zondag 19 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
19/01 16u45  Cijferseizoen voor beleggers komt op gang AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe beursweek staat vooral in teken van bedrijfsresultaten, rentebesluiten en politieke ontwikkelingen. Op het Damrak komt de voor beleggers drukke jaarcijferperiode op gang. Daarnaast staat er onder meer een rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op de agenda en in het Zwitserse Davos vindt het jaarlijkse World Economic Forum (WEF) plaats.
19/01 14u15  'Britse economie gaat na brexit steeds meer eigen weg' LONDEN (AFN) - Het Verenigd Koninkrijk zal economisch gezien steeds meer zijn eigen weg gaan, weg van de Europese Unie. Volgens de Britse minister van Financiën Sajid Javid zal er na de brexit bijvoorbeeld niet telkens afstemming plaatsvinden met Brussel. Sommige bedrijfstakken zullen daar waarschijnlijk voordeel bij hebben en andere niet, aldus de bewindsman.
19/01 14u15  Ondernemers weten nieuwe investeringsfonds Invest-NL te vinden DEN HAAG (AFN) - Ondernemers weten het afgelopen week gelanceerde investeringsfonds Invest-NL, waar de Nederlandse overheid 1,7 miljard euro in heeft gestoken, te vinden. Volgens topman Wouter Bos zijn er al 120 aanvragen van bedrijven binnen. Dat heeft hij gezegd in discussieprogramma Buitenhof.
19/01 13u30  Philips helpt bij strijd tegen babysterfte in Congo AMSTERDAM (AFN) - Philips gaat zich samen met het United Nations Population Fund inzetten voor het verminderen van de sterfte onder pasgeboren kinderen en hun moeders in de Republiek Congo. Dat meldt het beursgenoteerde zorgtechnologieconcern, zonder financiële details te verstrekken.14 
19/01 07u15  Cabinepersoneel Lufthansa kondigt nieuwe stakingen aan FRANKFURT (AFN/DPA) - Reizigers die met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegen moeten binnenkort rekening houden met nieuwe vertragingen en uitval van vluchten. Vakbond voor cabinepersoneel Ufo heeft nieuwe stakingen aangekondigd. Woensdag heeft de vakbond om 14.00 uur een persconferentie belegd.15 
18/01 11u00  Leegstand in Nederlandse winkelstraat neemt flink toe WOERDEN (AFN) - De leegstand in de Nederlandse winkelstraten is vorig jaar flink toegenomen, na vier jaar van afname. Volgens onderzoeksbureau Locatus sloten 2767 winkels de deuren. Dat komt neer op ongeveer 3 procent van het totale winkelbestand en het is tevens het hoogste aantal in zeker vijftien jaar.
18/01 10u15  Nederlanders blijven sparen ondanks almaar dalende rente DEN HAAG (AFN) - Spaarders kijken met argusogen naar ING en Rabobank, nadat ABN AMRO deze week als eerste grote bank de spaarrente verlaagde naar 0 procent. Het valt te bezien of Nederlanders hierdoor minder gaan sparen. De rente daalt namelijk al acht jaar en in die tijd zetten mensen almaar meer geld opzij, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).
17/01 22u30  Amerikaanse beurzen scherpen records verder aan NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag wederom met recordstanden gesloten. De stemming werd nog steeds gesteund door optimisme over het Chinees-Amerikaanse handelsakkoord en goede kwartaalresultaten van bedrijven. Daarnaast waren de ogen gericht op vliegtuigmaker Boeing, die een nieuwe softwarefout heeft ontdekt in probleemtoestel 737 MAX.
17/01 21u45  Boeing ontdekt nog een softwarefout in 737 MAX CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in probleemvliegtuig 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag.
17/01 19u45  Wall Street houdt winsten vast NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. De stemming werd nog steeds gesteund door optimisme over het Chinees-Amerikaanse handelsakkoord en goede kwartaalresultaten van bedrijven. Daarnaast ging de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar verschillende macro-economische cijfers.
17/01 19u00  Reggeborgh koopt opnieuw stukken VolkerWessels AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 62.748 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft daarmee nu 73,95 procent van het bouwbedrijf in handen.
17/01 18u30  BAM krijgt klus voor verduurzamen wonen BUNNIK (AFN) - BAM Wonen gaat voor woningcorporatie Woondiensten Aarwoude woningen verduurzamen. Het project begint dit voorjaar.
17/01 18u00  Europese beurzen gaan met winsten weekend in AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend in gegaan. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende recordreeks op Wall Street en meevallende macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak was navigatiedienstverlener TomTom een opvallende stijger.
17/01 17u30  KLM en Schiphol houden zich aan beloftes DEN HAAG (AFN) - KLM en Schiphol houden zich aan toezeggingen om geen onderling contact meer te hebben over de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen op het vliegveld. Dat constateert toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) op basis van een eerste tussentijdse controle. Met de afspraken, die dateren uit 2018 en gelden voor vijf jaar, wordt voorkomen dat KLM mogelijk een voordeel heeft op concurrenten bij het gebruiken van de faciliteiten op de luchthaven.
17/01 16u45  TomTom in zee met smartphonemaker Huawei AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom gaat zijn kaarten en andere producten leveren aan de Chinese smartphonemaker Huawei. Dat bevestigt het Nederlandse bedrijf na berichtgeving van De Telegraaf.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
19/01 11u30  Waarom vlees een luxeproduct wordt Gezondheidsoverwegingen en de klimaatverandering doen almaar meer mensen besluiten minder of geen vlees te eten. Vooral in Europa en de Verenigde Staten is die trend duidelijk. De opkomende economieën volgen.12 
19/01 11u30  Siham Rahmuni (CEO Quares): 'Ik hoef niet meer ver te gaan om rust te vinden' Siham Rahmuni, CEO van vastgoedmakelaar en -beheerder Quares, probeert vooral de natuur op te zoeken als ze niet aan het werk is.11 
18/01 11u45  Lieven Scheire over het verdienmodel achter uw DNA: 'We leven in de cowboytijd' Verdient u binnenkort grof geld in ruil voor uw DNA? Lieven Scheire vlooit het uit in een zaalshow en een boek. 'We zullen pas over twintig jaar weten wat we nu hadden moeten reguleren.'
17/01 22u30  Boeing ontdekt nieuwe softwarefout in 737 MAX De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag.
17/01 17u15  Green Deal is goed voor slechts een derde van de investeringsbehoefte De Commissie heeft haar financiële plannen voor de Green Deal gelanceerd. Die houden het midden tussen ambitieus, inventief, creatief en ruimschoots onvoldoende om het continent werkelijk te verduurzamen.
17/01 15u15  Econoom Thomas Philippon: 'De Amerikanen hebben de vrije markt opgegeven' Geregisseerd door een handjevol machtige bedrijven, zijn de Verenigde Staten niet langer het land van de vrije markt. Die eer verdient Europa nu, stelt de Franse econoom Thomas Philippon. De Amerikaanse consument is de grote verliezer, de Europese consument de grote winnaar.
17/01 15u00  Kijk uit voor krotvastgoed: de grens tussen een opgesmukt dossier en verboden misleiding is soms dun Vlaamse investeerders hebben op basis van brochures appartementen gekocht in Duitsland. Die bleken een miskoop te zijn. Maar een aankoopcontract van vastgoed terugschroeven is geen sinecure.
17/01 12u30  Weg naar performante arbeidsmarkt ligt open, maar beleid volgt niet Er is behoefte aan maatregelen om de grote groep inactieven naar de arbeidsmarkt te loodsen, stelt de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid in zijn jaarverslag. Door de combinatie van studeren en werken te stimuleren bij jongeren, de koppeling tussen de anciënniteit en het loon los te laten en door de inactiviteitsval weg te werken. Ook een beperking van de uitkeringen in de tijd blijkt mensen ertoe a...
17/01 12u15  Kledingketen e5 Mode trekt zich terug uit Wallonië De Belgische kledingketen e5 Mode trekt zich op termijn volledig terug uit Wallonië. Vandaag telt de kledingketen 12 winkels met 41 vaste medewerkers in Wallonië.
17/01 12u15  'Beleggers gaan een opwindend decennium tegemoet' 'Na een moeilijke periode verwachten we dat nog een verlengstuk wordt gebreid aan de stijgende beurstrend', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
17/01 12u00  Waarom de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten nog niet voorbij is De Verenigde Staten en China zijn tot een eerste akkoord gekomen om de handelsoorlog te verzachten. Maar het einde is nog niet in zicht, en ook de Europese Unie moet zich zorgen maken.
17/01 10u00  Consulent Deloitte over de jongste trends in de autosector: 'De consument is bang van de tablet op wielen' Zelfrijdende wagens, connectiviteit, digitalisering, elektrificatie. Voor veel consumenten gaat de revolutie in autoland te snel. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de consulent Deloitte. 'De consument gelooft in de doorbraak van de elektrische wagen. Maar van de digitalisering en de zelfrijdende wagen is hij nog bang', stelt Eric Desomer vast.
16/01 20u15  Ruim 5.000 banen op de tocht door collectief ontslag in 2019 Vorig jaar hebben 81 bedrijven een procedure tot collectief ontslag aangekondigd in België. Daarbij kwamen 5.087 banen op de tocht te staan, blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.
16/01 20u15  Marc Coucke en Vic Swerts wedijveren om Studio 100 De ondernemer Marc Coucke is een van de kandidaten voor de overname van een kwart van de aandelen van de media- en entertainmentgroep Studio 100. Hij krijgt onder meer concurrentie van het duo Vic Swerts/Frank Donck.
16/01 16u30  Econoom Luc Aben over de stijgende bedrijfsschulden: 'De centrale banken zitten klem' Bedrijven gaven vorig jaar voor 2500 miljard dollar aan obligaties uit. Maar volgens Luc Aben, de hoofdeconoom van Van Lanschot, hoeven we ons daar de komende jaren nog geen zorgen over te maken.
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/01 16u45  Cijferseizoen voor beleggers komt op gang AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe beursweek staat vooral in teken van bedrijfsresultaten, rentebesluiten en politieke ontwikkelingen. Op het Damrak komt de voor beleggers drukke jaarcijferperiode op gang. Daarnaast staat er onder meer een rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op de agenda en in het Zwitserse Davos vindt het jaarlijkse World Economic Forum (WEF) plaats.
19/01 14u15  'Britse economie gaat na brexit steeds meer eigen weg' LONDEN (AFN) - Het Verenigd Koninkrijk zal economisch gezien steeds meer zijn eigen weg gaan, weg van de Europese Unie. Volgens de Britse minister van Financiën Sajid Javid zal er na de brexit bijvoorbeeld niet telkens afstemming plaatsvinden met Brussel. Sommige bedrijfstakken zullen daar waarschijnlijk voordeel bij hebben en andere niet, aldus de bewindsman.
19/01 14u15  Ondernemers weten nieuwe investeringsfonds Invest-NL te vinden DEN HAAG (AFN) - Ondernemers weten het afgelopen week gelanceerde investeringsfonds Invest-NL, waar de Nederlandse overheid 1,7 miljard euro in heeft gestoken, te vinden. Volgens topman Wouter Bos zijn er al 120 aanvragen van bedrijven binnen. Dat heeft hij gezegd in discussieprogramma Buitenhof.
19/01 13u30  Philips helpt bij strijd tegen babysterfte in Congo AMSTERDAM (AFN) - Philips gaat zich samen met het United Nations Population Fund inzetten voor het verminderen van de sterfte onder pasgeboren kinderen en hun moeders in de Republiek Congo. Dat meldt het beursgenoteerde zorgtechnologieconcern, zonder financiële details te verstrekken.13 
19/01 07u15  Cabinepersoneel Lufthansa kondigt nieuwe stakingen aan FRANKFURT (AFN/DPA) - Reizigers die met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegen moeten binnenkort rekening houden met nieuwe vertragingen en uitval van vluchten. Vakbond voor cabinepersoneel Ufo heeft nieuwe stakingen aangekondigd. Woensdag heeft de vakbond om 14.00 uur een persconferentie belegd.14 
18/01 11u00  Leegstand in Nederlandse winkelstraat neemt flink toe WOERDEN (AFN) - De leegstand in de Nederlandse winkelstraten is vorig jaar flink toegenomen, na vier jaar van afname. Volgens onderzoeksbureau Locatus sloten 2767 winkels de deuren. Dat komt neer op ongeveer 3 procent van het totale winkelbestand en het is tevens het hoogste aantal in zeker vijftien jaar.
18/01 10u15  Nederlanders blijven sparen ondanks almaar dalende rente DEN HAAG (AFN) - Spaarders kijken met argusogen naar ING en Rabobank, nadat ABN AMRO deze week als eerste grote bank de spaarrente verlaagde naar 0 procent. Het valt te bezien of Nederlanders hierdoor minder gaan sparen. De rente daalt namelijk al acht jaar en in die tijd zetten mensen almaar meer geld opzij, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).
17/01 22u30  Amerikaanse beurzen scherpen records verder aan NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag wederom met recordstanden gesloten. De stemming werd nog steeds gesteund door optimisme over het Chinees-Amerikaanse handelsakkoord en goede kwartaalresultaten van bedrijven. Daarnaast waren de ogen gericht op vliegtuigmaker Boeing, die een nieuwe softwarefout heeft ontdekt in probleemtoestel 737 MAX.
17/01 21u45  Boeing ontdekt nog een softwarefout in 737 MAX CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in probleemvliegtuig 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag.
17/01 19u45  Wall Street houdt winsten vast NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. De stemming werd nog steeds gesteund door optimisme over het Chinees-Amerikaanse handelsakkoord en goede kwartaalresultaten van bedrijven. Daarnaast ging de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar verschillende macro-economische cijfers.
17/01 19u00  Reggeborgh koopt opnieuw stukken VolkerWessels AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 62.748 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft daarmee nu 73,95 procent van het bouwbedrijf in handen.
17/01 18u30  BAM krijgt klus voor verduurzamen wonen BUNNIK (AFN) - BAM Wonen gaat voor woningcorporatie Woondiensten Aarwoude woningen verduurzamen. Het project begint dit voorjaar.
17/01 18u00  Europese beurzen gaan met winsten weekend in AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend in gegaan. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende recordreeks op Wall Street en meevallende macro-economische cijfers uit China. Op het Damrak was navigatiedienstverlener TomTom een opvallende stijger.
17/01 17u30  KLM en Schiphol houden zich aan beloftes DEN HAAG (AFN) - KLM en Schiphol houden zich aan toezeggingen om geen onderling contact meer te hebben over de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen op het vliegveld. Dat constateert toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) op basis van een eerste tussentijdse controle. Met de afspraken, die dateren uit 2018 en gelden voor vijf jaar, wordt voorkomen dat KLM mogelijk een voordeel heeft op concurrenten bij het gebruiken van de faciliteiten op de luchthaven.
17/01 16u45  TomTom in zee met smartphonemaker Huawei AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom gaat zijn kaarten en andere producten leveren aan de Chinese smartphonemaker Huawei. Dat bevestigt het Nederlandse bedrijf na berichtgeving van De Telegraaf.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
19/01 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 18 januari.17 
18/01 12u45  Minstens 1.500 euro pensioen: wie krijgt dat vandaag al? En hoe willen partijen dat betalen? Een pensioen van minstens 1.500 euro per maand voor iedereen die lang genoeg werkt: dat idee heeft sinds de verkiezingen haast mythische politieke proporties aangenomen. Welke partijen hebben dat in hun programma staan? Hoe willen ze dat betalen? En zijn er veel mensen die nu al recht hebben op zo'n pensioen? We zochten het voor u uit.
17/01 20u15  Dreamland laat laagsteprijsgarantie los: "We willen economisch en ecologisch duurzaam zijn" Dreamland, de speelgoedketen van de Colruyt Group, heeft de voorbije maanden zijn laagsteprijsgarantie laten varen. De prijzen volgen van internationale onlinespelers die niet dezelfde service bieden, bleek niet altijd meer houdbaar.
17/01 16u45  Productie Picanol zal vanaf maandag geleidelijk aan opnieuw opstarten De Ieperse producent van weefmachines Picanol gaat vanaf maandagmorgen opnieuw 'voorzichtig' beginnen produceren. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. De productie lag deze week volledig plat na een cyberaanval. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de productie van Picanol weer volop zal kunnen draaien.
17/01 12u15  Er is meer in een mensenleven dan koopkracht: een onthaaste economie voor een beter leven Wat is de gewenste economie voor de toekomst? Volgens Dirk Holemans van denktank Oikos zal die sterk moeten verschillen van de huidige om een ecologische catastrofe af te wenden. Maar hij ziet ook opportuniteiten voor een beter leven. 'Veel mensen voelen zich aangetrokken tot een onthaast leven.'
17/01 09u45  "Na jaar begon onze papegaai Coco te blaffen, maar praten deed hij niet": hoe zit het eigenlijk met garantie op dieren? 30 jaar geleden kocht Hilde een papegaai, Coco. Het was liefde op het eerste gezicht, en daar zaten de mooie groene veren van Coco zeker voor iets tussen. De verkoper beloofde dat Coco na een jaar zeker zou praten en noteerde dat zelfs op een briefje, als een soort garantiebewijs. Maar Coco sprak niet na een jaar en Hilde kreeg van de verkoper te horen dat ze Coco te weinig aandacht had gegeven. Het zelfgeschreven garantiebewijs lachte hij weg. Maar hoe zit dat eigenlijk met de garantie als u een dier aankoopt? 'De inspecteur' op Radio 2 zocht het uit.
17/01 08u30  "Na een jaar begon onze papegaai Coco te blaffen, maar praten deed hij niet": hoe zit het eigenlijk met garantie op dieren? 30 jaar geleden kocht Hilde een papegaai, Coco. Het was liefde op het eerste gezicht, en daar zaten de mooie groene veren van Coco zeker voor iets tussen. De verkoper beloofde dat Coco na een jaar zeker zou praten en noteerde dat zelfs op een briefje, als een soort garantiebewijs. Maar Coco sprak niet na een jaar en Hilde kreeg van de verkoper te horen dat ze Coco te weinig aandacht had gegeven. Het zelfgeschreven garantiebewijs lachte hij weg. Maar hoe zit dat eigenlijk met de garantie als u een dier aankoopt? 'De inspecteur' op Radio 2 zocht het uit.
17/01 06u15  Van verdeeld naar gedeeld leiderschap bij Anderlecht: welke rollen kunnen verschillende leidersfiguren opnemen? Professor Leiderschap Jesse Segers schrijft een brief aan de kersverse CEO van voetbalclub Anderlecht. Hoe kan Karel Van Eetvelt bekomen dat de verschillende leidersfiguren binnen de club elkaar versterken en niet in de weg lopen?
16/01 21u30  Een van de grootste diamanten ooit wordt in ons land geslepen, maar hoe gaat dat? "Fouten kan je je niet permitteren" De Sewelo, de op een na grootste diamant ter wereld die vorig jaar werd opgehaald uit een mijn in Botswana, is onderweg naar Antwerpen om verwerkt te worden in Louis Vuitton-juwelen. 'De expertise om een dergelijk grote steen te bewerken is vooral in Antwerpen te vinden', zegt Paul Van der Steen van het Wetenschappelijk en Technisch Onderzoekscentrum voor Diamant in 'De wereld vandaag'.
16/01 16u00  Kamer in het rusthuis? "Dat is dan (gemiddeld) 59 euro per dag a.u.b." Bekijk hier hoeveel het in uw gemeente kost Wie in een woonzorgcentrum verblijft, betaalde daar vorig jaar gemiddeld 59,05 euro per dag voor, omgerekend bijna 1.800 euro per maand. 'Maar dat is een gemiddelde', nuanceert Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. '6 op de 10 woonzorgcentra zijn goedkoper dan dat gemiddelde. Dat betekent dat er een kleine groep van woonzorgcentra is die beduidend duurder is en de gemiddelde dagprijs omhoog drijft.' Hoeveel de gemiddelde dagprijs in uw gemeente is, kan u nagaan in de onderstaande kaart.
16/01 14u00  Niet zozeer ouderen, maar vooral jongeren moeten meer aan het werk Lees meer >
15/01 13u30  Cyberaanval bij Picanol: menselijke fout? Of misschien infiltratie? Hoe hackers erin geslaagd zijn om bij Picanol binnen te geraken, is nog koffiedik kijken. Door een aanval met gijzelingssoftware ligt de productie bij het West-Vlaamse weefmachinebedrijf al drie dagen stil. Twee experten cyberveiligheid leggen uit hoe dit is kunnen gebeuren.
14/01 17u30  Een topman uit de zakenwereld, een mediatycoon en een wielermanager: wat kunnen zij voor voetbalclub Anderlecht doen? Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaute en Patrick Lefevere worden door Anderlecht aangetrokken om de voetbalclub uit het moeras te trekken, respectievelijk als CEO, extern adviseur en onafhankelijk bestuurder. Wat kunnen de topman van Febelfin, de Vlaamse mediatycoon en de succesvolste wielermanager van het land betekenen voor de vergane glorie van paars-wit?
14/01 16u30  Productie van Picanol ligt nog de hele week plat na cyberaanval Lees meer >
14/01 14u00  Ontwart Europa eindelijk het kluwen van de universele oplader? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/01 11u45  Beijing is nog steeds duizelig van de klap die Trump uitdeelde aan China Vechten terwijl je elkaar omhelst. En slaan, maar niet hard genoeg om onherstelbare schade aan te richten. Dat zijn de steekwoorden in Beijing voor de omgang met de Verenigde Staten na de ondertekening van het handelsakkoord van woensdag.
18/01 05u15  Handelsakkoord is vooral een pas op de plaats tussen VS en China Vechten terwijl je elkaar omhelst. En slaan, maar niet hard genoeg om onherstelbare schade aan te richten. Dat zijn de steekwoorden in Beijing voor de omgang met de Verenigde Staten na de ondertekening van het handelsakkoord van woensdag.
17/01 22u15  Wat zijn de gevolgen als Schiphol met 100.000 vluchten per jaar zou krimpen? Het is een schrikbeeld voor de luchtvaartsector en het bedrijfsleven: een rem op Schiphol. Maar wat gebeurt er als het aantal vluchten op de nationale luchthaven met 100 duizend zou afnemen? Het kabinet wil het antwoord op die vraag niet geven. De Volkskrant pakt de handschoen op.
17/01 21u00  Na eeuw landen zonder handen is piloot nu ook (bijna) overbodig bij het opstijgen Op de automaat landen konden vliegtuigen al, nu is er ook geen piloot meer nodig om een toestel van de grond te krijgen. Airbus heeft met succes een proef gedaan, waarbij voor het eerst een commercieel passagiersvliegtuig – een A350 1000 – louter op visuele waarneming opsteeg.
17/01 21u00  Uysal stevig in het zadel, van Trikt met verlof gestuurd In de eurozone klinkt boegeroep bij renteverlagingen. Maar in Turkije gaan juichkreten op. Een jaar geleden was de rente daar nog 24 procent. President Erdogan stuurde de president van de centrale bank daarop de laan uit en benoemde Murat Uysal tot diens opvolger. Hij kreeg de opdracht de rente te verlagen. Dat heeft hij met gezwinde spoed gedaan, want het politieke en monetaire beleid zijn in dit land nu een pot nat.
17/01 19u15  Het mag dan goed gaan met kwantiteit van werk, de kwaliteit staat juist onder druk Voor het eerst meer dan 9 miljoen werkenden, kopte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week. Door de groei van de werkgelegenheid in de afgelopen maanden, springt Nederland het nieuwe decennium in met een recordaantal mensen met werk. Hoera?
17/01 00u00  Hoe regel ik zelf mijn pensioen optimaal? Ik heb een werkgever zonder pen­sioenregeling. Hoe kan ik zelf het beste voor mijn oude dag zorgen? En is mijn leeftijd belangrijk? Ik ben 57 jaar.
16/01 22u00  Is Invest-NL niet op voorhand overbodig? Het is wachten op een eerste beleggingsfonds voor klimaatontkenners. Nu de allergrootste en machtigste vermogensbeheerder Blackrock (7.000 miljard euro) een groene draai heeft gemaakt, is duurzaam beleggen mainstream geworden.
16/01 21u00  Wie nu al treurt om lege winkelstraten, kan zijn hart vasthouden: Amazon komt eraan Amazon gaat het aanbod van producten in zijn nu praktisch lege Nederlandse webwinkel uitbreiden. Dat blijft niet zonder gevolgen, waarschuwen marktonderzoekers. We moeten ons schrap zetten voor nóg legere winkelstraten.
15/01 22u00  Wordt Tata versus Tata nu een PR-gevecht? Het afgegrendelde bedrijfsterrein van de staalfabriek in IJmuiden doet tegenwoordig veel denken aan het Gallisch dorpje dat omringd door Romeinse legerkampen dankzij de toverdrank dapper weerstand kan bieden aan de Romeinen.
15/01 19u15  Remkes werpt nieuwe barrière op voor opening Lelystad Airport Het lijkt Cora van Nieuwenhuizen niet gegeven Lelystad Airport te openen. Drie keer al moest haar ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de opening van het vakantievliegveld uitstellen. Door het stikstofadvies van de commissie-Remkes is een vierde vertraging niet uitgesloten.
15/01 18u00  In de Nederlandse bossen groeien 60 woningen per dag Hout maakt een opmars als bouwmateriaal voor nieuwe huizen, hotels en kantoren. Je kunt er snel mee werken, en het zorgt ook nog eens voor minder uitstoot van CO2, zeggen experts.
15/01 17u00  WRR in advies aan regering: geen uitkeringen, maar baan voor iedereen als vangnet Niet een uitkering, maar een basisbaan zou het vangnet van de verzorgingsstaat moeten worden. Dat schrijft de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) in een advies aan de overheid. Werk is te belangrijk voor de samenleving om mensen onnodig langdurig aan de kant te houden.
15/01 16u45  Is de millennial als startende huizenkoper wel zo slecht af? De alarmerende koppen zijn niet van de lucht: ‘Zes keer een bod en nog steeds geen huis’. ‘Jongeren vluchten naar de polder’. ‘Starter nu echt kansloos op woningmarkt’. Of zelfs: ‘Tijd voor een jongerenpartij’.
15/01 15u00  Indiase deelstaat vecht omstreden burgerschapswet aan bij hooggerechtshof De Indiase deelstaat Kerala heeft dinsdag bij het hooggerechtshof in Delhi de grondwettigheid aangevochten van een burgerschapswet die de Indiase regering eind vorig jaar invoerde. De wet leidt in het hele land al wekenlang tot massale protesten, waarbij 23 doden zijn gevallen.
Laatste update: zaterdag 18 januari 2020, 11u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
19/01 16u45  Twee neven openen restaurant Anders op de Markt van Kasterlee Davy Daems (33) en zijn neef Jasper Van den Broeck (26) openen op woensdag 22 januari om 17u hun nagelnieuwe restaurant Anders op Markt 11 in Kasterlee. Daarmee krijgt het ter ziele gegane café De Druif een nieuwe bestemming. De naam Anders is goed gekozen, want het nieuwe restaurant pakt uit met een voor Kasterlee nieuw concept. De reacties tijdens de proefavond, dit weekend, waren in ieder geval veelbelovend.
19/01 16u45  ONS OORDEEL. De Sart brengt redding, toch ook gebuisden bij de Great Old De Great Old is aan 2020 begonnen met een fameuze comeback. In Brugge begon het dramatisch met een vroege penalty en een rode kaart, maar Antwerp leefde nog en boog de achterstand zelfs nog om in een overwinning: 1-2. Hier zijn onze spelersbeoordelingen.
19/01 16u30  Antwerp knokt terug na dramatische start en opent 2020 met fameuze comeback in Brugge Een penalty tegen na tien seconden, een rode kaart na zeven minuten: veel slechter kan je een match niet beginnen. En toch ging Antwerp op Cercle Brugge met de drie punten aan de haal. Een wake-upcall én een mentale opsteker, zo vlak voor de halve finales in de beker.
19/01 16u30  Eli Iserbyt wint vierde Wereldbekermanche van het seizoen in Nommay na fantastisch duel met Toon Aerts Eli Iserbyt heeft in het Oost-Franse Nommay zijn vierde Wereldbekermanche van het seizoen gewonnen. De Bavikhovenaar klopte Toon Aerts na een bijzonder leuk duel. Aerts blijft wel leider in het klassement: als hij volgende week in Hoogerheide in de top 11 finisht, is hij opnieuw eindwinnaar. Kersvers Belgisch kampioen Laurens Sweeck werd derde.
19/01 16u30  Oldtimer van 73 jaar oud botst met hypermoderne Tesla: “Een kleine nachtmerrie” In de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas gebeurde zondagochtend een opmerkelijk ongeval. Een hypermoderne Tesla kwam er zwaar in aanrijding met een oldtimer van maar liefst 73 jaar oud.
19/01 16u15  EK full contact karate in Deurne: “Een seconde niet opletten en je krijgt een schop tegen je kop” Dit weekend vindt in de Arenahal in Deurne het eerste EK full contact karate plaats. 137 karateka’s uit 25 landen - onder wie zeven Belgen - tekenden in Deurne present.
19/01 16u15  Cercle Brugge-Antwerp gaat de geschiedenisboeken in: snelste penalty ooit in eerste klasse Amper acht seconden waren er verstreken in het duel tussen Cercle Brugge en Antwerp toen de bal op de stip ging, nadat amper drie spelers de bal al hadden aangeraakt. Aurélio Buta liet zich verrassen door de snelle benen van Kylian Hazard en tikte de Bruggeling aan. Ref Boterberg twijfelde niet en floot voor een strafschop. Daarmee gaat hij de geschiedenisboeken in, want het is de snelste penalty ooit op het hoogste niveau.
19/01 16u00  LIVE. De ommekeer is compleet: Antwerp buigt achterstand met man minder om in 1-2 Ook voor Antwerp mag 2020 nu écht beginnen. Bölöni en de zijnen zullen vooral de lijn willen doortrekken, want laat ons vooral niet vergeten dat de Great Old al ongeslagen is sinds begin november. Maken ze korte metten met Cercle Brugge, allerlaatste in de stand, of stuiten ze toch op een verrassing in het Jan Breydelstadion? Volg alle actie hier LIVE vanaf 14u30!
19/01 16u00  NetConnect redt wielerjeugdploeg: “Zonder nieuwe sponsor dreigde onze club te verdwijnen” Niet Remco Evenepoel maar Wout van Aert en Mathieu van der Poel waren met voorsprong de meest geciteerde helden van de jonge rennertjes tijdens de ploegvoorstelling van het nieuw jeugdwielerteam van de firma NetConnect uit Zandhoven. Wielrennen is duidelijk ‘in’ bij kinderen, alleen is er nog een tekort aan meisjes.
19/01 15u45  NetConnect redt wielerjeugdploeg: door mama’s opgestarte club zoekt nog koersgekke meiden Niet Remco Evenepoel maar Wout van Aert en Mathieu van der Poel waren met voorsprong de meest geciteerde helden van de jonge rennertjes tijdens de ploegvoorstelling van het nieuw jeugdwielerteam van de firma NetConnect uit Zandhoven. Wielrennen is duidelijk ‘in’ bij kinderen, alleen is er nog een tekort aan meisjes.
19/01 15u45  Voormalig pand van bekende tapijtenzaak op IJzerenleen staat te huur De voormalige winkel van tapijtenzaak Van Caster op de IJzerenleen in Mechelen staat te huur. Tegelijk loopt er ook een aanvraag om het aantal woongelegenheden in het gebouw uit te breiden.
19/01 15u30  LIVE. Tienkoppig Antwerp knokt terug na dramatische start, wat geeft de tweede helft? Ook voor Antwerp mag 2020 nu écht beginnen. Bölöni en de zijnen zullen vooral de lijn willen doortrekken, want laat ons vooral niet vergeten dat de Great Old al ongeslagen is sinds begin november. Maken ze korte metten met Cercle Brugge, allerlaatste in de stand, of stuiten ze toch op een verrassing in het Jan Breydelstadion? Volg alle actie hier LIVE vanaf 14u30!10 
19/01 15u15  Clement (66) vliegt met nagebouwde Boeing 737 de hele wereld rond… in zijn eigen huis Clement Stals (66) heeft in zijn huis in het Limburgse Pelt een cockpit van een Boeing 737 tot in het kleinste detail nagebouwd. In zijn pilotencabine vliegt Clement virtueel de hele wereld rond. “Tien jaar lang heb ik hieraan gewerkt.”10 
19/01 15u00  Bart De Wever en 500 andere dappere ijsberen springen in ijskoude zwemvijver In de ecologische zwemvijver van het Boekenbergpark in het Antwerpse district Deurne hebben zowat 500 dapperen zich zondag in het ijskoude water gewaagd tijdens het jaarlijkse Winterzwemfeest van de Deurnese IJsberen. Onder hen was ook Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever.
19/01 15u00  Analisten buigen zich over nieuwe tennisseizoen: “Ze doen het in hun broek voor Kim Clijsters” Met de Australian Open gaat dit weekend de nieuwe tennisjaargang écht van start. Marc De Hous en Sabine Appelmans – als speler, coach en analist samen goed voor tachtig jaar ervaring in het toptennis – beantwoorden vier vragen. “Kim Clijsters toont aan mensen hoe belangrijk het is om je dromen na te jagen.”
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
18/01 17u30  Staking Parijse metro vanaf maandag tijdlang opgeschort: “Maar dit is niet het einde” De metrobestuurders in Parijs hebben beslist om de staking tegen de pensioenhervorming vanaf maandag een tijdlang op te schorten. Dat meldt de...
18/01 09u15  EuroMillions, Lotto of toch Win for Life? Wiskundeprof berekent bij welke loterij je meeste kans maakt op winst Winnen met Lotto, EuroMillions, Subito of Win for Life is de droom van velen, dus spelen we massaal. Want hoe onzeker ons bestaan ook is, tweemaal...
18/01 08u30  Verkoop dure benzine explodeert, maar dat is vaak zonde van je geld: zo check je welke benzine jij best tankt Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer mensen voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de...
18/01 07u15  De grote wasmiddelentest: “Wie toch merkproduct verkiest, betaalt tientallen euro’s meer voor een slechter resultaat” Wil je vlekken van koffie, rode wijn, babyvoeding, tomatenpuree, vet en andere stoffen verwijderen met één wasbeurt op 40 graden, dan kan je maar...
18/01 05u00  Blauwdruk voor fiscale revolutie klaar Op een moment dat de regeringsvorming nog altijd in het slop zit, stelt de Hoge Raad van Financiën de politiek zes modellen voor een hervorming van...
17/01 17u45  Dreamland laat laagsteprijsgarantie varen Dreamland, de speelgoedketen van de Colruyt Group, heeft de voorbije maanden zijn laagsteprijsgarantie laten varen. De prijzen volgen van...
17/01 16u45  Picanol hervat maandag (deels) productie Weefmachinefabrikant Picanol in Ieper zal maandag gedeeltelijk heropstarten. Het is wel nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal...
17/01 15u00  PROMOJAGERS SUPERTIP. Driedubbele korting bij schoenenketen: “133 in plaats van 485 euro betaald voor 5 paar” Wie nieuwe schoenen wil: het is het moment. Volgens de leden van Promojagers België – een Facebookgroep waar leden de strafste kortingsacties met...
17/01 12u00  Na prijsstijging Netflix: welke streamingdiensten geven je waar voor je geld? De grote streaming battle moet dit jaar nog losbarsten, maar dat weerhield grote speler Netflix niet om nu al een prijsstijging door te voeren....
17/01 11u00  "Flybe geniet geen speciale behandeling" De financieel geplaagde luchtvaartonderneming Flybe krijgt geen speciale behandeling van de Britse overheid. De onderneming spreekt in Britse media...
17/01 10u00  Winwinlening in de lift: kmo's lenen recordbedrag van 63 miljoen euro bij familie en vrienden Kleine en middelgrote ondernemingen in Vlaanderen hebben vorig jaar via winwinleningen een recordbedrag van bijna 63 miljoen euro geleend bij...
17/01 09u30  “Welkomstfase is voorbij”: grootste open netwerk van snellaadpalen in Europa vraagt “woekerprijs” voor oplaadbeurt “De welkomstfase is afgelopen”, zegt Michael Hajesch, CEO van Ionity, aan electrive. Tot nu toe betaalden klanten van het grootste open netwerk van...
17/01 08u15  Is de gouden tijd van vastgoed nu (bijna) voorbij? Sinds het begin van de jaren 2000 zijn de woningprijzen in ons land meer dan verdubbeld. Wie in vastgoed investeerde, deed dus goede zaken. Maar...
17/01 07u45  Bonus van 1000 euro bruto? Zoveel hou je over Krijg je tijdens je salarisonderhandeling te horen dat het bedrijf waar je aan de slag wil bonussen uitkeert? Belooft je baas je een extraatje als...
17/01 06u45  Zwakste economische groei China in 29 jaar De Chinese economie is vorig jaar in het traagste tempo gegroeid in bijna drie decennia. De op een na grootste economie ter wereld had door het...
Laatste update: zaterdag 18 januari 2020, 17u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
19/01 09u30  Waarom is spaargeld voor banken zo duur? Als eerste grootbank heeft ABN AMRO de spaarrente verlaagd naar 0 procent. De reden? Spaargeld is duur voor de bank en eigenlijk kunnen ze er weinig mee.11 
18/01 17u15  Olie-uitvoer van Libië meer dan gehalveerd na bevel van generaal Haftar De olie-export van Libië is meer dan gehalveerd na een bevel van de Libische generaal Khalifa Haftar om enkele belangrijke havens af te sluiten. Hierdoor kan Libië 800.000 vaten olie per dag minder uitvoeren dan normaal, schrijft het staatsoliebedrijf National Oil Corp (NOC) zaterdag. Dat is meer dan de helft van wat het land normaal uitvoert: vorige week exporteerde het land ongeveer 1,3 miljoen vaten olie.
18/01 14u45  'Wijkwinkelcentra blijven goed presteren ondanks opkomst online shoppen' Ondanks de opkomst van online winkelen gaat het goed met wijkwinkelcentra. Dat schrijft vastgoedadviseur Colliers zaterdag in een analyse over wijkwinkelcentra tussen 2004 en 2019. Meer dan 80 procent van de onderzochte centra trekt voldoende klandizie. Bij slechts 34 winkelcentra staan er veel winkels langdurig leeg.
18/01 13u15  IMF-hoofd: Wereldeconomie loopt risico op jarendertigcrisis De huidige wereldeconomie loopt het risico om terug te vallen in de 'Great Depression' van de jaren dertig, de grootste economische depressie van de jaren dertig. Dat heeft het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Kristalina Georgieva, vrijdag gezegd op een bijeenkomst bij de Peterson Institute of International Economics (PIIE) in de Amerikaanse hoofdstad Washington.
18/01 12u30  Britse minister waarschuwt bedrijven voor andere regels na vertrek uit EU De Britse minister van Financiën Sajid Javid heeft het Britse bedrijfsleven gewaarschuwd dat de regelgeving binnen het Verenigd Koninkrijk zal afwijken van dat van de Europese Unie na de Brexit. Dat deed hij zaterdag in een interview met Financial Times. Hij benadrukte daarbij dat Britse bedrijven zich zullen moeten aanpassen na het Britse uittreden uit de EU.
18/01 11u45  Er staan weer bijna evenveel winkels leeg als op het dieptepunt in 2015 De winkelleegstand is vorig jaar voor het eerst in jaren weer opgelopen, waardoor nu bijna het niveau bereikt is van 2015, toen 7,5 procent van de winkelpanden geen huurder had. Op 1 januari van dit jaar stond 7,3 procent van de winkels leeg.
18/01 10u45  Er staan weer bijna evenveel winkels leeg als op dieptepunt in 2015 De winkelleegstand is vorig jaar voor het eerst in jaren weer opgelopen, waardoor nu bijna het niveau bereikt is van 2015, toen 7,5 procent van de winkelpanden geen huurder had. Op 1 januari van dit jaar stond 7,3 procent van de winkels leeg.
18/01 10u30  Toezichthouder onderzoekt klachten over plots versnellende Tesla's Toezichthouders van The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Transport, onderzoeken klachten over auto's van de elektrische automaker Tesla. Sommige Tesla-modellen zouden zo nu en dan plotseling versnellen, wat tot ongevallen heeft geleid, schrijven Tesla-eigenaren in een petitie.
18/01 10u30  'Boeing ontdekt nieuw softwareprobleem in 737 MAX-toestellen' Vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw een probleem gevonden in de software van de 737 MAX, meldt persbureau Bloomberg. Doordat het nieuwe probleem eerst moet worden verholpen, kan het nog langer duren voordat het model weer mag vliegen. De 737 MAX staat sinds maart aan de grond, na twee dodelijke ongevallen met het toestel.
18/01 10u15  Justin van Dongen (17): 'Had op mijn dertiende eerste bedrijf' Nederland telt in 2020 meer dan twee miljoen ondernemingen. Nog nooit was dit aantal zo hoog. Ook het aantal jonge ondernemers stijgt gestaag. NU.nl gaat daarom langs bij veelbelovende jongeren met een eigen bedrijf. Deze week: Justin van Dongen (17) ontwikkelt websites en webshops.
18/01 09u45  'Terugkeer Boeing 737 MAX mogelijk vertraagd na nieuwe softwarefout' Boeing is opnieuw tegen een probleem aangelopen met het 737 MAX-toestel van de vliegtuigmaker, schrijven zakenkrant Financial Times en persbureau Bloomberg vrijdag. Het zou gaan om een softwarefout in het systeem dat bij het opstarten van het vliegtuig controleert of de computersystemen van het toestel goed functioneren.
18/01 09u15  Ali Niknam (bunq) over dansjes wagen en zelf een bank beginnen In Andermans Zaken steken Thomas Moerman en Lisa Peters hun neus in de zaken van bekende ondernemers. Met deze week: Ali Niknam (1981). Hij is de oprichter van bunq, een challenger bank die hij midden in de financiële crisis oprichtte en waarmee hij (naar eigen zeggen) de voorloper van de Tikkie bedacht.
18/01 08u45  Davos: wie betaalt dat, ontmoet Greta Trump en hoeveel privéjets landen er? De elite van de wereld reist dit weekend af naar Davos, Zwitserland voor de vijftigste editie van het World Economic Forum (Wereld Economisch Forum). Wereldleiders, CEO's, academici en internationale politici komen jaarlijks samen in het skidorp om wereldzaken te bespreken. Het thema dit jaar: klimaatproblematiek. Vijf vragen over de jaarlijkse ontmoeting tussen de groten der aarde.
18/01 06u00  Boeing ontdekt nieuw softwareprobleem in 737 MAX-toestellen Vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw een probleem gevonden in de software van de 737 MAX, meldt persbureau Bloomberg. Doordat het nieuwe probleem eerst moet worden verholpen, kan het nog langer duren voordat het model weer mag vliegen. De 737 MAX staat sinds maart aan de grond na twee dodelijk ongevallen met het toestel.
18/01 03u15  Boeing ontdekt nieuw softwareprobleem in 737 MAX Vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw een probleem gevonden in de software van de 737 MAX, meldt persbureau Bloomberg. Doordat het nieuwe probleem eerst moet worden verholpen, kan het nog langer duren voordat het model weer mag vliegen. De 737 MAX staat sinds maart aan de grond na twee dodelijk ongevallen met het toestel.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/01 00u00  Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2? De Europese Unie wil een grensbelasting op CO2. Dit opvallende plan stond in de Europese Green Deal van Frans Timmermans. Wat houdt zo’n maatregel in, wat zijn de voor- en nadelen en hoe gaat de klimaatsceptische Amerikaanse president Donald Trump reageren? Op 11 december presenteerde de nieuwe Europese Commissie een klimaatplan, de zogenoemde Europese Green … Continued The post Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2? appeared first on Elsevierweekblad.nl.14 
18/01 00u00  WIA is vervanging van vroegpensioen geworden Steeds meer mensen krijgen een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Dat komt door de stijging van de pensioenleeftijd, meldt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Voor 2019 komt er naar schatting een recordaantal van 44.600 WIA-uitkeringen bij. In het maandelijkse Kennisverslag meldt het UWV dat de belangrijkste oorzaak voor deze toename de afschaffing van de regelingen voor vervroegde uittreding … Continued The post WIA is vervanging van vroegpensioen geworden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/01 19u00  Federer wordt miljardair. Welke sporters gingen hem voor? Roger Federer staat volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes op het punt miljardair te worden ? in Amerikaanse dollars welteverstaan. Daarmee voegt de Zwitserse tennisser zich in een kort, maar illuster rijtje miljardairs die hun kapitaal vergaarden in de sport. De vier supergrootverdieners op een rij. Michael Jordan Zowel sportief als commercieel heeft Michael Jordan, inmiddels … Continued The post Federer wordt miljardair. Welke sporters gingen hem voor? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/01 00u00  Woningcrisis is nu woningnood: dit zijn de oplossingen In Nederland is geen sprake meer van een woningcrisis, maar van regelrechte woningnood. Dat zegt voorzitter Onno Hoes van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). In het vierde kwartaal van 2019 is de huizenmarkt opnieuw krapper geworden, staat in een bericht op de site van de NVM. Er staan minder huizen te koop en er … Continued The post Woningcrisis is nu woningnood: dit zijn de oplossingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 14u00  De Basisbaan? Klinkt goed, maar niet doen De basisbaan rukt op, van gemeentelijke plannen naar een heuse oplossing voor alle 1 miljoen Nederlanders die nu aan de zijlijn staan. Het idee is zonder twijfel sympathiek. Toch is het de verkeerde route, schrijft Marijn Jongsma. Het pleidooi voor de basisbaan is onderdeel van een nieuw rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid … Continued The post De Basisbaan? Klinkt goed, maar niet doen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Private equity ook bovenin de Top-500 Autoleasebedrijf LeasePlan, koffiebrander Jacobs Douwe Egberts en winkelketen Action zijn de grootste drie Nederlandse bedrijven in handen van private equity. Het geeft aan dat deze vorm van eigendom zich niet beperkt tot de kleinere ondernemingen, al zijn de grootste Nederlandse bedrijven voornamelijk beursgenoteerd. Lees het coververhaal over EW’s top 500 bedrijven: Private equity stevig verankerd … Continued The post Private equity ook bovenin de Top-500 appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/01 00u00  Zo invloedrijk is private equity in bedrijfsleven Van de 500 grootste bedrijven in Nederland, zijn er 79 in handen van private equity-investeerders. Dat blijkt uit de achtste Top 500 grootste Nederlandse ondernemingen. De Top 500 grootste Nederlandse bedrijven is samengesteld door Elsevier Weekblad met hulp van informatieleverancier Bureau van Dijk, onderdeel van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody?s. Publieke en private investeerders Lees het … Continued The post Zo invloedrijk is private equity in bedrijfsleven appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/01 00u00  Sparen met hulp van de fiscus De belasting op vermogen is gehaat. Toch blijven jaarlijks miljarden euro?s aan fiscaal voordeel liggen. Zes manieren om de spaartaks te ontwijken. Wie fiscaal niks speciaals regelt, valt met zijn spaargeld, aandelenportefeuille of beleggingspand in ?box 3? van de inkomstenbelasting, de zogeheten vermogensbox. Over het vermogen wordt belasting geheven in de vorm van de vermogensrendementsheffing … Continued The post Sparen met hulp van de fiscus appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/01 00u00  Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger Wie tegen de laagste kosten zelf wil beleggen, kan het beste terecht bij de Duitse nieuwkomer Flatex. Dat blijkt uit het tiende brokeronderzoek van Beleggers Belangen. Worden handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service meegewogen dan moet de debutant Lynx, TradersOnly en DeGiro voor zich dulden. Flatex maakte afgelopen zomer zijn debuut op de Nederlandse markt voor particuliere … Continued The post Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/01 00u00  Techniek kan winkel redden van de ondergang Lees meer >
13/01 17u15  Praat Nederlands met me! (in winkels en horecagelegenheden) Lees meer >
13/01 00u00  Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen Iets meer dan 38.600 miljard euro. Dat hebben de inwoners van de 36 landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) eind 2018 bij fondsen en verzekeraars aan pensioengeld ondergebracht. Het valt te lezen in het jaarlijkse pensioenonderzoek van de OESO, waarin naast cijfers ook zorgen staan. Om met de cijfers te beginnen: … Continued The post Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
19/01 16u15  Wereldwijde 5G-netwerk groeit met 150 procent per jaar Tegen midden dit decennium zal mobiele communicatie van de vijfde generatie (5G) wereldwijd ongeveer anderhalf miljard gebruikers tellen. Vorig jaar werden in totaal slechts vijf miljoen 5G-connecties opgetekend. De sector zal de volgende periode dan ook een gemiddelde groei met 150 procent per jaar kennen. Dat blijkt uit een rapport van consulent Juniper Research. De […] The post Wereldwijde 5G-netwerk groeit met 150 procent per jaar appeared first on Business AM.
19/01 13u45  Komst Gigafactory zorgt in Berlijn voor verdeeldheid In Berlijn hebben enkele tientallen verontruste bewoners actie gevoerd tegen de komst van de nieuwe Gigafactory van de Amerikaanse autobouwer Tesla. Volgens de actievoerders dreigt de bouw van de nieuwe fabriek de waterbevoorrading van Grünheide, de gemeente waar de Gigafactory zal oprijzen, in het gedrang te brengen. Ook het natuurbestand zou door de bouw van […] The post Komst Gigafactory zorgt in Berlijn voor verdeeldheid appeared first on Business AM.11 
19/01 12u00  Datingapps verkopen uw intieme informatie aan adverteerders Populaire datingapps als Tinder, OKCupid en Grindr delen data zoals uw seksuele voorkeur en locatie met een horde advertentiebedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Noorse consumentenraad NCC. Volgens het onderzoek zijn de praktijken niet in overeenstemming met de privacyregels van de GDPR, een Europese verordening die twee jaar geleden in werking trad. De […] The post Datingapps verkopen uw intieme informatie aan adverteerders appeared first on Business AM.11 
19/01 10u15  Er rijdt weer een nachttrein over de Belgische sporen Er rijdt voortaan weer een nachttrein op het Belgische spoornet. Vanuit de Oostenrijkse steden Innsbruck en Wenen zal de Nightjet immers twee keer per week een verbinding met Brussel-Zuid verzorgen. De reis zal ongeveer veertien uur in beslag nemen. Zeventien jaar geleden werd de laatste nachttrein op het Belgische spoornet afgeschaft. Netwerk De Österreichischen Bundesbahnen […] The post Er rijdt weer een nachttrein over de Belgische sporen appeared first on Business AM.12 
19/01 08u30  Na de ijstijd, de ‘vuurtijd’: hoe onze relatie met vuur verwrongen geraakt is Het voorbije jaar waren vooral de bosbranden in Australië en in het Amazonewoud niet uit het nieuws weg te slaan. Er woeden echter bosbranden over heel de planeet. Maar dat is niet altijd een slechte zaak: ‘We moeten onze band met vuur heruitvinden’. Nu de eerste regen valt in verschillende delen van Australië, komt er […] The post Na de ijstijd, de ‘vuurtijd’: hoe onze relatie met vuur verwrongen geraakt is appeared first on Business AM.10 
19/01 08u00  Na de ijstijd, de ‘vuurtijd’: ‘Onze relatie met vuur is door de eeuwen heen compleet verwrongen geraakt’ Het voorbije jaar waren vooral de bosbranden in Australië en in het Amazonewoud niet uit het nieuws weg te slaan. Er woedden echter bosbranden over heel de planeet. Maar dat is niet altijd een slechte zaak: ‘We moeten onze band met vuur heruitvinden’. Nu de eerste regen valt in verschillende delen van Australië, komt er […] The post Na de ijstijd, de ‘vuurtijd’: ‘Onze relatie met vuur is door de eeuwen heen compleet verwrongen geraakt’ appeared first on Business AM.12 
18/01 18u00  Streaming gaat gebukt onder massaal delen van paswoorden Vele consumenten van streamingdiensten delen hun paswoorden met andere gebruikers. Dit gedrag ondermijnt echter de inkomsten van de aanbieders van de diensten. Dat heeft Tom Rutledge, chief executive van het Amerikaanse bedrijf Charter Communications, gezegd. Hij verwijst daarbij naar een rapport van consulent Parks & Associates, waaruit is gebleken dat het misbruik van paswoorden Amerikaanse […] The post Streaming gaat gebukt onder massaal delen van paswoorden appeared first on Business AM.
18/01 15u45  Klimaatactivisten Extinction Rebellion verstoren Autosalon Internationale klimaatbeweging Extinction rebellion voert vandaag een protestactie op het Autosalon in Brussel. Verschillende actievoerders werden in de boeien geslagen. De actievoerders kondigden de actie al een week geleden aan op hun sociale media en op de website ‘Leugensalon‘ die ze speciaal voor de gelegenheid in elkaar hadden gebokst. ‘De autoindustrie is een van de […] The post Klimaatactivisten Extinction Rebellion verstoren Autosalon appeared first on Business AM.
18/01 14u45  Elektronicaketen Best Buy start onderzoek naar topvrouw: ‘relatie met medebestuurder’ Corie Barry, de CEO van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy, is in opspraak gekomen omdat ze een relatie zou gehad hebben met medebestuurder Karl Sanft, Senior Vice President. Volgens Best Buy ontving de raad van bestuur een anonieme brief die beweerde dat Barry een relatie had met Sanft. Hierna heeft het bedrijf advocatenbureau Sidley Austin […] The post Elektronicaketen Best Buy start onderzoek naar topvrouw: ‘relatie met medebestuurder’ appeared first on Business AM.
18/01 13u00  Anoniem in tijden van artificiële intelligentie? Deze kledij helpt u vooruit Schrik dat uw privacy bedolven raakt onder de toezichtcamera’s en herkenningstechnologie? Dan is het misschien tijd om uw garderobe op te krikken. Van identiteitskaarten met vingerafdruk naar toezichtcamera’s met gezichtsherkenningstechnologie op openbare plekken. De opkomst van artificiële intelligentie zonder robuuste regelgeving maakt dat u quasi overal ter wereld moet inboeten aan privacy. Steeds meer mensen vinden dat niet […] The post Anoniem in tijden van artificiële intelligentie? Deze kledij helpt u vooruit appeared first on Business AM.
18/01 10u45  Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag. Het gaat om het systeem dat in het vliegtuig controleert of andere monitoringsystemen wel correct werken. Boeing is al bezig met de nodige updates en staat daarover in […] The post Alweer een softwarefout gevonden in Boeing 737 MAX appeared first on Business AM.
18/01 10u00  MR en PS blijven bijzonder weigerachtig tegen N-VA: maar Vivaldi-droom strandt in Senaat wel op mathematische realiteit Zolang de MR en de PS niet mee willen in het idee dat een coalitie met N-VA kan, is er in deze fase niet veel mogelijk. Wat gebeurt er precies? Maandag moeten de twee informateurs naar de koning, om een tussentijds verslag uit te brengen. De opdracht is nog steeds te ‘verduidelijken‘ of een coalitie […] The post MR en PS blijven bijzonder weigerachtig tegen N-VA: maar Vivaldi-droom strandt in Senaat wel op mathematische realiteit appeared first on Business AM.
18/01 09u30  Stemmenkanon Emir Kir uit PS gezet De tuchtcommissie van de Brusselse PS heeft Emir Kir uit de partij gezet naar aanleiding van zijn contacten met ultranationalistische Turken. Dat berichten verschillende Belgische media op zaterdag op basis van persagentschap Belga. De burgemeester kwam in de problemen in begin december toen zes Turkse burgemeester hem een bezoek brachten. Twee van hen waren namelijk […] The post Stemmenkanon Emir Kir uit PS gezet appeared first on Business AM.
18/01 08u15  Dit waren de (elektrische) hoogtepunten van het Autosalon Op het autosalon dit jaar was het al elektrisch dat de klok sloeg. Een overzichtje van de meest opvallende wagens. Of u nu al volledig elektrisch moet gaan als u op zoek bent naar een nagelnieuwe wagen, dat kunnen we u niet zeggen. Zaak is wel dat autobouwers volop de kaart van de elektrische auto […] The post Dit waren de (elektrische) hoogtepunten van het Autosalon appeared first on Business AM.
17/01 21u30  Onderzoek naar Tesla wegens versnellen zonder aanleiding Automerk Tesla wordt onderzocht in de Verenigde Staten omdat de auto in autonome modus zou versnellen zonder dat de chauffeur dat vraagt. De Amerikaanse dienst voor wegen en verkeer in de Verenigde Staten heeft een klacht ontvangen over Tesla. Die zou, volgens de aanklager, versneld hebben zonder dat de chauffeur dat wilde. 500.000 Tesla’s In […] The post Onderzoek naar Tesla wegens versnellen zonder aanleiding appeared first on Business AM.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x De markt19/01 00u00 - VRT NWS: Economie: Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 18 januari.
15x Cabinepersoneel Lufthansa kondigt nieuwe stakingen aan19/01 07u15 - IEX.NL: FRANKFURT (AFN/DPA) - Reizigers die met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegen moeten binnenkort rekening houden met nieuwe vertragingen en uitval van vluchten. Vakbond voor cabinepersoneel Ufo heeft nieuwe stakingen aangekondigd. Woensdag heeft de vakbond om 14.00 uur een persconferentie belegd.
14x Philips helpt bij strijd tegen babysterfte in Congo19/01 13u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Philips gaat zich samen met het United Nations Population Fund inzetten voor het verminderen van de sterfte onder pasgeboren kinderen en hun moeders in de Republiek Congo. Dat meldt het beursgenoteerde zorgtechnologieconcern, zonder financiële details te verstrekken.
14x Cabinepersoneel Lufthansa kondigt nieuwe stakingen aan19/01 07u15 - Belegger.nl: FRANKFURT (AFN/DPA) - Reizigers die met de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegen moeten binnenkort rekening houden met nieuwe vertragingen en uitval van vluchten. Vakbond voor cabinepersoneel Ufo heeft nieuwe stakingen aangekondigd. Woensdag heeft de vakbond om 14.00 uur een persconferentie belegd.
14x Antwerpse sportarts achter training ‘Start to Kamp Waes’: “Duur abonnement bij de fitness is niet nodig”19/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bijna 100.000 Vlamingen hebben zich ingeschreven voor ‘Start to Kamp Waes’. Dat betekent dat al die mensen vanaf deze week de trainingsschema’s volgen van één man: Antwerpenaar Ruud Van Thienen (35). De uit Limburg ingeweken sportarts en huisarts begeleidt ook topsporters en dansers. “Al ben ik minstens even blij als het lukt om een patiënt met overgewicht 5 kilometer te laten joggen.”
14x Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2?19/01 00u00 - Elsevier.nl: De Europese Unie wil een grensbelasting op CO2. Dit opvallende plan stond in de Europese Green Deal van Frans Timmermans. Wat houdt zo’n maatregel in, wat zijn de voor- en nadelen en hoe gaat de klimaatsceptische Amerikaanse president Donald Trump reageren? Op 11 december presenteerde de nieuwe Europese Commissie een klimaatplan, de zogenoemde Europese Green … Continued The post Waarom wil de Europese Unie een grensbelasting op CO2? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13x Philips helpt bij strijd tegen babysterfte in Congo19/01 13u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Philips gaat zich samen met het United Nations Population Fund inzetten voor het verminderen van de sterfte onder pasgeboren kinderen en hun moeders in de Republiek Congo. Dat meldt het beursgenoteerde zorgtechnologieconcern, zonder financiële details te verstrekken.
13x Autosector betreurt klimaatacties op autosalon: “Nooit eerder zo veel hybride en elektrische voertuigen”19/01 12u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Federatie van de Belgische Auto- en Rijwielindustrie (Febiac) betreurt dat Extinction Rebellion zaterdag actie heeft gevoerd op het Autosalon, ondanks de vele inspanningen die de autosector de laatste jaren heeft gedaan. “Nooit eerder waren op de Brussels Motor Show meer hybride en elektrische voertuigen te zien én te koop”, klinkt het bij de salonorganisator.
13x Adil El Arbi & Bilall Fallah: “In Hollywood moet je psycholoog, advocaat, politicus en filmmaker tegelijk zijn”19/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Jong, Marokkaans en met een grote bek. Zo zouden we het zelf niet durven te formuleren, maar dat doen Adil El Arbi en Bilall Fallah in onze plaats. Zelfs na hun grote Hollywoodavontuur zijn de wonderboys van Black en Patser nog altijd de joviale eerlijkheid zelve. Ook als het over Bad Boys for Life gaat, een project van 100 miljoen dollar. “Hadden ze alle tijd die ze aan de keuze van die Porsche hebben besteed in het scenario gestoken, dan was de film nóg beter geweest.”
13x Vincent Kesteloot keert met Giants terug naar ex-club: “Oostende is favoriet, maar wij gaan om te winnen”19/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Telenet Giants Antwerp trekt zondag (14u30) naar landskampioen Oostende voor de kraker van de speeldag. Voor Antwerpenaar Vincent Kesteloot is het na drie jaar Oostende zijn eerste partij met de Giants aan de kust.

Statistieken

Artikels:
29532
Gelezen:
26928
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven