zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u30
 

Express.be

Verbergen Tonen
23/08 17u15  “U bedoelt die andere FORD”; gênante fouten kosten beurshandelaars miljoenen per jaar Op 4 oktober 2013 gingen de aandelen van de Amerikaanse Tweeter Home Entertainment Group ruim 1.500% hoger. Op die dag raakte bekend dat het microblog Twitter een maand later naar de beurs zou gaan onder de aandelencode of tickersymbool ‘TWTR’. Het voormelde Tweeter wat toen al 5 jaar failliet, maar de aandelencode was nog steeds … The post “U bedoelt die andere FORD”; gênante fouten kosten beurshandelaars miljoenen per jaar appeared first on Express.
23/08 15u45  Wereld bezoekt liefst Europa ‘En dan resteert voor Europa niets anders dan een museum.’ Het is een uitspraak uit 2005 van de Amerikaanse journalist Thomas Friedman, die toen pas zijn boek ‘The Earth is Flat’ had gepubliceerd.  Ook de rest van zijn uitspraak was weinig flatterend, maar voor dat museum valt wel iets te zeggen. Uit nieuwe cijfers van … The post Wereld bezoekt liefst Europa appeared first on Express.
23/08 14u30  Bij Tesla kan je nu ook zonnepanelen huren Autobouwer Tesla start met de verhuur van zonnepanelen. Dat heeft Elon Musk, topman van Tesla, aangekondigd. Het aanbod gaat van start in zes verschillende staten. Gebruikers in Californië moeten een maandelijks abonnement van 65 dollar nemen. In Arizona, Connecticut, Massachusetts, New Jersey en New Mexico bedraagt de maandelijkse huurprijs 50 dollar. In de loop van … The post Bij Tesla kan je nu ook zonnepanelen huren appeared first on Express.
23/08 13u45  Mensen die veel selfies posten komen onzeker en weinig aangenaam over Selfies genieten een grote populariteit, maar er is ook een belangrijke keerzijde. Individuen die van de techniek vak gebruik maken, moeten immers vaak met negatieve reacties rekening houden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington State University. Personen die massaal selfies posten, lijken voor de buitenwereld vaak minder sympathiek dan … The post Mensen die veel selfies posten komen onzeker en weinig aangenaam over appeared first on Express.
23/08 12u31  Amazon wil digitale assistent Alexa in alle auto’s installeren Het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon probeert automakers te overtuigen om Alexa, zijn spraakgestuurde digitale assistent, in hun entertainmentsystemen te integreren. Deze pogingen lijken volgens het persbureau Bloomberg hun vruchten af ​​te werpen. De Duitse autobouwers BMW en Audi zijn dit jaar immers alvast begonnen met de verkoop van een aantal modellen die de software van Amazon … The post Amazon wil digitale assistent Alexa in alle auto’s installeren appeared first on Express.
23/08 12u30  Amazon wil digitale assistent Alexa in alle auto?s installeren Lees meer >
23/08 11u15  De problemen bij Boeing kosten de luchtvaartindustrie 3,6 miljard euro per kwartaal Elke kwartaal dat de Boeing 737 Max langer aan de grond moet blijven, lijdt de luchtvaartindustrie een verlies van 4 miljard dollar. Niet alleen Boeing is immers door de problemen geraakt, maar ook zijn toeleveranciers en de luchtvaartmaatschappijen dreigen belangrijke inkomsten te missen. Dat zegt het magazine The Economist, erop wijzend dat inmiddels de hele … The post De problemen bij Boeing kosten de luchtvaartindustrie 3,6 miljard euro per kwartaal appeared first on Express.
22/08 20u00  7 Fouten die shoppers karren vol geld kosten Image by Bruno Glätsch from Pixabay Shoppers hebben nooit eerder zoveel mogelijkheden gehad. Koopjes vinden was nooit zo gemakkelijk als vandaag, maar veel geld uitgeven is dat ook. Het financiële blog van MSN somt zeven fouten op die de shopper van vandaag veel geld kosten. 1. Laat je niet verleiden Veel mensen shoppen niet omdat ze iets nodig hebben, maar omdat … The post 7 Fouten die shoppers karren vol geld kosten appeared first on Express.
22/08 19u45  Koen Geens premier? Straks vertrekt sowieso Charles Michel (MR) naar Europa en is er een nieuwe premier nodig. In het spel rond een nieuwe Europees Commissaris, vallen dan de gekste dingen te horen. Wat gebeurt er precies? Deze week circuleert er een nieuw gerucht, dankzij journalist Frédéric Chardon van La Libre Belgique: Koen Geens kan zowaar premier worden. Het vereist … The post Koen Geens premier? appeared first on Express.
22/08 19u30  Deze 10 grafieken tonen het effect van de Chinese groeivertraging op de wereldeconomie De Chinese economie is de voorbije kwartalen trager gegroeid dan het bbp van het land laat uitschijnen. De economische groei in China noteerde in juli op zijn laagste niveau in 27 jaar. De langdurige handelsoorlog met de Verenigde Staten blijft de op één na grootste economie ter wereld wel degelijk achtervolgen. Volgens cijfers die het … The post Deze 10 grafieken tonen het effect van de Chinese groeivertraging op de wereldeconomie appeared first on Express.
22/08 18u00  Legalisering doet verkoop cannabis in Californië dalen Californië is de grootste legale cannabismarkt van de Verenigde Staten. Sinds ook de verkoop van recreatieve marihuana is toegelaten, blijkt de omzet van de sector echter in te krimpen. Dat vreemde fenomeen schrijft de industrie toe aan diverse hindernissen. In eerste instantie wijzen de producenten en verkopers naar de zware heffingen, die het legale product … The post Legalisering doet verkoop cannabis in Californië dalen appeared first on Express.
22/08 17u00  Wetenschappers willen de Zeppelin terugbrengen Meer dan tachtig jaar na de ramp met de Hindenburg, kan de zeppelin mogelijk een terugkeer maken als transatlantisch transportmiddel. Deze nieuwe generatie luchtschepen zou echter niet voor het vervoer van passagiers worden ingezet. Wel zouden de moderne versie van de zeppelin op een milieuvriendelijke manier goederen over de hele wereld kunnen verdelen. Dat staat … The post Wetenschappers willen de Zeppelin terugbrengen appeared first on Express.
22/08 14u15  35,6 liter water nodig om halve liter Coca-Cola te produceren Om een halveliterfles Coca-Cola te produceren is 35 liter water nodig. 80% gaat op aan de productie van suikerbieten, dat is de bron die de frisdrank zijn zoete smaak geeft. Nog eens 19% is nodig om de verpakking te fabriceren, terwijl de overige 1% in de rest van de toeleveringsketen wordt opgebruikt. Dat blijkt uit … The post 35,6 liter water nodig om halve liter Coca-Cola te produceren appeared first on Express.
22/08 13u30  Biljet van 100 dollar is nieuwe wereldster Gedurende lange tijd was het biljet van één Amerikaanse dollar het meest populaire papiergeld van de hele wereld. Twee jaar geleden kwam daarin echter plots verandering. Toen nam het biljet van honderd Amerikaanse dollar die leidende positie over. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het fenomeen heeft volgens de experts … The post Biljet van 100 dollar is nieuwe wereldster appeared first on Express.
22/08 12u30  Naar nieuwe verkiezingen in januari? In de Wetstraat circuleert alweer volop het gerucht van vervroegde verkiezingen. Een scenario dat al een paar keer op- en weer onderdook. Wat gebeurt er precies? Deze week lanceerde journalist David Coppi alweer het gerucht dat de PS op vervroegde verkiezingen aast. Nieuw is dat niet. De Franstalige socialisten lijken systematisch te verspreiden dat zij geen … The post Naar nieuwe verkiezingen in januari? appeared first on Express.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/08 11u30  Appartementsgebouwen uit Sovjettijdperk vormen grootste rem op energie-efficiëntieDe sovjet-architectuur legt een aanzienlijke hypotheek op de plannen van de Europese Unie om zijn huisvesting klimaatneutraal te maken. De beruchte en troosteloze woonblokken die in de jaren vijftig van de voorbije eeuw overal in de Sovjet-Unie werden opgetrokken, zijn op het gebied van duurzaamheid immers een complete ramp. Dat zegt de redactie van het … The post Appartementsgebouwen uit Sovjettijdperk vormen grootste rem op energie-efficiëntie appeared first on Express.
21/08 21u00  5 kenmerken van genieënWikipedia Allan warren 1.Wees nieuwsgierig en ambitieus Wikipeida Herbert Hoover Library Henry Ford, Thomas Edison, and Harvey Firestone, respectively. Ft. Myers, Florida, February 11, 1929 Creatieve, succesvolle individuen hebben volgens Mihali Csikszentmihalyi, auteur van ‘Creativity’, twee dingen in overvloed: nieuwsgierigheid en ambitie. Csikszentmihalyi baseert deze stelling op zijn interviews met 91 genieën, waaronder 14 Nobelprijswinnaars. 2. Oefening baart … The post 5 kenmerken van genieën appeared first on Express.
21/08 17u15  Panamaziekte of ‘Aids van de bananenteelt’ bereikt Zuid-Amerika en dat is een catastrofeDe Panamaziekte, een onbehandelbare schimmel die wereldwijd de belangrijkste bananensoort heeft aangetast, heeft nu ook Zuid-Amerika bereikt. Dat continent is de de grootste exporteur van fruit wereldwijd.   De Panamaziekte is de populaire benaming voor een schimmel (Fusarium wilt) die al honderd jaar bananenplanten doodt in de ganse wereld. De voorbije jaren verspreidde de ziekte zich … The post Panamaziekte of ‘Aids van de bananenteelt’ bereikt Zuid-Amerika en dat is een catastrofe appeared first on Express.
21/08 17u08  Panamaziekte of ?Aids van de bananenteelt? bereikt Zuid-Amerika en dat is een catastrofeLees meer >
21/08 17u01  Israëli’s hebben beeldtechniek die Alzheimer kan helpen voorspellenWetenschappers van de Hebrew University of Jerusalem hebben een technologie ontdekt die in staat is om meer informatie te halen uit beelden van hersenscans. Die methode zal volgens de ontwikkelaars in de toekomst artsen wellicht de kans bieden om een aantal ziektes sneller te herkennen en te behandelen. Daarbij denken de wetenschappers onder meer aan … The post Israëli’s hebben beeldtechniek die Alzheimer kan helpen voorspellen appeared first on Express.
21/08 15u45  Mercedes bespiedt zijn chauffeursIn Groot-Brittannië heeft de Duitse autobouwer Mercedes-Benz voor aanzienlijke opschudding gezorgd. De constructeur heeft immers moeten toegeven technologie te gebruiken om de bestuurders te bespioneren. De Britse krant The Sun, die het nieuws bracht, stelt dat Mercedes in zijn auto’s heimelijk een apparaat installeert dat de exacte locatie van het voertuig verraadt. De constructeur zegt … The post Mercedes bespiedt zijn chauffeurs appeared first on Express.
21/08 15u07  ?Tesla killers? zijn alles, behalve datLees meer >
21/08 14u45  ‘Tesla killers’ zijn alles, behalve datIn de Verenigde Staten wordt de markt van de elektrische wagens door Tesla gedomineerd. Ook de introductie van prestigieuze projecten zoals de I-Pace van Jaguar en de E-Tron van Audi kunnen aan de machtspositie voorlopig niet tornen. Dat zegt Colin Beresford, redacteur bij het persbureau Bloomberg. Zowel de I-Pace als de E-Tron zijn er echter … The post ‘Tesla killers’ zijn alles, behalve dat appeared first on Express.
21/08 14u30  2019 zou het jaar van de opvouwbare smartphone worden. Of niet?2019 zou het jaar van de opvouwbare smartphone worden. Maar de wetten van de fysica lijken daar anders over te gaan beslissen.  Eerst was het de beurt aan Samsung. Het Zuid-Koreaanse concern had aangekondigd in april zijn opvouwbare telefoon Galaxy Fold (foto onder) op de markt te zullen brengen. Daar werd in extremis van afgezien … The post 2019 zou het jaar van de opvouwbare smartphone worden. Of niet? appeared first on Express.
21/08 14u16  Satellieten volgen u overalDe jongste tijd hebben satellieten de sector van de beeldvorming grote vooruitgang opgeleverd. Die progressie kan talloze sectoren belangrijke voordelen aanreiken. Tegelijkertijd is er echter ook een toenemende vrees voor een onophoudelijke surveillance. Dat zegt Shelby Brown, redacteur van Cnet, in een commentaar op een rapport van de MIT Technology Review. Op dit ogenblik zijn … The post Satellieten volgen u overal appeared first on Express.
21/08 13u00  Winkelcentra hebben het moeilijk, maar winkels in luchthavens doen het uitstekendDe traditionele retail maakt een bijzonder moeilijke periode door. Shoppingcenters en winkelstraten krijgen steeds minder bezoek. Vele retailers zoeken dan ook naar alternatieve verkooppunten om klanten te vinden. Voor vele merken zijn luchthavens daarbij een lucratieve uitwijkmogelijkheid gebleken. Dat zegt Nathaniel Meyersohn, redacteur bij CNN Business, op basis van een aantal rapporten over de prestaties … The post Winkelcentra hebben het moeilijk, maar winkels in luchthavens doen het uitstekend appeared first on Express.
21/08 11u30  VK telt meer oplaadstations voor elektrische voertuigen dan benzinestationsEen gebrek aan oplaadstations komt vaak naar voor als één van de cruciale hindernissen die een snellere doorbraak van de elektrische auto zou kunnen belemmeren. Ook de lange oplaadtijden blijken vaak een punt van frustratie. Die problemen zullen echter steeds minder zwaar doorwegen. Dat zegt Bengt Halvorsen, hoofdredacteur van de nieuwssite Green Car Reports. Hij … The post VK telt meer oplaadstations voor elektrische voertuigen dan benzinestations appeared first on Express.
20/08 19u31  4 zaken die je moet weten over betrouwbaarheidImage by rawpixel from Pixabay Personen die hun geld aan iemand willen toevertrouwen, laten zich in veel gevallen meer leiden door het uiterlijk dan door de reputatie. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Warwick. De Britse onderzoekers stelden vast dat potentiële beleggers sneller bereid waren om geld te investeren bij personen met een … The post 4 zaken die je moet weten over betrouwbaarheid appeared first on Express.
20/08 18u30  Didier Reynders onderweg naar post Europees CommissarisDe federale regering wil nog deze week een voorstel doen om een Europees Commissaris te benoemen. Dat kunnen ze technisch ook, zelfs al is het een ontslagnemend minderheidskabinet. “Maar liefst willen we toch wat steun in het parlement”, zo klinkt het. De naam die valt om de ploeg van Ursula Von der Leyen te versterken: … The post Didier Reynders onderweg naar post Europees Commissaris appeared first on Express.
20/08 17u01  ‘Tesla killers’ zijn alles behalve datIn de Verenigde Staten wordt de markt van de elektrische wagens door Tesla gedomineerd. Ook de introductie van prestigieuze projecten zoals de I-Pace van Jaguar en de E-Tron van Audi kunnen aan de machtspositie voorlopig niet tornen. Dat zegt Colin Beresford, redacteur bij het persbureau Bloomberg. Zowel de I-Pace als de E-Tron zijn er echter … The post ‘Tesla killers’ zijn alles behalve dat appeared first on Express.
20/08 16u58  ?Tesla killers? zijn alles behalve datLees meer >
20/08 16u31  Wat kan de Europese Unie doen om een wereldmacht te worden?Zaterdag en zondag staat in het Franse Biarritz de G7-top geprogrammeerd. Dat is een jaarlijkse samenkomst van de leiders van 7 vooraanstaande economieën, waaronder de Europese Unie. Die troffen elkaar oorspronkelijk om er economische en financiële onderwerpen te bespreken. Maar sinds de financiële crisis wordt hier voornamelijk over politiek gesproken. Het economische luik wordt nu … The post Wat kan de Europese Unie doen om een wereldmacht te worden? appeared first on Express.
20/08 15u30  Denemarken laat elektrische ferry debuterenIn Denemarken heeft de ferry Ellen zijn debuut gemaakt op de route tussen de havens Fynshav en Søby. Daarmee heeft Denemarken naar eigen zeggen de eerste exclusief elektrische ferry van de wereld in dienst genomen. De Ellen heeft een vermogen van 4,3 megawattuur. Daarmee zou de ferry met een volledig geladen batterij een afstand van … The post Denemarken laat elektrische ferry debuteren appeared first on Express.
20/08 14u30  Amerikaanse whiskey vreest voor oplopende handelsoorlog met EuropaDe Amerikaanse whiskey-producenten hebben op een jaar tijd meer dan 20 procent van hun export naar Europa verloren. Reden voor die terugval zijn de introductie van Europese importtarieven.  Dat zegt de Amerikaanse Distilled Spirits Council, vertegenwoordiger van de Amerikaanse whiskey-producenten. De Europese Unie besliste in juni vorig jaar tot een heffing van 25 procent op … The post Amerikaanse whiskey vreest voor oplopende handelsoorlog met Europa appeared first on Express.
20/08 13u57  Saudi?s willen in 2030 liefst 30 miljoen mensen op de hadjLees meer >
20/08 13u31  Saudi’s willen in 2030 liefst 30 miljoen mensen op de hadjSaudi-Arabië zal dit jaar voor religieuze evenementen in totaal tien miljoen visums hebben uitgereikt. Dat heeft Amr Al-Maddah, de Saudische minister voor hadj en umrah, gezegd. De volgende jaren zal dat aantal volgens de minister nog gevoelig stijgen. Over twee jaar verwacht Al-Maddah ongeveer vijftien miljoen buitenlandse pelgrims. Tegen het einde van volgend decennium denkt … The post Saudi’s willen in 2030 liefst 30 miljoen mensen op de hadj appeared first on Express.
20/08 13u01  Business Roundtable: ‘Alles voor de aandeelhouder’ was dus toch niet het beste ideeDe Amerikaanse Business Roundtable wil af van een cultuur waarbij de besluitvorming binnen ondernemingen enkel draait rond wat het beste is voor aandeelhouders. Het mantra ‘alles voor de aandeelhouder’ blijkt achteraf gezien dus toch niet het beste idee te zijn geweest. Er is sprake van een belangrijke filosofische koerswijziging binnen de vereniging. Die telt de … The post Business Roundtable: ‘Alles voor de aandeelhouder’ was dus toch niet het beste idee appeared first on Express.
20/08 12u56  Business Roundtable: ?Alles voor de aandeelhouder? was dus toch niet het beste ideeLees meer >
20/08 12u15  Totaal omvang Amerikaanse hypotheekleningen opnieuw groter dan voor de financiële crisisIn de Verenigde Staten weegt op het vastgoed van de particuliere bevolking inmiddels een schuld van 9.400 miljard dollar. Daarmee is een nieuw hoogtepunt bereikt sinds de instorting van de Amerikaanse hypotheekmarkt elf jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve. Het rapport wijst erop dat alleen al tijdens het jongste kwartaal … The post Totaal omvang Amerikaanse hypotheekleningen opnieuw groter dan voor de financiële crisis appeared first on Express.
19/08 17u30  Elke week sluit een Amerikaanse steenkoolcentraleSinds het begin van dit decennium zijn in de Verenigde Staten al meer dan vijfhonderd steenkoolcentrales gesloten. Dit betekent nagenoeg een sluiting per week. Daarmee ging een verlies van 102 gigawatt aan capaciteit gepaard. Dat is de boodschap van een rapport van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA). Tegen het midden van volgend decennium zijn … The post Elke week sluit een Amerikaanse steenkoolcentrale appeared first on Express.
19/08 16u30  Voor werknemer is vierdaagse werkweek geen utopieEen meerderheid van de Europese werknemers verwacht dat technologie uiteindelijk tot een vierdaagse werkweek zal leiden. Ze zijn er immers van overtuigd dat technologie hun productiviteit en efficiëntie zal verhogen. Dat blijkt uit een studie van het bedrijf Ricoh Europe. De onderzoekers stelden vast dat 57 procent van de ondervraagde werknemers binnen een afzienbare tijd … The post Voor werknemer is vierdaagse werkweek geen utopie appeared first on Express.
19/08 15u15  Londen-New York levert grootste omzet uit internationale luchtvaart opDe verbinding tussen Heathrow Airport in Londen en John F. Kennedy International Airport in New York levert de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways bijna 1,2 miljard dollar jaaromzet op. Geen enkele andere luchtvaartroute in de wereld kan meer inkomsten melden. Dat blijkt uit een rapport van de Official Airline Guide (OAG). Op de tweede plaats staat … The post Londen-New York levert grootste omzet uit internationale luchtvaart op appeared first on Express.
19/08 14u00  Chinese investeringen in Europese Unie in vrije valDe Chinese investeringen in Europa kenden de eerste helft van dit jaar een gevoelige terugval tegenover dezelfde periode vorig jaar. Deze achteruitgang is het gevolg van oplopende handelsspanningen en economische onzekerheid. Dat blijkt een rapport van consulent Ernst & Young (EY). In totaal investeerden Chinese bedrijven tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 2,4 … The post Chinese investeringen in Europese Unie in vrije val appeared first on Express.
19/08 11u00  Brazilië heeft al 20 miljard dollar staatsactiva geprivatiseerdSinds de rechts-populistische politicus Jair Bolsonaro in Brazilië begin dit jaar als president werd geïnstalleerd, heeft de regering van het land al voor 20 miljard dollar activa en investeringen geprivatiseerd. Dat heeft Salim Mattar, Braziliaans minister voor privatisering en desinvesteringen, gemeld. Volgens Mattar verloopt het privatiseringsplan van de Braziliaanse overheid volgens plan. “De regering heeft … The post Brazilië heeft al 20 miljard dollar staatsactiva geprivatiseerd appeared first on Express.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Brazilië heeft al 20 miljard dollar staatsactiva geprivatiseerd19/08 11u00 - Express.be: Sinds de rechts-populistische politicus Jair Bolsonaro in Brazilië begin dit jaar als president werd geïnstalleerd, heeft de regering van het land al voor 20 miljard dollar activa en investeringen geprivatiseerd. Dat heeft Salim Mattar, Braziliaans minister voor privatisering en desinvesteringen, gemeld. Volgens Mattar verloopt het privatiseringsplan van de Braziliaanse overheid volgens plan. “De regering heeft … The post Brazilië heeft al 20 miljard dollar staatsactiva geprivatiseerd appeared first on Express.
0x Chinese investeringen in Europese Unie in vrije val19/08 14u00 - Express.be: De Chinese investeringen in Europa kenden de eerste helft van dit jaar een gevoelige terugval tegenover dezelfde periode vorig jaar. Deze achteruitgang is het gevolg van oplopende handelsspanningen en economische onzekerheid. Dat blijkt een rapport van consulent Ernst & Young (EY). In totaal investeerden Chinese bedrijven tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 2,4 … The post Chinese investeringen in Europese Unie in vrije val appeared first on Express.
0x Londen-New York levert grootste omzet uit internationale luchtvaart op19/08 15u15 - Express.be: De verbinding tussen Heathrow Airport in Londen en John F. Kennedy International Airport in New York levert de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways bijna 1,2 miljard dollar jaaromzet op. Geen enkele andere luchtvaartroute in de wereld kan meer inkomsten melden. Dat blijkt uit een rapport van de Official Airline Guide (OAG). Op de tweede plaats staat … The post Londen-New York levert grootste omzet uit internationale luchtvaart op appeared first on Express.
0x Voor werknemer is vierdaagse werkweek geen utopie19/08 16u30 - Express.be: Een meerderheid van de Europese werknemers verwacht dat technologie uiteindelijk tot een vierdaagse werkweek zal leiden. Ze zijn er immers van overtuigd dat technologie hun productiviteit en efficiëntie zal verhogen. Dat blijkt uit een studie van het bedrijf Ricoh Europe. De onderzoekers stelden vast dat 57 procent van de ondervraagde werknemers binnen een afzienbare tijd … The post Voor werknemer is vierdaagse werkweek geen utopie appeared first on Express.
0x Elke week sluit een Amerikaanse steenkoolcentrale19/08 17u30 - Express.be: Sinds het begin van dit decennium zijn in de Verenigde Staten al meer dan vijfhonderd steenkoolcentrales gesloten. Dit betekent nagenoeg een sluiting per week. Daarmee ging een verlies van 102 gigawatt aan capaciteit gepaard. Dat is de boodschap van een rapport van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA). Tegen het midden van volgend decennium zijn … The post Elke week sluit een Amerikaanse steenkoolcentrale appeared first on Express.
0x Totaal omvang Amerikaanse hypotheekleningen opnieuw groter dan voor de financiële crisis20/08 12u15 - Express.be: In de Verenigde Staten weegt op het vastgoed van de particuliere bevolking inmiddels een schuld van 9.400 miljard dollar. Daarmee is een nieuw hoogtepunt bereikt sinds de instorting van de Amerikaanse hypotheekmarkt elf jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve. Het rapport wijst erop dat alleen al tijdens het jongste kwartaal … The post Totaal omvang Amerikaanse hypotheekleningen opnieuw groter dan voor de financiële crisis appeared first on Express.
0x Business Roundtable: ?Alles voor de aandeelhouder? was dus toch niet het beste idee20/08 12u56 - Express.be: Lees meer >
0x Business Roundtable: ‘Alles voor de aandeelhouder’ was dus toch niet het beste idee20/08 13u01 - Express.be: De Amerikaanse Business Roundtable wil af van een cultuur waarbij de besluitvorming binnen ondernemingen enkel draait rond wat het beste is voor aandeelhouders. Het mantra ‘alles voor de aandeelhouder’ blijkt achteraf gezien dus toch niet het beste idee te zijn geweest. Er is sprake van een belangrijke filosofische koerswijziging binnen de vereniging. Die telt de … The post Business Roundtable: ‘Alles voor de aandeelhouder’ was dus toch niet het beste idee appeared first on Express.
0x Saudi’s willen in 2030 liefst 30 miljoen mensen op de hadj20/08 13u31 - Express.be: Saudi-Arabië zal dit jaar voor religieuze evenementen in totaal tien miljoen visums hebben uitgereikt. Dat heeft Amr Al-Maddah, de Saudische minister voor hadj en umrah, gezegd. De volgende jaren zal dat aantal volgens de minister nog gevoelig stijgen. Over twee jaar verwacht Al-Maddah ongeveer vijftien miljoen buitenlandse pelgrims. Tegen het einde van volgend decennium denkt … The post Saudi’s willen in 2030 liefst 30 miljoen mensen op de hadj appeared first on Express.
0x Saudi?s willen in 2030 liefst 30 miljoen mensen op de hadj20/08 13u57 - Express.be: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
27910
Gelezen:
329
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven