vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
25/04 23u00  Ford profiteert op thuismarkt DEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autobouwer Ford wist het afgelopen kwartaal de marktverwachtingen te verslaan, geholpen door goede prestaties op zijn thuismarkt. Dat gaf het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel een stevige duw omhoog.
25/04 23u00  Intel waarschuwt voor zwak kwartaal SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - Intel verwacht dat de opbrengsten in het lopende tweede kwartaal onder de verwachtingen van de markt uit zullen komen. Verder zet de chipgigant ook het mes in zijn eerder uitgesproken omzetprognose voor heel het jaar, zo bleek donderdag uit een handelsbericht. Het aandeel Intel kelderde in de Amerikaanse nabeurshandel fors.
25/04 22u45  'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs' SAN FRANCISCO (AFN) - Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 miljard tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
25/04 22u45  ING lost voor miljard dollar schuld af AMSTERDAM (AFN) - ING lost voor 1,045 miljard dollar openstaande schulden af die uitstaan op voortdurende hybride kapitaaleffecten. De aflossing is in lijn met het doel van ING om doorlopend de kapitaalstructuur te optimaliseren.
25/04 22u45  Webgigant Amazon verdubbelt winst SEATTLE (AFN) - De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien.
25/04 22u30  Starbucks verhoogt winstverwachting SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Starbucks heeft de winstverwachting voor heel het jaar verhoogd. De koffieketen deed het afgelopen kwartaal goede zaken in de Verenigde Staten, waar het meer klanten naar zijn filialen wist te trekken. Ook hogere prijzen deden een duit in het zakje.
25/04 22u30  Verlies Galapagos kleiner dan gedacht MECHELEN (AFN) - Galapagos heeft het verlies het afgelopen kwartaal zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Het resultaat zakte niet zo hard als kenners vooraf in doorsnee hadden voorzien. Dat viel donderdag op te maken uit een handelsbericht van de biotechnoloog.
25/04 22u30  'Like' voor Facebook op verdeeld Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag verdeeld gesloten. De technologiesector deed het onder aanvoering van Facebook en Microsoft goed. Post-It-fabrikant 3M sleurde daarentegen de toonaangevende Dow-Jonesindex omlaag. Beleggers in New York verwerkten verder nog een flinke reeks resultaten van andere grote ondernemingen, zoals Tesla en UPS.
25/04 22u15  Samenwerking Brill met Higher Education Press stopt LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft zijn overeenkomst met Higher Education Press in China stopgezet. Dat bleek donderdag.
25/04 21u45  Oud-minister van Financiën Witteveen overleden DEN HAAG (AFN) - Oud-minister van Financiën Johan Witteveen (VVD) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VVD donderdag laten weten.
25/04 21u15  Nog een corruptieonderzoek bij Glencore LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Ook de Amerikaanse toezichthouder voor grondstoffenhandel CFTC gaat zich buigen over mogelijke corruptie bij Glencore. De grootste grondstoffenhandelaar ter wereld weet zich al langer ook in de schijnwerpers van het openbaar ministerie in de Verenigde Staten.
25/04 19u45  Tech en 3M geven Wall Street kleur NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten donderdag in de middaghandel een wisselend beeld zien. De technologiesector deed het goed onder aanvoering van Facebook en Microsoft, maar Post-It-fabrikant 3M sleurde de toonaangevende Dow-Jonesindex omlaag. Beleggers in New York verwerken verder nog een flinke reeks andere resultaten van grote ondernemingen, zoals Tesla en Comcast.
25/04 19u30  Beter Bed benoemt commissarissen UDEN (AFN) - Beter Bed heeft Gabrielle Reijnen benoemd als lid van de raad van commissarissen. Ze volgt in die hoedanigheid Dirk Goeminne op die terugtrad bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.
25/04 19u15  'Disney wil volledige controle over Hulu' GLENDALE (AFN/BLOOMBERG) - Disney werkt aan een volledige overname van streamingdienst Hulu. De entertainmentgigant, die onlangs zijn plannen ontvouwde voor een eigen streamingdienst om daarmee de concurrentie met Netflix aan te kunnen gaan, praat volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC met kabelbedrijf Comcast over de aandelen van Hulu die het nog niet in bezit heeft.
25/04 18u45  ASR haalt 500 miljoen op met obligaties UTRECHT (AFN) - ASR heeft 500 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van hybride obligaties. Het gaat om waardepapieren met een couponrenten van 3,375 procent en een looptijd tot 2049.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 23u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
25/04 23u30  'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs' Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
25/04 19u30  Gratis beschermd en toch onbekend: weinig Vlamingen vragen verzekering gewaarborgd wonen aan Voor wie langdurig ziek valt of zijn baan verliest, kunnen de maandelijkse afbetalingen van de hypothecaire lening zwaar om te dragen zijn. En toch maken maar weinig mensen gebruik van de gratis verzekering tegen inkomensverlies die de Vlaamse en de Waalse overheid al twintig jaar aanbiedt.
25/04 19u00  Belgische chemie en farma presteert sterk, 'maar met Trump weet je nooit' De Belgische chemie- en farmaindustrie heeft er opnieuw een sterk jaar opzitten. Toch zijn er de eerste signalen van vertraging, ingegeven door mondiale onzekerheden. 'Met Trump weet je nooit', klinkt het bij sectorfederatie essenscia.
25/04 18u00  Axa zoekt overnemer voor Axa Bank Belgium De Franse verzekeraar Axa zet zijn Belgische bankdochter Axa Bank Belgium in de etalage.
25/04 17u30  Annick De Ridder (Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling): 'Hoogbouw is geen doel op zich' De nieuwe Antwerpse schepen van Stadsontwikkeling, Annick De Ridder, wil minder gedetailleerde bouwvergunningen. Ze mikt op hoogbouw, waar dat noodzakelijk is. Voorts wil ze Linkeroever en de oude havengebieden uitbouwen tot aantrekkelijke wijken.
25/04 16u45  Fusie Deutsche Bank en Commerzbank komt er niet Deutsche Bank en Commerzbank zullen niet fuseren. De gesprekken over een fusie tussen beide Duitse banken zijn na ruim een maand afgesprongen.
25/04 16u00  Bart Somers (Open VLD): 'Vlaanderen zal dezelfde weg als Mechelen moeten volgen' De economische en sociale recepten die Mechelen uit het slop hebben gehaald, worden de komende jaren het best ook Vlaams en federaal opgediend, zegt burgemeester Bart Somers. Werk is volgens het Vlaamse Open VLD-kopstuk de beste manier om uit de armoede te geraken.
25/04 16u00  Omzetgroei en hogere winst voor Microsoft Microsoft heeft in het afgelopen derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zowel de omzet als de winst flink zien aandikken. Het concern deed wederom goede zaken met zijn clouddiensten.
25/04 15u15  Op zoek naar een appartement? Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten In welke gemeenten is een appartement het duurst en in welke het goedkoopst? Een overzicht.
25/04 14u45  Voka: '42 procent van de waardecreatie van bedrijven vloeit naar de overheid' Ondernemingen realiseren ruim 60 procent van het bbp, heeft Voka berekend. 'Ze zijn de belangrijkste bron van de welvaartsgroei', zegt Karl Collaerts van het Voka Kenniscentrum. 'Maar van de toegevoegde waarde die bedrijven genereren, vloeit wel 42 procent naar de overheid.'
25/04 13u00  Onderzoek naar witwassen bij Degroof Petercam De Nationale Bank voert een witwasonderzoek bij private banker Degroof Petercam. De bank bevestigt dat er een audit plaatsvond, maar ontkent mogelijke witwaspraktijken.
25/04 11u30  Wat moeten we doen als de volgende recessie eraan komt? De Modern Monetary Theory is één - en behoorlijk controversiële - manier om een volgende recessie te lijf te gaan. Welke andere opties resten politici en centrale bankiers nog?
25/04 00u00  Hoeveel is uw woning waard? Bekijk de interactieve kaart De gestage prijsstijging op de Belgische woningmarkt houdt aan. Vooral Brusselse woningen zijn flink duurder geworden.
24/04 17u00  Carlos Brito (CEO AB InBev): 'Ook voor het topmanagement is de zwakke beurskoers slecht' De algemene vergadering van AB InBev-aandeelhouders stond ook dit jaar in het teken van de hoge schuldenlast en de nog altijd lage beurskoers. Maar CEO Carlos Brito en zijn topmanagement zitten mee op de blaren. 'Als jullie als aandeelhouders slecht boeren, is dat ook voor ons als management een slechte zaak. Het grootste deel van onze vergoeding bestaat uit een variabel loon, dat gekoppeld is aan...
24/04 16u15  Vertrouwen Belgische CEO daalt fors Het ondernemersvertrouwen in België is in april op het laagste peil sinds september 2017 beland. Vooral in de bouwsector neemt het vertrouwen af, meldt de Nationale Bank woensdag.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 23u30
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
25/04 23u00  Ford profiteert op thuismarkt DEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autobouwer Ford wist het afgelopen kwartaal de marktverwachtingen te verslaan, geholpen door goede prestaties op zijn thuismarkt. Dat gaf het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel een stevige duw omhoog.
25/04 23u00  Intel waarschuwt voor zwak kwartaal SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - Intel verwacht dat de opbrengsten in het lopende tweede kwartaal onder de verwachtingen van de markt uit zullen komen. Verder zet de chipgigant ook het mes in zijn eerder uitgesproken omzetprognose voor heel het jaar, zo bleek donderdag uit een handelsbericht. Het aandeel Intel kelderde in de Amerikaanse nabeurshandel fors.
25/04 22u45  'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs' SAN FRANCISCO (AFN) - Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 miljard tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
25/04 22u45  ING lost voor miljard dollar schuld af AMSTERDAM (AFN) - ING lost voor 1,045 miljard dollar openstaande schulden af die uitstaan op voortdurende hybride kapitaaleffecten. De aflossing is in lijn met het doel van ING om doorlopend de kapitaalstructuur te optimaliseren.
25/04 22u45  Webgigant Amazon verdubbelt winst SEATTLE (AFN) - De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien.
25/04 22u45  Starbucks verhoogt winstverwachting SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Starbucks heeft de winstverwachting voor heel het jaar verhoogd. De koffieketen deed het afgelopen kwartaal goede zaken in de Verenigde Staten, waar het meer klanten naar zijn filialen wist te trekken. Ook hogere prijzen deden een duit in het zakje.
25/04 22u30  Verlies Galapagos kleiner dan gedacht MECHELEN (AFN) - Galapagos heeft het verlies het afgelopen kwartaal zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Het resultaat zakte niet zo hard als kenners vooraf in doorsnee hadden voorzien. Dat viel donderdag op te maken uit een handelsbericht van de biotechnoloog.
25/04 22u30  'Like' voor Facebook op verdeeld Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag verdeeld gesloten. De technologiesector deed het onder aanvoering van Facebook en Microsoft goed. Post-It-fabrikant 3M sleurde daarentegen de toonaangevende Dow-Jonesindex omlaag. Beleggers in New York verwerkten verder nog een flinke reeks resultaten van andere grote ondernemingen, zoals Tesla en UPS.
25/04 22u15  Samenwerking Brill met Higher Education Press stopt LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft zijn overeenkomst met Higher Education Press in China stopgezet. Dat bleek donderdag.
25/04 21u45  Oud-minister van Financiën Witteveen overleden DEN HAAG (AFN) - Oud-minister van Financiën Johan Witteveen (VVD) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VVD donderdag laten weten.
25/04 21u15  Nog een corruptieonderzoek bij Glencore LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Ook de Amerikaanse toezichthouder voor grondstoffenhandel CFTC gaat zich buigen over mogelijke corruptie bij Glencore. De grootste grondstoffenhandelaar ter wereld weet zich al langer ook in de schijnwerpers van het openbaar ministerie in de Verenigde Staten.
25/04 19u45  Tech en 3M geven Wall Street kleur NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten donderdag in de middaghandel een wisselend beeld zien. De technologiesector deed het goed onder aanvoering van Facebook en Microsoft, maar Post-It-fabrikant 3M sleurde de toonaangevende Dow-Jonesindex omlaag. Beleggers in New York verwerken verder nog een flinke reeks andere resultaten van grote ondernemingen, zoals Tesla en Comcast.
25/04 19u30  Beter Bed benoemt commissarissen UDEN (AFN) - Beter Bed heeft Gabrielle Reijnen benoemd als lid van de raad van commissarissen. Ze volgt in die hoedanigheid Dirk Goeminne op die terugtrad bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.
25/04 19u30  'Disney wil volledige controle over Hulu' GLENDALE (AFN/BLOOMBERG) - Disney werkt aan een volledige overname van streamingdienst Hulu. De entertainmentgigant, die onlangs zijn plannen ontvouwde voor een eigen streamingdienst om daarmee de concurrentie met Netflix aan te kunnen gaan, praat volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC met kabelbedrijf Comcast over de aandelen van Hulu die het nog niet in bezit heeft.
25/04 18u45  ASR haalt 500 miljoen op met obligaties UTRECHT (AFN) - ASR heeft 500 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van hybride obligaties. Het gaat om waardepapieren met een couponrenten van 3,375 procent en een looptijd tot 2049.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 23u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
25/04 19u45  U werkt het liefst bij de Vlaamse overheid (zeker als u wat ouder bent) Lees meer >
25/04 17u15  Microsoft voor het eerst meer dan 1.000 miljard dollar waard Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft is op de beurs van New York voor het eerst meer dan 1.000 miljard dollar waard. Die eer viel eerder ook al Apple en Amazon te beurt.
25/04 03u15  Tesla boekt stevig kwartaalverlies Tesla is weer in de rode cijfers gedoken, na twee kwartalen op rij met winst. De maker van elektrische auto's had afgelopen verslagperiode naar eigen zeggen te maken met onvoorziene omstandigheden, waardoor er minder voertuigen afgeleverd werden dan de bedoeling was. Het verlies kwam uit op dik 702 miljoen dollar, bijna net zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar en groter dan alom verwacht.
24/04 21u30  Pensioenexpert Marjan Maes: ?Pensioenleeftijd op 65 jaar houden? Dat is waanzin, hallucinant, verkeerd? Lees meer >
24/04 14u30  Hoe koopt u "schone" kleren? Of kleren 'schoon' zijn of niet, dat is soms moeilijk te achterhalen. Maar met dit trucje kan u alvast op een andere manier gaan winkelen: u berekent de 'cost per wear'. Wat kost een kledingstuk als u berekent hoeveel het kost elke keer u het draagt.
23/04 00u00  Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is aangeklaagd voor fraude na dieselgate Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is in Duitsland aangeklaagd in het schandaal rond de sjoemelsoftware. Dat meldt het openbaar ministerie van Braunschweig. Winterkorn stapte in september 2015 op, korte tijd nadat het schandaal met sjoemelsoftware bij dieselwagens aan het licht was gekomen.
20/04 16u15  Willen wij meer Uber? Het verlieslatende Amerikaanse technologiebedrijf Uber maakte recent zijn langverwachte beursgang. De balans van technologisch adviseur Frederik De Bosschere oogt niet fraai voor het deelplatform: 'Wellicht is de nettobalans voor onze maatschappij zoals de cijfers van Uber: negatief'.
20/04 11u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen op de huurmarkt Lees meer >
20/04 10u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen van de huurmarkt Lees meer >
19/04 22u15  Gerechtelijk onderzoek naar betaalsysteem van RES Prepaid Het parket van Leuven is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar het betaalsysteem van RES Prepaid. 'Dat komt er na klachten van de Nationale Bank en de FOD Economie', bevestigt parketwoordvoerster Sarah Callewaert vrijdag.
19/04 17u45  Hoe kunnen we het weggooien van peren vermijden? Het is weer zover. Elk jaar zien we een plotse crisis in onze landbouwsector die leidt tot ongelofelijke verkwisting van appels, peren, komkommers, paprika?s, ... Zeker, elke keer gaat iets anders verloren, maar zien we niet dat ons voedselsysteem lijdt aan een structureel verspillingsprobleem? Hoe komt dit, en minstens even belangrijk, wat kunnen we er aan doen?
19/04 07u15  Ongeziene crisis bij perenboeren: ?Straks zijn we alleen nog goed voor bloesemtoerisme? Lees meer >
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 19u45

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
25/04 23u00  Ford profiteert op thuismarkt De Amerikaanse autobouwer Ford wist het afgelopen kwartaal de marktverwachtingen te verslaan, geholpen door goede prestaties op zijn thuismarkt. Dat gaf het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel een stevige duw omhoog.
25/04 23u00  Intel waarschuwt voor zwak kwartaal Intel verwacht dat de opbrengsten in het lopende tweede kwartaal onder de verwachtingen van de markt uit zullen komen. Verder zet de chipgigant ook het mes in zijn eerder uitgesproken omzetprognose voor heel het jaar, zo bleek donderdag uit een handelsbericht. Het aandeel Intel kelderde in de Amerikaanse nabeurshandel fors.
25/04 23u00  'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs' Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 miljard tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
25/04 22u45  ING lost voor miljard dollar schuld af ING lost voor 1,045 miljard dollar openstaande schulden af die uitstaan op voortdurende hybride kapitaaleffecten. De aflossing is in lijn met het doel van ING om doorlopend de kapitaalstructuur te optimaliseren.
25/04 22u45  Webgigant Amazon verdubbelt winst De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien.
25/04 22u45  Starbucks verhoogt winstverwachting Starbucks heeft de winstverwachting voor heel het jaar verhoogd. De koffieketen deed het afgelopen kwartaal goede zaken in de Verenigde Staten, waar het meer klanten naar zijn filialen wist te trekken. Ook hogere prijzen deden een duit in het zakje.
25/04 22u30  Verlies Galapagos kleiner dan gedacht Galapagos heeft het verlies het afgelopen kwartaal zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Het resultaat zakte niet zo hard als kenners vooraf in doorsnee hadden voorzien. Dat viel donderdag op te maken uit een handelsbericht van de biotechnoloog.
25/04 22u30  'Like' voor Facebook op verdeeld Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag verdeeld gesloten. De technologiesector deed het onder aanvoering van Facebook en Microsoft goed. Post-It-fabrikant 3M sleurde daarentegen de toonaangevende Dow-Jonesindex omlaag. Beleggers in New York verwerkten verder nog een flinke reeks resultaten van andere grote ondernemingen, zoals Tesla en UPS.
25/04 22u15  Amazon verrast met forse winststijging E-commercebedrijf Amazon heeft over afgelopen kwartaal fors meer winst geboekt dan analisten hadden verwacht. Topman Jeff Bezos kon een forse koerswinst notereren.
25/04 22u15  Samenwerking Brill met Higher Education Press stopt Wetenschappelijk uitgever Brill heeft zijn overeenkomst met Higher Education Press in China stopgezet. Dat bleek donderdag.
25/04 22u00  VEB kraakt nieuwe beloningsbeleid Arcadis Beleggersvereniging VEB staat niet achter het nieuwe beloningsbeleid van ingenieursbureau Arcadis.
25/04 21u45  Oud-minister van Financiën Witteveen overleden Oud-minister van Financiën Johan Witteveen (VVD) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VVD donderdag laten weten.
25/04 21u30  Miljoenen lonken voor John de Mol John de Mol is een stap dichter bij een nabetaling van €400 miljoen voor de verkoop van Talpa Media. Het productiebedrijf zag de nettowinst in 2018 nagenoeg vervijfvoudigen. Daardoor ligt De Mol weer op koers om de belangrijkste financiële doelstelling te halen van de nieuwe eigenaar ITV.
25/04 21u15  Nog een corruptieonderzoek bij Glencore Ook de Amerikaanse toezichthouder voor grondstoffenhandel CFTC gaat zich buigen over mogelijke corruptie bij Glencore. De grootste grondstoffenhandelaar ter wereld weet zich al langer ook in de schijnwerpers van het openbaar ministerie in de Verenigde Staten.
25/04 21u00  ’Ik mag Eneco niet kopen’ Ondernemer en investeerder Kees Koolen is zwaar teleurgesteld omdat hij géén bod mag uitbrengen op energiebedrijf Eneco. „Ik zou niet aan de criteria voldoen.” Jammer, want Koolen wil wat doen aan de achterstand van Nederland op duurzaamheid.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 23u00
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 10u37
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
26/04 00u00  Van het gas af met een elektrische ketel: ‘Stekker erin en klaar’ Nederland moet straks verder zonder gas. Maar wat doe je in een flatgebouw waar je met een warmtepomp geen kant op kunt? Mar Aalders denkt de oplossing te hebben. ‘Stekker erin en klaar.’12 
26/04 00u00  Waar kun je terecht met je financiële klacht? Als de installateur slecht werk levert, weet ik waar ik moet klagen. Maar waar moet ik terecht met mijn klacht over de lage spaarrente of de hoge verzekeringspremie?10 
25/04 23u45  Is de deeleconomie een goede belegging? ‘God begreep dat hij niet overal kon zijn en daarom schiep hij moeders. En toen realiseerde hij dat moeders ook niet overal kunnen zijn en daarom schiep hij Uber’, aldus een tweet.
25/04 21u15  Elon Musk blijft stuntrijden met Tesla (en verlies maken) Wat in februari door topman Elon Musk nog werd aangekondigd als ‘een klein verlies’, bleek in woensdagavond laat te zijn opgezwollen tot een van de slechtste kwartalen uit de recente geschiedenis van Tesla. Het concern deed financiële analisten versteld staan met een kwartaalverlies van ruim 700 miljoen dollar (628 miljoen euro).
25/04 18u45  Twintig tot dertig nieuwe treinstations? Zo makkelijk gaat dat niet Grote opwinding woensdag als ProRail meldt dat er de komende negen jaar liefst twintig tot dertig stations bijkomen. Maar dat ligt in de praktijk anders én ingewikkelder.
25/04 08u00  Voormalige Nissan-baas Ghosn vrij op borgtocht van 4 miljoen euro Voormalig Nissan-baas Carlos Ghosn komt op borgtocht vrij. Een Japanse rechtbank heeft bepaald dat hij tegen betaling van 4,5 miljoen dollar, omgerekend 4 miljoen euro, de cel mag verlaten.
24/04 21u15  Zou een Catweazle even in het jaar 3000 kunnen kijken? De 11de-eeuwse magiër Catweazle, die tijdens een reis in de tijd per ongeluk in de tweede helft van de 20ste eeuw terechtkomt, sprak in bijna alle afleveringen van de onlangs via Ons opnieuw uitgezonden televisieserie dezelfde bezweringsformule uit: Sator, Arepo, Tenet, Opera, Rotas.
24/04 20u00  Geef robots vakantiegeld, net als Poolse aspergestekers Hebben intelligente robots geen recht op salaris? En wanneer mag een seksrobot ‘nee’ zeggen? Het klinkt vreemd, maar rechten én plichten voor robots kunnen de concurrentie met mensen op de arbeidsmarkt minder oneerlijk maken.
24/04 15u00  Van ‘smeerpoets’ naar ‘milieuvriendelijk’: het cruiseschip werkt hard aan een groener imago ‘Milieuvriendelijk’ en ‘cruiseschip’ werden jarenlang nooit in een adem genoemd. Maar de branche werkt intussen hard aan een groener imago. Misschien leidt dat er ook toe dat meer Nederlanders zich wagen aan een luxezeereis.
23/04 20u00  Bouwbedrijf runnen mét knalroze bouwhelm: ‘Als ik op beurzen rondloop, denken ze dat ik de secretaresse ben’ Souad El Markhous nam tijdens de crisis het bouwbedrijf over waar ze ooit als schoonmaker was begonnen. ‘Als vrouw in de bouw sta je eerst met 10-0 achter, maar kan je vervolgens wel echt een verschil maken.’
23/04 20u00  Is er een recept voor succesvol ondernemen? In de jaren tachtig dacht de goegemeente nog een recept te hebben voor succesvol ondernemen.
23/04 20u00  Waarom ABN Amro nog steeds een staatsbank is De privatisering van ABN Amro is tot stilstand gekomen. Het getreuzel leidt tot frustratie bij de bankiers – en kan de belastingbetaler miljarden kosten. Drie verklaringen waarom de Nederlandse staat geen afstand doet van zijn aandelen.
23/04 19u45  Elon Musk belooft een Tesla zonder stuur: houdt hij dit keer wél woord? Elke keer wanneer Elon Musk een datum noemt voor een productlancering, zullen de meeste mensen die met een korrel zout ­nemen. De baas van ­autofabrikant Tesla is immers ­berucht om het niet halen van zijn deadlines. Met name in zijn voorspellingen over zelf­rijdende auto’s, is Musk een hopeloze optimist gebleken. Keer op keer kwam hij beloften niet na en werd de komst van de ­autonoom sturende Tesla uitgesteld.
23/04 18u15  De allerrijksten geven wel, maar het liefst aan goede doelen die hun ijdelheid strelen Terwijl de brandweer in Parijs nog bezig was de vlammen te doven die de avond ervoor de toren van de Notre-Dame hadden verslonden, zegde François-Henri Pinault, de op een na rijkste man van Frankrijk, 100 miljoen euro toe voor de wederopbouw van de kathedraal. Dat kon de rijkste man van Frankrijk en aartsrivaal Bernard Arnault niet op zich laten zitten. Binnen enkele uren overtroefde hij Pinault met een gift van 200 miljoen euro. En dat was nog maar het begin. Binnen twee etmalen was bijna een miljard euro toegezegd voor de restauratie van de Notre-Dame.
23/04 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
26/04 01u15  DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems over Toen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.”
26/04 01u15  Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rug Niet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak.
26/04 01u15  Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editie Voor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar.
26/04 01u15  Verloederde huisjes maken plaats voor leefappartementen In het centrum van Zoerle-Parwijs wordt binnenkort een nieuw woonproject opgestart. “Project Patersbos zal aan twaalf gezinnen een thuis bieden in deze deelgemeente van Westerlo”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen.
26/04 01u15  ’t Antwoord in de Otterstraat is vernieuwd met hulp van vele giften en inzet van tientallen vrijwilligers Na een grondige renovatie die grotendeels door vrijwilligers en met giften is uitgevoerd, gooit ’t Antwoord de deuren opnieuw open. Al doet de vereniging in de Turnhoutse Otterstraat dat eigenlijk elke dag al, voor een groeiend aantal mensen in armoede.
26/04 01u15  “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie” Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft.
26/04 01u15  Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschool Het Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden.
26/04 00u15  “Mijn betovergrootvader was scheepsbouwer, mijn kinderen hebben geen interesse” Het thema van de Erfgoeddag is ‘Hoe maakt u het?’. Voor ambachtelijke vakmannen en -vrouwen is het de uitgelezen kans om te laten zien hoe u messen slijpt, boten restaureert of instrumenten bouwt. Kennis die vaak maar enkelingen bezitten en die verloren dreigt te gaan.
26/04 00u15  Chiro-oprichter Do Heylen overleden In zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud.10 
25/04 23u45  PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen? PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71.
25/04 23u30  Atalanta van Castagne plaatst zich ten koste van Fiorentina en Mirallas voor Italiaanse bekerfinale Atalanta heeft zich donderdagavond als tweede geplaatst voor de finale van de Coppa Italia.
25/04 22u45  Panini lanceert voor het eerst stickeralbum over de Tour de France Voor de eerste keer verschijnt er bij Panini, bekend van de voetbalplaatjes, een stickeralbum gewijd aan de Ronde van Frankrijk. Dat meldden Tourorganisator ASO en Panini donderdag. Twee pagina’s zullen volledig gewijd zijn aan Eddy Merckx, die vijftig jaar geleden zijn eerste eindzege vierde in La Grande Boucle.
25/04 22u15  Inwoners kunnen hun laat paasei kwijt op participatiemarkt De Zandhovenaar wil dat de gemeente de komende zes jaar vooral investeert in een betere mobiliteit en veilige fietspaden. Dat bleek op de eerste ideeënmarkt die de gemeente organiseerde voor alle inwoners in het gemeentehuis.
25/04 22u15  Windstil houdt infoavond in Zoersel rond windturbines Burgerplatform Windstil, opgericht naar aanleiding van de mogelijke komst van vier windturbines in en rond het industrieterrein van Malle en het voetbalveld van Zoersel, houdt op 30 april om 20u een eigen infozitting met experten in de Kapel aan de Handelslei 167 in Zoersel.
25/04 22u00  Bijenkorf wordt dijenkorf Veel levenslust straalt het middenpleintje van De Bijenkorf, de kubusvormige schreeuwlelijk naast de Antwerpse Politietoren, niet meer uit. Maar daar wil en zal Eliza Kama verandering in brengen. Volgende maand opent ze er haar Burlesque Bar. Adieu onkruid en losliggende stenen. Welkom boa’s en op- en neergaande benen.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
26/04 00u00  Koen Geens: “Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt” "Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden voor personenwagens er ooit komt, maar er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten...
25/04 19u30  De aantrekkelijkste werkgever? De Vlaamse overheid De Vlaamse overheid is de aantrekkelijkste werkgever in de publieke sector. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van hr-dienstverlener Randstad....
25/04 19u00  Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten op de huizenmarkt Knokke-Heist was vorig jaar met een mediaanprijs van 530.000 euro de duurste gemeente in het Vlaams Gewest om een huis te kopen. In Ronse waren...
25/04 18u45  IN KAART: dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten op de huizenmarkt Knokke-Heist was vorig jaar met een mediaanprijs van 530.000 euro de duurste gemeente in het Vlaams Gewest om een huis te kopen. In Ronse waren...
25/04 18u15  Geen kassierster meer in de supermarkt van de toekomst, lief robotje maakt je rekening wel Zoals u in het Appartement van de Toekomst kan kennismaken met de slimme koelkast, zo zal u in het Shoppingcentrum van de Toekomst ervaring opdoen...
25/04 17u30  Knokke-Heist duurste, Ronse goedkoopste gemeente op Vlaamse huizenmarkt Knokke-Heist was vorig jaar met een mediaanprijs van 530.000 euro de duurste gemeente in het Vlaams Gewest om een huis te kopen. In Ronse waren...
25/04 16u45  Laatste uren zijn geslagen voor biljet van 500 euro De laatste uren van het 500 eurobiljet zijn definitief geslagen. Morgen stoppen ook Duitsland en Oostenrijk definitief met het uitgeven van het...
25/04 16u30  1 op de 5 besteedt meer dan 30% van inkomen aan woning Nog steeds een vijfde van de Vlaamse huishoudens besteedt meer dan 30 procent van hun inkomen aan hun woning en heeft dus een...
25/04 16u15  1 op 5 besteedt meer dan 30% van inkomen aan woning Nog steeds een vijfde van de Vlaamse huishoudens besteedt meer dan 30 procent van hun inkomen aan hun woning en heeft dus een...
25/04 15u45  Een op de zeven banen in gevaar door automatisering Tot 14 procent van de banen in de 36 lidstaten van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) kan in de komende vijftien...
25/04 15u45  Ford investeert half miljard in nieuwe Tesla-rivaal Autofabrikant Ford gaat 500 miljoen dollar investeren in Rivian, een start-up voor elektrische auto’s die algemeen wordt gezien als een potentiële...
25/04 15u30  Uber start met elektrische deelfietsen in Brussel: zoveel betaal je ervoor De Amerikaanse mobiliteitsonderneming Uber, bekend van zijn taxiapp, biedt voortaan ook zijn elektrische JUMP-deelfietsen aan in Brussel. Een rit...
25/04 15u00  Chemische industrie bezorgd om regering met Groen en Ecolo De chemie- en farmasector kijkt met enige bezorgdheid naar een regering waarin Groen en Ecolo zouden zetelen. De sector vreest door de groene...
25/04 14u00  Telenet lanceert decoder met stembediening en integratie Netflix en Youtube Telecombedrijf Telenet is vandaag gestart met de graduele uitrol van zijn nieuwste type decoder. De apparaten zullen in eerste instantie naar...
25/04 13u45  CEO Leuvense start-up zet tijdelijk stap opzij nadat hij “ongepast danste” met werknemer Jonathan Cornelissen, medestichter en CEO van het Belgische groeibedrijf Datacamp, zet tijdelijk een stap opzij na beschuldigingen van “ongevraagd...
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 13u39
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
26/04 00u15  Steeds groter aandeel van consumptie gaat naar huisvesting en voedsel Een steeds groter deel van de uitgaven van Nederlanders gaat naar primaire levensbehoeften, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.12 
26/04 00u15  Vermogen zonne-energie met 50 procent gegroeid in 2018 Het opgestelde vermogen aan zonnepanelen is vorig jaar met maar liefst 50 procent gegroeid in Nederland. Eind 2018 stond er 4.400 megawatt aan zonnepanelen opgesteld, tegen 2.900 megawatt eind 2017, blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).12 
25/04 22u15  Na Apple en Amazon passeert ook Microsoft grens van 1 biljoen dollar De beurswaarde van techbedrijf Microsoft passeerde donderdag de grens van 1 biljoen dollar (krap 900 miljard euro). Inmiddels ligt de beurswaarde van Microsoft weer iets onder de 1 biljoen.
25/04 19u45  'Disney wil volledige controle over Amerikaanse streamingdienst Hulu' Disney is in gesprek met kabelbedrijf Comcast om haar aandelen in streamingdienst Hulu over te nemen, meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC.
25/04 17u00  Analist: Slecht kwartaal voor Tesla is 'een nieuwe donkere wolk' Vanuit de financiële wereld is er negatief gereageerd op de kwartaalcijfers van autobedrijf Tesla. Het concern van Elon Musk leed in het eerste kwartaal van 2019 een verlies van 700 miljoen dollar (627 miljoen euro), maakte het bedrijf donderdag bekend.
25/04 17u00  Na Apple en Amazon doorbreekt ook Microsoft de grens van 1 biljoen dollar De beurswaarde van techbedrijf Microsoft heeft donderdag de grens van 1 biljoen dollar doorbroken, omgerekend krap 900 miljard euro.
25/04 16u15  'Product in het echt willen zien is hoofdreden om niet online te kopen' De belangrijkste reden voor consumenten om producten niet online te kopen, is dat ze de spullen graag eerst in het echt willen zien. Dat geldt voor 44 procent van de consumenten, meldt marktonderzoeker GfK donderdag aan de hand van terugkerend onderzoek naar het online en offline koopgedrag van consumenten.
25/04 15u00  Advies aan minister: Laat Eindhoven Airport tot 2022 niet verder groeien Laat Eindhoven Airport tot in ieder geval 2022 niet verder groeien dan 41.500 vliegbewegingen per jaar. Dat staat in het advies van Pieter van Geel, dat hij donderdag heeft aangeboden aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). In het advies staat ook dat het vliegveld moet proberen om de geluidshinder in 2030 met 30 procent te verlagen ten opzichte van dit jaar.
25/04 13u45  Elf politiefunctionarissen verdienen meer dan een minister Er zijn nog elf politiefunctionarissen die meer verdienen dan een minister, en dus boven de norm uit de Wet Normering Topinkomens (WNT) uitkomen. Twee van hen zijn topfunctionarissen, die binnen drie jaar hun inkomen moeten afbouwen tot onder de norm die in 2018 189.000 euro bedroeg.
25/04 12u15  Megafusie van Deutsche Bank en Commerzbank is van de baan Deutsche Bank en Commerzbank gaan niet fuseren tot een megabank. De banken hebben een punt achter de gesprekken gezet, hebben ze donderdag bekendgemaakt.
25/04 11u15  'Product in het echt willen zien is grootste reden om niet online te kopen' De grootste reden voor consumenten om producten niet online te kopen, is omdat ze de spullen graag eerst in het echt willen zien. Dat zegt 44 procent van de mensen, meldt marktonderzoeker GfK donderdag aan de hand van terugkerend onderzoek naar het online- en offline-koopgedrag van consumenten.
25/04 11u00  Fusiegesprekken Deutsche Bank en Commerzbank geklapt Deutsche Bank en Commerzbank gaan niet fuseren tot een megabank. De banken hebben een punt achter de gesprekken gezet, hebben ze donderdag bekendgemaakt.
25/04 10u45  Boetes van 63.000 euro voor bestuurders EnergieFlex om onterechte kosten Twee bestuurders van het failliete Flexenergie BV, dat handelde onder de naam EnergieFlex, hebben elk een boete opgelegd gekregen van 63.000 euro door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). EnergieFlex bracht onterecht afsluitkosten in rekening bij enkele honderden klanten.
25/04 10u00  Swedbank geeft tekortkomingen in het tegengaan van witwassen toe Swedbank heeft donderdag toegegeven dat het is tekortgekomen in de strijd tegen witwaspraktijken. Afgelopen februari kwam het gerucht naar buiten dat de grote Zweedse bank mogelijk betrokken zou zijn bij witwaspraktijken. De CEO en voorzitter zijn sinds de geruchten opgestapt.
25/04 09u45  Tesla weer diep in het rood na twee winstgevende kwartalen Automaker Tesla heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 700 miljoen dollar (627 miljoen euro) geboekt, zo meldt het concern donderdag.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
26/04 00u00  ?Is een binnentuin megalomaan?? Lees meer >
24/04 00u00  Haalt links voorstel voor ?Shell-belasting? meerderheid? GroenLinks, SP en PvdA willen door een wetswijziging Shell dwingen winstbelasting te gaan betalen. Kan dat plan rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer? Het initiatief komt van GroenLinks-Kamerlid Bart Snels. ‘Grote bedrijven betalen te weinig belasting,’ zegt hij dinsdag in dagblad Trouw. Trouw meldde in november al dat Shell al jaren geen winstbelasting … Continued The post Haalt links voorstel voor ‘Shell-belasting’ meerderheid? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/04 00u00  Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint Wat zal de uitslag van Real Madrid-Ajax op 5 maart worden? Bij de thuiswedstrijd wist Ajax te imponeren tegen de voetbalgrootmacht. De Amsterdammers zetten gedurfd, aanvallend voetbal tegenover een lui, afwachtend Real. Toch wonnen de Madrilenen met 2-1. De jonge Ajacieden konden niet op tegen de dure veteranen van Real. Dat Real Madrid zich duurdere … Continued The post Marktwaarde voorspelt vaak goed welke ploeg wint appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee Finland begon twee jaar geleden als eerste Europees land een experiment met een basisinkomen, maar het is niet effectief gebleken bij het tegengaan van werkloosheid. De afgelopen jaren werden experimenten met ‘gratis geld’ al vaker op kleinere schaal gedaan in allerlei landen, maar het is nergens een onverdeeld succes geworden. De centrum-rechtse regering van premier … Continued The post Basisinkomen weinig succesvol: ook Finland stopt ermee appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Amazon-baas Bezos onthult chantage Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gechanteerd en onthult door wie. Lees in 4 vragen en antwoorden wat er met Bezos aan de hand is. Amazon-topman Jeff Bezos wordt gechanteerd. Dat schrijft hij in een bericht op de website Medium. Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer en de uitgever van het blad, A.M.I. (American Media, Inc.) zouden achter … Continued The post Amazon-baas Bezos onthult chantage appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/04 00u00  Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 00u00  Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug Het CBS publiceerde donderdag cijfers over arbeidsmigranten. Waar komen ze vandaan, wat verdienen ze en hoelang blijven ze? Vier vragen en antwoorden. Waar komen de buitenlandse werknemers vandaan? Lees meer over dit onderwerp: In 2100 is in Nederland mogelijk de helft allochtoon De meest recente cijfers over arbeidsmigranten komen uit 2017. Het Centraal Bureau voor … Continued The post Grootste deel arbeidsmigranten na zes jaar weer terug appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 00u00  Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? Er is veel belangstelling voor de opvattingen van de CEO van Shell, Ben van Beurden, over de energietransitie. Zojuist is de tweede druk gepubliceerd van zijn Economie-lezing, die hij afgelopen jaar op verzoek van de redactie van Elsevier Weekblad heeft gehouden. Shell-topman Ben van Beurden hield in 2018 de Economie-lezing. Bestel hier: Non solus: nieuwe … Continued The post Shell CEO Van Beurden: ?Er wordt te gemakkelijk gedacht over energietransitie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
25/04 21u43  6 zaken die je nog niet wist over liefde Lees meer >
25/04 18u00  De twee gezichten van Facebook: onbetrouwbare rentmeester en kolossale geldmachine Facebook maakte woensdag nabeurs zijn kwartaalresultaten bekend. Omdat die iets beter waren dan verwacht stuurden beleggers het aandeel 8% hoger. De beurskapitalisatie van het bedrijf ging zo op enkele uren met 40 miljard dollar omhoog. Dat het bedrijf zich aan een boete van 5 miljard dollar verwacht omdat het op onrechtmatige wijze de privé-gegevens van … The post De twee gezichten van Facebook: onbetrouwbare rentmeester en kolossale geldmachine appeared first on Express.
25/04 16u30  Van waar komt onze kledij? De lidstaten van de Europese Unie hebben het voorbije jaar voor 166 miljard euro kleding ingevoerd. Daarvan kwam 51 procent van fabrikanten buiten de Europese Unie. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. In vergelijking met vijf jaar voordien in de import van kleding in de lidstaten van de … The post Van waar komt onze kledij? appeared first on Express.
25/04 16u00  Airbnb gaat televisie maken Het alternatieve hotelplatform Airbnb wil zijn activiteiten ook naar de televisiesector uitbreiden. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters benadrukt. Met een eigen televisiestudio zou het bedrijf vooral toeristische reportages en natuurdocumentaires willen maken. Die strategie zou Airbnb willen gebruiken om de consument aan te sporen vaker op reis te gaan. Volgens Reuters … The post Airbnb gaat televisie maken appeared first on Express.
25/04 15u40  Poetin zet zijn zinnen op? Wit-Rusland Lees meer >
25/04 15u15  Poetin zet zijn zinnen op… Wit-Rusland Over vijf jaar moet Vladimir Poetin voor de laatste keer zijn mandaat als president van Rusland teruggeven. Volgens sommigen zou hij een eventuele inlijving van Wit-Rusland als een mogelijkheid overwegen om toch aan de macht te blijven. Een samenvoeging van de twee landen zou immers een nieuwe entiteit creëren. Met een dergelijke constructie zou Poetin … The post Poetin zet zijn zinnen op… Wit-Rusland appeared first on Express.
25/04 14u40  ?Koning dollar? zet zijn opmars voort Lees meer >
25/04 14u30  ‘Koning dollar’ zet zijn opmars voort De Amerikaanse dollar blijft stijgen als gevolg van de terugval van een aantal grotere economieën in de wereld. Dat heeft ook repercussies voor de euro die lijdt onder de aanhoudende negatieve berichten over de Duitse economie, De Ifo-index, die het ondernemersklimaat in de industrie in kaart brengt, noteerde woensdag opnieuw onder de kritische grens van … The post ‘Koning dollar’ zet zijn opmars voort appeared first on Express.
25/04 14u15  Breinimplantaat vertaalt gedachten in woorden Het is mogelijk om menselijke gedachten aan de hand van digitale technologieën rechtstreeks in woorden om te zetten. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of California. De resultaten van het onderzoek kunnen ooit een instrument opleveren om de levenskwaliteit van mensen met ernstige spraakstoornissen te verbeteren. De wetenschappers registreerden de elektrische … The post Breinimplantaat vertaalt gedachten in woorden appeared first on Express.
25/04 12u00  Boeing moet 210 bestellingen uit de boeken halen De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een aanzienlijk pakket bestellingen uit zijn orderboek moeten schrappen. Dat heeft de onderneming aangekondigd. De beslissing is naar eigen zeggen genomen omwille van twijfels over de kredietwaardigheid van een klant. Door die ingreep heeft de vliegtuigbouwer ook bij zijn financiële divisie Boeing Capital een waardevermindering geboekt. Het Amerikaanse concern deed … The post Boeing moet 210 bestellingen uit de boeken halen appeared first on Express.
25/04 10u38  EU-landen die China?s ?One Belt, One Road? steunen denken beter twee keer na Lees meer >
25/04 10u15  EU-landen die China’s ‘One Belt, One Road’ steunen denken beter twee keer na Lidstaten van de Europese Unie moeten heel goed weten wat hen te wachten staat wanneer ze in zee gaan met het Belt & Road Initiative van de Chinese overheid. Dat zegt de redactie van de Britse financiële krant Financial Times in een reactie op de investeringen die China in verschillende Europese landen heeft aangekondigd. “Dit … The post EU-landen die China’s ‘One Belt, One Road’ steunen denken beter twee keer na appeared first on Express.
25/04 00u15  14 geheimen die IKEA-werknemers niet snel zullen vertellen IKEA is de grootste meubelretailer ter wereld, die jaarlijks voor miljarden euro’s aan producten verkoopt, gaande van BILLY-boekenkasten tot GLIMMA-theelichtjes. Over de hele wereld zorgen 150.000 werknemers ervoor dat een bezoek aan deze meubelzaak vlot verloopt. Het Amerikaanse magazine Mental Floss sprak met een aantal van die werknemers en onthulde enkele verborgen geheimen van IKEA. … The post 14 geheimen die IKEA-werknemers niet snel zullen vertellen appeared first on Express.
24/04 23u32  Wordt uiterst-rechtse Vox zondagavond de ?kingmaker? in Spanje? Lees meer >
24/04 23u15  Wordt uiterst-rechtse Vox zondagavond de ‘kingmaker’ in Spanje? In Spanje vinden zondag parlementsverkiezingen plaats. Het gaat om de derde stembusslag in minder dan vier jaar tijd. Maar opnieuw dreigen de verkiezingen een maat voor niets te worden. Uit zowat alle peilingen blijkt dat het linkse front van PSOE en Podemos geen meerderheid haalt. Hetzelfde geldt voor het rechtse blok van Ciudadanos, Partido Popular … The post Wordt uiterst-rechtse Vox zondagavond de ‘kingmaker’ in Spanje? appeared first on Express.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 21u43
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Steeds groter aandeel van consumptie gaat naar huisvesting en voedsel26/04 00u15 - Nu.nl Economie: Een steeds groter deel van de uitgaven van Nederlanders gaat naar primaire levensbehoeften, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
12x Vermogen zonne-energie met 50 procent gegroeid in 201826/04 00u15 - Nu.nl Economie: Het opgestelde vermogen aan zonnepanelen is vorig jaar met maar liefst 50 procent gegroeid in Nederland. Eind 2018 stond er 4.400 megawatt aan zonnepanelen opgesteld, tegen 2.900 megawatt eind 2017, blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
12x Van het gas af met een elektrische ketel: ‘Stekker erin en klaar’26/04 00u00 - Volkskrant Economie: Nederland moet straks verder zonder gas. Maar wat doe je in een flatgebouw waar je met een warmtepomp geen kant op kunt? Mar Aalders denkt de oplossing te hebben. ‘Stekker erin en klaar.’
12x Starbucks boekt beter dan verwachte nettowinst26/04 00u00 - Beurs.nl: Lees meer >
12x ING lost eeuwigdurende obligatielening af26/04 00u00 - Beurs.nl: Lees meer >
11x Intel waarschuwt voor zwak kwartaal (2)26/04 00u00 - Beurs.nl: Lees meer >
11x Amazon verdubbelt winst26/04 00u00 - Beurs.nl: Lees meer >
10x Chiro-oprichter Do Heylen overleden26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud.
10x Waar kun je terecht met je financiële klacht?26/04 00u00 - Volkskrant Economie: Als de installateur slecht werk levert, weet ik waar ik moet klagen. Maar waar moet ik terecht met mijn klacht over de lage spaarrente of de hoge verzekeringspremie?
9x “Mijn betovergrootvader was scheepsbouwer, mijn kinderen hebben geen interesse”26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het thema van de Erfgoeddag is ‘Hoe maakt u het?’. Voor ambachtelijke vakmannen en -vrouwen is het de uitgelezen kans om te laten zien hoe u messen slijpt, boten restaureert of instrumenten bouwt. Kennis die vaak maar enkelingen bezitten en die verloren dreigt te gaan.

Statistieken

Artikels:
28094
Gelezen:
2131
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven