vrijdag 18 augustus 2017, week 33


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
18/08 19u45  Kleine winsten op voorzichtig Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten stond vrijdagmiddag op lichte winst, een dag nadat een aanslag in Barcelona en aanhoudende onrust rond het team van president Donald Trump voor flinke koersverliezen hadden gezorgd. Sportschoenenverkoper Foot Locker maakte op de beurs een flinke smak na tegenvallende kwartaalcijfers.
18/08 18u45  Sánchez voor recordbedrag naar Spurs AMSTERDAM (AFN) - Davinson Sánchez heeft zijn gewenste transfer naar Tottenham Hotspur te pakken. Ajax ontvangt minimaal 40 miljoen euro voor de 21-jarige verdediger uit Colombia. Dat bedrag kan oplopen tot 42 miljoen euro.
18/08 18u00  Slechte dag voor toerismesector op beurzen AMSTERDAM (AFN) - Bedrijven gerelateerd aan toerisme en de reisbranche hadden vrijdag een moeilijke dag op de beurs na de terreuraanslagen in Spanje. Het algemene sentiment bij beleggers was ook negatief. Op het Damrak moesten tankopslagbedrijf Vopak en autobedrijf Stern het ontgelden na tegenvallende resultaten.
18/08 17u30  Heineken schikt met oud-werknemers Congo BUKAVU (AFN) - Heineken heeft geschikt met een groep oud-werknemers van dochteronderneming Bralima in de Democratische Republiek Congo. Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO), die de oud-werknemers bijstond, maakte dat bekend. De 168 werknemers hadden de Nederlandse bierbrouwer in oktober 2015 beschuldigd van het schenden van de mensenrechten. De inhoud van de schikking is niet bekendgemaakt.
18/08 17u15  'Nieuwbouw RIVM begint binnenkort' AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijven Strukton, Heijmans en Hurks verwachten snel te kunnen beginnen met de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat heeft een woordvoerster van Strukton laten weten naar aanleiding van een bericht van Cobouw.
18/08 16u15  Consumentenvertrouwen VS in de lift ANN ARBOR (AFN) - Amerikaanse consumenten zijn in augustus positiever geworden over de economie. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
18/08 16u00  Toerismebedrijven onder druk op beurzen AMSTERDAM (AFN) - Bedrijven gerelateerd aan toerisme en de reisbranche hadden het vrijdag moeilijk op de beurs na de terreuraanslagen in het populaire vakantieland Spanje. Het algehele sentiment bij beleggers was ook negatief. Op het Damrak moesten tankopslagbedrijf Vopak en autobedrijf Stern het ontgelden na tegenvallende resultaten.
18/08 15u45  Foot Locker onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn vrijdag licht lager geopend, een dag nadat een aanslag in Barcelona en aanhoudende onrust rond het team van president Donald Trump voor flinke koersverliezen hadden gezorgd. Sportschoenenverkoper Foot Locker maakte op de beurs een flinke smak na tegenvallende kwartaalcijfers.
18/08 15u00  'Rustige opening verwacht op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen kennen vrijdag waarschijnlijk een vlak begin van de handel. Donderdag daalden de koersen flink vanwege de terroristische aanslagen in Barcelona en geruchten dat Gary Cohn, een belangrijke economische adviseur van president Trump, mogelijk opstapt.
18/08 14u45  'Start nieuwbouw RIVM laat op zich wachten' AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijven Strukton, Heijmans en Hurks weigeren naar verluidt te beginnen met de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ze willen pas aan de slag gaan als er overeenstemming is met het Rijk over de enorme meerkosten van de vertraging bij het probleemproject. Dat meldt Cobouw.
18/08 14u30  KPN in zee met MuseumTV AMSTERDAM (AFN ) - KPN wordt de distributiepartner van MuseumTV. Op het televisiekanaal zijn minidocumentaires over tentoonstellingen en vaste collecties in Nederlandse musea te zien. De zender wordt gratis aangeboden in het basispakket van KPN.
18/08 14u15  Overname energiebedrijf Calpine gaat door HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij Energy Capital Partners neemt samen met andere investeerders de grote Amerikaanse energieproducent Calpine over. Met de overname is 5,6 miljard dollar in contanten gemoeid, en als de schuld wordt meegerekend ruim 17 miljard dollar.
18/08 13u45  Nu wel succes met overname farmaceut Stada BAD VILBEL (AFN/BLOOMBERG) - De investeringsmaatschappijen Bain Capital en Cinven zijn in hun tweede poging geslaagd met de overname van de Duitse farmaceut Stada Arzneimittel. Er hebben zich genoeg aandeelhouders aangemeld om de overname te kunnen laten doorgaan.
18/08 13u30  Opnieuw verhoging winstverwachting Deere MOLINE (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere is opnieuw positiever geworden over zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar, na een sterk kwartaal. Het bedrijf profiteert van de verbeterde marktomstandigheden in de landbouw en daarmee de groeiende vraag naar zijn tractors en maaidorsers.
18/08 13u15  Oekraïne waarschuwt banken voor cyberaanval KIEV (AFN/RTR) - De centrale bank van Oekraïne heeft financiële instellingen in het land gewaarschuwd voor een nieuwe aanval door hackers. Veiligheidsdiensten vrezen voor een nieuwe cyberaanval, zoals degene die in juni wereldwijd voor problemen zorgde bij bedrijven.
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van IEX.NL >Trends.be

Verbergen Tonen
18/08 17u45  Terroristen automatisch dubbele nationaliteit afnemen? Kan niet, zegt Raad van State N-VA wil terroristen met de dubbele nationaliteit hun Belgisch paspoort automatisch afnemen. Maar de Raad van State fluit het voorstel terug, omdat het het gelijkheidsbeginsel schendt.
18/08 17u45  'Mark Coucke gaat museum bouwen in Durbuy' Ondernemer Marc Coucke gaat in Durbuy zijn collectie werken van de Franse avant-gardist Marcel Duchamp, naar eigen zeggen de grootste ter wereld, onderbrengen.
18/08 17u15  Tesla trapt cruciale verkoop Model 3 op gang Tesla leverde vorige maand de eerste dertig exemplaren van de nieuwe Model 3 aan zorgvuldig geselecteerde personeelsleden. De derde elektrische wagen in het gamma van Tesla moet voor de definitieve commerciële doorbraak zorgen.12 
18/08 16u15  Optionele btw-heffing op professionele huur: 'Een cadeau voor de vastgoedsector' Door een optionele btw-heffing op de professionele huur schept de regering meer rechtszekerheid. Vastgoedbeheerders kunnen de betaalde btw nu ook recupereren. De budgettaire factuur zal volgend jaar volgen.
18/08 13u30  'Hoe is het mogelijk dat het Federaal Voedselagentschap zo weinig transparant is?' Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) lijdt aan regelitis. Het is een ziekte die ik bij steeds meer overheidsorganisaties zie. Dat zegt ondernemer en Vlaams Parlementslid Daniëlle Vanwesenbeeck (Open Vld).
18/08 13u30  Drie lessen die vakbonden van deze regering kunnen leren De vakbonden fulmineerden vorige week tegen een aantal maatregelen uit het zomerakkoord. Totaal ten onrechte. Maatregelen die de arbeidsmarkt flexibiliseren, kleine bijverdiensten goed omkaderen en werknemers op een makkelijke manier laat delen in de winst van een bedrijf, dragen net extra bij tot jobcreatie en de sociale zekerheid. Dat zegt staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld).
18/08 11u45  De Duitse auto-industrie heeft het verkorven De Duitse autobonzen lijken alle contact met de realiteit kwijt, net als destijds de bankiers in de aanloop naar de financiële crisis. En er is nog een overeenkomst: net als de grote banken zijn Audi, BMW, Daimler, Porsche en Volkswagen 'too big to fail'.
18/08 11u00  Aanslagen in Spanje: dit is wat we weten In Catalonië zijn gisteren twee aanslagen gepleegd, die opgeëist werden door terreurgroep IS. Twee keer werd een voertuig als wapen gebruikt. Er vielen 13 dodelijke slachtoffers.
18/08 10u30  Lenovo lijdt onverwacht verlies Sterke concurrentie op de PC-markt en aanhoudende moeilijkheden in de divisies smartphone en servers hebben de Chinese technologiereus Lenovo onverwacht in de rode cijfers geduwd.
17/08 23u15  KU Leuven: 'Steeds moeilijker voor kleine firma's om sneller groeier te worden' Het wordt in ons land steeds moeilijker voor kleine firma's om door te stoten en een sneller groeier te worden. Dat stellen de Leuvense economen Gert Bijnens en Joep Konings in een studie over de evolutie van de Belgische ondernemingen sinds de jaren '80. De oorzaken dienen volgens hen niet gezocht te worden in landspecifieke regelgeving en bedrijfstaxatie maar in globale internationale trends.
17/08 19u45  ECB maakt zich zorgen om dure euro Bij de Europese Centrale Bank heerst ongerustheid over de koers van de Europese eenheidsmunt.
17/08 19u15  ECB maakt zich zorgen over te dure euro Bij de Europese Centrale Bank heerst ongerustheid over de koers van de Europese eenheidsmunt.
17/08 17u30  Agoria: 'Cyclische bedrijven betalen het gelag van de hervormde vennootschapsbelasting' De hervormde vennootschapsbelasting is een stap in de goede richting, stelt de technologiefederatie Agoria. Maar het verschillende tarief voor kmo's en grote bedrijven blijft een probleem, net als de beperktere overdraagbaarheid van verliezen. 'De regering zoekt het geld bij cyclische bedrijven en zij die investeren', zegt hoofdeconoom Frank Vandermarliere.
17/08 15u45  De staat in de staat: 'Waar kunnen de sociale partners wél over beslissen? De kleur van de muren?' Vakbonden en werkgevers beheren met de sociale zekerheid een budget dat in zekere zin drie keer dat van de federale overheid bedraagt. Dat is historisch zo gegroeid, maar is het geen tijd om dat te herzien? Deel 2 van onze driedelige reeks over de NV België.
17/08 14u15  Agoria over de hervormde vennootschapsbelasting: 'Cyclische bedrijven betalen het gelag' De hervormde vennootschapsbelasting is een stap in de goede richting, stelt de technologiefederatie Agoria. Maar het verschillende tarief voor kmo's en grote bedrijven blijft een probleem, net als de beperktere overdraagbaarheid van verliezen. 'De regering zoekt het geld bij cyclische bedrijven en zij die investeren', zegt hoofdeconoom Frank Vandermarliere.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 19u54
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
18/08 19u45  Kleine winsten op voorzichtig Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten stond vrijdagmiddag op lichte winst, een dag nadat een aanslag in Barcelona en aanhoudende onrust rond het team van president Donald Trump voor flinke koersverliezen hadden gezorgd. Sportschoenenverkoper Foot Locker maakte op de beurs een flinke smak na tegenvallende kwartaalcijfers.
18/08 18u45  Sánchez voor recordbedrag naar Spurs AMSTERDAM (AFN) - Davinson Sánchez heeft zijn gewenste transfer naar Tottenham Hotspur te pakken. Ajax ontvangt minimaal 40 miljoen euro voor de 21-jarige verdediger uit Colombia. Dat bedrag kan oplopen tot 42 miljoen euro.
18/08 17u45  Slechte dag voor toerismesector op beurzen AMSTERDAM (AFN) - Bedrijven gerelateerd aan toerisme en de reisbranche hadden vrijdag een moeilijke dag op de beurs na de terreuraanslagen in Spanje. Het algemene sentiment bij beleggers was ook negatief. Op het Damrak moesten tankopslagbedrijf Vopak en autobedrijf Stern het ontgelden na tegenvallende resultaten.
18/08 17u30  Heineken schikt met oud-werknemers Congo BUKAVU (AFN) - Heineken heeft geschikt met een groep oud-werknemers van dochteronderneming Bralima in de Democratische Republiek Congo. Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO), die de oud-werknemers bijstond, maakte dat bekend. De 168 werknemers hadden de Nederlandse bierbrouwer in oktober 2015 beschuldigd van het schenden van de mensenrechten. De inhoud van de schikking is niet bekendgemaakt.
18/08 17u15  'Nieuwbouw RIVM begint binnenkort' AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijven Strukton, Heijmans en Hurks verwachten snel te kunnen beginnen met de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat heeft een woordvoerster van Strukton laten weten naar aanleiding van een bericht van Cobouw.
18/08 16u15  Consumentenvertrouwen VS in de lift ANN ARBOR (AFN) - Amerikaanse consumenten zijn in augustus positiever geworden over de economie. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
18/08 16u00  Toerismebedrijven onder druk op beurzen AMSTERDAM (AFN) - Bedrijven gerelateerd aan toerisme en de reisbranche hadden het vrijdag moeilijk op de beurs na de terreuraanslagen in het populaire vakantieland Spanje. Het algehele sentiment bij beleggers was ook negatief. Op het Damrak moesten tankopslagbedrijf Vopak en autobedrijf Stern het ontgelden na tegenvallende resultaten.
18/08 15u45  Foot Locker onderuit op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn vrijdag licht lager geopend, een dag nadat een aanslag in Barcelona en aanhoudende onrust rond het team van president Donald Trump voor flinke koersverliezen hadden gezorgd. Sportschoenenverkoper Foot Locker maakte op de beurs een flinke smak na tegenvallende kwartaalcijfers.
18/08 15u00  'Rustige opening verwacht op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen kennen vrijdag waarschijnlijk een vlak begin van de handel. Donderdag daalden de koersen flink vanwege de terroristische aanslagen in Barcelona en geruchten dat Gary Cohn, een belangrijke economische adviseur van president Trump, mogelijk opstapt.
18/08 14u45  'Start nieuwbouw RIVM laat op zich wachten' AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijven Strukton, Heijmans en Hurks weigeren naar verluidt te beginnen met de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ze willen pas aan de slag gaan als er overeenstemming is met het Rijk over de enorme meerkosten van de vertraging bij het probleemproject. Dat meldt Cobouw.
18/08 14u30  KPN in zee met MuseumTV AMSTERDAM (AFN ) - KPN wordt de distributiepartner van MuseumTV. Op het televisiekanaal zijn minidocumentaires over tentoonstellingen en vaste collecties in Nederlandse musea te zien. De zender wordt gratis aangeboden in het basispakket van KPN.
18/08 14u15  Overname energiebedrijf Calpine gaat door HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij Energy Capital Partners neemt samen met andere investeerders de grote Amerikaanse energieproducent Calpine over. Met de overname is 5,6 miljard dollar in contanten gemoeid, en als de schuld wordt meegerekend ruim 17 miljard dollar.
18/08 13u45  Nu wel succes met overname farmaceut Stada BAD VILBEL (AFN/BLOOMBERG) - De investeringsmaatschappijen Bain Capital en Cinven zijn in hun tweede poging geslaagd met de overname van de Duitse farmaceut Stada Arzneimittel. Er hebben zich genoeg aandeelhouders aangemeld om de overname te kunnen laten doorgaan.
18/08 13u15  Opnieuw verhoging winstverwachting Deere MOLINE (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere is opnieuw positiever geworden over zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar, na een sterk kwartaal. Het bedrijf profiteert van de verbeterde marktomstandigheden in de landbouw en daarmee de groeiende vraag naar zijn tractors en maaidorsers.
18/08 13u15  Oekraïne waarschuwt banken voor cyberaanval KIEV (AFN/RTR) - De centrale bank van Oekraïne heeft financiële instellingen in het land gewaarschuwd voor een nieuwe aanval door hackers. Veiligheidsdiensten vrezen voor een nieuwe cyberaanval, zoals degene die in juni wereldwijd voor problemen zorgde bij bedrijven.
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van Belegger.nl >

deredactie.be: Economie

Verbergen Tonen
18/08 00u00  Brussels gerecht laat fraudezaak tegen Beweging.net vallen Het Brusselse gerecht begraaft na ruim vier jaar onderzoek zijn fraudedossier tegen Beweging.net, de koepel van christelijke werknemersorganisaties in Vlaanderen. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan VRT Nieuws.32 
18/08 00u00  Lagere vennootschaps­belasting kost KBC 230 miljoen euro KBC heeft het zomerakkoord onder de loep genomen. De lagere vennootschapsbelasting heeft in eerste instantie een negatieve impact voor de bank van 230 miljoen euro.30 
17/08 00u00  1 juli op één na drukste dag voor elektronisch betaalverkeer De start van de zomerkoopjes was goed voor bijna 8 mliljoen elektronische betalingen.
17/08 00u00  Dow Jones strandt op zucht van 22.000 punten De Amerikaanse beursindex is voor de vijfde dag op rij op een recordhoogte geëindigd. De bekendmaking van enkele goed bedrijfsresultaten bracht de index tot in de buurt van de 22.000 punten.
17/08 00u00  Lidl neemt eieren van één leverancier uit handel, geen problemen bij andere ketens Supermarktketen Lidl meldt dat 'een van zijn leveranciers mogelijk de Europese norm voor Fipronil overschreed'. Het gaat om eieren die alleen verkocht werden in Lidl-winkels in Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. 'Die eieren zijn inmiddels uit verkoop genomen', meldt Lidl.
15/08 22u45  Air Berlin vraagt faillissement aan, Lufthansa bereid tot overname De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft bij de handelsrechtbank het faillissement aangevraagd. Meteen heeft de grote concurrent Lufthansa laten weten dat het de activiteiten van Air Berlin wil overnemen. Air Berlin is de zesde luchtvaartmaatschappij van Europa.
15/08 14u00  Air Berlin vraagt faillissement aan, Lufthansa wil dat overnemen De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft bij de handelsrechtbank het faillissement aangevraagd. Meteen heeft de grote concurrent Lufthansa laten weten dat het de activiteiten van Air Berlin wil overnemen. Air Berlin is de zesde luchtvaartmaatschappij van Europa.
15/08 00u00  Bpost neemt Bubble Post over Bpost heeft een akkoord gesloten over de overname van Bubble Post. De activiteiten van Bubble Post betekenen een versterking van het netwerk van bpost en haar dochteronderneming Citydepot, luidt het in een mededeling.
11/08 14u00  Belgische appeloogst daalt met twee derde De appeltelers in ons land worden zwaar getroffen door de late voorjaarsvorst. Verwacht wordt dat de oogst liefst 68 procent lager zal liggen dan vorig jaar. Voor de peren blijft de daling beperkt tot zeven procent.
11/08 14u00  Boerenbond vraagt betere controle van producten tegen bloedluis Voorzitster Sonja De Becker zegt dat het hallucinant is dat het met fipronil vermengde schoonmaakmiddel op de markt kon komen zonder enige controle.
Laatste update: vandaag om 0u00

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
18/08 19u45  Kleine winsten op voorzichtig Wall Street De Amerikaanse aandelenmarkten stond vrijdagmiddag op lichte winst, een dag nadat een aanslag in Barcelona en aanhoudende onrust rond het team van president Donald Trump voor flinke koersverliezen hadden gezorgd. Sportschoenenverkoper Foot Locker maakte op de beurs een flinke smak na tegenvallende kwartaalcijfers.
18/08 19u00  Mestoverschot weer onder controle (3) Nederlandse melkkoeien produceren niet langer meer mest dan de Europese Unie toestaat. Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam (Landbouw) aan de Tweede Kamer. Doordat Nederland dit jaar binnen de regels blijft, behoudt het waarschijnlijk de soepele regeling die de EU Nederlandse boeren al jaren gunt.
18/08 19u00  Sánchez voor recordbedrag naar Spurs Davinson Sánchez heeft zijn gewenste transfer naar Tottenham Hotspur te pakken. Ajax ontvangt minimaal 40 miljoen euro voor de 21-jarige verdediger uit Colombia. Dat bedrag kan oplopen tot 42 miljoen euro.
18/08 18u45  ’Eneco is het waard om voor te vechten’ Het is een privatisering die enkele Nederlandse gemeenten een paar miljard euro op gaat leveren, maar die volgens critici het voorbestaan van Nederlandse laatste onafhankelijke én duurzame energiebedrijf Eneco in gevaar kan brengen. De top van Eneco en de grootste aandeelhouders zijn dan ook een stevig potje aan het armpje drukken over hoe deze privatisering moet plaatsvinden. Hamvraag: Wie wordt de nieuwe eigenaar?
18/08 18u00  Zwak einde AEX; Vopak op blaren Op het Damrak maakten vrijdag verkopers ruimschoots de dienst uit. Het verminderde vertrouwen in de economische plannen van president Donald Trump bracht de koersen over een breed front schade toe. Bij de hoofdfondsen kreeg Vopak er van langs na een teleurstellende prognose.10 
18/08 18u00  'Barcelona is hard getroffen' De reisbranche krijgt een stevige tik. De Ramblas is een toeristische trekpleister vol stalletjes en winkels. Ook Nederlandse ondernemers vrezen voor de gevolgen. DFT's Yteke de Jong vertelt.
18/08 17u45  Heineken schikt met oud-werknemers Congo Heineken heeft geschikt met een groep oud-werknemers van dochteronderneming Bralima in de Democratische Republiek Congo. Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO), die de oud-werknemers bijstond, maakte dat bekend. De 168 werknemers hadden de Nederlandse bierbrouwer in oktober 2015 beschuldigd van het schenden van de mensenrechten. De inhoud van de schikking is niet bekendgemaakt.
18/08 17u45  Foot Locker keldert op Wall Street De Amerikaanse aandelenmarkten zijn vrijdag licht lager geopend, een dag nadat een aanslag in Barcelona en aanhoudende onrust rond het team van president Donald Trump voor flinke koersverliezen hadden gezorgd. Sportschoenenverkoper Foot Locker maakte op de beurs een flinke smak na tegenvallende kwartaalcijfers.
18/08 17u30  ABN Amro keert eerste swapvoorschotten uit De eerste mkb-klanten van ABN Amro ontvangen de komende weken een groot deel van de compensatie voor een rentederivaat op een lening.
18/08 17u30  'Nieuwbouw RIVM begint binnenkort' Bouwbedrijven Strukton, Heijmans en Hurks verwachten snel te kunnen beginnen met de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat heeft een woordvoerster van Strukton laten weten naar aanleiding van een bericht van Cobouw.
18/08 17u15  Extra waakzaamheid op Albert Cuyp Bij de Amsterdamse ondernemers zit de schrik er na de aanslagen goed in. De Ramblas is net als de markt een toeristische trekpleister stalletjes en winkels. Ze vrezen voor de gevolgen. DFT's Yteke de Jong vertelt.11 
18/08 17u15  Mechanisch beleggen Passief beleggen is de laatste tien jaar aan een gestage opmars bezig. Aanhangers van deze beleggingsstijl kunnen niet vaak genoeg het ‘gelijk’ van John Bogle aanhalen. Bogle introduceerde in 1975 als eerste het Vanguard 500 Index Fund, waarmee hij wilde aantonen dat tegen zo laag mogelijke kosten beleggen in een index de beste manier is om een goed rendement te behalen. Sindsdien is er een hele industrie om het indexbeleggen ontstaan met moderne jasjes als ETF en (index)tracker.11 
18/08 17u15  Zo bespaar je als student Het studentenleven is duur. Collegegeld, studieboeken, biertjes, het loopt gauw op. DFT's Lorraine Marlisa heeft een aantal handige tips.11 
18/08 17u15  Consumentenvertrouwen VS omhoog Amerikaanse consumenten zijn in augustus positiever geworden over de economie. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.11 
18/08 16u45  Huis-bv helpt ouders en kind Het zal je als ouder maar gebeuren: een kind gaat studeren, maar kan in de grote stad geen woonruimte vinden, en op de spaarrekening, zonder noemenswaardige rente, staat een leuk bedrag stof te vangen.
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 11u34
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/08 12u45  Parkeren wordt in Nederland steeds duurder - in Amsterdam betaalt u 5 euro per uur De prijs van parkeren in de grote stad is in de afgelopen jaren flink gestegen. Het  kost nu 13 procent meer dan vijf jaar geleden. Het gemiddelde prijsniveau in Nederland steeg in die periode met 6 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Detailhandel Nederland naar parkeren op straat in 36 Nederlandse steden. De gemiddelde parkeerprijs in die steden steeg in vijf jaar van 2,31 euro naar 2,61 euro.14 
18/08 09u00  Belastingdienst ziet zelf: ict-systemen zijn zo verouderd dat het innen van belasting gevaar loopt Enkele grote ict-systemen van de Belastingdienst vertonen zo veel mankementen dat de belastinginning in gevaar kan komen. Dat meldt de dienst nu ook zelf in een interne evaluatie. De Volkskrant kreeg het document na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Daaruit blijkt ook dat de dienst met zo'n zeshonderd verschillende ict-systemen werkt. Eerder dit jaar concludeerden de Algemene Rekenkam16 
18/08 02u15  Hoe duur is de publieke omroep eigenlijk? In de tijd dat een jochie tegen zijn moeder op de STER vertelde dat hij vanwege King Corn-brood 'bij Japie ging wonen', was alleen iedereen met een televisie en of radio verplicht kijk- en luistergeld te betalen: 194 gulden (90 euro) voor radio en televisie en 56 gulden voor alleen radio. Hiermee werd 1 miljard gulden binnengehaald die werd besteed aan onder meer het salaris van nieuwslezer Fred E31 
18/08 02u15  Belastingdienst ziet zelf: inning kan gevaar lopen Enkele grote ict-systemen van de Belastingdienst vertonen zo veel mankementen dat de belastinginning in gevaar kan komen. Dat meldt de dienst nu ook zelf in een interne evaluatie. De Volkskrant kreeg het document na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Daaruit blijkt ook dat de dienst met zo'n zeshonderd verschillende ict-systemen werkt. Eerder dit jaar concludeerden de Algemene Rekenkam29 
18/08 02u15  Hoe de ooit toonaangevende ict-systemen van de Belastingdienst gevaarlijk retro worden Wie zijn vooringevulde aangifte ziet, zou kunnen denken dat de Belastingdienst zijn ict aardig op orde heeft. Maar in werkelijk is de chaos groot. De dienst draait op niet minder dan 600 veelal verouderde computersystemen. Alle alarmbellen gaan af, blijkt uit interne documenten. Als hij een kamer in het belastingkantoor in Apeldoorn binnenstapt, ziet Mark Hofstra in één oogopslag wat er mis is met29 
17/08 22u15  Ryanair woest op Lufthansa om mogelijke overname Air Berlin-vliegtuigen De een zijn dood is de ander zijn brood. Lufthansa wil tot ongenoegen van concurrenten als Ryanair 90 van de in totaal 140 vliegtuigen van de failliete branchegenoot Air Berlin overnemen. Met die extra toestellen kan Lufthansa sneller zijn vluchtaanbod uitbreiden. Bovendien kan het rechtstreekse vluchten naar verre bestemmingen aanbieden vanuit Berlijn en Düsseldorf, naast de al bestaande knooppun
17/08 22u15  NN helpt Delta Lloyd door overname weer boven jan De overname van concurrent Delta Lloyd heeft verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) geen windeieren gelegd. De kapitaalbuffer van het bedrijf, berekend volgens de Europese solvabiliteitsrichtlijnen (Solvency II), kwam uit op 196 procent. Dat was veel hoger dan vanwege de overname en de betaling van een interim-dividend werd verwacht. NN boekte een operationeel resultaat uit voortgezette acti
17/08 21u45  Klanten Rabobank lossen 1,7 miljard meer af op hypotheek Klanten van de Rabobank hebben in de eerste helft van dit jaar voor maar liefst 8,3 miljard euro afgelost van hun hypotheekschulden. Dat is 1,7 miljard meer dan in de eerste helft van 2016. Ook ING en ABN Amro stelden eerder bij de bekendmaking van hun halfjaarcijfers dat klanten extra aflossen. De Rabobank zei donderdag bij de bekendmaking van haar halfjaarcijfers dat dit ligt aan de extreem lage
17/08 19u15  Er zijn steeds minder fotospeciaalzaken, maar verdwijnen zullen ze nog lang niet De fotospeciaalzaak verdwijnt in hoog tempo uit het straatbeeld. Maar niet iedere fotovakhandelaar ziet de toekomst somber in. 'Ik ben al bezig met plannen om te gaan verbouwen.' Ooit verdiende de fotovakhandel geld door fotocamera's te verkopen, telelenzen, filmrolletjes, papieren afdrukken, fotoalbums en voor de echte foto-enthousiasteling vergrotingsapparaten, fixeer en ontwikkelaar. Toen kwame
17/08 16u15  Economieblog - FrieslandCampina doet Riedel (Appelsientje, CoolBest) van de hand Van de gekte op de huizenmarkt tot de perikelen bij Uber. Hier vindt u groot en klein economienieuws, bij elkaar geblogd door specialisten van de Volkskrant.
17/08 16u00  Economieblog - FrieslandCampina doet Riedel (van Appelsientje en CoolBest) van de hand Van de gekte op de huizenmarkt tot de perikelen bij Uber. Hier vindt u groot en klein economienieuws, bij elkaar geblogd door specialisten van de Volkskrant.
17/08 12u30  Hoe duurzaam wil je het hebben: ook het koffiekopje is van koffie Allerlei stoffen en producten kunnen na gebruik een tweede leven krijgen. Van koffieschillen kunnen bijvoorbeeld milieuvriendelijke, herbruikbare bekers worden gemaakt. Voor een lekker kopje koffie, gemaakt van koffie. Koffieschillen zijn de schillen om koffiebonen, ofwel de zaden in koffievruchten. Aan het eind van de koffieoogst blijven boeren zitten met bergen nutteloze koffieschillen, die ze l
17/08 12u15  Hoe duurzaam wil je het hebben: ook het koffiekopje is van koffie(schillen) Allerlei stoffen en producten kunnen na gebruik een tweede leven krijgen. Van koffieschillen kunnen bijvoorbeeld milieuvriendelijke, herbruikbare bekers worden gemaakt. Voor een lekker kopje koffie, gemaakt van koffie. Koffieschillen zijn de schillen om koffiebonen, ofwel de zaden in koffievruchten. Aan het eind van de koffieoogst blijven boeren zitten met bergen nutteloze koffieschillen, die ze l
17/08 08u45  NVWA kreeg vorig jaar al tip over 'fipronil-bedrijf' Chickfriend, maar actie bleef uit Het kippenontsmettingsbedrijf Chickfriend is inderdaad in november 2016 genoemd in de anonieme tip aan de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit NVWA. Er is toen geen actie tegen dit bedrijf ondernomen. Pas nadat de Belgische autoriteiten in juni vragen hadden gesteld over dit bedrijf, heeft de NVWA onderzoek gedaan naar Chickfriend. Daarbij kwam de eerdere tip niet naar boven. Dit schrijven mini
17/08 07u45  Student bedenkt cruciale aanpassing: een wasmachine zonder beton In een moeite door heeft de 22-jarige Dylan Knight de ruggen gered van duizenden verhuizers én het klimaat. Knight, een student aan de Engelse Nottingham Trent University, bedacht een cruciale verbetering aan de wasmachine: die kan tientallen kilo's lichter worden. Iedereen die weleens zelf heeft verhuisd, kent het probleem: alles is te tillen, behalve de wasmachine (als we afzien van de piano). D
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
18/08 20u00  Flor (80), de oudste karatekoning, staat nog wekelijks op de mat Flor Borms is met zijn tachtig lentes het oudste lid van de karateclub Fudoshin Dojo in Kapellen. De Puttenaar elke week nog twee keer op de mat. Hij is ook wekelijks te vinden in het zwembad van Wilrijk, want Flor is ook een gebrevetteerd duiker.
18/08 20u00  Politie neemt extra veiligheidsmaatregelen op Bollekesfeest Na de aanslag van donderdagavond in Barcelona heeft het OCAD beslist om het dreigingsniveau in ons land voorlopig op niveau 3 te houden, het op één na hoogste dreigingsniveau. Voor het Bollekesfeest neemt de politie de nodige veiligheidsmaatregelen die gepaard gaan met dat dreigingsniveau.
18/08 20u00  Een van de donkerste bladzijden uit de Antwerpse geschiedenis: hoe de burgemeester mee op Joden joeg Zelfs na al die tijd is nog zeker niet het laatste woord gezegd over een van de donkerste bladzijden uit de geschiedenis van de oorlog in Antwerpen: hoe overheid en politie de Duitsers niet alleen niet tegenwerkten in de jacht op Joden, maar hen ook steun verleenden. Rector Herman Van Goethem stelt in zijn nog te verschijnen boek de actieve rol aan de kaak die burgemeester Leo Delwaide en hoofdcommissaris Jozef De Potter speelden.
18/08 19u45  Kalifa Coulibaly nu ook officieel voorgesteld bij Nantes Kalifa Coulibaly vertrekt bij Gent en zet zijn carrière verder bij het Franse Nantes. De boomlange Malinese spits ondertekende er op donderdag een contract voor vijf seizoenen. De spits wordt er ploegmakker van Yassine El Ghanassy, vrijdagavond volgde de officiële voorstelling.
18/08 19u45  Flandria-kiosk nieuw leven ingeblazen als interactief informatiepunt van Het Steen In de oude Flandria-kiosk op het Steenplein opende vrijdag een interactief infopunt over de renovatie van het Steen. Tegen 2020 krijgt het oudste gebouw van Antwerpen een grondige facelift.
18/08 19u45  Dodelijk slachtoffer na steekpartij in Duitsland In Elberfeld, een stadsdeel van het Duitse Wuppertal, heeft vrijdagnamiddag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij viel één dode (31) en raakte één persoon (25) levensgevaarlijk gewond. De dader is op de vlucht.
18/08 19u45  Hoe de burgemeester mee op Joden joeg Zelfs na al die tijd is nog zeker niet het laatste woord gezegd over een van de donkerste bladzijden uit de geschiedenis van de oorlog in Antwerpen: hoe overheid en politie de Duitsers niet alleen niet tegenwerkten in de jacht op Joden, maar hen ook steun verleenden. Rector Herman Van Goethem stelt in zijn nog te verschijnen boek de actieve rol aan de kaak die burgemeester Leo Delwaide en hoofdcommissaris Jozef De Potter speelden.
18/08 19u45  Vrachtwagens blijven zich vastrijden in Heistse Grotstraat In de Grotstraat in Heist-op-den-Berg heeft zich vrijdag een vrachtwagen vastgereden. Enkele paaltjes sneuvelden daarbij. Het is niet de eerste keer dat dat probleem zich daar voordoet, zelfs enkele dagen geleden gebeurde er een gelijkaardig incident.
18/08 19u45  “Naast fipronil nog giftige stof aangetroffen in Belgische eieren” Het Duitse blad Der Spiegel schrijft vrijdag dat in België naast fipronil ook amitraz werd aangetroffen. Het gaat om een giftige stof die ook wordt gebruikt om parasieten te bestrijden. Het Belgische Voedselagentschap (FAVV) bevestigt, maar benadrukt dat het gaat om een ongevaarlijke hoeveelheid.
18/08 19u30  LIVE. Lierse tegen Roeselare op zoek naar eerste zege De Proximus League is intussen aan zijn derde speeldag toe en Lierse is nog steeds op zoek naar de eerste zege van het seizoen. Vanavond tegen Roeselare is het al een beetje 'money time' voor de Pallieters. Een makkelijke opgave zal het niet worden, want de West-Vlamingen startten de competitie met een 6 op 6. Volg de wedstrijd hier op de voet vanaf 20u30.
18/08 19u30  De beste plaatsen in ‘t stad om vegetarisch of vegan te eten Vegetariërs en veganisten vinden steeds meer hun gading in Antwerpen, zeker als je ziet hoeveel lunch- en ontbijtzaken er zijn (bijgekomen). Daarom bundelden wij een aantal adressen die zeker een bezoekje of diner waard zijn!
18/08 19u30  Voormalige laureate Samantha Stosur zegt af voor US Open door polsblessure Samantha Stosur moet door een slepende blessure aan de pols afzeggen voor de US Open. Dat staat vrijdag te lezen op de website van het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar.
18/08 19u15  Voormaloge laureate Samantha Stosur zegt af voor US Open door polsblessure Samantha Stosur moet door een slepende blessure aan de pols afzeggen voor de US Open. Dat staat vrijdag te lezen op de website van het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar.
18/08 19u15  Vrachtwagens blijven zich vastrijden in Grotstraat In de Grotstraat in Heist-op-den-Berg heeft zich vrijdag een vrachtwagen vastgereden. Enkele paaltjes sneuvelden daarbij. Het is niet de eerste keer dat dat probleem zich daar voordoet, zelfs enkele dagen geleden gebeurde er een gelijkaardig incident. Het smalle straatje op de flank van de Heistse berg is niet geschikt voor grote vrachtwagens, maar door het gebruik van hun navigatietoestel komen ze er toch vaak onnodig terecht. De buurt vraagt dringend extra signalisatie, die zou in bestelling zijn. (bepr)
18/08 19u15  Donald Trump schuift topstrateeg Steve Bannon aan de kant Steve Bannon, voormalig voorzitter van het oerconservatieve Breitbart News en huidig chef-strateeg van de Amerikaanse president Donald Trump, moet het Witte Huis verlaten. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Times en werd bevestigd door twee hoge regeringsfunctionarissen.
Laatste update: vandaag om 20u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
18/08 19u45  Zwitserland schrijft geen nieuwe Porsches Cayennes op diesel meer in De Porsche Cayenne diesel kan niet langer ingeschreven worden in Zwitserland. Dat hebben de autoriteiten daar bekendgemaakt. Gesjoemel met de
18/08 17u45  "Naast fipronil ook amitraz in België aangetroffen" Het Duitse blad Der Spiegel schrijft vandaag dat in België naast fipronil ook amitraz werd aangetroffen. Het gaat om een giftige stof die ook
18/08 16u45  Zwitserland schrijft geen nieuwe Porsche Cayennes op diesel meer in De Porsche Cayenne diesel kan niet langer ingeschreven worden in Zwitserland. Dat hebben de autoriteiten daar bekendgemaakt. Gesjoemel met de
18/08 16u30  Duitse zakenman wil failliete Air Berlin overnemen De Duitse ondernemer Hans Rudolf Wöhrl wil met zijn investeringsbedrijf Intro Aviation de failliete luchtvaartmaatschappij Air Berlin overnemen.
18/08 15u15  Nog nooit in 30 jaar zo weinig varkens gekweekt in België Het aantal varkens dat in België wordt gekweekt, is vorig jaar gedaald naar 6,18 miljoen, het laagste cijfer in 30 jaar. Dat blijkt uit de
18/08 14u00  Vlaanderen geeft Sodexo opnieuw boete van 3,2 miljoen euro Sodexo krijgt van Vlaanderen opnieuw een boete van 3,2 miljoen euro omdat het bedrijf er niet in slaagt Vlaanderen massaal op elektronische
18/08 13u45  Lars (3) solliciteert met schattige brief bij NMBS: "Mama zegt dat ik moet doen wat ik graag doe" De NMBS heeft er een spontane sollicitatie bij, van een wel erg jonge sollicitant. De bijna driejarige Lars uit Deurne vertelt samen met z'n mama10 
18/08 11u45  Dit is het geheim van supersnelle wifi in huis Een vlotte wifiverbinding is een must. Toch klagen veel mensen over de kwaliteit van hun internet. Niet nodig. De bouwsite Livios sprak met
18/08 10u00  Europese beurzen openen in het rood De Europese beurzen gingen bij opening van de handel stevig in het rood. De Bel20 dook omstreeks 09.00 uur zowat een procent in de min, alle
18/08 10u00  Heineken mag 1.900 Britse kroegen overnemen De Britse concurrentiewaakhond CMA heeft zijn goedkeuring gegeven voor de overname van de Britse pubs van Punch Taverns door de Nederlandse
18/08 09u15  Grenzeloos wifiplezier van kelder tot zolder Een vlotte wifiverbinding is een absolute must. Niet alleen voor gebruikelijke internetslokoppen zoals je smartphone, laptop of tablet. Nagenoeg16 
18/08 08u15  De 10 hoogste starterslonen per afstudeerrichting Kijk je uit naar een eerste job, ben je waarschijnlijk ook nieuwsgierig hoeveel je daar straks mee zal opstrijken. Als nieuwkomer op de19 
18/08 04u45  Topchefs vinden geen personeel meer Eén op de twee leerlingen aan de koks- en hotelschool komt na zijn of haar studies niet in de keuken terecht. Na vijf jaar blijft slechts nog een27 
17/08 19u30  Martin Schulz: "Ryanair-topman is een gewetenloze kapitalist" Voormalig voorzitter van het Europees parlement en voorzitter van de Duitse partij SPD Martin Schulz heeft Michael O'Leary, topman van de Ierse
17/08 19u15  Fipronilwafels uit de rekken gehaald in Frankrijk Het Franse ministerie van Landbouw heeft vandaag een eerste lijst gepubliceerd met producten die uit de rekken worden gehaald omdat ze sporen van
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 8u32
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
18/08 18u15  Mestoverschot melkkoeien voldoet weer aan Europese regels Nederlandse melkkoeien produceren niet langer meer mest dan de Europese Unie toestaat. 11 
18/08 17u45  Heineken schikt met voormalige werknemers uit Congo Heineken heeft geschikt met een groep oud-werknemers van dochteronderneming Bralima in de Democratische Republiek Congo. 
18/08 15u00  'Tekort aan personeel dreigt bij uitblijven loonsverhoging' In sommige sectoren dreigt er binnenkort een tekort aan personeel als werkgevers niet bereid zijn de lonen te verhogen, waarschuwt demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.
18/08 13u30  Investeringsmaatschappijen slagen nu wel in overname farmaceut Stada De investeringsmaatschappijen Bain Capital en Cinven zijn in hun tweede poging geslaagd met de overname van de Duitse farmaceut Stada Arzneimittel.
18/08 13u00  China wil buitenlandse investeringen afremmen De Chinese regering gaat investeringen van bedrijven in het buitenland afremmen. 
18/08 12u45  APG mag 48 Europese infrastructuurbedrijven overnemen Pensioenuitvoerder APG mag een portefeuille van 48 Europese infrastructuurbedrijven overnemen van het Nederlandse investeringsfonds DIF. 11 
18/08 12u30  Prijs van goud stijgt naar hoogste niveau van dit jaar De goudprijs steeg vrijdag tot het hoogste niveau van dit jaar. Voor een troy ounce (31,1 gram) moest bijna 1300 dollar worden betaald. 
18/08 12u15  Winkeliers klagen over tariefstijging van 13 procent voor parkeren Het gemiddelde uurtarief voor parkeren is in de laatste vijf jaar gestegen van 2,31 euro naar 2,61 euro, een toename van 13 procent. Ongeveer 80 procent van de gemeenten heeft het uurtarief verhoogd sinds 2012.
18/08 11u30  Computerfabrikant Lenovo boekt 72 miljoen dollar verlies De Chinese computermaker Lenovo heeft een miljoenenverlies van 72 miljoen dollar (ruim 61 miljoen euro) geleden in het afgelopen kwartaal. De omzet is vrijwel gelijk gebleven op ruim 10 miljard dollar.13 
18/08 10u15  Vopak is negatiever over de verwachte winst in 2017 Tankopslagbedrijf Vopak heeft er last van dat de stookoliemarkt in Rotterdam de laatste maanden flink is veranderd. Het Nederlandse bedrijf heeft mede om die reden zijn winstverwachting verlaagd.11 
18/08 09u45  'Er wordt misbruik gemaakt van afhankelijkheid huurders' Een vastgoedbemiddelaar uit Deventer kreeg onlangs te horen van de rechter dat de onterecht opgelegde bemiddelingskosten aan een huurder moesten worden terugbetaald. 15 
18/08 09u30  'Innen van belasting mogelijk in gevaar door verouderde ICT' Het innen van belasting zou mogelijk in gevaar komen doordat de ICT-systemen bij de Belastingdienst verouderd zijn.
18/08 09u00  'Eurozone onvoldoende beschermd tegen nieuwe crisis' De eurozone zou onvoldoende zijn beschermd tegen een nieuwe crisis. Overheidsschulden van veel eurolanden zijn onverantwoord hoog, terwijl veel banken in hun voortbestaan worden bedreigd door het grote bedrag aan uitstaande slechte leningen.17 
18/08 09u00  Vopak is negatiever over ontwikkeling winst in 2017 Vopak is negatiever geworden over de winstontwikkeling in 2017. Het tankopslagbedrijf stelde zijn verwachting bij vanwege onder meer lagere bezettingsgraden, extra kosten voor investeringen en negatieve wisselkoerseffecten.16 
18/08 08u30  Britse toezichthouder geeft goedkeuring voor pubdeal Heineken De Britse concurrentiewaakhond CMA heeft zijn goedkeuring gegeven voor de overname van de Britse pubs van Punch Taverns door Heineken. 16 
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
18/08 18u00  AIV: staak Nederlands verzet tegen groeiende macht Brussel De macht van de Europese Monetaire Unie (EMU) moet worden vergroot om de eurozone crisisbestendiger te maken. Het beoogde nieuwe kabinet en de Tweede Kamer moeten hun verzet tegen de groeiende macht van Brussel staken. Met dat advies komt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) vrijdag. De raad, een belangrijk adviseur van de regering over buitenlands … Continued The post AIV: staak Nederlands verzet tegen groeiende macht Brussel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/08 13u15  Belastingschulden worden ook inbaar bij ‘begunstigden’ Door de Panama Papers staat het tegengaan van belastingontduiking weer hoger op de politieke agenda. Er zijn nu meerdere aanpassingen voorgesteld, zoals een uitbreiding van de aansprakelijkheid voor belastingschulden. In een eerder artikel zijn wij al ingegaan op een vergroting van de fiscale aansprakelijkheid van erfgenamen. Dit tweede artikel bespreekt de nieuwe aansprakelijkstelling van ‘begunstigden’, en … Continued The post Belastingschulden worden ook inbaar bij ‘begunstigden’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 17u00  Werkgevers en bonden bereiken voorlopig niets aan de formatietafel Werkgeversorganisaties en vakbonden kwamen vandaag langs bij de formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, maar het overleg was weinig vruchtbaar. De sociale partners hebben nog niet eens ‘het begin van een akkoord’ bereikt. Met die woorden kwam Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, het Johan de Witthuis uit, waar de formatiepartijen volop overleg voerden. … Continued The post Werkgevers en bonden bereiken voorlopig niets aan de formatietafel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 17u00  Wat als Trumps opvolger Mark Zuckerberg heet? Er is veel te doen rond het nog prille presidentschap van Donald Trump. Er zal nog met weemoed aan hem worden teruggedacht als dataverzamelaar Mark Zuckerberg het voor het zeggen krijgt in het Witte Huis. In de belabberde verfilming van Dave Eggers’ roman De Cirkel ziet de kijker een naïef meisje dat snel furore maakt … Continued The post Wat als Trumps opvolger Mark Zuckerberg heet? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 13u45  Nog geen nieuw kabinet, wel groeispurt economie Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) groeit dit jaar met 3,3 procent: een uitzonderlijke stijging. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdagochtend bekend. Heeft dit invloed op de kabinetsformatie? Al dertien kwartalen op rij wordt er meer geld uitgegeven door de Nederlandse consument. Het vertrouwen in de economie staat op het hoogste … Continued The post Nog geen nieuw kabinet, wel groeispurt economie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 11u15  Kunnen de Britten hun handelspositie verbeteren na Brexit? Het onderwerp handel komt als laatste aan bod bij de Brexit-onderhandelingen in Brussel. Toch wordt er volop gespeculeerd over mogelijke nieuwe modellen en afspraken. Wat zijn de mogelijkheden voor het Verenigd Koninkrijk? Aan het begin van de onderhandelingen moesten de Britten al een concessie doen. De Britse onderhandelaars, onder leiding van Brexit-minister David Davis, gingen … Continued The post Kunnen de Britten hun handelspositie verbeteren na Brexit? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 11u15  Fiscale aansprakelijkheid erfgenamen wordt vergroot De Panama Papers bevestigden weer eens dat er meer moet worden gedaan om belastingontduiking en -ontwijking tegen te gaan. Er is al bekendgemaakt dat de ‘inkeerregeling’ wordt geschrapt, een uitbreiding van de fiscale aansprakelijkheid voor erfgenamen wordt nu gepland. De uitgebreide aansprakelijkheid is een van de voorstellen in de Wet aanpak belastingontduiking, waarvoor nog tot … Continued The post Fiscale aansprakelijkheid erfgenamen wordt vergroot appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 21u30  Rutte: we vertrouwen elkaar nog, ook na lek De formatiepartijen hebben genoeg vertrouwen in elkaar, ook na het lek over een mogelijk medisch-ethisch compromis tussen D66 en de ChristenUnie. Volgens demissionair premier Mark Rutte kunnen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie prima samen verder onderhandelen. Het Algemeen Dagblad heeft voorlopige afspraken tussen de vier partijen ingezien, waaruit blijkt dat het aankomend kabinet geen voorstellen … Continued The post Rutte: we vertrouwen elkaar nog, ook na lek appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 19u15  ECB overtreedt mogelijk mandaat met beleid De Europese Centrale Bank overschrijdt vermoedelijk zijn mandaat met zijn opkoopprogramma. De stimuleringsmaatregelen vallen mogelijk buiten de bevoegdheden van de centrale bank, vreest het Duitse constitutionele hof in Karlsruhe. Ook zou de bank met het opkoopbeleid het verbod op monetaire financiering schenden. Nieuwe EU-top moet stoppen met minachting voor zorgen Europese burgers >> Als inderdaad … Continued The post ECB overtreedt mogelijk mandaat met beleid appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 17u45  ECB overschrijdt mogelijk mandaat met beleid De Europese Centrale Bank overschrijdt vermoedelijk zijn mandaat met zijn opkoopprogramma. De stimuleringsmaatregelen vallen mogelijk buiten de bevoegdheden van de centrale bank, vreest het Duitse constitutionele hof in Karlsruhe. Ook zou de bank met het opkoopbeleid het verbod op monetaire financiering schenden. Nieuwe EU-top moet stoppen met minachting voor zorgen Europese burgers >> Als inderdaad … Continued The post ECB overschrijdt mogelijk mandaat met beleid appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 18u45  SP: ‘Gangster-partij’ VVD moet afblijven van afdrachtregeling De VVD mag niets zeggen over de omstreden afdrachtregeling van de Socialistische Partij (SP). Volgens SP-voorzitter Ron Meyer staat de VVD bekend als  de partij van de ‘graai- en gangsterpolitiek’, dus is kritiek uit liberale hoek onterecht. ‘Het is geen toeval dat mensen die zelfverrijking geen probleem vinden de solidariteitsregeling van de SP niet moeten,’ … Continued The post SP: ‘Gangster-partij’ VVD moet afblijven van afdrachtregeling appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 18u45  Zo wil Juncker Europese bedrijven behoeden voor Chinese overnames Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, wil maatregelen nemen om Europese bedrijven te beschermen tegen overnames vanuit China. Hiermee wil de Europese Commissie de concurrentiepositie van China preventief indammen. Dat meldt Financial Times. De Britse krant heeft dit vernomen uit bronnen in de nabijheid van de Europese Commissie. Juncker wil zijn voornemen in … Continued The post Zo wil Juncker Europese bedrijven behoeden voor Chinese overnames appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 11u00  Vergaande voorstellen voor nieuwe zzp-wet De nieuwe regels om schijnzelfstandigheid tegen te gaan, hebben de onzekerheid bij zzp’ers en opdrachtgevers alleen maar vergroot. Maar de vergaande alternatieven die nu worden onderzocht, brengen hun eigen problemen met zich mee. Staatssecretaris Eric Wiebes (VVD) had om het onderzoek naar de alternatieven gevraagd. Elsevier Weekblad zet de voorstellen in twee artikelen uiteen. In het eerste artikel zijn de … Continued The post Vergaande voorstellen voor nieuwe zzp-wet appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/08 19u00  Duitse verkiezingscampagne barst los: Merkel haalt uit naar automakers Angela Merkel heeft het startschot gegeven voor de verkiezingscampagne in Duitsland. Tijdens een evenement in Dortmund onderstreepte de bondskanselier dit weekeind haar stabiele beleid, en riep Duitsers op om haar voor een vierde termijn te verkiezen. Het Rührgebied is steevast in handen van de sociaaldemocraten, maar die doen het een stuk minder goed in de … Continued The post Duitse verkiezingscampagne barst los: Merkel haalt uit naar automakers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/08 18u30  Duitse verkiezingscampagne barst los: Merkel haalt uit naar auto/industrie Angela Merkel heeft het startschot gegeven voor de verkiezingscampagne in Duitsland. Tijdens een evenement in Dortmund onderstreepte de bondskanselier dit weekeind haar stabiele beleid, en riep Duitsers op om haar voor een vierde termijn te verkiezen. Het Rührgebied is steevast in handen van de sociaaldemocraten, maar die doen het een stuk minder goed in de … Continued The post Duitse verkiezingscampagne barst los: Merkel haalt uit naar auto/industrie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van Elsevier.nl >

Express.be

Verbergen Tonen
18/08 20u00  You’re fired! Exit Bannon De Amerikaanse president Donald Trump neemt afscheid van Stephen Bannon, een van zijn naaste en meest controversiële adviseurs. De president zal het bericht later op de dag bekendmaken, meldt de doorgaans zeer goed geïnformeerde Drudge Report. Bannon, die door Trump als zijn meester-strateeg werd beschouwd, is de voorbije dagen in opspraak geraakt omdat hij informatie […] The post You’re fired! Exit Bannon appeared first on Express [NL].
18/08 18u00  Financial Times: ‘Amerika is nu een gevaarlijke natie’ In een opiniestuk dat de titel ‘America is now a dangerous nation’ meekreeg, vreest Gideon Rachman, een van de meest gerenommeerde journalisten van Groot-Brittannië en hoofdredacteur Buitenlandse Zaken bij de Financial Times, dat de vele crises die het presidentschap van Donald Trump bedreigen, wel eens in een internationaal conflict kunnen uitmonden, een voorkeursrecept van politici […] The post Financial Times: ‘Amerika is nu een gevaarlijke natie’ appeared first on Express [NL].11 
18/08 17u00  Whisky van 19 euro wint Scotch Whisky Masters De Glen Marnoch Speyside Single Malt Scotch heeft bij de Spirits Business Scotch Whisky Masters de gouden medaille in de wacht gesleept. Dat is opmerkelijk want de flessen zijn sinds 2011 te koop en kosten amper 19 euro. Ze zijn wel enkel verkrijgbaar in de Aldi-winkels in het Verenigd Koninkrijk. Alcoholische dranken van goedkope discountketens zijn bezig […] The post Whisky van 19 euro wint Scotch Whisky Masters appeared first on Express [NL].10 
18/08 15u00  Moet een ex- Duits bondskanselier een Russisch staatsbedrijf dienen? Voormalig bondskanselier Gerhard Schröder gaat  in de raad van bestuur van de Russische oliemaatschappij Rosneft  zetelen. Dat bedrijf is de grootste olieproducent ter wereld en is voor de helft in handen van de Russische overheid. Het staat sinds de Russische annexatie van de Krim in 2014 op de lijst van bedrijven die onder de EU-sancties vallen. […] The post Moet een ex- Duits bondskanselier een Russisch staatsbedrijf dienen? appeared first on Express [NL].
18/08 14u00  ‘EU-burger kan ook na Brexit naar het VK zonder visum’ EU-burgers die na maart 2019 het Verenigd Koninkrijk willen bezoeken zullen dat waarschijnlijk nog steeds zonder visum kunnen doen. Een maatregel in die zin maakt deel uit van het nieuwe migratiesysteem dat de Britten aan de EU gaan voorleggen bij de Brexit-onderhandelingen. Omdat het VK uit de EU wil stappen, moet het ook zijn migratiebeleid hervormen. […] The post ‘EU-burger kan ook na Brexit naar het VK zonder visum’ appeared first on Express [NL].
18/08 14u00  3 miljoen Noord-Koreanen hebben een smartphone en dat is goed nieuws voor het regime Noord-Korea is op het gebied van technologie helemaal geen blinde vlek, want vele inwoners beschikken over elektronische communicatiemiddelen. Dat meldt het magazine The Economist, er wel meteen aan toevoegend dat het Noord-Koreaanse regime van diezelfde technologieën gebruik maakt om zijn bevolking te controleren en in lijn te houden met de regels van de leider Kim […] The post 3 miljoen Noord-Koreanen hebben een smartphone en dat is goed nieuws voor het regime appeared first on Express [NL].
18/08 13u00  Ook Bulgarije zet de strijd in tegen ‘goedkoop toerisme’ Ook Bulgarije wil een einde maken aan de ongezonde uitwassen van het toerisme. Dat heeft de Bulgaarse vice-premier Valeri Simeonov gezegd naar aanleiding van de politieraid in de kuststad Slantsjev Brjag aan de Zwarte Zee. Slantsjev Brjag wordt onder de naam Sunny Beach vaak de goedkoopste strandbestemming van het Europese toerisme genoemd. Door de lage […] The post Ook Bulgarije zet de strijd in tegen ‘goedkoop toerisme’ appeared first on Express [NL].13 
18/08 12u00  Ondergang van een Kroatisch bedrijf bedreigt 500.000 jobs Kroatië dreigt met een gigantisch economisch probleem geconfronteerd te worden. Aanleiding voor de crisis is de instorting van de Kroatische retailholding Agrokor, die de economie van het land zou decimeren. Het verdwijnen van Agrokor zou in Kroatië, maar ook Servië, Slovenië en Bosnië op de arbeidsmarkt een ware slachting teweeg kunnen brengen. Daarbij zouden niet […] The post Ondergang van een Kroatisch bedrijf bedreigt 500.000 jobs appeared first on Express [NL].
18/08 11u00  Uw baas ziet voortaan wanneer u op LinkedIn zit Het sociale netwerk Linkedin biedt aan zijn gebruikers voortaan ook de mogelijkheid informatie over hun online status bekend te maken. Op die manier wordt aan de andere gebruikers duidelijk gemaakt of men al dan niet op het platform is aangemeld. Gebruikers die geen beroep op de dienst willen doen, moeten de functie manueel uitschakelen. Het […] The post Uw baas ziet voortaan wanneer u op LinkedIn zit appeared first on Express [NL].
18/08 10u00  Kindermeisje en 110.000 euro per jaar verdienen? Hier solliciteren In Britse media is de voorbije dagen heel wat aandacht besteed aan een advertentie van een vermogend echtpaar, dat op zoek is naar een kinderoppas voor hun vier kinderen. In de advertentie – geplaatst op het gespecialiseerde platform Childcare.co.uk – wordt een riant salaris en allerhande aantrekkelijke voorwaarden geboden om zich gedurende zes dagen per […] The post Kindermeisje en 110.000 euro per jaar verdienen? Hier solliciteren appeared first on Express [NL].10 
18/08 00u00  Barcelona en het einde van de lichtzinnigheid Toeristen waren de voorbije weken vaak kop van jut in Barcelona, maar onder de 13 slachtoffers en de vele gewonden, die donderdag bij de door de terreurorganisatie Islamitische Staat opgeëiste aanslag omkwamen, worden vele toeristen geteld. Ook een Belgische vrouw overleefde de aanslag niet. [Baskische separatisten en Catalaanse anarchisten bonden de voorbije weken samen de […] The post Barcelona en het einde van de lichtzinnigheid appeared first on Express [NL].44 
17/08 21u00  In Chinese afkickcentra voor internetverslaafden vallen doden Op 3 augustus zette Liu Dongmei haar 18-jarige zoon Li Ao af bij het Hefei Zhengneng Education centrum. De jongen was alle interesse in wat dan ook kwijtgeraakt, uitgezonderd in het internet. Liu betaalde 3.500 dollar voor een verblijf in een afkickcentrum dat beloofde haar zoon van zijn internetverslaving te verlossen. Twee dagen later was […] The post In Chinese afkickcentra voor internetverslaafden vallen doden appeared first on Express [NL].
17/08 19u00  President buurland Colombia noemt Venezuela nu ‘een dictatuur’ In een opiniestuk op Project Syndicate noemt Juan Manuel Santos, de president van Colombia, zijn buurland Venezuela, met wie het een 2.200 kilometer lange grens deelt, ‘een dictatuur’. Santos herinnert de lezer aan de goede banden die Colombia en Venezuela – ondanks grote meningsverschillen op politiek vlak – onderhielden zolang ex-president Hugo Chavez, die in 2013 […] The post President buurland Colombia noemt Venezuela nu ‘een dictatuur’ appeared first on Express [NL].
17/08 19u00  Porsche 917K uit filmklassieker ‘Le Mans’ moet 16 miljoen dollar opbrengen In Pebble Beach, een bekend toeristisch complex in de buurt van de Noord-Californische badstad Monterrey, vindt elke derde zondag van augustus een oldtimerveiling plaats die de plek omvormt tot één groot automobielmuseum. Op 18 en 19 augustus is het weer zo ver.  Het paradepaardje in de catalogus is dit jaar de Porsche 917K, die door […] The post Porsche 917K uit filmklassieker ‘Le Mans’ moet 16 miljoen dollar opbrengen appeared first on Express [NL].
17/08 18u00  President buurland Colombia noemt Venezuela ‘een dictatuur’ In een opiniestuk op Project Syndicate noemt Juan Manuel Santos, de president van Colombia, zijn buurland Venezuela, met wie het een 2.200 kilometer lange grens deelt, ‘een dictatuur’. Santos herinnert de lezer aan de goede banden die Colombia en Venezuela – ondanks grote meningsverschillen op politiek vlak – onderhielden zolang ex-president Hugo Chavez, die in 2013 […] The post President buurland Colombia noemt Venezuela ‘een dictatuur’ appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 20u00
Lees meer van Express.be >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

44x Barcelona en het einde van de lichtzinnigheid18/08 00u00 - Express.be: Toeristen waren de voorbije weken vaak kop van jut in Barcelona, maar onder de 13 slachtoffers en de vele gewonden, die donderdag bij de door de terreurorganisatie Islamitische Staat opgeëiste aanslag omkwamen, worden vele toeristen geteld. Ook een Belgische vrouw overleefde de aanslag niet. [Baskische separatisten en Catalaanse anarchisten bonden de voorbije weken samen de […] The post Barcelona en het einde van de lichtzinnigheid appeared first on Express [NL].
41x Nederland telt opnieuw meer kinderen in bijstandsgezinnen18/08 03u15 - Nu.nl Economie: Het aantal kinderen dat in Nederland in een bijstandsgezin leeft, steeg afgelopen jaar met 2,1 procent. Sinds 2012 neemt dit aantal ieder jaar toe. 
41x Nederland exporteert minder naar het Verenigd Koninkrijk18/08 03u15 - Nu.nl Economie: De export van goederen vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk is in de eerste helft van 2017 afgenomen.
39x Fors meer winst voor reisgigant TUI18/08 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
39x Minder loon voor de ideale job? 1 op 4 zegt ‘ja'!18/08 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
38x Werken voor PostNL? Uitpersing, zeggen de pakjesbezorgers18/08 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
36x Opnieuw aanslag met auto op toeristische trekpleister nabij Barcelona: 4 terroristen gedood18/08 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: In het Spaanse Cambrils, een badplaats ten zuiden van Barcelona, is donderdagavond opnieuw een aanslag gepleegd. Daarbij zouden vijf gewonden zijn gevallen. Een wagen zou ingereden zijn op mensen enkele uren nadat op soortgelijke wijze nog minstens 13 mensen om het leven kwamen in het centrum van Barcelona.
35x Zanevska naar kwartfinales op ITF Vancouver, Wickmayer uitgeschakeld18/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Maryna Zanevska (WTA 128) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales op het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hardcourt/100.000 dollar).
34x De steenrijke Afrikaan die komende jaren een fortuin in Europa gaat pompen 18/08 03u30 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
32x Brussels gerecht laat fraudezaak tegen Beweging.net vallen18/08 00u00 - deredactie.be: Economie: Het Brusselse gerecht begraaft na ruim vier jaar onderzoek zijn fraudedossier tegen Beweging.net, de koepel van christelijke werknemersorganisaties in Vlaanderen. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan VRT Nieuws.

Statistieken

Artikels:
34472
Gelezen:
55530
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven