woensdag 20 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Computeridee.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
20/03 12u00  Kaspersky Lab in de clinch met Apple Na Spotify heeft ook beveiligingsexpert Kaspersky Lab een appeltje te schillen met Apple. Het bedrijf stapt in zijn thuisland naar de Russische mededingingsautoriteit FAS, omdat er met de voorwaarden van de App Store sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie.
20/03 10u30  Android krijgt vrije browser- en zoekmachinekeuze De kans is groot dat je op je smartphone gebruikmaakt van Chrome en Google Zoeken, omdat dit respectievelijk de standaard browser en zoekmachine van Android zijn. Daar komt weldra verandering in. Google gaat je dan namelijk wijzen op alternatieven, met de vraag welke browser en zoekmachine je wilt gebruiken.
20/03 10u00  Google Stadia is Netflix voor games Krijgen Microsoft, Sony en Nintendo er concurrentie bij van Google? Daar lijkt het wel op met de komst van Google Stadia, een streamingdienst voor games.
19/03 14u15  ESD250C-ssd van Transcend heeft bijzonder vorm Externe schijven zijn al niet zo groot, maar draagbare ssd's zijn nog wat kleiner. En vooral platter. Dat geldt ook voor de ESD250C-ssd van Transcend, die opvallend rechthoekig is.
19/03 10u15  LEGO Hidden Side brengt blokjes tot leven met AR LEGO is tijdloos, juist omdat het speelgoed telkens met zijn tijd meegaat. Zo wordt maar weer eens bewezen met LEGO Hidden Side, dat augmented reality inzet om de bouwwerken van een extra dimensie te voorzien.
18/03 12u15  Prestaties meeste antivirus-apps ondermaats Omdat er zoveel persoonlijke informatie op je smartphone staat, is dit apparaat ook een gewild doelwit voor cybercriminelen. Daarom wordt ook wel eens aangeraden om antivirus op je telefoon te installeren. Maar uit onderzoek van AV-Comparatives blijkt nu dat dit soort apps maar weinig mobiele dreigingen detecteren en dus ondermaats presteren.
18/03 11u15  Waarschuwing: gat in WinRAR actief misbruikt Gebruik je WinRAR? Dan is dit hét moment om het van je computer te gooien – of om in ieder geval over te stappen op de laatste bèta-versie. In alle versies vóór versie 5.70 zit namelijk een heel groot, gapend gat. En dat hebben hackers ook ontdekt: er zijn al ruim 100 unieke exploits in het wild gespot.
18/03 10u45  Miljarden profielen Google+ worden gearchiveerd Je bent vast bekend met The Internet Archive, een site die webpagina's archiveert. Op die manier blijft er een kopie beschikbaar voor naslagwerk, ook als de site in kwestie niet meer bestaat. En dat gebeurt nu ook met miljarden Google+-profielen.
15/03 10u45  Gratis hulp bij belastingaangifte 2018? Computer Idee helpt! De tijd om je belastingaangifte over 2018 in te vullen is weer aangebroken. En net als vorig jaar helpt Computer Idee je met het invullen. Want met ons gratis handige en geautomatiseerde Excel-bestand zie je direct hoeveel je terugkrijgt, of moet betalen.
15/03 10u00  De nieuwe functies in Android Q Later dit jaar komt Android Q uit als opvolger van Android P. Nu is echter al een testversie te installeren, waardoor we een beter beeld hebben van alle nieuwe functies die worden toegevoegd. Een overzicht van de meest opmerkelijke.
15/03 08u00  Gratis hulp bij belastingaangifte? Computer Idee helpt! De tijd om je belastingaangifte in te vullen is weer aangebroken. En net als vorig jaar helpt Computer Idee je met het invullen. Want met ons gratis handige en geautomatiseerde Excelbestand zie je direct hoeveel je terugkrijgt, of moet betalen.
14/03 14u30  Storing bij Facebook gisteren was grootste storing ooit Het kan je niet ontgaan zijn: er was gisteren een grote storing bij Facebook, Instagram en WhatsApp. Sterker nog: het was niet zomaar een grote storing, maar de grootste ooit, blijkt uit data van Allestoringen.nl.
14/03 11u15  1 minuut op internet: wat gebeurt er allemaal? We Facebooken, WhatsAppen, YouTuben en Netflixen wat af. Maar heb je enig idee hoeveel eigenlijk? Twee Amerikaanse Twitteraars hebben dat uitgezocht en in kaart gebracht wat er wereldwijd in 1 minuut allemaal op internet gebeurt.
14/03 09u15  Deze nieuwe functies kun je binnenkort verwachten in Windows 10 Over een paar weken komt Microsoft met de eerste grote update voor Windows 10 van 2019. Er worden weer een aantal verbeteringen toegevoegd die ook voor jou erg handig kunnen zijn. Computer Idee neemt de nieuwe functies met je door.
13/03 10u45  Online stemmen in Zwitserland blijkt fraudegevoelig Stemmen met een rood potlood op papier, is dat anno 2019 niet een beetje achterhaald? Wellicht, maar er is goede reden waarom we nog niet massaal elektronisch stemmen. Want computers zijn te hacken, met alle gevolgen van dien. Daar kwam men ook achter in Zwitserland - gelukkig wel nog op tijd.
Laatste update: vandaag om 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Android krijgt vrije browser- en zoekmachinekeuze20/03 10u30 - Computeridee.nl: De kans is groot dat je op je smartphone gebruikmaakt van Chrome en Google Zoeken, omdat dit respectievelijk de standaard browser en zoekmachine van Android zijn. Daar komt weldra verandering in. Google gaat je dan namelijk wijzen op alternatieven, met de vraag welke browser en zoekmachine je wilt gebruiken.
6x Google Stadia is Netflix voor games20/03 10u00 - Computeridee.nl: Krijgen Microsoft, Sony en Nintendo er concurrentie bij van Google? Daar lijkt het wel op met de komst van Google Stadia, een streamingdienst voor games.
3x Kaspersky Lab in de clinch met Apple20/03 12u00 - Computeridee.nl: Na Spotify heeft ook beveiligingsexpert Kaspersky Lab een appeltje te schillen met Apple. Het bedrijf stapt in zijn thuisland naar de Russische mededingingsautoriteit FAS, omdat er met de voorwaarden van de App Store sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie.
1x Miljarden profielen Google+ worden gearchiveerd18/03 10u45 - Computeridee.nl: Je bent vast bekend met The Internet Archive, een site die webpagina's archiveert. Op die manier blijft er een kopie beschikbaar voor naslagwerk, ook als de site in kwestie niet meer bestaat. En dat gebeurt nu ook met miljarden Google+-profielen.
1x Prestaties meeste antivirus-apps ondermaats18/03 12u15 - Computeridee.nl: Omdat er zoveel persoonlijke informatie op je smartphone staat, is dit apparaat ook een gewild doelwit voor cybercriminelen. Daarom wordt ook wel eens aangeraden om antivirus op je telefoon te installeren. Maar uit onderzoek van AV-Comparatives blijkt nu dat dit soort apps maar weinig mobiele dreigingen detecteren en dus ondermaats presteren.
1x ESD250C-ssd van Transcend heeft bijzonder vorm19/03 14u15 - Computeridee.nl: Externe schijven zijn al niet zo groot, maar draagbare ssd's zijn nog wat kleiner. En vooral platter. Dat geldt ook voor de ESD250C-ssd van Transcend, die opvallend rechthoekig is.
0x Microsoft trekt Windows-updates terug bij opstart-problemen13/03 10u15 - Computeridee.nl: Een van de grootste nachtmerries bij het installeren van een Windows-update is dat je pc daarna ineens niet meer opstart. Het is velen wel eens overkomen. Met een beetje geluk hoef je voortaan niet meteen drastische maatregelen te nemen.
0x Online stemmen in Zwitserland blijkt fraudegevoelig13/03 10u45 - Computeridee.nl: Stemmen met een rood potlood op papier, is dat anno 2019 niet een beetje achterhaald? Wellicht, maar er is goede reden waarom we nog niet massaal elektronisch stemmen. Want computers zijn te hacken, met alle gevolgen van dien. Daar kwam men ook achter in Zwitserland - gelukkig wel nog op tijd.
0x Deze nieuwe functies kun je binnenkort verwachten in Windows 1014/03 09u15 - Computeridee.nl: Over een paar weken komt Microsoft met de eerste grote update voor Windows 10 van 2019. Er worden weer een aantal verbeteringen toegevoegd die ook voor jou erg handig kunnen zijn. Computer Idee neemt de nieuwe functies met je door.
0x 1 minuut op internet: wat gebeurt er allemaal?14/03 11u15 - Computeridee.nl: We Facebooken, WhatsAppen, YouTuben en Netflixen wat af. Maar heb je enig idee hoeveel eigenlijk? Twee Amerikaanse Twitteraars hebben dat uitgezocht en in kaart gebracht wat er wereldwijd in 1 minuut allemaal op internet gebeurt.

Statistieken

Artikels:
35116
Gelezen:
27061
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven