zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van De Stentor

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

De Stentor

Verbergen Tonen
23/03 13u30  Van Dijk weet wat er beter moet tegen Duitsland Virgil van Dijk was ondanks de ruime zege op Wit-Rusland (4-0) na afloop kritisch. In de persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland van morgen legde hij uit wat er beter moet.
23/03 13u30  Rafael krijgt kusje van Jesslynn, Eva klimt in een paal Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/03 13u15  Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
23/03 13u15  Huntelaar denkt na over aanbod Ajax voor lange termijn Klaas-Jan Huntelaar (35) verlengde eerder deze maand zijn contract bij Ajax met een jaar. In de nadagen van zijn carrière wordt de spits vooral gebruikt als targetman, maar stoppen is nog geen optie. Huntelaar geniet nog te veel van het spelletje.
23/03 13u00  Onlinepetitie tegen brexit krijgt al vier miljoen handtekeningen Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is al ruim vier miljoen keer ondertekend.
23/03 12u45  Schippers en Visser het bos in, Arveladze showt gevoel voor mode In de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters meemaken én delen op sociale media. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/03 12u45  Val van kalifaat betekent niet het einde van Islamitische Staat Het kalifaat van Islamitische Staat bestaat niet meer na de verovering van haar allerlaatste bolwerk, Baghouz in Oost-Syrië. Maar dat betekent niet dat IS definitief is verslagen.
23/03 12u30  Vereniging Eigen Huis wil af verbod op asbestdaken na noodkreten woningbezitters Het verbod op asbestdaken gaat te ver en moet worden teruggedraaid. Dat stelt Vereniging Eigen Huis in EenVandaag. De belangenvereniging zegt talloze noodkreten te ontvangen van woningbezitters die met torenhoge offertes worden geconfronteerd.
23/03 12u15  Monnik uit Kampen is middag lang een levend boek: ‘Kennis verlicht het lijden’ Een papieren boek lenen, dat is vaste kost in de bibliotheek van Kampen. Onder de noemer ‘Human Library’ kunnen nieuwsgierige bezoekers zaterdagmiddag in de Stadskazerne interessante ‘levende boeken’ lenen. Wat?
23/03 12u00  Dumfries lijkt fit genoeg voor duel met Duitsland Denzel Dumfries is met het Nederlands elftal aan de laatste serieuze training begonnen voor het duel van morgen met Duitsland in de EK-kwalificatie. De rechtsback van PSV lijkt hersteld van een liesblessure die hij donderdag tijdens de gewonnen wedstrijd met Wit-Rusland (4-0) opliep.
23/03 11u45  Ruim 1,5 miljoen kijkers zien Samuel en Lars de show stelen Meer dan 1,5 miljoen mensen hebben gisteravond gezien hoe de 11-jarige Samuel en de 10-jarige Lars in The Voice Kids de juryleden bijna tot wanhoop dreven. De jonge zangers kregen het voor elkaar om alle stoelen om te draaien, waarna de coaches hun uiterste best moesten doen om ze aan hun team toe te voegen. De talentenjacht eindigde op plek twee in de lijst van best bekeken programma’s.
23/03 11u45  Bondscoach Venezuela biedt ontslag aan na winst op Messi's Argentinië De bondscoach van Venezuela, Rafael Dudamel, kwam na de indrukwekkende oefenzege in Madrid op Argentinië (3-1) met een verrassende mededeling. ,,Ik heb mijn positie ter discussie gesteld’', liet hij weten. Zonder tegenbericht bleek hij nog wel bereid maandag zijn ploeg te leiden in de oefeninterland tegen Catalonië.
23/03 11u45  In de basis zit het wel goed bij Gastrobar Base in Apeldoorn Hoe vier vrienden een wild idee op een bierviltje krabbelden en met een veelbelovende restaurantformule startten. Dat is Gastrobar Base in Apeldoorn in een notendop.
23/03 11u30  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.
23/03 11u30  Shannen Doherty op Dutch Comic Con in Utrecht De Jaarbeurs Utrecht is vandaag en morgen het toneel van de Heroes Dutch Comic Con. Onder anderen de Charmed-actrice Shannen Doherty en Once Upon a Time-actrice Jennifer Morrison maken hun opwachting.
Laatste update: vandaag om 13u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/03 11u15  Oprukkend China maakt ons bangSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.
23/03 11u15  Is de streektaal aan een opleving bezig?Vorig jaar het Nedersaksisch, vorige week het Limburgs. Streektalen krijgen de laatste tijd steeds vaker (officiële) erkenning. Het is vooral een symbolisch iets, maar ze worden daardoor wel iets waar je als ‘provinciaal’ trots op kunt zijn.
23/03 11u00  1 miljoen kinderen getroffen door cycloon IdaiNaar schatting 1,8 miljoen mensen zijn in Mozambique getroffen door cycloon Idai, onder wie 900.000 kinderen. Veel gebieden zijn echter nog niet onderzocht, dus de vrees is dat de werkelijke aantallen nog veel hoger zijn, stelt Unicef.
23/03 11u00  Zware opdracht Haase in MiamiRobin Haase staat in het masterstoernooi van Miami voor een zware opdracht. De Haagse tennisser moet het in de derde ronde opnemen tegen de Georgiër Nikoloz Basilasjvili, de huidige nummer negentien van de wereldranglijst. Haase bezet de 65e plaats in het mondiale klassement.
23/03 11u00  Baudet versus Fortuyn: ‘Thierry maakt het werk van Pim af’Geschiedenis herhaalt zich nooit op dezelfde manier. Toch doet de snelle opkomst van Thierry Baudet onherroepelijk denken aan die van Pim Fortuyn. De overeenkomsten zijn talrijk.
23/03 11u00  Vrachtwagen rijdt in Nijkerk tussen de bedrijven door sloot inEen vrachtwagenchauffeur is op een industrieterrein in Nijkerk tussen twee bedrijven door een sloot in gereden. De cabine van de truck hangt met de wielen in het water.
23/03 11u00  LIVE | Tien man van de ‘kleine’ ploegen krijgen de zegenHet is tijd voor de Primavera. Aan de Ligurische kust wordt de eerste echte lenteklassieker Milaan - San Remo gereden. Wie wordt de opvolger Vincenzo Nibali?
23/03 11u00  Er staat geen maat op James Harden in NBA, LeBron ontbreekt in play-offsVooral dankzij de kapitale inbreng van James Harden heeft Houston Rockets in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA kunnen winnen van San Antonio Spurs (111-105).
23/03 10u45  Tóch een echte Van Gogh: Vaas met klaprozen geeft geheimen prijsHet stilleven hing sinds de vijftiger jaren in het Wadsworth Atheneum in Hartford, Connecticut, maar sleet sinds begin jaren 90 zijn dagen in de opslag van het museum. Er werd getwijfeld of het werk wel van de Neerlandse postimpressionist was. De onderzoeksmethoden waren niet nauwkeurig genoeg om de twijfels over de authenticiteit weg te nemen. Met hedendaagse apparatuur zijn de raadselen echter wel te doorgronden. Röntgenonderzoek door het Amerikaanse museum toonde aan dat zich onder de klaprozen een zelfportret van de kunstenaar bevond. Het Amsterdamse Van Gogh Museum besloot daarom het schilderij aan een grondig onderzoek te onderwerpen en diende daartoe een verzoek in bij de Amerikanen.
23/03 10u30  LIVE | Vijf man organiseren eerste vluchtHet is tijd voor de Primavera. Aan de Ligurische kust wordt de eerste echte lenteklassieker Milaan - San Remo gereden. Wie wordt de opvolger Vincenzo Nibali?
23/03 10u30  Handgranaten gevonden voor deur waterpijpzaak RotterdamBij een winkel aan de Schiedamseweg in Rotterdam zijn twee handgranaten gevonden. De politie heeft de drukke winkelstraat ruim afgezet om onderzoek te doen.
23/03 10u15  Groenewegen tempert het optimisme voor zijn eerste Milaan - San RemoDylan Groenewegen maakt vandaag zijn debuut in de klassieker die hij ooit wil winnen. In Parijs - Nice bleek weer eens dat weinig mannen kunnen tippen aan de snelheid van de drievoudig ritwinnaar in de Tour, maar in de aanloop naar Milaan - San Remo laat hij geen spierballentaal horen.
23/03 10u15  Amerikaanse tieners leren: ‘Als je seks hebt, krijg je een soa en ga je dood’Seks is gevaarlijk en slecht, leren veel Amerikaanse tieners op school. En dat zijn ze harstikke beu.
23/03 10u15  Verzopen in de drugs en drank en nu dé rockster van het OostenGitarist Erik Neimeijer (36) vertrok ooit uit zijn geboortedorp Heino en verzoop in Amsterdam in de seks, drugs, drank, rock-’n-roll en schulden. Zijn jeugdvriendinnetje uit Heino viste hem op. Alsnog komt zijn muziekdroom uit, in de taal van de streek die hij per se wilde verlaten. ,,Als het erop aankomt, kan ik heel radicale besluiten nemen.’’
23/03 10u15  Thiem laat kans op 'Sunshine Slam' glippenDominic Thiem heeft de kans op het zogenoemde 'Sunshine Slam' laten glippen. De glorieuze winnaar afgelopen zondag van het toptoernooi in Indian Wells liet zich in de tweede ronde van het masterstoernooi in Miami verrassen door Hubert Hurkacz.
23/03 10u00  De gekozen Statenleden van Overijssel zijn bekend, dit zijn de namenDe verdeling tussen de zetels is bijna definitief, Overijsselse fractieleiders hebben de hoeveelheid stemmen per kandidaat in hun partij binnen en hebben daarmee de lijst met gekozen nieuwe Statenleden rond. Wie gaan in Overijssel aan de slag als Statenlid?
23/03 10u00  Italiaans wielerheiligdom is immuun voor de tijdgeestDe lenteklassieker Milaan - San Remo wordt vrijwel jaarlijks beticht van een saai koersverloop. Toch wordt zelden gesleuteld aan het parkoers, de Italianen koesteren hun monument van meer dan een eeuw oud. ,,Het is goed zo.”
23/03 09u45  Fraaie treffer Lozano bezorgt nieuwe bondscoach gewenst debuutGerardo 'Tata' Martino heeft succesvol gedebuteerd als bondscoach van Mexico. De Argentijnse voetbaltrainer leidde zijn nieuwe ploeg in San Diego langs Chili in een oefeninterland: 3-1.
23/03 09u30  Freek de Jonge ervoer veel steun na stunt op BoekenbalFreek de Jonge heeft naar eigen zeggen veel steun gekregen voor zijn opmerkelijke actie tijdens de opening van het Boekenbal. De cabaretier eiste tijdens het openingswoord nog net niet stampvoetend dat er een statement van het CPNB moest komen over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet.
23/03 09u30  ‘Na twee mislukkingen wil ik het gevoel terug dat ik bij Ajax had’Bij Atlanta United staat Frank de Boer (48) weer met een prettig gevoel op het trainingsveld, na de decepties bij Internazionale en Crystal Palace. Ook een zwakke start kan zijn humeur niet verpesten. Deze krant zocht hem op. ,,Misschien wilde ik bij Inter te veel een allemansvriend zijn.’’
23/03 09u15  Shell ligt aan alle kanten onder vuurDe advocaten van olie- en gasgigant Shell maken overuren. De energiekolos krijgt de ene na de andere rechtszaak voor de kiezen. Vooral het dossier ‘Nigeria’ blijft het bedrijf achtervolgen.
23/03 09u15  Jan Siebelink over dé belangrijkste vrouwen in zijn levenJan Siebelink (81) schreef het boekenweekgeschenk Jas van belofte. Omdat het thema van de Boekenweek ‘De moeder de vrouw’ is, vroegen we hem wie de belangrijke vrouwen in zijn leven zijn. Vijf van hen vertellen over hun band met de gevierde auteur.
23/03 09u15  Is 4x4 met een caravan wellicht overbodig?Ik rij met mijn caravan vooral buiten het hoogseizoen en ga soms naar afgelegen campings. Mijn Nissan Qashqai met vierwielaandrijving bevalt uitstekend, maar na 10 jaar denk ik aan een nieuwe auto. Is het met de huidige technologie, zoals ESP en andere hulpjes die slippen voorkomen, nog wel nodig om een 4x4 aan te schaffen? Of blijft voor caravanners 4wd toch de beste optie? -Hans de Korte
23/03 09u15  Metroreizigers New York kijken toe hoe man hulpeloze bejaarde vrouw aftuigtDe politie van de Amerikaanse metropool New York is op zoek naar een man die voor het oog van verbouwereerde medereizigers een bejaarde vrouw aanviel. Op videobeelden is te zien hoe de ongeveer 40-jarige aanvaller op de 78-jarige vrouw intrapt en –slaat. Na zijn razernij vlucht de man de metrotrein uit en verdwijnt spoorloos.
23/03 09u15  Er staat geen maat op James Harden in NBAVooral dankzij de kapitale inbreng van James Harden heeft Houston Rockets in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA kunnen winnen van San Antonio Spurs (111-105).
23/03 09u15  Najib Amhali: Nu heb ik pas echt het idee dat ik leefNa een intensieve afkickperiode van drank-, drugs- en gokverslavingen is Najib Amhali terug in het theater. Met zijn persoonlijke voorstelling Waar was ik? en een ramadanconference. Te veel? ,,Niet zonder drank of drugs.’’
23/03 09u00  Zutphenaar (39) met nauwelijks van echt te onderscheiden nepwapen aangehoudenEen 39-jarige Zutphenaar is eerder deze week aangehouden voor mishandeling en verboden wapenbezit. De man beschikte over een stroomstootwapen en een vuurwapen dat nauwelijks van een echt wapen is te onderscheiden.
23/03 09u00  Giethoorn merkt weinig van afname Chinese toeristenOnheilspellend nieuws voor Giethoorn en omgeving, afgelopen week. Althans, zo leek het na berichten over fors dalende bezoeken van Chinese toeristen aan Nederland. Jurr van Dalen en Rhoda van Eeden, kenners ter plaatse, schetsen een ander beeld.
23/03 09u00  Arabisch-Koerdische strijdmacht: IS-kalifaat is volledig vernietigdHet zelfbenoemde “kalifaat” van terreurbeweging IS bestaat niet meer. Dat meldt de door de Verenigde Staten gesteunde Arabisch-Koerdische strijdmacht vanuit Baghouz. Het dorpje was het laatste IS-bolwerk in Syrië.
23/03 09u00  Ayse (85) heeft alzheimer, maar waar kan ze terecht?Ayse Celik (85) heeft alzheimer. Maar haar familie kan geen geschikt verpleeghuis vinden, nu Ayse helemaal terugvalt op haar Turkse taal en kindertijd. Op een gewone verpleegafdeling is ze niet op haar plaats. Een stil drama, dat bij veel allochtone gezinnen achter de voordeur speelt. „Dit is geen integratieprobleem.”
23/03 08u45  Duizenden lieve stipjes in de KuipColumnist Sjoerd Mossou zag donderdagavond een zee van lichtjes op de tribunes in de Kuip. Geen aangekondigd eerbetoon aan de slachtoffers in Utrecht van maandag, maar toch een mooi moment.
23/03 08u45  België ook tegen Cyprus zonder LukakuRomelu Lukaku moet ook de EK-kwalificatiewedstrijd van België morgen in Nicosia tegen Cyprus aan zich voorbij laten gaan. De spits van Manchester United heeft nog te veel last van zijn voetblessure.
23/03 08u45  Handboogschutter Wijler met 'slechte' ogen naar de wereldtopHandboogschutter Steve Wijler heeft naar eigen zeggen ,,best slechte ogen'', maar toch zal hij nooit zijn bril opzetten als hij aanlegt voor een schot over 70 meter. Het doel is 'de 10', een geel vlakje in het midden van het bord met de afmeting van een forse sinaasappel. ,,Ik schiet op gevoel'', zegt Wijler. Dat het met dat gevoel wel goed zit, bewijzen de resultaten van de 22-jarige Limburger.
23/03 08u45  Overal muziek: wat is de beste goedkope én draagbare bluetoothspeaker?Het zijn hebbedingen, bluetoothspeakers. Echt nodig zul je ze niet snel hebben, maar leuk ‘voor erbij’ zijn ze zeker, voor tijdens die picknick in het park, dat weekendje in een huisje of dat weekje wintersport. Er zijn dan ook nogal wat merken die een of meer modellen in hun assortiment hebben. Tweakers bekeek een aantal van deze hebbedingetjes.
23/03 08u45  Waterpeil IJssel gezakt, Wijheseveer vaart weer heen en weerHet Wijheseveer vaart vanaf vandaag weer heen en weer over de IJssel. Het waterpeil van de rivier is voldoende gezakt. Om 06.30 uur zaterdagochtend is de dienst hervat.
23/03 08u30  Weg met de hakjes en tierlantijntjes bij OranjeDe eerste horde in de EK-kwalificatie is soepel genomen. Maar van Duitsland mag Oranje morgen in Amsterdam meer weerstand verwachten. Vandaar dat Ronald Koeman erop hamert: die foefjes en fratsen kunnen niet meer.
23/03 08u15  Inbrekers roven in holst van de nacht sigaretten bij Aldi in ZwolleBij de Aldi aan de Rijnlaan in Zwolle is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De buit bestaat vermoedelijk uit sigaretten, of er nog meer ontbreekt is volgens wijkagent Mark Hulleman nog niet duidelijk.
23/03 08u15  ‘We moeten onze woede en verdriet omzetten in iets goeds’Iedereen is naar elkaar toe gekropen in de donkere dagen na de aanslag. De Utrechtste columniste Marieke Dubbelman voelde hoe haar stad veranderde in een hechte gemeenschap die het verdriet deelt. ,,Liefde sleept mensen door het onmogelijke heen.’’
23/03 08u15  Anti-jihadisten: IS-kalifaat volledig vernietigdHet zelfbenoemde “Kalifaat” van terreurbeweging IS bestaat niet meer. Dat meldt de door de Verenigde Staten gesteunde Arabisch-Koerdische strijdmacht vanuit Baghouz. Het dorpje was het laatste IS-bolwerk in Syrië.
23/03 08u15  Biechten in theater aan de hand van zeven hoofdzondenVoor oud-profvoetballer Björn van der Doelen komt een langgekoesterde wens uit: morgen begint hij met zijn band de theatertour Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd. Een voorstelling over de zeven hoofdzonden.
23/03 08u15  Moslimgemeenschap Raalte blikt terug op rampzalige week: ‘Geen vrees voor een aanslag, wel voor verstoorde vrede’De terreuraanval op moslims in Nieuw-Zeeland, vervolgens aanslag in Utrecht die door FvD in verband werd gebracht met ‘massa-immigratie’ en dan het grote overwinning van diezelfde partij. Voor de moslimgemeenschap was het een heftige week. Zo ook in Raalte.
23/03 08u15  97-jarige predikant waarschuwt Dalfsen voor koopzondag: ‘we zijn niet meer te redden’Hij las de politieke leiders van Dalfsen eerder al de les en doet nu aan de vooravond van de totale onderwerping aan de koopzondag een ultieme waarschuwing. Oud-predikant Pieter van Gurp (97) strijdt voor het vierde van de tien geboden uit Exodus 20: ‘rust op de dag van de Heere’. ,,We zakken weg. Steeds verder, tot we niet meer te redden zijn.”
23/03 08u15  Drie dingen die je moet weten over Milaan-San RemoVoor elke belangrijke wielerwedstrijd zetten we drie wetenswaardigheden op een rij én wagen we een poging het podium te voorspellen. Zaterdagmiddag staat de eerste monumentale klassieker van het seizoen op de rol: Milaan-San Remo.
23/03 08u15  ‘Terwijl wij elkaar op sociale media aftroefden over de toedracht, stierf Roos in een tram’Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster heeft slapeloze nachten van de schietpartij in de Utrechtse tram.
23/03 07u45  Burgemeester en wethouders van Utrecht plaatsen rouwadvertentieHet college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft vandaag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ‘veel kracht en sterkte’ toegewenst.
23/03 07u45  Muren en gevel weggebroken; voor het einde van dit jaar moet de verbouwing stadhuis Apeldoorn klaar zijn,,De lampjes van de kerstboom doen we dit jaar hier weer aan.’’ Wim Willems is er als verantwoordelijk wethouder zeker van, de verbouwing van het Stadhuis ligt prima op schema. De sloopwerkzaamheden zijn afgerond, vanaf nu kan er weer opgebouwd worden.
23/03 07u45  Miljoenen minder zorggeld dreigt voor Oost-Veluwe; Epe niet blijDe regio Oost-Veluwe, met onder meer de gemeenten Epe en Heerde, ontvangt vanaf 2021 volgens de voorlopige cijfers zo’n 20 miljoen euro minder voor diverse zorgtaken. Eper wethouder Lia de Waard is niet blij.
23/03 07u30  Jorritsma gehoord over kartelvorming bij nutsbedrijvenVVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Stedin en Alliander. Bij die laatste is Jorritsma president-commissaris. ,,Niks aan de hand'', zegt ze zelf.
23/03 07u30  ‘Baudet heeft sturing nodig, anders citeert hij de hele dag filosofen, komt er niks uit’Tot woensdag kon hij zijn politieke avontuur nog afdoen als spielerei van een zoekende intellectueel, maar sinds de megawinst bij de verkiezingen is Thierry Baudet (36) plots een potentiële premier. ,,Hij had nooit mogen promoveren.”
23/03 07u30  Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.
23/03 07u15  Weduwe Femke van der Laan: Ik word niet meer de oude. Dat hoeft ook nietDrie maanden na de dood van haar man Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, begon Femke van der Laan (40) te schrijven over rouw. Een jaar later ligt er een bundeling van haar columns. ,,Er zijn geen sluiproutes om de rouw heen.’’
23/03 07u15  Familie Tanis werd na verhuizing uit Turkije nooit een gelukkig gezinGeweldsmisdrijven, huwelijksproblemen en contacten met radicale moslimorganisaties. De familie Tanis lijkt een probleemgezin te zijn. Toch is Gökmen Tanis, de man die begin deze week drie mensen doodschoot in een tram, duidelijk het zwarte schaap van de familie.
23/03 07u15  Aantal drugslabs in Oost-Nederland verdubbeld: ‘Een ongelofelijk lucratieve handel’Het aantal opgerolde productielocaties voor synthetische drugs in Oost-Nederland is verdubbeld. In 2018 werden door de politie in het oosten 18 productielocaties opgerold en ontmanteld. Dat blijkt uit cijfers die deze krant bij de politie heeft opgevraagd.
23/03 07u15  Lawaai overspoelt binnenstad van Zutphen: ‘De ramen kunnen niet meer open’Bewoners en ondernemers aan de Schupstoel in Zutphen zijn woedend nadat ze zonder overleg voor weken een aggregaat van een meter of tien voor hun deur in de binnenstad hebben gekregen. Gemeente Zutphen en netbeheerder Liander erkennen de overlast en proberen de ontstane overlast te beperken.
23/03 06u45  Brand in touringcar China eist 26 mensenlevens, chauffeurs aangehoudenBij een brand in een touringcar zijn gisteravond in het zuiden van China zeker 26 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 28 gewonden van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo meldde de gemeente Changde. In de provincie Hunan vielen de afgelopen jaren al tientallen doden bij busbranden.11 
23/03 06u15  Geen doordachte repliek, maar hysterie viel Forum ten deelÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.10 
23/03 06u15  ‘Elektrische auto is helemaal niet schoon’, vindt Amnesty InternationalElektrische auto's zijn weliswaar schoon op het gebied van lokale emissies, maar op het vlak van mensenrechten en milieuproblematiek scoren ze belabberd, aldus Amnesty International.10 
23/03 03u30  Explosieve stijging van dumpingen met drugsafvalOndanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.10 
23/03 03u15  Politie bezorgd om dumpingen: ‘Overal in het land ontstaan productielocaties’Max Daniel is portefeuillehouder drugs bij de Nationale Politie en maakt zich zorgen. Hoe hard de politie ook strijdt tegen drugscriminelen, steeds vaker stuiten zij op drugsafval. ,,Het kan niet anders dan dat de grote jongens bij ons uit handen zijn gebleven.’’12 
23/03 03u15  Explosieve stijging drugsdumpingenOndanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.10 
23/03 03u15  Amerikaanse studente die bloedbad Parkland overleefde, pleegt zelfmoordEen Amerikaanse studente die vorig jaar het bloedbad overleefde op een middelbare school in Parkland heeft zichzelf van het leven beroofd. Volgens lokale media leed ze aan het overlevendensyndroom, een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS).10 
23/03 02u45  Speciaal aanklager Robert Mueller heeft z’n langverwachte rapport af. Wat nu?Het was nogal een anticlimax in Washington, dat bijna twee jaar lang in de greep was van Muellers onderzoek naar eventuele banden tussen Trumps campagneteam en de Russische overheid. Het ministerie van Justitie meldde droogjes per brief dat Mueller zijn rapportage heeft ingeleverd bij minister William Barr.11 
23/03 00u30  Haase knokt zich naar winst op Harris in tweede ronde MiamiRobin Haase heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de derde ronde van het Masters 1000-toernooi van Miami. De 31-jarige Nederlander won in drie sets van de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris: 3-6, 6-3, 6-4.11 
23/03 00u00  Trump over eindrapport Mueller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.12 
22/03 23u15  Salland-tennisser Brouwer laat Brit Broady ontsnappenGijs Brouwer heeft de laatste vier in Calabasas niet weten te bereiken. De tennisser van TC Salland liet in de kwartfinale van het Amerikaanse futuretoernooi de als eerste geplaatste Brit Liam Broady ontsnappen.
22/03 23u15  Kijken naar stresstype helpt (nieuwe) burn-out voorkomenDe een kan na een burn-out niet wachten om weer aan het werk te gaan, de ander is bang voor een nieuwe burn-out. Succesvolle werkhervatting en het voorkomen van een volgende burn-out vraagt om maatwerk, aldus coach Carien Carsten op work-lifeplatform Intermediair.
22/03 23u15  Auto rijdt in dichte mist tegen boom tussen Oldemarkt en OssenzijlIn dichte mist is vrijdagavond een auto tegen een boom gereden op de Ossenzijlerweg (N761) tussen Oldemarkt en Ossenzijl.
22/03 23u00  Messi bij terugkeer in nationale ploeg onderuit tegen VenezuelaLionel Messi maakte vanavond na 265 dagen zijn rentree in de nationale ploeg van Argentinië, maar die terugkeer draaide uit op een flinke teleurstelling. Venezuela won de oefeninterland in Wanda Metropolitano met 3-1 van de Argentijnen.
22/03 23u00  Trump over eindrapport Meuller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
22/03 22u45  Sterling leidt Engeland met hattrick ruim langs TsjechiëEngeland is de kwalificatie van de Europese titelstrijd goed begonnen. De formatie van bondscoach Gareth Southgate, de nummer vier van het afgelopen WK, versloeg op Wembley Tsjechië met duidelijke cijfers. Mede door drie treffers van Raheem Sterling werd het 5-0.
22/03 22u45  Portugal kent stroef begin met gelijkspel tegen OekraïnePortugal is niet al te best begonnen aan de EK-kwalificatiereeks in Groep B. Cristiano Ronaldo en co speelden thuis met 0-0 gelijk tegen Oekraïne.
22/03 22u45  Frankrijk start kwalificatiereeks met eenvoudige avond in MoldaviëFrankrijk is zonder problemen begonnen aan de EK-kwalificatiereeks. Op bezoek in Moldavië won de wereldkampioen in Groep H met 1-4.
22/03 22u45  The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.
22/03 22u45  Zaalvoetballers IFC Zwolle gaan na titel de eerste divisie inZwolle heeft volgend seizoen een eerstedivisionist in het zaalvoetbal. IFC Zwolle behaalde vrijdag de titel in de topklasse door met 3-5 te winnen van Morado.
22/03 22u30  LIVE | Engeland speelt met Tsjechië, hattrick voor SterlingOranje begon gisteren met een 4-0 zege op Wit-Rusland. Vanavond gaat de EK-kwalificatie verder met zeven wedstrijden. Volg alle duels via ons liveblog hieronder.
22/03 22u15  Truckchauffeur krijgt 8 jaar voor veroorzaken fataal ongeluk jeugdhockeyteam CanadaDe bestuurder van een vrachtwagen die in april vorig jaar een ongeval in Canada veroorzaakte waarbij zestien inzittenden omkwamen is vandaag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. In de tegemoetkomende bus zaten onder anderen leden van een jeugdijshockeyteam.
22/03 22u15  LIVE | Oud-Telstar-speler scoort voor Luxemburg, Engeland en Frankrijk leidenOranje begon gisteren met een 4-0 zege op Wit-Rusland. Vanavond gaat de EK-kwalificatie verder met zeven wedstrijden. Volg alle duels via ons liveblog hieronder.
22/03 22u00  Gemist? Trampolinepark Zwolle moet de deuren ineens sluiten en grote drugsvangst in IJsselmuidenBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van vrijdag 22 maart.
22/03 22u00  Vrouwen PEC Zwolle redden het ook niet tegen PSVHet is de vrouwen van PEC Zwolle niet gelukt de eerste punten te behalen in de kampioenspoule. Vrijdag werd op De Herdgang met 3-1 van PSV verloren.
22/03 22u00  Freek de Jonge verstoort opening Boekenbal met tirade tegen Thierry BaudetFreek de Jonge (74) heeft vanavond voor opschudding gezorgd tijdens de opening van het Boekenbal. De cabaretier eiste vanuit het publiek luidkeels schreeuwend een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Waarom hij dat deed, werd niet helemaal duidelijk. Volgens aanwezigen riep De Jonge vooral anti-Baudet-teksten.
22/03 22u00  Almere City - TOP Oss gestaakt, heel veel goals in Den Bosch en EindhovenFC Den Bosch heeft het vanavond helemaal weggegeven tegen Telstar. Bij rust stond het nog 3-0, maar de bezoekers wonnen uiteindelijk nog met 3-4.
22/03 21u45  Doetinchems hart vol licht voor UtrechtTussen de 100 en 150 mensen vormden gisteravond in het centrum van Doetinchem een groot, verlicht hart, om hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht. Daar werden afgelopen maandag drie mensen doodgeschoten en raakten er nog eens vijf gewond, nadat verdachte Gökmen Tanis in een tram het vuur opende.
22/03 21u45  LIVE | Kane verdubbelt voorsprong Engeland, Frankrijk leidt ruimOranje begon gisteren met een 4-0 zege op Wit-Rusland. Vanavond gaat de EK-kwalificatie verder met zeven wedstrijden. Volg alle duels via ons liveblog hieronder.
22/03 21u30  Almere City - TOP Oss gestaakt vanwege dichte mistDe wedstrijd tussen Almere City FC en TOP Oss is vanavond gestaakt wegens mist. Na een klein half uur voetballen besloot scheidsrechter Marc Nagtegaal de wedstrijd in Almere stil te leggen.
22/03 21u30  LIVE | Frankrijk leidt comfortabel in Moldavië, ook Engeland op voorsprongOranje begon gisteren met een 4-0 zege op Wit-Rusland. Vanavond gaat de EK-kwalificatie verder met zeven wedstrijden. Volg alle duels via ons liveblog hieronder.
22/03 21u15  GoT-ster Emilia Clarke hevig ontroerd door reacties op verhaal hersenbloedingDe Britse actrice Emilia Clarke (32) - drakenmoeder Daenerys Targaryen in de hitserie Game of Thrones - heeft vol ongeloof gereageerd op de ontelbare steunbetuigingen die kreeg na de onthulling dat ze in het recente verleden twee zware hersenoperaties moest ondergaan. ,,De reacties op mijn verhaal zijn overweldigend en raken mij diep”, reageert ze met tranen in de ogen in een Instagramfilmpje.
22/03 21u15  Handbalsters winnen van Duitsland bij debuut MayonnadeBij het debuut van bondscoach Emmanuel Mayonnade hebben de Nederlandse handbalsters in een oefenduel een overwinning op Duitsland geboekt. In het uitverkochte MartinaPlaza van Groningen werd het 29-26.
22/03 21u15  LIVE | Frankrijk en Engeland op voorsprong, nog geen goal voor PortugalOranje begon gisteren met een 4-0 zege op Wit-Rusland. Vanavond gaat de EK-kwalificatie verder met zeven wedstrijden. Volg alle duels via ons liveblog hieronder.
22/03 21u15  Minuut stilte bij Oranje voor slachtoffers UtrechtDe spelers van Oranje hebben vandaag voor hun training op de KNVB Campus in Zeist stilgestaan bij de slachtoffers van afgelopen maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht.
22/03 21u00  VN neemt het op voor omstreden atlete SemenyaVrouwelijke atleten dwingen om hun testosteronspiegel te regulieren zou in strijd kunnen zijn met de rechten van de mens. Dat zegt het college voor de rechten van de mens van de Verenigde Naties, de UNHCR.
22/03 21u00  LIVE | Frankrijk, Engeland en Portugal begonnen aan kwalificatiereeksOranje begon gisteren met een 4-0 zege op Wit-Rusland. Vanavond gaat de EK-kwalificatie verder met zeven wedstrijden. Volg alle duels via ons liveblog hieronder.
22/03 20u30  Haase niet tegen Monfils maar tegen Harris in MiamiRobin Haase speelt in de tweede ronde op het masterstoernooi van Miami niet tegen Gaël Monfils. De nummer achttien van de wereld heeft zich vlak voor de wedstrijd teruggetrokken. De 31-jarige Hagenaar moet nu spelen tegen de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris.
22/03 20u30  Froome na rustperiode weer aan de start in CataloniëChris Froome staat maandag aan de start van de eerste etappe van de Ronde van Catalonië. De Britse wielrenner van Team Sky keert terug in het peloton nadat hij last had van vermoeidheid.
22/03 20u30  Tino Martin heeft spijt van beledigen ‘volle’ vrouw in Oostenrijkse ski-barLevensliedzanger Tino Martin (35) heeft zijn nederige excuses aangeboden aan een Nederlands echtpaar waarmee hij het recent aan de stok kreeg in het Oostenrijkse ski-oord Westendorf. De man van het stel sloeg Martin in de uitpuilende après-skibar Karat een bloedneus, omdat de zanger zijn vrouw had beledigd. ,,Het was leuk bedoeld toen ik haar vroeg haar buik in te houden.”
22/03 20u30  Steffie vecht al 15 jaar tegen anorexia, vriendin Eline begint kaartjesactieAl vijftien jaar lang vecht Steffie Bombeeck (30) uit Budel tegen anorexia. Haar lichaam is langzaam aan het opgeven. Reden voor haar vriendin Eline om een kaartjesactie op te zetten: ,,Lichamelijk wordt ze er misschien niet beter van, maar geestelijk wel.”
22/03 20u15  Steffie uit Budel vecht al 15 jaar tegen anorexia, vriendin Eline begint kaartjesactieAl vijftien jaar lang vecht Steffie Bombeeck (30) uit Budel tegen anorexia. Haar lichaam is langzaam aan het opgeven. Reden voor haar vriendin Eline om een kaartjesactie op te zetten: ,,Lichamelijk wordt ze er misschien niet beter van, maar geestelijk wel.”
22/03 20u15  Lamborghini wil de 'Rambo Lambo’ weer gaan bouwenLamborghini heeft sinds enige tijd een SUV in het programma, maar de moderne Urus lijkt in niets op de hoekige, sterke en brede LM002 die het merk in de jaren tachtig bouwde. Het Italiaanse merk denkt nu na over een spirituele opvolger.
22/03 20u15  LIVE | Frankrijk, Engeland en Portugal in actie, Bulgarije begint matig in Groep AOranje begon gisteren met een 4-0 zege op Wit-Rusland. Vanavond gaat de EK-kwalificatie verder met zeven wedstrijden. Volg alle duels via ons liveblog hieronder.
22/03 20u00  Auto over de kop in Loenen, brandweer moet beknelde bestuurder bevrijdenBij een ongeluk in Loenen is een man gewond geraakt. Hij botste met zijn auto op een ander voertuig, waarna zijn auto over de kop vloog. De brandweer moest de bestuurder uit zijn benaderde situatie bevrijden.
22/03 20u00  Toussaint zwemt bij terugkeer naar WK-limietKira Toussaint heeft, bij haar terugkeer in het wedstrijdbad na een dopingzaak, de limiet gezwommen voor de WK in Zuid-Korea dit jaar. Bij een zwemevenement in Marseille tikte ze op de 100 meter rug aan in een tijd van 59,82. Dat was niet voldoende voor goud maar wel voor het halen van de WK-limiet van 1.00,18.
22/03 20u00  ‘Duitse politie pakt planners van aanslag op’Speciale eenheden van de Duitse politie hebben elf verdachten aangehouden die een aanslag zouden willen plegen. Duitse media meldden dat in twee deelstaten, Hessen en Rijnland-Palts, mensen uit kringen van islamitische extremisten zijn aangehouden omdat ze voorbereidingen zouden treffen voor ‘een zeer ernstige staatsgevaarlijke misdaad’.
22/03 19u45  LIVE | Argentinië, Frankrijk, Engeland en Portugal in actieOranje begon gisteren met een 4-0 zege op Wit-Rusland. Vanavond gaat de EK-kwalificatie verder met zeven wedstrijden. Verder maakt Lionel Messi zijn terugkeer bij Argentinië, dat in Madrid oefent tegen Venezuela. Volg alle duels via ons liveblog.
22/03 19u45  Hondsbrutale insluiper actief in Deventer: ‘ineens stond hij in de woonkamer’Inbrekers sloegen in maart liefst acht keer toe in de Deventer wijk Voorstad. In veel gevallen ging het om insluipingen, soms zelfs hondsbrutaal. ,,Ik zat gewoon een puzzel te maken op de bank en ineens stond hij in de kamer.”
22/03 19u45  Onbekende beller bedreigt ziekenhuispersoneel tot in de nachtelijke urenZiekenhuispersoneel in de Achterhoek en Arnhem wordt al bijna twee weken lastiggevallen door een man die stelselmatig ziekenhuisafdelingen opbelt. Personeel dat de telefoon oppakt in het Slingeland in Doetinchem en SKB in Winterswijk wordt bovendien bedreigd. Bij diverse verpleegafdelingen van ziekenhuis Rijnstate Arnhem komen ’s nachts regelmatig onzintelefoontjes binnen.
22/03 19u45  Washington: IS heeft geen grondgebied meerIslamitische Staat (IS) beheerst geen gebied meer in Syrië volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het ministerie heeft president Donald Trump daar vandaag van op de hoogte gesteld, meldde het Witte Huis. IS is voor honderd procent verslagen volgens Trump.
22/03 19u45  Italiaanse politie geeft schokkend telefoongesprek met gijzelnemer schoolbus vrijWoensdag kaapte de 47-jarige buschauffeur Ousseynou Sy een schoolbus met een vijftigtal kinderen in de buurt van Milaan. De Italiaanse politie heeft nu een geluidsfragment vrijgegeven, waarin te horen is hoe gijzelnemer de politie belt.
22/03 19u45  Familie Fortuyn overweegt juridische stappen na omstreden opmerking ‘Volkert, waar ben je’De familie Fortuyn overweegt juridische stappen naar aanleiding van de opmerking ‘Volkert, waar ben je’ van een docent aan de Universiteit Utrecht onder een Facebookbericht over de overwinning van Thierry Baudet. Daarnaast gaat de familie een klacht indienen bij het universiteitsbestuur.
22/03 19u30  Voormalig commissaris moet nieuw bestuur Overijssel vormenAltijd zoekend naar verbindingen, precies en geduldig. Die kwaliteiten dicht CDA-lijsttrekker Eddie van Hijum toe aan voormalig Commissaris van de Koningin Geert Jansen. Die gaat de komende tijd proberen een nieuw college van Gedeputeerde Staten te vormen in Overijssel.
22/03 19u30  Spelers Oranje staan voor training stil bij slachtoffers UtrechtDe spelers van Oranje hebben vandaag voor hun training op de KNVB Campus in Zeist stilgestaan bij de slachtoffers van afgelopen maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht.
22/03 19u15  Kind zonder vaccinaties is in Italië niet welkom op schoolDe strijd in Italië rond het inenten van kinderen is losgebarsten. De regering is een andere koers gaan varen: eerst zat de overheid op de lijn van de tegenstanders, nu wordt vaccineren verplicht en worden kinderen onder de 6 jaar zelfs geweigerd op school als ze geen prik(ken) hebben gehaald.
22/03 19u15  Hier eten vergeet je nooit meerAltijd al eens willen dineren op 5 meter diepte in zee, in een grot of in een kasteel van ijs? Deze zeven restaurants combineren culinaire hoogstandjes met indrukwekkende uitzichten.
22/03 19u00  Fort Beneden Lent is gekraakt, eerste bezoekers komen alweer langs'Fort Beneden Lent weer open voor bezoekers’, zo leert een haastig geschilderd bord bij de poort van Fort Beneden Lent. De vriendelijke boodschap komt van de vijf krakers die het fort twee weken geleden ingenomen hebben.
22/03 18u45  Advocaten terreurbroers Suriname: geen bewijs voor betrokkenheidDe twee Surinaams-Nederlandse broers die in Suriname verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten, moeten direct worden vrijgelaten, aldus hun advocaten.
22/03 18u45  Piloten testen software-update van Boeing 737 MAX in simulatorPiloten van American Airlines testen dit weekend de software-update van de Boeing 737 MAX in een vliegsimulator. Dat deelt de pilotenvakbond mee. De test moet het vertrouwen in het vliegtuig, waarmee al twee dodelijke ongevallen gebeurden, helpen herstellen.
22/03 18u45  Wie is het Apeldoornse FvD-Statenlid dat ruim 3700 stemmen kreeg?Wie gaan de zetels vullen die het Forum voor Democratie heeft gewonnen in heel Nederland? Dat is de vraag die zich nu op allerlei plekken aandient. Voor Provinciale Staten van Gelderland is in elk geval een Apeldoornse kandidaat gekozen. Maar wat hij daarvan vindt, en wat zijn plannen zijn - dat is kort na zijn uitverkiezing niet te achterhalen.
22/03 18u30  Leerdam en Verweij genieten op Malediven, Moonen rust uit na verjaardagIn de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters meemaken én delen op sociale media. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/03 18u30  Droomhuis blijkt nachtmerrie: kopers klagen massaal over beroerde kwaliteit van hun nieuwbouwhuisTientallen nieuwbouwhuizen in Apeldoorn, Zeewolde, Ede en Culemborg kampen met grote scheuren in muren en plafonds, lekkages, scheve kozijnen, tocht- en vochtproblemen en trillende vloeren. Het gaat in al deze gevallen om prefab-huizen van de firma Slokker Innovate uit Zeewolde. Slokker verkocht afgelopen jaren honderden van die woningen.
22/03 18u30  Burgemeester Doetinchem aangewezen als informateur voor nieuw bestuur GelderlandARNHEM/ DOETINCHEM - Burgemeester van Doetinchem Mark Boumans is benoemd tot informateur in Gelderland. Hij moet kijken welke partijen kunnen samenwerken in een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden bij een bijeenkomst over de duiding van de verkiezingsuitslag en het verloop van de coalitieonderhandelingen op het provinciehuis in Arnhem.
22/03 18u15  Ackermann klopt Halvorsen en Hodeg in KoksijdeDe Duitse wielrenner Pascal Ackermann heeft de negende editie van de Bredene-Koksijde Classic (voorheen Bredene-Handzame Classic) gewonnen.
22/03 18u15  Hoogste doorsnee jaarinkomens in Lochem en ZwolleWerkenden in de gemeenten Lochem en Zwolle verdienen het hoogste doorsnee jaarinkomen in het verspreidingsgebied van de Stentor. Met respectievelijk 35.200 euro en 35.100 euro per jaar gaat het om inkomens die net boven doorsnee zitten, blijkt uit gegevens voor het jaar 2017.
22/03 18u00  Birmingham City krijgt negen punten in minderingBirmingham City heeft negen punten in mindering gekregen omdat het de financiële regels van de English Football League (EFL) heeft overtreden.
22/03 18u00  UEFA doet onderzoek naar boze Neymar op InstagramDe UEFA heeft Neymar aangeklaagd vanwege zijn uitlatingen op sociale media na de uitschakeling van zijn club Paris Saint-Germain in de Champions League. Hij noemde de beslissing van de VAR om Manchester United in blessuretijd een strafschop toe te kennen wegens hands een “schande” en “onbestaanbaar”.
22/03 17u45  Veroordeelde jihadist krijgt Nederlanderschap niet terugEen 21-jarige man uit Amsterdam die na zijn veroordeling voor jihadistische terreurdaden zijn Nederlanderschap is kwijtgeraakt, krijgt die vooralsnog niet terug.
22/03 17u45  Waarom is de ramp in Mozambique niet het gesprek van de dag?Cycloon Idai kan uitgroeien tot de dodelijkste storm ooit op het zuidelijk halfrond, vrezen de Verenigde Naties. Ze zijn bang voor (veel) meer dan duizend doden in Mozambique en buurlanden.
22/03 17u45  Memphis bedankt Frenkie voor vele passes: ‘Jij bent mijn vriend’Memphis Depay heeft Frenkie de Jong via Instagram bedankt voor zijn goede optreden van gisteravond. Oranje won in De Kuip met 4-0 van Wit-Rusland en uitblinker Memphis Depay scoorde twee keer.
22/03 17u45  Burgemeester Doetinchem is aangewezen als informateur voor nieuw bestuur GelderlandARNHEM/ DOETINCHEM - De burgemeester van Doetinchem, Mark Boumans, wordt de informateur die een voorstel moet doen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten in Gelderland. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden bij een bijeenkomst over de duiding en het verloop van de coalitieonderhandelingen op het provinciehuis in Arnhem.
22/03 17u45  Kan deze smartphone de strijd aan met de Galaxy S10?Toen eind september vorig jaar de LG V40 ThinQ wereldwijd werd aangekondigd was het duidelijk dat het toestel niet direct naar Nederland zou komen. Nu wel, maar dat heeft flinke nadelen. Kan dit toestel de strijd aan met de Galaxy S10 of had de V40 hier beter helemaal niet moeten uitkomen? Hardware.Info neemt een kijkje.
22/03 17u45  Wehkamp opent nieuw distributiecentrum in Zwolle: ‘Het is net één grote inloopkast’Het geautomatiseerde distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle, toch al het grootste ter wereld, is nóg groter geworden. Dankzij het nieuwe logistieke dienstencentrum ligt je pakketje een half uur na bestelling al klaar.
22/03 17u45  Ruim een halfuur vertraging op A28 door gecrashte vrachtwagenEen vrachtwagen is aan het einde van de middag gecrasht tegen de vangrail op de A28 bij De Wijk. Het ongeluk veroorzaakt een lange file.
22/03 17u30  Voor het eerst twee hectomiljardairs op aardeVoor het eerst sinds Bill Gates in 2017 werd ingehaald door Amazon-baas Jeff Bezos als rijkste man op aarde mag hij zich weer even min of meer diens gelijke voelen. De Microsoft-oprichter zag zijn vermogen toenemen tot meer dan 100 miljard dollar, waarmee er voor het eerst twee zogenoemde hectomiljardairs tegelijk zijn.
22/03 17u30  Flinke vertraging op A28 door gecrashte vrachtwagen bij De WijkEen vrachtwagen is aan het einde van de middag gecrasht tegen de vangrail op de A28 bij De Wijk. Het ongeluk veroorzaakt een lange file.
22/03 17u15  Morgan Freeman tovert landgoed om tot bijenwalhallaMorgan Freeman heeft een bijzondere manier bedacht om zijn steentje bij te dragen aan het milieu. De acteur gaat zijn ranch in Mississippi van bijna 13.000 vierkante meter omtoveren tot een waar bijenparadijs. Hij heeft 26 bijenkorven uit Arkansas laten overvliegen en bomen geplant, vertelde hij in de Tonight Show van Jimmy Fallon.
22/03 17u15  Docent die na winst Baudet vroeg ‘Volkert waar ben je?’ op non-actief gezetDe Universiteit Utrecht heeft de docent die ‘Volkert, waar ben je?’ schreef onder een Facebookbericht over de overwinning van Thierry Baudet, op non-actief gezet.
22/03 17u15  Hongarije houdt mogelijke topfiguur van Islamitische Staat aanEen man die ervan wordt verdacht een leidende rol te hebben gespeeld in de terreurbeweging IS en ook zelf executies zou hebben voltrokken, is in Hongarije aangehouden.
22/03 17u15  Courtois: Spaanse pers probeert me te vermoordenThibaut Courtois voelt zich bepaald nog niet op zijn gemak in zijn eerste seizoen bij Real Madrid. Dat de Belgische keeper gisteravond in het duel met Rusland ook nog eens geweldig blunderde, maakte zijn stemming er niet beter op.
22/03 17u15  124 kilo cocaïne verstopt tussen bananen en meer opvallende drugsvondstenVerstopt in vier sporttassen tussen de bakbananen uit Ecuador heeft de Douane in totaal 124 kilo kilo cocaïne gevonden in IJsselmuiden. Hoe bijzonder is deze vondst? Is het een grote partij, of juist een kleintje? En wat zijn andere opvallende manieren om drugs het land in te smokkelen?
22/03 17u00  Parachutist Teuge na ‘stevige landing’ naar ziekenhuisEen ervaren parachutist heeft vrijdagmiddag rond 15.45 uur op Teuge een dusdanig ‘stevige landing’ gemaakt dat hij met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Hij was op dat moment goed aanspreekbaar, aldus een woordvoerder van het Nationaal Paracentrum Teuge.
22/03 17u00  Meer dan een uur vertraging op A28 door gecrashte vrachtwagen bij De WijkEen vrachtwagen is aan het einde van de middag gecrasht tegen de vangrail op de A28 bij De Wijk. Het ongeluk veroorzaakt een lange file.
22/03 17u00  Politie haalt razendsnelle, zelfgebouwde ‘e-bike’ van de weg: ‘Reed 50 per uur’WINTERSWIJK - De politie heeft in Winterswijk een bloedsnelle, zelfgebouwde ‘e-bike’ van de weg gehaald. De omgebouwde mountainbike haalde zonder trapondersteuning een snelheid van 50 kilometer per uur, bleek uit een test op de rollerbank.
22/03 16u45  Marokko na debuut Idrissi naar Afrika CupDe kwalificatie voor de Afrika Cup van 2019 is bijna beslist, maar te laat om te debuteren is het nooit. Oussama Idrissi droeg voor het eerst in zijn carrière het tricot van Marokko, tegen Malawi.
22/03 16u30  Puntenaftrek voor Panathinaikos na rellenRellen in en om het stadion van Panathinaikos kost de club punten. De heftige ongeregeldheden zorgden er zondag voor dat de Atheense stadsderby tegen Olympiakos Piraeus in de 70e minuut werd gestaakt bij een stand van 0-1. De Griekse competitieleiding heeft vrijdag besloten dat de club drie punten in mindering krijgt.
22/03 16u30  1070 asielzaken bekeken door kinderpardon-dealDe immigratiedienst gaat 1070 aanvragen beoordelen door de nieuwe asieldeal die de partijen van Rutte-3 in januari instelden.
22/03 16u15  Cristiano Ronaldo of Lionel Messi: wie is de beste international?Cristiano Ronaldo (34) en Lionel Messi (31) keren vanavond na 265 dagen afwezigheid terug bij Portugal en Argentinië. Beide sterspelers schitterden meermaals in het shirt van hun land, maar wie van de twee heeft zijn land de afgelopen vijftien de beste dienst bewezen?
22/03 16u15  Basisklant Pereiro trefzeker bij eenvoudige zege UruguayGastón Pereiro heeft zijn voeten laten spreken bij de nationale ploeg van Uruguay. De PSV’er luidde met de openingstreffer een simpele zege op Oezbekistan in (0-3).
22/03 16u15  Miljuschka is eindelijk verhuisd: ‘Het lijkt wel kamperen met stoflaagtoeslag’Televisiekok Miljuschka Witzenhausen (33) verhuist met haar gezin naar een kaasboerderij. Er moet alleen nog ontzettend veel gebeuren en ze staat constant voor dilemma’s. In haar wekelijkse vlog voor deze site laat ze zien hoe ze haar eigen droomboerderij creëert.
22/03 16u00  Ollie Schuiling uit Olst neemt Restaurant Kasteel Heemstede in Houten overNa ervaring opgedaan te hebben als stagiair bij Kaatje aan de Sluis in Blokzijl, kok in driesterrenrestaurants FG in Rotterdam en De Leest in Vaassen en als keukenchef in Schloss Schauenstein in Zwitserland, keert Ollie Schuiling uit Olst terug naar Nederland als chefkok en mede-eigenaar van Restaurant Kasteel Heemstede in Houten.
22/03 15u45  Stilte bedriegt: er gaan koppen rollen in BelgiëVijf maanden zijn verstreken sinds het Belgische voetbal werd opgeschrikt door een fraudezaak die zijn weerga niet kende. Daarna werd het stil. Hoe staat 'Operatie Propere Handen' er nu voor?
22/03 15u45  Hoofd jeugdopleiding Ouaali langer verbonden aan AjaxAjax heeft met Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding, overeenstemming bereikt over contractverlenging. De verbintenis van Ouaali (49) liep komende zomer af en de nieuwe overeenkomst loopt tot medio 2021.
22/03 15u45  Canadese priester neergestoken tijdens ochtendmisBij de ochtendmis in een Canadese kerk is vanochtend lokale tijd een priester neergestoken. De politie heeft de dader gearresteerd. Het incident was ook te zien via een livestream.
22/03 15u45  Doodgebeten hondje Zaza druppel voor dierenarts: ‘Er moet wat veranderen’RENKUM - ‘In memoriam: Zaza, doodgebeten...’ Het hondje Zaza van dierenarts Jealah van Sittert zou vrijdag 14 jaar zijn geworden. Het liep echter anders. Een Engelse Mastiff van 70 kilo maakte met één beet een eind aan het leven van het bejaarde hondje.
22/03 15u45  Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali verlengt contract bij AjaxAjax heeft het contract van hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali verlengd. De nieuwe overeenstemming verbindt Ouaali tot medio 2021 aan Ajax.
22/03 15u30  Politie maakt einde aan mogelijke ontvoering vrouwNa een grootscheepse zoekactie heeft de politie in Roosendaal een automobilist aangehouden die een jonge vrouw zou hebben ontvoerd. Volgens ooggetuigen werd het vermeende slachtoffer bij een kruising vastgepakt door een man met een petje en gedwongen in een bestelwagen te stappen.
22/03 15u30  Streamingdiensten halen voor het eerst wereldwijd kabel-tv inVoor het eerst hebben wereldwijd meer mensen een abonnement op een videostreamingdienst dan een kabeltelevisieabonnement. Kabel-tv levert wel meer geld op dan de streamingdiensten.
22/03 15u30  Gökmen Tanis bekent schietpartij in tram in UtrechtGökmen Tanis heeft de schietpartij, maandagochtend op het 24 Oktoberplein bekend. Dat heeft het openbaar ministerie vandaag bekendgemaakt. Hij zegt alleen gehandeld te hebben.
22/03 15u30  PEC Zwolle-fans houden drie minuten stilte voor dodelijke slachtoffers in Utrechtse tramDe supporters van PEC Zwolle houden drie minuten stilte tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op zondag 31 maart. Dat doen zij voor de slachtoffers die maandag in een Utrechtse tram werden neergeschoten. Drie van hen overleefden de aanslag niet.
22/03 15u30  Frankrijk, Portugal en Engeland beginnen vanavond aan kwalificatieIn de kwalificatie voor het EK van 2020 staan vanavond zeven wedstrijden op het programma. Onder meer de huidige Europese- en Wereldkampioenen komen in actie. Hierbij een korte vooruitblik.
22/03 15u30  Treinverkrachter krijgt in hoger beroep drie jaar celDe treinverkrachter heeft ook in hoger beroep een celstraf gekregen. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gaf Adam V.B. drie jaar detentie. V.B. verkrachtte als 20-jarige een 12-jarig meisje in een trein die van Zwolle, Deventer naar Zutphen reed. Het meisje vertelde dat ze onder dwang van een mes seksuele handelingen moest verrichten en dat V.B. haar lichaam binnendrong.
22/03 15u30  Schietpartij Vriezenveen: Deventenaar nam broer onder vuur in wildwesttafereelBij een schietpartij in Vriezenveen vuurden twee broers H. eind vorig jaar een stortvloed aan kogels op elkaar af. Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Almelo, waar de eerste voorbereidende rechtszitting tegen het duo werd gehouden.
22/03 15u15  Piloten naar de rechter, eisen schadevergoeding en willen weg bij RyanairEen groot deel van de Nederlandse piloten die nog in dienst zijn bij Ryanair wil weg. Ze vragen de rechter in Eindhoven volgende week hun contract te ontbinden en Ryanair te veroordelen tot schadevergoeding. Een woordvoerder van pilotenvakbond VNV kondigde dat vandaag aan.
22/03 15u15  De interlands van vrijdag: Frankrijk, Portugal en Engeland beginnen aan kwalificatieIn de kwalificatie voor het EK van 2020 staan vanavond zeven wedstrijden op het programma. Onder meer de huidige Europese- en Wereldkampioenen komen in actie. Hierbij een korte vooruitblik.
22/03 15u15  Koers voor sprinters, maar aanval loont in San RemoIn veel edities blijkt Milaan-San Remo een weinig bevredigende koers voor de aanvallers. Toch bewezen Michal Kwiatkowski en Vincenzo Nibali dat het weer kon: wegblijven op de Via Roma, toch het domein van sprinters.
22/03 15u15  Weekendtips: culinair rondje, snuffelend langs kraampjes en literaire kroegentochtTussen de koeien ter kerke gaan, bekende schrijvers ontmoeten in de kroeg of 'hoppen’ van restaurant naar restaurant. Aankomend weekend is er weer allerlei leuks te doen in onze regio. Wij zetten een aantal uitgaanstips voor je op een rij:
22/03 15u15  Handbalbondscoach maakt debuut in GroningenDe Nederlandse handbalsters spelen vrijdagavond voor het eerst onder leiding van de nieuwe bondscoach Emmanuel Mayonnade. Ze nemen het in een vriendschappelijke tweeluik op tegen Duitsland, met voormalig Oranjebondscoach Henk Groener aan het roer. Een aantal feiten op rij, zo’n anderhalf jaar voor de Olympische Spelen in Tokio – waar de ploeg, die in Rio vierde werd, al voor geplaatst is.
22/03 14u45  Bijna 9 jaar cel voor dodelijk schot in liftEen 33-jarige man is veroordeeld tot acht jaar en tien maanden cel omdat hij in een lift in Amsterdam-Zuidoost een man heeft doodgeschoten. De rechtbank in Amsterdam oordeelt dat is bewezen dat de man het slachtoffer in 2008 met een revolver door het hoofd heeft geschoten.
22/03 14u30  Tete niet de eerste Oranje-invaller die er weer uit moet, wel de snelsteKenny Tete stond slechts 40 seconden in het veld toen hij donderdag tegen Wit-Rusland geblesseerd raakte. De verdediger van Olympique Lyon is niet de eerste Oranje-invaller die ook weer uitvalt, maar wel de snelste ooit.
22/03 14u30  Vijf praktische tips voor de grote voorjaarsschoonmaak in huisWeinig mensen hebben echt zin om aan de slag te gaan met de grote voorjaarsschoonmaak, maar dit weekend is dé kans. Om ervoor te zorgen dat je niet zomaar ergens begint en uiteindelijk met zes dingen tegelijk bezig bent, heeft Eigen Huis & Tuin vijf praktische tips.
22/03 14u30  ‘Rivaliteit met Duitsers een beetje voorbij’De tijd dat wedstrijden tussen Nederland en Duitsland heel beladen waren, zijn wel een beetje voorbij. ,,Vroeger spraken onze grootouders slecht over de Duitsers vanwege de oorlog. Dat is niet meer zo‘’, zegt KNVB-directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma in het ‘Hamburger Abendblatt’.
22/03 14u30  Georgina onwel in pashokje en Ilse showt blotebillengezichtKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/03 14u30  Lift zakte zeven etages naar beneden door verkeerd afgestelde remHet liftongeluk in een gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in januari is ontstaan door een verkeerd afgestelde rem. Onafhankelijk onderzoek heeft dat uitgewezen. De liftcabine met daarin veertien mensen viel met hoge snelheid zes verdiepingen omlaag en kwam pas tot stilstand in de kelder. Er vielen meerdere gewonden.
22/03 14u15  Zutphenaar (23) veroordeeld voor poging tot doodslag op twee cafébezoekersEen 23-jarige inwoner van Zutphen is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk. De rechtbank heeft hem schuldig bevonden aan een poging tot doodslag op twee bezoekers in café Mixxim in Zutphen. Dit gebeurde in de nacht van 1 september 2018. De rechtbank heeft de man ook een proeftijd van drie jaar opgelegd.
22/03 14u15  Nieuwe handbalcoach maakt debuut in GroningenDe Nederlandse handbalsters spelen vrijdagavond voor het eerst onder leiding van de nieuwe bondscoach Emmanuel Mayonnade. Ze nemen het in een vriendschappelijke tweeluik op tegen Duitsland, met voormalig Oranjebondscoach Henk Groener aan het roer. Een aantal feiten op rij, zo’n anderhalf jaar voor de Olympische Spelen in Tokio – waar de ploeg, die in Rio vierde werd, al voor geplaatst is.
22/03 14u00  Kardashian-baby Stormi niet langer te zien in realityshowFans van Keeping Up! with the Kardashians zullen Stormi Webster voorlopig niet voorbij zien komen in de serie. Hoewel Kylie Jenner zelf geen problemen heeft om haar leven vast te laten leggen door camera's, wil ze haar 1-jarige dochtertje de komende jaren uit de realityshow houden.
22/03 14u00  Nóg langere celstraf voor moord op Koen EverinkDe straf voor voormalig tenniscoach Mark de J. voor de moord op zakenman Koen Everink pakt in hoger beroep twee jaar hoger uit: twintig jaar. Het gerechtshof in Arnhem vindt met name het feit dat Everinks dochtertje (toen 6 jaar) haar vermoorde vader vond in een plas bloed, reden voor een nog zwaardere straf. De J. was vandaag zelf niet bij de uitspraak aanwezig.
22/03 14u00  Nederlander (27) schuldig aan smokkel 1,4 ton cocaïne met zeiljachtEen volksjury in het Britse Cornwall heeft Raymond D. (27) uit het Friese Grouw schuldig bevonden aan het binnensmokkelen van 1,4 ton cocaïne in het Verenigd Koninkrijk. De drugs met een geschatte straatwaarde van zo’n 130 miljoen euro zat verstopt in een zeiljacht.
22/03 13u45  Nóg langere celstraf voor Mark de J. voor moord op Koen EverinkDe straf voor voormalig tenniscoach Mark de J. voor de moord op zakenman Koen Everink pakt in hoger beroep twee jaar hoger uit: twintig jaar. Het gerechtshof in Arnhem vindt met name het feit dat Everinks dochtertje (toen 6 jaar) haar vermoorde vader vond in een plas bloed, reden voor een nog zwaardere straf. De J. was vandaag zelf niet bij de uitspraak aanwezig.
22/03 13u45  Ook Belgen wagen zich aan kopen van huis zonder het ooit gezien te hebbenBelgische tv-kijkers kunnen zich vanaf volgende week ook verkneukelen om wanhopige stellen die een huis kopen zonder het ooit gezien te hebben. Blind Gekocht is de Vlaamse variant van Kijken Zonder Kopen, de show van Martijn Krabbé die op RTL 4 zo’n miljoen kijkers per week trekt.
22/03 13u45  Drie jaar cel voor oud-Heinekenontvoerder Frans ‘plaksnor’ MeijerOud-Heinekenontvoerder Frans Meijer (65) is vandaag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransportauto. Het Openbaar Ministerie had ook drie jaar cel geëist.
22/03 13u30  Voorarrest Gökmen Tanis maximaal verlengdDe vermeende schutter van de aanslag in Utrecht, Gökmen Tanis, blijft in de cel. De rechter-commissaris heeft vandaag het voorarrest met de maximale termijn van twee weken verlengd. Tanis blijft in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
22/03 13u15  Verkeerd afgestelde rem oorzaak liftongeluk GroningenHet liftongeluk in een gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in januari is ontstaan door een verkeerd afgestelde rem. Onafhankelijk onderzoek heeft dat uitgewezen. De liftcabine met daarin veertien mensen viel met hoge snelheid zes verdiepingen omlaag en kwam pas tot stilstand in de kelder. Er vielen meerdere gewonden.
22/03 13u15  Neefje (10) Herman Finkers krijgt lachers op z’n hand met grap over FC TwenteALMELO/WIERDEN - Normaal gesproken is het oom Herman die in de familie Finkers de lachers op zijn hand krijgt. Maar Alexander, het neefje van de cabaretier, kan er ook wat van. Een grap van de 10-jarige Wierdenaar over FC Twente wordt veelvuldig gedeeld op WhatsApp.
22/03 12u45  Toyota en Suzuki gaan samen elektrische auto’s makenToyota en Suzuki slaan de handen ineen bij het maken van ‘kleine geëlektrificeerde auto’s’, onder meer voor Europa. De bedrijven hebben daartoe een overeenkomst gesloten, nadat in februari 2017 al plannen tot samenwerking waren vastgelegd. Het gaat waarschijnlijk alleen om hybride modellen.
22/03 12u45  Nederlander (27) schuldig bevonden aan smokkel 1,4 ton cocaïne met zeiljachtEen volksjury in het Britse Cornwall heeft Raymond D. (27) uit het Friese Grouw schuldig bevonden aan het binnensmokkelen van 1,4 ton cocaïne in het Verenigd Koninkrijk. De drugs met een geschatte straatwaarde van zo’n 130 miljoen euro zat verstopt in een zeiljacht.
22/03 12u45  Memphis: Duitsland zal een heel andere wedstrijd wordenNatuurlijk, het was maar Wit-Rusland. En ook in tijden dat het Nederlandse voetbal in een diepe crisis zou verkeren, pakten we tegen dat land de punten. Zoals het in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in de Kuip ook gewoon 4-0 werd.
22/03 12u45  Silicon Valley-miljardair Elizabeth Holmes loog alles bij elkaar, bedrijf niets meer waardElizabeth Holmes (35) gooide hoge ogen met haar bedrijf Theranos, een ontwikkelaar van innovatieve en spotgoedkope bloedtesten. Haar bedrijf was vier jaar geleden nog 10 miljard dollar waard. Daar is geen cent meer van over, nu blijkt dat die testen helemaal niet werken en Holmes alles uit haar duim zoog.
22/03 12u45  Verdachte aanslag Utrecht blijft langer vastzitten Voorarrest Gökmen T. maximaal verlengd (2)De vermeende schutter van de aanslag in Utrecht, Gökmen Tanis, blijft in de cel. De rechter-commissaris heeft vandaag het voorarrest met de maximale termijn van twee weken verlengd. Hij blijft in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
22/03 12u30  Verdachte aanslag Utrecht blijft langer vastzittenDe vermeende schutter van de aanslag in Utrecht, Gökmen Tanis, blijft nog ten minste 14 dagen in de cel. Daartoe heeft de rechter-commissaris vanochtend besloten.
22/03 12u30  Obama stuurt felicitatiebrief naar J.Lo en A-RodSinds Jennifer Lopez en Alex Rodriguez begin deze maand hun verloving wereldkundig maakten, stroomden de felicitaties binnen. Gisteren plofte er wel een hele bijzondere brief op de mat waarin het aanstaande echtpaar geluk werd gewenst.
22/03 12u30  Beau overladen met respect en Wietze neemt een ‘bloedbadje’Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/03 12u15  De wonderlijke wederopstanding van Degenkolb na zijn bizarre ongelukKomt John Degenkolb (30) ooit terug op zijn niveau uit gloriejaar 2015, toen hij in Nederlandse dienst Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix won? De Duitser geeft zelf antwoord. ,,Ik ben weer bijna exceptioneel goed.’’
22/03 12u15  Duncan Laurence bij Eurovision in ConcertDuncan Laurence staat op 6 april op het podium van AFAS Live tijdens Eurovision in Concert. Dat maakte de concertorganisatie bekend. Het wordt Duncan's eerste officiële optreden in zijn carrière.
22/03 12u15  Geen Roompot, wel ploeg Terpstra naar Tour de FranceRoompot-Charles zal niet te zien zijn in de aankomende editie van de Tour de France. De Nederlandse wielerploeg heeft naast een wildcard gegrepen. De organisatie van de grootste wielerronde nodigde Direct Energie en Arkea-Samsic wel uit.
22/03 12u15  Bryan Smeets: Heb blijkbaar wat met grote tegenstandersOok in dit interlandweekeinde wordt er gewoon gevoetbald in de eerste divisie. Op wie moeten we letten in de 30ste speelronde?
22/03 12u15  Douane vindt 124 kilo cocaïne bij bakbananenDe douane heeft in IJsselmuiden 124 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten in vier sporttassen die verstopt waren in een container met bakbananen. De cocaïne, met een straatwaarde van ruim 3 miljoen euro, is in beslag genomen en vernietigd, meldde de Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) vrijdag.
22/03 12u15  Douane vindt 124 kilo cocaïne tussen bakbananen in IJsselmuiden; straatwaarde ruim drie miljoen euroDe Douane heeft op 12 maart bij een fruitbedrijf in IJsselmuiden tijdens een reguliere controle 124 kilo cocaïne gevonden. De partij drugs was verstopt in vier sporttassen die in een container vol bakbananen lagen. Dat heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst vandaag bekend gemaakt.
22/03 12u15  ‘De kans dat er FvD-stoelen leeg blijven is hartstikke groot’Het daverende succes van Forum voor Democratie tijdens de provinciale verkiezingen heeft een keerzijde, want hoe krijgt de partij alle stoelen gevuld? De kandidatenlijsten in Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn kort. Sommige namen staan op meerdere lijsten en lang niet iedereen woont in de juiste provincie.
22/03 12u00  Probleem ‘lege zetel’ opgelost: FvD’er verhuist naar FlevolandDe forse winst van Forum voor Democratie leverde de partij een groot probleem op: in Flevoland won de partij meer dan het kandidaten op de lijst had die er ook écht wonen.
22/03 12u00  Adoptiekinderen YouTube-soap mishandeld door moederOgenschijnlijk hadden de zeven kindsterren van een YouTube-soap een onbekommerde kindertijd. Maar achter de schermen was hun leven een hel. Hun adoptiemoeder tuigde de kinderen af met een riem, spoot traangas in hun ogen en sloot ze op.
22/03 12u00  Brood volgt Van der Gaag op bij NACRuud Brood is de nieuwe hoofdtrainer van NAC. De oud-speler van de Brabantse club is de opvolger van Mitchell van der Gaag, die maandag vanwege teleurstellende resultaten opstapte.
22/03 11u45  Gebouw Zaventem stort in tijdens herdenking: drie gewondenTijdens een grote herdenkingsbijeenkomst op het vliegveld van Zaventem is vanochtend een deel van een gebouw in aanbouw ingestort. Het gaat om een gebouw van The Brussels Airport Company. Drie mensen raakten daarbij gewond.
22/03 11u45  Geen wereldbeker zwemmen in EindhovenWaar de afgelopen twee jaar wel een wereldbekerwedstrijd zwemmen in Eindhoven plaatsvond, daar ziet de Nederlandse zwembond dit jaar af van de organisatie. Dit heeft de KNZB kenbaar gemaakt aan de FINA, de internationale bond.
22/03 11u45  Nieuw initiatief bezorgers en webwinkels: jij bepaalt straks zelf de CO2-uitstoot van jouw pakketjeZelf invloed hebben op de CO2-uitstoot bij de bezorging van jouw pakketje. Dankzij een samenwerking tussen grote online winkels Wehkamp, Bol.com en Coolblue en vervoerders PostNL, DHL en Dynalogic wordt dat straks mogelijk. Een speciaal rekenmodel maakt de uitstoot inzichtelijk.
22/03 11u30  Een heel huis downloaden en in elkaar zetten zonder aannemer: ‘Het is net lego’Voor 38.000 euro heeft huurster Patricia Sips samen met Rezone een woning gerealiseerd op ‘Minitopia’ in Den Bosch. Het is een kwestie van de juiste onderdelen downloaden en op de juiste manier in elkaar zetten.
22/03 11u30  Bökkers lanceert nieuw album ‘Leaven in de Brouweri-je’ live op NPO Radio 2Bökkers lanceert vandaag een nieuw album: ‘Leaven in de Brouweri-je’. De Sallandse rockband maakte de gelijknamige titelsong donderdagochtend live in de radioshow van Jan-Willem Roodbeen op NPO 2 wereldkundig.
22/03 11u15  Grasmat Johan Cruijff Arena gewildDe grasmat van de Johan Cruijff Arena is gewild. De KNVB gaat het veld binnenkort gebruiken voor de trainingsvelden van het Nederlands elftal in Zeist.
22/03 11u15  Lil’ Kleine huurt Balinese danseressen in en Wietze in ‘bloedbadje’Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/03 11u15  NVWA sluit per direct trampolinehal Zwolle om ontbreken wettelijke keuringTrampolinepark Rebound World Zwolle is per direct gesloten omdat de toestellen geen keuringscertificaat hebben. De trampolines in de hal moeten eerst worden gekeurd, voor de hal weer open mag. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Rebound World verzegeld. Rebound World spreekt van een overmachtsituatie voor ‘het veiligste trampolinepark van Nederland’.
22/03 11u00  Minister Koolmees krijgt pensioeneisen bondenMinister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) neemt dinsdag de pensioeneisen van de vakbonden in ontvangst. De bonden willen onder meer dat de AOW-leeftijd 66 jaar wordt.
22/03 11u00  Penders per direct weg: NAC ontslaat assistentRob Penders is per direct vertrokken bij NAC. De interim-trainer heeft in een telefoongesprek van interim-directeur Nicole Edelenbos te horen gekregen dat hij is ontslagen.
22/03 11u00  Koeman geeft Hateboer voorkeur boven JanmaatDe vervanger van Kenny Tete is bekend. Hans Hateboer zal zijn plek innemen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland, in de Johan Cruijff Arena.
22/03 11u00  Wat is er toch gebeurd met de koptelefoon-aansluiting op smartphones?Het is een oververhitte discussie op internet: is het hebben van een 3,5mm-aansluiting (een ‘headphone-jack, waarmee je bijvoorbeeld oortjes kan aansluiten op je telefoon) een pluspunt voor een smartphone of is het ontbreken ervan een nadeel? Tweakers dook de statistieken in.
22/03 10u45  Studente Sarah (21) vermoord door 27 messteken, Joel S. uit Eindhoven belde moeder in trein na daadVerdachte Joël S. uit Eindhoven stond vandaag voor het eerst terecht voor de moord op de 21-jarige Amerikaanse studente Sarah Papenheim. Het ging om een pro forma-zitting waarin justitie bekend maakt hoe het staat met het onderzoek. Sarah Papenheim werd door 27 messteken om het leven gebracht in haar studentenflat in Rotterdam-Kralingen.
22/03 10u45  Wat is er toch gebeurd met de koptelefoon-aansluiting op smartphones? Een analyseHet is een oververhitte discussie op internet: is het hebben van een 3,5mm-aansluiting (een ‘headphone-jack’) een pluspunt voor een smartphone of is het ontbreken ervan een nadeel? Tweakers dook de statistieken in.
22/03 10u45  Daar zaten ze zomaar bij Jinek: echte Baudet-stemmersJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
22/03 10u45  Gezin koopt huis met uitzicht op homoseksplek: ‘Soms zijn ze met zes man bezig’Toen Kim Duin-Oosterman en haar man een karakteristieke jaren 30-woning kochten in Benningbroek, hadden ze geen idee dat de kinderkamers uitkeken op een homo-ontmoetingsplek. Achter hun huis vinden dagelijks seksuele ontmoetingen tussen mannen plaats. ,,Soms zijn ze met z’n zessen bezig’’, vertelt de gefrustreerde moeder van drie.
22/03 10u45  Oud-minister en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen (89) overledenOud-minister en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen (89) is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.
22/03 10u45  NVWA sluit per direct trampolinehal Zwolle om ontbreken keuringTrampolinepark Rebound World Zwolle is per direct gesloten omdat de toestellen geen keuringscertificaat hebben. De trampolines in de hal moeten eerst worden gekeurd, voor de hal weer open mag. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Rebound World verzegeld.
22/03 10u30  ‘Brood nieuwe trainer NAC, presentatie na het weekend’De kogel is door de kerk: Ruud Brood wordt de nieuwe trainer van NAC. Dat melden goed ingevoerde bronnen. Hij maakt het lopende seizoen in Breda af en zal maandag voor het eerst voor de groep staan op het trainingscomplex in Zundert.
22/03 10u30  Commerciële stadionnamen in opkomst: van MAC³PARK tot Tony Macaroni ArenaHet aantal voetbalstadions met een sponsornaam blijft maar groeien. Een commerciële must voor de kleinere eredivisieclub of een onnodige schop tegen de schenen van de trouwe, nostalgische supporters?
22/03 10u30  Opnieuw uitstel: pas in mei of juni duidelijkheid over varen op bypass bij KampenDe hoogwatergeul van Het Reevediep bij Kampen gaat op 1 april open voor de pleziervaart. Doorvaren naar het Drontermeer is er nog niet bij. De Raad van State doet pas eind mei of in juni uitspraak over het eventueel opheffen van het vaarverbod.
22/03 10u15  Brouwer overleeft liefst negen matchpoints en bereikt kwartfinaleLiefst negen matchpoints kreeg tennisser Gijs Brouwer om zijn oren op een futuretoernooi in het Amerikaanse Calabasas. Uiteindelijk won hij van de Rus Alen Avidzba, 386ste van de wereld. Als dat geen knap staaltje overleven is?
22/03 10u15  Volop windmolens in Zeewolde en toch is FvD er de grootste: ‘Ik heb geen idee op wie ik nou gestemd heb’Zeewolde is koploper duurzame energie, met zo'n driehonderd windmolens wekken ze alle stroom voor de gemeente ermee op. Dat juist daar Forum voor Democratie de grootste partij is geworden, de partij die tegen windmolens is, is op zijn zachts gezegd verwonderlijk. Gert Jan Ransijn is de lijsttrekker van het Forum, maar niemand kent hem. Hoe denken de Zeewoldenaren erover?
22/03 10u00  Tennislegende Hewitt voor laatste keer naar RosmalenVoor de komende editie van Libéma Open maakt tennislegende Lleyton Hewitt, voormalig nummer één van de wereld, voor de laatste keer zijn opwachting. Ook landgenoot Alex de Minaur zal op het grastoernooi in Rosmalen te zien zijn.
22/03 09u45  Tienduizenden adressen in het Gooi zitten zonder stroomIn het Gooi hebben tienduizenden huishoudens vanochtend korte tijd zonder elektriciteit gezeten. Even na 09.30 was de storing opgelost.
22/03 09u30  Cousins leidt Warriors langs PacersDeMarcus Cousins heeft in de NBA een belangrijk aandeel gehad in de overwinning van Golden State Warriors op Indiana Pacers. De 28-jarige basketballer nam negentien punten voor zijn rekening voor de titelverdediger, die met 112-89 won.
22/03 09u30  FC Twente-spits Jari Oosterwijk uit Lettele wordt omarmd in zware tijd en keert even terug bij GA EaglesNiets kan het leed om het plotse overlijden van zijn moeder verzachten. Ook voetbal niet. ,,Maar je moet door”, zegt Jari Oosterwijk. De Bathmenaar klampt zich vast aan één doel: de titel in de eerste divisie. Met FC Twente kan hij zondag een reuzenstap zetten in Deventer, tegen zijn oude club Go Ahead Eagles.
22/03 09u15  Wenger deelt zijn ervaringen: ‘Motivatie is ondergewaardeerd’Onze voetbalexpert Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag: over Arsène Wenger die zijn ervaringen deelt.
22/03 09u15  Kop-staartbotsing op A28 bij NijkerkOp de A28 ter hoogte van Nijkerk heeft vanmorgen rond 8.30 uur een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen twee personenauto’s.
22/03 09u15  Stevens bekritiseert Duitse bondscoach LöwHuub Stevens begrijpt weinig van het besluit van Joachim Löw om Mats Hummels, Jérôme Boateng en Thomas Müller niet meer op te roepen voor het Duitse voetbalelftal. ,,Het is een onnodig radicale beslissing’', zegt de Nederlandse interim-trainer van Schalke 04 tegen het tijdschrift ‘Focus’.
22/03 09u15  Populaire veganiste valt van haar voetstuk nadat ze betrapt werd met bord visBijna 500.000 abonnees op YouTube, maar liefst 1,3 miljoen volgers op Instagram: Rawvana heeft in zes jaar tijd een heuse fanbasis uitgebouwd als gezicht van het veganisme. Toen de 29-jarige vrouw echter betrapt werd met een bord vis voor haar neus, kreeg ze veel kritiek.
22/03 09u00  Ook Duitsland ziet rechtsback uitvallenNiet alleen het Nederlands elftal, dat Kenny Tete donderdag geblesseerd zag uitvallen tegen Wit-Rusland, ook Duitsland raakte deze week een rechtsback kwijt. Lucas Klostermann is er zondag in Amsterdam niet bij tegen Oranje.
22/03 09u00  Prins Harry neemt paar weken vaderschapsverlofDe aanstaande vader prins Harry is van plan een paar weken vaderschapsverlof te nemen om na de bevalling te zorgen voor zijn vrouw Meghan en hun eerste kindje. Dit vertelt de voormalige persvoorlichter van koningin Elizabeth aan Us Weekly.
22/03 09u00  Spoorovergangen in Apeldoorn week dicht door werkzaamhedenEen paar spoorwegovergangen in het zuidelijk deel van Apeldoorn zijn de komende week afgesloten. ProRail voert vanaf 25 maart werkzaamheden uit aan het spoor dat naar Beekbergen en Eerbeek loopt.
22/03 09u00  Quad-rijder gewond door spectaculaire uitwijkactie in LarenEen bestuurder van een quad is vrijdagochtend nabij Laren gewond geraakt doordat hij met zijn voertuig over de kop sloeg.
22/03 09u00  Populaire veganiste valt van haar voetstuk nadat ze betrapt werd met bord vis: Mijn gezondheid stond op het spelBijna 500.000 abonnees op YouTube, maar liefst 1,3 miljoen volgers op Instagram: Rawvana heeft in zes jaar tijd een heuse fanbasis uitgebouwd als gezicht van het veganisme. Toen de 29-jarige vrouw echter betrapt werd met een bord vis voor haar neus, kreeg ze veel kritiek.
22/03 09u00  Veluwse wisentstier mag zich in Brabant voortplantenEen wisentstier die op de Veluwe is geboren is gisteren naar de Maashorst in Brabant gebracht. Hij mag zich bij de kudde daar gaan voortplanten. Ook een jonge wisent uit Natuurpark Lelystad is naar de Maashorst verhuisd. De stieren zijn genetisch niet verwant aan elkaar en aan de kudde. Daardoor kan de kudde zich verder uitbreiden zonder kans op inteelt. Er zijn nu nog vier wisenten die in een afgesloten gebied bij Radio Kootwijk rondlopen. Het is de bedoeling dat er een stier van buiten bij komt.
22/03 09u00  Na je veertigste ben je over je top heen (qua inkomen dan)Het inkomen van Nederlandse werkenden piekt rond hun veertigste, blijkt uit onderzoek van het CBS. Na die leeftijd blijft het inkomen bij werknemers constant tot aan het pensioen. Bij zelfstandigen daalt het inkomen op den duur.
22/03 09u00  FC Twente-spits Jari Oosterwijk uit Lettele wordt omarmd in zware tijd en keert zondag even terug bij GA EaglesNiets kan het leed om het plotse overlijden van zijn moeder verzachten. Ook voetbal niet. ,,Maar je moet door”, zegt Jari Oosterwijk. De Bathmenaar klampt zich vast aan één doel: de titel in de eerste divisie. Met FC Twente kan hij zondag een reuzenstap zetten in Deventer, tegen zijn oude club Go Ahead Eagles.
22/03 08u45  'Miljoenencontract lonkt voor Gayle King'Het ziet er naar uit dat Gayle King (64) een sterk verbeterd contract gaat tekenen bij de Amerikaanse zender CBS, waar ze momenteel al op de loonlijst staat voor 5,5 miljoen dollar per jaar. Het zou niet goed gaan met het programma CBS This Morning, waar Gayle al een van de presentatoren is. Volgens insiders ziet de zender in haar de aangewezen persoon om de kijkcijfers op te krikken. Dit meldt Page Six.
22/03 08u45  Justitie onderzoekt zaak uitgezette BahreiniEr komt een onderzoek naar de uitzetting van de Bahreinse asielzoeker die terug in zijn vaderland prompt voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween. De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat zich over de zaak buigen, belooft staatssecretaris Mark Harbers (Asiel).
22/03 08u30  Warm welkom voor China in ItaliëDe Chinese president is gisteravond in Italië aangekomen voor een driedaags staatsbezoek, al is de term zakenbezoek misschien beter op zijn plaats. Xi Jinping heeft een stapel contracten in zijn aktetas die Italië verknopen met China's commerciële en geopolitieke ambities.
22/03 08u30  Uitgette Bahreini veroordeeld tot levenslang, justitie onderzoektEr komt een onderzoek naar de uitzetting van de Bahreinse asielzoeker die terug in zijn vaderland prompt voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween. De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat zich over de zaak buigen, belooft staatssecretaris Mark Harbers (Asiel).
22/03 08u30  De jas van favoriet past het Nederlands elftalHet Nederlands elftal moet zich in 2019 plaatsen voor het EK. Oranje-kenner Maarten Wijffels legt de ploeg bij elke interland langs de meetlat. Vier vragen en antwoorden over de wedstrijd Nederland - Wit-Rusland.
22/03 08u15  Wie zijn dat eigenlijk die Forum-kandidaten in jouw provincie?Forum voor Democratie moet in de komende vier jaar in totaal 22 zetels gaan vullen in provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. De partij heeft tijdens de campagne vrijwel niets bekend gemaakt over de mensen die dat moeten gaan doen. Zelfs fractieleiders bleven lange tijd onzichtbaar. Wie zijn degenen die met FvD de provinciepolitiek gaan bestormen?
22/03 08u15  Café Confetti pikt ‘tijdstraf’ van gemeente Apeldoorn nietCafé Confetti moet een week lang een paar uur eerder dicht van de gemeente Apeldoorn. De eigenaren van de kroeg op het Caterplein pikken dat niet en zijn naar de bezwarencommissie gestapt.
22/03 08u00  Britse staatssecretaris sust Nederlandse brexitzorgenNederlandse ondernemers hoeven zich geen zorgen te maken over een brexit. Er komen zo goed als geen tarieven en handelsbelemmeringen. Ook blijven de rechten van EU-burgers gewaarborgd. Dat zegt de Britse brexit-staatssecretaris Robin Walker.
22/03 08u00  Vrouwen Myanmar massaal verkocht aan Chinese mannenVolgens onderzoek van Human Rights Wacht worden steeds meer vrouwen en meisjes uit Myanmar in China behandeld als seksslavinnen. De Chinese en Birmese autoriteiten weten dat het gebeurt, maar grijpen niet in.
22/03 08u00  R. Kelly, rasartiest of brute verkrachter?Na de schokkende documentairereeks Surviving R. Kelly zag justitie in Chicago genoeg reden om de zanger op te pakken op verdenking van ernstig seksueel misbruik, ook van minderjarigen. Vandaag start de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de man die al decennia wordt omringd door geruchten over bizarre seksuele escapades.
22/03 07u45  Trijntje Oosterhuis in najaar op clubtour met haar AlvinTrijntje Oosterhuis doet dit najaar een kleine clubtoer. In oktober en november geeft ze in totaal acht shows. De shows staan in het teken van Trijntjes eerste Nederlandstalige studioalbum, dat op 24 mei wordt uitgebracht. Hiervoor ging ze een aantal samenwerkingen aan met bekende artiesten. Zo is Jett Rebel de producer en schreven onder meer Diggy Dex, Freddy Tratlehner, Glen Faria en Linde Schöne mee aan de plaat. Trijntjes vriend Alvin Lewis tourt ook mee.
22/03 07u45  McLeish onder vuur na debacle in KazachstanAlex McLeish denkt er niet aan op te stappen als bondscoach van Schotland. ,,Ik ga gewoon door met mijn werk’', zei de trainer na de pijnlijke nederlaag tegen Kazachstan (3-0) in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar.
22/03 07u45  En ondertussen bij de verliezers…Zelden telde een verkiezing zó veel verliezers. Hoewel de zetelaantallen in de Eerste Kamer nog niet vaststaan, is het slagveld groot. Toch is de ene nederlaag de andere niet.
1 2 3 4 5 6 7


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Politie bezorgd om dumpingen: ‘Overal in het land ontstaan productielocaties’23/03 03u15 - De Stentor: Max Daniel is portefeuillehouder drugs bij de Nationale Politie en maakt zich zorgen. Hoe hard de politie ook strijdt tegen drugscriminelen, steeds vaker stuiten zij op drugsafval. ,,Het kan niet anders dan dat de grote jongens bij ons uit handen zijn gebleven.’’
12x Trump over eindrapport Mueller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’23/03 00u00 - De Stentor: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
11x Brand in touringcar China eist 26 mensenlevens, chauffeurs aangehouden23/03 06u45 - De Stentor: Bij een brand in een touringcar zijn gisteravond in het zuiden van China zeker 26 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 28 gewonden van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo meldde de gemeente Changde. In de provincie Hunan vielen de afgelopen jaren al tientallen doden bij busbranden.
11x Speciaal aanklager Robert Mueller heeft z’n langverwachte rapport af. Wat nu?23/03 02u45 - De Stentor: Het was nogal een anticlimax in Washington, dat bijna twee jaar lang in de greep was van Muellers onderzoek naar eventuele banden tussen Trumps campagneteam en de Russische overheid. Het ministerie van Justitie meldde droogjes per brief dat Mueller zijn rapportage heeft ingeleverd bij minister William Barr.
11x Haase knokt zich naar winst op Harris in tweede ronde Miami23/03 00u30 - De Stentor: Robin Haase heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de derde ronde van het Masters 1000-toernooi van Miami. De 31-jarige Nederlander won in drie sets van de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris: 3-6, 6-3, 6-4.
10x Geen doordachte repliek, maar hysterie viel Forum ten deel23/03 06u15 - De Stentor: Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
10x ‘Elektrische auto is helemaal niet schoon’, vindt Amnesty International23/03 06u15 - De Stentor: Elektrische auto's zijn weliswaar schoon op het gebied van lokale emissies, maar op het vlak van mensenrechten en milieuproblematiek scoren ze belabberd, aldus Amnesty International.
10x Explosieve stijging van dumpingen met drugsafval23/03 03u30 - De Stentor: Ondanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.
10x Explosieve stijging drugsdumpingen23/03 03u15 - De Stentor: Ondanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.
10x Amerikaanse studente die bloedbad Parkland overleefde, pleegt zelfmoord23/03 03u15 - De Stentor: Een Amerikaanse studente die vorig jaar het bloedbad overleefde op een middelbare school in Parkland heeft zichzelf van het leven beroofd. Volgens lokale media leed ze aan het overlevendensyndroom, een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Statistieken

Artikels:
32675
Gelezen:
45413
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven