vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Autofans.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 

Autofans.be

Verbergen Tonen
18/01 16u45  10 om te zien op het Autosalon Brussel 2019 Het autosalon Brussel gaat van start met een hele hoop bezienswaardigheden. Wereldpremières, Europese premières en opvallende zaken, je krijgt een mengeling ervan in dit artikel te zien.
18/01 14u30  De saloncondities van Suzuki [gesponsord] Geen Salon meer weg te denken zonder Japan Deals. Hun saloncondities rijken volgens Suzuki van hier tot in Tokyo, tot 5000 euro. Tijd om kijkje te nemen.
18/01 12u15  Dit zijn de meest opvallende kleuren van het Autosalon 2019 Het is ooit anders geweest, maar dit jaar zijn de opvallende kleurtjes terug van weggeweest. Een overzicht van de meest opvallende kleurtjes van het Autosalon 2019.
18/01 10u45  Top 10: de dreamcars op het Autosalon van Brussel 2019 Supercarssupercar Niet te missen uiteraard zijn de super-, hyper- en superhypercars in Brussel. McLaren, Porsche, BMW, allemaal hebben ze hun dikste materiaal mee voor de kijklustige bezoeker. Onze Yves koos zijn top 10 voor jullie. Geen paniek, er staat geen Toyota Yaris in zijn lijst, wel een dikke BMW, over the top Lamborghini en een statige Brit. Kijk vooral zelf. Niet te missen uiteraard zijn de super-, hyper- en superhypercars in Brussel. McLaren, Porsche, BMW, allemaal hebben ze hun dikste materiaal mee voor de kijklustige bezoeker. Onze Yves koos zijn top 10 voor jullie. Geen paniek, er staat geen Toyota Yaris in zijn lijst, wel een dikke BMW, over the top Lamborghini en een statige Brit. Kijk vooral zelf. Europese autosegmentatie: SAuto type: CoupéModel: 91111 
17/01 17u15  Nissan Leaf is 51 procent batterij kwijt na 108.000 kilometer Videotips Af en toe hoor je wel eens waaien dat de batterij van een EV het hooguit 5 jaar uithoudt. Er zijn ondertussen al genoeg Tesla-taxi’s die vrolijk 500.000 kilometer of meer uitzingen op hun eerste batterij en zo het tegendeel bewijzen, maar toch zijn de geruchten over de beperkte levensduur niet uit de lucht gegrepen. De eerste bouwjaren van de Nissan Leaf bijvoorbeeld lijken te kampen met een beperkte houdbaarheidsdatum. De minder vooruitstrevende opbouw van het accupakket in combinatie met de afwezigheid van een actieve koeling voor de kwetsbare lithium-ioncellen maakt dat de eerste Leafs bijzonder gevoelig waren voor degradatie. Zoals dit exemplaar uit Californië, dat na slechts 108.000 kilometer 51 procent of bijna even veel kilometers van zijn rijbereik is verloren. Naar de precieze oorzaak van die ernstige aftakeling is het uiteraard gissen – de eigenaar kocht de auto derdehands – maar het soms hete Californische klimaat kan veel schade berokkenen aan een batterij zonder koeling. Een andere mogelijkheid is dat de auto vaak lang heeft stilgestaan met een volledig opgeladen batterij, waardoor de cellen zijn gaan degraderen. De maker van het filmpje probeert zelf een theorie op te bouwen via de app Leaf Spy – nerdalarm! – maar komt ook niet tot een sluitende conclusie. De huidige generatie EV’s is uiteraard veel beter bescherm tegen dit soort betrouwbaarheidsproblemen, maar wie in de markt zou zijn voor een tweedehands Leaf, kijkt toch maar beter even na hoe het met de opslagcapaciteit van de batterij zit. Eigenaars van een vroeger exemplaar van de Nissan Leaf betalen een hoge prijs voor hun pioniersrol. Vooral exemplaren die in warmere klimaten vertoeven, kampen soms met extreme batterijdegradatie. Zoals deze auto uit Californië. Europese autosegmentatie: CAuto type: HatchbackModel: Leaf
17/01 16u45  Autosector trekt blik met Brexit-noodscenario’s open Nu de Britten het Brexit-voorstel van hun eerste minister hebben verworpen en de uitstap uit de EU nog maar 2,5 maand ver is, ziet het ernaar uit dat een ‘ordelijke’ Brexit van tafel is. De autosector zet zich schrap.
17/01 11u45  Rolls-Royce gaat elektrisch, maar niet op land Rolls-Royce investeert zwaar in elektrische technologie, maar niet voor zijn auto’s. De luchtvaartafdeling van het Britse bedrijf wil namelijk het snelste elektrische vliegtuig ter wereld bouwen.
17/01 11u45  Deze auto's kocht de Belg in 2018: Leasing VS Particulier 'De leasingmarkt trekt de Belgische autoverkoop helemaal krom', wordt vaak gezegd. Maar is dat ook zo? Laten we eens kijken naar de top 10 verkochte auto's voor de bedrijfs- en privémarkt. Vallen er grote verschillen op?
17/01 11u15  Only in Russia: Mercedes G-replica gemaakt met… ijs FunMercedes Bij ons wil de winter maar niet doorbreken, maar in Siberië vriest het dat het kraakt. Het Russische Garage 54 uit Novosibirsk maakte van de nood een deugd door het in zijn omgeving overvloedige ijs te gebruiken om er een auto mee te sculpteren. En als inspiratiebron voor het koetswerk kozen ze niet de Lada van Igor-met-de-pet, maar wel een van Ruslands ultieme oligarchenmobielen: de Mercedes G-Klasse. Garage 54 sloopte het koetswerk van een militaire terreinwagen (een UAZ-469 voor de kenners) en laste er een stalen buizenframe op. Daar kwam dan een ‘ijskunstenaar’ 5 ton ijsblokken op maat aan hangen. Hij gebruikte daarbij hulpmiddelen die in Rusland ‘subtiel’ en ‘fijnzinnig’ worden bevonden, zoals een kettingzaag en een houweel. Een flitsende ledverlichting maakte het plaatje af, zodat de Russische creatie nog meer ‘bling’ is dan zijn inspiratiebron… Op het chassis van een oude Russische roestbak bouwde Garage 54 uit Novosibirsk een replica van een Mercedes G-Klasse in ijs. Auto type: SUV/CrossoverModel: G-Klasse
17/01 11u00  Autosalon Brussel 2019: Praktische informatie Nog goed een week cijfers doorstrepen en je kan weer naar het Belgische autosalon. Van 19 tot 27 januari opent de grootste autoshow van het land opnieuw haar deuren in Brussels Expo.
17/01 10u45  Dit kocht de Belg in 2018 op motorvlak: Benzine heer en meester? Ondertussen weten we al wat de goedkoopste brandstof is om mee rond te toeren in België. Maar wat kocht de Belg daadwerkelijk in 2018? Terug massaal een diesel of neemt de Benzine een serieuze voorsprong. De cijfers, met en zonder leasingwagens na de klik!
17/01 10u30  Pijnlijk: Infiniti-conceptcar raakt podium niet op… Het zal je maar overkomen: de wereld warm maken voor de onthulling van een nieuwe conceptcar die de toekomst van het merk moet laten zien, en hem dan niet kunnen tonen op zijn officiële reveal.
16/01 17u00  McLaren 600 LT Spider droomt van komende zomer McLaren heeft het dak van de 600 LT weggeknipt. Nu kan je je hoofd laten bruinen op zonovergoten circuits.
16/01 16u00  Verkoop Mercedes G-Klasse loopt als een trein De nieuwe generatie G-Klasse mag dan wel niet meer rijden als een trein op de openbare weg, de verkoop ervan loopt dan weer wel als een trein. Bij productiesite Magna Steyr in Oostenrijk kunnen ze amper volgen. Hoezo, rekening houden met onze ecologische voetafdruk?
16/01 15u30  Infiniti QX30 is complete flop Met de basis geleend van de immens succesvolle Mercedes GLA zou je denken dat de Infiniti QX30 even knappe cijfers voor kan leggen. Nietes, de crossover is een complete flop en dat geven ze nu zelfs bij Infiniti toe. Ouch.
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/01 14u15  Volkswagen Golf GTI TCR is GTI-uitwuifmodelHij staat volgende week te blinken op het autosalon maar eigenlijk neemt Volkswagen hem nu pas officieel in productie. De Golf GTI is een GTI Plus, of een R met een minnetje. Het is maar hoe je het bekijkt.
16/01 11u45  Skoda plaagt met nieuwe crossoverSkoda heeft voor het salon van Genève in maart een nieuw model klaarstaan. En dat mag nu al geweten zijn.
16/01 11u15  Officieel: BMW 7 Reeks facelift (2019)Gespierd. Zo noemen ze hem bij BMW. En ondertussen zijn er twee mensen die zich vanmorgen waarschijnlijk afvroegen wie het rooster uit hun berbecuetoestel in het berghok gestolen heeft. Ziehier de nieuwe 7 Reeks.
16/01 10u30  Mini begint jubileumjaar met speciale 60 Years EditionMINI had wat voor te stellen op het autosalon in Brussel. Een cadeautje ter gelegenheid van hun 60-jarig bestaan. Want zo lang is het geleden dat Sir Alec Issigonis de wielen op de uiteinden van een auto tekende.
15/01 21u00  Italdesign maakt ons al warm voor GenèveHet autosalon in Brussel moet zijn deuren nog openen, maar Italdesign doet ons al uitkijken naar het autosalon van Genève. Nog wachten tot maart.
15/01 15u15  Ford en Volkswagen bevestigen samenwerkingFord en Volkswagen gaan samen baby's maken. Tenminste, op de vlakken waarin het niet opbrengt om apart iets te ontwikkelen.
15/01 15u00  Whoops: Renault Clio V lekt op kleine schaalAls ze bij Peugeot een lek mogen hebben, dan mag dat bij Renault ook. Ziehier de kleine versie van de volgende Clio.
15/01 14u15  Dit kost 100 km rijden per motortype: Diesel, Benzine, CNG & EVWe denken er vaak niet bij na maar een ritje naar de winkel, stad of richting grootmoeder kan je vlot enkele euro's aan brandstof kosten. Wat kost je nu het minst per 100 kilometer? Een diesel, benzine of toch een elektrische wagen? Mobiliteitsorganisatie VAB zocht het uit. Geef toe, je bent benieuwd.
15/01 10u45  Is dit de nieuwe Peugeot 208?!Bij Peugeot zal er vandaag hoogstwaarschijnlijk met stokbroden door de bureaus worden gesmeten. Want maanden voor de onthulling van de nieuwe generatie 208 duikt een eerste plaatje ervan het internet op. Dat plaatje toont alvast een nieuwe 208 met een gewaagd design.
15/01 10u30  Kia heeft Optima plug-in hybrid klaarKia heeft naast de hybride versie van de Optima tegenwoordig ook een plug-in hybrid. Sinds de facelift wordt het alleen maar interessanter.
15/01 10u30  Subaru STI S209 is 350 pk sterk rallykanon (2019)De krachtigste productiewagen van Subaru? Die eer krijgt vanaf 2019 de STI S209 toebedeeld. Met dank aan zo'n 350 pk uit zijn 2.5-liter boxemotor. Het goede nieuws? Het is een 'S-versie' van de WRX STI die voor het eerst sinds lange tijd buiten Japan zal verkocht worden. Het slechte nieuws? Hij zal enkel maar gecommercialiseerd worden in de VS. Bummer.
15/01 10u15  Ford Mustang Shelby GT500 facelift rolt Hellcat-territorium binnen (2019)We hebben heus niet te klagen met de Mustang GT die in ons Belgenland over de toog gaat met 450 pk uit zijn atmosferische V8. In de VS gaan ze echter nog een stap of vijf verder, met deze Shelby GT500 facelift als resultaat. Een Mustang met meer dan 700 pk onder de kap. De Dodge Challenger Hellcat heeft eindelijk weerwerk.
15/01 10u00  Nissan IMs Concept is fraaie elektrosedan met 115 kWh aan boord (2019)Nissan heeft nog maar pas een 62 kWh-versie van de Leaf voorgesteld maar het kijkt ook een stuk verder vooruit in de toekomst. In die toekomst is misschien wel plaats voor een elektrische sedan met een accupakket van 115 kWh en een range van meer dan 600 km. Althans, dat moet de IMs Concept ons doen geloven.
14/01 17u00  Jawel, Ford bracht net een 400 pk sterke Explorer ST uit (2019)'ST', twee letters die onlosmakelijk verbonden zijn met 'Fiesta' en 'Focus'. Tegenwoordig moet je daar echter ook Edge en Explorer bij rekenen. Jawel, Ford heeft een ST-versie van haar gigantische SUV gelanceerd. Met 400 pk onder de kap. Meer dan de strafste RS van het merk. Oké dan... Ford.
14/01 16u30  Officieel: Toyota GR Supra (2019)Het meest mythische product van Toyota na de Prius is na een afscheid van net geen twee decennia terug van weggeweest. De vijfde generatie Supra gaat door het leven als GR Supra en deelt zijn genen met de BMW Z4. Een coupé met zes-in-lijn en fraaie vormen... eindelijk is Toyota terug.
14/01 14u15  Betaalbare auto's zullen dupe van EU-regelgeving zijnDe dagen van de betaalbare instapauto's lijken geteld. Want door steeds strengere regels van de EU zowel op veiligheids- als op emissievlak staat de budgetwagen onder serieuze druk. Zelfs bij Volkswagen geven ze grif toe dat betaalbare auto's de komende jaren de grootste prijsstijging zullen kennen door nieuwe EU-regels.
14/01 13u30  Elektrische sedan is logische stap voor GeelyHet fenomeen van de elektrificatie zet zich voort en het Chinese Geely toont in die gedachtegang hun toekomstige sedan.
14/01 11u30  Rijtest: Ford KA+ 1.5 TDCI (2019)Ford zet de nieuwe KA+ op de markt als de ideale stadsauto. Makkelijk te parkeren en manoeuvreren, maar ook aangenaam om mee te rijden en groot genoeg om enkele mensen te plaatsen voor een namiddag naar het shoppingcenter. Kloppen de woorden van Ford, of wordt de nieuwe KA+ ontmaskerd?
14/01 10u45  Jawel, Siemoneit Racing geeft de Seat Leon ST Cupra 521 pkVierwielaandrijving en 521 pk in een stationwagen. Nee, het gaat hier niet over de nieuwe Audi RS 6, wel over een Seat Leon... die in 3,4 seconden naar de honderd sprint. Dé ultieme wolf in schapenvacht?
14/01 10u15  Officieel: Lexus RC F facelift is middenvinger naar hybridefamilie (2019)Lexus mag dan wel hét hybridemerk bij uitstek zijn, aan de uiteindes heeft het nog modellen staan die een danige middenvinger opwerpen naar de ecologische broertjes en zusjes. De RC F is er zo eentje, een coupé met een atmosferische V8 in het vooronder. De facelift daarvan levert evenwel wat kracht in, in ruil krijg je een beter rijgedrag en scherpere looks.
14/01 10u00  Autosalon Brussel 2019: Nissan brengt speciale versiesNissan heeft voor elk wat wils op het Brusselse autosalon. Van elektroauto over bestelwagen tot supercar, je kan het vinden op hun stand.
14/01 10u00  Autosalon Brussel 2019: Seat wil SUV's promotenOok de Spaanse zon is aanwezig op het autosalon in Brussel. Met een grote publiekstrekker. In omvang dan, want de Tarraco kan tot zeven personen vervoeren.
14/01 09u30  Render: Mercedes CLA Shooting Brake mag er zo uit zienMet de nieuwe CLA in de BlackBox van het Autosalon is het voor Mercedes tijd om te beginnen tekenen aan de Shooting Brake-versie. Xtomi geeft al een aanzet.
12/01 15u15  Autosalon Brussel vooraf: de Dream Cars op het autosalon Brussel 2019Op het autosalon in Brussel is naar tweejaarlijkse gewoonte een hal gereserveerd voor de supercars en ander duur spul. Dat het de moeite is, hoeven we niet te vertellen, maar wat staat er precies allemaal in die zaal?
12/01 09u30  Autosalon Brussel: Nissan brengt speciale versiesNissan heeft voor elk wat wils op het Brusselse autosalon. Van elektroauto over bestelwagen tot supercar, je kan het vinden op hun stand.
11/01 17u30  Autosalon Brusel: Seat wil SUV's promotenOok de Spaanse zon is aanwezig op het autosalon in Brussel. Met een grote publiekstrekker. In omvang dan, want de Tarraco kan tot zeven personen vervoeren.
11/01 14u30  Autosalon Brussel 2019: Peugeot met Belgische premièrePeugeot toont in Paleis 4 een Belgische première. Het gaat om de 508 SW, die je eerder al in berlinevorm kon ontdekken. Maar het is niet de enige nieuwigheid op de stand van de Leeuw.
11/01 14u15  Lexus verrast met open versie van LCTerwijl ze bij Toyota moeite hebben om de informatie ronde de Supra binnen te houden, pakken ze bij Lexus relatief onverwacht uit met de LC Convertible Concept.
11/01 13u30  Ook Toyota krijgt lek niet gedicht. Hier is de Supra. Alweer.Op een bepaalde moment begin je stilletjes te denken: “doen ze het er niet om?” Dat moment is al geruime tijd gepasseerd bij de nieuwe Toyota Supra. Nummer … ach, we zijn de tel kwijt.
11/01 12u00  Ford gaat met grove borstel door Europese afdelingHet waait in de gangen bij Ford. Want na een herstructurering in de USA voeren ze nu ook eentje door in Europa. En daar moet vanalles voor buitengezet worden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Top 10: de dreamcars op het Autosalon van Brussel 201918/01 10u45 - Autofans.be: Supercarssupercar Niet te missen uiteraard zijn de super-, hyper- en superhypercars in Brussel. McLaren, Porsche, BMW, allemaal hebben ze hun dikste materiaal mee voor de kijklustige bezoeker. Onze Yves koos zijn top 10 voor jullie. Geen paniek, er staat geen Toyota Yaris in zijn lijst, wel een dikke BMW, over the top Lamborghini en een statige Brit. Kijk vooral zelf. Niet te missen uiteraard zijn de super-, hyper- en superhypercars in Brussel. McLaren, Porsche, BMW, allemaal hebben ze hun dikste materiaal mee voor de kijklustige bezoeker. Onze Yves koos zijn top 10 voor jullie. Geen paniek, er staat geen Toyota Yaris in zijn lijst, wel een dikke BMW, over the top Lamborghini en een statige Brit. Kijk vooral zelf. Europese autosegmentatie: SAuto type: CoupéModel: 911
9x 10 om te zien op het Autosalon Brussel 201918/01 16u45 - Autofans.be: Het autosalon Brussel gaat van start met een hele hoop bezienswaardigheden. Wereldpremières, Europese premières en opvallende zaken, je krijgt een mengeling ervan in dit artikel te zien.
7x De saloncondities van Suzuki [gesponsord]18/01 14u30 - Autofans.be: Geen Salon meer weg te denken zonder Japan Deals. Hun saloncondities rijken volgens Suzuki van hier tot in Tokyo, tot 5000 euro. Tijd om kijkje te nemen.
4x Dit zijn de meest opvallende kleuren van het Autosalon 201918/01 12u15 - Autofans.be: Het is ooit anders geweest, maar dit jaar zijn de opvallende kleurtjes terug van weggeweest. Een overzicht van de meest opvallende kleurtjes van het Autosalon 2019.
1x Autosalon Brussel 2019: Peugeot met Belgische première11/01 14u30 - Autofans.be: Peugeot toont in Paleis 4 een Belgische première. Het gaat om de 508 SW, die je eerder al in berlinevorm kon ontdekken. Maar het is niet de enige nieuwigheid op de stand van de Leeuw.
1x Autosalon Brussel: Nissan brengt speciale versies12/01 09u30 - Autofans.be: Nissan heeft voor elk wat wils op het Brusselse autosalon. Van elektroauto over bestelwagen tot supercar, je kan het vinden op hun stand.
1x Officieel: Toyota GR Supra (2019)14/01 16u30 - Autofans.be: Het meest mythische product van Toyota na de Prius is na een afscheid van net geen twee decennia terug van weggeweest. De vijfde generatie Supra gaat door het leven als GR Supra en deelt zijn genen met de BMW Z4. Een coupé met zes-in-lijn en fraaie vormen... eindelijk is Toyota terug.
1x Kia heeft Optima plug-in hybrid klaar15/01 10u30 - Autofans.be: Kia heeft naast de hybride versie van de Optima tegenwoordig ook een plug-in hybrid. Sinds de facelift wordt het alleen maar interessanter.
1x Whoops: Renault Clio V lekt op kleine schaal15/01 15u00 - Autofans.be: Als ze bij Peugeot een lek mogen hebben, dan mag dat bij Renault ook. Ziehier de kleine versie van de volgende Clio.
1x Italdesign maakt ons al warm voor Genève15/01 21u00 - Autofans.be: Het autosalon in Brussel moet zijn deuren nog openen, maar Italdesign doet ons al uitkijken naar het autosalon van Genève. Nog wachten tot maart.

Statistieken

Artikels:
36635
Gelezen:
50396
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven