donderdag 16 augustus 2018, week 33


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
15/08 22u30  Cisco voert kwartaalomzet op naar record SAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems heeft in de afgelopen periode de hoogste kwartaalomzet ooit geboekt. Het bedrijf zag de inkomsten in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar op jaarbasis met 6 procent stijgen tot 12,8 miljard dollar.
15/08 22u15  Rode koersenborden op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden mijnbouw- en oliebedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen. Ook de techsector stond onder druk.
15/08 21u45  Stevig verlies op fors hogere omzet Uber SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft in het afgelopen kwartaal een stevig verlies geleden, maar de omzet ging sterk omhoog. Uber gaf meer geld uit aan onderzoek naar zelfrijdende auto's en investeringen in maaltijdbezorgingsdiensten.
15/08 19u45  Beurzen New York behoorlijk in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag duidelijk in de min. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen.
15/08 19u15  Einde voor maaltijdbezorger Foodora Nederland BERLIJN (AFN) - De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero trekt de stekker uit zijn onderdeel Foodora Nederland. Onlangs werd bekend dat Foodora Nederland in de etalage werd gezet, maar er is geen koper gevonden.
15/08 19u15  'Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije' ANKARA (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Qatar heeft toegezegd 15 miljard dollar te investeren in Turkije. Het geld wordt doorgesluisd naar de Turkse financiële markten en de bankensector, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu.
15/08 18u15  'Dagvaarding SEC naar Tesla over tweet Musk' NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was. Dat meldde nieuwszender Fox op basis van ingewijden.
15/08 18u00  Fikse koersverliezen voor beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag fors omlaag. De zorgen over Turkije hielden de financiële markten in de greep. Verder stonden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven stevig onder druk. Op het Damrak werden de halfjaarcijfers van Heijmans goed ontvangen, terwijl Kendrion juist kelderde na een tegenvallend cijferbericht.
15/08 17u45  Nieuwe samenwerking voor DSM in Noord-Amerika TORONTO (AFN) - Silfab Solar, een grote maker van solarmodules in Noord-Amerika, is een samenwerking aangegaan met speciaalchemiebedrijf DSM. De onderneming wil bepaalde technologie van DSM gaan gebruiken om haar eigen modules beter te maken en op grote schaal te produceren. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
15/08 17u00  Olieprijzen flink omlaag na olierapport VS WASHINGTON (AFN) - De olieprijzen gingen woensdag stevig omlaag na nieuwe cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Die zijn vorige week onverwacht flink gestegen.
15/08 16u30  ArcelorMittal herstart project in Brazilië LUXEMBURG (AFN) - ArcelorMittal herstart een uitbreidingsproject in Brazilië ter waarde van 330 miljoen dollar. Het gaat om uitbreiding van de Vega-staalfabriek in de Braziliaanse staat Santa Catarina.
15/08 16u15  Bedrijfsvoorraden VS dikken verder aan WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,1 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/08 16u15  Turkse zorgen drukken beurzen in de min AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten woensdagmiddag duidelijke koersverliezen optekenen. De zorgen over Turkije keerden terug op de financiële markten. Op het Damrak werd het halfjaarbericht van bouwer Heijmans goed ontvangen.
15/08 16u00  Brouwer Corona steekt miljarden in wietteelt NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Bier- en wijnproducent Constellation Brands steekt zo'n 3,8 miljard dollar extra in een bedrijf dat medicinale wiet kweekt. De Amerikaanse maker van onder meer Corona-bier breidt zijn belang in Canopy Growth daarmee uit van ongeveer 10 naar 38 procent.
15/08 15u45  Wall Street opent in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het rood geopend. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Beleggers op Wall Street verwerkten verder cijfers over onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen en industrie.
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 22u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
15/08 23u00  'Beurswaakhond stuurt dagvaarding naar Tesla over tweet Musk' De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk waarin die zei dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was. Dat meldde nieuwszender Fox op basis van ingewijden.
15/08 20u15  Digitaal bureau Wijs neemt sectorgenoot Gents over: 'Kloof in de sector wordt groter' Wijs neemt zijn sectorgenoot Gents over. En dat zal niet de laatste operatie zijn van de specialist in websites en andere digitale communicatie. 'Het is consolideren of geconsolideerd worden', zegt de CEO van Wijs, Bart De Waele.
15/08 10u15  Andreas Andersen (topman pretparksector): 'Iedereen in de sector kijkt naar Tomorrowland' De sector van attractieparken bloeit als nooit tevoren, maar staat ook voor veel uitdagingen. De Deen Andreas Andersen, behalve CEO van een Zweeds attractiepark ook voorzitter van de wereldwijde sectorfederatie IAAPA, legt uit welke katjes hij te geselen heeft.
15/08 10u15  Meer informatie bij kredietaanvraag kmo's Sinds enige tijd worden ondernemers beter geïnformeerd bij het aangaan van een krediet. Dat hebben ze te danken aan een vernieuwde gedragscode over de financiering van kmo's, ondertekend door ondernemersorganisaties en Febelfin.
14/08 19u45  Welke kosten brengt een privézwembad met zich mee? Na een drukke dag op het werk een frisse duik nemen? Of uw vakantie doorbrengen aan het zwembad in uw tuin? Een zwembad hebt u vanaf 40.000 euro, maar houd ook rekening met de onderhoudskosten.
14/08 19u30  Waarom de handelsoorlog tussen China en Trump ook voor premier Michel gevaarlijk is Volgende week start een nieuwe ronde in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Wat zijn de gevolgen voor België? En zou het de voorbode zijn van een echte oorlog?
14/08 18u15  Griekse begroting moet nog 42 jaar in de pas lopen Griekenland moet na acht jaar weer op eigen benen staan. Europa haalt het noodinfuus eraf, maar blijft het land nauwlettend in de gaten houden. Tot 2060 moet de Griekse begroting primaire overschotten boeken die volgens economen onhaalbaar zijn. Is de volgende Griekse crisis al in de maak?
14/08 18u00  Griekse begroting moet nog 42 jaat in de pas lopen Griekenland moet na acht jaar weer op eigen benen staan. Europa haalt het noodinfuus eraf, maar blijft het land nauwlettend in de gaten houden. Tot 2060 moet de Griekse begroting primaire overschotten boeken die volgens economen onhaalbaar zijn. Is de volgende Griekse crisis al in de maak?
14/08 17u30  Moet het Belgische notariaat veranderen? 'In Engeland verkoop je een kasteel op een bierkaartje als je wil' Het Belgische notariaat is een restant van het napoleontische regime, maar hoe is het gesteld in onze buurlanden? Bart Van Opstal, notaris in Oostende en kenner van het internationale notariaat, legt het uit.
14/08 17u15  Tien jaar na de grote financiële crisis: hebben we wel iets geleerd? De financiële crisis van 2008 hield lelijk huis in de banksector. Overal ter wereld moesten overheden de banken bijspringen. Dat mocht niet opnieuw gebeuren, en dus werden er lessen getrokken uit de crisis. Maar hoe staat het daar tien jaar later mee?
14/08 16u00  Turkije wil boycot Amerikaanse elektronica De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil een boycot op Amerikaanse elektronica zoals iPhones van Apple. Daarmee reageert hij op de hogere tarieven en sancties die de Verenigde Staten tegen Turkije instelden, vanwege het dispuut over de Amerikaanse predikant Andrew Brunson die in Turkije vastzit.
14/08 13u15  'De factuur van de crisis loopt nog altijd op' De nog altijd open wonde van de crisis is het geknakte groeipotentieel van de westerse economie. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
14/08 12u30  Ive Marx: 'Notarissen worden belachelijk overbetaald' De notarissen die van justitieminister Geens de opdracht kregen om hun sector door te lichten, zijn klaar met hun werk. Wat blijkt? Er lijkt de komende jaren weinig te zullen veranderen aan de hoge kosten en de organisatie van het notariswezen. Ive Marx, hoogleraar sociaaleconomische wetenschappen, brandt het voorstel van de notarissen helemaal af.
14/08 12u30  'Omdat het de voorbije jaren zoveel migratie heeft toegelaten, is Europa bijna verplicht om een politiestaat te worden' De Europese politieke systemen evolueren onvermijdelijk naar een meer autoritair model, stelt Sergej Karaganov. En dat is helemaal niet erg, vindt de voormalige topadviseur van het Kremlin. 'De liberale democratie is gewoon te duur en te inefficiënt om te overleven.'
14/08 12u00  Belgische economie blijft trager groeien dan eurozone De economische groei in België blijft achterop hinken bij de groei van de eurozone. In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de Belgische economie voor het vijfde kwartaal op rij trager dan die van de eurozone, zo blijkt dinsdag uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat.
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 23u00
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 23u10
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
15/08 22u30  Cisco voert kwartaalomzet op naar record SAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems heeft in de afgelopen periode de hoogste kwartaalomzet ooit geboekt. Het bedrijf zag de inkomsten in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar op jaarbasis met 6 procent stijgen tot 12,8 miljard dollar.
15/08 22u15  Rode koersenborden op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden mijnbouw- en oliebedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen. Ook de techsector stond onder druk.
15/08 21u45  Stevig verlies op fors hogere omzet Uber SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft in het afgelopen kwartaal een stevig verlies geleden, maar de omzet ging sterk omhoog. Uber gaf meer geld uit aan onderzoek naar zelfrijdende auto's en investeringen in maaltijdbezorgingsdiensten.
15/08 19u45  Beurzen New York behoorlijk in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag duidelijk in de min. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen.
15/08 19u15  Einde voor maaltijdbezorger Foodora Nederland BERLIJN (AFN) - De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero trekt de stekker uit zijn onderdeel Foodora Nederland. Onlangs werd bekend dat Foodora Nederland in de etalage werd gezet, maar er is geen koper gevonden.
15/08 19u15  'Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije' ANKARA (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Qatar heeft toegezegd 15 miljard dollar te investeren in Turkije. Het geld wordt doorgesluisd naar de Turkse financiële markten en de bankensector, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu.
15/08 18u15  'Dagvaarding SEC naar Tesla over tweet Musk' NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was. Dat meldde nieuwszender Fox op basis van ingewijden.
15/08 18u00  Fikse koersverliezen voor beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag fors omlaag. De zorgen over Turkije hielden de financiële markten in de greep. Verder stonden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven stevig onder druk. Op het Damrak werden de halfjaarcijfers van Heijmans goed ontvangen, terwijl Kendrion juist kelderde na een tegenvallend cijferbericht.
15/08 18u00  Nieuwe samenwerking voor DSM in Noord-Amerika TORONTO (AFN) - Silfab Solar, een grote maker van solarmodules in Noord-Amerika, is een samenwerking aangegaan met speciaalchemiebedrijf DSM. De onderneming wil bepaalde technologie van DSM gaan gebruiken om haar eigen modules beter te maken en op grote schaal te produceren. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
15/08 17u00  Olieprijzen flink omlaag na olierapport VS WASHINGTON (AFN) - De olieprijzen gingen woensdag stevig omlaag na nieuwe cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Die zijn vorige week onverwacht flink gestegen.
15/08 16u45  ArcelorMittal herstart project in Brazilië LUXEMBURG (AFN) - ArcelorMittal herstart een uitbreidingsproject in Brazilië ter waarde van 330 miljoen dollar. Het gaat om uitbreiding van de Vega-staalfabriek in de Braziliaanse staat Santa Catarina.
15/08 16u15  Bedrijfsvoorraden VS dikken verder aan WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,1 procent gestegen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/08 16u15  Turkse zorgen drukken beurzen in de min AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten woensdagmiddag duidelijke koersverliezen optekenen. De zorgen over Turkije keerden terug op de financiële markten. Op het Damrak werd het halfjaarbericht van bouwer Heijmans goed ontvangen.
15/08 16u00  Brouwer Corona steekt miljarden in wietteelt NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Bier- en wijnproducent Constellation Brands steekt zo'n 3,8 miljard dollar extra in een bedrijf dat medicinale wiet kweekt. De Amerikaanse maker van onder meer Corona-bier breidt zijn belang in Canopy Growth daarmee uit van ongeveer 10 naar 38 procent.
15/08 15u45  Wall Street opent in het rood NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het rood geopend. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Beleggers op Wall Street verwerkten verder cijfers over onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen en industrie.
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 22u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
14/08 13u30  Belgische economie blijft trager groeien dan eurozone Lees meer >
13/08 17u15  Musk bevestigt in blog: Saudisch staatsfonds wil Tesla van de beurs halen De CEO van Tesla Elon Musk heeft in een blog meer uitleg gegeven over het plan om het autobedrijf van de beurs te halen. Daarin bevestigt Musk dat een Saudisch staatsfonds wil meewerken aan het plan. De flamboyante ingenieur/CEO komt ook terug op zijn ophefmakende tweet van vorige week.
13/08 16u00  Wat is er juist aan de hand in Turkije? En kunnen toeristen er nu koopjes doen? Lees meer >
13/08 11u00  Bayer incasseert klappen op de beurs na Roundup-boete in de VS Lees meer >
11/08 16u45  Shortsellers spannen proces aan tegen Tesla-baas Musk Het bommetje dat Tesla-topman Elon Musk deze week liet vallen toen hij via Twitter aankondigde zijn bedrijf van de beurs te willen halen aan 420 dollar per aandeel, dreigt nog een juridisch staartje te krijgen. Beleggers werden verrast door de aankondiging -die het aandeel fors hoger stuurde- en sommigen hebben nu een klacht ingediend.
11/08 09u15  Weyts gaat Airbnb een boete geven: "Airbnb moet zich aan de regels houden" Vlaams minister van Toerisme, Ben Weyts (N-VA) gaat Airbnb een boete geven. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd aan onze redactie. Weyts wil dat het online platform om overnachtingen te boeken gegevens vrijgeeft van mensen die in Vlaanderen slaapplaatsen aanbieden. Zo kunnen inspectiediensten controleren of de panden in orde zijn met het logiedecreet. Maar Airbnb weigert.
10/08 18u15  Professor Paul De Grauwe: "Dalende Europese beurzen na Turkse malaise is overreactie" De fors dalende Europese beurzen vandaag zijn een overreactie van beleggers op de malaise rond de Turkse lira. Dat zei Paul De Grauwe, professor economie aan de London School of Economics, in 'De wereld vandaag' op Radio 1.
10/08 11u30  Belfius maakt 335 miljoen euro winst in 6 maanden tijd, "We zijn klaar voor een beursgang" Lees meer >
10/08 08u00  Akkoord over verlaging werkdruk Brussels Airlines, stakingsaanzegging ingetrokken Lees meer >
10/08 05u45  Ryanair-vlucht geschrapt? Dit moet u doen Vertrekt u vandaag met Ryanair naar een vakantiebestemming? Of dat was tenminste het plan, maar dat valt nu in het water omdat uw vlucht geschrapt is door de pilotenstaking? Als u recht heeft op een schadevergoeding kan u er zo achteraan gaan. Maar er is een probleem...
10/08 05u45  Ryanairpiloten staken vandaag in vijf landen: ruim 100 Belgische vluchten geschrapt Lees meer >
09/08 23u00  Akkoord over verlaging werkdruk Brussels Airlines, geen stakingen tot 30 november Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines hebben vakbonden en directie een akkoord bereikt over een verlaging van de werkdruk bij de piloten. Om de onderhandelingen over onder mer een loonsverhoging niet te bemoeilijken, zien de vakbonden ook af van verdere stakingsacties tot eind november.
09/08 19u15  Piloot Ryanair: "Ze behandelen ons als cijfers, wij zijn het zat" Lees meer >
09/08 18u15  Beste Elon Musk, je moet minder dromen en meer bouwen Lees meer >
09/08 17u15  Piloot Ryanair: "Wij willen respect, wij zijn de houding van Ryanair zat" Lees meer >
Laatste update: dinsdag 14 augustus 2018, 13u30
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
15/08 22u30  Cisco voert kwartaalomzet op naar record De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems heeft in de afgelopen periode de hoogste kwartaalomzet ooit geboekt. Het bedrijf zag de inkomsten in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar op jaarbasis met 6 procent stijgen tot 12,8 miljard dollar.
15/08 22u15  Fairphone haalt 2,5 miljoen op Fairphone, het Nederlandse bedrijf dat eerlijke en modulaire smartphones maakt, heeft via crowdfunding op de site Oneplanetcrowd 2,5 miljoen euro opgehaald.
15/08 22u15  Rode koersenborden op Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden mijnbouw- en oliebedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen. Ook de techsector stond onder druk.
15/08 21u45  Stevig verlies op fors hogere omzet Uber Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft in het afgelopen kwartaal een stevig verlies geleden, maar de omzet ging sterk omhoog. Uber gaf meer geld uit aan onderzoek naar zelfrijdende auto's en investeringen in maaltijdbezorgingsdiensten.
15/08 20u45  Pilotenvakbond: game over, KLM De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers roept luchtvaartmaatschappij KLM op om snel met haar eindbod van een cao akkoord te gaan, anders staat de overlegcultuur ’op het spel’.
15/08 20u30  Shell voert eindeloze strijd in Nigeria Tien jaar na rampzalige olielekkages uit een pijpleiding van Shell, dreigt een met steun van de Nederlandse overheid opgezette opruimactie in de Nigeriaanse delta te mislukken. Nieuwe lekkages, aangericht door oliedieven, zorgen voor nog meer verwoesting. „Het is dweilen met de kraan open.”
15/08 20u15  Belegger kan geld minder makkelijk vergokken Na eerste boetes voor zeer risicovolle beleggingsproducten, zorgt de Europese marktenwaakhond Esma vanaf deze maand dankzij nieuwe regels voor een forse afname van de verliezen bij particulieren hierin.
15/08 20u00  Beurzen New York behoorlijk in het rood De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag duidelijk in de min. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen.
15/08 19u15  Einde voor maaltijdbezorger Foodora Nederland De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero trekt de stekker uit zijn onderdeel Foodora Nederland. Onlangs werd bekend dat Foodora Nederland in de etalage werd gezet, maar er is geen koper gevonden.
15/08 19u15  'Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije' Qatar heeft toegezegd 15 miljard dollar te investeren in Turkije. Het geld wordt doorgesluisd naar de Turkse financiële markten en de bankensector, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu.
15/08 19u15  Foodora stopt in Nederland Maaltijdbezorger Foodora stopt ermee in Nederland. Begin deze maand liet het Duitse moederbedrijf Delivery Hero nog weten dat het een koper zocht voor zijn Nederlandse tak, om zich te kunnen concentreren op landen waar het wel een leidende positie heeft.
15/08 19u15  Column: Koop de banken? Het beursnieuws wordt afgelopen weken gedomineerd door de perikelen rondom Turkije. De Turkse beurs (MSCI Turkey) is dit jaar al meer dan gehalveerd, gerekend vanuit de euro en de onzekerheid houdt aan. Want hoe gaat Turkije bijvoorbeeld de 7,6 miljard dollar bij elkaar sprokkelen om de uitstaande leningen af te lossen voor eind volgend jaar.
15/08 18u30  Kopen: Koop de banken? Het beursnieuws wordt afgelopen weken gedomineerd door de perikelen rondom Turkije. De Turkse beurs (MSCI Turkey) is dit jaar al meer dan gehalveerd, gerekend vanuit de euro en de onzekerheid houdt aan. Want hoe gaat Turkije bijvoorbeeld de 7,6 miljard dollar bij elkaar sprokkelen om de uitstaande leningen af te lossen voor eind volgend jaar.
15/08 18u30  'Dagvaarding SEC naar Tesla over tweet Musk' De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was. Dat meldde nieuwszender Fox op basis van ingewijden.
15/08 18u00  Nieuwe samenwerking voor DSM in Noord-Amerika Silfab Solar, een grote maker van solarmodules in Noord-Amerika, is een samenwerking aangegaan met speciaalchemiebedrijf DSM. De onderneming wil bepaalde technologie van DSM gaan gebruiken om haar eigen modules beter te maken en op grote schaal te produceren. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 22u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 0u11
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
16/08 00u00  Waarom we zoveel vliegen? Deze drie toestellen deden de luchtvaart explosief groeien De luchtvaart vervoert dit jaar 4,4 miljard reizigers. Toch konden we kort geleden zo’n ticket inclusief bubbels en wifi niet betalen. Hoe heeft het luchtreizen zo snel kunnen groeien? Het antwoord in drie toestellen.12 
16/08 00u00  BMW roept auto’s terug wegens kans op motorbrand BMW roept in Nederland bijna zevenduizend dieselauto’s terug vanwege mogelijk brandgevaar. De oorzaak ligt bij een module die helpt de uitstoot van schadelijke stikstofoxiden (NOx) terug te dringen. In uitzonderlijke gevallen kan een brandbaar koelmiddel zich ophopen in de de zogenoemde EGR-module, die hete uitlaatgassen deels terug de motor in leidt.11 
15/08 22u45  Worden na roebel ook roepia en roepie in val meegesleurd? In 2001 bedacht Goldman Sachs-econoom Jim O’Neill het acroniem BRIC (Brazilië, Rusland, India, China) voor de snelgroeiende economieën die de westerse industriestaten en Japan naar de kroon zouden gaan steken.
14/08 23u15  Deze astronaut moet als minister de Spaanse wetenschap op de kaart zetten: 'We hebben echt gefaald' Geen land in de EU besteedt zo weinig aan innovatie als Spanje. Het is aan voormalig astronaut en minister Pedro Duque om de sector te reanimeren. ‘Ik moet aan de bak.’
14/08 21u30  Durven steeds minder mensen vakantie te nemen, omdat hun baan dan in gevaar komt? Een Amerikaanse manager van het farmacieconcern Johnson & Johnson vertelde onlangs dat weinig mensen hier nog langer dan een week op vakantie durven te gaan, hoewel ze daar twee weken hebben. ‘Indien je twee weken weg bent en het werk gaat gewoon door, dan denkt de baas dat je heel goed misbaar bent en staat je baan op de tocht.’
13/08 21u00  Het broeit bij KLM, maar het stakingswapen ligt nog op ijs Piloten bij de KLM dreigen het werk neer te leggen. Hun bedrijf doet niet genoeg om de werkdruk snel te verlagen, vinden ze. Hoe nijpend is de situatie? Zes vragen over de pilotenperikelen.
13/08 21u00  Gaat Turks buskaartje weer een miljoen kosten? In 2004 kostte een buskaartje in Istanboel 900 duizend lira, omgerekend vijftig eurocent. Na jaren van gierende inflatie en financiële chaos was Turkije onder premier Bülent Ecevit de Weimarrepubliek van het oosten geworden.
13/08 19u15  Met deze windmolen is wél iedereen blij - want hij is van iedereen Windmolens roepen weerstand op van omwonenden, tenzij die omwonenden de windmolen bezitten. Dat coöperatieve model met meerdere eigenaren is de toekomst, is in het Klimaatakkoord te lezen. In Limburg staat het lichtend voorbeeld.
13/08 00u00  Een klassieke Volvo met een elektromotor, hier kan het Sleepwagens elektrificeren betekent enorme milieuwinst. Parijs heeft wel oren naar de Amsterdamse voorstellen van Anne Kloppenborg. Met New Electric levert hij maatwerk, maar bussen in China hebben de toekomst en dankzij Annes Youtube-filmpjes komt er genoeg personeel binnen voor die stormachtige groei.
12/08 21u15  Klaas reist de wereld over om het belang van regionale melkverkoop te benadrukken ‘In opkomende landen maken ze in de landbouw dezelfde fouten als wij vijftig jaar geleden’, zegt biologische zuivelboer Klaas de Lange. Hij reist de wereld rond om de agrarische sector in opkomende landen te waarschuwen.
12/08 21u15  Chemiereus Monsanto moet kankerpatiënt 289 miljoen betalen Jury kent schadevergoeding toe van 39 miljoen dollar aan doodzieke terreinknecht vanwege onkruidverdelger Roundup. Producent Monsanto kreeg bovendien een boete opgelegd van 250 miljoen dollar. Een overwinning voor de vijanden van Monsanto?
12/08 10u45  Welke data hebben bedrijven van mij? We testen de nieuwe privacywet De strenge Europese privacywetgeving AVG is nu ruim twee maanden van kracht. Klanten hebben recht op gedetailleerde uitleg over de vergaring, verwerking en deling van hun persoonsgegevens. Krijgen ze die ook? De Volkskrant ging op onderzoek uit.
11/08 22u30  Klanten hebben recht op hun persoonlijke gegevens - maar krijgen ze die ook? We testten bekende bedrijven De strenge Europese privacywetgeving AVG is nu ruim twee maanden van kracht. Klanten hebben recht op gedetailleerde uitleg over de vergaring, verwerking en deling van hun persoonsgegevens. Krijgen ze die ook? De Volkskrant ging op onderzoek uit.
10/08 22u45  Hema wil af van dwarse winkeliers Winkelketen Hema wil af van winkeleigenaren die tevens bestuurslid zijn van de franchisenemersvereniging Vereniging Aangesloten Bedrijven (VAB) HEMA. Het bedrijf liet deze franchisenemers van 24 winkels per brief weten het tienjaarscontract niet te zullen verlengen. Het is de nieuwste ontwikkeling in het conflict dat Hema met zijn franchisehouders heeft.
10/08 22u00  Hollywood-icoon Jeffrey Katzenberg zit op goud, grote vriend van KLM Naresh Goyal op zwart zaad Jeffrey Katzenberg is een naam die deuren opent. Grote deuren. Deuren die voor anderen gesloten blijven. Deuren bij Walt Disney, Entertainment One, 21st Century Fox, Lionsgate, Metro Goldwyn Mayer, ITV, NBC-Universal, Sony Pictures, Viacom en Warner Media. Het zijn de namen die over het scherm rollen als we naar onze favoriete films of tv-series kijken.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
16/08 03u15  Zohra Othman voelt zich verraden door PVDA De beslissing van Zohra Othman om met actieve politiek te stoppen, is een gevolg van een intern conflict binnen haar advocatenbureau Progress Lawyers Network. Zij zou haar partij PVDA vooral verwijten niet te zijn tussengekomen.
16/08 03u15  Dit jaar al 94 producten teruggeroepen: “En toch was ons voedsel nog nooit zo veilig” Het Federaal Voedselagentschap heeft dit jaar al 94 keer een product uit de rekken laten nemen omdat er een gevaar was voor de volksgezondheid. Dat cijfer lag nog nooit zo hoog. “Het geeft je als consument een onbehaaglijk gevoel”, zeg professor Voeding en Gezondheid Theo Niewold (KU Leuven). “Maar toch: het is een teken dat er veel meer gecontroleerd wordt. Ons eten was nog nooit zo veilig.”
16/08 03u15  30 Vlaamse bruggen worden opgevolgd, “maar ramp zoals in Genua is in ons land zo goed als ondenkbaar” Een dertigtal bruggen in Vlaanderen wordt vaker dan gemiddeld gecontroleerd, zodat ze zeker op tijd gecontroleerd of vervangen kunnen worden. Dat is zo’n 1% van alle bruggen. Professor bouwkunde Guido De Roeck acht een soortgelijke ramp in ons land dan ook ondenkbaar.
16/08 03u15  Roger (74) reed op brug van Pulle toen die in 1966 instortte: “Zo’n ramp verandert je leven” “Natuurlijk denk ik daar nu aan terug”, zegt Roger Van den Bergh (74) uit Vorselaar. Als 22-jarige stortte hij met zijn wagen naar beneden toen de brug van Pulle instortte. Drie dagen lag hij in coma. Het was een ijkpunt in zijn leven.
16/08 03u15  YouTube-fenomeen Dylan Haegens stelt eigen film voor in Kinepolis Antwerpen Als de naam Dylan Haegens u niets zegt, vraag dan even na bij zoon- of dochterlief. Zij kunnen u vertellen dat de blonde twintiger razendpopulair is op YouTube, dat hij door meer dan een miljoen kijkers gevolgd wordt en nu ook een bioscoopfilm heeft, die in Kinepoliszalen over heel Vlaanderen wordt vertoond. De première, gisteren in Antwerpen, lokte een dampende horde jongeren. “100.000 kijkers voor mijn film zou te gek zijn, man.”
16/08 03u15  Yogalerares uit Zoersel is oudste deelnemer aan nieuw seizoen ‘Expeditie Robinson’ Over een tweetal weken start Expeditie Robinson op Vier, maar de deelnemers hebben de beproeving al achter de rug. Een van hen is yoga- en danslerares Annick Buyens (47) uit Zoersel.
16/08 03u15  Vicky’s Chickies en fans supporteren voor Antwerpse held Campenaerts tijdens doorkomst BinckBank Tour Ook al is Antwerpen steeds vaker het toneel van wielerwedstrijden, er zijn weinig gelegenheden om onze lokale superheld Victor Campenaerts in eigen stad aan het werk te zien. Dus zette zijn fanclub een standje aan de finish van de BinckBank Tour.
16/08 03u15  Cast dansvoorstelling: “We gaan er alles aan doen om Kendrick Lamar te ontmoeten” Ontmoet de cast van een dansvoorstelling over rapmuziek zaterdag op Pukkelpop Kendrick Lamar? Het moet de bekroning worden van een project dat past in de voorbereiding van het stuk dat in februari 2019 opent in HetPaleis aan het Antwerpse Theaterplein.
16/08 03u15  Sylla: “Ik wil het beste voor KV, maar moet ook aan mijn toekomst denken” Hét transferdossier van deze zomer bij KV Mechelen: Yacouba Sylla. Vertrekt hij of vertrekt hij niet? De 27-jarige Malinees speelde al in de Engelse Premier League, de Franse Ligue 1, Griekenland en Turkije. De Proximus League stond niet op zijn planning. Er wachten KV én Sylla nog twee spannende weken voor de transfermarkt (tijdelijk) sluit.
16/08 03u15  Politie ontdekt drugslabo In de Beeksestraat in Meer (Hoogstraten) heeft de lokale politie Noorderkempen bij een interventie dinsdagochtend een drugslabo aangetroffen. Daarbij zijn ook enkele personen gearresteerd.
16/08 03u15  “Ze hadden het beeld misschien nodig om Hemelvaart te vieren” Het kapelletje op het pleintje naast de parochiezaal in Zondereigen (Baarle-Hertog) heeft geen Mariabeeld meer. Jef Mertens, beheerder van de parochiezaal, merkte dinsdag op dat het deurtje openstond. Zo werd het een Hemelvaartsdag zonder Onze-Lieve-Vrouw.
16/08 03u15  Oldtimers palmen Grote Markt in In Mechelen vond gisteren, woensdag, de vijftiende editie plaats van de Maneblusser Classic. Meer dan honderd oldtimers, waarvan sommigen bijna een eeuw oud, namen deel aan de rally. Op de Grote Markt vergaapten de voorbijgangers zich aan enkele opmerkelijke modellen uit vervlogen tijden.
16/08 03u15  Buurtbewoner slaakt noodkreet om vijvers en beken op te waarderen Geboren en getogen Bomenaar Piet Callaert, die al meer dan zestig jaar aan het park van Boom woont, slaakt een noodkreet. “Het is hier veeleer het bos dan het park van Boom. De vijvers en waterlopen zijn dichtgeslibd. Opwaarderingswerken dringen zich op,” zegt hij.
16/08 03u15  Poes moedert over kittens en kuikens Ook poezen moederen graag. Zelfs voor deze wezenkuikentjes uit Essen. De eieren werden onder een warme lamp uitgebroed. Toen ze uit het ei kwamen, was er geen kip in de buurt. Gelukkig was er wel deze Simba. Haar moedergevoel zorgt ervoor dat ze naast haar eigen kroost ook nog plaats heeft voor deze donzige kuikentjes.
16/08 03u15  “Stoppen? Ik kan nog goed uit de voeten” “Gelukkig dat ik van niks wist. Anders had ik wakker gelegen”, reageert Germaine Zagers. Al 56 jaar lang staat ze achter de toog van haar café Schilde-Bergen. Voor haar 85ste verjaardag organiseerden haar kinderen een verrassingsfeest.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
16/08 00u15  Rode cijfers op Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn vandaag met verliezen gesloten. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen...14 
15/08 19u30  Turkse crisis weegt op Brusselse beurs: Bel20 zakt 1,33 procent De Brusselse beurs was niet immuun voor de monetaire crisis in Turkije. De Bel20-index, die de evolutie van de waarde van de korf met de...
15/08 18u00  Qatar belooft 15 miljard dollar investeringen in Turkije De emir van Qatar, Tamin ben Hamad Al-Thani, heeft vandaag tijdens een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyipp Erdogan in Ankara beloofd...
15/08 09u30  Miljardair Warren Buffett koopt meer Apple-aandelen Het investeringsvehikel van miljardair Warren Buffett heeft zijn belang in Apple verder uitgebreid. Het aandelenpakket van Berkshire Hathaway in...
15/08 08u15  Studeren en werken tegelijk? Vier tips om het mogelijk te maken Het is niet evident om tegelijkertijd te studeren en werken. Met deze vier tips helpen we je alvast op weg.
15/08 02u45  Medewerkers Tinder eisen schadevergoeding van 2 miljard dollar van moederbedrijven Een groep van tien leidinggevenden, medewerkers en oprichters van Tinder is naar de rechter gestapt omdat ze vinden dat moederbedrijven IAC...
14/08 18u45  Hoe waterkokers een land kunnen platleggen Via slimme waterkokers, airconditioners of verwarmingstoestellen kunnen hackers mogelijk een heel land in duisternis hullen. Als ze heel veel...
14/08 16u30  Zullen winkeliers binnenkort zelf dieven kunnen beboeten? Er moet dit jaar nog een protocolakkoord komen zodat winkeliers zelf een administratieve boete kunnen uitschrijven tegen winkeldieven. Dat meldt...
14/08 12u00  Samsungs plooibare smartphone is nu écht op komst: dit mogen we verwachten van de 'Galaxy X' Al zeker vijf jaar wordt erover gesproken, maar nu is hij toch echt op komst: de Samsungtelefoon met een vouwbaar scherm. Dat bevestigt topman...
14/08 11u45  Belgische economie blijft trager groeien dan eurozone De economische groei in België blijft achterop hinken bij de groei van de eurozone. In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de Belgische...
14/08 09u30  Waarom u eigenlijk al op uw twintigste aan pensioensparen had moeten beginnen Voor wie er vroeg genoeg aan begint, is het veel gemakkelijker om voldoende geld opzij te zetten om te kunnen genieten van een zorgeloze oude dag.
14/08 08u30  Bitcoin zakt tot onder de 6.000 dollar De waarde van de bitcoin is tot onder de 6.000 dollar gezakt. De eerdere twijfel bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC over het toestaan van...
14/08 08u15  Afgestudeerd? Hier verdien je het meest Ben je aan het solliciteren voor je eerste job? Weet dan dat je startloon zowel afhangt van de studies die je hebt gedaan als van de sector waarin...
14/08 08u15  Waarom u best als twintiger al spaart voor uw pensioen Voor wie er vroeg genoeg aan begint, is het veel gemakkelijker om voldoende geld opzij te zetten om te kunnen genieten van een zorgeloze oude dag.
14/08 05u30  Fors meer handel in oude auto's door te veel diesels op tweedehandsmarkt Op de tweedehandsmarkt zijn vooral diesels te vinden, terwijl de Belg nu benzines wil. Daardoor stijgt de export én de import, schrijven De...
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 6u39
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
16/08 00u15  Ondernemers positief gestemd ondanks personeelstekort In het derde kwartaal ondervond 25 procent van de ondernemers belemmeringen door een tekort aan arbeidskrachten. In de bouwsector meldt maar liefst 39 procent van de bedrijven dat ze hier last van hebben.14 
15/08 23u00  Turkije is 'bereid om te praten' met VS als dreigementen stoppen De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, zegt dat Turkije de problemen die het heeft met de Verenigde Staten wil bespreken als er geen 'dreigementen' worden geuit. 
15/08 21u15  Koopavonden trekken voor het eerst in jaren weer meer bezoekers Koopavonden werden in de eerste helft van 2018 drukker bezocht dan een jaar eerder, meldt onderzoeksbureau RMC. Hiermee wordt de dalende trend van de afgelopen jaren voor het eerst doorbroken.
15/08 19u45  Dalende trend bezoekersaantal koopavonden doorbroken in eerste helft 2018 Koopavonden werden in de eerste helft van 2018 drukker bezocht dan een jaar eerder, meldt onderzoeksbureau RMC. Hiermee wordt de dalende trend van de afgelopen jaren voor het eerst doorbroken.
15/08 18u00  Dalend bezoekersaantal koopavonden doorbroken in eerste helft 2018 In de eerste helft van 2018 waren koopavonden in Nederland weer drukker bezocht, meldt onderzoeksbureau RMC. Hiermee wordt de dalende bezoekerstrend van de afgelopen jaren voor het eerst doorbroken.
15/08 16u30  Maaltijdbezorger Foodora vindt geen koper, stopt in Nederland Maaltijdbezorger Foodora stopt in Nederland. Moederbedrijf Delivery Hero heeft geen koper weten te vinden voor de Nederlandse tak.
15/08 16u00  Producent Corona steekt nog eens 3,4 miljard euro in wietproducent Constellation Brands, bekend als brouwer van Corona, steekt 5 miljard Canadese dollar (3,4 miljard euro) in de Canadese wietproducent Canopy Growth. Volgens Constellation is het de grootste deal in de beginnende wietsector.
15/08 14u30  Producent Corona steekt nog eens 3,3 miljard in wietproducent Constellation Brands, bekend als brouwer van Corona, steekt 4 miljard Canadese dollar (3,4 miljard euro) in de Canadese wietproducent Canopy Growth. Volgens Constellation is het de grootste deal in de beginnende wietsector.
15/08 14u15  Franse transportminister luidt noodklok over Brexit-plannen De Franse minister Elisabeth Borne van Transport vindt de plannen voor nieuwe vaarroutes na Brexit 'onacceptabel'. De nieuwe transportroutes over zee lopen tussen Ierland, België en Nederland. Terwijl België en Nederland profiteren, vreest Borne dat Franse havens geld mislopen.
15/08 12u00  Nederlandse bloemenexport daalt door extreme zomerhitte Bloemen- en plantenhandelaren exporteren minder door de zomerhitte van de afgelopen weken. De totale omzet voor planten en bloemen in juli bedroeg 355 miljoen euro, 2 procent minder dan een jaar eerder.
15/08 11u30  'Tesla-topman Elon Musk twittert voorbarig over deal rond beursexit' Het lijkt erop dat topman Elon Musk van Tesla opnieuw te snel informatie via Twitter verspreid heeft. Hij liet weten dat hij bij de beursexit van Tesla samenwerkt met de bank Goldman Sachs en investeringsmaatschappij Silver Lake Partners, maar er is waarschijnlijk nog geen officieel akkoord.
15/08 11u00  Waarde Turkse lira opnieuw omhoog na maatregelen toezichthouder De lira is flink in waarde gestegen woensdag. Ten opzichte van de dollar steeg de Turkse munt op het hoogtepunt maar liefst 14 procent. Vergeleken met de euro is de munt sinds gisterochtend 10 procent meer waard.
15/08 11u00  Tesla-topman Elon Musk twittert weer te snel Het lijkt erop dat topman Elon Musk van Tesla opnieuw te snel informatie verspreid heeft via Twitter. Hij liet weten dat hij samenwerkt met de bank Goldman Sachs en investeringsmaatschappij Silver Lake Partners bij de beursexit van Tesla, maar er is waarschijnlijk nog geen officieel akkoord.
15/08 10u15  Winst Heijmans groeit ondanks dalende woningverkoop Bouwbedrijf Heijmans zag de omzet in de eerste helft van dit jaar flink stijgen en sloot af met een winst van 8 miljoen euro. De verkoop van woningen daalde juist door onder meer trage besluitvorming en gebrek aan geschikte bouwgrond, zegt Heijmans.
15/08 09u30  Winst voor Heijmans groeit, maar woningbouw blijft achter Bouwbedrijf Heijmans zag de omzet in de eerste helft van dit jaar flink stijgen sloot af met een winst van 8 miljoen euro. De verkoop van woningen daalde juist door onder andere trage besluitvorming en gebrek aan geschikte bouwgrond, zegt Heijmans.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
15/08 19u15  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/08 22u00  Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zoekt de oorzaak van de val van de Turkse lira bij van alles behalve zichzelf. Volgens hem wordt de Turkse economie van buitenaf aangevallen. In Ankara sprak de president Turkse ambassadeurs toe, en benadrukte hij dat Turkije deze ?aanval? op de economie zal overwinnen, meldt Hurriyet. ?We bevinden ons … Continued The post Erdogan externaliseert val van lira: ?Onze economie wordt aangevallen? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
12/08 00u00  Pensioen ambtenaren ziet er zonniger uit Lees meer >
12/08 00u00  Stagnerend Facebook tolereert antisemitische berichten Lees meer >
11/08 00u00  Blije Juncker na gesprek met Trump: ?Handelsrelatie verbeteren? Jean-Claude Juncker is opgetogen over zijn gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump. Juncker kondigt na afloop ‘een nieuwe fase in de relatie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie’ aan. Lees ook Dit zijn de wapens van de handelsoorlog ‘Een fase van hechte vriendschap, sterke handelsrelatie waarbij we beiden winnen, en een fase … Continued The post Blije Juncker na gesprek met Trump: ‘Handelsrelatie verbeteren’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/08 13u00  Erdogan stelt gerust: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah? De Turkse lira is in vrije val. Op vrijdagochtend daalt de munt met zo?n 13 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan probeert de onrust te temperen: ?Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah.? Vrijdag bereikte de lira een nieuw dieptepunt toen de munt 13,5 procent aan waarde … Continued The post Erdogan stelt gerust: ‘Zij hebben de dollar, maar wij hebben Allah’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/08 00u00  Maak het uzelf makkelijk! Administratie bijhouden, boodschappen doen, strijken. Wie heeft daar nou zin in? Wees gerust. U kunt meer uitbesteden dan u denkt. Met deze tips houdt u meer tijd over voor leuke dingen. Ga met uw muis over de afbeelding en klik op de nummers om de voorbeelden te bekijken. The post Maak het uzelf makkelijk! appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/08 00u00  Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, stopt met haar modelabel. Ze wil zich naar eigen zeggen richten op haar werk voor de regering van haar vader. Maar eerder bleek al dat haar kledingmerk niet bij iedereen even goed lag. Ivanka Trump is werkzaam als topadviseur van haar vader in Washington. … Continued The post Bekritiseerde Ivanka Trump stopt met modelabel appeared first on Elsevierweekblad.nl.
09/08 00u00  Mag site kaartjes voor concert doorverkopen? Lees meer >
09/08 00u00  Juncker wacht stevig gesprek met Trump in Washington Lees meer >
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 19u15

Express.be

Verbergen Tonen
15/08 18u30  Tatoeage niet langer een barrière voor tewerkstelling De werkvloer heeft de voorbije decennia een grondige verandering doorgemaakt. De traditionele kledingvoorschriften zijn grotendeels verdwenen, maar ook tal van andere codes zijn geschrapt of bijgestuurd. Onderzoek van wetenschappers aan de University of Miami en de University of Western Australia, bij meer dan tweeduizend werknemers in de Verenigde Staten, leert dat ook de percepties tegenover tatoeages op de werkvloer grondig zijn gewijzigd.
14/08 20u15  5 grafieken die aangeven dat de globale economische groei zijn beste tijd heeft gehad Een reeks cyclische indicatoren wijst op een vertragende en meer ongelijke groei van de globale economie en dit voor de rest van 2018 en het begin van 2019. Dat meldt John Kemp, de energiespecialist van het persbureau Reuters, in een reeks tweets.
14/08 18u45  NASA-ruimtesonde wil ‘de zon raken’, maar kan ze smelten? Met de lancering van de Parker Solar Probe vanop de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida heeft de Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (NASA) een belangrijk hoofdstuk aangeboord in de studie van het heelal. De sonde is immers op weg naar de zon, waar vooral de werking van de corona zal worden onderzocht.
14/08 17u00  Facebook gaat wedstrijden Spaanse voetbalcompetitie uitzenden op Indische subcontinent Het sociale netwerk Facebook heeft de rechten binnengehaald om de volgende drie jaar de Spaanse voetbalcompetitie La Liga uit te zenden op het Indische subcontinent.
14/08 16u30  Jakarta is de snelst zinkende stad ter wereld De Indonesische hoofdstad Jakarta, een metropool met tien miljoen inwoners, is wereldwijd wellicht één van de eerste steden die onder invloed van de klimaatverandering onder de zeespiegel dreigt te verdwijnen. Indien er niet wordt opgetreden zou volgens wetenschappers al tegen het midden van dit decennium 95 procent van de stad door het water zijn verzwolgen.
14/08 15u00  De Katholieke Kerk: de beerput raakt maar niet geledigd Het Vaticaan slaagt er maar niet in een einde te maken aan de nu al drie decennia aanhoudende golf van seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk. Paus Franciscus wordt volgens waarnemers geconfronteerd met de grootste crisis uit zijn pausdom.
14/08 14u30  Tunesische president: "Godsdienst, de Koran en zijn verzen zijn voor ons niet relevant" “Godsdienst, de Koran en zijn verzen zijn voor ons niet relevant. Wij gaan uit van de Grondwet en haar regels zijn bindend. We zijn een burgerlijke staat. Wie zegt dat de Tunesische staat een religieus uitgangspunt heeft, dwaalt.”
14/08 14u30  Qatar moet titel van ‘rijkste plek ter wereld’ inleveren Tegen het einde van dit decennium zal het Arabische emiraat Qatar als rijkste locatie van de wereld door het Chinese gokparadijs Macau zijn voorbij gestoken. Dat is de boodschap van een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Opgemerkt wordt dat in Macau over twee jaar per hoofd van de bevolking een bruto binnenlands product van 143.116 dollar zal kunnen worden geregistreerd, tegenover 139.151 dollar in Qatar.
14/08 13u45  Tunesische president: "Godsdienst, de Koran en zijn verzen zijn voor ons van geen belang" “Godsdienst, de Koran en zijn verzen zijn voor ons niet relevant. Wij gaan uit van de Grondwet en haar regels zijn bindend. We zijn een burgerlijke staat. Wie zegt dat de Tunesische staat een religieus uitgangspunt heeft, dwaalt.”
14/08 13u30  Erdogan roept Turken op tot boycot Apple De Turkse president Recep Tayyip Erdogan roept zijn landgenoten op om producten van het Amerikaanse technologieconcern Apple te boycotten. In een toespraak tegenover partijleden zei Erdogan dat de 81 miljoen Turken niet langer elektronica van Apple of andere Amerikaanse bedrijven zouden kopen.
14/08 12u45  Frankrijk gaat belasting heffen op niet-recycleerbare plastic goederen In Frankrijk zullen consumenten in de toekomst een toeslag van 10 procent moeten betalen op plastic producten die niet kunnen worden gerecyleerd. De maatregel wordt begin volgend jaar van kracht en moet Frankrijk toelaten om tegen het midden van volgend decennium nog uitsluitend met recycleerbaar plastic te werken.
14/08 11u15  Veroordeling Monsanto kan golf van rechtszaken ontketenen De uitspraak van het hooggerechtshof in San Francisco over de onkruidverdelger Roundup van het Amerikaanse concern Monsanto lijkt het begin van een lange reeks juridische procedures die tegen het bedrijf mogen worden verwacht. Even waarschijnlijk is dat Monsanto zich met alle mogelijke middelen tegen die aantijgingen zal verdedigen.
13/08 22u00  5 landen verdelen olierijke Kaspische Zee onder elkaar De staatshoofden van Rusland, Iran, Kazachstan, Azerbeidzjan en Turkmenistan hebben een akkoord ondertekend waarin het juridische statuut van de Kaspische Zee wordt vastgelegd. Dat is een première sinds de val in 1991 van de Sovjet-Unie.
13/08 19u15  Ferrari maakt 69.000 euro winst op elke verkochte wagen, Tesla 11.000 euro verlies Ferrari maakt 69.000 euro winst op elke wagen die het verkoopt; beurslieveling Tesla moet bij elke verkoop een verlies van 11.000 euro inboeken. Dat blijkt uit een studie van Ferdinand Dudenhöffer, professor economie aan de universiteit van Duisburg-Essen. De cijfers hebben betrekking op het eerste semester van dit jaar.
13/08 18u30  50 miljoen Amerikaanse gezinnen hebben Alexa in huis, maar ze kopen amper iets Ruim 50 miljoen Amerikaanse gezinnen beschikken al over een Alexa, de ‘slimme speaker’ of ‘virtuele assistent’ van webwinkel Aamzon. Dat is een enorm aantal in een land met 325 miljoen inwoners. Toch heeft de introductie van deze apparaten niet tot de verhoopte verkoopsgolf geleid. Dat blijkt uit informatie die de website The Information kon halen bij Amazon zelf.
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 18u30
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Ondernemers positief gestemd ondanks personeelstekort16/08 00u15 - Nu.nl Economie: In het derde kwartaal ondervond 25 procent van de ondernemers belemmeringen door een tekort aan arbeidskrachten. In de bouwsector meldt maar liefst 39 procent van de bedrijven dat ze hier last van hebben.
14x Rode cijfers op Wall Street16/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: De aandelenbeurzen in New York zijn vandaag met verliezen gesloten. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen...
13x Op woensdagvoormiddag zijn we het meest productief16/08 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
13x Aantal vacatures blijft hoog en ze raken maar niet ingevuld16/08 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x “Het is hier altijd twee graden warmer dan elders in de Kempen”16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De oogst is nog niet binnen, maar de Kempense wijnboer Jan Willekens (48) van domein Ten Kapittelberg in Herselt is hoopvol dat 2018 een topjaar wordt voor de Belgische wijnen: dankzij de zachte winter en de extreem droge en hete zomer.
12x Kempens bedrijf investeert in fabriek om verplaatsbaar dorp op waddeneiland Texel te bouwen16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het Geelse bedrijf Skilpod, dat kant-en-klare en verplaatsbare woonmodules produceert, gaat op zijn site in de Acaciastraat een geautomatiseerde fabriek bouwen waar op termijn elke dag één volledige woning van de band zal rollen. Op het Nederlandse eiland Texel zal het daarmee een verplaatsbaar dorp bouwen.
12x Meer klanten en bestellingen dan ooit, en toch zit Zalando met handen in het haar16/08 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken: Lees meer >
12x Waarom we zoveel vliegen? Deze drie toestellen deden de luchtvaart explosief groeien16/08 00u00 - Volkskrant Economie: De luchtvaart vervoert dit jaar 4,4 miljard reizigers. Toch konden we kort geleden zo’n ticket inclusief bubbels en wifi niet betalen. Hoe heeft het luchtreizen zo snel kunnen groeien? Het antwoord in drie toestellen.
11x Bach ontmoet hiphop op Barokfeestje Festival Royal16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het cultureel stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert slaat ook toe buiten de museummuren. Festival Royal is daarvan een goed voorbeeld. Op 31 augustus start op het De Coninckplein een uitbundig feest.
11x Weeramateur Niels: “Onze weerfoto’s gingen viraal tot in Japan”16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Weeramateur Niels Spaenjers (22) heeft een crowdfunding opgezet om zijn weerstation uit te breiden. ‘Weerstation Zoersel & Omstreken’ heeft op Facebook al 5.500 volgers. Via die nieuwe investeringen kan hij nog exactere waarnemingen doen.

Statistieken

Artikels:
28824
Gelezen:
4802
Aantal lezers nu:
19


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven