donderdag 18 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
17/10 23u00  Barnier krijgt meer tijd voor brexitakkoord BRUSSEL (AFN) - De 27 EU-leiders geven hun brexitonderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de scheiding en toekomstige relatie met de Europese Unie. Op een speciale 'brexittop' in Brussel wist de Fransman de 27 te overtuigen dat een deal met kalmte en geduld mogelijk is maar dat de tijd nog niet helemaal rijp is.
17/10 23u00  Alcoa scherpt winstverwachting aan PITSSBURGH (AFN) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft zijn winstverwachting iets aangescherpt, omdat de onderneming positiever is geworden over ontwikkelingen in de markt. Ook heeft het bedrijf, dat onder meer metaal levert voor de blikjes van Coca-Cola en de vliegtuigen van Boeing, een aandeleninkoopprogramma aangekondigd ter waarde van 200 miljoen dollar.
17/10 22u30  Wall Street omlaag na Fed-notulen NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten, na de stevige koerswinsten van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Ook reageerde de markt op de notulen van de meeste recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.
17/10 20u30  'Fed nog niet klaar met renteverhogingen' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers van de Federal Reserve hebben op hun meeste recente beleidsvergadering gesproken over hoever ze willen gaan met het opvoeren van de rente in de Verenigde Staten. Volgens de notulen van de bijeenkomst zal de rente uiteindelijk naar ongeveer 3 procent moeten. Maar een meerderheid van de Fed-bestuurders denkt dat de rente best tijdelijk nog wat extra opgekrikt kan worden, alvorens terug te gaan naar het voor de lange termijn gewenste niveau.
17/10 20u00  Gemengd beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden woensdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
17/10 19u15  Kassa Carrefour rinkelt in Brazilië PARIJS (AFN/RTR) - Supermarktconcern Carrefour heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan in thuisland Frankrijk en op de voor het bedrijf belangrijke Braziliaanse markt. In Italië en Spanje kampte Europa's grootste retailer daarentegen met moeilijke marktomstandigheden.
17/10 18u45  Nederlandse claimzaak Steinhoff stilgelegd AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.
17/10 18u15  'Dubbelrol Zuckerberg opnieuw onder vuur' MENLO PARK (AFN) - De dubbelrol van Mark Zuckerberg ligt opnieuw onder vuur. Zuckerberg is nu nog topman en voorzitter van het bedrijf achter het sociale netwerk, maar een aantal beleggers wil dat hij aftreedt als voorzitter. Vier belangrijke institutionele beleggers hebben zich nu achter een voorstel van de activistische aandeelhouder Trillium Asset Management geschaard, meldt nieuwswebsite Business Insider.
17/10 18u15  Aandeelhouders gaan beloningen goedkeuren DEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders in Nederland krijgen meer invloed op de beloning van bestuurders en commissarissen van ondernemingen aan de beurs. Om de vier jaar moet het beloningsbeleid, inclusief de bonussen, worden voorgelegd.
17/10 18u15  Aandeelhouders Intertrust eens met benoeming AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Intertrust hebben ingestemd met de toetreding van financieel directeur Hans Turkesteen tot de raad van bestuur. Dat is besloten op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.
17/10 18u00  ING trekt boetekleed opnieuw aan om witwassen DEN HAAG (AFN) - ING heeft opnieuw het boetekleed aangetrokken vanwege de witwasschikking die de bank met het Openbaar Ministerie (OM) trof. Risicodirecteur Steven van Rijswijk deed dat in een hoorzitting in de Tweede Kamer. Volgens hem neemt de bank stappen om bewustzijn over het voldoen aan regelgeving door alle geledingen van de bank te laten doordringen.
17/10 18u00  ASML en Akzo trekken beurs in het groen AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs was woensdag een positieve uitschieter in Europa. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. Andere Europese beurzen gingen wel omlaag.
17/10 16u45  'Trump wil uit postverdrag met China stappen' WASHINGTON (AFN) - Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te pesten in zijn handelsconflict met het Aziatische land. Volgens The New York Times zou de Amerikaanse president van plan zijn om de Verenigde Staten terug te trekken uit een 144 jaar oud postverdrag. Dat verdrag regelt dat Chinese bedrijven tegen een voordelig tarief kleine pakketjes naar de VS kunnen verzenden.
17/10 16u15  AEX is positieve uitschieter in Europa AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien.
17/10 15u45  Wall Street buigt zich over IBM en Netflix NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn woensdag met verliezen geopend. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
Laatste update: woensdag 17 oktober 2018, 23u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
17/10 20u00  Vermogensbeheerder Merit Capital neemt activiteiten Weghsteen over Vermogensbeheerder Merit Capital wil de gereglementeerde activiteiten van zijn sectorgenoot Weghsteen overnemen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
17/10 19u45  Bone Therapeutics werkt aan behandeling van knieartrose Het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics, gespecialiseerd in botceltherapie, werkt aan de ontwikkeling van een behandeling tegen knieartrose. Dat heeft het bedrijf woensdag nabeurs bekendgemaakt.
17/10 19u30  Merit Capital neemt activiteiten Weghsteen over Vermogensbeheerder Merit Capital wil de gereglementeerde activiteiten van zijn sectorgenoot Weghsteen overnemen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
17/10 19u15  Bouwgrond schenken: hoe gunstig is het gunsttarief? Wie in Vlaanderen een bouwgrond wil schenken heeft de keuze tussen het gewone tarief en het zogenoemde gunsttarief. Wat kiest u het best?
17/10 18u00  CEO Michael O'Leary: 'Ryanair overleeft een harde brexit wel' Michael O'Leary, topman van Ryanair, is ervan overtuigd dat zijn luchtvaartmaatschappij niet onderuitgaat, mocht het tot een harde brexit komen.
17/10 15u30  De Wever organiseert tweede ronde gesprekken, zonder PVDA en Vlaams Belang Groen en SP.A worden wel opnieuw uitgenodigd voor de Antwerpse formatiegesprekken met N-VA.
17/10 15u15  Fluxys bouwt LNG-terminal in Rostock De Belgische gasinfrastructuurgroep Fluxys gaat samen met het Russische Novatek een middelgrote opslagterminal voor vloeibaar aardgas (LNG) bouwen in het Noord-Duitse Rostock. Dat heeft Fluxys woensdag aangekondigd
17/10 15u00  Brexit opnieuw centraal tijdens Europese top: 'Het is een gigantisch zootje geworden' De verwachtingen voor een doorbraak in de brexitonderhandelingen op de Europese top zijn laag: 'Er wordt meer en meer gedacht dat we alles beter bij het oude laten.'
17/10 14u30  Jean Deboutte (directeur Schatkist): 'Dit is hét moment om ons grote probleem op te lossen' De massale geldcreatie van de Europese Centrale Bank stopt over twee maanden, maar ondertussen zijn onze rentelasten gesmolten als sneeuw voor de zon. Volgens Jean Deboutte, directeur van de Schatkist, hebben we een unieke kans: 'Als het nu niet lukt onze schuld af te bouwen, wanneer dan wel?'
17/10 13u30  Tesla bereikt akkoord over locatie Gigafactory China Tesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten Gigafactory buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt.
17/10 12u30  Verzekering niet meer duurder na zware ziekte Verzekeringen mogen niet meer duurder zijn voor mensen die ooit ziek waren of nu nog kampen met een aandoening die onder controle is. Minister Kris Peeters voert daarvoor het 'recht om vergeten te worden' in, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag.
17/10 10u45  Omzet Barco stijgt minder dan verwacht De omzet van de Kortrijkse beeldvormingsspecialist Barco is in het derde kwartaal op een jaar tijd 2,6 procent gestegen naar 248,7 miljoen euro. Het bedrijf blijft zo onder de verwachtingen: de analisten hadden op 258,2 miljoen euro gerekend.
17/10 10u00  Activering van niet-EU-immigranten amper verbeterd in België De werkgelegenheidskloof tussen Belgen en immigranten van buiten de EU blijf in ons land erg hoog, zo staat te lezen in een rapport van de Hoge Raad voor Werkgelegenheid
17/10 09u45  Dit zijn de zeven lessen van de Amerikaanse koffie-ondernemer Mokhtar Alkhanshali De Amerikaanse ondernemer Mokhtar Alkhanshali, de oprichter van Port of Mokha Coffee, was voor het eerst te gast in België als gastspreker van De Bertjes.
17/10 07u30  Antwerpse start-up SweepBright haalt vers kapitaal op voor buitenlandse groei De Antwerpse start-up SweepBright kondigt een nieuwe kapitaalronde van 2,3 miljoen euro aan, nadat het in april vorig jaar al 1,5 miljoen zaaikapitaal heeft losgeweekt. Het wil in 2019 naar een omzet van een miljoen euro groeien.
Laatste update: woensdag 17 oktober 2018, 20u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: woensdag 17 oktober 2018, 23u15
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
17/10 23u00  Barnier krijgt meer tijd voor brexitakkoord BRUSSEL (AFN) - De 27 EU-leiders geven hun brexitonderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de scheiding en toekomstige relatie met de Europese Unie. Op een speciale 'brexittop' in Brussel wist de Fransman de 27 te overtuigen dat een deal met kalmte en geduld mogelijk is maar dat de tijd nog niet helemaal rijp is.
17/10 23u00  Alcoa scherpt winstverwachting aan PITSSBURGH (AFN) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft zijn winstverwachting iets aangescherpt, omdat de onderneming positiever is geworden over ontwikkelingen in de markt. Ook heeft het bedrijf, dat onder meer metaal levert voor de blikjes van Coca-Cola en de vliegtuigen van Boeing, een aandeleninkoopprogramma aangekondigd ter waarde van 200 miljoen dollar.
17/10 22u30  Wall Street omlaag na Fed-notulen NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten, na de stevige koerswinsten van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Ook reageerde de markt op de notulen van de meeste recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.
17/10 20u30  'Fed nog niet klaar met renteverhogingen' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers van de Federal Reserve hebben op hun meeste recente beleidsvergadering gesproken over hoever ze willen gaan met het opvoeren van de rente in de Verenigde Staten. Volgens de notulen van de bijeenkomst zal de rente uiteindelijk naar ongeveer 3 procent moeten. Maar een meerderheid van de Fed-bestuurders denkt dat de rente best tijdelijk nog wat extra opgekrikt kan worden, alvorens terug te gaan naar het voor de lange termijn gewenste niveau.
17/10 20u00  Gemengd beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden woensdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
17/10 19u15  Kassa Carrefour rinkelt in Brazilië PARIJS (AFN/RTR) - Supermarktconcern Carrefour heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan in thuisland Frankrijk en op de voor het bedrijf belangrijke Braziliaanse markt. In Italië en Spanje kampte Europa's grootste retailer daarentegen met moeilijke marktomstandigheden.
17/10 18u45  Nederlandse claimzaak Steinhoff stilgelegd AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.
17/10 18u15  'Dubbelrol Zuckerberg opnieuw onder vuur' MENLO PARK (AFN) - De dubbelrol van Mark Zuckerberg ligt opnieuw onder vuur. Zuckerberg is nu nog topman en voorzitter van het bedrijf achter het sociale netwerk, maar een aantal beleggers wil dat hij aftreedt als voorzitter. Vier belangrijke institutionele beleggers hebben zich nu achter een voorstel van de activistische aandeelhouder Trillium Asset Management geschaard, meldt nieuwswebsite Business Insider.
17/10 18u15  Aandeelhouders gaan beloningen goedkeuren DEN HAAG (AFN) - Aandeelhouders in Nederland krijgen meer invloed op de beloning van bestuurders en commissarissen van ondernemingen aan de beurs. Om de vier jaar moet het beloningsbeleid, inclusief de bonussen, worden voorgelegd.
17/10 18u15  Aandeelhouders Intertrust eens met benoeming AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Intertrust hebben ingestemd met de toetreding van financieel directeur Hans Turkesteen tot de raad van bestuur. Dat is besloten op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.
17/10 18u00  ING trekt boetekleed opnieuw aan om witwassen DEN HAAG (AFN) - ING heeft opnieuw het boetekleed aangetrokken vanwege de witwasschikking die de bank met het Openbaar Ministerie (OM) trof. Risicodirecteur Steven van Rijswijk deed dat in een hoorzitting in de Tweede Kamer. Volgens hem neemt de bank stappen om bewustzijn over het voldoen aan regelgeving door alle geledingen van de bank te laten doordringen.
17/10 18u00  ASML en Akzo trekken beurs in het groen AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs was woensdag een positieve uitschieter in Europa. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. Andere Europese beurzen gingen wel omlaag.
17/10 16u45  'Trump wil uit postverdrag met China stappen' WASHINGTON (AFN) - Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te pesten in zijn handelsconflict met het Aziatische land. Volgens The New York Times zou de Amerikaanse president van plan zijn om de Verenigde Staten terug te trekken uit een 144 jaar oud postverdrag. Dat verdrag regelt dat Chinese bedrijven tegen een voordelig tarief kleine pakketjes naar de VS kunnen verzenden.
17/10 16u15  AEX is positieve uitschieter in Europa AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst. Op de aandelenmarkt werd enthousiast gereageerd op de kwartaalberichten van de Nederlandse hoofdfondsen ASML en AkzoNobel. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien.
17/10 15u45  Wall Street buigt zich over IBM en Netflix NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn woensdag met verliezen geopend. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
Laatste update: woensdag 17 oktober 2018, 23u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
17/10 23u00  De val: Ierland 10 jaar na de crisis Lees meer >
16/10 21u00  Voedingsgroep Ardo is Onderneming van het Jaar Lees meer >
16/10 17u45  Komt het nog goed met Media Markt? Het geraakte hier wat ondergesneeuwd door het verkiezingsnieuws, maar de topman van Ceconomy, het bedrijf boven elektronicaketen Media Markt, moest dit weekend opstappen. Een nieuwe winstwaarschuwing deed Nederlander Pieter Haas de das om. Wat is daar aan de hand? En valt het nog recht te trekken?
16/10 13u15  Staking bij winkels van groep Mestdagh Lees meer >
16/10 12u15  Woningverkoop stijgt en dus gaan ook de prijzen de hoogte in Lees meer >
15/10 15u30  Politie valt binnen in twee Opel-vestigingen in Duitsland Lees meer >
15/10 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 13 oktober.
13/10 10u45  Ambtenarenpensioenen en taxshift leggen bom onder gemeentebegrotingen: "We zullen het onmogelijk redden" Als de federale overheid niet bijspringt, dreigen de begrotingen van de nieuwe gemeentebesturen de komende jaren diep rood te kleuren. Daarvoor waarschuwt de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden (VVSG) in het VRT NWS-programma ?De markt?. ?We voelen dat we de zaken onmogelijk zullen kunnen redden?, zegt VVSG-directeur Mieck Vos. Daarom vraagt ze aan de federale overheid om mee te betalen aan de pensioenen van vastbenoemde gemeenteambtenaren, die door de gemeenten betaald worden.
13/10 09u30  Thomas Vinterberg: ?Zonder de Tax Shelter had "Kursk" nooit bestaan? Lees meer >
13/10 08u30  Film Fest Gent: ?Zonder de Tax Shelter had deze film nooit bestaan?. Lees meer >
13/10 06u30  Ambtenarenpensioenen en taxshift leggen bom onder gemeentebegrotingen: ?We zullen het onmogelijk redden? Als de federale overheid niet bijspringt, dreigen de begrotingen van de nieuwe gemeentebesturen de komende jaren diep rood te kleuren. Daarvoor waarschuwt de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden (VVSG) in het VRT NWS-programma ?De markt?. ?We voelen dat we de zaken onmogelijk zullen kunnen redden?, zegt VVSG-directeur Mieck Vos. Daarom vraagt ze aan de federale overheid om mee te betalen aan de pensioenen van vastbenoemde gemeenteambtenaren, die door de gemeenten betaald worden.
12/10 17u45  Grote appeloogst leidt tot overaanbod en lage prijzen: "Hopelijk eten de mensen veel appels" Lees meer >
12/10 12u00  Opgepast: vanaf nu tanken we B7, E5 of E10 Lees meer >
12/10 08u30  Meer meldingen van seksueel overschrijdend gedrag sinds #MeToo Lees meer >
11/10 21u45  Opgepast: vanaf morgen tanken we B7, E5 of E10 Lees meer >
Laatste update: woensdag 17 oktober 2018, 23u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
18/10 00u15  Werkende ook de klos bij kortingen pensioen „Niet gerust op verdergaand herstel” en „de kans op korten is nog steeds reëel aanwezig”. In de pensioensector is men nog altijd bang dat het mes in de pensioenen moet. Dat raakt gepensioneerden, maar ook mensen die nog in de opbouwfase zitten.16 
17/10 23u00  Barnier krijgt meer tijd voor brexitakkoord De 27 EU-leiders geven hun brexitonderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de scheiding en toekomstige relatie met de Europese Unie. Op een speciale 'brexittop' in Brussel wist de Fransman de 27 te overtuigen dat een deal met kalmte en geduld mogelijk is maar dat de tijd nog niet helemaal rijp is.
17/10 23u00  Alcoa scherpt winstverwachting aan De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft zijn winstverwachting iets aangescherpt, omdat de onderneming positiever is geworden over ontwikkelingen in de markt. Ook heeft het bedrijf, dat onder meer metaal levert voor de blikjes van Coca-Cola en de vliegtuigen van Boeing, een aandeleninkoopprogramma aangekondigd ter waarde van 200 miljoen dollar.
17/10 22u30  Wall Street omlaag na Fed-notulen De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten, na de stevige koerswinsten van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Ook reageerde de markt op de notulen van de meeste recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.
17/10 21u15  ’Commissaris amper te vinden’ De president-commissaris wordt steeds ouder, krijgt het steeds drukker en zit steeds vaker met één bil op de stoel van de bestuursvoorzitter. Ook wil hij meer verdienen en vreest hij dat het steeds moeilijker wordt om goede nieuwe commissarissen te vinden.
17/10 21u00  ‘Amsterdam deze week dé plek voor miljoenendeals’ Vanuit de hele wereld zijn mensen naar Amsterdam gekomen voor de 23e editie van ADE.
17/10 20u45  'Fed nog lang niet klaar met renteverhogingen' De beleidsmakers van de Federal Reserve hebben op hun meeste recente beleidsvergadering gesproken over hoever ze willen gaan met het opvoeren van de rente in de Verenigde Staten. Volgens de notulen van de bijeenkomst zal de rente uiteindelijk naar ongeveer 3 procent moeten. Maar een meerderheid van de Fed-bestuurders denkt dat de rente best tijdelijk nog wat extra opgekrikt kan worden, alvorens terug te gaan naar het voor de lange termijn gewenste niveau.
17/10 20u00  Gemengd beeld op Wall Street De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden woensdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer de resultaten van techconcern IBM, die erg tegenvielen. Netflix viel wel in de smaak met zijn kwartaalbericht.
17/10 19u45  Nieuwe cao voor vrachtafhandelaar Schiphol Medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol krijgen een loonsverhoging. Na een moeizaam cao-traject hebben de leden van vakbond FNV ingestemd met een nieuwe cao voor de 350 werknemers van het bedrijf, waar eerder dit jaar nog werd gestaakt.
17/10 19u45  Belastingloos vliegen kost Staat 2 miljard Vliegreizen zijn steeds populairder, mede dankzij goedkope tickets. Die lage prijzen zijn mogelijk doordat vliegtickets zijn vrijgesteld van btw en over kerosine geen accijns wordt geheven. Zou dit wel gebeuren, dan levert dit de Nederlandse schatkist jaarlijks 2 miljard euro op, berekende Natuur & Milieu.
17/10 19u45  Column: Paul Polman sms’t Mark Rutte PING! Een sms’je van Unilever-baas Paul Polman.
17/10 19u15  Kassa Carrefour rinkelt in Brazilië Supermarktconcern Carrefour heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan in thuisland Frankrijk en op de voor het bedrijf belangrijke Braziliaanse markt. In Italië en Spanje kampte Europa's grootste retailer daarentegen met moeilijke marktomstandigheden.
17/10 18u45  Nederlandse claimzaak Steinhoff stilgelegd De Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.
17/10 18u30  'Dubbelrol Zuckerberg opnieuw onder vuur' De dubbelrol van Mark Zuckerberg bij Facebook ligt opnieuw onder vuur. Zuckerberg is nu nog topman en voorzitter van het bedrijf achter het sociale netwerk, maar een aantal beleggers wil dat hij aftreedt als voorzitter. Vier belangrijke institutionele beleggers hebben zich nu achter een voorstel van de activistische aandeelhouder Trillium Asset Management geschaard, meldt nieuwswebsite Business Insider.
17/10 18u30  Beurs (slot): ASML en TomTom blinken uit Zorgen over Italië en de rente konden de beurzen woensdag op het Damrak niet in mineur krijgen. AMSL en AkzoNobel werden dagwinnaar in de AEX, TomTom ging fors in herstel. Autobouwers kregen een tik op Europese beurzen. Wall Street handelde met verlies, wachtend op de Fed-notulen woensdagavond.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
17/10 19u50  Brief uitgelekt waarin drankproducenten vragen om maatregelen tegen plastic soep uit te stellen Lees meer >
17/10 13u33  Uber neemt maatregelen om veiliger te worden: app krijgt noodknop Lees meer >
17/10 12u31  Lange vertragingen door actie tegen personeelstekort op Brussels Airport, ook komende dagen acties Lees meer >
17/10 10u25  Nieuw platform beoordeelt sociale vaardigheden collega?s en/of zakenrelaties Lees meer >
17/10 09u22  Douaniers houden actie tegen personeelstekort op Brussels Airport, tot uur vertraging verwacht Lees meer >
16/10 23u58  Meer kijkers en omzet voor Netflix Lees meer >
16/10 16u40  ?Uber is 120 miljard dollar waard bij beursgang? Lees meer >
16/10 16u40  India heft embargo op Belgisch varkensvlees op Lees meer >
16/10 14u36  Energieleverancier Mega neemt activiteiten van Energy People over Lees meer >
16/10 11u26  Audi gaat 800 miljoen euro boete betalen in milieuschandaal Lees meer >
15/10 16u23  Duitse politie valt binnen bij Opel op verdenking van gesjoemel met uitstootcijfers Lees meer >
15/10 15u19  Belg Stefan De Loecker wordt nieuwe grote baas van Duitse multinational Beiersdorf, producent van Nivea Lees meer >
15/10 13u10  Toekomstperspectieven voor bedrijfsjuristen: de witte raven onder de rechtenstudenten Lees meer >
15/10 11u05  Conflict om verdwenen journalist doet olieprijzen stijgen Lees meer >
15/10 11u05  Miljardenfusie in Amerikaanse militaire industrie Lees meer >
Laatste update: woensdag 17 oktober 2018, 19u50
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/10 02u15  Eerste huis kopen wordt steeds meer een zaak voor dertigers, aantal jongere kopers neemt af Het kopen van een eerste huis wordt steeds meer een zaak voor dertigers. Het aantal jongere kopers neemt af, net als het aantal 35-plussers dat een koopcontract ondertekent.
17/10 22u15  Palmt China de wereld in, inclusief Nederland? Rond de eeuwwisseling waren populisten en nationalisten nare herinneringen uit een duister verleden. Het ideaal van de Europese eenheid leefde volop. In 2000 lanceerde de EU de Lissabon-agenda die tot doel had van het Avondland in 2010 de meest concurrerende en dynamische kenniseconomie in de wereld te maken. Europa zonder IJzeren Gordijn zou Amerikanen en Aziaten een poepie laten ruiken.
17/10 17u45  Klein Brabants bedrijf verslaat sportgigant Asics in geschil over streepjes Dat je in merkenzaken niet groot hoeft te zijn om te winnen, bewijst het Brabantse bedrijf Van Lieshout Textiel. Deze week boekte het bedrijf uit Berkel-Enschot een klinkende overwinning op Asics, de bekende Japanse fabrikant van sportschoenen en een van de vijf grootste producenten van sportartikelen ter wereld.
17/10 14u00  Bonden boos: AkzoNobel gaat onverwachts banen schrappen Een onaangename verrassing voor vakbonden en personeel van AkzoNobel: de verfmultinational gaat bij een nieuwe besparingsronde banen schrappen, zo werd woensdag gemeld bij de presentatie van de kwartaalcijfers.
17/10 12u30  Klein Brabants bedrijf verslaat sportgigant Asics in geschil over streepjes op kleding Dat je in merkenzaken niet groot hoeft te zijn om te winnen, bewijst het Brabantse bedrijf Van Lieshout Textiel. Deze week boekte het bedrijf uit Berkel-Enschot een klinkende overwinning op Asics, de bekende Japanse fabrikant van sportschoenen en een van de vijf grootste producenten van sportartikelen ter wereld.
17/10 02u45  Nederland zakt uit top-vijf van concurrerende economieën Hoewel de regering uit alle macht buitenlandse bedrijven tracht te paaien die de ‘Brexodus’ overwegen, zakt Nederland toch op de jaarlijkse lijst van meest concurrerende economieën van het World Economic Forum. In de zogenoemde Global Competitiveness Index zijn ‘we’ uit de top-vijf gezakt.
16/10 23u00  Na miljardenboete wacht vrachtwagenbouwers nu megaclaim wegens prijsafspraken De vrachtwagenproducenten die in 2016 door de Europese Commissie werden bestraft voor jarenlange prijsafspraken, zijn nog lang niet van die zaak af. Van de Europese Commissie kregen ze een boete van 3,7 miljard euro, maar nu hangen hen schadeclaims boven het hoofd tot in totaal 7,5 miljard euro, zo meldt het FD.
16/10 22u00  Hoe een wolkenkrabber symbool werd van de ondergang Het mooiste symbool voor de opkomst en ondergang van warenhuisketen Sears is de wolkenkrabber in Chicago die 25 jaar lang het hoogste gebouw ter wereld was. De 442 meter hoge Sears Tower werd in 1972 opgeleverd toen Sears met 350 duizend werknemers de grootste warenhuisketen ter wereld was. In de toren werden de duizenden personeelsleden op het hoofdkantoor geconcentreerd die daarvoor versnipperd op vele locaties in Chicago zaten.
16/10 12u15  Na miljardenboete wacht vrachtwagenproducenten nu grote schadeclaim wegens prijsafspraken De vrachtwagenproducenten die in 2016 door de Europese Commissie werden bestraft voor jarenlange prijsafspraken, zijn nog lang niet van die zaak af. Van de Europese Commissie kregen ze een boete van 3,7 miljard euro, maar nu hangen hen schadeclaims boven het hoofd tot in totaal 7,5 miljard euro, zo meldt het FD.
16/10 10u15  Champignons met extra vitamine D, zitten we daar nou op te wachten? Champignons met extra vitamine D. Zitten we daar wel op te wachten?
15/10 21u15  Zijn koersveranderingen wel te verklaren, als zelfs Nobelprijswinnaars het niet kunnen? ‘Waarom kelderen de beurzen?’, begon Nobelprijswinnaar Paul Krugman eind vorige week een tweet. Zijn antwoord stelde teleur. ‘Ik heb geen idee. Gaan ze verder omlaag of herstellen ze zich? Ik heb geen idee. Zal het tot problemen leiden in de echte economie? Ik heb geen idee. Maar wat ik wel weet: Niemand anders heeft ook enig idee.’
15/10 20u30  Zo kom je aan geld voor een duurzamere woning Wie de eigen woning duurzamer wil maken, hoeft niet meteen tegen de kosten aan te hikken. Er zijn allerlei opties om hier geld voor te lenen, van de overheid of de bank.
15/10 20u30  Grote beleggers: snel meer vrouwen in de top De druk wordt opgevoerd bij beursgenoteerde bedrijven met weinig of geen vrouwen in de top. Zij krijgen binnenkort te maken met grote beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars, die deze mannenbolwerken oproepen snel werk te maken van meer vrouwen op het pluche. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico dat de voorgestelde benoeming van een mannelijke bestuurder of commissaris wordt weggestemd.
15/10 20u30  Ingestraalde champignons: een extra bron van vitamine D Champignons met extra vitamine D. Zitten we daar wel op te wachten?
15/10 16u00  Limburg genoemd als locatie voor megadistributiecentrum van Alibaba De Chinese webwinkelgigant Alibaba, een van de grootste online winkels ter wereld, overweegt in Limburg een reusachtig distributiecentrum te bouwen voor leveringen in Europa. De luchthaven Maastricht-Aachen wordt genoemd als locatie van waaruit Alibaba bestellingen in heel Europa binnen 72 uur wil kunnen bezorgen.
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
18/10 04u15  Tom De Vries, superpopulaire liberaal in traditioneel socialistisch bolwerk Open Vld stelt eigenlijk weinig of niets voor in de Rupelstreek. Behalve in die ene kleine gemeente Niel, een voormalig socialistisch bolwerk. Meer dan één op vier Nielse kiezers bracht een voorkeurstem uit op de razend populaire burgemeester Tom De Vries.
18/10 04u15  Zuidrand duurder dan het noorden van Antwerpen: “Mobiliteit is belangrijke factor in de verkoop” De stijgende vastgoedprijzen gelden ook in de ruime rand rond Antwerpen. En zoals altijd is de ligging een bepalende factor. “Maar vroeger was dat de gemeente of de wijk, vandaag is de ligging ten opzichte van de mobiliteit veel belangrijker”, zegt Wim Peleman van First Immo.
18/10 04u15  Ereburgemeester en boeddhist Tony Sebrechts over teloorgang CD&V De CD&V die na 36 jaar besturen tot de oppositie wordt veroordeeld, noem het gerust een mijlpaal. Dat vindt ook Tony Sebrechts, die voor de partij twintig jaar burgemeester was (1983-2003). “Erik Block en co moeten zich niet schuldig voelen. Tegen een rivier die zijn bedding verlegt, valt weinig te beginnen”, zegt de ereburgemeester, sinds enige tijd overtuigd boeddhist.
18/10 04u15  Stukje plafond van gemeentehuis van Kruibeke valt naar beneden De gang op de bovenverdieping van het gemeentehuis lag zondag plots vol brokstukken. Er kwam een deel van het plafond naar beneden en er zijn heel wat scheuren bijgekomen. Er is geen instortingsgevaar.
18/10 03u45  Voormalige veilingsite wordt verkeersvrij plein met 9 woningen en 29 appartementen Het centrum van Meer (Hoogstraten) ondergaat vanaf volgende maand opnieuw een opvallende metamorfose. De gebouwen van de vroegere groenteveiling in de Meerleseweg worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproject.
18/10 03u15  STANDPUNT. “De sp.a is toe aan een grondige verbouwing” Drie Vlaamse steden zijn nog lang niet toe aan een nieuw bestuur. In Gent wordt nu, na veel stoere praat en gekonkel achter de schermen, werk gemaakt van een monstercoalitie van Groen, sp.a, Open Vld en CD&V, en dat met twee kandidaat-burgemeesters.
18/10 03u15  Fietskluizen aan park-and-ride voor werknemers Waaslandhaven Aan de park-and-ride van Melsele en Zwijndrecht zijn fietskluizen geïnstalleerd. Die kunnen tot vijf fietsen beveiligd stallen en helpen mee om de laatste kilometers met de fiets te promoten. Het is een proefproject van Voka, BAM en acht havenbedrijven.
18/10 03u15  Moeder Gitta en dochter Elisabeth schrijven samen therapeutisch kinderboek ‘Col en Pad’ Tijdens een reis naar Barcelona beslisten moeder Gitta Van Lommel en dochter Elisabeth Vanhulle uit Lint om samen een kinderboek te schrijven. Samen brachten ze de therapeutische verhalen van Col en Pad tot leven. Het werd een boek dat kinderen leert om te gaan met emoties. Maar ook ouders kunnen er veel in ontdekken.
18/10 03u15  Bar Noord sluit af met feestweekend Het is een topzomer geweest voor Bar Noord, de zomerbar in Park Spoor Noord. En hoewel de zon haar best blijft doen, loopt het seizoen op z’n einde. Dit weekend worden nog een laatste keer alle registers opengetrokken.
18/10 03u15  Jan Bakelants krijgt inspraak in ploeg van Tom Dumoulin: “Ik hou van de Hollandse duidelijkheid” Jan Bakelants ruilt na vier jaar Romain Bardet bij AG2R La Mondiale voor de Sunweb-ploeg van Tom Dumoulin. Zijn taak is welomlijnd: met zijn visie de ploeg mee aansturen en de jongeren begeleiden. “Ik ben op en top gemotiveerd.”
18/10 03u15  Veranda’s Willems neemt sabbatjaar, maar keert sowieso terug in wielerwereld Veranda’s Willems zegt de koers niet definitief vaarwel. Het verandabedrijf neemt na twaalf jaar sponsoring in de wielersport in 2019 een sabbatjaar en keert dan sowieso terug. Maar ook in het voetbal staat zaakvoerder Luc Willems voor cruciale keuzes. Blijft hij hoofdsponsor van Oostende, of volgt hij Marc Coucke naar Anderlechtten koste van KVO?
18/10 03u15  Het ‘verdachte’ Waasland-Beveren focust enkel op het sportieve: “Iedereen traint alsof er niets is gebeurd” Begin er maar aan. Waasland-Beveren, net als KV Mechelen in verdenking gesteld voor matchfixing, moet morgen als eerste na De Bom weer aan de slag in de competitie. Op Club Brugge nota bene. Berucht voor zijn fanatieke publiek. Coach Yannick Ferrera beseft dat het geen evidente wedstrijd wordt. “Maar die spreekkoren horen we toch niet.”
18/10 03u15  Trainer ontslagen nadat die scheidsrechter vergelijkt met Vertenten Bij derdeprovincialer Hooikt is trainer Stefan De Smet ontslagen. Volgens het bestuur niet omdat de resultaten tegenvielen, maar wel na een aanvaring van de trainer met de scheidsrechter vorige wedstrijd, waarin die hem vergeleek met de verdachte ref Bart Vertenten.
18/10 03u15  C-Koren, met 350 zangers de grootste koorvereniging van België, viert vijftigste verjaardag C-Koren, de grootste korenvereniging van het land, viert haar vijftigjarig bestaan met een reeks activiteiten. Het hoogtepunt wordt het jubileumconcert op 16 en 17 februari in deSingel. In het Ekershof kan u de expo 50 jaar C-Koren ontdekken. De muzikale familie telt acht koren en 350 zangers. Artiesten van alle leeftijden zijn er welkom.
18/10 03u15  Peter Keymeulen (N-VA) grijpt de burgemeesterssjerp De kogel is door de kerk. Peter Keymeulen (N-VA) wordt op 1 januari volgend jaar de nieuwe burgemeester van Herselt. Oud-secretaris Milo Anthonis (MMM) zal de gemeenteraad voorzitten.
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
17/10 21u15  Uitgelekte brief bewijst dat Coca-Cola, Danone, Nestlé en PepsiCo niet tot uiterste willen gaan in strijd tegen plasticvervuiling Uit een uitgelekte lobbybrief van Coca-Cola, Danone, Nestlé en PepsiCo blijkt dat de voedingsmiddelenconcerns zich verzetten tegen maatregelen die...
17/10 20u30  Staken douaniers binnenkort in vertrekhal Zaventem? Op de luchthaven van Zaventem hield het douanepersoneel deze voormiddag stiptheidsacties, en die zijn nog niet voorbij. De douaniers klagen het...
17/10 17u45  Trump wil af van 144 jaar oud postverdrag met China Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te pesten in zijn handelsconflict met het Aziatische land. Volgens The New York...
17/10 17u15  Europa en Bill Gates slaan handen in elkaar om broeikasgassen terug te dringen De Europese Commissie en Bill Gates slaan de handen in elkaar. De Amerikaanse zakenman staat aan het hoofd van een internationaal investeringsfonds...
17/10 14u15  Steeds meer werknemers officieel ingeschreven in de horeca: “Zwartwerk was schering en inslag, de kentering is ingezet” In de horeca worden steeds meer werknemers officieel ingeschreven. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ)....
17/10 05u45  België legt Europese begrotingseisen naast zich neer De regering-Michel vraagt Europa mild te zijn voor de begroting die ze eerder deze week heeft ingediend. Uit de cijfers van het ontwerpplan, dat op...
17/10 02u00  België zakt verder onderuit op competitiviteitsranking Wereld Economisch Forum België is gezakt naar plaats 21 op de jaarlijkse competitiviteitsranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF), twee plaatsen lager dan bij de...
16/10 23u45  Netflix lokt pak meer betalende kijkers Netflix heeft in het afgelopen kwartaal fors meer betalende klanten binnengehaald. Het merendeel van die groei zat buiten de Verenigde Staten. De...
16/10 20u15  Nederlands onderzoek: “E-bike niet gevaarlijker dan normale fiets” Fietsen op een e-bike is lang niet zo gevaarlijk als tot heden werd aangenomen, meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Het risico om als...
16/10 20u00  'Uber 120 miljard waard bij beursgang' Uber Technologies, het bedrijf achter de populaire taxi-app, kan bij zijn beursgang gewaardeerd worden op 120 miljard dollar.
16/10 19u30  Zoveel winst maken automerken iedere seconde van de dag Wat de belangrijkste merken verdienen per auto was al eerder bekendgemaakt. Maar nu is ook uitgerekend hoeveel winst de fabrikanten per seconde...
16/10 19u15  Voedingsgroep Ardo uit Ardooie is ‘Onderneming van het Jaar’ De voedingsgroep Ardo uit Ardooie is de ‘Onderneming van het Jaar’. Dat maakte EY, dat deze wedstrijd samen met De Tijd en BNP Paribas Fortis...
16/10 14u00  ‘Flitsbetalingen’ lopen vertraging op: niet meer voor dit jaar De supersnelle betalingen tussen banken, waarbij overschrijvingen in België binnen enkele seconden op de rekening van de begunstigde staan, zijn...
16/10 13u30  KBC-klanten kunnen binnenkort betalen met hun smartwatch Als eerste in België maakt KBC betalingen via de smartwatch mogelijk, zo meldt de bank in een persbericht. Eigenaars van een ondersteund horloge...
16/10 12u45  Eén Belg op de vijf leeft in armoede Ruim 20 procent van de Belgen leeft in armoede. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing...
Laatste update: woensdag 17 oktober 2018, 21u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: woensdag 17 oktober 2018, 12u31
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
18/10 00u15  Woningen worden steeds vaker boven de verkoopprijs verkocht De verkoopprijzen van woningen liggen steeds vaker boven de vraagprijzen. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voornamelijk in grote steden worden vaak bedragen boven de vraagprijs betaald.21 
17/10 21u15  ING-topman gaat in Kamer door het stof vanwege witwaszaak ING-bestuurslid Steven van Rijswijk is woensdag in de Tweede Kamer diep door het stof gegaan tijdens een hoorzitting over de witwaspraktijken van de bank tussen 2010 en 2016. 'Ik voel me verschrikkelijk', zei Van Rijswijk over de situatie.
17/10 19u15  Nederlandse claimzaak rond woonwinkelketen Steinhoff stilgelegd De Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.
17/10 18u00  ING-topman in Kamer door het stof over witwaszaak ING-bestuurslid Steven van Rijswijk is woensdag in de Tweede Kamer diep door het stof gegaan tijdens een hoorzitting over de witwaspraktijken van de bank tussen 2010 en 2016. 'Ik voel me verschrikkelijk', zei Van Rijswijk over de situatie.
17/10 17u15  Belastingdienst kampt nog steeds met tekort van duizenden medewerkers De Belastingdienst kampt nog altijd met een grote onderbezetting. Dat blijkt woensdag uit een brief van staatssecretaris Menno Snel van Financiën aan de Tweede Kamer. Tot en met eind 2019 moet de belastingdienst zo'n 4.200 fte's (fulltime-equivalent) vervullen, circa 15 procent van het totale personeelsbestand.
17/10 16u45  'Trump wil post uit China duurder maken' Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te raken in zijn handelsconflict met het Aziatische land. 
17/10 16u00  De Brexit-onderhandelingen zitten vast. Hoe komt dat? De Europese regeringsleiders komen op woensdag en donderdag bij elkaar om te praten over Brexit. Dit had het moment van de waarheid moeten zijn, maar de onderhandelingen lijken weer muurvast te zitten. Hieronder een paar dingen die je moet weten.
17/10 15u15  Bill Gates en Europa investeren samen in duurzame energie De Europese Commissie gaat in zee met Bill Gates. De Microsoft-oprichter en de Commissie steken 100 miljoen euro in een investeringsfonds om schone energie te ontwikkelen.
17/10 14u30  FNV klaagt schoonmaakapp Helpling aan om schijnzelfstandigheid Vakbond FNV spant een rechtszaak aan tegen schoonmaakapp Helpling. Volgens de vakbond is Helpling een verkapte werkgever en moet het bedrijf de schoonmakers in loondienst nemen.
17/10 14u30  Fortuinlijke rommel: Tussen Kunst en Kitsch al 35 jaar tv-hit Een oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 14u15  Welke financiële banden heeft Nederland met Saoedi-Arabië? Verschillende zakenmensen en politici breken op korte termijn de banden met Saoedi-Arabië na de verdwijning van journalist en criticus Jamal Khashoggi. NU.nl zocht uit wat voor relatie het Nederlandse bedrijfsleven met het Arabische koninkrijk heeft.
17/10 14u15  Europese Commissie keurt vrijhandelsverdrag met Vietnam goed Ruim drie jaar na een politiek akkoord over een vrijhandelsverdrag tussen de EU en Vietnam is de overeenkomst goedgekeurd door de Europese Commissie. Het vrijhandelsakkoord is nu klaar voor ondertekening.
17/10 14u15  Je rommel een fortuin waard? Tussen Kunst en Kitsch al 35 jaar tv-hit Een oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 14u00  Wat voor economische banden heeft Nederland met Saoedi-Arabië? Verschillende zakenmensen en politici breken op korte termijn de banden met Saoedi-Arabië na de verdwijning van journalist en criticus Jamal Khashoggi. NU.nl zocht uit wat voor relatie het Nederlandse bedrijfsleven met het Arabische koninkrijk heeft.
17/10 14u00  Je oude rommel een fortuin waard? Tussen Kunst en Kitsch al 35 jaar een tv-hit Een oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/10 00u00  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/10 00u00  Podcast: blijven we superslimme computers de baas? Lees meer >
17/10 00u00  Koers lira hard op weg naar nieuw dieptepunt Lees meer >
16/10 00u00  Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt de oorzaak van de val van de Turkse lira bij van alles behalve zichzelf. Volgens hem wordt de Turkse economie van buitenaf aangevallen. In de Turkse hoofdstad Ankara sprak de president Turkse ambassadeurs toe en benadrukte hij dat Turkije deze ?aanval? op de economie zal overwinnen, meldt dagblad … Continued The post Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/10 00u00  Stagnerend Facebook tolereert antisemitische berichten Lees meer >
15/10 00u00  Toezichthouders: ?zorgelijke trend op huizenmarkt? De overspannen huizenmarkt brengt sommige kopers tot wanhoopsdaden. Toezichthouders noemen de situatie ‘zorgelijk’ en zijn ‘alert’ op signalen. Door de krapte op de huizenmarkt gaan kopers steeds verder om een huis te kunnen kopen. Dit blijkt uit de reacties van bijna driehonderd huizenkopers en -verkopers op een oproep van Elsevier Weekblad om hun ervaringen te … Continued The post Toezichthouders: ‘zorgelijke trend op huizenmarkt’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/10 00u00  Erdogan stelt gerust: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah? Lees meer >
13/10 00u00  Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam Barbara Baarsma wordt de nieuwe directeur van Rabobank Amsterdam, een van de grootste lokale Rabobanken. Baarsma is nu nog directeur kennisontwikkeling van de bank en een veelgevraagde mediagast. Baarsma bevestigt de benoeming na vragen van Elsevier Weekblad. ‘Ik ga met mijn poten in de modder staan, in het hart van de Rabobank,’ zegt ze. De … Continued The post Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/10 00u00  Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen In de Miljoenennota zit een fikse rekening voor ondernemers verstopt, die al snel 200.000 euro per persoon kan bedragen. Ondernemers die veel geld van hun bedrijf hebben geleend, moeten daarover plots belasting gaan betalen. Dat blijkt uit een analyse door Elsevier Weekblad van de diverse stukken die op en rond Prinsjesdag bekend zijn gemaakt. Honderdduizenden … Continued The post Ondernemers moeten 19 miljard terugbetalen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/10 00u00  Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM Geen Fransman of Nederlander aan het roer bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, maar een Canadees. Kan de nieuwe topman, Ben Smith, orde op zaken stellen bij het muitende Air France? Het Franse personeel van Air France-KLM is al tijden opstandig. De stakingen om loonsverhoging af te dwingen, kostten het bedrijf al meer dan 200 miljoen euro. … Continued The post Canadees aan de top bij Frans-Nederlandse Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
18/10 00u45  Wie gaat Trump stoppen? Of u hem nu haat of bewondert, feit is dat Donald Trump met zijn 'America First' een uitzonderlijk economisch parcours rijdt.14 
18/10 00u00  Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan... De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.15 
17/10 21u00  Hoe reageert Iran op de verdwijning van Jamal Khashoggi? Iran, een aartsvijand van zowel de VS als Saoedi-Arabië, houdt zich opvallend rustig omtrent de verdwijning van Jamal Khashoggi.
17/10 17u00  Tweedehandsmarkt voor privéjets raakt uitgeput Het wordt steeds moeilijker om op de tweehandsmarkt een zakenjet te vinden. Dat is een signaal van de langverwachte verschuiving in de markt van de luxevliegtuigen. Dat zegt Thomas Black, transportspecialist bij het persbureau Bloomberg.
17/10 16u45  46% van de wereldbevolking moet toekomen met 4,8 euro per dag De Wereldbank schrijft in haar tweejaarlijks rapport dat bijna de helft van de wereldbevolking moet toekomen met 4,8 euro per dag. Ook wordt melding gemaakt van een toenemend aantal armen in rijke landen.
17/10 15u15  Klimaatwijziging kan bierprijs verdubbelen De klimaatverandering vormt ook voor de bierproducenten een belangrijke bedreiging. De opwarming van de aarde zal immers een invloed hebben op de teelt van gerst. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. De problemen zullen volgens de onderzoekers wellicht de aanvoer op de markt limiteren en de prijzen van het product gevoelig opdrijven.
17/10 15u00  Duits politiek centrum smelt weg en dat is slecht nieuws voor Europa De Duitse bondskanselier Angela Merkel, in eigen land al dertien jaar aan de macht, blijft de onmisbare leider van Europa. In Duitsland moet Merkel echter steeds meer populariteit inleveren. Die binnenlandse problemen van de bondskanselier dreigen volgens het persbureau Bloomberg echter de stabiliteit van Europa steeds verder in het gedrang te brengen.
17/10 13u45  CEO Belgisch voetbal: “Voetbalbond niet of nauwelijks bestuurbaar” Peter Bossaert, de nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond, schetst een vernietigend beeld van de werking van ons professioneel voetbal.
17/10 13u30  Een eenvoudige manier om de waarde van uw huis met 5.000 euro te verhogen Er moet niet altijd tot zware renovaties worden overgegaan om de waarde van een woning gevoelig op te drijven. Vaak zijn immers eenvoudige en goedkope ingrepen voldoende om residentieel vastgoed te opwaarderen. Dat blijkt uit een rapport van het online vastgoedplatform Zillow, gebaseerd op een analyse van 135.000 foto’s van panden die sinds het begin van dit decennium in de Verenigde Staten te koop werden aangeboden.
17/10 12u00  België valt uit wereldtop 20 qua concurrentievermogen België heeft het voorbije jaar opnieuw aan concurrentievermogen. Het land behoort op het vlak van competitiviteit niet langer tot de twintig sterkste landen van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van het World Economic Forum (WEF). Opgemerkt wordt dat België weliswaar de beste macro-economische stabiliteit van de hele wereld heeft, maar daarentegen op een aantal andere vlakken met problemen moet afrekenen.
17/10 01u00  3 EU-landen op zwarte lijst van ‘gouden paspoorten’ De OESO heeft een ‘zwarte lijst’ van 21 landen gepubliceerd, die zogenaamde ‘gouden paspoorten’ uitgeven die de internationale inspanningen hinderen om belastingfraude te bestrijden.
16/10 21u15  "Uber is 120 miljard dollar waard" De IPO’s van Uber en Lyft volgend jaar moeten een indicatie geven van de tolerantie van investeerders tegenover verlieslatende miljardenbedrijven.
16/10 18u30  Waarom de Saoedi's het oliewapen niet zullen inzetten De verdwijning van Jamal Khashoggi en de sancties die daar op kunnen volgen, zouden volgens Al-Arabya de Saoedi's kunnen dwingen 'het oliewapen' in te zetten.
16/10 17u00  6 opmerkelijke cijfers die de ondergang van Sears illustreren De bekende Amerikaanse winkelketen Sears heeft maandag Chapter 11 aangevraagd, om zich te beschermen tegen zijn schuldeisers.
16/10 15u00  Gouden Mastercard kost 3.400 euro In Groot-Brittannië werkt de Royal Mint aan de uitgifte van een gouden betaalkaart. Daarmee hoopt de instelling een product te kunnen ontwikkelen dat door rijkere consumenten op prijs zou kunnen worden gesteld. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Britse media bevestigd. De kaart zou worden vervaardigd uit achttien karaats goud en zou een waarde meekrijgen van 3.000 pond.
Laatste update: vandaag om 0u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Valencia en Sam Van Rossom winnen van Partizan Belgrado, Pierre-Antoine Gillet wint met Tenerife18/10 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Valencia en Sam Van Rossom hebben woensdag met 79-71 (rust: 43-40) gewonnen van Partizan Belgrado op de derde speeldag van de EuroCup basketbal.
21x Woningen worden steeds vaker boven de verkoopprijs verkocht18/10 00u15 - Nu.nl Economie: De verkoopprijzen van woningen liggen steeds vaker boven de vraagprijzen. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voornamelijk in grote steden worden vaak bedragen boven de vraagprijs betaald.
17x Belgisch kampioene Louise Van den Bosch (20) werkt in de Alpen aan olympische skidroom18/10 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Louise Van den Bosch (20) werd in Peer nationaal kampioene in de combinatie afdaling en slalom in het alpineskiën. Een mooie aanvulling op haar erelijst. “Ik ben pas op mijn 15de in clubverband beginnen skiën. Er is dus zeker nog een groeimarge. Deze herfst zit ik opnieuw in Oostenrijk om er me onder de vleugels van Balthasar Meissl verder te ontwikkelen.”
17x Gedeputeerde Jan De Haes krijgt schouderklopje van kiezer: “Zeer tevreden met score”18/10 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Itegemnaar Jan De Haes probeert als lijstduwer in Heist-op-den-Berg op gemeentelijk vlak mee een coalitie te vormen voor zijn N-VA. Ondertussen praat hij ook in de provincie over een nieuw bestuur, na een mooie persoonlijke score.
17x Steven Pauwels raakte in Brazilië gefascineerd door sierlijke gevechtssport en geeft nu les18/10 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Steven Pauwels (36) uit Broechem is al dertien keer in Brazilië geweest om er zich te verdiepen in capoeira. Deze combinatie van gevechtskunst met muziek en dansbewegingen heeft nog maar weinig geheimen voor hem, want sinds drie jaar geeft hij als professor João Médio hier zijn kennis door aan jonge en volwassen leerlingen.
16x Start-ups in De Eekhoorn: leegstaand café wordt kantoorruimte voor jonge ondernemers18/10 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Vier jonge ondernemers hebben café De Eekhoorn in de Vrijheidsstraat gekocht. Ze willen tegen eind dit jaar het gebouw omvormen tot een kantoorruimte voor start-ups.
16x Werkende ook de klos bij kortingen pensioen18/10 00u15 - De Financiële Telegraaf: „Niet gerust op verdergaand herstel” en „de kans op korten is nog steeds reëel aanwezig”. In de pensioensector is men nog altijd bang dat het mes in de pensioenen moet. Dat raakt gepensioneerden, maar ook mensen die nog in de opbouwfase zitten.
15x “Omdat de vervoerde lading van onschatbare waarde is”18/10 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het voorval met de bus met 3Master-leerlingen gisteren in Gierle (blz. 15) bewijst dat het gevaar op de weg van alle kanten kan komen. Toevallig (of net niet) volgden zo’n veertig leerkrachten en preventieadviseurs gisteren in Herentals een praktische opleiding rond veilig gedrag in en rond de bus. Het gaat om een initiatief van de bussector dat goede punten krijgt van de leerkrachten.
15x Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan...18/10 00u00 - Express.be: De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
14x Wie gaat Trump stoppen?18/10 00u45 - Express.be: Of u hem nu haat of bewondert, feit is dat Donald Trump met zijn 'America First' een uitzonderlijk economisch parcours rijdt.

Statistieken

Artikels:
34720
Gelezen:
5261
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven