maandag 24 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u30
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
24/06 23u30  Meer dan 1,2 miljard euro aan boetes nog niet betaald De Belgische staat heeft momenteel voor 1,221 miljard aan boetes en verbeurdverklaringen niet geïnd. In 2018 was dat 1,05 miljard euro. Dat schrijft La Libre Belgique maandagavond. Een woordvoerster van de federale overheidsdienst Financiën bevestigt de cijfers.
24/06 23u30  Mexico ontplooit 15.000 manschappen aan grens met VS om migranten te stoppen Mexico heeft bijna 15.000 agenten en militairen aan zijn grens met de Verenigde Staten ontplooid. Dat heeft minister van Defensie Luis Cresencio Sandoval maandag aangekondigd. Een en ander past in het akkoord tussen Mexico en de VS om de illegale immigratie een halt toe te roepen.
24/06 23u30  Dit zijn de nieuwe pantserwagens voor het Belgische leger Het Franse leger heeft maandag een tipje van de sluier opgelicht van de nieuwe gepantserde voertuigen die vanaf 2025 ook door de gevechtseenheden van de Belgische Landcomponent in gebruik zullen worden genomen.
24/06 23u30  Jinnih Beels zwijgt over burgemeesterschap: “Onverantwoord en bijzonder pijnlijk” Dat Antwerps schepen Jinnih Beels (sp.a) burgemeester van Antwerpen wil worden, heeft ze de afgelopen weken en maanden al duidelijk laten merken. In de gemeenteraad, maandagavond, bleef ze opvallend stil, toen Filip Dewinter (Vlaams Belang) haar uit haar tent probeerde lokken. “Dat vind ik niet alleen onverantwoord, maar ook bijzonder pijnlijk”, zei hij.
24/06 23u30  Amerikaanse topfavoriet op WK vrouwenvoetbal door dankzij twee strafschoppen, ook Zweden wint zuinig De voetbalsters van de Verenigde Staten hebben zich maandag voor de kwartfinales van het WK voetbal in Frankrijk geplaatst. De Amerikaanse speelsters versloegen een stug Spanje in Reims met 2-1, dankzij twee benutte strafschoppen.
24/06 23u15  Mechelen maakt lidmaatschap bibliotheek fors duurder Met de opening van de nieuwe bibliotheek in Het Predikheren in het vooruitzicht maakt de stad Mechelen een lidmaatschap fors duurder. Voor inwoners stijgt het tarief van 4 naar 10 euro. Voor bezoekers van buiten de stad zelfs naar 15 euro.
24/06 23u15  GEMEENTERAAD Minimale oppervlakte voor nieuwbouw krijgt groen licht De minimale oppervlaktes voor nieuwbouwwoningen zijn maandagavond door de Antwerpse gemeenteraad goedgekeurd. Tegen deze regelgeving kwam protest van een paar projectontwikkelaars.
24/06 23u00  GEMEENTERAAD Minimale oppervlaktes krijgt groen licht De minimale oppervlaktes voor nieuwbouwwoningen zijn maandagavond door de Antwerpse gemeenteraad goedgekeurd. Tegen deze regelgeving kwam protest van een paar projectontwikkelaars.
24/06 22u30  Steven Broos neemt ontslag als raadslid Steven Broos, fractieleider van oppositiepartij Brasschaat 2012, dient zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Broos gaat opnieuw studeren. “Mijn taak als directeur Financiën en Onderwijsorganisatie in Sint-Eduardus is niet te combineren met nieuwe studies en de politiek. Daarom laat ik mijn zitje in de Brasschaatse gemeenteraad aan Kasper Vanpoucke”, zegt Steven Broos. Broos zetelt in de gemeenteraad sinds 2006 en voerde altijd stevig oppositie. Toch was hij vaak ook zeer constructief. Broos was vooral begaan met mobiliteit, verkeersveiligheid, jeugd, sport, onderwijs en milieu. Zijn partij ging na de verkiezingen van oktober van vijf zetels naar vier.21 
24/06 22u15  Belgian Cats gearriveerd in Servië De Belgian Cats zijn vandaag gearriveerd in Servië. De selectie van bondscoach Philip Mestdagh trok, na de check in het hotel in Zrenjanin, onmiddellijk naar de sporthal voor een training.11 
24/06 22u15  Amerikaanse topfavoriet op WK vrouwenvoetbal pas dankzij twee strafschoppen voorbij stug Spanje De voetbalsters van de Verenigde Staten hebben zich maandag voor de kwartfinales van het WK voetbal in Frankrijk geplaatst. De Amerikaanse speelsters versloegen een stug Spanje in Reims met 2-1, dankzij twee benutte strafschoppen. De Amerikaanse titelverdediger stuit nu op gastland Frankrijk in de kwartfinales. Dat duel wordt vrijdag in Parijs gespeeld.11 
24/06 22u00  Ivoorkust wint op Afrika Cup met kleinste verschil van Zuid-Afrika, Tunesië en Angola spelen gelijk Ivoorkust is de Afrika Cup maandag begonnen met een 1-0 zege tegen Zuid-Afrika. Aston Villa-spits Jonathan Kodija besliste het duel in het Al-Salam Stadion in Caïro in de 64e minuut.
24/06 22u00  ‘Stinkboot’ teistert al jaar buurt van sluis in Battel, oplossing in de maak Al sinds vorig jaar heeft de buurt van de sluis van Battel geregeld last van geurhinder. Die is afkomstig van een vrachtboot met restafval die net voor de sluis aanmeert en daar soms een heel weekend blijft liggen. Volgens de schipper is er wel een oplossing in de maak: de boot gaat een overkoepeling krijgen.
24/06 21u45  Motorrijder in levensgevaar na botsing in Deurne Op de Ter Heydelaan in Deurne is een motorrijder maandagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een botsing. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de André Hermanslaan.13 
24/06 21u15  Ivoorkust wint op Afrika Cup met kleinste verschil van Zuid-Afrika Ivoorkust is de Afrika Cup maandag begonnen met een 1-0 zege tegen Zuid-Afrika. Aston Villa-spits Jonathan Kodija besliste het duel in het Al-Salam Stadion in Caïro in de 64e minuut.
Laatste update: vandaag om 23u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/06 10u30  Petr Cech keert terug naar Chelsea... als technisch adviseurPetr Cech keert terug naar Chelsea, als technisch adviseur. De 37-jarige Tsjech was met zijn iconische helm jarenlang de eerste doelman van The Blues, tot Thibaut Courtois zijn plaats onder de lat innam. Cech verkaste vervolgens naar Arsenal, waar hij na afgelopen seizoen zijn afscheid aankondigde.
21/06 10u30  Fietsdiploma’s voor zesdeklassers en SAVE-label voor gemeenteAlle leerlingen uit het zesde leerjaar die slaagden in hun fietsexamen kregen in het gemeentehuis hun fietsdiploma van burgemeester Luc Van Hove (CD&V) en schepen Mieke Maes (CD&V).
21/06 10u30  Aleksandar Boljevic officieel voorgesteld bij StandardAleksandar Boljevic trekt van Waasland-Beveren naar Standard: de Luikenaars hebben de transfer van de 23-jarige Montenegrijnse international officieel bevestigd.
21/06 10u30  Kellogg’s maakt bier van ontbijtgranenOntbijtgranenproducent Kellogg’s gaat voor de tweede keer samenwerken met het Britse Seven Bro7hers Brewery om afgedankte ontbijtgranen om te zetten in bier.
21/06 10u30  Chaos voor Afrika Cup: spelers van titelverdediger Kameroen weigeren af te zakken naar EgypteDe Kameroense spelers hebben donderdagavond in de hoofdstad Yaoundé geweigerd het vliegtuig te nemen richting Egypte, waar vrijdag de Afrika Cup van start gaat, zo vernam nieuwsagentschap AFP bij een bondsofficial.
21/06 10u15  Sven De Ridder kreeg geen uitnodiging voor afscheid Echt Antwaarps Teater: “Natuurlijk zou ik gekomen zijn”Sven De Ridder is volop bezig met repeteren voor zijn eigen voorstelling De Scouts Forever, maar vandaag zijn zijn gedachten bij het Echt Antwaarps Teater.
21/06 10u15  Auto meegesleurd door trein op overweg waar seinen defect waren: jongeman (21) overledenBij een aanrijding tussen een personenwagen en een goederentrein in de Aarschotse deelgemeente Langdorp is donderdagavond een jongeman om het leven gekomen. Het parket van Leuven onderzoekt de omstandigheden van het ongeval, want de seinen van de spoorwegovergang bleken niet te werken.
21/06 10u15  Net-A-Porter lanceert duurzaam platform Net SustainDesignerwebshop Net-A-Porter brengt 26 duurzame merken samen op een nieuw platform ‘Net Sustain’. Dat schrijft Retail Detail.
21/06 10u15  Zoveel verdient Kanye West met zijn collecties voor AdidasKanye West ging in 2015 in zee met Adidas en in datzelfde jaar lanceerden ze samen een eerste sneaker. Meteen het startschot van het sublabel Yeezy. Uit cijfers die The New York Times kon inkijken, blijkt dat hij daar een smak geld mee verdient. Maar er is ook een schaduwkant aan het hele verhaal.
21/06 10u00  Nog een week tijd om te beslissen: de strijd om de voorzittersstoel van de KamerDe nieuwe Kamerleden hebben gisteren officieel de eed afgelegd. Maar wie hun assemblee de komende jaren moet leiden, daarover zijn ze het nog niet eens. De partijen hebben nog één week de tijd om die strijd uit te vechten. En alles wijst erop dat het een duel wordt tussen liberaal Patrick Dewael en de groene politica Tinne Van der Straeten.
21/06 10u00  Belgian Cats sluiten voorbereiding tegen Italië afVooraleer de Belgian Cats maandag naar het EK in Servië afreizen staan er nog twee oefenwedstrijden tegen Italië op het programma. Vanavond (20u30,sporthal De Schelp) in Wevelgem en zaterdag (17 uur) is er de uitwuifwedstrijd in de Lange Munte in Kortrijk.
21/06 10u00  Pakkend eerbetoon aan Karl Lagerfeld in Parijs: “Karl forever”De overleden ontwerper Karl Lagerfeld werd tijdens de Parijse Men’s Fashion Week nog een laatste keer geëerd met een herdenkingsconcert. Het eerbetoon ‘Karl For Ever’ werd niet toevallig georganiseerd door modehuizen Chanel, Fendi en Karl Lagerfeld, waar hij tot zijn dood actief was.
21/06 10u00  Dag na overlijden Jean-Pierre: veel bloemen voor deur kruidenierszaakDat het overlijden van Jean-Pierre een groot verlies is voor het studentenleven in Antwerpen hoeft geen betoog meer. Dat werd vrijdag nog maar eens duidelijk. Op de stoep voor de winkel van Jean-Pierre werden al bloemen neergelegd.
21/06 09u45  Nieuw toptalent Zion Williamson als eerste gekozen in NBA draft: New Orleans Pelicans zijn de gelukkigenZoals verwacht werd toptalent Zion Williamson (18) als eerste geselecteerd in de NBA draft: de New Orleans Pelicans zijn de gelukkigen.
21/06 09u45  Zoektocht naar Théo Hayez voorlopig opgeschortDe politie en anderen die speuren naar de in Australië verdwenen Belg Théo Hayez schorten de zoektocht voor zeker twee dagen op. Dat heeft de krant Sydney Morning Herald bericht.
21/06 09u45  New York Mets stelt 82-jarige aan als nieuwe pitcherscoachDe Amerikaanse baseballclub New York Mets heeft de 82-jarige Phil Regan aangesteld als interim-coach van de pitchers, zo maakte het team donderdag bekend. Bij de Mets is hij de opvolger van de dertig jaar jongere Dave Eiland.
21/06 09u45  AA Gent strikt Zweeds international Mikael Lustig van CelticDe transfer van Mikael Lustig naar AA Gent is rond. De rechtsachter komt over van Celtic. De 32-jarige Zweedse international was transfervrij en tekent tot 2022 in Gent
21/06 09u30  Soap in matchfixingzaak: ook nieuwe BAS-voorzitter trekt zich terug na wrakingsverzoekHet BAS is nog steeds niet klaar om het beroep omtrent de degradatie van KV Mechelen te behandelen. Nadat voorzitter Herman Huygens al gewraakt werd, trekt nu ook diens vervanger Philippe Verbiest zich terug als voorzitter van het beroepsorgaan. De aanleiding is een wrakingsverzoek van betrokken makelaar Walter Mortelmans. Er wordt nu een vervanger aangesteld. De bedoeling is nog steeds om voor 1 juli een definitieve uitspraak te hebben.
21/06 09u30  Politie betrapt zeven drugsbezitters tijdens avondcontroleDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft donderdagavond op verscheidene locaties in de politiezone controles uitgevoerd. Er werden zeven personen op drugsbezit betrapt.
21/06 09u30  Dag na overlijden Jean-Pierre: kruidenierszaak overstelpt met bloemenDat het overlijden van Jean-Pierre een groot verlies is voor het studentenleven in Antwerpen hoeft geen betoog meer. Dat werd vrijdag nog maar eens duidelijk. Op de stoep voor de winkel van Jean-Pierre werden al bloemen neergelegd.
21/06 09u30  Twee gewonden bij ongeval op Grote Steenweg: baan tijdlang afgeslotenOp de Grote Steenweg tussen Kessel en Nijlen zijn vrijdagochtend om 8.15u twee lichtgewonden gevallen bij een verkeersongeval.
21/06 09u30  Ralph Lauren is de eerste Amerikaanse ontwerper die tot ridder wordt geslagenNa meer dan vijf decennia deel te hebben uitgemaakt van de modewereld, werd Ralph Lauren (79) door prins Charles tot ridder geslagen. Hij is de eerste Amerikaanse modeontwerper die die eer te beurt valt.
21/06 09u00  Eerste zevenkamp in 316 dagen voor Nafi Thiam: “Ik zal niet wenen als het minder loopt”Welgeteld 316 dagen is het geleden dat Nafi Thiam nog een zevenkamp afwerkte. Dit weekend begint de olympische, wereld- en Europese kampioene er weer aan in Talence, in de buurt van Bordeaux. De tweedaagse is de eerste grote test sinds een kuitblessure haar begin dit jaar achteruitsloeg. “Mijn niveau is niet uitzonderlijk, maar correct.”
21/06 08u45  Fernando Torres kondigt definitief afscheid aan: “Na 18 opwindende jaren is het tijd om er punt achter te zetten”Fernando Torres heeft zijn afscheid van het profvoetbal aangekondigd. “Na achttien opwindende jaren, is het tijd om er een punt achter te zetten. Zondag geef ik meer details tijdens een persconferentie in Tokio”, zei Torres vrijdag op Twitter.
21/06 08u45  Doelman Pasztaleniec (17): gisteren op training tussen de grote jongens, vandaag laatste schooldagMet Chevaugh Thiam en Kacper Pasztaleniec verschenen gisteren ook twee rookies op het trainingsveld. Thiam is 18, Pasztaleniec moet nog 18 worden. Het keepersduo komt deze zomer over van de U18 naar de beloften en mag nog zeker een hele week proeven van het werk met de A-ploeg. “Het was een verrassing dat we mochten meetrainen”, reageert een dolblije Pasztaleniec.
21/06 08u30  Kapitein Faris Haroun overschouwt zijn troepen op dag één: “Vertrek van Van Damme is spijtig”Veel ontbrekende gezichten op de eerste training, maar Faris Haroun was er wel. De 33-jarige aanvoerder begint aan zijn derde zomervoorbereiding op de Bosuil. Na afloop ging de Brusselaar in op enkele hangijzers.
21/06 08u30  Bölöni twijfelde niet aan derde jaar als trainer bij Antwerp: “Het was simpel: ik had nog een contract”Dag 1 van seizoen 3 zit erop voor Laszlo Bölöni. De 66-jarige Roemeen is aan boord gebleven bij Antwerp en hoopt nog een extra stap te zetten met de ploeg. Dan zullen er wel behoorlijk wat spelers moeten bijkomen. “Versterking in elke linie is nodig. En Belgen!”
21/06 07u30  Straf: Genk-rechtsback Maehle scoort… als linksback twee (!) keer op EK voor beloftenDenemarken heeft Oostenrijk donderdag in het Italiaanse Udine op de tweede speeldag van de groepsfase van het EK voor beloften met 3-1 geklopt, met dank aan twee doelpunten van Genk-speler Joakim Maehle.
21/06 07u30  Japan verrast met gelijkspel tegen Uruguay op Copa AméricaHet nationale voetbalelftal van Japan heeft een verrassend gelijkspel laten noteren tegen Uruguay in de Copa América: 2-2. Koji Miyoshi was dé man aan Japanse zijde. Hij scoorde twee keer.
21/06 07u30  Trump blaast op het laatste nippertje luchtaanvallen op Iran afDe Amerikaanse president Donald Trump zou luchtaanvallen op Iran hebben bevolen, om ze dan in de nacht van donderdag op vrijdag op het nippertje weer af te blazen. Dat meldt de New York Times.
21/06 06u15  Nu sluipverkeer door werken aan Oosterweel dreigt toe te nemen: gemeenten werken samen om zwaar verkeer te bannen van hun wegenVier gemeenten slaan de handen in elkaar om vanaf september zwaar doorgaand verkeer te weren uit hun dorpskernen. Het tonnageverbod van 3,5 ton wordt vanaf september ingevoerd met uniforme signalisatie en regelmatige controles.
21/06 06u15  Anderstalige nieuwkomers maken Radio Babbelonië: “Taal is grootste struikelblok om hier onze oude job te kunnen uitoefenen”Twaalf anderstalige nieuwkomers maakten de afgelopen maanden radioreportages over verschillende thema’s in het kader van ‘Radio Babbelonië’. Zo oefenden ze tegelijkertijd hun Nederlands. De reportages werden gebundeld op een website.
21/06 06u15  Twee jaar na sluiting door gebrek aan subsidies gaat opvang voor schattige diertjes weer openYentl Vinck uit Stekene heeft de deuren van konijnenopvang Het Konijnenhof opnieuw geopend, nadat ze twee jaar geleden moest sluiten door een gebrek aan subsidies. “Er is een grote nood aan opvangplaatsen voor konijnen die gedumpt worden.”
21/06 05u15  31 of 37 of zelfs 39 graden: het wordt héét in de KempenVolgende week hebben we onze eerste hittegolf beet. Maar hoe heet wordt het echt? De Amerikaanse weercomputer voorspelde gisterenmorgen dat het in de Kempen vlotjes 39 graden zou worden. Het Europese model zei 37. En het Britse model? Dat hield het op 31 graden. Of hoe de weercomputers momenteel veel weg hebben van politieke partijen tijdens Belgische regeringsonderhandelingen: ze zitten niet op één lijn.
21/06 05u15  STANDPUNT. En zo werd het een serene dagPatrick Dewael straalde toen hij na zijn optreden in de Kamer door Linda De Win werd geïnterviewd. Terecht. De man met de meeste ervaring in het parlement heeft op een bijzonder elegante manier een hoop politiek tumult vermeden. Dries Van Langenhove kreeg de kans niet om een hoofdrol te spelen, de spanningen tussen Vlamingen en Walen hoefden niet op de spits te worden gedreven en niemand had er nog problemen mee om de eed af te leggen. De Kamer is in vrede en sereniteit aan een nieuwe legislatuur begonnen. Veel parlementsleden legden de eed zelfs in drie talen af.
21/06 05u15  D-Day voor Belgische dierentuinen: Pairi Daiza en Olmense Zoo staan voor groot feestweekendVoor twee Belgische dierenparken is het zaterdag D-day. De Olmense Zoo wordt Pakawi Park en Pairi Daiza opent haar nieuwe werelddeel The Last Frontier. Tien nieuwe diersoorten vinden hun stek in acht hectare.
21/06 05u15  Team Atheneum Schoten uitgeroepen tot ‘Leraar van het Jaar’: met vier voor de klasBert Ameloot, Kristof De Bruyn, Marijke Callens en Machteld Meyen van het GO! Atheneum Schoten zijn woensdag door onderwijsmagazine Klasse uitgeroepen tot Leraar van het Jaar. De symbolische prijs ging naar een team, want “sterk onderwijs maak je niet meer alleen”.
21/06 05u15  Opmerkelijk experiment met spectaculaire resultaten: Afrikaans dorp uit armoede gehaaldDe organisatie Eight.world en de Universiteit Antwerpen hebben hun schouders gezet onder een nieuwe vorm van ontwikkelingshulp: twee jaar lang zonder enige voorwaarde geld geven aan alle inwoners van een Oegandees dorp. De resultaten zijn spectaculair.
21/06 05u15  Overnemer van failliete bouwgroep Willems houdt alle 100 medewerkers aan boordAmper een week na het neerleggen van de boeken hebben de curatoren een getekende overnameovereenkomst op zak voor drie failliete bouwbedrijven uit de Groep Willems. Ze komen in handen van sectorgenoot Tom Fransen. “De activiteiten worden op dezelfde locatie verdergezet en iedereen kan aan boord blijven”, meldt curator Noël Devos.
21/06 05u15  Bedrijf met kersverse Antwerpse vestiging is op zoek naar hackersHet Gentse bedrijf SpotIT heeft een vestiging geopend op de Noorderlaan in Antwerpen. Het bedrijf stelt onder meer hackers tewerk.
21/06 05u15  Drinken 65-plussers te veel? “We zien hier in het woonzorgcentrum weleens iemand scheef lopen, maar dat kan op onze leeftijd van alles zijn”Het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en Drugs (VAD) wijst 65-plussers aan als de groep die het vaakst dagelijks alcohol drinkt. Het noopte een aantal Oost-Vlaamse gemeentes om de prijzen voor alcohol in de cafetaria’s van hun rusthuizen fors op te schroeven. In Antwerpen loopt het zo’n vaart niet.
21/06 05u15  ‘Vakantiewerk’ achterhaald: studenten werken steeds meer het hele jaar doorTraditioneel zitten we in de periode dat studenten op zoek gaan naar een baantje om tijdens hun vakantie wat zakgeld te verdienen. Dat gebeurt nog altijd, maar steeds vaker werken ze het hele jaar door. En ze kiezen hoe langer hoe meer voor atypische sectoren. “De term ‘vakantiewerk’ is achterhaald. Het is ‘studentenjob’”, zegt Jeroen Poels van Deltaworx in Antwerpen.
21/06 05u15  VRT beslist om spotje van ALS Liga niet uit te zenden op televisieTe choquerend. De campagne die de ALS Liga maakte ter gelegenheid van Wereld ALS-dag vandaag, zal daarom niet uitgezonden worden door de VRT. “Heel zelden dat we zo’n drastische beslissing nemen, maar dit konden we niet op onze kijkers loslaten”, klinkt het. De ALS Liga begrijpt de beslissing niet.
21/06 05u15  ‘Dikste beagle ter wereld’, maar niet lang meerBeagles zijn erg speelse honden, maar bij Wolfgang is het plezier er wat af. De 5-jarige beagle weegt liefst 40 kilo. Jawel dat lees je goed. Dat vinden zijn kersverse baasjes Chad en Erin uit Arizona ook veel te veel, en nu staat Wolfgang op een dieet van vetarm kalkoen en groenten. Zijn vorig baasje gaf hem veel te veel eten, en liet hem nooit bewegen, met het gekende gevolg. In de video zie je hoe Wolfgang zijn nieuwe baasjes een andere aanpak hebben: wandelen en zwemmen zijn nu onderdeel van zijn dagelijks leven.
21/06 05u15  Honderden standhouders verzamelen zondag op jaar- en rommelmarktIn de Lierse deelgemeente Koningshooikt vindt deze zondag de 42ste jaar- en rommelmarkt plaats.
21/06 05u15  Kempense kleischutter Yannick Peeters mikt op Olympische Spelen, 31 jaar na brons van papa FransToen hij drie was, zette zijn vader België in vuur en vlam met een olympische medaille kleischieten in Seoel 1988. Toen hij zes was, kreeg hij zelf zijn eerste luchtkarabijn. Op zijn 33ste mikt Yannick Peeters, zoon van de vermaarde Frans, zelf op de Olympische Spelen. Als kleischutter, vanzelf­sprekend. “Ik ben opgegroeid op de schietstand.”
21/06 05u15  Successen van Van der Poel en Van Aert inspireren Toon Aerts niet: “Liever top in het veld dan tiende in een klassieker”Zijn twee grote rivalen in het veld schitteren tegenwoordig op de weg, maar die derde crosstopper, Toon Aerts (26) , wil niet in hun voetsporen treden. Ook al werd hij vierde in de Baloise Belgium Tour en is hij vandaag een van de outsiders in Dwars door het Hageland. “Ik zou wel een goede wegrenner kunnen zijn, maar nooit een winnaar. En in het veld wel.”
21/06 05u15  Bölöni twijfelde er niet aan dat hij zijn derde jaar als coach van Great Old zou ingaanDag 1 van seizoen 3 zit erop voor Laszlo Bölöni. De 66-jarige Roemeen is aan boord gebleven bij Antwerp en hoopt nog een extra stap te zetten met de ploeg. Dan zullen er wel behoorlijk wat spelers moeten bijkomen. “Versterking in elke linie is nodig. En Belgen!”
21/06 05u15  Didier Lamkel Zé legt uit waarom hij zijn kat stuurt: “Antwerp moet tonen dat het mij naar waarde schat”Zoals aangekondigd ontbrak Didier Lamkel Zé op de eerste training van Antwerp. De 22-jarige Kameroener zat gisteren nog op het strand in Nice met maatje Nando Nöstlinger – een extra vakantiedag waar hij geen toestemming voor had en een boete voor krijgt. Maar hij zat er dus met een bedoeling: een beter contract afdwingen, door druk te zetten. Het lijkt niet bepaald de slimste tactiek, maar het is volgens hem noodzakelijk. Hij probeert zijn redenering uit te leggen.
21/06 05u15  Ahmed El Messaoudi keert (tijdelijk?) terug naar KV Mechelen: “Seizoen in 1B is nefast voor mijn ontwikkeling”Ahmed El Messaoudi (23) is terug van weggeweest. Na een jaar bij het Nederlandse Fortuna Sittard sloot de middenvelder maandag opnieuw aan bij KV Mechelen. Voor hoelang? Dat zal van de beslissing van het BAS afhangen. “Een seizoen in 1B is nefast voor mijn verdere ontwikkeling”, spreekt de Belgische Marokkaan klare taal.
21/06 05u15  Hugo Broos won twee jaar geleden de Afrika Cup: “Huwelijksaanzoeken zijn gestopt, maar respect blijft”Twee jaar geleden won Hugo Broos (67) met Kameroen de Afrika Cup, een stunt die hem zelfs enkele huwelijksaanzoeken opleverde. De verliezende finalist van toen, Egypte, is het gastland en topfavoriet van deze bloedhete 35ste editie, met 18 spelers uit de Jupiler Pro League. Ook Broos zal er weer bij zijn.
21/06 05u15  Einde verhaal voor MSC931 Knokke in Kempisch Dok: inboedel houten mijnenveger wordt geveildHet is einde verhaal voor de MSC 931 Knokke. De afgedankte houten mijnenveger van de Belgische marine, die al bijna twintig jaar ligt te verkommeren in het Kempisch Dok, wordt ontmanteld. Een timing is er nog niet, maar in afwachting wordt de inboedel al wel geveild.
21/06 05u15  COLUMN: Laat het gras maar groeienHet is een oud zeer in Antwerpen: pas heraangelegde voetpaden worden in een vingerknip opnieuw opengebroken omdat nutsbedrijven alsnog een klus te klaren hebben. De Handelstraat is zo’n voorbeeld waar bewoners na meer dan een jaar eindelijk verlost waren van de werkzaamheden in hun straat, om kort erna terug in de werken te zitten. De stad en de nutsbedrijven proberen werken op elkaar af te stemmen, maar dat lukt niet altijd.
21/06 00u15  Amerikaanse titelverdedigers ook te sterk voor Zweden op WK vrouwenvoetbalDe voetbalsters van de Verenigde Staten hebben ook hun derde groepswedstrijd op het wereldkampioenschap in Frankrijk vlot gewonnen. In Le Havre was de regerende wereldkampioen met 2-0 te sterk voor Zweden. Amerika maakte in de drie groepsduels achttien doelpunten en kreeg nog geen treffer tegen.
21/06 00u15  Auto ramt gevel van woning, bestuurder onder invloed van alcoholIn de Kapelstraat in Bornem is donderdagavond een auto tegen een geparkeerde wagen terechtgekomen. Door de klap werd het geparkeerde voertuig weggeslingerd en belandde de aanrijdende wagen tegen een gevel van een woning.
21/06 00u15  Auto met drie jonge passagiers stort van brug E19: twee zwaargewonden en gewondeBij een zwaar verkeersongeval in Mechelen-Noord zijn donderdagavond twee jongeren zwaargewond geraakt. Een derde liep lichtere verwondingen op. De brandweer moest hen bevrijden.
20/06 23u45  Gedetineerde steekt matras in brand in psychiatrisch centrum op LinkeroeverBrandweer en politie zijn donderdagavond uitgerukt naar het Forensisch Psychiatrisch Instituut in Antwerpen omdat een gedetineerde zijn matras in brand had gestoken.
20/06 23u30  De insectenbeet die je allergisch maakt voor vlees, kaas en snoepDe zomer begint morgen officieel. Tijd voor barbecues en terrasjes, maar jammer genoeg ook voor teken. De bloeddorstige parasieten zijn al jaren aan een opmars bezig in Vlaanderen en dragen een pak ziektes met zich mee. De ziekte van Lyme, bijvoorbeeld. Maar een beet kan ook leiden tot een zeldzame aandoening waarbij je onder meer allergisch wordt voor rood vlees.
20/06 23u15  Emotie en humor in hulde aan Yasmine: “Een avond vol warmte en liefde”Wellicht het warmste concert van het seizoen. Dat werd het muzikale eerbetoon aan Yasmine, donderdagavond in het Antwerpse theater Elckerlyc. “Een avond vol warmte en liefde voor die sterke madam”, vatte Free Souffriau het concert samen.
20/06 23u15  Transport en logistiek: sectorale onderhandelingen voor arbeiders afgesprongenDe sectorale onderhandelingen voor de arbeiders uit de logistiek en transport zijn donderdag afgesprongen. Dat berichten de vakbonden en wordt bevestigd bij de werkgevers. Beide partijen wijzen wel met een beschuldigende vinger naar elkaar. Volgende donderdag staat een nieuwe ontmoeting gepland.
20/06 23u00  Sam Bettens maakt transitie officieelOok op papier is Sam Bettens (46) straks officieel een man. De K’s Choice-zanger heeft zijn aanvraag om van naam en geslacht te veranderen ingediend bij het gerecht.
20/06 22u30  Andy Murray maakt na half jaar succesvolle comeback in het dubbelspelTennisser Andy Murray heeft zijn comeback op de baan opgeluisterd met een zege in het dubbelspel. Op Queen’s won hij met de Spanjaard Feliciano Lopez in twee sets van Juan Sebastian Cabal en Robert Farah: 7-6 (7/5) en 6-3. Dat was enigszins verrassend, aangezien de Colombianen in Londen als nummer een waren geplaatst.
20/06 22u15  Golfclub Ternesse plant uitbreiding op aanpalende braakliggende grondenTernesse Golf & Country Club heeft concrete plannen voor de uitbreiding van haar oefenterreinen op enkele aanpalende braakliggende gronden. Het project wordt de kers op de taart van het al deels gerealiseerde opleidingscentrum en moet de instroom van nieuwe golfers op peil houden. “Maar ook de natuur, zoals de Rollebeek, zal hier wel bij varen”, belooft manager Piet Vandenbussche.
20/06 22u00  Walmart moet 282 miljoen dollar betalen in omvangrijke corruptiezaakSupermarktketen Walmart gaat wegens een grote corruptiezaak 282 miljoen dollar aan de Amerikaanse overheid betalen. De verschillende partijen hebben daarover een schikking bereikt, zo meldt de Amerikaanse beurswaakhond SEC donderdag. Het Amerikaanse concern lag onder vuur omdat het de anticorruptiewetgeving schond met dubieuze praktijken en regelingen in landen als Brazilië, Mexico, China en India.
20/06 22u00  Uren discussiëren, maar nog geen unanimiteit over Europese klimaatneutraliteit tegen 2050Ondanks urenlange discussies zijn de Europese staatshoofden en regeringsleiders het donderdag op een top in Brussel niet eens geraakt over de doelstelling om het continent tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Polen, Hongarije en Tsjechië lagen dwars, zo melden diplomatieke bronnen.
20/06 22u00  Goffin speelt vrijdag tegen topreekshoofd in Halle: “Ik weet niet precies hoe Zverev zich voelt”David Goffin (ATP-33) gaat vrijdag voor de eerste keer dit seizoen drie wedstrijden op een rij proberen te winnen op het ATP circuit. Hij ontmoet in de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Duitse Halle (gras/2.081.830 euro) thuisspeler Alexander Zverev (ATP-5), tweede reekshoofd en finalist in 2016 en 2017.
20/06 22u00  Europees Ruimtevaartagentschap plant spectaculaire missie naar “nieuwe komeet”Het Europese Ruimtevaartagentschap ESA heeft de Comet Interceptor-ruimtemissie gekozen als zijn volgende grote project. Het gaat om een vervolg op de spectaculaire missie Rosetta die in 2014-2016 de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko bezocht en er het landertje Philae op neerzette. Net als bij Rosetta zal het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA) ook in deze komeetmissie een belangrijke rol spelen. De lancering is - ten vroegste - voorzien in 2027.
20/06 22u00  Mechelen wint Europese duurzaamheidsprijsDe stad Mechelen is samen met het Ierse Limerick bekroond met de European Green Leaf Award (EGLA). Daarmee beloont de Europese Commissie gemeenten en steden met 20.000 tot 100.000 inwoners voor hun inspanningen rond duurzaamheid en levenskwaliteit. De prijs, die donderdagavond werd uitgereikt in het Noorse Oslo, is 75.000 euro waard. De derde finalist, het Finse Lappeenranta viel uit de boot.
20/06 22u00  Flanders Classics gaat vanaf 2020 de Wereldbeker veldrijden organiserenHervorming in cyclocrossland: de UCI heeft de rechten voor de wereldbeker veldrijden van het seizoen 2020-2021 tot het seizoen 2023-2024 in handen gegeven van Flanders Classics, de organisatie van onder meer de Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen. Flanders Classics heeft ook de Superprestige veldrijden al in handen.
20/06 21u45  Sociaal akkoord bereikt bij ValéronDe werknemers van Valéron Strength Films in Nieuwmoer verzamelden gisteren opnieuw aan de poort voor een vierde stakingsdag. Het bedrijf, dat voornamelijk plasticfolie produceert, kondigde op 21 mei al aan dat 20% van alle arbeiders en bedienden wordt ontslagen. De onderhandelingen met de directie verliepen moeizaam, maar tegen de avond werd er dan toch een sociaal akkoord bereikt.
20/06 21u45  Kubbregels De koning moet omverOp een veld van doorgaans acht op vijf meter worden op de beide zijden van vijf meter vijf blokken hout, in het Zweeds kubb, gezet. Pal in het midden staat een grotere houten blok, de koning. Achter beide rijen kubbs staat een team. Team 1 moet met zes werpstokken proberen kubbs bij team 2 aan de overkant om te gooien. Als dat lukt, moet team 2 die kubbs eerst op de speelhelft van team 1 gooien, dat wil zeggen: voorbij de koning. Die kubbs moet team 2 dan eerst omver krijgen voor het op kubbs uit de rij van team 1 mag werpen. Team 1 moet dan weer alle blokken die omver liggen op zijn veld terug op het veld van team 2 gooien en op zijn beurt omverwerpen. Zo blijft het spel heen en weer gaan. Als een team alle kubbs op het veld van de tegenstander heeft kunnen wegwerken, mag het naar de koning mikken. Koning om, is spel gewonnen. Zoals bij veel spelen bestaan er verschillende nuances en speelwijzen naargelang met wie je speelt.
20/06 21u30  Genk-speler Maehle schenkt Denemarken de zege op EK voor beloftenDenemarken heeft Oostenrijk donderdag in het Italiaanse Udine op de tweede speeldag van de groepsfase van het EK voor beloften met 3-1 geklopt, met dank aan twee doelpunten van Genk-speler Joakim Maehle.
20/06 21u15  Honderden Kubbspelers uit twaalf landen komen begin juli naar Antwerpen voor EKU heeft waarschijnlijk al eens kwieten met stokken naar blokjes zien gooien in een park of op een scoutsterrein. Of u heeft zich misschien zelf al gewaagd aan Kubb. Wat u misschien niet weet, is dat begin juli spelers van twaalf landen naar Linkeroever afzakken om een zee aan vliegende stokken en vallende blokken te creëren. Ook in de wereld van Kubb zijn er diehards.
20/06 21u00  “Echte topspelers oefenen elke dag in hun tuin”U heeft waarschijnlijk al eens kwieten met stokken naar blokjes zien gooien in een park of op een scoutsterrein. Of u heeft zich misschien zelf al gewaagd aan Kubb. Wat u misschien niet weet, is dat begin juli spelers van twaalf landen naar Linkeroever afzakken om een zee aan vliegende stokken en vallende blokken te creëren. Ook in de wereld van Kubb zijn er diehards.
20/06 20u45  Gratis videokunst aan tramhalte Harmonie: “Ze staan er toch maar te wachten”Wie na zonsondergang aan de tramhalte ‘Harmonie’ staat te wachten, krijgt zonder het te beseffen gratis videokunst cadeau van tentoonstellingsruimte TICK TACK.
20/06 20u30  Unieke brok geschiedenis te koopAls u nog zo’n 40 meter aan ruimte over heeft en op zoek bent naar een uniek stuk, dan is deze oude mijnenveger misschien iets voor u. Dit schip, de MSC931 Knokke, wordt geveild en ligt momenteel nog in het Kempisch Dok. Veilinghuis Hammertime haalde één brok geschiedenis in huis. De mijnenveger heeft jarenlang dienst gedaan en is volledig opgetrokken uit hout. Op die manier was het schip, ondanks een lengte van 40 meter, niet vatbaar voor mijnen.
20/06 20u30  Amerikaanse Senaat stemt tegen wapenexport naar Saoedi-Arabië en VAEIn de Verenigde Staten heeft de Senaat donderdag tegen wapenverkopen aan Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten gestemd. Verscheidene Republikeinen gingen in het door hen gedomineerde hogerhuis in tegen de wil van de Republikeinse president Donald Trump.
20/06 20u30  Flanders Classics gaat vanaf 2020 de Wereldbeker en het WK veldrijden organiserenHervorming in cyclocrossland: de UCI heeft de rechten voor de wereldbeker en het WK veldrijden van het seizoen 2020-2021 tot het seizoen 2023-2024 in handen gegeven van Flanders Classics, de organisatie van onder meer de Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen.
20/06 20u15  Recordprijzen op veiling van gitaren Pink FloydDavid Gilmour, frontman van Pink Floyd, laat donderdag meer dan 120 van zijn favoriete gitaren veilen bij Christie’s in New York. De opbrengst gaat naar een goed doel: de strijd tegen klimaatverandering. Op de veiling worden alvast records gebroken, zo berichten gespecialiseerde websites. Zo werd voor een 1969 Martin D-35 -die Pink Floyd gebruikte in het nummer “Wish You were Here”- maar liefst 1.095.000 dollar neergeteld. Dat maakt het meteen de duurste akoestische gitaar ooit.
20/06 20u15  Nieuwslezeres van RTL bij haar debuut meteen slachtoffer van racistische reactiesSalima Belabbas, een journaliste van de Franstalige commerciële omroep RTL, debuteerde dinsdag om 13 uur op het televisiejournaal. Haar uiterlijk lokte naast lovende woorden bij een aantal kijkers ook racistische reacties uit. De Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (CSA, de Hoge Raad voor audiovisuele media) prijst donderdag de zender RTL omdat die de haatboodschappen meteen heeft weggehaald van zijn sociale media-accounts waarop ze gepost waren. De CSA zegt ook de zender te steunen in de keuze voor diversiteit op het scherm.
20/06 20u15  “Iran heeft een zeer grote fout gemaakt”, zegt TrumpIran heeft met het neerhalen van een Amerikaanse drone “een zeer grote fout gemaakt”. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump donderdag laten weten in een korte maar krachtige tweet.
20/06 20u15  Het dossier-Uplace wordt gereanimeerdDe gemeente Machelen en bemiddelaar Alexander D’Hooghe, bekend van het Antwerpse Oosterweel-dossier, geven morgen/vrijdag een persconferentie over de ontwikkeling van de Kanaalzone in Machelen. In die plannen zou een aangepaste versie van het winkelcentrum Uplace zitten. Dat bevestigen anonieme bronnen aan Belga.
20/06 20u15  Park met zeven windturbines langs E34 op komst: “Ons gezin woont vlakbij, dan hebben we helemaal geen rust meer”De energiebedrijven Storm, ENGIE en Ecopower plannen de installatie van een park met zeven windturbines langs de E34 in Lille en Vorselaar. De windturbines hebben een tiphoogte van maximaal 200 meter en zouden jaarlijks aan 23.000 gezinnen groene energie kunnen leveren.
20/06 20u15  Slack zet eerste stappen op de beursHet Amerikaanse technologiebedrijf Slack heeft donderdag zijn eerste notering op de beurs van New York gekregen. Het aandeel wordt beschouwd als een nieuwe ‘blockbuster’, na de andere techbedrijven zoals Uber en Pinterest die de voorbije maanden hun eerste stappen op Wall Street zetten.
20/06 20u00  Burgemeester Venetië wil stad op Unesco-lijst van bedreigd werelderfgoedDe burgemeester van Venetië, Luigi Brugnaro, wil dat zijn stad door de Unesco op de lijst van bedreigd werelderfgoed wordt geplaatst. Hij heeft immers geen vertrouwen in de Italiaanse regering om het cruiseprobleem waar de Italiaanse stad mee kampt, aan te pakken.
20/06 20u00  Inbrekers roven bouwbedrijf in Kontich leeg: “Zelfs de koffiemachine namen ze mee, met bonen en al”De firma Quackels Woningbouw, aan de Groeningenlei in Kontich, is in de nacht van woensdag op donderdag het slachtoffer geworden van een drieste inbraak. Dieven gingen aan de haal met tal van machines en laadden die in een gele vrachtwagen van Quackels zelf, die ze vervolgens ook stalen. “Zelfs met de koffiemachine zijn ze weg, koffiebonen incluis”, klinkt het bij het bouwbedrijf.
20/06 20u00  Vlees 25 procent duurder in België dan elders in EUDenemarken is het duurste land voor voeding en niet-alcoholische dranken in Europa maar ook België zit in de groep van de duurdere landen. Vooral vlees springt er bij ons uit, blijkt donderdag uit cijfers van Eurostat.
20/06 20u00  Alice emigreert van Wonderland naar De AveregtenHet derde leerjaar van Vrije Basisschool Hallaar (Heist-op-den-Berg) mocht donderdag in provinciaal groendomein De Averegten als eerste de nieuwe zoektocht Alice in Averegtsland uittesten. De kinderen leefden zich helemaal uit met raadsels en opdrachten in het thema van het beroemde verhaal Alice in Wonderland.
20/06 20u00  Openbaar ministerie dringt aan op afschaffing van hof van assisenAls het van het openbaar ministerie (OM) afhangt, wordt het hof van assisen afgeschaft via een aanpassing van de Grondwet. Het OM vraagt ook andere regels rond verjaring en een einde aan de “wetgevende inflatie”. En er zijn ook dringend meer middelen nodig voor extra personeel, betere ICT en modernere gebouwen. Dat staat allemaal in het witboek “Op weg naar 2025” van het openbaar ministerie dat donderdag is voorgesteld door procureurs-generaal Christian De Valkeneer en Erwin Dernicourt.
20/06 20u00  Mensen met zeldzame ziekte kunnen voortaan naar 0800-nummer bellenMensen met een zeldzame ziekte in België kunnen voortaan naar het nummer 0800 928 02 bellen. Dat zal fungeren als tussenstation naar patiëntenverenigingen. Het gaat om een initiatief van de vzw Rare Disorders Belgium (RDB). Hockeyspeler John-John Dohmen, die zelf een zeldzame ziekte heeft, is peter.
20/06 20u00  Beyoncé zingt ‘Can you feel the love tonight’ in nieuwe teaser ‘The Lion King’Wie nu al enthousiast was over de live-actionremake van The Lion King, wordt bij dit filmpje misschien helemaal euforisch. Op een nieuwe teaser is te horen hoe Beyoncé samen met Donald Glover ‘Can you feel the love tonight’, zingt. De Britse zanger Elton John schreef het nummer in 1994 voor de originele film. Toen won het nummer een Academy Award en een Grammy.
20/06 20u00  Koning bezoekt het SCKKoning Filip brengt op woensdag 26 juni een bezoek aan het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) en het MYRRHA-project.
20/06 19u45  Containerschip vaart op frituurvet naar ChinaVoor het eerst is een groot containerschip zonder problemen op een mengsel van gewone brandstof en frituurvet van Rotterdam op en neer naar Shanghai gevaren. Dat stelt gas- en oliereus Shell, die de biobrandstof leverde.
20/06 19u45  Johnson en Hunt strijden voor het leiderschap bij de conservatievenNa de vijfde stemronde zijn de twee kandidaten bekend die Theresa May kunnen opvolgen als leider van de Conservatieve Partij en als Britse eerste minister . De voormalige burgemeester van Londen Boris Johnson zal het opnemen tegen de huidige minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt.
20/06 19u45  “Zelfs de koffiemachine namen ze mee, inclusief de koffiebonen”De firma Quackels Woningbouw, aan de Groeningenlei in Kontich, is in de nacht van woensdag op donderdag het slachtoffer geworden van een drieste inbraak. Dieven gingen aan de haal met tal van machines en laadden die in een gele vrachtwagen van Quackels zelf, die ze vervolgens ook stalen. “Zelfs met de koffiemachine zijn ze weg, koffiebonen incluis”, klinkt het bij het bouwbedrijf.
20/06 19u45  Werf voor hotel in oud zwembad zet deuren open tijdens eerste SfeerdokMechelen heeft er een nieuw evenement bij: Sfeerdok. Het moet heel de ontwikkeling rond de Keerdoksite aan het Rode Kruisplein in de verf zetten. Tijdens de eerste editie op zondag 7 juli kunt u onder andere de werf van het nieuwe Van der Valk hotel in het oud zwembad bezoeken.
20/06 19u45  Duizenden metalheads verzamelen aan ingang Graspop: “Rustig naar de camping, we hebben tijd”Het rustige Dessel zag donderdag zwart van het volk. Tienduizenden metalliefhebbers zakten af naar het Graspopterrein aan de Stenehei in Dessel. De intocht gebeurde gelijkmatig, waardoor er geen monsterfiles waren. Aan de ingang moesten de metalfans wel geduld uitoefenen.
20/06 19u45  Eerste plaats Osaka in gevaar na uitschakeling in tweede ronde op WTA BirminghamNaomi Osaka kan mogelijk haar eerste plaats op de wereldranglijst kwijtspelen. De 21-jarige Japanse werd donderdag in de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Engelse Birmingham (1.006.263 dollar) met 6-2 en 6-3 uitgeschakeld door de Kazachse Yulia Putintseva (WTA-43). De Australische Ashleigh Barty heeft nu de kans om maandag de eerste plaats over te nemen.
20/06 19u45  Directrice gaat met pensioen en trakteert op ijsjes: “De school en kinderen waren alles voor mij”In de Heilig-Hartschool in de Albertstraat in de wijk Elzestraat in Sint-Katelijne-Waver gaat directrice An Berghmans (59) uit Mechelen met pensioen. Ze trakteerde donderdagnamiddag met ijsjes voor de kinderen en de leraars. “Ze was soms streng, maar rechtvaardig”, zeggen Jasper en Kato.
20/06 19u30  Overijverige onderaannemer breekt beton van verkeerde straat afEen al te ijverige onderaannemer van wegenwerken in jeugdcentrum de Hoge Rielen heeft de straat Ossengoor flink geteisterd. Volgende week start de herstelling van de baan in Ossengoor, met zwaar werfverkeer tot gevolg. Tegen 1 juli moet een oplossing gevonden worden om jongeren dagelijks veilig de speelpleinwerking in gemeentelijk domein de Rulheyde te laten bereiken. Het gemeentebestuur overweegt een pendeltreintje vanaf de Beukendreef.
20/06 19u30  De laatste lach in het Echt Antwaarps Teater: een rondleiding door het levenswerk van Ruud De RidderNog één keer klinkt er luidkeels gelach. En dan valt definitief het doek in de zaal van het Echt Antwaarps Teater, die een begrip werd in heel Vlaanderen. Aan de vooravond van de laatste voorstelling neemt een emotionele Ruud De Ridder ons nog één keer mee op een rondleiding door zijn levenswerk.
20/06 19u15  Universiteitsbuurt verliest icoon: “Ik ben geboren in de winkel, ik woon in deze winkel, wie weet sterf ik ooit in deze winkel”Jean-Pierre – hij behoeft eigenlijk geen achternaam – Sneyers is woensdag overleden aan hartfalen. Hij werd 59. Jean-Pierre stond vier decennia in zijn winkeltje op de Grote Kauwenberg dat befaamd is om de goedkope broodjes, de cake én vooral om het oeverloze enthousiasme en de gratis mopjes.
20/06 19u15  De laatste lach in het Echt Antwaarps TeaterNog één keer klinkt er luidkeels gelach. En dan valt definitief het doek in de zaal van het Echt Antwaarps Teater, die een begrip werd in heel Vlaanderen. Aan de vooravond van de laatste voorstelling neemt een emotionele Ruud De Ridder ons nog één keer mee op een rondleiding door zijn levenswerk.
20/06 19u15  Sylvia Tops stelt strip over Kalmthout voorNa zes jaar pakt stripgemeente Kalmthout opnieuw uit met een Stripdag. Voor opkomend tekentalent Silvia Tops meteen een mooie gelegenheid om de nieuwste strip van ‘Team Lou’ aan het grote publiek voor te stellen.
20/06 19u15  Exclusieve elektrische motor van 69.000 euro te bewonderenLiefhebbers van exclusieve motors kunnen gaan likkebaarden in de Reyndersstraat, vlak bij de kathedraal. In de nieuwe expositieruimte Twenty8 staan twee krachtige machines naast elkaar opgesteld met de naam Saroléa. Het is een Belgisch merk dat in het interbellum furore maakte met racemotors. Dan verdween het, tot de broers Torsten en Bjorn Robbens er nieuw leven inbliezen. Torsten heeft er een carrière van tien jaar opzitten in de autosport bij McLaren. Het oude exemplaar in de expositieruimte is er een van in de jaren 30 en niet te koop. Het blitse nieuwe model is het resultaat een samenwerking met platform The Mighty Machines. De H60 MM.01 is volledig elektrisch en gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan 3 seconden. Wie de motor koopt, krijgt er een stijlvol maatpak met ingewerkte valbescherming, een helm van carbon fibre en een mes van Damaststaal bij. De prijs? 69.000 euro, zonder btw. Er zouden maar twintig exemplaren van de motor gemaakt worden, waarvan er al twaalf de deur uit zijn.
20/06 19u00  Nieuw criterium zoekt dé triatleet van de NoorderkempenOmdat triatlon in de lift zit in onze regio en drie verenigingen uit drie aangrenzende gemeenten toevallig allemaal een zomertriatlon organiseren, slaan ze nu de handen in elkaar voor het nieuw criterium Triatleet van de Noorderkempen.
20/06 19u00  Koerwoud, omdat er nooit genoeg zomerbars kunnen zijnKoerwoud. Zet die naam maar op uw lijstje van Antwerpse zomerbars die u deze zomer absoluut moet bezoeken. De binnenplaats van jongerencentrum Kavka is nog tot 14 september omgebouwd tot een gezellige zomerbar. Koerwoud wil met uiteenlopende activiteiten niet alleen jongeren, maar ook volwassenen en kinderen een fijne tijd bezorgen. Kavka hoopt dat Koerwoud de buurt rond de Oudaan bij elkaar brengt en dat iedereen er een vakantiegevoel dicht bij huis kan beleven. Aan de Oudaan strijken al meerdere jaren zomerbars neer, maar omdat Kavka dit jaar vijftien kaarsjes uitblaast, organiseert ze voor het eerst haar eigen zomerbar. Morgen opent de bar voor het grote publiek, vandaag kan een select publiek al komen proeven van de sfeer. Om 17u palmt So You Think You Can Funk het binnenplein in en om 22u neemt Geheimzinnig het feest binnen over met de betere housemuziek. Gratis en voor niks.
20/06 19u00  Antwan Tolhoek klimt naar eerste profzege in Zwitserland, Egan Bernal maakt indrukAntwan Tolhoek (Jumbo-Visma) heeft donderdag een eerste profzege op zijn palmares gebracht. De 25-jarige Nederlander zette de zesde etappe in de 83e Ronde van Zwitserland (WorldTour) naar zijn hand. Na 120,2 kilometer van Einsiedel naar Flumersberg had de 25-jarige Nederlander op de slotklim 17 seconden voor op de Colombiaan Egan Bernal. De Fransman François Bidard werd op 24 seconden derde. Tiesj Benoot finishte als achtste op 44 seconden.
20/06 18u45  Ouders houden ‘onhandelbare’ zoon jarenlang gevangen in kamer zonder eten of toiletHet Openbaar Ministerie heeft zware gevangenisstraffen geëist tegen een echtpaar dat zijn tienerzoon jarenlang gevangen heeft gehouden in zijn kamer. De jongen zat tot twintig uur opgesloten, zonder eten, drank en frisse lucht. Slapen deed hij op een beschimmelde matras en zijn behoefte moest hij doen in een plastic fles. “Hij hoort niet bij de familie”, verklaarde zijn moeder.
20/06 18u15  Roel Moors tekent twee jaar bij Duitse topclub Bamberg: “Ik moest deze kans grijpen”De kogel is nu ook officieel door de kerk. Roel Moors (40) verlaat Telenet Giants Antwerp en tekende een contract van twee seizoenen bij de Duitse topper Bamberg. Hij volgt dus sportief manager Leo De Rycke naar de club uit de Bundesliga.
20/06 18u15  Brand en overlijden 33-jarige vrouw in Sint-Niklaas: ex-partner aangehouden voor moordDe ex-partner van de 33-jarige vrouw die dinsdagavond dood aangetroffen werd in een woning waar een brand had gewoed, is aangehouden door de onderzoeksrechter voor moord. Dat meldt de afdeling Dendermonde van het Oost-Vlaamse parket.
20/06 18u15  Speel- en sportterreinen worden rookvrijDe gemeente Sint-Katelijne-Waver schaart zich achter het initiatief ‘Generatie Rookvrij’ van Kom op tegen Kanker en de Stichting tegen Kanker. Beide organisaties streven naar een wereld waarin ieder kind dat vanaf 2019 geboren wordt kan opgroeien in een rookvrije omgeving.
20/06 18u15  Nieuwe opname Freddie Mercury opgedokenHet nummer ‘Time waits for no one’ bracht wijlen Freddie Mercury al uit in 1986. Maar vandaag is een uitgeklede versie van het nummer uitgebracht, die heel anders klinkt dan het bombastische origineel. In de teruggevonden opname wordt Mercury alleen begeleid door een piano.
20/06 18u15  Projectontwikkelaar dreigt ermee niet meer te investeren in Antwerpen, Duchateau: “Tegenover ‘steeds kleiner’ plaatsen wij ‘steeds creatiever’”Projectontwikkelaar Immpact dreigt ermee niet meer te investeren in Antwerpen. De oorzaak is het opleggen van minimale oppervlaktes voor nieuwbouwwoningen. “Appartementen zouden tot 50.000 euro duurder worden”, zegt Philippe Janssens, CEO van Immpact. “Dit is een asociale maatregel.”
20/06 18u15  Na Froome geeft nu ook favoriet Tom Dumoulin forfait voor de Tour de France: “Plots kwam het besef, dit heeft eigenlijk allemaal geen zin meer”Tom Dumoulin zal dan toch niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse favoriet voelt zich niet klaar voor de Tour nadat hij zondag in Hengelo een ingreep aan de linkerknie onderging als laat gevolg van zijn valpartij van 14 mei in de vierde rit van de Giro. Na Chris Froome verliest de Tour dus opnieuw een topfavoriet.
20/06 18u00  Van hemel naar hel: Oud Conynsbergh enkele uren na voorstelling rosé deels kapot gehageldEuforie en droefenis konden woensdag niet dichter bijeen liggen als in Boechout. Lode Van den Brande en zijn vrienden van wijndomein Oud Conynsbergh stelden eerst fier hun allereerste Antwerpse rosé voor, die zondag geproefd zal kunnen worden op het derde Wijnfeest. Enkele uren later, rond 18u, barstte de hel los boven Boechout. Liefst vijf hectare van de in totaal 9 hectare wijngaarden raakten zwaar beschadigd toen hagelbollen zo dik als knikkers neerkletterden. Takken braken af, bladeren zijn doorboord en de premature trosjes die nog een hele zomer lang volop moesten afrijpen, zijn afgeknakt. De wijnbouwers vrezen dat er er nu een groot percentage van de oogst van 2019 verloren zal zijn.
20/06 18u00  Gemeente wil sporthal Braxgata kopen voor 2,2 miljoen euroDe gemeenteraad wil de sporthal in De Schorre, nu nog in handen van hockeyclub Braxgata, via erfpacht overnemen voor 2,2 miljoen euro. Eerder had de gemeente een lening aan Braxgata gegeven. Die wordt verrekend.
20/06 18u00  Snelheidsduivel raast politiewagen voorbij met 200 kilometer per uur, maar begaat toch geen overtredingMet een rotvaart een politiewagen passeren en toch geen overtreding begaan? Het kan zowaar op de Isle of Man. Althans, wanneer de Isle of Man TT aan de gang is. Tijdens die befaamde week bestaan er op delen van het parcours immers geen snelheidslimieten. Ideaal dus voor deze bestuurder, die met zijn Mercedes met maar liefst 200 kilometer per uur een politiewagen voorbijreed. “Hallo meneer de politieman, ik beloof dat ik me aan de snelheidslimiet houd”, klonk het bij de man. De politie vraagt bestuurders wel om voorzichtig te rijden.
20/06 18u00  Na Froome geeft nu ook favoriet Tom Dumoulin forfait voor de Tour de France: Plots het besef: dit heeft eigenlijk allemaal geen zin meer”Tom Dumoulin zal dan toch niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse favoriet voelt zich niet klaar voor de Tour nadat hij zondag in Hengelo een ingreep aan de linkerknie onderging als laat gevolg van zijn valpartij van 14 mei in de vierde rit van de Giro. Na Chris Froome verliest de Tour dus opnieuw een topfavoriet.
20/06 18u00  Plastic zak met explosieven gevonden op sporen: verdachte opgepaktAlle treinverkeer op de spoorlijn tussen Asse en Jette, en op de lijn tussen Jette en Ternat is donderdagnamiddag onderbroken. Langs het spoor werd een kleine hoeveelheid explosieven gevonden. De politie heeft een verdachte kunnen oppakken.
20/06 17u45  Eerste training Antwerp: nog geen Rodrigues, middenvelder van Caen komt testenOok bij Antwerp was het zover. De eerste training van het nieuwe seizoen werd donderdagnamiddag afgewerkt. Er ontbraken nog een aantal koppen, maar er was ook al een nieuw gezicht te zien: Joé Kobo, een 20-jarige middenvelder van het Franse Caen, kwam testen.
20/06 17u45  Na Froome geeft nu ook favoriet Tom Dumoulin forfait voor de Tour de FranceTom Dumoulin zal dan toch niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse favoriet voelt zich niet klaar voor de Tour nadat hij zondag in Hengelo een ingreep aan de linkerknie onderging als laat gevolg van zijn valpartij van 14 mei in de vierde rit van de Giro. Na Chris Froome verliest de Tour dus opnieuw een topfavoriet.
20/06 17u30  Advertenties op dozen kunnen thuisleveringen gratis makenMaarten Thys (26) uit Vorselaar heeft in Lier een ideeënwedstrijd gewonnen. Hij werkte enkele formules uit om thuisleveringen voor de consument gratis te maken.
20/06 17u15  Gemeentehuis weer via trap toegankelijkDe historische trap (1882) van het gemeentehuis is vanaf vrijdag opnieuw toegankelijk voor bezoekers. De trap werd op het einde van vorige maand ontleed en kreeg de voorbije weken een grondige opknapbeurt. “Arduinstenen die in te slechte staat waren, lieten we door nieuwe stenen vervangen. Ze werden wel op de manier van vroeger vervaardigd. Bovendien is de trap voortaan nog een stuk authentieker. Op sommige plekken werd namelijk geen arduin gebruikt, maar wel bakstenen en cement die nadien geschilderd werden om het arduinen effect na te bootsen”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA).
20/06 17u15  Alejandro Valverde is klaar voor de Tour: wereldkampioen pakte tweede zege in regenboogtruiWereldkampioen Alejandro Valverde heeft donderdag zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De 39-jarige Spanjaard won bergop de eerste rit van de Franse rittenkoers La Route d’Occitanie, het vroegere Route du Sud en lijkt klaar voor de Tour.
20/06 17u00  Zeven deelnemers tweede Museumnacht: “De status van museumstad hebben we intussen verdiend”Zeven culturele hotspots in de Mechelse binnenstad nemen vanavond deel aan de tweede Museumnacht. Vorig jaar stonden er ‘slechts’ drie musea op de affiche, maar die waren samen toch goed voor zo’n 1.300 bezoekers. “Het evenement legt een duidelijk groeipad af”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer. “Met meer locaties verwachten we natuurlijk meer toeschouwers.”
20/06 17u00  Golfclub Ternesse plant uitbreiding opleidingscentrumTernesse Golf & Country Club heeft concrete plannen voor de uitbreiding van haar oefenterreinen op enkele aanpalende braakliggende gronden. Het project wordt de kers op de taart van het al deels gerealiseerde opleidingscentrum en moet de instroom van nieuwe golfers op peil houden. “Maar ook de natuur, zoals de Rollebeek, zal hier wel bij varen”, belooft manager Piet Vandenbussche.
20/06 17u00  Muzikanten fleuren tuinen opDe Berlaarse cultuurraad organiseert tweejaarlijks een muzikale ontdekkingstocht langs enkele prachtige tuinen. Dit keer vindt deze Muzikale Tuinen plaats op zaterdag 22 juni.
20/06 17u00  Zes van de zeven verdachten van brandstichtingen in drugsmilieu vrijgelatenDe onderzoeksrechter heeft vandaag vijf verdachten van de brandstichtingen in het drugsmilieu vrijgelaten. De minderjarige verdachte mocht woensdag al beschikken. Een 23-jarige man blijft in de cel.
20/06 16u45  Opening De Dorpskom overtreft alle verwachtingen met meteen 115 bezoekersDe opening van het sociaal restaurant De Dorpskom wekte donderdag grote belangstelling op in Schriek (Heist-op-den-Berg). Ruim 115 mensen daagden op. “Een groter succes dan we durfden te dromen”, klinkt het bij het gemeentelijk team Gelijke Kansen.
20/06 16u30  Twitter rouwt om dood Jean-Pierre: “Niet minder dan een legende in de Antwerpse studentenbuurt”Studenten en oud-studenten van de Universiteit Antwerpen zijn in diepe rouw na het overlijden van de populaire verkoper Jean-Pierre van de gelijknamige broodjeszaak aan de Grote Kauwenberg, tegenover het universiteitsgebouw. Heel wat studenten delen hun herinneringen aan de immer opgewekte Jean-Pierre op de sociale media.
20/06 16u30  Chris Froome heeft ziekenhuis verlaten na zware crash in Dauphiné, maar mag nog niet naar huisAcht dagen na zijn vreselijke valpartij in de individuele tijdrit van de Dauphiné, heeft Chris Froome het universitair ziekenhuis in het Franse Saint-Etienne mogen verlaten. Dat heeft de 34-jarige viervoudige Tour-winnaar donderdag laten weten.
20/06 16u30  Relaxzone op de speelplaatsDe 200 leerlingen van de Vrije Basisschool Oosterwijk kunnen voortaan chillen in een relaxzone op de speelplaats. Die werd aangelegd met de steun van de ouderraad en Cera.
20/06 16u30  Raf Simons rekent af met AmerikaNa zijn korte periode als creatief directeur bij Calvin Klein heeft Raf Simons het hoofdstuk Amerika nog niet volledig afgesloten. Bij de voorstelling van de mannencollectie voor volgende zomer voor zijn eigen label, woensdagavond in Parijs, werd duidelijk dat de Belgische modeontwerper zich liet leiden door gevoelens van woede en vervreemding. We zagen emblemen met ‘Stone(d) America’ en ‘My own private Antwerp’, op de soundtrack klonken uithalen naar ‘corporate’ en ‘fascist America’. Simons zelf gaf geen uitleg na de show.
20/06 16u30  ’t Strand ligt pal in ’t Stad’t Strand van Sint-Anneke ligt deze zomer pal in ’t Stad. Voor zijn gelijknamige Antwerpse komedie tovert producent Het Achterland het Fakkeltheater vanaf volgende vrijdag om tot een heus strand. Met kleurrijke figuren, herkenbaar voor de echte strandgangers.
20/06 16u30  Vijf voorstellingen tijdens uniek podiumkunstenfestival in VrijbroekparkIn het Vrijbroekpark in Mechelen gaat vrijdagavond de eerste editie van het tweedaags podiumkunstenfestival in openlucht Broek van start. Gedurende twee dagen kunt u er terecht voor tal van voorstellingen in een uniek decor.
20/06 16u15  Retentiebekkens en beken redden Brasschaat: “Minder overlast dan in omliggende gemeenten”In Brasschaat kreeg de brandweer bij het noodweer dinsdag een vijftigtal oproepen. De meeste problemen situeerden zich rond de Kapelsesteenweg, hier en daar een ondergelopen kelder en straten die blank stonden.
20/06 16u15  Dylan Groenewegen komt ten val maar sprint naar winst in de ZLM Tour, Caleb Ewan wordt derdeDylan Groenewegen heeft de eerste rit in lijn in de ZLM Tour (cat. 2.1) gewonnen. Hij kwam nochtans ten val tijdens de rit maar was de snelste in de sprint, voor Emils Liepins en Caleb Ewan.
20/06 16u00  Meerdere verdachte pakketten gevonden op sporen: plastic zak met kleine hoeveelheid explosieven aangetroffenHet spoorverkeer op de lijn tussen Jette en Asse is onderbroken omdat er een halfuur geleden op de sporen meerdere twee verdachte pakketten zijn gevonden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Zowel het treinverkeer tussen Asse en Jette als het treinverkeer tussen Jette en Denderleeuw is daardoor onderbroken. Dat gebeurde op vraag van de politie. Er wordt gevreesd dat het om bompakketten gaat. Dovo is onderweg om het verdachte pakket te onderzoeken. DOVO ter plaatse
20/06 16u00  Dylan Groenewegen sprint naar winst in de ZLM TourDylan Groenewegen heeft de eerste rit in lijn in de ZLM Tour (cat. 2.1) gewonnen. Hij was de snelste in de sprint.
20/06 16u00  Voorspellend model kan Antwerpse brandweer helpen bij wateroverlast: “Kan ons voldoende voorsprong geven”De Antwerpse brandweer kreeg woensdag meer dan 100 oproepen binnen voor wateroverlast. Daarvan meer dan de helft voor Ekeren. Omdat wateroverlast een steeds grotere uitdaging wordt voor de brandweer, zocht én vond de brandweer het voorbije jaar een manier om de stormen en hun impact nauwkeuriger te kunnen voorspellen. Woensdag bleek de test alvast een groot succes.
20/06 16u00  De plakplekken van onze reporter: zomerbar in de schaduw van het LoodswezenElke week stelt onze reporter Elien Van Wynsberghe een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Zomer Stroom.
20/06 16u00  Anderlecht bevestigt officieel voormalig woelwater Craig Bellamy als beloftencoach: “Hij heeft veel ervaring”De voormalige Welshe international Craig Bellamy is de nieuwe trainer van de beloftenploeg van Anderlecht. Zijn komst hing al even in de lucht en werd donderdag officieel bevestigd door paars-wit. Bellamy ondertekende een contract voor drie seizoenen.
20/06 16u00  Het Predikheren pakt uit met Jazzzolder als vaste resident: “Meer dan een bibliotheek”Het laatste weekend van de zomervakantie is het zover. Dan opent Het Predikheren in de Mechelse binnenstad de deuren voor het publiek, met Jazzzolder als vaste resident. “Dit wordt meer dan een bibliotheek”, zegt schepen van Cultuur Björn Siffer.
20/06 16u00  Jaar na ontsnapping van leeuwin Rani: “De fout van toen kan nu niet meer gemaakt worden”Vrijdag is het precies één jaar geleden dat in Zoo Planckendael in Muizen (Mechelen) leeuwin Rani ontsnapte en doodgeschoten werd. Het dierenpark stelde nadien alles opnieuw in vraag en voerde heel wat maatregelen door om te vermijden dat er zich ooit nog een gelijkaardig incident kan voordoen.
20/06 15u45  Donderse Dagen geven luie zomer muzikaal pitVier beiaardconcerten in juli, evenveel popoptredens in augustus en nog eens filmvoorstellingen in openlucht, de agenda voor de anders stille cultuurzomer zit bij ’t Schaliken weer eivol.
20/06 15u45  Babyborrels en concerten: Kerk Sint-Jozef staat open voor andere invullingenIn het kerkenplan van Rijkevorsel is de keuze gemaakt om de parochiekerk van Sint-Jozef te behouden voor misvieringen, maar het gebouw ook open te stellen voor andere activiteiten.
20/06 15u45  Gene Simmons van KISS voor het laatst op Graspop: “Ik heb twee uur nodig om me te schminken”Gene Simmons (69), bassist, zanger en medeoprichter van de hardrockband KISS, is zondag de afsluiter op Graspop in Dessel. Het wordt de vierde en laatste passage voor de stevig geschminkte band in Dessel, want KISS is aan zijn afscheidstournee bezig. Reden genoeg voor een interview met Simmons, over muziek, doodskisten ... en zijn toilet.
20/06 15u45  Fietsers juichen heraanleg Steenweg op Gierle toe: “Levensgevaarlijk om hier over te steken”De geplande heraanleg van de drukke Steenweg op Gierle in Turnhout kan op veel bijval rekenen van de weggebruikers in de buurt. “Het is nu levensgevaarlijk om de weg over te steken”, zegt Roger Van Heupen.
20/06 15u45  Veroordeeld voor drugsbezit maar niet verantwoordelijk voor dood van vrouwDe correctionele rechtbank heeft Robert V. bij verstek veroordeeld tot een jaar cel en een boete van 8.000 euro voor drugsbezit. Voor de dood van een 36-jarige vrouw, die om het leven kwam door een overdosis drugs in de bungalow van V., werd hij niet verantwoordelijk gesteld wegens gebrek aan bewijzen.
20/06 15u45  Belgische papa liet afscheidsbrief achter na familiedrama in Zwitserland: “Het leven is niet meer mogelijk”Na het familiedrama in Zwitserland waarbij de lichamen van een Belgisch koppel en hun zoontje (13) werden teruggevonden, hebben de lokale autoriteiten een afscheidsbrief teruggevonden. De brief zou door papa Michaël Vandenhende (44) zijn opgesteld. “Het leven was niet meer mogelijk”, zo legde hij de wanhoopsdaad uit. Zijn vrouw en kind werden vermoedelijk vergiftigd.
20/06 15u45  1 jaar na de dood van leeuwin Rani heeft Planckendael tal van maatregelen genomen om een nieuwe ontsnapping te voorkomenVrijdag is het precies één jaar geleden dat in Zoo Planckendael in Muizen (Mechelen) leeuwin Rani ontsnapte en doodgeschoten werd. Het dierenpark stelde nadien alles opnieuw in vraag en voerde heel wat maatregelen door om te vermijden dat er zich ooit nog een gelijkaardig incident kan voordoen.
20/06 15u30  Gevoelige transfer in Spanje: Marcos Llorente ruilt Real voor Atlético MadridMarcos Llorente (24) maakt de overstap van Real naar Atlético Madrid. Eens zijn medische tests achter de rug zijn, zal de verdedigende middenvelder zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. Dat hebben Los Colchoneros donderdag bekendgemaakt. Volgens Spaanse media zal Atlético ongeveer 40 miljoen euro overmaken aan zijn rivaal.
20/06 15u30  “Er zijn tal van maatregelen genomen om een nieuwe ontsnapping te voorkomen”Vrijdag is het precies één jaar geleden dat in Zoo Planckendael in Muizen (Mechelen) leeuwin Rani ontsnapte en doodgeschoten werd. Het dierenpark stelde nadien alles opnieuw in vraag en voerde heel wat maatregelen door om te vermijden dat er zich ooit nog een gelijkaardig incident kan voordoen.
20/06 15u30  Voormalig Braziliaans international Maxwell door ex aangeklaagd voor slagen en verwondingenDe voormalige partner van Maxwell heeft een klacht voor slagen en verwondingen ingediend tegen de gewezen Braziliaanse international. De politie van de staat Minas Gerais bevestigt dat er een onderzoek wordt gevoerd maar geeft om privacyredenen geen details.
20/06 15u30  Maakt Kendall Jenner hier stiekem reclame voor frisdrank?In Amerika moeten celebrities hun publiek altijd op de hoogte brengen wanneer ze betaald reclame maken voor een merk. Foto’s van Kendall Jenner doen nu vermoeden dat ze deze richtlijn op gewiekste wijze wilde omzeilen door zich door de paparazzi te laten fotograferen met een blikje frisdrank in de hand.
20/06 15u15  Drugsoorlog: vijf mannen opgepakt voor ontvoering, handgranaat en beschieten woningIn het onderzoek naar verscheidene daden van geweld in het drugsmilieu, waaronder een ontvoering en het gooien van een handgranaat, zijn donderdag vijf mannen opgepakt. Dat zegt het Antwerpse parket.
20/06 15u15  Luka Mezgec wint voor eigen volk in Slovenië en wordt leider, vlucht met Ben Hermans strandt in zicht van de streepLuka Mezgec heeft de tweede rit in de Ronde van Slovenië (cat. 2.BC) gewonnen en wordt ook de nieuwe leider. Ben Hermans toonde zich in de vlucht van de dag maar het peloton kwam in de laatste 100 meter nog over de vijf vluchters.
20/06 15u15  Liesbeth Homans volgt Geert Bourgeois op als Vlaams minister-presidentVlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) legt begin juli de eed af bij koning Filip als nieuwe Vlaams minister-president van een regering in lopende zaken. Zij volgt Geert Bourgeois (N-VA) op die op 2 juli de eed aflegt als Europees Parlementslid.
20/06 15u00  Kamer op stelten bij eedaflegging: Dries Van Langenhove wil niet wijken, Waalse partijen huiveren voor Vlaams Belang-parlementslidPatrick Dewael, de tijdelijke voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, heeft de discussie over Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) handig ontmijnd. Van Langenhove was als een van de jongste Kamerleden aangeduid om voorzitter Dewael bij te staan bij de eedaflegging van de Kamerleden voor de komende legislatuur. Maar tegen die prominente rol voor de omstreden Van Langenhove was vooral aan Franstalige zijde veel protest gekomen. Dewael loste dat met een handigheidje: hij leidt de zitting vanop zijn eigen zetel in het halfrond en niet vanuit de voorzitterszetel vooraan.
20/06 15u00  Borgerrio en een vernieuwde Olmense Zoo: met deze tips verveel je je niet dit weekendBorgerrio in Borgerhout of de Olmense Zoo die heropent als Pakawi Park. Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven vijftien tips om eropuit te trekken met het volledige gezin en kijken ook al uit naar het volgende weekend. Veel plezier!
20/06 14u45  Bende maakt vuilniszakken na: stad eist meer dan 1 miljoen euro schadevergoedingEen tienkoppige bende stond donderdag terecht voor het verkopen van nagemaakte vuilniszakken van de stad Mechelen. De zakken werden sterk onder de officiële prijs verkocht. De stad Mechelen stelde zich burgerlijke partij en eiste meer dan 1 miljoen euro van de beklaagden. Het Openbaar Ministerie vorderde op haar beurt celstraffen van drie tot zes jaar tegen de bendeleden.
20/06 14u45  Dodi Lukebakio toont zich ook op EK U21 maar wil niets kwijt over toekomst: “Ik sta voor een belangrijke keuze”Zowel de Poolse als de Spaanse verdedigers hadden op het EK U21 al hun handen vol met Dodi Lukebakio. De Jonge Duivel is technisch sterk, snel en toonde zich tot dusver ook een voorbeeldige teamspeler. “Dat laatste is het belangrijkste”, benadrukte de Brusselaar. “Ik ben niet bezig met persoonlijke prestaties.”
20/06 14u30  Vlaamse regering verdedigt Antwerps luchtkwaliteitsplan voor de rechter: “De waarden dalen”Voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg is donderdag het proces behandeld rond het Luchtsaneringsplan Agglomeratie Antwerpen en het Luchtbeleidsplan 2030 dat werd uitgeschreven door toenmalige minister van Leefmilieu Joke Schauwvlieghe. Volgens milieuverenigingen stRaten-generaal, Ademloos en Greenpeace worden de grenswaarden voor luchtvervuiling in Antwerpen al jaren overschreden en brengen beide plannen geen of minstens te weinig soelaas, waarmee een inbreuk zou gepleegd worden op de Richtlijn Luchtkwaliteit van de Europese Unie.
20/06 14u30  Anderlecht stelt Vincent Kompany officieel voor op dinsdag 25 juniVolgende week dinsdag (25 juni) om 15 uur organiseert RSC Anderlecht de persconferentie waarop speler-manager Vincent Kompany wordt voorgesteld. Dat maakte paarswit donderdag bekend. De presentatie zal plaatsvinden in het trainingscentrum in Neerpede.
20/06 14u30  Vrienden over Yasmine: “Voor zo een frêle meisje te zijn, had ze gore klap op zak”Vanavond wordt Yasmine herdacht met een bijzonder concert in zaal Elckerlyc. Dat dat concert al helemaal uitverkocht is, zegt veel over de populariteit van de zangeres die tien jaar geleden uit het leven stapte. Yasmine’s vrienden en collega’s, die vanavond ook op het podium zullen staan, blikken samen terug. Allemaal herinneren ze zich Yasmine ook als de vrouw waar ze graag en goed lol mee trapten.
20/06 14u30  Een zee van smaak: restaurants aan de Kust voor Antwerpse gourmandsRestaurants aan de Kust mogen dan niet zelden verguisd en met het zeezand gelijk gemaakt worden, er zijn unieke adressen die meer dan zilt proeven. Waar men de zee echt kan smaken. Speciaal voor de Antwerpse gourmands onder ons visten we het uit.
20/06 14u30  Meerdere verdachte pakketten gevonden op sporen: treinverkeer tussen Jette en Asse onderbrokenHet spoorverkeer op de lijn tussen Jette en Asse is onderbroken omdat er een halfuur geleden op de sporen meerdere twee verdachte pakketten zijn gevonden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Zowel het treinverkeer tussen Asse en Jette als het treinverkeer tussen Jette en Denderleeuw is daardoor onderbroken. Dat gebeurde op vraag van de politie. Er wordt gevreesd dat het om bompakketten gaat. Dovo is onderweg om het verdachte pakket te onderzoeken. DOVO ter plaatse
20/06 14u30  De Kleine Prins of improvisatietheater: dit valt er dit weekend te beleven op de Kempense podia‘De Kleine Prins’ voor de allerkleinsten, improvisatietheater en Dirk Blanchart in Headroom. Er valt dit weekend weer heel wat te beleven op de Kempense podia. Wij geven je zes tips.
20/06 14u15  Voetgangster (70) zwaargewond bij aanrijding op zebrapadEen 70-jarige vrouw raakte woensdag zwaargewond bij een verkeersongeval. De vrouw stak rond de middag de Nationalestraat over op het zebrapad, maar werd er aangereden door een bestuurder van een bestelwagen.
20/06 14u15  De zomer begint: hier eet je de lekkerste wafels aan de KustBij een dagje aan zee hoort een heerlijke wafel. We lieten ons leiden door Alexander Lobrano van The Wall Street Journal die in 2016 langs onze Kust een heuse wafelexpeditie ondernam. Van ’t Koetshuis in Blankenberge tot Aan Zee in De Panne.
20/06 14u15  AA Gent verwelkomt drie nieuwkomers op eerste training: “Ze lieten alvast geen slechte indruk na”Donderdag blies de Gentse hoofdcoach Jess Thorup verzamelen samen met zijn staf die bestaat uit Peter Balette, Frédéric Dupré, Gino Caen en keeperstrainer Francky Vandendriessche. Het werd meteen een pittige eerste oefengalop in het oefencomplex in Oostakker. Donderdagnamiddag volgt er nog een sessie en zal het accent gelegd worden op krachttraining. Morgen/vrijdag staat er een eerste oefenpot op het programma. De Buffalo’s geven dan in Oostakker om 19u30 buur Racing Gent partij.
20/06 14u00  Russische stalen uit gewraakt dopinglaboratorium in Moskou worden onderzochtDe integriteitseenheid (AIU) van de internationale atletiekfederatie (IAAF) is begonnen met het analyseren van data afkomstig uit een laboratorium in Moskou, dat over een licentie beschikte voor dopingcontroles. Het gaat om circa 110.000 documenten over onderzochte stalen van atleten in de periode tussen 2012 en 2015.
20/06 14u00  Pro Basketball League geeft competitiekalender en bekerloting vrijDe organisatie van de Euromillions Basket League, de Pro Basketball League, heeft donderdag de kalender voor de competitie en de loting voor de beker bekendgemaakt.
20/06 14u00  Projectontwikkelaar Immpact dreigt ermee niet meer te investeren in AntwerpenProjectontwikkelaar Immpact dreigt ermee niet meer te investeren in Antwerpen. De oorzaak is het opleggen van minimale oppervlaktes voor nieuwbouwwoningen. “Appartementen zouden tot 50.000 euro duurder worden”, zegt Philippe Janssens, CEO van Immpact. “Dit is een asociale maatregel.”
20/06 14u00  Jean-Pierre van iconische broodjeszaak aan universiteit overleden op 59-jarige leeftijdJean-Pierre Sneyers is woensdag overleden aan hartfalen. Hij werd 59. Jean-Pierre stond vier decennia lang in zijn winkeltje op de Grote Kauwenberg, dat vooral befaamd was om de boordjes en de cake. Zijn oeverloze enthousiasme en de gratis mopjes waren minstens even legendarisch.
20/06 14u00  Volgende week wordt bloedheet: “Kans op hittegolf is reëel”Deze week schommelt het weer tussen zomerse dagen en felle onweersbuien, maar volgende week wordt het beter. “De kans op een hittegolf is reëel”, zegt weerman David Dehenauw.
20/06 13u45  Onze columniste moet toegeven dat ze ouder wordt: “Op een zatte avond heb ik de bril van mijn man toch eens op mijn neus gezet”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (12) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
20/06 13u45  Einde van zijn nationale politieke carrière? Pieter De Crem legt geen eed als KamerlidPieter De Crem zal donderdagmiddag de eed niet afleggen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, hij zal zich laten vervangen door voormalige gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers. De Crem stuurt daar zoals verwacht mee aan op het einde van zijn carrière in de nationale politiek.
20/06 13u30  Thomas Cook stopt met aanbieden van skivakantiesThomas Cook biedt niet langer skivakanties aan, zo schrijft Het Laatste Nieuws donderdag en het nieuws wordt bevestigd door woordvoerster Leen Segers. Het gaat volgens haar om een strategische beslissing die enkele maanden geleden werd genomen, omdat het bedrijf zich wil focussen op waar het goed in is.
20/06 13u15  Amsterdamse politie klist man die nog 1,4 miljoen euro moet betalenDe politie in Amsterdam heeft woensdag een motorrijder aangehouden die nog een schadevergoeding moet betalen van 1,4 miljoen euro. De 40-jarige Amsterdammer is eerder veroordeeld in een fraudezaak en moet een slachtoffer schadeloosstellen, meldt de politie.
20/06 13u15  Amnesty International voert actie op kanaal Brussel-CharleroiMensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft donderdag op Wereldvluchtelingendag actie gevoerd op en aan het kanaal Brussel-Charleroi om aandacht te vragen voor de mannen, vrouwen en kinderen die hun leven riskeren door de overtocht op de Middellandse Zee naar Europa te maken. Enkele militanten van Amnesty kwamen met vijf bootjes aan op de Akenkaai in Brussel en droegen reddingsvesten en spandoeken met “#StopWastingLife”.
20/06 13u15  Volgende week wordt bloedheet: ‘Kans op hittegolf is reëel’Deze week schommelt het weer tussen zomerse dagen en felle onweersbuien, maar volgende week wordt het beter. ‘De kans op een hittegolf is reëel’, zegt weerman David Dehenauw.
20/06 13u15  Legendarische The Beach Boys brengen ‘good vibrations’ naar AntwerpenEen halve eeuw na hun grootste successen blijven The Beach Boys groothandelaars in ‘good vibrations’. Het mogen dan senioren in schreeuwerige hemden zijn geworden, op hits als Surfin’ U.S.A. en God Only Knows krijgt de tijd geen vat. “Onze songs maken dat mensen zich goed voelen”, zegt zanger Mike Love (78).
20/06 13u15  Dagtrip naar Gent? Onze Insider geeft je vijf verrassende tipsElke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week videojournalist Wouter Willaert (41). Wouter is papa van Wannes (11), woont op de parking in het Gentse, maar werkt in ’t Stad.
20/06 13u15  Op wereldreis én het goede doel steunen? Airbnb maakt het mogelijkAirbnb biedt een select groepje van reizigers een wereldreis aan die hen langs achttien verschillende landen zal leiden in twaalf weken tijd. De opbrengst schenkt Airbnb aan de stichting van Nobelprijswinnares Malala Yousafzai.
20/06 13u15  Michel Preud’homme verwelkomt 22 spelers op eerste training van Standard, met Mbaye Leye naast zich als nieuwe assistentStandard heeft donderdagvoormiddag de trainingen hervat. Michel Preud’homme en zijn nieuwe assistent Mbaye Leye verwelkomden 22 spelers op de Académie Robert Louis-Dreyfus.
20/06 12u45  Werkstraf voor dertiger die met 2,44 promille alcohol in bloed fietser aanreedMike G. (37) uit Turnhout reed op 11 november 2018 met 2,44 promille alcohol in zijn bloed een fietser aan op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout. Hij stopte om de schade aan zijn auto te bekijken en reed nadien naar huis. De rechter heeft hem nu veroordeeld tot het uitvoeren van een werkstraf van 200 uren, rijverbod van 5 jaar.
20/06 12u45  Vrijbroekpark legt kunstgrasvelden aan voor tennissersTennissers kunnen in het Mechelse Vrijbroekpark hun sport voortaan ook beoefenen op kunstgrasvelden. De provincie Antwerpen liet er drie aanleggen.
20/06 12u45  Gemeentehuis dicht door kapotte boiler na wateroverlastEen kapotte boiler in de lokalen van de politie heeft donderdagmorgen de hele administratie bij het gemeentebestuur van Kasterlee zo goed als lamgelegd. Onder andere de server was geraakt, waardoor niemand online geraakte. Donderdag blijft het gemeentehuis dicht. Vrijdag zou het euvel opgelost moeten zijn.
20/06 12u30  F1: "Achterpoortjes in budgetplafond zullen ontdekt worden"De grote baas van de F1, Chase Carey, heeft er alle vertrouwen in dat het voorgestelde budgetplafond met duidelijke regels goed in de hand kan gehouden worden.
20/06 12u15  Mehdi Carcela ontbreekt op eerste training StandardStandard heeft donderdagvoormiddag de trainingen hervat. Michel Preud’homme en zijn nieuwe assistent Mbaye Leye verwelkomden 22 spelers op de Académie Robert Louis-Dreyfus.
20/06 12u15  Nils Schouterden blijft bij EupenNils Schouterden (30) speelt ook komend seizoen voor Eupen. De middenvelder verlengde zijn contract bij de Panda’s met een jaar, tot 2020, met optie op een extra jaar. Dat bevestigt de eersteklasser donderdag.
20/06 12u15  Palliatieve patiënten moeten zo snel mogelijk terug naar ondergelopen Coda Hospice: “Maar eerst dweilen”In Coda Hospice aan de Bredabaan in Gooreind vond donderdagvoormiddag nog een crisisvergadering plaats. Het is de bedoeling dat de gasten zo snel mogelijk kunnen terugkeren. Woensdagavond moesten zeven personen die er palliatieve zorgen in een huiselijke sfeer krijgen, in allerijl geëvacueerd worden door de overstromingen. “Dat verliep zeer sereen”, vertelt voorzitter Christine Gonissen van de beheerraad. “Eén persoon keerde naar huis terug. De anderen liggen samen in het Klina-ziekenhuis op één afdeling. De familie was begripvol, dit was duidelijk overmacht.”
20/06 12u15  Dag na de zondvloed: “Alles is kapot, maar veel mensen willen ons helpen”Het zware onweer van woensdagavond hield vooral lelijk huis ten noorden van Antwerpen. In Kalmthout, waar het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd, pompt de brandweer donderdagmorgen nog steeds op een honderd plaatsen water weg. De bewoners van de getroffen huizen waren bij het ochtendkrieken al druk aan de slag om hun woning weer proper te krijgen. Ook in Kapellen was er heel wat hinder, daar staan nog 50 oproepen open.
20/06 12u15  Angelina Jolie wordt redactrice voor Amerikaans tijdschriftAngelina Jolie (44) mag zichzelf nu ook redactrice noemen. Dat heeft het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine bekendgemaakt. De actrice zal elke maand een bijdrage leveren over mensenrechten, conflictgebieden of vluchtelingen en naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag verscheen al een eerste stuk over de huidige vluchtelingencrisis.
20/06 12u00  F1: "Budgetplafond kan goed gecontroleerd worden"De grote baas van de F1, Chase Carey, heeft er alle vertrouwen in dat het voorgestelde budgetplafond met duidelijke regels goed in de hand kan gehouden worden.
20/06 12u00  Welkom op de ‘Graspop Express’: Metalheads verzamelen ‘in stijl’ op trein tussen Antwerpen en MolMetalheads en andere liefhebbers van het zwaardere genre verenigen zich vanaf straks op de festivalcamping van Dessel voor de 24ste editie van Graspop. Festivalgangers die met de trein komen, reizen in stijl: een team van visagisten meet hen een gepaste look op de rijdende trein van Antwerpen Centraal tot Mol. KISS-zanger Gene Simmons is er niets tegen.
20/06 12u00  Nieuwe beelden van de zelden geziene wateroverlastIn de streek ten noorden en oosten van Antwerpen heeft na enorme regenbui van gisteren wellicht zowat iedereen natte voeten gehad. Op sociale media en in de mailbox van de Facebookpagina van Gazet van Antwerpen regende het video’s van mensen die de wateroverlast in hun buurt gefilmd hebben en wilden delen. Van hagel tot plensbui, van water wegtrekken tot erdoor sjezen met de wagen… een overzicht.
20/06 12u00  Doodlopende straten moeten sluipverkeer uit centrum Turnhout werenHet stadsbestuur grijpt de opening van de ondergrondse parking van Turnova aan om enkele ingrijpende mobiliteitsmaatregelen te nemen. Nieuwe doodlopende straten moeten sluipverkeer weren uit de wijken.
20/06 12u00  Maurizio Sarri voorgesteld als nieuwe coach van Juventus: “Bekroning van een lange carrière”Maurizio Sarri is donderdag officieel voorgesteld als de nieuwe trainer van Juventus. De Italiaan maakte onlangs de overstap van Chelsea, waar hij ondanks eindwinst in de Europa League geen toekomst meer zag. Bij de Italiaanse landskampioen volgt Sarri zijn landgenoot Massimiliano Allegri op.
20/06 12u00  Kapotte boiler legt gemeentehuis lamEen kapotte boiler in de lokalen van de politie heeft donderdagmorgen de hele administratie bij het gemeentebestuur van Kasterlee zo goed als lamgelegd. Onder andere de server was geraakt, waardoor niemand online geraakte. Donderdag blijft het gemeentehuis dicht. Vrijdag zou het euvel opgelost moeten zijn.
20/06 11u45  Bewoners Kalmthout strijden tegen wateroverlast: “Alles is kapot, maar veel mensen willen ons helpen”Het zware onweer van woensdagavond hield vooral lelijk huis ten noorden van Antwerpen. In Kalmthout, waar het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd, pompt de brandweer donderdagmorgen nog steeds op een honderd plaatsen water weg. De bewoners van de getroffen huizen waren bij het ochtendkrieken al druk aan de slag om hun woning weer proper te krijgen. Ook in Kapellen was er heel wat hinder, daar staan nog 50 oproepen open.
20/06 11u45  Man begaat in nog geen maand tijd zestien verkeersovertredingen met huurwagenDe Antwerpse politie kon donderdag een bestuurder tegenhouden die het met zijn huurwagen bijzonder bruin bakte. De man beging in nog geen maand tijd maar liefst zestien verkeersovertredingen.
20/06 11u45  Oliver Naesen moet kopman Romain Bardet mee aan eindzege helpen in Tour de FranceAG2R La Mondiale heeft donderdag zeven van de acht namen vrijgegeven die op 6 juli in Brussel aan de start van de Tour verschijnen. Kopman is Romain Bardet. Hij krijgt onder meer Oliver Naesen in steun.
20/06 11u30  Jeroen Meus valt in herhaling: onze tv-tips voor dit weekendWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou enkele kijktips. De vier om te zien dit weekend.
20/06 11u15  Na de overstromingen: dit moet je doen als je schade hebt in huisNa de overstromingen van woensdagavond, zitten heel wat gedupeerde mensen met dezelfde logische vraag: “wat nu?” Verzekeraars geven alvast de raad om zo snel mogelijk de verzekeraar op de hoogte te brengen en foto’s te maken van de inboedel. Hieronder vindt u nog wat andere tips.
20/06 11u15  N-VA schuift Valerie Van Peel naar voren als Kamervoorzitter: “Ik ben niet op mijn mond gevallen”In de Kamer leggen de 150 verkozenen donderdagnamiddag de eed af. Voor de gelegenheid zal het parlementslid met de langste staat van dienst, Patrick Dewael (Open Vld), de eedaflegging voorzitten. Het is nog niet duidelijk wie daarna de voorzittershamer toegewezen krijgt. De N-VA, de grootste fractie in de Kamer, schuift alvast Valerie Van Peel (40) uit Kapellen naar voren.
20/06 11u15  Gemeentehuis dicht door waterschadeHet gemeentehuis van Kasterlee blijft vandaag dicht omdat waterinsijpeling voor technische problemen zorgt in het gebouw. Bovenaan in het pand, bij de politie, is er een boiler stukgegaan en ook de computerserver ligt plat. Daardoor is onder andere alle mailverkeer onmogelijk. Er wordt met man en macht gewerkt om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.
20/06 11u15  Krijgen we opnieuw tussenpaus aan het hoofd van voetbalbond? 74-jarige kandidaat met leeftijdsgrens van… 75 jaarOp een buitengewone algemene vergadering van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wordt komende zaterdag een nieuwe voorzitter verkozen. De 76-jarige Gérard Linard geeft na twee jaar de fakkel en een modernere structuur door aan zijn opvolger. De tandem Gilbert Timmermans en Mehdi Bayat ligt enkele dagen voor de verkiezing het meest voor de hand.
20/06 11u15  TREND. Zichtbare string maakt comebackZichtbare strings en ontblote heupbeenderen lijken opnieuw een opmars te maken. Hailey Baldwin kwam er als eerste mee op de proppen op de rode loper, nu volgen ook de grote modehuizen. Vorige week nog liet Bella Hadid het sexy niemendalletje zien op de catwalk voor Gucci.
20/06 11u00  DISCUSSIE. Wat doen we met de noodkreten uit het onderwijs?De alarmbellen in het Antwerpse onderwijs gaan af. Het aantal leerlingen in Antwerpen dat zonder diploma de schoolbanken verlaat is opnieuw gestegen en er zijn ook dit jaar weer meer zittenblijvers en spijbelende leerlingen. Tegelijkertijd smeken Antwerpse leerkrachten om meer middelen.
20/06 10u45  Brandweer blijft pompen in Kalmthout na stormweer: “Hopen tegen de avond alle overlast weg te werken”Het zware onweer van woensdagavond hield vooral lelijk huis ten noorden van Antwerpen. In Kalmthout, waar het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd, pompt de brandweer donderdagmorgen nog steeds op een honderd plaatsen water weg. Ook in Kapellen was er heel wat hinder, daar staan nog 50 oproepen open.
20/06 10u45  ‘Bomma’ en ‘bompa’ vinden steeds makkelijker aansluiting bij leefwereld van kleinkinderenGrootouders spelen nog altijd een belangrijke rol in het leven van tienerkleinkinderen. Dat blijkt donderdag uit het derde grootouderonderzoek van de Gezinsbond. De meerderheid van de grootouders vindt het niet moeilijk om zich in te leven in de leefwereld van de tieners. Het onderzoek geeft ook een inzicht in het gebruik van roepnamen voor de grootouders.
20/06 10u30  Joël Smets verwacht onfortuinlijke Herlings dit seizoen nog in actie te zienVoor de onfortuinlijke motorcrosser Jeffrey Herlings lijkt het seizoen nog niet voorbij. Sportdirecteur Joël Smets van KTM, de ploeg van de regerend wereldkampioen in de koningsklasse MXGP, hoopt de 24-jarige Nederlander dit jaar nog in actie te zien.
20/06 10u30  Anderhalf jaar na gasontploffing Paardenmarkt nog steeds geen schadevergoeding ontvangenAnderhalf jaar na de gasontploffing op de Paardenmarkt in Antwerpen, zijn er nog steeds slachtoffers die wachten op een schadevergoeding van de verzekering. Linda Baclaine woonde in een appartement vlak naast de woning die ontplofte, waarbij 2 doden vielen. Haar huis is onbewoonbaar verklaard, maar ze heeft nog steeds geen geld gezien. Ze is ten einde raad.
20/06 10u30  Niet Kate Middleton, maar koningin Maxima steelt de show tijdens de Britse Royal AscotTijdens de jaarlijkse paardenraces van Royal Ascot ontving het Britse koningshuis het Nederlandse koningspaar. Ook stijlicoon Kate Middleton was van de partij, maar dit keer was het niet haar modieuze outfit die volop in de kijker stond. Zo ging koningin Maxima met alle aandacht aan de haal.
20/06 10u15  Europese Spelen, het kleine broertje van de Olympische Spelen dat morgen begint, nu al in ademnoodEen mascotte? Check. Openingsceremonie? Check. Atletendorp? Check. Een waaier aan sporttakken? Check. De Europese Spelen, waarvan morgen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk de tweede editie begint, spiegelen zich graag aan hun grote olympische broer, maar het evenement verkeert na amper twee edities al in ademnood. Een handleiding.
20/06 10u00  Discobar SEC maakt eenmalige comeback: “De geur van bier zat nog in onze platencollectie”De organisatoren van Steenwegkermis in Nijlen hebben een bijzondere act gestrikt. De mannen van de Nijlense Discobar SEC komen na meer dan tien jaar windstilte nog eens plaatjes draaien op de Afterwork.
20/06 10u00  COLUMN. Het is verkeerd om homofobie alleen in de schoenen van nieuwkomers en religieuze gemeenschappen te schuivenAls Antwerpenaars mogen we er best trots op zijn dat dit jaar al de 12de keer Antwerp Pride plaatsvindt. Zo toont de stad aan de hele wereld dat ze een open samenleving promoot.
20/06 10u00  Brandweer blijft pompen in Kalmthout na stormweer: “Meer dan 250 oproepen binnengekregen”Het zware onweer van woensdagavond hield vooral lelijk huis ten noorden van Antwerpen. In Kalmthout, waar het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd, pompt de brandweer donderdagmorgen nog steeds op een zestigtal plaatsen water weg.
20/06 10u00  Patrick Lefevere: “Als het hier toch zo goed is, kunnen ze wel even wachten, zeker?”De Tour nadert en daarmee neemt ook de transferbedrijvigheid toe. Of beter: de nervositeit errond. Dat ziet ook Patrick Lefevere. Liefst achttien renners van Deceuninck-Quick Step zien hun contract eind dit jaar aflopen. Amper een handvol kon al rekenen op een verlenging. De anderen? “Waarom is iedereen zo gehaast?”, zucht Lefevere. “Ik ben een West-Vlaming. Daar zeggen we: wie niet wacht, wordt niet geacht.”
20/06 09u45  Helft van Belgen twijfelt over aankoop auto door verwarring over taksen en subsidiesDe helft van de Belgen twijfelt over de aankoop van een nieuwe auto door de onduidelijkheid over taksen en subsidies voor de verschillende brandstoftypes. Eén op de zes stelt zijn beslissing zelfs uit, zo blijkt uit een onderzoek bij bijna 2.000 Belgen en Luxemburgers door de Universiteit Gent in opdracht van automobielfederatie Febiac.
20/06 09u45  Schuldig aan drugsbezit, niet aan dood van vrouwDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Robert V. veroordeeld tot 1 jaar cel wegens drugsbezit. De rechter achtte de man niet verantwoordelijk voor de dood van een 36-jarige vrouw. Zij stierf na een overdosis, maar volgens de rechtbank waren er te weinig bewijzen dat dat V. haar de dodelijke drugscocktail zou hebben toegediend.
20/06 09u45  Brand in villa legt plantage blootBij een brand in een villa op de Antwerpseweg in Vlimmeren (Beerse) is de brandweer woensdagavond op een cannabisplantage gestoten. De brand is waarschijnlijk ontstaan onder het dak, maar is nooit echt uitgeslagen. Toen de brandweer het huis binnenging, deden de pompiers de opmerkelijke ontdekking. Toen het vuur uitbrak, was er niemand aanwezig, er vielen dus ook geen gewonden. De eigenaar van het gebouw verhuurt het huis al 20 jaar, de laatste vijf jaar aan een Nederlander die altijd stipt zijn huur betaalde. Wel was er volgens de huisbaas zelden beweging in het huis. Of de huurder ook de uitbater van de plantage was, moet verder onderzoek uitwijzen.
20/06 09u45  Ashton Kutcher en Mila Kunis reageren gevat op geruchten over hun scheidingEen Amerikaans boulevardblad kondigde deze week de scheiding van Ashton Kutcher (41) en Mila Kunis (35) aan. Het acteurskoppel heeft nu hierop gereageerd in een hilarische video op Instagram: “Jij hebt één of ander duister geheim én ik voel me verstikt”, grapt Mila Kunis.
20/06 09u45  Waasland-Beveren begint aan nieuw seizoen, primeur voor coach Custovic: “Nu is er tijd om wat te proberen”Waasland-Beveren begon gisteren met de nodige kopzorgen aan het nieuwe voetbalseizoen: Ampomah meldde zich niet, slechts één nieuwkomer en een onvolledige staf. Maar van paniek is voorlopig geen sprake. “Het is wachten op de definitieve uitspraak van het BAS voor versterkingen”, klinkt het
20/06 09u30  Duikers, klimmers en drones ingezet in zoektocht naar vermiste Théo Hayez (18)In de zoektocht naar de al bijna drie weken vermiste Belgische toerist Théo Hayez (18) heeft de politie in de Australische kuststad Byron Bay donderdag duikers ingezet.
20/06 09u30  Waasland-Beveren begint aan nieuw seizoen, primeur voor Custovic: “Nu is er tijd om wat te proberen”Waasland-Beveren begon gisteren met de nodige kopzorgen aan het nieuwe voetbalseizoen: Ampomah meldde zich niet, slechts één nieuwkomer en een onvolledige staf. Maar van paniek is voorlopig geen sprake. “Het is wachten op de definitieve uitspraak van het BAS voor versterkingen”, klinkt het
20/06 09u30  Tiesj Benoot zit na huiveringwekkende crash op schema voor de Tour: “Mijn rechterbeen was een kwart dunner”Tiesj Benoot (25) koerst weer. Ruim twee maanden geleden verliet hij Parijs-Roubaix langs de achterruit van een volgauto. Het huiveringwekkende beeld van het verbrijzelde glas ging de wereld rond. Maar na weken van revalideren en een nieuwe hoogtestage stoomt de renner van Lotto-Soudal zich in de Ronde van Zwitserland klaar voor deel twee van het seizoen. “Ik was bang dat ik de Tour niet zou halen.”
20/06 09u15  Tour-coupe voor Wout Van AertNa zijn prachtprestatie in het Critérium du Dauphiné, waarin hij twee ritzeges pakte en de groene puntentrui veroverde, staat Wout van Aert te popelen om over goed twee weken aan de start te staan van zijn eerste Tour de France. Zo’n debuut mag niet onopgemerkt voorbij gaan en dus ging Van Aert gisteren langs bij zijn kapper Roel Melis in Dessel voor een echte Coupe Tour de France. De podiummissen wrijven zich nu al in de euh… haren.
20/06 09u15  ANALYSE. “Dit is dan het België van de toekomst”Sterker dan verwacht, met een ploeg die voor elkaar vocht, hield de nationale belofteploeg 88 minuten stand tegen Europees vicekampioen Spanje. Maar dan liep het toch weer fout. Gewogen en te licht bevonden, heet dat.
20/06 08u45  Tiesj Benoot vertrekt bij Lotto-SoudalTiesj Benoot vertrekt na dit seizoen bij Lotto-Soudal. De 25-jarige Drongenaar begon zijn profcarrière in de zomer van 2014 als stagiair bij de Belgische ploeg, maar zoekt nu andere oorden op. Lotto-Soudal wou zijn kopman graag houden, maar kan niet tippen aan de aanbiedingen van Sunweb en Ineos.
20/06 08u45  Baseballvedette David Ortiz werd neergeschoten maar hij was eigenlijk niet het doelwitDavid Ortiz, de voormalig slagman van de Boston Red Sox die op 9 juni gewond raakte bij een schietpartij in een bar in Santo Domingo, was niet het doelwit. Dat heeft de procureur-generaal van de Dominicaanse Republiek laten weten.
20/06 08u00  Belgische voetbalbond maakte 13 miljoen euro winst in 2018, maar rekent in 2019 opnieuw op verliesDe Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een winst van 13,1 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers die Belga woensdag kon inkijken. Het positief resultaat is grotendeels te danken aan de historische bronzen medaille van de Rode Duivels op het WK in Rusland.
20/06 08u00  Argentinië ontsnapt door gemiste penalty maar net aan tweede nederlaag op Copa AméricaArgentinië heeft een tweede nederlaag in de Copa América kunnen voorkomen door een 1-1 gelijkspel tegen Paraguay af te dwingen. Eerder al verloor Argentinië met 0-2 van Colombia, dat door het gelijkspel al zeker is van de volgende ronde.
20/06 07u45  Winkeldieven kosten elke Belg 119 euro per jaarWinkeldiefstal blijft in de meeste Europese landen status-quo, maar in ons land is het fenomeen opnieuw toegenomen. Belgische retailers hebben vorig jaar 900 miljoen verloren door diefstallen. Daarmee heeft ons land na Spanje de hoogste winkelcriminaliteit van West-Europa. Dat blijkt uit Retail Security in Europe, een studie in elf Europese landen waarover De Morgen en Het Laatste Nieuws donderdag berichten.
20/06 07u45  Tijdskrediet bezorgt collega’s stressZes op de tien bedrijfsleiders zijn ervan overtuigd dat werknemers die het een tijdje kalmer aan doen, voor extra druk zorgen bij de rest van het personeel. Dat blijkt uit een bevraging van Partena Professional bij 222 werkgevers, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.
20/06 07u45  Belgen kunnen vanaf vandaag tickets voor Olympische Spelen bestellenVanaf donderdag kan het Belgische publiek tickets bestellen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. In totaal zijn er 9.000 kaartjes beschikbaar. De tickets zijn te koop op de website van Eventeam, dat door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) net als voor Rio 2016 werd gekozen als officieel en exclusief ticketverkoopbureau.
20/06 07u45  Iran claimt Amerikaanse drone te hebben neergeschoten boven Iraans grondgebiedDe Iraanse Revolutionaire Wachten hebben donderdag een Amerikaanse drone neergeschoten die het Iraanse luchtruim had geschonden. De ‘spionagedrone’ was het luchtruim binnengedrongen in Kuh-Mobarak, in de zuidelijke provincie Hormozgan. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie bekendgemaakt.
20/06 07u45  Vakbonden blazen loonoverleg met banken opHet is oorlog tussen vakbonden en werkgevers in de bank­sector over het loonakkoord. In een open brief hekelen de bonden de stroeve opstelling van de banken bij de onderhandelingen in het paritair comité.
20/06 07u30  Amerikaanse undercoveragent klist Syrische vluchteling die aanslag wilde plegen op kerkIn de Verenigde Staten is woensdag een Syrische vluchteling opgepakt die plannen zou hebben gehad om een aanslag te plegen op een kerk in Pennsylvania. Hij wilde dat doen in naam van de terreurgroepering Islamitische Staat (ISIS). Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie gemeld in een communiqué.
20/06 07u30  Witte Huis even in lockdown na vondst verdachte rugzakIn de Amerikaanse hoofdstad Washington is het Witte Huis woensdag korte tijd in lockdown geplaatst. Aanleiding was een man die zich verdacht gedroeg door een rugzak te laten vallen en vervolgens over een fietsenrek te proberen springen dat deel uitmaakt van de omheining van het presidentieel verblijf.
20/06 07u15  Uitgeputte ijsbeer dwaalt rond in industriestad en zoekt eten op vuilnisbeltDinsdag filmden inwoners van de Siberische stad Norilsk een opmerkelijke bezoekers in de industriestad: een ijsbeer. Het broodmagere dier leek uitgeput en ziek, en dwaalde doelloos rond in de stad om uiteindelijk op een vuilnisbelt te zoeken naar iets eetbaar.
20/06 07u00  Van Besien kraakt campagne Groen: “We hebben klappen gekregen op onze sociale flank”Een interne nota van Wouter Van Besien legt pijnlijk bloot waar de verkiezingscampagne van Groen is misgelopen. De partij deed het lang erg goed in de peilingen, maar boekte uiteindelijk een teleurstellend resultaat. “We kwamen in de problemen toen we te weinig concreet waren of begonnen te zwalpen.”
20/06 06u15  Vanaf zaterdag heeft het Waasland er een nieuwe toeristische attractie bij: een brouwerijcaféBrouwerij The Musketeers opent op zaterdag 22 juni een brouwerijcafé met terras op haar site in de Reepstraat in Sint-Gillis-Waas. Daarmee is het project compleet en kan de brouwerij uitgroeien tot een nieuwe toeristische trekpleister voor het Waasland.
20/06 06u00  Moeder van twee kinderen omgebracht in haar appartement: brand moest moord op zijn ex verdoezelenSinds gisteren zit Dennis P. uit Temse in de cel. Hij wordt verdacht van de moord op zijn vrouw, die onlangs bij hem vertrokken was. De dader had geprobeerd brand te stichten om de sporen van het misdrijf te verdoezelen. Het koppel heeft twee zoontjes van 8 en 6.
20/06 05u15  Meer flik dan leraar: nergens krijgen leerkrachten meer te maken met intimidatie en beledigingen door leerlingenLeerlingen die hun leerkrachten de huid vol schelden of intimideren. Het is verre van uitzonderlijk in Vlaamse klassen. Volgens een grote internationale studie krijgen in een op de acht scholen leraars in de eerste twee jaar van het middelbaar er minstens wekelijks mee te maken. Daarmee scoren we het slechtst van alle onderzochte landen. Geen wonder dat de tijd die naar het lesgeven gaat daaronder lijdt. “Leerkrachten moeten durven tonen wie de baas is in de klas”, zegt Stefan Grielens van het CLB.
20/06 05u15  Burgers leren hoe ze drugslabo’s kunnen herkennenRuim 170 burgers, die ofwel buurtinformatienetwerken of buurt-WhatsAppgroepen gebruiken, hebben afgelopen dinsdag in Hasselt een infoavond bijgewoond over hoe ze drugslabo’s of drugsdumping kunnen herkennen. Dankzij geurstalen leerden ze er de typische geur van enkele soorten drugs kennen. Ook de Antwerpse politiezones in de grensstreek staan open voor zo’n initiatief. “Zolang de burgers zelf het heft niet in eigen handen nemen”, klinkt het.
20/06 05u15  Luchtzaak tegen Vlaanderen komt donderdag voor: “Rechter moet regering plan voor luchtsanering Antwerpen opleggen”StRaten-generaal, Ademloos en auteur Jeroen Olyslaegers willen via de rechtbank de Vlaamse regering verplichten om een ambitieus luchtsaneringsplan op te maken voor de Antwerpse regio. Die zogenaamde Luchtzaak komt donderdag voor.
20/06 05u15  Grensgemeentes wapenen zich tegen criminele motorbendesKalmthout werkt aan een nieuw politiereglement dat het criminele motorclubs bijna onmogelijk moet maken om zich in de gemeente te vestigen. Hiermee wapent de grensgemeente zich tegen de mogelijke verhuis van motorclubs als Hells Angels en No Surrender, die recent in Nederland verboden zijn. Het nieuwe reglement moet bovendien overneembaar zijn voor álle gemeenten in de provincie Antwerpen.
20/06 05u15  Frustratie stijgt ook bij CLB: “De noodkreten uit het onderwijs worden steeds oorverdovender”De scholen in de steden krijgen steeds meer af te rekenen met armoede- en gedragsproblemen bij hun leerlingen. In een open brief vragen twee leerkrachten van een Antwerpse school om extra hulp van het CLB. Maar door de wachtlijsten in de jeugdhulp blijft dat CLB vaak even gefrustreerd achter als de leraars.
20/06 05u15  Toespraak voor uw personeel? Dat is een taak voor uw hologramHet Mechelse Soulmade introduceert iets nieuws op bedrijfsfeesten en conferenties: hologrammen. In de muziekwereld is het intussen heel gewoon dat overleden sterren als levensechte digitale versie van zichzelf de wereld rondreizen. Binnenkort kan ook uw baas, weliswaar tegen een goedkopere prijs, zijn toespraken in de digitale versie van zichzelf houden.
20/06 05u15  Gene Simmons van KISS: “Ik heb twee uur nodig om me te schminken”Gene Simmons (69), bassist, zanger en medeoprichter van de hardrockband KISS, is zondag de afsluiter op Graspop in Dessel. Het wordt de vierde en laatste passage voor de stevig geschminkte band in Dessel, want KISS is aan zijn afscheidstournee bezig. Reden genoeg voor een interview met Simmons, over muziek, doodskisten ... en zijn toilet.
20/06 05u15  Motard ziet slagbomen spooroverweg niet en belandt bijna onder aanstormende treinEen bejaarde motard maakte in april bijna een fatale valpartij omdat hij niet had gezien dat de slagbomen van een spooroverweg dichtgingen. De man knalde op de slagboom en belandde met zijn voertuig op de sporen.
20/06 05u15  Bekendmaking kalender blijft op 1 juliEen opvallende reglementswijziging, goedgekeurd door de Pro League: artikel 1706 uit het bondsreglement stelt voortaan dat “uitslagen van de wedstrijden en de eindrangschikking van het profvoetbal definitief zijn op 15 juli.”
20/06 05u15  Sint-Truiden aast op ex-speler SchoofsIs Rob Schoofs (25) volgend seizoen opnieuw op Stayen te bewonderen? Alleszins wel als het van Sint-Truiden afhangt. De club en de entourage van de speler zaten al rond de tafel.
20/06 05u15  Eerste training met kopzorgenAntwerp begint vandaag met kopzorgen aan de trainingen. Het vertrek van Simao is geen probleem, maar wel dat ook Arslanagic zijn zinnen gezet heeft op een transfer. Met Van Damme al weg dreigt de defensie onthoofd te worden en dan is er nog gedoe rond Lamkel Zé. Die stuurt zijn kat, omdat hij een beter contract wil. Bij de Great Old maken ze zich echter niet te veel zorgen. “We gaan onze kern richting seizoensstart niet verzwakken, integendeel.”
20/06 05u15  Jinnih Beels blikt vooruit op het nieuwe schooljaar: “In september ga ik zelf voor de klas staan”Het schooljaar loopt ten einde, ook voor Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a). De meer dan 100.000 leerlingen in Antwerpen bergen voor twee maanden hun handboeken op. Maar voor Beels ligt nog veel werk klaar. Ze blikt vooruit op 1 september 2019, het schooljaar dat ze ook zelf (tijdelijk) voor de klas zal staan.
20/06 05u15  NSZ: “Stad moet overleggen met marktkramers”“We krijgen van marktkramers het signaal dat het moeilijk gaat”, zegt Nico Volckeryck van het NSZ. Hij pleit voor meer overleg met de marktkramers.
20/06 05u15  Berchem schaft donderdagmarkt in De Villegasstraat af: “In Nederland staat de markt er van 10 tot 17u”De donderdagmarkt in de De Villegasstraat is niet meer. Zo werd het gisteren beslist in de districtsraad. In april werd nog een poging ondernomen om de markt nieuw leven in te blazen door ze te verhuizen van de Heilig Hartstraat naar de De Villegasstraat. Zonder resultaat. “Deze klassieke ochtendmarkten werken niet meer”, stelt districtsschepen van Markten Janick Doré (N-VA) vast.
20/06 05u15  COLUMN. Naar de bakkerEen 6,3. Het is een score waar ik eerlijk gezegd liever niet mee thuiskom. Nog net geslaagd, maar zonder enige glans. Als je zoals ik in Itegem woont, is dat blijkbaar je lot. Toch als we het over de Mobiscore hebben, een nieuwe tool van de overheid die aangeeft hoe goed belangrijke voorzieningen bereikbaar zijn vanuit uw woning.
20/06 05u15  COLUMN. Twee keer kijkenBegin deze week kreeg ik samen met de rest van de Kempenredactie een mail van een collega, die verder anoniem zal blijven. “Heeft er eigenlijk iemand de fout in de titel op pagina 7 gevonden? Of kunnen we met z’n allen niet (meer) lezen?”
20/06 05u15  Kunstenares nodigt bezoekers uit om mee te schilderenIn het atelier Art-Souterrain van kunstenares Joop de Chêne wordt dit weekend een speciaal schilderij gemaakt.
20/06 05u15  Interne afbraakwerken kerk Mol-Donk gestartDe interne afbraakwerken in de kerk van Mol-Donk zijn deze week van start gegaan. Na het bouwverlof wordt het gebouw omgevormd tot een gemeenschapshuis.
20/06 05u15  Bekende horecazaak De Kaasboerin heeft laagste Mobiscore: “Zie lage score eigenlijk vooral als iets positiefs”De Kempen staan bekend voor hun landelijke regio’s. De zoektocht naar het pand met de laagste Mobiscore leidt evenwel naar Mol, meer bepaald Postel. In die bosrijke omgeving valt de bekende horecazaak De Kaasboerin de twijfelachtige eer te beurt om de laagste Mobiscore van de regio te hebben.
20/06 03u15  Stad en handelsvereniging pakken uit met straffe acties tijdens Shopping FestivalTwijfel je wel eens aan de kledingkeuze in je garderobe. Dan is het misschien een idee om een gooi te doen naar persoonlijk stijladvies van styliste Lien Degol. Het vormt alvast een van de blikvangers tijdens het Herentalse Shopping Festival dat eind juni plaatsvindt
20/06 03u15  Omwonenden Herentals-Industrie laten stem horen tegen plannen nieuw windparkEnergiebedrijven Eneco en Luminus plannen via twee aparte aanvragen in totaal vijf windmolens op Herentals-Industrie. De buurt geraakt gefrustreerd dat ze zich al voor de vijfde keer moet mobiliseren.
20/06 00u15  Brand moest moord op zijn ex verdoezelen: man aangehoudenSinds gisteren zit Denis P. uit Temse in de cel. Hij wordt verdacht van de moord op zijn vrouw, die onlangs bij hem vertrokken was. Slachtoffer Barbara O. werd gisteren dood teruggevonden in haar appartement in Sint-Niklaas. De dader had geprobeerd brand te stichten om de sporen van het misdrijf te verdoezelen. Het koppel heeft twee zoontjes van 8 en 6.
20/06 00u15  STANDPUNT. Dries en de Dossinkazerne, deel tweeSoms creëert het toeval spannende taferelen. Als morgen de 150 Kamerleden de eed afleggen in handen van de oudste onder hen, Patrick Dewael (Open Vld), dan zit normaal naast hem Dries Van Langenhove (Vlaams Belang). De oprichter van Schild & Vrienden krijgt deze eer als jongste van het pak.
20/06 00u15  Alarmbellen in Antwerps onderwijs gaan af: opnieuw meer vroegtijdige schoolverlaters, zittenblijvers en spijbelaarsDe alarmbellen in het Antwerpse onderwijs gaan af. Het aantal leerlingen in Antwerpen dat zonder diploma de schoolbanken verlaat is opnieuw gestegen, ondanks de dalende trend van de afgelopen twee jaar. Ook het aantal zittenblijvers en spijbelende leerlingen, neemt opnieuw toe.
20/06 00u00  Buurtbewoners, vrijwilligers en verenigingen maken zich op voor GraspopDe Desselse metalhoogmis Graspop is in aantocht. Voor heel wat vrijwilligers en verenigingen die graag een graantje meepikken, is het dan ook alle hens aan denk. “Met de opbrengsten van de verkoop van drank en eten, kunnen we de werking van onze vereniging financieren”, zegt Braberg Sport-voorzitter Gijs Van Beylen.
19/06 23u30  Schokkende ontdekking: permafrost ontdooit 70 jaar vroeger dan wetenschappers verwachttenDe opwarming van de aarde doet permafrost – grond die het hele jaar door bevroren is – in Canadese arctische gebieden sneller smelten dan tot nog toe werd aangenomen. Dat is alarmerend, want door smeltend permafrost komen er hogere concentraties koolstofdioxide en broeikasgassen in de atmosfeer.
19/06 23u30  Red Lions lijden 0-2 nederlaag tegen Australië in striemende regenDe Red Lions (FIH-1) hebben woensdag in Antwerpen op de dertiende en voorlaatste speeldag in de Hockey Pro League een 0-2 nederlaag geleden tegen Australië (FIH-2). Dat is zo zeker dat het de reguliere competitie als nummer een afsluit.
19/06 23u00  Dramatische verhaallijn in ‘Thuis’ kaart spoorlopen aan: “Hopelijk schudden deze scènes Vlaanderen wakker”Het was andermaal stevig slikken voor de ‘Thuis’-kijker woensdagavond. Een trein komt met een razende vaart aangedenderd, terwijl Joren en zijn vader Bill de slagboom en het belsignaal negeren en op de sporen staan. Een toeterende trein en een ontzet gezicht van Frank is het laatste wat de kijker ziet. Met de scènes willen de soap en spoorwegbeheerder Infrabel het spoorlopen aankaarten. “Die trein die met een rotvaart voorbijreed, beangstigend.”
19/06 23u00  Wateroverlast in Kalmthout: “Een gigantische modderstroom, en het stinkt”Het heeft in Kalmthout lelijk huisgehouden. De wolkbreuk van woensdagavond zorgde voor heel wat wateroverlast. Door het noodweer kondigde de burgemeester de gemeentelijke fase van het rampenplan af.
19/06 22u45  Blikvanger op Antwerp Pride: de Amsterdam Rainbow DressAntwerpen kleurt van 7 tot 11 augustus in de regenboogkleuren voor de twaalfde editie van de Antwerp Pride. Een van de blikvangers wordt de Amsterdam Rainbow Dress.
19/06 22u30  IN BEELD. Zware wateroverlast door onweer in gemeenten ten noorden van AntwerpenHet leek alsof iemand de kraan had laten openstaan in de hemel, zo veel water viel er woensdagavond naar beneden. De brandweer in de noordrand rond Antwerpen werd overspoeld door noodoproepen. In Kalmthout werd het rampenplan afgekondigd. Alle rioleringen en bufferbekkens waren verzadigd geraakt. Er was wateroverlast in woningen en verschillende auto’s reden zich vast. In Wuustwezel werd het verpleegtehuis voor palliatieve zorg Coda ontruimd, de patiënten werden overgebracht naar het AZ Klina in Brasschaat. Ook in Kapellen werd het gemeentelijk rampenplan een tijdlang afgekondigd. In de rest van de provincie Antwerpen hield het onweer veel minder lelijk huis.
19/06 22u30  Patiënten Coda Hospice geëvacueerd door noodweerDoor de hevige regenval van woensdag liep Coda Hospice, het verpleeghuis voor palliatieve zorgen in Wuustwezel, onder water. Er werd beslist de zeven aanwezige patiënten te ontruimen. Ze werden overgebracht naar AZ Klina in Brasschaat.
19/06 22u15  Red Panthers mogen eindelijk nog eens juichenNa vijf nederlagen op rij hebben de Red Panthers (FIH-13) woensdag op de vijftiende en voorlaatste speeldag nog eens een zege geboekt in de Hockey Pro League voor vrouwenteams. In Antwerpen versloegen ze Australië (FIH-3) met 1-0. Ambre Ballenghien scoorde in de 53e minuut op strafcorner.
19/06 22u15  Eerste succes(je) in onderzoek naar aanslagen in drugsmilieu: ‘de kleine Holleeder’ is een van de gearresteerde verdachtenZeven verdachten van drie brandstichtingen in maart zijn gisteren opgepakt. De brandstichtingen werden in het drugsmilieu gesitueerd en waren de start van twee weken aanslagen in Antwerpen-Noord.
19/06 22u15  Fietstunnel officieel geopend, maar meteen weer gesloten door hevige regenvalDe nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de spoorlijn Antwerpen-Essen werd woensdag geopend. “De tunnel voor fietsers en voetgangers verbindt de Bist en de Statiestraat. Een hele verbetering op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA). ‘s Avonds werd de tunnel wel weer afgesloten omdat hij helemaal ondergelopen was door de hevige regenval.
19/06 22u15  ‘Tienerterrorist’ opnieuw opgepakt, deze keer samen zijn echtgenoteDe amper 19 jaar oude Siraj E.M. zit opnieuw in de cel. Hij werd samen met zijn echtgenote opgepakt omdat het koppel naar Syrië zou willen afreizen, jihadistisch propaganda verspreidde en lid zou zijn van een terroristische organisatie.
19/06 21u45  Man aangehouden na dood voetballer Emiliano SalaEen 64-jarige man uit het noord-Engelse Yorkshire is woensdag aangehouden voor onvrijwillige doodslag in verband met de dood van voetballer Emiliano Sala, zo heeft de Britse politie bekendgemaakt. Om wie het gaat wou ze niet zeggen.
19/06 21u30  Tweedeklasser Union is succescoach kwijtUnion moet op zoek naar een nieuwe trainer. Luka Elsner verlaat de club om aan de slag te gaan bij Amiens, dat 15e eindigde in de Ligue 1. Dat kondigden beide clubs woensdag aan. Elsner tekende een contract voor twee jaar, met een optie op een extra seizoen.
19/06 21u30  Prins Amedeo en echtgenote ‘Lili’ verwachten tweede kindjePrins Amedeo (33), oudste van vijf kinderen van prinses Astrid, en zijn echtgenote Elisabetta ‘Lili’ Rosbosch von Wolkenstein (31) verwachten een tweede kindje. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.
19/06 21u15  Vrienden openen lunchbar Copain aan Krugerplein: “We willen vriend van de buurt zijn”“We willen mensen samenbrengen rond eten en drinken. Niet met veel poeha, het moet gewoon goed zijn.” Ellen Roelandts (38), Cindy Zegers (42) en Jo Clauw (40) zijn vanaf vandaag in hun apero- en lunchbar Copain, vlak bij het Krugerplein, present voor iedereen uit de buurt.
19/06 21u15  Van Emden wint proloog, Jumbo-Visma bezet volledig podium in ZLM TourJos van Emden (Jumbo-Visma) heeft woensdag in Yerseke de proloog in de ZLM Tour (cat. 2.1) gewonnen. De Nederlander legde het 6,8 kilomter lange parcours twee seconden sneller af dan zijn ploegmaten Mike Teunissen en Tony Martin.
19/06 20u45  Piryns tegen Beels: “U moet echt iets doen aan uw lange tenen”Bij de bespreking van de onderwijsmonitor in de raadscommissie Onderwijs kwam het tot een aanvaring tussen schepen Jinnih Beels (sp.a) en gemeenteraadsleden Freya Piryns (Groen) en Nahima Lanjri (CD&V). Beels reageerde gepikeerd op de talrijke vragen en kritieken. Piryns liet dit niet over zich heen gaan. “Schepen, u moet echt iets doen aan uw lange tenen”, zegt Piryns. Schepen Beels stapte daarop kwaad op.
19/06 20u45  Lerarenteam Go! Atheneum Schoten wint ‘Klasse’-titel Leraar van het JaarLeerkrachten Bert Ameloot, Kristof De Bruyn, Marijke Callens en Machteld Meyen van het GO! Atheneum Schoten winnen samen de titel ‘Leraar van het Jaar 2019’. Ze staan als team voor drie klassen 1B met leerlingen die geen getuigschrift van de lagere school hebben behaald.
19/06 20u30  VIDEO. Beverse burgemeester ondervraagd door jongste inwonersIn Beveren is burgemeester Marc Van De Vijver woensdag op de rooster gelegd door een zestal leerlingen van een lagere school. De leerlingen vuurden de ene na de andere vraag af op de burgemeester.
19/06 20u15  Dit jaar ook Techno Stage op DystopiaEen nieuwe datum, een derde podium en nog meer beleving voor de bezoekers: het dancefestival Dystopia groeit ook bij de zesde editie. “Je mag van een Dystopia 2.0 spreken. We staan voor het kantelpunt, onze doorbraak is nabij”, vertelt organisator Tim Van Mierlo.
19/06 20u15  Zaterdag feestelijke opening vernieuwde dorpskern“Eindelijk is het zover”, zegt burgemeester Koen T’Sijen (PRO). “Het Jef Van Hoofplein en Sint-Bavoplein zijn af.” Om dat te vieren, organiseert de gemeente komende zaterdag een groot feest.
19/06 19u30  BIN-netwerk in industriegebied Mechelen-Noord uitgeroldIn het industriepark Mechelen-Noord werd woensdag het eerste Mechelse BIN-Z voor bedrijven ondertekend. Dit BIN-netwerk moet de veiligheid in het gebied vergroten. Twintig ondernemingen stappen mee in het project.
19/06 19u30  Gemeente presenteert nieuw project: centrum wordt hertekendSchelle is gestart met een groots landinrichtingsproject. De dorpskern van Schelle wordt hertekend, net als het Vlietpark.
19/06 19u30  Afgevaardigde van K.SK. Heist Benny Van Craen (52) plots overledenAfgevaardigde van het eerste elftal van K.SK. Heist Benny Van Craen is dinsdag onverwachts overleden. Hij werd amper 52. Bij de club is de verslagenheid enorm.
19/06 19u30  Man riskeert tien jaar wegens uitbuiting 16-jarige prostituee, personeel Antwerps Hotel Le Sud mogelijk één jaarHet Openbaar Ministerie heeft tot tien jaar celstraf geëist tegen drie mannen die een 16-jarig meisje gedwongen zouden hebben om als prostituee te werken vanuit Hotel Le Sud. Het hotelpersoneel, dat een graantje meepikte, riskeert een jaar celstraf.
19/06 19u30  Lichtkaai combineert bar met expo’s en logies in AntwerpenIn de Ellermanstraat opende een nieuwe plek waar kunstenaars en buurtbewoners kunnen thuiskomen. Lichtkaai is geen doorsnee bar, noch een kunstgalerie, en zeker geen hotel, maar de zaak combineert wel al deze elementen.
19/06 19u15  Eerste Antwerpse roséwijn geoogst in BoechoutZes jaar na de start van het wijndomein Oud Conynsbergh in Boechout brengen de acht initiatiefnemers de allereerste Antwerpse rosé op de markt. De droge ‘vin gris’ kan zondag worden geproefd op het derde Wijnfeest.
19/06 19u15  “Mobiel slachten” maakt opwachting in BelgiëAls alles goed gaat, rijden er in 2020 mobiele slachteenheden rond. De ‘rijdende slachthuisjes’ slachten dieren ter plaatse, op de boerderij zelf. Vooral voor bioboeren die rechtstreeks aan de consument verkopen, is dat een vooruitgang. Maar het biedt ook een antwoord op slachthuizen die steeds meer verdwijnen. “Een zege voor de biosector.”
19/06 19u15  Leger zoekt 116 soldaten in provincie AntwerpenHet leger zoekt 116 nieuwe soldaten in de provincie Antwerpen. “We hebben gemiddeld twee of drie geïnteresseerden per vacature. Dat is weinig”, zegt woordvoerder Johan Coenen.
19/06 19u15  Oevers van rivier overspoeld door ‘tsunami’ van reusachtige ijsblokkenInwoners van Siberië die aan de oevers van de Russische rivier Jenisej wonen, waren onlangs getuige van het ultieme teken dat de zomer eraan komt: een tsunami van ijsblokken. Door het warmere weer smelt het ijs uit de bergen, waardoor de ijsschotsen uit de rivier aan land worden geduwd. Het natuurfenomeen vormt ijsblokken die maar liefst vijf meter groot kunnen worden.
19/06 19u15  Plusklas van basisschool lanceert gedichtenwandeling in dorpscentrumDe plusklas van Vrije Basisschool Grasheide (Putte) lanceerde woensdag een gloednieuwe gedichtenwandeling. De leerlingen schreven daar het voorbije schooljaar een vijftiental poëtische teksten voor bij elkaar. Die zijn nu te lezen bij verschillende handelaars en verenigingen in het dorp.
19/06 19u15  Mechels hotel met moestuin en bijenkasten op het dak wint prijsNovotel Mechelen Centrum is een van de drie Belgische hotels van de Accor-groep die een Planet21 Award kregen. Accor, een keten met meer dan 3.100 hotels in Europa, wil met de prijs de duurzaamheid binnen de groep bevorderen. Het Novotel kreeg de prijs voor het plaatsen van een moestuin en bijenkasten op hun dak.
19/06 19u15  2 jaar cel geëist tegen drugsverslaafde winkeldiefAzdin G.A. uit Mechelen hangt twee jaar cel en een boete van 8.000 euro boven het hoofd voor een reeks winkeldiefstallen en voor het bezit van drugs.
19/06 19u15  Gemeentelijke fase van rampenplan van kracht in Kalmthout, ook veel overlast in andere gemeentenIn Kalmthout heeft burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) woensdagavond de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd vanwege de overvloedige regenval. Dat zegt de lokale politie. Heel wat straten staan blank en de hoofdassen zoals de Kapellensteenweg zijn afgesloten.
19/06 19u00  Fietsring rond Ekeren nadert voltooiing met opening fiets- en voetgangerstunnelDe nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de spoorlijn Antwerpen-Essen werd woensdag geopend. “De tunnel voor fietsers en voetgangers verbindt de Bist en de Statiestraat. Een hele verbetering op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA).
19/06 19u00  Brandweer verhuist in oktober naar nieuwe kazerne: “Onze thuis voor komende 30 jaar”De nieuwe brandweerkazerne aan de Nekkerhal in Mechelen is bijna klaar. Midden oktober moet ze operationeel zijn. De meldkamer voor alle hulpoproepen uit de ruime Mechelse regio van de zone Rivierenland krijgt er eveneens een plekje. Ondertussen zoekt de post ook naar vrijwillige brandweermannen.
19/06 19u00  Er zijn niet enkel ochtend- en avondmensen: twee nieuwe ‘chronotypes’ ontdektNaast de ochtend- en avondmensen bestaan er nog twee andere chronotypes bij mensen: het ‘dutterstype’ - mensen die vooral voor en na de lunchpauze een dipje in alertheid kennen - en het ‘namiddagtype’ dat net rond het middaguur het minst slaperig is. Dat leert nieuw wetenschappelijk onderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel, het Brugmann Ziekenhuis en de Russian Academy of Sciences, meldt de VUB.
19/06 19u00  Urbanus brengt eigen versie van Monopoly-spelbord op de marktUrbanus heeft een eigen Monopoly-spelbord uitgebracht. Het is een officiële Monopoly, die in een gelimiteerde uitgave gefabriceerd wordt in dezelfde fabriek als het klassieke gezelschapsspel, maar met tekeningen en namen van straten, stations, nutsvoorzieningen en teksten op de kans- en algemene fondskaarten over zijn carrière die de artiest zelf mocht verzinnen.
19/06 19u00  Kruidenier in Brederodestraat sluit deuren na 80 jaarNa 80 jaar sluit kruidenierszaak Van Laeke in de Brederodestraat de deuren. De zaak werd doorgegeven van vader op zoon. Maar omdat Herman - die de winkel nu uitbaat - geen kinderen heeft, zal er dus geen opvolging zijn. Herman neemt de komende dagen afscheid van zijn klanten. Volgende week donderdag gaan de deuren definitief dicht
19/06 19u00  Tweede kindje voor Charles Michel en vriendin AméliePremier Charles Michel en zijn vriendin Amélie Derbaudrenghien hebben woensdag hun tweede kindje mogen verwelkomen. Het meisje heeft de naam Lucie gekregen.
19/06 18u45  Lichtkaai combineert bar met expo’s en logiesIn de Ellermanstraat opende een nieuwe plek waar kunstenaars en buurtbewoners kunnen thuiskomen. Lichtkaai is geen doorsnee bar, noch een kunstgalerie, en zeker geen hotel, maar de zaak combineert wel al deze elementen.
19/06 18u45  Zorgwekkende studie: één op vijf Belgen gelooft niet dat vaccins veilig zijnEenentwintig procent van de Belgen denkt dat vaccins niet veilig zijn. België is daarmee een van de landen die de veiligheid van vaccinaties het meest in vraag stelt. Dat blijkt woensdag uit een internationale studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup, in opdracht van de Britse medische ngo Wellcome.
19/06 18u45  Online-bedrieger stuurt per ongeluk e-mail naar de politieOnline-bediegers versturen hun e-mails vaak massaal en zonder de adressen te controleren. In Duitsland kreeg nu ook de politie een dergelijke afpersingsmail waarin geld werd geëist.
19/06 18u45  Grote hagelbollen bij onweer in WommelgemHet KMI heeft woensdag code oranje afgekondigd in onze provincie. Het heeft in de vooravond flink geonweerd en dat ging onder meer in Wommelgem gepaard met een forse hagelbui. De hagelbollen waren zo groot als knikkers.
19/06 18u30  Heraanleg Steenweg op Gierle start in 2022: rotondes, middenberm en bredere fietspadenDe heraanleg van de drukke Steenweg op Gierle in Turnhout is gepland voor 2022. De Vlaamse overheid wil de weg een pak veiliger maken door de aanleg van middenbermen, rotondes en bredere fietspaden.
19/06 18u30  Yellow Tigers niet opgewassen tegen leider Brazilië in Women’s Nations League VolleyDe Yellow Tigers (FIVB-19) hebben woensdag in Ankara niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen in de Women’s Nations League Volley. Brazilië bleek een maatje te groot. De nummer vier van de wereld, leider in de Nations League, won met 3-0. Alleen in de eerste set hielden de Belgen gelijke tred: 25-23, 25-15, 25-18.
19/06 18u15  Ook vragen bij niet-betaling van provinciebelasting door luchthaven DeurneGroen vermoedt dat Egis, de Franse uitbater van de luchthaven van Deurne, nog nooit een euro aan provinciebelasting heeft betaald. De partij wil tekst en uitleg van het provinciebestuur.
19/06 18u15  Sint-Cordula bouwt nieuwe kleuterschoolSint-Cordula gaat een nieuwe kleuterschool bouwen. Op 1 september 2020 zullen de 170 kinderen de dag beginnen in gloednieuwe, op hun maat gemaakte bakstenen lokalen. Dat is opmerkelijker dan het lijkt. “Deze zestig jaar oude prefabschool is volledig versleten en verdwijnt. We zijn blij dat we tijdens de werken gebruik mogen maken van het Gelmelenhof”, aldus directeur Veerle Molkens.
19/06 17u30  Stabroek zingt voor 12de keer samenDe twaalfde editie van Stabroek Zingt vindt op zaterdag 6 juli plaats op het grasveld voor het gemeentehuis in de Dorpsstraat. Dit jaar treden Jacco Ricardo, Lissa Lewis, Ingrii, Michael Lanzo, Zjuul Krapuul en Gunther Neefs op als gastvedetten. Deze laatste zal samen met de voorzangers de finale opvrolijken. “Het is de eerste keer dat een gastzanger mee het laatste uur van Stabroek Zingt vorm geeft. Om dit evenement jaarlijks te laten doorgaan, is het nodig om nieuwe formules uit te proberen”, zegt voorzitter Veerle Nonneman.
19/06 17u30  Hoogbegaafde kinderen bouwen escaperoom: “Juffen konden zich pas na 37 minuten bevrijden”Andere scholen spreken over ‘hoogbegaafden’, maar basisschool ’t Park in Oostmalle heeft het liever over ‘kinderen die extra uitdagingen nodig hebben’. Zij krijgen twee uur per week projectwerk in een kangoeroeklas en maakten als eindwerk nu een escaperoom die zo moeilijk is dat zelfs de juffen meer dan een halfuur nodig hadden om zich te bevrijden.
19/06 17u15  Huisanalist Patrick Goots voorspelt: “We zullen nog verschieten van de nieuwkomers die D’Onofrio en Gheysens in petto hebben”De kans is groot dat de achterlinie van Antwerp deze mercato een serieuze make-over krijgt. Twee dagen na het vertrek van Jelle Van Damme raakte bekend dat Dino Arslanagic (26) zijn zinnen heeft gezet op een transfer.
19/06 17u15  Drie mensen naar ziekenhuis na aanrijding op E313Op de E313 botsten een personenwagen en een lichte vrachtwagen in Herentals met elkaar.
19/06 17u15  Elia Viviani is voor de tweede dag op rij de snelste in Ronde van Zwitserland: Italiaanse kampioen klopt Peter SaganElia Viviani heeft de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Na 177 kilometer was de Italiaanse kampioen van Deceuninck-Quick Step in Einsiedeln voor de tweede dag op rij. In een spannende sprint klopte hij leider Peter Sagan.
19/06 17u15  Temperaturen tot wel 35 graden volgende week in de KempenHaal de ventilator maar al boven want vanaf zondag is de eerste hittegolf van het jaar in de maak. Volgende week woensdag zou het in Ukkel tot 32 en in de Kempen zelfs 35 graden kunnen worden. Sowieso gaan we daarmee ook voor de eerste keer dit jaar boven de tropische grens van 30 graden. Op 2 juni haalde Ukkel het namelijk net niet en strandde de thermometer op 29,8 graden.
19/06 17u15  Code oranje in provincie AntwerpenEen onweer dat woensdagochtend over het westen van het land trok, heeft weinig schade veroorzaakt, maar het KMI verwacht in de namiddag en ’s avonds opnieuw hevig onweer. Daarom geldt er in heel Vlaanderen code oranje. Enkel aan de kust blijft code geel van kracht.
19/06 17u00  Code oranje in de provincie AntwerpenEen onweer dat woensdagochtend over het westen van het land trok, heeft weinig schade veroorzaakt, maar het KMI verwacht in de namiddag en ’s avonds opnieuw hevig onweer. Daarom geldt er in heel Vlaanderen code oranje. Enkel aan de kust blijft code geel van kracht.
19/06 17u00  Slagerij Vandecruys wil streekproducten nog meer op de kaart zetten in vernieuwde winkelMet de opening van de vernieuwde winkel op de Turnhoutsebaan in Kasterlee, verankert Vandecruys zich verder in de Kempen. De bekende slagerij wil nog meer uitpakken met zwarte en witte pensen en Kempisch gezouten spek als erkende streekproducten.
19/06 16u45  Parti Populaire stopt ermeeDe Parti Populaire (PP), de rechts-populistische partij van zakenadvocaat Mischaël Modrikamen, stopt ermee. Het politiek bureau van de PP heeft de ontbinding van de partij dinsdag unaniem goedgekeurd. Dat laat Modrikamen woensdag in een persbericht weten.
19/06 16u45  Ex-man opgepakt na verdacht overlijden 33-jarige vrouwDe ex-man van de 33-jarige vrouw uit Sint-Niklaas die dinsdagavond om het leven kwam in haar appartement in de Oude Molenstraat is opgepakt.
19/06 16u30  Goed nieuws voor ijsvogels, futen en bevers: De Laakvalleien breidt uit met 50 hectareNatuurreservaat Laakvalleien wordt uitgebreid met 50 hectare. De totale oppervlakte van het erkend reservaat komt zo op 241 hectare. Minister Koen Van den Heuvel (CD&V) meldde het nieuws persoonlijk en bedankte de Natuurpunt-vrijwilligers voor hun jarenlange inzet.
19/06 16u30  Luis Enrique stopt als Spaans bondscoach “om ernstige familiale redenen”Luis Enrique heeft om persoonlijke redenen zijn ontslag ingediend als bondscoach van Spanje. Zijn assistent Robert Moreno volgt hem op. Dat maakte de Spaanse voetbalbond woensdag bekend.
19/06 16u30  Slagerij Vandecruys verankert zich verder in de KempenMet de opening van de vernieuwde winkel op de Turnhoutsebaan in Kasterlee, verankert Vandecruys zich verder in de Kempen. De bekende slagerij wil nog meer uitpakken met zwarte en witte pensen en Kempisch gezouten spek als erkende streekproducten.
19/06 16u30  Vriendin van renner met hartproblemen die op Tenerife stierf: “Dokter had gezegd: ga maar op reis”Alweer is een jonge renner overleden na hartfalen. Joren Touquet (26) uit Wevelgem stierf gisterochtend plotseling tijdens een vakantie op Tenerife. Hij had al langer hartklachten en zou binnenkort geopereerd worden. Toch mocht hij van de dokters op reis vertrekken. “Hij moest alleen zware inspanningen vermijden.”
19/06 16u15  Het Bunder, zestien sociale woningen in het groenHet gemeentebestuur stelde samen met sociale huisvestingsmaatschappij De Voorkempen een nieuw afgewerkt project voor. Het Bunder telt zestien woningen, verdeeld in drie blokken. Het zijn tien huur- en zes koopwoningen.
19/06 16u15  Nederlanders investeren 200 miljoen euro in Antwerpse haven en beloven tot 40 jobs te creërenHet Nederlandse bedrijf Standic investeert 200 miljoen euro in de Antwerpse haven. Standic gaat tegen begin 2021 op Rechteroever, vlakbij de Noordkasteelbrug, een opslagterminal voor chemische producten bouwen.
19/06 16u15  Vriendin van renner met hartproblemen die op Tenerife stierf: “Geen probleem, had de dokter gezegd, ga maar op reis”Alweer is een jonge renner overleden na hartfalen. Joren Touquet (26) uit Wevelgem stierf gisterochtend plotseling tijdens een vakantie op Tenerife. Hij had al langer hartklachten en zou binnenkort geopereerd worden. Toch mocht hij van de dokters op reis vertrekken. “Hij moest alleen zware inspanningen vermijden.”
19/06 16u15  Ziet Antwerp na Van Damme nog verdedigende sterkhouder vertrekken? Arslanagic zet zinnen op FenerbahçeDe kans is groot dat de achterlinie van Antwerp volgend seizoen een serieuze make-over krijgt. Twee dagen na het vertrek van Jelle Van Damme raakte bekend dat ook Dino Arslanagic (26) zijn zinnen heeft gezet op een transfer.
19/06 16u00  Organisator Antwerp Pride: “We zijn angstig over de antihomotaal uit extreemrechtse hoek”Antwerpen kleurt van 7 tot en met 11 augustus in de regenboogkleuren voor de 12de editie van de Antwerp Pride. Volgens de organisatoren blijft het evenement nodig. “De stemmen uit extreemrechtse hoek, maken ons angstig”, zegt organisator Bart Abeel.
19/06 16u00  Wanty-Groupe Gobert laat met Aimé De Gendt en Xandro Meurisse twee Belgen debuteren in Tour de FranceWanty-Groupe Gobert heeft woensdag vijf namen bekendgemaakt van renners die al zeker zullen deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. Bij hen met Aimé De Gendt (25) en Xandro Meurisse (27) twee Belgen die debuteren in de Tour.
19/06 16u00  Politie doet 14 controles en... stelt 14 overtredingen vastOp woensdagvoormiddag heeft de lokale politiezone Bodukap een verkeerscontrole gedaan ter hoogte van de werken te Rijmenam aan de brug. Hierbij werden veertien voertuigen gecontroleerd en werden veertien overtredingen vastgesteld.
19/06 16u00  Scilla laat Icarus en baron de Caters opnieuw vliegen tijdens 32ste midzomerwandelingLiefhebbers weten dat heemkring Scilla altijd iets bijzonder maakt van haar midzomerwandeling. Paul en Guy Vekemans en hun crew van 65 medewerkers nemen naar verwachting achthonderd mensen mee voor een boeiende ‘vlucht’ door de luchtvaartgeschiedenis.
19/06 16u00  Ziet Antwerp na Van Damme nog een verdedigende sterkhouder vertrekken? Arslanagic zet zinnen op FenerbahçeDe kans is groot dat de achterlinie van Antwerp volgend seizoen een serieuze make-over krijgt. Daags na het vertrek van Jelle Van Damme raakte bekend dat ook Dino Arslanagic (26) zijn zinnen heeft gezet op een transfer.
19/06 15u45  Fiets gestolen terwijl zoontje (13) in ziekenhuis lag na zware valpartij: moeder zoekt getuigenAls 13-jarig jongetje naar het ziekenhuis moeten na een zware valpartij met de fiets is al niet leuk. Daarna nog eens moeten vaststellen dat je nieuwe fiets ook nog eens gestolen werd op de plaats van het ongeval terwijl je in het ziekenhuis lag, is helemaal sneu. Daarom is Krisje Francq, de mama van de 13-jarige Tommy, op zoek naar getuigen. “We hadden die fiets als verjaardagscadeau gegeven, hij was er zo fier op”, zegt ze.
19/06 15u45  Antwerp ziet na Van Damme nóg een verdedigende sterkhouder vertrekken: Arslanagic naar FenerbahçeDe achterlinie van Antwerp zal volgend seizoen een serieuze make-over krijgen. Daags na het vertrek van Jelle Van Damme is Dino Arslanagic (26) de volgende sterkhouder die de Bosuil verlaat. Hij kiest voor Turkse topclub Fenerbahçe.
19/06 15u45  Heibel over toeristische trekpleister: “Een schande hoe de tuin van het gerechtshof erbij ligt”De tuin van het Mechelse gerechtshof is sinds dit voorjaar helemaal verwilderd. Dit in schril contrast met de voorbije jaren, toen de tuin goed werd onderhouden en zelfs een pareltje was. De oorzaak van het probleem is een beslissing van Justitie om een nieuwe tuinaannemer aan te stellen. Het ministerie heeft nu wel erop aangedrongen om de tuin bij hoogdringendheid aan te pakken.
19/06 15u45  Nieuwe ophaalbrug is groter, slimmer en veiliger voor fietsersAcht maanden nadat de versleten ophaalbrug over de Turnhoutse Vaart op de grens van Retie en Mol-Postel werd afgebroken, is de kanaalovergang weer open. De nieuwe brug lijkt als twee druppels water op de oude. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen.
19/06 15u45  Kunstacademie neemt afscheid van versleten schoolDe stedelijke kunstacademie van Geel sluit het schooljaar komend weekend af met een expo van de afstudeerprojecten. Het hoofdstuk van de klassen in de oude basisschool in Sint-Dimpna is daarmee ook finaal afgesloten.
19/06 15u45  Man (19) geeft klappen toe, maar ontkent messteekHet Openbaar Ministerie heeft woensdag 18 maanden cel gevraagd tegen Kilian D. (19). De man stond terecht voor twee gevallen van slagen en verwondingen. Bij één van de feiten zou ook met een mes zijn uitgehaald, maar dat ontkende D. met klem.
19/06 15u45  Elise Mertens bereikt kwartfinales in Mallorca na winst tegen Samantha StosurElise Mertens (WTA 21) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales op het WTA-toernooi in het Spaanse Mallorca (gras/250.000 dollar).
19/06 15u30  Eilandje maakt zich op voor Triathlon FestivalIn en rond het Bonapartedok en het Willemdok gaat zondag het Port of Antwerp Triathlon Festival door. In het Bonapartedok begon de organisatie gisteren al aan het aanleggen van het ponton voor de zwemproef.
19/06 15u30  Meghan Markle vertelt voor het eerst over haar huwelijk met HarryWe zijn ondertussen meer dan een jaar verder, maar Meghan Markle heeft voor het eerst verteld over haar huwelijk met prins Harry… zij het wel in een audiogids. In Schotland loopt namelijk een tentoonstelling over hun trouwfeest.
19/06 15u30  Straffe transfer in Duitsland: Mats Hummels keert terug naar Dortmund (wel voor 38 miljoen euro)Borussia Dortmund heeft woensdagmiddag uitgepakt met een straffe transfer. Geel-zwart kaapt Mats Hummels (30) weg bij het almachtige Bayern München. Met de transfer zou 38 miljoen euro gemoeid zijn. Verdediger Hummels tekent voor drie jaar in Dortmund.
19/06 15u15  Neymar blijft drie Europese duels geschorstNeymar zal volgend seizoen de eerste drie Europese wedstrijden (van PSG?) moeten missen. De Braziliaanse stervoetballer ving bot in zijn beroepszaak bij de UEFA, zo raakte woensdag bekend.
19/06 15u15  Nederlands tankopslagbedrijf investeert 200 miljoen euro in Antwerpse havenHet Nederlandse tankopslagbedrijf Standic bouwt in de haven van Antwerpen een nieuwe opslagterminal voor chemische producten. Het gaat om een investering van 200 miljoen euro, zo kondigt Standic aan op zijn website.
19/06 15u15  Straffe transfer in Duitsland: Mats Hummels ruilt Bayern München opnieuw voor DortmundBorussia Dortmund heeft woensdagmiddag uitgepakt met een straffe transfer. Geel-zwart kaapt Mats Hummels (30) weg bij het almachtige Bayern München. Met de transfer zou 38 miljoen euro gemoeid zijn. Verdediger Hummels tekent voor drie jaar in Dortmund.
19/06 15u00  Vrouw die scooterrijder uit Balen doodreed, verschijnt voor rechter: “Ze had anderhalve fles champagne op”Een 42-jarige vrouw uit Eigenbrakel heeft zich woensdag in de Hasseltse politierechtbank moeten verantwoorden voor het veroorzaken van een ongeval waarbij Devid Cools (44) uit Balen omkwam. “Ze had anderhalve fles champagne op, sukkelde met stress door relatieproblemen en had medicatie genomen”, klinkt het bij het parket dat een voorwaardelijke gevangenisstraf en een jaar rijverbod vorderde.
19/06 15u00  Vliegtuigje neergestort langs E40In Walshoutem, een deelgemeente van Landen is woensdagnamiddag langs de E40 richting Luik een sportvliegtuigje neergestort. Dat meldt Sudpresse en wordt bevestigd door de brandweer van Landen.
19/06 15u00  Man probeert meisje te lokken met horlogeMaandag werden twee tienermeisjes in Domein de Renesse en aan de Wijngaardstraat in Malle al benaderd door respectievelijk een exhibitionist en een man die een foto van mannelijke geslachtsdelen toonde.
19/06 14u45  10 jaar zonder Yasmine: “Als ik aan haar denk, denk ik aan een vrolijke en plezante vrouw”Op dinsdag 25 juni zal het precies 10 jaar geleden zijn dat Yasmine uit het leven stapte. Tien jaar na haar dood dragen fans én collega’s haar nog steeds in het hart. Daarom is er morgen een muzikaal eerbetoon aan haar, in zaal Elckerlyc. Komende zondag zal ATV die show uitzenden. Vandaag blikken we terug op de muzikale carrière van Yasmine, samen met haar collega omroepsters en haar producer Eric Melaerts.
19/06 14u45  Levensreddende kreukelpaal twee keer platgewalst op zelfde plaatsOp de N14 tussen kringwinkel De Cirkel en Top Interieur gebeurde woensdagochtend een zwaar ongeval dat nog een gelukkige afloop kende dankzij de aanwezigheid van een kreukelpaal langs de gewestweg. Een chauffeur verloor de controle over het stuur en vlamde er recht op een verlichtingspaal. Op de N14 mag er maximaal 70 kilometer per uur worden gereden. De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet helemaal duidelijk. Gelukkig voor de bestuurder ging het om een kreukelpaal van de firma Safety Product uit Pulle/Olen, dat veilige verlichtingspalen produceert. De paal werd helemaal platgewalst en lag dwars over de gewestweg. Politie en ambulance kwamen ter plaatse, de brandweer moest niet worden opgeroepen. De chauffeur hield er enkel een polsblessure aan over. Op 26 februari 2018 werd op exact dezelfde plaats ook al eens een kreukelpaal aangereden en vervangen. Ook toen kwam de chauffeur met de schrik vrij.
19/06 14u30  Antwerp Pride vraagt De Wever om “stemmen uit extreme hoek” van antwoord te dienenOp de voorstelling van het programma van de jaarlijkse Antwerp Pride heeft organisator Bart Abeel Antwerps burgemeester en Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) opgeroepen om “de stemmen uit extreme hoek die steeds luider beginnen te klinken, van antwoord te dienen” en duidelijk te maken dat aan de rechten van de holebigemeenschap niet mag worden geraakt.
19/06 14u30  De hoogtepunten van de kleurrijke mannenmodeweek in Milaan op een rijtjeDe mannenmodeweek in Milaan, die plaatsvond van 14 tot 17 juni, stond bol van de kleuren. Zo ging Ralph Lauren voor bontgekleurde maatpakken, zagen de outfits bij Marni er dankzij de gerecycleerde plastic flessen wat carnavalesk uit en knalden de modellen bij DSquared2, Versace, het Belgische label Les Hommes en Philipp Plein gewoon van de catwalk. Dolce & Gabbana en Fendi zochten dan weer vooral inspiratie in de tropen. En bij Etro werd plaats gemaakt voor bohemien chic. Een overzicht van enkele hoogtepunten.
19/06 14u30  Buurt zet zich in voor canadapopulier: “Door het gesukkel van AG Vespa moet de boom verdwijnen”Bewoners van de Jan Olieslagersstraat in Deurne dienen bezwaar in tegen de kap van een oude canadapopulier. Zij beroepen zich op een verslag van een boomexpert die stelt dat de boom kan blijven.
19/06 14u30  “Als ik aan Hilde denk, denk ik aan een vrolijke en plezante vrouw”Op dinsdag 25 juni zal het precies 10 jaar geleden zijn dat Yasmine uit het leven stapte. Tien jaar na haar dood dragen fans én collega’s haar nog steeds in het hart. Daarom is er morgen een muzikaal eerbetoon aan haar, in zaal Elckerlyc. Komende zondag zal ATV die show uitzenden. Vandaag blikken we terug op de muzikale carrière van Yasmine, samen met haar collega omroepsters en haar producer Eric Melaerts.
19/06 14u30  79 auto’s gecontroleerd: 20.000 euro aan openstaande boetesBij een actie van de Antwerpse politie in Deurne, in samenwerking met de douane, zijn dinsdag 79 bestuurders gecontroleerd. Zes van hen hadden samengeteld een kleine 20.000 euro aan openstaande boetes staan. Drie van hen konden meteen betalen, drie anderen zijn hun auto kwijt.
19/06 14u30  Antwerp (of AA Gent?) uitgeloot tegen Roemeense team van Hagi in tweede voorronde Europa LeagueAntwerp is woensdagmiddag in Nyon uitgeloot tegen het Roemeense FC Viitorul in de tweede voorronde van de Europa League. De wedstrijden in de tweede voorronde worden gespeeld op 25 juli en 1 augustus.
19/06 14u30  Moeskroen hoeft dan toch niet van naam te veranderen na akkoord met PéruwelzRoyal Excel Moeskroen mag zijn naam behouden. De eersteklasser zou vanaf volgend seizoen opnieuw Royal Excel Moeskroen Péruwelz heten, maar die naamswijzing gaat niet door. Dat bevestigt de club woensdag op zijn website.
19/06 14u15  District vraagt stad om maatregelen te nemen tegen verkeersimpact na verbouwing DelhaizeHet district wil dat het stadsbestuur maatregelen neemt zodat de verbouwing van Delhaize Plantin geen extra verkeersdrukte veroorzaakt in Zurenborg.
19/06 14u15  Maand hinder op E19 door werken aan afritten Sint-Job en Kleine BareelVanaf 12 juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-‘t-Goor en Kleine Bareel in de richting van Antwerpen. De werken zullen een maand duren, tot 12 augustus. Het verkeer moet dan in beide richtingen over twee versmalde rijstroken.
19/06 14u15  David Goffin wint na valse start en stoot door naar kwartfinales in HalleDavid Goffin (ATP 33) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Duitse Halle (gras/2.081.830 euro). In de achtste finales versloeg Belgiës nummer één de Moldaviër Radu Albot (ATP 41) na een valse start in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-3 na 1 uur en 53 minuten tennis.
19/06 14u15  Alison Van Uytvanck moet koffers pakken in MallorcaAlison Van Uytvanck (WTA 57) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Spaanse Mallorca (gras/250.000 dollar).
19/06 14u15  COLUMN: Schoonselhof, waar geen enkel perk er hetzelfde uit zietHet was meer dan twintig jaar geleden dat ik er nog was geweest. Stom, want het Schoonselhof is een van de mooiste parken van de stad. Een van de rustigste ook. Op een enkele jogger en een jong koppeltje dat stiekem zat te smossen in het paviljoen bij de gesneuvelden van WO II van het Britse Gemenebest na, kwam ik er op een warme zondagavond helemaal niemand tegen. Op het bruggetje naar het kasteel is het oppassen dat je niet uitglijdt over de drek van een kolonie nijlganzen en de luiken van het 16de-eeuwse pand kunnen een nieuwe lik verf gebruiken. Maar de natuur is perfect onderhouden. En in dit seizoen met al dat versgemaaid gras ruikt het er nog machtig lekker ook, zeker na een stevige regenbui.
19/06 14u15  Noors stadje wil tijdzone afschaffenSommarøy, een vissersplaatsje in de Noorse provincie Troms, wil de eerste gemeente ter wereld worden zonder tijdsindicatie. Door de noordelijke ligging van het eiland gaat de zon niet onder van 18 mei tot ongeveer 26 juli, of maar liefst 69 dagen lang. Maar die ellenlange zomer heeft ook een keerzijde: van november tot januari is er geen zonnestraal te zien en komt ze zelfs niet op.
19/06 14u00  Raphael Holzhauser is tweede zomeraankoop van BeerschotBeerschot heeft zijn tweede aanwinst van de zomermercato beet. De 26-jarige Oostenrijker Raphael Holzhauser moet voor meer stabiliteit en rust op het middenveld zorgen.
19/06 13u45  Politiecontrole in station: dertig illegalen meegenomenDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft samen met de federale politie dinsdag een gerichte actie gehouden in het centraal station tegen de problematiek van transmigratie en overlast in de stationsbuurt. Er werden dertig illegalen opgepakt.
19/06 13u45  Brakrock strikt Californische punkrockiconenHet internationale muziekfestival Brakrock Ecofest heeft de Californische punkrockiconen Descendents kunnen strikken voor een optreden in Duffel.
19/06 13u30  Simao (Antwerp) staat dicht bij transfer naar AEK AtheneHet Belgisch avontuur van David Simao was van korte duur. De Portugese middenvelder was pas een half jaar geleden de eerste winteraankoop van Antwerp, maar staat nu alweer op vertrekken. AEK Athene moet zijn nieuwe bestemming worden.
19/06 13u15  Man die kinderporno naar ex stuurt, krijgt kans van rechterEen man uit Putte heeft van de strafrechter probatie-opschorting gekregen. De man stond terecht omdat hij een filmpje met kinderporno naar zijn ex-vriendin had doorgestuurd. “Een wansmakelijk filmpje waarin te zien was hoe twee minderjarige jongens seks hadden met een volwassen vrouw”, zei de openbare aanklager. “Met het doorsturen van zo’n beelden banaliseert hij kinderporno.”
19/06 13u15  David Simao (Antwerp) staat dicht bij transfer naar AEK AtheneHet Belgisch avontuur van David Simao was van korte duur. De Portugese middenvelder was pas een half jaar geleden de eerste winteraankoop van Antwerp, maar staat nu alweer op vertrekken. AEK Athene moet zijn nieuwe bestemming worden.
19/06 12u30  Moordpoging op kippenboer: schutters krijgen maximumstraf van twintig jaar celTwee Nederlanders die kippenboer Nick Leemans op 6 april 2017 op zijn erf in Rijkevorsel onder vuur namen, zijn elk veroordeeld tot de maximumstraf van twintig jaar cel. De chauffeur die het tweetal vervoerde, krijgt twaalf jaar cel. 'De daders zijn nu wel gekend, maar de waaromvraag blijft onbeantwoord', zegt meester Xavier Potvin namens de slachtoffers.
19/06 12u30  The Jane zakt in lijst van beste restaurants, hoop voor Peter GoossensHoewel de ranglijst van World’s Best 50 Restaurants pas volgende week wordt bekendgemaakt, lost de organisatie nu al de nummers 51 tot en met 120 van de beste restaurants ter wereld. En die brengt goed en slecht nieuws voor de Belgische culinaire toppers.
19/06 12u15  Schutters kippenboer krijgen maximumstraf van twintig jaar celTwee Nederlanders die kippenboer Nick Leemans op 6 april 2017 op zijn erf in Rijkevorsel onder vuur namen, zijn elk veroordeeld tot de maximumstraf van twintig jaar cel. De chauffeur die het tweetal vervoerde, krijgt twaalf jaar cel. 'De daders zijn nu wel gekend, maar de waaromvraag blijft onbeantwoord', zegt meester Xavier Potvin namens de slachtoffers.
19/06 12u15  Jonge Duivels op EK U21 op zoek naar een mirakel tegen Spanje: man van 20 miljoen moet het doenAlles of niets, de dood of de gladiolen: de Belgische beloften hangen in de touwen. Vanavond tegen Europees vicekampioen Spanje slaan ze terug of gaan ze definitief tegen de vlakte. Er móét gewonnen worden en dus wordt er vooral gekeken naar Dodi Lukebakio (21), het voorbije seizoen een revelatie in de Bundesliga. Eindelijk komt het eruit. “Anderlecht was mijn kindertijd.”
19/06 12u00  Mercedes: "Ook wij staan achter het F1-budgetplafond"Dat er vroeg of laat een budgetplafond zou komen in de F1, daar was iedereen het al lang over eens. Tot nu toe waren vooral de kleinere spelers vragende partij maar nu laat ook Toto Wolff weten dat Mercedes achter het idee van een budgetplafond staat.
19/06 11u45  Werknemer steelt voor 40.000 euro bij voedingsgroothandelAhmed L. uit Borsbeek en Andreas V.A. uit Nederland zijn veroordeeld tot respectievelijk een werkstraf van 240 uur en een celstraf van twaalf maanden met uitstel voor zes diefstallen bij Solucious, een groothandel in voedingsproducten in Bornem. In 2017 verdwenen er regelmatig paletten met goederen. Uiteindelijk betrapte de politie het tweetal op heterdaad.
19/06 11u45  Veertien gewonden na blikseminslag bij militaire oefening in OssendrechtBij een blikseminslag op een militair oefenterrein op de Ossendrechtse heide in Nederland, vlak over de grens met België, zijn 14 jongeren tussen 16 en 18 jaar gewond geraakt. Dat meldt de NOS woensdag.
19/06 11u45  Opmerkelijke beelden: Merkel trilt onophoudelijk tijdens volksliedDuits bondskanselier Angela Merkel ging dinsdag in Berlijn, bij een officiële ceremonie ter ere van het bezoek van de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Zelensky, hevig aan het trillen. Maar volgens haar entourage is er geen reden tot bezorgdheid: de bondskanselier zou last hebben gehad van uitdroging.
19/06 11u45  Leerkracht vervalst bewijs van goed gedrag en zedenDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Koen S. uit Duffel veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijke celstraf. De man had zijn bewijs van goed gedrag en zeden vervalst, omdat hij niet over een blanco strafregister beschikte.
19/06 11u45  Gepensioneerde postmeester schrijft thriller: “Mijn carrière leverde voldoende inspiratie”Dit voorjaar bracht R.J. Cros, pseudoniem voor Mechelaar Roger Crosiers (67), met Het Postfortuin zijn tweede boek uit. De thriller speelt zich af in de wereld van de postkantoren. Een wereld die de auteur als gepensioneerde postmeester door en door kent.
19/06 11u45  Zeven arrestaties in onderzoek naar brandstichtingen in Antwerpen-Noord en HobokenIn het onderzoek naar drie brandstichtingen van auto’s in Antwerpen-Noord en Hoboken, op 6 maart van dit jaar, zijn woensdagochtend zes mannen en een minderjarige opgepakt. Dat laat het parket van Antwerpen weten. De branden zijn wellicht gelinkt aan het drugsmilieu.
19/06 11u45  Tien vragen over de Facebook-munt ‘Libra’: “Op den duur zal een lening bij Facebook ook mogelijk zijn”Facebook heeft zijn plan uit de doeken gedaan voor de nieuwe cryptomunt die ze volgend jaar samen met een 30-tal andere multinationals lanceren: de Libra. Maar wat zul je daarmee kunnen kopen? Hoeveel zal die waard zijn? Of waarom wil Facebook in godsnaam een eigen munt? Tien vragen over de Facebookmunt.
19/06 11u45  Viersterrenhotel opent deze zomer in hartje Turnhout: honderdtal kamers, deels in beschermd monumentOver twee maanden opent op de Grote Markt in Turnhout het viersterrenhotel Corsendonk Turnova. Vanaf 1 juli is de ondergrondse parking beschikbaar, vanaf september wordt het winkelgedeelte ingevuld.
19/06 11u45  IN BEELD. Deze architecturale pareltjes zijn pure promo voor de fietsDe gloednieuwe fietsattractie Fietsen door de Bomen in het Limburgse Hechtel-Eksel, gebouwd door het Kempense staalconstructiebedrijf Smulders, lokte bij de opening afgelopen weekend heel wat enthousiaste fietsers. Ook in het buitenland gooide het unieke project hoge ogen. Fietsen door de Bomen is samen met 14 andere baanbrekende fietsinfrastructuurprojecten uit 9 verschillende landen geselecteerd voor de tweede Fiets Architectuur Biennale, die deze week van start ging in fietsstad Amsterdam. Bekijk een overzicht van alle geselecteerde projecten
19/06 11u45  Wordt bruin het nieuwe zwart? Bekende trendwatcher denkt alvast van welDe Nederlandse Lidewij Edelkoort, een van de bekendste internationale trendwatchers, voorspelt dat de kleur bruin stilaan de dominante positie van zwart in de modewereld zal overnemen. “Het is warmer dan grijs, beter dan zwart en sterker dan wit”, zegt ze daarover.
19/06 11u30  Eindstreep in zicht voor Turnova-project: viersterrenhotel opent op 19 augustusOver twee maanden opent op de Grote Markt in Turnhout het viersterrenhotel Corsendonk Turnova. Vanaf 1 juli is de ondergrondse parking beschikbaar, vanaf september wordt het winkelgedeelte ingevuld.
19/06 11u30  Moordpoging op kippenboer: drie Nederlanders krijgen celstraffen tot 20 jaarChauffeur Willem S. uit Etten-Leur en schutters Khalid B. en John L. uit Breda hebben celstraffen tot twintig jaar gekregen voor hun aandeel in de moordpoging op kippenboer Nick Leemans (28) uit Rijkevorsel.
19/06 11u30  Wordt bruin het nieuwe zwart? Bekende trendwatcher denkt van welDe Nederlandse Lidewij Edelkoort, een van de bekendste internationale trendwatchers, voorspelt dat de kleur bruin stilaan de dominante positie van zwart in de modewereld zal overnemen. “Het is warmer dan grijs, beter dan zwart en sterker dan wit”, zegt ze daarover.
19/06 11u15  Zes mannen en minderjarige opgepakt voor in brand gestoken auto’s in Antwerpen-Noord en HobokenIn het onderzoek naar drie brandstichtingen van auto’s in Antwerpen-Noord en Hoboken, op 6 maart van dit jaar, zijn woensdagochtend zes mannen en een minderjarige opgepakt. Dat laat het parket van Antwerpen weten.
19/06 11u15  Michel Platini opnieuw vrij na verhoor over toewijzing van WK voetbal aan Qatar: “Veel lawaai voor niets”Michel Platini heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het hoofdkantoor van de anticorruptie-eenheid van de gerechtelijke politie in Nanterre mogen verlaten. Dat heeft een journalist van het Franse persagentschap AFP ter plaatse vastgesteld.
19/06 11u00  Wegpiraat onder invloed onderschept tijdens controleactie tegen asociaal rijgedragTijdens een controleactie gericht tegen asociaal rijgedrag heeft de Antwerpse politie dinsdag een gevaarlijke bestuurder aan de kant gezet die onder invloed bleek van drank en drugs. Hij is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt.
19/06 11u00  Moordpoging op kippenboer: 3 Nederlanders krijgen celstraffen tot 20 jaarChauffeur Willem S. uit Etten-Leur en schutters Khalid B. en John L. uit Breda hebben celstraffen tot twintig jaar gekregen voor hun aandeel in de moordpoging op kippenboer Nick Leemans (28) uit Rijkevorsel.
19/06 10u45  Passagiers worden tegen plafond gekatapulteerd door turbulentieEen beetje turbulentie in het vliegtuig, dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt, maar deze passagiers kregen een extra portie. In de video zie je hoe mensen letterlijk tegen het plafond van het vliegtuig gekatapulteerd worden, en mensen beginnen te schreeuwen en te bidden. Het incident gebeurde enkele dagen geleden op een vliegtuig van Pristina in Kosovo naar Zwitserland. Enkele mensen raakten gewond, waaronder een steward.
19/06 10u45  Waasland-Beveren haalt nieuwe doelman Brent Gabriël bij Club BruggeDe 20-jarige doelman Brent Gabriël stapt van Club Brugge over naar Waasland-Beveren. Dat bevestigden de clubs woensdag officieel.
19/06 10u45  Bij aanleg Oosterweel wordt genoeg zand opgegraven om Antwerpen te bedekkenBij de graafwerken voor de aanleg van de Oosterweelverbinding komt een enorme hoeveelheid aan grond vrij. De schatting is dat er in Antwerpen alleen al acht miljoen kubieke meter aan zand en klei wordt opgegraven. En dat moet ergens naartoe.
19/06 10u30  COLUMN. Creatief fietsprotestSamen met een aantal vrienden en organisaties probeer ik om mensen op de fiets te krijgen en op die fiets te houden. We doen dat door positieve acties en evenementen. Niet omdat we groene freaks zijn maar omdat we denken dat een stad waar veel gefietst wordt leuker is om in op te groeien. Er zijn te veel dingen die mislopen in onze straten en ik moet regelmatig op mijn tanden bijten om mijn energie niet te verspillen met zagen en klagen, want eigenlijk werkt dat niet zo goed.
19/06 10u30  Deze zomer kun je films meepikken op het dak van de Moulin RougeTijdens de zomer duiken steevast overal pop-upcinema’s op, maar eentje vindt op een wel heel bijzondere locatie plaats: het dakterras van het bekende Parijse cabaret Moulin Rouge. Vanaf 10 juli kun je daar terecht voor een flinke portie film.
19/06 10u00  “Tieten zijn nog op wintervakantie” Body shaming tiert welig op het internetBody shaming, kritiek geven op het uiterlijk van iemand, wordt een steeds groter probleem. Want veel mensen delen hun hele leven op het internet, en zijn zo makkelijke slachtoffers voor pesters. Vooral jongeren zijn heel vatbaar voor die kritiek, met een negatief zelfbeeld tot gevolg. De Antwerpse Martyna, maakt het vaak mee, en kan er over getuigen.
19/06 10u00  DISCUSSIE. Luchthaven weigert belastingen aan stad Antwerpen te betalen… wat nu?De stad Antwerpen eist 233.668 euro aan achterstallige vestigingstaks van de luchthaven van Deurne. Exploitant Egis betwist de taxatie en stapt naar de rechtbank. Wat moet er volgens jou gebeuren? Vind je dat de luchthaven nu nog recht heeft op overheidssubsidies? Is die situatie houdbaar?
19/06 09u45  Standard is Luyindama definitief kwijt: Galatasaray licht aankoopoptieChristian Luyindama verkast definitief naar Galatasaray. De 25-jarige verdediger werd door Standard sinds januari uitgeleend. Daar hing toen een prijskaartje van 3 miljoen euro aan vast, met een optie van 6 miljoen. Door problemen omtrent de Financial Fairplay regelgeving moesten de Turken wachten om Luyindama definitief over te nemen, maar inmiddels zijn die van de baan en heeft de Turkse topclub de aankoopoptie in het huurcontract van de Congolese verdediger gelicht.
19/06 09u45  Kijklustigen happen stof om gestrande Britse helikopter te zien vertrekkenDe Britse Puma-helikopter die zondag een noodlanding moest maken in een veld in Kasterlee is weer vertrokken. Na het herstellen van defecte sensoren koos het toestel dinsdagmiddag onder grote belangstelling weer het luchtruim richting Groot-Brittannië. Na een check van alle apparatuur aan boord, steeg het toestel op, maar dat gebeurde niet zonder een gigantische wolk stof en zand uit de wei achter te laten. Alle toeschouwers in de onmiddellijke buurt werden getrakteerd op een laagje zand. Ook de auto’s in de straat zagen er nadien lief uit.
19/06 09u45  Fans van Beyoncé zijn boos op Taylor Swift en haar nieuwe videoclipTaylor Swift is terug van weggeweest en pakt uit met een opvallende clip voor haar nieuwe single ‘You need to calm down’, maar dat is niet naar de zin van de fans van Beyoncé. Zij beschuldigen er haar van de clip van Beyoncé’s nummer ‘Party’ te hebben gekopieerd.
19/06 09u45  30 cruiseschepen stoten bijna evenveel zwavel uit als 200.000 auto’s in de stadDe dertig zeecruiseschepen die in 2017 in Antwerpen zijn aangemeerd, hebben bijna evenveel zwavel uitgestoten als alle geregistreerde auto’s in Antwerpen samen. Een te hoge zwaveluitstoot kan leiden tot longkanker, astma en hart- en vaatziekten.
19/06 09u30  Verwondingen Geraint Thomas vallen mee na zware val, de Tour komt niet in het gedrang: “Ik ben echt helemaal oké”Geraint Thomas van Team Ineos komt uiteindelijk relatief ongeschonden uit zijn zware val in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland (WorldTour), waardoor hij moest opgeven. Thomas werd naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek maar de 33-jarige Welshman komt ervan af met een schaafwonde op zijn rechterschouder en een snijwonde boven zijn rechteroog. Tot grote opluchting van zijn ploeg heeft hij voorts geen verdere verwondingen opgelopen en lijkt dus niets de deelname van de titelverdediger in de Tour de France in de weg te staan.
19/06 09u30  Brazilië ziet drie (!) doelpunten afgekeurd en kan daardoor niet winnen op Copa America, fans jouwen Gouden Kanaries uitBrazilië is in zijn tweede groepsmatch op de Copa America niet verder geraakt dan 0-0 tegen Venezuela. De videoscheidsrechter (VAR) speelde een opvallende rol in Salvador door twee doelpunten van de Seleçao af te keuren, een derde doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd. De Gouden Kanaries blijven (mee) op kop in hun poule maar werden bij het eindsignaal uitgejouwd door de eigen fans.
19/06 09u15  De ene ex-Antwerpcoach na de andere: Gevaert volgt Van Acker op bij DeinzeSK Deinze (eerste amateurklasse) heeft coach Regi Van Acker ontslagen. Hij wordt opgevolgd door de 50-jarige David Gevaert die oorspronkelijk bij SK Ronse aan de slag zou gaan maar daar door een clausule weg kan. Gevaert tekende gisteren een overeenkomst voor twee seizoenen. Zowel Van Acker als Gevaert hebben een verleden als coach bij Antwerp.
19/06 09u15  Antwerp begint er weer aan (met Buta en één keeper)Ook voor Antwerp kan het seizoen weer beginnen. Vandaag en morgen staan de fysieke testen op het programma. Op de club worden de spelers gescreend, onder meer via kracht-, sprong- en lenigheidstesten. Elders mogen ze ook nog de loopband op om hun basisconditie te testen, om te tonen dat ze hun individuele programma’s hebben gevolgd – al waren die gezien de korte vakantieperiode en nood aan rust nog vrij beperkt. Morgennamiddag is er de eerste veldtraining.
19/06 09u00  Ook Antwerp toont interesse in VanheusdenStandard hoopt nog altijd om Zinho Vanheusden (19) definitief over te nemen van Inter. Maar de gesprekken met de Italiaanse topclub over de megatransfer – de Rouches zijn bereid om tussen de 18 en 20 miljoen euro neer te tellen – liggen momenteel even stil. Het is nog altijd de wens van alle partijen dat de centrale verdediger, op dit moment revaliderend van een knieblessure, naar Standard trekt, maar het optimisme over de doorgang ervan is ietwat verminderd. Er zijn overigens ook kapers op de kust, Belgische zelfs. Intussen heeft ook Antwerp zich bij het kransje geïnteresseerden voor Vanheusden gevoegd. Zeker na het vertrek van Jelle Van Damme kunnen ze daar nog wel wat versterking achterin gebruiken. Of Vanheusden een realistische piste is voor de Great Old, is de vraag.
19/06 09u00  ‘1 jaar gratis’ komt terug, maar met nieuwe presentatoren: de quiz die zelfs dommeriken kunnen winnenAlles komt terug, zeker op tv: Eén haalt 1 jaar gratis namelijk vanonder het stof, de populaire quiz waarbij de winnaar het nettojaarloon van de meest verdienende deelnemer krijgt. “En waarvoor je niet veel hoeft te weten om te winnen.”
19/06 09u00  Grote groep Belgen zit nog niet op trein van online bankierenHoewel banken massaal de kaart van de digitalisering trekken, is een hele groep niet mee met die evolutie. Rondvraag leert dat bij ING een kleine 40 procent van de klanten nog niet online bankiert. Bij KBC doet een kwart zijn bankzaken alleen via het kantoor, schrijft De Morgen woensdag.
19/06 09u00  Nana Ampomah (Waasland-Beveren) kiest voor Club BruggeWordt Nana Ampomah (23) de tweede zomeraanwinst van Club Brugge? De winger van Waasland-Beveren heeft zelf alvast voor blauw-zwart gekozen en wacht nu op het akkoord tussen de clubs, die later deze week samenzitten.
19/06 08u45  Glenn Claes keert niet terug naar KV Mechelen en kiest voor VirtonKV Mechelen neemt afscheid van Glenn Claes. De 25-jarige middenvelder was afgelopen seizoen uitgeleend aan reeksgenoot Lommel, maar keert niet terug naar zijn moederclub en vertrekt definitief naar promovendus Excelsior Virton. Hij ondertekende dinsdag een contract voor 2 + 1 jaar.
19/06 08u30  Vijftigtal vrijwilligers zoeken naar gsm van vermiste ThéoDe zoektocht in Byron Bay naar de al bijna drie weken vermiste Belg Théo Hayez (18) gaat onverminderd voort. Woensdag zochten een vijftigtal vrijwilligers onder meer naar de gsm van de jongen, nadat de politie hen een foto bezorgde van hoe het type smartphone eruitziet.
19/06 08u15  Brazilië ziet drie (!) doelpunten afgekeurd en kan daardoor niet winnen van VenezuelaBrazilië is in zijn tweede groepsmatch op de Copa America niet verder geraakt dan 0-0 tegen Venezuela. De videoscheidsrechter (VAR) speelde een opvallende rol in Salvador door twee doelpunten van de Seleçao af te keuren.
19/06 08u15  Cruiseschepen in Antwerpen stoten bijna evenveel zwavel uit als alle auto’s samenDe dertig zeecruiseschepen die in 2017 in Antwerpen zijn aangemeerd, hebben bijna evenveel zwavel uitgestoten als alle geregistreerde auto’s in Antwerpen samen. Een te hoge zwaveluitstoot kan leiden tot longkanker, astma en hart- en vaatziekten.
19/06 08u15  Vlaamse fiscale regularisatie flopt over de hele lijnVlaanderen hoopte jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan ontdoken belastingen te innen om de hervorming van de erfenisrechten te financieren. Maar dat is niet gelukt. Dat is slecht nieuws voor de volgende Vlaamse regering, schrijft De Tijd woensdag.
19/06 08u00  Procureur: “Doe verplicht drugstest bij elke politiecontrole”Bij iedere politiecontrole zou er een drugstest moeten gebeuren. Dat zegt procureur des Konings Filiep Jodts in De Morgen en Het Laatste Nieuws.
19/06 08u00  VBO waarschuwt: “Strengere klimaatdoelstellingen voor België zijn niet realistisch”De klimaatdoelstelling die België door Europa is opgelegd halen wordt erg moeilijk, en een verhoging van de ambities is al helemaal niet realistisch. Dat zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen.
19/06 08u00  Trump trapt campagne voor tweede ambtstermijn af: ‘Keep America Great’De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdagavond in Orlando (Florida) officieel de aftrap gegeven voor zijn verkiezingscampagne. In 2020 gaat hij voor een tweede ambtstermijn. Zijn eerste campagnespeech benadrukte het goede werk dat hij in zijn eerste 2,5 jaar geleverd heeft. ‘De hele wereld is jaloers op onze economie, misschien de beste economie die we ooit in de geschiedenis van ons land hebben gehad.’
19/06 08u00  Hele dag onweersbuien verwacht: code geel van ’s ochtends tot ’s avondsHet KMI verwacht woensdag onweersbuien in de voormiddag én in de namiddag. Daarom geldt in het hele land van ’s ochtends tot ’s avonds code geel.
19/06 07u15  Pakjesbezorger laat iets meer achter dan pakje alleen, maar wordt op heterdaad betraptDeze Australische pakjesbezorger uit Bendigo heeft meer achtergelaten aan de voordeur dan oorspronkelijk de bedoeling was. De jongeman moest zodanig dringend naar het toilet dat hij gewoon besloot om zijn behoefte in een bloempot te doen. Wat hij niet wist, is dat alles werd opgenomen op bewakingsbeelden. Nadat zijn werkgever, Australia Post, zich geëxcuseerd had voor het incident, werd de man ook ontslagen.
19/06 06u30  Rechter die vluchtmisdrijf pleegde, reageert: “Ik zal de gevolgen aanvaarden”Caroline M., de Antwerpse rechter die vorige week in dronken toestand op geparkeerde voertuigen botste en vluchtmisdrijf pleegde, heeft voor het eerst gereageerd op de zaak. “Ik zal de gevolgen aanvaarden.”
19/06 05u15  Een op drie zelfstandigen neemt nooit volle week vakantieHet werk van een zelfstandige is nooit gedaan en bijgevolg zijn vakanties kort en zeldzaam. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstenbedrijf Acerta. Dat klinkt de Antwerpse Evelien Jansen en Emma Bocket, beiden 33 en freelancer, erg bekend in de oren. Daarom organiseren zij nu voor de vierde keer Business Over Borders, waarbij een tiental ondernemers samen werken onder de Portugese zon.
19/06 05u15  Laat het gras maar groeien? Beter voor het milieu, maar ons gemaaid gazon geven we niet zomaar opHet is klimaatrobuust en goed voor de beestjes: daarom is er tegenwoordig zo veel aandacht voor ecologisch tuinieren en natuurlijk berm- en groenbeheer. ‘Laat het gras maar groeien’ dus, maar niet iedereen is ervoor te vinden. “Bij een modern huis past een strakke tuin. En vaak is het ook een kwestie van budget.”
19/06 05u15  Vissersdorp vult de straten met lekkernijen tijdens jaarlijkse Vis- en FolkloredagenHet oude vissersdorpje Mariekerke wordt op zaterdag 22 en zondag 23 juni weer het centrum van de vis. Tijdens de Vis- en Folkloredagen vind je er in kraampjes en viskramen in de straten de meest uiteenlopende visbereidingen. Publiekstrekker is ook deze keer de vismijn.
19/06 05u15  Ampomah (Waasland-Beveren) kiest voor Club BruggeOdilon Kossounou. U was hem mogelijk al vergeten, maar de 18-jarige Ivoriaanse centrale verdediger werd vorige maand – toen Philippe Clement er zelfs nog niet was – de eerste inkomende transfer van Club Brugge, dat 3 miljoen voor het talent betaalde. Nana Opoku Ampomah moet de volgende worden.
19/06 05u15  Steve Colpaert (Antwerp) wil weg uit kooi die niet van goud bleek te zijn: “Frustrerend dat ik twee jaar verloor”Royal Antwerp FC trekt donderdag met een eerste training zijn voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar op gang. Niet op het appel: Steve Colpaert. De bijna 33-jarige centrumverdediger zit al twee jaar in de beloftekern en gaat zijn laatste contractjaar in, maar hoopt deze zomer op een nieuwe uitdaging. “Ik wil inleveren op mijn loon om weer te kunnen voetballen. Daar ben ik nog veel te ambitieus voor.”
19/06 05u15  Rechter die vluchtmisdrijf pleegde, reageert: “Dit had niet mogen gebeuren”Caroline M., de Antwerpse rechter die vorige week in dronken toestand op geparkeerde voertuigen botste en vluchtmisdrijf pleegde, heeft voor het eerst gereageerd op de zaak. “Ik zal de gevolgen aanvaarden.”
19/06 05u15  STANDPUNT. Vervuilende cruiseschepen: niets doen staat haaks op Antwerps milieubeleidOoit werden cruiseschepen in Antwerpen ingehaald als koningen. Nu zien steeds meer Antwerpenaren de drijvende hotels als de grootste vervuilers van de stad. Hoe moet het verder met het cruisetoerisme in de stad?
19/06 05u15  Elektrische wereldprimeur: bootmannen Brabo krijgen ‘Tesla op het water’Vergeet waterstof (voorlopig). In de nabije toekomst vaart bootmannen- en dokloodsenbedrijf Brabo met een volledig elektrische schuit. Die gaat een hele werkshift lang mee en het bedrijf wil ongeveer de helft van zijn vloot elektrisch maken. Ook een aantal kadegebouwen wordt totaal vernieuwd.
19/06 05u15  Oscare licht woonzorgcentra in over gevaren van de zon: senioren maken het smerig deze zomerNet zoals jonge kinderen hebben ook senioren een dunne, gevoelige huid. Daarom is het belangrijk dat ze zich voldoende beschermen tegen de zon door zonnecrème te smeren. Met die boodschap en de Smerig-campagne trekt Oscare vzw, een nazorgcentrum voor personen met brandwonden, richting de woonzorgcentra van het Zorgbedrijf.
19/06 05u15  Karim Bachar gevraagd om derde sp.a-schepen te worden in AntwerpenAntwerps sp.a-gemeenteraadslid Karim Bachar is door sp.a-voorzitter Meeuws gevraagd om de derde schepen te worden. Hij vraagt bedenktijd, maar volgens enkele bronnen binnen sp.a wijst hij het mandaat niet langer af.
19/06 05u15  Staircase is zomerbar, tattooshop en kunsttempel tegelijkMet Radio Minerva aan de ene kant en horecazaken An’s Hoeve en de Zeester aan de andere, heeft Staircase buren die behoren tot het vaste meubilair van Sint-Anneke Plage. De artistieke zomerbar lijkt hier een vreemde eend in de bijt. Maar initiatiefneemster Enea Derboven ziet dat zo niet. “Hier geen hipstergedoe en geen hokjes.”
19/06 05u15  Inwoners feesten met Heggerock en dorpsbarbecueDe omgeving van de Heggekapel in Poederlee (Lille) staat van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni weer in het teken van de jaarlijkse Heggefeesten. De vzw Hegge en Landelijke Gilde van Poederlee zetten de succesformule van het voorbije jaar verder. Vorig jaar werd het oude festival Heggerock al nieuw leven ingeblazen. Vrijdag 21 juni start om 20u de tweede editie van het vernieuwde Heggerock met optredens van singer-songwriter Jorsi uit Wechelderzande, de Lilse groep Papaver en Barking Bruce, de covergroep die de Clash of the Coverbands won. De toegangsprijs voor Heggerock bedraagt zeven euro. Op zaterdag 22 juni zijn families en vrienden om 12u welkom op de picknick Bokes aan de Hegge, gevolgd door een paap- en kubbtoernooi, volksspelen en kindergrime. De bezoekers kunnen om 17u ook deelnemen aan een dorpsbarbecue. Op zondag 23 juni om 9u trekt de jaarlijkse sacramentsprocessie van de parochiekerk in Poederlee naar de Heggekapel. Aansluitend vindt aan de kapel een openluchtmis plaats. Bij slecht weer is er een eucharistieviering in de tent zelf. Aansluitend is er een markt met lokale verenigingen. De bezoekers kunnen zondag doorlopend genieten van verschillende bieren.
19/06 05u15  Poedertje in de drinkbus? Laat eerst uw DNA analyseren en u krijgt het gepaste voedingssupplementHet ziet groen omdat er broccoli in verwerkt zit en het heeft de verfrissende smaak van watermeloen. Maar wat het eerste ‘nutrigenomische voedingssupplement’ van de start-up 4Gold uit Grobbendonk echt speciaal maakt: het is wereldwijd het allereerste poeder dat exact past bij uw genen. Nadat uw DNA geanalyseerd is, krijgt u dus het gepaste poeder in uw drinkbus.
19/06 05u15  Gemeente stopt overeenkomst voor uitbreiding OCMW-campusDe gemeenteraad heeft goedkeuring gegeven om de overeenkomst met het architectenbureau Rooilijn te beëindigen. Die was aangegaan voor de bouw van een lokaal dienstencentrum op de OCMW-campus.
19/06 05u15  Maandelijkse acties houden school netjes en properAlle honderd kinderen van basisschool De Zonnewijzer aan de Grote Baan in Ravels hebben zich een volledig schooljaar ingezet om hun school op elk moment netjes en proper te houden.
19/06 05u15  COLUMN. Op z’n BoalsIn zijn boeiende boek ‘Van de kaart’ over geografische ongerijmdheden kan de Britse auteur Alastair Bonnett natuurlijk niet om onze enclavetweeling Baarle-Hertog-Nassau heen. Hij gaat zich zelfs ter plekke van de eigenaardige situatie vergewissen en komt tot de volgende vaststelling: “Afgezien van de grillige grenzen valt er in Baarle niet zo veel te beleven”. Oelala, laat dat toch vooral die van Boal niet horen. Ik beging ooit de stommiteit om precies dezelfde opmerking op te werpen in een gesprek met toenmalig burgemeester Fons Cornelissen, op wie gezien zijn leeftijd en goedmoedige inborst eerder de term burgeropa dan burgervader van toepassing was. Met ingehouden verontwaardiging klonk het: “Ik zal je wel eens rondleiden!”
19/06 05u15  25 jaar Pennenzakkenrock: “Het festival is ontstaan in mijn klaslokaal”Al 25 jaar is Pennenzakkenrock voor duizenden kinderen de ideale afsluiter van het schooljaar. Ruim duizend medewerkers zijn tijdens het festival in de weer om de jonge bezoekers een leuke dag te bezorgen. De lokale verwevenheid met Mol-Rauw bestaat nog altijd.
19/06 05u15  Toppers maken affiche Reggae Geel compleetMet de Rockers, Burna Boy, Marcia Griffiths en Beenie Man heeft Reggae Geel zijn affiche voor de editie van 2 en 3 augustus aangevuld met enkele topartiesten in hun genre.
19/06 05u15  Vlaamse overheid lanceert Mobiscore bij gezin in Lier thuis: “We hadden onze score hoger ingeschat”Iedere woning in Vlaanderen heeft sinds dinsdag een Mobiscore. Geen paniek, het is niet het zoveelste cijfertje dat u als verkoper op kosten jaagt. De score geeft aan hoe goed voorzieningen bereikbaar zijn vanop dat adres. Het Vlaams Departement Omgeving lanceerde de Mobiscore in de woning van een gezin in Lier.
19/06 05u15  Serviceclub Kiwanis is heel erg gulTijdens haar jaarlijkse zomerfestijn overhandigde Kiwanis Lier 2 Neten ruim 32.000 euro aan tien goede doelen uit Lier en omgeving. Het grootste bedrag (12.068 euro) ging naar Don Bosco Vremde en Lier, dat jongeren opvangt en begeleidt naar zelfstandigheid. Kleinere bedragen gingen naar Iona, Hannibal, Oscare, Stichting Pelicano, Tejo, Maggie Program, Beyond the Moon, Basket G Team Nijlen en Marjan.
19/06 03u15  Bouwbedrijf print huis in 3D: Beneens is kandidaat voor Prijs OndernemenBouwbedrijf Beneens uit Olen is de zevende kanshebber op de Prijs Ondernemen 2019. Die award wordt later dit jaar uitgereikt door de Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.
19/06 00u15  Pro League schuift veelbesproken deadline in alle stilte twee weken op, BAS krijgt wat ademruimteDe Pro League heeft in alle stilte de deadline voor de seizoensafsluiting met twee weken opgeschoven. De uitslagen van de wedstrijden en de eindrangschikking van het profvoetbal zijn vanaf nu definitief op 15 juli volgend op het einde van het seizoen. Voordien konden profclubs maar tot 1 juli nog in een andere reeks geplaatst worden.
18/06 23u45  Gigantische lading van 16,5 ton cocaïne onderschept in VSIn de haven van de Amerikaanse stad Philadelphia is dinsdag een gigantische lading cocaïne onderschept die mogelijk voor Europa bestemd was. In zeven containers aan boord van het containerschip MSC Gayane troffen de federale onderzoekers maar liefst 16,5 ton cocaïne aan. Ter vergelijking: in Antwerpen werd in heel 2018 zo’n 50 ton in beslag genomen.
18/06 23u30  Marta bezorgt Brazilië met historische treffer de zege tegen Italië op WK vrouwenvoetbalItalië, Australië en Brazilië hebben zich dinsdagavond op de slotspeeldag in groep C geplaatst voor de achtste finales van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk.
18/06 23u30  Frankrijk wint op EK U21 ondanks twee (!) strafschopmissers tegen Engeland, en dat is slecht nieuws voor BelgiëFrankrijk heeft dinsdag op de eerste speeldag in groep C van het EK voetbal voor beloften (U21) in Italië met 1-2 gewonnen van Engeland. Nog in groep C won Roemenië met 4-1 van Kroatië.
18/06 23u00  Rangers van Steven Gerrard tegen Pristina of St Joseph’s in eerste voorronde Europa LeagueDinsdag is er in Nyon geloot voor de eerste voorronde van de Europa League. Het Schotse Glasgow Rangers, gecoacht door Steven Gerrard, treft het Kosovaarse FC Pristina of het Gibraltarese St Joseph’s.
18/06 23u00  Politie vraagt om aangifte te doen: viezerik valt schoolmeisjes lastigDe politiezone Voorkempen kreeg maandag twee aangiftes binnen die mogelijk te maken hebben met elkaar.
18/06 22u45  Verwondingen Geraint Thomas vallen mee na zware val, de Tour komt niet in het gedrang: “Frustrerend maar er is nog tijd”Geraint Thomas van Team Ineos komt uiteindelijk relatief ongeschonden uit zijn zware val in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland (WorldTour), waardoor hij moest opgeven. Thomas werd naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek maar de 33-jarige Welshman komt ervan af met een schaafwonde op zijn rechterschouder en een snijwonde boven zijn rechteroog. Tot grote opluchting van zijn ploeg heeft hij voorts geen verdere verwondingen opgelopen en lijkt dus niets de deelname van de titelverdediger in de Tour de France in de weg te staan.
18/06 22u15  Rock@Edegem viert twintigste verjaardag met De MensHet gratis festival Rock@Edegem luidt de officiële start van de Edegemse zomer in. Op 29 en 30 juni zorgen dj’s en muziekbands voor de twintigste maal voor een stevig gevuld Gemeenteplein.
18/06 22u15  Vrouw (33) sterft bij brand in flat in Sint-NiklaasEen 33-jarige vrouw is dinsdagavond om het leven gekomen in Sint-Niklaas bij een brand in een appartement boven de Fiat-garage in de Oude Molenstraat. De precieze omstandigheden van haar overlijden zijn voorlopig nog onduidelijk.
18/06 22u15  Celtic Glasgow-FK Sarajevo is grootste affiche in eerste voorronde Champions LeagueDe loting voor de eerste voorronde van de Champions League 2019-2020 dinsdag in Nyon heeft Celtic Glasgow tegen FK Sarajevo als grootste affiche opgeleverd. Beide ploegen zijn, in respectievelijk Schotland en Bosnië-Herzegovina, kampioen van hun land.
18/06 22u00  Jongeren zorgen met Plateau hele zomer lang voor evenementen op Transit MVijf Mechelse jongeren openen dit weekend pop-upevenementenlocatie Plateau op jongerenzone Transit M. Een hele zomer lang zullen er ieder weekend evenementen plaatsvinden. “Dit is een mooie aanvulling op het al bestaande aanbod”, klinkt het.
18/06 22u00  26-jarige amateurrenner Joren Touquet overleden in zijn slaap, in juli zou hij hartoperatie ondergaanDe wielerwereld wordt alweer opgeschrikt door een tragisch overlijden van een jonge renner: de 26-jarige Joren Touquet uit Wevelgem overleed tijdens een vakantie met zijn vriendin in Tenerife. Dat meldt zijn ploegleider van het Wielerteam Decock - Van Eyck - Devos Capoen, waarvoor de West-Vlaming uitkwam bij de elite zonder contract. Hij sukkelde al met hartproblemen en zou in juli hartoperatie ondergaan...
18/06 21u30  Zelfmoordaanslagen rebellen in Syrië lokken nieuwe golf van luchtaanvallen uitSyrische rebellen hebben dinsdag zelfmoordaanslagen gepleegd op stellingen van de regeringstroepen in de provincie Hama. Dit heeft zware luchtaanvallen uitgelokt op gebieden onder controle van strijders van de oppositie in het noordwesten van Syrië, zo hebben activisten en een ngo gezegd.
18/06 21u30  OH Leuven maakt schoon schip en neemt afscheid van ervaren spelers Gorius, Dequevy en DaeseleireOud-Heverlee Leuven gaat niet verder met de ervaren spelers Julien Gorius, Joeri Dequevy en Dimitri Daeseleire. Dat maakte de Vlaams-Brabantse 1B-club dinsdag bekend. OHL maakt schoon schip met het oog op volgend seizoen.
18/06 21u30  KV Mechelen haalt een slag thuis: voorzitter van matchfixingproces bij BAS wel degelijk gewraaktHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft Herman Huygens officieel gewraakt, Huygens was de voorzitter van de drie arbiters die moeten oordelen over vermeende competitievervalsing in KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018. Een college moest zich buigen over het wrakingsverzoek van KV Mechelen en volgt nu dus die redenering. Eerder waren daar al berichten over verschenen maar die wraking is nu pas officieel. Het BAS zal nu binnen de vijf dagen een nieuwe voorzitter van het arbitragecollege aanstellen.
18/06 21u15  Zware straffen voor jonge daders voor foltering van en moord op ValentinHet assisenhof van Luik heeft dinsdag Alexandre Hart (21) en Belinda Donnay (22) veroordeeld tot levenslang voor de moord op Valentin Vermeesch in de nacht van 26 op 27 maart 2017. Killian Wilmet (18) kreeg een gevangenisstraf van 29 jaar, Loïck Masson (23) kreeg 27 jaar cel en de 22-jarige Dorian Daniels 25 jaar.
18/06 21u15  OH Leuven neemt afscheid van Gorius (ex-KV Mechelen), Dequevy en Daeseleire (ex-Antwerp)Oud-Heverlee Leuven gaat niet verder met de ervaren spelers Julien Gorius, Joeri Dequevy en Dimitri Daeseleire. Dat maakte de Vlaams-Brabantse 1B-club dinsdag bekend. OHL maakt schoon schip met het oog op volgend seizoen.
18/06 21u15  Politie vraagt om directe aangifte te doen: viezerik valt schoolmeisjes lastigDe politiezone Voorkempen kreeg maandag twee aangiftes binnen die mogelijk te maken hebben met elkaar.
18/06 21u15  Halle Zomert volgt vrijdag Halle Proeft opTussen 15.30u en middernacht verandert het dorpsplein rond de kiosk in Halle-Zoersel komende vrijdag 21 juni in één gigantisch gezellige proefplaneet. Halle Zomert volgt dan Halle Proeft op.
18/06 21u15  Kasseien Leopoldslei liggen vast: “Karakter van de straat blijft behouden”De Leopoldslei die de Bredabaan met de Lage Kaart verbindt, kreeg zopas een nieuwe slemlaag over de kasseien. Die moet de kasseien vastleggen. Aan het uitzicht zal niets veranderen.
18/06 21u15  Voorzitter van matchfixingproces bij BAS wel degelijk gewraakt na verzoek van KV MechelenHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft Herman Huygens officieel gewraakt, Huygens was de voorzitter van de drie arbiters die moeten oordelen over vermeende competitievervalsing in KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018. Een college moest zich buigen over het wrakingsverzoek van KV Mechelen en volgt nu dus die redenering. Eerder waren daar al berichten over verschenen maar die wraking is nu pas officieel. Het BAS zal nu binnen de vijf dagen een nieuwe voorzitter van het arbitragecollege aanstellen.
18/06 21u15  Maria Sharapova wint eerste wedstrijd sinds januari en treft nu Kerber, die Bonaventure uitschakelde in drie setsMaria Sharapova (WTA 85) heeft dinsdag op het WTA-toernooi van Mallorca (gras/250.000 dollar) haar eerste wedstrijd na vijf maanden afwezigheid winnend afgesloten. Ze haalde het na 1 uur en 29 minuten van de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 46) met 7-6 (10/8) en 6-0.
18/06 21u00  BMW roept ruim half miljoen wagens terugBMW roept wereldwijd zo’n 560.000 auto’s terug naar de garage wegens corrosierisico aan een koppelstuk van een elektrische leiding in de koffer. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse autobouwer bevestigd.
18/06 21u00  Johnson zit ook na tweede stemronde nog gebeiteldBoris Johnson zit nog steeds op koers naar Downing Street 10. Tijdens de tweede ronde van de Conservatieve voorzittersverkiezingen kon hij dinsdagavond 126 van de 313 Tories overtuigen. Eén kandidaat, de voormalige brexitminister Dominic Raab, valt af.
18/06 21u00  Van Langenhove belooft gewoon vooraan te zetelenDries Van Langenhove is niet onder de indruk van de Franstalige bezwaren tegen zijn plaats naast de Kamervoorzitter tijdens de installatievergadering van de Kamer donderdag. Hij is van plan gewoon vooraan te zitten, zoals het reglement voorschrijft.
18/06 21u00  Yellow Tigers stunten nu ook in Turkije in Women’s Nations LeagueIn hun dertiende wedstrijd in de Nations League volleybal hebben de Yellow Tigers (FIVB 19) dinsdag in de hoofdstad Ankara Turkije (FIVB 12) geklopt met 3-1 (25-27, 26-24, 25-21 en 25-23). De Turken moeten daardoor hun leidersplaats in de Nations League afstaan aan Brazilië.
18/06 21u00  Aanleg rotonde Ternesselei in Wommelgem begint op 6 augustus (maar Groen wil plannen bijsturen)De aanleg van de grote rotonde op het drukke kruispunt van de Ternesselei met de Van Tichelenlei en Nijverheidsstraat begint op 6 augustus. Intussen probeert Groen met een petitie de fietsers alsnog voorrang te geven op de rotonde, want die verliezen ze straks.
18/06 21u00  Telenet waarschuwt voor nieuwe manier van oplichting: “Zeer inventief en hardnekkig”Zowel Telenet als het Centrum voor Cybersecurity België waarschuwen voor een nieuwe manier van phishing: malvertising. Daarbij kopen criminelen op drukbezochte websites pop-up advertenties die ze manipuleren en waarbij ze de schijn wekken dat ze van echte bedrijven zijn in de hoop je geld of bankgegevens te ontfutselen. “Ze worden almaar inventiever”, klinkt het bij Telenet. “Vroeger stuurden ze nog gewoon een mail vol tikfouten, nu investeren ze zelfs al in echte advertentieruimte.”
18/06 21u00  Nieuwe school Blik werkt zonder klassenHet schooljaar is nog niet afgelopen, maar toch wordt bij basisschool Blik in Edegem nu al uitgekeken naar het nieuwe schooljaar. De school van het Gemeenschapsonderwijs begint in een nieuw gebouw met een eigen leervisie, zonder klassen.
18/06 21u00  Arbeider zwaargewond door steekvlam bij gasproducent MesserBij de firma Messer in de Nieuwe Weg in Zwijndrecht, een bedrijf dat industriële gassen produceert, is een arbeider dinsdagnamiddag ernstig verbrand geraakt door een steekvlam. Dat bevestigt de lokale politie Zwijndrecht. Het ongeval gebeurde rond 17u.
18/06 20u45  Kennissen van Belgisch gezin dat sterft bij familiedrama in Zwitserland reageren geschokt: “Ze zagen er erg gelukkig uit”Bij het familiedrama in het Zwitserse Apples is een Belgisch koppel en hun 13-jarige zoontje Ryan om het leven gekomen. De vader van het gezin zou depressief zijn geweest, maar kennissen van het gezin reageren geschokt. “Ze zagen er erg gelukkig uit. Het waren heel vriendelijke mensen.”
18/06 20u45  Plein op Nieuw Zuid krijgt waarschijnlijk naam van Dora van der GroenDistrict Antwerpen adviseert om een pleintje op het Nieuw Zuid naar de voormalige acteergrootheid Dora van der Groen te vernoemen. Meestal volgt de gemeenteraad zo’n advies voor een straatnaam.
18/06 20u45  Red Flame Janice Cayman versiert toptransfer naar Olympique LyonJanice Cayman verlaat Montpellier voor de Franse topclub Olympique Lyon, zo maakte OL dinsdag bekend.
18/06 20u45  Turkse investeerder neemt tweedeklasser Westerlo over: overname is in kannen en kruikenDe overname van KVC Westerlo door de Turkse investeerder Oktay Erçan is in kannen en kruiken. Dat maakten de Kemphanen dinsdag bekend. De dagelijkse leiding van Westerlo komt in handen van Wim Van Hove en voormalig Zweeds voetballer Hasan Cetinkaya, die vicevoorzitter wordt.
18/06 20u30  Maria Sharapova wint eerste wedstrijd sinds januari en treft nu Kerber (of Bonaventure)Maria Sharapova (WTA 85) heeft dinsdag op het WTA-toernooi van Mallorca (gras/250.000 dollar) haar eerste wedstrijd na vijf maanden afwezigheid winnend afgesloten. Ze haalde het na 1 uur en 29 minuten van de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 46) met 7-6 (10/8) en 6-0.
18/06 20u30  Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligersDe Minder Mobielen Centrale Willebroek is op zoek naar vrijwilligers. Bedoeling is dat u mensen vervoert die niet mobiel genoeg zijn om zelf of met het openbaar vervoer op hun ‘alledaagse’ bestemming als de winkel, hun familie of de kapper te geraken. Dit door betaalbaar en kwalitatief vervoer aan te bieden en hen uit een sociaal isolement te halen. Naast vervoer biedt u hulp bij in- en uitstappen en is een goed sociaal contact met de passagier belangrijk. U kunt zelf kiezen wanneer u rijdt. Het rijbewijs B en een eigen wagen is noodzakelijk. De Minder Mobielen Centrale zorgt voor een omniumverzekering voor de gepresteerde ritten en u ontvangt een kilometervergoeding.
18/06 20u30  Burgers willen alternatieve milieuraad: “Brasschaat moet bijvriendelijkste gemeente worden”De beslissing van het schepencollege om de milieuraad te vervangen door een duurzaamheidsraad is bij een aantal leden van de milieuraad in het verkeerde keelgat geschoten. Er wordt nu aan een alternatieve milieuraad gewerkt.
18/06 20u15  Rozenkransschool raapt zwerfvuil: “Zullen zelf in toekomst nadenken voor we iets op de grond gooien”Op eigen initiatief hebben alle klassen van de Rozenkransschool dertien straten van zwerfvuil bevrijd. “Ze zullen nu zelf twee keer nadenken voor ze iets op straat gooien.”
18/06 20u15  Swapfiets bestaat een jaar en komt met elektrische fietsHet Nederlandse bedrijf Swapfiets dat fietsen verhuurt, start nu ook met e-bikes in Antwerpen en Brussel. Swapfiets is een serviceplatform dat fietsen verhuurt.
18/06 20u00  VIDEO. Vlaams Belang Sint-Niklaas noemt plannen voor oostelijke tangent "megalomane waanzin"Megalomane waanzin, zo noemt Vlaams Belang de plannen voor de oostelijke tangent in Sint-Niklaas. De oostelijke tangent moet de E17 met de singel R42 verbinden, zodat de ring rond de stad zich volledig sluit.
18/06 20u00  Vriendinnen maken Disney-puzzel met 40.000 stukjes: “Een hele opgave met katten in huis”Meer dan anderhalf jaar hebben Manuella Van Oystaeyen (47) uit Vremde en Christine Van Looy (47) uit Berlaar gewerkt om alle 40.320 stukken van een gigantische Dinsney-puzzel netjes op hun plaats te krijgen. “40.318 stukken om precies te zijn”, corrigeert het duo. “Twee stukken zijn tijdens het werk verloren gegaan.”
18/06 19u45  Huis De Colvenier verkoopt topwijn in fles van 15 liter: vraagprijs maar liefst 20.000 euroHuis De Colvenier, het Antwerps restaurant met een wijnkelder voor degustaties, gooit een zeldzame fles op de markt: een fles van 15 liter Château d’Yquem van de bijzondere jaargang 2007. Vraagprijs: 19.999,99 euro.
18/06 19u30  Stad trekt 13.000 euro uit voor zomertaalkampenDe stad Mechelen trekt 13.000 euro uit voor zomerkampen om anderstalige kinderen, die pas in ons land zijn, gratis of aan een gunsttarief, Nederlands te leren. De stad krijgt hiervoor de medewerking van vzw Kinderkwartier en vzw Speelpleinwerking Weyneshof.
18/06 19u30  Rookontwikkeling na kortsluitingBrandweer Westerlo is uitgestuurd naar IJssalon De Beeltjes in de Hollandsedreef in Westerlo. De melding was brand, maar uiteindelijk ging het alleen om wat rookontwikkeling nadat er zich een kortsluiting had voorgedaan. Uit de machine kwam heel wat rook, maar het euvel was erg snel onder controle.
18/06 19u30  ‘Sarah Geeft’ voor één keer ‘Sarah Krijgt’: 2.500 euro voor ruil- en geefwinkelSarah Geeft, de ruil- en geefwinkel van Sarah Speltinckx voor kinderen van 0 tot 6 jaar, draait tien maanden na de oprichting op volle toeren. “We hebben 170 leden en kijken uit naar een groter pand”, aldus de jonge oma met het grote hart. Die mocht dinsdag zelf een gift van 2.500 euro in ontvangst nemen van die andere weldoeners: de vzw Mensenzorg.
18/06 19u30  Toch ook goed nieuws voor Team Ineos: Chris Froome mag ziekenhuis over enkele dagen verlatenChris Froome mag over enkele dagen het universitair ziekenhuis in het Franse Saint-Etienne verlaten, zo vernam het Franse nieuwsagentschap AFP dinsdag van een bron uit de medische wereld.
18/06 19u15  Arbeiders redden kleutertje van verdrinkingsdoodEen groepje arbeiders heeft in China het leven gered van een 3-jarig meisje. Ze was nabij Pinglang in een rivier gevallen en dreef bewusteloos in het water, met haar hoofdje naar beneden. De mannen haalden haar uit het water en begonnen onmiddellijk met de reanimatie. Na een paar minuten kwam het meisje bij en werd ze meteen getroost door haar mama. Ze werd nog naar het ziekenhuis gevoerd, maar daar werd vastgesteld dat ze niets zal overhouden aan het incident. Haar redders verkozen anoniem te blijven: “We deden wat iedereen zou doen.”
18/06 19u15  Jaar uitstel voor tunnel tussen Mols station en parking Keirlandse ZillenDe bouw van de voetgangerstunnel tussen het station van Mol en parking Keirlandse Zillen start ongeveer een jaar later dan gepland. De reden daarvoor? De studie die Infrabel moet uitvoeren, heeft vertraging opgelopen.
18/06 19u15  Betere zorg voor prematuurtjes dankzij centrale monitoringTe vroeg geboren kindjes moeten normaal een tijdje in de couveuse blijven, terwijl ze juist gediend zouden zijn door veel rechtstreeks contact met de ouders. Dankzij een monitoringsysteem hebben ze in Geel een oplossing voor dat probleem.
18/06 19u15  Stad eist 233.000 euro belastingen van luchthaven Deurne, maar uitbater weigert te betalen en stapt naar rechterHet Franse Egis, de exploitant van de Antwerpse luchthaven, betwist de vestigingstaks die het aan de stad Antwerpen moet betalen. Het stadsbestuur veegde de bezwaren van tafel. De teller staat ondertussen op 233.668 euro aan achterstallige belastingen. De exploitant stapt naar de rechtbank.
18/06 18u45  Ronald Vargas naar KV Oostende: “Mijn vrouw is van Koksijde en wij wilden absoluut terugkeren naar België”KV Oostende heeft zich versterkt met Ronald Vargas. De 32-jarige Venezolaanse aanvallende middenvelder komt transfervrij over van het Australische Newcastle Jets en ondertekende bij de Kustploeg een contract voor één seizoen, met optie op een extra jaar, zo maakte KVO dinsdag bekend. De prestigieuze aanwinst werd door de club voorgesteld met een opvallend filmpje vanop de luchthaven.
18/06 18u45  Atletiekfederatie beschouwt vrouwen met te veel testosteron als man, Semenya voelt zich “gebruikt als laboratoriumrat”Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft dinsdag de details van zijn beslissing van op 1 mei vrijgegeven, waarin het de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) gelijk gaf in het opleggen van testosterongrenzen aan atletes. De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya, de bekendste van de getroffen atletes, kwam op haar beurt met een mededeling naar aanleiding van de beslissing. “De IAAF heeft mij als een laboratoriumrat gebruikt”, klinkt het onomwonden.
18/06 18u45  Elia Viviani haalt zijn gram en klopt in Zwitserland Michael Matthews en Peter Sagan in de sprintElia Viviani van Deceuninck-Quick Step heeft de vierde etappe in Ronde van Zwitserland gewonnen, in de sprint was de Italiaan sneller dan Michael Matthews en Peter Sagan. De Slovaak blijft wel leider. De Italiaanse kampioen rondde de uitstekende lead-out van Yves Lampaert en Michael Morkov knap af: een sterk staaltje teamwork van Deceuninck-Quick Step.
18/06 18u30  Uitgehongerde ijsbeer loopt op ruim 800 km van zijn habitat door Russisch stadjeEen uitgehongerde poolbeer is in de buitenwijken van de industriestad Norilsk opgedoken, in Arctisch Rusland, op zoek naar eten in afvalcontainers, op meer dan 800 kilometer van zijn natuurlijke habitat, zo hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld.
18/06 18u30  Tsunami-alarm in Japan na zware aardbevingIn Japan heeft de regering dinsdag tsunami-alarm afgekondigd nadat een aardbeving met een - volgens de nationale weerdienst - magnitude 6,7 de noordwestelijke prefectuur Yamagata heeft getroffen. De beving deed zich voor omstreeks 22.22 uur plaatselijke tijd (15.22 uur Belgische tijd).
18/06 18u00  Planbureau: werkloosheid zal dalen naar historische laagten in 2024De werkloosheidsgraad in ons land daalt tegen 2024 tot een niveau dat niet meer bereikt is sinds de tweede helft van de jaren zeventig. Dat blijkt uit de economische vooruitzichten voor de periode 2019-2024 die het Planbureau dinsdag heeft gepubliceerd. De verschillende parameters in het rapport liggen in de lijn van eerdere publicaties.
18/06 18u00  Fransen goed voor bijna derde van ongevallen met buitenlandse voertuigenVorig jaar zijn er 4.534 dossiers geopend van ongevallen op de Belgische wegen waarbij een voertuig was betrokken dat in het buitenland stond ingeschreven. Dat zijn er 235 minder dan een jaar eerder. Net als in 2017 waren de Fransen vorig jaar het sterkst vertegenwoordigd, al daalde hun aandeel wel licht van 32,14 procent naar 31,50 procent van de ongevallen. Dat blijkt dinsdag uit het jaarverslag van het Belgisch Bureau van de Autoverzekeraars (BBAV).
18/06 17u45  Gemeente werkt aan alternatieve milieuraadDe beslissing van het schepencollege om de milieuraad te vervangen door een duurzaamheidsraad is bij een aantal leden van de milieuraad in het verkeerde keelgat geschoten. Er wordt nu aan een alternatieve milieuraad gewerkt.
18/06 17u45  Heistse Pijl voegt fietstocht voor recreanten toe aan programmaDe Heylen Vastgoed Heistse Pijl gaat zaterdagmiddag van start in Turnhout. In Heist-op-den-Berg wordt het wielerfeest donderdag al op gang getrokken met een afterworkparty. Er staan ook enkele nieuwigheden gepland, waaronder een tocht voor recreanten op zondag.
18/06 17u45  Bondscoach Johan Walem heeft plannetje klaar voor cruciale match van Jonge Duivels op EK U21: “We zijn niet bang van Spanje”Bondscoach Johan Walem blikte dinsdag ontspannen vooruit naar de tweede groepswedstrijd op het EK U21, woensdag opnieuw in Reggio Emilia, tegen Spanje. Walem erkende dat efficiëntie - zowel voorin als achterin - het pijnpunt was tegen Polen, maar behield alle vertrouwen in de groep. “Ik ben een positivo, ik denk dat we ons nog kunnen plaatsen. En indien dat niet lukt, is dit EK voor alle jongens toch een unieke ervaring”, liet de bondscoach optekenen.
18/06 17u45  Geraint Thomas komt ten val in Zwitserland en moet van dokter opgeven met hoofdletsel, maar ploeg heeft “een goed gevoel”Na het wegvallen van Chris Froome in de Dauphiné is nu ook die andere kopman van Team Ineos voor de Tour ten val gekomen: Geraint Thomas ging onderuit in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland en bleef zitten, daarbij tastend aan de schouder en elleboog. De 33-jarige Welshman op klaagde vooral over pijn aan het hoofd en daarom besliste de ploegdokter om op te geven. Deze keer heeft de ploeg er wel “een goed gevoel” bij.
18/06 17u30  Elia Viviani klopt in Zwitserland Michael Matthews en Peter Sagan in de sprintElia Viviani van Deceuninck-Quick Step heeft de vierde etappe in Ronde van Zwitserland gewonnen, in de sprint was de Italiaan sneller dan Michael Matthews en Peter Sagan. De Slovaak blijft wel leider. De Italiaanse kampioen rondde de uitstekende lead-out van Yves Lampaert en Michael Morkov knap af: een sterk staaltje teamwork van Deceuninck-Quick Step!
18/06 17u15  De Croo tikt Almaci op de vingers tijdens eedaflegging, Dewinter vindt het “krampachtige aandachttrekkerij”Groen-politica Meyrem Almaci heeft bij de installatievergadering van het Vlaams Parlement haar eed twee keer moeten afleggen. De eerste keer sprak Almaci een andere tekst uit dan de afgesproken formule: “Ik zweer de Grondwet na te leven.” Almaci zei: “Ik zweer de Grondwet na te komen en op te komen voor de universele rechten van de mens.” Maar Almaci werd meteen op de vingers getikt door tijdelijk voorzitter Herman De Croo (Open Vld). Hij vroeg Almaci zich te houden aan de afgesproken formule en de eed correct af te leggen, wat Almaci ook deed.
18/06 17u15  Het houdt niet op voor Team Ineos: Geraint Thomas komt ten val in Zwitserland en geeft op met hoofdletselNa het wegvallen van Chris Froome in de Dauphiné is nu ook die andere kopman van Team Ineos voor de Tour ten val gekomen: Geraint Thomas ging onderuit in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland en bleef zitten, daarbij tastend aan de schouder en elleboog. Even later gaf de 33-jrarige Welshman zelfs op en hij klaagde vooral over pijn aan het hoofd.
18/06 17u00  Les Rebelles D’Anvers promoten ecolifestyle in nieuwe conceptstore EdoDe vrouwen achter Les Rebelles D’Anvers openen zaterdag de conceptstore Edo in de Lange Koepoortstraat.
18/06 16u45  Het houdt niet op voor Team Ineos: Geraint Thomas komt ten val in Zwitserland en geeft opNa het wegvallen van Chris Froome in de Dauphiné is nu ook die andere kopman van Team Ineos voor de Tour ten val gekomen: Geraint Thomas ging onderuit in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland en bleef zitten, daarbij tastend aan de schouder en elleboog. Even later gaf de 33-jrarige Welshman zelfs op.
18/06 16u45  Groen meet fijn stof langs A12: “Hoeveelheid stikstofdioxide is tien keer te hoog”Groen organiseerde een meting van fijn stof in het dorp en bij uitbreiding langs de A12. “We kunnen zelf geen maatregelen nemen, maar alarmeren wel”, zegt woordvoerder Walter De Coene.
18/06 16u30  Eerste coworkingplek in Schilde: “Werken vanuit je poolhouse gaat zó vervelen”Steeds meer mensen verkiezen coworking boven een kantoor of thuiswerken. Dat is zeker in Schilde zo, met z’n vele zelfstandige consultants en gedelegeerd bestuurders. Alleen konden die tot voor kort nergens terecht. Maar nu is er Wat Office, de eerste coworkingplek in deze gemeente.
18/06 16u30  Leerlingen GO! atheneum zamelen dopjes in voor blindengeleidehondenAlle leerlingen en leerkrachten van GO! atheneum Willebroek, onder leiding van de werkgroep Milieu en de dames leerkrachten Schegers, D'Haese en Vissers, verzamelden sinds november enthousiast dopjes. Uiteindelijk werden twintig overvolle zakken opgehaald door de organisatie www.geleidehond.be. Met de inzamelactie geven de leerlingen blijk van burgerzin en helpen ze het milieu. De leerlingenraad werd ook betrokken bij het project. Eerder bracht de gehouden lessenmarathon in november al 7.090 euro op voor het Belgisch Centrum voor Blindengeleidehonden (BCG).
18/06 16u30  Toeschouwers happen stof als Britse militairen vertrekken van maïsveld in KasterleeDe Britse helikopter die zondag een noodlanding moest maken in een veld op de Boekweitbaan in Kasterlee is weer vertrokken. Na het herstellen van defecte sensoren koos het toestel dinsdagmiddag onder grote belangstelling weer het luchtruim richting Groot-Brittannië.
18/06 16u30  Mensenzee breekt als vanzelf open om ambulance door te latenDit weekend waren er hevige protesten in Hongkong, met meer dan een miljoen mensen die op straat kwamen tegen het beleid van Carrie Lam.
18/06 16u15  Proces van Willebroekenaar in Turkije uitgesteldDe rechtszaak tegen Willebroekenaar Ali Akyüz (53), in Turkije, is uitgesteld naar 11 juli. De man wordt verdacht van het verspreiden van terreurpropaganda en van het lidmaatschap van een terroristische organisatie. Hij zit al drie maanden in voorhechtenis. “De rechtbank heeft gezegd dat ze extra elementen en bewijzen wil in de zaak en daarom is de zaak nu met drie weken uitgesteld. Terwijl wij zeker zijn dat hij onschuldig is”, reageert zoon Temuz.
18/06 16u15  Essen springt mee op kar van app tegen voedselverspilling: “Je betaalt tot 70% minder”Dagelijks wordt heel wat eten weggegooid. Dat is niet alleen zonde van het verspilde voedsel, maar ook slecht nieuws voor onze planeet. Via de app ‘Too Good To Go’ springt de gemeente Essen mee op de kar om voedselverspilling tegen te gaan.
18/06 15u45  Nieuwe app gaat voedselverspilling tegen: “Je betaalt tot 70% minder”Dagelijks wordt heel wat eten weggegooid. Dat is niet alleen zonde van het verspilde voedsel, maar ook slecht nieuws voor onze planeet. Via de app ‘Too Good To Go’ springt de gemeente Essen mee op de kar om voedselverspilling tegen te gaan.
18/06 15u45  Man uit Lint al meer dan twee weken spoorloosDe politie vraagt uit te kijken naar Johan Van Der Heyden uit Lint. De man verliet meer dan twee weken geleden zijn woning en is sindsdien spoorloos. Op vraag van het parket verspreidt de politie daarom een opsporingsbericht.
18/06 15u45  Man die politie sloeg, beet en bedreigde naar celKarim B., een 29-jarige man uit Herentals die vorig jaar in amper drie dagen tijd meerdere politieagenten heeft geslagen, gestampt, bedreigd en gebeten, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan zes maanden met uitstel. Hij moet aan de vier burgerlijke partijen ook een schadevergoeding van 1.000 euro betalen. De procureur sprak tijdens de behandeling van zijn zaak op 20 mei over ‘hallucinante feiten’. Toen de twintiger zijn kalmte verloor, gooide hij zelfs een van de politieagenten over zijn schouder. Onderweg naar het politiekantoor zou hij de hele combi uit razernij verbouwd hebben. “Uiteindelijk ben ik altijd de slechte. Zelfs al ben je beleefd en vriendelijk, dan nog vinden ze een reden om mij uit te dagen”, had hij zelf gereageerd.
18/06 15u45  Veertiger stuurt seksuele videochats naar 17-jarige vriendin van dochterEen 49-jarige man uit Herentals riskeert een celstraf van een jaar onder voorwaarden, nadat hij naar een 17-jarige vriendin van zijn dochter verschillende seksuele video’s stuurde. De man ontkent de feiten niet. Het slachtoffer zou nog steeds een trauma ondervinden.
18/06 15u45  Academie heeft twee ex-studenten van Anne Teresa De Keersmaeker in de rangen: “Zo’n opleiding vormt je als danser én als mens”Met Sylvie Huysman (45) en Eileen Van Os (23) heeft de Heistse academie sinds dit schooljaar niet één, maar twee ex-studenten van de dansschool van wereldberoemde choreografe Anne Teresa De Keersmaeker in huis. Bijzonder, want jaarlijks geraakt er maar een handvol Belgische kandidaten door de audities.
18/06 15u45  Man slaat ex-vrouw en duwt haar berging inR.D.B, een 41-jarige man uit Mol, stond dinsdag terecht voor slagen en verwondingen aan zijn ex-vrouw. Het voormalige koppel had een relatie van veertien jaar en heeft twee dochters van 4 en 9 jaar oud. D.B. had zijn temperament al vaker verloren en in maart dit jaar had hij haar zodanig geslagen dat ze werk arbeidsongeschikt was. Hij had haar ook de berging ingeduwd. Het was op aanraden van de huisarts dat de vrouw de beslissing nam om van de man te scheiden. “Foto’s, medische attesten en ook de bekentenis van de man zelf bevestigen de feiten”, zei de procureur. Ze eiste een celstraf van tien maanden onder voorwaarden, en vond een cursus agressiebeheersing meer dan zinvol. Vonnis op 17 september.
18/06 15u45  Student (20) leerkracht LO vraagt naaktfilmpjes aan minderjarige meisjesEen 20-jarige student uit Geel moest zich dinsdag verantwoorden in de correctionele rechtbank, omdat hij jarenlang via sociale media naaktfilmpjes en video’s had gevraagd aan minderjarige meisjes van 9 tot 13 jaar oud. De beklaagde studeert voor leerkracht lichamelijke opvoeding en is ook animator bij Kazou.
18/06 15u45  Sterrenchef laat horeca proeven van producten uit WereldwinkelGeel is al sinds 2006 Fair Tradegemeente, maar toch lijken nog te weinig mensen de weg naar die producten nog te weinig te vinden. Sterrenchef Peter Vangenechten van La Belle laat de Geelse horeca van de kwaliteit proeven.
18/06 15u45  Brandweer blust brand bij Varec nog uren naDe brandweer heeft maandag nog tot na middernacht nageblust op de terreinen van Varec op de Antwerpsesteenweg. Daar was maandagnamiddag brand ontstaan in een loods waar onder meer rubber lag opgeslagen. Niemand raakte gewond, maar door de brand konden een aantal werknemers van het bedrijf dinsdag niet aan de slag.
18/06 15u30  Brandweer rukt uit voor brandje naast caféIn de Kerkstraat in Itegem (Heist-op-den-Berg) is omstreeks 14.30u brand uitgebroken in een woning. Er steeg een rookpluim op uit het raam op de eerste verdieping, in het pand naast café Megeti. De brandweer kon het vuur relatief snel onder controle krijgen.
18/06 15u30  Drie Belgen komen om bij familiedrama in ZwitserlandIn het Zwitserse dorp Apples, vlak bij het meer van Genève, heeft zich een familiedrama afgespeeld. Daarbij zouden drie Belgen om het leven gekomen zijn. Mogelijk zouden ze enkele dagen geleden al overleden zijn.
18/06 15u00  Met dank aan de serie: Tsjernobyl zit flink in de lift als reisbestemmingDankzij de populaire HBO-reeks ‘Chernobyl’ staan de Oekraïense stadjes Tsjernobyl en Pripjat weer volop in de belangstelling. Zo’n 33 jaar gebeurde dat door de grote kernramp, vandaag omdat steeds meer toeristen hun weg ernaartoe vinden.
18/06 15u00  OVERZICHT. Antwerpen en Mechelen hebben beste ‘Mobiscore’, Ravels de slechtsteSinds vandaag weet u hoe ‘duurzaam’ uw woning is gelegen. De Vlaamse overheid lanceerde namelijk de ‘Mobiscore’. Daarmee kan elke Vlaming nagaan hoe vlot zijn woning bereikbaar is van openbaar vervoer, scholen, winkels en diensten, culturele instellingen, sportfaciliteiten en zorgcentra. Het zal niet verrassen dat inwoners van steden over het algemeen de beste mobiscores hebben. Afgelegen gemeenten als Ravels, Wuustwezel en Hoogstraten scoren dan weer slecht.
18/06 15u00  Dramatische daling in het niveau: waarom onze kinderen niet meer kunnen lezenLeerkrachten spenderen vandaag fors minder tijd aan het leren lezen van onze kinderen. Het is 1 van de 22 hypothesen die de KU Leuven heeft onderzocht om de dramatische daling van het leesniveau bij Vlaamse tienjarigen te verklaren. Dat het daar slecht mee gesteld is, bleek twee jaar geleden uit het internationale PIRLS-onderzoek naar begrijpend lezen. De conclusie vandaag? “We zitten met een amateuristisch onderwijsbeleid. Dan is het moeilijk om de vinger op de wonde te leggen”, zegt coauteur en professor emeritus in de onderwijskunde Jan Van Damme.
18/06 15u00  Westerlo maakt overname door Turken officieel: “Binnen drie jaar bij de zestien topclubs van Belgi딓Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu voor 100% in kannen en kruiken.” Met die woorden bevestigt voetbalclub KVC Westerlo nu officieel dat de overname een feit is. De Turken Oktay Erçan en Hasan Cetinkaya worden respectievelijk de nieuwe eigenaar en vice-voorzitter van de Kempense club. Het dagdagelijkse bestuur blijft in handen van Wim Van Hove.
18/06 15u00  Jelle Van Damme neemt afscheid: “Bedankt aan Antwerp en vooral de fans!”De kogel is door de kerk: Antwerp gaat niet verder met Jelle Van Damme (35). Dat maakte de club maandagavond officieel bekend en nu reageert de populaire verdediger voor het eerst zelf.
18/06 14u45  Studio D’Anvers: Antwerpse juwelen waarvan er nooit twee dezelfde zijnMet Studio D’Anvers brengt Lauren D’Anvers (21) een collectie van zonnige en bijzondere juwelen op de markt. Elk juweeltje is uniek en wordt opgebouwd uit stukjes die deze creatieve twintiger vindt op haar ontdekkingstochten in het buitenland.
18/06 14u30  Dodelijk slachtoffer bij zware kop-staartaanrijding in StabroekBij een zware kop-staartaanrijding op de A12 in Stabroek is dinsdag een dodelijk slachtoffer gevallen. Een vrachtwagen reed er in op de staart van een file. De verkeershinder is groot en zal nog lange tijd aanhouden.
18/06 14u15  Tourdeelname Tom Dumoulin nu echt in gevaar: Nederlander daagt niet op voor hoogtestageKrijgen we na het forfait van Chris Froome ook nog een afzegging van Tom Dumoulin? Het ziet er ineens beroerd uit voor de Nederlandse kopman van Team Sunweb die vandaag niet opdaagde op La Plagne in de Franse Alpen, waar hij de rechte lijn voor de Tour zou inzetten.
18/06 14u00  Veel hinder op A12 na zware kop-staartaanrijding in StabroekOp de A12 in Stabroek is dinsdag een ernstig ongeval gebeurd met veel verkeershinder tot gevolg. Verwacht wordt dat het nog lange tijd zal duren vooraleer de baan weer vrij is.
18/06 13u45  Drie Belgen omgekomen bij familiedrama in ZwitserlandIn het Zwitserse dorp Apples, vlak bij het meer van Genève, heeft zich maandagavond een familiedrama afgespeeld. Daarbij zouden drie Belgen omgekomen zijn.
18/06 13u30  Sankt Gallen strikt zoon van Jürgen Klinsmann als nieuwe doelmanJonathan Klinsmann, zoon van de Duitse voetballegende Jürgen Klinsmann, heeft dinsdag een contract voor twee jaar ondertekend bij het Zwitserse Sankt Gallen. De 22-jarige doelman komt over van Hertha Berlijn. Bij die club mocht was hij geen vaste waarde maar mocht hij wel al eens proeven van de Europa League.
18/06 13u30  H&M doet het dit keer met Ariana GrandePopster Ariana Grande (25) heeft een kledingcollectie uitgebracht in samenwerking met H&M. Die staat volledig in het teken van haar laatste tournee Sweetener World Tour.
18/06 13u30  Bella Hadid verontschuldigt zich voor politieke tweetTopmodel Bella Hadid heeft zich op Twitter verontschuldigd voor een racistisch bericht dat ophef veroorzaakt in het Midden-Oosten.
18/06 13u15  Simpele, maar geniale manier om knoflook te pellen gaat viraal: “Waarom ontdek ik dit nu pas?”Een vrouw deelde onlangs haar manier om knoflook eenvoudig en snel van zijn schil te ontdoen en gaat daarmee de wereld rond. De video werd al miljoenen keren bekeken en werd zelfs al gedeeld door beroemdheid en model Chrissy Teigen, die haar ogen niet kon geloven. “Waarom ontdek ik dit nu pas”, “je hebt mijn leven compleet veranderd” en “je leert meer op Twitter dan op school”, zijn slechts enkele van de honderden reacties op de hack.
18/06 13u15  David Goffin neemt vlot eerste horde in het Duitse HalleDavid Goffin (ATP 33) heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van het grastoernooi in het Duitse Halle.
18/06 13u15  Bezoekers kerkhof niet te spreken over verwaarlozing “Is dit een weg of een graf?”Het kerkhof van Berchem ligt er verwaarloosd bij. Bezoekers die er langsgaan bij hun overleden dierbaren, klagen over het vele onkruid op het kerkhof. Op grote delen van de begraafplaats groeit het onkruid momenteel op paadjes en ook tussen graven. Een gebrek aan respect voor de overledenen zeggen de bezoekers.
18/06 13u15  Uitstekende waterkwaliteit in Antwerpse dokkenHet water in de Antwerpse dokken is van goede kwaliteit. Schrik voor een bacterie-besmetting is er niet. En dat is goed nieuws voor de Port of Antwerp Triathlon, komende zondag. Een wedstrijd in en door de Scheldestad. Met meer dan duizend duiken de triatleten dan ook het Bonapartedok in, voor de zwemwedstrijd.
18/06 12u45  Lana Del Rey vraagt Tamino als voorprogrammaAlweer krijgt Tamino (22) lof van een klinkende naam: niemand minder dan de Amerikaanse superster Lana Del Rey (33) noemt zichzelf een fan.
18/06 12u30  Veroordeeld of niet, UEFA verwacht KV Mechelen nog steeds in Europa League… en dat leidt tot rare toestandenOndanks het feit dat KV Mechelen door de Geschillencommissie Hoger Beroep veroordeeld werd voor matchfixing, staat Malinwa voor de Europese voetbalbond UEFA wel nog bij de 17 clubs die zich automatisch verzekerd hebben van een plaatsje in de groepsfase van de Europa League. Vervelend, want terwijl de Belgische clubs er al op rekenen dat de Europese tickets een plaatsje zullen opschuiven, heeft de UEFA Antwerp - en niet AA Gent - uitgenodigd voor de loting voor de tweede voorronde.
18/06 12u30  Verplicht bezoek aan Kazerne Dossin als voorwaarde voor vrijlating: “Voor diehards haalt dat niets uit”Een verplicht geleid bezoek aan Kazerne Dossin, dat is wat Schild & Vrienden-boegbeeld Dries Van Langenhove moet doen als onderdeel van zijn voorwaardelijke vrijlating. Maar de maatregel wordt kritisch onthaald, ook door Antwerps universiteitsrector Herman Van Goethem, die mee aan de wieg stond van Dossin.
18/06 12u15  Brandweer neutraliseert chemische reactieBij bloemmolen en veevoeders Joosen-Luckx op de Oude Kaai kwamen de inhoud van een vat peroxide en een vat salpeterzuur dinsdagochtend met elkaar in aanraking. Dat zorgde voor een chemische reactie. De brandweer kwam ter plaatse om die te neutraliseren. Er raakte niemand gewond en het bedrijf moest niet geëvacueerd worden. Na twee uur was alles in orde en kon de productie hervat worden.
18/06 12u15  Acht kilo hasj in appartement: drugsdealer aangehouden door onderzoeksrechterDe Antwerpse politie heeft zondag een vermoedelijke drugsdealer gearresteerd in Berchem. Bij een huiszoeking werd ook hasj, cocaïne en een grote som geld gevonden. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden.
18/06 12u00  GP van België kan door Nederland lagere organisatievergoeding vragenDe organisatoren van de GP van België kunnen mogelijk lagere vergoedingen vragen om de race in Spa-Francorchamps te organiseren. Dit omwille van het feit dat er volgend jaar een GP van Nederland zal zijn.
18/06 12u00  Monniksgieren bezorgen Zoo en Planckendael twee primeursTwee primeurs in één klap voor de Antwerpse Zoo en Planckendael. Jarenlange inspanningen rond de kweek van monniksgieren resulteerden in mei 2019 in vier jonge gieren die komende zomer in Bulgarije in de natuur worden uitgezet. Bovendien deden wetenschappers van de Zoo een unieke DNA-analyse op een uitgekipt ei van een monniksgier om het geslacht van kuikens sneller te bepalen.
18/06 12u00  Ongeval op drukke weg, schuldigen worden snel gevonden maar toch gered...Brokken op een drukke weg in Rusland. De verantwoordelijken? Een mama eend en een troep kuikentjes die wilden oversteken. Terwijl de betrokkenen gesticulerend naar elkaar staan de wijzen, gaan de eendjes ervandoor, en worden ze na wat moeite door andere bestuurders uiteindelijk in de graskant gezet.
18/06 12u00  Verplicht bezoek aan Kazerne Dossin als voorwaarde voor vrijlating: “Voor die-hards haalt dat niets uit”Een verplicht geleid bezoek aan Kazerne Dossin, dat is wat Schild & Vrienden-boegbeeld Dries Van Langenhove moet doen als onderdeel van zijn voorwaardelijke vrijlating. Maar de maatregel wordt kritisch onthaald, ook door Antwerps universiteitsrector Herman Van Goethem, die mee aan de wieg stond van Dossin.
18/06 11u30  Meghan Markle onttroont Kate Middleton als meest invloedrijke stijlicoonAls Meghan Markle in een blouse of jurk van een ontwerper of label opduikt, dan zien die hun verkoopcijfers pijlsnel de lucht inschieten. De Duchess of Sussex is dan ook de meest invloedrijke koninklijke figuur van het moment. Ze haalt het daarmee haar schoonzus Kate Middleton.
18/06 11u15  Vroedvrouw trekt naar Senegal: “We willen een container vullen met basismateriaal”Eind dit jaar trekken de vroedvrouw Liesje Schiffeleers uit Putte en haar vriendin Conny De Wolf uit Heffen (Mechelen) met hun familie naar Senegal. Twee weken later volgt een heel medisch team en een container vol hulpgoederen. Door ervaringen uit te wisselen en basismateriaal ter beschikking te stellen, willen ze iets doen aan de moeder- en babysterfte.
18/06 11u15  Bestuurder moet met gps-signaal worden opgespoord nadat hij zich vastrijdt in veldenEen 36-jarige bestuurder heeft zich tijdens de nacht van maandag op dinsdag met zijn auto vastgereden in de velden in de buurt van de Burchtstraat in Kruibeke.
18/06 11u00  Bestuurder rijdt zich vast in maisvelden in KruibekeEen 36-jarige bestuurder heeft zich tijdens de nacht van maandag op dinsdag met zijn auto vastgereden in de velden in de buurt van de Burchtstraat in Kruibeke.
18/06 10u45  Recordomzet voor Chanel, maar wel geruchten over verkoopHet Franse modehuis Chanel heeft maandag zijn jaarresultaten van 2018 bekendgemaakt. Het merk dat Gabrielle ‘Coco’ Chanel 110 jaar geleden oprichtte, zag zijn omzet met liefst 12,5 procent groeien. Maar tegelijk steken ook geruchten over een mogelijke verkoop de kop op.
18/06 10u30  Boek over lokale horeca onthult goed bewaarde tooggeheimenSlechts tien echte cafés zijn er vandaag nog in Arendonk. Honderd jaar geleden was dat wel anders. “In 1890 telden we nog één staminee per dertig inwoners”, onthullen drie caféspecialisten uit Arendonk in een exclusief geschiedenisboek over alle drankgelegenheden van vroeger en nu in hun dorp.
18/06 10u30  Michel Platini opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij toewijzing WK 2022 aan QatarVoormalig UEFA-voorzitter Michel Platini is dinsdagochtend opgepakt in het kader van een onderzoek naar corruptie bij de toewijzing van het WK voetbal 2022 aan Qatar.
18/06 10u30  Vlaming gaat viraal met excuses van Jon SnowEen Vlaamse Youtuber, Jonas Van Boxtael, heeft een hit gescoord op het internet. Zijn video waarin Jon Snow van de serie ‘Game of thrones’ zich ‘excuseert’ voor het belabberde laatste seizoen, heeft intussen meer dan 1.600.000 views te pakken.
18/06 10u15  Kamal rekent af met demonen en Jeroen Meus herhaalt zich: onze tv-tips voor deze weekWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou zeven kijktips. De zeven om te zien deze week.
18/06 10u00  Studeerpil uit handel: te veel cafeïneHet wonderbaarlijke liedje van de Studeerpil is al uit. Het medicijn, dat bij Kruidvat te koop is, wordt uit de handel genomen omdat er te veel cafeïne in zit.
18/06 10u00  Babywens ligt aan basis van breuk tussen Chris Martin en Dakota JohnsonColdplay-frontman Chris Martin (42) en ‘Fifty Shades’-actrice Dakota Johnson (29) zouden uit elkaar zijn. De breuk komt als een verrassing, want de twee hadden naar verluidt trouwplannen. Een kinderwens zou aan de basis van de split liggen, melden de Britse media.
18/06 09u45  Hilarisch! Supporters Eendracht Aalst nemen loopje met deze lijnrechterLeuke beelden vanop de Legends Game van Eendracht Aalst van het voorbije weekend. Oud-spelers van Aalst en Anderlecht namen het tegen elkaar op. Maar de meeste aandacht ging naar deze arme lijnrechter, die wel heel nauwlettend in het oog werd gehouden door de supporters van Eendracht Aalst. Ze liepen hem de hele tijd achterna en imiteerden elke beweging die de lijnrechter maakte. De wedstrijd eindigde op 1-3. Maar dat was blijkbaar maar bijzaak voor deze supporters.
18/06 09u30  DISCUSSIE. Laat het gras maar groeien (dat is beter voor het milieu en de biodiversiteit)De stad Aalst ondertekende als eerste Vlaamse gemeente het ‘ByeByegrass-charter’, waarin het belooft om openbaar groen en grasperken zo weinig mogelijk te maaien. Dat is beter voor de biodiversiteit en de waterinfiltratie. Zou jij het in je tuin ook overwegen, of ben je iemand die sowieso het gras graag laat groeien?
18/06 09u30  Versace brengt eerbetoon aan overleden The Prodigy-frontmanDe lente- en zomermodeshow van Donatella Versace staat helemaal in het teken van Keith Flint. Afgelopen weekend toonde de Italiaanse ontwerpster haar herencollectie voor 2020 in Milaan. Tijdens de catwalk speelde de monsterhit ‘Firestarter’ van The Prodigy. Modellen droegen Flints kenmerkende dubbele hanenkam en/of ­getinte zonnebril met insectenogen. De extravagante zanger van The Prodigy stapte in maart uit het leven. Versace beschreef de ­Britse muzikant toen als “mijn vriend” en iemand die “de wereld verstoorde”.
18/06 09u30  Einde aan soap: Leon Bailey speelt nu definitief voor JamaicaJamaica is foutloos begonnen aan de Gold Cup in eigen land. In Kingston versloegen de Reggae Boyz maandag Honduras met 3-2. Bij de Jamaicanen stond Leon Bailey (21) een hele wedstrijd op het veld, waardoor de saga rond het nationale team waar hij voor zou spelen ten einde komt.
18/06 09u15  Politie pakt Hongaars koperdievenduo opDe lokale politie Mechelen-Willebroek heeft twee Hongaren opgepakt die verdacht worden van koperdiefstallen in de leegstaande gebouwen van een houthandel in Guldendal. Zaterdagavond omstreeks zes uur merkte een politiepatrouille op de Postzegellaan twee wandelaars op die een berm en zich toegang verschaffen langs een stukgebroken afsluiting tot een bedrijfsterrein.
18/06 09u15  Wantrouwen tegenover formateur groeit na derde gespreksronde met Vlaams Belang: “Verkent De Wever of onderhandelt hij?”De keuze van Vlaams formateur Bart De Wever om enkel met Vlaams Belang al over concreet beleid te spreken, botst op wantrouwen bij de gedoodverfde coalitiepartners CD&V en Open VLD. “Dit lijkt veeleer een strategie om ons achteraf de schuld te geven dat Vlaams Belang niet mag meebesturen.”
18/06 09u15  Auto rijdt in op vrachtwagen, bestuurder lichtgewondOp de E19 richting Nederland is auto achteraan ingereden op een vrachtwagen. De bestuurder slaagde erin zelf uit te stappen en als bij wonder kwam de persoon er vanaf met slechts lichte verwondingen. Het spectaculaire ongeval gebeurde ter hoogte van Brecht.
18/06 08u45  Vele panden op de Grote Markt hebben een rijke geschiedenis: “Slager plaatste varkensbeeld bovenop zijn gevel”Het stadsbestuur gaat aan de historische gevels op de Mechelse Grote Markt een betere verlichting plaatsen. “Dat is een goede zaak, want vele panden hebben een boeiende geschiedenis en zijn uitstekend bewaard gebleven. Ze verdienen het dan ook om in de kijker te worden gezet”, vertelt stadsgids Herman Vermeulen.
18/06 08u30  BAS legt kalender conclusies vastKV Mechelen, Waasland-Beveren en de dertien andere beklaagden in het matchfixingdossier rond de degradatiestrijd van het seizoen 2017-2018 moeten op maandag 24 juni, uiterlijk om 12.00u, hun conclusies en bewijsstukken neerleggen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de tussenkomende partijen Tubeke, Beerschot, Lokeren, KV Mechelen Support, Malinwa Supportersorgaan, Aico Luypaert en Supportersfederatie Waasland-Beveren krijgen daar een week minder de tijd voor: tot dinsdag 18 juni om 12.00u. De zaak zal zoals bekend worden behandeld op de zitting van dinsdag 25 juni van 9.00u tot 13.00u in het BOIC-gebouw, en indien nodig in voortzetting op woensdag 26 juni om 10.00u.
18/06 08u30  Oefenprogramma Lierse Kempenzonen bekendLierse Kempenzonen hervat de trainingen op maandag 15 juli. Vijf dagen later staat een eerste oefenmatch gepland tegen Herselt. Het volledige programma ziet er als volgt uit:
18/06 08u15  Bondscoach Roberto Martinez analyseert toekomst van Belgisch voetbal, maar ook die van zichzelf“Maximaal drie euro, jongens.” Bondscoach Roberto Martinez, in zonnig Italië om de nationale beloften in hun eerste twee wedstrijden aan het werk te zien, trakteerde. Op een spuitwater. En op een babbel over de toekomst van het Belgische voetbal, namelijk de U21. En zijn eigen toekomst.
18/06 08u15  Sp.a-voorzitter John Crombez biedt ontslag aanJohn Crombez heeft maandag zijn mandaat als voorzitter van sp.a ter beschikking gesteld. Het partijbestuur, voor de gelegenheid uitgebreid tot alle verkozenen van de partij, heeft Crombez echter unaniem gevraagd om op post te blijven tot er een nieuwe voorzitter is. In het najaar staan bij de socialisten voorzittersverkiezingen op het programma.
18/06 06u45  “Sp.a-voorzitter John Crombez biedt ontslag aan”John Crombez heeft maandag zijn mandaat als voorzitter van sp.a ter beschikking gesteld. Het partijbestuur, voor de gelegenheid uitgebreid tot alle verkozenen van de partij, heeft Crombez echter unaniem gevraagd om op post te blijven tot er een nieuwe voorzitter is. Dat meldt De Tijd. In het najaar staan bij de socialisten voorzittersverkiezingen op het programma.
18/06 06u45  STANDPUNT. Een goed gesprek met leden van de vrouwenraad kunnen we ook van harte aanbevelenEnkele grappen van de Facebookgroep van Schild & Vrienden: een opgetogen Hitler die bedenkt dat je geen racist kunt zijn als er maar één ras meer is; een foto van een schep as met als bijschrift ‘hoe je joodse grieten oppikt’. En ook deze, bij een scène uit Assepoester waarin zij op de knieën de vloer schrobt: “Als je van achteren naar voren kijkt, krijg je een film over een vrouw die leert wat haar plaats is.”
18/06 05u15  Naar de festivalwei in T-shirt ‘van den Aldi’Hippe vogels die graag met een ironisch T-shirt naar de festivals trekken, kunnen bij Aldi terecht. De winkelketen brengt T-shirts op de markt met de logo’s van de eigen merken, zoals het frisdrankenmerk River, pilsmerk Buval, de kloon van het Leo-koekje Olé en het energiedrankje Golden Power. ‘festivALDIshirts’, noemt de winkelketen ze.
18/06 05u15  En een goed gesprek met vrouwenEnkele grappen van de Facebookgroep van Schild & Vrienden: een opgetogen Hitler die bedenkt dat je geen racist kunt zijn als er maar één ras meer is; een foto van een schep as met als bijschrift ‘hoe je joodse grieten oppikt’. En ook deze, bij een scène uit Assepoester waarin zij op de knieën de vloer schrobt: “Als je van achteren naar voren kijkt, krijg je een film over een vrouw die leert wat haar plaats is.”
18/06 05u15  Gruwelijk vermoorde Antwerpse missionarissen kunnen na meer dan vijftig jaar toch zaligverklaard wordenIn het Congolese bisdom Kongolo is de zaligverklaringsprocedure opgestart voor de ‘Martelaars van Kongolo’, negentien missionarissen die in 1962 gefolterd en vermoord werden door het Congolees regeringsleger. Ook vier paters uit de provincie Antwerpen stierven bij de slachtpartij, onder wie twee nonkels van Groen-politica Mieke Vogels, die hen nog persoonlijk heeft gekend.
18/06 05u15  Hangende dossiers bij Antwerp: ook Owusu vertrekt, toekomst Govea onduidelijkAntwerp kon Mbokani al een extra seizoen vastleggen en Jelle Van Damme werd richting uitgang gewezen. Wat met de andere hete transferdossiers én mogelijke inkomende transfers? Sven Jeacques geeft per speler commentaar.
18/06 05u15  Beerschot trapt voorbereiding op gang: wachten op transfers (en op het BAS)Beerschot heeft maandag op de Wilrijkse Pleinen de voorbereiding op het nieuwe seizoen op gang getrapt. Officieel weet de club nog niet in welke reeks het komend seizoen zal uitkomen, maar op het Kiel bereiden ze zich voor op een avontuur in 1A.
18/06 05u15  Doelmannen Thoelen en Pirard in beeld bij Waasland-BeverenDoor het vertrek van Davy Roef heeft Waasland-Beveren nood aan een nieuwe doelman. In die zoektocht is de fusieclub uitgekomen bij twee namen: Yannick Thoelen en Lucas Pirard.
18/06 05u15  Niet AA Gent, maar Antwerp woensdag naar Europese lotingWoensdag wordt op het hoofdkwartier van de UEFA in het Zwitserse Nyon geloot voor de eerste en tweede kwalificatieronde van de Europa League. En opvallend: voorlopig rekent de UEFA KV Mechelen officieel nog bij de Belgische clubs die volgend seizoen in de Europa League spelen, net als Standard en Antwerp. En niet Gent. Dus werd enkel Antwerp FC uitgenodigd om woensdag bij de loting aanwezig te zijn.
18/06 05u15  COLUMN. Dolf, de laatste der MohikanenOver twee jaar eindigt in Antwerpen opnieuw een tijdperk. Niet met een Big Bang, maar heel geruisloos geeft de laatste videotheekuitbater van ’t Stad er dan de brui aan. Geert Deelkens – Dolf voor de vrienden en vaste klanten – gaat onverminderd door tot aan zijn pensioen, hoewel zijn zaak Video77 in Borgerhout tegenwoordig nog nauwelijks drie klanten per dag lokt.
18/06 05u15  Gerecht jaagt op bende van “Johnny Cash”: havenarbeiders verdacht van invoer ruim 1.300 kilo cocaïneHet Antwerps gerecht en de federale politie hebben vorige week opnieuw havenarbeiders opgepakt in een onderzoek naar grootschalige invoer van cocaïne. De bende rond Nawil T., alias Johnny Cash, wordt gelinkt aan drie drugstransporten van in totaal 1.300 kilo cocaïne.
18/06 05u15  Vriendengroep rijdt voor twintigste keer met fiets naar ItaliëDe naam Squadra Il Portico mag dan 100% Italiaans zijn, de wielergroep die er schuil achter gaat, bestaat uit een heleboel Kempense fietsliefhebbers die dinsdag voor de twintigste keer een fietstrip naar la dolce Italia tot een goed einde hopen te brengen.
18/06 05u15  Kempens Karakter neemt intrek in kasteel Le PaigeErfgoedcel Kempens Karakter, dat actief is in de ruime regio tussen Herentals en Lier, is vanaf de start van de zomervakantie te vinden in het Herentalse kasteel Le Paige op de Nederrij. Daarmee nemen de medewerkers afscheid van ’t Convent op het Begijnhof. Zo slaan de intergemeentelijke projectvereniging en de stad Herentals twee vliegen in één klap: enerzijds wordt de kasteelsite zo beter benut, anderzijds snakte Kempens Karakter naar meer ruimte. Daarnaast krijgen ook de intergemeentelijke onroerend erfgoeddiensten Land van Nete & Aa, Berg & Nete en Briljante Kempen er hun huisvesting. Op die manier krijgt het kasteel de kans om uit te groeien tot een open erfgoedhuis.
18/06 05u15  Speelt toprenner opnieuw (even) voor deejay?De vipplaatsen zijn anderhalve maand voor het wielerevenement van Herentals Fietst-Feest volledig uitverkocht. Na het vijftiende na-Tourcriterium trapt wellicht weer een toprenner het dansfeestje af.
18/06 05u15  Stijgend aantal kinderen dat opgroeit in armoedeUit de kansarmoede-index van Kind en Gezin blijkt dat vorig jaar 12% van de kinderen in Hoogstraten in armoede opgroeide. Het cijfer moet genuanceerd worden, maar toch blijft het stadsbestuur inzetten op het begeleiden van kwetsbare gezinnen.
18/06 05u15  deSter genomineerd voor Prijs OndernemenVoka Mechelen-Kempen heeft aan deSter een award overhandigd. Het bedrijf, dat plastic bestek maakt voor onder andere luchtvaartcatering en McDonald’s, is daarmee een van de negen genomineerden voor de Prijs Ondernemen 2019. Die wordt uitgereikt in september. “Als je een vliegtuig omdraait, dan is alles wat naar beneden valt door ons gemaakt. Op de crew na, dan”, zegt Stef Van de Perre van deSter. “Als producent van plastic, zetten we nu heel hard in op duurzaamheid. deSter wil tegen 2021 enkel nog volledig recycleerbare producten maken.” In elk McDonald’s-restaurant in Europa liggen plastic messen, vorken, bekers en borden van deSter.
18/06 05u15  AR-TUR fietst langs Kastelse landmarksDonderdag 20 juni gaat AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen, op architectuuruitstap in Kasterlee. De deelnemers bezoeken drie iconische plaatsen in de pompoenengemeente en krijgen ter plaatse uitleg van architecten en kunstenaars. Op het programma: het nieuwe Ontmoetingscentrum en het masterplan voor de dorpskern van Dierendonckblancke architecten, beeldhouwwerk A Giant Sculpture van het duo Gijs Van Vaerenbergh op de Hoge Mouw en het nieuwe paviljoen van het Frans Masereelcentrum van de Japanner Hideyuki Nakayama en Fransman Ido Avissar. Deelnemen kost 20 euro zonder huurfiets en 30 euro met huurfiets.
18/06 05u15  Restaurant diVerso opent op Grote Markt: “We brengen hartje Italië naar het centrum van Lier”Een verfijnde, Italiaanse keuken met aangepaste Italiaanse dranken. Daar staat diVerso voor. Het restaurant op de Grote Markt 61 in Lier opent op woensdag 19 juni de deuren.
18/06 05u15  Onkruid op laatste rustplaats staat tot meter hoog: “Dit hoort niet op een kerkhof”Het Nijlense kerkhof in de Nonnenstraat ligt er verwilderd bij. Dat klagen enkele bezoekers van het kerkhof aan. Het onkruid staat er op verschillende plaatsen tot een meter hoog. De gemeente belooft in te grijpen.
18/06 05u15  Klassen beloond voor bezoekjes aan bibDe winnaars van de Leesmuntenactie zijn bekend. Met dat initiatief zetten de gemeente en de Putse basisscholen kinderen aan om meer naar de openbare bibliotheek te gaan. Bij een bib-bezoek kreeg elke leerling de voorbije maanden een leesmunt. De munten werden in de klas in een speciale spaarpot gestopt. In elke school werd de klas met de meeste munten per leerling beloond met een boekenpakket. Het eerste leerjaar B van de Vrije Basisschool in Putte was de algemene winnaar: gemiddeld gingen de kinderen elk zeven keer naar de bibliotheek in tien maanden tijd. “De kinderen wisten in totaal bijna 3.500 munten te verzamelen, een mooie stijging tegenover vorig schooljaar”, melden burgemeester Peter Gysbrechts en schepen van Cultuur Inge De Bie (beiden Lijst Burgemeester).
18/06 05u15  Politie klist dronken chauffeurs die zelfs geen rijbewijs hebbenDe politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens de weekendcontroles 34 dronken bestuurders betrapt. Opmerkelijk is dat drie van hen zelfs geen rijbewijs hebben. Zij riskeren een gevangenisstraf tot twee jaar en zware boetes.
18/06 05u15  COLUMN. De clothoïdeEen clothoïde… Tenzij u wiskunde gestudeerd heeft, lijkt mij de kans klein dat u het woord ooit al tegenkwam. Ikzelf herinner mij nog perfect de dag dat de clothoïde in mijn leven verscheen. Het was een tiental jaar geleden op een vrijdagavond in een parochiezaaltje in Muizen. De plaatselijke afdeling van ik-weet-niet-meer-welke-vereniging organiseerde er een quizavond. Een aartsmoeilijke quiz.
18/06 03u15  Elk Vlaams huis krijgt score voor liggingMet de Mobiscore wil de Vlaamse overheid goed bereikbare woningen, die dicht bij openbaar vervoer, scholen of winkels liggen, aantrekkelijker maken.
18/06 03u15  Topdokter ergert zich aan wildgroei coaches: “Waar halen ze hun kennis vandaan?”Lifestylecoaches, burn-out­coaches en nu ook diabetes­coaches: topdokter Guy T’Sjoen ergert zich aan de vele “kwakzalvers” die vaak een smak geld vragen voor een weinig betrouwbare behandeling. Heel wat artsen en psychologen delen zijn mening. “Het zijn de beste verkopers die winnen, zelden het beste product”, zegt Marc Buelens van Vlerick Business School.
18/06 03u15  Te weinig afstand gehouden in Zwitserland:1.200 euro boeteZwitserland kan mooi zijn, maar ook belachelijk duur, zeker wat de verkeersboetes betreft. Dat ondervond een Kempenaar die te dicht achter een politievoertuig had gereden. “Ik werd aan de kant gezet en mocht meteen 1.200 euro betalen. Dat vocht ik nadien aan, waarop de straf gehalveerd werd.”
18/06 03u15  Charlotte Leysen stopt bij KetnetCharlotte Leysen (31) stopt dit najaar als Ketnet-wrapper. Dat maakte ze zelf bekend op radiozender MNM. Leysen, die in 2011 door de kijkers werd gekozen, noemt het “tijd om haar vleugels uit te slaan”. Nieuwe plannen heeft ze nog niet. “Ik kijk alle avonturen tegemoet”, klinkt het. Ketnet gaat intussen op zoek naar een nieuwe wrapper. Kandidaat-wrappers kunnen zich inschrijven via www.wordwrapper.be.
18/06 03u15  Liegebeest maakt (kleine) comebackHet Liegebeest, de pop uit de legendarische BRT-kinderreeks, maakt deze zomer een comeback. Een bescheiden comeback, weliswaar, want het groene wezen met de uitpuilende ogen zal te zien zijn in één aflevering van Switch, de quiz die wordt gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof. Acteur Door Van Boeckel (67) mag als vanouds het Liegebeest tot leven wekken.
18/06 03u15  Kürt Rogiers drie jaar langer ‘Familie’-lidHet personage Lars De Wulf blijft nog een hele poos in de VTM-serie Familie aanwezig. Dat vertelt acteur Kürt Rogiers (47) komend weekend in een gesprek met Hallo. Rogiers, die in september 2016 voor het eerst opdook in de reeks en inmiddels drie jaargangen van de partij is als CEO De Wulf, tekende voor drie seizoenen bij. Hij combineert hij de rol met de ochtendshow van Joe. Daar vervangt hij de pas bevallen Anke Buckinx. De uitstap naar de radio loopt later in de zomer ten einde.
18/06 03u15  Meus kookt deze zomer elke dag in een andere keukenDeze zomer perst Jeroen Meus er slechts één maand Dagelijkse Zomerkost uit, in plaats van twee. Maar hij werkt wel dubbel zo hard: hij gaat op maar liefst twintig verschillende locaties koken.
18/06 03u15  Man kraakt stacaravans en chaletsDe Pool Grzegorz C. (38) riskeert een gevangenisstraf van zestien maanden en een boete omdat hij in Herselt was binnengedrongen in een aantal stacaravans en chalets.
18/06 03u15  Dronkenman die 17-jarige fietsster van weg maaide vraagt mildere strafDe dronken bestuurder die fietsster Femke Schutyser (17) van de weg maaide in de Bellestraat in Sint-Niklaas en vluchtte, heeft in beroep een mildere straf gevraagd. Hij drong aan op een straf met uitstel of een werkstraf. Van de politierechter had hij vier jaar cel gekregen.
18/06 00u15  Frankrijk groepswinnaar op WK Vrouwenvoetbal… met dank aan videorefFrankrijk heeft zich maandag in eigen land als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales op het WK vrouwenvoetbal. In Rennes versloegen de Franse vrouwen op de slotspeeldag in groep A Nigeria met het kleinste verschil.
18/06 00u15  Duitsland start EK U21 met zege, Real-aanwinst Luka Jovic verliest met ServiëDuitsland heeft maandag zijn openingswedstrijd op het EK voor beloften in Italië en San Marino gewonnen. In Udine haalde de titelverdediger het in groep B met 3-1 van Denemarken. Het Servië van Real-vedette Luka Jovic liep tegen een 0-2 nederlaag aan tegen Oostenrijk.
17/06 23u30  Afscheid van GvA-fotografe Arlette StubbeZaterdag overleed in Antwerpen onze oud-collega Arlette Stubbe. Ze is net geen 65 jaar oud geworden. Arlette was gedurende 23 jaar, van 1988 tot 2011, fotografe voor Gazet van Antwerpen.
17/06 23u00  Nieuw boek van de Hunger Games in aantochtVoor de fans van Katniss Everdeen en Peeta Mellark is er goed nieuws. De Amerikaanse filmstudio Lionsgate werkt samen met de schrijfster Suzanne Collins aan een nieuw deel in de Hunger Games-reeks. In 2020 zou er een prequel uitkomen die redelijk snel ook verfilmd zou worden.
17/06 23u00  Queen zal er niet bij zijn op de doop van ArchieHet zoontje van Megan Markle en de Britse prins Harry werd zo’n anderhalve maand geleden geboren en werd al verschillende keren aan de wereld getoond. Gisteren poste prins Harry op Instagram nog een leuke foto van zijn zoontje om zijn eerste vaderdag te vieren.
17/06 23u00  Unia gaat zich burgerlijke partij stellen in gerechtelijk onderzoek naar Van LangenhoveUnia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, reageert tevreden op de inverdenkingstelling van Dries Van Langenhove voor inbreuken op onder meer de racisme- en negationismewet, in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar Schild en Vrienden. “Het mensenrechteninstituut zal het dossier inkijken en op basis daarvan de burgerlijke partijstelling neerleggen”, zegt woordvoerder Bram Sebrechts maandagavond.
17/06 22u45  Meer trage wegen en paden in natuurgebied WalenhoekTom Caluwaerts, schepen van Openbaar Groen (N-VA), heeft een ‘landinrichtingsplan’ uitgewerkt. Hij werkte er vijf jaar aan, samen met twaalf instanties.
17/06 22u45  Buurvrouw eist dwangsom van restaurant De Klok, 1.600 mensen scharen zich achter uitbatersHet dispuut tussen Steakhouse De Klok in Burcht en de buren doet de gemoederen hoog oplaaien. De buurvrouw van het restaurant eist een dwangsom van 750 euro per dag door de aanhoudende overlast. “Mijn cliënten kunnen niet meer op hun terras zitten”, reageert de advocaat van de buren. Ondertussen haalde het restaurant al meer dan 1.600 handtekeningen op in een petitie.
17/06 22u45  1.600 mensen scharen zich achter steakhouse De Klok na klachten buurvrouwHet dispuut tussen Steakhouse De Klok in Burcht en de buren doet de gemoederen hoog oplaaien. De buurvrouw van het restaurant eist een dwangsom van 750 euro per dag door de aanhoudende overlast. “Mijn cliënten kunnen niet meer op hun terras zitten”, reageert de advocaat van de buren. Ondertussen haalde het restaurant al meer dan 1.600 handtekeningen op in een petitie.
17/06 22u15  Nieuw welzijnscentrum en Huis van het Kind om armoede te bestrijdenSchepen van Sociale Zaken Karina Hans (N-VA) wil in het vrijetijdscentrum waar zich de voormalige gemeenteraadszaal bevindt een welzijnscentrum onderbrengen. Er komt ook een Huis van het Kind in de Hemeldreef. De gemeenteraadsleden spreken zich volgende week maandag nog uit over deze plannen. “Het is de bedoeling dat de vzw Openluchtopvoeding (OLO) de ruimte huurt en er samen met vzw Rotonde een kruispunt rond welzijn opricht. We zouden er een onthaal voor personen met een beperking onderbrengen. Ook het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) kan daar komen. Aanpalend bevindt zich nu al TEJO waar jongeren met hun problemen gratis en laagdrempelig terechtkunnen.”
17/06 22u00  Auto belandt op zij: bestuurder gewondIn de Lange Zandstraat in Walem (Mechelen) is maandagnamiddag een auto op zijn zij beland na een botsing met een tegenligger. De brandweer hielp de chauffeur van het voertuig, een zeventiger, uit de wagen. De man werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht. Uiteindelijk bleken zijn verwondingen mee te vallen. De andere chauffeur bleef ongedeerd.
17/06 22u00  Leerlingen Sint-Filippus zijn superfietsers: 90% slaagt voor examenDeze zesdeklassers van de Sint-Filippusschool maakten tijdens het grote Superfietser-examen de minste fouten.
17/06 22u00  Parket & Laminaatforum verhuist van Merksem naar PicolositePatricia Van Baelen (58) en Marc Bonne (56) verhuisden hun toonzaal in Merksem en hun logistiek centrum in Schoten naar de Picolosite in Stabroek. In deze kmo-zone breidden ze Parket & Laminaatforum uit met een cash&carry.
17/06 21u45  Rookpluim brand Varec tot in Antwerpen zichtbaar, brandweer blust urenlang naHet heeft maandagavond zwaar gebrand bij bandenproducent Varec in Mechelen-Noord. Het vuur brak uit in een verfspuiterij. Er vielen geen gewonden, maar een deel van de werkplaats en enkele afvalcontainers achteraan het bedrijf brandden uit. In 2017 werd het bedrijf ook al eens geteisterd door een brand.
17/06 21u45  Hof beslist volgende week over wrakingsverzoek dossier Clan Y., advocaat verwijt onderzoeksrechter vijandigheidDe Antwerpse rechter die het onderzoek naar de Clan Y. leidt, weet volgende week of ze haar onderzoek kan verzetten of dat ze van het onderzoek wordt gehaald.
17/06 21u45  Antwerps hiphoplabel Flatgebouw stelt zichzelf voor: ‘bibhop’ in PermekeHet Antwerpse hiphoplabel Flatgebouw bestaat twee jaar en viert dat met een expo en een reeks concerten in Bibliotheek Permeke op het De Coninckplein.
17/06 21u45  Duitsland, Spanje en China naar achtste finales op WK vrouwenvoetbal, Zuid-Afrika uitgeschakeldGroepswinnaar Duitsland, Spanje en China hebben zich maandag geplaatst voor de achtste finales van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. Zuid-Afrika werd puntenloos laatste in de groep en is als eerste land uitgeschakeld.
17/06 21u45  Turkse rechtbank behandelt zaak van Willebroekenaar: “We hopen dat papa na het proces vrijkomt”Dinsdag behandelt een Turkse rechtbank het proces tegen Willebroekenaar Ali Akyüz (53). De man zit al drie maanden in de cel op verdenking van het verspreiden van terreurpropaganda en omdat hij banden zou hebben met een terreurorganisatie.
17/06 21u30  Max Greyson (31) is vaste dichter cultuurcentrum De KernMax Greyson (31) zou weleens de eerste kunnen zijn die specifiek aangeduid is als dichter voor een cultuurcentrum. Hij werd voorgesteld in CC De Kern, dat ook meteen de programmatie voor het nieuwe seizoen uit de doeken doet en de ticketverkoop lanceerde.
17/06 21u30  Eerste Graspopgasten komen aan op SunparksSunparks Kempense Meren in Mol verwelkomde maandag de eerste bezoekers van Graspop Metal Meeting die tijdens het festival in het vakantiepark verblijven. De Metal Park-formule slaat goed aan, want opnieuw waren de plaatsen in korte tijd uitverkocht.
17/06 21u00  Morgen behandelt Turkse rechtbank zaak van Willebroekenaar: “We hopen dat papa na het proces vrijkomt”Dinsdag behandelt een Turkse rechtbank het proces tegen Willebroekenaar Ali Akyüz (53). De man zit al drie maanden in de cel op verdenking van het verspreiden van terreurpropaganda en omdat hij banden zou hebben met een terreurorganisatie.
17/06 21u00  Buurvrouw eist dwangsom van restaurant De Klok, uitbaters scharen 1.600 mensen achter zichHet dispuut tussen Steakhouse De Klok in Burcht en de buren doet de gemoederen hoog oplaaien. De buurvrouw van het restaurant eist een dwangsom van 750 euro per dag door de aanhoudende overlast. “Mijn cliënten kunnen niet meer op hun terras zitten”, reageert de advocaat van de buren. Ondertussen haalde het restaurant al meer dan 1.600 handtekeningen op in een petitie.
17/06 21u00  Ferrari vraagt dan toch herziening tijdstraf van Sebastian Vettel na controverse in Grote Prijs van CanadaF1-renstal Ferrari heeft bij de Internationale Autosportfederatie FIA een verzoek ingediend om de tijdstraf te herzien die Sebastian Vettel iets meer dan een week geleden kreeg tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Canada, zo maakte de renstal maandag bekend.
17/06 21u00  De twaalf Belgian Cats voor Eurobasket 2019: Belgische Speelster van het Jaar valt uit selectieBondscoach Philip Mestdagh en zijn sportieve staf gaven de definitieve selectie voor Eurobasket 2019 (27 juni-7 juli Servië/Letland vrij).
17/06 20u30  Gemeente haalt 59 ‘weesfietsen’ op bij stationWie zijn fiets aan het station van Essen wil stallen, vindt daar vaak geen plekje voor. Dat komt omdat weesfietsen veel plaatsen bezet houden.
17/06 20u30  Elise Mertens en Alison Van Uytvanck in Mallorca naar tweede ronde, Kirsten Flipkens is uitgeschakeldElise Mertens (WTA 21) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Spaanse Mallorca (gras/250.000 dollar).
17/06 20u30  Voorman Dave Mustaine van metalgroep Megadeth heeft keelkankerBij zanger en gitarist Dave Mustaine van de Amerikaanse heavymetalgroep Megadeth is keelkanker vastgesteld, zo hebben meerdere muziekwebsites maandag op gezag van zijn Facebookpagina gemeld.
17/06 20u30  Pitkamperen in De NotelaerOok deze zomer kan je gaan pitkamperen in het domein van De Notelaer, langsheen de Schelde in Hingene. Net als vorige jaren worden in enkele bomen in het domein ‘Pittenten’ opgehangen.
17/06 20u15  De Ideale Woning mag sociale flats na 15 maanden dan toch afwerkenDe Ideale Woning mag eindelijk de al vijftien maanden stilliggende bouwwerf van twaalf bijna afgewerkte sociale appartementen in de Beukenlaan heropstarten. De Raad voor Vergunningsbetwistingen had een voor zijn privacy vrezende buurman begin dit jaar gelijk gegeven, maar Ruimte Vlaanderen geeft nu toch een nieuwe vergunning. De werken duren door deze aanslepende procedure nu al bijna vier jaar.
17/06 20u15  AA Gent-bestuur spreekt formeel vertrouwen uit in coach Jess Thorup: “We gaan transparanter werken”Bij AA Gent werd maandag de eerste training voor het nieuwe seizoen afgewerkt. Voorzitter Ivan De Witte, manager Michel Louwagie en trainer Jess Thorup blikten in de Ghelamco Arena tijdens een persconferentie nog eens terug op het vorige seizoen, maar daarnaast werd het ambitieuze vizier al op de komende voetbaljaargang gericht.
17/06 20u00  Ariane-raket zal Europese missie naar Jupiter lancerenHet Europese lanceerbedrijf Arianespace en het Europese Ruimtevaartbureau ESA hebben een contract afgesloten voor de lancering van een Europese missie naar de planeet Jupiter, zo heeft Arianespace maandag getwitterd.
17/06 20u00  Celstraf gevraagd voor drie diefstallen bij ColruytSofiën T. (32) uit Mechelen hangt een celstraf van tien maanden boven het hoofd voor drie diefstallen bij Colruyt in Sint-Katelijne-Waver. Zo had hij oortjes voor een smartphone gestolen, een externe harde schijf en geheugenkaartjes. “Hij werd betrapt door een bewakingsagent en de diefstallen werden ook gefilmd door de bewakingscamera’s”, zei de openbare aanklager.
17/06 20u00  Amerikaanse actrice en mode-ontwerpster Gloria Vanderbilt overledenDe Amerikaanse actrice en mode-ontwerpster Gloria Vanderbilt is op 95-jarige leeftijd overleden, zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN maandag gemeld.
17/06 20u00  Tuin van Erika houdt uw kinderen deze zomer creatief ‘aan de wiggel’Te laat met het boeken van een kamp voor de kinderen? Erika Triki houdt uw kroost creatief ‘aan de wiggel’ tijdens drie creakampen in een sprookjesachtige tuin in Pulderbos.
17/06 20u00  Banden gestolen uit garage: werkstraf gevraagd voor 18-jarigeHet Openbaar Ministerie heeft maandag een werkstraf van 60 uur gevraagd tegen Mechelaar Bassir S. De man was amper één week 18 toen hij, samen met een minderjarige kompaan, autobanden ging stelen uit een garagebox in de Schijfstraat. Een getuige alarmeerde de politie en die zette de achtervolging in op de bromfiets waarop Bassir en de minderjarige reden. De twee deden er alles aan om uit de handen van de politie te blijven, maar kwamen uiteindelijk ten val.
17/06 20u00  Man staat terecht voor cannabisplantage met 609 plantjes, maar ontkent alles: “Mijn woning was verhuurd aan iemand anders”Een man uit Willebroek hangt twee jaar cel boven zijn hoofd voor een cannabisplantage in zijn woning. De betrokkene zelf ontkent dat hij iets met de plantage te maken had. “Ik had mijn huis ondertussen verhuurd en had niets met de drugsplantage te maken”, zei de man.
17/06 20u00  Antwerp neemt afscheid van Van Damme, Bölöni blijftAntwerp FC verliest een van zijn sterkhouders. Verdediger Jelle Van Damme (35) was einde contract en zal geen nieuwe overeenkomst tekenen op de Bosuil. “Jelle Van Damme speelt volgend seizoen niet meer voor Antwerp”, bevestigt sportief adviseur Sven Jeacques. Het feit dat Laszlo Bölöni donderdag wél gewoon als hoofdcoach aan zijn derde seizoen begint, is wellicht een bepalende factor.
17/06 19u45  Antwerp neemt afscheid van Jelle Van DammeVoetbalclub Antwerp gaat volgend seizoen niet verder met Jelle Van Damme. De verdediger was na twee seizoenen bij de Great Old einde contract, maar beide partijen kwamen de voorbije weken niet tot een nieuwe overeenkomst. Met Van Damme, die in oktober 36 jaar wordt, verliest Antwerp zijn ouderdomsdeken en populaire sterkhouder centraal in de defensie.
17/06 19u30  Groen lanceert ‘zitbankenplan’: “Al 150 tips gekregen van inwoners”Er moeten meer zitbanken in Edegem komen. Dat is de boodschap van een actie die Groen in Edegem lanceerde. De partij begint ook met een samenaankoop voor gevelbanken.
17/06 19u15  Netepark laat processierupsen bestrijdenEen gespecialiseerde firma heeft maandagochtend processierupsen bestreden in een aantal eiken in de buurt van het speelterrein bij het zwembad Netepark in Herentals. “Van zodra de diertjes worden opgemerkt, grijpen we meteen in”, zegt zwembadverantwoordelijke Jochen Jacobs.
17/06 19u15  Op schoolreis naar Olen: kinderen ontdekken de legendes over Keizer KarelMet de hulp van vrijwilligers worden deze maand zes schoolreizen georganiseerd naar Olen-centrum. Er komen scholen langs uit Kasterlee, Lille, Westerlo en Wijnegem, maar ook uit Olen zelf.
17/06 19u15  Meer dan 700.000 Chinese wolhandkrabben gevangen in Grobbendonk: “Ze vallen zelfs mijn hond aan”Een weg vol met krabbenpoten, omdat auto’s ze hebben platgereden. Wandelaars, en zelfs honden, die angstig over het padje lopen, uit schrik voor krabbenbeten. Welkom in Grobbendonk, waar dit jaar al 715.000 Chinese wolhandkrabben werden gevangen.
17/06 19u00  Mila (5) en Lilly (8) perplex: proficiat, u bent de 250.000ste klant!Mila (5) en Lilly (8) wilden eens kijken of ze nog een tof speelgoedje in kringwinkel De Cirkel konden scoren. Dus trokken Joke Lenaerts uit Pulderbos en tante Hilde met de twee zusjes naar Massenhoven. Tot hun verbazing – Joke en Hilde kregen er zelfs eventjes de slappe lach van – bleken ze de 250.000ste klant te zijn in het 5-jarige bestaan van de kringwinkel in Massenhoven.
17/06 19u00  Roel Moors verlaat Telenet Giants Antwerp, Christophe Beghin nieuwe coachRoel Moors verlaat Telenet Giants Antwerp. Hij wordt opgevolgd door assistent Christophe Beghin (38).
17/06 18u45  Vroegere Egyptische president Mohamed Morsi overleden in gerechtszaalDe vroegere Egyptische president Mohamed Morsi is overleden, zo hebben Egyptische staatsmedia maandag gemeld.
17/06 18u45  Belg met hasj geklist op luchthaven van MalagaOp de luchthaven van het Zuid-Spaanse Malaga hebben agenten van de Guardia Civil een 63-jarige Belg opgepakt, zo heeft Europa Press maandag gemeld. De man stond op het punt met hasj naar België te vliegen.
17/06 18u45  Mini-aardbeving aan grens tussen China en Noord-Korea, mogelijk door “explosie”Aan de grens tussen China en Noord-Korea is maandag een mini-aardbeving geregistreerd. Peking zegt dat die mogelijk is veroorzaakt door een “explosie”. Eerder op de dag werd bekend dat de Chinese president Xi Jinping later deze week een officieel bezoek brengt aan Noord-Korea.
17/06 18u45  Gemeente laat ontwerp maken voor nieuw gemeentehuis: “Het moet er deze legislatuur nog staan”De gemeente hoopt tijdens deze legislatuur nog een nieuw gemeentehuis te hebben. De diensten zitten veel te krap behuisd. Tot die tijd wordt naar ruimte gezocht. Die werd gevonden in het gemeenschapscentrum.
17/06 18u30  Zo voelt het om met een rolstoel over straat te moetenBorah, de Borsbeekse adviesraad voor personen met een beperking, laat mensen kennismaken met de hindernissen die rolstoelgebruikers op de openbare weg kunnen tegenkomen.
17/06 18u30  Dries Van Langenhove in verdenking gesteld wegens inbreuken op antiracismewetDe onderzoeksrechter heeft Dries Van Langenhove, tot parlementslid verkozen voor Vlaams Belang, vandaag opgepakt en verhoord in een onderzoek naar inbreuken op de antiracismewet door zijn organisatie Schild & Vrienden. Hij werd nadien terug vrijgelaten onder voorwaarden. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken spreekt van een ‘intimidatiepoging door het gerecht’.
17/06 18u15  Zeven wandelingen waar ook je kinderen blij van wordenHeb jij kinderen die graag een stapje in de wereld zetten? Of reageren jouw kinderen standaard met boegeroep wanneer je hen mee wil nemen op een wandeltocht. Wij zochten zeven kindvriendelijke wandelingen uit waar iedereen blij van wordt. Veel plezier!
17/06 18u15  Zware industriebrand teistert bedrijf in Mechelen-NoordBij Varec in Mechelen is maandagnamiddag een zware industriebrand uitgebroken.
17/06 18u15  Zeer uitzonderlijk: nieuwsgierige walvis wil geaaid wordenChristian Miller en een collega waren aan het varen in de San Ignacio Lagoon in Mexico toen ze plots een grijze walvis en een kalf zagen. Tot hun grote verbazing kwam het kalfje steeds dichter bij hun boot zwemmen, om uiteindelijk zijn nieuwsgierige snoet boven water te houden, als een hond die om een aaitje komt bedelen. Wat Christian en zijn vriend dan ook deden,de kans om een grijze walvis aan te raken in het wild is dan ook heel klein.
17/06 18u00  Opnieuw oude bussen De Lijn te koopNa het grote succes van de vorige veiling, worden er opnieuw enkele oude bussen van De Lijn geveild. Dat meldt het organiserende veilinghuis Moyersoen.
17/06 17u45  Inschrijvingen nieuwe Turnhoutse hightechschool lopen vlotMet de onthulling van een totem in natuursteen komt de opening van de nieuwe hightechcampus van de scholengemeenschap KOBArT in Turnhout een flinke stap dichterbij. In de voormalige gebouwen van Syntra in de Kempenlaan in Turnhout start onder meer HT²O, de nieuw hightech secundaire school. Er schreven zich al ruim tachtig leerlingen in voor het eerste jaar.
17/06 17u45  Fun-oprichter Johan De Bie (71) overledenJohan De Bie is overleden. De succesvolle selfmade-ondernemer, die 16 hectare winkelterreinen beheerde in heel Vlaanderen en ook de ketens Selfmade en Fun oprichtte, werd 71 jaar. Zijn zoon Jo De Bie (37) volgt hem op als gedelegeerd bestuurder van de BIMMO Groep.
17/06 17u30  Stad verdubbelt budget voor klimaatneutrale initiatievenDe stad Mechelen subsidieert acht projecten die inzetten op C02-reductie of klimaatadaptatie. Goed voor een totaalbedrag van 36.465 euro. De meeste ingestuurde projecten voldeden aan alle voorwaarden waardoor de begrote 15.000 euro meer dan verdubbeld werd.
17/06 17u30  Zó voelt het om met een rolstoel over straat te moetenBorah, de Borsbeekse adviesraad voor personen met een beperking, laat mensen kennismaken met de hindernissen die rolstoelgebruikers op de openbare weg kunnen tegenkomen.
17/06 17u30  Zeventiende ritzege ooit voor Peter Sagan in Ronde van Zwitserland, Slovaak is ook de nieuwe leiderDe derde etappe van de Ronde van Zwitserland, van Flamatt naar Murten, is in een spurt gewonnen door Peter Sagan. De Slovaak haalde het in een spurt bergop van Elia Viviani en John Degenkolb. Voor Sagan is het al zijn zeventiende (!!) ritzege ooit in de Zwitserse rittenwedstrijd. Na een tegenvallend voorjaar - het was nog maar zijn tweede zege van het seizoen - lijkt de ex-wereldkampioen klaar voor de Ronde van Frankrijk.
17/06 17u15  Ramadan-actie brengt 1.800 euro op voor mensen in armoedeABC Rupelstreek organiseerde in de maand van de ramadan voor de tweede keer een voedselinzameling, dit jaar voor ‘Welzijnsschakel’ en ‘Kom mor binne’. “Er werd liefst 2 ton voedsel opgehaald. Met de hulp van de Boomse handelaars werd gespreid over enkele weken een geldinzameling gehouden. De opbrengst hiervan werd geschonken aan het Rode Kruis: een cheque van 1.800 euro”, vertelt Cindy Elsen namens ABC Rupelstreek. Welzijnsschakel is ook in Boom een van de steunpilaren voor mensen in armoede. In Boom begeleidt Welzijnsschakel meer dan tachtig gezinnen of ongeveer driehonderd personen. Daarnaast krijgen zestig gezinnen tweewekelijks een voedselpakket. Het gaat om gezinnen die vaak te weinig middelen hebben om zelf voor een volwaardige maaltijd te zorgen.
17/06 17u15  Dries Van Langenhove dag lang ondervraagd over Schild & VriendenDe onderzoeksrechter heeft Dries Van Langenhove, tot parlementslid verkozen voor Vlaams Belang, vandaag opgepakt en verhoord. Hij werd nadien terug vrijgelaten. Dat vernam onze zusterkrant De Standaard.
17/06 17u15  Nog 6.000 klanten van failliete reisorganisator Travelbird wachten op geldSinds het faillissement van de Nederlandse reisorganisator Travelbird zijn er dertigduizend schadeclaims afgewerkt. Toch wachten nog zesduizend klanten, bij wie ook heel wat Vlamingen, op een terugbetaling.
17/06 17u15  Flor Stes blikt terug op vijftig jaar priesterschap: “Ik voel me pico bello maar binnen drie jaar zal afscheid onafwendbaar zijn”De katholieke gemeenschap brengt de komende dagen hulde aan Flor Stes. Daar zijn twee goede redenen voor: Flor werd precies vijftig jaar geleden tot priester gewijd en waakt intussen ook al veertig jaar als een echte herder over zijn ‘schaapjes’ in Schoten. “Ik ga graag nog even door, maar steek niet weg dat ik me zorgen maak over mijn opvolging”, aldus de pastoor.
17/06 17u00  Gemeente verduidelijkt parkeerplaatsen in Door Verstraetelei: “Chaos voor en na school”Het Brasschaatse gemeentebestuur gaat de parkeerplaatsen in de Door Verstraetelei herbekijken. Oppositielid Steven Broos (Brasschaat 2012) dringt daar al langer op aan.
17/06 17u00  Parket vraagt internering voor man die banden combi’s liet leeglopen, met uitwerpselen gooide en brand stichtteHet Openbaar Ministerie heeft maandag de internering gevraagd van een 36-jarige man uit Heist-op-den-Berg. Die stond terecht voor een hele resem feiten: van brandstichtingen tot de banden van politiewagens lek zetten en het proberen te rammen van een combi tijdens een achtervolging.
17/06 17u00  Heftige beelden: Turkse boot redt tientallen vluchtelingen uit zeeAan de westkust van de Turkije heeft een boot tientallen vluchtelingen uit zee gered. De migranten kwamen in het water terecht nadat hun rubberboot kapseisde. Acht drenkelingen kwamen om, 31 konden nog worden gered. Op de beelden zie je het moment van de reddingsactie.
17/06 16u45  Concurrentie voor Flixbus: nieuwe BlaBlaBus houdt ook halt in AntwerpenNaast onder meer Flixbus gaat nu ook BlaBlaBus goedkope busritten via Antwerpen aanbieden. Het Franse vervoersbedrijf heeft onder meer verbindingen van Amsterdam naar Parijs en Londen met een tussenstop in Antwerpen.
17/06 16u30  Nog 6.000 klanten van failliete Travelbird wachten op geldSinds het faillissement van de Nederlandse reisorganisator Travelbird zijn er 30.000 schadeclaims afgewerkt maar 6.000 klanten, waaronder ook heel wat Vlamingen, wachten nog op een terugbetaling.
17/06 16u30  Flor Stes blikt terug op vijftig jaar priesterschap: “Ik voel me picobello maar binnen drie jaar zal afscheid onafwendbaar zijn”De katholieke gemeenschap brengt de komende dagen hulde aan Flor Stes. Daar zijn twee goede redenen voor: Flor werd precies vijftig jaar geleden tot priester gewijd en waakt intussen ook al veertig jaar als een echte herder over zijn ‘schaapjes’ in Schoten. “Ik ga graag nog even door, maar steek niet weg dat ik me zorgen maak over mijn opvolging”, aldus de pastoor.
17/06 16u15  Tom Dumoulin ondergaat kleine ingreep voor hoogtestage, Tour komt zeker niet in het gedrangTom Dumoulin heeft in Hengelo een kleine medische ingreep ondergaan. De Nederlander van Team Sunweb moest in het Critérium du Dauphiné opgeven omdat hij last kreeg van zijn linkerknie, het gewricht waarop hij in de Giro d’Italia gevallen was. Bij de ingreep werd een brokje grind verwijderd. Dumoulin gaat nu op hoogtestage om zich voor te bereiden op de Tour de France.
17/06 16u15  DISCUSSIE. Denk jij dat Evenepoel ooit de Tour kan winnen?Remco Evenepoel blies de afgelopen dagen de hele wereld van zijn sokken. De negentienjarige (!) wielrenner van Deceuninck-Quick.Step won zondag de Ronde van België, een erg straffe prestatie voor zo’n jonge nieuwkomer in het peloton. Volgens velen maakt hij later grote kans op eindwinst in de Tour de France. Denk jij dat Remco Evenepoel ooit de gele trui zal dragen op het podium in Parijs?
17/06 16u15  Simon Davies officieel voorgesteld als coach bij Anderlecht: “Kompany zal de laatste beslissing nemen”Sportief directeur Michaël Verschueren heeft Simon Davies maandag officieel voorgesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht. De Welshman leidde maandagochtend, in afwezigheid van Vincent Kompany, de eerste training van de club. “Het grote doel is om Anderlecht opnieuw succesvol te maken”, verduidelijkte Davies.
17/06 16u15  Antwerpse professor heel blij met topbedrag voor unieke bijbels: “In mijn wildste dromen niet verwacht”De bijbels van Dirk Van der Cruysse hebben met 90.000 euro twee keer zo veel opgebracht als verwacht op de veiling afgelopen weekend in Brussel. “Ik ben een gelukkig mens”, reageert hij. “Hopelijk hebben de nieuwe eigenaren er net zoveel plezier aan als ik.”
17/06 16u00  Eierautomaat maakt band tussen boer en klant nauwerVoor dagverse scharreleieren kunnen liefhebbers voortaan ook terecht bij de Pluimhoeve in Geel. In plaats van voor een hoevewinkeltje te kiezen, nemen de landbouwers een handige eierautomaat in gebruik.
17/06 16u00  Borgerhoutenaar Astro wint rapwedstrijd: “Ik wil een van de grote namen in België worden”De jury zo hard mogelijk roasten, met de nodige hiphoplijntjes zo hard mogelijk beledigen, dat was de opdracht voor de NRJ Open Mic-wedstrijd kregen, dit jaar in het teken van hiphop en rappen. De Borgerhoutenaar Astro deed dat het best, en mag nu binnenkort op het Lommelse festival Vestiville aantreden.
17/06 16u00  Range Rover uitgebrand op RingOp de Ring van Lier is maandagnamiddag een Range Rover grotendeels uitgebrand. Dat gebeurde vlak bij het kruispunt met de Hagenbroeksesteenweg. In de auto zaten twee mensen. Zij merkten rook op en hun auto viel stil. De eigenaars konden nog enkele spullen uit het voertuig halen en in veiligheid brengen.
17/06 16u00  Imker blijft onbewogen als hij duizenden bijen vangt die zich nestelden in Kortrijkse fietsenEen opmerkelijk beeld in de Sionstraat in Kortrijk. Daar heeft een hele kolonie bijen zich genesteld in twee verschillende fietsen.
17/06 15u45  Duizenden bijen nestelen zich in Kortrijkse fietsenEen opmerkelijk beeld in de Sionstraat in Kortrijk. Daar heeft een hele kolonie bijen zich genesteld in twee verschillende fietsen.
17/06 15u45  Jesus Herrada wint nieuwe Franse ééndagswedstrijd met aankomst op Mont VentouxNiet Romain Bardet maar wel de Spanjaard Jesus Herrada heeft de eerste editie gewonnen van de Mont Ventoux Dénivélé Challenge, een nieuwe ééndagswedstrijd met aankomst op de legendarische puist uit de Provence. De kopman van Cofidis spurtte in de laatste honderden meter de gedoodverfde favoriet Romain Bardet prompt uit het wiel.
17/06 15u45  Rutten eist duidelijkheid van De Wever over gesprekken met Vlaams BelangOpen VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten wil dat Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) “klare wijn schenkt” over de gesprekken die hij voert met Vlaams Belang. “Deze preformatie is geen vrijblijvende biechtstoelprocedure maar moet wat ons betreft leiden tot de vorming van een stabiele en volwaardige meerderheid voor Vlaanderen”, zegt Rutten.
17/06 15u45  Vakbonden Brussels Airlines zullen niet toegeven op tewerkstellingsgarantie“Er zijn wel geruchten dat er bezuinigingen gaan komen, maar officieel werd er nog niet gecommuniceerd.” Dat valt te horen bij de vakbonden van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, nadat moedergroep Lufthansa heeft bekendgemaakt dat er binnenkort nieuwe maatregelen worden voorgesteld bij dochter Eurowings, de afdeling waar Brussels Airlines deel van uitmaakt. De bonden wijzen erop dat er onlangs een “tewerkstellingsgarantie” werd afgesproken voor het grondpersoneel.
17/06 15u45  Hinder op Plantin en Moretuslei door wegenwerkenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is maandag gestart met de vernieuwing van de kabels en leidingen op de Plantin en Moretuslei, tussen de Provinciestraat en Van Immerseelstraat. Hierdoor is er hinder voor het autoverkeer stadinwaarts dat nog tot en met 1 juli over één rijstrook moet.
17/06 15u45  Nu ook petitie vóór cruiseschepen in de stadNa de petitie tegen vervuilende cruiseschepen, die ondertussen al meer dan negenduizend keer werd ondertekend, laat ook het ja-kamp zich horen. Bijna vijfhonderd mensen willen wél cruiseschepen in Antwerpen: ‘Zorg dat toeristen hun weg vinden naar de stad’.
17/06 15u45  Zomer zindert ook in Mechelen: twee maanden lang fuiven en feesten in de DijlestadDe Scheldestad heeft haar Zomer van Antwerpen, maar ook in de Dijlestad valt er in de grote vakantie van alles te beleven. De Zomer is van Mechelen pakt vooral in de weekends uit met een gevarieerd – en vaak kosteloos! – programma.
17/06 15u15  Cindy Crawford pikt de kritiek op haar naaktfoto’s nietCindy Crawford is vandaag 53 en heeft al een lange carrière als model achter zich liggen. Ze pikt het dan ook niet dat ze kritiek krijgt op haar leeftijd als ze naakt poseert. “Het is gewoon een andere vorm van schoonheid.”
17/06 15u00  Antwerp Giants overwegen tal van aanbiedingen, coach Moors hakt vandaag de knoop doorDennis Donkor (27) tekende een nieuw contract van twee jaar bij Telenet Giants Antwerp. Dave Dudzinski (27) staat dan weer dicht bij een contractverlenging bij de Giants. Voorzitter Roger Roels bevestigt ook dat àls coach Roel Moors de Antwerpse club straks verlaat, hij zal worden opgevolgd door een Belg. “Wij gaan zeker geen clown/comediant zoals Dario Gjergja (coach van Oostende, red) aantrekken”, geeft Roels mee.
17/06 15u00  Uitbater Carrefour Market stopt eind augustusDe zelfstandige uitbater die de vestiging van Carrefour Market in de Legrellestraat in Berlaar openhoudt, stopt er eind augustus mee. Dat bevestigt de uitbater. Wat er met de winkel gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.
17/06 15u00  Burgemeester van Dessel Kris Van Dijck (N-VA) wordt voorzitter van Vlaams ParlementDe 55-jarige Kris Van Dijck (N-VA) zal dinsdag aangeduid worden als voorzitter van het Vlaams Parlement. Dat is maandag afgesproken tussen de verschillende fractieleiders van het Vlaams Parlement. Van Dijck, sinds 2007 burgemeester van Dessel, volgt zijn partijgenoot Jan Peumans op. De regeringsvorming zal uitmaken of Van Dijck de functie meer dan enkele maanden zal bekleden.
17/06 14u45  Brand aan gevel door dakwerkenDe brandweer is maandag uitgerukt naar de Wijngaardstraat in Wijnegem omdat daar een kleine brand was ontstaan tijdens dakwerken.
17/06 14u30  Succesvol duivenmelker (80) tweede keer in jaar slachtoffer dieven: “Vorig jaar stalen ze de helft, nu roofden ze hele duivenkot leeg”De tachtigjarige Henri Menten beleefde zaterdagochtend een akelig déjà vu-gevoel toen hij de duiventil achter zijn woning in Herselt binnenging. Voor de tweede keer in veertien maanden plunderden dieven zijn duivenhok.
17/06 14u15  Drie verdachten van drugshandel in de celTwee mannen en een vrouw van 19 zijn vrijdag gearresteerd in Deurne nadat ze waren betrapt op drugshandel. Dat zegt de Antwerpse politie in een persbericht.
17/06 14u15  Even tijd doorbrengen in de natuur kan je gezondheid een boost gevenEen nieuwe Britse studie heeft aangetoond dat wekelijks twee uurtjes doorbrengen in de natuur al een flinke boost kan geven aan je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Trek dus die wandelschoenen maar aan.
17/06 14u00  Voormalige gemeentehuizen met nieuwe bestemming: “Varendonk had kleinste gemeentehuis van België”Het voormalige gemeentehuis in Vorst-Laakdal wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe bestemming. De Kempen tellen heel wat voormalige gemeentehuizen die nu helemaal anders worden gebruikt. We lichten er een aantal uit.
17/06 14u00  Pikant detail uit verleden van Madonna blijkt verzonnenBegin de jaren negentig zou Madonna een romance gehad hebben met de Canadese singer-songwriter K.D. Lang. Zou, want daar blijkt niets van aan te zijn geweest, bevestigt die laatste in een interview met The Sunday Times.
17/06 13u45  Orel Mangala zit met gemengde gevoelens op EK U21: “Ben zelf tevreden, maar we winnen niet”De Belgische beloften verloren zondagavond tegen Polen (3-2) dan wel hun eerste wedstrijd op het EK U21, één man maakte indruk op het Belgische middenveld. Orel Mangala koppelde een sterk loopvermogen aan veel duelkracht en bracht de Belgen vroeg in de wedstrijd ook nog eens bijna op voorsprong met een vlammend schot op de paal. Tijdens zijn persbabbel gaf hij dan ook aan tevreden te zijn over zijn match. “Maar dat is niet belangrijk”, voegde hij er meteen aan toe. “Want het heeft niets opgebracht.”
17/06 13u45  Elias Cobbaut: “Had liever dat Italië-Spanje gelijk was geëindigd”“We kunnen Spanje kloppen.” Elias Cobbaut klinkt een dag na het ontgoochelende verlies tegen Polen (3-2) strijdvaardig. “Wanneer je drie matchen in negen dagen tijd speelt, moet je niet blijven mopperen.”
17/06 13u30  Schoolbus met 47 kleuters betrokken bij ongeval op Antwerpse Ring, Liefkenshoektunnel tolvrijOp de Antwerpse ring richting Nederland zijn maandagochtend omstreeks 10 uur vier voertuigen met elkaar in aanrijding gekomen ter hoogte van Borgerhout, net voor het knooppunt met de E313. Dat zegt de federale politie. Eén van de voertuigen was een schoolbus, maar er raakten geen kinderen gewond. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij richting Nederland om het fileleed enigszins in te perken.
17/06 13u30  BAS onderzoekt onpartijdigheid voorzitter matchfixingzaak na wrakingsverzoek fans KV MechelenHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft een college samengesteld dat zich moet buigen over het wrakingsverzoek tegen Herman Huygens, voorzitter van de drie arbiters die moeten oordelen over vermeende competitievervalsing in KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018. Dat heeft het BAS zondagavond gemeld via zijn website.
17/06 13u00  DISCUSSIE. Kampt jouw kind met een gameverslaving?Is het nu Fortnite of is het de nieuwste FIFA: de gemiddelde Belgische jongere spendeert elf uur per week aan games. Dat blijkt uit een bevraging bij bijna duizend jongeren tussen 12 en 23. Ken jij iemand die met een gameverslaving kampt? Of is verslaving een te zwaar woord voor fanatiek gamen?
17/06 12u45  Speed pedelec botst frontaal op andere fietsers: man kritiekEen man van 59 uit Kasterlee verkeert in levensgevaar na een fietsongeval op de Scheldelaan in het Antwerpse havengebied. De man reed met zijn speed pedelec frontaal in op twee andere fietsers en kwam zwaar ten val.
17/06 12u30  Ongeval met bus op Antwerpse Ring ter hoogte van BorgerhoutMaandagmiddag is er een ongeval gebeurd met een bus op de ring van Antwerpen. De bus staat stil onder een brug over de snelweg ter hoogte van Borgerhout.
17/06 12u30  Fietser (65) die overleed na aanrijding op Singel was nog maar een week getrouwd: “We zouden vandaag op vakantie vertrekken”Honderden mensen zijn in rouw na het overlijden van Walter Van Ael uit Borgerhout. Hij werd vrijdag aangereden op de Binnensingel en bezweek zaterdag aan zijn verwondingen. Amper een week voor het ongeval was de populaire salsadanser en -leerkracht nog in het huwelijksbootje gestapt met zijn Sybille. “Walter was niet binnen te houden. We zouden vandaag op vakantie vertrekken. Het is niet te begrijpen dat hij zo plots uit ons leven werd gerukt”, vertelt zij.
17/06 12u00  "F1-terugkeer Fernando Alonso enkel mogelijk in een derde wagen"Volgens McLaren-baas Zak Brown is een terugkeer van Fernando Alonso naar McLaren enkel mogelijk indien de renstal een derde wagen mag inzetten.
17/06 12u00  Fietser die overleed (65) na aanrijding op Singel was nog maar een week getrouwd: “Ik dacht dat hij achter zou komen en hoorde sirenes in de verte”Honderden mensen zijn in rouw na het overlijden van Walter Van Ael uit Borgerhout. Hij werd vrijdag aangereden op de Binnensingel en bezweek zaterdag aan zijn verwondingen. Amper een week voor het ongeval was de populaire salsadanser en -leerkracht nog in het huwelijksbootje gestapt met zijn Sybille. “Walter was niet binnen te houden. We zouden vandaag op vakantie vertrekken. Het is niet te begrijpen dat hij zo plots uit ons leven werd gerukt”, vertelt zij.
17/06 12u00  Nafi Thiam, Borlées en Sacoor Belgische trekpleisters op AG Memorial Van DammeDe AG Memorial Van Damme, dit seizoen op 6 september, kan rekenen op Belgische trekpleisters Nafi Thiam, de drie broers Borlée en Jonathan Sacoor.
17/06 12u00  Britse helikopter maakt noodlanding in maïsveld, militairen bewaken toestel tot dinsdagEen Puma-helikopter van het Britse leger staat sinds zondagnamiddag in een maïsveld in de Boekweitbaan in Kasterlee. De piloot moest een noodlanding maken.
17/06 12u00  Friends-reünie: ‘Rachel en Phoebe’ op verjaardagsfeestje van ‘Monica’Courteney Cox mocht zaterdag 55 kaarsjes uitblazen en nodigde voor haar verjaardagsfeestje een aantal ’Friends’ uit om die mijlpaal mee te vieren. Onder anderen Jennifer Aniston en Lisa Kudrow, die samen met Courteney in de tv-serie Friends speelden, waren van de partij.
17/06 11u45  Verkeersagressie: ook blinde man moet het ontgeldenDeze opmerkelijke beelden werden dit weekend gemaakt in Parijs. Een blinde man en zijn begeleider willen een zebrapad oversteken, maar worden de pas afgesneden door een auto. De bestuurder van die auto stopt vrijwel meteen om verhaal te halen bij de blinde man, die met zijn stok op de auto zou getikt hebben. Meteen wordt de bestuurder agressief en haalt hij uit naar de begeleider van de blinde man. Ook de blinde man zelf wordt verbaal aangevallen. Op de beelden is te zien hoe een oudere dame, vermoedelijk de passagier van de wagen, helpt om de kwade chauffeur te bedaren.
17/06 11u45  Onze 10 headliners voor het komende festivalweekendOnze festivalreporter Gunter Jacobs blikt vooruit en geeft tien headliners voor het komende festivalweekend.
17/06 11u45  Kempens bedrijf bouwt unieke fietsbrug in LimburgSmulders uit Arendonk en Balen heeft de gloednieuwe fietsattractie Fietsen door de Bomen in het Limburgse Hechtel-Eksel gebouwd. Het Kempense staalconstructiebedrijf produceerde en plaatste de unieke fietsbrug uit cortenstaal.
17/06 11u45  Australische politie verspreidt nieuwe beelden van vermiste ThéoDe politie van Byron Bay, in Australië, heeft nieuwe beelden vrijgegeven van een veiligheidscamera waarop de vermiste Théo Hayez gefilmd wordt terwijl hij alcohol koopt.
17/06 11u45  Strijd tegen drugs: Antwerpse douane krijgt handscanners om ook kleinste gaatjes te doorzoekenDe Antwerpse douane probeert steeds efficiënter te zijn om binnengesmokkelde drugs in de haven te onderscheppen. Daarvoor koopt ze nu een nieuw wapen: een draagbare scanner, om elk hoekje en gaatje in een lading te kunnen controleren.
17/06 11u30  Zwemmen op het dak van een wolkenkrabber? Het kan binnenkort in LondenIn Londen worden plannen gesmeed voor een wel heel spectaculair zwembad. Compass Pools heeft een wolkenkrabber ontworpen met een infinity pool op het dak vanwaaruit waterratten een uitzicht van 360 graden hebben over de Britse hoofdstad.
17/06 11u30  Britse helikopter maakt noodlanding in maïsveld, toestel blijft tot dinsdag staanEen Puma-helikopter van het Britse leger staat sinds zondagnamiddag in een maïsveld in de Boekweitbaan in Kasterlee. De piloot moest een noodlanding maken.
17/06 11u15  Door KV-supporters gewraakte voorzitter van matchfixingproces bij BAS vervangenHerman Huygens, die werd aangesteld als voorzitter van de drie arbiters van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) die zich over de vermeende competitievervalsing in KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018 moeten buigen, is vervangen. Dat heeft het BAS zondagavond bevestigd via zijn website.
17/06 11u15  Geweigerde elektricien met autisme vecht terug tegen NMBS: “Medische ongeschiktheid nietig laten verklaren”De 18-jarige Mechelaar Peter D’Hollander kreeg vorig jaar een loonvoorstel van de NMBS om er als elektrisch bekabelaar aan de slag te gaan, maar uiteindelijk werd hij door de bedrijfsarts geweigerd door zijn autisme. Nu vecht hij terug via de Raad van State, in de hoop dat hij alsnog een kans krijgt bij de spoorwegmaatschappij.
17/06 11u15  Prins Philip zou Harry gewaarschuwd hebben voor huwelijk met Meghan MarklePrins Philip, de 98-jarige echtgenoot van Queen Elizabeth, zou zijn kleinzoon prins Harry wel heel bijzondere raad gegeven hebben toen zijn relatie met Meghan Markle steeds serieuzer werd. Volgens de Britse media zou hij hebben gezegd dat je niet met actrices hoort te trouwen.
17/06 11u00  Bestuurder maait blinde man bijna van het voetpad en stapt uit om klappen uit te delenEen ongezien geval van verkeersagressie in de straten van Parijs. Een blinde man en zijn begeleider willen een zebrapad oversteken. Een zwarte audi snijdt hen brutaal de pas af en maait hen haar zo na van de weg. De blinde man tikt met zijn stok tegen de auto. De woedende chauffeur van de wagen stapt uit en valt de begeleider van de blinde aan.
17/06 11u00  Dronken fietser rijdt tegen geparkeerde auto, drie automobilisten hebben geen rijbewijsDe politie heeft tijdens de weekendcontroles 34 bestuurders betrapt op dronken rijden. Opmerkelijk is dat bij de 1.077 gecontroleerde bestuurders er zelfs drie bij waren die helemaal geen rijbewijs hebben. Ook een dronken fietser liep tegen de lamp.
17/06 11u00  Politie pakt met hulp ANPR-camera’s Roemeense gauwdieven opDe politie Mechelen-Willebroek kreeg donderdagnamiddag in de Dendermondsesteenweg een auto met Roemeense nummerplaten in het vizier. De twee inzittenden worden verdacht van een gauwdiefstal die zich enkele dagen voordien heeft voorgedaan in Willebroek.
17/06 11u00  Airbnb lanceert Avonturen voor reizigers die op zoek zijn naar dat ietsje meerAirbnb biedt al langer niet enkel logementen aan. Zo lanceerde het eerst Ervaringen en voor wie het nog net iets meer mag zijn, komt daar nu ook Avonturen bij. Het gaat om meerdaagse reizen naar buitengewone plekken waarbij beleving centraal staat.
17/06 10u15  Uruguay start met simpele zege tegen Ecuador aan Copa AmericaUruguay heeft de eerste wedstrijd in de Copa América eenvoudig met 4-0 gewonnen van Ecuador. Drie doelpunten werden in de eerste helft gemaakt en ruim tien minuten voor het einde viel de 4-0 binnen.
17/06 10u15  Strafrechter vervangen na dronken ongeval met vluchtmisdrijfStrafrechter Caroline M. wordt op de AC2 kamer vervangen door rechter Luc Potargent, de voorzitter van de afdeling Antwerpen van de rechtbank van eerste aanleg.
17/06 10u15  Matthias Schoenaerts vindt liefde bij bekende Chileense actriceMatthias Schoenaerts zou volgens de Britse tabloids een nieuw lief hebben, het gaat om de Home And Away ster en supermodel Pia Miller (35).
17/06 10u15  Stoffels kweekt groenten voor sterrenchefs in RijkevorselTopchefs koken met hun tomaten, kinderen snoepen ervan en hobbykoks als u en ik kunnen ze kopen in de supermarkt. De tomaten van Paul Stoffels en Petra Veldeman uit Rijkevorsel zijn overal. Trostomaten? ­Gekleurde versies? Tomaten Stoffels was er eerst mee. “We hebben altijd ingezet op innovatie”, zegt Paul Stoffels. Taste comes naturally is hun ­slogan. Die natuurlijke smaak willen we proeven. Op naar Rijkevorsel.
17/06 10u00  Wordt Roberto Cavalli dan toch nog van de ondergang gered?In april raakte bekende dat Roberto Cavalli in wel zeer slechte papieren zat. Het Italiaanse modehuis verkeerde op de rand van de financiële afgrond en het zag ook zijn creatief directeur vertrekken. Nu blijkt dat er vijf investeerders gevonden zijn om het label te redden.
17/06 09u15  Lief ziet Remco Evenepoel (19) wielergeschiedenis schrijven: “Hij denkt al aan de naam van onze kinderen”Amper negentien en al de Ronde van België gewonnen. De wielerster van Remco Evenepoel flonkert stilaan oogverblindend. Aan zijn zijde bij die immer groeiende Evenepoel-hype: Remco’s vriendin Oumaïma Rayane (19). “Ik bewonder hoe toekomstgericht hij is”, zegt ze. “Hij droomt van de Tour de France en hij spreekt al over de namen van onze kinderen.”
17/06 09u15  Als gamen geen spel meer is: één op de vijf jongeren speelt meer dan 15 uur per weekOnze jeugd speelt hoog spel, blijkt uit een nieuw onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Eén op de vijf Belgische jongeren gamet meer dan vijftien uur per week. Verslaafd zijn ze daarom niet, maar dat urenlang gamen vergroot wel hun risico op problemen, fysiek én mentaal. “Soms raakt het evenwicht totaal zoek.”
17/06 09u15  Chinese wolhandkrabben overspoelen ons: al 715.000 gevangen in Grobbendonk, maar wat doe je ermee?De Vlaamse Milieumaatschappij heeft sinds begin dit jaar liefst 715.000 Chinese wolhandkrabben gevangen in de speciale val die ze voor de beestjes heeft opgezet in Grobbendonk. Er komt nu zeker nog een val bij voor de exotische krabben, die volledige rivierbodems leegvreten. En wat doe je met 715.000 krabbenkarkassen? Vermalen, visvoer van maken of verkopen aan de Chinezen.
17/06 09u00  Chinese wolhandkrabben overspoelen Vlaanderen: al 715.000 gevangen in Grobbendonk, maar wat doe je ermee?De Vlaamse Milieumaatschappij heeft sinds begin dit jaar liefst 715.000 Chinese wolhandkrabben gevangen in de speciale val die ze voor de beestjes heeft opgezet in Grobbendonk. Er komt nu zeker nog een val bij voor de exotische krabben, die volledige rivierbodems leegvreten. En wat doe je met 715.000 krabbenkarkassen? Vermalen, visvoer van maken of verkopen aan de Chinezen.
17/06 07u45  Kortrijk gaststad voor ‘De Warmste Week’Na jaren op recreatiedomeinen trekt De Warmste Week opnieuw de stad in. Gaststad dit keer is Kortrijk, maar het is geen terugkeer naar het Glazen Huis, benadrukt VRT.
17/06 07u15  Minstens anderhalf uur aanschuiven op E17 richting GentHet gaat als sinds 6.30 uur bijzonder moeizaam op de E17. Door een ongeval met vrachtwagens ter hoogte van Beervelde in de richting van Gent is de weg volledig versperd. Het zal twee uur duren om het ongeval af te handelen.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

30x Gastland Frankrijk stuurt Brazilië en sterspeelster Marta na verlengingen naar huis op WK vrouwenvoetbal24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Frankrijk blijft meedoen in het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land. De thuisploeg stuurde Brazilië in Le Havre na verlengingen naar huis. Het duel in de achtste finales eindigde op 2-1. In de 106e minuut maakte aanvoerster Amandine Henry de beslissende treffer. Frankrijk speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en titelhouder Verenigde Staten.
24x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasse24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Mallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit.
22x De Wever heeft zijn eerste mijn ontmanteld24/06 05u15 - Gazet van Antwerpen: Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken acht de kans klein dat zijn partij in de Vlaamse regering zal zetelen. Hij beseft dat bij Open Vld of CD&V niemand bereid is om een coalitie tussen N-VA en zijn partij te depanneren. Dat was anders al op de verkiezingsavond zeer duidelijk. Toch zat N-VA-voorzitter Bart De Wever al drie maal samen met Van Grieken. Daarbij ging het over onderwijs, integratie en welzijn. Dat zorgde voor de nodige zenuwachtigheid bij Open Vld en CD&V.
21x Steven Broos neemt ontslag als raadslid24/06 22u30 - Gazet van Antwerpen: Steven Broos, fractieleider van oppositiepartij Brasschaat 2012, dient zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Broos gaat opnieuw studeren. “Mijn taak als directeur Financiën en Onderwijsorganisatie in Sint-Eduardus is niet te combineren met nieuwe studies en de politiek. Daarom laat ik mijn zitje in de Brasschaatse gemeenteraad aan Kasper Vanpoucke”, zegt Steven Broos. Broos zetelt in de gemeenteraad sinds 2006 en voerde altijd stevig oppositie. Toch was hij vaak ook zeer constructief. Broos was vooral begaan met mobiliteit, verkeersveiligheid, jeugd, sport, onderwijs en milieu. Zijn partij ging na de verkiezingen van oktober van vijf zetels naar vier.
21x Is er nog een koninklijk huwelijk op til? Prinses Beatrice is dolverliefd24/06 10u30 - Gazet van Antwerpen: Prinses Beatrice (30) is naar verluidt “stapelverliefd” op haar vriend Edoardo en dus doen de geruchten over een mogelijk huwelijk volop de ronde. De twee traden in maart voor het eerst als koppel naar buiten.
21x Zita Wauters (15) brengt eigen kledingcollectie uit24/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Zita Wauters, de 15-jarige dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser, lanceert een eigen kledingcollectie in samenwerking met CKS. Dat meldt ze op haar Instagram. Ze geeft daarvoor een Zita Wauters x CKS party op 3 augustus in De Studio. De collectie is vanaf 5 augustus verkrijgbaar.
20x Binnenkort op reis met het vliegtuig? Zo gebruik je het bagagerek dus niet24/06 12u30 - Gazet van Antwerpen: Deze passagier heeft het wellicht nogal moeilijk met ruimtelijk inzicht. Wanneer hij zijn bagage in het bagagerek wilde steken, verliep dat niet zo vlot. De man zag niet in dat hij zijn valiesje een kwartslag moest draaien, tot hilariteit van medepassagiers. Gelukkig kwam een stewardess hem helpen. Kijk alvast nog eens hoe het moet, om zelf niet in de problemen te raken bij uw vlucht naar uw vakantiebestemming binnenkort.
20x STANDPUNT. De Wever heeft zijn eerste mijn ontmanteld24/06 06u30 - Gazet van Antwerpen: Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken acht de kans klein dat zijn partij in de Vlaamse regering zal zetelen. Hij beseft dat bij Open Vld of CD&V niemand bereid is om een coalitie tussen N-VA en zijn partij te depanneren. Dat was anders al op de verkiezingsavond zeer duidelijk. Toch zat N-VA-voorzitter Bart De Wever al drie maal samen met Van Grieken. Daarbij ging het over onderwijs, integratie en welzijn. Dat zorgde voor de nodige zenuwachtigheid bij Open Vld en CD&V.
20x Deze tips van deskundigen moeten u door de hittegolf helpen: “Steek je kussensloop in de diepvries”24/06 05u15 - Gazet van Antwerpen: Het was afgelopen weekend al puffen, maar de echte hitte begint vandaag. Hoe moeten we dat overleven zonder dure of klimaatonvriendelijke maatregelen zoals een airco of een zwembad in de tuin?
20x Drie parallelle onderzoeken naar fatale aanrijding op spooroverweg24/06 03u15 - Gazet van Antwerpen: Zowel het Leuvense gerecht, de FOD Mobiliteit als spoorwegbeheerder Infrabel zijn een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van de dood van chauffeur Brent Van Eylen (20). Dat er een menselijke fout plaatsvond in het seinhuis van Aarschot lijkt zonneklaar. De man in kwestie is totaal van de kaart en krijgt gepaste begeleiding. “Zelf opdraaien voor alle kosten zal hij niet moeten”, zeggen experts.

Statistieken

Artikels:
35037
Gelezen:
46773
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven