dinsdag 21 januari 2020, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u45
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
21/01 21u45  Rutte springt uit zijn vel: ambtenaren worden ‘vogelvrij’ verklaard Minister-president Mark Rutte is vanavond hard uitgevaren tegen Kamerleden die ageren tegen de ‘banencarrousel’ voor topambtenaren. Volgens Rutte worden ambtenaren op die manier ‘vogelvrij’ en wordt het steeds moeilijker om goede mensen te vinden voor hoge posities bij de overheid.
21/01 21u30  Zo verdiende de Nederlandse vastgoedbaas Frank Zweegers miljoenen, met dank aan de Belgische staat De Nederlandse vastgoedtycoon Frank Zweegers heeft miljoenen verdiend aan de verkoop van een voormalig Belgisch overheidsgebouw, de Financietoren in Brussel. Het is naar verluidt de grootste vastgoeddeal ooit in België. En daar heeft de Belgische belastingbetaler grif aan meebetaald.
21/01 21u30  Ruud en Marieke clashen over RadioRing: ‘Je gaat toch niet bedelen om een prijs?’ Ruud de Wild vindt het belachelijk dat Marieke Elsinga en Mattie Valk hun luisteraars hebben opgeroepen op hen te stemmen voor de Gouden RadioRing. De NPO Radio 2-dj, die de jaarlijkse publieksprijs boycot, noemt dat ‘het uitstallen van je ego’. ,,Dit hebben jullie zó niet nodig.’’
21/01 21u30  Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’ Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
21/01 21u30  Nieuw boek schetst onthutsend beeld van eerste drie jaar presidentschap Trump ‘Ik ben een heel stabiel genie’. Het zijn Donald Trumps eigen woorden. Zij vormen nu ook de titel van een boek met een onthutsend beeld van de eerste drie jaar van zijn presidentschap.
21/01 21u15  IFFR-directeur Bero Beyer en schrijver Mark van Wonderen te gast in De Ochtend Show to go Directeur Bero Beyer van het Internationaal Film Festival Rotterdam en schrijver Mark van Wonderen zijn woensdag 22 januari te gast in De Ochtend Show to go.
21/01 21u15  Vertel ik een vriendin dat haar man vreemdgaat? En andere vragen over liefde en seks Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoorden de experts een verzameling van vragen over seks, liefde en relaties.
21/01 21u15  Jongen mogelijk neergestoken in Velp; politie houdt minderjarige verdachte aan VELP - Op de Heeckerensstraat in Velp is dinsdagavond bij een ruzie een kind gewond geraakt vlakbij basisschool De Kameleon. ,,Mogelijk is daarbij gestoken’’, aldus een politieman. Agenten hebben de straat ruim afgezet.
21/01 21u00  Kniespecialist voorzichtig: ‘Memphis moet tegen zichzelf beschermd worden’ Met de zware knieblessure van Jetro Willems is een volgende aansprekende Nederlandse voetballer lang uitgeschakeld vanwege een gescheurde kruisband. Het lijkt alsof het steeds vaker voorkomt, maar volgens kniespecialist Mehdi Ghoochannejhad, de broer van PEC Zwolle-spits Reza, is het vooral meer zichtbaar.
21/01 21u00  Douane vindt ‘zeer grote hennepkwekerij’ in geheime loods bij actie op Arnhems bedrijventerrein ARNHEM - Op bedrijventerrein ’t Broek in Arnhem heeft de douane een grote hennepkwekerij gevonden. Bij de grote actie tegen de georganiseerde misdaad die dinsdagochtend begon op het industrieterrein, zijn ook de gemeente, justitie en politie betrokken.
21/01 20u45  Denise Betsema weet te ontsnappen aan ‘vernietiging carrière’ Denise Betsema is weer een vrije vrouw. Volgens de UCI heeft ze kunnen aantonen dat het niet haar intentie was om doping te gebruiken. De schorsing is daarom teruggebracht tot zes maanden en die heeft ze er ondertussen op zitten.
21/01 20u30  Potentieel dodelijk coronavirus duikt op in de VS Het coronavirus heeft nu ook in de VS de kop opgestoken. Bij een man die vanuit China naar de Amerikaanse stad Seattle was gereisd werd de longaandoening vastgesteld. Dat meldde de Amerikaanse organisatie voor ziektecontrole en preventie CDC vandaag.11 
21/01 20u30  Jongen mogelijk neergestoken in Velp; politie houdt één verdachte aan VELP - Op de Bronkhorstenstraat in Velp is dinsdagavond is bij een ruzie een kind gewond geraakt vlakbij basisschool De Kameleon. ,,Mogelijk is daarbij gestoken’’, aldus een politieman. Agenten hebben de straat ruim afgezet.10 
21/01 20u15  Leeftijdgenoten pronken met koophuizen en ik maar braaf de huur overmaken Monica Beek (42) is journalist. Ze woont samen met haar dochters van 11 en 9 en heeft een vriend. Spijt heeft Monica, veel spijt: had ze maar een huis gekocht toen dat nog te betalen was.
21/01 20u00  Hevige mist, maar Fortuna - Feyenoord en Eindhoven - Utrecht gaan ‘gewoon’ door Het was lang de vraag of het bekerduel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord vanavond (20.45 uur) door kon gaan. Er is sprake van dichte mist in Limburg waardoor het zicht bij vlagen ernstig belemmerd wordt, maar er wordt gewoon afgetrapt.
Laatste update: vandaag om 21u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/01 19u45  Pamela Anderson (52) stiekem getrouwd met 20 jaar oudere filmproducentPamela Anderson (52) is in het geheim getrouwd met de ruim 20 jaar oudere filmproducent Jon Peters. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het koppel gaf elkaar vandaag het jawoord tijdens een privéceremonie in Malibu.12 
21/01 19u30  Nieuw boekt schetst onthutsend beeld van eerste drie jaar presidentschap Trump‘Ik ben een heel stabiel genie’. Het zijn Donald Trumps eigen woorden. Zij vormen nu ook de titel van een boek met een onthutsend beeld van de eerste drie jaar van zijn presidentschap.12 
21/01 19u30  Hevige mist, maar Fortuna - Feyenoord en Eindhoven - Utrecht lijken door te gaanHet is maar de vraag of het bekerduel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord vanavond (20.45 uur) door kan gaan. Er is sprake van dichte mist in Limburg waardoor de wedstrijd mogelijk niet gespeeld kan worden.12 
21/01 19u15  Alicia Keys slaat Nederland over met nieuwe wereldtourDe Amerikaanse zangeres Alicia Keys (38) gaat dit voorjaar op wereldtournee, maar slaat Nederland daarbij over. Dat werd vandaag bekend.10 
21/01 19u15  Nieuw boek staat bol van Trumps eigengereidheid, ongeduld en woedeaanvallen‘Ik ben een heel stabiel genie’. Het zijn Donald Trumps eigen woorden. Zij vormen nu ook de titel van een boek met een onthutsend beeld van de eerste drie jaar van zijn presidentschap.
21/01 19u15  Dieven stelen Martins invalidenparkeerkaart: ‘Dit moet werk van hele zielige mensen zijn’ARNHEM - Invalidenparkeerkaarten vormen een nieuwe prooi voor dieven in Arnhem-Zuid. In twee maanden tijd zijn ’s nachts liefst zeventien kaarten voor gehandicapten uit auto’s gestolen. Ook Martin Lankwarden (63) uit de wijk Rijkerswoerd werd het slachtoffer.10 
21/01 19u15  Hoofdrolspelers Flikken Maastricht geëerd met eigen Televizier-RingBijna 5,5 jaar na het winnen van de Gouden Televizier-Ring hebben de hoofdrolspelers van de serie Flikken Maastricht ieder een eigen ring gekregen van AvroTros en Hollands Licht. Aanleiding voor het bijzondere cadeau is de 150e aflevering die in maart wordt uitgezonden.11 
21/01 19u15  Bekerduel tussen Fortuna en Feyenoord op losse schroeven, ook hevige mist in EindhovenHet is maar de vraag of het bekerduel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord vanavond (20.45 uur) door kan gaan. Er is sprake van dichte mist in Limburg waardoor de wedstrijd mogelijk niet gespeeld kan worden.11 
21/01 19u00  Uit Oostvaardersplassen overgeplaatste konikpaarden vermoedelijk naar de slachtVerschillende actiegroepen zijn woedend op Staatsbosbeheer, dat vandaag aankondigde dat een groep konikpaarden op Texel zeer waarschijnlijk geslacht zal worden. Reden voor de slacht is dat de konikpaarden het weliswaar goed doen op het eiland, maar te veel overlast veroorzaken. Ook vertrappen ze nesten van de gele weidemieren, die belangrijk zijn voor de ecologie.
21/01 19u00  Aan deze spelers dankt Jong Ajax de koppositie in de Eerste DivisieSportcomplex De Toekomst is om de week het decor van misschien wel de toekomstig kampioen van de Keuken Kampioen Divisie: Jong Ajax. Het ‘tweede’ team van de Amsterdammers, dat overigens niet mag promoveren, staat na de 2-0 zege op FC Dordrecht bovenaan. Welke spelers zijn verantwoordelijk voor dat succes? En hoe zou Jong Ajax het doen op het hoogste niveau?
21/01 19u00  Slaapzaal voor verzorgers en extra bewakers: dát staat Ouwehands te wachten als er écht een pandababy komtRHENEN - Ouwehands Dierenpark in Rhenen kan bij de komst van een babypanda ‘totale pandagekte’ verwachten. Dat denken ze bij de Belgische dierentuin Pairi Daiza. Daar kregen ze in 2016 al een pandajong en in augustus vorig jaar zelfs een tweeling.
21/01 18u45  Speciale slaapzaal voor verzorgers en extra bewakers: dát staat Ouwehands te wachten als er écht een pandababy komtOuwehands Dierenpark in Rhenen kan bij de komst van een babypanda ‘totale pandagekte’ verwachten. Dat denken ze bij de Belgische dierentuin Pairi Daiza. Daar kregen ze in 2016 al een pandajong en in augustus vorig jaar zelfs een tweeling. ,,Het is een absolute hit. Het is dan ook één van de schattigste dingen die er op de wereld bestaan.”
21/01 18u45  De laatste speelgoedwinkel van Gennep sluit na 64 jaar zijn deurenGENNEP - Wie in Gennep speelgoed wil kopen bij een échte speelgoedwinkel moet snel zijn. De speelgoedwinkel Novita sluit 30 april zijn deuren. Na 64 jaar. De laatste in Gennep. ,,Speelgoed is overal te koop. Van de Action tot in iedere supermarkt. Daar kunnen wij niet meer tegen op.’’
21/01 18u30  Van Vollenhoven over onderzoek Boeing-crash: ‘Zwichten komt in mijn woordenboek niet voor’Oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid Pieter van Vollenhoven ontkent in een interview dat hij bij zijn onderzoek naar de crash van een toestel van Turkish Airlines in 2009 gezwicht zou zijn voor druk van Boeing. ,,Zwichten komt in mijn woordenboek niet voor.’’ Hoogleraar Sidney Dekker uitte vandaag forse kritiek op de Onderzoeksraad.10 
21/01 18u15  Voorlopig geen bezoek voor demente bewoners van verpleeghuis door zeer besmettelijke schurftSILVOLDE - Bij een bewoonster met dementie in woonzorgcentrum Schuylenburgh in Silvolde is een zeer besmettelijke vorm van schurft aangetroffen, officieel scabiës crustosa genoemd. Om verdere verspreiding en besmetting te voorkomen zijn strikte maatregelen getroffen.11 
21/01 18u15  Waarom Heinrich Welling zijn snor drukt bij de lotingEr zitten nog zestien clubs in het toernooi om de TOTO KNVB Beker, maar er zal geen loting meer zijn. Heinrich Welling legt uit waarom we hem tot de finale niet meer zullen zien. ,,De spanning is nu een beetje weg, maar dat zal vooral gewenning zijn.”10 
21/01 18u15  Bekerduel tussen Feyenoord en Fortuna Sittard op losse schroevenHet is maar de vraag of het bekerduel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord vanavond (20.45 uur) door kan gaan. Er is sprake van dichte mist in Limburg waardoor de wedstrijd mogelijk niet gespeeld kan worden.11 
21/01 18u15  Chinees Nieuwjaar vergroot kans dat mysterieus virus naar Europa komtDe viering van Chinees Nieuwjaar komend weekend vergroot de kans dat het dodelijke coronavirus zich naar Europa verspreidt, stelt het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding. Het virus, dat overdraagbaar blijkt van mens op mens, heeft tot nu toe zes levens geëist.10 
21/01 18u15  Inval bij verdachte in Arnhem in onderzoek naar pedofielenvereniging MartijnARNHEM - In een onderzoek naar pedofielenvereniging Martijn heeft de politie vandaag onder meer een inval gedaan in een woning in Arnhem. Er zijn twee arrestaties verricht, het gaat om een 75-jarige man die in Haarlem werd aangehouden. In Hengelo werd een 32-jarige man aangehouden.10 
21/01 18u00  Politie doet inval bij verdachte in Arnhem in onderzoek naar pedofielenvereniging MartijnARNHEM - In een onderzoek naar pedofielenvereniging Martijn heeft de politie vandaag onder meer een inval gedaan in een woning in Arnhem. Er zijn twee arrestaties verricht, het gaat om een 75-jarige man die in Haarlem werd aangehouden. In Hengelo werd een 32-jarige man aangehouden.11 
21/01 17u45  CDA’er wekt woede met foto’s van gaskamers AuschwitzCDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert heeft voor ophef gezorgd door foto’s op zijn Instagram-account te plaatsen van de gaskamers en crematorium-ovens van voormalig concentratiekamp Auschwitz. Het CIDI reageert boos, net als collega-Kamerlid Gidi Markuszower.15 
21/01 17u45  Woensdag mogelijk besluit over ophokplichtPluimveehouders moeten hun dieren mogelijk een tijdje binnenhouden. Minister Carola Schouten (Landbouw) neemt hoogstwaarschijnlijk woensdag een besluit over een dergelijke ophokplicht.14 
21/01 17u45  Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijper heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren.14 
21/01 17u30  Arnhemse spookrijder (26) reed dwars over rotonde: ‘Hij was een gevaar voor zichzelf en anderen’ARNHEM/HETEREN - Een Arnhemmer (26) is afgelopen zondagavond staande gehouden na roekeloos rijgedrag op de Cora Baltussenallee tussen Arnhem-Zuid en Heteren (N837). Getuige Joost (liever geen achternaam) zag hoe de man in volle vaart, dwars over een rotonde en al spookrijdend over de weg reed.
21/01 17u30  Waterpolosters plaatsen zich met monsterzege voor halve finale EK tegen RuslandDe Nederlandse waterpolosters hebben zoals verwacht zonder problemen de halve finales bereikt op het EK in Boedapest. De ploeg van bondscoach Arno Havenga versloeg Slowakije in de kwartfinale met 22-2 (6-0, 3-0, 7-1, 6-1). In de volgende ronde wacht Rusland.
21/01 17u30  Voor doden oom veroordeelde Joey D. schiet op politie bij zijn aanhoudingROSMALEN - Bij een poging tot een aanhouding van Joey D. zijn dinsdagmiddag schoten gelost op de Schoolstraat in Rosmalen. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde D. dinsdagochtend tot 15 jaar en 6 maanden celstraf voor het doodschieten van zijn oom Martie Heesbeen (49) eind 2014.
21/01 17u15  Om deze redenen sneuvelen er veel meer relaties dan vroegerNiet eerder was het zo moeilijk om een langdurige relatie in stand te houden, stelt wetenschapper Eva Illouz. Zij onderzocht hoe dat komt.
21/01 17u15  Letlandse slachter liep ‘per ongeluk’ met gestolen spullen de Primark uitARNHEM - „Bekent hij nou wél of niet?” vraagt de officier van justitie zich geërgerd af. Ze heeft zojuist het relaas aangehoord van de 46-jarige meneer G. die wordt verdacht van kledingdiefstal in vereniging.
21/01 17u15  Renze Klamer wil Graham Norton achterna: ‘Nieuwe talkshow gaat niét over nieuws’De nieuwe, extra late vrijdagavondtalkshow op NPO 1 wordt ‘on-Nederlands’ en moet lijken op succesformules als The Graham Norton Show en The Late Late Show. Dat meldt de omroep BNNVara in een persbericht. Presentator Renze Klamer: ,,Het gaat totaal niet over het nieuws.’’
21/01 17u00  Naar Texel gebrachte konikpaarden uit het Oostvaardersveld naar de slachtDe paarden uit het Oostvaardersveld die vorig jaar verplaatst zijn naar Texel worden alsnog geslacht. De groep van twintig hengsten blijken na een jaar te lastig te zijn voor het gebied.
21/01 17u00  LIZ Grand Café aan de Lentse Plas sluit deuren, Moeke Nijmegen komt ervoor terugNIJMEGEN - LIZ Grand Café aan de Lentse Plas gaat dicht. Na een korte verbouwing in februari opent Moeke Nijmegen in het opvallende rode pand op het strandje in Noord.
21/01 17u00  Vier mannen in Nederland opgepakt voor smokkel van 700 migrantenBij een grootschalig onderzoek naar een enorm mensensmokkelnetwerk zijn vandaag vier mannen aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij een organisatie die, volgens de Franse politie, ongeveer 700 personen in koelwagens of boten heeft overgezet naar Engeland en Nederland. Hiermee is zo’n vier miljoen euro verdiend. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
21/01 16u45  Onderwijsplan: laat kinderen eerder naar school gaan en later een vervolgopleiding kiezenHet hele onderwijs moet op de schop. Kinderen moeten vroeger beginnen met leren en pas later, rond hun vijftiende, de keus maken voor hun vervolgopleiding. Daardoor zullen de bekende schoolsoorten vmbo, havo en vwo op termijn verdwijnen.
21/01 16u45  Zusterbedrijf Offerman uit Borculo sluit fabriek definitief na listeriaschandaal‘Listeriaslagerij’ Offerman in Aalsmeer sluit definitief de deuren. De besmetting met de levensgevaarlijke bacterie is zo hardnekkig, dat de Belgische eigenaar het bijltje erbij neer gooit. Zestig werknemers verliezen hun baan.
21/01 16u45  Vier mannen opgepakt voor smokkel van 700 personenDe politie heeft vanmorgen in Den Haag, Leiden en Krimpen aan den IJssel vier personen op verdenking van mensensmokkel aangehouden. Het mensensmokkelnetwerk zou volgens de Franse politie zo’n 700 personen in koelwagens en boten hebben overgezet naar Engeland.
21/01 16u45  ‘Strafzaken van sommige verdachten SNS-fraudezaak moeten over’De strafzaken van verschillende verdachten in de fraudezaak rond SNS Property Finance, de voormalige vastgoedpoot van SNS Reaal, moeten op een belangrijk punt over. Dat heeft de advocaat-generaal geadviseerd aan de Hoge Raad.
21/01 16u45  Opnieuw grote actie tegen criminaliteit op Arnhems bedrijventerrein ’t BroekARNHEM - Het Arnhemse Interventieteam heeft een actie gehouden op het bedrijventerrein ’t Broek tegen criminele activiteiten. Het is de tweede keer in korte tijd dat een team tegen ondermijning ’t Broek binnenste buiten keert.
21/01 16u30  Drie maanden na de afgang in Sittard: dit is er veranderd bij FeyenoordFeyenoord treedt vanavond voor de tweede keer dit seizoen aan tegen Fortuna Sittard. Op 6 oktober vorig jaar gingen de Rotterdammers met 4-2 hard onderuit in Limburg. Destijds zwaaide Jaap Stam nog met de scepter. Hoe anders ziet het Feyenoord van Dick Advocaat er nu uit. Een overzicht van de spelers die er in vergelijking met de wedstrijd van drie maanden geleden vanavond niet bij zijn.
21/01 16u30  Opnieuw grote actie tegen criminaliteit op Arnhems bedrijventerrein 't BroekARNHEM - Het Arnhemse Interventieteam heeft een actie gehouden op het bedrijventerrein ’t Broek tegen criminele activiteiten. Het is de tweede keer in korte tijd dat een team bestaand uit onder meer politie en justitie, gemeente Arnhem en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Oost-Nederland tegen ondermijning 't Broek binnenste buiten keert.
21/01 16u30  Ozzy Osbourne lijdt aan ziekte van Parkinson: ‘Maar hij komt weer terug’Ozzy Osbourne heeft de ziekte van Parkinson. Dat maakte de 71-jarige Britse rocker vandaag bekend in een interview met Good Morning America, waarbij ook zijn vrouw Sharon aanwezig was. Ozzy kreeg de diagnose nadat hij begin vorig jaar was gevallen en meerdere keren moest worden geopereerd.
21/01 16u15  Plan voor andere manier van toewijzen sociale huurwoningenGemeenten in de regio Amsterdam willen sociale huurwoningen op een andere manier gaan toewijzen. Niet alleen de duur van de inschrijving moet nog leidend zijn, ook persoonlijke omstandigheden moeten meegewogen worden, zoals een scheiding.
21/01 16u15  Arnhemse afperser ‘bang om te praten’ uit vrees voor motorbendeARNHEM - Een inwoner van Dalfsen is mogelijk ten prooi gevallen aan afpersing door zijn ex-zwager uit Arnhem. Onder de dreiging dat er anders leden van een motorclub op hem af zouden komen betaalde hij over een periode van bijna twee jaar zo rond de 40.000 euro.
21/01 16u15  Ozzy Osbourne lijdt aan parkinson: ‘Maar hij komt weer terug’Ozzy Osbourne heeft de ziekte van Parkinson. Dat maakte de 71-jarige Britse rocker vandaag bekend in een interview met Good Morning America, waarbij ook zijn vrouw Sharon aanwezig was. Ozzy kreeg de diagnose nadat hij begin vorig jaar was gevallen en meerdere keren moest worden geopereerd.
21/01 16u00  Arnhemse afperser van Dalfsenaar ‘bang om te praten’ uit vrees voor motorbendeARNHEM - Een inwoner van Dalfsen is mogelijk ten prooi gevallen aan afpersing door zijn ex-zwager uit Arnhem. Onder de dreiging dat er anders leden van een motorclub op hem af zouden komen betaalde hij over een periode van bijna twee jaar zo rond de veertigduizend euro.
21/01 16u00  ‘Grotere kans op sterfte door te veel vitamine B12'Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van deze vitamine in het bloed een grotere kans om te sterven. De vitamine zit alleen in dierlijke producten zoals vlees en melk.
21/01 15u45  Trotse Trump haalt in Davos uit naar ‘eeuwige onheilsprofeten’ over klimaatveranderingPresident Trump is op het Wereld Economisch Forum in Davos uitgevaren tegen ‘de onheilsprofeten’ die in klimaatveranderingen de ondergang van leven op aarde zien. ,,We moeten die eeuwige onheilsprofeten met hun voorspellingen over de apocalyps afwijzen.’’11 
21/01 15u45  Grapperhaus over citrixhack: ‘Geen vraag of er keer iets zou gebeuren, maar wanneer’Het is niet de vraag geweest óf er een keer iets flink mis zou gaan in de ‘digitale wereld’, maar wel wannéér dat zou gebeuren. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vanmiddag in de Tweede Kamer na aanleiding van de beveiligingsproblemen met de citrix-software.11 
21/01 15u45  Waterpolosters met monsterzege naar halve finale EKDe Nederlandse waterpolosters hebben zoals verwacht zonder problemen de halve finales bereikt op het EK in Boedapest. De ploeg van bondscoach Arno Havenga versloeg Slowakije in de kwartfinale met 22-2 (6-0, 3-0, 7-1, 6-1).10 
21/01 15u45  Veroordeelde Joey D. schiet bij aanhouding op politie in RosmalenROSMALEN - Bij een poging tot een aanhouding van Joey D. zijn dinsdagmiddag schoten gelost op de Schoolstraat in Rosmalen. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde D. dinsdagochtend tot 15 jaar en 6 maanden celstraf voor het doodschieten van zijn oom Martie Heesbeen (49) eind 2014.10 
21/01 15u30  Cel en voorwaardelijke jeugd-tbs voor meisje (15) dat branden stichtte in ZuilichemZUILICHEM - Het 15-jarige meisje dat terechtstond voor een serie brandstichtingen in Zuilichem komt vrij. De rechtbank veroordeelde haar dinsdagochtend in een besloten zitting tot 118 dagen jeugddetentie. Dat staat nagenoeg gelijk aan het aantal dagen dat ze al vast zat. Ook krijgt ze voorwaardelijke jeugd-tbs.
21/01 15u15  Betsema positief door vervuild supplementEen vervuild voedingssupplement is de oorzaak van de positieve dopingtest van veldrijdster Denise Betsema. Dat vertelde de renster uit Texel een dag nadat ze van de internationale wielrenunie UCI te horen had gekregen dat ze na een dopingschorsing van een half jaar weer in veldritten mag uitkomen.11 
21/01 15u15  Tussenbalans van PSV-aankopen is treurigHet is één van de uitdagingen voor Ernest Faber bij PSV: meer uit de aankopen halen. Tegen VVV (1-1) stonden zondag vier van de zes spelers in de basis. Maar kunnen ze wel beter? En: wat is ieders perspectief onder de interim-coach?
21/01 15u15  ‘Als een man mij boekt, krijgt hij de girlfriend experience’In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Alleenstaande moeder Katja (34) verlangde wel naar seks, maar niet naar relatiegedoe. Dus besloot ze in een club aan de slag te gaan.10 
21/01 15u15  Man overlijdt na val in gierput in BorculoEen man is overleden nadat hij in de mestput van een boerderij aan de Beijerhorstdijk in Borculo was gevallen.10 
21/01 15u15  Vlogger had seks met 15-jarige Nijmeegse en maakte video van haar: eis 2 jaar celLELYSTAD/ HILVERSUM - Tegen de 35-jarige vlogger Youness O. is vandaag twee jaar cel waarvan een halfjaar voorwaardelijk geëist voor het hebben van seks met een minderjarige.10 
21/01 15u00  Man overleden na val in gierput in BorculoEen man is overleden na een val in de mestput in Borculo van een boerderij aan de Beijerhorstdijk.
21/01 15u00  Kamer eist opheldering over druk Boeing op onderzoek ramp Turkish AirlinesDe Tweede Kamer wil weten of de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het kabinet-Balkende IV in 2009 onder druk zijn gezet om vliegtuigbouwer Boeing te sparen bij het onderzoek naar de vliegramp bij Schiphol met het toestel van Turkish Airlines.
21/01 15u00  Stropdas koning doorgeknipt bij bezoek aan daklozencentrumEen bezoek aan de dak- en thuislozenopvang in Weert heeft koning Willem-Alexander vandaag zijn stropdas gekost. Projectleider Jozé Moonen knipte de das - met de voorzichtige toestemming van de vorst- af. De koning bracht vanmorgen een verrassingsbezoek aan Weert.
21/01 14u45  Hoe één gesloten rijstrook voor A12-ellende kan zorgenDUIVEN - Blue Monday was voor veel gebruikers van de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem niet alleen deprimerend, maar ook frustrerend. Ter hoogte van de IJsselbruggen net voor knooppunt Velperbroek was er één rijstrook afgesloten en de maximale snelheid lag op 90 km/h. Het zorgde voor langere files dan normaal gesproken.
21/01 14u45  15-jarig meisje krijgt enkelband en voorwaardelijke jeugd-tbs voor serie branden in ZuilichemZUILICHEM - Het 15-jarige meisje dat terechtstond voor een serie brandstichtingen in Zuilichem komt vrij. De rechtbank veroordeelde haar dinsdagochtend in een besloten zitting tot 118 dagen jeugddetentie. Dat staat nagenoeg gelijk aan het aantal dagen dat ze al vast zat. Ook krijgt ze voorwaardelijke jeugd-tbs.
21/01 14u45  Vlogger had seks met 15-jarige Nijmeegse en maakte video van haar: 2 jaar cel geëistLELYSTAD/ HILVERSUM - Tegen de 35-jarige vlogger Youness O. is vandaag twee jaar cel waarvan een halfjaar voorwaardelijk geëist voor het hebben van seks met een minderjarige.
21/01 14u30  Tino Martin heeft keelontsteking en blaast tweede Carré-show afHet gaat helaas nog niet veel beter met Tino Martin. De zanger moest gisteravond zijn concert in Koninklijk Theater Carré vanwege ziekte afblazen en ook zijn tweede show van dinsdag gaat niet door. ‘Keelontsteking en koorts weerhouden mij ervan een concert te geven en dat vind ik spijtig’, schrijft Tino op Instagram.11 
21/01 14u15  Politie valt woning van pedoclub Martijn in Hengelo binnenHENGELO - De politie heeft dinsdagmiddag in Hengelo een inval gedaan in de woning van Marthijn, voorzitter van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Er zijn meerdere agenten ter plaatse, ook de recherche is aanwezig.11 
21/01 14u15  Groepje lijmsnuivers veroorzaakte overlast op azc OverloonOVERLOON - Een groepje van vijf lijmsnuivers heeft er vorige week voor gezorgd dat een aantal asielzoekers van het azc in Overloon niet goed werd. Dat bevestigt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).11 
21/01 14u15  De winter lijkt alweer voorbij (als hij er al ooit is geweest)Slecht nieuws voor de winterfan die zijn laatste hoop op februari had gevestigd. In de nieuwe 30 daagse verwachting van Weerplaza zien we totaal geen signalen van kou. ,,Het lijkt er dan ook op dat deze meteorologische winter als een nachtkaars uitgaat zover die überhaupt al was aangegaan”, concludeert Raymond Klaassen.11 
21/01 14u15  Twee jaar cel geëist tegen vlogger voor ontucht met 15-jarig Nijmeegs meisjeLELYSTAD/ HILVERSUM - Tegen de 35-jarige vlogger Youness O. is vandaag twee jaar cel waarvan een halfjaar voorwaardelijk geëist voor het hebben van seks met een minderjarige.11 
21/01 14u15  Globale 24-uursdeclaraties Rigtergroep zijn mogelijk zorgfraudeNIJMEGEN - Had de Nijmeegse Rigtergroep pgb-zorg voor cliënten met onder meer autisme en/of verslavingsproblemen moeten declareren per geboden handeling? Of volstond dat de declaraties globaler zijn verrekend als ‘24-uurs-zorg’? Het zijn cruciale vragen in een civiele rechtszaak die al 2,5 jaar loopt tussen de gemeente Nijmegen en zorginstelling Rigtergroep.11 
21/01 14u15  Sophie (18) zat op ‘magisch’ Iers privé-eiland waar nu 23.000 mensen willen werken’s Ochtends wakker worden op je eigen eiland met een prachtig uitzicht over groene velden en de ruige Atlantische Oceaan. Dat droombeeld veroorzaakte afgelopen week een storm aan sollicitaties bij de eigenaren van het eiland Great Blasket. Sophie van Meeteren (18) werkte afgelopen zomer op het eiland en is lyrisch. ‘Je doet echt een stap terug in de tijd.’12 
21/01 14u15  Housefeesten in de Eusebiuskerk zijn er al jaren; Waarom de Sint-Steven haar ziel niet aan de duivel verkooptIn Arnhem verdienen ze er goed geld mee: housefeesten in de Eusebiuskerk. De Nijmeegse Sint-Stevenskerk is huiverig 'haar ziel te verkopen aan de duivel'. Onder meer vanwege de bierlucht die lang blijft hangen, mag ook het Winterbierfestival er niet meer.11 
21/01 14u15  Arnhemse autodief (25) na kilometerslange achtervolging opgepakt in ElstELST - Een Arnhemse autodief (25) is dinsdagmorgen na een kilometerslange achtervolging opgepakt in Elst. De man stal 's ochtends de Citroën van een 48-jarige man uit Arnhem.11 
21/01 14u15  Verkeersdrama eiste leven fietser: ‘Ik heb hun kind afgenomen en schaam mij diep’Voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop heeft het Openbaar Ministerie tegen een 26-jarige man Apeldoorner 12 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Plus twee jaar niet rijden.11 
21/01 14u00  Meghan Markle straalt tijdens eerste wandeling terug in CanadaMeghan Markle (38) is duidelijk blij om weer ‘thuis’ te zijn. Tijdens een wandeling op Vancouver Island - de eerste keer dat ze er met Archie in het openbaar werd gespot - ziet ze er gelukkiger uit dan ooit. Ze is zelfs weer herenigd met haar oude hond.
21/01 14u00  AZ heeft abonnement op kwartfinale, Feyenoord en Fortuna op herhalingMet behulp van de statistieken van van Gracenote blikken we vooruit op de achtste finales van de KNVB-beker die deze week worden gespeeld. Vanavond staan er drie duels op het programma. Dit zijn de leukste feitjes.
21/01 14u00  Amerikaanse vader in ‘beschermingsmodus’ wurgt coyote die zoontje (2) aanvaltEen coyote heeft in het Amerikaanse New Hampshire een aanval op een 2-jarig jongetje met de dood moeten bekopen. De vader van het jochie greep onmiddellijk in toen de wolfachtige zijn tanden in de jas van het jongetje zette en wurgde de coyote met zijn blote handen.
21/01 13u45  Politie ramt auto tijdens achtervolging door Valburg en ElstELST - Een automobilist is dinsdagochtend opgepakt na een lange achtervolging in Valburg en Elst. Een getuige zag in Valburg dat de Citroën achtervolgd werd door zeker zes politieauto's. Met hoge snelheid scheurden zij door het dorp en vervolgden zij hun weg naar Elst.11 
21/01 13u45  Verdachte (16) van doodsteken 15-jarige Bredase scholiere Megan blijft vastzittenBREDA - De 16-jarige verdachte van het doodsteken van de 15-jarige Bredase Megan blijft in de gevangenis. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag bepaald.10 
21/01 13u45  Vroegh in basis bekerduel Vitesse, Foor haakt met schouderblessure afARNHEM - Patrick Vroegh krijgt een basisplaats bij Vitesse. Coach Edward Sturing schuift het talent in de achtste finale van de KNVB-beker tegen Heracles naar voren nu Navarone Foor niet beschikbaar is. De controleur kampt met een schouderblessure.10 
21/01 13u45  Nederlandse 'fraudevader' (50) geeft toe Ierse belastingdienst nóg meer te hebben belazerdDe Nederlander Leendert S. die vorig jaar zomer schuldig is bevonden aan het bedonderen van de Ierse overheid, blijkt nog meer op zijn kerfstok te hebben. In de rechtbank in Dublin bekende de 50-jarige vader van twee dat hij jarenlang kindertoeslag had ontvangen, terwijl hij niet in Ierland woonde. Daarmee peuterde hij bij de Ierse belastingdienst een bedrag van 18.000 euro los.10 
21/01 13u30  Fatale botsing tussen automobilist onder invloed en fietser die door rood reed: half jaar cel geëistVoor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop heeft het Openbaar Ministerie tegen een 26-jarige man Apeldoorner 12 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Plus twee jaar niet rijden.15 
21/01 13u30  Iraanse politicus zet prijs op hoofd Trump: Drie miljoen voor wie hem doodtEen Iraans parlementslid heeft een prijs op het hoofd van de Amerikaanse president Trump gezet. Politicus Ahmad Hamzeh heeft een beloning uitgeloofd van 3 miljoen dollar, zo'n 2,7 miljoen euro, voor wie Trump ombrengt. Hamzeh zei ook dat Iran niet bedreigd zou worden als het land nucleaire wapens had.15 
21/01 13u30  Na afspraakje in de keet gaat het helemaal mis voor boerenzoon BartHARBRINKHOEK - Een kameraad en hij gaan snacken, vertelt Bart zijn moeder. Maar ze hebben afgesproken met meiden in een keet. Eén van hen vindt hij erg leuk. Op de terugweg komt de blozende boerenzoon onder een kantelende trekker.15 
21/01 13u15  Zes jaar cel geëist tegen vader die baby Aniek in Hengelo doodde: ‘Mijn leven is leeg’ALMELO - Tegen vader Hans ter H. (39) uit Hengelo is in de rechtbank in Almelo 6 jaar cel geëist vanwege de dood van baby Aniek. Volgens justitie is hij schuldig aan zware mishandeling van zijn kind negen maanden oude dochtertje in 2016, met de dood tot gevolg.15 
21/01 13u15  Amerikanen en Britten willen wrak van legendarisch rampschip Titanic beschermenGroot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben afspraken gemaakt om het wrak van de gezonken oceaanstomer Titanic te beschermen. De maatregelen moeten nieuwsgierigen, schatjagers of plunderaars op afstand houden. Expedities naar het wrak zouden schadelijk zijn voor wat er nog van over is.14 
21/01 13u15  100-jarig jubileum De Jantjes wordt gevierd in CarréDe 100ste verjaardag van de populaire musical De Jantjes wordt met een speciale avond in Koninklijk Theater Carré gevierd. Het is dit jaar precies honderd jaar geleden dat het theaterstuk voor het eerst in Nederland te zien was. Daarom is er een speciaal jubileumconcert waarin hits uit de Jantjes worden vertolkt door onder anderen Karin Bloemen, Richard Groenendijk en Carry Tefsen.15 
21/01 13u15  Laatste show van Jean-Paul Gaultier: ‘Bij hem mag iedereen mooi zijn’Een van ’s werelds meest tegendraadse modeontwerpers, Jean-Paul Gaultier, houdt morgen zijn laatste show in Parijs. ,,Hij was niet zo’n typisch Franse ontwerper, van mantelpakjes en zo.’’14 
21/01 13u00  Acht afgelaste concerten: wat is er aan de hand met Madonna?Madonna heeft zondag voor de achtste keer een concert van haar huidige Madame X world tour gecanceld. Ze deed dat 2,5 uur voor ze het podium op moest in Lissabon. Fans maken zich zorgen om de 61-jarige zangeres en vragen zich af wat er aan de hand is.12 
21/01 13u00  Zwanger of niet? NPO haal het Pandajournaal maar weer van stalJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.11 
21/01 13u00  Ploeg Van der Poel ook naar Luik-Bastenaken-Luik en Waalse PijlAlpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, heeft ook een uitnodiging ontvangen voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Eerder werd al bekend dat Van der Poel op basis van een wildcard kan starten in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix.11 
21/01 13u00  Brussel wuift aanpassing omstreden meetmethode sjoemelsigaret wegDe Europese Commissie weigert om de meetmethode aan te passen voor het vaststellen van de hoeveelheid giftige en verslavende stoffen in sigaretten. Dit is saillant: inmiddels is vastgesteld dat fabrikanten sjoemelsigaretten maken om de huidige Europese meetmachines te misleiden.11 
21/01 13u00  Halve omhaal Sinisterra verkozen tot doelpunt van de weekDe halve omhaal van Luis Sinisterra tegen SC Heerenveen is verkozen tot het mooiste doelpunt van afgelopen weekeinde. De Feyenoorder kreeg meer stemmen dan Willem II’er Mike Trésor Ndayishimiye en Zwollenaar Kenneth Paal.11 
21/01 12u45  Na stiekem afspraakje gaat het helemaal mis voor boerenzoon BartHARBRINKHOEK - Een kameraad en hij gaan snacken, vertelt Bart zijn moeder. Maar ze hebben afgesproken met meiden in een keet. Eén van hen vindt hij erg leuk. Op de terugweg komt de blozende boerenzoon onder een kantelende trekker.13 
21/01 12u45  Poll: Wie wint de KNVB-beker?Eén ding is zeker: elk jaar wint een andere club de beker! In de laatste elf seizoenen werd het toernooi door maar liefst negen verschillende clubs gewonnen.14 
21/01 12u45  In een handomdraai werd de telefoon van Sofie gejat op station NijmegenNIJMEGEN - In een handomdraai was haar telefoon weg. Sofie werd op het station in Nijmegen beroofd. En zij was zeker niet het enige slachtoffer, zo blijkt uit cijfers van de politie. In twee maanden tijd kwamen liefst 64 aangiften binnen van zakkenrollerij, telkens gepleegd door jonge asielzoekers. Sofie: ,,Ze gingen zó geraffineerd te werk.”14 
21/01 12u45  Nijmegen hoog op lijst met autokraken, Arnhem staat op plek 10NIJMEGEN/ARNHEM - Nijmegen staat hoog op de lijst met gemeenten met de meeste auto-inbraken in 2019. De stad aan de Waal neemt met 965 autokraken landelijk van de 355 gemeenten een zesde plaats in. Arnhem neemt op die lijst een tiende plek in met 633 geregistreerde inbraken.12 
21/01 12u15  Waarom de huizenprijzen nu ook in Groningen stijgenDe huizen in Groningen worden ineens een stuk duurder. Eerder werd de provincie in het noorden gezien als krimpregio met een relatief groot aanbod van woningen en minder vraag. Het Centraal Bureau voor de Statistiek vermoedt dat sprake is van een inhaalslag en dan vooral in de stad Groningen.
21/01 12u15  Wereldgezondheidsorganisatie verwacht verdere verspreiding coronavirus, zesde dode gemeldVolgens de wereldgezondheidsorganisatie is een verdere verspreiding van het in China ontstane coronavirus onvermijdelijk. ,,De komende dagen zullen ook in andere delen van China besmettingen geregistreerd worden. Aannemelijk is dat dit ook op meerdere plekken buiten China gaat gebeuren”, aldus de organisatie. Vandaag werd bekend dat het dodental als gevolg van het virus is opgelopen naar zes. Het aantal geregistreerde patiënten staat inmiddels op 291.10 
21/01 12u15  Doodsbedreigingen na bakfietsdrama: Doneerfonds kapt ermeeDe eigenaar van Doneerfonds.nl is de afgelopen week overladen met doodsbedreigingen vanwege een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. Onbekenden dreigden ondernemer Patrick Ho uit Rotterdam iets aan te doen en vertelden hem dat ze zijn pand ‘wel even kwamen verbouwen’. De beheerder is er klaar mee en trekt per direct de stekker uit de site. Overmorgen heeft hij een afspraak bij de politie.
21/01 12u15  Zeer besmettelijke vorm schurft in verpleeghuis Silvolde, 100 mensen preventief behandeldSILVOLDE - Bij een bewoner van woonzorgcentrum De Schuylenburgh in Silvolde is een zeer besmettelijke vorm van schurft aangetroffen. Om verspreiding te voorkomen worden meer dan honderd mensen uit de directe omgeving van het slachtoffer behandeld met medicijnen.
21/01 12u15  Jehova’s stappen naar rechter om rapport over misbruik tegen te houdenJehova’s getuigen willen voorkomen dat donderdag een universitair rapport uitkomt rond seksueel misbruik en aangiftebereidheid. De Universiteit Utrecht deed hier vorig jaar onderzoek naar in opdracht van het kenniscentrum van het ministerie van Justitie (WODC), dat de resultaten deze week presenteert.
21/01 12u00  Hoger beroep rapper Boef maanden uitgesteldRapper Boef moet later dan gepland voor de rechter verschijnen in het hoger beroep tegen zijn rijverbod. De zaak stond voor 27 januari op de rol, maar dat is op verzoek van zijn advocaten verplaatst naar 27 mei. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch vandaag laten weten. De zaak wordt dan inhoudelijk behandeld.
21/01 12u00  Grappen over parende panda's: ‘Best jaloers op’RHENEN - De parende panda's in Ouwehands Dierenpark zorgden voor veel vermaak op sociale media. Het is bijzonder dat de dieren in gevangenschap paren, in de natuur gebeurt dat vaker.
21/01 11u45  Verwarde man die zichzelf met brandbare vloeistof overgoot had ‘niets tegen de gemeente’MALDEN - De verwarde man die zich maandagmiddag in de receptie van het gemeentehuis in Malden zonder een woord te zeggen met een brandbare vloeistof overgoot, had niks tegen de gemeente. ,,Hij was psychisch heel erg in de war. Er is geen sprake van een gerichte actie tegen de gemeente: van een aanslag of zo”, zegt een woordvoerder van de gemeente.
21/01 11u30  ‘Spelers AZ verliezen niet snel hun zelfvertrouwen’Met twee achtereenvolgende nederlagen op zak speelt AZ vanavond het bekerduel met TOP Oss. Was het verlies in eigen huis tegen Willem II het begin van de ineenstorting of slechts een incident?
21/01 11u30  Schurft bij bewoner van verpleeghuis De Schuylenburgh in Silvolde; 100 mensen preventief behandeldSILVOLDE - Bij een bewoner van woonzorgcentrum De Schuylenburgh in Silvolde is een zeer besmettelijke vorm van schurft aangetroffen. Om verspreiding te voorkomen worden meer dan honderd mensen uit de directe omgeving van het slachtoffer behandeld met medicijnen.
21/01 11u30  Jehova’s naar rechter om publicatie rapport over misbruik te voorkomenJehova’s getuigen willen voorkomen dat donderdag een universitair rapport uitkomt rond seksueel misbruik en aangiftebereidheid. De Universiteit Utrecht deed hier vorig jaar onderzoek naar in opdracht van het kenniscentrum van het ministerie van Justitie (WODC), dat de resultaten deze week presenteert.
21/01 11u15  Nieuwe acties van boeren op veertig plekken door heel NederlandBoerenactieclub Agractie voert zaterdag 21 maart op veertig locaties door heel Nederland actie voor hogere prijzen van landbouwproducten. Daarnaast kondigt de organisatie een tweede actie aan. Vanaf eind deze week confronteren boeren consumenten ín de supermarkt met producten die in de ogen van actievoerders te goedkoop worden verkocht of niet duurzaam zijn.
21/01 11u15  Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos: Vrijwel niets gedaan tegen CO2-uitstootDe Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (17) vindt dat er nog steeds te weinig wordt gedaan tegen klimaatverandering. Ze klaagde op de topconferentie in het Zwitserse Davos dat er volop wordt gediscussieerd over het klimaat, zonder dat er veel actie wordt ondernomen.
21/01 11u15  Schurft aangetroffen bij bewoner van verpleeghuis De Schuylenburgh in SilvoldeSILVOLDE - Bij een bewoner van woonzorgcentrum De Schuylenburgh in Silvolde is een zeer besmettelijke vorm van schurft aangetroffen. Om verspreiding te voorkomen worden meer dan honderd mensen uit de directe omgeving van het slachtoffer behandeld met medicijnen.
21/01 11u15  Jehova's naar rechter om publicatie rapport over misbruik te voorkomenJehova's getuigen willen voorkomen dat donderdag een universitair rapport uitkomt rond seksueel misbruik en aangiftebereidheid. De Universiteit Utrecht deed hier vorig jaar onderzoek naar in opdracht van het kenniscentrum van het ministerie van Justitie (WODC), dat de resultaten deze week presenteert.
21/01 11u15  Opnieuw stroomstoring in Nijmegen, nog 25 huishoudens zonder stroomNIJMEGEN - De Nijmeegse wijken Nije Veld, Hazenkamp, Heijendaal, Groenewoud en Brakkenstein hebben dinsdagochtend te kampen met een stroomstoring. Rond 9.30 uur viel de stroom uit van ongeveer zevenhonderd huishoudens in de postcodegebieden 6525, 6531 en 6532.
21/01 11u00  LIVE | ‘Van D. stopte zoon in hondenhok om te laten zien dat hij familie in gevaar bracht’De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. die negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, heeft zijn oudste kind een tijd lang verbannen naar een hondenhok. Zo liet hij zijn andere kinderen zien dat dit kind de familie in gevaar bracht.10 
21/01 10u45  Acteur Marcel Hensema werd zwaarmoedig: ‘Opeens had ik depressieve gevoelens’Een film (Goud), een serie (Hollands Hoop) en een theatervoorstelling (Alles in de Hens). Acteur Marcel Hensema wentelt zich momenteel in het volle licht van de schijnwerpers. Toch ligt het dal nog niet zo lang achter hem. ,,Ik kreeg een hekel aan mezelf.”10 
21/01 10u30  Gezocht: gezin dat worstelt met schermtijd van kinderen (of juist dé oplossing heeft)ARNHEM -Het Oogfonds start een nieuwe campagne om oogproblemen bij kinderen te voorkomen. Kinderen blijken vaker bijziend te zijn door het turen naar de beeldschermen van telefoons, tablet en laptops. Maar hoe zorg je als ouders dat de kinderen wegblijven van al die beeldschermen?12 
21/01 10u30  Knuffeldag voor Wendy en zijn Bridget en André verloofd?Korte updates van de sterren op sociale media – wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.12 
21/01 10u30  Koen de Kort verdubbelt na één rit al donatie voor slachtoffers bosbranden AustraliëKoen de Kort hoopt in de Tour Down Under geld op te halen voor de slachtoffers van de bosbranden. Hoe beter hij in de etappekoers rijdt, hoe meer hij geeft. Dus belooft de Brabander na de eerste etappe al zijn inzet te verdubbelen.11 
21/01 10u30  LIVE | ‘Vader Gerrit Jan van D. vertelde kinderen dat de wereld zou vergaan na contact buitenwereld’De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. (67) die negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, vertelde zijn kinderen dat er slechte geesten in hun lichaam zouden komen als ze contact zouden zoeken met de buitenwereld. Ook dreigde hij dat de wereld zou vergaan.11 
21/01 10u15  Uitzonderlijk: nu pas eerste matige vorst van deze winterKou is zeldzaam deze winter. Het is al bijna eind januari en pas vannacht was er voor het eerst sprake van matige vorst. In Maastricht werd het -5,4 graden Celsius. ,,Zo laat in de winter pas de eerste keer matige vorst komt absoluut heel weinig voor', vertelt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza.
21/01 10u15  Queen Elizabeth: soms een liefhebbende oma, meestal een bikkelharde BossOp 93-jarige leeftijd heeft koningin Elizabeth de touwtjes in Buckingham Palace nog altijd stevig in handen. De rigoureuze beslissing om Harry en Meghan uit het Britse koningshuis te zetten, laat zien dat zij nog steeds de baas is.
21/01 10u15  Nederlandse onderzoeker: Als Boeing naar ons had geluisterd, was het anders gegaanDe Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
21/01 10u15  Vertraging voorbij na lange files op A12 naar Arnhem en op A50 richting zuidenARNHEM / EWIJK - Automobilisten op de A12 en de A50 moesten geduld hebben deze ochtend. Er stondden lange files die leidden tot flinke vertragingen. Op de A12 ter hoogte van de afrit Beek naar Knooppunt Velperbroek stond door wegwerkzaamheden een flinke file, van zo'n 13 kilometer op het hoogtepunt.
21/01 10u00  Handlangers Mocromaffia-kopstuk verzetten zich niet bij arrestatieWEHL/ ZUTPHEN - De vier mannen die zondag zijn aangehouden bij Zevenaar (één) en Wehl (drie aanhoudingen) hebben zich niet verzet tegen hun arrestatie. Dat maakt de politie bekend, bijna twee dagen nadat de vier zondagmorgen hebben geprobeerd Omar L. te bevrijden uit de gevangenis in Zutphen.
21/01 10u00  Voormalig hoofd Interpol biecht corruptie op en krijgt 13 jaar cel in ChinaEen Chinese rechtbank heeft het voormalige hoofd van Interpol veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim dertien jaar. Meng Hongwei bekende vorig jaar schuld aan het aannemen van steekpenningen. Hij moet nu ook een boete betalen van 2 miljoen yuan (ruim 261.000 euro).
21/01 09u45  D66 vreest voor minder gasloze nieuwbouw dankzij sluiprouteIs het wenselijk dat woningcorporatie Talis in Nijmegen bij een nieuwbouwproject nog niet gasloos bouwt? Daarover heeft het Tweede Kamerlid Jessica van Eijs (D66) vragen gesteld aan de minister van binnenlandse zaken.11 
21/01 09u45  Luisteraars lopen niet meer warm voor Serious Request, Top 2000 heeft beste score sinds startDe tijd dat heel Nederland de radio afstemde op 3FM voor Serious Request ligt ver achter ons. De zender noteerde dit jaar met de actie voor het Rode Kruis zijn laagste score sinds de start. De Top 2000 op Radio 2 kende daarentegen de meest beluisterde editie tot nog toe en stuwde de luistercijfers van die zender naar recordhoogte.11 
21/01 09u45  Achilles gaat niet naar Rood Wit maar naar Germania, én wil daar een eigen clubhuisGROESBEEK - Achilles '29 gaat niet naar Rood Wit. De Groesbeekse hoofdklasser ziet zijn toekomst vooralsnog op het complex van Germania - daar speelt Achilles nu al - liggen. Achilles wil daar dan wel een eigen clubhuis.11 
21/01 09u45  LIVE | Rechter buigt zich voor het eerst over raadsel RuinerwoldDe 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. (67) die negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, moet zich vandaag voor het eerst bij de rechter verantwoorden. Ook zijn vriend en klusjesman Josef B. (58) staat terecht. Volg hieronder het liveblog.11 
21/01 09u15  Rechter buigt zich voor het eerst over raadsel RuinerwoldDe 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. (67) die negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, moet zich vandaag voor het eerst bij de rechter verantwoorden. Ook zijn vriend en klusjesman Josef B. (58) staat terecht. Volg hieronder het liveblog.
21/01 09u15  Ede krijgt in oktober zijn eerste marathonEDE - Ede krijgt een marathon. Op 10 oktober 2020 kunnen atleten voor het eerst in deze gemeente 42,195 kilometer hardlopen. ,,Eindelijk’’, zegt Evert Schipper, voorzitter van atletiekvereniging Climax in Ede. ,,Want de wens leeft al heel lang.’’
21/01 09u00  D66-Kamerlid vreest dat ‘truc’ Jerusalem een rem zet op de omschakeling naar gasloos wonenNIJMEGEN / DEN HAAG - Is het wenselijk dat woningcorporatie Talis in Nijmegen de nieuwbouw in de Jerusalembuurt nog niet gasloos hoeft te maken? Daarover heeft het Tweede Kamerlid Jessica van Eijs (D66) vragen gesteld aan de minister van binnenlandse zaken.
21/01 08u45  Nederlandse onderzoeker vliegramp Schiphol: ‘Van 130 pagina’s conclusie bleef één velletje over’De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”11 
21/01 08u30  Ede krijgt in oktober haar eerste marathonEDE - Ede krijgt een marathon. Op 10 oktober 2020 kunnen atleten voor het eerst in deze gemeente 42,195 kilometer hardlopen. ,,Eindelijk’’, zegt Evert Schipper, voorzitter van atletiekvereniging Climax in Ede. ,,Want de wens leeft al heel lang.’’11 
21/01 08u30  Lange files op A12 naar Arnhem en op A50 richting zuidenARNHEM / EWIJK - Automobilisten op de A12 en de A50 moeten geduld hebben deze ochtend. Er staan lange files die leiden tot flinke vertragingen. Op de A12 ter hoogte van de afrit Beek naar Knooppunt Velperbroek staat door wegwerkzaamheden 13 kilometer file. Op de A50 staat tussen knooppunt Valburg en Ravenstein 11 kilometer.13 
21/01 08u30  8-3! Op1 verslaat Jinek met ruime cijfers in talkshowbattleNPO 1 lijkt het gevecht om de kijker in de talkshowbattle te gaan winnen. Het praatprogramma Op1 - gisteravond gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven - was voor de achtste keer te sterk voor Eva Jinek op RTL 4. Gisteren was het verschil groot: Op1 noteerde 943.000 kijkers, terwijl Jinek gelijktijdig 627.000 belangstellenden trok.13 
21/01 08u30  Koniks naar de slager, dat voelt oneerlijk. Want: ‘Het gedrag van de mens is hier het probleem’ARNHEM - Vier Arnhemse konikpaarden eindigden bij de slager omdat ze niet meer te handhaven waren. Dat komt binnen als je de dieren jarenlang van nabij hebt gevolgd. Maar resteerde er eigenlijk wel een andere mogelijkheid?11 
21/01 08u15  FC Eindhoven - FC UtrechtLees meer >
21/01 08u15  ‘Mijn moeder betaalde alle kosten voor mijn huwelijk, 9 maanden later had ze kind van mijn man’Trouwen met de liefde van je leven en dan negen maanden later vaststellen dat je eigen moeder bevalt van zíjn kind: het overkwam Lauren Wall (34) uit het Britse Twickenham, een buitenwijk van Londen. Het pijnlijke bedrog vond vijftien jaar geleden plaats, nu pas vond ze de moed om haar opmerkelijke verhaal te doen in de Britse pers.
21/01 08u15  Feyenoord bij Fortuna op jacht naar kwartfinalesLees meer >
21/01 08u15  Kan TOP Oss stunten tegen AZ?Lees meer >
21/01 08u15  Ferrari en Mercedes gaan vlakbij elkaar in vlammen op in ApeldoornEen Mercedes Benz S-Klasse AMG en een Ferrari zijn vannacht aan de Malkenschoten in Apeldoorn in brand gevlogen. Beide wagens stonden op de oprit van naast elkaar gelegen woningen.
21/01 08u15  Als een strontkar die van de helling af dendert komt het peloton steeds dichterbijVoor Thijs Zonneveld duurt de winter veel te lang, maar tot zijn opluchting is het einde in zicht. ,,Het peloton komt de komende weken steeds dichterbij.‘’
21/01 08u15  Bizar ski-ongeluk in Zuid-Duitsland: politie tast in duister over identiteit slachtofferOp een van de langste en steilste skipistes in Garmisch-Partenkirchen heeft zaterdag een vrij opmerkelijk ongeval plaatsgevonden. Een skiër knalde door nog onbekende oorzaak door een afzetting, kwam tot stilstand tegen een houten hek en bleef levenloos liggen. Skiënde artsen die het ongeluk zagen gebeuren, wisten de op het randje van de dood balancerende man te reanimeren. Zijn identiteit is een raadsel, melden Duitse media.
21/01 07u45  Duitse Rijn-IJssel Express is in trek bij Nederlanders: ‘prima en betaalbaar alternatief’MEGCHELEN / ELTEN - Wie weet dat Megchelen diep in de Achterhoek ligt, denkt niet zo snel aan de trein als ideale vervoermethode naar Arnhem. Maar het is een prima alternatief voor woon-werkverkeer tussen beide plaatsen, bewijzen cijfers van het aantal reizigers in 2019 op de treinlijn Arnhem - Düsseldorf.12 
21/01 07u45  Bennett sprint naar zege eerste etappe Down UnderSam Bennett heeft de eerste etappe van de Tour Down Under in Australië gewonnen. Hij was na een rit over 150 kilometer met start en aankomst in Tanunda de snelste in de massasprint. Bennett bezorgde meteen zijn nieuwe Belgische ploeg Deceuninck - Quick-Step het eerste succes van 2020 in een koers uit de WorldTour.
21/01 07u45  Amerikaanse dj Marshmello afsluiter tweede dag PinkpopDe Amerikaanse dj en producer Marshmello is toegevoegd aan de line-up van Pinkpop. De artiest is op zaterdag 20 juni de afsluiter van de tweede dag van het driedaagse festival, heeft de organisatie vanochtend bekendgemaakt.10 
21/01 07u45  Deze radio-dj's maken kans op Zilveren RadioSter, Gerard Ekdom recordhouderMarieke Elsinga (Qmusic), Annemieke Schollaardt (NPO Radio2) en Amber Delil (SLAM!) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw. Bij de mannen zijn dit jaar Gerard Ekdom (Radio 10), Wilfred Genee (Radio Veronica) en Bram Krikke (SLAM!) genomineerd voor de Zilveren RadioSter Man, de prijs voor beste mannelijke radiopresentator. Het is voor Ekdom zijn elfde nominatie en dat is een record.10 
21/01 07u45  Autodief rijdt de sloot in en slaat na ongeluk op de vlucht in RandwijkRANDWIJK – Een autodief is met een in Zetten gestolen wagen de sloot ingereden in Randwijk. Op de Nijburgsestraat (N837) raakte maandagavond laat de auto van de weg en belandde in het water. De bestuurder ging er te voet vandoor.10 
21/01 07u30  Loo geeft het klimaatvoorbeeld en pleit voor een ‘carnafvalvrije’ optochtDUIVEN - Een carnavalsoptocht zonder plastic confetti. Daar hoopt carnavalsvereniging De Nathalzen uit Loo dit jaar op. De kleurrijke stukjes plastic vervuilen het straatbeeld en zijn erg moeilijk op te ruimen. ,,Er bestaan genoeg afbreekbare alternatieven.”10 
21/01 07u15  Feyenoord aast op revanche: ‘Die 4-2 bij Fortuna, dat mag nooit meer’Het bekertoernooi is meer dan ooit rood omcirkeld in de agenda van Feyenoord, zeker nu de winnaar meteen de Europa League ingaat. Bovendien moet de ploeg zich revancheren voor de smadelijke nederlaag tegen Fortuna Sittard eerder dit seizoen.11 
21/01 07u15  Nederlander neemt file steeds meer voor liefAutomobilisten hebben er steeds vaker vrede mee dat ze achteraan moeten aansluiten in de dagelijkse file op de snelweg. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.11 
21/01 07u15  Jonge asielzoekers uit veilige landen op rooftocht in Nijmegen: 64 aangiften in twee maanden tijdNijmegen heeft veel last van zakkenrollers die in het stadscentrum diefstallen plegen. Op hun rooftocht slaan de jonge overvallers vooral toe bij treinreizigers en stappers. De dieven jagen op mobiele telefoons en portemonnees.12 
21/01 06u45  ‘Rijkste vrouw van Afrika kreeg 2 miljard euro door corruptie die liep via Nederland’De Angolese oud-presidentsdochter Isabel dos Santos beheert vanuit Nederland al jaren honderden miljoenen aan betwiste bezittingen. Via Nederlandse brievenbusmaatschappijen bezit de van corruptie beschuldigde Dos Santos grote belangen in onder andere olie-, telecom- en diamantbedrijven.12 
21/01 06u45  Huren vrije sectorwoningen blijven stijgenDe huurprijs van aangeboden vrije sectorwoningen is het laatste kwartaal van 2019 met 4,8 procent gestegen. Hoewel dat percentage een paar punten boven inflatieniveau zit, is het het vierde kwartaal op rij dat de prijsstijging onder de vijf procent blijft. Woningplatform Pararius, dat de cijfers verzamelt, spreekt over afkoeling van de markt. De Woonbond is kritischer.11 
21/01 06u45  Uur lang geen treinen in groot deel Limburg door storingDe grote storing in het verkeersleidingssysteem op de verkeersleidingspost in Maastricht is al verholpen. Volgens ProRail kan hierdoor het treinverkeer weer worden opgestart.12 
21/01 06u30  Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verderBij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.12 
21/01 06u15  Geen treinen in groot deel Limburg door storing, inzet bussen onmogelijkIn een groot deel van de provincie Limburg is geen treinverkeer mogelijk door een grote storing in het verkeersleidingssysteem op de verkeersleidingspost in Maastricht.12 
21/01 06u15  ‘De PvdD wil gewoon dat er geen vlees meer wordt gegeten’Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.11 
21/01 06u15  E-sigaret dankt populariteit aan smaakjesDe e-sigaret is vooral aantrekkelijk door de enorme variatie van smaakjes. De vloeistoffen met menthol-, tabak- of fruitsmaak zijn zelfs de belangrijkste reden om te gaan dampen, toont onderzoek van het RIVM voor het eerst in Nederland aan.11 
21/01 06u15  261 miljoen euro geplukt van criminelen, toch moet afpakbeleid op de schopHet afgelopen jaar zijn criminelen voor ruim 261 miljoen euro geplukt, maar het Openbaar Ministerie wil meer. Het afpakbeleid gaat op de schop, onder meer door antimaffiawetgeving uit Italië over te nemen.11 
21/01 05u45  PvdA: maak zelfstandige net zo duur als vaste krachtMet behulp van een belastingverhoging voor bedrijven van 4,5 tot 9 miljard euro per jaar wil de PvdA het kostenverschil tussen werknemers en zelfstandigen drastisch verkleinen. Deze belasting kunnen bedrijven terugverdienen als zij werknemers in vaste dienst nemen. Dat schrijft de Volkskrant.13 
21/01 04u15  Oekraïens vliegtuig met twee raketten uit de lucht geschotenHet Oekraïense vliegtuig dat op 8 januari vlak na het opstijgen vanuit de Iraanse hoofdstad Teheran neerstortte, is niet door een maar twee raketten neergehaald. Dat concludeert de Iraanse burgerluchtvaartorganisatie in een tweede voorlopig onderzoeksrapport. De raketten zouden vanuit het noorden zijn afgevuurd.17 
21/01 03u45  Twee Duitsers omgekomen bij ski-ongevallen in TirolIn het Oostenrijkse Tirol zijn twee Duitsers omgekomen bij ski-ongevallen. Een 79-jarige man overleed in Lermoos en in Tux liep 58-jarige dodelijke verwondingen op bij een val. Dat meldt het Oostenrijkse persbureau APA.17 
21/01 03u15  Toekomstige risico’s 5G zijn groot raadselDoor de komst van supersnel (5G) mobiel internet zullen Nederlanders aan meer mobiele straling worden blootgesteld. Nieuw onderzoek suggereert dat 5G vooralsnog veilig is. Het is alleen volstrekt niet te voorspellen of dat in de toekomst zo blijft.23 
21/01 03u15  Waarom lukt het deze school wél om zorgleerlingen in de klas te houden?Ook dit schooljaar zitten er ruim tweeduizend extra leerlingen op speciale scholen. Het plan om meer kinderen die zorg nodig hebben in gewone klassen te houden, komt niet van de grond. Basisschool De Kroevendonk in Roosendaal bewijst dat het wél kan.20 
21/01 03u00  Joaquin Phoenix bij wake voor slachtvarkens na SAG-zegeNa het winnen van de SAG Award voor beste acteur in een film zondagavond, deed Joaquin Phoenix mee aan een wake voor varkens die naar een slachthuis werden gebracht. Actievoerders gaven de dieren daar water en vroegen aandacht voor hun lot.25 
21/01 02u45  Vierde sterfgeval in China door coronavirusIn China is opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het aantal doden komt daarmee op vier. Het gaat om een 89-jarige man die zondag in Wuhan is gestorven na ademhalingsproblemen. Dat heeft de lokale gezondheidscommissie laten weten.29 
21/01 02u30  Code geel vanwege dichte mist in groot deel van het landHet KNMI heeft vanwege dichte mist code geel afgegeven voor een groot deel van het land. In het zuiden en midden van Nederland komt mist voor met een zicht van minder dan 200 meter.33 
21/01 01u45  Hotelsite Trivago misleidde Australische consumentenHotelboekingssite Trivago heeft de Australische consumentenwetgeving overtreden door misleidende informatie te geven over hotelkamerprijzen op zowel zijn website als in televisiereclames. Dat schrijft de ACCC, de Australische concurrentie- en consumentencommissie, op zijn website.38 
21/01 01u15  Moeder zwijgt dagen over dood van dochter (7): ‘Doodkalm, terwijl meisje dood in bed lag’De Belgische politie onderzoekt of een Molenbeekse vrouw (39) haar dochter van 7 heeft gedood. De moeder deed pas aangifte van het overlijden toen het kind vermoedelijk al dagen dood in bed lag. Buren merkten het hele weekend niets bijzonders aan de moeder: ,,Ze liep hier in chique kleren en make-up, terwijl haar kind misschien al dood was.”37 
21/01 00u15  De komst van de nieuwe, extra beveiligde afdeling maakt Nederland weer wat veiligerEr komt een extra beveiligde afdeling in een Nederlandse gevangenis voor twaalf zware criminelen. Deze nieuwe afdeling moet al op 1 maart opengaan. De afdeling krijgt extra personeel, een aparte extra beveiligde entree en de criminelen worden gelucht in een aparte luchtkooi.23 
20/01 23u15  'Regering Myanmar niet schuldig aan genocide op Rohingya'De regering van Myanmar is niet schuldig aan genocide op Rohingya. Dat stelt een onderzoekscommissie die door de autoriteiten van het land zelf is aangesteld. De commissie stelt wel vast dat een aantal militairen buitensporig geweld hebben gebruikt en mensenrechten hebben geschonden, zoals het 'doden van onschuldige dorpsbewoners en het vernielen van hun huizen”.12 
20/01 23u00  De stroeve start van Babel: ‘Ryan is nog wel wat zoekende’Ryan Babel (33) genoot zondag tijdens de 2-1 zege op Sparta van zijn terugkeer in Amsterdam. Wel ondervond hij dat er bij het nieuwe Ajax andere dingen worden verlangd.
20/01 23u00  Arbitersbaas Van Egmond: Penalty Opoku had overgenomen moeten wordenEen opmerkelijk beeld, gistermiddag bij VVV-PSV. Johnatan Opoku moest de penalty nog nemen, maar het halve strafschopgebied stond al vol met spelers van beide teams. Dat mag toch zeker niet? Of maakt het uit of de pingel erin gaat? Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond legt uit.
20/01 22u45  Songfestival-zanger Jeangu maakt naam-tutorial: ‘Het is Zjan-guu’De Nederlandse songfestivalinzending Jeangu Macrooy kon de afgelopen weken wel schreeuwen naar zijn tv. Zjangoe, Djengoe, Zjenguu: alle varianten kwamen voorbij. Maar hoe spreek je zijn naam nu echt uit? In een tutorial voor Yung DWDD schept hij voor eens en voor altijd helderheid.
20/01 22u30  Pijnfetisjist speelt met levens van vrouwen en meisjes via elektroshocktherapie: elf jaar celEen computerdeskundige uit het Duitse Würzburg is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar wegens dertien pogingen tot moord. De 30-jarige David G. deed zich voor als arts en wist zijn slachtoffers via chats over te halen tot deelname aan een nep-wetenschappelijk onderzoek naar pijntherapie.
20/01 22u00  Tino Martin staakt show in Carré: ‘Getergd door droge kriebelhoest’Tino Martin heeft zijn optreden in het prestigieuze Carré vanavond na een paar liedjes moeten afbreken omdat hij last had van een droge kriebelhoest. Hij was te grieperig om door te zingen. ‘Ik ben vanbinnen een klein beetje gebroken.’
20/01 22u00  Na de hoofdmacht ook Jong Ajax koploperJong Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Cambuur bij TOP Oss. De Amsterdamse beloften wonnen in eigen huis met 2-0 van FC Dordrecht. Daardoor is Jong Ajax de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie.
20/01 22u00  Poort koningshuis niet dicht voor afvallige prins: ‘Harry blijft welkom’De verwijdering is hard, snel en onverbiddelijk: prins Harry verkast deze week al naar Canada en keert waarschijnlijk pas dit voorjaar weer naar Engeland terug. Toch denken royalty-kenners dat de ‘Megxit’ niet voor eeuwig hoeft te zijn. ‘Harry is niet verbannen hé’.
20/01 22u00  ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.
20/01 21u45  ‘Boeing in 2009 uit de wind gehouden bij crash op Schiphol’Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.
20/01 21u45  Droom komt uit voor pandaverzorgers in Rhenen: ‘Ik was ontroerd. Het is zó mooi om te zien’RHENEN - Sinds de komst van de Chinese panda’s naar het Ouwehands Dierenpark in Rhenen dromen de verzorgers over de paring tussen Xing Ya en Wu Wen. Afgelopen week was er geen tijd om te dromen. Dagen- en nachtenlang werkte het team aan ideale omstandigheden voor het liefdespaar.
20/01 21u30  Alonso verbreekt samenwerking met renstal McLarenFernando Alonso heeft de banden met de renstal McLaren verbroken. Het contract tussen het team en de 38-jarige Spaanse coureur, die in 2007 en van 2015-2018 voor het Formule 1-team van McLaren uitkwam, liep op 31 december vorig jaar af en is niet verlengd, meldden verschillende media. Alonso was als ambassadeur verbonden aan het Britse raceteam.
20/01 21u15  Tekort aan geneesmiddelen verdubbeld in 2019Het medicijntekort in Nederland is in 2019 nagenoeg verdubbeld, blijkt uit een inventarisatie van apothekersorganisatie KNMP. Er is vooral een tekort aan crèmes voor huidaandoeningen, bloeddrukverlagers en aan geneesmiddelen voor de behandeling van maagklachten.
20/01 21u15  Wielerkalender 2020: waar fietsen de grote renners?Het wielerseizoen gaat morgen officieel van start tijdens de Tour Down Under. De grote namen komen pas later in het seizoen in actie. Een overzicht van het programma van de grote namen in het peloton.
20/01 21u15  Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostteDe ouders van de peuter die een jaar geleden in Zuid-Spanje in een illegaal gegraven put viel en daardoor overleed, hebben een buitengerechtelijke deal gesloten met de grondeigenaar. Tegen hem zou morgen een rechtszaak beginnen maar David Serrano aanvaardde vandaag de verantwoordelijkheid voor ‘doodslag door ernstige nalatigheid’ en ging akkoord met het betalen van een schadevergoeding van 190.000 euro.
20/01 21u15  Gesprek Rutte en gedupeerden toeslagenaffaire: ouders voorzichtig positiefSteve Kuipers was één van de tweehonderd ouders die vanmiddag naar Rijswijk kwam om te praten met premier Mark Rutte en minister Wopke Hoekstra (Financiën). De gedupeerden konden hun verhaal doen, Rutte heeft zijn excuses aangeboden en er is beloofd dat er meer zal worden gedaan om hen tegemoet te komen. Ouders reageerden positief, al zijn de meesten door schade en schande wijs geworden; ‘eerst zien dan geloven’.
20/01 20u45  Victor Vlam en Marcel Hensema in De Ochtend Show to goAmerikadeskundige Victor Vlam en acteur/regisseur Marcel Hensema zijn 21 januari te gast in De Ochtend Show to go. Victor schuift aan om ons alles te vertellen over het impeachment-proces tegen de Amerikaanse president Donald Trump dat morgen de laatste fase ingaat en de rechtszaak tegen Harvey Weinstein. Marcel Hensema komt vertellen over zijn theatervoorstelling ‘In de Hens’, de film ‘Goud’ die draait op het IFFR Rotterdam en de nieuwe serie ‘Hollandse Hoop’ op BNNVara.
20/01 20u45  Floor Jansen en Henk Poort geven extra show in CarréZanger Henk Poort speelt op 16 juni een extra matineevoorstelling van zijn nieuwe show Henk Poort & de Helden in theater Carré in Amsterdam. Hij doet dit optreden samen met Floor Jansen, de kersverse winnaar van de Popprijs 2019.
20/01 20u15  Inlopen bij een strafschop: wat mag wel en wat niet?Een opmerkelijk beeld, gistermiddag bij VVV-PSV. Johnatan Opoku moest de penalty nog nemen, maar het halve strafschopgebied stond al vol met spelers van beide teams. Dat mag toch zeker niet? Of maakt het uit of de pingel erin gaat? Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond legt uit.
20/01 20u00  Lil’ Kleine verkozen tot Dom Bontje: ‘Zijn gepronk houdt dierenleed in stand’Rapper Lil' Kleine is uitgeroepen tot Dom Bontje. De rapper kreeg de meeste stemmen bij de verkiezing van de Bont voor Dieren. Hij is volgens de stichting ‘een terechte winnaar’, omdat hij het verkeerde voorbeeld geeft door bont te dragen.
20/01 20u00  Nijmegenaren laaiend op KLM voor vlucht over Iran: ‘Ongelooflijk, zulke risico’s met honderden levens’NIJMEGEN - Laaiend zijn ze, op luchtvaartmaatschappij KLM. ,,KLM heeft mensenlevens geriskeerd door ondanks de spanningen tussen Amerika en Iran toch over Iraans grondgebied te vliegen. Het had net zo goed ons vliegtuig kunnen zijn dat uit de lucht werd geschoten. We zijn daar echt heel erg kwaad over.”
20/01 19u45  Nijmegenaren laaiend op KLM voor vlucht over Iran: ‘Ongelooflijk, zulke risico’s met honderden mensenlevens’NIJMEGEN - Laaiend zijn ze, op luchtvaartmaatschappij KLM. ,,KLM heeft mensenlevens geriskeerd door ondanks de spanningen tussen Amerika en Iran toch over Iraans grondgebied te vliegen. Het had net zo goed ons vliegtuig kunnen zijn dat uit de lucht werd geschoten. We zijn daar echt heel erg kwaad over.”
20/01 19u45  FNV: Verijdelde ontsnappingspoging Zutphen leidt tot angst onder personeelDe verijdelde ontsnappingspoging uit de gevangenis in Zutphen leidt tot extra angst onder het personeel. Dat verwacht Yntse Koenen van vakbond FNV-Justitie en Veiligheid. ,,Dit soort incidenten hebben altijd grote impact.”
20/01 19u45  Twee jaar na dood van olifantje Binti hoopt Ouwehands op nieuw baby-olifantjeIn de rubriek Hoe is het nu met? belichten we mensen of gebeurtenissen die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Vandaag: de Afrikaanse olifant Duna in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.
20/01 19u30  KNVB-beker: dit is de weg naar de finaleNa de loting voor de achtste finales werd ook meten doorgeloot voor de kwartfinales en de halve finales. Daardoor is nu al bekend dat PSV en AZ elkaar tegen komen in de kwartfinale als beide ploegen de volgende ronde door komen. De kwartfinales worden vervolgens gespeeld op 11, 12 en 13 februari. De halve finales worden gespeeld op 3 en 4 maart en de finale in de Kuip is op zondag 19 april 2020.
20/01 19u15  Billie Eilish wilde altijd al James Bond-song maken: ‘Elk lied in die films is geweldig’Zangeres Billie Eilish (18) is enorm in haar nopjes nu ze als jongste artiest ooit de titelsong voor een James Bond-film heeft gemaakt. Het was een droom die uitkwam voor Billie en haar broer Finneas, met wie ze haar liedjes schrijft. ,,We probeerden heel ons leven al een James Bond-song te schrijven.’’
20/01 19u15  Denise Betsema mag na schorsing weer wedstrijden rijdenVeldrijdster Denise Betsema mag per direct weer wedstrijden rijden. Dat meldt haar nieuwe ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal en de internationale wielerunie UCI.
20/01 19u00  Slob: ‘Tempo maken met hogere eisen burgerschapsonderwijs’Als eerste minister ooit verordende Arie Slob dat het bestuur van een school moest opstappen. Onterecht, zegt de rechter nu. Er was onvoldoende reden om het Haga Lyceum zo hard aan te pakken. Een nieuwe wet moet daar verandering in brengen, zegt Slob.
20/01 19u00  Ook Veronica Inside en Somertijd genomineerd voor Gouden RadioRingHet radioprogramma Veronica Inside van Wilfred Genee maakt kans op de Gouden RadioRing, de publieksprijs voor het favoriete radioprogramma. Genee neemt het in de verkiezing in ieder geval op tegen de ochtendshow Mattie & Marieke van Qmusic en Ekdom in de Morgen en Somertijd van Radio 10.
20/01 18u45  Waarom al die opwinding over parende panda’s Xing Ya en Wu Wen?RHENEN - Voor het eerst hebben de twee reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark in Rhenen gepaard. Of vrouwtjespanda Wu Wen inderdaad zwanger is moet nog blijken. Toch is er al grote blijdschap bij de Rhenense Dierentuin. Waarom is pandaseks eigenlijk zo bijzonder?
20/01 18u45  Poetin stuurt grondwetshervormingen naar Russisch parlementDe Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag voorstellen ingediend die de macht van de president in de toekomst moeten inperken. Het gaat om een pakket eerder aangekondigde grondwettelijke hervormingen, die naar verwachting snel worden goedgekeurd in het Russische parlement.
20/01 18u45  Begrip tussen boeren en niet-boeren moet terugkeren door Brabants toneelstukSINT ANTHONIS - Een toneelstuk moet boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengen. Toneelspelers in Sint Anthonis en Reusel-De Mierden zijn uitgekozen om het uit te voeren.
20/01 18u45  Goals bij Vitesse zetten Matavz in de etalage op de transfermarktSITTARD - Tim Matavz geniet deze zomer de transfervrije status. Met twee goals tegen Fortuna Sittard zet de spits van Vitesse zich prominent in de etalage.
20/01 18u30  De Achterhoekse ziekenhuissoap is nog lang niet voorbijDOETINCHEM / WINTERSWIJK - Met het wegsturen van de bestuursvoorzitter deze week is de Achterhoekse ziekenhuissoap nog lang niet ten einde. Het volgende hoofdstuk ligt al klaar: blijven de twee ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk bestaan? En vooral: blijven ze samenwerken of gaan ze scheiden?
20/01 18u15  Niet pratende vader maakt strafzaak Ruinerwold ‘extreem moeilijk’Een verdachte die zwijgt omdat hij niet kán praten. Het komt bijna niet voor in Nederland en maakt de unieke strafzaak tegen vader Gerrit-Jan van D. (67) uit Ruinerwold nog complexer. Morgen staat hij voor het eerst terecht en draait het vooral om de vraag hoe hij tóch verhoord kan worden.
20/01 18u00  Ook Veronica Inside genomineerd voor Gouden RadioRingHet radioprogramma Veronica Inside van Wilfred Genee maakt kans op de Gouden RadioRing. Genee neemt het in de verkiezing in ieder geval op tegen de ochtendshow Mattie & Marieke van Qmusic en Ekdom in de Morgen van Radio 10.
20/01 18u00  Vogelgriepvirus nu ook in Oost-Duitsland opgedokenIn Duitsland is een geval van het vogelgriepvirus H5N8 ontdekt, meldt de overheid van de deelstaat Brandenburg. Het virus is geconstateerd bij een dode, wilde kolgans in de buurt van de Poolse grens.
20/01 18u00  China bevestigt: coronavirus is van mens op mens overdraagbaarDe gezondheidsraad in China bevestigt dat het recent opgedoken coronavirus overdraagbaar is van mens op mens. Tot nu toe was daar nog onduidelijkheid over, al werd mensen in het getroffen gebied al wel geadviseerd mondkapjes te dragen.
20/01 17u45  Van der Poel mag ook van start in klassieker Parijs-RoubaixHij hoopte er al op en het gaat gebeuren: Mathieu van der Poel gaat debuteren in Parijs-Roubaix. De organisatie heeft zojuist de zes wildcards voor de wedstrijd bekendgemaakt en daar is Alpecin-Fenix er één van.
20/01 17u30  SP wil opheldering over fosfaatrechten voor ‘illegale’ koeienDe SP in de Tweede Kamer wil inzicht in de uitgifte van fosfaatrechten aan melkveehouders die niet over de vereiste vergunningen beschikten. Frank Futselaar van de SP heeft kamervragen gesteld naar aanleiding van artikelen in De Gelderlander.
20/01 17u30  Van der Poel mag Parijs-Roubaix rijdenHij hoopte er al op en het gaat gebeuren: Mathieu van der Poel gaat debuteren in Parijs-Roubaix. De organisatie heeft zojuist de zes wildcards voor de wedstrijd bekendgemaakt en daar is Alpecin-Fenix is er daar één van.
20/01 17u30  Amsterdamse Annna wil naar Songfestival voor LetlandDe Lets-Nederlandse zangeres en producer Annna uit Amsterdam wil voor Letland meedoen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Ze staat op 8 februari in de Letse voorronde die live op televisie wordt uitgezonden.
20/01 17u30  Peterson na ‘quickest transfer in the history’ herenigd met FC UtrechtEnigszins onverwachts presenteerde FC Utrecht vandaag oudgediende Kristoffer Peterson (25), die na een bliksemdeal voor een halfjaar is gehuurd van Swansea City met een optie tot koop. ,,Peterson is in onze ogen een absolute kans.”
20/01 17u15  Hotelgasten levend gekookt door gebroken verwarmingsleidingEen gebroken verwarmingsleiding heeft vannacht een waar drama veroorzaakt in een klein hotel in de Oost-Russische stad Perm. Enkele kamers van het hotel – gelegen in de kelder van een gebouw – liepen onder met kokend water. Zeker vijf mensen kwamen om het leven en zes anderen raakten gewond.
20/01 17u15  Computersysteem Overbetuwe weer open na dichten Citrix-lekELST - De computersystemen van de gemeente Overbetuwe zijn weer extern bereikbaar. Na een beveiligingsupdate kunnen ambtenaren ook weer extern werken.
20/01 17u15  Politie Arnhem slaat alarm: parkeerkaarten voor gehandicapten vaak gestolenARNHEM - De politie Arnhem-Zuid slaat alarm vanwege de vele diefstallen van parkeerkaarten voor gehandicapten. In twee maanden tijd zijn er in Arnhem-Zuid 17 gehandicaptenparkeerkaarten gestolen. Daarbij is in de meeste gevallen een ruit van een auto ingeslagen.
20/01 17u00  Nederlandse vrouw die protestliederen maakt in hongerstaking in Turkse celDe Nederlandse Bergün Varan (25) is in hongerstaking gegaan in een Turkse gevangenis. De vrouw uit Etten-Leur zit sinds november vast omdat ze deel uitmaakt van Grup Yorum, een folkrockband met een politieke boodschap.
20/01 17u00  Kickstart Sturing bij Vitesse: Nieuwe hoop met oude gebrekenSITTARD - Edward Sturing beleeft een kickstart bij Vitesse. De 3-1 zege op Fortuna Sittard legt een stevig fundament onder de voetbalfilosofie van de nieuwe coach in Arnhem. Maar de Eerbeker ziet ook de haarscheuren in zijn bouwwerk. Tussen alle frivoliteit zwerven nog volop oude gebreken.
20/01 17u00  Al rijdend door Nijmegen een steen door de zijruit: ‘Dit had echt heel anders kunnen aflopen’NIJMEGEN - Een automobiliste sloeg vrijdagochtend de schrik om het hart toen er rijdend op de Graafseweg in Nijmegen een steen door een zijruit van haar voertuig vloog.
20/01 16u45  Radiohead deelt compleet oeuvre gratis in onlinebibliotheekRadiohead heeft een onlinebibliotheek geopend waar fans gratis al het werk van de Britse band kunnen bekijken. In de Radiohead Public Library staan onder meer albums, videoclips, oude nieuwsbrieven en kunstwerken.
20/01 16u45  Politie Gelderland-Zuid verliest visitekaartje; geen politiekapel meer tijdens intocht VierdaagseNIJMEGEN - Het is ‘over en uit’: de Politiekapel Gelderland-Zuid stopt ermee. ‘Het is een moeilijke beslissing geweest maar als bestuur hebben we besloten dat er geen toekomst meer is voor de Politiekapel Gelderland-Zuid’, aldus het bestuur op Facebook. ‘Het is, om in politietermen te blijven, over en uit.’
20/01 16u15  Man overgiet zichzelf met brandbare vloeistof in gemeentehuis HeumenMALDEN - Een persoon heeft zich op het gemeentehuis in Malden met een brandbare vloeistof overgoten. Dat gebeurde rond 15.00 uur. Bedrijfshulpverleners hebben ervoor gezorgd dat het daarbij bleef. Uit voorzorg is het gemeentehuis ontruimd. Rond 16.00 uur wachtten zo’n 125 medewerkers op het moment waarop ze weer naar binnen mogen.
20/01 16u15  Slechts één van de ‘grote drie’ in de top, het gebeurt zeldenWe zijn al over de helft van de competitie en twee van de drie traditionele Nederlandse topclubs ontbreken in de top 3 van de ranglijst. PSV en Feyenoord staan 4de en 5de.
20/01 16u00  OM: ‘Taxichauffeur betastte ernstig gehandicapte Renkumse ontuchtig’RENKUM/VEENENDAAL - Een 71-jarige taxichauffeur uit Veenendaal moet 150 uur werkstraf opgelegd krijgen voor het betasten van een ernstig verstandelijk beperkte passagiere uit Renkum. Dat heeft de officier van justitie maandagmiddag tegen de chauffeur geëist voor de rechtbank in Arnhem.
20/01 15u45  Nederlands gezin meegesleurd door golf tijdens maken van stormfoto's SpanjeVijf leden van een Nederlands gezin zijn vandaag in het oosten van Spanje meegesleurd door een golf. Een van hen liep daarbij een gebroken been op, de anderen hebben lichte verwondingen. Het gezin werd door het water gegrepen toen ze vanaf een dam in stormachtig weer naar de onstuimige zee keken en foto’s maakten.
20/01 15u30  Dat is schrikken: al rijdend door Nijmegen een steen door de zijruitNIJMEGEN - Een automobilist sloeg vrijdagochtend ongetwijfeld de schrik om het hart toen er rijdend op de Graafseweg in Nijmegen een steen door een zijruit van zijn voertuig vloog.
20/01 15u30  ‘Ik denk dat we voor 300 euro per week boodschappen doen’In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Marjolein hield aan de verkoop van haar vorige huis een stevige restschuld over. Nu is er geld om te sparen.
20/01 15u15  ‘We moeten ons pensioen zelf regelen’In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Marjolein hield aan de verkoop van haar vorige huis een stevige restschuld over. Nu is er geld om te sparen.
20/01 15u15  Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart openEr komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen waarbij het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verder gaan met hun criminele praktijken. Dat brengt het ministerie van Veiligheid en Justitie vandaag naar buiten. In welke gevangenis dat gaat gebeuren, wordt nog niet verteld. De nieuwe gevangenisvleugel biedt plaats aan maximaal twaalf gevangenen.
20/01 15u15  Eindelijk! Reuzenpanda's in Ouwehands DierenPark hebben 'het’ gedaanHet is gelukt! Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya hebben zaterdag voor het eerst met elkaar gepaard in Ouwehands Dierenpark. Of vrouwtje Wu Wen zwanger is, is nog onbekend.
20/01 15u15  André van Duin moest gewoon gezellig doen, terwijl zijn geliefde tegen botkanker vochtJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
20/01 15u00  Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelenEr komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen waarbij het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verder gaan met hun criminele praktijken. Dat brengt het ministerie van Veiligheid en Justitie vandaag naar buiten. In welke gevangenis dat gaat gebeuren, wordt nog niet verteld.
20/01 15u00  Chantal wenst Jan succes bij de nonnen en André kust Bridget voor volle zaalKorte updates van de sterren op sociale media – wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
20/01 15u00  Verzorgers in extase: reuzenpanda’s in Ouwehands hebben gepaardRHENEN - Het is gelukt: de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya uit Ouwenhands Dierenpark hebben gepaard. Dat is een mijlpaal voor de dierentuin in Rhenen, want sinds de komst van de reuzenpanda's in 2017 is hier naar toe gewerkt.
20/01 15u00  Minister Slob in beroep tegen uitspraak over wegsturen bestuur Haga LyceumEr is onvoldoende reden om het voltallige bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum weg te sturen, zo bepaalde de Amsterdamse rechtbank vandaag. Met de uitspraak groeit de kans op een nieuwe rechtszaak van de schoolleiding tegen de overheid om de geleden financiële schade. Minister Slob van Onderwijs laat weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.
20/01 14u45  Hondje liet verdwaalde Matilda (3) geen seconde alleen bij superstorm: ‘Ze houden van elkaar’De ouders van de 3-jarige Matilda, het meisje dat een nacht in de wildernis moest doorbrengen nadat een zware cycloon langs de kust van Australië raasde, hebben een emotionele verklaring uitgebracht waarin ze de zoekploegen en hun eigen hondje bedanken voor de goede afloop. ,,Wolfy, ik heb altijd gezegd dat je een braaf hondje was en dat je ons nooit in de steek zou laten.’’
20/01 14u45  Netflix sluit miljoenendeal met Ghibli, 21 animatieklassiekers vanaf februari onlineDe Japanse Studio Ghibli gaat dit jaar voor het eerst al zijn films streamen. De 21 animatiefilms van het Oscar-winnende bedrijf zijn vanaf februari te zien op Netflix, maakte de studio bekend.
20/01 14u45  Chauffeur uit Haaften betrokken bij dodelijk ongeval in DuitslandHAAFTEN - Een vrachtwagen van een bedrijf uit Haaften is zaterdagochtend betrokken geweest bij een aanrijding op de L425 bij het Duitse Mörstadt (bij Worms). Daarbij kwam een vrouw om het leven.
20/01 14u30  Donyell Malen terug bij PSV: ‘Ga heel hard werken aan mijn herstel’De geblesseerde Donyell Malen keerde maandagochtend na een operatie in de Verenigde Staten terug bij PSV. Hij blikte voor de camera van PSV-tv en in het bijzijn van enkele journalisten terug op het ontstaan van zijn knieblessure tijdens Feyenoord-PSV van vorige maand en de prognoses voor de toekomst.
20/01 14u30  Merel: ‘Mama is ziek, mama gaat dood, maar we doen er alles aan om lang te blijven leven’Merel Hennink is moeder van een zoon en een dochter van 8 en 10 jaar als ze in 2014 te horen krijgt dat ze uitgezaaide longkanker heeft. Nog één jaar, misschien drie, zo lang zou ze nog te leven hebben. Maar ze is er nog.
20/01 14u30  Nieuwe IMF-voorspellingen pessimistischer over groei van wereldeconomieHet Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie weer verder verlaagd, ondanks de afgenomen handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en vooruitgang in het brexitproces. Volgens de economen van het fonds is het beeld vooral in India sterk verslechterd.
20/01 14u30  6-jarig meisje dat zwaargewond raakte bij explosie Terborg is buiten levensgevaarTERBORG - Het 6-jarige meisje dat zondag zwaargewond raakte door een explosie in een woning in het Achterhoekse Terborg, is buiten levensgevaar. Dat laat de gemeente Oude IJsselstreek, waar Terborg bij hoort, maandag weten. Het kind ligt nog wel in het ziekenhuis.
20/01 14u30  Ik voelde een knoop in mijn maag bij Heel Holland BaktJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
20/01 14u30  Arnhemse verdachte (22) van handel in 12 miljard inlognamen en wachtwoorden op vrije voetenARNHEM - De Arnhemmer (22) die betrokken zou zijn bij het online aanbieden van ongeveer twaalf miljard inlognamen en wachtwoorden, is vrijgelaten. Hij blijft voorlopig verdachte in de zaak. Dat laat de politie maandagmiddag weten.
20/01 14u15  Arnhemse verdachte (22) van handel in 12 miljard inlognamen en wachtwoorden op vrij voetenARNHEM - De Arnhemmer (22) die betrokken zou zijn bij het online aanbieden van ongeveer twaalf miljard inlognamen en wachtwoorden, is vrijgelaten. Hij blijft voorlopig verdachte in de zaak. Dat laat de politie maandagmiddag weten.
20/01 14u15  Maltese minister stapt na vijf dagen op: haar man kent vermeende brein achter moord op journalisteDe Maltese minister Justyne Caruana stapt na vijf dagen op omdat haar man banden zou hebben met het vermeende brein achter de moordaanslag op onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia. De minister benadrukte in haar ontslagbrief ‘dat zij niets te maken heeft met de moord’.
20/01 14u15  Vernietigende uitspraak: Minister Slob mocht bestuur Haga Lyceum niet wegsturenEr is onvoldoende reden om het voltallige bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum weg te sturen, zo bepaalde de Amsterdamse rechtbank vandaag. Met de uitspraak groeit de kans op een nieuwe rechtszaak van de schoolleiding tegen de overheid om de geleden financiële schade.
20/01 14u00  Rotonde in Opheusden beklad met het woord ‘incest’OPHEUSDEN - De rotonde aan de Dodewaardsestraat in Opheusden is afgelopen weekend beklad. Onbekenden hebben het woord ‘incest’ op de rotonde gespoten. Het woord verwijst mogelijk naar een onderzoek naar incest dat een kerk in Opheusden onlangs is gestart.
20/01 14u00  Meesterinbreker (57) die mogelijk driehonderd keer toesloeg krijgt acht jaar celDEN BOSCH - ‘Meesterinbreker’Johan B. (57), krijgt acht jaar cel. De rechtbank vindt 25 inbraken en drie inbraakpogingen bewezen. Het OM had die ten laste gelegd maar zag er in totaal zeker driehonderd met zijn specifieke weldoordachte signatuur. Twee handlangsters krijgen 3,5 en 2,5 jaar.
20/01 13u45  De vulkaan Feyenoord rooktColumnist Hugo Borst over de financieel in opspraak geraakte Toon van Bodegom, de president-commissaris van Feyenoord. ‘Hoe denkt die heel grote Feyenoord-familie eigenlijk over Van Bodegom?’
20/01 13u45  Vrouw vindt botten op bouwterrein in Arnhem; mogelijk menselijke restenARNHEM - Een vrouw heeft zondag twee botten gevonden op een bouwterrein aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. Of het om dierlijke of menselijke botten gaat, is nog onduidelijk, laat een woordvoerder van de politie weten.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

38x Hotelsite Trivago misleidde Australische consumenten21/01 01u45 - Gelderlander: Hotelboekingssite Trivago heeft de Australische consumentenwetgeving overtreden door misleidende informatie te geven over hotelkamerprijzen op zowel zijn website als in televisiereclames. Dat schrijft de ACCC, de Australische concurrentie- en consumentencommissie, op zijn website.
37x Moeder zwijgt dagen over dood van dochter (7): ‘Doodkalm, terwijl meisje dood in bed lag’21/01 01u15 - Gelderlander: De Belgische politie onderzoekt of een Molenbeekse vrouw (39) haar dochter van 7 heeft gedood. De moeder deed pas aangifte van het overlijden toen het kind vermoedelijk al dagen dood in bed lag. Buren merkten het hele weekend niets bijzonders aan de moeder: ,,Ze liep hier in chique kleren en make-up, terwijl haar kind misschien al dood was.”
33x Code geel vanwege dichte mist in groot deel van het land21/01 02u30 - Gelderlander: Het KNMI heeft vanwege dichte mist code geel afgegeven voor een groot deel van het land. In het zuiden en midden van Nederland komt mist voor met een zicht van minder dan 200 meter.
29x Vierde sterfgeval in China door coronavirus21/01 02u45 - Gelderlander: In China is opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het aantal doden komt daarmee op vier. Het gaat om een 89-jarige man die zondag in Wuhan is gestorven na ademhalingsproblemen. Dat heeft de lokale gezondheidscommissie laten weten.
25x Joaquin Phoenix bij wake voor slachtvarkens na SAG-zege21/01 03u00 - Gelderlander: Na het winnen van de SAG Award voor beste acteur in een film zondagavond, deed Joaquin Phoenix mee aan een wake voor varkens die naar een slachthuis werden gebracht. Actievoerders gaven de dieren daar water en vroegen aandacht voor hun lot.
23x Toekomstige risico’s 5G zijn groot raadsel21/01 03u15 - Gelderlander: Door de komst van supersnel (5G) mobiel internet zullen Nederlanders aan meer mobiele straling worden blootgesteld. Nieuw onderzoek suggereert dat 5G vooralsnog veilig is. Het is alleen volstrekt niet te voorspellen of dat in de toekomst zo blijft.
23x De komst van de nieuwe, extra beveiligde afdeling maakt Nederland weer wat veiliger21/01 00u15 - Gelderlander: Er komt een extra beveiligde afdeling in een Nederlandse gevangenis voor twaalf zware criminelen. Deze nieuwe afdeling moet al op 1 maart opengaan. De afdeling krijgt extra personeel, een aparte extra beveiligde entree en de criminelen worden gelucht in een aparte luchtkooi.
20x Waarom lukt het deze school wél om zorgleerlingen in de klas te houden?21/01 03u15 - Gelderlander: Ook dit schooljaar zitten er ruim tweeduizend extra leerlingen op speciale scholen. Het plan om meer kinderen die zorg nodig hebben in gewone klassen te houden, komt niet van de grond. Basisschool De Kroevendonk in Roosendaal bewijst dat het wél kan.
17x Oekraïens vliegtuig met twee raketten uit de lucht geschoten21/01 04u15 - Gelderlander: Het Oekraïense vliegtuig dat op 8 januari vlak na het opstijgen vanuit de Iraanse hoofdstad Teheran neerstortte, is niet door een maar twee raketten neergehaald. Dat concludeert de Iraanse burgerluchtvaartorganisatie in een tweede voorlopig onderzoeksrapport. De raketten zouden vanuit het noorden zijn afgevuurd.
17x Twee Duitsers omgekomen bij ski-ongevallen in Tirol21/01 03u45 - Gelderlander: In het Oostenrijkse Tirol zijn twee Duitsers omgekomen bij ski-ongevallen. Een 79-jarige man overleed in Lermoos en in Tux liep 58-jarige dodelijke verwondingen op bij een val. Dat meldt het Oostenrijkse persbureau APA.

Statistieken

Artikels:
32174
Gelezen:
71796
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven