zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
23/03 13u45  Vergunning pulsvissers nog eenmaal verlengd Minister Carola Schouten van Landbouw en Visserij verlengt eenmalig de pulsvisvergunningen van de helft van de Nederlandse vissers. Hun tijdelijke vergunningen lopen vanaf volgende week af. Schouten geeft ze nu tot 1 juni om door te vissen.
23/03 13u30  Van Dijk weet wat er beter moet tegen Duitsland Virgil van Dijk was ondanks de ruime zege op Wit-Rusland (4-0) na afloop kritisch. In de persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland van morgen legde hij uit wat er beter moet.
23/03 13u30  Rafael krijgt kusje van Jesslynn, Eva klimt in een paal Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/03 13u30  LIVE | Sagan en Gaviria zetten mannen op kop Het is tijd voor de Primavera. Aan de Ligurische kust wordt de eerste echte lenteklassieker Milaan - San Remo gereden. Wie wordt de opvolger Vincenzo Nibali?
23/03 13u15  Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
23/03 13u15  Windreuzen van 240 meter bij A73: ‘Je merkt er bijna niets van’ NIJMEGEN/MALDEN - De meeste omwonenden in Nijmegen en Malvert merken niets of bijna niets van de aanwezigheid van drie windturbines als die eenmaal langs de oostkant van de A73 tussen Nijmegen en Malden zijn gerealiseerd. Dat verzekert Ruben Berendts.
23/03 13u15  Huntelaar denkt na over aanbod Ajax voor lange termijn Klaas-Jan Huntelaar (35) verlengde eerder deze maand zijn contract bij Ajax met een jaar. In de nadagen van zijn carrière wordt de spits vooral gebruikt als targetman, maar stoppen is nog geen optie. Huntelaar geniet nog te veel van het spelletje.
23/03 13u15  Water tussen A15 en Lingebos is ernstig vervuild met zware metalen WEST BETUWE - Het oppervlaktewater tussen de A15 en het Lingebos bij Spijk is ernstig vervuild met zware metalen. Dat blijkt uit meetresultaten van Waterschap Rivierenland. De gemeente West Betuwe raadt het gebruik van gebruik van en contact met grond- en oppervlaktewater in dit gebied ten strengste af.
23/03 13u00  Onlinepetitie tegen brexit krijgt al vier miljoen handtekeningen Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is al ruim vier miljoen keer ondertekend.
23/03 12u45  Val van kalifaat betekent niet het einde van Islamitische Staat Het kalifaat van Islamitische Staat bestaat niet meer na de verovering van haar allerlaatste bolwerk, Baghouz in Oost-Syrië. Maar dat betekent niet dat IS definitief is verslagen.
23/03 12u30  Vereniging Eigen Huis wil af verbod op asbestdaken na noodkreten woningbezitters Het verbod op asbestdaken gaat te ver en moet worden teruggedraaid. Dat stelt Vereniging Eigen Huis in EenVandaag. De belangenvereniging zegt talloze noodkreten te ontvangen van woningbezitters die met torenhoge offertes worden geconfronteerd.
23/03 12u15  Getuigen blikken terug op de aanslag in Utrecht: ‘Ik rende, achter me hoorde ik schoten’ Een kleine drie kwartier na de aanslag zijn hulpdiensten massaal aanwezig op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het AD blikt terug met getuigen Nicky van Grinsven, Sener Yuce en Frans Hoogendijk.
23/03 12u15  ‘Mensen schrikken vaak eerst’: Levensechte babypoppen dit weekend te zien in de Brabanthallen DEN BOSCH - Ze zijn razend populair, de nauwelijks van echt te onderscheiden babypoppen waarvan er op 23 en 24 maart een groot aantal te bewonderen is in Den Bosch. Anouska Kusters maakt ze. ,,De eerste reactie is vaak dat mensen er van schrikken.’’
23/03 11u45  Ruim 1,5 miljoen kijkers zien Samuel en Lars de show stelen Meer dan 1,5 miljoen mensen hebben gisteravond gezien hoe de 11-jarige Samuel en de 10-jarige Lars in The Voice Kids de juryleden bijna tot wanhoop dreven. De jonge zangers kregen het voor elkaar om alle stoelen om te draaien, waarna de coaches hun uiterste best moesten doen om ze aan hun team toe te voegen. De talentenjacht eindigde op plek twee in de lijst van best bekeken programma’s.
23/03 11u30  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.
Laatste update: vandaag om 13u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/03 11u30  Shannen Doherty op Dutch Comic Con in UtrechtDe Jaarbeurs Utrecht is vandaag en morgen het toneel van de Heroes Dutch Comic Con. Onder anderen de Charmed-actrice Shannen Doherty en Once Upon a Time-actrice Jennifer Morrison maken hun opwachting.
23/03 11u15  Oprukkend China maakt ons bangSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.
23/03 11u00  1 miljoen kinderen getroffen door cycloon IdaiNaar schatting 1,8 miljoen mensen zijn in Mozambique getroffen door cycloon Idai, onder wie 900.000 kinderen. Veel gebieden zijn echter nog niet onderzocht, dus de vrees is dat de werkelijke aantallen nog veel hoger zijn, stelt Unicef.
23/03 11u00  Baudet versus Fortuyn: ‘Thierry maakt het werk van Pim af’Geschiedenis herhaalt zich nooit op dezelfde manier. Toch doet de snelle opkomst van Thierry Baudet onherroepelijk denken aan die van Pim Fortuyn. De overeenkomsten zijn talrijk.
23/03 11u00  LIVE | Tien man van de ‘kleine’ ploegen krijgen de zegenHet is tijd voor de Primavera. Aan de Ligurische kust wordt de eerste echte lenteklassieker Milaan - San Remo gereden. Wie wordt de opvolger Vincenzo Nibali?
23/03 10u45  Tóch een echte Van Gogh: Vaas met klaprozen geeft geheimen prijsHet stilleven hing sinds de vijftiger jaren in het Wadsworth Atheneum in Hartford, Connecticut, maar sleet sinds begin jaren 90 zijn dagen in de opslag van het museum. Er werd getwijfeld of het werk wel van de Neerlandse postimpressionist was. De onderzoeksmethoden waren niet nauwkeurig genoeg om de twijfels over de authenticiteit weg te nemen. Met hedendaagse apparatuur zijn de raadselen echter wel te doorgronden. Röntgenonderzoek door het Amerikaanse museum toonde aan dat zich onder de klaprozen een zelfportret van de kunstenaar bevond. Het Amsterdamse Van Gogh Museum besloot daarom het schilderij aan een grondig onderzoek te onderwerpen en diende daartoe een verzoek in bij de Amerikanen.
23/03 10u30  LIVE | Vijf man organiseren eerste vluchtHet is tijd voor de Primavera. Aan de Ligurische kust wordt de eerste echte lenteklassieker Milaan - San Remo gereden. Wie wordt de opvolger Vincenzo Nibali?
23/03 10u30  Handgranaten gevonden voor deur waterpijpzaak RotterdamBij een winkel aan de Schiedamseweg in Rotterdam zijn twee handgranaten gevonden. De politie heeft de drukke winkelstraat ruim afgezet om onderzoek te doen.
23/03 10u30  Hoppa, in een half jaar tijd 50.000 euro winst op je huisWAGENINGEN - Wageninger Iwan Lammers moest even slikken toen de gemeentelijke belastingaanslag op de mat viel. Zijn huis aan in nieuwbouwwijkje Patrimonium was volgens de gemeente op 1 januari 2018 drie ton waard. Terwijl zijn vrouw en hij het een halfjaar eerder opgeleverde hoekhuis voor ongeveer vijftigduizend euro minder hebben gekocht.
23/03 10u30  Niet van echt te onderscheiden babypoppen zijn razend populair en dit weekend te zien in de BrabanthallenDEN BOSCH - Ze zijn razend populair, de nauwelijks van echt te onderscheiden babypoppen waarvan er op 23 en 24 maart een groot aantal te bewonderen is in Den Bosch. Anouska Kusters maakt ze. ,,De eerste reactie is vaak dat mensen er van schrikken.’’
23/03 10u15  Groenewegen tempert het optimisme voor zijn eerste Milaan - San RemoDylan Groenewegen maakt vandaag zijn debuut in de klassieker die hij ooit wil winnen. In Parijs - Nice bleek weer eens dat weinig mannen kunnen tippen aan de snelheid van de drievoudig ritwinnaar in de Tour, maar in de aanloop naar Milaan - San Remo laat hij geen spierballentaal horen.
23/03 10u15  Amerikaanse tieners leren: ‘Als je seks hebt, krijg je een soa en ga je dood’Seks is gevaarlijk en slecht, leren veel Amerikaanse tieners op school. En dat zijn ze harstikke beu.
23/03 10u15  De drie breinmusketiers: ‘Wist jij dat vanillevla je hersenen vernielt?’HENGELO/ LENT - De drie breinmusketiers. Zo noemen kinderboekenschrijver Fred Diks uit Hengelo, tekenaar Mariëlla van de Beek uit Lent en hoogleraar Erik Scherder zichzelf. Samen maakten ze een kinderboek over het menselijk brein: Professor S. en de verslaafde koning.
23/03 10u00  De drie breinmusketiers: ‘Wist jij dat vanillevla je hersenen vernielen?’HENGELO/ LENT - De drie breinmusketiers. Zo noemen kinderboekenschrijver Fred Diks uit Hengelo, tekenaar Mariëlla van de Beek uit Lent en hoogleraar Erik Scherder zichzelf. Samen maakten ze een kinderboek over het menselijk brein: Professor S. en de verslaafde koning.
23/03 10u00  Italiaans wielerheiligdom is immuun voor de tijdgeestDe lenteklassieker Milaan - San Remo wordt vrijwel jaarlijks beticht van een saai koersverloop. Toch wordt zelden gesleuteld aan het parkoers, de Italianen koesteren hun monument van meer dan een eeuw oud. ,,Het is goed zo.”
23/03 09u30  Freek de Jonge ervoer veel steun na stunt op BoekenbalFreek de Jonge heeft naar eigen zeggen veel steun gekregen voor zijn opmerkelijke actie tijdens de opening van het Boekenbal. De cabaretier eiste tijdens het openingswoord nog net niet stampvoetend dat er een statement van het CPNB moest komen over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet.
23/03 09u30  Aantal drugslabs in oosten verdubbeld: ‘Een ongelofelijk lucratieve handel’Het aantal opgerolde productielocaties voor synthetische drugs in Oost-Nederland is verdubbeld. In 2018 werden door de politie in het oosten 18 productielocaties opgerold en ontmanteld. Dat blijkt uit cijfers die deze krant bij de politie heeft opgevraagd.
23/03 09u15  Shell ligt aan alle kanten onder vuurDe advocaten van olie- en gasgigant Shell maken overuren. De energiekolos krijgt de ene na de andere rechtszaak voor de kiezen. Vooral het dossier ‘Nigeria’ blijft het bedrijf achtervolgen.
23/03 09u15  Jan Siebelink over dé belangrijkste vrouwen in zijn levenJan Siebelink (81) schreef het boekenweekgeschenk Jas van belofte. Omdat het thema van de Boekenweek ‘De moeder de vrouw’ is, vroegen we hem wie de belangrijke vrouwen in zijn leven zijn. Vijf van hen vertellen over hun band met de gevierde auteur.
23/03 09u15  Metroreizigers New York kijken toe hoe man hulpeloze bejaarde vrouw aftuigtDe politie van de Amerikaanse metropool New York is op zoek naar een man die voor het oog van verbouwereerde medereizigers een bejaarde vrouw aanviel. Op videobeelden is te zien hoe de ongeveer 40-jarige aanvaller op de 78-jarige vrouw intrapt en –slaat. Na zijn razernij vlucht de man de metrotrein uit en verdwijnt spoorloos.
23/03 09u15  Najib Amhali: Nu heb ik pas echt het idee dat ik leefNa een intensieve afkickperiode van drank-, drugs- en gokverslavingen is Najib Amhali terug in het theater. Met zijn persoonlijke voorstelling Waar was ik? en een ramadanconference. Te veel? ,,Niet zonder drank of drugs.’’
23/03 09u00  Lente!Officieel begon de astronomische lente – de dag waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat – afgelopen woensdag. Op 20 maart. Ja, het is nog koud ’s nachts, het vriespunt wordt zelfs bereikt. Maar dier en natuur komen langzaam steeds meer tot leven. De lente hangt nu echt in de lucht.
23/03 09u00  Arabisch-Koerdische strijdmacht: IS-kalifaat is volledig vernietigdHet zelfbenoemde “kalifaat” van terreurbeweging IS bestaat niet meer. Dat meldt de door de Verenigde Staten gesteunde Arabisch-Koerdische strijdmacht vanuit Baghouz. Het dorpje was het laatste IS-bolwerk in Syrië.
23/03 08u45  Duizenden lieve stipjes in de KuipColumnist Sjoerd Mossou zag donderdagavond een zee van lichtjes op de tribunes in de Kuip. Geen aangekondigd eerbetoon aan de slachtoffers in Utrecht van maandag, maar toch een mooi moment.
23/03 08u45  Zó kan de Gelderse coalitie er straks uitzien na de StatenverkiezingenARNHEM - Wordt GroenLinks of de ChristenUnie logischerwijs aan het laatste college in Provinciale Staten van Gelderland toegevoegd? Of trekt Jan Markink van de VVD straks toch op met grote nieuwkomer Forum voor Democratie? Het officiële startschot voor de coalitieonderhandelingen klonk gistermiddag in het provinciehuis van Arnhem.
23/03 08u30  Weg met de hakjes en tierlantijntjes bij OranjeDe eerste horde in de EK-kwalificatie is soepel genomen. Maar van Duitsland mag Oranje morgen in Amsterdam meer weerstand verwachten. Vandaar dat Ronald Koeman erop hamert: die foefjes en fratsen kunnen niet meer.
23/03 08u15  ‘We moeten onze woede en verdriet omzetten in iets goeds’Iedereen is naar elkaar toe gekropen in de donkere dagen na de aanslag. De Utrechtste columniste Marieke Dubbelman voelde hoe haar stad veranderde in een hechte gemeenschap die het verdriet deelt. ,,Liefde sleept mensen door het onmogelijke heen.’’
23/03 08u15  Anti-jihadisten: IS-kalifaat volledig vernietigdHet zelfbenoemde “Kalifaat” van terreurbeweging IS bestaat niet meer. Dat meldt de door de Verenigde Staten gesteunde Arabisch-Koerdische strijdmacht vanuit Baghouz. Het dorpje was het laatste IS-bolwerk in Syrië.
23/03 08u15  Biechten in theater aan de hand van zeven hoofdzondenVoor oud-profvoetballer Björn van der Doelen komt een langgekoesterde wens uit: morgen begint hij met zijn band de theatertour Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd. Een voorstelling over de zeven hoofdzonden.
23/03 08u15  Drie dingen die je moet weten over Milaan-San RemoVoor elke belangrijke wielerwedstrijd zetten we drie wetenswaardigheden op een rij én wagen we een poging het podium te voorspellen. Zaterdagmiddag staat de eerste monumentale klassieker van het seizoen op de rol: Milaan-San Remo.
23/03 08u15  ‘Terwijl wij elkaar op sociale media aftroefden over de toedracht, stierf Roos in een tram’Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster heeft slapeloze nachten van de schietpartij in de Utrechtse tram.
23/03 08u00  Het raadsel van Thierry BaudetToen twee jaar geleden de Kamerverkiezingen in aantocht waren, besloot de Gelderlander alle lijsttrekkers uit te nodigen voor een interview. Nadat na veel bellen, mailen en onderhandelen de grote namen waren vastgelegd, lag er nog een vraag op tafel: vragen we Jan Roos of Thierry Baudet? Beiden hadden een nieuw partijtje opgericht en hoopten op de golven van het ongenoegen over de nasleep van het Oekraïne-referendum de Tweede Kamer binnen te surfen.
23/03 07u45  Burgemeester en wethouders van Utrecht plaatsen rouwadvertentieHet college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft vandaag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ‘veel kracht en sterkte’ toegewenst.
23/03 07u30  Schilder van Waalbrug na werken met chroom-6: ‘Ik hoop dat ik niks heb’De Nijmeegse Waalbrug kreeg begin jaren 80 een frisse verflaag. Inmiddels is duidelijk dat de verf die werd gebruikt chroom-6 bevat. Een van de schilders maakt zich zorgen over zijn gezondheid.
23/03 07u30  Jorritsma gehoord over kartelvorming bij nutsbedrijvenVVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Stedin en Alliander. Bij die laatste is Jorritsma president-commissaris. ,,Niks aan de hand'', zegt ze zelf.
23/03 07u30  ‘Baudet heeft sturing nodig, anders citeert hij de hele dag filosofen, komt er niks uit’Tot woensdag kon hij zijn politieke avontuur nog afdoen als spielerei van een zoekende intellectueel, maar sinds de megawinst bij de verkiezingen is Thierry Baudet (36) plots een potentiële premier. ,,Hij had nooit mogen promoveren.”
23/03 07u15  Weduwe Femke van der Laan: Ik word niet meer de oude. Dat hoeft ook nietDrie maanden na de dood van haar man Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, begon Femke van der Laan (40) te schrijven over rouw. Een jaar later ligt er een bundeling van haar columns. ,,Er zijn geen sluiproutes om de rouw heen.’’
23/03 07u15  Familie Tanis werd na verhuizing uit Turkije nooit een gelukkig gezinGeweldsmisdrijven, huwelijksproblemen en contacten met radicale moslimorganisaties. De familie Tanis lijkt een probleemgezin te zijn. Toch is Gökmen Tanis, de man die begin deze week drie mensen doodschoot in een tram, duidelijk het zwarte schaap van de familie.
23/03 07u15  IJsselbruggen in A12 moeten mogelijk vervangen wordenWESTERVOORT - Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de IJsselbruggen in de snelweg A12 vervangen moeten worden. Dat is het geval als renoveren te duur wordt.
23/03 07u15  Nieuw onderzoek naar vele ongelukken op A73 bij CuijkCUIJK - Voor de zomer moet duidelijk zijn hoe het komt dat er nog altijd veel ongelukken gebeuren op de A73. Vooral het wegvak tussen de op- en afritten bij Cuijk, ter hoogte van hotel Van der Valk en McDonald's, en de Maasbrug bij Heumen is berucht om zijn vele aanrijdingen.
23/03 07u00  IJsselbruggen op A12 moeten mogelijk vervangen wordenWESTERVOORT - Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de IJsselbruggen op de snelweg A12 vervangen moeten worden. Dat is het geval als renoveren te duur wordt.
23/03 06u45  Brand in touringcar China eist 26 mensenlevens, chauffeurs aangehoudenBij een brand in een touringcar zijn gisteravond in het zuiden van China zeker 26 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 28 gewonden van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo meldde de gemeente Changde. In de provincie Hunan vielen de afgelopen jaren al tientallen doden bij busbranden.10 
23/03 06u15  Geen doordachte repliek, maar hysterie viel Forum ten deelÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.10 
23/03 03u30  Explosieve stijging van dumpingen met drugsafvalOndanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.11 
23/03 03u15  Politie bezorgd om dumpingen: ‘Overal in het land ontstaan productielocaties’Max Daniel is portefeuillehouder drugs bij de Nationale Politie en maakt zich zorgen. Hoe hard de politie ook strijdt tegen drugscriminelen, steeds vaker stuiten zij op drugsafval. ,,Het kan niet anders dan dat de grote jongens bij ons uit handen zijn gebleven.’’10 
23/03 03u15  Explosieve stijging drugsdumpingenOndanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.10 
23/03 03u15  Amerikaanse studente die bloedbad Parkland overleefde, pleegt zelfmoordEen Amerikaanse studente die vorig jaar het bloedbad overleefde op een middelbare school in Parkland heeft zichzelf van het leven beroofd. Volgens lokale media leed ze aan het overlevendensyndroom, een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS).10 
23/03 02u45  Speciaal aanklager Robert Mueller heeft z’n langverwachte rapport af. Wat nu?Het was nogal een anticlimax in Washington, dat bijna twee jaar lang in de greep was van Muellers onderzoek naar eventuele banden tussen Trumps campagneteam en de Russische overheid. Het ministerie van Justitie meldde droogjes per brief dat Mueller zijn rapportage heeft ingeleverd bij minister William Barr.11 
23/03 00u00  Trump over eindrapport Mueller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.13 
22/03 23u15  Oranje gaat winnen van Duitsland aankomende zondagAfgelopen donderdag won Nederland van Wit Rusland met 4-0. Een reden om blij te zijn, maar het is Wit Rusland. Hoe zit dat tegen Duitsland aankomende zondag? Memphis Depay heeft er vertrouwen in: ,,Je merkt het al met de trainingen op maandag. Dan hebben we echt zin om met elkaar te spelen. Dat moet je hebben in het veld.’’
22/03 23u00  Trump over eindrapport Meuller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
22/03 22u45  The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.
22/03 22u15  Truckchauffeur krijgt 8 jaar voor veroorzaken fataal ongeluk jeugdhockeyteam CanadaDe bestuurder van een vrachtwagen die in april vorig jaar een ongeval in Canada veroorzaakte waarbij zestien inzittenden omkwamen is vandaag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. In de tegemoetkomende bus zaten onder anderen leden van een jeugdijshockeyteam.
22/03 22u15  Arnhems meisje met doodswens wint prijzen met boekARNHEM - Noa Pothoven uit Arnhem is met haar boek Winnen of Leren de grote winnaar van het Soester Boekenbal. Ze won deze vrijdag de publieks- en vakjuryprijs (non-fictie). De 17-jarige was totaal verrast. ,,Zo bizar en niet verwacht”, zei ze.
22/03 22u15  Jumbo in Veenendaal beroofd: politie is op zoek naar 3 daders op een scooterVEENENDAAL - In de Jumbo aan de Dr. Slotemaker de Bruïnestraat in Veenendaal is vrijdagavond een overval gepleegd. De politie is op zoek naar 3 mogelijke daders. Er is niemand gewond geraakt, hoewel er met wapens werd gedreigd. Volgens het personeel is er zo’n 100 á 200 euro buit gemaakt.
22/03 22u00  Freek de Jonge verstoort opening Boekenbal met tirade tegen Thierry BaudetFreek de Jonge (74) heeft vanavond voor opschudding gezorgd tijdens de opening van het Boekenbal. De cabaretier eiste vanuit het publiek luidkeels schreeuwend een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Waarom hij dat deed, werd niet helemaal duidelijk. Volgens aanwezigen riep De Jonge vooral anti-Baudet-teksten.
22/03 22u00  Almere City - TOP Oss gestaakt, heel veel goals in Den Bosch en EindhovenFC Den Bosch heeft het vanavond helemaal weggegeven tegen Telstar. Bij rust stond het nog 3-0, maar de bezoekers wonnen uiteindelijk nog met 3-4.
22/03 21u30  Almere City - TOP Oss gestaakt vanwege dichte mistDe wedstrijd tussen Almere City FC en TOP Oss is vanavond gestaakt wegens mist. Na een klein half uur voetballen besloot scheidsrechter Marc Nagtegaal de wedstrijd in Almere stil te leggen.
22/03 21u15  GoT-ster Emilia Clarke hevig ontroerd door reacties op verhaal hersenbloedingDe Britse actrice Emilia Clarke (32) - drakenmoeder Daenerys Targaryen in de hitserie Game of Thrones - heeft vol ongeloof gereageerd op de ontelbare steunbetuigingen die kreeg na de onthulling dat ze in het recente verleden twee zware hersenoperaties moest ondergaan. ,,De reacties op mijn verhaal zijn overweldigend en raken mij diep”, reageert ze met tranen in de ogen in een Instagramfilmpje.
22/03 21u15  Doetinchems hart vol licht voor UtrechtDOETINCHEM - Tussen de 100 en 150 mensen vormden gisteravond in het centrum van Doetinchem een groot, verlicht hart, om hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht. Daar werden afgelopen maandag drie mensen doodgeschoten en raakten er nog eens vijf gewond, nadat verdachte Gökmen Tanis in een tram het vuur opende.
22/03 21u15  Minuut stilte bij Oranje voor slachtoffers UtrechtDe spelers van Oranje hebben vandaag voor hun training op de KNVB Campus in Zeist stilgestaan bij de slachtoffers van afgelopen maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht.
22/03 20u45  Hinder op het spoor tussen Nijmegen en Den Bosch opgelostNIJMEGEN/ WIJCHEN - De NS meldt op Twitter dat de problemen op het traject Nijmegen - 's Hertogenbosch door een aanrijding met een persoon, zijn opgelost.
22/03 20u30  Froome na rustperiode weer aan de start in CataloniëChris Froome staat maandag aan de start van de eerste etappe van de Ronde van Catalonië. De Britse wielrenner van Team Sky keert terug in het peloton nadat hij last had van vermoeidheid.
22/03 20u30  Tino Martin heeft spijt van beledigen ‘volle’ vrouw in Oostenrijkse ski-barLevensliedzanger Tino Martin (35) heeft zijn nederige excuses aangeboden aan een Nederlands echtpaar waarmee hij het recent aan de stok kreeg in het Oostenrijkse ski-oord Westendorf. De man van het stel sloeg Martin in de uitpuilende après-skibar Karat een bloedneus, omdat de zanger zijn vrouw had beledigd. ,,Het was leuk bedoeld toen ik haar vroeg haar buik in te houden.”
22/03 20u00  ‘Duitse politie pakt planners van aanslag op’Speciale eenheden van de Duitse politie hebben elf verdachten aangehouden die een aanslag zouden willen plegen. Duitse media meldden dat in twee deelstaten, Hessen en Rijnland-Palts, mensen uit kringen van islamitische extremisten zijn aangehouden omdat ze voorbereidingen zouden treffen voor ‘een zeer ernstige staatsgevaarlijke misdaad’.
22/03 20u00  Geen treinverkeer tussen Nijmegen en Den Bosch tot 22.00 uurNIJMEGEN/ WIJCHEN - De NS meldt op Twitter dat er tot vanavond 22.00 uur geen treinen rijden op het traject Nijmegen - 's Hertogenbosch door een aanrijding met een persoon. Er zijn snelbussen ingezet.
22/03 19u45  Onbekende beller bedreigt ziekenhuispersoneel tot in de nachtelijke urenDOETINCHEM/ ARNHEM - Ziekenhuispersoneel in de Achterhoek en Arnhem wordt al bijna twee weken lastiggevallen door een man die stelselmatig ziekenhuisafdelingen opbelt. Personeel dat de telefoon oppakt in het Slingeland in Doetinchem en SKB in Winterswijk wordt bovendien bedreigd. Bij diverse verpleegafdelingen van ziekenhuis Rijnstate Arnhem komen ’s nachts regelmatig onzintelefoontjes binnen.
22/03 19u45  Washington: IS heeft geen grondgebied meerIslamitische Staat (IS) beheerst geen gebied meer in Syrië volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het ministerie heeft president Donald Trump daar vandaag van op de hoogte gesteld, meldde het Witte Huis. IS is voor honderd procent verslagen volgens Trump.
22/03 19u45  Italiaanse politie geeft schokkend telefoongesprek met gijzelnemer schoolbus vrijWoensdag kaapte de 47-jarige buschauffeur Ousseynou Sy een schoolbus met een vijftigtal kinderen in de buurt van Milaan. De Italiaanse politie heeft nu een geluidsfragment vrijgegeven, waarin te horen is hoe gijzelnemer de politie belt.
22/03 19u15  Spelers Oranje staan voor training stil bij slachtoffers UtrechtDe spelers van Oranje hebben vandaag voor hun training op de KNVB Campus in Zeist stilgestaan bij de slachtoffers van afgelopen maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht.
22/03 19u15  Kind zonder vaccinaties is in Italië niet welkom op schoolDe strijd in Italië rond het inenten van kinderen is losgebarsten. De regering is een andere koers gaan varen: eerst zat de overheid op de lijn van de tegenstanders, nu wordt vaccineren verplicht en worden kinderen onder de 6 jaar zelfs geweigerd op school als ze geen prik(ken) hebben gehaald.
22/03 18u45  Droomhuis blijkt nachtmerrie: kopers klagen massaal over beroerde kwaliteit van hun nieuwbouwhuisEDE/ CULEMBORG - Tientallen nieuwbouwhuizen in Apeldoorn, Zeewolde, Ede en Culemborg kampen met grote scheuren in muren en plafonds, lekkages, scheve kozijnen, tocht- en vochtproblemen en trillende vloeren. Het gaat in al deze gevallen om prefab-huizen van de firma Slokker Innovate uit Zeewolde. Slokker verkocht afgelopen jaren honderden van die woningen.
22/03 18u45  Fort Beneden Lent is gekraakt, eerste bezoekers komen alweer langsLENT - 'Fort Beneden Lent weer open voor bezoekers’, zo leert een haastig geschilderd bord bij de poort van Fort Beneden Lent. De vriendelijke boodschap komt van de vijf krakers die het fort twee weken geleden ingenomen hebben.
22/03 18u45  Advocaten terreurbroers Suriname: geen bewijs voor betrokkenheidDe twee Surinaams-Nederlandse broers die in Suriname verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten, moeten direct worden vrijgelaten, aldus hun advocaten.
22/03 18u45  Piloten testen software-update van Boeing 737 MAX in simulatorPiloten van American Airlines testen dit weekend de software-update van de Boeing 737 MAX in een vliegsimulator. Dat deelt de pilotenvakbond mee. De test moet het vertrouwen in het vliegtuig, waarmee al twee dodelijke ongevallen gebeurden, helpen herstellen.
22/03 18u30  Geen treinverkeer tussen Nijmegen en Den Bosch tot 21.00 uurNIJMEGEN/WIJCHEN - De NS meldt op Twitter dat er tot vanavond 21.00 uur geen treinen rijden op het traject Nijmegen - 's Hertogenbosch door een aanrijding met een persoon.
22/03 18u30  Burgemeester Doetinchem aangewezen als informateur voor nieuw bestuur GelderlandARNHEM/ DOETINCHEM - Burgemeester van Doetinchem Mark Boumans is benoemd tot informateur in Gelderland. Hij moet kijken welke partijen kunnen samenwerken in een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden bij een bijeenkomst over de duiding van de verkiezingsuitslag en het verloop van de coalitieonderhandelingen op het provinciehuis in Arnhem.
22/03 18u15  Ackermann klopt Halvorsen en Hodeg in KoksijdeDe Duitse wielrenner Pascal Ackermann heeft de negende editie van de Bredene-Koksijde Classic (voorheen Bredene-Handzame Classic) gewonnen.
22/03 18u00  Megaproces frauduleuze beleggers: Verstand van obligaties? ‘Nul. Ik kan niet eens rekenen’AMSTERDAM - Heeft u verstand van obligaties en het aankopen van vastgoed?, vraagt de Amsterdamse rechtbankvoorzitter Paul Waarts. ,,Nul’’, zegt de 36-jarige Stefan S. één van de zeven verdachten in de beleggingsfraude met Noordenwind en Hollandsche Wind. ,,Ik kan niet eens rekenen.”
22/03 18u00  Verkeersellende Waalbrug merkbaar in avondspitsNIJMEGEN - De avondspits is begonnen in Nijmegen. Door de werkzaamheden aan de Waalbrug staat het verkeer op verschillende wegen in het centrum muurvast. Automobilisten moeten rond 18.00 uur rekening houden met minimaal 20 minuten vertraging.
22/03 17u45  Veroordeelde jihadist krijgt Nederlanderschap niet terugEen 21-jarige man uit Amsterdam die na zijn veroordeling voor jihadistische terreurdaden zijn Nederlanderschap is kwijtgeraakt, krijgt die vooralsnog niet terug.
22/03 17u45  Waarom is de ramp in Mozambique niet het gesprek van de dag?Cycloon Idai kan uitgroeien tot de dodelijkste storm ooit op het zuidelijk halfrond, vrezen de Verenigde Naties. Ze zijn bang voor (veel) meer dan duizend doden in Mozambique en buurlanden.
22/03 17u45  Memphis bedankt Frenkie voor vele passes: ‘Jij bent mijn vriend’Memphis Depay heeft Frenkie de Jong via Instagram bedankt voor zijn goede optreden van gisteravond. Oranje won in De Kuip met 4-0 van Wit-Rusland en uitblinker Memphis Depay scoorde twee keer.
22/03 17u45  Burgemeester Doetinchem wordt informateur voor nieuw bestuur GelderlandARNHEM/ DOETINCHEM - De burgemeester van Doetinchem, Mark Boumans, wordt de informateur die een voorstel moet doen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten in Gelderland. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden bij een bijeenkomst over de duiding en het verloop van de coalitieonderhandelingen op het provinciehuis in Arnhem.
22/03 17u30  Crowdfunding voor ‘Het beste voor Kees 2’, voorpremière in Johan Cruijff ArenAVELP/ HILVERSUM - Monique Nolte, maker van de veelbekeken en bekroonde documentaire ‘Het beste voor Kees’ over ‘knuffelautist’ Kees Momma uit Velp, is een crowdfunding begonnen voor een vervolg op de film. Wie voor 17,50 euro co-producent wordt van de nieuwe documentaire krijgt een uitnodiging voor een exclusieve voorpremière in de Johan Cruijff Arena, belooft ze.
22/03 17u30  Voor het eerst twee hectomiljardairs op aardeVoor het eerst sinds Bill Gates in 2017 werd ingehaald door Amazon-baas Jeff Bezos als rijkste man op aarde mag hij zich weer even min of meer diens gelijke voelen. De Microsoft-oprichter zag zijn vermogen toenemen tot meer dan 100 miljard dollar, waarmee er voor het eerst twee zogenoemde hectomiljardairs tegelijk zijn.
22/03 17u15  Morgan Freeman tovert landgoed om tot bijenwalhallaMorgan Freeman heeft een bijzondere manier bedacht om zijn steentje bij te dragen aan het milieu. De acteur gaat zijn ranch in Mississippi van bijna 13.000 vierkante meter omtoveren tot een waar bijenparadijs. Hij heeft 26 bijenkorven uit Arkansas laten overvliegen en bomen geplant, vertelde hij in de Tonight Show van Jimmy Fallon.
22/03 17u15  Relaxed eten met een rafelrandje bij Rode Peper & Basilicum in EdeRode Peper & Basilicum in Ede zet de vegetarische gerechten bovenaan de menukaart. Maar je kunt hier zeker ook een biologische beefburger eten.
22/03 17u15  Hongarije houdt mogelijke topfiguur van Islamitische Staat aanEen man die ervan wordt verdacht een leidende rol te hebben gespeeld in de terreurbeweging IS en ook zelf executies zou hebben voltrokken, is in Hongarije aangehouden.
22/03 16u45  Rozendalers verdienen het meest van heel Nederland: bekijk hier het doorsnee inkomen per gemeenteROZENDAAL - De inwoners van Rozendaal hebben het hoogste doorsnee inkomen van heel Nederland. Dat ligt in het kasteeldorp op ruim 50.000 euro, terwijl dat landelijk op iets meer dan 35.000 euro ligt. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat deze gegevens jaarlijks bijhoudt.
22/03 16u45  Politie haalt razendsnelle, zelfgebouwde ‘e-bike’ van de weg: ‘Reed 50 per uur’WINTERSWIJK - De politie heeft in Winterswijk een bloedsnelle, zelfgebouwde ‘e-bike’ van de weg gehaald. De omgebouwde mountainbike haalde zonder trapondersteuning een snelheid van 50 kilometer per uur, bleek uit een test op de rollerbank.
22/03 16u30  1070 asielzaken bekeken door kinderpardon-dealDe immigratiedienst gaat 1070 aanvragen beoordelen door de nieuwe asieldeal die de partijen van Rutte-3 in januari instelden.
22/03 16u30  Persoon van flat gevallen in EdeEDE - Aan de Langenhorst in Ede is vrijdagmiddag een persoon van een flat gevallen. Hoe dat precies gebeurde, is niet duidelijk.
22/03 16u15  Velpse broers voorkomen inbraak bij juwelier en achtervolgen daders met autoVELP - De broers Lok hebben vrijdagochtend een inbraak bij juwelier Aalbers in Velp onderbroken. De verklede daders konden ontsnappen na een achtervolging. Een inbreker probeerde een van de broers met een moker te slaan.
22/03 16u15  Uitslaande woningbrand in BeuningenBEUNINGEN - Er heeft vrijdagmiddag brand gewoed in een woning aan het Korenveld in Beuningen.
22/03 16u15  Miljuschka is eindelijk verhuisd: ‘Het lijkt wel kamperen met stoflaagtoeslag’Televisiekok Miljuschka Witzenhausen (33) verhuist met haar gezin naar een kaasboerderij. Er moet alleen nog ontzettend veel gebeuren en ze staat constant voor dilemma’s. In haar wekelijkse vlog voor deze site laat ze zien hoe ze haar eigen droomboerderij creëert.
22/03 15u45  Hoofd jeugdopleiding Ouaali langer verbonden aan AjaxAjax heeft met Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding, overeenstemming bereikt over contractverlenging. De verbintenis van Ouaali (49) liep komende zomer af en de nieuwe overeenkomst loopt tot medio 2021.
22/03 15u45  Canadese priester neergestoken tijdens ochtendmisBij de ochtendmis in een Canadese kerk is vanochtend lokale tijd een priester neergestoken. De politie heeft de dader gearresteerd. Het incident was ook te zien via een livestream.
22/03 15u30  Politie maakt einde aan mogelijke ontvoering vrouwNa een grootscheepse zoekactie heeft de politie in Roosendaal een automobilist aangehouden die een jonge vrouw zou hebben ontvoerd. Volgens ooggetuigen werd het vermeende slachtoffer bij een kruising vastgepakt door een man met een petje en gedwongen in een bestelwagen te stappen.
22/03 15u30  Motorrijder zwaargewond bij aanrijding met stadsbusNIJMEGEN - Een motorrijder is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een stadsbus.
22/03 15u30  Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali verlengt contract bij AjaxAjax heeft het contract van hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali verlengd. De nieuwe overeenstemming verbindt Ouaali tot medio 2021 aan Ajax.
22/03 15u30  Doodgebeten hondje Zaza druppel voor dierenarts: ‘Er moet wat veranderen’RENKUM - ‘In memoriam: Zaza, doodgebeten...’ Het hondje Zaza van dierenarts Jealah van Sittert zou vrijdag 14 jaar zijn geworden. Het liep echter anders. Een Engelse Mastiff van 70 kilo maakte met één beet een eind aan het leven van het bejaarde hondje.
22/03 15u15  Gökmen Tanis bekent schietpartij in tram in UtrechtGökmen Tanis heeft de dodelijke schietpartij maandagochtend op het 24 Oktoberplein in Utrecht bekend. Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist bekendgemaakt. Hij zegt alleen gehandeld te hebben.
22/03 15u15  Piloten naar de rechter, eisen schadevergoeding en willen weg bij RyanairEen groot deel van de Nederlandse piloten die nog in dienst zijn bij Ryanair wil weg. Ze vragen de rechter in Eindhoven volgende week hun contract te ontbinden en Ryanair te veroordelen tot schadevergoeding. Een woordvoerder van pilotenvakbond VNV kondigde dat vandaag aan.
22/03 15u15  Koers voor sprinters, maar aanval loont in San RemoIn veel edities blijkt Milaan-San Remo een weinig bevredigende koers voor de aanvallers. Toch bewezen Michal Kwiatkowski en Vincenzo Nibali dat het weer kon: wegblijven op de Via Roma, toch het domein van sprinters.
22/03 15u00  Supermarkt Cuijk verloot chocolade-ei van 14 kiloCUIJK - Een Jumbo supermarkt in Cuijk verloot een joekel van een chocolade-ei onder mensen die de Facebookpagina van het bedrijf liken.
22/03 15u00  Grote treinstoring tussen Arnhem en Doetinchem door gebroken kabel opgelostDOETINCHEM - De afgelopen uren reden er geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. Dat laat vervoerder Arriva weten. Inmiddels zijn de beperkingen voorbij en wordt het treinverkeer hervat.
22/03 14u45  Bijna 9 jaar cel voor dodelijk schot in liftEen 33-jarige man is veroordeeld tot acht jaar en tien maanden cel omdat hij in een lift in Amsterdam-Zuidoost een man heeft doodgeschoten. De rechtbank in Amsterdam oordeelt dat is bewezen dat de man het slachtoffer in 2008 met een revolver door het hoofd heeft geschoten.
22/03 14u45  Oosterbeker dreigde ex, hun baby en zichzelf om het leven te brengen: ‘Hij is knettergek’ARNHEM – Een 24-jarige inwoner van Oosterbeek stuurde zijn ex-vriendin in Arnhem diverse berichten waarin hij dreigde haar, hun baby en uiteindelijk zichzelf om het leven te brengen. Hij deed er een foto bij waarop hij te zien is terwijl hij een mes bij het kindje houdt.
22/03 14u45  Kapotte vrachtwagen zet de avondspits bij Arnhem al vroeg inARNHEM - Een kapotte vrachtauto zorgt vrijdagmiddag voor flinke vertraging op de A12 en de A50 bij knooppunt Waterberg. Rond 14.00 uur had Rijkswaterstaat de rechter rijstrook afgesloten, deze is inmiddels weer geopend.
22/03 14u45  Verdachte opgepakt na diefstal met geweld in Albert Heijn in WinterswijkWINTERSWIJK - Aan de Albert Heijn aan de Dingstraat in Winterswijk is vrijdagmiddag een diefstal met geweld gepleegd. De verdachte is direct daarna te voet op de vlucht geslagen, liet de Winterswijkse wijkagent Willem Saris op Twitter weten.
22/03 14u30  Tete niet de eerste Oranje-invaller die er weer uit moet, wel de snelsteKenny Tete stond slechts 40 seconden in het veld toen hij donderdag tegen Wit-Rusland geblesseerd raakte. De verdediger van Olympique Lyon is niet de eerste Oranje-invaller die ook weer uitvalt, maar wel de snelste ooit.
22/03 14u30  Vijf praktische tips voor de grote voorjaarsschoonmaak in huisWeinig mensen hebben echt zin om aan de slag te gaan met de grote voorjaarsschoonmaak, maar dit weekend is dé kans. Om ervoor te zorgen dat je niet zomaar ergens begint en uiteindelijk met zes dingen tegelijk bezig bent, heeft Eigen Huis & Tuin vijf praktische tips.
22/03 14u30  ‘Rivaliteit met Duitsers een beetje voorbij’De tijd dat wedstrijden tussen Nederland en Duitsland heel beladen waren, zijn wel een beetje voorbij. ,,Vroeger spraken onze grootouders slecht over de Duitsers vanwege de oorlog. Dat is niet meer zo‘’, zegt KNVB-directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma in het ‘Hamburger Abendblatt’.
22/03 14u30  Georgina onwel in pashokje en Ilse showt blotebillengezichtKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/03 14u30  Betonnen brug in Nijmegen komt uit 3D-printer en is ‘langste ter wereld’NIJMEGEN - Aan de rand van de wijk Zwanenveld in Nijmegen komt deze zomer de ‘langste betonnen 3D-geprinte loopbrug ter wereld’ te liggen. Dat meldt Rijkswaterstaat. Doel van de brug is ervaring opdoen met deze nieuwe techniek.
22/03 14u30  Lift zakte zeven etages naar beneden door verkeerd afgestelde remHet liftongeluk in een gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in januari is ontstaan door een verkeerd afgestelde rem. Onafhankelijk onderzoek heeft dat uitgewezen. De liftcabine met daarin veertien mensen viel met hoge snelheid zes verdiepingen omlaag en kwam pas tot stilstand in de kelder. Er vielen meerdere gewonden.
22/03 14u15  Kardashian-baby Stormi niet langer te zien in realityshowFans van Keeping Up! with the Kardashians zullen Stormi Webster voorlopig niet voorbij zien komen in de serie. Hoewel Kylie Jenner zelf geen problemen heeft om haar leven vast te laten leggen door camera's, wil ze haar 1-jarige dochtertje de komende jaren uit de realityshow houden.
22/03 14u15  Gratis koffie bij de pont voor door zwaar ongeluk op A2 gestrande automobilistenBEUSICHEM - Ze zijn wel wat gewend bij ‘t Veerhuys in Beusichem, maar de rij auto's die vrijdagmorgen voor de pont naar de overkant van de Lek stond te wachten, nam al snel groteske vormen aan. Door een ongeluk op de A2, waarbij een vrachtwagen zijn lading olijfolie verloor, begon de file voor de veerpont al op de dijk.
22/03 14u00  Nederlander (27) schuldig aan smokkel 1,4 ton cocaïne met zeiljachtEen volksjury in het Britse Cornwall heeft Raymond D. (27) uit het Friese Grouw schuldig bevonden aan het binnensmokkelen van 1,4 ton cocaïne in het Verenigd Koninkrijk. De drugs met een geschatte straatwaarde van zo’n 130 miljoen euro zat verstopt in een zeiljacht.
22/03 13u45  Nóg langere celstraf voor Mark de J. voor moord op Koen EverinkDe straf voor voormalig tenniscoach Mark de J. voor de moord op zakenman Koen Everink pakt in hoger beroep twee jaar hoger uit: twintig jaar. Het gerechtshof in Arnhem vindt met name het feit dat Everinks dochtertje (toen 6 jaar) haar vermoorde vader vond in een plas bloed, reden voor een nog zwaardere straf. De J. was vandaag zelf niet bij de uitspraak aanwezig.
22/03 13u45  Ook Belgen wagen zich aan kopen van huis zonder het ooit gezien te hebbenBelgische tv-kijkers kunnen zich vanaf volgende week ook verkneukelen om wanhopige stellen die een huis kopen zonder het ooit gezien te hebben. Blind Gekocht is de Vlaamse variant van Kijken Zonder Kopen, de show van Martijn Krabbé die op RTL 4 zo’n miljoen kijkers per week trekt.
22/03 13u45  Drie jaar cel voor oud-Heinekenontvoerder Frans ‘plaksnor’ MeijerOud-Heinekenontvoerder Frans Meijer (65) is vandaag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransportauto. Het Openbaar Ministerie had ook drie jaar cel geëist.
22/03 13u15  Verkeerd afgestelde rem oorzaak liftongeluk GroningenHet liftongeluk in een gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in januari is ontstaan door een verkeerd afgestelde rem. Onafhankelijk onderzoek heeft dat uitgewezen. De liftcabine met daarin veertien mensen viel met hoge snelheid zes verdiepingen omlaag en kwam pas tot stilstand in de kelder. Er vielen meerdere gewonden.
22/03 13u15  Grote treinstoring tussen Arnhem en Doetinchem door gebroken kabelDOETINCHEM - De komende uren rijden er geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. Dat laat vervoerder Arriva weten. De verwachting is dat er zeker tot 15 uur geen treinen zullen rijden.
22/03 13u15  Gratis koffie bij de veerpont voor door zwaar ongeluk op A2 gestrande automobilistenBEUSICHEM - Ze zijn wel wat gewend bij ‘t Veerhuys in Beusichem, maar de rij auto's die vrijdagmorgen voor de pont naar de overkant van de Lek stond te wachten, nam al snel groteske vormen aan. Door een ongeluk op de A2, waarbij een vrachtwagen zijn lading olijfolie verloor, begon de file voor de veerpont al op de dijk.
22/03 12u45  Nederlander (27) schuldig bevonden aan smokkel 1,4 ton cocaïne met zeiljachtEen volksjury in het Britse Cornwall heeft Raymond D. (27) uit het Friese Grouw schuldig bevonden aan het binnensmokkelen van 1,4 ton cocaïne in het Verenigd Koninkrijk. De drugs met een geschatte straatwaarde van zo’n 130 miljoen euro zat verstopt in een zeiljacht.
22/03 12u45  Memphis: Duitsland zal een heel andere wedstrijd wordenNatuurlijk, het was maar Wit-Rusland. En ook in tijden dat het Nederlandse voetbal in een diepe crisis zou verkeren, pakten we tegen dat land de punten. Zoals het in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in de Kuip ook gewoon 4-0 werd.
22/03 12u30  Silicon Valley-miljardair Elizabeth Holmes loog alles bij elkaar, bedrijf niets meer waardElizabeth Holmes (35) gooide hoge ogen met haar bedrijf Theranos, een ontwikkelaar van innovatieve en spotgoedkope bloedtesten. Haar bedrijf was vier jaar geleden nog 10 miljard dollar waard. Daar is geen cent meer van over, nu blijkt dat die testen helemaal niet werken en Holmes alles uit haar duim zoog.
22/03 12u30  Dit zijn de acht eerste kandidaten op de lijst van Forum voor Democratie in GelderlandARNHEM - Wie zijn toch die kandidaten van Forum voor Democratie die straks in Provinciale Staten terechtkomen? Het is de vraag die alle andere politieke partijen op het provinciehuis in Arnhem bezighoudt. Een snelle zoektocht wijst uit dat een aantal van de eerste Gelderse kandidaten actief is in het onderwijs, zich inzet voor lokale thema’s en gelooft in een hogere macht.
22/03 12u30  Gökmen Tanis blijft ten minste nog twee weken in de celGökmen Tanis, de verdachte van de schietpartij afgelopen maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht blijft nog ten minste 14 dagen in de cel. Daartoe heeft de rechter-commissaris vanochtend besloten tot maximale verlenging van diens bewaring.
22/03 12u30  Obama stuurt felicitatiebrief naar J.Lo en A-RodSinds Jennifer Lopez en Alex Rodriguez begin deze maand hun verloving wereldkundig maakten, stroomden de felicitaties binnen. Gisteren plofte er wel een hele bijzondere brief op de mat waarin het aanstaande echtpaar geluk werd gewenst.
22/03 12u30  Beau overladen met respect en Wietze neemt een ‘bloedbadje’Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/03 12u30  ‘Timon en Pumbaa’ gespot in Ouwehands DierenparkRHENEN - Een hobbyfotograaf heeft een bijzonder tafereel vastgelegd in Ouwehands Dierenpark. Daar spotte hij Timon en Pumbaa, maar dan in het echt.
22/03 12u15  De wonderlijke wederopstanding van Degenkolb na zijn bizarre ongelukKomt John Degenkolb (30) ooit terug op zijn niveau uit gloriejaar 2015, toen hij in Nederlandse dienst Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix won? De Duitser geeft zelf antwoord. ,,Ik ben weer bijna exceptioneel goed.’’
22/03 12u15  Duncan Laurence bij Eurovision in ConcertDuncan Laurence staat op 6 april op het podium van AFAS Live tijdens Eurovision in Concert. Dat maakte de concertorganisatie bekend. Het wordt Duncan's eerste officiële optreden in zijn carrière.
22/03 12u15  Geen Roompot, wel ploeg Terpstra naar Tour de FranceRoompot-Charles zal niet te zien zijn in de aankomende editie van de Tour de France. De Nederlandse wielerploeg heeft naast een wildcard gegrepen. De organisatie van de grootste wielerronde nodigde Direct Energie en Arkea-Samsic wel uit.
22/03 12u15  Bryan Smeets: Heb blijkbaar wat met grote tegenstandersOok in dit interlandweekeinde wordt er gewoon gevoetbald in de eerste divisie. Op wie moeten we letten in de 30ste speelronde?
22/03 12u15  Douane vindt 124 kilo cocaïne bij bakbananenDe douane heeft in IJsselmuiden 124 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten in vier sporttassen die verstopt waren in een container met bakbananen. De cocaïne, met een straatwaarde van ruim 3 miljoen euro, is in beslag genomen en vernietigd, meldde de Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) vrijdag.
22/03 12u15  Man in groene string achtervolgt vrouwen in LochemLOCHEM - De politie is op zoek naar een schennispleger die vrijdagavond 15 maart in Lochem zijn broek liet zakken ten overstaan van twee vrouwen. Meest opvallend in zijn signalement: hij droeg een groene string.
22/03 12u00  Probleem ‘lege zetel’ opgelost: FvD’er verhuist naar FlevolandDe forse winst van Forum voor Democratie leverde de partij een groot probleem op: in Flevoland won de partij meer dan het kandidaten op de lijst had die er ook écht wonen.
22/03 12u00  Adoptiekinderen YouTube-soap mishandeld door moederOgenschijnlijk hadden de zeven kindsterren van een YouTube-soap een onbekommerde kindertijd. Maar achter de schermen was hun leven een hel. Hun adoptiemoeder tuigde de kinderen af met een riem, spoot traangas in hun ogen en sloot ze op.
22/03 12u00  Timon en Pumbaa gespot in Ouwehands DierenparkRHENEN - Instagrammer @photo_memories_hobby heeft een bijzonder tafereel vastgelegd in Ouwehands Dierenpark.
22/03 12u00  Brood volgt Van der Gaag op bij NACRuud Brood is de nieuwe hoofdtrainer van NAC. De oud-speler van de Brabantse club is de opvolger van Mitchell van der Gaag, die maandag vanwege teleurstellende resultaten opstapte.
22/03 11u45  Gebouw Zaventem stort in tijdens herdenking: drie gewondenTijdens een grote herdenkingsbijeenkomst op het vliegveld van Zaventem is vanochtend een deel van een gebouw in aanbouw ingestort. Het gaat om een gebouw van The Brussels Airport Company. Drie mensen raakten daarbij gewond.
22/03 11u45  Verkeersellende Waalbrug valt mee op eerste dag renovatieNIJMEGEN - Verkeersdeskundigen van de gemeente Nijmegen kijken tevreden terug op de eerste ochtendspits tijdens de renovatie van de Waalbrug. De vertraging op en rond de brug bleef binnen de perken. Van een gevreesd verkeersinfarct was geen sprake.
22/03 11u45  Exact nagebouwde F16-cockpit in een Boxmeerse woningBOXMEER - Felix Gayet (60) uit Boxmeer bouwde de cockpit van een F16 exact na. Zelfs straaljagerpiloten komen bij hem langs om in zijn flight simulator luchtgevechten te voeren. De simulator zal ook te zien zijn tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel.
22/03 11u30  Een heel huis downloaden en in elkaar zetten zonder aannemer: ‘Het is net lego’Voor 38.000 euro heeft huurster Patricia Sips samen met Rezone een woning gerealiseerd op ‘Minitopia’ in Den Bosch. Het is een kwestie van de juiste onderdelen downloaden en op de juiste manier in elkaar zetten.
22/03 11u30  Nieuwbouw trekt spoor van vernieling door Arnhemse buurt: ‘Alsof we in Groningen wonen’ARNHEM - Omwonenden van de nieuwbouw aan de Van Verschuerstraat in Arnhem klagen steen en been. ,,Het lijkt wel of we in het aardgaswinningsgebied van Groningen wonen.”
22/03 11u15  Grasmat Johan Cruijff Arena gewildDe grasmat van de Johan Cruijff Arena is gewild. De KNVB gaat het veld binnenkort gebruiken voor de trainingsvelden van het Nederlands elftal in Zeist.
22/03 11u15  Lil’ Kleine huurt Balinese danseressen in en Wietze in ‘bloedbadje’Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/03 11u15  Lang geleden dat ik zo’n protserige toespraak meemaakteWerd ik gisterochtend wakker in een ander Nederland? Terwijl ik antwoord zocht op die vraag, verdwaalde ik in een herinnering. En was weer terug in mijn schooljaren, mijn gymnasiumtijd op het Canisiuscollege in Nijmegen, tweede helft jaren zestig. Behalve dat je je door je leerplicht heen ploeterde, kon je ook lid worden van diverse clubs en clubjes. Je mocht natuurlijk zelf weten of je dat deed, maar het was toch min of meer verplicht. Als je er vanaf zag, konden je rapportcijfers er gehavend uitzien.
22/03 11u00  Minister Koolmees krijgt pensioeneisen bondenMinister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) neemt dinsdag de pensioeneisen van de vakbonden in ontvangst. De bonden willen onder meer dat de AOW-leeftijd 66 jaar wordt.
22/03 11u00  Penders per direct weg: NAC ontslaat assistentRob Penders is per direct vertrokken bij NAC. De interim-trainer heeft in een telefoongesprek van interim-directeur Nicole Edelenbos te horen gekregen dat hij is ontslagen.
22/03 11u00  Koeman geeft Hateboer voorkeur boven JanmaatDe vervanger van Kenny Tete is bekend. Hans Hateboer zal zijn plek innemen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland, in de Johan Cruijff Arena.
22/03 11u00  Premier Mark Rutte bij stille tocht in Utrecht, tienduizenden mensen verwachtBij de stille tocht vanavond ter herdenking van de slachtoffers van de dodelijke aanslag maandag op de trampassagiers op het 24 Oktoberplein lopen mogelijk tussen de tien- en vijftigduizend mensen mee. Onder de aanwezigen zijn ook premier Mark Rutte en minister Grapperhaus.
22/03 10u45  Daar zaten ze zomaar bij Jinek: echte Baudet-stemmersJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
22/03 10u45  Gezin koopt huis met uitzicht op homoseksplek: ‘Soms zijn ze met zes man bezig’Toen Kim Duin-Oosterman en haar man een karakteristieke jaren 30-woning kochten in Benningbroek, hadden ze geen idee dat de kinderkamers uitkeken op een homo-ontmoetingsplek. Achter hun huis vinden dagelijks seksuele ontmoetingen tussen mannen plaats. ,,Soms zijn ze met z’n zessen bezig’’, vertelt de gefrustreerde moeder van drie.
22/03 10u45  Oud-minister en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen (89) overledenOud-minister en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen (89) is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.
22/03 10u45  Stille tocht in Utrecht wordt groots: tussen 10.000 en 50.000 mensen verwachtBij de stille tocht vanavond ter herdenking van de slachtoffers van de dodelijke aanslag maandag op de trampassagiers op het 24 Oktoberplein lopen mogelijk tussen de tien en vijftigduizend mensen mee. Onder de aanwezigen zijn ook premier Mark Rutte en minister Grapperhaus.
22/03 10u30  ‘Brood nieuwe trainer NAC, presentatie na het weekend’De kogel is door de kerk: Ruud Brood wordt de nieuwe trainer van NAC. Dat melden goed ingevoerde bronnen. Hij maakt het lopende seizoen in Breda af en zal maandag voor het eerst voor de groep staan op het trainingscomplex in Zundert.
22/03 10u30  Commerciële stadionnamen in opkomst: van MAC³PARK tot Tony Macaroni ArenaHet aantal voetbalstadions met een sponsornaam blijft maar groeien. Een commerciële must voor de kleinere eredivisieclub of een onnodige schop tegen de schenen van de trouwe, nostalgische supporters?
22/03 10u30  Populaire veganiste valt van haar voetstuk nadat ze betrapt werd met bord visBijna 500.000 abonnees op YouTube, maar liefst 1,3 miljoen volgers op Instagram: Rawvana heeft in zes jaar tijd een heuse fanbasis uitgebouwd als gezicht van het veganisme. Toen de 29-jarige vrouw echter betrapt werd met een bord vis voor haar neus, kreeg ze veel kritiek.
22/03 10u15  Nog uren problemen op A2 door bergen truck met olijfolieBEESD - De A2 tussen Beesd en Nieuwegein is vrijdag nog tot naar schatting 14.00 uur deels gestremd door een ongeluk waarbij onder meer een vrachtwagen was betrokken. De combinatie, met daarin een lading olijfolie, kantelde na een botsing met een personenauto bij Nieuwegein-Zuid. De bestuurder van de auto raakte gewond.
22/03 10u00  Sietske past niet in een hokje: ‘Het is een soort van dubbel uit de kast komen’EDE - Het was op een bankje in Duitsland dat Sietske Beiboer door haar tranen heen voor het eerst de conclusie durfde te trekken dat God niet bestond. Dat was een shock. Want God bepaalde tot die dag alles in haar leven. ,,Misschien was uitkomen voor de twijfels in mijn geloof wel lastiger dan uitkomen voor mijn geaardheid.’’
22/03 10u00  R. Kelly vandaag voor de rechter: dit is waar de zaak om draaitNa de schokkende documentairereeks Surviving R. Kelly zag justitie in Chicago genoeg reden om de zanger op te pakken op verdenking van ernstig seksueel misbruik, ook van minderjarigen. Vandaag start de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de man die al decennia wordt omringd door geruchten over bizarre seksuele escapades.
22/03 09u45  Politiemol Mehmet A. uit Tiel is ‘verrader’ baas No SurrenderDe vermeende afpersingspraktijken binnen het Midden-Limburgse chapter van motorclub No Surrender zijn het gevolg van een lek bij de politie elders in het land. Dat bevestigen meerdere bronnen rond de strafzaak tegen politiemol Mehmet A. (22) uit Tiel, die volgende week hoort welke straf hij krijgt voor het lekken van politie-informatie en het aannemen van steekpenningen.
22/03 09u45  Tienduizenden adressen in het Gooi zitten zonder stroomIn het Gooi hebben tienduizenden huishoudens vanochtend korte tijd zonder elektriciteit gezeten. Even na 09.30 was de storing opgelost.
22/03 09u45  Vrachtwagen met wijn kantelt op A2 tussen Beesd en Nieuwegein, nog hele ochtend verkeerschaosTussen Beesd en Nieuwegein is vanochtend vroeg een vrachtwagen met wijn gekanteld. Dat ongeluk gebeurde op de A2 ter hoogte van Nieuwegein-Zuid. De vrachtwagen kwam in botsing met een personenauto, de bestuurder daarvan raakte gewond.
22/03 09u30  Deze zeven mannen worden verdacht van megafraude in ‘sprinkhanenproces’Vrijdag start in Amsterdam een megaproces omtrent grootschalige beleggingsfraude met de Oosterbeekse bedrijven Noordenwind en Hollandsche Wind. De fiscale opsporingsdienst FIOD stelt dat er vermoedelijk voor 8 miljoen euro is gefraudeerd. Dit zijn de zeven verdachten.
22/03 09u15  Wenger deelt zijn ervaringen: ‘Motivatie is ondergewaardeerd’Onze voetbalexpert Maarten Wijffels verkeert als jeugdspeler en journalist al bijna een leven lang in het Nederlandse profvoetbal. In Kijk op voetbal signaleert hij de laatste trends, ontwikkelingen en andere opmerkelijke zaken op de velden van wereldsport nummer 1. Vandaag: over Arsène Wenger die zijn ervaringen deelt.
22/03 09u00  Prins Harry neemt paar weken vaderschapsverlofDe aanstaande vader prins Harry is van plan een paar weken vaderschapsverlof te nemen om na de bevalling te zorgen voor zijn vrouw Meghan en hun eerste kindje. Dit vertelt de voormalige persvoorlichter van koningin Elizabeth aan Us Weekly.
22/03 09u00  Nieuwe truckers op zoek naar de liefde: wil jij op date met Verena, Alex, Mike of Theo?Trucker Zoekt Vlam, met presentatrice Gwen van Poorten, is terug! Na het succes van de eerste reeks, te zien op deze website, deden opnieuw talloze vrachtwagenchauffeurs die hunkeren naar de liefde een oproep. Van de acht geselecteerde deelnemers, stellen de eerste vier zich nu aan Nederland voor.
22/03 08u45  Poging tot inbraak bij juwelier in VelpVELP - Bij een juwelier aan de Hoofdstraat in Velp is vanochtend vroeg gepoogd in te breken.
22/03 08u45  'Miljoenencontract lonkt voor Gayle King'Het ziet er naar uit dat Gayle King (64) een sterk verbeterd contract gaat tekenen bij de Amerikaanse zender CBS, waar ze momenteel al op de loonlijst staat voor 5,5 miljoen dollar per jaar. Het zou niet goed gaan met het programma CBS This Morning, waar Gayle al een van de presentatoren is. Volgens insiders ziet de zender in haar de aangewezen persoon om de kijkcijfers op te krikken. Dit meldt Page Six.
22/03 08u45  Justitie onderzoekt zaak uitgezette BahreiniEr komt een onderzoek naar de uitzetting van de Bahreinse asielzoeker die terug in zijn vaderland prompt voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween. De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat zich over de zaak buigen, belooft staatssecretaris Mark Harbers (Asiel).
22/03 08u30  Warm welkom voor China in ItaliëDe Chinese president is gisteravond in Italië aangekomen voor een driedaags staatsbezoek, al is de term zakenbezoek misschien beter op zijn plaats. Xi Jinping heeft een stapel contracten in zijn aktetas die Italië verknopen met China's commerciële en geopolitieke ambities.
22/03 08u30  Uitgette Bahreini veroordeeld tot levenslang, justitie onderzoektEr komt een onderzoek naar de uitzetting van de Bahreinse asielzoeker die terug in zijn vaderland prompt voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween. De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat zich over de zaak buigen, belooft staatssecretaris Mark Harbers (Asiel).
22/03 08u30  De jas van favoriet past het Nederlands elftalHet Nederlands elftal moet zich in 2019 plaatsen voor het EK. Oranje-kenner Maarten Wijffels legt de ploeg bij elke interland langs de meetlat. Vier vragen en antwoorden over de wedstrijd Nederland - Wit-Rusland.
22/03 08u00  Britse staatssecretaris sust Nederlandse brexitzorgenNederlandse ondernemers hoeven zich geen zorgen te maken over een brexit. Er komen zo goed als geen tarieven en handelsbelemmeringen. Ook blijven de rechten van EU-burgers gewaarborgd. Dat zegt de Britse brexit-staatssecretaris Robin Walker.
22/03 08u00  Vrouwen Myanmar massaal verkocht aan Chinese mannenVolgens onderzoek van Human Rights Wacht worden steeds meer vrouwen en meisjes uit Myanmar in China behandeld als seksslavinnen. De Chinese en Birmese autoriteiten weten dat het gebeurt, maar grijpen niet in.
22/03 08u00  R. Kelly, rasartiest of brute verkrachter?Na de schokkende documentairereeks Surviving R. Kelly zag justitie in Chicago genoeg reden om de zanger op te pakken op verdenking van ernstig seksueel misbruik, ook van minderjarigen. Vandaag start de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de man die al decennia wordt omringd door geruchten over bizarre seksuele escapades.
22/03 07u45  Trijntje Oosterhuis in najaar op clubtour met haar AlvinTrijntje Oosterhuis doet dit najaar een kleine clubtoer. In oktober en november geeft ze in totaal acht shows. De shows staan in het teken van Trijntjes eerste Nederlandstalige studioalbum, dat op 24 mei wordt uitgebracht. Hiervoor ging ze een aantal samenwerkingen aan met bekende artiesten. Zo is Jett Rebel de producer en schreven onder meer Diggy Dex, Freddy Tratlehner, Glen Faria en Linde Schöne mee aan de plaat. Trijntjes vriend Alvin Lewis tourt ook mee.
22/03 07u45  In Berg en Dal moeten ze van het gas af, in Kranenburg krijg je juist subsidie op een gasaansluitingBERG EN DAL - In de gemeente Berg en Dal worden de inwoners gestimuleerd om van het aardgas af te gaan: luttele kilometers verderop in Kranenburg gebeurt precies het omgekeerde. Hier krijg je 750 euro subsidie op de aansluitkosten van circa 1800 euro als je aan het aardgas gaat. Raar toch?
22/03 07u45  Pianowonder Lang Lang: In deze wereld praten we überhaupt te weinigKlassieke muziekpuristen gruwelen van zijn voorkeur voor het grote gebaar, maar Lang Lang krijgt wel mooi alle concertzalen stampvol én muisstil. ,,Wij moeten uitkijken dat we deze kunstvorm niet om zeep helpen’’, aldus de hipste pianist ter wereld.
22/03 07u45  En ondertussen bij de verliezers…Zelden telde een verkiezing zó veel verliezers. Hoewel de zetelaantallen in de Eerste Kamer nog niet vaststaan, is het slagveld groot. Toch is de ene nederlaag de andere niet.
22/03 07u45  Niet alleen GroenLinks heeft sleutel voor meerderheidDe sleutel van de meerderheid in de senaat zou in handen komen van GroenLinks, beloofde Jesse Klaver zijn achterban. Maar er zijn woensdag meer sleutels uitgedeeld. De coalitie kan wél om GroenLinks heen.
22/03 07u45  Coalitie heeft onvrede over klimaatbeleid onderschatVoor het eerst werd niet een van de traditionele middenpartijen de grootste bij een verkiezing. Forum voor Democratie heeft het politieke landschap flink opgeschud. Het door Thierry Baudet aangevallen 'partijkartel' krabt zich vertwijfeld achter de oren.
22/03 07u30  Forum rukt op met leger onbekendenIn het kielzog van Thierry Baudet trekken tientallen onbekende politici de Eerste Kamer en de Provinciale Staten binnen. Het gezelschap kent ondernemers, hoogleraren, maar ook een schaakkampioen.
22/03 07u30  Forum voor Democratie en VVD gaan de paringsdans aan, maar voor hoe lang?ARNHEM - De grote overwinning van Forum voor Democratie zorgt voor een politieke paringsdans die gedoemd lijkt om te mislukken.
22/03 07u30  Motorrijders mogelijk naar de rechter over afsluiting ‘Rondje Posbank’RHEDEN/ ARNHEM - De geplande afsluiting van natuurgebied de Posbank voor gemotoriseerd verkeer zal niet gaan zonder slag of stoot. De KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) overweegt al een rechtszaak: ,,Motorrijders veroorzaken geen files.”
22/03 07u30  Tramschutter staat vandaag voor het eerst voor de rechterDe vermeende schutter van de aanslag in Utrecht, Gökmen Tanis, wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie zal deze onderzoeksrechter verzoeken de verdachte tramschutter in de cel te houden.
22/03 07u30  Turkse jeugd in Aalten bonkt op ramen en scheldt ouderen uit: ‘Dit is niet normaal’AALTEN - Turkse jongeren hebben onlangs voor onrust gezorgd in de buurt van de moskee in Aalten. In het holst van de nacht werd er op ramen gebonkt en ouderen werd de huid vol gescholden. ,,En dat kan natuurlijk niet’’, zegt Arjan van de Groep, jeugdagent bij de politie Achterhoek-Oost.
22/03 07u30  De lijdensweg van NEC-aanvoerder Rens van Eijden: ‘Dit zal een zure periode worden’NIJMEGEN - De terugkeer van Rens van Eijden bij NEC zorgde afgelopen zomer voor hooggespannen verwachten. Een half jaar later kan de clubicoon door slepende liesklachten een streep zetten door zijn seizoen.
22/03 07u15  Een ramp dreigt voor het Nederlandse wielrennenNederlanse wielerkoersen zijn in gevaar. Dat stelt columnist Thijs Zonneveld. Door minder politie-inzet dreigen de kleinere koersen in Nederland te verdwijnen.
22/03 07u15  Maak kennis met de eerste truckers van tweede seizoen Trucker Zoekt VlamTrucker Zoekt Vlam, met presentatrice Gwen van Poorten, is terug! Na het succes van de eerste reeks, te zien op deze website, deden opnieuw talloze vrachtwagenchauffeurs die hunkeren naar de liefde een oproep. Van de acht geselecteerde deelnemers, stellen de eerste vier zich nu aan Nederland voor.
22/03 07u15  Oeso: Wereldwijde taks voor multinationalsIn de strijd tegen belastingontwijking komt denktank Oeso met een revolutionair voorstel: voer wereldwijd een minimumbelasting op bedrijfswinsten in.
22/03 07u00  Een boomstam in de schroeven of vertekende radarbeelden? Onderzoeksraad vraagt informatie over aanvaring op WaalNIJMEGEN - Was het een boomstam in de schroeven of werden de radarbeelden verstoord? En waarom maakte cruiseschip Edelweiss ineens zo'n zwiep, waardoor hij dwars kwam te liggen op de Waal? De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft informatie opgevraagd van het onderzoek naar de aanvaring tussen cruiseschip Edelweiss en vrachtschip Forenso die woensdagochtend vroeg gebeurde op de Waal bij Nijmegen.
22/03 06u45  Man die bombrieven verstuurde aan critici van Trump bekent schuldIn de Verenigde Staten heeft de man die ervan werd verdacht verschillende bombrieven te hebben verstuurd naar critici van de Amerikaanse president Donald Trump voor de rechter in New York schuld bekend. Dat melden onder meer de Wall Street Journal en televisiezender CNN.
22/03 06u45  Trump hakt in op overleden oorlogsheld McCainZeven maanden na de dood van senator John McCain kan Donald Trump een vete met zijn kritische partijgenoot nog niet laten rusten.
22/03 06u30  Frenkie de Jong legt lat hoger: ‘Tegen Duitsland moet het beter’Frenkie de Jong was tevreden met de zege van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatie op Wit-Rusland (4-0). ,,Het was best goed, maar we kunnen beter”, zei hij. ,,Tegen Duitsland moet het zondag ook beter.”
22/03 06u15  Winnen zonder partijprogramma kan blijkbaar primaNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
22/03 05u30  Garuda Indonesia annuleert 49 bestelde BoeingsDe Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia wil zijn bestelling van 49 Boeing 737 MAX-toestellen annuleren. Het bedrijf maakte vrijdag bekend af te zien van de deal waar bijna 5 miljard dollar mee gemoeid is.
22/03 05u15  Zit het monster van Waasland achter de moord op Sally?De moord op de Vlaamse prostituee Sally van Hecke in 1996 bleef altijd onopgelost, maar door onderzoek van journalist Kurt Wertelaers is de zaak heropend. Zijn oog viel op een beruchte seriemoordenaar die ten tijde van de moord in Nederland woonde.
22/03 04u30  Code geel vanwege mist in midden en zuiden van het landWie vrijdagochtend de weg opgaat moet rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft voor vrijwel heel het land code geel afgegeven met uitzondering van Friesland, Groningen en Drenthe.
22/03 04u16  Meer dan veertig doden door explosie chemische fabriek ChinaEen grote explosie op een chemiepark in China heeft tot nog toe 47 mensen het leven gekost. Negentig mensen raakten ernstig gewond, van wie 32 in kritieke toestand verkeren, zo maakten de autoriteiten van de Oost-Chinese stad Yancheng bekend.
22/03 03u15  Nieuw-Zeeland herdenkt slachtoffers aanslagen ChristchurchMet twee minuten stilte heeft Nieuw-Zeeland vrijdag de vijftig dodelijke slachtoffers van de aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch van een week geleden herdacht. In grote delen van het land viel tussen 13.32 en 13.34 uur (lokale tijd) het openbare leven stil.
22/03 03u15  ‘Ik word op straat nageroepen als terrorist’Voor de buitenwereld was hij twee dagen lang iemand die tramschutter Gökmen Tanis geholpen zou hebben. Nu is de 27-jarige M. weer op vrije voeten en geen verdachte meer. Hij wil zijn naam zuiveren. ,,Ik word op straat nageroepen als terrorist.”
22/03 03u00  Stafchef oppositieleider Venezuela beschuldigd van terrorismeRoberto Marrero, de donderdagmorgen opgepakte rechterhand en stafchef van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó, wordt beschuldigd van terrorisme en wapenbezit. Dat heeft de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken Nestor Reverol live op de tv gezegd. De inlichtingendienst zou in zijn woning twee geweren en een granaat hebben aangetroffen.
22/03 01u15  Bekijk hier de beelden van de soepele zege van Oranje op Wit-RuslandHet Nederlands elftal is uitstekend begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2020. Bekijk hier de beelden van de zege in de Kuip op Wit-Rusland.
22/03 01u00  ‘Omstreden Britse shariageleerde gaf heimelijk les op Haga Lyceum’De omstreden Britse shariageleerde Haitham al-Haddad heeft ‘heimelijk’ lessen gegeven op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Dat meldt NRC. Ook zouden andere radicale islamitische kopstukken bij de school betrokken zijn en zou de leiding van de school een terreurbeweging uit Tsjetsjenië hebben gefinancierd.
21/03 23u30  Koeman heeft nieuwe rechtsback nodig: ‘Ik denk aan Janmaat of Hateboer’Bondscoach Ronald Koeman wil door blessures bij Denzel Dumfries (lies) en Kenny Tete (dijbeen) snel een rechtsback aan de selectie van Oranje toevoegen voor het EK-kwalificatieduel met Duitsland, zondag in Amsterdam. ,,Ja, die kans zit erin. Ik denk dan aan Daryl Janmaat of Hans Hateboer. Het wordt één van die twee’', liet de jarige Koeman (56) bij de NOS weten na de royale zege op Wit-Rusland in De Kuip (4-0).
21/03 23u15  Memphis: Die hattrick bewaar ik voor de volgende keerMet twee doelpunten en twee assists was Memphis Depay de grote man bij Oranje, maar toch baalde de aanvaller van Olympique Lyon ook een beetje. Depay had in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland (4-0) dolgraag zijn eerste hattrick in het Nederlands elftal gemaakt. ,,Hij was er bijna, ik had die derde treffer ook kunnen maken. Maar ik bewaar ‘m wel voor de volgende keer’', zei de nummer 10 van Oranje lachend bij de NOS.
21/03 23u00  Tevreden Van Dijk voelt mee met Tete: ‘Heel jammer voor Kenny’Aanvoerder Virgil van Dijk keek met een tevreden gevoel terug op de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Wit-Rusland in De Kuip (4-0). ,,We hebben laten zien wat we kunnen en wat we willen. We willen naar het EK’', zei de maker van de vierde treffer bij de NOS. ,,We hebben bij vlagen ook goed gevoetbald. Dit is een heel fijn begin.’'
21/03 23u00  Komst World Food Center weer wat dichterbijEDE - De komst van het World Food Center (WFC) op de kazerneterreinen in Ede is weer een stap dichterbij gekomen.
21/03 23u00  Na de monsterwinst van Forum voor Democratie is de tijd rijp voor nieuwe KamerverkiezingenForum voor Democratie (FvD), de partij van Thierry Baudet, is de grote winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezingen. De partij hoort in één klap in alle provincies bij de grote partijen en stormt de Eerste Kamer binnen.
21/03 23u00  Let trekt broek uit en probeert conductrice te wurgen in trein naar HaarlemEen 41-jarige man uit Letland heeft vandaag een conductrice van de NS mishandeld in een trein van Amsterdam naar Haarlem. Hij probeerde haar te wurgen. Daarvoor had hij al zijn broek uitgetrokken en vertoonde hij ,,onzedelijke handelingen met zijn geslachtsdeel’’, meldt de politie Haarlem.
21/03 23u00  Man ontdekt maar liefst 45 ratelslangen onder huisEen man uit Texas besloot een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen, nadat hij een paar ratelslangen had gezien in de kruipkelder onder zijn huis. Toen de specialist ter plaatse kwam, bleek al snel dat er véél meer slangen schuilden in de donkere ruimte. Het bedrijf deelde beelden van de ‘reddingsactie’.
21/03 22u30  Extreem korte invalbeurt voor Tete door hamstringblessureKenny Tete heeft nauwelijks een minuut mee kunnen spelen in het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. De rechtsback van Olympique Lyon verving na 68 minuten Denzel Dumfries, maar moest razendsnel naar de kant wegens een hamstringblessure.
21/03 22u30  GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operatiesZe was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.
21/03 22u15  Militair gewond na ongeluk op Arnhemse Deelenseweg, Marechaussee doet onderzoekARNHEM - Een militair heeft donderdagavond op de Deelenseweg bij Arnhem hoofdletsel opgelopen na een ongeluk met een snorscooter. De scooter raakte rond 20.00 uur door een nog onbekende oorzaak van de weg.
21/03 21u45  Talent Van den Berg mag debuteren in Milaan-SanremoHet Nederlandse wielertalent Julius van den Berg maakt zaterdag zijn klassiekerdebuut. De 22-jarige renner uit Purmerend behoort tot de formatie van EF Education First voor de eerste klassieker van het jaar. Sebastian Langeveld verschijnt namens het Amerikaanse team in Milaan ook aan de start van 'La Primavera', die over 291 kilometer gaat.
21/03 21u45  Gaan de nieuwe verleid(st)ers drama veroorzaken in Temptation Island?Temptation Island zou het spel der verleiding moeten zijn, maar al zeven afleveringen lang houden de koppels zich gedeisd. Tijd om nog wat olie op het vuur te gooien, moeten de producenten van het populaire programma gedacht hebben. En dus voegden zich vanavond twee nieuwe flirts aan het gezelschap toe: verleidster Hung en verleider Denzel.
21/03 21u30  Bevallende vrouw doet deur zelf open op moment dat agenten die willen inbeukenEen vrouw in barensnood heeft Vlissingse agenten vorige week versteld doen staan. Net op het moment dat zij de deur wilde inbeuken, deed de kersverse moeder zelf open met haar net geboren baby in haar armen.
21/03 21u30  De oplossing voor schade na gaswinning: huis dat zelf scheuren repareertIn Groningen kennen ze het sinds 1963 maar al te goed: scheuren in muren en vloeren van hun huis met mogelijk gevaar voor instorting. Civiel ingenieur Erik Schlangen (TU Delft) werkt met zijn team aan een oplossing: beton dat zelf scheuren kan repareren. Hij vertelt hier meer over in dit college van de Universiteit van Nederland.*
21/03 21u15  Accountants voor rechter: onder hun neus maakte Centurion zich schuldig aan miljoenenbedrogGedupeerde beleggers van het frauduleuze vastgoedfonds Centurion slepen het Gelderse accountantskantoor VWGNijhof voor de rechter. Zij eisen een schadevergoeding van 27 miljoen euro.
21/03 21u00  Man ontdekt maar liefst 45 giftige ratelslangen onder huisEen man uit Texas besloot een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen, nadat hij een paar ratelslangen had gezien in de kruipkelder onder zijn huis. Toen de specialist ter plaatse kwam, bleek al snel dat er véél meer slangen schuilden in de donkere ruimte. Het bedrijf deelde beelden van de ‘reddingsactie’.
21/03 21u00  Asielhonden op Curaçao krijgen voortaan na vier dagen spuitje: ‘Diervriendelijker’Op Curaçao is veel te doen om een besluit van de dierenbescherming, die honden voortaan na vier dagen in het lokale asiel een spuitje geeft. Daarnaast worden alle huidige ‘inwoners’ afgemaakt als ze niet binnen twee weken een nieuw thuis hebben. ,,Dit is een meer diervriendelijke aanpak dan wat er zich nu afspeelt op zijn beloop te laten.’’
21/03 21u00  Meisje met poep besmeurd bij Nijmeegse bushalteNIJMEGEN - Een meisje is woensdag bij een bushalte in Nijmegen door een onbekende besmeurd met ontlasting. De politie is dringend op zoek naar getuigen.
21/03 21u00  'EU bespreekt opties voor onder voorwaarden uitstellen brexit'De Europese Unie lijkt bereid de brexit iets uit te stellen, alleen tot wanneer is nog onduidelijk. Wel stelt de EU als voorwaarde dat het Britse Lagerhuis het akkoord over de scheidingsvoorwaarden al eerder goedkeurt.
21/03 20u45  Koeman nog niet met ‘droomelftal’ tegen Wit-RuslandBondscoach Ronald Koeman begint in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland in De Kuip niet met zijn ,,droomelftal''. ,,Nee, daar zou ik niet van durven spreken'', liet hij bij de NOS weten.
21/03 20u30  'EU bereid brexit - onder voorwaarden - uit te stellen'De Europese Unie lijkt bereid de brexit iets uit te stellen, alleen tot wanneer is nog onduidelijk. Wel stelt de EU als voorwaarde dat het Britse Lagerhuis het akkoord over de scheidingsvoorwaarden al eerder goedkeurt.
21/03 20u15  Douane VS doet megadrugsvangst op schip op weg naar NederlandDe Amerikaanse douane heeft deze week in de haven van Philadelphia een grote drugsvangst gedaan. Op een schip dat op weg was naar Nederland werd door drugshonden 538 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van ruim 33 miljoen euro. Het is de grootste drugsvangst in ruim twintig jaar in de haven aan de Amerikaanse oostkust.
21/03 20u15  Oevers Waal en Maas liggen vol met plastic: ‘Een enorme hoeveelheid’NIJMEGEN - De oevers van de Waal en de Maas zijn erg vervuild met plastic afval. Het hoogst scoren ondefinieerbare stukken plastic, stukken piepschuim en plastic flesjes, wikkels en doppen. Opvallend zijn de grote hoeveelheid kleine plastic korreltjes, afkomstig van kunststofproducenten.
21/03 20u00  Michael Jackson blijft in Hall of FameMichael Jackson wordt niet geschrapt uit de prestigieuze Rock & Roll Hall of Fame ondanks de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de in 2009 overleden popster. Bronnen rond het museum voor popgeschiedenis in Cleveland zeggen tegen TMZ dat het wat hen betreft om zijn muziek gaat en niet om zijn gedrag.
21/03 20u00  ‘Extra controlelampje in Boeing 737 MAX’Vliegtuigbouwer Boeing plaatst naar verluidt een extra controlelampje in zijn 737 MAX-toestellen die wereldwijd in de ban zijn gedaan na de twee fatale crashes. Volgens zakenkrant Financial Times en The New York Times is het lampje ervoor om piloten te waarschuwen als belangrijke sensoren niet werken.
21/03 20u00  Wereldberoemd schilderij De Schreeuw van Munch schreeuwt nietHet bekendste schilderij van Edvard Munch, De Schreeuw, is niet wat het lijkt. Iedereen die dacht dat de Noorse schilder zichzelf schreeuwend heeft afgebeeld op het zelfportret heeft het fout. Dat zeg het Brits Museum in aanloop naar een tentoonstelling. ,,De persoon op het doek hóórt iemand schreeuwen.’’
21/03 19u45  Van Dijk in het zonnetje gezet voor 25ste interlandMet de aanvoerdersband stevig om zijn bovenarm speelt Virgil van Dijk tegen Wit-Rusland zijn 25ste wedstrijd voor het Nederlands elftal. De jubilerende verdediger krijgt van de KNVB een zilveren schaal als aandenken.
21/03 19u45  Oikofobie? Boreaal? Immanent? Oftewel: wat zei Baudet?Thierry Baudet trok gisteren in zijn overwinningsspeech alle registers open. Hij refereerde aan de oudheid, de evolutie en de renaissance en liet bovendien een flinke scheut Trump doorklinken in zijn woorden. Voor wie het niet helemaal kon volgen: hier een nadere uitleg.
21/03 19u45  Tour Dries Roelvink in de knelDe Amsterdamse volkszanger Dries Roelvink (60) is genoodzaakt zijn clubtour langs de theaters van dit jaar te verzetten nu zijn agenda het niet toelaat. Boosdoener zijn de opnames van de nieuwe realityserie De Roelvinkjes passen op de winkel.
21/03 19u45  Cabaretiers Fuad Hassen en Mo Hersi: In Nederland maken we te weinig baby'sCabaretiers Fuad Hassen (38) en Mo Hersi (33) vinden dat diversiteit wat meer publiciteit verdient en komen daarom met een eigen actualiteitenshow. Hun zesdelige serie Kcalb behandelt het laatste nieuws met een flinke dosis comedy. ,,Het is hartstikke leuk en flitsend. Iedereen moet kijken!’’ aldus Mo. We stellen het duo aan je voor.
21/03 19u30  Italiaanse minister wil 'kleine held' Rahmi paspoort gevenMinister Matteo Salvini wil de chauffeur die een bus met kinderen gijzelde en in brand stak zijn Italiaanse paspoort afnemen. De 13-jarige Rahmi die alarm sloeg wil Salvini zo snel mogelijk een paspoort geven. De 47-jarige Ousseynou Sy (van oorsprong Senegalees maar sinds 2004 Italiaans staatsburger) kaapte gistermorgen een bus met daarin 51 kinderen en drie volwassen.
21/03 19u15  ‘Fascistische en gevaarlijke’ speech verbaast deskundige en bekende van BaudetDe overwinningsspeech die FvD-leider Thierry Baudet gisteravond voor zijn achterban hield staat bol van naar fascisme riekende teksten die sterk doen verlangen naar het Nederland van de negentiende eeuw. Dat is de conclusie van Jan Jaap de Ruiter, arabist en universitair docent Culturele Studies bij Tilburg University. ,,Zijn uitspraken over een gezuiverd en boreaal Nederland zijn zorgelijk en bedreigend.”
21/03 19u15  Dublin voor een dubbeltje: zo ga je goedkoop op stapGratis musea, slapen voor 12 euro per nacht, een stoofpotje voor weinig: een trip naar de Ierse hoofdstad Dublin hoeft niet duur te zijn.
21/03 18u45  De lente is begonnen: morgen 18 graden en zonneschijn tijdens vrijdagmiddagborrelMet een beetje geluk breekt morgen de zon geregeld door. ,,Sommige vrijdagmiddagborrels kunnen met veel zonneschijn op een terrasje worden gehouden”, belooft meteorologe Diana Woei van Weerplaza.
21/03 18u45  'EU bereid brexit - onder voorwaarden - uit te stellen tot 22 mei'De Europese Unie is bereid de brexit uit te stellen tot 22 mei op voorwaarde dat het Britse Lagerhuis het akkoord over de scheidingsvoorwaarden goedkeurt. Dat staat in een conceptverklaring die EU-president Donald Tusk heeft opgesteld.
21/03 18u45  Courteney Cox bezoekt haar oude Friends-appartementActrice Courteney Cox (54) heeft voor een nostalgisch momentje gezorgd toen ze haar oude appartementsgebouw uit de serie Friends bezocht. Ze poste gisteren een filmpje op haar instagrampagina, die bijna 1,5 miljoen volgers telt.
21/03 18u45  Wereldberoemd schilderij ‘De Schreeuw’ van Munch schreeuwt nietHet bekendste schilderij van Edvard Munch, De Schreeuw, is niet wat het lijkt. Iedereen die dacht dat de Noorse schilder zichzelf schreeuwend heeft afgebeeld op het zelfportret heeft het fout. Dat zeg het Brits Museum in aanloop naar een tentoonstelling. ,,De persoon op het doek hóórt iemand schreeuwen.’’
21/03 18u45  Italiaanse minister wil chauffeur die schoolbus gijzelde paspoort afnemenMinister Matteo Salvini wil de chauffeur die een bus met kinderen gijzelde en in brand stak zijn Italiaanse paspoort afnemen. De 13-jarige Rahmi die alarm sloeg wil Salvini zo snel mogelijk een paspoort geven. De 47-jarige Ousseynou Sy (van oorsprong Senegalees maar sinds 2004 Italiaans staatsburger) kaapte gistermorgen een bus met daarin 51 kinderen en drie volwassen.
21/03 18u30  Zeldzame maanvis van bijna twee meter spoelt aan op Australisch strandOp een strand in het zuiden van Australië is afgelopen weekend een maanvis van bijna 2 meter groot aangespoeld. Een vrouw deelde op Facebook beelden van het dode dier, die de afgelopen dagen de wereld over gingen. Volgens een expert gaat het om een soort die niet vaak voorkomt in de regio.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Trump over eindrapport Mueller: ‘Laat maar zien, het is één grote hoax’23/03 00u00 - Gelderlander: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan justitieminister William Barr overhandigd, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
11x Explosieve stijging van dumpingen met drugsafval23/03 03u30 - Gelderlander: Ondanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.
11x Speciaal aanklager Robert Mueller heeft z’n langverwachte rapport af. Wat nu?23/03 02u45 - Gelderlander: Het was nogal een anticlimax in Washington, dat bijna twee jaar lang in de greep was van Muellers onderzoek naar eventuele banden tussen Trumps campagneteam en de Russische overheid. Het ministerie van Justitie meldde droogjes per brief dat Mueller zijn rapportage heeft ingeleverd bij minister William Barr.
10x Brand in touringcar China eist 26 mensenlevens, chauffeurs aangehouden23/03 06u45 - Gelderlander: Bij een brand in een touringcar zijn gisteravond in het zuiden van China zeker 26 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 28 gewonden van wie vijf in kritieke toestand verkeren, zo meldde de gemeente Changde. In de provincie Hunan vielen de afgelopen jaren al tientallen doden bij busbranden.
10x Geen doordachte repliek, maar hysterie viel Forum ten deel23/03 06u15 - Gelderlander: Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
10x Politie bezorgd om dumpingen: ‘Overal in het land ontstaan productielocaties’23/03 03u15 - Gelderlander: Max Daniel is portefeuillehouder drugs bij de Nationale Politie en maakt zich zorgen. Hoe hard de politie ook strijdt tegen drugscriminelen, steeds vaker stuiten zij op drugsafval. ,,Het kan niet anders dan dat de grote jongens bij ons uit handen zijn gebleven.’’
10x Explosieve stijging drugsdumpingen23/03 03u15 - Gelderlander: Ondanks alle inspanningen om de productie van synthetische drugs in Brabant tegen te gaan, stijgt het aantal dumpingen van drugsafval daar met eenderde. Het aantal lozingen van chemisch afval van xtc-pillen in de rest van Nederland groeide nog veel harder.
10x Amerikaanse studente die bloedbad Parkland overleefde, pleegt zelfmoord23/03 03u15 - Gelderlander: Een Amerikaanse studente die vorig jaar het bloedbad overleefde op een middelbare school in Parkland heeft zichzelf van het leven beroofd. Volgens lokale media leed ze aan het overlevendensyndroom, een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS).
8x Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook23/03 11u30 - Gelderlander: Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.
8x Shannen Doherty op Dutch Comic Con in Utrecht23/03 11u30 - Gelderlander: De Jaarbeurs Utrecht is vandaag en morgen het toneel van de Heroes Dutch Comic Con. Onder anderen de Charmed-actrice Shannen Doherty en Once Upon a Time-actrice Jennifer Morrison maken hun opwachting.

Statistieken

Artikels:
32700
Gelezen:
45591
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven