zaterdag 16 december 2017, week 50


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
16/12 09u15  Oyster groter in Flow Traders AMSTERDAM (AFN) - Oyster Asset Management heeft zijn belang in Flow Traders vergroot. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
16/12 07u15  Winkeliers verwachten recordomzet rond kerst LEIDSCHENDAM (AFN) - Winkeliers rekenen deze kerstperiode op een recordomzet. Detailhandel Nederland schat dat consumenten bij elkaar 900 miljoen euro aan kerstinkopen uitgeven. Dat is 7 procent meer dan vorig jaar.
15/12 22u45  'Aandelen SNS Reaal waren niets meer waard' AMSTERDAM (AFN) - Aandelen van SNS Reaal waren niets meer waard op de dag in 2013 dat de Nederlandse overheid de bank en verzekeraar nationaliseerde. Dat is de voorlopige conclusie van drie deskundigen die dit in opdracht van de Ondernemingskamer hebben onderzocht, schrijft NRC. De krant heeft de hand kunnen leggen op het concept-rapport.
15/12 22u30  Wall Street hoger het weekend in NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. Tussentijds werden zelfs records aangetikt. Beleggers op Wall Street lijken ervan overtuigd dat een akkoord over de belastinghervormingen in het Amerikaanse congres er snel gaat komen.
15/12 21u30  'Dochter ArcelorMittal verkoopt onderdeel' PRAAG (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal Ostrava, de Tsjechische dochter van staalconcern ArcelorMittal, verkoopt een onderdeel aan het Poolse Stalprodukt. Dat heeft het bedrijf laten weten aan Tsjechische media. Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht.
15/12 20u30  Aegon rondt inkoop eigen aandelen af DEN HAAG (AFN) - Aegon is klaar met de inkoop van eigen aandelen die in september was aangekondigd. Dat programma was bedoeld om het verwaterende effect van de uitkering in aandelen van het slotdividend 2016 en het interimdividend 2017 tegen te gaan.
15/12 20u00  Wall Street op winst NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Tussentijds werden zelfs records aangetikt. Beleggers op Wall Street lijken ervan overtuigd dat een akkoord over de belastinghervormingen in het Amerikaanse congres aanstaande is.
15/12 19u15  OCI-dochter herfinanciert obligatieleningen AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Iowa Fertilizer Company, een dochterbedrijf van het in Amsterdam genoteerde OCI, geeft nieuwe obligaties uit. Daarmee worden eerder uitgegeven obligaties geherfinancierd. Het gaat daarbij om een lening van 190 miljoen dollar met een looptijd tot december 2019 en een lening van bijna 246 miljoen dollar die in 2022 afloopt.
15/12 18u15  Eurocommercial verkoopt bezittingen in Italië AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Eurocommercial verkoopt vier bezittingen in Italië, voor in totaal 187 miljoen euro. De opbrengsten wil Eurocommercial gebruiken voor de financiering van de overname van het Brusselse winkelcentrum Woluwe.
15/12 18u00  Unilever verkoopt margarinetak aan KKR ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever verkoopt zijn margarinetak voor ruim 6,8 miljard euro aan investeringsmaatschappij KKR. Het was- en levensmiddelenconcern rekent erop dat de deal halverwege volgend jaar kan worden afgerond.
15/12 18u00  Galapagos steelt de show op Damrak AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos was vrijdag de grote uitblinker op een verder licht positieve beurs in Amsterdam. Het AEX-fonds heeft een nieuwe deal gesloten met partner Gilead en werd daarop door beleggers bijna 9 procent hoger gezet.
15/12 17u30  Staat leent in 2018 meer dan gedacht DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat denkt in 2018 meer geld te moeten lenen dan eerder gedacht. Het agentschap van de generale thesaurie van het ministerie van Financiën schat de financieringsbehoefte op dit moment op 53,5 miljard euro, waar het in september nog uitging van 49,6 miljard euro.
15/12 16u45  Rabobank verkoopt Roparco Hypotheken UTRECHT (AFN) - Rabobank heeft Roparco Hypotheken verkocht aan hypotheekverstrekker RNHB. Zowel het personeel als de bijbehorende hypotheekportefeuille gaat over naar de nieuwe eigenaar. Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht.
15/12 16u00  Kleine minnen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam bleef vrijdagmiddag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten geen grote uitslagen zien. Grote uitblinker op het Damrak was biotechnoloog Galapagos, die een nieuwe deal heeft gesloten met partner Gilead.
15/12 16u00  Wall Street opent in de plus NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine winsten aan de dag begonnen. Beleggers op Wall Street lijken hun zorgen over het wel of niet slagen van de belastinghervormingen in Washington weer wat van zich af te schudden.
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
16/12 10u45  Eerste grote succes in Congres lonkt: Trump op zucht van beloofde belastinghervorming Twee Republikeinse Senatoren, die eerder hadden gedreigd een gezamenlijke versie van het omstreden wetsvoorstel in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden te verwerpen, kondigden vrijdag aan toch het licht op groen te zullen zetten.
16/12 08u45  'De champagneprijs zal stijgen. Het wordt nog meer een luxeproduct' Tien jaar lang daalde de consumptie in de belangrijkste champagnemarkt Frankrijk. Maar de Belg Paul-François Vranken, de eigenaar van het beursgenoteerde champagnehuis Vranken Pommery, ziet licht aan het einde van de tunnel. 'Paris s'éveille. Langzaamaan gaat het beter met Frankrijk.'11 
16/12 06u15  12 procent huisverkopen gebeurt in december In december wordt er gemiddeld de helft meer huizen en appartementen verkocht dan tijdens de andere maanden van het jaar. Dat zegt Century 21 Benelux, de grootste vastgoedgroep van België, na een analyse van de verkoopcijfers van de afgelopen drie jaar.11 
16/12 04u45  'Energiepact is ramp voor de industrie' Het Energiepact dat door de ministers van Energie is afgesloten en dat tegen 2025 een uitstap uit de kernenergie wil, is een ramp voor de industrie. Er kunnen nooit tijdig voldoende alternatieve energiebronnen zijn. Dat zegt BASF-topman Wouter De Geest zaterdag in De Tijd.27 
15/12 17u00  Bedrag op Belgische zichtrekeningen dikt aan Volgens vergelijkingssite Bankshopper.be doen veel spaarders niet langer de moeite het geld van hun zichtrekening naar hun spaarrekening over te zetten en lopen ze op die manier jaarlijks tientallen euro's aan interesten mis.
15/12 15u00  Bedrijven stuwen Belgische economie vooruit De Belgische economie is dit jaar met 1,7 procent gegroeid, zo blijkt uit voorlopige cijfers die de Nationale Bank deze ochtend publiceerde. Dat is verrassend sterk, gaf gouverneur Jan Smets tijdens zijn persconferentie aan.
15/12 14u30  Jeroen Piqueur en zoon blijven in de cel In het gerechtelijk onderzoek naar het faillissement van de Optima Bank blijven ex-topman Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent vrijdagmorgen beslist.
15/12 13u45  Belegger moet lager rendement verwachten 'Opbrengsten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.' Volgens KBC Asset Management is dat geen loze waarschuwing. De rendementen zullen in de toekomst een pak lager liggen.
15/12 13u45  Vijf stellingen over beursjaar 2018 Het jaar 2017 mag voor aandelenbeleggers zeker gezien worden. Degelijke prestaties op de Europese beurzen en heel sterke performances van Wall Street en de opkomende markten. Het wordt niet vanzelfsprekend het in 2018 beter te doen. Het zal er dan ook op aankomen de juiste keuzes te maken. We hopen u op de goede weg te zetten met volgende vijf stellingen over het beursjaar 2018.
15/12 13u00  Freddy Van Gaever overleden Voormalig parlementslid en stichter van VLM Airlines Freddy Van Gaever is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. Dat bevestigt de familie van de zakenman. Hij werd 79 jaar.
15/12 12u45  Stad Gent voert kwaliteitslabels in voor koten De stad Gent gaat vanaf januari 2018 studentenwoningen proactief controleren op woonkwaliteit en veiligheid. Dat meldt het stadsbestuur. De resultaten van de controles zullen verschijnen op de website Kotatgent. Koten waar problemen niet worden aangepakt, kunnen door de burgemeester onbewoonbaar verklaard worden.
15/12 12u30  Hoe België nog een e-commerceland kan worden In e-commerce blijft ons land een kolonie van buitenlandse mogendheden zoals Amazon, Bol.com, Coolblue, Zalando en andere. 'Winkels die netwerken en voluit de kaart van de digitalisering trekken, hebben succes', reageert Olivier Lanckriet, de West-Vlaamse ondernemer achter de elektroketen Exellent. We destilleerden vijf geboden voor een succesvolle e-commercestratiegie.
15/12 11u30  'In grote farmabedrijven lijk je door een mausoleum te lopen' Dat zegt Edwin Moses, CEO van het Gentse biofarmaceutische bedrijf Ablynx, in Z-Talk Goossens. In België drummen grote farmaspelers om het goede personeel in huis te halen. De 'war for talent' woedt er volop.
15/12 11u30  Ryanair bereid pilotenvakbonden te erkennen Lagekostenmaatschappij Ryanair zegt bereid te zijn pilotenvakbonden te erkennen. De maatschappij wil zo stakingsplannen tijdens de kerstvakantie vermijden.
15/12 11u30  Nederland mikt op windmolenpark zonder subsidies De Nederlandse overheid start vandaag met de aanbesteding voor de bouw van een groot windmolenpark op zee, waar in eerste instantie alleen partijen op mogen inschrijven die zeggen geen subsidie nodig te hebben. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag.
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 13u34
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
16/12 09u15  Oyster groter in Flow Traders AMSTERDAM (AFN) - Oyster Asset Management heeft zijn belang in Flow Traders vergroot. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
16/12 07u15  Winkeliers verwachten recordomzet rond kerst LEIDSCHENDAM (AFN) - Winkeliers rekenen deze kerstperiode op een recordomzet. Detailhandel Nederland schat dat consumenten bij elkaar 900 miljoen euro aan kerstinkopen uitgeven. Dat is 7 procent meer dan vorig jaar.
15/12 22u45  'Aandelen SNS Reaal waren niets meer waard' AMSTERDAM (AFN) - Aandelen van SNS Reaal waren niets meer waard op de dag in 2013 dat de Nederlandse overheid de bank en verzekeraar nationaliseerde. Dat is de voorlopige conclusie van drie deskundigen die dit in opdracht van de Ondernemingskamer hebben onderzocht, schrijft NRC. De krant heeft de hand kunnen leggen op het concept-rapport.
15/12 22u30  Wall Street hoger het weekend in NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. Tussentijds werden zelfs records aangetikt. Beleggers op Wall Street lijken ervan overtuigd dat een akkoord over de belastinghervormingen in het Amerikaanse congres er snel gaat komen.
15/12 21u30  'Dochter ArcelorMittal verkoopt onderdeel' PRAAG (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal Ostrava, de Tsjechische dochter van staalconcern ArcelorMittal, verkoopt een onderdeel aan het Poolse Stalprodukt. Dat heeft het bedrijf laten weten aan Tsjechische media. Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht.
15/12 20u30  Aegon rondt inkoop eigen aandelen af DEN HAAG (AFN) - Aegon is klaar met de inkoop van eigen aandelen die in september was aangekondigd. Dat programma was bedoeld om het verwaterende effect van de uitkering in aandelen van het slotdividend 2016 en het interimdividend 2017 tegen te gaan.
15/12 19u45  Wall Street op winst NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Tussentijds werden zelfs records aangetikt. Beleggers op Wall Street lijken ervan overtuigd dat een akkoord over de belastinghervormingen in het Amerikaanse congres aanstaande is.
15/12 19u15  OCI-dochter herfinanciert obligatieleningen AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Iowa Fertilizer Company, een dochterbedrijf van het in Amsterdam genoteerde OCI, geeft nieuwe obligaties uit. Daarmee worden eerder uitgegeven obligaties geherfinancierd. Het gaat daarbij om een lening van 190 miljoen dollar met een looptijd tot december 2019 en een lening van bijna 246 miljoen dollar die in 2022 afloopt.
15/12 18u15  Eurocommercial verkoopt bezittingen in Italië AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Eurocommercial verkoopt vier bezittingen in Italië, voor in totaal 187 miljoen euro. De opbrengsten wil Eurocommercial gebruiken voor de financiering van de overname van het Brusselse winkelcentrum Woluwe.
15/12 18u00  Unilever verkoopt margarinetak aan KKR ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever verkoopt zijn margarinetak voor ruim 6,8 miljard euro aan investeringsmaatschappij KKR. Het was- en levensmiddelenconcern rekent erop dat de deal halverwege volgend jaar kan worden afgerond.
15/12 18u00  Galapagos steelt de show op Damrak AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos was vrijdag de grote uitblinker op een verder licht positieve beurs in Amsterdam. Het AEX-fonds heeft een nieuwe deal gesloten met partner Gilead en werd daarop door beleggers bijna 9 procent hoger gezet.
15/12 17u30  Staat leent in 2018 meer dan gedacht DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat denkt in 2018 meer geld te moeten lenen dan eerder gedacht. Het agentschap van de generale thesaurie van het ministerie van Financiën schat de financieringsbehoefte op dit moment op 53,5 miljard euro, waar het in september nog uitging van 49,6 miljard euro.
15/12 16u45  Rabobank verkoopt Roparco Hypotheken UTRECHT (AFN) - Rabobank heeft Roparco Hypotheken verkocht aan hypotheekverstrekker RNHB. Zowel het personeel als de bijbehorende hypotheekportefeuille gaat over naar de nieuwe eigenaar. Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht.
15/12 16u00  Kleine minnen op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam bleef vrijdagmiddag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten geen grote uitslagen zien. Grote uitblinker op het Damrak was biotechnoloog Galapagos, die een nieuwe deal heeft gesloten met partner Gilead.
15/12 16u00  Wall Street opent in de plus NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine winsten aan de dag begonnen. Beleggers op Wall Street lijken hun zorgen over het wel of niet slagen van de belastinghervormingen in Washington weer wat van zich af te schudden.
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
16/12 14u45  "Bitcoin draait vooral op stroom uit steenkoolverbranding in China" Enkele dagen geleden berichtten we al dat de digitale munt bitcoin enorm veel energie verbruikt. De munt zelf niet, maar wel de duizenden computerservers die nodig zijn om de alsmaar in waarde stijgende crypto-munt te ondersteunen.
16/12 13u30  Wachtlijsten voor gezinnen met schulden bij de Vlaamse OCMW's Een kwart van de OCMW's in Vlaanderen heeft een wachtlijst voor gezinnen met schulden die hulp zoeken. Dat blijkt uit een rapport van het Vlaams Centrum Schuldenlast.  
16/12 07u45  "Kernuitstap tegen 2025 is een ramp voor de industrie" Het Energiepact dat de 4 ministers van Energie in ons land hebben afgesloten, kan de CEO  van BASF Antwerpen Wouter De Geest maar weinig bekoren. Het voornemen om tegen 2025 uit kernenergie te stappen, noemt hij in de krant De Tijd 'een ramp voor de industrie'.13 
15/12 20u00  H&M wil aantal winkels verminderen na slechte kwartaalcijfers De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz (H&M) ziet zijn omzet in het vierde kwartaal met 4 procent dalen. De online winkel houdt stand. De fysieke winkels hadden het moeilijk. 
15/12 19u45  H&M wil aantal winkels verminderen inkrimpen na slechte kwartaalcijfers De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz (H&M) ziet zijn omzet in het vierde kwartaal met 4 procent dalen. De online winkel houdt stand, maar de fysieke winkels hadden het moeilijk. 
15/12 16u45  Een eigen webwinkel beginnen? Deze twintigers deden het Iedereen kent de succesverhalen achter Amazon of - dichter bij huis - Bol.com. Maar hoe eenvoudig is het om zelf een webwinkel te beginnen?
15/12 15u45  Italiaanse pilotenvakbond schort actie op na uitnodiging Ryanair ANPAC, de grootste Italiaanse pilotenvakbond, heeft een geplande stakingsactie bij Ryanair voor vanmiddag afgeblazen. De piloten waren van plan om vier uur het werk neer te leggen, maar ze komen daarop terug nu de lagekostenmaatschappij gesprekken wil aangaan om pilotenvakbonden te erkennen.
15/12 15u30  "Vandaag, morgen of volgend jaar, barsten zal de bitcoinbubbel sowieso" Volgens Koen De Leus, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis, heeft de digitale munt bitcoin niks te maken met investeren. 'Puur gokken', noemt De Leus het. 'De bubbel zal sowieso barsten.'
15/12 15u15  "Vandaag, morgen of volgend jaar, barsten zal de bitcoinbubble sowieso" Volgens Koen De Leus, hoofdeconoom bij BNP Paribas Fortis heeft de digitale munt bitcoin niks te maken met investeren. 'Puur gokken', noemt De Leus het. 'De bubble zal sowieso barsten.'
15/12 12u45  Optimistische Nationale Bank verwacht groei van 1,7 procent in 2017 en 2018 De Nationale Bank verwacht een economische groei van 1,7 procent dit jaar en in 2018. De prognoses worden daarmee iets naar boven bijgesteld. De arbeidsmarkt doet het 'zeer goed', stelt de Nationale Bank.
15/12 12u30  Moederbedrijf erotiekketen Pabo in financiële problemen Het Europese erotiekconcern Beate Uhse heeft in Duitsland het faillissement aangevraagd. Volgens de directie is die stap nodig om de herstructurering van het bedrijf op 'duurzame wijze' uit te voeren. Het concern is in ons land actief onder de merknaam Pabo.
15/12 11u30  Sofina: de oerholding op de Brusselse beurs Sofina noteert al vanouds op de Brusselse beurs. Het is de holding van de familie Boël. 'Een mooie parel, maar jarenlang lag er een dikke laag stof op', zegt Tom Simonts van KBC. Samen met hem bespreekt Michaël Van Droogenbroeck deze oer-holding op de Brusselse beurs. 
15/12 11u15  Heineken gaat Mort Subite wereldwijd verkopen Biergigant Heineken promoveert Mort Subite tot een internationaal merk. Dat betekent dat de geuzebrouwer uit Kobbegem overal ter wereld gepromoot zal worden, zo schrijft De Tijd.
15/12 11u00  Sofina: afgestofte parel Sofina noteert al vanouds op de Brusselse beurs. Het is de holding van de familie Boël. 'Een mooie parel, maar jarenlang lag er een dikke laag stof op', zegt Tom Simonts van KBC. Samen met hem bespreekt Michaël Van Droogenbroeck deze oer-holding op de Brusselse beurs. 
15/12 10u00  Ryanair wil pilotenvakbonden nu toch erkennen in de hoop stakingen te vermijden De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair is nu toch van plan om pilotenvakbonden te erkennen en ermee te onderhandelen. Tot nog toe weigerden ze dat steeds. Ryanair hoopt zo om de geplande sociale acties te vermijden. Later meer.
Laatste update: vandaag om 14u45
Lees meer van VRT NWS: Economie >

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
16/12 14u15  Irak bouwt netwerk oliepijpleidingen Irak gaat een groot netwerk van oliepijpleidingen aanleggen als alternatief voor het dure en gevaarlijk vervoer van olie per truck.11 
16/12 13u00  Kerstcadeau nodig? ‘Ga voor duur!’ Iedere dag een tip voor de feestdagen van de DFT-redactie. Vandaag: waarom je vooral voor een duur kerstcadeau moet gaan.11 
16/12 12u30  China en VK verstevigen handelsbetrekkingen China en het Verenigd Koninkrijk willen de handelsbetrekkingen versterken zodra Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat.
16/12 11u15  Op zoek naar het snelle geld De bezoekers van de www.dft.nl waren afgelopen week op zoek naar het snelle geld.11 
16/12 10u45  Verdienen aan emoties van beleggers Beleggingsbeslissingen worden vaak beïnvloed door emoties zoals angst en hebzucht. Dit irrationele gedrag zorgt voor over- en onderwaarderingen op financiële markten, waarvan DeGroof Petercam Asset Management tracht te profiteren.13 
16/12 09u45  AFM wijst aanbieders bitcoins op zorgplicht Beleggingsondernemingen die zogeheten bitcoin-futures aanbieden aan beleggers in Nederland hebben een zorgplicht, wat inhoudt dat adviesen moeten aansluiten bij de persoonlijke situatie van de consument.14 
16/12 09u30  ’Eindejaarsrally op beurzen’ Hoewel de AEX de afgelopen week nauwelijks van zijn plaats kwam, constateert beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN Amro MeesPierson dat het beeld nog steeds positief is. „Gezien het goede sentiment en de gunstige economische ontwikkeling zou de index in de laatste twee weken van het jaar verder omhoog kunnen gaan.”
16/12 09u15  Oyster groter in Flow Traders Oyster Asset Management heeft zijn belang in Flow Traders vergroot. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
16/12 07u30  Winkeliers verwachten recordomzet rond kerst Winkeliers rekenen deze kerstperiode op een recordomzet. Detailhandel Nederland schat dat consumenten bij elkaar 900 miljoen euro aan kerstinkopen uitgeven. Dat is 7 procent meer dan vorig jaar.10 
16/12 07u15  Column: Overheid moet nieuwe technologieën omarmen Hoe staat Nederland er voor? Het afgelopen jaar zijn er een groot aantal nationale en internationale publicaties verschenen die laten zien dat ons land het financieel en economisch heel goed doet.
16/12 00u00  Topman SVB naar Binnenlandse Zaken Vakbond FNV Publiek Belang is verbijsterd over de overstap van SVB-topman Maarten Schurink naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij treedt vermoedelijk in maart in dienst als secretaris-generaal.16 
15/12 23u00  'Aandelen SNS Reaal waren niets meer waard' Aandelen van SNS Reaal waren niets meer waard op de dag in 2013 dat de Nederlandse overheid de bank en verzekeraar nationaliseerde. Dat is de voorlopige conclusie van drie deskundigen die dit in opdracht van de Ondernemingskamer hebben onderzocht, schrijft NRC. De krant heeft de hand kunnen leggen op het concept-rapport.
15/12 22u30  Wall Street hoger het weekend in De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. Tussentijds werden zelfs records aangetikt. Beleggers op Wall Street lijken ervan overtuigd dat een akkoord over de belastinghervormingen in het Amerikaanse congres er snel gaat komen.
15/12 21u45  'Dochter ArcelorMittal verkoopt onderdeel' ArcelorMittal Ostrava, de Tsjechische dochter van staalconcern ArcelorMittal, verkoopt een onderdeel aan het Poolse Stalprodukt. Dat heeft het bedrijf laten weten aan Tsjechische media. Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht.
15/12 21u30  Lidl en Aldi passen verkoop van vuurwerk aan UPDATE - Supermarktconcern Lidl verkoopt vanaf volgend jaar geen vuurwerk meer aan klanten onder de zestien jaar. Het gaat om vuurwerk dat het hele jaar door verkocht mag worden. De minimumleeftijd gaat van twaalf naar zestien jaar. In de aanloop naar deze jaarwisseling geldt de ondergrens van twaalf jaar nog wel.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 12u31
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
16/12 07u45  Waarom alle economische groei volgens Wiebes op zal gaan aan de energietransitie De jaarlijkse economische groei van Nederland gaat de komende dertig jaar op aan de kosten van de energietransitie. Die kosten voor het overgaan van fossiele brandstoffen op hernieuwbare energie als zon en wind komen uiteindelijk terecht bij huishoudens. Aldus overhandigde VVD-minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat zijn geloofsbrieven aan de Tweede Kamer. Hij deed dat deze week bij18 
16/12 06u30  Minister Wiebes: waarom alle economische groei op gaat aan kosten van de energietransitie De jaarlijkse economische groei van Nederland gaat de komende dertig jaar op aan de kosten van de energietransitie. Die kosten voor het overgaan van fossiele brandstoffen op hernieuwbare energie als zon en wind komen uiteindelijk terecht bij huishoudens. Aldus overhandigde VVD-minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat zijn geloofsbrieven aan de Tweede Kamer. Hij deed dat deze week bij11 
16/12 02u30  Redacties die in het SCP-rapport (veel) nieuws las, moet zich de vraag stellen: vervullen we onze taak als filter wel goed genoeg? De Volkskrant deed deze week keurig en uitgebreid verslag van De sociale staat van Nederland 2017 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). In deze bijzondere editie blikken de onderzoekers terug op de afgelopen 25 jaar. De conclusies zullen voor menigeen een verrassing zijn geweest: het gaat Nederland en de Nederlanders beter dan vroeger en dat vinden we zelf ook. Het beeld dat oprijst uit h39 
16/12 02u30  De volledige Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders 2017 De Volkskrant presenteert dit jaar voor de twaalfde keer de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Bent u benieuwd hoe deze lijst wordt samengesteld? Kanshebbers voor volgend jaar vindt u hier. Voormalig D66-bewindsman, oud-topman van verf- en chemieconcern AkzoNobel, dit jaar als een van de prominenten uit de bestuurlijke elite die zich grote zorgen maakt over onze 'kroonjuwelen' nog17 
16/12 02u15  Walt Disneys Iger for president, King Lear-moment voor Rupert Murdoch Topman Bob Iger van Walt Disney Co heeft zijn zin. Met de overname van het grootste deel van 21th Century Fox kan hij de aanval openen op Silicon Valley. Hij kan in de toekomst kijkers het mooiste pakket films en televisieseries bieden waarmee hij de snel opkomende streamingdiensten wind uit de zeilen kan nemen. 'Wij halen kwalitatief hoogstaande programma's binnen, we krijgen wereldwijd bereik, w19 
16/12 02u15  Waarom Rutte III het kabinet van de multinationals is De omstreden afschaffing van de dividendbelasting is volgens de bestuurlijke elite een voorwaarde om Unilever voor Nederland te behouden. De vraag is alleen of dat gaat lukken. Het drama rond het afschaffen van de dividendbelasting begint op vrijdag 17 februari 2017, als om kwart over één 's middags bekend wordt dat het Amerikaanse Kraft Heinz Unilever wil overnemen, voor omgerekend 134 miljard eu32 
16/12 02u15  Waarom is de krant goedkoper voor nieuwe abonnees? Wij lezen de Volkskrant al sinds Pa Pinkelman en Godfried Bomans. De krant was toen nog katholiek. Maar soms gaat de mens twijfelen. Niet alleen aan het geloof, maar ook aan de krant. Waarom is de Volkskrant goedkoper voor nieuwe abonnees dan voor trouwe lezers? Dit is eigenlijk een vraag voor de afdeling Marketing van De Persgroep, de uitgever van de Volkskrant. Maar ik beantwoord hem toch, al is26 
16/12 02u15  Minister Wiebes: alle economische groei gaat op aan kosten energietransitie De jaarlijkse economische groei van Nederland gaat de komende dertig jaar op aan de kosten van de energietransitie. Die kosten voor het overgaan van fossiele brandstoffen op hernieuwbare energie als zon en wind komen uiteindelijk terecht bij huishoudens. Aldus overhandigde VVD-minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat zijn geloofsbrieven aan de Tweede Kamer. Hij deed dat deze week bij17 
15/12 19u15  Unilever verkoopt margarinedivisie, waar het allemaal mee begon, aan Amerikaanse durfinvesteerder Unilever verkoopt zijn margarinedivisie aan de Amerikaanse durfinvesteerder KKR voor 6,8 miljard euro. Daarmee maakt Unilever, ooit begonnen met de fabricage van margarine, zich los van zijn Nederlandse roots. Voor die 6,8 miljard dollar krijgt KKR merken in handen als Blue Band, Becel, Bona, Croma, Brio en Zeeuws Meisje. Unilever kondigde dit voorjaar al de verkoop aan van de divisie. Dat was een
15/12 19u00  T-Mobile neemt Tele2 over en opent aanval op Vodafone en KPN Telecomproviders T-Mobile Nederland en Tele2 gaan in Nederland samen verder. Het nieuwe bedrijf wil de aanval openen op marktleiders KPN en Vodafoneziggo. Schiet de consument daar iets mee op? Vrijdagochtend maakte Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile Nederland, bekend Tele2 voor een bedrag van 190 miljoen euro over te nemen. Het nieuwe bedrijf, dat onder de vlag van T-Mobile verdergaat, m
15/12 17u00  'Als je nu door ons een huis laat bouwen, beginnen we in september volgend jaar' 'Aannemers willen wel sneller bouwen, maar we kunnen het gewoon niet.' Al zeventien jaar staat hij aan het roer van Bouwbedrijf Kok, dat in en rond Utrecht woningen voor het midden- en hogere segment bouwt. In al die tijd heeft Norbert Kok (49) de bouwmarkt nog nooit zo onder druk zien staan als nu. 'Wil iemand nu door ons een huis laten bouwen, dan beginnen we pas in september volgend jaar.' Kok
15/12 12u00  T-Mobile neemt Tele2 over voor aanval op Vodafone en KPN Telecomproviders T-Mobile Nederland en Tele2 gaan in Nederland samen verder. Gezamenlijk willen de bedrijven de strijd aangaan met grote concurrenten KPN en VodafoneZiggo, die volgens de nieuwe partners een machtsblok vormen. T-Mobile Nederland betaalt een bedrag van 190 miljoen euro voor Tele2. Tele2 Sverige AB, het Zweedse moederbedrijf van Tele2 krijgt daarnaast een kwart van de nieuwe ondernem
15/12 08u15  T-Mobile neemt Tele2 over om concurrenten als KPN beter te bestrijden Telecomproviders Tele2 en T-Mobile Nederland gaan in Nederland onder een dak verder. Daarmee zouden ze beter in staat zijn de concurrentie aan te gaan met grote concurrenten KPN en VodafoneZiggo, die volgens de nieuwe partners een machtsblok vormen. T-Mobile Nederland betaalt een bedrag van 190 miljoen euro voor de activiteiten van Tele2. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 krijgt daarnaast een kw
15/12 02u15  Mag de NS een machinist die uit protest het treinverkeer ontregelde ontslaan? NS wil een machinist ontslaan die treinverkeer bewust ontregelde. Teus Flierman, zegsman van AMK-bond, wil minimaal een flinke transitievergoeding. Een actie van het Amsterdams Machinisten Kollectief (AMK) tegen de NS liep op 7 juli uit de hand. Zo'n veertig leden van de actiegroep protesteerden bij Amsterdam Centraal tegen een vermeend gebrek aan menselijke maat bij de NS. 'Misschien afsluitend m
15/12 02u15  'Ik gaf hem weleens een envelop met geld erin, met zo'n 10 tot 20 duizend euro per keer' Ex-directeur Walter V. van woningcorporatie Laurentius kocht volgens justitie met corporatiegeld veel te dure panden van een vastgoedvriend. En toen dook er 700 duizend euro cash op in een kruipruimte. Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 3,5 jaar celstraf geëist tegen de voormalige directeur van de Bredase woningbouwcorporatie Laurentius wegens oplichting, verduistering, niet-ambtelijke omkopi
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
16/12 17u30  LIVE. Placca schiet Beerschot Wilrijk op prachtige manier op voorsprong Beerschot-Wilrijk kreeg vorige week een unieke gelegenheid om een goede zaak te doen in de periodestand. Helaas werd de wedstrijd in Tubeke in extremis afgelast door de winterse weersomstandigheden. Daardoor bengelen de Mannekes nog steeds onderaan de periodestand. Een zege vanavond thuis tegen Union is alvast een must om nog kans te maken op een tweede periodezege. Volg de wedstrijd op de voet vanaf 17 uur.
16/12 17u15  Mexicaanse Pachuca pakt derde plaats op WK voor clubs Het Mexicaanse Pachuca heeft zaterdag op het WK voetbal voor clubs in Abu Dhabi de derde plaats behaald. De Mexicanen haalden het in de kleine finale met 1-4 van het lokale Al-Jazira, de ploeg van Mbark Boussoufa en coach Henk Ten Cate.
16/12 17u15  Eigenaar verlichtingszaak sluit na vijftien diefstallen door eigen personeel de deuren: “Ik ben het beu” Zakenman Thierry Huion uit Antwerpen gaat zijn verlichtingszaak TH Lights sluiten met een wel heel opmerkelijke reden. Maar liefst vijftien keer werd zijn winkel in Schoten bestolen, maar dat bleek echter niet het werk van inbrekers. Het was zijn eigen personeel die met zowel goederen als cash geld aan de haal ging.
16/12 17u15  Antwerpse Brouw Compagnie opent deuren voor publiek Het lijkt wel een sprookje, de droom van Johan Van Dyck is uitgekomen. Van Dyck ging jaren geleden op zoek naar het recept van Seefbier, een oud Antwerps bier. Zaterdag wordt zijn droom werkelijkheid met het openen van de Antwerpse Brouw Compagnie. Mede dankzij duizenden enthousiaste mensen die het crowfunding-project steunden. De nieuwe Antwerpse brouwerij kan je vinden op Het Eilandje, aan de Indiestraat.
16/12 17u00  Noor Boe opnieuw de beste op Grand Bornand, Florent Claude achttiende De Noor Johannes Boe heeft zaterdag de achtervolging gewonnen tijdens de Wereldbeker biatlon op Le Grand Bornand. Boe won vrijdag ook al de sprint. Florent Claude was achttiende.
16/12 17u00  Mama deelt hoe haar lichaam er echt uitziet, enkele uren na de bevalling De Britse Sarah Turner, bekend als de schrijfster van de blog en het boek ‘The Unmumsy Mum’, heeft een derde kindje gekregen. En omdat ze nu eenmaal een ‘eerlijke mamablogger’ is, deelde ze meteen ook een eerlijke foto van hoe ze eruitzag enkele uren na de bevalling, mét opgeblazen buik en luier.
16/12 17u00  Autobestuurster (57) in kritieke toestand na ongeval op kruispunt Na een ongeval met twee personenwagens op het kruispunt van de Terbeeksestraat met de Gestelsestraat in Meer (Hoogstraten) is zaterdagmiddag een persoon zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.
16/12 16u45  Philippe Gilbert en Delfine Persoon vallen net naast podium in verkiezing Sportman/vrouw van het Jaar Philippe Gilbert eindigt in de verkiezing voor de Sportman van het Jaar op de vierde plaats. Bij de vrouwen gaat die plek naar Delfine Persoon. De top-drie wordt vanavond bekendgemaakt op het Sportgala.
16/12 16u30  LIVE. Beerschot Wilrijk op zoek naar volle buit tegen Union Beerschot-Wilrijk kreeg vorige week een unieke gelegenheid om een goede zaak te doen in de periodestand. Helaas werd de wedstrijd in Tubeke in extremis afgelast door de winterse weersomstandigheden. Daardoor bengelen de Mannekes nog steeds onderaan de periodestand. Een zege vanavond thuis tegen Union is alvast een must om nog kans te maken op een tweede periodezege. Volg de wedstrijd op de voet vanaf 17 uur.
16/12 16u15  Van der Poel wint intense tweestrijd met sterk teruggekeerde Van Aert in Scheldecross Mathieu van der Poel heeft de Scheldecross gewonnen na een intense tweestrijd met Wout van Aert. De Belgische wereldkampioen kwam sterk terug van stage en maakte het de Nederlander tot de laatste meters lastig. Van der Poel wint (alweer), maar de spanning in het veldrijden lijkt een beetje terug.
16/12 16u15  Persoon zwaargewond na ongeval met twee auto’s Na een ongeval met twee personenwagens op het kruispunt van de Terbeeksestraat met de Gestelsestraat in Hoogstraten is zaterdag een persoon zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.
16/12 16u15  Karim, verleider uit ‘Temptation Island’, is niet langer single In het vorige seizoen van ‘Temptation Island’ mocht hij Jolien en Lisa nog verleiden, maar ondertussen is Karim Leone niet langer vrijgezel. “Ik liep Mélany tegen het lijf in de Starbucks”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws.
16/12 16u00  Politie onderschept bende die 885 euro buit maakt met wisseltruc In Oostakker is een bende opgepakt die vrijdagmiddag 885 euro had gestolen in een garage van de keten Auto5. De politie kon 4 verdachten oppakken, die met een wisseltruc de kassier hadden afgeleid. Ze worden zaterdag voor de onderzoeksrechter in Gent voorgeleid.
16/12 15u45  Sanne Cant wint Scheldecross bij de vrouwen, Vos is achtste bij rentree Sanne Cant heeft de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Antwerpen gewonnen. De wereldkampioene reed in de slotfase weg bij de Amerikaanse Katherine Compton. De Britse Helen Wyman vervolledigde het podium. Marianne Vos werd in haar eerste cross van het nieuwe seizoen achtste.11 
16/12 15u45  Tim Wellens: “Ik mik op Ardennenklassiekers” De renners van Lotto Soudal werken deze week op Mallorca een trainingsstage af. Tim Wellens wil komend seizoen vooral schitteren in de Ardense klassiekers. “Om daar indruk te maken moet je voor 200 procent fit zijn”, beseft de 26-jarige Limbuger.11 
Laatste update: vandaag om 17u30
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
16/12 07u45  "Overwerken staat gelijk aan goed werken? Vergéét dat" Moeten er nog handleidingen tegen de burn-out zijn? Zelfs Ann De Bisschop (50) twijfelt daaraan, en toch schreef ze er één. Als welzijnsdirecteur...11 
16/12 06u00  69.000 jobs erbij, 122.000 op komst De Belgische arbeidsmarkt draait op volle toeren. Dit jaar zullen er netto 69.000 banen bijkomen, zo schat de Nationale Bank. Dat is een pak meer...16 
16/12 04u30  Grootindustrie verzet zich tegen kernuitstap Het Energiepact dat door de ministers van Energie is afgesloten en dat tegen 2025 een uitstap uit de kernenergie wil, is een ramp voor de...27 
15/12 14u45  Begrotingstekort halveert dit jaar Het begrotingstekort komt in 2017 volgens de nieuwe prognose van de Nationale Bank uit op 1,2 procent. Zes maanden geleden ging de bank nog uit van...
15/12 14u00  H&M wil winkelnetwerk inkrimpen na slechte kwartaalcijfers De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft in het vierde kwartaal slechter gepresteerd dan verwacht: de omzet daalde met 4 procent. De...
15/12 13u15  Belgische economie doet het goed, zegt Nationale Bank De Nationale Bank heeft de groeiprognoses voor dit en de komende jaren opgetrokken. De instelling verwacht een groei van het bruto binnenlands...
15/12 13u15  Beate Uhse - moederbedrijf erotiekketen Pabo - vraagt faillissement aan Het Europese erotiekconcern Beate Uhse heeft in Duitsland het faillissement aangevraagd. Volgens de directie is die stap nodig om de...
15/12 13u15  Zara-topman op pensioen: zo werd Amancio Ortega multimiljardair De oprichter van de Spaanse modegigant Inditex, Amancio Ortega (81), gaat met pensioen. Het verhaal van de miljardair begon nochtans heel klein,...
15/12 11u45  Jeroen en Ruben Piqueur vieren kerst achter de tralies De Gentse raadkamer heeft de aanhouding van gewezen Optima-topman Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben met een maand verlengd. Ze zullen de kerstdagen...
15/12 11u45  Een clubje van 112 mensen heeft 20 procent van alle bitcoins in handen. En dat is gevaarlijk De bitcoin is zestien keer meer waard dan aan het begin van dit jaar. Veel mensen zien nu hun kans schoon om ook in de cryptomunt te investeren en...
15/12 11u30  Aldi roept konijnengebraad terug door aanwezigheid van salmonella Supermarktketen Aldi roept konijnengebraad met rozemarijn terug omdat tijdens een microbiologische analyse van de kruiden die gebruikt werden, de...
15/12 08u15  Deze pensioenspaarverzekering levert het hoogste rendement Wie ook na zijn pensionering een goed leven wil leiden, zorgt best dat hij een extra kapitaal achter de hand heeft op het moment dat zijn actieve...
15/12 08u15  Eén loon waarvan je met twee (of meer) moet leven? Met deze jobs kan het In 2016 gaven Belgische gezinnen gemiddeld 34.167 euro uit aan hun woning, eten en drinken, transport en andere dagdagelijkse dingen. In sommige...
15/12 08u15  Werken in 2018: de uitdagingen volgens de experts Meer vacatures, minder werklozen. Als we één ding uit 2017 onthouden, dan is het wel dat. Na jaren van grote zorgen horen we weer positieve...
14/12 20u15  VS schrappen netneutraliteit De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) trekt de regelgeving in die zogenoemde netneutraliteit moest garanderen. Dat betekent onder...
Laatste update: vandaag om 7u45
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 8u06
Lees meer van Netto >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
16/12 15u15  Irak wil nieuw netwerk van olieleidingen aanleggen Irak is van plan een uitgebreid netwerk van oliepijpleidingen aan te leggen. Het netwerk is vooral bedoeld om ruwe olie en olieproducten naar het buitenland te kunnen exporteren.10 
16/12 13u00  'Trump steekt mogelijk stokje voor Iran-deals Airbus en Boeing' De regering van de Amerikaanse president Donald Trump gaat mogelijk een stokje steken voor de verkoopplannen van Airbus en Boeing aan Iran.21 
16/12 11u00  Hogere ratings voor Portugal en Ierland bij Fitch Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietoordelen voor Portugal en Ierland verhoogd naar respectievelijk BBB en A+10 
16/12 09u45  'Eigenaren Aston Martin huren adviseurs in voor verkoop' De eigenaren van het Britse automerk Aston Martin hebben een zakenbank ingehuurd om een verkoop van het bedrijf voor te bereiden. Naar verluidt wordt gedacht aan beursgang of een verkoop aan een nieuwe eigenaar.16 
16/12 09u45  Achtergrond: Is splitsen woning de oplossing voor overspannen woningmarkt? Een woning splitsen om te verhuren of verkopen, zou een oplossing kunnen zijn voor het tekort aan betaalbare huizen op de woningmarkt. NU.nl sprak met experts over deze ontwikkeling.14 
16/12 09u15  Toezichthouder AFM wijst aanbieders bitcoinfutures op zorgplicht Beleggingsondernemingen die zogeheten bitcoin-futures aanbieden aan beleggers in Nederland hebben een zorgplicht.
16/12 09u15  Achtergrond: Is splitsen woning de oplossing voor de overspannen woningmarkt? Een woning splitsen om te verhuren of verkopen, zou een oplossing kunnen zijn voor het tekort aan betaalbare huizen op de woningmarkt. NU.nl sprak met experts over deze ontwikkeling.
16/12 09u00  Ondanks belofte topman erkent Ryanair toch pilotenvakbonden Ryanair Holdings heeft in een onverwachte stap toch de vakbonden van piloten erkent. Eerder verklaarde Ryanair-topman Michael O’Leary dat hij dit nooit zou doen.
16/12 08u45  Achtergrond: 'Werknemers hebben een natuurlijke neiging om beter te worden' Werknemers en leidinggevenden moeten stoppen met het houden van beoordelingsgesprekken. Niemand heeft er zin in en het kost te veel tijd. Ga medewerkers in plaats daarvan proberen beter te maken met doorlopende coaching.10 
16/12 08u45  Achtergrond: Is woningsplitsing de oplossing voor de overspannen woningmarkt? Een woning splitsen om te verhuren of verkopen, zou een oplossing kunnen zijn voor het tekort aan betaalbare huizen op de woningmarkt. NU.nl sprak met experts over deze ontwikkeling.10 
16/12 06u15  Toezichthouder AFM wijst aanbieders bitcoins op zorgplicht Beleggingsondernemingen die zogeheten bitcoin-futures aanbieden aan beleggers in Nederland hebben een zorgplicht. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wijst daar op.12 
15/12 22u45  'Aandelen SNS Reaal waren niets meer waard tijdens nationalisatie' Aandelen van SNS Reaal waren niets meer waard op de dag in 2013 dat de Nederlandse overheid de bank en verzekeraar nationaliseerde. 
15/12 19u30  Vliegveld Berlijn gaat oktober 2020 open De nieuwe luchthaven van de Duitse hoofdstad Berlijn zal in oktober 2020 definitief in gebruik worden genomen. De opening ervan, die oorspronkelijk gepland stond voor 2012, is al vaak uitgesteld.
15/12 18u15  Unilever vindt in KKR koper voor margarinetak Unilever verkoopt zijn margarinetak voor ruim 6,8 miljard euro aan investeringsmaatschappij KKR. Het was- en levensmiddelenconcern rekent erop dat de deal halverwege volgend jaar kan worden afgerond.
15/12 16u45  Rabobank verkoopt Roparco Hypotheken Rabobank heeft Roparco Hypotheken verkocht aan hypotheekverstrekker RNHB. Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht.  
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen

Express.be

Verbergen Tonen
16/12 16u15  10 zaken die stewardessen niet snel zullen toegeven Heather Poole heeft 15 jaar ervaring als stewardess en schreef er haar boek ‘Cruising Altitude: Tales of Crashpads, Crew Drama, and Crazy Passengers at 35,000 Feet’ over. Tien ietwat schokkende geheimen over haar job staan hier: 1. Je wordt pas betaald vanaf de deur dichtgaat Luchtvaartpersoneel wordt enkel voor “vluchturen” betaald, wat betekent dat ze […] The post 10 zaken die stewardessen niet snel zullen toegeven appeared first on Express [NL].
16/12 15u15  Wie van anderen afhangt om gelukkig te zijn zit in zware moeilijkheden Wie van anderen afhangt om gelukkig te zijn zit met een groot probleem. Geluk is niets meer dan een afgeleide van een interessant en liefdevol leven. Het is wat zich binnenin jezelf en niet wat zich rondom je afspeelt dat je gelukkig zal maken. Er bestaan dan ook geen trucjes om snel gelukkig te worden, […] The post Wie van anderen afhangt om gelukkig te zijn zit in zware moeilijkheden appeared first on Express [NL].
16/12 15u15  FIFA dreigt Spanje te schorsen voor het WK Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Spaanse voetbalbond op de vingers getikt. Door overheidsinmenging dreigt Spanje een jaar geschorst te worden en zo het aankomende WK in Rusland te gaan missen. Gaan we zo een van de smaakmakers van het aankomende WK verliezen? De Rode Duivels zien het waarschijnlijk graag gebeuren, want Spanje is een van de grote […] The post FIFA dreigt Spanje te schorsen voor het WK appeared first on Express [NL].10 
16/12 15u15  Verbruikt bitcoin echt zo veel energie? De grote kritiek op bitcoin is dat het enorm veel energie verbruikt. Vooral banken duiden daarop. Maar is die kritiek wel terecht. Verbruikt de digitale munt écht zoveel energie? Het blijkt eerder een perceptieprobleem. Het energieverbruik is enorm hoog, maar dat is ook relatief. Bitcoin overschreed alweer een nieuwe grens die we een tijdje geleden […] The post Verbruikt bitcoin echt zo veel energie? appeared first on Express [NL].11 
16/12 07u15  Wat is luxe en waarom kopen we het? “Overvloed aan zaken die niet essentieel zijn. Al wat de normale middelen van iemand die het wil kopen overstijgt.”  (Definitie van de Real Academia Española) “Iets wat men nodig heeft wanneer men alles al heeft wat nodig is. Sommigen denken dat luxe het tegenovergestelde is van armoede. Dat is niet waar: luxe is het tegenovergestelde van […] The post Wat is luxe en waarom kopen we het? appeared first on Express [NL].
16/12 00u15  EU-regeringsleiders zetten licht op groen voor tweede fase brexit Op de Europese top in Brussel hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders ingestemd met de overgang naar de tweede fase van de brexit-onderhandelingen. Toch is er op de top verdere animositeit ontstaan over de vluchtelingenkwestie. De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) maken elkaar daarentegen het hof. EU leaders agree […] The post EU-regeringsleiders zetten licht op groen voor tweede fase brexit appeared first on Express [NL].25 
15/12 17u00  “In het post-smartphonetijdperk wordt Apple een volger, geen leider” Apple betaalt 390 miljoen dollar voor de overname van Finisar, een specialist in augmented reality. Het bedrijf uit Cupertino lijkt zich zo stilaan voor te bereiden op het post-smartphonetijdperk. Eerder dit jaar had Apple bekendgemaakt 1 miljard dollar te gaan investeren in de VS. 390 miljoen daarvan gaat nu naar Finisar. Dat is een van de […] The post “In het post-smartphonetijdperk wordt Apple een volger, geen leider” appeared first on Express [NL].
15/12 17u00  Facebook verslavend? Suiker is dat ook… Een aantal van de eerste werknemers van Facebook hebben zich de voorbije dagen en weken opgeworpen als de belangrijkste critici van het sociale medium. Chamath Palihapitiya, een voormalig vice-president van Facebook, heeft vorige week in een voordracht voor leerlingen van de Stanford Graduate School of Business een aantal bedenkingen over zijn ex-bedrijf geformuleerd. “Ik denk […] The post Facebook verslavend? Suiker is dat ook… appeared first on Express [NL].
15/12 15u00  Als het van ‘de Finse Marine Le Pen’ afhangt stapt haar land uit de EU “Finland stapt uit de Europese Unie en positioneert zichzelf als het “Zwitserland van het Noorden.” Als het afhangt van Laura Huhtasaari tenminste. Zij is de presidentskandidate voor de ‘Finns Party’, de opvolger van de ‘True Finns’. In een interview met het persbureau Reuters zegt Huhtasaari, die de bijnaam van ‘Finse Marine Le Pen’ meekreeg, de […] The post Als het van ‘de Finse Marine Le Pen’ afhangt stapt haar land uit de EU appeared first on Express [NL].
15/12 15u00  Wat is het geheim achter het succes van Zara? De Spaanse textielgroep Inditex heeft tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar een omzetstijging van 10% gerealiseerd voor een totaal van 17,9 miljard euro. De winst komt uit op 2,3 miljard, 6% meer dan een jaar geleden. Inditex is de groep achter kledingketens als Zara, Massimo Dutti en Bershka, De online revolutie die al tientallen retailers op […] The post Wat is het geheim achter het succes van Zara? appeared first on Express [NL].
15/12 14u00  In Nazareth is Kerstmis dit jaar geannuleerd In de Israëlische stad Nazareth heeft burgemeester Ali Salam de kerstviering geannuleerd. Volgens Salam, die moslim is, heeft Donald Trump dit jaar ‘alle plezier rond de feestdagen verpest’. “Onze identiteit en ons geloof kunnen niet onderhandeld worden,” aldus de burgemeester. De Amerikaanse president had een week geleden aangekondigd dat de Verenigde Staten voortaan Jeruzalem erkennen […] The post In Nazareth is Kerstmis dit jaar geannuleerd appeared first on Express [NL].
15/12 14u00  Het einde van de pitspoes in de F1 is nabij Liberty, de nieuwe Amerikaanse eigenaar van de Formule 1 (bij ons ook eigenaar van Telenet), wil af van de schaarsgeklede, mooie dames die traditioneel de autoraces begeleiden. 100% zeker is dat nog niet. Volgens Formule 1-baas Ross Brawn wordt het “momenteel nog overwogen”. Toch lijkt het lot van de dames bezegeld en is het einde […] The post Het einde van de pitspoes in de F1 is nabij appeared first on Express [NL].
15/12 14u00  Bitcoin, hoe kom je er eigenlijk aan? (VIDEO) Bitcoin wordt steeds populairder. Er wordt dan ook meer en meer over gepraat. Maar hoe kom je er eigenlijk aan? Waar en hoe kan je bitcoin aankopen? Dat blijkt niet zo makkelijk als je zou denken. Wij testten het uit! The post Bitcoin, hoe kom je er eigenlijk aan? (VIDEO) appeared first on Express [NL].
15/12 14u00  Ryanair nu toch bereid pilotenvakbonden te erkennen, staking wellicht van de baan Michael O’Leary gaat overstag en zou nu toch bereid zijn om pilotenvakbonden te erkennen. De topman van Ryanair vermijdt daarmee wellicht de aangekondigde stakingen van volgende week. Het negeren van de bonden was de belangrijkste reden voor pilotenvan de Ierse budgetvlieger  om het werk te gaan neerleggen. Ryanair Agrees To Recognise Pilot Unions To Avoid […] The post Ryanair nu toch bereid pilotenvakbonden te erkennen, staking wellicht van de baan appeared first on Express [NL].
15/12 14u00  Aantal atleten dat van nationaliteit verandert blijft toenemen De International Association of Athletics Federations (IAAF) onderzoekt of sportbeoefenaars voor het nationaal team van een ander land mogen uitkomen. Er moet immers worden vastgesteld dat steeds meer sporters om die redenen van nationaliteit veranderen. Dat heeft echter ook steeds meer stemmen doen rijzen om aan die praktijken een halt toe te roepen. Sebastian Coe, […] The post Aantal atleten dat van nationaliteit verandert blijft toenemen appeared first on Express [NL].
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

39x Redacties die in het SCP-rapport (veel) nieuws las, moet zich de vraag stellen: vervullen we onze taak als filter wel goed genoeg?16/12 02u30 - Volkskrant Economie: De Volkskrant deed deze week keurig en uitgebreid verslag van De sociale staat van Nederland 2017 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). In deze bijzondere editie blikken de onderzoekers terug op de afgelopen 25 jaar. De conclusies zullen voor menigeen een verrassing zijn geweest: het gaat Nederland en de Nederlanders beter dan vroeger en dat vinden we zelf ook. Het beeld dat oprijst uit h
32x Waarom Rutte III het kabinet van de multinationals is16/12 02u15 - Volkskrant Economie: De omstreden afschaffing van de dividendbelasting is volgens de bestuurlijke elite een voorwaarde om Unilever voor Nederland te behouden. De vraag is alleen of dat gaat lukken. Het drama rond het afschaffen van de dividendbelasting begint op vrijdag 17 februari 2017, als om kwart over één 's middags bekend wordt dat het Amerikaanse Kraft Heinz Unilever wil overnemen, voor omgerekend 134 miljard eu
28x Feest! Hier eet je de beste gerechten met kaviaar16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Kaviaar: het zwarte goud uit de zee dat verleidt en tot de verbeelding spreekt. De onbevruchte eitjes van de steur worden wereldwijd beschouwd als een delicatesse en in vele gevallen als een statussymbool. Kaviaar was in middeleeuws Rusland een vleesvervanger tijdens die dagen dat de Russisch-orthodoxe kerk vlees eten verbood. De gebroeders Petrossian en Charles Ritz waren er verantwoordelijk voor dat kaviaar nu een luxepositie heeft. De Petrossians introduceerden kaviaar bij de Fransen op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925. Miljardair Charles Ritz stimuleerde het verbruik onder de high society. Op deze adressen in Antwerpen vind je de lekkerste gerechten met kaviaar op het menu:
28x En wat op het bord?16/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Wouter is een bourgondische chef, dus zet hij me tijdens ons gesprek een plankje voor met een sneetje gerookt runds op een toastje van brandnetelbrood. De aioli van kweepeer laat in zijn zurige omgeving maar een hint van de kweepeer los. Maar ze is er wel haar subtiele zelf.
27x 'Energiepact is ramp voor de industrie'16/12 04u45 - Trends.be: Het Energiepact dat door de ministers van Energie is afgesloten en dat tegen 2025 een uitstap uit de kernenergie wil, is een ramp voor de industrie. Er kunnen nooit tijdig voldoende alternatieve energiebronnen zijn. Dat zegt BASF-topman Wouter De Geest zaterdag in De Tijd.
27x Grootindustrie verzet zich tegen kernuitstap16/12 04u30 - Het Laatste Nieuws: Economie: Het Energiepact dat door de ministers van Energie is afgesloten en dat tegen 2025 een uitstap uit de kernenergie wil, is een ramp voor de...
26x Waarom is de krant goedkoper voor nieuwe abonnees?16/12 02u15 - Volkskrant Economie: Wij lezen de Volkskrant al sinds Pa Pinkelman en Godfried Bomans. De krant was toen nog katholiek. Maar soms gaat de mens twijfelen. Niet alleen aan het geloof, maar ook aan de krant. Waarom is de Volkskrant goedkoper voor nieuwe abonnees dan voor trouwe lezers? Dit is eigenlijk een vraag voor de afdeling Marketing van De Persgroep, de uitgever van de Volkskrant. Maar ik beantwoord hem toch, al is
25x EU-regeringsleiders zetten licht op groen voor tweede fase brexit16/12 00u15 - Express.be: Op de Europese top in Brussel hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders ingestemd met de overgang naar de tweede fase van de brexit-onderhandelingen. Toch is er op de top verdere animositeit ontstaan over de vluchtelingenkwestie. De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) maken elkaar daarentegen het hof. EU leaders agree […] The post EU-regeringsleiders zetten licht op groen voor tweede fase brexit appeared first on Express [NL].
22x COLUMN. “In mijn fantasie wordt de sluikstorter een ongelofelijke smeerlap, die mij uitgekozen heeft om mij het leven zuur te maken”16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Schrijver Jeroen Olyslaegers, winnaar van de Fintro Literatuurprijs, kijkt wekelijks in CittA met een saterblik naar zijn thuisstad Antwerpen.
22x Inbreker ontkent dat hij in het land was16/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Miki C. (31), die in Duitsland verblijft, moest zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor een inbraak en een inbraakpoging in Lille in april 2013. Eerder dook zijn voertuig al op bij feiten in Beerse. “Zijn gsm werd na de inbraak geregistreerd in Ranst”, zei de aanklager. Miki C. vroeg de vrijspraak. “Ik was niet eens in België in april 2013”, zei hij. “De auto is van mijn vriendin.”

Statistieken

Artikels:
38231
Gelezen:
35989
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven