zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
23/03 14u00  Kempenaar beklimt K2 ter voorbereiding van… K2: “Ik geef me minder dan 50 procent kans” Slapen doet hij de komende maanden in een zuurstoftent en trainen doet hij op de trappen van de Silvertopblokken met een zware rugzak op de rug. Niels Jespers (33) uit Meerle (Hoogstraten) bereidt zich de komende maanden voor op de beklimming van de K2, de hoogste berg na de Mount Everest. Hoeveel kans hij zichzelf geeft op slagen? “Minder dan 50 procent.”
23/03 13u30  13.000 tickets voor 50ste Dodentocht vliegen de deur uit, ook wachtlijst loopt goed vol De 13.000 tickets die beschikbaar waren voor de vijftigste 100 Km Dodentocht van Bornem zijn zaterdag in twee uur uitverkocht.
23/03 13u15  Philippe Muyters trekt 400 miljoen euro uit voor strijd tegen klimaatopwarming Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) trekt 400 miljoen euro uit om de CO2-uitstoot te beperken, zodat de klimaatopwarming kan worden bestreden.
23/03 13u15  Tanja Dexters komt met nieuwe reden voor vlucht na ongeval: “Luk Alloo was onderweg en daar hadden we écht geen zin in” Tanja Dexters heeft onthuld waarom ze na een zwaar ongeval maandagavond op de E313 in Olen razendsnel vertrok. Vluchten deed ze niet, zegt de voormalige Miss België, ze zou zelfs langer dan een half uur gewacht hebben. Het koppel wilde naar eigen zeggen enkel voorkomen dat hun vreemde ongeval door een cameraploeg van ‘Alloo bij de wegpolitie’ onder de loep werd genomen.
23/03 12u45  Franse gerecht ondervraagt voorzitter voetbalclub PSG in corruptieonderzoek in verband met… WK atletiek PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi is in de Franse hoofdstad Parijs ondervraagd in een onderzoek naar mogelijke corruptie bij de kandidatuur van Doha voor het WK atletiek, zo vernam het Franse nieuwsagentschap AFP uit goede bron.
23/03 12u45  Politie ziet hoe chauffeur overweg oprijdt terwijl slagbomen al in beweging zijn: “Bedroevend” Bij controles aan spooroverwegen in Mechelen en Willebroek heeft de politie bijna dertig chauffeurs op de bon gezwierd. “Het was bedroevend om vast te stellen hoeveel bestuurders er gevaarlijke risico’s namen”, reageert de politie.
23/03 12u45  Drijvende kracht achter Football Leaks in eigen land in voorlopige hechtenis genomen De Portugese Football Leaks-hacker Rui Pinto is vrijdagavond na een eerste verhoor door onderzoeksrechter Maria Antonia Andrade in Lissabon in voorlopige hechtenis genomen, zo bevestigde zijn advocaat Francisco Teixeira da Mota.
23/03 12u45  Niels beklimt gevel van Antwerpse klimwinkel K2 Opvallend beeld op de Frankrijklei in Antwerpen zaterdagochtend. Niels Jespers beklom er de gevel van klimwinkel K2. Hij deed dat met behulp van de vensterbanken en ramen van de gevel.
23/03 12u15  Drie vegan-adresjes om uit te proberen in Antwerpen Lisa Wuyts (25) is al een paar jaar veganist. Alleen wanneer ze op restaurant gaat en het niet anders kan, eet ze af en toe vegetarisch. Maar dat moet steeds minder. In Antwerpen openen steeds meer veganistische adresjes of restaurants waar een vegan alternatief wordt aangeboden. Om die aan de man te brengen, organiseert Lisa foodtours door de stad langs de meest interessante plekjes om plantaardig eten te scoren. Speciaal voor uw krant toont ze haar drie favoriete adressen.
23/03 12u00  Opnieuw tekort aan luchtverkeersleiders: zaterdag drie uur geen vliegverkeer op luchthaven Luik Door een tekort aan luchtverkeersleiders zal er zaterdagavond tussen 19 en 22 uur geen vliegverkeer mogelijk zijn op de luchthaven van Luik. Dat meldt Skeyes na enkele dagen waarin het luchtverkeer ook al ernstige hinder opliep door acties van de luchtverkeersleiders.
23/03 12u00  Twee mannen opgepakt voor stelen dure apparatuur uit auto’s van media na schietpartij in Utrecht Er zijn twee mannen opgepakt op verdenking van inbraak in meerdere mediavoertuigen in Utrecht tijdens de nasleep van de bloedige schietpartij. Het gaat om auto’s van buitenlandse media, die toen in Utrecht waren om verslag te doen van de gebeurtenissen.
23/03 12u00  Dodentocht in twee uur tijd volledig uitverkocht: “Tomorrowland-toestanden” De 13.000 tickets die beschikbaar waren voor de vijftigste 100 Km Dodentocht van Bornem zijn zaterdag in twee uur tijd uitverkocht.
23/03 12u00  Politie rolt grote cannabisplantage op: meer dan 5 kilo cannabis in beslag genomen De politie kon een grote cannabisplantage oprollen in een appartement aan de Groenendaallaan in Merksem. De slaapkamer van het appartement was volledig omgebouwd en goed geïsoleerd. Daardoor was er geen geurhinder van buitenaf vast te stellen. In totaal werd zo’n 5 kg cannabis in beslag genomen.
23/03 11u45  Brandweer rukt uit voor smeulende tl-lamp in Wibra-vestiging Mortsel De brandweer rukte zaterdagmorgen uit naar de Wibra-vestiging aan de Statielei in Mortsel. Daar had het personeel en het cliënteel een brandgeur waargenomen. Bij inspectie bleek een smeulende tl-lamp in het plafond de oorzaak te zijn.
23/03 11u45  Argentinië moet zonder geblesseerde Lionel Messi aantreden tegen Marokko Lionel Messi moet met een liesblessure forfait geven voor de interland van Argentinië van dinsdag in Tanger tegen Marokko, zo maakte de Argentijnse Voetbalfederatie (AFA) vrijdag bekend.
Laatste update: vandaag om 14u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/03 02u15  Hoe Parijse topgangsters de Antwerpse drugshandelaren Younes “El Magico” en Abdelkader “De Jood” ontvoerdenIn 2016 barst een groot conflict los op het hoogste niveau in de internationale cocaïnemaffia, dat zich zal laten voelen in de straten van Antwerpen en Borgerhout. Othman E.B. en Abdelkader “De Jood” Bouker, twee vermeende spilfiguren in het Antwerpse misdaadmilieu, liggen op ramkoers met de Amsterdamse drugsbaron Houssine “Hoes” Ait Soussan. Hoes stuurt een vierkoppig commando van Parijse topgangsters naar Antwerpen om Abdelkader Bouker en de jongste broer van Othman E.B. te kidnappen.
19/03 02u15  We moeten weer alert zijn en we mogen ons weer niet bang laten makenHoe was het leven ook alweer in 2015, 2016 en 2017, toen we geconfronteerd werden met de ene aanslag na de andere? Parijs, Brussel, Nice, Barcelona Manchester, Londen, Istanboel, Stockholm… Telkens weer diezelfde beelden van gebouwen in puin of ravage op straat, mensen in paniek, gewonden onder het bloed, lichamen onder witte lakens, ziekenwagens met loeiende sirenes, antiterreureenheden in actie… ­Telkens weer bekomen van de angst, troost zoeken in de herdenkingen, telkens weer ons warmen aan de solidariteit met de slachtoffers, ons optrekken aan de moed van de inwoners van de getroffen steden die samen op straat kwamen om hun sterkte te tonen, telkens weer dapper een standpunt schrijven: we mogen ons niet bang laten maken. Dan hebben de terroristen gewonnen. We blijven onze waarden verdedigen, onze vrijheid en onze vreedzame samenleving…
19/03 02u15  Europa stemt elektronisch, maar niet in BelgiëStemmen op 26 mei zal weer gebeuren achter het gordijn van het stemhokje. Nochtans hadden dit de eerste verkiezingen met e-votes moeten zijn, stemmen via het internet. De overheid kon het stemgeheim echter niet garanderen.
19/03 02u15  Nieuw systeem slaat alarm bij waterlekken of abnormaal hoog verbruikEnergieleverancier Engie Electrabel houdt zich nu ook met uw waterfactuur bezig. Het ontwikkelde een toepassing die het abnormaal energieverbruik van uw koelkast detecteert, maar ook het onverklaarbaar hoge verbruik van drinkwater, bijvoorbeeld door een lek.
19/03 02u15  Ruim de helft van de huishoudhulpen valt uit door fysieke klachten: zo maakt u het ze makkelijkerAls u een huishoudhulp heeft, zorg er dan voor dat hij of zij niet uitvalt met fysieke klachten zoals rugpijn. Dat is de oproep in een nieuwe mediacampagne die de sector van de dienstencheques vandaag lanceert. De actie is hard nodig, want uit een onderzoek van het bureau IDEA Consult blijkt dat 52% van de Vlaamse huishoudhulpen volledig op is na een werkdag.
19/03 02u15  Nieuw huis gekocht? Afbreken is de boodschap: “Strippen en dan renoveren is stom, want dan blijf je zitten met oude brol”Steeds meer huizen worden gesloopt, maar het kan nog veel beter. Dat zeggen de Confederatie Bouw, architecten, sloopbedrijven, aannemers, klimaat­activisten en Open Vld.
19/03 02u15  De stickers die niemand vindt: ‘Geen reclame’‘NEE geen reclamedrukwerk’. Die simpele boodschap moet volstaan om de berg reclamefolders uit je brievenbus te bannen. Maar zo’n sticker te pakken krijgen, is verre van simpel. Minister Koen Van den Heuvel (CD&V) grijpt nu in en verplicht de reclamesector om de stickers beter te verspreiden.
19/03 02u15  Varend erfgoed dreigt weg te roesten: stad zoekt aannemer om kraan te renoverenVlotkraan 9, de vroegere uitvalsbasis van Bar Paniek en beschermd varend erfgoed, krijgt een grondige renovatie, onder meer vanwege roest. De stad zoekt nu een aannemer voor de werken.
19/03 02u15  Lost Frequencies ruilt dj-tafel voor livebandAls dj veroverde hij de wereld al. Nu wil Felix De Laet (25) – aka Lost Frequencies – hetzelfde doen zonder knopjes en USB-sticks. Dit najaar trekt de wereldberoemde Brusselaar op tournee door de VS en Europa met een hele band in zijn zog. 100% live dus. “Dit wordt mijn grootste uitdaging tot dusver.”
19/03 02u15  Dubbel zoveel klachten voor VRT: “Sinds de zaak-De Pauw kijken mensen kritischer naar ons”8.612 klachten: zoveel kreeg de VRT er in 2018 binnen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel dan de 4.565 het jaar voordien. De onvrede van de kijkers en luisteraars gaat breed, van “dierenleed” tot mompelende presentatoren. De openbare omroep ziet bovendien hoe de toon vaak harder wordt. “Het publiek wil meer gewicht geven aan zijn boodschap.”
19/03 02u15  Boete voor Lamkel Zé na slag aan Jelle Van Damme: “Elke kleuter moet weleens in de hoek”Didier Lamkel Zé (22) komt nog goed weg, nadat hij vorige week op training een slag had uitgedeeld aan ploegmaat Jelle Van Damme, na een duel tussen de twee. De Kameroense ­middenvelder van Antwerp viel tegen Kortrijk naast de wedstrijd­selectie en kreeg een geldboete. Zoals gebruikelijk gaat die in de groepspot, die naar goeie ­doelen gaat en naar pakweg een etentje met de ploeg. Maar ­uiteraard werd hij ook serieus op het ­matje geroepen.
19/03 02u15  Wouter Vrancken: “Waar ik dit beladen seizoen plaats in mijn carrière? Helemaal bovenaan”Het teamdiner was een initiatief van de coach. Wouter Vrancken (40) wilde zijn manschappen voor de korte break nog één keer samenbrengen om terug te blikken op het sensationele seizoen.
19/03 02u15  Mechelse kampioenen dineren in stijl en genieten vervolgens van twee weken vakantieNa het feestgedruis van afgelopen zaterdag kwamen de Mechelse kampioenen gisteravond voor het eerst opnieuw samen. Spelers, leden van de staf en mensen van het bestuur - vergezeld van vrouwen en kinderen - verzamelden in de Lammekeshoeve in Grimbergen.
19/03 02u15  Opnieuw aanslag met granaten in Antwerpse woonwijk, opnieuw tiental auto’s beschadigdIn Antwerpen-Noord is gisterenochtend een granaat ontploft onder een auto. Een tweede handgranaat werd door de ontmijningsdienst gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Het is al de zesde aanslag in drie weken tijd. Opnieuw wijst alles naar het drugsmilieu.
19/03 02u15  Moeder van Syriëstrijder waarschuwt leerlingen: “Laat jullie niet vangen in het net vanronselaars”“We zijn door de gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland opnieuw ingehaald door de harde realiteit”, zegt studieleider Dries Geeraerts van het Technisch Instituut Don Bosco in Hoboken bij zijn voorstelling van Fatima Ezzarhouni aan de leerlingen van het vijfde jaar. Zij is de moeder van de Antwerpse Syriëstrijder Abdellah Nouamane, een oud-leerling van de school die in 2013 vertrok naar Syrië. Vandaag wil ze jongeren waarschuwen voor de gevaren van radicalisering.
19/03 02u15  Op zoek naar aannemer voor jeugdhuisDe plannen om nog dit jaar Jeugdhuis 2040 te openen, werden begin van dit jaar voorlopig opgeborgen. Dat kwam omdat de aangestelde aannemer het project niet wilde afwerken. Nog deze maand wordt een nieuwe aannemer aangesteld.
19/03 02u15  Gustav Klimt inspireert bewoners VogelzangIn de cafetaria van het woon-zorgcentrum Vogelzang in Herentals kunt u nog tot het einde van de week gaan kijken naar een eigenzinnige tentoonstelling rond het werk van kunstenaar Gustav Klimt. “Onze bewoners hebben er hun eigen ding mee gedaan”, weet animatrice Nadine Maes.
19/03 02u15  “Vrouwen zijn de motor van innovatie op de boerderij”Het Landelijk infopunt voor vrouwen (Liv) lanceerde de allereerste gids voor vrouwelijke ondernemers in de land- en tuinbouw. Dat gebeurde bij De Witte Lelie in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg), een zaak waar intussen de derde vrouwelijke generatie aan de slag is. Minister van Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) nam symbolisch het eerste exemplaar in ontvangst.
19/03 02u15  “Hersenschade na knots tegen minigoal”Dat een stom ongeval zware gevolgen kan hebben, kan Laurence (15) getuigen. Zij sprong vorig jaar recht onder een speelgoed-voetbalgoal en kreeg de doellat tegen haar hoofd. Gevolg? Een niet-aangeboren hersenletsel. Laurence was een van de deelnemers aan het breincafé in het Revalidatiecentrum Pulderbos.
19/03 02u15  “Mensen moeten dringend leren hun paard meer paard te laten zijn”Hoewel paarden nog erg populair zijn, kennen de Kempen amper hoefsmeden. Olenaar Stijn Avonds kan je evenwel nog altijd bellen om een stel nieuwe hoefijzers onder je paarden te laten slaan. Hij kiest dan ook voor de natuurlijke aanpak.
19/03 00u00  Aanslag Utrecht: drie doden en vijf gewonden, drie verdachten opgepaktDe verdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat meldt de politie op een persconferentie. Intussen zijn nog twee andere verdachten aangehouden. Welke rol zij speelden, is voorlopig nog niet duidelijk.
18/03 22u45  Vader van verdachte van schietpartij Utrecht zegt dat zoon “moet boeten”De vader van de hoofdverdachte van de schietpartij in een tram in Utrecht, Gökmen T., heeft in de Turkse media gereageerd op het nieuws. Tegen het persbureau Demirören zegt hij dat zijn zoon uit zijn eerste huwelijk “ervoor moet boeten als hij de dader is”. Dat meldt het AD.
18/03 22u30  Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zittenOf hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”
18/03 21u30  Beloftencoach Johan Walem kan geen beroep doen op Wout Faes en Benson ManuelJohan Walem kan woensdag in de oefeninterland in en tegen Denemarken geen beroep doen op Wout Faes en Benson Manuel. Dat maakte de bondscoach van de Belgische beloften maandag via Twitter bekend.
18/03 21u15  Topman Warner Bros. stapt op na #MeToo-schandaalKevin Tsujihara zou actrice Charlotte Kirk aan rollen geholpen hebben in ruil voor seks. Hij stapt nu zelf op als ceo en voorzitter van film- en televisiestudio Warner Bros.
18/03 21u15  Toekomst 't Jukschot verzekerd: toneelvereniging verbouwt eigenhandig zaal Het Klavier tot prachtige podiumzaalOmdat de parochiezaal van Sint-Antonius sinds november dicht is, moest toneelkring ’t Jukschot halsoverkop op zoek naar een nieuwe zaal. De verbouwingen aan Het Klavier zijn nu net op tijd klaar voor de première van Snoepgoed en Stoeipoezen.
18/03 21u15  Brett Keuppens voor eerste keer koning van de Ware GansBrett Keuppens (28) werd zondagnamiddag de nieuwe koning van de Ware Gans. Dankzij deze titel kan hij op zondag 7 april meedoen in de strijd voor de titel van keizer. Rond 12u verzamelden de 22 ruiters, die gingen uitmaken wie de nieuwe kroon kreeg opgezet. Onder hen ook uittredend koning Dennis Aendekerk, die zijn collega’s trakteerde op een receptie in de feesttent.
18/03 21u00  Antwerpse Syriëstrijder krijgt doodstraf in IrakIrak heeft maandag opnieuw een Belgische Syriëstrijder ter dood veroordeeld. Het gaat om de 23-jarige Bilal Al Marchohi uit Antwerpen. Hij werd gevangengenomen door Amerikaanse troepen bij de herovering van de Syrische stad Raqqa.
18/03 21u00  Barcelonese Velo’s rijden rond in AntwerpenHet aantal deelfietsen van Velo is uitgebreid van 3.800 naar 4.200 fietsen. De helft van deze 400 Velokes komt uit Barcelona. De Spaanse stad gebruikt hetzelfde systeem als Antwerpen. Dat was een klant van Velo opgevallen op een van zijn tripjes met de populaire deelfietsen. Op de achterzijde van het voorlicht hing nog een sticker met een Spaanse tekst.
18/03 20u15  Rutte: “Schietpartij had alle kenmerken van aanslag”Hoewel het motief van de schutter nog onduidelijk is, had de schietpartij maandagochtend in een tram in Utrecht wat de Nederlandse minister-president Mark Rutte betreft “in alle opzichten de kenmerken van een aanslag”. Rutte wees onder meer op de “enorme impact op het hele land”.
18/03 20u15  Studenten brengen ontroerende haka voor slachtoffers van Nieuw-Zeelandse terreuraanvalStudenten van verschillende scholen verzamelden maandag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch om de slachtoffers van de terreuraanslag van vrijdag te eren. Ze deden dat ook met een traditionele en ontroerende haka. Eerder dansten leden van een motorbende om hun respect en medeleven te tonen, en werden er andere Nieuw-Zeelanders gezien die de oeroude dansvorm gebruikten om hun verdriet te uiten.
18/03 20u15  Willebroek Youth excuseert zich voor vuurpijlen: “We bedoelen het niet kwaad”Het liep zaterdag even fout in de tweede provinciale van het Antwerpse voetbal. Tijdens een duel tussen Brasschaat en Willebroek met veel vuurwerk belandden plots pijlen op het veld. De verantwoordelijke: Willebroek Youth, een 45-koppige sfeergroep die zich baseert op de soms heetgebakerde voetbalfans uit Oost-Europa. “Ik begrijp dat mensen het intimiderend vinden, maar we hebben echt niets kwaad in de zin.”
18/03 19u45  Verdachte van schietpartij Utrecht geen onbekende voor gerecht: verkrachting, poging doodslag, bedreigen van vrouw en politie,...De verdachte van een dodelijke schietpartij op de tram in Utrecht is aangehouden. De 37-jarige Gökmen Tanis kwam al meermaals in aanraking met het gerecht.
18/03 19u45  Familie en ploeg rouwt om verongelukte wielrenner: “Hopelijk is hij nu nog altijd aan het koersen”Het is bijna niet te vatten wat de jonge Stef Loos (19) uit Dessel is overkomen. Tijdens een wielerwedstrijd voor beloften zondag in Dottignies werd hij geschept door een bestelwagen. Hij overleed zondagnacht aan zijn verwondingen. “Hij was altijd gemotiveerd en gaf nooit op. Koersen was zijn leven.”
18/03 19u30  Bouw van staantribune Berchem Sport start in meiIn het Ludo Coeckstadion aan het Rooi wordt in mei gestart met de bouw van een nieuwe overdekte staantribune. Die moet klaar tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen. Dat begint voor Berchem Sport in augustus.
18/03 19u30  Monsterfiles op A12 na nieuwe afstelling verkeerslichten: “Meer veiligheid betekent ook meer geduld hebben”De ochtendspits op de A12 in Aartselaar zou morgen vlotter moeten verlopen dan vandaag. Toen verliep het verkeer er chaotisch, omdat de nieuwe afstelling van de verkeerslichten op twee kruispunten de verkeersdrukte totaal niet aankon.
18/03 19u00  Rechter geeft inbreker vier jaar cel voor acht inbrakenDe rechtbank heeft Archili R. tot vier jaar cel veroordeeld. Een medebeklaagde kreeg een autonome probatiestraf. Hij moet zich laten begeleiden voor zijn drugsverslaving. Die was volgens de man de reden van de inbraken.
18/03 19u00  Beerschot Wilrijk houdt tickets voor Play-off 2 betaalbaarTussen woensdag 3 april en zaterdag 18 mei speelt Beerschot nog vijf thuismatchen in play-off 2. Abonnees kunnen voor 25 euro hun abonnement verlengen, dat wil zeggen dat ze slechts vijf euro per extra wedstrijd moeten betalen. Niet-abonnees kunnen een mini-abonnement kopen voor 35 euro.
18/03 18u45  Vier jaar gevangenis voor acht inbrakenDe rechtbank heeft Archili R. tot vier jaar cel veroordeeld. Zijn medebeklaagde kreeg een autonome probatiestraf. Hij moet zich laten begeleiden voor zijn drugsverlaving. Die verslaving was volgens de man de reden van de inbraken.
18/03 18u45  Aanslag Utrecht: drie doden en vijf gewonden, verdachte (37) aangehouden na klopjachtBij een aanslag in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn drie doden en vijf gewonden - waarvan drie ernstig - gevallen. Een man haalde plots zijn geweer boven en schoot mensen om zich heen neer. De politie houdt rekening met een “terroristisch motief” en heeft een foto gedeeld van een 37-jarige verdachte. Hoofdverdachte Gökmen Tanis is na een klopjacht opgepakt. Dat werd op een persconferentie na 18 uur bekendgemaakt. De gemeente vroeg alle inwoners aanvankelijk om binnen te blijven, maar dat advies is intussen ingetrokken.
18/03 18u30  Britse parlementsvoorzitter sluit derde stemming over zelfde Brexit-deal uitDe Britse parlementsvoorzitter John Bercow heeft maandagmiddag besloten dat premier Theresa May niet voor de derde maal hetzelfde echtscheidingsakkoord met de EU mag voorleggen aan het Lagerhuis.
18/03 18u30  Antwerpenaar Senna Miangue (22) komt (eindelijk) boven water bij StandardDe doorsnee voetbalfan was misschien al vergeten dat Senna Miangue (22) nog bij Standard voetbalde. Maar zondag tegen Waasland-Beveren stond de Antwerpse linksback plots in de basis bij de Rouches. Pas zijn tweede optreden van dit seizoen. “Ik zorgde ervoor dat ik klaar was als ik mijn kans zou krijgen”, zei de linksback, die mee aan de basis lag van de 4-3 van Orlando Sa.
18/03 18u15  Nog meer kopzorgen voor de Rode Duivels: Mousa Dembélé en Thomas Meunier ontbreken, ook Romelu Lukaku traint nietMousa Dembélé en Thomas Meunier ontbraken maandag bij de eerste training van de Rode Duivels, ter voorbereiding op het eerste EK-kwalificatieduel tegen Rusland (donderdag in Brussel). Het duo is niet afgereisd naar Tubeke. Later op de avond zal de Belgische voetbalbond meer informatie geven over beide spelers.
18/03 18u15  REACTIES. Genk beschouwt zichzelf niet als titelfavoriet, Antwerp heeft er zin in, Gent wil beker winnen: “Op papier het gemakkelijkste”Koploper Racing Genk begint op 30 maart met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht aan Play-off I. “We weten dat we een ploeg hebben met heel veel kwaliteiten, maar ik roep Genk niet uit tot titelfavoriet. Al dromen we wel en zijn we ambitieus”, verklaarde technisch directeur Dimitri de Condé na afloop van de kalendervoorstelling in het bondsgebouw in Brussel.
18/03 18u00  Genk beschouwt zichzelf niet als titelfavoriet, Gent wil beker winnen: “Op papier het gemakkelijkste, met alle respect voor KV Mechelen”Koploper Racing Genk begint op 30 maart met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht aan Play-off I. “We weten dat we een ploeg hebben met heel veel kwaliteiten, maar ik roep Genk niet uit tot titelfavoriet. Al dromen we wel en zijn we ambitieus”, verklaarde technisch directeur Dimitri de Condé na afloop van de kalendervoorstelling in het bondsgebouw in Brussel.
18/03 18u00  Aanschuiven om kardinaal Danneels laatste groet te brengenHet was deze namiddag aanschuiven in het aartsbisschoppelijk paleis van Mechelen om de overleden kardinaal Danneels een laatste groet te brengen. De sobere houten kist staat opgesteld in een van de ontvangstruimtes op de eerste verdieping.
18/03 17u45  Niels (21) zat op tram in Utrecht waar dader toesloeg: “Ik had het gevoel dat hij het op één vrouw gemunt had ”In Utrecht wordt nog een klopjacht gehouden naar een schutter die op het 24 Oktoberplein het vuur opende op een tram. Er is momenteel sprake van 3 doden en 5 gewonden, waarvan 3 zwaargewond. “Hij schoot op de mensen die de vrouw wilden helpen”, zegt een eerste getuigen.
18/03 17u45  Club Brugge legt nieuwe grasmat voor Play-off 1: “Huidige liet niet toe om profvoetbal te spelen, afwachten of Cercle zal bijdragen”Club Brugge vervangt deze week nog zijn felbesproken grasmat in aanloop naar Play-off I. Dat heeft Roel Vaeyens, sportief coördinator bij blauw-zwart, maandag laten optekenen bij de kalendervoorstelling in het bondsgebouw in Brussel.
18/03 17u45  Dode walvis aangespoeld met 40 kg plastic in zijn maagIn de Filipijnen is dit weekend een dode walvis aangespoeld. De doodsoorzaak? Maar liefst 40 kilo plastic in de maag van het dier. Biologen van het D’Bone Collector Museum onderzochten het kadaver en al snel vonden ze een enorme massa plastic in het dier. Waaronder zestien rijstzakken en tientallen winkelzakjes.
18/03 17u45  VIDEO. Takeldienst redt reebok op oprit E19Takeldienst VDC uit Wuustwezel kreeg maandagmorgen wel een heel bijzondere oproep. Een reebok was op de oprit van de E19 aan de Kleine Bareel in Schoten terecht gekomen. Mogelijk was het dier aangereden door een auto.
18/03 17u30  Nederlands koningspaar “leeft intens mee” na schietpartij Utrecht“Het doet ons groot verdriet dat bij een aanslag in Utrecht drie mensen om het leven zijn gekomen en anderen ernstig gewond zijn geraakt. Met de slachtoffers en hun familie leven wij intens mee.” Dat stellen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in een reactie op de website van het Nederlandse paleis.
18/03 17u30  Het leven van een hardwerkende moeder zoals het is in één beeldDe Amerikaanse moeder Jazmyne Futrell heeft vier kinderen en dat brengt leven in de brouwerij. Zo blijkt uit een foto die haar man stiekem nam. Daarop staat ze te koken, terwijl ze haar jongste telg borstvoeding geeft en het huiswerk van zoonlief bekijkt. Voor haar voeten zitten haar twee andere kinderen te spelen. Of: hoe multitasking van een hoog niveau eruitziet.
18/03 17u00  Slachthuis dat vervallen vlees naar Kosovo stuurde, krijgt opschortingDe Antwerpse strafrechter heeft slachthuis Vanlommel en zijn twee bestuurders maandag een opschorting gegeven voor inbreuken op de hygiënevoorschriften en voor het versturen van een partij vervallen vlees naar Kosovo, evenwel zonder bedrieglijk opzet.
18/03 16u45  Straf met uitstel voor man met mes die meisje van fiets trektDe 31-jarige Tugrul S. is veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel. Hij trok, gewapend met een mes, een meisje van haar fiets. “Geen ontvoeringspoging, wel slagen en verwondingen”, aldus de rechtbank.
18/03 16u45  Politie pakt drie drugsdealers op bij verschillende actiesDe Antwerpse politie kon dit weekend drie dealers oppakken. De wijkondersteuningsteams van de regio’s Oost en Centrum hadden prijs, maar ook het wijkteam van Deurne kon tijdens een actie een drugsdeal vaststellen. Er werden heel wat drugs en geld in beslag genomen.
18/03 16u45  Aanslag Utrecht: drie doden en vijf gewonden, politie deelt foto van verdachteBij een aanslag in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn drie doden en vijf gewonden - waarvan drie ernstig - gevallen. Een man haalde plots zijn geweer boven en schoot mensen om zich heen neer. De politie houdt rekening met een “terroristisch motief” en heeft een foto gedeeld van een 37-jarige verdachte. De gemeente vroeg alle inwoners aanvankelijk om binnen te blijven, maar dat advies is intussen ingetrokken.
18/03 16u45  Journalistenbond lanceert agressiemeldpuntDe Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) lanceert een meldpunt voor fysieke of verbale agressie tegen journalisten. Dat komt er omdat er volgens de journalistenvereniging “meer en meer sprake is van een zeker anti-journalistiek klimaat”.
18/03 16u45  Kater springt in Kortrijk in vrachtwagen en rijdt tot in SchotenEen reislustige kater uit Heule bij Kortrijk werd afgelopen weekend opgehaald in een poezenopvang in Brasschaat door zijn West-Vlaams baasje. Het staartloos dier ‘woonde’ in een transportfirma en was op 20 februari onopgemerkt in een oplegger gekropen.
18/03 16u30  Voorlaatste etappe Tirreno-Adriatico: vreemde spurtzege voor Julian AlaphilippeIn Tirreno-Adriatico waren ze aan de voorlaatste etappe toe. Na twee lastige klussen in het middengebergte stond er deze keer een etappe voor spurters op het programma. Zeven vluchters probeerden het onvermijdelijke te vermijden maar slaagden niet in hun opzet. Sprinten dus en daarin toonde verrassend genoeg Julian Alaphilippe zich de snelste. De Tirreno eindigt morgen met een korte tijdrit waarin Adam Yates zijn voorsprong van 25” op de Sloveen Roglic zal proberen te verdedigen.
18/03 16u15  Takeldienst redt damhertje op oprit E19Takeldienst VDC uit Wuustwezel kreeg vanmorgen wel een heel bijzondere oproep. Een damhertje was op de oprit van de E19 aan de Kleine Bareel in Schoten gesukkeld. Mogelijk was het aangereden door een auto.
18/03 16u00  Verdachte van kluizenkraak op Belgiëlei riskeert boete voor illegaal pokertoernooiEen van de verdachten van de bankkraak op de Belgiëlei in Antwerpen stond maandag terecht voor zijn deelname aan een illegaal pokertoernooi. Hij werd vorig jaar bij verstek veroordeeld tot 1.200 euro boete, maar tekende verzet aan. Het openbaar ministerie vorderde de bevestiging van het eerste vonnis.
18/03 16u00  Kalender Play-off 1 van Antwerp is bekendPlay-off I in de Jupiler Pro League opent op vrijdagavond 29 maart (20u30) met een wedstrijd in Luik tussen Standard en Antwerp. Nog op de eerste speeldag speelt KRC Genk gastheer voor Anderlecht (30 maart) en ontvangt regerend kampioen Club Brugge AA Gent (31 maart). Dat bleek maandag bij de voorstelling van de kalender in het Bondsgebouw in Brussel.
18/03 16u00  Een mirakel en de Rode Duivels, maar niet op dezelfde dag: onze tv-tips voor deze weekWeet jij soms ook niet meer wat kijken op tv? Iedere week baant onze tv-columnist Thijs Van den Bos zich een weg door het grote aanbod en verzamelt voor jou zeven kijktips. De zeven om te zien deze week.
18/03 15u45  Antwerp en Standard trappen op 29 maart Play-off 1 op gangPlay-off I in de Jupiler Pro League opent op vrijdagavond 29 maart (20u30) met een wedstrijd in Luik tussen Standard en Antwerp. Nog op de eerste speeldag speelt KRC Genk gastheer voor Anderlecht (30 maart) en ontvangt regerend kampioen Club Brugge AA Gent (31 maart). Dat bleek maandag bij de voorstelling van de kalender in het Bondsgebouw in Brussel.
18/03 15u45  Filosofe Alicja Gescinska stapt via Vlimmeren de Europese politiek inAlicja Gescinska (37) krijgt de derde plaats op de Europese lijst van Open Vld. De schrijfster/filosofe woont sinds vorig jaar in Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse. Ze werd geboren in Polen en kwam op jonge leeftijd met haar ouders naar België. ­Gescinska groeide op in Oost-Vlaanderen. Kent ze de streek al?
18/03 15u45  Hevige brand in oud atelier: asbest vrijgekomenIn de Kapelstraat in Grootlo (Heist-op-den-Berg) heeft maandagochtend een korte maar hevige brand gewoon in een berghok. De eigenlijke woning kon gevrijwaard worden. Door de brand sprongen enkele golfplaten stuk, waardoor er asbest vrijkwam.
18/03 15u30  Burberry schrapt na bont nu ook plasticBurberry is een versnelling hoger geschakeld om een duurzamer label te worden. In september kondigde het Britse modehuis nog aan dat het voortaan alle gebruik van bont zou schrappen. Nu maakt het bekend dat het tegen 2025 hetzelfde met plastic wil doen.
18/03 15u30  Bejaarde dame thuis overvallen: overvallers geven zich uit voor medewerkers watermaatschappijEen 80-jarige vrouw is maandag het slachtoffer geworden van twee listige overvallers. De mannen gaven zich uit voor medewerkers van de watermaatschappij en drongen zo de woning binnen.
18/03 15u30  Aanslag Utrecht: drie doden en negen gewonden, politie deelt foto van verdachteBij een aanslag in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn drie doden en negen gewonden - waarvan drie ernstig - gevallen. Een man haalde plots zijn geweer boven en schoot mensen om zich heen neer. De politie houdt rekening met een “terroristisch motief” en heeft een foto gedeeld van een 37-jarige verdachte. De gemeente vraagt alle inwoners om binnen te blijven.
18/03 15u15  Met zes voor de titel: nooit eerder was Play-off 1 zo spannendVier punten verschil tussen nummer één Genk en nummer twee Club Brugge. En drie punten verschil tussen Club Brugge en nummers vijf en zes, AA Gent en Antwerp. Dit jaar meer dan ooit: het wordt een bloedstollende Play-off 1. Met zes clubs die ooit al een keer kampioen werden. Dat is een primeur.
18/03 15u15  Al 170 miljoen euro schade door Gele HesjesDe schade die de gele hesjes in Frankrijk hebben aangericht, is maandag door de Franse Federatie van Verzekeringen (FFA) geraamd op 170 miljoen euro, zonder rekening te houden met de bijkomende schade die afgelopen weekend werd veroorzaakt op de Champs-Elysées. “Er werden tot dusver 10.000 schadeclaims geregistreerd”, verklaarde de FFA, die schat dat 30 tot 40 procent van de bedrijven geen garantie hebben afgesloten voor inkomstenderving.
18/03 15u15  Drie doden bij schietpartij in Utrecht, politie deelt foto van verdachteBij de schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn drie doden gevallen. Dat meldt de burgemeester van Utrecht. Het dreigingsniveau in de Nederlandse provincie Utrecht is naar het allerhoogste niveau gebracht. De politie houdt rekening met een “terroristisch motief”, houdt een klopjacht op een verdachte en er zijn op meerdere plaatsen invallen in woningen. De gemeente vraagt alle inwoners om binnen te blijven.
18/03 15u15  Culinaire site heeft het niet voor populaire stoelen: “Ze zijn koud, hard en ongeschikt voor mensen”Bij Munchies, de culinaire site van lifestylemagazine Vice, zijn ze zo tegen de typische, industriële stoelen die je aantreft in veel hippe restaurants dat ze er een artikel hebben aan gewijd. “Beste restaurants: deze stoel deugt niet”, staat er bij wijze van waarschuwing aan uitbaters.
18/03 15u00  Motorrijder knalt op auto die file probeert te vermijdenEen motorrijder (46) botste maandagmiddag op een BMW op de Charles de Costerlaan op Linkeroever. De bestuurder van de BMW wou terugdraaien uit de file richting de Waaslandtunnel. Hij werd verrast door de moto die links voorbij stak.
18/03 15u00  Bejaarde dame thuis overvallenEen 80-jarige vrouw is maandag het slachtoffer geworden van twee listige overvallers. De mannen gaven zich uit voor medewerkers van de watermaatschappij en drongen zo de woning binnen.
18/03 15u00  Dreigingsniveau in provincie Utrecht naar hoogste niveau, Crisiscentrum in ons land volgt situatie op de voetHet dreigingsniveau in de Nederlandse provincie Utrecht is maandag naar het niveau 5, het allerhoogste niveau, gebracht. Dit heeft de NCTV meegedeeld. Deze maatregel is voor het eerst van kracht, weet RTL Nieuws. Het niveau blijft tot minstens 18.00 uur van kracht.
18/03 15u00  Vrouw zat op tram in Utrecht waar dader toesloeg: “Hij mikte op mensen op bankjes”In Utrecht wordt nog een klopjacht gehouden naar een schutter die op het 24 Oktoberplein het vuur opende op een tram. Er zou al één dode gevallen zijn en meerdere gewonden. “Een man stond op en begon te schieten”, zegt een eerste getuigen.
18/03 15u00  Veertien banen op de tocht bij CG Power Systems BelgiumBij het Mechelse CG Power Systems Belgium aan de Antwerpsesteenweg moeten een veertiental mensen vrezen voor hun baan. Het gaat om zes arbeiders en acht bedienden. CG Power Systems bouwt grote transformatoren voor elektriciteitscentrales en wil via de reorganisatie het bedrijf opnieuw de goede richting insturen.
18/03 15u00  Chelsea klaagt racisme aan: spelers in Kiev getrakteerd op weerzinwekkend gedragEen speler van Chelsea is vorige week tijdens de Europa Leaguewedstrijd in het Oekraïense Kiev racistisch bejegend door supporters van de thuisploeg. “We veroordelen zo’n weerzinwekkend gedrag ten stelligste”, laten de Blues weten op hun website.
18/03 15u00  Schietpartij in Utrecht: politie deelt foto van verdachte, vrees voor één dodeHet dreigingsniveau in de Nederlandse provincie Utrecht is naar het allerhoogste niveau gebracht na een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein. Daar zijn meerdere gewonden en volgens een reporter ter plaatse ook een dode gevallen nadat één of meerdere daders er het vuur openden. De politie houdt rekening met een “terroristisch motief”, houdt een klopjacht op een verdachte en er zijn op meerdere plaatsen invallen in woningen. De gemeente vraagt alle inwoners om binnen te blijven.
18/03 15u00  Inburgeren? Er zijn nog 1.593 wachtenden voor uMinstens 1.593 nieuwkomers in ons land wachten al maanden tot zelfs langer dan een jaar op een inburgeringscursus. Vlaams minister van Inburgering Liesbeth Homans beloofde het voorbije jaar meermaals om de problemen aan te pakken. Maar ze krijgt de situatie niet onder controle.
18/03 14u45  Politie beukt deuren in van leegstaande fabriek Sunnyland: “Het is maar een oefening”Een ANPR-camera heeft een voertuig opgemerkt dat geseind staat. Twee politiepatrouilles reageren en achtervolgen de wagen. Die rijdt het verlaten bedrijfsterrein van Sunnyland op. De bestuurder vlucht het gebouw in. De agenten slagen erin de man, die met een mes gewapend is, te neutraliseren in de kantine.
18/03 14u45  Schietpartij in Utrecht: vrees voor één dode, klopjacht op daderHet dreigingsniveau in de Nederlandse provincie Utrecht is naar het allerhoogste niveau gebracht na een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein. Daar zijn meerdere gewonden en volgens een reporter ter plaatse ook een dode gevallen nadat één of meerdere daders er het vuur openden. De politie houdt rekening met een “terroristisch motief”, houdt een klopjacht op een verdachte en er zijn op meerdere plaatsen invallen in woningen. De gemeente vraagt alle inwoners om binnen te blijven.
18/03 14u45  Kapitein Siebe Schrijvers blikt ontspannen vooruit op EK U21: “Met dit hecht team is veel mogelijk”Siebe Schrijvers, kapitein van de Belgische beloften, keek maandag in het nationale trainingscentrum in Tubeke een eerste keer vooruit naar het EK voor beloften, van 16 tot 30 juni in Italië en San Marino. Schrijvers toonde zich op zijn hoede voor de opponenten in de groepsfase, maar bleef wel ambitieus. “Het doel is natuurlijk de poulefase te overleven. Nadien willen we zover mogelijk geraken”, liet de 22-jarige Limburger van Club Brugge optekenen.
18/03 14u45  Loena Hendrickx voldoende hersteld om Belgische kleuren te verdedigen op WK kunstschaatsen in JapanLoena Hendrickx neemt deze week deel aan het WK kunstschaatsen in Japan. Ze is voldoende hersteld van haar rugblessure om te kunnen aantreden in Saitama.
18/03 14u30  Noubissi riskeert drie weken schorsing, spelers krijgen weekje vrijafHet Bondsparket vraagt drie weken schorsing en een geldboete van 1.500 euro voor Marius Noubissi. De Kameroense spits van Beerschot Wilrijk kreeg zaterdag in de verloren finale op KV Mechelen een rechtstreekse rode kaart nadat hij met een gestrekt been Rob Schoofs had onderuit getrapt.
18/03 14u30  Geknelde bij zwaar ongeval aan KennedytunnelDoor twee ongevallen met verschillende voertuigen in de Kennedytunnel zat het verkeer er in beide richtingen maandagmiddag serieus in de knoop. “De twee ongevallen gebeurden bijna gelijktijdig, even voor half één ’s middags”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeercentrum. Er stonden files van meer dan één uur.
18/03 14u00  Twee ongevallen in Kennedytunnel zorgen voor serieuze hinderDoor twee ongevallen met verschillende voertuigen in de Kennedytunnel zit het verkeer er in beide richtingen serieus in de knoop. “De twee ongevallen gebeurden bijna gelijktijdig, even voor half één ’s middags”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeercentrum. Er stonden files van meer dan één uur.
18/03 14u00  Drama op vliegtuig: gevecht loopt uit de hand, passagier bijt in neus van manOp Twitter zijn zaterdag schokkende beelden opgedoken van een gevecht op een Ryanair-vliegtuig. Op de video is te zien hoe een paar mensen een heftige discussie hebben. Het personeel van de vliegtuigmaatschappij probeerde de heethoofden nog uit elkaar te halen, maar dat verliep niet erg vlot. Toen één man in zijn neus werd gebeten, verwittigde de crew de politie. De vlucht landde zoals voorzien op Tenerife waar agenten klaarstonden om de agressievelingen mee te nemen.
18/03 13u45  Vrouwen ontsnappen op het nippertje aan de dood wanneer metershoge muur instortDrie vrouwen ontsnapten aan het nippertje toen een vier meter hoge muur het plots begaf in de Turkse stad Diyarbakir. Er raakte niemand gewond. Het is niet duidelijk waarom de muur plots instortte, een onderzoek moet dat uitwijzen.
18/03 13u45  Primark experimenteert met genderneutrale kleedkamersPrimark heeft in twee van zijn vestigingen in het Verenigd Koninkrijk genderneutrale kleedkamers ingevoerd. Dat wil zeggen dat er geen aparte hokjes meer zijn voor mannen en vrouwen. Het initiatief wordt op gejuich, maar ook op kritiek onthaald.
18/03 13u30  16-jarige fietsster gewond bij aanrijding, bestuurder rijdt doorBij een aanrijding tussen een personenwagen en een fiets is afgelopen weekend in Mechelen een 16-jarige fietsster lichtgewond geraakt.
18/03 13u15  Twee ongevallen in Kennedytunnel zorgen voor serieuze hinder in beide richtingen: “Vermijd de omgeving”Door twee ongevallen met vrachtwagens in de Kennedytunnel zit het verkeer op en richting de Antwerpse Ring serieus in de knoop. Beide ongevallen gebeurden bijna gelijktijdig. Richting Nederland botste een vrachtwagen in de Kennedytunnel op de middelste rijstrook, richting Gent gebeurde een ongeval net na de tunnelkoker. Er staan files van bijna één uur.
18/03 13u15  FC Barcelona moet Luis Suarez tien tot vijftien dagen missenLuis Suarez staat door een verstuikte enkel tien tot vijftien dagen aan de kant. Dat maakte FC Barcelona maandag bekend.
18/03 13u15  Remco Evenepoel maakt in Nokere Koerse profdebuut op Belgische wegenRemco Evenepoel rijdt woensdag met Nokere Koerse (1.BC) zijn eerste Belgische wedstrijd als prof. Het 19-jarige rastalent maakt deel uit van de selectie van Deceuninck-Quick.Step.
18/03 13u15  Tourstart 2020 in Nice voorgesteld: renners moeten al in tweede etappe serieus klimmenDe Ronde van Frankrijk serveert volgend jaar al in de tweede rit flink wat klimwerk. De renners moeten dan onder meer de Col de Turini bedwingen, zo maakten de organisatoren maandag bekend.
18/03 13u00  UEFA start onderzoek tegen Cristiano Ronaldo: moet Juventus sterspeler missen tegen Ajax?Cristiano Ronaldo moet zich bij de Europese voetbalbond UEFA verantwoorden voor de obscene gebaren die hij maakte nadat hij Juventus vanaf de strafschopstip met zijn derde doelpunt tegen Atlético Madrid naar de kwartfinales van de Champions League had geschoten. De zaak wordt donderdag in Nyon behandeld. Een schorsing zou betekenen dat de Portugese sterspeler op 10 april niet mee kan doen wanneer Juventus in Amsterdam Ajax treft.
18/03 13u00  Augustijnenstraat gaat in april opnieuw open voor verkeerDe herinrichting van de Augustijnenstraat in de Mechelse binnenstad is bijna klaar. In week van 8 april gaat ze opnieuw open voor het verkeer.
18/03 13u00  Man opent vuur op tram in Utrecht: dreigingsniveau naar hoogste niveau, vrees voor één dodeHet dreigingsniveau in de Nederlandse provincie Utrecht is naar het allerhoogste niveau gebracht na een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein. Daar zijn meerdere gewonden en volgens een reporter ter plaatse ook een dode gevallen nadat één of meerdere daders er het vuur openden. De politie houdt rekening met een “terroristisch motief” en houdt een klopjacht op de dader(s). De politie omsingelt momenteel een appartementsgebouw vlakbij het plein.
18/03 12u45  Brand in berghok: asbest vrijgekomenIn de Kapelstraat in Grootlo (Heist-op-den-Berg) is maandagochtend brand uitgebroken in een groot berghok. Een politieman die de brand opmerkte probeerde de vlammen nog te doven, maar slaagde daar niet meer in.
18/03 12u45  DISCUSSIE. Antwerps rusthuis onder verhoogd toezicht: deel uw ervaringenHet Lozanahof in de Van Schoonbekestraat in Antwerpen is een van de vijftien Vlaamse woonzorgcentra die door het Agentschap Zorg en Gezondheid onder verhoogd toezicht is geplaatst. Personeelstekort, onvoldoende onderhoud en slecht opgevolgde medicatie zijn enkele van de ‘werkpunten’. Het Lozanahof riskeert een schorsing en zelfs sluiting. Volgens ombudsvrouw Karla Blomme is de situatie daar nochtans niet zo uitzonderlijk. ”We krijgen jaarlijks zo’n dertig klachten binnen over Antwerpse rusthuizen.”
18/03 12u45  Gratis huwen kan voortaan op dinsdag, niet meer op maandagWie in Mechelen gratis wil huwen, kan dat voortaan op dinsdag. Jarenlang was dat een traditie op maandag, maar op die dag vindt sinds kort het wekelijkse schepencollege plaats.
18/03 12u15  Verenigingen hebben amper oorlogskas: “Een op drie heeft geen enkele financiële reserve”De verenigingen in België zijn wat minder pessimistisch over hun financiële situatie dan twee jaar geleden, maar als de inkomsten wegvallen houdt 41% het maximaal zes maanden vol en kan slechts 23% het langer dan zes maanden volhouden. 34% heeft helemaal geen financiële reserves. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos en Idea Consult in opdracht van de Koning Boudewijnstichting.
18/03 12u15  Situatie Antwerps rusthuis niet uitzonderlijk: “Aantal klachten blijft al jaren stabiel”Het Antwerps woonzorgcentrum Lozanahof staat na klachten onder verscherpt toezicht van de Zorginspectie. Volgens ombudsvrouw Karla Blomme is de situatie daar nochtans niet zo uitzonderlijk. ”We krijgen jaarlijks zo’n dertig klachten binnen over Antwerpse rusthuizen.”
18/03 12u15  Man opent vuur op tram in Utrecht: meerdere gewonden, politie houdt rekening met “terroristisch motief”In het Nederlandse Utrecht zijn bij een schietpartij op het 24 Oktoberplein meerdere gewonden gevallen. Ze werden door één of meerdere daders neergeschoten in een tram. De antiterreureenheid is uitgerukt en het hele plein is afgezet. De politie houdt rekening met een “terroristisch motief” en voert een onderzoek naar schietpartijen op andere plaatsen.
18/03 12u00  Honda-baas in tranen na podiumplaats van Max VerstappenMet de derde plaats van Max Verstappen heeft Red Bull-Honda haar start alvast niet gemist. De jonge Nederlander schonk Honda haar eerste podiumplaats sinds 2008.
18/03 12u00  Rusthuizen: “Aantal klachten blijft al jaren stabiel”Het Antwerps woonzorgcentrum Lozanahof staat na klachten onder verscherpt toezicht van de Zorginspectie. Volgens ombudsvrouw Karla Blomme is de situatie daar nochtans niet zo uitzonderlijk. ”We krijgen jaarlijks zo’n dertig klachten binnen over Antwerpse rusthuizen.”
18/03 11u45  Man opent vuur op tram in Utrecht: meerdere gewondenIn het Nederlandse Utrecht zijn bij een schietpartij op het 24 Oktoberplein meerdere gewonden gevallen. Volgens Nederlandse media is een persoon beginnen te schieten in een tram. De antiterreureenheid is uitgerukt en het hele plein is afgezet.
18/03 11u45  Agressievelingen rijden in op man en proberen auto binnen te dringen: “Dit wil ik echt nooit meer meemaken”Een man uit Heist-op-den-Berg is via Facebook op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over een incident van vrijdagavond. Vier agressievelingen belaagden de 21-jarige Michiel Peetroons in het industriegebied aan de Lostraat. De politie onderzoekt de zaak.
18/03 11u45  Dominic Thiem boekt mooiste toernooizege uit carrière tegen FedererDominic Thiem (ATP 8) heeft het prestigieuze toernooi in Indian Wells (8.359.455 dollar) op zijn naam geschreven. De Oostenrijker versloeg in de finale op het Amerikaanse hardcourt de Zwitser Roger Federer (ATP 4) in twee uur en twee minuten met 3-6, 6-3 en 7-5.
18/03 11u45  Man uit Zwijndrecht die dreigde met aanslag in Centraal Station wordt opgepaktEen 24-jarige man uit Zwijndrecht is afgelopen weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, nadat hij had gedreigd met een aanslag in ons land. De twintiger had dat als grap online gepost.
18/03 11u30  Dominic Thiem boekt tegen Roger Federer mooiste toernooizege uit zijn carrière en is de nieuwe kampioen van Indian WellsDominic Thiem (ATP 8) heeft het prestigieuze toernooi in Indian Wells (8.359.455 dollar) op zijn naam geschreven. De Oostenrijker versloeg in de finale op het Amerikaanse hardcourt de Zwitser Roger Federer (ATP 4) in twee uur en twee minuten met 3-6, 6-3 en 7-5.
18/03 11u30  Man uit Zwijndrecht die dreigde met aanslag wordt opgepaktEen 24-jarige man uit Zwijndrecht is afgelopen weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, nadat hij had gedreigd met een aanslag in ons land. De twintiger had dat als grap online gepost.
18/03 11u30  Maris Stella wint eerste Belgische Statistiek OlympiadeOm jongeren kritisch te leren omgaan met de grote golf aan datastromen die onze maatschappij overspoelt, werd de eerste Belgische Statistiek Olympiade georganiseerd. De Olympiade maakt uit van een Europese wedstrijd. De beste statistici bleken de leerlingen van Maris Stella uit Oostmalle.
18/03 11u30  Philadelphia plaatst zich dankzij Grieks fenomeen voor play-offs in NBA, LeBron James nog maar eens onderuitIn de NBA ontving Milwaukee, de leider in de Eastern Conference, zondagavond de derde in de stand Philadelphia. Hoewel het Griekse fenomeen Giannis Antetokounmpo met 52 punten (en 16 rebounds) een persoonlijk record neerzette, gingen de Bucks voor eigen publiek toch onderuit. Onder aanvoering van Joel Embiid (40 punten, 15 rebounds) en Jimmy Butler (27 ptn) wonnen de 76ers de clash met 125-130.
18/03 11u30  Kate Middleton blijkt wel een biertje te lustenZondag werd St. Patrick’s Day gevierd en daar deden prins William en Kate Middleton gretig aan mee. Zelfs een glas Guinness sloegen ze niet af.
18/03 11u15  Ontbijt voor Broederlijk DelenIn Malle vond afgelopen weekend een ontbijt voor Broederlijk Delen plaats.
18/03 11u15  Elise Mertens doet goede zaak op WTA-ranking en komt samen met drie andere Belgische vrouwen in actie in MiamiMet Elise Mertens, Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck staan drie Belgen op de hoofdtabel van het WTA-toernooi in Miami (8.359.455 dollar). Yanina Wickmayer neemt deel aan de kwalificaties.
18/03 11u15  David Goffin wint ondanks vroege uitschakeling toch een plaats op ATP-ranglijstDavid Goffin maakt opnieuw deel uit van de top twintig in het mannentennis. De Luikenaar wint maandag een plaatsje op de ATP-ranking.
18/03 11u15  Andy Peelman en Elise Roels in eighties-kolder: “Als acteur ben je publiek eigendom, en dat is oké”Ze spelen een opstandige punkster en een losbandige vader: verder kunnen die rollen niet liggen van hun tv-personages Emma uit Thuis en Koen Baetens uit De Buurtpolitie. En toch zijn Elise Roels (20) en Andy Peelman (35) tevreden met hun rollen in Het Slippertje bij Theater M. “Blij dat ze me niet gevraagd hebben om wéér een flik te spelen”, aldus Peelman.
18/03 11u00  Dronken bestuurder zonder rijbewijs wisselt net voor alcoholcontrole… met dronken partnerDe lokale politie Mechelen-Willebroek voerde zondag alcoholcontroles en controles op drugs uit in het verkeer. Daarbij viel één koppel op, die de politie net voor de controle probeerde te misleiden.
18/03 11u00  Harry en Meghan mogen niet onafhankelijk zijn van de QueenPrins Harry en Meghan Markle zouden naar meer onafhankelijkheid verlangen en zich willen losmaken van Buckingham Palace, klinkt het bij een bron binnen de paleismuren. Queen Elizabeth zou echter haar veto gesteld hebben.
18/03 11u00  Dreiging met aanslag in Centraal Station “uit wraak voor moslimbroeders in Christchurch”De politie is op zoek naar een onbekende persoon die zaterdag gedreigd heeft met een aanslag in België. Hij verwees naar het drama in Christchurch, waar een extreemrechtse schutter 50 doden maakte in moskeeën, en zei dat hij handelde “uit wraak voor al zijn onschuldige moslimbroeders”. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.
18/03 10u45  Federale politie traint op vroegere Sunnyland-siteDe federale politie Antwerpen is maandag gestart met trainingsoefeningen op de site van het vroegere Sunnyland in de Everdongenlaan in Turnhout.
18/03 10u30  Ploeg reageert op overlijden van jonge wielrenner: “We hebben hier helaas al ervaring mee”De Desselse wielrenner Stef Loos (19) is zondagnacht overleden na een aanrijding door een bestelwagen in een beloftewedstrijd in Dottignies. De jonge sporter is ’s nachts bezweken aan zijn verwondingen. Zijn ploeg Acrog Pauwels probeert nu eerst en vooral zijn ouders te ondersteunen. Ook Stig Broeckx en Michael Goolaerts reden voor dezelfde ploeg. “We hebben helaas al ervaring met deze vreselijke omstandigheden.”
18/03 10u00  Agenten die slachtoffer worden van fysiek geweld krijgen voortaan volledige vergoedingAgenten die het slachtoffer worden van ernstig geweld zullen alle gemaakte kosten terugbetaald krijgen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft daarvoor een Koninklijk Besluit (KB) ondertekend.
18/03 10u00  KV Mechelen vestigt in promotiefinale nieuw supportersrecord in Proximus LeagueKV Mechelen heeft afgelopen weekend een nieuw supportersrecord gevestigd in de Proximus League. Zaterdag maakten liefst 16.298 toeschouwers in het AFAS-stadion vanuit de tribunes mee hoe Malinwa tegen Beerschot Wilrijk de sportieve promotie naar 1A bewerkstelligde.
18/03 09u45  N-VA:“Open Vld houdt asbestbedrijven hand boven het hoofd”N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open Vld ervan asbestbedrijven als Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel raakte vorige week niet gestemd in de Commissie Sociale Zaken, volgens N-VA omdat Open Vld samen met regeringspartners MR en CD&V met opzet wegbleef zodat er onvoldoende parlementsleden aanwezig waren.
18/03 09u45  Sonia Rykiel zit zonder creatief directeurHet Franse modehuis Sonia Rykiel heeft met een persbericht aan Vogue laten weten dat het niet langer zal samenwerken met creatief directeur Julie de Libran. Het werd een afscheid in mineur voor de Franse modeontwerpster.
18/03 09u30  Klimaatactivisten blokkeren gebouw BNP Paribas FortisKlimaatactivisten richten hun pijlen nu ook op de financiële sector. Activisten van ‘Act for Climate Justice’ hebben maandagochtend, samen met gele hesjes, het investeringskantoor van BNP Paribas Fortis in Brussel geblokkeerd. Daardoor kunnen personeelsleden het gebouw niet binnen.
18/03 09u30  Remco Evenepoel zwaar aangeslagen na overlijden van ex-ploegmaat Stef Loos: “RIP, copainke”De 19-jarige beloftewielrenner Stef Loos uit Dessel, die zondag werd aangereden in de omgeving van Doornik toen hij met een groepje renners buiten het parcours van de Grote Prijs Alfred Gadenne was beland, is in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen. Het tragische nieuws kwam hard aan in de wielerwereld. Remco Evenepoel reed nog samen met Loos bij de ploeg Acrog Pauwels en reageert zwaar aangeslagen op het nieuws. “RIP, copainke...”
18/03 09u30  Lange file op A12 door nieuwe “conflictvrije” regeling van verkeerslichtenOp de A12 tussen Antwerpen en Brussel staat maandagochtend ter hoogte van Aartselaar in beide richtingen een veel langere file dan gewoonlijk door een nieuwe conflictvrije verkeerslichtenregeling, die dit weekend in gebruik is genomen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De wachttijden lopen er op tot een uur. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bevestigt de oorzaak en stelt dat er niet meteen een pasklare oplossing voorhanden is.
18/03 09u15  Dreiging met aanslag “uit wraak voor moslimbroeders in Christchurch”: foto van Antwerpen-Centraal bijgevoegdDe politie is op zoek naar een onbekende persoon die zaterdag gedreigd heeft met een aanslag in België. Hij verwees naar het drama in Christchurch, waar een extreemrechtse schutter 50 doden maakte in moskeeën, en zei dat hij handelde “uit wraak voor al zijn onschuldige moslimbroeders”. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.
18/03 09u00  Zware kritiek van N-VA: “Open VLD houdt asbestbedrijven als Eternit hand boven het hoofd”N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open VLD ervan asbestbedrijven als het voormalige Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel raakte vorige week niet gestemd in de Commissie Sociale Zaken, volgens N-VA omdat Open VLD samen met regeringspartners MR en CD&V met opzet wegbleef zodat er onvoldoende parlementsleden aanwezig waren.
18/03 08u30  Team Campenaerts is compleet voor poging om werelduurrecord te brekenVictor Campenaerts (27) weet wie hem zal vergezellen in zijn poging om het werelduurrecord te breken in Mexico op 16 of 17 april. Van Lotto-Soudal reizen ploegleider Kevin De Weert en mecanicien Simon De Wolf mee. Voor de rest rekent Campenaerts op mensen die niet tot de staf van zijn wielerploeg behoren.
18/03 08u15  Auto vat vuur op BouwelsesteenwegAan de Bouwelsesteenweg in Nijlen vatte maandagochtend een auto vuur. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al in lichterlaaie.
18/03 08u00  Desselse wielrenner (19) overleden na aanrijding tijdens koersDe Desselse wielrenner Stef Loos (19) is zondagnacht overleden na een aanrijding door een bestelwagen in de beloftewedstrijd de Mémorial Alfred Gadenne in het Henegouwse Dottignies. De jonge sporter werd in een coma gehouden, maar is ’s nachts bezweken aan zijn verwondingen. Twee andere renners raakten gewond.
18/03 07u30  Explosie in Antwerpen-Noord: tweede springtuig gecontroleerd tot ontploffing gebrachtEr heeft zich in de nacht van zondag op maandag een ontploffing voorgedaan in de De Pretstraat in Antwerpen-Noord. Ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse.
18/03 07u00  Explosie in De Pretstraat in Antwerpen-Noord: tweede springtuig gevondenEr heeft zich in de nacht van zondag op maandag een ontploffing voorgedaan in de De Pretstraat in Antwerpen-Noord. Ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse.
18/03 06u30  Gentse hof van beroep buigt zich over zaak rond de kasteelmoordIn de zaak van de kasteelmoord start vandaag/maandag het proces in beroep. Het Gentse hof van beroep wil het proces op een week behandelen en heeft daarvoor het aantal getuigen beperkt in vergelijking met het proces in eerste aanleg.
18/03 06u30  Opnieuw meer langdurig ziekenOns land telt meer dan 415.000 langdurig zieken, een record. Dat blijkt uit cijfers die Het Laatste Nieuws opvroeg bij het RIZIV. In de eerste helft van 2018 steeg het aantal zieken ook weer sneller dan voordien, ondanks de maatregelen van de regering.
18/03 06u15  Dader aanslag in Nieuw-Zeeland ontslaat advocaat en wil zichzelf verdedigenDe schutter die de terreuraanslag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch pleegde, wil zichzelf voor de rechter verdedigen. Zijn gewezen advocaat Richard Peters zei aan de krant New Zealand Herald dat de Australiër, Brenton Tarrant (28), hem heeft ontslagen. Hij zou hem gezegd hebben dat hij zichzelf wil verdedigen.
18/03 06u15  ‘Koning van de surfgitaar’ Dick Dale overleden op 81-jarige leeftijdDick Dale, de Amerikaanse gitarist die geldt als een van de grondleggers van de surfrock, is zaterdagnacht overleden op 81-jarige leeftijd. Dat meldde muzieksite CaliforniaRocker.com, op basis van niet nader genoemde bronnen, en het nieuws werd even later bevestigd aan de krant The Guardian door zijn live-bassist Sam Bolle. Dick Dales meest bekende nummer is ‘Misirlou’ uit 1962, dat in 1994 opnieuw populair werd dankzij de soundtrack van regisseur Quentin Tarantino’s cultfilm ‘Pulp fiction’.
18/03 05u15  Kleine Vis en Black, de koningen van de ‘switch’Gangsters, advocaten, horeca­bazen, havenarbeiders en Antwerp-hooligans, allemaal kennen ze het duo dat luistert naar de bijnamen Kleine Vis en Black, een criminele twee-eenheid die zich in het brandpunt van de Antwerpse cocaïnesmokkel bevindt. Volgens het Antwerpse gerecht en de federale politie was het de bende van Kleine Vis en Black die de switch-methode als eerste succesvol toepaste.
18/03 05u15  Oudjes gaan amper in bad en worden aan hun lot overgelaten: Antwerps woonzorgcentrum onder verhoogd toezichtHet Lozanahof in de Van Schoonbekestraat in Antwerpen is een van de vijftien Vlaamse woonzorgcentra die door het Agentschap Zorg en Gezondheid onder verhoogd toezicht is geplaatst. Personeelstekort, onvoldoende onderhoud en slecht opgevolgde medicatie zijn enkele van de ‘werkpunten’. Als de tekorten niet worden opgelost, riskeert het Lozanahof een schorsing, tot zelfs sluiting.
18/03 05u15  STANDPUNT. Transmigranten blijven komen2018 eindigde met de val van de regering-Michel over het VN-migratiepact. De discussies spitsten zich wekenlang toe op de inhoud van dat pact, hoe bindend het was en of N-VA nu de stekker uit de regering had getrokken dan wel de andere coalitiepartners de partij eruit hadden gezet.
18/03 05u15  Bewoner van Wommelgem ziet aantal transmigranten in zijn tuin week na week toenemen“Ik verdraag dit al sinds april vorig jaar, maar wat als ik dat niet meer doe? Riskeer ik dan te worden aangevallen door mensensmokkelaars?” Een bewoner uit Wommelgem telt elke nacht tot dertig transmigranten in zijn tuin.
18/03 05u15  Sluiting parkings door toestroom transmigranten: “Van beloftes overheid komt niets in huis”Hoewel er nog maar weinig rumoer rond wordt gemaakt, gaat de toestroom van transmigranten op parkings langs de autosnelwegen onverminderd voort. Dat bevestigen de burgemeesters van Wommelgem, Kruibeke en Mol. “Onze vraag naar extra manschappen en gecoördineerde acties wordt genegeerd. Ik overweeg de parking Q8 in Wommelgem te sluiten”, zegt Frank Gys (N-VA), burgemeester van Wommelgem.
18/03 05u15  Dochter Margriet en Jimmy De Jonghe van Beerschot Wilrijk in ‘Huizenjagers’Huizenjagers zoekt deze week voor vier koppels geschikte panden in de Noorderkempen. Bij de makelaars zit een bekend gezicht: Celien Deloof, dochter van Margriet Hermans. De eerste opdracht van de week komt van Jimmy De Jonghe. De profvoetballer die afgelopen weekend nog met Beerschot Wilrijk van KV Mechelen verloor is op zoek naar een villa met zwembad.
18/03 05u15  Hallucinante beelden uit tweede provinciale: match stilgelegd na vuurpijlen en bommetjesEen voetbalwedstrijd in tweede provinciale die moet worden stilgelegd? Het gebeurde zaterdagavond in Brasschaat, waar Willebroek op bezoek was. Bommetjes en vuurpijlen zorgden er voor hallucinante taferelen. Gelukkig raakte niemand gewond.
18/03 05u15  INTERVIEW. Walter Damen, ondervoorzitter Beerschot Wilrijk, zet zich over teleurstelling en denkt al aan nieuw seizoenWalter Damen lag zaterdagavond vroeg in bed. “Ik had geen behoefte om alle beelden van de wedstrijd nog eens opnieuw te zien en ik was bekaf. Van alle werk van de afgelopen weken en van de emoties.” Een dag later heeft de ondervoorzitter van KFCO Beerschot Wilrijk de grootste teleurstelling alweer verteerd. “Natuurlijk is deze nederlaag bitter. Maar we hebben dit seizoen opnieuw tot de allerlaatste minuut meegestreden voor de promotie.”
18/03 05u15  Drugproblematiek langs alle kanten bekeken: “Elk weekend gebruikers GHB in coma op de spoed”Het lijkt of Turnhout de drugshoofdstad van de Kempen is geworden. Maar is dat zo? Wat zeggen de politiestatistieken? De Persclub boog zich in De Warande over het thema. Gazet van Antwerpen-collega Marc Helsen sprak met de burgemeester, de korpschef, een spoedarts en een hulpverlener. Ook zij brachten cijfers mee. Dat er nog werk aan de winkel is, bevestigen ze allemaal.
18/03 02u15  “Waarom steunt de stad de lokale zelfstandigen niet?”Vrijwilligers die straatkatten verzorgen, hebben van de stad Antwerpen in het totaal vierhonderd cadeaubonnen gekregen als bedankje. “Maar die bonnen zijn te gebruiken in de grote ketens van de Colruyt Group. Waarom steunt de stad de lokale zelfstandigen niet?”, vraagt Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) zich af.
18/03 02u15  Meer dan duizend enthousiaste fans voor miniconcert Ketnethype #LikeMeDe cast van #LikeMe testte zaterdag de stembanden voor hun twee allereerste en meteen uitverkochte concerten in de Lotto Arena op 7 april. Meer dan duizend enthousiaste fans van de nieuwe Ketnethype bezorgden Pommelien, Maksim, Joey, Camille en Francisco in het shoppingcenter een warm onthaal.
18/03 02u15  Staatsieportretten verbannen naar gang stadhuisKoning Filip en koningin Mathilde. Eind vorige maand werden ze nog met de nodige grandeur ontvangen op de Grote Markt, maar nu heeft het stadsbestuur van Herentals beslist dat de officiële staatsieportretten van koning Filip en koningin Mathilde worden gebannen uit de raadzaal. De beslissing komt er op aangeven van Vlaams Belang. Raadslid Tom Sluyts opperde tijdens de gemeenteraad dat het wel een lange traditie is dat de foto van de koning en koningin in de raadzaal hangen, maar dat er geen enkele wettelijke verplichting is om dat te doen. Bovendien moeten de Vlaamse raadsleden ook al lang geen trouw meer zweren aan de koning. “Daarom vraag ik dat de foto’s worden weggehaald uit alle officiële gebouwen.” Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) kon alleen maar bevestigen dat er geen wettelijke verplichting is. “Maar ze volledig weghalen is me toch ook te driest. Vandaar ons voorstel de staatsieportretten te verplaatsen naar de gang waar ook alle burgemeesters hangen.” De coalitie CD&V-N-VA en Vlaams Belang stemden voor. De andere fracties waren tegen of lieten een onthouding optekenen.
18/03 02u15  Kareltje woont de komende weken in kasteel Le PaigeIn het Herentalse kasteel van Le Paige wordt sinds zaterdag de twintigste verjaardag gevierd van de 3-jarige Karel. Het jongetje is een illustratie van Liesbet Slegers (43, foto) en beleefde in 1999 zijn eerste avonturen in het peuterboekje Karel op School. Het figuurtje is ontstaan als een krabbeltje op papier, gemaakt op een bankje in het park. “Voor mij was dat mannetje meteen al Karel”, lacht de illustratrice. Pas enkele jaren later kwam Kaatje erbij.
18/03 02u15  Elfjes en Draken lanceert Dragon skateshopSkateboarden is weer helemaal hip, zo ondervindt ook speelgoedwinkel Elfjes en Draken in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg. In het voorste stuk van de zaak is daarom een geheel nieuwe winkel-in-winkel geopend: Dragon Skateshop.
18/03 02u15  Sint-Pietersinstituut zet tegenstanders schaakmatTweehonderdtachtig jonge schakers uit heel België bliezen zaterdag verzamelen voor het nationaal kampioenschap in het Sint-Pietersinstituut. Die school zegevierde in de categorie van het eerste tot derde leerjaar.
18/03 02u15  Buffet voor 100 mensen in noodZowat honderd mensen in armoede genoten dit weekend in het restaurant van de Geelse hotelschool Sint-Jozef van een buffet. Het werd hen aangeboden door enkele leerlingen.
18/03 02u15  Tom Boonen hoofdman van Sint-AntoniusgildeDe Sint-Antoniusgilde van Lichtaart bloeit weer als vanouds, met een nieuwe hoofdman en tien nieuwe leden. De gilde telt nu meer dan dertig leden, dat is ongeveer het dubbele van vier jaar geleden.
18/03 02u15  Graf van Wardje krijgt eindelijk gedenkplaatOp de begraafplaats Kloosterheide werd feestelijk een gedenksteen onthuld op het graf van Eduard Bressinck (1919-1989). In Lier kenden de mensen hem vooral als Wardje van ’t Jezuïeten, een goedlachse volksfiguur die kalenders en lidkaarten van verschillende verengingen verkocht.
18/03 02u15  Jeugdverenigingen trotseren Belgisch om zwerfvuil in gemeente op te ruimenDe Bonheidense jeugdverenigingen, het gemeentebestuur en jachtvereniging Jaboom hielden hun jaarlijkse grote zwerfvuilactie. Ook dit jaar viel er wat te rapen, al was de afvalberg op het eerste gezicht voor het eerst sinds lang aanzienlijk minder.
18/03 02u15  Mislukte inbraak bij Carrefour: gevlucht door alarmInbrekers drongen in de nacht van zaterdag op zondag via het dak binnen in supermarkt Carrefour aan de Molenstraat. Omdat het alarm afging, kozen ze zonder buit het hazenpad.
18/03 02u15  Atelier van Antonine weer klaar voor gastenHet Atelier van Antonine, in het domein d’Ursel in Hingene (Bornem) kan weer gasten ontvangen. Het vakantiehuis was nog geen twee maanden open toen het sloot door waterschade.
18/03 02u15  Zwaarbewapende gangsters overvallen Moose BarZwaarbewapende gangsters hebben gisterenochtend een overval gepleegd op de Moose Bar aan het Noordkasteel. Het personeel werd vastgebonden en de daders gingen aan de haal met een som geld. De federale recherche onderzoekt de zaak.
18/03 00u45  Channel Zero-zanger wordt bierbrouwer: “Het moest een beetje zoals mazout smaken”Help? Schol! Franky De Smet-Van Damme (50), zanger van Channel Zero, zet zijn eerste stappen in de bierwereld met zijn ‘Turbeau Noir’, een bruin biertje van 8 graden dat enthousiast onthaald wordt door kenners. “Ik ben nu quasi voltijds met mijn bier bezig. Nieuw werk van Channel Zero zal ten vroegste voor 2021 zijn.”
18/03 00u15  Antwerpenaren leven mee met ChristchurchOngeveer 150 mensen, onder wie Herman Van Goethem, rector van de Universiteit Antwerpen, zijn zondagmiddag aan het districtshuis van Borgerhout komen opdagen voor een stille wake ter nagedachtenis van de terreurslachtoffers in Nieuw-Zeeland en alle andere slachtoffers van terreur.
18/03 00u00  PSG wint topper tegen Marseille, Meunier valt geblesseerd uitIn de Ligue 1 klopte PSG Marseille met 3-1 dankzij doelpunten van Kylian Mbappé (45+2.) en Angel Di Maria (55. en 66.), Mbappé miste in de laatste minuut nog een strafschop. Bij Marseille scoorde Valère Germain (46.) en pakte Steve Mandanda rood in de 64e minuut na een beslissing van de VAR. Thomas Meunier moest na een blessure al na 37 minuten vervangen worden bij de thuisploeg. Slecht nieuws dus voor de Rode Duivels, die donderdag Rusland treffen. PSG blijft autoritair leider met twintig punten meer en een wedstrijd minder gespeeld dan eerste achtervolger Lille.
18/03 00u00  SAVE-bord drie kaar na overlijden: “Iris was het zonnetje in huis, we missen haar nog elke dag”Op 18 juli 2015 kostte een crash op de E34 in Zoersel het leven aan Iris Maeriën (16) uit Kasterlee. Haar vader Gunter overleed in 2017. Het was zijn grote wens dat er een SAVE-bord ter ere van Iris kwam. Zoon Daniël maakte die wens samen met Ouders van Verongelukte Kinderen waar.
17/03 23u45  Lamkel Zé gestraft na slag aan ploegmaat Van DammeNaast de vele geblesseerden en geschorsten was er bij Antwerp zondag ook geen plaats in de selectie voor Didier Lamkel Zé.
17/03 23u45  Achttienjarige sensatie Andreescu verslaat Kerber in finale Indian WellsBianca Vanessa Andreescu (WTA 60) heeft zondag op het WTA-toernooi van Indian Wells (hardcourt/9.035.428 dollar) de eindzege op zak gestoken. De nauwelijks achttienjarige Canadese rekende in de finale na twee uur en twintig minuten tennis in drie sets (6-4, 3-6 en 6-4) af met de 31-jarige Duitse Angelique Kerber (WTA 8).
17/03 23u45  Inter triomfeert in Milanese derbyInter heeft zondag de Milanese derby met 2-3 gewonnen. Inter springt zo over de stadsrivaal naar de derde plaats in de stand.
17/03 23u30  Eerste afvaller in ‘De Mol’: “Ik was bang om het mijn zoons te vertellen”Zondagochtend stond ze nog in pyjama bij de bakker toen de bakkersvrouw haar voor een volle winkel aankondigde als “Liesbeth van ‘De Mol’”. ’s Avonds werd duidelijk dat Liesbeth De Pillecyn (41) uit Oostakker dit seizoen als eerste het spelprogramma heeft moeten verlaten.
17/03 23u00  Desselse wielrenner (19) in levensgevaar na aanrijding tijdens koers, twee andere renners gewondDe Desselse wielrenner Stef Loos (19) verkeert in levensgevaar na een aanrijding door een bestelwagen in de beloftewedstrijd de Mémorial Alfred Gadenne in het Henegouwse Dottignies. Twee andere renners raakten gewond.
17/03 22u30  Desselse wielrenner (19) in levensgevaar na aanrijding tijdens koersDe Desselse wielrenner Stef Loos (19) verkeert in levensgevaar na een aanrijding door een bestelwagen in de Mémorial Alfred Gadenne in het Henegouwse Dottignies.
17/03 22u15  Familie van terrorist schietpartij Nieuw-Zeeland excuseert zich tegenover slachtoffers: “Dit is niet meer goed te maken”De nonkel en oma van Brenton Tarrant verontschuldigen zich voor de daden van hun neef en kleinzoon. “Dit is niet meer goed te maken. Dit is zo ontzettend verkeerd”, zeggen ze.
17/03 22u15  Abdul Aziz, de held van Christchurch die erin slaagde de terrorist uit de tweede moskee te verjagenHij wil geen held genoemd worden, maar dat is hij natuurlijk wel. Abdul Aziz (48) is de man die er eigenhandig in slaagde de schutter in Christchurch te verjagen uit de moskee in de buitenwijk Linwood, het tweede doelwit tijdens de aanslag in Nieuw-Zeeland afgelopen vrijdag. Een aanslag waarbij 50 mensen het leven lieten.
17/03 21u45  Geen stuntzege voor Waasland-Beveren, wel stuntcomeback van StandardWaasland-Beveren leek op weg naar een stuntzege op Sclessin, maar Standard zette met een onwaarschijnlijke comeback de scheve situatie recht. In een tijdspanne van amper vier minuten draaiden de Rouches een 0-3-achterstand om in 3-3. De ingevallen Orlando Sa trok met een intikker de drie punten over de streep.
17/03 21u45  OVERZICHT. Dit is het beginklassement van Play-off 1 en de samenstelling van Play-offs 2A en BDe reguliere competitie zit erop, de play-offs kunnen beginnen. Racing Genk start met een bonus op Club Brugge en krijgt tien matchen om die voorsprong te verdedigen en een vierde titel te pakken. De kalender wordt maandagmiddag bekendgemaakt, een overzicht van de stand in Play-off 1 en de samenstelling van play-offs 2A en B geven we nu al.
17/03 21u45  IN BEELD. Retro en Rio op HerentalsebaanEen auto en tramvrije Herentalsebaan, dat is geleden van ... de werken die eind vorig jaar zijn afgerond.
17/03 21u15  Schuifraam De Chalet in Kapellen vernieldOnbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag heel wat schade aangericht in Brasserie De Chalet in het park van Kapellen.
17/03 21u00  Hoe de Antwerpse clans jaarlijks tonnen cocaïne binnenhalenDe Antwerpse drugsclans hebben zich gespecialiseerd in het uithalen van partijen cocaïne in de haven. En de Antwerpenaren zijn zo goed in hun werk, dat buitenlandse drugsbendes van hen afhankelijk zijn om de cocaïne aan land te krijgen. Maar hoe slagen de uithaalgroepen erin om de camera’s, de douanecontroles en de politie te verschalken? Een snelcursus cokesmokkel in zeven stappen.
17/03 20u45  Chelsea doet slechte zaak in de strijd om een Champions League-ticketEden Hazard is zondag met Chelsea met 2-0 onderuit gegaan bij Everton en doet zo een slechte zaak met het oog op een topvierplaats.
17/03 20u30  Bayern komt weer mee op kop na monsterzege tegen MainzBayern München staat weer opnieuw naast Borussia Dortmund aan de leiding in de Bundesliga. De landskampioen walste met 6-0 over Mainz heen. Op 6 april ontvangt de titelverdediger Dortmund in München.
17/03 20u30  Na het feest: hoofdaandeelhouders KV Mechelen blikken terug op ongeziene promotiejachtEén jaar en een week na de degradatie vierde KV Mechelen zijn rentree naar 1A. Sportieve revanche voor wat vorig seizoen grandioos misliep. Hoofdaandeelhouders Dieter Penninckx (44) en Olivier Somers (47) kunnen hun geluk niet op, ook al blijft het wachten op de resultaten van het bondsonderzoek naar matchfixing. “Deze promotie geeft ons de kracht om door te gaan”, aldus de sterke mannen van de kersverse 1B-kampioen.
17/03 20u30  Late goals nekken Antwerp: dit zijn onze spelersbeoordelingenAntwerp heeft de reguliere competitie afgesloten met een nederlaag. Het werd 2-0 bij Kortrijk. De twee goals vielen pas in de slotfase. Bekijk hier onze spelersbeoordelingen van The Great Old.
17/03 20u15  B-ploeg van Antwerp verliest (onterecht) en begint zo nog als laatste aan Play-off 1Arm Antwerp. Door een 0 op 6 begint het plots nog als zesde en laatste aan Play-off 1. De veredelde B-ploeg van de Great Old werd genekt door twee late Kortrijkse goals.
17/03 20u00  AA Gent pakt laatste ticket Play-off 1, Genk, Club Brugge en Antwerp laten dure punten liggenDe reguliere competitie van de Jupiler Pro League heeft op de slotspeeldag zijn laatste geheimen prijsgegeven. AA Gent versloeg STVV met 0-2 en pakte op de valreep het laatste ticket voor Play-off 1. KRC Genk gaat die play-offs in pole positie in, maar slikte in de 93e minuut nog een gelijkmaker tegen Zulte Waregem (3-3). Gelukkig voor de Limburgers werd eerste achtervolger Club Brugge het zoveelste slachtoffer van giant killer Moeskroen (1-2). Anderlecht bezorgde Coucke een 0-2-zege bij diens terugkeer naar Oostende. De gekste match was Standard - Waasland-Beveren. De Rouches bogen in de tweede helft een 0-3-achterstand nog om in een 4-3-overwinning. Antwerp verloor bij Kortrijk (1-0), Charleroi ging thuis de boot in tegen Eupen (1-2). Lokeren nam afscheid van eerste klasse met een 3-1-zege tegen Cercle.
17/03 20u00  Antwerp sluit reguliere competitie af op zesde plaats na nieuwe nederlaagAntwerp heeft ook het laatste duel in de reguliere competitie verloren. Op bezoek bij Kortrijk werd het 2-0. De twee goals viel pas in de slotfase. De Great Old was al zeker van Play-off 1 maar beëindigt de reguliere competitie met een zesde plaats.
17/03 19u45  De Want begeleidt jongeren die het thuis moeilijk hebbenVerantwoordelijke Truus Boenders (lichtblauwe trui) met drie leefgroep- en contextbegeleiders van De Want, een unit van vzw Ter Loke voor bijzondere jeugdbijstand in Oostmalle.
17/03 19u45  Hofmuziek uit de 17de eeuw in Hof ter WeydenIn Hof ter Weyden in Wildert kon je zondag 17 maart 2019 genieten van Ratas del Viejo Mundo. Het internationaal ensemble bracht eeuwenoude polyfonie, vervat in chansons, madrigalen en instrumentale muziek, met veel gretigheid, subtiliteit en persoonlijkheid, tot leven.
17/03 19u45  Wansmakelijk: Genk-fans hangen Pozuelo-pop op en overrijden hem met een treinAlejandro Pozuelo had zondagavond op Zulte Waregem zijn laatste match moeten spelen voor KRC Genk, maar de Spanjaard ontbrak omdat zijn grootvader op sterven ligt in Spanje. Een aantal Genkse “fans” hebben de transfer van Pozuelo naar Toronto blijkbaar nog altijd niet verteerd, want tijdens de match werd vanuit het bezoekersvak een opblaaspop met een truitje van Pozuelo symbolisch met een strop om de nek opgehangen. Nadien werd de pop zelfs overreden door een in elkaar geknutselde trein. Een wansmakelijke actie die doet denken aan de onthoofdingstifo waar Steven Defour mee te maken kreeg met Anderlecht toen hij terugkeerde naar Standard. Na enkele minuten werd de pop weggehaald door stewards. Gelukkig was Pozuelo zelf niet in het stadion.
17/03 19u45  LIVE. Kortrijk in slotfase op voorsprong tegen AntwerpSluit Antwerp, dat al een tijdje zeker is van Play-off 1, de reguliere competitie af met een zege? Tegenstander van vanavond is KV Kortrijk. Vanaf 18 uur kan u hieronder LIVE de partij volgen.
17/03 19u15  Valtteri Bottas tijdens GP van Australië verkozen tot 'Driver of The Day'Valtteri Bottas won niet alleen de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen 2019, de Fin werd ook nog eens verkozen tot 'Driver of The Day'.
17/03 19u15  “Duidelijke gelijkenissen” tussen data zwarte dozen crash Boeings Ethiopian Air en Lion AirDe data van de zwarte dozen uit de crash van een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines en van Lion Air vertonen “duidelijke gelijkenissen”. Dit heeft de Ethiopische minister van Verkeer Dagmawit Moges zondag op een persconferentie gezegd.
17/03 19u00  Wansmakelijk: Genk-fans hangen Pozuelo-pop op in Zulte WaregemAlejandro Pozuelo had zondagavond op Zulte Waregem zijn laatste match moeten spelen voor KRC Genk, maar de Spanjaard ontbrak omdat zijn grootvader op sterven ligt in Spanje. Een aantal Genkse “fans” hebben de transfer van Pozuelo naar Toronto blijkbaar nog altijd niet verteerd, want tijdens de match werd vanuit het bezoekersvak een opblaaspop met een truitje van Pozuelo symbolisch met een strop om de nek opgehangen. Een wansmakelijke actie die doet denken aan de onthoofdingstifo waar Steven Defour mee te maken kreeg met Anderlecht toen hij terugkeerde naar Standard. Na enkele minuten werd de pop weggehaald door stewards. Gelukkig was Pozuelo zelf niet in het stadion.
17/03 19u00  Mooiste katten van het land verzamelen in De PopulierDiana Van Limbergen uit Massenhoven met haar Perzische exotic Love Your Life en rechts Ingrid Segers uit Schoten met haar Bengaal Ringo op de kattententoonstelling in De Populier. De Belgische Kattenliefhebbers Vereniging ‘94 organiseerde er haar 25ste jubilieumshow. Love is een echte salonkat, terwijl Ringo kan apporteren als een hondje en braaf aan de lijn wandelt en flink op de zetel naast Ingrid in de auto kan zitten. En zo heeft elke kat - ook de mooiste poezen van het land - zo zijn eigen karaktertje. Eventjes was er kattenalarm toen eentje ontsnapt was, alle deuren moesten dicht, maar gelukkig is een showkat geen tijger en was het probleem snel opgelost.
17/03 18u45  Prachtig moment: acteurs ‘FC De Kampioenen’ ontmoeten cast van ‘Down the road’Ook de acteurs van FC De Kampioenen hebben er een marathon opzitten. Zaterdag reden ze van Antwerpen naar Gent en Hasselt en weer terug om 5.000 fans een handje te geven. 1.500 van die fans keken zelfs 24 uur lang naar hun favoriete serie. “Terwijl je al die afleveringen gewoon op YouTube vindt. Het zal een kwestie van groepsgevoel zijn.”
17/03 18u45  Prijsduif verkocht voor recordbedrag: Joël in één klap miljonairArmando is een duif die nog nooit verloren heeft. Ook vandaag schoot hij de hoofdvogel af. Hij verbrak niet gewoon het vorige prijsrecord van 400.000 euro, met 1,25 miljoen euro verpulverde hij het. Duivenmelker Joël Verschoot (63) uit Ingelmunster is in één klap miljonair. Al is het hem niet in de schoot geworpen.
17/03 18u30  Telenet Antwerp Giants wint overtuigend van BrusselsTelenet Antwerp Giants heeft zondag een 74-92 uitzege geboekt tegen Brussels in de EuroMillions Basket League. Het team van Roel Moors gaat zo voort op zijn elan, na de bekerwinst tegen Oostende en de kwalificatie voor de kwartfinales van de Champions League.
17/03 18u15  LIVE. Sluit Antwerp reguliere competitie af met zege?Sluit Antwerp, dat al een tijdje zeker is van Play-off 1, de reguliere competitie af met een zege? Tegenstander van vanavond is KV Kortrijk. Vanaf 18 uur kan u hieronder LIVE de partij volgen.
17/03 18u00  Oproep om “miljardentransfers naar Wallonië” te stoppen op Vlaams Nationaal ZangfeestEnkele duizenden Vlaamsgezinden hebben zondag deelgenomen aan de 82ste editie van het Vlaams Nationaal Zangfeest in de Lotto Arena in Antwerpen. Erik Stoffelen, voorzitter van het Algemeen Nederlandse Zangverbond (ANZ), riep iedereen op om bij de komende verkiezingen op partijen en politici te stemmen die zich met een Vlaamse boodschap doen opmerken. Hij verwacht van de verkozenen “dat ze de miljardentransfers naar Wallonië eindelijk een halt toeroepen”.
17/03 17u45  LIVE. Voetbalt Antwerp zich tot in top-3?Sluit Antwerp, dat al een tijdje zeker is van Play-off 1, de reguliere competitie af met een zege? Tegenstander van vanavond is KV Kortrijk. Vanaf 18 uur kan u hieronder LIVE de partij volgen.
17/03 17u30  Bekende kerk in Parijs getroffen door brandIn de bekende Saint-Sulpice-kerk in het 6e arrondissement van Parijs is zondag brand uitgebroken. Wat de oorzaak is van de brand en hoe groot de schade is, is nog niet bekend.
17/03 17u15  Fuglsang wint lastigste rit in Tirreno-Adriatico, leider Adam Yates vergroot voorsprong op RoglicJakob Fuglsang (Astana) won de vijfde etappe van de Tirreno-Adriatico. De Deen profiteerde van de voorlaatste beklimming in aankomstplaats Recanati om eerst op, dan over de resterende vroege vluchters te knallen. Leider Adam Yates verstevigde zijn leiderstrui met een tweede stek en smeerde Roglic weer 18 seconden achterstand extra aan.
17/03 17u00  Overvolle kazerne voor afscheid van 30-jarige brandweerman: “Borsbeek zal Jens missen”In een overvolle brandweerkazerne, uitgebreid met een grote tent, hebben honderden mensen zaterdag afscheid genomen van Jens De Winter. De Borsbeekse brandweerman overleed op 6 maart op 30-jarige leeftijd aan een hartfalen.
17/03 17u00  Piepjong toptalent Bernal wint Parijs-Nice, Naesen grijpt net naast ritzege in slotetappeLeider Bernal beleefde barre momenten in de slotetappe van Parijs-Nice. Hij werd zwaar bestookt door zijn Colombiaanse landgenoot Quintana maar hield stand met de hulp van zijn machtige Sky-formatie, die geen bezwaar had tegen de ritwinst van de Spanjaard Ion Izaguirre. Thomas De Gendt mocht mee op het eindschavotje, met zijn derde bolletjestrui in de “Koers naar de Zon.”
17/03 17u00  Wereldrecord aantal toeschouwers bij vrouwenwedstrijd Atletico - BarcelonaMeer dan 60.000 toeschouwers hebben zondag in het Metropolitano de vrouwenwedstrijd tussen Atletico Madrid en Barcelona bijgewoond. “Het waren er exact 60.739 en dat is een wereldrecord voor een wedstrijd tussen twee vrouwenclubs”, meldde Atletico.
17/03 16u45  Zeven Belgen opgepakt na gewelddadige rellen in ParijsNa de gewelddadige betoging van ‘gele hesjes’ die Parijs zaterdag opschrikte, zijn in totaal zeven Belgen opgepakt in de Franse hoofdstad. Dat bevestigt het minister van Buitenlandse Zaken, nadat er eerder sprake was van drie opgepakte Belgen. Het is nog niet duidelijk waarom ze werd opgepakt.
17/03 16u45  Geen top 3 in Holland’s Got Talent voor Vlaamse ‘Hanen op hakken’Het Vlaamse Trio Trinxx slaagde er zaterdag niet in de top 3 te halen in de finale van Holland’s Got Talent. Toch werd het drietal met lof overladen, zowel voor de stomende act als voor de centrale boodschap ‘Dare to be different’.
17/03 16u30  Leuk Warm Welkom Weekend in MechelenRegen en soms veel wind. Het ‘Warm Welkom Weekend’ lokte dit weekend toch nog heel wat volk naar de Dijlestad.
17/03 16u30  Oud-coryfeeën KVC Westerlo winnen heruitgave van bekerfinale: “Het brommerke van vroeger is niet meer”Achttien jaar na het absolute hoogtepunt in de geschiedenis van KVC Westerlo, het winnen van de bekerfinale in 2001, werd deze partij zaterdagavond herspeeld met de spelers van weleer. De oud-coryfeeën van Westerlo wonnen deze heruitgave met 6-4.
17/03 16u30  Leden motorbende brengen emotionele haka om slachtoffers terreuraanslag te erenLeden van de Nieuw-Zeelandse motorbende Mangu Kahu Aotearoa brachten zondag een traditionele en emotionele haka tijdens een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers die vrijdag op het leven kwamen. Een woordvoerder van de motards dankte de Nieuw-Zeelandse politie voor hun harde werk, voor de dans begon. Eerder werden er ook leden van rivaliserende bendes gezien die elkaar troostend in de armen vielen.
17/03 16u30  Wereldrecord aantal toeschouwers bij vrouwenwedstrijd Atletico - BarçelonaMeer dan 60.000 toeschouwers hebben zondag in het Metropolitano de vrouwenwedstrijd tussen Atletico Madrid en Barçelona bijgewoond. “Het waren er exact 60.739 en dat is een wereldrecord voor een wedstrijd tussen twee vrouwenclubs”, meldde Atletico.
17/03 16u30  Eerste twee fietsstraten van Lier officieel ingereden: “Fietsers krijgen de plaats die ze verdienen”Een groep fietsers heeft zaterdag de eerste twee fietsstraten van Lier officieel ingereden. Het gaat om de Begijnhofstraat en de Kanunnik Davidlaan. Alleen al door de aanwezigheid van twee middelbare scholen passeren daar dagelijks honderden fietsers.
17/03 16u15  Van heinde en verre komen communicanten naar Kempense kazernes voor originele fotoDaan voelt zich in zijn sas in de combi. De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout en brandweerzone Kempen stelden zaterdag hun rollend materiaal in de kazernes van Geel, Herentals en Mol open voor communicantjes die een originele fotoreportage wilden maken.
17/03 16u00  Stomdronken reiziger dwingt “te snelle” hogesnelheidstrein tot stoppenEen dronken reiziger heeft zondagochtend “omwille van de te hoge snelheid” van een hogesnelheidstrein van Frankfurt naar Parijs een machinist met een brandblusser bedreigd en een noodstop veroorzaakt. Dat maakte de Duitse politie bekend.
17/03 15u15  In deze Antwerpse muziekstudio’s werd muziekgeschiedenis geschreven: “Toen Sinéad O’Connor begon, kreeg ik kippenvel”De Amerikaanse hiphopper Post Malone heeft, zoals u dinsdag in uw krant kon lezen, drie nieuwe nummers opgenomen in de Antwerpse studio Nice Recordings. Welke studio’s zijn er zo nog, in en rond het Antwerpse? En welke bekende namen hebben ze zoals over de vloer gehad? Een greep uit het aanbod.
17/03 15u00  RECENSIE. Joe Jackson blikt terug in een uitverkochte RomaJoe Jackson staat tijdens zijn huidige tournee stil bij veertig jaar carrière, en doet dat door songs te spelen uit de platen die de Brit zélf als de hoogtepunten in zijn omvangrijke catalogus beschouwd. Een origineel idee, dat wel, al bleek zaterdagavond in een volledig uitverkochte Roma dat het plan met een halve wereldtournee achter de rug alweer enigszins was bijgesteld.
17/03 14u30  Duizenden lopers trekken door stad voor Antwerp Urban TrailDe zevende editie van de Antwerp Urban Trail heeft zondag weer ongeveer tienduizend lopers door de Scheldestad gestuurd. Met start- en eindpunt op de Gedempte Zuiderdokken leidde de ondertussen vast waarde op de loopkalender de sportievelingen langs tal van bezienswaardigheden.
17/03 14u15  Drie Belgen opgepakt na gewelddadige rellen in ParijsNa de gewelddadige betoging van 'gele hesjes’ die Parijs zaterdag opschrikte, zijn in totaal drie Belgen opgepakt in de Franse hoofdstad. Dat bevestigt het minister van Buitenlandse Zaken aan onze redactie. Het is nog niet duidelijk waarom het drietal werd opgepakt.
17/03 14u00  Antwerpse kickbokser Nordin Ben Moh pakt wereldtitel bij WFCAIn Turnhout heeft de Antwerpse kickbokser Nordin Ben Moh zaterdagavond de wereldtitel in de WFCA-bond behaald. Hij versloeg de Braziliaan Oller na vier van de vijf rondes.
17/03 13u45  Korte brand in appartementsgebouw aan het StadsparkOp de Quinten Matsijslei aan het Stadspark in Antwerpen heeft zondagvoormiddag een korte brand in een kelder van een appartementsgebouw gewoed.
17/03 13u30  Ze won dit seizoen alles wat er te winnen valt in de sneeuw, maar Mikaela Shiffrin (24) barst in tranen uit na opmerkelijke triomfMikaela Shiffrin heeft zondag de reuzenslalom in het Andorrese Soldeu gewonnen, de laatste wedstrijd van het wereldbekerseizoen alpijnse ski.
17/03 13u15  Onze misdaadjournalist bij Wakker op Zondag: “Albanezen maken minder lawaai, maar ze zijn wel terug”Komende week neemt Gazet van Antwerpen u opnieuw mee naar de Antwerpse Twilight Zone en gunnen we u een blik in de wereld van drugshandelaars, moordcommando’s, kidnappers en corrupte flikken, zakenlui en diplomaten. Onze misdaadjournalist Joris van der Aa kwam in Wakker op Zondag op ATV praten over onze drugsreeks. Ook advocaat Walter Damen was aanwezig in de studio.
17/03 12u30  Krankzinnige veiling van duurste Vlaamse duif ooit brengt meer dan 1 miljoen euro opVader en zoon Joël en Dieter Verschoot hebben de slag van hun leven geslagen. De veiling van hun prijsduif Armando heeft zondag, na een krankzinnige biedingsoorlog, het enorme bedrag van 1.252.000 euro opgebracht. “En nu gaan we gewoon voortdoen met wat we al deden. Wij zullen aan de top blijven meespelen”, zegt Dieter Verschoot.
17/03 12u30  IN BEELD. Spelers KV Mechelen vieren titel in CarréKV Mechelen mag zich sinds zaterdag kampioen in 1B noemen. De spelers van Malinwa trokken na de overwinning naar discotheek Carré in Willebroek om de titel te vieren. Daarna zakten ze ook nog af naar The Villa in Antwerpen.
17/03 11u45  Op bezoek bij The Antwerp Arms, een stukje Antwerpen in Londenn het noorden van Londen, op een boogscheut van het nieuwe stadion van Tottenham, vinden we The Antwerp Arms. Een oude pub, met een rijke geschiedenis, waar de hele buurt welkom is. Veel rood-witte harten vinden we niet in het café, maar heel Antwerpen is welkom in deze echte volkskroeg.
17/03 11u30  VIDEO: F1-piloot raakt gefrustreerd tijdens interview: "Ze moet godverdomme zwijgen!"Hilarisch moment na afloop van de GP van Australië in Melbourne ...
17/03 11u15  Binnenkijken in het nieuwe Jordaenshuis: “Het was hier verlaten, vochtig en verloederd”Terwijl het Rubenshuis bezoekers van over de hele wereld trekt, bleef de woning van tijdgenoot en collega-barokschilder Jacob Jordaens een goed bewaard geheim. In vierhonderd jaar onderging het gebouw talrijke verbouwingen en doorstond het de grillen van meerdere eigenaars en huurders. Sinds twee eeuwen is het Jordaenshuis eigendom van de familie Vanderlinden, die het sinds vorig jaar verhuurt aan een Antwerps ondernemersduo dat deze verborgen parel weer nieuw leven inblies.
17/03 11u15  Onze Insider neemt je mee naar het Antwerpse Zuid: “De strafste biotoop van ’t Stad”Elke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips voor een dagje uit. Deze week reporter Frank Heirman (59). Hij arriveerde 35 jaar geleden op het toen miskende Zuid en vindt het nog steeds de strafste biotoop van de stad. Gezinsleden Christèle, Miles en Anouk volgen die visie.
17/03 11u15  Explosievenhond Billy versterkt Antwerpse politie: dit zijn de andere honden van de politieAls eerste lokale politiekorps heeft Antwerpen een explosievenhond in dienst. Een speciaal exemplaar bovendien, labrador Billy kan ook in een menigte explosieven opsporen die iemand bij zich zou hebben.
17/03 10u45  Alleen maar feest bij supporters KV Mechelen: “We gingen van de hemel naar de hel en opnieuw naar de hemel”“Een rollercoaster aan emoties”, zo omschrijven de supporters de beslissende finalewedstrijd van gisteren. Clement Tainmont bezorgde Malinwa uiteindelijk vlak voor tijd het delirium. Mechelen ging daarna een lange feestnacht in.
17/03 10u00  Beerschot Wilrijk in zak en as: “Zo erg voor SuperDries, dit was ook een beetje zijn match”Het was erop of eronder zaterdag. In de terugwedstrijd in Mechelen werd beslist over de titel in 1B: Beerschot Wilrijk of KV Mechelen. Maar het mocht niet zijn. Na een razend spannende match viel in de 87ste minuut het doek voor Mannekes. Onze reporter begaf zich tussen de talloze fans die de partij op grote schermen in het Olympisch Stadion volgden. Dit is zijn relaas van de match: ervoor, tijdens en erna.
17/03 09u30  Jo Embrechts wint Antwerps Kampioenschap WiezenIn Wijnegem werd zaterdag het Antwerps Kampioenschap Wiezen beslecht. Van links naar rechts de eindwinnaars 3: Jef Beyers uit Schilde, 2: Albertine Vermeiren uit Mortsel en de winnaar : Jo Embrechts uit Antwerpen.
17/03 09u30  Faroek Özgünes rekent opnieuw op uw tips: “Een camera heeft nog nooit een misdaad tegengehouden”“Ons programma is als een buurtonderzoek, maar dan in één keer voor heel Vlaanderen.” Faroek Özgünes (55) gaat vanaf dinsdag wekelijks op zoek naar gerechtigheid met zijn opsporingsprogramma Faroek Live. Ondertussen blijft hij voor VTM Nieuws gerechtelijke dossiers opvolgen. “Ik vrees de dag dat cyberterrorisme hard toeslaat. De impact van zo’n aanslag kan nog zwaarder zijn.”
17/03 09u15  Wayne Rooney scoort eerste hattrick in MLS: “Altijd prettig”Wayne Rooney heeft zaterdag zijn eerste hattrick gemaakt in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). De 33-jarige Engelsman scoorde de eerste drie doelpunten van DC United in de thuiswedstrijd tegen Real Salt Lake.
17/03 09u15  Seppe Smits wint slotmanche van WB snowboard big air in QuebecSnowboarder Seppe Smits heeft zaterdag in het Canadese Quebec de vierde en laatste manche van de wereldbeker Big Air op zijn naam geschreven. Smits haalde het na twee runs met 175,75 punten voor de Fin Kalle Jarvilehto (171,50 ptn) en de Zwitser Jonas Boesiger (161,25 ptn).
17/03 09u15  NBA. Kampioen Golden State heeft ticket voor play-offs beetGolden State heeft zich verzekerd van een plaats in de play-offs van de NBA. De regerende kampioen klaarde de klus door met 88-110 te winnen bij Oklahoma City.
17/03 09u00  Maaseik en Aalst starten met zege in Final Four Euromillions Volley LeagueMaaseik en Aalst hebben zaterdag de beste start genomen in de Final Four van de Euromillions Volley League. Titelverdediger Maaseik versloeg Menen met 3-1 (29-31, 25-20, 25-20, 25-18). Aalst gunde Roeselare eveneens alleen de eerste set: 18-25, 25-18, 29-27, 25-22.
17/03 08u45  GP van Australië: wk-standValtteri Bottas grijpt dankzij zijn overwinning in Australië meteen de leidersplaats in de wk-tussenstand. Doordat de Fin tijdens de race ook de snelste ronde reed scoorde hij meteen ook een extra wk-punt.
17/03 07u45  Valtteri Bottas domineert seizoensopener in Australië, Max Verstappen imponeert met derde plaatsValtteri Bottas heeft de eerste race van het Formule 1-seizoen gewonnen. De Fin nam de leiding bij de start over van Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton en stond die nadien nooit meer af. Hamilton werd wel nog tweede, terwijl Max Verstappen de beide Ferrari’s verschalkte en knap derde werd.
17/03 07u45  DISCUSSIE. Mag een kindje pas naar school als het zindelijk is?Kleuterjuffen zitten tot aan hun ellebogen in de pampers, door de vele instappertjes die vandaag op 2,5 jaar nog niet zindelijk zijn. Eén op acht scholen spoort ouders daarom aan om hun kind pas te laten starten wanneer het uit de luiers is.
17/03 07u30  Politie pakt verdachte op van moord op leider van New Yorkse maffiafamilieIn het Amerikaanse New Jersey is zaterdag plaatselijke tijd een verdachte opgepakt en in beschuldiging gesteld van de moord op de leider van een New Yorkse criminele familie. Het gaat om de 24-jarige Anthony Comello. Frank Cali, de leider van de befaamde New Yorkse maffiafamilie Gambino, werd enkele dagen geleden neergeschoten voor zijn eigen huis in Staten Island.
17/03 03u15  Stoomnet bespaart even veel CO2 als vijftig windmolensIn de Waaslandhaven is gisteren Ecluse ingehuldigd, een vijf kilometer lang netwerk van sterk geïsoleerde buizen. Daarin stroomt ultrahete stoom. Vijf bedrijven in de buurt kunnen er hun eigen, vaak aardgasgestookte stoomketels mee uitschakelen.
17/03 02u15  Gluren bij BV's: Hanne van K3 draagt verwarrende outfit, Lize Feryn reageert nog één keer op bodyshamersVerwarrende outfits, pyjama's, een roze broekpak en een T-shirt met een grappige boodschap: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat, maar lag de focus vooral op hun kleerkast. Een greep uit hun belevenissen, die ze deelden op Instagram.
17/03 02u15  ROYALS. Meghan Markle zit met een krop in de keel. En nors prinsje steelt de showEr is de voorbije week weer heel wat gebeurd in de wereld van de royals. De hoogzwangere Meghan Markle zag opnieuw een personeelslid vertrekken, maar zat om nog een heel andere reden met een krop in de keel. De Zweedse kroonprinses Victoria had dan weer reden om te vieren. Een overzicht van de leukste weetjes en roddels uit adellijke entourages.
17/03 02u15  Ook deelsteps hebben een station nodig: “Om orde te scheppen in de chaos”Deelsteps zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De elektronische steps werken zoals de Velo-deelfietsen bij ons, alleen hebben ze geen station nodig. Maar hun succes zorgt voor rommelige en onveilige situaties op trottoirs. De start-up Swiftmile grijpt in.
17/03 02u15  U koopt een elektrische auto: waarmee moet u rekening houden?Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van elektrische auto’s. Als u overweegt om een elektrische auto te kopen, dan weet u allicht dat een elektrische auto duur is, dat de keuze beperkt is en dat u er niet ver mee geraakt. Maar wat u wellicht niet beseft, is dat een elektrische auto een enorme impact heeft op uw mobiliteit. Wij zetten op een rij waar u moet aan denken vooraleer u elektrificeert. Want in de wereld van de elektrische auto is niets wat het lijkt.Guido CLOOSTERMANS
17/03 02u15  Het oudste dochter effect: verantwoordelijk, plichtsgetrouw, voortvarend en zorgzaamZe zijn verantwoordelijk, plichtsgetrouw, voortvarend en zorgzaam. Ze twijfelen vaak of ze wel goed genoeg zijn. En ze hebben de neiging om te denken dat ze alles voor iedereen moeten regelen. Oudste dochters lijken vaak erg op elkaar, stellen Lisette Schuitemaker en Wies Enthoven, auteurs van het boek Het oudste dochter effect.
17/03 02u15  In het spoor van Ekerse begrafenisondernemer Gert Verhaert: “Een dienst vond plaats in drie zalen tegelijk”Komen te Gaan, zo heet de nieuwe Eén-reeks waarin Woestijnvis u vanaf maandag meeneemt in de wereld van kisten, kransen en koffietafels. Zes begrafenisondernemers vertellen over hun job, waarin het elke dag weer behoedzaam laveren is tussen vakmanschap en betrokkenheid. “Maar als je in deze sector goed werk levert, zijn mensen dankbaar. Mond-tot-mondreclame doet veel”, zegt Gert Verhaert (41) van Rustpunt in Stabroek en Ekeren.
17/03 02u15  We worden elke 10 jaar met z’n allen een beetje dommerWe gaan er prat op behoorlijk intelligente wezens te zijn en er alleen maar slimmer op te worden. Maar wetenschappers stellen vast dat de scores op de IQ-testen de laatste twintig jaar in het Westen weer zakken. En uitspraken doen over de oorzaken ligt bijzonder gevoelig.
17/03 01u00  Elise Mertens wint samen met Sabalenka dubbelspel van toptoernooi Indian WellsElise Mertens heeft zaterdagnacht één van de grootste zeges uit haar carrière geboekt. De Limburgse tennisster won samen met haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka de dubbelspelfinale van Indian Wells, ook wel het vijfde grandslamtoernooi genoemd. In de finale maakten Mertens en Sabalenka gehakt van het Tsjechisch duo Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, het eerste reekshoofd in Indian Wells. Het werd 6-3 en 6-2 na 1 uur en 2 minuten.
17/03 00u30  Onze sfeerreporter blikt terug op bewogen dag op het KielHet was erop of eronder zaterdag. In de terugwedstrijd in Mechelen werd beslist over de titel in 1B: Beerschot Wilrijk of KV Mechelen. Maar het Mocht niet zijn. Na een razendspannende match viel in de 87ste minuut het doek voor Mannekes. Onze reporter begaf zich tussen de talloze fans die de partij op grote schermen in het Olympisch Stadion volgden. Dit is zijn relaas van de match: ervoor, tijdens en erna.
16/03 23u30  Dodentol aanslagen van Christchurch stijgt naar 50: slachtoffer bezweken in het ziekenhuisDe dodentol van de aanslagen vrijdag tegen twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is gestegen naar vijftig. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.
16/03 23u30  Godsmack in Trix: klaar voor het grote werkJe show openen met een tape waarop je ‘We Will Rock You’ van Queen laat horen: het is niet enkel een slimme zet, want de sfeer zit er meteen in, maar ook een mission statement. Het Amerikaanse Godsmack doet er alles aan om het publiek te entertainen, en het heeft er de nummers en de act voor.
16/03 23u15  Tweeklapper Vermeiren volstaat voor vierde thuiszege op rijLierse Kempenzonen hield zich zaterdagavond op eindrondekoers in de Eerste Amateurklasse na een logische 2-1 thuiszege tegen Châtelet-Farciennes. Twee goals van Simon Vermeiren binnen evenveel minuten leidden de Pallieters naar een vierde overwinning op rij op het eigen Lisp.
16/03 23u15  Minder weekendongevallen in provincie Antwerpen, meer bestuurders te veel gedronkenIn de provincie Antwerpen zijn er tijdens de weekendnachten vorig jaar 411 ongevallen gebeurd. Dat zijn er 18 minder (-4 procent) dan in 2017. De politie betrapte in de WODCA-nachten meer bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken (+0,3 procent), maar er was wel een daling van het aantal snelheidsovertreders (-1,5 procent). Dat blijkt uit de WODCA-resultaten van 2018, die door Antwerps gouverneur Cathy Berx zaterdag werden voorgesteld.
16/03 23u15  Dessel houdt voor tweede maal op rij de nul maar schiet weinig op met dit resultaatDe match startte niet slecht met een vroege kans voor Ratko Vansimpsen, maar hij stuitte op doelman Gies. Even later was het Lenaerts die na vrijschop van Janssens onbegrijpelijk naast trapte van kortbij. Dender antwoordde met een schot van aanvoerder Hias, gestopt door Kustermans. Voor het overige was er niet echt veel te beleven buiten veel slecht gerichte schoten vanop afstand.
16/03 22u45  Play-offs voor Tongeren, Hasselt naar barrages Handbal BeNeleagueOp de laatste speeldag in de BeNeleague waren alle ogen gericht op de wedstrijden Bevo-Aalsmeer en Hasselt-Tongeren. Twee duels die eindigden op een gelijkspel. Aalsmeer had aan de 24-24 puntendeling genoeg om zich voor de final Four te kwalificeren. Voor Tongeren volstond het 26-26 gelijkspel voor een plaats in de Belgische play-offs.
16/03 22u15  HERBELEEF. KV Mechelen kampioen: fans op het veld, treurnis bij Beerschot WilrijkKV Mechelen is kampioen van 1B. In een zinderende promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk viel de beslissing pas in de slotfase. De fans van Malinwa vierden op het veld. Beerschot Wilrijk grijpt net als vorig jaar bijzonder nipt naast de titel. Herbeleef hieronder de hectische voetbalzaterdag.
16/03 22u15  Cast Ketnethype #LikeMe test de stembanden in Wijnegem: eerste live mini-concert voor duizend fansDe cast van #LikeMe testte zaterdag de stembanden voor hun twee allereerste en meteen uitverkochte live concerten in de Lotto Arena op 7 april. Meer dan duizend enthousiaste fans van de nieuwe Ketnet-hype bezorgden Pommelien, Maksim, Joey, Camille en Francisco in het shoppingcenter van Wijnegem een warm onthaal.
16/03 22u15  Splinternieuwe auto en toch LEZ-boete “Ik betaal die boete niet”Met een gloednieuwe auto de lage-emissiezone binnenrijden en toch een GAS-boete krijgen. Dat kan bij buitenlandse voertuigen. Die moeten zich 24 uur vooraf registreren via de website van Slim naar Antwerpen. Maar Tania uit het Franse Perpignan in Frankrijk was niet op de hoogte. Ze gaat de boete niet betalen want ze voelt zich gediscrimineerd omdat Nederlanders zich vooraf niet moeten inschrijven en andere Europeanen wel.
16/03 22u15  Walter Damen: “Als we toch nog zouden promoveren, is dat niet gestolen”Op het Kiel volgden duizenden supporters de wedstrijd op grote schermen in het Olympisch Stadion en daar kwam het verlies hard aan. Ondervoorzitter Walter Damen voelt ook die teleurstelling maar is tegelijk trots op zijn ploeg, staf én achterban. “En mochten we toch nog promoveren, dan is dat niet gestolen.”
16/03 22u15  Reacties bij Beerschot Wilrijk: “Ik wilde het Mechelse publiek zeker niet provoceren”“Een zondagsschot met zijn slechte voet dat door de benen van een van onze verdedigers in doel vliegt.” Zo vatte Stijn Vreven het beslissende doelpunt van Clément Tainmont samen. “Kijk, KV Mechelen is een terechte kampioen, maar wij verdienden vandaag echt niet om te verliezen. We speelden een prima wedstrijd, zelfs met tien tegen elf. Zo laat in de match nog de titel verliezen, dat is heel zuur.” Lees hier ook de reacties van doelpuntenmaker Dante Vanzeir, kapitein Tom Van Hyfte, Joren Dom en Mike Vanhamel.
16/03 21u30  Botsing zorgt voor verkeershinder in BorgerhoutEen botsing heeft zaterdagavond voor verkeershinder gezorgd op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout.
16/03 21u15  Brand treft beroepsbrandweerman: “Je hoopt natuurlijk dat het nooit in je eigen huis gebeurt”In de Rusvenstraat in Balen-Wezel brak zaterdagochtend brand uit in de schouw en de zoldering van een woning. Door rookschade is het huis van beroepsbrandweerman Rudy Van Assche tijdelijk onbewoonbaar.
16/03 21u15  GP van Australië: startgridLewis Hamilton start tijdens de eerste race van het F1-seizoen 2019 van op de polepositie met naast hem teamgenoot Valtteri Bottas. De GP van Australië gaat zondag om 6u10 Belgische tijd van start.
16/03 21u00  Deze beelden kregen de spelers van KV Mechelen voor dé match te zienKV Mechelen heeft zaterdag de promotiefinale gewonnen en dat was misschien wel te danken aan deze video die de spelers voor de match te zien kregen. Onder meer familieleden waren op de video te zien. Alle spelers waren in tranen toen het werd afgespeeld.
16/03 21u00  Afscheid van visser die omkwam in stormweer: “Eddy, het is een kleine troost dat je heen ging tijdens je passie”Meer dan tweehonderd familieleden en vrienden van Eddy Wuyts uit Lille begeleidden hem zaterdag op zijn allerlaatste vaartocht. De fervente visser verloor vorige zondag het leven toen hij in de storm onder een boom terechtkwam.
16/03 20u45  Man City maakt 2-0-achterstand goed in dolle cupmatch, winning goal Agüero vanuit buitenspelManchester City heeft zaterdag met 2-3 bij Swansea gewonnen in de kwartfinales van de Engelse FA Cup. De thuisploeg kwam in de eerste helft 2-0 voor, maar in de laatste 21 minuten wisten de Citizens nog drie keer te scoren. Kevin De Bruyne en Vincent Kompany maakten geen deel uit van de selectie van Pep Guardiola.
16/03 20u45  Groen: “De klimaatspijbelaars zitten in de regering”Groen hield zaterdag in Brussel haar eerste campagnedag in aanloop naar de verkiezingen in mei. Zo’n duizend leden kregen er workshops over campagnevoeren en maakten kennis met het ‘Plan A’, van de partij, “want er is geen planeet B”. Voorzitster Meyrem Almaci riep de andere partijen op, met een berekend klimaatplan te komen. “Wat is jullie alternatief? “, vroeg ze. “Politici die denken dat alles vanzelf goed komt, vergissen zich. Als we niets veranderen, zal de uitstoot tegen 2035 niet dalen, maar stijgen. De klimaatspijbelaars zitten in de regeringen en zijn niet beter dan klimaatontkenners.”
16/03 20u45  Vlaams Belang houdt Free speech-meeting met controversiële Britse anti-islamactivistDe Antwerpse afdeling van Vlaams Belang heeft in Merksem zaterdag een meeting gehouden over en voor vrije meningsuiting. Gastsprekers waren de Britse anti-islamactivist Tommy Robinson en Schild&Vrienden-voorzitter Dries Van Langenhove. Tal van manifestanten woonden de Free speech-meeting bij.
16/03 20u30  Ex-voorzitter KV Mechelen: “Wij gaan zéker naar 1A”Ook Johan Timmermans beleefde de titel van KV Mechelen vanop de eerste rij. De Mechelse advocaat legde dit seizoen het voorzitterschap na de losgebarsten ‘Operatie Propere Handen’ naast zich neer, maar hij blijft even nauw betrokken bij de club. Én Timmermans heeft het volste vertrouwen in een goede afloop van het onderzoek rond matchfixing.
16/03 20u15  Treurnis op het Kiel: opnieuw verloren finale in absolute slotfaseVoor de tweede keer in evenveel jaar grijpt Beerschot Wilrijk in de absolute slotfase van de finale naast de promotie. Het Olympisch Stadion zat goed vol voor de grote schermen die er stonden, maar liep na affluiten ook snel leeg.
16/03 20u15  COMMENTAAR. Patrick Goots: “Sportief nemen ze KV deze titel nooit meer af”“Op basis van het seizoen mag KV Mechelen zich absoluut terecht de kampioen noemen. Maar eerlijk, op basis van de twee finalematchen verdiende Beerschot Wilrijk het misschien ook wel”, dat zegt onze huisanalist Patrick Goots, die voor beide teams heeft gespeeld.
16/03 20u00  Vervanger Stoffel Vandoorne achtste tijdens eerste F1-kwalificatie: "Dit is niet eenmalig"Lando Norris, de vervanger van Stoffel Vandoorne bij het McLaren F1 team, is laaiend enthousiast na zijn eerste kwalificatie in de Formule 1. De nog steeds maar 19-jarige Norris kwalificeerde zicht als achtste voor zijn allereerste F1-race.
16/03 20u00  Ex-voorzitter KV Mechelen: “We moeten nu genieten en ons geen zorgen maken”Johan Timmermans zette in november een stap opzij als voorzitter van KV Mechelen in het kader van het onderzoek naar mogelijke wedstrijdvervalsing. Hij woonde zaterdag uiteraard wel de beslissende titelmatch bij tegen Beerschot Wilrijk.
16/03 19u45  Nadal geeft forfait voor halve finale tegen Federer op ATP Indian WellsRafael Nadal (ATP 2) geeft forfait voor zijn halve finale tegen de Zwitser Roger Federer (ATP 4) op het ATP Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.359.455 dollar). De Spanjaard sukkelt met een blessure aan de rechterknie, zo maakten de organisatoren zaterdag bekend.
16/03 19u45  Reacties bij Beerschot Wilrijk na verloren finale: “Ik kan mijn spelers niets verwijten”“Een zondagsschot met zijn slechte voet dat door de benen van een van onze verdedigers in doel vliegt.” Zo vatte Stijn Vreven het beslissende doelpunt van Clément Tainmont samen. “Kijk, KV Mechelen is een terechte kampioen, maar wij verdienden vandaag echt niet om te verliezen. We speelden een prima wedstrijd, zelfs met tien tegen elf. Zo laat in de match nog de titel verliezen, dat is heel zuur.”
16/03 19u30  Wales realiseert Grand Slam op Zeslandentoernooi rugbyWales heeft zich zaterdag van de eindzege in het Zeslandentoernooi rugby verzekerd. Op de vijfde en laatste speeldag versloeg het titelverdediger Ierland met 25-7. De Welshmen realiseerden een Grand Slam. Ze wonnen al hun wedstrijden.
16/03 19u30  Stijn Vreven: “Ik kan mijn spelers niets verwijten”“Een zondagsschot met zijn slechte voet dat door de benen van een van onze verdedigers in doel vliegt.” Zo vatte Stijn Vreven het beslissende doelpunt van Clément Tainmont samen. “Kijk, KV Mechelen is een terechte kampioen, maar wij verdienden vandaag echt niet om te verliezen. We speelden een prima wedstrijd, zelfs met tien tegen elf. Zo laat in de match nog de titel verliezen, dat is heel zuur.”
16/03 19u30  Reacties bij KV Mechelen na titel: “Wij verdienden dit gewoon”Niets dan blije gezichten bij KV Mechelen na de gewonnen promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk. Wij sprokkelden reacties van trainer Wouter Vrancken, matchwinnaar Clément Tainmont, German Méra bij het winnende kamp.
16/03 19u30  Indrukwekkend afscheid van overleden Nederlands topmodel: “Ik mis haar zo, ons kleine meisje”Enkele duizenden mensen hebben in het Nederlandse Enschede afscheid genomen van Lotte van der Zee. Het 20-jarige Nederlandse model kreeg een hartstilstand op skivakantie en overleed twee weken later. “Ik mis haar zo, ons kleine meisje”, zei haar vader Bert tijdens de uitvaart.
16/03 19u15  De punten na KV Mechelen - Beerschot Wilrijk: één speler krijgt een 9KV Mechelen heeft de titel gepakt van de Proximus League. In een zinderende terugwedstrijd van de promotiefinale klopte het Beerschot Wilrijk met 2-1. Bekijk hier onze spelersbeoordelingen van beide ploegen.
16/03 19u00  Feest bij KV Mechelen op het veld (en ernaast)KV Mechelen beleeft een delirium door de promotiefinale pas in de slotfase te winnen. De fans liepen meteen het veld op, de spelers wisten niet waar ze het hadden. Bekijk hier hoe dat feest eraan toeging (en wellicht nog een tijdje zal verdergezet worden).
16/03 18u45  Bekijk hier de spelersbeoordelingen na zinderend KV Mechelen - Beerschot WilrijkKV Mechelen heeft de titel gepakt van de Proximus League. In een zinderende terugwedstrijd van de promotiefinale klopte het Beerschot Wilrijk met 2-1. Bekijk hier onze spelersbeoordelingen van beide ploegen.
16/03 18u30  LIVE. KV Mechelen kampioen: fans op het veld, treurnis bij Beerschot WilrijkKV Mechelen is kampioen van 1B. In een zinderende promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk viel de beslissing pas in de slotfase. De fans van Malinwa vierden op het veld. Beerschot Wilrijk grijpt net als vorig jaar bijzonder nipt naast de titel. Volg hieronder de vieringen in Mechelen en de Kielse teleurstelling via onze live updates.
16/03 18u30  KV Mechelen kampioen van 1B na sensationeel slotKV Mechelen heeft de promotiefinale gewonnen. In de terugwedstrijd won Malinwa met 2-1 van Beerschot Wilrijk dat na een half uur Noubissi een rode kaart zag pakken. Storm bracht Malinwa meteen na rust op voorsprong waarna de wedstrijd een tiental minuten werd stilgelegd wegens rookbommetjes. Op het uur kreeg Beerschot Wilrijk een strafschop die Vanzeir verzilverde en leek het op weg naar 1A, maar in de slotfase deed Tainmont Mechelen ontploffen met de 2-1. KV Mechelen promoveert zo één jaar na de degradatie - voorlopig - opnieuw naar eerste klasse.
16/03 18u15  KV Mechelen kampioen van 1B na zinderende promotiefinaleKV Mechelen heeft de promotiefinale gewonnen. In de terugwedstrijd won Malinwa met 2-1 van Beerschot Wilrijk dat na een half uur Noubissi een rode kaart zag pakken. Storm bracht Malinwa meteen na rust op voorsprong waarna de wedstrijd een tiental minuten werd stilgelegd wegens rookbommetjes. Op het uur kreeg Beerschot Wilrijk een strafschop die Vanzeir verzilverde en leek het op weg naar 1A, maar in de slotfase deed Tainmont Mechelen ontploffen met de 2-1.
16/03 18u15  Benito Raman levert Düsseldorf geen punt op tegen Wolfsburg van Koen CasteelsWolfsburg heeft zaterdag op de 26e speeldag van de Duitse Bundesliga met 5-2 van Düsseldorf gewonnen. Benito Raman scoorde voor de bezoekers, waar ook Dodi Lukebakio in de basis startte. Koen Casteels stond onder de lat bij Wolfsburg.
16/03 18u15  LIVE. KV Mechelen maakt alsnog 2-1, koude douche voor Beerschot WilrijkNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 18u00  Sep Vanmarcke valt bijna in ravijn tijdens Tirreno: “Ik heb enorm veel geluk gehad”Even chaos in Tirreno-Adriatico. Op iets minder dan 50 kilometer van de finish gingen twee renners van Jumbo-Visma onderuit. Eerst gleed Tony Martin over het asfalt onder een vangrail, terwijl de fiets van de Duitser een andere weg nam. In de daaropvolgende bocht ging ook witte trui Laurens De Plus onderuit. Een aantal kilometers verder ging ook Sep Vanmarcke tegen de vlakte.
16/03 18u00  LIVE. Beerschot Wilrijk maakt gelijk na strafschop, wereldsave van VanhamelNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 18u00  Aanslagen Christchurch: PS vraagt vergadering met veiligheidsdiensten en betrokken ministersPS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej heeft Kamervoorzitter Siegfried Bracke in een brief gevraagd, zo snel mogelijk een bijeenkomst te organiseren van de comités P (politiediensten) en I (inlichtingendiensten). Hij wil dat het parlement met hen en de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken samenkomt om een status quaestionis op te maken van de extreemrechtse dreiging in België. Hij deed dit de dag na de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, waarbij 49 mensen door een extreem-rechtse terrorist werden gedood.
16/03 17u45  Kreatief stelt XXL aquarel van Kalmthout tentoon in kunsthuis Ernest AlbertKreatief Kalmthout stelt dit weekend haar werken tentoon in kunsthuis Ernest Albert. Pronkstuk van de tentoonstelling is de 10 meter lange aquarel met de meest bekende plaatsen in Kalmthout. Aan het werk werd 4 maanden gewerkt door 9 Kalmthoutse kunstenaars.
16/03 17u45  LIVE. Beerschot Wilrijk maakt gelijk na strafschop, Vanzeir krijgt geelNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 17u30  Klaar voor Rode Duivels: Dennis Praet helpt Sampdoria met doelpunt aan zegeSampdoria heeft zaterdag op de 28e speeldag van de Italiaanse Serie A met 3-5 gewonnen bij Sassuolo. Dennis Praet, die de hele wedstrijd rechts op het middenveld afwerkte, maakte in de 46e minuut de 1-4 tijdens een doelpuntrijke namiddag.
16/03 17u30  Aanzienlijke schade aan woning na felle brandOp de hoek van de Autolei en de Oude Baan in Wommelgem heeft zaterdagmiddag een felle woningbrand gewoed. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen was het vuur uitslaand. De brandweerkorpsen van Wommelgem en Antwerpen hadden het vuur snel onder controle maar de schade aan de woning is aanzienlijk.
16/03 17u30  LIVE. KV Mechelen meteen na rust op voorsprong, match hervat na incident met rookbommetjesNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 17u30  Beresterke Alexey Lutsenko wint lastige rit in Tirreno-Adriatico, ondanks twee valpartijen in de finaleDe Kazach Alexey Lutsenko (Astana) heeft zaterdag de vierde rit in Tirreno-Adriatico (Ita/WorldTour) op zijn naam geschreven. De Brit Adam Yates (Mitchelton-Scott) blijft leider. Na 221 km tussen Foligno en Fossombrone won de 26-jarige Lutsenko, die de lastige klimmetjes doorheen de rit het best had verteerd, na een sprint met vier.
16/03 17u30  D-day: zo blikten onze mannen vooruit op dé clash KV Mechelen-Beerschot WilrijkZe kregen er echt niet genoeg van: een debat tussen onze clubwatchers Koen Frans (Beerschot Wilrijk) en Thomas Standaert (KV Mechelen), huisanalist Patrick Goots en columnist-presentator Dave Peters over de beslissende tweede promotiewedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, deze namiddag om 16 uur in Mechelen.
16/03 17u15  Doelpunt Michy Batshuayi helpt Crystal Palace niet aan halve finale FA CupEen doelpunt van Michy Batshuayi volstond zaterdagmiddag niet voor Crystal Palace om zich te plaatsen voor de halve finales van de FA Cup. De Eagles verloren met 2-1 bij Watford, dat zich als eerste bij de laatste vier van het Engelse bekertoernooi schaart.
16/03 17u15  LIVE. KV Mechelen meteen na rust op voorsprong, match wordt stilgelegdNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moest Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal in de tweede helft? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 17u00  COLUMN. Brandweermannen hebben heldenstatus nog maar eens dubbel en dik verdiendBrandweermannen zijn helden. En die heldenstatus hebben ze de voorbije dagen nog maar eens dubbel en dik verdiend. Na de storm van afgelopen zondag was het alle hens aan dek bij de brandweer. Alleen al bij hulpverleningszone Rivierenland kregen ze meer dan 1.500 oproepen te verwerken. Ondanks de beukende wind en de vaak gutsende regen bleven de brandweerlui dagenlang in de weer om mensen te helpen. Daken dicht leggen, omgewaaide bomen in stukken zagen, dakpannen uit de dakgoot halen en puin ruimen.
16/03 16u45  Thomas Buffel over zijn nakend afscheid, een toekomst bij KRC Genk en zijn derde zoontje dat op komst isThomas Buffel speelde sinds 2009 29.035 minuten voor KRC Genk. Op 29 september 2018 voetbalde hij tijdens een emotionele terugkeer naar de Luminus Arena 87 minuten tégen KRC Genk. Zondag speelt Buffel niet. De aanvaller van Zulte Waregem sukkelt met een voetzoolblessure. “Ik moet rust nemen, maar dat valt me zwaar. Omdat we net Genk ontvangen. Maar ook omdat ik zoveel mogelijk op het terrein wil staan, wetende dat ik meer dan waarschijnlijk aan mijn laatste maanden als voetballer bezig ben.”
16/03 16u45  LIVE. Rode kaart voor Beerschot Wilrijk na half uurNa een half uur in de eerste helft van de promotiefinale moet Beerschot Wilrijk met zijn tienen verder na een terechte rode kaart voor Noubissi. Profiteert Malinwa van het overtal? Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 16u30  Beresterke Alexey Lutsenko wint lastige rit in Tirreno-Adriatico, ondanks twee (!) valpartijen in de finaleDe vierde rit in Tirreno-Adriatico was er eentje om niet snel te vergeten. Alexey Lutsenko leek op weg naar de ritzege in een heuvelachtige finale, maar ging tot twee keer onderuit. De Kazach van Astana werd bijgebeend door Adam Yates, Primoz Roglic en Jakob Fuglsang, waardoor een sprint met vier de ritwinnaar moest aanduiden. En dat werd… Lutsenko. Tiesj Benoot was de beste Belg op een achtste plaats. Yates blijft leider in het algemene klassement.
16/03 16u30  Brandweermannen hebben heldenstatus nog maar eens dubbel en dik verdiendBrandweermannen zijn helden. En die heldenstatus hebben ze de voorbije dagen nog maar eens dubbel en dik verdiend. Na de storm van afgelopen zondag was het alle hens aan dek bij de brandweer. Alleen al bij hulpverleningszone Rivierenland kregen ze meer dan 1.500 oproepen te verwerken. Ondanks de beukende wind en de vaak gutsende regen bleven de brandweerlui dagenlang in de weer om mensen te helpen. Daken dicht leggen, omgewaaide bomen in stukken zagen, dakpannen uit de dakgoot halen en puin ruimen.
16/03 16u15  Paniek bij inwoners wanneer rondlopend luipaard maar liefst zeven uur stad op stelten zetZeven uur. Zo lang heeft het geduurd vooraleer de straten van het Indiase Alwar vrijdag terug veilig waren. Een luipaard was de stad binnengelopen en zette die een hele tijd op stelten, tot de politie alsnog met succes kon ingrijpen. Er vielen geen gewonden.
16/03 16u15  Ontroerende herdenking voor vermoorde Eleanore: “Je bent nu een engel, mama”Het was een gure, regenachtige dag zaterdag, maar er hing een hartverwarmende sfeer op het kerkhof van Noorderwijk (Herentals). Tientallen familieleden, vrienden, collega’s, buren en kennissen van Eleanore De Strijcker (27) kwamen de jonge vrouw herdenken. Een jaar geleden, op 13 maart, stierf ze. Ze werd om het leven gebracht door haar ex-vriend, thuis in Herentals. Eleanore, of Nore, zoals meestal genoemd wordt, liet twee jonge dochtertjes van 7 en 5 jaar oud achter. Ook zij kwamen hun mama zaterdag herdenken. Nore’s vader Wilfried zorgde voor ontroerende momenten met de doedelzak. “De tijd is voor ons stil gaan staan.”
16/03 16u15  LIVE. Aftrap gegeven: wie wint de promotiefinale?16.298 toeschouwers zitten in het AFAS-stadion Achter de Kazerne voor de tweede promotiefinale tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, een nieuw record voor de Proximus League. Hier hoeft u dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 16u00  Zidane zet Thibaut Courtois meteen op de bankZinédine Zidane maakt zaterdag zijn wederoptreden als trainer van Real Madrid. De Fransman doet dat met een thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. Thibaut Courtois staat daarbij niet tussen de palen, wel Keylor Navas. De Costa-Ricaanse doelman waarmee Zidane drie keer de Champions League won.
16/03 15u45  LIVE. Tweede promotiefinale om 16 uur: 'You'll never walk alone' voor overleden fan (video)Alle tickets voor de terugwedstrijd van de promotiefinale tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk zijn de deur uit. 16.298 toeschouwers zitten straks in het AFAS-stadion Achter de Kazerne. Volg hier onze updates in aanloop naar de clash en vanaf 16 uur hoeft u hieronder dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 15u30  Relschoppers richten vernielingen aan in Parijs, brandweer redt vrouw en baby uit aangestoken brandEen manifestatie van de ‘gele hesjes’ in Parijs is zaterdag zwaar uit de hand gelopen. “Extreem gewelddadige relschoppers” hebben al heel wat vernielingen aangericht in de Franse hoofdstad. Ze hebben ook brand gesticht in een gebouw, waar elf gewonden gevallen zijn.
16/03 15u30  Stefan Everts toont foto na teenamputatie: “En toen waren ze nog met vier”Zo’n twee weken nadat bekend raakte dat Stefan Everts (46) zijn kleine teen moest laten amputeren, is dat ook effectief gebeurd in het n het Universitair Ziekenhuis in Leuven. De motorcrosslegende toonde ‘het resultaat’ op zijn Instagram-pagina.
16/03 15u00  DE GROTE TEST. Meesterslager op zoek naar de beste mortadellaMeesterslager Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove en Antwerpen proeft voor ons tien keer mortadella uit de supermarkt. Hij is op zoek naar die heel verfijnde en unieke smaak – met of zonder pistachenootjes.
16/03 15u00  Dronken bestuurder roept hulp van politie in om wagen te startenEen bestuurder riep zaterdag de hulp in van de politie om zijn wagen te starten. Hij bleek dronken en had bovendien al een elektriciteitskast beschadigd.
16/03 15u00  Verdachte overval gepakt dankzij ANPR-cameraEen verdachte van een gewelddadige overval is vrijdag opgepakt dankzij een ANPR-camera. De tweede verdachte kon ontsnappen.
16/03 15u00  LIVE. Tweede promotiefinale om 16 uur: de opstellingen zijn bekendAlle tickets voor de terugwedstrijd van de promotiefinale tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk zijn de deur uit. 16.298 toeschouwers zitten straks in het AFAS-stadion Achter de Kazerne. Volg hier onze updates in aanloop naar de clash en vanaf 16 uur hoeft u hieronder dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 15u00  Superschattig: ijsbeertje mag voor het eerst naar buiten in dierentuin van BerlijnHet welpje van Tonja, de ijsbeer die op 1 december vorig jaar beviel in de dierentuin van Berlijn, liet zich voor de eerste maal zien aan het publiek. Het jonge beertje genoot vrijdag van een wandeling en een zwempartij. Ondertussen hield haar moeder alles nauwlettend in de gaten.
16/03 14u45  Rellen in Parijs: heel wat vernielingen door 1.500 “extreem gewelddadige relschoppers” tijdens manifestatie ‘gele hesjes’Er zijn zaterdag rellen uitgebroken in de Franse hoofdstad Parijs. Zo’n 8.000 ‘gele hesjes’ houden er een betoging, maar de gemoederen raakten al snel verhit en er worden heel wat vernielingen aangericht. “Het gaat om 1.500 ultra gewelddadige ‘gele hesjes’”, aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner.
16/03 14u45  Jani in tranen bij telefoontje van mama: “Enige vrouw die mij kan doen huilen”In ‘Het heilig huis van Hanssen’ had presentatrice Evi Hanssen zaterdag stijlgoeroe Jani Kazaltzis (39) te gast op radiozender Joe. Die kon zijn tranen niet bedwingen toen hij een emotionele boodschap te horen kreeg van zijn mama.
16/03 14u45  Donald Trump ziet blank extremisme niet als gevaar: “Het is maar een kleine groep mensen met problemen”Een wereldwijd gevaar wil Donald Trump blank extremisme niet noemen. De Amerikaanse president geeft na de aanslag in Nieuw-Zeeland zelfs te kennen dat hij het helemaal niet zo’n probleem vindt. “Het gaat om een kleine groep mensen met ernstige problemen”, zei hij vrijdag.
16/03 14u15  Slachtoffers Nieuw-Zeeland krijgen gezicht, geen Belgen, wel jongens van 3 en 14“Ik heb mijn dappere kleine soldaat verloren. Hij was pas 14 jaar geworden.” In tranen vertelt John Milne hoe hij zijn zoon Sayyad Milne verloor bij de schietpartij in Christchurch. De jongen is slechts één van de mogelijk vijf kinderen die omkwamen in het bloedbad. “Sayyad was een gewone, typische jongen met dromen van een internationale voetbalcarrière.” Ook de andere dodelijke slachtoffers, 49 in totaal, krijgen een gezicht. Onder hen bevinden er zich geen Belgen.
16/03 13u30  LIVE. Tweede promotiefinale om 16 uur: met 16.298 toeschouwers zijn alle tickets de deur uitKV Mechelen en Beerschot Wilrijk bleven afgelopen zaterdagavond op het Kiel steken op een droge 0-0 brilscore na een aangename partij. De Mechelse goalie Michael Verrips hield de Maneblussers tot tweemaal toe overeind, terwijl in de tweede helft Beerschot Wilrijk met tien man verder moest na een tweede gele kaart voor rots in de branding Jan Van den Bergh. De Mannekes moeten hun solide verdediger in het tweede promotieduel dus missen, Malinwa moet haar topschutter Igor De Camargo missen door een blessure, maar kan wel terug rekenen op Peyre en Bijker. Beide teams starten dus gehavend aan de strijd, die de kampioen moet opleveren. Vanaf 16 uur hoeft u hieronder dankzij onze LIVE niets te missen van de actie op het veld!
16/03 13u30  Slachtoffers Nieuw-Zeeland krijgen gezicht, geen Belgen, wel jongens van 3 en 14: “Mijn dappere soldaat”“Ik heb mijn dappere kleine soldaat verloren. Hij was pas 14 jaar geworden.” In tranen vertelt John Milne hoe hij zijn zoon Sayyad Milne verloor bij de schietpartij in Christchurch. De jongen is slechts één van de mogelijk vijf kinderen die omkwamen in het bloedbad. “Sayyad was een gewone, typische jongen met dromen van een internationale voetbalcarrière.” Ook de andere dodelijke slachtoffers, 49 in totaal, krijgen een gezicht. Onder hen bevinden er zich geen Belgen.
16/03 13u15  Als Verenigd Koninkrijk geen verkiezingen houdt, vliegt het op 1 juli hoe dan ook uit de Europese UnieDe klok tikt voor het Verenigd Koninkrijk. Premier Theresa May gaat volgende week naar Brussel om uitstel te vragen voor de Brexit, maar langer dan drie maanden uitstel zal ze sowieso niet krijgen. Uit documenten die The Guardian bemachtigde, blijkt immers dat het Verenigd Koninkrijk sowieso uit de Europese Unie gezet wordt op 1 juli als het in mei geen Europese verkiezingen houdt.
16/03 13u15  Politiewoordvoerder kampt met posttraumatische stress na 22/3: “Ik ruik nog altijd die geur van verbrand vlees”Zijn hart ligt in Brussel, maar Christian De Coninck mijdt de hoofdstad al twee jaar. De woordvoerder van de Brusselse politie kampt met posttraumatische stress na 22 maart. Met een boek wil hij het debat openen. ‘Ik ruik nog altijd die afgrijselijke geur van verbrand vlees en verbrand bloed.’
16/03 13u15  D-day: zo blikken onze mannen vooruit op dé clash KV Mechelen-Beerschot WilrijkZe kregen er echt niet genoeg van: een debat tussen onze clubwatchers Koen Frans (Beerschot Wilrijk) en Thomas Standaert (KV Mechelen), huisanalist Patrick Goots en columnist-presentator Dave Peters over de beslissende tweede promotiewedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk, deze namiddag om 16 uur in Mechelen.
16/03 13u00  Drievoudig olympisch zwemkampioene Andrea Pollack sterft op 57-jarige leeftijdDe Duitse Andrea Pollack is afgelopen woensdag op 57-jarige leeftijd overleden. Dat berichtte de Franse sportkrant L’Equipe zaterdag. De drievoudig olympisch kampioene (voor de DDR) leed aan kanker.
16/03 13u00  Dader aanslag Nieuw-Zeeland handelde alleen en maakt meteen extremistisch gebaar in rechtbankDe man die vrijdag een terreuraanslag pleegde op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, handelde alleen. Dat heeft politiecommissaris Mike Bush tijdens een persconferentie gezegd. De dader is al een eerste keer voor de rechtbank verschenen. Hij weigerde daar iets te zeggen, maar maakte wel een extremistisch gebaar.
16/03 13u00  Bekijk hier ons debat over de tweede promotiewedstrijdDe spanning loopt stilaan hoog op in Eerste Klasse B. Zaterdagnamiddag staat de terugwedstrijd om promotie op het programma. KV Mechelen ontvangt in het eigen AFAS-stadion Achter de Kazerne de Antwerpenaren van Beerschot Wilrijk. In de heenwedstrijd bleef de score steken op een 0-0 gelijkspel.
16/03 12u45  Slachtoffers Nieuw-Zeeland krijgen gezicht: “Mijn dappere soldaat was pas 14 geworden.”“Ik heb mijn dappere kleine soldaat verloren. Hij was pas 14 jaar geworden.” In tranen vertelt John Milne hoe hij zijn zoon Sayyad Milne verloor bij de schietpartij in Christchurch. De jongen is slechts één van de mogelijk vijf kinderen die omkwamen in het bloedbad. “Sayyad was een gewone, typische jongen met dromen van een internationale voetbalcarrière.”
16/03 12u45  Dader van aanslag handelde alleen en maakt meteen extremistisch gebaar in rechtbankDe man die vrijdag een terreuraanslag pleegde op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, handelde alleen. Dat heeft politiecommissaris Mike Bush tijdens een persconferentie gezegd. De dader is al een eerste keer voor de rechtbank verschenen. Hij weigerde daar iets te zeggen, maar maakte wel een extremistisch gebaar.
16/03 12u45  Australische presentator vecht tegen tranen: “Als moslim niet eens verrast dat dit gebeurd is”Een Australische presentator heeft een bijzonder emotionele speech gegeven over de aanslag in Nieuw-Zeeland. Waleed Aly, net als de slachtoffers van de aanslag een moslim, zegt niet geschokt te zijn. “Dat ben ik niet. Dit is wat we verwacht hadden. Bang en enorm teleurgesteld ben ik wel.”
16/03 12u30  Australische presentator vecht tegen tranen: “Ik ben als moslim niet eens verrast dat dit gebeurd is”Een Australische presentator heeft een bijzonder emotionele speech gegeven over de aanslag in Nieuw-Zeeland. Waleed Aly, net als de slachtoffers van de aanslag een moslim, zegt niet geschokt te zijn. “Dat ben ik niet. Dit is wat we verwacht hadden. Bang en enorm teleurgesteld ben ik wel.”
16/03 12u15  LIVE. Volg hier ons debat over de tweede promotiewedstrijdDe spanning loopt stilaan hoog op in Eerste Klasse B. Zaterdagnamiddag staat de terugwedstrijd om promotie op het programma. KV Mechelen ontvangt in het eigen AFAS-stadion Achter de Kazerne de Antwerpenaren van Beerschot Wilrijk. In de heenwedstrijd bleef de score steken op een 0-0 gelijkspel.
16/03 11u45  Volg zo meteen live ons debat over de tweede promotiewedstrijdDe spanning loopt stilaan hoog op in Eerste Klasse B. Zaterdagnamiddag staat de terugwedstrijd om promotie op het programma. KV Mechelen ontvangt in het eigen AFAS-stadion Achter de Kazerne de Antwerpenaren van Beerschot Wilrijk. In de heenwedstrijd bleef de score steken op een 0-0 gelijkspel.
16/03 11u45  Cipiers Leuven-Centraal leggen werk neer uit protest tegen personeelstekortDe cipiers van Leuven-Centraal leggen vandaag het werk neer uit protest tegen het personeelstekort.
16/03 11u15  GETEST. Het parcours van de Urban Trail: “We zijn op de helft, tijd voor een bolleke”Morgen, zondag, navigeert de Urban Trail Antwerp duizenden deelnemers in waves langs een resem bouwkundige blikvangers in de binnenstad. “Locaties als Fosbury & Sons bewijzen dat dit evenement origineel wil blijven”, zegt stadsgids Wim Van Hauteghem, die met zijn populaire joggingtours door Antwerpen-Noord nu ook zelf in de kijker loopt. Samen met CittA verkent hij in looppas tien opvallende locaties op het nieuwe parcours van de Urban Trail.
16/03 11u15  Binnenkijken in een Kempense woning: een huis van strobalenVan een baksteen in de maag kunnen we Gerdt en Sonja niet betichten. Althans geen letterlijke. Zij gebruikten voor hun woning natuurlijke bouwmaterialen zoals hout, strobalen, leem en kalk. Dat zorgde destijds voor heel wat bekijks en sceptische commentaren. Onbekend maakt onbemind, zeker? De poes des huizes is hier alvast de koning te rijk. En dat geldt ook voor de bouwdames. Die wilden een duurzaam en organisch huis. Een warme, open en lichte plek om in thuis te komen. Een huis met een vakantiegevoel.
16/03 11u00  Australische senator krijgt ei op hoofd na “degoutante” uitspraken over aanslagMet grote woede wordt gereageerd op de uitspraken van een Australische senator na de extreemrechtse aanslag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. “De echte reden voor het bloedbad is het migratiebeleid”, zegt Fraser Anning. Hij wordt overladen met kritiek en sloeg op een bijeenkomst zelfs een manifestant in het gezicht die een ei op zijn hoofd had kapotgeslagen.
16/03 11u00  Auto in beslag genomen wegens achterstallige boeteBij een gerichte verkeersactie in samenwerking met de douane van Turnhout onderwierp de politie Geel-Laakdal-Meerhout op twee locaties in Laakdal in totaal 1.417 voertuigen aan een controle. Eén auto werd in beslag genomen wegens een achterstallige betaling van 43.052 euro.
16/03 11u00  Schot gelost bij overval op nachtwinkel, daders op de vluchtTwee onbekenden hebben vrijdagavond geprobeerd een nachtwinkel te overvallen in Zwijndrecht. Bij de mislukte overval werd een schot gelost, mogelijk met een alarmpistool.
16/03 11u00  Ruim tweehonderd Zandhovense ondernemers netwerken in bedrijfshal Carrosserie Van LaerHet Zandhovense Ondernemers Netwerk ZON en Carrosserie Van Laer sloegen op 15 maart de handen in elkaar om de jaarlijkse winternetwerkavond te organiseren. Er waren tweehonderd zelfstandigen ingeschreven die de hele avond konden netwerken bij een lekker hapje en drankje. Carrosserie Van Laer zou Carrosserie Van Laer niet zijn als het ook voor een stunt had gezorgd: de ondernemers konden plaatsnemen in een racesimulator om de Carrosserie Van Laer-trofee te winnen voor de snelste ondernemer.
16/03 10u45  Schiltz (Open Vld) schrijft liberaal klimaatverhaal in boek: “Ons economisch en politiek systeem moet veranderen”Schiltz (Open Vld) ziet zichzelf niet als een revolutionair, maar als een liberaal die pleit voor de omvorming van het economisch en politiek systeem. “Is misschien verrassend, maar als liberaal kan je niet anders dan het klimaat ter harte te nemen”, zegt Schiltz.
16/03 10u15  ‘Temptation Island’ gemist? Bekijk hier de hoogtepuntenHeb je de zesde aflevering van Temptation island gemist? Dan kan je hier de beste fragmenten bekijken. Zo kan je zien hoe het nakende kampvuur spanningen veroorzaakt in het kamp van de mannen en ons Milou door een van de verleiders “een tikkende tijdbom” wordt genoemd.
16/03 10u15  Een huis van strobalenCittA kijkt binnen in een Kempense woningVan een baksteen in de maag kunnen we Gerdt en Sonja niet betichten. Althans geen letterlijke. Zij gebruikten voor hun woning natuurlijke bouwmaterialen zoals hout, strobalen, leem en kalk. Dat zorgde destijds voor heel wat bekijks en sceptische commentaren. Onbekend maakt onbemind, zeker? De poes des huizes is hier alvast de koning te rijk. En dat geldt ook voor de bouwdames. Die wilden een duurzaam en organisch huis. Een warme, open en lichte plek om in thuis te komen. Een huis met een vakantiegevoel.
16/03 10u15  NBA. LA Lakers verliezen zonder James bij DetroitZonder sterspeler LeBron James hebben de Los Angeles Lakers vrijdag opnieuw een nederlaag geleden, de zevende in de laatste acht duels. De Detroit Pistons waren met 111-97 duidelijk te sterk voor de Lakers, die dreigen de play-offs te moeten missen.
16/03 10u00  Kerber en amper achttienjarige Andreescu spelen de finale op Indian WellsDe Duitse Angelique Kerber (WTA 8) en de Canadese Bianca Andreescu (WTA 60) hebben zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Indian Wells (hardcourt/9.035.428 dollar).
16/03 10u00  Salariswagens diepen tegenstelling tussen links en rechts verder uitEen van de effecten van het klimaatdebat is dat het de tegenstelling tussen links en rechts uitdiept. Kijk naar de bedrijfswagens. Pardon, de salariswagens. Want Groen benadrukt dat het alleen dat systeem grondig wil hervormen. De thuisverpleegster die zonder auto haar werk niet kan doen, valt daar niet onder.
16/03 09u30  De Lijn kreunt onder de filesMeer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn heeft bij elke rit in de spits een vertraging van ruim 5 minuten. Dat meldt VRT NWS. De vervoersmaatschappij pleit voor ingrepen die een betere doorstroming mogelijk maken.
16/03 08u15  Lewis Hamilton vliegt naar zesde pole op rij in AustraliëMercedes heeft op dominante wijze de eerste startrij voor de GP van Australië veroverd. Lewis Hamilton veroverde zijn zesde polepositie op rij in Australië.
16/03 05u30  Hamilton snelste tijdens laatste oefensessie, Ferrari achtervolgtOok tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Australiê heeft Lewis Hamilton de snelste tijd gereden. De Brit was meer dan twee tienden sneller dan Sebastian Vettel in de Ferrari.
16/03 05u15  ANALYSE. Bonheiden vraagt extra middelen om sterke vergrijzing te betalen, maar is die vraag terecht?Arm Bonheiden. Nergens in onze regio wonen meer senioren en dat kost de gemeente blijkbaar handenvol geld. Zo veel geld dat een brief werd gestuurd naar de Vlaamse Regering om extra middelen te vragen, zo schreven we eerder deze week. Maar wacht eens, is Bonheiden naast een ‘oude’ gemeente ook niet een van de rijkste gemeenten van het land?
16/03 05u15  Vallei van Kleine Nete krijgt er 560 hectare natuurgebied bijDe kwalitatieve open ruimte in de Netevallei van Kasterlee tot Grobbendonk vrijwaren en waar mogelijk versterken. Dat is het strijdplan dat de Vlaamse regering ­gisteren via een ‘startnota’ goedkeurde. Het wordt de volgende maanden uitgerold in zeven Kempense gemeenten.
16/03 05u15  Antwerpse drugsclans steeds hoger op internationale ranglijstWat iedereen in de Antwerpse haven al enkele jaren aanvoelde, staat nu ook in alle internationale rapporten. Antwerpen is uitgegroeid tot de belangrijkste invoerhaven voor cocaïne. En hoewel nergens in Europa zoveel cocaïne in beslag wordt genomen, blijven de drugskartels de coke door de Antwerpse pijplijn pompen.
16/03 05u15  COLUMN. De donkere kant van een bruisende stadAntwerpen is een wereldstad. Daar is in Antwerpen weinig discussie over. Rubens, de diamant, de haven. Maar elke vibrerende, blinkende en bruisende stad heeft ook een donkere kant. En die duistere kant van onze stad, de rauwe wereld van de georganiseerde misdaad en het snelle geld van de cocaïnehandel, is de afgelopen jaren steeds zichtbaarder geworden.
16/03 05u15  Albanese bendes nemen cokehandel stormenderhand over van Marokkaanse clansItaliaanse misdaadorganisaties, Marokkaanse bendes en de Nederlandse poldermaffia spelen vandaag nog altijd een dominante rol in de internationale cokesmokkel, maar de Albanese misdaadclans zijn bezig aan een opmars. “Albanezen zijn slim, bikkelhard en leveren altijd.”
16/03 05u15  Hotel met 80 kamers en wellness op domein adellijke familiePrins Simon de Merode heeft grote plannen met het park rond zijn kasteel op de grens van Westerlo en Herselt. Als alles goed gaat kan over minimaal twee jaar begonnen worden met de bouw van een restaurant en hotel met wellness in Bergom. Het kasteelpark moet zo meer toegankelijk worden.
16/03 05u15  Antwerp Rugby Ladies spelen voor het eerst halve finale Beker van BelgiëHoogspanning boven de metropool. Voor het eerst in de geschiedenis van het rugby kan een Antwerps vrouwenteam de finale spelen van de Belgische beker. Maar het kan er na de match ook minder gespannen aan toe gaan. “Onder de douche hebben we meestal wel een pint vast.”
16/03 05u15  Comedians en superfans Bart Cannaerts en Nigel Williams blikken vooruit op ultieme titanenduelMaandagochtend in Berchem, twee dagen na de brilscore op het Kiel hebben we op neutraal terrein een afspraak met Bart Cannaerts (38) en Nigel Williams (65). Beide comedians verwierven naambekendheid in Vlaanderen dankzij hun triomf in de Humo’s Comedy Cup. Williams zegevierde in 2000. Cannaerts zeven jaar later. Sindsdien is mensen vermaken met humor hun vak. Maar al te graag blikken ze ook vooruit naar het allesbeslissende duel tussen ‘hun’ voetbalclubs.
16/03 05u15  B&B’s zijn booming in DijlestadSamen met het boomende toerisme is het aantal B&B’s in Mechelen in vijftien jaar fenomenaal toegenomen. “Toen wij 2005 van start gingen, waren het er drie”, zegt Diederik Beele van Dusk Till Dawn. Vandaag zijn het er 21. Een van de nieuwste is Huis Alfons.
16/03 04u15  Het woelige parcours van Denis Prychynenko: “Overal waar ik kwam, gebeurde er iets slecht”Voor de buitenwereld is Denis Prychynenko (27) een blok graniet, een beenharde verdediger zonder mededogen. Maar in een openhartig gesprek met Gazet van Antwerpen legt de Oekraïense Duitser een groot deel van zijn ziel bloot. En wat blijkt: het is een ruwe bolster met een blanke pit. “Ik ben een eenzaat. En ik heb al veel tegenslag gekend in mijn carrière.”
16/03 04u00  COMMENTAAR. Wat schrijven onze clubwatchers voor aanvang van de tweede promotiefinaleOok onze clubwatchers Thomas Standaert (KV Mechelen) en Koen Frans (Beerschot Wilrijk) staan voor de beslissende tweede promotiefinale. Lees hier hun commentaarstukken als voorbeschouwing op dé clash.
16/03 03u15  INTERVIEW. Arjan Swinkels: “Na die gemiste promotie ben ik dagen écht ziek geweest”Wat vorig jaar niet lukte,wil Arjan Swinkels (34) nu wél tot een goed einde brengen. De Mechelse cultheld hoopt ten koste van zijn ex-club Beerschot Wilrijk te promoveren naar 1A. “Na die verloren finale ben ik meerdere dagen écht ziek geweest.”
16/03 03u00  Tien vragen over ‘noodzakelijke’ overname van noodlijdend WesterloWesterlo zit in de laatste rechte lijn om in handen te komen van een Turks consortium, dat het overgrote deel van de aandelen van de Kempense club in handen zal krijgen. Het einde van een tijdperk. Niet in het minst dat van Herman Wijnants (73), al bijna veertig jaar de drijvende kracht achter KVC Westerlo. Maar Wijnants schreeuwt het zelf uit: “Dit was onvermijdelijk.” Een noodzakelijke overname:tien vragen en antwoorden.
16/03 02u15  Het klimaatdebat diept tegenstelling tussen links en rechts verder uitEen van de effecten van het klimaatdebat is dat het de tegenstelling tussen links en rechts uitdiept. Kijk naar de bedrijfswagens. Pardon, de salariswagens. Want Groen benadrukt dat het alleen dat systeem grondig wil hervormen. De thuisverpleegster die zonder auto haar werk niet kan doen, valt daar niet onder.
16/03 02u15  “Scholen moeten kinderen weigeren omdat ze niet zindelijk zijn”Kleuterjuffen zitten tot aan hun ellebogen in de pampers, door de vele instappertjes die vandaag op 2,5 jaar nog niet zindelijk zijn. Eén op acht scholen spoort ouders daarom aan om hun kind pas te laten starten wanneer het uit de luiers is. Voor de Werkgroep Kleuterscholen Vlaanderen is de maat vol. “Wij vragen al jaren om extra kinderverzorgsters, maar de politiek doet niets.”
16/03 02u15  Waarom Facebook terreurbeelden niet meteen offline kan halenZeventien volle minuten kon dader Brenton Tarrant zijn moordpartij live op Facebook uitzenden. Zeventien minuten waarin het ene na het andere slachtoffer valt. Pas dan slaagde het sociaal netwerk erin de video offline te halen. “De algoritmes van Facebook lopen vast op geweld”, zegt expert Rob Heyman. “Ze zien het verschil niet tussen een actiefilm en een echte terreuraanslag.”
16/03 02u15  ANALYSE. Bloedbad in Nieuw-Zeeland: baken van veiligheid sneuveltAls Nieuw-Zeeland in het verleden al eens in het nieuws kwam door onheil, dan was het ook door Christchurch. Door het natuurgeweld van aardbevingen. Als er één plek op aarde was waar dit bloedbad uitgesloten leek, dan was het wel Nieuw-Zeeland. Een baken van beschaving, welstand, rust en veiligheid. Het was net dat wat van Nieuw-Zeeland een veilige haven maakte. Voor toeristen, maar ook voor de superrijken die er hebben geïnvesteerd om een vluchthuis te hebben als het misgaat met de wereld.
16/03 02u15  Een avondje tooghangen in pub The Antwerp Arms: “Londenaars panikeren niet, wij passen ons aan”Als je de Engelse tabloids leest, is het alsof hun land deze week, in volle Brexit-stress, op de rand van de afgrond balanceert. Maar voor de stamgasten van een volkse pub in het Noord-Londense Tottenham, ver van het parlement of de city, ligt Brexit heel ver van hun bed. We gingen een avondje tooghangen in het café met de mooiste naam van Londen: The Antwerp Arms.
16/03 02u15  Ken uit ‘Taboe’ schrijft boek over zijn leven: “Sta er eens bij stil, hoe gelukkig je wel bent”Juni 2009. Sportleraar Ken Delissen is 28 als hij tijdens de turnles in Sint-Job zijn rug breekt op de trampoline. Hij raakt van tenen tot kin verlamd. Januari 2018: Kens deelname aan het televisieprogramma Taboe van Philippe Geubels inspireert velen. Maart 2019: Ken schrijft een boek en vormt al zes jaar een stel met Lindsey, de vrouw die hem verzorgde.
16/03 02u15  Echte Kampioenen blijven hele nacht opFC De Kampioenen is zo ­populair dat een onschuldige grap op Twitter kan uitgroeien tot een groot evenement. In oktober deed een fan een oproep om een marathon van de reeks in de bioscoop te organiseren. De Antwerpse Kinepolis vond dat een goed idee en verwelkomde vrijdagavond meer dan duizend (al dan niet verklede) mensen om naar dertig aflevering te komen kijken. Vijf cinemazalen zaten goed vol met fans die kussens en ­dekentjes meenamen om de nacht door te brengen. Luk D’Heu mocht, in de gedaante van zijn personage burgemeester Freddy, het startschot geven.
16/03 02u15  Eerst zingen, dan zinken: Michiel De Meyer vergaat met Titanic op het DonkmeerIvan Pecnik en Michiel De Meyer voeren de sterrencast aan van de musical Titanic, die deze zomer met man en muis vergaat op het Donkmeer in Berlare. Al is de Titanic zelf de grote hoofdrolspeler in de musicalversie.
16/03 02u15  “Het is pas een thuis als de eerste pinten getapt zijn”De Splinter had zelf gehoopt al in ­oktober te verhuizen, maar daar staken de verkiezingen een stokje voor. Dit weekend is het wel zo ver: het jeugdhuis heropent de deuren in een voormalig café in het Oud-Turnhoutse dorps­centrum.
16/03 02u15  Beerschotfans kunnen clash volgen op enorm scherm: “Ik sluit niet uit dat ik ga janken”Niets is zo bedrieglijk als de ogenschijnlijke rust in het Olympisch Stadion op het Kiel. Vrijdagmiddag, één dag voor de beslissende clash tussen KV Mechelen en KFCO Beerschot Wilrijk, wordt het stadion klaargemaakt om bijna zevenduizend supporters te ontvangen. Dat is het maximumaantal dat in eigen stadion de wedstrijd in Mechelen kan volgen op groot scherm.
16/03 02u15  COLUMN. Het morrelt bij partijenHet (politieke) spel zit nog maar eens op de wagen. PVDA, die zich profileert als dé ledenpartij waar alles vanuit de basis vertrekt, krijgt nu het verwijt te veel van bovenaf te beslissen. Die kritiek komt van gemeenteraadslid Mohamed Chebaa die uit ongenoegen met de partijleiding opstapt. Volgens Chebaa worden partijstandpunten zonder terugkoppeling naar de achterban aangepast. “De partij is gegroeid en is vergeten waar ze voor staat”, zegt hij.
16/03 02u15  “Wij blijven het langst met de gevolgen zitten”Freinetschool Triangel en Vrije Basisschool Ter Laken kwamen in Booischot (Heist-op-den-Berg) samen op straat voor het klimaat. Leerlingen, leerkrachten, ouders en sympathisanten betoogden mee.
16/03 02u15  Sporza-gezichten Imke Courtois en Aster Nzeyimana becommentariëren heroïsch moddergevechtWas het nu veldrijden of voetbal? Aan de hoeveelheid opstappend modder te zien ging het om het eerste, in werkelijkheid was er gisteren in Heist-op-den-Berg een heroïsche pot voetbal te zien tussen de U17 van KSK Heist en Wechelderzande. Bekende Sporza-gezichten gaven commentaar.
16/03 02u15  Regering zet militair domein om in natuurpark met recreatief karakterNa jaren onduidelijkheid, heeft de Vlaamse regering vrijdag het ruimtelijk uitvoeringsplan Omgeving Vliegveld Malle vastgesteld. Natuurpunt, Pidpa en enkele aangrenzende eigenaars gaan het vliegveld kopen van de FOD Defensie. De vliegclub kan blijven.
16/03 02u15  Ex-friturist verkoopt drugsRaf D. (35) en Daisy V. (35), een koppel uit Lille, moesten zich vrijdag verantwoorden voor drugsbezit en voor de verkoop en bezit van verboden wapens. Ze verblijven momenteel in de gevangenis. Bij een huiszoeking in juni vond de politie in een diepvriestas xtc, marihuana, speed en cocaïne.
16/03 02u15  Eerste spadesteek voor nieuwe bib verloopt zonder spadeBouwbedrijf Vanhout is er al de hele week aan het werk, maar de officiële start van de bouw van de nieuwe bibliotheek in de Warande vond pas vrijdag plaats. De vrienden van de bib en een schare politici zetten een helm op voor de ­eerste spadesteek, maar niemand had eraan gedacht dat je ­daarvoor een spade nodig hebt.
16/03 02u15  Enthousiasme in basisschool, minder bij bosbrossersDe oproep voor een ‘Global Strike for Future’ van de klimaatjongeren van Youth for Climate vond ook in Turnhout en omgeving ­gehoor. Terwijl op scholen massaal werd meegedaan, lijkt de vrijwillige opkomst te dalen. In ­Turnhout daagden bijna evenveel agenten als scholieren op.
16/03 02u15  Prijzen voor gemeenten die gezond leven promotenMisschien heeft u het zelfs niet gemerkt, maar de tweede Week van de Keigezonde Kempen is achter de rug. Enkele gezonde initiatieven mochten aan het einde met een onderscheiding naar huis.
16/03 02u15  Kunstgrasveld zonder ongezonde rubberkorrelsIn sportpark Heikant in Arendonk wordt nog dit jaar een nieuw voetbalveld in kunstgras aangelegd. In plaats van ongezonde rubberkorrels, die mogelijk kankerverwekkend zijn, wil de gemeente een natuurlijk alternatief tussen de kunstgrassprieten strooien: kurk.
16/03 02u15  Megastal voor 2.480 kalveren krijgt groen lichtHet provinciebestuur heeft groen licht gegeven voor een grote stal voor 2.480 kalveren aan Ghil, op enkele kilometer van de dorpskern van Zondereigen (Baarle-Hertog). Opvallend: het gemeentebestuur gaf eerder al een negatief advies.
16/03 00u00  Comeback door de grote poort van Brian Lynch bij Limburg UnitedComeback door de grote poort van Brian Lynch als coach bij Limburg United. De nieuwe coach leidde zijn team naar winst tegen ex-team Charleroi: 82-79.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Vermassen haalt scherp uit na kritiek op lichte straf23/03 00u15 - Gazet van Antwerpen: Advocaat Jef Vermassen haalde in het VTM-Nieuws opvallend scherp uit naar de vader van de vermoorde Eline (14). Die begrijpt niet hoe Mehrnaz Didgar veroordeeld kan worden voor moord en een dag later toch de gevangenis kan buitenwandelen.
15x Water in Wallonië: de leukste uittips aan de andere kant van het land23/03 06u15 - Gazet van Antwerpen: De Waalse dienst voor toerisme heeft het water als jaarthema gekozen. Kajakken op rivieren, een sluis oversteken in een bootlift, via een glijbaan in het zwembad duiken, fietsen langs oevers, een vishengel uitgooien of ontspannen in thermale baden. Op het water, in het water of aan het water: wat je ook kiest, je wordt overspoeld door activiteiten. Dit is een kleine greep uit het programma dat de naam Waterrijk Wallonië meekreeg.
15x Amper één op de drie heeft nieuwe bewonerskaart23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Nog geen derde van de Antwerpenaren die vanaf 1 april in een van de nieuwe parkeerzones buiten de Ring wonen, heeft een bewonerskaart aangevraagd. Twee weken voor de invoering van het bewonersparkeren riskeren zo’n 39.000 inwoners een parkeerboete.
15x “Ik wil mijn tweede kans grijpen”: wat mag de neurochirurge wel en niet doen?23/03 02u15 - Gazet van Antwerpen: “Ik wil mijn tweede kans grijpen”, zei Mehrnaz Didgar (51) nadat ze donderdagavond in de assisenzaal te horen kreeg dat ze zou worden vrijgelaten. De vrouw is nog steeds een gediplomeerd arts, en volgens haar advocaat wil ze in ontwikkelingslanden mensen gaan helpen. Maar mag een veroordeelde moordenaar wel dokter blijven? En wat brengt haar nabije toekomst?
14x Yoni Buyensen Lierse Kempenzonen willen bij leider eindelijk nog eens topmatch winnen: “Serieuze waardemeter”23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Met 19 op 24 zette Lierse Kempenzonen sinds de jaarwisseling enorme stappen voorwaarts. Vanavond, op bezoek bij leider Thes Sport, krijgen de Pallieters een uitgelezen kans om te tonen ook klaar te zijn voor het werk dat hen in een mogelijke eindronde wacht.
13x Yoni Buyens en Lierse Kempenzonen willen bij leider eindelijk nog eens topmatch winnen: “Serieuze waardemeter”23/03 07u30 - Gazet van Antwerpen: Met 19 op 24 zette Lierse Kempenzonen sinds de jaarwisseling enorme stappen voorwaarts. Vanavond, op bezoek bij leider Thes Sport, krijgen de Pallieters een uitgelezen kans om te tonen ook klaar te zijn voor het werk dat hen in een mogelijke eindronde wacht.
13x Arthur (23) verantwoordelijk voor 2.800 huurders: “Ik wil Mechelaars het gevoel geven dat ze op mij kunnen rekenen”23/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Piepjong is hij en pas verkozen, maar gemeenteraadslid Arthur Orlians (23) gaat ervoor. De komende zes jaar is hij als voorzitter van Woonpunt Mechelen mee verantwoordelijk voor de 2.800 huurders van de sociale huisvestingsmaatschappij.
12x Nieuwe therapie: harpiste speelt aan uw ziekbed in ziekenhuis23/03 04u15 - Gazet van Antwerpen: In AZ Sint-Jozef in Malle krijgen patiënten harp-therapie. Een therapeute gaat de ziekenkamers rond met een harp, en tokkelt met enkele ritmische noten de patiënten in slaap. Bedoeling is om hen zo vooral rust te geven, maar ook mentale en spirituele ondersteuning te bieden.
11x Zelfs een ijskonijn kan af en toe smelten: moeten we ons zorgen maken over Courtois?23/03 11u30 - Gazet van Antwerpen: Voor het eerst in zijn carrière zit Thibaut Courtois (26) in de hoek waar de klappen vallen. Geviseerd door fans en lokale media, op de bank gezet in clubverband en als klap op de vuurpijl in de fout bij de nationale ploeg. Courtois, in het verleden als ijskonijn altijd geroemd als redder van het vaderland. Hoe komt hij dit te boven?
11x Wagen gaat overkop in flauwe bocht: bestuurster lichtgewond23/03 09u30 - Gazet van Antwerpen: Op de Lispersteenweg in Lier ging vrijdagavond laat een wagen over de kop. De bestuurster van de wagen verloor om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur in een flauwe bocht. Ze werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Statistieken

Artikels:
32726
Gelezen:
45881
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven