vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Metro

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u00
 

Metro

Verbergen Tonen
18/01 23u00  De Slimste Mens gewonnen door econoom Van Mulligen Econoom Peter Hein van Mulligen mag zich vanaf vrijdag De slimste mens noemen. Van Mulligen kreeg een bijbehorende trofee uit handen van de vorige winnaar, de journalist Roelof de Vries.
18/01 22u00  'Taxichauffeurs moeten minder ongelukken maken' Verzekeraars dreigen taxichauffeurs niet meer te verzekeren, want ze zijn veel vaker betrokken bij ongelukken. Vooral jonge, zzp'ende bestuurders moeten vaak aankloppen bij de verzekeraar nadat ze schade hebben opgelopen.
18/01 21u00  FD ontslaat journalist Boersma: Geen duidelijkheid Journalist Ans Boersma is door het Financieel Dagblad op straat gezet. In een verklaring op de website laat het medium weten, waarom ze afscheid hebben genomen van hun correspondent.
18/01 20u15  Pornhub ziet sessies flink stijgen door shutdown VS Meten is weten. Dat geldt voor alle grote bedrijven en sites en dus ook over Pornhub. De bekendste pornoverzameling van het digitale web heeft zodoende een opvallende ontdekking gedaan rondom de Amerikaanse shutdown.12 
18/01 19u00  Man (87) moet bankje graf overleden vrouw weghalen Het lijkt onschuldig: de 87-jarige Lucas Meijer die een bankje heeft laten plaatsen bij het graf van zijn overleden vrouw, zodat hij haar rustig kan bezoeken. De gemeente Stadskanaal heeft hem echter uitdrukkelijk verzocht om het bankje weg te halen. 
18/01 18u15  Paulusma: 'Lange koude winterperiode op komst' Er komt een lange winterperiode aan. Nee, dat hebben we niet verzonnen. Niemand minder dan weerman Piet Paulusma heeft de voorspelling gedaan, die menig sneeuw- en schaatsfanaat blij zal stemmen. 
18/01 17u15  Politie zoekt mensen die dronken willen worden De politie van het Amerikaanse stadje Kutztown in Pennsylvania is op zoek naar mensen die wel houden van een glaasje. Het korps zoekt vrijwilligers die zich laveloos willen drinken, zodat zij kunnen dienen als studieobject voor de agenten die de kunst van verkeerscontroleur nog onder de knie moeten krijgen.
18/01 17u15  De Eredivisie is terug: klaar voor unieke titelrace De Eredivisie wordt vrijdag na een kleine maand weer hervat. Vitesse en Excelsior hebben de eer om de bal weer aan het rollen te brengen. Hoewel het qua kwaliteit nooit meer de meest hoogstaande competitie zal worden, is er genoeg om naar uit te kijken.
18/01 17u00  Aanwijsplek WK voor Nuis en Wüst Schaatsers Ireen Wüst en Kjeld Nuis mogen toch deelnemen aan de WK allround en de WK sprint. Het duo wist zich vorig weekend niet rechtstreeks te kwalificeren voor het WK. Daarom besloot de selectiecommissie van schaatsbond KNSB ze een aanwijsplaats te geven. 
18/01 16u30  'Blockchainbazelaar' Rijbroek schrijft nieuw boek Het was misschien wel hét televisiefragment van vorig jaar, bij Nieuwsuur schoof 'cyberexpert' Rian van Rijbroek aan die vijf minuten lang haar deskundige blik mocht werpen op cybercrime en hackers. Het probleem? Er klopte helemaal niks van. 
18/01 16u00  7 tips om Blue Monday dragelijker te maken Blue Monday - de dag waarop de hele westerse wereld (op het noordelijk halfrond) in zak en as zit. De derde maandag van januari wordt altijd als en grauwe depressieve dag beschouwd, maar het is natuurlijk maar wat je er zelf van wil maken! Daarom heeft Metro zeven tips om de dag toch (enigszins) goed gemutst door te komen.
18/01 16u00  Baby in vuilniszak gevonden langs de kant van de weg In Zuid-Afrika is onlangs een pasgeboren baby in een vuilniszak langs de kant van de weg gevonden. De baby werd ontdekt vlak voor het moment dat de vuilniswagen langskwam om het vuil op te halen. De moeder is inmiddels gearresteerd voor poging tot moord.
18/01 15u15  Zeven jaar cel geëist in zaak zinloos geweld Er is zeven jaar cel geëist tegen een 26-jarige Utrechter die vorig jaar de toen 25-jarige Lucas de Ruwe zo zwaar heeft mishandeld dat hij vijf dagen daarna overleed. 
18/01 15u00  Nieuws clips van Tiësto en Ariana Grande Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Tiësto, Tyga, RIMON, Grey en Ariana Grande! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.
18/01 14u45  Kolvende moeder wint ultrarace van 431 kilometer De Britse Jasmin Paris is ultraloopster en heeft als eerste vrouw de Montane Spine Race gewonnen. Ze rende 83 uur lang en legde 482 kilometer af. Een prestatie op zich! Jasmin gebruikte de pauzes om te kolven voor haar 14 maanden oude dochtertje.
Laatste update: vandaag om 23u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 14u15  Kinderserie Tik Tak keert terug op televisieNostalgie! Want wie kent het niet uit zijn jeugd: Het iconische kinderprogramma Tik Tak van de Belgische zender Ketnet keert terug op de buis. De eerste nieuwe reeks is in het najaar op de zender Ketnet Junior te zien.
18/01 14u15  Topdiplomaten VS en Noord-Korea weer in overlegNa een historische ontmoeting in juni vorig jaar en een afgelaste nieuwe ontmoeting in november, zitten de Verenigde Staten en Noord-Korea vandaag weer met elkaar om de tafel. Topdiplomaten van beide landen voeren namelijk overleg in de Zweedse hoofdstad Stockholm.
18/01 14u15  Heldere hemel voorspeld bij bloedmaan van maandagEr is aanstaande maandag in de vroegte een bijzonder natuurfenomeen waar te nemen in Nederland. Op 21 januari vindt er een totale maansverduistering plaats die ook in Nederland te zichtbaar is.
18/01 13u45  Herontdek je stad tijdens Museumnacht010Het bijzondere entreeplein van Museum Boijmans Van Beuningen, de glazen façade van Witte de With en TENT Rotterdam. Je komt er vaak genoeg langs, maar heb je ooit écht gekeken? Herontdek Rotterdam op zaterdag 2 maart tijdens de Museumnacht010.
18/01 13u30  Website en app Schiphol uit de luchtWeer problemen voor Schiphol. Waar vorig jaar een stroomstoring al voor chaos zorgde, liggen nu de website en app van de luchthaven plat.
18/01 13u30  Zalando wil terugsturen gedragen kleding aanpakkenZalando krijgt regelmatig gedragen kleding teruggestuurd. De internetgigant lijkt nu een manier te hebben gevonden om dit in de toekomst te voorkomen. Zo hangt er nu voortaan aan ieder kledingstuk een groot label met daarop de tekst ‘do not remove this tag’.
18/01 13u30  Adopteer jouw eigen zwerfvuilvrije stukje NoordDe aanpak waarbij ondernemers, (sport)verenigingen, scholen en burgers elkaar helpen hun omgeving zwerfafvalvrij te houden, slaat aan. In Rotterdam-Noord hebben via Schoonopdekaart.nl al meer dan 100 deelnemers een stukje wijk geadopteerd om schoon te houden.
18/01 13u00  Berging containers Waddengebied van startHet bergen van de in het Waddengebied overboord geslagen containers kan eindelijk beginnen. Dat stelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Er wordt verwacht dat de berging ergens vrijdagmiddag begint. 
18/01 12u30  Verdachte brand: 'Ik kan de tijd niet terugdraaien'Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vrijdag bij de start van zijn proces spijt betuigd.
18/01 12u30  Fossiele voorouder komt tot leven door robotOp het eerste gezicht hebben archeologie en animatietechnieken vrij weinig met elkaar te maken. Deze technieken laten de draken in Game of Thrones vliegen, vuurspuwen en paarden door de lucht vliegen, best indrukwekkend want deze draken bestaan natuurlijk niet echt. 
18/01 12u30  'Nederlandse militairen hebben kanker door burnpits'Tientallen Nederlandse militairen denken kanker te hebben gekregen door zogenaamde ‘burnpits’ in Afghanistan. Dat zijn brandende afvalhopen, die onder meer worden gebruikt voor het vernietigen van medisch afval en werkmateriaal.
18/01 12u15  RTL versus Talpa: wie gaat winnen?De strijd tussen RTL en Talpa TV is losgebarsten. Grote namen als Wendy van Dijk, Linda de Mol, Johnny de Mol en Gordon maken de overstap naar TALPA TV, het imperium van John de Mol. Ook populaire RTL-programma’s als Ik Hou Van Holland en Miljoenenjacht verhuizen naar SBS6. RTL heeft nog altijd een groter marktaandeel dan SBS6, maar zullen ze dit marktaandeel kunnen behouden? ,,Op het eerste gezicht heeft John de Mol misschien een mooi pakket binnen gehaald aan grote presentatoren en programma’s, dat is nog geen garantie voor succes,” zegt mediahistoricus Huub Wijfjes. NPO heeft het grootste marktaandeel, daarna komt RTL met zenders als RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 gevolgd door Talpa TV met SBS6, Veronica, Net5 en SBS 9. ,,John de Mol pompt RTL leeg en met wat hij over heeft pompt hij SBS6 vol,” zegt mediahistoricus Huub Wijfjes. Hij legt uit dat John de Mol de afgelopen dertig jaar wel heeft laten zien dat hij een ster is in het bedenken en produceren van tv-programma's, denk aan Big Brother en The Voice. ,,Hij heeft de macht over vele tv-programma’s, maar het lijkt erop dat hij ook de macht wil over de distributie en dat kan natuurlijk het beste met een eigen zender.” Drie keer scheepsrecht? In 1997 probeerde John de Mol (toen nog met Endemol) het met Sport 7 en in 2005 met zender Tien, beide bleken geen al te groot succes. Is drie keer scheepsrecht en gaat het John de Mol lukken om van SBS6 een familiezender te maken? Huub Wijfjes legt uit dat John de Mol vergeleken met de zender Tien, nu veel meer massa in handen heeft om een zender te laten slagen ,,John de Mol heeft met TALPA TV een volledig multimediaal bedrijf om zijn content te verspreiden: vier zenders, een online platform en YouTube kanalen. Hij heeft een veel bredere basis om programma’s te verspreiden.” Toch verwacht de mediahistoricus dat John de Mol zich nog wel flink moet bewijzen. ,,Op het eerste gezicht heeft hij misschien een mooi pakket binnen gehaald aan grote presentatoren en programma’s, dat is nog geen garantie voor succes.” Imago SBS6 klopt niet Tv-recensent Rob Goossens is niet direct enthousiast over het succes van SBS6. ,,Er moet nog een hoop gebeuren. Het imago klopt niet. Denk alleen al aan de kleur van de zender, lichtblauw. De zender heeft nog geen warme familie uitstraling.” Goossens is juist hoopvol tegenover RTL. Met het vertrek van Ik Hou Van Holland en Miljoenenjacht gaat RTL ‘signature shows’ verliezen en juist die programma’s zijn heel belangrijk voor het imago van RTL 4.” Luxepositie voor RTL Goossens ziet het positief in voor de oranjekleurige zender. Volgens hem zit RTL juist in een luxepositie. ,,Laten we niet vergeten dat RTL tot nu toe na de NPO nog altijd marktleider is. RTL is erin geslaagd om met nieuwe programma’s een groter publiek te raken. Terwijl John de Mol met een ‘kloon’ van RTL nieuwe kijkers naar zijn zender probeert te trekken.” Vergeet Beau, Paul en Art niet En ja, het vertrek van Linda de Mol, Wendy van Dijk, Gordon en Johnny de Mol is even een zure appel voor RTL, maar zit er nog genoeg talent dat nieuwe programma’s kan gaan maken. ,,Voor Chantal Janzen komen er vast nieuwe uitdagingen aan. Maar vergeet vooral alleskunner Beau van Erven Dorens niet, hij maakt empathische reality-programma’s waar de mensen van smullen. En RTL heeft ook Art Rooijakkers, Paul de Leeuw en Twan Huys in huis,” zegt Goossens. ,,En anders is het misschien een idee dat RTL op zoek gaat naar nieuw talent.” RTL gaat het moeilijk krijgen daar is de mediahistoricus Wijfjes zeker van. ,,Het is nooit prettig om kijkcijferkanonnen te verliezen. Ze gaan problemen krijgen om zendtijd te vullen. Ook heeft John de Mol presentatoren weg gekocht en daarmee kan RTL marktaandeel en dus advertentie inkomsten gaan verliezen.” Ellende of startpunt voor nieuwe creaties? ,,Het is moeilijk om te zeggen hoe het RTL voor de wind gaat, ze zullen het moeilijk krijgen maar ze kunnen het ook zien als een uitdaging.” Huiswerk voor RTL? ,,Ze zullen een innovatie-slag moeten maken. Aan de tafel met productiehuizen en op zoek naar nieuw talent. Maar ze zijn ook niet helemaal verloren ze hebben nog altijd The Voice en Expeditie Robinson in huis. Wie weet komen er wel veel meer van dat soort programma’s aan,” laat Wijfjes weten. Samenwerken een optie? Mocht het bij beide zenders niet lukken dan zou één commerciële zender misschien nog een oplossing zijn. Volgens Wijfjes gaat lineaire televisie het de komende tijd sowieso moeilijk krijgen, omdat ze moeten opboksen tegen internet en toenemende streamingdiensten. ,,John de Mol heeft het voordeel dat hij zijn programma’s op meer plekken kan uitzetten. RTL heeft weer het voordeel dat ze hun eigen streamingdienst, Videoland, hebben.” Eén commerciële zender waarin RTL en TALPA TV samenkomen? ,,John de Mol schijnt hier wel voor open te staan, maar ik denk niet dat RTL gaat toehappen. En de vraag is of je dat moet willen de NPO tegen een commerciële zender,” concludeert Wijfjes. Bekijk ook: Ook Linda de Mol stapt over naar Talpa Bekijk ook: Gordon gaat los op Angela de Jong Bekijk ook: Techexpert: '#10yearchallenge is niet zo onschuldig'
18/01 12u15  Koen geeft dat extra zetjeKoentact heet de taalschool van Koen en hij houdt van ‘doeidoei’, zijn Française én vijf Marokkaanse vrouwen en out of the box/boîte/caja/doos. ,,Wat is de meest verkochte cannabis? laat ik ze vragen in coffeeshop Johnny.” 
18/01 12u15  Meerdere ongelukken door gladheidDe winterse buien die over ons land trekken en gepaard gaan met gladheid hebben geleid tot verschillende ongelukken. Het grootste deel van deze ongelukken gaat om gevallen fietsers en van de weg geraakte automobilisten. Berichten over ernstige verwondingen zijn er tot nu toe niet. 
18/01 12u00  'Amerikaanse toewijding NAVO niet ter discussie'Volgens Joe Dunford, de hoogste Amerikaanse militair kunnen Nederland en andere bondgenoten op de Verenigde Staten blijven rekenen. Dat terwijl de Amerikaanse president Donald Trump regelmatig laat blijken, dat hij weinig heeft met het bondgenootschap. Zo sprak hij een paar dagen geleden nog met zijn adviseurs over het verlaten van de NAVO.
18/01 11u30  Bakkerij zocht naar vaste klant die overleden bleekWerknemers van Bakker Bart in Middelburg misten afgelopen weken een bekend gezicht. Hans, een van hun vaste klanten, verscheen al dagen niet in de bakkerij. 
18/01 11u15  Eerste fitnesssalon voor je gezicht geopend in LAAls je een jong en fris gezicht wilt zonder allemaal crèmepjes op je gezicht te hoeven smeren, kun je het beste 'even' een vliegticket naar Los Angeles boeken. Daar is namelijk de eerste fitnesssalon voor je gezicht geopend.
18/01 11u15  Tips om je sportvoornemen vol te houdenGoede voornemens hebben (of hadden?) we, zo blijkt uit verschillende onderzoeken, in alle soorten en maten. Zo werd rond de jaarwisseling bijvoorbeeld duidelijk dat vier op de vijf Nederlanders 2019 wil benutten om wat meer tijd in de natuur door te brengen. Een kwart van je landgenoten en wie weet ook jijzelf wel, heeft gezonder eten bovenaan het goede voornemens-lijstje staan. ‘Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden’, is ook zo’n veelgehoorde.
18/01 10u45  Franse minister vindt wijn niet echt alcoholDat de Fransen hun glaasje wijn serieus nemen wisten we al wel. Maar Didier Guillaume, de Franse minister van Landbouw en Voeding heeft zich nu toch wel op bijzondere wijze uitgelaten over zijn eigen drankje naar keuze. Zo zei hij in een interview met een Franse krant onder meer dat wijn geen alcohol is als alle andere.
18/01 10u45  Vrouw opgepakt voor smokkel 24 woestijnrattenDe douaniers op het vliegveld van het Taiwanese eiland Kinmen wisten niet wat ze meemaakten. Toen ze een 60-jarige vrouw tegenhielden omdat ze raar liep, bleek dat de vrouw maar liefst 24 woestijnratten om haar benen had geplakt.
18/01 10u15  Ai: Maan herkent nummers van vriendlief Tony nietRadiodj’s zijn er vaak ontzettend goed in om iemand voor het blok te zetten - soms met groot succes. 
18/01 09u45  Tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’Van 5 tot 28 februari is de rondreizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ gratis te zien in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Laat je door verschillende graven en een gravin van Holland meevoeren en ontdek hoe dit graafschap is ontstaan en gegroeid tussen de jaren 1000 en 1500.
18/01 09u15  Patty (35): ‘Ik ben al 10 jaar constant zwanger’In de serie 'Een Huis Vol' konden we afgelopen december genieten en vol bewondering kijken naar de avonturen van drie gezinnen met vijf, acht en tien kinderen. Ook de 35-jarige Patty Hernandez uit Charlotte, North-Carolina, heeft een heel groot gezin. 
18/01 08u45  Nieuw culinair muziekspektakel in LansingerlandBerkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek zijn komend najaar een festival rijker. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september strijkt culinair muziekfestival Opperdepop festival neer in het Annie M.G. Schmidtpark. Bekende artiesten en de meest talentvolle smaakmakers uit de regio vormen de line-up.
18/01 08u30  Grootste windmolen ter wereld naar RotterdamOp de Maasvlakte verrijst komende zomer de grootste windmolen ter wereld. De molen heeft een tiphoogte van bijna 245 meter. Alleen al de drie rotorbladen zijn ieder 107 meter lang.
18/01 08u15  Zorgkosten juist hoger geworden door wijkteamsHet doel van de wijkteams was duidelijk: de zorg moest dicht bij de cliënt worden georganiseerd, zodat de zorg minder duur zou worden. 
18/01 08u15  Vmbo- en mbo-school in 1: 'We wisselen docenten uit'Vmbo-leerlingen kunnen vanaf 2020 makkelijker doorstromen naar het mbo. Een nieuw wetsvoorstel van Minister van Engelshoven en minister Slob moet ervoor zorgen dat leerlingen op het vmbo al een begin kunnen maken met een vervolgopleiding. Niet voor alle scholen is dit nieuw. Sommige experimenteren al langer met een programma voor een soepele doorstroom of bevinden zich zelfs in hetzelfde gebouw.
18/01 07u30  Treinreizigers balen helemaal niet zo van NSWie op een treinperron staat en een vertraging ziet verschijnen op het scherm, herkent het vast: er wordt in de omgeving wat afgezucht en de ogen gaan her en der rollen. Mopperen op de NS, het lijkt heel gebruikelijk. 11 
18/01 07u15  Overleden oprichter KLM-blad blijkt toch niet doodHet stond zwart op wit in de krant in december: oprichter van het KLM-magazine Holland Herald Jean-Jacques van Belle was overleden. 
18/01 07u15  Zieltjes winnen’A type of croquette’. Zo beschrijft The Washington Post onze eigenlijk niet in woorden te vatten nationale trots, de bitterbal. “Is dit De Speld?”, vroeg een jongen, toen ik een screenshot van de Amerikaanse krant in mijn Insta stories plaatste. Waarna nóg tien keer dezelfde vraag volgde. Nee, dit is niet de satirische website De Speld. Dit is de Nederlandse politiek. Anno 2019. Het jaar is nog maar net begonnen, maar ik kan nu al niet wachten op het eerste reces.
18/01 06u30  Verdachten fatale brand studentenflat voor rechterEen fatale brand in een studentenflat in Diemen kostte in juli 2017 het leven van de 27-jarige David Swart. Twee mensen raakten gewond. 
17/01 22u45  'Boersma hielp Syriër aan valse papieren'Update donderdag 22.30 uur
17/01 22u30  Rotterdams ziekenhuis krijgt 'kroelzorg' voor baby'sOok op oudere leeftijd is als je verdrietig bent niets fijner dan geknuffeld worden, toch? Dat geldt al helemaal voor baby's, dachten ze in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Het ziekenhuis gaat daarom tijdens ziekenhuisopnames van baby's speciale kroelzorg aanbieden.
17/01 21u45  Italiaans dorpje verkoopt huizen voor £1Heb jij plannen om naar het zuiden van Europa te emigreren? Dan is het slim om een kijkje te nemen in het dorpje Sambuca op het Italiaanse eiland Sicilië. Een huis in het dorpje kost momenteel namelijk maar £1,-! 
17/01 21u15  Alles mag bij Vrienden van Amstel LiveJe zou misschien denken dat je na 21 edities van Vrienden Van Amstel Live alles wel een keer gezien hebt, maar ook dit jaar heeft de organisatie de nodige troeven in zijn handen. ,,In de kroeg mag alles tegenwoordig, toch?”, zegt Ryan Marciano, een van de optredende acts.
17/01 19u45  Barry Paf neemt Metro-kijker mee achter de schermenOp weg naar de 100% NL Awards neemt radio-dj Barry Paf je in een videoserie mee met een blik achter de (studio)schermen.
17/01 19u30  Potloodventer Capelle betastte meisjes van 6 en 9Een 48-jarige man uit Rotterdam wordt ervan verdacht vorig jaar oktober twee meisjes van 6 en 9 in Capelle aan den IJssel te hebben betast. Hij stond vandaag voor de rechtbank in Rotterdam wegens potloodventen. 
17/01 19u15  Minder vlees, meer noten: hoe begin je daarmee?Het roer moet om. Minder rood vlees en suiker, meer groenten en fruit. Een vaak gehoorde kreet, maar volgens het EAT-Lancet-rapport is het nu menens. Als we niet iets veranderen aan ons dieet en de voedselproductie, komen we in de problemen in 2050. Volgens de onderzoekers is het anders niet mogelijk om dan nog op een gezonde manier te leven en de aarde in leven te houden.
17/01 18u30  Boersma: 'Syrische ex mogelijk reden van uitzetting'Journalist Ans Boersma vermoedt dat haar uitzetting iets te maken heeft met de relatie die ze heeft gehad met een Syriër. Boersma, werkzaam voor het Financieel Dagblad (FD), werd donderdagochtend uit Turkije gezet. Het is vooralsnog niet duidelijk wat de precieze reden daarvoor was.
17/01 18u30  Ikazia eerste ziekenhuis met KroelCAREIkazia biedt als eerste ziekenhuis in Nederland KroelCARE voor de allerjongsten. Dit zijn speciaal opgeleide vrijwilligers die rust en aandacht kunnen bieden aan kinderen vanaf 0 jaar als zij zichtbaar last hebben van stress, pijn of spanning.
17/01 16u45  Code geel zorgt voor drukke avondspitsHet moet druk worden op de weg vanavond. Volgens Rijkswaterstaat ontstaan de eerste files al voor vieren en zullen die pas na zevenen oplossen. En dat heeft alles te maken met het afgekondigde code geel van vanavond.
17/01 16u30  Code geel zorgt voor drukke spitsHet moet druk worden op de weg vanavond. Volgens Rijkswaterstaat ontstaan de eerste files al voor vieren en zullen die pas na zevenen oplossen. En dat heeft alles te maken met het afgekondigde code geel van vanavond.
17/01 16u15  Techexpert: '#10yearchallenge is niet zo onschuldig'Social media staat er vol mee: de '10 Year Challenge', waarbij het de bedoeling om een foto van tien jaar geleden te posten naar een recensie versie van jezelf. Klinkt vrij onschuldig toch? De Amerikaanse technologie-experts Kate O'Neil plaatst een kanttekeningen bij de uitdaging, de foto's zouden kunnen worden gebruikt om de algoritmes rond gezichtsherkenning verder te ontwikkelen. 
17/01 16u15  Barry Pafs eerste vlog voor Metro - Backstage met BarryEen inkijkje in het drukke leven van DJ Barry Paf. Iedere ochtend heeft hij leuke gasten op bezoek in zijn show op 100% NL. Deze week: Maan, Kenny B, Piet Paulusma en Miljuschka Witzenhausen.
17/01 14u30  Indian Askin is de tel kwijtNa heel veel optreden levert de Amsterdamse band Indian Askin deze maand zijn gloednieuwe tweede album af. De opnames waren snel gedaan. “Ik ga niks twee keer inspelen of inzingen”, zegt frontman Chino Ayala. “Dat is zonde van de tijd.” Het gaat goed met Indian Askin. De Amsterdammers werden achtereenvolgens door De Wereld Draait Door, Volkskrant en 3FM getipt als het grote nieuwe Nederlandse talent. Indian Askin verkocht verschillende optredens tijdens de omvangrijke Piñata Disco Derby Tour uit na het in 2016 verschenen album Sea Of Ethanol. Een jaar later werd een Edison voor beste nieuwkomer in de wacht gesleept. De opvolger van dat album verschijnt op 25 januari en heet Another Round. Drie jaar is een redelijk lange tijd voor een debuterende band om aan een tweede plaat te werken. “In 2016 heb ik echt nul liedjes geschreven”, legt Ayala uit, die samen met bassiste Jasja Offermans aan een grote ronde tafel zit in een kantoorruimte in een hotel. “Hooguit één, bij een soundcheck.” Het lukt de band nog niet zo goed om liedjes te schrijven terwijl ze op tournee zijn. “Je brengt wel veel tijd backstage door en tegenwoordig doen we veel festivals, maar daar is er zoveel teringherrie om je heen dat je niet echt tijd hebt om lekker ergens met je gitaartje te gaan zitten”, beschrijft Offermans. “Als je naar het buitenland gaat, kan het wel”, denkt Ayala. “Maar toen we dat deden, hebben we alleen maar zitten keten.” De muzikanten grinniken. “En bezienswaardigheden bekijken”, vult de bassiste aan. “Het was een soort vakantie, maar als we voor de derde keer in Praag zijn, hoeft het volgens mij niet meer.”
17/01 14u00  Redding Spaanse Julen meest ingewikkelde ooitDe twee-jarige Spaanse peuter Yulen viel zondagmiddag in de meer dan 100 meter diepe put. Sindsdien wordt met man en macht gewerkt aan zijn bevrijding. Eerder vandaag schreven we al dat als alles goed gaat, de redding van de jongen naar verwachting nabij is. Reddingswerkers laten echter weten dat zij te maken hebben met een van de meest ingewikkelde reddingsacties ooit.
17/01 13u45  Driedaags festival 'Vuur en Vlam'Morgen start bij Luchtpark Hofbogen het driedaags vuurfestival ‘Vuur en Vlam’. Een uitgebreid programma voor jong en oud met spectaculaire vuurshows, live muziek, vuurkunstenaars, bijzondere installaties en theater.
17/01 13u45  #sportiefophetwerk: Wat mag je nou aan?In een reeks speciale Metro-verhalen over het thema #personalgoal2019 heb je heel wat sportieve kleding voorbij kunnen zien komen. We zien die kleding echter niet alleen op het sportveld en in de sportzaal, maar (bijna) net zo vaak in het dagelijks leven. Misschien is jouw #personalgoal2019 wel ‘er wat sportiever bijlopen’. Daarom sluiten we af met de vraag: kun je die sportieve kleding eigenlijk aan naar je werk? En wat biedt 2019 nog meer op ‘werkkledinggebied’?
17/01 13u00  Rotterdam wil af van ongewenst reclamedrukwerkDe gemeente Rotterdam wil dat Rotterdammers vanaf 1 juli 2019 niet meer worden lastiggevallen met ongewenst reclamedrukwerk. Rotterdam is de tweede gemeente die de ‘ja/ja sticker’ invoert, waarmee alleen mensen die expliciet toestemming geven nog ongeadresseerde reclame ontvangen.
17/01 12u30  #hollenmetdiehap: Nu ga ik écht hardlopen„In januari begin ik echt met drie keer per week hardlopen”, zei ik in december tegen mezelf. Het is half januari en ik heb mezelf in totaal twee keer van de bank kunnen slepen om te gaan hardlopen. Hoogste tijd om de hulp van hardloopprofessionals Klaas Boomsma en Laura Brijde in te schakelen. Waar moet je op letten als je net begint met hardlopen en hoe blijf ik gemotiveerd?
17/01 12u30  Bouw all electric appartementen van startDeze week plaatsten wethouder Bas Kurvers en Henk Rotgans, directeur Ontwikkeling van woningcorporatie Havensteder de symbolische eerste stekker van 25 all electric appartementen. In de appartementen wordt enkel gebruik gemaakt van elektriciteit voor (water)verwarming.
17/01 12u15  'Politie Nederland tipte Turkije over Boersma'Volgens een woordvoerder van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan was het de Nederlandse politie die de Turkse autoriteiten informatie gaf over de banden die correspondent Ans Boersma zou hebben met terrorisme.
17/01 12u15  Vernielingen en arrestaties na protest PegidaWoensdagavond hebben jongeren na afloop van een demonstratie van anti-islamgroep Pegida een spoor van vernielingen achtergelaten. De demonstratie vond plaats in Utrecht. Tientallen autoruiten, -spiegels en naar verluidt ook een woningruit sneuvelden. Dat blijkt uit een voorlopige optelsom die burgemeester Jan van Zanen donderdagochtend bekendmaakte.
17/01 12u00  Startsein vernieuwing aansluiting A16/N3Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf gisteren het officiële startsein voor de vernieuwing van de aansluiting tussen de A16 en de N3 bij Dordrecht. Met dit project verbetert de doorstroming en veiligheid rondom de aansluiting tussen beide wegen.
17/01 11u30  #lekkerluierenmagbest na je 'goede voornemen-geweld'Ben jij op dit moment vol energie bezig om je #personalgoal2019 te behalen? En snak je best naar rustmomentjes tussen al het goede voornemen-geweld? Wees gerust: uitrusten en luieren mag, het is juist goed! Metro vroeg het twistcoach Marlies, een ‘deskundige ontspanning’.
17/01 11u30  Eerste plantje op de maan vriest doodHet leven van het eerste plantje op de maan was van korte duur. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het plantje de extreem koude temperaturen niet overleefd. Dat melden verschillende Chinese media. De Chinese sonde Chang’e-4 bracht in december vorig jaar katoenzaadjes naar de maan die uiteindelijk uitliepen.
17/01 11u15  Nieuwe woontoren voor studenten en startersStebru start in februari 2019 met de bouw van woontoren OurDomain Rotterdam Blaak (voormalige woontoren Bright) in samenwerking met investeerder en vastgoedmanager Greystar. Nu het bezwaar is verworpen zal de bouw in februari 2019 officieel van start gaan.
17/01 11u00  Mogelijke redding van Spaanse Julen nabijAls alles goed gaat kan vandaag de dag worden dat de Spaanse Julen eindelijk uit de put bevrijd wordt. In tegenstelling tot eerdere berichten is de jongen namelijk helemaal niet gevonden. 
17/01 10u45  Minister Blok moet actie ondernemen richting TurkijeDe Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt dat minister Blok van Buitenlandse Zaken actie moet ondernemen richting Turkije. Dit naar aanleiding van de uitzetting van FD-correspondente Ans Boersma. „Dit is een nieuw triest dieptepunt en geeft aan hoe grimmig de situatie voor journalisten daar is', zegt NVJ-secretaris Thomas Bruning.
17/01 10u45  #voetbaldoelen van onze kampioen van de eDivisieDe Oranje-voetbalvrouwen hopen dit jaar op de wereldtitel. PSV jaagt op het landskampioenschap, Ajax droomt van de Champions League en Feyenoord wil ‘die beker’ weer veroveren. Elke amateurvoetballer heeft z’n doel, miljoenen supporters hun verwachtingen voor dit jaar. Metro zocht een heel andere voetballer op over zijn #personalgoal2019: eSporter en landskampioen Dani Visser. 
17/01 09u45  Hoogleraren: 'Merwedebrug op haar na ingestort'Nederland is ontsnapt aan een ramp vergelijkbaar met de instorting van de Morandibrug in het Italiaanse Genua afgelopen zomer. Dit stellen emeritus hoogleraar veiligheidskunde en rampenbestrijding Ben Ale en hoogleraar constructieleer Rob Nijsse van de TU Delft in EenVandaag. 
17/01 09u30  #hersenorgasme: Zen worden van smakgeluidenHet begin van een nieuw jaar betekent het stellen van nieuwe doelen. Voor Metro’s Julia betekent dat dit jaar niet gezonder eten of stoppen met alcohol drinken. Nee, zij gaat werken aan een #personalgoal2019 waar de hele maatschappij behoefte aan heeft: ontstressen. Hoe kan dat nou beter dan door een nieuwe trend, die is overgewaaid uit Amerika, uit te proberen. Iets met hersenen, luisteren, massage, smakken en een orgasme.
17/01 09u15  Turkije zet Nederlandse journalist Ans Boersma uitAns Boersma, een Nederlandse journalist van Het Financieel Dagblad (FD), is donderdagochtend Turkije uitgezet. Boersma, correspondent woonachtig in Istanbul, zit op dit moment in het vliegtuig naar Nederland.
17/01 09u00  Turkije zet Nederlandse journalist uitAns Boersma, een Nederlandse journalist van Het Financieel Dagblad (FD), is donderdagochtend Turkije uitgezet. Boersma, correspondent woonachtig in Istanbul, zit op dit moment in het vliegtuig naar Nederland.
17/01 08u45  #éénerinééneruit: 'Duizend sneakers hoef ik niet'Chanica Kist dook in 2017 in Metro op met een duizelingwekkende verzameling sneakers. Vonden we toen. Maar: het zijn er inmiddels méér. We zochten haar weer eens op om Chanica naar haar #personalgoal2019 te vragen. Hoe staat het er voor met haar verzameling? Waar wil ze naartoe?
17/01 07u45  #rammenzwetenenergie bij fightconcept UndergroundEen haast onmogelijke #personalgoal2018 om voor velen in Amsterdam een #personalgoal2019 mogelijk te maken. Sharon, Laura en Marc kregen het met een no-nonsense gymconcept voor elkaar. Erik Jonk
17/01 07u15  Nederland verdient miljoenen aan cannabismarktNederland loopt binnen door de snelgroeiende cannabisindustrie. Tientallen Nederlandse bedrijven in de tuinbouwsector verdienen 'honderden miljoenen euro's' in deze nieuwe markt, blijkt uit een rondgang van RTL Z. 
17/01 07u15  Man opgepakt om plannen aanslag op Witte HuisIn de Verenigde Staten is een 21-jarige man opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag op het Witte Huis. Dat blijkt uit de aanklacht die tegen de inwoner van Atlanta, Georgia, is ingediend.
17/01 07u15  Lisa Loïs heeft nog steeds de X-FactorWaar menig talentenjachtwinnaar na een paar jaar van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn en een vage herinnering in het collectief geheugen het enige is wat resteert, is Lisa Loïs er nog steeds. Na bijna 6 jaar geen nieuwe muziek uitgebracht te hebben, komt op donderdag haar nieuwe single Losing My Mind uit. „Het is heel anders dan mensen van mij gewend zijn”, vertelt Loïs.
17/01 07u00  Schurft nog niet onder controle bij Leidse studentenDe besmetting met schurft is nog niet onder controle bij Leidse studenten. Dit blijkt uit registraties van GGD Hollands Midden. Net als in 2017 telde de GGD vorig jaar negentien studentenhuizen waar bewoners last hadden van de huidziekte. Dit meldt het AD.
17/01 06u45  #goalsindesportschool: wat is er dit jaar in?Personal goals worden steeds vaker in de sportschool gezocht. Maar wat doen we binnen die muren van de gym eigenlijk? Personal trainer Claudio Fray uit Amsterdam kijkt naar dit net begonnen (sport)jaar. Wat is een #personalgoal2019 die in het oog springt? En welke zijn er nog meer?
17/01 06u15  Metro en Bristol maken samen Instagram-krantOp deze zeventiende januari scrol je door fysieke Instagram pagina’s wanneer je Metro uit de bakken op het station pakt. 
16/01 22u15  Stichting Leeuw haalt verwaarloosde Simba uit IrakStichting Leeuw is hard aan het werk om een verwaarloosde leeuw uit Irak naar Nederland te halen. Het dier, dat Simba heet, werd in een wijk in Bagdad te koop aangeboden. 
16/01 22u00  Bastille komt naar het Belgische Rock WerchterDe Britse band Bastille heeft aangekondigd te spelen op het Belgische festival Rock Werchter. De popgroep treedt op 27 juni op.
16/01 20u45  Hoe nu verder met de brexit?De kogel is door de kerk. Theresa May heeft de motie van wantrouwen overleefd en gaat door als premier van het Verenigd Koninkrijk (VK). De stemming overleefde ze met een krappe 325 stemmen tegen de motie. 
16/01 20u30  May overleeft motie van wantrouwenTheresa May heeft de motie van wantrouwen die was ingediend tegen haar regering overleefd. De uitslag is overigens niet heel overweldigend: er waren 325 tegen de motie en 306 voor. Een verschil van 19 stemmers. 
16/01 18u30  Nieuw huis? Dat komt straks uit de printerDeze week werd de eerste Europese productielocatie voor driedimensionaal geprint beton geopend in Eindhoven. In deze futuristische printfabriek kunnen betonnen bouwelementen worden geprint die gebruikt worden voor betonnen fietsbruggen en woningen. Eindhoven heeft een wereldprimeur, dit jaar krijgt de stad de eerste bewoonbare 3D-beton geprinte woningen Droomhuis via de 3D-printer? ,,De ultieme droom is dat de 3D betonprinter op locatie kan worden ingezet. Het idee is dan dat een potentiële huizenkoper met een usb-stick naar de printer gaat en vanuit daar kun je een persoonlijk droomhuis laten printen,” zegt Marco Vonk, marketing manager bij Weber Beamix, een van de bedrijven die de 3D printer heeft ontwikkeld. De printer is een initiatief van vier betrokken partijen, de gemeente Eindhoven en de Technische Universiteit Eindhoven en staat gevestigd in Eindhoven. De 3D betonprinter is zo’n 11 meter lang, 3 meter breed en 3 meter hoog en staat in een grote hal, ook wel de printfabriek genoemd. De 3D-betonprinter gaat volgens de betrokken partijen voor opschudding in de bouwsector zorgen. Marco Vonk legt uit wat de voordelen zijn van het gebruik van de printer. Zo noemt hij vormvrijheid, materiaalbesparing, duurzaamheid, tijdsbesparing, tijdswinst, milieuwinst en kostenbesparing. ,,Vooral voor een architect betekent dit heel veel vrijheid, ze kunnen vormen maken waar ze eerst alleen van konden dromen. En door het gebruik van de printer zul je veel minder last hebben van materiaal overschot ook zal het werk in de bouw een stuk arbeidsvriendelijker worden.” Arbeidsvriendelijke manier van werken Het doel is dat de eerste woning medio 2019 klaar zal zijn. Rudy van Gurp, projectontwikkelaar bij ProjectMilestone legt uit dat de printtijd ongeveer twee weken zal duren. Maar daarna moeten de woningen nog in elkaar worden gezet en dat kan wel een aantal maanden duren. ,,De eerste woning gaan we nog printen in de fabriekslocatie, maar uiteindelijk willen we er wel naar toe dat de printer op de bouwplaats kan staan.” Volgens Rudy zit de kracht van de printer niet zo zeer in de productiesnelheid maar voornamelijk in de milieu- en arbeidsvriendelijke manier van werken. ,,Door het 3D printen heb je veel minder materiaal nodig en daardoor is er minder afval. Zwaar arbeidsintensief werk in de bouw kan gedeeltelijk vervangen worden door de printer. En je kunt uiteindelijk hele bijzondere bouwcreaties gaan maken.” In eerste instantie zal de printer alleen losse onderdelen als vloeren, muren of bouwconstructies voor bruggen gaan printen. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt om een woning in elkaar te zetten. Uiteindelijk is het doel om een gehele woning te kunnen printen. Uiteraard moeten objecten als ramen en isolatiemateriaal er later nog worden ingezet. Bijzondere bouwcreaties Cindy Vissering, technisch marketing adviseur bij Betonhuis (werkgeversvereniging van de cement-en betonindustrie) noemt de vormvrijheid, efficiëntie waarmee straks kan worden gebouwd als een voordeel. ,,De bouw printer kan straks worden ingezet op krappe locaties, op plekken waar je normaal moeilijk kan komen kun je met een 3D printer sneller te werk gaan. Wat ook interessant is is de variatie in vormgeving. Met 3D printen kun je denken aan ronde vormen, het gebruik van ribbels en ornamenten. Je kunt gemakkelijker een bepaalde stijl ontwikkelen.” ,,In andere werelddelen wordt ook al met beton geprint, maar in Nederland zit de uitdaging voor in details. Je moet denken aan dingen als isolatie bijvoorbeeld. Het vraagt nog wat investeringen, maar de ontwikkelingen op het gebied van 3D beton printen gaan erg snel.” Oplossing voor personeelstekort in de bouw Of de komst van de 3D beton printers voor concurrentie in de bouw gaat zorgen is volgens Cindy nog moeilijk te zeggen. ,,Dat is een beetje koffiedik kijken, het is afhankelijk van de ontwikkelingen.Waarschijnlijk gaat het juist zal het vele bouwprocessen juist versimpelen.” Naast vormvrijheid, milieuvriendelijk werken biedt de printer ook veel perspectief voor het personeelstekort in de bouw. Het apparaat zou juist voor verlichting in de zware bouwsector kunnen zorgen. ,,Er is nog altijd een drastisch tekort in de bouw, maar de behoefte blijft groeien. Zwaar arbeid in de bouw kan gedeeltelijk vervangen worden door de printer,” zegt Rudy van Gurp. ,,In de bouw is er nog altijd een personeelstekort. Het is niet voor niets dat de huizenprijzen stijgen, er zijn te weinig bouwvakkers die huizen kunnen bouwen. De printers kunnen we inzetten om slimmer en arbeidsvriendelijker te kunnen werken,” voegt Marco Vonk toe. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar een woning? De woningen zullen niet te koop zijn, maar ze worden verhuurd. Bekijk ook: 'Goed moment kiezen bij huis kopen is zinloos' Bekijk ook: Rijksmuseum zoekt Rembrandts Bekijk ook: 3D-printers maken huizen: Krijgen nu vormvrijheid
16/01 17u45  Krikke dacht dat vreugdevuur Scheveningen veilig was„Want mag ik het eens anders zeggen: dacht u echt dat als ik er niet van overtuigd was dat het veilig zou zijn, dat ik dan niet zou ingrijpen?' Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag dacht echt dat de vreugdevuren op het strand van Scheveningen en Duindorp „veilig konden branden'.
16/01 17u45  Meer netwerken in 2019? Zo lukt het échtGeen mooier moment dan 't nieuwe jaar om je carrière eens flink onder de loep te leggen, toch? Het kan heerlijk zijn om ergens een nieuwe start te maken, maar da's vaak makkelijker gezegd dan gedaan, omdat het meestal één belangrijk ding vereist: netwerken! Metro zet tips voor je op een rijtje om het nét wat makkelijker te maken.
16/01 17u00  Voorwaardelijke celstraf geëist tegen rapper BoefDe officier van justitie heeft woensdag een voorwaardelijke celstraf en een rijverbod van 2,5 jaar geëist tegen Boef. De rapper die eigenlijk Sofiane B. heet, begin in 2016 twee grote snelheidsovertredingen op de snelweg in Tilburg. Op een video die hij in 2016 op internet heeft geplaatst is te zien hoe hij met bijna 300 kilometer per uur over de snelweg bij Tilburg racet. Naast een voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van 2,5 jaar eist de officier van justitie ook dat de rapper 7000 euro geeft aan een fond voor verkeersslachtoffers. 
16/01 16u45  Gelukkig: het gaat beter met gewonde Sjinkie KnegtHoopvol nieuws vanuit de sportwereld: shorttracker Sjinkie Knegt heeft de intensive care van het ziekenhuis in Groningen verlaten. Hij belandde daar donderdag nadat hij fikse brandwonden opliep bij het aansteken van een houtkachel in zijn woning. 
16/01 16u45  Lucky Strike is de Fresh Video van de weekHet nieuwe nummer 'Lucky Strike' van Troye Sivan heeft deze week de meeste stemmen en is de Fresh Video van de week! 
16/01 16u30  Zoektocht naar verloren containers gaat doorEr wordt nog steeds gezocht naar de verloren zeecontainers, die begin dit jaar van het containerschip MSC Zoe vielen. Het ministerie van Defensie heeft bekend gemaakt dat het marineschip Zr. Ms. Luymes zal gaan helpen met het opsporen. 
16/01 16u30  De Brexit even gemist? Vijf dingen die je moet wetenKnappe kop die het reilen en zeilen van de Brexit netjes bij kan houden. Daarom: vijf prangende vragen om je bij te praten.
16/01 16u00  Er is sneeuw op komst, en snel ookAls we weerman Piet Paulusma mogen geloven (en laten we wel wezen: wie doet dat niet) moet onze échte winterjas over niet al te lange tijd weer uit de kast gehaald worden. Er is flink winterweer op weg naar ons land en dit weekend kunnen we al rekenen op een graad of zes vorst. 
16/01 15u00  Voor het eerst groeien er planten op de maanIs dit het begin van leven op de maan? Katoenzaadjes die door een Chinese ruimtesonde naar de maan zijn gebracht, zijn uitgekomen. Dat heeft de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA bevestigd. Het is voor het eerst dat er planten groeien op de maan. 
16/01 14u45  Win kaarten voor De Vrienden van Amstel LIVEDe Vrienden van Amstel Live is zoals gewoonlijk weer uitverkocht maar Metro heeft 10x2 kaarten voor de show op 23 januari en jij kunt er 2 winnen! Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans:
16/01 14u30  De rijkdom van EthiopiëEthiopië was in 2000 nog een van de armste landen ter wereld. Inmiddels is het land zo vlot ontwikkeld, dat het in de top drie staat van snelst ontwikkelende landen ter wereld! Wij reizen drie weken lang door het indrukwekkende land en verbazen ons over van alles. Door het eenzijdige narratief dat we kennen uit Afrika (dat het allemaal armoede en ellende is en de Westerse mensen alles beter maken met waterputten bouwen) is het soms lastig om de rijkdom te herkennen: die ziet er namelijk anders uit bij ons!
16/01 14u15  De Brexit even gemist? Deze 5 vragen praten je bijKnappe kop die het reilen en zeilen van de Brexit netjes bij kan houden. Daarom: vijf prangende vragen om je bij te praten.
16/01 14u00  Lerarentekort in primair onderwijs blijft groeienHet lerarentekort in het primair onderwijs blijft groeien. Het aantal vacatures blijft oplopen en scholen geven aan dat het alsmaar moeilijker wordt goede mensen te vinden. Dat schrijft minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) in een brief aan de Tweede Kamer.
16/01 14u00  Zo kan tech je helpen op de skipisteHet skiseizoen is begonnen en hoewel er in Scandinavië wel wat meer sneeuw mag vallen, is het in de Alpen juist gevaarlijk vanwege grote sneeuwval. Waar je ook naartoe gaat, om je skitrip veiliger (en leuker) te maken, zijn er een heleboel toffe technische snufjes.
16/01 13u45  Tech op de skipisteHet skiseizoen is begonnen en hoewel er in Scandinavië wel wat meer sneeuw mag vallen, is het in de Alpen juist gevaarlijk vanwege grote sneeuwval. Waar je ook naartoe gaat, om je skitrip veiliger (en leuker) te maken, zijn er een heleboel toffe technische snufjes.
16/01 13u45  Nieuw huis? Die komt straks uit de printerDeze week werd de eerste Europese productielocatie voor driedimensionaal geprint beton geopend in Eindhoven. In deze futuristische printfabriek kunnen betonnen bouwelementen worden geprint die gebruikt worden voor betonnen fietsbruggen en woningen. Eindhoven heeft een wereldprimeur, dit jaar krijgt de stad de eerste bewoonbare 3D-beton geprinte woningen Droomhuis via de 3D-printer? ,,De ultieme droom is dat de 3D betonprinter op locatie kan worden ingezet. Het idee is dan dat een potentiële huizenkoper met een usb-stick naar de printer gaat en vanuit daar kun je een persoonlijk droomhuis laten printen,” zegt Marco Vonk, marketing manager bij Weber Beamix, een van de bedrijven die de 3D printer heeft ontwikkeld. De printer is een initiatief van vier betrokken partijen, de gemeente Eindhoven en de Technische Universiteit Eindhoven en staat gevestigd in Eindhoven. De 3D betonprinter is zo’n 11 meter lang, 3 meter breed en 3 meter hoog en staat in een grote hal, ook wel de printfabriek genoemd. De 3D-betonprinter gaat volgens de betrokken partijen voor opschudding in de bouwsector zorgen. Marco Vonk legt uit wat de voordelen zijn van het gebruik van de printer. Zo noemt hij vormvrijheid, materiaalbesparing, duurzaamheid, tijdsbesparing, tijdswinst, milieuwinst en kostenbesparing. ,,Vooral voor een architect betekent dit heel veel vrijheid, ze kunnen vormen maken waar ze eerst alleen van konden dromen. En door het gebruik van de printer zul je veel minder last hebben van materiaal overschot ook zal het werk in de bouw een stuk arbeidsvriendelijker worden.” Arbeidsvriendelijke manier van werken Het doel is dat de eerste woning medio 2019 klaar zal zijn. Rudy van Gurp, projectontwikkelaar bij ProjectMilestone legt uit dat de printtijd ongeveer twee weken zal duren. Maar daarna moeten de woningen nog in elkaar worden gezet en dat kan wel een aantal maanden duren. ,,De eerste woning gaan we nog printen in de fabriekslocatie, maar uiteindelijk willen we er wel naar toe dat de printer op de bouwplaats kan staan.” Volgens Rudy zit de kracht van de printer niet zo zeer in de productiesnelheid maar voornamelijk in de milieu- en arbeidsvriendelijke manier van werken. ,,Door het 3D printen heb je veel minder materiaal nodig en daardoor is er minder afval. Zwaar arbeidsintensief werk in de bouw kan gedeeltelijk vervangen worden door de printer. En je kunt uiteindelijk hele bijzondere bouwcreaties gaan maken.” In eerste instantie zal de printer alleen losse onderdelen als vloeren, muren of bouwconstructies voor bruggen gaan printen. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt om een woning in elkaar te zetten. Uiteindelijk is het doel om een gehele woning te kunnen printen. Uiteraard moeten objecten als ramen en isolatiemateriaal er later nog worden ingezet. Bijzondere bouwcreaties Cindy Vissering, technisch marketing adviseur bij Betonhuis (werkgeversvereniging van de cement-en betonindustrie) noemt de vormvrijheid, efficiëntie waarmee straks kan worden gebouwd als een voordeel. ,,De bouw printer kan straks worden ingezet op krappe locaties, op plekken waar je normaal moeilijk kan komen kun je met een 3D printer sneller te werk gaan. Wat ook interessant is is de variatie in vormgeving. Met 3D printen kun je denken aan ronde vormen, het gebruik van ribbels en ornamenten. Je kunt gemakkelijker een bepaalde stijl ontwikkelen.” ,,In andere werelddelen wordt ook al met beton geprint, maar in Nederland zit de uitdaging voor in details. Je moet denken aan dingen als isolatie bijvoorbeeld. Het vraagt nog wat investeringen, maar de ontwikkelingen op het gebied van 3D beton printen gaan erg snel.” Oplossing voor personeelstekort in de bouw Of de komst van de 3D beton printers voor concurrentie in de bouw gaat zorgen is volgens Cindy nog moeilijk te zeggen. ,,Dat is een beetje koffiedik kijken, het is afhankelijk van de ontwikkelingen.Waarschijnlijk gaat het juist zal het vele bouwprocessen juist versimpelen.” Naast vormvrijheid, milieuvriendelijk werken biedt de printer ook veel perspectief voor het personeelstekort in de bouw. Het apparaat zou juist voor verlichting in de zware bouwsector kunnen zorgen. ,,Er is nog altijd een drastisch tekort in de bouw, maar de behoefte blijft groeien. Zwaar arbeid in de bouw kan gedeeltelijk vervangen worden door de printer,” zegt Rudy van Gurp. ,,In de bouw is er nog altijd een personeelstekort. Het is niet voor niets dat de huizenprijzen stijgen, er zijn te weinig bouwvakkers die huizen kunnen bouwen. De printers kunnen we inzetten om slimmer en arbeidsvriendelijker te kunnen werken,” voegt Marco Vonk toe. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar een woning? De woningen zullen niet te koop zijn, maar ze worden verhuurd. Bekijk ook: 'Goed moment kiezen bij huis kopen is zinloos' Bekijk ook: Rijksmuseum zoekt Rembrandts Bekijk ook: 3D-printers maken huizen: Krijgen nu vormvrijheid
16/01 13u45  In put gevallen Spaanse peuter gevondenYulen, het twee-jarige Spaanse jongetje dat afgelopen zondag in een put zou zijn gevallen is volgens Spaanse media gelokaliseerd. De nieuwssite El Español schrijft op de website dat het lichaam van de jongen is gevonden, 73 meter onder de grond. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd. 
16/01 13u30  OM eist 6 jaar cel en tbs voor huisarts om ontuchtDe rechtbank in Den Haag eist een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging tegen een 38-jarige huisarts uit Leiden. Dit wegens ontucht met zijn dochtertje, drie andere zeer jonge meisjes en zeven minderjarige patiëntes in zijn behandelkamer. 
16/01 13u15  '6 jaar cel en tbs voor huisarts om ontucht'De rechtbank in Den Haag eist een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging tegen een 38-jarige huisarts uit Leiden. Dit wegens ontucht met zijn dochtertje, drie andere zeer jonge meisjes en zeven minderjarige patiëntes in zijn behandelkamer. 
16/01 12u00  Haren van in put gevallen Spaanse peuter gevondenAfgelopen zondag zou de twee-jarige Yulen in een 110 meter diepe put zijn gevallen. Sindsdien zijn honderden Spanjaarden op de been om de jongen te redden. Woensdag zouden er haren van de jongen in de put zijn aangetroffen.
16/01 12u00  Ook Linda de Mol stapt over naar TalpaHet zat eraan te komen: Linda de Mol gaat terug naar Talpa. Na meer dan tien jaar RTL maakt ook zij nu de overstap naar de zender van haar broer John.
16/01 11u00  Kiki Bertens uitgeschakeld in Australian OpenHet is Kiki Bertens niet gelukt de volgende ronde te behalen van de Australian Open. De nummer 9 van de wereld werd in de tweede ronde uitgeschakeld door de Russin Anastasija Pavljoetsjenkova. Het werd 3-6 6-3 6-3 voor de mondiale nummer 44.
16/01 10u45  Schaats de Blue Monday blues van je afSchaatsbaan Rotterdam organiseert op maandag 21 januari de allereerste Blue Monday Skate. Alle bezoekers kunnen zo de Blue Monday blues overwinnen op het lekkerste ijs van Rotterdam.
16/01 10u15  Rijksmuseum zoekt RembrandtsAlle Rembrandts opgelet! Het Rijksmuseum zoekt jou en alle andere mensen in Nederland die Rembrandt heten. Het museum wil dat zij samen op donderdagavond 14 februari de tentoonstelling Alle Rembrandts openen.
16/01 09u15  Kunstmatige intelligentie moet politie helpenDoor de politie worden nog eens vier promovendi ingezet. Zij doen onderzoek naar hoe kunstmatige intelligentie politiewerk kan ondersteunen. Sinds begin 2018 werken al drie promovendi van de Universiteit van Amsterdam hieraan in het zogenoemde Politielab Data Science, dat eerder in Amsterdam werd geopend.
16/01 09u15  Gelukkig blijven in je werk is hard werkenDe discussie rondom de AOW-leeftijd verjaart niet. Of het gaat om het pensioensparen, de levensverwachting of over de stijging van de AOW-leeftijd.
16/01 08u15  De rijkdom van Ethiopië, AfrikaEthiopië was in 2000 nog een van de armste landen ter wereld. Inmiddels is het land zo vlot ontwikkeld, dat het in de top drie staat van snelst ontwikkelende landen ter wereld! Wij reizen drie weken lang door het indrukwekkende land en verbazen ons over van alles. Door het eenzijdige narratief dat we kennen uit Afrika (dat het allemaal armoede en ellende is en de Westerse mensen alles beter maken met waterputten bouwen) is het soms lastig om de rijkdom te herkennen: die ziet er namelijk anders uit bij ons!
16/01 07u45  Verslaafd aan tweedehands pareltjesTweedehands kleding neemt ondanks de groeiende welvaart toe in populariteit. Zowel fysieke als online winkels die gebruikte kleding verkopen nemen toe. De oorzaak zit ‘m naast de economische groei in de ‘verhipping’.
16/01 07u30  Veel reddingsacties op onstuimig IJsselmeerRecordzomer leidt tot recordaantal reddingsacties van de KNRM en niet alleen op zee en niet alleen mensen. Ook op het IJsselmeer rukt de brigade veel uit. Een mooi meer, als het windstil is, want het weer kan ineens omslaan. Net als de boten.
16/01 07u15  Welke straf krijgt rapper Boef?Woensdag zal rapper Boef zich voor de rechtbank Breda moeten verantwoorden voor drie snelheidsovertredingen. De zitting vindt in Breda plaats, omdat de rechtbank in Tilburg de verwachte mediabelangstelling niet aankan.
16/01 07u15  Een verdwaald bos in de stadHet is januari en de straten liggen vol kerstbomen. Alsof er een compleet bos besloot te gaan wandelen en verdwaald raakte in de stad. In hun zoektocht naar grond zijn ze één voor één uitgeput omgevallen. Sommigen zijn nog als buikige heertjes in groene herfstkleding getooid. Anderen liggen uitgedroogd en kaal op de koude stenen. De afgezaagde stompen zijn op twee plankjes getimmerd, waar ik, heiligschennis of niet, toch een soort Jezus-aan-het-kruis-gevoel van krijg. Een kille, slappe regen erbij en dat ouderwetse, laten we het Oud-Hollands noemen, mistroostige gevoel kruipt omhoog. Mijn ademwolkjes worden mea culpa's vol koolzuur voor de gevallen bomen, die geen zuurstof meer als antwoord kunnen geven.
16/01 07u15  'Anti-homograppen zijn een gebrek aan creativiteit'Family Guy gaat stoppen met grappen ten koste van de LHBT-gemeenschap. Metro vroeg drie professionele grappenmakers: 'Hoe ver mag humor gaan?' 
16/01 07u00  Rechter doet uitspraak in zaak Paay tegen VlemmixIn de zaak van Patricia Paay tegen Johan Vlemmix zal de rechtbank in Den Bosch woensdagochtend uitspraak doen.De ondernemer had vorig jaar het idee geopperd om levensgrote sekspoppen te laten maken van bekende Nederlanders, onder wie Paay.
16/01 06u45  Brits Lagerhuis beslist over toekomst van MayNa de historische nederlaag van premier Theresa May, zal het Britse Lagerhuis woensdagmiddag opnieuw bijeenkomen, ditmaal voor de motie van wantrouwen die de oppositieleider van de Labour-partij dinsdagavond indiende tegen May. De Brexitdeal van de premier werd dinsdagavond fors weggestemd. 
16/01 06u45  Ex-vrouw Graus doet aangifte van mishandelingJoyce, de ex-vrouw van PVV-Kamerlid Dion Graus, heeft aangifte gedaan tegen hem gedaan omdat hij haar zou hebben gedwongen seks te hebben met andere mannen, en vanwege psychische mishandeling.
15/01 21u00  May verliest Brexitstemming forsHet stond al een beetje in de sterren geschreven, maar is nu dan echt gebeurd: het Britse parlement heeft de brexitdeal -naar verwachting- afgewezen. Het akkoord met de Europese Unie kreeg 202 stemmen voor en 432 tegen. De laatste keer dat een Britse premier zo'n grote nederlaag leed, was in 1924.
15/01 20u45  Britse politica verzet bevalling vanwege de BrexitDat de Brexit invloed heeft op menig leven is 'n feit, maar bij sommige mensen heeft de stemming van dinsdagavond wel héél veel invloed. Zo heeft het Britse parlementslid Tulip Siddiq de geboorte van haar kind uitgesteld om 'te vechten voor een sterkere relatie tussen Groot-Brittannië en Europa'. 
15/01 20u15  De miljardenindustrie van de beste filmfranchisesTom Cruise gaat nog twee Mission: Impossible-films maken. De acteur begon al in 1996 aan het eerste deel, maar heeft blijkbaar nog lang geen genoeg van deze filmfranchise, die toch al tot de succesvolste ooit behoort. Metro zet de zeven best verdienende sequels op een rijtje, waarbij filmseries gebaseerd of boeken en strips, zoals Harry Potter en de Marvel-comics, buitenbeschouwing zijn gelaten.
15/01 19u15  PVV Purmerend staat wél achter ruimer kinderpardonDat wat niemand had zien aankomen is nu toch opeens gebeurd - presentator Tim Hofman heeft steun van de PVV ontvangen vóór zijn verzoek om een ruimer kinderpardon. Of naja, een klein beetje dan. De support komt vanuit de PVV in Purmerend, die wil breken met het landelijk beleid.
15/01 19u00  Sex Education: een cliché zonder cliché te zijnDe nieuwe serie Sex Education is sinds een paar dagen te bekijken op Netflix. Het volgt het verhaal van de 16-jarige Otis die worstelt met zaken waar menig tiener mee worstelt zoals seksualiteit, relaties en vriendschappen.
15/01 18u00  Leeuwtje uit Bagdad komt (misschien) naar NederlandAls het aan een paar leden van de Nederlandse ambassade ligt, wordt een leeuwtje uit Bagdad zo snel mogelijk naar ons land gehaald. Ze vonden het beestje van maar anderhalf jaar oud onder 'vreselijke omstandigheden' in het stadscentrum. Een crowdfundingsactie moet de leeuw weer naar de natuur brengen.
15/01 17u15  Opgehangen kat gevonden in Den HaagTriest dierennieuws vanuit Den Haag. Daar is een kat maandagmiddag op brute wijze om het leven gebracht: het beestje was namelijk opgehangen aan een touw.
15/01 16u15  Komt daar nu een trein aan? - De ReismeisjesDe Reismeisjes gaan naar bekende markten in Bangkok. Eerst één waar een trein doorheen gaat en vervolgens naar één die drijft.
15/01 15u30  Bekir E. bekend moord op Humeyra en betuigt spijtDe man die wordt verdacht van het doden van de 16-jarige studente Humeyra heeft bekend. Dat schrijft RTV Rijnmond. Via zijn advocaten laat hij weten spijt te hebben van zijn daad. 
15/01 15u30  Gordon gaat los op Angela de JongHij deed vorige week al zijn duit in het zakje bij De Wereld Draait Door, maar nu gaat Gordon écht los op Angela de Jong. In een bericht op zijn Facebookpagina schrijft hij dat hij 'de oorlog' aangaat met de AD-columnist.
15/01 15u15  Zo shop je duurzaam je nieuwe outfitTweedehands kleding kopen lijkt helemaal terug van weggeweest te zijn. Tweedehands kledingzaken schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Tussen 2007 en 2016 steeg het aantal met 32,9 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. Naast al die winkels zijn er ook tal van andere initiatieven om op een duurzame manier aan je kleding te komen. Metro licht er een aantal voor je uit.
15/01 14u30  Te weinig herten afgeschoten in OostvaardersplassenEr worden 'maar' tien herten per dag afgeschoten in de Oostvaardersplassen en dat is te weinig. Het streven ligt namelijk op zo'n twintig herten per dag. Staatsbosbeheer laat weten tot 1 april ook in de weekenden te willen gaan schieten.
15/01 14u30  Ziekenhuizen opereerden niet wegens storingZiekenhuizen in Noord-Holland hebben de hele morgen alle operaties en afspraken gestaakt, wegens een grote ICT-storing. De medewerkers van de ziekenhuizen kunnen daardoor niet bij de patiëntendossiers. Patiënten die op de spoedeisende hulp binnenkomen, werden nog wel geholpen.
15/01 14u00  Rechter: Deliveroo-zzp'ers zijn toch werknemersIn tegenstelling tot wat een eerdere rechter zei, zijn de zzp'ers van Deliveroo tóch werknemers. Dat heeft de kantonrechter in Amsterdam vandaag bepaald. Vakbond FNV spande twee zaken aan tegen de bezorgdienst. 
15/01 13u30  Spaans kind al 2 dagen vast in 110 meter diepe putAl sinds zondag proberen meer dan honderd Spanjaarden de twee-jarige Yulen uit een 110 meter diepe put te krijgen. Inmiddels wordt geprobeerd het kind als het ware uit de put te zuigen, met een soort stofzuiger. Maar dat werkt vooralsnog niet. 
15/01 12u45  Politie hoort verdachte doodrijden Geel HesjeDe vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van het doodrijden van een van de Gele Hesjes in België, wordt momenteel verhoord door de politie. Dat laat een woordvoerster van de Luikse politie weten. Verdere details wil ze niet kwijt.
15/01 12u30  Ziekenhuizen staken operaties wegens storingZiekenhuizen in Noord-Holland staken alle operaties en afspraken wegens een grote ICT-storing. De medewerkers van de ziekenhuizen kunnen daardoor niet bij de patiëntendossiers. Patiënten die op de spoedeisende hulp binnenkomen, worden nog wel geholpen.
15/01 12u00  Ziekenhuizen staken operaties wegen storingZiekenhuizen in Noord-Holland staken alle operaties en afspraken wegens een grote ICT-storing. De medewerkers van de ziekenhuizen kunnen daardoor niet bij de patiëntendossiers. Patiënten die op de spoedeisende hulp binnenkomen, worden nog wel geholpen.
15/01 11u00  Jas van mensenhaar, kruk van festivalmuntjesJassen van mensenhaar, koffiedrab tegen zweetvoeten, een ge3Dprinte tafel van oude festivalmuntjes. Deze week is het de Week van de Circulaire Economie. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de creativiteit.
15/01 10u45  Nederlandse dj’s goed voor de muziekexportAls je denkt aan de Nederlandse export denk je al snel aan Goudse kaas en tulpen. Logisch want daar staan we om bekend. Een ander product waar we steeds meer van exporteren is muziek. Vorig jaar kwam de exportwaarde van onze muziek voor het eerst boven de 200 miljoen euro uit. Volgens Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, is dit slechts het begin. „In Zweden is de waarde van de muziekexport op jaarbasis meer dan een miljard, in Nederland kan dat uiteindelijk ook.”
15/01 10u30  Spaans kind al 2 dagen vast in 100 meter diepe putAl sinds zondag proberen meer dan honderd Spanjaarden de twee-jarige Yulen uit een 100 meter diepe put te krijgen. Inmiddels wordt geprobeerd het kind als het ware uit de put te zuigen, met een soort stofzuiger. Maar dat werkt vooralsnog niet. 
15/01 10u30  Honderden asielkinderen ondergedokenHet aantal asielzoekers dat is ondergedoken omdat ze eigenlijk terug naar het land van herkomst moeten, is met twintig procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Onder de verdwenen asielzoekers bevinden zich 210 minderjarigen.
15/01 09u30  'Nederlander meldt zich bij Belgische justitie'De Nederlander die er van wordt verdacht een demonstrant van de Gele Hesjes dood te hebben gereden afgelopen vrijdag, gaat zich dinsdag bij de Belgische justitie melden. Dat zegt zijn advocaat Richard Wagemans. Volgens hem gaat het om een ongeluk. 
15/01 09u15  5x (recente!) spraakmakende films en seriesDe Netflixserie ‘You’, waarin de knappe Joe nét een obsessief stapje te ver gaat om zijn droomvrouw te veroveren, krijgt een hoop kritiek te verduren. De serie zou stalken romantiseren en dat schiet bij velen, eh, in ’t verkeerde keelgat. En niet alleen ‘You’ hield de gemoederen de afgelopen tijd flink bezig – ook deze vijf releases, of het nou in positieve of negatieve zin was, kwamen behoorlijk in opspraak.
15/01 07u30  Van deze gewaagde tattoos heeft bijna niemand spijtWie heeft er tegenwoordig niet een vereeuwigd plaatje ergens op zijn lichaam staan? Tatoeages zijn ontzettend populair en worden in alle soorten en maten gezet. Toch moeten mensen zich beter beseffen dat tatoeages er voor altijd staan en het weghalen ervan en duur kostenplaatje is, vindt Stichting Spijt van Tattoo. De stichting lanceert eind januari een campagne waardoor werklozen gratis tatoeages op hun gezicht, hals en handen kunnen laten verwijderen. De tatoeages van deze mensen zijn zo te zeggen best gewaagd, maar spijt heeft bijna niemand er van.   
15/01 07u15  Explosie in woning DelftIn een woning in Delft is in de nacht van maandag op dinsdag een ontploffing geweest. Er zijn geen gewonden gevallen.
15/01 07u00  Klimaatakkoord versus KlimaatwetAls er één ding is waar je VVD’ers credits voor moet geven, is het wel hun onwaarschijnlijke talent om woorden te gebruiken waarvan je precies wist wat ze betekenen – totdat een VVD’er ze uitspreekt. Dan wordt de betekenis van simpele woorden opeens een academische discussie. Om over de timing van het gebruik van simpele woorden als ‘pleur op’, ‘invechten’ en de laatste VVD-parel ‘in elkaar slaan’ nog maar te zwijgen. 
15/01 07u00  Zoek je werk? Haal je tattoo weg!Wie heeft er tegenwoordig niet een vereeuwigd plaatje ergens op zijn lichaam staan? Tatoeages zijn ontzettend populair en worden in alle soorten en maten gezet. Toch moeten mensen zich beter beseffen dat tatoeages er voor altijd staan en het weghalen ervan en duur kostenplaatje is, vindt Stichting Spijt van Tattoo. De stichting lanceert eind januari een campagne waardoor werklozen gratis tatoeages op hun gezicht, hals en handen kunnen laten verwijderen. De tatoeages van deze mensen zijn zo te zeggen best gewaagd, maar spijt heeft bijna niemand er van.   
15/01 07u00  Leidse huisarts voor rechter om betasten kinderenEen 38-jarige huisarts uit Leiden wordt verdacht van het betasten van kinderen in zijn praktijk in Amstelveen. Dinsdag en woensdag moet hij voor de rechtbank verschijnen in Den Haag. 
15/01 06u45  Serena Williams wint eerste partij Australian OpenSerena Williams heeft zonder moeite de volgende ronde bereikt van de Australian Open. De Amerikaanse die op haar 24e grandslamtitel jaagt, versloeg in twee sets Tatjana Maria uit Duitsland: 6-0 6-2.
15/01 06u30  Belangrijke dag voor VK: deal or no deal?Het is misschien wel een van de spannendste dagen tot nu toe sinds in 2016 bekend werd dat de Britten uit de Europese Unie stappen. Dinsdagavond zal het Britse parlement stemmen over de brexitdeal die Theresa May met de EU gesloten heeft. Britse media zeggen dat ze geen schijn van kans maakt.
14/01 23u00  Duitse 'vertragingssjaal' levert ruim 7500 euro opDat ook de Duitse spoorwegen te maken hebben met vertraging, laat het breiwerk van de moeder van journalist Sara Weber uit München goed zien. Zij was zo klaar met de belabberde punctualiteit van de Deutsche Bahn dat ze in de breinaald besloot te klimmen. 
14/01 21u45  #77 Hoe durfde ze mij een goedkoop sletje te noemen?Na de kerst bleek Rochella het te hebben uitgemaakt met Levi en daardoor een groot probleem te hebben: ze is namelijk totaal afhankelijk van hem. Op voorwaarde dat ze vanaf nu helemaal eerlijk is, mag ze bij Maud verblijven. Voor de jaarwisseling werd Maud gebeld door een oude bekende. Het bleek Fredje, die de boel weer eens flink had lopen opstoken. Maud had het telefoontje genegeerd, maar dit had ze beter niet kunnen doen. Heel even leek het alsof het nieuwe jaar rustig begon. Totdat Rochella tijdens een avondje bankhangen een gevoelig onderwerp wist aan te snijden. ,,En toen ik via via te horen kreeg dat er zelfs een sextape van hem en een of ander sletje is rondgegaan een tijdje geleden… Toen trok ik het echt niet meer. Ik kan mezelf dan toch niet serieus nemen.”
14/01 20u30  Apotheker opent lab om peperdure pillen na te makenHet middel Orkambi dat gebruikt wordt om patiënten met taaislijmziekte te behandelen, kost maar liefst twee ton per jaar. Als het aan apotheker Paul Lebbink ligt, gaat de prijs van dit gepatenteerde middel echter flink omlaag.
14/01 19u15  Toptransfer: Wendy van Dijk gaat in zee met TalpaJohn de Mol blijft zich roeren op de Nederlandse televisiemarkt, maandagavond maakte Talpa bekend dat presentatrice Wendy van Dijk terugkeert naar haar oude nest op SBS6. 
14/01 19u00  MTV: Cribs blijkt volledig in scene gezet te zijnEen inktzwarte dag voor mensen die opgroeiden aan het begin van de 21ste eeuw: de hitserie MTV Cribs, waarin een kijkje werd genomen in de kapitale villa's van beroemdheden, blijkt volledig in scene gezet te zijn. 
14/01 18u45  Waarom een ei meer gunfactor heeft dan Kylie JennerWie er eerder was in het kip-of-ei-kwestie, blijft onopgelost. Maar sinds deze week is wel duidelijk wie als eerste het internet brak. Een foto van een simpel ei is met meer dan 28 miljoen likes de meest gelikete foto op Instagram en versloeg daarmee het record van Kylie Jenner, die achttien miljoen likes kreeg op haar foto. Hoe komt het dat dit ei meer gunfactor heeft dan jij of internationale beroemdheden? De lol-factor en het willen verbreken van een record, zijn een gouden combinatie volgens Esther Vree, social mediatrainer, coach en spreker bij Your Social Eye. De foto gaat in tegen alle Instagramgeboden waar velen zichzelf religieus aan houden: de perfecte selfie, een samenhangende feed of het perfecte verhaal willen visualiseren. En daar Esther Vree juist blij om - ,,zo blij als een ei” - die de foto ook heeft geliket. ,,Het is leuk om een beroemdheid te verslaan die wel alleen maar perfecte foto’s plaatst. Vooral met iets simpels als een ei”, zegt Esther Vree lachend. ,,Het hoeft niet altijd met een dikke laag make-up. Het hoeft niet alleen maar mooi te zijn, echtheid is juist belangrijk. Het leven is niet perfect. Waarom dan wel op Instagram?” Dat we niet weten wie achter het populaire account @world_record_egg zit, maakt het volgens Esther Vree alleen maar leuker. ,,De fun-factor en het willen winnen, is heel groot. Vooral als het gaat om het verbreken van een wereldrecord... met een ei.” Keep It Simple, Stupid Onder de portretfoto van het ei staan tientallen ,,wanna be that egg”-reacties. Een mooi streven voor dit jaar maar zonder strategie wordt dat uitdagend. ,,Ergens zit een nerd keihard te lachen”, zegt Corinne Keijzer, social media-expert bij Digital Moves. Ze scrollt door de 900+- volgers dat het populaire ei-account zelf op Instagram volgt. Een aantal gebruikers heeft een geverifieerde blauwe vink. ,,Degene die hierachter zit, heeft vriendjes met een goed netwerk of is snel bij journalisten terecht gekomen. Ik denk dat het een sneer is naar de fake wereld van Instagram, de gelikte en gefotoshopte posts. Alle strategieën worden hiermee overboord gegooid.” Ze maakt een printscreen van de foto om deze later te bespreken tijdens haar trainingen ,,deze ga ik zeker bespreken”. Maar hoe kun jij dit succes nabootsen op je eigen account? Met de Keep It Simple, Stupid (KISS)-marketingstrategie zegt Corinne Keijzer. ,,Ga niet te veel zitten denken, houd de spontaniteit erin. Post gewoon wat in je opkomt. Houd het simpel en wees vooral jezelf.” Bekijk ook: Ei verslaat Kylie Jenner met likes op Instagram Bekijk ook: Wat is de zin van het leven? - Hoe zit dat?
14/01 18u00  'Lekker' hamsteren? AH is meest dieronvriendelijkEen kipfiletje voor een euro of vier hamburgers voor ’n prikkie – supermarkten stunten nog steeds met (te) goedkoop vlees zónder dierwelzijnskeurmerk. Albert Heijn is daarin koploper, aldus stichting Wakker Dier, die nu campagne voert tegen het ‘lokvlees’ van de supermarkt.
14/01 16u30  Wat is de zin van het leven? - Hoe zit dat?Iedere maandag gaat Metro weer een veel gestelde vraag beantwoorden. Dit keer hebben we een hele makkelijke namelijk Wat is de zin van het leven? Not!
14/01 15u00  Werknemers vinden loonstrookje ingewikkeldBij een nieuw jaar hoort een nieuwe loonstrookje. Met daarop voor velen aantal veranderingen, want de de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte eind vorig jaar bekend dat Nederlanders er in 2019 netto op vooruitgaan.
14/01 14u15  'Goed moment kiezen bij huis kopen is zinloos'Is er licht aan het eind van de tunnel wat betreft de huizenmarkt? Het zou zomaar kunnen. In het laatste kwartaal van 2018 stegen de huizenprijzen nog wel, maar niet zo hard als in de kwartalen ervoor. Ook staan er meer huizen te kopen dan tijdens de voorbije periodes.
14/01 14u15  Organisaties wapenen zich tegen pedotrainersEr gaat één zwarte lijst komen waarop mensen staan die ontucht hebben gepleegd bij sportverenigingen. Op die manier moet het makkelijker worden voor sportverenigingen om daders te weren.
14/01 14u15  Ei verslaat Kylie Jenner met likes op InstagramKylie Jenner had lange tijd de meest gelikete foto op Instagram, maar die tijd is voorbij. De Amerikaanse is niet afgetroefd door een andere celebrity, maar door de foto van een doodsimpel ei. 
14/01 14u00  Huizenprijzen stijgen: 'Goed moment kiezen zinloos'Is er licht aan het eind van de tunnel wat betreft de huizenmarkt? Het zou zomaar kunnen. In het laatste kwartaal van 2018 stegen de huizenprijzen nog wel, maar niet zo hard als in de kwartalen ervoor. Ook staan er meer huizen te kopen dan tijdens de voorbije periodes.
14/01 12u45  Hechtenis ex-voorman No Surrender opgehevenBekijk ook: Jonge 100 Awards uitgereikt: 'Ik kan het dus wél' De voorlopige hechtenis van Henk Kuipers is opgeheven. De rechtbank in Groningen gaf maandag gehoor aan een schorsingsverzoek van de voormalige captain van motorclub No Surrender. Eerdere pogingen van Kuipers om vrij te komen waren niet geslaagd. Afpersing, diefstal De 54-jarige Kuipers zit sinds december 2017 vast op verdenking van een groot aantal feiten, waaronder afpersing, diefstal met geweld en het leiden van een criminele organisatie. Maandag benadrukte Kuipers bij een pro-formazitting dat de voorlopige hechtenis al lang duurt en hij graag bij zijn gezin wil zijn. Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen het verzoek. De rechter legde als bijzondere voorwaarden op dat Kuipers, die een enkelband krijgt, geen media-optredens mag geven en geen contact zoekt met ex-leden van No Surrender. De Emmenaar legde vorig jaar zijn functie als 'World Captain' neer. Ook liet hij zich toen uitschrijven als lid van No Surrender. De rechtbank probeert de zaak tegen Kuipers en een aantal andere kopstukken van No Surrender tussen 17 juni en 11 juli inhoudelijk te behandelen. De voorlopige hechtenis van medeverdachte Theo ten V., een voormalige rechterhand van Kuipers, is maandag ook opgeheven. Hij zat bijna een jaar vast. Uitbraakplannen Na een anonieme melding over uitbraakplannen werd Kuipers in september vorig jaar in allerijl overgebracht van de gevangenis in Leeuwarden naar de zwaarder beveiligde afdeling BPG (Beheersproblematische Gedetineerden) in Vught. Twee weken later werden de extra maatregelen opgeheven en kon Kuipers terugkeren in een normaal regime. Hij komt vrijdag op vrije voeten. Bekijk ook: VVD vervolgt kritiek op D66: nu Kaag onder vuur Bekijk ook: Nederlander niet verantwoordelijk dood geel hesje
14/01 11u45  Jonge 100 Awards uitgereikt: 'Ik kan het dus wél'Zes getalenteerde jongeren werden gisteren tijdens De Jonge 100 Awards in Amsterdam beloond voor hun harde werken.
14/01 11u45  VVD vervolgt kritiek op D66: nu Kaag onder vuurHet lijkt nu toch echt hommels binnen de coalitie. Nadat Klaas Dijkhoff een paar dagen geleden al afgaf op D66 en de drammende fractievoorzitter Rob Jetten opent de VVD nu de aanval op het beleid van minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel. 
14/01 11u15  Koren zingen miljoen bij elkaar voor goede doelEen knappe prestatie. Koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope zongen afgelopen jaar 171.500 euro bij elkaar voor onderzoek naar een betere behandeling van alvleesklierkanker.
14/01 10u45  AOW-tegoed voor oudere minima met huisdierSinds een jaar kunnen 8.000 Rotterdamse senioren die onder het bestaansminimum leven met een financiële regeling benodigdheden voor hun huisdier kopen. Inmiddels is hier al ruim 300 keer gebruik van gemaakt.
14/01 10u45  Nederlander niet verantwoordelijk dood geel hesjeDe uit Dongen afkomstige vrachtwagenchauffeur die was aangehouden als verdachte van een dodelijke aanrijding in België in de buurt van Visé is vrijgelaten. De man blijkt niet betrokken te zijn geweest bij het ongeluk, meldt de politie in Nederland.
14/01 10u45  Blijdorp-welpen hebben een naam gekregenDe Aziatische leeuwenwelpjes in Diergaarde Blijdorp hebben een naam: Asha en Reena. Een derde welpje heette al Mette. De winnaar van de namenwedstrijd die hiervoor werd uitgeschreven, is Ilona van Es uit Benthuizen.
14/01 10u15  Organisaties wapenen zicht tegen pedotrainersEr gaat één zwarte lijst komen waarop mensen staan die ontucht hebben gepleegd bij een sportverenigingen. Op die manier moet het makkelijker worden voor sportverenigingen om daders te weren.
14/01 10u00  Jeugdzorg: 'We hebben 750 miljoen extra nodig'Met een nieuw kabinet in 2017 zou er dan misschien eindelijk weer meer geld naar jeugdzorg gaan, hoopte de sector waar in 2015 flink op bezuinigd werd. Maar niets is minder waar: de jeugdzorg wordt alsmaar duurder, de werkdruk hoger en de wachtlijsten langer. Zo’n 500 jeugdzorgmedewerkers verzamelen zich daarom vandaag in Den Haag om minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een uitfluitconcert te geven. „Er moet nu écht iets gebeuren.”
14/01 09u00  Ei verslaat Kyle Jenner met likes op InstagramKylie Jenner had lange tijd de meest gelikete foto op Instagram, maar die tijd is voorbij. De Amerikaanse is niet afgetroefd door een andere celebrity, maar door de foto van een doodsimpel ei. 
14/01 08u30  Jouw #personalgoal2019 in Metro?#Personalgoal2019 is donderdag het thema in een speciale editie van Metro en kleding- en schoenenmerk Bristol. Ook jouw doel of voornemen van dit jaar kan in die krant een mooie rol spelen.
14/01 08u15  Voorbeeldfunctie? Let goed op je imago!Elke maandag helpt Metro je carrière op weg met verhalen over de arbeidsmarkt. Vandaag: beroepen waar fraude extra zwaar telt.
14/01 08u00  Trailer-tijd! Game of Thrones wordt op 14 april hervatGame of Thrones begint aan zijn achtste en laatste seizoen: op 14 april om precies te zijn. Dat heeft HBO bekend gemaakt. Voor het eerst is er ook een echte trailer van de serie vrijgegeven. Hierin zie je Sansa Stark, Arya Stark en Jon Snow in een soort tunnel, waar ze hun eigen standbeelden zien staan. Kort erop bevriest de hele omgeving.
14/01 07u15  Ik zal niet te veel reclame makenVandaag komt m’n vierde dichtbundel uit. Ik zal er niet te veel reclame voor maken hier, want dat mag denk ik niet van de baas, maar de titel is ‘Vier de liefde’ en voor twaalf euro is een bundeling van 120 versjes helemaal voor jou. Verkrijgbaar bij de betere on- en offline boekhandels.
14/01 07u15  'We laten pas los als er verandering in komt'Constant verhuizen. Van plek naar plek, van school naar school, van groep naar pleeggezin, zonder vast thuis: het is de verdrietige waarheid voor veel uit huis geplaatste kinderen. En dat terwijl je als beschadigd en getraumatiseerd kind juist een stabiele omgeving nodig hebt. Daar moet iets aan gedaan worden, vindt Het Vergeten Kind. Vanaf maandag start de stichting met een grote campagne waarmee aandacht wordt gevraagd voor het almaar doorverplaatsen van uit huis geplaatste kinderen. Eenzaam en geïsoleerd In Nederland leven 100 duizend kinderen in een huis waar veel problemen zijn. Hun ouders zijn verslaafd, hebben schulden of psychische problemen, mishandelen of verwaarlozen hen. Bij nog eens 55 duizend kinderen gaat deze problematiek zo ver dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Hiervan zitten ruim 46.000 kinderen in de ‘Jeugdzorg Met Verblijf’. Dat zorgt voor veel onzekerheid, angst en woede bij de kinderen. Gevlucht met zijn moeder Dat is onder andere te zien in de documentaires die Het Vergeten Kind maakt. Daar is het verhaal van de 14-jarige Ferry te zien. Hij vluchtte samen met zijn moeder het huis uit, toen ruzies tussen haar en zijn stiefvader uit de hand liepen. „Ik werd midden in de nacht wakker van de ruzies. Op een nacht moesten we onze spullen pakken en zijn we weggegaan.” Wat hij het meest mist? Zijn vrienden: Ferry woont daar nu ver vandaan en durft niet te vertellen waar hij woont. Ook is hij bang weer naar een andere opvang te moeten. „Ik wil gewoon vrij zijn.” Johnny de Mol en Glen Faria in de studio Hoe kun je het beste zoveel mogelijk aandacht genereren voor dit probleem? Dat wil de stichting doen door middel van een grote campagne die overal te zien is. En te horen. Ultimate weldoener en ambassadeur Johnny de Mol nam om ‘Nederland wakker te schudden’ namelijk een nummer op met Glen Faria (die je kunt kennen van ‘Duurt te lang’). Met ‘Geef de moed niet op, je bent niet alleen’, wil Johnny oproepen om de petitie te tekenen. Johnny: „Als kinderen door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, dan verdienen ze een plek die liefdevol is, waar ze zich wel thuis voelen. Jij en ik kunnen de regels niet veranderen. Wel kunnen we met z’n allen de druk opvoeren zodat er snel iets gebeurt.” Naar de Tweede Kamer Het doel? Zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen. „We willen dat heel Nederland dit ondersteunt, want zoals het nu gaat, kan het niet meer', vertelt Carina Noordervliet, communicatieadviseur van de stichting. De verzamelde handtekeningen moeten uiteindelijk bij de Tweede Kamer komen, zodat het op de agenda komt en er veranderingen volgen. „Dat gaat natuurlijk niet over een nacht ijs, daar zijn we ons van bewust. Het is een ingewikkeld probleem en het zorgsysteem zit lastig in elkaar. Maar we hebben veel mensen met veel kennis achter ons staan. We laten pas los als er verandering in komt!' Over de stichting Stichting Het Vergeten Kind werd ruim tien jaar geleden opgericht als de Guusje Nederhorst foundation, vernoemd naar en ter nagedachtenis aan de in 2004 overleden actrice en zangeres. De stichting komt door middel van projecten en initiatieven op voor kwetsbare kinderen in Nederland. Elk jaar vindt er een grote campagne plaats, met andere problematiek. De campagne eindigt in de Week van Het Vergeten Kind, op 4 februari: de geboortedag van Guusje Nederhorst. Met het centrale symbool van de campagne, een ‘Hartenhuis’, kan je laten zien dat je deze campagne steunt. De petitie is te tekenen op www.hetvergetenkind.nl.
14/01 07u00  Bertens begint uitstekend aan Australian OpenKiki Bertens heeft op de Australian Open overtuigend afgerekend met Alison Riske. De nummer negen van de wereld won in iets meer dan een uur tijd in twee sets met 6-3, 6-3 en kwam eigenlijk geen seconde in de problemen.
14/01 06u45  Jeugdzorgwerkers houden lawaaimars in Den HaagJeugdzorgwerkers verenigd in FNV Zorg & Welzijn houden maandag kort na het middaguur een 'lawaaimars' in Den Haag, onder meer langs het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
14/01 06u30  May voorspelt: Brexit eerder van tafel dan 'no deal'De Britse premier Theresa May acht de kans groter dat het parlement de brexit zal tegenhouden dan dat het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de Europese Unie vertrekt. Ze zal dat maandag betogen tijdens een toespraak in de stad Stoke-on-Trent.
14/01 06u30  Topstart Haase op Australian Open: winst in 3 setsRobin Haase heeft voor het eerst sinds 2011 de eerste ronde van de Australian Open overleefd. De enige Nederlander in het mannentoernooi was in drie sets te sterk voor de Spanjaard Guillermo García-López. Het werd 7-5 6-4 7-5. Haase speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen Tomas Berdych uit Tsjechië en de Brit Kyle Edmund.
13/01 23u15  Lees de Metro van maandag nu al onlineDe Metro ligt maandag weer voor je klaar op alle grote stations in Nederland. Kun je niet wachten tot die tijd? Maak je geen zorgen, de Metro van maandag is nu al online te lezen.
13/01 23u00  Ombudsman: Amsterdam wordt soort 'urban jungle'Bewoners van de Amsterdamse binnenstad voelen zich volgens gemeentelijk ombudsman Arre Zuurmond vaak niet gehoord in hun klachten, terwijl ze wel vaak gelijk hebben. Zuurmond schrijft dat in een conceptrapport over de forse overlast en andere problemen in het centrum van de hoofdstad, na een maandenlang eigen onderzoek op de Wallen.
13/01 22u45  Flat-earthers gaan cruisen, maar er is een probleemEen groep van flat-earthers heeft zijn 'grootste en beste avontuur tot nu toe' aangekondigd. De Flat Earth International Conference heeft namelijk aangekondigd dat zijn leden, waaronder onder meer rapper B.o.B. en televisiepersoonlijkheid Tila Tequila, in 2020 op cruise gaan. Er is alleen wel één probleem.
13/01 21u15  Politie treedt op bij concert rapper Boef in TilburgHet concert van rapper Boef in Tilburg is zaterdagavond onrustig verlopen. In poppodium 013 moesten beveiligers regelmatig ingrijpen, omdat fans zich ongepast zouden gedragen. Een aantal van de fans is uit de zaal verwijderd.
13/01 20u15  Suzanne Schulting pakt individueel en met ploeg goudSuzanne Schulting heeft op de EK schaatsen in zowel de teamrace als op individueel niveau goud gewonnen. In het aflossingsonderdeel was Schulting samen met Rianne de Vries, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven sneller dan de Russische vrouwen. Voor de Nederlandse shorttracksters is het de zesde Europese titel in de geschiedenis.
13/01 20u00  30 lolbroeken doen broek uit in Metro AmsterdamDe winterdagen zijn voor veel mensen niet bepaald de vrolijkste tijd van het jaar. Daarom vonden zo'n dertig mensen het tijd voor wat humor. Zij besloten middenin de Amsterdamse metro allemaal tegelijkertijd hun broek uit te doen.
13/01 19u00  Onthuld: de prijs achter goedkope nepnagelsLaat je ook weleens goedkoop je nagels doen bij een van de vele nagelsalons die Nederland rijk is? Laat je weleens nepnagels zetten voor minder dan 25 euro? Dan zit het er dik in dat er een figuurlijk luchtje aan je nagels zit, zo blijkt na onderzoek van NOS Op 3.
13/01 18u30  Bertens moet na topjaar nog één stap zettenMet Kiki Bertens heeft Nederland voor het eerst in decennia weer een echte toptennisster in de gelederen. De 27-jarige moet op de Australian Open in Melbourne die status zien waar te maken.
13/01 17u45  Niveau lawinegevaar Tirol extreem hoogWie op wintersport is in Oostenrijk, moet maandag opnieuw goed oppassen. In delen van het land geldt code 5 voor lawinegevaar, dat is het hoogste lawinewaarschuwingsniveau. 
13/01 16u45  Sven Kramer pakt voor tiende keer EK-titelNa een moeizaam voorseizoen heeft Sven Kramer zondag zijn tiende Europese titel allround gepakt. De Friese schaatser van Team Jumbo-Visma liet zich in Collalbo op de afsluitende 10.000 meter niet verrassen door zijn negen jaar jongere ploeggenoot Patrick Roest, de nummer twee van het klassement.
13/01 16u30  Koningspaar verhuisd naar Huis ten BoschHet koningspaar is zondag met hun drie dochters naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag verhuisd. Het paleis werd de afgelopen jaren voor bijna dertig miljoen euro meer dan verwacht gerenoveerd. 
13/01 16u15  Koning verhuisd met kinderen naar Huis ten BoschHet koningspaar is zondag met hun drie dochters naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag verhuisd. Het paleis werd de afgelopen jaren voor bijna dertig miljoen euro meer dan verwacht gerenoveerd. 
13/01 16u15  Waarom wel sex met je ex - kijkersvragen Lullen over sex met Diaz en Stacy van Ex on the BeachHoe kan het dat is nog steeds gevoelens heb voor mijn ex? Het is weer tijd voor de kijkersvragen. Dit keer met Diaz en Stacy van MTV’s Ex On The Beach; Double Dutch.
13/01 15u00  Rutte: geen excuses voor uitspraakPremier Mark Rutte zegt geen spijt te hebben van zijn uitspraak over raddraaiers die met oud en nieuw hulpverleners belagen. In zijn wekelijkse persconferentie zei hij vrijdag dat hij deze mensen „het liefst allemaal persoonlijk in elkaar zou slaan.' 
13/01 14u15  Nederlander vast om doodrijden geel hesjeEen Nederlandse vrachtwagenchauffeur wordt er van verdacht een demonstrant in een geel hesje te hebben doodgereden. De 56-jarige Brabander is opgepakt.
13/01 12u45  Nu al hooikoortsellende dankzij warme winterLekker toch, dat zachte weer? Nou die warme dagen in de winter hebben niet alleen maar voordelen. Door de zeer warme december en januari liggen de ontwikkelingen in de natuur een maand voor op schema. En dat betekent slecht nieuws voor de mensen met hooikoorts. 
13/01 12u00  Moeder gebruikt vibrator voor ontspanning zieke babyDat je een vibrator niet alleen maar voor bij de seks kunt gebruiken, blijkt uit het verhaal van een Facebookpagina voor geboorte, borstvoeding en gezondheid bij baby's. Zij ontvingen een foto een bericht van een tevreden moeder die een vibrator gebruikte, die niet bepaald in het straatje 'dagelijks' te plaatsen valt. De vibrator werd namelijk gebruikt op de rug van een baby... 
13/01 10u15  Man (26) in Luik achter auto gebonden en meegesleeptEen 26-jarige man is in het Belgische Luik vastgebonden aan een auto en over straat gesleept. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Twee mensen zijn opgepakt, meldde de politie van Luik zondag. Het is niet bekend waarom de man dit is aangedaan.
13/01 09u45  Doodnormaal: in onderbroek de Amsterdamse metro inIn je onderbroek in de Amsterdamse metro. Gewoon, omdat het leuk is. Dat is de gedachte achter No Pants Subway Ride Amsterdam, in navolging van edities in New York, Londen en Berlijn. Zondag 15.00 uur is de start, bij metrohalte Vijzelgracht.
13/01 09u15  1e klas in vliegtuig spotgoedkoop door foutjeEen gelukje voor klanten van vliegmaatschappij Cathay Pacific. Door een fout kregen zij zondag maar liefst 90 procent korting op tickets voor de eerste klasse. Cathay heeft de verkoop meteen gestopt. Het bedrijf zegt tegen de krant South China Morning Post dat een ,,erg klein aantal'' mensen een kaartje heeft weten te bemachtigen. Zij mogen gewoon mee aan boord.
12/01 22u30  Racistische verrassing aangetroffen in KindersupriseDe vrolijke verrassingen uit een KinderSuprise-ei zijn doorgaans niet echt aanstootgevend en bedoeld voor jonge kinderen. 
12/01 20u15  Gigantische raskat doodgereden op de A2 in LimburgPolitieagenten zijn vrijdagavond uitgerukt voor een aanrijding met een opmerkelijk dier op de snelweg A2 bij Sittard-Geleen.
12/01 19u15  Vier mensen lopen overdosis op tijdens feest in BeekBij het hardstylefeest Warface, dat plaatsvond in het Limburgse Beek, hebben verpleegkundigen in de nacht van vrijdag op zaterdag flink aan de bak gemoeten.
12/01 18u00  Skigangers opgelet: code rood in de AlpenGa je de komende week op skivakantie naar de Alpen? Dan is het goed om te weten dat er slecht weer wordt verwacht. De sneeuwval blijft daar de komende dagen onverminderd aanhouden. Er is zelfs code rood afgegeven. Pas woensdag zal het weer weer normaler worden. 
12/01 17u15  Dakar-coureur rijdt toeschouwer aan en gaat doorVoor de Russische vrachtwagenrijder Andrej Karginov (43) is de Dakar Rally vroegtijdig ten einde gekomen. Hij is door de organisatie uit de wedstrijd gezet, nadat hij een toeschouwer aanreed en vervolgens weigerde te stoppen.
12/01 17u00  Dakar-coureur rijdt toeschouwer aan en rijdt doorVoor de Russische vrachtwagenrijder Andrej Karginov (43) is de Dakar Rally vroegtijdig ten einde gekomen. Hij is door de organisatie uit de wedstrijd gezet, nadat hij een toeschouwer aanreed en vervolgens weigerde te stoppen.
12/01 16u15  Sex met je ex, een goed idee? - Lullen over sex met Diaz en Stacy van Ex on the BeachWat vinden Diaz en Stacy van MTV’s Ex On The Beach; Double Dutch er van om sex met je ex te hebben?
12/01 16u15  WiFi in het vliegtuig: Duur, lastig en complexWiFi in de trein. Het is bepaald niet het meest technische hoogstandje uit de geschiedenis te noemen. Het volgende project is natuurlijk WiFi in het vliegtuig, maar dat is een nog stuk lastigere operatie.
12/01 15u00  'Patiënten moeten wennen aan langere wachttijden'Wie door zijn huisarts naar het ziekenhuis wordt doorverwezen voor een operatie krijgt met steeds langere wachttijden. En zoals het er naar uitziet, wordt dat komende jaren nog niet minder.
12/01 14u00  Collega's reageren op Klimaatwet afzwerende DijkhoffDe VVD zat samen met de coalitiepartners maanden om de tafel om het klimaatakkoord af te leveren. Echter moet fractievoorzitter Klaas Dijkhoff weinig hebben van het ondertekende document.
12/01 13u15  Aantal gewonden Parijs loopt opHet aantal mensen dat gewond is geraakt bij de explosie in Parijs loopt op. Inmiddels zijn er twaalf zwaargewonden, van wie er vijf in levensgevaar zijn. Daarnaast zijn er nog eens 24 mensen lichtgewond geraakt. 
12/01 10u45  VS heeft langste shutdown ooitDe Verenigde Staten ervaart momenteel de langste 'shutdown' ooit. Zaterdag gaat de shutdown haar 22e dag in en daarmee passeert ze de langste shutdown tot nu toe. Die vond plaats rond de jaarwisseling van 1995-1996, onder Bill Clinton.
12/01 10u45  Containerberging van start gegaanTwee schepen zijn vrijdagavond gestart met de grote bergingsoperatie van de zeecontainers. Ze zijn momenteel onderweg naar de Eemsgeul, waar een container in de weg ligt voor de scheepvaart. 
12/01 10u15  Gewonden bij grote explosie centrum ParijsIn het centrum van Parijs heeft zaterdagmorgen een grote explosie plaatsgevonden. Het gebeurde in de Rue de Trévise. Bij de explosie zijn meerdere gewonden gevallen.
12/01 09u45  Grote explosie Parijs zorgt voor chaosIn het centrum van Parijs heeft zaterdagmorgen een grote explosie plaatsgevonden. Het gebeurde in de Rue de Trévise. Bij de explosie zouden meerdere gewonden zijn gevallen.
12/01 09u30  Herstel spoor Leeuwarden duurt tot eind middagHet duurt nog wel even tot het spoor tussen Hurdegaryp en Leeuwarden hersteld is. Dat laat ProRail weten. Het bedrijf denkt aan het einde van de middag klaar te zijn. 
11/01 23u30  Geel hesje omgekomen bij verkeersongeluk vlakbij A2Vlak over de grens bij Eijsden is een betoger van de Gele Hesjes om het leven gekomen.
11/01 22u45  Niemand is onder de indruk van spierballentaal RutteDe woorden van premier Mark Rutte tijdens de eerste persconferentie van de Ministerraad van het jaar waren duidelijk, het liefste wilde hij de raddraaiers tijdens de jaarwisseling in elkaar slaan. Bijzondere woorden, helemaal als ze afkomstig zijn van de Minister-President. Heeft dit dreigement aan het adres van oproerkraaiers enige indruk gemaakt. Zo aan de reacties, die in de avond uit verschillende hoeken binnendruppelen, lijkt dit niet bepaald het geval te zijn. Onder meer Geert Wilders, Sybrand van Haersma-Buma en politievakbond ACP gaven een reactie. Geen woorden, maar daden Krachtige uitspraken van premier Mark Rutte over onruststokers die met oud en nieuw hulpverleners belagen, helpen dat probleem niet op te lossen. Dat stelt voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP. Rutte zei dat hij deze raddraaiers ,,het liefst allemaal persoonlijk in elkaar zou willen slaan'. „Dit soort bijzondere uitspraken helpen niet. Het probleem wordt er niet kleiner van. Wat wel zou helpen, is als hij besluit tot een landelijk verbod van vuurwerk. Dat is een wens van de politie en ook van ons als bond. Maar dat doet Rutte niet. Dus het zijn slechts woorden, die bovendien over twee dagen alweer vergeten zijn. Geen daden', aldus Van de Kamp. Voorzitter Rob den Besten van de centrale ondernemingsraad (cor) van de politie vindt het misplaatst dat Rutte „zulke stoere taal uit. Onze mensen raken gewond. Het is tijd voor daden, het moet nu een keertje klaar zijn.' Den Besten zegt dat politieagenten zich door de politiek in de steek gelaten voelen. Het kabinet zou volgens hem lef moeten tonen en echte maatregelen aankondigen, waardoor politieagenten en andere hulpverleners veilig kunnen werken tijdens de jaarwisseling. Brandweer Net als Van de Kamp vindt voorzitter Stephan Wevers van Brandweer Nederland dat meer moet worden gedaan om excessen tijdens de jaarwisseling uit te bannen. „Naast vuurwerkslachtoffers zijn dit jaar opnieuw brandweercollega’s geconfronteerd met geweld of moesten zij in een grimmige sfeer en soms zelfs met ondersteuning van politie hun werk doen'', aldus Wevers. ,,Wij hebben 15.000 mensen paraat staan en die moeten veilig kunnen werken.'' Wevers meldt dat de brandweer graag ingaat op de uitnodiging van Rutte en minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) om met alle betrokkenen te kijken wat ze kunnen doen om het toenemende wangedrag met oud en nieuw te stoppen. Buma en Kwint Uitspraken van premier Mark Rutte over ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling zorgen ook binnen de eigen regeringscoalitie voor opgetrokken wenkbrauwen. De minister-president zei dat hij de raddraaiers die hulpverleners lastigvielen, het liefste zelf in elkaar zou slaan. Rutte zei er meteen bij dat voor eigen rechter spelen echt niet kan. Maar CDA-leider Sybrand Buma leest hem toch de les. „Als premier van Nederland moet Rutte ervoor zorgen dat politie en hulpverleners worden beschermd'', vindt hij. „En niet de suggestie wekken dat je er zelf op los kunt slaan.'' Bekijk ook: Drugshond loopt overdosis op bij dancefeest schip Bekijk ook: Magnetische noordpool verplaatst zich rap oostwaarts Bekijk ook: Hoe een d/t-fout de dag van bezorger Niels verknalde
11/01 22u00  Drugshond loopt overdosis op bij dancefeest schipEen drugshond werkzaam de politie in Florida heeft anti-overdosis medicatie moeten krijgen nadat hij zijn neus in de bagage van de bezoekers van een EDM-evenement op een cruiseschip stak. 
11/01 20u30  Hoe een d/t-fout de dag van bezorger Niels verknaldeDe werkwoordspelling van het Nederlands is voor velen een flinke uitdaging. Vooral het feit dat het verschil tussen een 'd' en een 't' aan het einde van een woord niet te horen is, zorgt voor de nodige verwarring. 
11/01 20u15  Chantal Janzen en Paul de Leeuw twerken er op losEen beetje twerken is nooit verkeerd; dat dachten Chantal Janzen en Paul de Leeuw ook toen er een wel heel swingende act het podium op kwam bij Holland's Got Talent. De hele aflevering wordt zaterdagavond uitgezonden op RTL 4, maar wij hebben alvast een voorproefje.
11/01 18u00  Magnetische noordpool verplaatst zich rap oostwaartsGeologen kunnen niet verklaren waarom het magnetisch veld van de aarde de afgelopen jaren steeds sneller lijkt te veranderen, zo meldt het wetenschappelijke tijdschrift Nature.
11/01 18u00  R. Kelly treedt alsnog op in NederlandJe zou denken dat het wat slimmer is om een tijdje van de radar te verdwijnen als je verdacht wordt van seksueel misbruik, maar de Amerikaanse zanger R. Kelly lijkt zich daar niets van aan te trekken. Op 20 april treedt hij op in The Box in Amsterdam, als onderdeel van zijn Europese King of R&B Tour.
11/01 17u15  Risico Anouk in TVOH pakt verrassend goed uitOok deze week zitten we weer klaar voor de spannende Battles in The voice of Holland. Anouk heeft deze week een grote band tegenover één artieste gezet. En waar dat natuurlijk vreselijk kan mislukken, pakt de keuze voor Anouk verrassend goed uit. Al betekent dat wel dat de gestolen kandidaten zich ernstig zorgen moeten maken...
11/01 16u45  Sweet Sixteen Rozenburg verandert in Project X-feestDe 15-jarige Jamy uit Rozenburg vierde afgelopen zaterdag haar zestiende verjaardag met een vriendin. Het feestje dat plaatsvond in haar ouderlijk huis zou bescheiden van omvang worden met ongeveer dertig genodigden.  Toch is dit plan volledig in het water gevallen. Op het feest meldden zich tientallen ongenode gasten die het niet allemaal zo nauw namen met de fatsoensregels. Een compleet vernield huis, gestolen spullen, geluidsoverlast en een volledig verknalde verjaardag zijn het gevolg, zo schrijft het Algemeen Dagblad. 
11/01 16u15  Wat denk jij van deze 7 bizarre voedselrecords?Eten en drinken heb je elke dag nodig, maar sommige mensen gaan iets verder dan het enkel consumeren. Natuurlijk kennen we de beelden van de eetwedstrijden en van de allergrootste pompoenen, maar dit kan je ook doen met het voedsel.
11/01 16u00  Leger ruimt sneeuw in Duitse 'rampgebieden'Meer dan driehonderd soldaten van de Duitse Bundeswehr zijn in Zuid-Duitsland inzet om sneeuw van daken te halen en ingesneeuwde bewoners te helpen.In Garmisch-Partenkirchen hebben regionale autoriteiten vrijdag het 'Katastrophenalarm' afgekondigd vanwege aanhoudende problemen met de overvloedige sneeuw.
11/01 14u30  Ga jij op detoxtrip, microvakantie of een werkreis?Weet jij al hoe je dit jaar vakantie gaat vieren? Vruchtbaarheidsvakanties, stedentrips naar B-steden, micro-vakanties, surfsafari’s en werkvakanties worden steeds populairder. De komende jaren zullen we alleen maar meer gaan reizen. ,,We proberen het massatoerisme te ontwijken, gaan op reis voor zelfontplooiingen, werken aan ons lichamelijke of mentale gezondheid, of kiezen voor een bijzondere reis zoals een jodelvakantie, stilte-retraite of werkvakantie,” zegt reis trendwatcher Tessa aan de Stegge als we haar spreken op de Vakantiebeurs in Utrecht. Nederlanders vinden vakanties nog steeds erg belangrijk. Reisorganisatie TUI deed onderzoek en 89% van de ondervraagden gaat dit jaar een vakantie boeken, 48% plant om vaker dan één keer te gaan. Paradox van het reizen In 2018 kwam aan het licht dat reizen vooral veel positieve effecten heeft voor onszelf. ,,We worden er gelukkig, het is een viering van het leven en een pleister op de wond van het leven,” vertelt Tessa. Maar het is inmiddels ook aardig goed binnengedrongen dat dat vele reizen bepaalde effecten heeft op de natuur, cultuur en het milieu. ,,Gelukkig is er een bepaalde groep mensen die bewuster gaat nadenken over hun voetafdruk op de aarde.” ‘Fix-trips’ en zelfoptimalisatie Wellness reizen zitten in de lift en mensen gaan vaker op reis om afstand te nemen van hun ‘problemen thuis’. Tessa legt uit dat mensen op reis gaan om aan hun mentale of fysieke gezondheid te werken. ,,Op sommige plekken worden er zelfs zogeheten ‘vruchtbaarheidsreizen’ georganiseerd, voor stellen die proberen zwanger te raken,” laat Tessa weten. Ben je overspannen? Dan kun je op yogareis, een stilteretraite in een klooster boeken of even tot jezelf komen op een berg in Marokko. Wil je afvallen? Wat dacht je van een bootcamp of detox-vakantie? Maarten van den Krimpen (28) deed twee jaar geleden een stilteretraite in een klooster in Thailand. ,,Ik mocht elf dagen niet praten en sliep op een betonnen bed met een houten kussen. We mochten geen afleiding hebben: geen boeken, geen films en geen muziek.” Waarom hij dat deed? ,,Het was het begin van mijn reis door Thailand. Het leek mij een bijzondere ervaring. Ik kan veel piekeren en wilde een totale rust ervaren.” Workations & 'Bleasure-trips' Werken op vakantie? Jazeker. De ‘workation’ of ‘bleasure trip’ (business & pleasure) wordt de laatste jaren vaker geboekt. Want waarom zou je in Nederland blijven als je ook met je laptop vanaf een tropisch strand kunt werken? Het doel van zo’n werkvakantie is samenwerken, netwerken en inspireren in een andere cultuur en omgeving. Ondernemers en digitale Nomads Suzanne van Duijn en Chantal Schram werkte allebei al geregeld in het buitenland en hebben sinds kort hun eigen bedrijfje opgezet waarbij ze ‘werk-vakanties’ organiseren. ,,De grenzen tussen werk en vakantie vervagen. Mensen willen niet op vakantie om te werken, maar ze willen juist wat vakantie tijdens hun werk. Zo’n werk-vakantie is dan handig omdat je je kunt focussen op een project, maar tussendoor heb je tijd voor strand, cultuur en andere leuke dingen,” laat Suzanne ons weten vanaf haar werkadres in Thailand. Kitty Loduvica Payne (33) ging vorig jaar twee weken naar Californië om een boek te vertalen. ,,Waarom zou je moeilijk doen in koffietentjes als je ook ergens bovenop een berg of aan het zwembad kunt werken? Voor mij heeft het heel goed gewerkt, ik heb mijn vertaalopdracht afgerond en ben ook nog begonnen aan het schrijven van mijn eigen boek.” Micro-vakantie en micro-adventures Verre en lange reizen zijn nog altijd populair, maar ook een korte mini-vakantie is in opkomst. Om een beetje op te laden hoef je echt niet ver of lang weg te gaan, een micro-vakantie van een of twee nachten kan wonderen doen. Is een micro-vakantie niet gewoon hetzelfde als een weekendje weg? Ja, een beetje wel maar bij een micro-vakantie draait het vooral om tot rust komen en geen afleiding in de vorm van telefoon of sociale media. Naaste de micro-vakantie heb je ook de micro-adventure: een korte outdoor trip waarbij je een sportieve activiteit onderneemt of gaat wildkamperen. Kamperen in een tent of caravan blijft een trend, maar wil je het echt goed aanpakken? Kies dan voor een bijzondere accomodatie als een boomhutten, iglo of een chalet in de bergen. ‘B-steden’ Bij een stedentrip denk je al snel aan Parijs, Londen, Rome of Barcelona. Maar hoe zit het met steden die net iets minder populair zijn, oftewel de zogenaamde ‘B-steden’. Dit zijn steden die vaak in de populariteit lijstje ontbreken, maar alsnog ontzettend leuk zijn om te bezoeken. Tessa legt uit dat we een steeds grotere weerstand tegen overtoerisme en we laten ons soms een beetje gek maken door de highlights en bucketlist dingen. ,,Mensen gaan naar Rome om de Trevi fontein of het Colosseum te zien, maar als je geïnteresseerd bent in de Oudheid kun je ook naar heel veel andere Italiaanse steden. Verona heeft ook een heel mooi Colosseum. In Oost-Europa heb je ook heel veel mooie steden die vaak over het hoofd worden gezien, zoals Ljubljana de hoofdstad van Slovenië.” Zo hou je rekening met je voetafdruk op aarde Reduceer je CO2: kies voor een directe vlucht of reis met de trein. Probeer zoveel mogelijk lokaal te reizen. ,,Slaap bij mensen thuis en kies voor een lokale gids. Zo kun je met jouw vakantiegeld kleine lokale ondernemers steunen,” zegt trendwatcher Tessa. In veel landen kun je geen water uit de kraan drinken, waardoor je genoodzaakt bent om vele plastic flesjes met water te kopen. ,,In veel landen heb je ook watervul punten. Met de Refill app kun je waterpunten vinden om je fles bij te vullen. Pas dan op met het bezoeken van weeshuizen en opvanghuizen voor dieren. Denk goed na voor als je zoiets gaat doen als welpjes knuffelen, vaak worden de dieren niet zo goed behandeld. Wil je iets goed doen voor het vakantieland? Pak geen tas en help om het strand op te ruimen. Simpel en effectief. Top 10 beste bestemmingen in 2019 namens The New York Times 1. Puerto Rico 2. Hampi, India 3. Santa Barbara, Californië 4. Panama 5. München, Duitsland 6. Eilat, Israël 7. Setouchi Islands, Japan 8. Aalborg, Denemarken 9. De Azoren, Portugal 10. Ontario Ice Caves, Canada Leuk weetje: Ook onze eigen Waddeneilanden zijn door de Amerikaanse krant verkozen als beste reisbestemming in 2019. The New York Times heeft de 'Frisian Island' op plek dertig gezet. De West-Friese waddeneilanden delen deze plaats met de Duitse en Deense eilanden. Bekijk ook: Waddeneilanden opgenomen in reislijst New York Times Bekijk ook: Drenthe in trek, Turkey is back Bekijk ook: Deze Afrikaanse bestemming is topfavoriet in 2019
11/01 14u30  5 nieuwe videoclips om het weekend mee in te gaanEr zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Janelle Monáe, ZAYN, Alice Merton, Zak Abel en Troye Sivan! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.
11/01 14u00  Docent uit Gouda vast voor misbruik minderjarigeDe politie heeft aan het begin van de week een 50-jarige man uit Gouda aangehouden. De man wordt verdacht van het misbruiken van een minderjarig meisje, en het bezit van kinderporno. 
11/01 13u00  Scheermesjes in de wilgen met #Januhairy: jij ook?Joehoe, het is januari! Tijd om je oksels, benen en bikinilijn even niet te scheren. Als het aan Laura ligt, tenminste. Zij begon op Instagram de actie #Januhairy. 
11/01 11u45  Blok bezorgd over Nederlanders in de sneeuwDe sneeuwchaos in het Alpengebied heeft deze week al zeker twaalf levens geëist. Donderdag kwam in het Duitse Trautshofen in Beieren een 9-jarige jongen onder een omvallende boom. Hij overleed ter plaatse, meldde dagblad Bild vrijdagochtend.
11/01 10u00  Meer knorrende magen gezocht (niet alleen op Texel)De kleinste voedselbank staat op Texel. Negentien gezinnen halen hier elke week hun ‘hartstikke luxe pakket’ op, ,,we hopen dat we nog veel meer mensen met honger kunnen helpen.” 
11/01 09u45  Kuifje: al 90 jaar in het collectief geheugenEen jonge journalist die samen met zijn hondje Bobbie de hele wereld over reisde. Wie kent hem niet? Het door Hergé bedachte stripfiguur is deze week 90 jaar geworden. Een verjaardag die zeker gevierd moet worden. Daarom sprak Metro met twee Kuifje-kenners.
11/01 09u15  Bruidswinkel oogst lof om 'rolstoelbruidspop'De Britse twitteraar Beth Wilson keek verbaasd op toen ze donderdag in een etalage een bruidspop in een rolstoel zag. Wilson zit zelf in een rolstoel en zag voor het eerst een beperking in een etalage. 
11/01 08u15  Saudische vrouw: Ik krijg asiel in AustraliëDe 18-jarige Rahaf Mohammed al-Qunun uit Saudi-Arabië is opgelucht. De vrouw heeft asiel gekregen in Australië. Dat heeft ze vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok bevestigd tegen de Australische editie van de krant Daily Mail.
11/01 07u45  Het wil niet vlotten met de kringloopeconomieJe auto delen via SnappCar, of spullen lenen via Peerby: het gebeurt, maar nog veel te weinig. De kringloopeconomie in Nederland staat nog in de kinderschoenen. En het kabinet moet veel meer in actie komen, als het de halvering van het grondstoffengebruik tegen 2030 wil halen.
11/01 07u15  Win kaarten voor de musical MarvellousBos Theaterproducties en Metro geven honderd (25x4) tickets weg voor de allerlaatste try-out van Marvellous. Deze wordt de dag voor de officiële première gehouden, vrijdag 18 januari in De Meervaart in Amsterdam. Wil jij de superheldenmusical zien nog voor hij in première is gegaan? Vul dan hieronder jouw gegevens in en maak kans op 4 tickets:
11/01 07u15  Vermist meisje (13) na maanden weer terechtIn Wisconsin, Amerika, werd maandenlang met man en macht gezocht naar een dertienjarig meisje. Donderdagnacht bleek dat Jayme eindelijk terecht is. 
11/01 07u15  Goede voornemensDenk je dat je net lekker bezig bent en een haalbaar goed voornemen hebt gekozen, belooft de verleiding ook dit jaar weer te groot te worden.
11/01 06u45  Job Cohen gaat WOII-commissie NS voorzittenDe commissie die onderzoekt hoe de NS schadevergoedingen kan betalen aan mensen die in de Tweede Wereldoorlog op transport zijn gezet, heeft een voorzitter. 
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Pornhub ziet sessies flink stijgen door shutdown VS18/01 20u15 - Metro: Meten is weten. Dat geldt voor alle grote bedrijven en sites en dus ook over Pornhub. De bekendste pornoverzameling van het digitale web heeft zodoende een opvallende ontdekking gedaan rondom de Amerikaanse shutdown.
11x Treinreizigers balen helemaal niet zo van NS18/01 07u30 - Metro: Wie op een treinperron staat en een vertraging ziet verschijnen op het scherm, herkent het vast: er wordt in de omgeving wat afgezucht en de ogen gaan her en der rollen. Mopperen op de NS, het lijkt heel gebruikelijk. 
9x Verdachten fatale brand studentenflat voor rechter18/01 06u30 - Metro: Een fatale brand in een studentenflat in Diemen kostte in juli 2017 het leven van de 27-jarige David Swart. Twee mensen raakten gewond. 
9x Franse minister vindt wijn niet echt alcohol18/01 10u45 - Metro: Dat de Fransen hun glaasje wijn serieus nemen wisten we al wel. Maar Didier Guillaume, de Franse minister van Landbouw en Voeding heeft zich nu toch wel op bijzondere wijze uitgelaten over zijn eigen drankje naar keuze. Zo zei hij in een interview met een Franse krant onder meer dat wijn geen alcohol is als alle andere.
9x 'Nederlandse militairen hebben kanker door burnpits'18/01 12u30 - Metro: Tientallen Nederlandse militairen denken kanker te hebben gekregen door zogenaamde ‘burnpits’ in Afghanistan. Dat zijn brandende afvalhopen, die onder meer worden gebruikt voor het vernietigen van medisch afval en werkmateriaal.
9x Verdachte brand: 'Ik kan de tijd niet terugdraaien'18/01 12u30 - Metro: Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vrijdag bij de start van zijn proces spijt betuigd.
8x Overleden oprichter KLM-blad blijkt toch niet dood18/01 07u15 - Metro: Het stond zwart op wit in de krant in december: oprichter van het KLM-magazine Holland Herald Jean-Jacques van Belle was overleden. 
8x Zorgkosten juist hoger geworden door wijkteams18/01 08u15 - Metro: Het doel van de wijkteams was duidelijk: de zorg moest dicht bij de cliënt worden georganiseerd, zodat de zorg minder duur zou worden. 
8x Grootste windmolen ter wereld naar Rotterdam18/01 08u30 - Metro: Op de Maasvlakte verrijst komende zomer de grootste windmolen ter wereld. De molen heeft een tiphoogte van bijna 245 meter. Alleen al de drie rotorbladen zijn ieder 107 meter lang.
8x Vrouw opgepakt voor smokkel 24 woestijnratten18/01 10u45 - Metro: De douaniers op het vliegveld van het Taiwanese eiland Kinmen wisten niet wat ze meemaakten. Toen ze een 60-jarige vrouw tegenhielden omdat ze raar liep, bleek dat de vrouw maar liefst 24 woestijnratten om haar benen had geplakt.

Statistieken

Artikels:
36557
Gelezen:
48718
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven