zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/08 22u45  Samenwerking Galapagos en Gilead in werking MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences hebben hun recent aangekondigde megadeal afgerond. Daarmee kan de vernauwde samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in werking treden.
23/08 22u30  'Maak einde aan dominante positie dollar' JACKSON HOLE (AFN/BLOOMBERG) - In het wereldwijde financiële systeem zou niet de dollar dominant moeten zijn maar een soort cryptomunt, vergelijkbaar met de libra van Facebook. Met dat idee kwam het hoofd van de Bank of England, Mark Carney, in een toespraak op het jaarlijks symposium voor centralebankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.
23/08 22u30  Flink verlies Wall Street na uitlatingen Trump NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door een heftige reactie van president Donald Trump op nieuwe Chinese importheffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Volgens de president kunnen Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 20u30  Amerikaans bedrijfsleven verwerpt oproep Trump WASHINGTON (AFN/RTR) - De uitlatingen van president Donald Trump over China zijn bij het Amerikaanse bedrijfsleven in het verkeerde keelgat geschoten. De zogeheten US Chamber of Commerce verwierp de opmerking van de president dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 19u45  Wall Street flink omlaag na uitlatingen Trump NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden tijdens de middaghandel in New York stevig in de min. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door een heftige reactie van president Donald Trump op nieuwe Chinese importheffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Volgens de president kunnen Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 18u30  Piloten British Airways gaan staken LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Piloten van British Airways gaan volgende maand staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het is de eerste pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij in veertig jaar. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking 'onacceptabel'.
23/08 18u00  Beleggers schrikken van heffingen en Trump AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag lager de handel uit. Nieuwe Chinese heffingen en de reactie daarop van de Amerikaanse president Donald Trump hielden de financiële markten in de greep. Daardoor werden aanvankelijke winsten op de beurs omgebogen in stevige verliezen.
23/08 17u30  Trump: bedrijven VS moeten China verlaten WASHINGTON (AFN) - Amerikaanse bedrijven moeten op zoek naar alternatieven voor productie in China. Die opdracht geeft de Amerikaanse president Donald Trump ze in een reeks berichten op Twitter. Die tweets waren de eerste reactie op door China aangekondigde importheffingen. Een officiële reactie geeft Trump later vrijdag, kondigde hij aan.
23/08 17u15  Fiat voor andere route omstreden pijplijn CALGERY (AFN/RTR) - De omstreden Keystone XL-oliepijplijn in Noord-Amerika kan via een alternatieve route mogelijk alsnog worden aangelegd. Een rechter in Nebraska heeft zijn fiat gegeven voor een alternatieve route door die staat. Dat tracé was al goedgekeurd door de zogeheten Public Service Commission.
23/08 16u45  Powell: aanzienlijke risico's voor economie VS JACKSON HOLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie bevindt zich in een gunstige positie maar er zijn tegelijk 'aanzienlijke risico's' vanwege de wereldwijde vertraging van de economische groei en de handelsspanningen. Dat heeft Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell gezegd in een speech op het jaarlijks symposium van de koepel van centrale banken in Jackson Hole.
23/08 16u30  Verkoop nieuwe woningen VS daalt onverwacht WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in juli onverwacht gedaald. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
23/08 16u00  Hoofdindex Amsterdam levert aan winst in AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam moest vrijdagmiddag een deel van zijn winst inleveren en dook zelfs even licht in de min. Ook de andere Europese graadmeters toonden kleine uitslagen nadat China nieuwe importheffingen aankondigde op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen.
23/08 16u00  Wall Street lager door nieuwe heffingen China NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen aan de handel begonnen. Het sentiment op Wall Street staat onder druk door de aankondiging van nieuwe Chinese heffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen. Ook wordt uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden.
23/08 15u30  Wereldhandel daalde flink in juni DEN HAAG (AFN) - Het volume van de wereldhandel is in juni met 1,4 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat becijferde het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In mei was de wereldhandel juist gestegen met een bijgestelde 0,6 procent.
23/08 15u00  'Wall Street lager door nieuwe heffingen China' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen. Het sentiment op Wall Street staat onder druk door de aankondiging van nieuwe Chinese heffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen. Ook wordt uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 22u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
23/08 21u30  Frankrijk dreigt met tegenhouden vrijhandelsakkoord vanwege Amazonebranden Duitsland verzet zich tegen het voornemen van de Franse president Emmanuel Macron om het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Zuid-Amerikaanse douane-unie Mercosur tegen te houden.
23/08 18u15  Amerikaans topinstituut Buck toont de weg naar een gezonde oude dag Het prestigieuze Amerikaanse Buck Institute onderzoekt al twintig jaar hoe we lang gezond kunnen leven. Eric Verdin, de Belgische CEO van het onderzoekscentrum, schetst de weg naar zo'n gezondere oude dag.
23/08 18u15  Merkel en Macron noemen Amazonebranden 'acute noodsituatie', Bolsonaro wil leger inzetten De Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die de klimaatcrisis afdoet als leugens, komt onder toenemende internationale druk te staan voor de bosbranden in het Amazonegebied.
23/08 17u30  China legt VS nieuwe importheffingen op China gaat bijkomende importheffingen opleggen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel bekendgemaakt.
23/08 17u15  Belgische CEO blijft somber Het Belgische ondernemersvertrouwen is in augustus voor de vijfde maand op rij afgenomen, blijkt uit de conjunctuurenquête.
23/08 17u15  Crelan maakt digitale inhaalbeweging: 'We willen een smart follower zijn' Heidi Cortois kwam twee jaar geleden aan het hoofd van Operations, IT, Transformation Office, de Digitale Bank en het Contact center bij Crelan. Als COO en CIO overzag ze, samen met IT-directeur Kurt Deli, een stevige inhaalbeweging van de coöperatieve bank op vlak van online en mobile banking. Data News sprak beiden en maakt de balans op.
23/08 12u15  Dit zijn de gevolgen van de vergrijzingstsunami voor economie en begroting De vergrijzingstsunami zwelt aan. Het wordt alle hens aan dek om te vermijden dat we erdoor worden overspoeld.
23/08 12u15  Dit zijn onze favoriete Belgische aandelen voor de lange termijn Voor wie de komende weken en maanden op zoek is naar koopwaardige aandelen, stelde Danny Reweghs, Directeur strategie van Inside Beleggen, een lijst samen met Belgische langetermijnfavorieten.
23/08 10u00  Bruno Colmant wordt de nieuwe CEO van Degroof Petercam Hoofdeconoom Bruno Colmant volgt Philippe Masset op aan het hoofd van Degroof Petercam. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt. De wissel aan de top komt er na een vertrouwensbreuk tussen Masset en de raad van bestuur van Degroof Petercam.
22/08 18u00  Belgische ondernemers in Hongkong: 'Niemand weet hoe dit zal aflopen' Ondanks de gespannen toestand is het zakelijke leven in Hongkong niet stilgevallen, zeggen Belgen ter plaatse. Maar de onzekerheid weegt.
22/08 16u30  Waarom Hongkong van cruciaal belang blijft voor China De manier waarop de Communistische Partij reageert op de betogingen in Hongkong zal de toekomst van het financiële hart van Azië bepalen. Eén ding lijkt zeker: Hongkong zal nooit nog hetzelfde zijn.
22/08 15u45  De nieuwe zijderoute: China, de splijtzwam van de Europese Unie Het Westen heeft luide kritiek op de gretigheid waarmee de Oost-Europese landen intekenen op de Nieuwe Zijderoute. Daar hekelen ze de hypocrisie. 'Wie Chinese investeringen wil zien, moet in West-Europa zijn.'
22/08 14u30  Sioen wil fabriek in Tielt sluiten Textielgroep Sioen Industries overweegt om zijn site in Tielt te sluiten en de productie over te brengen naar de site in Moeskroen. Dat meldt het bedrijf donderdag.
22/08 12u30  Parkeerplaatsen worden duurder, maar niet in de steden De prijzen van parkeerplaatsen aan de kust blijven stijgen. Maar in de grote Vlaamse steden staan de prijzen onder druk.
22/08 11u45  Succes 'speed pedelecs' stuwt verkoop bromfietsen fors hoger De verkoop van bromfietsen zit na jaren van daling opnieuw in de lift. Dat is grotendeels te danken aan het succes van de zogenaamde speed pedelecs, meldt de automobiel- en tweewielerfederatie Febiac.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 21u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 23u40
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/08 22u45  Samenwerking Galapagos en Gilead in werking MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences hebben hun recent aangekondigde megadeal afgerond. Daarmee kan de vernauwde samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in werking treden.
23/08 22u30  'Maak einde aan dominante positie dollar' JACKSON HOLE (AFN/BLOOMBERG) - In het wereldwijde financiële systeem zou niet de dollar dominant moeten zijn maar een soort cryptomunt, vergelijkbaar met de libra van Facebook. Met dat idee kwam het hoofd van de Bank of England, Mark Carney, in een toespraak op het jaarlijks symposium voor centralebankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.
23/08 22u30  Flink verlies Wall Street na uitlatingen Trump NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door een heftige reactie van president Donald Trump op nieuwe Chinese importheffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Volgens de president kunnen Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 20u30  Amerikaans bedrijfsleven verwerpt oproep Trump WASHINGTON (AFN/RTR) - De uitlatingen van president Donald Trump over China zijn bij het Amerikaanse bedrijfsleven in het verkeerde keelgat geschoten. De zogeheten US Chamber of Commerce verwierp de opmerking van de president dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 19u45  Wall Street flink omlaag na uitlatingen Trump NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden tijdens de middaghandel in New York stevig in de min. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door een heftige reactie van president Donald Trump op nieuwe Chinese importheffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Volgens de president kunnen Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 18u30  Piloten British Airways gaan staken LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Piloten van British Airways gaan volgende maand staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het is de eerste pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij in veertig jaar. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking 'onacceptabel'.
23/08 18u00  Beleggers schrikken van heffingen en Trump AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag lager de handel uit. Nieuwe Chinese heffingen en de reactie daarop van de Amerikaanse president Donald Trump hielden de financiële markten in de greep. Daardoor werden aanvankelijke winsten op de beurs omgebogen in stevige verliezen.
23/08 17u30  Trump: bedrijven VS moeten China verlaten WASHINGTON (AFN) - Amerikaanse bedrijven moeten op zoek naar alternatieven voor productie in China. Die opdracht geeft de Amerikaanse president Donald Trump ze in een reeks berichten op Twitter. Die tweets waren de eerste reactie op door China aangekondigde importheffingen. Een officiële reactie geeft Trump later vrijdag, kondigde hij aan.
23/08 17u15  Fiat voor andere route omstreden pijplijn CALGERY (AFN/RTR) - De omstreden Keystone XL-oliepijplijn in Noord-Amerika kan via een alternatieve route mogelijk alsnog worden aangelegd. Een rechter in Nebraska heeft zijn fiat gegeven voor een alternatieve route door die staat. Dat tracé was al goedgekeurd door de zogeheten Public Service Commission.
23/08 16u45  Powell: aanzienlijke risico's voor economie VS JACKSON HOLE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie bevindt zich in een gunstige positie maar er zijn tegelijk 'aanzienlijke risico's' vanwege de wereldwijde vertraging van de economische groei en de handelsspanningen. Dat heeft Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell gezegd in een speech op het jaarlijks symposium van de koepel van centrale banken in Jackson Hole.
23/08 16u30  Verkoop nieuwe woningen VS daalt onverwacht WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in juli onverwacht gedaald. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
23/08 16u00  Hoofdindex Amsterdam levert aan winst in AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam moest vrijdagmiddag een deel van zijn winst inleveren en dook zelfs even licht in de min. Ook de andere Europese graadmeters toonden kleine uitslagen nadat China nieuwe importheffingen aankondigde op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen.
23/08 16u00  Wall Street lager door nieuwe heffingen China NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen aan de handel begonnen. Het sentiment op Wall Street staat onder druk door de aankondiging van nieuwe Chinese heffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen. Ook wordt uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden.
23/08 15u30  Wereldhandel daalde flink in juni DEN HAAG (AFN) - Het volume van de wereldhandel is in juni met 1,4 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat becijferde het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In mei was de wereldhandel juist gestegen met een bijgestelde 0,6 procent.
23/08 15u00  'Wall Street lager door nieuwe heffingen China' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen. Het sentiment op Wall Street staat onder druk door de aankondiging van nieuwe Chinese heffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen. Ook wordt uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 22u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/08 13u30  Duizenden Belgen dreigen hun bankrekeningen te verliezen "omdat ze toevallig in de VS geboren zijn" Duizenden Belgen die in de Verenigde Staten geboren zijn, dreigen in 2020 hun Belgische bankrekeningen te verliezen. Dat schrijft Trends en bevestigt de Belgische bankenkoepel Febelfin. Belgische banken zijn verplicht om gegevens van klanten die in Amerika geboren zijn door te geven aan de Amerikaanse belastingdienst. Maar niet al die klanten beschikken over de nodige gegevens. Daarom kunnen hun rekeningen in 2020 worden afgesloten, anders riskeren de Belgische banken een extra belasting van 30 procent op transacties.
23/08 05u30  Duizenden Belgen dreigen hun bankrekeningen te verliezen "omdat ze toevallig in de VS zijn geboren" Duizenden Belgen die in de Verenigde Staten zijn geboren, dreigen in 2020 hun Belgische bankrekeningen te verliezen. Dat schrijft Trends, en wordt bevestigd door de Belgische bankenkoepel Febelfin. Belgische banken zijn verplicht om gegevens van klanten die in Amerika zijn geboren door te geven aan de Amerikaanse belastingsdienst. Maar niet al die klanten beschikken over de nodige gegevens. Daarom kunnen hun rekeningen begin 2020 worden afgesloten, anders riskeren de Belgische banken een extra belasting van 30 procent op transacties.
22/08 18u30  Onderzoeker UGent: "Goedkopere bio-ethanol aan Belgische pomp introduceren, kan in principe vrij snel" Milieuvriendelijker en voordeliger tanken, misschien is het ook in ons land geen verre toekomstmuziek meer. De federale regering zou aan een kader werken om de zogenoemde E85-brandstof ook bij ons algemeen toe te laten. 'E85 introduceren aan de Belgische pomp, kan in principe vrij snel', zegt Sebastian Verhelst, onderzoeker aan de UGent. Maar voorlopig moeten de meeste mensen er hun auto wel nog voor laten ombouwen.
22/08 09u00  Transporteconomen: "Met superslimme kilometerheffing kunnen files verdwijnen" Transporteconomen Stef Proost (KU Leuven) en Bruno De Borger (Universiteit Antwerpen) hebben een systeem ontwikkeld waarmee volgens hen de files kunnen oplossen. Zonder dat er wagens hoeven te verdwijnen. 'Er is bewijs dat het werkt.'
21/08 17u45  Grote gasinvestering uit Qatar lijkt nu ook in Vilvoorde van de baan Lees meer >
21/08 14u00  Pulsvisserij is voortaan verboden voor Belgische kust, garnaalvissers zijn blij Voortaan mag niet meer aan pulsvisserij gedaan worden in het Belgische deel van de Noordzee. Dat heeft Vlaams minister Koen Van den Heuvel (CD&V) gezegd in Nieuwpoort. De garnaalvissers zijn blij: 'De pulsvissers, vooral Nederlanders, roven onze visgronden leeg. We vangen alleen nog maar garnaal. Alle tong en pladijs is opgevist door die Nederlanders', zegt kustvisser Rudy Beuckels.
21/08 14u00  "Menselijke" robots helpen klanten op weg in winkels in Hasselt In de Hasseltse vestiging van ICT-winkel AUVA is de Cruzr-robot voorgesteld. Dat is een robot met een menselijke vorm die in de AUVA-winkels als verkoopassistent en animator zal worden ingezet.
20/08 20u15  Eten we binnenkort sardienen of tonijn uit de Noordzee? Door de opwarming van de aarde is het over afzienbare tijd mogelijk om commercieel op vissoorten als sardienen en tonijn te vissen in de Noordzee. Dat zegt een Duitse sectorfederatie. Wetenschappers bij ons nuanceren het bericht.
19/08 20u30  Koffieverkoop daalt, maar betekent dat ook dat er minder wordt gedronken? "Er is een verschuiving aan de gang" Lees meer >
19/08 18u15  Heeft Michel minder bespaard dan Di Rupo? En waar heeft de regering het laten liggen? 5 vragen over het begrotingstekort De regering-Michel heeft het begrotingstekort vooral kunnen terugdringen door de gunstige conjunctuur en door een aantal meevallers. Zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Waardoor is het tekort dan zo sterk gedaald? Vijf vragen over het begrotingstekort.
19/08 09u15  Koen Van Gerven stopt als topman bij Bpost Bpost-CEO Koen Van Gerven is geen kandidaat meer voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt hij in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
18/08 13u00  "Verplicht afronden voor cashbetalingen zal leiden tot discussie aan de kassa" Er komt kritiek op de maatregel om cashbetalingen af te ronden. Vanaf december moeten handelaars afronden tot op 5 eurocent wanneer iemand cash betaalt. Maar voor elektronische betalingen is er geen verplichting. Dat zal verwarring veroorzaken, vindt Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 13u30

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
23/08 22u45  Samenwerking Galapagos en Gilead in werking Biotechnoloog Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences hebben hun recent aangekondigde megadeal afgerond. Daarmee kan de vernauwde samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in werking treden.
23/08 22u30  'Maak einde aan dominante positie dollar' In het wereldwijde financiële systeem zou niet de dollar dominant moeten zijn maar een soort cryptomunt, vergelijkbaar met de libra van Facebook. Met dat idee kwam het hoofd van de Bank of England, Mark Carney, in een toespraak op het jaarlijks symposium voor centralebankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.
23/08 22u30  Flink verlies Wall Street na uitlatingen Trump De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door een heftige reactie van president Donald Trump op nieuwe Chinese importheffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Volgens de president kunnen Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 22u00  ’Amerika beter af zonder China’ „Amerikaanse bedrijven krijgen hierbij het bevel onmiddellijk te kijken naar alternatieven voor China.” Zo twitterde Donald Trump. Deze en andere tweets van de Amerikaanse president zorgen voor geschrokken reacties en rode cijfers op de beurzen.
23/08 20u30  Amerikaans bedrijfsleven verwerpt oproep Trump De uitlatingen van president Donald Trump over China zijn bij het Amerikaanse bedrijfsleven in het verkeerde keelgat geschoten. De zogeheten US Chamber of Commerce verwierp de opmerking van de president dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 20u15  VDL Nedcar verwacht banen te schrappen Autofabriek VDL Nedcar denkt volgend jaar minder personeel nodig te hebben dan dit jaar door de krimpende automarkt. Het bedrijf heeft het personeel in het Limburgse Born daarover ingelicht.
23/08 19u45  Wall Street flink omlaag na uitlatingen Trump De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden tijdens de middaghandel in New York stevig in de min. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door een heftige reactie van president Donald Trump op nieuwe Chinese importheffingen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Volgens de president kunnen Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 18u30  Piloten British Airways gaan staken Piloten van British Airways gaan volgende maand staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het is de eerste pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij in veertig jaar. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking 'onacceptabel'.
23/08 18u00  Escalatie handelsoorlog doet beleggers pijn De AEX zakte vrijdag weg, doordat het handelsconflict tussen de VS en China ’s middags escaleerde. De toespraak van Fed-voorzitter Powell bood onvoldoende tegenwicht, aangezien hij niet op een sterke renteverlaging hintte.
23/08 18u00  Beleggers schrikken van heffingen en Trump De Europese beurzen gingen vrijdag lager de handel uit. Nieuwe Chinese heffingen en de reactie daarop van de Amerikaanse president Donald Trump hielden de financiële markten in de greep. Daardoor werden aanvankelijke winsten op de beurs omgebogen in stevige verliezen.
23/08 17u30  ’Amazone brandt voor Chinese varkens’ Ze zijn groen, staan bekend als gezond, en vormen de basis voor sommige vleesvervangers en voor koffie zonder koemelk. Een bakje van 200 gram kost bij de Albert Heijn €2,69. Maar sinds deze week zit er een deuk in het imago van sojabonen. Omdat ze gebruikt worden als wapen in de Amerikaans-Chinese handelsoorlog, en omdat de Braziliaanse boeren die ze verbouwen profiteren van de bosbranden in het Amazone-gebied.
23/08 17u30  Trump: bedrijven VS moeten China verlaten Amerikaanse bedrijven moeten op zoek naar alternatieven voor productie in China. Die opdracht geeft de Amerikaanse president Donald Trump ze in een reeks berichten op Twitter. Die tweets waren de eerste reactie op door China aangekondigde importheffingen. Een officiële reactie geeft Trump later vrijdag, kondigde hij aan.
23/08 17u15  Fiat voor andere route omstreden pijplijn De omstreden Keystone XL-oliepijplijn in Noord-Amerika kan via een alternatieve route mogelijk alsnog worden aangelegd. Een rechter in Nebraska heeft zijn fiat gegeven voor een alternatieve route door die staat. Dat tracé was al goedgekeurd door de zogeheten Public Service Commission.
23/08 16u45  Powell: aanzienlijke risico's voor economie VS De Amerikaanse economie bevindt zich in een gunstige positie maar er zijn tegelijk 'aanzienlijke risico's' vanwege de wereldwijde vertraging van de economische groei en de handelsspanningen. Dat heeft Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell gezegd in een speech op het jaarlijks symposium van de koepel van centrale banken in Jackson Hole.
23/08 16u30  Powell: meer bewijs van wereldwijde economische vertraging Er is meer bewijs gekomen dat de wereldeconomie aan het vertragen is vanwege de handelsspanningen. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag gezegd in zijn openingsspeech tijdens een bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 22u45
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 16u01
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/08 20u15  Walmart, Amazon en Apple willen geen geld verdienen, maar de ‘maatschappij verbeteren’. Gelooft u het? Deze week zetten grote Amerikaanse bedrijven als Coca-Cola en Amazon hun handtekening onder een baanbrekende verklaring. Ze willen niet langer zoveel mogelijk geld verdienen, maar ‘de maatschappij te verbeteren’. Is het slimme marketing of menens?
23/08 20u15  Vanuit huishoudelijk perspectief is het niet gek en onverstandig op dalende rente te reageren met hogere ­besparingen Wat doen we als het bier goedkoper wordt? Meer bier drinken. Wat doen we als de appels in de aanbieding zijn? Meer appels kopen. En wat doen we als lenen goedkoper wordt? Meer lenen? Nee, we sparen meer. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferde deze week dat Nederlandse huishoudens de afgelopen jaren hun inkomensgroei voor een groot deel hebben gebruikt om te sparen en leningen af te lossen.
23/08 20u15  Singapore fitter door Fitbit, Oracle keert zich tegen orakel James Park, medeoprichter, ceo en bestuursvoorzitter van Fitbit, kon wel wat goed nieuws gebruiken. De bekendste fabrikant van fitnesstrackers en smartwatches maakte onlangs tegenvallende cijfers bekend.
22/08 22u15  De financiële ­ijstijd is eigenlijk al een feit In 1995 presenteerde Albert Edwards, strateeg van de bank Société Générale, zijn ijstijdtheorie. Hij voorspelde op grond van wat toen in Japan plaatsvond, dat inflatie zou uitsterven en de rentes negatief zouden worden. Het heeft bijna een kwart eeuw geduurd, maar het is bijna zover.
21/08 21u45  Een verplicht vrouwenquotum? Wel meer topvrouwen, niet meer winst Nieuwe munitie in het slepende maatschappelijke debat over het invoeren van een verplichtend vrouwenquotum: een wettelijk bindend quotum zal het al jarenlang bedroevend achterblijvende aantal vrouwen in de top in Nederland inderdaad snel vergroten. Maar een wondermiddel is het niet: zo wordt de winstgevendheid van bedrijven niet groter (maar ook niet kleiner).
21/08 21u00  Komt het voetballek van de Rabo de banken goed uit? Bankgeheimen zijn nog heiliger dan die van MI6 of het Torentje. Als de stukken van een bank op straat slingeren, kan dat het einde zijn van een bank. Niemand wil dat de buitenwereld – buiten de belastingdienst – inzage krijgt in zijn of haar bankrekeningen. Lekken is een doodzonde. Zelfs binnen de bank zijn er zogenoemde Chinese walls, zodat collega’s niet bij elkaars informatie kunnen komen.
21/08 19u45  Voor al uw hr-diensten én aansprakelijkheid In het moeras van flexregelgeving floreren flexmakelaars, uitzendbureaus 2.0 die niet alleen handelen in tijdelijke werknemers, maar ook fungeren als papieren opdrachtgever voor zzp’ers. ‘Ontzorgen’ heet het: de flexmakelaars nemen personeelszaken én aansprakelijkheid over. De marges zijn klein, de aantallen groot. De risico’s ook.
21/08 17u30  Door het internet lijkt de klant op vakantie heel even écht koning De economische vooruitgang kan zich geen betere reclame wensen dan vakanties in het buitenland. Denk even terug. De Italiaanse camping aan het water, waarvan ik pas bij aankomst ontdekte dat het meer was opgedroogd? Het romantische eettentje dat enkel bleek uit te blinken in voedselvergiftigingen? De geldwisselaars die je op straat tegen woekerprijzen aan lokale valuta hielpen? Ze behoren, uitzonderingen daargelaten, tot het verleden.
21/08 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
21/08 00u00  Elk jaar een nieuwe iPhone? Je gadgets zijn grotere vervuilers dan je denkt Onze vleesconsumptie en vliegvakanties vormen een enorme belasting voor het milieu. Dat weet ondertussen iedereen. Maar wist je ook dat de spullen om je heen, en dan met name je digitale gadgets, grote vervuilers zijn? Waarschijnlijk niet, omdat deze vervuiling grotendeels buiten ons zicht plaatsvindt. Hoe zit dat en wat kun je doen?
20/08 23u15  Helft huishoudens heeft ‘slimme’ meter In de meterkast van helft van de Nederlandse huishoudens — ongeveer vier miljoen woningen — hangt een ‘slimme’ meter. Het aantal huizen met een meter die op afstand kan worden uitgelezen, is het afgelopen jaar met 18 procent gestegen, aldus een onderzoek van Multiscope.
20/08 22u00  Kan Nederland niet beter Groenland kopen? Alles is te koop. Het enige obstakel is de prijs. Dat een tot president opgeklommen makelaar de ijsvlakte van Groenland – ‘a cool place’ - wil kopen van Denemarken is in dat opzicht geen fantasie.
20/08 21u15  Moet u straks betalen om te kunnen sparen? Bankiers sluiten niet langer uit dat spaarders moeten gaan betalen om hun geld bij de bank te stallen. Anderzijds moeten ze er niet aan denken vanwege alle nare bijwerkingen zoals klanten die hun geld komen opeisen. Tien vragen over negatieve spaarrente.
20/08 18u45  Concurrentie en klant veroorzaken tweedeling in kledingbranche De stevige concurrentie en de wispelturige klant veroorzaken een tweedeling in de kledingbranche. Zichtbaarheid is daarbij essentieel: kledingwinkels met een aansprekende locatie en met een substantiële omzet via een aantrekkelijke website groeien over het algemeen snel.
20/08 00u00  Opmerkelijke transfer in verzekeringsbranche: topman NN stapt over naar Aegon Alsof Edwin van der Sar per onmiddellijk stopt als directeur van Ajax en aankondigt dat hij komend voorjaar directeur wordt van Feyenoord. Zo opmerkelijk is ongeveer de overstap van Lard Friese, bestuursvoorzitter van NN Groep, naar dezelfde positie bij Aegon.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 20u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/08 23u45  Thorgan Hazard geeft eerste assist voor Dortmund, dat pas in slotfase kan winnen in Keulen Borussia Dortmund, met Axel Witsel en Thorgan Hazard in de basis, heeft vrijdag met 1-3 gewonnen op het veld van FC Keulen. Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete stonden negentig minuten tussen de lijnen bij de thuisploeg. Dortmund staat met 6 op 6 voorlopig alleen aan de leiding in de Bundesliga.
23/08 22u45  Brand achter bar De Chardon: twee oldtimers gaan in vlammen op In een garage achter De Chardon aan de Herentalse Steenweg in Grobbendonk brak vrijdagavond rond 21.30u brand uit.
23/08 22u15  Wesley (ex-Club Brugge) voor het eerst aan het kanon voor Aston Villa Wesley Moraes heeft zijn eerste competitiedoelpunt in de Engelse Premier League gescoord. De Braziliaanse spits, die eerder deze zomer voor 25 miljoen euro overkwam van Club Brugge, zette zijn club Aston Villa vrijdagavond op voorsprong tegen Everton. Hij mikte vanuit een scherpe hoek raak.
23/08 22u15  Vincent Kompany geblesseerd vervangen bij Anderlecht Vincent Kompany is zijn vijfde competitiewedstrijd voor Anderlecht geblesseerd vervangen. De centrale verdediger leek een spierblessure in de hamstring op te lopen bij het versturen van een pass.
23/08 21u30  N-VA wil zorgkassen afschaffen N-VA legt de afschaffing van de zorgkassen op tafel tijdens de Vlaamse onderhandelingen. Die zorgkassen staan in voor de financiële steun van langdurig zorgbehoevenden, zoals mensen met een beperking of ouderen. Niet te verwarren dus met ziekenfondsen, die geneesmiddelen en behandelingen terugbetalen. De zorgkassen zijn maar een klein onderdeeltje van die ziekenfondsen.
23/08 21u15  Kenny (28) opent tattooshop in Ekeren: “Vroeger was het rebellie, nu expressie” In een hoekpand op de Kapelsesteenweg in Mariaburg (Ekeren) ging de voorbije week Dead Bones Tattoo open. Zaakvoerder Kenny Thys (28) is zelf levende reclame voor zijn sector.
23/08 21u15  Trump “beveelt” Amerikaanse bedrijven alternatieven te zoeken voor China De Amerikaanse president Donald Trump heeft Amerikaanse bedrijven vrijdag “bevolen” om alternatieven te zoeken voor China. Hij twitterde dat nadat China nieuwe importheffingen op Amerikaanse producten had aangekondigd.
23/08 21u00  IJzerenleen loopt vol voor eerste avond Maanrock Maanrock 2019 in Mechelen komt op gang. Op de IJzerenleen loopt het plein voor het Feestpodium stilaan vol.
23/08 20u45  Kalfortkermis maakt zich op voor 10 dagen feest Kalfort maakt zich traditioneel op voor het Maria-Ommegangweekend en de start van de fameuze Kalfortkermis: tien dagen feest en plezier met onder meer een kampioenschap ‘curryweusten fretten’.
23/08 20u30  Nederlandse hockeysters halen opnieuw uit: nu winnen ze de halve finale van het EK hockey met 8-0 (!) De Nederlandse hockeysters (FIH-1) kunnen zondag in Antwerpen hun Europese titel prolongeren. Onze noorderburen bereikten de finale met een klinkende zege op Engeland (FIH-4): 8-0. Bij het EK van twee jaar geleden in Amsterdam won Oranje in de halve finale ook van de Engelse vrouwen, maar toen was het veel spannender (1-0).
23/08 20u30  N-VA ontkent dat het afschaffing ziekenfondsen op tafel legt N-VA wil dat de ziekenfondsen niet langer instaan voor het terugbetalen van medische prestaties. Die activiteit moet voortaan door de overheid worden georganiseerd. Het is een van de manieren waarop N-VA efficiëntiewinsten wil boeken, die voor meer budget in het departement Welzijn moeten zorgen. In een reactie ontkent N-VA de info.
23/08 20u30  Proeftuin in leegstaand Antwerps droogdok: “Planten groeien veel beter dan verwacht” Er groeit iets moois in één van de droogdokken aan de Sloepenweg in Antwerpen. Sinds een paar maanden heeft Julie Van Overmeiren van Ziltsnacks Studio vier enorme bakken met zoutminnende planten neergepoot op de bodem van het achterste droogdok. Een paar Antwerpse restaurants nemen al zilte kruiden bij haar af. “Deze soorten zijn vrij onbekend, maar proef ervan en je bent overtuigd.”
23/08 20u15  N-VA legt afschaffing ziekenfondsen op tafel: partij ontkent N-VA wil dat de ziekenfondsen niet langer instaan voor het terugbetalen van medische prestaties. Die activiteit moet voortaan door de overheid worden georganiseerd. Het is een van de manieren waarop N-VA efficiëntiewinsten wil boeken, die voor meer budget in het departement Welzijn moeten zorgen. In een reactie ontkent N-VA de info.
23/08 20u15  N-VA zet gratis tolkendienst voor nieuwkomers op de helling Hangt het van N-VA af, dan wordt de tolkendienst voor nieuwkomers ingeperkt. Dat staat in de onderhandelingstekst van N-VA voor de Vlaamse coalitiegesprekken. In scholen en ziekenhuizen, waar vaak beroep wordt gedaan op de dienst, wordt ongerust gereageerd. En ook de sociale tolken zelf verwachten problemen.
23/08 20u00  Ann Demeulemeester legt zich toe op keramiek, maar wat met de rest van de ‘Antwerpse Zes’? Ann Demeulemeester (59) keerde de modewereld zes jaar geleden de rug toe, maar de Antwerpse ontwerpster zat de voorbije jaren zeker niet stil. Dat meldt The New York Times. In oktober brengt ze voor Serax een keramiekcollectie op de markt.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 23u45
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
23/08 19u15  Piloten British Airways plannen eerste staking in veertig jaar Piloten van British Airways gaan volgende maand drie dagen staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het zou de eerste...
23/08 14u00  PROMOJAGERS SUPERTIP: gratis-actie van deze supermarkt doet rekeningen halveren Bij warenhuisketen Delhaize worden dezer dagen heel wat gratis producten weggegeven. De leden van de Facebookgroep Promojagers België raken er niet...
23/08 11u15  Bang & Olufsen staat te koop De Deense verkoper van luxe tv's en geluidsapparatuur Bang & Olufsen staat te koop. Voorzitter Ole Andersen liet in een interview in Deense media...
23/08 10u00  Koude douche voor wie bio-ethanol wil tanken: meer dan 2 euro per liter aan de pomp Wie dacht met de nakende goedkeuring van de biobrandstof E85 een goedkoop en milieuvriendelijker alternatief gevonden te hebben voor gewone...
23/08 09u15  Zo gebruikt u de zon in uw voordeel Tijdens de lange zomerdagen haalt u maximaal voordeel uit de beschikbaarheid van zonlicht: van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Als u inzet op...
23/08 08u15  Gezocht: mirakeloplossingen voor 5 hardnekkige knelpuntberoepen Het lijstje knelpuntberoepen van de VDAB dikt verder aan. Stonden er drie jaar geleden ‘nog maar’ 143 beroepen op de lijst, dan zijn dat er vandaag...
22/08 19u15  “Trump komt niet als staatshoofd naar G7-top, wel als politicus die vecht voor zijn herverkiezing” Biarritz staat bekend als een paradijs voor surfers, maar komend weekend vormt de badplaats in het zuidwesten van Frankrijk het decor van een...
22/08 16u15  Voka denkt dat kans op recessie in Vlaanderen "redelijk groot” is De kans dat Vlaanderen in een recessie belandt, is "redelijk groot", zo vreest de Vlaamse ondernemersorganisatie Voka. Eén op de vier Vlaamse...
22/08 16u00  Vlees 3 jaar lang ten onrechte als bio verkocht in België Tussen 2015 en 2018 is er in België vlees ten onrechte als bio verkocht. Dat schrijft La Dernière Heure op basis van informatie van het Nederlandse...
22/08 11u00  Baas bpost krijgt half miljoen bij vertrek, PVDA eist dat postbedrijf vergoeding laat vallen In februari trekt CEO Koen Van Gerven de deur van bpost achter zich dicht. De man is geen kandidaat voor een tweede mandaat aan het hoofd van het...
22/08 10u30  Wat is het verschil tussen pensioensparen en langetermijnsparen? Wie na zijn arbeidsloopbaan dezelfde levensstandaard wil behouden, kan maar beter nu al een aanvullend pensioen opbouwen. De overheid biedt...
22/08 10u15  Speed pedelecs zorgen voor boost in verkoop van bromfietsen De verkoop van bromfietsen zit na jaren van daling opnieuw in de lift, en hoe. De verkoop van klasse B-bromfietsen steeg in de eerste zeven maanden...
22/08 09u15  Pensioensparen of langetermijnsparen: wat is voor u het interessantst? Wie na zijn arbeidsloopbaan dezelfde levensstandaard wil behouden, kan maar beter nu al een aanvullend pensioen opbouwen. De overheid biedt...
22/08 09u00  Fiscus verstuurt eerste belastingberekeningen De FOD Financiën verzendt de komende dagen een eerste pakket van belastingberekeningen, of zogenaamde aanslagbiljetten. Tegen het einde van deze...
22/08 08u45  Meer bezoekers en meer omzet voor Kinepolis in eerste semester De Belgische bioscoopgroep Kinepolis heeft in het eerste semester van dit jaar 7,3 procent meer omzet en 3,7 procent meer bezoekers opgetekend. Dat...
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 19u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 22 augustus 2019, 21u49

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/08 23u45  Trump verhoogt aangekondigde importheffingen op Chinese goederen De Verenigde Staten stellen hogere importheffingen in voor goederen uit China, meldt president Donald Trump vrijdagavond. De aankondiging volgt na het Chinese besluit om de invoertarieven op Amerikaanse goederen te verhogen.
23/08 22u45  Amerikaanse beurzen lijden grote verliezen na tweets van Trump De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door heftige tweets van president Donald Trump.
23/08 15u30  Frankrijk en Ierland dreigen met intrekken steun handelsdeal Brazilië Frankrijk en Ierland zetten de komende handelsdeal Mercosur in als drukmiddel tegen de Braziliaanse reactie op de grootschalige bosbranden in het Amazonegebied.
23/08 15u30  Deutsche Bank schikt met beurswaakhond SEC en betaalt 16 miljoen dollar De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft een schikking getroffen met Deutsche Bank voor meer dan 16 miljoen dollar (bijna 14,5 miljoen euro). De bank zou Amerikaanse anticorruptiewetgeving hebben overtreden door in China en Rusland familieleden van ambtenaren in dienst te nemen voor zakelijke doeleinden.
23/08 15u15  Handelsconflict escaleert, China voert nieuwe invoertarieven in China heeft opnieuw invoertarieven op Amerikaanse goederen ingevoerd als represaille voor de invoertarieven die de Amerikanen al eerder instelden. Het gaat om de export van goederen met een handelswaarde van zo'n 75 miljard dollar (bijna 68 miljard euro).
23/08 14u45  Handelsconflict escaleert verder, China voert nieuwe invoertarieven in China heeft opnieuw invoertarieven ingevoerd op Amerikaanse goederen, als represaille voor de invoertarieven die de Amerikanen al eerder instelden. Het gaat om 75 miljard dollar aan spullen.
23/08 14u45  Deutsche Bank schikt met beurswaakhond SEC, betaalt 16 miljoen dollar De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft een schikking getroffen met Deutsche Bank voor meer dan 16 miljoen dollar. De bank zou Amerikaanse anti-corruptiewetgeving hebben overtreden door in China en Rusland familieleden van ambtenaren in dienst te nemen voor zakelijke doeleinden.
23/08 13u45  Huawei denkt dat impact van Amerikaanse handelsrestricties meevalt De Chinese techfabrikant Huawei verwacht dat de handelsrestricties die de VS het bedrijf heeft opgelegd zo'n 10 miljard dollar (9 miljard euro) aan omzet zullen kosten. Dat is een stuk minder dan de 30 miljard die het bedrijf eerder voorspelde.
23/08 13u00  Deense fabrikant Bang & Olufsen staat open voor mogelijke koper De Deense fabrikant van luxe televisies en speakers Bang & Olufsen staat open voor een nieuwe koper, zei bestuursvoorzitter Ole Anderson tegen de Deense krant Børsen.
23/08 12u45  Bang & Olufsen staat open voor mogelijke koper De Deense luxe televisie- en speakerfabrikant Bang & Olufsen staat open voor een nieuwe koper. Dat zei bestuursvoorzitter Ole Anderson tegen het Deense medium Børsen.
23/08 12u31  'Strijd tussen management en personeel bij Amsterdamse afvalverwerker' Tussen het management en sommige werknemers bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB lijkt sprake te zijn van een machtsstrijd, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. Er is naar verluidt sprake van anarchie op de werkvloer en soms zelfs sabotage en brandstichting door werknemers. Een woordvoerder van AEB zegt hier geen concrete voorbeelden van te hebben gezien.
23/08 12u15  Oprichters Adyen verkopen aandelen voor 309 miljoen euro De oprichters van betaalplatform Adyen, Pieter van der Does en Arnout Schuijff, hebben 497.041 van hun aandelen verkocht. Hiervoor ontvingen ze ongeveer 309 miljoen euro.
23/08 12u00  'Machtsstrijd tussen management en personeel bij Amsterdamse afvalverwerker' Tussen het management en sommige werknemers bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB lijkt sprake te zijn van een machtsstrijd, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. Er is naar verluidt sprake van anarchie op de werkvloer en soms zelfs sabotage en brandstichting door werknemers.
23/08 10u45  'Jan Modaal' kan nauwelijks betaalbare huizen vinden Voor alleenstaande huizenkopers met een modaal inkomen is het bijna onmogelijk om een betaalbaar huis te vinden, zegt De Hypotheker vrijdag. Slechts zes procent van het huizenaanbod ligt binnen hun bereik.
23/08 10u30  Hasbro koopt mediabedrijf achter Peppa Pig De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro koopt het Canadese mediabedrijf Entertainment One, het concern achter shows zoals Peppa Pig en PJ Masks. Hasbro betaalt 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) voor Entertainment One.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 23u45
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
24/08 00u00  Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk! Economieredacteur Servaas van der Laan renoveerde samen met zijn vriendin een jarentwintighuis in Rotterdam. Stress? Relatietest? Dat viel reuze mee. Zeven tips om van je verbouwing een succes te maken. 1. Neem de tijd: lang leve de voorpret! Al tijdens de bezichtiging van het huis, een door honderd jaar sociale huur uitgewoond pand, jeukten onze … Continued The post Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
24/08 00u00  Komen China en Amerika tot oplossing handelsconflict? Lees meer >
24/08 00u00  ?Nederland ontspringt economische crisis echt niet? Nederlandse groei overtreft die van alle buurlanden: Duitsland niest, maar Nederland is nog niet verkouden, kopte de Volkskrant woensdag. In het stuk haalt de krant economische cijfers aan van Nederland en omringende landen. Uit cijfers van het tweede kwartaal dit jaar blijkt dat de Nederlandse economie is gegroeid met 0,5 procent. Omringende landen doen het … Continued The post ‘Nederland ontspringt economische crisis echt niet’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 00u00  Houd van je klanten, verwen ze Waarom stenen winkels het niet hoeven af te leggen tegen webwinkels. We schrijven het jaar 2011. Drie jaren recessie lagen achter ons, en er zouden nog drie jaren van recessie volgen. Ellende genoeg. Denk je. Maar er zat nog meer in het vat. Nederland werd namelijk nog een keer onaangenaam wakkergeschud. Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing … Continued The post Houd van je klanten, verwen ze appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 00u00  ?Mijn buffer is groot genoeg voor volgende recessie? Lees meer >
22/08 00u00  Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? De Amerikaanse beurzen beleefden maandag de slechtste dag van het jaar. Als reactie op het Amerikaanse besluit om per 1 september de importtarieven uit te breiden naar meer Chinese producten, kondigde China aan de waarde van de yuan te verlagen. Dreigt er een valutaoorlog nu China de eigen munt in de strijd gooit? En zo … Continued The post Handelsoorlog escaleert, dreigt nu ook valutaoorlog? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 00u00  Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels Met een stortvloed aan klimaatregels drijft de overheid de prijs van nieuwbouwwoningen op. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) na publicatie van cijfers over de woningmarkt. Het afgelopen kwartaal daalde de verkoop van nieuwe woningen met 13 procent. De verkoop van nieuwbouwhuizen daalt al anderhalf jaar, maar nog niet eerder was de daling … Continued The post Prijs nieuwbouwhuis rijst pan uit door klimaatregels appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/08 00u00  Eigen huis voor onderwijzer en politieagent onbetaalbaar Een huis kopen is de afgelopen jaren voor mensen met een middeninkomen steeds moeilijker geworden. Dat blijkt uit berekeningen van het Economisch Bureau van Rabobank waarover dagblad De Telegraaf schrijft. Het percentage huizenbezitters onder de middeninkomens was in 2012 nog 64,4 procent. Vorig jaar was dat gedaald naar 61,3 procent. Mensen met een middeninkomen zagen … Continued The post Eigen huis voor onderwijzer en politieagent onbetaalbaar appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/08 00u00  ?De bevolking is aangepraat dat er een groot probleem is met pensioenen? Vakbond FNV wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. Moeten we ons houden aan de afspraken in het pensioenakkoord?, vroegen we u. Of moeten we terughoudend zijn met maatregelen die achteraf misschien helemaal niet nodig blijken? In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘De bevolking is aangepraat dat er een groot probleem is met pensioenen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/08 00u00  ?Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord? Vakbond FNV neemt een maand na de gemaakte afspraken al afstand van het pensioenakkoord. De vakbond wil onder geen beding dat de pensioenen volgend jaar gekort worden, al moet dat wel volgens de nieuwe regels. ‘Nu korten zou een drama zijn,’ zegt FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga woensdag in een interview in De Telegraaf. In het Pensioenakkoord … Continued The post ‘Pensioenen mogen niet worden gekort, ook als dat ingaat tegen akkoord’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
23/08 17u15  “U bedoelt die andere FORD”; gênante fouten kosten beurshandelaars miljoenen per jaar Op 4 oktober 2013 gingen de aandelen van de Amerikaanse Tweeter Home Entertainment Group ruim 1.500% hoger. Op die dag raakte bekend dat het microblog Twitter een maand later naar de beurs zou gaan onder de aandelencode of tickersymbool ‘TWTR’. Het voormelde Tweeter wat toen al 5 jaar failliet, maar de aandelencode was nog steeds … The post “U bedoelt die andere FORD”; gênante fouten kosten beurshandelaars miljoenen per jaar appeared first on Express.
23/08 15u45  Wereld bezoekt liefst Europa ‘En dan resteert voor Europa niets anders dan een museum.’ Het is een uitspraak uit 2005 van de Amerikaanse journalist Thomas Friedman, die toen pas zijn boek ‘The Earth is Flat’ had gepubliceerd.  Ook de rest van zijn uitspraak was weinig flatterend, maar voor dat museum valt wel iets te zeggen. Uit nieuwe cijfers van … The post Wereld bezoekt liefst Europa appeared first on Express.
23/08 14u30  Bij Tesla kan je nu ook zonnepanelen huren Autobouwer Tesla start met de verhuur van zonnepanelen. Dat heeft Elon Musk, topman van Tesla, aangekondigd. Het aanbod gaat van start in zes verschillende staten. Gebruikers in Californië moeten een maandelijks abonnement van 65 dollar nemen. In Arizona, Connecticut, Massachusetts, New Jersey en New Mexico bedraagt de maandelijkse huurprijs 50 dollar. In de loop van … The post Bij Tesla kan je nu ook zonnepanelen huren appeared first on Express.
23/08 13u45  Mensen die veel selfies posten komen onzeker en weinig aangenaam over Selfies genieten een grote populariteit, maar er is ook een belangrijke keerzijde. Individuen die van de techniek vak gebruik maken, moeten immers vaak met negatieve reacties rekening houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington State University. Personen die massaal selfies posten, lijken voor de buitenwereld vaak minder sympathiek dan … The post Mensen die veel selfies posten komen onzeker en weinig aangenaam over appeared first on Express.
23/08 12u31  Amazon wil digitale assistent Alexa in alle auto’s installeren Het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon probeert automakers te overtuigen om Alexa, zijn spraakgestuurde digitale assistent, in hun entertainmentsystemen te integreren. Deze pogingen lijken volgens het persbureau Bloomberg hun vruchten af ​​te werpen. De Duitse autobouwers BMW en Audi zijn dit jaar immers alvast begonnen met de verkoop van een aantal modellen die de software van Amazon … The post Amazon wil digitale assistent Alexa in alle auto’s installeren appeared first on Express.
23/08 12u30  Amazon wil digitale assistent Alexa in alle auto?s installeren Lees meer >
23/08 11u15  De problemen bij Boeing kosten de luchtvaartindustrie 3,6 miljard euro per kwartaal Elke kwartaal dat de Boeing 737 Max langer aan de grond moet blijven, lijdt de luchtvaartindustrie een verlies van 4 miljard dollar. Niet alleen Boeing is immers door de problemen geraakt, maar ook zijn toeleveranciers en de luchtvaartmaatschappijen dreigen belangrijke inkomsten te missen. Dat zegt het magazine The Economist, erop wijzend dat inmiddels de hele … The post De problemen bij Boeing kosten de luchtvaartindustrie 3,6 miljard euro per kwartaal appeared first on Express.
22/08 20u00  7 Fouten die shoppers karren vol geld kosten Image by Bruno Glätsch from Pixabay Shoppers hebben nooit eerder zoveel mogelijkheden gehad. Koopjes vinden was nooit zo gemakkelijk als vandaag, maar veel geld uitgeven is dat ook. Het financiële blog van MSN somt zeven fouten op die de shopper van vandaag veel geld kosten. 1. Laat je niet verleiden Veel mensen shoppen niet omdat ze iets nodig hebben, maar omdat … The post 7 Fouten die shoppers karren vol geld kosten appeared first on Express.
22/08 19u45  Koen Geens premier? Straks vertrekt sowieso Charles Michel (MR) naar Europa en is er een nieuwe premier nodig. In het spel rond een nieuwe Europees Commissaris, vallen dan de gekste dingen te horen. Wat gebeurt er precies? Deze week circuleert er een nieuw gerucht, dankzij journalist Frédéric Chardon van La Libre Belgique: Koen Geens kan zowaar premier worden. Het vereist … The post Koen Geens premier? appeared first on Express.
22/08 19u30  Deze 10 grafieken tonen het effect van de Chinese groeivertraging op de wereldeconomie De Chinese economie is de voorbije kwartalen trager gegroeid dan het bbp van het land laat uitschijnen. De economische groei in China noteerde in juli op zijn laagste niveau in 27 jaar. De langdurige handelsoorlog met de Verenigde Staten blijft de op één na grootste economie ter wereld wel degelijk achtervolgen. Volgens cijfers die het … The post Deze 10 grafieken tonen het effect van de Chinese groeivertraging op de wereldeconomie appeared first on Express.
22/08 18u00  Legalisering doet verkoop cannabis in Californië dalen Californië is de grootste legale cannabismarkt van de Verenigde Staten. Sinds ook de verkoop van recreatieve marihuana is toegelaten, blijkt de omzet van de sector echter in te krimpen. Dat vreemde fenomeen schrijft de industrie toe aan diverse hindernissen. In eerste instantie wijzen de producenten en verkopers naar de zware heffingen, die het legale product … The post Legalisering doet verkoop cannabis in Californië dalen appeared first on Express.
22/08 17u00  Wetenschappers willen de Zeppelin terugbrengen Meer dan tachtig jaar na de ramp met de Hindenburg, kan de zeppelin mogelijk een terugkeer maken als transatlantisch transportmiddel. Deze nieuwe generatie luchtschepen zou echter niet voor het vervoer van passagiers worden ingezet. Wel zouden de moderne versie van de zeppelin op een milieuvriendelijke manier goederen over de hele wereld kunnen verdelen. Dat staat … The post Wetenschappers willen de Zeppelin terugbrengen appeared first on Express.
22/08 14u15  35,6 liter water nodig om halve liter Coca-Cola te produceren Om een halveliterfles Coca-Cola te produceren is 35 liter water nodig. 80% gaat op aan de productie van suikerbieten, dat is de bron die de frisdrank zijn zoete smaak geeft. Nog eens 19% is nodig om de verpakking te fabriceren, terwijl de overige 1% in de rest van de toeleveringsketen wordt opgebruikt. Dat blijkt uit … The post 35,6 liter water nodig om halve liter Coca-Cola te produceren appeared first on Express.
22/08 13u30  Biljet van 100 dollar is nieuwe wereldster Gedurende lange tijd was het biljet van één Amerikaanse dollar het meest populaire papiergeld van de hele wereld. Twee jaar geleden kwam daarin echter plots verandering. Toen nam het biljet van honderd Amerikaanse dollar die leidende positie over. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het fenomeen heeft volgens de experts … The post Biljet van 100 dollar is nieuwe wereldster appeared first on Express.
22/08 12u30  Naar nieuwe verkiezingen in januari? In de Wetstraat circuleert alweer volop het gerucht van vervroegde verkiezingen. Een scenario dat al een paar keer op- en weer onderdook. Wat gebeurt er precies? Deze week lanceerde journalist David Coppi alweer het gerucht dat de PS op vervroegde verkiezingen aast. Nieuw is dat niet. De Franstalige socialisten lijken systematisch te verspreiden dat zij geen … The post Naar nieuwe verkiezingen in januari? appeared first on Express.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 17u15
Lees meer van Express.be >



Zoeken


Weer & Verkeer



Verkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk!24/08 00u00 - Elsevier.nl: Economieredacteur Servaas van der Laan renoveerde samen met zijn vriendin een jarentwintighuis in Rotterdam. Stress? Relatietest? Dat viel reuze mee. Zeven tips om van je verbouwing een succes te maken. 1. Neem de tijd: lang leve de voorpret! Al tijdens de bezichtiging van het huis, een door honderd jaar sociale huur uitgewoond pand, jeukten onze … Continued The post Verbouwen een drama? Zo maak je het leuk! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Komen China en Amerika tot oplossing handelsconflict?24/08 00u00 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x ?Nederland ontspringt economische crisis echt niet?24/08 00u00 - Elsevier.nl: Nederlandse groei overtreft die van alle buurlanden: Duitsland niest, maar Nederland is nog niet verkouden, kopte de Volkskrant woensdag. In het stuk haalt de krant economische cijfers aan van Nederland en omringende landen. Uit cijfers van het tweede kwartaal dit jaar blijkt dat de Nederlandse economie is gegroeid met 0,5 procent. Omringende landen doen het … Continued The post ‘Nederland ontspringt economische crisis echt niet’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Trump verhoogt aangekondigde importheffingen op Chinese goederen23/08 23u45 - Nu.nl Economie: De Verenigde Staten stellen hogere importheffingen in voor goederen uit China, meldt president Donald Trump vrijdagavond. De aankondiging volgt na het Chinese besluit om de invoertarieven op Amerikaanse goederen te verhogen.
0x Thorgan Hazard geeft eerste assist voor Dortmund, dat pas in slotfase kan winnen in Keulen23/08 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Borussia Dortmund, met Axel Witsel en Thorgan Hazard in de basis, heeft vrijdag met 1-3 gewonnen op het veld van FC Keulen. Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete stonden negentig minuten tussen de lijnen bij de thuisploeg. Dortmund staat met 6 op 6 voorlopig alleen aan de leiding in de Bundesliga.
0x Samenwerking Galapagos en Gilead in werking23/08 23u40 - Beurs.nl: Lees meer >
0x Amerikaanse beurzen lijden grote verliezen na tweets van Trump23/08 22u45 - Nu.nl Economie: De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met flinke verliezen het weekend ingegaan. Het sentiment op Wall Street kreeg een knauw door heftige tweets van president Donald Trump.
0x Samenwerking Galapagos en Gilead in werking23/08 22u45 - De Financiële Telegraaf: Biotechnoloog Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences hebben hun recent aangekondigde megadeal afgerond. Daarmee kan de vernauwde samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in werking treden.
0x Samenwerking Galapagos en Gilead in werking23/08 22u45 - IEX.NL: MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences hebben hun recent aangekondigde megadeal afgerond. Daarmee kan de vernauwde samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in werking treden.
0x Brand achter bar De Chardon: twee oldtimers gaan in vlammen op23/08 22u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: In een garage achter De Chardon aan de Herentalse Steenweg in Grobbendonk brak vrijdagavond rond 21.30u brand uit.

Statistieken

Artikels:
27873
Gelezen:
1
Aantal lezers nu:
27






Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven