vrijdag 13 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
13/12 06u30  6 op de 10 spoedartsen krijgen burn-out: “In het veld zijn we kanonnenvlees zonder kogelwerende vest” Volgens een onderzoek van Geels urgentiearts dr. Francis Somville zijn er steeds meer spoedartsen die te maken krijgen met burn-outs als gevolg van de risico’s tijdens interventies. Het aantal steeg sinds 2013 van 53% naar 61% van de ondervraagde spoedartsen. Dokter Somville pleit voor betere opvang en ondersteuning van dokters die traumatische ervaringen meemaken. “Jonge, enthousiaste medewerkers lopen vaak in de val om vóór de politie te arriveren en dan is het soms al te laat.”
13/12 06u15  Actiecomité blij dat SVK niet in beroep gaat: “Bedrijf kreeg op elk niveau ongelijk” Bouwmaterialenbedrijf SVK gaat niet in beroep tegen het vonnis van de correctionele rechtbank van Dendermonde. Het actiecomité Asbeststort Dicht reageert tevreden en verrast: “SVK heeft op elk niveau ongelijk gekregen.”
13/12 05u15  Engvall ondergaat echo KV Mechelen moet het zondag tegen Club Brugge mogelijk opnieuw zonder Gustav Engvall doen. De Zweedse aanvaller kampt met last aan de adductoren en bleef gisteren voor de tweede dag op rij aan de kant op training. Vandaag wordt er een echo genomen om te kijken wat er aan de hand is. Beter nieuws kwam er van Thibaut Peyre en Dante Vanzeir. Zij trainden allebei opnieuw voluit mee met de groep.
13/12 05u15  Geen enkele Franstalige partij wil nog met N-VA Ook de twee nieuwe informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez zetten koers richting paars-groen. Ze hebben ook geen andere keus meer: geen enkele Franstalige partij gelooft nog in een regering met N-VA. Ook de MR niet, klonk het gisteren bij de Franstalige liberalen. En PS-voorzitter Paul Magnette maakte de informateurs al duidelijk dat hij niet met N-VA in zee wil.
13/12 05u15  Alle 18 vrijgesproken verdachten van diamantroof op Zaventem moeten weer voor de rechter Een nieuwe plotse wending in de zaak van de spectaculaire diamantroof van 2013 op het tarmac van Zaventem. Het Brusselse parket-generaal sleept alle achttien verdachten die vorig jaar waren vrijgesproken door de correctionele rechtbank opnieuw voor de rechter. Dat bevestigen meerdere gerechtelijke bronnen. Woensdag begint hun proces. Alleen Fransman Marc Bertoldi, het vermeende brein achter de miljoenenroof, ontspringt de dans.
13/12 05u15  Hoe verging het andere ‘wonderkinderen’? Het 9-jarig ‘wonderkind’ Laurent Simons stopte deze week met zijn studie Electrical Engineering aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Zijn ouders wilden dat Laurent voor zijn 10de verjaardag op 26 december zijn bachelordiploma zou halen. Hij trekt nu waarschijnlijk naar een topuniversiteit in de Verenigde Staten. Hoe is het andere studenten vergaan die de voorbije jaren de krant haalden omdat ze vroeger dan normaal een universitaire studie begonnen?
13/12 05u15  STANDPUNT. Trump, Greta en de koeien best vermakelijk allemaal Het zijn gekke tijden. Gisteren in het nieuws: een opstootje op Twitter tussen een Zweeds meisje van 16 en de president van de Verenigde Staten, 73. Donald Trump keurt af dat Greta Thunberg tot Persoon van het Jaar is verkozen door Time Magazine en hij laat dat in geheel eigen stijl weten. “Zo belachelijk. Greta moet aan haar probleem van woedebeheersing werken en dan naar een goeie ouderwetse film gaan met een vriend. Chill, Greta, chill!”
13/12 05u15  Klachten over betalen met 1 en 2 eurocent: ondanks afronden, moeten handelaars muntjes blijven aanvaarden De Economische Inspectie kreeg sinds 1 december al zestien klachten binnen over het weigeren van 1 en 2 eurocenten. Ook bij Carrefour Express aan het station van Berchem bijvoorbeeld mogen klanten niet meer met de muntjes betalen. Dat is nochtans niet wettelijk, want die kleinste muntjes blijven een legaal betaalmiddel.
13/12 05u15  “Ik roep iedereen op deze hartverwarmende actie te steunen” In april verwacht Nathalie Meskens haar eerste kindje. Als ambassadrice van de Geelse vzw Cunina opent de populaire presentatrice in verschillende babywinkels een symbolische geboortelijst voor kansarme kinderen in Nepal. Van elke euro die voor een fopspeen, een luier of een flesje wordt betaald, gaat 92 eurocent naar Cunina.
13/12 05u15  60 procent van spoedartsen krijgt burn-out: “In het veld zijn we kanonnenvlees zonder kogelwerende vest” Volgens een onderzoek van Geels urgentiearts dr. Francis Somville zijn er steeds meer spoedartsen die te maken krijgen met burn-outs als gevolg van de risico’s tijdens interventies. Het aantal steeg sinds 2013 van 53% naar 61% van de ondervraagde spoedartsen. Dokter Somville pleit voor betere opvang en ondersteuning van dokters die traumatische ervaringen meemaken. “Jonge, enthousiaste medewerkers lopen vaak in de val om vóór de politie te arriveren en dan is het soms al te laat.”
13/12 05u15  VDAB beloont privé-investeerders die langdurig zieken aan de slag krijgen VDAB schakelt privé-investeerders in om duizend langdurig zieken in Vlaanderen weer aan de slag te krijgen. Die aanpak levert vandaag al succes op in Antwerpen, waar Piet Colruyt en het bedrijf BeCode kwetsbare jongeren aan een job helpen.
13/12 05u15  Discobaar A Moeder trekt naar de Lotto Arena: “We maken er een gigantisch volksfeest van” Discobaar A Moeder heeft groot nieuws. Op vrijdag 6 maart draaien ‘de Ras’ en ‘de Schele’ plaatjes in de Lotto Arena. “We moeten er geen Tomorrowland van maken. Toch zullen we ons best moeten doen”, klinkt het bij het populaire Antwerpse dj-duo.
13/12 05u15  ‘Vandaag over een jaar’-deelnemer revalideert na harttransplantatie: “Ik ben nog lang niet de oude” Donderdag vertelde Koen Ryssaert (47) uit Mortsel in het Eén-programma Vandaag over een jaar aan Cath Luyten vanuit zijn ziekbed over zijn harttransplantatie. Drie maanden later revalideert hij nog steeds. “Fulltime werken is onmogelijk.”
13/12 05u15  Ze overleefde het bombardement van Mortsel, maar die dag stierven haar emoties Woensdag is Fernande Vloeberghs begraven in de kerk van de Heilige Familie in Edegem. Ze werd 87 en was als kunsthandelaar gekend in de hoogste kringen van het land. Maar heel haar lange leven leed ze onder die vermaledijde aprildag in 1943, toen ze op school door een stom toeval het Amerikaanse bombardement overleefde dat haar zus en meer dan honderd andere kinderen doodde.
13/12 05u15  Mbokani sluit nieuw buitenlands avontuur niet uit: “Als er een niet te weigeren bod komt, gaan we praten” Relaxed, bijzonder goedlachs, openhartig: het was weer een tijdje wachten op een interview met Dieumerci Mbokani, maar het was het waard. De 34-jarige topschutter van Antwerp praat over zijn blakende vorm, zijn leeftijd en lichaam, zijn zoontjes, zijn band met D’Onofrio en Lamkel Zé, Anderlecht en – sorry, effe slikken voor de supporters – een eventueel vertrek in januari.
Laatste update: vandaag om 6u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/12 05u15  Nacer Chadli heeft geen spijt van keuze voor Anderlecht: “Zelfs in Play-off 2 zou ik gemotiveerd zijn”When things turn out badly, call Chadli. Als Nacer Chadli (30) met een camionette zou rijden, kan deze slogan op de zijkant prijken. Anderlecht zit in de penarie, maar wellicht recupereert het straks zijn topscorer. Chadli behoedde het piepjonge paars-wit met zeven goals en vier assists al vaak voor nog meer onheil en wil dat zondag ook doen tegen zijn jeugdclub Standard. “Ik wil wel eens zien waar dit jong team over twee à drie jaar staat. Het potentieel is enorm.”
13/12 05u15  Na ongeval in Aalst waarbij kind werd doodgereden: districtsbestuur Borgerhout vraagt uitbreiding venstertijden voor vrachtwagensNaar aanleiding van het dodelijke ongeval met een vrachtwagen in Aalst woensdag, waarbij een 11-jarige jongen om het leven kwam, vraagt het districtsbestuur van Borgerhout om het vrachtwagenverbod bij het begin en het einde van de schooluren uit te breiden naar alle Antwerpse woonstraten.
13/12 05u15  Professor maakt boek over wat wellicht de grootste privéverzameling is over AntwerpenMet twaalfduizend originele tekeningen, schetsen, gravures, schilderijen en foto’s heeft de ondertussen 90-jarige professor Jacques Claes wellicht de grootste privéverzameling over de geschiedenis van Antwerpen. Voor een boek geeft Jacques Claes tekst en uitleg bij tweehonderd stukken uit zijn collectie.
13/12 05u15  15-jarige Luka herstelt van eierstokkanker, haar gezin zet zich in voor onderzoeksteamIn basisschool Willem Tell in Olen vindt vanavond een concert plaats voor de actie Run For Luka. Met de actie zamelen de 15-jarige Luka Amara uit Geel en haar familie geld in voor onderzoek naar eierstokkanker. Luka heeft het afgelopen jaar zelf een behandeling ondergaan nadat bij haar een zeldzame tumor werd gevonden.
13/12 05u15  Rechtszaak uit 2007 opnieuw uitgesteld door stakende cipiersDe rechtbank in Mechelen moest een zaak over drugssmokkel en witwassen van geld opnieuw uitstellen. Dit keer omdat een beklaagde niet kon worden overgebracht vanuit de gevangenis door een staking van de cipiers. Het is al de zoveelste keer dat de zaak uit 2007 op de lange baan geschoven wordt.
13/12 05u15  7,6 miljoen euro Europees geld voor natuurherstel Vennengebied, Turnhout investeert in waterbufferingNatuurpunt gaat met een Europese subsidie aan de slag om het Turnhoutse Vennengebied weer weidevogelvriendelijker te maken. De stad haakt haar wagonnetje aan en wil water bufferen in het Vennengebied om zo de kans op overstromingen te verminderen.
13/12 03u15  Buschauffeur Marc (54) getuigt nadat hij man kon reanimeren: “Tweede keer dat ik iemand zijn leven red”Buschauffeur Marc Mys (54) uit Kieldrecht heeft woensdagavond het leven gered van een man die in elkaar was gezakt in het station van Sint-Niklaas. Hij slaagde erin om het slachtoffer te reanimeren. “De tweede keer dat ik een leven red”, getuigt hij.20 
13/12 00u00  AA Gent wil het positieve onthouden na wisselvallige match en “historische campagne”, Oleksandriya berust in nederlaagAA Gent-coach Jess Thorup zakte met gemengde gevoelens af naar de persbabbel na afloop van de laatste groepswedstrijd in de Europa League. Gent won na een degelijke eerste helft, maar een zeer zwakke tweede helft, met 2-1 van Oleksandriya.19 
12/12 23u15  Boris Johnson heeft gegokt en gewonnenVolgens de exitpolls haalt de Conservatieve Partij een werkbare meerderheid in het Lagerhuis. De partij van Boris Johnson haalt 368 zetels, Labour blijft steken op 191. Het ziet ernaar uit dat Boris Johnson vlot werk kan maken van de Brexit die hij zo graag wil rondkrijgen.11 
12/12 23u15  AA Gent tegen AS Roma, Club Brugge tegen Man United? Dit zijn de potten van de Europa League-lotingIn de Europa League moet Club Brugge vrezen voor een zware loting, komende maandag. Het is geen reekshoofd, omdat het niet als een van de vier beste derdes uit de Champions League komt. Blauw-zwart kan zo verschillende (sub)topclubs tegenkomen in de 1/16ste finales.11 
12/12 22u45  Arsenal-coach Ljungberg looft weerbaarheid van zijn jonge ploeg tegen Standard: “Alleen maar goed voor de toekomst”Een jeugdig Arsenal keerde donderdagavond tegen Standard op Sclessin terug van een 2-0 achterstand om alsnog een gelijkspel in de wacht te slepen. De Gunners stelden zo de winst in groep F veilig. Interim-trainer Fredrik Ljungberg was na de partij in Luik vooral te spreken over de mentale weerbaarheid van zijn spelers.10 
12/12 22u15  Na meer dan een halve eeuw valt doek over jongerenkoor Akkoord: “Steeds minder mensen lopen warm voor een koor”Op zaterdag 21 december zullen de stemmen van het jongerenkoor Akkoord en het kinderkoor De Akkoordjes voor een laatste keer weerklinken, voor het goede doel. Met het Slotakkoord-concert valt immers het doek voor het koor.
12/12 22u15  Paul Magnette (PS) over Bart De Wever: “Hij heeft alles gedaan om geen informateur te worden”N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er alles aan gedaan om niet tot informateur te worden benoemd. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette donderdag gezegd bij Jeudi en prime op RTBF. Magnette noemde N-VA een gevaarlijke partij, omdat ze het einde van België en van de sociale zekerheid zou willen.
12/12 22u00  Buschauffeur die man reanimeerde in stationsgebouw getuigt: “Tweede keer dat ik iemand zijn leven red”Buschauffeur Marc Mys (54) uit Kieldrecht heeft woensdagnacht het leven gered van een man die in elkaar was gezakt in het station van Sint-Niklaas. Hij slaagde erin om het slachtoffer te reanimeren. “De tweede keer dat ik een leven red”, getuigt hij.
12/12 21u45  Heist Loopt Warm beleeft succeseditieDe derde editie van Heist Loopt Warm werd een succes. Organisator Actie Zorgenmens telde donderdagavond 2.754 deelnemers, zo'n 400 meer dan vorig jaar. Tal van bedrijven, verenigingen en het Sint-Lambertusinstituut richtten het parcours van het wandel- en loopevenement extra gezellig in.
12/12 21u30  David Goffin wint vlot openingswedstrijd in Saoedi-Arabië en plaatst zich voor halve finale Diriyah Tennis CupDavid Goffin (ATP 11) heeft zich donderdagavond in Saoedi-Arabië vlot geplaatst voor de halve finales van de Diriyah Tennis Cup, een exhibitietoernooi met een dotatie van drie miljoen dollar waarin acht tennissers, onder wie zes uit de top twintig, het tegen elkaar opnemen.
12/12 21u00  Standard pijnlijk uitgeschakeld nadat het voorsprong uit handen geeft tegen ArsenalGeen wonder van Sclessin, nochtans waren alle ingrediënten aanwezig. Guimaraes klopte tegen verwachting in Frankfurt, Standard kwam op een 2-0-voorsprong tegen Arsenal. Helaas verspeelde het die nog: 2-2 en geen Europese lente voor de Luikenaars.
12/12 21u00  Gemeente ‘dimt’ lichtplan: wijken Deuzeld en De List worden als eerste uit het duister gehaaldHet stond in het bestuursakkoord van de N-VA-Open Vld-bestuursploeg en op de jongste gemeenteraad werd die belofte meteen hard gemaakt: de gemeente stuurt haar zogenaamde ‘lichtplan’ bij. Het wordt ook in de woonwijken opnieuw iets lichter ’s nachts.
12/12 21u00  Eerste schepen Mechelen kampeert drie dagen in tuin stadsmuseum: “Ik ga mijn oor te luister leggen”Patrick Princen (Vld-Groen-m+), eerste schepen in Mechelen, kampeert drie dagen lang in de tuin van Museum Hof van Busleyden. Hij blijft er ook echt overnachten. Als schepen van Participatie heeft hij daar zo zijn redenen voor.11 
12/12 20u30  Buurtbewoners denken mee na over invulling masterplan stationsbuurtHet gebied voor het project ‘Stationsomgeving verbindt’ is afgebakend. De buurtbewoners mochten als eersten hun zegje doen over hoe ze de toekomst voor hun buurt zien, net als de start van de opmaak van een masterplan.
12/12 20u30  Eerste schepen kampeert drie dagen in tuin stadsmuseum: “Ik ga mijn oor te luister leggen”Patrick Princen (Vld-Groen-m+), eerste schepen in Mechelen, kampeert drie dagen lang in de tuin van Museum Hof van Busleyden. Hij blijft er ook echt overnachten. Als schepen van Participatie heeft hij daar zo zijn redenen voor.
12/12 20u15  Museumbus en kerststal uit ‘Duizend-en-een-nacht’ op kerstmarktDe Deuzeldlaan en ruime omgeving van de Heilig Hart-kerk vormen zaterdag vanaf 15 uur het decor voor de kerstmarkt van de lokale Kerstgezellen. Ze verwachten er meer dan vijfduizend bezoekers, ook al kunnen er deze keer iets minder kramen opgesteld worden in de sinds vorige maand door verkeersremmers onderbroken Stanislas Meeuslei naast de Heilig Hart-kerk.
12/12 20u15  AA Gent start met typeploeg in Europa League tegen OleksandriyaGent-coach Jess Thorup heeft donderdagavond geen verrassingen uit zijn hoed getoverd voor de laatste groepswedstrijd van de Buffalo’s in de Europa League tegen het Oekraïense Oleksandriya. De enige twee wissels, ten opzichte van de 2-0 zege in de competitie zondag tegen Zulte Waregem, vonden achterin plaats.
12/12 20u00  Burgemeester legt plaatsverboden op aan tiental amokmakersNet voor de start van het Wintersalon in Turnhout heeft burgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout een tiental plaatsverboden voor het centrum opgelegd aan personen die recent amok hebben gemaakt. “We dulden niet dat ze de sfeer komen verpesten”, zegt de burgemeester.
12/12 20u00  Bevolking treurt om ex-schepen Wim Hendrickx (75)Nadat hij zelf bijna veertig jaar gevochten heeft voor het welzijn van zijn dorpsgenoten in Arendonk, heeft ex-schepen Wim Hendrickx (sp.a) zelf zijn laatste strijd verloren. De schepen van het volk overleed woensdag op 75-jarige leeftijd na een onomkeerbare ziekte
12/12 19u45  Ferrari maakt als eerste presentatiedatum nieuwe F1-bolide 2020 bekendFerrari heeft als eerste team de presentatiedatum van haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2020 bekendgemaakt: 11 februari 2020.
12/12 19u45  Hogere energiepremie voor meest kwetsbare inwonersDe Antwerpse energiepremie wordt hervormd. De stad trekt niet alleen de premie op naar 25 euro per m², maar de premie zal er alleen nog zijn voor de meest kwetsbare inwoners.
12/12 19u45  Keizer gansrijden ontvangen op districtshuisAls de keizer van het gansrijden iemand is van een gansrijdersvereniging uit Berendrecht, Zandvliet of Lillo, is het een vaste gewoonte dat hij ontvangen en geëerd wordt in het districtshuis. Die eer viel opnieuw Maarten Gabriels te beurt. Keizer Maarten kent ondertussen de geplogenheden, want dit jaar ging hij al aan de haal met zijn vierde keizerstitel. Uit de handen van districtsschepen Rudi Sempels (N-VA) mocht hij een gepersonaliseerd zadeldek ontvangen. Volgend jaar op zondag 29 maart verdedigt hij in Zandvliet zijn titel.
12/12 19u45  Sacha Kljestan (ex-Anderlecht) zet voetbalcarrière voort bij LA GalaxySacha Kljestan, voormalig middenvelder van RSC Anderlecht, speelt volgend seizoen in de MLS voor Los Angeles Galaxy. De 34-jarige Amerikaan kwam transfervrij over van Orlando City en ondertekende een contract voor een seizoen.
12/12 19u30  Asielzoekers verhuizen voor kerst nog van tent naar wooncontainerIn het asielcentrum van Broechem arriveerden deze week met drie weken vertraging de wooncontainers. De asielzoekers die er al sinds september in legertenten verblijven, zullen zo gauw mogelijk verhuizen.
12/12 19u30  Restaurant Popoff op Oude Koornmarkt sluit de deurenMet het nieuwe jaar verdwijnt wellicht één van de bekendste zaken in Antwerpen. Restaurant Popoff op de Oude Koornmarkt sluit in januari de deuren. Het houdt niet helemaal op te bestaan, maar zaakvoerster Marleen heeft nog geen duidelijke plannen. Het kan zijn dat de Popoff een nieuw leven krijgt als traiteur, maar er van een pasta of een taartje genieten zal niet meer mogelijk zijn.
12/12 19u30  Lints bedrijf wil internationaal doorbreken met ‘digitale kortingsbon’Is het binnenkort gedaan met kortingsbonnen knippen? Als het van Hashting afhangt wel. Het Lintse bedrijf heeft een digitaal alternatief uitgewerkt via sms of QR-codes. Met vers geld staat het nu klaar voor een wereldwijde groeispurt.
12/12 19u30  Pieter Helsen (N-VA) verlaat gemeenteraadPieter Helsen (N-VA) neemt volgende donderdag ontslag uit de gemeenteraad van Zandhoven. Waarschijnlijk wordt hij opgevolgd door Paul Nagels. In oktober hield burgemeester Luc Van Hove (CD&V) nog een donderpreek over de “stoelendans” bij N-VA.
12/12 19u30  Werknemers deSter vullen tien zakken met zwerfvuilDe omgeving van het bedrijf deSter in de Gelmelstraat in Hoogstraten geeft sinds donderdagmiddag een propere indruk. Een twintigtal werknemers ging op pad om op de parking en in enkele omliggende straten het afval op te ruimen.
12/12 19u30  Lina (21) was het beu om kleding voor haar bijzondere hobby online te kopen, dus ontwierp ze zelf een collectiePaaldansen wint aan populariteit, maar ook om een geschikte outfit te bemachtigen moest je flexibel zijn op het internet. Dankzij Lina Cleys is er nu ook een Belgische kledinglijn met handgemaakte topjes en broekjes op de markt.
12/12 19u15  Tegen overlast en foutparkeren zijn er binnenkort ook BOA’sDe stad Mechelen werft binnenkort vijf BOA’s aan, Buitengewone OpsporingsAmbtenaren. Zij moeten problemen en meldingen van overlast en foutparkeren die in aanmerking komen voor een GAS-boete nog strikter dan vandaag opvolgen. Voor de zomer gaan de ambtenaren aan de slag. Ze krijgen hun stek bij de politie.
12/12 19u15  Borgerhout wil uitbreiding van vrachtwagenverbodBorgerhout vraagt een uitbreiding van het vrachtwagenverbod naar meer woonstraten in heel Antwerpen. Het district lanceert die oproep één dag na een dodelijk ongeval met een kind in Aalst. In delen van Borgerhout zijn er al zogenaamde venstertijden. Bij de start en aan het einde van de schooldag mogen er geen vrachtwagens in de omgeving van scholen rijden. Het systeem werkt er goed, zo blijkt.
12/12 19u15  Beerschot zet voet aan grond in Colombia via ex-speler Daniel CruzBeerschot gaat samenwerken met de Colombiaanse kampioen América de Cali. Daniel Cruz, die zeven jaar bij Beerschot voetbalde en nu voor het Colombiaanse team werkt, vormt de verbindingspersoon tussen beide teams.
12/12 19u15  VIDEO. SVK krijgt geen zes maar één jaar de tijd om asbeststortplaats af te dekkenHet bouwmaterialen-bedrijf SVK uit Sint-Niklaas gaat niet in beroep tegen de veroordeling van vorige maand. Het bedrijf en de zaakvoerder werden toen door de rechter in Dendermonde schuldig bevonden aan een reeks inbreuken tegen de asbest-wetgeving.
12/12 19u15  Iedereen weer een vaste lijn: woningen zo goed geïsoleerd dat binnen bellen met gsm onmogelijk isNieuwbouwwoningen moeten zodanig goed geïsoleerd zijn dat gsm-ontvangst er geregeld problematisch is. Zo halen (jonge) koppels soms toch nog een ‘ouderwetse’ vaste telefoonlijn binnen. Al zijn er ook andere opties.
12/12 19u15  Sociale huurders verplicht om controles op eigendommen toe te laten, beslist vrederechterSociale huurders zijn verplicht toestemming te geven aan controles op eigendommen in het buitenland. Dat beslist een vrederechter in een zaak tegen een sociale huurster door de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven.
12/12 19u15  Gemeente Grobbendonk plant investeringen voor 19,2 miljoen euro in hoeve, schoolgebouw en dienstencentrumGrobbendonk Groeit, dat is de titel die het gemeentebestuur van Grobbendonk boven de gemeentelijke meerjarenplanning heeft geplaatst. “We gaan de volgende vijf jaar 19,2 miljoen euro investeren zonder dat de belastingen daarvoor omhoog moeten”, zegt burgemeester Marianne Verhaert. (GiB). Een achttal dossiers zijn voor het lokale bestuur prioritair.
12/12 19u15  Vorselaar zet in nieuwe stal ezel die nazaat is van de vorigePastoor André Steenackers heeft donderdag de gloednieuwe kerststal van Vorselaar gewijd en ook de enige levende bewoner van de stal, een grijze ezel, kreeg de zegen. Toerisme Vorselaar en het lokaal bestuur klinken overtuigd: “We zijn met het nieuwe gebouw vertrokken voor weer 30 jaar kerstsfeer in en om de stal.”
12/12 19u15  Oud-priester zoekt verhaal van laatste schaapsherder Postelse abij: “Ik weet al veel over Toontje, maar de puzzel is nog niet compleet”De Nederlandse oud-priester Cor Daemen is al een jaar bezig met zijn zoektocht naar het verhaal van Toontje Ooms, de laatste schaapsherder van de abdij in Mol-Postel. Hij zoekt nog naar tijdgenoten die iets meer over de man kunnen vertellen.
12/12 19u15  VIDEO. Politie van Sint-Gillis-Waas tijdelijk verhuisdHet wijkkantoor van de politiezone Waasland-Noord in Sint-Gillis-Waas is verhuisd, van het Sint-Helenacomplex in de Blokstraat naar een containergebouw in het gemeentepark, vlakbij het gemeentehuis.
12/12 19u15  VIDEO. Oppositiepartij pleit voor fietstunnel op zwart kruispunt N16Nog in Temse wil oppositiepartij TESAMEN een fietstunnel op het kruispunt van de Hoogkamerstraat met de N16. Die locatie staat bekend als een zwart kruispunt.
12/12 19u15  Veldrit Namen wil meer toeschouwers en ook volgend jaar in Wereldbeker blijvenDe organisatoren van de Wereldbekermanche op en rond de Citadel van Namen hopen op 22 december een nieuw toeschouwersrecord te vestigen. Vorig jaar zakten zo’n 7.000 veldritfans af naar de Citadelcross. “Veldrijden is een groeiende sport in Wallonië”, licht Sébastien Legat van organisator Golazo de ambities donderdag toe.
12/12 19u15  Marouane Fellaini zet zelf deur op een kier voor terugkeer bij Rode Duivels: “Ik ben graag bij de nationale ploeg”Keert Marouane Fellaini terug bij de Rode Duivels? De middenvelder zet de deur nu zelf op een kier. In een gesprek met Eleven Sports laat hij weten dat ze hem altijd mogen bellen. “Ik weet niet wat ik zal doen, maar ik ben graag bij de nationale ploeg.”
12/12 19u00  Minister-president Jambon inspecteert geheime kunstopslagplaats in KalloWist u dat er in een anoniem depot in de Waaslandhaven honderden kunstwerken liggen van onschatbare waarde? Het gaat om een groot deel van de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.
12/12 19u00  Lina (21) was het beu om kleding voor haar bijzondere hobby online te kopen, dus ontwerpt ze zelf een collectiePaaldansen wint aan populariteit, maar ook om een geschikte outfit te bemachtigen moest je flexibel zijn op het internet. Dankzij Lina Cleys is er nu ook een Belgische kledinglijn met handgemaakte topjes en broekjes op de markt.
12/12 19u00  Michel Preud’homme rekent op Emond, Carcela en Mpoku voor doelpunten tegen ArsenalStandard-coach Michel Preud’homme rekent donderdag voor de clash tegen Arsenal, op de zesde en laatste speeldag in Europa League-groep F, op doelpunten van Renaud Emond. Mehdi Carcela en Paul-José Mpoku, die zich afgelopen speeldag tegen Moeskroen negatief lieten opmerken met rode kaarten, staan de 28-jarige spits bij.
12/12 19u00  92 miljoen voor openbare werken: aanpakken slechte straten, vervelende kasseien en fietsringDe stad Mechelen trekt de komende vijf jaar ruim 92 miljoen euro uit voor openbare werken. Dat geld gaat onder andere naar het aanpakken van veertig straten, 45 kilometer fietspaden en het wegwerken van duizend knelpunten en nog eens duizend drempels.
12/12 19u00  Marouane Fellaini zet zelf deur op een kier voor terugkeer Rode Duivels: “Ik ben graag bij de nationale ploeg”Keert Marouane Fellaini terug bij de Rode Duivels? De middenvelder zet de deur nu zelf op een kier. In een gesprek met Eleven Sports laat hij weten dat ze hem altijd mogen bellen. “Ik weet niet wat ik zal doen, maar ik ben graag bij de nationale ploeg.”
12/12 18u45  Omstreden weekendzone Romeinseweg verkocht voor 405.000 euroIn brasserie De Kroon in Viersel vond donderdag de openbare verkoop plaats van acht percelen grond, met daarop zes weekendverblijven op de Romeinseweg in Pulle. Twee lokale ondernemers kochten de zone van 2 hectare groot met bewogen geschiedenis uiteindelijk voor 405.000 euro.
12/12 18u30  Canadese droom van ijshockeyer Yarne (16) krijgt vorm: “Ik geloof rotsvast in mijn kansen in de National Hockey League”Yarne Vaerewyck (16) wil heel graag in de National Hockey League (NHL) spelen, de beste ijshockeycompetitie ter wereld. Om die droom te realiseren, verhuisde de jonge Schildenaar na eerdere passages in Nederland, Duitsland en Oostenrijk vorige zomer zelfs naar Canada. “Mijn opleiding aan de The Hill Academy in Toronto is duur. Een duwtje in de rug van sponsors zou zeer welkom zijn”, aldus het ijshockeytalent.
12/12 18u30  Drie volledig Belgische feestoutfits voor elke gelegenheidWil je alvast aan het einde van het jaar beginnen met je goede voornemens voor 2020 en meer Belgische mode kopen? Drie outfits ter inspiratie, die je kunt dragen voor een spetterend feest, een meer ingetogen diner of glühweintjes op een kerstmarkt.
12/12 18u15  Voetbalclub Antwerp past reglement aan: trommels voortaan verboden op BosuilVanaf komend weekend zijn trommels niet langer toegelaten in het Bosuilstadion. Voetbalclub Antwerp neemt die beslissing, nadat fans met een petitie op internet om zo’n verbod vroegen. “Net als de fans willen we ook als club niet langer tolereren dat onze fantastische thuissfeer doorbroken wordt door de vervelende geluiden van zo’n trommel bij de bezoekers”, klinkt het bij de club.
12/12 18u15  Kindergemeenteraad paradeert met officiële sjerpDe Schotense kindergemeenteraad werd plechtig geïnstalleerd. Nieuw voor deze 21ste generatie is dat de 27 raadsleden – tien meisjes en zeventien jongens – net als de echte schepenen van Schoten een officiële sjerp dragen als uiterlijk kenteken van hun mandaat. Die trokken ze dan ook aan toen ze onlangs de eed aflegden in het gemeentehuis. Dat ging gepaard met een plechtige ceremonie, die met zichtbaar genoegen geleid werd door de nieuwe jeugdschepen Iefke Hendrickx (N-VA), die voortaan ook de functie van kinderburgemeester op haar visitekaartje heeft staan. Tijdens hun eerste vergadering mochten de raadsleden al meteen advies geven over de kwestie of de jeugddienst in 2020 opnieuw een Buitenspeeldag mag organiseren op 22 april. Er werd unaniem positief beslist en zo was hun eerste beslissing een feit.
12/12 18u00  Singer-songwriter Yent’l (30) overwon schildklierkanker en volgt nu haar droom om EP op te nemen in Verenigd KoninkrijkYent’l Adams (30) krijgt de kans om bij twee gitaargrootmeesters haar eigen liedjes te gaan opnemen. Ze overwon eerder schildklierkanker en nu gaat voor haar een droom in vervulling.
12/12 17u45  Natuurbeheerders blijven jagen op ongewenste Chinese muntjakIn de noordrand heeft het Agentschap voor Natuur en Bos sinds begin dit jaar opnieuw een handvol Chinese muntjaks gedood als gevolg van de samenwerking met lokale jagers. Dat zijn kleine exotische herten die schade aanrichten aan de biodiversiteit.
12/12 17u30  Koor en Harmonieorkest samen op het podiumHet Harmonieorkest Concordia et Amicitia Bornem nodigt ook dit jaar gasten uit voor haar eindejaarsconcert. Vorig jaar werd een koor gevormd met leerlingen van de Bornemse basisschool OLVP, deze keer krijgt het orkest de steun van Gemengd Koor Bornem.
12/12 17u30  Stad wijst (elektrische) fietsers op maximumsnelheidDe stad Antwerpen heeft waarschuwingsborden geplaatst aan de fietsostrade tussen Antwerpen-Centraal en het station van Berchem om fietsers er op te wijzen dat de maximumsnelheid ook voor hen geldt. “Een snelle interventie tijdens de werken daar om fietsers te vragen hun fietsgedrag aan te passen aan de situatie”, zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).
12/12 17u15  Platenliefhebbers verzamelen in De Loods: “Onze dj speelt meteen je gekochte lp’s”Muziek op lp’s is terug van nooit weggeweest: dat bewijzen de organisatoren van vinylbeurs ‘Chill met vinyl’ zaterdag in De Loods in Mechelen. Er nemen meteen meer dan twintig standhouders deel, ’s avonds volgt een vinyl-party met onder meer dj Bobby Ewing en Jan Delvaux van Belpop Bonanza.
12/12 17u15  Antwerp zaterdag tegen Eupen in uitverkochte BosuilHet Bosuilstadion is volledig uitverkocht voor de competitiewedstrijd tegen Eupen nu zaterdag (18u). Op speeldag 19 ontvangt de Great Old de ploeg uit de Oostkantons. Eerder dit seizoen speelde Antwerp al in een vol huis tegen Club Brugge en KV Mechelen.
12/12 17u00  Antwerp ontbindt contract Nader Ghandri, overstap naar Westerlo in de maakNader Ghandri (24) is nog voor de wintermercato goed en wel van start gaat op weg naar een nieuwe club. Als alles volgens plan verloopt, tekent de Tunesiër voor 2,5 jaar bij KVC Westerlo. Afgelopen zomer mocht de 1m96 grote middenvelder al vertrekken bij Antwerp, maar toen vond hij geen club. Er zat voor hem niets anders op dan een half seizoen met de B-kern mee te trainen.
12/12 17u00  UCI schorst wielerploeg Caja Rural - Seguros RGA na nieuw positief dopinggevalDe Internationale Wielerunie UCI heeft het procontinentale Caja Rural - Seguros RGA een schorsing van 15 tot 45 dagen opgelegd. De sanctie komt er nadat voor de tweede keer in een periode van twaalf maanden een renner van het Spaanse team betrapt is op dopinggebruik.
12/12 16u30  Lichaam gevonden in septische put in BerchemIn de Boomgaardstraat in Berchem is donderdag een lichaam gevonden. Dat bevestigt de Antwerpse politie.
12/12 16u30  Belangrijk doelpunt levert Timothy Castagne plaatsje op in Champions League-team van de WeekRode Duivel Timothy Castagne is opgenomen in het Team van de Week van de Champions League. De 24-jarige rechterflankverdediger van Atalanta opende woensdagavond de score op het veld van de Oekraïense kampioen Shakhtar Donetsk. De Italianen wonnen uiteindelijk met 0-3 en plaatsten zich zo voor de achtste finales van het kampioenenbal.
12/12 16u30  Oleg Iachtchouk is niet langer jeugdtrainer bij RSC AnderlechtOleg Iachtchouk is geen jeugdtrainer meer op de RSCA Academy. De voormalige aanvaller ruilt zijn job als coach op Neerpede voor die van individueel begeleider van voetballers. Dat maakte de 42-jarige Oekraïner donderdag zelf bekend via LinkedIn.
12/12 16u30  Na de tijdrit wordt het nu ook drummen voor de olympische wegrit: “Greg Van Avermaet is er normaal altijd bij”Tiesj Benoot deed het dinsdag, Dylan Teuns doet het vandaag in de krant en Ben Hermans doet het vanuit Israël. Allemaal stellen ze zich nadrukkelijk kandidaat voor de olympische wegrit op 25 juli in Tokio. En ze zijn lang niet de enigen die azen op de schamele drie plekjes die er nog te verdelen zijn. Is het voor de tijdrit al vreselijk moeilijk kiezen, dan wacht bondscoach Rik Verbrugghe nu ook voor de wegrit een aartsmoeilijke taak. Al lijkt een naam al vast te staan. “Van Avermaet is er normaliter bij.”
12/12 16u30  Pieter Verelst speelt première 'Amai' voor thuispubliek: “Goeie ideeën komen vaak uit het niets”Na twee succesvolle theaterseizoenen met zijn debuutvoorstelling Mijn broer en ik laat acteur en cabaretier Pieter Verelst vrijdag zijn nieuwste worp Amai los op het grote publiek. Dat doet hij bij cc Zwaneberg in Heist-op-den-Berg, de gemeente waar hij zijn jeugd doorbracht. “Een echte thuismatch dus. Best spannend”, geeft hij toe.
12/12 16u15  Pol Garcia (STVV) riskeert een speeldag schorsingVoor zijn rode kaart in de bekerwedstrijd op het veld van Zulte Waregem, dreigt STVV-verdediger Pol Garcia een wedstrijd schorsing en een boete van 1.000 euro te ontvangen. De Kanaries gaan echter niet akkoord en verschijnen dinsdag 17 december voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), zo bevestigde KBVB-woordvoerder Pierre Cornez donderdag.
12/12 16u15  Leefloon ligt onder armoedegrens: Antwerpen past 120 euro per maand bijAntwerps schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (sp.a) maakt 3,3 miljoen euro vrij om 2.300 werkarme gezinnen, gezinnen waar niemand werkt, een menswaardig inkomen te geven. Wie een leefloon heeft, of leeft van een andere uitkering, krijgt gemiddeld 120 euro aanvullende steun per maand.
12/12 16u15  The Buckshots houden er na 17 jaar mee opDe rockabilly-, country- en rootsmusicband The Buckshots uit Gierle (Lille) geeft op vrijdag 13 december een allerlaatste optreden in jeugdclub ’t Hoekske in Gierle. De groep houdt er na 17 jaar mee op. De opbrengst van het concert gaat naar Giel for Moeders.
12/12 16u15  Marlies en Femke maken boek over Antwerpse topchefs: “Zij vormen samen de smoel van ’t Stad”Culinaire auteurs Marlies Beckers en Femke Vandevelde schreven met XIII Culinaire Toppers een kookboek dat uit de keuken springt. Aan de hand van dertien chefs maken ze een wandeling door de gastronomische buik van de stad. “Onze dertien chefs geven een smoel aan ’t Stad”, zeggen ze. CittA geeft een voorsmaakje aan de hand van vier chefs en hun gerechten.
12/12 16u00  Eerste stap naar groenere gemeente gezet: nieuwe bomen en struiken op Dijkweg, Bosweg en HoogboswegDe eerste stappen van de vergroening zijn gezet. Bomen en struiken krijgen plaatsen op de Dijkweg, Bosweg en Hoogbosweg. Het is ook de eerste realisatie van de burgerparticipatie ‘Wuustwezel Wenst’.
12/12 16u00  Gamen: ook bij Louis Vuitton in de modeHet Franse modehuis Louis Vuitton heeft in samenwerking met Riot Games een speciale League of legends-lijn ontworpen.
12/12 15u45  Captain Jack (Sparrow) treedt 26 keer op in Circus Boxtalino in De SchorreDe nieuwste productie van Boxtalino Theater Circus verrast met een eigen Captain Jack, alias Johnny Depp, in de rol van 'Captain Jack Sparrow'. De circustent is vanaf 14 december omgetoverd tot piratenschip. De productie beslaat 26 shows en is te bekijken in De Schorre tot en met 5 januari.
12/12 15u45  Spaanse politie arresteert voortvluchtige Belg (39) verdacht van grootschalige drugshandelAgenten van de Spaanse nationale politie hebben in Marbella (Málaga) een 39-jarige Belg gearresteerd die in ons land wordt gezocht voor grootschalige drugshandel. Dat hebben Spaanse media bericht op basis van politiebronnen. Tegen de man loopt een Europees aanhoudingsbevel. Voor die feiten riskeert hij een maximale gevangenisstraf van 20 jaar, aldus de kranten La Vanguardia en Sur.
12/12 15u45  Belgische triatlete aan de klaagmuur: “Te weinig dopingcontroles”Volgens de Belgische triatlete Claire Michel zijn er niet voldoende dopingcontroles in de triatlon van olympische afstand, zeker voor diegene die zoals haar in het buitenland verblijven. Dat verklaarde ze, tijdens een persbabbel over haar voorbereiding op de Spelen van Tokio 2020.
12/12 15u45  Wintervuur brandt voor de laatste keer: onze aanradersHet stadsbestuur van Antwerpen begraaft na dit jaar Wintervuur. Voor de feestelijke uitvaart kan je naar de Slachthuissite of de buurt van het Lobroekdok. Waarvoor valt er te reserveren?
12/12 15u45  Jingle Bells: 10 keer eropuit in kerstsfeer dit weekendVan kerstmarkten tot een Jingle Run tot een winters zwembad. Onze weekendtips bevinden zich al volop in kerstsfeer.
12/12 15u45  Veel reactie na oproep Ekerse om winterjassen aan daklozen te schenkenIn deze koude dagen wil An Cambré haar warm hart laten zien. De Ekerse gaat vrijdag warme winterjassen uitdelen aan de Antwerpse daklozen. Ze lanceerde begin deze week een oproep op sociale media, om winterjassen weg te geven. De vrouw kreeg al veel respons, maar ze wil graag nog meer jassen vinden.
12/12 15u45  Kempenaar vertrokken voor solotrip van 5.000 kilometer over Atlantische Oceaan in roeibootCarl Plasschaert (41) uit Vorst (Laakdal) laat dit jaar de kerstkalkoen aan zich voorbijgaan. Terwijl u en ik aan de dis zitten, zal hij in een roeibootje van 7 meter lang ergens tussen de westkust van Afrika en de Caraïben dobberen. Helemaal alleen. “Om te zien of ik het kan.”
12/12 15u45  Dit zijn de populairste lippenstiften, volgens GoogleZoekmachine Google brengt naar jaarlijkse gewoonte de ‘Shopping 100’ uit, een verzameling lijstjes met daarin de meest gegoogelde termen in verschillende categorieën. Wat het departement beauty betreft, blijken twee lippenstiften erg populair.
12/12 15u30  Nieuw boek over legendarische pastoor-deken: “Zonder Lauwerys geen kerk en geen processie”Twee jaar geleden stelden Nand Doms en Johan Ooms hun boek over de heropbouw van de Sint-Katharinakerk voor. Het leven van de grote trekker, pastoor Jozef Lauwerys, bleek interessant genoeg om een tweede boek mee te vullen.
12/12 15u30  Actievoerders verzamelen 400 handtekeningen tegen tractorsluis: “In drie maanden verkochten we één auto”Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) kreeg donderdag uit handen van Karin en André Kerckhofs een petitie met meer dan 400 handtekeningen tegen de tractorsluis die sinds september in Rietbroek staat. De sluis moet het sluipverkeer weren op het baantje tussen de industriezone en de Lierseweg.
12/12 15u30  Man neergestoken op Linkeroever, politie op zoek naar aanvallerOp Linkeroever is donderdagnamiddag een man neergestoken. De politie is op zoek naar zijn aanvaller.
12/12 15u15  Minnen en Wickmayer bereiken halve finales dubbelspel in DubaiDe Antwerpse tennissters Greet Minnen en Yanina Wickmayer hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het ITF-toernooi in Dubai.
12/12 15u15  Acht jaar cel voor koppel dat logé te lijf gaat met bijl en knuppelJoeri V.d.K (26) en Shana J. (29) uit Nijlen werden door de rechter in Mechelen beide veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht jaar voor de moordpoging op een logé. Eind juni sloeg het koppel de man, waarmee ze op gespannen voet leefden, bijna dood met een bijl en een knuppel.
12/12 15u15  De Warmste Week komt eraan: tien acties waarvan u mee een succes kan makenAls de dagen korten en de temperatuur daalt, maakt Vlaanderen zich op voor De Warmste Week. In aanloop naar de StuBru-invasie in Kortrijk zetten ook in onze regio honderden vrijwilligers zich in voor het goede doel. Wij selecteren tien acties die uw medewerking kunnen gebruiken.
12/12 15u15  Nostalgie in een likeurflesje: Henri Lecoq uit Westerlo maakt ambachtelijke sterkedrankenEen oud recept voor walnotenlikeur. Meer hadden Rocky Peeters (29) en zijn vriendin Morgane Nys (22) uit Voortkapel (Westerlo) niet nodig om op een ambachtelijke manier likeuren te maken. “Een hobby die wat uit de hand is gelopen”, lachen de twee die intussen vijf smaken en meer dan duizend flessen per jaar produceren. “En dat gebeurt allemaal vanuit onze keuken en garage.”
12/12 15u00  Twee personen met brandwonden naar ziekenhuis na steekvlam tijdens renovatieTwee personen werden donderdag met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht na een incident op de Bredabaan.
12/12 15u00  Zaak uitgesteld omwille van cipiersstakingDe correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een dossier van invoer van drugs en witwassen alweer moeten uitstellen, deze keer omwille van de staking in de gevangenissen. Eén beklaagde die een straf uitzit voor andere feiten, wilde absoluut zijn proces in persoon bijwonen waardoor de rechtbank niet anders kon dat het dossier uit te stellen. De feiten dateren van 2007, het dossier werd al verschillende keren uitgesteld tot grote frustratie van de procureur.
12/12 14u45  Club Brugge houdt meer over aan Champions League-campagne dan Genk, Bayern München is grootverdienerBayern München was dit seizoen de enige ploeg in de Champions League die het perfecte rapport van achttien punten uit zes groepswedstrijden haalde. De Duitse grootmacht strijkt daardoor het recordbedrag van 74,19 miljoen euro op van de UEFA. KRC Genk (Europese exit) en Club Brugge (naar Europa League) overleefden de poules in de CL niet, maar krijgen respectievelijk 23,906 en 27,922 miljoen.
12/12 14u45  Vier nachten hinder door werken op E17 en Antwerpse Ring op LinkeroeverHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat volgende week vier nachten onderhoudswerken uitvoeren op de E17 en de Antwerpse Ring op Linkeroever. Het gaat om kleine herstellingen aan het wegdek, om erger te vermijden tijdens de komende winterperiode. Het verkeer zal er wel moeten passeren over één rijstrook, wat de nodige hinder met zich meebrengt.
12/12 14u45  Orange test 5G in Antwerpse haven met Chinese leverancierOrange gaat in de Antwerpse haven een 5G-netwerk uitrollen met een testlicentie. Bedrijven zullen het supersnelle netwerk ook echt gebruiken. “Het is niet zomaar een demo”, klinkt het. Orange gaat voor de infrastructuur in zee met de Chinese leverancier ZTE.
12/12 14u45  Spanje en Portugal treffen elkaar kort voor EURO 2020Spanje en Portugal spelen op 5 juni, een week voor de start van het EK, vriendschappelijk tegen elkaar in het Wanda Metropolitanostadion in Madrid.
12/12 14u45  Surfcompetities voor Olympische Spelen in Parijs 2024 vinden 15.000 kilometer verderop plaatsDe olympische surfcompetities zullen tijdens de Spelen van 2024 voor de kust van Tahiti plaatsvinden. Dat hebben de organisatoren van de Spelen, die Parijs in 2024 als thuisbasis hebben, donderdag laten weten. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) moet op 8 januari nog zijn goedkeuring geven.
12/12 14u45  Winterrevue herenigt legendarisch duo Caals en Van Vooren: “We voelden het meteen: de chemie is er nog”Meer muzikanten, meer voorstellingen, meer glitter, meer glamour, meer pluimen en… een reünie: de Winterrevue ‘Extra Large’ brengt Luc Caals en Dirk Van Vooren voor het eerst in dertien jaar samen op het podium. Het legendarische duo blikt vooruit naar een wel heel vrolijke eindejaarsperiode.
12/12 14u30  Volgende week vier nachten hinder door werken op E17 en Ring op LinkeroeverHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert volgende week vier nachten lang kleine onderhoudswerken uit op de E17 en Antwerpse Ring (R1) op Linkeroever die voor hinder kunnen zorgen. Het verkeer zal ter hoogte van de werken over één rijstrook moeten. Overdag is er geen hinder.
12/12 14u30  Poolse vrouw die baby te vondeling legde moet voor rechter verschijnenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft een Poolse vrouw uit Antwerpen naar de correctionele rechtbank verwezen omdat ze haar baby te vondeling had gelegd. Dat werd vernomen bij het hof van beroep. De raadkamer had haar een opschorting gegeven, maar het parket was tegen die beslissing in beroep gegaan.
12/12 14u30  Paralympische marathon verhuist niét voor de hitteDe marathon zal op de Paralympische Spelen van volgend jaar zoals gepland in Tokio worden georganiseerd. Er wordt niet verhuisd naar Sapporo, zoals tijdens de Olympische Spelen.
12/12 14u30  Makkelijke make-uptips voor de feesten: een natuurlijke look met een beetje glansEen gezonde gloed krijgen tijdens de wintermaanden is soms een uitdaging, maar wie wil shinen aan de feesttafel kan de look in enkele stappen bekomen met de juiste mix van make-up. Fien Quagebeur, visagiste van MakeUp Club, deelt haar tips.
12/12 14u15  Parkeren op straat in Mechelen-centrum duurder en betalend op zon- en feestdagenOp straat parkeren in het centrum van Mechelen is vanaf 1 januari 2020 duurder dan ondergronds of aan de rand. Voor een uurtje parkeren, betaalt u vanaf dan ook op zondagen, op wettelijke feestdagen en op 11 juli 2,50 euro. In vier ondergrondse parkings in de binnenstad wordt het derde uur parkeren gratis.
12/12 14u15  Seppe Smits grijpt naast finaleplaats snowboarden op wereldbekermanche in PekingSnowboarder Seppe Smits is er donderdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de wereldbekermanche big air in Peking.
12/12 14u15  Duikers vinden dan toch gezonken wagen in LobroekdokDuikers van de Civiele Bescherming hebben donderdag dan toch een voertuig gevonden op de bodem van het Lobroekdok. De politie kreeg dinsdagavond een ongeruste telefoon omdat iemand vanop de Antwerpse Ring een wagen in het dok had zien drijven. De zoektocht van anderhalf uur leverde dinsdagnacht niets op.
12/12 13u45  Auto gevonden in LobroekdokDuikers hebben dan toch een voertuig gevonden op de bodem van het Lobroekdok. Eerder deze week zochten ze er ook al naar een auto. Iemand had van op het viaduct een auto in het water zien drijven, en had dat gemeld. Nadat er ook remsporen aan het water werden gevonden, ging men over tot een zoektocht in het water. De gevonden auto zou alvast niets te maken hebben met de Nederlander Max Meijer, die sinds vorige zondagnacht vermist is.
12/12 13u45  Onze Insider haalt de Griekse keuken in huis en toont je haar favoriete plekken in AntwerpenElke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week fotograaf Kioni Papadopoulos (27). Altijd op zoek naar het mooiste licht om mensen zo natuurlijk mogelijk vast te leggen. Brengt graag tijd door met vrienden en familie op het strand. Geniet van een goed boek en een kop chocomelk.
12/12 13u45  Stille Nacht? Niet in deze zes winterbars!Lees meer >
12/12 13u30  SHOPPING. De leukste kerstcadeaus voor interieurjunkiesHeb je een familielid, geliefde of vriend op je geschenkenlijstje staan die zijn woning maar al te graag volstouwt met allerhande, leuke designspulletjes? Wij zochten de interieurwinkels af naar de leukste snufjes voor in de woonkamer, eetkamer, badkamer of kinderkamer. Van kaarsen tot vuurkorven.
12/12 13u15  Salt: comfortfood met grote C (3,5/5)Onze recensent stapt zonder afspraak en anoniem een Antwerpse horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Salt op het Zuid.
12/12 13u00  Zuhal Demir maakt slechte beurt bij EU-commissaris: “Ze keek me aan en zei: Ah...”De Europese Commissie heeft woensdag zijn Green Deal voorgesteld. Daarmee scherpt de commissie haar klimaatambities voor de komende decennia aan. VRT-journalist Rob Heirbaut vroeg tijdens een persconferentie van EU-commissaris Frans Timmermans wat hij vond van het Vlaamse klimaatplan. Dat werd dinsdag voorgesteld door de bevoegde minister Zuhal Demir (N-VA).
12/12 12u45  Zeven adressen: gins van Kempense bodemGin is nog steeds een populair drankje, en dat hoeft niet uit het buitenland te komen. Ook in de Kempen zijn er steeds meer stokers aan het werk. Wij geven alvast deze zeven adressen mee.
12/12 12u45  Straatcomité Eglantierlaan zet traditie voort: al 18 jaar ‘die straat van de kerstbomen’Voor elke deur staat sinds zaterdag een kerstboom te pronken, de meeste versierd met lichtjes. Alle bewoners van de Eglantierlaan blijven de straat jaarlijks zeker anderhalve maand in feeststemming hullen.
12/12 12u30  250 euro mobiliteitsbudget voor Mechelaars die nummerplaat auto inleverenMechelaars die de nummerplaat van hun auto inleveren, krijgen in de loop van 2020 van de stad in ruil een mobiliteitsbudget van 250 euro. Dat geld kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken om zich een treinabonnement aan te schaffen, om een elektrische fiets te kopen of om een auto te delen.
12/12 12u30  Maken kleren echt de man?Wat je draagt, bepaalt voor een groot stuk hoe anderen je beoordelen. Volgens een nieuwe studie van de Amerikaanse universiteit Princeton is het effect van kledij zelfs groter dan gedacht. Zo blijkt dat anderen ook je competenties hoger of lager inschatten op basis van je kledingkeuze.
12/12 12u15  Lamsrack: het signatuurgerecht van Frederic Chabbert, chef in restaurant DômeOp zo’n 10.000 kilometer van huis ontdekte Frederic Chabbert dat het fijnste lamsvlees vlak bij zijn ouderlijke woonst in de Aveyron gekweekt wordt. Zijn bereiding van lamsrack geldt vandaag als hét signatuurgerecht van restaurant Dôme. Culinair journalist Willem Asaert ging proeven.
12/12 12u15  Tomorrowland onthult data ticketverkoop én nieuw themaDe sociale media-kanalen van Tomorrowland kleurden tien dagen lang mysterieus zwart, maar nu is het spannende afwachten voorbij. Het festival onthult eindelijk het thema van komende zomer: ‘The reflection of love’. Voor wie zich daar weinig kan bij voorstellen, lanceerde Tomorrowland ook een teaser.
12/12 12u00  Staking gevangenissen: “Twee celgenoten aan het eten terwijl de derde ernaast op het toilet zit”In heel België wordt vandaag gestaakt in de gevangenissen. Voor de ochtendshift is in Vlaanderen 27,69% van het personeel opgedaagd. De meeste stakers uit de provincie Antwerpen verzamelen op het stakingspiket voor de gevangenis van Turnhout, waar vanmiddag de barbecue wordt aangestoken.
12/12 12u00  "Nieuwe F1-regels 2021 zijn regressief maar dat is gerechtvaardigd"De voormalige ontwerper van het Williams F1-team, Patrick Head, laat weten dat de nieuwe regels voor de F1 misschien een stap terug zijn maar het verschil tussen de topteams en de rest van het veld rechtvaardigt de ingreep wel.
12/12 12u00  Overvaller probeert met geweld kassa van Lidl aan Sint-Jansplein te stelenDe Lidl-vestiging in de Van de Wervestraat, aan het Sint-Jansplein, kreeg donderdagmorgen ongewenst bezoek. Een man probeerde met de kassa aan de haal te gaan. Daarbij schuwde hij het geweld niet. De overvaller faalde wel in zijn opzet en sloeg op de vlucht.
12/12 11u45  Tomorrowland onthult eindelijk nieuw themaDe sociale media-kanalen van Tomorrowland kleurden tien dagen lang mysterieus zwart, maar nu is het spannende afwachten voorbij. Het festival onthult eindelijk het thema van komende zomer: ‘The reflection of love’. Voor wie zich daar weinig kan bij voorstellen, lanceerde Tomorrowland ook een teaser.
12/12 11u45  Straatcomité Wilrijkse Eglantierlaan zet traditie verder: al 18 jaar ‘die straat van de kerstbomen’Voor elke deur staat sinds zaterdag een kerstboom te pronken, de meeste versierd met lichtjes. Alle bewoners van de Eglantierlaan blijven de straat jaarlijks zeker anderhalve maand in feeststemming hullen.
12/12 11u30  Luisterend Oog speelt musical in gebarentaal: “Unieke ervaring voor horenden, doven en slechthorenden”De Mechelse toneelgroep Luisterend Oog organiseert dit weekend al voor de achtste keer een musical in gebarentaal. Op die manier wil de organisatie gebarentaal promoten bij horenden en doven en slechthorenden laten genieten van een unieke ervaring.
12/12 11u30  Topverzamelaar Fernand Huts doet zijn schatkamer open: samenwerking met Antwerpse musea en Walter Van BeirendonckIn 2020 zal de kunstcollectie van Fernand Huts prominent aanwezig zijn in Antwerpse musea. In het Snijders&Rockoxhuis opent in het voorjaar een expositie rond portretten, terwijl het MAS in het najaar de maatschappij van 1450 tot 1750 in beeld brengt. Voor beide exposities verzorgt Walter Van Beirendonck de vormgeving.
12/12 11u30  Wereldkampioen Mads Pedersen maakt seizoensdebuut in Tour Down UnderDe Australische Tour Down Under (21-26 januari) wordt voor wereldkampioen Mads Pedersen de eerste wedstrijd van 2020. Dat maakte zijn team Trek-Segafredo donderdag bekend.
12/12 11u30  Nieuwe klap voor Anderlecht: verdediger Philippe Sandler is twee maanden out na knieoperatiePhilippe Sandler is met succes geopereerd aan de linkerknie. De Nederlandse centrale verdediger van RSC Anderlecht moet een tweetal maanden revalideren.
12/12 11u30  Spaanse koningin kiest voor Belgische modeKoningin Letizia, die bekend staat om haar onberispelijke smaak, verscheen tijdens een prijsuitreiking voor Spaanse journalisten in een stijlvolle jurk van Dries Van Noten. Na een hele resem van celebrities mag de Belgische ontwerper nu ook Europese royalty aan zijn klantenbestand toevoegen.
12/12 11u30  Ook planten kunnen “om hulp schreeuwen”Planten die te weinig water krijgen of waarin gesneden wordt, produceren een piepend geluid dat zelfs te horen is vanop elke meters afstand. Dat schrijven Israëlische onderzoekers in een voorpublicatie op basis van bevindingen met tomaten- en tabaksplanten.
12/12 11u15  Schokgolf na dodelijk ongeval in Aalst: “Iedereen weet hoe gevaarlijk het daar is, maar er verandert niets”Er zou daar ooit iets verschrikkelijks gebeuren, vreesden ze in Aalst al jaren. Pal in het centrum denderen elke dag twintigtonners de parking van de Tereos-fabriek op, een plek waar elke dag honderden schoolkinderen passeren. Gisteren reed een chauffeur de kleine Celio (11) dood. Maar vrachtwagens bannen gaat zomaar niet, zegt de burgemeester.
12/12 11u15  Connor - ‘sneakers’ - Rousseau oogst kritiek: “Gaat hij zijn blote kont tonen in het parlement?”Hij is na zijn eerste audiëntie al matekes met koning Filip, alias de Fluppe. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau trok veel aandacht met de familiaire stijl waarmee hij communiceerde over zijn allereerste bezoek aan het Paleis.
12/12 11u15  Liefde, epo, verraad, misbruik en jaloezie in de Franse atletiekLiefde, EPO, verraad, misbruik en jaloezie: ziehier de ingrediënten van een zaak die Frankrijk al enkele weken beroert. Midden in het kluwen staan de atlete Ophélie Claude-Boxberger (31) en haar begeleider Alain Flaccus (62). De man zou de steeple-specialiste tijdens een massage zonder haar medeweten een EPO-spuit hebben toegediend. Dat Flaccus niet alleen Claude-Boxbergers schoonvader is, maar bovendien 17 jaar geleden door de atlete zelf aangeklaagd is geworden voor seksuele agressie, voegt nog een extra portie drama toe aan de affaire.
12/12 10u45  Gestolen schilderij van wereldberoemde schilder duikt na 23 jaar op in vuilniszakEen vermoedelijk schilderij van de bekende Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt is na bijna 23 jaar in Italië opgedoken. “Bildnis einer Frau” werd in een museum in Piacenza gevonden, nadat het daar in 1997 verdwenen was. Tuinmannen vonden het dinsdag toen ze aan het opruimen waren.
12/12 10u30  Defour weer inzetbaar, Miyoshi wellicht niet meer in actie dit jaarAntwerp ontvangt zaterdag in de vooravond KAS Eupen (18 uur). Een duel waarin de Great Old zijn sterke reeks van 13 op 15 nog wat extra glans kan geven. Meer dan waarschijnlijk keert Steven Defour na twee maanden inactiviteit terug in de selectie.
12/12 10u15  Turnhout wil beleidskader rond inbreiding en vergroening opstellen: “Waarom nog wachten om de groengebieden te beschermen?”“We moeten lessen leren uit het debacle van het Grimstedepark”, zegt Bart Voordeckers (Open Vld). Hij pleit voor een beleidskader, waarin voor alle groengebieden in de stadskern wordt vastgelegd wat er wel, en wat er niet kan.
12/12 10u00  Turnhout wil beleidskader rond inbreiding en vergroening opstellen: “Waarom nog wachten om de groengebieden in de stad te beschermen?”“We moeten lessen leren uit het debacle van het Grimstedepark”, zegt Bart Voordeckers (Open Vld). Hij pleit voor een beleidskader, waarin voor alle groengebieden in de stadskern wordt vastgelegd wat er wel, en wat er niet kan.
12/12 10u00  Caroline Wozniacki neemt afscheid met duel tegen Serena WilliamsCaroline Wozniacki plant een afscheid in stijl. Haar allerlaatste wedstrijd wordt een duel tegen Serena Williams op 18 mei 2020 in de Royal Arena in Kopenhagen.
12/12 10u00  Twee Antwerpse IS-weduwes veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 jaar en 40 maandenDe Brusselse correctionele rechtbank heeft donderdag twee Antwerpse IS-weduwes veroordeeld tot gevangenisstraffen van 4 jaar en 40 maanden. Het gaat om Syriëstrijdsters Nadia Baghouri (28) en Kaoutar El Azzouzi (29).
12/12 10u00  NBA. Lakers en Bucks verstevigen leidersplaats, uitgerekend Kawhi Leonard is uitblinker tegen Toronto RaptorsDe Los Angeles Lakers en de Milwaukee Bucks hebben woensdagavond allebei hun 22e overwinning in de NBA geboekt.
12/12 09u45  Bayern München is Kingsley Coman tijdje kwijt met knieblessureBayern München zal het een tijd zonder Kingsley Coman moeten stellen. De Franse aanvaller liep woensdagavond in het Champions Leagueduel tegen Tottenham een knieblessure op.
12/12 09u45  Verenigde Staten moeten ondanks sterke Tiger Woods achtervolgen op Presidents CupHet International Team heeft op dag een van de Presidents Cup golf de Amerikanen meteen op een 4-1 achterstand gezet. In het Australische Melbourne kon het duo Tiger Woods en Justin Thomas voor het enige punt van de VS zorgen.
12/12 09u45  Charline Van Snick moet na amper 33 seconden op Masters judo in China alweer inpakkenCharline Van Snick (-52 kg) en Jorre Verstraeten (-60 kg) zijn donderdag allebei na een wedstrijd uitgeschakeld op de IJF World Judo Masters in het Chinese Qingdao.
12/12 09u30  Vincent Kompany legt uit waarom hij zo vaak geblesseerd isVincent Kompany is alweer op de terugweg. Een terugkeer na zijn 47ste (!) blessure. In zijn net verschenen boek ‘Een jaar om nooit te vergeten’ legt de 33-jarige speler-manager van Anderlecht uit hoe het in godsnaam komt dat hij zo vaak geblesseerd is. Interessante lectuur. “Ik wilde tonen dat ik de sterkste was. Daar betaal ik nu voor.”
12/12 09u30  “Vervang 229 kcal per reep chocolade door 22 minuten lopen”Vervang het aantal calorieën op voedsel- en drankverpakkingen door het aantal minuten dat je moet sporten om ze opnieuw te verbranden. “Het remt niet alleen obesitas af, het draagt ook bij tot een gezondere levensstijl”, zeggen onderzoekers van de Britse universiteit van Loughborough, in het graafschap Leicestershire.
12/12 09u15  Ook planten kunnen ‘om hulp schreeuwen’Planten die te weinig water krijgen of waarin gesneden wordt, produceren een piepend geluid dat zelfs te horen is vanop elke meters afstand. Dat schrijven Israëlische onderzoekers in een voorpublicatie op basis van bevindingen met tomaten- en tabaksplanten.
12/12 09u15  DISCUSSIE. Greta Thunberg uitgeroepen tot Persoon van het Jaar: terecht?De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (16) is door Time uitgeroepen tot Persoon van het Jaar 2019. Ze werd het symbool van een generatie, een krachtige stem die waarschuwt voor de grootste uitdaging van onze planeet, aldus het Amerikaanse magazine.
12/12 09u00  Kiezen Britten voor Boris Johnson of Jeremy Corbyn? De uitslag zal de toekomst van hele generaties bepalenDe Britten trekken voor de derde keer in vier jaar naar de stembus, voor wat “de belangrijkste verkiezingen uit hun leven” worden genoemd. De strijd om het premierschap gaat tussen Tory-leider Boris Johnson en Labour-kopstuk Jeremy Corbyn. Die hebben elk een heel ander Groot-Brittannië voor ogen. De belangrijkste verkiezingen ooit werden voorafgegaan door de meest verwarrende campagne ooit. Daardoor staat het geloof in beide leiders die de toekomst van generaties zullen bepalen, op een heel laag pitje.
12/12 07u45  600 handtekeningen tegen komst van paardenkliniekZo’n zeshonderd bewoners hebben protest aangetekend tegen de mogelijke komst van een paardenkliniek aan de Turkenhofdreef in Liezele (Puurs-Sint-Amands). Het college van burgemeester en schepenen heeft nu twee maanden tijd om een beslissing te nemen over de omgevingsvergunning.
12/12 06u45  F1-kampioen Lewis Hamilton en MotoGP-legende Valentino Rossi wisselen van bolideF1-wereldkampioen Lewis Hamilton en MotoGP-legende Valentino Rossi wisselden maandag op het circuit van Valencia van bolide. De wissel werd mogelijk gemaakt door gemeenschappelijke sponsor 'Monster' en na afloop waren beide heren laaiend enthousiast.
12/12 06u45  Popoff op Oude Koornmarkt sluit na 35 jaar: “Ik vond geen hulp die ook in het weekend wil werken”Na 35 jaar houdt restaurant Popoff ermee op te bestaan. Ten minste in zijn huidige vorm. Zaakvoerster Marleen Vanderwee vindt geen medewerker meer die bereid is om in het weekend te werken. “Ik moet alles herdenken, de traiteur zal blijven, het restaurant niet”, zegt ze.
12/12 06u30  Berucht café ’t Keteltje in Antwerps Schipperskwartier failliet verklaard’t Keteltje verdwijnt binnenkort uit het straatbeeld. De bvba achter het beruchtste café van het Schipperskwartier heeft vorige week donderdag het faillissement aangevraagd. Zaakvoerder Nicky T. gooit na een jarenlange strijd tegen het stadsbestuur, de politie en het gerecht de handdoek in de ring.
12/12 06u15  Allesbehalve alledaags festival: “We willen met schoonheid hoop bieden aan asbestslachtoffers”Schoonheid als wapen tegen het leed veroorzaakt tegen asbest. Dat is het opzet van het allereerste Stoff-festival. Het allesbehalve alledaagse initiatief van de gelijknamige culturele vereniging die zich inzet voor asbestslachtoffers, brengt dit weekend een unieke voorstelling in het museumtheater in Sint-Niklaas.
12/12 06u15  Uniek in België: Jonge lingerieontwerpster ontwikkelt paaldanscollectiePaaldansen wint aan populariteit, maar ook om een geschikte outfit te bemachtigen moest je flexibel zijn op het internet. Dankzij Lina Cleys is er nu ook een Belgische kledinglijn met handgemaakte topjes en broekjes op de markt.
12/12 05u15  STANDPUNT. We zijn vertrokken voor een nieuw rondje, ondertussen wacht het échte werkWe zijn vertrokken voor een nieuw rondje regering vormen. Met twee kersverse informateurs en met nog altijd tien partijen die graag deel willen uitmaken van de nieuwe regering. Politieke analisten kunnen zich weer overgeven aan nieuwe speculaties, gissingen en voorspellingen. De partijen moeten in allerijl hun strategie aanpassen aan de nieuwe situatie.
12/12 05u15  Woordvoerder bisschop Bonny wordt rechter in AntwerpenOlivier Lins, woordvoerder van de Antwerpse bisschop Johan Bonny, stapt over naar de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen.
12/12 05u15  België moet tien kinderen van Syriëstrijders helpen terugkeren, op straffe van dwangsom van 5.000 euroDe Belgische Staat moet tien kinderen van Syriëstrijders helpen terugkeren naar ons land. Als dat niet gebeurt, moet België een dwangsom van 5.000 euro betalen, per dag én per kind. Dat heeft de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist.
12/12 05u15  James Cooke kiest voor ‘The Voice’-finaliste als hoofdrol in musical ‘Pocahontas’Audities doet ze nooit. “Omdat er toch alleen maar blonde prinsesjes gezocht worden.” Maar nu scoort The Voice-finaliste Silke Mastbooms (25) dankzij de musical Pocahontas toch haar droomrol. “Het is heel belangrijk dat deze rol door iemand met een kleurtje gespeeld wordt”, zegt de Antwerpse.
12/12 05u15  105-jarige Godelieve springt voor ‘Vandaag over een jaar’ uit een vliegtuig: “En nu kan ik echt met pensioen”Op je 104de nog uit een vliegtuig springen? Godelieve Voet uit Ieper deed het. Met haar opvallende parachutesprong is ze vanavond de ster in het nieuwe seizoen van Vandaag over een jaar, waarin Cath Luyten mensen ontvangt die iets speciaals willen bereiken binnen het jaar. “Schrik? Dat heb ik nooit gehad.”
12/12 05u15  De realiteit van Dylan Teuns: ritwinnaar in de Tour en toch nergens genomineerdHij won met panache de eerste echte bergrit in de Ronde van Frankrijk, pakte ritwinst en de leiderstrui in de Dauphiné en mocht terugblikken op een geslaagde Vuelta met een twaalfde plaats in het eindklassement. Helaas werd Dylan Teuns in allerhande referenda nergens opgemerkt. “Het is momenteel drummen aan de top.”
12/12 05u15  Drie valkuilen op weg naar de groepswinst voor AA GentGroepswinnaar worden, is dat nu zo belangrijk? Euh, ja. Als AA Gent zich ontdoet van Oleksandria mag het als reekshoofd naar de 1/16de finales, speelt het daarin eerst op verplaatsing en schrijft het geen miljoen, maar wel anderhalf miljoen euro bij op de rekening. Om maar te zwijgen van de eer. Best dus goed uitkijken voor onderstaande valkuilen in de match tegen de Oekraïners.
12/12 05u15  Nieuwe virtual reality: kruip eens in een racewagen, in de LeopoldstraatDe virtuele realiteit bezoeken. Het kon al op drie locaties in de stad. Distrikt VR, in de Leopoldstraat, is nummer vier. Het nieuwe virtual reality-gamecenter biedt een waaier aan videospelletjes aan en is ook de eerste plek waar je letterlijk achter het stuur kan kruipen van een racewagen.
12/12 05u15  COLUMN. Zweten als de dader bij politieaangifte van nachtelijke botsingDe politiezone Zara doet het al een jaar, de Antwerpse politie volgt heel binnenkort: de burger, dat is iedereen die niet in loondienst bij de politie werkt, moet voortaan online aangifte doen, want de politiekantoren blijven dicht. Een hele verbetering, een hoop minder stress ook.
12/12 05u15  Deadline voor werken in Olen-centrum met twee maanden uitgesteldDe werken aan de doortocht in Olen-centrum raken voor de vooropgestelde einddatum van 31 december niet afgerond. De nieuwe einddatum is eind februari en dan mag het de volgende weken niet al te fel gaan winteren. Enig lichtpunt: het kruispunt Boerenkrijglaan-N152 gaat vrijdag opnieuw open.
12/12 05u15  Farmabedrijf Pannoc kan met dank aan investeringen op zoek naar grote projectenHet Kempense bedrijf Pannoc, dat geneesmiddelen, medische hulpstoffen en cosmetica produceert in de vorm van crèmes, zalven, gels, lotions en oplossingen investeerde zopas 1,3 miljoen euro in zijn site in de Lammerdries in Olen. “Investeren en innoveren was nodig om de productie van onze eigen merken te vergroten. Maar we willen ook nog beter kunnen inspelen op vragen van klanten”, zegt marketing & sales manager Caroline Spaas.
12/12 05u15  OVERZICHT. Deze straten in Turnhout worden de volgende jaren heraangelegdSchepen van Wegen en Verkeer Marc Boogers (Groen) heeft de lijst van straten en stoepen die deze legislatuur worden heraangelegd, bekendgemaakt. De lijst was nooit eerder zo lang, het budget dat ervoor bestemd is, evenmin: meer dan 50 miljoen euro.
12/12 05u15  COLUMN. In kaki cruisen door de Kempen, zalig!“Lieve tijger, ik geef je alles. Maar doe je hoerenkleren aan. Om naar te kijken. Dan zal ik niet ten onder gaan.” Nee, dit zijn niet de woorden van Jeff Hoeyberghs. Ik vind het een prachtige passage uit Ooit was ik een soldaat van Gorki.
12/12 05u15  Oplossing voor ‘moordstrookje’ laat op zich wachten: “Is jullie voortuintje belangrijker dan de veiligheid van kinderen?”Het ‘moordstrookje’ van Arendonk naar Oud-Turnhout wordt ten vroegste in 2025 begraven. De aanleg van een nieuw en veilig fietspad op de N139 dreigt het slachtoffer te worden van diverse vertragingsmanoeuvres, van administratieve rompslomp tot protest van buurtbewoners die menen dat ze te veel grond moeten afstaan.
12/12 05u15  Vier jaar cel voor verkrachtingspoging in Belse bossenDe rechtbank in Turnhout veroordeelde een 32-jarige man uit Mol die in de bossen van Geel-Bel een jonge vrouw probeerde te verkrachten tot een effectieve celstraf van vier jaar. “De rechtbank tilt hier heel zwaar aan”, zei de rechter tegen de dertiger.
12/12 05u15  Studenten KU Leuven Geel ontwikkelen voeding van morgen: van eetbare verpakkingen tot kaas die geen kaas isWat eten we vandaag? Als het van de studenten van KU Leuven in Geel afhangt gezonde appelvlokken bij het ontbijt, smeuïge vegan kaas en smaakvolle kombucha als tussendoortje en eetbare verpakking op festivals.
12/12 05u15  Van een carrièreswitch gesproken: Ellen studeerde autotechniek en opent nu eigen schoonheidssalonVoor Ellen Leysen groeit haar hobby met de opening van haar eigen schoonheidssalon Glow uit tot een voltijdse bezigheid. En dan te denken dat ze vroeger autotechniek studeerde.
12/12 05u15  Kempense textielbedrijven slaan handen in elkaarVanaf 1 januari 2020 neemt borduur- en maatkledingatelier Merlet uit Oud-Turnhout textieldrukkerij De Beer uit Dessel over en gaat het samenwerken met Ega Systems uit Kasterlee, gespecialiseerd in bedrijfskleding.
12/12 05u15  Galerij Artisjok veilt opnieuw kunstwerken, opbrengst gaat naar de Pink RibonettesGalerij Artisjok van Peter Everaert organiseert zondag een tweede veiling van Lierse kunstwerken. Veilingmeester van dienst is opnieuw Adriaan Van den Hoof.
12/12 05u15  Klasgenoten gaan met elkaar op de vuistEen 21-jarige Antwerpenaar stond woensdag in de rechtbank van Mechelen terecht voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan een klasgenoot op de Steinerschool in Lier. Het slachtoffer hield aan de aanval verschillende littekens in het aangezicht en een scheef neustussenschot over.
12/12 05u00  Stille nacht, veilige nacht: steeds meer kerststallen beveiligd met plexiglas, webcam of alarmsysteemPlexiglas, een alarm, een combinatie van beide, of zelfs een webcam die Jozef en Maria de klok rond in de gaten houdt. Steeds meer kerststallen worden beveiligd als een bank om vandalisme en diefstal te voorkomen. “Het is een spijtige tendens.”
12/12 05u00  Restaurant Popoff op Oude Koornmarkt sluit na 35 jaar: “Ik vond geen nieuwe hulp die ook in het weekend wil werken”Na 35 jaar houdt restaurant Popoff ermee op te bestaan. Ten minste in zijn huidige vorm. Zaakvoerster Marleen Vanderwee vindt geen medewerker meer die bereid is om in het weekend te werken. “Ik moet alles herdenken, de traiteur zal blijven, het restaurant niet”, zegt ze.
12/12 05u00  Stijn Vreven stuurt vijf spelers naar B-kern bij LokerenZoals aangekondigd ging trainer Stijn Vreven met de borstel door de selectie. De Limburger wil de laatste tien matchen van de competitie met een compactere kern afwerken, zodat hij efficiënter en persoonlijker kan trainen. Nadat Lokeren eerder deze week een oefenmatch afwerkte tegen Waasland-Beveren, hakte Vreven gisteren de knoop definitief door.
12/12 05u00  Mission Impossible: Standard moet stunten tegen Arsenal om Europese lente af te dwingenStunten als nooit tevoren is de opdracht voor Standard. Alsof winnen tegen Arsenal al niet moeilijk genoeg is, doen de Rouches het best zo ruim mogelijk. Genre 5-0. “Je weet nooit wat er kan gebeuren.”
12/12 05u00  ‘Huurgeschil’ over loft in Stadsfeestzaal eindigt voor rechter: ex-F1-piloot riskeert celstrafDe vroegere racepiloot Christijan Albers (40) riskeert achttien maanden cel. Hij wordt beschuldigd van diefstal en poging tot afpersing en er wordt een schadevergoeding van 126.931 euro tegen hem geëist. Albers wil de vrijspraak en wijst naar de tegenpartij: “Een oplichterskoppel.”
12/12 05u00  Berucht café ‘t Keteltje in Antwerps Schipperskwartier failliet verklaard’t Keteltje verdwijnt binnenkort uit het straatbeeld. De bvba achter het beruchtste café van het Schipperskwartier heeft vorige week donderdag het faillissement aangevraagd. Zaakvoerder Nicky T. gooit na een jarenlange strijd tegen het stadsbestuur, de politie en het gerecht de handdoek in de ring.
12/12 05u00  600 handtekeningen tegen komst paardenkliniekZo’n zeshonderd bewoners hebben protest aangetekend tegen de mogelijke komst van een paardenkliniek aan de Turkenhofdreef in Liezele (Puurs-Sint-Amands). Het college van burgemeester en schepenen heeft nu twee maanden tijd om een beslissing te nemen over de omgevingsvergunning.
12/12 01u45  Buschauffeur De Lijn vindt bewusteloze man in station en reanimeert hemIn Sint-Niklaas heeft een buschauffeur van De Lijn woensdagavond het leven van een man gered.
11/12 23u30  Stunt van formaat voor Maaseik in Champions League volleybalOp de tweede speeldag van de Champions League heeft landskampioen Maaseik voor een stunt van formaat gezorgd. In een lekker volgepakte Steengoed Arena haalde Greenyard tegen wereldtopper Kazan, dat vier van de afgelopen vijf Champions League-edities won, een 0-2-achterstand op en zette in een onwaarschijnlijke tie-break de kers op de taart. Het was Jonas Kvalen die zich uiteindelijk bij 19-18 in de Maaseikse geschiedenisboeken knalde.
11/12 23u15  Geen punten, wel applaus: Club verliest van B-ploeg Real Madrid, maar gaat wel naar Europa LeagueGeen punten, wel applaus. De laatste poulewedstrijd van zes stond symbool voor de volledige Champions League-campagne van Club. Blauw-zwart leed een 1-3-nederlaag tegen de B-ploeg van Real Madrid, maar mag dankzij de zege van Paris Saint-Germain tegen Galatasaray naar de laatste 32 van de Europa League.
11/12 22u45  Opnieuw fietser gewond op kruispunt Bredabaan, verbod op komst voor vrachtwagens om af te slaanOp het kruispunt van de Bredabaan en de Deurnsebaan in Merksem is woensdag een fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding door een vrachtwagen. Op hetzelfde kruispunt gebeurde eind juli een soortgelijk ongeval. Agentschap Wegen en Verkeer voert binnenkort een verbod in voor vrachtwagens om op dat punt af te slaan.
11/12 22u15  ‘Kankerrobot’ UAntwerpen vindt sneller juiste medicatie: “Toestand patiënt wordt nagebootst”De Universiteit Antwerpen heeft een gloednieuw, hoogtechnologisch toestel voor kankeronderzoek in gebruik genomen: een primeur voor België. “Omdat dit apparaat robotmatig werkt, zullen we nieuwe kankertherapieën veel sneller tot bij de patiënt kunnen brengen”, zegt onderzoeker Christophe Deben.
11/12 22u00  Aalst staat dicht bij 1/8ste finales CEV Cup na zege in NederlandAalst heeft woensdagavond de heenwedstrijd van de zestiende finales in de CEV Cup volleybal bij de mannen met 0-3 gewonnen op bezoek bij het Nederlandse Doetinchem: 23-25, 20-25 en 20-25.
11/12 21u45  Zwaar verlies voor Castors Braine in Euroleague: 102-62 in PraagCastors Braine heeft woensdag haar laatste heenwedstrijd in groepsfase van de Euroleague basket bij de vrouwen met 102-62 verloren van USK Praag.
11/12 21u45  Opnieuw fietser gewond op kruispunt Bredabaan, afslagverbod voor vrachtwagens op komstOp het kruispunt van de Bredabaan en de Deurnsebaan in Merksem is woensdag een fietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding door een vrachtwagen. Op hetzelfde kruispunt gebeurde eind juli een soortgelijk ongeval. Agentschap Wegen en Verkeer voert binnenkort een afslagverbod in voor vrachtwagens op dat punt.
11/12 21u45  Opnieuw prijs: Emma Meesseman wint ook Vlaams SportjuweelNadat ze vorige week al de Vlaamse Reus – de trofee van de Vlaamse sportjournalisten had ontvangen – won Emma Meesseman woensdag ook het Vlaams Sportjuweel, de onderscheiding van de Vlaamse overheid.
11/12 21u45  Arsenal-coach Freddie Ljungberg: “Ik hou van de manier van spelen van Standard”Voor interim-trainer Freddie Ljungberg wordt de verplaatsing van donderdag naar Sclessin de eerste Europese wedstrijd als hoofdtrainer van Arsenal, sinds hij eind november het roer overnam van de ontslagen Unai Emery. De ploeg uit Londen staat momenteel aan de leiding in groep F en heeft genoeg aan een gelijkspel om zich te verzekeren van een plaats in de 1/16de finales.
11/12 21u15  Stad zoekt inspiratie in Scandinavische landen voor kinderopvangHet Turnhoutse stadsbestuur wil de buitenschoolse kinderopvang grondig hervormen. In de omgeving van de wijk Hellegat start een eerste experiment.
11/12 21u15  Gemeente investeert in derde buitenschoolse kinderopvang en in behoud van groenDe opening van een derde buitenschoolse kinderopvang in het centrum en de start van een bomenfonds zijn enkele van de nieuwe initiatieven waarin het Edegemse gemeentebestuur gaat investeren.
11/12 21u15  Koeriersbedrijf DHL Express opent in Antwerpen grootste vestiging van ons landDHL Express bouwt een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Blue Gate Antwerp achter de D’Herbouvillekaai. Dat wordt meteen de grootste vestiging van het koeriersbedrijf in België.
11/12 21u00  Burgers laten brug over Albertkanaal aanpassen voor meer fietscomfortWat begon met een klacht van een groepje Herentalsenaren tegen de afgeleverde vergunning voor een nieuwe brug over het Albertkanaal leidt een jaar later tot een verbeterd plan waarover iedereen tevreden is.
11/12 20u45  Koeriersbedrijf DHL Express opent vestiging op Blue GateDHL Express bouwt een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Blue Gate Antwerp achter de D’Herbouvillekaai. Dat wordt meteen de grootste vestiging van het koeriersbedrijf in België.
11/12 20u45  ‘Kankerrobot’ UAntwerpen vindt sneller juiste medicatieDe Universiteit Antwerpen heeft gisteren een gloednieuw, hoogtechnologisch toestel voor kankeronderzoek in gebruik genomen: een primeur voor België. “Omdat dit apparaat robotmatig werkt, zullen we nieuwe kankertherapieën veel sneller tot bij de patiënt kunnen brengen”, zegt onderzoeker Christophe Deben.
11/12 20u30  Bogerse Velden krijgen er 46 appartementen bijProjectontwikkelaar Het Landgoed Development is in de Kreeftstraat in Lier begonnen met de bouw van 46 nieuwe appartementen. Het project Bogerse Velden II omvat twee aparte gebouwen met daarin een mengeling van een-, twee- en driekamerappartementen. De oplevering is voorzien in het voorjaar van 2021.
11/12 20u30  Ongenoegen bij omwonenden Kempenrally: “Jammer dat we op een zaterdag moeten binnenblijven”Op een afgesloten parcours in het buitengebied van Hoogstraten wordt zaterdag de Kempenrally gereden. Daardoor kan wie langs het traject woont een groot deel van de dag niet met de auto weg.
11/12 20u30  Kerstmarkt zondag in het teken van ‘We Love Mariefonds’: opbrengst gaat naar langdurige zieke kinderenOok dit jaar wordt het Van de Weyngaertplein in Mariaburg omgetoverd tot een feeëriek decor. Op zondag 15 december organiseert het ‘We Love Mariefonds’ van 13.30 tot 19u het jaarlijkse kerstevenement. Het Mariefonds staat voor doeltreffende hulp aan langdurige zieke kinderen.
11/12 20u30  Bode op stadhuis dealt drugs na zijn urenEen 22-jarige man uit Mechelen moest zich woensdag voor de rechtbank verantwoorden voor het verkopen van drugs. Hij zou onder meer cocaïne gedeald hebben in de omgeving van het stadhuis, waar hij werkte als bode.
11/12 20u30  ‘Triestig kakje’ tegen hondendrollenDe kinderen van basisschool Polderstad in Hoboken lopen regelmatig in hondendrollen in de veldjes errond. Om baasjes uit de buurt te overtuigen die in de vuilnisbak te doen, heeft de school afbeeldingen van een ‘triestig kakje’ geplaatst.
11/12 20u30  ‘Hoe oud wordt een kip?’ tweede meest gegoogelde hoe-vraag in 2019: wij zochten het uitEindejaar nadert en dus geeft zoekmachine Google lijstjes vrij van de meest gegoogelde vragen van het afgelopen jaar. Nummer twee in het lijstje met hoe-vragen is opvallend: Hoe oud wordt een kip? Maar dierenarts Henk Decock, gespecialiseerd in kippen en vogels, is niet verrast dat de vraag zo vaak terugkomt. Hij geeft de antwoorden over leven en dood van de kip.
11/12 20u15  Mieke Vervecken schrijft boek over macrobiotisch en veganistisch koken: “Zelfs verstokte vleeseters smullen van mijn gerechten”Wil u klimaatneutraal koken met de eindejaarsfeesten? Dan is Het nieuwe kookboek van Mieke Pieters-Vervecken van De Natuurlijke Kookschool uit Westmalle een aanrader. Het is de bijbel voor een macro-vegan levensstijl.
11/12 20u15  Heel wat overtreders bij grote controleactie op carpoolparkingsDe politie van de zones Rupel en Klein-Brabant voerden dinsdag enkele grote controleacties uit op vrachtvervoer en personenwagens op de carpoolparkings langs de E19, A12 en N16. Daarbij liepen heel wat overtreders tegen de lamp.
11/12 20u15  STVV-Genk blijft 3-3: clubs niet in beroepKRC Genk zal geen beroep aantekenen tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) over de Limburgse derby van 28 september op bezoek bij STVV.
11/12 20u00  Pro League gaat in de leer bij Feyenoord en Anne Frank HuisVertegenwoordigers van de Pro League waren dinsdag te gast in De Kuip, de thuishaven van de Nederlandse topclub Feyenoord, om bij te leren over hun aanpak tegen antisemitische spreekkoren. “Belangrijk is dat we supporters een spiegel voorhouden en daders wijzen op de impact van hun woorden”, klinkt het.
11/12 20u00  Julie Allemand verliest met Lyon in EuroleagueJulie Allemand en haar Franse ploeg ASVEL Basket Lyon hebben woensdag met 82-67 verloren van het Turkse Fenerbahce op de zevende speeldag van groep B in de Euroleague basketbal bij de vrouwen.
11/12 19u45  Met meerjarenplan ‘Wij vieren’ stelt Lille investeringen in vier dorpen centraalDe coalitie van N-VA en Groen in Lille wil tijdens deze legislatuur in totaal 22 miljoen euro investeren in alle vier dorpen van de gemeente. Een nieuw zwembad aan Balsakker, de verbouwing van de oude pastorie in Wechelderzande en een nieuwe polyvalente zaal in Gierle zijn enkele speerpunten. ‘Wij vieren’ staat centraal in het nieuwe logo en huisstijl van Lille.
11/12 19u45  Na bijna vijftig jaar kronkelt Kaartse Beek opnieuw in open beddingOp de grens van Mariaburg-Ekeren, Brasschaat en Kapellen, bouwt Delhaize een nieuwe supermarkt ter vervanging van het oude gebouw uit 1971. Van de gelegenheid wordt gebruikgemaakt om de Kaartse Beek open te leggen.
11/12 19u45  Parkeerwachter spreekt vrouwen aan over hun borstenErwin T. uit Mechelen stond in de rechtbank terecht voor belaging van een vrouw. Als parkeerwachter had hij de vrouw aangesproken en onder andere dingen gezegd over haar borsten. De man riskeert zes maanden gevangenis en 800 euro boete.
11/12 19u30  Politie flitst met thema’s: deze keer alleen in ‘koninklijke’ stratenDe prijs voor de meest creatieve politiezone, gaat dit jaar naar Politie Voorkempen. Die selecteert de straten waar haar agenten flitsen volgens seizoensgebonden thema’s. Deze keer focust het blauw van de politie op het blauw bloed van de koninklijke familie.
11/12 19u30  Man in het zwart valt vrouw aan, hond kan aanvaller op de vlucht jagenAan de Schaggelenweg in Westmalle is een vrouw dinsdag rond 21u aangevallen door een in het zwart geklede persoon met een kap over het hoofd. Haar hond verjaagde de aanvaller. Politiezone Voorkempen neemt de feiten ernstig.
11/12 19u30  Onderbroekensaga gaat door: “Ban smartphones uit kleedkamers sportclubs”Orry Van de Wauwer, Vlaams parlementslid voor CD&V, vraagt dat het gebruik van smartphones in de kleedkamers van sportclubs wordt verboden. Hij doet dat na de heisa van een maand geleden, toen een aantal jeugdspelers bij Berchem Sport gestraft werden omdat ze weigerden naakt te douchen. Volgens Van de Wauwer omdat jongeren vrezen voor het verspreiden van naaktfoto’s via sociale media. Vlaams minister van sport Ben Weyts vindt het geen goed idee. Hij wil die maatregel niet opleggen.
11/12 19u30  Politie valt binnen in verkeerde woning, Jelle en Ines beleven schrik van hun levenEen jong koppel uit Deurne beleefde vanmorgen de schrik van hun leven toen de federale politie een inval deed in hun appartement. De twee lagen rustig te slapen toen om vijf uur plots zeven zwaarbewapende agenten de deur inbeukten en hen onder schot namen. De agenten bleken zich vergist te hebben, ze moesten aan de overkant zijn.
11/12 19u15  Politie valt verkeerde huis binnen, koppel beleeft schrik van hun levenEen jong koppel uit Deurne beleefde vanmorgen de schrik van hun leven toen de federale politie een inval deed in hun appartement. De twee lagen rustig te slapen toen om vijf uur plots zeven zwaarbewapende agenten de deur inbeukten en hen onder schot namen. De agenten bleken zich vergist te hebben, ze moesten aan de overkant zijn.
11/12 19u15  Handelaars stappen naar rechter tegen Vlaams verbod op verkoop van vuurwerkAan aantal spelers in de vuurwerksector is naar het Grondwettelijk Hof gestapt tegen het Vlaams vuurwerkverbod. Dat blijft deze jaarwisseling hoe dan ook van kracht, maar gemeenten gaan er wel verschillend mee om. Vooral ‘geluidsarm’ vuurwerk lijkt opgang te maken.
11/12 19u15  ‘Hoe oud wordt een kip?’ tweede meeste gegoogelde hoe-vraag in 2019: wij zochten het uitEindejaar nadert en dus geeft zoekmachine Google lijstjes vrij van de meest gegoogelde vragen van het afgelopen jaar. Nummer twee in het lijstje met hoe-vragen is opvallend: Hoe oud wordt een kip? Maar dierenarts Henk Decock, gespecialiseerd in kippen en vogels, is niet verrast dat de vraag zo vaak terugkomt. Hij geeft de antwoorden over leven en dood van de kip.
11/12 19u15  Wijk Het Looks lost gigantisch parkeerprobleem op met groepsaankoopIn de Lierse wijk Het Looks heerst een gigantisch parkeerprobleem. De Buurtwerking lanceert daarom een groepsaankoop voor ondergrondse parkeerplaatsen.
11/12 19u15  Winterbar is op en top Mechels: “Sam Gooris of Günther Neefs, allemaal passeren ze in Mirage”De mannen achter winterbar Mirage zijn er klaar voor. Op het binnenplein van het stadhuis gooien ze donderdagavond opnieuw de deuren open van hun op en top Mechelse winterbar. “Met vier blikvangers, we beginnen met de basketballers van de Kangoeroes”, zegt medeorganisator Wim Voss.
11/12 19u00  585.000 euro subsidies voor slimme technologieDe stad Antwerpen krijgt 585.000 euro aan Vlaamse subsidies ter ondersteuning van twee innovatieprojecten. Het gaat om onderzoek naar een vlotter bereikbare stad en een project waarbij gekeken wordt of slimme technologie een antwoord kan bieden op overlast in de universiteitsbuurt.
11/12 19u00  Huts pompt 126 miljoen euro in Katoen NatieFernand Huts investeert 126 miljoen euro in zijn bedrijf Katoen Natie en 30 miljoen euro in zijn afvalverwerkingsbedrijf Indaver. Dat blijkt uit documenten in het Belgisch Staatsblad.
11/12 18u45  Bekende kunstschool verandert van naamDe bekende kunstschool in Arendonk, die al bestaat sinds 1963 en bijna tweeduizend leerlingen telt, verandert na ruim een halve eeuw van naam. De school heet voortaan Academie Arendonk. Dat besliste de gemeenteraad.
11/12 18u45  Gennaro Gattuso wordt de nieuwe trainer van Dries Mertens bij NapoliGennaro Gattuso is de opvolger van de dinsdagavond ontslagen Carlo Ancelotti bij de woelige Italiaanse eersteklasser Napoli, de werkgever van Rode Duivel Dries Mertens, zo maakte de club woensdag bekend.
11/12 18u30  Mini-Tomorrowland in woonzorgcentrum Sint-Jozef: “Tijdens de burendag was het deze zomer te warm voor onze bewoners”De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Jozef beleefden een dolle woensdag. Ze zakten ’s namiddags massaal af naar de nieuwe cafetaria, waar de organisatoren van Tomorrowland voor muziek, animatie en acts zorgden.
11/12 18u15  Oud-chiroleden zingen kerstliedjes voor bouwkas chiro KontaktMannenkoor Il Cuore zingt zaterdag in de H. Hartkerk ten voordele van de bouwkas van chiro Kontakt. Niet onlogisch, want het negentienkoppig koor bestaat bijna uitsluitend uit oud-leden van chiro Kontakt. Ook Michiel De Meyer (Thuis, Ghost Rockers) doet mee.
11/12 17u45  Politie verspreidt opsporingsbericht voor vermiste Max Meijer (23)De federale politie heeft nu ook een officieel opsporingsbericht verspreid over Max Meijer (23) uit het Nederlandse Ossendrecht. De man werd zondagochtend vroeg voor het laatst gezien in Antwerpen.
11/12 17u30  Pauwelslei wordt eerste lokale voorrangsbaan in BrasschaatDe Pauwelslei, waarvan de heraanleg nu helemaal achter de rug is, wordt een voorrangsbaan. Het is de eerste lokale voorrangsweg in Brasschaat. Na zes maanden wordt de situatie geëvalueerd.
11/12 17u15  Omega Diamonds: proces start opnieuw, maar strafklacht is vervallenHet proces tegen Omega Diamonds herstart 5 februari 2020 voor het hof van beroep van Gent. Maar wegens een schikking tussen de partijen en de douane is de strafklacht vervallen en zal de vrijspraak volgen, zo meldt Knack woensdag.
11/12 17u15  Vuurwerkverbod op oudejaarsnacht in ZoerselVuurwerk zorgt normaal voor een gezellig moment van samenzijn, maar in Zoersel verdeelt het de gemeente. Het schepencollege heeft beslist dat er dit jaar geen vuurwerk komt: privaat gebruik is verboden en ook de gemeente organiseert het niet. Onbegrijpelijk, zegt de oppositie.
11/12 17u00  Geen prijs voor Elise Mertens op WTA Player AwardsElise Mertens en haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka zijn woensdag bij de toekenning van de WTA Player Awards niet verkozen tot beste dubbelpaar van het Jaar. De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg de Prijs voor Speelster van het Jaar.
11/12 16u45  Chiro mag rekenen op 20.000 euro aan subsidiesHet Brasschaatse gemeentebestuur buigt zich maandag over een aantal investeringstoelagen voor de jeugdverenigingen. Drie Chiroafdelingen hebben een aanvraag ingediend.
11/12 16u45  Stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan KlinaDe stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan AZ Klina. Op die manier willen Toon Verheijen en Joyce De Sager van de stichting het verblijf voor jonge patiëntjes zo aangenaam mogelijk maken. Het speelgoed kan worden gebruikt door de jonge patiëntjes en de broertjes en zusjes. Voor de ouders is er een verzorgingsset.
11/12 16u45  VIDEO. U19 Club Brugge stoot door in Youth League na kopbalgoal van doelmanDe U19 van Club Brugge hebben op de slotspeeldag in Youth League, de jongerenversie van de Champions League, gelijkgespeeld tegen Real Madrid.
11/12 16u45  Veiliger fietsen langs en naar Houtlaan: gemeente vernieuwt fietspad langs ’s-GravenwezelsteenwegDe Vlaamse overheid legt volgend voorjaar een nieuw breed fietspad aan langs de Houtlaan, tussen de Reigerstraat en Merksemsebaan. Dankzij een eveneens geplande zachte fietshelling komt de hoger gelegen Houtlaan dan vlot binnen het bereik van gebruikers van de fietsostrade Antwerpen-Hasselt langs het Albertkanaal.
11/12 16u45  Mechelen zet in op nieuwe ontwikkelingen: sporthal verrijst op Raghenosite, 13 kandidaten voor oude bibliotheekDe komende jaren staan in Mechelen heel wat nieuwe stadsontwikkelingen op stapel. Onder andere op de plek van de huidige sporthal Winketkaai, waar een nieuwbouw wordt voor opgetrokken op de Raghenosite. Voor een andere herbestemming, die van de oude bibliotheek in de binnenstad, hebben zich liefst dertien kandidaten aangemeld.
11/12 16u30  Mechelen zet in op nieuwe ontwikkelingen: sporthal Winketkaai verrijst op Raghenosite, 13 kandidaten voor oude bibliotheekDe komende jaren staan in Mechelen heel wat nieuwe stadsontwikkelingen op stapel. Onder andere op de plek van sporthal Winketkaai, waar een nieuwbouw voor verrijst op de Raghenosite. Voor een andere herbestemming, die van de oude bibliotheek in de binnenstad, hebben zich liefst dertien kandidaten aangemeld.
11/12 16u30  Winkeldames van weleer klinken op 50-jarig bestaan bekende modezaak: “Lana was een superbazin, streng maar correct”Lana in de Paalstraat verkeert in feeststemming en dat heeft niet alleen te maken met deze periode van het jaar. De bekende en langst bestaande modezaak van Schoten viert haar gouden jubileum. Lana Roubtsova, de onderneemster van Russische afkomst die de winkel vijftig jaar geleden begon, en huidig zaakvoerster Ingrid Van Os riepen voor de gelegenheid alle winkeldames samen die hen de voorbije halve eeuw hebben geassisteerd. Het werd een hartelijk weerzien.
11/12 16u15  Meihof ontvangt vanaf vrijdag winterbar van Kaffée AlléeKaffée Allée, bekend van de Edegemse zomerbar in Fort 5, opent vrijdag de winterbar in het Meihof in de Hovestraat. “De gasten zullen buiten en binnen kunnen vertoeven”, meldt Geert Verheyden.
11/12 16u15  Mechelen zet in op nieuwe ontwikkelingen: sporthal Winketkaai verrijst op Raghenosite, dertien kandidaten voor oude bibliotheekDe komende jaren staan in Mechelen heel wat nieuwe stadsontwikkelingen op stapel. Onder andere op de plek van sporthal Winketkaai, waar een nieuwbouw voor verrijst op de Raghenosite. Voor een andere herbestemming, die van de oude bibliotheek in de binnenstad, hebben zich liefst dertien kandidaten aangemeld.
11/12 16u15  Winkeldames van weleer klinken op 50 jarig bestaan bekende modezaak: “Lana was een superbazin, streng maar correct”Lana in de Paalstraat verkeert in feeststemming en dat heeft niet alleen te maken met deze periode van het jaar. De bekende en langst bestaande modezaak van Schoten viert haar gouden jubileum. Lana Roubtsova, de onderneemster van Russische afkomst die de winkel vijftig jaar geleden begon, en huidig zaakvoerster Ingrid Van Os riepen voor de gelegenheid alle winkeldames samen die hen de voorbije halve eeuw hebben geassisteerd. Het werd een hartelijk weerzien.
11/12 16u15  De Warmste Dag van Olen steunt drie goede doelenBartel Van Riet en Stijn Avonds hebben voor de vierde maal de handen in elkaar geslagen om er zondag tijdens de Warmste Dag van Olen weer een feestje van te maken. De twee Kempenaars organiseren hun muziek- , drank-, en eetfestival ten voordele van drie goede doelen.
11/12 16u15  Beerschot gaat via ex-speler Daniel Cruz samenwerken met topclub in ColombiaBeerschot heeft een samenwerkingsakkoord getekend met de Colombiaanse topclub America de Cali. Dat maakte bestuurslid Jan Van Winckel dinsdagavond bekend op een supportersavond in het Olympisch Stadion. Ex-speler Daniel Cruz vormt de link tussen België en Colombia.
11/12 16u00  Drankenhandel installeert vrijwillige alcoholcontrole naast proefstandBij drankenhandel De Kievit in Heist-op-den-Berg kunnen klanten de komende weekends proeven van het vernieuwde drankenaanbod. Wie twijfelt of hij of zij nog wel binnen de wettelijke alcohollimiet zit na het degusteren, kan in de zaak een vrijwillige alcoholcontrole afleggen.
11/12 15u45  Edegem zet in op netwerk voor elektrische deelfietsenHet Edegemse bestuur heeft budgetten voorzien om vanaf het eerste moment deel uit te maken van het e-bike-netwerk voor de Antwerpse regio, waarbij 33 gemeenten een grensoverschrijdend netwerk van elektrische deelfietsen gaan uitrollen.
11/12 15u45  Gemeentelijk rampenplan afgeblazen, maar lek is nog niet gevondenLangs de E313 in Oevel (Westerlo) zijn woensdagmiddag de graafwerken gestart voor het opsporen van het lek in een pijpleiding van ethyleen dat een snuffelhond vorige donderdag heeft opgemerkt. “De verdere aanpak hangt van wat we ondergronds aantreffen”, zegt Dirk Vandriessche, woordvoerder van Petrochemical Pipeline Services.
11/12 15u45  Acht jaar cel gevorderd voor moordpoging op werkgeverHet openbaar ministerie heeft woensdag acht jaar cel gevorderd voor Frank S. (43). De Braziliaan staat in Antwerpen terecht voor de moordpoging op zijn werkgever. Hij had de 35-jarige man meerdere messteken toegebracht na een discussie over de uitbetaling van zijn loon.
11/12 15u30  Drugsdealer riskeert 18 maanden gevangenisDe 35-jarige Yassin B. uit Mechelen moest zich woensdag verantwoorden voor de verkoop van drugs.
11/12 15u30  Hoopgevend nieuws bij Anderlecht: Vincent Kompany traint alweer meeEen week geleden viel hij (opnieuw) uit met een hamstringblessure in de bekerwedstrijd in Moeskroen maar kijk, vandaag trainde Vincent Kompany alweer mee op Anderlecht.
11/12 15u30  Vzw Lost & Co introduceert Gouden Doos: “Geef ze aan iemand die te maken heeft met ziekte of verlies”Lost & Co ondersteunt dankzij de inzet van vele vrijwilligers jonge mensen die te maken krijgen met ziekte of verlies. De Lierse vzw introduceert nu de Gouden Doos.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Buschauffeur Marc (54) getuigt nadat hij man kon reanimeren: “Tweede keer dat ik iemand zijn leven red”13/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Buschauffeur Marc Mys (54) uit Kieldrecht heeft woensdagavond het leven gered van een man die in elkaar was gezakt in het station van Sint-Niklaas. Hij slaagde erin om het slachtoffer te reanimeren. “De tweede keer dat ik een leven red”, getuigt hij.
19x AA Gent wil het positieve onthouden na wisselvallige match en “historische campagne”, Oleksandriya berust in nederlaag13/12 00u00 - Gazet van Antwerpen: AA Gent-coach Jess Thorup zakte met gemengde gevoelens af naar de persbabbel na afloop van de laatste groepswedstrijd in de Europa League. Gent won na een degelijke eerste helft, maar een zeer zwakke tweede helft, met 2-1 van Oleksandriya.
11x Boris Johnson heeft gegokt en gewonnen12/12 23u15 - Gazet van Antwerpen: Volgens de exitpolls haalt de Conservatieve Partij een werkbare meerderheid in het Lagerhuis. De partij van Boris Johnson haalt 368 zetels, Labour blijft steken op 191. Het ziet ernaar uit dat Boris Johnson vlot werk kan maken van de Brexit die hij zo graag wil rondkrijgen.
11x AA Gent tegen AS Roma, Club Brugge tegen Man United? Dit zijn de potten van de Europa League-loting12/12 23u15 - Gazet van Antwerpen: In de Europa League moet Club Brugge vrezen voor een zware loting, komende maandag. Het is geen reekshoofd, omdat het niet als een van de vier beste derdes uit de Champions League komt. Blauw-zwart kan zo verschillende (sub)topclubs tegenkomen in de 1/16ste finales.
11x Eerste schepen Mechelen kampeert drie dagen in tuin stadsmuseum: “Ik ga mijn oor te luister leggen”12/12 21u00 - Gazet van Antwerpen: Patrick Princen (Vld-Groen-m+), eerste schepen in Mechelen, kampeert drie dagen lang in de tuin van Museum Hof van Busleyden. Hij blijft er ook echt overnachten. Als schepen van Participatie heeft hij daar zo zijn redenen voor.
10x Arsenal-coach Ljungberg looft weerbaarheid van zijn jonge ploeg tegen Standard: “Alleen maar goed voor de toekomst”12/12 22u45 - Gazet van Antwerpen: Een jeugdig Arsenal keerde donderdagavond tegen Standard op Sclessin terug van een 2-0 achterstand om alsnog een gelijkspel in de wacht te slepen. De Gunners stelden zo de winst in groep F veilig. Interim-trainer Fredrik Ljungberg was na de partij in Luik vooral te spreken over de mentale weerbaarheid van zijn spelers.
9x Discobaar A Moeder trekt naar de Lotto Arena: “We maken er een gigantisch volksfeest van”13/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Discobaar A Moeder heeft groot nieuws. Op vrijdag 6 maart draaien ‘de Ras’ en ‘de Schele’ plaatjes in de Lotto Arena. “We moeten er geen Tomorrowland van maken. Toch zullen we ons best moeten doen”, klinkt het bij het populaire Antwerpse dj-duo.
9x Ze overleefde het bombardement van Mortsel, maar die dag stierven haar emoties13/12 05u15 - Gazet van Antwerpen: Woensdag is Fernande Vloeberghs begraven in de kerk van de Heilige Familie in Edegem. Ze werd 87 en was als kunsthandelaar gekend in de hoogste kringen van het land. Maar heel haar lange leven leed ze onder die vermaledijde aprildag in 1943, toen ze op school door een stom toeval het Amerikaanse bombardement overleefde dat haar zus en meer dan honderd andere kinderen doodde.
9x Na meer dan een halve eeuw valt doek over jongerenkoor Akkoord: “Steeds minder mensen lopen warm voor een koor”12/12 22u15 - Gazet van Antwerpen: Op zaterdag 21 december zullen de stemmen van het jongerenkoor Akkoord en het kinderkoor De Akkoordjes voor een laatste keer weerklinken, voor het goede doel. Met het Slotakkoord-concert valt immers het doek voor het koor.
9x Paul Magnette (PS) over Bart De Wever: “Hij heeft alles gedaan om geen informateur te worden”12/12 22u15 - Gazet van Antwerpen: N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er alles aan gedaan om niet tot informateur te worden benoemd. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette donderdag gezegd bij Jeudi en prime op RTBF. Magnette noemde N-VA een gevaarlijke partij, omdat ze het einde van België en van de sociale zekerheid zou willen.

Statistieken

Artikels:
28910
Gelezen:
9254
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven