woensdag 20 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
20/03 16u00  Inspectie roept bloeddrukmedicijnen terug De gezondheidsinspectie gaat een aantal bloeddrukmedicijnen met daarin de werkzame stof losartan terugroepen. De medicijnen zijn mogelijk vervuild met de stof NMBA, die waarschijnlijk kankerverwekkend is.
20/03 00u17  Nieuwe behandeling hartfalen in basispakket Een nieuwe behandeling bij chronisch hartfalen wordt vanaf 1 april (tijdelijk) vergoed in het basispakket van zorgverzekeringen. Het gaat om een zogenaamde voorwaardelijke toelating. Dit meldt het Erasmus MC.
19/03 00u00  Tweederde doktersassistenten kampt met geweld Bijna twee op de drie doktersassistenten heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met geweld. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) op basis van eigen onderzoek onder bijna duizend leden.
18/03 13u30  'Lucht in steden te ongezond om in te werken' De luchtkwaliteit in veel Nederlandse steden is zo slecht, dat je er officieel niet in zou mogen werken. Dat concludeert Milieudefensie op basis van een recent onderzoek van de Gezondheidsraad.
18/03 12u30  Implanteerbare cardioverter-defibrillator helpt nierdialysepatiënt niet Nierdialysepatiënten hebben geen baat bij een preventief implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD). Dit inwendige hartapparaat voorkomt niet dat patiënten vroegtijdig overlijden. Dat concluderen wetenschappers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het wetenschappelijke tijdschrift Circulation.
17/03 00u00  '60 procent zwangere vrouwen krijgt onvoldoende calcium binnen' Ongeveer 60 procent van de zwangere vrouwen krijgt dagelijks minder dan een gram calcium binnen. Dat is te weinig en vergroot het risico op complicaties voor moeder en kind. Een van de oorzaken: multivitaminen voor zwangere vrouwen bevatten onvoldoende calcium om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te behalen.
17/03 00u00  'Een op de zeven kinderen heeft gehoorschade door te harde muziek' Eén op de zeven kinderen in de leeftijd van 9-11 jaar heeft gehoorschade die mogelijk veroorzaakt is door het luisteren naar te harde muziek. Tegelijkertijd heeft een kwart van de ouders geen idee hoe hoog het volume op de koptelefoon of oortjes van hun kinderen staat bij het luisteren naar muziek, gamen of kijken van YouTube filmpjes. Dat blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL.
15/03 10u45  'Menstruatieklachten belemmeren dagelijks functioneren' Een derde van de vrouwen met menstruatieklachten geeft aan dat ze niet optimaal kunnen functioneren tijdens hun menstruatie. Dat blijkt uit onderzoek van gynaecoloog Bertho Nieboer en collega's van het Radboudumc.
14/03 14u30  Nederlanders drinken te weinig water Nederlanders drinken te weinig water. De helft van de mensen denkt dagelijks wel voldoende water te drinken, maar meer dan de helft krijgt te weinig binnen. Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Menzis.
14/03 10u15  Online tool voor goed gesprek bij arts Er is een online tool ontwikkeld die patiënten helpt om een goed gesprek te voeren met hun arts, omdat ze zich niet altijd serieus voelen genomen. Dit bleek uit een online enquête, uitgevoerd door een consortium van patiëntenverenigingen onder leiding van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).
14/03 00u00  Tieners slapen slecht door schermgebruik Tieners hebben slaapproblemen doordat ze 's avonds nog veel op hun smartphones en tablets zitten. Door het gebruik slapen ze zelfs gemiddeld tot 40 minuten korter. Dit blijkt uit het eerste onderzoek van het RIVM naar het schermgebruik van kinderen en jongeren vlak vóór de nachtrust.
14/03 00u00  Activiteit teek neemt toe door warme weer Teken slaan door de aanzienlijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar vaker hun slag. In het zuidelijke deel van Nederland loopt de tekenactiviteitsverwachting van Tekenradar.nl op tot ‘Hoog’ en zelfs ‘Zeer hoog’. Het wordt dan ook aangeraden om een tekencheck te doen nadat je in de natuur bent geweest.
14/03 00u00  Slapeloosheid kan kwestie van aanleg zijn De oorzaak van slapeloosheid komt langzamerhand aan het licht. Voor het eerst identificeerde een internationaal onderzoeksteam 956 genen in ons brein, die een risico geven op chronische slapeloosheid.
14/03 00u00  Zware medicijnen gemakkelijk online te bestellen Zware medicijnen, zoals antibiotica en kankermedicijnen, zijn - zonder tussenkomst van een arts - eenvoudig online te bestellen. Dat concludeert de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.
13/03 14u15  Stijging tekort aan medicijnen neemt verder toe Medicijnfabrikanten hebben vorig jaar 1.390 meldingen gedaan van een dreigend tekort aan geneesmiddelen vanwege leveringsproblemen. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2017, met 536 meldingen. De problemen gingen over ruim duizend verschillende medicijnen. Dat blijkt uit de jaarrapportage van het Meldpunt Geneesmiddelentekorten en –defecten.
Laatste update: vandaag om 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Nieuwe behandeling hartfalen in basispakket20/03 00u17 - GezondheidsNet: Een nieuwe behandeling bij chronisch hartfalen wordt vanaf 1 april (tijdelijk) vergoed in het basispakket van zorgverzekeringen. Het gaat om een zogenaamde voorwaardelijke toelating. Dit meldt het Erasmus MC.
3x Inspectie roept bloeddrukmedicijnen terug20/03 16u00 - GezondheidsNet: De gezondheidsinspectie gaat een aantal bloeddrukmedicijnen met daarin de werkzame stof losartan terugroepen. De medicijnen zijn mogelijk vervuild met de stof NMBA, die waarschijnlijk kankerverwekkend is.
1x Implanteerbare cardioverter-defibrillator helpt nierdialysepatiënt niet18/03 12u30 - GezondheidsNet: Nierdialysepatiënten hebben geen baat bij een preventief implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD). Dit inwendige hartapparaat voorkomt niet dat patiënten vroegtijdig overlijden. Dat concluderen wetenschappers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het wetenschappelijke tijdschrift Circulation.
0x Nieuwe behandelmethode tegen tinnitus13/03 00u00 - GezondheidsNet: Goed nieuws voor mensen met tinnitus (oorsuizen): de Universiteit Maastricht heeft een nieuwe, succesvolle behandelmethode ontwikkeld. Het wordt voortaan de nieuwe standaardmethode in Nederland en Europa, die zorgverzekeraars ook nog eens vanaf dit jaar vergoeden.
0x Stijging tekort aan medicijnen neemt verder toe13/03 14u15 - GezondheidsNet: Medicijnfabrikanten hebben vorig jaar 1.390 meldingen gedaan van een dreigend tekort aan geneesmiddelen vanwege leveringsproblemen. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2017, met 536 meldingen. De problemen gingen over ruim duizend verschillende medicijnen. Dat blijkt uit de jaarrapportage van het Meldpunt Geneesmiddelentekorten en –defecten.
0x Zware medicijnen gemakkelijk online te bestellen14/03 00u00 - GezondheidsNet: Zware medicijnen, zoals antibiotica en kankermedicijnen, zijn - zonder tussenkomst van een arts - eenvoudig online te bestellen. Dat concludeert de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.
0x Slapeloosheid kan kwestie van aanleg zijn14/03 00u00 - GezondheidsNet: De oorzaak van slapeloosheid komt langzamerhand aan het licht. Voor het eerst identificeerde een internationaal onderzoeksteam 956 genen in ons brein, die een risico geven op chronische slapeloosheid.
0x Activiteit teek neemt toe door warme weer14/03 00u00 - GezondheidsNet: Teken slaan door de aanzienlijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar vaker hun slag. In het zuidelijke deel van Nederland loopt de tekenactiviteitsverwachting van Tekenradar.nl op tot ‘Hoog’ en zelfs ‘Zeer hoog’. Het wordt dan ook aangeraden om een tekencheck te doen nadat je in de natuur bent geweest.
0x Tieners slapen slecht door schermgebruik14/03 00u00 - GezondheidsNet: Tieners hebben slaapproblemen doordat ze 's avonds nog veel op hun smartphones en tablets zitten. Door het gebruik slapen ze zelfs gemiddeld tot 40 minuten korter. Dit blijkt uit het eerste onderzoek van het RIVM naar het schermgebruik van kinderen en jongeren vlak vóór de nachtrust.
0x Online tool voor goed gesprek bij arts14/03 10u15 - GezondheidsNet: Er is een online tool ontwikkeld die patiënten helpt om een goed gesprek te voeren met hun arts, omdat ze zich niet altijd serieus voelen genomen. Dit bleek uit een online enquête, uitgevoerd door een consortium van patiëntenverenigingen onder leiding van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).

Statistieken

Artikels:
35116
Gelezen:
27061
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven