woensdag 20 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
20/03 16u15  De belangrijkste thema?s in de twaalf provincies Nederland gaat vandaag naar de stembus voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen? Elsevier Weekblad bezocht alle twaalf provincies en sprak er met politici en inwoners over de belangrijkste kwesties. Lees ze hieronder nog eens terug. Groningen – Infrastructuur De nieuwe Ring Zuid die deels … Continued The post De belangrijkste thema’s in de twaalf provincies appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 12u30  ?Annuleren is precies wat terroristen willen?? Alle politieke partijen, met uitzondering van Forum voor Democratie (FvD), schortten maandag hun campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op vanwege de aanslag in Utrecht. Had Thierry Baudet zijn bijeenkomst in het Kurhaus moeten annuleren?, vroegen we u. U reageerde massaal. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen … Continued The post ‘Annuleren is precies wat terroristen willen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/03 12u30  Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 13u30  ?Baudet had bijeenkomst in Kurhaus moeten afzeggen?? Lees meer >
19/03 13u30  E-commerce is het domste businessmodel ter wereld: de webwinkel als sterfhuisconstructie Webwinkels? Hans van Tellingen is niet overtuigd van de houdbaarheid van dat businessmodel. In zijn blog legt hij uit waarom. Zijn naam: Pieter Zwart. Zijn beroep: eindbaas bij Coolblue. Zijn missie: een absurd hoge klanttevredenheid. Chapeau. Wie kent Pieter niet? Briljant ondernemer. Een pr-machine. Begiftigd met een forse dosis humor. En bovendien ?very likable?. In … Continued The post E-commerce is het domste businessmodel ter wereld: de webwinkel als sterfhuisconstructie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 13u30  OM houdt ?ernstig rekening? met terreuraanslag Tot nu toe is er uit onderzoek niet gebleken dat er een relatie is tussen de hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht en de slachtoffers. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. Er wordt nog altijd ‘ernstig rekening’ gehouden met een terroristisch motief. De politie en het OM gaan dinsdag verder met het onderzoek. Aanleidingen … Continued The post OM houdt ‘ernstig rekening’ met terreuraanslag appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 11u15  Rutte na ferme taal voorzichtiger met ?terrorisme? Premier Mark Rutte (VVD) en CDA-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie hielden maandagavond ‘alle mogelijkheden open’ als het gaat om het motief van de ‘aanslag’ in Utrecht. Een paar uur voordat de hoofdverdachte werd gearresteerd, waren de bewindslieden minder terughoudend en spraken zij tamelijk onomwonden over een schietpartij met een … Continued The post Rutte na ferme taal voorzichtiger met ‘terrorisme’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/03 11u15  ?Als staken geen overlast mag veroorzaken, heeft het weinig zin meer? De pensioenstakingen in het openbaar vervoer en door de politie, die tijdens de ochtendspits werden gehouden, zorgden maandagochtend voor veel problemen. Zouden stakingen tijdens de spits vanwege de overlast moeten worden verboden? Op de Stelling van de Dag werd gisteren verdeeld gereageerd. Hierbij een selectie van de reacties. In de rubriek Lezersreacties lichten we een … Continued The post ‘Als staken geen overlast mag veroorzaken, heeft het weinig zin meer’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/03 21u45  Verdachte aanslag tram Utrecht gearresteerd Lees meer >
18/03 21u45  Rutte nu voorzichtiger met ?terrorisme? Lees meer >
18/03 17u15  Zo reageert binnen- en buitenland op aanslag Lees meer >
18/03 13u45  Mogelijk terreur in Utrecht: dit weten we Lees meer >
18/03 13u45  ?Verbied stakingen in de spits?? Het bus-, metro- en tramverkeer in Nederland komt na de stakingen langzaam weer op gang. De stakingen zorgden maandagochtend voor veel problemen in de spits. Reizigers kunnen daar de hele dag nog last van hebben. De werkonderbreking in het openbaar vervoer maakte deel uit van een landelijk pensioenprotest. Onder meer in het stads- en streekvervoer, … Continued The post ‘Verbied stakingen in de spits…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/03 11u30  Blijf met je poten af van gebedshuizen, waar dan ook De terreuraanslag in een moskee in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is afschuwelijk, schrijft Afshin Ellian. Het aanvallen van een gebedshuis, al jaren aan de orde van de dag in de islamitische wereld, is een van de gevaarlijkste en meest verwerpelijke daden die er zijn. De veiligheid van kerken, synagogen en nu ook van een moskee is … Continued The post Blijf met je poten af van gebedshuizen, waar dan ook appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/03 15u15  Nodig een expert uit van Elsevier Weekblad De redacteuren van Elsevier Weekblad hebben veel kennis over de thema’s waarover zij schrijven. Zij zijn graag bereid om als spreker of expert op te treden bij bijeenkomsten en radio- of televsieprogramma’s.     The post Nodig een expert uit van Elsevier Weekblad appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/03 14u00  Jelte WiersmaJelte Wiersma (1983) werkt sinds 2008 voor Elsevier Weekblad en is sinds augustus 2014 correspondent Europese Unie in Brussel. Hij schrijft voornamelijk over de machtsstrijd tussen de Europese landen en tussen Europa en de rest van de wereld. Stuur Jelte een bericht Nodig Jelte als expert uit Volg Jelte op Twitter Mediaoptredens Bekijk het optreden … Continued The post Jelte Wiersma appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/03 14u00  Arendo JoustraArendo Joustra (1957) is sinds april 1989 in dienst van Elsevier Weekblad. Achtereenvolgens als algemeen verslaggever, politiek redacteur, chef van de politieke redactie, correspondent Europese Unie in Brussel en chef van de redactie Nederland. In januari 1996 trad hij toe tot de hoofdredactie, om per 1 januari 2000 hoofdredacteur te worden. Arendo studeerde journalistiek in … Continued The post Arendo Joustra appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/03 14u00  Gertjan van SchoonhovenLees meer >
15/03 14u00  Eric VrijsenEric Vrijsen (1957) is sinds 1990 in dienst bij Elsevier Weekblad, aanvankelijk als binnenland- en economie-verslaggever en sinds 1994 politiek redacteur. Eric studeerde van 1976-1982 politieke wetenschappen te Nijmegen (kandidaats) en Leiden (doctoraal); studeerde af in de Leer der Internationale Betrekkingen; Eric is sinds 1980 werkzaam in de journalistiek voor Eindhovens Dagblad en de VNU-Dagbladen; … Continued The post Eric Vrijsen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/03 14u00  Ruud DeijkersRuud Deijkers (1981) werkt sinds september 2008 op de redactie onderzoek van Elsevier Weekblad. Ruud studeerde sociologie (onderzoek) en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij liep stage op de economieredactie van Elsevier Weekblad en bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Stuur Ruud een bericht Nodig Ruud als expert uit Volg Ruud op Twitter The post Ruud Deijkers appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/03 14u00  Rob RamakerRob Ramaker (1986) werkt sinds december 2016 bij Elsevier Weekblad, als redacteur op de redactie Nederland. Daarvoor was hij verbonden aan Resource, het magazine van Wageningen University & Research en werkte als stagiair op de wetenschapsredactie van de Volkskrant. Hij studeerde (moleculaire) biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waarvoor hij stage liep aan een instituut … Continued The post Rob Ramaker appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/03 14u00  Servaas van der LaanLees meer >
15/03 14u00  Gerlof LeistraGerlof Leistra (1959) is misdaadverslaggever van Elsevier Weekblad. Gerlof is gespecialiseerd in verhalen over moord en doodslag, tbs en georganiseerde misdaad. Hij reageert op actuele ontwikkelingen in de misdaad en biedt hij geregeld een inkijkje in de ?onderwereld?. Gerlof studeerde geschiedenis in Groningen en trad in 1990 in dienst bij Elsevier Weekblad. Daarvoor werkte hij … Continued The post Gerlof Leistra appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/03 14u00  Dit weten we over de aanslagen in Nieuw-ZeelandLees meer >
15/03 11u45  ?Wat er in de VVD is gevaren, is mij een raadsel?Lees meer >
15/03 07u00  Stuur uw WC-foto?s voor man/vrouw/x inLees meer >
14/03 18u00  Vlaamse scholen stellen klimaatmars verplichtLees meer >
14/03 13u30  ?Stem op de VVD is een stem op GroenLinks geworden??Om de klimaatdoelen te halen, komt er een ‘verstandige’ heffing voor bedrijven op de uitstoot van CO2. Het kabinet wil burgers ontzien omdat zij al een hogere energierekening op hun bord hebben gekregen. Dat maakte premier Mark Rutte (VVD) woensdag bekend. Hij reageerde op de doorrekening van een reeks klimaatplannen, waaruit volgens hem blijkt dat … Continued The post ‘Stem op de VVD is een stem op GroenLinks geworden…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/03 11u15  Werkgevers jutten AOW-stakers op, maar weigeren te betalenDe discussie over een nieuw pensioenstelsel heet vastgelopen te zijn, maar eigenlijk zijn werkgevers en vakbonden er allang uit, schrijft Joris Heijn. De lumineuze oplossing van deze twee natuurlijke vijanden: niet zij moeten de portemonnee trekken, de overheid moet dat. Maar voordat het zover is, laat vakbondsbestuurder en oud-SP-senator Tuur Elzinga zijn opgejutte achterban nog … Continued The post Werkgevers jutten AOW-stakers op, maar weigeren te betalen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/03 17u47  Elsevier Weekblad waarschuwt voor internetoplichtingDe laatste tijd maakten diverse lezers ons attent op webpagina’s die misbruik maken van het logo van Elsevier Weekblad. Deze pagina’s bevatten artikelen over bitcoins en andere cryptomunten en proberen de lezer ertoe te verleiden in deze producten te investeren. Elsevier Weekblad is op geen enkele wijze betrokken bij deze artikelen en waarschuwt u om … Continued The post Elsevier Weekblad waarschuwt voor internetoplichting appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/03 17u47  PBL: Klimaatdoelen waarschijnlijk niet gehaald, kabinet komt toch met CO2-taksMinister Eric Wiebes (VVD) van Economische Zaken en Klimaat en Ed Nijpels (VVD) namen woensdagmiddag de doorrekening van het ontwerp-Klimaatakkoord in ontvangst. De belangrijkste conclusies: de gestelde doelen worden waarschijnlijk niet gehaald en de kosten zijn lager dan verwacht, maar lage inkomens worden het hardst getroffen. Het kabinet kondigt in een reactie aan dat er … Continued The post PBL: Klimaatdoelen waarschijnlijk niet gehaald, kabinet komt toch met CO2-taks appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/03 12u00  ?Verbied speciale salarisconstructies voor NPO-presentatoren?Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan de discussie over te hoge salarissen bij de NPO, stelde minister voor Media Arie Slob (ChristenUnie) dinsdag in de Tweede Kamer. In Den Haag ontstond commotie na een bericht van De Telegraaf, die zaterdag meldde dat BNNVARA-presentator Matthijs van Nieuwkerk bij de publieke omroep via een … Continued The post ‘Verbied speciale salarisconstructies voor NPO-presentatoren’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/03 12u00  Britten denderen af op no-deal. Of komt er toch uitstel?Britse parlementsleden komen woensdag in het Lagerhuis bijeen om te stemmen over een vertrek uit de Europese Unie zonder deal. Het akkoord dat May met de Europese Unie had gesloten werd dinsdagavond met overweldigende meerderheid weggestemd. Met nog 16 dagen voor de vertrekdatum van 29 maart is de politieke chaos groter dan ooit. Alles lijkt … Continued The post Britten denderen af op no-deal. Of komt er toch uitstel? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
13/03 10u00  ?En zelf vliegt Jetten het hele jaar naar vakantiebestemmingen??Vakbonden hebben woedend gereageerd op een verkiezingsposter van D66 bij de kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam. Die is volgens hen kwetsend voor het personeel dat mogelijk wordt ontslagen. Wij vroegen u: respectloos of moet dit kunnen tijdens verkiezingscampagnes? Een greep uit de reacties. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen … Continued The post ‘En zelf vliegt Jetten het hele jaar naar vakantiebestemmingen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x ?Annuleren is precies wat terroristen willen??20/03 12u30 - Elsevier.nl: Alle politieke partijen, met uitzondering van Forum voor Democratie (FvD), schortten maandag hun campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op vanwege de aanslag in Utrecht. Had Thierry Baudet zijn bijeenkomst in het Kurhaus moeten annuleren?, vroegen we u. U reageerde massaal. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen … Continued The post ‘Annuleren is precies wat terroristen willen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
5x Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt?20/03 12u30 - Elsevier.nl: Provincies spelen een belangrijke rol in het aanpakken van het huizentekort. Uw stem bij de Provinciale Statenverkiezingen vandaag maakt een verschil. Wat willen de partijen precies met de huizenmarkt? Redacteur Servaas van der Laan zocht het voor u uit. VVD* Nieuwbouw moet vooral focussen op middensegment, huur en koop Bouw nieuwe huizen vooral in stad … Continued The post Stemhulp PS19: wat willen partijen met huizenmarkt? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
5x De belangrijkste thema?s in de twaalf provincies20/03 16u15 - Elsevier.nl: Nederland gaat vandaag naar de stembus voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen? Elsevier Weekblad bezocht alle twaalf provincies en sprak er met politici en inwoners over de belangrijkste kwesties. Lees ze hieronder nog eens terug. Groningen – Infrastructuur De nieuwe Ring Zuid die deels … Continued The post De belangrijkste thema’s in de twaalf provincies appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Blijf met je poten af van gebedshuizen, waar dan ook18/03 11u30 - Elsevier.nl: De terreuraanslag in een moskee in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is afschuwelijk, schrijft Afshin Ellian. Het aanvallen van een gebedshuis, al jaren aan de orde van de dag in de islamitische wereld, is een van de gevaarlijkste en meest verwerpelijke daden die er zijn. De veiligheid van kerken, synagogen en nu ook van een moskee is … Continued The post Blijf met je poten af van gebedshuizen, waar dan ook appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x ?Verbied stakingen in de spits??18/03 13u45 - Elsevier.nl: Het bus-, metro- en tramverkeer in Nederland komt na de stakingen langzaam weer op gang. De stakingen zorgden maandagochtend voor veel problemen in de spits. Reizigers kunnen daar de hele dag nog last van hebben. De werkonderbreking in het openbaar vervoer maakte deel uit van een landelijk pensioenprotest. Onder meer in het stads- en streekvervoer, … Continued The post ‘Verbied stakingen in de spits…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Mogelijk terreur in Utrecht: dit weten we18/03 13u45 - Elsevier.nl: Lees meer >
1x OM houdt ?ernstig rekening? met terreuraanslag19/03 13u30 - Elsevier.nl: Tot nu toe is er uit onderzoek niet gebleken dat er een relatie is tussen de hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht en de slachtoffers. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. Er wordt nog altijd ‘ernstig rekening’ gehouden met een terroristisch motief. De politie en het OM gaan dinsdag verder met het onderzoek. Aanleidingen … Continued The post OM houdt ‘ernstig rekening’ met terreuraanslag appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x ?En zelf vliegt Jetten het hele jaar naar vakantiebestemmingen??13/03 10u00 - Elsevier.nl: Vakbonden hebben woedend gereageerd op een verkiezingsposter van D66 bij de kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam. Die is volgens hen kwetsend voor het personeel dat mogelijk wordt ontslagen. Wij vroegen u: respectloos of moet dit kunnen tijdens verkiezingscampagnes? Een greep uit de reacties. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen … Continued The post ‘En zelf vliegt Jetten het hele jaar naar vakantiebestemmingen…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Britten denderen af op no-deal. Of komt er toch uitstel?13/03 12u00 - Elsevier.nl: Britse parlementsleden komen woensdag in het Lagerhuis bijeen om te stemmen over een vertrek uit de Europese Unie zonder deal. Het akkoord dat May met de Europese Unie had gesloten werd dinsdagavond met overweldigende meerderheid weggestemd. Met nog 16 dagen voor de vertrekdatum van 29 maart is de politieke chaos groter dan ooit. Alles lijkt … Continued The post Britten denderen af op no-deal. Of komt er toch uitstel? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x ?Verbied speciale salarisconstructies voor NPO-presentatoren?13/03 12u00 - Elsevier.nl: Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan de discussie over te hoge salarissen bij de NPO, stelde minister voor Media Arie Slob (ChristenUnie) dinsdag in de Tweede Kamer. In Den Haag ontstond commotie na een bericht van De Telegraaf, die zaterdag meldde dat BNNVARA-presentator Matthijs van Nieuwkerk bij de publieke omroep via een … Continued The post ‘Verbied speciale salarisconstructies voor NPO-presentatoren’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
35116
Gelezen:
27061
Aantal lezers nu:
57


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven