vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u30
 

Express.be

Verbergen Tonen
18/01 00u06  Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan? Lees meer >18 
18/01 00u06  ?Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar? Lees meer >16 
18/01 00u06  ECB zet geldtsunami stop? het uur van de waarheid nadert Lees meer >17 
18/01 00u06  ?Geen gezeik, iedereen rijk!? Lees meer >16 
18/01 00u06  Stad Parijs eist terugtrekking seksistische reclame Lees meer >19 
17/01 19u45  Carrefour gaat slachthuizen verplichten camera's te installeren De Franse supermarktketen Carrefour wil dat de slachthuizen waar de distributeur vlees aankoopt voortaan met camera’s worden uitgerust. Dat melden Franse media. Carrefour wil op die manier verder bijdragen aan zijn strijd voor het dierenwelzijn.
17/01 16u00  Alternatieve vervoersdiensten hebben weinig frequente gebruikers In de Verenigde Staten is het gebruik van alternatieve vervoersdiensten - zoals de services van bedrijven zoals Uber of Lyft - de voorbije jaren sterk toegenomen. Dat blijkt uit een studie van het Pew Research Center, gebaseerd op een bevraging bij ruim tienduizend Amerikaanse burgers in de herfst vorig jaar. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat inmiddels 36 procent van de Amerikaanse volwassen bevolking al ooit van alternatieve vervoersdiensten gebruik heeft gemaakt.
17/01 15u45  Wereld lijkt met open ogen in volgende crisis te lopen De wereldwijde risico's nemen toe, maar de wil om de dreigingen collectief aan te pakken, brokkelt af. Overal in de wereld roepen partijen op om de controle terug in eigen handen te nemen. Dat zegt een rapport van het World Economic Forum, gebaseerd op een enquête bij ongeveer duizend experts en besluitvormers. Het rapport waarschuwt voor minder gunstige economische vooruitzichten en verslechterende geopolitieke omstandigheden.
17/01 13u15  Drie op vijf koffie-variëteiten zijn met uitsterven bedreigd Drie op de vijf soorten wilde koffiesoorten lopen het risico te zullen verdwijnen. Dat is te wijten aan een dodelijke combinatie van de klimaatverandering, een reeks ziektes en de ontbossing. Dat is de boodschap van een studie van wetenschappers aan de Royal Botanic Gardens in Groot-Brittannië. Deze gevaren brengen volgens de onderzoekers de toekomst van de meest populaire drank ter wereld in het gedrang.
17/01 11u45  Nike heeft een schoen die wordt gecontroleerd door je smartphone De Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike heeft een eerste intelligente basketbalschoen op de markt gebracht die zichzelf letterlijk aan de voet van zijn eigenaar kan aanpassen. Daarvoor werd bij de nieuwe Nike Adapt BB beroep gedaan op een elektrische systeem, dat de traditionele veters vervangt en de schoen strakker of losser kan maken. Met behulp van een smartphone-applicatie kan aan de schoen de nodige instructies worden gegeven om een perfecte pasvorm aan te nemen.
17/01 11u00  Ook Kroatië wil nu bij de euro Kroatië bereidt een officiële vraag voor om tot de eurozone te kunnen toetreden. Dat heeft Boris Vujcic, gouverneur van de centrale bank van het land, op een Euromoney-congres in Wenen gezegd. Vujcic verklaarde daarbij in de loop van de volgende maanden een email te zullen sturen met de vraag om toegelaten te worden tot het Exchange Rate Mechanism (ERM-2), het wisselkoersmechanisme van de Europese Unie dat algemeen wordt gestempeld als de wachtkamer van de euro.
16/01 17u45  Duitse groeimotor sputtert Duitsland is de op drie na grootste economie ter wereld, met een exportmachine die 1.600 miljard dollar per jaar omzet. Maar het land dreigt nu wel in de klappen te gaan delen. 
16/01 17u15  Economen maken zich wel degelijk zorg over de schade die monopolies aanrichten Monopolies worden een concept dat steeds meer door economen onder de loep worden genomen. Dat zegt Noah Smith, financieel expert bij het persbureau Bloomberg, in een bijdrage over een recente jaarvergadering van de American Economic Association in Atlanta. Smith merkt daarbij op dat tijdens het evenement in eerste plaats het genderprobleem in de sector ter sprake kwam, maar daarna viel de aandacht vooral op monopolies en maatregelen om kartelvorming tegen te gaan.
16/01 15u30  Niet wat u kan, maar hoe snel u nieuwe zaken leren kan, wordt beslissend in uw zoektocht naar werk Het verhaal van de rol van kunstmatige intelligentie in de transformatie van de software-industrie vormt een klassiek voorbeeld van de manier waarop de technologie dwingt de fundamenten van elk bedrijf opnieuw onder de loep te nemen. Dat zegt Brian Peccarelli, chief operation officer van Thomson Reuters, in een paper voor het World Economic Forum (WEF).
16/01 15u00  Grootste vliegtuig ter wereld kan weken in de lucht blijven Het Britse bedrijf Hybrid Air Vehicles (HAV) werkt aan de commerciële productie van het grootste vliegtuig van de wereld. De Airlander 10 die door de onderneming wordt ontwikkeld is een kolos die even lang is als een voetbalveld en in staat is om gedurende verscheidene weken onafgebroken in de lucht te blijven. Het ontwerp toont een hybride toestel, dat enerzijds een vliegtuig is, maar ook kan omschreven worden als een luchtschip, dat met helium is gevuld.
Laatste update: vandaag om 0u06


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/01 13u45  't Is gebeurd! Eerste 100 robots krijgen hun ontslagIn Japan hebben meer dan 100 van de 243 robots die actief waren in de lokale ‘Henn na Hotel'- keten hun ontslag gekregen. De reden? Ze zorgden voor meer werk dan ze werk verrichten.
16/01 13u15  Duits probleem voor Facebook wordt echt serieusDuitsland staat op het punt Facebook eraan te herinneren dat de beproevingen van de onderneming nog lang niet tot het verleden behoren. Mogelijk kunnen de bekommernissen zelfs nog erger worden. Die boodschap staat in een column van Alex Webb, correspondent Europese technologie van het persbureau Bloomberg. Webb verwijst daarbij naar informatie van de krant Duitse krant Bild, die heeft gemeld dat het Duitse Bundeskartellamt plannen zou hebben om Facebook te verbieden nog langer gebruikersgegevens van externe platformen te verzamelen.
16/01 10u00  In India is een religieus festival begonnen. Er worden 150 miljoen mensen verwachtIn de Indiase stad Prayagraj, het voormalige Allahabad, verzamelen hindoeïstische pelgrims uit de hele wereld zich voor de Kumbh Mela, een festival dat volgens de autoriteiten 150 miljoen bezoekers - waaronder één miljoen buitenlanders - zal aantrekken. De pelgrims komen naar Prayagraj om te baden in het water van de delta van de heilige rivieren Ganges, Yamuna en Saraswati. Vrome hindoes zijn ervan overtuigd dat een onderdompeling in het water van de Ganges een vergiffenis voor zonden biedt.
16/01 10u00  De 10 verkiezingen die 2019 zullen tekenenWordt 2019 het jaar van de Brexit? Hoe draaien de verkiezingen uit voor het Europese parlement? En zitten wereldleiders zoals Justin Trudeau en Benjamin Netanyahu op het einde van het jaar nog in het zadel? Dit zijn tien evenementen die 2019 zullen tekenen.
15/01 18u45  De 10 evenementen die 2019 zullen tekenenWordt 2019 het jaar van de Brexit? Hoe draaien de verkiezingen uit voor het Europese parlement? En zitten wereldleiders zoals Justin Trudeau en Benjamin Netanyahu op het einde van het jaar nog in het zadel? Dit zijn tien evenementen die 2019 zullen tekenen.
15/01 17u15  Amazon laat in Frankrijk op grote schaal onverkochte producten vernietigenAmazon vernietigt op grote schaal onverkochte producten in Frankrijk. Dat blijkt uit een reportage van het Franse zakenblad Capital op de Franse tv-zender M6. 
15/01 17u00  Britten slaan aan het hamsteren in de aanloop van de BrexitNaarmate de kans op een gestroomlijnde brexit steeds kleiner wordt, beginnen consumenten in Groot-Brittannië te vrezen voor geblokkeerde havens, een verstopt wegennet en lege winkelrekken. Die angst dreigt de Britse bevolking te zullen aanzetten om allerlei voorraden te beginnen hamsteren. Dat zegt Delphine Strauss, redacteur economie bij de Britse zakenkrant Financial Times.
15/01 14u45  Britten slaan aan het hamsteren in de aankoop van de BrexitNaarmate de kans op een gestroomlijnde brexit steeds kleiner wordt, beginnen consumenten in Groot-Brittannië te vrezen voor geblokkeerde havens, een verstopt wegennet en lege winkelrekken. Die angst dreigt de Britse bevolking te zullen aanzetten om allerlei voorraden te beginnen hamsteren. Dat zegt Delphine Strauss, redacteur economie bij de Britse zakenkrant Financial Times.
15/01 14u00  Onze middenklasse zit gevangen in een schaarstesyndroom"In alle rijke landen verdwijnen middenklassejobs en worden ze geabsorbeerd door hoogbetaald en laagbetaald werk. Dat is de oorzaak van de angst die nu de middenklasse domineert.”
15/01 13u30  Moet de wetenschap bang zijn voor China?China heeft de duidelijke ambitie om ook op wetenschappelijk gebied de leider van de wereld te worden. Maar het land lijkt niet van plan om daaraan ook een sterkere democratiserende beweging te koppelen. Dat is de conclusie van een column in het magazine The Economist. Er wordt echter gewaarschuwd dat de Chinese leiders ooit mogelijk toch voor een dilemma zullen worden geplaatst, waarbij democratie een instrument zou kunnen worden om verdere wetenschappelijke vooruitgang te kunnen maken.
15/01 13u30  Vluchteling heeft 20 jaar nodig om zich op het niveau van een expat te hijsenDe rijkere landen moeten meer inspanningen doen om de integratie van migranten te vergemakkelijken. Dat blijkt uit de conclusies van een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) over de integratie van migranten. De onderzoekers zeggen steeds meer problemen te zien met de instroom van migranten in de lidstaten van de organisatie.
15/01 12u45  Draait de groeivertraging in de EU uit op een heuse recessie?De Europese Unie moet ermee rekening houden dat een vertraging van de economische groei uiteindelijk in een echte recessie zou kunnen uitmonden. Dat staat in een opiniebijdrage van de redactie van de Britse zakenkrant Financial Times. Gewaarschuwd wordt dat deze problemen een belangrijke invloed zouden kunnen hebben op Europese verkiezingen die in mei dit jaar op de agenda staan.
15/01 11u00  Bart De Wever "against the world"?ANALYSE- De beslissing van Bart De Wever (N-VA) om kandidaat minister-president voor Vlaanderen te zijn, is een mijlpaal. Door z'n zet moet hij vaarwel zeggen aan twee grote liefdes in z'n leven: zijn stad en zijn partij. 
15/01 10u45  Canada in eenzaam gevecht verwikkeld met twee supermachtenCanada laat zich nog maar eens opmerken in de strijd om mensenrechten. Maar het land heeft zich in een zeer eenzame positie gemanoeuvreerd.
15/01 08u45  Boerderij van de toekomst zal gigantische planten voortbrengenWetenschappers zijn er in de Verenigde Staten in geslaagd om met behulp van genetische modificatie bij de productie van tabak een meeropbrengst van 40 procent te realiseren. Indien dezelfde techniek kan worden toegepast op teelten zoals sojabonen of aardappelen, kunnen volgens de onderzoekers de wereldwijde landbouwopbrengsten gevoelig worden opgevoerd en zal een antwoord kunnen worden geboden op de toenemende vraag naar voeding.
15/01 00u04  Films met vrouwen in hoofdrol brengen meer geld op dan producties met mannelijke hoofdpersonagesLees meer >
15/01 00u04  Duitsland: 4 op elke 10 immigranten zijn nu aan de slagLees meer >
14/01 17u15  Poetin raadde Venezuela aan een basisinkomen te introducerenDe Russische vriendschap met Venezuela kost Moskou veel geld. Maar de instorting van de Venezolaanse economie komt de Russische oliemaatschappijen goed uit.
14/01 16u45  Californië wil nu ook papieren betalingsbewijs verbiedenIn Californië hebben leden van de democratische partij voorgesteld om in de handel bij aankopen in principe alleen elektronische ontvangstbewijzen ter beschikking te stellen. Alleen wanneer de klant expliciet een gedrukt ticket vraagt, zou van die regel mogen worden afgeleid. Phil Ting, die het voorstel heeft ingediend, maakte gewag van een nationale primeur die een gunstige impact op het leefmilieu zou hebben. De nieuwe wet zou over drie jaar van kracht worden.
14/01 14u45  Pakistani hebben een slimme valiesHet Pakistaanse bedrijf ForwardX heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zijn nieuwe project Ovis, een slimme reiskoffer die geprogrammeerd is om naast de eigenaar te blijven, voorgesteld. Door de nieuwe technologie zouden reizigers niet langer onophoudelijk met zware koffers moeten sleuren, aangezien de valies met behulp van een reeks sensoren in staat wordt gesteld zijn bezitter te volgen en botsingen met obstakels en andere reizigers te vermijden.
14/01 13u00  Stad Rome legt beslag op geld in Trevi FonteinDe munten die door toeristen in de Trevi-fontein in Rome worden gegooid, werden lange tijd gebruikt om de behoeftigen te helpen, maar zullen voortaan naar de stadskas worden overgeheveld. Het geld zal worden gebruikt om een aantal problemen in de Italiaanse hoofdstad aan te pakken. Dat heeft het Romeinse stadsbestuur onder leiding van burgemeester Virginia Raggi beslist. Jaarlijks wordt ongeveer 1,5 miljoen euro in de beroemde barokke fontein, tweeënhalve eeuw oud, gegooid.
14/01 12u30  Er is iets rot bij Proximus: gesprek tussen premier Michel en Leroy verliep 'hallucinant'ANALYSE - De verwondering over het onhandige optreden van Dominique Leroy nam vorige week met de dag toe, en sloeg over in irritatie toen ze plots 1.900 ontslagen aankondigde. "Is zij de juiste vrouw om dit bedrijf te leiden?", is de vraag die steeds vaker in de Wetstraat opduikt. Open Vld-minister van Telecommunicatie Philippe De Backer wil systematisch de komende jaren de aandelen van de overheid in Proximus verkopen. De regering wil eruit, en dat kan niet verwonderen. 
14/01 11u00  Facebook kan niet meer van je smartphone verwijderd worden, enkel gedeactiveerdHet sociale netwerkbedrijf Facebook heeft met een onbekend aantal producenten van smartphones en mobiele providers over de hele wereld een aantal opmerkelijke applicatie-overeenkomsten gesloten. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg bevestigd. In die overeenkomst werd niet alleen voorzien dat een aantal applicaties van Facebook standaard op hardware zou worden opgeladen, maar werd tevens afgesproken dat de software onmogelijk nog opnieuw zou kunnen worden verwijderd.
14/01 10u45  Chinese doorverkopers verlagen prijs iPhone met 22%JD.com en Suning, twee belangrijke Chinese e-commerceplatformen, hebben de prijzen van een reeks iPhone's met meer dan een vijfde verlaagd in de hoop zo de verkoop aan te zwengelen in de aanloop naar het Chinese nieuwjaar.
14/01 10u15  Straks ziet u ook reclame in... de ruimteRussische startup StartRocket wil met zijn Orbital Display, een netwerk van commerciële cubesats, vanuit de ruimte in de nachtelijke hemel gigantische reclameboodschappen laten oplichten. Volgens Vlad Sitnikov, bij StartRocket projectleider voor het initiatief, is het aanwenden van het uitspansel een volgende logische stap in de verdere ontwikkeling van de reclamesector.
14/01 00u15  Taylor Swift zet gezichtsherkenningssoftware in tegen stalkersLees meer >
14/01 00u00  Iraanse olieverkopen kelderen en de sancties moeten nog ingaan...De Iraanse olieproducenten voelen veel sneller de Amerikaanse economische sancties dan zou kunnen worden verwacht. De petroleumexport van Iran heeft al een gevoelige terugval gekend, terwijl de deadline voor de sancties van de Verenigde Staten tegen het land pas begin november ligt. Dat zegt Benoit Faucon, oliespecialist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.
13/01 09u30  Hackerscollectief Dark Overlord zoekt volk. Salaris? 55.000 euro... per maandThe Dark Overlord, een collectief dat actief is in de cybermisdaad en bekend werd door de chantage van grote entertainment- en verzekeringsbedrijven, heeft 4 openstaande posities voor ‘mensen met een innovatieve aanpak, die buiten hokjes kunnen denken’. 
13/01 00u09  AB-InBev: megaschulden worden megaproblematischLees meer >
13/01 00u09  De mensen die ons regeren begrijpen niets van technologieLees meer >
12/01 02u00  Als de 'shutdown' nog 14 dagen duurt, overtreft zijn kost die van Trumps muurAls de 'shutdown' van een reeks Amerikaanse overheidsdiensten nog 2 weken aanhoudt zal hij het land meer gekost hebben dan de 5,7 miljard dollar die Trump voor de bouw van zijn muur wil.
11/01 19u00  Hoe overleef je deze 14 lastige of gevaarlijke situaties?Van alledaagse frustraties tot echte noodsituaties … kalm blijven is de boodschap. Hier zijn 14 tips van experts uit Reader’s Digest waarmee je elke situatie kan overleven.
11/01 16u01  Van vliegende tot 3D-geprinte auto's: China wint de strijd om het transportChina bouwt volop aan de toekomst van het transport, waarbij een opvallend nieuwe strategie wordt gehanteerd. Dat zegt Ben Halder, journalist bij het online magazine Ozy. Halder benadrukt dat het land daarbij zijn benadering drastisch heeft gewijzigd. Terwijl in het verleden vooral werd gewerkt met staatsbedrijven die buitenlandse technologieën kopieerden en aan goedkopere prijzen op de Chinese markt brachten - wat geregeld leidde tot juridische klachten en een internationale minachting tot gevolg had - om het eigen tekort aan innovatietalent te compenseren, heeft het land zich inmiddels ontwikkeld tot een toonaangevende technologische vernieuwer.
11/01 15u45  Wat is er fout met tennis? Opnieuw 28 spelers gearresteerd voor 'matchfixing'In Spanje zijn liefst 83 mensen aangehouden voor hun vermeende betrokkenheid bij het manipuleren van tenniswedstrijden. Onder de arrestanten bevinden zich ruim 28 proftennissers. 
11/01 15u15  Kinderen krijgen gratis openbaar vervoer in ParijsParijs wil zijn openbaar vervoer voor kinderen tussen vier en elf jaar gratis maken. Dat heeft Anne Hidalgo, de socialistische burgemeester van Parijs, aangekondigd. Op dit ogenblik is het openbaar vervoer in de Franse hoofdstad alleen voor kinderen onder de leeftijdsgrens van vier jaar gratis. Indien Hidalgo haar plannen kan doordrukken, zal het nieuwe systeem in september dit jaar ingaan.
11/01 14u00  Wordt zij snel de rijkste vrouw ter wereld?De echtscheiding van Jeff Bezos en MacKenzie Bezos (née Tuttle) kan de zaakvoering bij Amazon drastisch veranderen en haar invloed over ‘s werelds grootste bedrijf sterk uitbreiden, nu het koppel bekijkt hoe een fortuin  van 137 miljard dollar (118 miljard euro) best wordt verdeeld. 
11/01 14u00  China, niet de beurs, zou u zorgen moeten barenDe wereld kijkt met spanning naar de gebeurtenissen op de Amerikaanse aandelenbeurzen, maar men zou er beter aan doen om meer aandacht te schenken aan de evoluties in China. Die waarschuwing komt van Matt O’Brien, columnist bij de Amerikaanse krant Washington Post. Hij wijst erop dat de belangrijkste Chinese beursindex het voorbije jaar een verlies van 25 procent moest incasseren.
11/01 13u45  Rusland wordt een magneet voor buitenlandse studentenIn Rusland telden de universiteiten en hogescholen twee jaar geleden 229.300 buitenlandse studenten. Dat vertegenwoordigde een sterke groei tegenover vijf jaar voordien, toen aan de Russische onderwijsinstellingen 139.600 buitenlanders cursussen volgden. Dat blijkt uit cijfers van het Russische ministerie van wetenschappen en hoger onderwijs. Tegen het midden van volgend decennium ambieert Rusland zelfs 700.000 buitenlandse studenten te ontvangen.
11/01 11u15  Kinderen moeten meer, niet minder tijd achter de computer doorbrengenOuders die strikte grenzen willen stellen aan de tijd die hun kinderen aan mobiele telefoons en andere digitale apparaten besteden, dreigen de toekomst van de jongeren in het gedrang te brengen. Dat is de boodschap van het boek ‘The New Childhood: Raising Kids to Thrive in a Digitally Connected World’ door Jordan Shapiro, professor filosofie aan de Temple University in Philadelphia.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Stad Parijs eist terugtrekking seksistische reclame18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
18x Een auto huren door je gezicht te scannen? Het kan?18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
17x ECB zet geldtsunami stop? het uur van de waarheid nadert18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
16x ?Geen gezeik, iedereen rijk!?18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
16x ?Welkomstpolitiek van Merkel bekritiseren wordt strafbaar?18/01 00u06 - Express.be: Lees meer >
5x Carrefour gaat slachthuizen verplichten camera's te installeren17/01 19u45 - Express.be: De Franse supermarktketen Carrefour wil dat de slachthuizen waar de distributeur vlees aankoopt voortaan met camera’s worden uitgerust. Dat melden Franse media. Carrefour wil op die manier verder bijdragen aan zijn strijd voor het dierenwelzijn.
3x Alternatieve vervoersdiensten hebben weinig frequente gebruikers17/01 16u00 - Express.be: In de Verenigde Staten is het gebruik van alternatieve vervoersdiensten - zoals de services van bedrijven zoals Uber of Lyft - de voorbije jaren sterk toegenomen. Dat blijkt uit een studie van het Pew Research Center, gebaseerd op een bevraging bij ruim tienduizend Amerikaanse burgers in de herfst vorig jaar. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat inmiddels 36 procent van de Amerikaanse volwassen bevolking al ooit van alternatieve vervoersdiensten gebruik heeft gemaakt.
2x Britten slaan aan het hamsteren in de aankoop van de Brexit15/01 14u45 - Express.be: Naarmate de kans op een gestroomlijnde brexit steeds kleiner wordt, beginnen consumenten in Groot-Brittannië te vrezen voor geblokkeerde havens, een verstopt wegennet en lege winkelrekken. Die angst dreigt de Britse bevolking te zullen aanzetten om allerlei voorraden te beginnen hamsteren. Dat zegt Delphine Strauss, redacteur economie bij de Britse zakenkrant Financial Times.
1x Californië wil nu ook papieren betalingsbewijs verbieden14/01 16u45 - Express.be: In Californië hebben leden van de democratische partij voorgesteld om in de handel bij aankopen in principe alleen elektronische ontvangstbewijzen ter beschikking te stellen. Alleen wanneer de klant expliciet een gedrukt ticket vraagt, zou van die regel mogen worden afgeleid. Phil Ting, die het voorstel heeft ingediend, maakte gewag van een nationale primeur die een gunstige impact op het leefmilieu zou hebben. De nieuwe wet zou over drie jaar van kracht worden.
1x Duitsland: 4 op elke 10 immigranten zijn nu aan de slag15/01 00u04 - Express.be: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
36623
Gelezen:
49316
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven