zaterdag 17 maart 2018, week 11


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
16/03 21u45  Amerikaanse beurzen hoger de week uit NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine plussen gesloten. Op Wall Street raakten de aanhoudende zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis wat naar de achtergrond, na de publicatie van gunstige macro-economische cijfers over de industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.
16/03 21u15  Beurzen hoger de week uit NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine plussen gesloten. Op Wall Street raakten de aanhoudende zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis wat naar de achtergrond, na de publicatie van gunstige macro-economische cijfers over de industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.
16/03 19u30  Nieuwe commissaris SnowWorld goedgekeurd ZOETERMEER (AFN) - Aandeelhouders van SnowWorld hebben ingestemd met de benoeming van Koen Hoffman tot commissaris. Ook de andere agendapunten kregen op de aandeelhoudersvergadering van de uitbater van skihallen groen licht.
16/03 19u30  Autobedrijf Stern blijft vestigingen sluiten AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern gaat het aantal dealervestigingen komende jaren verder terugbrengen. Dat heeft topman Henk van der Kwast gezegd in het programma De Nationale Autoshow op BNR Nieuwsradio.
16/03 18u45  'Beursplannen Varo Energy komen snel' AMSTERDAM (AFN) - De beursplannen van de Zwitserse brandstoffenhandelaar Varo Energy komen naar verluidt volgende week naar buiten. Volgens persbureau Bloomberg werken eigenaren als Carlyle en Vitol al enige tijd aan een beursgang van het bedrijf, dat waarschijnlijk een notering krijgt in Amsterdam.
16/03 18u45  Wall Street licht in de plus NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Op Wall Street raakten de aanhoudende zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis wat naar de achtergrond, na de publicatie van gunstige macro-economische cijfers over de industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.
16/03 18u00  Europese beurzen met plussen weekend in AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met bescheiden winsten de handel uitgegaan. Beleggers wisten hun zorgen over de politieke onrust in het Amerikaanse Witte Huis wat van zich af te schudden na enkele gunstige macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.
16/03 16u15  Eelco Blok aan de slag bij Reggeborgh AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Topman Eelco Blok van KPN gaat in mei aan de slag bij Reggeborgh. Hij treedt toe tot de directie van het investeringsvehikel van de rijke ondernemersfamilie Wessels. Blok had eerder al zijn vertrek aangekondigd bij KPN, waar hij wordt opgevolgd door Maximo Ibarra.
16/03 16u00  Kleine plussen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa toonden bescheiden winsten. Beleggers deden het rustig aan en keken met een schuin oog naar de Verenigde Staten, waar volgens kenners opnieuw sprake is van onrust in de kringen rond president Donald Trump.
16/03 15u15  Vertrouwen consumenten VS gestegen ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in maart toegenomen. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer dat de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
16/03 15u00  Amerikaanse beurzen openen dicht bij huis NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag zonder grote uitslagen van start gegaan. Op Wall Street zijn de zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis weer aan het toenemen, door geruchten dat president Donald Trump zijn nationale veiligheidsadviseur zou willen ontslaan.
16/03 14u45  BEURZEN Amerikaanse beurzen openen dicht bij huis NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag zonder grote uitslagen van start gegaan. Op Wall Street zijn de zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis weer aan het toenemen, door geruchten dat president Donald Trump zijn nationale veiligheidsadviseur zou willen ontslaan.
16/03 14u45  Productie industrie VS neemt toe WASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in februari met 1,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
16/03 14u00  'Wall Street opent met kleine uitslagen' NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen naar verwachting dichtbij huis. Op Wall Street zijn de zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis weer aan het toenemen, door geruchten dat president Donald Trump zijn nationale veiligheidsadviseur zou willen ontslaan. Eerder deze week werd minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson al de laan uit gestuurd.
16/03 14u00  Woningbouw VS doet stapje terug WASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in februari met 7 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
Laatste update: vrijdag 16 maart 2018, 21u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
17/03 15u30  Art & Craft zet in op e-commerce: 'De uitdaging is de kleinste van de grote spelers te worden' Art & Craft begon in de jaren negentig als een traditionele fotowinkel. Vandaag is het een van de grootste Belgische webshops voor consumentenelektronica. Volgens oprichter Sven Bastiaens loont het voor een kmo om te investeren in een digitale strategie.13 
17/03 11u00  Loon op basis van anciënniteit of prestaties: een moeilijk evenwicht Moeten werknemers verloond worden op basis van hun prestaties of hun ervaring? Een studie van Vlerick Business School en consultancybedrijf Hudson wakkert de discussie opnieuw aan.11 
17/03 09u30  Brussels Airport doet zijn kunstcollectie van de hand Brussels Airport veilt zijn kunstcollectie. Een historische kans voor verzamelaars, volgens de veilingmeester. Jammer, zeggen anderen, want welk museum brengt jaarlijks 22 miljoen mensen in contact met kunst?11 
17/03 09u00  'Bankkosten met 80 procent gestegen in twintig jaar' De kosten die banken hun klanten aanrekenen, zijn de afgelopen twintig jaar sterk gestegen.12 
17/03 08u45  'Banken rekenen klanten almaar meer kosten aan' De kosten die banken hun klanten aanrekenen, zijn de afgelopen twintig jaar sterk gestegen.10 
16/03 15u45  Zo overleeft de euro de volgende crisis Nu in Duitsland een pro-Europese regering aantreedt, kunnen Berlijn en Parijs beginnen aan hun grote missie: de overleving van de euro. Veertien Duitse en Franse economen wijzen de weg. Voor Europa is het erop of eronder, zegt Hans Geeroms, want een alternatief is er niet. 'De euro is het werkelijke cement van de Europese Unie.'
16/03 15u15  Waarom Spotify de muziekstreaming domineert Waarom is Spotify zo populair, en zijn concurrenten veel minder? De software is geen verklaring, net zo min als het aanbod of de prijs. Het enige concurrentievoordeel van het Zweedse bedrijf is zijn op autonomie gebaseerde bedrijfscultuur. Dat zegt de Zweed Henrik Kniberg, een van de architecten van de aanpak van Spotify.
16/03 14u30  Akkoord over mobiliteitsbudget: 'Succes zal afhangen van werkgever' Een dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget.
16/03 14u15  Regering bereikt akkoord over mobiliteitsbudget: 'Succes zal afhangen van werkgever' Een dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget.
16/03 13u30  Regering bereikt akkoord over mobiliteitsbudget Een dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget.
16/03 12u15  Loon op basis van anciënniteit of prestaties: een moeilijk evenwicht tussen zekerheid en efficiëntie Vorige week stelden onderzoekers van Vlerick Business School en het consultancybedrijf Hudson voor om de koppeling tussen anciënniteit en loon verder te beperken in de tijd en deels te vervangen door een meer prestatiegerichte verloning. Een noodzakelijke aanpassing om meer oudere werknemers aan het werk te krijgen en productiviteit te belonen? Of een drogredenering die een transparante verloning op de helling zet?
16/03 11u30  Is Belfius wel klaar om van de beursintroductie een succes te maken? Alles is in gereedheid gebracht voor de beursgang van Belfius. Het is wachten op een groen licht van de overheid. Maar is Belfius wel klaar om van de beursintroductie een succes te maken?
16/03 11u15  'Als we echt willen concurreren met Google en Facebook is er nog meer Vlaamse mediaconcentratie nodig' Dat zegt Marc Bresseel, medeoprichter van Duval Union, in Z-Talk Goossens. Bresseel is gepokt en gemazeld in de internationale marketing business met wereldwijde functies bij IPG en Microsoft Advertising.
15/03 21u45  Regering 'erg dicht' bij akkoord over mobiliteitsbudget De regering staat 'erg dicht' bij een akkoord over het mobiliteitsbudget. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in de Kamer verklaard.
15/03 20u45  Ingrid Gonnissen (Orange) is ICT Woman of the Year 2018 De chief enterprise officer van Orange Belgium wordt door Data News bekroond tot ICT Woman of the Year. Laurence Schuurman is de nieuwe Young ICT Lady of the Year.
Laatste update: vandaag om 15u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vrijdag 16 maart 2018, 22u06
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
16/03 21u45  Amerikaanse beurzen hoger de week uit NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine plussen gesloten. Op Wall Street raakten de aanhoudende zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis wat naar de achtergrond, na de publicatie van gunstige macro-economische cijfers over de industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.
16/03 21u15  Beurzen hoger de week uit NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine plussen gesloten. Op Wall Street raakten de aanhoudende zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis wat naar de achtergrond, na de publicatie van gunstige macro-economische cijfers over de industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.
16/03 19u45  Nieuwe commissaris SnowWorld goedgekeurd ZOETERMEER (AFN) - Aandeelhouders van SnowWorld hebben ingestemd met de benoeming van Koen Hoffman tot commissaris. Ook de andere agendapunten kregen op de aandeelhoudersvergadering van de uitbater van skihallen groen licht.
16/03 19u30  Autobedrijf Stern blijft vestigingen sluiten AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern gaat het aantal dealervestigingen komende jaren verder terugbrengen. Dat heeft topman Henk van der Kwast gezegd in het programma De Nationale Autoshow op BNR Nieuwsradio.
16/03 18u45  'Beursplannen Varo Energy komen snel' AMSTERDAM (AFN) - De beursplannen van de Zwitserse brandstoffenhandelaar Varo Energy komen naar verluidt volgende week naar buiten. Volgens persbureau Bloomberg werken eigenaren als Carlyle en Vitol al enige tijd aan een beursgang van het bedrijf, dat waarschijnlijk een notering krijgt in Amsterdam.
16/03 18u45  Wall Street licht in de plus NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Op Wall Street raakten de aanhoudende zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis wat naar de achtergrond, na de publicatie van gunstige macro-economische cijfers over de industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.
16/03 18u00  Europese beurzen met plussen weekend in AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met bescheiden winsten de handel uitgegaan. Beleggers wisten hun zorgen over de politieke onrust in het Amerikaanse Witte Huis wat van zich af te schudden na enkele gunstige macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.
16/03 16u15  Eelco Blok aan de slag bij Reggeborgh AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Topman Eelco Blok van KPN gaat in mei aan de slag bij Reggeborgh. Hij treedt toe tot de directie van het investeringsvehikel van de rijke ondernemersfamilie Wessels. Blok had eerder al zijn vertrek aangekondigd bij KPN, waar hij wordt opgevolgd door Maximo Ibarra.
16/03 16u00  Kleine plussen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa toonden bescheiden winsten. Beleggers deden het rustig aan en keken met een schuin oog naar de Verenigde Staten, waar volgens kenners opnieuw sprake is van onrust in de kringen rond president Donald Trump.
16/03 15u15  Vertrouwen consumenten VS gestegen ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in maart toegenomen. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer dat de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
16/03 15u00  Amerikaanse beurzen openen dicht bij huis NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag zonder grote uitslagen van start gegaan. Op Wall Street zijn de zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis weer aan het toenemen, door geruchten dat president Donald Trump zijn nationale veiligheidsadviseur zou willen ontslaan.
16/03 14u45  BEURZEN Amerikaanse beurzen openen dicht bij huis NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag zonder grote uitslagen van start gegaan. Op Wall Street zijn de zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis weer aan het toenemen, door geruchten dat president Donald Trump zijn nationale veiligheidsadviseur zou willen ontslaan.
16/03 14u45  Productie industrie VS neemt toe WASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in februari met 1,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
16/03 14u00  'Wall Street opent met kleine uitslagen' NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen naar verwachting dichtbij huis. Op Wall Street zijn de zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis weer aan het toenemen, door geruchten dat president Donald Trump zijn nationale veiligheidsadviseur zou willen ontslaan. Eerder deze week werd minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson al de laan uit gestuurd.
16/03 14u00  Woningbouw VS doet stapje terug WASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in februari met 7 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
Laatste update: vrijdag 16 maart 2018, 21u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
17/03 10u00  Uw bank rekent u steeds meer geld aan: tot 500 euro per jaar De prijzen die u moet betalen voor een zichtrekening, een kredietkaart of een buitenlandse overschrijving zijn in twintig jaar tijd met 80 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie die De Tijd heeft opgevraagd. De verschillen tussen banken onderling is groot, maar door de ingewikkelde prijsstructuur is het niet makkelijk om banken met elkaar te vergelijken.
16/03 11u15  Niemand wil overlast Brussels Airport onderzoeken Er is nog steeds geen geschikt onderzoeksbureau gevonden om de overlast te onderzoeken die Brussels Airport veroorzaakt. Een rechter heeft de regering verplicht om de overlast in kaart te brengen, maar twee pogingen om een onderzoeksbureau te vinden zijn mislukt.
16/03 06u45  Sssst... je mag slapen tijdens je werk Velen moeten hard werken en al die uren alert blijven. Edelhart Kempeneers, medisch directeur bij Attentia, vraagt zich op de internationale dag van de slaap af 'waar de ondernemer is die investeert in slaapruimtes voor een powernap'.
15/03 23u45  Graadmeters op Wall Street sluiten verdeeld De beurzen op Wall Street toonden donderdag een gemengd beeld. Beleggers kregen vooral macro-economisch nieuws voorgeschoteld, met cijfers over onder meer de arbeidsmarkt, die industrie en de internationale handel.
15/03 20u00  Wat is burn-out en wat zijn de vijf voornaamste symptomen? Lees meer >
15/03 19u00  LETS zit in de lift, maar wat is het? Het is de week van het geld. Die staat dit jaar in het teken van budgetbeheer. En wie budget zegt die denkt automatisch aan euro's. Maar het hoeft niet altijd om geld te gaan. Je hebt ook ruileconomie. Bijvoorbeeld LETS is een ruilsysteem voor diensten en goederen zonder dat er geld bij komt kijken. In de provincie Antwerpen maken meer dan 1.500 mensen er intussen gebruik van en het aantal stijgt.
15/03 19u00  1 op de 8 werknemers heeft klachten die tot burn-out kunnen leiden Lees meer >
15/03 16u45  Advocatenkantoor dat spil was van Panama Papers sluit de deuren Het Panamese advocatenbureau Mossack Fonseca, de spil in de zogenoemde Panama Papers, sluit de deuren. Dat heeft het kantoor zelf aangekondigd in een mededeling. Ze verwijzen als reden naar de reputatieschade door het schandaal rond belastingfraude en belastingontwijking.
15/03 14u30  "Brusselse" Audi e-tron kost minstens 80.000 euro, maar de Noren zijn er al verzot op De Duitse autobouwer Audi heeft duidelijkheid gegeven over de kostprijs van zijn elektrische SUV Audi e-tron, die dit jaar nog in de fabriek in Vorst van de band zal rollen. De auto krijgt een prijskaartje dat begint vanaf 80.000 euro.
15/03 07u15  Nooit geziene sociale dumping: "60 uur werken tegen hongerloon is geen uitzondering" Lees meer >
15/03 05u00  Deal Air France-KLM en Virgin in 2019 klaar Virgin Atlantic verwacht zijn voorgenomen deal met Air France-KLM begin volgend jaar af te ronden. Dat heeft topman Craig Kreeger van de Britse luchtvaartmaatschappij gezegd op een bijeenkomst in Londen.
14/03 12u30  Recordhoeveelheid namaakspeelgoed ontdekt in 2017 Bij controles tegen namaak zijn in 2017 350.000 speelgoedartikelen in beslag genomen. Dat is een record. Dat blijkt uit cijfers die de cel Namaak van de FOD Economie en minister van Economie Kris Peeters (CD&V) hebben bekendgemaakt.
14/03 11u15  Aandeel Bpost keldert: beleggers ongerust over Amerikaanse overname Beleggers zijn niet tevreden met de resultaten die Bpost gisteren bekendmaakte en verkopen massaal hun aandelen. Het aandeel Bpost daalde vanmorgen met 20 procent, waardoor de handel zelfs even werd stilgelegd.
14/03 03u15  Torfs en EASI blijven beste werkgevers Lees meer >
13/03 20u00  Vleesschandaal bij Veviba: heeft het parket goed gewerkt? In de commissie Justitie zal minister Koen Geens (CD&V) morgen verschillende vragen krijgen van Kamerleden die willen weten of het parket van Luxemburg correct te werk is gegaan in het Veviba-dossier. De eerste klacht dat er zaken aan de hand zouden zijn bij vleesverwerker Veviba dateert van september 2016. Toch duurde het anderhalf jaar voor het ook echt tot een huiszoeking kwam.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
17/03 18u15  Facebook weert dataspecialist Cambridge Analytics De Amerikaanse social mediagigant Facebook heeft de toegang geblokkeerd voor Cambridge Analytica, een databedrijf dat onder meer betrokken was bij de verkiezingscampagne van president Donald Trump.11 
17/03 15u00  Hoge schuldenberg en Duitse spaarsok samen bovenaan De waarschuwing over het gevaar voor een nieuwe financiële crisis vanwege de grote risico’s die beleggers, huizenkopers en consumenten nemen, stond prominent in de lijst van meestgelezen DFT-artikelen. Het grootschalige gebruik van de oude sok in Duitsland kon ook op veel interesse rekenen.13 
17/03 12u30  Fonds in Beeld: ’Toeristen’ stappen uit obligaties Centrale banken kopen miljarden minder aan obligaties op. Goedkoop gefinancierd beleggingskapitaal, dankzij ultralage rentes, gaat uit de markt. En daarmee verdwijnt wat analisten tourist money noemen.11 
17/03 12u00  Amerikanen lopen warm voor megajackpot van $455 miljoen Nadat de voorbije negentien trekkingen zonder winnaar bleef, is hoofdprijs van de Powerball jackpot in Amerika opgelopen tot $455 miljoen.17 
17/03 11u30  Delta gecommitteerd aan Schiphol De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta wil blijven groeien op Schiphol, haar grootste Europese basis.
17/03 10u15  ’Hogere rentes gooien geen roet in het eten’ De renteverhoging die de Amerikaanse centrale bank woensdag vermoedelijk aankondigt, zal dit jaar gevolgd worden door minimaal twee extra stappen. En ook de lange rente gaat in de VS omhoog, zo verwacht vermogensbeheerder Richard Abma van OHV. „Dit is echter niet slecht voor aandelen.”
17/03 10u15  Boskalis wil ’ING- rumoer’ voorkomen De topman van Boskalis heeft aandelen uit eigen zak betaald om een beloningsdiscussie te voorkomen.
17/03 10u15  Inlichtingenwet vergroot risico op hack Wanneer door de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) op grote schaal data van burgers worden verzameld en bewaard, groeit het risico op hacks, waardoor gevoelige gegevens op straat kunnen komen te liggen. Daarvoor waarschuwt een groep van ruim dertig cybersecurity-onderzoekers, computerwetenschappers en veiligheidsdeskundigen in een open brief.
17/03 08u15  Demonstreren staat vrij Een demonstratie voor het welzijn van apen wordt afgebroken door de politie. Volgens De Nationale Ombudsman grijpen burgemeester en politie nog te vaak onterecht in bij demonstraties.15 
17/03 07u16  Column: Gemeente en referendum verdienen onze stem Woensdag mogen we naar de stembus en twee keer stemmen: over de gemeenteraad en het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.12 
17/03 07u16  Nederlanders gebukt onder geldzorgen Nederlanders vinden financiële zaken ingewikkeld en maken zich vaak grote zorgen om geldzaken. Dat blijkt uit onderzoek van De Volksbank.12 
17/03 06u15  ’Licht wordt steeds relevanter’ Philips Lighting heeft zijn nieuwe naam en logo gekozen. De lampen worden voorlopig nog wel onder de naam Philips verkocht.15 
16/03 21u45  Amerikaanse beurzen hoger de week uit De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine plussen gesloten. Op Wall Street raakten de aanhoudende zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis wat naar de achtergrond, na de publicatie van gunstige macro-economische cijfers over de industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.
16/03 21u30  Beurzen hoger de week uit De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine plussen gesloten. Op Wall Street raakten de aanhoudende zorgen over de politieke onrust in het Witte Huis wat naar de achtergrond, na de publicatie van gunstige macro-economische cijfers over de industrie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.
16/03 20u00  Autobedrijf Stern blijft vestigingen sluiten Autobedrijf Stern gaat het aantal dealervestigingen komende jaren verder terugbrengen. Dat heeft topman Henk van der Kwast gezegd in het programma De Nationale Autoshow op BNR Nieuwsradio.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
17/03 14u30  Reconstructie: Nederland mocht vreugde over de komst van Unilever niet van de daken schreeuwen Unilever verkiest Rotterdam boven Londen en verplaatst het hoofdkantoor naar Nederland. Was het een 'boekhoudkundige beslissing', zoals Boris Johnson zegt, of zat er meer achter? Een reconstructie. Een bijna-doodervaring. Zo omschrijft Paul Polman zijn reactie als Kraft Heinz op 17 februari 2017 een vijandig overnamebod doet op zijn Unilever. Polman probeert Unilever dan al een paar jaar als duurz14 
16/03 23u15  Links wil verbod op verkoop sociale woning, steden moeten toegankelijk blijven voor mensen met lagere inkomens GroenLinks, SP en PvdA willen een verbod op het verder inkrimpen van de socialehuurwoningvoorraad. De steden in Nederland moeten zo toegankelijk blijven voor mensen met lagere inkomens. De drie linkse partijen dienen zaterdag een initiatiefwetsvoorstel in dat gemeenten en woningcorporaties dwingt om het aantal sociale huurwoningen met een huur van hoogstens 710 euro 'ten minste op peil te houden'.
16/03 23u00  Unilever moest de politieke moed van het kabinet belonen, was de boodschap Unilever verkiest Rotterdam boven Londen en verplaatst het hoofdkantoor naar Nederland. Was het een 'boekhoudkundige beslissing', zoals Boris Johnson zegt, of zat er meer achter? Een reconstructie. Een bijna-doodervaring. Zo omschrijft Paul Polman zijn reactie als Kraft Heinz op 17 februari 2017 een vijandig overnamebod doet op zijn Unilever. Polman probeert Unilever dan al een paar jaar als duurz
16/03 22u15  Miljardair Li Ka-Shing (89) gaat met pensioen De steenrijke Aziatische zakenman Li Ka-Shing treedt na 65 jaar terug als niet-uitvoerend voorzitter (chairman) van zijn bedrijf Hutchison Whampoa. De 89-jarige ondernemer geeft in mei het stokje over aan zijn 53-jarige zoon Victor Li. Ka-Shing richtte plasticbedrijf Cheung Kong Industries in de jaren '50 op en bracht het in 1972 naar de beurs. Een paar jaar later nam hij Hutchison Whampoa over, d
16/03 21u45  Leve de ethische bankier, adieu hongerige chipfabrikant 'Ben al 56 jaar klant bij Postbank-NMB-ING, maar ga vandaag een daad stellen', twitterde de 70-jarige John van Halderen uit Leusden afgelopen weekend. 'Op naar Triodos. Of het helpt Van der Veer c.s. normbesef bij te brengen weet ik niet, maar mij helpt het wel.' En Triodos helpen deed het ook. Want Van Halderen was bepaald niet de enige overstapper. De verontwaardiging over de later weer afgeblaz
16/03 21u30  Waar zijn onze AOW-opbouwjaren gebleven? In 2007 zijn wij uit Nederland vertrokken, ruim voor ons pensioen. Nu schrikken wij van de gevolgen. Wij hebben zelfs minder AOW-opbouw dan we destijds dachten. Waarom wordt er geen rekening gehouden met mensen zoals wij? U heeft gewoon pech. Niet alleen is de AOW-leeftijd opgeschoven, ook de AOW-opbouw is veranderd. Vroeger kregen Nederlanders vanaf hun 15de 2 procent AOW voor elk jaar dat ze in
16/03 21u30  Zorgverzekeraar CZ handhaaft korting op Lourdes-bezoek CZ blijft een korting bieden op reizen naar Lourdes. De van oorsprong katholieke zorgverzekeraar had ooit een aanvullende verzekering voor cliënten die een bezoek wilden brengen aan dit bedevaartsoord in Frankrijk. Daar zou volgens de overlevering de Heilige Maagd Maria zich hebben geopenbaard aan de 14-jarige Bernadette Soubirous. Sommigen zeggen na een bezoek aan Lourdes van hun kwaal te zijn ge
16/03 21u15  Menskracht is belangrijker dan Haagse koopkracht - laat dat dan ook zien Wat is het middel tegen koopkrachtfetisjisme? Planbureaudirecteur Laura van Geest riep vorige week de politiek op eens wat verstandiger om te springen met de koopkrachtplaatjes die haar bureau maakt. Die plaatjes zijn reuze handig om globaal naar de effecten te kijken van het overheidsbeleid en de invloed van de economie, maar zijn ten enenmale ongeschikt om te sturen op de portemonnee van individ
16/03 20u45  Wat te doen met 'semi-overheidsinstellingen' als ING: nationaliseren of privatiseren? Met zijn opmerking dat banken als ING 'semi-overheidsinstellingen' zijn, heeft premier Rutte onbedoeld het debat over de toekomst van de financiële sector heropend. Wordt het nationaliseren of privatiseren? 'In moeilijke tijden moet je toch langs de kassa in Den Haag.' Kees van Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van ABN Amro, zegt woensdag eerlijk waar het op staat. Op de Amsterdamse Zuidas, in de kel
16/03 20u30  Wat doen we met 'semi-overheidsinstellingen' als ING: nationaliseren of privatiseren? Met zijn opmerking dat banken als ING 'semi-overheidsinstellingen' zijn, heeft premier Rutte onbedoeld het debat over de toekomst van de financiële sector heropend. Wordt het nationaliseren of privatiseren? 'In moeilijke tijden moet je toch langs de kassa in Den Haag.' Kees van Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van ABN Amro, zegt woensdag eerlijk waar het op staat. Op de Amsterdamse Zuidas, in de kel
16/03 20u15  Wat doen we met de 'semi-overheidsinstellingen': nationaliseren of privatiseren? Met zijn opmerking dat banken als ING 'semi-overheidsinstellingen' zijn, heeft premier Rutte onbedoeld het debat over de toekomst van de financiële sector heropend. Wordt het nationaliseren of privatiseren? 'In moeilijke tijden moet je toch langs de kassa in Den Haag.' Kees van Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van ABN Amro, zegt woensdag eerlijk waar het op staat. Op de Amsterdamse Zuidas, in de kel
16/03 17u15  Overdag kantoorklerk, 's avonds barman - SER vraagt aandacht overheid voor groeiend aantal combinatiebanen Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland groeit de groep mensen die meerdere banen combineren. Overdag werken zij bijvoorbeeld op kantoor en 's avonds en in het weekend klussen zij bij als nachtportier of barman. Volgens een rapport dat de Sociaal Economische Raad (SER) naar buiten bracht, zijn er in ons land ruim 600 duizend multi-jobbers. Een stijging van 3 procent sinds 2007. Volgens de SE
16/03 13u45  Zesjescultuur maakt plaats voor strijd om hoge cijfers - wat doet dat met jongeren? Plusklassen op de basisschool, overvolle gymnasia en speciale programma's voor superslimme studenten. De verfoeide zesjescultuur in het onderwijs heeft plaatsgemaakt voor een strijd om hoge cijfers. Maakt dat jongeren ziek van perfectionisme? Mijn 14-jarige nichtje twijfelt over haar profielkeuze. Ze houdt van talen en cultuur dus zou ze het liefst Cultuur en Maatschappij kiezen. Maar ze wil geen
16/03 12u15  Philips Lighting wil naam wijzigen in Signify Philips Lighting wil zijn naam wijzigen in Signify. De nieuwe naam zou beter passen bij de strategische visie van het bedrijf, dat miljarden verdient met de verkoop en aanleg van verlichting. Philips Lighting meldt dat het voor de naam Signify heeft gekozen 'omdat licht een intelligente taal wordt die verbindt en betekenis overdraagt'. Toen de verlichtingstak zich in mei 2016 via een beursgang afs
16/03 12u15  SER dringt bij overheid aan op meer aandacht voor combinatiebanen De Sociaal Economische Raad (SER) dringt er bij de overheid op aan meer aandacht te schenken aan de problemen van de circa 200 duizend Nederlanders die twee of meer banen of baantjes moeten combineren om financieel het hoofd boven water te houden. Volgens de SER is de bestaande wet- en regelgeving niet passend voor deze groeiende groep. Het hebben van meerdere banen levert onder meer problemen op
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
17/03 23u00  Belgische fietser overleden na ongeval op Tenerife Een Belgische man is zaterdag om het leven gekomen na een ongeval op het Spaanse eiland Tenerife. De 45-jarige Belg kwam met zijn fiets in aanrijding met een motorrijder, die met een zwaar hersenletsel in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.
17/03 23u00  LIVE. Emond zet Standard in verlengingen op voorsprong Zaterdagavond staat de finale van de Beker van België op het programma. Om 20.45 uur weerklinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter, die de wedstrijd tussen Racing Genk en Standard hiermee op gang schiet. Pakt Philippe Clément, tot januari nog hoofdcoach bij Waasland-Beveren, zijn eerste prijs of trekt de flamboyante Standard-coach Ricardo Sa Pinto met zijn equipe aan het langste eind. Mis er niets van dankzij onze live updates!
17/03 22u45  Romelu Lukaku doet het opnieuw voor United: nummer 25 van het seizoen is een staalharde kopbal Romelu Lukaku brak alweer de ban voor Manchester United in de kwartfinale van de FA Cup: tegen Brighton & Hove Albion buffelde hij vlak voor de rust de 1-0 tegen de netten op aangeven van Nemanja Matic. Zijn 25ste goal van het seizoen.
17/03 22u45  LIVE. Geen doelpunten in bekerfinale: teams gaan verlengingen in Zaterdagavond staat de finale van de Beker van België op het programma. Om 20.45 uur weerklinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter, die de wedstrijd tussen Racing Genk en Standard hiermee op gang schiet. Pakt Philippe Clément, tot januari nog hoofdcoach bij Waasland-Beveren, zijn eerste prijs of trekt de flamboyante Standard-coach Ricardo Sa Pinto met zijn equipe aan het langste eind. Mis er niets van dankzij onze live updates!
17/03 22u30  Bergen kan Oostende opnieuw niet uit evenwicht halen: 21 op 21 Oostende klopte opnieuw Bergen, voor de derde opeenvolgende week. De Zeekapiteins voeren na de 75-64-zege met een perfecte 21 op 21 de rangschikking aan.
17/03 22u30  Bedrijf uit Olen verkocht bedorven vlees: “Menselijke fout” Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 vervallen vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”. De politieke partijen Ecolo en Groen vragen als reactie om een doorlichting van de hele sector.
17/03 22u15  Minder weekendongevallen in provincie Antwerpen, maar aantal snelheidsovertreders stijgt In de provincie Antwerpen zijn vorig jaar tijdens de weekendnachten 429 ongevallen gebeurd. Dat zijn er 42 minder (-9 procent) dan in 2016. De politie betrapte in de WODCA-nachten minder bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken (-0,5 procent), maar er was wel een stijging van het aantal snelheidsovertreders (+3,4 procent). Dat blijkt uit de WODCA-resultaten van 2017, die door Antwerps gouverneur Cathy Berx zaterdag werden voorgesteld.
17/03 21u30  Liverpool wint zonder Mignolet met 5-0 dankzij weergaloze Salah Liverpool heeft zaterdag in de Engelse Premier League met 5-0 van Watford gewonnen. Simon Mignolet bleef op de bank. Bij Watford ontbreekt Christian Kabasele nog altijd met een hamstringblessure.10 
17/03 21u00  Belg ontkent nieuw seksschandaal bij Oxfam: “Manifeste leugen” Opnieuw wordt een medewerker van Oxfam beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de Britse krant The Times kon de man een jaar lang blijven werken voor de hulporganisatie in het door een aardbeving getroffen Haïti, ondanks herhaaldelijke klachten over seksuele intimidatie. De Belg Roland van Hauwermeiren, die recent zelf onder vuur lag voor seksueel misbruik, zou de man de hand boven het hoofd gehouden hebben, al ontkent hij dat zelf ten stelligste.16 
17/03 20u45  Ook bedrijf uit Olen verkocht bedorven vlees: “Menselijke fout” Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 bedorven vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.16 
17/03 20u15  Foodtruckfestival op Bist flopt wegens vrieskou Wat zaterdag een gezellige bedoeling had moeten worden op het evenementenplein van de Bist werd een ijskoude flop. Het foodtruckfestival trof het allerminst met het weer want de late winterprik hield de bezoekers weg.10 
17/03 20u15  LIVE. Wie steekt de Beker van België op zak? Zaterdagavond staat de finale van de Beker van België op het programma. Om 20.45 uur weerklinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter, die de wedstrijd tussen Racing Genk en Standard hiermee op gang schiet. Pakt Philippe Clément, tot januari nog hoofdcoach bij Waasland-Beveren, zijn eerste prijs of trekt de flamboyante Standard-coach Ricardo Sa Pinto met zijn equipe aan het langste eind. Mis er niets van dankzij onze live updates!10 
17/03 20u00  Ook bedrijf uit Herentals verkocht bedorven vlees: “Menselijke fout” Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 bedorven vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Herentals werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.10 
17/03 20u00  Buffon (40) wordt toch weer opgeroepen voor Italië Doelman Gianluigi Buffon is door Italiaans interimbondscoach Luigi Di Biago opgeroepen voor oefeninterlands tegen Argentinië en Engeland de komende weken. De 40-jarige keeper van Juventus had in november na de gemiste WK-kwalificatie nochtans zijn afscheid aangekondigd.10 
17/03 19u30  Woning loopt aanzienlijke schade op bij uitslaande brand In de Molenstraat in Zwijndrecht is er zaterdagavond brand uitgebroken in een woning. Voornamelijk de eerste verdieping van het huis liep aanzienlijke schade op.13 
Laatste update: vandaag om 23u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
17/03 11u30  Opmerkelijk vonnis: Volkswagen moet gemanipuleerde diesel van klant omruilen voor nieuwe auto De arrondissementsrechtbank van het Duitse Hamburg heeft een Volkswagendealer in Hamburg veroordeeld tot het terugnemen van een dieselauto met...
17/03 11u00  Deze 7 tips doen uw Airbnb renderen U hebt tijdelijk een appartement of een huis leegstaan, of u kunt een overtollige kamer in uw woning inrichten als tijdelijk verblijf. Op Airbnb...10 
17/03 07u45  Er zit meer achter je lichtknop dan je denkt Zodra je wakker wordt steek je het licht aan, en 's avonds doe je het met één druk op de knop weer uit. Maar zelfs om zo een alledaagse handeling...11 
16/03 23u15  "Wij zijn geen bedriegers en wij zijn geen gangsters": baas Veviba ontkent wanpraktijken Louis Verbist, de zaakvoerder van de in opspraak gekomen slachthuisgroep Veviba, ontkent de beschuldigingen tegen zijn bedrijf. Dat verkocht naar...
16/03 22u45  "Wij zijn geen bedriegers en wij zijn geen gangsters": baas Veviba reageert voor het eerst Louis Verbist, de zaakvoerder van de in opspraak gekomen slachthuisgroep Veviba, reageert voor het eerst op de heisa rond zijn bedrijf. Dat...
16/03 20u30  'Frietoorlog' met Zuid-Amerikaanse landen verontrust Belgische aardappelsector De aardappelverwerkende nijverheid in België is bezorgd over de mogelijke gevolgen van een handelsconflict met enkele Zuid-Amerikaanse landen. Dat...
16/03 11u30  Lieven Scheire: “Tieners zoeken geen werkzekerheid. Ze zoeken een passie” Technologiebedrijven zitten op dit moment met de handen in het haar om ruim 30.000 vacatures ingevuld te krijgen. Er zijn nog steeds te weinig...
16/03 09u15  Franse bakker moet 3000 euro boete betalen omdat hij te hard werkt Een Franse bakker moet 3.000 euro boete betalen omdat hij geen rustdag wil nemen.
16/03 08u15  Red de wereld, stuur je kinderen naar een STEM-richting Het tekort aan technisch personeel is nog nooit zo groot geweest. Technologiebedrijven zitten op dit moment met de handen in het haar om ruim...
16/03 06u30  In dit land staken de ambtenaren voor het eerst sinds 1933 In de dwergstaat Andorra, tussen Frankrijk en Spanje, hebben honderden ambtenaren het werk neergelegd. Dat doen ze uit protest tegen een...
15/03 21u15  Kleinere bedrijfswagen in ruil voor extra loon: regering staat op zucht van een akkoord De regering staat "erg dicht" bij een akkoord over het mobiliteitsbudget. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) vanavond in...
15/03 20u30  Zelf opgestapte topman krijgt 5,5 miljoen euro mee voor 7 maanden werken Zeven maanden werken, zelf ontslag nemen en toch een jaarsalaris meekrijgen plus een klein miljoen aan ontslagvergoeding. Hoe krijg je dat voor...
15/03 18u45  Steeds meer medicijnresten in water: factuur dreigt duurder te worden De drinkwatersector moet steeds meer resten van genees- en bestrijdingsmiddelen uit het water halen. Dat blijkt uit een artikel van het...
15/03 17u00  Audi ziet winst met 4,4 procent stijgen en doorbreekt kaap van 60 miljard euro omzet De Duitse luxewagenbouwer Audi, die ook een fabriek heeft in Brussel, heeft in 2017 voor het eerst de kaap van 60 miljard euro omzet doorbroken,...
15/03 14u15  "Teleurgestelde" Jeroen Piqueur moet 20 miljoen euro ophoesten voor failliete Optima Bank Voormalig Optimatopman Jeroen Piqueur moet de garantiestelling van 20 miljoen euro uit zijn eigen vermogen aan de bank nakomen. Dat heeft de Gentse...
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 17u39
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
17/03 16u30  Merkel en Xi willen oplossing voor overcapaciteit staalindustrie bij G20 De Duitse Bondskanselier Angela Merkel en de Chinese president Xi Jinping willen dat er bij de G20 een oplossing wordt bedacht voor de wereldwijde overcapaciteit op de staalmarkt.16 
17/03 12u45  Nederlandse ondernemer verslaat wilde zee met stabiele brug NU.nl bezoekt succesvolle Nederlandse bedrijven. In deze aflevering Ampelmann, dat loopbruggen bouwt die op zee worden ingezet.12 
17/03 12u15  Nederlandse loopbrug op schip groot succes op open zee NU.nl bezoekt succesvolle Nederlandse bedrijven. In deze aflevering Ampelmann, dat loopbruggen bouwt die op zee worden ingezet.10 
17/03 09u00  Prins Constantijn: 'Nederland kan concurrentie Silicon Valley aan' Prins Constantijn is nog ruim een jaar ambassadeur van de StartupDelta. Hij vindt dat Nederland 'makkelijk het beste startupecosysteem van Europa kan worden'. Zolang ondernemers meer risico's durven te nemen en overheid en bedrijfsleven beter samenwerken.11 
17/03 08u15  Prins Constantijn: 'Nederland kan concurrentie met Silicon Valley aan' Prins Constantijn is nog ruim een jaar ambassadeur van de StartupDelta. Hij vindt dat Nederland 'makkelijk het beste startupecosysteem van Europa kan worden'. Zolang ondernemers meer risico's durven te nemen en overheid en bedrijfsleven beter samenwerken.14 
17/03 07u45  Prins Constantijn: 'Nederland kan de concurrentie met Silicon Valley aan' Prins Constantijn is nog ruim een jaar ambassadeur van de StartupDelta. Hij vindt dat Nederland 'makkelijk het beste startupecosysteem van Europa kan worden'. Zolang ondernemers meer risico's durven te nemen en overheid en bedrijfsleven beter samenwerken.10 
16/03 17u15  Rijk investeert 130 miljoen euro in innovatie Eindhoven Het kabinet investeert 130 miljoen euro in innovatie in de regio Eindhoven. De ministers Carola Schouten (Landbouw) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) hebben dat bekendgemaakt in het complex van TU/e Innovation Space.
16/03 17u00  Eelco Blok start bij grootaandeelhouder van VolkerWessels Topman Eelco Blok van KPN gaat halverwege mei aan de slag bij Reggeborgh. Hij treedt toe tot de directie van het investeringsvehikel van de rijke ondernemersfamilie Wessels.
16/03 16u00  Mariëtte Hamer mag door als voorzitter SER Mariëtte Hamer blijft voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). De ministerraad is akkoord gegaan met een voorstel van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om haar voor twee jaar te herbenoemen.
16/03 15u45  EU wil 3 procent omzettaks voor internetgiganten Grote internetbedrijven moeten 3 procent omzetbelasting gaan betalen in het EU-land waar hun gebruikers zitten.
16/03 15u00  De voors en tegens van het Barbapapa-contract In Nederland hebben ruim een half miljoen mensen gedurende de werkweek meerdere petten op. Ze werken bijvoorbeeld drie werkdagen in het bedrijfsleven en staan twee dagen voor de klas. Of dat vrijwillig gebeurt of uit bittere noodzaak, maakt nogal wat uit.
16/03 14u45  Minister voelt niets voor aanpassen voorstel partnerschapsverlof Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voelt er niets voor om het voorstel voor extra partnerschapsverlof aan te passen.
16/03 13u15  Goede feestdagenperiode voor juweliersketen Tiffany De Amerikaanse juweliersketen Tiffany heeft in het afgelopen kwartaal, waarin de belangrijke kerstperiode viel, geprofiteerd van aantrekkende verkopen in vooral zijn thuismarkt. Afgezien van eenmalige lasten als gevolg van nieuwe belastingregels in de Verenigde Staten, ging ook de winst omhoog.
16/03 12u45  Kamer van koophandel VS waarschuwt voor handelsoorlog met China De voorzitter van de Amerikaanse kamer van koophandel heeft president Donald Trump gewaarschuwd voor de gevolgen van heffingen op Chinese importgoederen.
16/03 12u30  Amerikaanse kamer van koophandel waarschuwt voor handelsoorlog met China De voorzitter van de Amerikaanse kamer van koophandel heeft president Donald Trump gewaarschuwd voor de gevolgen van heffingen op Chinese importgoederen.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
16/03 00u00  Van Baalen vol op het orgel tegen ?wispelturige Trump? Lees meer >
16/03 00u00  Tweede Kamer in rep en roer over salaris Hamers Lees meer >
15/03 00u00  Aangifte niet meer alleen met DigiD U hebt niet langer uw DigiD nodig om in te loggen bij de fiscus. Inloggen kan ook via uw bank. Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak. Miljoenen mensen moeten deze weken weer belastingaangifte … Continued The post Aangifte niet meer alleen met DigiD appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/03 00u00  EU en Amerika op rand handelsoorlog Lees meer >
14/03 18u45  Waarom Unilever Rotterdam boven Londen verkiest Unilever schrapt haar hoofdkantoor in de Britse hoofdstad Londen. Dat betekent dat het hoofdkwartier van het bedrijf zich definitief vestigt in Rotterdam. Het bedrijf bevestigt het zelf nog niet, maar de formele bevestiging komt naar verwachting donderdag – nadat de raad van bestuur van Unilever bij elkaar komt, meldt SkyNews. Verhuizing levert ongeveer 1300 banen … Continued The post Waarom Unilever Rotterdam boven Londen verkiest appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/03 16u00  GL-leider Klaver wil wet tegen loon ING-topman GroenLinks wil met een wet de salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers voorkomen. De wet moet dan wel met spoed door de Tweede en Eerste Kamer worden behandeld, want de aandeelhouders van ING buigen zich op 23 april over de voorgestelde verhoging. GroenLinks-leider Jesse Klaver deed in het televisieprogramma Buitenhof een dringende oproep aan andere partijen … Continued The post GL-leider Klaver wil wet tegen loon ING-topman appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/03 00u00  Succes van Donald Duck: geliefd onder mannen Nergens is Donald Duck zo populair als in Nederland. Het zijn vooral jongens en mannen die weglopen met de eend. Blijft dat zo nu Donald steeds politiek correcter wordt? Een opvallend feitje over Donald Duck: er is geen land ter wereld waar de stripheld zo groot is als in Nederland. Wie wist bijvoorbeeld dat de … Continued The post Succes van Donald Duck: geliefd onder mannen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/03 00u00  Regering hekelt uitspraak Brussel over fiscaal zwart gat: ?ongepast? Lees meer >
11/03 00u00  Brussel kan Nederlandse steun voor Brexit-gat vergeten Lees meer >
11/03 00u00  Barroso in opspraak over Goldman Sachs-lobby bij Europese Commissie Lees meer >
11/03 00u00  Juncker maakt zich op voor handelsoorlog met Trump De Amerikaanse president Donald Trump gaat de importtarieven op staal en aluminium fors verhogen. Daarmee wil hij de concurrentiepositie van Amerika ten opzichte van China verbeteren. Ook de Europese Unie wordt door de maatregel geraakt: de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker is woedend. Trump kondigde via Twitter aan dat de Amerikaanse staal- en … Continued The post Juncker maakt zich op voor handelsoorlog met Trump appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/03 01u00  Dick Benschop volgt Nijhuis op als baas van Schiphol Lees meer >
Laatste update: vrijdag 16 maart 2018, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
17/03 19u45  Bij menselijke intelligentie zijn meer dan vijfhonderd genen betrokken Bij de menselijke intelligentie zijn meer dan vijfhonderd genen gemoeid. Dat is de conclusie van een wereldwijd onderzoek van wetenschappers aan de University of Edinburgh, de University of Southampton en de Harvard University bij meer dan 240.000 personen.10 
17/03 19u30  4 zaken die we kunnen leren van miljonairs 'Van alle sociale klassen praat men het liefst over de rijken, terwijl men er het minst van afweet'. Het is een uitspraak van de econoom John Kenneth Galbraith, die tot op vandaag geldig blijft. 12 
17/03 11u30  Een "grote dag" volgens Trump: FBI-man McCabe ontslagen twee dagen voor pensioen Andrew McCabe zou morgen met pensioen gaan. Hij wordt dan vijftig. In januari was zijn positie zwaar onder druk komen te staan, waarop hij zijn functie als tweede man bij de FBI neerlegde. En nu heeft de Trump-administratie hem ontslagen.
17/03 10u45  Dramatische week voor United Airlines na derde fout met hond Luchtvaartmatschappij United Airlines bevindt zich weer temidden een regelrechte PR-ramp. In één week tijd zijn er drie incidenten geweest met dieren aan boord.11 
17/03 07u30  Merkel IV al meteen in woelig water door uitspraken over islam De vierde regering Merkel is nog maar sinds woensdag aan de slag en de eerste scheuren zijn er al:  de kersverse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) zei in een gesprek met Bild dat de islam niet bij Duitsland hoort. 10 
17/03 07u30  Paradise lost? Mexicaanse drugskartels zijn zich nu aan het nestelen in toeristische hotspots De Mexicaanse drugskartels zijn zich aan het nestelen in een tot voor kort nog veilig stuk Mexico: de Maya Rivièra met de bij Europese toeristen populaire badplaatsen zoals Cancún en Playa del Carmen. De problemen in de Mexicaanse badsteden weerspiegelen ondertussen die van het hele land, dat vorig jaar zijn meest moorddadige jaar ooit heeft meegemaakt. Er werden maar liefst 29.168 moorden gepleegd, wat neerkomt op een gemiddelde van 79 per dag. En dat in een land waar toerisme een sleutelindustrie is.11 
17/03 07u00  Steeds langer zomer aan de Middellandse Zee  Als we er niet in slagen de opwarming af te remmen, voorspellen onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv dat de winter in de Mediterrane regio tegen het eind van deze eeuw nog maar twee maanden duurt. Dat betekent een halvering ten opzichte van nu. De zomer zal onder dat scenario naar verwachting zo’n twee maanden langer gaan duren en dus zes maanden aanhouden.13 
17/03 02u00  Italiaanse driesterrenchef opent in Parijs een restaurant voor daklozen en migranten De Italiaanse driesterrenchef Massimo Bottura heeft donderdag in Parijs het restaurant ‘Refettorio’ geopend in de crypte van de kerk van La Madeleine. De eetgelegenheid is gereserveerd voor de ‘meest kwetsbare mensen’ in onze maatschappij.10 
16/03 19u45  België voert minimumleeftijd van 13 jaar in voor registratie op sociale media België heeft een nieuwe maatregel ingevoerd, waardoor kinderen jonger dan 13 jaar zich niet mogen registreren op de sociale media. De federale regering keurde het voorstel over de minimumleeftijd van staatssecretaris voor de Bescherming van de Privacy Philippe De Backer (Open VLD) goed. Daarmee volgt ons land de richtlijnen van Europa.
16/03 19u45  IKEA gaat gerechten met insecten en algen aanbieden IKEA staat symbool voor leuke en betaalbare meubels, maar ook voor de typische Zweedse balletjes die je er kunt gaan eten. De menukaart gaat weldra uitbreiden, want de meubelgigant wil ook in de restaurants inzetten op duurzaamheid. Gehaktballen met meelwormen en vegetarische hotdogs worden zo dagelijkse kost bij IKEA.
16/03 19u30  Catalaanse producent van cava Freixenet komt in Duitse handen De Duitse producent van consumentengoederen Groep Dr. Oetker betaalt via zijn drankenfiliaal Henkell 220 miljoen euro voor 50,7% van de aandelen van het Catalaanse familiebedrijf Freixenet, een van ‘s werelds belangrijkste producenten van cava. 
16/03 18u00  Amerikaans minister van Financiën Steve Mnuchin gaf 1 miljoen dollar belastinggeld uit aan 8 vliegtuigreizen Amerikaans minister van Financiën Steve Mnuchin heeft in 2017 meer dan een miljoen dollar aan belastinggeld uitgegeven aan 8 vliegtuigreizen. Dat blijkt uit opzoekingen van het Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW).
16/03 17u45  Geld verdienen via Instagram: kan dat zomaar? In tijden waarin reclame op televisie wordt doorgespoeld en reclameboodschappen op het internet geblokkeerd worden, zijn adverteerders op zoek naar nieuwe manieren om hun producten aan de man te brengen en die vinden ze bij influencers. Mensen die populair zijn op Instagram krijgen zo geld om bepaalde producten te promoten, maar mag dit zomaar?
16/03 17u45  Techinsider Peter Thiel meent dat slechts één cryptocurrency zal overleven: bitcoin of ethereum Peter Thiel, de man die als eerste in Facebook investeerde en PayPal oprichtte, heeft voorspeld dat er weinig toekomst is voor andere cryptocurrency dan bitcoin. Ethereum maakt volgens Thiel eventueel nog een kans om te overleven.
16/03 17u15  Chinese burgers met 'slecht sociaal krediet' mogen niet meer per trein of vliegtuig reizen De Communistische Partij van China wil met een verreikend systeem het gedrag van haar burgers gaan controleren. Beijing voert daarom per 1 mei een nationaal 'sociaal- kredietsysteem' in, waarbij mensen worden beloond wanneer ze zich gedragen naar de maatstaven die de partij vooropstelt. Doen ze dat niet dan worden ze gestraft.
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Amerikanen lopen warm voor megajackpot van $455 miljoen17/03 12u00 - De Financiële Telegraaf: Nadat de voorbije negentien trekkingen zonder winnaar bleef, is hoofdprijs van de Powerball jackpot in Amerika opgelopen tot $455 miljoen.
17x Dit vindt de internationale pers van de Vlaamse topreeks ‘Tabula Rasa’17/03 12u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Sinds donderdag is de Vlaamse psychologische thrillerserie ‘Tabula Rasa’ wereldwijd te zien via Netflix. Bij ons was de reeks een enorm kijkcijferkanon. Maar wat vinden de buitenlandse media er eigenlijk van?
17x FIFA laat voor het eerst sinds jaren ‘90 officiële matchen toe in Irak: “Historisch”17/03 12u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: De Wereldvoetbalbond FIFA zet het licht op groen om, voor het eerst sinds de jaren ‘90, op Irakese bodem opnieuw officiële wedstrijden te organiseren. FIFA-voorzitter Gianni Infantino kondigde het nieuws aan na afloop van een vergadering in Bogota.
17x 17 leerlingen op wachtlijst Sint Ritacollege17/03 12u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Zaterdagochtend daagden 217 ouders van kandidaat leerlingen op aan de schoolpoort van de Sint Ritacollege aan de Pierstraat in Kontich. Omdat voor de 330 beschikbare plaatsen voor het eerste jaar van het middelbaar er reeds 130 door voorinschrijvingen ingenomen waren staan er voorlopig 17 op de wachtlijst.
17x Tiener (13) klem in wasmachine nadat bizarre uitdaging helemaal verkeerd loopt17/03 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een Colombiaanse tiener zat enkele uren in een netelige situatie nadat hij was vastgeraakt in een wasmachine, waardoor hij enkel nog zijn hoofd kon bewegen. De jongen had zich aan een uitdaging gewaagd, die wordt verspreid via sociale media, waarbij mensen even in een wasmachine kruipen. De jongeman werd uiteindelijk bevrijd door de brandweer en hield er alleen maar wat blauwe plekken aan over. En hoewel de uitdaging verkeerd afliep, heeft hij zijn virale video wel te pakken.
17x Derde opeenvolgende zege van Telenet Giants Antwerp17/03 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Telenet Giants Antwerp realiseerde na een nagelbijter in de EuroMillions League en tegen Limburg United een derde opeenvolgende zege en blijft met 15 op 20 dan ook op de tweede plaats fonkelen. De Nigeriaanse center Moses Kingsley en Hans Vanwijn waren de Antwerpse uitblinkers.
16x Belg ontkent nieuw seksschandaal bij Oxfam: “Manifeste leugen”17/03 21u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Opnieuw wordt een medewerker van Oxfam beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de Britse krant The Times kon de man een jaar lang blijven werken voor de hulporganisatie in het door een aardbeving getroffen Haïti, ondanks herhaaldelijke klachten over seksuele intimidatie. De Belg Roland van Hauwermeiren, die recent zelf onder vuur lag voor seksueel misbruik, zou de man de hand boven het hoofd gehouden hebben, al ontkent hij dat zelf ten stelligste.
16x Ook bedrijf uit Olen verkocht bedorven vlees: “Menselijke fout”17/03 20u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 bedorven vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.
16x Merkel en Xi willen oplossing voor overcapaciteit staalindustrie bij G2017/03 16u30 - Nu.nl Economie: De Duitse Bondskanselier Angela Merkel en de Chinese president Xi Jinping willen dat er bij de G20 een oplossing wordt bedacht voor de wereldwijde overcapaciteit op de staalmarkt.
15x Op zoek naar de Zorgwerkgever van het Jaar 201817/03 10u30 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
36693
Gelezen:
53708
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven