vrijdag 23 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/08 20u15  Amazonebranden: Bolsonaro woest op Macron De druk op de Braziliaanse regering om iets te doen aan de bosbranden in het Amazonegebied is uitgelopen op een hoogoplopende internationale ruzie. Vier politieke ontwikkelingen over de branden. Bolsonaro woedend op Macron ‘Ons huis staat in brand. Letterlijk,’ twitterde de Franse president Emmanuel Macron donderdag. De longen – die 20 procent van de zuurstof … Continued The post Amazonebranden: Bolsonaro woest op Macron appeared first on Elsevierweekblad.nl.10 
23/08 20u15  Zorgeloos koerst Rutte richting Prinsjesdag Nog ontspanner dan hij toch al is, is premier Mark Rutte (VVD) op weg naar Prinsjesdag. Zorgen glijden van hem af al waakt hij ervoor gemakzuchtig te klinken, bleek na de ministerraad. Ja, de verdubbeling van het aantal daklozen vond Rutte ?een zorgelijke trend?. Maar hij wekte niet de indruk zichzelf ook maar iets te … Continued The post Zorgeloos koerst Rutte richting Prinsjesdag appeared first on Elsevierweekblad.nl.10 
23/08 16u00  Zo wil kabinet koopkracht en woningmarkt aanpakken Lees meer >10 
23/08 13u45  ?Beschamend dat in een land als Nederland daklozenaantal verdubbelt? Lees meer >
23/08 11u15  ?Typerend dat we als ongelovig land toch dominee willen uithangen? Lees meer >11 
22/08 16u45  Historisch gezien is koop Groenland helemaal niet uniek Lees meer >
22/08 15u30  Miljardenfonds voor economische impuls, maar hoe zit het met belastingdruk? Om een eventuele economische recessie voor te zijn, wil het kabinet volgens De Telegraaf een ‘miljardenfonds’ van tot wel 50 miljard euro optuigen. Hoewel nog veel onzeker is, lijkt het erop dat infrastructuur en wetenschappelijk onderzoek een flinke impuls gaan krijgen. Maar het blijft onzeker of de koopkracht, die wordt afgeremd door hoge belastingdruk en … Continued The post Miljardenfonds voor economische impuls, maar hoe zit het met belastingdruk? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 11u00  ?Via mijn portemonnee heeft overheid nu invloed op mijn koken? De elektrische kookplaat is bezig aan een opmars ten koste van de gaskookplaat. Dat komt mede omdat nieuwbouwwijken gasloos moeten worden opgeleverd. We vroegen onze lezers: moet de overheid zich wel bemoeien met de manier waarop burgers koken? De meesten die reageerden op de Stelling vinden van niet. In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘Via mijn portemonnee heeft overheid nu invloed op mijn koken’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 14u01  Uit de lucht: de grootste zonneparken van het land Zonneparken vullen in hoog tempo het Nederlandse landschap, vooral buiten de randstad. In 2017 waren er nog maar 22 zogeheten ‘veldopstellingen’ van zonnepanelen, in 2018 waren dat er al 65. Halverwege dit jaar, in mei, stond de teller alweer op een kleine 120. En dat zijn dan alleen nog maar de gerealiseerde – honderden, vaak … Continued The post Uit de lucht: de grootste zonneparken van het land appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 14u01  Schietspellen voor gevangenen: weer misstanden in ?terreurgevangenis? De terrorismeafdeling van de gevangenis in Vught is opnieuw in opspraak gekomen omdat gevangenen er gewelddadige schietspellen mochten spelen. Het is niet de eerste keer dit jaar dat misstanden naar buiten komen over de afdeling waar gevangenen met extremistisch gedachtegoed vastzitten. Zo konden zij de Dodenherdenking verstoren en radicale ‘jihadlectuur’ lezen. Gedetineerden op de terroristenafdeling … Continued The post Schietspellen voor gevangenen: weer misstanden in ‘terreurgevangenis’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/08 12u45  ?Overheid moet zich niet bemoeien met hoe ik kook? Lees meer >
21/08 09u16  ?Wat wil je doen? Een fregat naar Turkije sturen? Geen shoarma meer eten?? De Turkse politie heeft zeker 418 mensen opgepakt die banden zouden hebben met de Koerdische terreurbeweging PKK. Moet Blok er iets van zeggen, of is het een interne aangelegenheid waar hij zich beter buiten kan houden? We vroegen het onze lezers. Zo werd er gereageerd op de Stelling. In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘Wat wil je doen? Een fregat naar Turkije sturen? Geen shoarma meer eten?’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/08 18u45  Nederlanders slapen steeds slechter: het mysterie slaap ontrafeld Lees meer >
20/08 18u45  Iran waarschuwt Amerika: blijf van tanker af De Verenigde Staten hebben Griekenland gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van het bieden van een haven aan een Iraanse supertanker. Iran heeft op zijn beurt de Amerikanen gewaarschuwd het schip niet aan te raken. Vier vragen en antwoorden over de kwestie. Om wat voor tanker gaat het? Het gaat om de Grace 1, een olietanker … Continued The post Iran waarschuwt Amerika: blijf van tanker af appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/08 15u01  Woede in Amsterdam: krakers We Are Here zetten ondernemer eigen pand uit De krakende illegalen van We Are Here hebben zich er niet populairder op gemaakt in Amsterdam. Maandag zette de groep uitgeprocedeerde asielzoekers een ondernemer uit zijn eigen bedrijfspand. Hij moet mogelijk zes weken wachten op ontruiming. In de hoofdstad is de woede groot, onder meer bij VVD en FVD, die raadsvragen stellen over het ‘GroenLinks-beleid’. … Continued The post Woede in Amsterdam: krakers We Are Here zetten ondernemer eigen pand uit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/08 14u00  ?Blok moet Turkije op de vingers tikken om massa-arrestatie?Lees meer >
20/08 09u45  ?Het zou maar zo kunnen dat die varkens wijzer zijn dan de dieractivisten?Dierenactivisten en de Partij voor de Dieren vinden het tijd dat er een einde komt aan de traditie zwientie tikken, een spel waarbij deelnemers geblinddoekt een varken moeten aantikken. We vroegen onze lezers: is zwientie tikken dieronvriendelijk en niet meer van deze tijd, of een leuke en onschuldige traditie? Lees een selectie van de reacties … Continued The post ‘Het zou maar zo kunnen dat die varkens wijzer zijn dan de dieractivisten’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/08 20u45  Lang niet iedereen lacht om ?lollige? politietweetsDe politie Oost-Nederland heeft zich afgelopen weekeinde niet populair gemaakt met een komisch bedoelde tweet over de aanhouding van een beroemde snelheidsovertreder. De laatste maanden komt het veelvuldig voor dat dienders hun volgers, behalve ze te informeren over de sterke arm der wet, aan het lachen willen maken. Ludieke politieberichten op sociale media worden lang … Continued The post Lang niet iedereen lacht om ‘lollige’ politietweets appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/08 20u45  Veel verkeersdoden door lak aan gordel? Dat is het halve verhaalEerder deze maand was het uitgebreid in de media te lezen: uit onderzoek blijkt dat ?veel? automobilisten om het leven komen door het niet of onjuist gebruiken van de autogordel. Al snel had Lennart van der Plas door dat de nodige nuance in de berichten hierover ontbrak. Het valt juist erg mee met de verkeersdoden. … Continued The post Veel verkeersdoden door lak aan gordel? Dat is het halve verhaal appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/08 15u15  ?Zwientie tikken is onschuldig volksvermaak?In het Overijsselse dorp Luttenberg is zondag de 35ste editie van het open Nederlands kampioenschap zwientie tikken gehouden. Bij de traditie, die vooral in het oosten van het land populair is, betreden deelnemers met een blinddoek om een modderbad, waarin varkens rondlopen. Het doel is om als eerste het varken aan te tikken. Vijf dierenrechtenorganisaties … Continued The post ‘Zwientie tikken is onschuldig volksvermaak’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/08 15u15  Baudet: conflict Otten gaat over geld, niet over partijkoersDe geroyeerde bestuurder van Forum voor Democratie Henk Otten neemt zeker twee senatoren mee naar zijn nieuwe partij. Dit weekeinde spraken Otten, Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries af in Zwolle voor een ‘oprichtingsvergadering’. Dat meldt De Telegraaf maandag. Dat betekent dat nu een kwart van de Eerste Kamer is opgestapt. Volgens Otten volgen er … Continued The post Baudet: conflict Otten gaat over geld, niet over partijkoers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 20u45  Fel debat na verboden ?genderstereotyperende? reclamesDe Britse reclamewaakhond Advertising Standards Authority (ASA) heeft deze week voor het eerst reclames verboden met ‘schadelijke genderstereotypen’: vrouwen en mannen zouden in traditionele rolpatronen worden afgebeeld, wat enorm schadelijk zou zijn voor kijkers. De censuur leidt tot een fel debat over doorgeslagen politieke correctheid. Ook in Nederland ligt een pizzareclame onder vuur wegens vermeend … Continued The post Fel debat na verboden ‘genderstereotyperende’ reclames appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 20u45  Rutte treurt niet over gefnuikte ambitiesPremier Mark Rutte (VVD) gaat niet gebukt onder het mislopen van twee topfuncties voor Nederland deze zomer. Of het aan hem lag? Dat was aan anderen te beoordelen, vond de premier na afloop van de ministerraad. Rutte ging na de ministerraad ook in op de naderende brexit. Hij voorziet geen overleg meer met de Britten … Continued The post Rutte treurt niet over gefnuikte ambities appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 15u45  ?Nederland ontspringt economische crisis echt niet?Nederlandse groei overtreft die van alle buren: Duitsland niest, maar Nederland is nog niet verkouden, kopte de Volkskrant woensdag. In het stuk haalt de krant economische cijfers aan van Nederland en omringende landen. Uit cijfers van het tweede kwartaal van dit jaar blijkt dat de Nederlandse economie is gegroeid met 0,5 procent. Omringende landen doen … Continued The post ‘Nederland ontspringt economische crisis echt niet’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 14u30  ?Publieke functie heeft altijd gevolgen voor de naasten, dat pakt ook vaak voordelig uit?Lees meer >
16/08 14u30  ?Ik wil gewoon leven in een heel simpel flatje?Lees meer >
16/08 14u30  Prinses Christina vocht zich uit de gouden kooiAls ze ergens een hekel aan had, dan was het gezien worden als prinses. ?Ik wil gewoon leven in een heel simpel flatje, zonder huisbedienden. Ik ben meer dan zes jaar geleden uit Nederland vertrokken, omdat ik minder publieke belangstelling wilde hebben. Dat is aan de overkant van de oceaan wel gelukt. In Amerika leef … Continued The post Prinses Christina vocht zich uit de gouden kooi appeared first on Elsevierweekblad.nl.
16/08 10u45  Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overledenPrinses Christina is vrijdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Christina leed al enige jaren aan botkanker. Het stoffelijk overschot van de prinses, de jongste zus van prinses Beatrix, wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid … Continued The post Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x ?Typerend dat we als ongelovig land toch dominee willen uithangen?23/08 11u15 - Elsevier.nl: Lees meer >
10x Zo wil kabinet koopkracht en woningmarkt aanpakken23/08 16u00 - Elsevier.nl: Lees meer >
10x Zorgeloos koerst Rutte richting Prinsjesdag23/08 20u15 - Elsevier.nl: Nog ontspanner dan hij toch al is, is premier Mark Rutte (VVD) op weg naar Prinsjesdag. Zorgen glijden van hem af al waakt hij ervoor gemakzuchtig te klinken, bleek na de ministerraad. Ja, de verdubbeling van het aantal daklozen vond Rutte ?een zorgelijke trend?. Maar hij wekte niet de indruk zichzelf ook maar iets te … Continued The post Zorgeloos koerst Rutte richting Prinsjesdag appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10x Amazonebranden: Bolsonaro woest op Macron23/08 20u15 - Elsevier.nl: De druk op de Braziliaanse regering om iets te doen aan de bosbranden in het Amazonegebied is uitgelopen op een hoogoplopende internationale ruzie. Vier politieke ontwikkelingen over de branden. Bolsonaro woedend op Macron ‘Ons huis staat in brand. Letterlijk,’ twitterde de Franse president Emmanuel Macron donderdag. De longen – die 20 procent van de zuurstof … Continued The post Amazonebranden: Bolsonaro woest op Macron appeared first on Elsevierweekblad.nl.
5x ?Beschamend dat in een land als Nederland daklozenaantal verdubbelt?23/08 13u45 - Elsevier.nl: Lees meer >
2x ?Via mijn portemonnee heeft overheid nu invloed op mijn koken?22/08 11u00 - Elsevier.nl: De elektrische kookplaat is bezig aan een opmars ten koste van de gaskookplaat. Dat komt mede omdat nieuwbouwwijken gasloos moeten worden opgeleverd. We vroegen onze lezers: moet de overheid zich wel bemoeien met de manier waarop burgers koken? De meesten die reageerden op de Stelling vinden van niet. In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘Via mijn portemonnee heeft overheid nu invloed op mijn koken’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Nederlanders slapen steeds slechter: het mysterie slaap ontrafeld20/08 18u45 - Elsevier.nl: Lees meer >
1x Historisch gezien is koop Groenland helemaal niet uniek22/08 16u45 - Elsevier.nl: Lees meer >
0x Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden16/08 10u45 - Elsevier.nl: Prinses Christina is vrijdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Christina leed al enige jaren aan botkanker. Het stoffelijk overschot van de prinses, de jongste zus van prinses Beatrix, wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid … Continued The post Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Prinses Christina vocht zich uit de gouden kooi16/08 14u30 - Elsevier.nl: Als ze ergens een hekel aan had, dan was het gezien worden als prinses. ?Ik wil gewoon leven in een heel simpel flatje, zonder huisbedienden. Ik ben meer dan zes jaar geleden uit Nederland vertrokken, omdat ik minder publieke belangstelling wilde hebben. Dat is aan de overkant van de oceaan wel gelukt. In Amerika leef … Continued The post Prinses Christina vocht zich uit de gouden kooi appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
31857
Gelezen:
50049
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven