zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

DataNews

Verbergen Tonen
23/03 02u30  Wie durft de techgiganten opsplitsen? 'De weg naar fascisme is geplaveid met gebrekkig economisch beleid' In aanloop naar de verkiezingen van 2020 lijkt er een eind te komen aan de politieke onaantastbaarheid van technologiebedrijven als Amazon en Facebook. Presidentskandidate Elizabeth Warren pleit er zelfs voor om de techgiganten op te splitsen. Na decennia van obscuriteit is mededingingsrecht weer een hot topic.14 
23/03 00u00  Moeten we ons echt zorgen maken over spionagepogingen of cyberaanvallen door overheden? Securitybedrijven zeggen het al lang: nu alles digitaal gaat, groeit ook cybercriminaliteit en 'state sponsored hacking', het soort gespecialiseerde spionage waarvoor u de budgetten en de training van een overheid nodig hebt. Hoeveel is daar van aan?13 
23/03 00u00  Vlaanderen op koers voor 5.000 publieke laadpunten tegen eind 2020 Vlaanderen telde eind vorig jaar 3.047 publieke laadpunten voor elektrische wagens. Daarmee zit de Vlaamse Regering op koers om de beloofde 5.000 publieke laadpunten tegen eind 2020 te halen. Op het vlak van elektrische wagens zelf blijft er nog wel een kloof te overbruggen.10 
23/03 00u00  Tesla onthult model Y Automaker Tesla heeft zijn nieuwe betaalbare SUV onthuld, de Model Y. Topman Elon Musk presenteerde de elektrische wagen in de ontwerpstudio van het bedrijf in Hawthorne. De standaardversie van de Model Y moet vanaf 2021 verkrijgbaar zijn.10 
23/03 00u00  Intracto neemt Nederlandse Drupal-specialist over Het Herentalse Intracto zet haar overnamepad verder. Het neemt het Nederlandse ezCompany over, een bedrijf dat zich toelegt op Drupal.10 
23/03 00u00  Chinese premier wijst spionagebeschuldigingen van de hand: 'We hebben dat nooit gedaan en we zullen dat nooit doen' De Chinese regering vraagt bedrijven niet om zich met spionage in te laten, verzekerde premier Li Keqiang. Vooral de Verenigde Staten beschuldigen de technologiereus Huawei van spionage.12 
23/03 00u00  Belgisch glasvezelaanbod blijft marginaal in Europa Ondanks de inspanningen van Proximus in haar glasvezelnetwerk blijft ons land zwaar achterop hinken in de Europese glasvezelranking. We groeien hard, maar het totaal blijft marginaal.10 
23/03 00u00  Aalsterse spoedartsen kalmeren patiënten met VR-bril Spoedartsen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst kunnen patiënten in de toekomst kalmeren met een VR-bril. De software is door een Belgisch bedrijf geschreven om een kalmerend effect te hebben. Vooral bij kinderen kan de bril angstgevoelens voor medische ingrepen wegnemen.11 
22/03 13u15  'Er is een grote honger om te denken als een leider, maar te ageren als een challenger' In Silicon Valley staan er een aantal garages die tellen als toeristische trekpleister. Een daarvan is die van 367-369 Addison Avenue in Palo Alto, waar tachtig jaar geleden de heren Hewlett en Packard hun bedrijfje startten. We spreken met de huidige (jongere) country manager van HP Inc. over het verleden, en de toekomst.
22/03 00u00  Belgische topwiskundige Ingrid Daubechies gelauwerd door UNESCO Ingrid Daubechies heeft in Parijs een van de vijf International Awards For Women in Science ontvangen. De professor van Duke University krijgt de prijs onder meer voor haar baanbrekende werk rond zogenaamde 'wavelets', die toegepast worden in beeldcompressie en digitale communicatie. Dat meldt de Vrije Universiteit Brussel (VUB), waar Daubechies fysica gestudeerd heeft.
22/03 00u00  Google voegt privacyvriendelijke concurrent toe als standaard zoekmachine in Chrome Het wordt gemakkelijker om zoekopdrachten uit te voeren in Chrome zonder dat je privacy te grabbel wordt gegooid. De browser van Google heeft het namelijk mogelijk gemaakt om DuckDuckGo in te stellen als standaard zoekmachine.
22/03 00u00  Nieuw strafrechterlijk onderzoek geopend naar mogelijk datamisbruik van Facebook Justitie in de Verenigde Staten onderzoekt of Facebook in de fout is gegaan met het delen van gebruikersgegevens. Dat meldt The New York Times op basis van ingewijden.
21/03 00u00  Spotify klaagt Apple aan voor oneerlijke concurrentie Muziekstreamingdienst Spotify beschuldigt Apple van oneerlijke concurrentie en heeft een klacht neergelegd bij de Europese Commissie. Volgens het Zweedse bedrijf heeft Apple in zijn App Store regels ingevoerd die de vrije keuze van de consument beperken.
21/03 00u00  Netflix onderzoekt mogelijke prijsverhoging in België Netflix schotelt potentiële nieuwe gebruikers verschillende fictieve tarieven voor, maar rekent achteraf de officiële prijs aan. Daarmee wil de streamingdienst uittesten welk bedrag de Belg bereid is te betalen voor een abonnement, alvorens het beslist om de prijzen daadwerkelijk op te trekken.
20/03 13u00  Google krijgt Europese boete van 1,49 miljard euro Voor de derde keer heeft de Europese Commissie Google een miljardenboete opgelegd voor machtsmisbruik. Ditmaal moet de techigant 1,49 miljard euro betalen omdat het met advertentiedienst AdSense haar machtspositie misbruikte. Dat maakte EU-commissaris voor Mededinging Margrete Vestager woensdag bekend in een persconferentie.
Laatste update: vandaag om 2u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/03 12u45  Google krijgt Europese boete van 1.49 miljard euroVoor de derde keer heeft de Europese Commissie Google een miljardenboete opgelegd voor machtsmisbruik. Ditmaal moet de techigant 1,49 miljard euro betalen omdat het met advertentiedienst AdSense haar machtspositie misbruikte. Dat maakte EU-commissaris voor Mededinging Margrete Vestager woensdag bekend in een persconferentie.
20/03 00u17  Europese 'digitaks' voorlopig van de baanDe EU-ministers van Financiën hebben de invoering van een Europese omzet- of winstbelasting voor grote internetbedrijven in de ijskast gezet. Roemenië, dat tot juli tijdelijk EU-voorzitter is, zet de kwestie niet meer op de agenda, zei minister Eugen Teodorovici.
20/03 00u17  Aantal gevallen van phishing-fraude verdrievoudigdHet afgelopen jaar is het aantal gevallen van oplichting via internetbankieren fors gestegen. Er werden 9.747 gevallen van phishing opgetekend: drie maal zoveel als een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van bankenfederatie Febelfin.
20/03 00u17  Dankzij deze Gentse technologie ziet u binnenkort mogelijk geen irrelevante vacatures meerSpotify? Weet precies wat je wil horen. Netflix? Geeft je exact wat je wil zien. Een jobwebsite? Zoek het maar uit, geen idee, meneer of mevrouw, waar u naar toe wil. De Gentse start-up TechWolf ontwikkelde op basis van artificiële intelligentie de technologie om met dat euvel komaf te maken.
20/03 00u17  Presidentskandidaten schermen met maatregelen tegen Silicon ValleyDe grote webgiganten zijn de nieuwe vijand, althans voor een reeks politici. Wereldwijd gaan steeds meer stemmen op om bedrijven als Facebook en Amazon op te splitsen. Ook in de Verenigde Staten.
19/03 12u15  Aluminiumreus Norsk Hydro getroffen door cyberaanvalNorsk Hydro, een van 's werelds grootste aluminiumproducenten, is getroffen door een grote cyberaanval. Op verschillende locaties in Europa en de Verenigde Staten is de productie verstoord, meldt het Noorse bedrijf.
19/03 11u45  'Datalek bij wetenschappelijk uitgever Elsevier'Bij wetenschappelijk uitgever Elsevier is een datalek geconstateerd. Techwebsite Motherboard stelt dat daarbij tijdelijk tal van e-mailadressen en wachtwoorden van onder meer universiteitsmedewerkers op straat kwamen te liggen.
19/03 07u45  Nieuw-Zeelandse premier wil dat socialemediabedrijven hun verantwoordelijkheid nemenDe Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft socialemediabedrijven opgeroepen om meer verantwoordelijkheid te nemen. De terrorist die vrijdag een dubbele aanslag pleegde op twee moskeeën in de stad Christchurch streamde zijn daden live op Facebook. Ook werden links naar zijn manifest op Twitter gepubliceerd.
18/03 15u30  AI4Belgium Coalition wil kunstmatige intelligentie in België op de kaart zettenMinisters De Croo en De Backer hebben, samen met een reeks experten, een strategie voorgesteld voor kunstmatige intelligentie in ons land. Er komt een nationale hub voor AI en een AI-onderzoekscentrum.
18/03 10u45  OneWeb haalt 1,25 miljard dollar op om iedere plek op aarde van internet te voorzienOneWeb heeft 1,25 miljard dollar vers geld opgehaald waardoor de start-up de uitbouw van haar satelliet-netwerk kan versnellen. Dit heeft de Britse openbare omroep BBC maandag gemeld.
18/03 10u15  'We moeten ons online gedragen en Facebook moet meer doen tegen hate speech'Naar aanleiding van de verwerpelijke reacties op sociale media die de terroristische aanslag in Christchurch verheerlijkten, buigt journaliste Fei Lauw zich over ons online gedrag en de rol en verantwoordelijkheid van sociale mediaplatformen. 'Als je kijkt naar de verbale diarree onder veel nieuwsartikels (op Facebook), vraag je je af hoe het kan dat de online darmflora zo uit balans is geraakt.'
18/03 09u00  'Uber-rivaal Lyft wil 2 miljard ophalen'Taxi-bedrijf Lyft wil bij zijn beursgang eind deze maand 2 miljard dollar ophalen. De Uber-rivaal zou daarmee gewaardeerd worden op 20 miljard dollar, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden Lyft eerste in race naar de beurs
18/03 08u15  Review: Is de Galaxy S10+ zijn geld waard?Als Samsung zijn vlaggenschip te water laat dan houdt men van Cupertino tot Shenzhen even de adem in. Meer smartphone dan dit kan je niet krijgen, maar levert de marktleider ook een marktleidend toestel af?
17/03 14u15  'Facebook moet het mogelijk maken commentaren onder posts uit te schakelen'Naar aanleiding van de verwerpelijke reacties op sociale media die de terroristische aanslag in Christchurch verheerlijkten, buigt journaliste Fei Lauw zich over ons online gedrag en de rol en verantwoordelijkheid van sociale mediaplatformen. 'Als je kijkt naar de verbale diarree onder veel nieuwsartikels (op Facebook), vraag je je af hoe het kan dat de online darmflora zo uit balans is geraakt.'
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Wie durft de techgiganten opsplitsen? 'De weg naar fascisme is geplaveid met gebrekkig economisch beleid'23/03 02u30 - DataNews: In aanloop naar de verkiezingen van 2020 lijkt er een eind te komen aan de politieke onaantastbaarheid van technologiebedrijven als Amazon en Facebook. Presidentskandidate Elizabeth Warren pleit er zelfs voor om de techgiganten op te splitsen. Na decennia van obscuriteit is mededingingsrecht weer een hot topic.
13x Moeten we ons echt zorgen maken over spionagepogingen of cyberaanvallen door overheden?23/03 00u00 - DataNews: Securitybedrijven zeggen het al lang: nu alles digitaal gaat, groeit ook cybercriminaliteit en 'state sponsored hacking', het soort gespecialiseerde spionage waarvoor u de budgetten en de training van een overheid nodig hebt. Hoeveel is daar van aan?
12x Chinese premier wijst spionagebeschuldigingen van de hand: 'We hebben dat nooit gedaan en we zullen dat nooit doen'23/03 00u00 - DataNews: De Chinese regering vraagt bedrijven niet om zich met spionage in te laten, verzekerde premier Li Keqiang. Vooral de Verenigde Staten beschuldigen de technologiereus Huawei van spionage.
11x Aalsterse spoedartsen kalmeren patiënten met VR-bril23/03 00u00 - DataNews: Spoedartsen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst kunnen patiënten in de toekomst kalmeren met een VR-bril. De software is door een Belgisch bedrijf geschreven om een kalmerend effect te hebben. Vooral bij kinderen kan de bril angstgevoelens voor medische ingrepen wegnemen.
10x Belgisch glasvezelaanbod blijft marginaal in Europa23/03 00u00 - DataNews: Ondanks de inspanningen van Proximus in haar glasvezelnetwerk blijft ons land zwaar achterop hinken in de Europese glasvezelranking. We groeien hard, maar het totaal blijft marginaal.
10x Intracto neemt Nederlandse Drupal-specialist over23/03 00u00 - DataNews: Het Herentalse Intracto zet haar overnamepad verder. Het neemt het Nederlandse ezCompany over, een bedrijf dat zich toelegt op Drupal.
10x Tesla onthult model Y23/03 00u00 - DataNews: Automaker Tesla heeft zijn nieuwe betaalbare SUV onthuld, de Model Y. Topman Elon Musk presenteerde de elektrische wagen in de ontwerpstudio van het bedrijf in Hawthorne. De standaardversie van de Model Y moet vanaf 2021 verkrijgbaar zijn.
10x Vlaanderen op koers voor 5.000 publieke laadpunten tegen eind 202023/03 00u00 - DataNews: Vlaanderen telde eind vorig jaar 3.047 publieke laadpunten voor elektrische wagens. Daarmee zit de Vlaamse Regering op koers om de beloofde 5.000 publieke laadpunten tegen eind 2020 te halen. Op het vlak van elektrische wagens zelf blijft er nog wel een kloof te overbruggen.
1x 'Facebook moet het mogelijk maken commentaren onder posts uit te schakelen'17/03 14u15 - DataNews: Naar aanleiding van de verwerpelijke reacties op sociale media die de terroristische aanslag in Christchurch verheerlijkten, buigt journaliste Fei Lauw zich over ons online gedrag en de rol en verantwoordelijkheid van sociale mediaplatformen. 'Als je kijkt naar de verbale diarree onder veel nieuwsartikels (op Facebook), vraag je je af hoe het kan dat de online darmflora zo uit balans is geraakt.'
1x Review: Is de Galaxy S10+ zijn geld waard?18/03 08u15 - DataNews: Als Samsung zijn vlaggenschip te water laat dan houdt men van Cupertino tot Shenzhen even de adem in. Meer smartphone dan dit kan je niet krijgen, maar levert de marktleider ook een marktleidend toestel af?

Statistieken

Artikels:
32675
Gelezen:
45413
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven