zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
23/08 15u00  Vanaf morgen hitteplan voor heel Nederland Het RIVM stelt vanaf zaterdag weer een nationaal hitteplan in, vanwege de verwachte hitte. De temperaturen lopen weer op tot zomerse waarden volgens Weerplaza. Regionaal kan het 30 graden worden.
21/08 00u01  Longziekte COPD veroorzaakt door stoffen op het werk Zelfs als je nooit gerookt hebt, kun je de longziekte COPD krijgen. Onderzoekers van het UMC Groningen hebben belangrijke, nieuwe aanwijzingen gevonden over de schade die door ingeademde stoffen op de werkvloer kan worden aangericht op het lichaam en de longen.
20/08 10u30  Nieuwe kankermedicijnen opgenomen in basispakket Twee nieuwe, dure kankermedicijnen worden vanaf september 2019 opgenomen in het basispakket. Het ene medicijn is voor de behandeling van verschillende soorten borstkanker, het andere voor een specifiek type longkanker. Dat heeft Minister Bruno Bruins van Medische Zorg zo met de fabrikanten afgesproken.
20/08 00u00  Vakantiegangers opgelet: spoel je kranen door bij thuiskomst Vakantiegangers die weer thuiskomen lopen een verhoogd risico op een legionella-infectie. Hiervoor waarschuwt ondernemersorganisatie Techniek Nederland. Volgens de organisatie zijn veel Nederlanders niet op de hoogte van de gevaren van kranen die langer dan een week niet gebruikt zijn.
20/08 00u00  Meer obesitaspatiënten naar specialist Steeds meer Nederlanders ondergaan een medische specialistische behandeling voor obesitas. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
19/08 00u00  Hoogleraren: rubberkorrels op kunstgrasvelden wel een gezondheidsrisico voor kinderen Kinderen kunnen bij het sporten op kunstgras met rubberkorrels een hoger gezondheidsrisico lopen dan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet voorkomen. Dat betogen vier hoogleraren binnenkort in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, meldt de Volkskrant.
19/08 00u00  Daling aantal doden meningokokken door vaccinatiecampagne De opmars van de dodelijke bacterie meningokok lijkt gestopt. In de eerste helft van 2019 zijn er vijf mensen aan overleden, wat aanzienlijk minder is dan vorig jaar. In 2018 overleden nog 23 mensen, meldt het AD.
18/08 00u00  Beeldschermen zijn grootste risico op de werkvloer Niet blootgesteld worden aan harde geluiden of het tillen van zware objecten, maar werken met beeldschermen vormt het meeste gevaar voor de mentale en fysieke gezondheid van werknemers, zo blijkt uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
17/08 00u00  Rode Kruis: 'Hitte beïnvloedt werking medicatie' 80 procent van de ouderen die medicijnen gebruiken, is zich niet bewust van de invloed van hitte op de werking van hun medicatie. Dit blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis.
17/08 00u00  Koolmonoxide ook in lage concentraties gevaarlijk De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ook lage concentraties koolmonoxide een gevaar voor de gezondheid opleveren. De Gezondheidsraad adviseert daarom nu om koolmonoxidemelders aan te passen aan lagere concentraties. Ook moeten burgers, hulpverleners en installatiebedrijven beter worden voorgelicht over de gevaren van het inademen van lage concentraties koolmonoxide.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Koolmonoxide ook in lage concentraties gevaarlijk17/08 00u00 - GezondheidsNet: De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ook lage concentraties koolmonoxide een gevaar voor de gezondheid opleveren. De Gezondheidsraad adviseert daarom nu om koolmonoxidemelders aan te passen aan lagere concentraties. Ook moeten burgers, hulpverleners en installatiebedrijven beter worden voorgelicht over de gevaren van het inademen van lage concentraties koolmonoxide.
0x Rode Kruis: 'Hitte beïnvloedt werking medicatie'17/08 00u00 - GezondheidsNet: 80 procent van de ouderen die medicijnen gebruiken, is zich niet bewust van de invloed van hitte op de werking van hun medicatie. Dit blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis.
0x Beeldschermen zijn grootste risico op de werkvloer18/08 00u00 - GezondheidsNet: Niet blootgesteld worden aan harde geluiden of het tillen van zware objecten, maar werken met beeldschermen vormt het meeste gevaar voor de mentale en fysieke gezondheid van werknemers, zo blijkt uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
0x Daling aantal doden meningokokken door vaccinatiecampagne19/08 00u00 - GezondheidsNet: De opmars van de dodelijke bacterie meningokok lijkt gestopt. In de eerste helft van 2019 zijn er vijf mensen aan overleden, wat aanzienlijk minder is dan vorig jaar. In 2018 overleden nog 23 mensen, meldt het AD.
0x Hoogleraren: rubberkorrels op kunstgrasvelden wel een gezondheidsrisico voor kinderen19/08 00u00 - GezondheidsNet: Kinderen kunnen bij het sporten op kunstgras met rubberkorrels een hoger gezondheidsrisico lopen dan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet voorkomen. Dat betogen vier hoogleraren binnenkort in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, meldt de Volkskrant.
0x Meer obesitaspatiënten naar specialist20/08 00u00 - GezondheidsNet: Steeds meer Nederlanders ondergaan een medische specialistische behandeling voor obesitas. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
0x Vakantiegangers opgelet: spoel je kranen door bij thuiskomst20/08 00u00 - GezondheidsNet: Vakantiegangers die weer thuiskomen lopen een verhoogd risico op een legionella-infectie. Hiervoor waarschuwt ondernemersorganisatie Techniek Nederland. Volgens de organisatie zijn veel Nederlanders niet op de hoogte van de gevaren van kranen die langer dan een week niet gebruikt zijn.
0x Nieuwe kankermedicijnen opgenomen in basispakket20/08 10u30 - GezondheidsNet: Twee nieuwe, dure kankermedicijnen worden vanaf september 2019 opgenomen in het basispakket. Het ene medicijn is voor de behandeling van verschillende soorten borstkanker, het andere voor een specifiek type longkanker. Dat heeft Minister Bruno Bruins van Medische Zorg zo met de fabrikanten afgesproken.
0x Longziekte COPD veroorzaakt door stoffen op het werk21/08 00u01 - GezondheidsNet: Zelfs als je nooit gerookt hebt, kun je de longziekte COPD krijgen. Onderzoekers van het UMC Groningen hebben belangrijke, nieuwe aanwijzingen gevonden over de schade die door ingeademde stoffen op de werkvloer kan worden aangericht op het lichaam en de longen.
0x Vanaf morgen hitteplan voor heel Nederland23/08 15u00 - GezondheidsNet: Het RIVM stelt vanaf zaterdag weer een nationaal hitteplan in, vanwege de verwachte hitte. De temperaturen lopen weer op tot zomerse waarden volgens Weerplaza. Regionaal kan het 30 graden worden.

Statistieken

Artikels:
31857
Gelezen:
50049
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven