vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
18/01 22u45  Spelersbeoordelingen KV Mechelen-Roeselare: doelman voorkomt erger bij Malinwa KV Mechelen heeft vrijdagavond niet zijn beste avond beleefd in het eigen AFAS Stadion Achter de Kazerne. Het leek lange tijd op een verdiende overwinning af te steven, maar dat was buiten Roeselare gerekend, die in de slotminuten nog langszij wisten te komen. Wij namen het thuiselftal onder de loep en kwamen tot deze conclusies.
18/01 22u30  Late gelijkmaker van Roeselare bezorgt KV Mechelen koude douche KV Mechelen heeft in de opener van de 22ste speeldag de punten niet kunnen thuishouden. Roeselare acteerde met veel vertrouwen Achter de Kazerne, en werd daar diep in de tweede helft voor beloond. Zuur puntenverlies voor Malinwa, waarvan Beerschot Wilrijk kan profiteren.
18/01 22u30  RECENSIE. Vaarwel, Tourist LeTimide Hoe hij doet, tart iedere architecturale wet en veiligheidsnorm. Maar telkens Tourist LeMC in de Lotto Arena staat, oogt de kuip groter en voller. Nieuwe plaat We Begrijpen Mekaar vindt u nog maar twee maanden in de rekken, maar won zichtbaar alle zielen die doorbraak En Route had gemist. Ligt dat aan het openbloeien van Johannes Faes als performer? Een podiumbeest wordt ie nooit, maar de timide artiest die bijna een decennium geleden kelders afschuimde met Antwerps Testament is niet meer. Tourist deed het zonder toeters en bellen, wel met een straffe liveband en een kruitvat vol zelfvertrouwen. Niet te verwarren met arrogantie, een cliché waaraan Faes als boorling van de Seefhoek is ontsnapt. Hulde.
18/01 22u15  Ook in Zwitserland komen duizenden jongeren op straat voor het klimaat In Lausanne, Genève, Zürich en een tiental andere Zwitserse steden zijn vrijdag enkele duizenden scholieren en studenten de straat op getrokken om meer concrete acties te vragen in de strijd tegen de opwarming van de planeet.
18/01 22u00  LIVE. KV Mechelen tracht voorsprong vast te houden tegen tien pionnen van Roeselare Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!10 
18/01 21u45  Kim De Gelder kan binnen vijf jaar invrijheidsstelling aanvragen, maar “internering zou veiligste optie zijn” Kim De Gelder, die veroordeeld is voor de moorden in een kinderdagverblijf en die op een 73-jarige vrouw, kan in theorie binnen een vijftal jaar zijn voorlopige invrijheidsstelling aanvragen. Of toch als hij niet geïnterneerd wordt. Volgens vier experten en zijn advocaat is dat wel degelijk nodig. “Dat is het veiligste voor onze maatschappij”, klinkt het.
18/01 21u15  PVDA: “Keizer Bart De Wever staat met zijn billen bloot” Met Peter Mertens en Raoul Hedebouw op kop lanceerde PVDA gisteren haar campagne voor de verkiezingen in mei. Dat gebeurde op de nieuwjaarsreceptie van de partij in Antwerpen. “Wij zijn de locomotief op links”, zegt Mertens.12 
18/01 21u15  Parochiearchief Pulderbos na schimmelbehandeling vertrokken naar Rijksarchief Na behandeling tegen schimmel door een gespecialiseerde firma, werd onlangs het unieke parochie archief van Pulderbos overgebracht naar het Rijksarchief Antwerpen, momenteel in Beveren-Waas.10 
18/01 21u15  Fans van KV Mechelen steken AA Gent-doelman hart onder de riem Mooi beeld van Achter de Kazerne: de fans van KV Mechelen kwamen naar de thuiswedstrijd tegen KSV Roeselare met een spandoek waarop ‘Sterkte Yannick’ stond. Een steunbetuiging aan AA Gent-doelman Yannick Thoelen, die eerder deze week zijn te vroeg geboren kindje verloor. Bij AA Gent zijn ze zeer te spreken over de actie en spraken ze hun dank al uit op sociale media.
18/01 21u15  Trump en Kim Jong-un gaan elkaar opnieuw ontmoeten De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zullen elkaar “eind februari” een tweede keer ontmoeten. Dat heeft het Witte Huis vrijdag bekendgemaakt. Waar de ontmoeting zal plaatsvinden, is nog niet aangekondigd.
18/01 21u15  LIVE. Kapitein Seth De Witte brengt Malinwa weer op voorsprong Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!
18/01 21u00  Treinverkeer tussen Mechelen en Sint-Niklaas hele dag onderbroken Het treinverkeer tussen Mechelen en Sint-Niklaas was vrijdag een hele dag onderbroken door een storing aan een brug in Willebroek. De NMBS moest vervangbussen inzetten tussen Mechelen en Sint-Niklaas. Reizigers tussen Sint-Niklaas en Willebroek konden gebruiken maken van vervangtreinen. Tussen Mechelen en Sint-Niklaas konden reizigers ook via Antwerpen-Berchem reizen.
18/01 20u45  LIVE. Wie anders dan De Camargo zet KV Mechelen al vroeg op voorsprong Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!10 
18/01 20u30  Kristel is een échte luizenmoeder: “Wij zijn heel discreet over wat wij zien” De Luizenmoeder’, de nieuwe comedyreeks van VTM, heeft zijn start niet gemist. In de reeks wordt ‘de luizenmoeder’ gebruikt als metafoor, al wordt nieuwe mama Hannah ook onder lichte dwang in het kriebelteam opgenomen. Het opsporen van luizen en neten gebeurt er allesbehalve tactvol en discreet. Wat vinden de échte luizenmoeders van de serie? En waarom wriemelen ze vrijwillig in de soms vettige kinderkopjes?14 
18/01 20u30  Francken ving geruchten op rond Melikan Kucam: “Ik heb gezegd ermee naar de politie te gaan” Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft er “principieel geen enkel probleem mee om volledig transparant te zijn” over het schandaal met humanitaire visa, “ook in de Kamer”. Dat zei hij vrijdagavond op VTM Nieuws. Al is het “democratisch absoluut geen geplogenheid dat parlementsleden parlementsleden ondervragen”.13 
Laatste update: vandaag om 22u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/01 12u45  ‘Geel hesje’ doodgereden bij actie op snelweg nabij Luik, chauffeur geïdentificeerdOp de snelweg E25 in Visé, nabij Luik, is vrijdagavond omstreeks 19 uur een man om het leven gekomen bij een actie van ‘gele hesjes’. De man werd aangereden door een vrachtwagen en overleed ter plaatse. De chauffeur van de vrachtwagen is geïdentificeerd, maar nog altijd spoorloos.
12/01 12u15  Zware explosie in bakkerij in Parijs: twaalf personen in kritieke toestand, vijf in levensgevaarEr is zaterdagochtend een brand uitgebroken in een bakkerij in Parijs. Er was ook een zware ontploffing, zo meldt de lokale politie. Er vielen meerdere gewonden. Zeker twaalf slachtoffers verkeren in kritieke toestand, vijf van hen zijn in levensgevaar.
12/01 12u15  Goede integratie en begeleiding kunnen jobhopping voorkomenErvaren professionals in finance en accounting zijn vandaag erg gegeerd op de Belgische arbeidsmarkt. Niet alleen in de financiële sector, maar ook daarbuiten. Dat blijkt uit de Salarisgids Finance en Accounting van Hays, een rekruterings- en selectiebureau dat ook actief is in Antwerpen. De war for talent binnen finance en accounting dwingt bedrijven tot een integratie- en loyaliteitsstrategie.
12/01 12u00  Elise Mertens is terug in Melbourne: “Tweede week halen zou al heel mooi zijn”Elise Mertens (WTA 12) is terug op de Australian Open, waar ze vorig jaar de halve finale wist te halen. De 23-jarige Limburgse trainde zaterdag voor de eerste keer op Melbourne Park en gaf daarna een persconferentie. Dinsdag treft ze in eerste ronde de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 77). Onze man ter plekke polste al even naar de verwachtingen.
12/01 12u00  West-Vlamingen van Het Zesde Metaal doen inspiratie op in AntwerpenWerfconcerten, het is weer eens wat anders. De groep 'Het Zesde Metaal' beet gisteren de spits af bij dit opvallend initiatief van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Het museum zal nog lang in de stellingen staan, maar intussen zal er wel een reeks exclusieve concerten plaatsvinden. 'Het Zesde Metaal' is de eerste band die naar buiten komt met het eindresultaat. Ook vandaag treedt de band er nog op.
12/01 11u45  Gigantische leeuwen veroorzaken file, maar behouden hun coolDit zijn prachtige -en ook een beetje maffe- beelden, uit het Kruger Natuurpark in Zuid Afrika. Liefst vier mannetjesleeuwen lopen op straat, met achter hen aan een hele file wagens. De vier zijn alleszins niet van plan om zich te haasten of om uit de weg te gaan voor een auto. De blik in hun ogen lijkt maar één ding te zeggen, en dat is dat zij daar de baas zijn. De auto’s achter de leeuwen zijn SUV’s, en zo zie je ook goed hoe enorm groot de leeuwen eigenlijk zijn.
12/01 11u15  Keisse en De Buyst leiden in Zesdaagse van Bremen na tweede avondIljo Keisse en Jasper De Buyst hebben als leiders de tweede avond op de Zesdaagse van Bremen afgesloten. Het Belgische duo telt 102 punten. Moreno De Pauw en de Nederlander Wim Stroetinga zijn de eerste achtervolgers. Zij tellen 88 punten, en één ronde achterstand. Ook de Italiaans-Zwitserse tandem Simone Consonni/Tristan Marguet volgt op één ronde, met 87 punten. In totaal staan vijf duo’s op slechts één ronde van Keisse en De Buyst.
12/01 11u15  Redder van Oosterweel moet Uplace reanimerenToparchitect Alexander D’Hooghe, de ‘mirakelman’ die twintig jaar stilstand in de Antwerpse Oosterweelverbinding doorbrak, moet nu ook een oplossing vinden voor een tweede groot Vlaams zombieproject. Hij onderhandelt al enkele maanden in alle stilte met ruziënde politieke overheden, ondernemers en bewonersgroepen over een compromis rond de ontwikkeling van een groot braakliggend industriegebied van 240 hectare in de Vlaamse noordrand rond Brussel, zo schrijft De Tijd. Het project zit geblokkeerd door de juridische veldslag rond winkelcentrum Uplace.
12/01 11u15  Antwerpen in 2019 epicentrum van hockey: “We kunnen met de fiets naar de wedstrijden komen”Tienduizend supporters op de Wilrijkse Pleinen. Het is nooit eerder gebeurd, maar tussen 16 en 25 augustus zullen ze er zijn. Zowel de Red Lions als de Red Panthers hopen er op het EK Hockey beter te doen dan hun Europese zilveren medailles van twee jaar geleden. Met vijf Antwerpse hockeyhelden (onder wie drie kersverse wereldkampioenen) blikken we terug op het uitzonderlijkste jaar uit hun leven én vooruit naar het belangrijkste sportevenement van het jaar in onze stad.
12/01 11u00  Bezus (STVV) noemt Antwerp “een van de vier opties”: “Misschien moet ik zelf naar het bestuur stappen”Met een fantastisch afstandsschot toonde Roman Bezus in de oefenwedstrijd van Sint-Truiden tegen Hoffenheim andermaal zijn klasse. Was de laatste opdracht van de Kanaries in San Pedro del Pinatar ook het laatste wapenfeit van de Oekraïener in het geel-blauwe shirt? Bezus, die in de belangstelling staat van vonder meer Antwerp, moet het antwoord schuldig blijven. Al nam hij van de gelegenheid gebruik om nog maar eens druk op het bestuur uit te oefenen. “Met mijn huidig contract wordt het moeilijk om bij STVV te blijven”, sprak de sterkhouder na de 5-2-nederlaag.
12/01 11u00  Kirsten Flipkens verliest dubbelfinale in Hobart, Kenin verslaat Schmiedlova in enkelfinale en pakt eerste WTA-titelKirsten Flipkens heeft zaterdag de finale in het dubbelspel verloren op het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar). In de finale verloor ze, aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson, na een supertiebreak (6-3, 3-6 en 10/6) van de Taiwanese zussen Hao-Ching en Latisha Chan, het eerste reekshoofd. De partij duurde één uur en 18 minuten. Flipkens en Larsson vormden het vierde reekshoofd.
12/01 11u00  Kvitova wint voor de tweede keer het toernooi in Sydney, De Minaur versus Seppi in finale bij de mannenDe Tsjechische Petra Kvitova (WTA 8) heeft zaterdag het WTA-toernooi in Sydney (hardcourt/823.000) bijgeschreven op haar palmares. Kvitova, het vijfde reekshoofd, klopte in de finale de Australische Ashleigh Barty (WTA 15) na twee uur en 21 minuten tennis in drie sets (1-6, 7-5 en 7-6 (7/3)).
12/01 11u00  Stadsbestuur stelt bestuursakkoord voor: “We zorgen voor de grootste investering ooit in het Lierse openbaar domein”N-VA en Open Vld in Lier hebben hun bestuursakkoord voor de komende zes jaar voorgesteld. “We zorgen voor de grootste investering ooit in ons openbaar domein en voor de grootste uitbreiding van onze sportinfrastructuur”, zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).
12/01 11u00  Zware explosie in bakkerij in Parijs: minstens twintig gewondenEr is zaterdagochtend een brand uitgebroken in een bakkerij in Parijs. Er was ook een zware ontploffing, zo meldt de lokale politie. Er vielen meerdere gewonden.
12/01 11u00  Antwerp-coach Laszlo Bölöni haalt uit: “Alle grote namen zijn vernield door hun vedettisme, dat is écht enerverend”Antwerp heeft zijn derde en laatste oefenwedstrijd op oefenkamp met 3-1 verloren van Augsburg. En de makke prestatie van de basisploeg in het eerste uur zorgde ervoor dat trainer Laszlo Bölöni enorm kwaad was op zijn spelers. “Ze zijn vernield door hun vedettisme”, zegt Bölöni.
12/01 10u45  Zware explosie in bakkerij in Parijs: meerdere gewondenEr is zaterdagochtend een brand uitgebroken in een bakkerij in Parijs. Er was ook een zware ontploffing, zo meldt de lokale politie. Er vielen meerdere gewonden.
12/01 10u45  Golden State Warriors boeken monsterzege tegen Chicago BullsDe Golden State Warriors hebben zaterdag een monsterzege geboekt tegen de Chicago Bulls in de Amerikaanse NBA. De kampioen van vorig seizoen won in het eigen Oakland met 146-109, een zeldzaam hoge score.
12/01 10u45  De blik van Bistiaux: “In commentaren op verdiensten van entertainers en sportlui zit toch altijd een aanzienlijke dosis afgunst”De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. ‘Brandweerman’, noemde hij het zelf. Voortdurend in de weer om overal kleine en grote branden te blussen op de ontvlambare Bosuil. Maar niet alleen op Antwerp liet hij zich graag gelden, in zijn typische Antwerpse stijl, even fijnzinnig als humoristisch. Van advocaat over plaatsvervangend vrederechter tot voorzitter van de Muziekkapel van de Sint-Pauluskerk: Bistiaux was en is het allemaal. En dit seizoen, elke zaterdag, ook columnist voor Gazet van Antwerpen.
12/01 10u30  Geselecteerd uit 900 kandidaten: Kristiaan Deruytter studeert popmuziek aan gerenommeerde hogeschool in RotterdamUit liefst negenhonderd kandidaten werd Desselaar Kristiaan Deruytter (18) geselecteerd om dit schooljaar te mogen starten aan de Codarts, een gerenommeerde hogeschool in Rotterdam. Hij volgt er een bacheloropleiding pop, met als specialisatie elektrische gitaar. Laten we voor één keer onze woorden niet wikken of wegen: Kristiaan is een godenkind, rotgetalenteerd, passioneel en bijzonder aimabel. “Ik maak geen muziek voor mezelf”, zegt hij. “Het is essentieel dat ik muziek met anderen kan delen.”
12/01 10u15  Kristiaan Deruytter studeert popmuziek aan gerenomeerde hogeschool in RotterdamUit liefst negenhonderd kandidaten werd Desselaar Kristiaan Deruytter (18) geselecteerd om dit schooljaar te mogen starten aan de Codarts, een gerenommeerde hogeschool in Rotterdam. Hij volgt er een bacheloropleiding pop, met als specialisatie elektrische gitaar. Laten we voor één keer onze woorden niet wikken of wegen: Kristiaan is een godenkind, rotgetalenteerd, passioneel en bijzonder aimabel. “Ik maak geen muziek voor mezelf”, zegt hij. “Het is essentieel dat ik muziek met anderen kan delen.”
12/01 10u15  Brand en explosie in winkelcentrum in Parijs: meerdere gewondenIn het negende arrondissement van Parijs is er zaterdag een brand uitgebroken in een winkelcentrum. Er was ook een ontploffing. Dat meldt de politie van Parijs. De brandweer is ter plaatse.
12/01 10u00  Brand en explosie in winkelcentrum in ParijsIn het negende arrondissement van Parijs is er zaterdag een brand uitgebroken in een winkelcentrum. Er was ook een ontploffing. Dat meldt de politie van Parijs. De brandweer is ter plaatse.
12/01 10u00  Max Verstappen voert vandaag taakstraf uit tijdens Formule E-race in MarrakechDe Nederlander Max Verstappen zal vandaag zijn taakstraf uitvoeren die hij opgelegd kreeg naar aanleiding van een incident dat zich vorig jaar voordeed tijdens de F1-race in Brazilië.
12/01 10u00  KU Leuven onder vuur wegens samenwerking met AB InBevHet VAD heeft het niet begrepen op de samenwerking tussen de stad Leuven, de Katholieke Universiteit Leuven, het academisch ziekenhuis en de bierproducent AB InBev.
12/01 09u45  “Apple brengt dit jaar drie nieuwe iPhones uit”Apple komt dit naar nog met drie nieuwe iPhone-modellen op de markt. Die moeten de teleurstellende verkopen keren. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen bij het technologiebedrijf.
12/01 09u30  Volgende week sneeuw in Hoog BelgiëZacht weer en motregen en zondag echte regen. Dat is het weekend in Vlaanderen. Volgende week valt er evenwel sneeuw.
12/01 09u30  Antwerp-coach Laszlo Bölöni haalt uit: “Alle groten namen zijn vernield door hun vedettisme, dat is écht enerverend”Antwerp heeft zijn derde en laatste oefenwedstrijd op oefenkamp met 3-1 verloren van Augsburg. En de makke prestatie van de basisploeg in het eerste uur zorgde ervoor dat trainer Laszlo Bölöni enorm kwaad was op zijn spelers. “Ze zijn vernield door hun vedettisme”, zegt Bölöni.
12/01 08u45  Agent wordt per toeval neergeschoten… door haar eigen collegaHet zal je als agent maar overkomen, neergeknald worden door je eigen collega. Het gebeurde eerder deze week in Lafayette, een stad in Indiana in de Verenigde Staten. Agent Lane Butler en haar collega werden bij een interventie in het huis van een verdachte verrast door een grote hond. Terwijl Lane naar buiten ging, werd ze plots per toeval neergeschoten door haar collega, die zich wellicht tegen de hond wou verdedigen. Ze had een kogelvrij vest aan, maar ze werd net daarboven geraakt. Lane ligt nog altijd in het ziekenhuis, maar maakt het goed. Het incident werd gefilmd door twee bodycams, de beelden werden gisteren vrijgegeven
12/01 08u45  Christoff (42) met spoed geopereerd aan het hartZanger Christoff De Bolle (42) heeft deze week een operatie moeten ondergaan voor een lekkende hartklep, zo meldt Het Laatste Nieuws.
12/01 08u30  Klashond Billy maakt iedereen blij: "Iedereen komt liever naar school"Billy is de fiere klashond van het vierde leerjaar in de gemeentelijke basisschool in Westmalle. 'Iedereen komt liever naar school omdat Billy er is', zegt de juf in 'Karrewiet'.
12/01 08u30  Tom Waes zoekt kandidaten die tot het uiterste willen gaan voor loodzware opleiding Special ForcesTom Waes is op zoek naar kandidaten voor het nieuwe tv-programma ‘Kamp Waes’. Daarin laat hij gewone burgers voor het eerst in de geschiedenis proeven van wat de loodzware opleiding van de Special Forces Group van het Belgische leger inhoudt. Die Special Forces staan bekend als de hypergetrainde militairen die op elk moment ingezet kunnen worden voor elk type opdracht.
12/01 08u00  Politie vindt geen gegijzelde vrouwen in flat van R. KellyDe Amerikaanse politie is vrijdag naar het appartement van de in opspraak gekomen superster R. Kelly gegaan in de Trump Tower in Chicago om na te gaan of er vrouwen gegijzeld zouden worden in de flat. Ze vertrokken zonder dat ze daar bewijzen voor hebben gevonden. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.
12/01 08u00  Kilometerheffing vrachtwagens: Waals Gewest moet schadevergoeding betalen aan transportbedrijfDe rechtbank van eerste aanleg in Namen heeft eind december het Waalse Gewest veroordeeld tot een schadevergoeding van 4.000 euro aan een Slovaaks transportbedrijf. Dat meldt de krant l’Echo zaterdag. De vrachtwagen van het bedrijf werd ten onrechte aan de kant gezet in afwachting van het betalen van een boete, oordeelt de rechtbank.
12/01 08u00  “Zakenman die overhoop lag met Paul Vanden Boeynants bestelde ontvoering”Maandag is het 30 jaar geleden dat de bende van Patrick Haemers ex-premier Paul Vanden Boeynants ontvoerde. “Haemers vertrouwde me destijds toe dat hij op zijn proces zou verklappen wie hem de opdracht had gegeven. Een zakenman die met VDB in de clinch lag”, zegt zijn voormalige advocaat Etienne Delhuvenne (67) in Het Laatste Nieuws en La DH.
12/01 08u00  3 doden en 23 gewonden bij ongeval met dubbeldeksbus in OttawaBij een ongeval met een dubbeldeksbus in de Canadese stad Ottawa, zijn vrijdag zeker 3 doden gevallen. Er vielen ook 23 gewonden, van wie 11 in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht. Dat maakte de burgemeester van Ottawa, Jim Watson, bekend.
12/01 08u00  Naam van Ivanka Trump circuleert voor voorzitterschap WereldbankDe naam van Ivanka Trump, dochter van, circuleert als vervanging voor Jim Yong Kim aan het hoofd van de Wereldbank. Dat bericht de Financial Times vrijdag. Ivanka werkt momenteel in het Witte Huis, als naaste medewerker van de Amerikaanse president.
12/01 07u45  Gemiddeld om de andere dag aanval tegen asielcentrum in DuitslandHet aantal gevallen van agressie tegen asielcentra in Duitsland, is het voorbije jaar flink gedaald, maar toch vindt er gemiddeld om de andere dag nog één plaats. Dat bericht de krant ‘Neue Osnabrücker Zeitung’ op basis van voorlopige cijfers van de Duitse federale recherchedienst (BKA).
12/01 07u45  Niels Destadsbader breekt Ultratop-recordNiels Destadsbader (30) heeft zijn Ultratop-record beet: zijn plaat Dertig staat nu veertien weken op nummer één. Nooit heerste een Belgische artiest langer over de verkooplijsten met een Nederlandstalig album. Destadsbader steekt zo Clouseau (Vanbinnen) en Laura Lynn (Dromen) voorbij, die beiden dertien weken bovenaan pronkten.
12/01 07u45  Jonge Democrate Gabbard kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020Tulsi Gabbard, een Democrate die voor Hawaï in het Congres zetelt, is kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Dat kondigde ze vrijdag aan op de zender CNN. De formele beslissing zal later deze week genomen worden, zegt de amper 37-jarige vrouw.
12/01 07u45  Gerecht voert corruptieonderzoek tegen DEME: betaalde baggeraar smeergeld om contract in Rusland binnen te halen?Het gerecht van Oost-Vlaanderen onderzoekt of baggergroep DEME miljoenen dollars aan smeergeld liet betalen om een groot contract in Rusland van concurrent Jan De Nul af te snoepen, zo schrijft De Tijd. DEME mocht in 2014 en 2015 baggerwerken uitvoeren rond de haven van Sabetta in de Siberische noordpoolregio. Dat contract kon op jaarbasis zo’n 100 miljoen dollar opleveren.
12/01 06u15  Gazet van Antwerpen neemt afscheid van vaste pen Jan VorsselmansTrouwe GVA lezers kennen zijn naam al lang. Liefst 39 jaar schreef Jan Vorsselmans voor “de Frut”, vooral dan over Malle, Zoersel, Brecht, Wijnegem en Schilde. Nu zet hij een stapje terug en gaat hij op pensioen. Wij zochten hem op.
12/01 05u15  Eten voor minder dan 15 euro: mosselen met gember en chili bij BarrioIn deze rubriek gaat foodie Luc Hoornaert op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week eet hij bij Barrio mosselen met gember en chili voor 6 euro.
12/01 04u15  Architecten sturen plannen voor nieuw Mechels station bij om 40 procent te besparenVeertig procent besparen zonder architecturaal of functioneel aan kwaliteit in te boeten. Dat was de opdracht voor de ontwerpers van het nieuwe station in Mechelen. Voor de zomer willen ze hun derde omgevingsvergunning aanvragen om het project effectief op te starten.
12/01 03u15  Rudolf Hecke en Gust De Coster wekken kleurrijke jaren zestig tot levenDe swingin’ sixties blijven de verbeelding prikkelen. Een halve eeuw na Woodstock en Mei ’68 wekt Rudolf Hecke het kleurrijke decennium op het podium tot leven. Geflankeerd door muzikanten en deejay Gust De Coster strooit hij in zijn nieuwe voorstellingKind van de Sixtiesgul met verhalen en muziek. Wierook en een authentieke ‘psychedelic liquid show’ doen de rest.
12/01 03u15  Man achter Klub Goud organiseert Trans in club Faces: “Er zijn gaten gevallen in het Antwerpse nachtleven”Sterker dan zichzelf, zo noemt Bert Vanlommel zijn liefde voor het nachtleven en voor locaties met een hoek af. Dit keer liet de man achter onder meer Klub Goud en Borgerwood zijn oog vallen op de club Faces, midden in het Schipperskwartier. Daar organiseert hij vanaf vanavond elke zaterdag Trans.
12/01 03u15  Tien culturele toppers voor deze weekZin in een concert of een voorstelling die nog niet uitverkocht is. Haal dan snel inspiratie uit deze tien tips.
12/01 02u15  En wie gebruikt al die tonnen drugs?Alweer werden méér drugs uit containers in de Antwerpse haven gehaald dan het jaar voordien. De 50,6 ton cocaïne die in 2018 werd onderschept, wijst op verschillende trends in de drugswereld. Ja, er wordt met meer mensen en met meer kennis van zaken gezocht naar drugs. En dus worden er meer gevonden. Er worden ook meer drugs geproduceerd en op de markt gebracht. En er wordt meer gebruikt. Misschien wordt het tijd dat we ook eens focussen op dat laatste aspect.
12/01 02u15  Eerste twee kinderen van Syriëstrijders mogen terugkerenDe eerste twee kinderen van ­Syriëstrijders mogen naar België terugkeren. De regering heeft de opdracht gegeven aan de Belgische diplomatieke diensten in Turkije om de nodige reisdocumenten af te leveren aan twee meisjes van 2 en 4 jaar. Dat bevestigt het kabinet van Maggie De Block (Open Vld), minister van Asiel een Migratie.
12/01 02u15  Komst van Jean-Marie Dedecker verscheurt N-VAJean-Marie Dedecker zorgt voor heibel binnen N-VA. De Vlaams-nationalisten zijn erg verdeeld over de mogelijke komst van de donkerblauwe brulboei. Er wordt zelfs gevreesd voor een hopeloos verscheurde N-VA.
12/01 02u15  Steeds meer mensen ruilen bank in voor brandkast thuis: “Een privékluis is snel terugverdiend”In een tijd waar vele bankfilialen sluiten, installeren steeds meer mensen thuis een privékluis. De verkopers noteren al enkele jaren een mooie stijging. Toch blijft een eigen kluis kopen voor de meeste mensen nog veel vragen oproepen. Daarom gingen we shoppen bij De Raat in Herentals, de grootste brandkastenverkoper van het land.
12/01 02u15  ANALYSE. Met Forza Flandria naar het einde van België? Nog even nietVlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken blaast Forza Flandria, de droom van een alliantie van rechtse flaminganten, nieuw leven in. “Maar de geschiedenis van de Vlaamse beweging gaat gepaard met verraad en verdeeldheid”, constateert Jean-Marie Dedecker met spijt. En dan komt er nog eens ene Dries Van Langenhove bij.
12/01 02u15  Nasrien Cnops maakt comeback bij NRJEen oude bekende van MNM voegt zich bij NRJ: vanaf zondag is Nasrien Cnops, volgend weekend 30 jaar, te horen bij de nog jonge radiozender. Voortaan neemt zij op de laatste dag van de week het blok van 20 tot 22u voor haar rekening. Cnops was ooit enkele seizoenen sidekick van Peter Van de Veire tijdens de ochtendshow, maar in 2014 werd ze ontslagen. Nadien volgde nog een kort televisieavontuur bij Fox, waar ze een gameprogramma presenteerde, en een job bij het ter ziele gegane Story FM. In 2017 bracht ze het boek Ik Tegen De Rest uit, waarin ze openhartig vertelde over haar depressie. Na een lange stilte keert ze terug naar haar radioroots.
12/01 02u15  Stijn Van de Voorde nieuwe sidekick in ‘De Ideale Wereld’Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde (41) is de nieuwe sidekick van Jan-Jaap van der Wal (39) in De Ideale Wereld. Hij vult de lege plek die Jelle De Beule in de ploeg achterliet na zijn afscheid van het satireprogramma. Van de Voorde kondigde zijn komst vrijdag aan in een filmpje waarin hij meteen de draak steekt met Schild & Vrienden-leider Dries Van Langenhove. Zo wordt Van de Voorde herenigd met Siska Schoeters. Zijn ex-collega bij Stubru is sinds de vorige reeks een van de sidekicks, naast onder meer Jonas ­Geirnaert, Thomas Huyghe en Lukas Lelie. Het nieuwe seizoen van De Ideale Wereld gaat dinsdag van start op Canvas. Donderdag zit Van de Voorde voor het eerst in zijn nieuwe stoel.
12/01 02u15  Antwerpse Aline Elsermans topfavoriet bij Miss BelgiëZaterdagnacht gaat een van de dertig Miss België-finalistes met het fel begeerde kroontje en het lint slapen: ze is dan de beste en de mooiste van ruim 2.200 kandidates die zich dit jaar inschreven. In het Plopsatheater in De Panne wordt zo de opvolgster van Angelina Flor Pua gekozen. Komt er na een Antwerpse … weer een Antwerpse. Als het van Aline Elsermans afhangt wel. Niet alleen haar schoonheid maakt van haar topfavoriete: ze zet zich ook al sinds haar 10de in voor het goede doel.
12/01 02u15  Roger De Vlaeminck en Roland Liboton: “Laat Van der Poel morgen biljarten en hij wordt ook kampioen”Moet dat nu echt? Roger ‘Statler’ De Vlaeminck samen brengen met Roland ‘Waldorf’ Liboton in het weekend van het BK veldrijden? Iedereen weet ondertussen toch dat het vroeger beter was? Maar kijk: zo’n interview is het niet geworden. De Vlaeminck en Liboton steken de loftrompet: over Mathieu van der Poel, over Thibau Nys en heel soms ook eens over zichzelf. “Van der Poel is een superklasbak. Ik herken er veel van mezelf in.”
12/01 02u15  Gertjan De Mets wil goede flow bij Beerschot Wilrijk doortrekken: “KV Mechelen blijft de te kloppen ploeg”Beerschot Wilrijk hervat de competitie vandaag als tweedeperiodeleider.Gertjan De Mets zal wel nooit de meest opvallende speler worden van zijn team, maar dat maakt hem daarom niet minder belangrijk. Dat heeft veel te maken met zijn positie van verdedigende middenvelder, maar problemen heeft Gertjan daar niet mee. “Ik heb altijd graag gewerkt in dienst van de ploeg. Dat is mijn manier van voetballen. De waardering van de ploegmaats en de technische staf is voor mij voldoende. Daar doe ik het met plezier voor.”
12/01 02u15  Globetrotter Marvin Ogunjimi keert terug op Belgische velden: “Ik wil dat etiket afschudden”“Ik wil het etiket dat ik hier opgekleefd kreeg van me afschudden”Dender vormt vanavond het decor voor de terugkeer van ex-Rode Duivel Marvin Ogunjimi op de Belgische voetbalvelden. Na een jarenlange zwerftocht door tal van exotische voetballanden viste Lierse Kempenzonen de intussen 31-jarige aanvaller terug op. Helemaal klaar is Ogunjimi, die in eigen land nog een openstaande rekening te vereffenen heeft.
12/01 02u15  Enorme nieuwe pijpleidingen tot half maart in wandelgebiedOp Linkeroever en in Zwijndrecht komen, onder meer in natuurgebied Het Rot, nieuwe aardgasleidingen. De oude buizen moeten plaatsmaken voor de Oosterweelverbinding. Het is wel een opvallend zicht: honderden meter aan buizen liggen klaar, maar ze gaan pas half maart de grond in. Tot dan is Het Rot verboden terrein voor bezoekers.
12/01 02u15  Antwerp All-Star Band speelt in Het Oude BadhuisIn Het Oude Badhuis vindt vanavond het eerste optreden plaats van de Antwerp All-Star Band, een fonkelnieuwe groep met bassist Steven Van Gool en acht muzikanten uit evenveel Afrikaanse landen: Ivoorkust, Angola, Burundi, Congo, Sierra Leone, Ghana, Kameroen en Nigeria.
12/01 02u15  “Hallucinant” sluikstort op bouwwerf aan BredabaanVolle vuilniszakken, talloze blikjes tot zelfs fitnesstoestellen: het was geen fraai zicht gisteren in het Gyselsstraatje, een zijstraat van de Brebadaan. “Dit is werkelijk hallucinant. Het kan toch niet dat men hier niet van op de hoogte is?”, foetert CD&V-gemeenteraadslid Sam Voeten.
12/01 02u15  Bewoners maken zich niet druk om bypass cordon sanitaire : “Politici doen toch altijd hun eigen goesting”De politieke situatie in het polderdistrict haalde het nationale nieuws. Het cordon sanitaire werd dan wel niet doorbroken, het werd op een elegante manier omzeild. “Och”, zeggen de mensen die er wonen. “Da’s politiek. Tegen de volgende keer is het weer anders.”
12/01 02u15  Alleen nog sorteerstraten in Cadixwijk: “Een goed systeem, maar niet iedereen is mee”De vuilniswagen is sinds vorige week verdwenen uit de Cadixwijk. Bewoners moeten voortaan gebruikmaken van de sorteerstraatjes die verspreid staan in de buurt. Na tien dagen reageren omwonenden vooral positief. “Maar heel wat buren hebben het nog niet begrepen en zetten hun afvalzakken toch buiten”, zegt Marcel Griep.
12/01 02u15  Binnenvaart breekt alle records, maar daalt op Kempense kanalenEind deze week weerklonk hetjubelbericht dat het goederentransport over de Vlaamse waterwegen in 2018 alle records brak. Alleen de Kempense kanalen zijn de vreemde eend in de bijt: het transport over het water kende hier een (forse) daling. De reden? De lange zomerdroogte en statistiek.
12/01 02u15  Janssen Pharmaceutica en Hidrodoe promoten duurzame ontwikkelingHet waterdoepark Hidrodoe van Pidpa in Herentals en Janssen Pharmaceutica uit Beerse en Geel zetten zich in 2019 met eigen acties in om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te verspreiden.
12/01 02u15  Jade Dierckx is eerste baby die officieel in begijnhof zelf is geborenEen kind dat op het begijnhof wordt geboren, daarvan kon vroeger geen sprake zijn. Ondertussen hebben al enkele bewoners van het Turnhoutse begijnhof kinderen gekregen, maar Jade Dierckx is allicht de eerste baby die in het begijnhof zelf ter wereld is ­gekomen.
12/01 02u15  Cocaïne verovert de Kempen: “Onze ‘war on drugs’ voelt aan als een veldtocht”Cocaïne is de drug waar bepaalde jongeren in het uitgaansleven vandaag het meest naar lijken te grijpen. Het gebruik ervan brengt dan weer de nodige overlast met zich mee. De lokale politie Turnhout vindt maar moeilijk de juiste aanpak voor het probleem.
12/01 01u15  Deze vier vrouwen verleiden de Antwerpse ArenbergDe ene is eenzaam, de ander verbouwt, terwijl de derde van mos houdt en de laatste geuren van dierbaren vergeet: vier vrouwen staan te trappelen om deze maand de Arenberg te versieren. Wij vroegen waar hun onewomanshows over gaan en wat de dames verbindt met Antwerpen.
12/01 01u15  “Wie runt de gemeente? De Chiro!”In quasi elke gemeenteraad zitten wel ex-leden van de jeugdbeweging. Maar in Heist-op-den-Berg valt een bepaalde jeugdvereniging wel héél erg op. Maar liefst vijf verkozenen in de gemeenteraad, waaronder drie nieuwkomers, zijn ex-leiders bij Chiro Heist-centrum. Samen vormen ze een vriendschappelijke fractie over de partijgrenzen heen.
12/01 01u15  Frituur trekt er voortaan ook op uit met mobiel kraamDe uitbaters van de bekende Frituur Veemarkt in Mechelen hebben een mobiel kraam aangekocht voor evenementen en privéfeesten. Daarmee blazen ze een oude traditie nieuw leven in, want ruim zestig jaar geleden zijn de stichters met zo’n kraam begonnen.
12/01 01u15  “Het wordt afzien, maar ziek zijn is nog zoveel harder”All4thefrun, een groep van vier vrienden, neemt eind maart deel aan de 100km-run van Kom op tegen Kanker in Boom. Omdat het inschrijvingsgeld heel hoog is – 2.500 euro – organiseren ze eerst een spaghettislag. “Elke euro is belangrijk als we kanker in de toekomst willen kunnen genezen.”
12/01 01u15  Oudste gedeelte Breebos maakt plaats voor modern winkelcomplexHet winkelcentrum Breebos langs de Merksplassesteenweg krijgt tegen eind dit jaar een heel ander uitzicht. Het oudste gedeelte, waar onder meer de bowling gevestigd was, gaat binnenkort tegen de vlakte. Er komt een nieuw, maar kleiner gebouw.
12/01 00u15  Zware aanrijding op A12 tussen bus en vrachtwagenOp het kruispunt van de Boomsesteenweg met Leugstraat in Aartselaar zijn vrijdagavond twee gewonden gevallen bij een zware aanrijding. Een bus kwam er in botsing met een lichte vrachtwagen.
11/01 23u30  Vanroy neemt taak bij KV Mechelen opnieuw op, Steemans zegt voetbalwereld vaarwelStefaan Vanroy neemt zijn taak binnen de sportieve cel van KV Mechelen opnieuw op. In het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal mocht hij tijdelijk geen contact hebben met de club, die voorwaarden liepen vrijdag af. “Thierry Steemans heeft dan weer laten weten niet langer actief te willen zijn in het voetbal en stopt bij KV Mechelen”, zo meldt Malinwa op de clubwebsite.
11/01 23u15  Autobestuurder mist bocht en belandt met voertuig op zijOp het knooppunt Antwerpen-Zuid heeft een chauffeur vrijdagavond zijn bocht gemist. De auto reed op de afrit richting Mechelen en ging vlak voor de Craeybeckxtunnel in de vangrail.
11/01 23u00  ‘Geel hesje’ doodgereden bij actie op snelweg nabij Luik, chauffeur spoorloosBij een protestactie van gele hesjes op de snelweg E25 richting Visé is vrijdagavond omstreeks zeven uur een demonstrant om het leven gekomen. De man werd overreden door een vrachtwagen en was op slag dood. Een andere actievoerder raakte gewond.
11/01 23u00  Twee gewonden bij crash op HerentalsebaanEen auto is vrijdagavond beginnen slippen, tegen een boom gebotst en van de baan gegaan op de Herentalsebaan in Zandhoven. Dat gebeurde net na de brug over het Albertkanaal richting Grobbendonk.
11/01 22u30  Westerlo boekt pijnlijk 2-1 verlies bij rechtstreekse concurrent LommelKVC Westerlo heeft vrijdagavond een slechte zaak gedaan in het treffen tegen rechtstreekse concurrent Lommel SK. De Kemphanen gingen bmet 2-1 de boot in bij de Limburgers en zakken zo verder weg in het klassement van de Proximus League.
11/01 22u30  Pieter Aspe (65) getrouwd met vriendin die hij al na één week ten huwelijk vroegPieter Aspe is getrouwd. Dat meldde de misdaadauteur vrijdag zelf op zijn Facebookprofiel. Enkele maanden geleden vertelde Aspe al hoe hij zijn vriendin Tamara al na één week ten huwelijk had gevraagd.
11/01 22u30  Voka: “Werkloosheid bij jongeren van allochtone origine kost Antwerpen half miljard euro”De ondernemersorganisatie Voka Antwerpen-Waasland waarschuwt voor een maatschappelijk drama als de jeugdwerkloosheid bij jongeren van allochtone origine niet wordt opgelost. “De jeugdwerkloosheid bij mensen van allochtone origine kost de stad Antwerpen alleen al een half miljard euro”, zegt Jo De Backer, voorzitter van Voka Antwerpen-Waasland.
11/01 22u15  Jan Jambon: “Het huwelijk is een belangrijk project in mijn leven dat mislukt is”In het radioprogramma ‘Het Heilig Huis van Hanssen’ heeft Evi Hanssen zaterdag ex-minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon te gast. In een openhartig gesprek heeft hij het onder andere over zijn scheiding.
11/01 22u00  Legertop verbiedt militairen om ‘gesponsorde’ bivakmutsen te dragen in vrieskouEen nieuwe kaakslag voor de Belgische militairen die straks naar Estland vertrekken, om er in de bijtende koude deel te nemen aan de NAVO-operatie ‘Forward Presence’. Kledingmerk Damart zou vandaag 270 warme mutsen overhandigen voor de manschappen die klagen over verouderd materiaal. Maar de generale staf in Evere heeft dat onverwacht verboden.
11/01 21u45  ‘Geel hesje’ doodgereden bij actie op snelweg nabij LuikBij een protestactie van gele hesjes op de snelweg E25 richting Visé is vrijdagavond omstreeks zeven uur een demonstrant om het leven gekomen. De man werd overreden door een vrachtwagen en was op slag dood.
11/01 21u45  Verdwenen kerstekind terecht: “Jezus is verbrijzeld”Het kindje Jezus dat vorig weekend spoorloos uit de kerststal van de Sint-Cordulakerk verdween, is terecht. Tot daar het goede nieuws. “De wassen pop lag helemaal kapot, in tientallen stukken achteraan in de stal”, aldus parochiemedewerkers Gilberte Leurs en Riet Verheyen.
11/01 21u45  LIVE. Westerlo mildert achterstand via Van EenooKVC Westerlo moet oppassen in de reguliere competitie van de Proximus League. De tweede periodewinst lijkt zo goed als weg tenzij er een enorme remonte wordt ingezet, maar in de reguliere ranglijst staan de Kemphanen op een gedeelde vier plaats met Lommel en moeten ze dus vrezen voor de gevarenzone, zijnde de laatste vier posities die gaan beslissen wie er zal moet degraderen. 'Westel' heeft al sinds 1 december niet meer gewonnen en moet vrijdagavond net de verplaatsing maken naar Lommel. Volg vanaf 20.30 uur hieronder LIVE of de Kempenaren de kentering kunnen inzetten.
11/01 21u15  Ex-voorzitter Telenet Giants Antwerp overledenTelenet Giants Antwerp heeft vrijdag afscheid moeten nemen van oud-voorzitter Maurice Schoensetters.
11/01 21u15  LIVE. Westerlo in zak en as: nog voor de rust op 2-0 achterstandKVC Westerlo moet oppassen in de reguliere competitie van de Proximus League. De tweede periodewinst lijkt zo goed als weg tenzij er een enorme remonte wordt ingezet, maar in de reguliere ranglijst staan de Kemphanen op een gedeelde vier plaats met Lommel en moeten ze dus vrezen voor de gevarenzone, zijnde de laatste vier posities die gaan beslissen wie er zal moet degraderen. 'Westel' heeft al sinds 1 december niet meer gewonnen en moet vrijdagavond net de verplaatsing maken naar Lommel. Volg vanaf 20.30 uur hieronder LIVE of de Kempenaren de kentering kunnen inzetten.
11/01 21u00  Stefaan Vanroy herneemt taak binnen sportieve cel KV Mechelen na ‘Operatie Propere Handen’Stefaan Vanroy neemt zijn taak binnen de sportieve cel van KV Mechelen weer op. Dat meldt Malinwa op de clubwebsite.
11/01 21u00  LIVE. Westerlo op achtervolgen aangewezen na vroeg doelpunt van LommelKVC Westerlo moet oppassen in de reguliere competitie van de Proximus League. De tweede periodewinst lijkt zo goed als weg tenzij er een enorme remonte wordt ingezet, maar in de reguliere ranglijst staan de Kemphanen op een gedeelde vier plaats met Lommel en moeten ze dus vrezen voor de gevarenzone, zijnde de laatste vier posities die gaan beslissen wie er zal moet degraderen. 'Westel' heeft al sinds 1 december niet meer gewonnen en moet vrijdagavond net de verplaatsing maken naar Lommel. Volg vanaf 20.30 uur hieronder LIVE of de Kempenaren de kentering kunnen inzetten.
11/01 20u45  Politie wil dit weekend 50.000 alcoholcontroles uitvoerenDe politie wil dit weekend 50.000 alcoholcontroles uitvoeren. De actie kadert in het “weekend zonder alcohol achter het stuur”, dat van vrijdagavond 18u tot maandagmorgen 6u loopt.
11/01 20u30  Jan Jambon openhartig: “Het huwelijk is een belangrijk project in mijn leven dat mislukt is”In het radioprogramma ‘Het Heilig Huis van Hanssen’ heeft Evi Hanssen zaterdag ex-minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon te gast. In een openhartig gesprek heeft hij het onder andere over zijn scheiding.
11/01 20u15  “Elk jaar 120 euro betalen voor riool dat er niet ligt”Willy De Vos uit de Hendrik Consciencelaan in Zoersel moest op zijn jongste verbruiksfactuur van drinkwatermaatschappij Pidpa weer 70 euro voor afvoer en 50 euro voor waterzuivering betalen, terwijl er riool noch gracht in zijn straat ligt.
11/01 20u00  Verdwenen kerstenkind terecht: “Jezus is verbrijzeld”Het kindje Jezus dat vorig weekend spoorloos uit de kerststal van de Sint-Cordulakerk verdween, is terecht. Tot daar het goede nieuws. “De wassen pop lag helemaal kapot, in tientallen stukken achteraan in de stal”, aldus parochiemedewerkers Gilberte Leurs en Riet Verheyen.
11/01 20u00  Martine de Weerdt wordt derde in thrillerwedstrijd met haar boek DooddrijversMartine De Weerdt van Bistro Daxx in Pulle is met haar nieuwe erotische thriller Dooddrijvers derde geworden in een wedstrijd voor thrillerauteurs van The Crime Company/SWEEK.
11/01 19u45  Schepen Tom Meeuws: “Laten we stoppen met elkaar de kop in te kloppen”“Politici geven te veel de indruk dat je door elkaar de kop in te kloppen veel stemmen kan halen, maar dat is niet gebleken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dus laten we daarmee stoppen.” Tom Meeuws (sp.a) was de favoriete kop van Jut van N-VA en was zelf ook niet mals voor die partij. En kijk, nu is hij Antwerps schepen van Sociale Zaken onder burgemeester Bart De Wever (N-VA).
11/01 19u45  LIVE. Westerlo dichtbij gevarenzone: zetten Kemphanen kentering in tegen rechtstreekse concurrent?KVC Westerlo moet oppassen in de reguliere competitie van de Proximus League. De tweede periodewinst lijkt zo goed als weg tenzij er een enorme remonte wordt ingezet, maar in de reguliere ranglijst staan de Kemphanen op een gedeelde vier plaats met Lommel en moeten ze dus vrezen voor de gevarenzone, zijnde de laatste vier posities die gaan beslissen wie er zal moet degraderen. 'Westel' heeft al sinds 1 december niet meer gewonnen en moet vrijdagavond net de verplaatsing maken naar Lommel. Volg vanaf 20.30 uur hieronder LIVE of de Kempenaren de kentering kunnen inzetten.
11/01 19u15  COLUMN. Clubben voor jong en oud: “Omsingeld door tieners in veel te grote T-shirts”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (11) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
11/01 19u00  Antwerps stadsbestuur wil strand van Sint-Anneke in nieuw jasje stekenHet strand van Sint-Anneke op Linkeroever krijgt een hedendaagse grandeur. Het Antwerpse stadsbestuur wil de verhoging van de dijken, nodig voor het stijgende Scheldewater, aangrijpen om er de invulling grondig te veranderen. Het beton op de wandeldijk verdwijnt en wordt vervangen door een duinenlandschap. Er moet plaats komen voor een binnenzwembad, een hotel en vernieuwde horecazaken. Vlaams minister van stedenbeleid Liesbeth Homans maakt er alvast 100.000 euro voor vrij.
11/01 18u15  Opnieuw naar de wokHet Aziatisch wokrestaurant in het gebouw van de vroegere baandancing Bakkershof in de Eikenlaan in Halle is weer open. In augustus vorig jaar ging Wok Home failliet.
11/01 18u15  Voorwaardelijke straf voor autobrand, belaging en bedreigingEen 49-jarige man is tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar veroordeeld. Hij bedreigde en belaagde zijn ex-vriendin en stak de auto van een gezin in brand. De man moet zich laten begeleiden voor zijn psychologische problemen.
11/01 18u15  De stalker waar meisjes verliefd op worden: gaat nieuwe Netflix-reeks té ver?Joe, het hoofdpersonage uit de nieuwe Netlifx-serie ‘You’, is alles wat je niet van een stalker zou verwachten. “Voor een psychopaat is hij nogal een catch”, omschrijft de Britse krant The Guardian hem. En ook op sociale media vallen vrouwen in bosjes. Gaat ‘You’ daarmee té ver en kan het stalking zo normaliseren? We vroegen het aan doctor Anne Groenen, criminologe aan de UCLL en KUL en expert op het vlak van stalking.
11/01 18u00  Meisje (13) dat verdween na de wrede moord op haar ouders na drie maanden levend teruggevondenNa een speurtocht van drie maanden is de verdwenen Jayme Closs (13) teruggevonden in de Verenigde Staten. Het tienermeisje verdween nadat haar ouders in oktober op een wrede manier waren doodgeschoten in hun eigen huis.
11/01 18u00  Ook autopsieverslagen aanslag op Joods Museum en andere terreurdaden op gestolen harde schijfEr is nog altijd geen enkel spoor van de harde schijf die op 3 januari werd gestolen uit het Brusselse gerechtsgebouw. Daarop staat niet alleen informatie over de autopsie op de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart, ook op die van de aanslag op het Joods Museum en de schietpartij in de Driesstraat in Vorst toen jacht werd gemaakt op Salah Abdeslam.
11/01 18u00  Stockholm dient kandidatuur voor Winterspelen 2026 inStockholm heeft via e-mail zijn kandidatuur voor de Winterspelen van 2026 ingediend. Dat bevestigde het bidcomité vrijdag. “Het is een kandidatuur van heel Zweden”, verduidelijkte voorzitter Richard Brisius.
11/01 18u00  Thomas Vermaelen traint opnieuw bij Barcelona na kuitblessureThomas Vermaelen heeft vrijdagvoormiddag opnieuw meegetraind met de groep bij FC Barcelona. Dat heeft Barça meegedeeld op zijn website. De Rode Duivel liep medio december in het competitieduel tegen Levante een spierscheur op in zijn rechterkuit.
11/01 17u45  Auto belandt in voortuin na spectaculair ongevalAan de J.E. Claeslaan in Nijlen is vrijdag in de late namiddag een automobilist gewond geraakt bij een spectaculair ongeval. Een automobilist kwam er - wellicht omdat hij moest uitwijken omdat een ander voertuig plots remde - tegen een geparkeerde wagen terecht. Daardoor belandde de auto die moest uitwijken tegen een muurtje en kwam in de voortuin van een woning tot stilstand.
11/01 17u45  Antwerp verliest met 3-1 van Duitse eersteklasserOnder het toeziend oog van voorzitter Paul Gheysens, zijn zoon Michael en hun vrouwen en sportief directeur Luciano D’Onofrio heeft Antwerp de derde en laatste oefenwedstrijd op stage met 3-1 verloren tegen Augsburg.
11/01 17u30  Twee nieuwe gevallen ontdekt: buffer- en bewakingszone voor varkenspest worden uitgebreidDe Waalse regering heeft beslist om de bufferzone en de bewakingszone tegen de Afrikaanse varkenspest in de provincie Luxemburg uit te breiden. De maatregelen komen er nadat dinsdag twee gevallen werden aangetroffen tussen Meix-devant-Virton en Sommethonne, meldt het kabinet van Waals minister van Landbouw René Collin vrijdag.
11/01 17u30  Stagedagboek Antwerp: Great Old gaat met 3-1 onderuit in laatste oefenmatchAntwerp is aan een sterk seizoen bezig en is op weg naar Play-off 1. Van 4 tot 16 januari wil de Great Old in het Spaanse Algorfa de basis leggen voor een sterke tweede seizoenshelft. Zoals we van trainer Bölöni gewoon zijn is het programma in Spanje erg vol met oefenmatchen tegen Virton (5/1), OH Leuven (6/1) en Augsburg (11/1). Wij reizen mee, zodat u geen seconde moet missen.
11/01 16u30  Stagedagboek Antwerp: Great Old op 3-0 achterstand tegen Duitse eersteklasserAntwerp is aan een sterk seizoen bezig en is op weg naar Play-off 1. Van 4 tot 16 januari wil de Great Old in het Spaanse Algorfa de basis leggen voor een sterke tweede seizoenshelft. Zoals we van trainer Bölöni gewoon zijn is het programma in Spanje erg vol met oefenmatchen tegen Virton (5/1), OH Leuven (6/1) en Augsburg (11/1). Wij reizen mee, zodat u geen seconde moet missen.
11/01 16u15  Voorzitter en financieel directeur Waasland-Beveren terug aan de slag na verdenking van omkopingWaasland-Beveren laat op zijn website weten dat voorzitter Dirk Huyck en financieel directeur Olivier Swolfs vanaf maandag opnieuw aan de slag gaan. Het duo was een contactverbod opgelegd naar aanleiding van operatie Propere Handen.
11/01 16u15  DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin deze weekDeze week valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
11/01 16u15  China geeft beelden vrij van historische landing op achterkant van de maanBegin dit jaar slaagde een Chinese ruimtesonde er als eerste ooit in om te landen op de achterkant van de maan. Nu heeft het Chinese ruimtevaartagentschap beelden van die succesvolle en historische landing vrijgegeven.
11/01 16u15  Drukte tot in Hezewijk door werken in centrum van OlenWie dagelijks de wegenwerken op de N152 in Olen-centrum moet passeren, krijgt er volgende week nog een knelpunt bij. De gevolgen van de werken zijn ondertussen ook voelbaar aan de verkeerslichten in Hezewijk, op de grens met Herentals.
11/01 16u00  Letterzetter tast sparren in natuurgebied aan: “Een ernstige bedreiging”In het natuurgebied Den Rooy in Meerle (Hoogstraten) hebben de sparren te lijden onder de letterzetter. Dat is een kleine kever waarvan de larven gangen graven onder de schors.
11/01 16u00  Vlaanderen bereidt lage-emissiezones in kleine gemeenten voorVlaanderen maakt het makkelijker voor kleine gemeenten om in de toekomst een lage-emissiezone in te voeren. Dat blijkt uit een voorontwerp van wijzigingsdecreet dat de regering vrijdag goedkeurde op voorstel van minister van Omgeving Joke Schauvliege. Het wordt ook makkelijker gemaakt om buitenlandse overtreders te beboeten.
11/01 16u00  En zo werd het juridisch kluwen rond de parking onder de Zuiderdokken nóg groterDe juridische kluwen rond de parkeergarage Steendok onder de Gedempte Zuiderdokken wordt alleen maar groter nu de drie bewoners van Open Zuid Open een extra procedure hebben opgestart tegen de milieueffecten van de garage.
11/01 15u45  Eden Hazard in Europees team van het Jaar, De Bruyne nietEden Hazard heeft net als vorig jaar een plaats gekregen in het Europees team van het Jaar. De nummer tien van Chelsea is de enige Belg in het elftal. Kevin De Bruyne hoorde wel bij de vijftig door de UEFA geselecteerde genomineerden, maar kreeg onvoldoende stemmen in de internetpoll.
11/01 15u45  Personeel Proximus gaat dinsdag staken tegen herstructurering: “Hardere acties zijn uit te sluiten”Het personeel van Proximus legt dinsdag het werk neer uit protest tegen het herstructureringsplan. Dat meldt de christelijke vakbond ACV. Door het plan staan 1.900 banen op de helling. “Wij willen een duidelijk signaal geven en respect krijgen.”
11/01 15u45  TRANSFEROVERZICHT. Antwerp neemt afscheid van middenvelderEen nieuwe transferperiode staat in de voetbalwereld steevast garant voor tal van geruchten en transacties tussen clubs. Ook in de komende wintertransferperiode zal dat niet anders zijn. Welke voetballers worden door de Antwerpse ploegen in het tussenseizoen verkast en welke talenten worden aangetrokken ter versterking? Een overzicht.
11/01 15u45  Stagedagboek Antwerp: Great Old bekampt Duitse eersteklasser in laatste oefenmatchAntwerp is aan een sterk seizoen bezig en is op weg naar Play-off 1. Van 4 tot 16 januari wil de Great Old in het Spaanse Algorfa de basis leggen voor een sterke tweede seizoenshelft. Zoals we van trainer Bölöni gewoon zijn is het programma in Spanje erg vol met oefenmatchen tegen Virton (5/1), OH Leuven (6/1) en Augsburg (11/1). Wij reizen mee, zodat u geen seconde moet missen.
11/01 15u45  Dan toch verkeerslichten op ‘zwart punt’ aan Prins BoudewijnlaanEr komen nu toch verkeerslichten aan het kruispunt Prins Boudewijnlaan-De Villermontstraat in Kontich. In 2013 was de gemeente niet op de vraag ingegaan. De ontwikkeling van bedrijvenpark Gate 7 heeft het gemeentebestuur zijn visie doen herzien.
11/01 15u45  Reda Jaadi verlaat Antwerp en trekt naar Roemeense competitieAntwerp heeft vrijdag de uitgaande transfer van middenvelder Reda Jaadi afgerond. De 23-jarige voetballer tekent voor drie seizoenen bij het Roemeense Dinamo Boekarest.
11/01 15u15  Clubben voor jong en oudGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (11) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
11/01 15u00  Mooie beelden: dolfijnen vergezellen surfer in CaliforniëEen Amerikaanse dronepiloot kon woensdag beelden maken van een surfer die vergezeld werd van enkele dolfijnen. De beelden zijn gemaakt aan de Ventura coast in Californië. De surfer, een lokale brandweerman, steekt van verbazing zijn armen in de lucht.
11/01 15u00  Kempense junior hoopt te scoren op BK: “Door de tips van vava was ik vertrokken”Veldrijder Witse Meeussen (17) uit Rijkevorsel is aan een straf seizoen bezig. “Mijn beste tot nu toe”, zegt de tweedejaarsjunior. Zijn eerste leidersoutfit van de wereldbeker veldrijden hangt parmantig in beeld. “De trui van Belgisch kampioen zou ik ook heel graag willen”, klinkt het. Of het Witse lukt? Dat weten we vandaag. Want op 12 januari vindt in Kruibeke het BK cyclocross voor junioren plaats.
11/01 15u00  Dit betaalbare jurkje is de nieuwe favoriet van fashionista’sEen groen jurkje met slangenprint van de Ierse keten Primark valt in de smaak bij fashionista’s. Op de sociale media tonen ze maar al te graag hoe ze het item op verschillende manieren combineren.
11/01 14u45  Overheid waarschuwt: “Pas op met advertenties voor kleding op Instagram en Facebook”Je zit op je sociale media en plots verschijnt daar een advertentie voor schoenen, een trui, topje of jeans op je scherm. Voor de helft van de normale prijs. Toch maar beter twee keer nadenken, waarschuwt de Federale Overheidsdienst Economie. Wie zich toch laat verleiden en bestelt, krijgt zijn of haar pakje niet altijd. Of je krijgt absoluut niet waarvoor je betaald hebt. Terugsturen dan? Veel succes. Want zonder dat je het weet heb je op een Chinese site gekocht, ook al dacht op een bonafide webshop uit de VS te zitten. “Check altijd eerst de e-reputatie van de website waar je voor het eerst koopt”, aldus de overheidsdienst.
11/01 14u45  Anderlecht bevestigt terugkeer van Kara: “We halen niet alleen een toptalent terug”RSC Anderlecht kan in het nieuwe jaar opnieuw een beroep doen op Kara Mbodji. De Senegalese verdediger speelde de voorbije vier maanden op uitleenbasis voor het Franse Nantes, maar daar moest hij na een conflict met coach Vahid Halilhodzic vertrekken.
11/01 14u30  Bestuurster vergist zich van pedaal, rijdt fietsster aan en belandt in bosjesIn Berchem is donderdagmiddag een vrouw van 81 op een nogal ongelukkige manier gewond geraakt. Ze stopte voor een fietsster, maar vergiste zich vervolgens van pedaal en belandde zo met haar auto in de struiken waardoor ze gewond raakte.
11/01 14u15  Rijkevorselse junior veldrijder Witse Meeussen hoopt te scoren op BK: “Door de tips van vava won ik mijn tweede koers, en toen was ik vertrokken”Veldrijder Witse Meeussen (17) uit Rijkevorsel is aan een straf seizoen bezig. “Mijn beste tot nu toe”, zegt de tweedejaarsjunior. Zijn eerste leidersoutfit van de wereldbeker veldrijden hangt parmantig in beeld. “De trui van Belgisch kampioen zou ik ook heel graag willen”, klinkt het. Of het Witse lukt? Dat weten we vandaag. Want op 12 januari vindt in Kruibeke het BK cyclocross voor junioren plaats.
11/01 14u15  STANDPUNT. Nee, het is helemaal niét erg om de duurste parkeerstad te zijnAntwerpen is de duurste parkeerstad van het land. Het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen heeft dat becijferd en luidt meteen de alarmbel: de shoppers blijven weg uit de stad! Dat zou je niet meteen zeggen als je op een zaterdag door Antwerpen flaneert. Is het echt zo erg dat Antwerpen de duurste parkeerstad is?
11/01 14u15  Twintigers opgepakt voor beschadigen zijspiegelsTwee mannen van 20 en 22 zijn donderdagnacht opgepakt en overgebracht naar het politiekantoor nadat ze van drie auto de zijspiegels hadden vernield. Eén van hen was duidelijk dronken.
11/01 14u00  Meesteroplichter kocht villa van 3,5 miljoen zonder te betalen: mooiprater verschijnt al 30 jaar regelmatig voor de rechterDe Tongerse oplichter Christian J. heeft aan zijn al rijkelijk gevuld palmares nog enkele slachtoffers toegevoegd. Zo raakte nu bekend dat hij op Curaçao een villa van 3,5 miljoen euro kocht zonder langs de kassa te passeren. Daarnaast lichtte hij een bedrijf voor 98.000 euro op.
11/01 14u00  Minister Geens (CD&V): “We zijn volop bezig om Belgische IS-kinderen uit Syrië terug te brengen”Ons land werkt samen met internationale organisaties om Belgische kinderen uit Syrië terug te brengen. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V). De rechtbank verplichtte de Belgische overheid onlangs de kinderen terug te brengen. De moeders blijven voorlopig in Syrië.
11/01 14u00  Waarom boter op kamertemperatuur beter is voor je gerechten200 gram boter op kamertemperatuur. Het staat wel vaker op de ingrediëntenlijst als je een romige taart of vanille cake wil bakken. Maar waarom mag boter niet rechtstreeks uit de koelkast komen? Patissier Kelly Koopmans geeft antwoord in het Nederlandse dagblad AD.
11/01 13u45  Money time voor KV Mechelen: “Als we in Union een resultaat pakken, maken we een statement”Het is zondag meteen van moeten voor KV Mechelen. De Maneblussers kunnen in het Dudenpark Union Saint-Gilloise zo goed als zeker uittellen voor de tweede periodetitel. “Met een voorsprong van 8 punten delen we een klap uit”, beseft coach Wouter Vrancken.
11/01 13u45  Kirsten Flipkens staat met Zweedse Larsson in finale van dubbeltoernooi in HobartKirsten Flipkens heeft zich aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar).
11/01 13u30  Personeel Proximus gaat dinsdag staken tegen herstructurering: “Moeilijk in te schatten wat de consument hiervan voelt”Het personeel van Proximus legt dinsdag het werk neer uit protest tegen het herstructureringsplan. Dat meldt de christelijke vakbond ACV. Door het plan staan 1.900 banen op de helling. “Wij willen een duidelijk signaal geven en respect krijgen.”
11/01 12u45  Roeselare haalt Europees kampioen van 2008 binnen als nieuwe trainerKSV Roeselare heeft een nieuwe trainer. Juan Gutierrez, die in 2008 met Spanje het EK won, leidde vandaag al zijn eerste training en wordt vrijdagmiddag voorgesteld. Hij volgt zijn landgenoot Nano Rivas Alvaro op. Het is al de derde (Spaanse) trainer dit seizoen voor Roeselare.
11/01 12u45  ‘Plasticvangers’ op komst: waarom in Vlaanderen de Schelde de grootste bron van vervuiling isTachtig procent van het plastic in zeeën en oceanen is afkomstig uit rivieren. In Vlaanderen is de Schelde de grootste bron van die vervuiling. Daarom zet De Vlaamse Waterweg vanaf de lente een project op om dat plastic te ‘vangen’ voor het in de zee verzeilt. Het project is gebaseerd op het lopende doctoraatsonderzoek van bioloog Bert Teunkens van de UAntwerpen.
11/01 12u45  Extra procedure van start tegen aanleg ondergrondse parking ZuiderdokkenHet juridische kluwen rond de parkeergarage onder de Gedempte Zuiderdokken op het Antwerpse Zuid wordt alleen maar groter nu de drie bewoners van Open Zuid Open een extra procedure hebben opgestart tegen de milieueffecten van de garage.
11/01 12u30  ‘Plasticvangers’ op komst: waarom in Vlaanderen de Schelde de grootste bron van die vervuiling isTachtig procent van het plastic in zeeën en oceanen is afkomstig uit rivieren. In Vlaanderen is de Schelde de grootste bron van die vervuiling. Daarom zet De Vlaamse Waterweg vanaf de lente een project op om dat plastic te ‘vangen’ voor het in de zee verzeilt. Het project is gebaseerd op het lopende doctoraatsonderzoek van bioloog Bert Teunkens van de UAntwerpen.
11/01 12u30  Wissel in bevoegdheden schepencollege Antwerpen: Koen Kennis krijgt Toerisme terugOm alle bevoegdheden rond stads- en buurtonderhoud te centraliseren bij één schepen, heeft het college van de stad Antwerpen beslist om de bevoegdheid groen onder te brengen bij schepen Fons Duchateau, die al verantwoordelijk was voor stads- en buurtonderhoud. Een derde sp.a-schepen is er nog niet.
11/01 12u15  Extra procedure van start in zaak rond ondergrondse parking ZuiderdokkenDe juridische kluwen rond de parkeergarage onder de Gedempte Zuiderdokken wordt alleen maar groter nu de drie bewoners van Open Zuid Open een extra procedure hebben opgestart tegen de milieueffecten van de garage.
11/01 12u00  Straks komen er plasticvangers in de Schelde: “90 procent van het plastic zit onder de oppervlakte”Tachtig procent van het plastic in zeeën en oceanen is afkomstig uit rivieren. In Vlaanderen is de Schelde de grootste bron van die vervuiling. Daarom zet De Vlaamse Waterweg vanaf de lente een project op om dat plastic te ‘vangen’ voor het in de zee verzeilt. Het project is gebaseerd op het lopende doctoraatsonderzoek van bioloog Bert Teunkens van de UAntwerpen.
11/01 12u00  Stoffel Vandoorne gaat tijdens tweede FE-race op zoek naar eerste puntenNa een teleurstellende debuut in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1, wil onze landgenoot Stoffel Vandoorne komend weekend bijkomende ervaring opdoen en eventueel op zoek gaan naar zijn eerste puntenfinish.
11/01 12u00  Stagedagboek Antwerp: derde en laatste oefenmatch staat op het programmaAntwerp is aan een sterk seizoen bezig en is op weg naar Play-off 1. Van 4 tot 16 januari wil de Great Old in het Spaanse Algorfa de basis leggen voor een sterke tweede seizoenshelft. Zoals we van trainer Bölöni gewoon zijn is het programma in Spanje erg vol met oefenmatchen tegen Virton (5/1), OH Leuven (6/1), Augsburg (11/1) en Cercle Brugge (12/1). Wij reizen mee, zodat u geen seconde moet missen.
11/01 12u00  Vaticaan begint eigen atletiekteam met priesters, nonnen en zelfs 62-jarige professorVerrassend nieuws uit Vaticaanstad: de religieuze dwergstaat onder leiding van de paus zal voortaan zijn eigen atletiekteam hebben. De eerste leden zijn priesters, nonnen, apothekers, leden van de Zwitserse Garde en zelfs een 62-jarige professor die in de bibliotheek van het Vaticaan werkt.
11/01 12u00  Is Dries Van Langenhove nu wel of niet in verdenking gesteld?Dries Van Langenhove ontkent dat hij in verdenking is gesteld in het onderzoek naar Schild & Vrienden. Het parket houdt vol dat hij ‘impliciet in verdenking is gesteld’. Een zinloze welles-nietes-discussie volgens strafrechtspecialisten.
11/01 12u00  Müller mist Champions League-duels met Liverpool na karatetrapBayern München kan in de achtste finales van de Champions League geen beroep doen op aanvaller Thomas Müller. De Duitser kreeg van de UEFA voor zijn karatetrap in de laatste groepswedstrijd van het kampioenenbal, bij Ajax (3-3), een schorsing van twee speeldagen opgelegd. Müller mist zo de dubbele confrontatie met Liverpool.
11/01 12u00  Foo Fighters-frontman Dave Grohl morst bier en valt van podiumFoo Fighters-frontman Dave Grohl is tijdens een concert in het Hardrock Hotel and Casino in Las Vegas van het podium gedonderd. Het is niet de eerste keer dat het hem overkomt: in 2015 moest de Amerikaanse rockband haar optreden op Rock Werchter nog annuleren omdat Grohl zijn voet gebroken had.
11/01 12u00  Volgende week vier nachten hinder op Antwerpse RingHet agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf volgende week gedurende vier opeenvolgende nachten onderhoudswerken uit op de Grote ring in de Waaslandhaven in Antwerpen. Van maandag- tot en met donderdagnacht wordt het wegdek van de R2 vernieuwd tussen het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Zuid (nummer 10) en het knooppunt met de E34. Dat meldt het agentschap vrijdag.
11/01 11u45  DISCUSSIE. Brengen hoge parkeertarieven imago van Antwerpen als shoppingstad in gevaar?Geen enkele Vlaamse centrumstad heeft duurdere parkeergarages dan Antwerpen. Het imago van shoppingstad zou er wel eens onder kunnen lijden. Moet parkeren in Antwerpen goedkoper worden om zo de middenstand en de economie te ondersteunen?
11/01 11u45  Minister Lydia Peeters nodigt klimaatspijbelaars uit op partijbureau Open VldVlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) nodigt twintig jongeren uit voor het Open Vld-partijbureau van volgende week donderdag. Op die dag zouden jongeren opnieuw betogen in Brussel voor het klimaat. “We zijn met de partij een ambitieus plan voor de toekomst aan het uitschrijven. Daarbij is alle input van derden belangrijk”, zei de kersverse minister.
11/01 11u30  Trajectcontrole breidt uit in Mechelen: deze zomer ook aan LeestsesteenwegIn mei starten de werken voor de invoering van trajectcontrole aan de Leestsesteenweg in Mechelen. Vanaf de zomer moet de automatische snelheidsmeting over een lengte van bijna 1 kilometer operationeel zijn. Dat meldt de stad Mechelen vrijdag.
11/01 11u30  Mama Kim Kardashian begint steeds meer op haar dochter te lijkenDe Amerikaanse Kris Jenner, zakenvrouw en moeder van Kim Kardashian, heeft een nieuw kapsel. De 63 -jarige liet een froufrou knippen en draagt de rest van haar lokken in een hoge dot. Daardoor lijkt ze volgens fans als twee druppels water op Kim.
11/01 11u30  Calvin Klein slaat andere weg in na vertrek Raf SimonsHet Amerikaanse modehuis Calvin Klein is zichzelf aan het heruitvinden na het vertrek van creatief directeur Raf Simons (50) eind december vorig jaar. Het merk sluit onder meer zijn winkel in New York en herlanceert zijn prêt-à-portercollectie. Dat schrijft lifestylewebsite Business of Fashion.
11/01 11u15  Dieven stelen witte herdershond op klaarlichte dag uit tuin: “We vermoeden dat ze haar willen gebruiken voor broodfok”Slechts twee uur waren ze weggeweest, maar toen het gezin van Kim Vande Gaer op 1 januari thuiskwam, was een van hun twee witte herdershonden verdwenen in het Limburgse Neerpelt. “De kinderen zijn er ondersteboven van”, zegt Kim. “We willen haar heel graag terug.” Lumi is een Zwitserse witte herder, een variant van de Duitse herder. De politie bevestigt intussen dat er een verdachte is.
11/01 11u15  Minister Lydia Peeters nodigt klimaatjongeren uit op partijbureau Open VLDVlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) nodigt twintig jongeren uit voor het Open VLD-partijbureau van volgende week donderdag. Op die dag zouden jongeren opnieuw betogen in Brussel voor het klimaat. “We zijn met de partij een ambitieus plan voor de toekomst aan het uitschrijven. Daarbij is alle input van derden belangrijk”, zei de kersverse minister.
11/01 11u15  Man die liefdesrivaal neerstak in drukke Antwerpsestraat blijft aangehoudenDe raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van een 38-jarige Lierenaar met een maand verlengd. De man werd eerder deze week aangehouden nadat hij een andere Lierenaar met een mes te lijf ging in de Antwerpsestraat. Het slachtoffer werd eerst verbaal uitgescholden en vervolgens zo zwaar geslagen dat hij op de rijbaan neerviel. Toen hij daar lag, kreeg hij een messteek in de rug.
11/01 11u15  Antwerpenaar haalt WK Sommelier naar Elisabethzaal: “We stelden de stad voor zoals alleen sinjoren dat kunnen”In maart verzamelen de beste wijnkenners ter wereld in de Koningin Elisabethzaal voor het Wereldkampioenschap Sommelier. Deelnemers en entourage samen gaat het om zowat zeshonderd mensen. De finale wordt gevolgd door tweeduizend wijnliefhebbers ter plaatse en ongeveer 30.000 via livestream. Cijfers om van te duizelen, maar hoe geraakt zo’n wedstrijd tot in een land dat amper een wijnreputatie heeft? En waarom?
11/01 11u00  Nicolas Lombaerts mag nog altijd weg bij KVO wegens te duur: “Maar ik kwam niet terug naar België om uit te bollen”Als het kon, dan liet Oostende Nicolas Lombaerts (33) spelen met een bordje ‘TE KOOP’. De verdediger weegt met zijn jaarloon van dik 1 miljoen nog altijd te zwaar op het budget, maar ondertussen staat hij wel weer in de basis. Het valt zelfs niet uit te sluiten dat de voormalige Rode Duivel zijn carrière gewoon afsluit bij KVO, want Lombaerts denkt ook al aan zijn leven na het voetbal. “Ergens sportief ­directeur worden? Waarom niet?”
11/01 11u00  Daarom is de terugkeer van soms verguisde Kara “een godsgeschenk voor Fred Rutten en Anderlecht”The King is back. Niet Elvis, wel Kara Mbodji. De 29-jarige Senegalees was in het verleden vaak belangrijk, maar werd even vaak verguisd. Wordt hij nu de redder van de noodlijdende Anderlecht-defensie? Insiders menen van wel. “Hij werd het voorbije jaar enorm gemist.”
11/01 11u00  Thijs Aerts interviewt favoriet Toon Aerts: “Een wens voor het BK? Rij af en toe eens in de weg van de concurrentie”Thijs Aerts droeg bij de jeugd al twee keer de Belgische trui, Toon Aerts gaat zondag als grote uitdager van Wout van Aert op zoek naar zijn eerste Belgische titel. Twee broers, (bijna) altijd samen op training, straks voor het eerst samen op het BK bij de profs. Hoe doen ze dat? De luie journalist in ons trok naar Rijkevorsel, leunde rustig achterover en liet ze zelf het werk doen. Thijs interviewt Toon. Mét kritische vragen. “Ons ma heeft soms genoeg van onze ambras.”
11/01 11u00  Kempens bedrijf bouwt twee springschansen in recreatiedomeinIn recreatiedomein Kattevennen in Genk komen weldra niet één, maar wel twee springschansen of dry slopes voor snowboarders. Het Balense aannemersbedrijf BCS Swinnen kreeg het project toegewezen. De kleinere piste moet nog voor de zomer klaar zijn. Met de grote, waarvan er wereldwijd tot nu toe maar vier zijn, wordt in augustus gestart.
11/01 11u00  De lessen van 2018 voor Royal Antwerp FC: daarom is het nu anders dan vorig jaarAntwerp zit vandaag al een week in Algorfa en we krijgen hier een klein déjà vu-gevoel. Een jaar geleden werd op exact dezelfde plaats de tweede seizoenshelft voorbereid, stond Antwerp ook stevig verankerd in de top zes, maar miste het finaal nog Play-off 1. Maar nu is het anders. Waarom? Dat leggen Faris Haroun en Sinan Bolat uit.
11/01 11u00  “Ik wil twee moorden bekennen”: strandjutter uit Blankenberge doodde zijn moeder en zijn goede vriend“Ik wil twee moorden bekennen.” Met die boodschap stapte Oliver Bolte (44) in maart 2017 binnen bij de politie, nadat hij dagenlang aan de kust had rond­gezworven. Bolte, een strandjutter, bracht eerst zijn moeder Renate (71) om, naar eigen zeggen omdat ze uit het leven wilde stappen. Daarna doodde hij zijn vriend Norbert Bocher (49) omdat die hem ­verkeerd geadviseerd zou hebben bij die ‘genadedood’. Vanaf vandaag moet een ­jury van acht mannen en vier vrouwen oor­delen over zijn straf.
11/01 11u00  Warmste Sportweek met als topper Zandhoven Trail levert bijna 7.300 euro opDe gemeente Zandhoven doopte dit jaar de Warmste Week van Studio Brussel om tot Warmste Sportweek van Zandhoven. Meer dan 1000 sporters haalden samen 7.283 euro op voor de vijf goede doelen van de gemeente.
11/01 11u00  Westerlo-aanvaller Jens Naessens was bijna zijn been kwijt: “Platgespoten met morfine, maar de pijn ging niet weg”Een kniestoot op het veld van Lommel zorgde er in oktober voor dat Jens Naessens bijna zijn been verloor, vanavond zit de aanvaller opnieuw in de selectie van Bob Peeters. Nog niet honderd procent fit, maar wel gelukkig dat hij er opnieuw bij is. “Nog nooit heb ik zoveel pijn gehad.”
11/01 11u00  National Geographic: “Dit is de mooiste boekenwinkel ter wereld”Of een indrukwekkende collectie natuurboeken de keuze beïnvloed heeft, dat vertelt National Geographic niet, maar volgens de Amerikaanse documentairezender is de El Ateneo Grand Splendid Bookstore in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires de mooiste boekenwinkel ter wereld.
11/01 11u00  Reusachtig varken van meer dan 900 (!!) kilogram tot ‘koning’ gekroondEen gigantisch varken is in de Chinese stad Meishan tot ‘koning der varkens’ gekroond tijdens een wedstrijd die wordt georganiseerd om het Chinese Nieuwjaar te vieren. Het nieuwe jaar wordt in China het ‘jaar van het varken'. De eigenaar belooft dat hij de ‘koning der varkens’ niet zal slachten en als het ooit een natuurlijke dood sterft, wordt het kadaver aan de wetenschap geschonken.
11/01 10u45  Aangekondigde betonstop zorgt voor opflakkering bouwwoede in groene randDoor de aangekondigde betonstop zijn grondeigenaars massaal aan het bouwen geslagen. “Elke dag wordt in Vlaanderen 7 hectare open ruimte aangesneden”, zegt Dirk Weyler van milieubeweging GroenRand. “Die versnippering moet stoppen.”
11/01 10u00  David Goffin begint zonder vertrouwen aan Australian Open: “Ik verwacht er niet te veel van”David Goffin (ATP 22) heeft vrijdag in Melbourne vooruitgeblikt op de Australian Open (14-27 januari), het eerste grandslamtoernooi van het jaar, dat maandag start. De Luikenaar treft in de eerste ronde de Chileen Christian Garin (ATP 86).
11/01 10u00  Werkloosheid op laagste punt in tien jaar tijdDe werkloosheid in onze regio is het afgelopen jaar opnieuw sterk gedaald. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zijn er nu 9,5% minder mensen op zoek naar een baan. Veel bedrijven krijgen hun vacatures daardoor niet ingevuld.
11/01 09u45  Eén op de acht huizen heeft geen riolering: afvalwater belandt in gracht of beekNog steeds een aanzienlijk deel van de huishoudens in Vlaanderen loost z’n afvalwater in een gracht of beek. Meer bepaald één op de acht huizen heeft geen riolering. In sommige gemeenten is nog geen kwart van de huizen aangesloten op de riolering. Dat meldt VRT NWS, en de cijfers staan ook op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).
11/01 09u30  Andy Murray kondigt in tranen aan dat Australian Open zijn laatste toernooi kan zijn, tenniswereld reageert emotioneelVoormalig nummer 1 van de wereld, tennisser Andy Murray, vreest dat de Australian Open wel eens het laatste toernooi uit zijn carrière kan zijn.
11/01 09u30  Slaap als een marmot dankzij Nederlands onderzoekWie het schaapjes tellen grondig beu is of wie intussen een slaappillenverslaving heeft gekweekt, kan straks misschien toch nog van zijn slapeloosheid afraken. Nederlands onderzoek toont aan dat er vijf types slapelozen zijn, en dat hun insomnia mogelijk een verschillende aanpak vereist.
11/01 09u15  Al tot 5 meter sneeuw, en er komt nog: Kempense uitbaters van vakantiehuizen getuigen over ‘witte geweld’Het zuiden van Duitsland en Oostenrijk wordt bedolven onder de sneeuw. Het lawinegevaar staat op veel plekken op niveau 5, het hoogste mogelijk.Enkele dorpen zijn afgesloten van de buitenwereld en in drie Duitse regio’s is de noodtoestand uitgeroepen. Het leger en de brandweer worden ingeschakeld en rupsvoertuigen voeren voedsel en medicijnen aan. Vandaag zou er even geen sneeuw vallen, maar er is sprake van een nieuwe aankomende “sneeuwcatastrofe”. Dit weekend zou een storm op de regio afkomen die in een “sneeuwbom” resulteert en een extra laag van 70 tot 100 centimeter aanvoert. Twee Kempense uitbaters van vakantiehuizen zitten te midden van het witte geweld.
11/01 09u15  Nieuw recordjaar in haven: inbeslagname cocaïne stijgt van 8 ton naar 50 ton in vier jaar tijdWat zich doorheen het jaar al aankondigde, wordt nu ook bevestigd door de cijfers. In 2018 zijn opnieuw alle records van inbeslagnames van drugs verpulverd. In de haven van Antwerpen werd afgelopen jaar liefst 50,6 ton cocaïne onderschept. Opgeteld met de vangsten van marihuana, heroïne en precursoren werd in totaal bijna 80 ton drugs in beslag genomen.
11/01 09u00  Nieuwe VRT-docu biedt unieke blik achter de schermen van Crisiscentrum van Binnenlandse ZakenZonder speciaal pasje geraakt u zelfs niet voorbij de voordeur, maar dankzij Eén kunt u zeven weken lang achter de schermen kijken van het Crisiscentrum in Brussel. U mag zelfs binnen in Zaal 15, het zenuwcentrum voor grote evenementen en crisissen. “We willen de mensen laten zien dat er sinds de aanslagen van 22 maart 2016 veel veranderd is”, zegt directeur-generaal Bart Raeymaekers.
11/01 09u00  17-jarige Pommelien speelt hoofdrol in musicalserie ‘#LikeMe’: “Ik mocht een maand les skippen”Pommelien Thys uit Kessel (Nijlen) telt af naar zondag. Ketnet start dan met Vlaanderens eerste musicalreeks #LikeMe, waarin de 17-jarige de hoofdrol speelt. “Ik ben de vermoeiende opnameperiode doorgekomen op adrenaline”, blikt ze terug.
11/01 09u00  Nieuw recordjaar: in 2018 meer dan 50 ton cocaïne onderschept in Antwerpse havenWat zich doorheen het jaar al aankondigde, wordt nu ook bevestigd door de cijfers. In 2018 zijn opnieuw alle records van inbeslagnames van drugs verpulverd. In de haven van Antwerpen werd afgelopen jaar liefst 50,6 ton cocaïne onderschept. Opgeteld met de vangsten van marihuana, heroïne en precursoren werd in totaal bijna 80 ton drugs in beslag genomen.
11/01 07u15  Dit jeansmodel hangt in 2019 in de kleerkast van alle vrouwenOok op jeansgebied merken we dat bepaalde trends komen en gaan. Zeg vaarwel tegen strakke skinny’s en retro modellen met brede pijpen, een rechte jeans wordt hét model van 2019!
11/01 07u15  Spectaculaire crash tijdens Africa Eco RaceEen erg vreemde maar tegelijkertijd ook zeer zware crash tijdens de zevende etappe van de Africa Eco Race.
11/01 07u15  Ysaline Bonaventure plaatst zich op Australian Open voor eerste grandslamtoernooi, Kimmer Coppejans uitgeschakeldYsaline Bonaventure heeft zich vrijdag geplaatst voor de hoofdtabel van de Australian Open in Melbourne. De 24-jarige Luikse staat voor het eerst in de eindfase van een grandslamtoernooi. Bij de mannen kon Kimmer Coppejans zich niet plaatsen voor de hoofdtabel.
11/01 07u00  “Weekend zonder alcohol achter het stuur” opnieuw van startDe federale en lokale politie starten vandaag met een nieuwe editie van het “Weekend zonder alcohol achter het stuur”. Tot maandag 6 uur zullen overal in het land alcoholcontroles plaatsvinden, zowel op snelwegen als op secundaire wegen.
11/01 07u00  Baggeraar DEME gaat plastic vangen in ScheldeDe Belgische baggeraar DEME heeft bij de Vlaamse overheid een dossier ingediend om op de Schelde een ‘plasticvanger’ te installeren. Het bedrijf plant een investering van 2,5 miljoen euro en hoopt in april te beginnen met het project, schrijft De Tijd.
11/01 07u00  Andy Murray (31) in tranen: “Australian Open kan wel eens mijn laatste toernooi zijn”Voormalig nummer 1 van de wereld, tennisser Andy Murray, vreest dat de Australian Open wel eens het laatste toernooi uit zijn carrière kan zijn.
11/01 07u00  Oceanen warmen sneller op dan verwachtDe oceanen warmen sneller op dan voorzien, zo blijkt uit nieuwe metingen waarover het wetenschappelijk tijdschrift ‘Science’ bericht. In 2018 zou bovendien een nieuw temperatuurrecord gesneuveld zijn. De opwarming van het zeewater geldt als één van de belangrijkste indicatoren voor de klimaatopwarming en voor de stijging van de zeespiegel.
11/01 07u00  Man onthoofd bij onderhoud helikopterEen onderhoudstechnicus is donderdag onthoofd door een helikopter op een regionale luchthaven in Florida, zo berichten lokale media.
11/01 07u00  Antwerpen duurste parkeerstad van Vlaanderen: “Hoge tarieven jagen shoppers weg”Antwerpen is de duurste Vlaamse centrumstad om te parkeren. Wie vier uur in de parkeergarage van de Meir wil staan, betaalt 11,2 euro. In het centrum van Gent betaalt u voor dezelfde periode ‘maar’ 7,5 euro. Sint-Niklaas is de goedkoopste stad om te parkeren. “De parkeertarieven moeten naar beneden, anders dreigen shoppers weg te blijven”, luidt het bij NSZ.
11/01 02u15  Belgische petanquespelers reageren op beschuldigingen over cokegebruik: “Cocaïne? Nee. Wiet? Ja, en dan?”De petanquewereld staat op haar achterste poten door twee Nederlanders die de Belgische spelers openlijk beschuldigen van het gebruik van cocaïne tijdens wedstrijden. “Jaloezie omdat ze niet aan ons niveau geraken”, zegt de voorzitter van een Lierse club. “Cocaïne? Nee. Maar wiet zit wel overal”, zeggen ze in Lint. “Is dat zo erg?”
11/01 02u15  Proximus-topvrouw Dominique Leroy bijt van zich af: “De politiek kan niet beslissen over ons plan”Neen, ze moet haar huiswerk niet opnieuw doen. Nee, naakte ontslagen vallen echt niet uit te sluiten. Proximus-topvrouw Dominique Leroy bijt van zich af na haar clash met de regering en premier Michel over haar herstructureringsplan. “Ik snap dat de premier boos is. Maar de politiek kan hier niet in beslissen.”
11/01 02u15  NSZ eist dat parkingprijzen dalen: “Hoge tarieven jagen shoppers weg”Antwerpen is de duurste Vlaamse centrumstad om te parkeren. Wie vier uur in de parkeergarage van de Meir wil staan, betaalt 11,2 euro. In het centrum van Gent betaalt u voor dezelfde periode ‘maar’ 7,5 euro. Sint-Niklaas is de goedkoopste stad om te parkeren. “De parkeertarieven moeten naar beneden, anders dreigen shoppers weg te blijven”, luidt het bij NSZ.
11/01 02u15  STANDPUNT. Positieve energie die in Brussel werd getoond mag niet verloren gaanNog meer dan de hoge opkomst voor de klimaatbetoging in december verraste gisteren de opkomst voor de scholierenbetoging in Brussel. Twee jonge meisjes uit Mortsel slaagden erin om ruim drieduizend jongeren een dag uit de klas te houden voor een klimaatactie. Joelend, zingend en dansend trokken ze door de straten van Brussel. Van alle hoeken van het land kwamen ze en ze hadden maar één boodschap: politici, doe uw werk, neem de juiste maatregelen om onze planeet te redden. En doe het nu. Niet als het te laat is.
11/01 02u15  Helft allergieën is foute diagnoseU hebt een allergie voor appelen? Ongeveer 50% kans dat dat eigenlijk níét het geval is. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie. “Wij zijn de helft van de tijd bezig met het ontkrachten van diagnoses”, zegt ook de Antwerpse allergoloog Didier Ebo.
11/01 02u15  Twee van de drie finalisten voor Women Award zijn Antwerpse: “Een ondernemer is behalve leider ook coach”Op 27 februari wordt de 20ste Womed Award uitgereikt. Twee van de drie genomineerden zijn vrouwen uit het Antwerpse. Markant, het netwerk voor ondernemende vrouwen, en Unizo, de Unie van zelfstandige ondernemers, willen vrouwen onderscheiden die zich als ondernemer in de kijker hebben gewerkt.
11/01 02u15  Studie toont aan: lessen wiskunde of taal voor kleuters renderenKinderen die in de kleuterklas meer reken- en taallessen krijgen, scoren op latere leeftijd beter op toetsen. En vooral: die extra lessen hebben geen negatieve invloed op hun sociale of emotionele ontwikkeling, zo leert een nieuwe studie.
11/01 02u15  Niets gevaarlijker dan de ‘mocro-maffia’ verradenHet gerecht had Nabil B. bescherming beloofd als kroongetuige tegen de ‘mocro-maffia’ – een gewelddadige cocaïnebende. Maar zijn broer beschermen konden ze niet: hij werd vermoord, wellicht in opdracht van maffiakopstuk Ridouan Taghi. De schutter kreeg gisteren twintig jaar cel, zonder de naam van zijn opdrachtgever te noemen.
11/01 02u15  Lady Gaga zegt sorry voor duet met R. Kelly, die van seksueel misbruik wordt beschuldigdAl jaren wordt r&b-ster R. Kelly (52) beschuldigd van seksueel misbruik, maar nu pas laten ook collega-sterren de man vallen. Dankzij een documentaire die hem ook een nieuw gerechtelijk onderzoek kost.
11/01 02u15  Parketwoordvoerder speelt rol van… parketwoordvoerder in ‘De Dag’Met Jeroen Perceval, Maaike Neuville, Lynn Van Royen, Titus De Voogdt, Geert Van Rampelberg en Ruth Becquart heeft De Dag niets minder dan een sterrenensemble in huis. Maar ook onontgonnen talent. Zo wordt de rol van federaal parketwoordvoerder in de serie gespeeld door Eric Van der Sypt. Zijn echte job? Federaal parketwoordvoerder.
11/01 02u15  Antwerpse galeriste haalt iconisch werk van Frida Kahlo in huis: “Het korset verwijst naar haar miskraam, symbool van haar strijd”Een beschilderd korset van Frida Kahlo wordt dé blikvanger van de kunstbeurs BRAFA in Brussel. De Antwerpse galeriste Sofie Van de Velde haalt het kunstwerk naar ons land en hoopt er een gefortuneerd museum of topverzamelaar voor te vinden.
11/01 02u15  Sinan Bolat: “Ik hoop op transfer na seizoen”Sinan Bolat is wellicht aan zijn laatste maanden bij Antwerp bezig. De doelman van de Turkse nationale ploeg is gegeerd door de Turkse topclubs. “2018 was het beste jaar uit mijn carrière en dat heb ik bekroond met de status van nummer één bij Turkije”, zegt Bolat.
11/01 02u15  Voorzitter droomt van samenwerking met grote club en stadion met 14.000 plaatsen: “Verbroedering Geel kan opnieuw dé club van de Kempen worden”Er zijn weinig clubs waar de kerstkalkoen zo zuur en tegelijkertijd heerlijk gesmaakt heeft. Verbroedering Geel, momenteel de rode lantaarn in eerste amateurklasse, probeert zich na een financieel rampjaar opnieuw sportief op de rails te krijgen. Tegelijkertijd denkt Jan Tormans (52), de voorzitter die enkele jaren geleden vertrok maar terugkeerde als reddende engel, al aan de toekomst. “Zodra we onze licentie hebben, maken we een samenwerking met een grote buitenlandse club bekend”, zegt hij. “En ons stadion verbouwen we tot een moderne tempel met plaats voor 14.000 fans.”
11/01 02u15  Parel van de Cogels-Osylei staat te koop (de Japanse toeristen moet u erbij nemen)Een van de mooiste panden van Antwerpen zoekt een nieuwe eigenaar. Huis Quinten Matsijs in de Cogels-Osylei is een heus art-nouveau-icoon uit 1904, omdat niet alleen het exterieur maar ook het interieur tot in de kleinste details in art nouveau is uitgewerkt.
11/01 02u15  “Radio Expres moet weer dé radio van ’t Stad worden”Radio Expres, de lokale radio die tussen 1982 en 1997 uitzond vanuit de winkelgalerij in de Boerentoren, hoopt einde februari opnieuw in de ether te zijn. Alles hangt af van de Raad van State die in november het nieuwe frequentieplan vernietigde en binnenkort uitspraak doet over het aangepaste plan.
11/01 02u15  Kleren, versleten matras en slaapzak in zelfgemaakt kamp, maar geen spoor van bewonerEen versleten matras en een afgeleefde slaapzak in een zelfgemaakt kamp tussen de bomen. Het maakt niet meteen een gezellige indruk, maar doet vermoeden dat een bos(je) aan de rand van de Bremweide in Deurne bewoond is, of is geweest. De politie kwam ter plaatse, maar van de ‘bewoner’ ontbreekt elk spoor.
11/01 02u15  Xaverius-kleuters in nieuwe school: “Het leefde enorm op het college”De 172 kleuters van het Xaveriuscollege verhuisden deze week naar een imposante nieuwbouw, opgetrokken tussen de Stenenbrug en de Xaveriusstraat, op de plek waar vroeger de Peugeot-garage was. Een investering van 5 miljoen euro die deels door de school zelf, deels door de overheid werd gedragen.
11/01 02u15  Geknipte man voor Joon Barber SaloonHeren die in het nieuwe jaar graag fris geschoren door het leven flaneren, kunnen voortaan terecht bij Joon Barber Saloon in Herentals. Voor elke strakke ­coupe of getrimde baard is barber Jonathan Baum (35) de geknipte man.
11/01 02u15  Den Brand palmt deel in van verlaten rusthuis Sint-AnnaHet oude OCMW-rusthuis van Sint-Anna in Herentals staat al enkele jaren leeg, maar krijgt binnen afzienbare tijd voor minstens een gedeelte een nieuwe invulling. Vzw Den Brand wil er enkele groepen volwassenen met een beperking huisvesten.
11/01 02u15  Wetenschap is wauw!De schouwburg van ’t Schaliken in Herentals liep gisteren tweemaal vol met leerlingen uit het zesde leerjaar. Die kwamen kijken naar de show ‘Wauw Wetenschap’, georganiseerd door de vzw Natuur en Wetenschap.
11/01 01u15  Nieuwe eigenares gaat pastorie uit 1776 restaurerenDe pastorie van Leest is verkocht aan een dokteres uit Wolvertem. Ze gaat het gebouw restaureren om er zelf te wonen. De pastorie is dus gered van verval. Dat kan niet gezegd worden van de aanpalende Sint-Niklaaskerk waar de toestand nog even slecht is als drie jaar geleden. “We wachten op geld”, zegt schepen Koen Anciaux.
11/01 01u15  Waterpeil De Ster door topzomer halve meter lager dan normaalDoor de aanhoudende droogte staat het water in de vijver van recreatiedomein De Ster een halve meter lager dan normaal. “Als we enkele droge zomers na elkaar krijgen, kan dat een groot probleem worden voor de waterrecreatie.”
11/01 01u15  Drugszaak na twaalf jaar opnieuw uitgesteld door rechtbankDe behandeling van een grote drugszaak en een dossier rond het witwassen van geld zijn gisteren door de rechtbank in Mechelen uitgesteld. Nochtans gaat het om zaken van twaalf jaar geleden. De verdediging wou dat er eerst nog een stuk werd toegevoegd aan het dossier.
11/01 01u00  Sloop Agfa start volgende weekDe afbraakwerken van Agfa IV op het grondgebied van Edegem beginnen volgende week. Deze verlaten industriesite maakt plaats voor de groene wijk Minerve. De afbraakwerken kunnen tot negen maanden duren.
11/01 01u00  Tweede buurtnetwerk in de maakDe inbrakenplaag van de afgelopen herfst heeft het gemeentebestuur van Lint en de inwoners aangezet tot actie. Er wordt een tweede buurtinformatienetwerk op poten gezet.
11/01 01u00  Zondag zoektocht naar vermiste John KrahéDe familie van de vermiste John Krahé (74) organiseert aanstaande zondag een zoektocht naar de man. Die vindt plaats in het Vrijbroekpark. Vrijwilligers kunnen zich aan de hoofdingang van het park aanmelden.
11/01 00u15  Kherbache en Gennez worden lijsttrekkers voor sp.a, ook prominente rol voor Jinnih BeelsDe kogel is door de kerk. Yasmine Kherbache zal bij de verkiezingen van 25 mei 2019 de Kamerlijst van sp.a voor de provincie Antwerpen trekken. Mechels boegbeeld zal dan weer de sp.a-lijst voor de Vlaamse verkiezingen trekken. Jinnih Beels zal op die Vlaamse lijst de lijstduwerplaats bekleden. Dat werd donderdagavond beslist op het Antwerpse ledencongres van sp.a.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Antwerp neemt Refaelov definitief over van Club Brugge18/01 16u30 - Gazet van Antwerpen: Royal Antwerp FC heeft zijn Israëlische middenvelder Lior Refaelov definitief aan zich kunnen binden. De Club Brugge-huurling tekent voor twee seizoenen.
23x VS in rep en roer: “Donald Trump gaf zijn ex-advocaat Michael Cohen het bevel om te liegen tegen het Congres”18/01 17u00 - Gazet van Antwerpen: De VS staat in rep en roer: twee federale agenten hebben de nieuwsredactie van Buzzfeed anoniem toevertrouwd dat Donald Trump zijn voormalige advocaat Michael Cohen heeft opgedragen om te liegen over de onderhandelingen over een Trump Tower in Moskou. Het gaat om een bijzonder zware beschuldiging aan het adres van de Amerikaanse president. De Democraten vragen een onderzoek. Intussen blijft de shutdown maar duren.
23x Belg opgepakt die de wereld afreisde om koffers te stelen op luchthavens18/01 16u30 - Gazet van Antwerpen: Net voor hij het vliegtuig richting Vietnam zou opstappen, heeft de politie een 57-jarige Belg kunnen oppakken die de wereld rondreisde om koffers te stelen op luchthavens. Het lukte hem 27 keer, bekende hij.
22x TRANSFEROVERZICHT. Antwerp bindt uitblinker definitief aan zich vast18/01 17u00 - Gazet van Antwerpen: Een nieuwe transferperiode staat in de voetbalwereld steevast garant voor tal van geruchten en transacties tussen clubs. Ook in de komende wintertransferperiode zal dat niet anders zijn. Welke voetballers worden door de Antwerpse ploegen in het tussenseizoen verkast en welke talenten worden aangetrokken ter versterking? Een overzicht.
22x Zo draag je een rok in de winter18/01 07u30 - Gazet van Antwerpen: Tel jij ook vol spanning af tot het rokjes-seizoen? Geen nood, met enkele handige stylingtips draag je je rokje nu al. Zo draag je een rok in de winter!
21x TRANSFEROVERZICHT. Antwerp rondt twee transfer af op één dag18/01 17u45 - Gazet van Antwerpen: Een nieuwe transferperiode staat in de voetbalwereld steevast garant voor tal van geruchten en transacties tussen clubs. Ook in de komende wintertransferperiode zal dat niet anders zijn. Welke voetballers worden door de Antwerpse ploegen in het tussenseizoen verkast en welke talenten worden aangetrokken ter versterking? Een overzicht.
21x Gangsters op heterdaad betrapt bij overladen partij cocaïne: drugs zat verstopt in fruitpulp18/01 17u15 - Gazet van Antwerpen: De federale politie van Antwerpen heeft afgelopen week vijf mannen aangehouden in het kader van een groot onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. De vijf mannen werden op heterdaad betrapt, toen ze in een loods in Lint werden betrapt tijdens het uitladen van een grote partij cocaïne. De vijf verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.
20x Opnieuw waarschuwing voor code geel voor gladde wegen: “Wees waakzaam”18/01 17u45 - Gazet van Antwerpen: Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt van vrijdagnamiddag tot en met zaterdagmiddag voor een code geel voor gladheid in het hele land. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de toestand op de wegen nauwgezet op en zal indien nodig uitrijden om te strooien.
20x BOEK. Giles Milton - Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering18/01 17u30 - Gazet van Antwerpen: Het is en blijft een contradictorisch gegeven. Dezelfde Britten die het begrip ‘fair play’ hoog in het vaandel dragen, in sporten als rugby en cricket zelfs bijna tot in het absurde toe, zijn ook diegenen die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog besloten een elitegroepje samen te stellen dat de komende oorlog op de meest vuile manier zou gaan uitvechten.
20x COLUMN. “Ik heb een nieuwe beste vriend: de Kanjer”18/01 17u30 - Gazet van Antwerpen: Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (11) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.

Statistieken

Artikels:
36531
Gelezen:
48301
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven