zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

DataNews

Verbergen Tonen
23/08 17u45  Vakbonden dreigen met nieuwe acties bij Econocom De vakbonden van Econocom, een Frans bedrijf dat informaticadiensten aanbiedt, dreigen met nieuwe acties als de directie het ontslag van de syndicaal hoofdafgevaardigde van de Franstalige christelijke bediendebond CNE niet intrekt. Enkele tientallen vakbondsmilitanten blokkeerden vrijdag om die reden het hoofdkantoor van Econocom in Zaventem.
23/08 14u30  Oprichter DeepMind verlaat Google voor onbepaalde tijd Een van de kopstukken van Googles onderzoekseenheid voor kunstmatige intelligentie is vertrokken. Mustafa Suleyman is voor onbepaalde tijd met verlof. De reden is niet bekendgemaakt. Het lab DeepMind wil alleen zeggen dat de Brit 'tijd voor zichzelf neemt na tien hectische jaren'.
23/08 12u45  Proefproject met zelfrijdende shuttlebus moet Brussels mobiliteitsvraagstuk helpen oplossen Vanaf vandaag rijdt er op de Brussels Health Campus (de omgeving van het UZ Brussel) een kleine zelfrijdende shuttle rond die studenten en personeel van en naar hun auditoria moet brengen. Het proefproject moet onderzoekers van VUB en ULB helpen om slimme oplossingen te bedenken voor de Brusselse mobiliteitsuitdagingen.
23/08 12u30  VMware koopt Carbon Black en Pivotal VMware koopt cloud security provider Carbon Black en ontwikkelingsplatform Pivotal, dat heeft de virtualisatiespecialist zelf aangekondigd. Beide acquisities moeten de virtualisatiespecialist weerbaarder maken in de toekomst.
23/08 12u15  Crelan maakt digitale inhaalbeweging: 'We willen een smart follower zijn' Heidi Cortois kwam twee jaar geleden aan het hoofd van Operations, IT, Transformation Office, de Digitale Bank en het Contact center bij Crelan. Als COO en CIO overzag ze, samen met IT-directeur Kurt Deli, een stevige inhaalbeweging van de coöperatieve bank op vlak van online en mobile banking. Data News sprak beiden en maakt de balans op.
23/08 11u45  'Digitale "revolutie" zet tegenstellingen die nooit echt verdwenen zijn weer op scherp' 'We hoeven niet bang te zijn voor een overname van de wereld door robots. We moeten waakzaam zijn dat de digitale disruptie niet ongelijke machtsverhoudingen betonneert', schrijft Matthias Somers van denktank Minerva op uitnodiging van de Vrijdaggroep.
23/08 11u45  Vakbonden blokkeren gebouwen van Econocom in Zaventem Enkele tientallen werknemers blokkeren sinds vrijdagmorgen de gebouwen van Econocom in Zaventem. Dat gebeurt op initiatief van de christelijke en socialistische bediendevakbonden, uit protest tegen het ontslag van de syndicaal hoofdafgevaardigde van de Franstalige christelijke bediendevakbond CNE in het bedrijf.
23/08 11u30  Google wil niet dat je cookies blokkeert (en stelt een alternatief voor) Google wil een 'privacy sandbox' maken voor zijn Chrome browser. Het zou gaan om een aantal webstandaarden die gepersonaliseerde advertenties toelaten, maar toch de privacy van gebruikers zoveel mogelijk heel laten.
23/08 11u15  Aandeelhouders klagen oprichter en topvrouw van Oracle aan Aandeelhouders van softwarebedrijf Oracle klagen oprichter en voorzitter Larry Ellison en topvrouw Safra Catz aan. Ze vinden dat de bestuurders bij de miljardenovername van branchegenoot NetSuite te veel hun eigen belang najoegen. Opvallend is dat andere leden van het Oracle-bestuur in een brief aan de rechter expliciet hun toestemming hebben gegeven voor de rechtszaak.
23/08 09u45  Nieuwe CEO voor HP HP Inc. heeft vanaf november een nieuwe directeur. Huidig CEO Dion Weisler verlaat het bedrijf.
23/08 09u30  Nieuwe CEO voor HP Inc. HP Inc. heeft vanaf November een nieuwe CEO. Het bedrijf kondigt aan dat huidig CEO Dion Weisler het bedrijf verlaat.
23/08 08u30  Tobania neemt UXpro over Met de overname van UXpro, versterkt het Belgische ICT-bedrijf Tobania de expertise in 'user centric design'. Een overnamebedrag werd niet meegedeeld.
23/08 08u30  Android stopt met snoepnamen, nieuwe versie heet Android 10 De nieuwste versie van besturingssysteem Android heeft een officiële naam. Android Q, zoals het systeem tot nu toe werd genoemd, heet voortaan Android 10. Het is namelijk de 10e versie van Android.
23/08 08u15  Ook YouTube blokkeert tientallen kanalen wegens Chinese poging tot beïnvloeding Na Twitter en Facebook heeft nu ook Google de Chinese regering ervan beticht via sociale media politieke verdeeldheid in Hongkong te zaaien. De zoekgigant heeft naar eigen zeggen eerder deze week 210 kanalen op zijn platform YouTube geblokkeerd.
22/08 19u00  Kinepolis komt met 270°-cinema naar België Bioscoopuitbater Kinepolis opent in december een eerste zaal met ScreenX-technologie in ons land, in Antwerpen. De nieuwe technologie biedt filmliefhebbers een beeld van 270 graden.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/08 17u00  Datalek bij Mastercard: kaartnummers Duitse klanten op straatDoor een datalek bij een bonusprogramma van Mastercard in Duitsland zijn lijsten met volledige nummers van creditcards op straat komen te liggen. Dat heeft de Amerikaanse creditcardmaatschappij laten weten aan klanten wier betaalpassen mogelijk door het lek getroffen zijn.
22/08 14u30  Investeerders pompen vijf miljoen in Gentse 'lab-on-chip'-technologieUniversiteit Gent en biotechbedrijf MyCartis hebben een spin-off opgericht: Antelope Dx. Het nieuwe bedrijf krijgt meteen 5,1 miljoen euro aan startkapitaal mee. Daarmee wil het onder meer een goedkope soa-test op de markt brengen.
22/08 12u00  Walmart klaagt Tesla aan nadat zonnepanelen vuur vattenWalmart start een rechtszaak tegen Tesla om diens zonnepanelen. De Amerikaanse supermarktgigant heeft het over nalatigheid bij het installeren, nadat de voorbije jaren zeven supermarktdaken in brand vlogen.
22/08 11u30  Microsoft start bug bounty voor Chromium Edge browserMicrosoft heeft deze week de beta testversie van de Edge browser uitgebracht. Het gaat om de nieuwste versie van de browser, gebaseerd op Google's Chromium. Daaraan koppelt het meteen ook een bug bounty programma.
22/08 10u45  Waymo stelt dataset open voor onderzoekersWaymo heeft een grote set data opengesteld die het onderzoekers makkelijker moet maken om algoritmes te bouwen voor zelfrijdende wagens.
22/08 10u00  'Europa wil strikte regels rond gezichtsherkenning invoeren'De Europese Commissie wil strikte regels opstellen voor de toepassing van gezichtsherkenningtechnologie. Daarmee moet het alsmaar toenemende gebruik van deze techniek door bedrijven en overheden worden beperkt. Dat schrijft de Financial Times (FT) op basis van gesprekken met EU-ambtenaren.
22/08 09u30  Amazon opent gigantische campus in IndiaAmazon heeft woensdag een gigantische campus in India geopend. Het complex in de stad Hyderabad is het grootste centrum van het bedrijf ter wereld.
21/08 19u45  Gegevensbeschermingsautoriteit volgt vingerafdrukkenlek bij Adecco opDe Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), de vroegere Privacycommissie, is door de uitzendgroep Adecco op de hoogte gebracht van het lek waarbij de vingerafdrukken van ongeveer 2.000 Belgische werknemers betrokken zijn. Ze gaat de zaak 'nauwlettend' opvolgen, klinkt het woensdag in een reactie.
21/08 15u00  Robots gaan klanten op weg helpen in Belgische computerwinkelsElf humanoïde assistenten zullen binnenkort als assistent-verkoper en animator ingezet worden. De mobiele, intelligente en interactieve Cruzr-robots moeten klanten helpen en het personeel bijstaan. De eerste robots - volgens de partners een primeur in Europa - worden ingezet in verkoopruimtes van de ketens Auva en Computer Checkpoint.
21/08 15u00  Gezichtsherkenning rukt op: kunnen we weldra niet meer anoniem over straat?Vermiste kinderen in geen tijd terugvinden, en terroristen nog vóór een aanslag oppakken: het zijn maar twee beloften van gezichtsherkenning. De technologie staat al verder dan velen denken. Maar ze is ook feilbaar, en de mogelijkheden voor misbruik zijn groot.
21/08 12u15  TomTom komt met API's voor elektrisch rijdenHet Nederlandse TomTom brengt twee API's uit die specifiek gemaakt zijn om te worden ingebouwde in elektrische voertuigen.
21/08 12u15  Truc van programmeur om verkeersboetes te ontlopen pakt verkeerd uitEen Amerikaanse computerprogrammeur dacht een ingenieuze oplossing te hebben bedacht om aan verkeersboetes te ontkomen. Helaas voor hem werkte zijn plan eerder averechts, meldt het computermagazine Wired.
21/08 11u15  Intel komt met chips voor AI en mobiele toestellenIntel kondigt twee nieuwe chips aan, voor twee grote markten. Met Spring Hill stelt het een chip voor die AI-werklasten aan moet kunnen, en de mobiele chip Lakefield moet een concurrent worden voor Qualcomm's Snapdragon chips.
21/08 11u15  YouTube bant per ongeluk video's van robotgevechten wegens 'dierenmishandeling'Het YouTube-algoritme heeft een aantal video's over robotgevechten verwijderd omdat daarin 'opzettelijk dierenleed wordt toegebracht of dieren gedwongen werden om met elkaar te vechten.' Het blijkt om een vergissing te gaan.
21/08 11u15  'EU bekijkt digitale munt libra van Facebook'De Europese Unie is bezig met onderzoek naar de digitale munt libra van Facebook. Volgens persbureau Bloomberg hebben mededingingsautoriteiten van de EU vragenlijsten opgesteld over mogelijke concurrentieverstoring door de libra.
21/08 09u00  Android deelt niet langer locatiedata met providersGoogle deelt niet langer netwerkgegevens met providers. De techgigant lijkt mogelijke overheidsonderzoeken voor te willen zijn.
20/08 18u30  Binnenkort mogelijk om surfgedrag los te koppelen van Facebook-accountOp Facebook advertenties voor schoenen zien verschijnen nadat je schoenen heb gekocht via een webshop? Wie dat niet langer wil, kan zijn surfgedrag binnenkort loskoppelen van zijn Facebook-account. Gebruikers zullen de informatie kunnen bekijken die Facebook via andere apps en websites verzameld heeft en ervoor kunnen kiezen om die niet meer te linken aan hun account.
20/08 18u00  Apple investeert 6 miljard dollar in series: de strijd om de comakijkerApple heeft zijn budget voor originele films en series opgeblazen van 1 miljard tot 6 miljard dollar. Dat bericht de Britse zakenkrant Financial Times. Maar wat betekent dat voor de andere streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime Video? Een overzicht.
20/08 14u00  Mensenrechtenorganisatie beschuldigt techbedrijven van banden met Myanmarees legerDe mensenrechtenorganisatie Burma Campaign UK (BCUK) beschuldigt Google, Apple, Huawei en 35 andere bedrijven ervan banden te hebben of zaken te doen met het leger van Myanmar. Dat leger wordt verantwoordelijk gehouden voor het geweld tegen de Rohingya-moslims in 2017.
20/08 13u00  Jaguar wil verkeersinformatie in 3D op de weg projecterenJaguar Land Rover is een head-updisplay aan het ontwikkelen die navigatie-instructies en waarschuwingen op de voorruit projecteert alsof ze rechtstreeks op de weg verschijnen. Passagiers zullen de technologie ook kunnen gebruiken om 3D-films te streamen, kondigt het bedrijf aan.
20/08 12u30  'Apple komt in november met eigen tv-dienst'De strijd om de gunst van de televisiekijker lijkt dit najaar heviger te worden. In november gaat de nieuwe streamingdienst van Apple in de Verenigde Staten van start, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
20/08 12u00  Start-up Macty personaliseert de mode-industrie met artificiële intelligentieDe start-up Macty maakt slimme software die consumenten via artificiële intelligentie en beeldherkenning persoonlijke suggesties geeft. Kledingzaken kunnen zo meer en beter verkopen.
20/08 11u45  Nieuwe iOS-update opent oude kwetsbaarheidDe nieuwste iOS update, uitgerold in juli, opent een oude bug die het mogelijk maakt om iPhones te 'jailbreaken', en er dus aangepaste software op te zetten.
20/08 11u30  Nieuwe iOS update opent oude kwetsbaarheidDe nieuwste iOS update, uitgerold in juli, opent een oude bug die het mogelijk maakt om iPhones te 'jailbreaken', en er dus aangepaste software op te zetten.
20/08 10u30  Instagram start met bug bounty voor privacy-inbreukenInstagram gaat onderzoekers betalen die kunnen rapporteren wanneer derde partijen persoonlijke gegevens op het sociale netwerk misbruiken. Het programma moet werken als een soort 'bug bounty' voor privacy-inbreuken.
20/08 08u30  Sony koopt game-ontwikkelaar Insomniac GamesTechreus Sony neemt game-ontwikkelaar Insomniac Games over. Dat bedrijf is onder meer de maker van de Spider-Man-game. Sony is er alles aan gelegen concurrerend te blijven. Om die reden richt het bedrijf zich op ontwikkelaars. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt.
19/08 22u45  Twitter onthult Chinese poging om verdeeldheid te zaaien in HongkongVia honderden verschillende Twitteraccounts is recent geprobeerd om politieke verdeeldheid in Hongkong te zaaien, meldt Twitter maandag in een blogpost.
19/08 18u00  Saab tekent contract met Defensie voor de levering van een trainingscentrumDe Zweedse defensiegroep Saab zal het Belgische leger trainingssystemen leveren zoals infanterie- en antitanksimulatoren. Daarvoor heeft de groep een contract gekend voor ongeveer 160 miljoen Zweedse kronen, of omgerekend net geen 15 miljoen euro, met het Belgische ministerie van Defensie, zo maakt Saab maandag bekend.
19/08 16u30  Onderzoekers gaan relatie tussen zelfrijdende shuttlebus en mens bestuderen op campus JetteOnderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel en ook van de Université Libre de Bruxelles lanceren vrijdag op de Brussels Health Campus in Jette een proefproject met een zelfrijdende shuttlebus. Gedurende een half jaar zal de zelfrijdende bus rondrijden op de universiteits- en ziekenhuiscampus en dienen als onderzoeksobject om de gebruikersacceptatie te bestudereren.
19/08 14u30  Handelsrestricties tussen Amerikaanse bedrijven en Huawei opnieuw uitgesteldEen deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei wordt opnieuw met negentig dagen uitgesteld. Dat schrijft Reuters en wordt bevestigd door de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross in een interview met Fox.
19/08 12u45  Apple-topman legt Trump gevolg van importheffingen uitApple-topman Tim Cook heeft de Amerikaanse president Donald Trump uitgelegd dat Apple door de Amerikaanse importheffingen op Chinese producten er qua concurrentiepositie op achteruit gaat. Grote tegenstrever Samsung heeft daar immers geen last van. Trump liet weten dat Cook een beklijvend pleidooi had gehouden. 'Ik denk erover na.'
19/08 12u15  Verenigd Koninkrijk in de ban van debat rond gezichtsherkenningHet Verenigd Koninkrijk is in de ban van een gezichtsherkenningsepidemie. Dat zegt een groep privacy-activisten, nu steeds meer testen van de technologie opduiken.
19/08 12u00  West-Vlaming wil met online bestelplatform een einde maken aan de wachtrij in de frituurGeen wachtrijen meer, geen ongeduldige obers aan tafel: je geeft je bestelling door, en de keuken weet meteen wat te bereiden. Dat is het restaurantgemak dat de West-Vlaamse start-up Ordeo je belooft.
19/08 07u15  China lanceert eerste commerciële raketDe Chinese ruimtevaartorganisatie CASC heeft zaterdag haar eerste raket voor commerciële doeleinden gelanceerd, meldt de staatsomroep CCTV.
19/08 07u00  'Facebook wist van gevaren access tokens'Facebook wist al jaren dat er risico's waren verbonden aan single sign-on, maar liet het na gebruikers daarover te informeren. Dat staat in een aanklacht voor de rechtbank van San Francisco.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x 'Facebook wist van gevaren access tokens'19/08 07u00 - DataNews: Facebook wist al jaren dat er risico's waren verbonden aan single sign-on, maar liet het na gebruikers daarover te informeren. Dat staat in een aanklacht voor de rechtbank van San Francisco.
0x China lanceert eerste commerciële raket19/08 07u15 - DataNews: De Chinese ruimtevaartorganisatie CASC heeft zaterdag haar eerste raket voor commerciële doeleinden gelanceerd, meldt de staatsomroep CCTV.
0x West-Vlaming wil met online bestelplatform een einde maken aan de wachtrij in de frituur19/08 12u00 - DataNews: Geen wachtrijen meer, geen ongeduldige obers aan tafel: je geeft je bestelling door, en de keuken weet meteen wat te bereiden. Dat is het restaurantgemak dat de West-Vlaamse start-up Ordeo je belooft.
0x Verenigd Koninkrijk in de ban van debat rond gezichtsherkenning19/08 12u15 - DataNews: Het Verenigd Koninkrijk is in de ban van een gezichtsherkenningsepidemie. Dat zegt een groep privacy-activisten, nu steeds meer testen van de technologie opduiken.
0x Apple-topman legt Trump gevolg van importheffingen uit19/08 12u45 - DataNews: Apple-topman Tim Cook heeft de Amerikaanse president Donald Trump uitgelegd dat Apple door de Amerikaanse importheffingen op Chinese producten er qua concurrentiepositie op achteruit gaat. Grote tegenstrever Samsung heeft daar immers geen last van. Trump liet weten dat Cook een beklijvend pleidooi had gehouden. 'Ik denk erover na.'
0x Handelsrestricties tussen Amerikaanse bedrijven en Huawei opnieuw uitgesteld19/08 14u30 - DataNews: Een deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei wordt opnieuw met negentig dagen uitgesteld. Dat schrijft Reuters en wordt bevestigd door de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross in een interview met Fox.
0x Onderzoekers gaan relatie tussen zelfrijdende shuttlebus en mens bestuderen op campus Jette19/08 16u30 - DataNews: Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel en ook van de Université Libre de Bruxelles lanceren vrijdag op de Brussels Health Campus in Jette een proefproject met een zelfrijdende shuttlebus. Gedurende een half jaar zal de zelfrijdende bus rondrijden op de universiteits- en ziekenhuiscampus en dienen als onderzoeksobject om de gebruikersacceptatie te bestudereren.
0x Saab tekent contract met Defensie voor de levering van een trainingscentrum19/08 18u00 - DataNews: De Zweedse defensiegroep Saab zal het Belgische leger trainingssystemen leveren zoals infanterie- en antitanksimulatoren. Daarvoor heeft de groep een contract gekend voor ongeveer 160 miljoen Zweedse kronen, of omgerekend net geen 15 miljoen euro, met het Belgische ministerie van Defensie, zo maakt Saab maandag bekend.
0x Twitter onthult Chinese poging om verdeeldheid te zaaien in Hongkong19/08 22u45 - DataNews: Via honderden verschillende Twitteraccounts is recent geprobeerd om politieke verdeeldheid in Hongkong te zaaien, meldt Twitter maandag in een blogpost.
0x Sony koopt game-ontwikkelaar Insomniac Games20/08 08u30 - DataNews: Techreus Sony neemt game-ontwikkelaar Insomniac Games over. Dat bedrijf is onder meer de maker van de Spider-Man-game. Sony is er alles aan gelegen concurrerend te blijven. Om die reden richt het bedrijf zich op ontwikkelaars. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt.

Statistieken

Artikels:
27873
Gelezen:
1
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven