woensdag 18 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
18/10 14u45  'Wall Street opent met kleine winst' NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken woensdag licht hoger te beginnen, waarmee voortgeborduurd wordt op de nieuwe records van de voorgaande dag. De handel krijgt steun van beter dan verwachte kwartaalcijfers van IBM. Verder zijn er wat macro-economische gegevens en komt later op de dag het Beige Book van de Federal Reserve, dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie.
18/10 14u45  Woningbouw VS gaat omlaag WASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in september met 4,7 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/10 14u30  BAM bouwt scheepswerf in Canada BUNNIK (AFN) - BAM gaat een scheepswerf bouwen in Canada. Het bouwbedrijf sleepte de opdracht van LNG Canada ter waarde van 95 miljoen euro binnen samen met een Canadese en een Amerikaanse partner. De helft van dat bedrag is voor BAM.11 
18/10 14u00  Tie slaat handen ineen in techsector BREUKELEN (AFN) - Softwarebedrijf Tie Kinetix is een aantal samenwerkingsovereenkomsten aangegaan. Dat maakte het bedrijf bekend, zonder in te gaan op financiële details.13 
18/10 12u15  Hof: Bundesbank mag meedoen aan opkoop ECB KARLSRUHE (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse centrale bank mag van het hoogste Duitse gerechtshof mee blijven doen aan het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). Een verzoek om de Bundesbank te laten stoppen met deelname aan het opkoopprogramma werd verworpen door het Bundesverfassungsgericht.
18/10 12u15  Beurzen Europa in het groen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag eensgezind in het groen. Beleggers verwerkten de resultaten van enkele grote Europese bedrijven. Op het Damrak was verf- en chemieconcern AkzoNobel een van de schaarse dalers na een nieuw winstalarm. Chipmachinemaker ASML ging licht omhoog na publicatie van kwartaalresultaten.
18/10 11u15  Bouwproductie eurozone toont daling LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in augustus met 0,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/10 09u30  EU-landen worstelen met nieuwe handelsregels BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Het wordt voor de meeste EU-landen, waaronder Nederland, nog een hele kluif om het nieuwe pakket Europese regels voor de handel op de financiële markten (MiFID II) op tijd in te voeren. De regels worden 3 januari van kracht, maar het is nog maar de vraag of landen die deadline halen.17 
18/10 09u30  AkzoNobel onderaan AEX na winstalarm AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters toonden weinig beweging. Op het Damrak ging verf- en chemieconcern AkzoNobel omlaag na een nieuw winstalarm. Chipmachinemaker ASML ging juist omhoog na resultaten.18 
18/10 09u30  Reckitt verlaagt opnieuw omzetverwachting LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser laat zijn verwachting voor een omzetgroei in 2017 los. Volgens het bedrijf zullen de opbrengsten dit jaar onveranderd blijven, terwijl eerder op een groei met 2 procent werd gerekend.16 
18/10 09u30  Bestuurder Shell weg om fraudezaak Rio Tinto ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Niet-uitvoerend bestuurder Guy Elliott is per direct opgestapt bij Shell wegens fraudeverdenkingen in zijn tijd als financieel topman bij mijnbouwbedrijf Rio Tinto. Het olie- en gasconcern laat weten dat hij terug kan keren indien hij vrijuit gaat in de lopende Amerikaanse rechtszaak.16 
18/10 08u45  'Tegenvallende cijfers AkzoNobel' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De cijfers van AkzoNobel over het derde kwartaal zijn teleurstellend, net als de nieuwe winstverwachting voor heel 2017. Dat meldden analisten van Baader Helvea en Kepler Cheuvreux.
18/10 08u45  Zalando teert in op winstgevendheid BERLIJN (AFN) - Onlinekledingwinkel Zalando heeft in het afgelopen kwartaal flink ingeteerd op zijn winstgevendheid. Door investeringen in techniek en logistiek om marktaandeel te winnen, slonk het resultaat tot rond het nulpunt.
18/10 08u45  'Capaciteit kan ASML mogelijk beperken' AMSTERDAM (AFN) - ASML loopt qua capaciteit op tegen zijn grenzen en dat kan in de toekomst zijn weerslag hebben op de materiële winstvooruitzichten van het bedrijf. Dat schrijven analisten van Natixis in een reactie op het handelsbericht van de chipmachinemaker
18/10 08u30  'Damrak verwerkt resultaten Akzo en ASML' AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs op Beursplein 5 opent woensdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken iets hoger te beginnen. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van de hoofdfondsen AkzoNobel en ASML.
Laatste update: vandaag om 14u45
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
18/10 14u45  Ook Colruyt lanceert nu maaltijdbox: een goede zaak voor consument en milieu? Corluyt heeft woensdag laten weten mee op de trein van de maaltijdboxen te springen. Van die kookboxen wordt onder meer gezegd dat ze uw leven gemakkelijker maken en voor minder voedselverspilling zorgen. We namen de proef op de som.
18/10 14u15  Softwarebedrijf Lightspeed haalt 166 miljoen dollar op Lightspeed POS, een aanbieder van kassasoftware voor mobiele toestellen, haalt 166 miljoen dollar op, voor een verdere internationale expansie en ter voorbereiding van een beursgang in 2019. Het verse geld zal ook gebruikt worden om het team in Gent uit te breiden.
18/10 11u30  Regering mikt op begrotingstekort van 5 miljard euro De regering-Michel beloofde in het regeerakkoord in 2014 een begroting in evenwicht in 2018.24 
18/10 04u45  Fileleed kost Antwerpse bedrijven 150 miljoen, Brussel 105 miljoen De economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro ging. Dat blijkt uit berekeningen van minister van Economie Kris Peeters (CD&V), zo staat woensdag in De Tijd en L'Echo.38 
17/10 21u45  'Om brexit-onderhandelingen te versnellen, moet je met twee zijn' 'Ik ben bereid om de onderhandelingen te versnellen, maar daarvoor moet je met twee zijn.' Zo heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier dinsdag aangegeven dat de Britse premier Theresa May ook na haar blitzbezoek aan Brussel nog niet voldoende toegevingen heeft gedaan in de onderhandelingen over de boedelscheiding tussen haar land en de Europese Unie.
17/10 19u30  Vastgoedontwikkelaar WDP is Onderneming van het Jaar WDP is dinsdagavond verkozen tot Onderneming van het Jaar 2017. De vastgoedontwikkelaar uit Wolvertem volgt Vyncke op, dat verbrandingsinstallaties bouwt.
17/10 18u45  Bevolkingsgroei maakt woningen niet per definitie duurder Demografische druk in een gemeente vertaalt zich niet noodzakelijk in een sterke stijging van de vastgoedprijzen. En voor een betaalbare koopmarkt zet de overheid beter in op een uitbreiding van het woningaanbod dan op prijsregulering. Dat concludeert ING op basis van een studie over de woningprijsevolutie in de Belgische gemeenten.
17/10 18u30  Sparen en beleggen voor je kinderen of kleinkinderen Ouders en grootouders kunnen sparen of beleggen voor hun kroost met een zogenoemd derdenbeding. Wat is dat precies, en wat zijn de voordelen?
17/10 18u00  Bevolkingsgroei betekent niet per definitie hogere woningprijzen Demografische druk in een gemeente vertaalt zich niet noodzakelijk in een sterke stijging van de vastgoedprijzen. En voor een betaalbare koopmarkt zet de overheid beter in op een uitbreiding van het woningaanbod dan op prijsregulering. Dat concludeert ING op basis van een studie over de woningprijsevolutie in de Belgische gemeenten.
17/10 17u30  'In vergelijking met de Nederlanders zijn wij een bende logistieke amateurs' De regio Venlo-Venray in Nederlands-Limburg is de jongste tien jaar uitgegroeid tot de logistieke groeipool van de lage landen. Op de strategische locatie zijn heel wat Belgische ondernemers actief. Wat heeft Venlo dat wij niet hebben?
17/10 16u15  'Ons pensioensysteem hervormen is een zwaar beroep op zich' We hebben tot nog toe weinig bereidheid bij onze gesprekspartners gevoeld om echt het brede debat over de pensioenhervorming aan te gaan. Dat zegt Bart Buysse, directeur-generaal van werkgeversorganisatie VBO.
17/10 15u45  Ablynx trekt naar de Nasdaq-beurs Het Belgische biotechbedrijf Ablynx heeft een aanvraag ingediend voor een notering op de Nasdaq-beurs, in New York. Dat blijkt dinsdag uit een persbericht.
17/10 15u30  De vastgoedmarkt voor actieve senioren hapert: 'huurleegstand loopt op tot 20 of 30 procent' Projectontwikkelaars storten zich massaal op de niche van het vastgoed voor actieve senioren. Iets té massaal zelfs. De investeerders weten het product te waarderen, maar het tekort aan huurders zet een flinke rem op het rendement.
17/10 11u30  Britse inflatie naar hoogste niveau in meer dan vijf jaar De inflatie in Groot-Brittannië is in september zoals verwacht toegenomen tot 3 procent. Dat is het hoogste niveau in meer dan vijf jaar. Oorzaak zijn vooral gestegen kosten voor voedsel en transport, zo meldt het Britse statistiekbureau dinsdag. In augustus bedroeg de inflatie 2,9 procent.
17/10 11u00  Sociaal akkoord bij AB InBev over inkomens- en werkzekerheidsgarantie Directie en vakbonden bij AB InBev hebben in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de syndicale eis tot een verbetering van de lopende inkomens- en werkzekerheidsgarantie in geval van een herstructurering.
Laatste update: vandaag om 14u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 15u02
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
18/10 14u45  'Wall Street opent met kleine winst' NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken woensdag licht hoger te beginnen, waarmee voortgeborduurd wordt op de nieuwe records van de voorgaande dag. De handel krijgt steun van beter dan verwachte kwartaalcijfers van IBM. Verder zijn er wat macro-economische gegevens en komt later op de dag het Beige Book van de Federal Reserve, dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie.
18/10 14u45  Woningbouw VS gaat omlaag WASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in september met 4,7 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/10 14u30  BAM bouwt scheepswerf in Canada BUNNIK (AFN) - BAM gaat een scheepswerf bouwen in Canada. Het bouwbedrijf sleepte de opdracht van LNG Canada ter waarde van 95 miljoen euro binnen samen met een Canadese en een Amerikaanse partner. De helft van dat bedrag is voor BAM.
18/10 14u00  Tie slaat handen ineen in techsector BREUKELEN (AFN) - Softwarebedrijf Tie Kinetix is een aantal samenwerkingsovereenkomsten aangegaan. Dat maakte het bedrijf bekend, zonder in te gaan op financiële details.
18/10 12u15  Hof: Bundesbank mag meedoen aan opkoop ECB KARLSRUHE (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse centrale bank mag van het hoogste Duitse gerechtshof mee blijven doen aan het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). Een verzoek om de Bundesbank te laten stoppen met deelname aan het opkoopprogramma werd verworpen door het Bundesverfassungsgericht.
18/10 12u00  Beurzen Europa in het groen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag eensgezind in het groen. Beleggers verwerkten de resultaten van enkele grote Europese bedrijven. Op het Damrak was verf- en chemieconcern AkzoNobel een van de schaarse dalers na een nieuw winstalarm. Chipmachinemaker ASML ging licht omhoog na publicatie van kwartaalresultaten.
18/10 11u15  Bouwproductie eurozone toont daling LUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in augustus met 0,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
18/10 09u30  EU-landen worstelen met nieuwe handelsregels BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Het wordt voor de meeste EU-landen, waaronder Nederland, nog een hele kluif om het nieuwe pakket Europese regels voor de handel op de financiële markten (MiFID II) op tijd in te voeren. De regels worden 3 januari van kracht, maar het is nog maar de vraag of landen die deadline halen.13 
18/10 09u30  AkzoNobel onderaan AEX na winstalarm AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters toonden weinig beweging. Op het Damrak ging verf- en chemieconcern AkzoNobel omlaag na een nieuw winstalarm. Chipmachinemaker ASML ging juist omhoog na resultaten.13 
18/10 09u30  Reckitt verlaagt opnieuw omzetverwachting LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser laat zijn verwachting voor een omzetgroei in 2017 los. Volgens het bedrijf zullen de opbrengsten dit jaar onveranderd blijven, terwijl eerder op een groei met 2 procent werd gerekend.13 
18/10 09u30  Bestuurder Shell weg om fraudezaak Rio Tinto ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Niet-uitvoerend bestuurder Guy Elliott is per direct opgestapt bij Shell wegens fraudeverdenkingen in zijn tijd als financieel topman bij mijnbouwbedrijf Rio Tinto. Het olie- en gasconcern laat weten dat hij terug kan keren indien hij vrijuit gaat in de lopende Amerikaanse rechtszaak.13 
18/10 08u45  'Tegenvallende cijfers AkzoNobel' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De cijfers van AkzoNobel over het derde kwartaal zijn teleurstellend, net als de nieuwe winstverwachting voor heel 2017. Dat meldden analisten van Baader Helvea en Kepler Cheuvreux.
18/10 08u45  Zalando teert in op winstgevendheid BERLIJN (AFN) - Onlinekledingwinkel Zalando heeft in het afgelopen kwartaal flink ingeteerd op zijn winstgevendheid. Door investeringen in techniek en logistiek om marktaandeel te winnen, slonk het resultaat tot rond het nulpunt.
18/10 08u45  'Capaciteit kan ASML mogelijk beperken' AMSTERDAM (AFN) - ASML loopt qua capaciteit op tegen zijn grenzen en dat kan in de toekomst zijn weerslag hebben op de materiële winstvooruitzichten van het bedrijf. Dat schrijven analisten van Natixis in een reactie op het handelsbericht van de chipmachinemaker
18/10 08u30  'Damrak verwerkt resultaten Akzo en ASML' AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs op Beursplein 5 opent woensdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken iets hoger te beginnen. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van de hoofdfondsen AkzoNobel en ASML.
Laatste update: vandaag om 14u45
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/10 11u30  Goedkoop vliegen na het Ryanair-debacle? Dat doe je zo Wie graag goedkoop vliegt, begint zijn zoektocht beter niet bij een lagekostenmaatschappij. Een betere start, is één van de vele betrouwbare én gebruiksvriendelijke vergelijkingswebsites die alle mogelijke opties overlopen. Met de herfstvakantie en de kerstperiode in het vooruitzicht, vertelt VRT NWS hoe je dat aanpakt .15 
18/10 11u00  Winkelcentra lokken opnieuw wat meer bezoekers Voor het eerst in twee jaar lokken de Belgische shoppingcenters meer bezoekers. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie. De zestien belangrijkste winkelcentra van ons land lokten 2,3 procent meer bezoekers dan een jaar geleden. De groei komt er na kwartalen van dalende cijfers. Vooral de concurrentie van de onlinehandel kost de winkelcentra klanten.13 
18/10 08u30  Klanten krijgen waarborg voor watermeter terug, maar ze zullen er niet rijk van worden Het drinkwaterbedrijf De Watergroep betaalt klanten een oude waarborg voor hun watermeter terug. Het gaat om minder dan 5 euro.
18/10 07u30  Vastgoedbedrijf WDP is onderneming van het jaar De Wolvertemse verhuurder van magazijnen en loodsen WDP (Warehouses De Pauw) is uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Het beursgenoteerde bedrijf is marktleider in de Benelux. Het feit dat het bedrijf daarnaast nog een sterk familiekarakter heeft, speelde een belangrijke rol bij het besluit van de jury.   15 
18/10 07u00  Test-Aankoop wil verkoop smartwatches voor kinderen aan banden leggen Consumentenorganisatie Test-Aankoop wil een verbod van bepaalde soorten smartwatches voor kinderen. Volgens onderzoek van een Noorse collega-organisatie zijn deze te makkelijk te kraken. Ook werkt de SOS-knop niet goed. Het gaat om horloges die werken met de apps Gator of Se Tracker, die ouders op hun smartphone moeten waarschuwen waar hun kinderen zijn.10 
17/10 17u00  Coca Cola wil 63 banen schrappen in België Frisdrankproducent Coca Cola wil 63 banen schrappen in alle zeven Belgische vestigingen. Het concern probeert naakte ontslagen zoveel mogelijk te vermijden en gaat daarover in overleg met de vakbonden. De banen zullen verdwijnen in zowel de distributie als de productie en ook op de financiële afdeling in het Belgische hoofdkantoor in Anderlecht.
17/10 13u15  Opnieuw meer vrachtvluchten naar Brussels Airport Ondanks de onzekerheid over de boetes voor het overschrijden van de geluidsnormen, krijgt Brucargo er toch weer enkele vrachtvluchten bij. Twee maatschappijen verhuizen een deel van hun activiteiten uit Schiphol naar Brussels Airport, omdat in Nederland het aantal vliegbewegingen begrensd is tot 500.000 per jaar.
17/10 12u00  Belgische melk wordt steeds schoner: CO2-uitstoot bij productie met een kwart gedaald In 15 jaar tijd is de CO2-uitstoot tijdens de productie van rauwe melk met een kwart gedaald.  Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) bij 8.020 melkveebedrijven.
17/10 11u45  Belgische melk wordt steeds schoner In 15 jaar tijd is de CO2-uitstoot tijdens de productie van rauwe melk met een kwart gedaald.  Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) bij 8.020 melkveebedrijven.
17/10 09u00  Vakbonden en directie bij AB Inbev bereiken voorakkoord Vorige week hadden de vakbonden een tijd de poorten van de brouwerijen in Leuven, Hoegaarden en Jupille geblokkeerd omdat ze meer loon- en werkzekerheid wilden voor het personeel. De vakbonden dreigden vanmorgen weer actie te voeren, maar dat is nu van de baan.
17/10 07u45  Aantal diamantslijpers laatste 10 jaar gehalveerd De laatste tien jaar is het aantal diamantslijpers in ons land gehalveerd. Dat meldt Radio 2 Antwerpen. Er zijn nu nog 650 diamantslijpers in België. Een groot deel van de sector is verhuisd naar lageloonlanden.
17/10 03u45  Airbus neemt meerderheidsbelang in C Series van Bombardier De Europese vliegtuigbouwer Airbus neemt een meerderheidsbelang in de C Series van de Canadese sectorgenoot Bombardier.  
16/10 16u00  Nederland krijgt goedkopere postzegels Nederlanders hebben voortaan de keuze als ze een brief versturen. Behalve via PostNL kan dat nu ook via uitdager Sandd, die een eigen, goedkopere postzegel uitbrengt.
16/10 15u00  Wereldvoedseldag voor het eerst in lange tijd geen goednieuwsshow Wereldvoedseldag vandaag is voor Broederlijk Delen geen reden tot feesten.  Want vorig jaar, in 2016, is het aantal mensen die honger lijden voor het eerst in lange tijd weer gestegen. In het recent gepubliceerde wereldvoedselrapport 2017 van de Verenigde Naties staat dat het aantal mensen die honger lijden vorig jaar met 38 miljoen is gestegen, tot 815 miljoen.  
16/10 15u00  Wanneer mag een bedrijf een product "ambachtelijk" noemen? De FOD Economie heeft richtlijnen uitgevaardigd voor het gebruik van de terminologie 'artisanaal', 'ambachtelijk' en afgeleiden in productbenamingen. Test-Aankoop reageert tevreden, maar de consumentenorganisatie ziet nog ruimte voor verbetering.
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
18/10 15u00  AEX met Arcelor op weg naar 550 punten Op het Damrak was het woensdag na de lunch nog steeds winnaars wat de klok sloeg. Daarmee klom de AEX tot dicht tegen de grens van 550 punten. Vooral Arcelor Mittal en Philips deden goede zaken. AkzoNobel en Gemalto zaten in de achterhoede.
18/10 15u00  Woningbouw VS gaat omlaag Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in september met 4,7 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/10 15u00  'Wall Street opent met kleine winst' De effectenbeurzen in New York lijken woensdag licht hoger te beginnen, waarmee voortgeborduurd wordt op de nieuwe records van de voorgaande dag. De handel krijgt steun van beter dan verwachte kwartaalcijfers van IBM. Verder zijn er wat macro-economische gegevens en komt later op de dag het Beige Book van de Federal Reserve, dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie.
18/10 14u45  Voor batterijauto zeebodem in Met de komst van miljoenen elektrische auto’s in de komende jaren worden mineralen voor hun batterijen schaarser. Mijnbouwers zoeken al op de metaalrijke zeebodems.
18/10 14u45  BAM bouwt scheepswerf in Canada BAM gaat een scheepswerf bouwen in Canada. Het bouwbedrijf sleepte de opdracht van LNG Canada ter waarde van 95 miljoen euro binnen samen met een Canadese en een Amerikaanse partner. De helft van dat bedrag is voor BAM.
18/10 14u00  Tie slaat handen ineen in techsector Softwarebedrijf Tie Kinetix is een aantal samenwerkingsovereenkomsten aangegaan. Dat maakte het bedrijf bekend, zonder in te gaan op financiële details.15 
18/10 14u00  ’Bank mag oudere hypotheek weigeren’ De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat niet controleren of senioren terecht worden geweigerd bij een hypotheekaanvraag, dat laat demissionair minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer weten.15 
18/10 14u00  Pittige opmars salsamaker Jaren brouwde Joris de Monchy thuis in zijn kelder voor vrienden en bekenden pittige salsasauzen. Tot hij de vraag niet meer aankon. Als ‘El Jefe’ ging de oud-reclameman de markt op. Nu staan zijn hotsauzen bij Albert Heijn, Stach en Sligro.15 
18/10 13u45  Overslag haven Rotterdam groeit De goederenoverslag in de haven van Rotterdam is in de eerste negen maanden van het jaar met 2 procent gegroeid.10 
18/10 13u15  ’Houd innovatie in Europa’ In Europa zijn duizenden innovatieve startups te vinden. Maar de techbedrijven met een marktwaarde van meer dan een miljard bevinden zich vrijwel allemaal in de Verenigde Staten. Soms met Europese roots, zoals Booking.com dat zijn oorsprong in Nederland heeft. Het Europese Innovatie en Technologie Instituut (EIT) moet dit soort bedrijven in de toekomst binnen Europa houden.
18/10 13u15  Noord-Brabant en Zuid-Holland kampioen autobranden Autobezitters die in Noord-Brabant of Zuid-Holland parkeren, hebben een grotere kans dat hun voertuig in vlammen opgaat. In die provincies telde het Centrum voor Verzekeringsstatistiek de meeste autobranden.
18/10 13u15  Column: Kantelpuntanalyse Op mijn grafieken zie je groene steunstrepen en rode weerstandlijnen steevast ingetekend. Dit zijn de kantelpunten in het speelveld, de routepaaltjes, de krijtstrepen voor de spelers. Hoe komen deze strepen tot stand en wat is het praktische nut er van? Kortom, kantelpuntanalyse als extra TA coaching voor de actieve belegger.
18/10 13u15  Zonne-energie in een handomdraai Een zonnepaneel dat iedereen zelf kan installeren. Simpelweg door de stekker in het stopcontact te stoppen. Vrienden en bekenden reageerden enthousiast op het idee van Julius Smith. Experts uit de energiewereld waren sceptisch. ‘Het kan niet’ en ‘de doelgroep is te klein’, kreeg Smith te horen.
18/10 13u00  AEX flirt op rug Philips met 550 punten AkzoNobel werd woensdag op het Damrak direct teruggezet na tegenvallende kwartaalresultaten. Randstad ging na opening aan kop. Beleggers hielden kaarten voor de borst. Ze keken uit naar nieuws uit China en het Witte Huis over de opvolging van Fed-voorzitter Janet Yellen.11 
18/10 12u30  Hof: Bundesbank mag meedoen aan opkoop ECB De Duitse centrale bank mag van het hoogste Duitse gerechtshof mee blijven doen aan het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). Een verzoek om de Bundesbank te laten stoppen met deelname aan het opkoopprogramma werd verworpen door het Bundesverfassungsgericht.24 
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 11u51
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
18/10 12u30  Iedereen is de dupe van Air Berlin-bankroet, behalve de topman - dankzij 'slim' miljoenencontract Bijna iedereen verliest bij het faillissement van Air Berlin. Reizigers kunnen fluiten naar hun vlucht of hun geld, terwijl duizenden werknemers hun baan dreigen kwijt te raken. Toch hoeft één man zich voorlopig geen enkele zorgen te maken. Thomas Winkelmann, de topman van Air Berlin, blijkt zich net op tijd te hebben verzekerd tegen het al langer nakende faillissement van de vakantievlieger. Tot21 
18/10 08u30  Binnen 10 seconden is je geld overgemaakt: ABN Amro eerste bank met Europese flitsbetaling Als eerste grote Nederlandse bank gaat ABN Amro volgende maand flitsbetalingen naar andere eurolanden mogelijk maken. Geld dat wordt overgemaakt, staat dan binnen 10 seconden op de rekening van de ontvanger. Nu duurt dit soms nog meerdere werkdagen. Per 21 november gaan bijna 600 betaalinstellingen uit acht eurolanden 'instantbetalingen' aanbieden. Dat kondigde voorzitter Javier Santamaría van de
18/10 08u30  Doet Rutte III meer voor de rijken of de armen? Lees deze analyse Doet Rutte III meer voor de rijken of de armen? Voor de oppositie is duidelijk dat jan modaal de rekening betaalt. Maar is dit wel zo? De conclusie is niet eenduidig. Veel hangt af van de vraag of het kabinet de rit uitzit. Binnen een week groeide het uit tot hét thema van de linkse oppositie: het aanstaande kabinet Rutte III heeft meer oog voor de rijken dan voor de armen. Premier Rutte houdt int10 
18/10 08u15  Binnen 10 seconden is je geld binnen: ABN Amro eerste bank met Europese flitsbetaling Als eerste grote Nederlandse bank gaat ABN Amro volgende maand flitsbetalingen naar andere eurolanden mogelijk maken. Geld dat wordt overgemaakt, staat dan binnen 10 seconden op de rekening van de ontvanger. Nu duurt dit soms nog meerdere werkdagen. Per 21 november gaan bijna 600 betaalinstellingen uit acht eurolanden 'instantbetalingen' aanbieden. Dat kondigde voorzitter Javier Santamaría van de15 
18/10 02u15  Nieuw kabinet bewaart de nivellering tot het laatst Doet Rutte III meer voor de rijken of de armen? Voor de oppositie is duidelijk dat jan modaal de rekening betaalt. Maar is dit wel zo? De conclusie is niet eenduidig. Veel hangt af van de vraag of het kabinet de rit uitzit. Binnen een week groeide het uit tot hét thema van de linkse oppositie: het aanstaande kabinet Rutte III heeft meer oog voor de rijken dan voor de armen. Premier Rutte houdt int26 
18/10 02u15  Het foute verleden van Volkswagen was in Nederland snel vergeten Zeventig jaar geleden, in oktober 1947, verschenen de eerste Volkswagens op de Nederlandse wegen. Twee jaar na de oorlog, negen jaar nadat het prototype als Kraft durch Freude-Wagen aan Adolf Hitler was gepresenteerd - ter gelegenheid van diens 49ste verjaardag. Maar in Nederland werd het autootje met zijn ronde vormen en gesplitste achterruitje geen KdF-Wagen genoemd, maar - liefkozend - kever. W36 
18/10 02u15  ABN Amro is eerste bank met Europese flitsbetaling Als eerste grote Nederlandse bank gaat ABN Amro volgende maand flitsbetalingen naar andere eurolanden mogelijk maken. Geld dat wordt overgemaakt, staat dan binnen 10 seconden op de rekening van de ontvanger. Nu duurt dit soms nog meerdere werkdagen. Per 21 november gaan bijna 600 betaalinstellingen uit acht eurolanden 'instantbetalingen' aanbieden. Dat kondigde voorzitter Javier Santamaría van de30 
18/10 02u15  i-Cockpit in Peugeot 5008 SUV draait om veiligheid en intuïtie (en is briljant) Na de 2008 en de 3008 heeft nu ook Peugeots nieuwste SUV een i-Cockpit. Is dat net zo goed, mooi en veilig als het klinkt? V sprak de ontwerper en stapte in de 5008. 'Dit hebben we bij Peugeot in twintig jaar niet meer gezien', kraaide Jean-Philippe Imparato dit voorjaar victorie in de Franse krant Le Monde. De directeur-generaal van het autoconcern PSA, moederbedrijf van Peugeot, Citroën, DS en s38 
18/10 02u15  Is Groot-Brittannië echt al een half biljoen armer? Elke dag bestoken voor- en tegenstanders van de Brexit elkaar met duizelingwekkende hoeveelheden getallen van de lusten en lasten van de uittreding. Soms rekenen de Brexiteers zich zo rijk dat het land na 2019 (of 2021, als het aan May ligt) Qatar als rijkste land van de wereld naar de kroon steekt. En soms diepen Bremainers getallen op waarbij het bbp per inwoner in een klap ergens tussen Haïti e30 
18/10 02u15  De overgang van fossiel verleden naar elektrische toekomst leidt tot heerlijke experimenteerdrift Volvo start submerk! Ik had weer eens grandioos gelijk. Alpine, het charmante sportautootjesmerk uit de jaren zestig en zeventig dat dit jaar door Renault wakker werd gekust, gaat uitgroeien tot een volwassen submerk, dat met duurdere modellen, dus hogere marges, lekker geld gaat verdienen voor Renault. Toen Alpinebaas Michael van der Sande in april zei dat ze eerst maar 'ns gingen kijken hoe hun60 
17/10 23u00  Zwitserse bankentrots Credit Suisse dreigt te worden opgeknipt in drie stukken Tien jaar nadat de Nederlandse bankentrots ABN Amro 'als een hertje uiteengereten' werd door drie buitenlandse banken, dreigen de Zwitsers hun eigen banktrauma op te lopen. Als het aan de activistische aandeelhouder RBR Capital ligt, wordt het roemruchte Credit Suisse opgeknipt in drie stukken. RBR wordt geleid door de Zwitser Rudolf Bohli. Naar verluidt heeft hij een belang van 0,2 procent in Cre
17/10 20u15  Deze sleutelbedrijven krijgen de schuld van de Airbnb-explosie. Is dat terecht? De gemeente Amsterdam ziet zogeheten sleutelbedrijven als katalysator voor de Airbnb-explosie in de stad. Sinds deze maand geldt daarom een strenger regime. 'Ik zal eerst even laten zien waar jullie nu zijn.' Met zijn balpen zet Nias Buisman (30) een kruisje op de stadsplattegrond. Aan de overkant van de tafel in het benedenhuis aan de Prinsengracht knikken Andrew en Kate Pshenychny (beiden 29), m
17/10 19u45  Warner Bros. schetst prachtig het ontstaan van het grote Hollywood, met de broedertwist al leitmotiv Een nieuw boek over de filmbroers Warner schetst prachtig het ontstaan van het grote Hollywood - en ook hoe hun eigen ruzie daarin altijd een centraal thema is geweest. Hollywoods zonnekoning is gevallen en dat ging met een klap. We hebben het natuurlijk over de recentelijk onthulde seksuele intimidaties van Harvey Weinstein, de studiobaas die zich jarenlang boven de Wet op de omgangsvormen waande
17/10 18u45  Alsnog zwangerschapsuitkering voor ZZP'ers die tussen 2004 en 2008 zwanger waren Vrouwelijke zzp'ers die tussen 2004 en 2008 zwanger waren, kunnen alsnog een zwangerschapsuitkering krijgen van 5.600 euro per persoon. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft een regeling getroffen voor deze groep vrouwen, meldt het UWV. Het gaat om circa 20 duizend vrouwen. Voor de regeling hebben de zelfstandigen tien jaar gestreden in de rechtszaal. In juli besloot d
17/10 10u01  De Britten hebben een nieuw pond dat verdacht veel lijkt op de euro Het Verenigd Koninkrijk is ondanks zichzelf een klein beetje Europeser geworden. Nee, de eilandbewoners blijven links rijden, in mijlen rekenen en geloven in de Brexit. De verandering zit hem in de nieuwe munt van een pond, die de oude nu officieel heeft vervangen en verdacht veel lijkt op de euro. Er is een troost voor traditioneel ingestelde Britten: de meeste supermarkten blijven de oude sterli
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
18/10 15u00  Duitse politie valt binnen bij Hells Angels op vijftig plaatsen De Duitse autoriteiten hebben woensdagochtend tientallen razzia’s gehouden op een vijftigtal locaties die geassocieerd worden met een Duits chapter van de Hells Angels. De politie doorzocht zowat 50 appartementen en bedrijfspanden in zestien gemeenten in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De actie met zowat 700 agenten was gericht tegen de groepen Hells Angels MC Concrete en Clan 81 Germany.
18/10 15u00  Kettingbotsing met vijf voertuigen op Steenweg op Diest: één lichtgewonde Woensdagmiddag rond 11.50 uur gebeurde een kleine kettingbotsing op de Steenweg op Diest in Turnhout. Daar waren vijf voertuigen in betrokken. Er was behoorlijk wat materiële schade maar de menselijke tol blijft beperkt tot één lichtgewonde. De verkeersoverlast bleef al bij al beperkt omdat de voertuigen snel aan de kant werden gezet.
18/10 15u00  Qmusic-presentatrice deelt open brief met klare taal over seksuele intimidatie Qmusic-stem Dorothee Dauwe (27) heeft in een open brief haar gedacht gezegd bij de hashtag #Metoo, die vrouwen wereldwijd gebruiken om te vertellen dat ze ooit het slachtoffer werden van handtastelijkheden. In haar post op de website van de radiozender, die overal opduikt, zegt ze waarom het belangrijk is om je nare ervaringen te delen.
18/10 14u45  Antwerpse luchthaven krijgt tweede verbinding met Londen De luchthaven van Antwerpen zal vanaf juni volgend jaar vier keer per week verbonden zijn met London Southend Airport. Dat heeft de Londense luchthaven woensdag aangekondigd.
18/10 14u45  Burgemeester van Balen teleurgesteld na overleg met Weyts: “Geen realistische oplossing voor Olmense Zoo” Na de berichten van de definitieve sluiting een week geleden, lijkt minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de deur van de Olmense Zoo weer op een kier te zetten. “Als voor alle opmerkingen een oplossing is en er garanties zijn op vlak van dierenwelzijn op korte en lange termijn, ben ik de eerste om ervoor te zorgen dat de Olmense Zoo zo snel mogelijk kan heropstarten”, zo zei de minister in de commissie dierenwelzijn van het Vlaams Parlement. Burgemeester van Balen Johan Leysen (CD&V) reageert echter teleurgesteld op een onderhoud dat hij had met de minister. “Dit lijkt me geen realistische oplossing”, aldus Leysen.
18/10 14u45  Madrid bevestigt dat opschorting Catalaanse autonomie op tafel ligt De Spaanse vicepremier Soraya Saenz de Santamaria heeft woensdag bevestigd dat Madrid zal proberen de autonomie van Catalonië volledig of gedeeltelijk op te schorten, als de separatistische leiders niet afzien van de verklaring van de onafhankelijkheid.
18/10 14u30  Spectaculaire stijging van aantal auto-inbraken in Mechelen De prioritaire criminaliteitsfenomenen in Mechelen (diefstallen met geweld, inbraken in auto’s, gauw- en handtasdiefstallen, enz.) zijn tijdens de eerste semester van dit jaar licht gedaald (2 procent). Uitschieter in het semesterrapport, de eerste zes maanden van 2017, is wel de toename met liefst 89% van het aantal inbraken in auto’s.10 
18/10 14u30  Tommy Hilfiger verrast met collectie voor volwassenen met een fysieke beperking Tommy Hilfiger heeft bekendgemaakt dat het een collectie zal lanceren voor volwassenen met een fysieke beperking. Enkele ingrepen aan de kledingstukken moeten ervoor zorgen dat die personen zichzelf makkelijker kunnen aankleden of aangekleed kunnen worden door hulpverleners.10 
18/10 14u30  “Maltese onderzoeksjournaliste gedood door springstof die erg populair is bij terroristen” De Maltese onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia zou maandag zijn gedood door Semtex, een krachtige kneedbare plastic springstof die vaak wordt gebruikt door terroristische organisaties.10 
18/10 14u30  Uitzendkracht verdient tot 91 euro minder per week De socialistische vakbond ABVV heeft woensdag met een ludieke ‘Zoek de 7 verschillen’-actie aandacht gevraagd voor de nadelen van het interimwerk. Uit een eigen enquête blijkt dat uitzendkrachten tot 91 euro per week minder kunnen verdienen dan vaste werknemers in hetzelfde bedrijf.10 
18/10 14u15  IN BEELD. Nieuwe lokaal van Scouts 61 Sint-Jozef Merksem feestelijk geopend Vorige zondag werd het scoutslokaal van ‘Den 61’ feestelijk geopend met meer dan 300 aanwezigen. Zowel huidige leden, hun ouders, leiding, oud-leiding, sympathisanten en politici waren aanwezig. De scoutsgroep realiseerde hun droomproject zonder één enkele euro schulden dankzij subsidies van de Stad Antwerpen en hun eigen projecten. Voor de aanleg van een weg naar hun lokaal en de aankoop van verschuifbare wanden voor de polyvalente ruimte zoekt de groep nog middelen.10 
18/10 14u00  Na #MeToo: mannen erkennen probleem van seksuele intimidatie met #IHave Na de recente onthullingen over seksueel misbruik door filmproducent Harvey Weinstein, vonden heel wat mensen de moed om te getuigen over seksuele intimidatie. Wereldwijd ging de hashtag #MeToo viraal, waarmee ontelbare vrouwen via sociale media durfden vertellen over een zwart moment in hun leven van eender welke proportie. Nu reageren ook mannen, maar dan met de hashtag #IHave.
18/10 14u00  Voorzitter Real Madrid kan zich geen Liga zonder Barcelona voorstellen Real Madrid-voorzitter Florentino Perez heeft in een interview aan het Spaanse dagblad El Espanol laten weten dat hij geen Primera Division verwacht zonder FC Barcelona, net zomin als hij een Spanje verwacht zonder Catalonië. Perez gaf wel toe dat de ‘Catalaanse situatie’ hem zorgen baart.
18/10 14u00  Jani krijgt het moeilijk tijdens spannende rendez-vous Jani Kazaltzis heeft al bij heel wat koppels aangebeld voor ‘Zo Man Zo Vrouw’, maar in het stekje van Alexandra (41) en Michaël (55), is hij toch niet helemaal op zijn gemak. Ze wonen immers in een voormalig rendez-vous hotel en dat vindt de stylist een beetje spooky.
18/10 14u00  Xavier uit 'FC De Kampioenen' giet zijn dagschotels in kookboek 'Voor mij nog een dagschotel Pascalleke', het is het zinnetje waarmee je Xavier Waterslaeghers in elke aflevering van 'FC De Kampioenen' een pintje hoorde bestellen. Johny Voners, de acteur achter het legendarische personage, heeft op Radio 1 nu bekendgemaakt dat hij volgend jaar een kookboek uitbrengt met de titel 'Dagschotels'. Alleen komen in het boek geen bieren, maar wel de echte dagschotels uit Vlaamse restaurants.
Laatste update: vandaag om 15u00
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
18/10 11u30  U betaalt te veel voor uw bloedtest Veel medische laboratoria rekenen systematisch ereloonsupplementen aan voor bloed- en andere tests. De meeste mensen betalen die nietsvermoedend...15 
18/10 08u15  Een job in Limburg? In deze sectoren maak je de grootste kans Heb je niet veel werkervaring? Ben je op zoek naar deeltijds werk? De arbeidsmarkt in Limburg omarmt iedereen, van alle kleur en slag. In deze...15 
18/10 07u00  Ruim 30.000 gepensioneerden verdienen centje bij In 2015 hebben ruim 30.000 gepensioneerden gemiddeld 7.500 euro bijverdiend boven op hun pensioen. Dat blijkt uit cijfers van de minister van...10 
18/10 05u15  Fileleed kostte Antwerpse bedrijven vorig jaar 150 miljoen euro De economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro...37 
17/10 22u30  Trump herbevestigt Amerikaanse steun voor schuldverlichting Griekenland De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw bevestigd dat de Verenigde Staten voor een schuldverlichting voor Griekenland zijn. Dat heeft...
17/10 17u00  Volvo investeert 640 miljoen euro in eigen Tesla-variant Polestar De Zweedse autobouwer Volvo, die een fabriek heeft in Gent, en zijn Chinese eigenaar Geely investeren 640 miljoen euro in de ontwikkeling van...
17/10 13u45  Al bijna 700 bedrijven halen zetel weg uit Catalonië In amper twee weken tijd hebben 691 bedrijven hun zetel verhuisd uit Catalonië door de politieke crisis. Dat blijkt vandaag uit het handelsregister.
17/10 11u45  Sociaal akkoord bij AB InBev, vakbondsacties opgeschort Directie en vakbonden bij AB InBev hebben afgelopen nacht een akkoord bereikt over de syndicale eis tot een verbetering van de lopende inkomens- en...
17/10 11u15  Bereken de prijs van je zonnepanelen in 3 stappen Zonnig nieuws: twee jaar na de afschaffing van de subsidies heeft de Vlaming weer trek in zonnepanelen. Van de 170 megawatt die vorig jaar...
17/10 10u45  Van apps tot een curryzaak: hierin investeren celebrity's hun centen Harry Styles, Lady Gaga, Beyoncé... allemaal hebben ze hopen geld, en allemaal parkeren ze dat niet gewoon op de bank. In deze video zie je de...
17/10 09u15  Van een jas die een rugzak wordt tot apps of een curryzaak: hierin investeren celebrity's hun centen Harry Styles, Lady Gaga, Beyoncé... allemaal hebben ze hopen geld, en allemaal parkeren ze dat niet gewoon op de bank. In deze video zie je de...
17/10 08u15  De 5 allerbeste truken om opslag te vragen en te krijgen Wie een loonsverhoging wil aankaarten bij de baas, kan maar beter stevig bewijs hebben van uitmuntende prestaties. Maar er zijn ook andere factoren...
17/10 08u15  Tips om succesvol te onderhandelen over uw woonlening Met een hypothecaire lening gaat u een van de belangrijkste financiële verbintenissen van uw leven aan. Voor u bij de bank binnenstapt, is een...
17/10 06u30  Vlaming krijgt (eindelijk) energiebijdrage teruggestort De regering heeft het licht op groen gezet voor de distributienetbeheerders Elia en Infrax om een bedrag van 75 miljoen euro terug te storten aan...
17/10 05u45  U mag volgend jaar 23 tot 32 euro extra in uw portemonnee steken Door de taxshift stijgen de nettolonen vanaf januari met 23 (hoge lonen) tot 32 euro (lage lonen). Dat blijkt uit berekeningen die minister van...
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u41
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
18/10 12u15  Mitsubishi wil 40 procent meer auto's verkopen Het Japanse Mitsubishi Motors wil de komende drie jaar een omzetgroei van 30 procent realiseren. Dat heeft de autofabrikant woensdag bekendgemaakt.
18/10 12u15  Zalando begint in Duitsland met verkoop cosmetica Onlinekleding- en schoenenwinkel Zalando gaat ook cosmetica aanbieden.
18/10 12u00  Overslag haven Rotterdam groeit met 2 procent De goederenoverslag in de haven van Rotterdam is in de eerste negen maanden van het jaar met 2 procent gegroeid. In totaal werd bijna 352 miljoen ton aan goederen afgehandeld, meldt het Havenbedrijf Rotterdam.
18/10 10u45  Bestuurder Shell weg om fraudezaak bij Rio Tinto Bestuurder Guy Elliott is per direct opgestapt bij Shell wegens fraudeverdenkingen in zijn tijd als financieel topman bij mijnbouwbedrijf Rio Tinto. 23 
18/10 10u15  Grootaandeelhouder Credit Suisse wil opsplitsing toch bekijken Harris Associates, grootaandeelhouder van de Zwitserse bank Credit Suisse zou in tegenstelling tot eerdere berichten de plannen voor opsplitsing van de bank toch nader willen bekijken.11 
18/10 10u00  Webwinkel Zalando begint in Duitsland met verkoop cosmetica Onlinekleding- en schoenenwinkel Zalando gaat ook cosmetica aanbieden.17 
18/10 09u30  Webwinkel Zalando stapt in cosmetica Onlinekleding- en schoenenwinkel Zalando gaat ook cosmetica aanbieden.18 
18/10 09u30  Bestuurder Shell weg om fraudezaak Rio Tinto Bestuurder Guy Elliott is per direct opgestapt bij Shell wegens fraudeverdenkingen in zijn tijd als financieel topman bij mijnbouwbedrijf Rio Tinto. 17 
18/10 09u15  ABN Amro start met flitsbetalingen in Europa ABN Amro start als eerste grote Nederlandse bank met zogenoemde flitsbetalingen naar andere Europese landen.15 
18/10 08u45  ASML noteert wederom een sterk kwartaal Chipmachinefabrikant ASML heeft andermaal een sterk kwartaal achter de rug, waarbij de winst en de omzet in de lift zaten.15 
18/10 08u30  AkzoNobel voorzichtiger over winstverwachting AkzoNobel is nog voorzichtiger geworden over de winstverwachting voor het hele jaar. 
18/10 02u15  Aantal Nederlandse vrachtwagens daalt verder Het aantal 'trekkers voor oplegger' blijft groeien, terwijl het aantal vrachtwagens daalt. In 2016 kwamen er ruim tweeduizend trekkers bij, tegenover een afname van vrachtwagens met driehonderd stuks.29 
18/10 02u15  Vrachtauto's rijden vaker met schonere motoren Het aantal ritten van Nederlandse vrachtauto’s met zogenoemde Euro 6-motoren is in de eerste helft van 2017 toegenomen. 38 procent van de ritten werd op deze schonere motoren gereden, tegenover ongeveer een kwart een jaar eerder.25 
17/10 19u00  Peter Bellew nieuwe operationeel directeur Ryanair Ryanair heeft in Peter Bellew een nieuwe operationeel directeur gevonden. Bellew volgt begin december Michael Hickey op bij de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. 
17/10 18u45  Peter Bellew nieuwe operationeel directeur voor Ryanair Ryanair heeft in Peter Bellew een nieuwe operationeel directeur gevonden. Bellew volgt begin december Michael Hickey op bij de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. 
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen

Express.be

Verbergen Tonen
18/10 14u30  Boeing 747 is op weg naar de uitgang De Boeing 747 was nagenoeg vijf decennia het meest bekende symbool van de burgerluchtvaart, maar dat tijdperk lijkt bijna voorbij. Dat zeggen diverse luchtvaartspecialisten. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kiezen er volgens hen immers voor hun vloot samen te stellen met kleinere en efficiëntere toestellen. Onder meer de Amerikaanse maatschappijen United Airlines en Delta Air Lines halen […] The post Boeing 747 is op weg naar de uitgang appeared first on Express [NL].12 
18/10 13u30  Groen en SP.a hebben een stevig kiesthema: de fietsdoden in Antwerpen Een bijzonder lang blok in het radionieuws op Radio 1, over een derde fietsdode in Antwerpen in één maand tijd. Waarbij ook Wouter Van Besien (Groen), de grote uitdager van Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen, uitgebreid mocht reageren. Het is duidelijk: de media gaat het komende jaar smullen van de strijd tussen Bart De […] The post Groen en SP.a hebben een stevig kiesthema: de fietsdoden in Antwerpen appeared first on Express [NL].20 
18/10 13u30  Werkloosheid daalt: vakbonden krijgen 11,5 miljard minder inkomsten De voorbije 2 jaar hebben de vakbonden liefst 11,5 miljoen euro moeten inboeten aan inkomsten vanuit de overheid. De reden? De daling van de werkloosheid in ons land. Vakbonden krijgen immers voor elke werkloze een budget om de uitkeringen te regelen. Over die vergoeding wordt al langer gediscussieerd. De cijfers tonen nu zwart op wit […] The post Werkloosheid daalt: vakbonden krijgen 11,5 miljard minder inkomsten appeared first on Express [NL].19 
18/10 12u30  Trump 20% armer op een jaar Het vermogen van de Amerikaanse president Donald Trump is op één jaar tijd met 600 miljoen dollar gekrompen. Trump, die zijn rijkdom vooral heeft opgebouwd in onder meer de vastgoedsector en de entertainmentindustrie, zou nu nog over een fortuin van 3,1 miljard dollar beschikken. Dat blijkt uit een rapport van het magazine Forbes. Trump staat […] The post Trump 20% armer op een jaar appeared first on Express [NL].21 
18/10 11u30  Luchthavenparking kost nu meer dan vliegticket De luchthavenparkings zijn de voorbije jaren gevoelig duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse reiswebsite Vliegveldinfo, die de parkeertarieven vergelijkt van luchthavens waar Vlaamse en Nederlands reizigers op het vliegtuig stappen. Het online platform zegt tot de vaststelling te zijn gekomen dat de Belgische luchthavens de voorbije vijf jaar gemiddeld 20 procent duurder […] The post Luchthavenparking kost nu meer dan vliegticket appeared first on Express [NL].21 
18/10 09u30  Bij twijfel, kies het product met kleinste aantal reviews Vele online consumenten laten zich bij hun aankopen leiden door besprekingen van andere klanten. Daarbij wordt de uiteindelijke keuze vaak gemaakt op basis van het aantal besprekingen dat aan een product werd gewijd. Met die strategie loopt de consument echter het risico zichzelf te benadelen. Dat blijkt een uit onderzoek van wetenschappers aan de Stanford […] The post Bij twijfel, kies het product met kleinste aantal reviews appeared first on Express [NL].24 
17/10 23u30  Boven de economie hangt een gitzwarte wolk: de globale schuldenberg De wereldeconomie bevindt zich na vele magere jaren opnieuw in een staat van genade. De Amerikaanse economie groeit al 100 maanden zonder onderbreking. Dat is sinds 1854 maar twee keer eerder gebeurt. De aandelenbeurzen zetten record na record neer. In de VS en Duitsland flirt men zelfs met full employment. Maar boven dit alles hangt ook een […] The post Boven de economie hangt een gitzwarte wolk: de globale schuldenberg appeared first on Express [NL].
17/10 21u30  ‘Unilaterale onafhankelijkheidsverklaring tekent het einde van FC Barcelona’ In de aanloop van de wedstrijd tussen Atlético Madrid en FC Barcelona vorig weekeinde, werd het traditionele etentje georganiseerd voor de directieleden van beide clubs. Daar werd dieper ingegaan op de situatie van FC Barcelona. Wat zal er gebeuren, mochten lokale politici er alsnog voor kiezen de unilaterale onafhankelijkheid van Catalonië uit te roepen? Het […] The post ‘Unilaterale onafhankelijkheidsverklaring tekent het einde van FC Barcelona’ appeared first on Express [NL].
17/10 20u30  Israël: Netanyahu wil immuniteit voor zichzelf De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil een wet laten stemmen die eerste ministers tijdens hun ambtstermijn immuniteit moet bieden tegen gerechtelijke vervolging. Vanwege haar gelijkenis met een bestaande Franse wet, kreeg de nieuwe wet in de joodse staat al snel de bijnaam ‘de Franse wet’. Een wetsvoorstel in die zin zal volgend weekeinde door een […] The post Israël: Netanyahu wil immuniteit voor zichzelf appeared first on Express [NL].
17/10 19u30  Ryanair: reizigers verdienen geld aan afgelaste vluchten De hele Ryanairstorm mag dan wel een klein beetje gaan liggen zijn, toch zijn er nog heel wat gedupeerden die een compensatie vragen voor hun geannuleerde vluchten. En die blijken ook te slagen in hun opzet, want flink wat toeristen hebben een mooi centje verdiend aan hun reis die al dat niet is doorgegaan. Honderden geschrapte vluchten, […] The post Ryanair: reizigers verdienen geld aan afgelaste vluchten appeared first on Express [NL].
17/10 17u30  Marokkaans minister van Mensenrechten: “Homo’s zijn afval” Mustafá Ramid, de Marokkaanse minister voor de Mensenrechten, heeft er weinig problemen mee om zich als holebi-hater te uiten. Op 28 september werd hem gevraagd wat hij vond van een nieuwe VN-richtlijn. Die wil dat zijn land een wet schrapt die gevangenisstraffen voorziet voor seksuele relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht. Zijn antwoord: “ Veel […] The post Marokkaans minister van Mensenrechten: “Homo’s zijn afval” appeared first on Express [NL].
17/10 16u30  Onafhankelijkheid: na Catalonië… een Brits eiland De bewoners van Canvey Island in Essex willen zich losscheuren van Groot-Brittannië. Daarbij spiegelt de bevolking zich aan de gebeurtenissen in Catalonië. Canvey Island ligt in het estuarium van de Theems en is door een reeks kreken van de Britse wal gescheiden. De bewoners van het eiland verdragen echter steeds minder dat de beslissingen over […] The post Onafhankelijkheid: na Catalonië… een Brits eiland appeared first on Express [NL].
17/10 16u30  Vanaf januari stijgt het nettoloon, maar met hoeveel? Ons nettoloon zal iets hoger liggen dan dit jaar. Dat hebben we te danken aan de taxshift van de regering-Michel. Hoeveel je precies krijgt, hangt af van je brutoloon, maar we zullen tussen de 23 en 32 euro per maand meer op onze rekening mogen verwachten. Uit berekeningen die minister van Financiën Johan Van Overtveldt […] The post Vanaf januari stijgt het nettoloon, maar met hoeveel? appeared first on Express [NL].
17/10 16u30  “Spanje zuivert zijn sportbonden van Catalanen” In verschillende Spaanse sportfederaties is een zuivering aan de gang die gericht is op het verwijderen van Catalaanse beleidsmakers. Dat heeft Gerard Esteva, de voorzitter van de Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC),  gezegd in een interview met de Catalaanse radiozender Rac1. Volgens Esteva beperkt de zuivering zich niet enkel tot Spaanse sportbonden. Ook Catalanen die […] The post “Spanje zuivert zijn sportbonden van Catalanen” appeared first on Express [NL].
17/10 15u30  Bulevard Rosa: sluiting bekendste winkelcentrum Barcelona tekent de dood van de kleine winkelier In Barcelona sluit eind juni 2018 het bekende winkelcentrum Bulevard Rosa zijn deuren. Bulevard Rosa was het laatste winkelcentrum in de stad waar kleinere, niet-merkgebonden winkels hun waren aan de man brachten. De sluiting benadrukt nog maar eens de lijdensweg van het retaillandschap in het Amazon-tijdperk. Vooral voor de kleine onafhankelijke winkelier lijkt de situatie […] The post Bulevard Rosa: sluiting bekendste winkelcentrum Barcelona tekent de dood van de kleine winkelier appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 14u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

60x De overgang van fossiel verleden naar elektrische toekomst leidt tot heerlijke experimenteerdrift18/10 02u15 - Volkskrant Economie: Volvo start submerk! Ik had weer eens grandioos gelijk. Alpine, het charmante sportautootjesmerk uit de jaren zestig en zeventig dat dit jaar door Renault wakker werd gekust, gaat uitgroeien tot een volwassen submerk, dat met duurdere modellen, dus hogere marges, lekker geld gaat verdienen voor Renault. Toen Alpinebaas Michael van der Sande in april zei dat ze eerst maar 'ns gingen kijken hoe hun
42x Alison Van Uytvanck treft olympisch kampioene in tweede ronde Luxemburg18/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Alison Van Uytvanck (WTA 88) neemt het in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Luxemburg (hardcourt/250.000) op tegen de Puertoricaanse Monica Puig (WTA 69), die vorig jaar in Rio de Janeiro de olympische titel op zak stak.
40x Nic Baltazar over klimaatverandering18/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Velt Wuustwezel - Kalmthout - Essen nodigt Nic Baltazar uit in Kadans, dit in samenwerking met Minaraad en gemeentebestuur Wuustwezel.
38x Fileleed kost Antwerpse bedrijven 150 miljoen, Brussel 105 miljoen18/10 04u45 - Trends.be: De economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro ging. Dat blijkt uit berekeningen van minister van Economie Kris Peeters (CD&V), zo staat woensdag in De Tijd en L'Echo.
38x Meer zware vrachtvoertuigen op de weg18/10 03u40 - Beurs.nl: Lees meer >
38x i-Cockpit in Peugeot 5008 SUV draait om veiligheid en intuïtie (en is briljant)18/10 02u15 - Volkskrant Economie: Na de 2008 en de 3008 heeft nu ook Peugeots nieuwste SUV een i-Cockpit. Is dat net zo goed, mooi en veilig als het klinkt? V sprak de ontwerper en stapte in de 5008. 'Dit hebben we bij Peugeot in twintig jaar niet meer gezien', kraaide Jean-Philippe Imparato dit voorjaar victorie in de Franse krant Le Monde. De directeur-generaal van het autoconcern PSA, moederbedrijf van Peugeot, Citroën, DS en s
37x Fileleed kostte Antwerpse bedrijven vorig jaar 150 miljoen euro18/10 05u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: De economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro...
37x Pasar start met fotografie voor iedereen18/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De vzw Pasar die vooral bekend is voor activiteiten voor een breed publiek start nu ook met een fotoafdeling. Wie er meer over wil weten is welkom in Pulderbos op zondag 29 oktober.
36x Het foute verleden van Volkswagen was in Nederland snel vergeten18/10 02u15 - Volkskrant Economie: Zeventig jaar geleden, in oktober 1947, verschenen de eerste Volkswagens op de Nederlandse wegen. Twee jaar na de oorlog, negen jaar nadat het prototype als Kraft durch Freude-Wagen aan Adolf Hitler was gepresenteerd - ter gelegenheid van diens 49ste verjaardag. Maar in Nederland werd het autootje met zijn ronde vormen en gesplitste achterruitje geen KdF-Wagen genoemd, maar - liefkozend - kever. W
35x In Antwerpen verdien je gemiddeld 3.168 euro18/10 00u01 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
39538
Gelezen:
54977
Aantal lezers nu:
4


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven