vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: In de rand

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u45
 

Gazet van Antwerpen: In de rand

Verbergen Tonen
18/01 22u45  Spelersbeoordelingen KV Mechelen-Roeselare: doelman voorkomt erger bij Malinwa KV Mechelen heeft vrijdagavond niet zijn beste avond beleefd in het eigen AFAS Stadion Achter de Kazerne. Het leek lange tijd op een verdiende overwinning af te steven, maar dat was buiten Roeselare gerekend, die in de slotminuten nog langszij wisten te komen. Wij namen het thuiselftal onder de loep en kwamen tot deze conclusies.
18/01 22u30  Late gelijkmaker van Roeselare bezorgt KV Mechelen koude douche KV Mechelen heeft in de opener van de 22ste speeldag de punten niet kunnen thuishouden. Roeselare acteerde met veel vertrouwen Achter de Kazerne, en werd daar diep in de tweede helft voor beloond. Zuur puntenverlies voor Malinwa, waarvan Beerschot Wilrijk kan profiteren.
18/01 22u30  RECENSIE. Vaarwel, Tourist LeTimide Hoe hij doet, tart iedere architecturale wet en veiligheidsnorm. Maar telkens Tourist LeMC in de Lotto Arena staat, oogt de kuip groter en voller. Nieuwe plaat We Begrijpen Mekaar vindt u nog maar twee maanden in de rekken, maar won zichtbaar alle zielen die doorbraak En Route had gemist. Ligt dat aan het openbloeien van Johannes Faes als performer? Een podiumbeest wordt ie nooit, maar de timide artiest die bijna een decennium geleden kelders afschuimde met Antwerps Testament is niet meer. Tourist deed het zonder toeters en bellen, wel met een straffe liveband en een kruitvat vol zelfvertrouwen. Niet te verwarren met arrogantie, een cliché waaraan Faes als boorling van de Seefhoek is ontsnapt. Hulde.
18/01 22u15  Ook in Zwitserland komen duizenden jongeren op straat voor het klimaat In Lausanne, Genève, Zürich en een tiental andere Zwitserse steden zijn vrijdag enkele duizenden scholieren en studenten de straat op getrokken om meer concrete acties te vragen in de strijd tegen de opwarming van de planeet.
18/01 22u00  LIVE. KV Mechelen tracht voorsprong vast te houden tegen tien pionnen van Roeselare Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!
18/01 21u45  Kim De Gelder kan binnen vijf jaar invrijheidsstelling aanvragen, maar “internering zou veiligste optie zijn” Kim De Gelder, die veroordeeld is voor de moorden in een kinderdagverblijf en die op een 73-jarige vrouw, kan in theorie binnen een vijftal jaar zijn voorlopige invrijheidsstelling aanvragen. Of toch als hij niet geïnterneerd wordt. Volgens vier experten en zijn advocaat is dat wel degelijk nodig. “Dat is het veiligste voor onze maatschappij”, klinkt het.
18/01 21u15  PVDA: “Keizer Bart De Wever staat met zijn billen bloot” Met Peter Mertens en Raoul Hedebouw op kop lanceerde PVDA gisteren haar campagne voor de verkiezingen in mei. Dat gebeurde op de nieuwjaarsreceptie van de partij in Antwerpen. “Wij zijn de locomotief op links”, zegt Mertens.
18/01 21u15  Parochiearchief Pulderbos na schimmelbehandeling vertrokken naar Rijksarchief Na behandeling tegen schimmel door een gespecialiseerde firma, werd onlangs het unieke parochie archief van Pulderbos overgebracht naar het Rijksarchief Antwerpen, momenteel in Beveren-Waas.
18/01 21u15  LIVE. Kapitein Seth De Witte brengt Malinwa weer op voorsprong Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!
18/01 21u00  Fans van KV Mechelen steken AA Gent-doelman hart onder de riem Mooi beeld van Achter de Kazerne: de fans van KV Mechelen kwamen naar de thuiswedstrijd tegen KSV Roeselare met een spandoek waarop ‘Sterkte Yannick’ stond. Een steunbetuiging aan AA Gent-doelman Yannick Thoelen, die eerder deze week zijn te vroeg geboren kindje verloor. Bij AA Gent zijn ze zeer te spreken over de actie en spraken ze hun dank al uit op sociale media.
18/01 21u00  Trump en Kim Jong-un gaan elkaar opnieuw ontmoeten De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zullen elkaar “eind februari” een tweede keer ontmoeten. Dat heeft het Witte Huis vrijdag bekendgemaakt. Waar de ontmoeting zal plaatsvinden, is nog niet aangekondigd.
18/01 21u00  Treinverkeer tussen Mechelen en Sint-Niklaas hele dag onderbroken Het treinverkeer tussen Mechelen en Sint-Niklaas was vrijdag een hele dag onderbroken door een storing aan een brug in Willebroek. De NMBS moest vervangbussen inzetten tussen Mechelen en Sint-Niklaas. Reizigers tussen Sint-Niklaas en Willebroek konden gebruiken maken van vervangtreinen. Tussen Mechelen en Sint-Niklaas konden reizigers ook via Antwerpen-Berchem reizen.
18/01 20u45  LIVE. Wie anders dan De Camargo zet KV Mechelen al vroeg op voorsprong Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!
18/01 20u30  Kristel is een échte luizenmoeder: “Wij zijn heel discreet over wat wij zien” De Luizenmoeder’, de nieuwe comedyreeks van VTM, heeft zijn start niet gemist. In de reeks wordt ‘de luizenmoeder’ gebruikt als metafoor, al wordt nieuwe mama Hannah ook onder lichte dwang in het kriebelteam opgenomen. Het opsporen van luizen en neten gebeurt er allesbehalve tactvol en discreet. Wat vinden de échte luizenmoeders van de serie? En waarom wriemelen ze vrijwillig in de soms vettige kinderkopjes?
18/01 20u30  Francken ving geruchten op rond Melikan Kucam: “Ik heb gezegd ermee naar de politie te gaan” Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft er “principieel geen enkel probleem mee om volledig transparant te zijn” over het schandaal met humanitaire visa, “ook in de Kamer”. Dat zei hij vrijdagavond op VTM Nieuws. Al is het “democratisch absoluut geen geplogenheid dat parlementsleden parlementsleden ondervragen”.
Laatste update: vandaag om 22u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 20u15  Nu al té veel supermarkten, en Jumbo moet nog komen… “Dit is wat de klanten vragen”Delhaize wil in de komende drie à vier jaar driehonderd nieuwe winkels openen in België. Albert Heijn opent er dertig tot vijftig. Carrefour doet er elk jaar dertig winkels bij. En nu wil ook de Nederlandse supermarktketen Jumbo zijn eerste vestigingen in Vlaanderen openen. Waar moet dat eindigen? “In veel Kempense gemeenten is er nu al een overaanbod”, zegt Ben Op de Beeck, retailspecialist. In vier Kempense gemeenten is er zelfs een verbod op nieuwe supermarkten.12 
18/01 19u45  Belgisch gerecht bevestigt dat diploma Congolese Tshisekedi vervalst isOp vraag van het Congolese gerecht onderzocht de Belgische justitie het diploma van overwinnend presidentskandidaat Félix Tshisekedi. De conclusie is dat hij een vervalst attest gebruikte toen hij zich vorig jaar kandidaat stelde voor de verkiezingen. Dat schrijft VRT NWS. Eerder bevestigde de betrokken Brusselse hogeschool, L’Institut des Carrières Commerciales, al dat het attest vals was.
18/01 19u45  LIVE. Zet KV Mechelen titelambities kracht bij met winst tegen Roeselare?Wat is het toch een nek-aan-nek-race aan de kop van het klassement in de Proximus League. KV Mechelen en Beerschot Wilrijk geven elkaar geen duimbreed toe en hebben tot dusver elk zeventien punten uit zeven wedstrijden gepuurd in de tweede periode. Malinwa moet vrijdag eerst aan de bak in de intussen epische tweestrijd. Dan komt Roeselare langs in het AFAS Stadion Achter de Kazerne om 20.30 uur. Mis er hieronder niets van dankzij onze LIVE updates!
18/01 19u30  Club Brugge wil het goedmaken en bezoekt samen met Pro League Joods Museum in BrusselEen delegatie van Club Brugge en de Pro League bezochten vrijdag het Joods Museum in Brussel. Na een onderhoud met de directie van het museum volgde een rondleiding in het museum dat de geschiedenis van de Joodse gemeenschap verbeeldt, binnen en buiten ons land. Club Brugge kwam in december negatief in het nieuws, toen bleek dat uit een video (die dateerde van tijdens de topper tegen Anderlecht eind augustus) een kleine schare fans antisemitische gezangen had laten horen.
18/01 19u00  Studeren met je hoofd in de wolken: dit luxueuze penthouse is tijdelijk blokparadijsHet penthouse van de Lichttoren aan de rand van Park Spoor Noord is tijdens deze examenperiode het gemeenschappelijke bureau van acht blokkende studenten. Of hoe je kunt studeren met je hoofd (bijna) in de wolken: “Elke ochtend ben ik hier op tijd, om de zonsopgang boven de stad te kunnen bewonderen.”
18/01 19u00  Spaanse bond wuift klacht van Levante tegen Barcelona wegDe Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft de klacht afgewezen die Levante eerder op vrijdag had ingediend tegen FC Barcelona, zo maakte de Spaanse bond bekend voor de start van de loting voor de kwartfinales van de Copa del Rey.
18/01 19u00  Biatleet Michael Rösch neemt afscheid met negentiende plaats in aflossingMet een negentiende plaats voor de Belgische aflossingsploeg in de 4x7,5km op de Wereldbekermanche biatlon in het Duitse Rupholding heeft Michael Rösch vrijdagnamiddag afscheid genomen van zijn sport.
18/01 18u45  Anderlecht lanceert meldpunt voor makelaarsMakelaars die een speler aanbieden aan RSC Anderlecht zullen dit vanaf vrijdag doen via een aangepast platform. Dat nieuws hing al een tijdje in de lucht en werd vrijdag officieel bevestigd door paars-wit.
18/01 18u45  Vriendinnetje van tienerpooier laat baby achter in ziekenhuisEen 19-jarig meisje van wie de vriend vijf jaar cel riskeert omdat hij als tienerpooier actief zou zijn geweest, is in een Antwerps ziekenhuis bevallen van een baby en heeft het kindje daar achtergelaten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag. Het Antwerpse parket bevestigt dat het op de hoogte is gebracht van de zaak en volgt de situatie op.
18/01 18u30  Twee gewonden bij botsing met vijf wagens in CraeybeckxtunnelOp de E19 van Brussel richting Antwerpen zijn vrijdagavond om iets na 17 uur vijf voertuigen betrokken geraakt in een aanrijding in de Craeybeckxtunnel, waardoor drie van de vier rijstroken versperd zijn. Dat zegt de federale wegpolitie.
18/01 18u30  Bekende Duitsers vragen Britten in open brief om van gedacht te veranderen over Brexit“We zouden de legendarische Britse zwarte humor missen, en een ale in de pub na de werkuren. We zouden thee met melk missen, en rijden aan de linkerkant van de weg.” In een open brief in de krant The Times vraagt een dertigtal bekende Duitsers vrijdag aan de Britten om hun mening te herzien en de Europese Unie niet te verlaten. Onder hen: Annagret Kramp-Karrenbauer, de gedoodverfde opvolger van bondskanselier Angela Merkel.
18/01 18u30  Amerikaans militair materieel doet haven van Antwerpen aanVanaf zondag en dat tot maandag 28 januari zullen in de haven van Antwerpen tanks, vrachtwagens en ander militair materieel van het Amerikaanse leger voor transit arriveren. Dat heeft het VS-leger gemeld en is bevestigd door het Belgische defensieministerie. Over de kwestie zal volgende woensdag om 13.30 een persbriefing gegeven worden.
18/01 18u15  Kardinaal eist vrijlating van Belgisch-Nicaraguaanse studenteKardinaal Jozef De Kesel, voorzitter de Belgische bisschoppenconferentie, vraagt namens de Belgische katholieke kerk de vrijlating van de Belgisch-Nicaraguaanse studente geneeskunde Amaya Eva Coppens. Dat meldde Cathobel, de Franstalige tegenhanger van Kerknet Vlaanderen. De 24-jarige wordt beschuldigd van terrorisme in Nicaragua en zit sinds 10 september 2018 in de gevangenis vlak bij de hoofdstad Managua.
18/01 18u15  Bussen omgeleid via (te) nauwe straat: Wilrijk en De Lijn werken aan oplossingDoor rioleringswerken aan de Bosheidelaan in Wilrijk rijden de bussen van De Lijn sinds deze week om via de Pastoor Bauwenslaan. Dat zorgt voor problemen, want in die straat is er weinig speling als twee bussen elkaar willen kruisen. Buurtbewoners klagen over krassen in geparkeerde wagens. Wilrijk en De Lijn zijn op de hoogte van de problematiek, begin volgende week wordt gekeken voor een oplossing.
18/01 17u45  TRANSFEROVERZICHT. Antwerp rondt twee transfer af op één dagEen nieuwe transferperiode staat in de voetbalwereld steevast garant voor tal van geruchten en transacties tussen clubs. Ook in de komende wintertransferperiode zal dat niet anders zijn. Welke voetballers worden door de Antwerpse ploegen in het tussenseizoen verkast en welke talenten worden aangetrokken ter versterking? Een overzicht.
18/01 17u45  Opnieuw waarschuwing voor code geel voor gladde wegen: “Wees waakzaam”Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt van vrijdagnamiddag tot en met zaterdagmiddag voor een code geel voor gladheid in het hele land. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de toestand op de wegen nauwgezet op en zal indien nodig uitrijden om te strooien.
18/01 17u45  Antwerp werft nieuwe Portugees aanAntwerp heeft vrijdag zijn tweede inkomende wintertransfer afgerond. Na het definitief aantrekken van Lior Refaelov, heeft de Portugese middenvelder David Simão (28) zich bij de Great Old gevoegd. Hij komt over van Boavista Porto FC.
18/01 17u30  BOEK. Giles Milton - Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoeringHet is en blijft een contradictorisch gegeven. Dezelfde Britten die het begrip ‘fair play’ hoog in het vaandel dragen, in sporten als rugby en cricket zelfs bijna tot in het absurde toe, zijn ook diegenen die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog besloten een elitegroepje samen te stellen dat de komende oorlog op de meest vuile manier zou gaan uitvechten.
18/01 17u30  BOEK. David Baldacci - De lange weg naar genadeThrillerschrijver David Baldacci blijft de miljoenensellers tegen een hoog tempo aan elkaar rijgen. Hij heeft dan ook een legertje aan diverse hoofdpersonages tot zijn beschikking: Amos Decker, de FBI-agent met het feilloze geheugen, Will Robie, de huurmoordenaar met een geweten, John Puller, de bikkelharde speurder in dienst van het Amerikaanse leger, of Sean King en Michelle Maxwell, gewezen beveiligingsagenten met een openstaande rekening.
18/01 17u30  COLUMN. “Ik heb een nieuwe beste vriend: de Kanjer”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (11) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
18/01 17u30  Champagne met een lepeltje voor 105-jarigeIn Heist-Goor is vrijdag Berta Vonckx gevierd voor haar 105de verjaardag. De moeder van zeven kinderen, 16 kleinkinderen en 26 achterkleinkinderen kan zich nog moeilijk uitdrukken, maar ze genoot duidelijk toen ze een glaasje champagne aangereikt kreeg.
18/01 17u15  Dimitri Vegas & Like Mike lanceren soundtrack voor hun favoriete computerspel Mortal KombatDimitri Vegas & Like Mike lanceren samen met Bassjackers de nieuwste soundtrack voor het videogame ‘Mortal Kombat 11’. Het spel en de track werden gisteren voorgesteld in Londen, waar Dimitri Vegas de controller in eigen hand nam en een duel aanging met enkele internationale bekendheden.
18/01 17u15  Gangsters op heterdaad betrapt bij overladen partij cocaïne: drugs zat verstopt in fruitpulpDe federale politie van Antwerpen heeft afgelopen week vijf mannen aangehouden in het kader van een groot onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. De vijf mannen werden op heterdaad betrapt, toen ze in een loods in Lint werden betrapt tijdens het uitladen van een grote partij cocaïne. De vijf verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.
18/01 17u00  VS in rep en roer: “Donald Trump gaf zijn ex-advocaat Michael Cohen het bevel om te liegen tegen het Congres”De VS staat in rep en roer: twee federale agenten hebben de nieuwsredactie van Buzzfeed anoniem toevertrouwd dat Donald Trump zijn voormalige advocaat Michael Cohen heeft opgedragen om te liegen over de onderhandelingen over een Trump Tower in Moskou. Het gaat om een bijzonder zware beschuldiging aan het adres van de Amerikaanse president. De Democraten vragen een onderzoek. Intussen blijft de shutdown maar duren.
18/01 17u00  TRANSFEROVERZICHT. Antwerp bindt uitblinker definitief aan zich vastEen nieuwe transferperiode staat in de voetbalwereld steevast garant voor tal van geruchten en transacties tussen clubs. Ook in de komende wintertransferperiode zal dat niet anders zijn. Welke voetballers worden door de Antwerpse ploegen in het tussenseizoen verkast en welke talenten worden aangetrokken ter versterking? Een overzicht.
18/01 16u45  Politie zoekt naar vermiste Lavrin (25)De politie heeft vrijdag een opsporingsbericht verspreid voor de vermiste Lavrin Orest Kapkan. De 25-jarige man werd op woensdag 16 januari 2018 rond 18u50 voor het laatst gezien in de Steenovenstraat in Essen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
18/01 16u30  Antwerp neemt Refaelov definitief over van Club BruggeRoyal Antwerp FC heeft zijn Israëlische middenvelder Lior Refaelov definitief aan zich kunnen binden. De Club Brugge-huurling tekent voor twee seizoenen.
18/01 16u30  Belg opgepakt die de wereld afreisde om koffers te stelen op luchthavensNet voor hij het vliegtuig richting Vietnam zou opstappen, heeft de politie een 57-jarige Belg kunnen oppakken die de wereld rondreisde om koffers te stelen op luchthavens. Het lukte hem 27 keer, bekende hij.
18/01 16u30  Oud-topman van Spaarkrediet zwaarder bestraft voor opzettelijke aanrijding met fatale afloopHet Antwerpse hof van beroep heeft de gepensioneerde zakenman Joris V.T. (82) uit Monaco zwaarder bestraft, omdat hij met opzet een dronken man had aangereden in de Antwerpse studentenbuurt. De Mongoliër Deegii Baagii (26) overleed tien dagen later in het ziekenhuis. De tachtiger werd veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel, een jaar meer dan in eerste aanleg.
18/01 16u15  UAntwerpen heeft al 32 bedrijven gelanceerd als spin-offs: “Antwerpse kennis wereldwijd verspreiden”Het succesvolle Antwerpse biotechbedrijf Novosanis is sinds kort in Amerikaanse handen. De overname zette de dienst Valorisatie van de Universiteit Antwerpen nog eens in de kijker. Die afdeling helpt wetenschappers van de unief om hun onderzoek naar de commerciële markt te vertalen en hielp ondertussen al 32 spin-offbedrijven opstarten. Steeds meer van die bedrijven breken ook in het buitenland door.
18/01 16u15  DOEN! Tien tips voor een uitstap met het hele gezin deze weekDeze week valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om eropuit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!
18/01 16u00  Chinese parade komt voor het eerst naar AntwerpenAntwerpen is op zaterdag 2 februari gaststad voor de grote Chinese parade. Meer dan 1.500 artiesten vertrekken op de Groenplaats en gaan van daar naar het Koningin Astridplein. Enkele dagen na de parade, op dinsdag 5 februari, wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd.
18/01 16u00  Tivolipark opent tien biologische toilettenKinderen die op bezoek komen in het Mechelse Tivolipark kunnen voortaan gebruikmaken van tien mooie, zeer kleurrijke toiletten. Een waterzuiveringsinstallatie zorgt voor een biologische verwerking voor het in de ringgracht loopt.
18/01 16u00  Baljurken, grote strikken en bloemenapplicaties: dit zijn de trends voor aanstaande bruidjesVrouwen die binnenkort in het huwelijksbootje stappen, kijken ongetwijfeld al reikhalzend uit naar hun eerste pasbeurt in de bruidswinkel. Van een jumpsuit tot een baljurk, het komende seizoen is er keuze te over naar ieders smaak.voor elk wat wils.
18/01 15u30  Hoe laag is dit? Dieven stelen voedselpakketten van minderbedeeldenVan de allerarmsten steel je niet, en toch is het gebeurd. Bij IVCA. Dat is het Intercultureel Vrouwen Centrum in Antwerpen, een organisatie die zich inzet voor kwetsbare vrouwen met een migratieachtergrond. Dieven namen er naast geld en laptops ook voedselpakketten mee.
18/01 15u30  37 maanden cel voor tienerpooier die meisje (14) verkrachtteDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Toufik C. (20) uit Deurne vrijdag bij verstek veroordeeld tot 37 maanden cel voor de verkrachting van een 14-jarig meisje.
18/01 15u30  Thomas Pieters rukt op naar vijfde plaats in Abu DhabiMet een ronde van 69 slagen heeft Thomas Pieters zich in de top 5 gegolfd op het HSBC Championship toernooi (European Tour/7 miljoen dollar), dat plaatsvindt op de Eagle golfbaan in Abu Dhabi.
18/01 15u30  Sportmerk Puma lanceert cosmeticalijnHet sportieve label Puma slaat de handen in elkaar met cosmeticamerk Maybelline. De samenwerking omvat een make-upcollectie met twaalf producten, die ontwikkeld zijn om te blijven zitten als je zweet.
18/01 15u15  Tien jaar geleden moest Sunparks Mol dicht door economische crisis, nu draait het weer op volle toerenSunparks Kempense Meren in Mol moest tien jaar geleden wegens de economische crisis voor het eerst voor enkele weken sluiten. Ondertussen is de situatie voor het vakantiepark verbeterd, onder meer door de aantrek van wandelaars, dagbezoekers en Franse toeristen.
18/01 15u15  Gangsters op heterdaad betrapt bij overladen partij cocaïneDe federale politie van Antwerpen heeft afgelopen week vijf mannen aangehouden in het kader van een groot onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. De vijf mannen werden op heterdaad betrapt, toen ze in een loods in Lint werden betrapt tijdens het uitladen van een grote partij cocaïne. De vijf verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter.
18/01 15u15  Baljurken, reuzestrikken en bloemenapplicaties: dit zijn de trends voor aanstaande bruidjesVrouwen die binnenkort in het huwelijksbootje stappen, kijken ongetwijfeld al reikhalzend uit naar hun eerste pasbeurt in de bruidswinkel. Van een jumpsuit tot een baljurk, het komende seizoen is er keuze te over naar ieders smaak.voor elk wat wils.
18/01 15u15  Politie zoekt naar vermiste Lavram (25)De politie heeft vrijdag een opsporingsbericht verspreid voor de vermiste Lavram Orest Kapkan. De 25-jarige man werd op woensdag 16 januari 2018 rond 18u50 voor het laatst gezien in de Steenovenstraat in Essen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
18/01 14u45  Brasserie-restaurant ’t Klein Zoersel heropent in vroeger pand De Eiken: “Concept, menu en zelfs onze naam blijven ongewijzigd”In het pand van het voormalig sterrenrestaurant De Eiken aan de Lierselei in Oostmalle vond donderdagavond de openingsreceptie plaats van brasserie-restaurant Klein Zoersel. Eigenaars Peter en Barbara Van Vlasselaer gaven het gebouw een complete make-over.
18/01 14u45  Cristiano Ronaldo moet dinsdag voor rechter in Madrid verschijnen en zal zijn centen mogen bovenhalenCristiano Ronaldo moet zich volgende week dinsdag (22 januari) aanbieden bij de rechtbank in Madrid. Hij zal veroordeeld worden tot een fiscale boete van 18,8 miljoen euro en een gevangenisstraf van twee jaar, die hij niet effectief zal moeten uitzitten.
18/01 14u45  Exhibitionist toont geslachtsdelen en probeert fietser (12) tegen te houden, slachtoffer slaat thuis alarmEen twaalfjarige jongen is donderdag wellicht aan iets ergs ontsnapt. De knaap kwam van school en fietste huiswaarts. Op een fietswegeltje in Reet stond hij plots oog in oog met een man die zijn geslachtsdelen toonde en hem probeerde vast te grijpen. De jongen kon gelukkig ontsnappen.
18/01 14u45  Zangeres Kesha deelt selfie zonder make-up: "Ik zie mezelf graag zoals ik ben"De Amerikaanse zangeres Kesha (31) draagt meestal een dikke laag make-up om haar sproetjes te verdoezelen, maar in 2019 is ze van plan om het anders aan te pakken. Ze wil aan de wereld laten zien hoe ze er echt uitziet en begon aan het goede voornemen met een selfie, helemaal au naturel, op Instagram.
18/01 14u45  “Rihanna richt eigen modehuis op”Gaat zangeres en lingerieontwerpster Rihanna haar eigen modehuis oprichten in samenwerking met LVMH, het grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten? Als we anonieme bronnen dichtbij de zangeres en LVMH mogen geloven alvast wel.
18/01 14u30  Politie houdt controle in fietsstraten: 33 automobilisten in de foutHet verkeersondersteuningsteam hield in Borgerhout een controle in twee fietsstraten, om te zien of iedereen zich aan de regels hield. Dat bleek niet het geval. In totaal werden 33 automobilisten beboet tijdens de ochtendspits omdat ze één of meerdere fietsers inhaalden.
18/01 14u30  Zangeres Kesha toont hoe ze er onopgemaakt uitziet: helemaal anders dan met make-upDe Amerikaanse zangeres Kesha (31) draagt meestal een dikke laag make-up om haar sproetjes te verdoezelen, maar in 2019 is ze van plan om het anders aan te pakken. Ze wil aan de wereld laten zien hoe ze er echt uitziet en begon aan het goede voornemen met een selfie, helemaal au naturel, op Instagram.
18/01 14u15  Confronterend: fietsende Spaanse acteur brutaal aangereden door afgeleide chauffeurDani Rovira, een Spaanse acteur, heeft maandag een video gedeeld op Twitter waarop te zien is hoe hij brutaal van de weg gereden wordt. De man was samen met collega’s Martin Giaccheta en Germán Torres aan het fietsen voor de opnames van ‘Todos los caminos’, een film die aandacht wil geven aan het Rett-syndroom. Er vielen tijdens het ongeval wonder boven wonder geen gewonden. De bestuurder had de fietsers niet gezien omdat hij zijn telefoon had laten vallen en ernaar probeerde te grijpen.
18/01 14u00  Moeder van een van de slachtoffers aanslag Joods Museum getuigt: “Ik vraag maar één ding: gerechtigheid”Als eerste van een hele reeks getuigen op het proces over het Joods Museum heeft de moeder van slachtoffer Alexandre Strens vrijdagochtend gesproken. “Ik vraag maar één ding: gerechtigheid voor Alexandre”, zei de vrouw. “Ik heb vertrouwen in het gerecht.”
18/01 13u45  Is er leven na de megadancing? “Het discotheekleven is dood, maar als er een revival komt, sta ik op de eerste rij”Herinnert u zich deze nog? Ook in de stille Kempen weerklonk in de jaren tachtig en negentig het luide gedreun uit ontelbaar veel dancings en discotheken. Namen als Athena in Geel, Shaft in Arendonk, Galgehoeve in Oud-Turnhout en The Kid In Balen doen bij lokale veertigplussers nog altijd de oogjes twinkelen, terwijl clubs als Cobra in Lichtaart (Kasterlee), Carat in Bouwel (Grobbendonk) en Reflex en Orlando in Westerlo tot ver buiten de regio bekendheid verwierven. Van dat rijke verleden lijken met Desire in Vosselaar en Highstreet in Hoogstraten alleen nog wat laatste stuiptrekkingen te resteren. Luidt de verkoop van Reflex het definitieve einde in?
18/01 13u45  Loslopende hond takelt geit zwaar toe: dier werd achtergelaten en moest uit haar lijden worden verlostDe Geitenfluiters, een groep vrijwilligers van Natuurpunt in Lille, zitten in zak en as nadat wellicht een loslopende hond Trees, een van hun meest opvallende geiten, zwaar toetakelde. Trees werd met een afgebeten oor en opengereten nek achtergelaten en moest uit haar lijden worden verlost. De Geitenfluiters hebben een klacht ingediend bij de politie.
18/01 13u15  Roekeloze student heeft zeven dagen rijbewijs maar krijgt meteen vijf jaar rijverbod na recordaantal overtredingenEen student automechanica is zeven dagen na het behalen van zijn rijbewijs al meteen veroordeeld tot vijf jaar rijverbod. Hij liet een recordaantal verkeersovertreding optekenen in het centrum van Lokeren en ging daarna op de vlucht voor de politie.11 
18/01 13u15  Mechelen maakt werk van actieplan schoolstratenHet Mechelse stadsbestuur maakt dit voorjaar werk van een actieplan schoolstraten. Dat is het gevolg van de positieve ervaringen met de eerste drie schoolstraten.11 
18/01 13u15  Jonge kerels beledigen conducteur: trein geëvacueerd en afgelastDe trein Mol-Hasselt is om 19.30 uur afgelast na een incident tussen twee jonge reizigers en de conducteur. De trein reed daarna zonder reizigers verder, zo’n 15 mensen moesten op het perron op een volgende trein wachten.10 
18/01 12u45  Indrukwekkende video toont hoe zwaar de lange revalidatie van Christian Benteke was: “Mentaal en fysiek slopend”Christian Benteke mocht afgelopen weekend na meer dan vier maanden blessureleed zijn rentree maken bij Crystal Palece. De club maakte een knap filmpje van zijn zware revalidatie die 18 weken duurde. “Het was een lange en moeilijke weg terug”, aldus de 28-jarige spits . “Mentaal en fysiek slopend. Maar ik ben terug, ik voel me scherp en ben er klaar voor! Bedankt aan de club en de fans om in mij te blijven geloven.”10 
18/01 12u30  Rivaldo vindt nieuwe uitdaging: Braziliaanse legende gaat aan de slag in MarokkoDe voormalige Braziliaanse stervoetballer Rivaldo heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij wordt trainer bij Chabab Mohammédia, een team uit de Marokkaanse derde klasse.11 
18/01 12u30  Make-up trend: een vleugje metallicGlitters? Die blijven achter in 2018. Dit jaar kiezen we resoluut voor een vleugje metallic op de ogen, lippen en zelfs de wimpers.
18/01 12u15  Wordt FC Barcelona na klacht uitgesloten in Copa del Rey?Levante heeft bij de Spaanse Voetbalbond (RFEF) een klacht ingediend tegen FC Barcelona omdat Barça volgens hen donderdagavond in de terugwedstrijd van de achtste finales in de Copa del Rey een niet-speelgerechtigde speler heeft opgesteld, zo maakte de club vrijdag bekend. Als dat correct blijkt, moet Barça de uitsluiting vrezen.
18/01 12u15  Manny Pacquiao, de senator die bokst voor zijn politieke dromen: “Ik wil een bron van inspiratie zijn”Waarom stapt een ­40-jarige recordhouder – geen enkele andere bokser schopte het tot wereldkampioen in acht verschillende gewichtsklassen – dit weekend nog in de ring in de prestigieuze MGM Grand Arena? Niet om hij verknocht is aan de glitter en ­glamour van Las Vegas, wel omdat senator Manny Pacquiao geld kan gebruiken om zijn politieke aspiraties als toekomstige president van de Filipijnen kracht bij te zetten.
18/01 12u15  Zonder Mathieu van der Poel in voorlaatste duel wordt Wereldbeker Belgisch duel: Franse cross mogelijk cruciaalIn het Franse Pontchâteau wordt zondag de voorlaatste manche van de Wereldbeker veldrijden afgewerkt. Bij de heren leidt Toon Aerts met zeven punten voorsprong op wereldkampioen Wout van Aert. Mathieu van der Poel staat derde, maar is niet van de partij in Frankrijk en verkiest een stage in Spanje om zich voor te bereiden op het WK.
18/01 12u15  Belgisch vrouwenkwartet grijpt ondanks record naast finaleticket op WK pisteOp de vijfde en voorlaatste manche van de wereldbeker baanwielrennen in het Nieuw-Zeelandse Cambridge heeft het Belgische vrouwenkwartet in de ploegenachtervolging vrijdag een nieuw Belgisch record gevestigd. Toch zat er geen medaille in.
18/01 12u15  Andy Murray overweegt operatie en annuleert volgend tornooi: “Het is hard, maar ik heb geen keuze”Door zijn aanhoudende hinder aan de heup heeft Andy Murray (ATP 229) nu ook officieel zijn deelname geannuleerd aan het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Marseille, dat van 18 tot 24 februari gespeeld wordt, zo maakten de organisatoren vrijdag bekend.
18/01 12u15  Naast Evenepoel maakt ook Philipsen indruk: “Ik de nieuwe Tom Boonen? De hoeveelste ben ik dan al?”Heel het land hoopt dat met Remco Evenepoel de nieuwe Eddy Merckx is geboren. Maar er is meer: aan de andere kant van de ­wereld debuteerde deze week Jasper Philipsen bij de profs. Al sinds zijn juniorentijd wordt hij getipt als de nieuwe Tom Boonen. De ­20-jarige Limburger haalt de schouders op. “Ik ben al blij met die twee ereplaatsjes deze week.”
18/01 12u00  Naast Evenepoel maakt ook Philipsen indruk: “Ik de nieuwe Tom Boonen? De hoeveelste ben ik dan al? ”Heel het land hoopt dat met Remco Evenepoel de nieuwe Eddy Merckx is geboren. Maar er is meer: aan de andere kant van de ­wereld debuteerde deze week Jasper Philipsen bij de profs. Al sinds zijn juniorentijd wordt hij getipt als de nieuwe Tom Boonen. De ­20-jarige Limburger haalt de schouders op. “Ik ben al blij met die twee ereplaatsjes deze week.”
18/01 12u00  "Ik denk niet dat ik hetzelfde lot als Stoffel Vandoorne zal ondergaan"Onze landgenoot Stoffel Vandoorne moest na twee erg moeilijke seizoenen bij McLaren afscheid nemen van de Formule 1. Zijn opvolger Lando Norris vreest niet een gelijkaardig lot te moeten ondergaan.10 
18/01 12u00  AUSTRALIAN OPEN. Nadal onder stoom, Federer op recordkoers en Sharapova als reuzendoderDe Zwitser Roger Federer heeft zich vrijdag voor de zeventiende keer geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open in Melbourne. De Zwitser blijft zo op koers om alleen recordhouder te worden bij de mannen. Caroline Wozniacki zal haar titel bij de vrouwen al zeker niét verlengen: zij werd in drie sets uitgeschakeld door Maria Sharapova. In het dubbelspel staan onze landgenotes Elise Mertens en Kirsten Flipkens met hun partners in de achtste finales.
18/01 12u00  Met kunstheup op weg naar de Tour: Na drie operaties is Bart De Clercq herborenHij was de pechvogel van het vorige wielerseizoen, maar na drie operaties wil Bart De Clercq in 2019 geschiedenis schrijven: met een kunstheup presteren op de fiets. “Er is geen precedent”, zegt de 32-jarige winnaar van een rit in de Giro. “Maar ik ga er zelf een creëren. De Tour rijden met een kunstheup? Ik ga ervoor.”
18/01 12u00  Engeland in de ban van spionageverhaal: Leeds-coach Bielsa zwaar onder vuurEngeland is in de ban van een spionageverhaal. Het hoofdpersonage in ‘Spygate’ is niet James Bond, maar wel Marcelo Bielsa (63). De Argentijnse coach van Leeds, de koploper in de Engelse tweede klasse, gaf toe dat hij dit seizoen alle tegenstanders liet bespieden op training. “Als we dit niet zouden gedaan hebben, zouden we ons achteraf schuldig gevoeld hebben.”
18/01 12u00  Vermijdt Antwerp een terugval? Is Genk bang? Mist Anderlecht Play-Off 1? Wie degradeert? 16 vragen na de winterstopDe kerstverlichting ligt allang weer op zolder, de conditie is alweer aangescherpt in de zuiderse zon en dus vatten onze eersteklassers vandaag de laatste negen wedstrijden van de reguliere competitie aan. Fris als hoentjes, vol goede voornemens en met verse aanwinsten, maar evenzeer met een pak vragen. Blijft Genk ongenaakbaar leider? Haalt Anderlecht wel Play-off 1? En raakt Lokeren nog weg van de laatste plaats?
18/01 12u00  Maja kreeg chronisch vermoeidheidssyndroom op haar 15de: “Ik ben door een hel gegaan”Maja Verstraeten uit Antwerpen doctoreert aan de UAntwerpen op elementaire deeltjesfysica, maar tien jaar geleden miste ze bijna twee jaar op school omdat ze het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) had. Niet alleen de pijn verdragen was loodzwaar, maar ook haar zoektocht naar informatie. Daarom maakte ze een website over CVS. “Hierop staat alles wat ik zelf zo hard gemist heb.”
18/01 11u45  DISCUSSIE. Ben jij bereid je voeding aan te passen om de wereld te redden?Een team van 37 wetenschappers is erin geslaagd om een voedingspatroon te ontwikkelen dat zowel gunstig is voor de bevolking als voor de planeet. Het dieet zou er zelfs voor zorgen dat we in 2050 alle bewoners van onze planeet op een duurzame manier van voldoende voedsel kunnen voorzien.
18/01 11u30  Het Antwerpen van Tom Lenaerts: “De Dageraadplaats is de beste plek om op te groeien”Zijn tv-serie Over Water gooit hoge ogen op zondagavond en in het voorjaar start Therapie, een reeks over therapeuten en hun patiënten. Redenen genoeg dus om met tv-maker en presentator Tom Lenaerts een tocht door Antwerpen te maken. “Ik heb me altijd Antwerpenaar gevoeld en kom hier zeker weer wonen”, zegt de vijftiger. Voor het zover is, toont hij ons de plekken waar hij volwassen werd, waar hij de wereld ging verbeteren en waar hij als improvisator ‘ontdekt’ werd
18/01 11u30  Treinverkeer tussen Mechelen en Sint-Niklaas onderbrokenHet treinverkeer tussen Mechelen en Sint-Niklaas is onderbroken door een storing aan een brug in Willebroek. De hinder zal nog enige tijd aanhouden, dus zet de NMBS een vervangbus in tussen Mechelen en Sint-Niklaas. Reizigers tussen Sint-Niklaas en Willebroek kunnen gebruiken maken van een vervangtrein.10 
18/01 11u30  David Goffin en Elise Mertens komen vrijdagnacht in actie op Australian Open: “Het wordt moeilijk”David Goffin en Elise Mertens spelen vrijdagnacht (Belgische tijd) hun wedstrijd van de derde ronde (zestiende finales) op de Australian Open in Melbourne. Goffin treft de Rus Daniil Medvedev vanaf 12u30 lokale tijd (2u30 in België) in de Melbourne Arena. De partij van Mertens tegen de Amerikaanse Madison Keys staat als derde (vanaf 11u) geprogrammeerd in de Margaret Court Arena, na een vrouwen- en mannenmatch.
18/01 11u15  Binnenkort voor 29 euro naar Disneyland Parijs vanuit Antwerpen met de ThalysVanaf 31 maart rijdt de Thalys vanuit Antwerpen en Brussel richting Disneyland Parijs. Dan start de nieuwe, rechtstreekse, lijn op naar het razend populaire pretpark in Marne-la-Vallée. Tickets kosten 29 euro voor een enkel ritje. De reistijd Antwerpen-Disneyland bedraagt 2,5 uur. Om de lancering te vieren, rijdt er vanaf deze week een speciale ‘Disney-Thalystrein’ rond met de bekende figuren op het treinstel.
18/01 11u15  Politie pakt 29 fietsers zonder verlichting tijdens controleactieDe voorbije weken heeft de politie Mechelen-Willebroek controles uitgevoerd op fietsers die al dan niet zonder of een slechte verlichting reden. Er liepen 29 fietsers tegen de lamp.
18/01 11u15  Slecht nieuws voor BV-kapper Jochen VanhoudtBV-kapper Jochen Vanhoudt heeft slecht nieuws gekregen bij de dokter. Hij kampt al maanden met een pijnlijke schouder en nu blijkt dat hij aan een aandoening lijdt waarbij het bot op die plaats langzaam afsterft.
18/01 11u00  Sébastien Bellin is niet langer algemeen manager van Spirou CharleroiSébastien Bellin heeft zijn taak als algemeen manager van Spirou Charleroi neergelegd. Gabriel Jean neemt de functie over, zo bevestigt de club uit de Euromillions Basket League. Eric Schonbrodt wordt verantwoordelijk voor de human resources en het operationele.
18/01 10u45  Voetgangster (28) met zware verwondingen afgevoerd nadat ze gekneld raakt bij aanrijdingIn de Alfred Coolsstraat op het Kiel is donderdag een voetgangster zwaargewond geraakt. Ze werd tegen een muur gedrukt door een wagen die achteruit reed en liep daarbij zware verwondingen op.
18/01 10u45  Nieuwe ploeg van Van Avermaet kent onverhoopte seizoenstart, en dat heeft CCC te danken aan Nieuw-ZeelanderMet nog een sprintersetappe en de afsluitende koninginnenrit te gaan, heeft leider Patrick Bevin zeven seconden voorsprong in de stand van de Australische Tour Down Under. “Ik hou van de nieuwe manier waarop we bij CCC koersen”, stelt de Nieuw-Zeelander tevreden vast.
18/01 10u45  Pech voor Manchester United: topclub kan enkele weken niet rekenen op “X-factor” Marouane FellainiManchester United kan enkele weken niet rekenen op Marouane Fellaini. De 31-jarige Rode Duivel staat aan de kant met een kuitblessure, zo maakte interim-coach Ole Gunnar Solskjaer vrijdag bekend in de aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdag op Old Trafford tegen Brighton & Hove Albion.
18/01 10u45  200.000 zwijnen afmaken vanwege varkenspest? Poolse jagers aarzelenWegens de varkenspest wil de Poolse regering de zwijnenstand decimeren. “Dit is een jager, maar ook een mens onwaardig.”
18/01 10u45  Fietsster (50) zwaargewond bij aanrijding op LinkeroeverDonderdag raakte een vrouw zwaargewond op Linkeroever. De dame (50) was op het verhoogde fietspad in de middenberm aan het fietsen op de Gloriantlaan toen ze aangereden werd door een wagen die de weg wilde kruisen.10 
18/01 10u45  Fietsendief opgepakt na achtervolgingIn de Paleisstraat in Antwerpen is donderdagvoormiddag een fietsendief op heterdaad betrapt.
18/01 10u45  Wegen gevaarlijk glad: stadsdiensten strooienDe temperaturen gingen vrijdagochtend onder het vriespunt. In Mechelen rukten de uitvoeringsdiensten van de stad meteen uit om te strooien.
18/01 10u45  Louis Vuitton eert Michael Jackson in nieuwe collectieDe tweede mannencollectie van Virgil Abloh voor het Franse modehuis Louis Vuitton was een ode aan niemand minder dan ‘The King of Pop’ Michael Jackson: van roze handschoenen tot glow-in-the-dark tassen.10 
18/01 10u30  Levensgevaarlijk: duikers zien grootste witte haai ter wereld en benaderen hem om foto’s te makenEnkele duikers hebben aan de Hawaïaanse kust onverantwoorde risico’s genomen toen ze de grootste witte haai op aarde zagen zwemmen. Ze sprongen gewoon het water in om een foto met hem te nemen en te proberen het dier te aaien, wat ook lukte...
18/01 10u30  Shutdown in VS kost nu al 5 miljard, dus Trump moet kiezen: muur of economieHij geen State of the Union, zij geen diplomatieke trip naar het buitenland. De discussie over de Amerikaanse shutdown draait stilaan uit op een kinderachtig steekspel tussen president Donald Trump en Democrate Nancy Pelosi. Als de shutdown nog meer dan één week duurt, heeft die al 5 miljard euro gekost. Net zo veel als Trump nodig heeft voor zijn muur.
18/01 10u30  Pure nostalgie: legendarische peuterreeks 'Tik Tak' krijgt nieuw seizoenVanaf dit najaar brengt Ketnet Junior een nieuwe reeks van 'Tik Tak' uit. Dat nieuws werd vanochtend gebracht bij Debecker op Radio 1 waar Inge Bollens te gast was. Zij is de kleindochter van de bedenker van 'Tik Tak' Mil Lenssens en was zelf één van de bekende ‘Tik Tak-kindjes’.
18/01 10u30  Politie klist inbrekers voor slachtoffers iets merkenAlerte politie-inspecteurs hebben woensdag in Mechelen twee inbrekers opgepakt. Dat deden ze nog voor de slachtoffers iets hadden opgemerkt van een inbraak in hun huis.
18/01 10u15  Borsbeek heeft drie maanden na de verkiezingen eindelijk een coalitieBorsbeek heeft als laatste gemeente in de provincie Antwerpen een coalitie. Een bestuursakkoord was er al, maar Iedereen Borsbeek en N-VA zijn nu ook tot een akkoord gekomen over de verdeling van de ambten.
18/01 10u15  Patje ‘Boem Boem’ Goots een (FC) Kempenzoon in hart en nierenU herkent hem aan zijn tatoeages, zilveren ring in het linkeroor, lange paardenstaart – al is die wat dunner dan vroeger – en zijn niet-aflatende passie voor het voetbal. Patrick Goots, 52 en voetbalanalist voor uw krant, heeft zijn hardrockimago nog niet van zich afgeschud. Het voormalig icoon van het Belgische profvoetbal neemt ons mee op sleeptouw langs zijn jeugd op de ‘reep’, zijn helden van FC Kempen­zonen én zijn passie voor heavy metalmuziek. “Dat staartje hoort bij mijn look. Zolang ik het kan behouden, doe ik dat”, lacht hij.
18/01 10u15  Antwerp staat op punt om nieuwe Portugees aan te wervenAntwerp staat op punt op een nieuwe naam toe te voegen aan het lijstje van wintertransfers. Middenvelder David Simão (28) is in Deurne-Noord gesignaleerd om een contract te tekenen. Simão zou overkomen van Boavista Porto.
18/01 10u15  Hebt u een hond? En zag u op Vier plots meer reclame voor hondenvoer? Dat is geen toevalSBS België experimenteert sinds september met gerichte reclame tijdens live tv-kijken, zogenaamd “addressable advertising”. De moederholding van de commerciële zenders Vier, Vijf en Zes biedt de adverteerder dezelfde precieze “targeting-mogelijkheden” als de sociale media, maar dan gecombineerd met het ruime bereik van televisie. Dat heeft Peter Quaghebeur, CEO van SBS, donderdagavond gezegd.
18/01 10u00  Electrabel vreest grote onbeschikbaarheid kerncentrales eind 2019Engie Electrabel vreest dat het het volgende winter (2019-2020) met drie kernreactoren minder zal moeten doen. Dat schrijft de energieproducent in een brief van 11 januari aan ontslagnemend minister van Energie Marie Christine Marghem. Dat meldt Le Soir vrijdag.
18/01 10u00  H&M lanceert nieuw winkelconceptOnline shoppen is de toekomst? Als het van de Zweedse modegigant H&M afhangt, alvast niet helemaal. De winkelketen experimenteert namelijk met een nieuw winkelconcept om de shop ervaring naar een hoger niveau te tillen. Dat schrijft Fashion United.
18/01 10u00  Politie waarschuwt voor spekgladde fietspadenHet vriest vrijdagochtend stevig en dus waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer voor lokale gladheid. De Antwerpse politie heeft al verschillende oproepen gekregen van fietsers die zich laten verrassen.
18/01 09u45  Bombardement op Rex als inspiratie voor theatervoorstellingHet bombardement op de Antwerpse cinema Rex is een van de inspiratiebronnen voor de nieuwe voorstelling van Theatermaker Nico Boon. Die draait rond het werk van de Amerikaanse fotografe Margaret Bourke-White. Haar leven kruist dat van Boons eigen grootmoeder. Ze waren namelijk allebei verpleegsters ter plaatse na het bombardement op de Antwerpse Cinema in 1944.
18/01 09u45  Wereldwijd netwerk rond vervalsing tenniswedstrijden leidt naar BelgiëDe arrestaties van Franse tennisspelers in Bressuire, in het westen van Frankrijk, kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket naar een Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis. Dat wordt in ons land bevestigd in gerechtelijke kringen.
18/01 09u45  Belg krijgt drie keer te weinig vitamine D binnen, toevoegen aan melk en brood kan oplossing zijnEen belangrijk deel van de Belgen krijgt te weinig vitamine D binnen via de voeding. Vaak genoeg de zon opzoeken, compenseert dat, maar in een druilerig land is dat niet evident. Mogelijk worden bepaalde voedingsmiddelen, zoals melk of brood, daarom straks verrijkt met vitamine D. Ook voor vitamine A is onze inname onvoldoende.
18/01 09u30  We krijgen te weinig vitamines binnen maar melk en brood kunnen oplossing biedenEen belangrijk deel van de Belgen krijgt te weinig vitamine D binnen via de voeding. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Vaak genoeg de zon opzoeken, compenseert dat. Maar in een druilerig land als het onze is dat niet evident. Mogelijk worden bepaalde voedingsmiddelen, zoals melk of brood, daarom straks verrijkt met vitamine D. Maar ook voor vitamine A is onze inname onvoldoende.
18/01 09u30  Belg is spilfiguur in hallucinant netwerk rond vervalsing tenniswedstrijdenDe arrestaties van Franse tennisspelers in Bressuire, in het westen van Frankrijk, kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket naar een Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis. Dat wordt in ons land bevestigd in gerechtelijke kringen.
18/01 09u30  Jonge chef (25) bouwt na avontuur in sterrenzaken aan eigen restaurant in Kapellen: “Geen muur tussen klant en keuken, letterlijk en figuurlijk”Nadat hij zijn carrière was begonnen bij gerenommeerde zaken als Pastorale, L’Épicerie du Cirque en La Rosa, start voor de piepjonge chef-kok Matthijs Mannaerts (25) in september een nieuw avontuur. In zijn eigen restaurant Hemmat in Kapellen focust hij samen met zijn vrouw op interactie met de klant en pure no-nonsense gerechten.
18/01 09u15  Belg is spilfiguur in netwerk rond vervalsing tenniswedstrijden: “Ik kon geld verdienen door te verliezen”De arrestaties van Franse tennisspelers in Bressuire, in het westen van Frankrijk, kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket naar een Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis. Dat wordt in ons land bevestigd in gerechtelijke kringen.
18/01 09u15  Supersnel 5G-internet belandt op de lange baanDe veiling van radiofrequenties voor het toekomstige mobiele 5G-netwerk is niet meer voor dit jaar. Een veiling in de eerste helft van volgend jaar is het “meest optimistische scenario”, stelt ontslagnemend minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld). De kans dat het nog later is, is groot, schrijven De Tijd en L’Echo vrijdag.
18/01 09u15  KMI waarschuwt met code geel voor gladde wegdekken: “Opgepast, natte weggedeelten zijn bevroren”“Vanmorgen is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten”, zo laat het Koninklijke Meteorologisch Instituut weten. Vooral in het oosten van het land is het uitkijken, enkel voor de kust geldt er geen code geel. “Daar is er sprake van aanvriezende mist.” Het is dan ook raadzaam om de rijstijl aan te passen aan de gladde ondergrond.
18/01 09u15  Welkom in de Kim Jong-un Beachclub: megalomaan resort in Noord-Korea wil buitenlandse toeristen lokkenOf het er ooit écht ging komen, werd betwijfeld. En of het de grandeur zou hebben die was aangekondigd, was ook niet zeker. Maar het pompeuze, super-de-luxe beachresort in Wonsan dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un al jaren plant, nadert zijn voltooiing. Dat blijkt uit satellietbeelden die gisteren werden vrijgegeven. Het resort is immens en biedt alle denkbare faciliteiten. Wat nu alleen nog ontbreekt, zijn buitenlandse toeristen met zakken vol geld. Of die ook zullen komen, is niet zeker.
18/01 09u15  Waarom je kopje koffie binnenkort wel eens slechter zou kunnen smakenGeniet van uw kopje troost nu het nog kan. Zes op de tien wilde koffiesoorten staan op uitsterven. Net nu we ze nodig hebben om nieuwe commerciële variëteiten te maken voor een warmere planeet.
18/01 09u00  U had meer opslag kunnen krijgen: loonmarge strandt op 0,8%, vakbonden teleurgesteldDe regering-Michel beperkte de stijging van de lonen voor de volgende twee jaar. Oppositiepartij sp.a wil dat terugdraaien. Ook de vakbonden vinden een stijging van maximaal 0,8% te weinig.
18/01 09u00  “We dringen aan op een Lumumbastraat”Vrijwilligers van Dekoloniseer Antwerpen, een samenwerking van organisaties zoals Kilalo, Mwinda Kitoko, het Internationaal Comité, Hart boven Hart en Hand in Hand, hebben gisterenavond aan het Centraal Station affiches uitgedeeld voor een Lumumbastraat in Antwerpen.
18/01 08u45  Advocaat ontkent dat Melikan Kucam naast fraude met visa ook uitkeringsfraude pleegde: “Mijn cliënt is verbijsterd”De advocaat van Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam ontkent alle aantijgingen over uitkeringsfraude. Zowel De Morgen als Het Laatste Nieuws schreven vrijdag dat speurders van de federale politie bekijken of Kucam voor de Syriërs en Irakezen die hij naar hier haalde ook uitkeringsfraude pleegde. Zijn advocaat Frank Coel ontkende dat in een reactie in De Ochtend op Radio 1 ten stelligste.10 
18/01 08u30  Subliem gegolfd: Phil ‘Lefty’ Mickelson verbaast met recordronde van tien birdies en een eaglePhil Mickelson, een van de meest gelauwerde golfers, is met een sublieme ronde van 60 slagen de eerste leider in het Desert Classic (PGA Tour/5,9 miljoen dollar) in het Amerikaanse La Quinta.
18/01 08u30  AUSTRALIAN OPEN. Federer blijft op koers voor record, Sharapova mept titelverdedigster Wozniacki naar huisDe Zwitser Roger Federer heeft zich vrijdag voor de zeventiende keer geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open in Melbourne. De Zwitser blijft zo op koers om alleen recordhouder te worden bij de mannen. Caroline Wozniacki zal haar titel bij de vrouwen al zeker niét verlengen: zij werd in drie sets uitgeschakeld door Maria Sharapova.
18/01 08u30  Valerie Van Peel krijgt tweede plek op Antwerpse N-VA-Kamerlijst, Peter De Roover duwtVoormalig staatssecretaris Zuhal Demir zal de Kamerlijst van de N-VA trekken in Limburg. Oud-minister van Defensie Steven Vandeput trekt de Vlaamse lijst in de provincie. Kamerlid en OCMW-voorzitter in Kapellen Valerie Van Peel krijgt op de Antwerpse Kamerlijst de tweede plek na Jan Jambon. De lijst wordt geduwd door Peter De Roover. Dat maakte N-VA donderdagnacht bekend, na afloop van het nationaal kiescollege van de partij, dat de prominente plaatsen voor de verkiezingen van 26 mei vastlegde.
18/01 08u15  AUSTRALIAN OPEN. Federer blijft op koers voor record, Sharapova mept titelverdedigster naar huisDe Zwitser Roger Federer heeft zich vrijdag voor de zeventiende keer geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open in Melbourne. De Zwitser blijft zo op koers om alleen recordhouder te worden bij de mannen. Caroline Wozniacki zal haar titel al zeker niét verlengen: zij werd in drie sets uitgeschakeld door Maria Sharapova.10 
18/01 08u00  Afrikaanse Unie vraagt opschorting definitieve bekendmaking verkiezingsresultaten CongoDe Afrikaanse Unie (AU) heeft ernstige bedenkingen bij de resultaten van de presidentsverkiezingen in Congo. Ze roept de autoriteiten in Kinshasa op om de bekendmaking van het eindresultaat uit te stellen. Dat blijkt uit een persbericht van de AU donderdagavond, na een bijzondere zitting in het Ethiopische Addis Abeba.
18/01 08u00  Hoe kan België voetgangers beter beschermen in het verkeer? “Laat auto’s vijf meter voor zebrapad stoppen”Auto’s laten stoppen vijf meter voor het zebrapad en voetpaden veilig afscheiden van de rijweg. Het zijn enkele voorstellen van Touring om het aantal voetgangers dat sterft in het verkeer te doen dalen. Uit onderzoek van de mobiliteitsorganisatie blijkt dat België op de derde slechtste plek staat in West-Europa.
18/01 08u00  Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop elektrische wagensDe Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijhorende laadsystemen. Online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen. “Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa”, meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier verschillende modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop “SamenElektrisch” kan tot 15 mei 2019.
18/01 08u00  Meer dan 8.000 Belgen verdienen onbelast bijEen halfjaar na de invoering van het nieuwe statuut “plussen” maken meer dan 8.000 mensen gebruik van het systeem om tot 6.000 euro per jaar onbelast bij te verdienen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het kabinet van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD). Vooral in de sportsector slaat het nieuwe systeem aan.10 
18/01 08u00  AUSTRALIAN OPEN. Roger Federer blijft op koers om alleen recordhouder te wordenDe Zwitser Roger Federer, het huidige nummer 3 van de wereld, heeft zich vrijdag voor de zeventiende keer geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open in Melbourne. De winnaar van de voorbije 2 edities van het grandslamtoernooi haalde het met 6-2, 7-5 en 6-2 van de Amerikaan Taylor Fritz.
18/01 07u45  Belg krijgt drie keer te weinig vitamine D binnen, jodium toevoegen aan melk en brood kan oplossing zijnEen belangrijk deel van de Belgen krijgt te weinig vitamine D binnen via de voeding. Vaak genoeg de zon opzoeken, compenseert dat, maar in een druilerig land is dat niet evident. Mogelijk worden bepaalde voedingsmiddelen, zoals melk of brood, daarom straks verrijkt met vitamine D. Ook voor vitamine A is onze inname onvoldoende.
18/01 07u45  Vijf rechtszaken tegen luchtverkeersleiderEr lopen momenteel vier rechtszaken van luchtverkeersleiders tegen hun eigen werkgever, Skeyes. In een vijfde proces kreeg de werknemer al gelijk en concludeerde de rechter dat het vroegere Belgocontrol een “struisvogelpolitiek” voert. Dat bericht Het Laatste Nieuws.
18/01 07u30  Zo draag je een rok in de winterTel jij ook vol spanning af tot het rokjes-seizoen? Geen nood, met enkele handige stylingtips draag je je rokje nu al. Zo draag je een rok in de winter!14 
18/01 07u30  Titelverdediger Daryl Impey is de snelste in Tour Down Under, Thomas De Gendt de strijdlustigsteDe Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Mitchelton - Scott) heeft vrijdag de vierde etappe van de Tour Down Under (Aus/WorldTour) op zijn naam geschreven, de op één na zwaarste etappe die over de eindstand in deze ronde beslist. Hij was na de beklimming van Corkscrew Road in de sprint van twintig koplopers sneller dan de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin (CCC Team), die aan de leiding blijft.10 
18/01 06u45  Federale minister steekt stokje voor maatregel Antwerps OCMW om privédetectives af te sturen op steuntrekkersAntwerps schepen en voormalig OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) heeft met lange tanden de door privé­detectives gevoerde onderzoeken naar steuntrekkers stopgezet. Dat schrijft De Standaard vrijdag.
18/01 02u15  Theo Francken in het nauw: verwijt van ‘cliëntelisme’, Kamer wil hem voor commissieTheo Francken en N-VA zitten in nauwe schoentjes. De ex-staatssecretaris wordt door de Kamer op het matje geroepen en krijgt het verwijt via zijn Mechelse partijgenoot Melikan Kucam aan cliëntelisme te hebben gedaan, een praktijk die de Vlaams-nationalisten vooral de PS aanwrijven. Gelukkig voor N-VA zijn er geen vervroegde verkiezingen.14 
18/01 02u15  Bijltjesdag voor Theo FranckenIn de Wetstraat wordt met grote intensiteit in de kristallen bol gekeken. Iets meer dan vier maanden zijn er nog voor de ultieme scheidsrechter, de kiezer, zijn oordeel velt. In het visaschandaal ziet het er vandaag beroerd uit voor voormalig staatssecretaris Theo Francken. De N-VA als partij loopt voorlopig vooral indirecte schade op. Maar schandalen in de politiek kunnen als steekvlammen opschieten en wat later alweer worden bijgezet in de archieven.16 
18/01 02u15  Autokeuring geeft onterecht een rode kaart door oude wegenvignettenEen rode kaart bij de autokeuring alleen omdat er wegenvignetten aan de ruit hangen: dat was het resultaat van Bieke’s bezoek aan de keuring in Geel. Er werd haar verteld dat er een nieuwe wet is die zegt dat oude vignetten niet meer aan de ruit mogen hangen. Volgens GOCA gaat het om een inschattingsfout, want een nieuwe regel is er niet.14 
18/01 02u15  Antwerpse Indiër krijgt alleen officiële naamsverandering als hij met zijn naam in de krant staatIn ons land werd de procedure voor een naamsverandering afgelopen zomer nog vereenvoudigd, maar voor mensen uit India is zo’n naamsverandering geen sinecure. Zij moeten hun nieuwe naam niet alleen laten publiceren in een nationale Indiase krant, maar ook nog eens in de lokale krant van de plaats waar ze wonen. Om die reden klopt Antwerpenaar Ram Singh (24) dus aan bij deze krant.16 
18/01 02u15  David Van Reybrouck ziet actie voor klimaat nog groeien: “Deze jongeren laten zich niet zomaar afpoeieren”“De klimaatjongeren worden talrijker, fantastisch. De energie hebben ze dus al mee, nu moeten de juiste eisen op tafel komen.” David Van Reybrouck, auteur en een van de achttien ambassadeurs van de Klimaatzaak, is onder de indruk van de grote opkomst op de klimaatmars in Brussel.12 
18/01 02u15  REPORTAGE. “Anuna schudde ons wakker: we gaan nu door tot het einde”De tweede editie van ‘Spijbelen voor het klimaat’ heeft met 12.500 jongeren een veelvoud van vorige week op de been gebracht. En dat bij bijzonder slecht weer. Wij stapten mee op de trein in Heist-op-den-Berg, waar 150 tieners op het perron stonden te wachten.18 
18/01 02u15  Doodrijder geel hesje gaat opnieuw aan de slagDe Nederlandse trucker Ron D. (47), die vrijdag een geel hesje doodreed in Visé, gaat maandag weer aan de slag. Zijn vrij­lating valt de kinderen van slachtoffer Roger Borlez (49) zwaar. “Voor ons blijft het doodslag.”14 
18/01 02u15  Energiezuinig huis brengt meer op en raakt sneller verkochtHet EPC-certificaat blijkt een steeds grotere impact te hebben op de verkoop van een woning. Zo brengt een energiezuinig huis significant meer op. En een huis met een EPC-waarde tussen 100 en 199 wordt gemiddeld 25 dagen sneller verkocht dan een met een veel hogere waarde. Bij appartementen heeft een goede energiescore minder effect.16 
18/01 02u15  Een fris getapt pintje thuis? Binnenkort komt het gewoon uit een capsuleEen machine die een pintje tapt zoals je een Nespresso maakt: AB Inbev brengt binnenkort een dergelijk toestel uit in de Verenigde Staten. De biercups die erin moeten, werden in het Leuvense onderzoekscentrum mee ontwikkeld.13 
18/01 02u15  Viktor Verhulst maakt debuut als presentator: “Ik hou er wel van mezelf uit te dagen”Viktor Verhulst (24) gaat deze zomer Love Island presenteren, een dagelijks programma op Vier of Vijf dat veel weg heeft van Big Brother en een beetje van Temptation Island. De kijker mag mee beslissen over het lot van een stel vrijgezellen die een bijzondere opdracht krijgen: ze moeten koppels vormen die in de smaak vallen bij elkaar én de kijker. Love Island is het debuut van Viktor Verhulst als presentator.14 
18/01 02u15  Veerle Eyckermans weer op het scherm te zienVier jaar nadat actrice Veerle Eyckermans (56, foto) aan de dood ontsnapte na een aanval van seriemoordenaar Renaud Hardy, is ze weer op het scherm te zien. Eyckermans dook deze week kort op in Familie, waarin ze de moeder van de vermoorde Evy Hermans speelt.10 
18/01 02u15  Na ‘Blind getrouwd’ ook ‘Blind Gekocht’Dit voorjaar start op Vier een programma dat duidelijk knipoogt naar het VTM-programma Blind Getrouwd: in Blind Gekocht vertrouwen zes koppels hun spaargeld toe aan een vastgoed­makelaar en een ­interieurarchitect, die met het geld een huis kopen, renoveren en ­inrichten. De ­kopers krijgen het huis pas voor het eerst te zien nadat de experten het gekocht hebben. Het nieuwe programma met gastvrouw Dina Tersago (40, foto) heette aanvankelijk Huis uit Handen, maar is nu omgedoopt tot Blind Gekocht.16 
18/01 02u15  Georgische aanwinst speelgerechtigd voor Beerschot Wilrijk: “Gelukkig spreekt iedereen hier Engels”Goed nieuws voor Beerschot Wilrijk. Aanwinst Irakli Bugridze is sinds gisteren speelgerechtigd en zou zaterdag (20.30u) in principe dus mogen worden opgesteld tegen Westerlo. De 21-jarige Georgiër tekende op het Kiel een contract van anderhalf seizoen, met een optie op twee extra jaren.13 
18/01 02u15  Storm vormt dodelijke tandem met De Camargo bij KV Mechelen: “Nog nooit klikte het zo goed met een spits”Nikola Storm en Igor De Camargo. Ze lijken wel voor elkaar gemaakt op een voetbalveld. Oost-Vlaamse dribbels en perfect aangesneden crosses gekoppeld aan een Braziliaanse killer met een zesde zintuig voor timing en positie kiezen in de box. Vier van zijn laatste acht goals scoorde De Camargo op assist van Storm. Dat verdient een ‘schoentje poets’ van de topschutter én een interview als man-in-vorm bij KV. “Ik heb me nog nooit zo goed in mijn vel gevoeld. Alles klopt gewoon.”15 
18/01 02u15  Waarom Antwerpse balvirtuoos Mousa Dembélé China verkiest boven Bayern en Inter MilaanHij wilde dolgraag nog eens een avontuur – de bijna achttien miljoen euro die Mousa Dembélé de komende drie jaar zal verdienen bij Guanghzou R&F, dat Tottenham nog twaalf miljoen betaalde voor de 31-jarige Rode Duivel, zal ook wel hebben gespeeld. Dat avontuur werd dus China. En niet Bayern München of Inter Milan.14 
18/01 02u15  Romeo o Romeo: mysterie rond mogelijk vaderschap Lukaku wordt nog wat groterLukaku is niet alleen een kei in scoren, maar doorgaans ook in het afschermen van zijn privéleven. Of hij momenteel een vriendin heeft? Niemand die het weet. Het laatste meisje dat aan hem gelinkt was, is de Nederlandse Sarah Mens. Maar begin vorig jaar liep die relatie op de klippen, bevestigde haar pa Harry nog in mei.14 
18/01 02u15  Soufiane Eddyani neemt het opnieuw op voor vriend-tienerpooier: “In mijn ogen is Bilal een held”De jonge Antwerpse rapper Soufiane Eddyani (20) heeft gisteren opnieuw zijn steun uitgesproken voor zijn vriend Bilal A., bekend als Moreno, die zes jaar cel kreeg voor tienerpooierschap. Eddyani ziet Moreno zelfs als een held, “omdat hij er nu voor strijdt om dit probleem uit de samenleving te krijgen en te voorkomen dat nog mensen dit pad bewandelen”.12 
18/01 02u15  Ook pyjama's worden in 2019 een belevingDe volledige collectie pyjama’s van Woody is vanaf 2 februari te koop op de Oudaan in het centrum van de stad. Woody blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en wil een aantal nieuwe belevingswinkels openen.14 
18/01 02u15  Advocaat doet opmerkelijk pleidooi: “Over paar jaar is cannabis misschien legaal, waarom dan nu nog straffen?”Het openbaar ministerie heeft celstraffen van 12 maanden tot 6 jaar geëist tegen 22 leden van de zogenaamde Bende van Linkeroever, die duizenden euro per dag verdiende met de verkoop van cannabis en hasj.
18/01 02u15  Twee vaste waarden doen boeken toeDe Borsbeekse Middenstandsraad moest op zijn nieuwjaarsreceptie vaststellen dat er twee sterke handelaren in het centrum verdwijnen. Maar men wil zeker niet bij de pakken blijven zitten.13 
17/01 23u45  Wat een teleurstelling: pijnlijke misser kost Luca Brecel halve finale op Masters snookerLuca Brecel heeft een halve finale op de Masters snooker in Londen op dramatische wijze laten liggen. De Maasmechelaar liet de Chinees Ding Junhui een hele kwartfinale lang achtervolgen, maar een grote misser in het beslissende frame deed hem de das om. Ding rook zijn kans en speelde uit, Brecel ziet zich een droomaffiche tegen Ronnie O’Sullivan door de neus geboord.
17/01 23u30  Wat een teleurstelling: Brecel geeft kwartfinale op Masters snooker in beslissende frame uit handenLuca Brecel heeft een halve finale op de Masters snooker in Londen op dramatische wijze laten liggen. De Maasmechelaar liet de Chinees Ding Junhui een hele kwartfinale lang achtervolgen, maar een grote misser in het beslissende frame deed hem de das om. Ding rook zijn kans en speelde uit, Brecel ziet zich een droomaffiche tegen Ronnie O’Sullivan door de neus geboord.
17/01 23u15  Toptransfer in Proximus League: OH Leuven kaapt topschutter Thomas Henry weg bij grote rivaal TubekeOud-Heverlee Leuven heeft donderdag de Franse centrumspits Thomas Henry weggekaapt bij Tubeke. De Leuvenaars maakten de transfer bekend op hun website. Met elf doelpunten was Henry dit seizoen topschutter in Tubeke, nota bene de grote degradatieconcurrent van OHL.
17/01 22u30  BOEK. Deborah Cadbury - Koningin Victoria als huwelijksmakelaarWie, net als wij, genoten heeft van de historische tv-reeks Victoria, met de verrukkelijke Jenna Coleman in de titelrol, zal ongetwijfeld ook zijn gading vinden in Deborah Cadbury’s boeiende relaas over de wijze waarop de echte koningin Victoria, samen met haar prins-gemaal Albert, via dynastieke huwelijken haar macht en die van haar familie niet alleen consolideerde, maar waar mogelijk ook nog uitbreidde.
17/01 22u00  Stapte N-VA uit de regering omdat schandaal rond verkoop humanitaire visa dreigde te lekken? “Te gek voor woorden”, zegt FranckenIs N-VA uit de regering gestapt omdat de affaire rond Mechels N-VA’er Kucam dreigde te lekken? SP.A-Kamerlid Monica De Coninck en Hendrik Vuye van Vuye&Wouters menen van wel. “In het verleden mensen zijn opgestapt voor minder dan wat nu op tafel ligt”, zei minister Peeters. Na afloop van het vragenuurtje was Francken bijzonder karig met commentaar. “Ik word niet beticht in dit verhaal”, beet hij een VTM-journalist toe.
17/01 22u00  Januzaj en Real Sociedad uitgeschakeld in Spaanse bekerReal Sociedad heeft donderdag 2-2 gelijkgespeeld tegen Real Betis in de achtste finales van de Spaanse Copa del Rey en is daardoor uitgeschakeld. De heenwedstrijd eindigde eerder op 0-0. Adnan Januzaj begon in de basis voor Sociedad, zorgde voor een assist, en werd na 72 minuten vervangen.
17/01 21u45  Amerikaanse president Trump slaat terug en schrapt reis van Pelosi naar BrusselTegen de achtergrond van de strijd rond de Amerikaanse begroting en de gedeeltelijke “shutdown” van federale overheidsdiensten heeft president Donald Trump een buitenlandse reis van voorzitster Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden geschrapt.
17/01 21u30  Haasrode Leuven in achtste finales Challenge Cup volleybal uitgeschakeldHaasrode Leuven is uitgeschakeld in de achtste finales van de Challenge Cup volleybal voor mannenteams. Vorige maand won het zijn heenwedstrijd tegen Hapoel Yoav Kfar Saba met 3-2, maar woensdag ging het in Israël met 3-1 de boot in. De setstanden waren 17-25, 25-21, 25-22 en 25-17.
17/01 21u30  WADA heeft data uit Russisch lab binnen: “Belangrijke doorbraak voor schone sport”WADA heeft de data uit het Russische laboratorium gekregen waarom het had gevraagd. Het mondiale antidopingbureau meldt dat een team van drie deskundigen de gegevens donderdag ontving. Rusland voldeed eerder niet aan de deadline van eind december om de data beschikbaar te stellen.
17/01 21u15  Viktor Verhulst trekt met jonge singles naar ‘Love Island’Met negen nieuwe programmatitels en drie nieuwe gezichten zetten de zenders VIJF, VIER en ZES het jaar in. Een van de nieuwkomers is Viktor Verhulst. Hij zal komende zomer de heetste loveshow van het moment presenteren: ‘Love Island’.
17/01 21u15  Theo Francken reageert voor het eerst na woelige kamer: “Ik zou het absoluut opnieuw doen”Theo Francken blijft volledig achter zijn vluchtelingenbeleid staan, en zou zijn manier van werken met visa ook nu niet anders aanpakken. Dat zei hij op ROBtv, na een tumultueuze zitting in de kamer donderdagmiddag.
17/01 21u00  Om stil van te worden: Mayra en Ann moeten machines van hersendode Sandrientje (10) laten afzetten in ‘Thuis’Tranen met tuiten werden er geweend tijdens de aflevering van ‘Thuis’ donderdagavond. Niet alleen bij de personages, maar wellicht ook bij gevoelige zielen onder de kijkers. Tijdens aangrijpende scènes zagen ze immers hoe iedereen afscheid moest nemen van de gestorven Sandrine (10), nadat adoptiemoeder Ann en Myra ervoor moesten kiezen om de machines stop te zetten. Daarmee neemt de serie afscheid van een zeer jonge, maar vaste waarde in de reeks.
17/01 21u00  Het gaat vriezen, maar Walter blijft nog hele winter in zijn auto wonenWalter Raemaekers uit Ranst, die al sinds november in zijn auto woont, zal ook de rest van de winter in zijn wagen blijven slapen. Hij stond sinds december op een wachtlijst voor korte opvang, maar kreeg nu te horen dat hij niet in aanmerking komt. Aanvankelijk was hem gezegd dat hij waarschijnlijk tegen Kerstmis wel onderdak via crisisopvang in Turnhout zou krijgen, maar dat blijkt nu niet het geval.
17/01 20u45  Voetbalbond pakt uit met vrouwenquotumBestuursmandaten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kunnen voortaan maximaal twee keer hernieuwd worden, zodat ze maximaal 12 jaar duren. Dat maakte de KBVB donderdag bekend. Eén op tien zetels binnen de raad van bestuur is ook voorbehouden voor een vrouw.
17/01 20u45  Trein tussen Mol en Hasselt afgelast na incident met conducteurDe trein Mol-Hasselt is om 19.30 uur afgelast na een incident tussen twee jonge reizigers en de conducteur. De trein reed daarna zonder reizigers verder, zo’n 15 mensen moesten op het perron op een volgende trein wachten.
17/01 20u15  Celstraffen tot zes jaar gevorderd voor ‘Bende van Linkeroever’Het openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen van 12 maanden tot 6 jaar gevorderd voor tweeëntwintig leden van de ‘Bende van Linkeroever’. Die verdiende duizenden euro’s per dag door op grote schaal cannabis en hasj te dealen. De procureur wil de opbrengst van hun handel, becijferd op vele honderdduizenden euro’s, verbeurdverklaard zien.
17/01 20u15  Bevallen in regio kan alleen nog in Bornem na fusieSinds begin dit jaar vormen AZ Heilige familie uit Rumst en het Sint-Jozefziekenhuis, met campussen in Bornem en Willebroek, officieel één ziekenhuis: het AZ Rivierenland. Begin 2018 werd de fusie aangekondigd, nu is ze ook juridisch een feit. Bevallen kan vanaf 1 februari alleen nog in de campus Bornem.
17/01 20u00  Huisvestingsproject met kant en klare kamers moet samenwonen stimulerenNog maar een paar weken en Yust in Berchem is klaar. Yust is een innovatief design- en huisvestingsproject dat samenwonen stimuleert en sociaal isolement wil tegengaan. Opvallend: u kunt er kant en klare kamers huren voor slechts een paar maanden.
17/01 20u00  Belgische voetbalbond heeft nieuwe bondsprocureurKris Wagner zal het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in goede banen leiden. Dat maakte de KBVB donderdag bekend. De gerenommeerde advocaat volgt Marc Rubens op, die na 25 jaar afzwaaide als bondsprocureur.
17/01 20u00  Britse prins Philip betrokken in auto-ongelukDe Britse prins Philip is donderdag betrokken geraakt in een verkeersongeval, zo heeft Buckingham Palace meegedeeld. De 97-jarige man van koningin Elizabeth II bleef ongedeerd.
17/01 20u00  Regering-Trump scheidde duizenden kinderen meer van ouders dan gedachtDe regering-Trump heeft aan de Amerikaanse grens wellicht een pak meer minderjarige migranten van hun ouders gescheiden dan tot nu toe was gerapporteerd. Volgens een donderdag gepubliceerd document van de directeur-generaal van het departement Welzijn en Gezondheid gaat het zelfs om duizenden kinderen, zo melden Amerikaanse media. De praktijk van het scheiden van ouders en kinderen zou al in de zomer van 2017, één jaar voor de officiële aankondiging van dat beleid, erg regelmatig hebben plaatsgevonden.
17/01 20u00  Belgische voetbalbond maakt 8 miljoen euro winst dankzij sterk WK voetbalDe Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verwacht het jaar 2018 af te sluiten met een winst van minstens 8 miljoen euro. Dat maakte de KBVB woensdag bekend. Die winst wordt opnieuw geïnvesteerd “in de toekomst van het voetbal” en de realisatie van het eerder gecommuniceerde 11-puntenplan.
17/01 20u00  STVV slaat toe op transfermarkt: Japanse aanvaller en Sloveense verdediger komen naar StayenSint-Truiden heeft woensdag twee nieuwe spelers voorgesteld, de eerste inkomende transfers van 2019. Het gaat om de Japanse aanvaller Kosuke Kinoshita (24) en de Sloveense linksachter Erik Gliha (21). De Limburgse nummer zes in de Jupiler Pro League maakte het nieuws bekend op zijn website.
17/01 19u45  Christenen die via kabinet-Francken naar België kwamen, werden minder streng gecontroleerdDe assyrische christenen via het kabinet van oud-staatssecretaris Francken naar België zijn gekomen, werden minder streng gecontroleerd. Dat meldt de Dienst Vreemdelingenzaken aan VTM Nieuws.
17/01 19u45  “Niemand herstelde het kapelletje, dus heb ik het maar zelf gedaan”Ron Langenus uit Battel (Mechelen) heeft een kapelletje laten restaureren. Het kapelletje is minstens zeventig jaar oud, maar zelfs toen het afgelopen zomer dreigde te vallen van zijn drie meter hoge paal, nam er niemand initiatief om het te herstellen. Ron nam dan maar zelf een schrijnwerker onder de arm.
17/01 19u45  DAF frist asemblagelijn opDAF Trucks gaat de assemblagelijn van zijn cabinefabriek in Oevel moderniseren.
17/01 19u45  Geen prijs voor Bolat tijdens Gouden Schoen, dus schiet Antwerp-ploegmaat Van Damme te hulpAntwerp-doelman Sinan Bolat greep woensdagavond naast de prijs voor ‘Doelman van het Jaar’ op het Gala van de Gouden Schoen. Die prijs ging, enigszins verrassend, naar ex-Gent-doelman Lovre Kalinic. Dat vonden ze bij Antwerp niet kunnen, dus schoot Jelle Van Damme in actie...
17/01 19u15  Uw loon gaat nog meer stijgen: wij beantwoorden de belangrijkste vragenOver een kleine twee weken weet u hoeveel uw loon stijgt, dankzij de tax shift. Maar er zit nog meer goed nieuws aan te komen. Momenteel onderhandelen 4 vrouwen en 6 mannen over hoeveel de lonen de volgende twee jaar mogen stijgen. Allicht 0,8 procent. Misschien krijgt de bouwvakker dat en de bankbediende niet. Misschien stijgt uw loon in één keer, misschien in twee of drie keer. Specialisten van vakbonden en werkgeversorganisaties geven alle antwoorden op vragen over de loonnorm.
17/01 19u00  Belgische staat veroordeeld voor overbevolking in gevangenissen Vorst en Sint-GillisDe Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Belgische staat veroordeeld wegens de overbevolking in de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis. Indien de staat deze situatie niet binnen de zes maanden herziet, dreigen dwangsommen, zo meldt Avocats.be. Het vonnis dateert van 9 januari.
17/01 19u00  Facebook wist meer dan 360 Russische pagina’s en accounts: “Politiek gemotiveerde censuur”Facebook heeft meer dan 360 pagina’s en accounts gewist die de Amerikaanse socialenetwerksite linkt aan werknemers van het Russische nieuwsagentschap Sputnik. Dat heeft Facebook donderdag zelf bekendgemaakt. Sputnik spreekt van “politiek gemotiveerde censuur”.
17/01 19u00  Apcoa-boekhoudster naar rechtbank verwezen voor oplichtingDe raadkamer in Antwerpen heeft een 52-jarige vrouw uit Schelle naar de correctionele rechtbank verwezen voor valsheid in handelsgeschriften en voor oplichting.
17/01 18u30  Matchfixing Tennis: Franse tennisspelers opgepakt in onderzoek naar Armeens-Belgische bendeDe arrestaties van Franse tennisspelers in Bressuire, in het westen van Frankrijk, kaderen in een onderzoek van het Belgische federaal parket naar een Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis. Dat wordt in ons land bevestigd in gerechtelijke kringen.
17/01 18u15  Casa organiseert meubelstockverkoop in leegstaande magazijnen van distributiecentrumInterieurwinkelketen Casa organiseert voor het eerst een meubelstockverkoop in het verlaten magazijn in Itegem (Heist-op-den-Berg).
17/01 17u45  Rapper Soufiane Eddyani verdedigt zich na lied over veroordeelde jeugdvriend: “In mijn ogen is hij een held”Op een persconferentie hebben rapper Soufiane Eddyani en zijn advocaat Marijn Van Nooten gereageerd op de heisa die is ontstaan na de release van de single ‘Amigo’. Daarin betuigt Eddyani zijn steun voor jeugdvriend Bilal ‘Moreno’ A., die veroordeeld werd voor tienerpooierschap. Eddyani zegt dat hij voortaan beter zal oppassen. “Ik vind het spijtig dat het lied verkeerd geïnterpreteerd is. In mijn ogen is Bilal een held.” Van Nooten had kritiek op de politici die kritiek hadden. “Ze moeten hun plaats kennen.”
17/01 17u30  Nasser Al-Attiyah bezorgt Toyota en Overdrive eerste eindzege in Dakar-rallyDe 48-jarige Qatarees Nasser Al-Attiyah heeft donderdag de eindzege in de 41e Dakar op zak gestoken. Hij deed dat in een Toyota van het Overdrive Racing van Jean-Marc Fortin en bezorgde Toyota zo de eerste eindzege. Het is ook de eerste keer dat een Belgisch team de Dakar wint.
17/01 17u30  Code geel: winterse buien in Vlaanderen veroorzaken gevaarlijk gladde wegenHet Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt donderdagavond en -nacht voor een code geel voor gladheid. Door winterse buien en bevriezing kunnen de wegen er plaatselijk gevaarlijk glad bij liggen.
17/01 17u15  Zaterdag is het weer feesten geblazen op ZalfenkermisDuizenden feestneuzen brengen zich momenteel in stelling ter hoogte van Malle voor Zalfenkermis.
17/01 17u15  Zonnebankcentrum overvallen: dader nog op de vluchtOp de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel is woensdag een zonnebankcentrum overvallen. Rond 16.40 uur kwam een verdachte de zaak binnen en bedreigde hij de bediende met een mes. De dader sloeg te voet op de vlucht, met de inhoud van de kassa. De politie kwam ter plaatse en deed nazicht in de omgeving, maar de verdachte is nog steeds op de vlucht.
17/01 17u15  Ronnie O’Sullivan staat al voor de veertiende keer in halve finale MastersVoorlopig staat er alweer geen maat op Ronnie O’Sullivan in de Masters Snooker. De meest populaire snookerspeler van deze eeuw versloeg in de kwartfinale de Welshman Ryan Day met 6-3. O’Sullivan staat al voor de veertiende keer in de halve finales en kan het meest prestigieuze snookertoernooi voor de achtste keer winnen. Een record. Stephen Hendry staat met zes toernooizeges op de tweede plaats.
17/01 16u30  Walter neemt het op voor dochter die aan klimaatmars deelneemt: “Ik zal haar strafstudie wel uitzitten”Ook veel ouders zitten natuurlijk met de vraag bij de bijeenkomsten rond het klimaat: ‘Laten we het spijbelen toe, ja of nee?’. Eén vader heeft alvast een opmerkelijk voorstel. Walter steunt zijn dochter om naar de klimaatmars te gaan. En als die daar strafstudie voor zou krijgen in de school, dan wilt de papa zelf die strafstudie gaan uitzitten.
17/01 16u30  Blogger? Dan heb je ongetwijfeld gehoord van de Travel Blog Awards!Op 2 februari vinden voor de tweede keer de Belgische Travel Blog Awards plaats. Bloggers konden per categorie hun beste case indienen om zo kans te maken op een award!
17/01 16u30  Pieters, Detry en Colsaerts halen de cut op HSBC Championship golfThomas Pieters (13e plaats), Thomas Detry (32e) en Nicolas Colsaerts (56e) spelen de finaleronden op het HSBC Championship golftoernooi (European Tour/7 miljoen dollar), dat plaatsvindt op de Eagle golfbaan in de golfstaat Abu Dhabi.
17/01 16u30  Francken in de Kamer onder vuur over humanitaire visa: “Hoe cynisch klinkt de N-VA-slogan vandaag?”In het parlement werden donderdagmiddag heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond Mekilan Kucam (N-VA). Het Mechelse gemeenteraadslid is aangehouden voor mensensmokkel en afpersing. Onder meer sp.a vraagt een strenge maar rechtvaardige reactie vanuit de politiek. Theo Francken (N-VA) werd verschillende keren met de vinger gewezen tijdens het debat.
17/01 16u15  Vlaamse Milieumaatschappij lanceert app om luchtkwaliteit te bekijkenWie een smartphone heeft, kan met een nieuwe app van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in realtime gegevens over de luchtkwaliteit op te vragen. ‘Belair’ werd donderdag gelanceerd door Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Op elke locatie in België beoordeelt de app de actuele luchtkwaliteit en de impact op je gezondheid.
17/01 16u15  Carrossier/garagist stopt ermee na 50 jaar: “Zelfrijdende auto’s maken ons beroep binnenkort overbodig”Herman Van de Ven (57) uit Kapellen werkte meer dan een halve eeuw jaar als garagist. De blikken constructies uit zijn beginperiode zag hij evolueren tot veiliger auto’s. Vakkennis blijft essentieel. Maar àlles kennen van een auto is nu niet meer mogelijk, vindt Van de Ven, die in 1988 Ford-verdeler werd. Hij gaat nu met pensioen.
17/01 16u15  Petra De Sutter trekt voor Groen Europese lijstNiet Bart Staes, maar Petra De Sutter zal de lijst voor Groen trekken met de Europese verkiezingen in mei. Zij wordt als lijsttrekker voorgedragen en de uiteindelijke beslissing ligt bij de leden.
17/01 16u15  ‘Opa’ Eddy (62) betoogt mee tussen massa klimaatscholieren: “Ik heb hier niemand van mijn leeftijd gezien”Het overgrote deel van de betogers in Brussel waren scholieren uit de middelbare school. Maar tussen de vele duizenden boze en bezorgde jonge mensen liet ook Eddy Baert uit Lier zich gelden. De 62-jarige gepensioneerde beenhouwer, die jarenlang een zaak had in Borsbeek, toonde zich minstens even boos en bezorgd en schreeuwde daarom mee zijn keel schor voor de klimaatzaak.
17/01 16u00  Café op Turnhoutsebaan twee maanden dicht door drugshandelCafé Poco Loco op de Turnhoutsebaan moet op bevel van burgemeester Bart De Wever twee maanden de deuren sluiten wegens drugshandel. Het café werd al gerechtelijk verzegeld sinds 30 september, nu gaat het bestuurlijk dicht van 21 januari tot 20 maart 2019.
17/01 15u45  ‘Opa’ Eddy (62) in zijn sas tussen betogende scholieren: “Onze generatie moet jeugd steunen”Tussen de vele duizenden bezorgde jonge mensen in de klimaatbetoging in Brussel viel Eddy Baert uit Lier behoorlijk op. De 62-jarige gepensioneerde beenhouwer toonde zich minstens even boos en bezorgd en schreeuwde daarom mee zijn keel schor voor de klimaatzaak.
17/01 15u45  Deze vijf twaalfjarigen vertrekken volgende week op ‘mini-Erasmus’Musaffer Ayalp, Soufia Miri, Jelis De Bruyn, Amina El-Marchouhi en Tiffany Kegels, allen 12 jaar, vertrekken maandagochtend voor een week naar Denemarken in het kader van Erasmus+. Ze zitten in het eerste jaar secundair aan het Koninklijk Atheneum Merksem. Die school zet stevig in op internationalisering van onderwijs.
17/01 15u45  Ook Fabio Aru verschijnt aan de start van GiroDe Italiaan Fabio Aru zal deelnemen aan de Ronde van Italië, die op 11 mei in Bologna van start gaat. Dat heeft zijn team UAE Emirates donderdag laten weten.
17/01 15u45  Verdachte van fietsdiefstal in Kammenstraat gevatDe politie werd woensdagochtend gealarmeerd omdat er een man met bijzondere aandacht de fietsenstalling aan de Kammenstraat inspecteerde.
17/01 15u45  BOEK. Cara Hunter - Dicht bij huisDe in een schattig madeliefjeskostuum geklede achtjarige Daisy Mason wordt na een buurtbarbecue vermist. Inspecteur Adam Fawley gaat tijdens zijn onderzoek uit van de wetenschap dat de dader negen van de tien keer dicht bij huis moet worden gezocht.
17/01 15u45  LIVE. Francken onder vuur tijdens Kamerdebat over humanitaire visa: “Dit is wanbeleid”In de Kamer wordt gedebatteerd over de fraude met humanitaire visa. Volg het debat hier live.
17/01 15u45  ‘Opa’ Eddy (62) uit Lier betoogt mee tussen massa scholieren: “Onze generatie moet jeugd steunen”Het overgrote deel van de betogers in Brussel waren scholieren uit de middelbare school. Maar tussen de vele duizenden boze en bezorgde jonge mensen liet ook Eddy Baert uit Lier zich gelden. De 62-jarige gepensioneerde beenhouwer toonde zich minstens even boos en bezorgd en schreeuwde daarom mee zijn keel schor voor de klimaatzaak.
17/01 15u30  Kucam ontkent ooit euro te hebben gevraagd voor humanitaire visa, maar heeft wel verhalen “gemeld aan kabinet Francken”Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) is donderdag voor de onderzoeksrechter geleid en vervolgens aangehouden, nadat hij dinsdag was opgepakt in een dossier rond mensensmokkel. Kucam wordt verdacht van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Hij verschijnt op dinsdag 22 januari voor de raadkamer.
17/01 15u30  Politie onderschept gestolen voertuig: bestuurder had cannabis en cocaïne op zakDe Antwerpse politie hield woensdag opnieuw een korpsactie Silvius, waarbij de zichtbaarheid van de politie het aantal diefstallen moet inperken. Tijdens die actie werd een gestolen voertuig opgemerkt met behulp van een ANPR-camera. De ploegen van de mobiele eenheid konden het onderscheppen. In de wagen werden cannabis en cocaïne aangetroffen. De bestuurder werd gearresteerd.
17/01 15u15  Sociale media zijn verboden voor Harry en Meghan, maar hun neven en nichten tonen hun adellijke levensstijl maar wat graagEen officieel verbod op sociale media is er niet voor de Britse royals, maar Meghan Markle heeft haar druk gevolgde accounts wel gesloten voor haar huwelijk met Harry, volgens sommigen op aandringen van het paleis. Ook de andere directe familieleden van de queen gebruiken enkel het account van Kensington Palace om foto’s te delen, op prinses Eugenie na. En ga je iets verder in de stamboom, zijn sociale media plots heel populair onder jongeren met blauw bloed.
17/01 15u15  Moordenaars van kunstschaatser Denis Ten moeten 18 jaar de cel in: en dat voor enkele autospiegelsEen Kazachse rechtbank heeft donderdag de twee moordenaars van kunstschaatser Denis Ten veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar.
17/01 15u15  Vier mannen staan terecht voor diefstallen van onder meer dure vogels en verkeersmobiel met wegwijzersVier mannen waren gedagvaard voor een hele reeks diefstallen in Putte, Ranst, Hoboken en Zandhoven. Het Openbaar Ministerie vorderde celstraffen met uitstel omdat de meeste feiten al van enkele jaren geleden dateren.
17/01 15u15  AUSTRALIAN OPEN. Serena makkelijk voorbij Bouchard, ook Djokovic blijft foutloos en Thiem geeft opDe Canadees Milos Raonic heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde op het Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen: hij klopte Stan Wawrinka naar huis na een spannende viersetter. Novak Djokovic liet geen steek vallen, Dominic Thiem moest dan weer de strijd staken. Bij de vrouwen kon de Japanse Naomi Osaka zich vlot plaatsen voor de volgende ronde, maar zorgde Yulia Putintseva alweer voor opschudding met een middelvinger. Nummer één Halep flirte met uitschakeling. Serena Williams kende weinig moeite met tennisbabe Eugenie Bouchard.
17/01 15u15  Zalando is het beu: groot etiket moet voorkomen dat je gedragen kleding terugstuurtSinds deze zomer worden sommige (duurdere) kledingstukken van webreus Zalando uitgerust met een al even groot etiket. De webshop hoopt daarmee het aantal teruggestuurde bestellingen terug te dringen en zo een einde te maken aan rode cijfers.
17/01 15u00  Moeder Gigi en Bella Hadid liet plastische chirurgie verwijderen: “Eindelijk weer mijn originele lichaam”Yolanda Hadid, de 55-jarige mama van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid, doet het tegenwoordig zonder fillers, botox en borstimplantaten. Ze focust meer dan ooit op haar innerlijke schoonheid. Dat laat de blondine weten in een emotionele post over schoonheid op Instragram.
17/01 14u45  Agressieve klant slaat Press Shop kort en klein: ‘‘Hij bedreigde me met de dood’’Een ontevreden klant ging voorbije woensdag volledig door het lint in de dagbladhandel Press Shop in de Gasthuisstraat in Turnhout. De man vernielde een kassa en trok enkele rekken omver. Zaakvoerder Pascal Henraat liep de dader nog even achterna in de stad. De politie kon de man inrekenen en verhoren.
17/01 14u45  Delvaux opent eerste winkel in De Verenigde StatenDelvaux steekt de grote plas over en opent een winkel aan Fifth Avenue in New York. Het Belgische modehuis, dat sinds 1829 dames voorziet van elegante handtassen, opent daarmee zijn eerste winkel in De Verenigde Staten.
17/01 14u30  Opa Eddy (62) uit Lier betoogt mee met klimaatscholieren in Brussel: “Onze generatie moet jeugd steunen”Het overgrote deel van de betogers in Brussel waren scholieren uit de middelbare school. Maar tussen de vele duizenden boze en bezorgde jonge mensen liet ook Eddy Baert uit Lier zich gelden. De 62-jarige gepensioneerde beenhouwer toonde zich minstens even boos en bezorgd en schreeuwde daarom mee zijn keel schor voor de klimaatzaak.
17/01 14u30  Modeketen New Look vraagt faillissement aan: twee vestigingen in het Antwerpse, 110 banen bedreigdDe directie van de Britse modeketen New Look heeft het faillissement aangevraagd van de zes Belgische winkels. Er zijn 110 banen bedreigd, zeggen de christelijke en de socialistische vakbond. Het personeel heeft beslist om het werk neer te leggen.
17/01 14u15  Goffin na nieuwe zege op Australian Open: “Ik ben niet verrast over mijn niveau”David Goffin (ATP 22) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde op de Australian Open. Op baan 7 had de Luikenaar wel vier sets nodig om de Roemeen Marius Copil (ATP 60) te verslaan. Na een uitschuiver in set één, wist hij de zaken recht te trekken om met 5-7, 7-5, 6-2 en 6-4 te winnen.
17/01 14u00  Beerschot Wilrijk kan voortaan beroep doen op tweede winteraanwinstBeerschot Wilrijk kan voortaan rekenen op hun aanwinst Irakli Bugridze. De 21-jarige Georgische winger heeft van de Belgische voetbalbond positief nieuws gekregen omtrent zijn speelgerechtigdheid.
17/01 14u00  Dries Van Langenhove en vrijwilligers Schild & Vrienden helpen chronisch zieke vrouw verhuizenLinda L. uit Mechelen moet van de sociale huisvestingsmaatschappij haar sociaal appartement in een woonblok op de Kruisbaan verlaten omdat ze een huisje in Wallonië bezit. Ze komt daardoor tussen wal en schip terecht.
17/01 14u00  Grote delegatie spijbelaars trekt vanuit Kempen naar klimaatmars: “Dit is toch wel verschieten, zo veel volk”12.500 spijbelende scholieren hebben de regen en wind getrotseerd om in Brussel te betogen voor een beter klimaatbeleid. De vele borden met slogans, die steeds creatiever worden, namen het hele straatbeeld in. Dit keer ging er ook een delegatie van een honderdtal Kempense studenten vanuit Turnhout mee, na een oproep van drie leerlingen uit Turnhoutse scholen. “We mochten onze borden maken in het PO-lokaal.”
17/01 14u00  12.500 jongeren in Brussel voor tweede klimaatmars, scholieren op bezoek bij schepenen Beels en MeeuwsDe 12.500 spijbelende leerlingen die naar de hoofdstad zijn gekomen voor een klimaatmars hebben rond 12.30 uur hun mars afgerond en zijn opnieuw aangekomen aan Brussel-Centraal. De opkomst lag opvallend hoger dan vorige week donderdag, toen er 3.000 jongeren in Brussel betoogden.
17/01 14u00  Tomorrowland komt met pak namen: eigen podium voor Oscar & The WolfTomorrowland wordt 15 jaar en maakt de eerste ‘stage hosts’ bekend, die een podium naar zich genoemd krijgen en staan voor een bepaalde stijl of stroming. Opvallend: Oscar & The Wolf, in 2017 als allereerste liveband ooit op het festival in De Schorre, krijgt zo’n eigen podium. Net als basketlegende Shaquille O’Neal, die zijn eigen ‘Shaqs Fun House’ opent.
17/01 13u45  Roeselare is na coachwissel onbekende factor voor KV Mechelen: “Koffiedik kijken wat we mogen verwachten”KV Mechelen opent vrijdagavond de achtste speeldag van de tweede periode in 1B. Tegenstander is KSV Roeselare, dat met Juan Gutierrez een nieuwe T1 heeft.
17/01 13u30  Dag van de waarheid voor Spaanse peuter die in put viel: raken reddingswerkers via tunnels tot bij Yulen?Wordt de 2-jarige peuter Yulen donderdagavond bevrijd uit een 110 meter diepe put waar hij zondag in viel? De ouders van de jongen, reddingswerkers en bij uitbreiding heel Spanje hopen er alleszins op. Deze avond zouden nieuw gegraven tunnels tot bij de jongen moeten geraken. Maar dat is allesbehalve een makkelijke operatie.
17/01 13u30  Dieven halen kassa van bloemenwinkel leeg: “Ik ben dankbaar dat ze het hier zo netjes hebben achtergelaten”Dieven zijn in de nacht van woensdag op donderdag binnengedrongen in bloemenwinkel Sas in de Kerkstraat, pal in het centrum van Vosselaar. De daders maakten een gat in de glazen toegangsdeur en gingen aan de haal met het geld uit de kassa.
17/01 13u30  Nijlense drugsbaron moet ‘sprookjeshuis’ ruilen voor gevangenisZeven mannen en een vrouw zijn veroordeeld in een grootschalige drugszaak. Drugsbaron Emile D. uit Nijlen kreeg vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Zijn leveranciers moeten drie jaar brommen. Een van de locaties waar de politie drugs vond, was een sprookjesachtig huis in Begijnendijk.
17/01 13u15  Elise Mertens: “Proberen om Madison Keys uit balans te brengen”Elise Mertens (WTA 14) heeft twee keer gewonnen donderdag op de Australian Open. Eerst plaatste ze zich voor de derde ronde in het enkelspel na winst tegen de Russin Margarita Gasparyan (WTA 91). In de vooravond won de 23-jarige Limburgse dan ook aan eerste partij in het damesdubbel. Samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka, klopte ze haar voormalige partner, de Nederlandse Demi Schuurs, en de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands 6-2, 3-6 en 6-3.
17/01 13u15  Achter ‘gouden gevel’ opent 1.000 vierkante meter nieuwe ruimte voor kunstNa 2,5 jaar bouwen en een investering van vier miljoen euro heeft kunstencentrum nona in Mechelen er een tweede theaterzaal bij. In maart vinden er de eerste voorstellingen plaats.
17/01 13u00  Nieuw winkelconcept voor Proxi-Delhaize AstridpleinOp het Koningin Astridplein heeft Delhaize na een verbouwing van nauwelijks tien dagen zijn Proxy-supermarkt opnieuw geopend. De winkel ziet er niet alleen helemaal anders uit, het concept is ook helemaal nieuw. Een deel van de winkel richt zich op passanten die snel een meeneemmaaltijd willen kopen, een ander deel van de winkel is bedoeld voor traditioneel winkelen. Het is de allereerste Proxy Delhaize in het Antwerpse die volgens dit concept werkt.
17/01 13u00  Noor Johannes Bø wint sprint, biatlon-Belg Rösch (84e) stunt niet bij laatste deelnameDe Noor Johannes Thingnes Bø heeft donderdag de 10 kilometer sprint in de wereldbeker biatlon voor mannen in het Duitse Ruhpolding op zijn naam geschreven.
17/01 13u00  Van Grieken trekt VB-Kamerlijst in Antwerpen, Dewinter gaat strijd aan met De Wever bij Vlaamse verkiezingenVlaams Belang heeft donderdag de kandidaten voor de provincie Antwerpen voorgesteld voor de Kamer en het Vlaams Parlement die volgens de partij op een verkiesbare plaats staan. VB mikt in de Kamer op vier Antwerpse verkozenen, Vlaams zelfs op vijf. De partij kiest naar eigen zeggen voor verjonging: op de Kamerlijst wordt nationaal voorzitter Tom Van Grieken gevolgd door Ellen Samyn (38), Reccino Van Lommel (32) en Hans Verreyt (38), op de Vlaamse lijst komen na Filip Dewinter en Anke Van dermeersch de 29-jarige Bart Claes en de 33-jarige Sam Van Rooy.
17/01 13u00  Slachthuislaan even afgesloten door rook … uit schouwDe Antwerpse brandweer is donderdagvoormiddag uitgerukt voor rookontwikkeling aan de Basic Fit-vestiging op de Slachthuislaan.
17/01 12u45  AUSTRALIAN OPEN. Serena makkelijk voorbij Bouchard, Thiem geeft op bij de mannenDe Canadees Milos Raonic heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde op het Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen: hij klopte Stan Wawrinka naar huis na een spannende viersetter. Dominic Thiem moest dan weer de strijd staken. Bij de vrouwen kon de Japanse Naomi Osaka zich vlot plaatsen voor de volgende ronde, maar zorgde Yulia Putintseva alweer voor opschudding met een middelvinger. Nummer één Halep flirte met uitschakeling. Serena Williams kende weinig moeite met tennisbabe Eugenie Bouchard.
17/01 12u30  Slachthuislaan even afgesloten door … rook uit schouwDe Antwerpse brandweer is donderdagvoormiddag uitgerukt voor rookontwikkeling aan de Basic Fit-vestiging op de Slachthuislaan.
17/01 12u15  2019: jaar van de samenwerking Antwerpen-Zeebrugge?De grootste Vlaamse haven na Antwerpen veert na jaren achteruitgang weer op, met een fikse groei van de overslag met 8%, tot wel 40,1 miljoen ton. Belangrijke dossiers dit jaar? Brexit en een eventuele samen­wer­king met Antwerpen.
17/01 12u15  Na winterstop opent Limburgse derby de terugronde, Anderlecht-coach Rutten debuteert in GentLeider Racing Genk opent vrijdag de 22e speeldag van de Jupiler Pro League met een altijd beladen derby op het veld van Sint-Truiden. Bij Anderlecht begint Fred Rutten zijn avontuur op de paars-witte trainersbank op het terrein van AA Gent.
17/01 12u15  Raf Simons toont eerste collectie na vertrek bij Calvin KleinWoensdag heeft de Belgische ontwerper Raf Simons op de Parijse mannenmodeweek zijn nieuwste lijn onder zijn eigen naam voorgesteld. Het was de eerste collectie sinds zijn vertrek bij Calvin Klein. De najaarscollectie voor 2019 wordt gekenmerkt door eenvoudige silhouetten in zowel sobere als bonte kleuren. Denk aan oversized mantels tot rubberen accenten. Hoofddeksels die doen denken aan kwallen en verwijzingen naar de film ‘Blue Velvet’ van David Lynch uit 1986 gaven de looks een typische Simons-stempel mee. De modellen defileerden tijdens het eerste deel van de show op muziek van de Britse band Joy Division, tijdens het tweede deel was de groep Giant Swan verantwoordelijk voor een streepje livemuziek.
17/01 12u00  Nico Rosberg waarschuwt Sebastian Vettel: "Je hebt nu een andere teamgenoot"Nico Rosberg kijkt alvast uit naar het duel tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc bij Ferrari en hij geeft zijn landgenoot alvast de raad om Leclerc alvast niet te onderschatten.
17/01 12u00  Adopt a Staff organiseert quizDe vzw Adopt a Staff, een herplaatsingsdienst voor powerbreed-hondenrassen, organiseert op 16 februari een quiz in Zoersel. De organisatie die deze moeilijk herplaatsbare hondenrassen toch nog aan een gouden mand bij de geschikte baas probeert te helpen, pompt de opbrengst volledig in haar werking. Adopt a Staff heeft zelf geen asiel, maar de honden verblijven in pleeggezinnen of bij hun baas tot er een perfecte match met een nieuwe baas wordt gevonden. Quizploegen betalen 15 euro voor deelname per ploeg. De quiz start om 20u in zaal De Harmonie aan de Bethaniënlei 1088. Er mogen maximum zes deelnemers per ploeg meedoen. Inschrijven kan via adoptastaff@gmail.com. Voor één keer zijn honden zelf niet toegelaten tijdens deze organisatie van Adopt a Staff.
17/01 12u00  Laszlo Bölöni komt terug op uithaal tijdens stage: “Ik had het recht om me kwaad te maken”Antwerp maakt zich op voor een verplaatsing naar het Regenboogstadion, aanstaande zaterdag. De eerste van negen horden richting dat felbegeerde PO1-ticket.
17/01 12u00  DISCUSSIE. Klimaatmars: moeten de scholieren blijven protesteren of terug naar school gaan?Voor de tweede donderdag op rij zijn heel wat leerplichtige jongeren niet op de schoolbanken te vinden, maar in Brussel of elders om te betogen voor een beter klimaatbeleid. En ze zijn vandaag met nog een pak meer als bij de eerste betoging.
17/01 11u45  Gigantische kaaiman jaagt strandgangers stuipen op het lijfHeel wat strandgangers in Colombia hebben maandag de schrik van hun leven gekregen toen er plots een kaaiman opdook van achter de bosjes. Het dier trok zich daar echter niks van aan en wandelde rustig wat rond terwijl het strand geëvacueerd werd. Er vielen geen gewonden.
17/01 11u45  Bart Peeters doet er nog twee shows bij om 60ste verjaardag te vierenDe tickets voor de ’Deluxe’-shows van Bart Peeters, ter ere van zijn 60ste verjaardag, vliegen de deur uit. Hij voegt nu nog eens twee extra shows toe, waardoor de teller al op zes staat. Zowel op 26, 27, 29 en 30 november als op 3 en 4 januari 2020 staat hij in de Lotto Arena
17/01 11u45  DISCUSSIE. Moeten scholieren verder gaan met hun klimaatprotest of moeten ze nu maar terugkeren naar de schoolbanken?Voor de tweede donderdag op rij zijn heel wat leerplichtige jongeren niet op de schoolbanken te vinden, maar in Brussel of elders om te betogen voor een beter klimaatbeleid. En ze zijn vandaag met nog een pak meer als bij de eerste betoging.
17/01 11u45  Ontslagen Luc Devroe kan snel makelaar wordenAnderlecht zette gisteren Luc Devroe (53) aan de deur. De sportief directeur was al opzijgeschoven na de mislukte transferperiode in de zomer, maar nu werd hij ­effectief ontslagen. Toch hoeft hij niet lang zonder job te zitten. Devroe kan snel aan de slag als voetbalmakelaar bij het bureau van topmanager Patrick De Koster. Of is hij het voetbal even kotsbeu?
17/01 11u30  Melikan Kucam is aangehouden, maar ontkent ooit een euro te hebben gevraagd voor humanitaire visaMechels gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) is aangehouden en verschijnt op 22 januari voor de raadkamer. Hij ontkent ooit een euro te hebben gevraagd voor humanitaire visa.
17/01 11u30  12.500 jongeren in Brussel voor tweede klimaatmars: harde slogans op actiesAan de klimaatmars in Brussel nemen maar liefst 12.500 jongeren deel, bijna tienduizend meer dan vorige week. Dat meldt de woordvoerster van de Brusselse politie.
17/01 11u30  Ook heel jonge betogers trekken naar de Groenplaats: “Als de wereld eraan gaat, zullen we allemaal sterven”Zo’n honderd jongeren betoogden donderdagochtend op de Groenplaats in Antwerpen, omdat ze er in Brussel niet bij konden of mochten zijn. “We zijn dus geen concurrentie voor de betoging in Brussel”, zegt medeorganisator Mattias Peeters. “Maar niet iedereen kan elke week naar Brussel gaan en we willen laten zien dat het hier ook leeft.”
17/01 11u15  Ontslag Luc Devroe kan snel makelaar wordenAnderlecht zette gisteren Luc Devroe (53) aan de deur. De sportief directeur was al opzijgeschoven na de mislukte transferperiode in de zomer, maar nu werd hij ­effectief ontslagen. Toch hoeft hij niet lang zonder job te zitten. Devroe kan snel aan de slag als voetbalmakelaar bij het bureau van topmanager Patrick De Koster. Of is hij het voetbal even kotsbeu?
17/01 11u15  Harde slogans op klimaatacties, tweede mars in Brussel lokt opnieuw massa jongerenOp de Antwerpse Groenplaats kwam een honderdtal jongeren donderdagochtend samen voor een actie rond het klimaat. De ‘schoolstaking’ kwam er in navolging van de grote mars die vorige week een eerste keer plaatsvond. Tegelijkertijd verzamelden aan heel wat stations deelnemers voor de tweede klimaatmars in Brussel die opnieuw een massa jongeren op de been brengt.
17/01 11u00  Harde slogans op klimaatacties, tweede mars in Brussel belooft opnieuw massa jongeren te lokkenOp de Antwerpse Groenplaats kwam een honderdtal jongeren donderdagochtend samen voor een actie rond het klimaat. De ‘schoolstaking’ kwam er in navolging van de grote mars die vorige week een eerste keer plaatsvond. Tegelijkertijd verzamelden aan heel wat stations deelnemers voor de tweede klimaatmars in Brussel die opnieuw een massa jongeren op de been brengt.
17/01 11u00  Antwerps belevingsmuseum rond chocolade opent voor grote publiekOp het Astridplein in hartje Antwerpen heeft Chocolate Nation de deuren geopend voor het grote publiek. Het “innovatieve belevingscentrum” is volledig gewijd aan Belgische chocolade. De bezoeker kan veertien gethematiseerde ruimtes verkennen om het verhaal van chocoladeproductie te ervaren van cacaoboon tot eindproduct. Uiteraard kan er ook volop worden geproefd.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x REPORTAGE. “Anuna schudde ons wakker: we gaan nu door tot het einde”18/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De tweede editie van ‘Spijbelen voor het klimaat’ heeft met 12.500 jongeren een veelvoud van vorige week op de been gebracht. En dat bij bijzonder slecht weer. Wij stapten mee op de trein in Heist-op-den-Berg, waar 150 tieners op het perron stonden te wachten.
16x Bijltjesdag voor Theo Francken18/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: In de Wetstraat wordt met grote intensiteit in de kristallen bol gekeken. Iets meer dan vier maanden zijn er nog voor de ultieme scheidsrechter, de kiezer, zijn oordeel velt. In het visaschandaal ziet het er vandaag beroerd uit voor voormalig staatssecretaris Theo Francken. De N-VA als partij loopt voorlopig vooral indirecte schade op. Maar schandalen in de politiek kunnen als steekvlammen opschieten en wat later alweer worden bijgezet in de archieven.
16x Antwerpse Indiër krijgt alleen officiële naamsverandering als hij met zijn naam in de krant staat18/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: In ons land werd de procedure voor een naamsverandering afgelopen zomer nog vereenvoudigd, maar voor mensen uit India is zo’n naamsverandering geen sinecure. Zij moeten hun nieuwe naam niet alleen laten publiceren in een nationale Indiase krant, maar ook nog eens in de lokale krant van de plaats waar ze wonen. Om die reden klopt Antwerpenaar Ram Singh (24) dus aan bij deze krant.
16x Energiezuinig huis brengt meer op en raakt sneller verkocht18/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Het EPC-certificaat blijkt een steeds grotere impact te hebben op de verkoop van een woning. Zo brengt een energiezuinig huis significant meer op. En een huis met een EPC-waarde tussen 100 en 199 wordt gemiddeld 25 dagen sneller verkocht dan een met een veel hogere waarde. Bij appartementen heeft een goede energiescore minder effect.
16x Na ‘Blind getrouwd’ ook ‘Blind Gekocht’18/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Dit voorjaar start op Vier een programma dat duidelijk knipoogt naar het VTM-programma Blind Getrouwd: in Blind Gekocht vertrouwen zes koppels hun spaargeld toe aan een vastgoed­makelaar en een ­interieurarchitect, die met het geld een huis kopen, renoveren en ­inrichten. De ­kopers krijgen het huis pas voor het eerst te zien nadat de experten het gekocht hebben. Het nieuwe programma met gastvrouw Dina Tersago (40, foto) heette aanvankelijk Huis uit Handen, maar is nu omgedoopt tot Blind Gekocht.
15x Storm vormt dodelijke tandem met De Camargo bij KV Mechelen: “Nog nooit klikte het zo goed met een spits”18/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Nikola Storm en Igor De Camargo. Ze lijken wel voor elkaar gemaakt op een voetbalveld. Oost-Vlaamse dribbels en perfect aangesneden crosses gekoppeld aan een Braziliaanse killer met een zesde zintuig voor timing en positie kiezen in de box. Vier van zijn laatste acht goals scoorde De Camargo op assist van Storm. Dat verdient een ‘schoentje poets’ van de topschutter én een interview als man-in-vorm bij KV. “Ik heb me nog nooit zo goed in mijn vel gevoeld. Alles klopt gewoon.”
14x Zo draag je een rok in de winter18/01 07u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Tel jij ook vol spanning af tot het rokjes-seizoen? Geen nood, met enkele handige stylingtips draag je je rokje nu al. Zo draag je een rok in de winter!
14x Theo Francken in het nauw: verwijt van ‘cliëntelisme’, Kamer wil hem voor commissie18/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Theo Francken en N-VA zitten in nauwe schoentjes. De ex-staatssecretaris wordt door de Kamer op het matje geroepen en krijgt het verwijt via zijn Mechelse partijgenoot Melikan Kucam aan cliëntelisme te hebben gedaan, een praktijk die de Vlaams-nationalisten vooral de PS aanwrijven. Gelukkig voor N-VA zijn er geen vervroegde verkiezingen.
14x Autokeuring geeft onterecht een rode kaart door oude wegenvignetten18/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Een rode kaart bij de autokeuring alleen omdat er wegenvignetten aan de ruit hangen: dat was het resultaat van Bieke’s bezoek aan de keuring in Geel. Er werd haar verteld dat er een nieuwe wet is die zegt dat oude vignetten niet meer aan de ruit mogen hangen. Volgens GOCA gaat het om een inschattingsfout, want een nieuwe regel is er niet.
14x Doodrijder geel hesje gaat opnieuw aan de slag18/01 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De Nederlandse trucker Ron D. (47), die vrijdag een geel hesje doodreed in Visé, gaat maandag weer aan de slag. Zijn vrij­lating valt de kinderen van slachtoffer Roger Borlez (49) zwaar. “Voor ons blijft het doodslag.”

Statistieken

Artikels:
36531
Gelezen:
48301
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven