maandag 24 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van AD.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u30
 

AD.nl

Verbergen Tonen
24/06 23u30  Deel bewoners Ridderkerkse straat slaapt vannacht elders na vreemde bult in gevel en vallende stenen De bewoners van vier huizen aan de Lorentzstraat in Ridderkerk slapen vannacht elders, nadat vermoedelijk door de hitte bakstenen in hun gevel naar buiten bolden. Er kwamen ook plotseling stenen naar beneden. De hulpdiensten sloegen groot alarm over de problemen.
24/06 23u15  Wervingsdag gevangenis een succes, maar ggz-personeel niet te vinden ,,Het was een bijzondere dag. Nooit eerder kregen tweehonderd sollicitanten een rondleiding’’, zegt Joost Walraven, directeur Zorg en behandeling PI Zwolle over de wervingsdag van de gevangenis in Zwolle.
24/06 23u00  Sepp van den Berg kiest waarschijnlijk voor Liverpool in plaats van PSV Sepp van den Berg stond de afgelopen maanden in de belangstelling van PSV, maar kiest waarschijnlijk voor een vertrek naar Liverpool. Dat meldt De Stentor maandagavond. Komende week gaat hij een transfer vanuit PEC Zwolle proberen rond te maken.
24/06 22u45  Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: ‘Heb de hele weg naar huis zitten huilen’ Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.’’
24/06 22u30  Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: 'Heb de hele weg naar huis zitten huilen’ Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.”10 
24/06 22u00  Ruiter zegt Sparta af na belangstelling PSV Robbin Ruiter wordt niet de nieuwe keeper van Sparta. De afgelopen dagen onderhandelde de Rotterdamse club met de goalie, die tot voor kort uitkwam voor het Engelse Sunderland. Hij heeft evenwel aangegeven dat er belangstelling is van een andere club. Die club is PSV.
24/06 22u00  Maarten na de finish: Als iets niet lukt, begin gerust nog een keertje In een euforisch Leeuwarden beëindigde Maarten van der Weijden zijn Elfstedentocht vandaag waar hij hem wilde beëindigen. Op de finishlijn dus. Het was de bekroning van een ongekende krachtproef, die voor het tweede jaar op rij heel Friesland op stelten zette.
24/06 21u30  ‘Als iets niet lukt, begin dan gerust nog een keertje’ In een euforisch Leeuwarden beëindigde Maarten van der Weijden zijn Elfstedentocht vandaag waar hij hem wilde beëindigen. Op de finishlijn dus. Het was de bekroning van een ongekende krachtproef, die voor het tweede jaar op rij heel Friesland op stelten zette.11 
24/06 21u15  Trump pakt met nieuwe sancties grootayatollah Iran aan De Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.
24/06 21u15  Knieblessure maakt einde aan Copa América voor Farfán Peru zal het in de Copa América zonder Jefferson Farfán (34) moeten stellen. De ex-PSV’er kampt met een knieblessure. Hij trainde vandaag al niet meer. Peru mag geen vervanger oproepen.
24/06 21u00  KPN: we gaan onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren Telecomprovider KPN stelt een onderzoek in naar aanleiding van de grootschalige telefonische storing waardoor het alarmnummer 112 urenlang onbereikbaar was. ,,Dit had niet mogen gebeuren.”
24/06 21u00  Oranjevrouwen tegen Japan en Bobbi Eden in de Ochtend Show to go In de Ochtend Show to go van dinsdag 25 juni gaat het over de wedstrijd van de dag: de Oranjeleeuwinnen staan lijnrecht tegenover het sterke Japan. Keeper van Jong Oranje Jennifer Vreugdenhil kijkt alvast vooruit naar de wedstrijd. Verslaggever Hidde van Warmerdam is live is het Franse Rennes, waar het morgen allemaal moet gebeuren. Samen met voetbaljournalist Diana Kuip worden de kansen besproken.
24/06 21u00  Angola houdt Tunesië op gelijkspel Tunesië, een van de outsiders voor de titel, is de Afrika Cup slecht begonnen. Angola hield het Noord-Afrikaanse land in Suez op 1-1.
24/06 21u00  Ridderkerkse straat ontruimd door vreemde bult in gevel en vallende stenen De hulpdiensten zijn massaal afgekomen op een melding van een vreemde bult in een gevel van twee woningen aan de Lorentzstraat in Ridderkerk. Ook bij andere huizen in dezelfde straat bleken er, hoewel in mindere mate, stenen uit te steken. Het vermoeden is dat de stenen zijn gaan werken doordat het de laatste dagen ineens snel een stuk warmer is geworden. De straat is inmiddels ontruimd.
24/06 20u45  ‘Liefde voor lezen wordt er bij jongeren nu uit geramd’ De verplichte leeslijst op middelbare scholen is funest voor het leesplezier onder jongeren. Daarvan zijn ook schrijvers overtuigd. ,,Zodra een leraar of ouder zegt dat een kind móet lezen, is dat de dood in de pot. De liefde voor lezen wordt er bij jongeren nu uit geramd.’’
Laatste update: vandaag om 23u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/06 20u15  Ajax bevestigt: Promes voor maximaal 17,2 miljoen naar AmsterdamDe overstap van Quincy Promes naar Ajax is rond. De Amsterdammers hebben de toptransfer vanavond bevestigd. De aanvaller komt over van Sevilla en sluit op 8 juli aan bij de selectie van trainer Erik ten Hag.13 
24/06 20u15  De reus van Mercedes blijkt zo mak als een lammetjeDe Mercedes-Benz GLS was altijd een indrukwekkende vierkante, maar ook polariserende SUV met de luchtweerstand van een gymlokaal. Het was een landhuis op wielen met een imponerend front. Maar nu is alles anders.13 
24/06 20u15  KPN: Grote storing noodnummer 112 na uren verholpenDe alarmnummers 112 en 0900-8844 zijn in grote delen van het land vier uren onbereikbaar geweest door een zeer grote storing. Mensen in nood die met spoed politie, brandweer of ambulance nodig hadden, moesten bellen met een alternatief nummer. Hulpdiensten adviseerden mensen om via sociale media om hulp te vragen of zelfs naar openbare gebouwen te gaan. Alle agenten in dienst werden de straat op gestuurd en ambulances reden rond. Ook brandweerkazernes werden bezet. Volgens KPN is de storing inmiddels verholpen.14 
24/06 20u00  Martin Freeman sloeg Hobbit-hoofdrol bijna af: ‘Ik kon niet tegen mijn vrouw zeggen: jij gaat mee’In de Lord of the Rings-trilogie werd de rol van de oude Hobbit Bilbo Baggins steevast vertolkt door Ian Holm. In de Hobbit-trilogie was het Martin Freeman die de rol van de jonge Bilbo op zich nam, maar de 47-jarige acteur bekent dat hij er bijna voor bedankt had.
24/06 20u00  Samuel L. Jackson 'oogt' boos om filmposter: ‘Wat de vliegende f*ck gebeurt hier?!’Eén van de filmposters van de nieuwe Marvel-film Spider-Man: Far From Home is een doorn in het oog van Samuel L. Jackson. De acteur spotte iets dat niet klopte en toonde, geheel in eigen stijl, zijn onvrede over het gespotte schoonheidsfoutje.
24/06 20u00  Garrix keert terug na gescheurde enkelbanden, maar ‘rondspringen zit er nog niet in‘Martin Garrix keert 4 juli weer terug op het podium. Zijn enkel is goed genoeg hersteld nadat de dj begin juni viel tijdens een show in Las Vegas. Hij scheurde daarbij zijn enkelbanden en moest onder het mes.
24/06 19u45  KPN: Storing noodnummer 112 na uren verholpenDe alarmnummers 112 en 0900-8844 zijn in grote delen van het land vier uren onbereikbaar geweest door een zeer grote storing. Mensen in nood die met spoed politie, brandweer of ambulance nodig hadden moesten bellen met een alternatief nummer. Hulpdiensten adviseerden mensen om via sociale media om hulp te vragen of zelfs naar openbare gebouwen te gaan. Alle agenten in dienst werden de straat op gestuurd en ambulances reden rond. Ook brandweerkazernes werden bezet. Volgens KPN is de storing inmiddels verholpen.10 
24/06 19u45  Treinverkeer Utrecht Centraal komt weer op gangDe NS roept reizigers op om Utrecht Centraal te mijden vanwege de drukte op het station.10 
24/06 19u15  Ministerie blundert rondom telefoonstoring: 06-nummer van Telegraaf als noodnummer gebruiktHet ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een enorme flater geslagen in de communicatievoorziening rondom ernstige telefoonstoring die Nederland al uren in haar greep houdt. Via NL-Alert is een telefoonnummer gecommuniceerd als alternatief noodnummer voor mensen die niet 112 kunnen bellen, dat hetzelfde is als de tiplijn van de Telegraaf.
24/06 19u15  Griekspoor overleeft eerste ronde kwalificatie, De Bakker naar huisTallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van Wimbledon. De Nederlandse nummer 201 van de wereld rekende in de eerste ronde in drie sets af met de Argentijnse nummer 228 van de ATP-ranking Pedro Cachín: 6-2, 6-7 (5), 6-3.
24/06 19u00  Alle agenten de straat op: 112 niet bereikbaar in grote delen van het landDe alarmnummers 112 en 0900-8844 zijn in grote delen van het land onbereikbaar door een zeer grote storing. Mensen in nood die met spoed politie, brandweer of ambulance nodig hebben kunnen nu bellen met 088-6628240, via sociale media om hulp vragen of naar openbare gebouwen gaan. Alle agenten in dienst zijn de straat op gestuurd en ambulances rijden rond. Ook brandweerkazernes worden bezet. De politie weet de exacte omvang van het probleem nog niet, maar het zou gaan om een storing bij KPN.
24/06 18u45  Grol pakt brons in MinskHenk Grol heeft bij de Europese kampioenschappen judo in Minsk de bronzen medaille gewonnen. Het Nederlandse zwaargewicht versloeg in de strijd om de derde plaats Lukas Krpalek uit Tsjechië. Dat deed hij op ippon.10 
24/06 18u45  Linda en tientallen treinreizigers urenlang gestrand: 'Door telefoonstoring kunnen ze niemand bereiken’Door een defect in het remsysteem is vanmiddag een volle passagierstrein van de NS gestrand in Zuid-Holland. Een evacuatietrein kwam pas na twee uur ter plekke. De conducteur van die trein was volgens passagiers niet te bereiken vanwege de landelijke telefoonstoring die Nederland in haar greep houdt.
24/06 18u30  Invaller Veldwijk kan nederlaag Zuid-Afrika niet voorkomenLars Veldwijk mocht acht minuten voor tijd invallen bij Zuid-Afrika, maar de Sparta-spits kon een kleine nederlaag tegen Ivoorkust op de Afrika Cup niet voorkomen: 1-0. Jonathan Kodjia maakte het doelpunt.
24/06 18u15  Olympische Winterspelen van 2026 in MilaanDe Olympische Winterspelen van 2026 worden georganiseerd door Milaan. Het Internationaal Olympisch Comité stemde daar vandaag over in het Zwitserse Lausanne.
24/06 18u15  NS: Mijd Utrecht Centraal vanwege grote drukteDe NS roept reizigers op om Utrecht Centraal te mijden vanwege de drukte op het station.
24/06 18u00  Griekspoor overleeft eerste ronde kwalificatie WimbledonTallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van Wimbledon. De Nederlandse nummer 201 van de wereld rekende in de eerste ronde in drie sets af met de Argentijnse nummer 228 van de ATP-ranking Pedro Cachín: 6-2, 6-7 (5), 6-3.10 
24/06 17u45  Rammstein komt na De Kuip terug naar Nederland, in 2020 in NijmegenDe Duitse metalband Rammstein komt in 2020 naar Nijmegen. Dat meldt de band maandag zelf op Facebook, waarop de band een nieuwe tour aankondigt.10 
24/06 17u30  Extra agenten de straat op wegens 112-storingVeiligheidsregio’s in het land sturen extra agenten en ambulances de straat op vanwege de landelijke storing van het noodnummer 112. ,,Momenteel zijn alle agenten in dienst de wijk in gestuurd”, meldt de nationale politie. De Landelijke Eenheid zegt: ,,Alles wat we aan blauw hebben, sturen we naar buiten, de straat op, zodat ze zichtbaar zijn en aangesproken kunnen worden. We hebben weleens een gedeeltelijke 112-storing gehad, maar dit is veel meer.”10 
24/06 17u30  112 nodig? Dit moet je nu doenDe hulpdiensten hebben een alternatief noodnummer in het leven geroepen nu er een 112-storing is. Mensen bellen voor 112 naar het nummer 088-6628240 en voor 0900-8844 is het alternatieve nummer 088-9659630 in het leven geroepen.
24/06 17u30  Alle agenten de straat op: alarmlijn niet bereikbaar in grote delen van het landDe alarmnummers 112 en 0900-8844 zijn in grote delen van het land onbereikbaar door een grote storing. Mensen in nood die met spoed politie, brandweer of ambulance nodig hebben kunnen bellen met 088-6628240 of via sociale media aan te vragen of naar openbare gebouwen te gaan. Alle agenten in dienst zijn de straat op gestuurd en ambulances gaan de weg op. Ook brandweerkazernes worden bezet. De politie weet de exacte omvang van het probleem nog niet. Het zou gaan om een probleem bij KPN.10 
24/06 17u15  Onrust op sociale media door landelijke storing: 'Er is hier iemand onwel en ik kan 112 niet bellen’Een grote groep Nederlanders maakt zich ernstig zorgen nu het alarmnummer al ruim een uur niet meer gebeld kan worden. Op sociale media stromen honderden reacties per minuut binnen van mensen die zich in noodsituaties geen raad weten. Er is ook kritiek op KPN. ,,Geen enkele tweet over de storing. Ongelooflijk dit.”
24/06 17u15  Deze mensen smachten naar lijst met allerbeste restaurantsOsteria Francescana, Mirazur, El Celler de Can Roca. De echte foodie reist gerust de halve wereld af om daar voor een maaltijd aan te schuiven. De nieuwe lijst van 's werelds beste restaurants verschijnt morgen en ze kijken er reikhalzend naar uit.
24/06 17u00  Hoe ongezond is de inspanning van Maarten van der Weijden? ‘Dit is met niks te vergelijken’Het herstel van Maarten van der Weijden gaat maanden duren. Volgens inspanningsfysioloog Bart Bongers en stofwisselingsexpert Guy Plasqui is het lichaam van de olympiër na 200 kilometer zwemmen zo uit balans, dat het veel tijd kost hiervan te herstellen.
24/06 17u00  Hulpverlening schaalt op naar groot incident: alarmlijn niet bereikbaar in grote delen van het landDe alarmnummers 112 en 0900-8844 zijn in grote delen van het land onbereikbaar door een grote storing. Mensen die hulp nodig hebben, dienen dit via sociale media aan te vragen of naar openbare gebouwen te gaan. De politie stuurt agenten de straat op en ambulances gaan de weg op. Ook brandweerkazernes worden bezet. De politie weet de exacte omvang van het probleem nog niet. Het zou gaan om een probleem bij KPN..10 
24/06 17u00  Minder treinen van en naar Utrecht Centraal door ongelukHet perron bij spoor 16 op station Utrecht Centraal is ontruimd vanwege een aanrijding met een persoon. Het is onduidelijk wat precies is gebeurd, maar veel treinen rijden niet of zijn vertraagd. Dat meldt een medewerker van de NS.
24/06 16u45  Ziggo langer hoofdsponsor van AjaxAjax zal zeker tot 2022 met Ziggo op het shirt spelen. De hoofdsponsor en de club hebben het contract opengebroken en met twee jaar verlengd.10 
24/06 16u30  Duizenden metalfans woest: headliner Manowar treedt op allerlaatste moment niet opHet is de grootste nachtmerrie van iedere festivalorganisatie: een headliner die op het allerlaatste moment afzegt en vervolgens jouw medewerkers publiekelijk de schuld geeft van wanbeleid. Het gebeurde afgelopen weekend op Hellfest in Frankrijk, een populair metalfestival waar jaarlijks duizenden Nederlanders naartoe gaan. De Amerikaanse metalband Manowar is de boeman in dit verhaal. ,,Ik kwam helemaal vanuit Zuid-Amerika om ze te zien...’’
24/06 16u30  Meisjesidool Shawn Mendes (20) gepest als tiener om zangtalent: 'Ik voelde me echt vreselijk’Shawn Mendes is vandaag de dag een internationaal idool, maar dat was vroeger wel anders. De 20-jarige Canadese zanger werd als tiener gepest vanwege zijn zangtalent.
24/06 16u30  Landelijke storing: alarmlijn niet bereikbaar in delen van het landHet alarmnummer 112 is in veel regio’s onbereikbaar door een grote storing. Dat geven meerdere meldkamers van de hulpverlening aan. De politie weet de exacte omvang van het probleem nog niet. Het zou gaan om een probleem bij KPN.
24/06 16u15  San Siro is/was ook een beetje van onsHet roemruchte San Siro wordt gesloopt. Vlak naast het huidige stadion van AC Milan en Internazionale moet een grootse, moderne arena verrijzen. San Siro herbergt een aantal prachtige voetbalherinneringen. Een overzicht.
24/06 16u00  Zeven keer levenslang voor eerste seriemoordenaar eiland CyprusDe Cypriotische militair die vijf vrouwen en twee jonge meisjes doodde op Cyprus, is daar veroordeeld tot zeven keer levenslang. De 35-jarige Nikos Metaxas is voor zover bekend de eerste seriemoordenaar van het eiland in de Middellandse Zee. Hij kreeg de zwaarste straf opgelegd uit de geschiedenis van het land.
24/06 16u00  ‘Zelf zweer ik bij mijn koptelefoon met geluidsdemping’Psycholoog Thijs Launspach is stress-expert en auteur van het boek Fokking Druk. Zijn advies voor de werkende medemens? Relax! Iedere week geeft Thijs daarom tips om jouw werkdag stressvrij te houden.
24/06 15u45  Deze vetplanten doen het ook goed in de tuinVeel mensen hebben een vetplant in huis, maar durven hem tijdens deze hitte niet ‘uit te laten’. Zonde, want sommige vetplanten zijn prima bestand tegen weersinvloeden. Eigen Huis & Tuin selecteerde er drie die het hier goed doen.
24/06 15u45  Google investeert 1 miljard euro in uitbreiding Nederlandse datacentersGoogle investeert 1 miljard euro in de uitbreiding van zijn datacenters in Nederland. In Middenmeer komt een geheel nieuwe opslaglocatie, het bestaande center in de Groningse Eemshaven wordt uitgebreid. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse techreus buiten thuisland VS twee datacenters in één land heeft.
24/06 15u30  Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans etenBijna 750 jaar na zijn overlijden hebben wetenschappers eindelijk vast kunnen stellen waaraan de heilig verklaarde Franse koning Lodewijk IX (de negende) in het jaar 1270 overleed. Volgens een team experts onder leiding van de Franse forensisch patholoog Philippe Charlier stierf de vorst in de tegenwoordige Tunesische hoofdstad Tunis, omdat hij Afrikaans eten haatte, uit principe weinig at en daardoor een extreem vitaminetekort en vervolgens dodelijke scheurbuik ontwikkelde.
24/06 15u30  Duitse straaljagers klappen op elkaar, piloten ontkomen met schietstoelTwee gevechtsvliegtuigen van de Duitse luchtmacht zijn in het noordoosten van het land boven het plaatsje Malchow in botsing gekomen. De toestellen van het type Eurofighter zijn neergestort, maar de piloten hebben zich met een schietstoel kunnen redden, berichtten plaatselijke media.
24/06 15u30  Beleggersclub zet vraagtekens bij koersexplosie FastnedDe beleggersclub VEB (Vereniging van Effectenbezitters) zet vraagtekens bij de gang van zaken bij de beursgang van Fastned. Op de eerste handelsdag afgelopen vrijdag spoot de koers van het laadpalenbedrijf voor elektrische auto’s omhoog van 10 euro naar 50 euro.
24/06 15u00  Ajax met 29 spelers naar De Lutte, internationals sluiten later aanAjax is vanmiddag met 29 spelers vertrokken naar De Lutte. Trainer Erik ten Hag kan tijdens het eerste trainingskamp van het seizoen nog niet beschikken over de vele internationals in zijn selectie.
24/06 15u00  Kersvers nummer 1 Barty haakt met armblessure af voor EastbourneDe kersverse nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty heeft zich vanmiddag teruggetrokken voor het grastoernooi van Eastbourne. De Australische tnnisster, gisteren nog winnares van het WTA-toernooi van Birmingham, kampt met een armblessure. Barty wil de komende week rust nemen om over zeven dagen fit te verschijnen bij Wimbledon.
24/06 15u00  ‘Laat scholieren ook sportboeken lezen, het kan zoveel leuker’Om jongeren meer én langer aan het lezen te krijgen, moeten scholen de verplichte leeslijst flink vernieuwen en kunnen boekverslagen de prullenbak in. Zo kan lezen weer leuk worden, concluderen de Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur in een advies. ‘De beruchte verplichte leeslijst zorgt vaker voor afhakers dan voor een groei van het aantal lezers.’
24/06 14u45  Van Veenendaal lacht om ‘Tim Krul-scenario’In de knock-outfase van het WK is ook het fenomeen penaltyserie een thema, zeker in tijden van de VAR. Oranje-keeper Sari van Veenendaal (29) over strafschoppen, de regels, Sander Boschker en een Tim Krul-wissel.
24/06 14u45  Vrouwen krijgen bij Tilburgse universiteit gemiddeld 175 euro minderVrouwen werkzaam aan de Tilburgse universiteit verdienen gemiddeld 175 euro minder per maand dan hun mannelijke collega’s. Dat blijkt uit een intern onderzoek naar de salarissen van wetenschappelijk personeel bij de onderwijsinstelling.
24/06 14u45  Zet sportboek op leeslijst voor scholieren: ‘Lezen kan zoveel leuker’Om jongeren meer én langer aan het lezen te krijgen, moeten scholen de verplichte leeslijst flink vernieuwen en kunnen boekverslagen de prullenbak in. Zo kan lezen weer leuk worden, concluderen de Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur in een advies. ‘De beruchte verplichte leeslijst zorgt vaker voor afhakers dan voor een groei van het aantal lezers.’
24/06 14u30  Podcast | We beloven een F1-podcast waarbij je niet in slaap valtNa een tergend saaie Grand Prix van Frankrijk bespreken Arjan Schouten, Tim Engelen, Rik Spekenbrink en Etiënne Verhoeff de Formule 1. Wat moet er veranderen? Hoe lang heeft Pierre Gasly nog bij Red Bull?
24/06 14u15  Kim Kardashian: Ik wil het echte leven laten zienGlamourdiva Kim Kardashian vindt het belangrijk dat haar realityshow ook echt de werkelijkheid laat zien. De vrouw van Kanye West wil dat in Keeping Up with the Kardashians ook de minder glansrijke momenten voorbij komen.
24/06 14u15  Mannen krijgen bij Tilburgse universiteit gemiddeld 175 euro meerVrouwen werkzaam aan de Tilburgse universiteit verdienen gemiddeld 175 euro minder per maand dan hun mannelijke collega’s. Dat blijkt uit een intern onderzoek naar de salarissen van wetenschappelijk personeel bij de onderwijsinstelling.
24/06 14u15  IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’Het aantal jihadistische aanslagen mag dan afnemen; de dreiging blijft onverminderd groot, ook nu het Kalifaat is ingestort. Zo wil IS opnieuw een ‘external relations office’ openen in Europa, een buitenpost die terroristen moet helpen bij het plannen en plegen van aanslagen. Daarbij blijven Nederlandse jihadisten die in kampen of gevangenissen zitten nog altijd overtuigd van het IS-gedachtegoed.
24/06 14u15  NCTV: onduidelijk of tramschutter Tanis ook gelieerd is aan radicale KaplanbewegingHet is onduidelijk of tramschutter Gökmen Tanis net als zijn broer gelieerd is aan de Kaplanbeweging, een Turks jihadistisch-extremistisch netwerk dat streeft naar een Islamitische Staat: ,,Het is niet bekend of hij zelf een rol heeft gespeeld binnen de beweging of een randfiguur was”, meldt de NCTV vandaag in haar nieuwe dreigingsbeeld.
24/06 14u15  ‘Als we allebei stopten met roken, kon ik stoppen met werken’In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. André is gestopt met werken en doet het huishouden, Monique zorgt thuis voor de inrichting.
24/06 14u15  Traditionele zenders gaan herhalen: de zomer is van Netflix (en een beetje Videoland)Terwijl de traditionele zenders langzaam hun zomerslaapje gaan houden, brengt streamingplatform Netflix enkele van zijn kijkcijferkanonnen in stelling. Maar ook Videoland komt met een populaire titel. Van de terugkeer van cultfenomeen Stranger Things tot een nieuw seizoen van guilty pleasure Temptaton Island VIPS: wij selecteerden enkele hoogvliegers voor de lange zomer.
24/06 14u00  Zet sportboek op verplichte leeslijst voor scholieren: ‘Lezen kan zoveel leuker’Om jongeren meer én langer aan het lezen te krijgen, moeten scholen de verplichte leeslijst flink vernieuwen en kunnen boekverslagen de prullenbak in. Zo kan lezen weer leuk worden, concluderen de Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur in een advies. ‘De beruchte verplichte leeslijst zorgt vaker voor afhakers dan voor een groei van het aantal lezers.’
24/06 14u00  Steenhuis in finale EK, Grol gaat voor bronsGuusje Steenhuis staat in de finale van de EK in Minsk. Ze rekende in de halve eindstrijd van de klasse tot 78 kilogram af met haar landgenote Marhinde Verkerk. De als eerste geplaatste Steenhuis won op straffen.
24/06 14u00  Man die zijn dochtertje doodstak ‘schreeuwde bij instanties om hulp’De 40-jarige Rotterdammer Nirmalkoemar B., die heeft bekend op 15 maart zijn 8-jarige dochtertje Diya te hebben vermoord, had al wekenlang bij meerdere instanties gevraagd om hulp. Hij vreesde voor zijn eigen leven en het welzijn van zijn dochter Diya.
24/06 13u45  Benítez stapt op bij Newcastle UnitedRafael Benítez vertrekt bij Newcastle United. De Spaanse manager verlengt zijn volgende week aflopende contract niet in het St James’ Stadium. Benítez, oud-trainer van onder meer Liverpool, Inter, Chelsea en Napoli, was drie seizoenen werkzaam bij The Magpies.
24/06 13u45  Oud-minister Hirsch Ballin moet getuigen in zaak Julio PochDe advocaten van oud-piloot Julio Poch mogen enkele getuigen horen over zijn uitlevering in 2009 aan Argentinië. Het gaat onder andere om oud-justitieminister Ernst Hirsch Ballin en een oud-directeur van Transavia, waar Poch werkte.
24/06 13u30  Met deze gadgets geef je inbrekers geen kans tijdens je vakantieBijna klaar om op vakantie te gaan, maar een beetje ongerust om de woning onbeheerd achter te laten? Deze beveiligingsoplossingen kun je nog snel installeren en kunnen bijna allemaal geïntegreerd worden in jouw smarthome.
24/06 13u30  AOW’er (70) bijna doodgeslagen voor ‘lullige’ 200 euro door verslaafdeEen 70-jarige Haagse AOW’er is volgens het OM bijna doodgeslagen voor een ‘lullige 200 euro’. De drugsverslaafde Oktay K. had de man op 3 december om hulp gevraagd, maar ging met zijn vuisten los op het hoofd van de bejaarde toen hij geen geld kreeg.
24/06 13u15  Ruziënde maki’s en eigenwijze orang-oetan redden de tv-avondJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
24/06 13u15  Zet sportboek of strip op verplichte leeslijst voor scholieren: ‘Lezen kan zoveel leuker’Om jongeren meer én langer aan het lezen te krijgen, moeten scholen de verplichte leeslijst flink vernieuwen en kunnen boekverslagen de prullenbak in. Zo kan lezen weer leuk worden, concluderen de Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur in een advies. ‘De beruchte verplichte leeslijst zorgt vaker voor afhakers dan voor een groei van het aantal lezers.’
24/06 13u15  Twee gewonden bij steekincident Albert CuypstraatBij een steekincident op de Albert Cuypstraat in Amsterdam zijn vanmorgen twee personen gewond geraakt, waarvan een ernstig.
24/06 13u00  Uitkijken op strand IJmuiden: zeehond Bob gaat in de aanvalStrandbezoekers in IJmuiden moeten oppassen tijdens het zonnen en zwemmen deze warme dagen. Wie verkoeling zoekt op het strand kan namelijk zeehond Bob tegenkomen. De zeehond vermaakt zich prima op het strand. Wie echter te dichtbij komt, wordt aangevallen. ,,Misschien is het juist goed als iemand gebeten wordt, dat schrikt mensen tenminste af’’, klinkt het bij het zoogdierenreddingsteam.
24/06 13u00  Grol, Van 't End, Steenhuis en Verkerk naar halve finales EKHenk Grol staat in de halve finale van de EK in Minsk. Na zijn zege op de Serviër Zarko Culum klopte de drievoudig Europees kampioen ook Stephan Hegyi. Hij versloeg de Oostenrijker op ippon.
24/06 13u00  AC Milan en Inter gaan nieuw stadion bouwen: San Siro gaat tegen de grondHet roemruchte San Siro wordt gesloopt. AC Milan en Internazionale, de gebruikers van het stadion in Milaan, zijn dat overeengekomen. Vlak naast San Siro moet een groots, modern stadion herrijzen.
24/06 12u45  Twee gewonden bij steekincident in AmsterdamBij een steekincident op de Albert Cuypstraat zijn vanochtend twee personen gewond geraakt, waarvan een ernstig.10 
24/06 12u45  Sunweb kan alleen improviseren tijdens de TourPlan A (Dumoulin) zit thuis op de bank met een kapotte knie. En plan B? Of C? Dat is er eigenlijk niet bij Sunweb. Het wordt improviseren voor Kelderman & co in de Tour, bleek in de door Bernal gewonnen Ronde van Zwitserland.10 
24/06 12u30  Supermarkten geven gezonde voeding opvallend weinig aandachtSupermarkten prijzen in hun folders vooral etenswaren aan die ongezond zijn. Ongeveer 80 procent van de aanbiedingen van supermarkten betreft producten die niet onder de Schijf van Vijf vallen, blijkt uit onderzoek van supermarktvergelijker Questionmark in samenwerking met de Transitiecoalitie Voedsel.
24/06 12u15  Inspectie: opleiding recherchewerk politie rammeltHet onderwijs voor aankomende rechercheurs rammelt nog steeds. Dat concludeert de Inspectie Veiligheid en Justitie in een keihard rapport.
24/06 12u15  Trofeeën van Boris Becker onder de hamerVoormalig tennisheld Boris Becker zit financieel zo aan de grond dat hij ruim tachtig van zijn verdiende trofeeën en memorabilia uit zijn carrière laat veilen. De bekers, medailles, rackets, horloges en foto's van de 51-jarige Duitser gaan onder de hamer in een online-veiling van het Britse veilinghuis Wyles Hardy.
24/06 12u15  RIVM: vaccinatiegraad gestabiliseerd, maar nog niet terug op ‘veilige’ 95 procentDe daling van de vaccinatiegraad is gestopt. Voorlopige cijfers voor jongere kinderen laten zelfs een lichte stijging zien van het aantal inentingen.
24/06 12u15  Henk Grol naar halve finale EKHenk Grol staat in de halve finale van de EK in Minsk. Na zijn zege op de Serviër Zarko Culum klopte de drievoudig Europees kampioen ook Stephan Hegyi. Hij versloeg de Oostenrijker op ippon.
24/06 12u00  Miljuschka stapt in een zuur bad en Douwe Bob slaat bijna overboordKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
24/06 12u00  'Apple moet boete betalen aan Samsung wegens te weinig afgenomen oledschermen’Apple zou naar verluidt te weinig van de bij Samsung Display bestelde oled-panelen hebben afgenomen, waardoor laatstgenoemde een boetebedrag op tafel wil zien. Dat Apple minder oled-panelen heeft afgenomen, komt vermoedelijk door de tegenvallende iPhone-verkopen.
24/06 12u00  Hitteplan bij ‘vurig’ Rammstein: gratis drinkwater tappenNiet alleen het vurige optreden van de Duitse band Rammstein belooft het publiek morgen in de Rotterdamse Kuip in vuur en vlam te zetten. Ook de temperaturen lopen op de tropische dag fors op. Om te voorkomen dat de bezoekers oververhit raken, is een speciaal hitteplan van kracht.
24/06 11u45  TU Delft gaat onderzoek doen naar veiligheid slimme apparatenDe TU Delft gaat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken onderzoek doen naar de veiligheid van slimme apparaten die verbonden zijn met internet. Dat meldt staatssecretaris Mona Keijzer.11 
24/06 11u45  Niet gewekte vrouw nacht opgesloten in ijskoud en aardedonker vliegtuigEen jonge vrouw heeft een nacht opgesloten gezeten in een verlaten vliegtuig op de Canadese luchthaven Toronto Pearson International Airport. Tiffani Adams was in slaap gevallen tijdens een korte vlucht van Québec naar Toronto, maar na de landing zag het personeel aan boord haar over het hoofd. Vervolgens werd het toestel van luchtvaartmaatschappij Air Canada op slot gedraaid, waarna het vliegtuig veranderde in een ijskoude, donkere plek waaruit het lastig ontsnappen bleek.11 
24/06 11u45  Dit kun je doen tegen maden in de GFT-bakDOETINCHEM - Veel mensen gruwelen er van: maden die uit de GFT-bak kruipen. Nu de temperaturen stijgen, stijgt ook het aantal maden in de bak.10 
24/06 11u45  Man bij wie keel werd doorgesneden: ‘Ambulance ging eerst dader Malek F. helpen’Heftige slachtofferverklaringen op dag twee van de rechtszaak tegen de ‘Haagse steker’ Malek F. Bij sommige van hen sneed de in 2014 uit Syrië gevluchte Palestijn de keel door of hij probeerde dat. De slachtoffers overleefden ternauwernood de aanslag van 5 mei 2018. Verslaggever Jorina Haspels is erbij en twittert.12 
24/06 11u30  Meer steden dwarsbomen beleggers op de huizenmarktOok Amersfoort bindt de strijd aan met beleggers die betaalbare huizen opkopen om ze vervolgens met flinke winst van de hand te doen. Nieuwe woningen met een prijs tot 260.000 euro mogen, als het aan het stadsbestuur ligt, voortaan het eerste jaar niet worden doorverkocht, en moeten ten minste tien jaar worden bewoond door de eigenaar.
24/06 11u30  Marcos Baghdatis houdt het na Wimbledon voor gezienDe Cyprioot Marcos Baghdatis heeft zijn afscheid van de tennissport aangekondigd. Hij zal op Wimbledon zijn laatste toernooi spelen. De organisatie van het Londense grastoernooi gunde de 34-jarige Baghdatis een wildcard.
24/06 11u30  Meisje (3) leeft zes dagen naast lichaam van overleden moederIn de stad Perpignan in het zuiden van Frankrijk heeft een 3-jarig meisje zes dagen met haar overleden moeder geleefd. Buren sloegen volgens Franse media alarm toen het kindje vanaf het balkon hun aandacht probeerde te trekken. De politie trapte vervolgens de deur van het appartement in waar de 40-jarige moeder dood werd aangetroffen.
24/06 11u30  Iewwwwww, maden in de GFT-bak. Wat kun je er tegen doen?DOETINCHEM - Veel mensen gruwelen er van: maden die uit de GFT-bak kruipen. Nu de temperaturen stijgen, stijgt ook het aantal maden in de bak.
24/06 11u30  Neergestoken slachtoffer tegen Malek F.: ‘Ik voelde geen huid in mijn nek maar warm vlees’Op dag twee van de rechtszaak tegen de ‘Haagse steker’ Malek F. zijn nu slachtoffers aan het woord. Bij sommige van hen sneed de in 2014 uit Syrië gevluchte Palestijn de keel door of hij probeerde dat. De slachtoffers overleefden ternauwernood de aanslag van 5 mei 2018. Verslaggever Jorina Haspels is erbij en twittert.
24/06 11u15  Met deze app hoef je geen etiketten meer te lezenWie gluten wil vermijden of suiker uit zijn dieet wil schrappen, hoeft nu geen kleine lettertjes op de achterkant van een levensmiddel meer te lezen. Een app leest de etiketten voor jou.
24/06 11u15  Amsterdam in de ban van de Noorse zeehondTerwijl heel Nederland in de ban is van de zwemtocht van Maarten van der Weijden, is Amsterdam in de ban van een andere zwemtocht. Die van een Noorse ringelrob door de Amstel. Vrijwilligers van de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren zijn op zoek naar het dier.
24/06 11u15  Neergestoken slachtoffer tegen Malek F.: ‘Ik hoop dat je nóóit meer vrij komt’Op dag twee van de rechtszaak tegen de ‘Haagse steker’ Malek F. zijn nu slachtoffers aan het woord. Bij sommige van hen sneed de in 2014 uit Syrië gevluchte Palestijn de keel door of hij probeerde dat. De slachtoffers overleefden ternauwernood de aanslag van 5 mei 2018. Verslaggever Jorina Haspels is erbij en twittert.
24/06 11u00  Elfstedenpoging Van der Weijden lijkt uit te draaien op glorietocht zonder weergaVan de boer die staat te kijken langs de Dokkummer Ee tot de schoonmaakster in het hotel, die de Elfstedentocht van Maarten van der Weijden met een schuin oog volgt op televisie: iedereen lijkt er vanuit te gaan dat de zwemmende reus vandaag de finish in Leeuwarden haalt.
24/06 11u00  Henk Grol naar kwartfinale EKHenk Grol heeft de kwartfinale van de EK in Minsk bereikt. De judoka, uitkomend in de zwaarste gewichtsklasse, rekende in de tweede ronde af met Zarko Culum. Hij smeerde de passieve Serviër drie straffen aan.
24/06 11u00  Boete voor supermarkteigenaar voor ‘doodhongeren’ muis op lijmplaatBij een horecacontrole vinden handhavers een uitgemergelde, dode muis vastgeplakt op een lijmplank in een Rotterdamse supermarkt. Omdat het gebruik van de plank verboden is, krijgt de 65-jarige eigenaar een boete van 300 euro. Hij heeft het diertje ‘onnodig laten lijden’ oordelen de handhavers. De ondernemer weigert de boete te betalen en laat de zaak voorkomen.
24/06 11u00  Slachtoffer tegen ‘Haagse steker’ Malek F.: ‘Jij bleef maar steken en niemand trok je weg’De rechtszaak tegen de ‘Haagse steker’ Malek F. gaat vandaag in de rechtbank bij Schiphol verder met onder meer de verklaringen van de slachtoffers. Bij sommige slachtoffers sneed de in 2014 uit Syrië gevluchte Palestijn de keel door of hij probeerde dat. De slachtoffers overleefden ternauwernood de aanslag van 5 mei 2018. Verslaggever Jorina Haspels is erbij en twittert.
24/06 10u45  Thaise grotjongens willen na redding nu duiker bij marine wordenTwee van de jonge Thaise voetballers die vorig jaar door duikers gered werden uit een ondergelopen grot willen zelf duiker bij de marine worden.
24/06 10u45  Van Robben tot Luttjeboer, het team achter OranjeDe voetbalsters van Oranje willen morgenavond Japan uitschakelen en de kwartfinale van het WK halen. 23 speelsters moeten daarvoor zorgen. Welk team ondersteunt hen in Frankrijk? Van mental coach tot een eigen kok, verslaggever Daniël Dwarswaard maakte een overzicht van de twintigkoppige staf.
24/06 10u30  Rechtszaak ‘Haagse steker’ Malek F. verder met slachtofferverklaringenDe rechtszaak tegen de ‘Haagse steker’ Malek F. gaat vandaag in de rechtbank bij Schiphol verder met onder meer de verklaringen van de slachtoffers. Bij sommige slachtoffers sneed de in 2014 uit Syrië gevluchte Palestijn de keel door. De slachtoffers overleefden ternauwernood de aanslag van 5 mei 2018.
24/06 10u30  PEC raakt toptalent kwijt, Anderlecht wil JanssenDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
24/06 10u15  Zangeres Krystl vond nieuwe liefde eerst op datingapp en toen op tvKrystl (35) is weer helemaal gelukkig in de liefde. De zangeres, die vorig jaar haar relatie met dj Paul Rabbering na zes jaar zag stranden, heeft sinds een paar maanden een relatie met Obbe.
24/06 10u15  Wat Eten We Vandaag: Broodpizza met gegrilde groenten en fetaJet laat ons vandaag zien dat er nog veel meer mogelijk is met Turks brood dan we dachten. We maken er een broodpizza van met gegrilde groenten en tijmolie.
24/06 10u15  Advies: 16-jarige naar de stembusPubers moeten ook kunnen stemmen, daarom moet de kiesgerechtigde leeftijd worden verlaagd van 18 naar 16 jaar. Dat advies doet de Raad voor het Openbaar Bestuur vandaag aan kabinet en parlement.
24/06 10u00  Quincy Promes voor vijf jaar naar AjaxQuincy Promes tekent één dezer dagen een vijfjarig contract bij Ajax. De 27-jarige aanvaller komt dan over van Sevilla.
24/06 10u00  Ajax grijpt mis bij Hagi, Anderlecht wil Janssen, Porto troeft PSV afDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
24/06 09u30  Stybar langer bij Deceuninck - Quick-StepZdenek Stybar blijft voor Deceuninck - Quick-Step fietsen. De 33-jarige Tsjech heeft zijn contract tot en met 2021 verlengd. Aan het einde van de verbintenis is hij tien jaar in dienst van de Belgische ploeg.
24/06 09u00  Importeur Pon op zoek naar Volkswagens die nooit de weg op hadden gemogenAuto-importeur Pon is op zoek naar tientallen Volkswagens die nooit de weg op hadden gemogen. De auto's, die tussen 2006 en 2018 zijn verkocht, bevatten testonderdelen, waardoor ze mogelijk onveilig zijn.
24/06 09u00  Matthijs de Ligt is veranderd in een geldwolfColumnist Hugo Borst zou het onbegrijpelijk vinden als Matthijs de Ligt echt voor Juventus kiest en vraagt zich af waar het toch mis is gegaan met die leuke, verstandige jongen.
24/06 09u00  Bod gemeente Amsterdam op Slotervaart afgewezenHet bod van de gemeente Amsterdam op het leegstaande MC Slotervaart is afgewezen door curator Marc van Zanten. Dat bevestigt de curator.
24/06 08u45  Elaine Thompson zet ook snelste 200 neerElaine Thompson heeft haar topvorm onderstreept met 's werelds beste tijd van dit jaar op de 200 meter bij de Jamaicaanse kwalificatiewedstrijden voor de WK in Doha. De regerend olympisch kampioene won in 22,00.12 
24/06 08u30  Willem van Hanegem in het theater: Bijzondere avond met de KrommeWillem van Hanegem doet het komende seizoen een mini-tour langs een aantal Nederlandse theaters. De voetballegende, in februari van dit jaar 75 jaar geworden, verzorgt samen met interviewer Eddy van der Ley exclusieve theatercolleges in Amersfoort, Alkmaar, Terneuzen, Doetinchem, Dordrecht en Oss.15 
24/06 08u30  Talkshow Hendriks en Genee gaat kopje onder in kijkcijfermoerasHet wil maar niet lukken met Café Hendriks en Genee. De talkshow op Veronica wist gisteravond slechts 104.000 kijkers naar de zender te lokken. Daarmee is het ruim de minst bekeken aflevering van het programma.15 
24/06 08u30  Anderlecht wil Vincent Janssen, Porto troeft PSV af, ‘doodstil’ rond Bryan LinssenDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.15 
24/06 08u15  Jaap Stam kijkt uit naar versterkingen bij FeyenoordJaap Stam (46) begint vandaag aan zijn avontuur als hoofdtrainer van Feyenoord. De opvolger van Giovanni van Bronckhorst moet het in de Kuip vooralsnog doen zonder spelers die de ingeslapen boel kunnen opschudden.
24/06 08u15  Plezier beleven aan je werk, het kan echt (zelfs als je baan stom is)Sleur jij je iedere ochtend met tegenzin naar je werk? Zelfs aan de saaiste of zwaarste baan kun je plezier beleven, zegt Bruce Daisley. In zijn nieuwe boek komt hij met 30 manieren om het plezier in je werk (terug) te vinden. ‘Wees niet zo streng voor jezelf.’
24/06 08u15  Porto troeft PSV af in strijd om Bruma, ‘doodstil’ rond Bryan LinssenDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
24/06 08u00  Het wordt tropisch warm, zeven vragen over de hitte in ons landHet wordt vandaag en morgen uitzonderlijk heet in Nederland. Het kan lokaal zelfs 37 graden worden. Waar moet je op letten bij een hittegolf? Waarom koelt het ‘s nachts niet af en wordt het in elke regio zo tropisch heet? Zeven vragen over de hoge temperaturen in ons land.
24/06 08u00  Advies: Laat 16-jarige stemmen voor meer betrokkenheid bij politiekDe leeftijd waarop je mag stemmen, moet omlaag van 18 naar 16 jaar. Zo worden jongeren ook op de lange duur beter bij de politiek betrokken, vindt een belangrijke adviesraad van de regering en het parlement. De politiek kan Nederlandse jongeren minder schelen dan leeftijdgenoten in vergelijkbare landen, schrijft de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB).
24/06 08u00  Kiki Bertens behoudt plek vierKiki Bertens heeft de vierde plaats op de wereldranglijst behouden. De Wateringse tennisster kwam afgelopen week niet in actie, maar zag haar positie niet in gevaar komen. Een week voor de start van Wimbledon komt Bertens deze week wel in actie bij het sterk bezette toernooi van Eastbourne.
24/06 08u00  CDA: geef senatoren voor zes jaar een stoel in de Eerste KamerRegeringspartij CDA wil de Grondwet wijzigen om Eerste Kamerleden een zittingstermijn te geven van zes jaar, waarbij de helft van de senatoren om de drie jaar wordt gekozen door de Provinciale Staten. Daardoor moet de politiek stabieler worden, omdat het kabinet dan niet telkens de meerderheid kan kwijtraken.
24/06 07u45  Porto troeft PSV af in strijd om BrumaDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
24/06 07u45  Obama's vieren vakantie samen met Amal en George ClooneyGeorge en Amal Clooney kregen dit weekend bezoek in hun tweede huis aan het Comomeer in Italië. De familie Obama streek er tijdens een vakantie neer.
24/06 07u30  Malafide bitcoinboeren blijven bezig: ‘Ze wisselen elke paar minuten van site’Mediamagnaat John de Mol en Facebook nemen meer tijd voor een oplossing tegen misleidende Bitcoinreclames met naam en foto’s van De Mol. Ondertussen gaat de fraude gewoon door. ‘De politie doet er amper iets tegen’.
24/06 07u15  NPO 3-baas broedt op protestactie: Plan minister is broddelwerkNPO 3-baas Suzanne Kunzeler is kwaad. Het kabinet wil de jongerenzender ombouwen tot een thuis voor regionale omroepen. Alleen online doorgaan, is onvoldoende. Het derde net is nog zeker 5 tot 10 jaar hard nodig, aldus Kunzeler die voorzichtig broedt op een protestactie.
24/06 07u15  Van Breukelen terug als voetbalcommissaris bij PSVHans van Breukelen keert terug in het voetbal. Hij treedt toe tot de raad van commissarissen bij PSV met de portefeuille voetbalzaken. Van Breukelen (62) pakt daarmee zijn oude rol weer op. Tussen 2010 en 2016 was hij ook al voetbalcommissaris in Eindhoven.
24/06 07u15  35 waterstoftaxi’s kondigen ‘nieuw tijdperk’ aanAuto’s op waterstof zijn al jaren een belofte, maar in Den Haag rijden er inmiddels tientallen rond. Een groot deel van het WMO-vervoer wordt er sinds kort gedaan met waterstoftaxi’s. En er komen nog veel meer waterstofauto’s in die regio nu er een waterstoftankstation opent na de zomer.
24/06 07u00  Topsalaris en Cristiano Ronaldo drijven De Ligt naar JuventusAan het getouwtrek rond Matthijs de Ligt lijkt snel een einde te komen nu er een megacontract voor hem klaarligt bij Juventus waarbij zelfs het nieuwe salaris van vriend en oud-ploeggenoot Frenkie de Jong bij FC Barcelona verbleekt. De transfer van De Ligt is voor negentig procent rond.
24/06 07u00  Tips en trucs voor optimaal aircogebruik bij hitteDe airconditioning draait dit weekend overuren in de auto. Maar hoe bereik je het beste effect? Met de antwoorden op deze vragen houd je het hoofd (en de rest) koel.
24/06 07u00  LIVE | Van der Weijden aangekomen in Burdaard, nu voorbij punt waar hij vorig jaar stranddeHij probeert het nóg een keer: de Elfstedentocht zwemmen. Olympiër Maarten van der Weijden (38) is vrijdagavond vertrokken in Leeuwarden, en komt daar naar verwachting maandagavond weer aan. Hoe vergaat het hem onderweg? We houden het hier live voor je bij, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke.
24/06 06u45  VS, Rusland en Israël houden topoverleg over situatie Midden-OostenIn Jeruzalem komen vandaag en morgen hoge veiligheidsfunctionarissen van de Verenigde Staten, Rusland en Israël bij elkaar om de situatie in het Midden-Oosten te bespreken.10 
24/06 06u15  Hoogleraar: ‘Scanauto’s worden nog véél populairder, zeker in steden boven de 100.000 inwoners’Hoogleraar Transportbeleid Bert van Wee verwacht dat scanauto's die boetes uitdelen ‘nog véél populairder worden, zeker in steden boven de 100.000 inwoners’. De professor van de TU Delft beschrijft dé drie voordelen van de rijdende boetemachines.12 
24/06 06u15  Dat SP nou niet uit zichzelf bedenkt dat ze die frisse blik van de ander nodig heeftNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.12 
24/06 06u15  De Ere Reissmicrofoon is meer dan een oeuvreprijsCabaretier Vincent Bijlo schrijft een keer per week een column over wat hem opvalt op de radio.12 
24/06 06u00  LIVE | Maarten op weg naar Burdaard, de plek waar hij vorig jaar stranddeHij probeert het nóg een keer: de Elfstedentocht zwemmen. Olympiër Maarten van der Weijden (38) is vrijdagavond vertrokken in Leeuwarden, en komt daar naar verwachting maandagavond weer aan. Hoe vergaat het hem onderweg? We houden het hier live voor je bij, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke.14 
24/06 05u45  Australië haalt kinderen IS-strijders weg uit SyriëAustralië heeft zes Australische kinderen geëvacueerd uit Syrië die door hun ouders waren meegenomen toen die zich aansloten bij terreurbeweging IS. Ook twee kinderen die in Syrië werden geboren, zijn uit een vluchtelingenkamp gered. Dat melden Australische media.15 
24/06 05u15  Waarom je je auto niet moet voltanken bij temperaturen van 30 graden en hogerBij temperaturen van meer dan 30 graden dreigen niet alleen uitdroging of een zonnesteek. Automobilisten moeten volgens de Duitse automobielvereniging KS ook hun brandstoftank niet helemaal volgooien.12 
24/06 05u15  Canada in kwartfinale Gold Cup na monsterzege op CubaCanada heeft de kwartfinale bereikt van de Gold Cup na een monsterzege op Cuba. De Cubanen werden met maar liefst 7-0 opzij gezet door de gretige Canadezen.13 
24/06 04u45  Marineschip Evertsen na half jaar weer terug in NederlandHet Nederlandse fregat Zr. Ms. Evertsen vaart naar verwachting maandag om 11.30 uur de haven van Den Helder in. Het Nederlandse luchtverdedigings- en commandofregat had de afgelopen zes maanden de leiding over de permanente NAVO-vloot in de Middellandse Zee. De Evertsen stond onder leiding van commandeur Boudewijn Boots.12 
24/06 04u00  LIVE | Maarten na paar uur slaap weer het water in voor tocht door ‘Hel van het noorden’Hij probeert het nóg een keer: de Elfstedentocht zwemmen. Olympiër Maarten van der Weijden (38) is vrijdagavond vertrokken in Leeuwarden, en komt daar naar verwachting maandagavond weer aan. Hoe vergaat het hem onderweg? We houden het hier live voor je bij, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke.15 
24/06 03u15  Rijdende boetemachines blijken melkkoe voor stedenSinds gemeenten scanauto’s inzetten, is het aantal parkeerboetes spectaculair gestegen. Daarnaast kiezen meer automobilisten ervoor om toch het parkeergeld te betalen nu de pakkans groter is. De gemeentekas vaart er wel bij.15 
24/06 02u45  Madonna scoort met nieuwste album haar negende nummer 1-positieMadonna’s nieuwe album Madame X staat op de bovenste plaats van de Amerikaanse Top 200. Het is alweer de negende plaat van de Queen of Pop die de nummer 1-positie heeft bereikt in de Billboard 200.11 
24/06 02u45  Canada met één been in kwartfinale na monsterzege op CubaCanada staat met één been in de kwartfinale van de Gold Cup na de monsterzege op Cuba. De Cubanen werden met maar liefst 7-0 opzij gezet door de gretige Canadezen.12 
24/06 02u30  Canada met één been in kwartfinale na monsterscore op CubaCanada staat met één been in de kwartfinale van de Gold Cup na de monsterzege op Cuba. De Cubanen werden met maar liefst 7-0 opzij gezet door de gretige Canadezen.12 
24/06 02u15  Canada in Gold Cup met monsterscore langs CubaCanada heeft eenvoudig van Cuba gewonnen in de tweede wedstrijd van de groepsfase van de Gold Cup. De eilandbewoners werden met 7-0 verslagen door de gretige Canadezen.13 
24/06 01u45  Mexico veilt obscure eigendommen drugsbazen; opbrengst naar goed doelIn Mexico zijn zondag 27 eigendommen geveild die de overheid de afgelopen jaren in beslag heeft genomen van drugbendes. Het ging onder meer om onderduikadressen compleet met zwembaden en vluchttunnels, een ranch omringd door een enorm stuk land en een luxueus appartement met een macabere geschiedenis.18 
24/06 01u15  Man neergestoken na verkeersruzie in Capelle aan den IJsselBij een tankstation aan de Kanaalweg in Capelle aan den IJssel is zondagavond een man neergestoken. Hij raakte gewond aan zijn been.19 
24/06 00u45  Van Dam in achterhoede op PGA ChampionshipGolfster Anne van Dam is op het Women’s PGA Championship in de achterhoede geëindigd. De Nederlandse prof zakte op de laatste dag van de derde major van het jaar naar de 71ste plaats. Ze had 77 slagen nodig voor de 18 holes, haar minste omloop van de vier op de Hazeltine National in het Amerikaanse Chaska (Minnesota).22 
24/06 00u45  Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden in de HimalayaEen team van reddingswerkers heeft zondag in de Himalaya zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de Indiase grenspolitie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist.24 
24/06 00u45  Argentinië met hakken over de sloot door na zege op QatarArgentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Copa América in Brazilië. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni won vanavond in de Arena do Grêmio in Porto Alegre met 2-0 van Qatar, dat op uitnodiging meedoet aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi.24 
24/06 00u30  Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden op Indiase bergEen team van de Indiase grenspolitie heeft zondag op de Indiase berg Nanda Devi zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de politie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist.23 
23/06 23u30  Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij na winst op DeporReal Mallorca degradeerde in 2013 uit de Primera División en zakte in 2017 zelfs af naar het derde niveau, maar komend seizoen speelt de club weer op het hoogste niveau in Spanje. Vanavond werd in de play-offs om promotie naar La Liga afgerekend met Deportivo La Coruña.
23/06 23u15  Pijnlijke nederlaag voor Erdogan, oppositie viert feest in IstanboelDe Turkse president Erdogan lijdt ook bij de herhaling van de burgemeestersverkiezingen in Istanboel een historische nederlaag. Oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu van de seculiere partij CHP stevent af op de winst, met een voorsprong van bijna tien procent op Yildirim, Erdogans partijgenoot en jeugdvriend. CHP-kiezers gingen massaal de straat op om de overwinning te vieren.
23/06 23u00  Argentinië met hakken over de sloot door in Copa América na zege op QatarArgentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Copa América in Brazilië. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni won vanavond in de Arena do Grêmio in Porto Alegre met 2-0 van Qatar, dat op uitnodiging meedoet aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi.
23/06 23u00  Nieuwe Utrecht-trainer John van den Brom laat supporters sprintje trekken (en doet zelf ook mee)John van den Brom, de nieuwe trainer van FC Utrecht, heeft zich in de eerste training direct van zijn sportieve kant laten zien.
23/06 22u15  Seedorf vol vertrouwen: ‘Crisis over geld heeft de teamspirit versterkt’Bondscoach Clarence Seedorf van Kameroen begint vol goede moed aan het toernooi om de Afrika Cup in Egypte, een conflict over premies ten spijt. ,,Zulke problemen doen zich soms voor, maar dat gebeurt bij alle ploegen in de wereld'', sprak de Nederlandse oud-international. ,,Het zal onze mentale instelling niet aantasten en ook onze laatste voorbereidingen niet verstoren.''
23/06 22u00  Fran (18) komt niet meer thuis na examenfeest: ‘het was zo'n leuke spontane meid’Een drama voltrekt zich zondag in de vroege morgen in Limburg. De 18-jarige Fran uit het kerkdorpje Ell is met een grote groep fietsers op weg van een examenfeest op weg naar huis. Ze wordt geschept door een auto en overlijdt.
23/06 21u45  10-jarig meisje in Ede lastiggevallen door man die haar dag eerder naar school volgdeEen 10-jarig meisje is op 19 juni lastiggevallen door een man op een fiets. Hij pakte haar hardhandig vast. Een dag eerder volgde diezelfde man het meisje al toen ze naar school fietste.
23/06 21u45  Valverde prolongeert zege Route d’Occitanie met minieme voorsprongNet als vorig jaar heeft Alejandro Valverde de Route d’Occianie gewonnen. Zijn koppositie kwam niet in gevaar tijdens de slotrit, die Arnaud Démare op zijn naam schreef.
23/06 21u45  Marokko ontsnapt aan valse start, Senegal wint zonder ManéMarokko is in de eerste groepswedstrijd op de Afrika Cup op het nippertje ontsnapt aan puntenverlies. In het Al Salam Stadium van Cairo werd dankzij een eigen doelpunt vlak voor tijd met 1-0 gewonnen van Namibië.
23/06 21u30  Massa's Tsjechen de straat op om te demonstreren tegen premier: ‘dit is onacceptabel’De protesten in Tsjechië tegen premier Andrej Babis worden heviger en heviger. In de grootste demonstratie sinds de omwenteling in 1989 kwamen vandaag naar schatting meer dan 200.000 mensen naar Praag. Ze eisen het ontslag van de leider wegens belangenconflicten en een onderzoek naar corruptie met EU-subsidies.
23/06 21u15  Amerikaanse 3x3-basketballers wereldkampioen in AmsterdamDe Amerikaanse 3x3-basketballers hebben zich op het WK in Amsterdam verzekerd van de wereldtitel. Ze wonnen in de finale op het Museumplein met 18-14 van Letland.
23/06 21u15  Müllenberg en Lacruz door bij EK boksenPeter Müllenberg en Enrico Lacruz hebben de volgende ronde bereikt bij de EK boksen, die tijdens de Europese Spelen in Minsk wordt afgewerkt. Max van der Pas werd uitgeschakeld.
23/06 21u15  Morgen in De Ochtend Show to go: alles over de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der WeijdenOp maandag 24 juni staat De Ochtend Show to go in het teken van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. De show wordt op locatie gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.
23/06 20u00  Schuurs grijpt in Birmingham net naast eerste titel van dit jaarHet is tennisster Demi Schuurs (25) op het grastoernooi van Birmingham niet gelukt haar eerste titel van het seizoen te veroveren. Samen met haar Duitse dubbelpartner Anna-Lena Grönefeld (34) moest ze met 6-4 6-7 (4) 10-8 haar meerdere erkennen in Su-Wei Hsieh uit Taiwan en de Tsjechische Barbora Strycova.
23/06 20u00  Daders houden woord: mannen die auto Jessie molesteren, kopen nieuwe voor hemHij had nog wel enige twijfel of het goed zou komen. Maar de mannen die zijn auto vernielden, hebben woord gehouden. Jessie de Moor uit Rijssen heeft een nieuwe Opel, nog twee jaar jonger dan zijn vorige ook.
23/06 19u45  Wat doe je als ijsbeer als het snikheet is? Een bommetje!Wat doe je dan als ijsbeer, als buiten de temperaturen lelijk oplopen? Duiken! In Diergaarde Blijdorp ging de nieuwste aanwinst Wolodja (7) – een Moskoviet – met gestrekte poten te water, om na een indrukwekkende plons van het koele vocht te kunnen genieten.
23/06 19u30  Verstappen: Gewoon naar huis geredenEen eenzame race rijden vindt Max Verstappen helemaal niet erg, zo lang hij de wedstrijd leidt. Maar op plek vier is het ook voor hem soms een kwestie van uitzitten, hoe eenvoudig dat ook klinkt.
23/06 19u15  De Bakker treft Oostenrijker Novak in kwalificatie WimbledonThiemo de Bakker neemt het in de eerste ronde van de kwalificaties van Wimbledon op tegen Dennis Novak. De Oostenrijker, als 14ste geplaatst, haalde vorig jaar nog de derde ronde van het hoofdtoernooi op Wimbledon na een zege op onder anderen Lucas Pouille.
23/06 19u15  Brutale dieven roven huis van Kevin leeg en vertrekken in zijn rolstoelbus: ‘Ze hebben me gedrogeerd’Het huis van de bijna volledig verlamde Kevin Chin in Oss is zaterdagnacht leeggeroofd. Het ergste van alles is dat ook zijn invalidebus is meegenomen. ,,Ik zit hierdoor waarschijnlijk de hele zomer opgesloten. Ook ben ik enorm bang, want ze rommelden minutenlang op mijn slaapkamer terwijl ik sliep.”
23/06 19u00  Verdwaalde zeehond zwemt rond bij Amsterdam, op zoek naar de zeeEen zeehond zwemt sinds vanmiddag verdwaald rond in de Noord-Hollandse wateren. Het dier strandde bij een sluis bij De Kwakel en is op zoek naar de zee. Omdat de zeehond een lange, drukke route moet afleggen, is hulp onderweg.
23/06 19u00  Oppositie pakt Istanboel, pijnlijke nederlaag voor ErdoganDe Turkse president Erdogan lijdt ook bij de herhaling van de burgemeestersverkiezingen in Istanboel een historische nederlaag. Oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu van de seculiere partij CHP stevent af op de winst, met een voorsprong van bijna tien procent op Yildirim, Erdogans partijgenoot en jeugdvriend.
23/06 18u45  Valverde prolongeert Route d’Occitanie met minieme voorsprongNet als vorig jaar heeft Alejandro Valverde de Route d’Occianie gewonnen. Zijn koppositie kwam niet in gevaar tijdens de slotrit, die Arnaud Démare op zijn naam schreef.
23/06 18u45  Istanboel stemt vóór verandering en tegen ErdoganDe Turkse president Erdogan lijdt een historische nederlaag bij de burgemeestersverkiezingen in Istanboel. Oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu, van de seculiere partij CHP, stevent af op de winst. Nu 97,7 procent van de stemmen geteld zijn, staat hij op 54 procent, zijn tegenstander Yildirim, Erdogans partijgenoot en jeugdvriend, blijft steken op 45 procent.
23/06 18u30  Cast The Hills belooft weer veel drama in rebootRuzies en romances zijn weer aan de orde van de dag in de reboot van de MTV-realityserie The Hills. De nieuwe reeks New Beginnings zit weer vol drama, zo belooft Justin 'Bobby' Brescia, die opnieuw een van de vaste castleden is.
23/06 18u30  Marokko ontsnapt dankzij eigen doelpunt aan valse startMarokko is in de groepswedstrijd op de Afrika Cup op het nippertje ontsnapt aan puntenverlies. In het Al Salam Stadium van Cairo werd dankzij een eigen doelpunt in de 88ste minuut met 1-0 gewonnen van Namibië.
23/06 18u15  Verdient Mark Rutte opslag? Topman Shell verdient honderdvoudigeAltijd goed voor opwinding: loonsverhoging voor ministers. Maar met bruto nog geen twee ton per jaar steken hun salarissen schril af bij die van de top van het bedrijfsleven. Minister Ollongren kijkt of een plusje haalbaar is.
23/06 18u00  Tweemaal goud voor Schmidt en WeversDubbel goud voor Casimir Schmidt en Lieke Wevers. Op de finaledag van de NK in Rotterdam pakten beide turners twee titels.
23/06 18u00  López oudste winnaar van QueensBijna drie uur duurde de finale tussen Feliciano López en Gilles Simon. De Spanjaard beschikte over de langste adem en schreef zo het grastoernooi van Queens op zijn naam.
23/06 17u45  López oudste winnaar grastoernooi QueensBijna drie uur duurde de finale tussen Feliciano López en Gilles Simon. De Spanjaard beschikte over de langste adem en schreef zo het grastoernooi van Queens op zijn naam.
23/06 17u45  Van Dijke verliest EK-finale op straffenSanne van Dijke heeft bij de Europese kampioenschappen in Minsk genoegen moeten nemen met een zilveren medaille. De Nederlandse kwam in de finale van de klasse tot 70 kilogram net tekort tegen Margaux Pinot. De Française won de eindstrijd op straffen.
23/06 17u45  Loos alarm om crash: ‘melder zag vliegshow aan voor probleemtoestel’Het mogelijke vliegtuigongeval waarvoor zondag massaal hulpdiensten in Hilversum uitrukten blijkt loos alarm. Volgens de politie ontbreekt er geen vliegtuig en had de melder een deelnemer van een vliegshow aangezien voor een vliegtuig in problemen.
23/06 17u30  Mogelijke vliegtuigcrash bij Hilversum: veel hulpdiensten uitgeruktDiverse hulpdiensten zijn zondagmiddag uitgerukt voor een mogelijk vliegtuigongeval bij het vliegveld in Hilversum. Er zou een zweefvliegtuig in problemen zijn geraakt, meldt de politie.
23/06 17u30  Zonderland ook in eigen land weer de baas op rekstokNa de wereld- en de Europese titel heeft Epke Zonderland nu ook de nationale titel op rekstok terug in handen. In een sfeervolle Ahoy versloeg hij titelverdediger Bart Deurloo in een prestigeduel met duidelijke cijfers: 14.50 tegen 13.75.
23/06 17u15  ‘Mogelijke vliegtuigcrash bij Hilversum: veel hulpdiensten uitgerukt’Diverse hulpdiensten zijn zondagmiddag uitgerukt voor een mogelijk vliegtuigongeval bij het vliegveld in Hilversum. Er zou een zweefvliegtuig in problemen zijn geraakt, meldt de regionale krant De Gooi- en Eemlander.
23/06 17u15  Franse gorilla’s moeten van de dierentuin terug naar de Afrikaanse jungleZe heten Kuimba en Mayombé, ze zijn 9 en 12 jaar oud, wonen in Frankrijk en worden maandag op het vliegtuig naar Gabon gezet. Daar zullen ze worden begeleid om beetje bij beetje weer te integreren in hun ‘natuurlijke’ Afrikaanse habitat.
23/06 17u15  Zonderland ook weer in eigen land de baas op rekstokNa de wereld- en de Europese titel heeft Epke Zonderland nu ook de nationale titel op rekstok terug in handen. In een sfeervolle Ahoy versloeg hij titelverdediger Bart Deurloo in een prestigeduel met duidelijke cijfers: 14.50 tegen 13.75.
23/06 17u15  Eindzege Teunissen in ZLM Tour, Ewan doorbreekt hegemonie Jumbo-Visma met ritzegeIn de ZLM Tour was het vooral Jumbo-Visma dat de klok sloeg, met een eindwinst voor Mike Teunissen en drie etappezeges. Maar de slotrit was een prooi voor Caleb Ewan.
23/06 17u00  Hockeysters sluiten groepsfase Pro League af met vijftiende zegeDe Nederlandse hockeysters hebben de groepsfase van de FIH Pro League afgesloten met een zege. In het Wagener Stadion in Amstelveen werd Australië met 3-1 verslagen. Van de zestien gespeelde groepswedstrijden won Oranje er vijftien. Alleen van Australië werd een keer verloren.
23/06 17u00  Lotto zoekt winnaar van 4,1 miljoen die lot kocht bij The Read Shop in ApeldoornLot gekocht in Apeldoorn? Misschien bent u wel multimiljonair! De Lotto is op zoek naar de koper van het winnende lot waar gisteravond de jackpot van 4,1 miljoen op gevallen is.
23/06 16u45  Vermeer pakt brons op EK judoJudoka Sanne Vermeer heeft de bronzen medaille bemachtigd op de EK in Minsk. Ze was in een strijd om een plak in de klasse tot 63 kilogram te sterk voor de Duitse Martyna Trajdos.
23/06 16u45  Nicolette van Dam met Timor Steffens in nieuwe romcomNicolette van Dam, Nienke Plas en Timor Steffens zijn toegevoegd aan de cast van de nieuwe romantische komedie F*ck de liefde. Op Instagram Stories deelt het trio beelden van hun trip naar Curaçao, waar de bioscoopfilm wordt opgenomen.
23/06 16u45  Bernal wint Ronde van Zwitserland, Carthy soleert naar etappezegeHugh Carthy heeft de koninginnenrit van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. Egan Bernal greep de eindzege.
23/06 16u45  Verstappen opnieuw vierde, Hamilton soeverein in saaie Franse Grand PrixMax Verstappen is op het circuit van Le Castellet in Zuid-Frankrijk als vierde over de streep gegaan. Het was opnieuw het maximaal haalbare voor de Nederlander. In een saaie race was Lewis Hamilton soeverein.
23/06 16u45  Marechaussee vindt 18 verstekelingen, onder wie 7 kinderen, in vrachtwagenDe marechaussee heeft zaterdagavond in Europoort achttien personen aangetroffen in een vrachtwagen. De mensen, onder wie zeven kinderen van één tot vijftien jaar oud, zaten verstopt in een verborgen ruimte in het laadruim.
23/06 16u30  Carthy soleert naar zege, Bernal wint Ronde van ZwitserlandHugh Carthy heeft de koninginnenrit van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. Egan Bernal grap de eindzege.
23/06 16u30  Hockeyers in halve finale van Grand Final tegen BelgiëDe Nederlandse hockeyers zijn in de groepsfase van de Pro League op de derde plaats geëindigd. Daardoor is nummer twee België vrijdag in Amsterdam de tegenstander in de halve finales.
23/06 16u15  Wendy is een zeemeermin, Christina gaat toplessKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/06 16u15  LIVE | Verstappen comfortabel op vierde plek, Hamilton soeverein op kopDe Grand Prix van Frankrijk is om 15.10 uur begonnen. Max Verstappen is vanaf de vierde plek vertrokken. Kan hij opnieuw jagen op een podiumplek? Volg het hier! • Verstappen staat vierde • Hamilton gaat aan de leiding
23/06 16u00  ‘Real Madrid krijgt vrouwenteam in hoogste Spaanse divisie’Real Madrid gaat komend seizoen met een vrouwenploeg uitkomen in de hoogste divisie van Spanje. Volgens verschillende media heeft de club voor 400.000 euro de licentie gekocht van CD Tacon, een vrouwenploeg uit Madrid.
23/06 16u00  LIVE | Verstappen blijft Vettel na pitstop voor, Hamilton aan de leidingDe Grand Prix van Frankrijk is om 15.10 uur begonnen. Max Verstappen is vanaf de vierde plek vertrokken. Kan hij opnieuw jagen op een podiumplek? Volg het hier! • Verstappen staat vierde • Hamilton gaat aan de leiding
23/06 15u45  Barty verovert nummer 1-positie na toernooizege in BirminghamEén zege volstond voor Ashleigh Barty om de nummer 1-positie op de wereldranglijst te veroveren. In deze missie slaagde zij met verve. Ze versloeg in Birmingham de Duitse Julia Görges: 3-6, 5-7.
23/06 15u45  LIVE | Verstappen ziet Vettel naderen, Hamilton aan kop in FrankrijkDe Grand Prix van Frankrijk is om 15.10 uur begonnen. Max Verstappen is vanaf de vierde plek vertrokken. Kan hij opnieuw jagen op een podiumplek? Volg het hier! • Verstappen staat vierde • Hamilton gaat aan de leiding
23/06 15u30  Italiaan Ulissi wint Ronde van SloveniëDiego Ulissi heeft de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Italiaanse coureur van UAE-Team Emirates liet zondag tijdens de vijfde en laatste etappe zijn leidende positie niet meer in gevaar komen.
23/06 15u30  LIVE | Verstappen slaat gat met Sainz en jaagt op LeclercDe Grand Prix van Frankrijk is om 15.10 uur begonnen. Max Verstappen is vanaf de vierde plek vertrokken. Kan hij opnieuw jagen op een podiumplek? Volg het hier! • Verstappen staat vierde • Hamilton gaat aan de leiding
23/06 15u15  'Harry en Meghan zuinig met delen babyfoto's'Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn zuinig met het delen van foto's van hun baby Archie op sociale media. Net als andere kersverse ouders doen Harry en Meghan dat bewust, legt opvoeddeskundige Victoria Jennings uit aan de Britse krant Express.
23/06 15u15  Marsepein en spinazie? Het is de mediterrane invloedVan Jacques Meerman (76) verschijnt woensdag Mediterraneo, een culinaire reisgids door het Middellandse Zeegebied van de 12de eeuw. ‘We komen allemaal uit hetzelfde nest.’
23/06 15u15  RIVM zet hitteplan in, Rijkswaterstaat komt met hitteprotocolHet RIVM heeft vanaf vandaag het hitteplan geactiveerd. Dat betekent vooral dat mensen wordt gevraagd extra op elkaar te letten, vooral op ouderen en kinderen. Het hitteplan geldt voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg.
23/06 15u00  Tiende eindzege in Halle voor FedererRoger Federer heeft ten koste van David Goffin het grastoernooi van Halle op zijn naam geschreven. Hij greep voor de tiende keer de eindzege: 7-6(2), 6-1.
23/06 15u00  De Vries racet naar tiende plek in Formule 2Nyck de Vries is in de Formule 2 als tiende geëindigd in de sprintrace bij de Grand Prix van Frankrijk. De 24-jarige coureur uit Sneek was een dag eerder op het circuit in Le Castellet nog de snelste in de hoofdrace. De Vries behoudt ondanks zijn tiende plek de leiding in het kampioenschap.
23/06 14u45  Selfie met Stallone? Dat kost dan 951 euroFans die op het aanstaande An Experience With-evenement op de foto willen met acteur Sylvester Stallone, moeten heel diep in de buidel gaan tasten. Diverse Britse media melden namelijk dat een selfie met 'Rambo' 849 pond, omgerekend 951 euro, kost.
23/06 14u45  Marechaussee vindt 18 mensen, onder wie 7 kinderen, in vrachtwagen EuropoortDe marechaussee heeft zaterdagavond in Europoort achttien personen aangetroffen in een vrachtwagen. De mensen, onder wie zeven kinderen van 1 tot 15 jaar oud, zaten verstopt in een verborgen ruimte in het laadruim.
23/06 14u30  Judoka Van Dijke bereikt finale op EK, Vermeer gaat op voor bronsJudoka Sanne van Dijke staat zondagmiddag in de finale van de EK. Ze was in de halve finale van de klasse tot 70 kilogram te sterk voor de Française Marie Eve Gahie.
23/06 14u15  ‘Hoe vertellen we onze dochter (8) dat ze niet meer mee mag doen aan avondvierdaagse?’Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (75) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.
23/06 14u15  LIVE | Wat perst Verstappen deze keer uit de Red Bull-wagen?De Grand Prix van Frankrijk begint om 15.10 uur en Max Verstappen begint vanaf de vierde plek. Vorig jaar eindigde de Nederlander als tweede, maar dit jaar wil het met de auto nog niet vlotten. Tot nu toe presteert Verstappen elke keer maximaal en lukt dat ook deze keer? Wat weet Verstappen uit de wagen van Red Bull te persen? Volg het hier!
23/06 14u00  Polling weet wat beter moet: ‘Aan mijn geduld werken’Kim Polling liet na haar nederlaag in de tweede ronde op de EK judo tegen de Zweedse Anna Bernholm haar frustraties de vrije loop. ,,Zij doet geen zak maar kan wel van een goede judoka winnen”, stelde ze.
23/06 14u00  LIVE | Wat perst Verstappen deze keer uit de Red Bull-wagenDe Grand Prix van Frankrijk begint om 15.10 uur en Max Verstappen begint vanaf de vierde plek. Vorig jaar eindigde de Nederlander als tweede, maar dit jaar wil het met de auto nog niet vlotten. Tot nu toe presteert Verstappen elke keer maximaal en lukt dat ook deze keer? Wat weet Verstappen uit de wagen van Red Bull te persen? Volg het hier!
23/06 14u00  Gerard stapt de boksring in en het eva-kostuum van LoizaKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/06 13u45  Tweede seizoen voor Chateau MeilandNog niet genoeg van de markante Martien Meiland en zijn gezin in Frankrijk? Fans van de realityserie kunnen hun hart ophalen, want er komt een vervolg. ,,Het is eindelijk zover, we kunnen bekendmaken: een tweede serie van Chateau Meiland komt eraan', jubelt Martien in een video op sociale media.
23/06 13u45  Harry Pottergame van Pokémon Go-maker nu ook in NederlandNiantic en Warner Bros hebben zondag het mobiele spel Harry Potter: Wizards Unite ook in Nederland uitgebracht. Vrijdag deden ze dit al in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De game had eigenlijk al in 2018 moeten uitkomen.
23/06 13u45  Judoka's Van Dijke en Vermeer naar halve finale op EKJudoka’s Sanne van Dijke en Sanne Vermeer hebben de halve finales van de EK bereikt. Van Dijke schakelde in klasse tot 70 kg ook de Ierse Megan Fletcher uit. Vermeer (-63 kg) schaarde zich bij de laatste vier met een zege op de Russin Daria Davidova.
23/06 13u45  Mulder met RKC naar eredivisie, Sané blijft bij CityDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
23/06 13u30  Mulder met RKC naar eredivisie, Benitez op weg naar uitgang bij NewcastleDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
23/06 13u15  Tijd voor wat chaos in de Formule 1Een ouderwetse botsing. Je mag het eigenlijk niet hardop zeggen, maar eigenlijk heeft dit Formule 1-seizoen dringend behoefte aan een beetje chaos. Zonder gewonden uiteraard, maar er is ‘iets’ nodig om de voorspelbaarheid en reeks tamelijk saaie grands prix te doorbreken.
23/06 12u45  Naakte vrouw in Zeeuws weiland door misdrijf om het leven gekomenDe politie gaat ervan uit dat de overleden vrouw, die gisteren bij Westdorpe (Zeeland) naakt in een weiland is gevonden, door een misdrijf om het leven is gebracht. Wat haar identiteit is, is nog onbekend. De politie roept daarvoor de hulp in van het publiek.
23/06 12u45  Alice Cooper wil tegelijk met zijn vrouw stervenRocker Alice Cooper is niet vies van een beetje choqueren hier en daar, maar in een interview met de Daily Mirror blijkt dat de 71-jarige artiest en zijn vrouw Sheryl (61) een wel heel bizarre 'afspraak' met elkaar hebben gemaakt.
23/06 12u30  Clubs akkoord, Bruma nog niet rond met PSV, Juventus en ManU in de race om handtekening EriksenDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
23/06 12u15  Dit kun je zelf doen tegen de wereldwijde opwarmingDe opwarming van de aarde is onomkeerbaar en daarvan gaan we steeds meer de kwalijke gevolgen ondervinden, waarschuwt Jelmer Mommers. In zijn boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ scheidt hij feiten van fabels en zet hij uiteen hoe iedereen z’n steentje kan bijdragen om de schade te beperken. Drie praktische adviezen van de auteur.
23/06 12u15  RIVM: Vanaf nu hitteplan voor grote delen NederlandHet RIVM heeft vanaf vandaag het hitteplan geactiveerd. Dat betekent vooral dat mensen wordt gevraagd extra op elkaar te letten, vooral op ouderen en kinderen. Het hitteplan geldt voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg.
23/06 12u15  Wil je afvallen? Eet dan 's ochtends iets met veel eiwittenOns bioritme is een interne klok die aangeeft wanneer we moeten slapen en eten. Maar de biologische klok heeft ook invloed op sportprestaties, creativiteit en zelfs je gewicht. Het is handig om te weten wat we wanneer het beste kunnen doen.
23/06 11u45  ‘Zwem niet bij bruggen en sluizen’Met een week van zomerse temperaturen in het vooruitzicht adviseert de Reddingsbrigade Nederland niet te gaan zwemmen op gevaarlijke plekken, zoals bij bruggen en sluizen. ,,Ook zwemmen in rivieren raden we af wegens de stroming’', aldus een woordvoerder.
23/06 11u30  Twee patiënten niet van verlof teruggekeerd bij kliniek Den DolderPsychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder heeft omwonenden laten weten dat twee patiënten dit weekeinde niet zijn teruggekeerd van hun verlof. In beide gevallen benadrukt de kliniek dat er geen direct gevaar voor omwonenden is.
23/06 11u15  Haagse Markt doet 27 miljoen plastic tasjes in de banDe Haagse Markt doet als eerste grote markt van Nederland plastic in de ban. De 27 miljoen tasjes die er jaarlijks over de 'toonbank' gaan worden biologisch afbreekbaar. Dat is het plan dat bedacht is met D66.
23/06 11u15  Arsenal wil Celtic-talent, Juventus en ManU in de race om handtekening EriksenDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
23/06 10u15  Jonge fietsster (18) overleden na aanrijding: bestuurder rijdt doorEen 18-jarige jonge vrouw op de fiets is vanmorgen vroeg overleden na een zware aanrijding in Nederweert. Dat meldt de politie. Het ongeval gebeurde rond 04.00 uur aan de Brugstraat.
23/06 10u15  Wat Eten We Vandaag: AppelkruimeltaartWat is het toch met de geur van verse appelkruimeltaart die nostalgische herinneringen aan potjes Rummikub en een toefjes slagroom doet opwekken?
23/06 10u00  Duitse politie heeft handen vol aan klimaatactivistenKlimaatprotesten in het gebied tussen de Duitse steden Aken en Keulen houden bezorgen de politie handenvol werk. Na de bestorming gisteren van een dagbouwmijn ten zuiden van Mönchengladbach door honderden activisten, waren er vanochtend nog ongeveer 250 in de mijn.
23/06 09u45  Juni 2019 waarschijnlijk warmste juni ooit gemetenMet een hele week hitte in het vooruitzicht is het nu al vrijwel zeker dat juni 2019 de warmste junimaand wordt sinds in 1901 in De Bilt met metingen werd begonnen. Weeronline verwacht voor juni een gemiddelde temperatuur in De Bilt van 18,5 graden. De warmste junimaanden tot nu toe waren die van 2017 en 1976 met 18,0 graden.
23/06 09u45  Juventus en ManU in de race om handtekening Eriksen, Neymar terug naar Barça?De transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
23/06 09u15  ‘Gooi wat NK’s bij elkaar’Een speciale NK-week, vol rood-wit-blauwe truien en gouden medailles. Misschien klinkt het wat onwerkelijk nu, maar een aantal Nederlandse sportbonden denkt serieus na over zo’n multidisciplinair Nederlands kampioenschap waarbij de kracht in het bundelen van de sporten moet zitten.
23/06 09u15  Cruiseschepen vervuilend? Daar wordt aan gewerktVorige week publiceerde deze krant op de auto-sectie van zijn website over een onderzoek dat concludeert dat één cruisemaatschappij tien keer meer zwaveloxiden uitstoot dan alle auto’s in Europa. Cruiseschepen vertegenwoordigen echter minder dan 1 procent van alle commerciële schepen. Wereldwijd heeft de sector al een miljard dollar geïnvesteerd in nieuwe technologieën en schonere brandstoffen. Daarnaast trekt de sector ruim 22 miljard dollar uit voor de bouw van schepen met LNG-brandstof, die lagere emissies en een hogere energie-efficiëntie hebben. Meer schepen worden uitgerust met walstroomaansluitingen voor aansluiting op het lokale elektriciteitsnet in de haven. Bovendien heeft de cruise-industrie zich ertoe verplicht om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40 procent te verminderen. -Joke Maassen, Cruise Lines International Association
23/06 09u00  LIVE | Stempel 8 is binnen, Van der Weijden blijft maar zwemmenHij probeert het nóg een keer: de Elfstedentocht zwemmen. Olympiër Maarten van der Weijden (38) is vrijdagavond vertrokken in Leeuwarden, en komt daar naar verwachting maandag om 19.30 uur weer aan. Hoe vergaat het hem onderweg? We houden het hier het hele weekend voor je bij, inclusief video's, achtergrondinformatie en live commentaar van onze verslaggevers ter plaatse.
23/06 08u45  Juni waarschijnlijk warmste maand ooit gemetenMet een hele week hitte in het vooruitzicht is het nu al vrijwel zeker dat juni 2019 de warmste junimaand wordt sinds in 1901 in De Bilt met metingen werd begonnen. Weeronline verwacht voor juni een gemiddelde temperatuur in De Bilt van 18,5 graden. De warmste junimaanden tot nu toe waren die van 2017 en 1976 met 18,0 graden.
23/06 08u45  Juventus en ManU in de race om handtekening Eriksen, United wil ook Wan-BissakaDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
23/06 08u30  Goed nieuws voor PSV: blessure van Gutiérrez valt meeDe blessure die Erick Gutiérrez heeft opgelopen in het duel van Mexico met Canada op de Gold Cup valt mee. De middenvelder van PSV is slechts twee weken uitgeschakeld, meldt de voetbalbond van Mexico. Hij kampt met een spierblessure aan zijn rechterdijbeen.
23/06 08u30  Juventus en ManU in de race om handtekening EriksenDe transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
23/06 08u30  Daimler moet 60.000 dieselauto's terugroepenDaimler moet in Duitsland 60.000 dieselauto's van Mercedes terugroepen van het Duitse ministerie van Transport. De auto's hebben allemaal sjoemelsoftware waardoor het bij tests lijkt dat er minder vervuilende stoffen worden uitgestoten.
23/06 08u30  Wie komt en wie gaat? Dit zijn alle transfers in de eredivisieDeze transferperiode veranderen weer enorm veel spelers van club. Ze vertrekken uit de eredivisie of verkassen juist naar een andere ploeg. In dit overzicht houden we de inkomende en uitgaande transfers van de eredivisieclubs bij.
23/06 08u30  LIVE | Maarten gaat als een speer, ligt anderhalf uur voor op schemaHij probeert het nóg een keer: de Elfstedentocht zwemmen. Olympiër Maarten van der Weijden (38) is vrijdagavond vertrokken in Leeuwarden, en komt daar naar verwachting maandag om 19.30 uur weer aan. Hoe vergaat het hem onderweg? We houden het hier het hele weekend voor je bij, inclusief video's, achtergrondinformatie en live commentaar van onze verslaggevers ter plaatse.
23/06 08u15  Dani Alves vertrekt na twee seizoenen bij PSGDani Alves vertrekt bij Paris Saint-Germain. Dat heeft de 36-jarige rechtsback laten weten na de zege van Brazilië op Peru (5-0) in de Copa América.
23/06 08u15  Lilian (37) heeft ALS: Ik kan mijn zoontje niet meer naar bed brengenAnnemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Het verdriet komt meestal op onverwachte momenten. Als haar zoontje van anderhalf valt, en zij hem niet kan optillen. Dan voelt Lilian Herijgers (37) zich machteloos. ,,Maar ik ben echt niet de hele dag alleen maar somber.’’
23/06 08u15  VS veel te sterk voor Trinidad en Tobago, Telstar-speler Ondaan speelt gelijk met GuyanaDe voetballers van de Verenigde Staten hebben ook hun tweede wedstrijd in het toernooi om de Gold Cup overtuigend gewonnen. In Cleveland was het elftal van bondscoach Gregg Berhalter met 6-0 veel te sterk voor Trinidad en Tobago.
23/06 08u00  Waar is de magie van Lieke Martens gebleven?Het WK in Frankrijk is nog niet het toernooi van Lieke Martens, de sterspeelster van het gewonnen EK in 2017. Waar is de magie van de linksbuiten van de Leeuwinnen gebleven?
23/06 08u00  Na jaren proces einde van drugszaak MasmeijerFrank Masmeijer hoort donderdag van het hof van beroep in Antwerpen opnieuw wat zijn straf wordt voor zijn rol in een drugssmokkelzaak in België. De uitspraak zou eigenlijk op 23 mei zijn geweest, maar werd een maand uitgesteld omdat het hof meer tijd nodig had.
23/06 07u45  Civitas Christiana: Anti-homo, anti-abortus en anti-revolutieAnti-revolutie, anti-abortus, anti-homo. Civitas Christiana bestaat vijf jaar. Op straat lopen de acties van de fundamentalistische katholieke stichting geregeld uit de hand, thuis in de bossen bij Nijmegen is het net een gewoon bedrijfje.
23/06 06u45  Bereid je maar vast voor: zeldzaam warme plakkerige nachten op komstHet wordt warm. Een hittegolf staat voor de deur en dat betekent voor velen maar een ding: puffen, steunen en zweten in een klam bed. De nachten worden na het weekend bijzonder warm, meldt Weerplaza. ,,Zeldzaam warm zelfs.”
23/06 06u15  Iedereen om Gijs (33) heen wordt volwassen: 'Maar waarom ik niet?’Nu veel mensen in zijn omgeving huizen kopen, trouwen en kinderen krijgen, vraagt journalist Gijs van der Sanden (33) zich af: wat is dat eigenlijk, volwassen zijn?
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden in de Himalaya24/06 00u45 - AD.nl: Een team van reddingswerkers heeft zondag in de Himalaya zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de Indiase grenspolitie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist.
24x Argentinië met hakken over de sloot door na zege op Qatar24/06 00u45 - AD.nl: Argentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Copa América in Brazilië. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni won vanavond in de Arena do Grêmio in Porto Alegre met 2-0 van Qatar, dat op uitnodiging meedoet aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi.
23x Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden op Indiase berg24/06 00u30 - AD.nl: Een team van de Indiase grenspolitie heeft zondag op de Indiase berg Nanda Devi zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de politie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist.
22x Van Dam in achterhoede op PGA Championship24/06 00u45 - AD.nl: Golfster Anne van Dam is op het Women’s PGA Championship in de achterhoede geëindigd. De Nederlandse prof zakte op de laatste dag van de derde major van het jaar naar de 71ste plaats. Ze had 77 slagen nodig voor de 18 holes, haar minste omloop van de vier op de Hazeltine National in het Amerikaanse Chaska (Minnesota).
19x Man neergestoken na verkeersruzie in Capelle aan den IJssel24/06 01u15 - AD.nl: Bij een tankstation aan de Kanaalweg in Capelle aan den IJssel is zondagavond een man neergestoken. Hij raakte gewond aan zijn been.
18x Mexico veilt obscure eigendommen drugsbazen; opbrengst naar goed doel24/06 01u45 - AD.nl: In Mexico zijn zondag 27 eigendommen geveild die de overheid de afgelopen jaren in beslag heeft genomen van drugbendes. Het ging onder meer om onderduikadressen compleet met zwembaden en vluchttunnels, een ranch omringd door een enorm stuk land en een luxueus appartement met een macabere geschiedenis.
15x Willem van Hanegem in het theater: Bijzondere avond met de Kromme24/06 08u30 - AD.nl: Willem van Hanegem doet het komende seizoen een mini-tour langs een aantal Nederlandse theaters. De voetballegende, in februari van dit jaar 75 jaar geworden, verzorgt samen met interviewer Eddy van der Ley exclusieve theatercolleges in Amersfoort, Alkmaar, Terneuzen, Doetinchem, Dordrecht en Oss.
15x Talkshow Hendriks en Genee gaat kopje onder in kijkcijfermoeras24/06 08u30 - AD.nl: Het wil maar niet lukken met Café Hendriks en Genee. De talkshow op Veronica wist gisteravond slechts 104.000 kijkers naar de zender te lokken. Daarmee is het ruim de minst bekeken aflevering van het programma.
15x Anderlecht wil Vincent Janssen, Porto troeft PSV af, ‘doodstil’ rond Bryan Linssen24/06 08u30 - AD.nl: De transferperiode in Europa is geopend en dus regent het nieuwtjes over spelers die hun contract verlengen of juist wisselen van club. Mis de komende maanden niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
15x Australië haalt kinderen IS-strijders weg uit Syrië24/06 05u45 - AD.nl: Australië heeft zes Australische kinderen geëvacueerd uit Syrië die door hun ouders waren meegenomen toen die zich aansloten bij terreurbeweging IS. Ook twee kinderen die in Syrië werden geboren, zijn uit een vluchtelingenkamp gered. Dat melden Australische media.

Statistieken

Artikels:
35037
Gelezen:
46773
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven