vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Gelderlander

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u15
 

Gelderlander

Verbergen Tonen
18/01 22u45  Deze talenten staan hoe dan ook in liveshows van The Voice Vijf zangeressen, een zanger en één band zijn hoe dan ook verzekerd van een plek in de aanstaande liveshows van The Voice of Holland. Het gaat om talenten uit de teams van coaches Anouk en Ali B. Volgende week wordt duidelijk welke nachtegaaltjes van Lil’ Kleine en Waylon door zijn.
18/01 22u15  Koolwijk niet blij met afgekeurde goal: ‘Kunnen de VAR beter opdoeken’ Excelsior-captain Ryan Koolwijk was na de nederlaag bij Vitesse (3-2) boos op de arbitrage en vooral op de VAR. Door interventie van de videoscheids werd de gelijkmaker (1-1) van Excelsior in de 33ste minuut afgekeurd en bleef de tweede treffer van de thuisploeg (2-0) kort daarna geldig, ondanks een vermeende overtreding van doelpuntenmaker Bryan Linssen. De VAR greep echter niet in.
18/01 22u15  Navarone door in The Voice of Holland, voor Cleo Vlogman is het voorbij NIJMEGEN/ VORDEN - De Nijmeegse rockformatie Navarone is door naar The Knockouts van kijkcijferkanon The Voice of Holland. Dat is de laatste ronde voor de liveshows waarin ze zichzelf tegenover hun coach Anouk moeten bewijzen. Voor zangeres Cleo Vlogman (23) uit Vorden zit het avontuur bij The Voice of Holland erop.
18/01 22u15  Naakte Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken.
18/01 22u15  Rampspoed houdt aan bij NEC NIJMEGEN – De rampspoed houdt aan bij NEC. De Nijmeegse eerstedivisionist raakte vrijdagavond na vier nederlagen op rij ook niet voorbij het zeer zwakke Telstar: 1-1.
18/01 22u00  FC Den Bosch blijft koploper in Keuken Kampioen Divisie FC Den Bosch blijft ook na speelronde 21 koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boesen won vanavond met 3-0 van TOP Oss.
18/01 22u00  Vitesse beleeft benauwde droomstart Vitesse beleeft een droomstart in 2019. Met de 3-2 zege op Excelsior valt bij bij alles en iedereen in het Arnhemse kamp een last van de schouders. De Gelderse club staat vierde in de eredivisie en heeft, met moeite, afgerekend met de angstgegner uit Kralingen.
18/01 21u45  LIVE | Tijd dringt voor Excelsior, Vitesse dicht bij zege Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 21u45  Trump en Kim willen eind februari nieuwe top De Amerikaanse president Donald Trump heeft eind februari opnieuw een ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Waar dat gaat gebeuren wordt later bekendgemaakt, liet het Witte Huis weten.
18/01 21u45  Duizenden jaren oude sporen van mensen ontdekt op de Veluwe VOORTHUIZEN - Archeologen van bureau BAAC hebben vrijdag restanten gevonden van mogelijk de oudste inwoners van Gelderland.
18/01 21u30  LIVE | Excelsior bijt weer terug in boeiend eredivisiebegin van 2019 Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 21u15  LIVE | Excelsior leeft weer na knal van afstand van Edwards Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 21u15  ‘Cultheld? Ik viel in slaap bij Peter Hein!’ Geen winter zonder het olijke seniorenduo Philip en Maarten op NPO 2. Fans Gudo Tienhooven en Alexander van Eenennaam slaan geen aflevering over. Elke week blikken zij terug op De slimste mens.
18/01 21u15  Peter Hein van Mulligen winnaar van De Slimste Mens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen (45) is de winnaar van De Slimste Mens. Hij won in de finale-aflevering van boswachter Arjan Postma en schaatser Mark Tuitert. Van Mulligen kreeg de wisselbokaal uit handen van de voormalig Slimste, Roelof de Vries.
18/01 21u15  René van Kooten: Doodsbang dat ik vrouw en baby zou verliezen Sophia, het veel te vroeg geboren dochtertje van musicalster René van Kooten en zijn echtgenote Tanya van der Kooij, mag als alles goed gaat over vier of vijf weken naar huis. Volgens de vader wordt ze waarschijnlijk uit het ziekenhuis ontslagen op de dag dat het meisje geboren had moet worden.
Laatste update: vandaag om 22u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 21u15  Agent redt vrouw met gevaar voor eigen leven: ‘Ze zat op nog geen halve meter van het spoor’Politieagent Raymond Langelaar (28) heeft vrijdag rond 17.00 uur met gevaar voor eigen leven een vrouw ervan weerhouden voor een trein te springen. De vrouw zat op een halve meter van het spoor in Bergen op Zoom, klaar om zich voor de trein te werpen.
18/01 21u15  LIVE | NEC jaagt na rust op nieuwe voorsprong tegen TelstarNIJMEGEN - Het volste vertrouwen heeft NEC-trainer Jack de Gier in winst tegen SC Telstar vanavond in thuishaven de Goffert. Dat terwijl de Nijmeegse ploeg een flinke lijst afwezigen kent.
18/01 21u00  Aantal vaccinaties daalt niet langerDe afname van de vaccinatiegraad lijkt gestopt. De voorlopige cijfers over 2018 laten eenzelfde beeld zien als voor kinderen in 2015. Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.
18/01 21u00  LIVE | Heeft Vitesse Excelsior bij rust al op de knieën?Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 21u00  LIVE | NEC gaat met 1-1 de rust in tegen TelstarNIJMEGEN - Het volste vertrouwen heeft NEC-trainer Jack de Gier in winst tegen SC Telstar vanavond in thuishaven de Goffert. Dat terwijl de Nijmeegse ploeg een flinke lijst afwezigen kent.
18/01 20u45  LIVE | Opwinding in Arnhem na afgekeurde goal Excelsior en treffer LinssenVitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 20u45  Waarom blurt China de oorlellen van mannelijke acteurs?Fans van een populair tv-programma in China ontdekten dat de oorlellen van een mannelijke acteur in de meest recente aflevering van de show waren geblurd. Het is niet bekend of Chinese autoriteiten een specifieke richtlijn hebben uitgevaardigd die verbiedt dat oorbellen dragende mannen te zien zijn op televisie, of dat de Chinese streamingdienst dat zelf heeft besloten.
18/01 20u45  LIVE | Telstar maakt gelijk met afstandsschot: 1-1NIJMEGEN - Het volste vertrouwen heeft NEC-trainer Jack de Gier in winst tegen SC Telstar vanavond in thuishaven de Goffert. Dat terwijl de Nijmeegse ploeg een flinke lijst afwezigen kent.
18/01 20u15  3 Baritons vieren zilveren jubileum in CarréOperazangers Henk Poort, Marco Bakker en Ernst Daniël Smid vieren op 17 juni met een eenmalig concert in Theater Carré in Amsterdam hun zilveren jubileum als De 3 Baritons.13 
18/01 20u15  Platenlabel Sony Music dumpt R. KellyPlatenmaatschappij Sony Music en de Amerikaanse r&b-zanger R. Kelly gaan per direct uit elkaar. Dat meldt Variety op basis van bronnen. De precieze reden is niet bekend maar het is aannemelijk dat de storm rond de artiest de aanleiding is voor de beëindiging van de samenwerking. Sony wilde tegenover Variety niet reageren.13 
18/01 20u15  Eerste kindje actrice Hanna Verboom op komstHanna Verbooms wens gaat eindelijk uitkomen: de 35-jarige actrice wordt binnenkort moeder.12 
18/01 20u15  Middelvinger voor getuigen van nachtelijke jassenroof bij Veenendaalse modezaakVEENENDAAL - De daders van een snelkraak in de Veenendaalse Hoofdstraat waren absoluut niet onder de indruk van getuigen. Passanten die de scooterrijders in de nacht van donderdag op vrijdag betrapten en de politie belden, kregen een middelvinger en werden uitgelachen door de daders.12 
18/01 20u15  LIVE | Foor bezorgt Vitesse droomstart tegen ExcelsiorVitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.13 
18/01 20u15  LIVE | NEC snel op voorsprong door eigen goal TelstarNIJMEGEN - Het volste vertrouwen heeft NEC-trainer Jack de Gier in winst tegen SC Telstar vanavond in thuishaven de Goffert. Dat terwijl de Nijmeegse ploeg een flinke lijst afwezigen kent.12 
18/01 20u00  LIVE | Komt eerste goal van een kalenderjaar weer een Vitesse-speler?Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.10 
18/01 20u00  LIVE | NEC na vier nederlagen op rij op zoek naar zege tegen SC TelstarNIJMEGEN - Het volste vertrouwen heeft NEC-trainer Jack de Gier in winst tegen SC Telstar vanavond in thuishaven de Goffert. Dat terwijl de Nijmeegse ploeg een flinke lijst afwezigen kent.10 
18/01 19u45  ‘Kabinet moet meer doen om stijging zorgkosten te temmen’Het kabinet-Rutte III toont nauwelijks ambitie om de zorgkosten in de toekomst binnen de perken te houden. Die scherpe kritiek uit Ruben Wenselaar, topman van de grote zorgverzekeraar Menzis, morgen in een interview met deze krant.
18/01 19u30  Van Nakayama tot Vrousai: het elftal nieuwkomers in de EredivisieDe clubs uit de Eredivisie hebben deze maand niet stilgezeten. Vele clubs versterkten hun selectie met spelers uit binnen– en buitenland. Sommigen maken hun entree in de eredivisie, anderen hun rentree. Daarnaast waren er een paar binnenlandse transfers. Wij stelden een elftal samen van de nieuwkomers.
18/01 19u30  LIVE | Vitesse vervolgt jacht op thuisrecord van Peter BoszVitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 19u30  LIVE | Met een flinke lijst afwezigen moet NEC vol aan de bak voor winst op SC TelstarNIJMEGEN - Het volste vertrouwen heeft NEC-trainer Jack de Gier in winst tegen SC Telstar vanavond in thuishaven de Goffert. Dat terwijl de Nijmeegse ploeg een flinke lijst afwezigen kent.
18/01 19u15  FD verbreekt banden met correspondent Ans BoersmaDe hoofdredactie van Het Financieele Dagblad (FD) verbreekt de banden met correspondent Ans Boersma. De krant laat in een verklaring weten het vertrouwen in Boersma te hebben verloren door het achterhouden van informatie over haar relatie met een Syriër die afgelopen najaar in Nederland is gearresteerd op verdenking van deelname aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra.
18/01 19u00  FD zegt vertrouwen op in correspondent Ans BoersmaDe hoofdredactie van Het Financieele Dagblad (FD) verbreekt de banden met correspondent Ans Boersma. De krant laat in een verklaring weten het vertrouwen in Boersma te hebben verloren door het achterhouden van informatie over haar relatie met een Syriër die afgelopen najaar in Nederland is gearresteerd op verdenking van deelname aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra.12 
18/01 18u45  Dit is waarom Sinan Can dé Mol is: hij heeft de touwtjes in handenIn deze rubriek leggen wij iedere week uit waarom Sinan Can dé Mol is van Wie is de Mol (WIDM) 2019. De geboren Nijmegenaar (41) is bekend van zijn docu’s waarvoor hij zich staande weet te houden in conflictgebieden in het Midden-Oosten. Colombia? Peanuts. Maar na dit seizoen van WIDM, waarin hij kandidaat is, kan hij dus écht niet meer over straat. Deze week: hij heeft de touwtjes in handen.
18/01 18u45  Minister Dekker onderzoekt nu ook binnenlandse adoptiesDe regering stelt nieuw onderzoek in naar binnenlandse adopties tussen 1956 en 1984. Hieruit moet duidelijk worden hoe adopties in die periode eraan toe gingen, laat minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) weten in een brief aan de Tweede Kamer.
18/01 18u30  Doorbraak in een Waalwaterproject van lange ademDEEST/AFFERDEN - Een natuurlijke sloot van 4,5 kilometer lengte. Een Waalstroom parallel aan de echte Waal. Dat is de nevengeul in de de Afferdense en Deestse Waarden die sinds donderdag meestroomt met de rivier. Het is volgens Rijkswaterstaat één van de langste meestromende riviergeulen in Nederland.
18/01 18u30  Davina Michelle na elf weken nummer 1-positie Top 40 kwijtDuurt te lang-zangeres Davina Michelle (23) is vanavond na elf weken haar nummer 1-positie in de Top 40 kwijtgeraakt. De blondine werd van de troon gestoten door Sweet But Psycho van de Amerikaanse zangeres Ava Max.
18/01 18u15  Stabiel PSV kan komende maanden vol voor titel gaanVanavond begint de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Tot slot, nummer 1 PSV.
18/01 18u15  'Vertrouwen in dirigent Gatti na aanrandingen snel weg'Jan Raes, algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest, blikt eindelijk terug op de affaire-Gatti, de chef die opeens weg moest.
18/01 17u45  Rutte over coalitieruzie: ‘Het was een pittige week’,,Het was een pittige week’’ zei minister-president Mark Rutte over de klimaatruzie in de coalitie. ,,Het knetterde en dat hoort bij dit vak. ’’
18/01 17u45  Pasgeboren baby gered uit vuilniszak vlak voor vuilniswagen komtEen pasgeboren baby is in Zuid-Afrika op het nippertje aan de dood ontsnapt. Het kindje lag aan de kant van de weg in een vuilniszak en werd per toeval ontdekt door een plaatselijke inwoner, vlak voordat een vuilniswagen het vuilnis kwam ophalen. De moeder van de baby is inmiddels gearresteerd.
18/01 17u15  Pasgeboren baby gered uit vuilniszakEen pasgeboren baby is in Zuid-Afrika op het nippertje aan de dood ontsnapt. Het kindje lag aan de kant van de weg in een vuilniszak en werd per toeval ontdekt door een plaatselijke inwoner, vlak voordat een vuilniswagen het vuilnis kwam ophalen. De moeder van de baby is inmiddels gearresteerd.
18/01 17u15  Immers maant ADO Den Haag tot spoed: ‘Ik ga ervan uit dat ik mag blijven’Dat het aflopende contract van Lex Immers nog niet verlengd is, zorgt bij de middenvelder van ADO voor vraagtekens. Hoewel de 32-jarige controleur graag in Den Haag wil blijven, maant hij zijn geliefde club tot spoed.10 
18/01 17u15  Suurbier onthult borstbeeld Johan Cruijff in ArenaOud-international Wim Suurbier heeft in de Johan Cruijff Arena een borstbeeld van de legendarische nummer 14 onthuld. Tevens werd bij de hoofdentree van het stadion een metershoge wand gepresenteerd, die bestaat uit een indrukwekkend mozaïek van beelden uit Cruijffs loopbaan.
18/01 17u15  Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijkZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.10 
18/01 17u15  De man die Rozendaal overeind hield: ‘Velen dachten dat we zouden verliezen’Burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp van Rozendaal gaat zijn geliefde gemeente eind deze maand verlaten. Hij laat een gespreid bed achter.
18/01 17u15  Geweld laait op in Colombia, regering: guerrillastrijders verantwoordelijk voor aanslagDe Colombiaanse regering van president Iván Duque wil op geen enkele manier meer contact hebben met de linkse guerrillabeweging ELN. Een woordvoerder van de regering zei dat vrijdag in reactie op de bomaanslag donderdag op een politieacademie in de hoofdstad Bogotá, meldde de radiozender Caracol. Volgens de autoriteiten zat het ELN achter de terreuractie.10 
18/01 17u00  Weer debuut Stam tegen Feyenoord, Ajax al twintig jaar ongeslagen bij herstartBij de hervatting van de eredivisie zien we dit weekend een aantal ‘nieuwe’ gezichten. Dat van Jaap Stam bijvoorbeeld, die als trainer van PEC Zwolle zijn debuut maakt tegen Feyenoord. Met behulp van statistiekenbureaus Gracenote en Opta blikken we met de leukste feitjes vooruit op de achttiende speelronde. Ook zie je hier alvast de vermoedelijke opstellingen.
18/01 17u00  Geweld laait op in Colombia, regering houdt guerrilla’s verantwoordelijk voor aanslagDe Colombiaanse regering van president Iván Duque wil op geen enkele manier meer contact hebben met de linkse guerrillabeweging ELN. Een woordvoerder van de regering zei dat vrijdag in reactie op de bomaanslag donderdag op een politieacademie in de hoofdstad Bogotá, meldde de radiozender Caracol. Volgens de autoriteiten zat het ELN achter de terreuractie.
18/01 17u00  Toezichthouders willen cryptohandel aan banden leggenDe Nederlandse toezichthouders willen het criminelen zo moeilijk mogelijk maken om geld wit te wassen via de cryptohandel. De Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche bank willen daarom dat er een nationaal vergunningenstelsel voor omwisselplatforms en aanbieders van cryptobewaarportemonnees komt.
18/01 17u00  Ontruimingsteam ontmantelt hennepkwekerij pal naast brandweerkazerne ArnhemARNHEM - Op de B.P. van Verschuerstraat in Arnhem is vrijdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij was opgebouwd in een pand recht tegenover de brandweerkazerne aan de Rietgrachtstraat.
18/01 17u00  Sadílek door PSV definitief toegevoegd aan de A-selectieMichal Sadílek is per direct toegevoegd aan de A-selectie van PSV. De 19-jarige Tsjech maakte voor de winterstop al zijn debuut in het eerste elftal en krijgt nu definitief een plek in de kleedkamer aan de profzijde van De Herdgang.
18/01 16u45  Dringende oproep Rutte: Bedrijven, hou rekening met brexit zonder dealBedrijven moeten zich echt goed voorbereiden op de komende brexit, ongeacht of er wel of geen deal gesloten wordt. Die dringende oproep aan de bedrijven deed premier Mark Rutte vanmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
18/01 16u45  Hans Klok stelt verhuizing naar Las Vegas noodgedwongen uitHans Klok heeft zijn emigratie naar Amerika noodgedwongen uitgesteld. De 49-jarige illusionist zou vanaf volgende maand zijn geluk beproeven in Las Vegas. ,,Maar het theater waarin ik mijn shows ga opvoeren wordt verbouwd, waardoor ik later vertrek’’, licht Klok toe.
18/01 16u45  Coalitie West Betuwe rondGELDERMALSEN - De coalitiepartijen in West Betuwe zijn eruit. Dorpsbelangen, SGP, ChristenUnie en Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe gaan de komende vier jaar samenwerken. Ze zijn het eens geworden over een coalitieakkoord en de verdeling van de taken binnen het college.
18/01 16u30  Ontruimingsteam ontmantelt hennepkwekerij pal naast brandweerkazerneARNHEM - Op de B.P. van Verschuerstraat is vrijdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij was opgebouwd in een pand recht tegenover de brandweerkazerne aan de Rietgrachtstraat.
18/01 16u15  Sadílek door PSV per direct definitief toegevoegd aan de A-selectieMichal Sadílek is per direct toegevoegd aan de A-selectie van PSV. De 19-jarige Tsjech maakte voor de winterstop al zijn debuut in het eerste elftal en krijgt nu definitief een plek in de kleedkamer aan de profzijde van De Herdgang.
18/01 16u15  Gaslek in Doetinchem doordat bewoner palmen wil plantenDOETINCHEM - In de Zjoekowstraat in Doetinchem was vrijdagmiddag een gaslekkage. Buurtbewoners is verzocht tijdelijk hun woning te verlaten en verkeer moet tijdelijk omrijden. Liander komt langs om het gaslek te dichten.
18/01 16u00  Wat we kunnen leren van een PVV-vader en dansende SurinamersJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
18/01 15u45  Arriva belooft beterschap na klacht van rolstoeler uit Malden: chauffeur moet assistentie biedenMALDEN - Een chauffeur van Arriva had de rolstoelplank moeten uitklappen voor Maritza Gerritsen. Dat zegt het College voor de Rechten van de Mens, na de zaak die de rolstoel-afhankelijke vrouw uit Malden tegen het vervoersbedrijf voerde. Arriva belooft beterschap.
18/01 15u45  Oppositie eensgezind: nog vóór verkiezingen duidelijkheid over klimaatkostenDe volledige oppositie in de Tweede Kamer wil nog voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart duidelijkheid over de kosten van de klimaatplannen van het kabinet. Ze roepen het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving in een brief op na het doorrekenen de cijfers zowel naar de Kamer als het kabinet te sturen.
18/01 15u45  Belg vond nieuwe liefde voor Romeo, ’s werelds eenzaamste kikkermannetjeDe vondst van een vriendinnetje voor Romeo de eenzame waterkikker was een emotioneel moment, vertelt de Vlaamse onderzoeker Stephane Knoll. Hij ging op expeditie in een Boliviaans nevelwoud om zijn soort, de Sehuencas waterkikker, voor uitsterven te behoeden.
18/01 15u30  Eén grote moestuin voor de stadsboerin en recensent Ellen WillemsEllen Willems (44) wordt stadsboerin. Op een lap grond van 1,5 hectare bij de voormalige gevangenis De Kruisberg in Doetinchem gaat Willems - vooral bekend als recensent van restaurants - een moestuin van formaat beginnen. Dit met als doel de natuur dichter bij de mens brengen. Want zelfs in de Achterhoek is dat nodig.
18/01 15u15  Nog geen basisplaats voor Bazoer bij UtrechtRiechedly Bazoer start morgen op de bank bij FC Utrecht in het uitduel met AZ. Volgens trainer Dick Advocaat moet de van VfL Wolfsburg gehuurde middenvelder de komende tijd bewijzen dat hij een meerwaarde is.
18/01 15u15  Basisplaatsen lonken voor Straalman en Vet bij De Graafschap; Jurjus terug onder de latDOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong hult zich in aanloop naar het thuisduel van zondag (14.30 uur) met Fortuna Sittard in nevelen over zijn opstelling. De kans is groot dat Bart Straalman en Javier Vet aan de aftrap staan bij de Doetinchemse eredivisionist. Doelman Hidde Jurjus keert terug onder de lat.12 
18/01 15u00  Paul de Leeuw in het ziekenhuisHet was een klusje, maar het is geklaard. Paul de Leeuw is vandaag onder het mes gegaan voor een kijkoperatie aan zijn knie.
18/01 15u00  El Khayati volgende slachtoffer in griepgolf bij ADOHet is onzeker of ADO Den Haag morgenavond in de thuiswedstrijd tegen VVV kan beschikken over Nasser El Khayati. De spelmaker verliet vandaag eerder de training en ging ziek naar huis.10 
18/01 15u00  Van Bronckhorst neemt Haps gelijk op in selectieGiovanni van Bronckhorst neemt Ridgeciano Haps al meteen mee naar Zwolle voor de uitwedstrijd PEC Zwolle. Feyenoord mist in Zwolle, bij het debuut van Jaap Stam als trainer, drie verdedigers. Bart Nieuwkoop is geschorst, Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia kampen met blessures.
18/01 14u45  Ajax mist Tagliafico tegen Heerenveen, Onana onzekerAjax moet het zondag tegen Heerenveen doen zonder Nicolas Tagliafico. De Argentijnse linksback heeft knieklachten. De inzetbaarheid van Andre Onana is twijfelachtig. De keeper ging vandaag ziek naar huis.
18/01 14u45  Aanvoerder Veltman terug in 'nieuwe' wereldVan aanvoerder tot wisselspeler die zich terug moet zien te knokken in het basiselftal. In negen maanden tijd is veel veranderd voor Ajacied Joël Veltman, die na een zware knieblessure weer fit is en zich vandaag met de selectie voorbereidde op de thuiswedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen. ,,Het is allemaal anders, best weer even wennen'', aldus Veltman op sportpark De Toekomst.
18/01 14u45  Wendy van Dijk uitgemaakt voor racistWendy van Dijk krijgt een bak kritiek over zich heen na het delen van een foto in het kader van de zogeheten 10yearchallenge. Met haar foto op Instagram blikt ze terug op haar programma Ushi&Dushi uit 2009, waarin ze als de Antilliaanse Lucretia vermomd ging. Racistisch, vindt een deel van haar volgers.
18/01 14u45  Politiekorps zoekt vrijwilligers die zich laveloos willen drinken‘Wilt u even drinken?’ Die vraag zullen weinigen ooit hebben gehoord uit de mond van een controlerende politieagent. Toch is dat exact wat de politie van het Amerikaanse plaatsje Kutztown in Pennsylvania op Facebook vraagt. Het korps zoekt mensen die zich vrijwillig een stuk in de kraag drinken.
18/01 14u45  Winterswijker (18) zwaargewond bij ernstig ongeluk in DuitslandVREDEN/ WINTERSWIJK - Een 18-jarige jongeman uit Winterswijk is donderdag zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeluk op de Winterswyker Strasse in Vreden, vlak over de grens bij zijn woonplaats. De Winterswijker reed in de richting van Nederland, toen hij in botsing kwam met de auto van een 48-jarige bestuurster uit Vreden.
18/01 14u45  Britse premier May sprak met Rutte en Merkel over brexitDe Britse premier Theresa May heeft vandaag met haar Nederlandse ambtsgenoot Mark Rutte en de Duitse bondskanselier Angela Merkel overlegd over de brexit. Dat heeft een woordvoerster van May gezegd.
18/01 14u45  Inwoner Boxmeer afgeperst na pikant telefoongesprekDEN BOSCH/ BOXMEER - Een 22-jarige man uit Utrecht eiste in maart 2017 dat een inwoner van Boxmeer hem 5.000 euro gaf. Als de Boxmerenaar dit weigerde, zou hij een ‘opgenomen telefoongesprek’ naar de politie sturen, waarin het slachtoffer sprak ‘met een minderjarig meisje’. De Utrechter stond deze week voor de rechtbank in Den Bosch terecht na beschuldiging van afpersing.
18/01 14u30  ‘NS jaagt reizigers op kosten met alternatieve Schipholbus’Reizigers die dit weekeinde tussen Schiphol en Amsterdam-Zuid en Amsterdam Bijlmer reizen zijn aangewezen op de duurdere bussen van R-net vanwege werkzaamheden op station Schiphol. Reizigersorganisaties vinden dat de NS de reizigers tegen treintarief moet vervoeren.
18/01 14u30  Poes vaart per ongeluk mee op vissersschip: ‘Ze krijgt elke dag een harinkje’Katrien noemen ze haar, of Spikey. De zeven vissers op vissersboot Our Anna vermaken zich wel met de verstekeling die sinds afgelopen maandag bij hen op het schip zit. Maar als ze morgen weer aan wal komen in Harlingen hopen ze wel dat de kat weer terug naar haar eigen baasje kan. Nóg een week mee vissen is namelijk geen optie.
18/01 14u30  Site en app Schiphol platDe website van Schiphol is uit de lucht. Wie de site bezoekt, krijgt een mededeling dat die onbereikbaar is. Ook de app van het vliegveld doet het niet.
18/01 14u30  Yolanthe ‘vergeet’ slipje en Carlo en Irene hinten op iets nieuwsKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/01 13u30  Arnhemse moordenaar van oma Toni (96) moet na zijn tbs het land uitARNHEM - Vinwar H., de dader van de zeer geruchtmakende moord op de 96-jarige oma Toni uit 2015, moet Nederland uit. Hij vecht donderdag in Groningen het intrekken van zijn verblijfsvergunning aan. Overigens zit H. nog in een tbs-kliniek. Pas als die behandeling afgerond is, moet hij meteen terug naar Irak.
18/01 13u15  Arnhemse panterwelpen groeien als kool en leven zich uit op slagerstouwARNHEM - Ze zijn zeven maanden oud, maar maken zich al op voor een leven als jagers: twee Sri Lanka panterwelpen in Burgers’ Zoo in Arnhem zijn door het dolle heen dankzij een slagerstouw. De dierentuin filmde het stel met een GoPro.11 
18/01 13u15  Winnen van Real zou een stunt zijn, maar kampioenschap staat op 1Vanavond begint de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag nummer 2 Ajax.
18/01 13u15  Feyenoord start vaak slecht na winterstop, Ajax begint het bestDe historie wijst uit dat de eerste wedstrijd na de winterstop een lastige kluif is voor Feyenoord. In de laatste tien seizoenen wonnen de Rotterdammers slechts drie keer bij de hervatting van de eredivisie.10 
18/01 13u15  Voice-kandidaat Collin Hoeve zingt alleen zijn eigen liedjesZijn scheiding, verslaving aan sociale media en geluksmomenten: Collin Hoeve kan alles verwerken tot een liedje. De 35-jarige singer-songwriter uit Nijmegen doet mee aan The Voice of Holland.
18/01 13u00  Feyenoord start vaak slecht aan seizoenshervatting, Ajax het bestDe historie wijst uit dat de eerste wedstrijd na de winterstop een lastige kluif is voor Feyenoord. In de laatste tien seizoenen wonnen de Rotterdammers slechts drie keer bij de hervatting van de eredivisie.
18/01 13u00  CWZ is bang dat het straks te weinig parkeerplek heeft en wil ruimte houden voor uitbreidingNIJMEGEN - Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis is ongerust over maatregelen van de gemeente Nijmegen die het onmogelijk maken in de toekomst nog extra parkeerplaatsen rond het CWZ te realiseren.
18/01 12u45  Snelkrakers stelen jassen bij kledingwinkel Hiensch in VeenendaalVEENENDAAL - Dieven hebben vannacht rond 02.00 uur een snelkraak gepleegd bij kledingwinkel Hiensch aan de Hoofdstraat in Veenendaal. Ze hebben een aantal jassen buitgemaakt.
18/01 12u45  Werkstraf geëist tegen Wageninger (66) voor dodelijk ongeval: ‘Klein moment van onachtzaamheid met afschuwelijk gevolg’ARNHEM/ WAGENINGEN - Hoe heeft de automobilist hun moeder over het hoofd kunnen zien? De kinderen van de Wageningse vrouw (47) die in 2017 om het leven kwam nadat ze op de rotonde op de Van Uvenweg op haar fiets was aangereden, hoopten daar vrijdag op de rechtbank in Arnhem antwoord op te krijgen.
18/01 12u45  YouTube-sterren Monica, Kaj en Kaj maken YouTube-spelshowYouTubesterren Monica Geuze, Kaj Gorgels en Kaj van der Ree maken een YouTubespelshow over, jawel, YouTube. Geuze test in Down... of de Crown de kennis van het videoplatform van teamcaptains Gorgels, Van der Ree en bekende gasten.
18/01 12u30  Slanke Acda zakt door kruk en Rox wordt verrast door haar zoonKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
18/01 12u30  Deze woestijnbuizerd zwerft ergens in de Achterhoek: wie heeft haar gezien?WESTENDORP - De woestijnbuizerd van Jolande Kruisman wordt nu al een week vermist in de omgeving van Westendorp, Varsseveld en Silvolde. Vorige week dinsdag is ze ontsnapt toen het hard waaide. Kruisman roept iedereen op om naar haar uit te kijken.10 
18/01 12u30  De schaatsen kunnen binnenkort weer uit het vetVanmorgen ook diep weggekropen in een sjaal en warme muts? De tot nu toe koudste nacht van het jaar is volgens weersite Weerplaza slechts een voorproefje. De lage temperaturen zijn goed nieuws voor schaatsliefhebbers. Aan het eind van volgende week kunnen vermoedelijk de eerste baantjes geschaatst worden. Maar nog niet op sloten of meren.11 
18/01 12u15  Vitessesupporter hoeft buik vrijdagavond niet te ontblotenARNHEM - Vitessesupporters hoeven vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse-Excelsior hun buik niet te ontbloten voor een echo-onderzoek. Het onderzoek dat deel uit zou maken van een voorlichtingscampagne over de aandoening buikaneurysma is afgeblazen.
18/01 12u15  Economische groei in eurozone verliest vaartJarenlang groeide de Nederlands economie veel harder dan gemiddeld in Europa. Maar daaraan lijkt een einde te komen nu de groei in de eurozone aan vaart verliest. Tijd voor actie, meent de hoogste ambtenaar bij Economische Zaken, Maarten Camps.
18/01 12u15  Schaatskoorts loopt op door lage temperaturen: ‘Alles staat klaar’Vanmorgen ook diep weggekropen in een sjaal en warme muts? De tot nu toe koudste nacht van het jaar is volgens weersite Weerplaza slechts een voorproefje van een koude periode. Temperaturen die lager liggen dan gebruikelijk zijn in deze tijd van het jaar, lijken goed nieuws voor schaatsliefhebbers. Aan het eind van volgende week kunnen vermoedelijk de eerste baantjes geschaatst worden. Maar nog niet op sloten of meren.
18/01 12u00  De schaatskoorts kan weer beginnenVanmorgen ook diep weggekropen in een sjaal en warme muts? De tot nu toe koudste nacht van het jaar is volgens weersite Weerplaza slechts een voorproefje van een koude periode. Temperaturen die lager liggen dan gebruikelijk zijn in deze tijd van het jaar, lijken goed nieuws voor schaatsliefhebbers. Aan het eind van volgende week kunnen vermoedelijk de eerste baantjes geschaatst worden. Maar nog wel alleen op een ondergelopen sintelbaan.
18/01 12u00  Moordenaar van oma Toni (96) moet na zijn tbs het land uitVinwar H., de dader van de zeer geruchtmakende moord op de 96-jarige oma Toni uit 2015, moet Nederland uit. Hij vecht donderdag in Groningen het intrekken van zijn verblijfsvergunning aan. Overigens zit H. nog in een tbs-kliniek. Pas als die behandeling afgerond is, moet hij meteen terug naar Irak.
18/01 12u00  Sekscoach in Moskou opgepakt die zegt bewijs tegen Trump te hebbenHet Wit-Russische model annex sekscoach Anastasia Vasjoekevitsj, die beweert bewijzen te hebben voor Russische hulp in de verkiezingscampagne van Donald Trump, is meteen na aankomst op het Moskouse vliegveld Sjeremetjevo gearresteerd. Thailand had haar uitgeleverd.
18/01 11u45  Zó wil Zalando voorkomen dat kleren na één keer dragen worden teruggestuurdMet een opvallend groot label voorzien van de tekst ‘do not remove this tag’ wil Zalando voorkomen dat kleding gedragen en vervolgens toch teruggestuurd wordt. De internetgigant hoopt met dit middel het aantal retourzendingen van kledingstukken terug te dringen.
18/01 11u45  Berging verloren containers Waddengebied begint vandaag: ‘grijper eindelijk het water in’De berging van de verloren containers in het Waddengebied begint vanmiddag. Dat meldt Rijkswaterstaat. Tot nu zijn er 7 van de 291 containers geboren. Vijf daarvan lagen op het rif, twee werden geboren als test. ,,De weersomstandigheden zijn goed dus we verwachten flink door te kunnen werken. De grijper gaat nu écht het water in”, meldt Rijkswaterstaat.
18/01 11u45  ‘PSV wordt kampioen en Ajax pakt de beker’,,PSV wordt kampioen”, stelt Robert Maaskant, maar welke club degradeert er volgens hem? En wie promoveert er rechtstreeks? In de week voorafgaand aan de herstart van de eredivisie leggen we dit soort vragen neer bij verschillende voetbalkenners. Vandaag blikt Maaskant vooruit op de tweede seizoenhelft in het Nederlandse profvoetbal.
18/01 11u45  Zo ontwrichtte een megastorm precies een jaar geleden GelderlandWeet jij het nog? Vandaag precies één jaar geleden richtte een zeer zware westerstorm grote schade aan in Nederland. Ook het verspreidingsgebied van De Gelderlander werd getroffen door de megastorm: de regio kreeg te maken met windstoten tot zelfs 130 kilometer per uur.
18/01 11u45  Iconische kinderserie Tik Tak komt terugHet iconische Belgische kinderprogramma Tik Tak komt terug. De eerste nieuwe reeks zal in het najaar op de zender Ketnet Junior te zien zijn, meldt persbureau Belga.
18/01 11u45  Russisch faillissement Yukos definitief onrechtmatigHet Russische vonnis waarmee oliebedrijf Yukos in 2006 failliet werd verklaard, wordt definitief niet erkend in Nederland. De Hoge Raad verwierp een beroep van het Russische bedrijf Promneftstroy tegen een eerdere uitspraak van het gerechtshof Amsterdam. Dat bedrijf heeft daardoor niet de aandelen van het Nederlandse dochterbedrijf Yukos Finance in handen gekregen.
18/01 11u45  Vordense Cleo Vlogman strijdt vanavond voor een plek in liveshows The VoiceVORDEN - Het wordt erop of eronder voor zangeres Cleo Vlogman (23) uit Vorden. Vanavond strijdt zij in The Knockouts voor een plek in de liveshows van The Voice of Holland.
18/01 11u30  Zo verovert kleuterhit Baby Shark de wereldVoor ouders met jonge kinderen is het noemen van de titel waarschijnlijk al voldoende om het deuntje weer voor uren in het hoofd te hebben. Baby Shark is een van de populairste liedjes van dit moment. Kassa voor de bedrijven achter de kleuterhit, die al 2,2 miljard (!) keer werd bekeken op YouTube.10 
18/01 11u30  ArtEZ-docent Tsead Bruinja is de nieuwe Dichter des VaderlandsARNHEM - Tsead Bruinja, docent creative writing aan de ArtEZ in Arnhem, is de nieuwe Dichter des Vaderlands. Hij neem die rol over van Ester Naomi Perquin. Bruinja schrijft de komende twee jaar gedichten bij nationale gebeurtenissen en treedt op als ambassadeur van de poëzie.
18/01 11u15  ‘9956 stappen. Dus bijna 10000! Als ik dat geweten had, was ik nog een blokje om gegaan’Een vriendin komt op bezoek, bergt haar mobieltje op en zegt: ‘Bijna 7000.’ Ik weet niet wat ze bedoelt. Heeft ze 7000 keer getelefoneerd of ge-sms’t of 7000 appjes verstuurd?
18/01 11u15  ‘Trump gaf advocaat Cohen opdracht te liegen over bouwproject Moskou’Twee federale agenten die betrokken zijn bij het onderzoek naar Trumps banden met Rusland zeggen dat de Amerikaanse president advocaat Michael Cohen opdracht heeft gegeven te liegen tegen het Congres. De raadsman moest verdoezelen dat Trump vergaande plannen voor de bouw van een Trumptoren in Moskou had en daarover persoonlijk met president Poetin wilde onderhandelen.
18/01 11u15  Vordense Cleo Vlogman strijdt vanavond voor een liveshow plek in de The VoiceVORDEN - Het wordt erop of eronder voor zangeres Cleo Vlogman (23) uit Vorden. Vanavond strijdt zij in The Knockouts voor een plek in de liveshow van The Voice of Holland.
18/01 11u15  Na 12 jaar gedoe kan bouw van Super Hoogvliet in Arnhem-West eindelijk beginnenARNHEM - De nieuwbouw van Super Hoogvliet aan de Arnhem-West krijgt de wind in de zeilen. Twaalf jaar broeden, duwen, trekken en schaven gingen aan de officiële start op donderdagmiddag vooraf. Een valse start resulteerde in massaal verzet uit de buurt. De initiatiefnemers delen de opluchting dat het eindelijk gelukt is.
18/01 11u15  Laatste ‘drempeltje’ geslecht, Waalwater wervelt door de Afferdense en Deestse WaardenDEEST - Nog een klein drempeltje van zand bevond zich tot donderdag tussen de Waal en de nevengeul in de Afferdense en Deestse Waarden. Toen die laatste rest was weggegraven, wervelde het Waalwater door de uiterwaarden.
18/01 11u15  Montferland hengelt eerste NK wielrennen voor bedrijven binnen’S-HEERENBERG - De gemeente Montferland organiseert het allereerste Nederlands kampioenschap voor bedrijven. Over drie onderdelen wordt op de zondagen 16 en 23 juni bepaald welk bedrijf zich een jaar lang respectievelijk Nederlands kampioen op de weg, Nederlands kampioen mountainbike én Nederlands kampioen wielrennen overall mogen noemen.
18/01 11u15  Bij meeste huishoudens ‘vlag uit’ na eerste loonstrookje: bereken het hierOndanks de stijgende energierekening, hogere zorgpremie én duurdere boodschappen kan voor de meeste huishoudens écht de vlag uit. Zij houden onder de streep meer over, becijferde het Nibud. Verwacht alleen geen enorme winst, tempert het instituut de verwachtingen. Benieuwd hoe het bij jou zit? Bekijk het hieronder.
18/01 11u15  Trainer Jack de Gier haalt alle trucs uit de kast voor herstart crisisclub NECNIJMEGEN - NEC werkt in crisissfeer naar het thuisduel met Telstar toe. De geplaagde trainer Jack de Gier is verwoed op zoek naar lichtpuntjes.
18/01 11u15  Voetganger gewond door aanrijding met vrachtwagen in EdeEDE - Een voetganger is vrijdagochtend in Ede gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen. Dat gebeurde op de kruising van de Galvanisstraat en de Max Planckstraat.
18/01 11u00  Laatste ‘drempeltje’ geslecht, Waalwater wervelt door de Afferdensche en Deestsche WaardenDEEST - Nog een klein drempeltje van zand bevond zich tot donderdag tussen de Waal en de nevengeul in de Afferdensche en Deestsche Waarden. Toen die laatste rest was weggegraven, wervelde het Waalwater door de uiterwaarden.
18/01 11u00  Meer loon en eenmalige bonus voor personeel PostNL18.000 personeelsleden en pakketbezorgers van PostNL krijgen er ruim 3 procent loonsverhoging bij komende tijd. Het postbedrijf is het met drie van de vier vakbonden eens geworden over een nieuwe cao. De FNV doet echter niet mee en noemt de deal ,,een aanfluiting”.
18/01 10u45  Nederlandse bladenmaker plaatste eigen overlijdensadvertentie, maar blijkt springlevendJean-Jacques van Belle leeft nog. De oprichter van Holland Herald, het inflightmagazine van KLM, blijkt in december zelf zijn overlijdensadvertentie te hebben laten zetten in enkele kranten. Dat schrijft NRC. De krant sprak hem in Albanië.
18/01 10u15  Tsead Bruinja Dichter des VaderlandsTsead Bruinja is de nieuwe Dichter des Vaderlands. Hij neem die rol over van Ester Naomi Perquin. Bruinja schrijft de komende twee jaar gedichten bij nationale gebeurtenissen en treedt op als ambassadeur van de poëzie.
18/01 10u15  Shutdown Amerika brengt veel economische schadeNu de Amerikaanse overheid al vier weken gesloten is, neemt de economische schade toe. Een oplossing lijkt ver weg.
18/01 10u15  Eerste loonstrookje 2019: kijk hier of jij meer overhoudt dan vorig jaarOndanks de stijgende energierekening, hogere zorgpremie én duurdere boodschappen kan voor de meeste huishoudens écht de vlag uit. Zij houden onder de streep meer over, becijferde het Nibud. Verwacht alleen geen enorme winst, tempert het instituut de verwachtingen. Benieuwd hoe het bij jou zit? Bekijk het hieronder.
18/01 10u00  Neem wietproef serieus of doe het nietZolang het kabinet de wietproef niet volledig serieus neemt, is er geen kans van slagen, betoogt chef parlement Hans van Soest.
18/01 10u00  Oprichter Holland Herald plaatste eigen overlijdensadvertentie maar blijkt springlevendJean-Jacques van Belle leeft nog. De oprichter van Holland Herald, het inflightmagazine van KLM, blijkt in december zelf zijn overlijdensadvertentie te hebben laten zetten in enkele kranten. Dat schrijft NRC. De krant sprak hem in Albanië.
18/01 10u00  Deze boetes riskeer je als je de weg op gaat in winterweerEen man wilde een aantal dagen geleden in Zaltbommel een rotonde oprijden met een compleet beslagen voorruit. Geen goed idee. Een agent zag hem: 240 euro boete.
18/01 10u00  Youp van 't Hek zegt voorstellingen af: ‘Ik moet even resetten’Cabaretier Youp van 't Hek heeft een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afgezegd. De shows die hij op vanavond en morgenavond in Theater aan de Schie in Schiedam zou spelen, zijn afgelast, maakte het theater bekend.
18/01 09u30  Meer loon en eenmalige bonus voor bezorgers PostNL18.000 bezorgers van PostNL krijgen er ruim 3 procent loonsverhoging bij komende tijd. Het postbedrijf is het met drie van de vier vakbonden eens geworden over een nieuwe cao. De FNV doet echter niet mee en noemt de deal ,,een aanfluiting”.
18/01 09u30  Reinout en Danielle verkopen miljoenenvilla LarenHun riante villa in Laren stond al sinds 2015 te koop, maar nu doen Reinout en Danielle Oerlemans dan ook echt afstand van het Gooise huis waar ze zoveel gelukkige jaren met hun gezin hebben gekend.
18/01 09u30  Station Nijmegen gaat op de schop, plannen voor extra perron en westelijke ingang krijgen vormNIJMEGEN - Het station en het spoor in Nijmegen staan de komende jaren forse veranderingen te wachten om de groei van treinreizigers en goederentreinen op te kunnen vangen. Voor de reizigers komen er extra perrons, snellere overstapmogelijkheden en een volwaardige ingang aan de westzijde.
18/01 09u30  Dieven plegen snelkraak bij kledingwinkel in VeenendaalVEENENDAAL - Dieven hebben vannacht rond 02.00 uur een snelkraak gepleegd bij een kledingwinkel aan de Hoofdstraat in Veenendaal.
18/01 09u15  De draak van De Vliert spuwt weer vuurAspirant-clubeigenaar Kakhi Jordania en no-nonsense coach Wil Boessen reanimeerden FC Den Bosch en brachten de club naar de top van de Keuken Kampioen Divisie. Waar eindigt het Brabantse succesverhaal?12 
18/01 09u15  Minsk vreest inlijving door MoskouDe verhouding tussen de Russische president Poetin en de Wit-Russische president Loekasjenko is danig bekoeld. Laatstgenoemde is voor olie en gas afhankelijk van Moskou, maar wil de autonomie van zijn land niet verspelen.11 
18/01 09u15  Winnen Willem-Alexander en Máxima de Gouden Trekker?Boeren die een prijs uitreiken aan een persoon die zelf geen boer is, maar zich wel hard maakt voor de land- en tuinbouw. Dat is het idee achter een splinternieuwe onderscheiding met een toepasselijke naam: De Gouden Trekker. Kanshebbers om deze gouden prijs te winnen zijn onder meer koning Willem-Alexander, koningin Máxima, Yvon Jaspers en Bennie Jolink.12 
18/01 09u00  Indrukwekkende auditie Joy ten spijt: DanceSing levert kijkers inHet aantal mensen dat naar SBS’ nieuwe talentenjacht DanceSing heeft gekeken is zo'n 18 procent minder dan van vorige week. Met 583.000 kijkers staat het programma van Johnny de Mol en Romy Monteiro op plek twintig van de best bekeken programma's gisteren.
18/01 09u00  Monique Smit 'gebaart' dat ze weer zwanger isMonique Smit is weer in blijde verwachting. De Volendamse zangeres heeft dat zelf, op een vrij originele manier, bekendgemaakt.
18/01 08u45  Youp van 't Hek zegt voorstellingen afCabaretier Youp van 't Hek heeft een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afgezegd. De shows die hij op vanavond en morgenavond in Theater de Schie zou spelen, zijn afgelast, maakte het theater bekend.10 
18/01 08u45  Mitchell te Vrede, voor al uw cruciale doelpuntenHet vertrek van Fran Sol bij Willem II brandt ook een gat in de topscorerslijst. Daarin staat Luuk de Jong nu steviger op plek 1. Maar wat valt op als je dieper kijkt? Vooral dat Mitchell te Vrede de meeste doorslaggevende doelpunten maakt.10 
18/01 08u15  Beter Bed wil compensatie voor gifschandaal in schuimmatrassenDe Brabantse beddenverkoper Beter Bed sleept de Duitse chemiereus BASF voor de rechter. Het bedrijf uit Uden wil op die manier een schadevergoeding loskrijgen voor het Duitse gifschandaal dat ongeveer een jaar geleden speelde.
18/01 08u15  Vitesse en Excelsior openen eredivisiejaar 2019Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.
18/01 08u15  Gouden Ganzenveer voor Ian BurumaDe literaire onderscheiding de Gouden Ganzenveer is dit jaar voor Azië-kenner Ian Buruma.
18/01 08u15  ‘Dus mijn chauffeurs hadden zomaar in de rivier kunnen belanden?’Nederland is aan een ramp ontsnapt. Het scheelde niets of de Merwedebrug die in 2016 plotseling werd afgesloten voor vrachtwagens, was ingestort. En dat idee is best even schrikken voor sommige ondernemers in de buurt.
18/01 08u15  Bewoners zeggen vertrouwen op in gemeente: onderzoek naar vervuilde grond Vink deugt nietDe klankbordgroep van Barnevelders die is betrokken bij het onderzoek naar mogelijk verontreinigde grond van het bedrijf Vink in hun wijk, heeft het vertrouwen in de gemeente opgezegd.
18/01 08u15  Criminelen kiezen steeds vaker riool voor drugsafval: anoniem, makkelijk máár gevaarlijkNIJMEGEN - Criminelen dumpen steeds vaker chemisch drugsafval in het riool. Het is effectief, relatief onzichtbaar maar zeker niet zonder risico’s, constateren experts. Zij pleiten voor meer controle.
18/01 08u00  Binnen zes dagen kon de Merwedebrug instortenNederland is aan een ramp ontsnapt. Het scheelde niets of de Merwedebrug die in 2016 plotseling werd afgesloten voor vrachtwagens, was ingestort. En dat idee is best even schrikken voor sommige ondernemers in de buurt.
18/01 08u00  Bewoners zeggen vertrouwen op in gemeente: onderzoek naar vervuilde grond Barneveld deugt nietDe klankbordgroep van Barnevelders die is betrokken bij het onderzoek naar mogelijk verontreinigde grond van het bedrijf Vink in hun wijk, heeft het vertrouwen in de gemeente opgezegd.
18/01 07u45  Theresa May moet nu luisterenBritse parlementariërs lopen de deur plat in Downing Street, waar premier Theresa May gesprekken voert met politieke tegenstanders. Inzet: een meerderheid in het parlement voor een brexitplan.
18/01 07u45  Impey wint vierde rit Tour Down UnderTitelverdediger Daryl Impey heeft de vierde etappe van de Tour Down Under op zijn naam gebracht. De Zuid-Afrikaanse renner was na de beklimming van Crokscrew Road de beste in de sprint van twintig koplopers.
18/01 07u30  Tiener die ontvoerd werd door ‘verliefde’ leraar confronteert hem in rechtszaalEen Amerikaanse leraar heeft 20 jaar cel gekregen voor de ontvoering van een leerlinge op wie hij verliefd was. Tad Cummins (52) verdween in maart 2017 met Elizabeth Thomas, toen 15. Het meisje werd 38 dagen later teruggevonden in een blokhut, bijna 3.000 kilometer verderop. Gisteren confronteerde ze hem huilend in de rechtszaal met wat hij gedaan had.11 
18/01 07u30  ‘Scheetjes’ Hans en Karin ware attractie op BonaireNederlandse toeristen op Bonaire maken vanaf de weg foto’s van hun adventure golfbaan. Hans en Karin, stel uit Ik Vertrek, zijn op het eiland een ware attractie. Op bezoek bij de avonturiers, die elkaar steevast ‘scheet’ noemen.12 
18/01 07u15  Het Kopje van Bloemendaal zonder brievenbus is als race zonder finishColumnist Thijs Zonneveld baalt van de verdwenen brievenbus in het kopje van Bloemendaal, maar hoopt dat het bedevaartsoord voor wielrenners binnenkort nog mooier zal worden.10 
18/01 07u15  De politie moet meer geld vrijmaken voor oplossen van cold casesOok dit jaar heeft de politie een coldcasekalender uitgegeven. De hoop leeft dat door het tonen van foto's van de personen op de kalender, misschien alsnog tips binnenkomen over nooit opgeloste verdwijningen of moorden. Maar er is ook kritiek. Geen van de zaken op die kalender - inmiddels aan zijn derde editie bezig - is nog opgelost, zegt hoogleraar Peter van Koppen.
18/01 07u15  Sem, het slachtoffer uit deze cold case, maakt dertien jaar later nog veel losDOETINCHEM - Op de derde coldcasekalender staan zes onopgeloste moorden op mensen uit het verspreidingsgebied van ‘De Gelderlander’. Het gaat om vijf volwassenen en een baby. Dat laatste geval heeft nog steeds een enorme impact op het gezin dat ‘Sem’ vond in een bevroren vijver.10 
18/01 07u15  Speelt Navarone de rest Knock-out vanavond bij The Voice?NIJMEGEN - Het is erop of eronder voor de Nijmeegse rockformatie Navarone vrijdagavond in kijkcijferkanon The Voice of Holland. Ze staan dan in The Knockouts. Dat is de laatste ronde voor de liveshows waarin ze zichzelf tegenover hun coach Anouk moeten bewijzen.
18/01 07u15  Hé, wat doet die Land van Cuijk-luchtballon nou boven Tirol?TANNHEIM/GRAVE - ‘Pracht foto! Onze Land van Cuijk ballon vaart boven het besneeuwde Oostenrijkse landschap. Wintersporters breng snel een keer een tegenbezoek en laat u verrassen!’ De Millse burgemeester Antoine Walraven steekt op Twitter zijn enthousiasme over een foto van de Land van Cuijk-luchtballon niet onder stoelen of banken.10 
18/01 07u00  Woedende Baghdatis ramt vier rackets aan gortDe sportgeschiedenis barst van de bijzondere, spectaculaire en legendarische momenten. Dit jaar belichten we elke dag een historisch sportfragment van dezelfde datum. Op 18 januari brengt de tijdmachine ons naar 2012: Baghdatis ramt vier rackets aan gort.
18/01 07u00  Spekglad op de weg en autoruit krabben, dit is nog maar het beginVannacht heeft het op veel plaatsen licht gevroren. Daardoor is het spekglad op de weg en zul je moeten krabben. Dit is nog maar het begin, want de komend dagen wordt het geleidelijk kouder.
18/01 06u45  Werknemers bakkerij speuren zelf naar vaste klant Hans (56) die thuis blijkt overledenWerknemers van Bakker Bart in Middelburg waren afgelopen week zo bezorgd over een vaste klant die al dagenlang niet verscheen in de bakkerij, dat ze zelf een zoekactie op touw zetten om hem te vinden. Via hun speurpogingen trof de politie de 56-jarige man thuis aan. Hij bleek overleden en lag daar vermoedelijk al zo'n twee weken.
18/01 06u15  Julen, het jongetje dat in een diepe put viel, is telkens in mijn gedachtenNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.13 
18/01 06u15  ABP steekt half miljard euro in groene hypotheken van RabobankDankzij een enorme investering van overheidspensioenfonds ABP kunnen duizenden gezinnen rentekorting op hun hypotheek krijgen als zij een energiezuinige woning aanschaffen.15 
18/01 06u00  Harvey Weinstein en advocaat uit elkaarOpnieuw een tegenslag voor de van seksueel misbruik verdachte Harvey Weinstein. Via een gezamenlijk schrijven lieten zijn advocaat Ben Brafman en hij weten ‘ieder hun eigen weg te gaan’. De voormalig Hollywoodproducent zei Brafman ‘toestemming te geven om rechter Burke hierover in te lichten’. Dit geldt voor alle lopende zaken waarin Weinstein momenteel verwikkeld is, meldt Page Six.12 
18/01 05u00  ‘Haal Uber van de weg’Uber-taxi’s moeten van de weg worden gehaald. Dat bepleit Veilig Verkeer Nederland (VVN) na een aantal dodelijke ongevallen waarbij Uber-chauffeurs betrokken waren. Dat meldt De Telegraaf.
18/01 03u30  Afrikaanse Unie: grote twijfels bij verkiezingsuitslag CongoDe Afrikaanse Unie (AU) heeft ernstige bedenkingen bij de resultaten van de presidentsverkiezingen in Congo. De organisatie van Afrikaanse landen roept de autoriteiten in het land op om de bekendmaking van de definitieve uitslag uit te stellen. Dat blijkt uit een persbericht dat de AU donderdagavond verspreidde, na een bijzondere zitting in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.17 
18/01 03u00  Chaos dreigt bij import vanuit Verenigd Koninkrijk na brexitDe overheid heeft geen idee welke Britse producten er precies in onze schappen liggen. En dat terwijl in het slechtste scenario – een brexit zonder akkoord – over 2,5 maand al die producten moeten worden gecontroleerd als ze ons land binnenkomen. Chaos dreigt.22 
18/01 02u45  Ruzie tussen Trump en Democraten naar kookpuntWoensdag riep zij hem nog op zijn State of the Union uit te stellen. Een dag later nam de Amerikaanse president wraak, en hoe: Donald Trump heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Democrate Nancy Pelosi, verboden om een officiële reis te maken naar België, Egypte en Afghanistan. Pelosi moet eerst met geld over de brug komen voor de grensmuur, laat Trump in een snerende brief weten.24 
18/01 02u45  Geen delegatie VS naar economische top Davos vanwege shutdownDe Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. Namens president Trump zouden de Amerikaanse ministers Steven Mnuchin (Financiën), Michael Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Wilbur Ross (Economische Zaken) naar het Zwitserse wintersportoord afreizen. Maar de gedeeltelijke sluiting van Amerikaanse overheid houdt hen thuis.20 
18/01 01u30  Trump houdt delegatie VS voor economische top Davos thuisDe Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. Namens president Trump zouden de Amerikaanse ministers Steven Mnuchin (Financiën), Michael Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Wilbur Ross (Economische Zaken) naar het Zwitserse wintersportoord afreizen. Maar de gedeeltelijke sluiting van Amerikaanse overheid houdt hen thuis.10 
18/01 00u30  Groei landbouwexport stagneertDe Nederlandse export van landbouwgoederen zoals bloemen, planten maar ook zuivel en vlees, is afgelopen jaar nauwelijks gegroeid. Met een toename van 0,2 procent is een einde gekomen aan jaren van forse groei, zoals 6 procent in 2017 en 4 procent het jaar ervoor. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers.14 
18/01 00u00  Winst loopt terug bij NetflixBij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.16 
17/01 23u30  Sein brand meester gegeven bij grote brand Stella Fietsen in NunspeetHet sein brand meester is gegeven bij de grote brand in een fabriek van Stella Fietsen in Nunspeet. Al met al woedde de brand een uurtje in de fabriek van de fietsenfabrikant.
17/01 23u15  Vertrouwde avond Vrienden van Amstel met bijzondere duettenMet iets minder technisch machtsvertoon dan vorig jaar begon vanavond de concertreeks Vrienden van Amstel Live. De 13.000 bezoekers kregen in Ahoy waarvoor ze kwamen: een afwisselende avond muzikaal vermaak.
17/01 23u00  ‘Uitgezette Nederlandse correspondent hielp haar verdachte ex aan valse papieren’De Nederlandse journaliste die Turkije is uitgezet, wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Dat zeggen bronnen tegen Nieuwsuur (NPO 2). Ans Boersma zou haar ex-vriend, een Syriër die onlangs in Nederland is gearresteerd omdat hij lid is geweest van de terreurorganisatie Jabhat al-Nusra, aan valse papieren hebben geholpen.
17/01 22u15  Cafés over de roep om openstellen van wc’s: ‘Bespaar je de moeite, iedereen kan bij ons de pot op’NIJMEGEN - Het Nijmeegse stadsbestuur vraagt horeca-zaken hun toiletten voor iedereen open te stellen. Volgens de uitbaters is dat echter al lang de praktijk. ‘Bespaar je de moeite', is dan ook het advies van de Nijmeegse cafébazen aan de gemeente.
17/01 22u00  Veroordeelde illegaal vuurwerk had ook stiekem autobedrijf naast bijstand, zegt OMARNHEM - Een Arnhemmer (60) die al een straf van 16 maanden uitzit voor het bezit van 1200 kilo illegaal vuurwerk in 2015, moet er nog eens 8 maanden cel bij krijgen, zo wil het Openbaar Ministerie. Het OM vindt bewezen dat de Arnhemmer van 2011 tot en met 2017 ook nog een garagebedrijf aan de Molenweg in Arnhem had, terwijl hij in de bijstand zat.
17/01 21u45  Corbyn eist uitsluiting no-dealbrexitDe Britse oppositieleider Jeremy Corbyn heeft volgens Britse media in een e-mail aan alle parlementariërs van zijn partij Labour gevraagd niet met de regering te spreken voor de no-dealbrexit van de baan is.
17/01 21u30  RTL komt met Nederlandse versie Love IslandRTL haalt de Britse datingshow Love Island naar Nederland. Singles die op zoek zijn naar liefde worden bij elkaar geplaatst in een luxe villa op een zonnige locatie. De singles krijgen het zwaar: naast dat ze een partner moeten zien te regelen, moeten ze er ook voor zorgen dat ze niet weggestemd worden. Kijkers mogen namelijk via de app bepalen wie in de villa mag blijven.
17/01 21u00  Ruimteschip Starliner tweemaal naar ISSHet ruimteschip Starliner van de Amerikaanse luchtvaartonderneming Boeing vliegt in maart eerst onbemand en in augustus met astronauten aan boord naar het internationaal ruimtestation ISS.
17/01 21u00  Avonturen Chantal Janzen op de werkvloer eind maart op tvChantal Janzen wordt aan het werk gezet door RTL. In het programma Chantal komt werken (een vervolg op Chantal blijft slapen) gaat de presentatrice meedraaien op de werkvloer van verschillende bedrijven.
17/01 20u15  Monsterhaai ‘Deep Blue’ duikt op, een groep duikers waagt het erop en zwemt meeEen van de meest legendarische wezens op aarde heeft zich weer eens laten zien: ‘Deep Blue', een van de grootste witte haaien die ooit is gezien. Een groep duikers bij Hawai kon zelfs een dagje meezwemmen met de blijkbaar goedgeluimde, échte versie van Jaws.
17/01 20u15  Stel verwacht 14de kind: ‘Ik ben al 10 jaar constant zwanger’Ze kregen hun eerste kind tien jaar geleden en intussen is nummer veertien onderweg. En Patty (35) en Carlos (36) Hernandez uit Charlotte, North-Carolina, denken nog niet aan stoppen. ,,Ik hou ervan om zwanger te zijn en kinderen groot te brengen”, aldus Patty. ,,Ik wil er graag nog meer. Zelfs tweelingen en drielingen.”
17/01 20u15  Sylvia Geersen smoorverliefd op Bali en Barry krijgt spraaklesKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/01 20u00  ProRail doet aangifte tegen trucker LeeuwardenProRail doet aangifte tegen de chauffeur van de melkpoedervrachtwagen die afgelopen vrijdag zijn voertuig op een spoorwegovergang in Leeuwarden parkeerde. Een trein boorde zich bij het terrein van Friesland Campina in het stilstaande voertuig.
17/01 19u45  Prins Philip (97) betrokken bij verkeersongevalDe Britse prins Philip (97), de echtgenoot van koningin Elizabeth, is vanmiddag in Sandringham betrokken geraakt bij een ongeluk. Volgens de laatste berichten is de prins, sinds zijn huwelijk hertog van Edinburgh, niet gewond geraakt.
17/01 19u30  Gemeentemuseum koopt object uit bezit Nederlandse prinsesGemeentemuseum Den Haag heeft een zeventiende-eeuwse blauwwitte dekselpot van Chinees porselein aangekocht. De dekselpot behoort tot de objecten uit bezit van een Nederlandse prinses die vandaag bij de Royal & Noble Sale bij Sotheby's in Londen is geveild.
17/01 19u15  Alleen het bekertoernooi loopt naar wens voor FeyenoordMorgen begint de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag nummer 3 Feyenoord.
17/01 19u00  Veel afwezigen op ingesneeuwde economische top DavosHet sneeuwt afzeggingen voor het World Economic Forum (WEF) in Davos. Topsprekers als de Amerikaanse president Donald Trump, de Franse president Macron en de Britse premier May hebben allemaal afgezegd vanwege ‘problemen thuis’.
17/01 18u45  Code geel vanwege verraderlijk gladde wegen vanavondAls je vanavond nog naar buiten moet, pas dan goed op. Weerplaza waarschuwt voor ‘verraderlijke gladheid’. Het KNMI heeft code geel opgegeven voor vanavond en morgenochtend.
17/01 18u30  Code geel voor verraderlijk gladde wegen vanavondAls je vanavond nog naar buiten moet, pas dan goed op. Weerplaza waarschuwt voor ‘verraderlijke gladheid’. Het KNMI heeft code geel opgegeven voor vanavond en morgenochtend.
17/01 18u30  Nederlandse snowboarder schuldig aan dood Oostenrijkse skiesterEen 20-jarige Nederlandse student is schuldig aan de dood van een 52-jarige Oostenrijkse vrouw. Hij kwam vorig jaar met haar in botsing op een skipiste in Saalbach.
17/01 18u30  Verbeek voorspelt tweede seizoenshelft: ‘PSV kampioen, Feyenoord wint beker’,,Ajax grijpt naast de titel,” stelt Gertjan Verbeek, maar welke club degradeert er volgens hem? En wie promoveert er rechtstreeks? In de week voorafgaand aan de herstart van de eredivisie leggen we dit soort vragen neer bij verschillende voetbalkenners. Vandaag blikt Verbeek vooruit op de tweede seizoenhelft in het Nederlandse profvoetbal.
17/01 18u15  NPO wil reclame stapsgewijs afbouwenDe NPO heeft de wens om de STER-reclames langzaam aan af te bouwen. Volgens NPO-voorzitter Shula Rijxman zijn er ‘belangrijke keuzes te maken rond de huidige financiële afhankelijkheid van reclamegelden'. Dit zei ze vandaag tijdens haar nieuwjaarstoespraak in Hilversum.
17/01 18u15  Daling misdaadcijfers vlakt voor het eerst afDe jarenlange daling van de misdaadcijfers is het laatste half jaar tot een einde gekomen. Dat blijkt uit de misdaadcijfers van de politie van 2018. Voor het eerst sinds jaren is het aantal overvallen gestegen.
17/01 17u45  Wolf beet vorig jaar vijf Gelderse schapen doodVijf schapen zijn vorig jaar in Gelderland doodgebeten door een wolf. Dat is veel minder dan in Overijssel (54) of Drenthe (52). In Noord-Brabant ging het om 2 schapen, in Limburg om 15.
17/01 17u45  Automobiliste rijdt door heg en een sloot in bij Beusichem en raakt gewondBEUSICHEM - Een automobiliste raakte donderdag aan het eind van de middag met haar auto te water langs de N320 bij Beusichem. Ze raakte daarbij gewond.
17/01 17u45  Rijstrook dicht door ongeluk op A50 bij ArnhemARNHEM - Door een ongeluk op de A50 tussen knooppunt Grijsoord en knooppunt Valburg is was de rechter rijstrook zeker een half uur dicht. Daardoor stond was de vertraging er op het dieptepunt meer dan een uur.
17/01 17u30  Rijstrook dicht door ongeluk op A50 bij Arnhem: meer dan een uur vertragingARNHEM - Door een ongeluk op de A50 tussen knooppunt Grijsoord en knooppunt Valburg is de rechter rijstrook dicht. Daardoor staat er een file van 13 kilometer die voor een vertraging zorgt van meer dan een uur.
17/01 17u15  Onder deze namen verstoppen fabrikanten suiker in ons etenSapconcentraat, vruchtenextract, vruchtenconcentraat, vruchtenextract. Als dat op een etiket staat, dan zou dat ingrediënt best eens bar weinig met fruit te maken kunnen hebben. Het is waarschijnlijk pure suiker.
17/01 17u00  Buren maken ouderwets ruzie en bezorgen elkaar lekkages in ArnhemARNHEM - Wie zit er nou goed fout in een burenruzie over een scheidingsmuur in de De Wiltstraat in Arnhem? Veel is onduidelijk. Maar feit is dat na veranderingen door de één, lekkage ontstond in het tuinappartement van de ander. En dat er een tijdje later door veranderingen van de ánder weer lekkage kwam in de nieuwe schuur van de één.
17/01 16u45  Je kinderwagen leasen? Het kan bij dit bedrijf in NijmegenNIJMEGEN - Je kinderwagen of GoPro tijdelijk huren in plaats van kopen, zo ziet Bram Hoogers de toekomst. En dat kan bij zijn nieuwe bedrijf Culaza.
17/01 16u30  Fantastic Beasts II passeert miljoen bezoekersDe film Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald heeft vanmiddag haar miljoenste bezoeker verwelkomd. De gelukkige filmfan werd ontvangen met bloemen en een cadeau in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, liet distributeur Warner Bros. weten.
17/01 16u00  Rivier schuurt ijsplak tot een indrukwekkende maanOp de Presumpscot rivier die door de Amerikaanse plaats Westbrook stroomt, heeft zich een gigantische ijsschots ontwikkeld in de vorm van een bijna perfecte schijf. Het stuk bevroren water werd gisteren bij toeval opgemerkt op filmbeelden van een drone die boven de rivier vloog.
17/01 16u00  Vattenfall neemt energietak van DELTA overDe Zweedse energiemaatschappij Vattenfall neemt Delta Energie over, de tak van DELTA die groene stroom verkoopt aan consumenten en het midden- en kleinbedrijf. Voor de klanten en medewerkers van DELTA verandert er niets, zegt het bedrijf in een persbericht.
17/01 16u00  Misschien dat Lieke door uittocht bij RTL weer eens een écht programma krijgtJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
17/01 15u45  Paniekvoetbal in Groningen: ‘Het is ook echt een noodgreep’Zijn ze bij FC Groningen gek geworden of is de club met al zijn winterse versterkingen juist verstandig aan het doen? ,,Als je wat wilt veranderen, kun je beter een aantal spelers halen dan één of twee.’’
17/01 15u45  ‘Ik wil graag opnieuw beginnen in Nederland, zonder vlaggen’In Nederland is een vlag een mooi symbool. De driekleur wordt gebruikt als het feest is, als we om respect vragen of als we trots zijn. Sinds de oorlog in Syrië houd ik niet meer van vlaggen. Syrië heeft er drie. Een die hoort bij president Assad, een voor de Koerden en een voor de rebellen. De 'Assadvlag' is eigenlijk gewoon de nationale Syrische vlag, maar omdat hij al lang de baas is in het land ,wordt deze inmiddels geassocieerd met hem.
17/01 15u45  Minister wil oplossen lichaam na dood toestaanCremeren en begraven krijgen een alternatief. Als het aan verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren ligt, worden ook het oplossen van lichamen (resomeren) en andere nieuwe technieken toegestaan.
17/01 15u45  Bomvolle lift in Gronings ziekenhuis stort 18 meter naar benedenDoor een ongeluk met een lift in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is vandaag een gewonde gevallen. Door een nog onbekende oorzaak viel de liftcabine met daarin veertien mensen een aantal etages naar beneden.
17/01 15u30  Duizenden Nigerianen ontvluchten land na gewelddadige plunderingen Boko HaramNa een aanval van terreurbeweging Boko Haram in het noordoosten van Nigera zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen. Artsen zonder Grenzen, wiens medicijnpost werd geplunderd en platgebrand, biedt hulp aan de enorme stroom vluchtelingen.
17/01 15u00  Altijd al gedroomd van een plek onder de zon? In Siciliaans stadje koop je huizen voor 1 euroOok zo'n behoefte aan extra zonnestralen tegen al dat sombere en koude weer? Het dorpje Sambuca op Sicilië helpt je graag aan een flinke dosis vitamine D en het kost je bijna niets. Vanaf nú kun je daar een (vakantie)huis op de kop tikken voor minder dan de prijs van een espresso: 1 euro.
17/01 14u45  Dans de flamenco in SevillaDe internationale flamencotop is vanaf deze week in Nederland te zien. Wij gingen op zoek naar de beste adressen in Sevilla, de stad waar de flamenco is geboren. Trek je dansschoenen maar aan.
17/01 14u45  Wie weet biedt de uittocht van RTL-sterren kansen voor LiekeJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
17/01 14u45  Bomvolle lift valt aantal verdiepingen naar beneden in Gronings ziekenhuis, zeker een gewondeDoor een ongeluk met een lift in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is vandaag een gewonde gevallen. Door een nog onbekende oorzaak viel de liftcabine met daarin veertien mensen een aantal etages naar beneden.
17/01 14u30  Omstanders redden vrouw uit het water nabij A12 DuivenWESTERVOORT/ DUIVEN- Een auto is vanmiddag op de A12 bij Duiven te water geraakt. De bestuurster is hierbij met de schrik vrijgekomen, mede dankzij de omstanders die haar uit het water hebben gered.
17/01 14u15  Musical Marvellous: serieuze superschurkenDe Nederlandse musical Marvellous is géén parodie op het superheldengenre maar een serieuze ode en bepaald niet geschikt voor kinderen. Acteur Daniël Cornelissen: ,,Er vallen absoluut dooien.’’
17/01 14u15  Man vlucht voor politie, rijdt in brandende auto tegen eigen woonboerderij en overlijdtIn het Friese plaatsje Nieuwehorne is vanmorgen een man om het leven gekomen toen hij probeerde te vluchten voor de politie, een agent aanreed, en vervolgens in een brandende auto tegen zijn eigen woonboerderij tot stilstand kwam. Agenten hebben tijdens de vlucht op de auto geschoten omdat er volgens hen een dreigende situatie ontstond. De Rijksrecherche doet op dit moment onderzoek.
17/01 14u00  Hoop leeft op in Nijmegen nu moord op vader Harrie op de coldcasekalender staatNIJMEGEN - Blij is natuurlijk een raar woord als een familielid is vermoord, maar de naasten van de in 2010 vermoorde Harrie Schrievers uit Nijmegen zijn er content mee dat hij dit jaar op de coldcasekalender van de politie staat. Dit zegt dochter Nicole Schrievers mede namens haar moeder en broer.
17/01 14u00  De goede voornemens van Hind en Jandino krijgt een buikje op CuraçaoKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
17/01 14u00  Burgemeester Joris Bengevoord uit Winterswijk beste bestuurder kleine gemeenteWINTERSWIJK - Joris Bengevoord, burgemeester van Winterswijk, is gekozen tot beste bestuurder van een kleine gemeente. De jonge burgemeester (34) scoorde hoog op de eigenschappen ‘gedreven’ en ‘communicatie’.
17/01 13u45  ‘Venomenema’ is op dreef in een rustige DomstadNog één dag tot de start van de tweede seizoenshelft van de eredivisie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag onder meer nummer 4 van de eredivisie, FC Utrecht.
17/01 13u45  Dumoulin komt ook Aru tegen in GiroTom Dumoulin heeft er weer een geduchte concurrent bij in de Ronde van Italië. De Italiaan Fabio Aru verschijnt op 11 mei ook aan de start in Bologna. De 28-jarige klimmer van UAE Team Emirates eindigde al twee keer op het podium in de Giro: derde in 2014 en tweede in 2015.
17/01 13u45  Man vlucht voor politie, rijdt in auto tegen eigen boerderij en overlijdtIn het Friese plaatsje Nieuwehorne is vanmorgen een man om het leven gekomen toen hij probeerde te vluchten voor de politie, en vervolgens tegen zijn eigen woonboerderij reed. Agenten hebben tijdens de vlucht op de auto geschoten omdat er volgens hen een dreigende situatie ontstond. Over de aard van het ongeluk is nog veel onduidelijk. De Rijksrecherche doet op dit moment onderzoek.
17/01 13u30  Man vlucht voor politie, rijdt in brandende auto tegen eigen boerderij en overlijdtIn het Friese plaatsje Nieuwehorne is vanmorgen een man om het leven gekomen toen hij probeerde te vluchten voor de politie, en vervolgens tegen zijn eigen woonboerderij reed. Agenten hebben tijdens de vlucht op de auto geschoten omdat er volgens hen een dreigende situatie ontstond. Over de aard van het ongeluk is nog veel onduidelijk. De Rijksrecherche doet op dit moment onderzoek.
17/01 13u30  Rijnstate op de lip van poli CWZ: ‘Geen concurrentie’NIJMEGEN - Dreigt met de komst van een polikliniek van ziekenhuis Rijnstate in Elst een slag om de gunst van de patiënt met de dependance van het CWZ in Oosterhout? Nee, zo bezweert de top van de ziekenhuizen in Arnhem en Nijmegen.
17/01 13u30  NEC doet mee aan ‘10 years challenge’, maar verwijdert tweet: van UEFA Cup naar eerste divisieNIJMEGEN - Ook voetbalclub NEC Nijmegen doet donderdag mee aan de 10 years challenge, de hype op internet waarbij gebruikers van sociale media een foto van tien jaar geleden vergelijken met een foto van nu. NEC heeft echter de tweet die de club in eerste instantie plaatste verwijderd. Was ‘ie misschien té pijnlijk?
17/01 13u30  Sloetski: Vitesse wil huren, maar Chelsea heeft geen optiesARNHEM - Vitesse zet voor een winterse versterking in op de huurmarkt. De Arnhemse club hoopt voor eind januari één multifunctionele aanvaller aan te trekken. Vooral voorin vindt coach Leonid Sloetski de spoeling te dun.
17/01 13u30  Bij het opstaan, bij het eten: steeds andere muziek in de zorg om hersenen in beweging te krijgenZEVENAAR/ DOORWERTH - Muziek prikkelt het brein, dat staat vast. Ignar Rip geeft trainingen over gericht gebruik van muziek in de zorg. Hij zag het effect bij zijn eigen moeder. Zij leed aan dementie.
17/01 13u30  Grote ravage op Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel na losgeschoten aanhanger, een gewondeZALTBOMMEL - De A2 tussen Zaltbommel en Waardenburg was donderdag rond het middaguur dicht vanwege een ongeluk met meerdere voertuigen. Inmiddels wordt er een rijstrook vrijgemaakt. Het ongeluk zorgde voor een grote ravage op de weg. De vertraging bedraagt zo'n anderhalf uur.
17/01 13u15  Vrouw betrapt met 24 woestijnratten onder haar rokOp de luchthaven van het Chinese eiland Kinmen is een 60-jarige Taiwanese vrouw aangehouden die 24 gerbils (woestijnratten) onder haar rok verborgen hield. De knaagdieren zaten in zakjes die met tape aan haar benen waren bevestigd.
17/01 13u15  Stijn en Anouk leven hun droom en reizen de wereld over: ‘Ultiem gevoel van vrijheid’NIJMEGEN - Het is de beste keus die ze ooit in hun leven hebben gemaakt. Geen seconde hebben Anouk Teunisse (26) en haar vriend Stijn van Osch (27) spijt gehad. In november 2016 pakten de twee hun spullen om de wereld rond te gaan reizen. Terugkeren? Voorlopig niet. ,,Dit geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Living the dream, zeggen ze weleens. Dat doen we hier écht’’, zegt Van Osch.
17/01 13u15  Hardloopster rent al jaren routes in vorm van penisEen 33-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat New Jersey blijkt al zo'n vier jaar een wel heel merkwaardige hobby te hebben. De amateurhardloopster rent bijna dagelijks een zorgvuldig uitgestippelde route in de vorm van een penis. De plattegronden van haar opmerkelijke trimrondjes zet ze vervolgens op Instagram.
17/01 13u15  Afspraak: ‘Gele Hesjes staken tijdelijk acties bij grens met Nederland'Er komt een ‘wapenstilstand’ op de snelweg tussen Luik en Maastricht. De komende twee weken zien de zogenaamde Gele Hesjes daar af van acties tegen vrachtwagenchauffeurs. Dat meldt Henri Gulickx, voorzitter van de Transport Belangen Vereniging Nederland. Hij zegt in gesprek te zijn met vertegenwoordigers van de Gele Hesjes aan de Belgische kant van de grens.
17/01 13u00  Filemon Wesselink en zijn vriendin al ‘een tijdje’ uit elkaarFilemon Wesselink en zijn vriendin Michaela zijn uit elkaar. Dat bevestigt de presentator op zijn Facebookpagina. De twee zouden al ‘een tijdje’ niet meer samen zijn.
17/01 13u00  Topscorer Sven Braken ontbreekt in wedstrijdselectie NEC tegen TelstarNIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier beschikt vrijdag tegen Telstar door blessures, ziekte, schorsingen, transferperikelen én disciplinaire maatregelen over een uitgedunde selectie. Acht spelers ontbreken voor het duel in de onderkant van de eerste divisie waarbij de druk gigantisch is.
17/01 12u45  Ben jij online benaderd door Chinese ‘kerk’?Kerken en dominees in Arnhem worden via internet benaderd door de Chinese Kerk van de Almachtige God (KAG). De beweging probeert aanhangers te krijgen door christenen van bestaande kerken in Nederland aan te spreken. Volgens het meldpunt Sektesignaal gaat het om ‘een beweging met sektarische kenmerken’. De beweging is in China verboden en zou zeer agressief leden ronselen.
17/01 12u45  Eind januari nieuw brexitdebat in LagerhuisHet Britse parlement debatteert op 29 januari over een plan B voor de brexit. Dat zegt ‘fractievoorzitter’ Andrea Leadsom van de Conservatieven in het Lagerhuis. Ook wordt dan door parlementsleden gestemd over het plan.
17/01 12u45  Nederlandse snowboarder voor rechter na dodelijk ski-ongevalEen Nederlandse student staat vanmiddag in Zell am See in Oostenrijk voor de rechter vanwege een dodelijk ski-ongeluk. Hij wordt vervolgd voor dood door schuld.
17/01 12u45  A2 dicht bij Zaltbommel na ongeluk met vrachtwagen: vertraging meer dan een uurZALTBOMMEL - Tussen Zaltbommel en Waardenburg richting Utrecht is de A2 dicht door een ongeluk met meerdere voertuigen, meldt Rijkswaterstaat. De vertraging loopt op tot meer dan een uur.
17/01 12u45  Jeremy’s rijles kreeg bizarre wending: ‘Paar centimeter en ik was hartstikke dood’HUISSEN/ ARNHEM - Een doodnormale rijles werd maandag plots memorabel voor de 17-jarige Jeremy Rekker uit Arnhem. Een Suzuki reed op de lesauto af tijdens een gevaarlijke inhaalactie, waarna auto’s op elkaar knalden en de bestuurder doorreed. „Een paar centimeter, en ik was hartstikke dood geweest.”
17/01 12u30  A2 dicht tussen Zaltbommel en Waardenburg na ongeluk met vrachtwagenZALTBOMMEL - Tussen Zaltbommel en Waardenburg richting Utrecht is de A2 dicht door een ongeluk met meerdere voertuigen, meldt Rijkswaterstaat. De vertraging loopt op tot bijna een uur.
17/01 12u30  National Geographic en AD maken serie over Nederlandse F-16'sEen cameraploeg van National Geographic en het AD heeft de afgelopen maanden volledige toegang gekregen tot het Nederlandse kamp op een luchtmachtbasis in Jordanië. Vanuit deze basis vlogen de Nederlandse F-16's naar Irak en Syrië voor de strijd tegen IS. Het resultaat is te zien in de vierdelige serie 'Missie F-16: onze strijd tegen terrorisme'.
17/01 12u15  Iedere hamburgerbakker mag de naam Big Mac gebruikenMcDonald's verliest het alleenrecht op de naam Big Mac. Iedere keten mag voortaan die naam gebruiken, zo heeft Het Europees Bureau voor Intellectuele Eigendom bepaald.
17/01 12u15  Belgische scholieren spijbelen vandaag massaal voor het klimaatLeerlingen uit heel België trekken vandaag voor de tweede week op rij door Brussel om er te spijbelen voor het klimaat. De opkomst is enorm. Volgens de politie zijn er zeker 14.000 leerlingen in Brussel, meldt VTM Nieuws.
17/01 12u15  Eis: 5 jaar cel voor ‘brein’ tuindersfraudeTegen hoofdverdachte Theo van K. in een grote, slepende strafzaak over fraude door een groep Brabantse en Limburgse tuinders is vijf jaar celstraf geëist. Volgens de aanklager was de 71-jarige zakenman het brein achter een schijnconstructie om aardbeien en champignons goedkoop te laten oogsten door Poolse seizoensarbeiders.
17/01 12u15  Maaltijdbezorger is nog altijd vogelvrijDeliveroo-bezorgers vallen wel degelijk als werknemers te zien, oordeelde de Amsterdamse kantonrechter dinsdag. Wat betekent die opzienbarende uitspraak voor koeriers? Zes vragen.
17/01 12u15  Laborante doodgebeten door ‘huiskrokodil’Op het Indonesische eiland Sulawesi is een 44-jarige vrouw opgegeten door een 700 kilo zware krokodil, die illegaal als huisdier werd gehouden bij een bedrijf dat parels kweekt. Volgens de lokale autoriteiten is Deasy Tuwo, het slachtoffer, waarschijnlijk in het bassin gevallen toen ze het bijna 5 meter lange reptiel wilde voeren.
17/01 12u15  Jeremy’s rijles kreeg bizarre wending: ‘Een paar centimeter, en ik was hartstikke dood’HUISSEN/ ARNHEM - Een doodnormale rijles werd maandag plots memorabel voor de 17-jarige Jeremy Rekker uit Arnhem. Een Suzuki reed op de lesauto af tijdens een gevaarlijke inhaalactie, waarna auto’s op elkaar knalden en de bestuurder doorreed. „Een paar centimeter, en ik was hartstikke dood geweest.”
17/01 12u00  Turkije: Oud-docente hogeschool Ede had banden met een terroristische organisatieAns Boersma, oud-docente van de Christelijke Hogeschool Ede en nu correspondente van het Financieele Dagblad is vanochtend Turkije niet uitgezet wegens haar journalistieke activiteiten, maar omdat ze banden zou hebben met een terroristische organisatie.
17/01 12u00  Ook Klokkenluider van de Notre Dame krijgt liveactionversieDisney gaat een liveactionversie van de animatiefilm The Hunchback of Notre Dame maken. Daarmee sluit de film over de middeleeuwse klokkenluider aan in een flinke lijst van kaskrakers waar Disney een liveactionremake van maakte.
17/01 11u45  Eerste koninklijke kunst onder de veilinghamerBij het Londense veilinghuis Sotheby’s gaat vandaag de eerste lading kunst onder de hamer, die een lid van de koninklijke familie, hoogstwaarschijnlijk prinses Christina, verkoopt. Nog niet de veelbesproken oude meesters, die worden op 30 januari in New York geveild. Vandaag draait het vooral om porselein en serviesgoed.
17/01 11u45  NEC-doelman Alblas verlaat geblesseerd het trainingsveldNIJMEGEN - NEC-doelman Norbert Alblas heeft donderdagochtend geblesseerd het trainingsveld verlaten. Hij werd met hulp van keeperstrainer Gábor Babos richting de kleedkamers van De Eendracht begeleid.
17/01 11u45  AFM uit bezorgdheid over no-dealbrexitDe Autoriteit Financiële Markten (AFM) vindt het zorgwekkend dat tien weken voordat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie beoogt te verlaten, er nog steeds grote onzekerheid is over de voorwaarden. In combinatie met de verdeeldheid in het Britse parlement vergroot dit volgens de toezichthouder de kans op een no-dealbrexit.
17/01 11u45  Wietproef is ‘te klein’ om te slagenHet experiment waarin de overheid toezicht gaat houden op het kweken en verkopen van wiet dreigt te mislukken. Daarvoor waarschuwen oppositiepartijen in de Tweede Kamer.
17/01 11u45  Minister buigt voor Brussel: toch nieuwe vluchten op Lelystad AirportMinister Cora van Nieuwenhuizen (VVD, verkeer) schendt, onder druk van strenge Europese regels, een afspraak met de Tweede Kamer om geen zelfstandige groei van Lelystad Airport toe te staan. Over een aantal jaren wordt toch ruimte geboden aan nieuwe vluchten.
17/01 11u30  Van der Staaij duikt op in Ede, met regenboogdasEDE - In het centrum van Ede heeft de straatartiest ‘ESFP’ vannacht een afbeelding opgeplakt met daarop SGP-leider Kees van der Staaij, inclusief regenboogdas.
17/01 11u15  Nieuwe poging minister om Lelystad Airport te openen: geweigerde ‘verkeersverdelingsregel’ aangepastMinister Cora van Nieuwenhuizen heeft een nieuwe verkeersverdelingsregel (VVR) klaar. Na eerdere weigeringen uit Brussel om airlines te dwingen naar Lelystad Airport te verhuizen, probeert ze het nu door ‘prioriteit toe te kennen aan airlines die hun plek opgeven op Schiphol’. Dat staat in een Kamerbrief.
17/01 11u15  Deelname aan de Vierdaagse is ieder jaar duurder, dit is waaromWie mee wil lopen met de Nijmeegse Vierdaagse moet dit jaar 84 euro neertellen voor de inschrijving, 4 euro meer dan vorig jaar. De afgelopen jaren steeg het inschrijfgeld fors. Ieder jaar klinkt daar kritiek op. Maar de stijging is niet gek, want de kosten namen ook flink toe zegt Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, die de Walk of the World jaarlijks organiseert.
17/01 11u15  Belgische vrouw door zes Tunesiërs ontvoerd en twee maanden lang verkrachtHet Italiaanse gerecht doet onderzoek naar een weerzinwekkende gebeurtenis waarvan een Belgische vrouw (32) slachtoffer van is geworden in badplaats San Remo. Zes Tunesiërs worden ervan beschuldigd dat ze de vrouw ontvoerden. ,,Ze bonden haar met touwen vast aan een bed en verkrachtten haar twee maanden lang.’’
17/01 11u00  Taxi rijdt door na aanrijding met 9-jarig meisje in AmsterdamBij een aanrijding met een taxi in Amsterdam-West is vanmorgen een meisje van negen jaar zwaargewond geraakt. De taxi is na de aanrijding doorgereden. Vlak daarvoor reed de taxi ook een fietser aan. Deze bleef ongedeerd.
17/01 11u00  D66: Meedoen aan proef haalt wiet uit schimmenrijkHoe meer gemeenten dit jaar meedoen met het experiment voor legale wiet, hoe beter. Dat vindt Remy Maessen, D66-gemeenteraadslid in Venlo. Hij spreekt namens 35 andere D66-fracties in het hele land.
17/01 11u00  Arnhemmer vast voor uitdelen ‘flinke schop’ aan conducteurARNHEM/ ZUTPHEN - Een 40-jarige man uit Arnhem is dinsdagavond op het station in Zutphen gearresteerd in verband met de mishandeling van een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen. Dat heeft de politie donderdagochtend bekend gemaakt in de hoop dat getuigen van het incident zich bij de autoriteiten zullen melden.
17/01 11u00  Grote explosies op universiteit LyonOp een universiteit bij het Franse Lyon zijn vanochtend verschillende grote explosies geweest. Dat meldt de Universitė Claude Bernard Lyon 1. De explosies zouden zijn ontstaan tijdens renovatiewerkzaamheden. De brand op het dakterras van het gebouw op de campus in Villeurbanne is inmiddels onder controle. Er zouden drie lichtgewonden zijn gevallen.
17/01 10u45  ‘Hiv-preventiepil PrEP steeds populairder’Nederlandse apotheken hebben in 2018 aan bijna drieduizend mensen minimaal één keer de hiv-preventiepil PrEP verstrekt. Daarmee is het gebruik omhooggeschoten vergeleken met een jaar eerder, blijkt uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK).
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Ruzie tussen Trump en Democraten naar kookpunt18/01 02u45 - Gelderlander: Woensdag riep zij hem nog op zijn State of the Union uit te stellen. Een dag later nam de Amerikaanse president wraak, en hoe: Donald Trump heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Democrate Nancy Pelosi, verboden om een officiële reis te maken naar België, Egypte en Afghanistan. Pelosi moet eerst met geld over de brug komen voor de grensmuur, laat Trump in een snerende brief weten.
22x Chaos dreigt bij import vanuit Verenigd Koninkrijk na brexit18/01 03u00 - Gelderlander: De overheid heeft geen idee welke Britse producten er precies in onze schappen liggen. En dat terwijl in het slechtste scenario – een brexit zonder akkoord – over 2,5 maand al die producten moeten worden gecontroleerd als ze ons land binnenkomen. Chaos dreigt.
20x Geen delegatie VS naar economische top Davos vanwege shutdown18/01 02u45 - Gelderlander: De Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. Namens president Trump zouden de Amerikaanse ministers Steven Mnuchin (Financiën), Michael Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Wilbur Ross (Economische Zaken) naar het Zwitserse wintersportoord afreizen. Maar de gedeeltelijke sluiting van Amerikaanse overheid houdt hen thuis.
17x Afrikaanse Unie: grote twijfels bij verkiezingsuitslag Congo18/01 03u30 - Gelderlander: De Afrikaanse Unie (AU) heeft ernstige bedenkingen bij de resultaten van de presidentsverkiezingen in Congo. De organisatie van Afrikaanse landen roept de autoriteiten in het land op om de bekendmaking van de definitieve uitslag uit te stellen. Dat blijkt uit een persbericht dat de AU donderdagavond verspreidde, na een bijzondere zitting in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.
16x Winst loopt terug bij Netflix18/01 00u00 - Gelderlander: Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.
15x ABP steekt half miljard euro in groene hypotheken van Rabobank18/01 06u15 - Gelderlander: Dankzij een enorme investering van overheidspensioenfonds ABP kunnen duizenden gezinnen rentekorting op hun hypotheek krijgen als zij een energiezuinige woning aanschaffen.
14x Groei landbouwexport stagneert18/01 00u30 - Gelderlander: De Nederlandse export van landbouwgoederen zoals bloemen, planten maar ook zuivel en vlees, is afgelopen jaar nauwelijks gegroeid. Met een toename van 0,2 procent is een einde gekomen aan jaren van forse groei, zoals 6 procent in 2017 en 4 procent het jaar ervoor. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers.
13x 3 Baritons vieren zilveren jubileum in Carré18/01 20u15 - Gelderlander: Operazangers Henk Poort, Marco Bakker en Ernst Daniël Smid vieren op 17 juni met een eenmalig concert in Theater Carré in Amsterdam hun zilveren jubileum als De 3 Baritons.
13x Platenlabel Sony Music dumpt R. Kelly18/01 20u15 - Gelderlander: Platenmaatschappij Sony Music en de Amerikaanse r&b-zanger R. Kelly gaan per direct uit elkaar. Dat meldt Variety op basis van bronnen. De precieze reden is niet bekend maar het is aannemelijk dat de storm rond de artiest de aanleiding is voor de beëindiging van de samenwerking. Sony wilde tegenover Variety niet reageren.
13x LIVE | Foor bezorgt Vitesse droomstart tegen Excelsior18/01 20u15 - Gelderlander: Vitesse en Excelsior openen in Arnhem het eredivisiejaar 2019 en luiden de tweede competitiehelft in. Vitesse klimt bij een zege naar de vierde plaats, de Rotterdammers kunnen bij een overwinning afstand nemen van de onderste regionen. Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog.

Statistieken

Artikels:
36581
Gelezen:
48997
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven