vrijdag 23 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
23/08 16u30  Alle achttien opgepakte Belgen in Enschede opnieuw vrijgelaten De Nederlandse politie heeft donderdag ongeveer 200 Belgen gecontroleerd in Enschede naar aanleiding van de Europese verplaatsing van Antwerp. Na een besluit van de burgemeester waren er geen Belgen welkom in de Nederlandse stad, uit veiligheidsoverwegingen. De 19 personen die waren aangehouden, zijn allemaal opnieuw vrijgelaten.
23/08 16u30  Uitstel sluiting zwembad is reddingsboei voor aquagym-lessen De beslissing van de gemeente Wijnegem om haar zwembad nog drie jaar langer open te houden, is ook goed nieuws voor Tom Bresseleers en de vele deelnemers aan zijn aquagym-lessen. “Ik heb lang gedacht dat we zouden moeten stoppen, maar gelukkig is dat onheil afgewend. Daarom willen we er dit sportseizoen opnieuw stevig tegenaan gaan.”
23/08 16u30  Proefopstelling verhindert dat auto’s bocht afsnijden Op het kruispunt van de Oosterloseheide en Eindhoutseweg in Geel-Oosterlo staat sinds eind deze week een proefopstelling met jerseys. Die moet vooral het verkeer in deze haakse bocht afremmen.
23/08 16u30  Hortensiahoeve wordt afgebroken voor twaalf luxe-appartementen De Hortensiahoeve, gelegen in het centrum van Kapellen in de Ruyseveltslei, gaat over enkele maanden tegen de grond om plaats te ruimen voor twaalf luxe-appartementen.
23/08 16u15  Ann (63) vervult meisjesdroom en opent ijssalon Mamy’s aan vaart Je bent nooit te oud om te starten als ondernemer. Ann De Wolf (63) opende bij brug 14 over de vaart zopas haar eigen ijssalonnetje. Of liever gelateria, want deze oma van zeven kleinkinderen haalde haar vier diploma’s als ijsbereider in Italië.
23/08 16u15  Dancefestival gebruikt windturbine: “Verbruik ligt acht keer lager” Niet schrikken als u binnenkort een grote windturbine op de Netedijk in Duffel ziet staan. De molen zal energie produceren voor het elektronische muziekfestival Natural Highs, dat op 6 en 7 september aan kasteel Ter Elst plaatsvindt.
23/08 16u00  Hazewinkel decor voor zwemmers Het hele weekend is roeivijver Hazewinkel het decor voor het jaarlijkse openwaterweekend, georganiseerd door de Verenigde Willebroekse Zwemclub (VWZ). Het evenement gaat zijn 35ste editie in. Voor het eerst wordt een beach-waterpolotoernooi opgezet.
23/08 16u00  Miley Cyrus bijt van zich af: “Ik heb Liam nooit bedrogen” Nu de breuk definitief is tussen zangeres Miley Cyrus en Liam Hemsworth wordt op sociale media gesuggereerd dat de Amerikaanse zangeres Hemsworth heeft bedrogen. In een emotionele boodschap op Instagram maakt Cyrus komaf met die roddels: “Je mag mij een losgeslagen projectiel noemen maar ik ben geen leugenaar”.
23/08 15u45  Steven ‘Spillie’ Spillebeen zwaargewond na ongeval Steven ‘Spillie’ Spillebeen, bekend van zijn deelname aan Big Brother, is afgelopen nacht zwaargewond geraakt bij een ongeval in Roeselare. Hij is niet in levensgevaar.
23/08 15u45  Hallucinant: man snort met scootmobiel over autosnelweg Een opmerkelijk beeld van op de E403, tussen Izegem en Roeselare. Daar zag een automobilist donderdag tot zijn eigen verbazing een man met een elektrische rolwagen rijden. Door ingrijpen van enkele bestuurders werd hij uiteindelijk van de weg gehaald door de hulpdiensten.
23/08 15u45  E313 urenlang afgesloten na ongeval: “Al bij al hebben we het slachtoffer snel kunnen bevrijden” Een verkeersongeval op de E313 in Grobbendonk leidde vrijdagochtend rond 9u tot een tweede ernstiger ongeval in de file. De brandweer moest de bestuurder uit een compleet verhakkelde bestelwagen bevrijden.
23/08 15u45  Retie start campagne ‘Fit in je hoofd’: “Ons doel? Dat iedereen in ons dorp gezond én gelukkig is” Behalve in nieuwe wegen, fietspaden en riolering investeert het gemeentebestuur van Retie ook in de gezondheid van zijn inwoners. De lokale bestuurders streven daarbij het hoogste doel na: een ‘totaalgezondheid’ van lichaam én geest.
23/08 15u45  De Appelboom bouwt zolderklassen om groei van aantal leerlingen op te vangen Bij vrije basisschool De Appelboom uit Branst (Bornem), deel van de vzw Katholieke scholen van Groot-Bornem, zijn ze druk aan het werken. In het gebouw aan de straatkrant komen er twee zolderklassen en het gebouw wordt heringedeeld. Zo kan de school de gestage groei van het aantal scholieren opvangen.
23/08 15u30  Fernando Torres sluit voetbalcarrière af met zware nederlaag Thomas Vermaelen heeft vrijdag met Vissel Kobe een tweede overwinning behaald in de Japanse J-League. Op de 24e competitiespeeldag won Kobe met 1-6 bij staartploeg Sagan Tosu, waar Fernando Torres de laatste wedstrijd uit zijn carrière speelde.
23/08 15u30  Zo zoon, zo vader: vader van jongste molenaar van het land wordt zelf ook molenaar Normaal luidt het spreekwoord ‘de appel valt niet ver van de boom’, maar bij Joppe (17) en Jan (57) De Schutter uit Malle kan je er ‘de appel valt niet ver van de zoon’ van maken. Een jaar na zijn zoon, mag ook Jan zich nu gediplomeerd molenaar noemen.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/08 15u15  Stad start proefproject met schoolstraat aan De Zonnebergen in WalemMet de start van het nieuwe schooljaar op maandag 2 september start de stad Mechelen een proefproject met schoolstraat aan De Zonnebergen in Walem.
23/08 15u15  De grillen van de groothertogin: al dertig werknemers vertrokken aan Luxemburgs hof en zelfs premier heeft niks te zeggenChaos aan het Luxemburgse groothertogelijke hof. In vier jaar zijn ruim dertig werknemers ontslagen of zelf opgestapt. Premier Xavier Bettel heeft een onderzoek ingesteld naar het zorgwekkend hoge personeelsverloop. Daarbij ligt de focus op de rol van groothertogin María Teresa (63). Die heeft een bedenkelijke reputatie: ze is een eigengereide vrouw die geen tegenspraak duldt, zelfs niet van... de premier.
23/08 15u00  Twee keer in één week misbruik met gehandicaptenkaartDe Antwerpse politie heeft deze week twee keer een vaststelling gedaan van misbruik met gehandicaptenkaarten. Beide keren werd een pv opgesteld.
23/08 15u00  Nederlandse volleybaldames doen geweldige opwarming: van Michael Jackson tot ‘Hammer Time’Vrijdag gaat in Polen het Europees kampioenschap. Met de Yellow Tigers, die mikken op een plek bij de beste acht, maar ook met Nederland. Die gaan ongetwijfeld de show verzorgen want de Nederlandse volleybaldames houden er een wel heel leuke opwarming op na. Met dank aan krachttrainer Rett Larson. Die koppelt het noodzakelijke aan het aangename.
23/08 14u45  Nu ook officieel: Remco Evenepoel tekent nieuw contract bij Deceuninck-Quick Step en Patrick LefevereToptalent Remco Evenepoel verbindt zijn lot langer aan Deceuninck-Quick.Step. Hij zette zijn handtekening onder een contractverlenging tot eind 2023, zo bevestigen de renner en zijn team vrijdag.
23/08 14u00  Cultuurcafé De Werft houdt maandelijkse proeverijen: “De Kempen zijn voortrekkers van lokale kwaliteitsvolle bieren”Enkele Kempense bieren haalden zopas nog een medaille op de gerenommeerde World Beer Awards. Dat lokaal heel wat kwaliteit uit de brouwketels vloeit, bewijzen ook de bierproefavonden in de Werft. “We kiezen bewust voor lokale Kempense brouwers die zich op de proefavonden aan het publiek kunnen voorstellen”, zegt Robbe Verdonck van cultuurcafé De Werft.
23/08 13u45  KV Mechelen mist Bijker én Van Cleemput tegen Oostende: “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd”KV Mechelen moet het zaterdagavond op het veld van KV Oostende doen zonder zijn twee vaste flankverdedigers. Linksachter Lucas Bijker viel vorig weekend uit met een scheur in de hamstrings en nu moet ook rechtsachter Jules Van Cleemput afhaken voor de verplaatsing naar de kust.
23/08 13u30  Bestelwagen rijdt in op vrachtwagen: chauffeur zwaargewond, E313 weer vrijDe E313 is vrijdagmiddag weer vrijgegeven richting Hasselt, na het ernstige ongeval met twee vrachtwagens en een bestelwagen ter hoogte van Herentals-West. Dat meldt de gemeente Grobbendonk. In een file die was ontstaan door een eerder ongeval, botste een bestelwagen op een vrachtwagen. De bestelwagen werd op zijn beurt aangereden door een andere truck. De bestuurder van de bestelwagen raakte levensgevaarlijk gewond.
23/08 13u15  Vuelta brengt opvallend eerbetoon aan Bjorg Lambrecht bij ploegvoorstellingIn het oosten van Spanje vond donderdagavond de ploegvoorstelling plaats van de Vuelta. Die start zaterdag in Salinas de Torrevieja. Toen de renners van Lotto-Soudal het podium op kwamen, stond de organisatie ook even stil bij het overlijden van Bjorg Lambrecht. De organisatie zette een levensgroot bord van hem naast de acht renners van zijn voormalige ploeg.
23/08 13u15  ‘Longen van de wereld’ staan in brand, maar Braziliaanse president noemt het “intern probleem”De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zijn Franse collega Emmanuel Macron donderdag “een kolonialistische mentaliteit” verweten. Hij vindt het onaanvaardbaar dat de Franse president opriep om tijdens de bijeenkomst van de G7-landen dit weekend in Biarritz “met spoed te overleggen” over de branden in het Amazonegebied. Intussen wil de Ierse premier Leo Varadkar het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Zuid-Amerikaanse landen blokkeren als Brazilië het Amazonegebied niet beschermt. Angela Merkel noemt de bosbranden dan weer een “acute noodsituatie”.
23/08 13u15  De waarheid achter de “boertige” foto van Boris Johnson tijdens gesprek met Macron“Respectloos” en “boertig”. Het regende negatieve reacties nadat donderdagavond een foto opdook van het gesprek tussen de Britse premier Boris Johnson en de Franse president Emmanuel Macron in Parijs. Op de foto lijkt het dat Johnson zich van zijn kleinste kant laat zien, maar de waarheid blijkt anders.
23/08 13u00  ’Longen van de wereld’ staan in brand, maar Bolsonaro noemt het “intern probleem”De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zijn Franse collega Emmanuel Macron donderdag “een kolonialistische mentaliteit” verweten. Hij vindt het onaanvaardbaar dat de Franse president opriep om tijdens de bijeenkomst van de G7-landen dit weekend in Biarritz “met spoed te overleggen” over de branden in het Amazonegebied. Intussen wil de Ierse premier Leo Varadkar het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Zuid-Amerikaanse landen blokkeren als Brazilië het Amazonegebied niet beschermt. Angela Merkel noemt de bosbranden dan weer een “acute noodsituatie”.
23/08 13u00  Dit weekend twee festivals op Linkeroever: Fire is Gold en Ampere Open AirDe Middenvijver op Linkeroever wordt dit weekend het decor van niet één maar twéé festivals. Op zaterdag vindt er Fire is Gold plaats, een urban festival dat het ter ziele gegane Laundry Day moet vervangen. In de nacht van zaterdag op zondag wordt dan het hele decor omgegooid en wordt er nog een extra podium bijgebouwd zodat zondagmiddag de eerste editie van het elektronische muziekfestival Ampere Open Air van start kan gaan.
23/08 12u45  E313 richting Hasselt weer vrij na zwaar ongeval in HerentalsDe E313 is vrijdagmiddag weer vrijgegeven richting Hasselt, na het ernstige ongeval met twee vrachtwagens en een bestelwagen ter hoogte van Herentals-West. Dat meldt de gemeente Grobbendonk. In een file die was ontstaan door een eerder ongeval, botste een bestelwagen op een vrachtwagen. De bestelwagen werd op zijn beurt aangereden door een andere truck. De bestuurder van de bestelwagen raakte levensgevaarlijk gewond.
23/08 12u45  Nils Frahm tussen techno en verstilling in uitverkocht OLTJe hoort hem zelden op de radio, maar toch was het concert van Nils Frahm in het Rivierenhof -capaciteit 2.000 - al maanden van tevoren uitverkocht. De Duitse componist combineert hedendaags klassieke piano met elektronica én occasioneel zelfs techno-beats, en heeft daarmee een niche aangeboord die met de dag groter wordt.
23/08 12u00  Geen enkele vlag toegelaten op festival op LinkeroeverOp het urban festival Fire Is Gold, dat zaterdag plaatsvindt op de Antwerpse linkeroever, zal geen enkele vlag toegelaten worden. Volgens de organisatie staat de maatregel los van de heisa die ontstond op Pukkelpop. “Maar we wilden het toch nog eens in de verf zetten”, klinkt het.
23/08 12u00  “Volgende vrouw in de F1 moet van het niveau van Verstappen en Hamilton zijn”Slechts zes vrouwen hebben ooit deelgenomen aan een raceweekend in de Formule 1. David Coulthard zou dat aantal graag wat hoger zien maar hij vindt dat nieuwkomers, zowel mannelijk als vrouwelijk, van een zeker niveau moeten zijn.
23/08 12u00  Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcoholDe 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd aan Het laatste nieuws. Het zou om een niet toegestane hoeveelheid gaan, hoeveel is nog niet duidelijk.
23/08 12u00  Verleidelijke Hailey Bieber presenteert nieuwe handtassen van Alexander WangAlexander Wang brengt in samenwerking met Bvlgari een collectie handtassen uit. Als uithangbord werd gekozen voor Hailey Bieber, die zich van haar verleidelijkste kant laat zien.
23/08 12u00  Gemeente sluit skatepark omdat toestellen niet meer stabiel zijnHet skatepark aan Klein Boom in Putte is met onmiddellijke ingang gesloten om veiligheidsreden. Bij de laatste keuring werd ernstige slijtage vastgesteld aan de onderstellen van de toestellen. De gemeente zoekt naar een oplossing.
23/08 12u00  Zoo zamelt lavendel in voor pinguïns: snoeisel houdt gevaarlijke muggen wegVerzorgers van de zwartvoetpinguins in de Antwerpse Zoo deden eerder deze week een oproep voor lavendelsnoeisel, en meteen haalden ze een hele hoop bijeen. Het snoeisel moet de pinguïns beschermen tegen muggen, die hen kunnen besmetten met vogelmalaria – een probleem in veel dierentuinen.
23/08 12u00  Vrijbroekpark pakt uit met vernieuwde sport- en spelzoneHet provinciebestuur van Antwerpen heeft vrijdag in het Vrijbroekpark in Mechelen een vernieuwde sport- en spelzone ingewijd. Ook het basketbalplein kreeg door de Mechelse kunstenaar Jonas Tuch een fris kleurtje. En voor het ‘spookhotel’ is er een denkpiste om er een natuurruïne van te maken.
23/08 11u30  Nieuwe klap dreigt voor Limburg: arbeiders Punch Powertrain leggen werk neer door dreiging van groot banenverliesDe arbeiders bij Punch Powertrain in Sint-Truiden hebben vrijdag het werk neergelegd. Het bedrijf zou een onbekend aantal banen gaan schrappen en dat veroorzaakt onrust op de werkvloer. Vakbonden en directie zullen vrijdag een eerste overleg houden, zo meldt metaalvakbond ACV-CSC METEA. Na Ford Genk zou nieuw banenverlies in de Limburgse autosector een zware klap zijn.
23/08 11u30  Man onderschept die met mes staat te zwaaien op De KeyserleiDe politie heeft vrijdagochtend een man onderschept die op de De Keyserlei stond te zwaaien met een mes.
23/08 11u30  Chauffeur en zijn hondje zwalpen aan hoge snelheid met caravan over de weg en gaan meermaals over de kopEen chauffeur in Engeland wist een zwaar ongeval vast te leggen met zijn dashcam. De bestuurder probeerde tegen hoge snelheid langs rechts in te halen, maar door het gewicht van zijn caravan begon deze hevig te zwalpen. Uiteindelijk kantelde het volledige voertuig en maakte enkele duizelingwekkende koprollen over de hele breedte van de weg. Zowel de bestuurder als zijn hond overleefde de klap.”Op een snee na van het glas, waren de twee ongedeerd”, vertelt de chauffeur die het ongeval vastlegde. “Ze hebben extreem veel geluk gehad.”
23/08 11u15  Naar deze series en personages kijken we het liefst om stijladvies op te doenMove over, ‘Sex and the city’. Tegenwoordig blijken we vooral naar de serie ‘Killing Eve’ te kijken om er stijladvies te stelen met onze ogen. Dat blijkt uit een onderzoek van modezoekmachine Lyst in samenwerking met Pinterest.
23/08 11u15  Russische oppositieleider blijft strijdvaardig na vrijlatingHet boegbeeld van de Russisiche oppositie Aleksej Navalny heeft na 30 dagen de gevangenis verlaten. Meteen na zijn vrijlating klaagde hij de intimidatie door de autoriteiten aan. ‘De beweging zal blijven groeien en dit regime gaat sterk betreuren wat het heeft gedaan’
23/08 11u15  Bestuurder vlucht met 100 kilometer per uur weg van controle: 25-jarige man opgepaktEen 25-jarige man uit Wilrijk is donderdagavond na een achtervolging opgepakt door de politie ter hoogte van de Waterpoort op het Zuid. Hij was weggevlucht toen de politie hem aan de kant wilde zetten vanwege zijn onverantwoord rijgedrag.
23/08 11u15  Man opgepakt die met mes staat te zwaaien op De KeyserleiDe politie heeft vrijdagochtend een man opgepakt die op de De Keyserlei stond te zwaaien met een mes.
23/08 11u00  Chauffeur en zijn hondje zwalpen aan hoge snelheid met caravan over de weg en gaan meermaals overkopEen chauffeur in Engeland wist een zwaar ongeval vast te leggen met zijn dashcam. De bestuurder probeerde tegen hoge snelheid langs rechts in te halen, maar door het gewicht van zijn caravan begon deze hevig te zwalpen. Uiteindelijk kantelde het volledige voertuig en maakte enkele duizelingwekkende koprollen over de hele breedte van de weg. Zowel de bestuurder als zijn hond overleefde de klap.”Op een snee na van het glas, waren de twee ongedeerd”, vertelt de chauffeur die het ongeval vastlegde. “Ze hebben extreem veel geluk gehad.”
23/08 10u30  Charlize Theron amper herkenbaar in nieuwe film ‘Bombshell’: “Ik kan niet stoppen met staren”In de nieuwe film ‘Bombshell’ zijn alle ogen gericht op Charlize Theron. Niet alleen omdat ze zo goed acteert, maar ook omdat ze er helemaal anders uitziet. Ze is niet alleen onherkenbaar, ze lijkt ook nog eens als twee druppels water op het personage dat ze speelt.
23/08 10u15  In deze steden is luchthavenverkeer het goedkoopstStel je binnenkort een reisbudget voor een geplande citytrip op, hou dan zeker ook rekening met de kosten voor het transport van én naar de luchthaven. Uit een studie van Taxi2Airport.com blijkt dat deze prijzen behoorlijk kunnen oplopen en flink variëren van stad tot stad. Zo is Lissabon het goedkoopst en Amsterdam het duurst.
23/08 10u15  Dubbel zoveel haatboodschappen op sociale media door verkiezingen: “Als olie op het vuur”Bij Unia zijn in de eerste zes maanden van dit jaar dubbel zo veel klachten binnengekomen over haatboodschappen op sociale media. Een gevolg van de bitse verkiezingscampagne én van het verkiezingsresultaat, zegt het gelijkekansencentrum. “Veel van de boodschappers voelen zich gesteund door het verkiezingsresultaat van Vlaams Belang om te verkondigen wat ze willen.”
23/08 10u00  Mijlpaal: Zara schakelt voor het eerst curvy model inZara koos in het verleden steevast voor standaardmodellen met een maatje XS, maar nu heeft het voor het eerst een curvy model ingehuurd om voor de website te poseren. Die eer viel de Nederlandse Jill Kortleve te beurt.
23/08 09u45  E313 richting Hasselt volledig versperd door zwaar ongeval in HerentalsDe E313 is vrijdagochtend volledig versperd geraakt richting Hasselt door een ernstig ongeval ter hoogte van Herentals-West. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
23/08 09u30  DISCUSSIE. Moet de nieuwe Vlaamse regering de files aanpakken met rekeningrijden?CD&V legt bij de onderhandelingen voor de nieuwe Vlaamse regering de invoering van rekeningrijden opnieuw op tafel. Ook experts pleiten voor een (aangepaste) versie van het systeem, om de files en de uitstoot aan te pakken. Maar N-VA wil er niet van weten. Wat moet er volgens jou gebeuren?
23/08 09u30  Wereldgezondheidsorganisatie luidt alarmbel: “Meer geld nodig voor strijd tegen malaria”Er moet meer geld gaan naar de ontwikkeling van medicijnen tegen malaria willen we de ziekte kunnen uitroeien. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) vrijdag.
23/08 09u30  Bewakingsagent is miskend beroep: 36 procent van Belgen weet niet wat job inhoudtMeer dan een derde van de Belgen (36 procent) weet niet wat het beroep van bewaker inhoudt. Dat blijkt uit een studie van het Fonds voor Bestaanszekerheid van de bewaking (FBZB), in samenwerking met Ipsos, bij 1.000 Belgen. Toch heeft negen op de tien Belgen respect voor de bewakingsagenten die ze dagdagelijks tegenkomen.
23/08 09u30  Israël bombardeert wapendepot in IrakIsraël heeft minstens één luchtaanval uitgevoerd op een doelwit in Irak. Het zou gaan om een wapenopslagplaats ten noorden van Bagdad, die volgens sommige bronnen door Iran wordt gebruikt om wapens naar Syrië over te brengen. Dat meldt de New York Times donderdag.
23/08 09u30  Vlaamse 'Dikke en Dunne' komen terug samen in ‘Winterrevue’Het legendarische duo Caals en Van Vooren terug samen op de planken, dat hield niemand voor mogelijk. Toch worden de Vlaamse 'Dikke en Dunne' onverwacht herenigd in de vijfde editie van Winterrevue.
23/08 09u30  Louis Talpe deelt foto’s van zijn sprookjeshuwelijk dat deze week plaatsvondLouis Talpe (38) is deze week voor een tweede keer getrouwd met zijn Tiffany Ling-Vannerus en wel in haar geboorteplaats in Zweden. Het koppel deelde heel wat romantische foto’s van de mooiste dag van hun leven op Instagram.
23/08 09u15  Medewerker Brits consulaat in Hongkong opgepakt wegens “bezoek aan prostituees”De medewerker van het Brits consulaat in Hongkong die begin augustus in China verdween, werd opgepakt omdat “hij beroep heeft gedaan op prostituees”. Dat meldt de Chinese pers. De familie van de man verwerpt de beschuldiging en zegt dat het om een verzonnen verhaal gaat.
23/08 09u00  Eerste kindje op komst voor Quentin TarantinoMet ‘Once upon a time in Hollywood’ heeft hij net zijn negende boorling gelost in de bioscoop. Maar nu wordt Quentin Tarantino (56) ook in het echte leven vader. Zijn 35-jarige echtgenote Daniela Pick is zwanger van hun eerste kind.
23/08 09u00  Twee speleologen geblokkeerd in Pools gebergte: lichaam gevonden, zoekactie naar collega gaat verderIn Polen is het lichaam gevonden van een van de twee speleologen die in een kloof in het Tatrasgebergte kwamen vast te zitten, nadat ze door plots opstijgend water verrast werden. Dat hebben Poolse media donderdag gemeld.
23/08 09u00  Vier gewonden bij schietpartij in buurt van politiekantoor in Los AngelesBij een schietpartij in de buurt van een politiekantoor in Los Angeles zijn donderdagnamiddag plaatselijke tijd vier mensen gewond geraakt. De politie is op zoek naar een mannelijke en een vrouwelijke verdachte.
23/08 08u45  Vrijwilligers brengen speurhonden naar Bryon Bay in zoektocht naar Théo HayezVrijwilligers die samenwerken met de familie van Théo Hayez, de jonge Belg die sinds 31 mei vermist is in Australië, hebben speurhonden naar Bryon Bay gebracht. Dat meldt de krant The Australian.
23/08 08u45  Franse chirurg misbruikt kinderen nadat hij ze geopereerd heeftEen 68-jarige chirurg is de spilfiguur in het grootste pedofilieschandaal dat Frankrijk ooit gekend heeft. Op basis van zijn eigen dagboeken wordt Joël Le Scouarnec ervan verdacht de laatste dertig jaar 200 tot 250 minderjarigen misbruikt te hebben. Hij vergreep zich zelfs aan kinderen in de ontwaakkamer van het ziekenhuis, nadat hij ze eerst geopereerd had.
23/08 08u45  Een koningin als collega: bijenkasten op hoofdkantoor AquafinOp het dak van het hoofdkantoor van waterzuiveraar Aquafin staan bijenkasten. De honing die eruit voortkomt en onder de collega’s wordt verkocht, blijkt even populair als inkomtickets voor Tomorrowland. “De wereld van de bij is ongelofelijk boeiend”, vindt An De Wit, milieucoördinator én imker.
23/08 08u30  De plek waar 80 jaar geleden een duivels naziplan geboren werdMichelangelo, Rembrandt, Botticelli, Renoir… Duizenden werken van de grootste kunstenaars uit onze geschiedenis verdwenen tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de grond. Sommige stukken vond men nog altijd niet terug. Een Oostenrijkse zoutmijn was voor de nazi’s dé plek om kunstschatten te bewaren. Het begin van een heuse thriller, met een hoofdrol voor een schaap uit Gent en een beest uit Linz.
23/08 08u00  Sven is blijvend impotent na erectie van 30 uur: “Dat noem ik geen bijwerking meer”Twee weken nadat Sven Pernot (35) uit Bilzen startte met het antidepressivum ­Quetiapine, kreeg hij een priapisme: een aanhoudende erectie. Na dertig uur werd hij geopereerd, maar toen was het al te laat: de man is blijvend ­impotent.
23/08 07u45  Pamela Anderson bekent: “Voor mijn dates draag ik soms nog Baywatch-outfit”Pamela Anderson past nog altijd in dat iconische badpak dat ze droeg in de televisieserie Baywatch, zegt ze in een interview met The New York Times. Af en toe verrast ze er zelfs nog haar dates ermee.
23/08 06u45  STANDPUNT. Anuna hoeft niet op een zeilboot naar ChiliAllez vooruit, nu gaat klimaatactiviste Anuna De Wever met een stuk of dertig Europese jongeren met een zeilboot de Atlantische Oceaan oversteken naar Chili, voor de klimaatconferentie die daar plaatsvindt. De verleiding is groot om er meteen een paar grappen over te verzinnen, over hoe druk het onderhand wordt op de trans-Atlantische vaarroute door ecoreizigers, nu Greta Thunberg al met een zeilschip onderweg is naar Amerika.10 
23/08 06u45  Dankzij DNA-databank al negen verdwijningen opgelost: “Succes groter dan we hadden verwacht”De DNA-databank voor vermiste personen is een succes. Dat zegt het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek (NICC) iets meer dan een jaar na de oprichting ervan. In negen dossiers, waaronder dat van de Nederlandse Corrie van der Valk, kon de databank tot een identificatie leiden. Op termijn is het de bedoeling dat er meer dan driehonderd DNA-profielen van vermiste personen aan worden toegevoegd.
23/08 06u15  Kunstenares Lucie is plots reusachtige papieren boot kwijt en dat is allicht het werk van… papierophalersZe is er het hart van in, kunstenares Lucie Van Tienen (64). Haar kunstwerk uit papier is verdwenen. Ze vermoedt dat het meegenomen is door de vuilnismannen die het papier kwamen ophalen in de Holdamstraat in Sint-Gillis-Waas.10 
23/08 05u15  Te hoge vrachtwagens worden aan banden gelegdDe voorbije twee jaar rukten te hoog geladen vrachtwagens tot vier keer toe bovenleidingen af op de spoorlijn tussen Lokeren en Zele ter hoogte van de overweg in de Brandstraat. Daarom zijn deze week hoogtebegrenzers geplaatst.11 
23/08 05u15  Lekkende mazouttank van lijnbus veroorzaakt ware ravageEen lekkende mazouttank van een bus van vervoermaatschappij De Lijn heeft donderdagochtend voor een ware ravage gezorgd in Sinaai (Sint-Niklaas) op het traject tussen Eksaarde en Belsele. Op het ontstane dieselspoor deden zich verschillende ongevallen voor.11 
23/08 05u15  Anuna hoeft niet op zeilbootAllez vooruit, nu gaat klimaatactiviste Anuna De Wever met een stuk of dertig Europese jongeren met een zeilboot de Atlantische Oceaan oversteken naar Chili, voor de klimaatconferentie die daar plaatsvindt. De verleiding is groot om er meteen een paar grappen over te verzinnen, over hoe druk het onderhand wordt op de trans-Atlantische vaarroute vanwege ecoreizigers, nu Greta Thunberg al met een zeilschip onderweg is naar Amerika. Het jonge Zweedse boegbeeld is half augustus vertrokken, als gaste op het energieneutrale zeiljacht van de milieubewuste Monegaskische royal Pierre Casiraghi, kleinzoon van Grace Kelly. Dat het zo elitair moest is niet Greta Thunbergs schuld: er is blijkbaar geen andere manier meer om nog per schip de plas over te steken. Een gewone sterveling doet dat met het vliegtuig. Ook kan Greta Thunberg er niets aan doen dat de scheepsbemanning met het vliegtuig terugreist – het is voor hen wel genoeg geweest na die twee weken. Het gezelschap laat zo een grotere ecologische voetafdruk achter dan wanneer ze een retourtje per vliegtuig had genomen.12 
23/08 05u15  iBike opent nieuwe werkruimte met personeel van sociaal tewerkstellingsbedrijfIn een magazijn aan de rand van de Boomsesteenweg opende fietsbedrijf iBike recent een nieuwe werkplaats. Aan het werk zijn mannen die doorstroomden vanuit Werkmmaat dat mensen aan het werk zet die moeilijk een plek vinden op de arbeidsmarkt. “Ondertussen zijn al twee van hen vast in dienst bij ons”, klinkt het bij iBike.
23/08 05u15  De jacht op nazischatten: in deze Oostenrijkse zoutmijn werd een duivels plan geborenMichelangelo, Rembrandt, Botticelli, Renoir… Duizenden werken van de grootste kunstenaars uit onze geschiedenis verdwenen tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de grond. Sommige stukken vond men nog altijd niet terug. Een Oostenrijkse zoutmijn was voor de nazi’s dé plek om kunstschatten te bewaren. Het begin van een heuse thriller, met een hoofdrol voor een schaap uit Gent en een beest uit Linz.11 
23/08 05u15  Autobestuurder krijgt een fikse boete wegens… te veel rommel in de wagenAgenten in het Australische Queensland hebben een 57-jarige man een fikse boete gegeven vanwege de rommel in zijn auto. Het zou zijn zicht belemmeren en dus ook een gevaar zijn op de weg. “We gaven een boete van 280 euro en herinnerden hem er vriendelijk aan wanneer de vuilniswagen langskomt”, aldus de politie op sociale media.10 
23/08 05u15  COMMENTAAR. “Als het avond is, staan Bölöni en de zijnen er”Met Antwerp Europa in: het is een hele ervaring, dat kunnen we je zeggen. In Pilsen waren er te veel fans, in Enschede te weinig. Velen dachten nog af te zakken, maar dachten uiteindelijk: f*ck it, toch maar thuisblijven. Met die sch**tburgemeester. Sorry voor die laatste sterretjes, maar het waren de woorden van een random Enschedeër die óns alvast wél vriendelijk welkom heette in zijn stad, en zich verontschuldigde voor ‘Onnozele Onno’.10 
23/08 05u15  DNA-databank vermiste personen in cijfers* Opgericht op 1 juli 2018.11 
23/08 05u15  Dankzij nieuwe DNA-databank al 9 verdwijningen opgelost: “Succes groter dan we hadden verwacht”De DNA-databank voor vermiste personen is een succes. Dat zegt het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek (NICC) iets meer dan een jaar na de oprichting ervan. In negen dossiers, waaronder dat van de Nederlandse Corrie van der Valk, kon de databank tot een identificatie leiden. Op termijn is het de bedoeling dat er meer dan driehonderd DNA-profielen van vermiste personen aan worden toegevoegd.10 
23/08 05u15  Jubileumeditie Herfstdagen moet deels uitwijkenDe Herentalse culturele vzw Ter Vesten plant al voor de twintigste keer haar Herfstdagen, een jaarlijkse tentoonstelling in kasteel Le Paige. Maar door de herschikking van het gebruik moet Ter Vesten nu deels uitwijken.10 
23/08 05u15  Cultuurplein voorbereid op zonnig feestweekend met Hestival en Heist Loopt en ZingtHet gratis dorpsfestival Hestival in Heist-op-den-Berg zit in de laatste rechte lijn richting de vijftiende editie. De organisatie verwacht zaterdag groepen als The Van Jets en Channel Zero op het podium. De opbouw op het Cultuurplein begon donderdag al. Dezelfde infrastructuur wordt zondag weer gebruikt door Heist Loopt en Zingt. Beide evenementen lijken mee te gaan genieten van de prima weersverwachtingen.11 
23/08 05u15  Schoonzoon Bruce Springsteen grote kanshebber om zondag BMW te winnen op jumping ZandhovenNiet minder dan 204 ruiters uit 35 landen met 527 paarden springen nog tot en met zondag in De Kraal International in Zandhoven. Onder meer wereldtopper Lorenzo De Luca, de vriend van Jessica Springsteen, is van de partij.12 
23/08 05u15  “Niet getwijfeld, de familie Nédée hoort thuis in het Turnovaproject”Het nagelnieuwe Corsendonk Turnovahotel heeft alles om op korte termijn een troef te worden voor Turnhout. “We mikken vooral op een zakelijk cliënteel”, zegt Jan-Felix Nédée. Maar wie wil niet prinsheerlijk logeren op de Grote Markt in Turnhout? “Voor de toeristen hebben we een fietsarrangement”, zegt zus An-Sofie Nédée.10 
23/08 05u15  COLUMN. “Eén puber dacht een zak chips te kunnen kopen zonder te betalen”Ik heb niet veel nodig om in een nostalgische bui te belanden. Een artikel in mijn krant is genoeg. Jan Van de Peer, de patron van de Delhaize in Hoogstraten, stopt ermee na dertig jaar. De Delhaize in Hoogstraten, daar ben ik al jaren niet meer geweest. Maar ooit was er een tijd dat ik haast dagelijks de winkelgangen van die supermarkt doorkruiste. Niet eens zo lang geleden, al lijkt het soms wel zo. De Delhaize bevindt zich namelijk recht tegenover de poort van het Klein Seminarie. De middelbare school waar ik zes jaar lang braaf, en niet zo braaf, op de schoolbanken zat. En hup, de nostalgietrein kan vertrekken! In de eerste jaren van mijn Seminarie-tijd ging ik nog sportief met de fiets naar school. Maar hoe ouder, hoe luier, en hoe meer tijd ik verslond aan de bushalte op de Vrijheid. Want als je de oversteek maakt van tiener naar puber, merk je dat het cool is om aan de bushalte te hangen. (Dat hangen mag u letterlijk nemen).11 
23/08 05u15  Stunt- en vliegwerk op het water voor het goede doelOp het kanaal Dessel-Kwaadmechelen naast de brug van Mol-Gompel vindt zondag opnieuw het schansglijden plaats. Deelnemers moeten daarbij zo snel mogelijk met hun bootje een helling afdalen en een bel raken. De opbrengst van het evenement gaat naar Actie MIN.
23/08 05u15  Negen uur lang optredens voor alle leeftijden tijdens KattenfeestenOp het marktplein gaat zaterdag 24 augustus voor de 18de keer het grootste dorpsfeest van Meerhout door. Vanaf het middaguur wordt de Markt verkeersvrij gemaakt voor de Kattenfeesten. Van 15u tot middernacht beleven zowel kinderen als volwassenen een dag vol animatie en plezier. En zoals de traditie het wil zal het ook zaterdag mooi weer zijn.
23/08 05u15  Dirigent schenkt trompetten aan blinde kinderenLierenaar Rik Ghesquière dirigeert op 31 augustus tijdens een concert in de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Hij overhandigt er ook tien trompetten voor blinde en kansarme kinderen.
23/08 05u15  COLUMN. Dobar dan*Als u deze column leest, vertoef ik nog in het mooie en bloedhete Herzegovina. Wie denkt dat Belgie ingewikkeld in elkaar zit, moet maar eens naar hier komen.
23/08 05u15  Maanrock kiest resoluut voor Mechelse bedrijven: Van vorkheftrucks over podia en toiletten tot licht en geluidAl de hele week wordt er gewerkt aan de opbouw van Maanrock. Dat gebeurt grotendeels door Mechelse bedrijven en met de hulp van vele vrijwilligers. De organisatoren van Maanrock kozen bewust voor Mechelse ondernemers als partner voor dit evenement. We laten u even kennismaken met enkele van hen.
23/08 05u15  De Italiaanse pasta vongole van Salvatore Riccio: “Geen verse schelpen? Dan liever met mosselen”Salvatore Riccio (64) woont al het grootste deel van zijn leven in het mooie Heffen (Mechelen). Zoals de meeste Italianen doet hij alles met passie. Zeker als aan het kookvuur staat. Terwijl hij ons uitlegt hoe je echte pasta vongole maakt, leren we ook zijn andere passies kennen.
23/08 03u15  CD&V legt voorstel kilometerheffing weer op tafel, N-VA blijft resoluut tegenIn volle kiesstrijd had Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) de kilometerheffing nog begraven, maar CD&V wijst er nu, bij de onderhandeling voor een nieuwe Vlaamse regering, op dat je het rekeningrijden niet zomaar kunt schrappen zonder alternatieven om de CO2-uitstoot naar beneden te halen. Maar komt de kilometerheffing er nu of niet?
23/08 03u15  Uit overtuiging volgens zichzelf, uit wraak volgens partij: Hannes De Reu stelt zich kandidaat om sp.a te leidenDe eerste officiële kandidaat-opvolger van sp.a-voorzitter John Crombez is bekend. Hannes De Reu (33), voormalig directeur ‘netwerk en beweging’ van de partij, waagt zijn kans. Bij het grote publiek is hij volslagen onbekend, maar dat schaadt zijn zelfvertrouwen niet. “Ik heb lang achter de schermen gewerkt”, zegt hij. “En ik heb een plan om de partij er weer bovenop te krijgen.”
23/08 03u15  Rijtuig zo bespoten dat trein niet meer kan rijdenLiefst 183.000 vierkante meter. Zo veel graffiti moet de NMBS in één jaar van treinstellen verwijderen. De maatschappij moest deze week zelfs een trein afschaffen, nadat vandalen tien rijtuigen zo goed als compleet hadden volgespoten. “Er was grote geurhinder, en ook de veiligheid van reizigers en personeel was niet langer gegarandeerd”, zegt de NMBS.
23/08 03u15  Achter de schermen op Brussels Airport: 20 seconden om te zien of een koffer gevaarlijk isEen blik achter de schermen van het beveiligingsapparaat van Brussels Airport wordt zelden gegeven. Iedereen kent de securitycheck van handbagage – het is altijd uw rugzak of handtas die open moet – maar ook ieder stuk ruimbagage wordt gecontroleerd. Een race op de smalle grens tussen snelheid en veiligheid.12 
23/08 03u15  Vlaming die beschuldigd werd van moordpoging op vriendin weer vrijDe Oost-Vlaamse ondernemer Filip D.R. (55) die in Italië beschuldigd werd van de moordpoging op zijn vriendin, is na drie nachten in de cel weer vrijgelaten. Dat bevestigt zijn advocaat.
23/08 03u15  Chirurg misbruikt kinderen nadat hij ze geopereerd heeftEen 68-jarige chirurg is de spilfiguur in het grootste pedofilieschandaal dat Frankrijk ooit gekend heeft. Op basis van zijn eigen dagboeken wordt Joël Le Scouarnec ervan verdacht de laatste dertig jaar 200 tot 250 minderjarigen misbruikt te hebben. Hij vergreep zich zelfs aan kinderen in de ontwaakkamer van het ziekenhuis, nadat hij ze eerst geopereerd had.
23/08 03u15  “Grote kans op recessie in Vlaanderen”Na het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zegt nu ook de Vlaamse ondernemersorganisatie Voka dat we rekening moeten houden met een recessie, een verslechtering van de economie. “Zeker wanneer de Duitse economie zich niet op korte termijn herstelt en er een harde Brexit komt”, waarschuwt Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest.
23/08 03u15  Man achter ‘Ugly Belgian Houses’ zegt sorry tegen bewoners in ‘Iedereen Beroemd’De man die foto’s maakte van Belgische huizen en die verspreidde onder de noemer Ugly Belgian Houses (of ‘lelijke Belgische huizen’), gaat zich persoonlijk excuseren bij een aantal eigenaars. Hij doet dat in het programma Iedereen beroemd. Hij blijft er wel bij dat hij niets verkeerds deed. “Het is sorry voor de overlast, niet voor het feit dat ik dat huis lelijk vind.”12 
23/08 03u15  Van de nudistencamping naar de rode loper: Kevin Janssens krijgt lof van half BV-land tijdens avant-première ‘De Patrick’Strak in het pak, fris gewassen en – vooral – weer verlost van die extra kilo’s: het contrast tussen Kevin Janssens (40) en zijn personage kon niet groter zijn op de avant-première van zijn nieuwe film De Patrick. Onder het goedkeurende oog van een ellenlange gastenlijst stelde Janssens gisteravond de prent voor in zijn thuisstad Antwerpen. En dat lokte veel schoon volk.12 
23/08 03u15  “Volleyballen, maar dan met je vuisten”Noem een Belgische nationale ploeg die haast uitsluitend uit Kempenzonen bestaat. U moet het antwoord schuldig blijven? Geeft niet. Zegt Vuistbal u iets? Onze Red Jellyfists zijn pas terug van het WK in Zwitserland. Maak kennis met de Eden Hazards van het Vuistbal.12 
23/08 03u15  Kunstenares werkt maanden aan papieren boot van zes meter … en dan passeert de vuilkarKunstenares Lucie Van Tienen (64) uit Sint-Gillis-Waas is één van haar kunstwerken kwijt: een zes meter lang, papieren schip. Het kunstwerk stond tot voor kort onder een afdak naast haar huis. “Overijverige vuilnisophalers hebben mijn boot deze week meegenomen, en weggegooid”, zegt de vrouw.12 
23/08 00u15  Ott Tänak voorlopig snelste tijd tijdens Rally van Duitsland, Thierry Neuville vierdeOtt Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft donderdag de eerste klassementsrit van de rally van Duitsland gewonnen. De Est was 0.8 sneller dan de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe). De Fransman Sébastien Ogier (Citroën C3) reed de derde tijd op 0.9. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) volgt als vierde op 1 seconde.17 
23/08 00u15  US OPEN. Belgen kennen tegenstanders eerste ronde, Bemelmans en Wickmayer uitgeschakeldDe Fransman Corentin Moutet (ATP 83) wordt de eerste tegenstander van David Goffin (ATP 15) op het US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Steve Darcis (ATP 186) zal het niet makkelijk krijgen, want hij lootte de Serviër Dusan Lajovic (ATP 28). Elise Mertens (WTA 26) werd donderdag in New York tegen de Zwitserse Jill Teichmann (WTA 59) uitgeloot voor de eerste ronde van het US Open. Alison Van Uytvanck (WTA 66) krijgt de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 54) als eerste tegenstander.17 
22/08 23u45  Alex Oxlade-Chamberlain verlengt contract bij Liverpool met drie seizoenenAlex Oxlade-Chamberlain heeft zijn toekomst voorlopig aan Liverpool verbonden. Volgens de winnaar van de Champions League heeft de 26-jarige middenvelder zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2023 in Liverpool houdt.
22/08 23u45  Kevin Janssens kwam 17 kilo aan voor film, maar daar is op première niets meer van te zienActeur Kevin Janssens kreeg in de film “De Patrick” de hoofdrol, maar daar moest hij wel iets voor over hebben. Niet alleen naakt op beeld verschijnen – het verhaal gaat over een naturistencamping – maar ook 17 kilo verdikken op amper zeven weken. Maar donderdagavond, op de première van de film in Kinepolis Antwerpen, is daar nauwelijks nog iets van te zien. In vijf weken verloor hij die kilo’s weer.
22/08 23u45  REACTIES. De Laet: “Volgende week is AZ welkom in de hel”Een overwinning werd het net niet, maar na de 1-1 tegen AZ kan Antwerp met vertrouwen toeleven naar de allesbepalende return in het Koning Boudewijnstadion. Hoe de hoofdrolspelers daarover denken? Een greep uit de Antwerpse reacties in De Grolsch Veste.
22/08 23u30  Het verhaal van Joeri, de Antwerpfan die zich in het Twentestadion verstopteEnschede hermetisch afgesloten? Geen enkele Antwerpfan welkom? En zeker niet in het stadion? Dat is buiten de echte Antwerpfan gerekend. Met enkele tientallen waren ze toch binnengeglipt. En eentje krijgt de prijs voor grootste durver: de 48-jarige Joeri, die zich uren voor de wedstrijd met succes in het stadion verstopte. Hun verhaal.
22/08 23u30  EUROPA LEAGUE. Dendoncker en Wolverhampton gaan winnen bij Torino, ook Sels succesvol met StrasbourgWolverhampton heeft donderdag met 2-3 gewonnen bij Torino in de heenwedstrijd van de play-offronde van de Europa League. Leander Denconcker speelde de hele wedstrijd voor de bezoekers.
22/08 23u30  REACTIES. De Laet: Volgende week is AZ welkom in de hel”Een overwinning werd het net niet, maar na de 1-1 tegen AZ kan Antwerp met vertrouwen toeleven naar de allesbepalende return in het Koning Boudewijnstadion. Hoe de hoofdrolspelers daarover denken? Een greep uit de Antwerpse reacties in De Grolsch Veste.
22/08 23u15  Man opgepakt die aapje voor 3.800 euro wou verkopen via 2dehands.beBegin augustus is in de Brusselse gemeente Jette een man opgepakt die een roodhandtamarin, een aapje, wilde verkopen via de koopjessite 2dehands.be. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het aapje is opgevangen in een gespecialiseerde instelling.
22/08 23u15  Driedaags Bierfestijn bij Chiro Groot-VorstChiro Groot-Vorst (Laakdal) organiseert komend weekend de 29ste editie van het Bierfestijn in en rond de lokalen in de Smissestraat.
22/08 23u00  Pukkelpopincident: parket Limburg opent onderzoek, Anuna gaat klacht indienenDe Belgische klimaatactiviste Anuna De Wever zal, in navolging van Greta Thunberg, eveneens de boot nemen om naar de klimaatconferentie in Chili af te zakken. Nog gisteren maakte het Limburgs parket bekend dat het een onderzoek opent naar de bedreigingen op Pukkelpop.
22/08 23u00  Ondertussen op de Bosuil: “Hier is het ook gezellig. En we zijn sneller thuis”Geen supporters gewenst in Enschede? Dan maar met zijn allen naar de Bosuil, waar de match tegen AZ Alkmaar op groot scherm kon gevolgd worden. “Dit is ook heel gezellig”, klonk het. “En nog een voordeel: het bier is hier beter dan in Holland.” En die 1-1? “Dit is voor ons zeker geen slechte zaak. En dat zonder supporters op de tribune.”
22/08 22u45  Achttien Belgen aangehouden in Enschede, honkbalknuppel gevonden in een autoOndanks de duidelijke boodschap dat er geen Antwerpsupporters welkom waren, reisden toch wel wat Belgen af naar Enschede. De Nederlandse politie hield donderdag in totaal 19 personen, waarvan 18 Belgen, aan. Vijf van hen waren waarschijnlijk naar Nederland afgezakt om een robbertje te vechten.
22/08 22u45  ONS OORDEEL. De vaste waarden van AntwerpSupporters of niet, Antwerp heeft een puike prestatie neergezet in Enschede. Batubinsika maakte kort voor rust het levensbelangrijke uitdoelpunt, al kwam AZ na een rode kaart voor Buta nog op gelijke hoogte. Zo begint de Great Old volgende week toch met een prima uitgangspositie om zich te plaatsen voor de poules van de Europa League. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Antwerp.
22/08 22u30  Van 0-2 naar 4-2: Red Lions na spektakelstuk voor derde keer naar Europese finaleNa een onvergetelijk spektakelstuk – denk aan België-Japan maar dan in het hockey – staat België dank zij een 4-2 zege tegen Duitsland zaterdag voor de derde keer sinds 2013 in een EK-finale. De Red Lions bevrijdden zich in een knettergekke tweede helft van een 0-2 achterstand. Tegenstander zaterdag wordt Spanje, dat verrassend Nederland vloerde.
22/08 22u30  Het kan ook zonder uitfans: Antwerp heeft goeie uitgangspositie beet om zich op de Heizel te plaatsenAntwerp had geen uitfans nodig om een goeie uitgangspositie te veroveren. Met dank aan de eerste goal van Batubinsika en enkele goeie saves van ‘spookkeeper’ Bolat speelde het 1-1 gelijk ‘op’ AZ. Met de steun van (hopelijk) 25.000 man wil de Great Old zich nu op de Heizel plaatsen voor de poules.
22/08 22u15  LIVE. Rode kaart breekt zuur op: AZ knalt 1-1 tegen de touwenEnschede is vanavond het toneel voor de clash tussen AZ en Antwerp. In tegenstelling tot in Plzen, zal het vanavond echter geen rood-witte show in de tribunes worden, want de Antwerpse fans zijn zoals iedereen intussen wel weet niet toegelaten. Kan de Great Old gepast antwoorden op het veld? Volg alles hier LIVE!
22/08 22u15  Ook Bolivia en Paraguay worden geteisterd door bosbrandenNaast Brazilië worden ook Bolivia en Paraguay geconfronteerd met zware bosbranden. Er is al onherstelbare schade aangericht aan de flora en fauna in beide landen, zeggen milieudeskundigen.
22/08 22u15  Dieven stelen autosleutels uit lockers Sportoase en gaan ervandoor met Audi’s en MercedesDieven hebben donderdagavond toegeslagen bij zwembad Sportoase in Brasschaat. In totaal werden drie auto’s gestolen van badgasten die aan het zwemmen waren. De dieven ontvreemdden de autosleutels uit de lockers. “Echt hallucinant”, reageert algemeen directeur Michaël Schouwaerts van Sportoase.
22/08 22u00  LIVE. Antwerp op voorsprong, maar nu met mannetje minder: rood voor ButaEnschede is vanavond het toneel voor de clash tussen AZ en Antwerp. In tegenstelling tot in Plzen, zal het vanavond echter geen rood-witte show in de tribunes worden, want de Antwerpse fans zijn zoals iedereen intussen wel weet niet toegelaten. Kan de Great Old gepast antwoorden op het veld? Volg alles hier LIVE!
22/08 21u45  Vijf mogelijke vechtersbazen aangehouden in EnschedeOndanks de duidelijke boodschap dat er geen Antwerpsupporters welkom waren, reisden toch wel wat Belgen af naar Enschede. De Nederlandse politie hield donderdag vijf personen aan die waarschijnlijk naar Nederland waren afgezakt om een robbertje te vechten.
22/08 21u45  Duikers, boten, ziekenwagen en mug ingezet nadat jongen gilt voor wespensteekOp de Scheldedijk in Weert (Bornem) heeft donderdagavond een grote zoekactie plaatsgegrepen nadat er bij de hulpdiensten een telefoontje was binnengelopen dat iemand luidkeels om hulp had geroepen. Dat bleek achteraf een jongen te zijn die… gestoken was door een wesp.
22/08 21u45  Recreatieverbod door blauwalgen op kanaalDe plaag van de blauwalgen heeft zich de voorbije dagen dan toch doorgezet op het kanaal Bocholt-Herentals. Daardoor geldt er vanaf nu voor de volledige lengte een captatie- en recreatieverbod.
22/08 21u45  LIVE. Refaelov treft de paal, net geen dubbele voorsprong voor AntwerpEnschede is vanavond het toneel voor de clash tussen AZ en Antwerp. In tegenstelling tot in Plzen, zal het vanavond echter geen rood-witte show in de tribunes worden, want de Antwerpse fans zijn zoals iedereen intussen wel weet niet toegelaten. Kan de Great Old gepast antwoorden op het veld? Volg alles hier LIVE!
22/08 21u15  LIVE. Antwerp slaat plots toe: Mbokani kopt door, Batubinsika scoort aartsbelangrijk uitdoelpuntEnschede is vanavond het toneel voor de clash tussen AZ en Antwerp. In tegenstelling tot in Plzen, zal het vanavond echter geen rood-witte show in de tribunes worden, want de Antwerpse fans zijn zoals iedereen intussen wel weet niet toegelaten. Kan de Great Old gepast antwoorden op het veld? Volg alles hier LIVE!
22/08 21u00  Portugal is “bereid” om 35 migranten van Ocean Viking op te nemenPortugal heeft donderdag bekendgemaakt dat het “bereid” is om 35 opvarende migranten op te nemen van het migrantenreddingsschip de Ocean Viking.
22/08 21u00  Q2 gaat vrouwenvoetbal uitzendenQ2 zal in de komende maanden verschillende wedstrijden van de Red Flames, de nationale vrouwenvoetbalploeg, uitzenden. Dat meldt moederbedrijf DPG Media.
22/08 20u45  Extra stickers om zone 30 af te dwingenDe Antwerpse zones 30 krijgen extra signalisatie. Die komt er in de vorm van stickers op het wegdek, om de 250 meter. Het gaat om 2.500 stickers.
22/08 20u45  LIVE. Antwerp en AZ gaan rustig van start in bijna leeg stadionEnschede is vanavond het toneel voor de clash tussen AZ en Antwerp. In tegenstelling tot in Plzen, zal het vanavond echter geen rood-witte show in de tribunes worden, want de Antwerpse fans zijn zoals iedereen intussen wel weet niet toegelaten. Kan de Great Old gepast antwoorden op het veld? Volg alles hier LIVE!
22/08 20u30  Meisje (1,5) overleden nadat ze door dronken ouders werd achtergelaten in ziekenhuisEen meisje van 1,5 jaar oud is overleden in het ziekenhuis nadat ze daar door haar ouders werd achtergelaten. De moeder en de vader hadden in dronken toestand een verkeersongeval veroorzaakt, en waren ’s nachts uit het ziekenhuis weggevlucht. Hun zwaargewonde kinderen lieten ze achter.
22/08 20u30  AZ Herentals tilt revalidatie naar hoger niveau: “Locomotorische revalidatie als speerpunt”Het AZ Herentals heeft hun gloednieuwe ambulante revalidatiecentrum geopend. De moderne oefenzaal met hoogtechnologische toestellen moet de nieuwe locatie worden van revalidatie onder begeleiding van kinesisten die gespecialiseerd zijn per gewricht en met korte lijnen naar revalidatieartsen, orthopedisten en ergotherapeuten. “Wij willen een expertisecentrum in de Kempen worden.”
22/08 20u00  Buurt schrapt zelf parkeerplaatsen en maakt er ‘trottoirterrassen’ vanIn de Pieter Génardstraat op het Kiel hebben bewoners zelf beslist om op parkeerplaatsen houten zitbanken te plaatsen. Ze voorzien de straat van planten en vormen ontmoetingsplekken voor de buurt.
22/08 20u00  LIVE. Lamkel Zé start bij Antwerp, politie massaal aanwezig om fans af te stoppenEnschede is vanavond het toneel voor de clash tussen AZ en Antwerp. In tegenstelling tot in Plzen, zal het vanavond echter geen rood-witte show in de tribunes worden, want de Antwerpse fans zijn zoals iedereen intussen wel weet niet toegelaten. Kan de Great Old gepast antwoorden op het veld? Volg alles hier LIVE!
22/08 20u00  Antwerpen is een cinema rijker: nieuwe zaal van 165 plaatsen in De Studio aan MechelsepleinAntwerpen heeft er een cinema bij. In cultuurhuis De Studio aan het Mechelseplein worden vanaf 29 augustus dagelijks films geprogrammeerd. Daarvoor werd in de gewezen toneelschool een nieuwe cinemazaal gebouwd van 165 zitplaatsen. Vrijdag wordt daar nog de allerlaatste hand aan gelegd.
22/08 20u00  Lekker Klassiek vindt plaats op Deltaweide in De SchorreLekker Klassiek in De Schorre verhuist op zaterdag 31 augustus naar de Deltaweide. Deels ook omdat de eerste editie van het Studio 100 Zomerfestival is uitverkocht.
22/08 19u45  Ontslag van Mechelse bestuurders gepubliceerd in StaatsbladHet ontslag van KV Mechelen-bestuurders Olivier Somers, Stefaan Vanroy en Johan Timmermans is donderdag officieel gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De ex-hoofdaandeelhouder, ex-technisch directeur en ex-voorzitter (in die volgorde), werden schuldig bevonden aan matchfixing en ook geschorst.
22/08 19u45  Man op heterdaad betrapt die 500 vrouwen onder de rok filmdeIn de Spaanse hoofdstad Madrid is een man op heterdaad betrapt terwijl hij onder de rok van een vrouw filmde. En het was lang niet de eerste keer dat hij dat deed. Na zijn arrestatie ontdekte de politie dat de man maar liefst 283 filmpjes op pornowebsites had geplaatst.
22/08 19u30  Straks pompen we voor de helft van de prijs, áls we het voorbeeld van Frankrijk volgen met E85Op vakantie in Frankrijk ook gezien dat je daar voor de helft van de prijs kan tanken? E85 – op basis van bio-ethanol – kost er 0,70 euro per liter, tegenover 1,4 euro voor reguliere benzine. Bij ons zit het E85-erkenningsdossier in zijn laatste fase. En als de nieuwe minister van Financiën, naar Frans voorbeeld, amper accijnzen heft, tanken we straks veel goedkoper. En milieuvriendelijker. Maar zal het ook bij ons zover komen?
22/08 19u30  Kinderen ruimen hun eigen buurt op: “Mensen moeten echt stoppen met roken”Zo’n veertig kinderen van jeugdwerkorganisatie Gekkoo op het Valaar ruilden hun spelletjes gisteren voor grijptangen in, om de buurt eens een goede opruimbeurt te geven. “Als je er een spelletje van maakt, vinden ze het leuk.”
22/08 19u30  Antwerp start met Lamkel Zé tegen AZDidier Lamkel Zé heeft zich vrij snel in de gratie gespeeld bij Laszlo Bölöni. De 22-jarige Kameroense winger mag vier dagen na de thuismatch tegen STVV opnieuw starten tegen AZ. Ook voor landgenoot Martin Hongla is er plaats in de basiself. Hairemans en De Sart moeten vrede nemen met een plek op de bank. Voor de rest geen verrassingen: De Laet start achterin, Mbokani voorin.
22/08 19u30  Eten brengt Kalmthoutenaars van alle nationaliteiten samen tijdens ‘Samen aan Tafel’‘Samen aan Tafel’ is toe aan de derde editie. Ook nu weer staat de tafel aan het bibpleintje te wachten op uiteenlopende gerechten van oude en nieuwe Kalmthoutenaars. Samen eten en elkaar leren kennen is het doel.
22/08 19u30  Eeuwige roem op Maanrock? “Stuur mij uw leukste dansjes”Schrik niet als u dit weekend een bekende dansend over het scherm ziet flitsen op het Feestpodium tijdens Maanrock in Mechelen. VJ Pieter Steyaert mixt die mee in zijn video’s en daarvoor is hij op zoek naar uw dansjes. “Stuur een video of downloadlink met uw beste dansmoves naar videomaanrock@subtiv.net voor eeuwige roem”, zegt hij.
22/08 19u15  Vice Festival vindt voor het eerst plaats aan MolenveldenNog een keertje de festivalsfeer en dat vakantiegevoel opsnuiven voor dat verdomde ‘einde vakantie’ opduikt, kan vrijdag en zaterdag aan de Molenvelden in Aartselaar. De vzw Crystal Events uit Schelle presenteert er de zesde editie van Vice Festival.
22/08 19u15  Laura en Stéphanie (31) geven bruidswinkel Le Chapeau tweede leven op FrankrijkleiLe Chapeau is na negentig jaar niet meer in de Carnotstraat te vinden. De bruidswinkel krijgt nu een tweede leven op de Frankrijklei. Daar staan de jonge en enthousiaste overnemers Laura Valkiers (31) en Stéphanie Bosten (31) klaar om voor de bruiden de perfecte jurk te zoeken. “We hebben met The Ivory Club al een bruidswinkel, maar Le Chapeau is een totaal ander concept.”
22/08 19u15  Bobbejaanland weer één dag YesterdaylandBobbejaanland wordt zaterdag weer een dag lang Yesterdayland. Dat retrofestival bedient nostalgische muziekliefhebbers “van 35 tot 75” met optredens van uiteenlopende artiesten. Zowel George Baker, Paul Young en Christoff als The Confetti’s, Praga Khan en Sister Sledge laten hun hits door het pretpark galmen.
22/08 19u15  LIVE. Antwerpfans worden tegengehouden in Enschede, politie massaal aanwezigEnschede is vanavond het toneel voor de clash tussen AZ en Antwerp. In tegenstelling tot in Plzen, zal het vanavond echter geen rood-witte show in de tribunes worden, want de Antwerpse fans zijn zoals iedereen intussen wel weet niet toegelaten. De politie van Enschede kondigt controles aan, en alle Belgen zouden zelfs teruggestuurd worden. Volg alles hier LIVE!
22/08 19u15  Partytenten van traiteur ter waarde van 20.000 euro gaan in vlammen op: “Wat we ook deden, we kregen de brand niet geblust”Bij traiteurzaak Outdoor Cooking Service, op de Grote Steenweg in Kessel (Nijlen), heeft het donderdag gebrand in een kleine opslagruimte. De brandweer was het vuur snel meester, maar drie tenten die er lagen zijn compleet vernield. De waarde daarvan bedraagt om en bij de 20.000 euro.
22/08 19u00  Officieel: Club Brugge verhuurt Sofyan Amrabat voor één seizoen aan Hellas VeronaSofyan Amrabat verlaat Club Brugge voor één seizoen en wordt uitgeleend aan het Italiaanse Hellas Verona, dat opnieuw in de Serie A uitkomt. Dat liet de Belgische vicekampioen donderdag weten op zijn website. De in Nederland geboren Marokkaan moest zijn plaats op het middenveld de afgelopen weken meestal afstaan aan Mats Rits.
22/08 18u45  Honderd landen stemmen voor de bescherming van giraffenOngeveer honderd landen hebben donderdag in Genève gestemd om de internationale handel in giraffen te reguleren om zo dit grote zoogdier te beschermen. Giraffen staan nu te boek als een “bedreigde diersoort”. Het besluit zal worden toegevoegd aan het Cites, een internationale overeenkomst over de handel in dieren en planten.
22/08 18u30  Unizo steunt slimme kilometerheffing, “maar dan niet enkel voor lichte vrachtwagens”Unizo schaart zich achter het idee om een slimme kilometerheffing in te voeren, “maar die moet dan wel consequent voor iedereen met een gemotoriseerd voertuig gelden”. Dat laat de ondernemersorganisatie donderdag in een reactie weten. Een kilometerheffing specifiek voor lichte vrachtwagens kan dus niet door de beugel. “Ofwel geldt de maatregel voor iedereen, ofwel voor niemand”, zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo.
22/08 18u30  Vincent Byloo krijgt eigen programma op Radio 1Radiopresentator Vincent Byloo krijgt weer een eigen programma. Niet op Studio Brussel, waar hij vorig jaar plots stopte als presentator, maar wel op Radio 1. Hij zal er vanaf september elke weekdag tussen 9 en 10 uur te horen zijn.
22/08 18u30  Titanic verdwijnt binnenkort voorgoed: bacterie vreet wrak opVoor het eerst in bijna vijftien jaar zijn duikers naar de iconische Titanic gedoken. Historicus Parks Stephenson laat weten erg geschrokken te zijn van de staat van het wrak, dat intussen al 107 jaar op de zeebodem ligt. Het zal volgens hem niet lang meer duren voordat het compleet verdwenen is.
22/08 18u15  Schotense oud-politiecommissaris Leo Gauwloos (73) overledenBegin deze week overleed Leo Gauwloos. De voormalig politiecommissaris van Schoten werd 73 jaar en woonde thuis bij zijn echtgenote in de Schotense wijk Elshout. De begrafenis vindt op uitdrukkelijk verzoek van Leo Gauwloos zelf plaats in familiekring. Er is op vrijdag 23 augustus wel gelegenheid tot een laatste groet van 19 tot 20u, in het uitvaartcentrum Quirijnen I Sereni in de Augustijnslei 58 in Brasschaat.
22/08 18u15  Jongste telg beroemd kunstenaarskoppel stelt haar werk tentoon in Lindepaviljoen: “Je bent altijd het kind van je ouders”In het Lindepaviljoen in Zoersel opent zondag de retrospectieve A journey beyond expectations van Diana Coppens (57), de jongste dochter van het kunstenaarskoppel Pol Van Esbroeck en Mariëtte Coppens. Het is een bijzondere locatie, te midden van de kunst van haar ouders.
22/08 18u00  Specialisten knappen eerste kapel van eeuwenoude bidweg opDe zeven staties rond de Onze-Lieve-Vrouw over de Dijlekerk in Mechelen die de smarten van Maria verbeelden, verkeren in slechte staat. Na een onderzoek zijn specialisten met de proefrestauratie van een eerste kapel van de eeuwenoude bidweg gestart.
22/08 18u00  Te weinig kramen: zomerkermis Elzestraat voor tweede keer op 3 jaar tijd afgelastDe traditionele zomerkermis in Elzestraat die komend weekend had moeten plaatsvinden, gaat niet door. Er zijn te weinig foorkramers. Ook twee jaar geleden werd de zomerkermis al afgelast. Het gemeentebestuur zoekt naar een oplossing.
22/08 17u30  Willy Sommers, Bart Kaëll en Get Ready! op tweede Studio Schlager: “We gaan voor een uitverkochte zaal”AED Studios ontvangt zaterdag 28 september de tweede editie van Studio Schlager. Na een geslaagd debuut in 2018 mikken de organisatoren van het schlagerfestival nog wat hoger. Toppers deze keer: Willy Sommers, Bart Kaëll en Get Ready!
22/08 17u30  Wildhaken in Hemiksem: bollen aan Scheldeboord krijgen gehaakt kleedjeIn het buitenland en in steden zie je het vaak opduiken. Yarn bombing - lees: wildhaken of wildbreien - doet nu ook zijn intrede in Hemiksem. Aan de Scheldeboord heeft een aantal bollen een kleurrijk gehaakt kleedje aangemeten gekregen.
22/08 17u30  Geweigerde Antwerpfans: “We mogen nergens in of rond Enschede vrij rondlopen, enkel in ons hotel. Dat is toch zot?!”Een deel van de Antwerpfans is, zoals wel te verwachten, vandaag toch naar Enschede gereden. Daar bleek al snel dat de politie massaal aanwezig is om het toelatingsverbod te handhaven. Onze man ter plaatse sprak met een groepje Antwerpenaren die het stadscentrum moesten verlaten.
22/08 17u15  De Romeo’s gratis op Kerkplaats tijdens eerste N8 van WommelgemThe Partybar, Les Copines, De Romeo’s en dj Maarten Vancoillie komen zaterdagavond gratis optreden op de Kerkplaats. De eerste N8 van Wommelgem is het resultaat van een samenwerking tussen Sven en Bjorn Geysels, Peter Verdyck en de gemeente.
22/08 17u15  Paterkes delen opnieuw honderden pannenkoeken uitDe Paterkeskermis in Lier is dit weekend aan haar 22ste editie toe. De kleinere wijkkermis begint vrijdagmiddag om 14u met het uitdelen van ongeveer vijfhonderd gratis pannenkoeken.
22/08 17u15  Zes redenen waarom België met Red Lions het beste hockeyteam ter wereld heeftNa het 6-0-oplawaai van dinsdag noemde de Welshe bondscoach België onomwonden de beste ploeg ter wereld. Aan de hand van zes stellingen duidt Loïck Luypaert, een routinier bij de Lions, die uitspraak. “Na al die verloren finales wilden we vermijden om de geschiedenis in te gaan als de net-niet-generatie.”
22/08 17u00  Extra tenten asielcentrum in Arendonk staan recht: 72 bedden erbijFedasil begon dinsdag met behulp van militairen tenten op te zetten in het asielcentrum in Arendonk. Nu staan ze uiteindelijk allemaal recht. Met een capaciteit van 420 plaatsen zorgt de komst van de tenten voor een extra van 72 bedden. Het asielcentrum was genoodzaakt om zijn capaciteit te vergoten door de lange wachttijd van de asielprocedure. Daardoor moeten bewoners van het centrum langer blijven. Op de beelden in de bovenstaande video zie je hoe zulke tenten eruitzien.
22/08 16u45  LIVE. Politie controleert Antwerpfans, voorlopig alles rustig aan stadion in EnschedeEnschede is vanavond het toneel voor de clash tussen AZ en Antwerp. In tegenstelling tot in Plzen, zal het vanavond echter geen rood-witte show in de tribunes worden, want de Antwerpse fans zijn zoals iedereen intussen wel weet niet toegelaten. De politie van Enschede kondigt controles aan, en alle Belgen zouden zelfs teruggestuurd worden. Volg alles hier LIVE!
22/08 16u45  Nederlandse politie weigert eerste Antwerp-fans de toegang tot Oude Markt in EnschedeDe Nederlandse politie heeft donderdagnamiddag rond een uur of vier de eerste Antwerp-fans in Enschede de toegang tot de Oude Markt geweigerd. Het zestal werd vriendelijk doch kordaat verzocht in te rukken, wat ze ook zonder al te veel gemor deden. Alle toegangswegen tot de Oude Markt worden bewaakt door agenten, die groepjes aanspreken en identiteitskaarten opvragen.
22/08 16u30  Stabroekse firma zet hoogste beeld van Europa rechtHet hoogste beeld in Europa staat langst de E411 in Lavaux-Sainte-Anne, nabij Rochefort. Het beeld van de Franse kunstenaar Bernar Venet is 60 meter hoog. Om het te kunnen plaatsen, zijn de reuzenkranen van de Stabroekse firma Aertssen nodig.
22/08 16u30  Club Brugge is rond met Tottenham: maar liefst 15 miljoen inclusief bonussen voor WanyamaClub Brugge heeft een akkoord met Tottenham Hotspur over een bedrag van tien miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen voor middenvelder Victor Wanyama (28). Het is nu aan Wanyama om te beslissen of hij effectief naar Brugge komt. Als de deal doorgaat, wordt de Keniaan de duurste inkomende transfer ooit in België.
22/08 16u30  Extra tenten asielcentrum Arendonk staan rechtFedasil begon dinsdag met behulp van militairen tenten op te zetten in het asielcentrum in Arendonk. Nu staan ze uiteindelijk allemaal recht. Met een capaciteit van 420 plaatsen zorgt de komst van de tenten voor een extra van 72 bedden. Het asielcentrum was genoodzaakt om zijn capaciteit te vergoten door de lange wachttijd van de asielprocedure. Daardoor moeten bewoners van het centrum langer blijven. Op de beelden in de bovenstaande video zie je hoe zulke tenten eruitzien.
22/08 16u30  Kremlin verdraait woorden Macron over protesten gele hesjes in FrankrijkHet Kremlin heeft uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron over de protesten van de zogenaamde gele hesjes voor het Russische publiek in het volledige tegendeel verdraaid. Op de website van het Kremlin was donderdag in het Russisch te lezen en te horen dat Macron bij zijn ontmoeting met president Vladimir Poetin aan de Franse Riviera had gezegd, dat de gele hesjes niet aan de verkiezingen hadden kunnen deelnemen. “Ze konden dat niet vrij doen”, luidde het in het Russisch. Donderdagnamiddag was de schriftelijke versie al aangepast.
22/08 16u30  Doden en tiental gewonden door hevig onweer in PolenEen zeer hevig onweer heeft donderdag in het Tatragebergte doden en een tiental gewonden tot gevolg gehad. Dat hebben lokale hulpdiensten in het zuiden van Polen gemeld.
22/08 16u15  Mercuriussite geeft geheimen prijsNog tot eind oktober worden op de Grobbendonkse Mercuriussite, het perceel waarop de McCain-fabriek heeft gestaan, archeologische opgravingen uitgevoerd. Elke donderdag is het publiek welkom op de site voor een update van de werkzaamheden. De eerste dagen kwamen al glas- en potscherven aan de oppervlakte.
22/08 16u15  Leerlingen Sint-Ursula-Instituut verkennen veiligste fietsroute van en naar schoolRuim tachtig nieuwe leerlingen van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver fietsten donderdagvoormiddag samen om de veiligste route te leren kennen van en naar school. Zo hopen ze optimaal voorbereid te zijn op het nieuwe schooljaar.
22/08 16u00  Buurtcomité Nachtrust voert actie tegen komst “industriële feestzaal”De bewoners van Treemblok en andere straatjes van de sociale verkaveling rond de afgebrande taverne Lindenhoeve hebben zich verzameld in Buurtcomité Nachtrust. Ze voerden gisteren een ludieke ‘guerrilla’-actie tegen de mogelijke bouw van wat zij een ‘industriële feestzaal’ noemen. Maar ze pakken de zaken ook ernstig aan. “We hebben advocaat Stijn Verbist onder de arm genomen. We vertrouwen de provincie niet meer”, aldus woordvoerder Marc Buys.
22/08 16u00  Bijna anderhalve kilo cannabis gevonden bij huiszoeking in DeurneDe Antwerpse politie heeft woensdag bijna anderhalve kilogram cannabis en nog enkele hoeveelheden cocaïne en heroïne gevonden bij een huiszoeking op het Wim Saerensplein.
22/08 16u00  3.000 tickets verkocht voor match AZ-Antwerp op groot scherm aan BosuilHet is D-day donderdagvanavond voor Antwerp. Dan speelt The Great Old een Europese match tegen AZ. De Antwerpsupporters kunnen de match volgen op een groot scherm aan de Bosuil, want in Enschede zijn de uitsupporters niet welkom. Er zijn tot nog toe ongeveer 3.000 tickets verkocht.
22/08 15u45  Deze dieven hebben amper 30 seconden nodig om een Tesla te stelenAmper 30 seconden hebben deze twee mannen nodig om een Tesla te stelen. En de manier waarop is verbazingwekkend simpel. Het enige wat je nodig hebt, is een antenne.
22/08 15u45  Dames van The Ivory Club geven bruidswinkel Le Chapeau tweede leven op FrankrijkleiLe Chapeau is na negentig jaar niet meer in de Carnotstraat te vinden. De bruidswinkel krijgt nu een tweede leven op de Frankrijklei. Daar staan de jonge en enthousiaste overnemers Laura Valkiers (31) en Stéphanie Bosten (31) klaar om de bruiden te voorzien van de perfecte jurk. “We hebben met The Ivory Club al een bruidswinkel, maar Le Chapeau is een totaal ander concept.”
22/08 15u45  Koop een festivalbandje op Maanrock en help een stadsgenoot op weg op de pcMaanrock blijft gratis, maar bezoekers kunnen dit weekend wel hun goed hart tonen en voor twee euro een festivalbandje kopen. De centen gaan naar een project om in Het Predikheren Mechelaars op weg te helpen en te begeleiden die het moeilijker hebben op de computer. In ruil krijgt u korting voor een wedstrijd topbasket in de stad.
22/08 15u45  Jan Van de Peer neemt na 30 jaar afscheid van ‘zijn’ DelhaizeJan Van de Peer (54) neemt na een loopbaan van dertig jaar in de supermarktsector afscheid als zaakvoerder van AD Delhaize in Hoogstraten. De supermarkt op de Vrijheid blijft wel bestaan en komt in handen van een andere, ervaren uitbater.
22/08 15u15  Vrijwilligers brengen uiterst zeldzame mopsvleermuis in beeldDe Mopsvleermuis in Vlaanderen was tot 2014 geboekstaafd als uitgestorven. Sindsdien hebben vrijwilligers in het noordelijk deel van Oost-Vlaanderen maar liefst vijf kraamkolonies gevonden, goed voor een populatiegrootte van 150 tot 200 dieren. Toch blijft de soort ernstig bedreigd. Onderzoek naar het gedrag van de mopsvleermuis bracht verrassende feiten aan het licht: zo bleken gezenderde dieren wel 50 km op één nacht af te leggen. In de video hierboven zie je zo’n een actieve kraamkolonie.
22/08 15u00  Man (82) zwaargewond na aanrijding door tram in DeurneEen man van 82 is woensdagochtend vroeg zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een tram op de August Van de Wielelei. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk.
22/08 15u00  COLUMN. “Na een halfuur vloeken en vitten in de regen, leek mijn haar op een ragbol. Caféina, nie wieder, nooit meer”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (12) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
22/08 14u45  LIVE. Voorlopig alles rustig aan stadion Twente: geen Antwerp-supporters, maar ook geen controlesEnschede is vanavond het toneel voor de clash tussen AZ en Antwerp. In tegenstelling tot in Plzen, zal het vanavond echter geen rood-witte show in de tribunes worden, want de Antwerpse fans zijn zoals iedereen intussen wel weet niet toegelaten. De politie van Enschede kondigt controles aan, en alle Belgen zouden zelfs teruggestuurd worden. Volg alle actie hier LIVE.
22/08 14u30  Derde keer, goede keer: nieuwe nanny valt in de smaak bij Meghan MarkleBinnen zes weken namen twee nanny’s van Harry en Meghan ontslag. Nummer drie houdt het aanzienlijk langer vol en zou erg bij het koninklijk stel in de smaak zijn gevallen. Dat zegt een anonieme bron aan ‘The Sun’.
22/08 14u30  Bestuurder kan boete van meer dan 22.000 euro niet betalen en is auto kwijtBij een gecombineerde actie van politie en douane is woensdag voor meer dan 27.000 euro aan achterstallige boetes geïnd. Meer dan 22.000 euro stond op naam van één bestuurder. Hij kon de boete niet betalen, dus zijn auto werd ingehouden.
22/08 14u30  Onze Insider logeert in zijn eigen B&B, geniet van goddelijke kaas en is gek op witte WenteElke week geeft een medewerker van Gazet van Antwerpen een kijk in zijn of haar agenda met verrassende tips. Deze week journalist Bart Steenhaut (48). Bart leeft bijna tien jaar in de Antwerpse wijk Zurenborg en heeft zich nooit eerder ergens zo thuis gevoeld. Hij woont samen met partner Eva en vier katers: Spinvis (20), Poeski (10) Bowie (7) en Mew (5).
22/08 14u30  Geen mode meer, maar Ann Demeulemeester keert binnenkort terugAnn Demeulemeester keerde de modewereld zes jaar geleden de rug toe, maar de Belgische ontwerpster zat de voorbije jaren zeker niet stil. Dat meldt Business of Fashion. In oktober brengt ze een keramiekcollectie op de markt.
22/08 13u45  Mechelen plaatst grotere vuilnisbakkenDe stad Mechelen neemt vanaf donderdag zestien grotere vuilnisbakken in gebruik. Ze zijn allemaal ook uitgerust met een gescheiden opvang voor sigarettenpeuken.
22/08 13u45  10 x eropuit: De Schakel, Schaal Sels, rolschaatsen of naar de schildersmarktWe staan voor een zonnig weekend. Zin om actief bezig te zijn? Dat kan op de fiets in de Kempen of op rolschaatsen in Antwerpen. Of kijk je liever naar sportieve prestaties met een pintje erbij tijdens de wielerwedstrijd Schaal Sels?
22/08 13u15  Meghan Markle gunt ons een blik achter de schermen van haar kledingcollectieEind juli werd bekendgemaakt dat Meghan Markle een kledingcollectie zal ontwerpen ten voordele van Smart Works HQ, een goed doel dat de hertogin na aan het hart ligt. Smart Works HQ helpt kwetsbare vrouwen op de arbeidsmarkt, en daar wil Meghan nu haar steentje aan bijdragen.
22/08 13u15  Nederland heeft schrik van Belgische invasie: Antwerp-fans op de voorpagina, extra politie in EnschedeDe Europa League-wedstrijd tussen AZ en Antwerp van donderdagavond (20u30) blijft de gemoederen beroeren. Nadat de burgemeester van Enschede, waar de match gespeeld zal worden, duidelijk maakte dat de Belgische fans niet welkom zijn, riepen supporters van Antwerp op toch massaal naar Nederland af te zakken. Het dreigement is voorpaginanieuws in de lokale krant Tubantia, dat meldt dat alvast extra politie is opgeroepen.
22/08 13u15  Oogstfeest sluit zomervakantie afToerisme Malle en de Sint-Sebastiaansgilde organiseren naar jaarlijkse gewoonte op de laatste zondag van augustus het Oogstfeest.
22/08 13u00  Antwerpen gaat zones 30 beter aanduiden met grondstickersDe stad Antwerpen is begonnen met het systematisch plakken van grondstickers in de vele zones 30 op haar grondgebied. De stickers worden om de 250 meter geplakt en zijn een aanvulling op de borden en markeringen die al bij het binnenrijden van de zones 30 zijn aangebracht. “We hopen dat de mensen zich meer aan de snelheidslimiet gaan houden als ze er regelmatig aan herinnerd worden”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
22/08 12u45  Kevin Janssens kwam 17 kilo aan voor hoofdrol in ‘De Patrick’: “Iedereen kent wel ne Patrick”Vanaf 28 augustus kunt u in de bioscoop naar De Patrick gaan kijken, de debuutfilm van Mortselaar Tim Mielants, die zich in 1985 afspeelt op een nudistencamping in Wallonië. Stabroekenaar Kevin Janssens propte zich speciaal voor de hoofdrol vol vetzakkerij om 17 kilo aan te komen.
22/08 12u45  DISCUSSIE. Hoe kan de schoolrekening betaalbaar blijven?Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht komt ook het schoolbudget in het secundair onderwijs op de agenda. Hoe blijft het voor ouders betaalbaar? Welzijnszorg, de Gezinsbond én de onderwijskoepels zélf kaarten het fenomeen aan van de dure en ongebruikte studieboeken.
22/08 12u30  Wekelijkse markt afgelast voor MaanrockDe wekelijkse markt op zaterdag in Mechelen is eenmalig afgelast door de organisatie van Maanrock dit weekend.
22/08 12u30  Vincent Kompany wordt nu ook kapitein van AnderlechtVincent Kompany neemt de aanvoerdersband over bij Anderlecht. De speler-trainer van paars-wit wil meer de focus leggen op het speler zijn en zal tijdens wedstrijden het commando aan Simon Davies laten, op papier de echte hoofdcoach van de Brusselaars. Tot nu toe was het steeds de oudste na Kompany die kapitein was.
22/08 12u30  Groep kajakkers bijna verpletterd door rotsblokken wanneer hoge klif instortEen groep kajakkers kwam vorige week er met de schrik vanaf in de Amerikaanse staat Michigan. Twee fotografen konden filmen hoe een deel van een hoge klif bij het Bovenmeer instortte. De kajakkers mochten van veel geluk spreken: ze waren amper een vijftiental meter van het gevaar verwijderd en werden net niet verpletterd door de rotsen.
22/08 12u30  50 toppers voor een avondje uit in AntwerpenOp de Cultuurmarkt prijzen de theater- en concertzalen hun waren zondag om ter luidst aan. Uw krant heeft vooraf haar huiswerk al gemaakt. Uit de programmering van Antwerpens beste zalen putten wij vijftig voorstellingen die garant staan voor een fijn avondje uit. Reserveren maar!
22/08 12u15  Pleidooi voor ‘superslim’ rekeningrijden om files aan te pakkenVoor de verkiezingen was er zo veel tegenkanting tegen het rekeningrijden voor automobilisten dat N-VA het plan van tafel veegde. Ook nu staat er in de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen niks over rekeningrijden, en dat vinden twee transporteconomen een gemiste kans. Zij pleiten in hun paper ‘Superslim rekeningrijden voor dummies’ voor een versie die naar hun mening “aanvaardbaar” is voor de bevolking.
22/08 12u15  Definitief: Liam Hemsworth vraagt officieel scheiding aan van Miley CyrusFans moeten niet langer hopen op een hereniging: de scheiding tussen Miley Cyrus en Liam Hemsworth is binnenkort definitief. De Australische acteur heeft de scheiding officieel aangevraagd en maakt zo een einde aan hun huwelijk.
22/08 12u00  "Standaardonderdelen maken het DNA van de F1 kapot"Vanaf het seizoen 2021 wil men in de Formule 1 heel wat standaardonderdelen introduceren. Bedoeling is om de kosten van de F1-teams naar omlaag te halen. Bij Ferrari vreest men echter dat het DNA van de Formule 1 geraakt wordt, namelijk competitie tussen constructeurs en technologische innovatie.
22/08 12u00  Pleidooi voor ‘superslim rekeningrijden’: “Laat de prijs variëren bínnen de spitsperiode”Voor de verkiezingen was er zo veel tegenkanting tegen het rekeningrijden voor automobilisten dat N-VA het plan van tafel veegde. Ook nu staat er in de startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen niks over rekeningrijden, en dat vinden twee transporteconomen een gemiste kans. Zij pleiten in hun paper ‘Superslim rekeningrijden voor dummies’ voor een versie die naar hun mening “aanvaardbaar” is voor de bevolking.
22/08 12u00  Windturbines langs snelweg worden ontmanteld: tijd voor nieuwe en hogere exemplarenHet energiebedrijf ENGIE is gestart met de ontmanteling van zes iconische windturbines langs de E19 in Meer (Hoogstraten). Deze molens van vijftien jaar oud met opvallende oranje banden moeten plaats maken voor nieuwe turbines die een pak hoger en veel efficiënter zijn.
22/08 12u00  Daarom is de relatie van Katie Holmes en Jamie Foxx definitief over en uitDe relatie tussen het acteurskoppel Jamie Foxx (51) en Katie Holmes (40) was jarenlang een van de publieke geheimen in Hollywood, maar nu heeft het er alles van weg dat de twee niet langer samen zijn. Een anonieme bron geeft het gefeest van de acteur aan als de reden voor de breuk.
22/08 11u45  Eyckerheyde organiseert spaghettifeest om nieuwbouw mee te financierenOp het terrein van Huize Eyckerheyde in Wintam (Bornem) wordt druk gebouwd aan een nieuw complex. Tegen volgend jaar kunnen daar 34 nieuwe bewoners terecht. Op zondag 25 augustus is er een eetfestijn om de bouw te steunen.
22/08 11u45  Piloot parkeert luchtballon midden op straat in woonwijkGrote consternatie in het centrum van Beerse woensdagavond, toen een luchtballon laag over kwam vliegen en ten slotte midden in een woonwijk op straat landde. “Ik kan tot twintig centimeter nauwkeurig vliegen”, zegt ballonvaarder Bart Geeraerts uit Olen.
22/08 11u45  MAC Cosmetics gaat samenwerken met Koreaanse make-upartiestMAC Cosmetics gaat samenwerken met de Koreaanse make-upartiest Park ‘PONY’ Hye-Min. De collectie is compleet geïnspireerd op tarotkaarten.
22/08 11u30  Imker verwijdert honingraat van 50 kilogram uit plafond woningIn het Australische Brisbane heeft een imker een gigantische honingraat verwijderd uit het plafond van een woning. De eigenares van de woning was zich bewust van de bijenkolonie en had er geen problemen mee, maar nu werd het toch tijd om er iets aan te doen.
22/08 11u30  Na ‘hygge’: de nieuwste lifestyletrend komt uit KoreaHet geheim van jouw geluk? Misschien is het wel ‘nunchi’. Na het heerlijke ‘hygge’, waarbij je gewoon helemaal niets hoefde te doen om het ultieme geluk te vinden, draait het bij ‘nunchi’ om een diepere relatie met je partner, je vrienden, je familie en je collega’s.
22/08 11u15  ‘Te oude’ prostituees belanden in BelgiëU ziet ze niet, maar volgens de federale politie zijn ze hier sinds kort massaal aan de slag: jonge sekswerkers uit China. Het zou gaan om honderden vrouwen. Ze tippelen niet op straat, werken niet in bars, maar opereren in de luwte, meestal in onze grote steden. Gemiddeld zijn ze 25 jaar oud, en China uitgezonden wegens “te oud”. Het gerecht opende intussen al een tiental dossiers.
22/08 11u15  Le Chapeau 2.0 opent opnieuw de deuren in Antwerpen: “Hopen weer vaste waarde te worden”De bekende bruidswinkel ‘Le Chapeau’ opent in Antwerpen opnieuw de deuren na een heuse renovatie. “Chapeau 2.0 heeft de ‘wauw’ factor”, staat te lezen in het persbericht.
22/08 11u00  Dode bij brand op cruiseschip in Sint-PetersburgBij een brand op een cruiseschip in de Russische havenstad Sint-Petersburg is een dode gevallen. Het gaat om een mechanicus. De brand was uitgebroken in zijn cabine in de nacht van woensdag op donderdag. Dat melden Russische media op gezag van de autoriteiten.
22/08 11u00  Containerpark even dicht door zelfontbranding van berg hakselhoutInwoners kunnen vandaag (donderdag) niet terecht in het containerpark van Zandhoven. Dinsdag vloog een berg gehakkeld groenafval spontaan in brand.
22/08 10u45  Familie uit Kapellen vindt originele manier om huis te verkopenEen gezin uit het Antwerpse Kapellen wil graag hun woning aan de man brengen en doet dat met een opmerkelijk filmpje. Ze zetten hun huis al zingend in de verf op het wereldberoemde deuntje van ‘The Lion Sleeps Tonight’. “We wilden het op een originele manier in de kijker zetten”, aldus mama en professionele zangeres Tine Truwant. De woning is nog niet verkocht, maar de leuke promotievideo valt in de smaak en werd al duizenden keren bekeken.
22/08 10u45  Lotto Soudal versterkt zich met John DegenkolbLotto Soudal versterkt zich met John Degenkolb. De 30-jarige Duitser komt van Trek-Segafredo en tekende een overeenkomst tot eind 2021. Hij won onder meer al Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix.
22/08 10u45  Gauwdieven maken slachtoffers in winkelstratenGauwdieven hebben twee keer slachtoffers gemaakt in de winkelstraten in Mechelen. Dat meldt de lokale politie. In een eerste geval werd een 57-jarige vrouw op de Botermarkt bestolen van haar portefeuille toen ze aan het winkelen was.
22/08 10u45  Britse chefs in de clinch: “Kampt Jamie Oliver met waanvoorstellingen?”De Britse chefs Marco Pierre White en Jamie Oliver zijn niet de allerbeste vrienden. Dat blijkt nogmaals nu Marco Pierre White zwaar uitgehaald heeft naar Jamie Oliver, nadat deze laatste de Brexit als reden opgaf voor de sluiting van zijn restaurants. “Hoe kan je de schuld nu bij iets anders dan jezelf leggen?” vraagt Marco Pierre White zich af. “Kampt hij met waanvoorstellingen?”
22/08 10u30  Een briesje wind en tientallen luchtbedden vliegen in het rond door woonwijkWanneer je een openluchtcinema met luchtbedden organiseert, kan je maar beter zeker zijn dat er geen briesje wind is. In het Amerikaanse Denver in Colorado waren 150 matrassen voorzien voor het event ‘the bed cinema’ waarbij filmliefhebbers een luchtmatras konden reserveren om naar de film te kijken. Maar nog voor de film was gestart, zorgde de wind voor een verrassing van formaat en begonnen een tiental luchtmatrassen te zweven over de straten en in het park.
22/08 10u30  ‘Downton Abbey’-acteur in nauwe schoentjes door callgirlAls Robert Crawley in Downton Abbey geniet hij veel aanzien, maar momenteel zit acteur Hugh Bonneville (55) in nauwe schoentjes door een callgirl.
22/08 10u15  Meer bromfietsen verkocht dankzij speed pedelecsDe verkoop van bromfietsen zit na jaren van daling opnieuw in de lift. De verkoop van klasse A- en klasse B-bromfietsen steeg in de eerste zeven maanden van het jaar met 47,5 procent, voornamelijk door het succes van de speed pedelecs. Dat meldt de federatie van de automobiel- en tweewielerindustrie Febiac donderdag. Ook het aandeel van elektrische scooters neemt toe.
22/08 10u15  Israëlisch leger schiet per ongeluk op burgervliegtuigIsraëlische soldaten op de Golanhoogte hebben woensdagavond een Israëlisch burgervliegtuig onder vuur genomen. Ze dachten dat het ging om een vijandig vliegtuig dat vanuit Syrië het luchtruim was geïnfiltreerd. Er vielen geen gewonden.
22/08 10u00  Negen doden bij modderstromen in ChinaNegen mensen hebben het leven verloren in een aantal modderstromen in een bergregio in China. Vijfendertig anderen zijn als vermist opgegeven, aldus de lokale autoriteiten.
22/08 10u00  Aardbeving met kracht van 4,5 in Nieuw-ZeelandDe inwoners van Nieuw-Zeeland zijn donderdagnamiddag lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een magnitude van 4,5. Dat melden verschillende lokale media.
22/08 10u00  Noord-Korea wil pas praten als VS stoppen met “vijandelijke militaire operaties”Noord-Korea is “niet geïnteresseerd” om de gesprekken met de VS over de denuclearisering van het schiereiland herop te starten zolang Washington de “escalatie van de vijandige militaire activiteiten” niet stopt. Dat verklaarde Pyongyang op een moment dat een Amerikaanse gezant een bezoekt brengt aan het Zuid-Koreaanse Seoel.
22/08 10u00  Verkiezingen zorgen voor dubbel zoveel haatboodschappen op sociale mediaIn de eerste helft van dit jaar zijn bij Unia 740 meldingen van haatboodschappen op de sociale media binnengekomen. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 369. De verkiezingen liggen aan de oorsprong van die verdubbeling. Dat schrijft Le Soir donderdag. Die verhoging op zich is dus niet verrassend, omdat het aantal meldingen altijd stijgt in campagnetijd, maar het Interfederaal Gelijkekansencentrum is verrast over de inhoud van die boodschappen.
22/08 09u45  Humanoïde robot Fiodor op weg naar ISSRusland heeft een Sojoez-2.1a draagraket gelanceerd naar het ISS met daarin de humanoïde robot Fiodor. Hij zal tijdens zijn verblijf in het internationaal ruimtestation verschillende testen uitvoeren.
22/08 09u45  Minimumloon omhoog voor gevangenen die werkenGedetineerden die werken, krijgen vanaf volgend jaar een hoger minimumloon. Ze zullen minstens 0,75 euro per uur verdienen, ook als stakende cipiers hen verhinderen te werken. Dat meldt De Tijd donderdag.
22/08 09u30  Nooit eerder zoveel onbewoonbare woningen in VlaanderenIn Vlaanderen werden vorig jaar 3.341 woningen onbewoonbaar verklaard. Het aantal onbewoonbare woningen stond eind december op 7.823, een record. In 2010 ging het om 5.725 woningen. Dat blijkt uit het jaarverslag Woningkwaliteit van Wonen Vlaanderen, waarover De Tijd donderdag bericht.
22/08 09u30  Belgische toeristen zwaar verbrand nadat pas gekochte boot ontploftIn de Spaanse havenstad Benicarló zijn vijf Belgen zwaargewond geraakt tijdens een tochtje met hun pas gekochte motorboot. Het vaartuig zou ontploft zijn, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De twee slachtoffers met de meest ernstige brandwonden zijn gisterenavond overgebracht naar een brandwondencentrum in ons land.
22/08 09u00  Plastic deeltjes in ons water: “Geen reden voor bezorgdheid”Er is geen reden om bezorgd te zijn over plastic deeltjes in het drinkwater. Dat concludeert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een rapport dat verschillende wetenschappelijke studies aanhaalt.
22/08 09u00  Trump verdedigt handelsoorlog met China: “Ik ben de uitverkorene”De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich woensdagavond tijdens een persconferentie over de handelsoorlog met China niet van zijn meest bescheiden kant laten zien.
22/08 08u30  Luxewagen beschadigd bij uitslaande brand in garageIn een garage aan de Michel Vergauwenstraat in Zwijndrecht is woensdagnacht brand ontstaan.
22/08 08u15  Bestuurder van bromfiets raakt zwaargewond bij ongeval op KioskplaatsOp de Kioskplaats in Hoboken is een bestuurder van een bromfiets woensdagavond ten val gekomen. Er vielen twee gewonden.
22/08 08u00  IN BEELD. Eerste vertoning ‘Callboys’ trekt veel bekend volkBekend en minder bekend volk schoof woensdag aan bij de Kinepolis in Antwerpen voor de avantpremière van het tweede seizoen van Callboys. Bij al dat schoon volk: een grote delegatie van het programma De mol. Bas, Eva, mol Elisabet, Ingrid, Kaat, Joeri en Bruno keken duidelijk uit naar het vervolg op het veelbesproken eerste seizoen rond gigolo’s Wesley, Jay, Randy en Devon, vertolkt door Stef Aerts, Rik Verheye, Bart Hollanders en Matteo Simoni.
22/08 08u00  Giants maken goede indruk in eerste oefenmatchHet new look Telenet Giants Antwerp heeft tegen Bonn zijn eerste oefenwedstrijd van de nieuwe campagne gewonnen.
22/08 07u45  Gegokt en gewonnen: Vlaams Belang gaf nog nooit zo’n fortuin uit aan campagneIn de aanloop naar 26 mei spendeerden de Vlaamse partijen 22 miljoen euro. Vlaams Belang waagde een grote financiële gok door het merendeel van zijn vermogen tegen de campagne aan te smijten, met succes. Groen en de PVDA gaven het minst uit per stem.
22/08 07u45  “En toen ging het helemaal mis”: het kunstpaleis van de rijksmaarschalk dat moest verdwijnenOmdat de Russen in 1945 aan de grens van zijn landgoed stonden, gaf rijksmaarschalk Hermann Göring het bevel om alles op te blazen. Zijn eigen burcht, de nagebouwde burcht voor zijn dochter, de eindeloze hallen vol meesterwerken. Zoveel kunst was er, dat decennia later nog altijd dingen opduiken. “Met een metaaldetector vonden we kisten, maar we zijn bang om op springstof te stoten.”
22/08 07u15  Vervroegde verkiezingen vlak na Nieuwjaar? Tot in de hoogste regionen van de PS zijn ze ermee bezigTot in de hoogste regionen van de PS zijn ze ermee bezig. “Met dit resultaat valt geen federale regering te maken. Misschien komen er wel nieuwe verkiezingen.” En aangezien de PS in elke gangbare formule nodig is, zijn zulke geruchten niet volledig onschuldig.
22/08 07u00  Scholen verplichten ouders voor honderden euro’s boeken te kopen terwijl ze niet eens worden gebruiktWelzijnszorg, de Gezinsbond en de onderwijskoepels vragen dat middelbare scholen zich ernstig beraden over de boeken die hun leerlingen verplicht moeten aankopen. Zo getuigt een Leuvense prof dat drie van de leerboeken die zijn zoon moest aanschaffen – kostprijs 53 euro – nooit gebruikt zijn. En dat blijkt geen unicum.
22/08 07u00  Tienermeisjes raken slaags in winkelgallerij Sint-NiklaasEen 16-jarig meisje heeft woensdag klacht ingediend bij de politie na een vechtpartij in de winkelgaanderij van Siniscoop aan het Stationsplein. De tiener kreeg klappen van een 14-jarig meisje en er werd een pluk haar uitgetrokken.
22/08 06u30  Dit is de best betaalde acteur ter wereldHollywoodster Dwayne “The Rock” Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.
22/08 06u15  Tienermeisjes slaags in winkelgaanderij van SiniscoopEen 16-jarig meisje heeft woensdag klacht ingediend bij de politie na een vechtpartij in de winkelgaanderij van Siniscoop aan het Stationsplein. De tiener kreeg klappen van een 14-jarig meisje en er werd een pluk haar uitgetrokken.
22/08 06u15  Voetbalfan Dimitri (33) in elkaar geslagen na match: “Het enige wat ik gedaan heb, is tonen dat ik Limburger ben”“Alle Limburgers zijn homo!”, zongen enkele aanhangers van Waasland-Beveren zaterdag na de match tegen KRC Genk. Toen Genk-supporter Dimitri Daniëls (33) daarop reageerde, werd hij in elkaar geslagen. “Als ik verkeerd was gevallen, was ik er niet meer geweest.”
22/08 06u15  Burgemeester en schepen verwachten samen kindje maar mogen niet trouwen: “Het was het moment”Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) verwacht samen met schepen en partijgenote Caroline Vermeulen eind november een zoon. Ze mogen echter niet wettelijk met elkaar trouwen of samenwonen omdat ze allebei in de gemeenteraad zitten.
22/08 05u15  Altijd verzend- en retourkosten, en toch is dit de snelst groeiende webshop: “Gratis bestaat niet”Jarenlang moest het grootste Belgische flashsalesplatform Vente-Exclusive.com zich verantwoorden omdat het verzend- en zelfs retourkosten aanrekende. Maar nu zelfs giganten als Zalando en Amazon dat ‘gratis’-beleid liever kwijt dan rijk zijn, ziet de tot Veepee herdoopte webshop zijn gelijk bevestigd. “En het heeft ons niet belet om al die jaren sneller te groeien dan de Belgische e-commercemarkt”, zegt countrymanager Tobias Tousseyn.
22/08 05u15  Vlaamse ondernemer (55) ontkent moordpoging op vriendin in Italië: “Ik heb haar alleen wat geduwd”Een 55-jarige Vlaamse ondernemer zit in een Italiaanse cel op verdenking van poging tot doodslag, na een gewelddadige ruzie met zijn 34-jarige vriendin in hun vakantieappartement. Volgens Italiaanse media was het zijn 12-jarige zoon die maandagavond alarm sloeg. Zelf verklaarde Filip D.R. dat het allemaal overdreven is: “Er is alleen wat geduwd.”
22/08 05u15  Goedkoopste woningen worden almaar duurder, dure huizen en appartementen stijgen minder snel in prijsDe goedkoopste woningen worden steeds duurder. De prijs ervan is de afgelopen acht jaar veel feller gestegen dan de prijs van de duurste woningen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. In Leuven verdubbelde de prijs zelfs in het goedkoopste segment. “Zowel jonge starters als investeerders azen op die woningen, wat de druk enorm verhoogt”, zegt CIB, de federatie van de Vlaamse Vastgoed­makelaars.
22/08 05u15  Maximaal 30 minuten parkeren of ‘aan de schandpaal’: “Op de klok kan iedereen zien wie te lang blijft staan”Sinds maandag is Bonheiden in de ban van de rood afgebakende parkeerplaatsen met het cijfer ‘30’ erop geschilderd. Op sociale media doen de gekste verhalen de ronde. Het antwoord op de vele vragen is simpel: op deze parkeerplaatsen mag je voortaan niet langer dan 30 minuten parkeren. Wie de regel overtreedt, krijgt het schaamrood op de wangen én gaat op de bon.
22/08 05u15  STANDPUNT. Macho’s aan de machtDe wereld is aan de macho’s. En daar wordt hij niet beter van. Donald Trump, Matteo Salvini en Boris Johnson bedrijven politiek met zo veel branie en zo weinig diplomatie dat je hen als niets anders kunt bestempelen dan narcistische macho’s die voor eigen eer en glorie het welzijn van hun landgenoten op het spel zetten.
22/08 05u15  DAF zoekt testbedrijven voor elektrische truck die 100 kilometer autonomie heeftDAF Trucks is een van de weinige vrachtwagenfabrikanten die een kant- en klare elektrische truck de baan op sturen. Weliswaar nog in een testfase. “Maar we zoeken nog klanten van ons om ervaring op te doen met zo’n truck.”
22/08 05u15  Baas Bpost krijgt half miljoen bij vertrek, alleen maar omdat hij belooft niet bij concurrentie te tekenenAls Bpost-CEO Koen Van Gerven straks de deur achter zich dichttrekt, kan hij zich een half miljoen euro rijker rekenen. In ruil mag hij een jaar niet aan de slag gaan bij de concurrentie. “Een gangbare praktijk”, klinkt het bij Bpost.
22/08 05u15  Theaterstuk ‘Verloren Vader’ van Tom Lanoye zondag eenmalig en gratis op Cultuurmarkt te zienDeze zondag krijgt u op de Cultuurmarkt de unieke kans om het theaterstuk Verloren Vader van Tom Lanoye gratis te gaan bekijken in de Bourla in Antwerpen. Over de manier waarop we in Vlaanderen met ons oorlogsverleden omgaan, kunnen we nog heel veel leren van de Nederlanders, vindt de schrijver.
22/08 05u15  AZ-Antwerp voor ‘amper’ 3.700 toeschouwers: “Voetbal is een spektakelsport, daar hoort publiek bij”Gekker moet het niet worden. Er zullen vanavond meer fans op de Bosuil te zien zijn, namelijk 6.000, dan in de Grolsch Veste, waar nochtans 30.205 toeschouwers binnen kunnen. De supporters werden de grote dupe van de verhuis van Alkmaar naar Enschede, en dat zullen ook de 22 tenoren op het veld voelen. Maar voor Antwerp-coach Laszlo Bölöni (66) heiligt het doel niet alle middelen.
22/08 05u15  Als de jonkies hun club redden: AZ was tien jaar geleden op sterven na doodAZ beleeft moeilijke weken na de instorting van het dak van zijn stadion. Maar het is in niks te vergelijken met de crisis die het tien jaar geleden beleefde. De Alkmaarders waren ei zo na van de kaart geveegd na het faillissement van hun eigenaar, gelukkig ging ze vervolgens een andere koers varen. Er werd vol ingezet op de eigen jeugd en op die manier groeiden ze uit tot een structurele (sub)topper. “Het is al de vaste vierde club, maar mag nu hoger mikken.”
22/08 05u15  Spektakel op wieltjes in Park Spoor NoordDeze actiebeelden spreken voor zich. In Park Spoor Noord vindt een driedaagse plaats waar skaters zich even volledig kunnen uitleven. Vandaag kunt u nog gaan kijken naar de finale van de Nokia Antwerp Skate Contest.
22/08 05u15  Stad wil gezinnen naar Eilandje krijgen met nieuwe woontorenUit een analyse van 2018 blijkt dat in de Cadixwijk maar 12% van de huishoudens gezinnen met kinderen zijn. In de stad is dat 30%. Om de stadsvlucht van gezinnen naar de rand van de stad tegen te gaan en meer gezinnen richting Het Eilandje te krijgen, bouwt de stad een 25-tal gezinsvriendelijke woningen in een nieuwe woontoren.
22/08 05u15  COLUMN. Gezevend zijt gij, HerseltZou in het handboek voor citymarketing staan dat je stad pas internationaal aantrekkelijk is als je kan vertellen dat ze op zeven heuvels gebouwd is? Bij ‘stad op zeven heuvels’ komt er diep uit uw geheugen vol oude aardrijkskunde- en geschiedenislessen spontaan de naam Rome omhoog geborreld. Romulus en Remus maakten het zichzelf (en de toeristen 2750 jaar later) niet gemakkelijk door een reeks hellingen aan de Tiber te kiezen om hun woonplaats te bouwen.
22/08 05u15  Vader, moeder en dochters richten samen familiebedrijfje op: “We leveren alles van correcte teksten tot cartoons”Wilt u een paper zonder taalfouten afleveren? Zoekt u een op maat gemaakte cartoon? Of misschien komt het er maar niet van om de sociale media van uw zaak op te volgen? Dan kunt u terecht bij Stokstaart, het gloednieuwe familiebedrijfje van Heistenaars Dirk Ceulemans (65), Chris Vercammen (64) en dochters Elfi (36) en Silke (29). “Onze activiteiten zijn divers, maar we vullen elkaar goed aan”, zegt de familie.
22/08 05u15  Kledingzaak Drôme failliet met immense schuldenberg, curator zoekt overnemerCurator Ronny Ceusters zoekt op korte termijn een overnemer voor kledingzaak Drôme in Ramsel. Begin deze week werd de onderneming failliet verklaard na dagvaarding omdat de zaakvoerder de schuldenberg van meer dan 700.000 euro niet meer konden afbetalen.
22/08 05u15  “Kempenaars doen nooit zot. Behalve als ze zat zijn”In Averbode komen drie provincies samen. Dit brandpunt tussen Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg is bijgevolg een logische locatie om naar het Kempengevoel te polsen. “Waarom ik over de grens kom? Het brood is hier tien cent goedkoper.”
22/08 05u15  Ondanks nakende recessie produceert DAF-fabriek meer trucks dan voorheen (en daar is een opvallende verklaring voor)Blije gezichten bij DAF-trucks. In het eerste halfjaar van 2019 ging het marktaandeel van de truckbouwer er, ondanks het fantastische jaar 2018, nog lichtjes op vooruit. Dat is ook goed nieuws voor de arbeidsmarkt: er worden geen ontbindingen van tijdelijke contracten bij de werknemers in het vooruitzicht gesteld. “Dankzij de Brexit bouwen we nu meer trucks”, zegt president-directeur Harry Wolters.
22/08 05u15  ‘Meester Frans’ toont 70 jaar fotografie in 70 foto’sIn het gemeentehuis op de Markt in Meerhout loopt van zaterdag 24 augustus tot 6 december een overzichtstentoonstelling van de zeventigjarige fotocarrière van Frans Maes. Hij koos zelf voor ieder jaar één foto, zeventig in totaal. Het gemeentebestuur en de cultuurraad zetten met deze expo het levenswerk van ‘meester Frans’ in de kijker.
22/08 05u15  Brainstormen over invulling Edegems Fort 5Het onthaalhuisje van Fort 5 dat maandagavond uitbrandde, maakt deel uit van het op te maken toekomstplan voor het fortdomein. De gemeente wil de vrije ruimten in het fort nog beter benutten.
22/08 05u00  Samen ravotten in deze tien speciale speeltuinenSpelen, spelen, spelen ... Het is met stip wat kinderen de hele dag zoet houdt. Al hebben ze natuurlijk graag variatie. En waar vinden ze dat anders dan in een tuin vol speelplezier? De provincie Antwerpen telt meer dan genoeg avontuurlijke, opmerkelijke en gigantische speeltuinen om de gehele zomer in te kunnen ravotten.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Ott Tänak voorlopig snelste tijd tijdens Rally van Duitsland, Thierry Neuville vierde23/08 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft donderdag de eerste klassementsrit van de rally van Duitsland gewonnen. De Est was 0.8 sneller dan de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe). De Fransman Sébastien Ogier (Citroën C3) reed de derde tijd op 0.9. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) volgt als vierde op 1 seconde.
17x US OPEN. Belgen kennen tegenstanders eerste ronde, Bemelmans en Wickmayer uitgeschakeld23/08 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Fransman Corentin Moutet (ATP 83) wordt de eerste tegenstander van David Goffin (ATP 15) op het US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Steve Darcis (ATP 186) zal het niet makkelijk krijgen, want hij lootte de Serviër Dusan Lajovic (ATP 28). Elise Mertens (WTA 26) werd donderdag in New York tegen de Zwitserse Jill Teichmann (WTA 59) uitgeloot voor de eerste ronde van het US Open. Alison Van Uytvanck (WTA 66) krijgt de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 54) als eerste tegenstander.
12x Anuna hoeft niet op zeilboot23/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Allez vooruit, nu gaat klimaatactiviste Anuna De Wever met een stuk of dertig Europese jongeren met een zeilboot de Atlantische Oceaan oversteken naar Chili, voor de klimaatconferentie die daar plaatsvindt. De verleiding is groot om er meteen een paar grappen over te verzinnen, over hoe druk het onderhand wordt op de trans-Atlantische vaarroute vanwege ecoreizigers, nu Greta Thunberg al met een zeilschip onderweg is naar Amerika. Het jonge Zweedse boegbeeld is half augustus vertrokken, als gaste op het energieneutrale zeiljacht van de milieubewuste Monegaskische royal Pierre Casiraghi, kleinzoon van Grace Kelly. Dat het zo elitair moest is niet Greta Thunbergs schuld: er is blijkbaar geen andere manier meer om nog per schip de plas over te steken. Een gewone sterveling doet dat met het vliegtuig. Ook kan Greta Thunberg er niets aan doen dat de scheepsbemanning met het vliegtuig terugreist – het is voor hen wel genoeg geweest na die twee weken. Het gezelschap laat zo een grotere ecologische voetafdruk achter dan wanneer ze een retourtje per vliegtuig had genomen.
12x Schoonzoon Bruce Springsteen grote kanshebber om zondag BMW te winnen op jumping Zandhoven23/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Niet minder dan 204 ruiters uit 35 landen met 527 paarden springen nog tot en met zondag in De Kraal International in Zandhoven. Onder meer wereldtopper Lorenzo De Luca, de vriend van Jessica Springsteen, is van de partij.
12x Achter de schermen op Brussels Airport: 20 seconden om te zien of een koffer gevaarlijk is23/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Een blik achter de schermen van het beveiligingsapparaat van Brussels Airport wordt zelden gegeven. Iedereen kent de securitycheck van handbagage – het is altijd uw rugzak of handtas die open moet – maar ook ieder stuk ruimbagage wordt gecontroleerd. Een race op de smalle grens tussen snelheid en veiligheid.
12x Man achter ‘Ugly Belgian Houses’ zegt sorry tegen bewoners in ‘Iedereen Beroemd’23/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De man die foto’s maakte van Belgische huizen en die verspreidde onder de noemer Ugly Belgian Houses (of ‘lelijke Belgische huizen’), gaat zich persoonlijk excuseren bij een aantal eigenaars. Hij doet dat in het programma Iedereen beroemd. Hij blijft er wel bij dat hij niets verkeerds deed. “Het is sorry voor de overlast, niet voor het feit dat ik dat huis lelijk vind.”
12x Van de nudistencamping naar de rode loper: Kevin Janssens krijgt lof van half BV-land tijdens avant-première ‘De Patrick’23/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Strak in het pak, fris gewassen en – vooral – weer verlost van die extra kilo’s: het contrast tussen Kevin Janssens (40) en zijn personage kon niet groter zijn op de avant-première van zijn nieuwe film De Patrick. Onder het goedkeurende oog van een ellenlange gastenlijst stelde Janssens gisteravond de prent voor in zijn thuisstad Antwerpen. En dat lokte veel schoon volk.
12x “Volleyballen, maar dan met je vuisten”23/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Noem een Belgische nationale ploeg die haast uitsluitend uit Kempenzonen bestaat. U moet het antwoord schuldig blijven? Geeft niet. Zegt Vuistbal u iets? Onze Red Jellyfists zijn pas terug van het WK in Zwitserland. Maak kennis met de Eden Hazards van het Vuistbal.
12x Kunstenares werkt maanden aan papieren boot van zes meter … en dan passeert de vuilkar23/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Kunstenares Lucie Van Tienen (64) uit Sint-Gillis-Waas is één van haar kunstwerken kwijt: een zes meter lang, papieren schip. Het kunstwerk stond tot voor kort onder een afdak naast haar huis. “Overijverige vuilnisophalers hebben mijn boot deze week meegenomen, en weggegooid”, zegt de vrouw.
11x Te hoge vrachtwagens worden aan banden gelegd23/08 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De voorbije twee jaar rukten te hoog geladen vrachtwagens tot vier keer toe bovenleidingen af op de spoorlijn tussen Lokeren en Zele ter hoogte van de overweg in de Brandstraat. Daarom zijn deze week hoogtebegrenzers geplaatst.

Statistieken

Artikels:
30490
Gelezen:
31254
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven