zaterdag 26 mei 2018, week 21


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
26/05 08u45  'Constructieve gesprekken over top Trump-Kim' WASHINGTON (AFN) - Amerika heeft ,,zeer constructieve gesprekken'' met Noord-Korea over het toch door laten gaan van de ontmoeting tussen president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Trump twitterde dat zaterdagochtend.
26/05 07u15  'Vertrouwen beleggers weer in de lift' AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse beleggers neemt weer toe. In maart en april werden beleggers nog somberder, maar het vertrouwen over de staat van de economie en de prestaties van beleggingsportefeuilles zorgen nu voor toenemend optimisme, zo meldt ING in zijn maandelijkse beleggersbarometer.
25/05 22u30  Wall Street wisselend de dag uit NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag wisselend gesloten, na een vrij rustige sessie. De Dow-Jonesindex en de SP 500 leverden iets in, de Nasdaq ging juist omhoog. Handelaren maakten zich op voor een lang weekeinde, maandag is Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.
25/05 20u15  'WeTransfer wil naar de beurs' AMSTERDAM (AFN) - Bestandenuitwisseldienst WeTransfer wil binnen enkele jaren naar de beurs. Dat heeft topman Gordon Willoughby van het Nederlandse bedrijf tegen RTL Z gezegd. ,,Zoals we er nu voor staan denk ik dat het mogelijk is dat we met een jaar of twee, drie naar de beurs gaan'', aldus de bestuurder.
25/05 19u45  Wisselend beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York laten vrijdag halverwege de handelsdag een wisselend beeld zien. Beleggers blijven de ontwikkelingen rond Noord-Korea volgen na het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door de Amerikaanse president Donald Trump op donderdag. Een dag later lijken de signalen toch weer wat positiever. Beleggers maken zich verder op voor een lang weekeinde. Maandag blijft Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.
25/05 18u00  Groen licht herbenoemingen Corbion AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Corbion hebben ingestemd met de herbenoeming van financieel topman Eddy van Rhede van der Kloot. Dat bleek tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van het biochemiebedrijf.
25/05 18u00  Wisselend beeld op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag wisselend gesloten. Geopolitieke spanningen hingen boven de markt, waaronder de plannen van de nieuwe Italiaanse regering en een crisis in de Spaanse regering rond een omkoopschandaal bij de Partido Popular. De situatie tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten ziet er juist weer wat hoopvoller uit dan een dag eerder.
25/05 17u00  Weer uitstel aanmeldtermijn bod op NXP SAN DIEGO (AFN/BLOOMBERG) - Chipconcern Qualcomm heeft de aanmeldtermijn voor zijn bod op de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors weer eens verlengd. Aandeelhouders van NXP krijgen nu tot 8 juni om hun stukken aan te bieden.
25/05 16u15  Consumentenvertrouwen VS omlaag ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is deze maand verslechterd. Dat blijkt uit een definitief cijfer van de Universiteit van Michigan.
25/05 16u15  ABN AMRO nomineert Tom de Swaan AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft Tom de Swaan genomineerd als nieuwe president-commissaris. Die positie wordt nu nog op interim-basis ingevuld door Steven ten Have, nadat Olga Zoutendijk eerder dit jaar vertrok.
25/05 16u00  Beurzen Europa overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen hebben vrijdag de winsten uit de ochtend niet vast kunnen houden. Halverwege de middag stonden de belangrijkste beurzen overwegend lager. Beleggers houden de situatie rond Noord-Korea nog altijd in de gaten nadat de Amerikaanse president Donald Trump donderdag een top tussen de Verenigde Staten en het Aziatische land afblies.
25/05 16u00  Wall Street opent iets lager NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine minnen geopend. Beleggers blijven de ontwikkelingen rond Noord-Korea volgen na het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door de Amerikaanse president Donald Trump op donderdag. Verder zijn er wat macro-economische cijfers. Beleggers maken zich verder op voor een lang weekeinde. Maandag blijft Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.
25/05 15u30  Wereldhandel verder omlaag in maart DEN HAAG (AFN) - Het wereldhandelsvolume is in maart met 1,2 procent afgenomen ten opzichte van februari. Dat blijkt uit de maandelijkse Wereldhandelsmonitor van het Centraal Planbureau (CPB). In februari ging de wereldhandel nog met een herziene 0,7 procent omlaag.
25/05 15u15  EU sluit akkoord over harde bankeisen BRUSSEL (AFN) - De EU-ministers van Financiën hebben een compromis gesloten over harde kapitaaleisen voor alle banken, groot en klein. Het politieke akkoord is een overwinning voor minister Wopke Hoekstra en 'zijn' coalitie van acht landen die vindt dat banken in de eurozone eerst de risico’s op hun balansen moeten opschonen voordat er sprake kan zijn van verdere stappen in de Bankenunie, zoals een gezamenlijk depositostelsel.
25/05 15u00  BEURZEN 'Beurzen New York openen licht lager' NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken vrijdag iets lager te openen. Beleggers blijven de ontwikkelingen rond Noord-Korea volgen na het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door de Amerikaanse president Donald Trump op donderdag. Verder verwerken beleggers wat macro-economische cijfers.
Laatste update: vandaag om 8u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
26/05 09u45  Christina Foerster (CEO Brussels Airlines): 'Nee is ja. Uiteindelijk toch' De piloten bij Brussels Airlines legden vorige week het werk neer. De Duitse CEO Christina Foerster ging praten aan het stakingspiket, maar ze zal haar wil doordrukken.10 
26/05 05u45  Luikse intercommunale Nethys wordt in stukken gehakt De omstreden Luikse intercommunale Nethys wordt opgesplitst. Dat is mogelijk de voorbode van het aantrekken van een partner voor het telecom- en mediabedrijf VOO, zo schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.
25/05 18u15  'Het is de komende jaren zaak de juiste individuele aandelenkeuzes te maken' 'In alle sectoren zijn keuzes belangrijk, maar in de biotechsector wellicht nog het meest.' Dat zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
25/05 17u00  Europese ministers van Financiën sluiten akkoord over striktere regels voor banken Na ruim anderhalf jaar onderhandelen hebben de Europese ministers van Financiën een akkoord gesloten om de risico's bij banken te beperken en de sector robuuster te maken.
25/05 15u00  Jef Colruyt (CEO Colruyt): 'Wij wilden een partij die Realdolmen als geheel overneemt' De Franse dienstenleverancier Gfi Informatique wil Realdolmen overnemen van Colruyt. Het biedt 37 euro per aandeel. Als de Fransen 75 procent van de aandelen binnenhalen, wuift Colruyt zijn informaticatak uit. 'Ik wou vooral een goede thuis voor Realdolmen', zegt gedelegeerd bestuurder Jef Colruyt.
25/05 15u00  Zo financiert u uw vakantiewoning Doen de zomerse temperaturen u dromen van een tweede verblijf aan zee of in de Ardennen? Gelden voor de financiering ervan andere mogelijkheden en voorwaarden dan bij de aankoop van een gezinswoning?
25/05 14u45  Bouwgroep Besix neemt interieurspecialist Flamant over De interieurspecialist Flamant uit Geraardsbergen, die in financiële moeilijkheden verkeerde, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. De 79 werknemers behouden hun job, zo maakten beide bedrijven bekend.
25/05 14u30  Françoise Chombar, ICT Personality of the Year 2018: 'Je kan maar zeer goed zijn in een paar dingen en daar moet je dan ook excellent in zijn' De gemiddelde auto bevat vandaag tien sensoren van Melexis. Daarmee is het Belgische chipbedrijf, met hoofdzetel in Tessenderlo, een zeldzaam succesverhaal. 'Niet toevallig', zegt CEO Françoise Chombar en onze nieuwe ICT Personality of the Year: 'In de meeste dingen die we doen, proberen we de nummer één positie te krijgen. Als je niet nummer één kunt worden, dan heeft het geen zin.'
25/05 11u45  Besix bouwt 'oneindige brug' in Dubai Besix heeft een contract ter waarde van ongeveer 91,5 miljoen euro (394 miljoen dirham) binnengehaald voor de bouw van een nieuwe brug in Dubai.
25/05 11u30  'Lijst zware beroepen moet direct naar de prullenmand' De lijst van zware beroepen in de overheidssector die nu circuleert is nergens goed voor. Dat zegt Trends-redacteur Alian Mouton.
25/05 11u15  Alain Moreau (CEO Deutsche Bank België): 'In België gaat het héél goed met Deutsche Bank' Terwijl Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, op groepsniveau met problemen blijft kampen, heeft Alain Moreau vertrouwen in de toekomst van het Belgische bijkantoor.
25/05 10u45  Zware beroepen: 'Er is geen lijst' Het is de regering die beslist over het dossier van de zware beroepen, niet de vakbonden. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd bij aanvang van de ministerraad. 'In mijn ogen bestaat er geen lijst'.
25/05 10u45  Françoise Chombar is de ICT Personality of the Year 2018 Data News heeft zijn Data News Awards for Excellence uitgereikt in een jaarlijks evenement dat bedrijven bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector. De CEO van Melexis, Françoise Chombar mag zich vanaf nu ICT Personality of the Year 2018 noemen.
25/05 10u45  Peter De Wilde (topman Toerisme Vlaanderen): 'Wij zijn professionele positievelingen' De Vlaamse Meesters schieten niet op volle kracht uit de startblokken. Toch is Peter De Wilde, de topman van Toerisme Vlaanderen, ervan overtuigd dat de volgende tweeënhalf jaar 3 miljoen mensen in Vlaanderen naar Vlaamse kunst komen kijken.
25/05 04u30  De Lijn plaatst eerste grote elektrische busbestelling VDL Bus Roeselare rijft een prestigieuze bestelling van zes volledig elektrische bussen voor De Lijn binnen. Na een klein proefproject in Brugge is het de eerste grote elektrische bestelling die De Lijn plaatst, zo meldt De Tijd vrijdag.
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
26/05 08u45  'Constructieve gesprekken over top Trump-Kim' WASHINGTON (AFN) - Amerika heeft ,,zeer constructieve gesprekken'' met Noord-Korea over het toch door laten gaan van de ontmoeting tussen president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Trump twitterde dat zaterdagochtend.
26/05 07u15  'Vertrouwen beleggers weer in de lift' AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse beleggers neemt weer toe. In maart en april werden beleggers nog somberder, maar het vertrouwen over de staat van de economie en de prestaties van beleggingsportefeuilles zorgen nu voor toenemend optimisme, zo meldt ING in zijn maandelijkse beleggersbarometer.
25/05 22u30  Wall Street wisselend de dag uit NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag wisselend gesloten, na een vrij rustige sessie. De Dow-Jonesindex en de SP 500 leverden iets in, de Nasdaq ging juist omhoog. Handelaren maakten zich op voor een lang weekeinde, maandag is Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.
25/05 20u15  'WeTransfer wil naar de beurs' AMSTERDAM (AFN) - Bestandenuitwisseldienst WeTransfer wil binnen enkele jaren naar de beurs. Dat heeft topman Gordon Willoughby van het Nederlandse bedrijf tegen RTL Z gezegd. ,,Zoals we er nu voor staan denk ik dat het mogelijk is dat we met een jaar of twee, drie naar de beurs gaan'', aldus de bestuurder.
25/05 19u45  Wisselend beeld op Wall Street NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York laten vrijdag halverwege de handelsdag een wisselend beeld zien. Beleggers blijven de ontwikkelingen rond Noord-Korea volgen na het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door de Amerikaanse president Donald Trump op donderdag. Een dag later lijken de signalen toch weer wat positiever. Beleggers maken zich verder op voor een lang weekeinde. Maandag blijft Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.
25/05 18u00  Groen licht herbenoemingen Corbion AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Corbion hebben ingestemd met de herbenoeming van financieel topman Eddy van Rhede van der Kloot. Dat bleek tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van het biochemiebedrijf.
25/05 18u00  Wisselend beeld op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag wisselend gesloten. Geopolitieke spanningen hingen boven de markt, waaronder de plannen van de nieuwe Italiaanse regering en een crisis in de Spaanse regering rond een omkoopschandaal bij de Partido Popular. De situatie tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten ziet er juist weer wat hoopvoller uit dan een dag eerder.
25/05 17u00  Weer uitstel aanmeldtermijn bod op NXP SAN DIEGO (AFN/BLOOMBERG) - Chipconcern Qualcomm heeft de aanmeldtermijn voor zijn bod op de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors weer eens verlengd. Aandeelhouders van NXP krijgen nu tot 8 juni om hun stukken aan te bieden.
25/05 16u15  Consumentenvertrouwen VS omlaag ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is deze maand verslechterd. Dat blijkt uit een definitief cijfer van de Universiteit van Michigan.
25/05 16u15  ABN AMRO nomineert Tom de Swaan AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft Tom de Swaan genomineerd als nieuwe president-commissaris. Die positie wordt nu nog op interim-basis ingevuld door Steven ten Have, nadat Olga Zoutendijk eerder dit jaar vertrok.
25/05 16u00  Beurzen Europa overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen hebben vrijdag de winsten uit de ochtend niet vast kunnen houden. Halverwege de middag stonden de belangrijkste beurzen overwegend lager. Beleggers houden de situatie rond Noord-Korea nog altijd in de gaten nadat de Amerikaanse president Donald Trump donderdag een top tussen de Verenigde Staten en het Aziatische land afblies.
25/05 16u00  Wall Street opent iets lager NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine minnen geopend. Beleggers blijven de ontwikkelingen rond Noord-Korea volgen na het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door de Amerikaanse president Donald Trump op donderdag. Verder zijn er wat macro-economische cijfers. Beleggers maken zich verder op voor een lang weekeinde. Maandag blijft Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.
25/05 15u30  Wereldhandel verder omlaag in maart DEN HAAG (AFN) - Het wereldhandelsvolume is in maart met 1,2 procent afgenomen ten opzichte van februari. Dat blijkt uit de maandelijkse Wereldhandelsmonitor van het Centraal Planbureau (CPB). In februari ging de wereldhandel nog met een herziene 0,7 procent omlaag.
25/05 15u15  EU sluit akkoord over harde bankeisen BRUSSEL (AFN) - De EU-ministers van Financiën hebben een compromis gesloten over harde kapitaaleisen voor alle banken, groot en klein. Het politieke akkoord is een overwinning voor minister Wopke Hoekstra en 'zijn' coalitie van acht landen die vindt dat banken in de eurozone eerst de risico’s op hun balansen moeten opschonen voordat er sprake kan zijn van verdere stappen in de Bankenunie, zoals een gezamenlijk depositostelsel.
25/05 14u45  BEURZEN 'Beurzen New York openen licht lager' NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken vrijdag iets lager te openen. Beleggers blijven de ontwikkelingen rond Noord-Korea volgen na het afblazen van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un door de Amerikaanse president Donald Trump op donderdag. Verder verwerken beleggers wat macro-economische cijfers.
Laatste update: vandaag om 8u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
26/05 07u00  Waarom laaggeschoolde migrantenvrouwen in Vlaanderen amper aan de bak komen Vrouw, laaggeschoold en met migratieachtergrond: het is een bijzonder heikele combinatie op de Vlaamse arbeidsmarkt. Slechts 1 op de 3 laaggeschoolde vrouwen met een andere afkomst is aan het werk. Dat blijkt uit een analyse van de Commissie Diversiteit van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Hoe komt dat? En wat kunnen we eraan doen?
26/05 07u00  Rudy De Leeuw met pensioen ? midden in de pensioendiscussie ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw gaat volgende week definitief met pensioen. Op zijn 65 dus. En dat na twaalf jaar voorzitterschap van de socialistische vakbond en midden in de huidige verhitte discussies over de pensioenhervorming en de zware beroepen. In ons programma De Markt zei De Leeuw dat hij de pensioenleeftijd van 67 zeer onrechtvaardig vindt. Meest trots is hij op het eenheidsstatuut arbeiders-bedienden en op de verhoging van het minimumloon.
25/05 17u30  Sociale inspectie buigt zich over mogelijke sociale wanpraktijken bij Ryanair Lees meer >
25/05 08u30  Netflix spurt op de beurs Disney voorbij: blijft "slaap" dan toch -ironisch genoeg- de grootste concurrent? Het Amerikaanse streamingbedrijf Netflix heeft voor het eerst mediagigant Disney geklopt op de beurs. Met 131 miljard euro stak het Disney -goed voor bijna 130 miljard- in waarde voorbij. De opmars van Netflix het voorbije jaar is dan ook ronduit spectaculair te noemen. En Disney probeert zich te wapenen.
24/05 14u00  Brandweer, leerkracht, postbode,... Over deze lijst met zware beroepen bij de overheid gaat het De vakbonden bij de overheid houden vast aan een uitgebreide lijst met zware beroepen. Te nemen of te laten. Als de regering daar nog iets aan wijzigt, vervalt ook het ontwerpakkoord dat de christelijke en liberale bond gisteren sloten met het kabinet van pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR). Dit zijn de beroepen die op de lijst van de vakbonden staan.
24/05 12u45  Peeters: "Pensioenakkoord maximaal respecteren", Open VLD en N-VA veel kritischer Regeringspartijen N-VA en Open VLD reageren kritisch op het ontwerp-akkoord dat de vakbonden hebben gesloten met minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) over zware beroepen bij ambtenaren. 'Er is pas een akkoord als dat door de regering wordt goedgekeurd', klinkt het. Beide partijen hebben de lijst met zware beroepen nog niet gezien. CD&V reageert wel optimistisch. 'Het feit dat de vakbonden en de minister het eens geraakt zijn is een goede stap. We moeten dit akkoord maximaal respecteren.'
24/05 10u30  N-VA en Open VLD over zware beroepen: "Er is pas een akkoord als de regering iets goedkeurt" Regeringspartijen N-VA en Open VLD reageren kritisch op het ontwerp-akkoord dat de vakbonden hebben gesloten met minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) over zware beroepen bij ambtenaren. 'Er is pas een akkoord als dat door de regering wordt goedgekeurd', klinkt het. Beide partijen hebben de lijst met zware beroepen nog niet gezien. 'We moeten oppassen dat de lijst niet te lang is, want dan ondergraven we de pensioenhervorming.
23/05 22u45  Christelijke en liberale vakbond en overheid eens over zware beroepen, socialistische wil achterban raadplegen Lees meer >
23/05 21u45  Christelijke en liberale vakbond en overheid zijn het eens over zware beroepen, socialistische bond wil eerst achterban raadplegen Lees meer >
23/05 20u45  Christelijke en liberale vakbond en overheid zijn het eens over zware beroepen in overheidsdienst Lees meer >
23/05 19u30  Elektronisch betalen weer mogelijk na storing, maar ondernemersorganisaties boos Lees meer >
23/05 18u30  Michel: "Rapport Europese Commissie is een aanmoediging om verder te werken" Lees meer >
23/05 18u30  Sociaal overleg over de zware beroepen in de overheidssector Lees meer >
23/05 17u15  Storing bij Worldline opgelost: elektronisch betalen weer mogelijk Lees meer >
23/05 16u15  Elektronisch betaalverkeer verloopt moeizaam Lees meer >
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
25/05 23u00  Wat betekent die nieuwe privacywet voor ú? De privacyrichtlijn is een feit. Bedrijven, overheden en instellingen hebben tijd gehad zich voor te bereiden en ook de consument zal het niet zijn ontgaan dat er iets aan de hand is. Maar wát dan precies? Vijf veranderingen voor de burger.
25/05 23u00  Fearless girl boss op Wall Street & verkeerde stuurman bij M&S Ze is nu de echte fearless girl, waarvan het standbeeld ooit recht tegenover de beroemde charging bull op Wall Street werd gezet uit protest tegen het feit dat de effecten- en bankwereld wordt beheerst door mannen. Deze week werd de 43-jarige Stacey Cunningham benoemd tot nieuwe voorzitter van de New Yorkse beurs - toch het domein van de big swinging dicks. Hiermee krijgt de beurs voor het eerst in het 226-jarige bestaan een vrouw alleen aan de leiding.
25/05 22u45  Kan ik als kind de hypotheekvrije woning van mijn moeder kopen? Is dat gunstig voor de erfenis? Na het overlijden van vader woont mijn moeder van 81 jaar alleen. Kan ik als kind haar hypotheekvrije woning kopen? Is dat gunstig voor de erfenis?
25/05 17u45  Nieuwe kleren graag en snel een beetje, en nóg goedkoper – en o ja, veiliger Hoe staat het vijf jaar na de fatale instorting van de kledingfabriek Rana Plaza met de veiligheid van de naaiaterliers in Bangladesh? Er is veel verbeterd. En er zijn nog duizenden ‘onbekende’ fabrieken waar niets wordt gecontroleerd.
25/05 02u15  Zo krijgt Almere oudere werklozen met plezier weer aan de slag Met extra budget en speciale klantmanagers 45plus heeft Almere ruim 150 oudere werklozen aan het werk geholpen. Als tapasmaker, bhv-instructeur of met een eigen bedrijf. Succesfactoren? Persoonlijke aandacht en actieve begeleiding.
25/05 00u00  Dankzij deze superbatterij lopen de ovenklokjes nooit meer achter Een nieuwe superbatterij van Eneco kan iets wat tot nu toe alleen vervuilende energiecentrales konden: de netfrequentie op peil houden. Zo lopen de ovenklokjes straks altijd gelijk.
25/05 00u00  Hebben de Italianen echt heimwee naar de lire? ‘Geen gezeik, iedereen rijk’, roepen populistische partijen in heel Europa. En dat kan simpel worden bereikt door zich te bevrijden van de knellende greep van de euro, zo willen ze doen geloven.
24/05 22u30  Zelfrijdende Uber zag vrouw al zes seconden voor fatale botsing De sensors van de zelfstandig rijdende auto van Uber die in maart een overstekende voetganger doodreed, zagen de vrouw zes seconden voor de aanrijding. Dit stelt de Amerikaanse Transportation Safety Board in een rapport met voorlopige conclusies over het ongeval.
24/05 22u00  De claimcultuur en de juridisering van de samenleving ligt op de loer Jaarlijks wordt in Nederland 27miljard euro uitgegeven aan ziekenhuiszorg, 31 procent van de totale zorgkosten. Daarvan gaat nu 43 miljoen euro naar compensatie voor medische missers, zo bleek uit een begin deze week gepubliceerd onderzoek in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
24/05 12u45  Uber geeft proef met zelfrijdende auto’s in Arizona op na dodelijk ongeluk Uber beëindigt zijn proef in Arizona met zelfrijdende auto’s, twee maanden nadat een van de robotauto’s een vrouw doodreed die met haar fiets aan de hand een snelweg overstak. De onderzoeksafdeling die het experiment uitvoerde wordt ontmanteld. Het personeel krijgt hulp bij het zoeken naar ander werk, zo liet het taxideelbedrijf woensdag weten.
24/05 00u45  Wie-is-wie in de Vestia-fraude Zijn fraude was zes jaar geleden wereldnieuws. Door speculatie met rentederivaten bezorgde de corrupte kasbeheerder Marcel de Vries zijn werkgever, de Rotterdamse woningcorporatie Vestia, een schade van ruim 2 miljard euro. Vandaag begon eindelijk het proces tegen De Vries, zijn handlanger Arjan Greeven en vijf medeverdachten. Wie wordt ook weer verdacht van wat?
24/05 00u00  Vervuiling of auto-ongeluk? Dat is goed voor het BBP (en daarom hebben we een nieuwe graadmeter nodig) Woensdag presenteerde het CBS zijn langverwachte alternatief voor het ‘kortzichtige’ BBP. Het is de zoveelste aanval op de tot voor kort almachtige koning aller statistieken. Waar komt het BBP vandaan? En heeft het inderdaad zijn langste tijd gehad?
24/05 00u00  Bitcoin verbruikt net zo veel stroom als heel Oostenrijk De cryptomunt bitcoin blijkt een enorme stroomvreter: alle computers die staan te stampen op het delven van de cryptomunt, verbruiken tot maar liefst 0,3 procent van de wereldwijde elektriciteitsconsumptie, blijkt uit een artikel dat gisteren is gepubliceerd in het vakblad Joule.
23/05 23u00  Honderd miljard euro extra wil Italië uitgeven; Brussel reageert mild Honderd miljard euro extra wil de nieuwe Italiaanse regering uitgeven. Daarmee drijft het de staatsschuld op. Een clash met de EU dreigt, maar waarom reageert Brussel zo mild?
23/05 22u15  Limburgse stichting weerde jarenlang ongezonde en stinkende woningzoekers Een Limburgse woningstichting heeft jarenlang gediscrimineerd bij de toewijzing van woonruimte. De corporatie De Voorzorg in Hoensbroek vroeg potentiële huurders in strijd met de wet onder meer naar hun gezondheid en medicijnengebruik, ex-partners, seksuele geaardheid, strafrechtelijk verleden, godsdienst, levensovertuiging en hobby’s.
Laatste update: vrijdag 25 mei 2018, 23u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
26/05 13u45  Antiabortusbeweging geeft nederlaag toe, jakamp juicht Bij het abortusreferendum in Ierland lijkt het jakamp aan het langste eind te zullen trekken. Uit exitpolls blijkt dat een grote meerderheid van de Ieren heeft gestemd voor de afschaffing van het huidige strikte verbod op abortus.
26/05 13u30  Max Verstappen crasht stevig tijdens laatste oefensessie in Monaco, Vandoorne elfde De Nederlander Max Verstappen heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Monaco een stevige crash gemaakt. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed de elfde tijd.
26/05 13u30  De aanbidder van Emily is terecht, wat zijn jouw flirtverhalen op de trein? De trein is altijd een beetje flirten. Uit cijfers van Thalys bleek al dat één op de vier ooit versierd werd in een treincoupé. Emily, die deze week een oproep op Twitter lanceerde, heeft haar geheime aanbidder gevonden. Heb jij ook een romantisch treinverhaal, laat het ons hieronder weten!
26/05 13u15  Zo lang blijven je fruit en groenten 'vers' Fruit en groenten bewaren is niet makkelijk. Sommige verliezen te veel voedingsstoffen als je ze lang laat liggen, anderen worden net beter. Het beste wat je kan doen? Fruit en groenten niet te lang laten liggen en je ogen gebruiken.
26/05 13u00  Cultuurcentrum de Werft overweegt om manuele voor digitale inschrijving te verruilen Niemand wil het zaterdag met zoveel woorden gezegd hebben, maar de kans bestaat dat dit het allerlaatste jaar is dat Gelenaars moeten aanschuiven voor hun cultuurtickets. “Een loterij? Dan ga ik wel naar de krantenwinkel!”
26/05 13u00  “Een van ontsnapte personen in Steenokkerzeel gelinkt aan terreurgroep” Vijf mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapt uit het gesloten centrum voor illegalen De Caricole in Steenokkerzeel. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op Twitter. “Wateroverlast van donderdagavond maakte dit indirect mogelijk”, zo luidt het.
26/05 12u30  Dumoulin moet Froome aanvallen om roze te grijpen, maar: “Ben helemaal naar de kloten” Met nog drie loodzware beklimmingen voor de boeg heeft de Nederlander Tom Dumoulin zaterdag nog een kans de Ronde van Italië voor het tweede jaar op rij op zijn naam te schrijven. De Sunweb-kopman zag vrijdag de Brit Chris Froome op zelden vertoonde wijze een greep naar de macht doen in de Giro en moet een gat van 40 seconden zien goed te maken op de renner van Sky. “We gaan het zien. Ik ben naar de kloten, maar ik hoop dat iedereen dat is”, zei Dumoulin voor de start van de voorlaatste etappe, die zondag nog wordt gevolgd door een vlak ritje naar Rome waarin normaal gesproken het klassement niet meer verandert.
26/05 12u30  'Temptation' Laetitia shockeert fans met haar plastische ingreep Laetitia van Temptation Island heeft op Instagram laten weten dat ze haar achterwerk wil laten liften, en de fans reageren niet allemaal enthousiast.
26/05 12u15  Wat zal de buxusmot eten als de laatste buxus op is? Als straks de laatste buxus in Vlaanderen het heeft begeven, gaat de mot zich dan te goed doen aan onze hortensia’s, beukenhagen en rozenperkjes?
26/05 12u15  Bedrijf ontslaat werknemer na verkeersagressie op E313 Afgelopen donderdag vond op de oprit van de E313 in Diepenbeek een frappant geval van verkeersagressie plaats. Beelden van het voorval werden op de facebookpagina PolCon geplaatst, waarna het hoofdpersonage op staande voet door zijn werkgever werd ontslagen.
26/05 12u00  DISCUSSIE. Is er nog plaats voor hoogbouw in de binnenstad? Het wordt makkelijker om hoger dan 50 meter te bouwen in Antwerpen. De nieuwe visie op hoogbouw zat er al een tijdje aan te komen. Vorig jaar hield de Antwerpse stadsbouwmeester Christian Rapp nog een warm pleidooi voor meer hoogbouw in de stad. Niet iedereen vindt hoogbouw de beste oplossing voor de stad. Wat denk jij?
26/05 12u00  Temptation-Laetitia shockeert fans met haar plastische ingreep Laetitia van Temptation Island heeft op Instagram laten weten dat ze haar achterwerk wil laten liften, en de fans reageren niet allemaal enthousiast.
26/05 11u45  Mooi weer, veel sfeer en een ‘Twiftar’ op ponton aan Steenplein Vrijdagavond vond op het Ponton aan het Steenplein de tweede ‘Twiftar’ plaats. Het is een gezellige samenkomst van Antwerpenaren die samen eten en drinken ongeacht hun geloof of afkomst. Niet alle aanwezigen wisten van het event, vele jongeren kwamen op het ponton wat verfrissing zoeken met een hapje en een drankje.
26/05 11u30  Zondag tot 30 graden: zo overleef je een broeiend hete 20 kilometer door Brussel Oververhitting, uitdroging en complete uitputting. Na de Ten Miles in Antwerpen moesten enkele weken geleden honderden lopers verzorgd worden, zestig onder hen waren er zelfs zo erg aan toe dat ze naar het ziekenhuis moesten. Omdat het voor de 20 kilometer door Brussel zondag nog (een pak) warmer belooft te worden, herhalen we onze tips nog eens om gezond en wel de finish te halen.
26/05 11u30  Gucci showt voor het eerst in Parijs Dit najaar gaat Gucci voor het eerst naar Parijs met haar nieuwe lente/zomer-collectie. Een primeur, want normaal organiseert het Italiaanse modehuis haar shows altijd in Milaan.
Laatste update: vandaag om 13u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
26/05 10u00  Prijs van zalm schiet pijlsnel de hoogte in Wie wat zalm uit de supermarkt of viswinkel wil, heeft het allicht ook opgemerkt: voor een kilo betaal je al snel 25 euro. De prijs is de laatste...
26/05 09u45  Slechts één op de drie laaggeschoolde migrantenvrouwen werkt Laaggeschoolde vrouwen met een migratieachtergrond zijn bijzonder weinig aanwezig op de Vlaamse arbeidsmarkt. Slechts één op de drie (35 pct)...10 
26/05 09u15  WOONVIDEO: Achter elke deur schuilt een verrassing in dit huis Net zoals je vanop straat niet kunt vermoeden dat achter deze gevel zo’n groot huis schuilt, weet je binnen niet wat je achter de volgende deur mag...12 
26/05 08u15  Dit zijn de mensen achter de werkloosheidsstatistieken: "Ik, een profiteur? Echt niet!" Een Syrische ingenieur die eerst en vooral vlot Nederlands moest leren spreken. Een jonge mama die worstelt om haar ambities te kunnen combineren...
26/05 07u45  Verdien aan je belastingaangifte: aftrekposten die je geld opbrengen Het is de tijd van het jaar om aan uw belasting­aangifte te denken. Wie zijn aangifte nog via de klassieke bruine enveloppe opstuurt, moet die vóór...10 
25/05 13u45  Onderzoek naar 24 bedrijven die zich bezighouden met cryptovaluta De Britse financiële toezichthouder neemt 24 bedrijven onder de loep die zich bezighouden met cryptovaluta. Ook werden op basis van klokkenluiders...
25/05 13u45  Belgen massaal op zoek naar zwembaden, loungesets en airco’s Met de temperaturen die in de lift zitten, stijgt ook de vraag naar airco’s, zwembaden en loungesets. Door het mooie weer heeft België volop zin in...
25/05 10u45  De Croo: "Het is de regering die beslist over zware beroepen. In mijn ogen bestaat er geen lijst" Het is de regering die beslist over het dossier van de zware beroepen, niet de vakbonden. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open Vld)...
25/05 10u45  1 op 3 langdurig werklozen krijgt psychologische klachten Als je hoort dat iemand al maanden of jaren op zoek is naar werk, dringen de vooroordelen zich snel op. Maar langdurig werkloos zijn is helemaal...
25/05 08u30  Ons land telt 750.000 inactieven tussen 55 en 64 jaar Toen de regering Michel in oktober 2014 aantrad, was jobgroei veruit haar grootste ambitie. Een kleine vier jaar later staat de teller naar eigen...
25/05 08u15  185.000 nieuwe jobs sinds 2014… En toch zijn er nog te veel werklozen Toen de regering Michel in oktober 2014 aantrad, was jobgroei veruit haar grootste ambitie. Een kleine vier jaar later staat de teller naar eigen...
24/05 18u45  Belgisch constructiebedrijf bouwt 'oneindige brug' in Dubai Het Belgische constructiebedrijf Besix heeft een contract ter waarde van ongeveer 91,5 miljoen euro (394 miljoen dirham) binnengehaald voor de bouw...
24/05 18u45  Nintendo verkoopt Switch nu ook zonder dock (in Japan) De Switch-spelconsole van Nintendo is nu ook verkrijgbaar zonder dockingstation, althans in Japan. De variant lijkt bedoeld voor gezinnen die al...
24/05 18u00  Apple maakte iPhones bewust trager en geeft klanten die volle pot betaalden voor oplossing nu geld terug Apple betaalt 60 euro terug aan mensen die vorig jaar de batterij van hun iPhone 6 of nieuwer lieten vervangen voor de volle pot. Eind 2017...
24/05 17u45  VS onderzoeken beïnvloeding bitcoinkoers De Amerikaanse justitie onderzoekt of handelaren de koers van de bitcoin en andere digitale munten bewust hebben gemanipuleerd. Dat hebben bronnen...
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 8u01
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
26/05 13u15  Albert Heijn overweegt bezorging warme maaltijden Topman Wouter Kolk van Albert Heijn denkt erover om samen met andere partijen warme kant-en-klaarmaaltijden te bezorgen. Hij noemt het een 'logische vervolgstap' voor de supermarktketen.
26/05 12u15  Albert Heijn overweegt warmemaaltijdbezorging Topman Wouter Kolk van Albert Heijn denkt erover om samen met andere partijen warme kant-en-klaarmaaltijden te bezorgen. Hij noemt het een 'logische vervolgstap' voor de supermarktketen.
26/05 12u00  Albert Heijn overweegt warme maaltijdbezorging Topman Wouter Kolk van Albert Heijn denkt erover om samen met andere partijen warme kant-en-klaarmaaltijden te bezorgen. Hij noemt het een 'logische vervolgstap' voor de supermarktketen.
26/05 11u30  Kledingwebshop van afvalfamilie Van Gansewinkel failliet De Belgische online kledingwinkel CarréCouture is failliet. De winkel was voor 25 procent in handen van de Nederlandse zakenfamilie Van Gansewinkel. De afvalfamilie wil een doorstart.10 
26/05 09u00  Duurste 'beleggingswhisky' in Nederland is bijna ton waard Het Nederlandse bedrijf Scotch Whisky Internationa heeft een kluis die gevuld is met miljoenen euro's aan Schotse whisky. Die whisky wordt in Nederland niet gedronken, maar er wordt in belegd. NU.nl kreeg een rondleiding.
26/05 08u30  Zo haal je als werknemer het meeste uit je functioneringsgesprek De zomerperiode is de tijd waarin veel bedrijven functioneringsgesprekken houden. Veel werknemers kijken daar best tegenop. Want hoe zorg je dat je er ook voor jezelf het meeste uit haalt? Experts uit het veld geven tips.
26/05 08u15  Vertrouwen beleggers weer in de lift, maar voorzichtigheid blijft ​Beleggers zijn positiever over de economische situatie, blijkt zaterdag uit de ING Beleggersbarometer. Een groeiend aantal beleggers zag de waarde van de eigen beleggingsportefeuille afgelopen maanden stijgen.
25/05 17u30  Chipconcern Qualcomm verlengt aanmeldtermijn voor bod op NXP opnieuw Qualcomm heeft opnieuw de aanmeldtermijn voor zijn bod op het Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors verlengd.
25/05 17u30  Handelsmissie India levert ruim 170 miljoen euro aan contracten op De handelsmissie naar India heeft nu al naar schatting 170 miljoen euro aan contracten opgeleverd tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en organisaties. Het was de grootste Nederlandse handelsmissie tot nu toe naar India.
25/05 16u15  ABN AMRO draagt Tom de Swaan voor als nieuwe president-commissaris ABN AMRO heeft Tom de Swaan genomineerd als nieuwe president-commissaris. Die positie wordt nu nog op interimbasis ingevuld door Steven ten Have, sinds Olga Zoutendijk eerder dit jaar vertrok.
25/05 16u15  Doorzoeking bij kantoor KPMG in Amstelveen in Caribische witwaszaak Opsporingsdiensten hebben bij het kantoor van advies- en accountantsbureau KPMG in Amstelveen een doorzoeking gedaan naar digitale informatie in verband met een grote witwaszaak op Curaçao. De autoriteiten kwamen in actie op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao.
25/05 15u15  Kantoor KPMG in Amstelveen doorzocht in Caribische witwaszaak Opsporingsdiensten hebben bij het kantoor van advies- en accountantsbureau KPMG in Amstelveen een doorzoeking gedaan naar digitale informatie in verband met een grote witwaszaak op Curaçao. De autoriteiten kwamen in actie op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao.
25/05 15u15  Volgende week ov-staking in vijf regio's Op donderdag 31 mei gaan buschauffeurs in Rotterdam, Drechtsteden, Voorne-Putten, Limburg en Friesland staken. De actie maakt deel uit van de door het FNV geïnitieerde estafettestaking in het openbaar vervoer.
25/05 14u45  Volgende week busstaking in vijf regio's Op donderdag 31 mei gaan buschauffeurs in Rotterdam, Drechtsteden, Voorne-Putten, Limburg en Friesland staken. De actie maakt deel uit van de door het FNV geïnitieerde estafettestaking in het openbaar vervoer.
25/05 14u00  Minister Ollongren biedt ambtenaren 7 procent loonsverhoging in drie jaar Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) biedt de rijksambtenaren een loonsverhoging van in totaal 7 procent over de komende drie jaar.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
25/05 00u00  De strijd voor meer diversiteit in Silicon Valley De tech-giganten in Silicon Valley moeten meer mensen uit etnische minderheden aannemen, vinden leden van het Amerikaanse Congres. Senatoren bezoeken deze week om die reden onder meer Airbnb, Apple en Twitter. Het streven naar meer diversiteit op de werkvloer is niet onomstreden; critici vinden dat dit blanke mannen discrimineert. Een groep leden van de Congressional … Continued The post De strijd voor meer diversiteit in Silicon Valley appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/05 00u00  Zo wil EU bedrijven beschermen en toch Iran-deal behouden Lees meer >
24/05 14u45  ?Wat schoenen betreft, ben ik een ekster? ?Acht jaar geleden organiseerde ik de eerste bruiloft, naast een vaste baan als facilitair manager. Ik regelde ook de bruiloft van mijn vorige baas. De introductie van de smartphone was een uitkomst. Als het moest, stuurde ik vanaf het toilet op mijn werk een mailtje met mijn BlackBerry. Bereikbaarheid is belangrijk. Nu heb ik een … Continued The post ?Wat schoenen betreft, ben ik een ekster? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/05 14u30  Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen De Europese Unie (EU) heeft nog een week om de door de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigde importheffingen op staal en aluminium te voorkomen. China wendde afgelopen weekeinde voorlopig een handelsoorlog af door de belofte meer Amerikaanse producten te importeren. Eigenlijk zouden de importheffingen – 25 procent op staal, 10 procent op aluminium – al … Continued The post Hoe EU net als China importheffingen wil ontlopen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/05 00u00  Biologische markt zorgt voor grote successen Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Biologische markt zorgt voor grote successen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/05 00u00  Genieten van uw pensioen of toch doorwerken? Lees meer >
20/05 00u00  Waarom WhatsApp-oprichter vertrekt bij Facebook Lees meer >
20/05 00u00  Europese Commissie slaat kritiek op verhoging budget in de wind Lees meer >
19/05 00u00  Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? Asielzoekers met een verblijfsstatus hebben nog altijd nauwelijks werk. Anderhalf jaar na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in 2014 had gemiddeld 4 procent van de statushouders werk. Een jaar later is dat hoger, maar nog steeds slechts 11 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de groep die wel … Continued The post Slechts 11 procent van de statushouders heeft werk. Hoe komt dat? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/05 00u00  Oppositie woedend over geheime memo?s: dit staat erin Lees meer >
19/05 00u00  VNO-NCW wilde stiekem ozb-taks verdubbelen De lobbyclub voor grootbedrijven, VNO-NCW, wilde burgers twee keer zoveel onroerendezaakbelasting (ozb) laten betalen. Dat zou huishoudens al snel honderden euro’s per jaar kosten. Daarmee moest onder meer het afschaffen van de dividendbelasting worden vereffend. Dat staat in de memo’s over de dividendbelasting die het kabinet heeft vrijgegeven. Wensenlijst VNO-NCW stuurde tijdens de onderhandelingen een … Continued The post VNO-NCW wilde stiekem ozb-taks verdubbelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vrijdag 25 mei 2018, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
26/05 10u15  Muziekvolume stuurt ook de menukeuzes van de consument Het volume van de omgevingsmuziek heeft in restaurants een aanwijsbaar effect op de menukeuzes van de consument. Bij luidere muziek wordt vaker voor een ongezonde schotel gekozen, terwijl zachtere muziek een aanzet voor een gezondere keuze kan vormen. Dat blijkt uit een onderzoek door wetenschappers aan het Muma College of Business van de University of South Florida, gebaseerd op de menukeuzes van een vijfhonderdtal klanten van een café in de Zweedse hoofdstad Stockholm.
26/05 10u00  4 geheimen die self-made miljonairs hun kinderen leren Voormalig professioneel tennisspeler en selfmade-miljonair Steve Siebold deed voor zijn boek 'Secrets Self-Made Millionaires Teach Their Kids' onderzoek naar het leven van 1.200 collega-miljonairs en splitste hun advies op in 160 korte hoofdstukken die ouders samen met hun kinderen kunnen lezen.
25/05 19u00  Vrachtschip maakt tot twee keer toe rechtsomkeer tussen VS en China Een schip dat verondersteld werd een lading sorgo van de VS naar China te varen heeft de voorbije weken tot twee keer toe rechtsomkeer moeten maken vanwege de handelsoorlog tussen Washington en Beijing.
25/05 17u30  Facebook en co hebben al eerste klacht voor GDPR aan hun been Privacy-militant Maximilian Schrems dient in  België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk klacht in tegen Facebook, Google, WhatsApp en Instagram. Volgens de Oostenrijker zijn deze bedrijven in overtreding met de nieuwe Europese privacyregels die gelden onder de befaamde GDPR-regelgeving. Die trad vrijdag in werking.
25/05 16u45  Erdogan rijdt zijn economie recht de afgrond in, maar geen Turkse analist die daar iets over zegt In Turkije lijkt bijna niemand nog de moed te hebben om president Recep Tayyip Erdogan tegen te spreken. Dat geldt ook voor de economische analisten, die elke ongunstig signaal over het beleid van Erdogan vermijden. Dat schrijven Ugur Yilmaz en Cagan Koc, correspondenten van het economische persbureau Bloomberg, verwijzend naar de afwezigheid van elke kritiek op een aantal economische ingrepen die Erdogan heeft doorgevoerd, maar die desastreus dreigen uit te draaien.
25/05 16u45  Diploma blijft de beste garantie op een goed leven Onderwijs heeft de voorbije decennia een beter rendement gegarandeerd dan de aandelenmarkt. Dat is de conclusie van een onderzoek van George Psacharopoulos en Harry Patrinos, economen bij de Wereldbank, gebaseerd op een analyse van meer dan elfhonderd studies in bijna honderdveertig landen. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat elk bijkomend jaar scholing een gemiddeld rendement van 8,8 procent oplevert.
25/05 16u00  Na Merkel zoekt nu ook Macron toenadering tot Poetin De relaties tussen de EU en Rusland beginnen te ontdooien en dat grotendeels dankzij Donald Trump. Na Angela Merkel vorige week, zoekt nu ook de Franse president Emmanuel Macron toenadering tot Moskou. Een ongewild gevolg van de harde retoriek die Washington aan de dag legt.
25/05 15u15  In Zweden wordt seks zonder uitdrukkelijke toestemming voortaan als verkrachting beschouwd In Zweden wordt seks zonder toestemming voortaan als verkrachting strafbaar, zelfs indien er geen sprake is van bedreiging of geweld. De nieuwe wet, die begin juli van kracht wordt, zegt dat een persoon duidelijke toestemming, zowel mondeling als fysiek, moet geven. De Zweedse openbare aanklager zal hierdoor bij een vervolging wegens verkrachting niet langer moeten bewijzen dat geweld is gebruikt of dat het slachtoffer in een kwetsbare situatie verkeerde.
25/05 15u15  Medellin weet niet meer wat aan te vangen met het Escobar-toerisme In Medellin heeft de overheid beslist de Monaco Building, één van de meest beruchte gebouwen van de Colombiaanse hoofdstad, te slopen. Tot grote consternatie van de lokale autoriteiten is het complex immers uitgegroeid tot een bijzonder populaire toeristische attractie. De Monaco Building was immers de thuisbasis van de familie van drugskoning Pablo Escobar, de capo van het beruchte Medellin-kartel.
25/05 15u00  Wereld maakt zich op voor tweede gevaarlijke zomer De VS en Noord-Korea waren vorige zomer veel dichter bij een militair conflict dan algemeen bekend. Voormalig veiligheidsadviseur H.R. McMaster was er toen van overtuigd dat er een reële kans bestond dat een militaire confrontatie tussen het Pentagon en Kim Jong-un onvermijdelijk was geworden. 
25/05 13u00  Robots kunnen nu menselijke organen produceren Robots kunnen worden ingezet om de productie van menselijke mini-organen, afgeleid van stamcellen, te automatiseren. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Washington en de University of Michigan. De onderzoekers zeggen dat het vermogen om zogenaamde organoïden snel op massale schaal te produceren, een belangrijke belofte inhoudt om het gebruik van mini-organen bij basisonderzoek en de ontdekking van geneesmiddelen uit te breiden.
25/05 11u30  Rechter verplicht Samsung om 460 miljoen euro schade aan Apple te betalen wegens schending iPhone-patenten De rechtbank in de Amerikaanse staat Californië heeft beslist dat het techbedrijf Samsung 539 miljoen dollar of 460 miljoen euro aan Apple moet betalen voor het schenden van de patenten van de iPhone.
25/05 09u45  Open Vld en N-VA schieten nieuwste plan zware beroepen aan flarden Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) heeft niet langer de steun van Open Vld en N-VA voor z'n pensioenhervorming.  Plots kwam hij met een lijst van alle "zware beroepen" voor de overheid, maar die is wel erg lang. Het levert een boze Open Vld en N-VA op: de regering is nu compleet verdeeld.
24/05 23u30  Rusland stelt EU voor om dollar te vervangen door de euro Rusland is bereid om dollartransacties in te wisselen voor de euro. Dat heeft de Russische minister van Financiën Anton Siluanov gezegd op het International Economic Forum in Sint Petersburg. De Russen koppelen wel een voorwaarde aan zo’n maatregel: Europa moet zich op ondubbelzinnige manier uitspreken tegen de laatste Amerikaanse sancties die werden opgelegd aan Moskou.
24/05 22u45  Eurobarometer: bijna 8 op 10 Belgen zien voordelen in EU-lidmaatschap Ruim een jaar voor de Europese verkiezingen van mei 2019 vindt 67% van de Belgen dat het lidmaatschap van de Europese Unie een goede zaak is. Dat is ruim 7% meer dan het gemiddelde in de EU28, blijkt uit de meest recente Eurobarometer, waarbij doorheen de EU 27.600 interviews werden afgenomen, waaronder ook 1.029 Belgen. De Eurobarometer is een reeks van opiniepeilingen die sinds 1973 wordt uitgevoerd namens de Europese Commissie om de publieke opinie in de EU-lidstaten in kaart te brengen.
Laatste update: vandaag om 10u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x KVLV vrouwen organiseren Share Fair en ruilen spullen 26/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Omdat milieubewust leven steeds belangrijker wordt, willen de Westelse vrouwen van KVLV graag hun steentje bijdragen. Daarom organiseren zij op 26 mei om 13.30 uur op domein ­Asberg een Share Fair met als doel mensen bij elkaar te brengen en tegelijk spullen en talenten met elkaar te delen. Bezoekers van Share Fair kunnen spullen ruilen, maar ook zomaar meenemen. Verder staan er de workshop ‘Blij met mij’, kindergrime en je kan er ook iets eten of drinken. Je kan die dag genieten van het enthousiasme waarmee de Westelse KVLV-vrouwen hun creativiteit tot uiting laten komen.
14x Ieren stemmen voor afschaffing strikte verbod op abortus26/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bij het abortusreferendum in Ierland lijkt het jakamp aan het langste eind te trekken. Uit een exitpoll bij ruim 4.500 stemmers, uitgevoerd door het marktonderzoekbureau Ipsos MRBI in opdracht van de krant Irish Times, blijkt dat 68 procent voor de afschaffing van het strikte verbod op abortus heeft gestemd.
13x Dit ding viel uit de atmosfeer in een tuin in Laarne26/05 09u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: Eerder in ons nieuws zag u al dat Laarne kampt met een echte vliegenplaag. En daar blijft het niet bij in de gemeente. Want nu vallen er ook al mysterieuze objecten uit de lucht. Anita uit deelgemeente Kalken zag gisteren plots een witte doos in haar tuin liggen. Toen ze het vreemde ding van dichtbij bekeek, bleek het ook nog eens een brommend geluid te maken.
13x Boom gaat parkeren digitaal controleren26/05 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De huidige bewonerskaarten en het parkeerabonnement verdwijnen in Boom. In de plaats komt een digitaal systeem van controle via de nummerplaten.
12x WOONVIDEO: Achter elke deur schuilt een verrassing in dit huis26/05 09u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Net zoals je vanop straat niet kunt vermoeden dat achter deze gevel zo’n groot huis schuilt, weet je binnen niet wat je achter de volgende deur mag...
12x Ook Emirates schrapt vluchten op luchthaven Zaventem26/05 07u45 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x Russisch minister van Sport geeft dopingfraude toe in brief aan WADA: “We staan open voor dialoog”26/05 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een van de hogere verantwoordelijken van het Russische ministerie van Sport heeft vrijdag voor het eerst toegegeven dat er een structureel dopingprogramma voor de Russische atleten bestond. Russisch minister van Sport Pavel Kolobkov verklaarde dat hij de resultaten van het door het IOC gevoerde en door voormalig Zwitsers president Samuel Schmid geleide onderzoek aanvaardt. Die resultaten werden aan het einde van vorig jaar bekendgemaakt.
12x Antwerpse en partner winnen‘Belgium’s Got Talent’ met indrukwekkende dans26/05 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Boomse Natascha Van Es (19) en haar West-Vlaamse vriend Ian Lodens (19), samen het acrobatische duo Tascha & Ian, hebben de finale van Belgium’s Got Talent gewonnen. De prijs: vijftigduizend euro en een bomvolle agenda.
11x Hugh Grant (57) in intieme kring getrouwd met Zweedse televisieproducer Anna Eberstein26/05 09u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Britse acteur Hugh Grant (57) is vrijdag in intieme kring met de Zweedse televisieproducer Anna Eberstein (39) getrouwd. Dat heeft SkyNews zaterdag bericht.
11x 'Vertrouwen beleggers weer in de lift'26/05 07u45 - Beurs.nl: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
30512
Gelezen:
18046
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven