnede. Donderdag 11 uur stond ik op het veld.”
18/01 17u45  Haspels wordt nieuwe ambassadeur in de Verenigde Staten André Haspels was voormalig ambassadeur in Zuid-Afrika en Vietnam en volgt Henne Schuwer op in Washington.
18/01 17u45  Voer een CO2-belasting in Een CO2-heffing lag op tafel, maar kwam niet door de onderhandelingen over een Klimaatakkoord. De industrie hield die tegen. Deze week stelde de PvdA die belasting toch weer voor, nu ook VVD en CDA de maatregel niet langer uitsluiten.
18/01 17u45  Bescherm de Oranjes tegen zichzelf De regering kan en moet ingrijpen in de verkoop van koninklijke kunst, betoogt Lizzy van Leeuwen, maar durft niet.
18/01 17u45  Aanrijding Feyenoordsupporter met ME-bus is 'zware mishandeling' Een politieagent die zijn ME-busje gebruikte als geweldinstrument door een voetbalfan omver te rijden, moet volgens het OM worden veroordeeld voor zware mishandeling.
18/01 17u30  Minister Grapperhaus wil uitzetting FD-journaliste evalueren Hoe zag de informatie-uitwisseling tussen Nederland en Turkije over journalist Ans Boersma eruit?
18/01 17u30  Zanger R. Kelly moet geboycot worden Er moet een boycot komen tegen de in opspraak geraakte artiest R. Kelly, vindt Robin Boekhout. Welnee, zegt Stella Bergsma: laat iedereen dat lekker zelf bepalen.
18/01 16u30  Betaalt de wind later uw pensioen? Pensioengeldbeheerder PGGM en olieconcern Shell staan vooraan om Eneco te kopen. Waarom?
Laatste update: vandaag om 23u15
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
18/01 22u45  Pussy hats tegen Trump wijzen niet meer allemaal dezelfde kant op In 2017 was Women’s March een eenstemmige uiting van woede over de verkiezing van Donald Trump. Nu is er grote verdeeldheid. De helft van de deelnemende organisaties is afgehaakt.
18/01 22u15  Nederlandse scholieren willen ook spijbelen voor klimaat In navolging van Belgische scholieren gaan ook tieners uit Nederland op schooldagen actie voeren tegen klimaatverandering
18/01 21u30  Trump en Kim willen eind februari nieuwe top De Amerikaanse president Donald Trump heeft eind februari opnieuw een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Waar dat gaat gebeuren wordt later bekendgemaakt, liet het Witte Huis weten.
18/01 21u15  Afrikaanse Unie vraagt om Congo om nog even geen verkiezingswinnaar uit te roepen De Afrikaanse Unie probeert invloed uit te oefenen op de nasleep van de verkiezingen in Congo. Dat is uniek, maar de Congolese regering is niet onder de indruk.
18/01 21u00  NAM blijft aardbevingsschade ontkennen bij Groningse boer Zonder schadevergoeding, gaat boer Kor Kruizenga uit het Groningse Rasquert failliet. Maar aardgasbedrijf Nam blijft ontkennen dat aardbevingen de oorzaak zijn van de schade.
18/01 21u00  Het Financieele Dagblad verbreekt banden met uitgezette correspondent Ans Boersma Het Financieele Dagblad verbreekt de banden met journalist Ans Boersma, die donderdag Turkije werd uitgezet. Dat blijkt uit een artikel van de hoofdredactie op de site van de krant.
18/01 20u45  Het bedrijfsleven is óók verantwoordelijk voor kloof tussen Brussel en de burger Ruim 150 Nederlandse leden van ondernemingsraden bezochten Brussel, om de wetgever die zo vaak als buitenaards wezen wordt gezien van dichtbij te bekijken. ‘Hopelijk gaat uw hart voor Europa nu sneller kloppen.’
18/01 20u15  Brexit-overleg zit muurvast Het overleg tussen de Britse premier Theresa May en de oppositie lijkt muurvast te zitten. May heeft overleg gevoerd met allerlei politici, maar ze weigert vooralsnog haar bekende ‘rode lijnen’ los te laten, de kaders waarbinnen ze ook met de EU onderhandelde.13 
18/01 20u00  Jean-Jacques van Belle is toch niet dood Jean-Jacques van Belle richtte in 1966 het KLM-tijdschrift Holland Herald op. Precies om die reden haalde hij tussen Kerst en Oud en Nieuw het nieuws nog eens, ook in deze krant in de rubriek Personalia.
18/01 19u30  Het kan: je huis vergroenen met een klein budget Wie denkt dat verduurzaming slechts is weggelegd voor progressieve tweeverdieners met een koophuis, moet in Eindhoven gaan kijken. Huurders van naoorlogse sociale woningen houden per saldo 640 euro óver nu hun huizen geïsoleerd en gasloos zijn.
18/01 19u15  Het Financieele Dagblad verbreekt banden met uitgezette Ans Boersma Het Financieele Dagblad verbreekt de banden met journaliste Ans Boersma, die donderdag Turkije werd uitgezet. Dat blijkt uit een artikel van de hoofdredactie op de site van de krant.
18/01 18u30  Alle vijftig goed? Laat de discussie over deze ‘belangrijkste kunstwerken’ maar losbarsten Hans den Hartog Jager moest streng selecteren voor zijn overzicht van de belangrijkste kunst uit de afgelopen halve eeuw. De tentoonstelling in Museum de Fundatie vliegt alle kanten uit: van slootje springen tot de zwarte vlag van Armando.
18/01 18u30  Lampen die helpen tegen de winterblues In Het Consult beantwoorden experts wekelijks gezondheidsvragen van lezers.
18/01 18u15  Ook in de moslimwereld worden nieuwe theorieën over de islam bediscussieerd Bespiegelingen over de islamitische wereld, door arabist en oud-redacteur van Trouw Eildert Mulder.
18/01 18u15  Bergers kunnen eindelijk aan de slag: de jacht op kapotte zeecontainers is geopend De onstuimige zee zorgde voor vertraging, maar vrijdagmiddag is begonnen met de berging van de overboord geslagen containers van MSC Zoe. De operatie duurt zeker twee maanden, misschien langer.
Laatste update: vandaag om 22u45
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
18/01 23u45  Jong Ajax gaat met 4-1 ten onder in Waalwijk Jong Ajax heeft vrijdag met 4-1 een flinke nederlaag geleden tegen RKC Waalwijk. Al binnen driekwartier stonden de Ajacieden met 4-0 achter. Het eerste tegendoelpunt werd gemaakt door Sylla Sow, die na ruim twintig minuten de bal in het net schoot.Het bleek het startsein van een nederlaag op de kampioenen van het vorige seizoen. Binnen twee minuten na het eerste tegendoelpunt vielen ook de 2-0 en
18/01 22u30  Sportschool Fit for Free aansprakelijk voor val bezoeker Sportschool Fit for Free is aansprakelijk voor de val van een vrouw in een van hun filialen in Amsterdam. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald. De vrouw viel over een verhoging van 8,9 centimeter waarop fitnessapparatuur was geplaatst. De verhoging was niet goed zichtbaar omdat er geen duidelijk onderscheid in kleur was tussen het donkerkleurige looppad, waarop ze liep, en de eveneens donkerkl
18/01 22u30  8 maanden cel voor verduisteren 290.000 euro bij Vier Voeters Een boekhouder van stichting Vier Voeters heeft een gevangenisstraf van acht maanden gekregen voor het verduisteren van 290.000 euro. Van de celstraf zijn vier maanden voorwaardelijk. Ook kreeg hij een taakstraf van 240 uur, zo heeft de rechter vrijdag geoordeeld.De verduisteringspraktijken van Richard B. (56) kwamen aan het licht toen het een medewerker van ABN Ambro opviel dat er sinds zijn aant
18/01 22u00  Tachtig procent nutteloos Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de nieuwjaarsbijeenkomst van de WTC Amsterdam Business Club. Nog één keer de Nieuwjaarsgroetjes, dan is het weer mooi geweest. Ik ga naar de WTC Amsterdam Business Club. Ze beginnen met een peptalk van Karim Benammar, filosoof, gespecialiseerd in transformerend denken. Zoiet
18/01 21u30  Meer dan duizend Ajax-vlaggetjes voor overleden fan Al meer dan duizend Ajax-vlaggetjes heeft dochter Chantal Doppenberg (39) gekregen na haar oproep op Twitter voor haar vaders crematie. 'Het is hartverwarmend.' 'Het is bizar wat er is gebeurd. Het lijkt wel alsof heel Nederland is ontploft,' zegt Doppenberg over de toestroom van de vlaggetjes aan haar adres die uitgedeeld zijn bij Europese wedstrijden.Haar vader was een groot fan van Ajax en sloe
18/01 19u45  Trend om niet te vaccineren lijkt gestopt De trend om kinderen niet te laten vaccineren lijkt voorbij. De voorlopige cijfers over 2018 laten eenzelfde beeld zien als voor kinderen in 2015. Het gaat dan om de DKTP-vaccin, tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio.Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. De voorlopige cijfers over 2018 van de andere vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma laten
18/01 19u45  FD verbreekt banden met correspondent Boersma Het Financieele Dagblad (FD) verbreekt de banden met journalist Ans Boersma, die donderdag Turkije werd uitgezet. Dat meldt de hoofdredactie op de site van de krant. Het FD concludeert dat Boersma 'nalatig is geweest in de informatie die zij aan de hoofdredactie heeft verstrekt'.Het FD heeft naar aanleiding van haar uitzetting enkele 'intensieve gesprekken' met haar gehad. 'Het Openbaar Ministerie
18/01 19u30  FD verbreekt banden met correspondente Boersma Het FD verbreekt de banden met journaliste Ans Boersma, die donderdag Turkije werd uitgezet. Dat blijkt uit een artikel van de hoofdredactie op de site van de krant. De krant concludeert dat ze 'nalatig is geweest in de informatie die zij aan de hoofdredactie heeft verstrekt'. Het FD heeft naar aanleiding van haar uitzetting enkele 'intensieve gesprekken' met haar gehad. 'Het Openbaar Ministerie v
18/01 19u30  Forse koerswinsten op beurzen Europa De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met forse koerswinsten het weekeinde ingegaan. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van optimisme over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.Verder ging in Amsterdam de aandacht uit naar maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.De AEX-index op Beursplei
18/01 19u15  Jürgen Klopp heeft niet geleerd van zijn fouten Sportjournalist Henk Spaan recenseert dagelijks spelers, coaches en andere personen uit de voetbalwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl. Hoeveel wedstrijden ik niet heb gezien tijdens deze winterstop. Volgens mijn vrouw was het niet nodig om ze allemaal te bekijken. 'Je hebt niet eens een ­column, laten we gaan wandelen in het bos, of kijken naar Heel holland bakt.'
18/01 19u15  DGTL wint opnieuw prijs voor duurzaamste festival Apenkooi Events wint opnieuw een duurzaamheidsprijs met dancefestival DGTL. Daarmee behoort het evenement tot een van de duurzaamste festivals ter wereld. De festivalorganisator Apenkooi Events heeft vrijdagavond de Greener Festival Award 2018 in ontvangst genomen tijdens Eurosonic Noorderslag. De prijs werd toegekend aan dancefestival DGTL. Greener Festival is een non-profit organisatie, die fest10 
18/01 19u15  Sterven als Jan Konijn Eergisteren stond Martin Simek, met zijn verrukkelijke Tsjechische accent, op mijn voicemail. 'Gijs, met Martin. Ik ben even in Nederland, morgen vlieg ik weer naar Italië. Maar wat ik je graag wilde zeggen, omdat jij nog een jongen bent die begaan is met alles wat er gebeurt, dat ik echt gekwetst ben dat ik vandaag, terwijl het vijftig jaar geleden is dat Jan Palach zich in brand heeft gestoken,
18/01 19u00  Johan Cruijff-wand onthuld in Arena Een metershoge wand met beelden van Johan Cruijff is vrijdagmiddag onthuld in de Johan Cruijff ArenA. Ook is er een borstbeeld van de overleden voetballegende te zien. Hiermee wil het stadion de wereldberoemde nummer 14 eren.De enorme wand bij de hoofdentree bestaat uit een mozaïek met zwart-witbeelden met neonaccenten uit de loopbaan van Cruijff. Het borstbeeld is gemaakt door kunstenaar Guido Sp
18/01 17u15  Site en app Schiphol zijn weer in de lucht De website en de app van Schiphol doen het weer. Ze waren vrijdagmiddag enkele uren lang onbereikbaar. Volgens Schiphol waren er serverproblemen bij een bedrijf dat ervoor zorgt dat informatie van het vliegveld online komt te staan. 'Alle West-Europese klanten van deze leverancier hebben hier last van gehad,' aldus Schiphol.Het vliegveld was tijdens de storing wel bereikbaar via Twitter en Faceboo
18/01 17u00  Vernieuwde TunFun krijgt positief eindoordeel van gemeente Het speelpark TunFun onder het Mr. Visserplein heeft allerlei aanpassingen doorgevoerd, na een tijdelijke sluiting vanwege brandgevaar. De gemeente komt met een positief eindoordeel. Deze zaterdag opent het vernieuwde speelparadijs zijn deuren. Het speelparadijs moest april vorig jaar per direct de deuren sluiten vanwege brandgevaar. Uit een risicoanalyse van de brandweer bleek onder meer dat een
Laatste update: vandaag om 23u45
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
18/01 23u30  Blote Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken.
18/01 23u00  Racing Genk blijft ook in 2019 ongenaakbaar in titelrace Racing Genk weet aan kop van de ranglijst in België voorlopig van geen wijken. De lijstaanvoerder hervatte de competitie met een overwinning bij Sint-Truiden, 2-3.
18/01 22u45  Automobilist opgepakt bij alcoholcontrole in Oosteind OOSTEIND - Bij een grote alcoholcontrole aan de Heistraat in Oosteind is vrijdagavond een persoon aangehouden.
18/01 22u45  Deze talenten staan hoe dan ook in liveshows van The Voice Vijf zangeressen, een zanger en één band zijn hoe dan ook verzekerd van een plek in de aanstaande liveshows van The Voice of Holland. Het gaat om talenten uit de teams van coaches Anouk en Ali B. Volgende week wordt duidelijk welke nachtegaaltjes van Lil’ Kleine en Waylon door zijn.
18/01 22u30  Politie zoekt tevergeefs naar inbrekers in Dongen DONGEN - De politie is vrijdagavond massaal uitgerukt in Dongen. Daar zouden zich mogelijk enkele inbrekers schuilhouden in een appartementencomplex aan de Volckaert in Dongen. Er werd echter niemand aangetroffen.
18/01 22u30  Leon Goretzka goud waard voor Bayern Leon Goretzka staat niet bekend als een schutter pur sang. Maar de de middenvelder van Bayern München was vanavond met twee goals tegen Hoffenheim beslissend voor de Duitse Rekordmeister, die de inhaalrace op Borussia Dortmund in 2019 begon met een zege. Robert Lewandowski maakte in de slotfase het derde doelpunt: 3-1.
18/01 22u30  Grote treinstoring in regio Breda, tot 00.30 geen treinen BREDA - In de regio Breda is door een grote sein- en wisselstoring geen treinverkeer mogelijk. De storing duurt tot 00.30 uur. Dat meldt de NS.
18/01 22u15  Koolwijk niet blij met afgekeurde goal: ‘Kunnen de VAR beter opdoeken’ Excelsior-captain Ryan Koolwijk was na de nederlaag bij Vitesse (3-2) boos op de arbitrage en vooral op de VAR. Door interventie van de videoscheids werd de gelijkmaker (1-1) van Excelsior in de 33ste minuut afgekeurd en bleef de tweede treffer van de thuisploeg (2-0) kort daarna geldig, ondanks een vermeende overtreding van doelpuntenmaker Bryan Linssen. De VAR greep echter niet in.
18/01 22u15  Naakte Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken.
18/01 22u15  Hbo-opleiding voor drone-ontwikkeling op Aviolanda in samenwerking met Avans Hogeschool HOOGERHEIDE - Aviolanda in Hoogerheide krijgt er naast een mbo-opleiding luchtvaarttechniek ook een hbo-opleiding drone-ontwikkeling bij. Dat is de uitkomst van een overeenkomst tussen het Businesspark Aviolanda en Avans Hogeschool.
18/01 22u00  FC Den Bosch blijft koploper in Keuken Kampioen Divisie FC Den Bosch blijft ook na speelronde 21 koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boesen won vanavond met 3-0 van TOP Oss.
18/01 22u00  Duitse commissie stelt beperken snelheid op Autobahn voor Een Duitse regeringscommissie stelt voor om een snelheidslimiet op de autosnelwegen in Duitsland in te voeren, om zo de impact van het verkeer op het klimaat te beperken. Beslissingen zijn er nog niet genomen: het is nog onduidelijk of de invoering van een maximumsnelheid er echt komt.
18/01 21u45  Onbeperkte rijsnelheid op Duitse Autobahn staat ter discussie Een Duitse regeringscommissie stelt voor om een snelheidslimiet op de autosnelwegen in Duitsland in te voeren, om zo de impact van het verkeer op het klimaat te beperken. Beslissingen zijn er nog niet genomen: het is nog onduidelijk of de invoering van een maximumsnelheid er echt komt.
18/01 21u45  Trump en Kim willen eind februari nieuwe top De Amerikaanse president Donald Trump heeft eind februari opnieuw een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Waar dat gaat gebeuren wordt later bekendgemaakt, liet het Witte Huis weten.
18/01 21u30  Onduidelijkheid over invloed straling bij spoorwegovergang op ongeval met Stint DEN HAAG/OSS - Het is niet duidelijk of (elektro)magnetische straling in de omgeving van de spoorwegovergang invloed had op het ongeval met de Stint in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Dat schrijf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.
Laatste update: vandaag om 23u30
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
18/01 23u30  Blote Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken.
18/01 22u45  Deze talenten staan hoe dan ook in liveshows van The Voice Vijf zangeressen, een zanger en één band zijn hoe dan ook verzekerd van een plek in de aanstaande liveshows van The Voice of Holland. Het gaat om talenten uit de teams van coaches Anouk en Ali B. Volgende week wordt duidelijk welke nachtegaaltjes van Lil’ Kleine en Waylon door zijn.11 
18/01 22u15  Koolwijk niet blij met afgekeurde goal: ‘Kunnen de VAR beter opdoeken’ Excelsior-captain Ryan Koolwijk was na de nederlaag bij Vitesse (3-2) boos op de arbitrage en vooral op de VAR. Door interventie van de videoscheids werd de gelijkmaker (1-1) van Excelsior in de 33ste minuut afgekeurd en bleef de tweede treffer van de thuisploeg (2-0) kort daarna geldig, ondanks een vermeende overtreding van doelpuntenmaker Bryan Linssen. De VAR greep echter niet in.
18/01 22u15  Navarone door in The Voice of Holland, voor Cleo Vlogman is het voorbij NIJMEGEN/ VORDEN - De Nijmeegse rockformatie Navarone is door naar The Knockouts van kijkcijferkanon The Voice of Holland. Dat is de laatste ronde voor de liveshows waarin ze zichzelf tegenover hun coach Anouk moeten bewijzen. Voor zangeres Cleo Vlogman (23) uit Vorden zit het avontuur bij The Voice of Holland erop.
18/01 22u15  Naakte Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken.
18/01 22u15  Rampspoed houdt aan bij NEC NIJMEGEN – De rampspoed houdt aan bij NEC. De Nijmeegse eerstedivisionist raakte vrijdagavond na vier nederlagen op rij ook niet voorbij het zeer zwakke Telstar: 1-1.
18/01 22u00  FC Den Bosch blijft koploper in Keuken Kampioen Divisie FC Den Bosch blijft ook na speelronde 21 koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boesen won vanavond met 3-0 van TOP Oss.
18/01 22u00  Vitesse beleeft benauwde droomstart Vitesse beleeft een droomstart in 2019. Met de 3-2 zege op Excelsior valt bij bij alles en iedereen in het Arnhemse kamp een last van de schouders. De Gelderse club staat vierde in de eredivisie en heeft, met moeite, afgerekend met de angstgegner uit Kralingen.
18/01 21u45  LIVE | Tijd dringt voor Excelsior, Vitesse dicht bij zege Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 21u45  Trump en Kim willen eind februari nieuwe top De Amerikaanse president Donald Trump heeft eind februari opnieuw een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Waar dat gaat gebeuren wordt later bekendgemaakt, liet het Witte Huis weten.
18/01 21u45  Duizenden jaren oude sporen van mensen ontdekt op de Veluwe VOORTHUIZEN - Archeologen van bureau BAAC hebben vrijdag restanten gevonden van mogelijk de oudste inwoners van Gelderland.
18/01 21u30  LIVE | Excelsior bijt weer terug in boeiend eredivisiebegin van 2019 Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.10 
18/01 21u15  LIVE | Excelsior leeft weer na knal van afstand van Edwards Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 21u15  ‘Cultheld? Ik viel in slaap bij Peter Hein!’ Geen winter zonder het olijke seniorenduo Philip en Maarten op NPO 2. Fans Gudo Tienhooven en Alexander van Eenennaam slaan geen aflevering over. Elke week blikken zij terug op De slimste mens.
18/01 21u15  Peter Hein van Mulligen winnaar van De Slimste Mens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen (45) is de winnaar van De Slimste Mens. Hij won in de finale-aflevering van boswachter Arjan Postma en schaatser Mark Tuitert. Van Mulligen kreeg de wisselbokaal uit handen van de voormalig Slimste, Roelof de Vries.
Laatste update: vandaag om 23u30
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
18/01 22u45  Witte Huis kondigt tweede top aan tussen Trump en Kim Jong-un De Amerikaanse president Donald Trump zegt zich te verheugen op een nieuwe ontmoeting met zijn Noord-Koreaanse evenknie.
18/01 18u45  Het FD verbreekt banden met correspondent Vertrouwensrelatie met Ans Boersma is ernstig geschaad. De voorlopige conclusie is dat zij drie keer nalatig is geweest in de informatie die zij aan de hoofdredactie heeft verstrekt.
18/01 18u45  Cijfers Beter Bed vallen goed op goed gestemd Damrak Takeaway.com haalt €430 mln op met een aandelenuitgifte, die groter is dan verwacht.
18/01 18u15  'Europa moet zich wapenen tegen zwaar weer' Historicus Norman Davies vindt dat de Europese Unie zichzelf opnieuw moet uitvinden. ‘Het huidige Europa is een product van de Koude Oorlog en niet toekomstbestendig.’
18/01 18u15  Laten RNA-medicijnen straks de lamme lopen en de blinde zien? Na jaren ploeteren breekt een nieuwe medische technologie alsnog door: RNA. Een uitkomst bij zeldzame aandoeningen en misschien ook bij kanker of hartfalen.
18/01 18u00  Tesla duikt op goedgemutst Wall Street De omzetgroei van Netflix viel afgelopen kwartaal tegen.
18/01 18u00  Cijfers Beter Bed vallen goed op goedgestemd Damrak Takeaway.com haalt €430 mln op met een aandelenuitgifte, die groter is dan verwacht.
18/01 17u30  DNB en AFM zien Nederlands cryptobeleid als blauwdruk voor EU Strenge Europese regels rond crypto kunnen de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie mogelijk onnodig belemmeren.
18/01 17u00  Chinezen hielden vorig jaar hand op de knip in Europa De Chinese buitenlandse directe investeringen in de VS en Europa zijn met 73% gedaald naar $30 mrd.
18/01 16u45  Google moet verwijzing naar terechtgewezen arts verwijderen Wie de naam van een bepaalde arts intikte, werd verwezen naar een onofficiële zwarte lijst. Die verwijzing moet weg, oordeelde de rechtbank van Amsterdam onlangs.
18/01 16u30  Extreme kwetsbaarheid VDL Nedcar gaf doorslag bij verbod staking BMW is de enige klant van VDL. Als die zijn orders intrekt staan 6000 vaste werknemers op straat.
18/01 16u00  Oud-aandeelhouders krijgen deel Yukos terug Hoge Raad maakt definitief einde aan rechtszaak die al sinds 2007 loopt.
18/01 16u00  Producent elektrische auto's Tesla schrapt opnieuw duizenden banen Topman Musk wil kosten verlagen om Model 3-sedan goedkoper te kunnen leveren.
18/01 15u15  De vrouw achter Bezos: wie is MacKenzie? Na 25 jaar loopt het huwelijk van MacKenzie en Jeff Bezos van Amazon spaak. Binnenkort moeten zij $135 mrd verdelen.
18/01 15u15  Salima Guettache maakt de advocatuur cultureel diverser Salima Guettache, dochter van Algerijnse ouders in Nederland, groeide op met twee culturen. Als advocaat aan de Amsterdamse Zuidas zet ze zich in voor culturele diversiteit.
Laatste update: vandaag om 22u45
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
18/01 23u30  Advocaat Boersma: mijn cliënte is alles kwijt AMSTERDAM (ANP) - Ans Boersma, de FD-correspondente die donderdag Turkije werd uitgezet, is extreem van slag geweest door de plotselinge gebeurtenissen. ,,Ze was van de ene op de andere dag alles kwijt. Ze heeft niet eens haar persoonlijke spullen uit haar huis mee mogen nemen. Ook de massale media-aandacht wordt door haar als heel heftig ervaren', aldus advocaat Maarten Pijnenburg. Het bericht Advocaat Boersma: mijn cliënte is alles kwijt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 23u30  ‘Boete VS dreigt voor Facebook’ WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse autoriteiten zijn van plan Facebook een boete op te leggen voor het schenden van privacyregels. Het zou gaan om een recordboete, aldus de krant The Washington Post op basis van ingewijden rond de zaak. Het bericht ‘Boete VS dreigt voor Facebook’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 22u30  Handelshoop zet beurzen New York hoger NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke plussen gesloten. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's. Het bericht Handelshoop zet beurzen New York hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 22u15  Demonstratie bij SGP-hoofdkantoor Rotterdam ROTTERDAM (ANP) - Bij het partijkantoor van de SGP in Rotterdam heeft vrijdagavond een actiegroep gedemonstreerd vanwege de Nashville-verklaring. Volgens een woordvoerder van de groep, de zogeheten Memes voor de Massa's, waren er ongeveer 150 activisten op de been. Het bericht Demonstratie bij SGP-hoofdkantoor Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 21u30  Econoom Van Mulligen wint bij De slimste mens HILVERSUM (ANP) - Econoom Peter Hein van Mulligen mag zich vanaf vrijdag De slimste mens noemen. De hoofdeconoom van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) versloeg in de finale van het KRO-NCRV-programma oud-schaatser Mark Tuitert en Arjan Postma, boswachter en schrijver van natuurboeken. Het bericht Econoom Van Mulligen wint bij De slimste mens verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 21u15  UMCG: vallende gevoel was angstige ervaring GRONINGEN (ANP) - Een extern bureau is begonnen met een onderzoek naar het ongeluk met een lift in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De liftcabine met daarin veertien mensen viel donderdag met hoge snelheid zes verdiepingen omlaag en kwam pas tot stilstand in de kelder. Het gaat naar omstandigheden goed met de liftpassagiers, laten het ziekenhuis en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vrijdag in een verklaring weten. Het bericht UMCG: vallende gevoel was angstige ervaring verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 21u15  ‘Ik hoop dat scholieren Marga Minco lezen’ AMSTERDAM (ANP) - ,,Ik hoop dat scholieren, maar ook mijn collega's Minco lezen, omdat zij grote thema's aanroert, zonder grote woorden te gebruiken.' Dat zei minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) vrijdag bij de uitreiking van de P.C. Hooft-prijs aan de 98-jarige Marga Minco, een pseudoniem van Sara Minco. In december werd al bekend dat ze de prijs zou krijgen. Het bericht ‘Ik hoop dat scholieren Marga Minco lezen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 20u15  Handelsoptimisme stuwt Wall Street NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk in het groen. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's. Het bericht Handelsoptimisme stuwt Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.13 
18/01 19u30  Geen EU-onderzoek naar fraude in pulsvisserij BRUSSEL (ANP) - Er komt geen onderzoek naar fraude in de Nederlandse pulsvisserijsector. Het Europees Bureau voor Fraudebestrijding (OLAF) heeft dat besloten na een vooronderzoek naar subsidiemisbruik naar aanleiding van klachten van 23 vis- en milieuorganisaties. Het bericht Geen EU-onderzoek naar fraude in pulsvisserij verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 19u30  Berging containers bij Terschelling begonnen DEN HAAG (ANP) - De berging van overboord geslagen containers in het Waddengebied is vrijdag aan het eind van de middag begonnen. ,,Vanaf dit moment wordt minstens 24 uur, dag en nacht achter elkaar geprobeerd containers op te vissen. Het is nu maar afwachten wat er boven gaat komen'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Het bericht Berging containers bij Terschelling begonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 19u15  FD verbreekt banden met journaliste Boersma AMSTERDAM (ANP) - De hoofdredactie van het FD verbreekt de banden met journaliste Ans Boersma, die donderdag Turkije werd uitgezet. Dat blijkt uit een artikel van de hoofdredactie op de site van de krant. Het bericht FD verbreekt banden met journaliste Boersma verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 19u00  Daling vaccinatiegraad lijkt gestopt DEN HAAG (ANP) - De afname van de vaccinatiegraad lijkt gestopt. De voorlopige cijfers over 2018 laten eenzelfde beeld zien als voor kinderen in 2015. Het gaat dan om de DKTP-vaccin, tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. Het bericht Daling vaccinatiegraad lijkt gestopt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 18u30  Aanvullend onderzoek naar zaak-Poch DEN HAAG (ANP) - Er komt onafhankelijk aanvullend onderzoek naar het dossier van de Argentijns-Nederlandse oud-piloot Julio Poch. Dat moet duidelijk maken of het dossier volledig is, schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Het bericht Aanvullend onderzoek naar zaak-Poch verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 18u30  Rutte: het was een pittige week DEN HAAG (ANP) - De coalitiepartijen hebben deze week verschillende malen moeten overleggen over de opmerkingen van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff over het klimaat. Dat zei minister-president Mark Rutte na de ministerraad vrijdag. Hij sprak van een ,,pittige week'. Het bericht Rutte: het was een pittige week verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 18u30  Rutte: goed voorbereiden op ‘harde’ brexit DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven en maatschappelijke organisaties die zich nog niet goed hebben voorbereid op een 'harde' brexit, zouden dat alsnog moeten doen. Die oproep heeft minister-president Mark Rutte gedaan tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ,,Dat is echt belangrijk want de tijd dringt'', waarschuwde de premier. Het bericht Rutte: goed voorbereiden op ‘harde’ brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 23u30
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
18/01 23u30  Blote Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken.
18/01 23u00  Racing Genk blijft ook in 2019 ongenaakbaar in titelrace Racing Genk weet aan kop van de ranglijst in België voorlopig van geen wijken. De lijstaanvoerder hervatte de competitie met een overwinning bij Sint-Truiden, 2-3.10 
18/01 22u45  Deze talenten staan hoe dan ook in liveshows van The Voice Vijf zangeressen, een zanger en één band zijn hoe dan ook verzekerd van een plek in de aanstaande liveshows van The Voice of Holland. Het gaat om talenten uit de teams van coaches Anouk en Ali B. Volgende week wordt duidelijk welke nachtegaaltjes van Lil’ Kleine en Waylon door zijn.
18/01 22u30  Leon Goretzka goud waard voor Bayern Leon Goretzka staat niet bekend als een schutter pur sang. Maar de de middenvelder van Bayern München was vanavond met twee goals tegen Hoffenheim beslissend voor de Duitse Rekordmeister, die de inhaalrace op Borussia Dortmund in 2019 begon met een zege. Robert Lewandowski maakte in de slotfase het derde doelpunt: 3-1.
18/01 22u30  Invaller Verheydt schiet Go Ahead koud in het veld naar zege op Almere City FC Go Ahead Eagles heeft de eerste thuiswedstrijd van 2019 in winst omgezet. Almere City FC werd in Deventer met 2-1 verslagen. Invaller Thomas Verheydt - door trainer John Stegeman voor het eerst gepasseerd in de basisformatie - werd de matchwinnaar. De spits maakte een kwartier voor tijd koud in het veld de winnende treffer.
18/01 22u15  Koolwijk niet blij met afgekeurde goal: ‘Kunnen de VAR beter opdoeken’ Excelsior-captain Ryan Koolwijk was na de nederlaag bij Vitesse (3-2) boos op de arbitrage en vooral op de VAR. Door interventie van de videoscheids werd de gelijkmaker (1-1) van Excelsior in de 33ste minuut afgekeurd en bleef de tweede treffer van de thuisploeg (2-0) kort daarna geldig, ondanks een vermeende overtreding van doelpuntenmaker Bryan Linssen. De VAR greep echter niet in.
18/01 22u15  Naakte Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken.
18/01 22u15  Gemist? Lerarentekort loopt hard op in Oost-Nederland. En: ingeruilde accu oorzaak brand Stella Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van vrijdag 18 januari.
18/01 22u15  Invaller schiet Go Ahead Eagles in laatste kwartier naar de zege op Almere City FC Go Ahead Eagles heeft de eerste thuiswedstrijd van 2019 in winst omgezet. Almere City FC werd in Deventer met 2-1 verslagen. Invaller Thomas Verheydt - door trainer John Stegeman voor het eerst gepasseerd in de basisformatie - werd de matchwinnaar. De spits maakte een kwartier voor tijd koud in het veld de winnende treffer.
18/01 22u00  FC Den Bosch blijft koploper in Keuken Kampioen Divisie FC Den Bosch blijft ook na speelronde 21 koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boesen won vanavond met 3-0 van TOP Oss.
18/01 22u00  Duitse commissie stelt beperken snelheid op Autobahn voor Een Duitse regeringscommissie stelt voor om een snelheidslimiet op de autosnelwegen in Duitsland in te voeren, om zo de impact van het verkeer op het klimaat te beperken. Beslissingen zijn er nog niet genomen: het is nog onduidelijk of de invoering van een maximumsnelheid er echt komt.
18/01 21u45  Onbeperkte rijsnelheid op Duitse Autobahn staat ter discussie Een Duitse regeringscommissie stelt voor om een snelheidslimiet op de autosnelwegen in Duitsland in te voeren, om zo de impact van het verkeer op het klimaat te beperken. Beslissingen zijn er nog niet genomen: het is nog onduidelijk of de invoering van een maximumsnelheid er echt komt.
18/01 21u45  Trump en Kim willen eind februari nieuwe top De Amerikaanse president Donald Trump heeft eind februari opnieuw een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Waar dat gaat gebeuren wordt later bekendgemaakt, liet het Witte Huis weten.
18/01 21u45  The Voice of Holland-avontuur voor Cleo Vlogman ten einde: ‘Je raakte me niet’ Voor zangeres Cleo Vlogman (23) uit Vorden zit het avontuur bij The Voice of Holland erop. In The Knockouts mocht ze niet plaatsnemen op één van de drie felbegeerde stoelen, die recht gaven op een plek in de liveshow.
18/01 21u45  Onduidelijkheid over invloed magnetische straling op Stint-ongeval Het is niet duidelijk of (elektro)magnetische straling in de omgeving van de spoorwegovergang invloed had op het ongeval met de Stint in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Dat schrijf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.
Laatste update: vandaag om 23u30
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
18/01 23u45  Dode door brand in Leids zorgcentrum Een bewoner van zorgcentrum Roomburgh in Leiden is vrijdag om het leven gekomen door een woningbrand. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.
18/01 23u15  Advocaat Boersma: mijn cliënte is alles kwijt Ans Boersma, de FD-correspondente die donderdag Turkije werd uitgezet, is extreem van slag geweest door de plotselinge gebeurtenissen. „Ze was van de ene op de andere dag alles kwijt. Ze heeft niet eens haar persoonlijke spullen uit haar huis mee mogen nemen. Ook de massale media-aandacht wordt door haar als heel heftig ervaren”, aldus advocaat Maarten Pijnenburg.
18/01 22u45  Litouwen hekelt Europees gebruik van Russisch gas De Amerikaanse weerstand vindt gehoor bij Romas Svedas (48). Op het Instituut voor internationale betrekkingen en politicologie in de Litouwse hoofdstad Vilnius hekelt de energie-expert en voormalig viceminister van Energie vooral het zwijgen binnen de EU. „Gazprom is een door het Kremlin gecontroleerd bedrijf. En EU-landen kopen daar gas van. Dat geld gaat direct naar de Russische staat en wordt gebruikt voor militaire doeleinden en voor cyberaanvallen. Is dat juist? Hoe zit het met de Europese waarden? De EU zwijgt hier over.”
18/01 22u45  Liefde en toorn als antwoord op geweld in de Bijbel Geweld is in de Bijbel manifest aanwezig. Dat blijkt bijvoorbeeld uit Richteren 19, het hoofdstuk dat tijdens de winterconferentie voor studenten van de Gereformeerde Gemeenten gelezen wordt. „God stelt echter paal en perk aan het geweld. Hij laat uiteindelijk Zijn Zoon plaatsvervangend het oordeel dragen”, aldus ds. W. A. Zondag.
18/01 22u15  Handelshoop zet beurzen New York hoger De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke plussen gesloten. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto’s.
18/01 22u15  Deel verzorgingstehuis ontruimd wegens brand Vanwege een brand in zorgcentrum Roomburgh in Leiden heeft de brandweer twee etages moeten ontruimen. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover door het Leids Dagblad.
18/01 21u45  Burgemeester Nunspeet wil overleg fietsbranche Burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet gaat met de fietsbranche in zijn gemeente in gesprek om branden met accu’s in de toekomst te voorkomen. Dat doet hij naar aanleiding van de tweede brand bij fabrikant Stella Fietsen binnen een half jaar.
18/01 21u45  „Gemakzucht is hét probleem in Armenië” De ontwikkeling van Armenië lijkt al dertig jaar stil te staan. Net als eind jaren 80 leven veel Armeniërs in armoede en verwerkt het land nog steeds de verwoestende aardbeving van 1988. Toch zet Armenië kleine stapjes vooruit.
18/01 21u45  Diakendag GG: Dienen in navolging van de grote Dienaar Bijbels diaconaat is dienen in navolging van de grote Dienaar. Dat zei ds. C. van Ruitenburg vrijdag in Geldermalsen op de eerste landelijke diakendag van de Gereformeerde Gemeenten. „Diaken zijn is geen maatschappelijk werk verrichten.”
18/01 21u15  Straatkatten zijn in sommige wijken van Jeruzalem vetter dan elders. In de kleine wereld van veel Israëliërs gebeuren soms grootse dingen. Zoals het voeden van uitgehongerde straatkatten rond hun woning. Nou ja, uitgehongerd?
18/01 21u15  „Boete VS dreigt voor Facebook” De Amerikaanse autoriteiten zijn van plan Facebook een boete op te leggen voor het schenden van privacyregels. Het zou gaan om een recordboete, aldus de krant The Washington Post op basis van ingewijden rond de zaak.
18/01 21u00  UMCG: vallende gevoel was angstige ervaring Een extern bureau is begonnen met een onderzoek naar het ongeluk met een lift in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De liftcabine met daarin veertien mensen viel donderdag met hoge snelheid zes verdiepingen omlaag en kwam pas tot stilstand in de kelder. Het gaat naar omstandigheden goed met de liftpassagiers, laten het ziekenhuis en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vrijdag in een verklaring weten.
18/01 21u00  Trump en Kim willen eind februari nieuwe top De Amerikaanse president Donald Trump heeft eind februari opnieuw een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Waar dat gaat gebeuren wordt later bekendgemaakt, liet het Witte Huis weten.
18/01 21u00  Demonstratie bij partijkantoor SGP om “Nashville” Bij het partijkantoor van de SGP in Rotterdam-Zevenkamp protesteren ongeveer honderdvijftig actievoerders vrijdagavond tegen de Nashvilleverklaring. Die verklaring werd ook ondertekend door SGP-leider Van der Staaij.
18/01 21u00  Pelosi: Trump brengt troepen in gevaar Nancy Pelosi heeft Donald Trump beschuldigd van het in gevaar brengen van de Amerikaanse troepen in Afghanistan en de burgers die daar werken. Dat deed de president door een voorgenomen Congres-trip naar het door oorlog verscheurde land bekend te maken.
Laatste update: vandaag om 23u45
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
15/01 15u45  Rijbewijs ingevorderd na hinderen ambulance Twee ambulances reden zaterdag 12 januari over de A28 van Assen naar Groningen. Zij vervoerden een patiënt en reden met hoge snelheid en optische en geluidssignalen.
15/01 15u30  Tot 20 maanden cel voor verkopers drugs via darkweb De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag drie Amsterdammers veroordeeld tot celstraffen tot 20 maanden voor de verkoop van drugs via het darkweb. De drie handelden vanuit woonhuizen waar zij zelf woonden. De drugs, “alles behalve heroïne”, zoals de officier van justitie van het Landelijk Parket bij de behandeling van de zaak zei, werden verstuurd met postpakketjes. Het OM had straffen tot 3 jaar geëist.
15/01 15u30  Celstraffen geëist tegen echtpaar voor oplichting van hotels De officier van justitie heeft een celstraf van 4 jaar en een celstraf van 3 jaar geëist tegen een echtpaar dat wordt verdacht van oplichting en verduistering.
15/01 15u15  Schoten gelost in Krommenie Een 37- jarige man en een 17-jarige vrouw uit Krommenie zijn maandag aangehouden nadat zij schoten hadden gelost in de buurt van de Groen van Prinstererstraat. De politie kwam het tweetal op het spoor na een tip van een oplettende getuige.
15/01 13u15  Kogelgaten en hulzen aangetroffen op industrieterrein in Utrecht Op de Arkansasdreef in de Utrechtse wijk Overvecht zijn dinsdagmiddag kogelgaten en hulzen aangetroffen. Dit politie is een onderzoek gestart.
15/01 13u00  'Kazem M. komt naar Groningen voor strafzaak' In februari zal de 70-jarige Kesem M. aanwezig zijn bij de strafzaak van de moord op IIham Benchelh uit Siddeburen. M. wordt door justitie verdacht van moord op zijn vrouw en het laten verdwijnen van het lichaam.
15/01 12u45  Bezorgers Deliveroo vallen onder arbeidsovereenkomst Bezorgers die voor Deliveroo maaltijden bezorgen zijn geen zzp-ers, maar kunnen aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst bij het bedrijf. Bovendien valt Deliveroo wel degelijk onder de cao voor beroepsgoederenvervoer. Dat heeft de kantonrechter vandaag bepaald in twee zaken die vakbond FNV tegen Deliveroo had aangespannen.
15/01 12u00  Onderzoek leidt naar wapens en geld In december 2018 werd in Den Bommel een grote hennepkwekerij aangetroffen en geruimd. Het onderzoek dat daar op volgde leidde dinsdagmorgen naar invallen en aanhoudingen. Ook werden geld en wapens gevonden.
15/01 12u00  Chauffeur dodelijke aanrijding Visé heeft zich bij politie gemeld De vrachtwagenchauffeur uit Nederland die betrokken was bij de dodelijke aanrijding op de E25 bij het Belgische Visé, heeft zich vandaag bij de politie in België gemeld. Dit meldt het parket van Luik
15/01 11u30  Veertig lekken naar criminelen bij politie in twee jaar In de afgelopen twee jaar zijn er bij de politie 219 vermoedens geweest van het lekken van politie-informatie aan derden. De cijfers uit 2017 en 2018 zijn een aanvulling op het recente onderzoek van de Politieacademie naar cijfers uit 2015 en 2016 over ambtenaren die informatie onrechtmatig deelden.
15/01 11u00  Politie onderzoekt ontploffing in woning De recherche onderzoekt de toedracht van een ontploffing in een woning aan het Nassauplein in Delft op dinsdag 15 januari om 01.50 uur. De bewoonster en haar drie kinderen wisten ongedeerd de woning te verlaten. Zij werden in het ziekenhuis nagekeken vanwege rookinhalatie.
15/01 10u45  Huisartsen maken gemiddeld 59 uur per volledige werkweek De Nederlandse huisarts werkt gemiddeld driekwart van een volledige werkweek. Ze maken in die driekwart werkweek ruim 44 uur. Voor een volledige werkweek (1 fte) is dit gelijk aan 59 uur. Dit blijkt uit recent tijdsbestedingsonderzoek van het Nivel, onder 708 huisartsen, met 39.648 meetmomenten.
15/01 10u15  Chauffeur dodelijke aanrijding Visé meldt zich vrijwillig De vrachtwagenchauffeur uit Nederland die betrokken was bij de dodelijke aanrijding op de E25 bij het Belgische Visé, gaat zich vandaag bij de politie in België melden. Dit zegt zijn advocaat Richard Wagemans gezegd. Dit melden verschillende media.
15/01 10u00  Nieuwe genen gevonden voor depressie door grote erfelijke studies te combineren In een internationaal onderzoek geleid door wetenschappers van de het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn nieuwe genen gevonden die samenhangen met depressie. Dit onderzoek past in een recente serie van internationale studies die laten zien dat het, na jarenlange vruchteloze pogingen, toch mogelijk is om de genetische achtergrond van psychiatrische ziekten en problemen te achterhalen. Het wetenschappelijke vakblad Molecular Psychiatry heeft de uitkomsten van dit onderzoek vandaag gepubliceerd.
15/01 10u00  Man bedreigt baliemedewerkster politie Agenten hebben maandagmiddag 15 januari een 44-jarige man uit Bavel aangehouden. Hij bedreigde aan de balie van het politiebureau aan het Chasséveld in Breda een medewerkster.
Laatste update: dinsdag 15 januari 2019, 15u45
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
18/01 23u00  De Slimste Mens gewonnen door econoom Van Mulligen Econoom Peter Hein van Mulligen mag zich vanaf vrijdag De slimste mens noemen. Van Mulligen kreeg een bijbehorende trofee uit handen van de vorige winnaar, de journalist Roelof de Vries.
18/01 22u00  'Taxichauffeurs moeten minder ongelukken maken' Verzekeraars dreigen taxichauffeurs niet meer te verzekeren, want ze zijn veel vaker betrokken bij ongelukken. Vooral jonge, zzp'ende bestuurders moeten vaak aankloppen bij de verzekeraar nadat ze schade hebben opgelopen.
18/01 21u00  FD ontslaat journalist Boersma: Geen duidelijkheid Journalist Ans Boersma is door het Financieel Dagblad op straat gezet. In een verklaring op de website laat het medium weten, waarom ze afscheid hebben genomen van hun correspondent.
18/01 20u15  Pornhub ziet sessies flink stijgen door shutdown VS Meten is weten. Dat geldt voor alle grote bedrijven en sites en dus ook over Pornhub. De bekendste pornoverzameling van het digitale web heeft zodoende een opvallende ontdekking gedaan rondom de Amerikaanse shutdown.12 
18/01 19u00  Man (87) moet bankje graf overleden vrouw weghalen Het lijkt onschuldig: de 87-jarige Lucas Meijer die een bankje heeft laten plaatsen bij het graf van zijn overleden vrouw, zodat hij haar rustig kan bezoeken. De gemeente Stadskanaal heeft hem echter uitdrukkelijk verzocht om het bankje weg te halen. 
18/01 18u15  Paulusma: 'Lange koude winterperiode op komst' Er komt een lange winterperiode aan. Nee, dat hebben we niet verzonnen. Niemand minder dan weerman Piet Paulusma heeft de voorspelling gedaan, die menig sneeuw- en schaatsfanaat blij zal stemmen. 
18/01 17u15  Politie zoekt mensen die dronken willen worden De politie van het Amerikaanse stadje Kutztown in Pennsylvania is op zoek naar mensen die wel houden van een glaasje. Het korps zoekt vrijwilligers die zich laveloos willen drinken, zodat zij kunnen dienen als studieobject voor de agenten die de kunst van verkeerscontroleur nog onder de knie moeten krijgen.
18/01 17u15  De Eredivisie is terug: klaar voor unieke titelrace De Eredivisie wordt vrijdag na een kleine maand weer hervat. Vitesse en Excelsior hebben de eer om de bal weer aan het rollen te brengen. Hoewel het qua kwaliteit nooit meer de meest hoogstaande competitie zal worden, is er genoeg om naar uit te kijken.
18/01 17u00  Aanwijsplek WK voor Nuis en Wüst Schaatsers Ireen Wüst en Kjeld Nuis mogen toch deelnemen aan de WK allround en de WK sprint. Het duo wist zich vorig weekend niet rechtstreeks te kwalificeren voor het WK. Daarom besloot de selectiecommissie van schaatsbond KNSB ze een aanwijsplaats te geven. 
18/01 16u30  'Blockchainbazelaar' Rijbroek schrijft nieuw boek Het was misschien wel hét televisiefragment van vorig jaar, bij Nieuwsuur schoof 'cyberexpert' Rian van Rijbroek aan die vijf minuten lang haar deskundige blik mocht werpen op cybercrime en hackers. Het probleem? Er klopte helemaal niks van. 
18/01 16u00  7 tips om Blue Monday dragelijker te maken Blue Monday - de dag waarop de hele westerse wereld (op het noordelijk halfrond) in zak en as zit. De derde maandag van januari wordt altijd als en grauwe depressieve dag beschouwd, maar het is natuurlijk maar wat je er zelf van wil maken! Daarom heeft Metro zeven tips om de dag toch (enigszins) goed gemutst door te komen.
18/01 16u00  Baby in vuilniszak gevonden langs de kant van de weg In Zuid-Afrika is onlangs een pasgeboren baby in een vuilniszak langs de kant van de weg gevonden. De baby werd ontdekt vlak voor het moment dat de vuilniswagen langskwam om het vuil op te halen. De moeder is inmiddels gearresteerd voor poging tot moord.
18/01 15u15  Zeven jaar cel geëist in zaak zinloos geweld Er is zeven jaar cel geëist tegen een 26-jarige Utrechter die vorig jaar de toen 25-jarige Lucas de Ruwe zo zwaar heeft mishandeld dat hij vijf dagen daarna overleed. 
18/01 15u00  Nieuws clips van Tiësto en Ariana Grande Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Tiësto, Tyga, RIMON, Grey en Ariana Grande! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.
18/01 14u45  Kolvende moeder wint ultrarace van 431 kilometer De Britse Jasmin Paris is ultraloopster en heeft als eerste vrouw de Montane Spine Race gewonnen. Ze rende 83 uur lang en legde 482 kilometer af. Een prestatie op zich! Jasmin gebruikte de pauzes om te kolven voor haar 14 maanden oude dochtertje.
Laatste update: vandaag om 23u00
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Google moet berispte arts verwijderen uit zoekmachine18/01 02u15 - Trouw: Een arts die op de vingers is getikt door het tuchtcollege moet verwijderd worden uit de zoekresultaten van zoekmachine Google. ‘Een baanbrekende uitspraak.’
24x Ruzie tussen Trump en Democraten naar kookpunt18/01 02u45 - Gelderlander: Woensdag riep zij hem nog op zijn State of the Union uit te stellen. Een dag later nam de Amerikaanse president wraak, en hoe: Donald Trump heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Democrate Nancy Pelosi, verboden om een officiële reis te maken naar België, Egypte en Afghanistan. Pelosi moet eerst met geld over de brug komen voor de grensmuur, laat Trump in een snerende brief weten.
23x Geen delegatie VS naar economische top Davos vanwege shutdown18/01 02u45 - De Stentor: De Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. Namens president Trump zouden de Amerikaanse ministers Steven Mnuchin (Financiën), Michael Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Wilbur Ross (Economische Zaken) naar het Zwitserse wintersportoord afreizen. Maar de gedeeltelijke sluiting van Amerikaanse overheid houdt hen thuis.
22x Chaos dreigt bij import vanuit Verenigd Koninkrijk na brexit18/01 03u00 - Gelderlander: De overheid heeft geen idee welke Britse producten er precies in onze schappen liggen. En dat terwijl in het slechtste scenario – een brexit zonder akkoord – over 2,5 maand al die producten moeten worden gecontroleerd als ze ons land binnenkomen. Chaos dreigt.
22x Twijfels bij Afrikaanse Unie over verkiezingsuitslag Congo18/01 03u00 - Nu.nl: De Afrikaanse Unie (AU) heeft de Democratische Republiek Congo opgeroepen de bekendmaking va de definitieve uitslag van de verkiezingen uit te stellen. De organisatie van Afrikaanse landen heeft serieuze twijfels geuit over de voorlopige uitslag van de presidentsverkiezingen.
22x Ruzie tussen Trump en Democraten naar kookpunt18/01 02u45 - BN/DeStem: Woensdag riep zij hem nog op zijn State of the Union uit te stellen. Een dag later nam de Amerikaanse president wraak, en hoe: Donald Trump heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Democrate Nancy Pelosi, verboden om een officiële reis te maken naar België, Egypte en Afghanistan. Pelosi moet eerst met geld over de brug komen voor de grensmuur, laat Trump in een snerende brief weten.
21x Geen delegatie VS naar economische top Davos vanwege shutdown18/01 02u45 - AD.nl: De Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. Namens president Trump zouden de Amerikaanse ministers Steven Mnuchin (Financiën), Michael Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Wilbur Ross (Economische Zaken) naar het Zwitserse wintersportoord afreizen. Maar de gedeeltelijke sluiting van Amerikaanse overheid houdt hen thuis.
20x Chaos dreigt bij import vanuit Verenigd Koninkrijk na brexit18/01 03u15 - De Stentor: De overheid heeft geen idee welke Britse producten er precies in onze schappen liggen. En dat terwijl in het slechtste scenario – een brexit zonder akkoord – over 2,5 maand al die producten moeten worden gecontroleerd als ze ons land binnenkomen. Chaos dreigt.
20x Chaos dreigt bij import vanuit Verenigd Koninkrijk na brexit18/01 03u15 - AD.nl: De overheid heeft geen idee welke Britse producten er precies in onze schappen liggen. En dat terwijl in het slechtste scenario – een brexit zonder akkoord – over 2,5 maand al die producten moeten worden gecontroleerd als ze ons land binnenkomen. Chaos dreigt.
20x Geen delegatie VS naar economische top Davos vanwege shutdown18/01 02u45 - Gelderlander: De Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. Namens president Trump zouden de Amerikaanse ministers Steven Mnuchin (Financiën), Michael Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Wilbur Ross (Economische Zaken) naar het Zwitserse wintersportoord afreizen. Maar de gedeeltelijke sluiting van Amerikaanse overheid houdt hen thuis.

Statistieken

Artikels:
36635
Gelezen:
50396
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven