zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
23/03 12u00  Oprichter ING Direct Hans Verkoren overleden AMSTERDAM (AFN) - Voormalig ING-bestuurder Hans Verkoren is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij wordt zaterdag herdacht door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van ING Groep in een overlijdensadvertentie in NRC.
23/03 12u00  Haven Rotterdam: klaar voor harde brexit ROTTERDAM (AFN) - Hopen op het beste, maar voorbereiden op het ergste. Dat is het motto van de haven van Rotterdam en de autoriteiten met het oog op een mogelijke harde brexit. Het Havenbedrijf, de douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben zich in ieder geval tot in de puntjes voorbereid, zo komt naar voren uit een perspresentatie in de grootste haven van Europa over de brexit.
22/03 22u45  Mueller heeft eindrapport over Trump af WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
22/03 22u00  Pinterest dicht bij beursgang SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Pinterest heeft de benodigde papieren ingeleverd voor zijn beursgang. Het bedrijf achter de populaire afbeeldingenzoek- en deelsite was achter de schermen al langer bezig met een beursnotering.
22/03 21u15  Rood Wall Street voelt angst voor recessie NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Net als in Europa, waar de beurzen eerder op de dag ook lager sloten, waren beleggers bezorgd over de staat van de mondiale economie na een reeks verontrustende macro-economische cijfers. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Verder werd vooral uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
22/03 19u45  Trump nomineert vertrouweling voor Fed WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Donald Trump heeft Stephen Moore voorgedragen voor het bestuur van de Federal Reserve. De Amerikaanse president ziet in Moore een vertrouweling, die even kritisch is over Fed-voorzitter Jerome Powell als hijzelf.
22/03 19u00  Wall Street rood in middaghandel NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag flink in het rood. Evenals in Europa, waar de beurzen lager sloten, waren beleggers bezorgd over de staat van de mondiale economie na een reeks verontrustende macro-economische cijfers. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Verder werd vooral uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
22/03 18u30  Moody's bezorgd over verkiezingsuitslag LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's maakt zich zorgen over de uitslag van de verkiezingen om de Provinciale Staten. Daardoor verliest de regeringscoalitie zijn meerderheid in de Eerste Kamer en dat kan onder meer leiden tot een tragere invoering van plannen uit het regeerakkoord. Moody's noemt dat negatief voor de kredietwaardigheid van Nederland.
22/03 17u45  Rode beursdag door zorgen over wereldeconomie AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Het sentiment werd gedrukt door zorgen over de wereldwijde economische groei, die werden gevoed door tegenvallende Duitse industriecijfers en een onverwachte krimp van de Franse economische bedrijvigheid. Verder werd vooral gekeken naar ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking.
22/03 17u30  'Axel Springer aast op Marktplaats' BERLIJN (AFN) - Het Duitse Axel Springer overweegt om een onderdeel van eBay, waar het Nederlandse Marktplaats onder valt, te kopen. Dat meldde het Duitse zakentijdschrift Capital op basis van ingewijden.
22/03 16u30  General Motors kiest voor productie in de VS DETROIT (AFN) - General Motors (GM) gaat een nieuw elektrisch voertuig van automerk Chevrolet in de Verenigde Staten assembleren. De Amerikaanse automaker zou de productie aanvankelijk buiten de VS laten plaatsvinden, maar komt daarvan terug na felle kritiek van president Donald Trump.
22/03 16u30  Verkoop bestaande woningen VS gestegen WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in februari met 11,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
22/03 16u00  Europese beurzen verder in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag in de loop van de middag verder omlaag. Het sentiment werd gedrukt door zorgen over de wereldwijde economische groei, die werden gevoed door tegenvallende Duitse industriecijfers en een onverwachte krimp van de Franse economische bedrijvigheid. Verder bleef de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking.
22/03 15u45  Van Oord gaat werken aan Fries windpark ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord heeft samen met Siemens Gamesa een voorlopig contract getekend voor de aanleg van Windpark Fryslân aanleggen. De twee partijen hadden in augustus al de voorlopige gunning gewonnen. Een definitieve investeringsbeslissing verwacht Van Oord in het derde kwartaal van dit jaar.
22/03 15u45  Wateropdracht VolkerWessels in Engeland AMERSFOORT (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels heeft een wateropdracht gekregen in Engeland. Samen met partner Atkins kreeg het Nederlandse bedrijf twee opdrachten gegund uit een raamwerkopdracht van waterbedrijf Severn Trent Water.
Laatste update: vandaag om 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/03 15u30  Groothandelsvoorraden VS harder gestegenWASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in januari met 1,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
22/03 15u15  Verkoop bestaande woningen VS omlaagWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in februari met 11,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
22/03 15u15  Industrie VS groeit minder hardNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in maart minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.
22/03 15u00  Lagere opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen aan de handel begonnen. Tegenvallende cijfers over de Duitse industrie wakkerden de zorgen over de staat van de mondiale economie aan. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Beleggers zijn verder in afwachting van een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de VS en China.
22/03 15u00  Belgische spoorklus BAM van startBRUSSEL (AFN) - In België hebben federaal minister van Mobiliteit François Bellot en andere bestuurders het startschot gegeven voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hasselt. De betreffende aannemer is de tijdelijke handelsvennootschap BAM Track - Bam Infra Rail. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
22/03 14u30  Philips bundelt krachten met Delta DentalAMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips bundelt de krachten met het Amerikaanse Delta Dental. De bedrijven gaan samen aan de slag om mondgezondheid en -welzijn van mensen te bevorderen.
22/03 14u30  'Shaq-Attack' bij Papa John'sLOUISVILLE (AFN) - Oud-basketballer Shaquille O'Neal wordt bestuurslid bij pizzaketen Papa John's. De viervoudig NBA-kampioen investeert daarnaast in negen restaurants van de keten in de regio Atlanta. Bovendien wordt hij 'ambassadeur' voor de pizzaketen.
22/03 14u00  'Economische zorgen drukken Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een lagere opening. Tegenvallende cijfers over de Duitse industrie wakkerden de zorgen over de staat van de mondiale economie aan. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Beleggers zijn verder in afwachting van een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de VS en China.
22/03 13u30  Staat heropent langlopende leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil komende maand 1 miljard tot 2 miljard euro ophalen met de heropening van een langlopende lening. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie (DSTA) bekendgemaakt in zijn kwartaalbericht. In mei wordt een groene obligatielening uitgegeven die tussen de 4 miljard en 6 miljard euro moet opleveren.
22/03 13u15  'Avon denkt aan verkoop aan Natura'LONDEN (AFN) - Cosmeticaproducent Avon denkt erover zichzelf te verkopen aan het Braziliaanse Natura Co. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Avon heeft al jaren te lijden onder dalende verkopen en voerde al diverse reorganisaties uit.
22/03 12u15  Jaaromzet Tiffany naar recordNEW YORK (AFN) - Juweliersketen Tiffany heeft afgelopen jaar een recordomzet in de boeken gezet. Dat kwam vrijdag naar voren uit een handelsbericht van de onderneming. Wel viel de feestdagenperiode aan het einde van het jaar, zoals eerder al aangegeven, wat tegen.
22/03 11u45  Beurzen lager door groeizorgenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden vrijdag in het rood. Tegenvallende Duitse industriecijfers en een onverwachte krimp van de Franse economische bedrijvigheid wakkerden de zorgen over de economische groei aan en joeg beleggers naar veilige havens zoals Duitse staatsobligaties. Verder bleef de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking.
22/03 11u15  Groot pakket aandelen Beter Bed verhandeldAMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen Beter Bed is vrijdag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 0,4 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
22/03 11u15  Meer geld voor topman Credit Suisse na winstZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Credit Suisse heeft de beloning van topman Tidjane Thiam met bijna een derde opgevoerd. Dat gebeurde nadat de bank zijn eerste jaarwinst in vier jaar had behaald. Thiams beloning kwam vorig jaar uit op 12,7 miljoen Zwitserse frank. Omgerekend is dat ongeveer 11,3 miljoen euro.
22/03 10u45  Rente Duitse 10-jaarsleningen onder nulpuntAMSTERDAM (AFN) - De rente op tienjarige Duitse staatsleningen is vrijdagochtend voor het eerst in meer dan twee jaar tijd onder de 0 procent gedoken. Beleggers zijn op zoek naar veilige havens na tegenvallende Duitse industriecijfers en een onverwachte krimp van de economische bedrijvigheid in Frankrijk. Daarnaast is de algehele stemming op de financiële markten terughoudend door aanhoudende handelsspanningen, onzekerheid over brexit en de voorzichtige houding van de centrale banken.
22/03 10u45  ACM tikt VodafoneZiggo op vingersDEN HAAG (AFN) - Telecom- en kabelbedrijf VodafoneZiggo heeft een tik op de vingers gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het bedrijf had niet alle vereiste informatie gepubliceerd voor het verplicht openstellen van zijn netwerk voor andere bedrijven.
22/03 10u00  Stevige krimp voor Duitse industrieLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Duitse industrie is deze maand fors gezakt. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van een voorlopig cijfer. Markit hield al wel rekening met krimp, maar de daling was veel scherper dan werd voorzien.
22/03 10u00  Duitse industriecijfers drukken op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam gaf vrijdag de openingswinst weer uit handen, evenals de andere Europese beurzen. De stemming kwam onder druk te staan na tegenvallende Duitse industriecijfers en een onverwachte krimp van de Franse economische bedrijvigheid. Beleggers hielden verder de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking, die volgende week in China worden hervat.
22/03 09u45  Franse economische bedrijvigheid krimptLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in Frankrijk is in maart onverwachts gekrompen. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige ramingen. Volgens Markit gingen zowel de zaken in de Franse dienstensector als in de industrie van Frankrijk minder.
22/03 09u15  Top Deutsche Bank krijgt na jaren weer bonusBERLIJN (AFN/RTR) - De topbestuurders van Deutsche Bank hebben voor het eerst in vier jaar tijd een bonusuitkering gekregen. Dat bleek vrijdag uit het jaarverslag van het grootste financiële concern van Duitsland.
22/03 09u15  Damrak begint met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag licht hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen overwegend in het groen. Beleggers hielden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking, die volgende week in China worden hervat.
22/03 09u15  'Nog altijd zorgen over verhuizing Unilever'ROTTERDAM (AFN/RTR) - Britse aandeelhouders van Unilever zijn nog altijd bevreesd voor een versimpeling van de structuur waarbij het hoofdkantoor van de onderneming in Rotterdam wordt gevestigd. Unilever opperde de structuurwijziging al eerder, maar schoof de plannen op de lange baan na kritiek van met name de Britse investeerders.
22/03 08u45  Financieel topman Ctac vertrektDEN BOSCH (AFN) - Financieel topman Douwe van der Werf vertrekt bij automatiseerder Ctac. Hij zal bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering ,,vanwege persoonlijke omstandigheden en in goed overleg'' terugtreden, aldus de onderneming in een verklaring.
22/03 08u45  Hydratec krikt resultaten stevig opAMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries heeft door de opbrengsten flink op te voeren, vorig jaar ook een fors hogere winst in de boeken gezet. Volgens topman Bart Aangenendt was het daarmee ,,wederom een goed jaar'' voor de beursgenoteerde industriële houdstermaatschappij.
22/03 08u30  'Nasdaq op pole voor Oslo Børs'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse beursuitbater Nasdaq verwacht dat zijn bod op Oslo Børs prevaleert boven dat van rivaal Euronext, die onder meer de beurs in Amsterdam uitbaat. De baas van Nasdaq in Scandinavië Lauri Rosendahl verwacht dat Nasdaq uiteindelijk aan het langste eind zal trekken, zo zegt hij in Noorse media.
22/03 08u15  Nederlaag voor activist bij 'chaebol' HyundaiSEOUL (AFN/RTR) - Aandeelhouders van Hyundai Motor hebben de eis van de activistische belegger Elliott voor een enorm speciaal dividend verworpen. Dat betekent een fikse tegenslag voor de campagne van het Amerikaanse hedgefonds om Zuid-Korea's op een na grootste familie-conglomeraat tot veranderingen te bewegen.
22/03 08u15  'Positief begin Amsterdamse beurshandel'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint vrijdag waarschijnlijk met een kleine winst. De andere Europese beurzen lijken verdeeld te openen. Beleggers kijken uit naar de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking, die volgende week in China worden voortgezet.
22/03 08u00  Swedbank verdiept onderzoek naar witwasfraudeSTOCKHOLM (AFN) - De leiding van Swedbank heeft besloten om diepgravender onderzoek te doen naar mogelijke witwaspraktijken in samenwerking met relevante autoriteiten. Die beslissing neemt de bank na consultatie van de Forensic Risk Alliance (FRA), die eerder van de bank de opdracht kreeg om een onderzoek in eigen huis te doen.
22/03 07u30  Nokia start intern onderzoek bij AlcatelESPOO (AFN/BLOOMBERG) - De Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia is een intern onderzoek begonnen naar mogelijke overtredingen van het voormalige Alcatel-Lucent, dat in 2016 door de Finnen werd ingelijfd. Oplossing van de zaak kan resulteren in strafrechtelijke of civielrechtelijke boetes die een 'materieel nadelig effect' kunnen hebben, waarschuwt de onderneming.
22/03 07u30  'Uber wil notering bij NYSE'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter de populaire taxi-app, mikt bij zijn beursplannen op een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE). De officiële aankondiging van de beursgang zal mogelijk in april gebeuren, zo klinkt het.
22/03 07u15  Nikkei sluit week licht hoger afTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers deden het rustig aan na een vrije dag. De Japanse banken stonden net als in de VS en Europa onder druk na het besluit van de Amerikaanse centrale bank om de rente dit jaar niet meer te verhogen. Elders in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen eveneens beperkt.
22/03 06u45  Meer investeringen in woningen en machinesDEN HAAG (AFN) - In januari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,9 procent groter dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Vooral in woningen, bedrijfsgebouwen en machines is meer geïnvesteerd.
22/03 06u45  'Imtech-curatoren willen miljoenen van De Brauw'AMSTERDAM (AFN) - Curatoren eisen miljoenen aan vergoedingen terug die raadslieden van Zuidas-kantoor De Brauw Blackstone Westbroek opstreken als adviseurs van het failliete elektrotechnische installatieconcern Imtech. De boedelbeheerders hebben ook vier tuchtklachten ingediend tegen partners van De Brauw.
22/03 06u30  EU: brexituitstel tot 22 mei onder voorwaardeBRUSSEL (AFN) - De Europese Unie is bereid de brexit uit te stellen tot 22 mei op voorwaarde dat het Britse Lagerhuis het akkoord over de scheidingsvoorwaarden volgende week goedkeurt. Stemt het Britse parlement het akkoord voor de derde keer weg, dan kan uitstel worden verleend tot 12 april, de laatste dag voor de Britten om te beslissen of ze aan de Europese verkiezingen willen deelnemen.
22/03 06u30  Brand New Day haalt geld op bij aandeelhoudersAMSTERDAM (AFN) - Brand New Day heeft bij zijn bestaande aandeelhouders, waaronder verzekeraar ASR, 25 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Met het geld wil de onlinepensioenbank het eigen vermogen versterken om zo de komende jaren sneller te kunnen groeien op de pensioenspaarmarkt.
21/03 22u15  Nike doet goede zaken in ChinaBEAVERTON (AFN/BLOOMBERG) - Sportartikelenmaker Nike heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet verhoogd. Dat heeft het bedrijf met name te danken aan de fors hogere verkopen in China, al groeide de omzet ook in de rest van de wereld. De winst viel hoger uit dan analisten hadden verwacht.
21/03 21u45  Personeel Shell Pernis stemt voor actiesDEN HAAG (AFN) - Het personeel van de raffinaderijen van Shell in Pernis en Moerdijk gaat actievoeren voor een betere cao. De medewerkers stemden bijna unaniem voor dergelijke acties. Het cao-overleg tussen Shell en de vakbonden was al eerder vastgelopen.
21/03 21u30  Stevige winst Wall Street door chiprallyNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met ruime winst gesloten. Daarmee toonden de graadmeters herstel na de overwegende verliezen van een dag eerder. Chipbedrijven stonden in de belangstelling vanwege positieve vooruitzichten voor de sector. Beleggers kauwden verder nog na op het rentebesluit van de Fed en nieuwe dreigende uitspraken van president Donald Trump aan het adres van China.
21/03 19u15  'EU bereid brexit uit te stellen tot 22 mei'BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is bereid de brexit uit te stellen tot 22 mei op voorwaarde dat het Britse Lagerhuis het akkoord over de scheidingsvoorwaarden goedkeurt. Dat staat in een conceptverklaring die EU-president Donald Tusk heeft opgesteld.
21/03 18u45  Mindere resultaten voor Stern GroepAMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Groep heeft afgelopen jaar een lagere omzet en winst behaald. Onder meer de strengere Europese emissieregels en hogere kosten zaten de onderneming dwars. Stern heeft daarom in 2018 al de nodige veranderingen ingezet. Die moeten dit jaar in de resultaten te zien zijn.
21/03 18u45  Groene koersenborden op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag op winst. Wall Street verwerkt onder meer beter dan verwachte cijfers over de toegenomen industriële bedrijvigheid in Philadelphia en een daling in het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.
21/03 18u00  Banken onder druk op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - Banken en verzekeraars stonden donderdag onder druk op de Europese aandelenbeurzen. De financiële instellingen hadden te lijden van het besluit van de Federal Reserve om de rente dit jaar niet verder te verhogen. De Europese beurzen lieten verder een wisselend beeld zien. Beleggers hielden de blik onder meer gericht op de EU-top in Brussel, waar de brexit op de agenda staat.
21/03 16u45  Boeing plaatst extra controlelampje in 737 MAXCHICAGO (AFN) - Vliegtuigbouwer Boeing plaatst naar verluidt een extra controlelampje in zijn 737 MAX-toestellen die wereldwijd in de ban zijn gedaan na de twee fatale crashes. Volgens zakenkrant Financial Times is het lampje ervoor om piloten te waarschuwen als belangrijke sensoren niet werken.
21/03 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone weer omhoogBRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in maart gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie.
21/03 16u00  Wisselend beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag tijdens de middaghandel een wisselend beeld zien. Banken en verzekeraars stonden onder druk na het besluit van de Federal Reserve (Fed) om de rente dit jaar niet verder te verhogen. Beleggers hielden verder de blik gericht op de EU-top in Brussel, waar de brexit op de agenda staat, en de Bank of England die de rente niet aanpaste.
21/03 15u15  Conjunctuurbarometer VS stijgtNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in februari licht verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
21/03 15u15  Wall Street in vroege handel omhoogNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in de vroege handel op winst. Daarmee tonen de graadmeters herstel na de overwegende verliezen van een dag eerder. Wall Street verwerkt onder meer beter dan verwachte cijfers over de toegenomen industriële bedrijvigheid in Philadelphia en een daling in het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.
21/03 15u00  Basic-Fit tekent deal met Heroic SportAMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit gaat een samenwerking aan met het Franse Heroic Sport. Dat maakte de fitnessketen bekend. Er werden geen financiële details gemeld over de samenwerking.
21/03 15u00  Wall Street opent dicht bij huisNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag tamelijk vlak aan de handel begonnen. De Amerikaanse koepel van centrale banken besloot woensdag om de rente dit jaar ongemoeid te laten en kijkt met voorzichtigheid de toekomst in. Dat zorgde voor enige terughoudenheid bij beleggers. Daarnaast sloeg president Donald Trump een dreigende toon aan in het handelsoverleg met China, wat evenmin steun bood aan het sentiment.
21/03 14u00  'Wall Street opent in mineur'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting in de min. Beleggers zijn op zoek naar richting nadat de Federal Reserve bekendmaakte de rente dit jaar niet meer te verhogen. Daarbij zorgden de recente uitlatingen van president Donald Trump over het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China voor enig pessimisme. Verder krijgen beleggers cijfers te verwerken over de industriële bedrijvigheid in Philadelphia, die in maart fors beter uitviel dan in doorsnee verwacht door economen.
21/03 14u00  Nieuwe financiële man Ford komt van SnapDETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Autoconcern Ford Motor benoemt Tim Stone tot nieuwe financieel directeur. De voormalige financiële man van Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, neemt later dit jaar het stokje over van Bob Shanks die met pensioen gaat.
21/03 14u00  Bedrijvigheid Philadelphia trekt flink aanPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand flink aangetrokken. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
21/03 13u45  Uitkeringsaanvragen VS nemen afWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met 9000 gedaald tot 221.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
21/03 13u30  ING investeert in Chinese bankAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ING neemt een belang van 51 procent in een Chinese bank die het samen met Bank of Beijing opzet. Die Chinese bank krijgt de overige 49 procent in handen, zo staat in een verklaring van de beurs van Shanghai.
21/03 13u15  Bank of England laat rente ongemoeidLONDEN (AFN) - De Britse centrale bank handhaaft het belangrijkste rentetarief op 0,75 procent, zoals algemeen was verwacht op de financiële markten. In augustus vorig jaar krikte de Bank of England (BoE) de rente nog op met een kwart procentpunt.
21/03 12u15  'Top Wirecard keurde verdachte geldstroom goed'MÜNCHEN (AFN) - Topbestuurders van het Duitse Wirecard hebben groen licht gegeven aan diverse dubieuze transacties. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van vertrouwelijke documenten. De Singaporese tak van het Duitse fintechbedrijf wordt momenteel tegen het licht gehouden door de lokale politie.
21/03 12u00  Weer pakket aandelen Oranjewoud verhandeldAMSTERDAM (AFN) - Voor de tweede keer deze week is donderdag een relatief groot pakket aandelen in Oranjewoud verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 0,4 procent van de vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
21/03 11u45  Europese beurzen licht vooruitAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen donderdag licht vooruit. De banken en verzekeraars stonden onder druk na het besluit van de Federal Reserve (Fed) om de rente dit jaar niet verder te verhogen. Beleggers hielden verder de blik gericht op de EU-top in Brussel, waar de brexit op de agenda staat, en het rentebesluit van de Bank of England.
21/03 11u30  Britten wijzen financiële fondsen op deadlineLONDEN (AFN/RTR) - Vermogensbeheerders en andere financiële bedrijven uit de Europese Unie die actief willen blijven op de Britse markt na een eventuele no-dealbrexit hebben nog een week de tijd om zich te registreren bij de Britse toezichthouder. Daarvoor waarschuwt een hoge official bij de Britse beurswaakhond FCA.
21/03 11u15  Oliereus Cnooc verdubbelt jaarwinstHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese olie- en gasconcern Cnooc heeft vorig jaar veel profijt gehad van hogere olieprijzen. Mede dankzij het gunstige prijspeil verdubbelde het bedrijf zijn winst ten opzichte van een jaar eerder.
21/03 11u00  Britse winkelverkopen onverwacht omhoogLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De detailhandelsverkopen in Groot-Brittannië zijn in februari gestegen, terwijl door kenners gemiddeld was gerekend op een daling. Volgens het Britse statistiekbureau klommen de winkelverkopen met 0,4 procent op maandbasis.
21/03 11u00  Tencent ziet winst kelderen na regels PekingSHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Tencent heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar een fors lagere winst in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. Het concern kampt met tegenvallende prestatie van zijn gamesdivisie als gevolg van het strengere beleid vanuit Peking.
21/03 10u45  Renteverhoging Noorse centrale bankOSLO (AFN/BLOOMBERG) - De centrale bank van Noorwegen heeft voor de tweede keer sinds september de rente verhoogd. De rente ging met een kwart procentpunt omhoog tot 1 procent, zoals al was verwacht door de meeste economen.
21/03 10u15  RBC verhoogt advies voor INGAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ING is voor beleggers een aantrekkelijke investering, gezien de stijging van inkomsten uit commissies en gediversifieerde kredietportefeuilles. De Britse bank RBC verhoogt het advies voor het aandeel van de bank daarom van sectorperform naar outperform.
21/03 10u00  'Druk op kortetermijnresultaten Sif'AMSTERDAM (AFN ) - De resultaten van Sif zullen op de korte termijn onder druk blijven staan. De zeggen analisten van ING in een rapport over de funderingsspecialist. Daarbij stelt de bank dat Sif maar weinig ruimte heeft om de productie dit jaar op te voeren door de aanpassingen die worden gedaan in de nieuwe coatingfaciliteit.
21/03 10u00  Banken en verzekeraars onder druk op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De banken en verzekeraars stonden donderdag onder druk op het Damrak na het besluit van de Federal Reserve (Fed) om de rente dit jaar niet verder te verhogen. De Europese beurzen gingen overwegend licht vooruit. Beleggers hielden de blik gericht op de EU-top in Brussel, waar de brexit op de agenda staat, en het rentebesluit van de Bank of England.
21/03 09u15  AEX opent met nipte winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met een nipte winst begonnen. De andere Europese beurzen openden overwegend lager. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve (Fed) om de rente dit jaar niet verder te verhogen. Daarnaast was de blik gericht op de EU-top in Brussel, waar de brexit op de agenda staat, en het rentebesluit van de Bank of England.
21/03 09u00  'Maaltijdbestelbedrijven in schijnwerpers'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bolt, een rivaal van taxibedrijf Uber, heeft plannen om ook in Europa met zijn taxi's maaltijden te gaan bezorgen. Maaltijdbestelbedrijven Takeaway, Delivery Hero en Just Eat weten daardoor donderdag mogelijk de aandacht op zich gericht op de aandelenbeurzen.
21/03 09u00  'Blik op chipsector na Micron-prognose'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bedrijven in de chipsector weten donderdag de aandacht op zich gericht na de bijgestelde prognose van chipreus Micron. De Amerikaanse onderneming verlaagde zijn productie als gevolg van de tanende vraag naar zijn chips.
21/03 08u45  Triodos moet klantenscreening verbeterenUTRECHT (AFN) - Triodos Bank is door toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) op de vingers getikt over onvoldoende maatregelen tegen witwassen en om klanten te screenen op banden met terrorisme. Concrete problemen zouden volgens de bank overigens niet aan het licht zijn gekomen.
21/03 08u15  'Kleine openingswinst voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag waarschijnlijk licht hoger. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine winsten beginnen. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve (Fed) om de rente dit jaar niet verder te verhogen. Daarnaast is de blik gericht op de EU-top in Brussel, waar de brexit en China op de agenda staan, en het rentebesluit van de Bank of England.
21/03 08u00  Achmea neemt deel bancaire tak ASR overUTRECHT (AFN) - Achmea neemt een deel van de bancaire activiteiten van ASR Bank over. Dat werd donderdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.
21/03 08u00  'VPS heroverweegt notering Londen om brexit'LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Ziekenhuisexploitant VPS Healthcare heroverweegt zijn plannen voor een beursnotering in Londen in verband met de onzekerheid rond de brexit. Dat meldde een ingewijde bij de zorgaanbieder.
21/03 07u45  Sif sluit jaar met rode cijfersROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif heeft het jaar 2018 afgesloten met een tekort van 2,1 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een winst resteerde van bijna 31 miljoen euro. Het bedrijf kampte naar eigen zeggen met een lage benutting van de productiecapaciteit. Ook de verkoopmarges vielen lager uit, terwijl er verder sprake was van vertragingen bij de aanvoer van staal door de zeer lage waterstanden van rivieren.
21/03 07u15  Winstgroei voor Chinese Volvo-moeder GeelyPEKING (AFN/RTR) - Het Chinese autobedrijf Geely Automobile heeft de winst afgelopen jaar flink zien stijgen. Het concern wist onder meer met de lancering van nieuwe modellen de zwakke omstandigheden op zijn thuismarkt te bestrijden. Geely is onder meer de eigenaar van de Zweedse automaker Volvo. Ook heeft de grootste private automaker van China een aanzienlijk belang in de Duitse autobouwer Daimler.
21/03 07u15  Beurzen Azië hoger na Fed-besluitTOKIO (AFN) - De meeste aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen donderdag licht vooruit. Beleggers verwerkten het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) om de rente dit jaar ongemoeid te laten.
21/03 07u15  Meer werkenden in februariDEN HAAG (AFN) - Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 13.000 per maand toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. In februari waren er ruim 8,9 miljoen werkenden.
21/03 07u00  Consumentenvertrouwen daalt verderDEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van consumenten is verder afgenomen. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend. Het oordeel over het economisch klimaat is negatiever, de koopbereidheid daalde een fractie.
21/03 06u15  Fietsenwinkel.nl gooit het roer omAMSTERDAM (AFN) - Fietsenwinkel.nl wil af van zijn prijsvechtersimago. Topman Davy Louwers van moederbedrijf International Bike Group (IBG) heeft grootse plannen om van de fietswinkelketen een meer op service gerichte organisatie te maken. Zo start de branchegenoot van fabrikant Accell binnenkort een speciale monteursopleiding voor het repareren van e-bikes. Ook komt er een pechhulpdienst voor onderweg, vergelijkbaar met de wegenwacht voor auto's.
20/03 22u30  May: spijt over uitstel brexit, steun nu nodigLONDEN (AFN/RTR) - De Britse premier Theresa May zei woensdag dat ze diepe spijt heeft van haar besluit om van de Europese Unie uitstel van de brexit te vragen. Ze dringt er bij het parlement op aan haar plan nu te steunen. De brexitdeal werd twee keer eerder verworpen in het Lagerhuis.
20/03 22u30  Galapagos geeft nieuwe aandelen uitMECHELEN (AFN) - Galapagos heeft door de uitoefening van warrants 149.370 nieuwe aandelen uitgegeven, met een totale kapitaalverhoging van bijna 3,5 miljoen euro tot gevolg.
20/03 21u30  Wall Street overwegend lager na FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met verliezen gesloten. De beslissingen van de Federal Reserve om geduldig te zijn met renteverhogingen en de balansafbouw te verlagen en op termijn zelfs te stoppen, zorgden tijdens de sessie wel korte tijd voor een impuls. Vooral omdat de centrale bank meer stappen zette dan voorzien. De dollar leverde fors in ten opzichte van de euro.
20/03 19u45  Geen renteverhoging in VS dit jaarWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve laat de rente in de Verenigde Staten dit jaar ongemoeid. Volgend jaar verwacht de koepel van centrale banken de rente één keer te zullen verhogen. Dat meldde de Fed na afloop van zijn tweedaagse beleidsvergadering. Daarbij werd de groeiprognose voor de Amerikaanse economie neerwaarts bijgesteld.
20/03 19u15  Federal Reserve morrelt niet aan rente VSWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve laat de rente in de Verenigde Staten zoals verwacht ongemoeid. Dat meldde de koepel van centrale banken in de VS na afloop van zijn tweedaagse beleidsvergadering. Kenners hielden er alom rekening mee dat de rente op 2,25 tot 2,5 procent gehandhaafd zou blijven.
20/03 18u45  Verliezen Wall Street lopen opNEW YORK (AFN) - De verliezen op de aandelenbeurzen in New York zijn woensdag halverwege de sessie iets verder opgelopen. De aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China houden de markten nog altijd in hun greep. Beleggers zijn verder in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Hier wordt door kenners alom geen vuurwerk verwacht. Meer aandacht zal er zijn voor opmerkingen over het toekomstig beleid.
20/03 18u00  Trump voert druk op Peking opWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De door de Verenigde Staten opgelegde importtarieven op Chinese producten blijven van kracht zolang de landen niet tot een vergelijk zijn gekomen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump, die met zijn woorden de druk op Peking verhoogde. De opmerking volgt op het moment dat de VS naar verluidt zorgen hebben over de mate waarin China aan Amerikaanse eisen tegemoet wil komen.
20/03 17u45  Rode cijfers voor Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag in het rood gesloten. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de brexitperikelen en het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag. In Frankfurt kelderde Bayer na een nederlaag in een Amerikaanse rechtszaak. Ook de Duitse autobouwer BMW werd van de hand gedaan na een winstalarm.
20/03 17u45  Amerikaanse olie boven de 60 dollar per vatNEW YORK (AFN) - De prijs van een vat Amerikaanse olie is woensdag voor het eerst in meer dan vier maanden boven de 60 dollar uitgekomen. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse olievoorraden hun sterkste afname lieten zien sinds juli.
20/03 17u45  KPN sluit Huawei vooralsnog niet uitDEN HAAG (AFN) - Telecomprovider KPN sluit een samenwerking met het Chinese Huawei bij de uitrol van zijn 5G-netwerk vooralsnog niet uit. Het bedrijf meldt na berichtgeving door RTL Z over een vermeend contract tussen Huawei en KPN dat alleen nog op een handtekening zou wachten, dat bij de uitrol van het netwerk zoals altijd met verschillende partijen zaken wordt gedaan.
20/03 17u30  Lagerhuis in spoeddebat op verzoek LabourLONDEN (AFN) - Het Britse parlement houdt woensdag een spoeddebat over het verzoek van premier Theresa May aan de EU om de brexit uit te stellen tot 30 juni. Volgens de huidige planning verlaat het Verenigd Koninkrijk 29 maart om 23.00 uur Britse tijd de Europese Unie. Het is dan bij ons net 30 maart.
20/03 17u30  Brits onderzoek naar deal ForFarmersLONDEN (AFN) - De Britse toezichthouder CMA gaat onderzoek doen naar de voorgenomen overname van Bowerings Animal Feeds door veevoerbedrijf ForFarmers. Dat maakte de CMA woensdag bekend.
20/03 17u00  Ford breidt uit in MichiganDETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Ford Motor is van plan ongeveer 900 miljoen dollar uit te trekken voor het bouwen van elektrische en zelfrijdende voertuigen in Michigan. De nieuwe activiteiten zijn goed voor circa 900 Amerikaanse banen. Tegelijkertijd wordt productie van kleine bestelwagens van Europa naar Mexico verplaatst.
20/03 16u00  Verliezen voor Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag in het rood. Wederom ging de aandacht uit naar de brexitperikelen en kijken beleggers uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag. In Frankfurt kelderde Bayer na een nederlaag in een Amerikaanse rechtszaak. Ook de Duitse autobouwer BMW werd van de hand gedaan na een winstalarm.
20/03 15u45  Osram twijfelt over behalen doelstellingenMÜNCHEN (AFN) - Het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht denkt dat het nog moeilijker zal worden om de doelstellingen voor het lopende gebroken boekjaar te halen. Dat heeft topman Olaf Berlien gezegd in een intern document dat is ingezien door persbureau Bloomberg.
20/03 15u30  Lakeman moet klacht tegen ING-baas toelichtenDEN HAAG (AFN) - Financieel activist Pieter Lakeman moet zijn verzoek om vervolging van ING-topman Ralph Hamers voor het gerechtshof in Den Haag komen toelichten. Dat behandelt de klacht voor de eerste keer op 22 mei. In de brief van het gerechtshof staat overigens ING als beklaagde genoemd, maar Lakeman benadrukt dat het louter om Hamers gaat.
20/03 14u45  Wall Street lager richting rentebesluit FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager geopend, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Naar alle waarschijnlijkheid handhaaft de Fed de rente. Daarnaast ging pakketvervoerder FedEx fors onderuit na teleurstellende cijfers en volgen beleggers op Wall Street de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsvete en de brexit. Ook kreeg Google een boete van bijna 1,5 miljard euro van de Europese Commissie vanwege machtsmisbruik.
20/03 14u45  Britse pond lager na verzoek uitstel brexitLONDEN (AFN) - Het Britse pond sterling verloor woensdag aan waarde tegenover andere munteenheden, na het verzoek van premier Theresa May voor een uitstel van de brexit tot 30 juni. Dat verzoek stuit op verzet in Brussel in verband met de Europese verkiezingen. Het pond ging circa 1 procent in waarde omlaag tegenover de euro en de dollar.
20/03 14u15  Uitstel brexit stuit op verzet BrusselBRUSSEL (AFN) - Het verzoek van de Britse premier Theresa May om de brexit uit te stellen tot 30 juni stuit op verzet in Brussel in verband met de Europese verkiezingen. Die worden van 23 tot 26 mei gehouden en elk EU-land is verplicht die te organiseren. Volgens een woordvoerder van de Europese Commissie kan een kort uitstel daarom niet langer dan tot 23 mei duren.
20/03 13u45  'FedEx onderuit op Fed-dag Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag vrijwel vlak te gaan beginnen, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Naar alle waarschijnlijkheid handhaaft de Fed de rente. Daarnaast staat pakketvervoerder FedEx voor een fors lagere opening na tegenvallende cijfers en volgen beleggers op Wall Street de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsvete en de brexit. Ook kreeg Google een boete van bijna 1,5 miljard euro van de Europese Commissie vanwege machtsmisbruik.
20/03 13u30  Premier May vraagt uitstel brexit tot 30 juniLONDEN (AFN/RTR) - De Britse premier Theresa May heeft de Europese Unie gevraagd om uitstel van de brexit tot 30 juni. Ze deed dat verzoek in een brief aan EU-president Donald Tusk.
20/03 12u45  Air France-KLM vergroot zomercapaciteitPARIJS (AFN) - Air France-KLM vergroot de capaciteit voor het komende zomerseizoen met 2 procent. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie voegt ook 58 nieuwe bestemmingen toe aan haar netwerk.
20/03 12u30  EU-boete van 1,49 miljard euro voor GoogleBRUSSEL (AFN) - Google krijgt opnieuw een Europese boete opgelegd. Het Amerikaanse bedrijf moet 1,49 miljard euro betalen omdat het met zijn advertentiedienst AdSense misbruik maakte van zijn sterke marktpositie, maakte EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) bekend.
20/03 12u00  Weer uitstel deadline Europese staalfusieBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie neemt nog wat langer de tijd voor een oordeel over de voorgenomen fusie van de Europese activiteiten van de staalbedrijven ThyssenKrupp en Tata Steel. De deadline werd al eerder uitgesteld naar 29 april, maar dat wordt nu nog eens 8 werkdagen opgeschoven naar 13 mei.
20/03 12u00  Bayer en BMW duikelen op lagere beursAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag overwegend omlaag. In Frankfurt kelderde Bayer na een nederlaag in een Amerikaanse rechtszaak. Ook de Duitse autobouwer BMW werd van de hand gedaan na een winstalarm. Beleggers keken verder uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag naar buiten komt.
20/03 11u00  Britse inflatie iets gestegenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in februari licht gestegen naar 1,9 procent op jaarbasis, van 1,8 procent in januari. Dat liet het Britse statistiekbureau woensdag weten.
20/03 10u45  Automaker BMW geeft winstwaarschuwingMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Automaker BMW heeft gewaarschuwd dat de winst dit jaar ,,duidelijk onder'' die van vorig jaar uitkomt. Het Duitse bedrijf gaat daarom voor 22 miljard euro aan besparingen doorvoeren. Vorige week had BMW bij de jaarcijfers al kostenbesparingen aangekondigd, maar toen was er nog geen bedrag aan gehangen.
20/03 10u45  Bayer onderuit na nederlaag over RoundupSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse chemieconcern Bayer ging woensdag stevig omlaag op de beurs in Frankfurt na een nederlaag in een Amerikaanse zaak over de onkruidverdelger Roundup. Beleggers vrezen schadeclaims die volgens een analist zouden kunnen oplopen tot 5 miljard dollar.
20/03 10u00  Brunel op favorietenlijst INGAMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel kan profiteren van de sterke vraag naar personeel in de energiesector en de groei bij zijn Duitse tak. Dat zeggen analisten van ING, die Brunel op hun Benelux Favourites List hebben geplaatst.
20/03 10u00  BAM aan de slag in WesterbroekBUNNIK (AFN) - BAM heeft van online uitgeverij Simian opdracht gekregen tot de uitbreiding van zijn bedrijfsgebouw in het Groningse Westerbroek. Het bouwbedrijf voegt een nieuwe hal met een oppervlakte van 16.700 vierkante meter toe aan het pand.
20/03 10u00  AEX doet stapje terugAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed woensdag een stapje terug. Ook elders in Europa lieten de meeste beurzen weinig beweging zien. Beleggers wachten op het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag naar buiten komt. In Frankfurt kelderde Bayer na een nederlaag in een Amerikaanse rechtszaak.
20/03 09u15  AEX begint in het roodAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag in het rood geopend. Ook elders in Europa begonnen de beurzen met verliezen. De beurshandel staat vooral in het teken van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag naar buiten komt. In Frankfurt kelderde Bayer na een nederlaag in een Amerikaanse rechtszaak.
20/03 09u00  'May wil kort uitstel brexit'LONDEN (AFN) - De Britse premier Theresa May zal de Europese Unie alleen vragen om ,,kort uitstel'' van de brexit. Ze stuurt naar verwachting aan op een verlenging van de deadline met ongeveer drie maanden, bericht Sky News.
20/03 09u00  Tassenmaker Hermès houdt wind in de zeilenPARIJS (AFN/RTR) - Maker van luxe handtassen Hermès is optimistisch over de toekomst. Waar veel luxemerken te maken hebben met tanende verkopen gaat het Hermès voor de wind.
20/03 08u30  Air France-KLM geeft obligatielening uitPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM geeft voor maximaal 500 miljoen euro een converteerbare obligatielening uit. De waardepapieren hebben een looptijd tot 2026.
20/03 08u15  'Beurshandel in teken rentebesluit VS'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs zal woensdag naar verwachting licht lager beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken overwegend met kleine verliezen te openen. De beurshandel staat vooral in het teken van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag naar buiten komt.
20/03 08u15  Probiodrug krijgt subsidie dementieonderzoekHALLE (AFN) - Biofarmaceut Probiodrug krijgt een subsidie van 15 miljoen dollar voor onderzoek naar een middel tegen verminderde cognitieve vermogens en milde dementie. Het bedrag wordt gedeeld met onderzoekspartner Alzheimer’s Disease Cooperative Study.
20/03 08u15  Duitse producentenprijzen onverwacht iets omlaagWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in februari onverwacht met 0,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
20/03 08u00  Alfen krijgt opdracht voor zonnepark AlmereALFEN (AFN) - Alfen gaat meebouwen aan een groot zonnepanelenpark bij Almere. De Almeerse fabrikant van onder meer laadpalen voor elektrische auto's gaat een micronetwerk aanleggen en helpen het zonnepark aan te sluiten op het centrale elektriciteitsnetwerk, zo meldt de onderneming.
20/03 07u45  Bayer verliest zaak over onkruidverdelgerSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Chemieconcern Bayer heeft een nederlaag geleden in de eerste ronde van een zaak over onkruidverdelger Roundup. Een Amerikaan had de zaak aangespannen omdat hij kanker zou hebben gekregen door het gebruik van het goedje. Een jury in San Francisco bepaalde dat Roundup inderdaad verantwoordelijk is voor de ziekte van de man. In een volgende fase moet de jury beslissen over de schadevergoeding.
20/03 07u30  'Tencent wil belang nemen in Kruidvat-moeder'SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Tencent overweegt een belang te nemen in A.S. Watson, het moederbedrijf van onder meer drogisterijketen Kruidvat. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Ook de eveneens Chinese webwinkelreus Alibaba zou azen op het belang.
20/03 07u15  Nikkei eindigt hoger in lagere regioTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag licht hoger geëindigd. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag bekend wordt gemaakt. Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen overwegend omlaag door de onzekerheid over het handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China.
19/03 22u30  Nieuwe voorzitter voor AB InBevBRUSSEL (AFN/BELGA/BLOOMBERG) - Bierbrouwer AB InBev wil Martin Barrington benoemen tot nieuwe voorzitter, als vervanger van Olivier Goudet. Barrington is voormalig topman van tabaksfabrikant Altria. Zijn voordracht moet op de aandeelhoudersvergadering in april worden goedgekeurd.
19/03 21u45  FedEx voelt afzwakkende wereldeconomieMEMPHIS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx voelt naar eigen zeggen de afzwakkende wereldwijde economische omstandigheden en handel, onder meer in Europa. Het bedrijf stelt dan ook in het afgelopen kwartaal tegenvallende resultaten te hebben behaald. De winstverwachtingen voor het hele boekjaar werden opnieuw verlaagd.
19/03 21u30  Kleine uitslagen Wall Street in afwachting FedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met zeer beperkte koersuitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsgesprekken en keken uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag. De Amerikaanse koepel van centrale banken is begonnen aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.
19/03 20u45  Investeerders bieden op satellietbedrijf InmarsatLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse satelliettelecombedrijf Inmarsat heeft een voorlopig overnamebod ontvangen van een groep investeerders onder leiding van Apax Partners. Het bod bedraagt 7,21 dollar per aandeel in contanten.
19/03 19u15  Bpost boekt lagere winstBRUSSEL (AFN/BELGA) - Het Belgische post- en pakketbedrijf Bpost heeft in 2018 een lagere winst behaald, vanwege hogere loonkosten in België en een daling van het briefvolume. Wel nam de omzet toe door groei bij het pakketvervoer en overnames.
19/03 19u00  Wall Street gaat omhoogNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York toonden dinsdag koerswinsten. Beleggers op Wall Street zijn gespitst op de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve die in Washington begint. Naar verwachting komt er geen aanpassing van de rente. Er wordt daarom vooral uitgekeken naar de toelichting van de Amerikaanse koepel van centrale banken.
19/03 18u15  EU wacht op Brits uitstelplan voor brexitBRUSSEL (AFN) - De EU-landen zijn in afwachting van een Brits verzoek voor uitstel van de brexit. ,,Zo’n aanvraag is echter alleen nuttig als de onzekere situatie niet langer voortduurt’’, zei EU-onderhandelaar Michel Barnier na overleg met de EU-ministers voor Europese Zaken in Brussel.
19/03 18u15  Hoekstra: affaire ING in Italië verontrustendDEN HAAG (AFN) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt het ,,verontrustend'' dat ING ook in Italië verzeild is geraakt in een witwasaffaire. Dat heeft de bewindsman gezegd in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.
19/03 18u00  Kleine plus voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag iets hoger gesloten. Ook elders in Europa noteerden de beurzen plussen, mede geholpen door meevallende cijfers over het Duitse beleggersvertrouwen. Verder was er weinig richtinggevend nieuws en ging de aandacht vooral uit naar de ontwikkelingen rond de brexit en de Amerikaanse centrale bank, die is begonnen aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.
19/03 17u15  Uitstel brexit gaat zo maar nietPARIJS/ROME (AFN/AFP/DPA) - Het uitstel van de brexit is niet vanzelfsprekend en niet automatisch. Dit heeft de Franse regering in een verklaring beklemtoond. Voor uitstel van de brexit moet er eerst een geloofwaardig alternatief komen. Dat moet dus in de komende dagen of uren worden opgesteld, waarschuwt Parijs.
19/03 17u15  FNV-leden stemmen in met cao INGAMSTERDAM (AFN) - De leden van vakbond FNV hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat dat de vakbonden eind februari met ING overeenkwamen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.
19/03 17u15  'May wil mogelijkheid lang uitstel brexit'LONDEN (AFN/RTR) - De Britse premier Theresa May zal de EU om uitstel van de brexit vragen tot eind juni met de mogelijkheid om dat uitstel met twee jaar te verlengen. Dat meldden Britse media dinsdag. Het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU staat nu gepland voor 29 maart.
19/03 16u15  NN voor rechtsbijstand in zee met DASDEN HAAG (AFN) - Circa 200.000 rechtsbijstandsklanten van Nationale-Nederlanden (NN) en ING worden met ingang van juli bijgestaan door DAS. Daar hebben NN en DAS een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een periode van drie jaar. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
19/03 16u15  Heineken wil waterverbruik terugdringenAMSTERDAM (AFN) - Heineken wil de komende jaren zijn watergebruik fors terugdringen. Niet alleen moet tijdens het brouwen van bier minder water worden gebruikt, ook sprak het bedrijf de ambitie uit om te werken aan de duurzaamheid van waterbronnen, vooral in regio's waar water schaars is.
19/03 16u00  Positieve beursdag in EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag omhoog, mede geholpen door meevallende cijfers over het Duitse beleggersvertrouwen. Verder was er weinig richtinggevend nieuws en is de blik van beleggers vooral gericht op ontwikkelingen rond de brexit en de Amerikaanse centrale bank, die begint aan zijn tweedaagse rentevergadering.
19/03 15u30  Fabrieksorders VS stijgen minder hardWASHINGTON (AFN) - De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in januari met 0,1 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
19/03 14u45  Groen Wall Street in afwachting rentebesluitNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag over de brede linie hoger geopend. Beleggers kijken uit naar het rentebesluit en de toelichting van de koepel van de Amerikaanse centrale banken die aan de tweedaagse monetaire beleidsvergadering beginnen in Washington. De president van de Federal Reserve sloeg de afgelopen tijd een afwachtende toon aan met betrekking tot de renteverhogingen. Verder staan meerdere bedrijven in de belangstelling.
19/03 14u15  Apple vernieuwt ook iMacsCUPERTINO (AFN) - Apple heeft na zijn iPads ook zijn desktopcomputers vernieuwd. De iMacs kregen onder meer nieuwe processoren en grafische kaarten. De nieuwe producten werden door Apple bekendgemaakt in een persbericht, net als een dag eerder toen het techbedrijf nieuwe iPads introduceerde.
19/03 14u15  VS wil vergoeding van moederbedrijf VolkswagenSTUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid, die een aandeelhouder is van de moedermaatschappij van Volkswagen, wil een vergoeding voor het dieselgate-schandaal. Het gesjoemel met dieselmotoren zou te laat bekendgemaakt zijn door het bedrijf, leert het op dinsdag gepubliceerde jaarverslag.
19/03 14u00  'Hogere opening lonkt voor Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een hogere opening. Beleggers zijn gespitst op de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve die in Washington begint. Naar verwachting komt er geen aanpassing van de rente. Er wordt daarom vooral uitgekeken naar de toelichting van de koepel van centrale banken.
19/03 13u30  Schreuder verlaat Ajax voor HoffenheimAMSTERDAM (AFN) - Alfred Schreuder vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax. De assistent van trainer Erik ten Hag gaat als hoofdtrainer bij TSG 1899 Hoffenheim aan de slag.
19/03 13u15  Weerstand tegen Duitse bankenfusieBERLIJN (AFN/RTR) - Een eventuele fusie tussen de grote Duitse banken Commerzbank en Deutsche Bank is helemaal geen goed idee. Dat zegt de Duitse econoom Isabel Schnabel, die een samengaan van de twee ten zeerste afwijst. Schnabel is één van de adviseurs van de Duitse regering.
19/03 12u30  Sainsbury zet mes in prijzen voor Asda-dealLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse supermarktketen Sainsbury belooft de prijzen met in totaal 1 miljard pond (1,2 miljard euro) te verlagen in een poging alsnog goedkeuring te krijgen voor de overname van branchegenoot Asda. De Competition and Markets Authority (CMA) liet onlangs weten dat het moeilijk ging worden voor de bedrijven om concurrentiebezwaren te overwinnen.
19/03 12u30  Oud-topman Steinhoff onderzocht voor fraudeJOHANNESBURG (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig topman Markus Jooste van meubelverkoper Steinhoff is in een onderzoek naar de fraude bij het Zuid-Afrikaanse bedrijf officieel aangemerkt als een van de daders. In totaal werden acht mensen in dat onderzoek genoemd. Steinhoff was door een Zuid-Afrikaanse parlementaire commissie gedwongen de namen te onthullen.
19/03 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan en hielden de blik gericht op ontwikkelingen rond de brexit en de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering.
19/03 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers in de liftMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in maart duidelijk gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
19/03 11u15  Arbeidskosten eurozone weer gestegenLUXEMBURG (AFN) - De arbeidskosten per uur in de eurozone zijn in het vierde kwartaal van 2018 met 2,3 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Europees statistiekbureau Eurostat bekend.
19/03 11u15  Bouwproductie eurozone gekrompenLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in januari met 1,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
19/03 10u45  Britse werkloosheid zakt lichtLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse werkloosheid is in de periode november tot en met januari gedaald tot 3,9 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Britse nationale statistiekbureau naar buiten bracht.
19/03 10u30  NIBC investeert in chipbedrijf TrymaxDEN HAAG (AFN) - Zakenbank NIBC neemt een minderheidsbelang in toeleverancier voor de chipindustrie Trymax. Financiële details maakte het bedrijf niet bekend.
19/03 10u30  Asos ziet terugval omzet VS, keldert op beursLONDEN (AFN) - Onlinekledingverkoper Asos heeft in het vierde kwartaal een omzetdaling gerapporteerd in de Verenigde Staten. In de kwartalen hiervoor was dat nog een van de snelst groeiende markten. Beleggers reageerden geschrokken en zetten het aandeel zo'n 13 procent lager op de Londense beurs. Zo'n grote koersdaling kwam voor het laatst eind vorig jaar voor, toen Asos een winstalarm afgaf.
19/03 10u30  Uitzendkrachten draaien minder urenAMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is in de afgelopen weken gedaald. Uitzendkrachten draaiden in periode 2 in totaal 2 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven ging wel met 1 procent omhoog, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.
19/03 10u00  Iliad schuift winstdoel jaartje opPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse telecombedrijf Iliad heeft zijn winstdoel één jaar vooruitgeschoven. De branchegenoot van het in Amsterdam genoteerde Altice Europe worstelt met fikse concurrentie in de Franse telecommarkt en heeft moeite met het behouden van zijn klantenbestand.
19/03 10u00  AEX boekt kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan en hielden de blik gericht op ontwikkelingen rond de brexit en de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering.
19/03 09u15  AEX opent vrijwel vlakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag vrijwel vlak aan de handel begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers deden het rustig aan en hielden de blik gericht op ontwikkelingen rond de brexit en de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering.
19/03 09u15  Hogere omzet voor HaskoningDHVAMERSFOORT (AFN) - Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV heeft afgelopen jaar de omzet opgevoerd. Omdat het bedrijf fors investeerde in digitalisering, groeide de winst niet. Die bleef vrijwel gelijk. De orderportefeuille liep terug, onder meer door onzekerheid rondom de brexit.
19/03 09u15  'Zwendelaar had vrij spel via ING-rekening'MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Oplichters konden via onlinerekeningen voor particulieren van ING Direct ongestoord geld ontvangen voor hun zwendel, schrijft Il Sole 24 Ore. Bij de bank zouden geen interne alarmbellen zijn afgegaan bij de transacties. Dat zou voor het Openbaar Ministerie van Milaan aanleiding zijn binnenkort een formeel onderzoek te openen naar ING, zoals de zakenkrant maandag op basis van ingewijden al meldde.
19/03 08u15  'Kleine openingswinst voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent dinsdag waarschijnlijk met een kleine winst. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters met beperkte koersuitslagen te beginnen. De aandacht gaat onder meer uit naar de brexit en de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die dinsdag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering.
19/03 07u15  Nikkei nipt lager in afwachtende handelTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag nipt lager gesloten. Beleggers hielden hun kruit droog voorafgaand aan de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint. Ook werd uitgekeken naar de verdere ontwikkelingen rond de brexit en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
18/03 22u15  Topman Embraer vertrektSAO PAULO (AFN) - De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer moet op zoek naar een nieuwe topman. De huidige hoogste baas Paulo Cesar de Souza e Silva vertrekt bij de aandeelhoudersvergadering in april. Het bedrijf hoopt voor het zover is al een opvolger te hebben gevonden.
18/03 21u30  Bercow: geen stemming over zelfde brexitdealLONDEN (AFN) - De Britse parlementsvoorzitter John Bercow heeft in het Lagerhuis gezegd dat premier Theresa May niet zo maar voor de derde keer het Lagerhuis over haar brexitdeal kan laten stemmen. Ze moet met een andere deal komen, anders is er geen stemming.
18/03 21u30  Winsten op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers keken alvast uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later deze week. Ook hield Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten.
18/03 20u30  'Datalek wetenschappelijk uitgever Elsevier'NEW YORK (AFN) - Bij wetenschappelijk uitgever Elsevier is een datalek geconstateerd. Techwebsite Motherboard stelt dat daarbij tijdelijk tal van e-mailadressen en wachtwoorden van onder meer universiteitsmedewerkers op straat kwamen te liggen.
18/03 18u45  Wall Street licht in de plusNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers namen een afwachtende houding aan. Later deze week is er weer een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve. Ook houdt Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten.
18/03 18u00  Aandeelhouders TomTom achter verkoop divisieAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van TomTom hebben zich achter de verkoop van de Telematics-divisie aan de Japanse bandenfabrikant Bridgestone geschaard. Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering stemden ze ook voor het voorstel om 750 miljoen euro aan de aandeelhouders terug te geven.
18/03 17u45  ING bij verliezers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - ING hoorde maandag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. De bank speelde 1 procent aan beurswaarde kwijt na berichten over een onderzoek door justitie in Italië. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
18/03 16u30  EasyJet haakt af voor belang AlitaliaLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - EasyJet heeft geen interesse meer om een belang te nemen in Alitalia. De Britse luchtvaartmaatschappij is formeel afgehaakt. EasyJet was samen met het Amerikaanse Delta Air Lines in gesprek om een belang te nemen in de bankroete Italiaanse branchegenoot Alitalia.
18/03 16u30  Overmars langer bij AjaxAMSTERDAM (AFN) - Marc Overmars blijft ook de komende jaren werkzaam bij Ajax. De raad van commissarissen van de Amsterdamse voetbalclub wil het contract met de directeur voetbalzaken verlengen tot de zomer van 2024. De aandeelhouders moeten de herbenoeming tijdens de eerstkomende algemene vergadering nog goedkeuren.
18/03 16u00  Hoofdindex Amsterdam noteert vlakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag vlak. Ook de andere Europese aandelenbeurzen bleven dicht bij huis. Op het Damrak ging ING omlaag na berichten over een onderzoek door justitie in Italië. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
18/03 14u45  Wall Street opent met kleine uitslagenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsweek begonnen. De toonaangevende Dow-Jonesindex verloor terrein vanwege een nieuwe daling van zwaargewicht Boeing. Beleggers zijn verder in afwachting op de monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank later deze week en houden de ontwikkelingen rondom het handelsoverleg in de gaten.
18/03 14u30  VEB: ING moet communicatie verbeterenAMSTERDAM (AFN) - ING lijkt een structureel probleem te hebben met de interne communicatie en controle. Nieuwe witwaspraktijken, deze keer in Italië, voeden de vrees dat de bank tekortschiet in het voorkomen van dit soort frauduleuze handelingen. Dat zegt directeur Paul Koster van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op zakenzender BNR.
18/03 14u15  Groot aandelenpakket Oranjewoud verhandeldAMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen in Oranjewoud is maandag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 1 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.
18/03 14u15  'Wall Street staat voor rustige opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting een vlakke opening tegemoet. Beleggers nemen een afwachtende houding aan na de winsten van de afgelopen week. Ook wordt er vooruitgekeken naar de monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag van start gaat. De toonaangevende Dow-Jonesindex opent waarschijnlijk lager, omdat het aandeel van vliegtuigfabrikant Boeing wederom klappen krijgt in de voorbeurshandel.
18/03 14u15  Apple brengt nieuwe iPads uitCUPERTINO (AFN) - Apple brengt vernieuwde versies van de iPad Air en iPad mini op de markt. Het Amerikaanse technologieconcern kondigde de nieuwe modellen aan in een persbericht en organiseerde geen speciale presentatie zoals het bedrijf vaak doet.
18/03 13u45  Braziliaanse overname door América MóvilMEXICO-STAD (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern América Móvil neemt voor 905 miljoen dollar de Braziliaanse mobiele aanbieder Nextel Telecomunicações over. Door de overname versterkt het van oorsprong Mexicaanse América Móvil zijn positie in Brazilië.
18/03 13u15  'OM Italië opent onderzoek naar ING'MILAAN (AFN) - Het Openbaar Ministerie in Milaan opent een onderzoek naar witwaspraktijken bij de Italiaanse tak van ING. Dat schrijft zakenkrant Il Sole 24 Ore op basis van ingewijden. Volgens bronnen van de krant wordt de bank binnen enkele uren op een formele lijst van onderzochte banken gezet.
18/03 12u30  'Italiaanse zaak ING vooral reputatiekwestie'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ING heeft vooral te maken met een reputatiekwestie in Italië, nadat de bank van Italiaanse toezichthouders te horen heeft gekregen voorlopig te stoppen met het aannemen van nieuwe klanten. Dat schrijft Bank Degroof Petercam.
18/03 12u00  Staat haalt ruim 2,5 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 2,5 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende rekeningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. Er werd gemikt op een bedrag van 2 tot 4 miljard euro
18/03 12u00  'Overleg om claims tegen Steinhoff gewenst'JOHANNESBURG (AFN/RTR) - Voormalig Steinhoff-voorzitter Christo Wiese staat open voor onderhandelingen met het financieel geplaagde bedrijf over zijn miljardenclaim tegen de onderneming. Volgens Wiese, die grootaandeelhouder is van de meubelgigant, is het zaak met alle betrokken partijen om tafel te gaan, ook omdat het bedrijf duidelijk niet de middelen heeft om schuldeisers te kunnen betalen.
18/03 12u00  Gemengd beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan na de sterke koerswinsten op vrijdag en hielden de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Op het Damrak stond ING onder druk stond na sancties in Italië.
18/03 12u00  Lyft wil bijna 2,1 miljard met beursgangNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Taxibedrijf Lyft wil bij zijn beursgang in New York maximaal bijna 2,1 miljard dollar ophalen. Dat blijkt uit documenten die de rivaal van Uber heeft ingediend bij de Amerikaanse beursautoriteit. Waarschijnlijk gaat Lyft eind deze maand naar Wall Street.
18/03 11u15  Meer vacatures in eurozoneLUXEMBURG (AFN) - Het aantal vacatures in de eurozone is in het vierde kwartaal van 2018 toegenomen. Het percentage kwam uit op 2,3 procent van het totale werkaanbod, tegen 2,1 procent in het voorgaande kwartaal, aldus cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
18/03 11u15  Export eurozone omhoogLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in januari met 2,5 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in de eerste maand van 2019 voor 183,4 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
18/03 10u00  'Allianz denkt aan overname DWS'MÜNCHEN (AFN) - De Duitse verzekeraar Allianz denkt aan een overname van DWS, de vermogensbeheertak van Deutsche Bank. Dat hebben ingewijden laten weten aan persbureau Bloomberg. De plannen van Allianz bevinden zich nog in een vroege fase.
18/03 10u00  Adyen stijgt, ING zakt in AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam werkte maandag het openingsverlies weg. De andere Europese beurzen gingen licht vooruit. De beurshandel stond opnieuw in het teken van de brexitperikelen en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak was betaalbedrijf Adyen in trek na fusienieuws in de sector, terwijl ING onder druk stond na sancties in Italië.
18/03 09u15  Adyen koploper in AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. De beurshandel stond opnieuw in het teken van de brexitperikelen en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak was betaalbedrijf Adyen in trek na fusienieuws in de sector.
18/03 09u15  STOCKWATCH 'Deal Andre Pectin goed nieuws voor DSM'AMSTERDAM (AFN) - Het is goed nieuws dat speciaalchemieconcern DSM zijn belang in het Chinese Andre Pectin vergroot van 29 naar 75 procent omdat daardoor de eigenaarsstructuur wordt gestroomlijnd. Dat schrijft KBC Securities in een reactie.
18/03 08u45  Fusie betaaldienstverleners FIS en WorldpayJACKSONVILLE (AFN) - Betaaldienstverleners FIS en Worldpay bundelen hun krachten. Met de deal van de concurrenten van het in Amsterdam genoteerde Adyen is een bedrag gemoeid van 43 miljard dollar. De transactie wordt in cash en aandelen afgewikkeld. Daarbij is FIS de bovenliggende partij.
18/03 08u45  DSM rond uitbreiding belang Pectin afHEERLEN (AFN) - DSM heeft zijn belang in het Chinese bedrijf Andre Pectin vergroot van 29 procent naar 75 procent. Het speciaalchemiebedrijf meldde maandag dat de voorgenomen transactie is afgerond.
18/03 08u45  'Boeing had te veel invloed op controles'CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Boeing heeft te veel invloed gehad op veiligheidscontroles van nieuwe toestellen van eigen makelij. Medewerkers van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA klaagden zeven jaar geleden al over de verregaande invloed van Boeing op het toezicht.
18/03 08u45  'Damrak begint week met kleine winst'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt maandag met een kleine winst te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting licht hoger openen. De beurshandel blijft in het teken staan van de brexitperikelen. Ook komen de Federal Reserve en de Bank of England later in de week met rentebesluiten.
18/03 07u30  Unibail sluit investeringsdeal in LondenLONDEN (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft een samenwerkingsverband gesloten voor de private huursector in Londen. De vastgoedinvesteerder werkt daarin samen met PSP Investments en QuadReal in een fonds, dat een omvang heeft van 750 miljoen euro.
18/03 07u30  Shell kan lng-routes eenvoudig omgooienSYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - De vraag naar vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Azië is zo groot dat Shell zonder al te veel moeite handelsroutes in de regio kan wijzigen om daarmee de impact van de Chinees-Amerikaanse handelsvete zo beperkt mogelijk te houden. Dat zei Shell-bestuurder Maarten Wetselaar, hoofd van de divisie Integrated Gas New Energies tijdens een bijeenkomst in Sydney.
18/03 07u15  Chipbedrijven helpen Nikkei vooruitTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. De Japanse chipbedrijven waren opnieuw in trek na de sterke koersstijging onder Amerikaanse branchegenoten op vrijdag. Een aanhoudende daling van de Japanse export in februari hield de winsten echter beperkt. Verder keken beleggers naar de Amerikaanse Federal Bank, die dinsdag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering.
17/03 17u00  Nederland importeert weer meer champagneBRUSSEL (AFN) - Nederland importeerde vorig jaar 2,7 miljoen flessen champagne uit Frankrijk, een groei van 6,2 procent ten opzichte van 2017. Het is het derde jaar op rij dat de import van de flessen bubbels stijgt, meldt het Bureau du Champagne Benelux.
17/03 15u45  Beursweek in ban van rentebesluiten en brexitAMSTERDAM (AFN) - Beleggers zullen de blikken de komende beursweek vooral gericht houden op ontwikkelingen rondom de brexit, en op de rentebesluiten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Verder worden ontwikkelingen rondom de grote Duitse bankenfusie van Deutsche Bank en Commerzbank en over de handelsruzie tussen de VS en China in de gaten gehouden. Ook komen enkele bedrijven met cijfers.
17/03 13u30  Deutsche bevestigt gesprekken met CommerzbankFRANKFURT (ANP/DPA) - Deutsche Bank heeft bevestigd met Commerzbank in gesprek te zijn over een mogelijke fusie. De grootste bank van Duitsland zegt naar meerdere strategische opties te kijken en benadrukt dat er nog geen knopen zijn doorgehakt.
17/03 13u15  'Uber-rivaal Lyft wil 20 miljard ophalen'SAN FRANCISCO (AFN) - Taxi-bedrijf Lyft wil bij zijn beursgang eind deze maand 2 miljard dollar ophalen. De Uber-rivaal zou daarmee gewaardeerd worden op 20 miljard dollar, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
17/03 13u00  Nieuwe cao voor staalwerkers DuitslandESSEN (AFN/BLOOMBERG) - Zo'n 72.000 Duitse medewerkers in de staalindustrie kunnen uitzien naar een nieuwe cao. De bond IG Metall Nordrhein-Westfalen bereikte een akkoord met onder meer de staalreuzen Thyssenkrupp en ArcelorMittal over een loonsverhoging van 3,7 procent en een jaarlijkse bonus of extra vrije dagen.
17/03 12u15  'Fusienieuws Commerzbank en Deutsche ophanden'FRANKFURT (ANP/DPA) - Deutsche Bank en Commerzbank staan op het punt om officieel aan te kondigen dat ze praten over een fusie. De besturen van de Duitse banken voeren beide zondag afzonderlijk gesprekken over het onderwerp Dat stellen bronnen in de Duitse bankenwereld tegen persbureau Bloomberg.
17/03 11u15  Fusie Commerzbank en Deutsche Bank ophandenFRANKFURT (ANP/DPA) - De Deutsche Bank en de Commerzbank in Duitsland zijn onder politieke druk fusiegesprekken aangegaan. Dat bevestigen bronnen uit de Duitse bankenwereld aan het persbureau DPA.
16/03 22u30  ING ook in Italië op de vingers getiktAMSTERDAM (AFN) - ING is ook in Italië op de vingers getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank is in gesprek met de lokale toezichthouder over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. Zolang die gesprekken lopen worden geen nieuwe klanten aangenomen.
16/03 13u45  'Trio betaalde 2 miljard voor Zaventem'BRUSSEL (ANP) - Het Nederlandse pensioenfonds APG, de Australische investeerder QIC en verzekeraar Swiss Life hebben samen 2 miljard euro betaald voor Brussels Airport, ook bekend als Zaventem. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd. Het trio kocht het belang van 36 procent in de luchthaven van vertrekkend aandeelhouder Macquarie, een Australische investeringsbank.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Oprichter ING Direct Hans Verkoren overleden23/03 12u00 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Voormalig ING-bestuurder Hans Verkoren is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij wordt zaterdag herdacht door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van ING Groep in een overlijdensadvertentie in NRC.
3x 'EU bereid brexit uit te stellen tot 22 mei'21/03 19u15 - Belegger.nl: BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is bereid de brexit uit te stellen tot 22 mei op voorwaarde dat het Britse Lagerhuis het akkoord over de scheidingsvoorwaarden goedkeurt. Dat staat in een conceptverklaring die EU-president Donald Tusk heeft opgesteld.
3x Top Deutsche Bank krijgt na jaren weer bonus22/03 09u15 - Belegger.nl: BERLIJN (AFN/RTR) - De topbestuurders van Deutsche Bank hebben voor het eerst in vier jaar tijd een bonusuitkering gekregen. Dat bleek vrijdag uit het jaarverslag van het grootste financiële concern van Duitsland.
3x Mueller heeft eindrapport over Trump af22/03 22u45 - Belegger.nl: WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
3x Haven Rotterdam: klaar voor harde brexit23/03 12u00 - Belegger.nl: ROTTERDAM (AFN) - Hopen op het beste, maar voorbereiden op het ergste. Dat is het motto van de haven van Rotterdam en de autoriteiten met het oog op een mogelijke harde brexit. Het Havenbedrijf, de douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben zich in ieder geval tot in de puntjes voorbereid, zo komt naar voren uit een perspresentatie in de grootste haven van Europa over de brexit.
2x 'Nog altijd zorgen over verhuizing Unilever'22/03 09u15 - Belegger.nl: ROTTERDAM (AFN/RTR) - Britse aandeelhouders van Unilever zijn nog altijd bevreesd voor een versimpeling van de structuur waarbij het hoofdkantoor van de onderneming in Rotterdam wordt gevestigd. Unilever opperde de structuurwijziging al eerder, maar schoof de plannen op de lange baan na kritiek van met name de Britse investeerders.
2x 'Avon denkt aan verkoop aan Natura'22/03 13u15 - Belegger.nl: LONDEN (AFN) - Cosmeticaproducent Avon denkt erover zichzelf te verkopen aan het Braziliaanse Natura Co. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Avon heeft al jaren te lijden onder dalende verkopen en voerde al diverse reorganisaties uit.
2x Philips bundelt krachten met Delta Dental22/03 14u30 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips bundelt de krachten met het Amerikaanse Delta Dental. De bedrijven gaan samen aan de slag om mondgezondheid en -welzijn van mensen te bevorderen.
2x Van Oord gaat werken aan Fries windpark22/03 15u45 - Belegger.nl: ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord heeft samen met Siemens Gamesa een voorlopig contract getekend voor de aanleg van Windpark Fryslân aanleggen. De twee partijen hadden in augustus al de voorlopige gunning gewonnen. Een definitieve investeringsbeslissing verwacht Van Oord in het derde kwartaal van dit jaar.
1x 'Trio betaalde 2 miljard voor Zaventem'16/03 13u45 - Belegger.nl: BRUSSEL (ANP) - Het Nederlandse pensioenfonds APG, de Australische investeerder QIC en verzekeraar Swiss Life hebben samen 2 miljard euro betaald voor Brussels Airport, ook bekend als Zaventem. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd. Het trio kocht het belang van 36 procent in de luchthaven van vertrekkend aandeelhouder Macquarie, een Australische investeringsbank.

Statistieken

Artikels:
32675
Gelezen:
45413
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven