zondag 23 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
21/02 22u30  Wall Street sluit week af met verliesbeurt NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.
21/02 22u15  'eBay denkt aan verkoop divisie Marktplaats' SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Veilingwebsite eBay denkt erover om zijn advertentietak te koop te zetten. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Tot die divisie behoort ook het Nederlandse Marktplaats. Met de verkoop geeft eBay toe aan druk van de activistische investeerder Starboard.
21/02 21u00  S&P verlaagt kredietrating Aegon NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) heeft zijn oordeel voor verzekeraar Aegon verlaagd. Dat is nu A+ waar Aegon eerder een AA- kreeg. De prognose wordt naar stabiel gebracht, dat was eerder negative.
21/02 19u45  Wall Street stevig omlaag op virusvrees NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag stevig in de min. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.
21/02 18u30  Reggeborgh breidt belang in VolkerWessels weer uit AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht ruim 1,9 miljoen aandelen voor een gemiddelde prijs van afgerond 21,92 euro per stuk. Reggeborgh heeft nu circa 77,80 procent van het bouwbedrijf in handen.
21/02 18u00  Europese beurzen gaan met verliezen weekend in AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers bleven terughoudend door de zorgen over de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. Techbedrijf CM.com maakte zijn beursdebuut, maar beleefde daar weinig plezier aan. Op het Damrak stonden verder bouwer BAM en biotechbedrijf Galapagos in de aandacht nadat ze de boeken openden.
21/02 17u45  Moody's geeft B2-rating aan Fugro FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft Fugro voor het eerst een rating gegeven. De bodemonderzoeker kreeg het predikaat B2 opgeplakt. De prognose voor Fugro is volgens Moody's stabiel.
21/02 17u30  Marel maakt nieuwe afspraken met banken REYKJAVIK (AFN) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel heeft nieuwe marktafspraken gemaakt met Íslandsbanki en Kvika banki ter vervanging van eerdere overeenkomsten. Het gaat om marktafspraken om de handel in aandelen van de onderneming op Nasdaq IJsland te vergemakkelijken.
21/02 17u00  Verkoop woningen VS daalt WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in januari met 1,3 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars.
21/02 16u45  'Meer omzet en minder winst voor PostNL' AMSTERDAM (AFN) - De omzet van PostNL is afgelopen jaar naar verwachting licht toegenomen, terwijl de winst zakte. Dat blijkt uit een rondgang door PostNL zelf langs analisten die het bezorgbedrijf volgen. Beleggers zullen bij het kwartaalbericht op maandag tevens geïnteresseerd zijn in opmerkingen over de integratie van het rivaliserende postbedrijf Sandd, dat recent is overgenomen door PostNL.
21/02 16u15  Bedrijvigheid industrie VS zwakker LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in februari iets minder sterk gegroeid dan in de voorgaande maand. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
21/02 16u00  AEX wat verder in de min AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag nog altijd in de min. Beleggers bleven terughoudend door de zorgen over de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. Op het Damrak stonden bouwer BAM en biotechbedrijf Galapagos in de aandacht nadat ze de boeken openden.
21/02 15u45  Wall Street opent in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager geopend. Daarmee zet Wall Street de dalende lijn van een dag eerder voort. Het sentiment wordt opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder gaat de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.
21/02 14u45  'Wall Street opent lager door zorgen coronavirus' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen. Daarmee krijgen de minnen van een dag eerder een vervolg. Het sentiment op Wall Street wordt opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus dat steeds meer doden eist, met ook steeds meer besmettingen. Verder gaat de aandacht van beleggers uit naar wat macro-economische gegevens en bedrijfsresultaten van onder meer tractorbouwer Deere.
21/02 14u45  Fugro wil half miljard ophalen met obligaties LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro wil met een nieuwe uitgifte van obligaties 500 miljoen euro ophalen. Het gaat om obligaties met de aflossingsdatum in 2025.
Laatste update: vrijdag 21 februari 2020, 22u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
22/02 16u00  Auteur Elsbeth Teeling: 'Het moederschap maakt van vrouwen betere werknemers' De Nederlandse Elsbeth Teeling wil werkende moeders een hart onder de riem steken. Ze wijst hen ook op wat ze zelf kunnen veranderen. 'Vrouwen houden het glazen plafond deels zelf in stand.'
22/02 16u00  Bart De Wever (N-VA): 'Magnette is Vlaanderen nog liever kwijt dan wij de PS' 'Als je België zo snel mogelijk wilt doen barsten, dan doe je zoals PS-voorzitter Magnette heeft gedaan'. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws.
22/02 08u30  Charles Michel: 'We hebben meer tijd nodig voor akkoord over EU-begroting' De Europese staatshoofden en regeringsleiders zijn er op de Europese top niet in geslaagd een akkoord te vinden over de meerjarenbegroting 2021-2027.
21/02 18u45  Belfius zet indrukwekkend groeitraject voort (video) Belfius realiseerde vorig jaar een recordwinst van 667 miljoen euro. Door een turbo op de kredietverstrekking te zetten kon de bank het effect van de lage rente volledig neutraliseren.
21/02 17u30  De EU zet digitale bakens uit De Europese Unie zet in op regels voor artificiële intelligentie en big data, tot grote schrik van de Amerikaanse techgiganten.
21/02 17u15  Meerjarenbegroting: geef de EU meer geld Deze week wil Charles Michel als voorzitter van de Europese Raad een doorbraak forceren in de discussie over de Europese meerjarenbegroting. De gesprekken lopen al anderhalf jaar, maar zitten muurvast. De gierigheid en de terughoudendheid van de lidstaten zijn onterecht, als je kijkt naar de omvang van de begroting en de vruchten die eruit voortkomen.
21/02 16u15  Vlaamse regering wil elk jaar 11.000 werkenden extra (video) Deze legislatuur moeten er 120.000 extra Vlamingen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Voor 2020 zijn er vier prioritaire groepen: jongeren zonder opleiding of werk, leefloners, langdurig zieken en personen die zorgtaken op zich nemen. Zij zullen harder worden aangespoord om aan de slag te gaan.
21/02 16u00  Houtbouw wint terrein in grote bouwprojecten: beton is geen evangelie meer Vastgoedontwikkelaars beginnen beton te ruilen voor hout. Voor gewone huizen bestaat het al langer, maar nu breekt hout ook door in de bouw van grote gebouwen. Het is een reactie van de sector op de klimaatuitdaging.
21/02 15u15  Belfius zet indrukwekkend groeitraject voort Belfius realiseerde vorig jaar een recordwinst van 667 miljoen euro. Door een turbo op de kredietverstrekking te zetten kon de bank het effect van de lage rente volledig neutraliseren.
21/02 12u15  Waar wacht de Wetstraat op? IMF, OESO en Nationale Bank weten wat moet gebeuren De hervormingen van de vorige regering moeten worden voortgezet, de sanering van de begroting moet aan de uitgavenkant gebeuren, de productiviteit moet omhoog door onder andere minder regelgeving. De voorstellen die het IMF, de OESO en de Nationale Bank de voorbije twee weken formuleerden waren bijna identiek. De Wetstraat, waar revanchisme overheerst, luistert er amper naar.
21/02 11u45  Vlaamse regering wil elk jaar 11.000 werkenden extra Deze legislatuur moeten er 120.000 extra Vlamingen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Voor 2020 zijn er vier prioritaire groepen: jongeren zonder opleiding of werk, leefloners, langdurig zieken en personen die zorgtaken op zich nemen. Zij zullen harder worden aangespoord om aan de slag te gaan.
21/02 11u45  Caroline Pauwels (VUB) en Nicolas Declercq (Leopold 7) zijn de CSR Professionals van 2019 Tijdens een gala-evenement in Brussel heeft de vzw Time4Society de prijzen voor CSR Professional van het Jaar uitgereikt. Die gaan naar voortrekkers in het duurzamer maken van hun organisatie.
21/02 10u00  Dow Jones gaat richting 36.000 punten: wat met de Europese indexen? 'De forse beursklim van het afgelopen decennium was vooral een Amerikaans fenomeen, maar ook enkele belangrijke Europese indexen staan klaar om historische pieken te bereiken', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
20/02 17u30  Edmire behaalt prestigieus duurzaamheidslabel B Corp: de juiste balans tussen winst en doel Het product- en merkdesignbedrijf Edmire behaalde onlangs het prestigieuze duurzaamheidslabel B Corp. Dertien Belgische bedrijven hebben het label al verworven.
20/02 17u00  'Dit is een veldslag': strijd tussen VS en China over 5G verscheurt Europese Unie De Europese Unie en haar lidstaten zitten gewrongen tussen Amerikaanse en Chinese druk over de aanleg van supersnelle internetnetwerken. Ook België worstelt met het vraagstuk. Maar wie de ene de hand reikt, dreigt de andere te verbranden.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 16u00
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
21/02 22u30  Wall Street sluit week af met verliesbeurt NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.
21/02 22u15  'eBay denkt aan verkoop divisie Marktplaats' SAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Veilingwebsite eBay denkt erover om zijn advertentietak te koop te zetten. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Tot die divisie behoort ook het Nederlandse Marktplaats. Met de verkoop geeft eBay toe aan druk van de activistische investeerder Starboard.
21/02 21u00  S&P verlaagt kredietrating Aegon NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) heeft zijn oordeel voor verzekeraar Aegon verlaagd. Dat is nu A+ waar Aegon eerder een AA- kreeg. De prognose wordt naar stabiel gebracht, dat was eerder negative.
21/02 19u45  Wall Street stevig omlaag op virusvrees NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag stevig in de min. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.
21/02 18u30  Reggeborgh breidt belang in VolkerWessels weer uit AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht ruim 1,9 miljoen aandelen voor een gemiddelde prijs van afgerond 21,92 euro per stuk. Reggeborgh heeft nu circa 77,80 procent van het bouwbedrijf in handen.
21/02 18u00  Europese beurzen gaan met verliezen weekend in AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers bleven terughoudend door de zorgen over de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. Techbedrijf CM.com maakte zijn beursdebuut, maar beleefde daar weinig plezier aan. Op het Damrak stonden verder bouwer BAM en biotechbedrijf Galapagos in de aandacht nadat ze de boeken openden.
21/02 17u45  Moody's geeft B2-rating aan Fugro FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft Fugro voor het eerst een rating gegeven. De bodemonderzoeker kreeg het predikaat B2 opgeplakt. De prognose voor Fugro is volgens Moody's stabiel.
21/02 17u30  Marel maakt nieuwe afspraken met banken REYKJAVIK (AFN) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel heeft nieuwe marktafspraken gemaakt met Íslandsbanki en Kvika banki ter vervanging van eerdere overeenkomsten. Het gaat om marktafspraken om de handel in aandelen van de onderneming op Nasdaq IJsland te vergemakkelijken.
21/02 17u00  Verkoop woningen VS daalt WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in januari met 1,3 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars.
21/02 16u45  'Meer omzet en minder winst voor PostNL' AMSTERDAM (AFN) - De omzet van PostNL is afgelopen jaar naar verwachting licht toegenomen, terwijl de winst zakte. Dat blijkt uit een rondgang door PostNL zelf langs analisten die het bezorgbedrijf volgen. Beleggers zullen bij het kwartaalbericht op maandag tevens geïnteresseerd zijn in opmerkingen over de integratie van het rivaliserende postbedrijf Sandd, dat recent is overgenomen door PostNL.
21/02 16u15  Bedrijvigheid industrie VS zwakker LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in februari iets minder sterk gegroeid dan in de voorgaande maand. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers.
21/02 16u00  AEX wat verder in de min AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag nog altijd in de min. Beleggers bleven terughoudend door de zorgen over de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. Op het Damrak stonden bouwer BAM en biotechbedrijf Galapagos in de aandacht nadat ze de boeken openden.
21/02 15u45  Wall Street opent in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager geopend. Daarmee zet Wall Street de dalende lijn van een dag eerder voort. Het sentiment wordt opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder gaat de aandacht van beleggers uit naar onder meer bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.
21/02 14u45  'Wall Street opent lager door zorgen coronavirus' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen. Daarmee krijgen de minnen van een dag eerder een vervolg. Het sentiment op Wall Street wordt opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus dat steeds meer doden eist, met ook steeds meer besmettingen. Verder gaat de aandacht van beleggers uit naar wat macro-economische gegevens en bedrijfsresultaten van onder meer tractorbouwer Deere.
21/02 14u45  Fugro wil half miljard ophalen met obligaties LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro wil met een nieuwe uitgifte van obligaties 500 miljoen euro ophalen. Het gaat om obligaties met de aflossingsdatum in 2025.
Laatste update: vrijdag 21 februari 2020, 22u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
22/02 15u15  Personeel stemt in met akkoord bij Ineos Phenol in Doel, staking na 6 weken voorbij Bij het chemisch bedrijf Ineos Phenol in Doel is de staking na 6 weken afgelopen. Een meerderheid van het personeel heeft vandaag ingestemd met een voorakkoord dat de vakbonden en de directie gisteren hadden gesloten. Het werk bij de Beverse afdeling van de Britse multinational wordt maandagochtend om 6.30 uur hervat.
22/02 11u45  Open VLD klaagt gemeentelijke "pestbelastingen" aan, VVSG nuanceert: "Lokale belastingen zijn belangrijk voor gemeenten" Lees meer >
22/02 08u15  Help, mijn spaarboekje brengt niks op! Hier kan je heen met je centen Hoera, 't is je gelukt om op het einde van de maand iets over te houden (misschien wel dankzij onze vorige reeks tips). Maar wat is nu het slimste? Je geld parkeren op een spaarboekje of beleggen op de beurs? Deze YouTube-video kan je leidraad zijn.
21/02 20u00  Bonnenjaagster: "Ik ben verslaafd, maar toch blij met de maatregel van Colruyt" Supermarktketen Colruyt gaat optreden tegen bonnenjagers. Vanaf 2 maart kan een klant nog maar 5 dezelfde kortingsbonnen gebruiken voor een bepaald product. ?95% van de bonnenverzamelaars zullen blij zijn met de maatregel?, zegt couponner Sophia Vercammen, die wel toegeeft dat ze verslaafd is aan bonnenjagen.
21/02 19u00  Staking bij Ineos Phenol in Doel komt mogelijk tot een einde Morgen wordt duidelijk of de staking bij het chemisch bedrijf Ineos Phenol in de Waaslandhaven stopt of niet. Er is een akkoord tussen de vakbonden en de directie. Maar daar stemmen de stakende werknemers morgen dus nog over. Dan beslissen ze of de staking blijft duren. De staking begon zes weken geleden na het ontslag van een vakbondsafgevaardigde.
21/02 15u30  Luchthavenpolitie vanochtend gestart met stiptheidsacties: "Reizigers komen best 3 tot 4 uur op voorhand" De luchthavenpolitie is vanochtend gestart met stiptheidsacties op de luchthavens. Dat kan vooral op de luchthaven van Zaventem tot wachtrijen leiden, want vandaag begint ook de krokusvakantie en worden er zo'n 40.000 luchtreizigers verwacht. Brussels Airport raadt reizigers aan om ruim op tijd naar de luchthaven te komen. Voorlopig blijft de hinder evenwel beperkt.
21/02 12u00  Colruyt maakt komaf met "extreme couponing": maar 5 dezelfde kortingsbonnen meer per klant Colruyt wil als eerste supermarktketen paal en perk stellen aan ?extreme couponing, het fenomeen waarbij koopjesjagers met stapels kortingsbonnen hun slag komen slaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Vanaf 2 maart zal je bij Colruyt maar 5 dezelfde kortingsbonnen per klant meer kunnen gebruiken voor een bepaald product.
21/02 12u00  Vlaamse regering en sociale partners slaan handen ineen om 120.000 extra mensen aan het werk te krijgen Lees meer >
21/02 08u30  Eerste cashloze frituur is in Kortrijk Lees meer >
21/02 06u00  Luchthavenpolitie begint vandaag met stiptheidsacties: "Reizigers komen best 3 tot 4 uur op voorhand" De luchthavenpolitie start vanochtend met stiptheidsacties op de luchthavens. Dat zal vooral op de luchthaven van Zaventem tot lange wachtrijen leiden, want vandaag begint ook de krokusvakantie. Brussels Airport raadt reizigers aan om ruim op tijd naar de luchthaven te komen.
20/02 14u15  Luchthavenpolitie begint morgenvroeg met stiptheidsacties: lange wachtrijen mogelijk De luchthavenpolitie begint morgenvroeg met stiptheidsacties op de luchthavens. Dat zal vooral op de luchthaven van Zaventem tot lange wachtrijen leiden, want morgen begint ook de krokusvakantie. Brussels Airport raadt reizigers aan om ruim op tijd naar de luchthaven te komen.
20/02 11u00  Nieuw digitaal platform in Antwerpse haven kan tot 20 procent winst opleveren Havendienstbedrijf PortPlus heeft een nieuw systeem uitgewerkt dat je kan vergelijken met apps die je snel en zonder file op je bestemming brengen met de auto. De bedoeling is de tijd te verkorten dat een schip in de haven ligt zonder er iets gebeurt. Het wordt momenteel al in een beginfase gebruikt in de Waaslandhaven en de Antwerpse haven.
20/02 11u00  Rush op vastgoed eind vorig jaar is meevaller voor begroting Vlaamse regering De Vlaamse regering heeft 2019 afgesloten met een klein begrotingsoverschot van 275 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd. Die meevaller is vooral te danken aan de rush op vastgoed eind vorig jaar. Veel mensen wilden toen nog een huis kopen om te profiteren van de woonbonus, een fiscaal voordeel dat nu is afgeschaft. Daardoor kreeg de regering 265 miljoen extra aan registratierechten en 40 miljoen extra aan hypotheekrechten binnen.
20/02 09u45  Nieuw digitaal platform in Antwerpse haven kan tot 20% winst opleveren Havendienstbedrijf PortPlus heeft een nieuw systeem uitgewerkt dat je kan vergelijken met apps die je snel en zonder file op je bestemming brengen met de auto. De bedoeling is de tijd te verkorten dat een schip in de haven ligt zonder er iets gebeurt. Het wordt momenteel al in een beginfase gebruikt in de Waaslandhaven en de Antwerpse haven.
19/02 21u30  Stiptheidsacties luchthavenpolitie kunnen de komende dagen leiden tot lange wachtrijen op de luchthaven Net nu de krokusvakantie voor de deur staat, gaat de luchthavenpolitie stiptheidsacties houden, uit protest tegen het gebrek aan mensen en middelen op de luchthavens. De politievakbonden hadden al eerder met stakingen gedreigd, maar nu het overleg met de directie mislukt is, gaan ze tot acties over.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 15u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/02 00u00  Banen aan de onderkant weerstaan (voorlopig) de opmars van de robot Zorg en controle zijn de nieuwe banenmotoren van Nederland, en de banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt weerstaan de opmars van de robot. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit de Volkskrant Top-100 van grootste werkgevers in Nederland.25 
21/02 21u30  Red Bull heeft een geniale marketingtruc gevonden, Blokker is nog zoekende Red Bull, de in 1987 opgerichte fabrikant van energiedrankjes, heeft sportsponsoring een nieuwe dimensie gegeven.
21/02 20u15  Maximale rente op leningen van 14 procent is strop om de nek voor wie toch al klem zit Te gemakkelijk kunnen mensen zich via postorderbedrijven in de schulden steken, zo werd onlangs in deze krant nog duidelijker door de reportage over Wehkamp. Is het niet de hoogste tijd dat minister Hoekstra van Financiën ingrijpt en de maximale rente op leningen van 14 procent omlaagbrengt?
21/02 19u45  Thomas Piketty: ‘Het zou absurd zijn om te denken dat ik een perfect boek heb geschreven’ Deze week verschijnt de Nederlandse vertaling van Kapitaal en ideologie, waarin de Franse succeseconoom Thomas Piketty opnieuw pleit voor een gelijkere samenleving. Henk Pröpper sprak hem erover in Parijs.
21/02 19u30  De dringende vraag wordt opgeroepen: waar is de eerzaamheid gebleven? Boeren die met een valse som de stikstofschuld van zich af proberen te schuiven. Een Nederlandse premier die in Brussel doet alsof het een schande is dat Nederland zijn iets verhoogde contributie aan Europa moet betalen. Een Kamer die gilt als een varken om een keurig handelsverdrag. Waar is de eerzaamheid gebleven?
21/02 19u15  Het is bijna gedaan met de briefjes en munten, chef cash bij DNB legt vakgenoten uit hoe daarmee om te gaan Nederland is in de eurozone koploper digitaal betalen. En dat heeft gevolgen voor het cashgeldsysteem. Op de World Banknote Summit, volgende week in Praag, mag Coen Voormeulen, de divisiedirecteur cash bij De Nederlandsche Bank, zijn vakgenoten daarom komen uitleggen hoe je daar als centrale bank mee omgaat.
21/02 11u30  Coolblue bestrijdt Amazon met meer winkels, bezorgers en installateurs De komst van Amazon naar ­Nederland is al merkbaar. Zo wil het Rotterdamse webwinkelbedrijf Coolblue meer ­stenen winkels, meer bezorgers en meer installateurs om de aanval van de Amerikaanse rivaal af te slaan.
21/02 09u30  UBS streeft na misstappen de Zwitserse banktraditie na, maar alleen voor de allerrijksten De bonuscultuur van de bank was berucht. De crisis van 2008 viel de instelling zwaar. Maar Union Bank of Switzerland heeft geleerd van de vele misstappen. Maar nog altijd de bank van de miljardairs.
21/02 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
21/02 00u00  Sojaboeren hard geraakt door Trumps handelsoorlog, maar blijven hem trouw De handelsvete tussen de VS en China is even bijgelegd , maar de zwaar getroffen sojaboeren in Iowa wachten nog op verbetering. Hun steun voor de president is ongebroken. ‘Trump maakt heel duidelijk wat hij voor ons voelt.’
21/02 00u00  Is lang dienstverband voor de ceo niet veel beter? Familiebedrijven worden wel de verborgen wereldkampioenen genoemd. Vaak zijn de eigenaren/oprichters ook tot de dood aan het bedrijf verbonden.
20/02 23u00  Is de transfer van Hamers net zo treurig als die van Ziyech? De vergelijkingen met ­Frenkie de Jong of Hakim Ziyech waren niet van de lucht. Voor bankiers als ING-topman is Zürich tenslotte een soort Barcelona of Londen.
20/02 20u45  Een gevecht om 1.100 miljard euro staat op het punt van beginnen. Dit zijn de vier belangrijkste thema's De EU-leiders beginnen donderdag aan een marathontop over de Europese begroting voor de komende zeven jaar. Vier thema’s zetten de onderhandelingen onder grote druk. Alleen als die puzzelstukken bij elkaar worden gebracht, kan de EU eensgezind naar de toekomst kijken.
20/02 20u45  Waarom blijft de kredietrente met 14 procent zo hoog? Wie koopt of afbetaling of rood staat bij de bank, betaalt soms wel 14 procent rente per jaar. Waarom is dat zo veel en gaat dat niet omlaag?
20/02 13u30  De kwestie-Corona: wat als je merknaam plotseling een eng virus is? Wat kan biermaker AB InBev het beste doen, nu het nieuwe dodelijke virus dezelfde naam draagt als het eigen paradepaardje Corona? Elke verdere connectie moet vermeden worden.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
23/02 00u15  REACTIES. Joachim Van Damme: “Gelukkig moest ik niet te lang nadenken” Één van de absolute uitblinkers bij Malinwa was alweer Joachim Van Damme. De middenvelder heerste tegen zijn ex-club op het middenveld en pikte ook zijn goaltje mee.“Gelukkig moest ik niet te lang nadenken”, lachte hij. “De bal viel voor mijn voeten en ik besloot meteen te trappen. Hij vloog mooi binnen. Nadien ging ik verhaal halen bij de trainer.”18 
22/02 23u45  Wouter Vrancken: “Enige minpunt is dat we niet meer gescoord hebben” KV Mechelen boekte tegen Waasland-Beveren zijn ruimste zege van het seizoen. “We hebben de match meteen vastgepakt met goed voetbal. In het eerste kwartier hadden we de wedstrijd al moeten afmaken. Dat deden we niet en dan verwaterde ons speel een beetje. Na de rust hebben we de controle over de match heroverd. Het enige minpuntje is dat we niet meer gescoord hebben. Er hadden wel een paar doelpunten meer kunnen vallen.”20 
22/02 23u00  Real Madrid verliest en ziet Eden Hazard weer uitvallen met enkelblessure Eden Hazard krijgt mogelijk opnieuw te maken met blessureleed. De Rode Duivel was nog niet zo lang geleden al een tijd out met een blessure aan de rechterenkel en moest na 67 minuten spelen tegen Levante het veld hinkend verlaten. Zijn rechterenkel werd gewikkeld in een ijszak. Real Madrid verloor de wedstrijd tot overmaat van ramp ook nog met 1-0.
22/02 23u00  Geplaagd Lokeren komt tweemaal op voorsprong tegen Roeselare, maar moet vrede nemen met een punt Roeselare en Sporting Lokeren hebben zaterdagavond 2-2 gelijkgespeeld op de 27e en tevens voorlaatste speeldag van de reguliere competitie in de Proximus League.
22/02 23u00  Politiehelikopter ingezet bij zoektocht naar inbreker in Lier Bij een zoektocht naar een inbreker in Lier werd zaterdagavond een speurhond en een politiehelikopter ingezet. De inbreker kon nog niet gevat worden.
22/02 22u45  Postuum ereburgerschap voor in 1995 vermoorde veearts Karel Van Noppen: “Hij blijft een voorbeeld” Mieke Hendrickx, de weduwe van de vermoorde veearts-keurder Karel Van Noppen ontving zaterdagavond op het gemeentehuis in Lille postuum het ereburgerschap van de gemeente Lille voor haar man. “Karel heeft zijn idealisme en zijn rechtschapenheid moeten bekopen met de dood”, zei burgemeester Marleen Peeters (N-VA).
22/02 22u30  ONS OORDEEL. Van Damme heerser op het middenveld, heel KV Mechelen geslaagd KV Mechelen heeft haar ambities om deel te nemen aan Play-off 1 nog eens kracht bijgezet. De Kakkers stonden na een kwartier al 2-0 voor op Waasland-Beveren, dat de rode lantaarn overneemt van Cercle Brugge. Van Damme legde de 3-0-eindstand vast met een pareltje in de tweede helft.
22/02 22u30  KV Mechelen al vroeg klaar met Waasland-Beveren, PO1-droom leeft nog steeds KV Mechelen pakte tegen een ontstellend zwak Waasland-Beveren zijn makkelijkste zege van het seizoen en blijft zo Racing Genk opjagen in de strijd om Play-Off 1. Waasland-Beveren tuimelt door de zege van Cercle Brugge naar de laatste plaats.
22/02 22u30  Hevige wind verwacht: 1722 geactiveerd De FOD Binnenlandse Zaken heeft zaterdagavond het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp. Dat gebeurt nadat het KMI waarschuwt voor slecht weer, met zondag kans op hevige rukwinden.
22/02 22u15  Postuum ereburgerschap voor 25 jaar geleden vermoorde veearts Karel Van Noppen: “Hij blijft een voorbeeld” Mieke Hendrickx, de weduwe van de vermoorde veearts-keurder Karel Van Noppen ontving zaterdagavond op het gemeentehuis in Lille postuum het ereburgerschap van de gemeente Lille voor haar man. “Karel heeft zijn idealisme en zijn rechtschapenheid moeten bekopen met de dood”, zei burgemeester Marleen Peeters (N-VA).
22/02 22u00  LIVE. KV Mechelen walst over Waasland-Beveren heen, Van Damme doet er schepje bovenop KV Mechelen is dankzij de overwinning tegen Anderlecht nog volop in de race voor Play-off 1. Tegenstander op speeldag 27 is Waasland-Beveren, dat nog steeds in degradatiegevaar is. KV móet winnen om Genk onder druk te zetten voor de zesde plek. Kan Malinwa in eigen huis drie punten pakken? Of verrast Waasland-Beveren de Kakkers? Volg hier alles LIVE!
22/02 21u45  Haroun: “Het offensieve departement moet zijn verantwoordelijkheid nemen” Antwerp kwam zaterdagavond in Luik van een kale reis thuis. Na de 1-0 van Oulare slaagde de Great Old er niet in gelijk te maken. “We hadden minstens één keer moeten scoren”, vond kapitein Faris Haroun. “Na de voorsprong was Standard slordig in het spel. Wij daarentegen groeiden in de match, met een dominante tweede helft. Een punt was logischer geweest, maar we misten het nodige killersinstinct, ook op corners en vrijschoppen.”
22/02 21u45  LIVE. KV Mechelen walst over Waasland-Beveren, Van Damme doet er schepje bovenop KV Mechelen is dankzij de overwinning tegen Anderlecht nog volop in de race voor Play-off 1. Tegenstander op speeldag 27 is Waasland-Beveren, dat nog steeds in degradatiegevaar is. KV móet winnen om Genk onder druk te zetten voor de zesde plek. Kan Malinwa in eigen huis drie punten pakken? Of verrast Waasland-Beveren de Kakkers? Volg hier alles LIVE!
22/02 21u30  Steven Defour: “Nee, we zitten niet echt in een goede periode” Steven Defour is thuis op Standard. Nog steeds de ex-kapitein van het laatste Standard dat kampioen kon worden, in 2009. Maar dat zijn ze in Luik al even vergeten. Na Lamkel Zé, dé kop van Jut voor de Standardfans, was Defour slachtoffer nummer twee in de categorie boe-geroep en gefluit.
22/02 21u15  Evenepoel moet diep gaan maar blijft leider in Ronde van Algarve Miguel Angel Lopez heeft Astana een knappe zege bezorgd in de Ronde van Algarve. De Colombiaan zegevierde in de voorlaatste etappe, een stevige bergetappe. Met een snedige versnelling in de slotkilometer hield hij Dan Martin (Israel Start-Up Nation). Remco Evenepoel werd derde, verdedigde zijn leiderstrui met verve en steekt zo zijn hand uit naar de eindzege. Evenepoel kwam uitgeput als over de meet. “De tank was helemaal leeg, maar dat moet als je die leiderstrui wil verdedigen”, klonk het bij de 20-jarige van Deceuninck - Quick Step.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/02 19u00  Stiptheidsacties Brussels Airport veroorzaken waarschijnlijk zondag opnieuw hinder De toestand op Brussels Airport is sinds de namiddag weer normaal, ondanks stiptheidsacties van leden van de luchthavenpolitie. Dat is vernomen van...
22/02 13u45  Personeel steunt akkoord bij Ineos Phenol in Doel, staking voorbij Een meerderheid van het personeel van chemiebedrijf Ineos Phenol in Doel (Beveren) heeft het voorakkoord dat vrijdag werd gesloten, vandaag...
22/02 10u00  Wachtrijen bij vertrekkende vluchten door stiptheidsacties Brussels Airport De luchthavenpolitie op Brussels Airport organiseert vandaag opnieuw stiptheidsacties. De impact blijft voorlopig beperkt tot de vertrekkende...
22/02 08u45  Ryanair-topman pleit voor strengere controles op moslimmannen: “Daar komt de dreiging van” Ryanair-topman Michael O'Leary vindt dat moslimmannen op luchthavens strengere veiligheidscontroles zouden moeten ondergaan dan andere reizigers....
22/02 08u00  Voorlopig geen hinder voor reizigers door stiptheidsacties Brussels Airport Op Brussels Airport ondervinden de eerste reizigers vanochtend geen hinder van acties van de luchthavenpolitie. Later in de ochtend kan dat wel het...
22/02 07u15  Spaarboekje openen voor je kind? Wie rendement wil, kan beter beleggen met fondsenspaarplan De pamperrekening is al lang ingeburgerd. Bij enkele banken kunnen ouders zelfs al voor de geboorte een rekening openen voor hun kindje, zodat die...
22/02 07u00  Amper Waalse interesse voor VDAB-cursus Nederlands: 21 aanmeldingen in twee jaar tijd De voorbije twee jaar hebben amper 21 Waalse werkzoekenden een cursus Nederlands gevolgd bij de VDAB. Dat blijkt uit het antwoord van minister van...
21/02 15u15  Vlaamse regering verlaagt registratierechten voor sloop en heropbouw vanaf 2021 De Vlaamse regering verlaagt het tarief van de registratierechten voor de sloop en heropbouw van een gezinswoning vanaf 2021 van 6 naar 5 procent....
21/02 14u45  PROMOJAGERS SUPERTIP. Grote stockverkoop met kleding en schoenen vanaf 1 euro De bekende schoenenketen Bristol organiseert een grote opruiming in een hele reeks filialen en volgens de Facebookgroep Promojagers België kan je...
21/02 12u30  Belfius keert lager dividend uit aan Belgische staat, maar wil "gezonde kapitaalsbasis" Staatsbank Belfius gaat voor het afgelopen boekjaar een dividend uitkeren van 261 miljoen euro aan haar aandeelhouder, de Belgische staat. Daarin...
21/02 12u15  Vlaamse regering neemt eerste horde richting 120.000 extra jobs De Vlaamse regering en de sociale partners hebben een engagementsverklaring ondertekend die moet helpen om de doelstelling van 120.000 extra jobs...
21/02 11u00  Deze kamer in Parijs kost... 945.000 euro In Parijs kijkt niemand er meer van op: huizen waar miljoenen voor worden neergeteld en appartementen die alleen nog door de allerrijksten te...
21/02 08u30  CEO's trekken aan alarmbel over politieke impasse: “Wij willen geen nieuwe verkiezingen” Een dertigtal bedrijfstoppers klaagt in een open brief het gebrek aan politiek leiderschap aan. De politieke stilstand zet het bedrijfsleven onder...
21/02 08u15  Werk jij al te lang voor dezelfde baas? De five-year itch bestaat écht We blijven langer bij dezelfde werkgever dan 10 jaar geleden, ontdekte hr-dienstverlener Acerta. In 2009 bedroeg de gemiddelde anciënniteit nog 10...
21/02 07u45  Daarom blijven Belgen hun werkgever langer trouw dan vroeger We blijven langer bij dezelfde werkgever dan 10 jaar geleden, ontdekte hr-dienstverlener Acerta. In 2009 bedroeg de gemiddelde anciënniteit nog 10...
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 19u00
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/02 17u30  Amazon doneert geld aan goed doel dat is gelieerd aan Scientologykerk Amazon doneert geld aan Narconon, een aan de Scientologykerk gelieerde afkickkliniek, bericht The Guardian zaterdag. Consumenten kunnen via de website een half procent van het aankoopbedrag doneren aan een selectie van goede doelen, waarvan het omstreden Narconon er één is.
22/02 17u15  'Amazon doneert geld aan goed doel dat is gelieerd aan Scientologykerk' Amazon doneert geld aan Narconon, een aan de Scientologykerk gelieerde afkickkliniek. Consumenten kunnen via de website een half procent van het aankoopbedrag doneren aan een selectie van goede doelen, waarvan het omstreden Narconon er één is. Dat bericht The Guardian zaterdag.
22/02 15u00  Amerikaanse bank Wells Fargo krijgt gigaboete voor spookrekeningen De Amerikaanse bank Wells Fargo schikt met de Amerikaanse overheid voor een bedrag van 3 miljard dollar (2,77 miljard euro). Het strafrechtelijk onderzoek naar de bank zal voor drie jaar worden stopgezet. Onderdeel van de schikking is een boete van een half miljard dollar, waarmee een fonds voor benadeelde investeerders wordt opgezet.
22/02 14u45  Gigaboete voor Amerikaanse bank Wells Fargo voor spookrekeningen De Amerikaanse bank Wells Fargo schikt met de Amerikaanse overheid voor een bedrag van 3 miljard dollar (2,77 miljard euro). Het strafrechtelijk onderzoek naar de bank zal voor drie jaar worden stopgezet. Onderdeel van de schikking is een boete van een half miljard dollar, waarmee een fonds voor benadeelde investeerders wordt opgezet.
22/02 11u45  Kinderarbeid of hobby? Inspectie start onderzoek naar kindvloggers De Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid start een onderzoek naar minderjarige YouTube-sterren. Er is mogelijk sprake van kinderarbeid. De inspectie verwacht de tweede helft van dit jaar de resultaten te presenteren.
22/02 11u15  Video | Dit Nederlandse bedrijf maakt smartphones die langer meegaan Fairphone maakt modulaire telefoons met als doel om langer dan vijf jaar dezelfde telefoon te gebruiken. In een reeks op zoek naar succesvolle Nederlandse bedrijven gaat NU.nl langs bij Fairphone om te zien wat het bedrijf zo uniek maakt.
22/02 10u45  Vertrek ING-topman Ralph Hamers: van 'graaier' naar 'zwaargewicht' De hoogste baas van ING, Ralph Hamers, maakt de overstap naar het Zwitserse UBS, dat van de banken de grootste vermogensbeheerder ter wereld is. Terwijl Hamers in Zwitserland wordt geroemd als 'digitaliseringsexpert' en 'zwaargewicht', komt hij in eigen land lastig af van het imago van graaiende bankier.
22/02 09u15  Podcast | Taco Carlier (VanMoof) over Swapfiets en zijn grootste fout Nergens pakt men zo vaak de fiets als hier. Hoe houd je zo’n klassiek ingeburgerd product een beetje spannend? En als iedereen er al eentje (of twee) heeft, hoe zorg je er dan voor dat mensen toch die van jou kopen? Dat en meer vragen we in Andermans Zaken aan: Taco Carlier (42), die samen met zijn broer het designfietsmerk VanMoof begon.
21/02 20u00  EU-top over begroting afgesloten zonder dat een akkoord bereikt is De begrotingstop van de leiders van de 27 leden van de Europese Unie (EU) in Brussel over een nieuwe lange termijnbegroting is vrijdag abrupt geëindigd zonder dat er een akkoord bereikt is. Zo werd rond half acht in de avond duidelijk.
21/02 17u30  Zeeman komt met unisex merkkledinglijn Kledingketen Zeeman introduceert volgende week een kledinglijn met stukken die gedragen kunnen worden door zowel mannen als vrouwen. Bovendien prijkt op de mouwen van de hoodies, truien en T-shirts een merkje, een geborduurde Z.
21/02 17u00  DSM koopt voor 765 miljoen euro fabrikant van moedermelkstoffen Het Limburgse DSM lijft Glycom in voor een bedrag van 765 miljoen euro, maken de bedrijven vrijdag bekend.
21/02 15u15  Kind nooit naar de tandarts geweest? Verzekeraars sturen ouders brief Polishouders van CZ, Zilveren Kruis, Menzis en VGZ van wie de kinderen niet naar de tandarts gaan, kunnen een brief van hun verzekeraar verwachten. Hierin worden ouders erop gewezen dat mondzorg bij minderjarigen kosteloos is. Zo moeten gebitsproblemen en hoge kosten op latere leeftijd voorkomen worden.
21/02 15u15  Luchtvaartsector loopt 27 miljard euro aan omzet mis door coronavirus Het coronavirus kost de wereldwijde luchtvaartsector 29,3 miljard dollar (circa 27 miljard euro) aan omzet. De grootste inkomstenderving, 25,7 miljard euro, is voor rekening van de Aziatische luchtvaartmaatschappijen. Die regio wordt vooralsnog het zwaarst getroffen door het virus. In China zijn verreweg de meeste besmettingen.
21/02 12u15  ACM krijgt meer macht om te hoge warmtetarieven aan te pakken De Autoriteit Consument & Markt (ACM) krijgt meer macht om de prijzen voor warmte te beperken als de leverancier een te hoog rendement behaalt. Dat is het voornemen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De grote warmteleveranciers behaalden afgelopen jaren meer rendement dan is toegestaan.
21/02 12u00  Autoverkoop in China 92 procent lager als gevolg van coronavirus In China, de grootste markt voor personenwagens ter wereld, worden door het coronavirus COVID-19 fors minder voertuigen verkocht. Het aantal registraties lag gemeten over de eerste twee weken van februari 92 procent lager dan een jaar eerder.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 17u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/02 00u00  Lagere regeldruk: veel beloftes, weinig daden Een beetje politicus wil ?snoeien in het woud van regels?. Zijn of haar opvolger ook. Intussen zien ondernemers bitter weinig verbetering, schrijft Marijn Jongsma. Hogeschool Saxion heeft in opdracht van de Tweede Kamer een onderzoek onder mkb-ondernemers uitgevoerd. De opdracht: hoe ervaren zij regeldruk? Het aantal deelnemers (39) is te beperkt om conclusies voor heel … Continued The post Lagere regeldruk: veel beloftes, weinig daden appeared first on Elsevierweekblad.nl.19 
22/02 00u00  Afscheid huishoudelijke apparaten: Philips maakt haast met transformatie tot ?zorgdokter? Philips neemt afscheid van stofzuigers, koffiezetapparaten en strijkijzers. De huishoudelijke apparaten gaan in de verkoop, zo kondigde topman Frans van Houten aan bij de presentatie van de jaarcijfers. Daarmee legt Philips zich vrijwel geheel toe op medische technologie. Eerder gingen de verlichting en de televisies al de deur uit. In december publiceerde Elsevier Weekblad een … Continued The post Afscheid huishoudelijke apparaten: Philips maakt haast met transformatie tot ‘zorgdokter’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/02 00u00  Staan jongeren buiten spel bij huizenbonanza? Het eigen huis is vaak het belangrijkste bezit van Nederlandse gezinnen. Goed nieuws nu de huizenprijzen stijgen! Maar hoe komen jongeren er ooit nog tussen, met die torenhoge prijzen? En wat zijn de gevolgen? Van al het vermogen dat Nederlandse huishoudens hebben (1.417 miljard euro in 2018), zit bijna de helft (608 miljard euro) vast … Continued The post Staan jongeren buiten spel bij huizenbonanza? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/02 00u00  Hoe de starter nog een hypotheek kan krijgen De starter heeft het niet makkelijk op de huizenmarkt. Toch zijn er dit jaar op hypotheekgebied lichtpuntjes. In een aantal gevallen kan de starter meer lenen dan voorheen. Elsevier Weekblad zet het op een rij in 10 lessen. 1. Kosten koper bijlenen? Ongewenst, toch mag het Sinds 2018 mogen geldverstrekkers nog maar maximaal 100 procent … Continued The post Hoe de starter nog een hypotheek kan krijgen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/02 12u30  China?s grootste angst: eerder oud dan rijk De Chinese autoriteiten zullen alles op alles zetten om de ambitieuze groeidoelstellingen te halen. Dat wordt ook zonder de coronacrisis steeds moeilijker, schrijft Marijn Jongsma. Voor economen en beleggers zijn de gevolgen van de uitbraak lastig in te schatten, mede omdat ze de cijfers die door de Chinese overheid en die in naburige landen worden … Continued The post China’s grootste angst: eerder oud dan rijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/02 12u30  Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten Het voornemen om de spaartaks radicaal om te gooien, is broddelwerk. Op het moment dat toenmalig staatssecretaris Menno Snel het plan vorig jaar september wereldkundig maakte, had het ministerie nog geen idee hoe dit zou uitpakken voor grote groepen belastingbetalers. Daarnaast brengt de hervorming ‘hoge uitvoeringslasten’ met zich mee en is het voor de fiscus … Continued The post Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/02 00u00  Straks geen vast werk meer: rapport Borstlap in acht punten De arbeidsmarkt moet flink op de schop. Dat is de belangrijkste conclusie uit het rapport van de commissie-Borstlap. Donderdag presenteerde de commissie onder leiding van oud-topambtenaar Hans Borstlap haar langverwachte advies over de toekomst van ons werk. De acht belangrijkste punten op een rij. 1. Flexibilisering veel te ver doorgeschoten De vergaande flexibilisering van de … Continued The post Straks geen vast werk meer: rapport Borstlap in acht punten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/02 00u00  Brusselse klimaatboete voor Den Haag? Weinig kans Nederland is binnen de Europese Unie (EU) hekkensluiter op het gebied van duurzame energie. Toch lijkt het weinig realistisch dat dit met hoge boetes zal worden bestraft. Dit instrument heeft Brussel al lang geleden zelf om zeep geholpen, schrijft Marijn Jongsma. Elke lidstaat van de EU heeft een eigen duurzaamheidsdoelstelling toegewezen gekregen die dit jaar … Continued The post Brusselse klimaatboete voor Den Haag? Weinig kans appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/02 00u00  Voer bezorgbelasting in voor webwinkels (en verlaag belasting voor stenen winkels) Dit is mijn oproep tot de invoer van een extra belasting, schrijft Hans van Tellingen. Een bezorgbelasting. Waarvan de opbrengst (en het liefst nog meer dan dat) gebruikt moet worden om de echte winkels, de stenen winkels, te ontlasten. Zodat zij juist minder belasting moeten betalen. Of dat klanten van die winkels gratis kunnen parkeren. … Continued The post Voer bezorgbelasting in voor webwinkels (en verlaag belasting voor stenen winkels) appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/02 00u00  Federer wordt miljardair. Welke sporters gingen hem voor? Roger Federer staat volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes op het punt miljardair te worden ? in Amerikaanse dollars welteverstaan. Daarmee voegt de Zwitserse tennisser zich in een kort, maar illuster rijtje miljardairs die hun kapitaal vergaarden in de sport. De vier supergrootverdieners op een rij. Michael Jordan Zowel sportief als commercieel heeft Michael Jordan, inmiddels … Continued The post Federer wordt miljardair. Welke sporters gingen hem voor? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/02 00u00  Lege etalages in de stad, volle dozen in het groen Welk pensioenfonds wil nog beleggen in winkelvastgoed? Het grote geld vloeit inmiddels naar grote distributiecentra die online-aankopen mogelijk maken. De verdozing van Nederland is het spiegelbeeld van de lege etages in dorps- en stadskernen, schrijft Marijn Jongsma. En het einde is nog niet in zicht. De teloorgang van modezaak Didi was de laatste in een … Continued The post Lege etalages in de stad, volle dozen in het groen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
22/02 17u45  Britten krijgen weer blauw paspoort De Britse overheid vervangt vanaf maart het Europese paspoort in bordeauxrood door de iconische blauwe paspoorten van voor 1988. De wijziging is een symbolische bevestiging van de brexit. Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel (foto): ‘Door terug te keren naar het iconische blauw en goud, zal het Britse paspoort weer verstrengeld zijn met onze nationale […] The post Britten krijgen weer blauw paspoort appeared first on Business AM.
22/02 17u30  Superbelegger Warren Buffett (89) bereidt opvolging voor De beleggers in Berkshire Hathaway, de investeringsgigant van Warren Buffett, hoeven zich volgens hem geen zorgen te maken over zijn dood. ‘Jullie bedrijf is voor 100 procent voorbereid’, schrijft hij in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders. Warren Buffett (89) zegt te beseffen dat hij en zijn vicevoorzitter Charlie Munger (96) aan het laatste deel […] The post Superbelegger Warren Buffett (89) bereidt opvolging voor appeared first on Business AM.
22/02 17u00  De kracht van ‘het vliegwiel’: Amazon knijpt entertainmentsector dood, net zoals het met retail deed Volgens marketingprofessor Scott Galloway zal wat in retail gebeurd is, zich nu gaan herhalen in de entertainment- en mediasector. ‘Amazon is in staat elke sector te versmachten.’ De kaalslag in de retailsector is nu al jaren aan de gang en gaat onverminderd verder. In steeds meer landen sluiten retailers hun winkels of krimpen ze hun […] The post De kracht van ‘het vliegwiel’: Amazon knijpt entertainmentsector dood, net zoals het met retail deed appeared first on Business AM.
22/02 12u15  Japan is proeflabo voor de eurozone: economische resultaten zijn weinig bemoedigend De Japanse economie is eind vorig jaar ingestort. In het laatste kwartaal van 2019 kromp de economie er op jaarbasis gemeten met liefst 6,3 procent. De meest pessimistische analisten hadden op een verlies van maximum 3,7 procent gerekend. Verwacht wordt nu dat ook het eerste kwartaal van 2020 een krimp zal vertonen. Waarop het land […] The post Japan is proeflabo voor de eurozone: economische resultaten zijn weinig bemoedigend appeared first on Business AM.
22/02 10u15  De Wever wil de Zestien nu plots ‘aanvaarden’, maar wie zijn de échte kandidaten voor het premierschap? Bart De Wever (N-VA) toont zich bereid om premier van België te worden, ‘als dat nodig is’. Maar dat lijkt een manoeuvre om Vivalidi, of een afgeleide, zo moeilijk mogelijk te maken. In het nieuws? In een straf interview met Het Laatste Nieuws sluit De Wever het hoofdstuk van onderhandelen met Paul Magnette (PS) en […] The post De Wever wil de Zestien nu plots ‘aanvaarden’, maar wie zijn de échte kandidaten voor het premierschap? appeared first on Business AM.
22/02 09u30  Ryanair-baas pleit voor extra luchthavencontroles op moslimmannen Ryanair-topman Michael O’Leary vindt dat moslimmannen op luchthavens strengere veiligheidscontroles moeten ondergaan dan andere reizigers. ‘Want daar komt de dreiging vandaan.’ De Britse moslimgemeenschap reageert verontwaardigd. De 58-jarige O’Leary meent dat de meeste veiligheidsmaatregelen op luchthavens irrelevant zijn. ‘Wie zijn de aanslagplegers? Het zullen single mannen zijn die alleen reizen. Je kan zoiets niet zeggen […] The post Ryanair-baas pleit voor extra luchthavencontroles op moslimmannen appeared first on Business AM.
22/02 09u00  Bedenker Lego-poppetje overleden De bedenker van de figuurtjes bij de Lego-blokjes is woensdag overleden. Dat maakte het Deense speelgoedbedrijf bekend. Jens Nygaard Knudsen werd 78 en werkte van 1968 tot 2000 voor het speelgoedbedrijf. Eind jaren 70 vroeg Lego patent aan voor het gele figuurtje. De Lego-poppetjes werden een onlosmakelijk deel van het Lego-assortiment en kregen zelfs een […] The post Bedenker Lego-poppetje overleden appeared first on Business AM.
22/02 08u30  Friends maakt comeback na ruim vijftien jaar Streamingdienst HBO Max kondigt een nieuwe aflevering van de serie Friends aan. ‘It’s happening…’, zetten Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer op hun respectieve Instagram-accounts, met een foto van hen allen uit de goede oude tijd. Voor een speciale aflevering kruipen ze nog één keer in de huid […] The post Friends maakt comeback na ruim vijftien jaar appeared first on Business AM.
22/02 08u15  Speurwerk door algoritmes: efficiënt of ethisch twijfelachtig? In Nederland werd begin deze maand een systeem om met algoritmes uitkeringsfraude op te sporen door de rechtbank verboden. Het zou in strijd zijn met de mensenrechten, de privacy schenden, en ‘onbedoeld leiden tot stigmatisering en discriminatie’. Ook in België gebruiken overheidsdiensten en politie artificiële intelligentie om sociale fraude en criminaliteit op te sporen, of […] The post Speurwerk door algoritmes: efficiënt of ethisch twijfelachtig? appeared first on Business AM.
21/02 22u00  Mattel lanceert speelgoedversie van Tesla’s Cybertruck De Tesla-fans die niet kunnen wachten op de Cybertruck, kunnen al twee telegeleide speelgoedmodellen bestellen. Het gaat om een initiatief van Hot Wheels, het speelgoedautomerk van Mattel. De ontwerpers van Hot Wheels zaten samen met de hoofddesigner van de Cybertruck en maakten een speelgoedmodel op schaal 1/10 en eentje op schaal 1/64. Er is zelfs […] The post Mattel lanceert speelgoedversie van Tesla’s Cybertruck appeared first on Business AM.
21/02 21u30  Chinese bedrijven schakelen massaal over naar thuiswerk De Chinese overheid zet alle zeilen bij om de bedrijven en de scholen weer te laten draaien, na de lange onderbreking door het coronavirus. Techreus Alibaba biedt gratis videoconferencing aan om thuiswerk te bevorderen. Wellicht heeft meer dan de helft van de Chinese bedrijven de activiteiten hervat na de gedwongen langere vakantie voor het Chinese […] The post Chinese bedrijven schakelen massaal over naar thuiswerk appeared first on Business AM.
21/02 20u30  Dacia brengt goedkope elektrische stadswagen op de markt De Roemeense autobouwer Dacia brengt een elektrische budgetauto op de markt. Dat heeft het Franse autoconcern Renault, het moederbedrijf van Dacia, gemeld. Dacia ziet de ontwikkeling vooral als een elektrische stadswagen. De auto zal begin maart op de Autoshow van Genève worden voorgesteld. De wagen zou in de loop van volgend jaar op de markt […] The post Dacia brengt goedkope elektrische stadswagen op de markt appeared first on Business AM.
21/02 20u00  Europese top over begroting eindigt zonder akkoord De speciale Europese top over de nieuwe meerjarenbegroting is afgelopen zonder akkoord. Dat heeft de woordvoerder van voorzitter Charles Michel meegedeeld op Twitter. De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten zaten sinds donderdagmiddag bijeen in Brussel om zich te beraden over de inkomsten en uitgaven voor de periode van 2021 tot 2027. Na meer […] The post Europese top over begroting eindigt zonder akkoord appeared first on Business AM.
21/02 19u30  Cisco: ‘5G heeft over drie jaar marktaandeel van ruim 10 procent’ Over drie jaar zullen de wereldwijde mobiele verbindingen voor 10,6 procent door 5G-toepassingen worden gedekt. Dat voorspelt een rapport van het Amerikaanse bedrijf Cisco. De onderzoekers benadrukken daarbij dat twee jaar geleden van 5G-technologie in de praktijk zelfs nog geen sprake was. Snelheid De onderzoekers voorspellen verder dat de gemiddelde 5G-verbinding over twee jaar een […] The post Cisco: ‘5G heeft over drie jaar marktaandeel van ruim 10 procent’ appeared first on Business AM.
21/02 18u45  Kinderen niet toegelaten op cruises van Richard Branson De Britse miljardair Richard Branson heeft zijn cruisemaatschappij Virgin Voyages gelanceerd. Op de luxueuze cruisevakanties zijn kinderen niet welkom. ‘Ik droom al van een eigen cruisemaatschappij sinds ik ongeveer twintig jaar was’, zei Branson bij de lancering. De zakenman, die al actief is in het spoorvervoer en de luchtvaart, werkt sinds 2014 aan een cruisetak. […] The post Kinderen niet toegelaten op cruises van Richard Branson appeared first on Business AM.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 17u45
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Banen aan de onderkant weerstaan (voorlopig) de opmars van de robot23/02 00u00 - Volkskrant Economie: Zorg en controle zijn de nieuwe banenmotoren van Nederland, en de banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt weerstaan de opmars van de robot. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit de Volkskrant Top-100 van grootste werkgevers in Nederland.
20x Wouter Vrancken: “Enige minpunt is dat we niet meer gescoord hebben”22/02 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie: KV Mechelen boekte tegen Waasland-Beveren zijn ruimste zege van het seizoen. “We hebben de match meteen vastgepakt met goed voetbal. In het eerste kwartier hadden we de wedstrijd al moeten afmaken. Dat deden we niet en dan verwaterde ons speel een beetje. Na de rust hebben we de controle over de match heroverd. Het enige minpuntje is dat we niet meer gescoord hebben. Er hadden wel een paar doelpunten meer kunnen vallen.”
19x Lagere regeldruk: veel beloftes, weinig daden23/02 00u00 - Elsevier.nl: Een beetje politicus wil ?snoeien in het woud van regels?. Zijn of haar opvolger ook. Intussen zien ondernemers bitter weinig verbetering, schrijft Marijn Jongsma. Hogeschool Saxion heeft in opdracht van de Tweede Kamer een onderzoek onder mkb-ondernemers uitgevoerd. De opdracht: hoe ervaren zij regeldruk? Het aantal deelnemers (39) is te beperkt om conclusies voor heel … Continued The post Lagere regeldruk: veel beloftes, weinig daden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18x REACTIES. Joachim Van Damme: “Gelukkig moest ik niet te lang nadenken”23/02 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Één van de absolute uitblinkers bij Malinwa was alweer Joachim Van Damme. De middenvelder heerste tegen zijn ex-club op het middenveld en pikte ook zijn goaltje mee.“Gelukkig moest ik niet te lang nadenken”, lachte hij. “De bal viel voor mijn voeten en ik besloot meteen te trappen. Hij vloog mooi binnen. Nadien ging ik verhaal halen bij de trainer.”
4x Geplaagd Lokeren komt tweemaal op voorsprong tegen Roeselare, maar moet vrede nemen met een punt22/02 23u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Roeselare en Sporting Lokeren hebben zaterdagavond 2-2 gelijkgespeeld op de 27e en tevens voorlaatste speeldag van de reguliere competitie in de Proximus League.
4x Politiehelikopter ingezet bij zoektocht naar inbreker in Lier22/02 23u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Bij een zoektocht naar een inbreker in Lier werd zaterdagavond een speurhond en een politiehelikopter ingezet. De inbreker kon nog niet gevat worden.
3x Real Madrid verliest en ziet Eden Hazard weer uitvallen met enkelblessure22/02 23u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Eden Hazard krijgt mogelijk opnieuw te maken met blessureleed. De Rode Duivel was nog niet zo lang geleden al een tijd out met een blessure aan de rechterenkel en moest na 67 minuten spelen tegen Levante het veld hinkend verlaten. Zijn rechterenkel werd gewikkeld in een ijszak. Real Madrid verloor de wedstrijd tot overmaat van ramp ook nog met 1-0.
2x ONS OORDEEL. Van Damme heerser op het middenveld, heel KV Mechelen geslaagd22/02 22u30 - Gazet van Antwerpen: Economie: KV Mechelen heeft haar ambities om deel te nemen aan Play-off 1 nog eens kracht bijgezet. De Kakkers stonden na een kwartier al 2-0 voor op Waasland-Beveren, dat de rode lantaarn overneemt van Cercle Brugge. Van Damme legde de 3-0-eindstand vast met een pareltje in de tweede helft.
2x Postuum ereburgerschap voor 25 jaar geleden vermoorde veearts Karel Van Noppen: “Hij blijft een voorbeeld”22/02 22u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Mieke Hendrickx, de weduwe van de vermoorde veearts-keurder Karel Van Noppen ontving zaterdagavond op het gemeentehuis in Lille postuum het ereburgerschap van de gemeente Lille voor haar man. “Karel heeft zijn idealisme en zijn rechtschapenheid moeten bekopen met de dood”, zei burgemeester Marleen Peeters (N-VA).
2x LIVE. KV Mechelen walst over Waasland-Beveren heen, Van Damme doet er schepje bovenop22/02 22u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: KV Mechelen is dankzij de overwinning tegen Anderlecht nog volop in de race voor Play-off 1. Tegenstander op speeldag 27 is Waasland-Beveren, dat nog steeds in degradatiegevaar is. KV móet winnen om Genk onder druk te zetten voor de zesde plek. Kan Malinwa in eigen huis drie punten pakken? Of verrast Waasland-Beveren de Kakkers? Volg hier alles LIVE!

Statistieken

Artikels:
28604
Gelezen:
3233
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven