dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Shell koopt Italiaanse zonne-energie in LONDEN (AFN) - Olie- en gasreus Shell heeft een overeenkomst gesloten met de Britse stroomleverancier Octopus. Dat bedrijf levert de komende vijf jaar stroom aan Shell. De energie komt van niet gesubsidieerde zonne-energiecentrales van Octopus in Italië, die begin volgend jaar in gebruik worden genomen.
11/12 07u30  Arcadis pakt afvalvervoer New York aan AMERSFOORT (AFN) - Arcadis heeft een plan voor het afvalvervoer in New York gemaakt. Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau denkt het aantal kilometers dat vuilniswagens rijden met bijna twee derde te kunnen verminderen. Arcadis werkte een jaar aan het plan voor het stadsbestuur, waar het bedrijf 8 miljoen dollar voor kreeg.
11/12 07u15  Banken en automakers drukken Nikkei TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag licht lager geëindigd onder aanvoering van de Japanse banken en autofabrikanten. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omhoog na het late herstel op Wall Street. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de onzekerheid over het brexit-akkoord in Europa.
10/12 22u30  Banken bij verliezers op groen Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afspraken PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend.
10/12 20u00  Brexit en handelsvete drukken Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie overwegend in de min. Aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken het sentiment, evenals de onzekerheid over de brexit-deal. Chipmaker Qualcomm en techreus Apple wisten de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 19u15  VS: stop met aanleg gaspijplijn Nord Stream 2 WASHINGTON (AFN/DPA) - De Verenigde Staten hebben er openlijk toe opgeroepen de aanleg van de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 te staken. De Amerikaanse onderminister voor energiegerelateerde zaken Francis Fannon riep alle betrokken partijen op om per direct te stoppen met het project, waar vooral Rusland aan gehecht is.
10/12 17u45  AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed.
10/12 17u15  Uittocht bij Verizon door vertrekregeling NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon neemt afscheid van duizenden werknemers. Het gaat om personeelsleden die gebruikmaken van een vrijwillige vertrekregeling, kondigde het concern aan. Verizon wil afslanken om vervolgens te kunnen investeren in 5G, een nieuw type internetverbinding dat veel hogere snelheden mogelijk maakt.
10/12 17u00  VNO-NCW omarmt bedenktijd van 250 dagen DEN HAAG (AFN) - Ondernemersorganisatie VNO-NCW steunt het voorstel van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming om een wettelijke bedenktijd van 250 dagen in te voeren voor bestuurders van beursgenoteerde bedrijven. De regeling geeft de leiding van de bedrijven langer de tijd om bijvoorbeeld de argumenten voor en tegen een overname te staven.
10/12 16u45  GoPro haalt deel productie weg uit China SAN MATEO (AFN) - Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd.
10/12 16u00  Europese beurzen overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandagmiddag in de min. Ook elders in Europa gingen graadmeters overwegend omlaag. De oplaaiende handelsspanningen tussen de VS en China deden het sentiment geen goed. Verder wordt gewacht op de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord. Deze staat gepland op dinsdag, maar wordt vermoedelijk uitgesteld.
10/12 16u00  Rustige opening op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek met kleine uitslagen begonnen. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Verder wisten chipmaker Qualcomm en techreus Apple de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 15u45  'Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones' PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Een rechter in China heeft de import en verkoop van bepaalde types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. De twee concerns zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten.
10/12 15u00  'Licht herstel bij opening Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een licht hogere opening, na de stevige verliezen op vrijdag. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Beleggers kijken verder met een schuin oog naar de brexitperikelen in het Verenigd Koninkrijk.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
11/12 00u45  Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 2019 De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten.10 
10/12 19u15  Schoonzoon Albert Frère wordt de enige CEO bij holding GBL Ian Gallienne, de schoonzoon van de onlangs overleden miljardair Albert Frère, neemt als enige CEO de operationele leiding van de holding GBL.
10/12 18u15  Dit moet in het nieuwe beheerscontract voor de NMBS worden opgenomen Het nieuwe beheerscontract voor de NMBS laat al meer dan vijf jaar op zich wachten. De zenuwachtigheid over het dossier neemt toe. Wat moet zeker in die nieuwe overeenkomst worden opgenomen?
10/12 18u00  Vakbonden dreigen met stakingen en blokkades In verscheidene sectoren en bedrijven wordt deze week door de vakbonden actie gevoerd tegen het regeringsbeleid, meer in het bijzonder tegen de pensioenplannen van de regering.
10/12 17u00  Oppositie vraagt vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultaties N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 16u15  Oppositie vraag vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultaties N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 15u00  Hans Maertens (Voka) over de regering-Michel II: '2019 mag geen verloren jaar worden' Hans Maertens, de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, vraagt snel duidelijkheid over het sociaaleconomische beleid dat de regering-Michel II wil voeren.
10/12 14u45  N-VA, SP.A en Groen vragen vertrouwensstemming in parlement N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 14u45  België telt bijna miljoen kmo's België telde vorig jaar 940.440 kmo's, een toename met 4 procent ten opzichte van 2016. Dat blijkt maandag uit de derde editie van de Boordtabel van de kmo's en zelfstandige ondernemers,
10/12 14u15  Michel in Marrakesh: 'Mijn land zal aan goede kant van geschiedenis staan' Op de VN-top in het Marokkaanse Marrakesh is maandagvoormiddag het 'Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration', het veelbesproken VN-migratiepact, goedgekeurd. In zijn toespraak op de top zei premier Charles Michel (MR) dat ons land 'aan de goede kant van de geschiedenis zal staan'.
10/12 12u30  Schoonmaakreus ISS schrapt 100.000 banen Schoonmaakbedrijf ISS is van plan wereldwijd 100.000 banen te schrappen - of bijna één baan op vijf - nadat het zich uit dertien landen terugtrekt. Dat heeft het grootste schoonmaakbedrijf ter wereld bekendgemaakt.
10/12 11u30  Centrale bank halveert groeiprognoses Franse economie De Franse centrale bank heeft de groeiprognoses voor het Franse bbp voor het vierde kwartaal gehalveerd van 0,4 procent naar 0,2 procent. Dat is het gevolg van de sociale onrust in het land.
10/12 11u30  Erven zonder conflicten: nieuwe wetgeving gemaakt op maat van nieuw samengestelde gezinnen Een op de tien gezinnen is een nieuw samengesteld gezin. Dat kan aanleiding geven tot conflicten bij de erfenis. Het nieuwe erfrecht wil daar een mouw aan passen.
10/12 11u00  Francken stelt grondwettelijke legitimiteit van Michel II ter discussie Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt zich af of de doorstart van de regering-Michel als een minderheidskabinet met MR, Open VLD en CD&V grondwettelijk wel in orde is.
10/12 10u45  Francken stelt grondwettelijke legitimiteit van Michel II in vraag Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt zich af of de doorstart van de regering-Michel als een minderheidskabinet met MR, Open VLD en CD&V grondwettelijk wel in orde is.
Laatste update: vandaag om 0u45
Lees meer van Trends.be >

Beurs.nl

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u05
Lees meer van Beurs.nl >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Shell koopt Italiaanse zonne-energie in LONDEN (AFN) - Olie- en gasreus Shell heeft een overeenkomst gesloten met de Britse stroomleverancier Octopus. Dat bedrijf levert de komende vijf jaar stroom aan Shell. De energie komt van niet gesubsidieerde zonne-energiecentrales van Octopus in Italië, die begin volgend jaar in gebruik worden genomen.
11/12 07u30  Arcadis pakt afvalvervoer New York aan AMERSFOORT (AFN) - Arcadis heeft een plan voor het afvalvervoer in New York gemaakt. Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau denkt het aantal kilometers dat vuilniswagens rijden met bijna twee derde te kunnen verminderen. Arcadis werkte een jaar aan het plan voor het stadsbestuur, waar het bedrijf 8 miljoen dollar voor kreeg.
11/12 07u15  Banken en automakers drukken Nikkei TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag licht lager geëindigd onder aanvoering van de Japanse banken en autofabrikanten. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omhoog na het late herstel op Wall Street. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de onzekerheid over het brexit-akkoord in Europa.
10/12 22u30  Banken bij verliezers op groen Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afspraken PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend.
10/12 20u00  Brexit en handelsvete drukken Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie overwegend in de min. Aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken het sentiment, evenals de onzekerheid over de brexit-deal. Chipmaker Qualcomm en techreus Apple wisten de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 19u15  VS: stop met aanleg gaspijplijn Nord Stream 2 WASHINGTON (AFN/DPA) - De Verenigde Staten hebben er openlijk toe opgeroepen de aanleg van de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 te staken. De Amerikaanse onderminister voor energiegerelateerde zaken Francis Fannon riep alle betrokken partijen op om per direct te stoppen met het project, waar vooral Rusland aan gehecht is.
10/12 17u45  AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed.
10/12 17u15  Uittocht bij Verizon door vertrekregeling NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon neemt afscheid van duizenden werknemers. Het gaat om personeelsleden die gebruikmaken van een vrijwillige vertrekregeling, kondigde het concern aan. Verizon wil afslanken om vervolgens te kunnen investeren in 5G, een nieuw type internetverbinding dat veel hogere snelheden mogelijk maakt.
10/12 17u00  VNO-NCW omarmt bedenktijd van 250 dagen DEN HAAG (AFN) - Ondernemersorganisatie VNO-NCW steunt het voorstel van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming om een wettelijke bedenktijd van 250 dagen in te voeren voor bestuurders van beursgenoteerde bedrijven. De regeling geeft de leiding van de bedrijven langer de tijd om bijvoorbeeld de argumenten voor en tegen een overname te staven.
10/12 16u45  GoPro haalt deel productie weg uit China SAN MATEO (AFN) - Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd.
10/12 16u00  Europese beurzen overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandagmiddag in de min. Ook elders in Europa gingen graadmeters overwegend omlaag. De oplaaiende handelsspanningen tussen de VS en China deden het sentiment geen goed. Verder wordt gewacht op de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord. Deze staat gepland op dinsdag, maar wordt vermoedelijk uitgesteld.
10/12 16u00  Rustige opening op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek met kleine uitslagen begonnen. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Verder wisten chipmaker Qualcomm en techreus Apple de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 15u45  'Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones' PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Een rechter in China heeft de import en verkoop van bepaalde types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. De twee concerns zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten.
10/12 15u00  'Licht herstel bij opening Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een licht hogere opening, na de stevige verliezen op vrijdag. Handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China staan nog altijd op de voorgrond na de arrestatie van een topbestuurder van Huawei. Beleggers kijken verder met een schuin oog naar de brexitperikelen in het Verenigd Koninkrijk.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
10/12 20u15  Modemerken slaan handen in elkaar en doen klimaatbelofte in Polen Op de VN-klimaatconferentie in Katowice in Polen engageren meer dan 40 grote modemerken zich om hun CO2- uitstoot sterk te verminderen. De textielindustrie stoot meer broeikasgassen uit dan scheep- en luchtvaart samen.
08/12 21u15  ACOD wint de sociale verkiezingen bij het spoor De socialistische spoorbond ACOD heeft de sociale verkiezingen bij de spoorwegen gewonnen. Van de 523 mandaten haalde de ACOD er 302 binnen. De christelijke bond ACV-Transcom komt uit op 188 mandaten en de kleinere bonden op 33.
08/12 11u45  Welkin and Meraki, "het vijfsterrenhotel voor werkende mensen" 'Coworking spaces' schieten als paddenstoelen uit de grond. Alsmaar meer vastgoedmakelaars storten zich op deze markt, zo ook het luxueuze Welkin and Meraki dat deze week haar deuren opende. 'De markt' ging langs op de opening.
07/12 10u45  Een reclameplafond voor VRT-radio leidt tot een plafond op alle radio-investeringen Eergisteren organiseerde de Commissie Media van het Vlaams Parlement - tussen Sinterklaasbezoeken en Marrakechdebatten door - een hoorzitting over de economische meerwaarde van de VRT en de leefbaarheid van de audiovisuele industrie. Eminente sprekers beklommen het spreekgestoelte. Helaas was de stem van de adverteerder afwezig. Merken zijn nochtans de grootste financierder van het complexe medialandschap. Vooral toen het debat over het VRT-?excedent? en over radio ging was het spijtig dat de opinie van de merkenbouwers afwezig was.
06/12 21u45  Europese beurzen in het rood: op laagste peil in twee jaar De Europese beurzen zijn vandaag gekelderd door de angst voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. De directe aanleiding was de aanhouding van een topvrouw van het Chinese telecomconcern Huawei in Canada, die dreigt te worden uitgeleverd aan de VS.
06/12 14u45  Sociale onrust nog niet van de baan bij Bpost: "Voorstellen directie zijn onvoldoende" Voor de socialistische vakbond zijn de voorstellen van de Bpost-directie voorlopig onvoldoende om de sociale rust bij het bedrijf te doen terugkeren. De andere bonden zijn wel nog aan het overleggen. Nieuwe acties komen er voorlopig niet.
06/12 11u30  Elke euro voor de VRT levert 2,5 euro op voor de economie De VRT levert een belangrijke economische return. Dat blijkt uit een studie van de VUB en de KU Leuven, in opdracht van de openbare omroep. 'De VRT heeft niet alleen een maatschappelijke, maar ook een economische meerwaarde.'
05/12 07u15  In kaart: zoveel kost een kamer in de ziekenhuizen in uw buurt Lees meer >
05/12 06u15  Zo wil de CM ziekenhuisopnames betaalbaar houden: "Verbied alle ereloonsupplementen" De extra sommen geld die artsen mogen vragen in ziekenhuizen als u in een eenpersoonskamer ligt, de zogenaamde 'ereloonsupplementen', beginnen echt de pan uit te swingen. Dat concludeert de christelijke mutualiteit CM in haar nieuwste Ziekenhuisbarometer. En dat moet stoppen, klinkt het nog. De CM roept op alle ereloonsupplementen gewoon te verbieden en ziekenhuizen voortaan anders te financieren.
04/12 12u45  Bpost haalt 3.000 rode brievenbussen weg uit het straatbeeld Lees meer >
04/12 10u45  Aandeel Bpost keldert ruim 20 procent Het aandeel van Bpost zakt met ruim 20 procent op de Brusselse beurs. De aanleiding is de waarschuwing van het bedrijf dat het voorstel voor een nieuwe arbeidsovereenkomst zal wegen op de winst.
04/12 03u45  EU-staten bereiken akkoord over sociale standaard voor vrachtwagenchauffeurs Lees meer >
04/12 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 1 december.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 20u15

De Financiële Telegraaf

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Arcadis pakt afvalvervoer New York aan Arcadis heeft een plan voor het afvalvervoer in New York gemaakt. Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau denkt het aantal kilometers dat vuilniswagens rijden met bijna twee derde te kunnen verminderen. Arcadis werkte een jaar aan het plan voor het stadsbestuur, waar het bedrijf 8 miljoen dollar voor kreeg.
11/12 07u15  Banken en automakers drukken Nikkei De Japanse effectenbeurs is dinsdag licht lager geëindigd onder aanvoering van de Japanse banken en autofabrikanten. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omhoog na het late herstel op Wall Street. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de onzekerheid over het brexit-akkoord in Europa.
11/12 06u15  Doorbraak: bananen uit Holland Het is wetenschappers voor het eerst gelukt om bananen te telen die niet in de volle bodem groeien. Wageningen Universiteit presenteert de nieuwe techniek, die wordt gezien als een grote en belangrijke doorbraak in de bananenindustrie, aanstaande woensdag.
11/12 05u45  Nederlander vreest volgende crisis Terwijl de economie goed draait, zijn veel Nederlanders bang voor een nieuwe crisis. Bijna de helft van de consumenten denkt dat een volgende economische crisis er harder inhakt dat de vorige.
11/12 05u45  ’Zzp’er verdient meer dan Jan Modaal’ Het gemiddelde jaarinkomen van een zzp'er ligt volgens een onderzoek hoger dan dat van de gemiddelde Nederlander: bijna €43.000 tegenover €37.000 voor Jan Modaal.
10/12 22u30  Banken bij verliezers op groen Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk.
10/12 22u00  'Meerdere records in heel goed horecajaar' Op de laatste dag van Masters of LXRY verzamelden verschillende horeca-grootheden zich bij het Stan Huygens Café in de RAI. Ze bespraken het afgelopen horecajaar met elkaar.
10/12 21u30  Column: arrestaties tonen verharding spelregels Mijn vorige column ging over de arrestatie van de topman van Nissan, Renault en Mitsubishi, Carlos Ghosn in Japan. Inmiddels heeft zich de financiële directeur van het Chinese telecombedrijf Huawei, Meng Wanzhou, gevoegd bij het rijtje internationale topbestuurders die hun dagen zonder schoenveters moeten doorbrengen.
10/12 21u30  Toezichthouder zoekt goedkopere stroom in buitenland De energierekening moet betaalbaar blijven. Daarom zou Nederland beter verbonden moeten worden met elektriciteitsnetwerken van zijn buurlanden. „Dat de energietransitie duur wordt, verwacht iedereen. Maar het moet niet onnodig duur worden,” zegt Henk Don, bestuurslid bij toezichthouder ACM.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afspraken China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend.
10/12 20u45  China: Canada schendt afspraken China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen.
10/12 20u30  Automakers VS eisen barrière tegen Japanners De Amerikaanse automarkt moet niet verder opengesteld worden voor voertuigen van Japanse makelij. Een Amerikaanse brancheorganisatie, die onder meer Ford, General Motors en Fiat Chrysler vertegenwoordigt, dringt er bij de regering-Trump op aan de regelingen niet te verruimen totdat Tokio laat zien dat het zich ook inzet voor een open markt.
10/12 20u00  Portugal lost IMF-lening af Portugal heeft de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelost. Het land maakte maandag de laatste tranche van 4,7 miljard euro over. Het land leunde sinds 2011 op de financiële steun van Europa en het IMF. Die voorzagen Portugal voor in totaal 78 miljard euro aan noodkredieten.
10/12 20u00  Brexit en handelsvete drukken Wall Street De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie overwegend in de min. Aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China drukken het sentiment, evenals de onzekerheid over de brexit-deal. Chipmaker Qualcomm en techreus Apple wisten de aandacht op zich gericht. Apple mag door toedoen van Qualcomm in China bepaalde iPhones voorlopig niet meer verkopen.
10/12 20u00  VS: stop aanleg gaspijplijn Nord Stream 2 De Verenigde Staten hebben er openlijk toe opgeroepen de aanleg van de Oostzee-pijpleiding Nord Stream 2 te staken. De Amerikaanse onderminister voor energiegerelateerde zaken Francis Fannon riep alle betrokken partijen op om per direct te stoppen met het project, waar vooral Rusland aan gehecht is.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van De Financiële Telegraaf >

Nieuwsblad: Geldzaken

Verbergen Tonen
Laatste update: maandag 10 december 2018, 17u23
Lees meer van Nieuwsblad: Geldzaken >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
11/12 00u00  Tijdens uw studententijd een paar jaar in de horeca gewerkt? Let op: uw kleine pensioen gaat verhuizen Volgend jaar begint een grote schoonmaakactie in de pensioensector. Kleine pensioenen die elders zijn opgebouwd, verhuizen naar het fonds waaraan u op dit moment deelneemt. Handig?12 
10/12 22u45  Deze Roemeense windmolens kunnen Nederland behoeden voor miljoenenboetes Waarom windmolens bouwen in Drenthe als het ook in Roemenië kan? Door daar een windmolenproject te ondersteunen, kan Nederland ontsnappen aan zeker lijkende miljoenenboetes. De Tweede Kamer spreekt zich er dinsdag over uit.
10/12 22u45  ECB moet rente verhogen, anders wordt deze recessie nog lelijker dan de vorige De markten weten het, economen denken het en de politici vrezen het. De recessie is in aantocht.
10/12 16u30  ING laat man jarenlang betalen voor pinpas van zijn overleden vrouw Zeven jaar na het overlijden van mevrouw Nebbeling laat ING haar weduwnaar nog steeds betalen voor een extra pas. Haar zoon probeert het oplossen, maar stuit daarbij op administratieve barrières.
10/12 08u30  ‘Minder, minder, minder Schiphol’ galmt het door de Amsterdome In Amsterdam bogen overheid, branche en burgers zich zaterdag nog een keer over de toekomst van Schiphol, voor er komende vrijdag een advies gaat naar de minister. ‘Uiteindelijk vellen we een Salomonsoordeel. Oplossingen zonder pijn zijn er niet.’
10/12 01u00  Onderzoek: pensioenfondsen doen te weinig tegen dwangarbeid Dwangarbeid is op papier een belangrijk thema voor de meeste pensioenfondsen, zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VDBO). Maar vrijwel geen enkel fonds laat zien wat het doet om dwangarbeid tegen te gaan, stelt onderzoeker Hester Holtland.
10/12 01u00  VR-cursussen om mensen voor te bereiden op levensbedreigende situaties Hoe bereid je personeel voor op bijvoorbeeld een brand? Warp Industries helpt bedrijven interactieve trainingen te maken met virtual reality. Met een VR-bril op kun je zelfs leren wat te doen bij een bankoverval.
10/12 00u00  Eén gitaar is 60 tot 120 uur werk: ‘Wij bouwen vaak voor mensen die alles al gehad hebben’ Rikkers Gitaarbouw uit Groningen maakt sinds 35 jaar handgemaakte (bas-)gitaren. Zagen en frezen is de uitdaging niet meer, wel uitvinden wat de klant precies wil. ‘Niemand speelt hetzelfde. Iedereen zoekt een andere klank.’
09/12 21u30  Ben ik inderdaad een oude mopperpot? Zo in deze donkere dagen voor kerst ben ik gewoon om mijzelf en mijn leven eens goed tegen het licht te houden. Ben ik wie ik wil zijn en ben ik waar ik wil zijn? Dat soort vragen. Vaak kan een gebeurtenis, een gesprek, of een simpele vraag of opmerking een gedachtestroom op gang brengen. Nu ook weer. Jeroen Wollaers, de uitermate bekwame en charmante presentator van Nieuwsuur, stelde mij naar aanleiding van mijn vorige column via Twitter de vraag of ik weleens iets leuk, goed of vrolijk vond. Ik antwoordde dat dit heus weleens voorkwam, maar dat ik het niet als mijn taak zag daarover te schrijven. Dat antwoord klopte wel, maar was ook wat makkelijk. Ben ik inderdaad een oude mopperpot, zoals Wollaers suggereert? Of vind ik wel degelijk dingen leuk, goed of vrolijk? En als dat zo is, waarom schrijf ik daar dan zo zelden over? Zie hier mijn eindejaarszelfonderzoek.
08/12 09u45  Nederland eindigt met 38,8 procent als tweede onder de prutsers Gezegend is het land waar netjes belasting wordt geheven, en dit belastinggeld door de overheid wordt gebruikt om prachtige publieke voorzieningen van te organiseren en inkomen wijselijk te herverdelen. En ja, Nederland is zo’n land. Hou deze gedachte alstublieft vast.
08/12 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
07/12 22u15  Baeten laat zich zien, Cruiming is spoorloos Winnaar & verliezer van de week
07/12 20u45  Frankrijk mag de prutser van het jaar zijn, Nederland is een goede tweede Het spel en de knikkers
07/12 20u15  ‘Het is belangrijk dat mensen de economie eerlijk vinden’ De baas van ING, Ralph Hamers, moet komende week de Tweede Kamer uitleggen waarom hij te weinig verdient. Deborah Hargreaves is gespecialiseerd in topsalarissen en schreef er een boek over. ‘Kopstukken van het bedrijfsleven hebben hun morele autoriteit te grabbel gegooid met hun exorbitante salarissen.’
07/12 11u00  Begin deze eeuw een hype, maar inmiddels hebben plastic zonnepanelen hun populariteit verloren Plastic zonnecellen waren begin deze eeuw een hype. Flexibeler, dunner, lichter en véél goedkoper: het klassieke zonnepaneel kreeg concurrentie. Maar twintig jaar later is van die concurrentie weinig over. Heeft plastic de strijd definitief verloren van silicium?
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
11/12 07u15  Deze beha’s draag je onder je feestoutfit Bij de perfecte feestoutfit hoort de juiste beha! Van sexy bralettes tot handige strapless modellen, deze beha’s zorgen ervoor dat je er op je best uitziet in je feestoutfit!
11/12 07u15  FBI verhindert twee massamoorden in Ohio De FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden, zo berichten Amerikaanse media maandag. Eén van de twee was een 23-jarige vrouw die al enkele maanden correspondeerde met Dylann Roof, de man die in 2015 negen afro-Amerikanen doodde in een kerk in Charleston. De andere verdachte is een 21-jarige geradicaliseerde man.
11/12 07u15  Brexit leidt tot stormloop op dierenartsen De overheid moet binnenkort minstens 60 extra dierenartsen aanwerven om het vervoer van levende dieren van en naar het Verenigd Koninkrijk te controleren. Maar het voedselagentschap worstelt nu al om er genoeg te vinden, schrijft De Tijd dinsdag.
11/12 07u15  Dodelijke zomer voor fietsers in Vlaanderen: einde van positieve trend Er is voorlopig een einde gekomen aan de gestage daling van het aantal verkeersdoden in Vlaanderen. Dat is het gevolg van een erg dodelijke zomer voor fietsers op de Vlaamse wegen, zo blijkt uit een nieuwe verkeersveiligheidsbarometer van het verkeersinstituut Vias.
11/12 07u15  Hans Vanwijn: “Oppassen tegen een new look Lietkabelis” Vanavond (20 uur) vat met de achtste speeldag de terugronde van de Champions League aan. Het in het kampioenenbal debuterende Telenet Giants Antwerp doet het schitterend en prijkt met een 3 op 7 in de sterke poule C op een gedeelde vierde stek. Vanavond nemen de met een comeback uitpakkende Hans Vanwijn en zijn ploegmaats het tegen Lietkabelis op. “Oppassen tegen een Litouwse ploeg die new look is,” zegt de 23-jarige en 2m08 grote forward.
11/12 07u15  Gele hesjes bezetten opnieuw snelweg in Feluy (Henegouwen) De gele hesjes hebben maandagavond opnieuw de snelweg A7 ter hoogte van Feluy, in Henegouwen, voor een deel bezet. Dat valt te lezen op de website met wegeninfo van de federale politie.
11/12 02u15  Actieweek vakbonden van start: gele hesjes voeden stakingsijver De actieweek van de drie grote vakbonden is begonnen. De stakingsbereidheid in Vlaanderen is groter dan verwacht. De voedingsector trekt de kar. Al is het vooral uitkijken naar vrijdag.
11/12 02u15  Oppositie houdt Michel in de tang: premier gaat vandaag langs bij alle fractieleiders Het is zelden vertoond, maar de premier gaat vandaag langs bij alle fractieleiders van de oppositie. Charles Michel (MR) kan ook niet anders, wil hij zijn kersverse oranje-blauwe coalitie al niet meteen zien struikelen in haar eerste week. De oppositie­partijen, N-VA op kop, spreken van een democratisch deficit en vragen boven op die onderonsjes een vertrouwensstemming. Maar vooraleer hij zich daaraan waagt, wil premier Michel toch even de temperatuur opmeten.
11/12 02u15  Straatcrimineel met brandende ambitie in drugsmilieu gedood: Raouf B. (41) is “de verkeerde tegen het lijf gelopen” De Nederlandse politie is een groot onderzoek gestart naar de liquidatie van Raouf B. (41), een beruchte straatcrimineel uit Temse die carrière probeerde te maken in het zware drugsmilieu in de Antwerpse haven. De naam van B. dook de voorbije jaren op in talloze onderzoeken naar geweldsdelicten, smokkel en ripdeals. “Hij is de verkeerde tegen het lijf gelopen.”
11/12 02u15  Antwerps diamantmuseum DIVA moet fors besparen: subsidie bijna gehalveerd en vier banen geschrapt Het nieuwe diamantmuseum DIVA heeft een vijfjarenplan klaar om zijn tekorten weg te werken. Het zal jaarlijks 378.000 euro moeten besparen, en dat vijf jaar lang. Sinds zijn opening lokt het museum gemiddeld 1.500 bezoekers per week.
11/12 02u15  Voor het eerst baarmoeder getransplanteerd in België: vrouw geboren zonder kan nu zwanger worden Een Vlaamse vrouw die geboren werd zonder baarmoeder, heeft in het UZ Gent de uterus van een overleden vrouw ingeplant gekregen. Daardoor kan ze nu toch in verwachting geraken. De ingreep is een primeur voor België en opent een waslijst aan mogelijkheden, maar roept ook ethische vragen op.
11/12 02u15  Was de Reus een Griek? Anonieme getuige legt link tussen Bende van Nijvel en andere gangsterbende Was de Reus van de Bende van Nijvel een Griek? Die mogelijkheid is weer reëler nu een nieuwe getuige voor het eerst het verband legt tussen de Bende van Nijvel en de Bende van Baasrode rond gangster Philippe De Staerke. De Bende van Baasrode telde liefst drie Grieken in de rangen, onder wie de 1,94 meter grote Apostolos Papadopoulos.
11/12 02u15  Tandarts (35) opgepakt voor aanranding nadat tien vrouwen klacht hadden ingediend: “Betast terwijl ik in de stoel lag” Een 35-jarige West-Vlaamse tandarts zit in de cel op verdenking van aanranding van verschillende vrouwelijke patiënten. Hij zou hen betast hebben om het moment dat ze bij hem in de stoel lagen. In totaal stapten al bijna tien vrouwen naar de politie.
11/12 02u15  Hoe beloftevolle cyberspecialist met cocaïnemaffia in zee ging door grote bedrijven in Antwerpse haven te hacken De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de bekende techondernemer Filip M. (40) veroordeeld tot acht jaar cel wegens het hacken van grote bedrijven in de Antwerpse haven in opdracht van de internationale cocaïnemaffia. Zijn handlangers Davy V.d.M. en Wence V. moeten drie jaar de gevangenis in.
11/12 02u15  N-VA gaat met 180 medewerkers die op straat staan op zoek naar nieuwe job: “Er zijn zeker traantjes gevloeid” Op vijf ministeriële kabinetten van de N-VA zijn in totaal 180 medewerkers zondag en maandag bezig geweest met in te pakken en weg te wezen. “Nee, leuk is dat niet. Er zijn hier zeker traantjes gevloeid”, zegt Andy Pieters vanop het kabinet van Zuhal Demir.
Laatste update: vandaag om 7u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
11/12 06u30  Antwerps diamantmuseum DIVA gaat vijf jaar besparen Het nieuwe Antwerpse diamantmuseum DIVA heeft een vijfjarenplan klaar om zijn tekorten weg te werken. Het zal jaarlijks 378.000 euro moeten...
10/12 17u00  GoPro haalt deel productie weg uit China Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in...
10/12 13u45  Elon Musk: “Ik respecteer Amerikaanse beurswaakhond niet” Tesla-topman Elon Musk haalt opnieuw uit naar de machtige Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, die hem heeft doen aftreden als voorzitter van de...
10/12 13u00  België telt bijna een miljoen kmo’s, maar ook aantal faillissementen is gestegen België telde vorig jaar 940.440 kmo's, een toename met 4 procent ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit de derde editie van de Boordtabel van de...
10/12 10u00  Schoonmaakbedrijf ISS schrapt wereldwijd 100.000 banen Schoonmaakbedrijf ISS schrapt de komende twee jaar wereldwijd 100.000 banen. In totaal werken er momenteel ongeveer 490.000 mensen bij de...
10/12 09u00  Ryanair-baas O’Leary door vakbonden uitgeroepen tot ‘slechtste baas ter wereld’ Ryanair-baas Michael O’Leary is in Kopenhagen uitgeroepen tot ‘slechtste baas ter wereld’. Dat gebeurde tijdens ITUC, een congres van de...
10/12 08u30  Ryanair-baas O’Leary door vakbonden uitgeroepen als ‘slechtste baas ter wereld’ Ryanair-baas Michael O’Leary is in Kopenhagen uitgeroepen tot ‘slechtste baas ter wereld’. Dat gebeurde tijdens ITUC, een congres van de...
10/12 08u15  Ingenieurs zien soft skills en IT-kennis als essentiële eigenschappen voor hun toekomst Welke eigenschappen maken dat een ingenieur klaar is voor de toekomst? Ingenieursvereniging ie-net vroeg aan 900 ingenieurs naar hun verwachtingen...
10/12 08u00  Zo verdien je nog wat extra geld aan je eindejaarspremie Voor veel mensen is de eindejaarspremie een handige extra om de feesten goed mee in te zetten, maar je kan je zogenaamde dertiende maand ook als...
08/12 07u45  Elon Musk: “Tesla overweegt overname van General Motors-fabrieken” Elon Musk, zei in het Amerikaanse televisieprogramma ‘60 minutes’ op CBS dat Tesla interesse heeft in de overname van een of meerdere fabrieken van...
08/12 07u15  WOONVIDEO. Zo verbouwden Anders en Jessica hun huis met amper 50.000 euro Toen Anders en Jessica hun onderkomen rijhuis wilden renoveren, zat hun budget er al bijna door. Als je het resultaat ziet, is het verbluffend dat...
08/12 06u00  Belgische ondernemers investeren 100 miljoen euro in kankeronderzoek Een twintigtal Belgische ondernemers waaronder Marc Coucke, Filip Balcaen, Christian Van Thillo en Alexander Van Damme leggen 100 miljoen euro op...
07/12 17u15  Co-worken met kaviaar en champagne: eerste vijfsterrenwerkplek opent in Brussel Een lederen bureaublad, lunch bereid door een Michelinchef en barista's die jouw kop kantoorkoffie verzorgen: bij co-workingspace Welkin and Meraki...
07/12 14u30  Prijzen van benzine en diesel volgend jaar niet geïndexeerd De prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerd. Dat werd overeengekomen binnen de ministerraad, bevestigen regeringsbronnen....
07/12 11u30  Dit zijn de (nieuwe) lonen in de zorgsector In de zorgsector zijn er altijd handen te kort. Maar vertaalt de hoge vraag naar verpleeg- en zorgkundigen zich ook in een hoog loon? vacature.com...
Laatste update: vandaag om 6u30
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Netto

Verbergen Tonen
Laatste update: vandaag om 7u21

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Minder verkeersclaims, maar meer schade Het aantal schadeclaims wegens een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald, tot 741.000. De kosten van de schadegevallen namen echter toe, tot een bedrag van 2,6 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. 
11/12 04u15  Britse premier May stelt cruciale Brexit-stemming voorlopig uit De stemming over de Brexit-deal zal morgen toch niet plaatsvinden. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.13 
11/12 01u00  Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand Binnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren.12 
11/12 00u45  Aantal banen in energie fors toegenomen dankzij gebruik hernieuwbare energie Het aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
10/12 19u45  Portugal lost laatste deel IMF-lening af Portugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fond (IMF) volledig afgelost.
10/12 17u30  Koers Britse munt omlaag na uitstel Brexit-stemming Het Britse pond daalde maandag naar een van de laagste niveaus in maanden na het nieuws dat premier Theresa May de Brexit-stemming in het Lagerhuis mogelijk uitstelt.
10/12 15u45  Chinese autoriteiten verbieden verkoop sommige iPhone-modellen De Chinese autoriteiten hebben de verkoop van een aantal iPhone-modellen verboden. Dit komt nadat chipfabrikant Qualcomm een rechtbank ervan wist te overtuigen dat Apple enkele patenten van het concern schendt.
10/12 15u30  'Gele Hesjes' halveren verwachte economische groei Frankrijk De economische groei in Frankrijk zal naar verwachting de helft lager uitvallen door de felle protesten van de zogeheten 'Gele Hesjes'.
10/12 15u30  Koers Britse munt omlaag na mogelijk uitstel Brexit-stemming Het Britse pond daalde maandag naar een van de laagste niveaus in maanden na het nieuws dat premier Theresa May de Brexit-stemming in het Lagerhuis mogelijk uitstelt.
10/12 15u15  Tesla-topman Musk: 'Ik heb geen respect voor beurswaakhond SEC' Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw uitspraken gedaan over zijn gespannen verhouding met de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC. De Amerikaanse zakenman zegt 'geen respect voor de SEC te hebben', maar zich wel aan de schikking met de toezichthouder te zullen houden, 'omdat hij het rechtssysteem respecteert'.
10/12 14u30  Britse pond omlaag na mogelijk uitstel Brexit-stemming Het Britse pond daalde maandag naar één van de laagste niveaus in maanden na het nieuws dat premier Theresa May mogelijk de Brexit-stemming in het Lagerhuis uitstelt.
10/12 13u30  Brits kabinet houdt spoedoverleg, stelt Brexit-stemming mogelijk uit De Britse premier Theresa May houdt momenteel een telefonisch spoedoverleg met haar kabinet. Diverse Britse media melden dat de stemming over het terugtredingsakkoord morgen wordt uitgesteld.
10/12 13u15  Duitse export groeit in oktober na eerdere afname De export van Duitsland is in oktober gegroeid, na een afname in september, blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
10/12 13u00  'Gele Hesjes' halveren groeiverwachting Frankrijk De economische groei in Frankrijk zal naar verwachting de helft lager uitvallen door de felle protesten van de zogeheten 'Gele Hesjes'.
10/12 12u15  Polikliniek IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord per direct gesloten De polikliniek van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord is per direct dicht.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
09/12 00u00  CEO-fraude: opgelicht door de ?directeur? Lees meer >
09/12 00u00  Lonen stijgen amper door te lage arbeidsproductiviteit Lees meer >
07/12 00u00  President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen General Motors, fabrikant van onder meer het automerk Chevrolet, ontslaat bijna 15.000 mensen en sluit vijf fabrieken. Daarmee verliest 15 procent van het GM-personeel zijn baan. President Trump is woest en dreigt de subsidies voor de autofabrikant in te trekken. Vier vragen en antwoorden over de ruzie tussen de Amerikaanse automaker en de president. Waarom … Continued The post President Trump boos: autofabrikant General Motors ontslaat 15.000 mensen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/12 00u00  Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op De topman van Unilever, Paul Polman, stapt eind dit jaar op. Polman gaf tien jaar leiding aan de Brits-Nederlandse multinational. De topman was de afgelopen jaren veel in het nieuws, eerst omdat hij de levensmiddelenproducent wilde verduurzamen en het afgelopen jaar wegens de roep om afschaffing van de dividendbelasting. Een terugblik. Unilever was een groot … Continued The post Na twee turbulente jaren stapt Unilever-topman Paul Polman op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 18u15  Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen Steinar Henskens had net zijn vwo-diploma toen hij ontdekte dat je laserstralen kunt gebruiken om vogels te verjagen. Een vogel ervaart een bewegende, groene laserstraal als een stok die op hem afkomt, en vliegt weg. Hij ontwikkelde de Agrilaser. In 2012 richtte hij Bird Control Group op, het bedrijf waarmee hij de Agrilaser verkoopt. Zijn … Continued The post Steinar Henskens bedacht lasers om vogels te verjagen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 18u15  Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto Lees meer >
06/12 18u15  Eline Vrijland-van Beest bedacht sensor tegen slaapapneu Lees meer >
06/12 17u00  Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain De strijd om de innovatieve blockchaintechnologie is losgebarsten, blijkt uit de explosieve stijging van het aantal patentaanvragen. Ook hier lopen de supermachten Amerika en China op de troepen vooruit. Sinds de introductie van de digitale munt bitcoin in 2008 zijn er wereldwijd 4.095 patenten voor innovaties in blockchaintechnologie aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers die het … Continued The post Amerika en China domineren ?patentoorlog? om blockchain appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 00u00  Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen Zelfs Donald Trump zegt het: de aarde warmt op. En dat betekent, op zijn minst, dat een beetje verkoeling op zijn tijd meer dan welkom is. Met een biertje bijvoorbeeld. Maar dat laatste gaat dus niet zomaar. Klimaatverandering zal bier namelijk veel duurder maken, concludeerden wetenschappers in een vorige week verschenen artikel in het blad … Continued The post Klimaat kan de prijs van een biertje verdubbelen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/12 00u00  ?Europa wordt gezien als saai: er gebeurt weinig? Lees meer >
05/12 00u00  De bank als politieagent: vragen we niet te veel? Lees meer >
05/12 00u00  7 tips bij het overstappen: zo bespaart u op uw zorgpolis Lees meer >
Laatste update: zondag 9 december 2018, 0u00

Express.be

Verbergen Tonen
10/12 21u15  Gele hesjes: 'Online verkoop in Frankrijk steeg zaterdag met 65%" Gele hesjes duwen Franse consument in de armen van Amazon en co.
10/12 19u15  De Chinese machtsgreep in Zuid-Europa: "Als de EU niet investeert doen wij het" In alle stilte hebben China en Portugal vorige week een aantal handelsovereenkomsten gesloten die duidelijk maken hoe de Chinezen op kleinere EU-landen focussen om hun invloed in de eenheidsmarkt uit te breiden.
10/12 18u30  De pijnlijke irrelevantie van de Clintons: lege zalen en Groupon-tickets Bill en Hillary Clinton zijn aan een toernee door een reeks Canadese en Amerikaanse steden begonnen, onder het sympathieke motto ‘An evening with the Clintons’. Maar een klein probleem dringt zich op.
10/12 16u00  Neen, Microsoft is niet groter dan Apple Eind vorige maand werd gemeld dat Microsoft op het gebied van marktkapitalisatie groter was geworden dan Apple, maar die beweringen moeten worden gerelativeerd. Dat betoogt de redactie van de nieuwssite Axios. Opgemerkt wordt dat Apple op een aantal parameters nog altijd groter is dan Microsoft. Bovendien zijn er tussen beide ondernemingen enkele fundamentele verschillen.
10/12 14u15  Antwerpen: "Diamonds are no longer forever" Ook de Antwerpse diamantwereld bevindt zich in een belangrijke transformatieperiode, waarbij de sector met nieuwe verkoopmethodes en technologische uitdagingen probeert om te gaan. Dat zegt Adria Budry Carbo, technologie-redacteur bij de Zwitserse krant Le Temps. De omschakeling wordt volgens Carbo onder meer geïllustreerd door de opening van de online verkoper Baunat in het hart van het Antwerpse diamantkwartier, naar het voorbeeld van grote Amerikaanse platformen zoals Blue Nile en James Allen.
10/12 14u15  Carlos Ghosn nu ook gearresteerd in tweede fraudezaak Het openbaar ministerie van Tokio verdenkt voormalig Nissan en Mitsubish-baas Carlos Ghosn ervan om tijdens de periode 2010 - 2018 ruim 80 miljoen dollar van zijn inkomen niet te hebben aangegeven.
10/12 13u30  De N-VA is weg, wat nu? Het valt op: de zucht van opluchting die opstijgt bij Open Vld en CD&V, nu de N-VA eindelijk de regering verlaten heeft. En ook het enthousiasme over de nieuwe bevoegdheden. Maar een felle aanval van Maggie De Block (Open Vld) op voorganger Theo Francken (N-VA) zette meteen de relaties tussen de kleine coalitie en de gedoogsteunpartner op scherp. Bij wie wil Michel II die steun dan gaan halen? "Het zal of met N-VA, of met de PS zijn", zo is te horen.
10/12 12u45  Trumps handelsoorlog is nefast voor de VS, maar goed voor zijn herverkiezing Handelsconflicten zijn slecht voor het bedrijfsleven van de Verenigde Staten, maar zouden wel eens cruciaal kunnen blijken voor de herverkiezing van Amerikaanse president Donald Trump. Dat zegt politiek commentator Ramesh Ponnuru in een column voor het persbureau Bloomberg. In het kader van een herverkiezing zou Trump er volgens Ponnuru dan ook mogelijk goed aan doen om de klachten over de negatieve gevolgen van de handelsoorlog met China te negeren.
10/12 12u45  Zuid-Afrika zet datum voor onteigening blanke boerderijen Tegen eind maart volgend jaar moet Zuid-Afrika een wet hebben die het mogelijk maakt om blanke landeigenaars zonder compensaties te onteigenen. Dat heeft het Zuid-Afrikaanse parlement beslist. Er wordt een commissie opgericht die de nieuwe wet moet opstellen. De Zuid-Afrikaanse regering, geleid door het African National Congress (ANC), noemt de maatregel een rechtzetting van een historische onrechtvaardigheid.
10/12 11u45  De meeste onder ons linken geld verdienen aan onze uitgaven, de superrijken niet De superrijken lijken een onophoudelijke honger naar meer geld te hebben. Steeds weer zoeken ze naar nieuwe manieren om hun vermogen op te drijven. Ze verschillen dan ook in sterke mate met de gemiddelde bevolking. Dat zegt Joe Pinsker, redacteur bij het magazine The Atlantic. Opmerkelijk is volgens hem echter dat die toenemende rijkdom niet tot een groter geluk lijkt te leiden.
08/12 15u15  Er is geen monopolie in artificiële intelligentie Vaardigheden in artificiële intelligentie zijn over een brede waaier van economische sectoren en over verschillende grote geografische clusters over de hele wereld verspreid. Dat is de conclusie van een rapport van het Amerikaanse technologiebedrijf Diffbot, gespecialiseerd in machine learning. De Verenigde Staten en Microsoft zijn echter duidelijke marktleiders.
08/12 02u15  12 redenen waarom ook Uber een grote zeepbel is Uber heeft zichzelf een aureool van onvermijdelijkheid en onoverwinnelijkheid aangemeten. Maar achter die façade schuilt een ander verhaal...
07/12 21u00  Al gemerkt dat de eerste klasse in vliegtuigen zo goed als verdwenen is? Omdat de kosten immer lijken te blijven stijgen en de marges krimpen nemen steeds meer luchtvaartmaatschappijen afscheid van hun eerste klasse.
07/12 17u45  Nieuwe test kan elke vorm van kanker opsporen in 10 minuten Onderzoekers van het Australisch Instituut voor Bioengineering en Nanotechnologie (AIBN) aan de University of Queensland hebben een test ontwikkeld die snel en goedkoop elk type kanker kan identificeren. De diagnose kan op basis van bloed of weefsel van de patiënt. De Australische onderzoekers stelden vast dat bij alle kankers een identieke genetische handtekening kan worden geregistreerd.
07/12 17u30  "Nucleaire ontwapening Noord-Korea is een leugen" Noord-Korea werkt nog steeds aan de uitbreiding van militaire faciliteiten van waaruit met raketten de Verenigde Staten zouden kunnen worden aangevallen. Dat staat in een rapport van het Amerikaanse Middlebury Institute of International Studies, gebaseerd op satellietbeelden die de voorbije maanden werden geregistreerd.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 21u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Britse premier May stelt cruciale Brexit-stemming voorlopig uit11/12 04u15 - Nu.nl Economie: De stemming over de Brexit-deal zal morgen toch niet plaatsvinden. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
12x Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand11/12 01u00 - Nu.nl Economie: Binnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren.
12x Tijdens uw studententijd een paar jaar in de horeca gewerkt? Let op: uw kleine pensioen gaat verhuizen11/12 00u00 - Volkskrant Economie: Volgend jaar begint een grote schoonmaakactie in de pensioensector. Kleine pensioenen die elders zijn opgebouwd, verhuizen naar het fonds waaraan u op dit moment deelneemt. Handig?
10x Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 201911/12 00u45 - Trends.be: De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten.
9x “Alles wat ik verkoop is van kurk als ode aan mijn vader”11/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Antwerpen Centraal heeft er met Captain Cork een nieuwe winkel bij. Ina De Quint (33) uit Merksem verkoopt er producten gemaakt uit Portugese kurkeik. “Een veganistische, ecologische en duurzame stof met dezelfde kwaliteiten als leder.”
9x Aantal banen in energie fors toegenomen dankzij gebruik hernieuwbare energie11/12 00u45 - Nu.nl Economie: Het aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
7x ’Zzp’er verdient meer dan Jan Modaal’11/12 05u45 - De Financiële Telegraaf: Het gemiddelde jaarinkomen van een zzp'er ligt volgens een onderzoek hoger dan dat van de gemiddelde Nederlander: bijna €43.000 tegenover €37.000 voor Jan Modaal.
7x Beeldje dat overleden mama maakte teruggevonden dankzij oproep: “Nooit gedacht dat zo veel mensen zouden meeleven”11/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Floor en Mies Leemans hebben het beeldje opgespoord dat hun in september overleden mama maakte voor het kunstproject ­Coming World ­Remember Me. “Woensdag rijden we naar ­Ruddervoorde (Oostkamp) om het op te ­halen”, glundert Floor.
6x Nederlander vreest volgende crisis11/12 05u45 - De Financiële Telegraaf: Terwijl de economie goed draait, zijn veel Nederlanders bang voor een nieuwe crisis. Bijna de helft van de consumenten denkt dat een volgende economische crisis er harder inhakt dat de vorige.
5x Antwerps diamantmuseum DIVA gaat vijf jaar besparen11/12 06u30 - Het Laatste Nieuws: Economie: Het nieuwe Antwerpse diamantmuseum DIVA heeft een vijfjarenplan klaar om zijn tekorten weg te werken. Het zal jaarlijks 378.000 euro moeten...

Statistieken

Artikels:
32285
Gelezen:
9581
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven