vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u45
 

DataNews

Verbergen Tonen
18/01 17u00  Hoe zou het nog zijn met wearables? Menig trendwatcher voorspelde een jaar of vier jaar geleden dat we vandaag allemaal met een smartwatch zouden rondlopen. De Apple Watch mag den wel het populairste horloge ter wereld geworden zijn, de innovatie lijkt intussen ver te zoeken. Waarom is de wearable nog steeds niet de Communicator uit Star Trek? En waarom loopt Jan met de pet er maar niet warm voor?
18/01 15u45  'Kan een robot creatief zijn?' Ann Dooms is professor wiskunde aan de VUB waar ze de onderzoeksgroep Digital Mathematics leidt. In haar college voor de Universiteit van Vlaanderen belicht ze hiervan enkele verrassende toepassingen, waaronder schilderijen gemaakt door robots.
18/01 14u45  Robothond belandt steeds weer op zijn pootjes dankzij AI ANYmal, een robothond ontwikkeld door Zwitserse onderzoekers, heeft zichzelf geleerd om telkens opnieuw recht te kruipen nadat hij neergestampt wordt.
18/01 11u30  Twitterbug maakte private accounts jarenlang publiek Twitter excuseert zich voor een fout waardoor accounts die hun tweets privé hebben gezet, alsnog te bekijken zijn.10 
18/01 11u15  Katrien Depoorter wordt CEO van RecoMatics RecoMatics, leverancier van software en diensten kantoorbeheer, heeft Katrien Depoorter aangesteld als CEO.
18/01 11u00  Lijst met miljoenen wachtwoorden duikt op online Er is een verzameling opgedoken met 773 miljoen emailadressen en hun wachtwoorden. Het lijkt vooral te gaan om een bundeling van eerdere lekken.
18/01 10u45  Facebook verwijdert 364 pagina's om 'onbetrouwbaar gedrag' Facebook heeft 364 pagina's en accounts van het platform verwijderd. Deze zouden volgens het bedrijf 'onbetrouwbaar gedrag' vertonen op Facebook en Instagram. Het gaat om pagina's gelinkt aan Rusland.
18/01 09u45  Alle nieuwe auto's in Europa moeten binnenkort standaard uitgerust worden met digitale radio Alle nieuwe auto's in Europa zullen binnen twee jaar standaard uitgerust worden met een ontvanger voor digitale etherradio (DAB+), de opvolger van FM. De Europese lidstaten hebben twee jaar de tijd om de Europese Elektronische Communicatie Code (EECC) in nationale wetgeving om te zetten.
18/01 09u45  Aandeelhouders: 'Amazon mag gezichtsherkenningstool niet aan overheid verkopen' Aandeelhouders vragen aan Amazon om te stoppen met het verkopen van hun gezichtsherkenningstool aan overheidsdiensten. De groep wil dat er eerst een onderzoek naar mensenrechten komt.
18/01 09u30  5G-veiling uitgesteld door politiek gekibbel De verdeling van de 5G-licenties zal ten vroegste voor de eerste helft van 2020 zijn. Onder meer discussie over de inkomsten zet de veiling (en dus de uitrol van 5G) op de helling.10 
18/01 09u00  Fossil verkoopt smartwatchtechnologie aan Google Fossil verkoopt zijn technologie rond smartwatches. Het lijkt er op dat eerstgenoemde aan technologie werkt die de interesse van Google heeft aangewakkerd.
18/01 00u45  Winst loopt terug bij Netflix Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.15 
17/01 16u15  Voor 4,5 miljoen euro aan fraude met cryptomunten gemeld in 2018 Beurswaakhond FSMA kreeg vorig jaar 334 vragen en klachten van consumenten over cryptomunten zoals de bitcoin. In totaal werd een verlies van 4,5 miljoen euro gemeld, maar de FSMA wijst erop dat het hier slechts om het topje van de ijsberg gaat. 'Tal van consumenten die klacht indienen, vermelden geen bedrag', klinkt het.
17/01 15u30  'Wat Waze ons leert over de wazige controle over artificiële intelligentie' Tias Guns is Data Science professor aan de VUB en deel van de mobiliteits onderzoeksgroep MOBI. Voor de Universiteit van Vlaanderen college gaat hij dieper in op de vraag 'Zorgt Waze voor meer sluipverkeer?'.
17/01 14u15  Nieuwe CIO bij Eurofiber Glasvezelbedrijf Eurofiber stelt Steven Klockaerts aan als CIO. Hij wordt er verantwoordelijk voor de digitalisering van de klantportfolio en de IT-infrastructuur in België en Nederland.
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 12u15  Belgisch Internetknooppunt ziet verkeer met 14 procent stijgenHet Belgisch internetknooppunt BNIX, dat een groot deel van het Belgisch internetverkeer verwerkt, zag zijn trafiek vorig jaar met 14 procent stijgen. Januari en november zijn de piekmaanden.
17/01 12u00  Samsung opent eerste Belgische service centerIn Antwerpen heeft smartphoneproducent Samsung het eerste service center in België geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van Minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V). Samsung-gebruikers kunnen er terecht voor reparaties en advies bij het instellen van hun toestel.
17/01 11u45  Nieuwe Gentse 'campus van de toekomst' komt er in 2024De Gentse Arteveldehogeschool zal tegen 2024 een nieuwe campus optrekken aan Dok Zuid. Het gaat om een investering van om en bij de 65 miljoen euro in een gebouw dat nauw moet aansluiten op moderne leervormen en e-learning.
17/01 11u00  Intracto neemt Luon en Raak overIntracto breidt uit naar Mechelen, met twee overnames krijgt het bedrijf er een aantal specialisaties en klanten bij.
17/01 10u45  YouTube treedt op tegen gevaarlijke challenges na 'Bird Box'Geen geblinddoekte autoritten of opgegeten tide pods meer op YouTube. Het videobedrijf heeft aangekondigd strenger op te treden tegen levensgevaarlijke challenges.
17/01 10u30  Duitse 'hacker' handelde mogelijk niet alleenDe Duitser die persoonlijke informatie van politici en anderen zou hebben verspreid, handelde mogelijk niet alleen. Hij heeft een bekentenis afgelegd, maar tijdens verhoren heeft hij rechercheurs niet kunnen laten zien hoe hij aan de informatie kwam. Dat melden de Duitse omroepen ARD, rbb, NDR, WDR en de krant Süddeutsche Zeitung woensdag.
17/01 09u45  Infor krijgt 1,5 miljard dollar kapitaalinjectie en gaat voor beursgangInfor, dat branchespecifieke cloudapplicaties maakt, krijgt een stevige kapitaalinjectie. Tegelijk kondigt het voor dit jaar of volgend jaar een beursgang aan.
17/01 09u45  'Aanklacht tegen Huawei in VS'Aanklagers in de Verenigde Staten zijn een strafzaak begonnen tegen de Chinese techgigant Huawei. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het bedrijf zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan diefstal van handelsgeheimen van T-Mobile US.
16/01 15u45  Elektrische deelfietsen en -steps veroveren BrusselBilly Bikes, een Brussels platform voor elektrische deelfietsen, verdubbelt zijn vloot en stelt zijn app vanaf vandaag voor iedereen open. Tegelijk kondigt het Amerikaanse bedrijf Lime aan dat er met haar elektrische deelsteps na amper twee maand al meer dan 220.000 kilometer is afgelegd in de Brusselse straten.
16/01 14u30  Elektrische deelfietsen en -steps veroveren BrusselBilly Bikes, een platform voor elektrische deelfietsen, verdubbelt zijn vloot in Brussel en stelt zijn app sinds vandaag voor iedereen open. Tegelijk kondigt Lime aan dat er met haar elektrische deelsteps na amper twee maand al meer dan 220.000 kilometer is afgelegd in de Brusselse straten.
16/01 12u30  Regeringsval bedreigt federale IT-projectenDe val van de regering dreigt ook een aantal ICT-projecten die in de steigers staan ten val te brengen. Minister De Backer hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen brengen.
16/01 12u00  Wie wordt ICT Woman en Young ICT Lady of the Year?Data News gaat opnieuw op zoek naar een ICT Woman of the Year en een Young ICT Lady of the Year. De redactie maakte zopas de genomineerden bekend op www.shegoesict.be: het is nu aan u om mee te bepalen wie de winnaar wordt.
16/01 11u45  Android-gebruikers kunnen tweets weer in chronologische volgorde zienTwitter heeft zijn 'sparkle' knop, waarmee gebruikers kunnen wisselen tussen een algoritmische en een omgekeerd-chronologische feed, nu ook toegevoegd aan zijn Android-app.
16/01 11u45  Europese Commissie schakelt Belgisch bedrijf in voor ethisch hackenDe Europese Commissie gaat ethische hackers voortaan financieel belonen als ze problemen ontdekken in open source software. Het Belgische Intigriti mag dat bug bounty programma beheren.
16/01 11u15  Beveiligingslek in Fortnite ontdektEen kwetsbaarheid in het populaire online schietspel Fortnite maakte het mogelijk om accounts over te nemen. Dat melden onderzoekers van Check Point Software Technologies. Het lek is ondertussen gedicht.
16/01 09u45  Nederlandse rechter: bezorgers Deliveroo zijn geen ondernemersNederlandse maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn geen zelfstandigen maar kunnen aanspraak maken op een dienstverband bij het bedrijf. De rechter in Amsterdam bepaalde dat in een zaak die door vakbond FNV was aangespannen. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak.
16/01 08u15  Sociaal conflict bij Google nog niet van de baanGoogle-medewerkers lanceren een publieke campagne om een einde te maken aan de arbitrageclausule in hun contract. Zo'n systeem maakt het moeilijk om hun werkgever nog aan te klagen voor, bijvoorbeeld, seksuele intimidatie op de werkvloer.
16/01 07u30  Oekraïners aangeklaagd voor hacken beurswaakhond VSTwee mannen uit Oekraïne worden ervan verdacht dat ze hebben ingebroken in de computersystemen van de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC.
16/01 07u15  Airbnb in 2018 wederom winstgevendDe internetmarktplaats voor slaapplaatsen bij particulieren Airbnb was in 2018 voor het tweede jaar op rij winstgevend. Dat blijkt uit een verklaring van het bedrijf, dat naar verwachting binnenkort naar de beurs gaat.
15/01 18u45  Netflix trekt prijzen op in Verenigde StatenNetflix schroeft zijn prijzen in de Verenigde Staten flink op. Volgens Amerikaanse media gaat het om de grootste prijsstijging sinds het begin van de videostreamingsdienst van het bedrijf twaalf jaar terug. Ook zou het de eerste keer zijn dat de prijzen voor alle inmiddels 58 miljoen Amerikaanse klanten tegelijk omhoog gaan.
15/01 18u15  Koen Vandaele is nieuwe voorzitter van CIONET BelgiumKoen Vandaele, de CIO van Mediahuis Groep, is benoemd tot voorzitter van de Belgische 'Advisory Board' van CIONET. Hij volgt Paul Danneels op.
15/01 16u45  Nokia schrapt ruim honderd banen in AntwerpenNokia heeft op een ondernemingsraad aangekondigd dat er tegen eind dit jaar 107 jobs moeten verdwijnen in Antwerpen.
15/01 16u00  China laat bij wijze van primeur een plant groeien op de MaanChina is er als eerste in geslaagd een ruimtetuig op de achterzijde van de Maan neer te zetten en heeft daar nu een primeur aan toegevoegd: de eerste plantengroei op de natuurlijke satelliet van de Aarde.
15/01 15u15  Uber roept Europese landen op om meer te investeren in openbaar vervoerTaxibedrijf Uber doet een opmerkelijke oproep aan de Europese Commissie en aan Europese landen en steden: investeer meer in openbaar vervoer. De Amerikaanse onderneming biedt de laatste tijd steeds meer diensten aan, zoals huurfietsen en elektrische stepjes. Die worden veel gebruikt in combinatie met reizen per openbaar vervoer, waardoor investeringen daarin in het voordeel van Uber zijn.
15/01 15u15  'In een echte en digitale wereld waar data verzamelen voorgaat op innovatie, zien we veel gemiste kansen''Bedrijven als Facebook en Twitter innoveren niet noemenswaardig, net omdat ze al zoveel data bezitten', schrijft Ruben Verborgh. Voor de Universiteit van Vlaanderen staat hij stil bij de mogelijkheden van big data.
15/01 12u15  Extra kapitaal moet start-up-studio Make it naar Vlaanderen en de VS loodsenMake it, dat start-ups begeleidt, krijgt een investering van een half miljoen euro. Daarmee wil het haar diensten in Vlaanderen en de VS aanbieden.
15/01 12u15  Gent krijgt eerste parkeergarage met ANPR-camera'sDe Gentse parkeergarage Reep, met bijna 500 plaatsen, zal nog voor de Gentse Feesten uitgerust worden met ANPR-camera's die de nummerplaten automatisch registreren. Op termijn worden alle Gentse parkeergarages met het systeem uitgerust.
15/01 11u45  Volkswagen kondigt Amerikaanse fabriek voor elektrische wagens aanVolkswagen gaat in de VS 800 miljoen dollar investeren in een bestaande fabriek om er elektrische wagens te produceren. Tegen 2022 zullen de eerste voertuigen van de band rollen.
15/01 11u45  Werknemers manifesteren tegen herstructureringsplannen bij ProximusMeer dan 1.500 mensen protesteren vanochtend voor het gebouw van Proximus aan het Noordstation in Brussel. De vakbonden lanceerden de oproep nadat de herstructureringsplannen van de telecomspeler openbaar werden.
15/01 11u15  Lichtpistool moet hart- en vaatziekten sneller helpen opsporenImec, de Universiteit Gent en Medtronic kondigen aan dat ze met succes een klinische haalbaarheidsstudie hebben afgerond voor een 'lichtpistool' dat hart-en vaatziekten kan helpen opsporen. Het toestel laat laserlicht weerkaatsen op de huid boven een slagader om de stijfheid van de bloedvaten te meten.
15/01 10u30  Gratis ondersteuning voor Windows 7 gaat laatste jaar inWindows 7 gaat zijn laatste jaar van gratis ondersteuning in. Het populaire besturingssysteem bestaat tien jaar, en zal vanaf 14 januari 2020 geen security-updates meer krijgen, tenzij je ervoor betaalt.
15/01 10u15  Google bant apps die bel- en sms-gegevens verzamelenApps die sms- of oproepgegevens verzamelen worden voortaan verbannen uit de Play Store, tenzij ze daar expliciet goedkeuring voor krijgen. Zo wil Google de gegevens van gebruikers beter beschermen.
15/01 08u45  Eindhoven krijgt eerste 3D-betonprintfabriekDe eerste Europese productielocatie voor driedimensionaal geprint beton wordt dinsdag officieel geopend in Eindhoven. Daar kunnen betonnen bouwelementen worden geprint, die kunnen worden gebruikt voor fietsbruggen of woningen.
15/01 08u45  VAB: 'Elektrische auto voor maar weinig mensen interessant'Een elektrische auto is door de hoge kosten en langere laadtijden van publieke laadpalen voor weinig mensen interessant. Dat zegt mobiliteitsclub VAB. Als bedrijfswagen is een elektrische auto pas interessant als er thuis en op de werkplaats opgeladen kan worden.
14/01 21u00  De e-reader voor blinden komt eraanEen Brits bedrijf werkt aan een e-reader voor blinden en slechtzienden. Dat apparaat, de Canute 360, zou in de loop van dit jaar op de markt moeten komen.
14/01 14u30  Facebooklikes kunnen politieke kleur verradenZelfs als de expliciet politieke pagina's worden weggelaten, kunnen de muziek-, cultuur-, of zelfs cafépagina's die we volgen onze politieke kleur verraden. Dat blijkt uit onderzoek van drie wetenschappers van de Universiteit Antwerpen.
14/01 13u00  Microsoft haalt Pentagon-contract van 1,76 miljard dollar binnenMicrosoft gaat de komende vijf jaar diensten leveren aan het Amerikaanse ministerie van Defensie. Met het contract is een waarde van 1,76 miljard dollar gemoeid, zo laat het Pentagon weten.
14/01 12u15  Talentsoft haalt 50 miljoen dollar op in nieuwe financieringsrondeTalentsoft, een start-up uit de HR-tech wereld, heeft een nieuwe financieringsronde afgerond. Francisco Partners, BPI en Goldman Sachs steken 50 miljoen dollar in het Franse bedrijf.
14/01 12u15  Dit zijn de populairste elektrische wagens in ons landHet aantal elektrische wagens blijft toenemen in België. De drie populairste modellen zijn goed voor de helft van alle nieuwe elektrische personenwagens.
14/01 11u45  Amerikaanse telecomproviders onder vuur voor verkopen locatiegegevensIn de VS liggen verschillende telecomproviders onder vuur nu blijkt dat ze locatiegegevens van hun gebruikers doorverkopen aan, onder meer, premiejagers. De bedrijven beloven voor de tweede keer in een jaar tijd dat ze het nooit meer zullen doen.
14/01 11u15  Google stopt met Chromecast AudioGoogle is gestopt met de Chromecast Audio. Het toestel is op sommige plaatsen nog beschikbaar, maar wordt nadien niet meer bijgemaakt.
14/01 11u15  'Ethiek zou een inherent onderdeel van de IT-industrie moeten worden'Kristof van der Stadt, hoofdredacteur van Data News, pleit ervoor dat de wereldwijde ICT-industrie als één stem gaat spreken rond ethiek. 'De voorzet is gegeven, het momentum is daar en de geesten lijken gerijpt: hopelijk wordt er nu ook écht werk van gemaakt.'
14/01 10u30  'Duitse regulator gaat stappen nemen tegen Facebook'De Duitse antitrustregulator staat op het punt om Facebook aan te pakken over het volgen van mensen, ook als die geen lid zijn, via externe apps en sites.
14/01 10u30  VDAB zoekt dertig informatici in MarokkoDuizenden IT-vacatures raken niet ingevuld. De VDAB en de werkgevers starten nu een proefproject waarbij ze op zoek gaan naar informatici in Marokko. Dat meldt De Standaard.
13/01 19u45  Zwitsers spoor wil luchttaxi'sDe Zwitserse spoorwegen (SBB) gaan samenwerken met het Duitse Lilium, een fabrikant van vliegende taxi's. De bemande drones moeten reizigers vanaf een station naar hun eindbestemming brengen, bijvoorbeeld naar huis.
13/01 12u15  Minister De Backer wil belang overheid in Proximus afbouwenPhilippe De Backer (Open Vld), ontslagnemend minister van Telecommunicatie, pleit ervoor om het belang van de overheid in Proximus de komende jaren af te bouwen.
13/01 12u15  'Verkoop van computers blijft wereldwijd afnemen'Ondanks een toename in het tweede en derde kwartaal, is de verkoop van computers en laptops in 2018 wereldwijd achteruitgegaan. Dat meldt onderzoeksbureau Gartner.
11/01 18u45  MCS Solutions lijft Nederlandse sectorgenoot inHet Antwerpse MCS Solutions neemt voor 75 miljoen euro het Nederlandse Axxerion volledig over. Beide bedrijven specialiseren zich in facility management en breiden zo hun gezamenlijk aanbod uit.
11/01 18u45  "Verkoop van computers blijft wereldwijd afnemen"Ondanks een toename in het tweede en derde kwartaal, is de verkoop van computers en laptops in 2018 wereldwijd achteruitgegaan. Dat meldt onderzoeksbureau Gartner.
11/01 14u00  'Werknemers van Ring konden meekijken met slimme deurbel'Ontwikkelaars van Ring, een dochterbedrijf van Amazon, hadden ongestoord toegang tot een grote hoeveelheid video's, geüpload via haar slimme deurbel. Daardoor konden ze meevolgen wie er op bezoek kwam bij haar gebruikers, schrijft The Intercept op basis van bronnen.
11/01 12u15  Alphabet aangeklaagd om ontslagvergoedingenEen groep aandeelhouders heeft een zaak aangespannen tegen Google-moeder Alphabet. Het bedrijf zou in de fout zijn gegaan door directeuren die ontslagen zijn om seksueel wangedrag een gouden parachutes te geven.
11/01 11u15  Amazon lanceert concurrent voor MongoDBAmazon heeft een documentendatabase gelanceerd die de concurrentie moet aangaan met MongoDB.
11/01 11u15  Kunstmatige intelligentie moet helpen bij het shoppenOf je nu online shopt of nog in echte boetieks gaat rondhangen, vinden wat je écht zoekt, hét stuk dat je in gedachten had, blijft lastig. Met de inzet van natural language learning en computer vision wil de Brabantse start-up Macty daar een mouw aan passen.
11/01 11u00  'Inval bij Huawei in Polen, twee arrestaties'De Poolse veiligheidsdienst heeft vrijdag een Chinees en een Pool gearresteerd op verdenking van spionage. Volgens de Poolse omroep TVP is de Chinees een werknemer van techgigant Huawei. Het Poolse kantoor van dat bedrijf is doorzocht.
11/01 10u45  Duizenden foutieve adressen in Kruispuntbank na fusie gemeentenDe Kruispuntbank van Ondernemingen, het centrale register van de overheid met gegevens van Belgische ondernemingen, telt duizenden foutieve adressen.
11/01 10u15  Amazon start gamestreamingdienstAmazon zou aan een eigen gamestreamingdienst werken. Dat schrijft techsite The Information. De retailgigant zou al gesprekken zijn begonnen met gamesuitgevers om hun spellen aan te bieden, maar de dienst zelf zou ten vroegste volgend jaar lanceren.
11/01 10u00  Play Store blijft vatbaar voor malwareApps die malware bevatten blijven Android plagen. In een geval werd een nieuwe malware-familie ontdekt die via apps in de Play Store miljoenen keren werd geïnstalleerd.
11/01 10u00  Combell kondigt alweer overname aanCombell blijft shoppen: na Nucleus eerder deze week, neemt de hostinggroep nu ook iXL Hosting in Nederland over. Daarmee versterkt Combell Group haar positie in Nederland.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Winst loopt terug bij Netflix18/01 00u45 - DataNews: Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.
10x 5G-veiling uitgesteld door politiek gekibbel18/01 09u30 - DataNews: De verdeling van de 5G-licenties zal ten vroegste voor de eerste helft van 2020 zijn. Onder meer discussie over de inkomsten zet de veiling (en dus de uitrol van 5G) op de helling.
10x Twitterbug maakte private accounts jarenlang publiek18/01 11u30 - DataNews: Twitter excuseert zich voor een fout waardoor accounts die hun tweets privé hebben gezet, alsnog te bekijken zijn.
9x Facebook verwijdert 364 pagina's om 'onbetrouwbaar gedrag'18/01 10u45 - DataNews: Facebook heeft 364 pagina's en accounts van het platform verwijderd. Deze zouden volgens het bedrijf 'onbetrouwbaar gedrag' vertonen op Facebook en Instagram. Het gaat om pagina's gelinkt aan Rusland.
7x Lijst met miljoenen wachtwoorden duikt op online18/01 11u00 - DataNews: Er is een verzameling opgedoken met 773 miljoen emailadressen en hun wachtwoorden. Het lijkt vooral te gaan om een bundeling van eerdere lekken.
6x Fossil verkoopt smartwatchtechnologie aan Google18/01 09u00 - DataNews: Fossil verkoopt zijn technologie rond smartwatches. Het lijkt er op dat eerstgenoemde aan technologie werkt die de interesse van Google heeft aangewakkerd.
6x Robothond belandt steeds weer op zijn pootjes dankzij AI18/01 14u45 - DataNews: ANYmal, een robothond ontwikkeld door Zwitserse onderzoekers, heeft zichzelf geleerd om telkens opnieuw recht te kruipen nadat hij neergestampt wordt.
5x Aandeelhouders: 'Amazon mag gezichtsherkenningstool niet aan overheid verkopen'18/01 09u45 - DataNews: Aandeelhouders vragen aan Amazon om te stoppen met het verkopen van hun gezichtsherkenningstool aan overheidsdiensten. De groep wil dat er eerst een onderzoek naar mensenrechten komt.
5x Alle nieuwe auto's in Europa moeten binnenkort standaard uitgerust worden met digitale radio18/01 09u45 - DataNews: Alle nieuwe auto's in Europa zullen binnen twee jaar standaard uitgerust worden met een ontvanger voor digitale etherradio (DAB+), de opvolger van FM. De Europese lidstaten hebben twee jaar de tijd om de Europese Elektronische Communicatie Code (EECC) in nationale wetgeving om te zetten.
4x Katrien Depoorter wordt CEO van RecoMatics18/01 11u15 - DataNews: RecoMatics, leverancier van software en diensten kantoorbeheer, heeft Katrien Depoorter aangesteld als CEO.

Statistieken

Artikels:
36531
Gelezen:
48301
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven