maandag 18 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
17/11 21u30  Brandend afval aangetroffen op zandpad in buitengebied van Boxtel De brandweer werd zondagavond rond 19.45 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hoogstraat in Boxtel. Op het zandpad in het buitengebied werd een hoop brandend afval aangetroffen wat lag te smeulen.
17/11 20u45  Amsterdam UMC stelt data over IC-patiënten beschikbaar Als eerste ziekenhuis in Europa stelt Amsterdam UMC data over intensive care patiënten beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek en om de zorg te verbeteren. Individuele patiënten zijn hierbij redelijkerwijs niet identificeerbaar. In totaal zijn er bijna 1 miljard datapunten beschikbaar, vooral vanuit de bewakingsapparatuur. Juist door deze big data kunnen artsen en wetenschappers vanuit de hele wereld algoritmes ontwikkelen met kunstmatige-intelligentie-technieken zoals machine learning. Die moeten zorgen dat toekomstige intensive care patiënten sneller de juiste behandeling krijgen. En dat is hard nodig, want nog steeds komt tot dertig procent van intensive care patiënten te overlijden. In Europa gaat het om honderden doden per dag.
17/11 20u30  Amsterdam UMC stelt data over IC-patiënten beschikbaar om levens te redden Als eerste ziekenhuis in Europa stelt Amsterdam UMC data over intensive care patiënten beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek en om de zorg te verbeteren. Individuele patiënten zijn hierbij redelijkerwijs niet identificeerbaar, zo stelt het ziekenhuis.
17/11 20u15  Max Verstappen wint GP van Brazilië In een zinderende race op het circuit van Brazilië heeft Max Verstappen zijn pole position weten te verzilveren met een eerste plaats. Door een goede strategie van het team van Red Bull en de fantastische race pace van Verstappen lag niemand de Nederlander een strobreedte in de weg.
17/11 17u30  Gemeenten willen geld van Rijk vanwege PFAS-problematiek Gemeenten lopen tegen een flinke kostenpost aan vanwege de PFAS-problematiek. Projecten liggen stil, lopen vertraging op of zijn uitgesteld. Ook maken gemeenten hoge kosten vanwege de maatregelen die ze moeten treffen, zoals het instellen van depots om grond op te slaan.
17/11 17u15  Woensdag landelijke staking ziekenhuizen Op 20 november sluit een overweldigend aantal ziekenhuizen de deuren voor niet-spoedgevallen tijdens de eerste landelijke ‘ziekenhuisstaking’.
17/11 17u15  Opnieuw drie verdachten aangehouden in onderzoek vermiste Belg In Nederland heeft de politie drie verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de vermissing van de 56-jarige Belgische loodgieter Johan van der Heyden uit Lint. Het zou om twee minderjarige jongens gaan en een man van 30 jaar.
17/11 16u45  Drie zwaargewonden bij ongeval in Amersfoort Op de Leusderweg in Amersfoort zijn zondag rond 15.30 uur drie fietsers aangereden door een auto. Dit maakte de politie bekend.
17/11 16u30  17-jarige verdachte aangehouden na steekincident Op de Van Weede van Dijkveldstraat is op zaterdag 16 november een 19-jarige man zwaar gewond geraakt na een steekincident in een woning. Een 17-jarige jongen is aangehouden, zijn betrokkenheid wordt onderzocht.
17/11 16u15  Elftal Excelsior loopt boos van veld 'Zwarte Piet-liedjes' De wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior uit de Keuken Kampioen Divisie is tien minuten gestaakt geweest, omdat Ahmad Mendes Moreira vanaf de tribune 'onheus werd bejegend', zo meldt de voetbalclub.
17/11 16u00  Lowlandsonderzoek laat potentie zien van reanimatietraining met virtual reality De cardiologen van Radboudumc die dit jaar tijdens Lowlands Science het onderzoek Lowlands Saves Lives uitvoerden, hebben de resultaten in recordtempo gepubliceerd in het toptijdschrift JAMA Cardiology. Onderzoeksleider Joris Nas presenteerde het innovatieve onderzoek vandaag tegelijkertijd in Philadelphia op de Cardiovascular Summit.
17/11 16u00  Vastgelopen schip Waddenzee losgekomen Een schip met 1600 ton dieselolie is afgelopen nacht vastgelopen tussen Den Oever en Den Helder.
17/11 15u15  Achtervolging na negeren stopteken Nadat agenten een automobilist een stopteken gaven vanwege het rijden met een hoge snelheid, volgt er een achtervolging door de stad. De bestuurder blijkt onder invloed te zijn van drugs en is aangehouden.
17/11 11u15  Nederland door naar EK voetbal van 2020 Nederland heeft zich gisteren weten te plaatsen voor het EK voetbal van 2020.
17/11 10u45  Trouwstoet 30 bekeuringen rijker en meer dan 3.000 euro armer Op de Lavendelstraat in Rotterdam kregen meerdere bestuurders van een trouwstoet zaterdagmiddag 30 bekeuringen voor hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag.
Laatste update: zondag 17 november 2019, 21u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/11 10u30  Dief gestolen auto aangehoudenEnkele weken nadat een auto was gestolen in de President Steijnstraat in Tilburg, werd deze teruggevonden in de Elzenhof. De verdachte wist echter te vluchten met het voertuig, maar werd zaterdag 16 november alsnog aangehouden.
17/11 10u15  Schiphol platgebeld vanwege klimaatplanSchiphol is de afgelopen weken al meer dan 10.000 keer gebeld met de vraag of de luchthaven snel met een klimaatplan komt. Dit is het resultaat van een actie van Greenpeace die vindt dat het afgelopen moet zijn met de uitzonderingspositie van Schiphol in het klimaatbeleid. De actie loopt in ieder geval nog door tot het Protestival dat Greenpeace op 14 en 15 december organiseert op Schiphol.
17/11 09u45  Zeer grote brand GroningenIn Groningen werd zaterdag aan het einde van de avond een brand ontdekt in een gymzaal naast basisschool Het Karrepad.
17/11 09u45  Aangespoeld lichaam na 66 jaar geïdentificeerdNa een DNA-match is een in 1953 op Terschelling aangespoeld lichaam alsnog geïdentificeerd. Het gaat om Andries Penning, geboren in 1924, kapitein van de kustvaarder Westland.
17/11 00u00  BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichtenOmdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl.
16/11 20u30  Max Verstappen start vanaf pole position in BraziliëDe Nederlandse formule 1 coureur heeft voor de tweede keer zijn nog korte carrière een pole position gehaald bij de Grote Prijs van Brazilië. Zowel in kwalificatie 1, 2 en 3 reed Verstappen de snelste tijd in zijn Red Bull Honda.
16/11 19u00  Vrachtdrone met valdozen helpt mensen in noodEen nieuw ontwikkelde transportdrone levert noodhulp af bij mensen die onbereikbaar zijn over land. Vrijdag vond de 1e demonstratievlucht van het dronesysteem met kartonnen valdozen plaats op Vliegbasis Deelen. Hiervoor werd onder meer een lading eieren zonder parachute gedropt van een hoogte van 100 meter.
16/11 18u30  Agressief rijden is vooral een mannendingAuto’s worden steeds veiliger, wegen steeds beter. Maar hoe zit het met de menselijke factor? Wat valt daar nog voor winst te behalen? Rijden we net zo veilig als vroeger? Hoe gedragen we ons op de weg? Veilig Verkeer Nederland gaat in gesprek met Jeroen Pieck, expert binnen de nieuwe webdocu ‘Martijn is boos’ en trainer CBR Maatregelen.
16/11 18u30  Sinterklaas komt aan in HeerenveenMet de Pakjesboot kwam zaterdagmiddag de Sinterklaas aan in het centrum van Heerenveen. Burgemeester Tjeerd van der Zwan hield een welkoms woord op het podium aan de kade van het Breedpad.
16/11 16u30  Neergestoken man overlijdt voor de deur van ziekenhuisEen 64-jarige man is zaterdagmorgen rond 11.00 uur voor de deur van het ziekenhuis aan de Albert Schweitzerplaats in Dordrecht overleden. Hij werd naar de eerste hulp vervoerd nadat hij was neergestoken, maar die hulp bleek voor het slachtoffer te laat. Een 39-jarige man uit Dordrecht is aangehouden.
16/11 16u00  Intocht Sinterklaas 2019De intochten van Sinterklaas die vandaag hebben plaatsgevonden zijn ondanks enkele demonstraties over het algemeen rustig verlopen. Dit was te wijten aan het grote aantal politie wat op de been was.
16/11 14u30  Gaslek in Buurthuis Noord-West in VeendamHet is vrijdagavond 20:35 uur als bezoekers van Buurthuis Noord-West aan de Middenweg in Veendam nietsvermoedend een gezellige avond hebben. In een zaal genieten bezoekers van een klaverjasavond. In een andere zaal word een verjaardagspartijtje gevierd aldus een bezoeker. Aan de gezelligheid kwam om 20:40 uur abrupt een einde. Er werd een penetrante gaslucht geroken.
16/11 13u30  Eerste aanhoudingen bij intocht Sinterklaas in ApeldoornVol verwachting kloppen de verschillende harten voor de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Apeldoon.
16/11 11u00  Grote brand in stal LunterenIn het Gelderse Lunteren is zaterdagmorgen een grote brand uitgebroken in een stal met koeien.
16/11 10u00  Agressieve man beledigt en schopt agentenEen agressieve man besloot vrijdagavond 15 november om twee agenten te beledigen en tegen het hoofd te schoppen. De man was vermoedelijk onder invloed van drugs. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiecellencomplex.
16/11 09u45  Gewonde bij steekpartij in GroningenEen 18-jarige man is vrijdagavond gewond geraakt bij een steekpartij in Groningen.
16/11 09u30  Man aangehouden wegens handel in drugsVrijdagavond rond 21.50 uur zagen agenten op de H.G. Dirckxstraat in Roosendaal een personenauto rijden. De auto slingerde en toen de surveillerende agenten in zijn buurt stil stonden zagen ze dat de bestuurder geen gordel droeg. Ze besloten de bestuurder aan te spreken.
16/11 09u30  Jonge jeugd en wapens; 11 aanhoudingenEen mes in je jaszak is al langer geen zeldzaamheid meer. Steeds vaker lopen jongeren er mee rond alsof het de normaalste zaak is. Vrijdagavond was het raak in het centrum van de stad. Elf jongeren zijn aangehouden. Zes messen, cocaïne, een boksbeugel en vuurwerk was de aanleiding.
16/11 09u30  Man gewond bij ruzie in WinkelBij een conflict op de Dorpsstraat in Winkel is vrijdagavond rond 21.45 uur een 39-jarige man gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 37-jarige man het slachtoffer aanviel met een scherp voorwerp.
15/11 21u15  Verdachte betrokkenheid aanslag aangehoudenIn het omvangrijke Marengo-onderzoek naar moorden en pogingen hiertoe is een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden. In het Marengo staat Ridouan Taghi centraal.
15/11 20u30  Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht SinterklaasDe politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangehouden.
15/11 20u15  Ga naar content Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht SinterklaasDe politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangehouden.
15/11 19u30  Asielstelsel solide, uitvoering moet beterHet kabinet onderschrijft de conclusie van de commissie-Van Zwol dat de aandacht de komende jaren vooral moet liggen bij een goede uitvoering van asiel- en terugkeerprocedures, omdat het daar nu te vaak vast loopt. Dat staat in een brief van staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer waarmee de ministerraad heeft ingestemd.
15/11 19u30  Ontsnapte tbs'er terug in NederlandDe Franse autoriteiten hebben vanmiddag de 40-jarige Ronald van Z., die zich op 4 oktober jl. in Nijmegen onttrok aan zijn tbs-maatregel, overgeleverd aan Nederland. Betrokkene is direct na aankomst op luchthaven Schiphol overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Schiphol.
15/11 19u15  Cameraploeg beroofd in AmsterdamOp vrijdagmiddag 15 november 2019 wordt omstreeks 15.45 uur op de Albert Camuslaan in Amsterdam Zuidoost een cameraploeg onder bedreiging beroofd van een televisiecamera door twee mannen. De politie is een onderzoek gestart.
15/11 19u15  Twee mannen met ruim 140.000 euro in auto aangehoudenDonderdagavond 14 november 2019 hebben agenten, samen met de gemeente en de Landelijke Eenheid, een integrale controle gehouden in Rijen, waarbij twee inzittenden van een auto zijn aangehouden op verdenking van witwassen. In de woning van een van de verdachten is nog een vuurwapen gevonden. Deze is inbeslaggenomen.
15/11 18u15  Extra geld voor pro deo advocatenHet kabinet trekt op initiatief van minister Dekker (Rechtsbescherming) extra geld uit voor sociaal advocaten voor de komende twee jaar. Het gaat om een tijdelijke toelage van jaarlijks 36,5 miljoen euro in de jaren 2020 en 2021. Op deze manier kunnen advocaten de omslag naar een verbeterde rechtsbijstand, die op termijn tot hogere vergoedingen voor de advocatuur leidt, op een verantwoorde manier maken.
15/11 18u00  Wapenarsenaal onder de grond verstopt in bosgebied OssDe politie heeft tot nu toe op een woonwagenkamp in Oss in totaal acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden tijdens operatie Alfa. Alle wapens, op één na, zaten verstopt onder de grond in verborgen ruimtes die met eigen camera's werden bewaakt. 'Eén vuurwapen zat in een verborgen ruimte van een auto', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.
15/11 18u00  Overvaller verstopt zich voor politie in badkuipDe politie heeft donderdagavond in Rotterdam een 41-jarige Rotterdammer aangehouden in een woning in Rotterdam Oost. De man, die verdacht wordt van maar liefst zes overvallen in Rotterdam Noord en Oost, had zich voor de politie verstopt in een badkuip.
15/11 17u45  Douane zet achtervolging in en vindt 500 kilo cocaïne in bestelautoVrijdag heeft de Douane een partij cocaïne aangetroffen van ongeveer 500 kilo. 'De drugs lagen in een bestelauto, verstopt in sporttassen', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
15/11 17u15  Oud-commandant Afghaanse gevangenis in Kerkrade opgepakt voor oorlogsmisdrijvenDeze week heeft de politie in Kerkrade een 73-jarige man aangehouden die vermoedelijk in de jaren tachtig commandant en hoofd politieke zaken was van de Pul-e-Charki gevangenis in Kabul. De aanhouding was al afgelopen dinsdag maar het Openbaar Ministerie heeft dit vrijdag pas bekendgemaakt.
15/11 17u00  Nieuwe aanhouding in Marengo-onderzoekDe politie heeft deze week een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden in het zogeheten Marengo-onderzoek naar moorden en pogingen tot moord binnen en buiten het criminele milieu. De aanhouding vond al afgelopen dinsdag plaats maar het Openbaar Ministerie heeft dit vrijdag pas bekendgemaakt.
15/11 15u45  Operatie Alfa: 8 kalasjnikovs, 2 M16-vuurwapens, 1 stengun en 6 vuistvuurwapensDe politie heeft tot nu toe op een woonwagenkamp in Oss in totaal acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden tijdens operatie Alfa. Alle wapens, op één na, zaten verstopt onder de grond in verborgen ruimtes die met eigen camera's werden bewaakt. 'Eén vuurwapen zat in een verborgen ruimte van een auto', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.
15/11 15u30  Geen misdrijf vastgesteld in onderzoek vermiste Karin Heemskerk (51)De politie heeft na onderzoek vastgesteld dat Karin Heemskerk (51) niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Dit meldt de politie vrijdag.
15/11 15u30  Vermiste 13-jarige meisje Den Haag weer terechtDe politie heeft donderdag een Vermist Kind Alert uitgestuurd voor de 13-jarige Goiia A. uit Den Haag.
15/11 15u00  OM eist 20 jaar cel en TBS voor doodschieten 16-jarige HümeyraHet OM Rotterdam eist 20 jaar gevangenisstraf en TBS tegen Bekir E. die 16-jarige scholiere Hümeyra heeft vermoord.
15/11 15u00  Ajax verlengt contract Edwin van der Sar met vier jaarDe Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV is voornemens het contract met Edwin van der Sar met vier jaar te verlengen, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2023. 'Dit met inachtneming van de daarbij geldende procedure, waardoor de algemeen directeur na de AVA van vandaag door de RvC kan worden herbenoemd voor de nieuwe periode', zo laat Ajax vrijdag weten.
15/11 14u30  5 tips voor het afsluiten van je zorgverzekeringEens in het jaar heb je de kans om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. En of je er nu voor kiest om daadwerkelijk over te stappen of niet; het vergelijken van verzekeraars is altijd de moeite waard. Maar waar let je nu op bij het afsluiten van je zorgverzekering? We geven je een aantal handige tips.
15/11 14u00  Verdachte (32) dodelijke schietpartij Rotterdam aangehoudenEen arrestatieteam van de politie heeft donderdagavond in een hotel in Delft de 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden die ervan wordt verdacht de schutter te zijn van het dodelijke schietincident aan de Putsebocht op woensdagavond 6 november. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.
15/11 12u30  Verdachte van schietpartij uit trein geplukt in EindhovenDe man die donderdagavond werd aangehouden op een station in Eindhoven is een 24-jarige man uit Dordrecht. Volgens de politie wordt de man verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Dordrecht.
15/11 11u15  Horlogedieven aangehouden in AmsterdamTwee mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit Amsterdam zijn donderdag 14 november 2019 op verdenking van diefstal van een horloge na bedreiging met een mes aangehouden op de President Kennedylaan. De twee zijn in verzekering gesteld.
15/11 11u15  Brandstichting sportschool UtrechtVrijdagnacht 15 november is er rond 00:35 uur bij een sportschool aan de Obbinklaan in Utrecht door vermoedelijk twee personen brand gesticht. De politie onderzoekt de camerabeelden en is nog op zoek naar meer informatie rondom dit incident.
15/11 11u15  Nieuwe reddingsboot Reddingsbrigade NaardenDe Reddingsbrigade Naarden heeft dankzij een schenking van een donateur een nieuwe reddingsboot kunnen aanschaffen. De nieuwe reddingsboot is een RIB van het merk Tornado 850 Multi-Purpose en is 8,50 meter lang. De nieuwe reddingsboot biedt de vrijwillige lifeguards een veilige werkomgeving en meer werkruimte. Daarnaast biedt de nieuwe reddingsboot een grotere geredde capaciteit. De komst van nieuwe reddingsboot wordt verwacht in januari.
15/11 11u00  Straling rond Nederlandse nucleaire instellingen voldoet aan de normDe concentraties van radioactieve stoffen in de lucht en in het afvalwater van nucleaire instellingen in Nederland lagen in 2017 onder het toegestane maximum. Dit blijkt uit controlemetingen van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
15/11 10u30  20 jaar gevangenisstraf en TBS tegen verdachte die 16-jarige scholiere heeft vermoordHet OM Rotterdam eist 20 jaar gevangenisstraf en TBS tegen verdachte die 16-jarige scholiere heeft vermoord.
15/11 10u00  Radboud Universiteit wil studenten uit Hongkong terughalenDe Radboud Universiteit adviseert studenten die voor hun studie in Hongkong zijn om de studieactiviteiten daar te staken. De universiteit vergoedt eventuele extra reiskosten naar Nederland. Dit in verband met de veiligheidssituatie rondom de universiteiten en de aankondiging van tijdelijke sluiting van meerdere universiteiten in Hongkong. Acht studenten ontvingen vandaag hierover bericht.
15/11 09u00  'Agenten krijgen taser'Het kabinet trekt 25 miljoen euro uit om het stroomstootwapen aan te schaffen voor de politieagenten. Bronnen melden aan De Telegraaf dat de ministerraad zeer binnenkort een besluit hierover zal nemen.
15/11 08u45  Detailhandel zet bijna 5 procent meer om in septemberDe detailhandel heeft in september 4,6 procent meer omgezet dan in september 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 21,8 procent meer omgezet.
15/11 08u00  Helft meer kilometers dan in 1990Met Nederlandse motorvoertuigen werd in 2018 de helft meer gereden dan in 1990. Vorig jaar reden personenauto’s, bestelauto’s, zware vrachtvoertuigen en bussen samen 150,6 miljard kilometer, in 1990 was dat nog 102,0 miljard kilometer. Vooral personenauto’s en bestelauto’s legden meer kilometers af. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
14/11 23u00  Extra politie bij Bijenkorf Rotterdam vanwege dreiging van 'flitsplunderen'Bij de Bijenkorf in Rotterdam was de politie donderdagavond met extra agenten aanwezig. De politie had aanwijzingen dat een groep jongeren het warenhuis wilde plunderen. Dit meldt RTV Rijnmond donderdagavond.
14/11 22u45  Extra politie bij BijenkorfRotterdam vanwege dreiging van 'flitsplunderen'Bij de Bijenkorf in Rotterdam was de politie donderdagavond met extra agenten aanwezig. De politie had aanwijzingen dat een groep jongeren het warenhuis wilde plunderen. Dit meldt RTV Rijnmond donderdagavond.
14/11 21u30  Man opgepakt in stilgezette trein op station EindhovenNa een grote zoekactie donderdagavond op station Eindhoven heeft de politie met zwaarbewapende interventieteams een man aangehouden.
14/11 20u30  Vermist Kind Alert voor Goiia Aresini (13)De politie heeft donderdag een Vermist Kind Alert uitgestuurd voor de 13-jarige Goiia Aresini uit Den Haag.
14/11 20u00  'Tweederde Nederlanders is tegen Sinterklaasintocht met enkel roetveegpieten'UIt het jaarlijkse Zwarte Piet- onderzoek van EenVandaag blijkt dat tweederde (66 procent) het niet acceptabel vindt er dit jaar alleen roetveegpieten te zien zijn bij de landelijke intocht van Sinterklaas. 31 procent staat wel achter deze keus. Dit meldt EenVandaag donderdag.
14/11 18u15  Actievoerende jeugdzorgwerkers willen ‘stevig ontbijt’ met minister De JongeOp 15 november, voorafgaand aan het Wetgevend Overleg Jeugd van 18 november, nodigen FNV, CNV, jeugdzorgorganisatie iHUB en tientallen jeugdzorgwerkers minister Hugo de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uit voor een ‘stevig ontbijt’.
14/11 16u45  Ontruiming om verdacht pakketje in AnrhemHet gemeente huis in Arnhem is donderdagmiddag ontruimd nadat er een verdacht pakket werd aangetroffen op de Koningstraat.
14/11 16u15  Geweld tegen politieagent en een onwel geworden verdachteEen politieagent die in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november 2019 rond 01.30 uur in de Roeselarestraat een auto plus inzittenden wilde controleren, raakte daarbij uiteindelijk lichtgewond. Ook de verdachte raakte onwel en moest, nadat hij zich hevig had verzet tegen zijn aanhouding, naar het ziekenhuis.
14/11 16u00  Verwijderbare vreemdelingen aangehouden op A32 bij LeeuwardenDe politie heeft woensdag 13 november op een parkeerplaats langs de A32, net ten zuiden van Leeuwarden, twee mannen van 29 en 31 jaar oud met de Jemenitische nationaliteit aangehouden. Beide mannen verblijven momenteel in Nederland maar staan als verwijderbare vreemdelingen gesignaleerd.
14/11 16u00  Fietser overlijdt na aanrijding, doorrijder nog spoorloosEen man van 78 uit Arnhem is donderdagmorgen in het ziekenhuis overleden. De man was dinsdag 5 november betrokken bij een aanrijding. Op de Mahlerstraat is de fietser mogelijk geraakt door een Nissan Qashqai, de bestuurder is na het ongeluk doorgereden.
14/11 16u00  Zorgbureau Almelo niet vervolgdHet Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland ziet af van verdere strafvervolging van de directeur van een zorgbureau in Almelo. Het strafrechtelijk onderzoek naar de directeur heeft geen bewijs opgeleverd van strafbare feiten met betrekking tot de besteding van zorggelden in de jaren 2016, 2017 en 2018. De boekhouding van het bureau is belastingtechnisch verantwoord; er zijn geen illegale constructies gevonden. Betrokkenen zijn hierover geïnformeerd.
14/11 14u00  Digital Trust Center helpt ondernemers met Basisscan CyberweerbaarheidHet Digital Trust Center (DTC) lanceert vandaag haar Basisscan Cyberweerbaarheid. Hiermee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Dit is hard nodig, één op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of zelfs financiële schade.
14/11 13u45  Diverse aanhoudingen in een lopend onderzoek naar drugsDe politie heeft in een lopend onderzoek naar drugs meerdere aanhoudingen verricht en er zijn inmiddels twee woonhuizen door de gemeente gesloten. 30 oktober werd een woonhuis aan de Stadhoudersstraat in Arnhem al gesloten, en donderdag is er een woning aan de Tolsingel in Zevenaar gesloten. De aanleiding van dit onderzoek was een MMA (Meld Misdaad Anoniem) melding.
14/11 13u30  Telefoongesprekken openbaar gemaakt in onderzoek MH17Het Joint Investigation Team (JIT) heeft een aantal opgenomen telefoongesprekken openbaar gemaakt tussen leiders van de 'Volksrepubliek Donetsk’ (DPR) en hoge functionarissen van de Russische overheid. Met het openbaar maken van de telefoongesprekken hoopt hete onderzoeksteam te kunnen achterhalen wie de personen op de opnames zijn.
14/11 13u30  Ford onthult volledig elektrische, op Mustang geïnspireerde SUVDe wereldpremière van de Ford Mustang Mach-E vindt plaats in Los Angeles. De onthulling is live te volgen op YouTube, Facebook en Twitter. Acteur Idris Elba zal als speciale gast assisteren bij de onthulling. Elba speelde onlangs een rol in Fast & Furious en eerder in talrijke andere films en series, waaronder Luther. Als hoofdrolspeler won hij een Golden Globe.
14/11 13u15  Export groeit bijna 2 procent in septemberHet volume van de goederenexport was in september 1,8 procent groter dan in september 2018, meldt het CBS. De groei is lager dan in de voorgaande maand. In september 2019 groeide vooral de export van aardolieproducten en machines. Daarentegen kromp opnieuw de export van elektrotechnische apparatuur. Het volume van de import was in september 4,9 procent groter dan een jaar eerder.
14/11 13u15  Politie arresteert verdachte in onderzoek liquidatie Kelvin MaynardDe politie heeft in het onderzoek naar de dood van de 32-jarige Kelvin Maynard vandaag een verdachte aangehouden. Dit meldt de politie donderdag.
14/11 13u00  Vondst flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk in Bleiswijk en NootdorpDe politie heeft bij een inval in een woning en opslagbox afgelopen woensdagochtend een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. 'Hierbij zijn een 37-jarige Hagenaar en een 23-jarige Nootdorper als verdachten aangehouden', zo heeft de politie laten weten.
14/11 13u00  12 jaar celstraf voor doodschieten 19-jarige manEen 21-jarige man moet 12 jaar de gevangenis in voor het doodschieten van een 19-jarige man in Amsterdam Zuidoost, op 10 oktober 2018. Dit meldt de rechtbank Amsterdam donderdag
14/11 12u45  JIT maakt telefoongesprekken openbaar in onderzoek MH17Het Joint Investigation Team (JIT) heeft een aantal opgenomen telefoongesprekken openbaar gemaakt tussen leiders van de 'Volksrepubliek Donetsk’ (DPR) en hoge functionarissen van de Russische overheid. Met het openbaar maken van de telefoongesprekken hoopt hete onderzoeksteam te kunnen achterhalen wie de personen op de opnames zijn.
14/11 12u30  OM dagvaart 23 verdachten bedreigingen op Facebook intocht Sint 2018Het Openbaar Ministerie (OM) gaat 23 verdachten dagvaarden die tijdens de intocht van Sinterklaas in Amstelveen op 17 november vorig jaar op Facebook ernstige en grove strafbare uitlatingen hebben geplaatst waarbij wordt gedreigd, opgeruid of gediscrimineerd. 'Binnenkort zullen de 23 verdachten een dagvaarding ontvangen', zo laat het OM donderdag weten.
14/11 11u15  Premie zorgverzekering stijgt in 2020De zorgverzekeraars hebben allemaal hun zorgpremie bekend gemaakt voor het nieuwe jaar. Voor de zorgverzekering in 2020 gaat de premie bij het grootste deel wat omhoog.
14/11 10u30  Door politie neergeschoten vrouw (48) Alkmaar overledenDe 48-jarige vrouw, die woensdagochtend in Alkmaar door de politie werd neergeschoten, is aan haar verwondingen overleden. Dit heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.
14/11 10u00  Door schotwond overleden man had zijn kindje op achterbank bij zichDe man die dinsdagmiddag 1 oktober 2019 met een schotwond werd aangetroffen in een auto op de parkeerplaats bij tuinpark Nieuw Vredelust aan de Buitensingel in Amsterdam-Duivendrecht en vervolgens ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden, had op de achterbank een peuter bij zich. 'Het blijkt te gaan om het kind van het slachtoffer', zo meldt de politie donderdag.
14/11 09u30  Man (53) zwaargewond bij schietincident in woning, bewoner aangehoudenWoensdagavond laat is bij een schietincident in een woning in Best een 53-jarige man zwaargewond geraakt. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
14/11 08u45  Ondernemersvertrouwen sterk gedaald, in de bouw met 25 procentHet ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, kwam aan het begin van het vierde kwartaal lager uit dan in het voorgaande kwartaal. 'Desondanks zijn ondernemers nog steeds bovengemiddeld positief gestemd', zo meldt het CBS donderdag.
14/11 08u15  Patiënt verwondt twee medewerkers psychiatrisch instellingIn de psychiatrische kliniek Veldzicht in Bakel zijn woensdagochtend twee medewerkers gewond geraakt bij een steekpartij. Beide slachtoffers zijn buiten levensgevaar.
13/11 21u45  Patiënt verwond twee medewerkers psychiatrisch instellingIn de psychiatrische kliniek Veldzicht in Bakel zijn woensdagochtend twee medewerkers gewond geraakt bij een steekpartij. Beide slachtoffers zijn buiten levensgevaar.
13/11 21u15  Psychiatrisch patiënt verwond twee medewerkers instellingIn de psychiatrische kliniek Veldzicht in Bakel zijn woensdagochtend twee medewerkers gewond geraakt bij een steekpartij. Beide slachtoffers zijn buiten levensgevaar.
13/11 21u15  Celstraffen tot vier jaar geëist voor oplichting door middel van phishingTegen twee mannen van 18 en 22 jaar uit Amsterdam die ervan verdacht worden tientallen mensen te hebben gedupeerd door het verkrijgen van hun inloggegevens door middel van phishing, heeft de officier van justitie vandaag celstraffen geëist van vier jaar en dertig maanden waarvan tien voorwaardelijk. In totaal is met deze methode bijna twee ton buitgemaakt.
13/11 20u45  Verkennende RIVM berekeningen stikstofmaatregelenVandaag heeft het kabinet de plannen voor de eerste stappen voor de aanpak van de stikstofproblematiek bekend gemaakt. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft de afgelopen tijd samen met het PBL Planbureau voor de Leefomgeving berekeningen gedaan om de betrokken ministers inzicht gegeven in het effect van verschillende maatregelen.
13/11 20u00  Operatie Alfa: drugs, geld en wapens gevondenOnder regie van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant vonden woensdag op meerdere plekken doorzoekingen plaats in Oss en omgeving. De actie was gericht op een crimineel familienetwerk uit Oss. Drie kopstukken van het netwerk werden opgepakt door een arrestatieteam tijdens Operatie Alfa.
13/11 20u00  Jim Bakkum en Marcel van Luit in actie voor ondervoede kinderenActeur Jim Bakkum en kunstenaar Marcel van Luit zetten zich met een speciaal kunstproject belangelooos in voor Save the Children. Om geld in te zamelen voor ondervoede kinderen, fotografeert Jim 6 BN’ers, waaronder Lieke van Lexmond, Maan en Elise Schaap. Marcel maakt hier vervolgens kunstwerken van, die in maart geveild worden voor een exclusief publiek. De opbrengst gaat voor 100 procent naar de hulpprojecten van Save the Children.
13/11 19u30  Onderzoek ontvoering Leeuwarden afgerondDe politie heeft nog twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar een ontvoering in Leeuwarden op 13 september 2019. Het gaat om twee mannen van 19 en 29 jaar uit Leeuwarden.
13/11 19u30  660 kilo cocaïne onderschept door DouaneAfgelopen zaterdag heeft de douane tijdens een controle in de Rotterdamse haven 660 kilo cocaïne onderschept. 'De drugs zaten verstopt in een container geladen met balen koffie', zo meldt het OM woensdagmiddag.
13/11 18u30  Opnieuw roest gevonden op hefbrug BoskoopBij werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen waardoor meer maatregelen nodig zijn. 'De uitvoering van het extra werk heeft gevolgen voor de eerdere planning. Op basis van informatie van de onderhoudsaannemer is het streven de werkzaamheden op 24 november af te ronden', zo meldt de provincie Zuid-Holland woensdag.
13/11 18u15  Man (59) krijgt 15 jaar cel voor doden zakenpartnerWoensdag heeft de rechtbank in Den Haag een 59-jarige man veroordeeld tot 15 jaar celstraf voor het doden van zijn zakenpartner, met wie hij 30 jaar heeft samengewerkt en bevriend was. 'De verdachte heeft het slachtoffer terwijl hij nietsvermoedend met een kop koffie in zijn hand de trap opliep, gewurgd en met een bijl de hersens ingeslagen', zo meldt de rechtbank woensdag.
13/11 18u00  Zorgelijke signalen over financiële positie gemeenten in DrentheGedeputeerde Staten van de provincie Drenthe hebben een brief gestuurd aan minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) waarin zij de financiële zorgen van de gemeenten kenbaar maken. De Vereniging Drentse Gemeenten (VDG) hebben onlangs zelf ook in een brief aan Tweede Kamer ook aandacht gevraagd voor dit toenemende probleem.
13/11 17u45  Douane onderschept 660 kilo cocaïneAfgelopen zaterdag heeft de douane tijdens een controle in de Rotterdamse haven 660 kilo cocaïne onderschept. 'De drugs zaten verstopt in een container geladen met balen koffie', zo meldt het OM woensdagmiddag.
13/11 17u00  Slimme bandenspanningsmeter N279 moet pechgevallen vrachtwagens voorkomenTruckers die over de N279 rijden krijgen vanaf vandaag direct informatie over hun bandenspanning dankzij sensoren in het wegdek. Door deze ‘slimme’ bandenspanningsmeter kan het vrachtverkeer een flink aantal ongelukken voorkomen en verbetert de doorstroming.
13/11 16u45  'Gemeenten moeten beter controleren of zwembaden regels voor RVS nakomen'Er is veel onduidelijkheid over de regels rond roestvast staal (RVS) in zwembaden. Gemeenten en inspectiebureaus hanteren de regels vaak soepeler dan dat ze in de wet staan.
13/11 16u15  Eerste Kamer akkoord met wietexperimentDe Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel ‘Experiment gesloten coffeeshopketen’. Hiermee is een belangrijke stap gezet om het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen mogelijk te maken, zoals in het regeerakkoord is afgesproken.
13/11 16u15  Rapport: Metromoord is optelsom van falend straf- en zorgtrajectDe Inspectie Justitie en Veiligheid (IJ&V) oordeelt in haar rapport, naar aanleiding van de Metromoord in Amsterdam op 27 juli 2017, dat betrokken organisaties de mogelijkheden die ze hadden om Philip O. te straffen en behandelen onvoldoende hebben benut.
13/11 15u45  Man probeert pak cornflakes met 8.000,- cash langs politie te smokkelenDe politie heeft in een onderzoek naar drugs een opmerkelijke vondst gedaan. Uit een woning die door de politie in de gaten werd gehouden in Rotterdam-Crooswijk kwam dinsdag een man lopen met een pak cornflakes en duur horloge. 'Na controle bleek het pak niet gevuld met ontbijtgranen, maar zo'n 8.000,- euro aan contant geld', zo meldt de politie woensdag.
13/11 15u45  Zeer grote brand bij boerderij in MeppenIn het Drentse Aalden is dinsdagavond laat rond 23.30 uur een zeer grote brand uitgebroken bij een agrarisch bedrijf aan de Oldeveen. Dit meldt de Veligheidsregio Drenthe
13/11 15u00  Zwaargewonde bij ernstig verkeersongeval met brand bij Sint-MichielsgestelWoensdagmiddag heeft er rond 12.15 uur op de Bosschebaan (N617) tussen Sint-Michielsgestel en ‘s-Hertogenbosch een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bestelbus en een personenauto. De personenauto brandde vervolgens volledig uit.
13/11 14u45  Celstraffen van 14 tot 24 jaar voor 'vergismoord' Tanja GurskajaWoensdag heeft de rechter van de rechtbank in Maastricht de drie mannen, die betrokken zouden zijn bij de moord op de Venlose Tanja Gurskaja, celstraffen opgelegd tussen de 14 en 24 jaar. 'Hoofdverdachte John B. kreeg 24 jaar opgelegd, medeverdachten Janis V. en Dennis W. kregen 20 en 14 jaar. Die laatste is tevens kroongetuige in deze zaak', zo meldt de rechtbank woensdag.
13/11 13u45  Studentenorganisatie ISO luidt noodklok over studentenstressVandaag blijkt uit een rapport van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) dat stress onder studenten een landelijk probleem is.
13/11 13u30  Crimineel familienetwerk in Oss aangepakt, grote actie en meerdere arrestatiesOnder regie van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant vindt sinds vanmorgen in Oss en omgeving een grote politieactie plaats. De actie houdt verband met een omvangrijk onderzoek naar een criminele familie in Oss. Er zijn drie arrestaties verricht en een woonwagenkamp in Oss is volledig afgesloten voor onderzoek.Dit heeft de politie bekendgemaakt.
13/11 12u00  Politie legt beslag op woning en Ferrari in witwasonderzoekNaar aanleiding van een langlopend witwasonderzoek van de politie is dinsdagochtend 12 november om 09.00 uur in een woning aan de Vergulde Draakstraat in Almere in inval gedaan.
13/11 11u45  Groot lek in chips niet aangepakt door IntelOndanks de ontdekking van een lek in chips van Intel die door de Systeem- en netwerkbeveiligingsgroep (VUsec) van de Vrije Universiteit Amsterdam afgelopen mei bekend werd gemaakt, blijkt dat de chips van Intel kwetsbaar blijven door onvolledige en gebrekkige aanpassingen door de chipsfabrikant. Dit maken VUsec-onderzoekers bekend in een artikel in de New York Times.
13/11 11u45  Oppositiepartijen PvdA en GroenLinks willen volgend jaar geen korting op de pensioenenPvdA en GroenLinks willen dat minister Koolmees van Sociale Zaken voorkomt dat de pensioenen volgend jaar gekort worden.
13/11 11u45  Politie schiet vrouw (48) neer voor basisschool in AlkmaarIn Alkmaar heeft de politie woensdagmorgen een 48-jarige vrouw uit Alkmaar neergeschoten
13/11 11u15  Kabinet neemt maatregelen voor natuur, bouw en infrastructuurMet een pakket maatregelen zet het kabinet vandaag nieuwe stappen om de stikstof- en PFAS-problematiek op te lossen en de natuur te herstellen. Het versneld herstellen en versterken van de natuur is een voorwaarde om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.
13/11 10u30  Oppositiepartijen: geen pensioenkorting volgend jaarPvdA en GroenLinks willen dat minister Koolmees van Sociale Zaken voorkomt dat de pensioenen volgend jaar gekort worden.
13/11 10u30  Politie schiet vrouw (48) neer in AlkmaarIn Alkmaar heeft de politie woensdagmorgen een 48-jarige vrouw uit Alkmaar neergeschoten
13/11 09u45  Politie schiet man neer in AlkmaarIn Alkmaar heeft de politie woensdagmorgen op een man geschoten.
13/11 09u30  'Top Belastingdienst negeerde jarenlang meldingen van misstanden'De Belastingdienst heeft jarenlang interne meldingen van misstanden bij de behandeling van burgers tot op het hoogste niveau genegeerd.
13/11 08u15  In een derde van beroepen op hoogste niveau is meerderheid vrouwIn ruim een derde van de beroepsgroepen op het hoogste niveau werken meer vrouwen dan mannen, vooral in de zorg- en welzijnssector, en in het onderwijs.
12/11 22u00  Lichaam vermiste vrouw (51) uit leiden waarschijnlijk gevondenDe politie heeft dinsdagavond rond 18.30 uur tijdens de zoektocht naar de 51-jarige vermiste Karin Heemskerk in het water aan het Vlietland bij Leiden de zwarte Toyota Aygo gevonden. 'Hierin werd het lichaam van een overleden vrouw aangetroffen. Waarschijnlijk is het de vermiste Karin Heemskerk', zo meldt de politie dinsdagavond.
12/11 20u30  'Nederlander leeft gemiddeld 6 jaar langer door Luchtbeleid EU'Europees beleid om de luchtkwaliteit te verbeteren heeft sinds de jaren zeventig geleid tot veel lagere uitstoot. Ook daalde de concentratie fijnstof en stikstofdioxide in de lucht, zo blijkt uit onderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu door expert luchtkwaliteit Guus Velders. 'Zonder Europese maatregelen zou de hoeveelheid luchtverontreinigende stoffen veel hoger zijn en zou de gemiddelde levensverwachting in Nederland zo’n zes jaar lager liggen', aldus het RIVM.
12/11 19u45  Vrouw mogelijk gegijzeld in Amsterdam-Osdorp, DSI grijpt inDinsdagmiddag heeft een arrestatieteam van de politie in de Jan Rebelstraat in Amsterdam-Osdorp een man aangehouden die nog 300 dagen celstraf moet uitzitten. Dit meldt de politie dinsdag.
12/11 18u45  Er komt sneeuw aanAan het einde van de week is de kans groot dat het gaat sneeuwen.
12/11 18u30  Afschot edelherten Oostvaardersplassen per direct stopgezetDinsdag heeft de rechtbank Midden-Nederland de opdracht om het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen door afschot terug te brengen naar 490 vernietigd. Dit betekent dat er per direct om die reden geen herten meer mogen worden afgeschoten.
12/11 18u00  Drie aanhoudingen voor faciliteren hennepteeltDe politie heeft maandag 11 november in Groningen drie verdachten aangehouden voor het faciliteren van hennepteelt. Dit in verband met een onderzoek wat is gestart naar aanleiding van een anonieme melding.
12/11 17u45  Agenten gebeten en bespuugd na melding geluidsoverlastHet is vervelend als je midden in de nacht wakker wordt gehouden door het lawaai van buurtgenoten. Maar als je de veroorzakers aanspreekt en dat met bijtwonden en schoppen in gezicht en op ribben moet bekopen, is te gek voor woorden. Drie agenten raakten in de nacht van maandag op dinsdag gewond toen ze na meldingen poolshoogte gingen nemen aan de Koeweide. Een vader (54), zoon (31) en diens vriendin (29) zijn aangehouden.
12/11 17u30  St. Antonius gebruikt gamecontroller in behandelkamerHet St. Antonius Ziekenhuis heeft als eerste ziekenhuis in Nederland de Philips Azurion-FlexArm in gebruik genomen. Dit uiterst flexibel röntgenapparaat wordt gebruikt bij minimaal invasieve ingrepen waarbij nauwkeurig radiologische beeld nodig is. Bijvoorbeeld bij behandelingen aan de bloedvaten maar ook bij het nemen van puncties en biopsieën en ook steeds vaker bij kankerbehandelingen. De arm is eenvoudig te besturen met een soort gamecontroller, beweegt soepel rondom de patiënt en het medisch team heen en geeft uiterst nauwkeurige röntgenbeelden tijdens de ingreep.
12/11 17u00  Maximumsnelheid overdag naar 100 kilometer per uurDe maximumsnelheid wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Wel mag tussen 19.00 en 06.00 uur nog 120 of 130 worden gereden, waar het nu overdag al mag.
12/11 16u30  Promotie: vaccinatie tegen waterpokken en gordelroos in Nederland‘We moeten terughoudend zijn met de invoering van waterpokkenvaccinatie in Nederland’. Dat is één van de aanbevelingen van Alies van Lier die op 12 november promoveert aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft onderzoek gedaan naar het varicellazostervirus dat waterpokken en gordelroos veroorzaakt. Moeten kinderen en ouderen gevaccineerd worden?
12/11 14u45  Veroordeling voor bewuste aanvaring met boot bij VinkeveenEen 52-jarige man uit Vinkeveen is veroordeeld tot een gevangenisstraf, een taakstraf en een verplichte behandeling. De man probeerde op 26 april van dit jaar een bekende zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door twee keer met zijn boot tegen en over haar boot te varen. Naast de opgelegde straffen en behandeling mag hij ook 5 jaar lang niet in de buurt van haar komen.
12/11 14u00  Hagenaar aangehouden voor dreiging op social media met een aanslagEen 49-jarige Hagenaar is maandagmiddag 11 november aangehouden nadat hij op social media had gedreigd zichzelf op te blazen om zo op te komen voor de Sinterklaastraditie.
12/11 13u30  FIOD doorzoekt pand in Schiedam in witwasonderzoekDe FIOD heeft maandag 11 november een woning doorzocht in Schiedam. Dit gebeurde in een witwasonderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Bij de doorzoeking is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. Daarnaast is beslag gelegd op drie woningen, twee auto’s, bankrekeningen, debitcards, contant geld en diverse luxe tassen, zonnebrillen en horloges.
12/11 13u00  Negen miljoen illegale sigaretten in beslag genomenCirca negen miljoen illegale sigaretten: een bijzondere vondst tijdens een controle op maandag 11 november op een bedrijventerrein in Klundert. Over de sigaretten is geen accijns- en omzetbelasting betaald. Hiermee wordt voor ruim 1,5 miljoen euro aan belasting ontdoken.
12/11 13u00  Veroordeling wegens onder meer moord op 86-jarige man uit Axel kan in stand blijvenDe veroordeling van een man wegens het medeplegen van poging tot afpersing en moord op een 86-jarige man op 23 oktober 2012 in Axel kan in stand blijven. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Harteveld de Hoge Raad in zijn conclusie die vandaag is gepubliceerd.
12/11 11u00  Nederland op koers om diverse hiv-doelstellingen te halenHet aantal hiv-diagnoses is in de afgelopen drie jaar gedaald van 941 in 2015 tot 664 in 2018. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Stichting HIV Monitoring (SHM). Nederland is hiermee goed op koers om het jaarlijks aantal nieuwe hiv-diagnoses tegen 2022 te halveren, één van de doelstellingen uit het Nationaal Actieplan soa, hiv en seksuele gezondheid.
12/11 10u45  Minister-president in gesprek met bouwers over stikstof en PFASMinister-president Rutte, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en minister Van Veldhoven voor Milieu en Wonen ontvangen vandaag vertegenwoordigers van bouwondernemingen en bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw (GWW) op het Catshuis.
12/11 10u45  ACM doet onderzoek naar warmteleveranciers zonder vergunningDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) doet onderzoek naar warmteleveranciers die ten onrechte zonder vergunning warmte leveren. De ACM heeft signalen ontvangen van warmteklanten die zich afvroegen of hun leverancier de juiste papieren heeft. Klanten van deze warmteleveranciers zijn mogelijk onvoldoende beschermd bij bijvoorbeeld storingen, financieel wanbeheer door de leverancier of te hoge warmtetarieven.
12/11 10u30  Verbeterde hulp bij eetstoornissenMinister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat volgend jaar twee speciale centra worden geopend voor jongeren met een eetstoornis.
12/11 10u30  Drie aanhoudingen voor heling en deelname aan criminele organisatieDe politie hield dinsdag 12 november drie verdachten (63, 39 en 26 jaar) uit Noordwolde (Friesland) en Vledder aan. Zij worden verdacht van heling, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Op vijf locaties in Noordwolde, Vledder en in een bedrijfspand in Steenwijk zijn vandaag doorzoekingen. In Steenwijk wordt de handelsvoorraad van een autobedrijf in beslag genomen. De verdachten worden vrijdag 15 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.
12/11 09u00  Stijging aantal passagiers KLMDe maand oktober liet een stijging van de KLM passagiersaantallen zien. KLM had in deze maand 3,6% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een hoger vervoer van 3,0% in passagierskilometers en een hogere capaciteit stoelkilometers van 2,4%, steeg de bezettingsgraad licht in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De passagiersgroei was met name te zien op bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika.
12/11 08u30  Geliquideerde advocaat werd al weken gevolgdDe in Amsterdam geliquideerde advocaat Derk Wiersum werd al weken door een ‘moordcommando’ in de gaten gehouden. Volgens De Telegraaf zou niet alleen het kantoorpand van Wiersum in Amsterdam-Buitenverdert geobserveerd, ook zijn woonhuis.
12/11 08u30  'Flinke toename werkgelegenheid voor medewerkers klantcontact'Het aantal mensen dat werkzaam is in klantcontactberoepen is de afgelopen jaren flink gestegen tot zo’n 154.000. Omdat organisaties hun contacten met klanten en burgers steeds meer verschuiven van face-to-face contact naar telefonisch en digitaal contact, neemt de vraag naar medewerkers klantcontact toe. In het eerste kwartaal van 2019 waren er circa 8.000 vacatures, 2.000 meer dan in het eerste kwartaal van 2018. Dat blijkt uit de factsheet Klantcontactberoepen die uitkeringsinstantie UWV op 12 november 2019 heeft gepubliceerd.
12/11 08u30  Dode bij ongeval in UffelteEen 77-jarige automobilist uit Diever is maandagavond om het leven gekomen bij een ongeval op de N371 bij het Drentse Uffelte. Zijn 75-jarige vrouw zat naast haar man in de auto en raakt zwaargewond.
12/11 08u15  Aantal faillissementen verandert nauwelijksHet aantal failliet verklaarde bedrijven is nauwelijks veranderd. Er zijn in oktober 5 bedrijven minder failliet verklaard dan in september, meldt het CBS. De trend is de lopen jaren redelijk vlak.
12/11 08u00  Grapperhaus intensiveert mogelijkheden afpakken crimineel vermogenNieuwe instrumenten - continue vermogensmonitor en strafrechtelijke curatele - worden uitgewerkt om de financiële handel en wandel van misdadigers beter in beeld te krijgen. De mogelijkheden om crimineel vermogen af te pakken zijn de afgelopen tijd al versterkt. Deze aanpak wil minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid verder intensiveren. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van minister Grapperhaus over de voortgang van de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit.
11/11 22u15  Pannaveldje Nijmegen mag blijven maar moet 's avonds en in weekend dichtDe voorzieningenrechter schorst de dwangsom van gemeente Nijmegen. Basisschool De Buut moest onder dreiging van een dwangsom van de gemeente het speelveldje sluiten. De rechter heeft maandag bepaald dat het veldje voorlopig mag blijven, wel is extra onderzoek nodig en moet de school aanvullende maatregelen nemen om de geluidsoverlast te beperken.
11/11 21u45  Marechaussee arresteert man voor mensensmokkelDe Koninklijke Marechaussee in Ter Apel heeft zaterdagochtend 9 november een 26-jarige man uit Baexem aangehouden voor mensensmokkel.
11/11 21u30  Voetgangsters aangereden op rotonde Schijndelseweg BoxtelMaandagavond vond er rond 19.25 uur een ongeval plaats op de Schijndelseweg in Boxtel. Op de rotonde bij Het Klaverblad werden twee voetgangsters aangereden door een auto.
11/11 20u00  Amsterdamse woning gesloten na vondst drugs en vuurwapen en geldbedragMaandag is op last van burgemeester Halsema een woning aan de Dr. H. Colijnstraat gesloten. 'De woning in Amsterdam-Geuzenveld is per direct voor drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet', zo meldt de gemeente Amsterdam maandag.
11/11 18u45  Zes jaar cel en TBS voor steken willekeurige vrouwen Noord-HollandMaandag heeft de rechtbank Noord-Holland een 24-jarige man voor vier pogingen tot moord, een mishandeling, meerdere bedreigingen met verkrachting en stalking veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. 'Daarnaast heeft zij hem TBS met dwangverpleging opgelegd', zo meldt de rechtbank maandag.
11/11 17u45  OM blundert: verdachten bedreiging en afpersing krijgen namenlijst bedrijfIn het onderzoek naar de dreiging richting een Gelders bedrijf is een lijst met personeelsgegevens terecht gekomen in het dossier. Daardoor hebben verdachten toegang gekregen tot deze lijst. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.
11/11 16u45  Uitslaande brand gebouw Koninklijke Kentalis Sint-MichielsgestelZondagavond is de brandweer met groot materieel uitgerukt voor een uitslaande brand bij de Koninklijke Kentalis aan de Theerestraat in Sint-Michielsgestel.
11/11 16u30  Facebook moet nepadvertenties John de Mol werenFacebook is verplicht om nu en in de toekomst nepadvertenties te weren waarin mediaondernemer John de Mol Bitcoins en andere cryptovaluta aanprijst. Ook moet Facebook De Mol gegevens verstrekken over de identiteit van de partijen die achter de misleidende advertenties zitten. Dit heeft de rechtbank Amsterdam maandag bepaald.
11/11 16u15  Privacywaakhond focust zich op toezicht datahandel, digitale overheid en AIDe privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat zich de komende jaren toeleggen in het toezichtwerk met extra nadruk op drie focusgebieden: datahandel, digitale overheid en artificiële intelligentie en algoritmes. Dit heeft AP maandag bekendgemaakt met het visiedocument ‘Dataprotectie in een digitale samenleving’.
11/11 15u45  Rechter: Staat moet actief inzetten op terughalen kinderen SyriëgangersDe Nederlandse Staat moet zich inspannen om de Nederlandse kinderen van Syriëgangers naar Nederland te halen. Dit heeft de kortgedingrechter van de rechtbank Den Haag maandag bepaald.
11/11 14u30  Politie waarschuwt Sint en Kerstman voor nep-webshopsDe politie waarschuwt mensen, nu de tijd is aangebroken om weer volop online te winkelen voor Sint- en Kerst cadeaus, om goed op te letten omdat het ook het moment is dat oplichters hun slag proberen te slaan. 'In nep-webshops bieden ze allerlei goederen aan, maar wie daar bestelt krijgt na betaling nooit iets geleverd. Dit jaar zijn al zo’n 200 van dit soort webwinkels gesloten', zo meldt de politie maandag.
11/11 14u15  Voorstanders traditionele Zwarte Piet komen met eigen sinterklaasjournaal en intochtVoorstanders van de traditionele Zwarte Piet hebben zich verenigd in een stichting De Nationale Sint.
11/11 13u00  Uitval van personeel als gevolg van stress en burn out kost jaarlijks 2,8 miljardUIt onderzoek van TNO blijkt dat het uitvallen van personeel als gevolg van stress en burn out het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks 2,8 miljard euro kost.
11/11 12u30  A2 richting ‘s-Hertogenbosch: nachtelijke afsluiting 16-18 november tussen knooppunt Oudenrijn en de Lekbrug bij VianenRijkswaterstaat vervangt een deel van de asfaltdeklaag van de A2.
11/11 11u30  Uitslaande brand verwoest bedrijfsgebouw in RoosendaalIn de nacht van zondag op maandag heeft een grote brand gewoed in een bedrijfsgebouw aan de Bosstraat in Roosendaal.
11/11 11u15  Zes verdachten aangehouden in onderzoek naar financieren terrorisme met benefieten en donatiesDe FIOD, politie en de Belgische autoriteiten hebben afgelopen week zes mannen aangehouden in een internationaal onderzoek naar terrorismefinanciering.
11/11 11u00  Automobilist uit Herten (26) overleden bij verkeersongevalEen 26-jarige man uit Herten is in de nacht van zondag op maandag komen te overlijden na een verkeersongeval op de N293.
11/11 10u45  Veghelse woning onbewoonbaar na explosieDe hulpdiensten zijn zondagavond omstreeks 23:45 uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Dongelaan in Veghel
11/11 10u30  Man (26) overleden bij verkeersongevalEen 26-jarige man uit Herten is in de nacht van zondag op maandag komen te overlijden na een verkeersongeval op de N293.
11/11 09u45  'Teveel schadelijke stoffen in strooizout, vrees voor gladde wegen'Strooizout bevat mogelijk teveel schadelijke stoffen.
11/11 09u00  Automobilist alsnog overleden na zwaar ongeval A17Zondag is de bestuurder, die zaterdagmorgen gewond raakte bij een zwaar ongeval tussen twee auto's op de A17 richting Dordrecht, in het ziekenhuis overleden.
11/11 09u00  Extra drukte op wegen Noord-Holland vanwege demonstrerende boerenDe ANWB verwacht dat het maandagochtend druk wordt op de wegen in Noord-Holland.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Extra drukte op wegen Noord-Holland vanwege demonstrerende boeren11/11 09u00 - Blik op Nieuws: De ANWB verwacht dat het maandagochtend druk wordt op de wegen in Noord-Holland.
0x Automobilist alsnog overleden na zwaar ongeval A1711/11 09u00 - Blik op Nieuws: Zondag is de bestuurder, die zaterdagmorgen gewond raakte bij een zwaar ongeval tussen twee auto's op de A17 richting Dordrecht, in het ziekenhuis overleden.
0x 'Teveel schadelijke stoffen in strooizout, vrees voor gladde wegen'11/11 09u45 - Blik op Nieuws: Strooizout bevat mogelijk teveel schadelijke stoffen.
0x Man (26) overleden bij verkeersongeval11/11 10u30 - Blik op Nieuws: Een 26-jarige man uit Herten is in de nacht van zondag op maandag komen te overlijden na een verkeersongeval op de N293.
0x Veghelse woning onbewoonbaar na explosie11/11 10u45 - Blik op Nieuws: De hulpdiensten zijn zondagavond omstreeks 23:45 uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Dongelaan in Veghel
0x Automobilist uit Herten (26) overleden bij verkeersongeval11/11 11u00 - Blik op Nieuws: Een 26-jarige man uit Herten is in de nacht van zondag op maandag komen te overlijden na een verkeersongeval op de N293.
0x Zes verdachten aangehouden in onderzoek naar financieren terrorisme met benefieten en donaties11/11 11u15 - Blik op Nieuws: De FIOD, politie en de Belgische autoriteiten hebben afgelopen week zes mannen aangehouden in een internationaal onderzoek naar terrorismefinanciering.
0x Uitslaande brand verwoest bedrijfsgebouw in Roosendaal11/11 11u30 - Blik op Nieuws: In de nacht van zondag op maandag heeft een grote brand gewoed in een bedrijfsgebouw aan de Bosstraat in Roosendaal.
0x A2 richting ‘s-Hertogenbosch: nachtelijke afsluiting 16-18 november tussen knooppunt Oudenrijn en de Lekbrug bij Vianen11/11 12u30 - Blik op Nieuws: Rijkswaterstaat vervangt een deel van de asfaltdeklaag van de A2.
0x Uitval van personeel als gevolg van stress en burn out kost jaarlijks 2,8 miljard11/11 13u00 - Blik op Nieuws: UIt onderzoek van TNO blijkt dat het uitvallen van personeel als gevolg van stress en burn out het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks 2,8 miljard euro kost.

Statistieken

Artikels:
30063
Gelezen:
36292
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven