dinsdag 25 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van Express.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Express.be

Verbergen Tonen
24/06 22u00  Vergeet Londen of Parijs! Dit zijn de 25 mooiste dorpjes van Europa Europa heeft nog veel verborgen parels die niet op de bucketlist van de meeste toeristen staan. Mooie dorpjes waarvoor het woordje ‘pittoresk’ zelfs een understatement is. Condé Nast Traveler maakte een selectie van 25 prachtige dorpen en kleine steden waar elke foto een postkaart waard is. En er staat ook een bestemming in België op … The post Vergeet Londen of Parijs! Dit zijn de 25 mooiste dorpjes van Europa appeared first on Express.
24/06 21u47  Trump: ?Andere landen moeten zelf hun olietankers gaan beschermen? Lees meer >
24/06 21u30  Trump: “Andere landen moeten zelf hun olietankers gaan beschermen” De Amerikaanse president Donald Trump schrijft in een reeks tweets dat andere landen voortaan best zelf kunnen instaan voor de verdediging van hun olietankers, wanneer die door de Straat van Hormuz passeren. Trump schrijft in een twee tweets ‘dat de VS nu de grootste producent van energie waar ook ter wereld zijn en daarom slechts … The post Trump: “Andere landen moeten zelf hun olietankers gaan beschermen” appeared first on Express.
24/06 20u47  Wat als Boris Johnson op z?n Trumps kiest voor een forse aanpak van brexit-onderhandelingen? Lees meer >
24/06 20u30  Wat als Boris Johnson op z’n Trumps kiest voor een forse aanpak van brexit-onderhandelingen? Het economische belang van een brexit-akkoord is voor ons land bijzonder groot, met schattingen die oplopen tot 40.000 jobverliezen in het ergste geval en een mogelijke extra bijdrage van 500 miljoen euro aan de Europese begroting. Boris Johnson was één van de leiders van het Brexit-kamp in het referendum drie jaar geleden. Dit kan echter de kansen op een … The post Wat als Boris Johnson op z’n Trumps kiest voor een forse aanpak van brexit-onderhandelingen? appeared first on Express.
24/06 15u45  “VS wil Europese producenten van telecomapparatuur verplichten buiten China te produceren” De regering Trump bekijkt of het Europese producenten van telecomapparatuur die wordt geïntegreerd in 5G-netwerken kan verplichten hun ontwikkeling en productie buiten China te verhuizen. Dat schrijft de Wall Street Journal. Indien de Amerikanen hun plannen doorzetten, dreigt dat enorme gevolgen te hebben voor bedrijven als Nokia en Ericsson 5G is de opvolger van onze … The post “VS wil Europese producenten van telecomapparatuur verplichten buiten China te produceren” appeared first on Express.
24/06 15u45  ?VS wil Europese producenten van telecomapparatuur verplichten buiten China te produceren? Lees meer >
24/06 14u30  Erdogan verliest Istanboel: een vernederde sultan is een gevaarlijke sultan De verkiezingen in de Turkse stad Istanboel zijn zondag gewonnen door oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu (CHP). Toen alle stemmen waren geteld, had Imamoglu ruim 54 gehaald, zijn tegenstander Binali Yıldırım van de regerende AKP haalde 45 procent. Imamoglu werd op 31 maart al eens verkozen tot burgemeester van de Turkse stad, maar de hoogste kiesraad annuleerde toen … The post Erdogan verliest Istanboel: een vernederde sultan is een gevaarlijke sultan appeared first on Express.
24/06 14u30  Technologie is een wapen tegen eenzaamheid Mensen voelen zich minder eenzaam wanneer ze toegang hebben tot alledaagse technologie zoals een radio, televisie of tablet. Dat zegt een onderzoek door de liefdadigheidsinstelling WaveLength en wetenschappers aan de University of York. De onderzoekers keken daarbij naar gegevens die over een periode van twee jaar waren verzameld bij een populatie eenzame personen in Groot-Brittannië. … The post Technologie is een wapen tegen eenzaamheid appeared first on Express.
24/06 13u00  Het probleem met Google Maps Burgers of bedrijven die op Google Maps beroep doen om een leverancier van een dienst of een service te contacteren, zijn niet altijd gegarandeerd bij het aangegeven adres terecht te komen. Technische onderlegde bedriegers blijken er immers in te lukken om die communicatie naar henzelf af te leiden. Op die manier zouden op Google Maps … The post Het probleem met Google Maps appeared first on Express.
24/06 12u45  Vlaams Belang nog steeds aan boord: sneuvelt cordon sanitaire tegen 2024? De Vlaamse formatie, en de gesprekken tussen N-VA en Vlaams Belang, zijn helemaal niet zo vrijblijvend. Niet dat de kans groot is dat extreemrechts nu al in het beleid stapt. Veel logischer is dat Vlaams Belang haar politieke maagdelijkheid eerst verliest op het gemeentelijk niveau. Daar mikt de partij ook op: in 2024 de muren … The post Vlaams Belang nog steeds aan boord: sneuvelt cordon sanitaire tegen 2024? appeared first on Express.
24/06 11u30  De oplossing voor overbodig vergaderen? Werknemers laten betalen voor de vergaderruimte Het Japanse bedrijf Dai-Ichi Seitosho Company (Disco) heeft een eigen systeem ontwikkeld om zijn productiviteit en winstmarge op te drijven. De onderneming beschouwt daarbij zijn interne organisatie als een vrije economische zone. Dit betekent dat werknemers een vergoeding vragen voor diensten die ze aan hun collega’s verstrekken. Disco heeft zich daarbij geïnspireerd op het Amoeba-management … The post De oplossing voor overbodig vergaderen? Werknemers laten betalen voor de vergaderruimte appeared first on Express.
24/06 10u00  Foxconn vraagt Apple China te verlaten Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple moet zijn activiteiten in China stopzetten en naar Taiwan overhevelen. Dat heeft Terry Gou, oprichter en hoofdaandeelhouder van het Taiwanese concern Hon Hai Precision Industry (Foxconn), gezegd. Apple maakt zich zorgen over de impact van het aanhoudend handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Het bedrijf heeft een sterke activiteit in … The post Foxconn vraagt Apple China te verlaten appeared first on Express.
24/06 09u00  Supercomputers weerspiegelen machtsverhoudingen in hightech-ontwikkeling China heeft veruit de grootste vloot supercomputers van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van de Top500 over de lijst met de sterkste supercomputers van de wereld, gepubliceerd ter gelegenheid van de International Supercomputing Conference (ISC) in de Duitse stad Frankfurt. Het rapport voert aan dat in China momenteel 219 supercomputers operationeel zijn. De … The post Supercomputers weerspiegelen machtsverhoudingen in hightech-ontwikkeling appeared first on Express.
23/06 14u00  Vluchtelingen worden bijna altijd als slachtoffer getoond Beeldmateriaal over migratie biedt een kans om een groter verhaal te vertellen. Dat zegt een onderzoek van wetenschappers van de University of Missouri, die meer dan achthonderd persfoto’s over de Syrische vluchtelingencrisis drie jaar geleden analyseerden. Een meerderheid van deze foto’s bleek de vluchtelingen als slachtoffers te omschrijven. Deze bevindingen hebben volgens de wetenschappers duidelijke … The post Vluchtelingen worden bijna altijd als slachtoffer getoond appeared first on Express.
Laatste update: maandag 24 juni 2019, 22u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/06 11u30  Bedrog en leugen lijken soms een bewijs van competentieMisleiding blijkt niet altijd op algemene afkeuring te botsen. In een aantal omstandigheden wordt het vermogen om anderen te misleiden zelfs als een troef ervaren. Dat geldt vooral voor beroepen die sterk met een verkoop in verband worden gebracht. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Chicago en de … The post Bedrog en leugen lijken soms een bewijs van competentie appeared first on Express.
22/06 16u03  ?Denk aan onze kinderen.? Bijbeltaks bedreigt Bible BeltLees meer >
22/06 16u00  “Denk aan onze kinderen.” Bijbeltaks bedreigt Bible Belt“Indien president Trump zijn voornemen doorzet om 25% invoerbelasting te gaan heffen op 300 miljard dollar aan Chinese goederen, dreigen grote gevolgen voor het drukken van Bijbels en voor de kinderboekensector. Beide zijn grotendeels afhankelijk geworden van wat China produceert.” Dat heeft Mark Schoenwald, CEO van de Amerikaanse boekenuitgeverij HarperCollins Christian Publishing, gezegd. Schoenwald maakte … The post “Denk aan onze kinderen.” Bijbeltaks bedreigt Bible Belt appeared first on Express.
22/06 14u45  25 verbluffende feiten over IndiaChina is al enkele jaren niet meer onbetwist de snelst groeiende economie ter wereld, want India heeft gestaag forse vooruitgang geboekt. Intussen vormen de inwoners van beide landen samen ongeveer een derde van de wereldbevolking. Ook hier zit India de Chinezen op de hielen. Geen wonder dat we 25 fascinerende feiten over India konden verzamelen. … The post 25 verbluffende feiten over India appeared first on Express.
22/06 14u30  Verdwijnt Didier Reynders eindelijk van het Belgische toneel?Volgende week valt de beslissing rond Didier Reynders (MR) z’n toekomst. Woensdag stemt de Raad van Europa over een nieuwe secretaris-generaal, en de kans is groot dat het de Franstalige liberaal dan eindelijk z’n internationale topjob te pakken heeft. Zo is de helft van het informateursduo vooral bezig met zichzelf. Didier Reynders ruikt de finish. … The post Verdwijnt Didier Reynders eindelijk van het Belgische toneel? appeared first on Express.
22/06 14u30  Bitcoin weegt op leefmilieu even zwaar als een grote stadDe productie en het gebruik van de virtuele munt bitcoin gaat gepaard met een jaarlijks energieverbruik van 45,8 terawattuur. De creatie van het digitale geld veroorzaakt daarbij echter ook een jaarlijkse uitstoot aan koolstofdioxide tussen 22 megaton en 22,9 megaton. Dat blijkt uit berekeningen van wetenschappers aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de … The post Bitcoin weegt op leefmilieu even zwaar als een grote stad appeared first on Express.
22/06 10u15  Duurzame energie creëerde vorig jaar 700.000 banenDe hernieuwbare energiesector telde het voorbije jaar wereldwijd elf miljoen arbeidsplaatsen. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). De grootste groei werd het voorbije jaar opgetekend in landen zoals Maleisië, Thailand en Vietnam. Deze vaststelling maakt volgens het rapport … The post Duurzame energie creëerde vorig jaar 700.000 banen appeared first on Express.
21/06 16u15  Wat doet u als u een portefeuille op straat vindt?De meeste mensen willen zichzelf liever geen spiegel met een oneerlijke persoonlijkheid voorhouden. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan en de University of Utah in de Verenigde Staten en de Universität Zürich in Zwitserland. De studie, die werd uitgevoerd bij meer dan zeventienduizend personen, verdeeld over 355 steden in … The post Wat doet u als u een portefeuille op straat vindt? appeared first on Express.
21/06 15u50  Iran, Noord-Korea, Venezuela? Trump en de kwadratuur van de cirkelLees meer >
21/06 15u15  Iran, Noord-Korea, Venezuela… Trump en de kwadratuur van de cirkelAls we de New York Times mogen geloven beval de Amerikaanse president Donald Trump donderdagavond aanvallen op een reeks militaire installaties in Iran. Maar toen de vliegtuigen die de aanvallen moesten uitvoeren al op weg waren, trok hij de orders in extremis terug in. Het buitenlandbeleid van de administratie Trump doet vragen rijzen. Er is … The post Iran, Noord-Korea, Venezuela… Trump en de kwadratuur van de cirkel appeared first on Express.
21/06 14u45  Huurprijzen in Berlijn mogen 5 jaar niet hogerIn Berlijn wil het stadsbestuur de huurprijzen blokkeren. Dat moet een einde maken aan de extreem snelle prijsstijgingen die de vastgoedmarkt van de Duitse hoofdstad de voorbije jaren heeft laten optekenen. De maatregel zou begin volgend jaar moeten ingaan. Daarbij zouden gedurende vijf jaar de huurprijzen geblokkeerd blijven. De bond van verhuurders heeft zijn leden … The post Huurprijzen in Berlijn mogen 5 jaar niet hoger appeared first on Express.
21/06 14u00  Ed Sheeran kraakt de code voor meest lucratieve tournee aller tijdenDeze zomer sluit de Brits singer-songwriter Ed Sheeran zijn Divide Tour af. De muzikant zal met die concertreeks een nieuw wereldrecord vestigen. Dat zegt Neil Shah, muziekspecialist bij de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal. De Divide Tour, die vijftien maanden geleden van start ging, zal volgens ramingen uiteindelijk meer dan 750 miljoen dollar opbrengen. Het … The post Ed Sheeran kraakt de code voor meest lucratieve tournee aller tijden appeared first on Express.
21/06 13u49  Ed Sheeran breekt de code voor meest lucratieve tournee aller tijdenLees meer >
21/06 13u00  De Europese puzzel: geen akkoord over topjobsEen top in Brussel, waarop de Europese topjobs besproken werden, heeft niets opgeleverd. Angela Merkel, de Duitse kanselier, weigerde ‘haar’ kandidaat, christendemocraat Manfred Weber, als nieuwe baas van de Europese Commissie te laten vallen. Maar rond hem is geen meerderheid, evenmin rond de socialist Frans Timmermans of de liberale Margrethe Vestager. Er zijn nog geen … The post De Europese puzzel: geen akkoord over topjobs appeared first on Express.
21/06 12u30  Noorwegen wil van H&M horen wat er nu zo duurzaam is aan hun duurzame kledijDe Zweedse modeketen Hennes & Mauritz (H&M) moet meer duidelijkheid scheppen over de duurzame aspecten van zijn jongste collectie Conscious, die door het bedrijf als een milieuvriendelijk initiatief naar voor is geschoven. Dat heeft Forbrukertilsynet, de Noorse consumenten-autoriteit, gezegd. Er zijn volgens Forbrukertilsynet immers aanwijzingen dat het Zweedse concern bij de promotie van Conscious gebruik … The post Noorwegen wil van H&M horen wat er nu zo duurzaam is aan hun duurzame kledij appeared first on Express.
21/06 00u43  Neymar kostte PSG 6 miljoen euro? per wedstrijdLees meer >
21/06 00u30  Neymar kostte PSG 6 miljoen euro… per wedstrijdSpaanse sportkranten menen dat de terugkeer van de Braziliaanse topspeler Neymar naar FC Barcelona onvermijdelijk is. De Braziliaan, die 2 zomers geleden in opmerkelijke omstandigheden naar de Franse lichtstad verkaste, heeft zijn manager de opdracht gegeven een andere club voor hem te zoeken. Een terugkeer naar FC Barcelona zou daarbij zijn voorkeur genieten. De liefde … The post Neymar kostte PSG 6 miljoen euro… per wedstrijd appeared first on Express.
20/06 16u15  Drie mensen op aarde bezitten elk meer dan 100 miljard dollarEr zijn in de wereld momenteel drie personen die erin geslaagd zijn een persoonlijk vermogen van meer dan 100 miljard dollar op te bouwen. De Amerikaanse ondernemers Jeff Bezos en Bill Gates hadden die grens al langer overschreden, maar zij krijgen nu het gezelschap van de Franse industrieel Bernard Arnault. Dat blijkt uit cijfers van … The post Drie mensen op aarde bezitten elk meer dan 100 miljard dollar appeared first on Express.
20/06 15u39  De Europese zelfmoord: 40% minder baby?s in Spanje sinds 2008Lees meer >
20/06 15u30  Zelfmoord in Amerika: +33% sinds 1999Steeds meer Amerikanen plegen zelfmoord. De zelfmoordcijfers zijn in de VS de voorbije 20 jaar met 33% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De stijging treft alle lagen van de bevolking, zowel mannen als vrouwen, als rassen en etniciteiten. Uit de statistieken blijkt dat zelfmoord een van … The post Zelfmoord in Amerika: +33% sinds 1999 appeared first on Express.
20/06 15u15  De Europese zelfmoord: 40% minder baby’s in Spanje sinds 2008In Spanje werden vorig jaar 369.302 baby’s geboren. Dat betekende een daling met 6,1 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Instituto Nacional de Estadística (INE), het Spaanse bureau voor de statistiek. De geboortecijfers vormen volgens waarnemers een duidelijke weerspiegeling van de inkrimping van de totale Spaanse bevolking. Spanje telde … The post De Europese zelfmoord: 40% minder baby’s in Spanje sinds 2008 appeared first on Express.
20/06 14u38  Noors eiland waar zon 69 dagen niet ondergaat wil af van ?tijdstress?Lees meer >
20/06 14u15  Noors eiland waar zon 69 dagen niet ondergaat wil af van ‘tijdstress’Het Noorse eiland Sommaroy wil af van de traditionele dagindeling. Daarvoor hebben de eilandbewoners naar eigen zeggen ook een bijzonder gegronde reden. Sommaroy ligt immers boven de Noordpoolcirkel. Tijdens de poolnacht – van november tot januari – is het eiland in een complete duisternis gehuld. Daarentegen is er tussen mei en juni een periode waarin … The post Noors eiland waar zon 69 dagen niet ondergaat wil af van ‘tijdstress’ appeared first on Express.
20/06 13u38  Amerika kan niet zonder zwakkere dollar: ?Trump gaat dollar als wapen inzetten?Lees meer >
20/06 13u30  Amerika kan niet zonder zwakkere dollar: “Trump gaat dollar als wapen inzetten”“Ik zit al 30 jaar in vak, maar tot deze week heb ik NOOIT geweten dat een buitenlands politicus, laat staan een Amerikaans president, commentaar gaf op de beslissingen van een centrale bank in een andere regio.” Dat schrijft Steen Jakobsen, de Chief Investment Officer van de Deense Saxo Bank, in een e-mail aan deze … The post Amerika kan niet zonder zwakkere dollar: “Trump gaat dollar als wapen inzetten” appeared first on Express.
20/06 13u00  Criminaliseren prostituee-bezoek wint terrein: is Nederland de volgende?In Nederland starten gesprekken over een strengere aanpak van de prostitutie. De Nederlandse wetgevers bekijken of de introductie van de Zweedse benadering van betaalde seks ook in hun land mogelijk zou zijn. Dit bericht geeft volgens het magazine The Economist aan dat het Zweedse model zich steeds verder verspreidt. Wel moet men zich volgens het … The post Criminaliseren prostituee-bezoek wint terrein: is Nederland de volgende? appeared first on Express.
20/06 12u45  Dit zijn de 20 populairste hobby’s van de rijkste mensen op aardeWat zou jij in je vrije tijd doen als je tientallen miljoenen op je bankrekening had staan? De rijkste mensen ter wereld kunnen de meest extravagante hobby’s en interesses kiezen. Maar toch houden ze zich voornamelijk bezig met erg herkenbare dingen die misschien ook tot jouw hobby’s horen. Hun belangrijkste bezigheid is mogelijk de grootste … The post Dit zijn de 20 populairste hobby’s van de rijkste mensen op aarde appeared first on Express.
20/06 12u37  Dit zijn de 20 populairste hobby?s van de rijkste mensen op aardeLees meer >
20/06 10u51  Apple vraagt onderaannemers 15 tot 30% van hun capaciteit uit China weg te halenLees meer >
19/06 20u30  Wie schulden maakt wordt rijker: welkom in de nieuwe wereldECB-voorzitter Mario Draghi beloofde dinsdag nieuwe stimulerende monetaire maatregelen. Of dat zal helpen, blijft de vraag. Want ondanks dat de voorbije jaren duizenden miljarden euro in de economie werden gepompt en de rente nooit lager stond, blijven robuuste economische groei en inflatie achterwege. Maar door opnieuw hetzelfde te doen hoopt men klaarblijkelijk toch een ander … The post Wie schulden maakt wordt rijker: welkom in de nieuwe wereld appeared first on Express.
19/06 20u15  Wie zijn schulden betaalt verarmt: welkom in de nieuwe wereldECB-voorzitter Mario Draghi beloofde dinsdag nieuwe stimulerende monetaire maatregelen. Of dat zal helpen, blijft de vraag. Want ondanks dat de voorbije jaren duizenden miljarden euro in de economie werden gepompt en de rente nooit lager stond, blijven robuuste economische groei en inflatie achterwege. Maar door opnieuw hetzelfde te doen hoopt men klaarblijkelijk toch een ander … The post Wie zijn schulden betaalt verarmt: welkom in de nieuwe wereld appeared first on Express.
19/06 17u00  Weerspiegelt het nieuws dat de media ons serveren de wereld waarin we leven?In 2014 publiceerden Marc Trussler & Stuart Soroka van de Mc Gill universiteit in Montréal hun conclusies omtrent een studie waarin werd gepeild naar de verwachtingen van consumenten inzake het nieuws dat ze lezen.  “Ongeacht wat de deelnemers zeggen, vertonen ze een duidelijke voorkeur voor negatief nieuws,” besloot het duo. “We komen tot de vaststelling … The post Weerspiegelt het nieuws dat de media ons serveren de wereld waarin we leven? appeared first on Express.
19/06 15u30  VN vindt bewijzen van betrokkenheid MbS bij moord KhashoggiEr zijn geloofwaardige aanwijzingen dat de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, samen met een aantal andere hoge functionarissen van zijn land, verantwoordelijk is voor de gruwelijke moord op journalist Jamal Khashoggi. De bevoegde instanties moeten dit bewijsmateriaal verder onderzoeken. Dat heeft Agnes Callamard, speciaal rapporteur voor buitengerechtelijke executies voor de Verenigde Naties, gezegd. Jamal Khashoggi … The post VN vindt bewijzen van betrokkenheid MbS bij moord Khashoggi appeared first on Express.
19/06 14u15  Helft van de energie tegen 2050 uit hernieuwbare bronnenTegen het midden van deze eeuw zal wereldwijd bijna de helft van alle elektriciteit uit hernieuwbare energie komen. Duurzame bronnen krijgen een grote injectie omdat de kosten van windenergie, zonnekracht en opslag zullen blijven dalen. Dat zegt een rapport van analisten van Bloomberg. De studie voorspelt verder dat de elektriciteitsvraag de volgende drie decennia met … The post Helft van de energie tegen 2050 uit hernieuwbare bronnen appeared first on Express.
19/06 13u30  Communisme nog steeds erg populair in ChinaOndanks het succes van het recente volksprotest in Hongkong is het einde van het communisme in China nog lang niet in zicht. Dat zegt Tyler Cowen, professor economie aan de George Mason University, in een opiniebijdrage voor het persbureau Bloomberg. De Chinese bevolking weet volgens Cowen immers goed dat het communisme de voorbije decennia een … The post Communisme nog steeds erg populair in China appeared first on Express.
19/06 12u45  Waarom de N-VA geen enkele haast heeftGa er niet vanuit dat de Vlaamse regering snel gevormd zal worden. Want N-VA zit in een zetel: niemand kan om hen heen, én de huidige Vlaamse regering in lopende zaken is een stabiel vehikel. Dus is rustig wachten wat er federaal gebeurd de slimste aanpak: zelfs de sp.a en Vlaams Belang kunnen in bepaalde … The post Waarom de N-VA geen enkele haast heeft appeared first on Express.
19/06 12u00  Afwasrobot belooft revolutie in restaurantkeukenDe restaurantkeuken kan er in de nabije toekomst heel anders gaan uitzien. Het Amerikaanse bedrijf Dishcraft heeft immers een vaatwasser ontwikkeld waardoor restaurants mogelijk hun afwasploegen zouden kunnen halveren. Bovendien zou door de technologie van het bedrijf ook de taak voor de resterende afwassers veel gemakkelijker worden. Voorlopig lijkt de afwasrobot van Dishcraft grotendeels voor … The post Afwasrobot belooft revolutie in restaurantkeuken appeared first on Express.
19/06 10u30  Scotch whisky is geen Scotch meerDe producenten van Schotse whisky moeten in de toekomst minder strikte regels volgen. Dat blijkt uit de nieuwe richtlijnen die sectororganisatie Scotch Whiskey Association (SWA) heeft uitgevaardigd. Met de versoepeling komt de sectororganisatie tegemoet aan de vragen die al langer door de producenten naar voor zijn gebracht. Bovendien moet de ingreep volgens waarnemers kunnen leiden … The post Scotch whisky is geen Scotch meer appeared first on Express.
19/06 01u45  De Libra kan de financiële wereld ontregelen, maar ook Facebook zelfFacebook heeft dinsdag een nieuw digitaal betaalmiddel genaamd Libra aangekondigd. Het gaat om een cryptovaluta waarmee bedrijven en eindgebruikers vanaf 2020 allerlei zaken moeten kunnen betalen.  In De Afspraak gaf Econopolis-baas Geert Noels duiding bij de lancering: De Libra is een digitale korfmunt “Het is in feit een korfmunt. Een munt die gemaakt wordt door een mandje … The post De Libra kan de financiële wereld ontregelen, maar ook Facebook zelf appeared first on Express.
18/06 20u29  Vaticaan opent de deur voor gehuwde priesters in afgelegen gebiedenLees meer >
18/06 17u28  Ex-Frans premier Valls voorkomt dat een separatist burgemeester van Barcelona wordtLees meer >
18/06 16u15  Dronken achter het stuur? Slechtste leerling van de klas is… BelgiëIn België blijven alcohol en drugs in het verkeer een hardnekkig probleem. Dat blijkt uit een studie van het Vias Institute, gebaseerd op een onderzoek bij tweeduizend weggebruikers. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 24 procent Belgische chauffeurs erkent tijdens de maand voor het onderzoek mogelijk met de auto te hebben gereden terwijl ze … The post Dronken achter het stuur? Slechtste leerling van de klas is… België appeared first on Express.
18/06 15u27  ?Volgende Britse premier is Schotland al kwijt?Lees meer >
18/06 15u15  “Volgende Britse premier is Schotland al kwijt”Schotland werkt aan wetteksten die een nieuw onafhankelijkheidsreferendum mogelijk moeten maken. Dat heeft premier Nicola Sturgeon vorige week gezegd. Ze gaf toen een speech aan het European Policy Centre in Brussel. De kans bestaat dat dit referendum er al volgend jaar komt. Maar 2021 lijkt de voorkeur te krijgen. Dat jaar stemmen de Schotten namelijk … The post “Volgende Britse premier is Schotland al kwijt” appeared first on Express.
18/06 14u45  Ontwikkelingslanden betalen geneesmiddelen duurstGeneesmiddelen wegen in ontwikkelingslanden bijzonder zwaar op het gezinsbudget. In vele arme landen blijken de prijzen voor basismedicatie twintig tot dertig keer hoger te liggen dan in rijke naties. Dat zegt een onderzoek van het Center for Global Development in Washington naar de verkoopprijzen voor producten zoals de maagzuurremmer omeprazol of de pijnstiller paracetamol. Een … The post Ontwikkelingslanden betalen geneesmiddelen duurst appeared first on Express.
18/06 13u45  AB InBev neemt cyberveiligheid in eigen handenBrouwer AB InBev zet in Israël een centrum voor cyberbeveiliging op. Daarmee wil de groep zich beter kunnen beschermen tegen de toenemende dreiging van digitale aanvallen. Dat heeft Luis Veronesi, vice-president veiligheid van het bierconcern, gezegd. Veronesi werpt daarbij op dat Israël geen toevallige keuze is. Het land is immers een wereldwijd leider in cyberbeveiliging. … The post AB InBev neemt cyberveiligheid in eigen handen appeared first on Express.
18/06 13u00  John Crombez biedt ontslag aan en zit nu steviger in het zadelSp.a-voorzitter John Crombez zit wat steviger in het zadel. Na een felle aanval van Hans Bonte (sp.a) bood hij z’n ontslag aan op het partijbureau. Dat schrijft De Tijd vandaag. Dat ontplofte in het gezicht van Bonte, want Crombez werd unaniem gevraagd aan te blijven. Maar de onvrede over de voorzitter blijft gisten. “Kijk, ik … The post John Crombez biedt ontslag aan en zit nu steviger in het zadel appeared first on Express.
18/06 12u25  CEO Google: ?YouTube te groot om foute inhoud te filteren?Lees meer >
18/06 12u15  CEO Google: “YouTube te groot om foute inhoud te filteren”De videosite YouTube, een dochterbedrijf van het internetconcern Google, zal waarschijnlijk nooit 100 procent van de schadelijke content op zijn platform kunnen filteren. Dat heeft Sundar Pichai, chief executive van Google, in een interview met CNN Business gezegd. Pichai gaf daarbij toe dat de bepaling van de grens tussen vrije meningsuiting en haatzaaiende content een … The post CEO Google: “YouTube te groot om foute inhoud te filteren” appeared first on Express.
18/06 11u24  ?s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwachtLees meer >
18/06 11u00  ‘s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwachtHet is nog niet zeker dat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways zijn plannen voor marathon-vluchten zal doorzetten. Dat heeft Alan Joyce, chief executive van Qantas, gezegd over de geplande nonstop-vluchten van Sydney naar Londen en New York. Dergelijke vluchten zouden ongeveer twintig uur in beslag nemen. Op de vergadering van de International Air Transport Association … The post ‘s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht appeared first on Express.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x ‘s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht18/06 11u00 - Express.be: Het is nog niet zeker dat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways zijn plannen voor marathon-vluchten zal doorzetten. Dat heeft Alan Joyce, chief executive van Qantas, gezegd over de geplande nonstop-vluchten van Sydney naar Londen en New York. Dergelijke vluchten zouden ongeveer twintig uur in beslag nemen. Op de vergadering van de International Air Transport Association … The post ‘s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht appeared first on Express.
0x ?s Werelds langste vlucht wordt nog oncomfortabeler dan verwacht18/06 11u24 - Express.be: Lees meer >
0x CEO Google: “YouTube te groot om foute inhoud te filteren”18/06 12u15 - Express.be: De videosite YouTube, een dochterbedrijf van het internetconcern Google, zal waarschijnlijk nooit 100 procent van de schadelijke content op zijn platform kunnen filteren. Dat heeft Sundar Pichai, chief executive van Google, in een interview met CNN Business gezegd. Pichai gaf daarbij toe dat de bepaling van de grens tussen vrije meningsuiting en haatzaaiende content een … The post CEO Google: “YouTube te groot om foute inhoud te filteren” appeared first on Express.
0x CEO Google: ?YouTube te groot om foute inhoud te filteren?18/06 12u25 - Express.be: Lees meer >
0x John Crombez biedt ontslag aan en zit nu steviger in het zadel18/06 13u00 - Express.be: Sp.a-voorzitter John Crombez zit wat steviger in het zadel. Na een felle aanval van Hans Bonte (sp.a) bood hij z’n ontslag aan op het partijbureau. Dat schrijft De Tijd vandaag. Dat ontplofte in het gezicht van Bonte, want Crombez werd unaniem gevraagd aan te blijven. Maar de onvrede over de voorzitter blijft gisten. “Kijk, ik … The post John Crombez biedt ontslag aan en zit nu steviger in het zadel appeared first on Express.
0x AB InBev neemt cyberveiligheid in eigen handen18/06 13u45 - Express.be: Brouwer AB InBev zet in Israël een centrum voor cyberbeveiliging op. Daarmee wil de groep zich beter kunnen beschermen tegen de toenemende dreiging van digitale aanvallen. Dat heeft Luis Veronesi, vice-president veiligheid van het bierconcern, gezegd. Veronesi werpt daarbij op dat Israël geen toevallige keuze is. Het land is immers een wereldwijd leider in cyberbeveiliging. … The post AB InBev neemt cyberveiligheid in eigen handen appeared first on Express.
0x Ontwikkelingslanden betalen geneesmiddelen duurst18/06 14u45 - Express.be: Geneesmiddelen wegen in ontwikkelingslanden bijzonder zwaar op het gezinsbudget. In vele arme landen blijken de prijzen voor basismedicatie twintig tot dertig keer hoger te liggen dan in rijke naties. Dat zegt een onderzoek van het Center for Global Development in Washington naar de verkoopprijzen voor producten zoals de maagzuurremmer omeprazol of de pijnstiller paracetamol. Een … The post Ontwikkelingslanden betalen geneesmiddelen duurst appeared first on Express.
0x “Volgende Britse premier is Schotland al kwijt”18/06 15u15 - Express.be: Schotland werkt aan wetteksten die een nieuw onafhankelijkheidsreferendum mogelijk moeten maken. Dat heeft premier Nicola Sturgeon vorige week gezegd. Ze gaf toen een speech aan het European Policy Centre in Brussel. De kans bestaat dat dit referendum er al volgend jaar komt. Maar 2021 lijkt de voorkeur te krijgen. Dat jaar stemmen de Schotten namelijk … The post “Volgende Britse premier is Schotland al kwijt” appeared first on Express.
0x ?Volgende Britse premier is Schotland al kwijt?18/06 15u27 - Express.be: Lees meer >
0x Dronken achter het stuur? Slechtste leerling van de klas is… België18/06 16u15 - Express.be: In België blijven alcohol en drugs in het verkeer een hardnekkig probleem. Dat blijkt uit een studie van het Vias Institute, gebaseerd op een onderzoek bij tweeduizend weggebruikers. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 24 procent Belgische chauffeurs erkent tijdens de maand voor het onderzoek mogelijk met de auto te hebben gereden terwijl ze … The post Dronken achter het stuur? Slechtste leerling van de klas is… België appeared first on Express.

Statistieken

Artikels:
30726
Gelezen:
23
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven