maandag 30 maart 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
30/03 05u15  Communicantjes hadden zó naar hun grote dag uitgekeken De eerste en plechtige communies die zouden plaatsvinden tussen Pasen en Pinksteren, worden uitgesteld. Dat heeft de Antwerpse bisschop Johan Bonny nu duidelijk gemaakt. “Als we een mooie viering willen, met alle generaties samen, dan zullen we moeten wachten tot na de coronacrisis. Als het in juni nog kan, zullen we het dan doen, anders zal het na de zomervakantie zijn”, zei Bonny in De Zevende Dag. De communies een jaar uitstellen, wil hij niet. En dat hopen ook deze communicantjes en vormelingen in spe.
30/03 05u15  Hengelaars klagen: “Als er nu één sport is waar afstand heilig is” Niet alleen het kanaalvissen is stilgelegd, elke vorm van recreatief hengelen is verboden en dat stuit sportvissers tegen de borst. “Als er nu één sport is waar afstandsregels sowieso al heilig zijn, dan is het toch de hengelsport”, vindt wedstrijdvisser Fons Verrijckt (49) uit Zoersel. Als je de online-hengeldiscussieforums leest, staat hij niet alleen. “Wij begrijpen dat men streng moet zijn, maar dit is moeilijk te begrijpen. Zaterdag fietste ik over de dijk naast de Nete waar het wemelde van fietsers en wandelaars en in het bos stond het vol auto’s.”
30/03 05u15  Vriend van jongste coronadode Isaura (30) probeerde haar nog te reanimeren Veruit de jongste coronadode uit ons land is ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans (30). Nooit een medisch kwaaltje, nooit een dag ziek. Niemand die weet waar ze het virus, dat zeer uitzonderlijk haar hartspier deed ontsteken, opdeed. Haar vriend Sauro Cimino (35), dokter in opleiding, probeerde haar nog te animeren, maar in het ziekenhuis overleed ze. “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen.”
30/03 05u15  Kaap van 10.000 besmettingen is bereikt in ons land, nu komt de week van de waarheid en de hoge cijfers Hebben we genoeg bedden voor alle ernstig zieke coronapatiënten? Dat is de vraag die de zorgverleners in ons land deze week bezighoudt. Want de piek nadert. Dit weekend is de kaap van 10.000 geregistreerde besmettingen bereikt. Sciensano telde weer 177 patiënten extra op intensieve zorgen en 142 sterfgevallen.10 
30/03 05u15  STANDPUNT. Geen onnozele vragen meer Misschien moet iedereen nu maar eens ophouden met het stellen van onnozele vragen over wat mag en niet mag in deze coronacrisis. En als die vragen toch worden gesteld, laat ze dan beantwoorden door specialisten.10 
30/03 05u15  UZ Antwerpen zoekt geld voor coronabestrijding De vijf universitaire ziekenhuizen in ons land hebben een fonds geopend dat ze zullen besteden aan de aanpak van Covid-19. “Er zijn mensen die iets meer willen doen dan in de handen klappen voor het zorgpersoneel. Met hun geld zorgen wij onder meer voor de verdere uitbreiding van onze afdeling intensieve zorgen.”
30/03 05u15  Schoonmaakploegen dag en nacht in de weer om coronakamers te poetsen: “Wij staan mee in de frontlinie” “Engel van de kuis”, zo sprak een coronapatiënt deze week Lola Djurayeva (56) aan toen ze zijn kamer in het Sint-Augustinusziekenhuis kwam poetsen. “Ik zeg altijd dat ze er al een beetje beter uitzien dan de dag ervoor, dat doet deugd”, zegt Lola. Ze is een van de twintig vaste onderhoudsmedewerkers bij GZA Ziekenhuizen die zich vrijwillig hebben aangeboden om op de Covid-19-afdelingen te poetsen.
30/03 05u15  Evenementensector vraagt overheid om steunmaatregelen Al meer dan 4.600 zelfstandigen die werkzaam zijn in de evenementensector hebben zich gegroepeerd onder de koepel FedEvent en trekken aan de alarmbel. Ze vragen de overheid om steunmaatregelen omdat zij door het coronavirus zowat al hun activiteiten en opdrachten zien geannuleerd worden. Aan Waalse kant werd er intussen een buitengewoon fonds van 233 miljoen euro opgericht voor de getroffen sector.
30/03 05u15  In de geschiedenis: wat gebeurde er op 30 maart Vanaf vandaag, en dat zolang corona ons leven blijft beheersen, kijken we terug in de geschiedenis, van dag tot dag. Welke gebeurtenis is voor eeuwig verbonden aan die ene dag? Welke bekende stierf op die specifieke datum? Afsluiten doen we dagelijks met een kort krantenstukje uit Gazet van Antwerpen van exact honderd jaar geleden. Hopelijk levert het een boeiende reeks herinneringen op – soms dramatische, even vaak leuke – die onze aandacht even kunnen wegtrekken van… Inderdaad.
30/03 05u15  Antwerpse Lies Vandenberghe (29) debuteert als sportanker bij ‘VTM Nieuws’ Catherine Van Eylen van de VRT is niet langer de enige vrouwelijke sportanker op de Vlaamse tv. VTM heeft er voor het eerst ook één: Lies Vandenberghe. De 29-jarige Antwerpse met West-Vlaamse roots debuteert vanmiddag in het middagnieuws van 13u. Zij wordt zo collega van haar echtgenoot Maarten Breckx. “Zijn eerste tip? Trager praten, Lies.”
30/03 05u15  Hoe bestrijden BV’s de coronablues? Luister-, lees- en kijktips van Alex Callier Waar houden acteurs en muzikanten zich mee bezig, nu ze u niet van op allerhande podia kunnen entertainen? Met welke films, series, muziekjes, podcasts en boeken bestrijden zij de coronablues? We geven je kijk-, luister- en leestips van tien BV’s! Vandaag: muzikant Alex Callier (47).
30/03 05u15  Isvag vormt stresstest voor Bourgondische coalitie De toekomst van Isvag en de verwerking van het Antwerpse afval zorgt voor spanningen tussen coalitiepartners N-VA en sp.a. De kiem voor dit politieke conflict ligt in het najaar van 2018 tijdens de onderhandelingen voor een Bourgondische coalitie. N-VA en Open Vld onderschatte toen het belang dat sp.a hechtte aan het sluiten van Isvag uit Wilrijk. De socialisten eisen de naleving van het bestuursakkoord.
30/03 05u15  COLUMN. Ellebogenwerk Ellebogenwerk was altijd een negatief beladen woord. Je zag er asociale haantjes-de-voorste bij die zich, zonder zich iets aan te trekken van de rest van de wereld, een weg naar de top wroetten, of naar een aaitje van de baas, of naar die vijftien pakken drielagig toiletpapier. Tot ik zondagnamiddag op het zo goed als lege perron van metrostation Opera op een tram naar Linkeroever stond te wachten.
30/03 05u15  COLUMN. Codorníu-18 Heer, ik heb gezondigd. En wel door een expeditie naar de supermarkt. Omdat het moest. Het was dat of een handje met rund en tarwe aangedikte kattenbrokken als middagmaal. En dan loopt een mens door die weelderig gestoffeerde drankrekken. Met daarin geestrijke flessen uit verre landen als Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Chili. Met jaartallen uit de tijd dat nog naar die landen gevlogen kon worden. En ronkende opschriften als Brancot Estate, Codorníu Vintage en Amarone della Valpolicella.
30/03 05u15  Tattoo-artiest uit Turnhout maakt alternatieve steunbetuiging: “Eerbied tonen op mijn manier” Ieder drukt op zijn eigen manier zijn waardering uit voor de helden van de zorg die momenteel het land rechthouden. Tattoo-artiest Seppe Broeckx uit Turnhout verbaast met een knappe zwartwit tekening.
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
30/03 05u15  Centrum voor Basiseducatie Kempen post filmpjes om anderstaligen hun kennis Nederlands te laten onderhoudenOok vluchtelingen geraken niet meer in de klas, waar Nederlands aan anderstaligen wordt gegeven. Om hen de kans te geven hun nieuwe taal toch wat te onderhouden, plaatst Centrum voor Basiseducatie Kempen filmpjes op Facebook.
30/03 05u15  Werken in tijden van corona: Tim Bouve uit Dessel rijdt nog dagelijks rond met verse groenten en fruitHet zijn drukke tijden voor Tim Bouve (42) uit Oud-Turnhout, logistiek- en magazijnverantwoordelijke bij Fruitmarkt Cools. “Nu behoren we bij de helden. Echt iedereen binnen ons bedrijf zet zijn beste beentje voor”, zegt hij. “Er worden meer verse groenten en fruit gekocht. De restaurants zijn gesloten en mensen die noodgedwongen thuis zitten, hebben tijd om in hun keuken aan de slag te gaan.”
30/03 05u15  Verpleegkundige loopt marathon als dankbetoon voor alle steunbetuigingen: “Ik voel me geen held, ik doe gewoon mijn job”Pieter Geudens (42), die als hoofdverpleegkundige op de spoeddienst van het ziekenhuis in Geel werkt, heeft zondag de meest emotionele marathon uit zijn sportieve carrière gelopen. “Het is een tocht geworden van wederzijdse dankbaarheid”, zegt Pieter. Een opmerkelijk verhaal in volle coronacrisis van een tocht die onderweg ook heel wat emoties losweekte.
30/03 05u15  COLUMN. Diep ontroerd door een bokaal rodekoolIn onze wijk is er nog een echte buurtslager gevestigd. Zo’n slager herken je onmiddellijk aan de uitstaltoog. Er liggen geen drie soorten gerookte hespen te blinken maar slechts één Ardeense hesp. Er worden geen twintig variaties op salades met kip aangeboden, alleen kip curry. Alleen met Kerstmis wordt het assortiment uitgebreid met een feestsalade met gerookte zalm. De volledige toog moet dan gereorganiseerd worden om dat bruine bakje een plaats te kunnen geven. Tegen de muur staat ook nog een rek met groenten en fruit in blik of bokalen, geen assortiment olijfolie.
30/03 01u15  Ambulancedienst fabriceert zelf ‘faceshields’ met 3D-printerAmbulancediensten die niet aan een ziekenhuis verbonden zijn, hebben het moeilijk om beschermingsmateriaal te verkrijgen voor het vervoer van coronapatiënten, zegt het Ambulancecentrum Antwerpen. De ambulancedienst besloot om enkele 3D-printers aan te kopen om zelf faceshields te kunnen maken.12 
29/03 23u15  Duffelse Laure (46) moet ‘De Mol’ verlaten: opnieuw topverdachte naar huisVoor de derde week op rij een verrassende exit in De Mol: Laure (46) moet het spel verlaten. Ze fixeerde zich op één kandidaat. Dat had ze beter niet gedaan, beseft de Duffelse.
29/03 23u15  GAIA opent hulplijn, want ook huisdieren kunnen coronastress krijgenAls het coronavirus en de maatregelen ertegen u stress geven, kunnen ook uw huisdieren onrustig worden. “Nu we met z’n allen collectief in ons kot blijven, hebben huisdieren meer gezelschap en is de routine zoek”, zegt professor diergedrag Christel Moons. Dierenrechtenorganisatie GAIA opent maandag een 0800-lijn voor iedereen met vragen over dieren en corona.
29/03 23u15  Chiro Gompel houdt online ChironamiddagDe Chirojongens van Gompel (Mol) hielden zondagnamiddag hun wekelijkse Chironamiddag. Al deden ze dat ditmaal online. Zo moest elke leeftijdsgroep een speciale opdracht tot een goed einde brengen. De oudsten zochten dan weer contact met elkaar via het videochatplaform Zoom.
29/03 22u15  Hoe draag je een mondmasker en handschoenen juist? Deze docenten leggen uitVeel mensen dragen in deze coronacrisis mondmaskers en handschoenen. Maar hoe doe je dat juist en is het wel nodig? In een instructiefilmpje leggen docenten van de opleiding verpleegkunde van de Thomas More-hogeschool in Mechelen het uit.
29/03 22u15  De Antwerpse Zoo in tijden van coronaDit weekend kregen we een rondleiding in de Zoo van Antwerpen. Die ligt er in deze tijden van corona akelig verlaten bij, ook de dieren merken dat. Maar de verzorgers maken er het beste van.
29/03 22u15  Bernie Ecclestone: 'Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon'Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen, komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten.
29/03 22u15  Oma van Miss België Celine Van Ouytsel besmet met coronavirus: “Word snel beter moeke”De oma van Miss België Celine Van Ouytsel is besmet met het coronavirus. “Mijn gedachten en gaan uit naar iedereen die zich inzet voor de strijd tegen corona”, verkondigt ze.
29/03 21u15  Bestelling van vijf miljoen FFP2-mondmaskers geannuleerd: “De prijs werd opgedreven”Normaal gezien hadden er deze week vijf miljoen FFP2-mondmaskers geleverd moeten worden. Maar gezien de leverancier de prijs plots opdreef en zich niet aan de regels hield, gaat de bestelling niet door.
29/03 21u15  Mondkapjes gestolen op spoedafdeling Heilig HartziekenhuisOp de spoedafdeling van het Heilig Hartziekenhuis in Lier werden twee dozen met mondkapjes ontvreemd.
29/03 21u15  Bewoner rusthuis Bornem besmet met coronavirusEen bewoner van het Seniorencentrum OLV in Bornem is besmet met het coronavirus. De betrokkene wordt al een tijdje in isolement gehouden, zodat hij andere bewoners en verzorgers niet kan besmetten.
29/03 21u15  Ook zonder bezoekers blijft de Zoo draaien: “Gorilla’s weten goed dat er iets niet in de haak zit”Het geschreeuw van de ara’s, het geplons van de zeehonden, het trommelen van gorilla Mayani op het glas; elk dierengeluid in de Zoo valt extra op nu er geen drommen opgewonden kinderen rondhuppelen en vrolijk keuvelende abonnees de laatste gebeurtenissen uit hun leven delen met hun favoriete beestjes. Maar ook al zijn bezoekers tijdelijk niet meer welkom, de dieren blijven niet alleen.
29/03 21u15  Tientallen boetes uitgeschreven voor overtreden coronamaatregelenOp de Kalmthoutse Heide was het een rustig weekend nadat de politie er de parkings had afgesloten. Ook elders in de provincie lijken de coronamaatregelen grotendeels gerespecteerd te worden, al werden in de verschillende politiezones wel tientallen pv’s opgesteld.
29/03 21u15  De hartverwarmende virusremmer van de dag: wanneer je toch echt naar de winkel moetElke dag serveren we jou een coronatip waar je warm en/of vrolijk van wordt. Vandaag: winkelen in tijden van corona is niet altijd even evident. Daardoor zullen sommigen hun trip naar de winkel soms iets meer uitstellen dan normaal. Maar dan komt er een moment waarop dat echt niet meer gaat …11 
29/03 20u15  Lierse Kempenzonen stelt Tom Van Imschoot aan als nieuwe hoofdcoachLierse Kempenzonen heeft zaterdag zijn nieuwe coach voorgesteld. De bijna veertigjarige Tom Van Imschoot ondertekende op het Lisp een contract voor twee seizoenen. De fusieclub werd het voorbije seizoen, dat vrijdag door de voetbalbond werd beëindigd omwille van het coronavirus, dertiende in de eerste amateurdivisie en kon zich zo maar net redden.
29/03 20u15  “Olympische Spelen werden uitgesteld om atleten mentale onrust te besparen”De voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie, de Brit Sebastian Coe, heeft zondag in een gesprek met de Britse radiozender TalkSport laten vallen dat het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, die voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus, de atleten heeft bespaard van veel “mentale onrust”. Afgelopen dinsdag beslisten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse regering om de Spelen omwille van het coronavirus uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021.
29/03 20u15  Lore en Laura (uit Lier) zitten nog enkele weken vast in Nieuw-Zeeland: “Het voelt alsof België ons vergeten is”Lore Plantefeve en Laura Maes waren aan het rondtrekken in Nieuw-Zeeland toen de coronacrisis in alle hevigheid toesloeg. Hoe ze thuis geraken, is voorlopig nog een raadsel. “Het voelt alsof België ons vergeten is”, zeggen ze.
29/03 20u15  Oma van Miss België Celine Van Ouytsel besmet met coronavirus: “Wordt snel beter moeke”De oma van Miss België Celine Van Ouytsel is besmet met het coronavirus. “Mijn gedachten en gaan uit naar iedereen die zich inzet voor de strijd tegen corona”, verkondigt ze.
29/03 20u15  “Je kind niet kunnen vastpakken als het pijn heeft, dat doet pijn”We hebben allemaal wel vrienden, ouders of grootouders die we voorlopig best niet zien. Maar wat als je door de corona-maatregelen je eigen kind niet kan zien omdat het in een instelling zit bijvoorbeeld? Kim Gilles uit Kontich is moeder van een tweeling met een mentale beperking. Zij communiceert met haar kinderen via Skype en roept ouders - in gelijkaardige situaties - op om de moed niet te laten zakken.
29/03 20u15  Verpleger stelt carrièreswitch uit “Ik kan mijn collega’s en patiënten niet in de steek laten”Spoedverpleger Erik De Vadder uit Berendrecht had er maandenlang, en erg goed, over nagedacht. Vanaf 1 april zou hij een carrièreswitch maken naar een andere werkgever. Maar nu de coronacrisis volop woedt voelt het voor hem aan alsof hij zijn patienten en collega’s in de steek laat. Het knaagde zo erg aan hem dat zijn nieuwe werkgever zelf voorstelde om nog enkele weken of maanden langer op de spoeddienst te blijven. Daar hebben ze hem nu harder nodig.
29/03 19u15  Voetbalclubs vieren promotie nu al door coronamaatregelen: “Een echt titelfeestje hebben de supporters nog van ons tegoed”Verscheidene voetbalploegen uit onze regio mochten vorige week de promotie naar een hogere reeks vieren. Sneller dan verwacht, want door de coronacrisis werden alle competities in het amateurvoetbal stopgezet en telt de huidige rangschikking als eindstand. “Daardoor hebben we nog niet kunnen vieren met onze supporters, maar iedereen heeft nog een kampioensfeest tegoed”, klinkt het bij de clubs.
29/03 19u15  Bernie Ecclestone: "Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon"Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten.
29/03 19u15  Is Belgische crisiscommunicatie over coronacrisis echt zo goed? “Ze zal zeker levens hebben gered”De wereldwijd gerespecteerde krant ‘The Financial Times’ schreef woensdag dat België een mooi voorbeeld stelde qua crisiscommunicatie met betrekking tot de corona-epidemie. Is dat echt zo? We vroegen het aan Jan Van der Cruysse, gewezen woordvoerder van Brussels Airport en momenteel senior advisor bij RCA, een consultancy- en communicatiebureau
29/03 19u15  Zanger Hanz Duval zingt dagelijks vanop balkon: “Niet bedoeling dat iedereen op straat samentroept om te luisteren”Zanger Hanz Duval (de artiestennaam van Herentalsenaar Hans Horemans) heeft zaterdagavond voor de tiende avond op rij een kort optreden verzorgd. Iedere avond om klokslag 20u komt Hanz op het balkon van zijn appartement op de vierde verdieping staan en zingt hij twee nummers. “De mensen even een blij gevoel geven, daar gaat het om”, zegt de zanger.
29/03 18u15  Ook gevangenen ontsnappen niet aan technologie: digitale rechter verhoort en veroordeelt via videoverbindingHet coronavirus zorgt ook voor lage activiteit in onze rechtbanken. De Mechelse rechtbank wil daar iets aan doen en start maandag met digitale zittingen. De rechter en het Openbaar Ministerie zijn in de rechtszaal aanwezig en kunnen via een videoverbinding met de gevangenis praten met aangehouden personen. Advocaten kunnen kiezen of ze in persoon aanwezig zijn of van thuis uit pleiten.
29/03 18u15  Zanger Hanz Duval treedt dagelijks op vanop zijn balkon: “Niet de bedoeling dat iedereen op straat samentroept om te luisteren”Zanger Hanz Duval (de artiestennaam van Herentalsenaar Hans Horemans) heeft zaterdagavond voor de tiende avond op rij een kort optreden verzorgd. Iedere avond om klokslag 20u komt Hanz op het balkon van zijn appartement op de vierde verdieping staan en zingt hij twee nummers. “De mensen even een blij gevoel geven, daar gaat het om”, zegt de zanger.
29/03 18u15  Familie viert 102de verjaardag bomma met bord voor raamHenriette Van Rossum-Goorden vierde haar 102de verjaardag in woonzorgcentrum De Buurt in Zoersel. Omdat er momenteel geen bezoek mag komen, plaatste haar familie een groot bord ‘proficiat bomma 102 hip hip hoera’ onder haar raam. Er werd ook op de grond gekrijt. ‘De bomma’ wierp achter het vensterglas goedkeurend een blik op de kleurrijke ballonnen. Henriette is een echte Zoerselse stammoeder met al 39 achterkleinkinderen. Eén van hen, Seppe, is op dezelfde dag jarig en werd net 18. Hij kwam mee het bord zetten. “Ze vindt die maatregelen allemaal wat overdreven”, vertelt kleinzoon Tom. “‘Ik heb al zo dikwijls griep gehad’, zegt ze. Dat verjaardagsfeest met de familie heeft ze nog tegoed als alles achter de rug is.”
29/03 18u15  Joske geniet van eeuwfeest ondanks coronaJoske Schellekens werd zopas 100 jaar. Het eeuwfeest waar de kranige bewoonster van het Sint-Lodewijkrusthuis in ’s-Gravenwezel zo naar uitgekeken had, dreigde door het coronavirus op een sisser uit te draaien. Maar dat was buiten de vindingrijkheid van directeur Chris Janssens en vooral van de hoofdverpleegkundigen Nicole Rumers en Véronique Janssens de Varebeke gerekend. Die brachten de eeuweling tot haar grote verrassing naar een rijkelijk gedekte feestdis waar ook plaats was voor acht vriendinnen uit Sint-Lodewijk. Uiteraard was de tafelschikking zo voorzien dat er anderhalve meter afstand bleef tussen de feestvierders. Dit was niet zomaar een lockdownfeestje.
29/03 18u15  Jim en Anke openen beenhouwerij in volle coronatijdMedia berichtten de jongste weken heel vaak over winkels en bedrijven die moeten sluiten. Jim Weijns en Anke Geldhof varen echter tegen de stroom in. Zij openden deze week hun eigen slagerij. Het jonge koppel nam de zaak in Stabroek over van voorganger Schillemans.
29/03 18u15  Antwerpse zoekt zorgverleners die zich willen laten fotograferen in heetst van de strijdEen fotoreportage met de zorgverleners in onze woonzorgcentra en hospitalen, uitgerekend die plaatsen die in volle coronastrijd zo angstvallig afgeschermd worden. Dat is de wens van Ingeborg Selleslags. De Antwerpse kunstfotografe, in 2016 slachtoffer van de bomaanslagen op onze nationale luchthaven, wil díé beelden tonen die we niet in onze journaals te zien krijgen.
29/03 18u15  Schilders of papierscheppers volgend schooljaar in de containerDe vzw Vorming en Onderwijs Ranst (VOR) biedt een groot aantal cursussen voor jong en oud aan. Om al die leerlingen een onderdak te bieden, plant de gemeente de aanschaf van vier gekoppelde containerunits.
29/03 17u15  Oud-schepen en voormalig schooldirecteur Carlos Vloebergs (89) overledenVoormalig schooldirecteur en gewezen schepen en OCMW-voorzitter Carlos Vloebergs is zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden. De ancien van sp.a Hemiksem stond bekend als iemand met een groot hart voor ‘zijn’ school en een groot sociaal engagement.
29/03 17u15  Herenthoutenaar waarschuwt voor online bedrog: cybercriminelen misbruiken coronacrisisMarcel Ooms uit Herenthout werd in de eindejaarsperiode online opgelicht. De Herenthoutenaar merkt dat de oplichters dezer dagen opnieuw toeslaan in de digitale drukte die momenteel heerst door de coronacrisis.
29/03 17u15  Antwerpse politie verzegelt twee cafés die (opnieuw) open bleven ondanks coronamaatregelenEen café op de Gitschotellei in Berchem is voor de derde keer gesloten sinds de coronamaatregelen ingingen. Ook in de Bothastraat in Borgerhout werd een zaak gesloten omdat er 23 aanwezigen aan het waterpijpen waren.
29/03 16u15  Vier katten komen om bij uitslaande brand op BredabaanOp de Bredabaan in Merksem is zondagnamiddag brand ontstaan in een appartement. De bewoners waren niet aanwezig maar vier katten kwamen om het leven.
29/03 16u15  Wijnegem zal dit jaar niet ZappenWijnegem Zapt, zoals de voorbije twintig jaar voorzien op 30 april, gaat niet door. Dat maakt organisator Tom Veeckmans bekend.
29/03 16u15  Antwerpse politie verzegelt twee cafés die open bleven ondanks coronamaatregelenIn Antwerpen heeft de lokale politie de voorbije dagen twee cafés bestuurlijk gesloten omdat ze zich niet aan de opgelegde maatregelen rond het coronavirus hadden gehouden. Een van de cafés kreeg eerder al twee pv’s en werd nu dus een derde keer betrapt.
29/03 15u15  Vormsels en communies tussen Pasen en Pinksteren in Antwerpen uitgesteldDe eerste communievieringen en vormsels die tussen Pasen (12 april) en Pinksteren (31 mei) gepland staan, worden alvast in het bisdom Antwerpen uitgesteld. Dat meldt de Antwerpse bisschop Johan Bonny zondag.
29/03 15u15  Mechelaar (57) woont in coronavrij Spaans dorpje: “Na boodschappen springt mijn vrouw in de douche”Ruim vier jaar woont geboren en getogen Mechelaar Jo Swinnen (57) ondertussen in het zwaar geteisterde Spanje. In zijn dorpje La Matanza (Alicante), waar amper duizend zielen wonen, is er voorlopig gelukkig nog niemand besmet met corona. “En als het wel zover is, weten wij het meteen. De apotheek, dat is onze gazet”, zegt hij.
29/03 15u15  District bedankt zorgverleners met Antwerpse handjesHet verplegend en verzorgend personeel van de drie Ekerse rusthuizen kreeg als dank voor zijn inzet een smakelijk geschenkje. Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en districtsschepen Annemie Plompen (N-VA) boden hen Antwerpse handjes aan.
29/03 14u15  Doublefaux schildert imitatiemarmer en -hout in woningen en kerkenHet atelier van Chantal Siebens en Jan Lermytte staat vol marmer en parket. Althans, zo lijkt het vanop een afstand. In werkelijkheid zijn de muren bedekt met geschilderde imitaties. Het koppel werkt in herenhuizen en kerken om er met penselen schouwen of muren in ere te herstellen. Zij met de rechter-, hij met de linkerhand: een perfecte combinatie. “Wanneer mensen onze marmer- of houtimitaties willen betasten, weten we dat ze geslaagd zijn.”
29/03 14u15  Fotografen printen uw portretten af om te bezorgen in woonzorgcentraDe bewoners van de woonzorgcentra in deze coronatijden opbeuren met een mooie familiefoto, dat is het opzet van fotografen Danny Van Rompaey en Thalia Janssen van Dantha Photography in Aartselaar. Ze hopen dat heel Vlaanderen volgt.
29/03 14u15  Radio Minerva helpt senioren door eenzame periode: “Onze luisteraars willen hoopvolle liedjes horen”Meer dan ooit willen alle senioren hem horen. Radio Minerva, al sinds 1982 een vaste waarde bij de iets oudere Antwerpenaar, blijft ook in deze moeilijke en bovenal bizarre tijden uitzenden. Ze bieden zij die thuis ‘opgesloten’ zitten troost en hoop. “We draaien Leef van André Hazes Jr. iedere dag. De mensen willen liedjes horen waar ze zich aan kunnen optrekken”, vertelt Frank Boekhoff (63), voorzitter van de Sinjorenradio.
29/03 14u15  Hoevewinkels boeren goed in crisistijd: “Soms heeft een mens iets nodig om wakker geschud te worden”Te druk in de supermarkt? Geen aardappelen meer beschikbaar? In deze coronatijd ontdekken veel Vlamingen plotsklaps de geneugten van de hoevewinkel. “Soms heb je zoiets nodig om wakker geschud te worden”, zegt Maggie De Backer uit Reet.
29/03 14u15  Ziekenhuisschorten gaan door de wasstraatDe ziekenhuizen van ZNA wapenen zich tegen het tekort aan beschermingsmateriaal. In het Stuivenbergziekenhuis wordt zondag voor het eerst een soort wasstraat voor medisch materiaal gebruikt. Schorten en andere herbruikbare bescherming worden gewassen, gedesinfecteerd en opnieuw ingezet. Om zo het personeel veilig haar werk te laten doen.
29/03 13u15  OPROEP. Vormsels en communies tussen Pasen en Pinksteren uitgesteld: die van jouw kind ook?De eerste communievieringen en vormsels die tussen Pasen (12 april) en Pinksteren (31 mei) gepland staan, worden alvast in het bisdom Antwerpen uitgesteld. Dat meldt de Antwerpse bisschop Johan Bonny zondag.
29/03 13u15  “Soms heeft een mens iets nodig om wakker geschud te worden”Te druk in de supermarkt? Geen aardappelen meer beschikbaar? In deze coronatijd ontdekken veel Vlamingen plotsklaps de geneugten van de hoevewinkel. “Soms heb je zoiets nodig om wakker geschud te worden”, zegt Maggie De Backer uit Reet.
29/03 13u15  Minister Maggie De Block en professor Herman Goossens oneens over thuisquarantaineWanneer iemand met het nieuwe coronavirus besmet is geraakt, heeft het weinig zin dat hij zich in huis afzondert van zijn eigen partner. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zondag aangegeven in ‘De zevende dag’. Professor microbiologie Herman Goossens is het daar echter niet mee eens.
29/03 13u15  Keylor Navas lapt strikte maatregelen aan zijn laars en pakt peperdure vlucht naar huis: “We zijn ook maar mensen”PSG-doelman Keylor Navas heeft in Frankrijk voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. De Costa Ricaan heeft ondanks de strikte coronamaatregelen die de Franse regering instelde, een privé-vlucht naar zijn thuisland genomen. Dat bracht sportzender ESPN zondag naar buiten.
29/03 13u15  Onheilspellende boodschap voor al wie graag tennis kijkt: geen Wimbledon én geen US Open door coronacrisis?De vicevoorzitter van de Duitse tennisbond, Dirk Hordorff, heeft “het nieuws gekregen dat je behoorlijk zeker mag zijn dat het hele grasseizoen niet zal doorgaan”.
29/03 13u15  Vier doden aangetroffen in woning vlak bij Belgische grens: politie op zoek naar vader van gezinIn een woning in het Nederlandse Etten-Leur (Noord-Brabant) zijn zaterdagavond vier dode mensen aangetroffen. Het zou gaan om de bewoners van het huis: de oma, een moeder en twee jonge kinderen. De politie is op zoek naar de vader van het gezin, aldus De Telegraaf.
29/03 12u15  Boot dreigt te zinken in KempischdokIn het Kempischdok dreigt een boot zondagmiddag te zinken. De brandweer is ter plaatse om het water uit het schip te pompen.
29/03 12u15  Axl Peleman post mooi lied voor ‘zijn’ kassierster: “Respect”Axl Peleman steekt het personeel van supermarkten een hart onder de riem. Op sociale media heeft hij een liedje voor ‘zijn’ kassierster gepost. “Omdat ik enorm veel respect heb voor iedereen die bereid is zijn of haar gezondheid te riskeren opdat wij ‘s avonds kunnen eten.”
29/03 11u15  Gevangenen worden niet meer overgebracht: rechtbank legt videoverbinding met gevangenis inHet coronavirus zorgt er ook voor dat de rechtbanken in ons land op een laag pitje draaien. De Mechelse rechtbank wil daar nu iets aan doen en start maandag met digitale zittingen. De rechter en het Openbaar Ministerie zullen in de rechtszaal aanwezig zijn en zullen via een videoverbinding kunnen praten met aangehouden personen in de gevangenis. Advocaten kunnen kiezen of ze in persoon aanwezig zijn, of van thuis uit pleiten.
29/03 11u15  ROYALS. Zo kwam de ‘perfecte’ foto van Harry en Meghan tot stand en krijgt Beatrice huwelijk met amper drie gasten?In een interview met Vogue heeft fotograaf Samir Hussein verteld over de adembenemende foto die hij maakte van Harry en Meghan. Sarah Ferguson deelde dan weer een nooit geziene foto van het huwelijk van prinses Eugenie. En in België, daar werden wafels gebakken.
29/03 11u15  Vier doden aangetroffen in woning vlak bij Belgische grens: “Onderzoek loopt”In een woning in het Nederlandse Etten-Leur (Noord-Brabant) zijn zaterdagavond vier dode mensen aangetroffen. Uit politieonderzoek in het huis aan de Dasseburcht blijkt dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. De vier doden zijn vermoedelijk de bewoners, liet de politie weten.
29/03 10u15  Online aanmelden voor secundaire school kan vanaf maandagGedaan met kamperen. Ouders in de streek van Mechelen kunnen vanaf maandag om 14u hun kinderen online aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs. Dat kan voor verschillende scholen.
29/03 09u15  Julian Alaphilippe kan zich een Tour de France zonder fans moeilijk inbeelden: “Ik zou er kapot van zijn”Julian Alaphilippe kan zich de Tour de France zonder publiek maar moeilijk voorstellen. Dat zei de Franse kopman van Deceuninck - Quick-Step een paar dagen na de mededeling van Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, die zei dat het een optie is om de Ronde van Frankrijk zonder toeschouwers te houden.
29/03 09u15  Duidelijkheid voor 2021? “IOC en Japan hebben nieuwe datum voor Olympische Spelen geprikt”Het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatoren hebben nagenoeg overeenstemming bereikt over een nieuwe datum voor de Olympisch Spelen. Dat melden verschillende Japanse media, waaronder staatszender NHK.
29/03 08u15  CD&V-voorzitter Joachim Coens: “Ik zie ook voordelen aan deze crisis”“We moeten deze crisis aangrijpen om onze samenleving beter te maken”, zegt CD&V-voorzitter Joachim Coens in een interview met De Zondag. Tevens werkt Coens aan een manifest met “tien lessen voor de toekomst”.
29/03 08u15  Beroemde jurk van prinses Diana verdwijnt in de “diepvriezer”De blauwe fluwelen jurk die de Britse prinses Diana droeg tijdens een dans met Hollywoodacteur John Travolta, wordt bevroren. U leest het goed: bevroren. De nieuwe eigenaars hopen het kledingstuk op die manier beter te bewaren, om het later voor het grote publiek te kunnen tentoonstellen.
29/03 06u15  Gluren bij BV’s: Jeroen Meus werkt aan zijn conditie, Klaasje rekt zich uitMake-up aanbrengen in drie minuten, wandelen en fit blijven in coronatijden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
29/03 05u15  Blijf in uw kot en koop lokaal: vier toffe Antwerpse merken om jezelf mee te verwennen in tijden van coronaVoor vele bedrijven, zeker ook in de modesector, is het niet eenvoudig om nu het hoofd boven het water te houden. De Markt zocht enkele Antwerpse labels op en showt hun bestsellers. Tegelijkertijd vroegen we hen hoe ze omgaan met deze crisis. De boodschap: koop lokaal (en blijf natuurlijk in uw kot).
29/03 05u15  Londense politie zet camera’s met gezichtsherkenning inOm gezochte mensen uit de massa te kunnen plukken, zet de lokale Londense politie sinds kort een camerasysteem met gezichtsherkenning in. Maar zo wordt wel iedereen gecontroleerd. “Nooit eerder zijn we op die manier als wandelende identiteitskaarten behandeld”, klinkt het bij een privacybeweging.
29/03 05u15  Kiezen tussen pest en cholera: enge ziekten als inspiratiebron voor schrijvers en cineastenDe voorbije dagen betrapte ik mezelf er geregeld op dat ik te pas en te onpas het refrein van Corrina, Corrina stond te zingen, een nummer van de onvolprezen Boz Scaggs. Weliswaar met een licht aangepaste, behoorlijk voorspelbare tekst. Een frivoliteit die me in deze vreemde en barre tijden enigszins geoorloofd lijkt. Maar een liedtekst vermassacreren hoeft eigenlijk helemaal niet. De wereld van het lichte – en ook wat minder lichte – amusement staat immers bol van verwijzingen naar besmettelijke virussen en epidemieën allerhande. Van serieuze kronieken over hooglijk gewaardeerde romans en spannende films tot compleet van de pot gerukte hersenspinsels. Een greep uit het aanbod.
29/03 05u15  Dertig jaar Mama’s Jasje én comeback van Peter Vanlaet: “Ik besef heel goed dat het erop of eronder is”Het grote publiek was hem de laatste jaren wat uit het oog verloren, maar 2020 wordt het jaar van de grote terugkeer van Peter Vanlaet (52). De zanger viert dertig jaar Mama’s Jasje met een nieuwe plaat, én hij is dit jaar een van de deelnemers aan het populaire VTM-programma Liefde voor Muziek. “Heel eerlijk: ik zat erop te wachten.”
29/03 05u15  Pechvogel Lothar en dolgelukkige Winnie over hun deelname aan ‘Blind Getrouwd’Allebei doen ze mee aan Blind Getrouwd: Winnie Bogaerts (27) uit Lier en Lothar Callaerts (26) uit Puurs-Sint-Amands. Maar terwijl Winnie en haar Jonah op een roze wolk zitten, draaide het liefdesexperiment van Lothar en Tati uit op een lijdensweg bezaaid met pijnlijke stiltes en misbegrepen attenties.
29/03 05u15  Hoe bestrijden BV’s de coronablues? Luister-, lees- en kijktips van Pommelien ThijsWaar houden acteurs en muzikanten zich mee bezig, nu ze u niet van op allerhande podia kunnen entertainen? Met welke films, series, muziekjes, podcasts en boeken bestrijden zij de coronablues? We geven je kijk-, luister- en leestips van tien BV’s! Vandaag: actrice Pommelien Thijs (19).
29/03 05u15  Het virtuele museum: “In contact blijven en toch afstand respecteren, dat toont deze foto”Een wandtapijt en een polaroidfoto van een performance zijn de kunstwerken die Madiken Verboven selecteerde voor het digitaal museum. De vrouw is medewerker digitale communicatie bij het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA). “De polaroid is een beeld dat je prima kan linken aan de social distancing die we momenteel allemaal proberen te respecteren.”
29/03 05u15  Al een week afgesloten en bewaakte grenzen: “De wereld lijkt wel even gehalveerd voor ons”Al de hele week luidt hetzelfde liedje: er staan files op de snelwegen omwille van de grenscontroles in deze coronacrisi. De gesloten grenzen zijn er nog maar een week, maar ze hebben heel wat impact op niet alleen de automobilisten, maar ook op de bewoners in de grensgemeenten. Bakkers en voedingswinkels verliezen nu al hun Nederlandse klanten, en dat vertaalt zich in hun omzet. Ondertussen kunnen we niet meer bij onze Nederlandse familieleden langs, en worden de straten nu nog rustiger.
29/03 05u15  Scouts leveren voedselpakketten Welzijnsschakel aan huis: “We helpen onze omgeving graag”De voedselbedeling van de Hobokense Welzijnsschakel kan tijdens de coronacrisis niet doorgaan in Kasteel Broydenborg. De hulpbehoevende gezinnen krijgen toch wat ze nodig hebben dankzij Scouting Hoboken en Scouts Zaoeja, die leveringen aan huis doen.
29/03 05u15  Uitgetest: een gastronomisch afhaaldiner op sterrenniveau (met 18 potjes voor 4 gerechten)Bij restaurant Eyckerhof in Hingene (Bornem) maken ze dezer dagen sterrenmenuutjes om thuis af te werken. Je hoeft helemaal geen kok te zijn om die klus tot een goed einde te brengen. Je hoeft enkel wat moeite te doen om al dat lekkers deftig op je bord te krijgen. Mijn vrouw en ik gingen aan de slag met zo’n ‘culinair bouwpakket’, dat bestaat uit achttien afzonderlijke potjes voor vier gerechten.
29/03 05u15  Plots heeft Noordpool ook gat in ozonlaagWetenschappers zagen deze maand dat de ozonlaag boven de Noordpool het grootste gat ooit gemeten vertoont. Normaal zit daar helemaal geen gat, wel boven de Zuidpool. Op die plek worden juist positieve records gebroken.
29/03 03u15  Wandelen langs de mooiste art nouveau van GeelWie al eens in Geel komt, kent zeker de prachtige historische panden die het straatbeeld sieren. De gebouwen waarin broodjesbars Pain Deco en Quadratura huizen bijvoorbeeld. Of de statige woning De Gele Legende. Of Villa Brembloem, die ondertussen geprangd ligt tussen de parkings van Lidl en Action. Allemaal zijn het panden in art-nouveaustijl. Of was het art deco?
28/03 23u15  Vakantiedagen worden massaal geannuleerd, maar mag dat zomaar?En we zullen ons nog wel even aan de maatregelen moeten houden. Want de regering heeft ze nu al zeker verlengd tot en met 19 april. Dat is het einde van de Paasvakantie. Vakantieplannen vallen daardoor in duigen en werknemers willen hun verlofdagen nu massaal annuleren. Dat kan, maar een werkgever kan dat ook weigeren.
28/03 23u15  Liegt China over dodental? Wachtrijen aan mortuaria, maar ‘slechts’ 3.299 dodenIn China zijn het voorbije etmaal 54 gevallen van het coronavirus vastgesteld, maar volgens de autoriteiten is er geen enkele nieuwe inheemse besmetting. “Alle nieuwe patiënten zijn in het buitenland besmet geraakt”, klinkt het. Ook in Wuhan, lang het epicentrum van corona, zou de crisis voorbij zijn. Maar waarom krijgen mortuaria veel meer urnen geleverd dan dat er doden zijn? Is China (opnieuw) informatie aan het achterhouden?
28/03 22u15  Wielertoeristen passen hun fietstochtjes aan door coronamaatregelenDe wielertoeristen leven de coronamaatregelen bijzonder goed na. Normaal gaan zij traditiegetrouw elk weekend in groep fietsen. Maar dat mag nu niet meer. Het eerste weekend in coronatijd zag je nog wel veel groepen, nu zijn die er niet meer. Er zijn wel veel fietsers op de dijken, maar iedereen rijdt er zoals het hoort. Alleen of met twee.
28/03 22u15  Ook tuincentra twee weken langer dicht: al deze planten moeten vuilnisbak inIn de strijd tegen het coronavirus gingen ook de tuincentra dicht. Enkel winkels die ook eten of dierenvoeding verkopen mogen openblijven en ook bloemen en planten verkopen. Carine en haar gezin van tuincentrum Florande in Kapellen zien het met lede ogen aan. Ze begrijpen dat de winkel moet sluiten, maar dat mensen elders wel planten en bloemen kunnen kopen, frustreert hen.
28/03 22u15  Liegt China over dodental? Wachtrijen aan mortuaria, maar “slechts 3.299” dodenIn China zijn het voorbije etmaal 54 gevallen van het coronavirus vastgesteld, maar volgens de autoriteiten is er geen enkele nieuwe inheemse besmetting. “Alle nieuwe patiënten zijn in het buitenland besmet geraakt”, klinkt het. Ook in Wuhan, lang het epicentrum van corona, zou de crisis voorbij zijn. Maar waarom krijgen mortuaria veel meer urnen geleverd dan dat er doden zijn? Is China (opnieuw) informatie aan het achterhouden?
28/03 22u15  Nieuwe hoofdcoach Tom Van Imschoot (38) moet slapende reus Lierse opnieuw tot leven wekkenLeve het nieuwe seizoen! Nauwelijks één dag nadat er vroegtijdig een punt werd gezet achter het huidige kampioenschap maakt Lierse K. al volop werk van de campagne 2020-2021. Met Tom Van Imschoot stelden de Pallieters immers zaterdag een nieuwe hoofdcoach voor, die zeker de komende twee seizoenen aan het Lisp verbonden blijft. “Als je in 1A of 1B niet aan de slag kan, wil je vooral hoofdtrainer worden van Lierse”, zegt hij.
28/03 21u15  Nieuwe wielerkalender is in de maak, maar UCI wil seizoen “niet onredelijk lang rekken”De Internationale Wielerunie UCI werkt aan een nieuwe kalender en denkt er daarbij aan het seizoen wat te verlengen. “Maar dat moet dan wel binnen de perken van het gezond verstand blijven”, vertelt voorzitter David Lappartient. “We zoeken samen naar de beste oplossingen.”
28/03 21u15  Imelda in Bonheiden een van de drukste ziekenhuizen in strijd tegen corona: “Stilaan bereiken we maximumcapaciteit”In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden neemt de druk door het coronavirus sinds vrijdagavond opnieuw toe. Met meer dan negentig opgenomen patiënten is het ziekenhuis een van de drukst bezette Covid-19-centra van het land. “We bereiken stilaan onze maximumcapaciteit”, zegt hoofdarts Philip Rijkers. Om te crisis de baas te blijven, werken vier ziekenhuizen in Bonheiden, Mechelen, Lier en Vilvoorde nauw samen.
28/03 20u15  Imelda in Bonheiden een van de drukste ziekenhuizen in strijd tegen corona: “We bereiken stilaan onze maximumcapaciteit”In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden neemt de druk door het coronavirus sinds vrijdagavond opnieuw toe. Met meer dan negentig opgenomen patiënten is het ziekenhuis een van de drukst bezette Covid-19-centra van het land. “We bereiken stilaan onze maximumcapaciteit”, zegt hoofdarts Philip Rijkers. Om te crisis de baas te blijven, werken vier ziekenhuizen in Bonheiden, Mechelen, Lier en Vilvoorde nauw samen.
28/03 19u15  Project Pitlane: F1-teams verenigen zich in de strijd tegen het coronavirusDe Formule 1 heeft meer uitleg gegeven over het gemeenschappelijk project van de Britse F1-teams om beademingstoestellen te maken voor slachtoffers van het coronavirus COVID-19.
28/03 19u15  Schipperskwartier is leeg door coronacrisis, maar prostitutie gaat ondergronds gewoon verderProstitutie is tijdelijk verboden door de coronacrisis, het Antwerpse Schipperskwartier is leeg. Maar de prostitutie is niet gestopt. Zowel mannen als vrouwen bieden nog volop hun seksuele diensten aan via gespecialiseerde websites. “Veel sekswerkers zitten in hoge financiële nood.”
28/03 18u15  Wat vind jij van de verlenging van de maatregelen tegen coronavirus?Vergeet de einddatum van 5 april, we zitten nog tot het einde van de paasvakantie “in ons kot”. De regering heeft de maatregelen van de ‘lockdown light’ met twee weken verlengd, tot en met 19 april.
28/03 18u15  Verpleegkundige Isaura (30) is jongste coronaslachtofferAmper 30 was ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans. Daarmee is ze het jongste coronaslachtoffer van Limburg, mogelijk van België. Donderdag overleed ze in het ziekenhuis. “Isaura woonde nog maar net samen. Ze heeft nooit eerder gezondheidsproblemen gehad”, zeggen haar ouders.
28/03 17u15  Tom Van Imschoot nieuwe hoofdcoach Lierse K.Eén dag nadat er vroegtijdig een punt werd gezet achter het lopende seizoen kondigt Lierse K. een nieuwe hoofdcoach aan. De Pallieters bereikten immers een overeenkomst met Tom Van Imschoot, die voor twee seizoenen tekende op het Lisp.
28/03 17u15  Alweer spuwincident: politie legt feestje stil in Antwerpen, aanwezige spuwt in gezicht agentDe politie heeft vrijdag een feestje met tien personen in een appartement in Antwerpen stilgelegd. Een van de aanwezigen kon dat niet verkroppen en verzette zich, hij spuwde een inspecteur in het gezicht. De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Eerder deze week werden ook al verschillende mannen opgepakt die naar de politie hadden gespuwd in volle coronacrisis. “Dit gedrag is onaanvaardbaar”, benadrukt het parket.
28/03 17u15  Gewapende overval op Proxy Delhaize in Beveren: dader rooft kassa leeg voor ogen van tientallen klantenIn de Albert Panisstraat in Beveren werd zaterdag kort na de middag een gewapende overval gepleegd op de Proxy Delhaize. Op dat moment waren er enkele tientallen klanten en personeelsleden aanwezig in de winkel.
28/03 17u15  Coronabesmetting in assistentiewoning: bewoners 14 dagen in ‘lockdown’Een van de bewoners van de assistentiewoningen van Zorggroep Orion in Turnhout heeft positief getest op het coronavirus. “Deze persoon werd daarop naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar momenteel verzorgd”, klinkt het. “We wensen deze bewoner en familie sterkte toe.” De bewoners van de assistentiewoningen moeten nu veertien dagen in hun flat blijven. Eerder gingen in Antwerpen al alle serviceflats in lockdown.
28/03 16u15  Seizoen stopgezet in alle lagere reeksen: “Ik geef toe, dit is een hele opluchting”De knoop is doorgehakt: Voetbal Vlaanderen heeft alle competities van eerste amateurs tot en met vierde provinciale en ook het jeugdvoetbal met onmiddellijke ingang stopgezet.
28/03 16u15  Berlaar annuleert eigen evenementen tot aan de zomerHet schepencollege van Berlaar heeft beslist om alle evenementen die de gemeente zelf organiseert tot en met juni te annuleren. Het Avondfeest gaat dus ook niet door.
28/03 15u15  Gewapende overal op Proxy Delhaize in Beveren: dader rooft kassa leeg voor ogen van tientallen klantenIn de Albert Panisstraat in Beveren werd zaterdag kort na de middag een gewapende overval gepleegd op de Proxy Delhaize. Op dat moment waren er enkele tientallen klanten en personeelsleden aanwezig in de winkel.
28/03 15u15  Unizo: “Het is nu rustig op straat, hét moment voor wegenwerken”“Dit is het moment om openbare werken uit te voeren en niet uit te stellen of stil te leggen”, zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. De ondernemersorganisatie dringt er bij lokale besturen, nutsmaatschappijen en andere actoren op aan om zo veel mogelijk wegenwerken af te werken. Zo worden getroffen zaken niet meer geconfronteerd met werken als ze weer de deuren mogen openen.
28/03 15u15  Kempens softwarebedrijf doet beroep op ieder van ons: “We bestrijden het coronavirus met een sociaal virus”“We willen data gebruiken om een beter beeld te krijgen van de pandemie in ons land”, zei minister Philippe De Backer onlangs. Het Herentalse bedrijf Esoptra heeft een toepassing die data verzamelt om ons beter tegen het corona- en andere virussen te beschermen. Zonder een morzel aan privacy prijs te geven. Maar daarvoor heeft het ons allemaal nodig.
28/03 15u15  Ongehoord in coronatijden: speler van Spaanse eersteklasser vlucht per auto(!) naar Denemarken na quarantaineDe Deense voetballer Pione Sisto heeft zonder toelating van zijn club Celta de Vigo Spanje verlaten voor het land waar hij is opgegroeid. De 25-jarige vleugelspeler trok zich daarbij niets aan van de lockdown in Spanje.
28/03 15u15  Ongehoord in coronatijden: speler van Spaanse eersteklasser vlucht per auto (!) naar Denemarken na quarantaineDe Deense voetballer Pione Sisto heeft zonder toelating van zijn club Celta de Vigo Spanje verlaten voor het land waar hij is opgegroeid. De 25-jarige vleugelspeler trok zich daarbij niets aan van de lockdown in Spanje.
28/03 14u15  Verpleegkundige Isaura (30) is jongste coronaslachtoffer van LimburgAmper 30 was ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans. Daarmee is ze het jongste coronaslachtoffer van Limburg, mogelijk van België. Donderdag overleed ze in het ziekenhuis. “Isaura woonde nog maar net samen. Ze heeft nooit eerder gezondheidsproblemen gehad”, zeggen haar ouders.
28/03 14u15  Huizen kijken in Venneborg: nieuwe architectuurwandeling in DeurneKunstenaars van de baksteen, ze blijven inspireren en dan gaat het niet alleen over monumentale gebouwen die ze overal in de stad rondstrooiden. Ook de woonhuizen die ze tekenden, zijn vaak juweeltjes. Isabel De Laet die samen met partner Alexander Heeren het vastgoedkantoor Immodôme runt, neemt ons mee naar de wijk Venneborg in Deurne voor een architectuurwandeling die ze binnenkort ook voor individuele wandelaars organiseren. Met gids Jo Braeken van het Agentschap Onroerend Erfgoed zitten we gebeiteld voor een straf stukje Antwerpse architectuurgeschiedenis.
28/03 14u15  Corona-besmetting in assistentiewoning: bewoners 14 dagen in ‘lockdown’Een van de bewoners van de assistentiewoningen van Zorggroep Orion in Turnhout heeft positief getest op het coronavirus. “Deze persoon werd daarop naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar momenteel verzorgd”, klinkt het. “We wensen deze bewoner en familie sterkte toe.” De bewoners van de assistentiewoningen moeten nu veertien dagen in hun flat blijven. Eerder gingen in Antwerpen al alle serviceflats in lockdown.
28/03 14u15  UEFA weet niet wanneer er opnieuw gevoetbald wordt, maar: “We hebben een plan A, B of C”De Europese Voetbalconfederatie (UEFA) weet niet wanneer het door het coronavirus verstoorde seizoen wordt hervat. De UEFA heeft “een plan A, B of C” voorbereid in functie van de omstandigheden. Dat heeft UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zaterdag verklaard in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.
28/03 14u15  Piek in aantal besmettingen en dodelijke slachtoffers nog nergens in Europa bereiktHet leek alsof het ergste nu wel voorbij was. En dan krijgt Italië een oplawaai van jewelste. Op 24 uur tijd zijn bijna duizend mensen bezweken aan het coronavirus. Ook in andere Europese landen zijn nieuwe records bereikt. En er kondigt zich een nieuw epicentrum aan: de Verenigde Staten. “Dat dreigt een drama te worden”, zegt epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
28/03 13u15  Het wordt alleen maar erger: piek in aantal besmettingen en dodelijke slachtoffers nog nergens in Europa bereiktHet leek alsof het ergste nu wel voorbij was. En dan krijgt Italië een oplawaai van jewelste. Op 24 uur tijd zijn bijna duizend mensen bezweken aan het coronavirus. Ook in andere Europese landen zijn nieuwe records bereikt. En er kondigt zich een nieuw epicentrum aan: de Verenigde Staten. “Dat dreigt een drama te worden”, zegt epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
28/03 13u15  Vier auto’s beschadigd bij aanrijding met vluchtmisdrijf in EdegemEen onbekende chauffeur heeft vrijdagavond vier geparkeerde wagens aangereden op het Timmerdonckplein in Edegem. De bestuurder vluchtte nadien weg.
28/03 12u15  Uitbaters geven groente- en fruithandel ’t Hofke in handen van medewerkster AnkeEmma Van Reusel en Fons Weckhuysen staan op zaterdag 28 maart voor de laatste maal achter de toonbank van hun groente- en fruithandel ’t Hofke in de Kuiperstraat in Vorselaar. “Onze medewerkster Anke mag vanaf volgende week ’s avonds de kassa leegmaken”, lacht Fons. Samen met Emma wil de groenteboer wat meer gaan genieten, onder meer van een glas wijn.
28/03 12u15  Benito Raman en Schalke 04-spelers trainen in groep… via videocallsDe spelers van Schalke 04 volgen thuis op vaste tijdstippen het trainingsprogramma van de club, terwijl ze via een videocall met elkaar in contact staan. Dat heeft de Bundesliga-club van Benito Raman zaterdag bekendgemaakt. Omwille van de coronacrisis kunnen normale groepstrainingen momenteel niet doorgaan.
28/03 12u15  Douane doet recorddrugsvangst in coronatijden, drugsteam Antwerpse haven versterktDe drugstrafiek draait op volle toeren. Bij de controle van de laatste passagiersvliegtuigen naar Zaventem is een recordvangst gedaan. Dat zegt Kristian Vanderwaeren, topman van Douane & Accijnzen, zaterdag in De Tijd. ”De drugssmokkelaars rekenen er duidelijk op dat er minder controle is.”
28/03 11u15  Inbrekers aan de haal met materiaal uit volkstuintjesOnbekenden hebben ingebroken in de tuinhuisjes van verschillende Ekerse volkstuinen. Ze gingen aan de haal met materiaal en dranken.
28/03 11u15  Batterijlader veroorzaakt brand op droogkastEen batterijlader heeft vrijdagmiddag een brand veroorzaakt in Hoboken. De lader die op een droogkast lag, raakte oververhit waardoor de droogkast vuur vatte.
28/03 11u15  Antwerp legt Miyoshi voor drie jaar vastAntwerp heeft de aankoopoptie op Koji Miyoshi (23) gelicht. De Japanse middenvelder tekende een contract tot 2023.
28/03 10u15  Geen gemor in Australië: door coronavirus leveren sterren tot 70 procent van hun inkomen inDe Australian football-spelers zijn vrijdag met de Australian Football League (AFL) tot een akkoord gekomen om tot 70 procent van hun inkomen in te leveren. Op die manier hoopt men de sport down-under wat meer ademruimte te geven nu de competitie er stilligt omwille van het coronavirus.
28/03 09u15  Truckchauffeurs hebben het niet makkelijk: “Soms een nacht zonder eten”Vrachtwagenchauffeurs hebben het dezer dagen niet altijd makkelijk. Er zijn dan wel minder files, maar de wachttijden bij klanten en leveranciers kunnen dan weer oplopen. Bovendien zijn de snelwegrestaurants en het bijbehorend sanitair gesloten. Toch is de transportsector voor de bevoorrading van supermarkten en bedrijven cruciaal. De transportbedrijven proberen hun chauffeurs dan ook zo goed mogelijk te ondersteunen.
28/03 08u15  Binnenkort drie manieren om wie zich niet aan coronaregels houdt, te bestraffenWie zich niet aan de coronaregels houdt, kon tot voor kort enkel via een proces-verbaal bestraft worden. Daar komt volgende week verandering in. De Nationale Veiligheidsraad stemde in met een voorstel om voortaan ook via onmiddellijke inningen en GAS-boetes overlast aan te pakken.
28/03 08u15  Twee baby’s besmet met corona in HasseltIn het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden sinds de uitbraak van de coronacrisis twee kinderen - twee baby’s - met een coronabesmetting opgenomen. “Een aantal besmette kinderen in ons land is op intensieve beland, maar gelukkig is er nog geen kind aan het virus overleden”, zegt dr. Marc Raes, medisch diensthoofd pediatrie van Jessa.
28/03 08u15  Wijndomein ontkurkt 2.700 liter aan flessen om… er ontsmettingsalcohol van te makenHet was bitter om te zien, maar het doel was nobel: wijndomein Vigna in Wijnegem ontkurkte vrijdag 2.700 liter al op flessen getrokken wijn om alles uit te kappen in grote vaten. Die wijn werd aan brouwerij-likeurstokerij Verhofstede in Nieuwkerken-Waas geschonken om er ontsmettingsalcohol uit te destilleren.
28/03 07u15  Binnenkijken: wonen in een oude koekjesfabriekDe eerste Petit Beurre-koekjes werden gebakken in het pand in Borgerhout waar Annie (60) en Holger (56) hun toevluchtsoord van hebben gemaakt. Als je het gebouw langs buiten ziet, zou je niet denken dat de familie Parein in de negentiende eeuw hier hun bekende biscuits bakte. Maar binnen verraden heel wat details in het interieur het verleden van deze woning.
28/03 05u15  In de geschiedenis: wat gebeurde er op 28 maart?Vanaf vandaag, en dat zolang corona ons leven blijft beheersen, kijken we terug in de geschiedenis, van dag tot dag. Welke gebeurtenis is voor eeuwig verbonden aan die ene dag? Welke bekende stierf op die specifieke datum? Afsluiten doen we dagelijks met een kort krantenstukje uit Gazet van Antwerpen van exact honderd jaar geleden. Hopelijk levert het een boeiende reeks herinneringen op – soms dramatische, even vaak leuke – die onze aandacht even kunnen wegtrekken van… Inderdaad.
28/03 05u15  COLUMN. Hoeveel lamswollen pullen heeft Marc Van Ranst?Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (45) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (47) en zonen Ricky (13) en Vinnie (8) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
28/03 05u15  Nog zeker twee weken langer in uw kot: wij zetten alle regels nog eens op een rijtjeVergeet de einddatum van 5 april, we zitten nog tot het einde van de paasvakantie “in ons kot”. Winkels, cafés en musea blijven dicht tot 19 april. En mogelijk verlengt de regering de maatregelen daarna nog eens met twee weken. De beslissing stelt ouders en leerkrachten voor een raadsel: zij weten nog niet of de scholen na de paasvakantie weer openen.
28/03 05u15  Voor deze mensen is thuiswerk onmogelijk: zij houden onze economie draaiendeThuiswerken of niet? Voor zorgpersoneel en medici is dat eerste in coronatijden allerminst een optie. Maar ook een andere, vaak onderbelichte groep zet zich momenteel keihard in: de mensen in en rond onze haven. Zij zijn het die ondanks een logistiek kluwen toiletpapier en mondmaskers bij ons krijgen. Van de loods die aan boord blijft gaan, de havenarbeider op de kaaien die goederen laadt en lost, de farmaceutische verdeler die uw medicijnen sorteert, en de transporteur die alles tot in de winkel krijgt.
28/03 05u15  STANDPUNT. En nu volhoudenWat iedereen eigenlijk allang wist, is nu bevestigd. We moeten nog een aantal weken in ons kot blijven. Dat is absoluut noodzakelijk om het Covid-19-virus klein te krijgen. Het is verschrikkelijk triest dat er elke dag zo veel mensen overlijden aan dat virus, maar de cijfers hadden veel dramatischer kunnen zijn. Dat België het in de strijd tegen corona zeker niet slecht doet, is te danken aan onze wetenschappers, de politici die naar hen luisteren en doen wat ze moeten doen en aan ons allemaal omdat we de regels naleven. Het is nu een kwestie van volhouden. Iedereen is zich ervan bewust dat dat het moeilijkste wordt. Zolang we elke dag het aantal besmettingen en overlijdens zien stijgen, kost het niet veel moeite om in de pas te lopen. Als de curve begint af te buigen, zullen we sneller geneigd zijn om wat soepeler om te gaan met de voorschriften. Dat is menselijk. Maar verkeerd.
28/03 05u15  Antwerpse minister De Backer is plots de man die voor mondmaskers en tests moet zorgen: “Ik slaap maar drie uur per nacht”Philippe De Backer sliep deze week drie uur per nacht, nog een uurtje minder dan die andere virusbestrijder, Marc Van Ranst. “Ik heb meestal maar een stuk of vier uur nodig. In deze periode is dat wel handig”, zegt de Antwerpse Open Vld-minister. Het zal wel zijn dat het handig is. De Backer is in de regering-Wilmès verantwoordelijk voor mondmaskers en de coronatests. Zelden staan er voor een politicus zo letterlijk mensenlevens op het spel.
28/03 05u15  Tips voor zomertijd in lockdown: “Zoek het vroege ochtendlicht op en beweeg meer”Dat overschakelen van wintertijd naar zomertijd niet goed zou zijn voor onze gezondheid, wisten we al. In een lockdown waar vaste structuren op losse schroeven staan, is dat niet anders, zeggen slaapexperts. “Om ons fit te voelen moeten we het vroege ochtendlicht opzoeken en meer bewegen”, klinkt het.
28/03 05u15  Vijf Antwerpenaren getuigen over hoe het er in hun tweede moederland aan toegaatWaar in het ene land al honderden dodelijke slachtoffers zijn gevallen, worden aan de andere kant van de wereld alle ziekenhuizen in gereedheid gebracht om coronaslachtoffers te behandelen. Waar ter wereld je ook woont, iedereen wordt geconfronteerd met maatregelen om de pandemie in te dijken. Vijf Antwerpenaren vertellen hoe het er in hun tweede moederland aan toegaat. We blijven hen ook de komende weken volgen.
28/03 05u15  Toyota en NTT investeren 1,6 miljard in ‘smart city’De Japanse giganten Toyota en NTT gaan samen een platform voor ‘slimme steden’ ontwikkelen. Daarvoor hebben ze een overeenkomst gesloten van 200 miljard yen, zo’n 1,6 miljard euro.
28/03 05u15  Hoe bestrijden BV’s de coronablues? Luister-, lees- en kijktips van Jef NeveWaar houden acteurs en muzikanten zich mee bezig, nu ze u niet van op allerhande podia kunnen entertainen? Met welke films, series, muziekjes, podcasts en boeken bestrijden zij de coronablues? We geven je kijk-, luister- en leestips van tien BV’s! Vandaag: muzikant Jef Neve (42).
28/03 05u15  Breiwinkels hebben het druk: “Breien is de nieuwe yoga”Wat kunnen we in deze moeilijke tijden dan nog doen om wat tot rust te komen. Want de angst en de onzekerheid, die knaagt toch wel aan veel mensen hun humeur. U kan misschien gaan breien, en dan bent u zeker niet de enige. Want de breiwinkels hebben het bijzonder druk. Als ze een webshop hebben uiteraard. Breien verlaagt volgens studies je hartslag en je wordt er dus rustig van.
28/03 05u15  Truckchauffeurs hebben het niet zo makkelijk “soms een nacht zonder eten”Vrachtwagenchauffeurs hebben het dezer dagen niet altijd makkelijk. Er zijn dan wel minder files, maar de wachttijden bij klanten en leveranciers kunnen dan weer oplopen. Bovendien zijn de snelwegrestaurants en het bijbehorend sanitair gesloten. Toch is de transportsector voor de bevoorrading van supermarkten en bedrijven cruciaal. De transportbedrijven proberen hun chauffeurs dan ook zo goed mogelijk te ondersteunen.
28/03 05u15  COLUMN. Prijs voor de Verkeersveiligheid 2020 gaat naar Omar SouidiBeste lezer, laten we met gebogen hoofd bekennen dat we bijna waren bezweken voor het gelobby van de machtigen der aarde. Zo was er om te beginnen stafhouder van Antwerpen, de heer Marco Schoups, die ons in een aangetekend schrijven sommeerde om zijn eerbiedwaardige beroepsgroep niet meer in de zeik te nemen in dit wekelijkse rubriekje. Of ik mijn aandacht niet weer beter zou besteden aan de echte criminelen, in plaats van aan al die strafpleiters. “Ik besef dat de lijn bijzonder flinterdun is”, gaf Schoups wel ootmoedig toe. “Maar de advocatuur verdient het echt niet om op één lijn te worden geplaatst met die cowboys uit het strafrecht.” Klonk redelijk.
28/03 05u15  COLUMN. The Antwerp diseaseWereldwijd wordt de oorzaak van de huidige pandemie ‘corona’ of ‘Covid-19’ genoemd. Alleen Donald Trump omschrijft de ziekte steevast als de Chinese disease, omdat het virus vanuit dat land zijn opmars begon.
28/03 05u15  Zelfstandigen voelen wanhoop en onzekerheid, maar tonen ook creativiteitNa twee weken lockdown wisselen wanhoop, onzekerheid en frustratie elkaar af bij winkeliers en kleine zelfstandigen. Daarnaast tonen ze heel wat creativiteit om het hoofd boven water te houden. “Het is voor veel zaakvoerders moreel zwaar dat ze hun passie niet kunnen uitoefenen”, klinkt het.
28/03 05u15  Hoe de bende van Mr. Noodles het havenbedrijf Medrepair inpalmdeDe Antwerpse politie viel in mei vorig jaar binnen in het bekende havenbedrijf Medrepair, dat instaat voor het onderhoud van koelcontainers. Het dochterbedrijf van MSC bleek zó geïnfiltreerd door het drugsmilieu, dat tijdens de huiszoeking de blokken cocaïne uit de personeelslockers vielen. Gazet Van Antwerpen reconstrueert het onderzoek naar de bende van Mr. Noodles, Piwi en Sidi Mc Queen.
28/03 05u15  Pinot Noir wordt ontsmettingsalcoholHet was bitter om te zien, maar het doel was nobel: wijndomein Vigna in Wijnegem ontkurkte vrijdag 2.700 liter al op flessen getrokken wijn om alles uit te kappen in grote vaten. Die wijn werd aan brouwerij-likeurstokerij Verhofstede in Nieuwkerken-Waas geschonken om er ontsmettingsalcohol uit te destilleren.
28/03 05u15  Jolien (29) uit Merksem toont 28.000 volgers de positieve kant van de wereldJolien Van Staeyen (29) uit Merksem heeft met haar Instagramaccount @thatgirlwithherblog bijna 28.000 volgers achter zich. Ze heeft het over mode, lifestyle en interieur en probeert daarbij vooral de positieve kant van het leven te laten zien. “Instagram evolueert mee met mijn leven”, zegt ze.
28/03 05u15  Hulpdiensten zoeken versterking van vrijwilligersDe Kempense zorgsector kon de voorbije twee weken rekenen op de massale steun van de burgers, maar de hulpverleners zijn nog altijd op zoek naar vrijwilligers voor de heel specifieke taken.
28/03 05u15  Scouts Pijpelheide schuiven Schlagerhei een jaar opDe tweede editie van Schlagerhei, een evenement van Akabe Albatros en Gidsen Pijpelheide (Heist-op-den-Berg), wordt een jaar uitgesteld. Het feest stond gepland op zaterdag 9 mei, maar verschuift nu naar zaterdag 8 mei 2021.
28/03 04u15  ‘Diamantfabriek van Wechel’ schittert weerVorig jaar kocht interieurdesigner Deevie Vermetten (37) de oude diamantslijperij in Wechelderzande (Lille). Hij bracht er zijn huis in onder én twee bedrijven: maatwerkbedrijf Fermetti en designlabel Atelier Belge, waarvan Oskar Vermeylen (30) medezaakvoerder is. De werkplekken van de diamantslijpers hebben plaatsgemaakt voor een houtatelier. Maar het werk dat er wordt geleverd, gebeurt nog altijd met evenveel gevoel voor precisie en detail.
28/03 02u15  Schattenjagers-verzamelaarsNiets schenkt zoveel voldoening als een geweldige vintagevondst. De rommelmarkt, oma’s zolder, het internet en tweedehandswinkels zijn schatkamers vol mooie en originele hebbedingen. Goed nieuws: deze twee Kempenaars verzamelen schatten voor jou!
27/03 23u15  Onderwijskoepels bereiden zich voor op verlenging van maatregelen tot na paasvakantieHet is voor de scholen nog onduidelijk of ze na de paasvakantie opnieuw de deuren kunnen openen. Maar in afwachting van meer duidelijkheid, bereiden de onderwijskoepels GO! en Katholiek Onderwijs Vlaanderen zich wel al voor op het scenario waarbij de lessen nog niet op de normale manier hervat kunnen worden. Ze gaan ervan uit dat het aanbieden van nieuwe lesinhoud via afstandsonderwijs in dat geval wel essentieel zal zijn.
27/03 23u15  Chauffeurs De Lijn voeren actie aan stelplaats ZurenborgBuschauffeurs van De Lijn moeten zich weer laten vervangen op hun traject en niet in de stelplaats. Dat botst op protest. Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront is dit in strijd met de maatregelen rond het coronavirus.
27/03 23u15  Besmette bewoners Melgeshof aan de beterhandTwee bewoners van woonzorgcentrum Melgeshof in Merksem die besmet waren door het coronavirus zijn inmiddels aan de beterhand. Eén van hen mag al terugkeren naar het Melgeshof, dan tweede persoon blijft voor alle zekerheid in het ziekenhuis. Uit voorzorg werden alle bewoners van het woonzorgcentrum in quarantaine geplaatst, maar er is volgens Zorgbedrijf Antwerpen zeker geen sprake van een besmettingshaard in het Melgeshof.
27/03 22u15  Actie buschauffeursBuschauffeurs van De Lijn moeten zich weer laten vervangen op hun traject en niet in de stelplaats. Dat botst op protest. Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront is dit in strijd met de maatregelen rond het coronavirus. De chauffeurs dienen hun stuurpost op het terrein, tussen twee eindpunten, te ontsmetten. Dat zorgt volgens de vakbonden voor tijdverlies en hinder. Bovendien moeten de chauffeurs dan met het openbaar vervoer van en naar hun aflospunt, terwijl de regering oproept om dit maximaal te beperken.
27/03 22u15  2 besmette bewoners Melgeshof aan de beterhandTwee bewoners van woonzorgcentrum Melgeshof in Merksem die besmet waren door het coronavirus zijn inmiddels aan de beterhand. Eén van hen mag al terugkeren naar het Melgeshof, dan tweede persoon blijft voor alle zekerheid in het ziekenhuis. Uit voorzorg werden alle bewoners van het woonzorgcentrum in quarantaine geplaatst, maar er is volgens Zorgbedrijf Antwerpen zeker geen sprake van een besmettingshaard in het Melgeshof.
27/03 22u15  Schok voor de kijkers: Christine duikt opeens weer op in ‘Thuis’Het is de aandachtige Thuis-kijker niet ontgaan: Adil is dezer dagen verslingerd aan zijn gsm. Blijkbaar was hij niet naar Thilly aan het sturen maar wel naar Christine, de ex van Bob die heel wat bizarre toeren uithaalde. Er lijkt een goeie klik te zijn tussen de twee.
27/03 22u15  Proces-verbaal opgesteld voor spugen op eten in supermarktDe politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout zet sinds enkele dagen extra ploegen in om controles uit te voeren op de naleving van de coronamaatregelen. Het korps houdt daarbij actieve controles op het verkeer, maar regeert ook op de vele meldingen over samenscholingen en niet-essentiële verplaatsingen. In de voorbije dagen schreef de politie 24 processen-verbaal uit voor samenscholingen (10), niet-naleving van de sluiting (3), inbreuken op verplaatsingsverbod (10) en de laatste voor het spugen op voedsel in een supermarkt. “We kunnen het niet genoeg herhalen: blijf in uw kot”, benadrukt de politie. “Veiligheid is een gedeelde zorg.”
27/03 22u15  Werken Dorpsstraat-Laageind stilgelegdDe werken om de nutsleidingen te verleggen liggen voor onbepaalde duur stil door de coronamaatregelen. De hoofdaannemer hoopt wel in april te starten met de wegwerken. Het doorgaand verkeer wordt dan deels omgeleid via Oud Broek.
27/03 22u15  Honderste verjaardag Jeanne Dom gevierd met straatconcert, medebewoners genieten meeWoonzorgcentrum Witte Meren in Mol vierde vrijdag de honderdste verjaardag van bewoonster Jeanne Dom. Door de coronacrisis was er geen groot feest, maar Jeanne en haar medebewoners genoten wel van een straatconcert door Millegemse muzikanten.
27/03 21u15  Motor BMW brandt volledig uit: vuur snel onder controleAan het Rode Kruisplein in Mechelen is vrijdagavond om iets voor 20u een BMW break grotendeels uitgebrand. Het motorcompartiment van de auto ging volledig in vlammen op. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er was geen verkeershinder en er vielen geen gewonden.
27/03 21u15  Politie huldigt coronahelden Sint-Maarten: “Zij zijn de echte helden”Een stevige delegatie van de politie Mechelen-Willebroek heeft vrijdagavond het personeel van het AZ Sint-Maarten gehuldigd. “Zij voeren net als hun collega’s over de hele wereld momenteel een zware strijd tegen het coronavirus. Daarin willen wij hen steunen. Zij zijn de echte helden”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie. Het korps zakte met een colonne van zeker vijftien interventievoertuigen af naar de ziekenhuiscampus. Daar konden ze de huldiging meer dan appreciëren. “Dit is echt fantastisch. Het zijn voor iedereen zware tijden en zoiets doet toch wel iets met een mens”, zegt Astrid Dielemans, medewerker van het AZ Sint-Maarten.
27/03 21u15  Heraanleg Schanslaan ligt stil door coronacrisisHet uitbreken van de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de heraanleg van de Schanslaan werd stilgelegd. De bewoners kunnen hun opritten tijdens de opschorting wel bereiken.
27/03 21u15  Antwerpse politie heeft bioresponsteam in strijd tegen coronaspuwersDe Antwerpse politie heeft sinds deze week een bioresponsteam. Dat team kwam er omdat verschillende situaties een verhoogd risico op COVID-19-besmetting inhouden, zoals mensen die spuwen of hoesten naar de politie. Het team is speciaal opgeleid voor risicovolle situaties.
27/03 20u15  Antwerpen krijgt groen wandelterras naar voorbeeld van New Yorkse HighlineDe wandelterrassen tussen het Steenplein en het Zuiderterras worden vergroend met de New Yorkse Highline als voorbeeld. Project Kaailine is een manier om ook de Antwerpse binnenstad groener te maken. “We willen de Antwerpenaar laten flaneren”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA).
27/03 20u15  Corona heeft ook invloed op groenten en fruit: citroenen duurder, aardbeien en tomaten goedkoperDe uitbraak van het coronavirus zorgt ervoor dat citroenen duurder en binnenkort misschien moeilijker te verkrijgen zijn. Asperges zijn dan weer spotgoedkoop. En als er niet snel 30.000 seizoensarbeiders worden gevonden, dreigt er een tekort aan bloemkool, radijzen en aardbeien te ontstaan.
27/03 20u15  Acht besmettingen in rusthuis Moerzeke, vierde dode in Sint-Gillis-WaasIn Sint-Gillis-Waas valt alweer een dode te betreuren. Het is al het vierde overlijden in woonzorgcentrum Sint-Jozef.
27/03 20u15  Temse slaat dubbelslag: gemeente helpt sierteler in nood en zorgt voor bloemen in uw kotDe gemeente Temse wil iets doen voor haar inwoners en schenkt zo'n 3.300 vioolplantjes aan de lokale handelaars. Handelaars kunnen die dan op hun beurt aan hun klanten geven.
27/03 20u15  Op patrouille met de corona-brigade in BeverenDe politie van de zone Waasland-Noord stelt vast dat de meeste mensen in Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene de coronamaatregelen goed tot zeer goed opvolgen.
27/03 20u15  Beiaard Temse blijft doorgaan op de tonen van Ramses ShaffyIn Temse hebben ze goed begrepen dat er wel wat animo mag zijn in deze corona-tijden. En daar gaat ook de beiaardier een beetje bij helpen. Sinds vrijdag gaat hij iedere vrijdagmiddag een concert spelen voor de Temsenaren. Mét een toepasselijke playlist.
27/03 20u15  Coronamaatregelen verlengd: onmiddellijke inning bij overtreding maar geen beperking in afstand of duur wandelingVier uur lang zat de Nationale Veiligheidsraad samen vrijdag, om te bekijken wat er nu moet gebeuren om de uitbraak van het nieuwe coronavirus in te dijken. Onder leiding van premier Sophie Wilmès (MR) werd uiteindelijk beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 19 april. Later kunnen ze nog eens met twee weken verlengd worden. Voorlopig roept de Veiligheidsraad geen nieuwe maatregelen in het leven, verklaarde Wilmès op een persconferentie. Wel wordt er strenger toegezien op het naleven van de huidige regels.
27/03 20u15  Ook in Sint-Niklaas geen controle meer op betalend parkerenOok in Sint-Niklaas gaat er niet meer gecontroleerd worden of u betaald hebt om te parkeren. De maatregel geldt in alle straten en op alle pleinen en duurt nog tot en met 5 april.
27/03 20u15  100-jarige en medebewoners genieten van straatconcertWoonzorgcentrum Witte Meren in Mol vierde vrijdag de honderdste verjaardag van bewoonster Jeanne Dom. Wegens de coronacrisis was er geen groot feest, maar Jeanne en haar medebewoners konden wel genieten van een straatconcert door Millegemse muzikanten.
27/03 19u15  Mediaplein krijgt nieuw ontwerp met bomenBegin volgend jaar zal het Mediaplein, beter bekend als het Kievitplein, aan de achterkant van het Centraal Station een stuk verhoogd plein krijgen met bomen. Die zullen het plein groener maken en ook de wind breken die nu vaak stevig trekt op de kale vlakte.
27/03 19u15  Toneelhuis wordt online ‘Huistoneel’ tijdens coronacrisisHet Antwerpse theatergezelschap Toneelhuis doopt zich de komende weken om tot “Huistoneel” om zijn bezoekers in de huiskamer te entertainen tijdens de periode waarin er omwille van de coronacris geen voorstellingen plaatsvinden - voorlopig tot en met 30 april. Op de website van Toneelhuis komen niet alleen opnames van bestaande voorstellingen te staan die je gratis kan bekijken, maar ook nieuw materiaal zoals voorleesmomenten en een kunstproject in wording.
27/03 19u15  Hoofdverpleegster St-Vincentius wil collega’s helpen, maar zit vast in Nieuw-ZeelandEr zitten er nog altijd een pak Antwerpenaren vast in het buitenland. Ook aan de andere kant van de wereld. Cynthia bijvoorbeeld, ze is hoofdverpleegster in het Sint-Vincentiusziekenhuis maar is met haar vriend Yannick op rondreis in Nieuw-Zeeland. Ze wil nu vooral terug naar Antwerpen om er te komen helpen op haar afdeling, die coronapatiënten opvangt. Maar dat blijkt een onmogelijke opdracht.
27/03 19u15  LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirusHet coronavirus houdt ons allemaal in zijn greep. Volg hier alle laatste ontwikkelingen op de voet.
27/03 19u15  Vanaf maandag onderhoudswerken op viaduct A12 in WilrijkVolgende week voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan het wegdek van de A12 Antwerpen richting Brussel. Op het viaduct van de A12 in Wilrijk wordt dan het asfalt plaatselijk vernieuwd. De rechterrijstrook wordt er afgesloten.
27/03 18u15  Eerste kat besmet met corona: moeten we nu ongerust zijn voor onze viervoeters?Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus is een kat besmet geraakt. In België dan nog. Een vrouw uit de provincie Luik had het virus opgelopen en stelde een week later vast dat haar kat diarree kreeg, begon te braken en ademhalingsmoeilijkheden had. Corona, zo bleek na een test. Moeten we nu bang zijn voor onze huisdieren?
27/03 18u15  Peter Van den Begin zingt met zijn hele gezin voor AZ MonicaVeel artiesten hebben het niet makkelijk in deze dagen zonder concerten of voorstellingen, maar toch willen ze hun steun betuigen aan de zorgsector. Op de Facebookpagina van AZ Monica is zo al heel wat te beleven, artiesten zoals Eva De Roovere, Frank Mercelis of Peter Van den Begin zijn er al te zien met een lied voor ziekenhuis. Van den Begin wordt daarin bijgestaan door zijn vrouw Tine Reymer en hun dochters Charlie en Thelma. Die beelden kan je hierboven alvast bekijken. Wie ook benieuwd is naar welke artiesten ze nog uit hun mouw gaan schudden bij AZ Monica, checkt best hun Facebookpagina.
27/03 18u15  Ontsmetter en bewakingsagent groeien uit tot culthelden: “Met een lach en een zwans”Wie de jongste tijd inkopen deed in de Delhaize van Schoten, kent Eddy en Rida. De twee heren bezorgen elke klant een keurig ontsmet winkelkarretje en nemen dat na de winkelbeurt weer vriendelijk in ontvangst. “Zij zijn voor mij even goed corona-helden”, aldus Sven Leyssens, klant en fan van het duo.
27/03 18u15  Brandweer blust afvalbrandDe brandweer van Herentals werd vrijdagochtend rond 6.30u gestuurd naar Gerheze op de gemeentegrens van Olen en Herentals.
27/03 18u15  Reactie Lierse-Kempenzonen na behoud: “Eentje op drinken… alleen”Om het blijvende risico van het coronavirus in te dijken, zal elke voetbalcompetitie buiten 1A en 1B in ons land stopgezet worden. Van eerste amateur tot de reeksen in 4de provinciale zal er dus niet meer gevoetbald worden. Yorik Torreele, de CEO van Lierse-Kempenzonen, geeft aan Dave Peters zijn eerste reactie op het behoud in eerste amateur. “Ik ga er dan vanavond maar - alleen - eentje op drinken.”
27/03 17u15  Twee Russische olympische kampioenen aangeklaagd voor dopingTwee olympische atletiekkampioenen uit Rusland zijn aangeklaagd wegens doping. Het gaat om hoogspringer Andrei Silnov en hordeloopster Natalya Antyukh. Silnov won olympisch goud in Peking 2008 en Antyukh zegevierde in Londen 2012 op de 400 meter horden.
27/03 17u15  Hondendrollen teisteren openbaar grasperkjeHet grasperkje in de doorgang tussen het Kerkplein en het August Hermansplein in Nijlen ligt bezaaid met hondendrollen. De burgemeester wil dat niet langer tolereren, zo zei hij tijdens de jongste gemeenteraad.
27/03 17u15  Handbalcompetitie wordt hervormd, dit seizoen alleen stijgers en geen dalersDe Belgische handbalcompetitie staat voor een grondige hervorming. De verschillende federaties beslisten alvast dat er voor dit seizoen alleen kampioenen worden aangeduid en geen dalers. Dat is vrijdag bekendgemaakt.
27/03 17u15  Reactie Lierse-Kempenzonen nadat behoud verzekerd is: “Eentje op drinken… alleen”Om het blijvende risico van het coronavirus in te dijken, zal elke voetbalcompetitie buiten 1A en 1B in ons land stopgezet worden. Van eerste amateur tot de reeksen in 4de provinciale zal er dus niet meer gevoetbald worden. Lierse-Kempenzonen CEO Yorik Torreele met de eerste reactie op het behoud in eerste amateur. ‘Ik ga er dan vanavond maar - alleen - eentje op drinken.’
27/03 17u15  Gemeente overweegt Jenny TanghestraatDe gemeente Sint-Katelijne-Waver overweegt om een straat te vernoemen naar Jenny Tanghe. De actrice, die onder andere bekend is van haar rol als ‘ma DDT’ in FC De Kampioenen, woonde lange tijd in Katelijne. In 2009 stierf ze in Gent, waar al een straat naar haar werd vernoemd. “Jenny Tanghe was een gerenommeerde actrice en heeft een duidelijke link met de gemeente. Het zou een gepaste eer zijn om een straat naar haar te vernoemen”, zegt Katrien Willems (Samen Anders). Volgens schepen Eric Janssens (CD&V) werd al beslist om meer vrouwelijke straatnamen in te voeren. “De cultuurraad heeft een lijst met mogelijke namen opgesteld. We gaan voorstellen om Jenny Tanghe aan die lijst toe te voegen. Met de Beatrijsstraat en de Katelijnestraat zijn al enkele straten vernoemd naar vrouwen. Ook een nieuwe zijstraat van de Groenstraat krijgt een vrouwelijke naam.” (svds)
27/03 17u15  Moordverdachte krijgt dertig maanden cel voor drugssmokkel in de gevangenisDe strafrechter heeft Jurgen B. veroordeeld tot dertig maanden cel en een boete van 8.000 euro. Hij smokkelde drugs binnen in het arresthuis van de Begijnenstraat.
27/03 17u15  Werken in tijden van corona: erotheek geeft tips tegen verveling: “Elk orgasme is een moment van escapisme”Erotheek Libidos vierde deze maand het dertigjarig bestaan, al was dat door de coronacrisis helaas met gesloten deuren. De vijf vestigingen worden geleid door Lierenaar Luc Ceulemans en Bert De Keuster uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg). Die laatste vertelt hoe hij en zijn bedrijf de crisis doorkomen, met een boodschap van hoop én wat eigenzinnige tips om de verveling tegen te gaan.
27/03 16u15  Geen kat op de baan, toch anderhalf uur file door wegenwerken: “Absoluut goed moment om werken uit te voeren”Ook in verkeersluwe tijden door de coronamaatregelen was het vrijdagmiddag lang aanschuiven op de Antwerpse Ring. Door wegenwerken op de E313 richting Hasselt stond er op een bepaald moment zo’n anderhalf uur file.
27/03 16u15  Axel Daeseleire opgenomen in Antwerps ziekenhuis met coronaAxel Daeseleire (51) is momenteel opgenomen in het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis met corona. Dat bevestigt zijn manager, die liever niet uitweidt over de toestand van de acteur.
27/03 16u15  Nostalgie zorgt voor dagelijkse soundtrack bij applaus om 20 uurOok bij Nostalgie vinden ze het hartverwarmend om te zien en te horen hoe Vlaanderen elke avond om 20u applaudisseert voor al die helden die ons land draaiend houden. Daarom komen ze met een actie om dat vast moment om 20u extra te ondersteunen: een vaste soundtrack bij het applaus voor alle zorgverleners, bakkers, politieagenten, vrachtwagenchauffeurs, mensen in het openbaar vervoer, de opvang…
27/03 16u15  Kunstenaar veilt beeldje en schenkt opbrengst aan zorgsector: “Ik roep andere kunstenaars op om mijn voorbeeld te volgen”“Ik ben onder de indruk van de inzet en de motivatie van alle mensen die nu werkzaam zijn in de zorg”, vertelt beeldend kunstenaar François Blommaerts uit Boechout. Uit dankbaarheid schenkt hij de opbrengst van een van zijn beeldjes aan ‘mensenzorgers’.
27/03 16u15  Justine (98) naait mondmaskers voor familie: “Natuurlijk ben ik bang, iedereen kan het virus oplopen”Met haar 98 jaar behoort Justine Van Assche uit Lint tot de risicogroep van het coronavirus. Dit belette haar niet gedreven aan de slag te gaan om mondmaskers te maken voor haar familie en vrienden.
27/03 16u15  Expert sociale media brengt ‘berenjacht’ in kaart: “Zelfs volwassenen vinden het leuk om beren te spotten”Bij massa's Vlamingen staat sinds enkele dagen een knuffelbeer voor het raam. Dat kan voor wat afleiding zorgen tijdens een wandeling in de buitenlucht met de kinderen. In Heist-op-den-Berg en omgeving bracht Elfi Ceulemans van het familiebedrijf Studio Stokstaart al ruim duizend 'berenjacht-adressen' in kaart. Ook elders in de regio kent het initiatief een groot succes, zo blijkt uit de Vlaamse kaart van de Berenspotters.
27/03 16u15  Erotheek geeft tips tegen verveling: “Elk orgasme is een moment van escapisme”Erotheek Libidos vierde deze maand het dertigjarig bestaan, al was dat door de coronacrisis helaas met gesloten deuren. De vijf vestigingen worden geleid door Lierenaar Luc Ceulemans en Bert De Keuster uit Wiekevorst (Heist-op-den-Berg). Die laatste leidt ons rond door zijn geesteskind, met een boodschap van hoop én wat eigenzinnige tips om de verveling tegen te gaan.
27/03 16u15  Jonge mama opende frituur 10 dagen voor uitbraak corona: “Ik geef niet op”“De start van mijn nieuwe zaak was niet ideaal, maar stoppen is geen optie. Zolang ik kan en mag, blijf ik friet bakken”, zegt frituriste Erina Bijns (29) uit Ravels. De jonge mama opende de onderneming van haar dromen, een eigen frituur, op het slechtst denkbare moment: op 5 maart, tien dagen voordat de coronacrisis uitbrak.
27/03 16u15  Mechels echtpaar zat bijna op terugvlucht uit Spanje: “Sorry, we nemen alleen Nederlanders mee”Een echtpaar uit Mechelen, dat is gaan overwinteren aan de Costa del Sol, zou zaterdag terug in Zaventem landen. Corona houdt ze echter ‘gevangen’ in hun appartement in Torre del Mar, zeker nog drie weken. “Schrijf gerust dat we hier bijna in een gesloten instelling zitten. We zaten bijna in het vliegtuig. Maar omdat we Belgen zijn en geen Nederlanders werden we met onze gereserveerde en betaalde tickets door Transavia aan de incheckbalie wandelen gestuurd. We zijn nog gezond, maar héél bang ”, zegt Mechelaar Dany Meeuws (69).
27/03 16u15  Antwerpse drugscrimineel ‘Billy’ na fietstocht geliquideerd in MexicoDe Antwerpse drugscrimineel Martin ‘Billy’ Meech is in Mexico-Stad vermoord na een fietstocht. De in Merksem opgegroeide Belgische Brit werd door het hoofd geschoten.
27/03 16u15  De hartverwarmende virusremmer van de dag: eten voor zij die niet naar hun eigen kot kunnenElke dag serveren we jou een coronatip waar je warm en/of vrolijk van wordt. Vandaag: er zijn mensen die niet in hun kot kunnen blijven, omdat ze er geen hebben. De vrouw in het filmpje, die gefilmd wordt door haar dochter, brengt daarom iets te eten aan daklozen.
27/03 16u15  Mechelse vrijwilligers zijn supersolidair, stad zoekt hulpbehoevendenHet vrijwilligersplatform dat de stad Mechelen bij het begin van de coronacrisis lanceerde, wordt overspoeld door mensen die willen helpen. Het aanbod aan vrijwilligers overstijgt zelfs de vraag. Daarom roept de stad hulpbehoevenden op om zich zeker te melden wanneer ze met iets kunnen geholpen worden.
27/03 16u15  Staf KV Mechelen levert helft van loon in, spelers overleggen dit weekendZoals aangekondigd neemt ook KV Mechelen maatregelen om de financiële gevolgen van de coronacrisis te beperken. De technische en medische staf van de club is tot een akkoord gekomen om de helft van hun loon in te leveren. Ook van de spelers vraagt de club een inspanning. Zij overleggen dit weekend over hun bijdrage.
27/03 16u15  Thuisverpleegkundige krijgt koningin Mathilde aan de lijn: “Warme woorden van steun”Verpleegkundige Vanessa Geens (45) van het Wit-Gele Kruis en haar patiënte zuster Christella (85) kregen vrijdag een telefoontje dat grote indruk maakte. Koningin Mathilde belde beide dames op om hen steun te betuigen in deze zware tijden. “Het heeft ons deugd gedaan”, vertelt de Olense thuisverpleegkundige.
27/03 15u15  Boris Johnson test positief op coronavirus: “Ik heb milde symptomen ontwikkeld, maar blijf de regering leiden”De Britse premier Boris Johnson heeft positief getest op het coronavirus. Dat maakt hij zelf bekend op Twitter. “Maar ik blijf de regering leiden.”
27/03 15u15  Stadsbeiaardier speelt verzoeknummersZelfs in coronatijden zijn er nog zekerheden. De automatische beiaard van de Sint-Romboutstoren speelt onverstoorbaar verder. Stadsbeiaardier Eddy Mariën gaat nog een stapje verder en speelt zondag voor het eerst een verzoeknummer van de Mechelaars.
27/03 15u15  “Dringend ingrijpen om achterstand bij kansarme kinderen tegen te gaan”Het Antwerpse stadsbestuur moet dringend ingrijpen om ervoor te zorgen dat kansarme kinderen en jongeren niet hopeloos achterop geraken. Dat zegt Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). “De stad heeft een belangrijke taak te vervullen tijdens, maar ook na de coronacrisis”, vindt de Antwerpse.
27/03 15u15  BV’s springen massaal op de kar van #ikredlevensMet #IKREDLEVENS, de nieuwste campagne van de Vlaamse overheid, wordt de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus naar een hoger niveau getild. Het principe is simpel: doe de check-check-check, drie basisprincipes die elke inwoner zou moeten volgen. Ook onze BV’s zetten hun fans massaal aan om afstand t houden en geregeld de handen te wassen. Een overzicht.
27/03 15u15  Anderhalf uur file op Antwerpse Ring door wegenwerkenDoor wegenwerken op de E313 ter hoogte van Wommelgem richting Lummen staat er een file vanaf Linkeroever op de Antwerpse Ring. Je verliest er zo’n anderhalf uur. Verkeer vanuit Gent naar Hasselt rijdt beter via Brussel, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
27/03 15u15  Crocs geeft klompen weg aan zorgpersoneelSchoenenmerk Crocs, geliefd door bepaalde luxemerken zoals Balenciaga maar evenwel gehaat door modekenners, gaat Amerikaans zorgpersoneel helpen. Het merk is van plan om dagelijks 10.000 paar van klompen te doneren aan ziekenhuizen.
27/03 15u15  Gemeente Zoersel geeft getroffen handelaars die moeten sluiten 500 euroHet schepencollege van Zoersel neemt extra maatregelen om de getroffenen van de coronacrisis te ondersteunen. Zo krijgen lokale handelaars die moeten sluiten 500 euro en gaat er nog 25.000 euro binnen de sociale dienstverlening naar inwoners die het sociaal moeilijk hebben. Dit onder meer ter compensatie van de sociale kruidenier die gesloten is.
27/03 14u15  Na vijf doden in Borgerhoutse serviceflats nu ook twee thuisverplegers besmet met coronaNadat begin deze week vijf bewoner van de Borgerhoutse serviceflats De Fontein waren overleden aan het coronavirus, zijn nu ook twee zelfstandige thuisverplegers besmet die patiënten verzorgen in De Fontein. Dat meldt Borgerhout TV en wordt bevestigd aan Gazet van Antwerpen.
27/03 14u15  Geen amateurvoetbal meer in BelgiëOm het blijvende risico van het coronavirus in te dijken, zal elke voetbalcompetitie buiten 1A en 1B in ons land stopgezet worden. Van eerste amateur tot de reeksen in 4de provinciale zal er dus niet meer gevoetbald worden. Ook het futsal, minivoetbal, de Women’s Super League en alle andere vrouwencompetities vallen onder dezelfde regeling. De stand van 12 maart 2020 geldt als eindstand.
27/03 14u15  Beschilderde stenen van kapster Ilse reizen rond in VosselaarKapster Ilse Van Meerbeeck uit Vosselaar heeft een aantal beschilderde stenen verspreid in het dorp. Wandelaars mogen die stenen even meenemen en ergens anders leggen.
27/03 14u15  Elvire viert honderdste verjaardag tijdens coronacrisis, maar buren vergeten haar allerminstCoronacrisis of niet, buren van Elvire Segers uit Mechelen spaarden zich kosten noch moeite om haar een onvergetelijke honderdste verjaardag te bezorgen. Mantelzorger Jef versierde haar huis met ballonnen, buurvrouw Hilde trakteerde met enkele mensen uit de buurt op een ontbijt. En ze zorgde ervoor dat er meer dan honderd verjaardagskaartjes werden bezorgd. Kersverse eeuweling Elvire die aan haar voordeur even kwam piepen, was zichtbaar aangedaan. Vooral toen buren met de nodige social distancing begonnen te zingen.
27/03 14u15  Cultuur bij je thuis? Opera Ballet Vlaanderen toont gratis opnames van voorstellingenNu door de coronacrisis geen voorstellingen kunnen plaatsvinden bij Opera Ballet Vlaanderen, zet het kunsthuis opnames van vijf producties van de voorbije seizoenen online. Het aanbod wordt later nog uitgebreid.
27/03 14u15  Luxelabel Bottega Veneta verlicht coronastress met creatief platformHet Italiaanse luxelabel Bottega Veneta heeft met de Bottega Veneta Residency een virtueel platform ontwikkeld. De bedoeling ervan? Talenten uit verschillende creatieve velden bundelen om verlichting te brengen tijdens de coronacrisis.
27/03 13u15  Opnieuw twee mannen opgepakt die naar politie spuwenDonderdag zijn opnieuw twee mannen opgepakt die tijdens twee verschillende incidenten gespuwd zouden hebben naar de politie. De twee mannen van 38 en 44 jaar worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
27/03 13u15  K3 herwerkt ‘handjes draaien’ tot ‘handjes wassen’ om kinderen coronamaatregelen aan te lerenK3 lost een bijzondere videoclip. Met hun nummer Handjes wassen willen Hanne, Klaasje en Marthe iedereen veilig door de quarantaine loodsen. Het deuntje ken je al van hun nummer Handjes draaien. “Op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen.”
27/03 13u15  Politie onderschept Limburgse vrouw die “de liefde wil gaan bedrijven”Een 30-jarige vrouw uit Lanaken heeft een dure vrijdagochtend opgelopen, nadat de politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt haar in Bilzen had onderschept. Ze zei dat ze naar Hoeselt onderweg was om de liefde te gaan bedrijven. Ze zat met een hoge nood aan affectie wegens de “lockdown-light”. De vrouw bleek echter dronken achter het stuur te zitten en een speekseltest wees op het gebruik van cocaïne, meldt de politie vrijdag.
27/03 13u15  Van leren schrijven tot beginnen naaien: vijf hobby’s at homeNu hobby’s buiten je eigen huis zijn gestaakt, kun je de vrije tijd gebruiken om een nieuwe passie te ontwikkelen. Geen inspiratie? Wij zetten vijf fijne en vooral toegankelijke tutorials en cursussen online die je kunnen boeien. Kom jij als schrijver of naaister uit deze quarantaine?
27/03 13u15  Nathalie Meskens bevallen van eerste kindjeNathalie Meskens (37) is woensdag bevallen van een dochtertje dat de naam Lima kreeg. Dat deelde presentatrice subtiel mee via haar Instagramaccount. Het is het eerste kindje voor Meskens en haar vriend Nadim.
27/03 13u15  Zachte lippen en een frisse huid: DIY-beauty om thuis uit te proberenHeb je geen gezichtsmasker of scrub meer op voorraad? Geen stress. Heel wat beautyproducten kan je erg gemakkelijk zelf maken met slechts enkele ingrediënten, die je ongetwijfeld wel nog in de voorraadkast hebt liggen of bij lokale webshops kan bestellen.
27/03 12u15  Voor het eerst kat besmet met coronavirus in ons landVoor het eerst is het coronavirus vastgesteld bij een kat. Ze vertoonde symptomen en werd getest, waarna bleek dat ze het van haar besmette baasje in Wallonië had gekregen. “Dit is een alleenstaand geval”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
27/03 12u15  Beroemdheden applaudisseren volop voor Britse zorgverlenersIn de meeste Europese landen klonk er de laatste dagen applaus voor alle zorgmedewerkers en ook Groot-Brittannië laat nu van zich horen. Aangespoord door de prinsjes George en Louis en prinses Charlotte klonk toonde het hele land zijn appreciatie voor de dokters, verplegers en andere medewerkers in de zorg.
27/03 12u15  Nathalie Meskens bevallen van eerste dochtertjeNathalie Meskens (37) is bevallen van haar eerste kindje. Dat deelde presentatrice subtiel mee via haar Instagramaccount. Het is het eerste kindje voor Meskens en haar vriend Nadim.
27/03 12u15  "Twee F1-teams dreigen door het coronavirus te verdwijnen"?De voorzitter van ‘Motorsport UK,’ David Richards, trekt aan de alarmbel. Als Liberty Media niets onderneemt om de kleinere teams te beschermen zou de coronacrisis voor hen wel eens dramatisch kunnen aflopen.
27/03 12u15  Zachte lippen en een frisse huid: DIY beauty om thuis uit te proberenHeb je geen gezichtsmasker of scrub meer op voorraad? Geen stress. Heel wat beautyproducten kan je erg gemakkelijk zelf maken met slechts enkele ingrediënten die je ongetwijfeld wel nog in de voorraadkast hebt liggen of die je bij lokale webshops kan bestellen.
27/03 12u15  De Wever doet oproep aan federale regering: “Leg geen tegenstrijdige verklaringen meer af”Na een vergadering met de Antwerpse lokale crisiscel doet Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) een oproep naar de federale regering. “Ik heb alle begrip voor de moeilijke toestand, maar ik zou toch graag willen vragen om geen tegenstrijdige verklaringen meer af te leggen betreffende de huidige maatregelen,” aldus burgemeester De Wever over de aanpak van de coronacrisis.
27/03 12u15  Thuiswerken is niet altijd een pretje: dagboek van onze journalisten na twee weken coronacrisisIn ons land gelden sinds twee weken strenge maatregelen om het coronavirus in te dijken. Ook uw krant leeft die strikt na. Op de redactie loopt nog amper volk rond. Wie kan, werkt van thuis. Vijf journalisten vertellen hoe dat niet altijd van een leien dakje loopt.
27/03 12u15  Mama Sofie giet haar leven tijdens corona in een getekend dagboekWat doet een moeder die plots de kinderen 24 uur op 24 onder haar hoede heeft omdat een vies virus dat nodig maakt? Wanneer je het talent hebt van Sofie De Vry uit Herentals, dan maak je van je leven toch een stripverhaal?
27/03 12u15  Hoogstraatse standenbouwer plaatst scheidingswanden in ziekenhuisDoor het stijgend aantal coronabesmettingen moeten ziekenhuizen een logistieke oplossing vinden voor nieuwe patiënten. Standenbouwer VDS Productions uit Hoogstraten heeft het AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth uit de nood geholpen.
27/03 12u15  Sterke toename ernstig zieke coronapatiënten in Mechels ziekenhuis: “11 op intensieve, 6 aan beademing”Het AZ Sint-Maarten in Mechelen merkt een sterke toename van ernstig zieke patiënten die intensieve zorg vragen. In het ziekenhuis waren er vrijdagmorgen 39 patiënten opgenomen. “Daarvan verblijven er elf op intensieve zorg en worden er zes beademd”, klinkt het.
27/03 11u15  De coronakater van De Wever: N-VA staat aan de zijlijn en dat valt zwaarDe N-VA staat grotendeels aan de zijlijn in de aanpak van de grootste gezondheidscrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat valt de partij zwaar.
27/03 11u15  BINNENKIJKEN: de charme van een koekjesfabriek in BorgerhoutIn het voorbijgaan zou je het niet vermoeden, maar achter een blauwe toegangspoort in Borgerhout schuilt een fijn geheim. Van de fabriek waar in de negentiende eeuw de familie Parein Petit Beurre-koekjes bakte, maakten Annie en Holger een toevluchtsoord waar je de stad compleet vergeet. Ze creëerden er een woning waar ze tegelijk de producten tonen van Dauby, het bedrijf voor deur-, raam- en meubelbeslag dat ze samen runnen. Annie: “Als je een product ziet in de sfeer waar het thuishoort, komen de ideeën vanzelf.”
27/03 11u15  84 inbreuken en 7 bedrijven gesloten na 3 dagen controleren: “De situatie is té ernstig om nonchalant te zijn”Heel wat bedrijven in ons land volgen de nieuwe preventiemaatregelen voor het coronavirus niet voldoende op. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V). Daar kwamen in korte periode meer dan 170 klachten binnen, en de arbeidsinspectie heeft al 7 bedrijven gesloten. “De situatie is té ernstig om nonchalant om te gaan met de gezondheid van werknemers”, zegt Muylle.
27/03 11u15  Remco Evenepoel hoopt in juni weer te koersen: “Het WK is nu mijn grote doel”Remco Evenepoel (20) maakt voorzichtig nieuwe plannen: als olympisch goud niet kan, dan wordt hij dit najaar bij voorkeur wereldkampioen in Martigny. Van zodra er opnieuw gekoerst wordt, wil Evenepoel ook opnieuw winnen. “Ik weet van mezelf: twee of drie weken hard trainen en ik ben in vorm.”
27/03 11u15  Inbrekers steken te voet de grens over om in te breken in loodsen en stallenIn verschillende loodsen en stallen in het Essense gehucht Horendonk is afgelopen week ingebroken. De politiezone Grens wijst erop dat het ook in deze tijden van corona belangrijk is om uw eigendommen op slot te doen.
27/03 11u15  BOEK. Louise Jensen - De familieLaura rouwt na het plotselinge overlijden van haar echtgenoot. Ze is niet alleen heel verdrietig, ze heeft het ook financieel moeilijk. Ze is dan ook heel dankbaar wanneer een lokale gemeenschap, Oak Leaf Organics, haar en haar 17-jarige dochter Tilly een huis aanbiedt.
27/03 11u15  Dertiger is motorfiets kwijt na ongeval met bromfietser in DeurneEen motorrijder is donderdagavond zijn motorfiets kwijtgespeeld nadat hij in Deurne betrokken was geraakt in een ongeval met een bromfietser. Hij blies positief, reed rond met een rijverbod en had geen documenten voor de motor.
27/03 11u15  BOEK. Steve Cavanagh - VerdraaidVoor de Noord-Ierse mensenrechtenadvocaat/thrillerauteur Steve Cavanagh hebben we al langer een boontje. Zijn debuut ‘Geen tijd om te sterven’ (later ook als De verdediging uitgebracht, red) liet er al geen twijfel over bestaan. Dit was een auteur die over de zeldzame gave beschikte om plot, personages, actie, spanning en humor in een dusdanig mix te gieten, dat je vanaf de eerste bladzijde al aan zijn drankje verslaafd was.
27/03 11u15  BOEK. Tom Holland - HeerschappijDe veelgelezen Britse historicus Tom Holland, die in vorige boeken al de Romeinen, de Middeleeuwen en de Islam aanpakte, buigt zich in Heerschappij over het christendom. De ondertitel ‘Hoe het christendom het Westen vormde’ vat het boek eigenlijk perfect samen.
27/03 11u15  Nederlandse zangeres Liesbeth List (78) overledenDe Nederlandse zangeres en actrice Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar familie. List was bij ons onder meer bekend van de hit ‘Pastorale’ met Ramses Shaffy.
27/03 11u15  Billy Porter daagt fans uit om zijn outfits na te apenOm de verveling tegen te gaan, lanceert mode-icoon Billy Porter op Instagram een zogenaamde ‘fashion challenge’, waarbij hij zijn fans uitdaagt om zijn excentrieke outfits na te bootsen. En dat leverde al heel wat hilarische beelden op….
27/03 10u15  Open brief van voorzitter Lierse: “De voorbije twee seizoenen leken een beetje op ‘Blind Getrouwd’”Luc Van Thillo, de voorzitter van Lierse K., heeft gisteren van zich laten horen. De sterke man van de Pallieters maakt van de competitie-onderbreking gebruik om zich tot de fans te richten: “Als ik al die rode cijfers van de clubs uit 1B zie… Wij willen Lierse op een gezónde manier hogerop krijgen.”
27/03 10u15  Pakjesbezorger (23) rijdt onder invloed rond in bestelwagen met platte bandenDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft donderdagvoormiddag op de Antwerpsesteenweg in Mechelen een bestuurder van een koerierdienst aan de kant gezet. De bestuurder was onder invloed van drugs.
27/03 10u15  DISCUSSIE. Doet de quarantaine je makkelijker naar de fles grijpen?Doen de dagen in afzondering je makkelijker naar de fles grijpen? Staat door het horecaverbod de deur wijd open naar thuis drinken, en dus méér drinken? Probeer jij je drankgebruik wat in te tomen? Of is dat glaasje aan het eind van de dag nu net je beloning omdat je de regels zo goed hebt gevolgd?
27/03 10u15  Claire draagt al 22 jaar dezelfde jurk: “Ik heb geen nieuwe garderobe nodig”De Britse stiliste Claire Rees draagt al meer dan 22 jaar dezelfde zomerjurk. Niet alleen omdat het jurkje er na al die jaren nog steeds goed uitziet, ook omdat ze zo haar impact op het milieu wil verkleinen.
27/03 09u15  Talentenfabriek organiseert opleiding voor onderhoudstechniciTientallen Antwerpse bedrijven vinden geen geschikte onderhoudstechnici. Talentenfabriek - het job- en opleidingspunt voor de industrie in Antwerpen - levert inspanningen om dit knelpunt mee op te lossen. Samen met partners VDAB en FTMA/VIBAM/ANTTEC organiseert het in 2020 opnieuw twee opleidingstrajecten specifiek voor onderhoudstechnici.
27/03 09u15  Muzikale bakker ontroert met versie van ‘We zullen doorgaan’ in de winkelBij bakker De Broodkorf aan de kerk van Itegem (Heist-op-den-Berg) hebben ze voor een pakkend moment gezorgd. De muzikale medewerkers hebben er in de winkel hun versie van We zullen doorgaan gespeeld, als teken van verbondenheid met iedereen die het moeilijk heeft.
27/03 08u15  Rupelmondenaar maakt reportage in Bergamo: “Het is hier een catastrofe”In opdracht van een Zweedse televisiezender is Rupelmondenaar Filip Huygens een reportage gaan filmen in het Italiaanse Bergamo, het Europees epicentrum van het coronavirus. Hij zag er mensen sterven en anderen terug ontwaken op de intensieve zorgen van een ziekenhuis. “Het is hier catastrofaal.”
27/03 07u15  Nationale Veiligheidsraad komt opnieuw samen over coronacrisis: wat ligt er op tafel?De Nationale Veiligheidsraad komt vrijdagnamiddag opnieuw bijeen over de coronacrisis. Of er nieuwe maatregelen komen, valt nog af te wachten. Daarvoor is het in de eerste plaats uitkijken naar wat de experten rond de tafel adviseren.
27/03 07u15  Dit verandert op 1 april: gratis anticonceptie, hogere banktarieven, sommige kinesisten duurderApril staat voor de deur en de nieuwe maand brengt een al veranderingen met zich mee. Een overzicht.
27/03 07u15  Muziekindustrie vraagt om platen van eigen bodem te draaien: “Er wordt stevig op ons ingehakt”De verenigde Belgische muzieksector, met daarin onder meer Sabam, BEA en Ultratop, trekt aan de alarmbel. “Door het afgelasten van concerten en festivals, het uitstel van releases en promo’s en de sluiting van platenwinkels, wordt stevig ingehakt op de muziekindustrie. De fysieke verkoop van cd’s en vinyl zien we bovendien herleid tot zo goed als nul”, laten ze weten.
27/03 07u15  Voorlopig laatste aflevering van ‘The voice kids’Elf jonge talenten hebben hun plekje in de halve finale van The voice kids al verzekerd. Vrijdagavond krijgt een laatste lading kandidaten de kans om door te stoten in de laatste knockout. Tegelijk wordt dit voorlopig de laatste aflevering van het seizoen, nu de opnames zijn stilgelegd door het coronavirus.
27/03 07u15  Peloton niet opgezet met voorstel van minister De Crem: “Dit zou een van de domste regels zijn”“Fietstochten van 50 kilometer kunnen niet meer.” Als het plan van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) vandaag wordt bekrachtigd door de Veiligheidsraad, zullen de Belgische wielerprofs voortaan moeten trainen rond hun kerktoren. “Ze gaan ons die uitlaatklep toch niet afnemen? Dit is een eigenaardig voorstel”, reageert Greg Van Avermaet.
27/03 07u15  Ondanks coronacrisis stijgt trafiek in Antwerpse haven, maar opslagprobleem verwachtTerwijl de economie klappen krijgt, stijgt de goederentrafiek in de havens. Dat meldt het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). De Antwerpse haven geeft aan volledig operationeel te zijn. Maar bij de havenarbeiders heeft intussen aanzienlijk meer personeel dan gewoonlijk zich ziek gemeld.
27/03 05u15  Door andere dagindeling grijpen we naar de flesWe mogen niet meer op café of op restaurant, en dus aperitieven we thuis. Met de vrienden via de computer, maar ook alleen.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Ambulancedienst fabriceert zelf ‘faceshields’ met 3D-printer30/03 01u15 - Gazet van Antwerpen: Ambulancediensten die niet aan een ziekenhuis verbonden zijn, hebben het moeilijk om beschermingsmateriaal te verkrijgen voor het vervoer van coronapatiënten, zegt het Ambulancecentrum Antwerpen. De ambulancedienst besloot om enkele 3D-printers aan te kopen om zelf faceshields te kunnen maken.
11x De hartverwarmende virusremmer van de dag: wanneer je toch echt naar de winkel moet29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Elke dag serveren we jou een coronatip waar je warm en/of vrolijk van wordt. Vandaag: winkelen in tijden van corona is niet altijd even evident. Daardoor zullen sommigen hun trip naar de winkel soms iets meer uitstellen dan normaal. Maar dan komt er een moment waarop dat echt niet meer gaat …
10x Kaap van 10.000 besmettingen is bereikt in ons land, nu komt de week van de waarheid en de hoge cijfers30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Hebben we genoeg bedden voor alle ernstig zieke coronapatiënten? Dat is de vraag die de zorgverleners in ons land deze week bezighoudt. Want de piek nadert. Dit weekend is de kaap van 10.000 geregistreerde besmettingen bereikt. Sciensano telde weer 177 patiënten extra op intensieve zorgen en 142 sterfgevallen.
10x STANDPUNT. Geen onnozele vragen meer30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Misschien moet iedereen nu maar eens ophouden met het stellen van onnozele vragen over wat mag en niet mag in deze coronacrisis. En als die vragen toch worden gesteld, laat ze dan beantwoorden door specialisten.
9x Communicantjes hadden zó naar hun grote dag uitgekeken30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: De eerste en plechtige communies die zouden plaatsvinden tussen Pasen en Pinksteren, worden uitgesteld. Dat heeft de Antwerpse bisschop Johan Bonny nu duidelijk gemaakt. “Als we een mooie viering willen, met alle generaties samen, dan zullen we moeten wachten tot na de coronacrisis. Als het in juni nog kan, zullen we het dan doen, anders zal het na de zomervakantie zijn”, zei Bonny in De Zevende Dag. De communies een jaar uitstellen, wil hij niet. En dat hopen ook deze communicantjes en vormelingen in spe.
9x Hengelaars klagen: “Als er nu één sport is waar afstand heilig is”30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Niet alleen het kanaalvissen is stilgelegd, elke vorm van recreatief hengelen is verboden en dat stuit sportvissers tegen de borst. “Als er nu één sport is waar afstandsregels sowieso al heilig zijn, dan is het toch de hengelsport”, vindt wedstrijdvisser Fons Verrijckt (49) uit Zoersel. Als je de online-hengeldiscussieforums leest, staat hij niet alleen. “Wij begrijpen dat men streng moet zijn, maar dit is moeilijk te begrijpen. Zaterdag fietste ik over de dijk naast de Nete waar het wemelde van fietsers en wandelaars en in het bos stond het vol auto’s.”
9x COLUMN. Ellebogenwerk30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Ellebogenwerk was altijd een negatief beladen woord. Je zag er asociale haantjes-de-voorste bij die zich, zonder zich iets aan te trekken van de rest van de wereld, een weg naar de top wroetten, of naar een aaitje van de baas, of naar die vijftien pakken drielagig toiletpapier. Tot ik zondagnamiddag op het zo goed als lege perron van metrostation Opera op een tram naar Linkeroever stond te wachten.
9x GAIA opent hulplijn, want ook huisdieren kunnen coronastress krijgen29/03 23u15 - Gazet van Antwerpen: Als het coronavirus en de maatregelen ertegen u stress geven, kunnen ook uw huisdieren onrustig worden. “Nu we met z’n allen collectief in ons kot blijven, hebben huisdieren meer gezelschap en is de routine zoek”, zegt professor diergedrag Christel Moons. Dierenrechtenorganisatie GAIA opent maandag een 0800-lijn voor iedereen met vragen over dieren en corona.
9x Chiro Gompel houdt online Chironamiddag29/03 23u15 - Gazet van Antwerpen: De Chirojongens van Gompel (Mol) hielden zondagnamiddag hun wekelijkse Chironamiddag. Al deden ze dat ditmaal online. Zo moest elke leeftijdsgroep een speciale opdracht tot een goed einde brengen. De oudsten zochten dan weer contact met elkaar via het videochatplaform Zoom.
8x UZ Antwerpen zoekt geld voor coronabestrijding30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: De vijf universitaire ziekenhuizen in ons land hebben een fonds geopend dat ze zullen besteden aan de aanpak van Covid-19. “Er zijn mensen die iets meer willen doen dan in de handen klappen voor het zorgpersoneel. Met hun geld zorgen wij onder meer voor de verdere uitbreiding van onze afdeling intensieve zorgen.”

Statistieken

Artikels:
1862
Gelezen:
1931
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven