zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
23/08 23u45  Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.
23/08 23u30  Gezien de klimaatdoelstellingen is het waanzin dat in Nederland per plaats verschillende subsidies gelden Het loskoppelen van de regenpijp van het riool wordt steeds populairder. Vooral in Nijmegen gebeurt het vaak, mede door een subsidie in die gemeente. Of een inwoner een tegemoetkoming kan krijgen voor het afkoppelen hangt van de woonplaats af.
23/08 23u30  Amerikaan zat bijna drie maanden onschuldig vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.
23/08 23u15  Afkoppelen regenpijp steeds populairder: aantal aanvragen in vier jaar tijd verdubbeld NIJMEGEN - Huizen loskoppelen van regenwater is in trek. Vooral in Nijmegen laten steeds meer bewoners hemelwater niet langer het riool in lopen, maar in een ton of de tuin. Het kostte Manfred Hendrix geen cent.
23/08 23u00  Emotioneel afscheid Lozano van PSV: ‘Onze harten doen pijn’ De transfer van Hirving Lozano is afgerond en hij vervolgt bij Napoli zijn toekomst. In een afscheidsbericht dat hij via Instagram verspreidde, sprak de 24-jarige Mexicaan vol respect en waardering over PSV en Eindhoven.
23/08 23u00  Transfer beklonken: El Jebli van De Graafschap naar Al-Faisaly DOETINCHEM - Youssef El Jebli heeft zijn gewenste transfer te pakken. De aanvallende middenvelder verruilt De Graafschap per direct voor Al-Faisaly, een club op het hoogste niveau van Saudi-Arabië.
23/08 22u45  Ede heeft primeur: zeldzame bij voor het eerst gespot in Nederland In Ede is op 30 juli tijdens veldwerk een zeldzame zwartpootwolbij aangetroffen, zo meldt Nature Today. Het gaat om een wilde bij die tot voor kort niet in Nederland voorkwam.
23/08 22u45  Auto belandt op de kop bij knooppunt Velperbroek ARNHEM – Op het knooppunt Velperbroek heeft vrijdagavond een ongeval plaatsgevonden. Een auto kwam daarbij op zijn dak tot stilstand.
23/08 22u30  Miljardair Kylie Jenner (22) is shopverslaafd: ‘Ik heb een probleem’ Kylie Jenner heeft haar creditcard weer flink laten wapperen. De 22-jarige realityster en ondernemer deelde op Instagram filmpjes van haar recente oogst en haar gigantische schoenenkast. ,,Ik heb een probleem”, schreef het zusje van Kim Kardashian erbij.
23/08 22u30  NEC recht de schouders in Kerkrade en pakt tegen Roda JC eerste zege KERKRADE - Met een enorme zucht van opluchting stapten de selectie van NEC vrijdagavond laat in de bus naar Nijmegen. In de bagageruimte zaten de eerste drie winstpunten van het seizoen, opgehaald in Kerkrade waar NEC Roda JC met 2-1 versloeg.
23/08 22u15  Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’ De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”
23/08 22u00  NAC en De Graafschap blijven zonder puntenverlies NAC en De Graafschap blijven maar winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De Bredase club moest tot het uiterste gaan om Cambuur (1-0) te verslaan. De Graafschap had minder moeite met FC Volendam: 3-0.
23/08 22u00  De Graafschap beleeft beste seizoenstart ooit door ruime zege op Volendam DOETINCHEM - De Graafschap is bezig aan zijn beste seizoenstart in de clubgeschiedenis. De Doetinchemse eerstedivisionist is na de zege van vrijdagavond op FC Volendam (3-0) met negen punten uit drie duels medekoploper.
23/08 22u00  NEC met hangen en wurgen bij Roda JC naar eerste zege van het seizoen KERKRADE - NEC heeft de eerste zege van het seizoen binnen. De Nijmegenaren wonnen vrijdagavond met 1-2 in Kerkrade van Roda JC. De Limburgers hielpen NEC in het zadel.
23/08 21u46  Arnhemse veelpleger in therapie na diefstallen in Nijmeegse supermarkt NIJMEGEN / ZUTPHEN - Het komt niet zo vaak voor dat een meervoudige strafkamer van de rechtbank direct na de inhoudelijke behandeling van een zaak uitspraak doet. In de zaak tegen een 47-jarige Arnhemmer gebeurde dat donderdag wel.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 23u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/08 21u46  LIVE: De Graafschap scoort erop los tegen VolendamDOETINCHEM - De Graafschap ontvangt vanavond (aftrap 20.00 uur) FC Volendam op de Vijverberg. De Superboeren hebben na twee wedstrijden in de Eerste Divisie de volle buit gepakt. Youssef El Jebli ontbreekt vanavond bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder - dit seizoen al goed voor twee treffers - staat op het punt te vertrekken. Trainer Mike Snoei gunt Stef Nijland zijn eerste basisplaats van het seizoen. Mis niets in het liveblog.
23/08 21u30  Peppa Pig stuitte eerst op kritiek, maar brengt nu miljarden opIn een tijd dat animatieseries steeds realistischer getekend zijn, scoort een simpel tekenfilmfiguurtje van een big bijzonder goed. Vannacht werd het bedrijf achter kinderhit Peppa Pig verkocht voor 3,6 miljard euro. Waar komt dat succes vandaan?
23/08 21u30  LIVE: Doelpuntenmaker Nijland gewisseld bij De GraafschapDOETINCHEM - De Graafschap ontvangt vanavond (aftrap 20.00 uur) FC Volendam op de Vijverberg. De Superboeren hebben na twee wedstrijden in de Eerste Divisie de volle buit gepakt. Youssef El Jebli ontbreekt vanavond bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder - dit seizoen al goed voor twee treffers - staat op het punt te vertrekken. Trainer Mike Snoei gunt Stef Nijland zijn eerste basisplaats van het seizoen. Mis niets in het liveblog.
23/08 21u30  LIVE: Roda JC scoort, maar NEC nog steeds op voorsprongNIJMEGEN - NEC trapt vanavond (20.00 uur) af in Kerkrade voor de derde competitiewedstrijd in de Eerste Divisie. De ploeg van het trainerstrio Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer wacht nog op de eerste zege van het seizoen. Tegenstander Roda JC heeft - net als NEC - na twee duels één punt verzameld. Mis niets in het liveblog.
23/08 21u30  Dionne Stax sluit laatste dag NOS af met snik en doet ‘ongemakkelijk’ over het SongfestivalDionne Stax nam vandaag na twaalf jaar afscheid van de NOS. De presentatrice was zichtbaar geëmotioneerd toen ze de kijkers aan het eind van het journaal van 18.00 uur voor de allerlaatste keer een fijne avond toewenste. Daarna begon in het roddelcircuit direct het gespeculeer over de presentatie van het Eurovisie Songfestival.
23/08 21u15  Rob Hadders had groot gelijk, wat een fout in de reglementen van De slimste mens!Geen zomer zonder het olijke seniorenduo Philip en Maarten op NPO 2. Fans Gudo Tienhooven en Alexander van Eenennaam slaan geen aflevering over. Elke week blikken zij terug op De slimste mens.
23/08 21u15  LIVE: NEC verdubbelt de voorsprong tegen Roda JCNIJMEGEN - NEC trapt vanavond (20.00 uur) af in Kerkrade voor de derde competitiewedstrijd in de Eerste Divisie. De ploeg van het trainerstrio Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer wacht nog op de eerste zege van het seizoen. Tegenstander Roda JC heeft - net als NEC - na twee duels één punt verzameld. Mis niets in het liveblog.
23/08 21u00  LIVE: NEC scoort vlak voor rust uit vrije trapNIJMEGEN - NEC trapt vanavond (20.00 uur) af in Kerkrade voor de derde competitiewedstrijd in de Eerste Divisie. De ploeg van het trainerstrio Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer wacht nog op de eerste zege van het seizoen. Tegenstander Roda JC heeft - net als NEC - na twee duels één punt verzameld. Mis niets in het liveblog.
23/08 21u00  Einde Dionne Stax bij NOS, gaat ze nu het songfestival doen? ‘Ik ga hier niets over zeggen’Dionne Stax nam vandaag na twaalf jaar afscheid van de NOS. De presentatrice was zichtbaar geëmotioneerd toen ze de kijkers aan het eind van het journaal van 18.00 uur voor de allerlaatste keer een fijne avond toewenste. Daarna begon in het roddelcircuit direct het gespeculeer over de presentatie van het Eurovisie Songfestival.
23/08 20u45  LIVE: NEC ontsnapt na kopbal op de paal van Roda JCNIJMEGEN - NEC trapt vanavond (20.00 uur) af in Kerkrade voor de derde competitiewedstrijd in de Eerste Divisie. De ploeg van het trainerstrio Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer wacht nog op de eerste zege van het seizoen. Tegenstander Roda JC heeft - net als NEC - na twee duels één punt verzameld. Mis niets in het liveblog.
23/08 20u45  Inhaalmanoeuvre wielrenners in Zevenaar gaat mis: drie gewondenZEVENAAR - Op de rotonde van de Babberichseweg in Zevenaar heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Daarbij zijn drie gewonden gevallen.
23/08 20u30  Amerikaans bedrijfsleven verwerpt oproep Trump om China te verlatenDe uitlatingen van president Donald Trump over China zijn bij het Amerikaanse bedrijfsleven in het verkeerde keelgat geschoten. De ondernemersorganisatie US Chamber of Commerce verwierp de opmerking van de president dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 20u30  Angst voor illegaal waterfeest op recreatieplas De Gouden HamAPPELTERN / MAASBOMMEL - Gemeente en hulpdiensten zijn bang dat er zaterdag in recreatiegebied de Gouden Ham bij Maasbommel illegaal een groot en lawaaiïg botenfeest komt op het water.
23/08 20u30  LIVE: Nijland maakt vertrouwen waar en schiet De Graafschap op voorsprongDOETINCHEM - De Graafschap ontvangt vanavond (aftrap 20.00 uur) FC Volendam op de Vijverberg. De Superboeren hebben na twee wedstrijden in de Eerste Divisie de volle buit gepakt. Youssef El Jebli ontbreekt vanavond bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder - dit seizoen al goed voor twee treffers - staat op het punt te vertrekken. Trainer Mike Snoei gunt Stef Nijland zijn eerste basisplaats van het seizoen. Mis niets in het liveblog.
23/08 20u30  Dionne Stax eindigt laatste NOS Journaal met een snik: ‘Ik ben mooie herinneringen rijker’Dionne Stax nam vandaag na twaalf jaar afscheid van de NOS. De presentatrice was zichtbaar geëmotioneerd toen ze de kijkers aan het eind van het journaal van 18.00 uur voor de allerlaatste keer een fijne avond toewenste. Van collega weerman Marco Verhoef kreeg ze dan ook een dikke knuffel.
23/08 19u45  Hockeysters overtuigend naar EK-finale na grote zege op EngelandOranje heeft zich vanavond overtuigend geplaatst voor de finale van het EK in België. De ploeg van bondscoach Alyson Annan won in Antwerpen gedecideerd van Engeland. De hockeysters vernederden de winnaar van Groep B met liefst 8-0.
23/08 19u30  G7 gaat over groeiende ongelijkheid, maar staat in het teken van Donald TrumpWaarover praten zij, daar in het Zuid-Franse Biarritz? De top van zeven wereldleiders en de EU belooft dit weekeinde in elk geval herrie, zowel binnen als buiten de vergaderzaal.
23/08 19u30  Arnhemmer Michiel Jonker staat pal voor onze privacy: ‘Dat het nodig is, stelt me steeds weer teleur’ARNHEM - De Arnhemmer Michael Jonker vecht voor privacy. Al acht maal stond hij in de rechtszaal om het recht op privacy te verdedigen. Het is niet dat Jonker per se anoniem wil zijn. Als hij maar zelf de keus kan maken aan wie hij persoonsgegevens afstaat: ,,Zoveel mogelijk informatie verzamelen van mensen lijkt een nieuwe trend.’’
23/08 19u30  LIVE: Snoei geeft Nijland en Thomassen de kans in basis tegen FC VolendamDOETINCHEM - De Graafschap ontvangt vanavond (aftrap 20.00 uur) FC Volendam op de Vijverberg. De Superboeren hebben na twee wedstrijden in de Eerste Divisie de volle buit gepakt. Youssef El Jebli ontbreekt vanavond bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder - dit seizoen al goed voor twee treffers - staat op het punt te vertrekken. Trainer Mike Snoei gunt Stef Nijland zijn eerste basisplaats van het seizoen. Mis niets in het liveblog.
23/08 19u30  Miley Cyrus krijgt na scheiding volledige voogdij over 15 huisdierenLiam Hemsworth en Miley Cyrus hebben dan misschien samen geen kinderen uit hun huwelijk dat nog geen jaar duurde, ze delen wel vijftien huisdieren. Hoewel een woordvoerder kort na de bekendmaking van de breuk twee weken geleden nog zei dat ze samen voor de beesten zouden blijven zorgen, gaat de volledige voogdij tóch naar Miley. Dat meldt TMZ.
23/08 19u15  Voor- en nafoto's van verwilderd meisje op eerste schooldag gaan viraalDe Britse Lucie (5) zag er onberispelijk uit voordat ze het huis verliet voor haar eerste schooldag na de zomervakantie. Maar aan het einde van de dag zag het meisje er totaal verwilderd uit, getuige de voor- en nafoto's die haar moeder Jill op Facebook deelde. De grappige kiekjes zijn inmiddels duizenden keren gedeeld.
23/08 19u15  Directeur Pro Persona Nijmegen weggestuurdNIJMEGEN - Directeur Jeroen Kreuger van Pro Persona in Nijmegen is per direct aan de kant gezet. De reden zijn grote financiële problemen bij de Gelderse instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Gisteren werd bekend dat afdelingen in Ede dichtgaan, in Tiel is er al een gesloten.
23/08 19u15  Vos soleert naar ritzege in NoorwegenMarianne Vos heeft de tweede etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. De 32-jarige Brabantse sprong op het laatste klimmetje op zo’n 6 kilometer van de streep weg uit de voorste groep en soleerde naar de winst in Aksim. Vos bleef het sprintende peloton net voor op het laatste rechte stuk naar de finish, dat ook nog iets omhoog liep.
23/08 19u15  LIVE: Snoei geeft Nijland de kans in basis tegen FC VolendamDOETINCHEM - De Graafschap ontvangt vanavond (aftrap 20.00 uur) FC Volendam op de Vijverberg. De Superboeren hebben na twee wedstrijden in de Eerste Divisie de volle buit gepakt. Youssef El Jebli ontbreekt vanavond bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder - dit seizoen al goed voor twee treffers - staat op het punt te vertrekken. Trainer Mike Snoei gunt Stef Nijland zijn eerste basisplaats van het seizoen. Mis niets in het liveblog.
23/08 19u15  ‘Studenten moeten uitkijken voor dubbel betaalde verzekeringen’Nog even en dan breekt een nieuw schooljaar aan. Start jij dit jaar met een studie? Dan stuit je ongetwijfeld op veel nieuwigheden. In de serie Studenten Startpakket helpt deze site je op weg met tips over werk, wonen, vervoer, tech, koken & eten. Deze aflevering: verzekeringen.
23/08 19u15  LIVE: Geen wijzigingen in opstelling NEC tegen Roda JCNIJMEGEN - NEC trapt vanavond (20.00 uur) af in Kerkrade voor de derde competitiewedstrijd in de Eerste Divisie. De ploeg van het trainerstrio Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer wacht nog op de eerste zege van het seizoen. Tegenstander Roda JC heeft - net als NEC - na twee duels één punt verzameld. Mis niets in het liveblog.
23/08 19u00  Studentenhuis in Wageningen krijgt ruim 4000 euro boete na huisfeestWAGENINGEN - Wageningse studenten die een feestje willen geven, doen er goed aan geen pot voor de onkosten neer te zetten. Drie Wageningse studenten hebben boetes gekregen van samen 4000 euro voor het schenken van alcohol op 5 mei. Volgens de gemeente verdienden ze geld met hun feest, en dat mag niet.
23/08 18u45  Moeder van baby die buiten sliep bij opvang in Deventer dient klacht in: ‘Dit sloeg in als een bom’De ouders van het baby’tje dat deze week zonder toestemming en afdekking buiten sliep bij een kinderopvang in Deventer dienen een officiële klacht in. Dat heeft moeder Rachel van Meeteren (22) laten weten aan de Stentor. Ze zegt boos en verdrietig te zijn. ,,Dit sloeg in als een bom.’’
23/08 18u45  Dionne Stax eindigt laatste NOS Journaal snikkend: ‘Ik ben mooie herinneringen rijker’Dionne Stax nam vandaag na twaalf jaar afscheid van de NOS. De presentatrice was zichtbaar geëmotioneerd toen ze de kijkers aan het eind van het journaal van 18.00 uur voor de allerlaatste keer een fijne avond toewenste. Van collega weerman Marco Verhoef kreeg ze dan ook een dikke knuffel.
23/08 18u15  Presentatrice maakt prins George (6) belachelijk vanwege balletlessen, kijkers woestGood Morning America-presentatrice Lara Spencer (50) heeft zich de woede van duizenden kijkers op de hals gehaald na het publiekelijk belachelijk maken van prins George, de derde in lijn voor de Britse troonopvolging. Spencer barstte in lachen uit toen ze onthulde dat de 6-jarige zoon van William en Kate Middleton balletlessen gaat volgen. ,,Jongetjes uitlachen omdat ze dansen, dat is zo triest!”
23/08 18u00  Denen domineren derde etappe DenemarkenDe Deen Lasse Norman Hansen heeft de derde etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. De renner van wielerploeg Corendon-Circus bleef zijn landgenoten Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Niklas Larsen en Rasmus Quaade voor. Larsen, die als derde over de streep kwam, gaat wel aan de leiding in de Deens etappekoers.
23/08 18u00  Meppende grensrechter Gianluca schaamt zich kapot: ‘Schadevergoeding al betaald’Hij werd wereldberoemd in Nederland door dat filmpje waarin hij als grensrechter van het Haarlemse Geel-Wit met een geweldige klap de keeper van het Hoofddorpse UNO knock-out slaat. De ‘Haarlemse Italiaan’ Gianluca A. staat dinsdag voor de rechter en schaamt zich kapot.
23/08 18u00  Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-dramaNederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Frankrijk en Ierland dreigen al met het opzeggen van een handelsverdrag, Duitsland en Noorwegen hebben steun bevroren.
23/08 17u45  Met uitsterven bedreigde giraffe krijgt beschermde statusVolgens diverse internationale natuurorganisaties is de giraffe ‘stilletjes aan het uitsterven’. Daarom is vandaag in Genève besloten dat het dier een beschermde status krijgt. Daar zijn deze week de 183 lidstaten bijeen die het Cites-verdrag tegen handel in bedreigde dieren en planten hebben getekend.
23/08 17u30  Nijmeegse introlopers vertrekken naar Goch voor introfestivalNIJMEGEN – De introductie voor de Radboud Universiteit zit er in Nijmegen zo goed als op. Een groot deel van de introductiegangers is vandaag vertrokken naar het Duitse Goch voor het introfestival.
23/08 17u30  Prinses Beatrix en prins Charles bij luchtlandingen EdeEDE - De Britse troonopvolger prins Charles en prinses Beatrix wonen op 21 september de Airborne Luchtlandingen en Herdenking in Ede bij. Ook zijn er enkele veteranen aanwezig die in 1944 meevochten in de strijd tegen de Duitse bezetter.
23/08 17u15  Gaat Kelderman in Vuelta weer zijn seizoen redden?Na een seizoen vol tegenslag start Wilco Kelderman morgen met klassementsaspiraties in de Vuelta. ,,Ik heb er heel veel zin in”, zegt de 28-jarige renner van Sunweb.
23/08 17u15  Marcel Kittel is klaar: ‘Ik kan mezelf niet meer martelen op de fiets’Marcel Kittel beëindigt zijn loopbaan. De 31-jarige topsprinter kan zichzelf niet meer motiveren, zo legt hij uit in het Duitse Spiegel. ,,Pijn definieert de sport, de wereld waarin je leeft. Ik heb alle motivatie verloren om door te gaan met mezelf martelen op de fiets.”
23/08 17u00  Kelderman: De Vuelta is al vaker de ronde geweest waarin ik mijn seizoen moest reddenNa een seizoen vol tegenslag start Wilco Kelderman morgen met klassementsaspiraties in de Vuelta. ,,Ik heb er heel veel zin in”, zegt de 28-jarige renner van Sunweb.
23/08 17u00  Olifant Saba arriveert na voorspoedige reis vanuit Zweden in Burgers’ ZooARNHEM - Het olifantenvrouwtje Saba is vandaag zonder problemen aangekomen in de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo. Het dier komt over vanuit een dierentuin in Zweden. Ze gaat in Arnhem olifantenkoe Pinky gezelschap houden, die eenzaam is sinds het overlijden van haar eerdere maatje.
23/08 17u00  Overval Bruna Tiel: ‘Gelukkig bleek hij geen wapen te hebben maar je schrikt toch heel erg’TIEL - De schrik zit er nog goed in bij de medewerkers van de Bruna in Tiel aan het einde van de vrijdagmiddag. Aan het begin van de middag probeerde een man de winkel te overvallen door een medewerker te bedreigen met een wapen. Zonder buit verliet de dader even later de zaak.
23/08 17u00  Prins Charles en prinses Beatrix bij luchtlandingen EdeEDE - De Britse troonopvolger Prins Charles, officieel The Prince of Wales genoemd, en prinses Beatrix wonen op 21 september de Airborne Luchtlandingen en Herdenking in Ede bij. Ook zijn er enkele veteranen die in 1944 meevochten in de strijd tegen de Duitse bezetter aanwezig.
23/08 17u00  Ancilla van de Leest: We hebben even tijd en ruimte nodig om dit nieuws over Arjen te verwerkenFamilie en vrienden zijn diep bedroefd over het feit dat ze de vermiste Arjen Kamphuis waarschijnlijk nooit meer terug zullen zien, nu de politie het onderzoek gesloten heeft en uitgaat van een fataal kajak-ongeluk. ,,Zijn denkbeelden mogen niet vergeten worden.”
23/08 17u00  Moeder Gerard Joling schrikt zich rot bij zien ‘verjaardagscadeau’: ‘Breng hem maar terug’Gerard Joling heeft zijn hoogbejaarde moeder met een behoorlijk flauwe grap flink aan het schrikken gemaakt. De 59-jarige zanger maakte moederlief wijs dat hij voor haar 90ste verjaardag een puppy had aangeschaft, wetende dat zij helemaal niets van honden moet hebben. ,,Ik wil hem niet vasthouden, breng hem maar terug!”
23/08 16u45  Studentenhuis in Wageningen krijgt ruim 4.000 euro boete na huisfeestWAGENINGEN - Wageningse studenten die een feestje willen geven, doen er goed aan geen pot voor de onkosten neer te zetten. Drie Wageningse studenten hebben boetes gekregen van samen 4.000 euro voor het schenken van alcohol op 5 mei. Volgens de gemeente verdienden ze geld met hun feest, en dat mag niet.
23/08 16u45  FC Utrecht maakt zich op voor entree DalmauAdrián Dalmau sluit zondag normaal gesproken aan bij de wedstrijdselectie van FC Utrecht, dat om 14.30 uur thuis tegen VVV-Venlo speelt. Al is een basisplaats nog geen optie.
23/08 16u45  Zoektocht Kamphuis gestaakt: ‘Arjen is weg, maar zijn ideeën moeten blijven’Familie en vrienden zijn diep bedroefd over het feit dat ze de vermiste Arjen Kamphuis waarschijnlijk nooit meer terug zullen zien, nu de politie het onderzoek gesloten heeft en uitgaat van een fataal kajak-ongeluk. ,,Zijn denkbeelden mogen niet vergeten worden.”
23/08 16u45  Ook Frankrijk start onderzoek naar verkrachtingen EpsteinHet Franse Openbaar Ministerie opent een onderzoek naar de mogelijke verkrachting van minderjarigen en andere overtredingen door Jeffrey Epstein. Het onderzoek wordt geopend naar aanleiding van informatie die de Fransen uit Amerika hebben verkregen, meldt openbaar aanklager Remy Heitz.
23/08 16u45  Waarom eredivisie dit weekend toch de moeite isDe topclubs krijgen we niet te zien. Maar met een Griekse goalgetter die niet te houden is, drie onbevangen promovendi die indruk maken en een strijd om de koppositie die helemaal open ligt, blijft er komend eredivisieweekend genoeg over om naar uit te kijken.
23/08 16u45  File op A73 door ongeval tussen twee auto's bij knooppunt RijkevoortBOXMEER - Door een ongeval tussen twee personenauto's is vrijdagmiddag een flinke file ontstaan op de A73 in de richting van Nijmegen, bij het knooppunt Rijkevoort. Het ongeluk gebeurde op de verbindingsweg A77, vlak voor de snelweg A73.
23/08 16u30  Frankrijk start officieel onderzoek naar daden EpsteinHet Franse Openbaar Ministerie opent een onderzoek naar de mogelijke verkrachting van minderjarigen en andere overtredingen door Jeffrey Epstein. Het voorlopig onderzoek wordt geopend naar aanleiding van informatie die de Fransen uit Amerika heeft verkregen, meldt openbaar aanklager Remy Heitz.
23/08 16u30  Waarom eredivisie dit weekend toch de moeite waard isDe topclubs krijgen we niet te zien. Maar met een Griekse goalgetter die niet te houden is, drie onbevangen promovendi die indruk maken en een strijd om de koppositie die helemaal open ligt, blijft er komend eredivisieweekend genoeg over om naar uit te kijken.
23/08 16u30  Topsprinter Kittel beëindigt loopbaan: ‘Ik kan mezelf niet meer martelen op de fiets’Marcel Kittel beëindigt zijn loopbaan. De 31-jarige topsprinter kan zichzelf niet meer motiveren, zo legt hij uit in het Duitse Spiegel. ,,Pijn definieert de sport, de wereld waarin je leeft. Ik heb alle motivatie verloren om door te gaan met mezelf martelen op de fiets.”
23/08 16u30  Kaag: Nederland wil Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-dramaNederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad.
23/08 16u15  Moeder Gerard Joling schrikt zich rot bij zien 'verjaardagscadeau': 'Breng hem maar terug’Gerard Joling heeft zijn hoogbejaarde moeder met een behoorlijk flauwe grap flink aan het schrikken gemaakt. De 59-jarige zanger maakte moederlief wijs dat hij voor haar 90e verjaardag een puppy had aangeschaft, wetende dat zij helemaal niets van honden moet hebben. ,,Ik wil hem niet vasthouden, breng hem maar terug!”
23/08 16u15  Kaag: Handelsbelangen zijn drukmiddel richting BraziliëNederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad.
23/08 16u15  Blauwalg is weer terug in de SpiegelwaalNIJMEGEN - Door het warme weer kampt de Spiegelwaal wederom met blauwalg. Daarom waarschuwt de provincie Gelderlander zwemmers om niet het water in te gaan. Vanwege de bacterie is er een verhoogde kans op gezondheidsklachten. De blauwalg vormt een olieachtige drijflaag op het water.
23/08 16u00  Netflix, Videoland en nu Disney: de strijd om je televisie neemt toeAangetrokken door het succes van Netflix willen nu Disney en Apple de Nederlandse huiskamer veroveren met een eigen streamingservice. Voor tv-kijkers wordt het steeds lastiger én kostbaarder om al hun favoriete programma’s te kijken.
23/08 15u45  Arnhemmer gaat compleet door het lint als zijn vriendin bij hem is: OM eist locatieverbodARNHEM - Zo lang zijn vriendin niet bij hem is, lijkt het wel goed te gaan met de 24-jarige Arnhemmer die vrijdag terecht moest staan voor mishandelingen en bedreigingen. Maar de officier van justitie vond het te ver gaan een contactverbod te eisen.
23/08 15u30  Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontorenIn New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.
23/08 15u30  Historisch vliegtuigje dat mee zou doen in Ede loopt schade op bij landing op Midden-ZeelandARNEMUIDEN - Een historisch vliegtuigje dat mee zou doen aan de vliegshow Wings of Freedom in Ede heeft vanmiddag schade opgelopen bij een harde landing op vliegveld Midden-Zeeland. De Spitfire kwam in de problemen doordat het landingsgestel niet goed functioneerde.
23/08 15u30  Dutch Domino Team klaar voor nieuw record in Veenendaal met 350.000 dominostenenVEENENDAAL - Zaterdag 24 augustus is D-Day. De dag waarop het grootste dominoproject van 2019 met als titel Showbizz voltooid moet worden. 350.000 dominostenen die in de afgelopen twee weken zijn opgebouwd in de sporthal in Veenendaal gaan omvallen nadat de eerste steen is omgeduwd.
23/08 15u00  China gaat miljarden heffen op import van Amerikaanse auto’sChina gaat importheffingen instellen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen. Dat heeft de Chinese regering aangekondigd.
23/08 15u00  Eredivisie bij voetbalsters gaat van start met steeds professionelere opzetAnderhalve maand na het WK-suc­ces van de Leeuwinnen begint vanavond de eredivisie bij de vrouwen. Een competitie die zich rap ontwikkelt, maar die qua aantrek­kingskracht omringd is door vraagtekens.
23/08 15u00  Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West heeft zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards niet bepaald van zijn beste kant laten zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich werkelijk afspeelde.
23/08 15u00  Man vrijuit voor online besmeuren buren na onvolledige aangifteARNHEM - Een 49-jarige man uit Heelsum is vrijdag niet veroordeeld voor het plaatsen van vervelende teksten over zijn buurman op internet. Dat gebeurde vorig jaar toen hij nog in Doorwerth woonde.
23/08 14u45  Supertalent Evenepoel tekent tot eind 2023 bij Deceuninck-Quick-StepWielerploeg Deceuninck-Quick-Step heeft het contract van supertalent Remco Evenepoel opengebroken en verlengd. De 19-jarige Belg is vastgelegd tot het einde van 2023.
23/08 14u45  Afzegging Carapaz zorgt ook voor veel wissels in Vuelta wielerspelRichard Carapaz meldde zich gisteren onverwachts af voor de Vuelta die morgen om iets voor 19.00 uur start. Dat Carapaz één van de favorieten voor de eindzege was, werd ook duidelijk in het Persgroep Vuelta Wielerspel. Zo stond hij op plek nummer drie van meest geselecteerde renners.
23/08 14u45  Rod Stewart poseert met vrouw en drie exenDat Rod Stewart het nog steeds goed kan vinden met al zijn oude vlammen is geen geheim, maar de oude rocker heeft daar nu ook bewijs voor geleverd. Deze week poseerde hij op het verjaardagsfeestje van zijn dochter Kimberly (40) met zijn huidige vrouw en drie van zijn exen. Volgens de Britse Daily Mail is het waarschijnlijk de eerste keer dat Rod met zoveel exen samen is gezien.
23/08 14u30  8-jarige joyrider zet wéér eigen leven op spel: ‘Ik reed nu 180 kilometer per uur’Een 8-jarige jongen uit de Duitse plaats Soest is voor de tweede keer in twee dagen gaan joyriden. In de nacht van dinsdag op woensdag pikte hij de auto van zijn moeder voor een tocht over de snelweg bij Soest, in Noord-Rijnland-Westfalen. Twee nachten later toerde hij met behoorlijke snelheid door de binnenstad van Dortmund.
23/08 14u30  Met 211 kilometer per uur over de snelweg: ‘Doe effe normaal’ZALTBOMMEL - Een 52-jarige man uit Zaltbommel dacht donderdag volgens de politie even voor Max Verstappen te kunnen spelen op de N345 tussen Zutphen en Brummen. Hij racete met 211 kilometer per uur over de weg waar 100 kilometer per uur is toegestaan. ‘Doe effe normaal', schrijft de politie op Facebook.
23/08 14u15  Roy Donders en Berdien Stenberg in Expeditie RobinsonRealityster Roy Donders en voormalig fluitiste Berdien Stenberg zijn te zien in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. RTL maakte vandaag hun deelname bekend, waarmee het complete deelnemersveld van twintig man gevuld is.
23/08 14u00  Taxirit wordt weer duurderDe taxitarieven gaan in 2020 verder omhoog. De maximumprijzen voor het start-, kilometer- en wachttarief stijgen ruim 2 procent. Dat blijkt uit een nieuwe regeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
23/08 14u00  Weer stapt FvD’er over van Baudet naar OttenOpnieuw stapt een volksvertegenwoordiger van Forum voor Democratie over naar Henk Otten, de bij FvD vertrokken politicus die nu een eigen partij wil oprichten. Het gaat om Cornelis van den Berg die voor FvD in de Provinciale Staten zit in de provincie Flevoland.
23/08 13u45  Quintana: Roglic is de topfavoriet in deze VueltaNairo Quintana won de Vuelta in 2016 en start als kopman voor Movistar in deze editie. Hij noemt zichzelf geen favoriet, maar legt de druk bij Primoz Roglic. ,,Hij is een heel compleet renner', zei de Colombiaan op het persmoment van de Vuelta. ,,Voor mij is hij de topfavoriet.'
23/08 13u45  Politie België: Truckchauffeur niet schuldig aan dodelijk auto-ongeluk Nederlandse vrouwDe chauffeur van de vrachtwagen die eergisteren in het Belgische dorp Lavaux-Sainte-Anne betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk waarbij een Nederlandse vrouw om het leven kwam, treft volgens de politie geen enkele blaam. Pierre Jacob, commissaris van het politiedistrict aldaar, stelt dat de in 1961 geboren bestuurster op het gevaarlijke kruispunt een stopbord negeerde dat daar onlangs na een eerder verkeersincident was neergezet.
23/08 13u45  Geen treinen tussen station Mook Molenhoek en Cuijk door grote seinstoringNIJMEGEN/CUIJK - Door een seinstoring rijden er vrijdagmiddag geen treinen tussen Mook Molenhoek en Cuijk. Dit duurt naar verwachting tot 15.45 uur.
23/08 13u45  Overval op Bruna in winkelcentrum Kwadrant in Tiel: verdachte opgepaktTIEL - Een man heeft deze vrijdagmiddag een overval gepleegd op de Bruna in het winkelcentrum Kwadrant aan de Nieuwe Tielseweg in Tiel. Er is niemand gewond geraakt en de verdachte werd snel opgepakt.
23/08 13u30  De Grote Groenland quizGroenland? Donald Trump heeft het deze week op de kaart gezet met zijn spectaculaire bod het eiland te kopen. Maar wat weet u van het land?
23/08 13u30  Meijers hoopt met ADO tegen RKC van de nul af te komen: ‘Daar is dit een wedstrijd voor’ADO-aanvoerder Aaron Meijers was zondag liever met wat meer punten op zak voor even naar Waalwijk teruggekeerd. Nu moet er bij nieuwkomer RKC worden gewonnen om een sportieve crisis in Den Haag te bezweren.
23/08 13u30  Geen treinen tussen Mook Molenhoek en Cuijk door grote seinstoringNIJMEGEN/CUIJK - Door een seinstoring rijden er vrijdagmiddag geen treinen tussen Mook Molenhoek en Cuijk. Dit duurt naar verwachting tot 15.45 uur.
23/08 13u30  Man (40) uit Drachten vervolgd voor verspreiden naaktbeelden ‘gluursauna’ NederasseltNEDERASSELT - Een 40-jarige man uit Drachten wordt vervolgd voor het verspreiden van naaktbeelden gemaakt bij sauna Beauty en Oase in Nederasselt. De man wordt ervan verdacht beelden van naakte handbalsters in een sauna te hebben geüpload op een pornografische website
23/08 13u30  Rechter moet zich buigen over censuur in zaak-Nicky Verstappen: ‘laat dan één camera toe’In een ‘unieke zaak’ stond een flink deel van de Nederlandse nieuwsmedia vanochtend tegenover de Nederlandse Staat. Twistpunt is het persverbod dat de rechtbank in Limburg heeft opgelegd tijdens het speciale bezoek aan de Brunssummerheide komende dinsdag. ‘We willen geen pottenkijkers kan niet het argument zijn'. Maandag doet de rechter uitspraak.
23/08 13u15  Oud-politicus en voormalig NEC-voorzitter Henk Bergamin overledenNIJMEGEN - Henk Bergamin, oud-politicus en voormalig voorzitter van voetbalclub NEC, is in de nacht van donderdag op vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden.
23/08 13u15  Gewapende overval op Bruna in winkelcentrum Kwadrant in TielTIEL - Onbekenden hebben deze vrijdagmiddag een gewapende overval gepleegd op de Bruna in het winkelcentrum Kwadrant aan de Nieuwe Tielseweg in Tiel. Volgens de bedrijfsleider van Bruna zijn er geen gewonden te betreuren en is de dader ervandoor gegaan. ,,Gelukkig valt het allemaal mee.’’
23/08 13u15  Tegenslag Vitesse: knieblessure Musonda; Foor en Grot in basisARNHEM - Vitesse is op weg naar het duel met Heracles geconfronteerd met forse tegenslag. Charly Musonda heeft opnieuw last van knieklachten. De huurling van Chelsea was daardoor vorig seizoen al grotendeels uitgeschakeld.
23/08 13u00  Migranten op reddingsschip Ocean Viking worden verdeeld over aantal Europese landenVoor de 356 migranten op het reddingsschip Ocean Viking is een oplossing gevonden. Zij mogen aan land komen in Malta, waarna ze worden verdeeld over Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Portugal en Roemenië, meldde de Maltese premier Joseph Muscat op Twitter.
23/08 12u45  Yolanthe steekt haar tong uit en Bibi ontdekt gek plukjeKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
23/08 12u45  80.000 euro buit bij grootschalige WhatsApp-fraude: 17 'geldezels' opgepakt in regio ApeldoornDe politie heeft deze week zeventien personen uit Apeldoorn en omgeving aangehouden voor fraude via WhatsApp. De verdachte personen zouden zich hebben voorgedaan als een bekende en vroegen slachtoffers om geld over te maken.
23/08 12u45  Huwelijksreis van Bob en Nienke uit Winterswijk werd een deceptie: ‘Leuke momenten zijn ons afgenomen’WINTERSWIJK - Het moest een romantische huwelijksreis worden voor Bob (29) en Nienke (28) Kerver uit Winterswijk, maar het werd een deceptie. Door een volgens Bob en Nienke vies en stinkend appartement dat totaal niet leek op wat online werd voorgespiegeld en een reisbureau dat het liet afweten. ‘Veel leuke momenten zijn ons eigenlijk wel afgenomen’.
23/08 12u45  Eeuwenoude kinderring en armband gevonden op bouwterrein in Arnhems stadsdeel SchuytgraafARNHEM - Bij archeologisch onderzoek aan de zuidkant van het Arnhemse stadsdeel Schuytgraaf zijn deze week diverse bijzondere vondsten gedaan. In een voormalige sloot in Veld 24, ten zuiden van de Marasingel, werden onder meer een eeuwenoude armband en een kinderring gevonden.
23/08 12u30  FC Utrecht haalt Ramselaar terug naar GalgenwaardBart Ramselaar vertrekt bij PSV en keert terug bij FC Utrecht. Partijen hebben daarover een akkoord bereikt. In 2016 haalden de Eindhovenaren de middenvelder voor miljoenen op bij FC Utrecht. Bij PSV zat de 23-jarige Ramselaar op een dood spoor.
23/08 12u30  Ochtend vol files op A12 bij Arnhem door wegwerk, ongeval en vakantieverkeerARNHEM - Verkeer op rijksweg A12 bij Arnhem kampt vrijdag overdag in oostelijke én westelijke richting met vertraging. De oorzaak is een combinatie van ongevallen, wegwerk in Arnhem en extra verkeersdrukte door vakantieverkeer.
23/08 12u15  Tijdens de vakantie is alles andersDe wijn die je dronk in het zuiden op een terras aan de Atlantische Oceaan was niet mis, sterker nog: ,,De beste wijn die ik óóit gedronken heb. Tegen die prijs! Ik heb meteen een paar dozen in de achterbak gezet.”
23/08 12u00  Lozano voor recordbedrag van PSV naar NapoliDe kogel is door de kerk: Hirving Lozano vertrekt voor een recordbedrag naar Napoli. PSV ontvangt zo'n 40 miljoen euro voor de Mexicaan, maar een beperkt deel moet wel nog overgeboekt worden naar Mexico.
23/08 11u45  Bert vond identiteitsplaatje van al bijna 75 jaar vermiste Amerikaan: ‘Ik kreeg er kippenvel van’PERSINGEN - Met zijn metaaldetector vond Bert Rosendal in een akker bij Persingen het identiteitsplaatje van een Amerikaanse soldaat die al bijna 75 jaar wordt vermist. ,,Kippenvel kreeg ik ervan.”
23/08 11u45  Joshua Smits durft bij Almere City weer vooruit te kijkenMIDDELAAR/NIJMEGEN - Joshua Smits staat weer onder de lat. Eindelijk. Hij knokte zich terug na twee armbreuken en een afgescheurde kruisband. In Almere is hij nu de nummer één.
23/08 11u30  Grapperhaus: Thailand bereid te werken aan oplossing in zaak Van LaarhovenThailand is bereid om samen met Nederland te werken aan een oplossing in de zaak van de Nederlandse voormalige coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Een deal moet echter wel passen binnen beide rechtsstelsels.
23/08 11u30  Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘het was een kajak-ongeluk’Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reële scenario voor Kamphuis’ verdwijning. Zijn telefoon en computer waren na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, maar die hebben niks met de verdwijning te maken.
23/08 11u30  Ongeluk bij knooppunt Waterberg; file op A12 en A50 bij ArnhemARNHEM - Verkeer op rijksweg A12 bij Arnhem loopt in oostelijke én westelijke richting vast na een ongeluk kort na 10.30 uur, even ten oosten van knooppunt Waterberg. Daar is voor bergingswerkzaamheden in oostelijke richting een rijstrook afgesloten. Daardoor stroopt ook het verkeer op de A50 op.
23/08 11u30  Lachgas lijkt onschuldig, maar Twents slachtoffer had geen weet van risico'sENSCHEDE - De jonge dwarslaesiepatiënt die in MST terechtkwam, had geen idee dat lachgas zulke ernstige complicaties kon geven. Het is de vraag of hij er ooit helemaal bovenop komt. Hem staat een lang revalidatietraject te wachten.
23/08 11u15  Lozano trekt voor een recordbedrag van PSV naar NapoliDe kogel is door de kerk: Hirving Lozano vertrekt voor een recordbedrag naar Napoli. PSV ontvangt zo'n 40 miljoen euro voor de Mexicaan, maar een beperkt deel moet overgeboekt worden naar Mexico.
23/08 11u15  PSV wil nóg een nieuweling na Mitroglou en schaakt nog op meerdere bordenPSV is na de komst van spits Konstantinos Mitroglou nog niet klaar op de transfermarkt. Als de overgang van Hirving Lozano naar SSC Napoli definitief is afgerond, is er ruimte om nog een stevige kwaliteitsimpuls aan de selectie te geven. Een overzicht van de stand van zaken, die in de laatste periode van de transfermarkt altijd weer snel kan veranderen.
23/08 11u00  Groot gaslek in Ede: tankstation Firezone afgesloten uit voorzorgEDE - Bij graafwerkzaamheden is deze vrijdagochtend rond half elf aan de Klaphekweg in Ede een grote gasleiding geraakt. Daardoor kon gas uitstromen en ontstond een gevaarlijk situatie. De breuk in de leiding is vlakbij tankstation Firezone. De brandweer heeft het tankstation uit voorzorg gesloten.
23/08 11u00  PEC Zwolle herdenkt clubtopscorer KoopmanDe PEC Zwolle-spelers dragen tijdens het eredivisieduel met Sparta Rotterdam zondag rouwbanden. De club herdenkt daarmee oud-spits Leo Koopman, die afgelopen dinsdag op 84-jarige leeftijd is overleden. Vooraf aan de wedstrijd wordt er een minuut stilte in acht genomen, meldt voorzitter Adriaan Visser.
23/08 11u00  Vanaf morgen hitteplan voor heel Nederland, nieuwe hittegolf vrijwel zekerHet RIVM lanceert vanaf morgen weer een nationaal hitteplan. Een regionale hittegolf in het zuidoosten van het land lijkt vrijwel onvermijdelijk, meldt Weerplaza. Ook is er een reële kans op de tweede landelijke hittegolf. Maar niet gevreesd: zo heet als eind juli gaat het niet meer worden.
23/08 10u45  Zó woont Gordon nu, en hij verloot een logeerpartijtje bij hem thuisGordon pakt zijn nieuwe begin grondig aan: de net afgekickte presentator is in een nieuw huis getrokken in Amsterdam. Hij toont trots zijn nieuwe stulpje én verloot een nachtje bij hem thuis onder zijn fans.
23/08 10u45  Al achttien jaar klinkt haar instrument in miljoenen huiskamersAl achttien jaar klinkt haar instrument in miljoenen huiskamers. Ze omlijst de reclamespot van Unox rookworst, een echt Hollands wintertafereel, met haar intieme mondharmonicaspel. Hermine Deurloo speelt zondag in het Concertgebouw in Amsterdam muziek uit film, reclame en van tv-series.
23/08 10u30  Even leek het alsof de vrouw in de scootmobiel op dansende Park Open-bezoekers in ging rijdenZondagochtend was Sonsbeek een regenwoud. Gelukkig voor Park Open klaarde het ’s middags op. De organisatie van het in Arnhem beroemde zondagmiddagfestival riep de Ronde Weide-bezoekers op om naar voren te stappen en het gapende gat tussen publiek en band te verkleinen.
23/08 10u15  Kijk- en luistertips: Mindhunter doet een appel op onze fascinatie voor moord- en doodslagOnze album- en serierecensies zijn terug. In deze aflevering van de rubriek Kijk- en Luistertips het beste van de afgelopen tijd.
23/08 10u15  Ruud en Maaike maakten wereldreis met hun kinderen van 5 en 9: ‘Ons leven is veranderd’MOOK - Een halfjaar op wereldreis met twee jonge kinderen? Het kán. Dat bewijzen Ruud Wijnen (38) en zijn vriendin Maaike van der Heiden (39) uit Mook. Maandenlang trokken ze door Nepal, Vietnam, Cambodja en Australië, met dochters Terra (9) en Maila (5).
23/08 10u00  Gescheiden Miley Cyrus: ‘Noem me een wietrokende tokkie, maar geen leugenaar’Ze heeft allerlei soorten drugs gebruikt, ze heeft flink gefeest en op internet circuleren tientallen naaktfoto's van haar, maar Miley Cyrus is niet, écht niet vreemdgegaan tijdens haar huwelijk met de Australische acteur Chris Hemsworth. Dat schrijft de zangeres in een openhartig bericht op Instagram.
23/08 10u00  Op wereldreis met jonge kinderen: voor Ruud en Maaike kwam een grote droom uitMOOK - Een halfjaar op wereldreis met twee jonge kinderen? Het kán. Dat bewijzen Ruud Wijnen (38) en zijn vriendin Maaike van der Heiden (39) uit Mook. Maandenlang trokken ze door Nepal, Vietnam, Cambodja en Australië, met dochters Terra (9) en Maila (5).
23/08 10u00  EasyJet houdt depressieve piloot aan de grond na appje over zelfmoordDe Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft een piloot tijdelijk op non-actief gesteld nadat hij in een WhatsAppgroep voor collega's had gemeld dat hij zijn ‘volstrekt zinloze leven’ wilde beëindigen. Geschrokken collega's lichtten zijn baas in, waarna de directie besloot dat hij voorlopig geen passagiersvliegtuigen mag besturen. De gezagvoerder mag pas weer achter de stuurknuppel als hij in therapie is geweest.
23/08 10u00  Feyenoord bezorgt SBS9 topavondSBS9 heeft een topavond achter de rug dankzij Feyenoord. De play-offwedstrijd tegen Hapoel Beer Sheva voor een plek in de groepsfase van de Europa League werd door 522.000 mensen bekeken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.
23/08 10u00  Dit is Woodstock, maar dan in Ottersum: ‘Het is een dunne lijn tussen kunst en kitsch’OTTERSUM - Het is Woodstock dit weekend. In, jawel, Ottersum. Maar waar ligt de grens tussen feest-in-de-geest-van en een nostalgisch verkleedpartijtje?
23/08 09u45  Al achttien jaar rookworst: Een ode aan Baantjer, Turks Fruit én UnoxAl achttien jaar klinkt haar instrument in miljoenen huiskamers. Ze omlijst de reclamespot van Unox rookworst, een echt Hollands wintertafereel, met haar intieme mondharmonicaspel. Hermine Deurloo speelt zondag in het Concertgebouw in Amsterdam muziek uit film, reclame en van tv-series.
23/08 09u45  De Kast viert 30-jarig jubileum in AFAS LiveDe Kast bestaat 30 jaar en viert dat op 14 december met een concert in de AFAS Live in Amsterdam. Dat heeft de Friese popgroep vandaag bekendgemaakt.
23/08 09u45  Chaos en irritatie: ochtendspits rijdt zich vast op Nijmeegseplein in ArnhemARNHEM - Automobilisten in Arnhem snakken naar het einde van de onderhoudswerkzaamheden aan de A325 en de N325 en de almaar veranderende verkeerssituaties. Deze vrijdagochtend was het opnieuw raak. Woon-werkverkeer reed zich in de ochtendspits muurvast op het Nijmeegseplein, met irritatie en chaos tot gevolg.
23/08 09u30  Ophef om kindje dat buiten slaapt bij opvang: ‘Hier zijn dingen misgegaan’Kinderdagverblijf Sam&ko gaat door het stof na ophef die ontstond vanwege een kindje dat bij een van de opvanglocaties buiten lag te slapen. Een voorbijganger plaatste foto’s van de situatie op Facebook, met woedende reacties tot gevolg. Hoewel buiten slapen gebruikelijk is bij Sam&ko, ging er in dit geval wel degelijk het een en ander mis.
23/08 09u15  Terecht dat de politie krakers laat zitten als er nog geen uitspraak van de rechter is geweestOp internet gaan video’s over leegstaande bedrijfspanden die gekraakt zijn viraal. Zo ook een filmpje van Nijmegenaar Arno Cup die met een kettingslot in de hand de krakers zijn pand uit joeg. Net zoals hij staan de eigenaren staan vaak machteloos en worden ook niet altijd gesteund of geholpen door het Openbaar Ministerie of de politie. Die wachten in de meeste gevallen de eventuele rechtszaak af voor ze ingrijpen.
23/08 09u15  Ouders bestraft voor veganistisch dieet baby, meisje was zwaar ondervoed en had geen tandenEen Australisch stel is veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf omdat het zijn dochtertje op een veganistisch dieet had gezet, waardoor het meisje ernstig ondervoed raakte. Het inmiddels driejarige kind zag er met 19 maanden uit alsof ze pas 3 maanden oud was.
23/08 09u15  Kraken is illegaal, dus waarom komt de politie niet meteen ontruimen? ‘OM en politie wachten liever even af’Niet alleen in Amstelveen komt het voor. Ook Nijmegenaar Arno Cup treft op maandag 17 december krakers in zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.
23/08 09u15  Medewerker gevangenis Zaanstad loopt naar binnen met airsoftwapenEen medewerker van het Justitieel Complex Zaanstad is het gebouw binnengekomen met een airsoftgun in zijn sporttas. De medewerker, die de airsoftgun per ongeluk meenam, kwam ermee langs de beveiliging, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
23/08 09u00  Plannen lastenverlaging rond, bedrijven betalenHet kabinet overweegt bedrijven te laten betalen om komend jaar meer lastenverlichting voor burgers mogelijk te maken. De geplande verlaging van de winstbelasting wordt in dat geval uitgesteld of verminderd, melden bronnen rond het kabinet.
23/08 08u45  Vrijdagochtendspits rijdt zich vast op Nijmeegseplein in ArnhemARNHEM - Automobilisten in Arnhem snakken naar het einde van de onderhoudswerkzaamheden aan de A325 en de N325 en de almaar veranderende verkeerssituaties. Deze vrijdagochtend is het opnieuw raak. Woon-werkverkeer rijdt zich in de ochtendspits muurvast op het Nijmeegseplein.
23/08 08u30  Noord-Korea: Klaar voor dialoog of confrontatie met Verenigde StatenNoord-Korea is klaar voor zowel een dialoog als een confrontatie met de Verenigde Staten, liet een topdiplomaat van het regime vandaag weten. Om tot een dialoog te komen, zou de Amerikaanse minister Pompeo echter het veld moeten ruimen.
23/08 08u30  Waarom Ariana Grande onweerstaanbaar is voor haar fansPopster Ariana Grande (26) geeft vanavond het haar eerste van haar drie uitverkochte Ziggo Dome-concerten. Hoe is haar immense aantrekkingskracht te verklaren?
23/08 08u30  Onderzoekers: Vrouwen kunnen na hartfalen toe met lagere dosis medicijnenDe optimale dosering van medicatie voor vrouwen met hartfalen ligt aanzienlijk lager dan voor mannen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder leiding van het Universitair Medisch Centrum Groningen dat is verschenen in het wetenschappelijke toptijdschrift The Lancet.
23/08 08u30  ‘Bedrijven draaien op voor extra lastenverlichting’Het kabinet overweegt bedrijven te laten betalen om komend jaar meer lastenverlichting voor burgers mogelijk te maken. De geplande verlaging van de winstbelasting wordt in dat geval uitgesteld of verminderd, melden bronnen rond het kabinet.
23/08 08u30  Posbank zaterdagochtend afgesloten voor gemotoriseerd verkeerRHEDEN/ ROZENDAAL - Natuurliefhebbers die de bloeiende heide op de Posbank in Rheden willen zien, moeten er zaterdagochtend rekening mee houden dat de wegen van en naar de Posbank zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
23/08 08u15  Het kabinet wil miljarden in nieuw fonds stoppen omdat de rente zo laag staatHet kabinet broedt op een plan om met geleend geld de Nederlandse economie toekomstbestendig te maken. Door de historisch lage rente is geld zowat gratis, maar er zitten wel haken en ogen aan het plan.
23/08 08u15  Estelle Cruijff en vader Nicolette van Dam slachtoffer van dezelfde beroverDe 23-jarige man die ervan wordt verdacht de vader van Nicolette van Dam met geweld te hebben beroofd in Amsterdam-Zuid, wordt ook verdacht van het beroven van Estelle Cruijff een paar maanden eerder.
23/08 08u15  Wie heeft de branden gemeld en hoe zit het met de complottheorieën?Brazilianen in het Amazonegebied kuchen in de rook vanwege de ergste bosbranden sinds tijden. De Braziliaanse president Bolsonaro zorgde voor internationale verbijstering met zijn suggestie dat niet boeren en grondspeculanten, maar internationale natuurbeschermingsorganisaties (ngo's) achter de branden zitten. Hij vermoedt opzet om zijn economische beleid zwart te maken. Vijf vragen over de huidige situatie in de Amazone
23/08 08u00  Wie heeft de branden gemeld en hoe zit het met de complottheorieën? Vijf vragen over de AmazoneBrazilianen in het Amazonegebied kuchen in de rook vanwege de ergste bosbranden sinds tijden. De Braziliaanse president Bolsonaro zorgde voor internationale verbijstering met zijn suggestie dat niet boeren en grondspeculanten, maar internationale natuurbeschermingsorganisaties (ngo's) achter de branden zitten. Hij vermoedt opzet om zijn economische beleid zwart te maken. Vijf vragen over de huidige situatie in de Amazone
23/08 08u00  Geleende porsche moet terug naar erfgenamen van overleden miljonair WestermanLICHTENVOORDE - Oud-racekampioen Peter Ecury moet de erfgenamen van de vorig jaar in Lichtenvoorde overleden multimiljonair Albert Westerman een peperdure Porsche teruggeven. De vijf kinderen van Westerman eisten de Porsche 911 Coupé met een waarde van 3 ton met succes via de rechter terug, zo meldt Dagblad van het Noorden.
23/08 07u45  Vuelta wordt interessante koers met veel Nederlandse inbrengAan de Tour of de Giro kan de Vuelta nog steeds niet tippen. Maar de 74ste editie, die morgen in Torrevieja start, is interessant genoeg, met bijvoorbeeld Steven Kruijswijk als kanshebber en Wout Poels als kopman bij Ineos.
23/08 07u30  Auto slaat via vangrail over de kop op A12 bij BabberichBABBERICH - Een automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag achter op een rijdende vrachtwagen gebotst op de A12 bij afslag Babberich en vervolgens via de vangrail over de kop geslagen en tot stilstand gekomen. De auto van de man is daarbij volledig verwoest.
23/08 07u30  Een ‘FOEI-gesprek’, de vernedering kan niet groter zijnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
23/08 07u15  Huizen te duur voor starters: ‘Minister, kom met stevige maatregelen’Als je als alleenstaande een modaal inkomen hebt, is het op veel plekken in Nederland haast onmogelijk om een huis te kopen. Vaak zijn dat starters en die maken nóg minder kans vanwege de strengere hypotheekregels. ,,De minister moet steviger ingrijpen”, vindt directeur Hans van der Ploeg van makelaarsvereniging VBO.
23/08 07u15  Pianostemmer legt zich neer bij vonnis, roemruchte rechtszaak afgedaanTRICHT/RHENOY - Pianostemmer Wijnand B. (51) uit Tricht legt zich neer bij zijn veroordeling tot 30 maanden cel en tbs met dwangverpleging. Die kreeg hij voor een poging tot doodslag op dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy.
23/08 07u15  WNF wil actie na Amazone-drama: doe foute soja in de banDe Nederlandse regering en het bedrijfsleven moeten een vuist maken tegen Brazilië. Het platbranden van grote delen van het Amazonewoud en de aantijgingen van president Bolsonaro vragen om een felle reactie, desnoods met een boycot op foute soja of een rem op bedrijfsactiviteiten in het Amazonegebied. Dat stelt Kirsten Schuijt van de Nederlandse tak van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Ingenieursbedrijf Arcadis lijkt gevoelig voor het pleidooi.
23/08 07u15  ‘Wij zitten Braziliaanse president in de weg, dus verzint hij dit’,,De telefoon staat roodgloeiend, de hele dag al”, zegt directeur Kirsten Schuijt van de Nederlandse tak van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Heel veel mensen bellen de natuurbeschermingsorganisatie met de vraag wat ze kunnen doen voor het brandende Amazonegebied.
23/08 07u00  Arno Cup joeg met een kettingslot krakers uit zijn pand: ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’NIJMEGEN - ,,Spullen pakken, wegwezen! D’r uit hier zeg ik! En haal die joint uit je mond ja!’’ Zo begint het filmpje dat gisteren op videosite Dumpert is geplaatst en al meer dan 370.000 kijkers heeft getrokken. Te zien is hoe eigenaar Arno Cup op maandag 17 december wordt geconfronteerd met krakers die zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, zijn binnengedrongen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.
23/08 07u00  Suzan & Freek hebben nieuws: debuutalbum is klaarSuzan & Freek kondigen vandaag eerste album aan. Het zangduo dat doorbrak met de zeer succesvolle debuutsingle Als het avond is, lanceert op vrijdag 27 september Gedeeld door Ons. Het zijn tien zelf geschreven nummers, inclusief hun hitsingle en de opvolger Blauwe Dag.
23/08 07u00  Pro Persona verkeert in zwaar weer en haalt bedden weg uit EdeEDE - Pro Persona haalt alle bedden weg uit haar dependance in Ede. De organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg zou een miljoenentekort hebben en moeten inbinden. Personeelsleden werden woensdag ingelicht over de sluiting.
23/08 06u46  ‘Jan Modaal kan meeste huizen niet betalen’Het is voor huizenkopers met een modaal inkomen vrijwel onmogelijk een woning te vinden, constateert hypotheekadviseur De Hypotheker. Vooral voor Jan Modaal(36.000 euro bruto) is het aantal betaalbare woningen zeer gering.
23/08 06u30  Nederland stijgt in coëfficiëntenlijst naar belangrijke elfde plekDe herrijzenis van het Nederlandse voetbal heeft gisteren een nieuw hoofdstuk gekregen. Na opnieuw een succesvolle avond van ‘onze’ clubs in Europees verband, is Oostenrijk gepasseerd op de coëfficiëntenlijst. Nederland staat nu op de belangrijke elfde plek.
23/08 06u15  Altijd had Gert (68) een huis, maar nu leeft hij uit een plastic box en een kluisjeDe 68-jarige Rotterdammer Gert was één van de in totaal bijna 40.000 mensen in Nederland die in 2018 dakloos waren. Naast zijn bed in de nachtopvang staat een plastic box met wat kleren erin en op de gang heeft hij enkel een kluisje. Zijn grootste bezit is zijn scooter, waarop hij kranten rondbrengt.
23/08 06u15  ‘Een ‘FOEI-gesprek’, de vernedering kan niet groter zijn’Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
23/08 05u30  Artsen vrezen gezondheid na nucleair ongeval RuslandRussische artsen die de slachtoffers behandelden van het ongeluk met een raketmotor in het noorden van Rusland, vrezen dat ze zelf zijn blootgesteld aan radioactieve straling. Toen de slachtoffers bij hen werden gebracht, werd namelijk niet verteld dat het om een nucleair ongeval ging.
23/08 03u15  Zeker vijf doden in Algerije bij concert rapperIn de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn donderdagavond zeker vijf mensen omgekomen toen er paniek uitbrak tijdens een concert van de lokale rap-ster Abderraouf Derradji. Dat heeft een lokaal ziekenhuis bekendgemaakt.
23/08 02u30  Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ MacronDe spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.
23/08 01u30  Verwarde man veroorzaakt explosie, twee gewondenEen verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek (Limburg) in het bijzijn van de hulpdiensten geprobeerd zijn woning op te blazen. De bewoner had vermoedelijk de gaskraan opengezet. Toen de politie het huis binnenviel, ontstond er een explosie en raakten de bewoner en een agent gewond. Ze zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
23/08 01u15  Speurhonden ingezet bij zoektocht naar in Australië vermiste Belgische backpackerHonden die menselijke resten kunnen ruiken en opsporen zijn naar het noorden van New South Wales in Australië gebracht om te zoeken naar de vermiste Belgische backpacker Theo Hayez. De 18-jarige Hayez verdween eind mei in Byron Bay, een populaire strandplaats aan de Australische oostkust. Ondanks intensieve zoektochten is er nog altijd geen spoor van de jongen teruggevonden.
23/08 00u30  Verwarde man blaast huis op, twee gewondenEen verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek in het bijzijn van de hulpdiensten zijn woning opgeblazen. Daarbij zijn hij en een agent gewond geraakt. Ze zijn met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.
23/08 00u15  Aantal daklozen in Nederland verdubbeld: ‘Iedereen kan dakloos worden’Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld: van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000 mensen. Opvanginstanties slaan alarm: ,,Steeds meer mensen lopen risico’s: iedereen kan dakloos worden.’’
23/08 00u00  Reddingswerkers vinden lichaam in grot PolenPoolse reddingswerkers hebben een lichaam gevonden van een van de twee onderzoekers die sinds zaterdag vastzitten in de grootste en diepste grot van Polen.
23/08 00u00  Coalitiepartijen zijn het eens over belastingplannenDe coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat vanavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën.
22/08 23u30  Enorme natuurbrand bij Marbella: bewoners van 40 woningen geëvacueerdIn de heuvels bij het Zuid-Spaanse luxe-oord Marbella woedt een grote natuurbrand. Die bedreigt een urbanisatie waar uit voorzorg 40 woningen zijn ontruimd, melden Spaanse media.
22/08 23u15  Natuurbrand bij Marbella: bewoners van 40 woningen geëvacueerdIn de heuvels bij het Zuid-Spaanse luxe-oord Marbella woedt een natuurbrand. Die bedreigt een urbanisatie waar uit voorzorg 40 woningen zijn ontruimd, melden Spaanse media.
22/08 22u30  Grote zorgen over ‘internationale crisis’ AmazoneHet hoofd van de Verenigde Naties heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de natuurbranden in het Amazonegebied. ,,Tijdens de wereldwijde klimaatcrisis kunnen we ons niet nog meer schade permitteren aan een belangrijke bron van zuurstof en biodiversiteit”, zei secretaris-generaal António Guterres op Twitter.
22/08 22u30  Meisje (1,5) overleden na auto-ongeluk met dronken oudersEen meisje van 1,5 jaar oud is in een ziekenhuis in Frankrijk overleden nadat ze daar door haar ouders werd achtergelaten.
22/08 22u15  Carapaz mist Vuelta door val: ‘Hij reed daar zonder toestemming ploeg’Girowinnaar Richard Carapaz deed zondag mee aan de Profronde van Etten-Leur zonder dat zijn ploeg Movistar daarvan op de hoogte was. Dat schrijft de Spaanse krant El Periodico donderdagavond.
22/08 22u15  Grote brand Leger des Heils in Beekbergen: vermiste personen zijn terechtDe personen die bij de brand in het pand van Leger des Heils in Beekbergen vermist waren, zijn allen terecht. Dat zegt woordvoerder Menno de Boer van Leger des Heils. De brandweer zocht lange tijd naar twee tot vijf vermisten, die na de brand niet werden gesignaleerd.
22/08 21u45  Moeder dwingt vier kinderen in rolstoel te zitten om jarenlang sociale fraude te kunnen plegenEen Duitse moeder (49) heeft haar kinderen en de overheid jarenlang voorgelogen dat ze ernstig ziek waren. Ze dwong haar kroost al die tijd in een rolstoel met verwoestende gevolgen voor de gezondheid van haar gezin. Maar zo kon de vrouw wél 140.000 euro aan sociale bijdragen incasseren. Tot haar bedrog werd ontdekt.
22/08 21u45  Minimaal twee personen vermist bij grote brand Leger des Heils in BeekbergenDe brandweer zoekt naar tenminste twee vermiste personen in het pand van Leger des Heils in Beekbergen, waar eerder op de avond brand is uitgebroken. In het gebouw was een bijeenkomst aan de gang en het is niet duidelijk of iedereen naar buiten is gekomen. De vlammen slaan uit het dak van het pand. Een persoon is naar het ziekenhuis vervoerd, vanwege het inhaleren van rook.
22/08 21u30  Morgen in De Ochtend Show to go: Grapperhaus in Thailand en de nieuwe single van Martijn FischerOp vrijdag 23 augustus zijn Michiel ten Broek, David Bremmer en Martijn Fischer te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 7.30 uur live te zien in onze app en op deze site.
22/08 21u30  Minimaal twee personen vermist bij grote brand in centrum Beekbergen tijdens drukke Veluwse MarktDe brandweer zoekt naar tenminste twee vermiste personen in het pand van Leger des Heils in Beekbergen, waar eerder op de avond brand is uitgebroken. In het gebouw was een bijeenkomst aan de gang en het is niet duidelijk of iedereen naar buiten is gekomen. De vlammen slaan uit het dak van het pand. Een persoon is naar het ziekenhuis vervoerd, vanwege het inhaleren van rook.
22/08 21u15  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelenEen nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
22/08 21u15  Zo herken je een leugenaarAltijd al de Sherlock Holmes van de familie willen zijn? Dit is je kans. Glynis Bogaard van Maastricht University* onderzoekt welke technieken het beste werken om te achterhalen of iemand de waarheid spreekt of niet. Tipje van de sluier: ‘Vraag een leugenaar eens zijn verhaal achterstevoren te vertellen.’
22/08 21u00  ‘Maffioso in kofferbak Amsterdam West was grote cokehandelaar’De Italiaan Saverio Tucci, wiens lichaam in 2017 opgevouwen werd gevonden in een kofferbak in Amsterdam West, verkocht grote hoeveelheden cocaïne aan de maffia. Dat zeggen aanklagers uit de Italiaanse provincie Foggia.
22/08 20u45  Twee personen vermist bij grote brand in centrum Beekbergen tijdens drukke Veluwse MarktDe brandweer zoekt naar twee vermiste personen in het pand van Leger des Heils in Beekbergen, waar eerder op de avond brand is uitgebroken. In het gebouw was een bijeenkomst en het is niet duidelijk of iedereen naar buiten is gekomen. De vlammen slaan uit het dak van het pand.
22/08 20u45  Brandlucht in de Betuwe door grote brand in varkensstal StreefkerkTIEL - Een brand in een varkensstal in Streefkerk, ten westen van Rotterdam, zorgt deze donderdagavond voor een brandlucht in de omgeving van Geldermalsen, Deil, Tricht en Tiel. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Die verwacht dat de stank zich de komende uren verder zal verspreiden over de regio.
22/08 20u45  Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme dateHet was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.
22/08 20u15  Provincie maakt eind aan blokkade verkoop GelreDome aan VitesseARNHEM - De provincie Gelderland is bereid mee te werken aan de verkoop van stadion GelreDome aan Vitesse. Een blokkade die daarvoor zestien jaar lang heeft bestaan, gaat van tafel. Daarmee maakt de provincie de weg vrij voor onderhandelingen tussen Vitesse en de huidige eigenaar Nedstede.
22/08 20u00  Burgemeester breekt lans voor supporters die vuurwerk ontstaken: ‘Boete is verkeerd signaal’DOETINCHEM/ZEIST - Een verkeerd signaal, vindt Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, de boete die is opgelegd aan De Graafschap omdat supporters vuurwerk ontstaken bij twee wedstrijden op De Vijverberg.
22/08 20u00  André Hazes over problemen met Monique: Iedereen heeft af en toe watHoewel hij er liever niet over praat, gaf André Hazes vanavond in RTL Boulevard toch min of meer toe dat het niet helemaal lekker loopt tussen hem en zijn Monique. De zanger kwam langs om te praten over zijn nieuwe single, toen Luuk Ikink hem vroeg naar de geruchten over een relatiecrisis tussen de twee. ,,Iedereen heeft af en toe wat.”
22/08 19u45  André Hazes over problemen met Monique: Iedereen heeft wel eens watHoewel hij er liever niet over praat, gaf André Hazes vanavond in RTL Boulevard toch min of meer toe dat het niet helemaal lekker loopt tussen hem en zijn Monique. De zanger kwam langs om te praten over zijn nieuwe single, toen Luuk Ikink hem vroeg naar de geruchten over een relatiecrisis tussen de twee. ,,Iedereen heeft wel eens wat.”
22/08 19u30  M5S-partij Italië: we laten schip niet zinkenDe Italiaanse regeringspartij Vijfsterrenbeweging (M5S) is begonnen aan gesprekken die moeten leiden tot een 'stevige meerderheid' in het parlement. 'We laten het schip niet zinken, want dan betalen de Italianen de prijs', zei M5S-leider Luigi Di Maio na overleg met president Sergio Mattarella.
22/08 19u15  Wiebes ook in Noorwegen de snelste in de sprintLorena Wiebes heeft de eerste rit in de Ladies Ronde van Noorwegen op haar naam geschreven. De Nederlandse wielrenster van Parkhotel Valkenburg was in de 128 kilometer lange etappe van Asgardstrand naar Horten de snelste in de sprint. De Australische Chloe Hosking eindigde als tweede, voor de Deense Amalie Dideriksen.
22/08 19u15  ‘Maffioso in kofferbak Amsterdam Zuid was grote cokehandelaar’De Italiaan Saverio Tucci, wiens lichaam in 2017 opgevouwen werd gevonden in een kofferbak in Amsterdam West, verkocht grote hoeveelheden cocaïne aan de maffia. Dat zeggen aanklagers uit de Italiaanse provincie Foggia.
22/08 19u15  Een weekend Manchester: clubs, pubs en oude fabriekenJaren worstelde Manchester met het imago van een zwaarmoedige, verwaarloosde industriestad. Maar de Rainy City kreeg een flinke make-over en lift mee op de populaire urban sfeer van staal, glas en baksteen.
22/08 19u15  David Guetta eert overleden Avicii met remix van Heaven: ‘Hij heeft mij geïnspireerd’Vanaf het moment dat Avicii vorig jaar april overleed, wilde collega-dj David Guetta iets doen om hem te eren. De Fransman heeft nu iets gevonden en deelt vandaag trots het resultaat daarvan op Instagram.
22/08 19u15  Willem II is Lewis voor lange tijd kwijt door gescheurde kruisbandWillem II kan voorlopig geen beroep doen op Fernando Lewis. De 26-jarige rechtsback heeft in het uitduel met Fortuna Sittard (2-3) een serieuze knieblessure opgelopen en is voor lange tijd uit de roulatie.
22/08 19u00  Bliksem treft toeristen in Tatragebergte: 4 doden, ruim 30 gewondenMeerdere mensen onder wie toeristen zijn in het Poolse Tatragebergte het slachtoffer geworden van blikseminslagen. Daarbij kwamen volgens de autoriteiten vier mensen om het leven, onder wie een tiener, en raakten ruim 30 gewond.
22/08 18u45  Nog even tanden op elkaar rond Arnhem: vanavond begint afsluiting NijmeegsepleinAutomobilisten in en rond Arnhem krijgen het nog even voor de kiezen. De laatste drie dagen van de wegwerkzaamheden aan de Pleijroute (N325) zijn niet de minste. Behalve de huidige, gedeeltelijke afsluiting van de N325 zal ook kruising het Nijmeegseplein bij Gelredome op de schop gaan.
22/08 18u30  Hoe doordring je buitenlandse rivierzwemmers van de gevaren? ‘Via de geijkte kanalen bereik je lang niet iedereen’OCHTEN - Op de Waal bij Ochten is donderdag opnieuw gezocht naar de persoon die daar woensdagavond het water inging, maar er niet meer uitkwam. De zoektocht naar de drenkeling, vermoedelijk van buitenlandse komaf bleek tevergeefs. ,,Op het moment dat wij zulk nieuws horen, houden we ons hart vast.’’
22/08 18u30  Broers Malvertmoorden vragen om voorlopige vrijlatingARNHEM - De twee Nijmeegse broers D., die vastzitten voor de dubbele Malvertmoorden uit 2016, hebben donderdagmiddag het gerechtshof in Arnhem met klem verzocht hen voorlopig vrij te laten.
22/08 18u15  Bliksem treft toeristen in Tatragebergte: 3 doden, minstens 22 gewondenEen groep toeristen is tijdens een wandeling in het Poolse Tatragebergte het slachtoffer geworden van een blikseminslag. Daarbij zouden minstens drie mensen om het leven zijn gekomen, onder wie een tiener, en een raakten een tiental gewond.
22/08 18u15  Studente net buiten Wageningse campus aangevallen door gemaskerde manWAGENINGEN - Een studente is in Wageningen aangevallen door een gemaskerde man. Dat zou woensdagavond zijn gebeurd, net buiten de campus. Dat was op de hoek van de Dijkgraaf en de Plassteeg in Wageningen.
22/08 18u00  Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink na elf jaar weer als duo op tvSophie Hilbrand en Filemon Wesselink gaan na elf jaar opnieuw samen een televisieprogramma presenteren. Het voormalig Spuiten & Slikken-duo is vanaf september te zien in BNNVARA's De Psycho Show, heeft de omroep vandaag bekendgemaakt.
22/08 18u00  Madsen verslaat landgenoten in tijdrit Ronde van DenemarkenMartin Toft Madsen heeft de tweede etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. Hij was de snelste in een tijdrit over 17 kilometer met start en aankomst in Grindsted.
22/08 18u00  Bliksem treft toeristen in Tatra-gebergte: 3 doden, minstens 22 gewondenEen groep toeristen is tijdens een wandeling in het Poolse Tatragebergte het slachtoffer geworden van een blikseminslag. Daarbij zouden minstens drie mensen om het leven zijn gekomen, onder wie een tiener, en een raakten een tiental gewond.
22/08 18u00  Eindelijk geland in Eindhoven: Gestrand op Montenegro, maar toch ‘stiekem genoten van twee extra dagen vakantie’EINDHOVEN - Vrolijk lachend komen Laura Wolvekamp, haar man Chris van Schalm en de kinderen Hugo (16) en Jasmijn (14) uit het Gelderse Varik even voor twee uur donderdagmiddag door de deuren van de aankomsthal van Eindhoven Airport.
22/08 17u45  Spanje luidt noodklok over bacteriële epidemie die ook toeristen kan treffenSpanje heeft de Europese- en wereldgezondheidsautoriteiten vandaag formeel op de hoogte gesteld van een bacteriële epidemie die vooral het zuiden van het land plaagt en ook toeristen zou kunnen treffen. Twee Spanjaarden zijn inmiddels aan de gevolgen overleden, minimaal 150 zijn ziek geworden na het eten van besmet vlees.
22/08 17u45  Nieuwe film James Bond is vooral hoofdpijndossierNu er na maanden vol speculatie een officiële titel bekend is gemaakt van de nieuwe James Bond-film, No Time to Die, is er - zo hopen de makers - hopelijk een einde gekomen aan de eindeloze geruchtenstroom dat 007 in zijn nieuwe avontuur de eindstreep niet haalt.
22/08 17u45  Studente net buiten campus aangevallen door gemaskerde manWAGENINGEN - Een studente is in Wageningen aangevallen door een gemaskerde man. Dat zou woensdagavond zijn gebeurd, net buiten de campus. Dat was op de hoek van de Dijkgraaf en de Plassteeg in Wageningen.
22/08 17u30  Bliksem treft toeristen in Tatra-gebergte: “zeker 3 doden, tiental gewonden”Een groep van zo'n 20 toeristen is tijdens een wandeling in het Poolse Tatragebergte het slachtoffer geworden van een blikseminslag. Daarbij kwamen volgens plaatselijke media minstens drie mensen om het leven, onder wie een tiener, en raakten een tiental gewond.
22/08 17u30  Russische arts besmet door raketongeluk? ‘Nee, door krab’Een arts van het regionale ziekenhuis in de Noord-Russische stad Archangelsk, die gewonden behandelde van het raketongeluk op de testlocatie van Severodvinsk op 8 augustus, is zelf ook radioactief besmet geraakt. Er zijn sporen van cesium 137 in zijn lichaam aangetroffen.
22/08 17u30  Aansluiten in de file in Arnhem: voor de vierde dag op rij staat verkeer muurvastARNHEM - De file mag geen verrassing zijn voor automobilisten die donderdagavond vast staan in en om Arnhem. De hele week al is er in de avond- en ochtendspits geen doorkomen aan in de Gelderse hoofdstad en dus ook vanavond niet. Reden: de afsluiting van de Pleijroute tussen Velperbroekcircuit en het Nijmeegseplein bij Gelredome.
22/08 17u30  Oud-chirurg (68) noteerde in vieze schriftjes ‘misbruik’ van ruim 200 Franse kinderenDe gepensioneerde Franse chirurg Joël Le Scouarnec (68) is mogelijk de grootste seriekinderverkrachter ooit in Frankrijk. In ziekelijke schriftjes die in zijn huis verstopt waren beschrijft hij het seksueel misbruik van meer dan 200 kinderen. ‘Mijn fantasieën’, beweert de oud-specialist die al eerder werd veroordeeld voor bezit van kinderporno.
22/08 17u30  Sloetski mikt bij Vitesse op versterkingen van ChelseaARNHEM - Sinds de overname van Merab Jordania in 2010 huurt Vitesse elk seizoen minimaal drie spelers van Chelsea. Tot nu toe is alleen Charly Musonda vanuit Londen naar Arnhem gereisd. De Gelderse eredivisionist mikt nog op verdere versterkingen van de Britse partnerclub.
22/08 17u15  Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende videoDat het Britse supermodel Naomi Campbell (49) een prestigieuze prijs voor haar liefdadigheidswerk krijg uitgereikt, valt niet bij iedereen in goede aarde. De Britse krant Mail on Sunday vraagt zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat iemand die graag in het gezelschap van ‘twijfelachtige figuren’ - zoals Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein en Kevin Spacey - gezien wordt, een humanitaire award krijgt. Campbell bijt nu in een opvallende video van zich af.
22/08 17u15  ‘Met geblindeerde shuttlebusjes gaan ze naar luxe shopping malls’Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 7 van deze serie over ‘overtoerisme’: het Turkse Istanboel.
22/08 17u00  ‘Ruim 800 Picnic-medewerkers eisen vast contract’Ruim 800 medewerkers van onlinesupermarkt Picnic eisen een vast contract van hun baas. Dat zegt vakbond FNV die met een twintigtal ontevreden medewerkers een petitie heeft neergelegd bij de directie. Het bedrijf is niet erg onder de indruk van de eis. ,,We zetten al stappen in die richting. Bovendien wil echt niet iedereen een vast contract.”
22/08 17u00  Voorzitter supportersclub PEC Zwolle doet aangifte tegen politie vanwege ‘mishandeling’ bij VitesseARNHEM - Freddy Eikelboom, voorzitter van de supportersclub van PEC Zwolle, heeft aangifte gedaan tegen de politie Arnhem. Een confrontatie met de politie tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse is de aanleiding. PEC Zwolle heeft inmiddels een mail gestuurd naar al haar supporters die afreisden naar Arnhem.
22/08 17u00  El Jebli op weg naar Saudi-Arabië, Thomassen en Nijland in de basis bij De GraafschapDOETINCHEM - Youssef El Jebli ontbreekt vrijdagavond (20.00 uur) definitief in de selectie van De Graafschap voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De aanvallende middenvelder staat op het punt te vertrekken bij de Doetinchemse eerstedivisionist.
22/08 16u45  Zo krijg je weer een glimmende gootsteenHet huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Zeker niet als je af en toe wat leuke trucjes weet. Daarom geeft Marja Middeldorp van Schoonmaken met Marja iedere week een handige schoonmaaktip. Deze week deel 15: glimmende gootstenen.
22/08 16u45  Advocaten ‘Arnhemse’ terreurverdachten mogen undercoveragenten verhoren over uitlokkingROTTERDAM - De infiltranten en de drie begeleiders van de undercoveragenten die binnendrongen in de vermeende ‘Arnhemse’ terreurcel, mogen worden verhoord. De rechtbank in Rotterdam besliste dat na onderzoeksvragen van de advocaten van de zes terreurverdachten.
22/08 16u30  ‘Zeker twee nucleaire specialisten stierven door straling na explosie Russische raketmotor’Zeker twee van de zeven nucleaire onderzoekers die begin augustus in het noorden van Rusland om het leven kwamen tijdens een mislukte test van een geavanceerde raketmotor op een offshoreplatform in de Witte Zee, zijn niet gedood door rondvliegende brokstukken maar door een extreem hoge dosis radioactiviteit. Dat heeft de onafhankelijke Russische krant Novaya Gazeta gemeld. Volgens het blad was hun stralingsziekte zó ernstig dat ze kort na het met raadsels omgeven incident stierven.
22/08 16u30  Edenaar verbouwde pand Arnhemse zorginstelling met koevoet en hamer: OM eist tbsARNHEM/EDE - Een 25-jarige man uit Ede stond donderdagmiddag voor de rechter, omdat hij bij een forensisch psychiatrische zorginstelling in Arnhem met een breekijzer en hamer het pand zou hebben verbouwd. Volgens de aanklager heeft hij óók twee personeelsleden ernstig bedreigd op 18 december vorig jaar.
22/08 16u15  Velpse verdachte van mishandeling Doesburgse ex komt vrijVELP - Een man uit Velp die onder meer wordt beschuldigd van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin in Doesburg en het afpersen van een Huissenaar bij wie hij zich met een mededader voor had gedaan als 15-jarige jongen op sekssite Bullchat, komt vrijdag op vrije voeten.
22/08 16u15  Klachtenregen over webshop Neckermann: ‘Schandalig wat daar gebeurt’Bestellingen die niet of deels worden geleverd, het achterblijven van terugbetalingen en een klantenservice die telefonisch onbereikbaar is. Het regent klachten over Neckermann.com, een vanuit Naarden opererende webshop die voor een lage prijs food en non-food producten aanbiedt.
22/08 16u00  Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands EmmenIn het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.
22/08 16u00  Mortiergranaat ongeval Mali kon eerder ontploffen: minister overweegt juridische stappen tegen fabrikantHet ministerie van Defensie stelt na eigen onderzoek dat de mortiergranaat die in Mali een fataal ongeval veroorzaakte, onbedoeld eerder kon ontploffen. Bij het ongeluk kwamen twee Nederlandse militairen om het leven en raakte één militair gewond. Defensieminister Ank Bijleveld onderzoekt of er juridische stappen tegen de fabrikant mogelijk zijn.
22/08 16u00  NEC houdt rekening met vertrek van OkitaNIJMEGEN - Jonathan Okita kan weer spelen na zijn lichte liesblessure, maar de trainers van NEC houden de 23-jarige aanvaller vrijdagavond voorlopig op de bank in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Op de linkerflank krijgt Randy Wolters na zijn sterke zestig minuten tegen Jong Ajax (3-3) de voorkeur. Wolters stond op De Toekomst met twee afgemeten voorzetten aan de basis bij de doelpunten van Sven Braken en Anthony Musaba.
22/08 15u45  Famke Louise gaat als fee het theater inFamke Louise maakt een carrièremove. Ze gaat acteren in The Christmas Show. De zangeres en vlogster kruipt in de huid van een van de drie feeën. Voor de vijfde editie van het spektakel vormt het sprookje Doornroosje de basis.
22/08 15u45  Een jaar na hun bruiloft vindt Justin en Hailey Biebers trouwfeest eindelijk plaatsJustin en Hailey Bieber hebben eindelijk een datum en plaats voor hun trouwfeest. Volgens een 'save the date'-kaartje in handen van TMZ moet het partijtje plaatsvinden op 30 september in South Carolina.
22/08 15u45  Waakhond NVWA deelt boetes uit aan verkopers illegale e-sigaret JuulDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een reeks boetes uitgedeeld aan bedrijven vanwege verkoop van de in ons land illegale e-sigaret Juul. Het slijten van de producten is door deze partijen inmiddels gestaakt.
22/08 15u45  Jamie Oliver geeft fouten rondom faillissement toe: ‘Ik ben er helemaal kapot van’De teloorgang van Jamie Olivers restaurantketen eerder dit jaar was vooral te wijten aan de naïviteit en misplaatste arrogantie van de Brit zelf. Dat zegt hij in een nieuwe documentaire, toegevend dat hij fouten heeft gemaakt. ,,We werden verwaand, we dachten dat alles wat we deden zou werken.’’
22/08 15u30  Influencer onder vuur door ‘mooie foto’s’ van haar motorongelukDe Amerikaanse lifestyle-blogger Tiffany Mitchell wordt beticht van het ensceneren van een motorongeluk voor een fotoshoot. De influencer zelf ontkent, maar wordt desondanks bedolven onder de negatieve reacties.
22/08 15u15  Celstraf voor man uit Ulft na stelen van koperen leidingen waarna explosiegevaar ontstondARNHEM – Een 45-jarige man uit Ulft is deze donderdag veroordeeld tot twintig maanden cel voor het stelen van koperen leidingen uit een leegstaande woning in Silvolde, waarna explosiegevaar ontstond.
22/08 15u00  Luchtlandingsoperatie Market Garden krijgt een officiële herdenkingsmuntARNHEM - Er is een munt in aantocht ter herinnering van 75 jaar Operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie uit de Nederlandse geschiedenis. De geallieerden probeerden daarmee in 1944 vergeefs nazi-Duitsland op de knieën te krijgen.
22/08 15u00  Bestuurder vlucht te voet na aanrijding op IJssellaanARNHEM - De politie in Arnhem is zoek naar de bestuurder van een auto die donderdagmiddag betrokken was bij een kop-staartbotsing op de IJssellaan in Arnhem. De man vluchtte na het ongeval te voet weg.
22/08 15u00  Bekrasser van auto’s die in Ede bijna twee mensen omver reed blijft langer vastzittenEDE - De Edese man die ervan wordt verdacht dat hij op zondag 4 augustus in Ede auto's bekraste en tijdens zijn vlucht met zijn auto bijna twee mensen omver reed, moet langer in de gevangenis blijven. Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd.
22/08 14u45  Ariana Grande scheurt in fietstaxi door AmsterdamAriana Grande heeft zich in de nachtelijke uurtjes kostelijk vermaakt in Amsterdam. Op een van haar Instagram Stories is te zien hoe zij in een fietstaxi door de hoofdstad scheurt.
22/08 14u45  Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) heenGeen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”
22/08 14u30  Roker vanaf 1 oktober niet meer welkom bij ziekenhuis EdeEDE - Het ziekenhuis Gelderse Vallei is vanaf 1 oktober 2019 volledig rookvrij. Er mag dan niet meer gerookt worden in het ziekenhuis én op het ziekenhuisterrein in Ede.
22/08 14u15  Demente man ‘trouwt’ voor tweede keer omdat hij denkt dat echtgenote nieuwe vriendin isBill Duncan (71), een dementerende Schotse man, is voor de tweede keer met zijn 2 jaar jongere echtgenote Anne getrouwd, omdat hij vrijwel alles van zijn huwelijk vergeten is en haar beschouwd als zijn nieuwe vriendin. De twee trouwden 12 jaar geleden toen Bill nog kerngezond was en recent gaven ze elkaar in hun woning in de stad Aberdeen opnieuw het jawoord.
22/08 14u15  Man raakt zwaargewond door ongeval met stroomkabel in Cuijk, stroomstoring opgelostCUIJK - Een man is donderdagmiddag zwaargewond geraakt in de Cuijkse wijk De Valuwe, nadat hij tijdens werkzaamheden in aanraking is gekomen met een stroomkabel. Het slachtoffer is in de ambulance gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
22/08 14u00  Bejaarde Beppie (83) aan dood ontsnapt na ‘geraffineerde’ overval en opsluiting in meterkastDe bejaarde Beppie De Graaf-Alsema (83) uit De Krim is aan de dood ontsnapt toen ze vorig jaar december tijdens een overval werd opgesloten in de meterkast. In haar lichaam zijn door langdurige opsluiting stoffen aangemaakt die tot haar dood konden leiden. De drie verdachten gingen daarnaast geraffineerd te werk waarbij twee voorverkenningen zijn gedaan.
22/08 14u00  De Graafschap-trainer Snoei scherpt afspraken met media aanDOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei scherpt de afspraken met de media aan. De coach uit Didam staat de pers alleen nog na de laatste training voor een wedstrijd te woord over het komende duel.
22/08 13u45  Maico en Arleen zijn Citrofiel en daar zijn ze trots opDOESBURG - Hun voorliefde voor Citroëns bracht Maico Hubers en Arleen Vaags uit Doesburg bij elkaar. Er moet ze allebei eerst iets van het hart. Ze hebben niet altijd in een Citroën gereden. Hij reed ooit in een Volvo omdat een Citroën te duur was voor de lease. Zij rijdt voor het werk in een Peugeot. ,,Dat is echt uit nood geboren’’, verdedigt Arleen Vaags (49) zich.
22/08 13u45  Verdachte doodsteken 15-jarige Megan langer vastDe verdachte van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda blijft veertien dagen langer in voorarrest. De rechtbank in Breda heeft dat vandaag besloten bij de voorgeleiding voor de rechter-commissaris.
22/08 13u45  Man raakt zwaargewond na ongeval met stroomkabel in Cuijk, wijk uur zonder stroomCUIJK - Een man is donderdagmiddag zwaargewond geraakt in Cuijk, nadat hij tijdens werkzaamheden in aanraking is gekomen met een stroomkabel. Het slachtoffer is in de ambulance gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
22/08 13u30  Accudief in fietsenstalling station Arnhem staat op camera, maar wie bekijkt de beelden?ARNHEM - Zeker vijf accu’s van elektrische fietsen werden afgelopen weekend ontvreemd uit de bewaakte fietsenstalling op station Arnhem Centraal. Slachtoffers balen niet alleen van de diefstal zelf. Want er hangen bewakingscamera’s in de stalling, maar de beelden uitkijken: ho maar.
22/08 13u30  Amazonebranden leven enorm op social media: ‘Pray for the Amazon, longen van de aarde’De druk in Brazilië en daarbuiten op de regering van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro om de bosbranden in het Amazonegebied te bestrijden neemt verder toe. Op social media zijn #PrayForTheAmazon en gerelateerde hashtags in veel landen trending, waaronder ook Nederland.
22/08 13u15  Mega-onderzoek naar dertigersbrein in Nijmegen: duizend deelnemers gezochtNIJMEGEN - Het menselijk brein ontrafelen en beter begrijpen. Dat willen de Radboud Universiteit, het Radboudumc en het Max Planck Instituut. Daarom hebben ze een immens onderzoek op poten gezet: voor de Healthy Brain Study worden duizend dertigers een jaar lang gevolgd en getest.
22/08 13u15  Amazonebranden leeft enorm op social media: ‘Pray for the Amazon, longen van de aarde’De druk in Brazilië en daarbuiten op de regering van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro om de bosbranden in het Amazonegebied te bestrijden neemt verder toe. Op social media zijn #PrayForTheAmazon en gerelateerde hashtags in veel landen trending, waaronder ook Nederland.
22/08 13u15  Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”
22/08 13u15  Beau maakt zich druk om ontploft haar en Bettina verbluft in bikiniKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
22/08 13u15  Dragan Bakema vervangt Gijs Naber in LazarusDragan Bakema gaat de hoofdrol van Newton spelen in de Nederlandse versie van de musical Lazarus van David Bowie. Gijs Naber was in eerste instantie gecast maar heeft de rol noodgedwongen teruggegeven. De acteur is tot de conclusie gekomen dat hij ‘de afgelopen tijd te veel hooi op zijn vork heeft genomen’.
22/08 13u15  Man raakt zwaargewond na ongeval met stroomkabel in Cuijk, wijk zonder stroomCUIJK - Een man is donderdagmiddag zwaargewond geraakt in Cuijk, nadat hij tijdens werkzaamheden in aanraking is gekomen met een stroomkabel. Het slachtoffer is in de ambulance gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.
22/08 12u30  Carapaz na val onzeker voor VueltaHet is onzeker of Giro-winnaar Richard Carapaz zaterdag kan starten in de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Movistar maakte donderdag bekend dat de wielrenner afgelopen zondag ten val was gekomen en daarbij een kneuzing aan zijn rechterschouder en enkele andere kneuzingen heeft opgelopen.
22/08 12u30  Politie gaat vanmiddag opnieuw op zoek naar vermiste persoon in Waal bij OchtenDe politie gaat vanmiddag opnieuw zoeken naar de persoon die gisteravond zoek raakte in de Waal bij Ochten. Er wordt een landelijk team ingezet dat gespecialiseerd is in onderwaterzoekingen.
22/08 12u30  Nederlandse vrouw overlijdt bij ongeval in Rochefort, dochtertjes in levensgevaarIn Lavaux-Sainte-Anne, een deelgemeente van de Belgische stad Rochefort, is gisteren een Nederlandse vrouw omgekomen bij een ongeval tussen een auto en een vrachtwagen. Dat melden het Openbaar Ministerie in Namen en Belgische media.
22/08 12u15  Indonesië sluit internet Papoea af na onrustDe Indonesische autoriteiten hebben de toegang tot internet in Papoea afgesloten. Dat is gebeurd uit vrees dat de stroom aan beledigende en racistische online-boodschappen voor nog meer onrust gaat zorgen. De etnische bewoners van Papoea zijn het doelwit van allerlei racistische beledigingen en bedreigingen op internet.
22/08 12u00  Genodigden in kleurrijke kleding tijdens afscheid prinses ChristinaBij Paleis Noordeinde in Den Haag is het afscheid van prinses Christina begonnen. De 72-jarige prinses overleed vorige week vrijdag. Ze leed al enkele jaren aan botkanker. Het afscheid is besloten. Wel was te zien hoe de kist onder begeleiding van een kleurrijk geklede koninklijke familie werd overgebracht naar het koetshuis van de Koninklijke Stallen.
22/08 12u00  Straat Wijs stelt taalniveau van Nederlanders op de proefNederlands we spreken het dagelijks, maar onze moerstaal heeft nog heel wat valkuilen. Want hoe zit dat ook alweer? Is het beter dan of beter als? En wanneer gebruik je hen en wanneer hun?
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth23/08 23u45 - Gelderlander: Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.
2x Gezien de klimaatdoelstellingen is het waanzin dat in Nederland per plaats verschillende subsidies gelden23/08 23u30 - Gelderlander: Het loskoppelen van de regenpijp van het riool wordt steeds populairder. Vooral in Nijmegen gebeurt het vaak, mede door een subsidie in die gemeente. Of een inwoner een tegemoetkoming kan krijgen voor het afkoppelen hangt van de woonplaats af.
1x Amerikaan zat bijna drie maanden onschuldig vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth23/08 23u30 - Gelderlander: Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.
1x Afkoppelen regenpijp steeds populairder: aantal aanvragen in vier jaar tijd verdubbeld23/08 23u15 - Gelderlander: NIJMEGEN - Huizen loskoppelen van regenwater is in trek. Vooral in Nijmegen laten steeds meer bewoners hemelwater niet langer het riool in lopen, maar in een ton of de tuin. Het kostte Manfred Hendrix geen cent.
0x Emotioneel afscheid Lozano van PSV: ‘Onze harten doen pijn’23/08 23u00 - Gelderlander: De transfer van Hirving Lozano is afgerond en hij vervolgt bij Napoli zijn toekomst. In een afscheidsbericht dat hij via Instagram verspreidde, sprak de 24-jarige Mexicaan vol respect en waardering over PSV en Eindhoven.
0x Transfer beklonken: El Jebli van De Graafschap naar Al-Faisaly23/08 23u00 - Gelderlander: DOETINCHEM - Youssef El Jebli heeft zijn gewenste transfer te pakken. De aanvallende middenvelder verruilt De Graafschap per direct voor Al-Faisaly, een club op het hoogste niveau van Saudi-Arabië.
0x Ede heeft primeur: zeldzame bij voor het eerst gespot in Nederland23/08 22u45 - Gelderlander: In Ede is op 30 juli tijdens veldwerk een zeldzame zwartpootwolbij aangetroffen, zo meldt Nature Today. Het gaat om een wilde bij die tot voor kort niet in Nederland voorkwam.
0x Auto belandt op de kop bij knooppunt Velperbroek23/08 22u45 - Gelderlander: ARNHEM – Op het knooppunt Velperbroek heeft vrijdagavond een ongeval plaatsgevonden. Een auto kwam daarbij op zijn dak tot stilstand.
0x Miljardair Kylie Jenner (22) is shopverslaafd: ‘Ik heb een probleem’23/08 22u30 - Gelderlander: Kylie Jenner heeft haar creditcard weer flink laten wapperen. De 22-jarige realityster en ondernemer deelde op Instagram filmpjes van haar recente oogst en haar gigantische schoenenkast. ,,Ik heb een probleem”, schreef het zusje van Kim Kardashian erbij.
0x NEC recht de schouders in Kerkrade en pakt tegen Roda JC eerste zege23/08 22u30 - Gelderlander: KERKRADE - Met een enorme zucht van opluchting stapten de selectie van NEC vrijdagavond laat in de bus naar Nijmegen. In de bagageruimte zaten de eerste drie winstpunten van het seizoen, opgehaald in Kerkrade waar NEC Roda JC met 2-1 versloeg.

Statistieken

Artikels:
27898
Gelezen:
195
Aantal lezers nu:
23


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven