zaterdag 19 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
19/10 10u15  'Veel oud-DSB-leners hebben nog schulden' WOGNUM (AFN) - Veel klanten met een lening bij DSB Bank die door het faillissement van de bank in 2009 in de problemen kwamen, hebben nu nog altijd problematische schulden. De Volkskrant deed een steekproef waaraan 160 DSB-klanten meededen, allemaal mensen die nog een schadeclaim tegen de bank hebben lopen.
18/10 22u30  Boeing hard onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - Vliegtuigbouwer ging vrijdag hard onderuit op de beurs in New York, na een bericht dat medewerkers mogelijk toezichthouders hebben misleid door bepaalde informatie achter te houden. Beleggers op Wall Street verwerkten verder tegenvallende cijfers over de Chinese economie en de kwartaalresultaten van onder meer Coca-Cola.
18/10 22u15  Uitspraak rechter kost Ctac veel geld DEN BOSCH (AFN) - Automatiseerder Ctac moet bijna 2,4 miljoen euro betalen aan een ontevreden klant die een contract wilde ontbinden. Dat heeft de rechter in Amsterdam besloten. Ctac bestudeert de uitspraak nog en overweegt in beroep te gaan. Ook zoekt het beursgenoteerde bedrijf uit of het mogelijk is om de schade te verhalen op betrokken derden.
18/10 21u45  ING wil geld terug van Nigeriaanse olieman LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - ING probeert 2,2 miljoen dollar terug te krijgen van een Nigeriaanse oliehandelaar. Hij zou schulden niet hebben afbetaald. Daarom wil de bank beslag laten leggen op huizen van de Nigeriaan in Londen. Ook het Zwitserse Credit Suisse maakt aanspraak op panden van hem.
18/10 20u45  'Tegenvaller bij bouw nieuwe sluis Terneuzen' TERNEUZEN (AFN) - Bij de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen is sprake van een tegenvaller door bodemverontreiniging. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
18/10 20u45  'Boeing hield belangrijke info 737 achter' CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Een hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee crashes al maanden aan de grond staat. Toch kreeg de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de betreffende documenten pas deze week onder ogen. De toezichthouders verwijten Boeing dat het bedrijf niet eerder aan de bel trok.
18/10 20u00  Wall Street in mineur NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street verwerkten tegenvallende cijfers over de Chinese economie en kwartaalresultaten van bedrijven, waaronder Coca-Cola. Daarnaast ging vliegtuigmaker Boeing onderuit na een bericht dat medewerkers mogelijk toezichthouders hebben misleid door bepaalde informatie achter te houden.
18/10 19u00  Topman Oracle overleden REDWOOD SHORES (AFN/BLOOMBERG) - De mede-bestuursvoorzitter van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle, Mark Hurd, is vrijdag overleden. De 62-jarige bestuurder legde vorige maand al zijn functie neer vanwege gezondheidsredenen.
18/10 18u45  AMS blaast bod op Osram nieuw leven in MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Oostenrijkse sensormaker AMS heeft zijn bod op verlichtingsbedrijf Osram Licht nieuw leven ingeblazen, door de voorwaarden voor het slagen van de deal te verlagen. Investeerders Bain en Advent hebben daarnaast laten weten af te zien van een bod op Osram. De twee deden de afgelopen tijd een boekenonderzoek bij het Duitse bedrijf.
18/10 18u30  Hoekstra verlengt contract ING met fiscus DEN HAAG (AFN) - ING mag nog zeker tot en met 2024 het betalingsverkeer van de Belastingdienst blijven verzorgen. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) meldt dat hij het contract met de bank, dat in 2022 afloopt, met twee jaar verlengt. Reden is dat de fiscus al een aantal grote verandertrajecten heeft lopen.
18/10 17u45  Nieuws over China drukt sentiment beleggers AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met verliezen het weekend ingegaan. De stemming op de financiële markten werd gedrukt door tegenvallend nieuws uit China, waar de economie de traagste groei in bijna dertig jaar liet zien. Beleggers wachtten verder vooral op het Britse Lagerhuis dat zich zaterdag buigt over het brexitakkoord van de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie.
18/10 16u30  Conjunctuurbarometer VS iets omlaag NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in september iets gedaald vergeleken met een maand eerder. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/10 16u00  BEURZEN Hoofdindex Amsterdam op verlies AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag in het rood. De stemming op de financiële markten werd gedrukt door tegenvallend nieuws uit China, waar de economie de traagste groei in bijna dertig jaar liet zien. Beleggers wachten verder vooral op het Britse Lagerhuis dat zich zaterdag buigt over het brexitakkoord van de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie.
18/10 16u00  Licht lagere opening op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken tegenvallende cijfers over de Chinese economie en kwartaalresultaten van bedrijven, waaronder Coca-Cola en American Express. Daarnaast wordt gewacht op de verdere ontwikkelingen rond de brexit en handelsoorlog.
18/10 15u00  Walmart schrijft 2 miljard af om pensioenen BENTONVILLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse winkelreus Walmart doet een afschrijving van 2,2 miljard dollar voor belastingen. Deze houdt verband met het overzetten van de pensioenverplichtingen van dochter ASDA. De deal kan gezien worden als een volgende stap in een mogelijke verkoop van ASDA.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
19/10 16u00  Brexit: Britse parlementsleden dwingen Johnson tot uitstel Zaterdagmiddag stemt het Brits parlement (eventueel) over het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Brite regering. Volg hier de meest recente ontwikkelingen.11 
19/10 15u45  Brexit: Britse parlementsleden maken zich op voor de stemming Zaterdagmiddag stemt het Brits parlement (eventueel) over het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Brite regering. Volg hier de meest recente ontwikkelingen.15 
19/10 12u30  Brexit: stemt het Brits parlement voor of tegen het akkoord? Zaterdagmiddag stemt het Brits parlement (eventueel) over het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Brite regering. Volg hier de meest recente ontwikkelingen.10 
18/10 19u45  Keldert de Iron Lady van Noord-Ierland het brexit-akkoord van Boris Johnson? De unionistische roergangster Arlene Foster gijzelde jarenlang de brexit-onderhandelingen, en zo de hele Europese Unie. Zaterdag wacht haar een nieuwe gloriedag in Britse parlement. Keldert zij het brexit-akkoord van premier Boris Johnson?
18/10 18u00  Balans van de week: waarom Boris Johnson Noord-Ierland onder de bus gooit Controle was het codewoord van de week. Het Verenigd Koninkrijk wint de controle over zijn economische toekomst door Noord-Ierland onder de bus te gooien, tenminste als het Britse parlement zaterdag toestemming geeft voor die brexit-deal. En België verliest de controle over zijn overheidsfinanciën, en daar kan het Belgische parlement niets aan veranderen.
18/10 18u00  Weekoverzicht Europa: EU maakt haar begrotingen op Na deze week staat de Europese Unie enkele stappen dichter bij een begrotingsvoorstel voor 2020. Het Europees Parlement wil daarin meer geld reserveren voor het klimaat. Voorts liet de Europese Rekenkamer haar licht schijnen over de begrotingen van de 41 EU-agentschappen.
18/10 17u15  CO2-taks als wapen tegen de klimaatopwarming: 'De vernietiging van het milieu moet duurder worden' Een progressieve belasting voor vervuilende bedrijven moet deel uit maken van de strijd tegen de klimaatopwarming. Dat hebben de specialisten Luc Van Liedekerke en Jean-Pascal Van Ypersele gezegd tijdens een conferentie in Brussel.
18/10 16u45  Wie wordt de 35ste Trends Manager van het Jaar? Trends bekroont op dinsdag 7 januari voor de 35ste keer de Manager van het Jaar. Dat is de meest prestigieuze individuele onderscheiding voor een bedrijfsleider in ons land. De laureaat van deze editie wordt de opvolger van Johan Thijs, de CEO van de bank-verzekeraar KBC.
18/10 15u30  Jambon roept maandag Brexit Taskforce bijeen: 'No deal zou vreselijk zijn' (video) Geen wittebroodsweken voor de nieuwe Vlaamse regering. Ze krijgt meteen te maken met de zware economische gevolgen van de naderende brexit. Maandagochtend organiseert ze een Brexit Taskforce om een antwoord te bieden op de beslissing die dit weekend valt over het brexitakkoord.
18/10 12u45  Maandag Brexit Taskforce in Vlaamse regering: 'No deal zou vreselijk zijn' (video) De Vlaamse regering organiseert maandagochtend een Brexit Taskforce om een antwoord te bieden op de beslissing die dit weekend valt over het brexitakkoord. De regering en alle betrokken sectoren willen snel kunnen inspelen op de uitkomst van de brexit.
18/10 12u16  Nieuwe inefficiënte belastingen in aantocht Na de rijkentaks en de speculatietaks wordt nu ook de effectentaks afgevoerd. Toch is de kans groot dat een volgende regering opnieuw naar die ad-hoctaksen zal grijpen, als gemakkelijkheidsoplossing tegen een verdere ontsporing van de overheidsfinanciën.
18/10 11u45  Het is money time voor Trump We hebben het vaak gezegd en zullen het nog weleens zeggen, maar een of andere handelsdeal is essentieel voor de beurzen.
18/10 11u16  Havens Antwerpen en Zeebrugge willen fuseren De havens van Antwerpen en Zeebrugge starten onderhandelingen over een mogelijke fusie tussen beide havens. Dat hebben ze vrijdag in een gemeenschappelijk persbericht bekendgemaakt.
17/10 19u45  EU-leiders keuren nieuw akkoord over brexit goed, alle ogen op Brits parlement De Europese en Britse onderhandelaars bereikten vlak voor de start van de Europese top een nieuw akkoord over de brexit. Dat moet wel nog het Europees én Brits parlement worden goedgekeurd. Vooral dat laatste wordt een moeilijke horde. Boris Johnsons regering heeft geen meerderheid in het parlement. Hij heeft bij de stemming, die zaterdag plaatsvindt, minstens een deel van de oppositie nodig. Volg...
17/10 19u15  Econoom Ive Marx: 'Het minimumloon is het verkeerde debat' De vakbonden willen een hoger minimumloon. De werkgevers willen dat enkel als de loonkosten verder dalen. 'Een ergerlijke discussie', zegt de econoom Ive Marx. 'Tal van kortingen maken dat een laag brutoloon een behoorlijk nettoloon is. Er moet een ander debat worden gevoerd: waarom is er in België zo weinig laagbetaalde arbeid?'
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/10 10u15  'Veel oud-DSB-leners hebben nog schulden' WOGNUM (AFN) - Veel klanten met een lening bij DSB Bank die door het faillissement van de bank in 2009 in de problemen kwamen, hebben nu nog altijd problematische schulden. De Volkskrant deed een steekproef waaraan 160 DSB-klanten meededen, allemaal mensen die nog een schadeclaim tegen de bank hebben lopen.
18/10 22u30  Boeing hard onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - Vliegtuigbouwer ging vrijdag hard onderuit op de beurs in New York, na een bericht dat medewerkers mogelijk toezichthouders hebben misleid door bepaalde informatie achter te houden. Beleggers op Wall Street verwerkten verder tegenvallende cijfers over de Chinese economie en de kwartaalresultaten van onder meer Coca-Cola.
18/10 22u15  Uitspraak rechter kost Ctac veel geld DEN BOSCH (AFN) - Automatiseerder Ctac moet bijna 2,4 miljoen euro betalen aan een ontevreden klant die een contract wilde ontbinden. Dat heeft de rechter in Amsterdam besloten. Ctac bestudeert de uitspraak nog en overweegt in beroep te gaan. Ook zoekt het beursgenoteerde bedrijf uit of het mogelijk is om de schade te verhalen op betrokken derden.
18/10 21u45  ING wil geld terug van Nigeriaanse olieman LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - ING probeert 2,2 miljoen dollar terug te krijgen van een Nigeriaanse oliehandelaar. Hij zou schulden niet hebben afbetaald. Daarom wil de bank beslag laten leggen op huizen van de Nigeriaan in Londen. Ook het Zwitserse Credit Suisse maakt aanspraak op panden van hem.
18/10 20u45  'Tegenvaller bij bouw nieuwe sluis Terneuzen' TERNEUZEN (AFN) - Bij de bouw van de nieuwe sluis in Terneuzen is sprake van een tegenvaller door bodemverontreiniging. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
18/10 20u45  'Boeing hield belangrijke info 737 achter' CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Een hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee crashes al maanden aan de grond staat. Toch kreeg de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de betreffende documenten pas deze week onder ogen. De toezichthouders verwijten Boeing dat het bedrijf niet eerder aan de bel trok.
18/10 20u00  Wall Street in mineur NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street verwerkten tegenvallende cijfers over de Chinese economie en kwartaalresultaten van bedrijven, waaronder Coca-Cola. Daarnaast ging vliegtuigmaker Boeing onderuit na een bericht dat medewerkers mogelijk toezichthouders hebben misleid door bepaalde informatie achter te houden.
18/10 19u00  Topman Oracle overleden REDWOOD SHORES (AFN/BLOOMBERG) - De mede-bestuursvoorzitter van het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle, Mark Hurd, is vrijdag overleden. De 62-jarige bestuurder legde vorige maand al zijn functie neer vanwege gezondheidsredenen.
18/10 18u45  AMS blaast bod op Osram nieuw leven in MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Oostenrijkse sensormaker AMS heeft zijn bod op verlichtingsbedrijf Osram Licht nieuw leven ingeblazen, door de voorwaarden voor het slagen van de deal te verlagen. Investeerders Bain en Advent hebben daarnaast laten weten af te zien van een bod op Osram. De twee deden de afgelopen tijd een boekenonderzoek bij het Duitse bedrijf.
18/10 18u30  Hoekstra verlengt contract ING met fiscus DEN HAAG (AFN) - ING mag nog zeker tot en met 2024 het betalingsverkeer van de Belastingdienst blijven verzorgen. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) meldt dat hij het contract met de bank, dat in 2022 afloopt, met twee jaar verlengt. Reden is dat de fiscus al een aantal grote verandertrajecten heeft lopen.
18/10 17u45  Nieuws over China drukt sentiment beleggers AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met verliezen het weekend ingegaan. De stemming op de financiële markten werd gedrukt door tegenvallend nieuws uit China, waar de economie de traagste groei in bijna dertig jaar liet zien. Beleggers wachtten verder vooral op het Britse Lagerhuis dat zich zaterdag buigt over het brexitakkoord van de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie.
18/10 16u30  Conjunctuurbarometer VS iets omlaag NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in september iets gedaald vergeleken met een maand eerder. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/10 16u00  BEURZEN Hoofdindex Amsterdam op verlies AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag in het rood. De stemming op de financiële markten werd gedrukt door tegenvallend nieuws uit China, waar de economie de traagste groei in bijna dertig jaar liet zien. Beleggers wachten verder vooral op het Britse Lagerhuis dat zich zaterdag buigt over het brexitakkoord van de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie.
18/10 16u00  Licht lagere opening op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken tegenvallende cijfers over de Chinese economie en kwartaalresultaten van bedrijven, waaronder Coca-Cola en American Express. Daarnaast wordt gewacht op de verdere ontwikkelingen rond de brexit en handelsoorlog.
18/10 15u00  Walmart schrijft 2 miljard af om pensioenen BENTONVILLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse winkelreus Walmart doet een afschrijving van 2,2 miljard dollar voor belastingen. Deze houdt verband met het overzetten van de pensioenverplichtingen van dochter ASDA. De deal kan gezien worden als een volgende stap in een mogelijke verkoop van ASDA.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
19/10 17u30  Sociaal akkoord voor werknemers Thomas Cook die aan de slag kunnen blijven in Neckermann-winkels Lees meer >12 
19/10 14u00  De Lijn zkt (m/v): 50 nieuwe buschauffeurs voor het einde van dit jaar Lees meer >13 
19/10 06u45  Studiejaren afkopen in ruil voor meer pensioen? Wacht dan niet te lang met uw aanvraag MyPension kan het aantal aanvragen van mensen die hun studiejaren willen afkopen niet aan. Bij de pensioenadministratie is de achterstand opgelopen tot ruim de helft van de ruim 22.000 dossiers. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri opvroeg bij minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR).13 
18/10 21u15  Boeing-werknemers wisten eerder van problemen met 737 MAX: ?Ik ben slecht in vliegen, maar dit was vreselijk? Het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) beschuldigt vliegtuigbouwer Boeing ervan belangrijke documenten te hebben achtergehouden, waaruit blijkt dat werknemers van het bedrijf al van bij het begin van het certificatieproces op de hoogte waren van softwareproblemen bij de Boeing 737 MAX. Die toestellen staan al sinds maart wereldwijd aan de grond nadat bij twee ongevallen 346 mensen om het leven zijn gekomen.
18/10 17u45  Kringwinkels vragen extra geld aan regering-Jambon: "Wij hebben werk voor 2.000 mensen" Opnieuw noteerden de 145 Vlaamse Kringwinkels samen een recordomzet. Werk is er dus genoeg. Uit een rondvraag bij de verkooppunten blijkt dat ze samen zowat 2.000 extra mensen kunnen gebruiken. De grote vraag is nu of de Vlaamse overheid daar het geld voor wil en kan vrijmaken.
18/10 10u45  Havens van Antwerpen en Zeebrugge willen fuseren De havens van Antwerpen en Zeebrugge starten onderhandelingen over een mogelijke fusie tussen beide havens. Dat hebben ze vrijdag in een gemeenschappelijk persbericht bekendgemaakt.
17/10 21u15  Grootste zonnepaneleninstallatie van Vlaanderen ligt op dak van bedrijf in Zonnebeke Op het dak van diepvriesgroentenbedrijf Pasfrost in Zonnebeke ligt de grootste zonnepaneleninstallatie van heel Vlaanderen. Het gaat om 13.700 panelen. Die geven het bedrijf lokale, groene energie.
17/10 15u45  Opsteker voor wie 500.000 euro op effectenrekening heeft: effectentaks gaat in de prullenmand Het Grondwettelijk Hof heeft de effectentaks die vorig jaar werd ingevoerd vernietigd. Bijgevolg zal de fiscus voortaan geen 0,15 procent belasting meer mogen heffen op effectenrekeningen waarop meer dan 500.000 euro staat. De Staat moet de taks die al betaald werd echter niet terugbetalen.
17/10 14u30  Armoede-expert Bea Cantillon scherp voor armoedebeleid Vlaamse regering: "Er is geen plan" Professor en armoede-expert Bea Cantillon haalt in Het Nieuwsblad hard uit naar de plannen rond armoedebestrijding van de nieuwe Vlaamse regering. Dat doet ze naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Armoede. Deze regering laat na om van armoedebestrijding een prioriteit te maken, zegt ze ook aan VRT NWS.
17/10 12u15  Bea Cantillon scherp voor armoedebeleid Vlaamse regering: "Er is geen plan. Dat is verontrustend" Professor en armoede-expert Bea Cantillon haalt in Het Nieuwsblad hard uit naar de plannen rond armoedebestrijding van de nieuwe Vlaamse regering. Dat doet ze naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Armoede. Deze regering laat na om van armoedebestrijding een prioriteit te maken, zegt ze ook aan VRT NWS.
16/10 10u45  Minimumlonen worden nog niet verhoogd Er komt voorlopig geen verhoging van de minimumlonen. Het is de sociale partners, verenigd in de Groep van Tien, niet gelukt hierover vanochtend een akkoord te bereiken.
16/10 06u15  Fonds dat kwetsbare mensen helpt energiefactuur te betalen, zit zelf krap bij kas: "30 miljoen extra per jaar nodig" Bij wie het niet breed heeft, wegen de hoge energieprijzen enorm op het maandelijkse budget. Mensen die echt in moeilijkheden komen om hun stroomfactuur te betalen, kunnen beroep doen op het Fonds Gas en Elektriciteit. Alleen botst dat Fonds ook stilaan op zijn grenzen. Het heeft zeker 30 miljoen euro extra per jaar nodig.
16/10 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 12 oktober.
15/10 19u45  Belgische blauwe steen voortaan in Britse handen Lees meer >
15/10 19u45  Bos+ wil opnieuw niet weten van uitbreidingsplannen van transportbedrijf Essers in Genk Lees meer >
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/10 20u45  Intertoys doet wat het moet doen, Hema blijft in de rode cijfers Gewoon weer speelgoed verkopen. ‘Wij zijn geen attractiepark’, zei Eddy Assies, die onlangs ­terugkeerde bij Intertoys, nu in de rol van ceo.
18/10 15u30  In strijd tegen witwassen moeten drie miljoen creditcardhouders zich opnieuw identificeren Drie miljoen creditcardhouders van ICS, dochter van ABN Amro, moeten zich opnieuw identificeren. De maatregel past in een breder offensief van banken om hun klanten beter in kaart te brengen, nadat ING vorig jaar een miljoenenboete heeft moeten betalen en het OM onlangs een onderzoek naar ABN Amro is begonnen. Zes vragen over een nogal uitzonderlijke actie.
17/10 23u45  De economische elite heeft één boodschap: er is onweer op komst Terwijl de Nederlandse economie op een roze wolk zit, is het onder de deze week in Washington verzamelde mondiale beleidselite somberheid troef. Moeten we ons dan toch zorgen gaan maken?
17/10 23u45  Kan DNB niet meteen wat goud erbij kopen? Goud aanhouden is een dure hobby, zoals iedereen weet die ooit een gouden tientje heeft gekregen van een oude tante en dat zo goed heeft verscholen dat het niet meer is terug te vinden. Het verslepen van het Nederlandse goud van Amsterdam naar Haarlem en weer naar Zeist plus de nieuwbouw van een eigen Fort Knox (Camp New Amsterdam) kost De Nederlandsche Bank 200 miljoen euro.
16/10 20u45  De economie doet er niet toe: door Brexit is de Britse pond nu een politieke speelbal Wie handelt in het Britse pond sterling, houdt de Brexitverwikkelingen in Westminster en Downing Street angstvallig in de gaten. Economische indicatoren doen er veel minder toe. ‘De grote beslissingen over de economie van dit land worden door politici genomen.’
16/10 20u45  Krijgen we nou toch al ons geld terug uit Griekenland? Soms worden onhoudbare schulden ineens toch weer houdbaar.
16/10 20u45  De machtigen die moeder Teresa spelen, dát voedt het cynisme waarop populisme drijft Terwijl in een nazomerend Washington de economische elite de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) benut om van gedachten te wisselen over gendergelijkheid, ‘de verborgen waarde van biodiversiteit’ en andere progressieve stokpaardjes, overziet Ecuador het slagveld.
16/10 08u15  EU naar Wereldhandelsorganisatie wegens Colombiaanse sancties op Nederlandse friet Brussel stapt naar de Wereldhandelsorganisatie om een ‘frietoorlog’ met Colombia te beslechten. ‘Colombia’s beschuldigen zijn echt kolder’, zei de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI). Lees hier wat we eerder schreven over de frietoorlog.
16/10 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
15/10 22u45  Is Jesse Klavers anti-globalisme een echo van Trump? Er worden deze week de meest onmogelijke coalities gesmeed. De Syriërs en de Koerden, die elkaar acht jaar naar het leven stonden, trekken nu samen op tegen de Turken. De Britse premier Johnson probeert met de Ierse plaaggeest Leo Varadkar een Brexit te bewerkstelligen.
15/10 22u00  Shell zit nog decennialang in olie en gas Milieubeschermers, politici, beleggers en bezorgde burgers die hopen dat Shell op afzienbare termijn afscheid neemt van fossiele brandstoffen, moeten hun verwachtingen temperen. De olie- en gasgigant verwacht, ondanks de groeiende druk om te verduurzamen, zeker nog enkele decennia profijt te hebben van zijn activiteiten in olie en gas.
15/10 21u30  Zo’n e-auto bouwen valt toch tegen, weet nu ook Dyson (van de stofzuigers) Het wemelde de afgelopen jaren van de ontwikkelaars van ‘revolutionaire’ elektrische auto's. E-auto’s zijn minder complex en daardoor makkelijker te maken, was het idee. Maar zo eenvoudig is het niet, blijkt nu zelfs Dyson de handdoek in de ring gooit.
14/10 23u15  Nobelprijs Economie naar no-nonsense armoede-bestrijders, Esther Duflo jongste winnaar ooit Ze is na tachtig mannen de tweede vrouw die de Nobelprijs voor Economie krijgt én de jongste winnaar ooit. Maandag onderscheidde de jury de 46-jarige Esther Duflo, samen met Abhijit Banerjee en Michael Kremer, voor hun baanbrekende ‘experimentele aanpak van het verlichten van wereldwijde armoede’.
14/10 23u15  Hoe ver wordt het Beatles-merk nog uitgemolken? In maart 1966 merkte John Lennon op dat The Beatles nu populairder waren dan Jezus. Gelovige fans in de VS beschuldigden Lennon van blasfemie en sloegen de platen van de band stuk.
14/10 22u45  Export China kraakt onder vete met Verenigde Staten De economie van China loopt steeds meer butsen op als gevolg van de handelsoorlog tussen het land en de Verenigde Staten. In september daalden zowel de uitvoer als import.
Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019, 20u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
19/10 21u30  LIVE. Beerschot zet punt achter slordige eerste helft met penaltygoal Holzhauser: 2-1 Onwaarschijnlijk maar waar: Beerschot ontvangt vanavond titelkandidaat Virton op het Kiel. De Luxemburgse promovendus stormt tegen alle verwachtingen in door de Proximus League, komt bij een nieuwe driepunter weer aan de leiding en is zo zelfs topkandidaat voor de eerste periodetitel. In de eerste ontmoeting werden de Mannekes nog overklast met een duidelijke 3-0. Kunnen ze nu wel punten pakken? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
19/10 21u00  LIVE. Van held naar antiheld: Virton komt dankzij doelpuntenmaker Brogno alweer op 1-1 Onwaarschijnlijk maar waar: Beerschot ontvangt vanavond titelkandidaat Virton op het Kiel. De Luxemburgse promovendus stormt tegen alle verwachtingen in door de Proximus League, komt bij een nieuwe driepunter weer aan de leiding en is zo zelfs topkandidaat voor de eerste periodetitel. In de eerste ontmoeting werden de Mannekes nog overklast met een duidelijke 3-0. Kunnen ze nu wel punten pakken? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!
19/10 21u00  Lotto Arena maakt zich op voor droomfinale van European Open tussen Murray en Wawrinka Andy Murray heeft zich zaterdag in de Lotto Arena geplaatst voor de finale van de European Open na een driesetter tegen de Franse toernooirevelatie Ugo Humbert. Murray treft zondag in de finale Stan Wawrinka die zaterdag komaf maakte met de Italiaanse revelatie Jannik Sinner.
19/10 20u45  Woedende Felice Mazzu toont live op tv foto op gsm waaruit fout van VAR moet blijken Genk voelt zicht bekocht. De Limburgers gingen met 1-0 onderuit op het veld van Standard, maar claimen dat de bal in de actie vooraf buiten was. Moeilijk te zien op de beelden, oordeelde ook de VAR. Het doelpunt werd gevalideerd, tot woede van Genk en trainer Mazzu. Die stond nadien de pers te woord en fulmineerde zijn onvrede. Om zijn woorden kracht bij te zetten, pakte hij plots zijn telefoon om een screenshot te tonen van de bewuste fase, waarop het leer over de lijn lijkt te zijn. “Ik snap het niet.”
19/10 20u30  Standard klopt Genk met kleinste verschil, met dank aan heerlijke knal van Bastien Standard blijft in het spoor van Club Brugge na een felbevochten 1-0-zege tegen Genk. In een aangename eerste helft liet Genk na om zijn overwicht om te zetten in doelpunten, Bodart en Gavory hielden respectievelijk Samatta en Heynen van een goal. Na de rust bood Standard meer weerwerk, maar veel kansen leverde dat niet op. In het slot van de match deed Samuel Bastien dan plots het stadion ontploffen met een heerlijke knal vanop de rand van de zestien. Genk probeerde nog met een slotoffensief, maar trekt met een nederlaag op zak huiswaarts.
19/10 20u15  Vader heeft creatieve, maar bedenkelijke manier om melktand van zijn dochter uit te trekken Wat als je dochter schrik heeft om haar loszittende melktand uit te trekken? Daar heeft de Zwitser Thimo Arnold een creatieve oplossing voor. De rijinstructeur bond simpelweg de melktand van zijn tienjarige dochter Selina met een koord vast aan zijn wagen. Even vooruit rijden was voldoende om haar uit de nood te helpen. Al is niet iedereen blij met de speciale werkwijze.
19/10 20u00  LIVE. Kan Beerschot revelatie Virton een halt toeroepen? Onwaarschijnlijk maar waar: Beerschot ontvangt vanavond titelkandidaat Virton op het Kiel. De Luxemburgse promovendus stormt tegen alle verwachtingen in door de Proximus League, komt bij een nieuwe driepunter weer aan de leiding en is zo zelfs topkandidaat voor de eerste periodetitel. In de eerste ontmoeting werden de Mannekes nog overklast met een duidelijke 3-0. Kunnen ze nu wel punten pakken? Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u30!10 
19/10 19u45  Bezoek dit weekend in Antwerpen een van de grootste zeilschepen ter wereld De driemaster Fragata ARA Libertad ligt sinds zaterdag aangemeerd aan de Plantinkaai in Antwerpen. Het opleidingsschip van de Argentijnse marine kan door het publiek bezocht worden op zaterdag- en zondagnamiddag.
19/10 19u30  Ook N-VA betreurt beslissing afgelasting theaterstuk Spinnenmetenknippen Ook voor oppositiepartij N-VA is de beslissing van het college over de afgelasting van het theaterstuk Spinnemetenknippen op het Rijmenamse kerkhof zaterdag onbegrijpelijk.
19/10 19u30  Antwerpse Open Vld heeft nieuw voorzittersduo: “Dromen van verdubbeling 5,6%” Carim Bouzian (35) en Bavo De Mol (29) zullen als duo het voorzitterschap van Open Vld Stad Antwerpen uitoefenen. Zaterdag haalden ze op een partijbijeenkomst 91% van de stemmen. Er was geen andere kandidaat.
19/10 19u00  Turken en Koerden beschuldigen elkaar van schenden wapenstilstand Turkije en de Koerdische troepen beschuldigen elkaar ervan de gemaakte afspraken over een wapenstilstand in Noord-Syrië niet te respecteren. In de laatste 36 uur hebben de Koerden veertien aanvallen uitgevoerd, zeggen de Turken. De Koerdische strijders van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zeggen dan weer dat de Turken de veilige doorgang voor de evacuatie van burgers en gewonden uit de Syrische grensplaats Ras al-Ain niet toelaten.
19/10 18u45  Zesde editie van Antwerp Academy Art Book Fair: “Dit is een soort supermarkt voor liefhebbers van kunstboeken” Dit weekend kunnen kunstminners in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten hun hart ophalen tijdens de zesde editie van de Antwerp Academy Art Book Fair. Ongeveer 120 standhouders uit binnen- en buitenland bieden er hun waren aan, gaande van kunstboeken over grafiek en reclameaffiches tot zeldzame hebbedingetjes.10 
19/10 18u15  Parlement dwingt premier Johnson om nieuw brexit-uitstel te vragen aan EU, maar hij weigert Het Britse parlement heeft zaterdag besloten om nog niet te stemmen over het echtscheidingsakkoord met de Europese Unie. Daardoor zou premier Boris Johnson gedwongen worden om aan zijn Europese ambtgenoten nieuw uitstel voor de Brexit te verzoeken. Dat weigert hij echter.
19/10 18u00  Ruim honderd jaar oude spoorwegbrug vervangen door nieuw dek van 600 ton Tot voor kort reden er in Muizen (Mechelen) nog dagelijks treinen over een stalen spoorwegbrug uit 1906. Het brugdek over de Leuvensesteenweg (N26) is zaterdag samen met nog een ander vervangen door een nieuw. Voor de werkzaamheden is de weg dit weekend aan ZOO Planckendael gedeeltelijk afgesloten.10 
19/10 17u45  Meyrem Almaci komende vijf jaar opnieuw Groen-voorzitter: “We zijn een ongelofelijke partij” Meyrem Almaci (43) blijft de komende vijf jaar de voorzitter van Groen. Ze haalde 53,2 procent van de stemmen op het ledencongres dat zaterdag plaatsvond in Brussel. Er waren wel twee stemrondes nodig. Vlaams fractieleider Björn Rzoska (46) was haar voornaamste tegenstander.
Laatste update: vandaag om 21u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
19/10 15u30  Akkoord over arbeidsvoorwaarden voor overgenomen werknemers Thomas Cook Er is een akkoord bereikt over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de voormalige Thomas Cook-werknemers die normaal gezien vanaf maandag een...
19/10 12u15  Luc Bellings proeft bijna-echte burgers: “De geur is afstotelijk, maar deze burger is sappiger dan een Bicky” Toch wat schuldgevoel bij het binnensmikkelen van zo’n dikke, sappige, rosé hamburger? Geen nood als we de vegetarische voedingsfabrikanten mogen...12 
19/10 09u45  Het depositofonds staat garant voor 100.000 euro spaargeld per rekening: wat als het toch fout loopt? Wie meer dan 100.000 euro op z’n spaarboekje heeft, moet daar rente op betalen. Dat stelde voorzitter van de Europese bankenfederatie begin deze...14 
18/10 21u15  Een van de laatste fabrieken in Monaco (gesticht door Charles Leclercs opa) stopt ermee Het doek is gevallen voor een van de laatste fabrieken in Monaco. Van de industriële initiatieven van wijlen prins Rainier III (1923-2005) is...
18/10 20u45  “Boeing hield belangrijke info 737 achter” Een hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee...
18/10 18u30  “Brexit-oplossing voor Noord-Ierland zet deur voor ontwijking van douanerechten open" De regeling rond Noord-Ierland in het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Britse regering, brengt heel wat praktische problemen met...
18/10 17u30  Nationale Bank telt de rekeningen nog eens na: overheidsschuld daalt van 102 naar 100 procent De Nationale Bank heeft een methodologische herziening doorgevoerd van de nationale rekeningen, waardoor de economische groei opwaarts werd...
18/10 16u15  Hoe maak je online shoppen milieuvriendelijker? Online shopping blijft aan een fenomenaal tempo groeien, maar daarmee neemt ook de impact op het milieu en het klimaat snel toe. Dat schrijven...
18/10 16u00  Zo maak je online shoppen milieuvriendelijker Online shopping blijft aan een fenomenaal tempo groeien, maar daarmee neemt ook de impact op het milieu en het klimaat snel toe. Dat schrijven...
18/10 15u45  VS legt extra heffingen op onder meer kaas uit België op, EU: “Geen andere keuze dan tegenmaatregelen te treffen” De 7,5 miljard dollar aan extra douaneheffingen die de Verenigde Staten vanaf vandaag opleggen op Europese producten, "geven ons geen andere keuze...
18/10 15u00  Minder suiker prikkelt de omzet van Coca-Cola De Amerikaanse drankenreus Coca-Cola heeft dankzij zijn bestseller "Zero Sugar" de omzet in het derde kwartaal stevig zien aandikken. In...
18/10 14u00  PROMOJAGERS SUPERTIP: hier krijg je alvast voorsmaakje van Black Friday Het is nog iets meer dan een maand wachten op Black Friday, maar dit weekend kan je al een voorsmaakje krijgen tijdens de ‘Dag van de Webshop’. Een...
18/10 13u30  Belfius sluit 23 bankkantoren Belfius sluit 23 kantoren. Dat is vrijdag op een ondernemingsraad bekendgemaakt. Er verdwijnen 35 functies, maar niemand verliest zijn baan. De...
18/10 12u45  ‘Rijkdomindex’ geeft iedereen op aarde een ‘rijkdomnummer’, van -2 tot 11: check hier jouw score De rijkdom op aarde is extreem ongelijk verdeeld. Dat blijkt uit een index van het zakenweekblad Bloomberg Businessweek. Het blad geeft met de...
18/10 12u45  Deadline voor aangifte personenbelasting via boekhouder verlengd tot en met 5 november De termijn voor de aangifte van de personenbelasting via een accountant of boekhouder is verlengd tot en met 5 november. Dat staat te lezen op de...
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
19/10 17u46  Franse staatsloterij FDJ richting beurs Parijs Een aanvraag van de Franse regering om de staatsloterij La Française des Jeux (FDJ) naar de Parijse beurs te brengen is goedgekeurd.10 
19/10 15u45  'Kosten opiatencrisis VS afgelopen jaren meer dan 550 miljard euro' De opiatencrisis in de Verenigde Staten heeft naast honderdduizenden slachtoffers ook enorme economische schade veroorzaakt, blijkt uit een rapport van de Society of Actuaries (SOA).11 
19/10 11u30  'Deel klanten DSB Bank kampt nog altijd met schulden' Een aantal klanten met een lening bij de in 2009 failliet verklaarde DSB Bank heeft nog altijd last van schulden, blijkt uit een rondvraag van De Volkskrant.13 
19/10 08u45  Dit Nederlandse bedrijf maakt spoorloze wagens voor de Efteling Het Nederlandse bedrijf ETF is gespecialiseerd in het maken van spoorloze wagens voor attractieparken. In een reeks op zoek naar succesvolle Nederlandse bedrijven gaat NU.nl langs bij ETF om te zien hoe het bedrijf is gegroeid en of het klaar is voor de toekomst.
18/10 16u01  Niemand thuis? PostNL komt niet nogmaals langs met een pakket PostNL komt voortaan niet nog een tweede keer met een pakketje langs als de bewoner in eerste instantie niet thuis was. Pakjes worden na één bezorgpoging afgeleverd bij een afhaalpunt in de buurt.
18/10 15u15  Resultaat van Coca-Cola gestuwd door suikervrije drank Coca-Cola heeft in het derde kwartaal beter dan verwachte resultaten geboekt. Dit kwam vooral dankzij een grotere vraag naar suikervrije dranken en Coca-Cola Plus Coffee.
18/10 15u01  Importheffingen VS gaan in, Europa dreigt met tegenmaatregelen Als reactie op het verhoogde importtarief dat de VS vanaf vrijdag op vijftig Europese producten heft, gaat Europa 'mettertijd' extra heffingen voor Amerikaanse producten invoeren, zegt Eurocommissaris Cecilia Malmström.
18/10 14u45  Importheffingen VS gaan in, Europa dreigt met tegentarieven Als reactie op het verhoogde importtarief dat de Verenigde Staten vanaf vrijdag op vijftig Europese producten gaat Europa 'mettertijd' extra heffingen opleggen aan Amerikaanse producten. Dat zegt Eurocommissaris Caecilia Malmström.
18/10 14u15  Economische groei van China naar laagste niveau sinds 1992 De groei van de Chinese economie is afgenomen naar het laagste niveau in bijna dertig jaar. In het derde kwartaal kwam de economische groei uit op 6 procent. Dat is minder dan de 6,2 procent in het voorgaande kwartaal en ook minder dan verwacht.
18/10 13u30  Extra importtarieven VS gaan in, 6,8 miljard euro aan EU-producten belast Voor vijftig Europese producten gaat het Amerikaanse importtarief vrijdag met 25 procentpunten omhoog. Producten met een totale handelswaarde van 6,8 miljard euro worden hiermee extra belast. De export van Goudse kaas en Edammer kaas wordt definitief niet getroffen door de verhoogde heffingen, meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.
18/10 12u45  Schuldenwijzer moet beslagleggingen overzichtelijk maken Een nieuw platform, de Schuldenwijzer, moet het voor mensen makkelijker maken om inzicht te krijgen in hun actuele schuldenpositie. Burgers kunnen er met hun DigiD inloggen om beslagleggingen in te zien.
18/10 11u30  Drie miljoen houders van ICS-creditcard moeten zich opnieuw identificeren International Card Services (ICS), een dochterbedrijf van ABN AMRO, gaat de gegevens van drie miljoen klanten controleren. Het bedrijf stuurt in sommige gevallen zelfs een koerier langs de deur, laat een ICS-woordvoerder aan NU.nl weten na berichtgeving van de Volkskrant.
18/10 11u00  Drie miljoen creditcardhouders ICS moeten zich opnieuw identificeren International Card Services, een dochterbedrijf van ABN AMRO, gaat de gegevens controleren van drie miljoen klanten. Het bedrijf gaat in sommige gevallen zelfs langs de deur met een koerier.
18/10 10u30  Creditcarddochter ABN AMRO gaat drie miljoen klanten opnieuw controleren International Card Services, een dochterbedrijf van ABN AMRO, gaat drie miljoen klanten opnieuw in kaart brengen. Het bedrijf gaat in sommige gevallen zelfs langs de deur met koerier om de identiteiten van klanten te controleren.
18/10 10u15  'Franse eigenaar wil Roompot-vakantieparken verkopen voor 1 miljard euro' De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners wil het Nederlandse Roompot Vakanties verkopen, meldt Het Financieele Dagblad (FD) vrijdag op basis van anonieme bronnen. Het concern zou een prijskaartjes van 1 miljard euro hebben.
Laatste update: vandaag om 17u46
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/10 00u00  Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! Retail als branche is bezig aan een opmars. Een grote bloeiperiode is nakende. Er is kans van slagen voor de V&D-2.0, schrijft Hans van Tellingen. Action. Een gigantisch succes. Een formule die niet alleen fors uitbreidt. Maar ook enorme winsten behaalt. Action is in feite een warenhuis. Want ?alles? kun je er kopen. Zelfs kleren. … Continued The post Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! appeared first on Elsevierweekblad.nl.17 
19/10 00u00  ?Nederland moet 25 procent heffen op iPhones? De Verenigde Staten voeren importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om Nederlandse kaas, varkensvlees en boter, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond publiceerde. Bekijk de volledige lijst hier. Ook mosselen en peren uit Nederland en andere EU-landen worden getroffen door de importheffingen. … Continued The post ‘Nederland moet 25 procent heffen op iPhones’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.17 
17/10 00u00  Woonboerderij in historisch stadje Lees meer >
17/10 00u00  Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool Boven de ingang van de voormalige Hoogere Burgerschool (hbs) uit 1906 prijkt het wapen van Haarlem. Jessica Bos (41) en haar man kochten hun appartement in het gebouw in 2015 voor de verhuur en om er ooit zelf te gaan wonen. Adres: Oude Zijlvest 25 Plaats: Haarlem Provincie: Noord-Holland Woonoppervlakte: 217 m2 Prijs: 925.000 euro … Continued The post Wonen in lokalen van Hoogere Burgerschool appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/10 00u00  Negatieve spaarrente nu ook in Nederland Lees meer >
15/10 00u00  CDA-plan om pensioenspaarders te beschermen, is zinloos Lees meer >
12/10 18u45  Jaag houders aflossingsvrije hypotheek niet op kosten! Lees meer >
12/10 00u00  Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers Internetcriminelen zijn erin geslaagd om persoonsgegevens van huizenzoekers op zoeksite Funda te stelen. De internetcriminelen hebben zichzelf met phishingmails toegang verschaft tot de beveiligde omgeving van Funda die bedoeld is voor makelaars. Dat melden gedupeerden aan Elsevier Weekblad. Een woordvoerder van Funda bevestigt het incident. Servaas van der Laan houdt u op de hoogte van … Continued The post Lek bij Funda: fraudeurs stalen data van huizenzoekers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
19/10 01u15  Doctor Sleep 2019 fast-dl HDXviD.AQOS download movie torrent location.href='#torrentp' Years following the events of “The Shining,” a now-adult Dan Torrance meets a young girl with similar powers as his and tries to protect her from a cult known as The True Knot who prey on children with powers to remain immortal. Director: Mike Flanagan Writers: Stephen King (based on the novel by), Mike Flanagan Stars: Rebecca Ferguson, Ewan McGregor, Jacob Tremblay | On highways across America, a tribe of people called The True Knot travel in search of sustenance. They look harmless-mostly old, lots of polyester, and married to their RVs. But as Dan Torrance knows, and tween Abra Stone learns, The True Knot are quasi-immortal, living off the “steam” that children with the “shining” produce when they are slowly tortured to death. Haunted by the inhabitants of the Overlook Hotel where he spent one horrific childhood year, Dan has been drifting for decades, desperate to shed his father’s legacy of despair, alcoholism, and violence. Finally, he settles in a New Hampshire town, an AA community that sustains him, and a job at a nursing home where his remnant “shining” power provides the crucial final comfort to the dying. Aided by a prescient cat, he becomes “Doctor Sleep.” Then Dan meets the evanescent Abra Stone, and it is her spectacular gift, the brightest shining ever seen, that reignites Dan’s own demons and summons him to a battle for Abra’s Doctor Sleep 2019 Baby Blue Full Movie Torrent Download Doctor Sleep 2019 DVDRip Bing Ta Full Movie Torrent Download Torrent rating 30 0 Get uTorrent The post Doctor Sleep 2019 fast-dl HDXviD.AQOS download movie torrent appeared first on Express.19 
19/10 01u15  MiKTeX Update Free Download Torrent location.href='#torrentp' MiKTeX is an up-to-date implementation of LaTex/ Tex along with other related programs. It is free because it is open source, which also means you may be able to redistribute this program under certain circumstances. This piece of software is suitable for document typesetters who wish to add complex mathematical formulas into their Ervin Knuth created Tex, which is a typesetting system that allows people to create beautiful looking books. He created it with the hopes it would help create beautiful books; even if those same books contained mathematics. The setup wizard will walk you through the installation process. It is just as easy to install this software as it is any modern game that you may buy from or Steam. When the software is installed on your computer, you will find that you have a complete set of add-ons that will now be available for you to use when typesetting your documents. It includes additions such as different styles, new programs and alternative install the packages you needYou get to choose which packages you download and install because you are the one responsible for manually keeping your MiKTeX software up to date. Only download and install the packages you want, and that will help to keep your computer clutter free. Deploying the MiKTex software can be tricky sometimes, but they have tutorials that explain how it is is very easyWorks for Windows and (function() { (‘review-app-page-desktop’); }); MiKTeX update download MiKTeX fast-dl Romey Download Torrent Torrent rating 33 0 Get uTorrent The post MiKTeX Update Free Download Torrent appeared first on Express.19 
19/10 01u15  The Meg 2018 Pompom Torrent Download location.href='#torrentp' After escaping an attack by what he claims was a 70-foot shark, Jonas Taylor must confront his fears to save those trapped in a sunken submersible. Director: Jon Turteltaub Writers: Dean Georgaris (screenplay by), Jon Hoeber (screenplay by) Stars: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson Genres: Action | Horror | Sci-Fi | Thriller Country: China | USA RELEASE: SOURCE: 1080p KOR – Thanks! ViDEO: 1600 Kbps RESOLUTiON: 720×304 RUNTiME: 1h 49m 43s SUBTiTLES: Korean (Hardcoded) AUDiO: 192 Kbps AC3 LANGUAGE: ENGLiSH ENCODER: DdHD SPECIAL THANKS TO: DdHD & KING_DVD & HITMAN & SR & OmNiC NOTES: Stutters here and there. Nothing major. You are warned. Best for now. Enjoy. The Meg 2018 With Subs Torrent Download The Meg 2018 DVDRip Download Full Movie Torrent Torrent rating 39 1 Get uTorrent The post The Meg 2018 Pompom Torrent Download appeared first on Express.19 
19/10 01u15  Frankie 2019 download movie torrent location.href='#torrentp' A family confronts a life-altering crisis while vacationing in Portugal. Frankie 2019 uTorrent Movie Download Torrent Frankie 2019 Cheeloki utorrent Free Movie Torrent Torrent rating 15 3 Get uTorrent The post Frankie 2019 download movie torrent appeared first on Express.21 
18/10 23u00  Aramco: draait de grootste beursgang uit geschiedenis uit op een fiasco? Het Saudische olieconcern Aramco stelt zijn beursgang nog maar eens uit. Die zou normaal op zondag worden aangekondigd, maar dat gebeurt dus niet. De Saudi’s willen volgens de Financial Times eerst duidelijkheid scheppen over de kwartaalresultaten, nadat hun productiecapaciteit tijdelijk was gehalveerd. Dat was een gevolg van de terroristische aanslagen op de olievelden van Abqaiq … The post Aramco: draait de grootste beursgang uit geschiedenis uit op een fiasco? appeared first on Express.
18/10 18u45  Tweede uitstel in twee jaar: wat loopt er fout met de beursgang van Aramco? Het Saudische olieconcern Aramco stelt zijn beursgang nog maar eens uit. Die zou normaal op zondag worden aangekondigd, maar dat gebeurt dus niet. De Saudi’s willen volgens de Financial Times eerst duidelijkheid scheppen over de kwartaalresultaten, nadat hun productiecapaciteit tijdelijk was gehalveerd. Dat was een gevolg van de terroristische aanslagen op de olievelden van Abqaiq … The post Tweede uitstel in twee jaar: wat loopt er fout met de beursgang van Aramco? appeared first on Express.
18/10 13u15  VS tellen 618.000 millennialmiljonairs In de Verenigde Staten leven 618.000 millennialmiljonairs. Dat zijn mensen die geboren zijn tussen 1982 en 1996 en meer dan 1 miljoen dollar netto bezitten. Het cijfer komt uit de meest recente Coldwell Banker Global Luxury and WealthEngine. Het aantal millennialmiljonairs blijft groeien staat in het rapport te lezen, en ze worden steeds rijker. Geschat … The post VS tellen 618.000 millennialmiljonairs appeared first on Express.
17/10 21u30  Wordt Trump in 2020 herverkozen? Wie dinsdagavond het zoveelste debat volgde dat duidelijkheid moet brengen over de plannen van de kandidaten die strijden om de nominatie van de Democratische partij, ging opnieuw met meer vragen naar bed dan hij antwoorden had gekregen. Elizabeth Warren, die zich onder Democraten plots als de frontrunner manifesteert, kreeg tot 5 keer toe de kans … The post Wordt Trump in 2020 herverkozen? appeared first on Express.
17/10 16u00  Ook Dior plat op de buik voor China De Franse producent van luxegoederen Christian Dior heeft zich tegenover China geëxcuseerd omdat het Taiwan niet als een integraal deel van China had opgenomen op een landkaart. China claimt soevereiniteit over Taiwan, dat zichzelf regeert. Zowel Reuters als de BBC melden dat Dior een kaart van China zonder Taiwan toonde ter gelegenheid van een rekruteringspresentatie. … The post Ook Dior plat op de buik voor China appeared first on Express.
17/10 15u00  Steenkool levert nog kwart van Amerikaanse elektriciteit De Amerikaanse president Donald Trump heeft weliswaar beloofd de steenkoolindustrie van de Verenigde Staten te ondersteunen, maar dat heeft de achteruitgang van de sector niet kunnen tegenhouden. Dat zegt Jonathan Randles, specialist faillissementen bij de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal naar aanleiding van een reeks herstructureringen en sluitingen bij Amerikaanse steenkoolmijnen. ‘De voorbije twaalf maanden … The post Steenkool levert nog kwart van Amerikaanse elektriciteit appeared first on Express.
17/10 13u00  Frankrijk is nu de groeimotor van economie van de eurozone Voor het eerst sinds 2004 zal Frankrijk dit jaar het meest bijdragen aan de economische groei van de eurozone. De Franse prestatie wordt vooral aangezwengeld door de binnenlandse vraag. Volgens berekeningen van het Franse onderzoekscentrum OFCE zou de koopkracht van de Franse gezinnen volgend jaar gemiddeld met 310 euro stijgen. Voor het eerst in zes  … The post Frankrijk is nu de groeimotor van economie van de eurozone appeared first on Express.
17/10 12u30  Europese luchtvaart biedt volgende winter meer zetels aan Ondanks de ineenstorting dit jaar van Thomas Cook, Adria Airways, Flybmi, Jet Airways en Wow Air, zal het aantal beschikbare stoelen voor Europese reizigers volgende winter met bijna 4 procent toenemen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Anker Report.  De snelst groeiende luchtvaartmaatschappij in de regio is de Hongaarse budgetvlieger … The post Europese luchtvaart biedt volgende winter meer zetels aan appeared first on Express.
17/10 10u15  De Beers verkoopt nu ook kunstmatige diamanten in de winkel Juwelen met kunstmatige diamanten van Lightbox, een merk van De Beers, worden voortaan verkocht in een dertigtal Amerikaanse winkels van Reeds Jewelers en enkele vestigingen van de warenhuisketen Bloomingdale. Gedurende ruim een jaar waren de juwelen uitsluitend online te koop, op uitzondering van een incidentele popup-promotie. Lightbox wil nu achterhalen of er ook in een … The post De Beers verkoopt nu ook kunstmatige diamanten in de winkel appeared first on Express.
17/10 10u00  Luchtvaartplannen maken Britse klimaatdoelstellingen onbereikbaar Vele Britse luchthavens willen de volgende decennia hun capaciteit gevoelig uitbreiden. Die geplande groei is echter drie keer groter dan volgens Britse klimaatadviseurs toelaatbaar is om de doelstellingen op het gebied van klimaatverandering tegen het midden van deze eeuw te halen. Dat staat in een rapport van Thomas Moore, specialist wetenschap en gezondheid bij Sky … The post Luchtvaartplannen maken Britse klimaatdoelstellingen onbereikbaar appeared first on Express.
17/10 07u45  Groot-Brittannië haalt zijn elektriciteit nu in eerste instantie uit duurzame bronnen Tijdens het derde kwartaal van dit jaar hebben hernieuwbare energiebronnen in Groot-Brittannië meer elektriciteit geproduceerd dan de fossiele brandstoffen. Het aandeel van de duurzame productie in het totale energiepakket steeg tot 40 procent. Dat blijkt uit een rapport van klimaatspecialist Carbon Brief. Het aandeel van de fossiele brandstoffen was tot 39 procent teruggezakt. ‘Het is … The post Groot-Brittannië haalt zijn elektriciteit nu in eerste instantie uit duurzame bronnen appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Frankie 2019 download movie torrent19/10 01u15 - Express.be: location.href='#torrentp' A family confronts a life-altering crisis while vacationing in Portugal. Frankie 2019 uTorrent Movie Download Torrent Frankie 2019 Cheeloki utorrent Free Movie Torrent Torrent rating 15 3 Get uTorrent The post Frankie 2019 download movie torrent appeared first on Express.
19x Doctor Sleep 2019 fast-dl HDXviD.AQOS download movie torrent19/10 01u15 - Express.be: location.href='#torrentp' Years following the events of “The Shining,” a now-adult Dan Torrance meets a young girl with similar powers as his and tries to protect her from a cult known as The True Knot who prey on children with powers to remain immortal. Director: Mike Flanagan Writers: Stephen King (based on the novel by), Mike Flanagan Stars: Rebecca Ferguson, Ewan McGregor, Jacob Tremblay | On highways across America, a tribe of people called The True Knot travel in search of sustenance. They look harmless-mostly old, lots of polyester, and married to their RVs. But as Dan Torrance knows, and tween Abra Stone learns, The True Knot are quasi-immortal, living off the “steam” that children with the “shining” produce when they are slowly tortured to death. Haunted by the inhabitants of the Overlook Hotel where he spent one horrific childhood year, Dan has been drifting for decades, desperate to shed his father’s legacy of despair, alcoholism, and violence. Finally, he settles in a New Hampshire town, an AA community that sustains him, and a job at a nursing home where his remnant “shining” power provides the crucial final comfort to the dying. Aided by a prescient cat, he becomes “Doctor Sleep.” Then Dan meets the evanescent Abra Stone, and it is her spectacular gift, the brightest shining ever seen, that reignites Dan’s own demons and summons him to a battle for Abra’s Doctor Sleep 2019 Baby Blue Full Movie Torrent Download Doctor Sleep 2019 DVDRip Bing Ta Full Movie Torrent Download Torrent rating 30 0 Get uTorrent The post Doctor Sleep 2019 fast-dl HDXviD.AQOS download movie torrent appeared first on Express.
19x MiKTeX Update Free Download Torrent19/10 01u15 - Express.be: location.href='#torrentp' MiKTeX is an up-to-date implementation of LaTex/ Tex along with other related programs. It is free because it is open source, which also means you may be able to redistribute this program under certain circumstances. This piece of software is suitable for document typesetters who wish to add complex mathematical formulas into their Ervin Knuth created Tex, which is a typesetting system that allows people to create beautiful looking books. He created it with the hopes it would help create beautiful books; even if those same books contained mathematics. The setup wizard will walk you through the installation process. It is just as easy to install this software as it is any modern game that you may buy from or Steam. When the software is installed on your computer, you will find that you have a complete set of add-ons that will now be available for you to use when typesetting your documents. It includes additions such as different styles, new programs and alternative install the packages you needYou get to choose which packages you download and install because you are the one responsible for manually keeping your MiKTeX software up to date. Only download and install the packages you want, and that will help to keep your computer clutter free. Deploying the MiKTex software can be tricky sometimes, but they have tutorials that explain how it is is very easyWorks for Windows and (function() { (‘review-app-page-desktop’); }); MiKTeX update download MiKTeX fast-dl Romey Download Torrent Torrent rating 33 0 Get uTorrent The post MiKTeX Update Free Download Torrent appeared first on Express.
19x The Meg 2018 Pompom Torrent Download19/10 01u15 - Express.be: location.href='#torrentp' After escaping an attack by what he claims was a 70-foot shark, Jonas Taylor must confront his fears to save those trapped in a sunken submersible. Director: Jon Turteltaub Writers: Dean Georgaris (screenplay by), Jon Hoeber (screenplay by) Stars: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson Genres: Action | Horror | Sci-Fi | Thriller Country: China | USA RELEASE: SOURCE: 1080p KOR – Thanks! ViDEO: 1600 Kbps RESOLUTiON: 720×304 RUNTiME: 1h 49m 43s SUBTiTLES: Korean (Hardcoded) AUDiO: 192 Kbps AC3 LANGUAGE: ENGLiSH ENCODER: DdHD SPECIAL THANKS TO: DdHD & KING_DVD & HITMAN & SR & OmNiC NOTES: Stutters here and there. Nothing major. You are warned. Best for now. Enjoy. The Meg 2018 With Subs Torrent Download The Meg 2018 DVDRip Download Full Movie Torrent Torrent rating 39 1 Get uTorrent The post The Meg 2018 Pompom Torrent Download appeared first on Express.
18x Groen noemt afgelasting toneelstuk op kerkhof kortzichtig en vorm van censuur19/10 02u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Groen Bonheiden-Rijmenam zegt dat de collegebeslissing een verkeerd signaal is. Het toneelstuk ‘Spinnenmetenknippen’ zou vandaag op het Rijmenamse kerkhof te verbieden.
17x Lady Gaga dondert van podium nadat fan zangeres oppakt en met haar wil dansen19/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Dat was serieus schrikken voor de fans van Lady Gaga in Las Vegas. Tijdens haar optreden donderdag in Park Theater kwam ze plots pijnlijk ten val. Een man die net voordien op het podium mocht klimmen, besloot haar op te pakken en met de wereldster te dansen… tot hij samen met de zangeres van het podium donderde.
17x Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D!19/10 00u00 - Elsevier.nl: Retail als branche is bezig aan een opmars. Een grote bloeiperiode is nakende. Er is kans van slagen voor de V&D-2.0, schrijft Hans van Tellingen. Action. Een gigantisch succes. Een formule die niet alleen fors uitbreidt. Maar ook enorme winsten behaalt. Action is in feite een warenhuis. Want ?alles? kun je er kopen. Zelfs kleren. … Continued The post Waarom de Hudson?s Bay het niet redt? Simpel: het is geen V&D! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17x ?Nederland moet 25 procent heffen op iPhones?19/10 00u00 - Elsevier.nl: De Verenigde Staten voeren importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om Nederlandse kaas, varkensvlees en boter, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond publiceerde. Bekijk de volledige lijst hier. Ook mosselen en peren uit Nederland en andere EU-landen worden getroffen door de importheffingen. … Continued The post ‘Nederland moet 25 procent heffen op iPhones’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16x PVDA-kopstuk Dirk Van Duppen is ongeneeslijk ziek: “Het doet deugd om te zien dat ik mijn steentje heb bijgedragen”19/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Pancreaskanker, met uitzaaiingen in de lever: die snoeiharde diagnose kreeg Dirk Van Duppen (63), dokter bij Geneeskunde voor het Volk en Antwerps PVDA-kopstuk, zeven weken geleden te horen. “Vorige week haalde de oncoloog een luchtkwaliteitskaart van Antwerpen boven. De kans dat ik zelf slachtoffer ben geworden van datgene waartegen ik streed, is zeker aanwezig”, zegt hij als we samen terugblikken op zijn leven.
16x Van deze Antwerpse lingerie worden ook de filmsterren wild19/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Monica Bellucci en, dichter bij huis, Evi Hanssen en Ella-June Henrard toonden zich al fan van de luxueuze couturelingerie van Judith Van Herck (36). De Antwerpse ontwerpster opende recent een tijdelijke winkel in hartje Antwerpen. Die shop is volgens Judith de ideale manier om haar gloednieuwe collectie ‘Black & White Water’ aan het grote publiek te tonen.

Statistieken

Artikels:
29646
Gelezen:
33179
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven