woensdag 1 april 2020, week 14


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
01/04 00u15  'Bedrijven moeten dit jaar geen bonussen aan top betalen' AMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd in een interview met het NRC.
31/03 23u15  'Xerox staakt overnamejacht op HP vanwege coronacrisis' NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Kopieermachinefabrikant Xerox staakt zijn overnamejacht op computer- en printermaker HP Inc. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant ondermijnt de coronacrisis de financiële situatie van Xerox dusdanig dat de stekker getrokken moet worden uit de megadeal.
31/03 23u15  Pessimisme over viruspandemie domineert op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen gesloten. Wall Street kende een grillige sessie, waarin beleggers zich zorgen bleven maken over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. De financiële markten bogen zich daarnaast over meevallende cijfers over de Chinese industrie die onverwacht groei liet zien.
31/03 22u15  'Onenigheid bij oliekartel OPEC over noodzaak noodoverleg' LONDEN (AFN) - Oliekartel OPEC is er dinsdag niet in geslaagd om een datum vast te stellen voor noodonderhandelingen, die een einde kunnen maken aan de prijzenoorlog op de oliemarkt. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat onder meer Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Nigeria hebben gezegd dat ze geen behoefte hebben aan extra overleg. Het idee om snel met elkaar te gaan praten kwam onder meer van Algerije.
31/03 22u15  Icecat rondt overname af ondanks coronacrisis AMSTERDAM (AFN) - Icecat heeft de overname afgerond van Cedemo's speelgoed- en entertainment-contentactiviteiten voor de e-commercemarkt, ondanks de coronacrisis. Dat meldde het bedrijf met notering op handelsplatform NPEX.
31/03 21u15  Verliezen op Amerikaanse beurzen NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Wall Street kende een hele grillige sessie, waarin beleggers zich zorgen bleven maken over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. De financiële markten bogen zich daarnaast over meevallende cijfers over de Chinese industrie die onverwacht groei liet zien.
31/03 21u15  Prognoses bedrijven gaan prullenbak in vanwege coronacrisis MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Steeds meer bedrijven laten hun financiële vooruitzichten voor dit jaar vallen vanwege de coronacrisis. Ook wordt er ingegrepen door bijvoorbeeld aandeleninkoopprogramma's tijdelijk stop te zetten. Daarnaast worden er met name in de Verenigde Staten veel banen geschrapt.
31/03 19u15  Verfconcern Axalta blijft op eigen benen staan PHILADELPHIA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent Axalta gaat toch op eigen kracht verder. Daartoe heeft de branchegenoot van AkzoNobel besloten na een negen maanden durend onderzoek naar alternatieve opties. Ook een verkoop van het bedrijf werd daarbij niet uitgesloten. Maar uiteindelijk ziet het bestuur toch het meeste heil in de eigen strategische plannen.
31/03 19u15  Beleggersdag Philips verplaatst naar najaar AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologiebedrijf Philips verplaatst zijn beleggersdag naar het najaar. De dag zou eigenlijk op 13 mei in Londen worden gehouden.
31/03 18u15  Royal Delft stelt aandeelhoudersvergadering uit DELFT (AFN) - Porselein- en kristalproducent Royal Delft stelt zijn aandeelhoudersvergadering tot nader order uit. Dat heeft het bedrijf besloten vanwege de maatregelen rond de corona-uitbraak.
31/03 18u15  Beleggers reageren positief op cijfers uit China en VS AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart zorgde voor opluchting bij beleggers. Wel liep het enthousiasme hierover in de loop van de dag wat terug. Tegen het einde van de sessie steeg het sentiment weer wat na meevallende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.
31/03 18u15  Duitsland wil garant staan voor kredietverzekeraars BERLIJN (AFN) - Duitsland overweegt zich garant te stellen voor de verliezen die kredietverzekeraars lijden. Daarmee wil de regering in Berlijn voorkomen dat faillissementen van bedrijven een domino-effect teweegbrengen, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
31/03 17u15  Brussel keurt Franse steunmaatregel voor luchtvaart goed BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie oordeelt dat een Frans overheidsplan om luchtvaartmaatschappijen uitstel van belastingbetaling te geven, geen ongeoorloofde staatssteun is. De Franse maatregel is erop gericht om luchtvaartmaatschappijen gedeeltelijk te compenseren voor de schade als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
31/03 17u15  Ahold Delhaize schenkt in VS miljoenen aan coronastrijd ZAANDAM (AFN) - De Amerikaanse tak van supermarktconcern Ahold Delhaize schenkt 10 miljoen dollar aan de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Ook nemen de verschillende Amerikaanse supermarktketens van het concern 20.000 mensen aan.
31/03 16u15  Consumentenvertrouwen VS ebt weg NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in maart weggezakt, maar niet zo erg als economen hadden gevreesd. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
31/03 19u15  Hoe de banken tegen wil en dank de economie moeten redden Om de economie te redden schakelt de overheid de banken in. Van uitstel van afbetaling van uw woonkrediet tot overbruggingskredieten voor kmo's. Maar in welke mate zijn de banken bereid om u te helpen?
31/03 19u15  Kris Sterkens is de nieuwe CEO van Janssen Pharma: 'Ik weet hoe de muziek moet klinken' De Antwerpenaar Kris Sterkens krijgt in volle coronacrisis de teugels in handen van Janssen Pharmaceutica. Schrik boezemt dat hem allerminst in. 'Als je geen passie hebt, verdien je je plaats niet in de gezondheidszorg, en al zeker niet de rol van CEO.'
31/03 17u15  Coronavirus: Jongste slachtoffer in België is twaalf jaar - 'Situatie in rusthuizen dreigt te ontsporen' Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
31/03 16u15  CEO Tom Olinger verlaat NewB Tom Olinger, de CEO van NewB, gaat de bank binnenkort verlaten. Olinger was een van de mensen met bancaire knowhow, die ervoor zorgde dat het coöperatieve project in januari een banklicentie behaalde.
31/03 16u15  Showpad ontslaat 52 medewerkers door coronacrisis Het Gentse techbedrijf Showpad ontslaat wereldwijd 52 collega's, van wie 14 in België. 'De economische krimp die volgt uit de covid-19-crisis heeft een zware impact op onze groeiperspectieven voor de komende kwartalen.'
31/03 15u15  Infografiek coronavirus: België overschrijdt drempel, 1 op de 1000 Belgen besmet In verhouding tot de totale bevolking zijn Italië en Spanje het zwaarst getroffen door het coronavirus. België loopt negen dagen achter op Italië. De vraag is of de maatregelen in ons land voldoende zijn om ons van Italiaanse en Spaanse toestanden te behoeden.
31/03 13u15  Hoe de coronacrisis Europa maakt of kraakt De coronapandemie treft de Europese economie midscheeps, maar vooral de zuiderse lidstaten dreigen te kapseizen. De toestand vraagt om Europese solidariteit, het ontbrekende sluitstuk van de muntunie. Maar de noordelijke lidstaten blijven nukkig. Het worden beslissende weken voor de muntunie.
31/03 13u15  Brugs vastgoedproject Abdijbeke scoort in volle coronacrisis De start van het Brugse vastgoedproject Abdijbeke bleek gepland op het moment van de uitbraak van de coronacrisis. De ontwikkelaar CAAAP besliste door te bijten en het digitaal te lanceren. In een week is een kwart van de luxe-appartementen gereserveerd.
31/03 12u15  Coronavirus: 98 nieuwe sterfgevallen en nog eens 485 nieuwe hospitalisaties in België Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
31/03 11u15  Voorpublicatie: 5G, de ruggengraat van de toekomst In België komt de invoering van het supersnelle mobiele netwerk 5G met horten en stoten op gang. Voor onze zwakke productiviteitsgroei en ellenlange files lijkt de technologie de reddende engel. Maar we weten nog altijd niet of 5G wel zo'n groot verschil zal maken. Techjournalist Tom Cassauwers schreef een boek over 5G. Hier leest u een voorpublicatie over welke toepassingen 5G mogelijk maakt.
31/03 10u15  Paul Stoffels (J&J): 'Ik ben er zeker van dat we deze crisis kunnen bedwingen' De hele wereld hoopt op een vaccin tegen het coronavirus covid-19. De Vlaming Paul Stoffels loopt als onderzoeksverantwoordelijke van het gezondheidsconcern Johnson & Johnson vooraan in die zoektocht.
31/03 10u15  Proximus lanceert 5G in 30-tal gemeentes en versnelt investering in glasvezel Proximus start woensdag als eerste operator in België met 5G, met een initieel bereik in meer dan 30 gemeenten. Daarnaast drijft het telecombedrijf de investeringen rond glasvezel verder op.
31/03 06u15  Coronavirus: 100.000 bestelde mondmaskers onbruikbaar Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
30/03 19u15  Paul Stoffels (J&J): 'Een coronavaccin is kinderspel vergeleken met een remedie tegen kanker' De hele wereld hoopt op een vaccin tegen het coronavirus covid-19. De Vlaming Paul Stoffels loopt als onderzoeksverantwoordelijke van het gezondheidsconcern Johnson & Johnson vooraan in die zoektocht. 'Ik ben er zeker van dat het lukt.'
30/03 18u15  Paul Verschueren (Federgon) over de uitzendsector: 'Schok is dubbel zo erg als bij financiële crisis' 'De coronacrisis doet de activiteit in de uitzendsector met meer dan 50 procent terugvallen', zegt Paul Verschueren, directeur research en economic affairs bij de sectorfederatie Federgon. De extra vraag naar personeel in sectoren als de distributie, de logistiek en de voeding is onvoldoende om dat verlies op te vangen.
Laatste update: dinsdag 31 maart 2020, 19u15
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
01/04 00u15  'Bedrijven moeten dit jaar geen bonussen aan top betalen' AMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd in een interview met het NRC.
31/03 23u15  'Xerox staakt overnamejacht op HP vanwege coronacrisis' NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Kopieermachinefabrikant Xerox staakt zijn overnamejacht op computer- en printermaker HP Inc. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant ondermijnt de coronacrisis de financiële situatie van Xerox dusdanig dat de stekker getrokken moet worden uit de megadeal.
31/03 23u15  Pessimisme over viruspandemie domineert op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen gesloten. Wall Street kende een grillige sessie, waarin beleggers zich zorgen bleven maken over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. De financiële markten bogen zich daarnaast over meevallende cijfers over de Chinese industrie die onverwacht groei liet zien.
31/03 22u15  'Onenigheid bij oliekartel OPEC over noodzaak noodoverleg' LONDEN (AFN) - Oliekartel OPEC is er dinsdag niet in geslaagd om een datum vast te stellen voor noodonderhandelingen, die een einde kunnen maken aan de prijzenoorlog op de oliemarkt. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat onder meer Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Nigeria hebben gezegd dat ze geen behoefte hebben aan extra overleg. Het idee om snel met elkaar te gaan praten kwam onder meer van Algerije.
31/03 22u15  Icecat rondt overname af ondanks coronacrisis AMSTERDAM (AFN) - Icecat heeft de overname afgerond van Cedemo's speelgoed- en entertainment-contentactiviteiten voor de e-commercemarkt, ondanks de coronacrisis. Dat meldde het bedrijf met notering op handelsplatform NPEX.
31/03 21u15  Verliezen op Amerikaanse beurzen NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Wall Street kende een hele grillige sessie, waarin beleggers zich zorgen bleven maken over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. De financiële markten bogen zich daarnaast over meevallende cijfers over de Chinese industrie die onverwacht groei liet zien.
31/03 21u15  Prognoses bedrijven gaan prullenbak in vanwege coronacrisis MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Steeds meer bedrijven laten hun financiële vooruitzichten voor dit jaar vallen vanwege de coronacrisis. Ook wordt er ingegrepen door bijvoorbeeld aandeleninkoopprogramma's tijdelijk stop te zetten. Daarnaast worden er met name in de Verenigde Staten veel banen geschrapt.
31/03 19u15  Verfconcern Axalta blijft op eigen benen staan PHILADELPHIA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent Axalta gaat toch op eigen kracht verder. Daartoe heeft de branchegenoot van AkzoNobel besloten na een negen maanden durend onderzoek naar alternatieve opties. Ook een verkoop van het bedrijf werd daarbij niet uitgesloten. Maar uiteindelijk ziet het bestuur toch het meeste heil in de eigen strategische plannen.
31/03 19u15  Beleggersdag Philips verplaatst naar najaar AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologiebedrijf Philips verplaatst zijn beleggersdag naar het najaar. De dag zou eigenlijk op 13 mei in Londen worden gehouden.
31/03 18u15  Royal Delft stelt aandeelhoudersvergadering uit DELFT (AFN) - Porselein- en kristalproducent Royal Delft stelt zijn aandeelhoudersvergadering tot nader order uit. Dat heeft het bedrijf besloten vanwege de maatregelen rond de corona-uitbraak.
31/03 18u15  Beleggers reageren positief op cijfers uit China en VS AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart zorgde voor opluchting bij beleggers. Wel liep het enthousiasme hierover in de loop van de dag wat terug. Tegen het einde van de sessie steeg het sentiment weer wat na meevallende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.
31/03 18u15  Duitsland wil garant staan voor kredietverzekeraars BERLIJN (AFN) - Duitsland overweegt zich garant te stellen voor de verliezen die kredietverzekeraars lijden. Daarmee wil de regering in Berlijn voorkomen dat faillissementen van bedrijven een domino-effect teweegbrengen, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
31/03 17u15  Brussel keurt Franse steunmaatregel voor luchtvaart goed BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie oordeelt dat een Frans overheidsplan om luchtvaartmaatschappijen uitstel van belastingbetaling te geven, geen ongeoorloofde staatssteun is. De Franse maatregel is erop gericht om luchtvaartmaatschappijen gedeeltelijk te compenseren voor de schade als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
31/03 17u15  Ahold Delhaize schenkt in VS miljoenen aan coronastrijd ZAANDAM (AFN) - De Amerikaanse tak van supermarktconcern Ahold Delhaize schenkt 10 miljoen dollar aan de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Ook nemen de verschillende Amerikaanse supermarktketens van het concern 20.000 mensen aan.
31/03 16u15  Consumentenvertrouwen VS ebt weg NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in maart weggezakt, maar niet zo erg als economen hadden gevreesd. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
30/03 14u15  Ondernemersvertrouwen neemt diepste duik ooit, VBO schat economische schade op 2,4 miljard euro... per week Het ondernemersvertrouwen in ons land is nog nooit zo sterk afgenomen als deze maand. Dat blijkt uit de maandelijkse bevraging van de Nationale Bank bij Belgische bedrijven. De economische schade van de coronacrisis loopt naar schatting op tot 2,4 miljard euro, per week. Dat blijkt dan weer uit berekeningen van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
30/03 14u15  Jan Jambon (N-VA): "De insteek moet zijn om mensen terug aan het werk te krijgen" Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) roept de privsector op 'om zijn verantwoordelijkheid op te nemen' en tijdens deze coronacrisis niet onnodig veel mensen in het stelsel van economische werkloosheid te plaatsen. In het Vlaams Parlement kondigde hij ook maatregelen aan die dit binnen de perken moeten houden.
30/03 14u15  Bandencentrale gesloten, dan maar een hele zomer verder rijden met winterbanden? In de periode van maart tot mei draaien bandencentrales op volle toeren. Automobilisten wisselen van winter- naar zomerbanden. Door de preventiemaatregelen tegen het coronavirus mogen bandenwissels niet doorgaan. Is het dan veilig en verstandig om in de zomer verder te rijden met winterbanden?
30/03 14u15  Coronacrisis zorgt voor 5 miljard euro economische schade in Oost-Vlaanderen In Oost-Vlaanderen heeft de coronacrisis al voor zo?n 5 miljard euro economische schade gezorgd. Dat heeft werkgeversorganisatie VOKA berekend. Gedelegeerd bestuurder Geert Moerman roept werknemers en vakbonden op om zo veel mogelijk aan het werk te blijven.
30/03 14u15  Hotel in Brugge vangt daklozen op: "Nog nooit zo'n respectvol clinteel gehad" De coronacrisis zorgt ook voor veel solidariteit. Driesterrenhotel 't Putje in het centrum van Brugge stelt zijn kamers open voor daklozen. Tina Wijns, de general manager van 't Putje: 'Momenteel zijn 18 van onze 37 kamers bezet. Elke dag komen er mensen bij.'
30/03 14u15  Kapelle-op-den-Bos richt noodfonds op voor getroffen inwoners en handelaars door coronacrisis De gemeente Kapelle-op-den-Bos maakt 75.000 euro vrij om de sociale en economische gevolgen van het coronavirus mee op te vangen. Zowel lokale handelaars, zelfstandigen als inwoners die getroffen zijn, kunnen een financile tegemoetkoming krijgen uit het noodfonds.
30/03 14u15  Wat doet Booking.com en moet ik elke voucher zomaar aanvaarden? "De inspecteur" geeft antwoord op jullie reisvragen Grenzen gaan dicht, vluchten worden geannuleerd, en hoteluitbaters kunnen hun gasten niet meer ontvangen. De reissector ligt op apegapen door de coronacrisis. En dat heeft grote gevolgen als je binnenkort op reis vertrekt. 'De Inspecteur' geeft samen met het Europees Centrum voor de Consument een antwoord op de meest gestelde vragen.
30/03 14u15  Ook huurders en verhuurders zitten met vragen over corona: wat met herstellingen? En kan ik de huur uitstellen? Mag ik een herstelling laten uitvoeren in mijn huurwoning? En mag ik een deel van de huur uitstellen, omdat ik economisch werkloos ben door het coronavirus? De Huurdersbond krijgt dezer dagen heel wat vragen binnen en roept op aan de Vlaamse regering om meer te doen voor huurders die in de problemen komen.
30/03 14u15  Minister van Wonen Diependaele: "Huurprijs sociale woning kan al na 1 maand verminderd inkomen herberekend worden" Het is het einde van de maand, wie een appartement of huis of kot huurt, moet dus zijn huur betalen. Dat is evident. Maar in corona-tijden is dat voor een aantal huurders een zware noot om te kraken. Het Vlaams huurdersplatform vroeg aangepaste maatregelen, en die zijn er nu.
30/03 14u15  De opvolger Karel Van Eetvelt is bekend: Karel Baert gaat bankenkoepel Febelfin leiden Karel Baert wordt de nieuwe topman van de federatie van de financile sector Febelfin en van de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen (BVB). Hij neemt de plaats in van Karel Van Eetvelt, die zoals bekend naar voetbalclub Anderlecht trekt. Baert komt over van adviesbureau Egon Zehnder. Hem wacht een pittige uitdaging, onder meer nu de coronacrisis de economie een dreun heeft gegeven.
27/03 01u15  Busbedrijf De Zigeuner uit Diepenbeek over quarantaine in Noord-Itali: Niemand boekt nog, onze bussen staan stil" Ook bus- en reisorganisatie De Zigeuner uit Diepenbeek voelt de gevolgen van het coronavirus. Door de quarantainemaatregelen in Noord-Itali worden klanten eerder naar huis gebracht. De boekingen zijn stilgevallen.
27/03 01u15  Volvo Cars hervat autotransport per trein vanuit China Autofabrikant Volvo Cars verwacht dinsdag weer een autotransport per trein vanuit China. Dat transport lag sinds half januari stil door het nieuwe coronavirus en door het Chinese nieuwjaar. Er zullen deze week twee treinen vanuit China komen.
27/03 01u15  Coronavirus en olieconflict veroorzaken bloedbad op de beurzen, Bel-20 beleeft op een na slechtste dag De beurzen krijgen klappen. Van Azi over Europa tot de Verenigde Staten: overal gaan de indexen diep in het rood. Dat komt door het nieuwe coronavirus en het conflict tussen Rusland en Saudi-Arabi over de olieprijs. Staan we aan de vooravond van een nieuwe wereldwijde recessie?
27/03 01u15  Coronavirus doet sector zakenreizen veel pijn: tot 60 procent minder omzet De sector van de zakenreizen kreunt onder het coronavirus. Congressen en bedrijfsevenementen worden wereldwijd afgelast. Eerder geboekte dienstreizen naar risicogebieden worden geannuleerd, en veel bedrijven beperken hun dienstreizen, ook naar niet-risicogebieden, tot het absolute minimum. Reisorganisaties voor zakenreizen zien hun omzet gevoelig verminderen.
27/03 01u15  "Te gebruiken tot" en "ten minste houdbaar tot": is verschil duidelijk genoeg voor consument? Op voorstel van Kamerlid Anneleen Van Bossuyt (N-VA) bespreekt de Kamercommissie Economie morgen maatregelen om het systeem van de houdbaarheidsdata van voedselproducten te vereenvoudigen. Omdat het huidige systeem niet voor elke consument duidelijk is, verspilt de gemiddelde Vlaming 18 26 kilogram voedsel per jaar.
Laatste update: maandag 30 maart 2020, 14u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
31/03 23u15  Bewoners serviceflats niet te spreken over lockdown: “Ik zit hier precies in de gevangenis” De lockdown van de serviceflats in Antwerpen is mensonterend. Dat zeggen bewoners en hun familieleden. Er geldt een strikt toegangsverbod in de serviceflatcomplexen van het Antwerpse Zorgbedrijf, ook mantelzorgers mogen niet meer binnen. Ouderen die slecht te been zijn, zitten daardoor al twee weken vast op hun flatje zonder enig contact. En wie wel nog buiten kan, mag dat niet meer. Sommigen noemen hun flat nu zelfs een gevangenis.
31/03 23u15  Mohammed van Frituur ’t Zuid: “Ook in het ziekenhuis zal een lekker frietje wel smaken” Frieten voor corona. In een paar uur gooide Mohammed Chabari van Frituur ’t Zuid in Antwerpen zijn bijdrage bovenop de enorme hoop steunbetuigingen voor verzorgingspersoneel. “Het begon met mijn vader, die me op het hart drukte dat ik ook iets moest doen. Omdat ik geen tijd heb om mondmaskers te maken als ik hier achter mijn frietketel sta, dacht ik ‘Hé, die hardwerkende mensen in het ziekenhuis zullen toch ook wel eens zin hebben in frietjes?’”
31/03 22u15  Gemeente wil in dialoog met alle getroffen ondernemers De gemeente Malle gaat op korte termijn geen 500 euro steun geven aan ondernemingen die de deuren moeten sluiten door de coronacrisis zoals sommige andere gemeenten dat doen, maar gelooft meer in duurzame oplossingen op lange termijn. “Lokale bedrijfsbelastingen hebben wij al een hele tijd niet meer”, zegt bevoegd schepen Dries Van Dyck (DBM). “In ons huidig meerjarenplan staan al verschillende acties om ons ondernemersklimaat nog te verbeteren. Zo zal de lokale detailhandel verder ondersteund worden via het project ‘Ik koop in Malle’. Onze eerste focus is nu de communicatie en dialoog met al de verschillende soorten getroffen ondernemers, van kapper over freelancer of tot groot bedrijf van onze bedrijvenzone. Wij roepen iedereen op om zich te registreren via www.malle.be/bedrijven. We lanceerden al een oproep op onze website naar voorstellen voor ondersteunende maatregelen via www.malle.be/coronanieuws-voor-ondernemers. 2020 is in Malle het Jaar van de Zorg, en we hebben in het schepencollege van afgelopen maandag beslist om 2021 uit te roepen tot het Jaar van de Lokale Ondernemer.”
31/03 22u15  Containerparken weer open, maar niet in Antwerpen: “De recyclageparken komen naar de bewoners” Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft beslist dat de recyclageparken weer open mogen vanaf dinsdag 7 april. De stad Antwerpen houdt ze voorlopig toe, maar biedt een ophaaldienst aan huis aan.
31/03 22u15  Mohammed van Frituur ’t Zuid: “Ook in het ziekenhuis zal een lekker frietje wel smaken’” Frieten voor corona. In een paar uur gooide Mohammed Chabari van Frituur ’t Zuid in Antwerpen zijn bijdrage bovenop de enorme hoop steunbetuigingen voor verzorgingspersoneel. “Het begon met mijn vader, die me op het hart drukte dat ik ook iets moest doen. Omdat ik geen tijd heb om mondmaskers te maken als ik hier achter mijn frietketel sta, dacht ik ‘Hé, die hardwerkende mensen in het ziekenhuis zullen toch ook wel eens zin hebben in frietjes?’”
31/03 22u15  KV Mechelen licht optie Bouzian wel, Corryn niet KV Mechelen hakt knopen door voor volgend seizoen. Van de twee spelers met een optie in hun aflopende contract wordt alleen die van Sofiane Bouzian gelicht. De 19-jarige Brusselaar blijft ook volgend seizoen de derde doelman bij KV.
31/03 21u15  Originele bedanking voor hulpverleners in Massenhoven Sommigen hangen een wit laken, aan andere huizen wappert een witte vlag met rood hart, maar deze bewoners in de Korenbloemstraat in Massenhoven kwamen wel erg creatief uit de hoek om het zorgpersoneel te bedanken. Ze plaatsten twee poppen met kleding voor verpleegkundigen, inclusief duikbril. Zelfs de bloempot van de viooltjes kreeg een aangepast jasje. En niet te vergeten: de beer voor de berenzoektocht.
31/03 21u15  Minstens één nieuwe wolf opgedoken in de Kempen Volgens het meldpunt Welkomwolf.be is er minstens één nieuwe wolf op pad in de Antwerpse Kempen. Zo dook er dinsdagmorgen een wolf op in een betoncentrale aan het Albertkanaal in Herentals. Ook in Mol werden sporen gevonden die mogelijk van een wolf zijn.
31/03 21u15  Containerparken weer open, maar niet in Antwerpen Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft beslist dat de recyclageparken weer open mogen vanaf dinsdag 7 april. De stad Antwerpen houdt ze voorlopig toe, maar biedt een ophaaldienst aan huis aan.
31/03 21u15  Horecazaak Bread Garden verdeelt 300 kilogram frieten aan mensen in problemen De voorbije dagen hebben heel wat Nijlenaars in financiële moeilijkheden een voedingspakket gekregen. Bij horecazaak Bread Garden konden ze namelijk honderden kilo’s eten op de kop tikken na een schenking van een leverancier. Onder andere honderden kilo’s frieten kwamen terecht bij mensen die het in deze moeilijke tijden het hardste nodig hebben.
31/03 21u15  OPROEP. Ben jij genezen van het coronavirus na opname in het ziekenhuis? Elke dag verlaten heel wat mensen het ziekenhuis nadat ze genezen zijn verklaard van het coronavirus. Opvallend was een filmpje op Facebook van het AZ Herentals waar de eerste genezen patiënt zelfs een lintje mocht doorknippen.
31/03 21u15  Serviceflats letterlijk op slot: Zorgbedrijf scherpt strenge maatregelen verder aan Het Zorgbedrijf gaat nog een fikse stap verder in de strikte maatregelen voor zijn assistentiewoningen. Op plaatsen waar het Zorgbedrijf niet met zekerheid kan zeggen dat bewoners te allen tijde in hun woning blijven, werden de sloten van de gemeenschappelijke buitendeuren vervangen of de codes van de toegangsbadges gewijzigd. Op sommige plaatsen zijn ook de belletjes van de assistentiewoningen zelf uitgeschakeld.
31/03 21u15  Mohammed van Frituur ’t Zuid: “Ook daar in het ziekenhuis zal een lekker frietje wel eens smaken’” Frieten voor corona. In een paar uur gooide Mohammed Chabari van frituur ’t Zuid zijn bijdrage bovenop de enorme hoop steunbetuigingen voor verzorgingspersoneel. “Het begon met mijn vader, die me op het hart drukte dat ik ook iets moest doen. Omdat ik geen tijd heb om mondmaskers te maken als ik hier achter mijn frietketel sta, dacht ik ‘hé, die hardwerkende mensen in het ziekenhuis zullen toch ook wel eens zin hebben in frietjes?’”
31/03 20u15  Clamotte Rock afgeblazen: festival slaat terug met derde dag De organisatie van Clamotte Rock heeft er iets langer over nagedacht dan andere festivalorganisatoren, maar de conclusie is dezelfde: het evenement wordt geschrapt. “Hoewel we geloven dat muziek een machtig medicijn is, primeert de gezondheid van onze bezoekers, crewleden, artiesten en leveranciers”, zegt Sander Ooms.
31/03 20u15  Familie neemt afscheid van PVDA-boegbeeld Dirk Van Duppen: “Papa hield enorm veel van het leven” Dirk van Duppen (63) is maandagavond overleden aan de gevolgen van pancreaskanker. Het PVDA-boegbeeld en dokter bij Geneeskunde voor het Volk is heengegaan, omringd door zijn familie. “De solidariteit die we elkaar laten zien in deze coronatijden toont wat hij tot op het einde wilde vertellen: de mens is geen wolf voor de anderen”, zegt zijn zoon Ben Van Duppen.
Laatste update: dinsdag 31 maart 2020, 23u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
31/03 23u15  OPEC-leden zijn het niet eens: prijzenoorlog op oliemarkt duurt voort Oliekartel OPEC is er dinsdag niet in geslaagd om een datum vast te stellen voor noodonderhandelingen, die een einde kunnen maken aan de...
31/03 21u15  Tot 55 procent van woonleningen komt in aanmerking voor uitstel door coronacrisis: wat zijn de criteria? In het ergst denkbare scenario kunnen meer dan de helft van onze landgenoten met een woonlening, zes maanden uitstel vragen aan hun bank. Wie op de...
31/03 21u15  Financieel expert Paul D’Hoore: “Belgische schatkist leent gratis” Terwijl de overheidsuitgaven exploderen om de economie te beademen, leent België vlotjes vers geld tegen een rente van 0 procent. “Er bestaan grote...
31/03 21u15  Vegetarische spreads onder de loep: beter dan salami of choco, maar nog steeds niet gezond Vegetarisch broodbeleg gezonder? Lang niet altijd. Wel 65 procent van de veggie spreads haalt amper een Nutri-Score C of D, zo blijkt uit analyse...
31/03 20u15  China maakt miljarden vrij voor getroffen bedrijven China maakt een massa geld vrij om de bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis te ondersteunen, zo maakte Peking vandaag bekend. Concreet...
31/03 19u15  Vegetarisch beleg gezonder? Lang niet altijd Vegetarisch broodbeleg gezonder? Lang niet altijd. 65 procent van de veggie spreads haalt amper een Nutri-Score C of D, zo blijkt uit analyse van...
31/03 18u15  Opmerkelijk meer onlineverkoop van koelkasten, broodbakmachines en... tondeuses Elektroketen Krëfel merkt dat sinds de coronamaatregelen in ons land van kracht werden er online “opvallend meer” koelkasten/diepvriezers,...
31/03 18u15  Tuincentra willen mogelijkheid om te openen tijdens coronacrisis: “Discriminatie” De Belgische Tuincentra Vereniging (BTV), die een driehonderdtal tuin- en plantencentra vertegenwoordigt, wil dat de overheid de sluitingsplicht in...
31/03 17u15  20 procent meer ziekteverzuim door coronacrisis De coronacrisis tekent zich ook op de werkvloer af. Het virus heeft een aanzienlijke invloed op het ziekteverzuim bij werknemers. Volgens een...
31/03 16u15  “Ongeziene cijfers in luchtvaartbranche, er gaan vliegmaatschappijen omvallen” De wereldwijde luchtvaartbranche krijgt door de coronacrisis een ongekende klap te verwerken. In het tweede kwartaal loopt de omzet hard terug,...
31/03 15u15  Meubelgigant IKEA gaat nu ook schorten en mondkapjes produceren Meubelketen IKEA is begonnen met de productie van beschermende uitrusting voor zorgpersoneel in ziekenhuizen, zoals schorten en mondkapjes. Daarmee...
31/03 14u15  Wereldbank waarschuwt voor “ongekende globale schok” De uitwerking van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus op de Chinese economie kan als gevolg hebben dat liefst 11 miljoen mensen in...
31/03 13u15  België blijft op loonkostenpodium, maar lagere stijging dan Europees gemiddelde De loonkosten in België blijven hoog, maar ze stijgen voor het tweede jaar op rij wel iets minder snel dan in de rest van Europa. Met een...
31/03 11u15  Kwijtschelding energiefactuur door Vlaamse regering gebaseerd op gemiddeld verbruik Tijdelijke werklozen ontvangen van de Vlaamse overheid automatisch 202,68 euro om hun water- en energiefactuur voor een maand te betalen. De...
31/03 11u15  Dieselprijs op laagste niveau in 2,5 jaar Diesel tanken wordt woensdag opnieuw goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs van een liter diesel (B7) zakt 2,5...
Laatste update: dinsdag 31 maart 2020, 23u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
29/03 01u15  De coronacrisis raakt KLM midscheeps, hoe verder? De coronacrisis treft KLM midscheeps. De inkomsten zijn gedecimeerd, de uitgaven lopen door. Vijf vragen over de toekomst van KLM aan luchtvaarteconoom Eric Pels (50). Hoe belangrijk is het om KLM overeind te houden ?KLM strooit graag met berichten over hoe belangrijk de luchtvaartmaatschappij wel niet is voor Nederland. Het lijkt alsof het zonder KLMdoffe … Continued The post De coronacrisis raakt KLM midscheeps, hoe verder? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/03 01u15  Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten Het voornemen om de spaartaks radicaal om te gooien, is broddelwerk. Op het moment dat toenmalig staatssecretaris Menno Snel het plan vorig jaar september wereldkundig maakte, had het ministerie nog geen idee hoe dit zou uitpakken voor grote groepen belastingbetalers. Daarnaast brengt de hervorming ‘hoge uitvoeringslasten’ met zich mee en is het voor de fiscus … Continued The post Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/03 01u15  Is dit ht moment om een huis te kopen voor de verhuur? Huurders staan in de rij, huizenprijzen stijgen en een spaar-rekening levert niets op. Een mooi moment om een huis te kopen voor de verhuur. Waarop moet de belegger letten? 1. Leuker dan een aandeel, maar ook meer risico?s Waarom particulieren steeds vaker verhuurder worden? ?Klanten vinden het een leuke, herkenbare belegging,? antwoordt Marcel Kuijer (45). … Continued The post Is dit ht moment om een huis te kopen voor de verhuur? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
28/03 01u15  EW-onderzoek: Wat verdienen de helden van de coronacrisis? Niet alleen artsen en verpleegkundigen, maar ook schoonmakers, vuilnisophalers, bus- en vrachtwagenchauffeurs proberen de samenleving draaiende te houden tijdens de coronacrisis. Uit berichten op Facebook, LinkedIn en Twitter klinkt verontwaardiging over te lage salarissen voor deze cruciale beroepen. Wat verdienen de helden van de crisis? Afgestudeerden van de opleiding geneeskunde ontvangen tien jaar na het … Continued The post EW-onderzoek: Wat verdienen de helden van de coronacrisis? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/03 01u15  Voorzichtig herstel Europese beurzen na crash door corona en olieconflict De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag wat opgeveerd na de koersdreun op maandag. Ook andere Europese beurzen toonden voorzichtig herstel. De stemming werd gesteund door de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van overheden en centrale banken om de economische impact van het nieuwe coronavirus en het olieconflict tussen Rusland en Saudi-Arabi te beperken. Beurzen in heel Europa … Continued The post Voorzichtig herstel Europese beurzen na crash door corona en olieconflict appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/03 01u15  Noodpakket van miljarden voor zzp?ers en bedrijven Het kabinet presenteerde dinsdagavond een noodpakket van tientallen miljarden voor kleine en grote bedrijven. Werkgevers krijgen meer financile steun om het loon van hun werknemers door te betalen. Zzp’ers zonder opdrachten krijgen eenvoudiger een bijstandsuitkering. Het kabinet pompt de komende maanden tien tot twintig miljard euro in de economie om bedrijven overeind te houden. En … Continued The post Noodpakket van miljarden voor zzp’ers en bedrijven appeared first on Elsevierweekblad.nl.
26/03 01u15  Gratis leningen voor de staat? Helaas niet meer De Nederlandse overheid moet weer rente gaan betalen op nieuwe staatsobligaties, als het huidige tumult op de financile markten aanhoudt. De stevige marktbewegingen tonen aan dat grootschalige steunpakketten in de coronacrisis niet gratis zijn, schrijft Marijn Jongsma. Woensdagmiddag 18 maart stond de Nederlandse tienjaarsrente op 0,1 procent, waarmee voor het eerst sinds het voorjaar van … Continued The post Gratis leningen voor de staat? Helaas niet meer appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/03 21u15  Spotgoedkope obligaties, overbodige vliegtuigen De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie, wereldwijd en dus ook in Nederland. Wat betekent de pandemie voor ondernemers, beleggers, huizen(ver)kopers en uw spaargeld? De economieredactie van Elsevier Weekblad houdt u in dit blog op de hoogte. 25 maart: Geparkeerde vliegtuigen in Parijs Door: Jeroen van Wensen Eind deze maand gaat de tweede … Continued The post Spotgoedkope obligaties, overbodige vliegtuigen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/03 16u15  Spotgoedkope obligaties, gigantische steunoperaties en beleggers onderzoeken de telefoon De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie, wereldwijd en dus ook in Nederland. Wat betekent de pandemie voor ondernemers, beleggers, huizen(ver)kopers en uw spaargeld? De economieredactie van Elsevier Weekblad houdt u in dit blog op de hoogte. 25 maart: Gaan de aandeelhoudersvergaderingen wel door? Door: Marijn Jongsma Wat te doen met aandeelhoudersvergaderingen in … Continued The post Spotgoedkope obligaties, gigantische steunoperaties en beleggers onderzoeken de telefoon appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/03 16u15  Geen noodsteun Zuid-Europa zonder strenge eisen Van Duitsland tot Itali: alle Europese landen doen een klemmend beroep op beleggers om ze geld te lenen. De landen die nu al diep in de schulden zitten, willen graag dat rijkere Europese landen mede garant gaan staan voor de nieuwe ‘coronaschulden’, zonder dat daaraan voorwaarden zijn verbonden. Een slecht idee, schrijft Joris Heijn. Lees … Continued The post Geen noodsteun Zuid-Europa zonder strenge eisen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/03 01u15  Alimentatie komende jaren steeds verder omlaag Van ex-partners wordt tegenwoordig verwacht dat zij snel op eigen benen staan. Met nieuwe (fiscale) regels voor de alimentatie tot gevolg. ?Nederland was wat betreft de regels bij echtscheidingen erg conservatief,? zegt scheidingsadvocaat Alexander Leuftink (39). Maar de laatste jaren zijn de regels veranderd, meer in lijn met maatschappelijke veranderingen. Scheidingen komen vaker voor en … Continued The post Alimentatie komende jaren steeds verder omlaag appeared first on Elsevierweekblad.nl.
25/03 01u15  Betalen om belasting te mogen betalen? Sinds 1 januari van dit jaar moeten bedrijven in het bezit zijn van zogeheten eHerkenning. Dat is nodig om te kunnen inloggen bij de Belastingdienst. De oude inlogmethode, met een door de Belastingdienst beschikbaar gestelde gebruikersnaam plus wachtwoord, bleek te weinig bescherming te bieden tegen hackers, en is daarom sinds dit jaar komen te vervallen. … Continued The post Betalen om belasting te mogen betalen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: zondag 29 maart 2020, 1u15

Express.be

Verbergen Tonen
01/04 01u15  ‘Covid-19 betekent het einde van het neo-liberale kapitalisme’ ‘Beste landgenoten, morgen zullen we lessen moeten trekken uit wat we vandaag meemaken. We zullen vragen moeten stellen bij het... The post ‘Covid-19 betekent het einde van het neo-liberale kapitalisme’ appeared first on Business AM.
01/04 01u15  Premier League wil voetbalcompetitie hervatten: indien nodig in geïsoleerde kampen De UEFA heeft haar 55 ledenbonden uitgenodigd voor een videoconferentie die woensdagmiddag moet plaatsvinden. Op de agenda slechts één onderwerp:... The post Premier League wil voetbalcompetitie hervatten: indien nodig in geïsoleerde kampen appeared first on Business AM.
01/04 01u15  Heeft Italië de piek van de epidemie bereikt? Heeft Italië het hoogtepunt van de epidemie bereikt? Voorzichtigheid blijft geboden, maar het land heeft in de voorbij dagen een... The post Heeft Italië de piek van de epidemie bereikt? appeared first on Business AM.
31/03 23u15  Moeten we nu toch mondmaskers dragen? ‘Het kan zinvol zijn, maar je moet er hebben’ Is een mondmasker dragen zinvol of niet? Nu enkele Europese landen het gebruik ervan sterk aanraden, steekt de discussie opnieuw... The post Moeten we nu toch mondmaskers dragen? ‘Het kan zinvol zijn, maar je moet er hebben’ appeared first on Business AM.
31/03 22u15  Dow Jones sluit slechtste kwartaal uit de geschiedenis af met verlies van 22 procent De Dow Jones sluit zijn slechtste kwartaal uit de geschiedenis dinsdag af met een dagverlies van 404 punten of 1,8... The post Dow Jones sluit slechtste kwartaal uit de geschiedenis af met verlies van 22 procent appeared first on Business AM.
31/03 22u15  Nut niet bewezen, maar Belgische ziekenhuizen krijgen hydroxychloroquine Het federaal geneesmiddelenagentschap FAGG heeft ongeveer 64 kilogram van het geneesmiddel hydroxychloroquine verdeeld onder de Belgische ziekenhuizen. Nochtans is het... The post Nut niet bewezen, maar Belgische ziekenhuizen krijgen hydroxychloroquine appeared first on Business AM.
31/03 22u15  Belgische autoverkoop is nagenoeg stilgevallen Tijdens de maand maart zijn in België ongeveer 29.000 nieuwe auto’s ingeschreven. Dat betekent een daling met 45 procent tegenover... The post Belgische autoverkoop is nagenoeg stilgevallen appeared first on Business AM.
31/03 21u15  Al bijna 68.000 Vlaamse hinderpremies aangevraagd In vier dagen tijd zijn er al bijna 68.000 hinderpremies aangevraagd door ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis, maakte... The post Al bijna 68.000 Vlaamse hinderpremies aangevraagd appeared first on Business AM.
31/03 21u15  Proximus lanceert 5G in 30 steden, maar hoe snel is het echt? Proximus lanceert op 1 april als eerste netwerkprovider 5G in België. Dat is best verrassend want de 5G-licenties in ons... The post Proximus lanceert 5G in 30 steden, maar hoe snel is het echt? appeared first on Business AM.
31/03 21u15  OnePlus stelt OnePlus 8-serie voor op 14 april De langverwachte nieuwe smartphonelijn van OnePlus wordt op 14 april gelanceerd. Het gaat hierbij om de OnePlus 8-serie. De voorstelling... The post OnePlus stelt OnePlus 8-serie voor op 14 april appeared first on Business AM.
31/03 20u15  Commissievoorzitter over machtsgreep Orban: ‘Noodmaatregelen mogen democratie niet ondermijnen’ Ook noodmaatregelen tegen een dreigende verspreiding van het coronavirus mogen de democratische beginselen niet ondermijnen. Dat heeft Ursula von der... The post Commissievoorzitter over machtsgreep Orban: ‘Noodmaatregelen mogen democratie niet ondermijnen’ appeared first on Business AM.
31/03 20u15  Topman van NewB gaat de bank verlaten Tom Olinger, de CEO van NewB, heeft beslist om de bank binnen enkele maanden te verlaten. Dat maakt de coöperatieve... The post Topman van NewB gaat de bank verlaten appeared first on Business AM.
31/03 19u15  ‘Nieuw Chinees ruimteschip zou bij het ruimtestation ISS kunnen aanmeren’ China werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie ruimteschepen. Daarbij lijkt ook een koppeling met het International Space Station... The post ‘Nieuw Chinees ruimteschip zou bij het ruimtestation ISS kunnen aanmeren’ appeared first on Business AM.
31/03 18u15  Amerikaanse sneltesten kunnen op twee minuten corona vaststellen De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) geeft groen licht voor een aantal testkits die op twee minuten kunnen bepalen... The post Amerikaanse sneltesten kunnen op twee minuten corona vaststellen appeared first on Business AM.
31/03 18u15  Test Aankoop stuurt aanmaning naar Europese luchtvaartmaatschappijen Test Aankoop stuurde verschillende Europese luchtvaartmaatschappijen een aanmaning. Dat gebeurde omdat passagiers niet op de correcte manier worden vergoed voor... The post Test Aankoop stuurt aanmaning naar Europese luchtvaartmaatschappijen appeared first on Business AM.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x 'Bedrijven moeten dit jaar geen bonussen aan top betalen'01/04 00u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd in een interview met het NRC.
2x Flink hogere winst voor investeerder HAL26/03 19u15 - IEX.NL: ROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL heeft de winst afgelopen jaar flink opgevoerd. Belangrijkste reden daarvoor was de verkoop van het belang in optiekketen GrandVision aan brillenreus EssilorLuxottica.
1x ‘Covid-19 betekent het einde van het neo-liberale kapitalisme’01/04 01u15 - Express.be: ‘Beste landgenoten, morgen zullen we lessen moeten trekken uit wat we vandaag meemaken. We zullen vragen moeten stellen bij het... The post ‘Covid-19 betekent het einde van het neo-liberale kapitalisme’ appeared first on Business AM.
1x Premier League wil voetbalcompetitie hervatten: indien nodig in geïsoleerde kampen01/04 01u15 - Express.be: De UEFA heeft haar 55 ledenbonden uitgenodigd voor een videoconferentie die woensdagmiddag moet plaatsvinden. Op de agenda slechts één onderwerp:... The post Premier League wil voetbalcompetitie hervatten: indien nodig in geïsoleerde kampen appeared first on Business AM.
1x Heeft Italië de piek van de epidemie bereikt?01/04 01u15 - Express.be: Heeft Italië het hoogtepunt van de epidemie bereikt? Voorzichtigheid blijft geboden, maar het land heeft in de voorbij dagen een... The post Heeft Italië de piek van de epidemie bereikt? appeared first on Business AM.
1x 'Bedrijven moeten dit jaar geen bonussen aan top betalen'01/04 00u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd in een interview met het NRC.
1x Mohammed van Frituur ’t Zuid: “Ook in het ziekenhuis zal een lekker frietje wel smaken’”31/03 22u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Frieten voor corona. In een paar uur gooide Mohammed Chabari van Frituur ’t Zuid in Antwerpen zijn bijdrage bovenop de enorme hoop steunbetuigingen voor verzorgingspersoneel. “Het begon met mijn vader, die me op het hart drukte dat ik ook iets moest doen. Omdat ik geen tijd heb om mondmaskers te maken als ik hier achter mijn frietketel sta, dacht ik ‘Hé, die hardwerkende mensen in het ziekenhuis zullen toch ook wel eens zin hebben in frietjes?’”
1x Opmerkelijk meer onlineverkoop van koelkasten, broodbakmachines en... tondeuses31/03 18u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Elektroketen Krëfel merkt dat sinds de coronamaatregelen in ons land van kracht werden er online “opvallend meer” koelkasten/diepvriezers,...
1x Beleggers reageren positief op cijfers uit China en VS31/03 18u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart zorgde voor opluchting bij beleggers. Wel liep het enthousiasme hierover in de loop van de dag wat terug. Tegen het einde van de sessie steeg het sentiment weer wat na meevallende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.
1x Duitsland wil garant staan voor kredietverzekeraars31/03 18u15 - Belegger.nl: BERLIJN (AFN) - Duitsland overweegt zich garant te stellen voor de verliezen die kredietverzekeraars lijden. Daarmee wil de regering in Berlijn voorkomen dat faillissementen van bedrijven een domino-effect teweegbrengen, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven