vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u00
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
18/01 22u30  Nederland en België blokkeren EU-wettekst over linkbelasting en uploadfilter Een tiental EU-lidstaten, waaronder Nederland en België, hebben een nieuwe versie van de nieuwe EU-auteursrechtrichtlijn afgekeurd. De lidstaten zijn kritisch over artikel 11 en 13, die gaan over respectievelijk de plannen om te komen tot een 'linkbelasting' en het instellen van 'uploadfilters'.
18/01 22u15  Nederland en België blokkeren EU-concepttekst linkbelasting en uploadfilter Een tiental EU-lidstaten, waaronder Nederland en België, hebben een nieuwe versie van de nieuwe EU-auteursrechtrichtlijn afgekeurd. De lidstaten zijn kritisch over artikel 11 en 13, die gaan over respectievelijk de plannen om te komen tot een 'linkbelasting' en het instellen van 'uploadfilters'.
18/01 21u30  Star Control: Origins is weer beschikbaar op Steam Star Control: Origins is inmiddels weer beschikbaar op Valve's gameplatform Steam. Daar werd het spel eerder van verwijderd nadat Valve gehoor gaf aan een notice-and-takedown-request afkomstig van de makers van de originele dos-game Star Control 2.
18/01 20u00  Financiële toezichthouders willen vergunningstelsel voor handel in cryptomunten In een adviesrapport aan minister Hoekstra van Financiën schrijven De Nederlandse Bank en de AFM dat er in Nederland een vergunningstelsel moet komen voor de handel in cryptomunten. Hiermee moet de anonimiteit verdwijnen, en daarmee bepaalde criminaliteitsvormen.
18/01 19u15  Microsoft staakt in december ondersteuning van Windows 10 Mobile Microsoft laat middels een melding op een ondersteuningspagina weten dat de dagen van het besturingssysteem Windows 10 Mobile geteld zijn. De ondersteuning wordt later dit jaar vanaf 10 december beëindigd. Vanaf dit moment volgens er ook geen updates meer.
18/01 19u00  Microsoft stopt in december met ondersteuning van Windows 10 Mobile Microsoft laat middels een melding op een ondersteuningspagina weten dat de dagen van het besturingssysteem Windows 10 Mobile geteld zijn. De ondersteuning wordt later dit jaar vanaf 10 december beëindigd. Vanaf dit moment volgens er ook geen updates meer.
18/01 18u45  Oostenrijkse privacygroep stelt dat grote techbedrijven de avg schenden Een Oostenrijkse groep die opkomt voor privacyrechten stelt dat grote techbedrijven als Amazon, Netflix, Spotify, Apple en YouTube niet voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming. Het gaat om het recht om te vragen welke data de bedrijven bezitten.
18/01 17u45  Bethesda bevestigt Fallout 76-spelers te bannen die 'ontwikkelaarsruimte' ingaan Bethesda laat weten dat het tijdelijk de accounts van Fallout 76-spelers opschort op het moment dat ze zich toegang hebben verschaft tot de 'ontwikkelaarsruimte'. Deze ruimte werd onlangs ontdekt en bevat bijvoorbeeld onuitgebrachte items.
18/01 17u30  Western Digital introduceert nieuwe generatie van WD Black-ssd met 2TB-model Western Digital heeft de WD Black SN750 aangekondigd. De nieuwe generatie van de WD-ssd's bevat nu ook een 2TB-model. Net als de vorige generatie is de ssd nog op 64-laags 3d-nand gebaseerd.
18/01 17u15  Toyota-baas VS toont zich enigszins sceptisch over kansen van elektrische auto's Jim Lentz, de ceo van Toyota in de Verenigde Staten, heeft enkele uitspraken gedaan waarmee hij aangeeft dat zijn bedrijf in de huidige automarkt nog altijd niet geheel overtuigd is van de mogelijkheden en kansen van volledig elektrisch aangedreven auto's.10 
18/01 16u45  Politiek en omroepen verwelkomen verplichte komst dab+ naar auto's in Europa Beleidsmakers en omroepen tonen zich opgetogen over de inwerkingtreding van de Europese Elektronische Communicatie Code. Deze maakt dat binnen twee jaar nieuwe auto's met een autoradio met dab+-ondersteuning uitgerust moeten zijn.
18/01 16u30  Aantal betalende nieuwe Netflix-abonnees groeit met 34 procent Het aantal betalende abonnees van Netflix is in het vierde kwartaal van 2018 met 8,8 miljoen toegenomen, waar een jaar eerder 6,62 miljoen klanten bijgeschreven werden. In totaal had Netflix aan het einde van het kwartaal 139 miljoen betalende abonnees.
18/01 15u45  Unity en bedrijf achter SpatialOS begraven strijdbijl Een conflict tussen Unity en Improbable, de ontwikkelaar van het SpatialOS-platform voor gameontwikkelaars, is opgelost. Unity heeft een verandering in zijn voorwaarden teruggedraaid, waardoor Improbable SpatialOS voor de Unity-engine blijft ondersteunen.
18/01 15u15  Tesla schrapt banen en wil meer en goedkopere Model 3-modellen maken Tesla's topman Elon Musk meldt dat de autofabrikant 7 procent van zijn banen gaat schrappen. Tegelijkertijd wijst hij op de noodzaak de productie van de Model 3 te verhogen en met goedkopere modellen te komen.
18/01 14u00  Forcepoint legt veiligheidslek bloot in bots op Telegram De bots van Telegram, de berichtendienst om versleutelde boodschappen te versturen, kunnen worden misbruikt als infrastructuur voor malware. Het lek werd ontdekt door Forcepoint Security Labs dat gespecialiseerd is in beveiligingssoftware.
Laatste update: vandaag om 22u30
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
18/01 21u30  Ondersteuning voor Windows 10 Mobile stopt dit jaar; Microsoft raadt overstap naar iOS of Android aan Enkele jaren geleden deed Microsoft nog enigszins mee in de mobiele markt, maar ongeveer vanaf de komst van Windows 10 werd duidelijk dat het de handdoek in de ring ging gooien. Inmiddels is het al ruim een jaar geleden dat het smartphone-besturingssysteem een update ontving:  versie 1709 werd in oktober 2017 uitgebracht. Ondersteuning daarvoor zal dit jaar aflopen, zo maakt Microsoft bekend via zijn FAQ-webpagina.  Concreet houdt dit in dat er vanaf 10 december 2019 geen updates meer zullen ve...
18/01 20u30  Intel bevestigt komst Core i9 9990XE: 14-core met 5 GHz all-core turbo en 255W TDP 'Binning' is ondertussen een bekend begrip geworden onder de meeste hardwarefanaten. Met de term wordt het proces beschreven van het indelen van chips op een performance-schaal, en de best presterende chips duurder verkopen. Intel doet dit al jaren met de i3, i5 en i7-lijnen, maar gaat met zijn nieuwste product een stapje verder dan normaal: een 14-core chip die alleen per opbod verkrijgbaar is. Intel heeft de komst van de i9-9990XE nu tegenover AnandTech bevestigd. Hij is gebaseerd op dezelfde...
18/01 18u30  'AMD's Gonzalo console SoC krijgt 8 Zen-cores en Navi-gpu' Een segment waarin AMD dominant in is gebleven, is de consolemarkt. AMD heeft voor zowel de orginele Xbox One en PlayStation 4 als voor de krachtigere One X en 4 Pro de chips geleverd. Het lijkt erop dat de eerste details voor de opvolger zijn gelekt: AMD's Gonzalo SoC krijgt 8 Zen-cores en een Navi-gpu. Althans, dat blijkt uit een Tweet van Tum Apisak. Die heeft de codename van de Gonzalo-chip te pakken gekregen, waaruit blijkt dat het om een engineering sample van een 8-core apu gaat. Er is 1...
18/01 17u00  Creative stelt Super X-Fi serie beschikbaar: SXFI Air-headsets en compacte AMP Creative heeft ze al een behoorlijke tijd geleden aangekondigd, maar inmiddels heeft het bedrijf ze ook daadwerkelijk op de markt gebracht: de Super X-Fi-serie. Deze bestaat uit twee headsets, de SXFI Air en SXFI Air C, die los of in combinatie met de SXFI Amp gebruikt kunnen worden. Beide headsets beschikken over 50mm neodyminium drivers met een geclaimd bereik van 20 Hz tot 20 kHz, een verwijderbare microfoon en grote oorschelpen die makkelijk los te halen zijn. De naamgeving is overigens eni...
18/01 15u45  Oppo maakt techniek achter 10x lossless zoom voor smartphone bekend; demonstratie op MWC Aan de hand van een persbericht heeft Oppo zijn nieuwe zoomtechnologie aangekondigd, die eind februari op het Mobile World Congress (MWC) zijn debuut zal gaan maken. Hiermee zal een smartphone van het Chinese bedrijf een zoombereik van 10x hebben zonder verlies van kwaliteit. Deze feature komt trouwens niet geheel als verrassing; de laatste tijd zijn er immers al patenten hiervoor geopenbaard. Ook bij concurrent Huawei zullen we vermoedelijk 10x lossless zoom gaan zien. De nieuwe cameramodule v...
18/01 13u15  Intel Wi-Fi 6 AX200-netwerkadapter duikt op bij FCC Ongeveer elke 5 jaar komt de techindustrie via de IEEE met een nieuw wifi-protocol. 2019 is het jaar waarin 802.11ax, nu bekend onder de marktnaam Wi-Fi 6, zijn weg in producten vindt. Op CES zagen we al een nieuwe lichting routers en Mesh-systemen van o.a. Asus, Netgear en TP-Link, en daar heb je natuurlijk een bijbehordende netwerkadapter voor nodig.  Intel lijkt binnenkort met zijn eerste 802.11ax adapter de markt te betreden. De Intel Wi-Fi 6 AX201 is bij de FCC opgedoken, met een bijbehore...10 
18/01 11u45  'Microsoft toont HoloLens 2 volgende maand op MWC' Microsoft's HoloLens was een van de eerste apparaten in een nieuwe categorie Argumented Reality-computers. Nu lijkt het bedrijf volgende maand op MWC met een opvolger te komen van het 3 jaar oude apparaat, althans dat vermoedt The Verge. Het bedrijf heeft namelijk een uitnodiging gestuurd voor een evenement waar Alex Kipman aanwezig zal zijn, de topman van Microsoft's AR-afdeling. Het evenement vindt plaats op de vooravond van het Mobile World Congres, op zondag 24 februari om 17:00 's middags....
18/01 10u30  PCI-SIG legt definitive conceptversie PCIe 5.0 vast De PCIe-bus verzorgt al ruim een decenium de rol van de snelste interface tussen componenten waar een computer over beschikt. De meest recente iteratie, PCIe 3.0, is echter alweer ruim 7 jaar in gebruik. Vandaag heeft de PCI-SIG, de organisatie achter de PCI-Express-standaarden, bekend gemaakt PCI 5.0  Waar PCIe 4.0 gebleven is een uitstekende vraag, die versie gaan we waarschijnlijk terugzien in een enkele generatie producten. AMD's Zen2-CPU's en 7nm-GPU's, een aantal SSD- en netwerkcontroller...
18/01 08u30  Intel zet de productie van zijn Core+ bundels stop In april konden we jullie meedelen dat Intel een poging ondernam om meer Intel Optane ssd's aan de man te brengen door de latjes te bundelen met zijn Core i5 en Core i7, in de vorm van de Core i5+ en Core i7+ bundels. Daar lijkt nu een einde aan te komen, want via een melding voor een productwijziging, is Tom's Hardware erachter gekomen dat er na 30 september 2019 geen nieuwe bestellingen van de bundels meer aanvaard zullen worden. Optane, vroeger ook bekend als 3D XPoint, is het geesteskind va...
18/01 08u00  AMD ontkent beperkte beschikbaarheid Radeon VII, stelt consumenten gerust Begin deze week gingen geruchten rond dat de nieuwe Radeon VII-videokaart van AMD slechts in zeer beperkte hoeveelheden beschikbaar gaan komen. Officieel komt hij vanaf 7 februari in de schappen te liggen, voor een adviesprijs van 699 USD. In de geruchten werd geclaimd dat er wereldwijd slechts 5.000 exemplaren verspreid gingen worden - en dat we daardoor vooralsnog ook geen custom varianten van AMD's partners konden verwachten. Daarnaast zegt het bericht dat er verlies op gemaakt gaat worden v...11 
18/01 07u15  Zwakkere verkopen leiden tot verminderde werving bij Apple Slecht nieuws voor wie interesse heeft om bij Apple te solliciteren: de Amerikaanse technologiereus heeft besloten om in de nabije toekomst minder mensen te gaan rekruteren. Dat heeft te maken met het feit dat het bedrijf de laatste tijd minder producten verkoopt. Vooral de iPhones zouden het minder goed doen, maar ook de Apple Watch Series 4, iPad Pro, MacBook Air en de AirPods halen niet meer de successen van vroeger. Ceo Tim Cook waarschuwde de aandeelhouders er al voor dat dit een impact zou...
18/01 06u30  Automatische uitrol Windows 10 October 2018 Update (1809) nu pas van start De uitrol Windows 10-versie 1809 is op veel manieren te beschrijven, maar soepel zul je daarin niet terughoren. Deze update is sinds onze review van begin oktober namelijk meermaals ingetrokken, bijvoorbeeld omdat gebruikers hun persoonlijke bestanden kwijtraakten. Voor het overzicht hebben we er zelfs een tijdlijn gemaakt. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat rond de jaarwisseling slechts 6,6 procent van de gebruikers de nieuwe Windows 10-versie geïnstalleerd hadden; bijna 84 procent zat t...11 
17/01 20u00  PlayStation VR krijgt derde gratis demo verzameling met 9 games Bij de release van de PlayStation VR headset in 2016 werd er ook een gratis en vaak meegeleverde demo disc gelanceerd met een aantal demo's van virtual-reality games. Intussen zijn we al een aantal jaar verder en Sony heeft inmiddels al een derde versie van deze 'demo disc' gelanceerd, al is dat wel enkel in digitale vorm via de PlayStation Store. De twee titels die in het oog springen zijn Astro Bot Rescue Mission en Superhot VR. De eerstgenoemde game van Sony zelf werd door critici geprezen e...
17/01 19u15  MSI breekt wereldrecord en behaalt 5608 MHz DDR4-geheugen op Z390I Gaming Edge AC bord Toppc, de in-house overklokker van fabrikant MSI, heeft een nieuw wereldrecord op z'n naam staan. De overklokker is er namelijk in geslaagd om een ddr4-geheugenlatje van Kingston te overklokken naar 5608 MHz. Om dit resultaat te behalen werd MSI's eigen Z390I Gaming Edge AC moederbord gebruikt en werd het geheugen met vloeibaar stikstof gekoeld. Jammer genoeg heeft de overklokker geen foto van het systeem vrijgegeven, maar hij verifieerde wel het resultaat via CPU-Z.  De gebruikte processor is...
17/01 18u15  Apple lanceert Smart Battery Cases voor iPhone XR, XS en XS Max Er waren al een tijdje geruchten dat Apple ook met officiële Smart Battery Cases zou komen voor de iPhone XR, XS en XS Max en nu heeft het bedrijf de producten ook stilletjes aangekondigd en uitgebracht. Op de Apple Store zijn de hoesjes vanaf vandaag verkrijgbaar. De drie varianten zullen zowel in het zwart als in het wit verschijnen en zullen bovendien ook ondersteuning bieden voor draadloos opladen via de Qi-techniek. Volgens Apple kunnen de iPhone en het batterijhoesje tegelijk draadloos opg...
Laatste update: vandaag om 21u30
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
18/01 19u30  Plantronics lanceert draagbare Calisto speakerphones Plantronics heeft zijn nieuwe draagbare Calisto 3200 en 5200 speakerphones voor de PC en mobiele apparaten gelanceerd. De apparaten komen onder meer met 360 gaden audio en microfoons. Dat meldt UCToday. De apparaten bevatten verder eenvoudige aanraakgevoelige knoppen en visuele indicatoren. Ook kunnen gebruikers spraakopdrachten gebruiken en alarmeringen muten die directe feedback van de status […]
18/01 17u15  Rackspace lanceert managed database-dienst voor AWS Lees meer >
18/01 16u00  IBM en Vodafone vormen samen samenwerking voor cloud, 5G en AI IBM en Vodafone hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd op het gebied van de cloud, 5G, IoT en kunstmatige intelligentie (AI). Dat meldt TechCrunch. De samenwerking bestaat uit twee delen. Big Blue gaat Vodafone Business allereerst voorzien van managed diensten op het gebied van cloud en hosting. Daarnaast gaan de twee bedrijven samenwerken aan de ontwikkeling […]
18/01 16u00  Google koopt 1,6 miljoen zonnepanelen voor nieuwe datacenters Google kiest steeds meer voor duurzaamheid. Het bedrijf heeft grote ambities op dat vlak en koopt nu de output van maar liefst 1,6 miljoen zonnepanelen om twee nieuwe datacenters van stroom te voorzien. De datacenters komen in het zuidoosten van de Verenigde Staten te liggen: in Tennessee en Alabama. Om de twee datacenters duurzaam te […]
18/01 14u45  Oracle onthult Java Card 3.1 om IoT-apparaten te beveiligen Oracle heeft de laatste versie van zijn Java Card onthuld. Het gaat om Java Card 3.1 voor het beschermen van Internet of Things (IoT)-apparaten die grote hoeveelheden informatie verwerken. Dat meldt IT Pro. Java Card 3.1 kan in veel applicaties worden gebruikt. Het gaat onder meer om telecom-devices, contactloze betaalterminals, auto’s, slimme meters en wearables. […]
18/01 14u45  WNF lanceert blockchain OpenSC voor tracken voedsel Het Wereld Natuurfonds laat weten dat het een blockchain-platform lanceert om de voedselindustrie te helpen zijn leveringsketen in de gaten te houden. Het platform, dat OpenSC genoemd is, moet bedrijven ertoe in staat stellen om illegale, schadelijke en onethische producten uit hun leveringsketen te halen. OpenSC zal volgens het WNF voor transparantie tussen klanten en […]
18/01 13u30  Atlassian boekt voor het eerst meer dan 1 miljard dollar omzet Atlassian, aanbieder van zakelijke software, heeft een goed tweede financieel kwartaal 2019 achter de rug. Het bedrijf deed het beter dan verwacht en boekte voor het eerst een kalenderjaar waarin het meer dan 1 miljard dollar (878 miljoen euro) omzette. Niet alleen lag de omzet afgelopen kwartaal hoger dan verwacht, het is ook een nieuwe […]
18/01 13u30  Commvault beschermt data in de cloud met back-ups voor Cisco HyperFlex Commvault, de leverancier van oplossingen voor back-ups, gegevensherstel, archivering en cloud computing voor hybride omgevingen, heeft zijn snapshot-technologie IntelliSnap geschikt gemaakt voor de HyperFlex hyperconverged systemen van Cisco. Volgens de leverancier maakt de combinatie het voor bedrijven en organisaties mogelijk om de workloads van hun applicaties en hun virtuele machines direct te kunnen beschermen op […]11 
18/01 12u15  CEO Oracle: AI gaat de cloud compleet transformeren Kunstmatige intelligentie is al van groot belang in de IT-industrie, maar dat gaat alleen maar groeien. Dat stelde Oracle?s CEO Mark Hurd tijdens een toespraak op het Oracle Open World-evenement in Londen. Hurd vertelde hoe hij denkt dat de komende jaren eruit gaan zien als het aankomt op de IT. Het voornaamste onderwerp waar Hurd […]
18/01 12u15  Experts Palo Alto Networks ontdekken malware voor aanval op cloudsecurityproducten Unit 42, de malwarespecialisten van beveiligingsspecialist Palo Alto Networks, hebben voor de eerste keer malware ontdekt die zich specifiek richt op toepassingen voor het beveiligen van cloudomgevingen en in staat bleek te zijn deze te verwijderen. De beveiligingstoepassingen voor publieke cloudomgevingen blijken niet meer zo veilig als gedacht. Volgens de malwarespecialisten van de Amerikaanse securityspecialist […]
18/01 11u15  IBM en Juniper Networks werken samen aan eenvoudigere overgang naar de cloud IBM en Juniper Networks gaan een samenwerkingsverband aan. De waarde van het partnerschap bedraagt 325 miljoen dollar. De bedoeling is dat IBM de leverancier van netwerktechnologie gaat helpen bij het beheren van de bestaande infrastructuur, toepassingen en IT-services. De overeenkomst van IBM en Juniper Networks beslaat de komende zeven jaar en is erop gericht om […]
18/01 10u15  Barracuda breidt Total Email Protection uit met Forensics and Incident Response Lees meer >
18/01 10u15  ?Microsoft lanceert Hololens 2 eind februari? Alles wijst er op dat Microsoft de tweede versie van zijn Hololens AR-headset in de marge van het Mobile World Congress volgende maand in Barcelona zal voorstellen. Microsoft maakt een comeback op MWC. De softwarereus, die ?s werelds grootste telecombeurs sinds de ondergang van Windows Phone links liet liggen, plant om een grote persconferentie te […]
18/01 09u00  Interview VMware over kubernetes en Edge Computing Tijdens VMworld 2018 in Barcelona gingen we in gesprek met Boudewijn Aelbers, Senior Manager Presales Benelux. We spraken hem aan het einde van het evenement, waarop we konden ingaan op alles wat VMware de afgelopen dagen had gepresenteerd, welke trends ze zien en hoe ze tot bepaalde keuzes zijn gekomen. Zo staan we onder meer […]
18/01 09u00  Windows 10 October 2018 Update eindelijk klaar voor automatische uitrol Microsoft maakt bekend dat de Windows 10 October 2018 Update vanaf nu ?volledig beschikbaar? is. De update is daarmee in zijn laatste uitrolfase en wordt automatisch, maar gefaseerd, uitgerold naar compatibele systemen. ?We beginnen nu met de gefaseerde uitrol naar gebruikers via Windows Update. In eerste instantie bieden we de update aan voor apparaten waarvan […]10 
Laatste update: vandaag om 19u30
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
18/01 14u15  Router onbereikbaar door bug in Edge in Windows 10 Een van de nieuwste updates voor Windows 10 heeft ervoor gezorgd dat je de browser Edge niet meer kunt gebruiken voor lokale webadressen. Zo kun je bijvoorbeeld je router niet configureren of bij je NAS komen.
18/01 12u15  Pirate Bay-bezoek daalde met driekwart door blokkade Het aantal bezoekjes van Nederlanders aan The Pirate Bay is sinds de blokkade door Stichting Breinm met 75 procent afgenomen, zo meldt de auteursrechtenorganisatie. Tevens zijn 150 kopieën - ook wel mirrors genoemd - niet meer te betreden.
18/01 10u30  Uitrol herfstupdate Windows 10 weer op gang De herfstupdate van Windows 10 druppelt mondjesmaat binnen. Microsoft maakt bekend dat de uitrol weer is gestart. Dat betekent dat de update mettertijd automatisch op je pc wordt geïnstalleerd.
17/01 17u00  Enorm datalek: 773 miljoen mailadressen buitgemaakt Onder de noemer 'Collection #1' zijn databases van verschillende sites gehackt, waarbij enorm veel e-mailadressen en wachtwoorden zijn buitgemaakt. Onder de gehackte sites zitten ook veertien Belgische en elf Nederlandse sites, waaronder die van popgroep De Dijk. Je kunt nagaan of jouw mailadres ook buitgemaakt is bij de hacks.
17/01 11u00  Verwijder ES File Explorer van je Android De bestandsbeheerder ES File Explorer is een van de meest gebruikte verkenner-apps voor Android. Heb je de app toevallig op je smartphone staan, verwijder deze dan direct: er is een veiligheidslek gevonden.
16/01 14u30  Het beste van de CES 2019 Tijdens de CES 2019 zijn er tal van productaankondigingen voorbijgekomen. We hebben de mooiste tech-producten, althans hun fabrikanten, ter plaatse in het zonnetje gezet met een Tech Award Hotlist. Deze producten zijn in de prijzen gevallen.
16/01 11u30  Accounts Fortnite-spelers op de tocht door beveiligingslek Hackers hebben een manier gevonden om de accountgegevens van Fortnite-spelers in handen te krijgen. Dit beveiligingslek is inmiddels wel weer gedicht, aldus de onderzoekers van Check Point die de kwetsbaarheid ontdekten.
16/01 10u45  YouTube gaat video's van gevaarlijke stunts verbieden Video's waarin jongeren stunts uitvoeren en anderen oproepen om hetzelfde te doen, zijn niet altijd even veilig. YouTube gaat daarom harder optreden tegen filmpjes van dit soort 'challenges'. Door nieuw beleid kan dit een reden zijn om een video van het platform te verwijderen.
16/01 10u15  Muis is stiekem hele pc inclusief scherm Het lijkt op een muis, maar is eigenlijk veel meer dan dat. The Computer Mouse is een stiekem een pc in muisvorm, inclusief scherm én klein toetsenbord. In een video op YouTube toont bedenker 'Electronic Grenade' hoe het hobbyproject precies werkt.
16/01 00u00  Volgens de Consumentenbond heeft je Android een antivirus-app nodig, is dat terecht? De Consumentenbond waarschuwt dat de standaardbeveiliging van Android tekortschiet, maar schiet vervolgens tekort in zijn aanbevelingen. Een antivirus-app kan gewoonweg onvoldoende. Hoe zit het nu precies met de malware op Android? Hoe bescherm je je wel?
15/01 10u15  Lenco-MD: de eerste draaitafel uit de 3D-printer Een Nederlands collectief uit Kerkrade heeft met een Kickstartercampagne 50.000 euro opgehaald om de eerste draaitafel uit de 3D-printer te gaan produceren.
14/01 11u30  Ei krijgt Instagram-likes op ongekende schaal Een foto van een ei op een witte achtergrond heeft een nieuw Instagram-record gevestigd. Geen enkele andere foto op het sociale medium verzamelde zoveel likes als dit ei, namelijk 25,4 miljoen.
14/01 10u30  Petitie voor behoud XS4all krijgt veel steun Een petitie voor het behoud van internetprovider XS4all is op het moment van schrijven al krap 30.000 keer ondertekend. Dit nadat moederbedrijf KPN eerder bekendmaakte te gaan stoppen met de merknaam. Ook Yes en Telfort verdwijnen.
11/01 12u00  VLC media player meer dan drie miljard keer gedownload De VLC media player-software heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, namelijk de kaap van drie miljard downloads. Het programma heeft daar ongeveer 18 jaar over gedaan. De eerste versie zag namelijk in 2001 het levenslicht.
11/01 10u00  Matige batterijduur grootste ergernis smartphone-bezitters Smartphone-bezitters ergeren zich veruit het meeste aan een matige batterijduur. Dat blijkt uit onderzoek van GlobalWebIndex onder Britse en Amerikaanse gebruikers. Verder is er ook meer interesse in 5G dan je wellicht zou denken.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
18/01 14u30  Als verplichte Windows 10 updates niet werken... Een praktijkvoorbeeld.13 
18/01 12u00  Wat Intels 2019-roadmap betekent voor de Apple Mac Wat Sunny Cove, Ice Lake en Cascade Lake-X betekenen voor Apple.
18/01 11u30  Wat je moet weten over zakelijke Wi-Fi-meshnetwerken Wanneer bekabeling geen optie is en je concessies kunt doen over doorvoersnelheid.
18/01 11u00  Microsoft geeft garantie op Windows 7 compatibiliteit in Windows 10 Het 'Desktop App Assure'-programma moet migratiezorgen wegnemen.
18/01 07u45  De beste iPhone-games van 2018 Van Fortnite tot Donut County.
17/01 15u15  Microsoft's top- en flop-momenten van 2018 Het bedrijf uit Redmond was succesvol op een aantal vreemde vlakken terwijl het op mainstream-gebied tekort schoot.
17/01 14u00  Wat als onze 'neutrale' algoritmes té goed werken? Systemen voeren onze sociale normen uit en dus ook onze kijk op de wereld.
17/01 12u00  Wat je meteen moet doen met een Fusion Drive: back-uppen Wat is een Fusion Drive en wat zijn de recovery-uitdagingen ervan.
17/01 11u15  BrandPost: De 3 belangrijkste redenen om te leasen in plaats van kopen Lees meer >
17/01 11u00  Je kan binnenkort Firefox niet meer testen Mozilla sluit Test Pilot programma.
17/01 09u30  CERN werkt aan enorme deeltjesversneller van 100 km Nieuw project is vier keer zo groot als Large Hadron Collider.
17/01 07u45  Hoeveel gaat de gemiddelde RTX-laptop eigenlijk kosten? De nieuwe videochip van Nvidia is duur, maakt dat de draagbare computers ook duurder?
16/01 15u15  De 6 mooiste laptops van CES 2019 Dikke videochips en fantastische schermen.
16/01 11u45  Zo stel je op Windows 10 een VPN in Gebruik de ingebouwde functionaliteit om een VPN-verbinding toe te voegen.
16/01 11u00  9 blockchainvoorspellingen voor de komende jaren Schaalbaarheid en interoperabliteit veranderen de blockchaintoekomst.
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
18/01 15u30  Leren solderen: tips voor beginners en de experts Iedereen die wel eens wat doet met elektronica, moet op een gegeven moment met de soldeerbout aan de slag. Maar als je dat nog nooit gedaan hebt, kun je snel foutjes maken. Leren solderen, zo doe je dat!
18/01 15u15  PCM-weekoverzicht: Het beste van CES 2019 Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
18/01 09u45  De ontwikkeling van de Hooverdam Al 82 jaar staat hij er, de Hooverdam. Het is niet alleen een enorm opvallend beeld in het landschap, het is heel behulpzaam. De dam voorziet 1,3 miljoen mensen van energie. Maar de Hooverdam heeft nog meer in z’n mars.
18/01 00u00  De beste dab+-radio’s vergeleken Radiofanaten die zenders graag in de beste kwaliteit ontvangen, kunnen niet meer om dab+ heen. Hoewel zo’n vijf jaar na de introductie de dekking binnenshuis nog weleens tegenvalt, zijn er volop tafelradio’s met een geschikte chipset verkrijgbaar. We hebben zeven van de beste dab+-radio’s met elkaar vergeleken.15 
18/01 00u00  Wat doet supercomputer Watson van IBM tegenwoordig? In 2011 haalde Watson het nieuws door van twee topspelers te winnen in het Amerikaanse tv-programma Jeopardy. Kortom, het kan zich qua intelligentie gedragen als een mens. Hoewel Watson vaak supercomputer wordt genoemd, is het veel meer dan dat. Het is geen op zich staande vierkante unit, het is een heel netwerk aan mogelijkheden dat je over de hele wereld kunt oproepen. Geen supercomputer, maar een supercloud.18 
18/01 00u00  De voors en tegens van de nieuwe kentekenwet De politie mag sinds 1 januari 2019 kentekengegevens geregistreerd door ANPR-camera’s vier weken lang opvragen. Niet alleen die van verdachten, maar van alle auto’s die rond een plaats delict hebben gereden. Voorvechters van privacy zijn niet te spreken over deze nieuwe kentekenwet.12 
17/01 20u15  Vier Russen en virussen Als iets de digitale sfeer in de politiek kenmerkt dan is het angstvirus dat om zich heen grijpt. Want de heren en dames politici zijn bang voor spionage en sabotage uit Rusland, bevreesd voor verstoring van het C2000-netwerk, overname van het 5G-netwerk en veel meer. Alleen is angst een slechte raadgever.
17/01 15u30  Wat komt er allemaal bij kijken om Google Maps te maken Tientallen miljoenen kilometers zijn vastgelegd in een kleine 200 landen. Google Maps is niet zomaar een handige virtuele versie van een landkaart, het is een applicatie die mensen van over de hele wereld helpt. Google Maps kan een heleboel, maar hoe wordt de tool gemaakt?
17/01 12u00  Welke open data stellen gemeenten beschikbaar? Veel gemeenten stellen data beschikbaar waarmee het publiek applicaties kan bouwen. Het gaat om allerhande gegevens, variërend van openbare toiletten tot verkeersdrukte. Al staat het nog in de kinderschoenen, er zijn nu al leuke mogelijkheden.
17/01 00u00  Open source software door de jaren heen Toen Richard Stallman in 1980 de broncode voor de software van een nieuwe laserprinter niet kreeg, luidde dat het begin in van de vrije-softwarebeweging, die op zijn beurt aan de oorsprong stond van open source software, open data en open hardware. Anno 2018 kunnen we ons een wereld zonder al die openheid niet meer voorstellen. Hoe evolueerde dit zich?
16/01 00u00  Hoe kunstmatige intelligentie wordt ingezet in de creatieve sector Recentelijk is er in veilinghuis Christie’s een schilderij verkocht van 432.500 dollar. Dat gebeurt wel vaker, maar dit exemplaar genaamd Portrait of Edmond Belamy is gemaakt door een algoritme. Het algoritme gebruikte een dataset van 15.000 portretten uit de 14e tot en met de 20e eeuw. En dat is niet het enige deel van de creatieve sector waar kunstmatige intelligentie steeds groter wordt.
16/01 00u00  De Consumentenbond waarschuwt over de beveiliging van Android, is dat terecht? De Consumentenbond waarschuwt dat de standaardbeveiliging van Android tekortschiet, maar schiet vervolgens tekort in zijn aanbevelingen. Een antivirus-app kan gewoonweg onvoldoende. Hoe zit het nu precies met de malware op Android? Hoe bescherm je je wel?
16/01 00u00  CES: RTX 2060 en FreeSync voor iedereen Nvidia gaat eindelijk FreeSync ondersteunen, Asus komt met een Surface Pro voor gamers en HP laat een van de eerste ‘echte’ BFG’s zien. De jaarlijkse CES, de grootste technologiebeurs ter wereld, is afgelopen weekend weer van start gegaan in Las Vegas, met al het grote nieuws van dien.
15/01 13u45  Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van januari Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!
15/01 00u00  Moeten gemeenten over op opensource? Een ruime meerderheid van de Nederlandse gemeenten gebruikt een gesloten cms (content management systeem). 265 om precies te zijn, tegenover 115 gemeenten met een opensource-cms. In 2011 was dat nog 386 tegenover 31: opensource wint dus terrein. Is dat een goede ontwikkeling: alle gemeenten straks aan de opensource? We vragen het vier experts.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
18/01 17u00  Hoe zou het nog zijn met wearables? Menig trendwatcher voorspelde een jaar of vier jaar geleden dat we vandaag allemaal met een smartwatch zouden rondlopen. De Apple Watch mag den wel het populairste horloge ter wereld geworden zijn, de innovatie lijkt intussen ver te zoeken. Waarom is de wearable nog steeds niet de Communicator uit Star Trek? En waarom loopt Jan met de pet er maar niet warm voor?
18/01 15u45  'Kan een robot creatief zijn?' Ann Dooms is professor wiskunde aan de VUB waar ze de onderzoeksgroep Digital Mathematics leidt. In haar college voor de Universiteit van Vlaanderen belicht ze hiervan enkele verrassende toepassingen, waaronder schilderijen gemaakt door robots.
18/01 14u45  Robothond belandt steeds weer op zijn pootjes dankzij AI ANYmal, een robothond ontwikkeld door Zwitserse onderzoekers, heeft zichzelf geleerd om telkens opnieuw recht te kruipen nadat hij neergestampt wordt.
18/01 11u30  Twitterbug maakte private accounts jarenlang publiek Twitter excuseert zich voor een fout waardoor accounts die hun tweets privé hebben gezet, alsnog te bekijken zijn.10 
18/01 11u15  Katrien Depoorter wordt CEO van RecoMatics RecoMatics, leverancier van software en diensten kantoorbeheer, heeft Katrien Depoorter aangesteld als CEO.
18/01 11u00  Lijst met miljoenen wachtwoorden duikt op online Er is een verzameling opgedoken met 773 miljoen emailadressen en hun wachtwoorden. Het lijkt vooral te gaan om een bundeling van eerdere lekken.
18/01 10u45  Facebook verwijdert 364 pagina's om 'onbetrouwbaar gedrag' Facebook heeft 364 pagina's en accounts van het platform verwijderd. Deze zouden volgens het bedrijf 'onbetrouwbaar gedrag' vertonen op Facebook en Instagram. Het gaat om pagina's gelinkt aan Rusland.
18/01 09u45  Alle nieuwe auto's in Europa moeten binnenkort standaard uitgerust worden met digitale radio Alle nieuwe auto's in Europa zullen binnen twee jaar standaard uitgerust worden met een ontvanger voor digitale etherradio (DAB+), de opvolger van FM. De Europese lidstaten hebben twee jaar de tijd om de Europese Elektronische Communicatie Code (EECC) in nationale wetgeving om te zetten.
18/01 09u45  Aandeelhouders: 'Amazon mag gezichtsherkenningstool niet aan overheid verkopen' Aandeelhouders vragen aan Amazon om te stoppen met het verkopen van hun gezichtsherkenningstool aan overheidsdiensten. De groep wil dat er eerst een onderzoek naar mensenrechten komt.
18/01 09u30  5G-veiling uitgesteld door politiek gekibbel De verdeling van de 5G-licenties zal ten vroegste voor de eerste helft van 2020 zijn. Onder meer discussie over de inkomsten zet de veiling (en dus de uitrol van 5G) op de helling.10 
18/01 09u00  Fossil verkoopt smartwatchtechnologie aan Google Fossil verkoopt zijn technologie rond smartwatches. Het lijkt er op dat eerstgenoemde aan technologie werkt die de interesse van Google heeft aangewakkerd.
18/01 00u45  Winst loopt terug bij Netflix Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.15 
17/01 16u15  Voor 4,5 miljoen euro aan fraude met cryptomunten gemeld in 2018 Beurswaakhond FSMA kreeg vorig jaar 334 vragen en klachten van consumenten over cryptomunten zoals de bitcoin. In totaal werd een verlies van 4,5 miljoen euro gemeld, maar de FSMA wijst erop dat het hier slechts om het topje van de ijsberg gaat. 'Tal van consumenten die klacht indienen, vermelden geen bedrag', klinkt het.
17/01 15u30  'Wat Waze ons leert over de wazige controle over artificiële intelligentie' Tias Guns is Data Science professor aan de VUB en deel van de mobiliteits onderzoeksgroep MOBI. Voor de Universiteit van Vlaanderen college gaat hij dieper in op de vraag 'Zorgt Waze voor meer sluipverkeer?'.
17/01 14u15  Nieuwe CIO bij Eurofiber Glasvezelbedrijf Eurofiber stelt Steven Klockaerts aan als CIO. Hij wordt er verantwoordelijk voor de digitalisering van de klantportfolio en de IT-infrastructuur in België en Nederland.
Laatste update: vandaag om 17u00
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
18/01 17u30  Almere treedt toe tot Amsterdam IT-Circle Medewerkers van gemeente Almere kunnen vanaf nu ook buiten hun eigen organisatie it-kennis delen en vergaren. De gemeente treedt toe tot Amsterdam IT-Circle, een samenwerkingsverband van lokale overheid, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in de regio.
18/01 16u15  The Green Bay koopt kavel voor ‘groen’ datacenter In de Zeeuwse gemeente Borsele verschijnt over een tijdje een van de duurzaamste datacenters (dc) van Europa. Het bedrijf The Green Bay heeft daartoe nabij de haven van Vlissingen een kavel van vier hectare aangekocht van...
18/01 12u30  Conflict kost Split-Vision 30.000 euro per maand Ict-dienstverlener Split-Vision legt maandelijks dertigduizend euro toe op de uitvoering van een inmiddels verbroken contract met gemeente Leeuwarden. Het Eindhovense bedrijf kan er niets aan doen zolang de rechtszaak niet dient, meldt de Leeuwarder Courant.
18/01 11u45  Valid verhuist Utrechts kantoor naar Schiphol Microsoft-dienstverlener Valid doekt zijn vestiging in Utrecht op en opent er een op Schiphol. Daar heeft het bedrijf inmiddels zijn intrek genomen in het pand van Microsoft. Dat maakt de samenwerking met deze softwareleverancier wel zo...
18/01 10u30  Computable toont ict-innovaties in onderwijs Ict-vaktitel Computable gaat innovaties naar onderwijsbeurs NOT 2019 halen. Deze vakbeurs vindt plaats van 22 tot en met 25 januari 2019 in de Utrechtse Jaarbeurs. Dit gebeurt tweeledig: enerzijds geeft de vaktitel startups en innovatieve onderwijsinstelling...
18/01 10u30  Onapsis koopt Duitse SAP-beveiliger Virtual Forge De Amerikaanse SAP-beveiliger Onapsis neemt Virtual Forge over. Dat bedrijf uit Duitsland, met zijn Benelux-kantoor in het Nederlandse Bergschenhoek, levert oplossingen om cyberbeveiligings- en compliancerisico’s in SAP-software te voorkomen, detecteren en verhelpen. De combinatie van beide...
18/01 10u30  Ordina kiest Monique Dekker als commercieel directeur Ict-dienstverlener Ordina stelt Monique Dekker per 1 februari 2019 aan als commercieel directeur. Ze is afkomstig van Accenture, waar ze enkele jaren managing director van een business unit was.
18/01 09u00  Trage adoptie van kunstmatige intelligentie De adoptie van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) door het bedrijfsleven verloopt bijzonder traag. De praktische toepassing valt tegen. Dat zei Reinier van Leuken, solution engineer bij Salesforce, tijdens de Dag van de Data & Technologie...
17/01 17u00  Dassault en Cognata testen autonome auto's digitaal Cognata gaat zijn Autonomous Vehicle Simulation Suite in het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes integreren. Deze Frans-Israëlische samenwerking maakt het voor ontwerpers en fabrikanten van autonome voertuigen voor het eerst mogelijk om in eenzelfde digitale omgeving te...
17/01 12u45  Eurofiber benoemt Steven Klockaerts tot cio Eurofiber stelt Steven Klockaerts (50) aan als chief information officer (cio). Hij start op 1 februari met deze rol en is dan verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van de it-strategie van het bedrijf. Daarnaast moet...
17/01 12u15  Oracle: autonome database komt op stoom Volgens Oracle kijkt de markt met interesse naar toepassingen voor autonome databases. De eerste implementaties zijn een feit en autonoom beheer en beveiliging zouden (volgens eigen onderzoek) hoog op het prioriteitenlijstje van it-beslissers staan. Dat stelt...
17/01 11u30  Intelligence Group heeft nieuwe directeur De Intelligence Group uit Rotterdam stelt Gijs de Haas van Dorsser (40) aan als algemeen directeur. Vanuit die rol is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf en de strategische positionering. De...
17/01 11u00  ‘Brexit belemmert data-uitwisseling met VK’ Nu er geen Brexit-akkoord komt, is het onduidelijk hoe de uitwisseling van persoonsgegevens met het Verenigd Koninkrijk geregeld moet worden. Het foutief delen van data met het land kan leiden tot boetes voor Nederlandse organisaties. Daarom...
17/01 10u45  Computable selecteert 10 onderwijsprojecten De redactie van Computable heeft tien ict-projecten in het onderwijs aangewezen om zich woensdag 23 januari te presenteren aan een vakjury binnen de Computable Awards 2019. De helft van de projecten sleept een nominatie in de...
17/01 09u15  Royal HaskoningDHV koopt simulatie-expert Lanner Royal HaskoningDHV heeft het Britse software- en consultancybedrijf Lanner overgenomen voor een onbekend bedrag. Lanner biedt het pakket Witness waarmee klanten in met name de industrie voorspellende simulaties kunnen uitvoeren. Het advies- en ingenieursbureau is zich...
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
18/01 11u45  Wat je moet weten over zakelijke Wi-Fi-meshnetwerken Wanneer bekabeling geen optie is en je concessies kunt doen over doorvoersnelheid.
18/01 00u00  Waarom je e-mail-omgevingen extra zou beveiligen Huidige e-mail omgevingen zijn onvoldoende beveiligd gezien de vele succesvolle phishingaanvallen.10 
18/01 00u00  Apple over de systeembeheerfeatures van Mac en iPhone Podcast praat over Apple's strategie op het gebied van zakelijke IT.15 
17/01 14u15  Wat als onze 'neutrale' algoritmes té goed werken? Systemen voeren onze sociale normen uit en dus ook onze kijk op de wereld.
17/01 00u00  Hoe zit het precies met de Ethereum Classic-diefstal? Aanvallers voeren met succes 51-procentaanval uit op kleinere fork.
17/01 00u00  5 pijnlijke wachtwoordfaals van 2018 ProtonMail-credentials van een Witte Huis-medewerker bij een bushalte en meer.
16/01 11u30  9 blockchainvoorspellingen voor de komende jaren Schaalbaarheid en interoperabliteit veranderen de blockchaintoekomst.
16/01 00u00  Hoe blockchain wordt gebruikt voor ID en wachtwoorden Alles over de groeiende interesse over identiteitsbeheer met SSI .
16/01 00u00  BrandPost: Neushoorns redden en de Tour de France voorspellen Deze impact hebben AI en IoT nu al
15/01 11u30  Dagen van IE zijn sneller geteld met Chromium-adoptie Microsoft Het einde komt nog eerder dan verwacht.
15/01 10u30  Waarom je diversiteit moet omarmen in je IT-omgeving We zijn aangekomen in het tijdperk van best-of-breed.
15/01 00u00  Wat is het verschil tussen VR, AR, MR en XR? We hebben blijkbaar verschillende realiteiten; welke doet wat?
15/01 00u00  Wat je kunt verwachten van Linux in 2019 Kernel 5.0, groeiende dominantie in AI en IoT, en meer.
14/01 10u45  Met RPA kunnen we het leuker maken, en makkelijker Another Monday wil de wereld van werk veranderen.
14/01 00u00  Wat is Windows Lite? Nieuwe Windows 10-build geeft hints over verbeterde variant Windows 10 S.
Laatste update: vandaag om 11u45
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
18/01 22u00  Dit moet WhatsApp verbeteren: de beste suggesties Kijkers van het Bright YouTube-kanaal kwamen massaal met verbeteringen voor WhatsApp. Wat zou de populairste chat-app nog beter maken? Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 21u30  Tring-tring: twee nieuwe e-bikes in onze koopgids We raden twee nieuwe e-bikes aan in onze Bright Stuff-koopgids: de VanMoof Electrified S2 (de mooiste en fijnste elektrische stadsfiets) en de Ampler Stout (een elektrische allrounder met 9 versnellingen). Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 20u45  Uber gaat eigen app onderzoeken na ongelukken De afgelopen weken waren er diverse ongelukken waarbij Uber-chauffeurs betrokken. Er vielen doden en gewonden, en de kritiek op het taxibedrijf is niet mals. Uber doet er alles aan om het tij te keren, zegt het bedrijf tegen RTL Nieuws. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 20u45  10 gadgets waar we naar uitkijken Naar deze smartphones, tv's en andere gadgets die dit jaar op de markt komen, kijkt Bright het meest uit. Van de Samsung Galaxy S10 tot de Sonos-speakers van Ikea. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 20u00  10 diensten en updates om naar uit te kijken Naar deze streamingdiensten, updates en betaalinnovaties kijken we uit in 2019. Van de start van Apple Pay in Nederland tot de Netflix-concurrent van Disney. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 17u45  Cortana bijt in het stof tegen Google Assistent en Alexa Ook Microsoft-baas Satya Nadella ziet de digitale assistent Cortana niet langer als een concurrent van Google Assistent en Amazon Alexa. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 17u45  Laadpaalklagers remmen groei elektrisch rijden De komende jaren moeten er duizenden laadpalen voor elektrische auto's bijkomen, om de doelstelling van de Rijksoverheid te halen. Die zegt dat automobilisten moeten overstappen op elektrisch rijden. Maar burgers starten vaak bezwaarprocedures tegen de installatie van die palen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 17u15  10 diensten en updates om dit jaar naar uit te kijken Naar deze streamingdiensten, updates en betaalinnovaties kijken we uit in 2019. Van Microsofts game-streamingdienst tot de introductie van Apple Pay in Nederland. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 15u45  Tesla zet 7 procent personeel op straat: aandeel duikt op de beurs Elektrische autofabrikant Tesla schrapt nog eens circa 7 procent van de voltijdsbanen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen 'het meest uitdagende jaar' tot nu toe achter de rug. Bij opening van Wall Street stond het aandeel 7 procent lager. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 14u45  Duurtest Volvo V90 Cross Country: de sneeuw in Bright-autotester Rutger reed de Volvo V90 Cross Country in een ideaal klimaat: Volvo's thuisland Zweden.  Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 14u45  Website en app Schiphol lagen plat door storing De website van Schiphol was vrijdagmiddag ruim twee uur uit de lucht. Wie de site bezocht, kreeg een mededeling dat die onbereikbaar was. Ook de app van het vliegveld deed het niet. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 14u30  Website en app Schiphol plat door storing De website van Schiphol is uit de lucht. Wie de site bezoekt, krijgt een mededeling dat die onbereikbaar is. Ook de app van het vliegveld doet het niet. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 13u15  Duurtest: Volvo V90 Cross Country Bright-autotester Rutger reed de Volvo V90 Cross Country in een ideaal klimaat: in het thuisland Zweden.  Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 10u45  Microsoft-ceo: gezichtsherkenning is verschrikkelijk Microsoft-ceo Satya Nadella vindt dat de overheid regels moet opstellen voor het gebruik van nieuwe technologieën zoals gezichtsherkenning. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
18/01 10u00  Netflix belooft meer interactieve content Netflix heeft de smaak te pakken na de interactieve Black Mirror-film Bandersnatch. De tv-dienst is van plan meer interactieve programma’s te maken. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
18/01 21u30  Microsoft stopt met ondersteuning Windows 10 Mobile Microsoft gaat dit jaar stoppen met het ondersteunen van Windows 10 Mobile. Vanaf 10 december komen er geen beveiligings- en software-updates meer uit voor het besturingssysteem en op die datum stopt ...
18/01 00u00  Redmi Note 7 met 48 megapixel camera aangekondigd in China In China is de Redmi Note 7 aangekondigd, de eerste smartphone van het nieuwe merk Redmi. Tot voor kort was Redmi niet meer dan een (budgetvriendelijke) productlijn van Xiaomi. Onlangs maakt Xiaomi ec...18 
18/01 00u00  Fortnite-speler Ninja verdiende miljoenen in 2018 's Werelds bekendste Fortnite-speler Tyler Blevins, beter bekend als Ninja, heeft in 2018 bijna 10 miljoen dollar (8,8 miljoen euro) verdiend. Dat zei de professionele gamer op nieuwjaarsdag in een in...12 
16/01 00u00  Razer maakt games 'voelbaar' met nieuw HyperSense-systeem (video) Razer heeft HyperSense aangekondigd, een nieuw systeem dat gamers een samenhangende 'haptische ervaring' moet bieen. Oftewel: naast zien en horen kun je de games die je speelt ook nog voelen....
16/01 00u00  Hyundai ontwikkelt 'auto' met uitklapbare robotpoten (video) Hyundai heeft een nieuw voertuig ontwikkeld dat bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor hulpverlening in rampgebieden. Het gaat om de 'Elevate Concept', een zogeheten Ultimate Mobility Vehicle (UMV). De...
16/01 00u00  Sony introduceert stijlvolle Glass Sound Speaker met Hi-Res audio Sony heeft de Glass Sound Speaker LSPX-S2 aangekondigd, een draadloze luidspreker met Hi-Res audiodriver en 'push & play'-knop voor Spotify Connect. De speaker heeft een minimalistisch design en is te...
16/01 00u00  Oprolbare oled-tv LG vanaf komend voorjaar al verkrijgbaar (video) LG heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de Signature OLED TV R getoond, een 65 inch oprolbare oled-tv. Het apparaat moet dit jaar op de markt komen....
14/01 15u30  Sony komt met nieuwe Bluetooth-speaker voor buiten Sony heeft de GTK-PG10 geïntroduceerd, een Bluetooth-speaker voor buiten. Het apparaat heeft een Outdoor Party Mode, die voor 'meer volume en helderheid' moet zorgen voor bij een feestje buitenshuis....
14/01 14u30  Contactloos betalen met ring, horloge of armband bij ABN AMRO ABN AMRO heeft contactloos betalen via wearables, zoals een smartwatch of een ring, geïntroduceerd. Daarbij is ABN AMRO naar eigen zeggen de eerste bank ter wereld waarbij via wearables ook pintransac...
12/01 00u00  Samsung lanceert nieuwe monitors voor werk en gaming Samsung komt met drie nieuwe monitors, waaronder een ultrabreed 49 inch scherm voor gamers en een monitor met 4K (UHD) resolutie voor 'content creators'. ...
11/01 00u00  'Video van opvouwbare smartphone Xiaomi circuleert op internet' (video) Deze maand zullen naar verwachting verschillende smartphonefabrikanten met een opvouwbare smartphone komen. Mogelijk zit ook het Chinese Xiaomi daarbij. Op internet circuleert sinds vandaag een video ...
Laatste update: vandaag om 21u30

Emerce

Verbergen Tonen
18/01 18u30  AFM en DNB pleiten voor cryptoregulering op internationaal niveau Er moet een nationaal vergunningsstelsel voor crypto-omwisselplatforms en aanbieders van cryptobewaarportemonnees komen. Hiermee kunnen witwassen en terrorismefinanciering effectiever worden tegengaan. Dat stellen AFM en DNB in een gezamenlijk advies, dat de minister van Financiën vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
18/01 15u00  Radboud krijgt hoogleraar 3D-technologie in de gezondheidszorg Thomas Maal wordt hoogleraar 3D-Technologie in de gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.
18/01 14u00  Arla neemt media en creatie in huis Zuivelproducent Arla neemt de touwtjes zelf in handen waar het gaat om reclameproductie en -distributie.
18/01 13u15  Bureau Skyne opent Nederlands kantoor Het internationaal werkende strategie- en designbureau Skyne uit Dubai opent een filiaal in Nederland. Dat komt onder leiding van Rinske Willemsen.10 
18/01 12u30  Groei OTA’s remt af in Europa Online reisagenten in Europa hebben in 2018 bijna 50 miljard euro omgezet. De komende jaren wordt een bescheiden groei verwacht, zegt onderzoeksbureau Phocuswright.11 
18/01 12u15  Google moet berispte arts verwijderen uit zoekresultaten De rechter verbiedt Google dat een berispte arts nog langer is te vinden via de zoekmachine. Volgens de rechtbank Amsterdam weegt het recht op privacy van de chirurg zwaarder dan het belang van het publiek om eenvoudig informatie te vinden over het oordeel van het medisch tuchtcollege, zo weet Trouw op basis van het inmiddels gepubliceerde vonnis.
18/01 11u00  BREIN pakte in 2018 339 illegale sites aan De Stichting BREIN heeft vorig jaar 511 onderzoeken voltooid, 339 illegale sites aangepakt, 79 illegale handelaren van mediaboxen/IPTV gestopt, evenals 17 grote uploaders, 20 Facebookgroepen verwijderd, 1,2 miljoen zoekresultaten laten verwijderen, evenals 12.470 bestanden bij cyberlockers. Ook trof BREIN 31 schikkingen met boetebeding plus schadevergoedingen oplopend tot 40.000 euro per geval. Dat blijkt uit het jaaroverzicht.
18/01 10u00  NY Times: Geen omzetverlies door GDPR De NY Times heeft nul financiële schade opgelopen door de invoering van de Europese privacyregels onder de GDPR. Toch gooide de Amerikaanse krant alle open exchanges en behavioural targeting eruit.
18/01 09u30  ‘Microsoft presenteert opvolger van HoloLens’ Microsoft gaat volgende maand een opvolger presenteren van zijn HoloLens. Er is een persevenement gepland aan de vooravond van telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona eind februari.
18/01 09u15  ‘Werknemers Xs4all volkomen verrast door plannen KPN’ De werknemers van XS4all waren niet op de hoogte van de plannen van moeder KPN om het oude internetmerk op te heffen. 'Ze hoorden afgelopen week voor het eerst van het plan, maar kregen geen tijdpad, cijfers, perspectief of concrete stappen te horen,' schrijft Karin Spaink, die jarenlang met de internetaanbieder streed tegen Scientology.11 
18/01 09u15  FNV: Eindbod PostNL aanfluiting, mogelijk acties (update) FNV wijst het eindbod van PostNL voor een nieuwe cao af, in tegenstelling tot de andere betrokken vakbonden. Naar het oordeel van de FNV is het bod volstrekt onvoldoende. De bond dreigt wederom met acties.11 
18/01 08u30  Powned kiest voor online video PowNed, de publieke omroep die al nauwelijks meer programma's levert voor het grote scherm, heeft een nieuwe website gelanceerd die toch vooral 'video-driven' is. Op deze manier wil de omroep de netwerkgeneratie - bovenop het huidige miljoenenbereik op social media - nog beter bedienen.
18/01 08u30  Omzet Takeaway in 2018 naar 240 miljoen euro (update) Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, zette in 2018 240 miljoen euro om, een groei van 44 procent ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit een voorlopige prognose.
18/01 08u00  Catawiki bereikt mijlpaal met vijf miljoenste kavel Catawiki heeft naar eigen zeggen een 'indrukwekkende mijlpaal' bereikt en zijn vijf miljoenste kavel geveild. Onder de vijf miljoen verkochte kavels bevinden zich speciale voorwerpen zoals het complete skelet van een mammoet, een 14-karaats gouden Lego-steen, een eerste editie van Kuifje en een origineel script van de televisieserie Game of Thrones.
18/01 07u30  Pro versie van slim bolletje Homey Het Nederlandse bedrijf achter het slimme bolletje Homey lanceert de Homey Pro voor de 'power user'. Deze heeft een snellere processor en ondersteunt het gebruik van meer apps.12 
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
18/01 22u30  'Waakhond VS overweegt recordboete voor Facebook om privacyschending' De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) overweegt Facebook een recordboete op te leggen vanwege het schenden van privacy van gebruikers.
18/01 19u00  Privacygroep klaagt Amazon, Apple en Netflix aan om schenden AVG Privacyorganisatie noyb heeft grote techbedrijven aangeklaagd, omdat ze de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zouden schenden.
18/01 09u30  Grootste telecomprovider Zimbabwe offline na 'verzoek overheid' Econet Wireless, de grootste telecomprovider van Zimbabwe, zegt dat het gedwongen is om voorlopig zijn activiteiten stil te leggen na een verzoek van de overheid.10 
18/01 08u15  'Macedonisch familienetwerk bereikt miljoenen mensen met nepnieuws' In Macedonië is een netwerk van families en vrienden actief dat met de productie van nepnieuws miljoenen mensen heeft bereikt. Dat concluderen experts Peter Burger van de Universiteit Leiden en zijn Belgische collega Maarten Schenk na onderzoek.
17/01 23u00  Tegenvallende omzet voor Netflix, aandeel in de min Streamingdienst Netflix behaalde in het afgelopen kwartaal een omzet van 4,19 miljoen dollar. Dat is lager dan analisten vooraf hadden verwacht.
17/01 21u00  'Britse overheid ziet Huawei ook na aanpassingen als veiligheidsrisico' Huawei heeft zijn apparatuur en software volgens Britse autoriteiten niet genoeg aangepast. Daardoor zou het Chinese techbedrijf nog altijd een risico vormen voor de nationale veiligheid van het Verenigd Koninkrijk, meldt een ingewijde aan persbureau Bloomberg.
17/01 20u45  'Britse overheid vindt Huawei ook na aanpassingen veiligheidsrisico' Huawei heeft zijn apparatuur en software volgens Britse autoriteiten niet genoeg aangepast. Daardoor zou het Chinese techbedrijf nog steeds een risico vormen voor de nationale veiligheid van het land.
17/01 17u15  'Universiteit Oxford stopt onderzoeksdonaties Huawei voor drie maanden' De universiteit van Oxford stopt voor minstens drie maanden met het aannemen van onderzoekssubsidies en -donaties van het Chinese techbedrijf Huawei.
17/01 15u15  'Duitse federale recherche slachtoffer van hacker Duitse politici' Johannes S., de verdachte van het lekken van gegevens van honderden Duitse politici, journalisten en beroemdheden, zou in het verleden ook de Duitse federale recherche Bundeskriminalamt (BKA) hebben gehackt.
17/01 14u30  'EU beboet Google voor machtsmisbruik met advertenties' De Europese Commissie zou van plan zijn om Google binnenkort opnieuw een boete op te leggen. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
17/01 11u00  Facebook verwijdert misleidende pagina's van Russische staatszender Facebook heeft meerdere pagina's, groepen en accounts verwijderd die gecoördineerd misleidend gedrag vertoonden. Het gaat om activiteit op zowel Facebook als Instagram, dat onderdeel is van de socialemediagigant.
17/01 10u45  Facebook verwijdert misleidende pagina's van Russische staatszender Sputnik Facebook heeft meerdere pagina's, groepen en accounts verwijderd die gecoördineerd misleidend gedrag vertoonden. Het gaat om activiteit op zowel Facebook als Instagram, dat onderdeel is van de socialemediagigant.
17/01 10u00  Database met 773 miljoen mailadressen en 21 miljoen wachtwoorden online Een database met 772,9 miljoen unieke e-mailadressen en 21,2 miljoen unieke wachtwoorden heeft voor onbekende tijd openbaar online gestaan. De collectie van gegevens is afkomstig uit meerdere bronnen.
17/01 09u15  China haalt uit naar VS om 'hysterie' wetgeving tegen Huawei en ZTE Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft uitgehaald naar de Verenigde Staten vanwege de 'hysterie' rond Chinese telecombedrijven, zoals Huawei en ZTE.
17/01 08u30  773 miljoen e-mailadressen en 21 miljoen wachtwoorden online Een database met 772,9 miljoen unieke e-mailadressen en 21,2 miljoen unieke wachtwoorden heeft voor onbekende tijd openbaar online gestaan. De collectie van gegevens is afkomstig uit meerdere bronnen.
Laatste update: vandaag om 22u30
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Redmi Note 7 met 48 megapixel camera aangekondigd in China18/01 00u00 - GadgetZone: In China is de Redmi Note 7 aangekondigd, de eerste smartphone van het nieuwe merk Redmi. Tot voor kort was Redmi niet meer dan een (budgetvriendelijke) productlijn van Xiaomi. Onlangs maakt Xiaomi ec...
18x Wat doet supercomputer Watson van IBM tegenwoordig?18/01 00u00 - PCMweb: In 2011 haalde Watson het nieuws door van twee topspelers te winnen in het Amerikaanse tv-programma Jeopardy. Kortom, het kan zich qua intelligentie gedragen als een mens. Hoewel Watson vaak supercomputer wordt genoemd, is het veel meer dan dat. Het is geen op zich staande vierkante unit, het is een heel netwerk aan mogelijkheden dat je over de hele wereld kunt oproepen. Geen supercomputer, maar een supercloud.
15x Winst loopt terug bij Netflix18/01 00u45 - DataNews: Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.
15x De beste dab+-radio’s vergeleken18/01 00u00 - PCMweb: Radiofanaten die zenders graag in de beste kwaliteit ontvangen, kunnen niet meer om dab+ heen. Hoewel zo’n vijf jaar na de introductie de dekking binnenshuis nog weleens tegenvalt, zijn er volop tafelradio’s met een geschikte chipset verkrijgbaar. We hebben zeven van de beste dab+-radio’s met elkaar vergeleken.
15x Apple over de systeembeheerfeatures van Mac en iPhone18/01 00u00 - ComputerWorld: Podcast praat over Apple's strategie op het gebied van zakelijke IT.
13x Als verplichte Windows 10 updates niet werken...18/01 14u30 - Webwereld: Een praktijkvoorbeeld.
12x Pro versie van slim bolletje Homey18/01 07u30 - Emerce: Het Nederlandse bedrijf achter het slimme bolletje Homey lanceert de Homey Pro voor de 'power user'. Deze heeft een snellere processor en ondersteunt het gebruik van meer apps.
12x Fortnite-speler Ninja verdiende miljoenen in 201818/01 00u00 - GadgetZone: 's Werelds bekendste Fortnite-speler Tyler Blevins, beter bekend als Ninja, heeft in 2018 bijna 10 miljoen dollar (8,8 miljoen euro) verdiend. Dat zei de professionele gamer op nieuwjaarsdag in een in...
12x De voors en tegens van de nieuwe kentekenwet18/01 00u00 - PCMweb: De politie mag sinds 1 januari 2019 kentekengegevens geregistreerd door ANPR-camera’s vier weken lang opvragen. Niet alleen die van verdachten, maar van alle auto’s die rond een plaats delict hebben gereden. Voorvechters van privacy zijn niet te spreken over deze nieuwe kentekenwet.
11x Commvault beschermt data in de cloud met back-ups voor Cisco HyperFlex18/01 13u30 - Techzine: Commvault, de leverancier van oplossingen voor back-ups, gegevensherstel, archivering en cloud computing voor hybride omgevingen, heeft zijn snapshot-technologie IntelliSnap geschikt gemaakt voor de HyperFlex hyperconverged systemen van Cisco. Volgens de leverancier maakt de combinatie het voor bedrijven en organisaties mogelijk om de workloads van hun applicaties en hun virtuele machines direct te kunnen beschermen op […]

Statistieken

Artikels:
36557
Gelezen:
48718
Aantal lezers nu:
47


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven