maandag 24 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
24/06 22u45  'Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack' DEN HAAG (AFN) - De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.10 
24/06 22u15  Overwegend rood slot op afwachtend Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend met rode cijfers gesloten. De financiële markten bleven in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan deze week. Verder hingen de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt.11 
24/06 21u15  Minister wil opheldering KPN-top over storing DEN HAAG (AFN) - De directie van KPN moet op het ministerie van Justitie en Veiligheid komen uitleggen hoe een grote telefoonstoring onder meer noodnummer 112 heeft kunnen treffen. Minister Ferd Grapperhaus wil er zeker van zijn dat het 'niet morgen weer' misgaat. Maar eerst moet de storing helemaal zijn verholpen.
24/06 20u30  Ajax legt Promes voor vijf jaar vast AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft Quincy Promes voor de komende vijf jaar vastgelegd. De Amsterdamse club liet maandag weten overeenstemming over de transfer te hebben bereikt met Sevilla. De Spanjaarden ontvangen voor de 38-voudig international 15,7 miljoen euro, wat door 'variabelen' nog kan oplopen tot 17,2 miljoen.
24/06 19u45  Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaar ROTTERDAM (AFN) - De telefoonstoring bij KPN is grotendeels verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. De oorzaak is nog niet bekend.12 
24/06 19u45  IT-bedrijf Capgemini neemt Altran over PARIJS (AFN) - Het Franse automatiserings- en digitale adviesbedrijf Capgemini neemt de Franse industrieel dienstverlener Altran Technologies over in een deal ter waarde van 3,6 miljard euro. Het nieuwe fusiebedrijf is goed voor een omzet van 17 miljard euro en wereldwijd meer dan 250.000 werknemers.12 
24/06 19u30  Trump pakt nu grootayatollah Iran aan WASHINGTON (AFN/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.
24/06 19u00  Minister spreekt zelf met KPN-top over storing DEN HAAG (AFN) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) staat in 'direct persoonlijk contact' met de directie van KPN over de storing die onder meer noodnummer 112 heeft getroffen. Volgens de minister wordt er 'met man en macht gewerkt' aan een oplossing.
24/06 18u15  ABN AMRO rondt juridische fusie spoedig af AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft van de toezichthouders alle vereiste goedkeuringen ontvangen voor de juridische fusie tussen ABN AMRO Bank en ABN AMRO Group. De fusieakte wordt op 28 juni gepasseerd. Daarmee wordt de juridische fusie op 29 juni van kracht.
24/06 17u45  Europese beurzen overwegend omlaag AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend in het rood gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
24/06 17u30  SnowWorld kondigt investeringen aan ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld heeft forse investeringen voor de komende jaren aangekondigd. De uitbater van indoor wintersportlocaties wil de huidige zeven locaties in Nederland en Duitsland vernieuwen en hotels in Amsterdam en Zoetermeer bouwen. Het bedrijf wil met de nieuwe investeringen zijn marktpositie in Europa versterken.
24/06 17u15  Ziggo twee jaar langer hoofdsponsor Ajax DE LUTTE (AFN) - Ajax en hoofdsponsor Ziggo hebben de bestaande sponsorovereenkomst tussentijds opengebroken en met twee jaar verlengd. De vernieuwde overeenkomst loopt tot en met 30 juni 2022.
24/06 16u45  'Commerzbank niet klaar voor overleg UniCredit' FRANKFURT (AFN) - Het Duitse Commerzbank is nog niet klaar voor gesprekken met de Italiaanse branchegenoot UniCredit over een fusie van de twee grootbanken. Dat meldden ingewijden met kennis van de zaak aan persbureau Reuters.
24/06 16u00  Overwegend verliezen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een overwegend lager beeld optekenen, zonder grote koersbewegingen. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
24/06 16u00  Wall Street opent licht hoger NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. De financiële markten zijn in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan later deze week. Verder blijven de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt hangen. Ook haalde Trump weer eens uit naar de Federal Reserve.
Laatste update: vandaag om 22u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
24/06 19u00  Luchtverkeersleider Skeyes: geen vakbondsacties gepland tijdens zomeruittocht De vakantie-uittocht op de luchthavens zal normaal niet verstoord worden door acties bij luchtverkeersleiders Skeyes. Vakbonden en directie hebben na een vergadering maandag afgesproken om elkaar op 8 juli weer te ontmoeten.
24/06 16u45  Nyrstar moet extra documenten vrijgeven tijdens algemene vergadering De voorzitter van de ondernemingsrechtbank in Brussel heeft maandag beslist dat Nyrstar een bijkomende algemene vergadering moet organiseren waar een aantal documenten wordt vrijgegeven.11 
24/06 16u45  Steeds meer beleggingsfondsen zetten in op artificiële intelligentie De nieuwe modewoorden in het land van de beleggingsfondsen zijn 'kunstmatige intelligentie'. Die intelligentie is moeilijk te definiëren, maar steeds meer aanwezig in ons dagelijkse leven.12 
24/06 15u00  Lufthansa stopt integratie in Eurowings: 'Dit is het beste wat Brussels Airlines kon overkomen' Brussels Airlines promoveert in de Lufthansa Groep naar de betere categorie van de netwerkluchtvaartmaatschappijen. De integratie in de lagekostendochter Eurowings stopt. 'Dit is het beste wat Brussels Airlines kon overkomen, gezien de precaire situatie bij Eurowings', reageert Eddu Van de Voorde, transporteconoom en hoogleraard aan de universiteit van Antwerpen.13 
24/06 15u00  Terugdraaiende teller zonnepanelen: waakhond stapt naar Grondwettelijk Hof De Vlaamse energieregulator Vreg stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het artikel uit het Vlaams decreet over de digitale meters, waardoor eigenaars van zonnepanelen nog vijftien jaar het voordeel van de terugdraaiende teller kunnen krijgen. Dat heeft de regulator maandag bekendgemaakt.
24/06 12u45  Hoe lobbywerk van de Belgische gemeenten een omstreden Europese pijplijn in leven houdt België steunt een nieuwe pijplijn die Europa in tweeën splijt. De reden? Lobbywerk van de Belgische gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van Knack.14 
24/06 12u45  Jannie Haek ontmoet Nassim Taleb: 'We weten niet meer over de menselijke natuur dan 2000 jaar geleden' Zowel de wereldberoemde essayist als de grote baas van de Nationale Loterij meent dat succesrijke mensen hun welslagen vooral te danken hebben aan een gunstig lot. En dat ze dat soms vergeten.14 
24/06 11u15  Lufthansa stopt integratie Brussels Airlines in Eurowings Brussels Airlines zal in de toekomst nauwer aansluiten bij de andere maatschappijen van de Lufthansa-groep, zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss. Dat heeft het moederbedrijf Lufthansa maandag aangekondigd.
24/06 11u00  Bijzondere ondernemingsraad bij Brussels Airlines Vandaag is het een belangrijke dag voor Brussels Airlines. Om 10u45 vindt een bijzondere ondernemingsraad op de hoofdzetel plaats.
23/06 10u30  Het Geluidshuis wordt pionier als podcastmaker: 'Met een hoorspel gaan we voluit' Het Geluidshuis droomde ervan filmmuziek te maken, werd groot met radioreclame en brak door bij het grote publiek met zijn Heerlijke Hoorspelen. Nu maakt het productiehuis zich op voor een pioniersrol als podcastmaker. 'In principe kunnen wij voor elk merk goede audiocontent maken.'
23/06 10u30  Luchtverkeersleider skeyes: Vakbond ACV sluit acties in vakantie niet uit De christelijke vakbond ACV-Transcom voert de druk bij luchtverkeersleider skeyes op in de aanloop naar de zomervakantie.
22/06 15u15  Duitsland roept 60.000 Mercedessen terug na ontdekking sjoemelsoftware Het Duitse agentschap voor het wegverkeer, het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), heeft vrijdag een terugroeping gelanceerd voor goed 60.000 dieselauto's van het model Mercedes-Benz GLK 220 CDI, gebouwd tussen 2012 en 2015.
22/06 11u15  AI en robotisering zijn niet negatief: 'Finaal zal de menselijke geest het verschil blijven maken' Helpt authentieke intelligentie in de strijd tegen artificiële intelligentie? Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het net niet, betoogt de neuropsychologe Elke Geraerts in haar nieuwe boek. 'Werkgevers en werknemers moeten veel zwaarder inzetten op wat ons als mensen uniek maakt.'
22/06 11u15  Meer loon en kinderbijslag moeten kortgeschoolden aan werk helpen Een premie boven op het nettoloon, meer kinderbijslag en een aanwervingspremie moeten kortgeschoolden aan het werk helpen. Die voorstellen doen de Vlaamse vakbonden en werkgeversorganisaties aan de nog te vormen Vlaamse regering, schrijft De Tijd zaterdag.
21/06 19u30  'Amerika speelt de hardliners van Iran in de kaart' Komt het tot een oorlog tussen Amerika en Iran? Irankenner Peyman Jafari vreest dat het conflict verder dreigt te escaleren.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 22u33
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
24/06 22u45  'Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack' DEN HAAG (AFN) - De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.
24/06 22u15  Overwegend rood slot op afwachtend Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend met rode cijfers gesloten. De financiële markten bleven in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan deze week. Verder hingen de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt.11 
24/06 21u15  Minister wil opheldering KPN-top over storing DEN HAAG (AFN) - De directie van KPN moet op het ministerie van Justitie en Veiligheid komen uitleggen hoe een grote telefoonstoring onder meer noodnummer 112 heeft kunnen treffen. Minister Ferd Grapperhaus wil er zeker van zijn dat het 'niet morgen weer' misgaat. Maar eerst moet de storing helemaal zijn verholpen.
24/06 20u30  Ajax legt Promes voor vijf jaar vast AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft Quincy Promes voor de komende vijf jaar vastgelegd. De Amsterdamse club liet maandag weten overeenstemming over de transfer te hebben bereikt met Sevilla. De Spanjaarden ontvangen voor de 38-voudig international 15,7 miljoen euro, wat door 'variabelen' nog kan oplopen tot 17,2 miljoen.10 
24/06 19u45  Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaar ROTTERDAM (AFN) - De telefoonstoring bij KPN is grotendeels verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. De oorzaak is nog niet bekend.
24/06 19u45  IT-bedrijf Capgemini neemt Altran over PARIJS (AFN) - Het Franse automatiserings- en digitale adviesbedrijf Capgemini neemt de Franse industrieel dienstverlener Altran Technologies over in een deal ter waarde van 3,6 miljard euro. Het nieuwe fusiebedrijf is goed voor een omzet van 17 miljard euro en wereldwijd meer dan 250.000 werknemers.
24/06 19u30  Trump pakt nu grootayatollah Iran aan WASHINGTON (AFN/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.
24/06 19u00  Minister spreekt zelf met KPN-top over storing DEN HAAG (AFN) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) staat in 'direct persoonlijk contact' met de directie van KPN over de storing die onder meer noodnummer 112 heeft getroffen. Volgens de minister wordt er 'met man en macht gewerkt' aan een oplossing.
24/06 18u15  ABN AMRO rondt juridische fusie spoedig af AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft van de toezichthouders alle vereiste goedkeuringen ontvangen voor de juridische fusie tussen ABN AMRO Bank en ABN AMRO Group. De fusieakte wordt op 28 juni gepasseerd. Daarmee wordt de juridische fusie op 29 juni van kracht.
24/06 17u45  Europese beurzen overwegend omlaag AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend in het rood gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
24/06 17u30  SnowWorld kondigt investeringen aan ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld heeft forse investeringen voor de komende jaren aangekondigd. De uitbater van indoor wintersportlocaties wil de huidige zeven locaties in Nederland en Duitsland vernieuwen en hotels in Amsterdam en Zoetermeer bouwen. Het bedrijf wil met de nieuwe investeringen zijn marktpositie in Europa versterken.
24/06 17u00  Ziggo twee jaar langer hoofdsponsor Ajax DE LUTTE (AFN) - Ajax en hoofdsponsor Ziggo hebben de bestaande sponsorovereenkomst tussentijds opengebroken en met twee jaar verlengd. De vernieuwde overeenkomst loopt tot en met 30 juni 2022.
24/06 16u45  'Commerzbank niet klaar voor overleg UniCredit' FRANKFURT (AFN) - Het Duitse Commerzbank is nog niet klaar voor gesprekken met de Italiaanse branchegenoot UniCredit over een fusie van de twee grootbanken. Dat meldden ingewijden met kennis van de zaak aan persbureau Reuters.
24/06 16u00  Overwegend verliezen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een overwegend lager beeld optekenen, zonder grote koersbewegingen. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
24/06 16u00  Wall Street opent licht hoger NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. De financiële markten zijn in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan later deze week. Verder blijven de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt hangen. Ook haalde Trump weer eens uit naar de Federal Reserve.
Laatste update: vandaag om 22u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
24/06 11u30  Brussels Airlines wordt geen lagekostenmaatschappij en krijgt eigen plaats binnen Lufthansa-groep Lees meer >
24/06 05u45  Reisverzekering of ziekenfonds: wie moet u bellen als u uw been breekt op vakantie? Medische kopzorgen op reis? De overgrote meerderheid van de Belgen kan beroep doen op de bijstandscentrale van zijn mutualiteit. Maar moet u dan ook nog een reisverzekering nemen? En wie belt u in dat geval eerst? Radio 2-programma 'De inspecteur' zocht het uit.13 
23/06 09u30  Helft horecazaken heeft te kampen met tafelschuimers De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers, klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, die in De Zondag staan.
23/06 08u30  Helft horecazaken te kampen met tafelschuimers De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers, klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, die in De Zondag staan.
22/06 06u30  Hoe je zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgt: sociale partners sluiten deal over "to-dolijst" voor regering Was de mantra van de vorige federale regering nog 'jobs, jobs, jobs', dan moet die van de komende Vlaamse regering 'activeren, belonen en bijleren' zijn. Dat valt op te maken uit de deal die de Vlaamse vakbonden en werkgevers hebben gesloten om het recordaantal openstaande vacatures aan te pakken. De volgende minister van Werk weet weer wat gedaan.
22/06 04u15  Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar De koers van de bitcoin is vannacht de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin 10.166 dollar waard.
21/06 18u45  Producent vliegtuigonderdelen Asco ligt derde week stil na cyberaanval Het bedrijf Asco, dat vliegtuigonderdelen maakt voor onder andere Airbus en Boeing, blijft ten minste tot vrijdag 28 juni dicht. Dit is een gevolg van een cyberaanval waarbij hackers servers van het bedrijf hebben platgelegd.
21/06 18u45  100 jaar oud, maar nog altijd relevant in #MeToo-tijden: de Internationale Arbeidsorganisatie Lees meer >
21/06 14u15  Bierbrouwer AB Inbev ontsnapt aan miljoenenboete van de fiscus Bierbrouwer AB Inbev heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Bijzondere Belastinginspectie in ons land. Die had de multinational aangeklaagd voor fiscale fraude en eiste een boete van 30 miljoen. De BBI had bezwaar tegen een deal, een zogeheten ruling, die de bierbrouwer met diezelfde fiscus had gesloten om een voordelig belastingtarief te krijgen.
20/06 19u00  Benzine, elektrisch of toch nog een diesel? 1 op de 6 stelt aankoop nieuwe auto uit door keuzestress Lees meer >
20/06 16u30  Textielsector investeert mode- en textielopleiding in Gent De textielsector gaat 200.000 euro investeren in de opleiding mode- en textieltechnologie van de Hogeschool Gent. Hij doet dat omdat de textielsector al jaren met een personeelstekort kampt.
19/06 18u45  Check uw telefoonrekening: wordt u ook plots wekelijks 3,99 euro aangerekend voor spelletjes? Checkt u maandelijks uw telefoonfactuur zorgvuldig? Het is aangeraden om dat regelmatig te doen, want mogelijk wordt u wekelijks 3,99 euro aangerekend voor een dienst waar u zich nooit bewust op heeft geabonneerd: Demon Games. Dat is een Britse spelletjessite waarover de Ombudsman Telecom dit jaar al meer dan 60 klachten heeft gekregen.
19/06 16u30  Sociaal drama in Torhout: pluimveeslachterij Lammens is failliet Lees meer >
19/06 16u30  David tegen Goliath: bedrijf uit Oudenaarde verslaat Adidas in de rechtbank Schoenenbedrijf Shoe Branding Europe uit Oudenaarde heeft een grote zaak gewonnen tegen het Duitse sportmerk Adidas. Drie parallelle strepen: dat wilde Adidas claimen als merk, maar het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat dat niet kan.
19/06 11u00  Grote kosten? Opgelet: factuurfraude zit weer in de lift Ze zijn opnieuw in opmars: fraudeurs die facturen uit de postbus vissen en er hun eigen rekeningnummer opzetten. Als slachtoffer denk je dat je de aannemer betaalt, maar het geld verdwijnt naar een andere rekening.
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
24/06 22u45  Analyse: fusiegesprek met Fiat kan opgepakt worden De aandeelhoudersvergadering van Nissan dreigde maandag uit te lopen op een regelrechte scheiding met alliantiepartner Renault. Op de valreep hebben de twee het kunnen bijleggen. Daarmee kan Nissan de zo gewenste wijziging van de managementstructuur doorvoeren en lijkt Renault met een gerust hart de stilgelegde fusiegesprekken met Fiat Chrysler (FCA) weer oppakken.10 
24/06 22u45  'Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack' De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd.11 
24/06 22u15  Overwegend rood slot op afwachtend Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend met rode cijfers gesloten. De financiële markten bleven in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan deze week. Verder hingen de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt.13 
24/06 20u30  Ajax legt Promes voor vijf jaar vast Ajax heeft Quincy Promes voor de komende vijf jaar vastgelegd. De Amsterdamse club liet maandag weten overeenstemming over de transfer te hebben bereikt met Sevilla. De Spanjaarden ontvangen voor de 38-voudig international 15,7 miljoen euro, wat door 'variabelen' nog kan oplopen tot 17,2 miljoen.
24/06 20u00  ’Meer zzp’ers door kabinetsplan’ Het nieuwe zzp-plan van het kabinet zal een aanzuigende werking hebben. Voor beter betaalde werkenden is het straks wel heel aantrekkelijk om te zzp’er te worden. Dat gaat veel belasting- en premie-inkomsten schelen.
24/06 19u45  Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaar De telefoonstoring bij KPN is grotendeels verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. De oorzaak is nog niet bekend.11 
24/06 19u45  IT-bedrijf Capgemini neemt Altran over Het Franse automatiserings- en digitale adviesbedrijf Capgemini neemt de Franse industrieel dienstverlener Altran Technologies over in een deal ter waarde van 3,6 miljard euro. Het nieuwe fusiebedrijf is goed voor een omzet van 17 miljard euro en wereldwijd meer dan 250.000 werknemers.11 
24/06 19u30  Column: Facebook-munt geen nieuwe dollar ’Het is 2019. Waar is mijn vliegende auto?” Het is een veelgehoorde klacht van mijn leeftijdsgenoten (rond de vijftig) die opgroeiden met The Jetsons (robotbediende!) en Back to the Future (tijdreizen!). Een halve eeuw geleden stonden we op de maan en veel verder zijn we nooit gekomen.12 
24/06 19u30  Trump pakt nu grootayatollah Iran aan De Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.
24/06 19u15  KPN: Einde storing nog niet in zicht KPN is nog steeds op zoek naar de oorzaak die tot een grote storing in het telefoonverkeer heeft geleid in Nederland, waardoor onder andere ook het noodnummer 112 is uitgevallen in Nederland.
24/06 19u00  Column: Medtronic, grote broer van Philips Het in Ierland gevestigde, maar van oorsprong Amerikaanse Medtronic is gespecialiseerd in het maken van medische apparatuur. In die zin laat het zich het beste vergelijken met het Nederlandse Philips. Medtronic is echter veel groter.
24/06 19u00  KPN: ’Einde storing nog niet in zicht’ KPN is nog steeds op zoek naar de oorzaak die tot een grote storing in het telefoonverkeer heeft geleid in Nederland, waardoor onder andere ook het noodnummer 112 is uitgevallen in Nederland.
24/06 19u00  Minister spreekt zelf met KPN-top over storing Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) staat in 'direct persoonlijk contact' met de directie van KPN over de storing die onder meer noodnummer 112 heeft getroffen. Volgens de minister wordt er 'met man en macht gewerkt' aan een oplossing.
24/06 18u15  ABN AMRO rondt juridische fusie spoedig af ABN AMRO heeft van de toezichthouders alle vereiste goedkeuringen ontvangen voor de juridische fusie tussen ABN AMRO Bank en ABN AMRO Group. De fusieakte wordt op 28 juni gepasseerd. Daarmee wordt de juridische fusie op 29 juni van kracht.
24/06 17u45  Europese beurzen overwegend omlaag De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend in het rood gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag.
Laatste update: vandaag om 22u45
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
24/06 12u18  Brussels Airlines wordt geen lagekostenmaatschappij Lees meer >
24/06 11u17  Brussels Airlines sluit niet aan bij Eurowings Lees meer >
24/06 10u17  Nieuwe app voor freelancers: ?Een freelancer boek je niet als Uber? Lees meer >12 
22/06 16u48  Antwerpen wil minimumgrootte voor appartementen, bouwsector vreest prijsstijging Lees meer >
22/06 08u44  De Lijn installeert 280 nieuwe realtime informatieschermen Lees meer >
22/06 03u42   Straks met de vliegtaxi naar je bestemming Lees meer >
21/06 19u37  Test Aankoop waarschuwt voor liegende verkopers Luminus: ?Plots dubbel zoveel betalen? Lees meer >
21/06 14u35  Ryanair moet 377 passagiers vergoeden voor geannuleerde vluchten in herfst 2017 Lees meer >
21/06 13u34  Ryanair moet passagiers vergoeden voor geannuleerde vluchten in herfst 2017 Lees meer >
21/06 13u34  Deel van Belgisch luchtruim moet vannacht gesloten worden door personeelsgebrek bij skeyes Lees meer >
21/06 09u32  Thomas Leysen stopt in 2020 als voorzitter van KBC Groep Lees meer >
21/06 09u32  450.000 bedienden krijgen 1,1 procent opslag: bereken hier hoeveel jouw loon stijgt Lees meer >
21/06 09u32  Log!Ville wordt innovatief hart van logistieke sector Lees meer >
21/06 09u32  Visie op toekomst Zuid-West-Vlaanderen: ?Elk talent telt om arbeidskrapte te counteren? Lees meer >
21/06 06u30  Deel van Interparking staat te koop: wordt een van grootste Belgische deals Lees meer >
Laatste update: vandaag om 12u18
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
24/06 22u15  Zorgkosten zullen elk jaar met miljarden stijgen. Worden ze onbetaalbaar? Er is een vuistregel in de zorg: thuisverpleging kost 25 euro per dag, verblijf in een zorginstelling 250 en een ziekenhuisopname 2.500 euro per dag.12 
24/06 13u30  Je zou haast denken dat Unilever mijn column heeft gelezen Je zou haast denken dat de Unilever-topman afgelopen maandag mijn column heeft gelezen over Unileverbedrijf Conimex. Ik schreef hoe in een reclame, door de makers ‘minidocumentaire’ genoemd, de indruk wordt gewekt dat de Conserven import export maatschappij een duurzaam merk is, dat een belangrijke bijdrage aan een betere wereld levert. Het filmpje eindigt met de nietszeggende slogan ‘Samen op weg naar duurzaam’.12 
24/06 00u00  De droom: een oerdegelijke bank zonder winst en investeringen, maar veilig als de crisis toeslaat Het Nederlandse geldstelsel moet op de schop en er moet een nutsbank komen. Die eis van burgerbeweging Ons Geld resulteerde in een rapport van de WRR en een reactie daarop van de minister van Financiën. Nu is de Tweede Kamer aan zet.19 
23/06 21u00  Unilever heeft zichzelf een bewijs van goed gedrag gegeven Je zou haast denken dat de Unilever-topman afgelopen maandag mijn column heeft gelezen over Unileverbedrijf Conimex. Ik schreef hoe in een reclame, door de makers ‘minidocumentaire’ genoemd, de indruk wordt gewekt dat de Conserven import export maatschappij een duurzaam merk is, dat een belangrijke bijdrage aan een betere wereld levert. Het filmpje eindigt met de nietszeggende slogan ‘Samen op weg naar duurzaam’.
23/06 20u30  Klassieke zeiljachten voor de happy few TNO-techonoloog Hans-Peter Baars gooide het roer om en kocht botenreparateur Ventis. Inmiddels produceert die Enkhuizer werf klassieke zeiljachten voor de happy few, die ermee racen in de Mediterranee.
23/06 18u00  Wordt er direct ingegrepen na mijn Conimex-column? Je zou haast denken dat de Unilever-topman afgelopen maandag mijn column heeft gelezen over Unileverbedrijf Conimex. Ik schreef hoe in een reclame, door de makers ‘minidocumentaire’ genoemd, de indruk wordt gewekt dat de Conserven import export maatschappij een duurzaam merk is, dat een belangrijke bijdrage aan een betere wereld levert. Het filmpje eindigt met de nietszeggende slogan ‘Samen op weg naar duurzaam’.
22/06 14u00  Minstens 16 euro per uur voor zzp’ers: ‘Goed idee’, maar ook ‘papieren werkelijkheid’ Het kabinet gaat zzp’ers beschermen met een minimumuurtarief van 16 euro, zo maakte de NOS vrijdag bekend. Krijgt de kleine zelfstandige nu eindelijk meer zekerheid, of is er sprake van een onuitvoerbaar ideaal? Een rondgang langs experts.
22/06 10u00  ‘Zelfstandigen, flexwerkers: dat is de sociale kwestie van onze tijd’ Wat te doen met de flexkrachten en zzp’ers, die amper bescherming genieten? Harry van de Kraats, directeur van werkgeversvereniging AWVN, maakt zich zorgen. De overheid heeft een wig laten ontstaan tussen flex en vast. Dat gat moet gedicht. ‘Alle werkenden moeten aan de basis gelijk worden behandeld.’
21/06 21u45  Hans de Boer fileerde uitlatingen van Rutte genadeloos Als de premier van het land wat roept, mag tegenwoordig eerst de kletsende klasse (Johan Derksen, Peter R. de Vries en Gerard Joling) daar bij de omroepen hun plasje over laten gaan.
21/06 21u30  Minstens 16 euro per uur voor zzp’ers. De reacties: ‘een goed idee’, maar ook ‘een papieren werkelijkheid’ Het kabinet gaat zzp’ers beschermen met een minimumuurtarief van 16 euro, zo maakte de NOS vrijdag bekend. Krijgt de kleine zelfstandige nu eindelijk meer zekerheid, of is er sprake van een onuitvoerbaar ideaal? Een rondgang langs experts.
21/06 20u45  Eén cao, twee andere visies: hoe Hema en FNV elkaar de zwartepiet toespelen De FNV ging niet akkoord met de cao van de Hema. Tot chagrijn van het winkelbedrijf én van het CNV. ‘Ook FNV’ers moffelen de bezuinigings­agenda van werkgevers vaak genoeg weg in een cao.’ Maar is de bond hier juist de slechterik of de beschermer?
21/06 20u45  Waarom hogere lonen een kwestie van macht zijn: de arbeidsruimte neemt niet toe Wil premier Mark Rut­te naar Europa? Afgelopen weekeinde leek het er eerder op dat de oud-personeelsman van Unilever solliciteert naar een functie bij de vakbeweging. Op een VVD-partijbijeenkomst riep de voorman van de liberalen ‘grote ondernemingen’ op lonen steviger te verhogen, en wel ‘omdat het geld daar tegen de plinten klotst’. Blijven loonstijgingen uit, dan moet de aangekondigde verlaging van de vennootschapsbelasting maar achterwege blijven.
21/06 00u00  Mag ik mijn woning te goedkoop verkopen? Ik wil mijn woning verkopen aan mijn dochter, liefst zo goedkoop mogelijk. Mag ik dat zelf weten, of levert een te lage prijs problemen op?
20/06 23u00  Mag de staat als dief van de spaarder gewoon vrijuit gaan? Iemand spaart 500 duizend euro voor zijn pensioen via een vaste renterekening bij de ING Bank, zodat geen risico wordt gelopen op een onverwachte koersval (aandelen, bitcoin) of instortende huizenmarkt (tweede woning).
20/06 18u15  Kan ik blijven doorwerken tijdens de AOW? Door het pensioenakkoord krijg ik volgend jaar ineens 4 maanden eerder AOW. Mijn vrouw is nog maar 58 jaar. Ik wil liever blijven doorwerken. Kan dat?
Laatste update: vandaag om 22u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
24/06 23u30  Meer dan 1,2 miljard euro aan boetes nog niet betaald De Belgische staat heeft momenteel voor 1,221 miljard aan boetes en verbeurdverklaringen niet geïnd. In 2018 was dat 1,05 miljard euro. Dat schrijft La Libre Belgique maandagavond. Een woordvoerster van de federale overheidsdienst Financiën bevestigt de cijfers.
24/06 23u30  Mexico ontplooit 15.000 manschappen aan grens met VS om migranten te stoppen Mexico heeft bijna 15.000 agenten en militairen aan zijn grens met de Verenigde Staten ontplooid. Dat heeft minister van Defensie Luis Cresencio Sandoval maandag aangekondigd. Een en ander past in het akkoord tussen Mexico en de VS om de illegale immigratie een halt toe te roepen.
24/06 23u30  Dit zijn de nieuwe pantserwagens voor het Belgische leger Het Franse leger heeft maandag een tipje van de sluier opgelicht van de nieuwe gepantserde voertuigen die vanaf 2025 ook door de gevechtseenheden van de Belgische Landcomponent in gebruik zullen worden genomen.
24/06 23u30  Jinnih Beels zwijgt over burgemeesterschap: “Onverantwoord en bijzonder pijnlijk” Dat Antwerps schepen Jinnih Beels (sp.a) burgemeester van Antwerpen wil worden, heeft ze de afgelopen weken en maanden al duidelijk laten merken. In de gemeenteraad, maandagavond, bleef ze opvallend stil, toen Filip Dewinter (Vlaams Belang) haar uit haar tent probeerde lokken. “Dat vind ik niet alleen onverantwoord, maar ook bijzonder pijnlijk”, zei hij.
24/06 23u30  Amerikaanse topfavoriet op WK vrouwenvoetbal door dankzij twee strafschoppen, ook Zweden wint zuinig De voetbalsters van de Verenigde Staten hebben zich maandag voor de kwartfinales van het WK voetbal in Frankrijk geplaatst. De Amerikaanse speelsters versloegen een stug Spanje in Reims met 2-1, dankzij twee benutte strafschoppen.
24/06 23u15  Mechelen maakt lidmaatschap bibliotheek fors duurder Met de opening van de nieuwe bibliotheek in Het Predikheren in het vooruitzicht maakt de stad Mechelen een lidmaatschap fors duurder. Voor inwoners stijgt het tarief van 4 naar 10 euro. Voor bezoekers van buiten de stad zelfs naar 15 euro.
24/06 23u15  GEMEENTERAAD Minimale oppervlakte voor nieuwbouw krijgt groen licht De minimale oppervlaktes voor nieuwbouwwoningen zijn maandagavond door de Antwerpse gemeenteraad goedgekeurd. Tegen deze regelgeving kwam protest van een paar projectontwikkelaars.
24/06 23u00  GEMEENTERAAD Minimale oppervlaktes krijgt groen licht De minimale oppervlaktes voor nieuwbouwwoningen zijn maandagavond door de Antwerpse gemeenteraad goedgekeurd. Tegen deze regelgeving kwam protest van een paar projectontwikkelaars.
24/06 22u30  Steven Broos neemt ontslag als raadslid Steven Broos, fractieleider van oppositiepartij Brasschaat 2012, dient zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Broos gaat opnieuw studeren. “Mijn taak als directeur Financiën en Onderwijsorganisatie in Sint-Eduardus is niet te combineren met nieuwe studies en de politiek. Daarom laat ik mijn zitje in de Brasschaatse gemeenteraad aan Kasper Vanpoucke”, zegt Steven Broos. Broos zetelt in de gemeenteraad sinds 2006 en voerde altijd stevig oppositie. Toch was hij vaak ook zeer constructief. Broos was vooral begaan met mobiliteit, verkeersveiligheid, jeugd, sport, onderwijs en milieu. Zijn partij ging na de verkiezingen van oktober van vijf zetels naar vier.19 
24/06 22u30  Belgian Cats gearriveerd in Servië De Belgian Cats zijn vandaag gearriveerd in Servië. De selectie van bondscoach Philip Mestdagh trok, na de check in het hotel in Zrenjanin, onmiddellijk naar de sporthal voor een training.10 
24/06 22u15  Amerikaanse topfavoriet op WK vrouwenvoetbal pas dankzij twee strafschoppen voorbij stug Spanje De voetbalsters van de Verenigde Staten hebben zich maandag voor de kwartfinales van het WK voetbal in Frankrijk geplaatst. De Amerikaanse speelsters versloegen een stug Spanje in Reims met 2-1, dankzij twee benutte strafschoppen. De Amerikaanse titelverdediger stuit nu op gastland Frankrijk in de kwartfinales. Dat duel wordt vrijdag in Parijs gespeeld.10 
24/06 22u00  Ivoorkust wint op Afrika Cup met kleinste verschil van Zuid-Afrika, Tunesië en Angola spelen gelijk Ivoorkust is de Afrika Cup maandag begonnen met een 1-0 zege tegen Zuid-Afrika. Aston Villa-spits Jonathan Kodija besliste het duel in het Al-Salam Stadion in Caïro in de 64e minuut.
24/06 22u00  ‘Stinkboot’ teistert al jaar buurt van sluis in Battel, oplossing in de maak Al sinds vorig jaar heeft de buurt van de sluis van Battel geregeld last van geurhinder. Die is afkomstig van een vrachtboot met restafval die net voor de sluis aanmeert en daar soms een heel weekend blijft liggen. Volgens de schipper is er wel een oplossing in de maak: de boot gaat een overkoepeling krijgen.
24/06 21u45  Motorrijder in levensgevaar na botsing in Deurne Op de Ter Heydelaan in Deurne is een motorrijder maandagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een botsing. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de André Hermanslaan.
24/06 21u15  Ivoorkust wint op Afrika Cup met kleinste verschil van Zuid-Afrika Ivoorkust is de Afrika Cup maandag begonnen met een 1-0 zege tegen Zuid-Afrika. Aston Villa-spits Jonathan Kodija besliste het duel in het Al-Salam Stadion in Caïro in de 64e minuut.
Laatste update: vandaag om 23u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
24/06 21u45  Capgemini koopt Altran voor 3,6 miljard euro: nieuwe IT-reus telt 250.000 werknemers De Franse informaticareus Capgemini koopt het technologieconsultancybedrijf Altran. Met de deal is een bedrag gemoeid van 3,6 miljard euro. Dat...
24/06 20u30  Soros en andere superrijken pleiten voor vermogensbelasting Enkele van de rijkste mensen ter wereld pleiten voor een rijkentaks in de Verenigde Staten. De Amerikaanse belegger George Soros is één van de...12 
24/06 19u30  Euforie bij Brussels Airlines snel weer voorbij Brussels Airlines zit niet langer onder de vleugels van low cost carrier Eurowings en komt rechtstreeks onder Lufthansa. Vakbonden en waarnemers...
24/06 19u30  Vleesmix hondenvoeder uit de handel genomen Tammenga Diervoeders haalt in overleg met het Federaal Voedselagentschap (FAVV) de vleesmix vis-kalkoen-eend uit de handel. In de rauwe petfood...
24/06 19u00  Brussels Airport verwacht overrompeling - Skeyes plant geen acties Brussels Airport maakt zich op voor drukke dagen. Nu vrijdag worden meer dan 94.000 passagiers verwacht, van wie 50.000 vertrekkende passagiers....
24/06 17u30  Skeyes: “Geen acties gepland tijdens zomeruittocht” De vakantie-uittocht op de luchthavens zal normaal niet verstoord worden door acties bij luchtverkeersleiders skeyes. Vakbonden en directie hebben...
24/06 17u30  Amerikaanse casinoreuzen gaan fuseren Twee casinogroepen in de VS, Eldorado en Caesars Entertainment, gaan fuseren, zo kondigen ze aan. Samen zijn ze marktleider in eigen land.
24/06 17u15  Diesel vanaf morgen weer duurder Diesel en lpg worden vanaf morgen weer duurder. Dat meldt de FOD Economie. Een liter diesel (B7) zal maximaal 1,507 euro kosten, een stijging met...
24/06 17u00  Google investeert 1 miljard euro in twee Nederlandse datacenters Google gaat 1 miljard euro investeren in Nederland. In de Noord-Hollandse gemeente Hollands Kroon wordt een nieuw datacentrum gebouwd. Het...
24/06 16u45  Transporteconoom: “Goede zaak dat Brussels Airlines geen lagekostenmaatschappij wordt” Brussels Airlines zit niet langer onder de vleugels van low cost carrier Eurowings en wordt een volwaardige dochter van Lufthansa. Hoewel CEO...
24/06 16u00  Trump klaagt opnieuw: "VS hebben renteverlaging nodig” De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich opnieuw negatief uitgelaten over het beleid van de koepel van centrale banken in de VS. Volgens...
24/06 15u30  Vertrouwen Belgische ondernemers keldert Het ondernemersvertrouwen in België is in juni gedaald naar het laagste niveau in meer dan drie jaar. Dat blijkt uit een enquête door de Nationale...
24/06 15u15  Muyters: “Zonder wettig verblijf niet in regulier arbeidscircuit” Mensen zonder wettig verblijf moeten niet in het reguliere arbeidscircuit terechtkunnen. Dat zegt ontslagnemend Vlaams minister van Werk Philippe...
24/06 14u15  Vreg vecht terugdraaiende teller bij digitale meter aan bij Grondwettelijk Hof De Vlaamse energieregulator Vreg stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het artikel uit het Vlaams decreet over de digitale meters, waardoor...
24/06 13u30  CEO Brussels Airlines: “We scheiden van Eurowings maar moeten wel meteen naar de fitness” “We scheiden van Eurowings, maar we moeten wel meteen naar de fitness.” Zo kondigde Christina Foerster, de CEO van Brussels Airlines, naar verluidt...
Laatste update: vandaag om 21u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 22u33
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
24/06 19u15  'Italië krijgt mogelijk tot januari om schulden aan te pakken' Het uitstel van de strafprocedure van de Europese Commissie tegen Italië wordt mogelijk tot januari uitgesteld. Dat blijkt maandag uit uitgelekte notulen van een EU-bijeenkomst.
24/06 16u30  Uitstel van betaling voor modemerk La Ligna Het Nederlandse Benlig BV, moederbedrijf van modemerk La Ligna, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank van Midden-Nederland. Het bedrijf heeft 32 winkels verspreid over Nederland.
24/06 16u15  Trump vergelijkt centrale bank met koppig kind De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag opnieuw hard uitgehaald naar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed). Trump wil dat de Fed de rentes verlaagt en zegt dat de centrale bank geen flauw idee heeft wat het doet.
24/06 16u00  Trump: Centrale bank gedraagt zich als koppig kind De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag opnieuw hard uitgehaald naar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed). Trump wil dat de Fed de rentes verlaagt en zegt dat de centrale bank geen flauw idee heeft wat het doet.
24/06 15u45  Trump: Centrale bank weet niet wat het doet De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag opnieuw hard uitgehaald naar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed). Trump wil dat de Fed de rentes verlaagd en zegt dat de centrale bank geen flauw idee heeft wat het doet.
24/06 12u30  Veehouders willen hittestress voorkomen met 'fris veevoer' en ventilatoren Veel veehouders nemen momenteel maatregelen om hittestress bij hun dieren te voorkomen, meldt brancheorganisatie LTO Nederland maandag. Zo krijgen koeien fris veevoer en wordt het drinkwater vaker ververst.10 
24/06 12u15  Veehouders proberen hittestress te voorkomen met 'fris veevoer' en ventilatoren Veel veehouders nemen momenteel maatregelen om hittestress bij hun dieren te voorkomen, meldt brancheorganisatie LTO Nederland maandag. Zo krijgen koeien fris veevoer en wordt het drinkwater vaker ververst.
24/06 11u30  Aandeel Fastned onderuit na koersexplosie op vrijdag Het aandeel van snellaadstationontwikkelaar Fastned verloor flink op de beurs nadat het concern afgelopen vrijdag maar liefst meer dan vijf keer zoveel waard werd.
24/06 11u15  Inkomen huishoudens stijgt met 2,4 procent, spaartegoeden groeien Het zogenoemde reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,4 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Huishoudens houden meer over, waardoor ook de spaartegoeden flink zijn gestegen.
24/06 11u00  'Europese Commissie stelt procedure tegen Italië uit' De Europese Commissie stelt het instellen van een begrotingsprocedure tegen Italië uit, meldt Financial Times maandag op basis van anonieme bronnen binnen de Europese Unie.
24/06 11u00  Onderzoek: WOZ-waarde van woningen is in lijn met marktwaarde De WOZ-waarden volgen de ontwikkelingen op de woningmarkt, blijkt maandag uit onderzoek van de Waarderingskamer en het Kadaster. De WOZ-waarden van woningen worden jaarlijks vastgesteld door gemeenten.
24/06 09u15  Failliete DSB Bank keert rente uit aan schuldeisers De in 2009 ter ziele gegane DSB Bank kan schulden inclusief een deel van de rente terugbetalen aan schuldeisers. Dit meldt Het Financieele Dagblad maandag op basis van het financieel verslag over 2018 van het bedrijf.
24/06 09u15  Tilburg University betaalt vrouwelijke wetenschappers 175 euro minder Tilburg University kent een flinke loonkloof. Het maandelijkse salaris van vrouwelijke wetenschappers ligt gemiddeld 175 euro bruto lager dan dat van hun mannelijke collega's, meldt de universiteit maandag op basis van eigen onderzoek.
24/06 08u15  Curatoren wijzen bod gemeente Amsterdam op pand MC Slotervaart af De curatoren van het failliete ziekenhuis MC Slotervaart hebben het bod afgewezen dat de gemeente Amsterdam heeft uitgebracht op het pand. Het is te laag, zo laten ze maandag weten.
24/06 07u45  CBS: Inkomen huishoudens stijgt met 2,4 procent, spaartegoeden groeien Het zogenoemde reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,4 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Huishoudens houden meer over, waardoor ook de spaartegoeden flink zijn gestegen.
Laatste update: vandaag om 19u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/06 19u15  30 miljard dollar De Chinese telecomgigant Huawei verwacht zo?n 30 miljard dollar (27 miljard euro) aan omzet mis te lopen door de Amerikaanse boycot van het bedrijf. Dat zei oprichter Ren Zhengfei vorige week tijdens een bijeenkomst op het hoofdkwartier van het bedrijf in de Chinese stad Shenzhen. Lees meer over de Amerikaanse boycot van de Chinese telecomgigant: … Continued The post 30 miljard dollar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/06 09u45  Rentemiddelen interessanter door nieuwe regels Lees meer >
22/06 00u00  Mini-BOT Lees meer >
22/06 00u00  2,3 procent Lees meer >
21/06 13u00  ?Ik noem deze tafel liefkozend ?mijn ufo?? ?Af en toe zoek ik op Marktplaats naar Space Age-design. Dat is een stijl die is gebaseerd op de ruimtevaart. Dat thema was heel erg groot in de jaren zeventig. Ik houd erg van die stijl. Laura Hofenk (32) Freelancejournalist   Aankoop: Space Age-tafel Prijs: ? 150 ?Onlangs vond ik deze oranje Space Age-tafel. Die … Continued The post ?Ik noem deze tafel liefkozend ?mijn ufo?? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/06 13u00  Staren naar het Zwarte Water Lees meer >
20/06 13u00  Nooit meer vliegen. Maar wat dan wel? Lees meer >
18/06 18u15  Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) Een paar maanden geleden verscheen Waarom stenen winkels winnen. En webwinkels verliezen. Hans van Tellingen schreef dit boek met achttien medeauteurs, allen retailspecialist. Steeds meer deskundigen geloven – en kunnen onderbouwen – waarom stenen winkels zullen winnen. Zij betogen dat een verdienmodel met een webwinkel en thuisbezorging een verliesgevende activiteit zal blijven. In dit artikel … Continued The post Waarom stenen winkels winnen (en webwinkels verliezen) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 18u15  DNB zet vol in op aanpakken klimaatverandering De Nederlandsche Bank zet vol in op het werken aan klimaatverandering. Is dat onderdeel van het takenpakket? ?DNB gaat wel ver.? Het woord ?klimaat? komt 75 keer voor in het jaarverslag van De Nederlandsche Bank (DNB). Aanzienlijk vaker dan ?aandelen? ? 40 maal ? of ?prijsstabiliteit?, dat 15 keer voorkomt. Niet elk ?klimaat? gaat over … Continued The post DNB zet vol in op aanpakken klimaatverandering appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 18u15  Succeslobby van Keijzer en prins Hij miste het gevoel van urgentie bij het kabinet en dreigde openlijk met opstappen. Als het kabinet niet serieus zou investeren in start-ups, zou prins Constantijn vertrekken als StartupDelta Special Envoy. En dat terwijl staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) zo blij was met de koninklijke ambassadeur. Op de Consumer Electronics Show in Las … Continued The post Succeslobby van Keijzer en prins appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/06 18u15  Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee De zomervakantie komt eraan. Leuk voor kinderen, minder leuk voor werkende ouders die wekenlang de kinderen moeten (laten) bezighouden. Zes weken en twee dagen, om precies te zijn. Dat lijkt lang, maar in vergelijking met andere landen hebben Nederlandse schoolkinderen vrij kort vakantie. Zo zijn Franse kinderen anderhalve week langer vrij. Britse kinderen dan weer … Continued The post Nederlandse schoolvakantie lang? Valt wel mee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/06 18u30  ?Ondergoed maken is heel moeilijk? 1. Wat voor jeugd hebt u gehad? ?Ik ben geboren in Raalte, Overijssel, waar mijn vader de derde- generatie-huisarts was. Dus iedereen kende ons en dat gaf wel bepaalde privileges. Als we iets van de bakker wilden, zonder dat we geld hadden, kwam dat altijd wel goed. Jeroen van Douveren (54) Geboren in Raalte. Studeerde … Continued The post ?Ondergoed maken is heel moeilijk? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 19u15

Express.be

Verbergen Tonen
24/06 22u00  Vergeet Londen of Parijs! Dit zijn de 25 mooiste dorpjes van Europa Europa heeft nog veel verborgen parels die niet op de bucketlist van de meeste toeristen staan. Mooie dorpjes waarvoor het woordje ‘pittoresk’ zelfs een understatement is. Condé Nast Traveler maakte een selectie van 25 prachtige dorpen en kleine steden waar elke foto een postkaart waard is. En er staat ook een bestemming in België op … The post Vergeet Londen of Parijs! Dit zijn de 25 mooiste dorpjes van Europa appeared first on Express.18 
24/06 21u47  Trump: ?Andere landen moeten zelf hun olietankers gaan beschermen? Lees meer >
24/06 21u30  Trump: “Andere landen moeten zelf hun olietankers gaan beschermen” De Amerikaanse president Donald Trump schrijft in een reeks tweets dat andere landen voortaan best zelf kunnen instaan voor de verdediging van hun olietankers, wanneer die door de Straat van Hormuz passeren. Trump schrijft in een twee tweets ‘dat de VS nu de grootste producent van energie waar ook ter wereld zijn en daarom slechts … The post Trump: “Andere landen moeten zelf hun olietankers gaan beschermen” appeared first on Express.
24/06 20u47  Wat als Boris Johnson op z?n Trumps kiest voor een forse aanpak van brexit-onderhandelingen? Lees meer >
24/06 20u30  Wat als Boris Johnson op z’n Trumps kiest voor een forse aanpak van brexit-onderhandelingen? Het economische belang van een brexit-akkoord is voor ons land bijzonder groot, met schattingen die oplopen tot 40.000 jobverliezen in het ergste geval en een mogelijke extra bijdrage van 500 miljoen euro aan de Europese begroting. Boris Johnson was één van de leiders van het Brexit-kamp in het referendum drie jaar geleden. Dit kan echter de kansen op een … The post Wat als Boris Johnson op z’n Trumps kiest voor een forse aanpak van brexit-onderhandelingen? appeared first on Express.
24/06 15u45  “VS wil Europese producenten van telecomapparatuur verplichten buiten China te produceren” De regering Trump bekijkt of het Europese producenten van telecomapparatuur die wordt geïntegreerd in 5G-netwerken kan verplichten hun ontwikkeling en productie buiten China te verhuizen. Dat schrijft de Wall Street Journal. Indien de Amerikanen hun plannen doorzetten, dreigt dat enorme gevolgen te hebben voor bedrijven als Nokia en Ericsson 5G is de opvolger van onze … The post “VS wil Europese producenten van telecomapparatuur verplichten buiten China te produceren” appeared first on Express.
24/06 15u45  ?VS wil Europese producenten van telecomapparatuur verplichten buiten China te produceren? Lees meer >
24/06 14u30  Erdogan verliest Istanboel: een vernederde sultan is een gevaarlijke sultan De verkiezingen in de Turkse stad Istanboel zijn zondag gewonnen door oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu (CHP). Toen alle stemmen waren geteld, had Imamoglu ruim 54 gehaald, zijn tegenstander Binali Yıldırım van de regerende AKP haalde 45 procent. Imamoglu werd op 31 maart al eens verkozen tot burgemeester van de Turkse stad, maar de hoogste kiesraad annuleerde toen … The post Erdogan verliest Istanboel: een vernederde sultan is een gevaarlijke sultan appeared first on Express.
24/06 14u30  Technologie is een wapen tegen eenzaamheid Mensen voelen zich minder eenzaam wanneer ze toegang hebben tot alledaagse technologie zoals een radio, televisie of tablet. Dat zegt een onderzoek door de liefdadigheidsinstelling WaveLength en wetenschappers aan de University of York. De onderzoekers keken daarbij naar gegevens die over een periode van twee jaar waren verzameld bij een populatie eenzame personen in Groot-Brittannië. … The post Technologie is een wapen tegen eenzaamheid appeared first on Express.
24/06 13u00  Het probleem met Google Maps Burgers of bedrijven die op Google Maps beroep doen om een leverancier van een dienst of een service te contacteren, zijn niet altijd gegarandeerd bij het aangegeven adres terecht te komen. Technische onderlegde bedriegers blijken er immers in te lukken om die communicatie naar henzelf af te leiden. Op die manier zouden op Google Maps … The post Het probleem met Google Maps appeared first on Express.11 
24/06 12u45  Vlaams Belang nog steeds aan boord: sneuvelt cordon sanitaire tegen 2024? De Vlaamse formatie, en de gesprekken tussen N-VA en Vlaams Belang, zijn helemaal niet zo vrijblijvend. Niet dat de kans groot is dat extreemrechts nu al in het beleid stapt. Veel logischer is dat Vlaams Belang haar politieke maagdelijkheid eerst verliest op het gemeentelijk niveau. Daar mikt de partij ook op: in 2024 de muren … The post Vlaams Belang nog steeds aan boord: sneuvelt cordon sanitaire tegen 2024? appeared first on Express.11 
24/06 11u30  De oplossing voor overbodig vergaderen? Werknemers laten betalen voor de vergaderruimte Het Japanse bedrijf Dai-Ichi Seitosho Company (Disco) heeft een eigen systeem ontwikkeld om zijn productiviteit en winstmarge op te drijven. De onderneming beschouwt daarbij zijn interne organisatie als een vrije economische zone. Dit betekent dat werknemers een vergoeding vragen voor diensten die ze aan hun collega’s verstrekken. Disco heeft zich daarbij geïnspireerd op het Amoeba-management … The post De oplossing voor overbodig vergaderen? Werknemers laten betalen voor de vergaderruimte appeared first on Express.11 
24/06 10u00  Foxconn vraagt Apple China te verlaten Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple moet zijn activiteiten in China stopzetten en naar Taiwan overhevelen. Dat heeft Terry Gou, oprichter en hoofdaandeelhouder van het Taiwanese concern Hon Hai Precision Industry (Foxconn), gezegd. Apple maakt zich zorgen over de impact van het aanhoudend handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Het bedrijf heeft een sterke activiteit in … The post Foxconn vraagt Apple China te verlaten appeared first on Express.
24/06 09u00  Supercomputers weerspiegelen machtsverhoudingen in hightech-ontwikkeling China heeft veruit de grootste vloot supercomputers van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van de Top500 over de lijst met de sterkste supercomputers van de wereld, gepubliceerd ter gelegenheid van de International Supercomputing Conference (ISC) in de Duitse stad Frankfurt. Het rapport voert aan dat in China momenteel 219 supercomputers operationeel zijn. De … The post Supercomputers weerspiegelen machtsverhoudingen in hightech-ontwikkeling appeared first on Express.
23/06 14u00  Vluchtelingen worden bijna altijd als slachtoffer getoond Beeldmateriaal over migratie biedt een kans om een groter verhaal te vertellen. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers van de University of Missouri, die meer dan achthonderd persfoto’s over de Syrische vluchtelingencrisis drie jaar geleden analyseerden. Een meerderheid van deze foto’s bleek de vluchtelingen als slachtoffers te omschrijven. Deze bevindingen hebben volgens de wetenschappers duidelijke … The post Vluchtelingen worden bijna altijd als slachtoffer getoond appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Gastland Frankrijk stuurt Brazilië en sterspeelster Marta na verlengingen naar huis op WK vrouwenvoetbal24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Frankrijk blijft meedoen in het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land. De thuisploeg stuurde Brazilië in Le Havre na verlengingen naar huis. Het duel in de achtste finales eindigde op 2-1. In de 106e minuut maakte aanvoerster Amandine Henry de beslissende treffer. Frankrijk speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en titelhouder Verenigde Staten.
21x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasse24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Mallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit.
19x Steven Broos neemt ontslag als raadslid24/06 22u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Steven Broos, fractieleider van oppositiepartij Brasschaat 2012, dient zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Broos gaat opnieuw studeren. “Mijn taak als directeur Financiën en Onderwijsorganisatie in Sint-Eduardus is niet te combineren met nieuwe studies en de politiek. Daarom laat ik mijn zitje in de Brasschaatse gemeenteraad aan Kasper Vanpoucke”, zegt Steven Broos. Broos zetelt in de gemeenteraad sinds 2006 en voerde altijd stevig oppositie. Toch was hij vaak ook zeer constructief. Broos was vooral begaan met mobiliteit, verkeersveiligheid, jeugd, sport, onderwijs en milieu. Zijn partij ging na de verkiezingen van oktober van vijf zetels naar vier.
19x De droom: een oerdegelijke bank zonder winst en investeringen, maar veilig als de crisis toeslaat24/06 00u00 - Volkskrant Economie: Het Nederlandse geldstelsel moet op de schop en er moet een nutsbank komen. Die eis van burgerbeweging Ons Geld resulteerde in een rapport van de WRR en een reactie daarop van de minister van Financiën. Nu is de Tweede Kamer aan zet.
18x Vergeet Londen of Parijs! Dit zijn de 25 mooiste dorpjes van Europa24/06 22u00 - Express.be: Europa heeft nog veel verborgen parels die niet op de bucketlist van de meeste toeristen staan. Mooie dorpjes waarvoor het woordje ‘pittoresk’ zelfs een understatement is. Condé Nast Traveler maakte een selectie van 25 prachtige dorpen en kleine steden waar elke foto een postkaart waard is. En er staat ook een bestemming in België op … The post Vergeet Londen of Parijs! Dit zijn de 25 mooiste dorpjes van Europa appeared first on Express.
16x Bewezen: vrouwen verouderen sneller in het gezicht dan mannen Vrouwen lijden sneller gezichtsverlies24/06 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het gezicht van vrouwen veroudert sneller dan dat van mannen, met een demarrage rond de menopauze. Dat blijkt uit internationaal onderzoek. “Niet voor niets hoor je vaak dat mannen mooier verouderen dan vrouwen”, zegt plastisch chirurg Ivar van Heijningen.
15x Zita Wauters (15) brengt eigen kledingcollectie uit24/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zita Wauters, de 15-jarige dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser, lanceert een eigen kledingcollectie in samenwerking met CKS. Dat meldt ze op haar Instagram. Ze geeft daarvoor een Zita Wauters x CKS party op 3 augustus in De Studio. De collectie is vanaf 5 augustus verkrijgbaar.
15x Drie parallelle onderzoeken naar fatale aanrijding op spooroverweg24/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zowel het Leuvense gerecht, de FOD Mobiliteit als spoorwegbeheerder Infrabel zijn een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van de dood van chauffeur Brent Van Eylen (20). Dat er een menselijke fout plaatsvond in het seinhuis van Aarschot lijkt zonneklaar. De man in kwestie is totaal van de kaart en krijgt gepaste begeleiding. “Zelf opdraaien voor alle kosten zal hij niet moeten”, zeggen experts.
15x Nog nooit een joint gerookt, en toch cannabis-activist: “Het maakt het leven van mijn vrouw draaglijker”24/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Hij is softwareontwikkelaar op het hoogste niveau, zij is psychologe in het universitair ziekenhuis. Joints roken doen ze niet. En toch is Cliff Ophalvens (32) uit het Oost-Vlaamse Gavere sinds kort ‘cannabis-activist’. Op zijn website bespreekt hij de voordelen van medicinale cannabis. “Mijn vrouw gebruikt het omdat het haar leven draaglijker maakt. Dat kan van haar toch onmogelijk een crimineel maken?”
14x Hoe lobbywerk van de Belgische gemeenten een omstreden Europese pijplijn in leven houdt24/06 12u45 - Trends.be: België steunt een nieuwe pijplijn die Europa in tweeën splijt. De reden? Lobbywerk van de Belgische gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van Knack.

Statistieken

Artikels:
35037
Gelezen:
46773
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven