zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Auto rijdt achteraan in op brommer: twee gewonden In de Schriekstraat in Putte is zaterdagmiddag een bromfietser aangereden door een auto. Daarbij vielen twee gewonden.
23/03 14u00  Kempenaar beklimt K2 ter voorbereiding van… K2: “Ik geef me minder dan 50 procent kans” Slapen doet hij de komende maanden in een zuurstoftent en trainen doet hij op de trappen van de Silvertopblokken met een zware rugzak op de rug. Niels Jespers (33) uit Meerle (Hoogstraten) bereidt zich de komende maanden voor op de beklimming van de K2, de hoogste berg na de Mount Everest. Hoeveel kans hij zichzelf geeft op slagen? “Minder dan 50 procent.”
23/03 13u30  13.000 tickets voor 50ste Dodentocht vliegen de deur uit, ook wachtlijst loopt goed vol De 13.000 tickets die beschikbaar waren voor de vijftigste 100 Km Dodentocht van Bornem zijn zaterdag in twee uur uitverkocht.
23/03 13u15  Philippe Muyters trekt 400 miljoen euro uit voor strijd tegen klimaatopwarming Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) trekt 400 miljoen euro uit om de CO2-uitstoot te beperken, zodat de klimaatopwarming kan worden bestreden.
23/03 13u15  Tanja Dexters komt met nieuwe reden voor vlucht na ongeval: “Luk Alloo was onderweg en daar hadden we écht geen zin in” Tanja Dexters heeft onthuld waarom ze na een zwaar ongeval maandagavond op de E313 in Olen razendsnel vertrok. Vluchten deed ze niet, zegt de voormalige Miss België, ze zou zelfs langer dan een half uur gewacht hebben. Het koppel wilde naar eigen zeggen enkel voorkomen dat hun vreemde ongeval door een cameraploeg van ‘Alloo bij de wegpolitie’ onder de loep werd genomen.
23/03 12u45  Franse gerecht ondervraagt voorzitter voetbalclub PSG in corruptieonderzoek in verband met… WK atletiek PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi is in de Franse hoofdstad Parijs ondervraagd in een onderzoek naar mogelijke corruptie bij de kandidatuur van Doha voor het WK atletiek, zo vernam het Franse nieuwsagentschap AFP uit goede bron.
23/03 12u45  Politie ziet hoe chauffeur overweg oprijdt terwijl slagbomen al in beweging zijn: “Bedroevend” Bij controles aan spooroverwegen in Mechelen en Willebroek heeft de politie bijna dertig chauffeurs op de bon gezwierd. “Het was bedroevend om vast te stellen hoeveel bestuurders er gevaarlijke risico’s namen”, reageert de politie.
23/03 12u45  Drijvende kracht achter Football Leaks in eigen land in voorlopige hechtenis genomen De Portugese Football Leaks-hacker Rui Pinto is vrijdagavond na een eerste verhoor door onderzoeksrechter Maria Antonia Andrade in Lissabon in voorlopige hechtenis genomen, zo bevestigde zijn advocaat Francisco Teixeira da Mota.
23/03 12u45  Niels beklimt gevel van Antwerpse klimwinkel K2 Opvallend beeld op de Frankrijklei in Antwerpen zaterdagochtend. Niels Jespers beklom er de gevel van klimwinkel K2. Hij deed dat met behulp van de vensterbanken en ramen van de gevel.
23/03 12u15  Drie vegan-adresjes om uit te proberen in Antwerpen Lisa Wuyts (25) is al een paar jaar veganist. Alleen wanneer ze op restaurant gaat en het niet anders kan, eet ze af en toe vegetarisch. Maar dat moet steeds minder. In Antwerpen openen steeds meer veganistische adresjes of restaurants waar een vegan alternatief wordt aangeboden. Om die aan de man te brengen, organiseert Lisa foodtours door de stad langs de meest interessante plekjes om plantaardig eten te scoren. Speciaal voor uw krant toont ze haar drie favoriete adressen.
23/03 12u00  Opnieuw tekort aan luchtverkeersleiders: zaterdag drie uur geen vliegverkeer op luchthaven Luik Door een tekort aan luchtverkeersleiders zal er zaterdagavond tussen 19 en 22 uur geen vliegverkeer mogelijk zijn op de luchthaven van Luik. Dat meldt Skeyes na enkele dagen waarin het luchtverkeer ook al ernstige hinder opliep door acties van de luchtverkeersleiders.
23/03 12u00  Twee mannen opgepakt voor stelen dure apparatuur uit auto’s van media na schietpartij in Utrecht Er zijn twee mannen opgepakt op verdenking van inbraak in meerdere mediavoertuigen in Utrecht tijdens de nasleep van de bloedige schietpartij. Het gaat om auto’s van buitenlandse media, die toen in Utrecht waren om verslag te doen van de gebeurtenissen.
23/03 12u00  Dodentocht in twee uur tijd volledig uitverkocht: “Tomorrowland-toestanden” De 13.000 tickets die beschikbaar waren voor de vijftigste 100 Km Dodentocht van Bornem zijn zaterdag in twee uur tijd uitverkocht.
23/03 12u00  Politie rolt grote cannabisplantage op: meer dan 5 kilo cannabis in beslag genomen De politie kon een grote cannabisplantage oprollen in een appartement aan de Groenendaallaan in Merksem. De slaapkamer van het appartement was volledig omgebouwd en goed geïsoleerd. Daardoor was er geen geurhinder van buitenaf vast te stellen. In totaal werd zo’n 5 kg cannabis in beslag genomen.
23/03 11u45  Brandweer rukt uit voor smeulende tl-lamp in Wibra-vestiging Mortsel De brandweer rukte zaterdagmorgen uit naar de Wibra-vestiging aan de Statielei in Mortsel. Daar had het personeel en het cliënteel een brandgeur waargenomen. Bij inspectie bleek een smeulende tl-lamp in het plafond de oorzaak te zijn.
Laatste update: vandaag om 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 22u15  LIVE. Tweede helft zonder doelkansen, houden de Rode Duivels hun voorsprong vast?De Rode Duivels beginnen vanavond aan hun EK-kwalificatiecampagne met als allereerste tegenstander Rusland. Wordt het een vlotte overwinning of een zure verrassing? Dat volgt u hier live vanaf 20u45!
21/03 22u00  Guy Van Sande is failliet verklaardDe ondernemingsrechtbank van Antwerpen heeft dinsdag het bedrijf van de gevallen acteur Guy Van Sande (55) failliet verklaard. Dat bevestigt ook de curator. Van Sande had zich sinds 2017 ingeschreven als bedrijf in Edegem in de “ambulante handel”.
21/03 22u00  Alison Van Uytvanck geeft ziek forfait in MiamiAlison Van Uyvtanck (WTA-51) heeft donderdag ziek forfait moeten geven voor haar openingswedstrijd op het WTA-toernooi van Miami (9.036.428 dollar).
21/03 21u45  Neurochirurge krijgt 5 jaar voorwaardelijk voor de moord op haar dochterHet hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven veroordeelt neurochirurge Mehrnaz Didgar (51) tot 5 jaar voorwaardelijk voor de moord op haar dochter Eline Pans (14). De jury heeft rekening gehouden met verzachtende omstandigheden. Maar op Mehrnaz Didgar kleeft voortaan het etiket van kindermoordenares. Schuldig aan de moord op haar dochter Eline. Dat heeft de Leuvense volksjury beslist. Het Openbaar Ministerie wou haar 26 jaar achter tralies.
21/03 21u45  ISVAG gaat in beroep tegen weigering omgevingsvergunningDe Raad van Bestuur van ISVAG heeft donderdagavond unaniem beslist in beroep te gaan tegen de weigering om een omgevingsvergunning voor de nieuwe afvalverbrandingsoven in Wilrijk te verlenen. ISVAG wild de huidige oven vervangen door een nieuwe installatie.
21/03 21u45  LIVE. Hazard zet Belgen weer op voorsprong na blunder Courtois: rusten bij 2-1De Rode Duivels beginnen vanavond aan hun EK-kwalificatiecampagne met als allereerste tegenstander Rusland. Wordt het een vlotte overwinning of een zure verrassing? Dat volgt u hier live vanaf 20u45!
21/03 21u30  LIVE. Poging Batshuayi van de lijn geredDe Rode Duivels beginnen vanavond aan hun EK-kwalificatiecampagne met als allereerste tegenstander Rusland. Wordt het een vlotte overwinning of een zure verrassing? Dat volgt u hier live vanaf 20u45!
21/03 21u15  Koning Filip en koningin Mathilde wonen afscheid kardinaal Danneels bijIn de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen is alles in gereedheid gebracht voor de uitvaart van kardinaal Danneels vrijdagvoormiddag. Heel wat prominenten wonen het afscheid bij. Onder hen ook koning Filip en koningin Mathilde.
21/03 21u15  “Piloot gecrashte Boeing 737 zocht wanhopig in handleiding wat hij moest doen”De piloten van de Boeing 737 MAX 8 die in oktober vorig jaar neerstortte, zochten wanhopig in de handleiding van het toestel waarom het maar bleef dalen. Drie ingewijden hebben dat aan het persbureau Reuters verklaard. Het toestel van het Indonesische Lion Air crashte uiteindelijk in de Javazee, alle 189 inzittenden kwamen daarbij om het leven.
21/03 21u15  Herentalsebaan: Voorstel eenrichtingsverkeer haalt het nietPVDA lanceerde op de districtsraad gisterenavond het voorstel om van de pas heraangelegde Herentalsebaan een eenrichtingstraat te maken. Het gaat om een knip aan het kruispunt met de Sterckshoflei en de Waterbaan, met eenrichtingsverkeer richting ’t Mestputteke en aan de andere kant richting AZ Monica. Ook wil de partij fietssymbolen tussen de tramsporen. “Die komen er”, reageerde districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). “Maar het voorstel voor eenrichtingsverkeer komt wel erg laat. In 2016 stond de Herentalsebaan op de agenda van de districtsraad. Het voorstel mét tweerichtingsverkeer werd goedgekeurd door de toenmalige meerderheid (met Groen red.), en niemand heeft tegengestemd. Er waren alleen onthoudingen. Als er toen een negatief advies was gegeven, begrijp ik dat dit voorstel nu opnieuw op tafel wordt gelegd, maar in dit geval zijn het ‘vijgen na Pasen’.” Het voorstel werd weggestemd, alleen PVDA en Groen stemden voor.
21/03 21u15  LIVE. Courtois gaat direct na openingstreffer compleet de mist in: 1-1!De Rode Duivels beginnen vanavond aan hun EK-kwalificatiecampagne met als allereerste tegenstander Rusland. Wordt het een vlotte overwinning of een zure verrassing? Dat volgt u hier live vanaf 20u45!
21/03 21u00  Vrouw van 75 doodt jongetje van 7 in ZwitserlandIn de Zwitserse stad Basel is een jongen van zeven jaar op de terugweg van school naar thuis gedood. Een vrouw van 75 wordt ervan verdacht het kind te hebben neergestoken. De jongen overleed kort na zijn overbrenging naar het ziekenhuis. Over het motief van deze bizarre daad, tast de politie voorlopig in het duister.
21/03 21u00  Honderden miljoenen wachtwoorden jarenlang beschikbaar voor 20.000 Facebook-werknemersFacebook heeft honderden miljoenen wachtwoorden van gebruikers jarenlang onversleuteld opgeslagen. Daar is de bekende beveiligingsonderzoeker Brian Krebs achtergekomen. Het socialemediabedrijf zelf zegt geen bewijs te hebben gevonden dat zijn werknemers misbruik hebben gemaakt van die wachtwoorden.
21/03 21u00  Francken wil niet opnieuw getuigen over humanitaire visaTheo Francken is niet van plan opnieuw te getuigen in de Kamercommissie over de humanitaire visa. Francken is daar niet toe verplicht, maar was wel opnieuw uitgenodigd door de partijen. Aanleiding waren de resultaten van het interne onderzoek dat zijn opvolgster Maggie De Block (Open VLD) had gevoerd. Dat riep onder meer nieuwe vragen op over de werkwijze van het kabinet-Francken bij het uitreiken van humanitaire visa.
21/03 21u00  LIVE. Eerste kansje is voor BatshuayiDe Rode Duivels beginnen vanavond aan hun EK-kwalificatiecampagne met als allereerste tegenstander Rusland. Wordt het een vlotte overwinning of een zure verrassing? Dat volgt u hier live vanaf 20u45!
21/03 20u45  LIVE. Rode Duivels starten met onuitgegeven elftalDe Rode Duivels beginnen vanavond aan hun EK-kwalificatiecampagne met als allereerste tegenstander Rusland. Wordt het een vlotte overwinning of een zure verrassing? Dat volgt u hier live vanaf 20u45!
21/03 20u30  Eurostar bekomt Franse licentie en kan ook bij een no deal-Brexit voortsporenHet Franse ministerie van Ecologische en solidaire transitie heeft het Franse filiaal van Eurostar een spoorlicentie toegekend. Hierdoor kan de maatschappij blijven sporen in Frankrijk, zelfs als er een harde Brexit, dus zonder akkoord, komt. Dat blijkt uit een publicatie in het Franse staatsblad.
21/03 20u30  LIVE: Rode Duivels starten met onuitgegeven elftalDe Rode Duivels beginnen vanavond aan hun EK-kwalificatiecampagne met als allereerste tegenstander Rusland. Wordt het een vlotte overwinning of een zure verrassing? Dat volgt u hier live vanaf 20u45!
21/03 20u15  LIVE: Geraken Rode Duivels voorbij Rusland in eerste EK-kwalificatiematch?De Rode Duivels beginnen vanavond aan hun EK-kwalificatiecampagne met als allereerste tegenstander Rusland. Wordt het een vlotte overwinning of een zure verrassing? Dat volgt u hier live vanaf 20u45!
21/03 20u00  Tony Mertens helpt gedupeerden op nippertje nog aan goederen: “Zo slecht als ik mij gisteren voelde, zo blij ben ik nu”De uiterst bekende verf- en interieurspecialist staat op de rand van het bankroet. Meerdere mensen blijken voorschotten te hebben betaald, soms grote bedragen. Moeten ze vrezen voor hun geld? Het bedrijf lijkt de klanten alvast nog goed te willen helpen.
21/03 20u00  Rode Duivels met Brussels middenveld, Martinez kiest voor Boyata én Castagne in plaats van Vermaelen en ChadliBondscoach Roberto Martinez geeft donderdag voor de opener van de kwalificatiecampagne tegen Rusland op het middenveld vertrouwen aan youngsters Youri Tielemans en Leander Dendoncker. Ook Timothy Castagne en Michy Batshuayi starten in de basis.
21/03 20u00  Huis verkopen? Dan moet u zeggen of het asbest bevatWie straks een huis of appartement verkoopt van voor 2001, zal met een certificaat moeten aan­tonen of het asbest bevat. Het Vlaams Parlement heeft een ­decreet over de invoering ervan goedgekeurd en dat is nodig. Het kankerverwekkende materiaal kan zo’n beetje overal zitten.
21/03 20u00  Apotheek voor vierde keer in anderhalve maand overvallenApotheek Multipharma op de Battelsesteenweg in Mechelen is donderdagavond voor de vierde keer op minder dan anderhalve maand tijd overvallen.
21/03 19u45  Deceuninck - Quick-Step met twee jonge sprinters (en Remco) naar Bredene-Koksijde Classic, Trek-Segafredo en Team Sky slechts met vijf rennersRemco Evenepoel begint in Bredene-Koksijde Classic aan zijn tweede luik als profrenner op eigen bodem. Met Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen heeft Deceuninck - Quick-Step alvast twee rasspurters die het zeker kunnen afmaken op de Ter Duinenlaan van Koksijde. Alvaro Hodeg bewees dat vorig jaar al en wil zijn titel maar al te graag verlengen.
21/03 19u45  Nina Derwael ook de beste op de balk tijdens Wereldbeker turnen in DohaNina Derwael heeft zich donderdag op de vierde wereldbekermanche in Doha ook op de balk voor de finale geplaatst. Net als woensdag aan de brug met ongelijke leggers zette de 18-jarige Limburgse in de kwalificaties de hoogste score neer. Met 13,566 punten deed ze beter dan de Française Marie Boyer (13,366) en de Chinese Li Qi (13,300).
21/03 19u45  Huis verkopen? Dan moet u aantonen of het asbest bevatWie straks een huis of appartement verkoopt van voor 2001, zal met een certificaat moeten aan­tonen of het asbest bevat. Het Vlaams Parlement heeft een ­decreet over de invoering ervan goedgekeurd en dat is nodig. Het kankerverwekkende materiaal kan zo’n beetje overal zitten.
21/03 19u30  Zandvoort wil dan toch 4 miljoen euro bijdragen aan Nederlandse F1-raceIn Zandvoort willen ze alles op alles zetten voor de organisatie van een Nederlandse F1-race. In Zandvoort is men nu bereid om alsnog met geld over de brug te komen voor het organiseren van een F1-race op het circuit van Zandvoort.
21/03 19u15  Twintig maanden cel gevorderd voor drugsdealer die bijna agent aanreedDe 24-jarige Mounaim D. uit Deurne stond donderdag in Antwerpen terecht voor handel in verdovende middelen en gewapende weerspannigheid. De twintiger had bijna een politieman omver gereden, nadat hij betrapt werd op een drugsverkoop. Het openbaar ministerie vorderde twintig maanden cel, 8.000 euro boete en de verbeurdverklaring van zijn auto en de in beslag genomen geldbedragen en drugs.
21/03 19u15  Luchtverkeersleider verwacht hinder rest van de dag en nachtSkeyes verwacht dat er nog de rest van de dag actie zal gevoerd worden door de luchtverkeersleiders en dat er ‘s avonds en ook ‘s nachts hinder zal zijn. Dat meldt de woordvoerder donderdagnamiddag.
21/03 19u00  Trump: “Tijd dat VS de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten erkennen”De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat Israëlische soevereiniteit over de Golaanhoogten erkend moet worden. Dat heeft hij donderdag meegedeeld op Twitter.
21/03 19u00  De verkeerde “man met hoedje” van aanslagen 22 maart publiceert boekFayçal Cheffou, die ten onrechte werd beschuldigd “de man met het hoedje” te zijn bij de terroristische aanslag van 22 maart op Brussels Airport, heeft donderdag zijn boek “Ils m’ont fait porter le chapeau” (Ze hebben mij de hoed doen dragen) voorgesteld. Hij blikt daarin terug op zijn arrestatie en opsluiting in de dagen na de aanslagen. Ook doet hij relaas over politiegeweld dat hij zegt te hebben ondergaan.
21/03 19u00  Emotioneel afscheid van Sea KingDe iconische Sea King van Defensie heeft donderdag finaal de wielen op het tarmac van de luchtmachtbasis in Koksijde gezet. Na 42 jaar dienst maakt de helikopter plaats voor de NH90 Caiman, die de “Search & Rescue”-taken (SAR) integraal overneemt. Met een laatste formatievlucht werd afscheid genomen van de helikopter.
21/03 19u00  Burgemeester Neufchâteau in verdenking wegens verkiezingsfraude met volmachtenDimitri Fourny, burgemeester van Neufchâteau, is in verdenking gesteld wegens fraude met volmachten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Dat heeft hij donderdag zelf aangekondigd op een persconferentie.
21/03 19u00  Meer dan zeventig doden door schipbreuk ferry in noorden IrakIn de Iraakse stad Mosoel is in de Tigris een ferry gezonken. Minstens 71 mensen kwamen om het leven, onder wie 33 vrouwen en 19 kinderen. Uit de rivier konden 55 mensen levend worden gered. Dat zei generaal Saad Maan, woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
21/03 18u45  Gollem Beers & Burgers aan Suikerrui sluitEen fancy hamburger verorberen aan de Suikerrui en vervolgens doorspoelen met een van de vele tientallen beschikbare ambachtelijke bieren behoort voortaan tot het verleden. De zaak Gollem Beers & Burgers heeft immers de deuren gesloten.
21/03 18u30  As Jubellaan-Tervuursesteenweg twee nachten en één dag afgesloten door werkenOp het kruispunt van de Jubellaan met de Tervuursesteenweg (N227) aan de grens tussen Mechelen en Hofstade (Zemst) neemt het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) volgende week het wegdek onder handen. De N227 is hierdoor van dinsdagavond tot donderdagochtend volledig afgesloten voor het verkeer.
21/03 18u15  Discotheek tracht te overleven in op sterven na dode sector: “Zondag is het zombiedag”Discotheek Millennium in Herselt bestaat twintig jaar. Komend weekend wordt dat gevierd met een optreden van 2Unlimited en drank voor de prijs van twintig jaar geleden. “Ik heb nog nooit een dj geboekt, daar ben ik resoluut tegen”, zegt zaakvoerder en dj Patrick Wouters (47).
21/03 18u15  Dak van ijsbaan Ruggeveld gaat er over enkele dagen afHet dak van IJsbaan Ruggeveld in Deurne wordt volgende week maandag afgebroken. Ook het achterste deel van het gebouw gaat tegen de grond. Het onthaalgebouw en de cafetaria blijven voorlopig staan.
21/03 18u15  Aantal racismeklachten tegen Antwerpse politie licht gestegenDe dienst Klantenmanagement van de Antwerpse lokale politie heeft vorig jaar 21 klachten ontvangen over mogelijke discriminatie of racisme door politiemedewerkers, oftewel twee meer dan in 2017. Dat blijkt uit het jaarlijkse diversiteitsrapport van het korps. De dienst Intern Toezicht behandelde 17 dossiers, dat zijn er acht meer dan in 2017.
21/03 18u15  Luxemburg bouwt hek aan Belgische grens om varkenspest buiten te houdenHet Groothertogdom Luxemburg gaat een afsluiting bouwen aan de Belgische grens om zich te beschermen tegen de Afrikaanse varkenspest. Dat heeft het Luxemburgse ministerie van Landbouw en Milieu gemeld. Het hek van 8 kilometer komt ten zuiden van Steinfort, in de buurt van de Belgische dorpen Sterpenich en Clairefontaine.
21/03 18u00  Nachtclub in Grote Pieter Potstraat moet vier weekends dicht na overlast: politie vindt zelfs nep-viagra op dansvloerNachtclub ’t Nivo in de Grote Pieter Potstraat moet tijdelijk de deuren sluiten. Dat besliste burgemeester Bart De Wever woensdag. Sinds augustus vorig jaar moest de politie al een tiental keer ter plaatse komen voor overlast, zoals vechtpartijen, openbare dronkenschap, geluidsoverlast en diefstallen. Daarom blijven de deuren van ’t Nivo van 23 maart tot 14 april elk weekend dicht.
21/03 18u00  N227 twee nachten en één dag afgesloten door werken aan nieuwe asfaltlaagOp de Jubellaan/Tervuursesteenweg (N227) aan de grens tussen Mechelen en Zemst zal het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) van dinsdagavond tot donderdagochtend het wegdek onder handen nemen. De N227 zal hierdoor tijdens de hele periode volledig afgesloten zijn voor het verkeer.
21/03 18u00  Afwezigheid Romelu Lukaku slecht voorteken voor de Rode DuivelsEen slecht voorteken. Anders kunnen we de afwezigheid van Romelu Lukaku bij de Rode Duivels niet verwoorden. Drie keer verloren de Rode Duivels onder bondscoach Roberto Martinez, twee keer was dat toen Romelu Lukaku niet in de ploeg stond. Zonder de topschutter aller tijden van de Belgen zakt het winstpercentage van onze Rode Duivels van 79% naar 55%.
21/03 18u00  250 gratis geveltuinen moeten Antwerpen groenere aanblik geven: “Het effect ervan kan enorm zijn”Via de burgerbegroting haalde de vzw Groot Licht 29.575 euro binnen. Met dat budget geeft de vzw onze stad nu een vergroeningskuur door het aanplanten van 250 gratis geveltuintjes. “Geïnteresseerde bewoners moeten zich gewoon inschrijven. Al de rest doen wij.” Een geveltuin op een bordje geserveerd, zeg maar.
21/03 18u00  Stijn Devolder over zijn rol in Ronde van Vlaanderen in dienst van Van der Poel: “Ik geloof in Mathieu”Stijn Devolder verkende donderdag met Corendon-Circus de Ronde van Vlaanderen. De 39-jarige West-Vlaming won “Vlaanderens Mooiste” in 2008 en 2009, maar rijdt nu in dienst van kopman Mathieu van der Poel. “Ik weet wat mijn taak is, zo lang mogelijk bij hem blijven in de finale”, verduidelijkte Devolder.
21/03 18u00  Dat begint goed voor de Rode Duivels: concurrent Schotland al meteen sensationeel onderuit bij KazachstanMeteen sensatie in de EK-kwalificatiegroep van de Rode Duivels. In de openingspartij is Schotland met 3-0 onderuit gegaan op het kunstgras van Kazachstan, de nummer 117 van de wereldranglijst. Goed nieuws voor de Belgen, die zo een land dat de top twee ambieerde meteen punten zien verliezen.
21/03 17u45  Neurochirurge schuldig aan moord op 14-jarige dochterVoor het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft de jury donderdag zich uitgesproken in het proces tegen neurochirurge Mehrnaz Didgar. Ze werd schuldig bevonden aan moord met voorbedachten rade. Het openbaar ministerie eist een celstraf van 26 jaar.
21/03 17u45  Figuurtje Joost neemt kleine en grote ontdekkers spelenderwijs op pad door ZNA JoostensWie van spelopdrachten en wandelen houdt, kan voortaan op het groen domein van ZNA Joostens in Zoersel het 1,6 kilometer lang Ontdekkingspad van Joost doen. De kleuters van de Antoniusschool mochten het initiatief van de KWB van Sint-Antonius donderdag inwandelen.
21/03 17u45  Mama bevalt van baby van liefst 7 (!) kilo: “Alsof ik door twee vrachtwagens omver ben gereden”Een vrouw uit de Amerikaanse staat New York beviel in maart van een baby van maar liefst zeven kilogram. Joy Buckley voelde zich na 38 weken zwangerschap “erg oncomfortabel” en kon enkel nog kleine maaltijden eten omdat haar maag geen plaats meer had. Haar dokter zag uiteindelijk geen reden meer om te wachten, waarna de baby ter wereld kwam via keizersnede. “Ze is groot, maar ze is volgens mij volmaakt”, aldus Buckley, die wel toegaf dat ze zich voelde alsof ze “door twee vrachtwagens” was omvergereden.
21/03 17u30  Politie treft wietplantage aan in BoomDe politie is binnengevallen in een gebouw in de Antwerpsestraat in Boom. Daarbij werd een vrij grote cannabisplantage aangetroffen. “Het ging om een plantage met ongeveer duizend plantjes, verdeeld over twee kweekruimtes”, klinkt het bij het Antwerpse parket.
21/03 17u30  Straf statistiekduo mag naar Europese finaleFien Bourbon en Jolien Brenner uit het Sint-Norbertusinstituut Duffel behaalden zilver op de eerste Belgische statistiek-olympiade. Samen vormden ze TEAMSNOR. Ze mogen samen met vijf andere Belgische duo’s naar de Europese finale.
21/03 17u15  Lotto Soudal mikt met Caleb Ewan op de hoofdvogel in Milaan-SanremoLotto Soudal trekt voluit de kaart van zijn snelle man Caleb Ewan, zaterdag in de 110e editie van Milaan-Sanremo (Ita/WorldTour).
21/03 17u00  Dader van vechtpartij bij show Dimitri Vegas & Like Mike moet voor rechtbank verschijnenDe dader van de vechtpartij tijdens het optreden van Dimitri Vegas en Like Mike in Antwerpen verscheen woensdag voor de raadkamer. Die besliste om de man, een 52-jarige Nederlander, door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Bij de vechtpartij raakte één slachtoffer toen zwaargewond.
21/03 17u00  Verklede joden vieren hun voortbestaanEnkele weken na het traditionele carnaval leek het verkleedfeest in de joodse buurt in Antwerpen donderdag even terug van niet lang weggeweest. In de joodse kalender is het immers 14 adar, de dag waarop het Lotenfeest plaatsvindt, ook wel bekend als Poerim.
21/03 16u45  Schotense krantenwinkel alweer overvallen: daders waren amper 13 en 14 jaar oudKrantenwinkel Deuzeld in Schoten kreeg woensdag voor de zoveelste keer overvallers over de vloer. De politie kon de twee verdachten oppakken, de jongens waren amper 13 en 14 jaar oud. De dagbladhandelaar was al meerdere keren het slachtoffer van een overval.
21/03 16u45  “Verkrachtingszaak rond Cristiano Ronaldo doet Juventus uitwijken naar Azië”Juventus zakt komende zomer niet af naar de Verenigde Staten, maar kiest in de plaats daarvan voor een tour in Azië omdat sterspeler Cristiano Ronaldo het onderwerp is van een in de VS geopend onderzoek naar verkrachting, zo beweert de krant The New York Times donderdag.
21/03 16u30  Antwerp kan dit seizoen niet meer rekenen op Aurélio ButaAntwerp-verdediger Aurélio Buta is donderdagochtend succesvol geopereerd aan een in de competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk opgelopen meniscusletsel en is daardoor out tot het einde van het seizoen. Dat maakte de club donderdag bekend.
21/03 16u30  Mathieu van der Poel, daags na de horrorcrash: “Die val, dat behoort gewoon tot de risico’s van het vak”Herman van Veen zong het ooit in zijn radiohitje Opzij, Opzij, Opzij: ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. En dus zat Mathieu van der Poel, daags na zijn horrorcrash in de finale van Nokere Koerse, gewoon in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde om zijn verwachtingen voor het voorjaar toe te lichten. En had hij al een honderdtal kilometer van de finale van de Ronde van Vlaanderen verkend.
21/03 16u30  Leerlingen steken handen uit de mouwen in Albert Heijn: “Hier werken zie ik zeker zitten”Voor de klanten van Albert Heijn in Nijlen was het donderdagmorgen even schrikken. De leerlingen van het zesde leerjaar van De Ceder uit Kessel-Station kwamen namelijk stage lopen in de winkel. Maar zowel klanten, winkelbediendes als kinderen reageerden heel enthousiast op de jeugdige bediening.
21/03 16u30  Duidelijke taal van Franse president Macron: “Als Brits parlement deal niet goedkeurt, gaan we naar no deal”Als het Britse parlement volgende week het echtscheidingsakkoord niet goedkeurt, dan stevenen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie af op een chaotische brexit zonder akkoord. Die duidelijke waarschuwing heeft de Franse president Emmanuel Macron donderdag verstuurd bij zijn aankomst op een Europese top in Brussel.
21/03 16u15  Infrabel start met werken aan elektrische spoorlijn tussen Mol en HasseltInfrabel heeft donderdag het startschot gegeven voor de elektrificatiewerken op de spoorlijn Mol-Hasselt. De 38 kilometer lange spoorlijn wordt volledig geëlektrificeerd, waardoor Limburg tegen eind 2022 een volledig elektrisch spoorwegnet zal hebben. De geraamde investering bedraagt 54,7 miljoen euro, waarvan het Vlaams Gewest 14,7 miljoen euro bijdraagt.
21/03 16u15  Ludiek en solidair: Vlamingen trekken massaal twee verschillende kousen aanVandaag is het Wereld Downsyndroomdag en dat wordt massaal gevierd op Instagram, Facebook en Twitter. Dankzij Dieter Coppens en zijn reisgenoten uit Down The Road vullen sociale media zich met sokkenfoto’s. Met #steunkousen riepen ze iedereen op om anders zijn te vieren. Daarom zetten heel wat mensen nu hun beste beentje voor. Zo vierden zij het:
21/03 16u15  De lekkerste stoofvlees-friet van Antwerpen vind je bij Ciro’s en dit is waaromRestaurant Ciro’s serveert de lekkerste stoofvlees-friet uit het Antwerpse! Voor de wedstrijd ‘De Lekkerste’ van Gazet van Antwerpen stemden 6.500 lezers op het restaurant waar zij de stoofvleesbereiding het best konden smaken. Nadien volgde een kwaliteitsbeoordeling door de jury in de vijf restaurants die de meeste stemmen haalden. Ciro’s kwam hier als beste uit, ook al stemden de lezers van Gazet van Antwerpen restaurant de Bomma naar de top van de lijst.
21/03 16u00  Vleugelpiano Peter Benoit uit 1884 wordt weer bespeelbaarDe Pleyel Vleugelpiano uit 1884 van Peter Benoit wordt binnenkort gerestaureerd. Het Antwerpse museumstuk werd al sinds de jaren zestig niet meer gebruikt, maar in de toekomst zal er dus weer op gespeeld kunnen worden.
21/03 16u00  Dochter “Full House”-actrice woedend op haar moeder na omkoopschandaal: “Ze verwoestte mijn toekomst als influencer”Het lijkt erop dat de Amerikaanse actrice Lori Loughlin, bekend als Rebecca Katsopolis in ‘Full House’, de band met haar dochter Olivia Jade (19) compleet heeft verknoeid. De ster betaalde universiteiten om haar dochters toe te laten, maar de gevolgen voor de jongste zijn niet min. “Ze heeft mijn toekomst als influencer om zeep geholpen.”
21/03 15u45  Anders zijn vieren? Trek twee verschillende kousen aan!Vandaag is het Wereld Downsyndroomdag en dat wordt massaal gevierd op Instagram, Facebook en Twitter. Dankzij Dieter Coppens en zijn reisgenoten uit Down The Road vullen sociale media zich met sokkenfoto’s. Met #steunkousen riepen ze iedereen op om anders zijn te vieren. Daarom zetten heel wat mensen nu hun beste beentje voor.
21/03 15u45  Kinderen gaan dag werken in supermarkt: “Ik dacht al dat het personeel plots zo jong was”Negentien zesdejaars van basisschool Rozenberg in Mol draaiden donderdag mee in de Molse Albert Heijn. Het ging om een Vlajo-talentenstage. Met veel enthousiasme maakten de leerlingen kennis met verschillende functies in de supermarkt. “Misschien is het ook wel werk dat ik later wil doen”, wordt er zelfs al gezegd.
21/03 15u30  Zaak van ‘Meir-terrorist’ wordt in april behandeldDe correctionele rechtbank van Antwerpen gaat op 26 april de zaak van ‘Meir-terrorist’ Mohammed R. behandelen. Dat werd donderdag beslist op een inleidende zitting. De veertiger was niet aanwezig en werd ook niet vertegenwoordigd door een advocaat.
21/03 15u15  Belgische en Nederlandse politie houden grote actie tegen grenscriminaliteit: meer dan 200 voertuigen gecontroleerdDe Belgische en Nederlandse politie sloegen van woensdag 20 maart op donderdag 21 maart de handen in elkaar voor een internationale actie. Er werd gecontroleerd op algemene (grens)criminaliteit. Meer dan 200 voertuigen werden gecontroleerd. De politie stelde langs Belgische zijde 34 PV’s op voor allerlei inbreuken.
21/03 15u15  De lekkerste Stoofvlees-friet van Antwerpen vind je bij Ciro’sRestaurant Ciro’s serveert de lekkerste Stoofvlees-friet uit het Antwerpse! Voor de wedstrijd ‘De Lekkerste’ van Gazet van Antwerpen stemden 6.500 lezers op het restaurant waar zij de stoofvleesbereiding het best konden smaken. Nadien volgde een kwaliteitsbeoordeling door de jury in de 5 restaurants die de meeste stemmen haalden. Ciro’s kwam hier als beste uit, ook al stemden de lezers van Gazet van Antwerpen restaurant de Bomma naar de top van de lijst.
21/03 15u15  Populair model deelt het geheim van haar succesAdwoa Aboah mocht als model voor de allergrootste namen uit de modewereld aantreden en dat heeft het model naar eigen zeggen allemaal te danken aan haar authenticiteit. “Ik ben door en door mezelf”, benadrukt ze nog.
21/03 15u00  Zeven themawandelingen om te ontdekken in AntwerpenNu de lente weer stilaan in het land is, richt iedereen de blik naar buiten. Een uitstekend idee om nog eens op stap te gaan in Antwerpen. Met onderstaande rondleidingen kan je de Stad aan de Stroom op een originele manier (her)ontdekken.
21/03 15u00  België opent groep D van Davis Cup met duel tegen ColombiaDe Belgische tennissers nemen het in hun eerste duel van de groepsfase in de vernieuwde Davis Cup op maandag 18 november op tegen Colombia, zo wees de loting van donderdag uit.
21/03 15u00  Beruchte Antwerpse gangster krijgt zwaardere straf na verkrachting minderbegaafde vrouwHet Antwerpse hof van beroep heeft Mustapha B. (38) veroordeeld tot vijf jaar cel voor de verkrachting van een minderbegaafde jonge vrouw. De Marokkaan kreeg twee jaar meer dan in eerste aanleg. Het hof beval ook de onmiddellijke aanhouding van de ‘multirecidivist’, die al zeventien jaar achter de tralies doorbracht.
21/03 15u00  Thomas Pieters opent met zesde plaats in MaleisiëThomas Pieters heeft donderdag met een ronde van 67 slagen een fraaie start genomen op het Maybank Championship-golftoernooi (European Tour/3 miljoen dollar), dat doorgaat op de Saujana-golfbaan in het Maleisische Shah Alam nabij de hoofdstad Kuala Lumpur.
21/03 15u00  220 transmigranten gesmokkeld via snelwegparking: negen verdachten vrijgelaten na ontbreken van tolkenDe Antwerpse raadkamer heeft donderdag een criminele organisatie verwezen naar de correctionele rechtbank. De bende smokkelde minstens 220 transmigranten, met onder andere zeer jonge kinderen, via de snelwegparking in Mol-Postel. Negen verdachten zijn vrijgelaten wegens het ontbreken van tolken.
21/03 15u00  Fotogeniek bloemenveld in Californië even afgesloten door InstagramtoerismeEen keer om de paar jaar staan de hellingen van de Walker Canyon rond het Californische meer Lake Elsinore vol knaloranje klaprozen. Dat fenomeen lokte de voorbije weken horden toeristen met de camera in aanslag naar de plek. Te veel, want de staat sloot de site tijdelijk omdat te veel bloemen werden vertrappeld.
21/03 14u45  Padden helpen aan het begin van de lente of de Q-Run To You: dit zijn onze tips voor dit weekendAan het begin van de lente ontwaken de padden. Natuurpunt helpt ze weer om veilig over te steken dit weekend. De Q-Run To You komt dit jaar voor het eerst naar Mechelen. Kortom, er valt dus weer heel wat te beleven dit weekend. Wij geven tien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
21/03 14u45  Man uit Merksem riskeert straf voor bereiden cannabisolie: “Hij redde het leven van mijn dochter, nu riskeert hij de cel”Louis E., de man die illegaal cannabisolie brouwde voor epilepsiepatiënte Sofie Voncken (10) uit Maasmechelen, riskeert negen maanden effectieve celstraf. Jean Pierre-Voncken, de vader van Sofie, reageert bijzonder ontgoocheld. “Die man heeft het leven van mijn dochter gered, maar riskeert nu in de gevangenis te belanden. Dit is zo onrechtvaardig”, zegt hij. Het vonnis volgt op 25 april.
21/03 14u45  Turnhout legt fietsparkeren aan bandenWie geregeld in de Turnhoutse Gasthuisstraat winkelt, kent het fenomeen. Over de hele lengte van de straat staan fietsen. Een nieuwe aanpak moet de fiets verzoenen met de voetgangers.
21/03 14u15  De lente in huis halen? Integreer deze kleuren in je interieurKoraal, geel of munt. Met deze trendkleuren haal je meteen de lente in huis. En daar hoef je helemaal geen ingrijpende renovatiewerken voor in te plannen, met enkel strategisch geplaatste accessoires of meubels ziet jouw woning er meteen lentefris uit.
21/03 14u15  Politie vat handtassendief tijdens fietsactie in NationalestraatTijdens een sensibiliseringsactie gericht op fietsers kon de politie in de buurt van de Nationalestraat een handtassendief aanhouden. De dader, die illegaal in ons land verblijft, had in de Terninckstraat de handtas gestolen uit een geparkeerd voertuig.
21/03 14u15  Hij heeft een radicale mening over alles en wint plots de Nederlandse verkiezingen, maar wie is Thierry Baudet?Van bijna niets naar bijna alles. Het Forum voor Democratie (FvD) heeft bij de Nederlandse provinciale verkiezingen lelijk huis gehouden. De uiterst-rechtse partij geeft premier Rutte en al de rest, op GroenLinks na, een oplawaai. En dat allemaal onder impuls van hun voorman. Thierry Henri Philippe Baudet, 36, historicus en romanschrijver. Een man die vrouwen schoffeert, een piano in zijn kabinet liet takelen, en over alles een puntige, radicale mening heeft. Ook over België, land van een verre voorouder, die naar Nederland uitweek om niet in het leger te moeten.
21/03 14u15  Tartelies: gezond zondigen kan lekker smaken (4/5)Onze recensent stapt iedere week zonder afspraak en anoniem een Antwerpse horecazaak binnen en doet zijn wedervaren. Deze week: Tartelies.
21/03 14u15  Eten voor minder dan 15 euro: samosa bij Mission MasalaFoodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week proefde hij de samosa bij Mission Masala: 11 euro.
21/03 14u15  Bestuurder over de kop bij spectaculaire crash op BinnensingelOp de Binnensingel ging woensdagnacht een wagen overkop. Bij het ongeval ramde de wagen ook drie bomen. De bestuurder raakte als bij wonder niet gewond bij het ongeval.
21/03 14u00  Ex-politieman riskeert opnieuw zes maanden cel voor verspreiden spotprent Jinnih BeelsHet openbaar ministerie heeft opnieuw zes maanden cel gevorderd tegen een Mechelse ex-politieman. Die maakte in 2017 een spotprent over toenmalig politiecommissaris Jinnih Beels met de tekst ‘En waarom zou ik je een hand geven? Jou (sic) kleur staat me niet aan’.
21/03 14u00  Buschauffeur betast meisje (17) op bus: twee jaar celstrafDe correctionele rechtbank in Mechelen heeft buschauffeur Murat K. veroordeeld tot twee jaar cel. De man werd schuldig bevonden aan de aanranding van een meisje. Toen de busbegeleider even was uitgestapt, betastte K. de borsten van de tiener.
21/03 14u00  Vier lentetrends, van de straat gepluktDe fashion weeks liggen al even achter ons maar nu de lente officieel begonnen is, is het een ideaal moment om terug te blikken op de streetstyle in New York, Londen, Milaan en Parijs. Deze drie trends zijn dit seizoen het proberen waard volgens fashionista’s in de vier grote modesteden.
21/03 13u45  Mechelen schaft vuurwerk op feestdagen 11 en 21 juli afHet Mechelse stadsbestuur heeft beslist om de Vlaamse feestdag op 11 en de nationale op 21 juli niet langer meer te vieren met vuurwerk. Voor de jaarwisseling wordt onderzocht of het mogelijk is om geluidsarm vuurwerk af te steken. Dat vuurwerk blijft wel bestaan.
21/03 13u45  Kreunaers op Foodtruckfestival met live-optredens om goede doelen te steunenIn en rond evenementenhal De Populier in Zandhoven wordt vrijdag 29 maart door Kiwanis Zandhoven opnieuw Foodies en Music georganiseerd. Ditmaal steunt de organisatie Monnikenheide en G-sport Vorselaar. Ook De Kreunaers, de coverband van De Kreuners die geblinddoekt nauwelijks van het origineel te onderscheiden valt, treedt op.
21/03 13u45  Antwerpse ‘fraudejager’ Van Calster opnieuw geschorst: “Hij heeft het gevoel dat ze van hem af willen”Hij zou vrijdag weer aan de slag gaan als magistraat bij het Antwerpse gerecht, maar fraudejager Peter Van Calster, vooral bekend als openbaar aanklager in grote diamantzaken, is opnieuw geschorst voor minimaal drie maanden. Johan Vangenechten, advocaat van Van Calster: “We willen beroep aantekenen tegen deze beslissing. Mijn cliënt krijgt het gevoel dat ze van hem af willen.”
21/03 13u00  Jennifer Lopez spreekt voor het eerst over haar verlovingJennifer Lopez en Alex Rodriguez kondigden enkele dagen geleden hun verloving aan, en ondanks de geruchten over zijn mogelijke ontrouw, vertoeft het koppel momenteel in de zevende hemel. “We zijn gewoon echt gelukkig”, benadrukte de zangeres tijdens een interview.
21/03 13u00  Krijgen we een F1-strijd Hamilton-Bottas zoals destijds Hamilton-Rosberg?Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen is van mening dat zijn landgenoot Valtteri Bottas door de overwinning in Australië een mentale boost heeft gekregen. Wie weet is het wel het begin van een seizoen zoals we er tussen Rosberg en Hamilton enkele gekend hebben.
21/03 13u00  Toeristisch samenwerkingsverband Land van Playsantiën lanceert vier nieuwe culinaire fietstochtenVanaf 26 april tot 29 september serveert het toeristisch samenwerkingsverband Land van Playsantiën weer vier culinaire fietstochten voor de sportieve fijnproevers.
21/03 12u45  Schutter Utrecht verdacht van meervoudige moord of doodslag met terroristisch motiefNa de schietpartij in Utrecht, waar drie mensen om het leven kwamen, gaat het Nederlandse Ministerie gaat dan toch uit van een terroristisch motief. De 37-jarige Gökmen T. wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met ‘terreuroogmerk’. Dat weet De Telegraaf.
21/03 12u45  Het eerste onderwaterrestaurant van Europa opent in NoorwegenIn het zuidelijkste tipje van Noorwegen opent deze week ‘Under’, het eerste onderwaterrestaurant van Europa. Het ontwerp is van het internationale architectenbureau Snøhetta, ook wel bekend van het herdenkingsmonument van 9/11 in New York.
21/03 12u45  Teammanager woest op hulpdiensten na valpartij in Nokere Koerse: “Hadden enkel oog voor Van der Poel”Peter Bauwens is niet te spreken over de medische behandeling van zijn renner Floris Gerts, woensdag meteen na de valpartij in Nokere Koerse. “Ik wist eigenlijk niet hoe ik me diende te voelen na afloop van de wedstrijd”, reageerde de baas van Tarteletto-Isorex. “De hulpdiensten keken niet om naar mijn renner, maar hadden enkel oog voor Mathieu van der Poel.”
21/03 12u30  Memorialbaas Van Branteghem mee voorop in hommeles bij Vlaamse aletiekbondHet zat er de voorbije weken niet alleen op tussen Jacques Borlée, enkele Waalse topatleten onder wie Nafi Thiam en de Borlées, en de Waalse atletiekfederatie. Nadat het langs Franstalige kant eind vorige week tot een verzoening kwam, uitten enkele Vlaamse coaches hun ongenoegen in een open brief. Want er heerst ook al langer onvrede over de samenwerking tussen atleten, coaches en bobo’s van de Vlaamse atletiekliga.
21/03 12u30  Huiveringwekkend: piloot kan ondanks stormweer vliegtuigcrash nipt vermijdenHet stormweer van inmiddels ruim een week geleden ging ook in Duitsland gepaard met wat ellende. Onder meer de piloten die moesten landen op de luchthaven van Düsseldorf hadden eronder te lijden. Eén van de toestellen had zelfs zo veel last van het de harde windstoten dat één van de vleugels bijna tegen de landingsbaan botste. Een zwaar ongeluk werd echter vermeden.
21/03 12u30  Webshop met Zuid-Koreaanse kindermode: “Chic en toch heel comfortabel”Het ondernemen zat altijd al in haar bloed beweert de 29-jarige Julie Loockx uit Mechelen. Omdat ze niet altijd overal haar zin vond toen ze kleding moest kopen voor haar dochtertje Pippa, is ze begin maart zelf met een webshop begonnen.
21/03 12u15  Applausactie van Fietsersbond Voorkempen in Sint-AntoniusDe Fietsersbond Voorkempen hield donderdagochtend een applausactie voor het gesloten café Gremlins in Sint-Antonius.Ook burgemeester Liesbeth Verstreken en de schepenen Marc De Cordt, Olivier Rul en Koen Paredaens kwamen in hun handen klappen voor de moedige zwakke weggebruikers die het gevaarlijk verkeer trotseerden.
21/03 12u00  Krijgen we een F1-strijd Hamilton-Bottas zoal destijds Hamilton-Rosberg?Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen is van mening dat zijn landgenoot Valtteri Bottas door de overwinning in Australië een mentale boost heeft gekregen. Wie weet is het wel het begin van een seizoen zoals we er tussen Rosberg en Hamilton enkele gekend hebben.
21/03 12u00  ‘Fraudejager’ Van Calster is opnieuw geschorst maar wil beroep aantekenenHij zou vrijdag weer aan de slag gaan als magistraat bij het Antwerpse gerecht maar fraudejager Peter Van Calster, vooral bekend als openbaar aanklager in grote diamantzaken, is opnieuw geschorst voor minimaal drie maanden. Johan Vangenechten, advocaat van Van Calster: “We willen beroep aantekenen tegen deze beslissing. Mijn cliënt krijgt het gevoel dat ze van hem af willen.”
21/03 12u00  Geen compensatie voor schrapping gratis huisvuilzakkenDe inwoners van Zoersel krijgen geen 120 euro compensatie in Zoerselcheques voor het afschaffen van de gratis huisvuilniszakken. Het voorstel van H-eerlijk Zoersel werd meerderheid tegen oppositie weggestemd. “Spijtig, want het was ook goed geweest als steun voor onze lokale handelaars”, vindt Tom Sleeuwaert.
21/03 12u00  Bergbeklimmer bereidt zich voor op beklimming van K2 in Silvertop-torenNiels Jespers beklimt in juni de K2, met zijn 8.611 meter de tweede hoogste berg ter wereld. Als training wandelt hij twintig keer de Silvertop-toren op met een rugzak van 23 kg. Het beklimmen van de K2 is een jongensdroom die in vervulling gaat, maar hij is zich ook bewust van de gevaren. De K2 wordt dan ook ‘The Killer Mountain’ genoemd. Vorig jaar bereikte Paul Hegge als eerste Belg de top. Hij gebruikte één zuurstoffles, Niels probeert het zonder.
21/03 12u00  Schotense krantenwinkel alweer overvallen: één van twee opgepakte verdachten is amper 14Krantenwinkel Deuzeld in Schoten kreeg woensdag voor de zoveelste keer overvallers over de vloer. De politie kon de twee verdachten oppakken, één van hen is veertien jaar oud. De dagbladhandelaar was al meerdere keren het slachtoffer van een overval.
21/03 11u45  Bergbeklimmer bereidt zich voor op beklimming van de K2 in het Silvertop gebouwNiels Jespers beklimt in juni de K2, met zijn 8.611 m is het de tweede hoogste berg ter wereld. Als training wandelt hij twintig keer het Silvertop gebouw op met een rugzak van 23 kg. Het beklimmen van de K2 is een jongensdroom die in vervulling gaat, maar hij is zich ook bewust van de gevaren. De K2 wordt dan ook “The Killer Mountain” genoemd. Vorig jaar bereikte Paul Hegge als eerste Belg de top. Hij gebruikte één zuurstoffles, Niels probeert het zonder.
21/03 11u45  Carnavalsstoet blaast 55 kaarsjes uit: “Ons jubileum krijgt weerklank tot ver in het buitenland”Waarom de carnavalsstoet van De Heiknuiters in Winkelomheide (Geel) tot ver buiten de stadsgrenzen befaamd is, valt zaterdag 23 maart voor de 55ste keer vast te stellen. In middens van de zotskap is dat een heilig getal.
21/03 11u45  Webshop met Zuid-Koreaanse kindermode: “Chique en toch heel comfortabel”Het ondernemen zat altijd al in haar bloed beweert de 29-jarige Julie Loockx uit Mechelen. Omdat ze niet altijd overal haar zin vond toen ze kleding moest kopen voor haar dochtertje Pippa, is ze begin maart zelf met een webshop begonnen.
21/03 11u45  Michael Jackson-tribute komt naar Stadsschouwburg: “We gaan dit anders moeten kaderen”“Flashbacks van de man, zijn muziek en zijn zwaartekracht tartende bewegingen”. Zo kondigt organisator House Of Entertainment een show rond Michael Jackson aan in Antwerpen. Die vindt plaats op 9 juni, ongeveer tien jaar na zij dood, en is gewijd “aan het superstardom en de magie van The King of Pop”. De organisator overweegt de show nu ‘anders’ te kaderen na de commotie door de documentaire ’Leaving Neverland’.
21/03 11u45  Ariana Grande laat liefdestattoo bijwerkenDe Amerikaanse zangeres Ariana Grande liet tijdens haar korte relatie met Pete Davidson verschillende tattoos plaatsten als eerbetoon aan hun romance. Maar het leven na de breuk gaat door en een van die tatoeages kreeg een update, zo toont de ‘Into You’-ster op Instagram.
21/03 11u15  Heidegalm bereidt ‘The Best of 75’ voor?De zeventig leden van fanfare De Heidegalm uit Schoonbroek in Retie zijn gestart met de voorbereiding van een groot jubileumconcert met de werktitel ?'The Best of 75'. De dorpsfanfare van Schoonbroek bestaat in 2020 liefst 75 jaar en wil er een echt feestjaar van maken: met een lenteconcert, een zomerconcert én een groot schlagerfestival. De Heidegalm werd opgericht in 1945, bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, maar is na al die jaren nog altijd springlevend, met muzikanten van alle leeftijden. De jongste is 8 jaar, de oudste 68.
21/03 11u00  Verkeer op E313 richting Antwerpen rijdt komend weekend over één rijstrookDe E313 zal het komende weekend aan de brug over de Gemeentestraat in Westerlo deels versperd zijn. De brugvoegen worden er vernieuwd, waardoor het verkeer ter hoogte van de werfzone over één rijstrook dient te passeren.
21/03 11u00  Honderden klimaatbetogers trekken voor elfde donderdag op rij door AntwerpenAl voor de elfde donderdag op rij trekken jonge klimaatbetogers onder de vlag van Youth for Climate door de straten van verschillende Vlaamse steden. Ook in Antwerpen was er weer een klimaatmars die ditmaal opnieuw enkele honderden betogers lokte, waaronder lang niet alleen tieners.
21/03 10u45  Wij keken naar ‘Komen te gaan’: “Afscheid nemen bestaat wel degelijk en het kan verdomd mooi zijn”Lees meer >
21/03 10u30  Jonge beestjes tonen zich in PlanckendaelIn dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) zijn er weer kleine diertjes te zien. Twee opvallende babymeisjes zijn Uke en Una, twee addaxen.
21/03 10u30  Ex-topman politievakbond schuldig bevonden aan gesjoemel met geld van NSPVDe Mechelse correctionele rechtbank heeft oud-NSPV-voorzitter Gert Cockx veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel. Hij werd schuldig bevonden aan gesjoemel met geld van zijn politievakbond. Ook zijn vrouw werd schuldig bevonden. Zij liep twaalf maanden met uitstel op.
21/03 10u15  Draag jij vandaag ook twee verschillende kousen voor Wereld Downsyndroomdag?Vandaag, donderdag 21 maart, is Wereld Downsyndroomdag, en dat laat de cast van ‘Down the road’ niet onopgemerkt voorbijgaan. Eerder deze week riepen ze op om op donderdag massaal twee verschillende sokken aan te doen, want dat is het symbool van ‘hun’ dag. Wil jij ook tonen dat anders zijn eigenlijk heel normaal is? Doe dan mee en gebruik de hashtag #steunkousen.
21/03 10u15  Antwerpse fietsers krijgen applaus tijdens Nationale ApplausdagOp verschillende plaatsen in Antwerpen hebben de Vlaamse fietsersbonden donderdagochtend fietsers in de bloemen gezet in het kader van de Nationale Applausdag. Fietsers kregen onder meer een applaus op de hoek van de Plantin en Moretuslei en de Simonsstraat en aan het Stadspark.
21/03 10u15  COLUMN. “Die verrotte yogabende en het cokecomplot: we hadden het kunnen weten”“Heb je al eens aan yoga gedacht?” Als ik voor elke keer dat iemand me de voorbije jaren die vraag stelde 10 euro had gekregen, zou ik vandaag met dat geld een nieuw neustussenschot kunnen betalen.
21/03 10u15  Bewoners betrappen inbrekers: daders slaan op de vluchtIn een woning op de Brusselsesteenweg in Mechelen is een inbraak mislukt. De daders sloegen op de vlucht toen ze werden betrapt door de bewoners. Dat meldt de politie Mechelen-Willebroek donderdag.
21/03 10u15  Honderden Mechelse fietsers krijgen applausHonderden fietsers kregen donderdagochtend aan het Plasanceplein en aan het Ontvoeringsplein in Mechelen applaus van de Fietsersbond afdeling Mechelen. De actie kadert in de Nationale Applausdag voor fietsers.
21/03 10u15  Fiskeskur: nieuw visrestaurant in douanegebouw op EilandjeIn het oude douanegebouw op het Eilandje opent donderdagavond Fiskeskur de deuren, het eerste visrestaurant op het Eilandje. Zaakvoerders Nikolaj Kovdal en Sen Kulanthaivelu lanceren een nieuw concept, waarbij alles op open vuren klaargemaakt wordt. Toch staat er nog heel wat werk te gebeuren. “Maar we hebben nog iets minder dan 24u, dat komt goed”, zegt Kovdal.
21/03 10u00  De Russen in ’t land of eentje uit de oude doos: onze tv-tips voor dit weekendWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist Thijs Van den Bos zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou enkele kijktips. Dit zijn onze tips voor dit weekend.
21/03 10u00  Jongemannen veroordeeld voor overval op wandelaarDe correctionele rechtbank heeft drie jongemannen uit Willebroek veroordeeld tot drie jaar met uitstel. Een vierde kreeg een werkstraf. De vier overvielen begin december een wandelaar in de Broekstraat in Bornem. Ze gingen met zijn iPhone en tabak aan de haal. Waar ze evenwel niet op hadden gerekend, was dat net op dat moment de politie passeerde.
21/03 09u45  Topman politievakbond schuldig bevonden aan gesjoemel met geld van NSPVDe Mechelse correctionele rechtbank heeft oud-NSPV-voorzitter Gert Cockx veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel. Hij werd schuldig bevonden aan gesjoemel met geld van zijn politievakbond. Ook zijn vrouw werd schuldig bevonden. Zij liep twaalf maanden met uitstel op.
21/03 09u45  Etienne en Erna uit ‘Hotel Römantiek’ werden pas na de opnames een koppel: “We wonen al onder hetzelfde dak”“Als je elkaar voortdurend mist, kan je beter gaan samenwonen.” En dat deden Erna (78, uit Mechelen) en Etienne (75, uit Keerbergen) na afloop van ‘Hotel Römantiek’. Opnieuw levert het programma dus resultaat op. “Op onze leeftijd moet je niet meer treuzelen.”
21/03 09u45  DISCUSSIE. Hoog tijd dat wegcode wordt aangepast in functie van fietsers en voetgangers?‘Vierkant groen’, waarbij in alle richtingen tegelijk mag worden overgestoken - behalve door auto’s - krijgt een permanent karakter. Ook met andere ingrepen komt de wegcode binnenkort beter tegemoet aan fietsers en voetgangers. Is dat hoog tijd? Zijn er nog andere lacunes in de wegcode voor zwakke weggebruikers?
21/03 09u45  Mechelen strenger voor kansspelinrichtingen: al twee wedkantoren geslotenNa een recente controle van de stad blijkt dat de vijf wedkantoren in Mechelen niet in orde zijn met hun vergunningen. Wedkantoren die zich niet in regel stellen, wil ze laten sluiten. Dat gebeurde eind vorig jaar al met kantoren in de Borzestraat en op de Tervuursesteenweg. Een GAS-boete krijgen ze alvast.
21/03 09u00  James Harden scoort 57 punten, maar toch verliezen Houston RocketsOndanks liefst 57 punten van sterspeler en MVP James Harden is Houston Rockets woensdag op bezoek bij Memphis Grizzlies tegen een 126-125 nederlaag aangelopen in de NBA.
21/03 08u45  Politie gaat deze voormiddag van deur tot deur in Antwerpen-Noord om uitleg te geven na drugsgeweldNa de reeks granaataanvallen en andere geweldsincidenten start de Antwerpse wijkpolitie in de getroffen straten, zoals rond Park Spoor Noord, met bezoekjes aan alle bewoners. Agenten zullen de bewoners uitleg geven en ze aanzetten om lid te worden van het buurtinformatienetwerk (BIN).
21/03 08u15  Hinder in meerdere luchthavens verwacht door acties bij luchtverkeersleidersOok op donderdag houden de acties van de luchtverkeersleiders bij Skeyes aan. Dat zegt woordvoerder Dominique Dehaene. Er zijn acties gepland op de luchthavens van Charleroi, Antwerpen, Oostende en Luik. Ook voor Brussel is opnieuw hinder te verwachten van het luchtverkeer.
21/03 08u15  Iedereen kan betrokken zijn bij cocaïnesmokkel: van een douanier tot de Belgische ereconsul in MoldaviëDouaniers die containers langs de controles loodsen, politieagenten die criminelen tippen over geplande invallen of havenmedewerkers die containers vol drugs uitladen. Zonder corrupte contacten is drugs smokkelen bijna onmogelijk.
21/03 07u45  Hockeybond: “Golden Generation Arena is veel te groot voor ons”De Koninklijke Belgische hockeybond (KBHB) werd niet betrokken in het dossier van de “Golden Generation Arena”, de renovatie van het Koning Boudewijnstadion, en is ook geen vragende partij om de Heizel als locatie voor een toekomstig nationaal stadion vast te leggen, zo stelde Serge Pilet, secretaris-generaal van de KBHB, woensdag.
21/03 07u45  Fraudejager Peter Van Calster van Antwerps parket op de valreep weer geschorstTweeënhalf jaar na zijn schorsing zou de Antwerpse magistraat Peter Van Calster, bekend als openbaar aanklager in enkele grote diamantfraudezaken, vrijdag weer aan de slag gaan bij het Antwerpse parket. Maar Van Calster is op de valreep opnieuw geschorst voor drie maanden en mogelijk langer. Dat schrijft De Tijd.
21/03 07u30  Rechts-populistische partij FvD vanuit het niets grootste bij verkiezingen in Nederland, regeringspartijen incasseren verliesForum voor Democratie (FVD) heeft bij de provincieraadsverkiezingen in Nederland de meeste stemmen gekregen. De VVD werd tweede. Voor beide partijen betekent dat twaalf zetels in de Eerste Kamer. Nieuwkomer Forum evenaart daarmee in één klap de VVD, die een zetel moet inleveren, aldus een voorlopige prognose van het persbureau ANP.
21/03 06u45  Nieuwe bewakingsdienst politie draait vierkantSinds 1 januari heeft de politie een grote Directie Beveiliging (DAB) die alle mogelijke bewakingsopdrachten moet uitvoeren, maar ze vindt er amper personeel voor. Op termijn moet de dienst ruim 1.600 mensen tellen. De doelstelling voor 1 januari was om al 916 werknemers te tellen. Maar er werken nu nog altijd maar 658 mensen, van wie er 32 administratief werk doen en maar 626 effectief op het terrein kunnen worden ingezet, meldt De Tijd donderdag.
21/03 06u45  Computers noodcentrale crashen voortdurendSinds eind vorig jaar kampt minstens één noodcentrale in ons land met ernstige computerproblemen. Daardoor worden ambulances soms te laat uitgestuurd en moeten operatoren ‘gokken’ welke ziekenwagen het dichtst in de buurt is. Dat meldt Het Laatste Nieuws donderdag. Volgens de krant maakt het personeel zich ernstige zorgen.
21/03 06u45  Boeing werkt aan handleiding voor de software van 737 MAXVliegtuigmaker Boeing werkt aan een servicebulletin voor de gewraakte toestellen van het type 737 MAX die wereldwijd aan de grond worden gehouden. Luchtvaartmaatschappijen wordt daarin uitgelegd hoe de software van besturingsprogramma’s te installeren.
21/03 06u45  Regeringspartijen incasseren verlies bij provincieraadsverkiezingen in NederlandForum voor Democratie (FVD) heeft bij de provincieraadsverkiezingen in Nederland de meeste stemmen gekregen. De VVD werd tweede. Voor beide partijen betekent dat twaalf zetels in de Eerste Kamer. Nieuwkomer Forum evenaart daarmee in één klap de VVD, die een zetel moet inleveren, aldus een voorlopige prognose van het persbureau ANP.
21/03 06u30  Na terreur in Christchurch: Nieuw-Zeeland verbiedt verkoop van aanvalsgeweren en halfautomatische wapensDe eerste minister van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, heeft donderdag een verbod aangekondigd op aanvalsgeweren en halfautomatische wapens. Ze reageert zo op de terreuraanslag in twee moskeeën in de stad Christchurch afgelopen vrijdag, waarbij vijftig doden vielen.
21/03 05u15  “Yoga en cocaïne gaan absoluut niet samen”: yogi reageren op quote van De WeverSober en gedisciplineerd leven zoals de yogaleer voorschrijft, daar staat drugsgebruik haaks op. Toch gebeurt het, door, zoals we ze dankzij Bart De Wever noemen, ‘yogasnuivers’: zij die de dag beginnen met yoga en eindigen met een lijn coke. “Het is goed dat hypocrisie benoemd wordt”, zegt yogadocent Nina De Man.
21/03 05u15  STANDPUNT. Zo spannend als de verkiezingen zelfHet was een kort stukje debat, maar glashelder, dinsdagavond op tv, vlak voor de verkiezingen die gisteren in Nederland plaatsvonden. Er moet drie miljard euro meer naar onderwijs gaan, zei oppositieleider Lodewijk Asscher, voorzitter van de socialistische PVDA. “Want het gaat om onze kinderen, om onze toekomst. Dat is toch veel belangrijker dan belastingvoordelen geven aan bedrijven?”
21/03 05u15  Iedereen kan betrokken zijn bij cocaïnesmokkel: van een douanier tot de Moldavische consulDouaniers die containers langs de controles loodsen, politieagenten die criminelen tippen over geplande invallen of havenmedewerkers die containers vol drugs uitladen. Zonder corrupte contacten is drugs smokkelen bijna onmogelijk.
21/03 05u15  Waarom Scandinaviërs het gelukkigst zijnMet Finland op de eerste plaats en Denemarken en Noorwegen op plaatsen twee en drie, hebben ze in Scandinavië niets te klagen als het aankomt op geluk. Dat zegt toch het World Happiness Report, dat 156 landen rangschikt op basis van het geluk van hun burgers en hun subjectief welzijn. De Scandinaviërs hier schrikken er niet van. België daalt naar plaats 18.
21/03 05u15  “Mijn job? Wandelen met mensen”: oud-leraar gebruikt kracht van natuur om geest vrij te makenWim Schotsmans uit Bevel (Nijlen) heeft het bijzondere bedrijfje Buitendenker opgericht. De 41-jarige oud-leraar gaat van wandelen met mensen zijn beroep maken. Door samen op pad te gaan wil hij hen op weg helpen. Niet als therapeut, maar als compagnon.
21/03 05u15  Cybercriminelen loeren naar thuiswerkersBelgen werken steeds vaker van thuis uit. Het bespaart een stresserende rit naar kantoor en is goed voor het privéleven, maar IT-experten van Telenet Business waarschuwen voor de beveiligingsrisico’s die de trend met zich meebrengt. “Als bedrijven niet opletten, zal het aantal cyberaanvallen snel toenemen”, klinkt het. “Want thuiswerkers zijn voor hackers een nieuw en makkelijk doelwit.”
21/03 05u15  Twee Sportpaleizen blijken te groot voor superster DrakeDe Vlaamse fans van Drake (32) zijn niet meer zo talrijk als gedacht. Met stille trom zijn de twee Sportpaleis-concerten van de Canadese superster gereduceerd tot één show, en bovendien een week vervroegd. Een officiële uitleg blijft uit.
21/03 05u15  Mathieu van der Poel: “Ik dacht even dat het allemaal voorbij was”“We zijn aan een ramp ontsnapt.” Zelden zo’n immense opluchting gezien als bij de ploeg van Van der Poel gisteravond. Een uur lang zag het ernaar uit dat Mathieu van der Poel het voorjaar, waar hij zoveel van verwacht had, na amper één wedstrijd mocht vergeten. Zo vreselijk zag de val eruit, zo pijnlijk was de grimas toen hij naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Tot dan toch het onwaarschijnlijke bericht volgde: “Alleen schaafwonden en kneuzingen. Hij zet zijn seizoen voort zoals gepland.” Relaas van enkele heel bange uren.
21/03 05u15  Refs eisen compensatie voor Play-off 1: onduidelijkheid en onrust troefNieuw in Play-off 1: daags voor de match gaan de refs al op afzondering in Tubeke. Dat geldt ook voor de lijnrechters. Die moeten nu massaal vrijaf pakken op hun werk en weten nog niet wat daar financieel tegenover staat. Onduidelijkheid en onrust troef.
21/03 05u15  Nieuw kapsel of vers gelakte nageltjes nodig:kom naar IKEADe (vrouwelijke) klanten in de Wilrijkse IKEA-vestiging stond woensdagnamiddag een aangename verrassing te wachten. Tussen de slaap- en badkamers belandden ze plots in een heus kap- en schoonheidssalon waar ze zich extra konden laten verwennen.
21/03 05u15  Brandweeroefening in ziekenhuisBezoekers en passanten van het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Herentals moeten de twee komende vrijdagen (22 en 29 maart) niet verschrikt opkijken wanneer er plots een troep brandweerlieden opduikt. Het AZ houdt die dagen een grootschalige evacuatie­oefening met het eigen personeel op het hospitaalterrein. “Er zijn per dag meerdere oefensessies gepland, waarbij de medewerkers van het AZ Herentals figurant­patiënten evacueren naar een andere afdeling op dezelfde verdieping”, klinkt het. “Tijdens de middagsessie ­oefent een team van de brandweer zone Kempen op verticale evacuatie door patiënten via de trap of het raam in veiligheid te brengen.”
21/03 05u15  Nieuw netwerk: winkeliers alarmeren elkaarNet als de buurtinformatienet-werken gaan de Kontichse handelaars zich verenigen in een netwerk om alarm te slaan bij misdrijven, verdachte handelingen of personen. Elke handelaar kan zich kosteloos aansluiten.
21/03 05u15  Eerste Vlaamse kleimuur houdt veengebied Kalmthoutse Heide natVlaanderen trekt 187.500 euro uit om via een kleimuur De Nol, een hoogveengebied in het Grenspark Kalmthoutse Heide, natter te houden. Vlaams minister Koen Van den Heuvel (CD&V) bracht gisteren een bezoek aan het natuurgebied.
21/03 05u15  Vader en zus trekken ten strijde tegen foutparkeerders na dodelijk ongeval van hun oogappelZijn zoon reed twee maanden geleden fataal in op een foutgeparkeerde vrachtwagen aan de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke. Sindsdien bezoekt Résa Van Bogaert (49) met zijn familie elke dag de plek van het ongeval, om truckers te wijzen op het gevaar dat ze veroorzaken. “Dit helpt ons het verdriet te verwerken. Maar we doen het ook voor de vrachtwagenchauffeurs. Je wilt toch niet iemands dood op je geweten hebben?”
21/03 04u15  Wereldkampioenen klifduiken bereiden zich voor op nieuw seizoen, en dat oogt erg spectaculairVolgende maand is het opnieuw zover voor de regerende wereldkampioenen Rhiannan Iffland en Gary Hunt. Dan gaat het nieuwe klifduikseizoen van start. Een goede voorbereiding is uiteraard onontbeerlijk, en daarvoor trokken ze naar een prachtige locatie: de Bourke’s Luck Potholes in Zuid-Afrika.
21/03 04u15  Man probeert nieuwsgierige koala uit wagen te verjagen, maar dat verloopt niet zonder problemen“Wat gebeurt er als je de autodeuren open laat staan in een wijngaard? Dan springt er een koala in je wagen.” Het zijn de woorden van de Australiër Tim Whitrow, die het tafereel aan den lijve mocht ondervinden. Hij gaf hem de kans om enkele mooie beelden te maken van het schattige dier. Al bleef zijn wagen niet ongeschonden toen hij nadien probeerde om de koala uit het voertuig te verjagen.
21/03 02u15  Kwart nieuwe fietspaden op gewestwegen haalt minimumvereisten nietIn de provincie Antwerpen werd op gewestwegen vorig jaar 22,3 kilometer aan fietspaden aangelegd, maar een kwart voldoet niet aan de voorschriften. “Het kan niet dat de overheid haar eigen normen niet volgt”, zegt Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V).
21/03 02u15  Vernieuwd dancefestival Dystopia verhuist van juli naar juniDe zesde editie van het Borsbeekse dancefestival Dystopia vindt niet, zoals de voorgaande jaren, tijdens het tweede weekend van juli plaats, maar wel op zaterdag 22 juni. Het evenement situeert zich zo net na de examens en vlak voor de start van de zomervakantie. Ook aan het concept wordt gesleuteld. Daarover maakt de organisatie binnenkort meer details bekend. Elektronische dancemuziek blijft sowieso centraal staan en ook het Fort 3 blijft als locatie dienen.
21/03 02u15  “Carry Goossens in zijn beste rol ooit”Carry Goossens toont zich sterker dan ooit in Vergeet mij niet, een voorstelling die met de acteur in het achterhoofd werd geschreven. Mede dankzij het pijnlijk actuele thema van dementie lokt Vergeet mij niet, vrijdag te zien in Temse, al voor het vierde seizoen volle zalen.
21/03 02u15  In dit Antwerps restaurant eet je de lekkerste stoofvlees-frietHet restaurant met De Lekkerste Stoofvlees-Friet is bekend. De jury koos voor de stoofvleesschotel van Ciro’s met uitbaters Eugène Haesaerts en Claude Sondag. De Arme Duivel en ’t VoorHuys in Merksem volgen hen op de hielen.
21/03 02u15  Gemeentebesturen hebben oog en oor voor bekommernissen zwakke weggebruikersOp de Nationale Applausdag zetten heel wat Vlaamse fietsersbonden fietsers in de bloemen omdat ze, vaak in moeilijke omstandigheden, geregeld hun tweewieler gebruiken. Maar aan de infrastructuur kan sowieso altijd nog worden gesleuteld, geeft fietsersbond Azura aan.
21/03 02u15  Escape room verleidt lenteshoppersDe Herentalse handelaarsvereniging houdt haar jaarlijkse Lenteshopping in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april. Op beide dagen presenteren verschillende winkels hun nieuwe collecties ook tijdens modeshows op vijf verschillende catwalks in openlucht. De Zandstraat is dan winkelwandelstraat. Op zondag (vanaf 13.30u) vormt het Spel van de Roetaert ook een extra attractiepool voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de wat ouderen is er uniek vertier te vinden in de pop-up escape room rond het zombiethema. Deze griezelige container, waaruit twee tot vier moedigen binnen het uur moeten zien te ontsnappen, blijft bovendien de hele maand april op de hoek van de Grote Markt en de Kerkstraat opgesteld staan.
21/03 02u15  Leerlingen pleiten zelf voor AED-toestel aan sporthalNaast de hoofdtoegang van de middelbare school De Vesten hangt sinds woensdag een externe defibrillator (AED). Het zijn de leerlingen zelf die een pleidooi voor de plaatsing van het toestel hielden en daarvoor steun van Lions Club kregen.
21/03 02u15  Pak meer Heistenaars in schuldbemiddelingHet aantal inwoners van Heist-op-den-Berg met financiële problemen is het voorbije jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers over het aantal mensen in budgetbeheer.
21/03 02u15  “Als het bedrukt kon worden, gebeurde het in Turnhout”Zaterdag opent in het vijftigjarige Nationaal Museum van de Speelkaart een expo over Turnhouts drukwerk. De Turnhoutse boekbindersgilde zal demonstraties geven in een speciaal daarvoor ingericht atelier.
21/03 02u15  Acteurs Theater Stap hebben nog meer verborgen talentenZe speelden alle drie de pannen van het dak in theaterproducties en televisiereeksen. Maar op Wereld Downsyndroom Dag tonen we graag dat de acteurs van Theater Stap nog veel meer kunnen, van muziek schrijven tot olympische medailles behalen.
21/03 02u15  “We zetten bacteriën in tegen processierupsen”Turnhout schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen processie-rupsen. Een nieuwe bestrijdings-methode wordt in Zevendonk uitgetest. “Het is goed dat we een structurele aanpak hebben”, zegt Marc Boogers (Groen).
21/03 02u15  Muziekcafé Het Keizershof viert jubileum met openluchtfestivalStan Van Samang, Kate Ryan, Lauro Tesoro en Golden Earring. Dat zijn de publiekstrekkers van Summer Sessions, het nieuwe festival dat de uitbaters van het Turnhoutse muziekcafé Het Keizershof midden juli op het Warandeplein lanceren.
21/03 02u15  Gehucht heeft meer binding met BelgiëIn Nederland vonden woensdag verkiezingen plaats voor de provincies en waterschappen. Wie in Castelré (Baarle-Nassau) wilde stemmen, had daardoor een geldige reden om op café te gaan.
21/03 02u15  De schoonheid van Mol door de ogen van de schilderHet mooie en edele Mol. Ooit werd de gemeente zo omschreven: villaggio bello e nobile. Omdat het in het Italiaans nog mooier klinkt, kreeg de nieuwe voorjaarstentoonstelling van het Jakob Smitsmuseum deze titel mee.
21/03 02u15  Omheinde truckparking opent in aprilAan de Steenweg op Meerhout opent het gemeentebestuur tegen eind april een grote en beveiligde parkeerruimte voor vrachtwagens. Voor de aankoop van het perceel en de inrichting investeerde de gemeente 97.000 euro.
21/03 02u15  Nieuw kmo-park verrijst naast IJsboerkeProjectontwikkelaar Jeni Real Estate is gestart met de bouw van het nieuw bedrijvenpark Kemelbeek in Tielen (Kasterlee). Kmo’s kunnen op het terrein vlak naast IJsboerke terecht in aparte eenheden.
21/03 02u15  Keimannetjeswandeling wordt vernieuwdDe Keimannetjeswandeling op de Keiheuvel in Balen ondergaat de komende weken een grondige vernieuwingsbeurt. Zo kunnen gezinnen met jonge kinderen de wandeling binnenkort ook zonder gids doen.
21/03 02u15  Inwoners krijgen dit najaar inspraak over te voeren beleidHet stadsbestuur in Lier gaat wellicht in september de bevolking consulteren omtrent het beleid dat het de komende jaren moet voeren. Dat antwoordt schepen van Participatie Marleen Vanderpoorten (Open Vld) op kritiek van Groen-Lier&Ko.
21/03 02u15  Stop op aantal speelpleinkinderenDe Ranstse speelpleinwerking werd slachtoffer van haar eigen succes. Op topdagen verzamelden soms 200 jongens en meisjes in de basisschool De Knipoog. Voldoende monitoren vinden bleek niet makkelijk. Daarom wordt vanaf de paasvakantie gewerkt met een maximumaantal van 150 kinderen, in zes leeftijdscategorieën.
21/03 02u15  Gemeente schiet op Avondfeest geen knalvuurwerk meer afTijdens het Avondfeest op 29 juni steekt de gemeente Berlaar geen klassiek vuurwerk meer af. Dat antwoordde schepen van Dierenwelzijn Ingeborg Van Hoof (CD&V) op een vraag van raadslid Dirk Aras (Vlaams Belang).
20/03 23u30  Hans Vanwijnboekt met Giants achtste zege op rij na felle kamp: “We moesten het vroeger afmaken”Bloed, zweet en tranen heeft het gekost aan Telenet Giants Antwerp om tegen Leuven Bears met een achtste opeenvolgende overwinning te kunnen uitpakken. Het Leuven van coach Eddy Casteels had tot diep in het vierde kwart uitzicht op een stuntzege bij de bekerwinnaar. Uitblinker Paris Lee leidde de Sinjoren in moneytime echter naar winst. De selectie van coach Roel Moors prijkt met 15 zeges in 19 wedstrijden alleen aan de leiding in de EuroMillions League.
20/03 23u15  CD&V-fractieleidster Lanjri dringt aan op registratie van identiteitscontroles, zoals in MechelenHet Antwerpse politiekorps werkt aan een correctie manier om identiteitscontroles uit te voeren. In tegenstelling tot het korps in Mechelen zullen de identiteitscontroles nog niet worden geregistreerd.
20/03 23u15  Tony Mertens legt boeken neer: “Voorschot van bijna 5.000 euro kwijt”Voor vele Antwerpen waren de verf- en interieurwinkels van Tony Mertens een begrip. Maar na meer dan veertig jaar werd de concurrentie met de grote doe-het-zelfwinkels te groot en werden de boeken neergelegd. Maandag volgt vermoedelijk het faillissement. Intussen duikt ook al een eerste gedupeerde op.
20/03 23u15  “Aanpak tienerpooiers prioriteit voor justitie en hulpverlening”De aanpak van tienerpooiers is een “absolute prioriteit” voor justitie en hulpverlening. Dat zeggen federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) in een reactie op een reportage van Pano over tienerpooiers.
20/03 23u15  New look Duitsland raakt pas na mistasten van ex-Anderlecht-speler aan gelijkspel tegen ServiëVernieuwing of niet, Duitsland kan ook in 2019 niet overtuigen. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Servië kon de wereldkampioen van 2014 pas dankzij mistasten van ex-Anderlecht-verdediger Uros Spajic de openingstreffer van Luka Jovic ongedaan maken. Zondag wacht met de EK-kwalificatiematch tegen Nederland het echte werk.
20/03 23u00  Meldpunt voor verdachte aankopen onbereikbaar voor ‘Factcheckers’: “Zo gaan we geen aanslagen voorkomen...”De uitzending van Factcheckers eerder vanavond sloeg in als een… bom. Dat je drie jaar na de dubbele aanslag in Brussel nog altijd probleemloos de bestanddelen voor die bewuste bommen vrij kunt kopen, is op zich al dramatisch. Maar dat het nationale contactpunt waar handelaars verdachte aankopen moeten melden het ook nog eens doodleuk liet afweten, is al helemaal surrealistisch.
20/03 23u00  Tony Mertens legt boeken neer: “De concurrentie werd te groot”Voor vele Antwerpen waren de verf- en interieurwinkels van Tony Mertens een begrip. Maar na meer dan veertig jaar werd de concurrentie met de grote doe-het-zelfwinkels te groot en werden de boeken neergelegd. Maandag volgt vermoedelijk het faillissement.
20/03 22u45  “Ik weet dat er reactie op zal komen”Vandaag wordt een webshop gelanceerd waarop hoofddoeken te koop zijn met daarop het motief van haar. Net datgene dat veel moslima’s met een hoofddoek aan het zicht willen onttrekken. “Mijn bedoeling is dat het gesprekken op gang brengt die voor verbinding zorgen”, zegt de Borgerhoutse kunstenares Sanne De Wolf.
20/03 22u15  Trump denkt vandaag IS nog te verslaan en wil 400 soldaten in Syrië houdenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag gezegd dat hij 400 Amerikaanse soldaten in Syrië zal houden na de nederlaag van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), waarvan hij voorspelde dat die tegen het einde van de dag een feit kan zijn.
20/03 22u15  Verplicht asbestattest goedgekeurd in Vlaams ParlementHet Vlaams Parlement heeft woensdag het ontwerpdecreet rond Milieubeleid goedgekeurd, dat tot een versnelde asbestafbouw moet leiden. Bij de verkoop van een gebouw wordt een asbestattest verplicht. Johan Danen van Groen noemt het decreet een goede start, maar het gaat volgens hem niet ver genoeg. Onder meer de huurders blijven in de kou staan, vindt hij.
20/03 22u15  Haroun en Rodrigues hervatten bij AntwerpNa twee rustdagen begon Antwerp woensdag aan de voorbereiding op Play-off 1. Goed nieuws was er over het duo Haroun - Rodrigues.
20/03 21u15  Bestuurder zwaargewond na frontale botsingIn de Peerdekerkhofstraat in Hulshout gebeurde woensdagavond even over 18u een zwaar verkeersongeval. De bestuurder van een kleine, rode auto botste er op de smalle weg frontaal op een zware terreinwagen met aanhangwagen.
20/03 21u15  Nipte nederlaag van Oostende tegen Varese met SalumuNa een verdienstelijke tweede helft leed Oostende slechts een driepunten-nederlaag tegen Salumu en co. Varese heeft met die 70-73-score uiteraard de beste papieren voor een ticket in de halve finales van de FIBA Europe Cup.
20/03 21u15  Voormalig vastgoedbaron uit Mechelen overledenDe Mechelse ex-vastgoedbaron Ignace Leysen (58) is overleden in Spanje. Alles wijst op een wanhoopsdaad.
20/03 21u00  Brand bij hengelsportzaak in RijkevorselIn de werkruimte achter de winkel van hengelsportzaak De Kempenaar op de Vlimmersebaan in Sint-Jozef Rijkevorsel is woensdagavond brand uitgebroken.
20/03 20u15  Piepjonge voorzitter (23) leidt grote sociale huisvestingsmaatschappijMet Arthur Orlians (23) heeft Woonpunt Mechelen, een van de grootste sociale huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen, een nieuwe voorzitter. Hij moet ook het tweede renovatieplan in goede banen leiden.
20/03 20u00  Geen breuken voor Mathieu van der Poel na zware val: “We zijn aan een ramp ontsnapt”Mathieu van der Poel is zwaar ten val gekomen in de finale van Nokere Koerse. De Nederlander bleef minutenlang met een van pijn verwrongen gelaat op de grond liggen en moest met de ziekenwagen worden afgevoerd. De wereldkampioen veldrijden kwam er als bij wonder echter zonder breuken vanaf en kan zijn wegprogramma afwerken zoals gepland. Manager Christoph Roodhooft wond er bij onze redactie weinig doekjes om. “We zijn aan een ramp ontsnapt.”
20/03 19u15  Pitzemburg schrijft leerlingen zonder problemen in: “Kamperen was echt niet nodig”De (groot)ouders die vorige week aan campus Pitzemburg in Mechelen kampeerden, hadden zich de moeite kunnen besparen. “We hadden het vooraf nog gezegd, maar niemand wilde dat risico nemen”, zegt directeur Jeroen Van der Auwera.
20/03 19u15  Gemeente laat zelf waterstalen nemen in bodem rond voormalige stortplaats RepaqDe voormalige kleigroeve Repaq werd in de jaren ’80 gebruikt om huishoudelijk en industrieel afval te storten. Ook afval uit het buitenland verdween in de stortplaats, een activiteit die met argusogen werd gevolgd. Kleigroeves volstorten was in onze streek vroeger een lucratieve bezigheid, maar het was niet altijd duidelijk welk afval er precies in de kleiputten werd gestort. Bovendien was ook de wetgeving hierover niet waterdicht. Omdat OVAM heeft beslist om het dossier momenteel niet verder op te nemen, laat de gemeente Malle nu zelf een bodemonderzoek uitvoeren.
20/03 19u15  Eigenaars honden en paarden tevreden met verbod op vuurwerkIn Vlaanderen wordt het afsteken van vuurwerk overal verboden. De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan wel enkel op bepaalde plaatsen en momenten. In Zoersel zijn de eigenaars van honden en paarden alvast erg blij met het nieuwe decreet. Want tot nu toe mocht overal in de gemeente vuurwerk worden afgestoken.
20/03 19u00  TIPS. Alles voor een lentehuid en een Pinterest-trouwElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
20/03 19u00  Zes maanden voorwaardelijk gevorderd voor 19-jarige voor ‘grap’ over schietpartij op schoolEen ‘grap’ over een schietpartij op school dreigt een 19-jarige jongeman zuur op te breken. Hij wordt voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor het valselijk dreigen met een aanslag.
20/03 19u00  Vijf jaar cel gevorderd voor vier verkrachtingen in hartje AntwerpenEen 33-jarige man uit Borgerhout staat in Antwerpen terecht omdat hij tussen 2010 en 2017 drie vrouwen en een minderjarig meisje verkracht zou hebben. Hij kon aan de meeste feiten gelinkt worden via DNA.
20/03 19u00  Frans gerecht heropent onderzoek tegen Russisch miljardair Kerimov voor fiscale fraudeHet Franse gerecht heeft het onderzoek tegen de Russische miljardair Suleiman Kerimov, die verdacht wordt van fiscale fraude, heropend. Dat maakte de procureur van Nice woensdag bekend. Kerimov wordt verdacht van medeplichtigheid door bij de aankoop van verschillende villa’s aan de Cote d’Azur te weinig belastingen te hebben betaald.
20/03 18u45  Ploegmakkers willen erehaag vormen tijdens uitvaart Stef Loos: “Dit komt bij iedereen zwaar aan”De 19-jarige wielrenner Stef Loos uit Dessel, die vorige zondag om het leven kwam bij een verkeersongeluk tijdens een wedstrijd in Doornik, wordt zaterdagnamiddag begraven. Zijn ploegmakkers van Acrog Balen BC vormen er een erehaag.
20/03 18u45  Man opgepakt na dreigement in Nederlandse Den HelderDe politie heeft woensdagmiddag een man opgepakt in de Nederlandse plaats Den Helder nadat er een dreigmelding was binnengekomen bij het politiebureau.
20/03 18u45  Kritiek op VRT-programma Factcheckers: “We tonen niet hoe een bom gemaakt wordt”De VRT benadrukt dat er woensdagavond in het Eén-programma “Factcheckers” niet getoond wordt hoe een bom gemaakt wordt. Het item wordt dus wel degelijk uitgezonden en focust op het feit dat ingrediënten voor het maken van een bom nog steeds makkelijk te verkrijgen zijn. De reactie komt er nadat Brussels staatssecretaris Bianca Debaets opgeroepen had om het item te schrappen.
20/03 18u30  Koning Luc Peeraer verdedigt komende zaterdag zijn titelHet stormachtige weer van zondag 10 maart belette Luc Peeraer om zijn koningstitel bij de Lustige Gans te verdedigen. Het uithalen van de koning en de optocht konden nog net, maar het spel zelf op het Kristus Koningplein werd op bevel van de politie afgelast. Rekeninghoudend met de paardenleveranciers, de stadsdiensten en de politie werd een nieuwe datum vooropgesteld.
20/03 18u30  Nu nog één grote werf, donderdag 500 gasten in nieuw visrestaurant op EilandjeIn het oude douanegebouw op het Eilandje opent donderdag Fiskeskur de deuren, het eerste visrestaurant op het Eilandje. Zaakvoerders Nikolaj Kovdal en Sen Kulanthaivelu lanceren een nieuw concept, waarbij alles op open vuren klaargemaakt wordt. Toch staat er nog heel wat werk te gebeuren. “Maar we hebben nog iets minder dan 24u, dat komt goed”, zegt Kovdal.
20/03 18u30  Wegcode aangepast in voordeel van fietsers: rechtsaf door rood wordt mogelijk en auto’s moeten meer afstand houdenDe Kamer heeft een reeks aanpassingen in de wegcode goedgekeurd die het fietsen aangenamer en veiliger maken. Het gaat onder meer over naar rechts afslaan door rood voor fietsers en het verbreden van de verplichte afstand tussen auto’s en fietsers.
20/03 18u30  Dagbladhandelaar (70): “Waarom ze mij al veertien keer hebben overvallen, is een raadsel”Dagbladhandel Deuzeld in Schoten kreeg woensdagmiddag voor de zoveelste keer overvallers over de vloer. Uitbater Luc Van Rompaey (70) stond de voorbije jaren namelijk al veertien keer oog in oog met overvallers. “Een overval went nooit, het mag echt wel stoppen”, zegt hij.
20/03 18u30  Nina Derwael meteen foutloos bij eerste wedstrijd (in de zaal van haar wereldtitel)Nina Derwael was woensdag op de vierde wereldbekermanche toestelturnen in Doha aan de brug met ongelijke leggers de beste in de kwalificaties. In de zaal waar ze zich in november tot wereldkampioene kroonde, turnde de 18-jarige Limburgse een vlekkeloze oefening, goed voor 15,033 punten. Derwael komt in de Qatarese hoofdstad voor het eerst dit jaar in actie.
20/03 18u30  Kansspelcommissie: “Hockeyspelers hebben niet op eigen wedstrijden gegokt”Belgische hockeyspelers hebben niet op eigen wedstrijden gegokt. Dat blijkt uit het onderzoek naar het gokgedrag van Belgische spelers door de Kansspelcommissie, meldt Sporza.be en het nieuws wordt bevestigd door woordvoerster van de Kansspelcommmissie Marjolein De Paepe. “Er werden geen inbreuken op de wetgeving vastgesteld”, zegt ze.
20/03 18u30  Geen breuken voor Mathieu van der Poel na zware val, klassiekers allicht niet in gevaarMathieu van der Poel is zwaar ten val gekomen in de finale van Nokere Koerse. De Nederlander bleef minutenlang met een van pijn verwrongen gelaat op de grond liggen en moest met de ziekenwagen worden afgevoerd. Zijn schouder, elleboog en bekken leken op het eerste gezicht zwaar geraakt, maar maar Van der Poel heeft geen breuken opgelopen. Zijn voorjaar zou niet in gevaar zijn. Dat liet zijn ploeg Cordenon-Circus na afloop weten.
20/03 18u15  Betonblok valt van brug na crash door dronken manTwee voertuigen botsten dinsdagnacht op de Straatsburgbrug op de Luchtbal. Een voertuig slipte en raakte de vangrail van de brug. Daarbij kwam een betonblok los en viel het naar beneden.
20/03 18u15  300 kilogram cocaïne en kalasjnikovs onderschept nadat verdachte Kempens-Nederlandse grens passeertDe politie heeft in Breda, in het zuiden van Nederland, een transport van 300 kilo cocaïne en vijf vuurwapens en bijbehorende munitie onderschept. Dat meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie.
20/03 18u15  Stille optocht in Utrecht vrijdag voor slachtoffers van schietpartijIn de Nederlandse stad Utrecht vindt vrijdagavond een stille tocht plaats om de slachtoffers van de schietpartij van maandag te herdenken.
20/03 18u15  Zeventienjarige Nederlander veroordeeld voor misbruik meisjesEen kinderrechter in het Spaanse Alicante heeft woensdag de zeventienjarige Nederlandse scholier Charly T. veroordeeld tot 18 maanden jeugddetentie voor seksueel misbruik van twee Britse meisjes in een bungalowpark in Spanje. Dat meldt de juridische organisatie PrisonLaw, die de belangen van de Nederlandse jongen behartigt.
20/03 18u15  Jan Vertonghen: “Ik hoop dat er niemand anders meer afhaakt bij de nationale ploeg”De Rode Duivels openen donderdag hun kwalificatieparcours richting het EK van 2020 met een thuiswedstrijd tegen Rusland. “We willen deze campagne goed starten en tonen waarom we de nummer 1 zijn op de FIFA-ranking”, vertelde Jan Vertonghen woensdag in het Belgian Football Center in Tubeke.
20/03 18u00  Man steekt schoolbus met 50 kinderen in brand in ItaliëEen buschauffeur heeft in het noorden van Italië een bus met aan boord 51 schoolkinderen in brand gestoken. Dat melden Italiaanse media woensdag. Er raakte niemand zwaargewond.
20/03 18u00  Protesten gele hesjes zaterdag verboden in deel van NiceKomende zaterdag zullen de protesten van de gele hesjes verboden zijn in een “gedefinieerde perimeter” in Nice, heeft burgemeester Christian Estrosi woensdag aangekondigd. Zondag brengt de Chinese president Xi Jinping een officieel bezoek aan de stad.
20/03 18u00  Civiele bescherming legt het werk neer: spontane staking uit onvrede met uurroostersBij de civiele bescherming in de kazerne van Brasschaat heeft het personeel woensdag het werk neergelegd. Het gaat om een spontane staking, nadat de werknemers hadden gehoord dat hun uurrooster niet aangepast zou worden.
20/03 17u45  Wolf bijt drie alpaca’s dood in LimburgIn Peer zijn woensdagochtend drie alpaca’s doodgebeten. De dieren zijn naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer geworden van de wolf. In de regio zijn de voorbije weken ook verschillende schapen aangevallen.
20/03 17u45  Nederlander Bol wint door valpartijen ontsierde Nokere Koerse, Van der Poel afgevoerdCees Bol (Team Sunweb) heeft de 74e editie van Nokere Koerse op zijn naam geschreven . De 23-jarige Nederlander was in de sprint op Nokereberg sneller dan de Duitser Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) en de jonge Belg Jasper Philipsen (UAE-Team Emirates). De spurt werd ontsierd door een zware valpartij aan de voet van de Nokereberg waar Mathieu van der Poel het belangrijkste slachtoffer was. De wereldkampioen veldrijden werd met de ambulance afgevoerd (gebroken sleutelbeen?) en moet mogelijk een streep trekken door zijn voorjaar.
20/03 17u45  Mathieu van der Poel afgevoerd met ziekenwagen na zware val in Nokere Koerse, voorjaar nu al afgelopen?Mathieu van der Poel is zwaar ten val gekomen in de finale van Nokere Koerse. De Nederlander bleef minutenlang met een van pijn verwrongen gelaat op de grond liggen en moest met de ziekenwagen worden afgevoerd. Zijn schouder, elleboog en bekken leken op het eerste gezicht zwaar geraakt, maar duidelijkheid over zijn toestand is er vooralsnog niet.
20/03 17u45  Schotense krantenwinkel alweer overvallen: politie vat één verdachteKrantenwinkel Deuzeld in Schoten kreeg woensdag voor de zoveelste keer overvallers over de vloer. De dagbladhandelaar was al meerdere keren het slachtoffer van een overval.
20/03 17u30  Bol wint Nokere Koerse, Van der Poel afgevoerd na zware valCees Bol (Team Sunweb) heeft de 74e editie van Nokere Koerse op zijn naam geschreven . De 23-jarige Nederlander was in de sprint op Nokereberg sneller dan de Duitser Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) en de jonge Belg Jasper Philipsen (UAE-Team Emirates). De spurt werd ontsierd door een zware valpartij aan de voet van de Nokereberg waar Mathieu van der Poel het belangrijkste slachtoffer was. De wereldkampioen veldrijden werd met de ambulance afgevoerd (gebroken sleutelbeen?) en moet mogelijk een streep trekken door zijn voorjaar.
20/03 17u30  Grote drugshandel met link naar Antwerpen ontmanteld in Louvain-la-NeuveIn Louvain-la-Neuve is vorige week een grote drugshandel ontmanteld. De raadkamer heeft woensdag de aanhouding bevestigd van vier Polen en twee mensen uit Waals-Brabant. De Polen organiseerden de drugshandel vanuit de regio Antwerpen.
20/03 17u30  Mathieu van der Poel afgevoerd met ziekenwagen na zware val in Nokere KoerseMathieu van der Poel is zwaar ten val gekomen in de finale van Nokere Koerse. De Nederlander moest met de ziekenwagen worden afgevoerd. Zijn schouder en linkerknie leken op het eerste gezicht zwaar geraakt, maar duidelijkheid over zijn toestand is er vooralsnog niet.
20/03 17u30  The upside down is terug: Netflix dropt trailer derde seizoen ‘Stranger Things’4 juli is het zover, dan wordt het nieuwe seizoen van ‘Stranger Things’ vrijgegeven. Om ons al warm te maken, heeft Netflix woensdag een nieuwe trailer gedropt. En die ziet er veelbelovend uit.
20/03 17u15  Civiele bescherming legt werk neer: spontane staking uit onvrede met uurroostersBij de civiele bescherming in de kazerne van Brasschaat heeft het personeel woensdag het werk neergelegd. Het gaat om een spontane staking nadat de werknemers hoorden dat hun uurrooster niet aangepast zou worden.
20/03 17u00  Rode Duivels moeten ook Romelu Lukaku missen in belangrijke match tegen Rusland: “Misschien is hij nog inzetbaar in Cyprus”Romelu Lukaku moet de EK-kwalificatiematch van de Rode Duivels van donderdag tegen Rusland missen door een blessure, maar raakt misschien tijdig klaar om zondag in Cyprus mee te doen. Dat zei bondscoach Roberto Martinez op een persmoment woensdagmiddag.
20/03 17u00  Spontane staking uit onvrede met uurroostersBij de civiele bescherming in de kazerne van Brasschaat heeft het personeel woensdag het werk neergelegd. Het gaat om een spontane staking nadat de werknemers hoorden dat hun uurrooster niet aangepast zou worden.
20/03 16u45  Bert van Marwijk gaat Verenigde Arabische Emiraten coachenBert van Marwijk gaat aan de slag als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Het wordt voor de 66-jarige Nederlander de vierde klus als coach van een nationale ploeg.
20/03 16u45  Man verspreidt racistisch gedachtegoed via Facebook: maand cel en bezoek aan Kazerne Dossin geëistEen 32-jarige Mechelaar stond voor de correctionele rechtbank omdat hij racistische berichten had verspreid via de sociale media en ook tot haat had aangezet. Het Openbaar Ministerie stelde voor om de man op bezoek te sturen naar Kazerne Dossin.
20/03 16u30  Man verspreidt racistisch gedachtegoed via Facebook: maand cel geëistEen 32-jarige Mechelaar stond voor de correctionele rechtbank omdat hij racistische posts had verspreid via de sociale media en ook tot haat had aangezet. Het Openbaar Ministerie stelde voor om de man op bezoek te sturen naar Kazerne Dossin.
20/03 16u30  Catwalkmodel gaat voortaan als man door het levenAls Natalie Westling liep hij onder meer op de catwalks van Chanel, Louis Vuitton en Prada, maar een half jaar geleden begon de 22-jarige Amerikaan aan zijn transitie. Vandaag heet het model officieel Nathan. “Nu ben ik gelukkig. Ervoor leefde ik in de duisternis”, zegt hij in een openhartig interview met CNN.
20/03 16u15  Stad Mechelen opent rouwregister voor slachtoffers van terreurHet Mechelse stadsbestuur heeft woensdag een rouwregister geopend voor de slachtoffers van terreurdaden van de voorbije jaren. “We willen Mechelaars de kans geven hun medeleven te betuigen”, zegt burgemeester Bart Somers.
20/03 16u00  Stuntdrone zorgt voor spectaculaire video van skater in verlaten waterparkHet lukte pas na 16 takes, maar de video die skater Tom Erik Ryan en dronepiloot Fincky maakten eerder deze maand, is echt de moeite waard. De drone vliegt werkelijk een ongelofelijk parcours , en laat je letterlijk het verlaten waterpark vanuit alle hoeken zien. Fincky doet met zijn drone mee aan dronewedstrijden, waar drones tegen elkaar op een parcours vliegen. Hij kan dus zeer goed overweg met de kleine drone. ”Ik heb veel geleerd, het was de eerste keer dat ik een skater volgde. Ik weet nu alleszins dat je je ogen op het skateboard moet houden!”
20/03 16u00  Nieuw datingevenement pakt uit met uniek concept: “Ik geloof niet zo in Tinder”Date Delux, zo heet het nieuwe datingconcept van eventmanager Olivier Ooms uit Hallaar (Heist-op-den-Berg). “De zoveelste speeddate”, horen wij u denken. Toch niet. De initiatiefnemer trok te rade bij psychologen en koppelde een persoonlijkheidstest aan zijn evenement. Die moet ervoor zorgen dat kandidaat-partners op voorhand al een grotere kans maken om te matchen, ook op de langere termijn.
20/03 16u00  Politie betrapt Albanezen met buit op zakHet Openbaar Ministerie vorderde celstraffen van 18 maanden en 24 maanden voor vier Albanese mannen. Zij stonden terecht voor inbraken in onder meer Geel en Lille. Twee van hen zijn eind 2018 door de politie in Vorselaar onderschept met een deel van de buit nog op zak.
20/03 16u00  Een skivakantie... zonder het skiën!Een skivakantie voor mensen die niet van skiën houden? Bestaat zoiets wel? Ben Roelants staat erom bekend wel van een uitdaging te houden en was meteen geprikkeld door het idee. Hij vertrok naar Haute Maurienne Vanoise, gelegen in het departement Savoie Mont Blanc in de Franse Alpen.
20/03 16u00  Veelgevraagd catwalkmodel gaat voortaan als jongeman door het levenAls Natalie Westling liep hij onder meer op de catwalks van Chanel, Louis Vuitton en Prada, maar een half jaar geleden begon de 22-jarige Amerikaan aan zijn transitie. Vandaag heet het model officieel Nathan. “Nu ben ik gelukkig. Ervoor leefde ik in de duisternis”, zegt hij in een openhartig interview met CNN.
20/03 15u45  Hoogstraatse veiling presenteert na minder jaar aardbeien nu ook in kartonnen verpakkingenBij Coöperatie Hoogstraten zijn woensdag naar jaarlijkse gewoonte aardbeien voor een goed doel verkocht om het nieuwe seizoen op gang te trappen. In 2018 lag de productie door de hitte wat lager. Dit jaar worden voor het eerst aardbeien in een kartonnen verpakking aangeboden.
20/03 15u45  Mannen staan terecht voor wietplantage met bijna 600 plantjes: twee jaar cel geëistVier Albanezen stonden woensdag voor de correctionele rechtbank omdat ze betrokken zouden geweest zijn bij een vrij grote cannabisplantage in de Willem Van Oranjestraat, niet zo ver van het station en winkelcentrum in Willebroek. Er werd twee jaar cel gevorderd.
20/03 15u30  Zaakvoerders meten schade op na crash van auto in kapperszaak: “Ik kon mijn ogen niet geloven”In de Heidestatiestraat, de drukke winkelstraat in Heide (Kalmthout), heeft dinsdagavond een spectaculair ongeval plaatsgevonden. Een 76-jarige man verloor de controle over het stuur en botste tegen een auto, om vervolgens met de auto in de etalage van kapperszaak DIS Hair te belanden. “Gelukkig was de laatste klant net buiten”, klinkt het bij de zaakvoerders.
20/03 15u30  Schotense krantenwinkel opnieuw overvallen: politie vat één verdachteKrantenwinkel Deuzeld in Schoten kreeg woensdag voor de zoveelste keer overvallers over de vloer. De dagbladhandelaar was al meerdere keren het slachtoffer van een overval.
20/03 15u15  ‘De Ideale Wereld’ vindt inspiratie in Antwerps drugsgeweld voor nieuwe videogameVoor bewoners van de getroffen Antwerpse straten en wijken is het toenemende drugsgerelateerde geweld bittere ernst, maar de creatieve jongens en meisjes van het satirische tv-programma ‘De Ideale Wereld’ zien er nog wel de grap van in. De schietpartijen en granaatontploffingen doen de programmamakers denken aan een computergame en meer bepaald aan het gewelddadige spel GTA.
20/03 15u00  The upside down is terug: Netflix dropt trailer derde seizoen Stranger Things4 juli is het zover, dan wordt het nieuwe seizoen van Stranger Things vrijgegeven. Om ons al warm te maken heeft Netflix woensdag een nieuwe trailer gedropt. En die ziet er alvast veelbelovend uit.
20/03 15u00  Olympische toorts van Tokio 2020 onthuld: de vorm van een “sakura” en eerbetoon aan FukushimaDe organisatoren van de Olympische Spelen van komend jaar hebben woensdag in de Japanse hoofdstad Tokio de olympische toorts voorgesteld aan het publiek.
20/03 15u00  Leerkrachten komen op stakingsdag samen in Essen om te brainstormen over onderwijsIn de Oude Pastorij in Essen kwamen directies en leerkrachten uit de gemeenten Essen, Kalmthout, Wuustwezel en Stabroek samen om constructief te brainstormen over hoe het in de toekomst anders en beter kan in het onderwijs.
20/03 15u00  Geen groene vingers? Hier kan je gewoon naar planten kijken (de mooie mannen krijg je erbij)Instagrampagina’s gewijd aan mooie mannen met koffie en hunks met honden bestonden al, maar nu is er ook een online plek voor al wie van mannelijk schoon én planten houdt. Op Boys With Plants komen de hipste planten van het moment en knappe hipsters, niet zelden in bloot bovenlijf, samen.
20/03 14u45  Nederlandse Lorena Wiebes spurt in Nokere Koerse naar zege bij de vrouwen, Kopecky wordt derde: “Dat belooft voor het voorjaar”Lorena Wiebes heeft de eerste editie van de Danilith Nokere Koerse (1.1) gewonnen. De 20-jarige Nederlandse, die de Europese juniorentitel op haar palmares heeft staan, haalde het op Nokereberg in een massaspurt. De renster van Parkhotel Valkenburg haalde het met sprekend gemak voor de Duitse Lisa Klein en onze landgenote Lotte Kopecky.
20/03 14u45  Moldavische inbrekers riskeren tot zeven jaar cel voor 165 woningdiefstallenVier Moldaviërs stonden woensdag terecht voor niet minder dan 165 woninginbraken, vooral in de Kempen maar ook in andere Vlaamse gemeenten. De daders die zich verplaatsten per taxi, riskeren celstraffen van vier jaar tot zeven jaar. De politie kon drie van hen vorig jaar onderscheppen na een klopjacht in Wechelderzande (Lille).
20/03 14u45  Bart De Wever: “Vanaf vandaag is Arthur een echte sinjoor”Baby Arthur, de baby die twee weken geleden te vondeling werd gelegd in een appartementsgebouw in het centrum van Antwerpen, is officieel een inwoner van Antwerpen.
20/03 14u45  Bekende beautyketen Lush bant eieren in productenDe Britse cosmeticaketen Lush heeft bekendgemaakt dat het niet langer eieren zal gebruiken in zijn gezichtsmaskers en haarverzorgingsproducten.
20/03 14u30  Politie houdt grote controleactie aan station van MolAan het station van Mol houdt de politie van de zone Balen-Dessel-Mol een grote controleactie. Er wordt daarbij speciaal gelet op verboden wapenbezit.
20/03 14u30  Constructief brainstormen in Essen op stakingsdagIn de Oude Pastorij in Essen kwamen directies en leerkrachten uit de gemeenten Essen, Kalmthout, Wuustwezel en Stabroek samen om constructief te brainstormen over hoe het in de toekomst anders en beter kan in het onderwijs.
20/03 14u15  Biljartclub uit Turnhout pakt landstitel in het driebandenBC Biljart Express uit Turnhout is er dinsdagavond in geslaagd om zich tot de nieuwe landskampioen driebanden te kronen. De 7-1 winst tegen Kortrijkse was voldoende om het kampioenschap binnen te halen.
20/03 14u00  Twee op drie basisscholen Antwerps stedelijk onderwijs dicht: “Grootste stakingsbereidheid in jaren”De onderwijsstaking heeft in Antwerpen tot gevolg dat ongeveer twee op de drie basisscholen van het stedelijk onderwijs woensdag gesloten blijven. In het secundair onderwijs zijn volgens de koepel in principe wel alle scholen open. Dat betekent echter nog niet dat de lessen er ook effectief doorgaan, aangezien er mogelijk wel heel wat leerkrachten staken. “Deze staking heeft een grotere impact dan vorige vakbondsacties”, is het aanvoelen bij Raymonda Verdyck, de afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!).
20/03 13u45  High Life: een orgasme op ongekende hoogte (4/5)Een sciencefictionfilm met een magistrale masturbatie: in de ideale wereld – Mars? – is dit een blockbuster. Zien is geloven.
20/03 13u45  Nederlandse Lorena Wiebes spurt in Nokere Koerse naar zege bij de vrouwenLorena Wiebes heeft de eerste editie van de Danilith Nokere Koerse (1.1) gewonnen. De 20-jarige Nederlandse, die de Europese juniorentitel op haar palmares heeft staan, haalde het op Nokereberg in een massaspurt. De renster van Parkhotel Valkenburg haalde het met sprekend gemak voor de Duitse Lisa Klein en onze landgenote Lotte Kopecky.
20/03 13u45  Britse premier May vraagt EU om uitstel van Brexit tot 30 juniDe Britse premier Theresa May heeft de Europese Unie gevraagd om de Brexit te mogen uitstellen tot 30 juni. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker verwacht niet dat de Europese staatshoofden en regeringsleiders deze week al zullen antwoorden op dat verzoek.
20/03 13u45  Finland opnieuw gelukkigste land ter wereld, België staat achttiendeIn het VN-rapport over geluk in de wereld, dat woensdag op de Internationale Dag van het Geluk werd gepubliceerd, staat Finland voor het tweede jaar op rij op nummer één in de lijst van de gelukkigste landen. België staat op de achttiende plaats.
20/03 13u30  CD&V-voorzitter Wouter Beke lacht met explosies in AntwerpenCD&V-voorzitter Wouter Beke stuurde woensdag een opmerkelijke tweet de wereld in. “Afspraak in Antwerpen, dus ik heb nog even het gepaste vervoer geregeld”, postte Beke, inclusief een gefotoshopte afbeelding waarbij hij voor een grote tank staat. De afgelopen dagen waren er verschillende incidenten in Antwerpen, die gelinkt kunnen worden aan het drugsmilieu.
20/03 13u30  Waarom Hudson Yards de nieuwe hotspot van New York wordtIn New York City is stilaan een nieuw stadsdeel aan het verrijzen: Hudson Yards. Het gaat om een van de grootste projecten ooit in Manhattan en moet een van de toeristische hotspots voor de komende jaren worden. Een van de belangrijkste nieuwe attracties opende er afgelopen weekend de deuren: The Vessel.
20/03 13u15  Debation Island: “Als ik een wagen koop, krijg ik daar ook geen salaris bij”Het plan van Groen om de tankkaart en salariswagen binnenkort te schrappen, werd al druk bediscussieerd in Vlaanderen. Maar ook in het verre Thailand, op het Debation Island van De Ideale Wereld, was het voer voor een pittig debat.
20/03 13u15  Vlaanderen gaat alle vuurwerk verbiedenVlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk overal verbieden. Parlementsleden van meerderheid en oppositie dienen daarvoor een gezamenlijk voorstel van decreet in, op initiatief van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de algemene regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan enkel op bepaalde plaatsen en momenten.
20/03 13u15  Ook Kylie Jenner spiekt voor haar outfits bij Naomi CampbellDe Amerikaanse realityster en zakenvrouw Kylie Jenner (21) heeft op Instagram een foto van zichzelf in een glinsterende outfit gedeeld. Dat is op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat ze die look klakkeloos kopieerde van topmodel Naomi Campbell (48). Ook haar halfzus Kim Kardashian is trouwens dol op de look van de Britse.
20/03 12u45  Moldavische dievenbende riskeert tot zeven jaar cel voor 165 feitenWoensdag stonden vier Moldavische inbrekers terecht in de rechtbank van Turnhout. De verdachten worden beticht van in totaal 165 diefstallen in onder meer de Kempense regio. Ze riskeren celstraffen tot zeven jaar.
20/03 12u30  Politie zoekt getuigen van gewapende home invasion bij 80-jarige vrouw thuisEen onbekende man probeerde begin december een 80-jarige vrouw te overvallen in haar appartement op de Ter Rivierenlaan in Deurne. De man bedreigde haar met een vuurwapen maar werd verjaagd door de buren. De dader is nog steeds op de vlucht. Dinsdagavond werd een reconstructie van het misdrijf vertoond in het opsporingsprogramma ‘Faroek Live’ op VTM, in de hoop dat getuigen zich melden bij de politie.
20/03 12u30  Met deze vliegmachine gaat Campenaerts het werelduurrecord proberen brekenVictor Campenaerts is klaar voor zijn aanval op het werelduurrecord. De 27-jarige Antwerpenaar van Lotto-Soudal versloeg de verzamelde wereldtop in de slottijdrit van de Tirreno - Adriatico. Een kleine maand voor zijn poging om de renner te worden die de verste afstand op de fiets binnen het uur, heeft Sporza beslag kunnen leggen op foto’s van de tijdritfiets die Ridley speciaal heeft ontworpen.
20/03 12u30  Skiër filmt moment waarop lawine hem meesleurtVoor enkele skiërs in de Oostenrijkse Alpen was het vorige week schrikken toen ze plots getroffen werden door een lawine. Net op het moment dat ze een populaire off-piste wilden afdalen, zakt plots de sneeuw onder hun latten weg. Reddingsdiensten moesten ter plaatse komen, maar er vielen geen doden.
20/03 12u15  Biergooiers in Lommel kosten KV Mechelen 2.500 euro boeteDe disciplinaire sancties voor KV Mechelen blijven zich maar opstapelen. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde Malinwa dinsdag opnieuw 2.500 euro boete op, nadat supporters in de recentste competitiewedstrijd bij SK Lommel met bekers hadden gegooid.
20/03 12u15  Mater Dei in Brasschaat maakt menselijke ketting als alternatieve actieDe secundaire school Mater Dei in Brasschaat doet mee aan de dag van de algemene onderwijsstaking. De directie en leerkrachten kozen voor een alternatieve actie, samen met honderden leerlingen vormen ze een menselijke ketting. De ketting verbindt de schoolgebouwen aan weerszijde van de Bredabaan. De school wil hiermee een krachtig signaal geven dat de werkdruk in het onderwijs de voorbije jaren te sterk gestegen is.
20/03 12u00  Opvolger Stoffel Vandoorne na eerste F1-race: "Ik heb mezelf en McLaren teleurgesteld"Lando Norris, de vervanger van onze landgenoot Stoffel Vandoorne bij het McLaren F1 team, heeft het gevoel dat hij zichzelf en McLaren heeft teleurgesteld tijdens zijn eerste F1-race.
20/03 12u00  Originele foto’s van bouw Konijnenpijp en Voetgangerstunnel in jaren dertig worden geveild: “Vrijwel niets veranderd sinds toen”Verzamelaars van oude Antwerpse foto’s kunnen binnenkort hun slag slaan in een Brussels veilinghuis. Bij Arenberg Auctions worden eind maart foto’s van de bouw en de opening van de Sint-Anna- en Waaslandtunnel geveild. De verwachting is dat de foto’s tussen de 300 en 400 euro zullen kosten, voor de hele collectie. Dus ook verzamelaars met een kleinere beurs maken een kans.
20/03 12u00  Yoeri Schoepen: van schaduwman naar basisspelerTelenet Giants Antwerp werkt vanavond in de Lotto Arena de uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag van de EuroMillions League en tegen het Leuven Bears van coach Eddy Casteels af. De Giants gaan op zoek naar een achtste opeenvolgende competitiezege en kunnen alleen aan de leiding komen. “Geen tijd voor euforie en waakzaam blijven,” zei Yoeri Schoepen van de Sinjoren.
20/03 12u00  Topdokter Piet Hoebeke: “We zien generatie na generatie de penis verkorten”Op 26 maart brengt Piet Hoebeke, professor kinderurologie en decaan aan de faculteit Geneeskunde en gezondheidswetenschappen, zijn boek uit. Het kreeg de titel ‘De Penis, weetjes en kneepjes voor dagelijks gebruik’. Met het boek wil dokter Hoebeke enkele taboes omtrent penissen de wereld uithelpen. Dinsdag vertelde de topdokter in Van Gils & gasten wat voor een negatief effect plastic heeft op de penis. “Plasticverzachters hebben een negatief effect op het mannelijk geslachtsorgaan. Daardoor zien we meer aangeboren afwijkingen en een afname van de lengte van de penis.”
20/03 12u00  Viviani droomt van succes in Milaan-Sanremo: “Maar ik ga niet vragen aan Alaphilippe om niet aan te vallen op de PoggioElia Viviani start zaterdag voor de zesde keer in Milaan-Sanremo. Verder dan een negende plaats in 2017 kwam hij nog nooit. “La Primavera is de enige klassieker voor sprinters”, zegt hij, “natuurlijk droom ik van deze koers.”
20/03 12u00  Antwerpse Zoo vangt 132 kwastvinsnoeken op die gestrand waren op luchthaven ZaventemEen lading van kwastvinsnoeken die per vliegtuig getransporteerd werd van Afrika naar Azië, is in de luchthaven van Zaventem gestrand na een administratief probleem. Aangezien het water waarin de dieren zaten te vervuild dreigde te geraken, is de Antwerpse Zoo bereid gevonden om ze tijdelijk op te vangen. Het gaat om 132 exemplaren. De Zoo gaat op zoek naar andere aquaria om op termijn de meeste dieren over te nemen.
20/03 12u00  De Vlindertuin draait op halve kracht door staking: “Deze dag is als vakantie, maar dan op school”De staking was woensdag merkbaar in de Mechelse regio. De Vlindertuin in Mechelen draaide op halve kracht. De helft van de kleuterjuffen legde het werk neer. “Wij zijn solidair met de stakende leerkrachten, maar wilden toch de opvang van de kinderen garanderen”, klonk het bij een leraar die woensdag wel aan het werk was.
20/03 11u45  Loena Hendrickx al zeker van plaats in vrije kür op WK kunstschaatsenLoena Hendrickx heeft woensdag op de openingsdag van het WK kunstschaatsen in het Japanse Saitama 62,60 punten verzameld in de korte kür bij de vrouwen. Daarmee is ze al zeker van een plaats in de top 24 en startrecht in de vrije kür van vrijdag.
20/03 11u45  Geen inbreuken vastgesteld tijdens eerste nacht met verhoogd toezicht in Antwerpen-NoordDe Antwerpse politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag verhoogd toezicht in Antwerpen-Noord. Het was de eerste nacht na de aangekondigde maatregelen van burgemeester Bart De Wever tegen het drugsgeweld in Antwerpen. Er werden geen inbreuken vastgesteld of arrestaties verricht.
20/03 11u45  Basisschool voert op ludieke wijze actie: “We moeten roeien met de riemen die we nooit gekregen hebben”In de basisschool van het Heilig Graf in de Nijverheidstraat in Turnhout werd woensdag niet gestaakt, maar de leerkrachten, leerlingen en kleuters kwamen in zwemtenue naar school. De boodschap was duidelijk: “Help, wij verdrinken in het werk.”
20/03 11u30  Vietnam heeft er letterlijk reuzegrote toeristische attractie bijAan Boeddhabeelden geen gebrek in Zuidoost-Azië. En daar komt binnenkort nog een immens exemplaar bij, in het Vietnamese Son Tay, in het noorden van het land.
20/03 11u30  ‘Us’: na ‘Get Out’ trakteert Jordan Peele opnieuw op horrorfilm die het hoofd doet tollen (4/5)Iedereen heeft een boosaardige dubbelganger. In horrorfilm Us nemen de schaduwen wraak. Een wreed verwarrende opvolger van Get Out.
20/03 11u15  Nederlandse premier Rutte krijgt black-out tijdens debat en roept hulp van assistente inEen black-out tijdens een debat van de publieke nieuwsomroep NOS, dat had rasdebater Mark Rutte nog nooit eerder meegemaakt. Dus riep hij in paniek de hulp in van zijn assistente, live op de televisie. ‘Caroliene!’ Hierboven kan u het bewuste fragment bekijken.
20/03 11u15  Eerste fase van werken nieuwe fly-over aan Antwerpsesteenweg en R6 gaat maandag van startDe werken voor de bouw van de nieuwe fly-over op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) in Mechelen gaan volgende week van start. Vanaf 25 maart wordt er een viaduct gebouwd die het verkeer op de R6 vlot over de Antwerpsesteenweg moet leiden. Tot begin mei zal er geen verkeershinder te merken zijn, verzekert het Agentschap Wegen & Verkeer. De werken moeten afgerond zijn tegen de zomer van 2020.
20/03 11u15  Tom Ford krijgt een nieuwe belangrijke positie in de modewereldDertien jaar lang stond Diane von Furstenberg aan het hoofd van de Council of Fashion Designers of America (CFDA), maar haar taak wordt nu overgenomen door Tom Ford.
20/03 11u15  Kate Middleton en de Queen na zeven jaar nog eens samen op stapZeven jaar: zolang was het geleden dat Kate Middleton en koningin Elizabeth II samen op stap waren. In het kader van een werkbezoek openden ze dinsdag het zogenoemde Bush House, een nieuw onderdeel van de Londense universiteit King’s College.
20/03 11u15  Antwerpse haven haalt jaarlijks 100 ton zwerfvuil uit dokkenDe Condor, een afvalboot van de Antwerpse haven tegen maritiem zwerfvuil, haalt met dagelijkse rondvaarten jaarlijks meer dan honderd ton zwerfvuil op uit de dokken. Dat heeft schepen van Haven Annick De Ridder (N-VA) dinsdag geantwoord in een zitting van de gemeenteraadscommissie bevoegd voor de haven, op een vraag van haar partijgenote Danielle Meirsman. In 2018 werd ook tweehonderd keer uitgerukt voor illegale dumpingen.
20/03 11u00  Bayern wil fors uithalen op de transfermarkt: “Grootste investering ooit”Bayern München wil zijn spelerskern verjongen en om dat te bewerkstelligen is de club komende zomer van plan fors uit te halen op de transfermarkt. “Dit is het grootste investeringsprogramma ooit bij Bayern”, bekende voorzitter Uli Hoeness woensdag aan Bild.
20/03 11u00  Haven haalt jaarlijks 100 ton zwerfvuil op uit dokkenDe Condor, een afvalboot van de Antwerpse haven tegen maritiem zwerfvuil, haalt met dagelijkse rondvaarten jaarlijks meer dan honderd ton zwerfvuil op uit de dokken. Dat heeft schepen van Haven Annick De Ridder (N-VA) dinsdag geantwoord in een zitting van de gemeenteraadscommissie bevoegd voor de haven, op een vraag van haar partijgenote Danielle Meirsman. In 2018 werd ook tweehonderd keer uitgerukt voor illegale dumpingen.
20/03 10u45  Eerste aardbeien geveild in Hoogstraten: 8.000 euro voor het goede doelBij Coöperatie Hoogstraten is woensdag het nieuwe seizoen gestart. Dat gebeurde naar goede gewoonte met de verkoop van vier kilogram aardbeien voor het goede doel.
20/03 10u30  Eerste aardbeien geveild: 8.000 euro voor het goede doelBij Coöperatie Hoogstraten is woensdag het nieuwe seizoen gestart. Dat gebeurde naar goede gewoonte met de verkoop van vier kilogram aardbeien voor het goede doel.
20/03 10u30  Er komt een “ongewone” biografie over Karl LagerfeldZes decennia lang was Karl Lagerfeld een van de toonaangevende figuren in de modewereld en daar wordt binnenkort een nieuw boek aan gewijd. William Middleton, die de onlangs overleden ontwerper in 1995 ontmoette en veel artikels over hem schreef, zal naar eigen zeggen een “ongewone” biografie over hem neerpennen.
20/03 10u15  Peter De Graef zet samen met kompaan Bruno Vanden Broecke het grote gelijk op losse schroevenWanneer Peter De Graef theater maakt, vertaalt hij niet zomaar een onderwerp naar de planken, maar een heel wereldbeeld. In Niet Doen!, dat hij samen met Bruno Vanden Broecke speelt, staat het grote gelijk op losse schroeven. “We moeten ons er van bewust worden dat alles wat we geloven niet per se waar is.”
20/03 10u00  Haven haalt jaarlijks 100 ton zwerfvuil op uit de dokkenDe Condor, een afvalboot van de Antwerpse haven tegen maritiem zwerfvuil, haalt met dagelijkse rondvaarten jaarlijks meer dan 100 ton zwerfvuil op uit de dokken. Dat heeft Havenschepen Annick De Ridder (N-VA) dinsdag geantwoord in een zitting van de gemeenteraadscommissie bevoegd voor de haven, op een vraag van haar partijgenote Danielle Meirsman. In 2018 werd ook tweehonderd keer uitgerukt voor illegale dumpingen.
20/03 09u45  DISCUSSIE. Bart De Wever viseert ‘yogasnuivers’… Terecht of misplaatst?In zijn reactie op het drugsgeweld in Antwerpen maakte Bart De Wever uitdrukkelijk melding van ‘yogasnuivers’, welstellende stadsbewoners die zich volgens hem wel druk maken om propere lucht, maar niet om de gevolgen van hun cocaïnegebruik. Zit ook volgens jou hier een deel van het probleem, of is het veeleer misplaatst taalgebruik van de burgemeester?
20/03 09u30  Romelu Lukaku verlaat Rode Duivels met blessure: spits is out voor interlands tegen Rusland en CyprusGeen Romelu Lukaku meer bij de Rode Duivels: de spits is geblesseerd en verliet maandagavond al het spelershotel. Nadat de spits maandag al een scan aan de voet onderging in Mechelen, werkte hij gisteren individueel met kinesist Lieven Maesschalck maar dat bracht geen soelaas. De spits raakt niet fit voor de confrontatie met Rusland morgen en moet ook afzeggen voor de verplaatsing naar Cyprus volgende week.
20/03 09u30  N-VA: “Lesgeven moet opnieuw mogelijk worden”De hoge werkdruk in het onderwijs moet aangepakt worden met gerichte investeringen en bijsturingen in het beleid. Zo reageert N-VA bij monde van Vlaams parlementslid Koen Daniëls op de staking in het onderwijs. “Lesgeven moet opnieuw mogelijk worden, zowel voor de leraars als voor de kwaliteit van het onderwijs”.
20/03 09u30  “Gefrustreerde” May haalt lang Brexit-uitstel van tafelDe Britse premier Theresa May zal de Europese Unie verzoeken om de Brexit slechts uit te stellen tot juni. Dat meldt de BBC. Volgens de Britse openbare omroep is May “gefrustreerd” door het onophoudelijke verzet tegen haar pogingen om tot een akkoord te komen.
20/03 09u00  Acht op acht voor Antwerp Giants op Student Night?Antwerp Giants werkt vanavond (20 uur) in de Lotto Arena de uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag van de EuroMillions League en versus Leuven Bears af.
20/03 09u00  Voor toffe job in toerisme moet je niet naar VerweggistanEen baan in de toerismesector spreekt tot de verbeelding en doet velen dromen van zuiderse, exotische bestemmingen. Maar je hoeft heus niet naar Verweggistan om uitdagingen in de sector te vinden. Door de groeiende aandacht voor streektoerisme liggen er ook kansen dichtbij huis in wat zowat 'de plezantste sector van allemaal' is.
20/03 09u00  Politie controleert 305 reizigers op bussen: 9 zwartrijders, 5 in bezit van drugs en 1 geseinde persoonTijdens een actie van de politie op lijnbussen in Mechelen werden 305 reizigers gecontroleerd. Ze was hoofdzakelijk gericht tegen overlast, (rondtrekkende) daders en drugsfeiten.
20/03 08u45  Het gaat van kwaad naar erger met LA Lakers: vierde nederlaag op rijMilwaukee Bucks heeft dinsdag in eigen huis met 115-101 gewonnen van LA Lakers in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).
20/03 08u45  14 arrestaties bij fruitbedrijf in Zeeland na grote cocaïnevangst in Antwerpse havenIn Kapelle, een gemeente in het Nederlandse Zeeland, zijn maandag 14 mannen gearresteerd na de levering van een vrachtwagen met 1500 kg cocaïne. De drugs waren binnen gekomen via de Antwerpse haven én onderschept door de politie.
20/03 07u15  Google past Android aan onder druk van EuropaGoogle gaat het telefoonbesturingssysteem Android aanpassen onder druk van de Europese Commissie.
20/03 07u15  Onderwijs staakt woensdag: “Grootste stakingsbereidheid in jaren”“Uit de signalen die we hebben binnengekregen vanop het terrein blijkt dat er vandaag/woensdag zwaar zal gestaakt worden in het onderwijs”, zegt secretaris-generaal Koen Van Kerkhoven van de Christelijke Onderwijscentrale (COC). Ook de vakbondsleiders van de andere drie deelnemende onderwijsvakbonden zeggen dat veel onderwijsmensen zullen deelnemen aan de staking waartoe de vakbonden in gemeenschappelijk front hebben opgeroepen, “want de emmer loopt over”.
20/03 07u15  Brexit zonder akkoord kost Vlaamse bedrijven 800 miljoen euro per jaarAls de Britten alsnog zonder akkoord uit de Europese Unie donderen, dan kost dat de Vlaamse bedrijven die naar het Verenigd Koninkrijk exporteren 800 miljoen euro per jaar. Dat heeft Vlaams-minister president Geert Bourgeois laten berekenen. Vooral de autosector wordt ongemeen hard getroffen: de kosten van de Britse importtarieven lopen daar op tot 700 miljoen euro op jaarbasis.
20/03 07u15  Ruim 122.600 mensen getroffen door overstromingen in AfghanistanIn Afghanistan hebben meer dan 122.600 mensen humanitaire hulp nodig nadat ze door zware onweders en overstromingen werden getroffen. Dat heeft de VN-organisatie voor Noodhulp (OCHA) laten weten.
20/03 07u15  Cruiseschip geëvacueerd na botsing met vrachtschip in NederlandIn Nederland zijn alle passagiers van een cruiseschip op de rivier de Waal geëvacueerd. Het schip kwam in de nacht van dinsdag op woensdag in aanvaring kwam met een vrachtschip.
20/03 07u15  Nucleaire spion bleef ongemoeid in Leuven in de jaren ‘70: “Inlichtingendiensten hadden geen flauw benul”Een vertrouwelijk onderzoek van Comité I leert dat de Belgische inlichtingendiensten geen flauw benul hadden van wat wetenschapper Abdul Qadir Khan in de jaren ‘70 in ons land uitspookte. Khan werd de vader van de Pakistaanse kernbom dankzij kennis die hij vergaarde via de inmiddels overleden Leuvense professor Martin Brabers, bericht De Morgen woensdag.
20/03 07u00  SP.A hard voor minister van Onderwijs Crevits: “Ze leidde met kleine projectjes aandacht af van besparingen”Oppositiepartij SP.A klaagt aan dat minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) de volgende regering met een investeringsachterstand opzadelt. Terwijl het aantal leerlingen is gestegen, zijn de middelen niet gevolgd, zeggen de socialisten op de dag van de onderwijsstaking. “Crevits is een minister van projectjes en quick wins, maar grondig de problemen aanpakken heeft ze niet gedaan”, aldus Caroline Gennez, die zetelt in de Onderwijscommissie van het Vlaams Parlement.
20/03 07u00  Australië roept Turkse ambassadeur op het matje na “ondoordachte” verklaring Erdogan over aanslag ChristchurchDe Australische premier Scott Morrison roept de Turkse ambassadeur op het matje wegens enkele uitspraken van president Recep Tayyip Erdogan in de nasleep van de terreuraanslag op twee moskeeën in Christchurch. Erdogan verklaarde aan zijn aanhangers dinsdag dat Australiërs die anti-moslim zijn, net zoals hun grootvaders in een kist naar huis zullen keren wanneer ze zijn land zouden aandoen, een verwijzing naar de slag om Gallipoli in Turkije tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1915.
20/03 07u00  Vorig jaar bleven 10.000 aanvragen voor sociaal tolken onbeantwoordVorig jaar bleven 10.000 aanvragen voor sociaal tolken bij het Agentschap voor Integratie en Inburgering onbeantwoord. Volgens Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) bewijzen de cijfers de “malaise” bij het agentschap. Minister van Inburgering Liesbeth Homans wijst onder meer naar het tekort aan tolken voor bepaalde talen of regio’s. Als het van de N-VA-minister afhangt, kan de vergoeding voor sociaal tolken gerust omhoog, maar zal die voortaan wel door de aanvrager zelf betaald worden en niet door het agentschap. Op die manier wil ze mensen “responsabiliseren” Nederlands te leren.
20/03 06u45  Arkprijs van het Vrije Woord voor Anuna De Wever en Kyra GantoisDe Arkprijs van het Vrije Woord gaat dit jaar naar de jonge klimaatactivistes Anuna De Wever en Kyra Gantois. Dat besliste het Arkcomité dinsdag op zijn jaarlijkse vergadering. Het Arkcomité looft De Wever en Gantois voor hun inspanningen om de klimaatverandering hoog op de politieke agenda te plaatsen “zonder te willen polariseren en met de nodige nuance en waardigheid”.
20/03 06u45  STANDPUNT. Deze aanslagen pak je niet aan met alleen maar controles, maar ook met emotioneel engagementZe is er dan toch gekomen, de reactie van burgemeester Bart De Wever op de aanhoudende aanslagen op auto’s en gevels in zijn stad. Na overleg met gerecht en politie komen er identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en extra cameratoezicht. De burgemeester waarschuwde ook de Antwerpse jongeren om zich niet te laten verleiden tot crimineel geldgewin en had een sneer voor ‘yogasnuivers’, met wie hij blijkbaar de drugsgebruikers bedoelt. Maar de bewoners van de wijk waar de granaten ontploften blijven in de kou staan. Een bezoekje van de burgemeester zit er niet in.
20/03 06u45  Zeventien keer meer verzekeringsclaims voor cybercrime dan vijf jaar geledenBij Belgische ondernemingen zijn er zeventien keer meer verzekeringsclaims voor cybercrime dan vijf jaar geleden. Dat blijkt woensdag uit een marktanalyse van Hiscox. De verzekeraar gaat bedrijven preventief helpen bij het trainen van hun personeel, want menselijke fouten liggen vaak aan de basis.
20/03 06u45  Eerste slachtoffers van Nieuw-Zeelandse terreur begraven: vader (44) en zoon (15) op de vlucht voor oorlogIn het Nieuw-Zeelandse Christchurch zijn woensdag de eerste twee slachtoffers van de terreuraanslag op twee moskeeën begraven. De uitvaart van Khalid Mustafa (44) en zijn 15-jarige zoon Hamza werd door honderden mensen bijgewoond. De lichamen werden te rusten gelegd op de begraafplaats van Memorial Park, niet ver van een van de twee geviseerde moskeeën.
20/03 06u15  Ouders Jens De Block na al die jaren nog vol verdriet: “Dader komt wellicht uit één van de motorclubs van Jens”Dat er na negentien jaar nog een doorbraak in een onopgeloste cold case is hoogst uitzonderlijk. Ook voor de vader en stiefmoeder van slachtoffer Jens De Block komt het nieuws als een totale verrassing. “Toen hij in de fleur van zijn leven was, is mijn zoon van mij afgepakt”, zegt de papa van Jens aan TV Oost Nieuws, “En wij stonden al die jaren machteloos”.
20/03 05u15  50 beschonken chauffeurs halen excuses boven: “Besefte niet dat ik dag later nog positief kon blazen”De politierechtbank in Mechelen heeft vijftig zaken behandeld van mensen die tijdens een weekend betrapt werden op rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Er werden geldboetes en rijverboden uitgesproken. Sommigen moeten ook een alcoholslot laten inbouwen. Een greep uit de behandelde zaken.
20/03 05u15  Canadese stadsplanner: “Je moet mensen verplaatsen, geen auto’s”“We moeten steden bouwen voor mensen, niet voor auto’s. Daar worden ook de automobilisten zelf beter van. De zogenaamde ‘war on cars’, die er volgens sommige politici en opiniemakers is, bestaat niet. Dat is een argument dat luie politici gebruiken om niets te doen”, zegt Brent Toderian.
20/03 05u15  Antwerpen wil overlast deelsteps en weesfietsen inperkenMet een deelstep tot aan de ingang van het Centraal Station rijden en die daar achterlaten, zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn. De stad Antwerpen zit hierover samen met de aanbieders van deelsteps.
20/03 05u15  IJspiste zonder dak is geen optieDe ijsbaan in de Ruggeveldlaan in Deurne moest eind februari worden gesloten door problemen met het dak. Zes dakspanten waren uit hun as getrokken, waardoor de druk te hoog was geworden. De stad bekeek of het mogelijk was om het dak te verwijderen om de piste nog een tijdje te kunnen houden.
20/03 05u15  Groen licht voor scoutsheem De Buecken in Greesbos aan kanaalScouts De Buecken uit Herentals zijn verheugd dat na jaren van plannen eindelijk de spade in de grond kan voor de bouw van een nieuw heem. “Want onze huidige lokalen zijn compleet op.” Het is de zoveelste jeugdgroep in Herentals die binnenkort in het nieuw steekt.
20/03 05u15  Groen vraagt uitleendienst herbruikbare bekersOppositiepartij Groen Berlaar vraagt dat verenigingen weer herbruikbare bekers zouden kunnen ontlenen bij de gemeente. Een oplossing is volgens burgemeester Walter Horemans (CD&V) minder voor de hand liggend dan gedacht.
20/03 05u15  Grote hinder in Mechelse scholen door nationale stakingHet onderwijs staakt woensdag en dat is ook in de Mechelse regio te voelen. In heel wat scholen is het lessenschema aangepast, andere houden hun leerlingen dan weer gewoon thuis. Er wordt wel overal opvang voorzien.
20/03 04u17  ‘Wondergeitje’ raakt vlak na geboorte verlamd, maar geeft de moed niet opEen geitje in India werd geboren met verlamde voorpoten en kon enkele dagen na de geboorte niet meer bewegen. De eigenaars van het onfortuinlijke dier hadden het geitje eigenlijk al opgegeven, maar toen voltrok zich “een wonder”. Het dier wordt nu liefkozend “het wondergeitje dat als een mens loopt” genoemd.
20/03 03u45  Arbeider meer vatbaar voor burn-out dan directeurEén op de zes werkende Vlamingen loopt risico op of lijdt aan een burn-out. En, opvallend: het risico ligt veel hoger bij arbeiders dan bij directieleden. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de KU Leuven naar burn-outs in Vlaanderen. De onderzoekers hebben nu een vragenlijst opgesteld waarmee u zelf kunt nagaan of u in de gevarenzone zit.
20/03 03u15  Hoteleigenaars in Herentals slachtoffer van oplichting door ‘buitenlandse investeerder’: politie zoekt getuigenDe eigenaars van hotel De Swaen in Herentals werden eind februari opgelicht door een buitenlandse oplichtersbende. Het misdrijf werd dinsdagavond vertoond op het VTM-opsporingsprogramma FAROEK Live, in de hoop dat getuigen zich melden bij de politie.
20/03 03u15  ‘Goeroe’ van burgemeester Bart De Wever: “Drugsgeld brengt geweld in de samenleving op een schaal die je niet wil”Burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakt zich grote zorgen over de toenemende invloed van het drugsmilieu op de economie van zijn stad. Hij wil dat burgemeesters meer wettelijke middelen krijgen om de insijpeling van drugsgeld in de samenleving terug te dringen. De Wever haalde de mosterd bij een Nederlandse sociaaldemocraat, de Tilburgse professor bestuurskunde Pieter Tops.
20/03 02u15  ‘Kind van de Duivel’-rapper treedt gratis op tijdens Arendonk Zingt & SwingtDe populaire Nederlandse rapper Jebroer, bekend van de ­omstreden hits ‘Kind van de ­Duivel’ en ‘Engeltje’, komt in mei naar popfestival Arendonk Zingt & Swingt voor een gratis ­optreden in de Bemdhal.
20/03 02u15  Antwerpse familie bouwde wijnkelder van 300.000 euro onder huis en verkoopt nu deel van collectieEen Antwerpse familie verkoopt een deel van de inhoud van haar exclusieve wijnkelder. Vanaf vrijdag veilt Bestwineauctions.com uit Wommelgem 2.126 flessen uit de unieke collectie. Inzetprijs voor alle loten: 700.000 euro. “Vooral Aziaten bieden op de wijnen”, zegt expert Bert Van Praet.
20/03 02u15  Trucker (43) opgepakt voor 18 jaar oude moord op Jens: verraden door DNA in ándere zaakDankzij nieuwe DNA-analyse is opnieuw een oude cold case opgelost. Jurgen R., een 43-jarige trucker, zit vandaag in de cel voor de moord op Jens De Block (29). De bouwvakker werd 18 jaar geleden neergestoken met een bierglas.
20/03 02u15  De Waterbus spreekt vooral ‘toeristen’ aanIn februari voeren 4.097 passagiers mee met De Waterbus over het Albertkanaal. Tijdens de weekends was het drukker dan in de week.
20/03 02u15  3 jaar na aanslagen in Brussel: ‘Factcheckers’ zoekt uit of explosieven nog steeds te koop zijnIs de bom van de aanslagen in Brussel nog steeds na te maken? Jan Van Looveren (51) en zijn ploeg van Factcheckers zoeken het vanavond uit. Ze stoten op een krantenartikel dat zegt dat de bestanddelen van zo’n bom nog altijd vrij te koop zijn in ons land. “Waanzin dat zoiets drie jaar na de feiten nog zou kunnen”, zegt Van Looveren. “Hebben we dan niets geleerd uit de aanslagen?”
20/03 02u15  Campenaerts meer dan klaar voor werelduur-recordpoging: “Ik ben zeker één dag de beste tijdrijder ter wereld”Zijn fiets is klaar, en ook Victor Campenaerts (27) is meer dan in orde voor zijn aanval op het werelduurrecord. Ondanks een foutje in de eerste bocht versloeg hij gisteren de verzamelde wereldtop in slottijdrit van de Tirreno - Adriatico. Zijn eerste zege in de World Tour. “Een topdag. Die 127 minuten moeten wachten op de verlossing, het was het allemaal waard. Mijn vertrouwen voor Mexico kan niet meer stuk.”
20/03 02u15  Verzorgster mensapen ruilt Antwerpse Zoo voor dierenopvangcentrum in LiberiaIn de Antwerpse Zoo is gisteren Julie Vanassche (33) uitgewuifd. De verzorgster van de mensapen ruilt na elf jaar de dierentuin voor het Libassa Wildlife Sanctuary in het Afrikaanse Liberia. Daar gaat ze het algemeen dierenopvangcentrum runnen.
20/03 02u15  Politie weert sluipverkeer uit RollebeekstraatDe Rollebeekstraat en omgeving zijn alleen nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer. En de Dasstraat en een stuk van de Ternesselei zijn tijdelijk eenrichtingsstraten.
20/03 02u15  “Iedereen droomt er toch van om hoofdpersonage in een boek te zijn?”De 8-jarige Ilyan Verschueren uit Itegem (Heist-op-den-Berg) speelt de hoofdrol in het boek De Pyjamareus. Het geïllustreerde werk is bedoeld om Bednet bekender te maken. En van les volgen zonder in de klas te komen, daar weet Ilyan helaas heel veel van.
20/03 02u15  Heide Atelier opent bij start lente opnieuw de deurenHeide Atelier, de ijsjeszaak uit Heist-op-den-Berg voor jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel, opent weer de deuren voor een tweede seizoen. Dat gebeurt met een ijsjesverkiezing. Daar komen zelfs rode potloden aan te pas.
20/03 02u15  “Moeder is 107 en eigenlijk mankeert ze nog niets”Op haar honderdste kreeg Magda Janssens een nieuwe pacemaker, en zij bewijst dat zo’n operatie op die leeftijd nog rendeert. Dinsdag werd ze in woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Zandhoven in de bloemen gezet voor haar 107de verjaardag. Magda is niet alleen de oudste Zandhovense, maar ook de oudste Antwerpse.
20/03 02u15  Zwarte dag voor Bedrijvenpark Malle: Pasec schrapt 107 van de 137 banen“Dit komt niet als een verrassing voor ons. Het is goed dat er eindelijk duidelijkheid werd geschept.” Het personeel aan de bedrijfspoort van Pasec in Malle reageerde dinsdag gelaten op het nieuws dat de pallettenreus 107 van de 137 banen wil schrappen.
20/03 02u15  Eigenzinnige fanclub uit Stabroek supportert voor Westmalse belofte Toon VandeboschSuccesvolle sportlui hebben snel een fanclub. Maar als sportliefhebbers aankloppen bij een beloftevol veldrijder met de vraag of zij zijn fanclub mogen zijn, is er gegronde achterdocht. Onterecht, ondervond Toon Vandebosch (19).
20/03 02u15  Rock Olmen pakt uit met headliner ‘Therapy?’De Noord-Ierse rockband Therapy? is deze zomer de headliner van Rock Olmen. Het festival vindt plaats op donderdag 25 en vrijdag 26 juli op het plein aan de kapel van Stotert.
20/03 02u15  Stakingsdag onderwijs: “Ons takenpakket wordt almaar groter”Veel scholen staken vandaag. Sarah Cordon (32) staat al twaalf jaar voor de klas in het gemeentelijk onderwijs in Hemiksem. Momenteel geeft ze les in het derde leerjaar van de Regenboogschool. “Beginnende leerkrachten moeten beter worden begeleid”, zegt ze.
20/03 02u15  Kunstwerk op Rupeldijk laat mensen nadenken over plasticAktiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft dinsdag samen met het gemeentebestuur van Niel op de Rupeldijk een kunstwerk ingehuldigd: een grote vis, volgepropt met zwerfvuil. De initiatiefnemers willen de voorbijgangers attent maken op het probleem van plastic in de oceanen.
20/03 02u15  Vzw wekt G-fuif na 15 jaar opnieuw tot levenVroeger werd er in de regio Mechelen jaarlijks een G-fuif georganiseerd. Na 15 jaar wil de vzw Villa Praline dit evenement nieuw leven inblazen. “Gewoon omdat het altijd heel plezant was”, zegt initiatiefnemer Jeroen Verwaetermeulen van Villa Praline.
20/03 02u15  Hoogmolenbrug twee weken langer afgeslotenDe Hoogmolenbrug blijft nog tot 1 april afgesloten in de richting van Schoten. De maatregel komt ongelegen omdat uitgerekend ook nu de werken in de Toekomstlaan gestart zijn, met chaos in de Metropoolstraat en rond de brug van den Azijn tot gevolg.
20/03 01u15  Kick-off Beneleague op Grote Markt: “Brabo had een handballer kunnen zijn”De Belgische Handbalbond organiseert op zondag 24 maart samen met de Vlaamse handbalvereniging en de Antwerpse handbalclubs de officiële kick-off voor de Final4 van de Belgisch-Nederlandse competitie. Het finaleweekend van deze internationale competitie wordt in het weekend van 30 en 31 maart in de Lotto Arena georganiseerd.
20/03 01u15  Studenten bouwen mee aan eerste 3D-geprinte woning met twee verdiepingen in de wereldEen huis dat uit een printer rolt: het lijkt sciencefiction, maar op Kamp C in Westerlo is dinsdag de aanzet al gegeven. Studenten van de Thomas More-hogeschool mogen meewerken aan de eerste 3D-geprinte woning van twee etages.
20/03 01u15  “Zoek niet naar het grote geluk, want dat is vaak onbereikbaar”Vandaag is het de Internationale Dag van het Geluk en dus een hoogdag voor Anke Van Eeckeren. De 41-jarige Molse is volgens haar naamkaartje dan ook professioneel geluksbrenger en dus de ideale persoon om tips te geven in onze zoektocht naar geluk.
20/03 01u15  Gezocht: peters en meters voor zwerfkippen en -hanenHet gemeentebestuur van Mol is op zoek naar inwoners die een wilde kip of haan willen adopteren die momenteel nog te vinden is op het braakliggend perceel bij de Corbiestraat. De zwerfkippen worden binnenkort gevangen, waarna ze tijdelijk worden opgevangen.
20/03 01u15  Zesdejaars De Waaier ‘scrummen’ over het klimaatStudenten van de lerarenopleiding van hogeschool Thomas ­More streken de voorbije twee dagen neer in de vrije basisschool De Waaier in Kasterlee. Daar ­gingen ze aan de slag met ‘eduScrum’, een nieuwe methodiek voor efficiënter groepswerk. Al ‘scrummend’ werkten de zesdejaars aan een project over de ­opwarming van de aarde.
20/03 01u15  Twee ploegen van Cis-4-Ever lopen zondag 100 kilometer voor Kom op tegen Kanker in De SchorreTwee van de 480 teams die zondag deelnemen aan de 100 kilometer voor Kom op tegen Kanker doen dat voor Cis-4-Ever. Eind 2017 overleed de toen 12-jarige Cis. Zijn familie en vrienden houden zijn verhaal levendig.
20/03 01u15  Mitch Van Landeghem speelt vrijdag in de zaal waar hij zelf het ‘dramavirus’ opdeedMitch Van Landeghem verliet Schoten vier jaar geleden als amateurkunstenaar en keert vrijdag terug als professioneel acteur. Met DESCHONECOMPANIE brengt hij in De Kaekelaar Don Juan op de planken, de bejubelde theaterversie van Mozarts opera Don Giovanni. “Ik heb al vaak teruggedacht aan de momenten toen ik als kind zelf in deze zaal zat te genieten of op de scène stond met de academie, waar ik de liefde voor drama opdeed.”
20/03 01u15  Modernisering begraafplaatsen voorlopig in de koelkastHet vorige bestuur was van plan om de onthaalgebouwen op de begraafplaatsen af te breken en te vervangen door nieuwe. Maar de offerte die Compagnie O maakte, blijkt te duur. Er wordt onderhandeld.
20/03 00u45  Paramedisch team Nautica in het zwartDe staking van de scholen vindt vandaag plaats, maar in Nautica in Merksplas werd gisteren al actie gevoerd. De leden van het paramedisch team kunnen niet de nodige ondersteuning geven door het M-decreet.
20/03 00u30  Spectaculair ongeval in drukke winkelstraat: auto belandt in etalage van kapperszaakIn de Heidestatiestraat, een drukke winkelstraat in Kalmthout, vond dinsdag rond sluitingstijd een spectaculair ongeval plaats. Bij een verkeersongeval tussen twee voertuigen belandde één van de wagens in de etalage van kapperszaak DIS Hair & Make-up. De andere wagen kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurders kwamen er met de schrik van af.
20/03 00u15  Spectaculair ongeval in drukke winkelstraat: auto belandt in etalage van pedicurezaakIn de Heidestatiestraat, een drukke winkelstraat in Kalmthout, vond dinsdag rond sluitingstijd een spectaculair ongeval plaats. Bij een verkeersongeval tussen twee voertuigen belandde één van de wagens in de etalage van een pedicurezaak. De andere wagen kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurders kwamen er met de schrik van af.
20/03 00u15  Oude ANPR-camera’s zijn aan vervanging toeElf ANPR-camera’s van politiezone Regio Turnhout voeren geen trajectcontrole meer uit en zijn aan vervanging toe. Ze zijn wel nog inzetbaar voor nummerplaatherkenning. De installatie van de nieuwe camera’s kan nog een tijd in beslag nemen.
19/03 23u45  Bestelwagen rijdt achteraan in op vrachtwagen: chauffeur gewondOp de E19 is dinsdagavond een ongeval gebeurd ter hoogte van de afrit Brecht, in de richting van Breda.
19/03 23u45  Lierse Kempenzonen wint met 4-0 van VC HerentalsLierse Kempenzonen trok dinsdagavond in zijn oefenmatch tegen VC Herentals met duidelijke 4-0 cijfers het laken naar zich toe. Met Tamim Alizoy hadden de Pallieters een tester in de rangen lopen.
19/03 23u30  KV Mechelen oefent tegen Lokeren (10/04) en Thes (18/04)De eerste twee vriendschappelijke wedstrijden van KV Mechelen in de aanloop naar de bekerfinale liggen vast. Op woensdag 10 april werkt de kampioen uit 1B een eerste oefenwedstrijd af op het veld van Lokeren, de degradant uit 1A. De week daarna is KV op donderdag 18 april te gast in Tessenderlo voor een oefenmatch tegen Thes Sport, één van de ex-clubs van Wouter Vrancken. Thes staat op kop in eerste amateurklasse maar vroeg geen proflicentie aan voor volgend seizoen.
19/03 23u00  Nieuwe verdachte opgepakt voor schietpartij in Utrecht: twee twintigers vrijgelatenEr is dinsdagmiddag een nieuwe verdachte aangehouden voor betrokkenheid op de aanslag op de tram in Utrecht. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
19/03 22u00  “We willen er een mooie reis van maken”Twee keer bingo voor de fanclub van wielrenner Victor Campenaerts in Café Mombasa in Borgerhout. Dinsdag won hij zijn eerste tijdrit in de WorldTour. En een trip naar het Mexicaanse Aguascalientes wordt mogelijk. Daar valt hij op 16 of 17 april het werelduurrecord aan. Olé!
19/03 21u45  Uurwerk kathedraal jaar lang buiten dienstU zult uw blik de komende tijd niet meer op de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kunnen richten om het exacte uur te weten te komen. De 500 jaar oude belforttoren wordt de komende twee jaar aan een grondige restauratie onderworpen en ook het uurwerk krijgt een opknapbeurt. Vanaf de zomer gaan de restauratiewerken van start. Zowel de natuursteen en het voegwerk als de beeldhouwwerken zullen er nadien weer fris uitzien. De haan en het kruis die op de toren prijken, worden opnieuw verguld, net als de wijzers, de cijfers en de vier wijzerplaten van het uurwerk. Dinsdag werden ze vakkundig verwijderd en als alles volgens plan verloopt, kunt u vanaf het voorjaar van 2020 het uur weer aflezen. Vanaf april zal ook de beiaard tijdelijk niet meer te horen zijn. De klokken worden ter bescherming volledig ingepakt tijdens de werken.
19/03 21u30  Het is zover: smaakmarkt in De Vleeshalle opent op vrijdag 19 aprilVeel Mechelaars kijken er met spanning naar uit, maar op vrijdag 19 april is het zover. Dan opent de smaakmarkt in De Vleeshalle pal in hartje Mechelen om 11u de deuren.
19/03 21u30  Maxim (10) verrast zijn hele school met stoet van reuzenkinderenMaxim Croon (10) bezorgde de kinderen van zijn school in Mechelen dinsdag een reuze(n)dag. Hij won met een kleurwedstrijd een bezoekje van drie reuzenkinderen aan Sint-Jozef Coloma. Het is Maxim zijn papa Wim die de reuzen voor de stad vervoert.
19/03 21u30  Aangedaan en volkomen in het zwart toont Meghan haar medeleven met de slachtoffers van Nieuw-ZeelandPrins Harry en de zwangere Meghan Markle betuigden dinsdag hun deelneming voor de slachtoffers van de terreuraanslag in Nieuw-Zeeland. Het koppel legde bloemen neer voor de Nieuw-Zeelandse ambassade in Londen en schreef “onze diepste spijt, we staan aan uw zijde” in een boek uit naam van de koninklijke familie. Harry en Meghan bezochten het land nog in 2018, tijdens hun eerste buitenlandse reis als pasgetrouwd stel.
19/03 21u30  Franstalige atletiekbond start intern onderzoek na Thiam-incident op EK in BerlijnDe Franstalige atletiekbond (LBFA) start een intern onafhankelijk onderzoek naar het incident met Nafissatou Thiam op het EK atletiek afgelopen zomer in Berlijn. Dat liet de federatie dinsdag weten. Als gevolg van de zaak-Thiam is ook de algemene vergadering, voorzien voor aanstaande zaterdag, uitgesteld.
19/03 21u30  Antwerps restaurant Black Smoke wordt ‘Game of Thrones’-barHet Antwerpse restaurant Black Smoke aan brouwerij De Koninck in Antwerpen wordt binnenkort omgetoverd tot een pop-up ‘Game of Thrones’-bar. Fans kunnen er het laatste seizoen van de populaire reeks op groot scherm bekijken in een echte ‘Westeros’-setting.
19/03 21u00  Driekwart van de Belgen steunt Delphine Boël in strijd tegen Koning Albert IIDrie op de vier Belgen steunt de gerechtelijke stappen van Delphine Boël in haar strijd om erkend te worden als dochter van Koning Albert II. Dat blijkt uit een bevraging door Le Soir Mag. En volgens 79 procent van de ondervraagden moet de koning een DNA-test laten uitvoeren.
19/03 20u45  UEFA gaat de mist in: Internationaal Sporttribunaal TAS maakt einde aan procedure rond Financial Fair Play tegen PSGHet Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft dinsdag Paris Saint-Germain in het gelijk gesteld in haar geschil met de Europese voetbalbond (UEFA) inzake het Financial Fair Play-systeem. Het TAS 'annuleert' de beslissing van de UEFA om de financiën van de Parijse club opnieuw te onderzoeken.
19/03 20u30  Nederlander tipt Antwerpse slagerij in eigen overlijdensbericht: “Uitzonderlijke reclame die we in de zaak gaan hangen”Een Nederlands overlijdensbericht behoort tot de vreemdste die u dit jaar zal zien -en mogelijk ook het jaar daarna. De 66 geworden Albert Vooijs geeft postuum restauranttips mee. Een getipte slagerij uit Antwerpen reageert verbaasd: “Dit bericht gaan we in onze winkel hangen.”
19/03 20u15  Vliegverkeer opnieuw verstoord door staking: “We verwachten een zware impact”Het vliegverkeer van en naar ons land ondervindt opnieuw hinder, door nieuwe acties van de luchtverkeersleiders. Dat maakt skeyes, het vroegere Belgocontrol, bekend. De acties zouden ditmaal uitgaan van de Gilde.
19/03 20u00  Tanja Dexters en vriend laten gecrashte Jaguar achter na ongeval op E313: “Geen sprake van vluchtmisdrijf”Hebben ex-miss België Tanja Dexters en haar vriend M.P. uit Herentals maandagavond vluchtmisdrijf gepleegd na een crash met hun Jaguar op de E313? Op die vraag zal een politierechter straks een antwoord moeten geven. “Volgens ons is er helemaal geen sprake van een vluchtmisdrijf’, zegt Omar Souidi, de advocaat van het duo.
19/03 20u00  Roemeen Ovidiu Hategan fluit België-Rusland, de man die de wereld rondging na wedstrijd van Nederlandse elftalDe Europese Voetbalbond (UEFA) heeft de Roemeen Ovidiu Hategan (38) aangeduid als spelleider voor het EK-kwalificatieduel tussen de Rode Duivels en Rusland, donderdagavond (20u45) in het Koning Boudewijnstadion.
19/03 20u00  Bewoners over explosies in Antwerpen-Noord: “Panikeren? Dit waait wel weer over”Twee dagen, twee straten met granaten. Tegen dit tempo maken toeristen nog liever een rugzakreis door Libië dan dat ze een teen zetten in Antwerpen-Noord. Maar de meeste bewoners van de getroffen straten maken zich niet veel zorgen. “Ze moeten ons niet hebben.”
19/03 19u30  Binnenkort ook bij ons? Shoppen via InstagramGoed nieuws voor wie op Instagram al eens een tof kledingstuk ziet en dat wil kopen. Instagram stelt namelijk ‘Checkout’ voor. Met die functie, kunnen Amerikaanse Instagrammers momenteel een leuk product meteen kopen, zonder de Instagram-app te verlaten.
19/03 19u15  Eigenaar van rode Clio getuigt voor het eerst over aanslag in Utrecht: “Mijnheer, ren voor uw leven”Frans Hoogendijk (54) uit Zevenhuizen is de eigenaar van de momenteel bekendste auto van Nederland. Zijn rode Clio werd door de hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht gestolen en gebruikt als vluchtauto.
19/03 19u00  Fanclub van Victor Campenaerts zoekt sponsors voor trip naar Mexico: “We willen er een mooie reis van maken”Twee keer bingo voor de fanclub van wielrenner Victor Campenaerts in Café Mombasa. Dinsdag won hij zijn eerste tijdrit in de WorldTour. En een trip naar het Mexicaanse Aguascalientes wordt mogelijk. Daar valt hij op 16 of 17 april het werelduurrecord aan. Olé!
19/03 18u45  Antwerp plaatst tijdelijke tribune tijdens Play-off 1: “Willen rol van betekenis spelen”Royal Antwerp FC plaatst tijdens Play-off 1 een tijdelijke tribune. Dat maakte The Great Old bekend op haar website. De tribune zal ongeveer plaats bieden aan 700 supporters. “We willen een rol een rol van betekenis spelen in Play-off 1”, zo laat Antwerp weten.
19/03 18u45  Kleuters nodigen papa uit op school voor papadagGemeentelijke lagere school De Driehoek in Oelegem (Ranst) werd in september uitgebreid met een nieuwe kleuterschool. Samen met de kinderen uit het eerste leerjaar mochten de vijftien kleuters hun papa’s dinsdagvoormiddag uitnodigen voor een papadag. Thema? Superhelden!
19/03 18u30  Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is papa!Gemeentelijke lagere school De Driehoek in Oelegem (Ranst) werd in september uitgebreid met een nieuwe kleuterschool. Samen met de kinderen uit het eerste leerjaar mochten de vijftien kleuters hun papa’s dinsdagvoormiddag uitnodigen voor een papadag. Thema? Superhelden!
19/03 18u30  Mortsel kreunt onder vrachtverkeer door WazeMortsel krijgt de laatste tijd veel vrachtwagens te verwerken. En daar zijn opvallend veel buitenlandse vrachtwagens bij. Volgens de politie is daar een duidelijke reden voor. Als er op de autosnelwegen file is, dan gebruiken veel chauffeurs de Waze-app. En zo komen ze in Mortsel terecht. Terwijl ze daar eigenlijk totaal niet moeten zijn.
19/03 18u30  OLV-kathedraal moet het jaar lang zonder uurwerk stellenU zult uw blik de komende tijd niet meer de toren van de OLV-kathedraal kunnen richten om het exacte uur te weten te komen. De 500 jaar oude belforttoren wordt de komende twee jaar aan een grondige restauratie onderworpen en ook het uurwerk krijgt een opknapbeurt.
19/03 18u30  De Wever viseert “yogasnuivers” die “criminele keten mee in stand houden”Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat de druggebruikers mee verantwoordelijk zijn voor het geweld in zijn stad. De Wever noemde het op Radio 1 “yogasnuivers” die mee “een criminele keten in stand houden”.
19/03 18u15  Hoe internetbankieren de schutter van Utrecht de das om deedEen puik staaltje financieel rechercheren blijkt Gökmen Tanis gisteren fataal te zijn geworden. De aanslagpleger van Turkse afkomst maakte kort nadat hij in Utrecht drie mensen vermoordde, met een van een vriend geleende telefoon via telebankieren een geldbedrag over.
19/03 18u00  Mortsel kreunt onder vrachtverkeer door ‘Waze’Mortsel krijgt de laatste tijd veel vrachtwagens te verwerken. En daar zijn opvallend veel buitenlandse vrachtwagens bij. Volgens de politie is daar een duidelijke reden voor. Als er op de autosnelwegen file is, dan gebruiken veel chauffeurs de Waze-app. En zo komen ze in Mortsel terecht. Terwijl ze daar eigenlijk totaal niet moeten zijn.
19/03 17u45  Parket ondertekent samenwerkingsakkoord met Brazilië in de strijd tegen internationale georganiseerde criminaliteitHet Belgisch federaal parket heeft maandag een samenwerkingsakkoord ondertekend met de Braziliaanse gerechtelijke autoriteiten, meldt het dinsdag. Bedoeling is te komen tot een betere uitwisseling van informatie en een betere samenwerking in de strijd tegen de internationale georganiseerde criminaliteit, terrorisme, informatica en economische criminaliteit.
19/03 17u30  Remco Evenepoel beleeft Vlaamse vuurdoop in Nokere Koerse: “Het is een gekkenhuis, anders dan bij Tom Boonen”Het fenomeen Remco Evenepoel werkt woensdag in Nokere Koerse zijn eerste profwedstrijd in Vlaanderen af. Hij doet dat met zijn teamgenoten bij Deceuninck-Quick Step, Alvaro Hodeg, Rémi Cavagna, Iljo Keisse, Davide Martinelli, Florian Sénéchal en Pieter Serry.
19/03 17u30  174 euro boete voor Mechelaar die met speed pedelec weg voor fietsers inrijdt: “Ik kreeg te horen dat de wet de wet is”Thierry Buelens (51) heeft in Mechelen een boete van 174 euro gekregen omdat hij met zijn speed pedelec in verboden richting fietste, terwijl fietsers dat wel mogen. Verweer haalde niets uit. Dat is opvallend, want eind 2016 besliste het Mechelse stadsbestuur al om de snelle elektrische fietsen zoveel mogelijk gelijk te behandelen. De stad engageert zich om de signalisatie eerstdaags aan te passen.
19/03 17u15  Feestje bij PSG: Internationaal Sporttribunaal TAS maakt einde aan procedure rond Financial Fair Play tegen Franse kampioenHet Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft dinsdag Paris Saint-Germain in het gelijk gesteld in haar geschil met de Europese voetbalbond (UEFA) inzake het Financial Fair Play-systeem. Het TAS “annuleert” de beslissing van de UEFA om de financiën van de Parijse club opnieuw te onderzoeken.
19/03 17u15  Na 18 jaar doorbraak in cold case: verdachte opgepakt en aangehouden voor dood bouwvakker in Sint-NiklaasDe federale politie van Dendermonde heeft een 43-jarige verdachte opgepakt voor een de dood van Jens De Block uit 2000. Het levenloze lichaam van de 29-jarige bouwvakker werd toen gevonden op een parking in Sint-Niklaas. De onderzoeksrechter hield de man uit Buggenhout dinsdag aan op verdenking van moord.
19/03 17u00  Gabriëlla en Julia gaan uit de bolVoor de tweejaarlijkse kinderdisco van het oudercomité van De Springplank, de vrije lagere school in Broechem, werden meer dan negenhonderd kaarten verkocht.
19/03 17u00  Quote uit populaire Netflix-reeks leidt tot vechtpartij op Groenplaats: daders moeten therapie tegen agressie volgenDe Antwerpse strafrechter heeft dinsdag twee Filipino’s veroordeeld voor een vechtpartij op de Groenplaats. Ze waren drie mannen te lijf gegaan, omdat ze dachten dat die hen voor homo’s hadden uitgescholden, terwijl ze gewoon over een tv-serie aan het praten waren. De rechtbank veroordeelde de twee tot een jaar cel met uitstel, gekoppeld aan de voorwaarde dat ze zich voor hun agressieprobleem laten behandelen.
19/03 17u00  Brussels Airport schakelt mensen met autisme in bij bagagecontrole: “De functie is op hun lijf geschreven”Beveiligingsfirma G4S stelt sinds februari zes mensen met autismespectrumstoornis tewerk op Brussels Airport. Ze staan in voor de x-ray-screening ter controle van de bagage in de luchthaven, een baan die hen op het lijf geschreven is, aldus G4S België.
19/03 17u00  Scholen houden deuren dicht: “Met twee leerkrachten kun je geen 400 kinderen opvangen”Verscheidene Kempense basisscholen houden woensdag tijdens de nationale onderwijsstaking de deuren volledig gesloten, in andere is wel opvang gepland. In het secundair is de stakingsbereidheid ook groter dan anders, al laat de impact zich iets minder voelen.
19/03 16u45  3D-printer maakt volledig huis in amper twee werkdagenIn samenwerking met de Olense firma ETIB heeft Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in Westerlo, dinsdag een demo-huis met twee verdiepingen gebouwd met behulp van een 3D-printer. Het is de eerste keer in West-Europa dat iemand hier in slaagt. De toekomstige mogelijkheden in onder meer de bouwsector zijn quasi eindeloos, want zo kan een volledig gebouw worden opgetrokken in amper twee werkdagen. Scholen en aannemers kunnen het gebouw komen bezoeken om onder meer inspiratie op te doen.
19/03 16u45  Mechelen en Lier houden stille wake voor terreurslachtoffersDe stad Mechelen zal komende zaterdag om 16 uur een stille wake houden op de Grote Markt in Mechelen voor de terreurslachtoffers van de recente weken, en de aanslagen van drie jaar geleden in ons land. Ook de stad Lier gaat twee dagen eerder een wake houden op het Paradeplein.
19/03 16u45  Eén werkende Vlaming op zes kampt met burn-outklachten of loopt er risico opCirca 17 procent van de werkende Vlamingen kampt met burn-outklachten of loopt er risico op. 7,6 procent is meer dan waarschijnlijk reeds opgebrand en 9,5 procent zit in de gevarenzone. In totaal gaat het om 460.000 werknemers. Dat blijkt uit een bevraging van 1.500 werkende Vlamingen door de onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie van de KU Leuven, die hierbij een nieuwe definitie van burn-out hanteerde.
19/03 16u30  Officieel: Team Sky wordt vanaf 1 mei Team Ineos: "Fantastisch nieuws"Team Sky wordt vanaf 1 mei Team Ineos. Dat heeft de Britse wielerformatie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het sterkste team in de grote rondes maakt zich sterk dat alle bestaande contracten op die manier zullen worden nagekomen.
19/03 16u30  EU-werknemers krijgen na één maand werk recht op werkloosheidsuitkeringWerknemers uit andere lidstaten van de Europese Unie moeten na één maand werk in een andere lidstaat een werkloosheidsuitkering in die lidstaat kunnen aanvragen. Dat compromis hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten dinsdag bereikt. In België moeten werknemers uit andere lidstaten momenteel minstens drie maanden aan de slag zijn vooraleer ze recht hebben op een uitkering.
19/03 16u30  Victor Campenaerts maakt indruk in slottijdrit Tirreno: winst voor renner Lotto-Soudal, landgenoot is klaar voor werelduurrecordVictor Campenaerts zit op schema. De 27-jarige hardrijder van Lotto-Soudal fietste in de slottijdrit van Tirreno-Adriatico de nochtans sterke concurrentie naar het achterplan. Campenaerts won in San Benedetto del Tronto de individuele tijdrit, de eindzege ging naar de Sloveen Primoz Roglic die Adam Yates in de slotmeters nog uit de leiderstrui fietste en met één seconde voorsprong won. Voor Campenaerts was het de eerste keer dat hij een tijdrit in de World Tour als winnaar afsloot, zijn eerste zege in de World Tour ‘tout court’.
19/03 16u30  174 euro boete om met speed pedelec in verboden richting te fietsen: “Ik kreeg te horen dat de wet de wet is”Thierry Buelens (51) heeft in Mechelen een boete van 174 euro gekregen omdat hij met zijn speed pedelec in verboden richting fietste, terwijl fietsers dat wel mogen. Verweer haalde niets uit. Dat is opvallend, want eind 2016 besliste het Mechelse stadsbestuur al om de snelle elektrische fietsen zoveel mogelijk gelijk te behandelen. De stad engageert zich om de signalisatie eerstdaags aan te passen.
19/03 16u15  Verkeersbordjes met ‘P’: steeds meer ingeburgerdEr is een verschil tussen gewestwegen, die in handen zijn van het Vlaams gewest, en gemeentewegen of lokale wegen, die beheerd worden door het lokale bestuur. Het is perfect toegelaten voor een gemeente -of stadsbestuur om zelf beslissingen te nemen met gemeentewegen.
19/03 16u15  Digitaal paneel met cijfers en quiz moet voetgangers laten wachten aan druk Antwerps kruispuntOversteken aan een van de drukste kruispunt van het Antwerpse Zuid zou voortaan een stuk correcter, en bijgevolg veiliger, moeten gebeuren en dat via een digitaal proefproject met verkeerslichten. Opgepast, u wordt wel gefilmd!
19/03 16u15  Netflix lost eerste trailer van nieuwe natuurdocumentaire met David AttenboroughNetflix heeft dinsdag de allereerste trailer van zijn nieuwste natuurdocumentaire ‘Our Planet’ de wereld ingestuurd. De achtdelige reeks “neemt de kijker mee op een spectaculaire ontdekkingsreis, die de schoonheid en breekbaarheid van onze natuur toont.”
19/03 16u00  Man (23) krijgt drie jaar celstraf voor mislukte home invasion: “Zwijg, ik ken uw familie”Mohamed A. (23) krijgt een effectieve celstraf van drie jaar voor een brutale home invasion in de Prijstraat in Tielen. Het slachtoffer krijgt een provisionele schadevergoeding van 2.000 euro.
19/03 15u45  Officieel: Team Sky wordt vanaf 1 mei Team IneosTeam Sky wordt vanaf 1 mei Team Ineos. Dat heeft de Britse wielerformatie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Manager Dave Brailsford heeft een akkoord gevonden met Jim Ratcliffe, eigenaar van chemieconcern Ineos, om vanaf volgend seizoen hoofdsponsor te zijn. Ratcliffe is een van de rijkste mensen van Groot-Brittannië en heeft een privévermogen van naar schatting 24,6 miljard euro.
19/03 15u45  Man (23) krijgt drie jaar celstraf voor brutale home invasion: “Zwijg, ik ken uw familie”Mohamed A. (23) krijgt een effectieve celstraf van drie jaar voor een brutale home invasion in de Prijstraat in Tielen. Het slachtoffer krijgt een provisionele schadevergoeding van 2.000 euro.
19/03 15u45  Scholen houden deuren dicht: “Met 2 leerkrachten kun je geen 400 kinderen opvangen”Verscheidene Kempense basisscholen houden woensdag tijdens de nationale onderwijsstaking de deuren volledig gesloten, in andere is wel opvang gepland. In het secundair is de stakingsbereidheid ook groter dan anders, al laat de impact zich iets minder voelen.
19/03 15u45  Van legerauto tot wijwaterkwast: diamantspektakel zoekt rekwisietenDe drijvende krachten achter het nieuwe Nijlense spektakel Diamant! Zijn nog op zoek naar tal van rekwisieten voor hun voorstellingen. Ondertussen zijn de voorbereidingen volop bezig voor de openluchtvoorstellingen in september.
19/03 15u45  Mechelaar (51) met speed pedelec wordt beboet voor inrijden van fietsstraat: “Ik kreeg enkel te horen dat de wet de wet is”Thierry Buelens (51) heeft in Mechelen een boete van 174 euro gekregen omdat hij met zijn speed pedelec tegen de verboden richting in reed, terwijl fietsers dat wel mogen. Verweer haalde niets uit. Dat is opvallend, want eind 2016 besliste het Mechelse stadsbestuur al om de snelle elektrische fietsen zoveel mogelijk gelijk te behandelen. De stad engageert zich om de signalisatie eerstdaags aan te passen.
19/03 15u45  Schepen Beels botst met burgemeester De Wever: “Zet criminelen in de hoek, niet onze jongeren”Antwerps jeugdschepen Jinnih Beels (sp.a) verwijt burgemeester Bart De Wever (N-VA) de Antwerpse jongeren te stigmatiseren. “Zet criminelen in de hoek, niet onze jongeren”, tweet Beels.
19/03 15u45  Partijen vragen De Wever om naar wijken te gaan: “Burgemeester moet tonen dat hij er voor zijn inwoners is”Na de zoveelste aanslag verhogen de politieke partijen, zowel meerderheid als oppositie, de druk op burgemeester De Wever (N-VA). Ze vragen niet alleen extra maatregelen, maar ook dat de burgemeester naar de getroffen wijken gaat.
19/03 15u30  Stad Mechelen houdt stille wake voor terreurslachtoffersDe stad Mechelen zal komende zaterdag om 16 uur een stille wake houden op de Grote Markt in Mechelen voor de terreurslachtoffers van de recente weken, en de aanslagen van drie jaar geleden in ons land.
19/03 15u30  Partijen vragen De Wever om naar de wijken te gaan: “Het is nu dat de burgemeester moet tonen dat hij er voor zijn bewoners is”Na de zoveelste aanslag verhogen de politieke partijen, zowel meerderheid als oppositie, de druk op burgemeester De Wever (N-VA). Ze vragen niet alleen extra maatregelen, maar ook dat de burgemeester naar de getroffen wijken gaat.
19/03 15u30  Dode en zwaargewonde nadat gevel instort in DiksmuideEen twintiger is tijdens afbraakwerken in Diksmuide om het leven gekomen. Zijn collega raakte zwaargewond.
19/03 15u30  Mechelaar (51) met speed pedelec wordt beboet voor inrijden van fietsstraat: “Ik laat mijn auto zo veel mogelijk aan de kant”Thierry Buelens (51) heeft in Mechelen een boete van 174 euro gekregen omdat hij met zijn speed pedelec tegen de verboden richting in reed, terwijl fietsers dat wel mogen. Verweer haalde niets uit. Dat is opvallend, want eind 2016 besliste het Mechelse stadsbestuur al om de snelle elektrische fietsen zo veel mogelijk gelijk te behandelen.
19/03 15u30  Koning Boudewijnstadion wordt ‘Golden Generation Arena’ en moet 10.000 plaatsen minder tellenPeter Bossaert, CEO van de KBVB, en Bob Verbeeck, CEO van Golazo, hebben dinsdag de renovatieplannen van het Koning Boudewijnstadion voorgesteld. Het stadion wordt omgedoopt tot de ‘Golden Generation Arena’ en zal 10.000 plaatsen minder tellen: de capaciteit van het nationale stadion gaat van 50.000 naar 40.000. Het project zou tegen 2022 klaar moeten zijn.
19/03 15u15  Fietsende Stig Broeckx doet monden openvallen: “Allee jong?!”Nog geen twee weken nadat Stig Broeckx 4 kilometer wandelde voor het goede doel, verlegt de doorzetter alweer zijn grenzen. Terwijl zijn papa hem nog volop uitleg geeft over hoe hij zijn voeten moet zetten, is Stig al weg. Op de fiets. Zijn grote droom is uitgekomen. “Zo content dat hij is”, klinkt het fier bij zijn vriendin Tilly.
19/03 15u15  Koning Boudewijnstadion moet na renovatie 10.000 plaatsen minder tellen: “Golden Generation Arena”Peter Bossaert, CEO van de KBVB, en Bob Verbeeck, CEO van Golazo, hebben dinsdag de renovatieplannen van het Koning Boudewijnstadion voorgesteld. De capaciteit van het nationale stadion zal teruggebracht worden van 50.000 plaatsen naar 40.000. Het project kreeg de naam ‘Golden Generation Arena’ mee en moet in 2022 klaar zijn.
19/03 15u00  Keert Diego Montiel na drie maanden al terug van Beerschot Wilrijk naar Zweden?Nog geen drie maanden na zijn transfer naar Beerschot Wilrijk zou Diego Montiel al terug kunnen vertrekken op het Kiel. Het Zweedse Västerås SK wil hem op huurbasis aantrekken tot het einde van het seizoen. Diego Montiel kwam eind december transfervrij over van de Zweedse tweedeklasser Örgryte, maar verder dan twee korte invalbeurten kwam hij vooralsnog niet. De voorbije weken haalde hij de wedstrijdselectie van Stijn Vreven niet meer.
19/03 15u00  Selah Sue bevallen van tweede kindjeBabynieuws ten huize Selah Sue (29): de Leuvense zangeres is voor de tweede keer mama geworden. Ze beviel van een zoontje, Mingus.
19/03 14u30  Pallettenproducent Pasec in Malle wil afslanken en 107 van de 137 banen schrappenPasec, producent en hersteller van houten palletten en verpakkingen voor de industrie, farmacie, distributie- en transportsector, wil zijn activiteiten afslanken. Het bedrijf stelt momenteel 137 medewerkers tewerk. Van hen zouden 30 personen hun job kunnen behouden. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht.
19/03 14u30  Verdachte van kluizenkraak blijft in de celDe raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding verlengd van Kachaber M., één van de verdachten van de bankkraak bij BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei.
19/03 14u30  Verschijning van Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam voor raadkamer uitgesteldDe verschijning van Melikan Kucam (44) voor de raadkamer in Antwerpen is dinsdag uitgesteld tot 26 maart. Het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid wordt verdacht van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa. Hij zit intussen al negen weken achter de tralies.
19/03 14u30  Steven Goorden nieuwe N-VA-voorzitter afdeling WommelgemSteven Goorden (45) is de nieuwe voorzitter van de lokale N-VA in Wommelgem.
19/03 14u30  Ex-speler Christian Poulsen wordt volgend seizoen assistent-trainer bij AjaxChristian Poulsen is door Ajax benoemd als assistent-trainer. De Deen volgt na dit seizoen Alfred Schreuder op, die hoofdtrainer wordt bij het Duitse Hoffenheim.
19/03 14u30  Pretpark Walibi ziet er binnenkort een stuk anders uitWalibi in Waver, dat op 6 april zijn deuren weer opent na de winterstop, heeft 17 miljoen euro geïnvesteerd in twee vernieuwde zones. Het pretpark heeft van de winterstop gebruikgemaakt om twee nieuwe ‘worlds’ te bouwen: Karma World en Fun World.
19/03 14u15  Assistent-trainer van Ajax wordt hoofdcoach bij HoffenheimAlfred Schreuder (46) wordt vanaf volgend seizoen trainer van het Duitse Hoffenheim. De Nederlander verlaat Ajax, waar hij T2 is van Erik ten Hag.
19/03 14u15  Ex-Club Brugge-trainer Adrie Koster blijft tot 2021 bij Willem IIAdrie Koster heeft zijn contract als trainer van Willem II verlengd tot 2021. Dat meldt de club uit de Eredivisie dinsdag in een tweet.
19/03 14u15  Bomen Schotense Nachtegalenlei gaan alsnog voor de bijlDe bomen in de Nachtegalenlei hebben het niet gered. Deze week werden ze met spoed gekapt. De recente wegwerkzaamheden werden hen fataal.
19/03 14u15  Extra maatregelen in Antwerpen na reeks explosies: “Dit is een wake-up call”Politie, parket en de stad Antwerpen gaan extra maatregelen nemen om de geweldsdelicten in Antwerpen aan te pakken. Dat laat het Antwerpse parket weten in een persbericht. De maatregelen komen er na de explosies in de Biekorfstraat in Antwerpen dinsdag. De voorbije twee dagen gebeurden twee explosies in Antwerpen-Noord. Op 15 maart werden er ook drie nepgranaten gevonden.
19/03 14u00  Extra maatregelen in Antwerpen na reeks explosiesPolitie, parket en de stad Antwerpen gaan extra maatregelen nemen om de geweldsdelicten in Antwerpen aan te pakken. Dat laat het Antwerpse parket weten in een persbericht. De maatregelen komen er na de explosies in de Biekorfstraat in Antwerpen dinsdag. De voorbije twee dagen gebeurden twee explosies in Antwerpen-Noord. Op 15 maart werden er ook drie nepgranaten gevonden.
19/03 14u00  Veel belangstelling voor eerste gemeenteraadszitting in gemeenschapscentrum Den BoomgaardDe gemeenteraadszittingen in Ranst worden de komende twee jaar georganiseerd in de polyvalente zaal van het Broechemse gemeenschapscentrum Den Boomgaard op de Antwerpsesteenweg.
19/03 14u00  Victoria’s Secret brengt opnieuw badmode uitOpvallend bericht van Victoria’s Secret op Instagram: het brengt zijn badmode terug op de markt. Nochtans werd lijn die in 2016 nog geschrapt.
19/03 14u00  Gewapende overvallers frituur ’t Park duiken op in filmpjeDe politie van Turnhout zoekt de daders van een gewapende overval op frituur ’t Park aan het Lode Peetersplantsoen in Turnhout. Drie gemaskerde mannen werden gefilmd aan de achterzijde van de frituur.
19/03 13u45  Ontmijningsdienst rukt uit voor verdachte enveloppe in Telenet-winkel op MeirAan de winkel van Telenet op de Meir is dinsdagmiddag een interventie van de politie en DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, aan de gang. “De politie werd gecontacteerd door omdat de winkel gisteren een verdachte enveloppe ontvangen had”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.
19/03 13u45  Automobilist bevrijdt vrouw uit cabine van truck na ongeval op E19: “Ze was in shock”Wie dinsdagochtend de E19 vanuit Breda richting Antwerpen moest trotseren, was eraan voor de moeite. Iets na 6.30u raakte de volledige rijbaan net voorbij Loenhout versperd na een zwaar ongeval met twee vrachtwagens. Frank Mertens uit Hoogstraten zag het ongeval voor zijn ogen gebeuren en kon een van de chauffeurs bevrijden. “Ik heb mijn ochtend alvast stevig ingezet.”
19/03 13u30  E19 richting Antwerpen weer vrijgegeven na urenlange versperringOp de E19 net voorbij de uitrit Loenhout, richting Antwerpen, gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval met twee vrachtwagens. Eén vrachtwagen, geladen met oud ijzer, ging dwars over de snelweg. De rijrichting was volledig afgesloten, maar sinds iets na 13 uur is de rijbaan opnieuw vrijgegeven.
19/03 13u30  Nokere Koerse morgen over vernieuwd parcours: sprintkoers die misschien geen sprintkoers meer zal zijnWoensdag wordt de 74e editie van Danilith Nokere Koerse (1.BC) afgewerkt. Er komen met Deceuninck-Quick.Step, Lotto Soudal, Team CCC, Trek-Segafredo, Bora-Hansgrohe, Katusha-Alpecin, Team Sky, Sunweb en UAE Team Emirates negen WorldTourteams aan de start. Voor het eerst is er op dezelfde dag ook een wedstrijd voor dames elite (1.1).
19/03 13u30  Cristiano Ronaldo schiet te hulp... bij haaruitvalCristiano Ronaldo keert terug naar Madrid, niet om doelpunten te maken voor Real maar als investeerder in een medisch centrum. De immer perfect gestylede en gekapte Portugees opende in de Spaanse hoofdstad een centrum voor haartransplantaties.
19/03 13u30  Ook hypoallergeen 'poedelpaard' draaft op tijdens Dag voor Bijzondere Pony- en Paardenrassen in BeggardDe Vlaamse Vereniging voor het gebruik van Welshponys & Cobs vzw uit Wechelderzande organiseert zaterdag 23 maart van 14u tot ongeveer 17u een Dag voor de Bijzondere Pony- en Paardenrassen in manege Beggard aan de Beggard 20 in Zandhoven. 'We doen dit voor de zesde keer in twintig jaar tijd', vertelt Elza Vandercappellen. 'Er komen unieke rassen, zoals de American Bashkir Curly met krulvacht.'
19/03 13u30  Op vakantie met een klein budget? Deze tien duurste steden laat je beter links liggenDe titel duurste stad ter wereld wordt niet langer door één stad gedragen. Singapore, Hongkong en Parijs moeten dit jaar de titel delen. Alvast handig om te weten als je nog een reis te plannen hebt met een beperkt budget.
19/03 13u30  Emotionele ploegmaat van verongelukte Stef Loos: “Ik voelde de grond onder mijn voeten wegzakken”Een nieuw drama in het wielrennen. Stef Loos, een jonge renner van 19 jaar is gestorven nadat hij zondag tijdens de koers werd aangereden door een bestelwagen. Een groep van dertig renners was zonder het te beseffen van het parcours geraakt. Mogelijk was een seingever in de fout gegaan. Twee andere renners raakten gewond. Eén van hen is Jonas Bresseleers uit Brasschaat. Hij reed op kop in de groep. Stef Loos reed net achter hem. Jonas raakte lichtgewond, maar mentaal is hij volledig van de kaart na wat er is gebeurd.
19/03 13u15  Exclusieve wijnkelder van Antwerpse familie wordt geveildEnkele van de meest zeldzame wijnen ter wereld staan te koop bij een Wommelgems veilinghuis. De biedingen starten aan 30 000 euro. Een koopje dus. Voor de wijnliefhebbers en verzamelaars het moment om de exclusieve flessen op de kop te tikken. Bovendien zijn de wijnen - door een Antwerpse familie - bewaard in een bijzondere wijnkelder. En dat maakt de inhoud nog waardevoller.
19/03 13u00  Samen met aanleg nieuwe waterleiding krijgt N13 ook 'biljartvlak fietspad'Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat van de werkzaamheden aan de waterleiding gebruik maken om ook een nieuw fietspad aan te leggen in een deel van de Grote Steenweg (N13) in Kessel (Nijlen). Dat bevestigt het schepencollege dinsdag.
19/03 12u45  Lenteconcert van AcademieDe Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Lier - afdeling Zandhoven - nodigt iedereen op zondag 24 maart om 11u uit op haar Lenteconcert.
19/03 12u45  DISCUSSIE. Moet de grondwet worden herzien om onze rechten en vrijheden opnieuw te definiëren?Is het moment aangebroken om de Belgische grondwet te herzien, met meer aandacht voor onze rechten en vrijheden? Patrick Dewael (Open vld) vindt van wel.
19/03 12u45  Bewoner krijgt urenlang klappen, dader riskeert dertig maanden celArvid H. (37) uit Duffel riskeert een effectieve gevangenisstraf van dertig maanden omdat hij in 2017 een man in Turnhout urenlang in elkaar had geslagen. “Het ging om gratuit geweld zonder enige aanleiding”, zei het Openbaar Ministerie.
19/03 12u45  Emotionele ploegmaat van verongelukte Stef Loos: “Voelde de grond onder mijn voeten wegzakken”Een nieuw drama in het wielrennen. Stef Loos, een jonge renner van 19 jaar is gestorven nadat hij zondag tijdens de koers werd aangereden door een bestelwagen. Een groep van 30 renners was zonder het te beseffen van het parcours geraakt. Mogelijk was een seingever in de fout gegaan. Twee andere renners raakten gewond. Eén van hen is Jonas Bresseleers uit Brasschaat. Hij reed op kop in de groep. Stef Loos reed net achter hem. Jonas raakte lichtgewond maar mentaal is hij uiteraard volledig van de kaart na wat er gebeurd is.
19/03 12u30  Gewone dorpskroeg wordt stilaan zeldzaamheidEr zijn nog maar tien cafés in de vijf Zandhovense deelgemeenten, stelde fotograaf Frans Sluyts vast. 'Waarvan er twee te huur staan en een binnenkort wordt afgebroken. Een groot verschil ten opzichte van enkele decennia geleden, toen bijna op elke straathoek een pintje gepakt kon worden in een kroegje.' Frans Sluyts
19/03 12u15  Na 18 jaar doorbraak in cold case: verdachte opgepakt voor dood bouwvakker in Sint-NiklaasDe federale politie van Dendermonde heeft een verdachte opgepakt voor een de dood van Jens De Block uit 2000. Het levenloze lichaam van de 29-jarige bouwvakker werd toen gevonden op een parking in Sint-Niklaas. Een 43-jarige verdachte uit Buggenhout wordt dinsdag voor de onderzoeksrechter geleid, meldt het parket van Oost-Vlaanderen in een persbericht.
19/03 12u00  Red Bull F1-team in de wolken met prestaties van Honda-motorRed Bull Motorsport-baas Dr Helmut Marko was na de GP van Australië opgetogen door de prestaties van zijn team en nieuwe partner Honda. De Oostenrijker had het over een ‘optimale prestatie.’
19/03 12u00  Staking massaal opgevolgd door leerkrachten in provincie Antwerpen: “Ons werk stopt niet meer”Volgens de ACOD blijft zeker 75% van de scholen in het stedelijk onderwijs woensdag dicht door de onderwijsstaking. “Maar ook in het gemeenschapsonderwijs blijven scholen gesloten”, zegt Ann Rigo, provinciaal secretaris van de sector onderwijs ACOD. “Zowel in de stad als in de provincie Antwerpen is de actiebereidheid heel groot. Logisch ook, het is ondertussen vijf ná twaalf.” Het valt ook Dirk Dietrich van VSOA op dat de actiebereidheid groter lijkt dan ooit. “Bij andere acties zijn er ook wel eens scholen gesloten, maar nu is de lijst veel langer.”
19/03 12u00  STANDPUNT. Burgemeester, het is nu echt genoeg geweestUiteraard kan Bart De Wever geen tekst en uitleg geven bij het onderzoek naar de drugshandelaars die in Antwerpen de ene granaat na de andere op straat laten ontploffen. Het is evenmin de taak van de burgemeester om zelf op zoek te gaan naar de bendes die hun oorlog in de Antwerpse straten aan het uitvechten zijn. Maar het is wél zijn taak om in moeilijke omstandigheden dicht bij zijn burgers te staan, begrip te tonen voor hun angsten en hun kwaadheid, en hen ervan te verzekeren dat hij alles in het werk stelt om hun veiligheid te garanderen.
19/03 12u00  Zwaar ongeval met vrachtwagens op E19 in Loenhout richting Antwerpen: hinder zal nog uren aanhoudenOp de E19 net voorbij de uitrit Loenhout, richting Antwerpen, gebeurde deze morgen een zwaar ongeval met twee vrachtwagens. Eén vrachtwagen, geladen met oud ijzer, ging dwars over de snelweg. De rijrichting is volledig afgesloten. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt de omgeving te mijden. Wie vanuit de richting Breda komt en naar Antwerpen of verder moet, rijdt best om via Bergen op Zoom. Het kan nog uren duren vooraleer de weg weer helemaal vrij is.
19/03 11u45  Automobilist ziet zwaar ongeval met trucks op E19 gebeuren en helpt vrouw uit cabine: “Ze was in shock”Wie dinsdagochtend de E19 vanuit Breda richting Antwerpen moest trotseren, was eraan voor de moeite. Iets na 6.30u raakte de volledige rijbaan net voorbij Loenhout versperd na een zwaar ongeval met twee vrachtwagens. Frank Mertens uit Hoogstraten zag het ongeval voor zijn ogen gebeuren en kon een van de chauffeurs bevrijden. “Ik heb mijn ochtend alvast stevig ingezet.”
19/03 11u30  Bekijk hier de eerste beelden van de nieuwe fictiereeks van Philippe Geubels: ‘Geub’Eén heeft dinsdag de allereerste beelden verspreid van de achtdelige fictiereeks Geub. In Geub gaat de vrouw van een fictieve Philippe Geubels ervandoor met de dertig jaar oudere charismatische Nederlander William Van Bronkhorst. Naast pensioengerechtigd, is William ook een bijna té sympathieke man die onmogelijk kwaad te krijgen lijkt. Al houdt dat Philippe niet tegen om geregeld toch eens een poging te ondernemen.
19/03 11u30  Ongemanierde bestuurder gooit afval naar straatmedewerker, maar beklaagt zich dat al snelHet internet smult van een video waarop een ongemanierde bestuurder meteen beloond wordt met karma. Op de beelden is te zien hoe de persoon in bordeaux wagen afval gooit naar een straatmedewerker die alles netjes opkuist. Maar dat laat een voorbijganger niet zomaar gebeuren.
19/03 11u30  De blouse van Zara die plots iedereen op Instagram lijkt te dragenWie enkele mode-influencers volgt op Instagram had het misschien al opgemerkt: een blouse van Zara is momenteel wel heel populair. Voor wie er zich eentje wil aanschaffen is er goed nieuws, want bij ons is ze nog niet uitverkocht.
19/03 11u30  Drie ongevallen op één week tijd: maatregelen zitten in de pijplijnVerschillende ongevallen op korte tijd hebben nogmaals gewezen op de gevaarlijke situatie in de Schriekstraat in Schriek (Heist-op-den-Berg), ter hoogte van het kruispunt met de Galgestraat. Het schepencollege kondigt maatregelen aan.
19/03 11u15  Molenslop Express verwacht 800 wielertoeristen na lovend bondsrapportDe bekende Kempense wielerclub De Rappe Wielen uit Weelde (Ravels) organiseert op 23 maart de derde editie van de ‘Molenslop Express’. Het gaat om een zogenaamde semi-klassieker voor wielertoeristen.
19/03 11u15  KV Mechelenfans staan in de rij voor tickets bekerfinale: “We wilden er zo vroeg mogelijk bij zijn”Bij KV Mechelen ging dinsdagochtend om 9u de ticketverkoop voor de bekerfinale tegen AA Gent van start. De eerste supporters stonden nog voor 6u al aan te schuiven aan het stadion. In totaal zijn er ruim twintigduizend tickets beschikbaar.
19/03 10u45  KV Mechelenfans staan in de rij voor tickets bekerfinale: “We wilden er zo vroeg mogelijk bijzijn”Bij KV Mechelen ging dinsdagochtend om 9 uur de ticketverkoop voor de bekerfinale tegen AA Gent van start. De eerste supporters stonden nog voor 6 uur al aan te schuiven aan het stadion. In totaal zijn er ruim 20.000 tickets beschikbaar.
19/03 10u45  Meer details en prijzen bekend van collectie Ikea met Off-WhiteDe Amerikaanse ontwerper Virgil Abloh, de man achter het modelabel Off-White en de mannenlijn van Louis Vuitton, maakt een collectie voor Ikea. Dat nieuws werd een kleine twee jaar geleden al bekendgemaakt, maar nu weten we ook wat de producten zullen kosten en wanneer ze in de winkel zullen liggen.
19/03 10u30  Knip in Oude Baan om sluipverkeer tegen te gaanHet gemeentebestuur van Zoersel heeft na overleg met de buurtbewoners en de gemeente Schilde beslist om een knip door te voeren in de Oude Baan. Al geruime tijd zijn er klachten over het toenemende sluipverkeer op de Oude Baan, tussen de Kapellei en de Raymond Delbekestraat.
19/03 10u30  Weyts wil aantal verkeersdoden doen dalen … door quiz te spelen aan rode lichtenAntwerpen experimenteert met een voetgangerslicht op een druk kruispunt waar je te zien krijgt hoeveel mensen er voor u netjes gewacht hebben tot het groen was. Aangezien dat door de vele rijrichtingen en de tramlijn heel lang kan duren, kan je ondertussen ook quizvragen oplossen. Volgens minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zijn dat soort kleine ingrepen de toekomst om het aantal verkeersslachtoffers verder omlaag te krijgen.
19/03 10u15  Nederlandse politie: “Drie verdachten schietpartij Utrecht zitten wel nog in cel”In tegenstelling tot wat de Utrechtse burgemeester Jan Van Zanen eerder dinsdagochtend tegen de NOS gemeld heeft, zitten de drie verdachten van de schietpartij in Utrecht wel nog vast. Dat meldt de politie.
19/03 10u15  Knip Oude BaanHet gemeentebestuur van Zoersel heeft na overleg met de buurtbewoners en de gemeente Schilde beslist om een knip door te voeren in de Oude Baan. Al geruime tijd zijn er klachten over het toenemende sluipverkeer op de Oude Baan, tussen de Kapellei en de Raymond Delbekestraat.
19/03 10u15  Beetje schot in de zaak oplossing moordstrookjeVlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V) kreeg op haar vraag aan Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) over de voortgang in het dossier van het nieuwe fietspad tussen Westmalle en Sint-Antonius nu te horen dat er al vijf akkoorden voor onteigeningen zijn.
19/03 10u15  Cultuurtempel deSingel verjongt en verruimt met Antwerpse rapper Once1xIn deSingel weerklinkt niet enkel klassieke muziek. Om dat vooroordeel weg te werken en het imago bij te stellen, zwaait de cultuurtempel nu de deur open voor jong hiphop- talent. Vrijdag deelt de 18-jarige Antwerpse rapper Once1x er de affiche met zijn Nederlandse collega Snelle. “In dit gebouw wil iedereen toch minstens één keer zijn geweest”, meent Once1x.
19/03 10u00  Vonnis oplichtster Ilse L.: 30 maanden effectief en boete van 1.200 euroDe strafrechter heeft de Limburgse Ilse L. (40), die in Geel woont, een effectieve celstraf opgelegd van 30 maanden cel, net als een boete van 1.200 euro. De vrouw heeft een waslijst aan gedupeerden nagelaten, die ze op verschillende manieren had opgelicht.
19/03 10u00  Eva Daeleman stelt haar nieuw lief voor: “We bepalen zelf het tempo van ons leven”Het gaat Eva Daeleman weer voor de wind. Ze heeft een nieuw lief - de 30-jarige Stijn-, een blog en een plan voor de toekomst: een Coachinghuis in Oostende. “We bepalen zelf het tempo van ons leven”, zegt Daeleman op haar blog.
19/03 09u45  Twee verdachten schietpartij Utrecht vrijgelaten, enkel hoofdverdachte T. zit nog vastDe twee verdachten die maandag opgepakt werden in verband met het schietincident in Utrecht, zijn dindsag alweer vrijgelaten. “Enkel hoofdverdachte Gökmen T. zit nog in de cel”, zegt burgemeester Jan van Zanen van Utrecht.
19/03 09u45  Franse zwemsensatie Florent Manaudou duikt na drie jaar opnieuw het zwembad inFlorent Manaudou keert terug uit zwempensioen. De Fransman zegde de sport drie jaar geleden vaarwel maar heeft opnieuw zin in competitie. De olympisch kampioen op de 50 meter vrije slag van Londen 2012 kondigde zijn comeback aan in l’Equipe.
19/03 09u45  Nieuwe mijlpaal voor Dirk Nowitzki in NBA: Duitser gaat Wilt Chamberlain voorbij op eeuwige topschutterslijstDe Duitse veteraan Dirk Nowitzki bereikte maandagavond een nieuwe mijlpaal in zijn NBA-carrière. Tijdens de wedstrijd van Dallas Mavericks tegen New Orleans maakte hij acht punten en sprong daarmee over de legendarische Wilt Chamberlain op de topschuttersranking aller tijden.
19/03 09u45  Nederlands merk CoolCat heeft het faillissement aangevraagdCoolCat, de Nederlandse winkelketen die vooral bekend is voor zijn kinder- en tienercollecties, heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Utrecht. De keten telt in ons land zeventien filialen.
19/03 09u30  Brusselse basketbalspeelster Hind Ben Abdelkader trekt opnieuw naar WNBAHind Ben Abdelkader staat voor een tweede avontuur in de Amerikaanse basketcompetitie WNBA. Chicago Sky kondigde maandag de komst van de 23-jarige Brusselse aan.
19/03 09u15  Senioren kunnen leren rijden met scootmobiel op oefenparcoursHego-Mobile, de grootste verkoper van scootmobiels in ons land, opent begin april in Nijlen een tweede vestiging. Bijzonder wordt alvast de oefenbaan, waar senioren met zo'n voertuig kunnen leren rijden. Een primeur in ons land, zo klinkt het bij zaakvoerder Wim Weytjens.
19/03 09u00  Al zeker 92 doden door noodweer in IndonesiëDe overstromingen en aardverschuivingen die afgelopen weekend plaatsvonden in de Indonesische provincie Papoea, hebben intussen al aan 92 mensen het leven gekost. Dat heeft het leger meegedeeld. Het dodental kan nog verder oplopen, want er zijn nog altijd 75 vermisten. Er raakten ook 160 mensen gewond.
19/03 08u45  Bestuurder (71) verliest controle over stuur en belandt tegen verlichtingspaalBij een ongeval in de Struikheidestraat in Muizen (Mechelen) is een 71-jarige bestuurder lichtgewond geraakt.
19/03 08u30  Zwaar ongeval met vrachtwagens op E19 in Loenhout richting Antwerpen: “Vermijd de omgeving”Op de E19 net voorbij de uitrit Loenhout, richting Antwerpen, gebeurde deze morgen een zwaar ongeval met meerdere vrachtwagens. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt de omgeving te mijden. Wie vanuit de richting Breda komt en naar Antwerpen of verder moet, rijdt best om via Bergen op Zoom. Het zou nog een uur duren vooraleer de vrachtwagens zijn getakeld.
19/03 08u00  Verdachte schietpartij Utrecht zat twee weken geleden nog in celGökmen T, de 37-jarige man die ervan verdacht wordt een aanslag te hebben gepleegd in Utrecht, zat tot voor kort in hechtenis. Dat zeggen bronnen aan de NOS. Ook is inmiddels duidelijk dat de politie maandagnamiddag een inval heeft gedaan in zijn woning in de wijk Overvecht.
19/03 08u00  Yanina Wickmayer wint eerste kwalificatiewedstrijd in MiamiYanina Wickmayer (WTA 141) heeft in de eerste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in Miami (8,4 miljoen dollar/hard) gewonnen van de Russische Veronika Kudermetova (WTA 81).
19/03 08u00  Kerk trekt alle registers open voor afscheid kardinaal DanneelsHet was maandag meteen aanschuiven om de overleden kardinaal Danneels in Mechelen een laatste groet te brengen. Tot en met morgen kan dat nog. Voor zijn uitvaart wordt vrijdag de zwaarste klok van de Sint-Rombouts­toren 85 keer aangeslagen. Op het afscheid is mogelijk koning Filip aanwezig. De crypte waar de kardinaal wordt bijgezet, is al geopend.
19/03 07u45  Kerk trekt alle registers open voor afscheid kardinaal DanneelsHet was gisteren meteen aanschuiven om de overleden kardinaal Danneels in Mechelen een laatste groet te brengen. Tot en met morgen kan dat nog. Voor zijn uitvaart vrijdag luidt de zwaarste klok van de Sint-Rombouts­toren 85 keer. Op het afscheid is mogelijk ook koning Filip aanwezig.
19/03 07u15  Tanja Dexters en vriend crashen met Jaguar op E313Op de E313 in Olen crashte maandagavond een gloednieuwe Jaguar cabrio tegen de betonnen boordstenen op de middenberm. Gewezen Miss België Tanja Dexters was de passagier. Ze raakte niet gewond, maar verliet de plaats van het ongeval na de feiten.
19/03 06u45  Partijen bekennen kleur in nieuwe stemtest rond seks en genderSensoa, çavaria en de Vrouwenraad hebben een stemtest ontwikkeld waarin de standpunten van de partijen in seks-, gender- en holebi-thema’s op een rijtje worden gezet. “Opvallend is dat N-VA zich een ethisch progressief profiel aanmeet, maar in de resultaten toch vaak in het conservatieve kamp zit, met Vlaams Belang”, zegt professor politicologie Dave Sinardet (VUB), die de test mee ontwikkelde.
19/03 06u45  De Croo wil geen taxshift, maar taxcutDe belastinghervorming die de Hoge Raad van Financiën voorbereidt, moet geen verschuiving zijn, maar een verlaging. Dat zegt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) dinsdag in De Tijd.
19/03 06u45  PS annuleert alle rechtstreekse debatten met N-VADe Franstalige socialisten weigeren tijdens de verkiezingscampagne rechtstreeks in debat te gaan met N-VA. PS annuleert alle geplande duels, bericht De Tijd dinsdag.
19/03 06u45  IS dreigt met vergelding voor aanslag op moskeeën in Nieuw-ZeelandNa de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland heeft terreurgroep IS wraak gezworen. De “leiders van de ongelovigen” hebben slechts krokodillentranen gelaten voor de slachtoffers van het bloedbad, zegt IS-woordvoerder Abu al-Hassan al-Muhadschir in een audioboodschap.
19/03 06u45  Herman Van Rompuy: “In elk normaal land was Theresa May al lang afgetreden”Volgens Herman Van Rompuy zijn alle Brexit-scenario’s nog mogelijk. De voormalige Europese president laakt vooral de verdeeldheid in het Verenigd Koninkrijk. “In elk normaal land was Theresa May al lang afgetreden”, zei Van Rompuy tijdens een uiteenzetting voor CD&V Genk.
19/03 06u45  Opnieuw ontploffing in Antwerpen-Noord: auto brandt uit in BiekorfstraatIn de Biekorfstraat in Antwerpen-Noord is afgelopen nacht opnieuw een auto uitgebrand. Rond 4u kwam er een melding binnen van omwonenden die een luide knal hadden gehoord. Mogelijk vatte de wagen vuur door een explosief dat tot ontploffing kwam.
19/03 06u30  Klimaatactivistes Anuna De Wever en Kyra Gantois stellen boek voor en lokken debat uitIn het Antwerpse Borgerhout hebben klimaatactivistes Anuna De Wever en Kyra Gantois maandagavond hun boekje ‘Wij zijn het klimaat’ voorgesteld, zowel aan het grote publiek als aan enkele prominente politici die er meteen over in debat mochten gaan. Dat leidde tot opvallende eensgezindheid van (extreem-)links tot rechts over de nood aan een grondige energierenovatie van onze gebouwen, 10.000 hectare extra groene ruimte, een snellere vergroening van het wagenpark en beter openbaar vervoer.
19/03 06u30  19-jarige vrouw en vader van drie kinderen omgekomen bij schietpartij in UtrechtDe balans van de schietpartij in Utrecht staat op drie doden en vijf gewonden. Voorlopig, want drie van die gewonden zijn er erg aan toe.
19/03 05u15  “Ik wil de stem van de Borgerhoutse jongeren zijn”Geboren en getogen in Borgerhout is ze, amper 19 en helemaal klaar om in de politiek te gaan. Op 25 maart doet Aïssatou Cissé haar intrede in de districtsraad voor sp.a. Ze vervangt huidig districtsraadslid Farid Hemdane. “Dit is mijn kans om de jongeren hier een stem te geven.”
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Vermassen haalt scherp uit na kritiek op lichte straf23/03 00u15 - Gazet van Antwerpen: Advocaat Jef Vermassen haalde in het VTM-Nieuws opvallend scherp uit naar de vader van de vermoorde Eline (14). Die begrijpt niet hoe Mehrnaz Didgar veroordeeld kan worden voor moord en een dag later toch de gevangenis kan buitenwandelen.
15x Water in Wallonië: de leukste uittips aan de andere kant van het land23/03 06u15 - Gazet van Antwerpen: De Waalse dienst voor toerisme heeft het water als jaarthema gekozen. Kajakken op rivieren, een sluis oversteken in een bootlift, via een glijbaan in het zwembad duiken, fietsen langs oevers, een vishengel uitgooien of ontspannen in thermale baden. Op het water, in het water of aan het water: wat je ook kiest, je wordt overspoeld door activiteiten. Dit is een kleine greep uit het programma dat de naam Waterrijk Wallonië meekreeg.
15x Amper één op de drie heeft nieuwe bewonerskaart23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Nog geen derde van de Antwerpenaren die vanaf 1 april in een van de nieuwe parkeerzones buiten de Ring wonen, heeft een bewonerskaart aangevraagd. Twee weken voor de invoering van het bewonersparkeren riskeren zo’n 39.000 inwoners een parkeerboete.
15x “Ik wil mijn tweede kans grijpen”: wat mag de neurochirurge wel en niet doen?23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: “Ik wil mijn tweede kans grijpen”, zei Mehrnaz Didgar (51) nadat ze donderdagavond in de assisenzaal te horen kreeg dat ze zou worden vrijgelaten. De vrouw is nog steeds een gediplomeerd arts, en volgens haar advocaat wil ze in ontwikkelingslanden mensen gaan helpen. Maar mag een veroordeelde moordenaar wel dokter blijven? En wat brengt haar nabije toekomst?
14x Yoni Buyensen Lierse Kempenzonen willen bij leider eindelijk nog eens topmatch winnen: “Serieuze waardemeter”23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Met 19 op 24 zette Lierse Kempenzonen sinds de jaarwisseling enorme stappen voorwaarts. Vanavond, op bezoek bij leider Thes Sport, krijgen de Pallieters een uitgelezen kans om te tonen ook klaar te zijn voor het werk dat hen in een mogelijke eindronde wacht.
13x Yoni Buyens en Lierse Kempenzonen willen bij leider eindelijk nog eens topmatch winnen: “Serieuze waardemeter”23/03 07u30 - Gazet van Antwerpen: Met 19 op 24 zette Lierse Kempenzonen sinds de jaarwisseling enorme stappen voorwaarts. Vanavond, op bezoek bij leider Thes Sport, krijgen de Pallieters een uitgelezen kans om te tonen ook klaar te zijn voor het werk dat hen in een mogelijke eindronde wacht.
13x Arthur (23) verantwoordelijk voor 2.800 huurders: “Ik wil Mechelaars het gevoel geven dat ze op mij kunnen rekenen”23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Piepjong is hij en pas verkozen, maar gemeenteraadslid Arthur Orlians (23) gaat ervoor. De komende zes jaar is hij als voorzitter van Woonpunt Mechelen mee verantwoordelijk voor de 2.800 huurders van de sociale huisvestingsmaatschappij.
12x Nieuwe therapie: harpiste speelt aan uw ziekbed in ziekenhuis23/03 04u15 - Gazet van Antwerpen: In AZ Sint-Jozef in Malle krijgen patiënten harp-therapie. Een therapeute gaat de ziekenkamers rond met een harp, en tokkelt met enkele ritmische noten de patiënten in slaap. Bedoeling is om hen zo vooral rust te geven, maar ook mentale en spirituele ondersteuning te bieden.
11x Zelfs een ijskonijn kan af en toe smelten: moeten we ons zorgen maken over Courtois?23/03 11u30 - Gazet van Antwerpen: Voor het eerst in zijn carrière zit Thibaut Courtois (26) in de hoek waar de klappen vallen. Geviseerd door fans en lokale media, op de bank gezet in clubverband en als klap op de vuurpijl in de fout bij de nationale ploeg. Courtois, in het verleden als ijskonijn altijd geroemd als redder van het vaderland. Hoe komt hij dit te boven?
11x Wagen gaat overkop in flauwe bocht: bestuurster lichtgewond23/03 09u30 - Gazet van Antwerpen: Op de Lispersteenweg in Lier ging vrijdagavond laat een wagen over de kop. De bestuurster van de wagen verloor om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur in een flauwe bocht. Ze werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Statistieken

Artikels:
32788
Gelezen:
46181
Aantal lezers nu:
39


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven