vrijdag 13 december 2019, week 50


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
13/12 00u00  Exit-polls: grote meerderheid voor Boris Johnson in Lagerhuis LONDEN (AFN) - De Conservatieven van de Britse premier Boris Johnson behalen mogelijk een grote meerderheid in het Lagerhuis. Uit de eerste prognose van de BBC van de uitslag van de parlementsverkiezingen blijkt dat de Conservatieven 368 zetels halen in het Lagerhuis dat 650 zetels telt.11 
12/12 23u00  'Trump ondertekent handelsdeal met China' WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort.
12/12 22u45  Omzet softwarebedrijf Adobe naar records SAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse softwareproducent Adobe heeft in het afgelopen kwartaal een recordomzet behaald. Ook over het gehele gebroken boekjaar stegen de inkomsten naar nieuwe records. Dat meldde het bedrijf na het slot van de beurshandel op Wall Street.
12/12 22u45  Licht hogere omzet softwareconcern Oracle REDWOOD SHORES (AFN) - Het Amerikaanse softwareconcern Oracle heeft in het afgelopen kwartaal een licht hogere omzet geboekt. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf nabeurs op Wall Street presenteerde.
12/12 22u15  Wall Street hoger door nieuwe handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten berichten dat er een principe-akkoord zou zijn gesloten over een voorlopige Amerikaans-Chinese handelsdeal. President Donald Trump meldde eerder al dat de Verenigde Staten dicht bij een 'grote deal' met China zijn.
12/12 21u15  'VS en China hebben voorlopige handelsdeal' WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten en China hebben een principe-akkoord gesloten over een voorlopige handelsdeal. President Donald Trump moet nog zijn handtekening zetten onder de overeenkomst. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Mogelijk kan later op de dag een formele aankondiging van het Witte Huis komen.
12/12 21u00  'Toezichthouder FTC wil Facebook aanpakken' WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) is van plan stappen te zetten tegen internet- en technologiegigant Facebook vanwege concurrentiezorgen rond de apps van het bedrijf. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal. Op Wall Street ging het aandeel Facebook behoorlijk omlaag na de berichten.
12/12 19u45  Winsten op Wall Street door handelsoptimisme NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in het groen, al werden de flinke koerswinsten van eerder op de dag wel deels prijsgegeven. De aandacht van beleggers op Wall Street bleef vooral uitgaan naar de ontwikkelingen aan het Chinees-Amerikaanse handelsfront. President Donald Trump meldde op Twitter dat de Verenigde Staten dicht bij een 'grote deal' met China zijn.
12/12 19u45  AF-KLM uit Franse beursindex CAC Next 20 PARIJS (AFN) - Het aandeel Air France-KLM wordt in Parijs uit de beursgraadmeters CAC Next 20 Index en CAC Large 60 Index verwijderd. De plaats van de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie wordt ingenomen door de betalingsdienstverlener Worldline. Dat heeft beursbedrijf Euronext bekendgemaakt.
12/12 19u30  Reggeborgh koopt plukje aandelen VolkerWessels AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw een plukje aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels aangeschaft. Het investeringsfonds van de familie Wessels maakte bekend 1214 aandelen te hebben gekocht en heeft nu 71,94 procent van het bouwbedrijf in handen. Voor de stukken werd gemiddeld 21,90 euro betaald.
12/12 19u15  Henkel verwacht lagere winst in 2020 DÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse Henkel verwacht dat de winst in 2020 zal dalen, onder druk van lastige omstandigheden op industriële markt, zoals de automotive-sector, en hogere investeringen in marketing en digitalisering. De outlook voor volgend jaar ligt volgens het bedrijf achter merken als Schwarzkopf, Persil en Pritt onder de prognoses van de markt.
12/12 19u00  ING voldoet ruim aan kapitaaleisen ECB AMSTERDAM (AFN) - ING voldoet momenteel ruimschoots aan de kapitaaleisen die de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar voor de bank hanteert. Dat liet het financiële concern weten.
12/12 18u30  Volksbank wil nieuwe financieel directeur benoemen UTRECHT (AFN) - De Volksbank wil Pieter Veuger benoemen tot nieuwe financieel directeur, als opvolger van Annemiek van Melick die in september vertrok bij de organisatie achter de banken ASN Bank, RegioBank en SNS.
12/12 18u00  Kleine plus voor beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag licht hoger gesloten, terwijl elders in Europa wat sterkere koersstijgingen waren te zien. De stemming werd gesteund door optimistische geluiden rond de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd. Verder verwerkten beleggers het eerste rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) onder leiding van de nieuwe president Christine Lagarde.
12/12 17u00  ABN AMRO verlengt sponsorcontract Ajax AMSTERDAM (AFN) - Ajax en ABN AMRO hebben hun sponsorcontract verlengd tot 2023. ABN AMRO gaat zich vanaf 2020 focussen op het versterken van de vrouwentak van de Amsterdamse club. ABN is al ruim een kwart eeuw als sponsor aan Ajax verbonden, waarvan ruim vijf jaar als hoofdsponsor van het vrouwenvoetbal.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
13/12 05u30  Johnson zorgt met Conservatieven voor aardverschuiving Met 451 van de 650 kiesdistricten geteld is duidelijk dat de Conservatieve partij van premier Boris Johnson een echte aardverschuiving heeft teweeggebracht. Voorspellingengeven de Conservatieven ruim meer dan de benodigde 326 zetels voor een absolute meerderheid.
12/12 23u15  Exitpolls voorspellen comfortabele meerderheid voor Boris Johnson De eerste exitpolls zijn binnen. Volgens die schatting haalt de Conservatieve Partij een comfortabele meerderheid in het Britse parlement. Labour krijgt zware klappen.
12/12 21u00  Sleept Boris Johnson een parlementaire meerderheid in de wacht? Binnen enkele uren sluiten de Britse stemlokalen. Meteen nadien worden de eerste exitpolls en resultaten verwacht. Doorheen de nacht sijpelen alle resultaten binnen. Wie trekt aan het langste eind? Knack volgt de verkiezingen vanuit Londen.
12/12 18u00  Belgisch techbedrijf Hashting haalt een miljoen euro op om te internationaliseren Het Belgische techbedrijf Hashting haalt een miljoen euro op via zaaikapitaal en leningen. Met het verse geld wil het zijn buitenlandse groei versnellen, in eerste instantie in Latijns-Amerika en Afrika.
12/12 17u30  Christine Lagarde (ECB): 'Ben havik noch duif' Het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) gaat in 2020 op de schop. Dat heeft de nieuwe voorzitter van de ECB Christine Lagarde aangekondigd tijdens haar eerste toelichting bij het monetaire beleid.
12/12 14u45  ECB handhaaft rente bij debuut Lagarde De Europese Centrale Bank (ECB) houdt ook onder het voorzitterschap van Christine Lagarde het rentebeleid onveranderd, blijkt donderdag bij het maandelijkse rentebesluit.
12/12 14u45  Cegeka neemt consultancytak van KPN over en verdubbelt in één klap omzet in Nederland Het Limburgse IT-bedrijf Cegeka slaat een grote slag in Nederland. Het kondigt de overname aan van de ICT-consultancydiensten van het Nederlandse telecombedrijf KPN. CEO Stijn Bijnens spreekt van 'een belangrijke stap in de verdere internationale groei' van Cegeka.
12/12 14u00  Hoe VRT Sandbox de innovatie in het medialandschap versnelt De VRT speelt een voortrekkersrol in Europa voor innovatie in de mediasector. Dat bleek dit jaar opnieuw op het technologiefestival Slush. 'Het doel is technologie uit te wisselen, samenwerkingen op te zetten en start-ups te helpen groeien.'
12/12 13u45  'De brexit was een grote leugen, maar een tweede referendum stort het land in een crisis' De stembureaus in het Verenigd Koninkrijk gingen open om 8 uur. Knack volgt voor u al het nieuws over de Britse verkiezingen live vanuit Londen.
12/12 13u00  Vastgoed op de beurs: 30 procent winst in 2019 De Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschappen scheren hoge toppen. 'Dankzij de hoge waardering van hun aandelen hebben ze een competitief voordeel tegenover buitenlandse vastgoedvennootschappen wanneer ze overnames doen', zegt Olivier Hertoghe, een van de beheerders van de vastgoedfondsen van DPAM.
12/12 11u15  De Britten kiezen: het wordt erop of eronder voor Boris Johnson De stembureaus in het Verenigd Koninkrijk gingen open om 8 uur. Knack volgt voor u al het nieuws over de Britse verkiezingen live vanuit Londen.
12/12 09u30  Wouter De Geest: 'Er is iets mis in de machinekamer van België' Wouter De Geest stopt als CEO van BASF Antwerpen. Maar politieke en economische katjes geselen zal zijn favoriete bezigheid blijven. 'Ik ben nog niet luid genoeg geweest', zegt De Geest in zijn afscheidsinterview.
12/12 09u30  Cisco wil bepalend blijven voor het internet Het Amerikaanse techbedrijf Cisco Systems lanceert zijn nieuwe strategie. Die zal volgens de top van het bedrijf de toekomst van het internet bepalen. Het bedrijf investeert daarvoor zwaar in chips, glasvezel en software.
12/12 04u45  Werkgevers willen ontslagbescherming vakbondslui afbouwen Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) wil de bescherming van kandidaten bij sociale verkiezingen afbouwen. 'Sommigen doen het alleen voor de bescherming tegen ontslag', klinkt het donderdag in De Tijd.
11/12 19u45  Jo Swinson van de Lib Dems bewaakt de sleutel tot Downing Street 10 Nu Labour en de Conservatieven weggeschoven zijn van het politieke centrum, liggen de Liberale Democraten in het midden van het bed. Goed mogelijk dat hun frontvrouw Jo Swinson de volgende Britse premier zal aanwijzen.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
13/12 00u00  Exit-polls: grote meerderheid voor Boris Johnson in Lagerhuis LONDEN (AFN) - De Conservatieven van de Britse premier Boris Johnson behalen mogelijk een grote meerderheid in het Lagerhuis. Uit de eerste prognose van de BBC van de uitslag van de parlementsverkiezingen blijkt dat de Conservatieven 368 zetels halen in het Lagerhuis dat 650 zetels telt.10 
12/12 23u00  'Trump ondertekent handelsdeal met China' WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort.
12/12 22u45  Omzet softwarebedrijf Adobe naar records SAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse softwareproducent Adobe heeft in het afgelopen kwartaal een recordomzet behaald. Ook over het gehele gebroken boekjaar stegen de inkomsten naar nieuwe records. Dat meldde het bedrijf na het slot van de beurshandel op Wall Street.
12/12 22u45  Licht hogere omzet softwareconcern Oracle REDWOOD SHORES (AFN) - Het Amerikaanse softwareconcern Oracle heeft in het afgelopen kwartaal een licht hogere omzet geboekt. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf nabeurs op Wall Street presenteerde.
12/12 22u15  Wall Street hoger door nieuwe handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten berichten dat er een principe-akkoord zou zijn gesloten over een voorlopige Amerikaans-Chinese handelsdeal. President Donald Trump meldde eerder al dat de Verenigde Staten dicht bij een 'grote deal' met China zijn.
12/12 21u15  'VS en China hebben voorlopige handelsdeal' WASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten en China hebben een principe-akkoord gesloten over een voorlopige handelsdeal. President Donald Trump moet nog zijn handtekening zetten onder de overeenkomst. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Mogelijk kan later op de dag een formele aankondiging van het Witte Huis komen.
12/12 21u00  'Toezichthouder FTC wil Facebook aanpakken' WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) is van plan stappen te zetten tegen internet- en technologiegigant Facebook vanwege concurrentiezorgen rond de apps van het bedrijf. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal. Op Wall Street ging het aandeel Facebook behoorlijk omlaag na de berichten.
12/12 19u45  Winsten op Wall Street door handelsoptimisme NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in het groen, al werden de flinke koerswinsten van eerder op de dag wel deels prijsgegeven. De aandacht van beleggers op Wall Street bleef vooral uitgaan naar de ontwikkelingen aan het Chinees-Amerikaanse handelsfront. President Donald Trump meldde op Twitter dat de Verenigde Staten dicht bij een 'grote deal' met China zijn.
12/12 19u45  AF-KLM uit Franse beursindex CAC Next 20 PARIJS (AFN) - Het aandeel Air France-KLM wordt in Parijs uit de beursgraadmeters CAC Next 20 Index en CAC Large 60 Index verwijderd. De plaats van de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie wordt ingenomen door de betalingsdienstverlener Worldline. Dat heeft beursbedrijf Euronext bekendgemaakt.
12/12 19u30  Reggeborgh koopt plukje aandelen VolkerWessels AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw een plukje aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels aangeschaft. Het investeringsfonds van de familie Wessels maakte bekend 1214 aandelen te hebben gekocht en heeft nu 71,94 procent van het bouwbedrijf in handen. Voor de stukken werd gemiddeld 21,90 euro betaald.
12/12 19u15  Henkel verwacht lagere winst in 2020 DÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse Henkel verwacht dat de winst in 2020 zal dalen, onder druk van lastige omstandigheden op industriële markt, zoals de automotive-sector, en hogere investeringen in marketing en digitalisering. De outlook voor volgend jaar ligt volgens het bedrijf achter merken als Schwarzkopf, Persil en Pritt onder de prognoses van de markt.
12/12 19u00  ING voldoet ruim aan kapitaaleisen ECB AMSTERDAM (AFN) - ING voldoet momenteel ruimschoots aan de kapitaaleisen die de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar voor de bank hanteert. Dat liet het financiële concern weten.
12/12 18u30  Volksbank wil nieuwe financieel directeur benoemen UTRECHT (AFN) - De Volksbank wil Pieter Veuger benoemen tot nieuwe financieel directeur, als opvolger van Annemiek van Melick die in september vertrok bij de organisatie achter de banken ASN Bank, RegioBank en SNS.
12/12 18u00  Kleine plus voor beurs Amsterdam AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag licht hoger gesloten, terwijl elders in Europa wat sterkere koersstijgingen waren te zien. De stemming werd gesteund door optimistische geluiden rond de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd. Verder verwerkten beleggers het eerste rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) onder leiding van de nieuwe president Christine Lagarde.
12/12 17u00  ABN AMRO verlengt sponsorcontract Ajax AMSTERDAM (AFN) - Ajax en ABN AMRO hebben hun sponsorcontract verlengd tot 2023. ABN AMRO gaat zich vanaf 2020 focussen op het versterken van de vrouwentak van de Amsterdamse club. ABN is al ruim een kwart eeuw als sponsor aan Ajax verbonden, waarvan ruim vijf jaar als hoofdsponsor van het vrouwenvoetbal.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
12/12 14u30  Laatste Nederlandstalige stripwinkel van Brussel doet boeken toe: "Brussel blijft probleem voor Nederlandstalige winkel" De laatste Nederlandstalige stripwinkel van Brussel gooit de handdoek in de ring. Op 31 december sluit stripwinkel 'Het B-gevaar' de deuren en die gaan daarna niet meer open. 'Brussel blijft voor een Nederlandstalige winkel een probleem', vertelt winkeluitbater Erik Deneyer. 'Vlamingen in de Brusselse rand komen niet winkelen in de stad.'
12/12 13u15  Huishoudhulp, een zwaar beroep? Artsen stellen maatregelen voor om werkomstandigheden te verbeteren In een open brief klagen huisartsen, vakbonden en arbeidsgeneesheren de zware werkomstandigheden aan van huishoudhulpen. De indieners vragen dat huishoudhulpen meer kwaliteitsvolle opleidingen krijgen, in wijkteams kunnen werken, en dat werkgevers een lijst met veilige huishoudproducten opstellen.
12/12 11u00  Notarissen kloppen overuren nu deadline woonbonus nadert: "Voor aankopen zonder complicaties zal deadline gehaald worden" De Vlaamse notarissen halen alles uit de kast om de aktes voor de aankoop van huizen nog voor het einde van het jaar te verlijden. Want als dat na nieuwjaar gebeurt, hebben de kopers geen recht meer op de woonbonus. De woonbonus is het gegeerde belastingvoordeel dat je krijgt als je een lening hebt lopen voor de aankoop van een huis. 'We proberen zoveel mogelijk mensen te helpen. En voor aankopen waarbij er geen complicaties zijn, zal de deadline gehaald worden.'
12/12 08u45  Poetshulp, een zwaar beroep? Artsen stellen maatregelen voor om werkomstandigheden te verbeteren In een open brief klagen huisartsen, vakbonden en arbeidsgeneesheren de zware werkomstandigheden aan van poetshulpen. De indieners vragen dat poetshulpen meer kwaliteitsvolle opleidingen krijgen, in wijkteams kunnen werken, en dat werkgevers een lijst met veilige poetsproducten opstellen.
10/12 09u15  Nederlandse magazines als vtwonen, Donald Duck en Libelle komen in handen van Belgisch DPG Media DPG Media, het Belgische moederbedrijf van onder meer VTM en Het Laatste Nieuws, neemt de Nederlandse activiteiten van Sanoma over. Dat is de uitgever van enkele bekende magazines als Libelle, vtwonen en Donald Duck en de nieuwssite NU.nl.
09/12 14u15  Sociaal plan bij Proximus dan toch goedgekeurd: christelijke vakbond gaat alsnog voor "ja" De christelijke vakbond heeft het sociale luik van het transformatieplan bij telecombedrijf Proximus dan toch goedgekeurd. Omdat vorige week de liberale vakbond ook al akkoord gegaan is, is er nu een tweederdemeerderheid. Volgens dat plan zullen er meer dan 1.300 banen verdwijnen.
09/12 11u45  Vlaamse regering heeft akkoord over klimaatplan: maximumsnelheid op Brusselse Ring daalt naar 100 km per uur De Vlaamse regering wil de maximumsnelheid op de Brusselse Ring beperken tot honderd kilometer per uur. Dat is een onderdeel van het Vlaamse klimaatplan.
09/12 10u45  Vlaamse regering heeft akkoord over klimaatplan: maximumsnelheid op Brusselse Ring daalt naar 100 De Vlaamse regering wil de maximumsnelheid op de Brusselse Ring beperken tot honderd kilometer per uur. Dat is een onderdeel van het Vlaamse klimaatplan.
09/12 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 7 december.
06/12 20u30  Vakbonden en directie van AB InBEV sluiten principeakkoord over werkzekerheid Bij brouwer AB InBev hebben de vakbonden en de directie een principeakkoord bereikt over werkzekerheid. Dat meldt het bedrijf. In de komende weken wordt er verder onderhandeld over de koopkracht.
06/12 12u30  Belgen kopen voor miljarden euro's over de grens en dat baart lokale ondernemers zorgen: "Winkel meer hier" In 2018 gaven we met z'n allen ongeveer 8 miljard euro uit in buitenlandse winkels, zo becijferde ondernemersorganisatie Unizo. 'Dat zijn miljarden euro?s die elk jaar wegstromen uit onze economie.' Unizo zet een actie op poten om weer meer gewoon hier, in eigen gemeente, streek en land, te shoppen.
Laatste update: donderdag 12 december 2019, 14u30

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
12/12 23u30  Mogen ouders aan het spaargeld van hun kinderen komen? Als ik mijn kleinkind geld schenk, kunnen de ouders daar dan over beschikken? Of mag alleen het kleinkind dat zodra hij 18 wordt?
12/12 23u30  Is Johan Derksen Nederlands grootste marketinggenie? Het katern V van de Volkskrant meldde deze week dat de voetbaltoto weer floreert. Het is net of de verkoop van waswringers is geëxplodeerd. Of die van zwart-wittelevisies. De toto leek een archaïsche erfenis uit de tijd dat alle betaaldvoetbalclubs nog op zondagmiddag speelden en Frits van Turenhout de uitslagen voorlas om half vijf.
12/12 21u15  ‘Ruim 90 procent webwinkeliers bezorgt niet groen’ Hoewel de consument het heus wel wenst, biedt 91 procent van de honderd populairste webwinkels in Nederland nog geen ‘green delivery’ – relatief milieuvriendelijke bezorging – aan.
12/12 12u15  Het leven in de bouwput is keihard, laat deze documentaire zien Documentairemaker Geertjan Lassche liep twee jaar mee in een bouwput in Rotterdam. Een keiharde wereld, waar het groeiend aantal buitenlandse arbeiders de communicatie bemoeilijkt: ‘Your lucht alcohol. Not do it.’
12/12 00u00  Als het aan deze Ghanese cacaoboeren ligt, wordt cacao winstgevend én duurzaam Ontbossing, armoede, kinderarbeid: al twintig jaar horen we niks dan ellende over de cacaoteelt in West-Afrika. Kunnen we nog met een gerust hart chocoladeletters en kerstkransjes eten? Wel als het aan de Ghanese cacaoboeren ligt. Want als de hele gemeenschap meedoet, kan cacao wél winstgevend en duurzaam worden geteeld.
11/12 23u15  Kan Groot-Brittannië de EU 24 miljard schoolgeld betalen? Mocht Boris Johnson donderdag met vlag en wimpel de verkiezingen winnen en zijn Brexit-plan door het Lagerhuis krijgen, dan kan de Europese Unie hem een rekening sturen waarover nog weinigen hebben nagedacht.
11/12 21u30  Nu de WTO een papieren tijger is, gelden in de wereldhandel voortaan de spierballen De VS hebben dinsdag de benoeming van nieuwe rechters in de beroepscommissie van de wereldhandelsorganisatie definitief geblokkeerd. Hiermee houdt die op te bestaan en dat betekent dat de WTO niet langer in hoger beroep bindende uitspraken kan doen in handelsgeschillen. Feitelijk is deze nu gedegradeerd tot papieren tijger.
11/12 19u45  Belangstelling van beleggers blijft matig bij grootste beursgang ooit De meest winstgevende oliemaatschappij ter wereld, het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco, is vanaf woensdag genoteerd aan de Tadawul, de Saudische aandelenbeurs in Riyadis. Het is de grootste beursgang aller tijden, maar een minder groot succes dan van tevoren gedacht.
11/12 15u15  De duurzame Bosatlas is bijna té verhelderend Net verschenen: de Bosatlas van de duurzaamheid. Draagt dat ook bij aan duurzaamheid?
11/12 11u30  Krijgt DPG Media niet te veel macht, en andere vragen rond de overname van Sanoma DPG Media koopt voor 460 miljoen euro Sanoma Nederland, uitgever van bladen en eigenaar van Nu.nl. Zo ontstaat het grootste uitgeverijbedrijf in de Nederlandse geschiedenis. Is dat goed nieuws, en is deze stap logisch? Vijf vragen over deze overname.
11/12 10u15  Lukt het de overheid wel om SUV en gehaktbal van burgers af te pakken? De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), een belangrijke adviseur van de regering, komt vandaag met een rapport waarin het de rijksoverheid adviseert hoe de transitie naar een duurzame economie vorm moet worden gegeven. Pakt de overheid het goed aan? De belangrijkste feiten uit het rapport op een rij.
11/12 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
10/12 21u30  Had Keolis zijn bussen bij VDL moeten bestellen? Op de pagina Beurs en Bedrijf stond zaterdag op een onopvallende plek een opvallend bericht. Het streekvervoersbedrijf Keolis Nederland, vooral actief in het oosten van het land, heeft 259 elektrische bussen besteld bij het Chinese bedrijf BYD. Die zullen worden ingezet bij de nieuwe concessie IJssel-Vecht. Het is de grootste Europese order van elektrische bussen ooit.
10/12 07u30  Hudson’s Bay laat spoor van vernieling achter Meerdere boze verhuurders, één woedende topkok, en een rechter die Hudson’s Bay verwijt dat het haar verplichtingen ‘ernstig en kennelijk moedwillig heeft geschonden’. Het kortstondige Nederlandse avontuur van de Canadese keten eindigt met een spoor van vernieling. En een rekening van 300 miljoen dollar.
10/12 07u15  Verzekeren van zonnepanelen op bedrijfsgebouwen dreigt probleem te worden De plaatsing van zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen dreigt in het gedrang te komen doordat de panelen moeilijk te verzekeren zijn. Volgens het Financieele Dagblad zou de premie die verzekeraars vragen, fors zijn gestegen, omdat het risico op brand groeit. En sommige verzekeraars beginnen er niet meer aan, aldus de krant.
Laatste update: donderdag 12 december 2019, 23u30
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
13/12 05u15  Engvall ondergaat echo KV Mechelen moet het zondag tegen Club Brugge mogelijk opnieuw zonder Gustav Engvall doen. De Zweedse aanvaller kampt met last aan de adductoren en bleef gisteren voor de tweede dag op rij aan de kant op training. Vandaag wordt er een echo genomen om te kijken wat er aan de hand is. Beter nieuws kwam er van Thibaut Peyre en Dante Vanzeir. Zij trainden allebei opnieuw voluit mee met de groep.
13/12 05u15  Geen enkele Franstalige partij wil nog met N-VA Ook de twee nieuwe informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez zetten koers richting paars-groen. Ze hebben ook geen andere keus meer: geen enkele Franstalige partij gelooft nog in een regering met N-VA. Ook de MR niet, klonk het gisteren bij de Franstalige liberalen. En PS-voorzitter Paul Magnette maakte de informateurs al duidelijk dat hij niet met N-VA in zee wil.
13/12 05u15  Alle 18 vrijgesproken verdachten van diamantroof op Zaventem moeten weer voor de rechter Een nieuwe plotse wending in de zaak van de spectaculaire diamantroof van 2013 op het tarmac van Zaventem. Het Brusselse parket-generaal sleept alle achttien verdachten die vorig jaar waren vrijgesproken door de correctionele rechtbank opnieuw voor de rechter. Dat bevestigen meerdere gerechtelijke bronnen. Woensdag begint hun proces. Alleen Fransman Marc Bertoldi, het vermeende brein achter de miljoenenroof, ontspringt de dans.
13/12 05u15  Hoe verging het andere ‘wonderkinderen’? Het 9-jarig ‘wonderkind’ Laurent Simons stopte deze week met zijn studie Electrical Engineering aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Zijn ouders wilden dat Laurent voor zijn 10de verjaardag op 26 december zijn bachelordiploma zou halen. Hij trekt nu waarschijnlijk naar een topuniversiteit in de Verenigde Staten. Hoe is het andere studenten vergaan die de voorbije jaren de krant haalden omdat ze vroeger dan normaal een universitaire studie begonnen?
13/12 05u15  STANDPUNT. Trump, Greta en de koeien best vermakelijk allemaal Het zijn gekke tijden. Gisteren in het nieuws: een opstootje op Twitter tussen een Zweeds meisje van 16 en de president van de Verenigde Staten, 73. Donald Trump keurt af dat Greta Thunberg tot Persoon van het Jaar is verkozen door Time Magazine en hij laat dat in geheel eigen stijl weten. “Zo belachelijk. Greta moet aan haar probleem van woedebeheersing werken en dan naar een goeie ouderwetse film gaan met een vriend. Chill, Greta, chill!”
13/12 05u15  Klachten over betalen met 1 en 2 eurocent: ondanks afronden, moeten handelaars muntjes blijven aanvaarden De Economische Inspectie kreeg sinds 1 december al zestien klachten binnen over het weigeren van 1 en 2 eurocenten. Ook bij Carrefour Express aan het station van Berchem bijvoorbeeld mogen klanten niet meer met de muntjes betalen. Dat is nochtans niet wettelijk, want die kleinste muntjes blijven een legaal betaalmiddel.
13/12 05u15  “Ik roep iedereen op deze hartverwarmende actie te steunen” In april verwacht Nathalie Meskens haar eerste kindje. Als ambassadrice van de Geelse vzw Cunina opent de populaire presentatrice in verschillende babywinkels een symbolische geboortelijst voor kansarme kinderen in Nepal. Van elke euro die voor een fopspeen, een luier of een flesje wordt betaald, gaat 92 eurocent naar Cunina.
13/12 05u15  60 procent van spoedartsen krijgt burn-out: “In het veld zijn we kanonnenvlees zonder kogelwerende vest” Volgens een onderzoek van Geels urgentiearts dr. Francis Somville zijn er steeds meer spoedartsen die te maken krijgen met burn-outs als gevolg van de risico’s tijdens interventies. Het aantal steeg sinds 2013 van 53% naar 61% van de ondervraagde spoedartsen. Dokter Somville pleit voor betere opvang en ondersteuning van dokters die traumatische ervaringen meemaken. “Jonge, enthousiaste medewerkers lopen vaak in de val om vóór de politie te arriveren en dan is het soms al te laat.”
13/12 05u15  VDAB beloont privé-investeerders die langdurig zieken aan de slag krijgen VDAB schakelt privé-investeerders in om duizend langdurig zieken in Vlaanderen weer aan de slag te krijgen. Die aanpak levert vandaag al succes op in Antwerpen, waar Piet Colruyt en het bedrijf BeCode kwetsbare jongeren aan een job helpen.
13/12 05u15  Discobaar A Moeder trekt naar de Lotto Arena: “We maken er een gigantisch volksfeest van” Discobaar A Moeder heeft groot nieuws. Op vrijdag 6 maart draaien ‘de Ras’ en ‘de Schele’ plaatjes in de Lotto Arena. “We moeten er geen Tomorrowland van maken. Toch zullen we ons best moeten doen”, klinkt het bij het populaire Antwerpse dj-duo.
13/12 05u15  ‘Vandaag over een jaar’-deelnemer revalideert na harttransplantatie: “Ik ben nog lang niet de oude” Donderdag vertelde Koen Ryssaert (47) uit Mortsel in het Eén-programma Vandaag over een jaar aan Cath Luyten vanuit zijn ziekbed over zijn harttransplantatie. Drie maanden later revalideert hij nog steeds. “Fulltime werken is onmogelijk.”
13/12 05u15  Ze overleefde het bombardement van Mortsel, maar die dag stierven haar emoties Woensdag is Fernande Vloeberghs begraven in de kerk van de Heilige Familie in Edegem. Ze werd 87 en was als kunsthandelaar gekend in de hoogste kringen van het land. Maar heel haar lange leven leed ze onder die vermaledijde aprildag in 1943, toen ze op school door een stom toeval het Amerikaanse bombardement overleefde dat haar zus en meer dan honderd andere kinderen doodde.
13/12 05u15  Mbokani sluit nieuw buitenlands avontuur niet uit: “Als er een niet te weigeren bod komt, gaan we praten” Relaxed, bijzonder goedlachs, openhartig: het was weer een tijdje wachten op een interview met Dieumerci Mbokani, maar het was het waard. De 34-jarige topschutter van Antwerp praat over zijn blakende vorm, zijn leeftijd en lichaam, zijn zoontjes, zijn band met D’Onofrio en Lamkel Zé, Anderlecht en – sorry, effe slikken voor de supporters – een eventueel vertrek in januari.
13/12 05u15  Nacer Chadli heeft geen spijt van keuze voor Anderlecht: “Zelfs in Play-off 2 zou ik gemotiveerd zijn” When things turn out badly, call Chadli. Als Nacer Chadli (30) met een camionette zou rijden, kan deze slogan op de zijkant prijken. Anderlecht zit in de penarie, maar wellicht recupereert het straks zijn topscorer. Chadli behoedde het piepjonge paars-wit met zeven goals en vier assists al vaak voor nog meer onheil en wil dat zondag ook doen tegen zijn jeugdclub Standard. “Ik wil wel eens zien waar dit jong team over twee à drie jaar staat. Het potentieel is enorm.”
13/12 05u15  Na ongeval in Aalst waarbij kind werd doodgereden: districtsbestuur Borgerhout vraagt uitbreiding venstertijden voor vrachtwagens Naar aanleiding van het dodelijke ongeval met een vrachtwagen in Aalst woensdag, waarbij een 11-jarige jongen om het leven kwam, vraagt het districtsbestuur van Borgerhout om het vrachtwagenverbod bij het begin en het einde van de schooluren uit te breiden naar alle Antwerpse woonstraten.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
13/12 00u45  “Trump ondertekent handelsdeal met China” De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat...14 
12/12 22u00  "VS en China sluiten voorlopig handelsakkoord” De Verenigde Staten en China hebben een principieel akkoord gesloten over een voorlopige handelsdeal. President Donald Trump moet nog zijn...
12/12 17u30  Import van tweedehandswagens verdubbeld op zes jaar tijd Door de stijgende vraag naar benzinewagens op de tweedehandsmarkt worden steeds meer auto's in ons land geïmporteerd. Volgens Car-Pass, de vzw die...
12/12 17u00  Trump: "VS en China dicht bij groot akkoord” De VS en China staan "erg dicht" bij een "groot akkoord". Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag getweet. Beide economische...
12/12 13u45  ABVV brengt campagne voor minimumloon van 14 euro per uur naar het parlement "Moeten kiezen tussen eten kopen of naar de dokter gaan, dat is onrechtvaardig", zo zei een van de arbeidersvrouwen in de video met getuigenissen...
12/12 11u30  Dit geven we uit in december: is de eindejaarspremie nog toereikend? Heb je schoolgaande kinderen? Dan is de kans reëel dat september als duurste maand van het jaar bij je te boek staat. Voor de meeste andere lezers...
12/12 11u00  Zo duur is december echt: dit geven we gemiddeld uit en zoveel verdienen we extra Heb je schoolgaande kinderen? Dan is de kans reëel dat september als duurste maand van het jaar bij je te boek staat. Voor de meeste andere lezers...
12/12 09u30  Saudi Aramco rondt kaap van 2.000 miljard dollar Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco is meer dan 2.000 miljard dollar waard. Kort na de openingsbel van de beurs in Riyad vandaag werd het...
12/12 09u00  Van Quickenborne (Open Vld) wil fiscaal voordeel vakbondspremies afschaffen Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne pleit ervoor om het fiscaal voordeel voor vakbondspremies af te schaffen. "In tijden dat we op onze...
12/12 08u15  Zo geeft u uw (klein)kinderen een spaarrekening cadeau Het is weer bijna die tijd van het jaar om cadeaus en envelopjes te krijgen met daarin een centje voor Nieuwjaar. Leuk natuurlijk, maar waarom uw...
12/12 08u15  Moeten jouw collega’s weten hoeveel je verdient? Over de lonen die individuele werknemers verdienen wordt in een bedrijf vaak weinig gecommuniceerd. Is dat een probleem? En zo ja, hoe pak je dat...
12/12 07u45  Al onze salarissen open en bloot op tafel: goed idee of net niet? Over de lonen die individuele werknemers verdienen wordt in een bedrijf vaak weinig gecommuniceerd. Is dat een probleem? En zo ja, hoe pak je dat...
11/12 21u30  PVDA haalt 100.000 handtekeningen voor hogere pensioenen: ‘burgerwet’ of communicatiestunt? Met 100.000 handtekeningen wil PVDA de verhoging van de minimumpensioenen tot 1.500 euro op de agenda zetten in het federaal parlement. Maar waarom...
11/12 18u00  Monsterproces Omega Diamonds: vrijspraak volgt na schikking Op 5 februari 2020 herstart het proces tegen Omega Diamonds voor het hof van beroep van Gent. Maar wegens een schikking tussen de partijen en de...
11/12 17u30  Geneesmiddel dat complexe handchirurgie kan vermijden niet meer beschikbaar in België Het UZ Leuven is niet te spreken over het feit dat de Amerikaanse producent van het geneesmiddel collagenase om economische redenen gestopt is met...
Laatste update: vandaag om 0u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
13/12 00u30  Koers Britse pond stijgt naar hoogste niveau in negentien maanden tijd Vlak nadat de Britse stembussen zijn gesloten en de eerste exitpoll bekend is gemaakt, is de koers van het Britse pond gestegen naar het hoogste niveau in negentien maanden tijd.15 
13/12 00u15  Overheden verwachten 6,1 miljard euro aan wegenbelasting te innen in 2020 Het Rijk en lokale overheden verwachten voor volgend jaar 6,1 miljard euro aan motorrijtuigenbelasting te innen. Dat is 147 miljoen euro meer dan dit jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.16 
12/12 22u15  'Boeing 737 MAX-toestellen mogen pas in februari weer de lucht in' Boeing 737 MAX-toestellen komen dit jaar definitief niet meer van de grond. Boeing schrijft in een statement dat er voor het einde van dit jaar geen goedkeuring komt van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. The Wall Street Journal meldt op basis van bronnen dat februari de nieuwe deadline is.
12/12 18u15  ABN AMRO verlegt focus Ajax-sponsorcontract naar vrouwenteams ABN AMRO heeft een nieuw sponsorcontract getekend met Ajax en gaat zich vooral focussen op de vrouwenteams, meldt de bank donderdag. Het nieuwe contract loopt in ieder geval tot medio 2023.
12/12 17u30  Aandeel vrouwelijke hoogleraren licht gegroeid naar bijna een kwart Met 23,1 procent is bijna een kwart van de Nederlandse hoogleraren een vrouw, blijkt uit de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2019. Dit komt neer op een toename van 2,2 procentpunt ten opzichte van 2018, meldt het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren donderdag.
12/12 17u00  Lichte toename aantal vrouwelijke hoogleraren naar bijna een op de vijf Met 23,1 procent is bijna een op de vijf hoogleraren vrouw, blijkt uit de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2019. Dit betekent een toename van 2,2 procentpunt in vergelijking met 2018, meldt het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren donderdag.
12/12 16u30  Trump zegt vlak voor tariefinvoering weer dat deal China 'heel dichtbij' is Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag getweet dat een deal van de Verenigde Staten en China 'heel dichtbij' is. Zijn bericht komt vlak voor de datum waarop nieuwe invoertarieven op Chinese producten in zouden gaan; deze staan voor zondag 15 december op de planning.
12/12 16u00  ECB ziet economie van de eurozone stabiliseren ECB-president Christine Lagarde ziet tekenen van stabilisatie voor de economie van de eurozone. De risico's blijven bestaan, maar zijn minder groot, vertelde de nieuwe president in haar eerste persconferentie.
12/12 15u15  Ferrari-topman Camilleri: 'Volledig elektrisch model niet voor 2025' Ferrari-topman Louis Camilleri heeft de verwachtingen rondom de komst van een volledig elektrisch model getemperd door te stellen dat een dergelijke auto pas na 2025 op de markt komt.
12/12 12u45  Europees Hof stelt vaders gelijk aan moeders in Spaanse zaak over toeslag De pensioentoeslag die in Spanje tot nu toe alleen werd toegekend aan moeders met een arbeidsongeschiktheidspensioen en twee of meer kinderen, wordt voortaan ook toegekend aan vaders in een vergelijkbare situatie. Dat heeft het Europees Hof donderdag bepaald.
12/12 11u30  Gemeente Arnhem scheldt 2,3 miljoen euro aan schulden kwijt Arnhem gaat nieuw beleid invoeren over hoe de lokale overheid omgaat met schulden bij inwoners. Hierdoor wordt op 1 januari 2020 zo'n 2,3 miljoen euro aan schulden kwijtgescholden, meldt de gemeente donderdag.
12/12 10u30  KLM stuurt Tikkie naar passagiers om CO2-uitstoot te compenseren KLM gaat passagiers via WhatsApp een betaalverzoek sturen voor hun aandeel in de CO2-uitstoot van het vliegtuig, laat de vliegmaatschappij donderdag weten. De proef met het zogeheten 'CO2-Tikkie' begint volgend jaar.
12/12 09u15  Saudi Aramco stijgt naar waarde van 2 biljoen dollar op tweede handelsdag Olieproducent Saudi Aramco is op de tweede handelsdag van de aandelen van het bedrijf gestegen naar een waarde van ruim 2.000 miljard dollar (1.800 miljard euro). Even na de opening van de beurs in de Saoedische hoofdstad Riyad steeg het aandeel 10 procent naar 38,7 riyal (9,27 euro).
12/12 08u45  'Boze melkveehouders klagen Rabobank aan voor verzaken zorgplicht' Een groep van twaalf melkboeren stapt naar de rechter om een zaak te beginnen tegen de Rabobank, meldt het AD donderdag. De melkveehouders vinden dat ze door de bank in de financiële problemen zijn gebracht, door de boeren niet te waarschuwen voor het bouwen van nieuwe, kostbare stallen.
12/12 08u00  Boze melkveehouders klagen Rabobank aan voor verzaken zorgplicht Een groep van twaalf melkboeren stappen naar de rechter om een zaak te beginnen tegen de Rabobank, meldt het AD donderdag. De melkboeren vinden dat ze door de bank in de financiële problemen zijn gebracht door de boeren niet tegen uitbreiding te waarschuwen.
Laatste update: vandaag om 0u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
13/12 00u00  VVD is boos op topman Volksbank De VVD is verbolgen over de houding van Volksbank-topman Maurice Oostendorp, die zegt niet naar winstmaximalisatie te streven. ?Dit is de wereld op z?n kop,? zegt het liberale Tweede Kamerlid Roald van der Linde, die vindt dat de overheid de in 2013 genationaliseerde bank zo snel mogelijk moet verkopen. Daarbij zijn de uitspraken van Oostendorp … Continued The post VVD is boos op topman Volksbank appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
13/12 00u00  Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger Wie tegen de laagste kosten zelf wil beleggen, kan het beste terecht bij de Duitse nieuwkomer Flatex. Dat blijkt uit het tiende brokeronderzoek van Beleggers Belangen. Worden handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service meegewogen dan moet de debutant Lynx, TradersOnly en DeGiro voor zich dulden. Flatex maakte afgelopen zomer zijn debuut op de Nederlandse markt voor particuliere … Continued The post Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
12/12 00u00  Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen Iets meer dan 38.600 miljard euro. Dat hebben de inwoners van de 36 landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) eind 2018 bij fondsen en verzekeraars aan pensioengeld ondergebracht. Het valt te lezen in het jaarlijkse pensioenonderzoek van de OESO, waarin naast cijfers ook zorgen staan. Om met de cijfers te beginnen: … Continued The post Problemen voor landen met weinig pensioenvermogen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/12 00u00  Duitse steun voor EU-spaargarantie onbegrijpelijk Lees meer >
07/12 00u00  Jaag houders aflossingsvrije hypotheek niet op kosten! Lees meer >
07/12 00u00  Elbers (KLM): Groei luchtvaart nodig voor duurzame ontwikkeling Lees meer >
06/12 00u00  ?Nederland moet 25 procent heffen op iPhones? De Verenigde Staten voeren importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om Nederlandse kaas, varkensvlees en boter, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond publiceerde. Bekijk de volledige lijst hier. Ook mosselen en peren uit Nederland en andere EU-landen worden getroffen door de importheffingen. … Continued The post ‘Nederland moet 25 procent heffen op iPhones’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 00u00  Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaft Het toeslagencircus duwt jaarlijks tienduizenden armen in nog grotere armoede, en het doet de Belastingdienst wankelen. Daarom moet het in 2005 ingevoerde systeem van huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag zo snel mogelijk worden afgeschaft, schrijft Jeroen van Wensen. Jaarlijks keert de Belastingdienst 13 miljard euro uit, in de vorm van 7,5 miljoen toeslagen aan 5 miljoen … Continued The post Toeslagensysteem moet snel worden afgeschaft appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
13/12 00u00  Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet Paul Magnette (PS) blijft nog minstens een weekje informateur. Op zich niets bijzonder: hij is pas twee weken bezig. Geleidelijk voert hij de druk op. Wat gebeurt er precies? Informateur Paul Magnette (PS) verlengt nog een week z’n opdracht. Of liever, de koning ‘geeft’ hem nog een week tijd om ‘de koninklijke opdracht te vervullen’. Dat … The post Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet appeared first on Express.13 
13/12 00u00  Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk” Belgische kmo’s ondervinden steeds meer moeilijkheden om geschikte profielen te rekruteren. Dat blijkt uit een enquête van SD Worx bij 940 bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken. Meer dan 1 op elke 2 kmo’s zegt zijn criteria te moeten aanpassen om een geschikte kandidaat te vinden. Een derde van de kmo’s zegt dan weer te weinig respons te … The post Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk” appeared first on Express.13 
13/12 00u00  Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen Een waargebeurd verhaal. Een soldaat keert na Wereldoorlog II van het front terug naar huis. Kort na zijn thuiskomst stopt hij met spreken. Zijn familieleden laten hem onderzoeken, maar de dokters vinden niets. Geen wonde, geen hersenletsel, geen stemproblemen.  De man kan lezen, schrijven, conversaties begrijpen en orders volgen. Doch spreken doet hij niet meer … The post Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen appeared first on Express.14 
12/12 00u00  Europese titel brengt Rode Duivels massa geld op België kan op het Europees Kampioenschap 2020 een pak geld verdienen. De UEFA heeft het prijzengeld voor deze editie flink verhoogd. De deelnemende ploegen zullen op het einde van de competitie 371 miljoen euro onder elkaar hebben verdeeld. Dat is 70 miljoen meer dan bij het EK 2016 in Frankrijk. Dat België zich zaterdag in … The post Europese titel brengt Rode Duivels massa geld op appeared first on Express.
12/12 00u00  “Wil je opstappen? Stap dan op!”: Magnette (PS) voerde forcing met De Wever, maar N-VA bleef aan boord Paul Magnette, de PS-voorzitter, blijft nog even informateur. Zijn nota’s moeten iedereen kleur doen bekennen. N-VA zit nog steeds aan boord. In het nieuws: Vanmiddag gaat informateur Magnette weer naar de koning. Die zal z’n opdracht nog eens verlengen, vermoedelijk met een tweetal weken. Oneindig lang kan het niet duren, maar anderzijds wil de informateur toch … The post “Wil je opstappen? Stap dan op!”: Magnette (PS) voerde forcing met De Wever, maar N-VA bleef aan boord appeared first on Express.
12/12 00u00  “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat” “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat.” Dat zegt Alexia Bertrand (foto), die voor de MR de Brusselse oppositie leidt, in de krant Le Soir. Ook het Rekenhof trekt aan de alarmbel. De Brusselse regering heeft het over ‘een budget in evenwicht’. Maar volgens Bertrand … The post “Als een doorsnee gezin haar budget zou beheren zoals het Brussels Gewest, dan leefde het op straat” appeared first on Express.
12/12 00u00  Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard? België bezit 227,4 ton goud, goed voor een waarde van iets minder dan 10 miljard euro. Ons land rangschikt daarmee op een 24ste plek in een ranglijst die wordt aangevoerd door de Verenigde Staten (8.133 ton), Duitsland (3.369 ton), Italië (2.451 ton) en Frankrijk (2.436 ton).  In ons land is het de Nationale Bank die … The post Waarom wordt het Belgische goud in het buitenland bewaard? appeared first on Express.
11/12 00u00  Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op Sinds 13 maart 2019 worden alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond gehouden. De aanleiding is het neerstorten van twee zulke toestellen in oktober 2018 en maart 2019, waarbij in totaal 346 doden vielen. Boeing zelf raamde de kosten van deze industriële catastrofe – die haar gelijke niet … The post Boeing 737 MAX: de factuur is gepeperd en ze loopt steeds verder op appeared first on Express.
10/12 00u00  De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom… Niet de Dow Jones, maar de Moskou Exchange is de meest performante beurs ter wereld. Wanneer de stijging van de aandelen en de uitgekeerde dividenden worden samengesteld is sprake van een stijging van niet minder dan 44% sinds begin januari, waarvan 9% enkel in de maand oktober. De Moscow Exchange overklast de MSCI Index van … The post De meest performante beurs ter wereld is de Moscow Exchange. Dit is waarom… appeared first on Express.
09/12 00u00  De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten Duitse privé-personen en kmo’s kunnen binnenkort profiteren van de negatieve rentetarieven.  Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De staatsbank KfW wil vanaf volgend jaar leningen met negatieve rente verstrekken aan wie bouwt. Wie geld leent krijgt dan meer geld terug dan hij voor de lening betaalt. Volgens Günther Bräunig, de CEO van KfW wordt de … The post De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten appeared first on Express.
Laatste update: vandaag om 0u00Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Overheden verwachten 6,1 miljard euro aan wegenbelasting te innen in 202013/12 00u15 - Nu.nl Economie: Het Rijk en lokale overheden verwachten voor volgend jaar 6,1 miljard euro aan motorrijtuigenbelasting te innen. Dat is 147 miljoen euro meer dan dit jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
15x Koers Britse pond stijgt naar hoogste niveau in negentien maanden tijd13/12 00u30 - Nu.nl Economie: Vlak nadat de Britse stembussen zijn gesloten en de eerste exitpoll bekend is gemaakt, is de koers van het Britse pond gestegen naar het hoogste niveau in negentien maanden tijd.
14x “Trump ondertekent handelsdeal met China”13/12 00u45 - Het Laatste Nieuws: Economie: De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat...
14x Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen13/12 00u00 - Express.be: Een waargebeurd verhaal. Een soldaat keert na Wereldoorlog II van het front terug naar huis. Kort na zijn thuiskomst stopt hij met spreken. Zijn familieleden laten hem onderzoeken, maar de dokters vinden niets. Geen wonde, geen hersenletsel, geen stemproblemen.  De man kan lezen, schrijven, conversaties begrijpen en orders volgen. Doch spreken doet hij niet meer … The post Het principe van associatie: waarom we een nederlaag van de Rode Duivels persoonlijk zouden nemen appeared first on Express.
13x Buschauffeur Marc (54) getuigt nadat hij man kon reanimeren: “Tweede keer dat ik iemand zijn leven red”13/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Buschauffeur Marc Mys (54) uit Kieldrecht heeft woensdagavond het leven gered van een man die in elkaar was gezakt in het station van Sint-Niklaas. Hij slaagde erin om het slachtoffer te reanimeren. “De tweede keer dat ik een leven red”, getuigt hij.
13x Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet13/12 00u00 - Express.be: Paul Magnette (PS) blijft nog minstens een weekje informateur. Op zich niets bijzonder: hij is pas twee weken bezig. Geleidelijk voert hij de druk op. Wat gebeurt er precies? Informateur Paul Magnette (PS) verlengt nog een week z’n opdracht. Of liever, de koning ‘geeft’ hem nog een week tijd om ‘de koninklijke opdracht te vervullen’. Dat … The post Magnette (PS) duwt en duwt, maar heeft nog geen regenboog-coalitie beet appeared first on Express.
13x Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk”13/12 00u00 - Express.be: Belgische kmo’s ondervinden steeds meer moeilijkheden om geschikte profielen te rekruteren. Dat blijkt uit een enquête van SD Worx bij 940 bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken. Meer dan 1 op elke 2 kmo’s zegt zijn criteria te moeten aanpassen om een geschikte kandidaat te vinden. Een derde van de kmo’s zegt dan weer te weinig respons te … The post Belgische kmo’s: “Personeel vinden quasi onmogelijk” appeared first on Express.
11x Exit-polls: grote meerderheid voor Boris Johnson in Lagerhuis13/12 00u00 - IEX.NL: LONDEN (AFN) - De Conservatieven van de Britse premier Boris Johnson behalen mogelijk een grote meerderheid in het Lagerhuis. Uit de eerste prognose van de BBC van de uitslag van de parlementsverkiezingen blijkt dat de Conservatieven 368 zetels halen in het Lagerhuis dat 650 zetels telt.
11x VVD is boos op topman Volksbank13/12 00u00 - Elsevier.nl: De VVD is verbolgen over de houding van Volksbank-topman Maurice Oostendorp, die zegt niet naar winstmaximalisatie te streven. ?Dit is de wereld op z?n kop,? zegt het liberale Tweede Kamerlid Roald van der Linde, die vindt dat de overheid de in 2013 genationaliseerde bank zo snel mogelijk moet verkopen. Daarbij zijn de uitspraken van Oostendorp … Continued The post VVD is boos op topman Volksbank appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11x Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger13/12 00u00 - Elsevier.nl: Wie tegen de laagste kosten zelf wil beleggen, kan het beste terecht bij de Duitse nieuwkomer Flatex. Dat blijkt uit het tiende brokeronderzoek van Beleggers Belangen. Worden handelsmogelijkheden, gebruiksgemak en service meegewogen dan moet de debutant Lynx, TradersOnly en DeGiro voor zich dulden. Flatex maakte afgelopen zomer zijn debuut op de Nederlandse markt voor particuliere … Continued The post Duitse debutant Flatex voordeligst voor particuliere belegger appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
28807
Gelezen:
7293
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven