dinsdag 19 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u15
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
19/11 08u15  'Ook Deutsche Börse loert naar BME' MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse beursexploitant Deutsche Börse overweegt zich te mengen in de overnamestrijd rond het Spaanse Bolsas y Mercados Españoles (BME). Dat schrijft de Spaanse krant La Información.
19/11 07u45  'Vermogensbeheerder Russell te koop gezet' LONDEN (AFN) - Vermogensbeheerder Russell Investments is te koop gezet door eigenaar TA Associates. Dat meldde zakenkrant Financial Times. Volgens ingewijden is zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om de verkoop in goede banen te leiden.
19/11 07u30  Flinke aandeleninkoop voor Julius Bär ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse private bank en vermogensbeheerder Julius Bär gaat voor 400 miljoen frank, omgerekend zo'n 365 miljoen euro, aan eigen aandelen inkopen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt in een handelsbericht.
19/11 07u15  Duurdere yen zet Nikkei lager TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met verlies geëindigd. Een duurdere Japanse yen zorgde voor koersdruk bij de belangrijke exportbedrijven. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China.
19/11 06u30  Omzet industrie daalt opnieuw DEN HAAG (AFN) - De omzet van de Nederlandse industrie was in het derde kwartaal 6,3 procent lager dan een jaar eerder. Daarmee zakten de opbrengsten voor deze sector voor het derde kwartaal op rij, zo bleek dinsdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).11 
18/11 22u45  Wellington verkleint belang in Galapagos MECHELEN (AFN) - Wellington Management Group heeft een kleiner belang in Galapagos. Dat maakte het biotechnologiebedrijf bekend in het verband met de Belgische transparantiewetgeving.
18/11 22u30  Wall Street eindigt licht in de plus NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine plussen de handel uitgegaan. Wall Street leek weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.
18/11 22u00  'Arcelor schort tijdspad sluiting Ilva op' TARENTE (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal schort de geplande sluiting van zijn Ilva-staalfabriek in de Zuid-Italiaanse stad Tarente tot nader order op. Dat meldden de vakbonden.
18/11 22u00  Trump heeft 'hartelijk' gesprek met baas Fed WASHINGTON (AFN/RTR) - Federal Reserve-baas Jerome Powell is maandag op bezoek geweest in het Witte Huis. Volgens Donald Trump is er een 'goed en hartelijk' gesprek gevoerd over tal van onderwerpen. De president sloeg in een reactie via Twitter duidelijk een andere toon aan dan normaal. Eerder maakte hij Powell en andere beleidsmakers bij de koepel van centrale banken nog uit voor 'boneheads'.
18/11 20u00  Kleine uitslagen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York rond de slotstanden van vrijdag. Wall Street lijkt weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.
18/11 19u30  VS staan zakendoen met Huawei langer toe WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten staan zakendoen met het Chinese technologieconcern Huawei langer toe aan bedrijven die daarvoor een speciale vergunning hebben. De vrijstellingen zijn met 90 dagen verlengd.
18/11 17u45  Beursuitbaters stelen show op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag in meerderheid met kleine verliezen gesloten. Onder meer de aandelen van beursuitbaters stonden in de schijnwerpers, vanwege overnamenieuws. Beleggers leken daarnaast toch weer wat te twijfelen over de kans op een naderende handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.
18/11 17u15  'Jumbo op weg naar recordomzet' VEGHEL (AFN) - Supermarktketen Jumbo stevent dit jaar af op een recordomzet van 8,5 miljard euro. Dat heeft financieel topman Ton van Veen gezegd in gesprek met het AD. 'In 2021 bestaat ons bedrijf 100 jaar, ons streven is om dat jaar een omzet van 10 miljard euro te halen. Als de huidige groei doorzet, gaan we dat halen.'
18/11 17u15  KLM schikt in rechtszaak na brandstofstoring SCHIPHOL (AFN) - KLM heeft met drie passagiers een schikking getroffen en betaalt hen 600 euro voor de vertraging die ze deze zomer hebben opgelopen door de brandstofstoring op Schiphol. KLM voorkomt zo een rechterlijke uitspraak, meldt claimorganisatie Aviclaim.
18/11 16u45  NN Group krijgt toestemming voor Vivat-deal DEN HAAG (AFN) - Verzekeraar NN Group mag de overname van Vivat Schadeverzekeringen doorzetten. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) blijft er na de deal voldoende concurrentie over, onder andere omdat mensen gemakkelijk van verzekeraar kunnen wisselen.
Laatste update: vandaag om 8u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/11 16u15  Hoofdindex Amsterdam licht in de minAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag licht in de min. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters gingen omlaag. Beleggers lijken toch weer wat te twijfelen over het enthousiasme van vrijdag over een naderende handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werd technologiegroep TKH lager gezet na een verlaging van de resultaatverwachting.
18/11 16u15  Bundesbank voorziet trage groei in DuitslandFRANKFURT (AFN/RTR) - De Bundesbank verwacht dat de Duitse economie ook in het slotkwartaal van dit jaar zwak blijft. De Duitse centrale bank is niet bang dat er een recessie aankomt. Wel kan er sprake zijn van stagnatie van de groei.
18/11 15u15  Prosus verwacht meer winst per aandeelAMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus verwacht dat de kernwinst per aandeel uit voortgezette activiteiten in de eerste helft van het gebroken boekjaar met 3 tot 9 procent zal stijgen. In die kerncijfers zijn winsten op desinvesteringen en waardeverliezen niet meegerekend.
18/11 15u00  'Wall Street staat voor hogere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een hogere opening. Daarmee lijken nieuwe records in de maak. De agenda voor beleggers is maandag nagenoeg leeg. Op de financiële markten wordt vooral uitgekeken naar nieuwe ontwikkelingen in de handelsstrijd tussen de VS en China.
18/11 14u30  ABN AMRO benoemt bestuurder in VKAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO wil Gerben Dragt benoemen als nieuwe Country Executive in het Verenigd Koninkrijk. De benoeming per 1 februari 2020 is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouders.
18/11 13u15  Flinke orders voor vliegtuigmaker AirbusDUBAI (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Airbus heeft op de luchtvaartshow in Dubai een aantal omvangrijke deal wereldkundig gemaakt. Golfmaatschappij Emirates maakte bekend vijftig toestellen van het type A350 te willen hebben. Air Arabia kondigde de order van 120 toestellen van het type A320neo en de grotere A321neo en A321XLR aan.
18/11 12u30  'Aramco niet meer in Londen de boer op'LONDEN (AFN) - De Saudische oliegigant Saudi Aramco gaat niet meer in Londen de boer op om investeerders te paaien voor zijn aanstaande beursgang. De zogeheten roadshow voor komende woensdag is afgeblazen, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
18/11 12u00  Staat haalt bijna 1,5 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 1,5 miljard euro opgehaald met de heropening van een kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
18/11 12u00  Signify zet stappen met led in agricultuurAMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft de nodige stappen gezet met zijn ledverlichting voor agrarische doeleinden. De onderneming tekende onder meer een contract met Australis Seafoods in Chili voor een toepassing onder water. Verder slaat het bedrijf de handen ineen met Fragaria Innova, het onderzoeksbedrijf van aardbeientelers en -plantenkwekers in het zuidoosten van Nederland.
18/11 12u00  Kleine minnen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten maandag kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werd technologiegroep TKH lager gezet na een verlaging van de resultaatverwachting.
18/11 12u00  Vergrijzing hindert groei en koopkrachtDEN HAAG (AFN) - De economische groei valt in de volgende kabinetsperiode terug naar 1,1 procent per jaar. De koopkracht groeit tussen 2022 en 2025 helemaal niet, verwacht het Centraal Planbureau (CPB). Dat komt vooral door de vergrijzing.
18/11 11u00  Grote bestelling Emirates bij AirbusDUBAI (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaatschappij Emirates heeft een grote bestelling geplaatst bij de Europese vliegtuigmaker Airbus. De Golfmaatschappij wil vijftig toestellen van het type A350 hebben. Met die deal is een bedrag van 16 miljard dollar gemoeid op basis van de cataloguswaarde van de vliegtuigen.
18/11 10u15  'Bescheiden bijstelling TKH'AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf TKH is in een handelsbericht over het derde kwartaal met een 'bescheiden bijstelling' gekomen met betrekking tot het bedrijfsresultaat dit jaar jaar. Dat stellen marktvorsers van KBC in een reactie. Kenners van ING benadrukken ook de herstructureringslast die in het vierde kwartaal zal worden genomen vanwege desinvesteringen.
18/11 09u45  'Solide resultaten Retail Estates'AMSTERDAM (AFN) - Retail Estates heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar solide resultaten behaald. Dat schrijft KBC Securities. Het Belgische winkelvastgoedfonds met een notering in Amsterdam kwam vrijdag nabeurs met cijfers.
18/11 09u30  'Overname BME door Euronext is logisch'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een eventuele overname van de Spaanse beursuitbater BME door branchegenoot Euronext zou logisch zijn. Dat zei het hoofd investeringen van de Spaanse vermogensbeheerder Dunas Capital in reactie op de bevestiging van Euronext dat er met BME wordt gesproken.
18/11 09u15  TKH daalt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag licht hoger begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak daalde technologiegroep TKH na een verlaging van de resultaatverwachting voor dit jaar.
18/11 09u15  Value8 wil boekjaar mogelijk verlengenAMSTERDAM (AFN) - Value8 wil zijn boekjaar 2019 mogelijk verlengen tot 30 december volgend jaar. Volgens de investeerder gaat het om een onorthodoxe maatregel als gevolg van de problemen die er zijn met de vergunningen van accountants. De beoogde maatregel wordt voorgelegd aan aandeelhouders die 27 december bijeenkomen.
18/11 09u15  Strijd beursbedrijven Euronext en SIX om BMEAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext krijgt concurrentie van branchegenoot SIX Swiss Exchange in de strijd om het Spaanse Bolsas y Mercados Españoles (BME). Euronext meldde maandag in gesprek te zijn met BME. Kort daarop werd bekend dat het Zwitserse SIX een bod heeft uitgebracht op BME.
18/11 09u00  Greenyard plukt vruchten van verbeterplanBRUSSEL (AFN) - De Belgische groente- en fruithandelaar Greenyard profiteert naar eigen zeggen van de eerder ingezette transformatie. Het bedrijf sloot het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar af met een fors hogere operationeel resultaat, geholpen door kostenbesparingen.
18/11 08u45  Arcelor: overname Essar dit jaar rondLUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal verwacht de overname van het failliete Indiase Essar Steel nog voor het einde van het jaar af te kunnen, nu het hooggerechtshof van India definitief goedkeuring heeft gegeven voor de deal.
18/11 08u45  Euronext praat met Spaans beursbedrijf BMEAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext is in gesprek met het bestuur van de Spaanse branchegenoot Bolsas y Mercados Españoles (BME) over een overname. Dat bevestigt het bedrijf dat onder meer de beurs van Amsterdam bestiert maandag in een verklaring voor aanvang van de beurshandel.
18/11 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs opent maandag waarschijnlijk vrijwel vlak. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken afwachtend te beginnen aan de nieuwe week. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de ontwikkelingen rond de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak verlaagde technologiegroep TKH de resultaatverwachting voor dit jaar.
18/11 08u30  DSM neemt Royal CSK overHEERLEN (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM neemt voor 150 miljoen euro Royal CSK over, dat zich bezighoudt met ingrediënten voor de zuivelindustrie. De overname moet voor het einde van het jaar worden afgerond.
18/11 08u30  Stikstof en Duitse industrie zitten TKH dwarsHAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH heeft zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat dit jaar naar beneden bijgesteld. De onderneming kampt naar eigen zeggen met de verslechterde situatie in de Duitse industrie, terwijl ook de stikstof- en PFAS-problemen van de bouwsector in Nederland doorsijpelen in de resultaten.
18/11 08u00  'WeWork zet een derde van personeel op straat'NEW YORK (AFN) - De financieel geplaagde uitbater van gedeelde werkruimtes WeWork wil een derde van zijn personeel op straat zetten. Dat zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse krant The New York Times. De ontslagronde vormt onderdeel van een groter vijfjarenplan om van WeWork een gezond bedrijf te maken.
18/11 07u30  Heineken verkoopt pluk aandelen SabecoHO CHI MINH-STAD (AFN/BLOOMBERG) - Heineken heeft een pluk aandelen van de Vietnamese brouwerij Sabeco verkocht. Dat blijkt uit documenten van de beursuitbater in het land.
18/11 07u30  Handelshoop blijft Nikkei steunenTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe beursweek. De hoop op een spoedige handelsdeal bleef de stemming ondersteunen. Het Chinese ministerie van Handel liet weten dat Peking en Washington zaterdag een 'constructief' telefoongesprek op hoog niveau hebben gehad over de eerste fase van de handelsdeal.
18/11 07u30  'KPN wint in zaak om octrooi'AMSTERDAM (AFN) - Een Amerikaanse federale rechter heeft in hoger beroep een patent van KPN op een vinding die de kwaliteit van de doorgifte van 3G en 4G dataverkeer verbetert, alsnog geldig verklaard. Dat meldt De Telegraaf.
18/11 06u45  HP wijst samensmelting met Xerox afNEW YORK (AFN) - Computer- en printerfabrikant HP heeft het ongevraagde overnamebod van kopieermachine- en printerfabrikant Xerox afgewezen. Xerox liet onlangs zijn interesse blijken in het veel grotere HP, waar het in aandelen en contanten ruim 33 miljard dollar voor overheeft. Een deal zou twee van de grootste namen op het gebied van kantoorapparatuur samenvoegen.
17/11 15u45  Beursweek in teken van handel en macro'sAMSTERDAM (AFN) - De aankomende beursweek staat naar verwachting vooral in het teken van geopolitieke ontwikkelingen en macro-economisch nieuws. Beleggers zullen met name gespitst zijn op nieuws van het handelsfront dat iets kan zeggen over de waarschijnlijkheid op een spoedige handelsdeal met China. Aan het macro-front zijn het vooral de notulen van de Federal Reserve en van de Europese Centrale Bank (ECB) die onder de loep worden genomen.
17/11 15u00  VEB: wrange nasmaak bij Vegetarische SlagerAMSTERDAM (AFN) - Vroege geldschieters bij de Vegetarische Slager zien dat het bedrijf groeit als kool maar blijven achter met een wrange nasmaak. Dat concludeert beleggersvereniging VEB.
17/11 12u45  Constructief telefoontje China en VSPEKING (AFN/BLOOMBERG) - Handelsvertegenwoordigers van de Verenigde Staten en CHina hebben zaterdag een 'constructief' gesprek gehad over de eerste fase van de handelsdeal die momenteel wordt uitonderhandeld. Dat liet het Chinese ministerie van handel weten na afloop van het telefoontje.
17/11 08u30  Aandeel Saudi Aramco gaat ruim 7 euro kostenRIYAD (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco gaat zijn aandelen waarderen op 7,23 tot 7,72 euro per stuk (30 tot 32 riyal). Dat meldt de oliegigant in een update van het prospectus. De totale waarde van Aramco komt daarmee op 1,5 biljoen euro. Een biljoen is een 1 met 12 nullen, ofwel duizend miljard.
16/11 13u00  'Markt crowdfunding groeit stevig door'DEN HAAG (AFN) - De markt van financiering via crowdfunding groeit nog altijd. Dit jaar is al meer dan 275 miljoen euro opgehaald via deze alternatieve vorm van financiering. Met nog anderhalve maand te gaan is dat al meer dan in het hele vorige jaar (265 miljoen euro). Het gaat om crowdfundingsplatformen die zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
16/11 09u30  'Minder producten in kerstpakket'DEN HAAG (AFN) - Het kerstpakket bevat dit jaar waarschijnlijk niet meer zo veel producten. Werkgevers kiezen volgens de kerstpakkettenbranche steeds vaker voor één artikel van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld een luxe koekenpan. En dan doen ze er nog wat kleinigheidjes bij.
16/11 09u30  'Tata Steel IJmuiden niet meer toonaangevend'IJMUIDEN (AFN) - Het voormalige Hoogovens in IJmuiden presteert niet zoals het zou moeten. Dat stelt topman Henrik Adam van Tata Steel Europe dat eigenaar is van wat tegenwoordig Tata Steel IJmuiden heet. De topman reageert in het FD op een brief van de ondernemingsraad dat Nederlands personeel niet mag opdraaien voor problemen van de staalfabrikant in het Verenigd Koninkrijk.
15/11 22u30  Dow Jones gaat door de 28.000 puntenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met nieuwe records gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex ging daarbij door de grens van 28.000 punten. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Verder ging de aandacht vooral uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.
15/11 22u15  Qiagen gaat praten met potentiële kopersVENLO (AFN) - De Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen gaat praten met potentiële kopers. Diverse partijen hebben interesse getoond in een overname van het bedrijf dat noteringen heeft aan de beurzen in Frankfurt en New York. Voor Qiagen is dat reden om nu de opties tegen het licht te houden.
15/11 21u00  Hoogste rechter VS bereid Google aan te horenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft internetgigant Google nog een kans om zijn standpunt te verdedigen in zijn juridische twist met softwareconcern Oracle. Het gaat om een belangrijke auteursrechtzaak, die voor Google stevig in de papieren kan lopen.
15/11 20u45  'Beurswaakhond SEC duikt in zaak WeWork'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt of aanbieder van kantoorruimtes WeWork de regels heeft overtreden in aanloop naar zijn afgeblazen beursgang. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
15/11 19u45  Wall Street op winstNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Daarnaast ging de aandacht uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.
15/11 19u00  Grootaandeelhouder Alfen verkoopt deel belangALMERE (AFN) - Grootaandeelhouder Infestos heeft een belang van 7,5 procent in Alfen verkocht. De investeerder blijft met 35,2 procent van de aandelen wel de grootste aandeelhouder in de fabrikant van laadpalen.
15/11 18u30  'Shell verdient veel aan stookoliehandel'DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft 1 miljard dollar aan winst verdiend met zijn handel in stookolie. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Shell gaf bij de publicatie van zijn derdekwartaalresultaten al aan goede zaken te hebben gedaan op dit vlak, maar verstrekte toen geen concrete bedragen. Het energiebedrijf reageert nu niet op het bericht.
15/11 18u15  Groei portefeuille helpt Retail Estates vooruitTERNAT (AFN) - Retail Estates profiteert van de groei van zijn vastgoedportefeuille. Het Belgische winkelvastgoedfonds heeft in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar de huurinkomsten zien stijgen tot bijna 53 miljoen euro. Dat is een toename van ruim 14 procent op jaarbasis.
15/11 18u00  Handelshoop stuwt Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. Beleggers reageerden op uitspraken van onder meer de economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow dat de Verenigde Staten en China dichtbij een handelsdeal zijn. Eerder werd nog gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.
15/11 17u30  Groen licht herbenoemingen bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Ajax hebben groen licht gegeven voor de herbenoeming van drie commissarissen. Ook werden de investeerders bijgepraat over de al eerder gemelde voorgenomen herbenoeming van de directieleden Edwin van der Sar en Marc Overmars en de toevoeging van van Susan Lenderink aan de directie.
15/11 16u15  Bedrijfsvoorraden VS blijven op niveauWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in september stabiel gebleven ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/11 16u15  Hoofdindex Amsterdam op winstAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag in de plus. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters gingen omhoog. Beleggers reageerden op uitspraken van onder meer de economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow dat de Verenigde Staten en China dichtbij een handelsdeal zijn. Eerder werd nog gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.
15/11 15u45  Beurzen in New York openen met winstenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer iets beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Daarnaast gaat de aandacht uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.
15/11 15u30  Productie Amerikaanse industrie loopt terugWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in oktober met 0,8 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
15/11 15u15  Streep door vluchten tussen Luik en MaastrichtMAASTRICHT (AFN/BELGA) - Er komt een einde aan de vrachtvluchten tussen Maastricht en Luik. Dat beloofde Qatar Airways na een gesprek met de Waalse minister, Jean-Luc Crucke.
15/11 15u00  'Hogere opening Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met groene koersenborden. Handelshoop blijft het overheersende thema. Beleggers wegen elk woord van Amerikaanse en Chinese betrokkenen bij de handelsgesprekken. Verder zijn de ogen onder meer gericht op de chipsector na cijfers van enkele grote spelers.
15/11 14u45  Van der Sar blij met vertrouwen bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Edwin van der Sar werkt ook de komende vier jaar als algemeen directeur bij Ajax. De 49-jarige Van der Sar staat op het punt zijn contract te verlengen tot november 2023.
15/11 14u45  Groei industrie New York minder hardNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand minder hard gegroeid in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/11 14u45  Winkelverkopen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
15/11 14u45  Importprijzen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,5 procent afgenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
15/11 14u30  Volkswagen voert techinvesteringen fors opWOLFSBURG (AFN) - De Duitse automaker Volkswagen voert zijn investeringen in nieuwe technologieën als elektrisch en autonoom rijden stevig op. In de komende 5 jaar wil de onderneming 60 miljard euro aan innovaties uitgeven, 40 procent meer dan bij een eerdere aankondiging.
15/11 14u00  'Shell verder met verkoop velden Egypte'DEN HAAG (AFN) - Shell heeft investeringsbank Citi ingeschakeld voor de verkoop van zijn Egyptische olie- en gasvelden. De verkoop moet ongeveer 1 miljard dollar opleveren, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
15/11 14u00  'Tencent zoekt mede-financiers in Universal'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Technologiegigant Tencent praat naar verluidt met partijen die samen met de Chinezen een belang in Universal Music Group willen nemen. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen. Onder andere Hillhouse Capital en het Singaporese staatsfonds GIC zouden door Tencent zijn benaderd. De deal zou binnen een paar maanden rond moeten komen.
15/11 13u00  Hellman & Friedman stapt in ActionBAAR-ZUG (AFN) - Durfkapitalist Hellmann Friedman stapt in Action. De Amerikaanse investeerder nam een minderheidsbelang over van de private investeerder Partners Group uit Zwitserland. Over de grote van het belang deden de partijen geen uitspraken. De transactie hangt als bekend een prijskaartje aan Action van 10,2 miljard euro.
15/11 12u30  JD.com groeit vooral in kleinere stedenPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese webwinkel JD.com heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met fors meer omzet. Met name in kleinere steden in China presteert de branchegenoot van Alibaba naar behoren. Daarvoor deed het wel de nodige investeringen.
15/11 12u15  'Goede voortgang met bod op VolkerWessels'AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh boekt goede voortgang bij de voorbereidingen van het bod op VolkerWessels. De investeerder heeft inmiddels het biedingsdocument ter beoordeling en goedkeuring ingeleverd bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).
15/11 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten vrijdag kleine winsten zien. Op de beursvloeren keerde het optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China voorzichtig terug na uitspraken van economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow. Eerder werd gevreesd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.
15/11 11u30  Brexit is risico voor AirbusLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Airbus is niet van plan zijn productielocatie in het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen als de Britten uit de Europese Unie stappen. Wel zullen er vragen opborrelen over onder meer investeringen als de brexit een feit is. Airbus-baas Guillaume Faury bestempelde de brexit mede daarom als een risico voor de vliegtuigmaker.
15/11 11u30  Inflatie eurozone bevestigd op 0,7 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in oktober gedaald tot 0,7 procent op jaarbasis, van 0,8 procent in september. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.
15/11 11u15  Export eurozone in de liftLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in september met 5,2 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 196,2 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
15/11 11u15  Faillissementen dwarsbomen groei luchthavensBRUSSEL (AFN) - Europese luchthavens kampten in september met het wegvallen van een aantal maatschappijen zoals Thomas Cook en Aigle Azur. De passagiersstroom op de vliegvelden groeide volgens cijfers van ACI Europe op jaarbasis nog wel met 2,2 procent, maar dat betekende de zwakste groei in zes jaar tijd.
15/11 10u45  IEA: ruim overaanbod op oliemarkt in 2020PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De oliemarkten zullen volgend jaar te maken hebben met een ruim aanbod, door de sterk stijgende productie van landen buiten oliekartel OPEC, vooral de Verenigde Staten, Brazilië, Noorwegen en Guyana. Dat laat het Internationaal Energieagentschap (IEA) weten.
15/11 10u45  Beleggers telecombedrijf BT vrezen plan LabourLONDEN (AFN) - Het Britse telecombedrijf BT stond vrijdag op de beurs in Londen onder druk wegens plannen van Labour om bij een eventuele verkiezingswinst een deel van het bedrijf te nationaliseren. Beleggers vrezen dat ze in dat geval te weinig geld krijgen voor hun aandelen.
15/11 10u30  British Telecom onder druk door plan LabourLONDEN (AFN) - Het Britse telecombedrijf BT stond vrijdag op de beurs in Londen onder druk wegens plannen van Labour om bij een eventuele verkiezingswinst een deel van het bedrijf te nationaliseren. Beleggers vrezen dat ze in dat geval te weinig geld krijgen voor hun aandelen van het voormalige British Telecom.
15/11 10u15  Zweedse bank SEB gelinkt aan witwaskwestieSTOCKHOLM (AFN) - De Zweedse bank SEB was vrijdag een opvallende daler op de beurs in Stockholm. Beleggers schrokken van de link die werd gelegd door journalisten van onderzoeksprogramma Uppdrag Granskning tussen het financiële concern en de omvangrijke witwasaffaire in de Baltische staten.
15/11 10u15  AEX over breed front omhoogAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De hoop op een handelsakkoord keerde weer terug op de beursvloeren nadat economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow verklaarde dat Washington en Peking een deal naderen.
15/11 09u45  'Saipem en Subsea 7 werken aan samensmelting'SAN DONATO MILANESE (AFN) - De Europese dienstverleners aan de olie- en gassector Saipem en Subsea 7 werken aan een vergaande vorm van samenwerking. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
15/11 09u15  AEX opent met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen gingen over een breed front omhoog. De hoop op een handelsakkoord keerde weer terug op de beursvloeren nadat economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow verklaarde dat Washington en Peking een deal naderen.
15/11 09u15  'Shell overweegt groene stroom boorplatforms'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De grote Europese oliegiganten Shell, BP en Total onderzoeken de mogelijkheden om olie- en gasplatformen in de Noordzee te voorzien van groene stroom via verbindingen van vasteland. De elektriciteit zou mogelijk uit Noorwegen komen, zo meldt olievakblad Upstream op basis van ingewijden.
15/11 08u45  Maersk somberder over groei containervervoerKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Containervervoerder A.P. Møller-Maersk is somberder gestemd over de groei van het wereldwijde containervervoer dit jaar. Volgens het Deense bedrijf zal de groei nu uitkomen op 1 tot 2 procent, terwijl eerder op 1 tot 3 procent werd gerekend.
15/11 08u30  'Positief begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting hoger beginnen. De andere Europese beurzen lijken eveneens met winsten te openen. De hoop op een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China lijkt weer terug te keren op de beursvloeren na optimistische uitspraken van economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow.
15/11 08u30  Kudlow: VS dicht bij deal met ChinaWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten en China naderen een definitief akkoord over de eerste fase van een handelsovereenkomsten die een einde kan maken aan de handelsoorlog tussen beide landen. Dat zei de belangrijke economieadviseur van het Witte Huis Larry Kudlow.
15/11 08u00  Europese chipbedrijven in beeld na cijfersAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector staat vrijdag in de belangstelling van beleggers na cijfers van branchegenoten uit de Verenigde Staten. Onder meer chipmachinemaker ASML en chiptoeleveranciers BE Semiconductors (Besi) en ASM International (ASMI) kunnen in beweging komen op de beurs in Amsterdam.
15/11 07u30  ArcelorMittal mag deal met Essar Steel afrondenNEW DELHI (AFN/BLOOMBERG) - Het in Amsterdam genoteerde staalbedrijf ArcelorMittal mag de overname van zijn failliete branchegenoot Essar Steel afronden. Dat heeft het hooggerechtshof in India bepaald.
15/11 07u30  Nikkei sluit week met winstTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Beleggers kregen weer wat meer hoop op een handelsdeal nadat de economisch adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, verklaarde dat Washington en Peking een stap dichter bij een akkoord zijn gekomen. Eerder deze week zorgden berichten over het vastlopen van de onderhandelingen tussen de twee economische grootmachten nog voor twijfel op de beursvloeren.
15/11 07u15  Japanse industriële productie gestegenTOKIO (AFN) - De productie in de Japanse industrie is in september gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit definitieve cijfers van de overheid.
15/11 07u00  Applied Materials profiteert van 5GSANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toeleverancier aan de chipsector Applied Materials verwacht een sterk begin van zijn nieuwe boekjaar. De onderneming denkt dat meer klanten hun apparatuur zullen opwaarderen voorafgaand aan de introductie van 5G in belangrijke markten, zo liet het weten.
15/11 07u00  Winkels zetten meer omDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in september meer omgezet dan een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe.
15/11 07u00  Europees Hof deelt klap uit aan dividendbelasting'AMSTERDAM (AFN) - Het Europees Hof van Justitie legt opnieuw een bom onder de dividendbelasting. Een arrest van het Hof in een Duitse zaak vergroot de kans dat pensioenfondsen miljoenen aan belasting terugkrijgen in de Europese Unie. Ook Nederlandse pensioenfondsen. Daar staat een mogelijke tegenvaller voor de Nederlandse schatkist tegenover, meldt Het Financieele Dagblad.
14/11 23u00  Omzet Nvidia hoger dan verwachtSANTA CLARA (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van chips en grafische kaarten Nvidia heeft in zijn derde kwartaal een hogere omzet behaald dan analisten hadden verwacht. De omzet bedroeg 3 miljard dollar, terwijl de consensus op 2,9 miljard dollar lag. Dat bleek na cijfers van Nvidia donderdag nabeurs op Wall Street.
14/11 22u15  Beperkte bewegingen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met zeer kleine koersuitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street bogen zich over cijfers van onder meer de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en supermarktgigant Walmart. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog.
14/11 22u15  'Breder onderzoek Google door aanklagers VS'NEW YORK (AFN/RTR) - Een groot aantal openbaar aanklagers van Amerikaanse staten is van plan nog dieper onderzoek te doen naar internetgigant Google. Dat meldde de zakelijke nieuwszender CNBC op basis van bronnen. Naast de praktijken van Google rond advertenties zou nu ook worden gekeken naar de activiteiten bij zoekfuncties en het mobiele besturingsprogramma Android.
14/11 21u15  EIB stopt eind 2021 met fossiele investeringenBRUSSEL (AFN/RTR) - De Europese Investeringsbank (EIB) stopt vanaf eind 2021 met investeringen in projecten die te maken hebben met fossiele brandstoffen, zoals olie en gas. Dat liet het bestuur van de EIB weten bij de presentatie van een nieuwe strategie rond energie-investeringen.
14/11 20u30  DSM-samenwerking Avansya begint productieHEERLEN (AFN) - Het samenwerkingsverband Avansya tussen speciaalchemieconcern DSM en landbouw- en voederbedrijf Cargill is begonnen met de commerciële productie van EverSweet, een zoetstof afkomstig uit de plant stevia. De productie vindt plaats in een fabriek van Cargill in Blair van 50 miljoen dollar in de Amerikaanse staat Nebraska.
14/11 20u15  'Verkoop Altice-belang Portugal vergevorderd'BARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Altice Europe is 'vergevorderd' met de verkoop van een belang in het Portugese glasvezelnetwerk van het kabel- en telecombedrijf. Dat zei Altice-topadviseur Dennis Okhuijsen op een telecomevenement in Barcelona, georganiseerd door Morgan Stanley.
14/11 19u45  Wall Street gaat iets omlaagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag licht in het rood. Beleggers op Wall Street bogen zich over cijfers van onder meer de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en supermarktgigant Walmart. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog.
14/11 19u45  BRICS-landen bezorgd over handelsspanningenBRASILIA (AFN/RTR) - De zogeheten BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) waarschuwen dat de aanhoudende handelsspanningen en beleidsonzekerheid het vertrouwen in de wereldwijde handel, de investeringen en economische groei kunnen ondermijnen. Dat bleek na een jaarlijkse bijeenkomst van de groep van grote opkomende economieën in Brazilië.
14/11 18u45  Reggeborgh breidt belang VolkerWessels uitAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels verder uitgebreid. Het investeringsfonds van de familie Wessels bezit nu 69,1 procent van VolkerWessels.
14/11 18u30  Nedap verwacht geen omzetgroei in 2019 meerGROENLO (AFN) - Nedap verwacht dat de omzet in heel 2019 zal uitkomen op een vergelijkbaar niveau uitkomen als in 2018, terwijl eerder werd gerekend op groei. Ook denkt Nedap dat het brutoresultaat (ebit) over heel 2019 lager zal uitvallen dan vorig jaar. Dat meldde de Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, in een trading update. Er werden geen concrete cijfers gemeld.
14/11 17u45  Beurs Amsterdam sluit in het roodAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten, terwijl elders in Europa ook rode cijfers op de koersenborden waren te zien. Beleggers waren voorzichtig door berichten dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China over een voorlopige handelsdeal zijn vastgelopen. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van onder meer verzekeraar NN Group en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verwerkt.
14/11 16u30  'Arcelor sluit Ilva-fabriek op 15 januari'TARENTE (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal is van plan zijn Ilva-staalfabriek in de Zuid-Italiaanse stad Tarente te sluiten op 15 januari. Dat meldden de vakbonden.
14/11 16u00  Lagere koersen op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen donderdag overwegend omlaag. Berichten dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China over een voorlopige handelsdeal zijn vastgelopen, zorgden voor terughoudendheid. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van onder meer verzekeraar NN Group en maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verwerkt.
14/11 15u45  Wall Street opent licht lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine minnen geopend. Beleggers op Wall Street buigen zich over cijfers van onder meer de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en supermarktgigant Walmart. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog.
14/11 15u45  Signify opent meer 3D-printlocatiesEINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify gaat ook in de Verenigde Staten, India en Indonesië fabrieken opzetten voor lampenkappen die met 3D-printers worden gemaakt. De voormalige lichtdivisie van Philips merkt dat er grote vraag is naar zijn gepersonaliseerde verlichtingsartikelen, die nu alleen nog in het Nederlandse Maarheeze wordt geprint.
14/11 15u00  'Drukke dag op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met kleine minnen. Beleggers bereiden zich voor op een drukke handelsdag met een reeks handelsupdates van bedrijven en peilingen van producentenprijzen en uitkeringsaanvragen. Daarnaast komt een tal van beleidsmakers van de Federal Reserve aan het woord.
14/11 15u00  Aantal uitkeringsaanvragen VS gestegenWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gestegen tot 225.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
14/11 15u00  Amerikaanse producentenprijzen in de liftWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
14/11 14u45  Oud-baas Uber verkoopt meer aandelenSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig topman en medeoprichter van technologiebedrijf Uber, Travis Kalanick, heeft nog eens 6,1 miljoen aandelen in het bedrijf achter de taxi-app verkocht. De transactie volgt enkele dagen nadat hij een vijfde van zijn aandelen in de markt zette.
14/11 13u45  Walmart gaat feestdagen in met positieve nootNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Walmart trapt het feestdagenseizoen af met een positieve noot. De Amerikaanse winkelketen verhoogde bij de publicatie van zijn derdekwartaalcijfers de financiële verwachtingen voor het hele jaar. Het is niet de eerste keer dat Walmart dit jaar zijn prognoses opwaarts bijstelt.
14/11 13u15  OPEC: productie schalievelden VS zal dalenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De productie van Amerikaanse olie uit schalievelden zal volgend jaar scherp dalen. Dat voorziet secretaris-generaal Mohammed Barkindo van oliekartel OPEC.
14/11 12u30  TKH verkoopt Chinees ZTCHAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH verkoopt de aandelen van het Chinese Zhangjiagang Twentsche Cable (ZTC) aan Shanghai Electric en het management. ZTC is gespecialiseerd in de productie van koperen datacommunicatiekabels.
14/11 12u15  Staallobby tegen Chinese redding British SteelLONDEN (AFN/RTR) - De redding van British Steel door het Chinese Jingye zal de concurrentie op de staalmarkt verstoren. Dat zegt de Europese staalassociatie Eurofer, die een bezwaar wil indienen bij de Europese Commissie tegen de overname van het in problemen geraakte staalbedrijf.
14/11 12u15  Amerikaans pluimvee mag China weer inPEKING (AFN/RTR) - China heeft restricties voor de invoer van Amerikaanse pluimvee per direct ingetrokken. Dat meldde de Chinese douane in een verklaring.
14/11 12u00  Onzekerheid handelsdeal drukt op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Berichten dat de gesprekken tussen de Verenigde Staten en China over een voorlopige handelsdeal zijn vastgelopen zorgden voor terughoudendheid. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van verzekeraar NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore goed ontvangen.
14/11 11u30  ASML voorziet opleving 3D-geheugenchipsBARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Chipmachinemaker ASML voorziet volgend jaar een langzaam herstel in de markt voor 3D-geheugenchips na een 'diepe recessie'. Dat zei ASML-baas Peter Wennink tijdens een techconferentie in Barcelona.
14/11 11u15  Groei economie eurozone blijft 0,2 procentLUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe raming. Daarmee was de groei van het bruto binnenlands product (bbp) even sterk als een kwartaal eerder.
14/11 11u15  Brexit-twijfel raakt Britse winkelverkopenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in Groot-Brittannië zijn in oktober op maandbasis onverwachts gedaald. Vooral de aanhoudende brexit-onzekerheden zorgden er voor dat Britse consumenten hun hand op de knip hielden.
14/11 10u45  'AMG zet stap met lithium'AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft in Duitsland een stap gezet met lithium, merken analisten van ING op. Een Duitse dochter van de metalenspecialist wil een nieuwe lithiumhydroxidefaciliteit bouwen. Daarvoor is bij de Investitionsbank Sachsen-Anhalt een aanvraag ingediend voor een subsidie.
14/11 10u30  'Unilever-beloftes positief'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De belofte van Unilever om meer onderdelen in de verkoop te doen is positief. Dat concluderen kenners van Morgan Stanley daags na de beleggersbijenkomst van de producent van verzorgingsproducten en levensmiddelen.
14/11 09u45  Daimler wil miljard besparen bij MercedesSTUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse automaker Daimler wil de kosten bij Mercedes-Benz met 1 miljard euro verlagen. Dat doet het bedrijf onder meer door het mes te zetten in het personeelsbestand. De ingrepen moeten tegen 2022 zijn gerealiseerd.
14/11 09u45  Consumptie helpt Nederlandse economie vooruitDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse economie blijft op stoom. De totale omvang van de economie nam in het derde kwartaal wederom toe. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) moet Nederland het de laatste tijd vooral hebben van de consumptie.
14/11 09u45  'Solide cijfers van verzekeraar NN'AMSTERDAM (AFN) - Het handelsbericht over het derde kwartaal van verzekeraar NN Group was solide. Dat constateren analisten van KBC Securities in een reactie. Zij hanteren een hold-advies op het aandeel.
14/11 09u30  KBC verhoogt advies AdyenAMSTERDAM (AFN) - De keuze van Adyen om met een eigen kaartuitgifte-toepassing te komen, stemt analisten van KBC Securities positief. Ze zien in de stap aanleiding om hun advies voor het betaalbedrijf te verhogen van reduce naar hold.
14/11 09u30  'SBM een goed geoliede machine'AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore ontpopt zich tot een goed geoliede machine. Dat concluderen analisten van KBC Securities na de handelsupdate van de oliedienstverlener. Daarbij verhoogde SBM de prognoses voor dit jaar.
14/11 09u15  NN en SBM stijgen op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag iets lager begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers wachten vooral op meer duidelijkheid over de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak vielen de resultaten van verzekeraar NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore in goede aarde.
14/11 09u15  Minder winst voor Belgische bank KBCBRUSSEL (AFN) - De Belgische bank KBC heeft afgelopen kwartaal een lagere winst in de boeken gezet dan in het voorgaande kwartaal. Het concern spreekt onder meer van zwakke handelsinkomsten. Wat ook meespeelt is dat KBC in de voorgaande periode nog een flinke meevaller had in verband met de overname van het resterende belang van 45 procent in de Tsjechische bouwspaarbank ČMSS.
14/11 09u15  3i schuift met deel Action-belangLONDEN (AFN) - De Britse investeerder 3i heeft nieuwe investeerders gevonden voor een deelbelang in discountketen Action. Die pluk aandelen was in handen van het fonds Eurofund V, onder beheer van 3i. Dat fonds liep af en een aantal investeerders wilde graag hun rendement verzilveren. Andere investeerders wilden wel door.
14/11 09u15  Berenberg plakt koopadvies op BoskalisAMSTERDAM (AFN) - Analisten van Berenberg gaan het aandeel van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis volgen met een koopadvies. Volgens de kenners profiteert de onderneming momenteel van de grotere vraag van energiebedrijven naar offshore-windprojecten.
14/11 09u00  Hogere omzet voor biotechnoloog CuretisAMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft zijn omzet in de eerste negen maanden van dit jaar met 16 procent verhoogd. Volgens het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf zijn er dit jaar tot nu toe al meer dan drie keer zoveel orders binnengekomen als in dezelfde periode vorig jaar.
14/11 09u00  'Koers Altice kan verdubbelen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten van Altice steunen de gedachte dat de koers van het aandeel kan verdubbelen. Dat zeggen analisten van Goldman Sachs. Zij noemen de handelsupdate van het kabel- en telecombedrijf 'positief'.
14/11 08u45  Meer bezoekers voor bioscoopuitbater KinepolisBRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische bioscoopuitbater Kinepolis heeft het afgelopen derde kwartaal geprofiteerd van The Lion King. Door het succes van onder meer die film kreeg de onderneming extra bezoekers over de vloer, zo bleek donderdag uit een handelsbericht.
14/11 08u45  RBC verhoogt advies Basic-FitAMSTERDAM (AFN) - RBC krikt zijn beleggingsadvies voor het aandeel Basic-Fit op van underperform naar outperform. Ook het koersdoel gaat omhoog, van 26 euro naar 35 euro. De analisten zien de uitbater van sportscholen als een sterk groeiend bedrijf op het vlak van bedrijfsresultaat (ebitda) vergeleken met zijn concurrenten.
14/11 08u30  Energiebedrijf RWE verhoogt winstprognoseESSEN (AFN/RTR) - RWE ziet zijn winst voor heel het jaar aanzienlijk hoger uitkomen dan eerder gedacht. Dat dankt het Duitse energieconcern aan een goed derde kwartaal en ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk.
14/11 08u30  Henkel spreekt van lastige marktomstandighedenDÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse concern Henkel heeft de winst afgelopen kwartaal zien dalen. Het moederbedrijf van merken als Schwarzkopf, Persil en Pritt sprak wederom van lastige marktomstandigheden maar herhaalde zijn recent al neerwaarts bijgestelde verwachtingen voor heel het jaar.
14/11 08u30  Onderzoek naar kaarten voor zelfrijdende autoAMSTERDAM (AFN) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) en navigatiedienstverlener TomTom slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van HD- (high definition) routekaarten voor zelfrijdende voertuigen. Bekeken wordt hoe kunstmatige intelligentie (AI) hierbij kan helpen.
14/11 08u30  Lichte groei voor Duitse economieBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse economie zit nog niet in een recessie. In het derde kwartaal was in de grootste economie van de eurozone sprake van een groei van 0,1 procent op kwartaalbasis, zo meldde het Duitse statistiekbureau.
14/11 08u15  Duits Merck schroeft verwachtingen opDARMSTADT (AFN/RTR) - Het Duitse farmacie- en speciaalchemiebedrijf Merck is positiever over zijn financiële prestaties dit jaar. De onderneming, die recent de miljardenovername van de Amerikaanse materialenleverancier voor de chip- en displaysector Versum Materials afrondde, verhoogde bij de publicatie van de kwartaalcijfers zijn prognose voor de omzet en het bedrijfsresultaat.
14/11 08u15  'NN en SBM in schijnwerpers op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag vrijwel vlak te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine koersuitslagen beginnen. Beleggers wachten vooral op meer duidelijkheid over de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak openden verzekeraar NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore de boeken. Het aandeel Shell noteert ex dividend.
14/11 08u00  Hapag-Lloyd scherpt prognose aanHAMBURG (AFN/RTR) - Hapag-Lloyd heeft zijn winstprognose aangescherpt. De Duitse containerreus profiteert naar eigen zeggen van hogere transportvolumes en -tarieven, zo kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht. Dat compenseerde de negatieve effecten van onder meer handelsrestricties.
14/11 08u00  Conglomeraat Bouygues verbetert resultatenPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse conglomeraat Bouygues heeft de winst over de eerste negen maanden van het jaar opgekrikt. De concurrent op de Franse telecommarkt van het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice Europe bevestigde in zijn kwartaalbericht daarnaast zijn prognose voor het hele jaar.
14/11 07u45  Winstdaling voor verzekeraar NN GroupDEN HAAG (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft afgelopen kwartaal minder winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens het concern liep het resultaat bij de levensverzekeringen in Nederland terug. Over de gehele linie ging het wel goed, benadrukt het beursgenoteerde bedrijf.
14/11 07u30  Duurdere yen drukt op NikkeiTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met verlies geëindigd. De stemming werd gedrukt door berichten dat de onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China moeizaam lijken te verlopen. De onzekerheid zorgde voor een stijging van de Japanse yen, die als een veilige haven wordt beschouwd. Ook viel de groei van de Japanse economie tegen.
14/11 07u30  SBM Offshore zet stijgende lijn voortAMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft duidelijk de stijgende lijn te pakken. De maritiem dienstverlener rekent voor dit jaar op een hogere omzet en bedrijfsresultaat dan waar het eerder op rekende, vooral door een sterk derde kwartaal. Volgens topman Bruno Chabas pakten met name de resultaten van het onderdeel Turnkey beter uit dan geraamd.
14/11 07u30  Icahn voorstander van samengaan Xerox en HPNEW YORK (AFN/RTR) - De activistische investeerder Carl Icahn is een groot voorstander van het samengaan van de Amerikaanse kopieermachine- en printerfabrikant Xerox met computer- en printerfabrikant HP. Dat zei hij donderdag tegen zakenkrant The Wall Street Journal.
14/11 07u30  Productiegroei industrie China zwakt afPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De industriële productie in China is in oktober minder sterk toegenomen dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Chinese statistiekbureau heeft gepubliceerd.
14/11 07u00  Japanse economische groei zakt flink inTOKIO (AFN) - De groei van de Japanse economie is in het derde kwartaal flink ingezakt. Dat kwam onder meer door de gevolgen van de handelskift tussen de Verenigde Staten en China, twee belangrijke handelspartners van het land, en een lagere internationale vraag.
14/11 06u30  Onderzoek naar handel met voorkennis in VolkerWesselsAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar handel met voorkennis in het aandeel van bouwbedrijf VolkerWessels. De toezichthouder wil weten of sommige beleggers al voor de officiële bekendmaking op de hoogte waren van een overnamebod door investeringsmaatschappij Reggeborgh. Dat meldt de AFM aan het FD.
13/11 22u45  Cisco merkt vertraging wereldeconomieSAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur kampt met de gevolgen van de aanhoudende handelsstrijd tussen China en de VS. Steeds meer klanten lijken aankopen uit te stellen als gevolg van de onzekerheden. Dat zorgt voor troebele verkoopvooruitzichten voor Cisco.
13/11 22u45  'Amerikaans Thermo Fisher aast op Qiagen'WALTHAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific aast naar verluidt op een overname van het Nederlandse biotechbedrijf Qiagen. Volgens ingewijden hebben de Amerikanen zich al bij Qiagen hebben gemeld.
13/11 22u30  Disney straalt op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met plusjes de handel uitgegaan. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor entertainmentconcern Walt Disney. Beleggers verwerkten verder de verklaring van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Ook kwamen berichten naar buiten dat gesprekken tussen China en de VS moeizaam lijken te verlopen.
13/11 21u30  Succes Disney+ stuwt aandeelNEW YORK (AFN/RTR) - Het aandeel van entertainmentconcern Walt Disney maakte woensdag een sprong op Wall Street van ruim 7 procent. Vooral opmerkingen over het succes van streamingdienst Disney+ deden het aandeel goed.
13/11 21u00  Hoofd AI-onderzoek Microsoft vertrektREDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Softwaremaker Microsoft ziet één van zijn belangrijkste techneuten vertrekken. Harry Shum, die aan het hoofd stond van de AI-onderzoeksdivisie (kunstmatige intelligentie) verlaat het bedrijf begin volgend jaar. Zijn rol wordt per direct overgenomen door technologiedirecteur Kevin Scott.
13/11 20u45  'Kink in kabel bij onderhoud VS en China'NEW YORK (AFN) - De gesprekken tussen de Verenigde Staten en China om een einde te maken aan de handelsoorlog lijken moeizaam te verlopen. Ingewijden weten aan The Wall Street Journal te melden dat de handelsdelegaties het onder meer niet eens kunnen worden over de aanschaf van landbouwproducten.
13/11 20u00  Reggeborgh koopt pluk aandelen VolkerWesselsAMERSFOORT (ANP) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn belang in bouwbedrijf VolkerWessels uitgebreid. De voorbije twee dagen kocht Reggeborgh in totaal ruim 3,7 miljoen aandelen VolkersWessels voor een prijs van 22,20 euro. De aandelen vertegenwoordigen een belang van 4,1 procent van de bouwer.
13/11 19u45  Wall Street maakt eerdere verliezen goedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie nipt op winst. Daarmee werden eerdere verliezen goedgemaakt. Beleggers verwerkten de verklaring van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Met name zijn opmerkingen over 'duurzame groei' die hij voor de Amerikaanse economie voorzag, gaf de graadmeters een duw in de goede richting.
13/11 19u00  Takeaway: niet te veel betalen voor Just EatBARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com wil niet te veel betalen voor de overname van de Britse branchegenoot Just Eat. Dat zei topman Jitse Groen van Takeaway tijdens een techconferentie in Barcelona. 'Ik wil niet de idioot zijn die een deal maakt die nergens op slaat', aldus Groen.
13/11 18u45  Adyen komt met kaartuitgifteAMSTERDAM (AFN) - Betaalbedrijf Adyen komt met een kaartuitgifte-toepassing genaamd Aduen Issuing. Daarmee kunnen Adyen-klanten virtuele of fysieke kaarten weer aan hun klanten aanbieden.
13/11 18u15  Driejarenplan moet Stern vooruit helpenAMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern gaat de komende jaren nog meer ingrijpen bij zijn dealerbedrijven. Volgens topman Henk van der Kwast van Stern is het na de recente verkoop van SternLease, het meest winstgevende onderdeel van Stern, noodzakelijk om prestaties te verbeteren.
13/11 18u15  Frankrijk stuwt resultaat Altice EuropeAMSTERDAM (AFN) - Kabel-en telecombedrijf Altice Europe heeft het derde kwartaal van het jaar meer winst gehaald op een hogere omzet. Met name de klantenaanwas in Frankrijk betekende goed nieuws voor de onderneming, die nog altijd werk maakt van het terugbrengen van de schuldenberg.
13/11 18u00  ABN AMRO duikelt op rood DamrakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan. ABN AMRO was de grootste daler in de hoofdindex na een tegenvallend handelsbericht. Elders in Europa was de stemming eveneens negatief door de handelsspanningen tussen China en de VS. Vooral teksten van de Amerikaanse president Donald Trump, die dreigde met hogere tarieven als Peking zijn handtekening niet zet onder een akkoord, drukten het sentiment.
13/11 17u00  RELX haalt bestuurder op bij VisaAMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX krijgt per 16 december een nieuwe niet-uitvoerend bestuurder. Charlotte Hogg zal per die datum aan het bestuurdersteam worden toegevoegd, zo maakte de onderneming bekend.
13/11 17u00  Rechter steekt stokje voor staking Royal MailLONDEN (AFN) - Stakingen bij het Britse postbedrijf Royal Mail eind dit jaar gaan waarschijnlijk niet door. De postonderneming, die de geplande werkonderbrekingen aanvocht, vond woensdag de rechter aan zijn zijde. Dat meldde de Britse vakbond Communication Workers Union (CWU).
13/11 16u30  'Monetair beleid VS voldoende voor nu'WASHINGTON (AFN) - Het huidige monetaire beleid van de koepel van centrale banken in de VS is waarschijnlijk passend voor nu, mits de economie op stoom blijft. Dat zei Jerome Powell, preses van de Federal Reserve woensdag voorafgaand aan zijn verklaring in het Amerikaanse Congres. Hij repte ook over aanhoudende risico's.
13/11 16u00  ABN AMRO onderaan in lichtrode AEXAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO was woensdag de sterkste daler in de lichtrode AEX-index in Amsterdam. De bank kreeg met zijn handelsupdate niet de handen van beleggers op elkaar. Elders in Europa kleurden graadmeters rood. De hoop op een spoedig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China nam af na uitspraken van president Donald Trump die dreigde met hogere tarieven als Peking zijn handtekening niet zet onder een akkoord.
13/11 15u45  Wall Street opent licht in het roodNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine minnen aan de handel begonnen. Beleggers kijken uit naar een speech van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Daarin wordt vooral gelet op aanwijzingen over het toekomstige beleid van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Verder verwerkten de markten nieuwe inflatiecijfers.
13/11 15u00  Wall Street koerst af op lagere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag in het rood te gaan beginnen. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar de verklaring die president Jerome Powell van de Federal Reserve gaat afleggen in het Amerikaanse Congres. Beleggers zijn benieuwd naar aanwijzingen over het toekomstige beleid van het stelsel van Amerikaanse centrale banken.
13/11 14u45  Inflatie VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in oktober gestegen naar 1,8 procent op jaarbasis, van 1,7 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/11 14u45  Groei economie Rusland trekt flink aanMOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Rusland heeft in het derde kwartaal een beduidend sterkere groei laten zien dan in de voorgaande periode, geholpen door een reeks renteverlagingen van de Russische centrale bank.
13/11 14u30  Ook techreus Google stort zich op bankwereldMOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Google gaat klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid bieden om een bankrekening te openen via de internetgigant. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van andere techreuzen als Apple, die zich al eerder waagden aan betalingsdiensten voor consumenten.
13/11 14u15  Aanvraag Alibaba voor notering HongkongHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Alibaba heeft een aanvraag ingediend voor een beursnotering in Hongkong, naast die in de Verenigde Staten. De aanvraag werd gedaan bij beursexploitant Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX).
13/11 14u00  Ontwikkeling Westfield Mall op schemaLEIDSCHENDAM-VOORBURG (AFN) - De voltooiing van megawinkelcentrum Westfield Mall ligt op schema voor opening in de tweede helft van 2020. De eerste fase is reeds geopend en trekt steeds meer huurders.
13/11 13u30  Staat heropent kortlopende leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen de 1 miljard en 2 miljard euro ophalen met de heropening van een kortlopende rekening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
13/11 13u15  Shell: klimaatzaak is ongefundeerdDEN HAAG (AFN) - Shell noemt de klimaateisen die Milieudefensie stelt in de rechtszaak tegen het olie- en gasbedrijf ongefundeerd en 'juridisch onhoudbaar'. Samen met zes andere organisaties en ruim 17.000 medestanders eist Milieudefensie via de rechter dat Shell 'stopt met het verergeren van de klimaatcrisis'. De multinational zegt in zijn verweer tegen de aanklacht het met Milieudefensie eens te zijn dat 'de samenleving dringend actie moet ondernemen tegen klimaatverandering', maar de rechtszaal vindt Shell 'niet de juiste plek om dit te bereiken'.
13/11 13u00  Topman BAM niet tevreden met stikstofplanBUNNIK (AFN) - Topman Rob van Wingerden van bouwconcern BAM is niet tevreden met de woensdag onthulde kabinetsmaatregelen tegen de stikstofcrisis. 'Er zijn nog duidelijk zorgen of het genoeg is en of het snel genoeg is', zei hij in een interview op Radio 1.
13/11 12u45  Kosten antiwitwasbeleid lopen op bij ABN AMROAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ABN AMRO moet komende tijd naar verwachting meer kosten maken voor zijn inspanningen om te voldoen aan de wet- en regelgeving. Dat heeft financieel directeur Clifford Abrahams gezegd. Afgelopen kwartaal zette ABN AMRO nog eens 27 miljoen euro opzij voor het op orde brengen van zijn antiwitwasbeleid.
13/11 12u30  Werkgevers claimen schade voor grondverzetterDEN HAAG (AFN) - Het bedrijfsleven gaat een schadeclaim indienen tegen het kabinet, omdat grondverzetters een tijdlang niet konden werken door de maatregelen rond PFAS. 'Mevrouw Van Veldhoven heeft zelf gezorgd voor dit verschrikkelijke bedrijfsongeval. Eén man plus een machine in het grondverzet kost 100 euro per uur. We gaan uitzoeken hoeveel uren niet zijn gemaakt, en ze kunnen een claim verwachten', zei voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW.
13/11 12u15  Beurzen zien handelshoop vervliegenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag in het rood. De hoop op een spoedig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China nam af na uitspraken van president Donald Trump. Trump gaf geen nieuwe details over de voorlopige handelsdeal en dreigde met hogere tarieven als Peking niet akkoord gaat. Op het Damrak kwam ABN AMRO met tegenvallende resultaten.
13/11 11u30  Winst Tencent valt tegenSHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese internet- en technologieconcern Tencent heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst behaald dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf kampte met de afzwakkende Chinese economie waardoor inkomsten uit advertenties werden geraakt.
13/11 11u30  Industriële productie eurozone licht omhoogLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in de eurozone is in september met 0,1 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
13/11 11u15  Britse inflatie zwakt afLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in oktober afgezwakt naar 1,5 procent op jaarbasis, van 1,7 procent in de voorgaande maand. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau. Daarmee is de inflatie gedaald naar het laagste niveau in drie jaar.
13/11 10u45  Heineken is 'bierpartner' van EK voetbal 2020AMSTERDAM (AFN) - Heineken wordt de officiële 'bierpartner' van het Europees kampioenschap voetbal in 2020, dat plaatsvindt in verschillende landen. De brouwer krijgt door dit contract exclusieve rechten voor de verkoop van bier in stadions en in speciale fanzones. Ook biedt de deal tal van mogelijkheden op het gebied van marketing.
13/11 10u30  Nieuw winstalarm Cathay Pacific om protestenHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Cathay Pacific Airways heeft een nieuwe winstwaarschuwing gegeven. De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong heeft veel last van de aanhoudende protesten in haar thuismarkt.
13/11 10u30  KBC verhoogt koersdoel BesiAMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities zijn positiever over de winst per aandeel die BE Semiconductor Industries (Besi) de komende jaren zal boeken. De toeleverancier aan de chipindustrie zette volgens de marktkenners beter dan verwachte omzetcijfers in het derde kwartaal neer. Het koersdoel van Besi bij KBC gaat daarom omhoog van 33 euro naar 38 euro.
13/11 10u15  Kiadis fors onderuit op DamrakAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kiadis Pharma is woensdag hard onderuit gegaan op de Amsterdamse beurs na de bekendmaking dat het biotechbedrijf de ontwikkeling van ATIR101 staakt. Het Amsterdamse bedrijf gaat zich in plaats daarvan toeleggen op therapieën op basis van zogeheten natural killer cells, maar kreeg daarmee de handen van beleggers niet op elkaar.
13/11 10u15  'Resultaten ABN AMRO vallen tegen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ABN AMRO stelt analisten teleur met zijn resultaten in het derde kwartaal. Marktvorsers van Jefferies en Morgan Stanley wijzen onder meer op het vele geld dat de bank kwijt is voor het op orde brengen van zijn antiwitwasbeleid. Het financiële concern was woensdagochtend hekkensluiter in de AEX.
13/11 10u00  'Mooie aanwinst voor Heijmans'AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans heeft een mooie aanwinst gedaan met de opdracht voor de ontwikkeling van circa 220 koop- en huurwoningen in Berkel-Enschot en Tilburg. Dat meldde KBC Securities.
13/11 10u00  Kiadis Pharma keldert op Beursplein 5AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma werd woensdag hard afgestraft op het Damrak na de aankondiging per direct te stoppen met de ontwikkeling van zijn belangrijkste geneesmiddel. De Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers verwerkten uitspraken van president Donald Trump, die geen nieuwe details gaf over de aanstaande handelsdeal met China. Trump dreigde daarnaast met hogere tarieven als Peking niet akkoord gaat.
13/11 09u45  'Aedifica voldoet aan verwachtingen'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers van zorgvastgoedinvesteerder Aedifica waren in lijn met de verwachtingen. Dat concludeert een analist van KBC Securities over de nieuwkomer aan het Damrak.
13/11 09u45  'Unilever in veilige handen bij Andersen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Met de benoeming van Nils Andersen als nieuwe president-commissaris is Unilever in een 'veilig paar handen', gezien zijn ruime ervaring. Dat laat een analist van Investec Wealth Investment weten in een reactie op het nieuws dat president-commissaris Marijn Dekkers per direct zijn functie neerlegt.
13/11 09u30  Citi zet advies Aperam op neutralAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Citi verlaagt zijn beleggingsadvies voor roestvrijstaalfabrikant Aperam van buy naar neutral. Het koersdoel staat op 28 euro.
13/11 09u30  ABN AMRO zakt op lager DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. Beleggers verwerkten uitspraken van president Donald Trump, die geen nieuwe details gaf over de aanstaande handelsdeal met China. Trump dreigde daarnaast met hogere tarieven als Peking niet akkoord gaat. Op het Damrak werd ABN AMRO lager gezet na publicatie van de kwartaalcijfers.
13/11 09u30  Takeaway: na fusie met Scoober naar VKAMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway wil na de beoogde samenvoeging met zijn Britse branchegenoot Just Eat zijn bezorgdienst Scoober uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk. Dat laat de onderneming weten in een presentatie over het fusievoorstel. Rond Just Eat ontstond een overnamestrijd nadat techinvesteerder Prosus met een concurrerend overnamebod kwam.
13/11 09u00  Avantium opent kantoor in JapanAMSTERDAM (AFN) - Chemieconcern Avantium gaat een kantoor openen in Japan om zich toe te leggen op de markt voor PEF (polyethyleenfuranoaat) in elektronica en verpakkingen in het land. De vertegenwoordiger van Avantium in Japan wordt Jan Waninge, die veel kennis heeft van de chemiesector en over Japan.
13/11 08u45  Meevallende cijfers Apple-toeleverancier FoxconnTAIPEI (AFN/BLOOMBERG) - Hon Hai Precision, de officiële naam van elektronicabouwer Foxconn, heeft in de afgelopen periode beter gepresteerd dan analisten hadden verwacht. Daarbij profiteerde de Taiwanese toeleverancier van Apple van de goede vraag naar nieuwe iPhones.
13/11 08u30  President-commissaris Unilever doet stap terugROTTERDAM (AFN) - President-commissaris Marijn Dekkers van Unilever doet per direct een stapje terug. Volgens het was- en levensmiddelenconcern wil hij zich kunnen concentreren op zijn groeiende verantwoordelijkheden als oprichter en voorzitter van investerings- en adviesbureau Novalis LifeSciences.
13/11 08u30  'Damrak begint in het rood'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag waarschijnlijk in het rood. Ook elders in Europa lijken de beurzen lager te openen. Beleggers verwerken de uitlatingen van president Donald Trump, die geen nieuwe details gaf over de aanstaande handelsdeal met China. Trump dreigde daarnaast met hogere tarieven als Peking niet akkoord gaat. Tevens wordt gelet op de verklaring die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell later op de dag zal afleggen voor het Congres.
13/11 08u15  Inflatie Duitsland bevestigd op 1,1 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in oktober uitgekomen op 1,1 procent op jaarbasis, van 1,2 procent een maand eerder. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een definitief cijfer, dat overeenkomt met een voorlopige raming.
13/11 08u15  Hogere kosten drukken winst LeasePlanAMSTERDAM (AFN) - LeasePlan heeft in het derde kwartaal te maken gehad met gestegen kosten. De Nederlandse autoleasemaatschappij was onder andere meer geld kwijt aan investeringen in occasionmarktplaats CarNext en personeel, wat uiteindelijk drukte op de winst.
13/11 08u00  Aedifica krikt huurinkomsten flink opBRUSSEL (AFN) - Beursnieuwkomer in Amsterdam Aedifica heeft in het afgelopen kwartaal fors hogere huurinkomsten behaald. Die stegen in het op 30 september afgesloten eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met 44 procent tot ruim 35 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder, zo meldt de Belgische zorgvastgoedinvesteerder .
13/11 08u00  KPN lost voor 405 miljoen dollar leningen afDEN HAAG (AFN) - KPN heeft voor 405 miljoen dollar aan obligaties terug gekocht. Het aflossen van de leningen scheelt 26 miljoen euro aan rentekosten vanaf 2020, zo meldt het telecombedrijf woensdag.
13/11 07u45  ABN AMRO: er komt geen negatieve spaarrenteAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO belooft geen negatieve spaarrente in rekening te brengen voor tegoeden tot 100.000 euro. Dit vrijwaart circa 95 procent van de klanten van de bank.
13/11 07u30  Fugro-dochter Seabed verkoopt apparatuurLEIDSCHENDAM (AFN) - Het samenwerkingsverband Seabed Geosolutions van bodemonderzoeker Fugro en het Franse CGG heeft de verkoop van bepaalde apparatuur afgerond in een deal ter waarde van 10 miljoen dollar. Het gaat om apparatuur rond kabelwerkzaamheden op de zeebodem in ondiep water.
13/11 07u30  Nikkei lager na toespraak TrumpTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag lager gesloten. Beleggers reageerden teleurgesteld op de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump en besloten winst te nemen na de recente sterke opmars. Trump vertelde weinig nieuws over de handelsdeal met China en herhaalde slechts dat de Verenigde Staten en China dicht bij het tekenen van de 'eerste fase' van een akkoord zijn. Ook dreigde hij met hogere tarieven als China niet tekent.
13/11 07u00  'Eneco krijgt van Shell oorlogskas voor overnames'AMSTERDAM (AFN) - Shell stelt aandeelhouders van Eneco onder meer een oorlogskas voor overnames én een paar dochterbedrijven als bruidsschat in het vooruitzicht. Dat schrijft De Telegraaf woensdag.
12/11 22u45  '3G dingt mee naar liftendivisie Thyssenkrupp'ESSEN (AFN) - Ook investeerder 3G Capital is geïnteresseerd in de liftendivisie van het Duitse staal- en industrieconcern Thyssenkrupp. Persbureau Bloomberg stelt op basis van ingewijden dat de Amerikaans-Braziliaanse onderneming vorige week een bod heeft ingediend voor het onderdeel.
12/11 22u45  BEURZEN Trump zorgt niet voor vuurwerk op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag vlak tot licht hoger de handel uitgegaan. Beleggers kauwden op een optreden van Donald Trump, die tegen de verwachtingen in weinig nieuws vertelde. De president zei onder meer dat de Verenigde Staten dichtbij het tekenen van de 'eerste fase' van een handelsdeal met China zijn. Ook uitte hij nogmaals kritiek op Federal Reserve-baas Jerome Powell en hij verdedigde zijn eigen economische beleid in de afgelopen jaren.
12/11 21u45  AbbVie doet hele grote obligatie-uitgifteNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse farmaceut AbbVie geeft voor 30 miljard dollar aan obligaties uit om zo de overname van branchegenoot Allergan te helpen financieren. Het gaat een van de grootste obligatie-uitgiftes door een bedrijf in de Verenigde Staten ooit.
12/11 20u15  Prosus-baas ziet kansen in maaltijdwereldAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Prosus-baas Bob van Dijk is waarschijnlijk niet van plan de strijd om het Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat zomaar op te geven. Op het gebied van maaltijden liggen er veel mogelijkheden, zo heeft de Nederlander gezegd in een eerder interview. Hij sprak toen zelfs over de grootste kans waar hij ooit in zijn werkzame leven tegenaan was gelopen.
12/11 20u00  Bouwers nog niet wijzer over stikstofplannenDEN HAAG (AFN) - Een delegatie uit het kabinet onder leiding van premier Mark Rutte heeft tijdens een gesprek met vertegenwoordigers uit de bouw vooral geluisterd. Over de stikstofplannen waarmee het kabinet de bouw van huizen en de aanleg van infrastructuur vlot wil trekken, lieten de bewindspersonen weinig tot niets los.
12/11 20u00  Wall Street kauwt op woorden TrumpNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers reageerden op een optreden van president Donald Trump. Hij zei dat de Verenigde Staten dichtbij het tekenen van de 'eerste fase' van een handelsdeal met China zijn. Ook uitte hij nogmaals kritiek op Federal Reserve-baas Jerome Powell en hij verdedigde zijn eigen economische beleid in de afgelopen jaren.
12/11 19u45  Trump: dichtbij tekenen deal met ChinaNEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten zijn dichtbij het tekenen van de 'eerste fase' van een handelsdeal met China. Dat heeft Donald Trump gezegd op een bijeenkomst in New York. De Amerikaanse president verdedigde ten overstaan van het publiek tevens zijn eigen economische beleid in de afgelopen jaren.
12/11 18u45  Kiadis stopt ontwikkeling belangrijkste middelAMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma staakt per direct de ontwikkeling van zijn belangrijkste geneesmiddel, ATIR101. Het Amsterdamse bedrijf laat na sluiting van de beurs weten zich in plaats daarvan volledig toe te leggen op toepassingen voor zogeheten natural killer cells.
12/11 18u30  KPN prijst obligatiesDEN HAAG (AFN) - KPN heeft 1 miljard dollar aan obligaties geprijsd. Voor elke 1000 dollar aan obligaties betaalt het telecombedrijf 1372,50 dollar. Het aanbod loopt tot dinsdag 17 uur New York-tijd.
12/11 18u15  Voorlopig geen stakingen meer bij LufthansaFRANKFURT (AFN/RTR) - Nieuwe stakingen bij Lufthansa zijn voorlopig van de baan. Vakbond voor cabinepersoneel UFO en de luchtvaartmaatschappij zijn dinsdag overeengekomen met een bemiddelaar erbij om tafel te gaan om te praten over een definitieve oplossing voor het slepende loonconflict.
12/11 18u00  Heijmans bouwt Brabantse zorgwoningenROSMALEN (ANP) - Bouwbedrijf Heijmans gaat circa 220 koop- en huurwoningen ontwikkelen in Berkel-Enschot en Tilburg. Dat is Heijmans overeengekomen met ouderenorganisatie De Wever. Het project heeft een waarde van circa 65 miljoen euro.
12/11 16u45  AEX doorbreekt grens 600 puntenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index heeft dinsdagmiddag de grens van 600 punten overschreden. De laatste keer dat de hoofdindex dat niveau bereikte was op 24 mei 2001. Omstreeks 16.25 uur noteerde de leidende index in Amsterdam 0,6 procent hoger op 600,01 punten. Direct daarna ging de graadmeter weer iets omlaag.
12/11 16u15  Europese beurzen op winstAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden dinsdagmiddag op winst. Daarbij naderde de AEX-index opnieuw de 600 puntengrens, die voor het laatst in mei 2001 werd bereikt. Beleggers keken vooral uit naar de toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal houden in New York.
12/11 16u00  Wall Street opent dicht bij huisNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag zonder grote koersbewegingen aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit naar een toespraak van president Donald Trump later op de dag. Die zal nauwlettend worden gevolgd voor opmerkingen over de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd.
12/11 15u45  'Hogere kwartaalomzet voor Altice'AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft zijn omzet in het derde kwartaal naar verwachting opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De Franse onderneming presenteert ook een gestegen bedrijfsresultaat, zo is de gemiddelde verwachting van analisten. Altice opent woensdag na het sluiten van de Europese beurzen de boeken.
12/11 15u00  'Wall Street wacht op toespraak Trump'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag vrijwel vlak te gaan beginnen. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit naar een toespraak van president Donald Trump later op de dag. Die zal nauwlettend worden gevolgd voor opmerkingen over de Chinees-Amerikaanse handelsstrijd.
12/11 14u45  KLM licht optie op zes Embraer-toestellenAMSTERDAM (AFN) - KLM Cityhopper heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de koop van 21 vliegtuigen van de Braziliaanse fabrikant Embraer. Dat zijn er zes meer dan bij de ondertekening van een voorlopig koopcontract tijdens de luchtvaartshow in Parijs eerder dit jaar. Het gaat om toestellen van het type E195-E2.
12/11 13u45  VEB: curieuze beloningsmethoden top AjaxAMSTERDAM (AFN) - De beloningsmethoden voor de bestuurstop van Ajax zijn curieus. Dat stelt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op haar website. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland heeft de bestuurstop kunnen overtuigen van een langer verblijf bij de landskampioen. Daarvoor was voor directeur voetbalzaken Marc Overmars een retentiebonus nodig, terwijl de precieze afspraken met bestuursvoorzitter Edwin van der Sar nog onduidelijk zijn.
12/11 12u30  'Winst NN halveert'AMSTERDAM (AFN) - De winst van verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) zal in het derde kwartaal van dit jaar zijn gehalveerd. Dat voorspellen analisten in een consensus, samengesteld door persbureau Bloomberg. Uitdagende marktomstandigheden als de lage rente blijven het financiële concern parten spelen.
12/11 12u00  AEX kruipt richting 600 puntenAMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak naderde de AEX-index dinsdag opnieuw de 600 puntengrens, die voor het laatst in mei 2001 werd bereikt. Ook de andere Europese beurzen wonnen licht terrein. Beleggers keken vooral uit naar de toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal houden in New York.
12/11 11u15  Prosus-baas noemt Just Eat unieke kansAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Prosus-baas Bob van Dijk is niet van plan de strijd om het Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat zomaar op te geven. De Nederlander spreekt van een unieke kans. Volgens hem zelfs de grootste kans waar hij ooit in zijn werkzame leven tegenaan is gelopen.
12/11 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers trekt flink aanMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in oktober sterk aangetrokken. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
12/11 11u15  Brexit zit Britse arbeidsmarkt dwarsLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse arbeidsmarkt kampte in het derde kwartaal van dit jaar met de aanhoudende brexit-onzekerheden. Het aantal banen werd minder en ook was in de meetperiode sprake van een scherpe daling van het aantal openstaande vacatures. Dat meldt het Britse statistiekbureau.
12/11 11u00  'Rome overweegt noodlening voor Ilva-fabriek'ROME (AFN) - De Italiaanse regering overweegt de Ilva-fabriek te redden met een overbruggingskrediet als staalconcern ArcelorMittal definitief afziet van de overname van de gigantische staalfabriek in Zuid-Italië. Dat schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero, zonder te vermelden waar het die informatie vandaan heeft.
12/11 10u45  Staat haalt ruim 1,4 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 1,4 miljard euro opgehaald met de heropening van een tienjaarslening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
12/11 10u15  'IMCD stelt teleur'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die chemicaliëndistributeur IMCD voorbeurs publiceerde waren ronduit teleurstellend. Dat concluderen analisten van ING. Ze wijzen in het bijzonder op de mindere prestaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).
12/11 10u00  'Interessante mogelijkheid Arcadis'AMSTERDAM (AFN) - De opdracht voor advies- en ingenieursbureau Arcadis voor diensten aan de luchthaven van Aruba biedt het bedrijf interessante mogelijkheden om zijn kennis op het gebied van luchthavenontwikkeling te vergroten en te demonstreren in de komende jaren. Dat schrijft KBC Securities.
12/11 10u00  Protest Hongkong kan KLM-vluchten dwarsbomenAMSTERDAM (AFN) - De stevig opgelaaide protesten in Hongkong kunnen de komende weken de vluchten van en naar de stadstaat in de war schoppen. Daarvoor waarschuwt luchtvaartmaatschappij KLM. Die raadt reizigers aan de vluchtstatus in de gaten te houden en wijst ook op de mogelijkheden van omboeken en annuleren.
12/11 09u45  'Uitbreiding bol.com lijkt zinnig'AMSTERDAM (AFN) - Het lijkt strategisch logisch als bol.com zich komend jaar ook gaat richten op de verkoop van kleding. Dat constateren analisten van KBC Securities. Zij wijzen daarbij op een artikel in Het Financieele Dagblad, waarin de krant stelt dat de webwinkel van supermarktconcern Ahold Delhaize bekende modemerken aan het benaderen is om het Amerikaanse Amazon straks het hoofd te kunnen bieden.
12/11 09u30  Autobouwer Nissan geeft winstalarmTOKIO (AFN) - De Japanse autobouwer Nissan Motor heeft de verwachting voor de winst in zijn gebroken boekjaar verlaagd. Het concern krijgt de zaken nog niet goed op de rit, ondanks flinke kostenbesparingen en het snijden in bijna 13.000 banen.
12/11 09u30  Miljardenverlies autoleverancier ContinentalHANNOVER (AFN/DPA) - De Duitse toeleverancier aan de auto-industrie Continental heeft in het derde kwartaal een groot verlies van bijna 2 miljard euro geleden. Dit kwam vooral door de lastige marktomstandigheden in de auto-industrie.
12/11 09u30  'Trump stelt importheffing Europese auto's uit'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump stelt de beslissing voor het invoeren van hogere invoertarieven op auto's uit onder meer Europa mogelijk met zes maanden uit. Dat meldt de politieke nieuwssite Politico.
12/11 09u30  IMCD onderuit in positieve AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst begonnen. Ook elders in Europa openden de beursgraadmeters in het groen. Beleggers wachten onder meer op een toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag zal houden in New York. Op het Damrak ging AEX-bedrijf IMCD onderuit na een handelsbericht.
12/11 09u15  Osram schaart zich achter bod AMSMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Osram Licht adviseert zijn aandeelhouders om akkoord te gaan met het overnamebod van 41 euro per aandeel van de Oostenrijkse sensormaker AMS. Het Duitse verlichtingsbedrijf heeft alvast de voorwaarden van de overname uitgestippeld, na gesprekken met AMS.
12/11 09u15  Nieuwe topman AMG VanadiumAMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft Thomas Centa benoemd als nieuwe eindverantwoordelijke van AMG Vanadium. Hij volgt in die rol Hoy Frakes op die na bijna twintig jaar aan het roer te hebben gestaan van de divisie met pensioen gaat. Centa was al de rechterhand van Frakes bij het onderdeel.
12/11 09u15  Omzetgroei Vodafone haalt druk van ketelLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Telecomreus Vodafone heeft het voorbij kwartaal meer omzet in de boeken gezet. Dat was met name welkom nieuws voor topman Nick Read wiens strategie er vol op is gericht om marktaandeel voor Vodafone te behouden in een markt waar stevige concurrentie is van met name prijsvechters. De afgelopen kwartalen kampte Vodafone nog met dalende omzetten.
12/11 09u00  Meer winst voor Deutsche PostBONN (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Post DHL heeft de winst in het afgelopen derde kwartaal flink zien stijgen. De Duitse post- en pakketbezorger profiteerde wederom van de aanhoudend sterke groei van de e-commercemarkt. Ook de internationale activiteiten van de onderneming deden goede zaken.
12/11 08u45  Infineon voorziet nog geen herstel chipmarktNEUBIBERG (AFN) - Het Duitse chipconcern Infineon Technologies verwacht dat de chipmarkten voorlopig nog geen verbetering zullen laten zien. Dat meldde het bedrijf bij de bekendmaking van de cijfers over het afgelopen gebroken boekjaar dat eind september afliep.
12/11 08u30  Takeaway sponsor van EK Voetbal 2020AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com wordt sponsor van het EK Voetbal in 2020. Het aan de beurs van Amsterdam genoteerde bedrijf wil met het UEFA-contract de naamsbekendheid van zijn bezorgingsdiensten vergroten.
12/11 08u30  Hunter Douglas verkoopt belang GardiniaROTTERDAM (AFN) - Raambekleder en producent van bouwproducten Hunter Douglas heeft zijn meerderheidsbelang van 74 procent in Gardinia verkocht. Geen financiële details zijn naar buiten gebracht.
12/11 08u30  Meerdervoort geeft lening uit op NPEXDEN HAAG (AFN) - Vastgoedbelegger Meerdervoort Group geeft een obligatielening van 4,5 miljoen euro uit via handelsplatform NPEX. Met de opbrengst van de obligatielening wordt het vastgoedproject Amaliawolde, een bedrijfsverzamelgebouw in Baarn, verworven.
12/11 08u15  'Kleine openingswinst voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag naar verwachting licht hoger openen. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine winsten te beginnen. Beleggers kijken onder meer uit naar een toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag in New York zal houden. Op het Damrak kwam AEX-bedrijf IMCD met een handelsbericht.
12/11 08u15  Franchisers Sandd naar rechter om postfusieROTTERDAM (AFN) - De franchisers van Sandd stappen naar de rechter. Ze vechten het besluit van staatssecretaris Mona Keijzer om de postfusie tussen PostNL en Sandd goed te keuren aan. Volgens de de Vereniging Franchisenemers van Sandd (VFS) is sprake van 'keiharde'contractbreuk, zonder een degelijke vergoeding.
12/11 08u15  Volksbank kan nog niet worden verkochtDEN HAAG (AFN) - De Volksbank kan nog niet worden verkocht. Dat schrijft minister Wopke Hoekstra (Financiën) aan de Tweede Kamer. De bank werd in 2013 tijdens de crisis genationaliseerd. Toen heette ze nog SNS Reaal.
12/11 07u45  Meer passagiers voor KLMAMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartonderneming KLM heeft de maand oktober meer passagiers aan boord van haar vliegtuigen verwelkomd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Al met al groeide de passagiersstroom met 3,6 procent. KLM-baas Pieter Elbers sprak van een 'mooie toename in klanten' bij zowel KLM als prijsvechter Transavia.
12/11 07u30  Wisselend beeld bij cijfers IMCDAMSTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de eerste negen maanden van het jaar afgesloten met meer omzet en een hoger resultaat. Evengoed was het beeld volgens topman Piet van der Slikke gemengd. Hij was te spreken over de groei in de Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Daartegenover stonden volgens hem teleurstellende resultaten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).
12/11 07u30  Arcadis levert diensten aan luchthaven ArubaAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat meewerken aan uitbreiding van de luchthaven van Aruba. Het gaat om toezicht op technisch vlak en het beheren van de contracten voor de uitbreiding van een terminal van Queen Beatrix International Airport.
12/11 07u30  Nikkei hoger dankzij exportbedrijvenTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag hoger geëindigd. Een daling van de Japanse yen bood steun aan de beurshandel en hielp de belangrijke exportbedrijven vooruit. Beleggers keken verder uit naar de toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag in New York zal houden. Ook ging de aandacht uit naar de aanhoudende anti-regeringsprotesten in Hongkong.
12/11 07u30  Hoger overnamebod op bouwer VolkerWesselsAMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft zijn bod op bouwbedrijf VolkerWessels verhoogd. De investeerder doet nu een bod van 22,20 euro per aandeel. Daar zit wel het interim dividend al bijgerekend.
12/11 07u15  Vegetarische Slager levert aan Burger KingROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Vegetarische Slager, de producent van vleesvervangers die in handen is van Unilever, levert vanaf dinsdag vegetarische hamburgers aan Burger King. De hamburgergigant gebruikt deze voor de vleesvrije burger Rebel Whopper, die aangeboden zal worden in ruim 2500 restaurants in 25 Europese landen.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Omzet industrie daalt opnieuw19/11 06u30 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - De omzet van de Nederlandse industrie was in het derde kwartaal 6,3 procent lager dan een jaar eerder. Daarmee zakten de opbrengsten voor deze sector voor het derde kwartaal op rij, zo bleek dinsdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
6x Duurdere yen zet Nikkei lager19/11 07u15 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met verlies geëindigd. Een duurdere Japanse yen zorgde voor koersdruk bij de belangrijke exportbedrijven. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China.
5x Flinke aandeleninkoop voor Julius Bär19/11 07u30 - Belegger.nl: ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse private bank en vermogensbeheerder Julius Bär gaat voor 400 miljoen frank, omgerekend zo'n 365 miljoen euro, aan eigen aandelen inkopen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt in een handelsbericht.
5x 'Vermogensbeheerder Russell te koop gezet'19/11 07u45 - Belegger.nl: LONDEN (AFN) - Vermogensbeheerder Russell Investments is te koop gezet door eigenaar TA Associates. Dat meldde zakenkrant Financial Times. Volgens ingewijden is zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om de verkoop in goede banen te leiden.
2x Wall Street eindigt licht in de plus18/11 22u30 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine plussen de handel uitgegaan. Wall Street leek weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.
2x 'Ook Deutsche Börse loert naar BME'19/11 08u15 - Belegger.nl: MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse beursexploitant Deutsche Börse overweegt zich te mengen in de overnamestrijd rond het Spaanse Bolsas y Mercados Españoles (BME). Dat schrijft de Spaanse krant La Información.
1x Arcadis levert diensten aan luchthaven Aruba12/11 07u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat meewerken aan uitbreiding van de luchthaven van Aruba. Het gaat om toezicht op technisch vlak en het beheren van de contracten voor de uitbreiding van een terminal van Queen Beatrix International Airport.
1x Volksbank kan nog niet worden verkocht12/11 08u15 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - De Volksbank kan nog niet worden verkocht. Dat schrijft minister Wopke Hoekstra (Financiën) aan de Tweede Kamer. De bank werd in 2013 tijdens de crisis genationaliseerd. Toen heette ze nog SNS Reaal.
1x Takeaway sponsor van EK Voetbal 202012/11 08u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com wordt sponsor van het EK Voetbal in 2020. Het aan de beurs van Amsterdam genoteerde bedrijf wil met het UEFA-contract de naamsbekendheid van zijn bezorgingsdiensten vergroten.
1x Miljardenverlies autoleverancier Continental12/11 09u30 - Belegger.nl: HANNOVER (AFN/DPA) - De Duitse toeleverancier aan de auto-industrie Continental heeft in het derde kwartaal een groot verlies van bijna 2 miljard euro geleden. Dit kwam vooral door de lastige marktomstandigheden in de auto-industrie.

Statistieken

Artikels:
28819
Gelezen:
10704
Aantal lezers nu:
44


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven