dinsdag 19 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u30
 

DataNews

Verbergen Tonen
18/11 18u00  Spontane staking bij Proximus Brugge Bij Proximus Brugge is deze voormiddag een spontane staking uitgebroken naar aanleiding van de aangekondigde hervormingen bij het bedrijf. Telecombedrijf Proximus wil meer digitaliseren en daardoor komen ongeveer 1.900 banen op de helling te staan. Vooral de socialistische vakbond ACOD steunde de staking.
18/11 16u00  Duizenden accounts van Disney+ gehackt en te koop aangeboden De eerste week van streamingdienst Disney+ is niet helemaal soepel verlopen. Dinsdag waren er bij de grote lancering al technische problemen en in de dagen erna werd bekend dat duizenden accounts zijn overgenomen door kwaadwillende hackers.
18/11 13u45  Microsoft stopt met Cortana voor iOS en Android De mobiele app voor Cortana, Microsofts spraakassistent, zal niet langer wereldwijd ondersteund worden op iOS en Android.
18/11 12u45  Fintechplatform B-Hive wordt stopgezet Na drie jaar komt er een einde aan B-Hive, het platform dat twee miljoen euro overheidsgeld kreeg om voor technologische vernieuwing te zorgen in de Belgische banken-en verzekeringssector.
18/11 11u30  Microsoft stopt met Cortana app voor iOS en Android De mobiele app voor Cortana, Microsofts spraakassistent, zal niet langer wereldwijd ondersteund worden op iOS en Android.
18/11 11u30  Is België te klein voor start-ups? Elke start-up hoopt op korte termijn tot een succesnummer uit te groeien. Om een grotere impact te creëren, richten beginnende tech-ondernemingen de blik al snel richting Silicon Valley en Shanghai. Is ons land te klein om door te groeien?
18/11 10u00  Sociaal kredietsysteem vormt een 'uitdaging' voor Belgische bedrijven in China Zakendoen in China is geen evidentie en de plannen van de Chinese regering om vanaf volgend jaar een sociaal kredietsysteem in te voeren voor alle bedrijven, vormt een bijkomende uitdaging. Maar voor Bernard Dewit, voorzitter van de Belgisch-Chinese kamer van koophandel, zijn er misschien ook positieve kanten aan het verhaal. 'Het is ying en yang', zei hij maandag in de marge van de Belgische econ...
18/11 09u45  Apple haalt alle vaping-apps uit App Store Apple heeft 181 aan 'vaping' gerelateerde apps uit zijn App Store gehaald. Het bedrijf verstrengt zijn regels nu er steeds meer onduidelijkheid is over hoe gevaarlijk zo'n e-sigaret is.
18/11 09u30  Iran blokkeert internet na straatprotesten Iran heeft in grote delen van het land het internet geblokkeerd. De stap lijkt er te komen na straatprotesten. Burgers betogen al enkele dagen tegen stijgende brandstofprijzen.
16/11 00u30  Politieke advertenties vanaf 22 november niet meer toegestaan op Twitter Politieke advertenties zijn vanaf vrijdag 22 november niet meer toegestaan op Twitter. Het gaat bijvoorbeeld om betaalde reclame waarbij mensen worden opgeroepen tot het meehelpen aan een campagne of het stemmen voor een bepaalde politicus.
15/11 22u30  Amerikaans Hooggerechtshof buigt zich over geschil tussen Google en Oracle Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vrijdag aangekondigd dat het zich zal buigen over de juridische twist tussen internetgigant Google en softwareconcern Oracle. Het gaat om een belangrijke auteursrechtszaak, en de beslissing kan gevolgen hebben voor de hele software-industrie.
15/11 16u30  Volkswagen verhoogt investeringen in elektrische en zelfrijdende wagens De Duitse autobouwer Volkswagen voert zijn investeringen in nieuwe technologieën als elektrisch en autonoom rijden stevig op. In de komende vijf jaar wil de onderneming 60 miljard euro aan innovaties uitgeven, 40 procent meer dan bij een eerdere aankondiging.
15/11 12u30  Telenet wil VR-parken naar het buitenland brengen The Park, uitbater van VR-speelvelden in vier Vlaamse steden, bereidt een expansie voor naar andere Europese landen en naar de Verenigde Staten. Het kreeg daar extra geld voor van aandeelhouder Telenet, schrijft De Tijd.
15/11 11u45  'Internet verhoudt zich tot web zoals telefoonnetwerk tot faxtoestel' 'De technologische vooruitgang van het web bracht vele mogelijkheden, en daarbij vele nieuwe vragen', schrijft Ruben Verborgh naar aanleiding van zijn college voor de Universiteit Van Vlaanderen over communicatie, het internet en het wereldwijde web.
15/11 11u30  Werkt het wereldwijde web ook op Mars? Kun je je leven voorstellen zonder internet? Niet snel even iets opzoeken op wikipedia, geen emails of whatsapp meer, zelfs geen Universiteit van Vlaanderen-podcast om je pendeluren mee door te brengen. Gelukkig zijn we overal en altijd 'verbonden' als we dat willen. En wat met de toekomst wanneer Elon Musk de eerste Mars-kolonies heeft gebouwd? Zou het internet daar ook werken? Prof. Ruben Verbor...
Laatste update: maandag 18 november 2019, 18u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/11 11u15  'De inhaalbeweging van clouddiensten in België is eindelijk ingezet''2020 wordt voor velen een scharnierjaar, waarbij de migratie naar de cloud tegelijk de motor voor de digitale transformatie wordt', schrijft Kristof Van der Stadt.
15/11 11u00  Maakt de cloud onze lokale datacenters overbodig?IaaS, PaaS, SaaS: de cloud kent vele gezichten. Leveranciers pleiten met argumenten als wendbaarheid, functionaliteit en productiviteit voor een allesomvattende migratie. Is de zwanenzang van het lokale datacenter ingezet of ziet de toekomst er eerder hybride uit?
15/11 10u00  Elysia uitgeroepen tot snelst groeiende technologiebedrijf van BelgiëElysia, de Waalse start-up rond het meten van radio-actieve samenstellingen, wint de zesde editie van Deloitte's Technology Fast 50. In die rangschikking bekroont de consultant de snelst groeiende technologiebedrijven van het land.
15/11 08u30  Duitsland: 'Iedereen moet toegang krijgen tot betaalchip iPhones'De Duitse regering heeft een wetsvoorstel ingediend dat Apple en andere bedrijven moet dwingen om verschillende betaaldiensten toegang tot hun infrastructuur te geven in ruil voor een vergoeding.
15/11 08u15  Ook Motorola heeft een opvouwbare telefoonNa Samsung en Huawei komt ook Motorola met een opvouwbare smartphone. De Motorola Razr kost in de Verenigde Staten net geen 1.500 dollar. Dat is minder dan 1.400 euro. De prijs in Europa is nog niet bekend.
15/11 04u45  Amazon noemt toekenning van megacontract van Pentagon aan Microsoft niet 'objectief'Het e-commercebedrijf Amazon is niet te spreken over de beslissing van de Amerikaanse regering om een contract voor clouddiensten ter waarde van 10 miljard dollar toe te kennen aan Microsoft. Amazon was ook lang in de race voor dat contract.
14/11 16u15  BMW-CEO Oliver Zipse: 'Elektrische mobiliteit zal enorm groeien'BMW opende vandaag zijn centrum voor elektrischebatterijentechnologie in München. 'Dit is slechts een start. De elektrische mobiliteit zal een enorme groei kennen. Vanaf volgend jaar zal ons elektrisch aanbod jaarlijks met 30 procent stijgen. Dat is de hoogste groei ooit. Wij willen de beste van de wereld zijn.' Dat zegt Oliver Zipse, de CEO van BMW, bij de opening.
14/11 15u45  Boeing vervangt robots door mensenBoeing laat een deel van de bouw van vliegtuigen voortaan uitvoeren door mensen, waar het vroeger vertrouwde op robots. Mensen blijken nauwkeuriger dan de robots, zegt een woordvoerder van de Amerikaanse vliegtuigmaker.
14/11 13u00  Nest Hub: een lijstje om in te kaderenWe hebben er wat langer op moeten wachten dan de inwoners van onze buurlanden, maar een aantal slimme luidsprekers van Google is nu eindelijk ook officieel in België verkrijgbaar. De meest interessante speaker heeft zich vermomd als een digitaal fotolijstje en luistert naar de naam Nest Hub. 'Hey Google, wat vinden ze bij Data News van dat gadget?'.
14/11 12u15  Aalst krijgt eerste Belgisch datacenter met Tier 3-certificaatHet datacenter dat LCL momenteel in Aalst aan het neerpoten is, heeft een Tier 3-certificaat gekregen. Dat is een primeur in België. Datacenterspecialist LCL pompt maar liefst 15,5 miljoen euro in het nieuwe rekencentrum.
14/11 11u45  GoIT wil STEM-interesse bij jonge tieners stimulerenBelgië heeft er nog een nieuw STEM-initiatief bij. Het goIT-programma van TCS wil bij leerlingen van 10 tot 12 jaar de interesse voor Science, Technology, Engineering en Mathematics stimuleren.
14/11 11u30  Franse operator lijft Belgische 3StarsNet inDe Belgische VoIP-leverancier 3StarsNet is overgenomen door het Franse Sewan. Die doopt 3StarsNet meteen om tot Sewan België.
14/11 10u15  Palo Alto Networks komt met end-to-end netwerkbeveiligingPalo Alto Networks kondigt een end-to-end beveiligd netwerkplatform aan. Het gaat om een uitbreiding van het bestaande netwerkbeveiliging.
13/11 22u45  Zal volledige redundantie ooit mogelijk zijn?Wat u zelf doet, doet u beter. Tot blijkt wat er nodig is om bedrijfssystemen de klok rond beschikbaar en bereikbaar te houden. In de wereld van datacenters en netwerken geldt redundantie daarbij als een ijzeren wet.
13/11 15u15  Is het einde van Androids monopolie nabij?Android is met meer dan 85 procent van de markt, en een geschatte 2,5 miljard telefoons veruit het belangrijkste mobiele besturingssysteem. Maar hoe lang nog?
13/11 15u00  Ook Google stort zich op de bankwereldGoogle gaat klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid bieden om een bankrekening te openen. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van andere techreuzen, die zich al eerder waagden aan betalingsdiensten voor consumenten.
13/11 13u00  The Harbour predikt de 'gezonde financieringsmix' voor jonge bedrijven op zoek naar kapitaalDe financieringswereld is een ondoordringbaar woud, dus je krijgt maar beter een gids mee. Het Gentse The Harbour wil precies dat zijn: een begeleiding voor start-ups en andere jonge bedrijven in hun zoektocht naar groeikapitaal.
13/11 12u30  Is de tijd van Androids monopolie bijna voorbij?Android is met meer dan 85 procent van de markt, en een geschatte 2,5 miljard telefoons veruit het belangrijkste mobiele besturingssysteem. Maar hoe lang nog?
13/11 11u45  Artificiële intelligentie ontdekt dat de Aarde rond de Zon draaitZwitserse wiskundigen hebben een neuraal netwerk ontworpen dat natuurwetten kan 'herontdekken'. Toen ze verschillende posities van de Zon en van Mars ten opzichte van de Aarde in hun programma invoerden, kwam het heliocentrisme als vanzelf tevoorschijn.
13/11 10u30  Giga-fabriek van Tesla komt niet naar VlaanderenDe eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd. Vlaanderen en Nederland, die ook hengelden naar de komst van de Tesla-fabriek, vissen definitief achter het net.
13/11 10u15  Grote Tesla-fabriek komt niet naar VlaanderenDe eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd. Vlaanderen en Nederland, die ook hengelden naar de komst van de Tesla-fabriek, vissen definitief achter het net.
13/11 03u00  Tesla bouwt grote autofabriek in DuitslandDe eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd.
12/11 22u45  Dell wil dat helft personeel tegen 2030 vrouw isComputer- en technologieconcern Dell Technologies wil dat de helft van zijn personeelsbestand in 2030 uit vrouwen bestaat. Daarmee is er opnieuw een groot Amerikaans bedrijf met een ambitieuze doelstelling gekomen op het vlak van diversiteit. Eerder zei Facebook ook al flink meer vrouwen in dienst te willen nemen.
12/11 22u15  Dell verkoopt nu ook hardware in 'as a service' modelDell Technologies biedt zakelijke klanten voortaan de mogelijkheid om flexibel hardware aan te kopen in een 'as-a-service' model. Ook concurrent HPE kondigde al zo'n formule aan.
12/11 21u00  Dell stelt infrastructuur op automatische piloot voorDe Dell EMC PowerOne is volledig autonoom draaiende infrastructuur die duizenden taken automatiseert. Op die manier kunnen IT-beheerders het manuele werk reduceren.
12/11 19u00  Telenet dient klacht in tegen geplande joint venture tussen Proximus en OrangeTelenet heeft bij de mededingingsautoriteit een klacht ingediend tegen de samenwerking die de concurrenten Orange en Proximus willen opzetten om hun mobiele toegangsnetwerken te delen. Dat werd vernomen bij de laatste twee bedrijven.
12/11 18u45  'Telenet dient klacht in tegen geplande joint venture tussen Proximus en Orange'Telenet heeft bij de mededingingsautoriteit een klacht ingediend tegen de samenwerking die de concurrenten Orange en Proximus willen opzetten om hun mobiele toegangsnetwerken te delen. Dat werd vernomen bij Orange en Proximus. Noch bij Telenet, noch bij de mededingingsautoriteit kon meteen een bevestiging gekregen worden.
12/11 12u15  Labour doelwit van DDoS-aanvalIn de aanloop naar de vervroegde parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië zegt oppositiepartij Labour dinsdag het slachtoffer van een cyberaanval te zijn geweest. Het zou gaan om een DDoS-aanval, die inmiddels gemeld is bij de National Cyber Security Centre.
12/11 12u00  Wordt spraakbesturing de standaard bedieningsinterface?Van smartphones over auto's tot smarthomesystemen: spraaktechnologie krijgt stilaan een prominente rol in ons leven. Kunnen muis, toetsenbord en touchpad binnenkort voorgoed naar het containerpark?
12/11 11u15  VUB-onderzoekers miniaturiseren optische computerComputers die werken op basis van laserlicht zijn aanzienlijk sneller bij het oplossen van optimalisatieproblemen, maar waren tot nu toe te groot en te duur. De onderzoeksgroep toegepaste fysica van de Vrije Universiteit Brussel heeft deze machines sterk verkleind en vereenvoudigd tot een draagbaar systeem. Dat moet ze geschikt maken voor commercieel gebruik.
12/11 10u30  'Apple plant AR-headset tegen 2022'Apple zou tegen 2022 een AR-headset op de markt willen brengen. Het bedrijf heeft zijn plannen bekendgemaakt op een interne meeting met een duizendtal medewerkers. Dat schrijft techsite The Information op basis van anonieme bronnen.
12/11 10u30  Google krijgt gezondheidsdata van miljoenen AmerikanenInternetgigant Google heeft gezondheidsgegevens van tientallen miljoenen Amerikanen bemachtigd door een samenwerking met de Amerikaanse zorgaanbieder Ascension. Dat bevestigen Google en Ascension kort na berichtgeving van The Wall Street Journal.
12/11 09u45  'Apple plant AR headset tegen 2022'Apple zou tegen 2022 een AR headset op de markt willen brengen. Het bedrijf zou zijn plannen hebben bekendgemaakt op een interne meeting met een duizendtal medewerkers.
12/11 09u30  Facebook moet nepadvertenties met John de Mol werenFacebook moet nepadvertenties weren waarin John de Mol bitcoinproducten lijkt aan te prijzen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat de Nederlandse mediaondernemer had aangespannen. Ook verplicht de voorzieningenrechter in Amsterdam Facebook om de identiteit van de partijen die achter de misleidende advertenties zitten, te onthullen aan De Mol.
12/11 09u30  Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beherenArgenta, AXA Bank, Bpost, Crelan en VDK bank gaan samen hun geldautomaten beheren. Dankzij de samenwerking kunnen de banken de dienst naar eigen zeggen efficiënter organiseren.
12/11 07u45  Betaalkaart van Apple is mogelijk seksistischIn New York is een onderzoek geopend naar de betaalkaart van technologiegigant Apple en de bank Goldman Sachs na beschuldigingen van discriminatie. Dat bevestigt de regulator van de financiële diensten van de Amerikaanse staat.
12/11 01u30  CIO of the Year: dit is uw laatste kans om de uitreiking bij te wonenOp 21 november maakt Data News bekend wie CIO of the Year wordt. Wil u er bij zijn op dit exclusieve CIO-event? Dan is dit uw laatste kans om te registreren.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x 'Internet verhoudt zich tot web zoals telefoonnetwerk tot faxtoestel'15/11 11u45 - DataNews: 'De technologische vooruitgang van het web bracht vele mogelijkheden, en daarbij vele nieuwe vragen', schrijft Ruben Verborgh naar aanleiding van zijn college voor de Universiteit Van Vlaanderen over communicatie, het internet en het wereldwijde web.
1x 'Apple plant AR headset tegen 2022'12/11 09u45 - DataNews: Apple zou tegen 2022 een AR headset op de markt willen brengen. Het bedrijf zou zijn plannen hebben bekendgemaakt op een interne meeting met een duizendtal medewerkers.
1x Telenet dient klacht in tegen geplande joint venture tussen Proximus en Orange12/11 19u00 - DataNews: Telenet heeft bij de mededingingsautoriteit een klacht ingediend tegen de samenwerking die de concurrenten Orange en Proximus willen opzetten om hun mobiele toegangsnetwerken te delen. Dat werd vernomen bij de laatste twee bedrijven.
1x Dell verkoopt nu ook hardware in 'as a service' model12/11 22u15 - DataNews: Dell Technologies biedt zakelijke klanten voortaan de mogelijkheid om flexibel hardware aan te kopen in een 'as-a-service' model. Ook concurrent HPE kondigde al zo'n formule aan.
1x Is de tijd van Androids monopolie bijna voorbij?13/11 12u30 - DataNews: Android is met meer dan 85 procent van de markt, en een geschatte 2,5 miljard telefoons veruit het belangrijkste mobiele besturingssysteem. Maar hoe lang nog?
1x Spontane staking bij Proximus Brugge18/11 18u00 - DataNews: Bij Proximus Brugge is deze voormiddag een spontane staking uitgebroken naar aanleiding van de aangekondigde hervormingen bij het bedrijf. Telecombedrijf Proximus wil meer digitaliseren en daardoor komen ongeveer 1.900 banen op de helling te staan. Vooral de socialistische vakbond ACOD steunde de staking.
0x CIO of the Year: dit is uw laatste kans om de uitreiking bij te wonen12/11 01u30 - DataNews: Op 21 november maakt Data News bekend wie CIO of the Year wordt. Wil u er bij zijn op dit exclusieve CIO-event? Dan is dit uw laatste kans om te registreren.
0x Betaalkaart van Apple is mogelijk seksistisch12/11 07u45 - DataNews: In New York is een onderzoek geopend naar de betaalkaart van technologiegigant Apple en de bank Goldman Sachs na beschuldigingen van discriminatie. Dat bevestigt de regulator van de financiële diensten van de Amerikaanse staat.
0x Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beheren12/11 09u30 - DataNews: Argenta, AXA Bank, Bpost, Crelan en VDK bank gaan samen hun geldautomaten beheren. Dankzij de samenwerking kunnen de banken de dienst naar eigen zeggen efficiënter organiseren.
0x Facebook moet nepadvertenties met John de Mol weren12/11 09u30 - DataNews: Facebook moet nepadvertenties weren waarin John de Mol bitcoinproducten lijkt aan te prijzen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat de Nederlandse mediaondernemer had aangespannen. Ook verplicht de voorzieningenrechter in Amsterdam Facebook om de identiteit van de partijen die achter de misleidende advertenties zitten, te onthullen aan De Mol.

Statistieken

Artikels:
28860
Gelezen:
11355
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven