dinsdag 21 januari 2020, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: In de rand

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Gazet van Antwerpen: In de rand

Verbergen Tonen
21/01 20u30  Schepen wil stedelijk ruimtelijk beleidsplan voor Lint: “Op termijn komen er tweeduizend Lintenaren bij” Het kleine Lint, met goed 8.700 inwoners, kan op termijn meer dan 10.000 inwoners gaan tellen met alle concrete en minder concrete bouwprojecten. Dat zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Rudy Verhoeven (N-VA). Hij wil Lint ruimtelijk dan ook klaarstomen voor deze bevolkingsgroei en nakende vergrijzing.
21/01 20u15  Chicharito wordt de best betaalde voetballer in Amerika en is de opvolger van Zlatan Ibrahimovic bij LA Galaxy Met een filmpje op zijn Twitter-account heeft LA Galaxy dinsdag de komst van de Mexicaanse aanvaller Javier Hernandez bevestigd.
21/01 20u00  Vader Hans Minnen: “Trots op het parcours dat Greet heeft afgelegd op Australian Open” Dinsdagnacht speelt Greet Minnen in de tweede ronde van de Australian Open. “Alles moet, niets mag”, reageert haar papa Hans. Eerder speelde én won de Turnhoutse voor het eerst een wedstrijd op een Grand Slam.
21/01 20u00  Bijna 9 miljoen euro crimineel geld witgewassen in Joodse buurt De correctionele rechtbank van Antwerpen buigt zich in oktober over een grote witwasaffaire, waarbij een aantal diamantairs en handelaars uit het Joodse kwartier van Antwerpen betrokken waren. Ook Willy Van Mechelen (77), een voormalige topman van de Rijkswacht die werd veroordeeld wegens grootschalige invoer van verdovende middelen, is verdachte in de zaak.
21/01 19u45  Bart Van Loo trekt met bestseller ‘De Bourgondiërs’ naar theaters Een bestseller die een theatershow wordt: Bart Van Loo flikt het met De Bourgondiërs, zijn lovend onthaald boek dat 135.000 kopers heeft gevonden en ook al is uitgegroeid tot een van ’s lands best beluisterde podcasts. Op zondag 20 december gaat de auteur in De Roma in Borgerhout in première met De Bourgondiërs, een voorstelling waarvoor hij zijn verhaal heeft bewerkt tot wat wordt gepromoot als “een uniek stuk verteltheater” en “een wervelende brok cultuurgeschiedenis”. Tickets zijn te koop vanaf 24 januari om 10u. Van Loo is bij het grote publiek bekend sinds zijn bestseller Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk uit 2011. Sindsdien doorkruist de notoire Frankrijkkenner en -liefhebber Vlaanderen en Nederland geregeld met lezingen, optredens en voorstellingen.11 
21/01 19u45  Wereldtournee brengt Alicia Keys nog eens in Sportpaleis Alicia Keys zoekt weer de podia op. Op vrijdag 12 juni concerteert ze, voor het eerst sinds 2013, opnieuw in het Antwerpse Sportpaleis. De show is onderdeel van Alicia – The World Tour, een tournee die de Amerikaanse superster onderneemt naar aanleiding van haar nieuwe album Alicia dat op 20 maart verschijnt. Met haar nieuwe show belooft de maakster van hits als No One, If I Ain’t Got You en Girl on Fire iedere avond “een bijzondere multimediale en artistieke beleving” en “een meditatie over de liefde en het leven”. Tickets kosten 50,90 tot 112,50 euro. De voorverkoop start maandag 27 januari om 10u. American Express Card-leden genieten van een exclusieve presale. Zij kunnen al vanaf vandaag woensdag 22 januari om 10u tickets aanschaffen.12 
21/01 19u45  Na twaalf jaar geen Profronde van Deurne meer Het is einde verhaal voor de Profronde van Deurne. De dernywielerkoers op en rond het Bosuilstadion houdt na twaalf jaar op te bestaan. Deurne Beleeft, met de kindernamiddag, Deurne Swingt & Zingt en de afterparty vinden nog wel plaats. Hiervoor wijkt de organisatie uit naar de Arenaweide.10 
21/01 19u45  PORTRET. Leon Van de Velde (72) gestorven: waar andere cartoonisten stopten, ging Pirana door Pirana is dood. Verguisd of bejubeld, koud liet de cartoonist uit Zele niemand. Met zijn primitieve, expliciete stijl deed Leon Van de Velde geen enkele toegeving aan de waan van de dag. Hij verdiende zijn dagelijks brood als vloerder en kon zo met zijn tekeningen altijd zijn zin blijven doen.11 
21/01 19u30  Man (29) vervolgd voor verkrachting: “Ze riep ‘nee’, maar ik dacht dat het om te spelen was” Een 29-jarige man uit Turnhout wordt vervolgd voor verkrachting van zijn ex-vriendin in de manege waar ze allebei actief zijn. Het parket oordeelde dat het om een verkrachting ging. Kort na de feiten leek de man dat ook zelf toe te geven, maar in de rechtbank beweerde hij dat de vrouw had ingestemd.10 
21/01 19u30  34-jarige fietser hersendood na aanrijding door bestelwagen De 34-jarige fietser die dinsdagmorgen werd aangereden op de Prins Boudewijnlaan in Edegem is hersendood verklaard. Dat bevestigt de politiezone Hekla.
21/01 19u15  Na twaalf jaar geen Profronde meer Het is einde verhaal voor de Profronde van Deurne. De dernywielerkoers op en rond het Bosuilstadion houdt na twaalf jaar op te bestaan. Deurne Beleeft, met de kindernamiddag, Deurne Swingt & Zingt en de afterparty vinden nog wel plaats. Hiervoor wijkt de organisatie uit naar de Arenaweide.
21/01 19u15  Sint-Rombouts tegen deze zomer in led verlicht: “De kathedraal gaat nog veel imposanter lijken” Nu de Mechelse Sint-Romboutskathedraal na 57 jaar aan de buitenzijde helemaal gerestaureerd is, maken de stad en Fluvius werk van nieuwe sfeerverlichting. Omdat Mechelen dit jaar zijn toren viert, moet de installatie in led in principe tegen de zomer klaar zijn.
21/01 19u15  PORTRET. Waar andere cartoonisten stopten, ging Pirana door Pirana is dood. Verguisd of bejubeld, koud liet de cartoonist uit Zele niemand. Met zijn primitieve, expliciete stijl deed Leon Van de Velde geen enkele toegeving aan de waan van de dag. Hij verdiende zijn dagelijks brood als vloerder en kon zo met zijn tekeningen altijd zijn zin blijven doen.
21/01 19u15  Antwerpen wereldwijd op plaats 33 van meest familievriendelijke steden Volgens een Duitse studie scoort Antwerpen goed in de top 150 van gezinsvriendelijke steden. Antwerpen eindigt op plaats 33, ruim boven Brussel (119), Amsterdam (58) en Londen (55). Steden in Scandinavische landen en Canada domineren de top tien.
21/01 19u15  Alle 27 Kempense gemeenten trekken voortaan de gezonde kaart De Kempense gemeentebesturen engageren zich om werk te maken van een sterk lokaal preventief gezondheidsbeleid. Ook Rijkevorsel, dat de voorbije legislatuur niet meedeed. Voor het eerst sluiten alle 27 Kempense gemeenten aan bij het Lokaal Gezondheidsoverleg.
Laatste update: vandaag om 20u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/01 19u15  70-jarige Maria wil nieuwe Homo Universalis worden: “Met spruiten kuisen houd ik mijn conditie op peil”Maria Geerts uit Hombeek (Mechelen) is op haar zeventigste nog een bezige bij. Na haar deelname aan het Vier-programma Hotel Römantiek, waar ze een vriendschapsrelatie heeft aan overgehouden, is Maria een van de kandidaten van Homo Universalis in Iedereen Beroemd op Eén. “Met spruiten plukken houd ik mijn conditie op peil”, zegt ze al lachend.
21/01 19u15  Verkeerschaos op het Zuid door werken: “Oei, dat wist ik niet”Voor de tweede dag op rij was het dinsdag aanschuiven op en rond de Scheldekaaien op het Antwerpse Zuid. Dat heeft te maken met werkzaamheden aan de D’Herbouvillekaai, net voorbij de wijk Nieuw Zuid. Daar worden nieuwe rioleringen gelegd, en de rijweg is er volledig afgesloten. De automobilisten zijn niet op de hoogte van de werken en rijden zich vast.
21/01 19u15  TIPS. Dansen om te schrobben, scrubben voor een jongere huidElke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.
21/01 19u00  Broodbakoven zet tuingebouw in vlamEen berghok in de tuin van een boerderij in de Asselbergen in Arendonk heeft dinsdag vuur gevat door een oververhitte broodbakoven. Toen de brandweer rond 16u arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak.
21/01 18u15  Verkeershinder aan Vloeiende en Klein HeikenEr worden nutswerken uitgevoerd aan de Vloeiende en Klein Heiken. De werken starten op vrijdag 24 februari en duren tot vrijdag 7 februari. In Klein Heiken wordt in omleidingen voorzien.
21/01 18u15  Projectontwikkelaar bouwt zeven flats in Lint: “Ruime appartementen in het centrum slaan aan bij senioren”Residentie Koning Albert in het Lintse centrum moet in het najaar van 2021 de eerste bewoners ontvangen. Het bestaat uit zeven appartementen met twee slaapkamers.
21/01 18u15  Gemeentebestuur gebruikt app om komaf te maken met zwerfvuilHet Brasschaatse gemeentebestuur gaat een samenwerking aan met WePlog om via deze app het zwerfvuil in de gemeente op te ruimen. Een testperiode wees uit dat men er met slechts vijf gebruikers in slaagde om 20% van de straten proper te houden.
21/01 18u15  Familieleden getuigen op proces over euthanasie Tine Nys: “Mijn zus was diep ongelukkig”Op het assisenproces over de dood van Tine Nys getuigen dinsdag de familieleden van de vrouw die in 2010 voor euthanasie koos. “Ik kon niet begrijpen waarom ze dood zou kunnen gaan. We waren ervan overtuigd dat ze geen derde handtekening voor de euthanasieprocedure zou krijgen.” Dat zei Sophie Nys voor het hof van assisen over haar zus Tine, die in 2010 euthanasie kreeg. “Tine is niet menswaardig gestorven. Dat was de bedoeling maar dat is heel erg mislukt.” Ook haar broer kwam aan het woord.
21/01 18u00  Schepencollege geeft gunstig advies aan windmolens WienerbergerHet schepencollege van Beerse heeft een voorwaardelijk gunstig advies verleend voor de installatie van twee windturbines op het terrein van het bedrijf Wienerberger in Den Hout. “Wienerberger heeft een prachtig info- en participatietraject doorlopen”, luidt het bij het college.
21/01 18u00  Brandweer rukt uit voor dakbrandIn de Ernest Claesstraat in Herentals is dinsdagnamiddag een dakbrand uitgebroken. De brandweer is ter plaatse voor de bluswerken.
21/01 18u00  Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik beloven vuurwerk op 22 en 26 aprilDe Waalse klassiekers van 2020 zijn dinsdag in Luik voorgesteld door de plaatselijke autoriteiten en organisator Amaury Sport Organisation (ASO). De 84e Waalse Pijl vindt plaats op 22 april. De 106e editie van Luik-Bastenaken-Luik is op 26 april voorzien. Alpecin-Fenix, het team van de Nederlander Mathieu van der Poel, kreeg een wildcard voor beide koersen.
21/01 17u45  Tourbaas vol lof over Remco Evenepoel: “Hij kan vanuit het niets aanvallen”Christian Prudhomme heeft dinsdag bij de voorstelling van de Waalse klassiekers in Luik zijn licht laten schijnen op Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step). De Fransman, die aan het hoofd staat van organisatie Amaury Sport Organisation (ASO) verwacht veel van de 19-jarige Belg. “Hij behoort tot een opkomende generatie renners die op elk moment kan aanvallen”, vertelde Prudhomme.
21/01 17u30  Projectontwikkelaar bouwt zeven appartement in Lint: “Ruime appartementen in het centrum slaan aan bij senioren”Residentie Koning Albert in het Lintse centrum moet in het najaar van 2021 de eerste bewoners ontvangen. Het bestaat uit zeven appartementen met twee slaapkamers.
21/01 17u30  Racing Genk verlengt contracten van talenten Bryan Limbombe en Elias SierraLandskampioen Racing Genk heeft de contracten van jongeren Bryan Limbombe en Elias Sierra opengebroken en met meerdere seizoenen verlengd.
21/01 17u00  Cercle Brugge huurt Duitse doelman Lennart Moser (Union Berlin)Cercle Brugge neemt de 20-jarige Duitse keeper Lennart Moser op huurbasis over van Union Berlin. In het contract staat ook een aankoopoptie.
21/01 17u00  Gemeentebestuur gebruikt app om komaf te maken met zwerfvuil: “Op termijn kunnen we hiermee de helft van de Brasschaatse straten proper houden”Het Brasschaatse gemeentebestuur gaat een samenwerking aan met WePlog om via deze app het zwerfvuil in de gemeente op te ruimen. Een testperiode wees uit dat men er met slechts vijf gebruikers in slaagde om 20% van de straten proper te houden.
21/01 16u45  Koen Geens (CD&V) wil hoger loon voor gedetineerden die werken in gevangenisMinister van Justitie Koen Geens (CD&V) pleit voor een hoger loon voor gedetineerden die werken in de gevangenis. Sinds 1 januari zijn die lonen al een eerste keer opgetrokken – een gedetineerde verdient nu 0,75 euro tot 4 euro per uur. Maar Geens wil die lonen nog hoger. “Als de gedetineerde niet zonder geld vrijkomt, verkleint de kans op recidive. En het helpt om de schadevergoedingen te betalen.”
21/01 16u45  Zoersel Kermis pakt uit met kleppersZoersel Kermis bestaat tien jaar en dat tinnen jubileum wordt gevierd met straffe artiesten. Kleppers als Laura Lynn, Bart Kaëll en De KetnetBand komen het eerste weekend van februari naar de extra grote Bolero-spiegeltent van Klessens op het dorpsplein in Zoersel. De kaartverkoop is al volop bezig. Volgens comitévoorzitter Johan Rymen heeft het programma voor iedere leeftijdscategorie wel wat te bieden. Donderdag 6 februari is er een vip-avond, op vrijdag gevolgd door de caféloop, die om 19u start aan de Surcele, en een bingoavond in de spiegeltent. Terwijl voor de meesten het ambiancefestival (10 euro) zaterdagavond 8 februari met Bart Kaëll en Laura Lynn het hoogtepunt zal zijn, kijken de kinderen uit naar de KetnetBand op zaterdagnamiddag. Zondagnamiddag dansen de ouderen en ’s avonds is het après-ski met de Gebroeders Ko. Wie in lederhosen of dirndl komt, krijgt dan een gratis drankkaart. Een deel van de opbrengst gaat naar plaatselijke goede doelen. Tickets: online via zoerselkermis-2020.eventsquare.co.
21/01 16u45  Winkeldief met twee jassen betraptDe Antwerpse politie pakte maandag in de Korte Gasthuisstraat een winkeldief op. De 27-jarige man had op de Meir een jas proberen stelen uit een kledingwinkel.
21/01 16u45  Pijpleidingen kunnen bouw nieuwe brug nog vertragenNieuw overleg tussen de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente bracht geen goed nieuws over een versneld bouwen van een nieuwe brug over de E313.
21/01 16u45  Brokken op de snelwegOp de E313 reed dinsdagmiddag een auto achteraan in op een Poolse vrachtwagen.
21/01 16u45  Voor 160.000 euro kan het stationsgebouw van Zwijndrecht van u wordenOp Immoweb kom je blijkbaar niet alleen klassieke huizen of appartementen tegen. Wie in Zwijndrecht iets zoekt, krijgt als optie het stationsgebouw voorgeschoteld. NMBS verkoopt het gebouw aan de hoogste bieder. Voor de minimumprijs van 160.000 euro heb je waarschijnlijk nog geen appartement in de buurt.
21/01 16u30  Oorzaak gasgeur wordt opgespoordIn de Sint-Waldetrudisstraat in Herentals werd dinsdagmiddag op straat een gasgeur waargenomen.
21/01 16u30  Drugsdealer verstopt cannabis in zijn mondEen gekende drugsdealer liep vrijdagavond opnieuw tegen de lamp. Bij een controle van de politie probeerde de man zijn gebruikershoeveelheden cannabis in zijn mond te verstoppen.
21/01 16u30  Lokeren ziet Tirpan vertrekken naar club van Quaresma in TurkijeNa Lukas Marecek en Habib Habibou heeft ook Mickaël Tirpan zijn spullen gepakt op Daknam. De 26-jarige rechtsachter verlaat Sporting Lokeren voor Kasimpasa, een Turkse eersteklasser. Dat laat de club uit 1B weten op sociale media.
21/01 16u30  38 buitenlandse bestuurders niet in orde met LEZ-registratie bij controle aan WaaslandtunnelBij een gerichte actie bij buitenlandse voertuigen aan de ingang van de Waaslandtunnel werden maandag 45 wagens gestopt. Het LEZ-team, het stedelijk team dat toezicht houdt op de lage emissiezone, controleerde of de bestuurders in orde waren met de registratie voor de LEZ.
21/01 16u30  Stad daagt ouders uit om thuis met kinderen te bewegen, te lezen en gezond te etenDe stedelijke kinderopvang daagt ouders uit om een maand lang met hun kind meer te bewegen, voor te lezen en gezonder te eten. Ze kunnen daarbij rekenen op tips en advies. “Om echt het verschil te maken, moeten ouders en kinderopvang samenwerken”, zegt schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA).
21/01 16u30  COLUMN. De Wever houdt zich aan de afspraken over zijn toon van communicerenU herinnert zich waarschijnlijk nog de uitspraak van burgemeester Bart De Wever (N-VA) over de Berbers in 2015. “Het zijn zeer gesloten gemeenschappen met een groot wantrouwen tegenover de overheid”, besloot hij toen zijn uiteenzetting. Het zorgde voor heel wat deining, ook in de politiek.
21/01 16u15  Saudische prins Beerschot nu officieel alleen eigenaar Sheffield UnitedAbdullah Bin Mosaad, de Saudische prins die voor de helft eigenaar is van Beerschot, is nu officieel alleen eigenaar van Premier League-club Sheffield United. Hij won de rechtszaak van Kevin McCabe, die tot voor kort mede-eigenaar was, al in september, maar die ging in beroep. Dat beroep is nu afgewezen.
21/01 16u15  Brandje in kinepraktijk snel onder controleIn de doucheruimte van een kinesistenpraktijk in de Boeimeerstraat in Bonheiden ontstond dinsdagmiddag een klein brandje. Een verwarmingselement had er vuur gevat.
21/01 16u00  Vier kinderen van IS-weduwen voor jeugdrechter: “Recht om vergeten te worden”De vier oudste kinderen van IS-weduwen Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) die maandag vanuit Turkije naar ons land zijn gevlogen, zijn dinsdag voor de Antwerpse jeugdrechter verschenen. Die heeft na afloop “gepaste jeugdbeschermingsmaatregelen bevolen”, maar noch het parket, noch hun advocaat wil daar dieper op ingaan. “Ze hebben het recht om vergeten te worden”, herhaalt hun advocaat Walter Damen.
21/01 16u00  COLUMN. De Wever houdt zich aan zijn afspraken over zijn toon van communicerenU herinnert zich waarschijnlijk nog de uitspraak van burgemeester Bart De Wever (N-VA) over de Berbers in 2015. “Het zijn zeer gesloten gemeenschappen met een groot wantrouwen tegenover de overheid”, besloot hij toen zijn uiteenzetting. Het zorgde voor heel wat deining, ook in de politiek.
21/01 16u00  Drugshandel vanuit woning opgedoektDe Antwerpse politie kon vorige vrijdag een drugshandel opdoeken in een woning in de De Pretstraat. Daarbij werden vier personen gearresteerd, twee van hen zijn voor de onderzoeksrechter geleid.
21/01 16u00  Leerkracht (23) toont geslachtsdeel aan 4-jarige kleuter, ook massa kinderporno op laptopEen 23-jarige man uit Keerbergen is door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van aanranding van de eerbaarheid van een 4-jarig kind en voor het bezit van kinderporno. De man zou zijn geslachtsdeel getoond hebben na de turnles en ook gevraagd hebben om het aan te raken. Op de laptop van de leerkracht vond de politie ook nog een grote hoeveelheid kinderporno.
21/01 15u45  Kom mee loeren naar de boomklever in oranjerietuin park SchildehofHet Grote Vogelweekend (25-26 januari) komt er weer aan en Natuurpunt Schijnbeemden organiseert naar aanleiding daarvan op zaterdag (13-16u) een praatcafé met zicht op heel wat smullende vogels bij de speciaal ingerichte voederplaats in de oranjerietuin van park Schildehof. Kenner Lode Rubberecht geeft er toelichting, er zijn verrekijkers en er wordt warme drank aangeboden.
21/01 15u45  Al 97 zitbanken geadopteerd, 49 zoeken nog meter of peterDe gemeente zoekt nog 49 meters of peters voor haar nieuwe straatmeubilair. “Hebt u ergens een mooie herinnering, zoals uw eerste zoen? Komt er een nieuwe bank in de omgeving van uw vereniging? Komt u dagelijks langs een bank waar u even een moment van rust vindt? Wilt u graag een bank ter ere van een overleden dierbare? Eender welke reden is goed om peter of meter te worden! Bovendien is dit volledig gratis”, aldus schepen van Patrimonium Peter Mendonck (N-VA).
21/01 15u30  ‘Akker’ van Club Koningshof wordt na zeventig jaar kunstgrasveld: “Nieuwe kantine en kleedkamers stelen we nog even uit”Deze zomer verdwijnt de legendarische akker op De Pheyp om plaats te maken voor een kunstgrasveld. Akker, jawel, want al wordt hierop bijna zeventig jaar aardig gevoetbald door Club Koningshof, een sportterrein kun je de lap zanderige grond tussen de villa’s eigenlijk nauwelijks noemen.
21/01 15u30  Aanschuiven aan oversteekplaats: “Veiligheid fietsers is prioritair”Op de werf voor de tangent op de N15 in Mechelen is het tijdens de spits aanschuiven aan de nieuwe beveiligde oversteekplaats. “De eerste dagen na een aanpassing heb je altijd files, maar de veiligheid van fietsers is prioritair”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.
21/01 15u15  Kempense Greet Minnen stoot door na marathonmatch bij debuut Australian OpenDe 22-jarige Minnen, die voor het eerst in haar loopbaan de hoofdtabel van een grandslamtoernooi bereikte, versloeg op het hardcourt van Melbourne in de eerste ronde Sasnovich in drie sets: 6-7, 6-4 en 5-7. De partij duurde meer dan 2,5 uur. In de volgende ronde wacht voor Minnen de Kazachse Elena Rybakina (WTA 26).
21/01 15u15  Acht jaar cel voor ‘meesterinbreker’ die zelfs spaarvarkens van kinderen kraakt‘Meesterinbreker’ Johan B. (57) uit Poppel (Ravels) is veroordeeld tot acht jaar celstraf. Hij pleegde minstens 25 inbraken en sloeg zelfs spaarpotten van kinderen aan diggelen. Twee handlangsters kregen tweeënhalf en drieënhalf jaar cel.
21/01 15u00  Wout van Aert zat tijdelijk vast in Spanje: pendelen was de enige oplossingPech voor Wout van Aert. Onze landgenoot zat een tijdje vast in Spanje, waar hij op stage was met zijn ploeg Jumbo-Visma. De reden: de storm Gloria die de regio parten speelt.
21/01 14u45  Fred Vanderbiest keert terug als T2 bij KV Mechelen: “Toegevoegde waarde voor onze club”Dan toch een inkomende transfer Achter de Kazerne. Fred Vanderbiest (42) keert terug als assistent-trainer bij KV Mechelen. De Brusselaar stopt na 4,5 maanden als hoofdcoach bij RWDM om terug aan de slag te gaan als T2 in Mechelen. Zijn opvolger Bart Janssens verlaat de club. “We zijn tevreden om Fred terug in onze familie te verwelkomen”, reageert algemeen directeur Frank Lagast.
21/01 14u45  Chanel haalt voor haute couture inspiratie uit jeugd van oprichtster CocoZoals de traditie het voorschrijft, presenteerde creatief directeur Virginie Viard de nieuwste haute couture van Chanel in vaste stek Grand Palais in Parijs. Daarin werd dit keer tuin nagemaakt die was gebaseerd op die van het weeshuis waarin Gabrielle ‘Coco’ Chanel rond het einde van de negentiende eeuw opgroeide nadat haar moeder was gestorven. Ook voor de collectie zelf werd teruggegrepen naar de onschuldige jeugd van de oprichtster van het Franse modehuis. Zo deden dinsdag heel wat looks denken aan oude schooluniformen, vooral dankzij de vele kraagjes die werden gebruikt en de sobere keuze in kleuren. Alles zag er vrij vroom uit en slechts hier en daar kwam een blote arm piepen. Zelfs de bruidsjurk, de traditionele afsluiter van heel wat coutureshows, oogde dit keer bijzonder eenvoudig.
21/01 14u45  Groene geluidsschermen aan R6 staan klaar om te begroeien: “Bewoners moeten niet op betonnen constructies kijken”In de buurt van de R6 in Mechelen-Noord, die momenteel volop wordt vernieuwd, maakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werk van groene geluidsschermen. Ze moeten een meer aangename buffer vormen voor de bewoners van de naburige wijk Otterbeek. De stad engageert zich voor het onderhoud.
21/01 14u45  Meer dan een ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in BraziliëDe Braziliaanse autoriteiten hebben maandag meer dan een ton cocaïne onderschept die onderweg was naar de haven van Antwerpen. In de eerste drie weken van het nieuwe jaar werd in Zuid-Amerika al ruim vijf ton coke voor Antwerpen tegengehouden.
21/01 14u30  Groene geluidsschermen aan R6 staan klaar om te begroeien: “Bewoners moeten niet langer op betonnen constructies kijken”In de buurt van de R6 in Mechelen-Noord, die momenteel volop wordt vernieuwd, maakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werk van groene geluidsschermen. Ze moeten een meer aangename buffer vormen voor de bewoners van de naburige wijk Otterbeek. De stad engageert zich voor het onderhoud.
21/01 14u30  Bosuil bijna uitverkocht voor halve finale tegen KortrijkRoyal Antwerp FC heeft al 14.000 tickets verkocht voor de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België. Voor de thuismatch tegen KV Kortrijk zijn er in totaal nog 600 tickets beschikbaar.
21/01 14u30  Zwitserland verkozen tot beste land ter wereldPlannen om te emigreren? Dan trek je het best naar Zwitserland, zo blijkt uit het jaarlijkse rapport van de U.S. News & World Report, BAV Group en Wharton School of Business in Pennsylvania.
21/01 14u30  Halve ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in BraziliëDe Braziliaanse autoriteiten hebben maandag een halve ton cocaïne onderschept die onderweg was naar de haven van Antwerpen. In de eerste drie weken van het nieuwe jaar werd in Zuid-Amerika al vijf ton coke voor Antwerpen tegengehouden.
21/01 14u30  Schepen van kinderopvang Nabilla Ait Daoud: “Tournée Minérale 2.0 voor kinderen”Beweging, gezond eten en voorlezen. Volgens schepen van kinderopvang Nabilla Ait Daoud zijn het drie dingen waar ouders zich nog meer voor kunnen inzetten bij de opvoeding van hun peuter. Ze wil daar vanuit de crèches op inzetten en daagt met een nieuwe aanpak ouders uit om in februari deel te nemen aan de maand van de goede voornemens.
21/01 14u15  Fred Vanderbiest stopt bij RWDM en keert terug naar KV MechelenFred Vanderbiest stopt als hoofdcoach bij RWDM en herneemt zijn functie als assistent-trainer bij KV Mechelen. Malinwa heeft de samenwerking met huidig T2 Bart Janssens in onderling overleg stopgezet.
21/01 14u00  Familiebedrijfje verhuurt herbruikbare bekers: “Dit leek ons een gat in de markt”Chris Beullens en zijn zonen Mathias (26) en Brent (21) hebben sinds kort een eigen bedrijf. Ze hebben Cup2rent uit de grond gestampt, waarmee ze herbruikbare drankbekers verhuren aan organisatoren van evenementen.
21/01 13u45  Man sleurt vriendin brutaal weg aan haren en bedreigt ooggetuigenEen man uit Hulshout riskeert een celstraf van achttien maanden voor meerdere feiten. Hij had in augustus 2018 zijn vriendin brutaal in elkaar geslagen en aan de haren weggesleurd, terwijl hij twee jongeren bedreigde om de politie niet te bellen. Ook zijn ex-vriendin kreeg het zwaar te verduren.
21/01 13u45  Biologisch, duurzaam en verpakkingsarm bij nieuwe buurtwinkel RicoLokaal geteelde groenten, versgebakken zuurdesembrood, en ter plaatse gemalen koffie, je kan het sinds kort allemaal vinden bij RICO, op het Cogelsplein in Deurne. RICO is een coöperatieve buurtwinkel opgericht door drie enthousiaste jonge Deurnenaars. Hun producten zijn biologisch, duurzaam en verpakkingsarm. Het concept slaat aan, want sinds de opening op 6 januari hebben al heel wat mensen de weg naar de nieuwe winkel gevonden.10 
21/01 13u45  Grote hinder op Antwerpse Ring door ongeval met drie vrachtwagens en twee wagensDoor een ongeval op de Antwerpse Ring zit het verkeer volledig in de knoop. Ter hoogte van Antwerpen-Centrum botsten volgens het Vlaams Verkeerscentrum drie vrachtwagens en twee wagens.10 
21/01 13u30  Rico wil lokale en biologische winkel zijn, én ontmoetingsruimte voor de buurtLokaal geteelde groenten, versgebakken zuurdesembrood, en ter plaatse gemalen koffie, je kan het sinds kort allemaal vinden bij RICO, op het Cogelsplein in Deurne. RICO is een coöperatieve buurtwinkel opgericht door drie enthousiaste jonge Deurnenaars. Hun producten zijn biologisch, duurzaam en verpakkingsarm. Het concept slaat aan, want sinds de opening op 6 januari hebben al heel wat mensen de weg naar de nieuwe winkel gevonden.15 
21/01 13u30  Zoersel Kermis strikt Vlaamse kleppers als Laura Lynn en Bart KaëllZoersel Kermis bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met extra straffe artiesten op het ambiancefestival. Kleppers als Laura Lynn, Bart Kaëll, De KetnetBand en Gebroeders Ko komen het eerste weekend van februari naar de spiegeltent in Zoersel. De kaartverkoop is volop bezig.14 
21/01 13u15  Schepen van kinderopvang Nabilla Ait Daoud: “Tournée Minéral 2.0 voor kinderen”Beweging, gezond eten en voorlezen. Volgens schepen van kinderopvang Nabilla Ait Daoud zijn het drie dingen waar ouders zich nog meer voor kunnen inzetten bij de opvoeding van hun peuter. Ze wil daar vanuit de crèches op inzetten en daagt met een nieuwe aanpak ouders uit om in februari deel te nemen aan de maand van de goede voornemens.
21/01 13u00  Grote hinder op Antwerpse Ring door ongeval met 3 vrachtwagens en 2 wagensDoor een ongeval op de Antwerpse Ring zit het verkeer volledig in de knoop. Ter hoogte van Antwerpen-Centrum botsten volgens het Vlaams Verkeerscentrum drie vrachtwagens en twee wagens.
21/01 13u00  Zoekactie in De Panne: nog acht vluchtelingen vermist na mislukte poging om Kanaal over te stekenIn De Panne vond dinsdagochtend een grote reddingsactie plaats. Nadat 14 vluchtelingen met een klein bootje tevergeefs de oversteek naar Groot-Brittannië probeerden te maken, werd een tijdlang gevreesd voor vermisten op zee. Intussen lijkt het er echter steeds meer op dat alle betrokkenen veilig weer aan land raakten, al zijn er nog wel 8 mensen vermist. De zoekactie werd daarom nog niet gestaakt.
21/01 13u00  Mathieu Van der Poel mag ook starten in Luik-Bastenaken-Luik en Waalse Pijl, vrouwen op televisieOrganisator ASO heeft de wild cards bekendgemaakt voor Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Alpecin-Fenix is twee keer van de partij, al is het niet zeker of Mathieu van der Poel er effectief aan de start zal staan.
21/01 13u00  Vakbondsvergadering in gevangenis Begijnenstraat, directie deelt zelf het eten rondIn het arresthuis in de Begijnenstraat in Antwerpen is het personeel momenteel niet aan het werk. Door een infovergadering van de vakbonden kregen gedetineerden geen ontbijt en deelt de directie vanmiddag zelf het eten rond.
21/01 12u30  Kempense firma renoveert kunstwerk in Gentse kanaalzoneBouwonderneming Artez uit Meer (Hoogstraten) heeft een niet-alledaagse opdracht tot een goed einde gebracht. Het kunstwerk Speybank, bestaande uit vier containers, is volledig vernieuwd.
21/01 12u15  AUSTRALIAN OPEN. David Goffin heeft weinig moeite in eerste ronde, debutante Greet Minnen stoot door na marathonmatchDavid Goffin heeft zich met gemak geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Het elfde reekshoofd was in zijn openingswedstrijd in drie sets te sterk voor de Fransman Jérémy Chardy, de nummer 58 van de wereld. Het werd 6-4, 6-3 en 6-1.
21/01 12u15  Disney+ maakt Belgische releasedatum bekendDisney+, het nieuwe videostreamingplatform van Disney, zal in de zomer van dit jaar in België beschikbaar zijn. In Europa is de dienst momenteel enkel beschikbaar in Nederland.
21/01 12u15  Opnieuw twee doden door mysterieuze longziekte in China, in totaal al 291 besmettingenDe door een nieuwe variant van het coronavirus veroorzaakt longziekte heeft in China aan twee extra mensen het leven gekost. Dat heeft de burgemeester van de stad Wuhan dinsdag bekendgemaakt. Het dodental stijgt daarmee naar zes. Intussen neemt ook het aantal besmettingen toe. Om een verdere verspreiding van het virus te beperken, heeft de stad Wuhan beslist reisbeperkingen op te leggen.
21/01 12u00  Leerkracht (23) aangehouden op verdenking van aanranding minderjarigeEen 23-jarige leerkracht uit Keerbergen is aangehouden op verdenking van de aanranding van een minderjarige en voor het bezit van kinderporno. De man zou feiten hebben gepleegd met een leerlinge van een Mechelse school. Dat zou ook op de school zelf zijn gebeurd.
21/01 12u00  "Een vrouw als racepilote in de F1? Het is iets dichterbij gekomen"Volgens Jamie Chadwick, de winnares van de W Series, mogen vrouwen eindelijk opnieuw dromen van een racezitje in de koningsklasse van de autosport: de Formule 1.
21/01 12u00  Edelpapegaai Lady plots verdwenen van terras: “We zijn allemaal de kluts kwijt”Sylvie Geyskens uit Zandhoven roept iedereen op om mee uit te kijken naar haar rood-blauwe edelpapegaai Lady. Het hele gezin is radeloos omdat de tamme papegaai net nu het ijskoud is buiten vermist raakte.
21/01 12u00  Bedrijf uit Willebroek installeert allereerste verbrandingsovens voor afval in IndiaIndia produceert honderd miljoen ton afval per jaar. Dat afval wordt vandaag voor het grootste deel in de openlucht verbrand of op een grote hoop gegooid, met alle milieugevolgen van dien. Keppel-Seghers, een bedrijf uit Willebroek dat manieren bedenkt om afval om te zetten in energie, bouwt nu twee grote verbrandingsovens in India. Die moeten samen honderdduizend zakken afval per dag verwerken, wat ongeveer gelijk is aan de helft van al het Vlaamse huisvuil.
21/01 12u00  Bölöni: “Niet in beroep tegen schorsing Hoedt? We hebben niet de invloed die andere clubs wél hebben”Antwerp staat op drie matchen van de poulefase van de Europa League. Om die te bereiken moet de Great Old eerst voorbij KV Kortrijk in de halve finales van de Croky Cup. Een goede uitgangspositie donderdag kan daarbij helpen.
21/01 12u00  Model Ashley Graham bevallen van eerste kindjeHet Amerikaanse model met maatje meer Ashley Graham is voor het eerst mama geworden. De 32-jarige brunette maakte het nieuws zelf bekend via Instagram.
21/01 11u45  Drie lichtgewonden door botsing op Prins BoudewijnlaanOp de Prins Boudewijnlaan in Kontich gebeurde dinsdagmorgen een ongeval tussen twee voertuigen. Daarbij raakten in totaal drie inzittenden lichtgewond. De straat werd een tijdlang deels afgesloten om de rijweg op te ruimen.11 
21/01 11u45  Russische voetbalsterren krijgen nieuwe kans na gevangenisstraf voor uit de hand gelopen caféruzie en racismeDe 48-voudige Russische international Alexander Kokorin wordt door zijn club Zenit Sint-Petersburg tot het einde van het seizoen uitgeleend aan reeksgenoot FK Sochi, zo maakten beide clubs dinsdag bekend.11 
21/01 11u45  Goed nieuws voor Antwerp: Miyoshi en Quirynen trainen met de groepGoed nieuws voor Antwerp, waar dinsdagvoormiddag twee spelers de groepstraining konden hervatten. Koji Miyoshi sloot aan nadat hij een week of zeven langs de kant stond met een enkelblessure en de winterstage moest missen. Behalve de 22-jarige Japanse middenvelder kon ook rechtsback Robbe Quirynen (18) opnieuw meedoen. Hij is helemaal hersteld van ziekte.10 
21/01 11u30  Al even gescheiden, maar Brad Pitt en Angelina Jolie maken wel samen champagneAan hun huwelijk kwam al in 2016 een einde, maar vandaag maken Brad Pitt en Angelina nog steeds roséwijn. Meer nog, hun wijnhuis Miraval gaat nu ook champagne produceren.
21/01 11u30  Carnavalsstoet trekt opnieuw door Kapellen: “Volledige traditie opnieuw in ere herstellen”Na een onderbreking van één jaar trekt er opnieuw een carnavalsstoet door het centrum van Kapellen. ‘De Plakijzers’ hielden er vorig jaar mee, maar nu zijn er de ‘Kapelse Leutemakers’.
21/01 11u30  Halle-Ingooigem haakf af: Bingoal Cycling Cup telt in 2020 nog zeven manchesDe Bingoal Cycling Cup zal dit jaar uit slechts zeven in plaats van acht manches bestaan. Halle-Ingooigem haakt immers af. De organisatoren van deze wedstrijd hebben dit jaar de handen vol met het in goede banen leiden van het Belgisch kampioenschap (21 juni) in Anzegem. Met het Circuit de Wallonie, op 21 mei, staat slechts één wedstrijd in het Franstalige landsgedeelte op de kalender van dit regelmatigheidscriterium, dat ook wel eens de Beker van België wordt genoemd.
21/01 11u15  Minister Somers start procedure voor intrekking erkenning Antwerpse moskee in de SeefhoekVlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) start de procedure waarmee mogelijk de erkenning van de moskee Antwerp Islamic Association wordt ingetrokken. Dat laat hij dinsdagochtend weten. De oorzaak van de eventuele intrekking ligt niet bij extremisme, maar bij interne conflicten die al meer dan drie jaar aanslepen. Zo zou er een intern conflict zijn tussen het bestuur van de vzw en de erkende imam die werd aangeduid door de Belgische Moslimexecutieve.
21/01 11u15  Eerste wolvenwandeling in ZoerselbosDe inwoners van Zoersel beleefden een spannende kerst met drie, vermoedelijk door een zwervende wolf, doodgebeten schapen. Hoewel er pas definitief bewijs zal zijn als het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de DNA-resultaten eind deze maand bekendmaakt, organiseren Welkom Wolf en Landschap vzw op 23 februari in het Zoerselbos al een infowandeling rond de mogelijke terugkeer van wolven naar de Antwerpse Kempen.
21/01 11u00  Brouwerij De Dreef mag nieuwe Special Belge schenken op personeelsfeest gemeente: “Spijt dat ik net cava besteld heb”Dirk Van Put en Renée Stuyck van de nieuwe lokale brouwerij De Dreef uit Pulderbos mochten hun nieuwste biertje, de Special Belge Pulderbosch, lanceren op het personeelsfeest van de gemeente Zandhoven. Dat viel zó goed mee, dat ze ook al een uitnodiging kregen voor de Valentijnsdrink.
21/01 10u45  Paris Hilton: “Ik spéélde dat ik een dom blondje was”Paris Hilton is niet het blonde leeghoofd dat de wereld in haar ziet. Dat zegt… Paris Hilton zelf. In de serie over haar leven speelde ze “een typetje”, zegt ze in People.
21/01 10u30  AUSTRALIAN OPEN. Debutante Greet Minnen stoot door na marathonmatch, vriendin Alison Van Uytvanck uitgeschakeldGreet Minnen (WTA 119) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Ze haalde het in drie sets van de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovich (WTA 94).
21/01 10u30  Servais Verherstraeten (CD&V) dient Di Rupo van antwoord: “Wij laten N-VA niet los”Servais Verherstraeten, CD&V-fractieleider in de Kamer, blijft hameren op de nood aan een regering met een meerderheid in beide landsdelen. Lees: met N-VA. Dat zei hij dinsdagochtend op Radio 1. De oproep van Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) aan CD&V om N-VA los te laten, valt voorlopig dus op een koude steen.
21/01 10u30  Prins Harry aangekomen in CanadaDe Britse prins Harry is aangekomen in Canada, waar hij zijn vrouw Meghan Markle en hun zoontje baby Archie zal vervoegen. Dat blijkt uit recente foto's.
21/01 10u30  Dior stuurt sterke, mythologische vrouwen de catwalk opDe tuin van het Musée Rodin in Parijs zat maandag afgeladen vol voor de lente-zomer 2020 haute couture show van Dior. Creatief directeur Maria Grazia Chiuri zocht voor de nieuwe collectie vooral inspiratie bij het feminisme en Griekse mythologie. De show kreeg dan ook niet voor niets de slogan ‘What if women ruled the world?’ mee en verwees naar godinnen als Athena. Dat resulteerde op de catwalk in heel wat zijden en chiffon looks in goud, zilver en brons, maar er was ook plaats voor gewaden zoals de peplos, een kledingstuk uit het Oude Griekenland, en de typische laurierkransen en sandalen uit die periode.
21/01 10u15  Hoe een Kempenaar een eigen vergaderzaal in Burkina Faso kreeg: “Toen mijn vader naar daar reisde, was dat nationaal nieuws”In Karaba, een klein dorpje in Burkina Faso, is zopas een nieuw sociaal centrum ingehuldigd. Het werd vernoemd naar de Balense journalist Gunter Willekens, die zich al 25 jaar inzet voor de inwoners van het dorp.
21/01 10u15  Sportpraktijk brengt meer dan tien specialisten samen onder één dak: "Veel beter voor de patiënt"De Mechelse sportarts Pieter Geens en zijn neef Nick Parys, die kinesist is, verhuisden hun multidisciplinaire sportpraktijk SPOR recent van de rand van het stadscentrum naar Hombeek (Mechelen). Daar brengen ze een twaalftal specialisten samen onder een dak. “Het multidisciplinaire karakter is in België nog vrij uniek”, klinkt het.
21/01 10u00  Grote reddingsactie in De Panne: 14 vluchtelingen proberen oversteek te maken met bootjeOp het strand en in de zee voor De Panne is sinds 6 uur vanochtend een grote reddingsactie bezig. Nadat 14 vermoedelijke vluchtelingen met een klein bootje de oversteek naar Groot-Brittannië probeerden te maken, wordt gevreesd voor vermisten op zee. Dat bevestigt burgemeester Bram Degrieck. Intussen werden meerdere vluchtelingen teruggevonden op het strand, het is niet duidelijk of er nog andere mensen vermist zijn.
21/01 09u45  DISCUSSIE. De Wever plots weer als informateur genoemd: een goede zaak?“Je kan niet eeuwig informatierondes organiseren. De info is wat ze is.” Informateur en CD&V-voorzitter Joachim Coens verwacht niet dat hij en zijn collega Georges-Louis Bouchez (MR) na volgende week dinsdag nog aan zet zullen zijn. Het moet eindelijk tijd zijn voor een volgende stap.
21/01 09u45  Rihanna krijgt nu ook haar eigen magazineSamen met het Britse magazine i-D heeft Rihanna haar eigen magazine uitgebracht: Rihannazine. Na een eigen modehuis en boek in 2019 start ze 2020 dus alweer met een nieuw creatief avontuur.
21/01 09u45  Autobestuurster gewond na knal tegen boomAan Vispluk in Vorselaar is dinsdagmorgen een autobestuurster met haar wagen tegen een boom gereden. De persoon achter het stuur is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
21/01 09u30  Autobestuurder gewond na knal tegen boomAan Vispluk in Vorselaar is dinsdagmorgen een autobestuurder met zijn wagen tegen een boom gereden. De persoon achter het stuur is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
21/01 09u15  NBA. LeBron James verliest en krijgt dunk over zich, Damian Lillard schittert met 61(!) punten voor PortlandDe Los Angeles Lakers hebben maandagavond het topduel in Boston tegen de Celtics met 139-107 verloren. Thuisspeler Jayson Tatum werd met 27 punten topschutter in de TD Garden.
21/01 09u15  Fietser in kritieke toestand naar ziekenhuis na ongevalEen 34-jarige fietser uit Antwerpen raakte dinsdagmorgen zwaargewond bij een ongeval in Edegem. De man stak de Prins Boudewijnlaan over, maar werd aangereden door een bestelwagen.
21/01 09u15  Moeders komen 8,8 kilogram bij na zwangerschapMama’s wegen meer dan vrouwen die kinderloos blijven. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Cambridge. Experts analyseerden de gegevens van tientallen onderzoeken die het gewicht van vrouwen tussen de 15 en de 35 jaar monitorden.
21/01 09u00  AUSTRALIAN OPEN. Rafael Nadal start als een wervelwind, Maria Sharapova moet meteen inpakkenRafael Nadal heeft zich dinsdag probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De Spaanse nummer 1 van de wereld won met 6-2, 6-3 en 6-0 van de Boliviaan Hugo Dellien (ATP 73).
21/01 08u45  Commercieel directeur Sean Bratches verlaat de Formule 1De Formule 1 heeft het vertrek van commercieel directeur Sean Bratches officieel bevestigd. Het was al langer duidelijk dat Bratches de Formule 1 omwille van familiale redenen zou verlaten.
21/01 08u15  Grote reddingsactie op strand en in zee in De Panne: 14 vluchtelingen proberen oversteek te maken met bootjeOp het strand en in de zee voor De Panne is sinds 6 uur vanochtend een grote reddingsactie bezig. Nadat 14 vermoedelijke vluchtelingen met een klein bootje de oversteek naar Groot-Brittannië probeerden te maken, wordt gevreesd voor vermisten op zee. Dat bevestigt burgemeester Bram Degrieck. Intussen werden echter verschillende vluchtelingen teruggevonden op het strand, het is niet duidelijk of er nog andere mensen vermist zijn.
21/01 07u45  Zeven miljoen namaaksigaretten in beslag genomen bij inval in LanakenSpeciale eenheden van de federale politie en leden van het Limburgse SAU TIG-bijstandsteam (Special Assistance Unit-Tactische interventiegroep) zijn maandagnamiddag binnengevallen in een loods op het industrieterrein in Smeermaas (Lanaken) en in een loods in Gellik (Lanaken). Bij de huiszoeking is niemand aangetroffen, maar lagen er wel zeven miljoen namaaksigaretten. Dat bevestigde Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën, Douane en Accijnzen.
21/01 06u45  Marie Vinck krijgt voor het eerst hoofdrol in Vlaamse filmMarie Vinck (37) wordt het centrale personage in Ritueel, de nieuwe Mo Hayder-verfilming van Hans Herbots. Voor de 37-jarige actrice wordt dat meteen haar eerste dragende hoofdrol in een Vlaamse speelfilm.
21/01 05u15  Centrum voor geleidehonden zoekt pleeggezinnen: “Door die hond kan iemand zelfstandiger leven”‘Puppy zoekt pleeggezin’, dat is de nieuwe campagne van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG). Elke maand zoeken zij drie nieuwe pleeggezinnen om de toekomstige geleidehonden op te vangen, maar die zoektocht verloopt moeilijk. “Geen pleeggezin betekent geen puppy’s. En geen puppy’s betekent geen nieuwe geleidehonden.”12 
21/01 05u15  Koningin Mathilde investeert 400.000 euro in zorg voor kwetsbare jongerenKoningin Mathilde geeft 400.000 euro aan de pleegzorg. Of liever: aan het gat ná de pleegzorg, op het moment dat ‘instellingskinderen’ achttien jaar worden en plots hun eigen boontjes moeten doppen. Drie organisaties die hen daarin bijstaan, mogen de volgende drie jaar alvast rekenen op royale subsidies. Mathilde zorgt daarmee voor een ferme nieuwe wind door het ‘Hulpfonds van de Koningin’, dat zich vanaf nu dus niet alleen meer zal focussen op mensen in financiële nood, maar ook op kwetsbare jongeren.11 
21/01 05u15  En plots wordt Bart De Wever weer als informateur genoemdBloemen voor de jarige koningin. Veel meer konden informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) de koning nog niet schenken. Maar de geesten zijn in de Wetstraat wel aan het rijpen voor een rondje onder informateur Bart De Wever (N-VA). Al was het maar om voor eens en altijd duidelijkheid te hebben of paars-geel lukt of niet.10 
21/01 05u15  Gemeenten worden slapend rijk dankzij slimme camera’s: inkomsten uit GAS-boetes in zes jaar tijd vertienvoudigdDe inkomsten uit GAS-boetes zijn in nauwelijks zes jaar tijd vertienvoudigd. Die spectaculaire stijging hebben de Vlaamse gemeenten te danken aan slimme camera’s die verkeersinbreuken vastleggen. De komende jaren zullen de inkomsten nog stijgen.11 
21/01 05u15  Artsen verhoord in assisenzaak euthanasie: “Ik voel me gepakt door iedereen in dit verhaal”Tien jaar is het geleden dat Tine Nys euthanasie kreeg. Tien jaar moesten de dokters die haar daarin bijstonden – en door de familie van Tine beschuldigd worden van moord – erover zwijgen. Tot maandag, tijdens hun verhoor voor het hof van assisen. Één sleutelwoord daarbij: autisme. Volgens de een het voorwendsel om de euthanasie te kunnen verantwoorden, volgens de ander de fundering waarop alle andere problemen van Tine zich hebben opgestapeld. “En ja, dat was ongeneeslijk.”11 
21/01 05u15  STANDPUNT. Assisenproces euthanasie kan ook veel kapotmakenHet proces tegen de drie artsen die Tine Nys hebben geholpen om euthanasie te plegen, geeft een inkijk in het hele proces dat aan haar zelfgekozen dood voorafging. En wie het verhaal heeft gevolgd, kan alleen maar hopen dat wat Tine, haar familie en haar artsen hebben meegemaakt, niet te veel andere mensen overkomt. Er zijn te veel onduidelijkheden en misverstanden in het verhaal. Dit assisenproces dreigt niet alleen dat van de dokters van Tine te worden, maar ook dat van onze hele euthanasiewetgeving.
21/01 05u15  Meer details over ‘spookfamilie’: waarom Gerrit Jan van D. zijn kinderen afsloot van de maatschappij en de gruwelijkheden die ze moesten doorstaanDe rechter in Nederland beslist dinsdag of de hoofdverdachten van de ‘spookhoeve’ in Ruinerwold aangehouden blijven. Vader Gerrit Jan van D. zal niet aanwezig zijn – hij kan al jaren niet meer praten na een onbehandelde hersenbloeding. Via een nieuw boek raken intussen meer details bekend over waarom hij besliste om zijn zes kinderen af te sluiten van de maatschappij. En de gruwelijkheden die ze moesten doorstaan.10 
21/01 05u15  Met de trein in plaats van luchthaven van Deurne? Niet per se duurder, wel veel tragerZonder vertraging kwam maandagochtend de eerste nachttrein uit Oostenrijk in vele jaren aan in Brussel. Is in deze klimaatcrisis een (nacht)trein een makkelijk alternatief, ook voor een vlucht vanuit Deurne?10 
21/01 05u15  Pillen slikken of mediteren om slimmer te wordenNadat ze vorige week gingen bibberen op IJsland, trekken Otto-Jan Ham en zijn kompaan Bart Van Peer vanavond naar Californië in de derde aflevering van Brain man. In Silicon Valley gaan ze op zoek naar nieuwe manieren om hun hersenen te boosten.11 
21/01 05u15  Steun van vakbonden, personeel én directie, maar toch werd VRT CEO buitengegooidOfficieel is er geen crisis aan de Reyerslaan, maar het wantrouwen regeert in het huis van vertrouwen. Zeker nadat de Vlaams regering maandagmorgen besliste om CEO Paul Lembrechts de laan uit te sturen. De 68-jarige Leo Hellemans moet nu de rust herstellen en beslissen of directeur Media en Productie Peter Claes kan terugkeren. Het personeel gaat volgende maandag alvast 24 uur lang staken.10 
21/01 05u15  Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis: “Met Evenepoel erbij wordt goud in Tokio voor mij zeer moeilijk”Caleb Ewan is dan wel de bekendste Australische renner van het moment, maar wie dragen de Australische media op handen? Rohan Dennis (29), een jongen met karakter en rad van tong. Vanuit zijn thuisbasis Adelaide blikt de wereldkampioen tijdrijden terug op zijn exodus uit de Tour, zijn breuk met Bahrain-Merida en de transfer naar Ineos. Ook kijkt hij vooruit naar zijn grote doel in 2020: de tijdrit op de Spelen van Tokio. “Wie daar mijn grootste rivaal zal zijn? Take a guess.”10 
21/01 05u15  Telenet Giants Antwerp kan zich niet meer kwalificeren, maar: “We gaan voor een prestigezege”Kwalificatie voor de achtste finales is niet meer mogelijk, de blessures slaan ongenadig toe. Alles wijst er op dat het duel met het Poolse Wloclawek een match te veel is voor Telenet Giants Antwerp, maar toch gaat het vanavond voluit op zoek naar een vierde overwinning in de groepsfase van de Champions League. Want ook prestige is een drijfveer.10 
21/01 05u15  Vijf vragen over Belgische selectie voor WK veldrijden: “Het wordt niet makkelijk om Mathieu te kloppen, maar ik heb al een plan”Zes van de zeven WK-geselecteerden waren reeds officieus gekend, sinds gisteren weten we dat ook Quinten Hermans eind januari naar Zwitserland mag afreizen om op 2 februari mee te strijden voor de regenboogtrui. Tegelijk werden ook alle andere selecties bekendgemaakt. De bondsvoorzitter hoopt op vier medailles en een wereldtitel, de bondscoach droomt van zes medailles en twee wereldtitels. Realistisch?10 
21/01 05u15  Aster Vranckx (17), de nieuwe chouchou van KV Mechelen: “Leuk, die vergelijkingen met Tielemans en Kompany”Ein-de-lijk. Na maanden van onvervuld verlangen was het momentum daar om Aster Vranckx te interviewen. Na zijn allereerste match Achter de Kazerne kregen we het supertalent van KV Mechelen te strikken. Piepjong - hij is amper 17 - maar toch al de volwassenheid van een routinier. De wereld ligt aan zijn voeten. “Ik trek al heel mijn leven op met oudere gasten, da’s mijn grote voordeel.”10 
21/01 05u15  Antwerp is bezig aan strafste reeks in 30 jaarNa de 1-2-zege op het veld van Cercle Brugge is Antwerp nu al elf wedstrijden ongeslagen, beker incluis. Een straffe reeks, en we moeten al ver terug om eenzelfde reeks terug te vinden van Antwerp als eersteklasser.
21/01 05u15  Incidenten oudjaar hadden volgens burgemeester De Wever “georganiseerd karakter”: “Vuurwerk werd vanuit een wagen uitgedeeld”Er zijn aanwijzingen dat de incidenten op oudjaar, zoals aan de Lakborslei in Deurne, doelgericht werden georganiseerd. “Het vuurwerk werd gratis vanuit een wagen verdeeld onder minderjarigen”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).
21/01 05u15  Stem online op uw favoriete (Antwerpse) streetartistBelgische streetart-kunstenaars hebben in 2019 hun stempel gedrukt op het straatbeeld in het binnen- en buitenland. In een jaaroverzicht blikt Street Art Antwerp terug op het afgelopen jaar. “Wij Belgen zijn te bescheiden, dus zetten wij ons talent zelf in de kijker”, zegt Tim ‘Streetartwerpenaar’ Marchang.
21/01 05u15  De Koning van Spanje is verkocht: verhalen van tien jaar B&BAchter een klein poortje in de Korte Nieuwstraat schuilt al eeuwenlang een indrukwekkend pand met een rijke geschiedenis. De afgelopen tien jaar was het B&B De Koning van Spanje, maar Georgette Timmermans en haar man gaan met pensioen en verkopen het pand aan de familie Robert uit Mol, die plannen heeft voor een kleinschalig boetiekhotel.
21/01 05u15  Zwerfkattenmoeders vangen extra steunDe zachte wintertemperaturen zorgen ook voor een vroeger kittenseizoen, merken de vrijwilligers van het Herentalse zwerfkattenproject. Zij zien hun team nu versterkt worden met extra krachten en vangbakken.
21/01 05u15  Broer van vrouw die ook voor euthanasie door psychisch lijden koos: “Respecteer de wens om waardig te mogen sterven”“Welke arts gaat nog euthanasie durven toepassen bij psychisch lijden als het straks tot een veroordeling komt? Terwijl die mogelijkheid moet blijven bestaan.” Benno Gekiere (67) uit Viersel spreekt uit ervaring. Zijn zus Anita koos in 2013 voor euthanasie na meer dan veertig jaar psychisch lijden. “Ik ben er nog altijd van overtuigd dat het de enige en de beste oplossing was.”10 
20/01 22u30  COLUMN. Op culinaire wereldreis in eigen stadAan de halve reis rond de wereld die ik het afgelopen weekend heb ondernomen hield ik geen jetlag, maar een overprikkelde maag over. Het betrof immers een wereldreis in eigen stad van de culinaire soort.
20/01 22u00  Brand in woning in SchuivenoordIn Schuivenoord in Merksplas is maandagavond brand ontstaan in de garage van een woning. Buurtbewoners hoorden een ontploffing en zagen even later vlammen uit de garage komen. De spuitgasten hadden het vuur snel onder controle, al was er wel veel rookontwikkeling. De bewoonster van het huis was even voor de brand uitbrak thuisgekomen, maar bleef ongedeerd. Het vuur is vermoedelijk ontstaan aan de auto. De garage brandde uit, het huis zelf kon gevrijwaard worden van de vlammen, maar liep wel veel rook- en waterschade op. De bewoonster kan voorlopig bij familie terecht.
20/01 22u00  Op- en afrit Linkeroever schuiven deels op: verkeer kan ook tijdens werken gewoon doorDe op- en afrit (6) Linkeroever worden deels verlegd. Hierdoor daalt de capaciteit van de op- en afrit tot het einde van de werken aan de Oosterweelverbinding. De werf is deze week gestart.
20/01 22u00  De fietscijfers van 2019: in één jaar tijd 12% meer fietsers in provincie AntwerpenDe investeringen in de fietsinfrastructuur renderen, zo blijkt uit cijfers van de provinciale Fietsbarometer. In 2019 steeg het aantal fietsers in de provincie Antwerpen met 12% tegenover 2018 en met maar liefst 30% tegenover 2015, het jaar dat er met de tellingen werd gestart. Uit die barometer wordt ook duidelijk dat er nog wel wat werkpunten zijn. Zo zijn de meeste fietssuggestiestroken niet breed genoeg.
20/01 21u15  Café Hill Diar wordt deze week afgebrokenHet legendarische café Hill Diar gaat deze week tegen de grond. Het café was vroeger één van de bekendste studentencafé’s van Antwerpen. Maar nu worden de panden op de hoek van de Italiëlei en de Korte winkelstraat helemaal afgebroken.
20/01 21u00  Antwerp aanvaardt schorsing Hoedt en mist verdediger in bekerduel tegen KortrijkAntwerp heeft maandag beslist om het schikkingsvoorstel (één speeldag schorsing en 1.000 euro boete) van het Bondsparket voor Wesley Hoedt te aanvaarden. De Nederlandse verdediger is daardoor donderdagavond geschorst voor de komst van KV Kortrijk in de halve finale van de beker.
20/01 21u00  Antwerp aanvaardt schorsing voor Hoedt, die bekermatch dus toch mistHet bondsparket heeft één wedstrijd schorsing gevorderd voor Antwerp-verdediger Wesley Hoedt plus 1.000 euro boete. De Great Old heeft het voorstel ook aanvaard, wat betekent dat hij donderdag in de bekermatch tegen KV Kortrijk niet van de partij is.
20/01 21u00  Boek over oorlogsheldin die duizenden Joodse kinderen redde voorgesteld: “Veel parallellen met wat er nu overal gebeurt”In Museum Kazerne Dossin in Mechelen stelde de Amerikaanse auteur Meg Waite Clayton haar boek De laatste trein naar vrijheid voor. Het boek kwam in september 2019 in de Verenigde Staten uit en is nu al een bestseller en vertaald in zeventien talen. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse oorlogsheldin Truus Wijsmuller, die duizenden Joodse kinderen redde.
20/01 21u00  Zeven mensen gearresteerd in Bretagne wegens beramen van aanslagIn Bretagne zijn maandag zeven mensen gearresteerd in verband met een gerechtelijk onderzoek naar “bendevorming met terreur- en crimineel oogmerk”. Dat heeft het Franse persbureau AFP uit gerechtelijke bron berichten in Franse media bevestigd gekregen.
20/01 21u00  De fietscijfers van 2019: op één jaar tijd 12% meer fietsers in provincie AntwerpenDe investeringen in de fietsinfrastructuur renderen, zo blijkt uit cijfers van de provinciale Fietsbarometer. In 2019 steeg het aantal fietsers in de provincie Antwerpen met 12% tegenover 2018 en met maar liefst 30% tegenover 2015, het jaar dat er met de tellingen werd gestart. Uit die barometer wordt ook duidelijk dat er nog wel wat werkpunten zijn. Zo zijn de meeste fietssuggestiestroken niet breed genoeg.
20/01 20u45  Werken aan aula UA-campus Drie Eiken vertraagd: studenten hebben nog zeker tot Pasen les in ‘tentaula’Eind augustus stortte het plafond van de aula Fernand Nedée van UA-campus Drie Eiken in Wilrijk naar beneden bij renovatiewerken. In allerijl werd een reusachtige tent op een vlakbij gelegen stuk weiland opgetrokken om honderden studenten les te geven. Normaal zou de aula in februari weer in gebruik worden genomen, maar er wordt zeker nog enkele maanden lesgegeven in de tent.
20/01 20u45  VIDEO. Steeds meer fietsers in de haven, maar er zijn nog heel wat werkpuntjesHet afgelopen jaar kwamen er in de provincie Antwerpen 12 procent aan fietsers bij. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Fietsbarometer. Vooral het fietsverkeer van en naar de Antwerpse haven neemt toe.
20/01 20u45  Hellegat en Noeveren strijdvaardig: “Wij hoeven niet ontwikkeld te worden”De inwoners van de wijken Hellegat (Niel) en Noeveren (Boom) willen niet weten van onteigeningen, een nieuwe weg en een grote parking in het Hellegat- en het Gloriëttebos. De gemeente Niel schreef hiervoor een startnota uit.
20/01 20u30  Cartoonist Pirana overledenCartoonist Pirana is zondag overleden. Dat meldt Stripspeciaalzaak.be op zijn Facebook-pagina en Hans Knop, burgemeester van Zele, bevestigt het nieuws maandagavond.
20/01 20u15  De Lijn gaat akkoord: buslijn 180 krijgt nieuwe eindhalteHet dorpscentrum wordt door de wegenwerken amper nog door De Lijn bediend. Vooral het wegvallen van lijn 180 laat reizigers in de kou staan. Het gemeentebestuur krijgt gedaan dat eerstdaags de bussen doorrijden tot aan het kruispunt Reetsesteenweg-Pierstraat.
20/01 20u00  Opnieuw werken in Lostraat op komst: betonplaten aan vervanging toeDe gemeente Heist-op-den-Berg gaat de betonplaten in de Lostraat deels vernieuwen. Volgens Vlaams Belang getuigt dit van een slechte planning.
20/01 20u00  Den Echo ruimt het veld voor nieuwe welzijnscampus van 4,2 miljoen euroHet Geelse ontmoetingslokaal Den Echo, waar ook de stadsdienst Gelijke Kansen onderdak vond, gaat vanaf februari tegen de vlakte. In de plaats rijst er een grote welzijnscampus van drie verdiepingen op.
20/01 20u00  Kome Nete en ’t Hofke verhuizen naar leegstaande feestzaalSociaal restaurant Kome Nete en de sociale kruidenier ’t Hofke verhuizen tegen september naar de leegstaande feestzaal ’t Karthuizershof in de Kartuizersvest in Lier. De huidige lokalen in de Maasfortbaan zijn te klein en in slechte staat.
20/01 20u00  Vlaanderen probeert opnieuw om Koloniën van Weldadigheid op lijst Unesco-werelderfgoed te krijgenVlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) en zijn Nederlandse - maar eigenlijk ook Kempense - collega Ingrid van Engelshoven (D66) plaatsten maandag in Wortel (Hoogstraten) hun handtekening onder het nominatiedossier, waarmee de Koloniën van Weldadigheid worden voorgedragen voor de Unesco-Werelderfgoedlijst. Het gaat om een tweede poging, die deze keer door Vlaanderen wordt ingediend.
20/01 20u00  Ellen Joncheere gestart als CEO van diamantkeurder HRDEllen Joncheere is vandaag gestart als nieuwe CEO van diamantkeurder HRD Antwerp. Daarmee stopt ook het interim-mandaat van Michel Janssens, die op pensioen gaat.
20/01 19u45  145.000 euro voor uitbouw park BorgersteinHet Agentschap Natuur en Bos heeft het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver een subsidie van net geen 145.000 euro gegeven voor de verdere uitbouw van het Borgersteinpark. In 2022 moeten de aanpassingen klaar zijn. In het park is dan plaats voor sport, spel en allerhande evenementen.
20/01 19u45  Bart Peeters gaat voor 20 op 20 in Lotto ArenaVlaanderen krijgt maar niet genoeg van Bart Peeters. Zondag heeft hij het voorlopig laatste van zijn Deluxe-concerten in de Lotto Arena afgewerkt. In mei krijgt de uitverkochte reeks van vijftien shows nog een staartje. Wat aanvankelijk drie extra avonden zouden worden, is ondertussen uitgebreid tot vijf concerten. De ticketverkoop voor die allerlaatste Deluxe-shows op 12, 13, 14, 16 en 17 mei is al gestart. Daarmee staat en blijft de teller op twintig concerten, goed voor meer dan 100.000 verkochte tickets. Nooit eerder vulde een artiest zo vaak de Lotto Arena met eenzelfde voorstelling. Nadien wil Bart Peeters zich concentreren op het maken van een nieuw album en optredens in kleinere zalen.
20/01 19u45  DAVE LANGS DE ZIJLIJN. ‘Salvador TissouDALÍ’ had zijn goal in de jaren tachtig wel anders gevierdDave Peters is een creatieve veelvraat. Radio- en televisiepresentator, auteur en bovenal sportbeest. Nu eens hoog in de voetbaltribune als commentator, dan weer als interviewer langs de zijlijn, ook en vooral in de Proximus League. Voortaan laat hij ook wekelijks in Gazet van Antwerpen zijn eigenzinnig licht schijnen over ‘zijn’ 1B. Met veel passie. En een knipoog.
20/01 19u45  Opnieuw otters in Scheldevallei: Vlaanderen steunt acties voor definitieve terugkeerEr worden weer otters gesignaleerd in Vlaanderen. Dankzij projecten zoals het Sigmaplan is dat ook zo in de Scheldevallei. Uit een studie blijkt dat meer inspanningen nodig zijn om de soort alle kansen te geven.
20/01 19u30  Opnieuw otters in ScheldevalleiEr worden weer otters gesignaleerd in Vlaanderen. Dankzij projecten zoals het Sigmaplan is dat ook zo in de Scheldevallei. Uit een studie blijkt dat meer inspanningen nodig zijn om de soort alle kansen te geven.
20/01 19u30  Parket eist internering van man die ex blijft lastigvallenHet Openbaar Ministerie heeft maandag de internering gevraagd van Sghir C. (50) uit Mechelen. De man stond terecht voor het stalken en belagen van zijn ex-partner.
20/01 19u30  Nieuwe ploeg, maar zelfde doelen voor Jelle Vanendert: “In topvorm voor Waalse klassiekers”Na elf seizoenen voor Lotto Soudal gereden te hebben, tekende Jelle Vanendert voor twee seizoenen bij het procontinentale Wallonie-Bruxelles. Bij de voorstelling van zijn nieuwe ploeg, is de 34-jarige Limburger ambitieus: “De Waalse klassiekers blijven de hoofddoelen.”
20/01 19u30  Real Madrid betaalt 30 miljoen voor Braziliaan talent ReinierReal Madrid heeft de beloftevolle aanvallende middenvelder Reinier Jesus Carvalho aangetrokken. Dat heeft het team van Thibaut Courtois en Eden Hazard maandag laten weten. De 18-jarige Braziliaan komt over van Flamengo in zijn thuisland en ondertekent in de Spaanse hoofdstad een contract tot juni 2026.
20/01 19u15  Toulouse (en niet Genk) huurt doelman Kalinic (ex-AA Gent) van Aston VillaLovre Kalinic wordt zeker niet de nieuwe doelman van KRC Genk. De 29-jarige Kroaat, op een zijspoor bij Aston Villa, kon rekenen op Genkse interesse om het keepersprobleem bij de kampioen op te lossen, maar gaat tot het einde van het seizoen op huurbasis bij Toulouse aan de slag.
20/01 19u15  Jeugdwielerploeg zit weer op koers nadat hoofdsponsor was afgehaaktNiet Remco Evenepoel, maar Wout van Aert en Mathieu van der Poel waren met voorsprong de meest geciteerde helden van de jonge rennertjes tijdens de ploegvoorstelling van het nieuw jeugdwielerteam van de firma NetConnect uit Zandhoven en Vorselaar. Wielrennen is duidelijk ‘in’ bij kinderen, alleen is er nog een tekort aan meisjes.
20/01 19u15  Dimitri Lavalée (Standard) maakt na seizoen overstap naar Mainz 05Dimitri Lavalée verlaat aan het einde van dit seizoen Standard en maakt de overstap naar Mainz 05. Dat heeft het Duitse team maandag laten weten.
20/01 19u00  Stuk van dak Sint-Pieterskerk hangt los: plein vrijdag afgesloten voor herstellingEen loden slab van het dak van de Sint-Pieterskerk in Puurs (Puurs-Sint-Amands) hangt sinds afgelopen weekend los. Er is geen gevaar dat het ding naar beneden valt, maar toch staat nu vrijdag al de herstelling met de hulp van een enorme hoogtewerker gepland.
20/01 19u00  Bouwbedrijf DCA verhuist deels van Beerse naar OlenHet bouwbedrijf DCA in Beerse heeft de plannen voor een grote nieuwbouw op het industrieterrein Beerse-Zuid geschrapt. In de plaats daarvan verhuist dit jaar een deel van de bedienden naar de gebouwen van het voormalige bouwbedrijf E. Dillen in Olen.
20/01 19u00  Merrie raakt in paniek door jachtschoten, tuimelt in beek en sterftEr is heel wat commotie gestaan over de dood van een paard in de Appeldijkstraat in Weert (Bornem). Daar stierf zondagochtend een 23 jaar oude merrie. Wellicht is het dier in paniek geraakt door schoten van jagers in de buurt. Het paard belandde in een beek met ijskoud water en wellicht begaf daardoor het hart.
20/01 18u45  Paaltjes weren doorgaand verkeer in LeopoldstraatIn de Leopoldstraat is niet langer doorgaand verkeer mogelijk. Aan het begin van de smalle straat in de schaduw van de kerktoren zijn paaltjes geplaatst. De maatregel wordt door de bewoners op gejuich onthaald.
20/01 18u45  Geen woord over N-VA maar wel “l’union fait la force”: Gwendolyn Rutten houdt nieuwjaarsspeechIn haar nieuwjaarsspeech heeft Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten nogmaals de banden aangehaald met de “vrienden van MR”. Ze verzet zich tegen diegenen die een stilstand, een splitsing of een blokkering van het land voor ogen heeft. “We maken onze boodschap duidelijk: L’union fait la force. Eendracht maakt macht.”
20/01 18u30  Gemeente zorgt voor doorstart festiviteiten na stopzetten VANK: “We versterken de braderie met verenigingen en externe marktkramers”Nadat het nieuws was bekendgeraakt dat handelsvereniging VANK ermee stopt, is het lokaal bestuur niet bij de pakken blijven zitten. De (meeste) activiteiten neemt de gemeente in eigen handen.
20/01 18u30  Geïnterneerde valt twee cipiers aan in gevangenis AntwerpenTwee cipiers van de gevangenis van Antwerpen zijn maandag afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze werden aangevallen door een geïnterneerde. “Die persoon wordt naar een andere instelling overgeplaatst”, zegt het Gevangeniswezen.
20/01 18u15  Algemene staking bij VRT na ontslag van CEODe werknemers van de VRT houden op maandag 27 januari een 24-urenstaking. Er heerst grote onvrede binnen de openbare omroep om het ontslag van ceo Paul Lembrechts, die vandaag de laan werd uitgestuurd. Op de stakingsdag zullen ‘alternatieve programma’s’ uitgezonden worden.
20/01 18u15  Zaakvoerder wil steakhouse Hoeveke vervangen door nieuwbouwBvba PTS heeft bij de stad Lier een omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een horecapand op de Hoogveldweg. Het is de bedoeling om een nieuw restaurant te bouwen naast het huidige Steakhouse Hoeveke.
20/01 18u15  Zware woningbrand in Stuivenbergwijk, geen gewondenIn de Lange Stuivenbergstraat in Antwerpen-Noord woedde maandagavond een zware woningbrand. Er was veel rookontwikkeling maar er vielen geen gewonden.
20/01 18u15  Eeuwenoud Hofke van Meeùs krijgt nieuwe bewoners én buren: “Stuk Schotens erfgoed” dat ik dit stuk Schotens erfgoed mag restaureren”Op 3 februari start de bouw van tien nieuwe appartementen schuin achter het statige Hofke van Meeùs. “Maar aan het eeuwenoud kasteeltje zelf raken we niet. Dat gaan we in een latere fase volledig en in al zijn glorie restaureren”, belooft eigenaar-projectontwikkelaar Luc Van De Wiel.
20/01 18u00  Langverwachte Ivy Park-collectie van Beyoncé niet door iedereen positief onthaaldDe nieuwe Adidas x Ivy Park-lijn van de Amerikaanse superster Beyoncé werd zaterdag gelanceerd, maar stelde sommigen teleur. De redenen? De beperkte maten enerzijds, een gebrek aan inspiratie anderzijds. Dat schrijven internationale media.
20/01 17u45  Informateurs geloven dat ze vooruitgang geboekt hebben en nemen bloemen mee voor de jarige koninginInformateur Joachim Coens (CD&V) gelooft dat hij, samen met zijn collega Georges-Louis Bouchez (MR), de voorbije dagen wat vooruitgang heeft geboekt. Volgende week leggen ze hun eindverslag voor aan de koning en dan is het de bedoeling dat er een volgende stap wordt gezet. Dat heeft Coens maandag verklaard nadat hij en Bouchez tussentijds verslag van hun opdracht hadden uitgebracht.
20/01 17u45  Eeuwenoud Hofke van Meeùs krijgt nieuwe bewoners én buren: “Stuk Schotens erfgoed”Op 3 februari start de bouw van tien nieuwe appartementen schuin achter het statige Hofke van Meeùs. “Maar aan het eeuwenoud kasteeltje zelf raken we niet. Dat gaan we in een latere fase volledig en in al zijn glorie restaureren”, belooft eigenaar-projectontwikkelaar Luc Van De Wiel.
20/01 17u45  Huisarts op proces over dood Tine Nys: “Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren”“Ik dacht dat het briefje met mijn advies nodig was voor een administratieve aanvraag bij de euthanasiecommissie. Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren.” Dat verklaarde de huisarts van Tine Nys maandagnamiddag voor het Gentse hof van assisen. “Die commissie zit er voor spek en bonen bij.”
20/01 17u30  Uitslaande brand in Stuivenbergwijk, geen gewondenIn de Lange Stuivenbergstraat in Antwerpen-Noord woedt een zware woningbrand. Er is veel rookontwikkeling maar volgens de eerste informatie zijn er geen gewonden.
20/01 17u30  Mathieu van der Poel mag zich opmaken voor debuut in Parijs-Roubaix: Alpecin-Fenix krijgt wildcardAlpecin-Fenix, het team van Mathieu van der Poel, heeft van organisator ASO een wildcard gekregen voor Parijs-Roubaix. De wereldkampioen veldrijden en winnaar van de Amstel Gold Race zal zo debuteren in de ‘Hel van het Noorden’.
20/01 17u30  Nog geen regering, maar informateurs nemen wel bloemen mee voor de jarige koninginInformateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hadden deze keer een boeket bloemen mee voor hun audiëntie met de koning. Vandaag is het de verjaardag van koningin Mathilde.
20/01 17u15  Laatstejaarsstudenten Gitok ondernemen vrijwillig reis naar Auschwitz: “Onze gidsen hebben zelf de kampen overleefd”Begin mei vertrekt vanuit Brussel een gecharterde NMBS-trein richting Krakau en het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Aan boord zitten duizend laatstejaars uit verschillende Europese landen en ook België. Negentien leerlingen uit het TSO en BSO van het Gitok mogen mee.
20/01 17u15  Pakketje met ‘verdacht’ poeder in gemeentehuis Grobbendonk: mogelijk verstuurd door ex-personeelslidEen pakketje met daarin een kleine hoeveelheid wit poeder heeft maandagochtend even voor opschudding gezorgd in het gemeentehuis van Grobbendonk. “We waren er meteen van overtuigd dat er allemaal onschuldig was, maar we moesten de voorgeschreven procedure volgen”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).
20/01 17u15  Meisje van 7 dood aangetroffen in Molenbeek: moeder opgepakt op verdenking van moordEen meisje van 7 jaar is maandagochtend dood aangetroffen in haar bed in Molenbeek. De moeder van het meisje is opgepakt en wordt verhoord. Het kind is vrijdag al gestorven. Waarom de mama zo lang wachten om hulp te zoeken, blijft voorlopig nog een raadsel.
20/01 17u00  Mechelen draagt straatnaam op aan eerste vrouwelijke schepenHet stadsbestuur van Mechelen heeft beslist om de straatnaam voor een nieuwe verkaveling op te dragen aan Gabriella Tambuyser (1886-1983). Zij was de eerste vrouwelijke schepen in de geschiedenis van de stad.
20/01 17u00  Floyd ‘Money’ Mayweather viert verjaardag in Antwerpen met unieke show: basketten tegen de Giants, workout met Delfine PersoonOp vrijdag 28 februari 2020 strijkt het Amerikaans boksfenomeen Floyd “Money” Mayweather met zijn team neer in België. De ongeslagen topbokser (50-0) komt in primeur naar de Lotto Arena om er zijn ‘Legendary Icon Tour’ op gang te schieten. Samen met zijn vrienden mikt hij voor de gelegenheid enkel raak in de basketbalring. Het belooft dan ook een niet te missen show te worden én is voorlopig ook zijn enige passage op het Europese vasteland.
20/01 17u00  Bart De Wever vindt Joodse karikaturen tijdens Aalst Carnaval “lomp”N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt de poppen met Joodse karikaturen die vorig jaar op Aalst Carnaval zijn getoond “lomp, punt andere lijn.” Dat heeft hij gezegd tijdens een boekvoorstelling van partijgenoot André Gantman. Door de hele affaire werd Aalst carnaval geschrapt als cultureel erfgoed van Unesco.
20/01 16u45  Huisarts op proces over dood Tine Nys: “"Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren”“Ik dacht dat het briefje met mijn advies nodig was voor een administratieve aanvraag bij de euthanasiecommissie. Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren.” Dat verklaarde de huisarts van Tine Nys maandagnamiddag voor het Gentse hof van assisen. “Die commissie zit er voor spek en bonen bij.”
20/01 16u45  Buiten de lijntjes: alle ogen op je eyelinerGoed nieuws voor wie behoorlijk onhandig is met eyeliner: uitschieters zijn deze lente niet zo erg. Kronkelende lijnen of grafische strepen - lees: iets vastere hand nodig - zijn volgens grote modehuizen meer dan ooit in de mode.
20/01 16u30  Monte Carlo trekt nieuw rallyseizoen op gangMet de shakedown van de Monte Carlo gaat woensdagnamiddag om 16 uur een nieuw seizoen van het WK rally van start. In vergelijking met vorig jaar zijn nogal wat rijders naar een ander team overgestapt.
20/01 16u15  “Trots dat ik dit stuk Schotens erfgoed mag restaureren”Op 3 februari start de bouw van tien nieuwe appartementen schuin achter het statige Hofke van Meeùs. “Maar aan het eeuwenoud kasteeltje zelf raken we niet. Dat gaan we in een latere fase volledig en in al zijn glorie restaureren”, belooft eigenaar-projectontwikkelaar Luc Van De Wiel.
20/01 16u15  Vrachtwagen lekt mazout op Herentalsesteenweg in OlenOp de Herentalsesteenweg in Olen was maandagmiddag hinder door een ongeval met een vrachtwagen. De trucker raakte bij het afdraaien een van de betonnen blokken in de berm. Dit veroorzaakte een scheur in de mazouttank waardoor er een deel van het goedje op de openbare weg lekte. De brandweer rukte uit om alles schoon te maken. (mph)
20/01 16u15  Werkzoekenden helpen horeca uit de nood: “Helft cursisten kan al aan de slag”In de horeca in de regio Mechelen waren er vorig jaar 103 vacatures voor hulpkok, veel meer dan er kandidaten waren. Een nieuwe intensieve opleiding helpt de sector alvast een beetje uit de nood. Van de tien cursisten kan de helft meteen aan de slag. De Mechelse Fatima El Ouali (32) en Nisreen Inbahim (37) uit Lier zijn twee afgestudeerden die hun droom hopen waar te maken.
20/01 16u15  Huisarts op proces over dood Tine Nys: “Ik dacht dat mijn advies voor aanvraag bij euthanasiecommissie was”“Ik dacht dat het briefje met mijn advies nodig was voor een administratieve aanvraag bij de euthanasiecommissie. Ik wist niet dat de euthanasie die dag zou gebeuren.” Dat verklaarde de huisarts van Tine Nys maandagnamiddag voor het Gentse hof van assisen. “Die commissie zit er voor spek en bonen bij.”
20/01 16u00  Outfit Factory breidt uit: “Stijlvolle werkkledij en beschermingsmiddelen voor de hele Antwerpse regio”Outfit Factory in Borsbeek verhuisde van de Herentalsebaan naar de Frans Beirenslaan (R11). Met een ruimer aanbod wil het filiaal nog sterker staan in modieuze werkkleding voor de Antwerpse bedrijven.
20/01 16u00  Man voert klusje uit en vervalst factuurLucien C. stond in Mechelen voor de strafrechter omdat hij een valse factuur had gemaakt. Dat gebeurde nadat de Lierenaar een klusje was gaan uitvoeren bij kennissen.
20/01 16u00  Acht maanden cel voor drankdievenDe Mechelse correctionele rechtbank heeft twee Roemenen veroordeeld tot elk acht maanden cel en een boete van 800 euro voor hun betrokkenheid bij een winkeldiefstal in de AD Delhaize in Willebroek.
20/01 16u00  Vier kinderen van Antwerpse IS-weduwes op weg naar BelgiëOp de luchthaven van Zaventem worden opnieuw vier kinderen van Belgische Syriëstrijders verwacht. Het gaat om twee jongens van zeven jaar, en twee jongens van vijf jaar. Hun Antwerpse moeders blijven voorlopig met nog twee andere kinderen opgesloten in de Turkse gevangenis.
20/01 16u00  Onderhoudswerken zorgen voor metershoge fontein in centrum van HerentalsDe Schoolstraat in het centrum van Herentals werd maandagmiddag opgeschrikt door een waar spektakelstuk. Bij onderhoudswerkzaamheden aan een ondergrondse hydrantenaansluiting sloeg een stop los met een waterfontein van enkele meters hoog tot gevolg.
20/01 15u45  Man heeft wapens bij ‘uit schrik’Het Openbaar Ministerie heeft maandag gevraagd om Gwen V. een werkstraf op te leggen nadat er diens voertuig twee verboden wapens werden aangetroffen. “Het ging om een wapenstok en een vlindermes. Hoewel meneer V. aanvankelijk verklaarde dat hij instemde met een minnelijke schikking, heeft hij die nooit betaald”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.
20/01 15u45  Is dit het nieuwe comfortabele meubilair in wachthokjes van De Lijn?Weinig meer vervelend en oncomfortabel dan ellenlang te moeten wachten op een bus die maar niet opdaagt. Mogelijk dacht een onbekende persoon in Essen er ook zo over en vond die er niet beter op dan een sofa tot in het overdekte bushokje aan het Gemeentehuis te slepen.
20/01 15u45  Coach David Goffin hoopvol: “Hij mag veel hoger mikken dan de top tien”Volgens zijn coach Thomas Johansson mag David Goffin (ATP 11) “veel hoger” mikken dan een plaats in de top tien.
20/01 15u45  Politie vindt gestolen spullen in autoEen Moldaviër hangt een jaar cel en een boete van 400 euro boven het hoofd voor drie winkeldiefstallen in Mechelen. Hij liep op 15 november tegen de lamp toen hij de winkel Vanden Borre verliet. De politie controleerde de man omdat hij zich vreemd gedroeg. In zijn auto werden onder meer gestolen damesschoenen en een strijkijzer aangetroffen.
20/01 15u45  Drie personen betrapt achter het stuur ondanks rijverbodDe Antwerpse politie hield zondag een verkeerscontrole op alcohol- of druggebruik achter het stuur. Aan de Noorderlaan controleerde de politie 905 voertuigen, in de Leuvenstraat moesten 142 voertuigen aan de kant. In totaal bleken zeven personen onder invloed te rijden.
20/01 15u45  CM hangt meer brievenbussenBeweging.net Schoten is er samen met de seniorenraad ende raad voor personen met een handicap in geslaagd om twee extra brievenbussen van de Christelijke Mutualiteiten te doen plaatsen in Schoten. Eén aan de gevel van het wijkhuis op den Elshout, een andere aan de gevel van 't Klokske, het parochiecentrum van Sint Filippus.
20/01 15u45  Bondsvoorzitter wil vier WK-medailles, maar bondscoach gaat voor zesOndanks de hegemonie van Mathieu van der Poel dit seizoen in het veldrijden, zakken de Belgen toch met de nodige ambities af naar het WK veldrijden, dat over een kleine twee weken in het Zwitserse Dübendorf gereden wordt. Vier tot zes medailles is het doel.
20/01 15u30  Politie controleert op overlast in StuivenbergwijkHet wijkteam uit de Stuivenbergwijk controleerde zondag vanaf de late namiddag 17 voertuigen en 77 personen. Vanuit de wijk kreeg de Antwerpse politie namelijk geregeld klachten binnen over verschillende vormen van overlast.
20/01 15u15  Onderhoudswerkzaamheden zorgen voor metershoge fonteinDe Schoolstraat in het centrum van Herentals werd vanmiddag opgeschrikt door een waar spektakelstuk. Bij onderhoudswerkzaamheden aan een ondergrondse hydrantenaansluiting sloeg een stop los met een waterfontein van enkele meters hoog tot gevolg.
20/01 15u15  ANALYSE GOOTS. Beerschot en Westerlo zijn de belangrijkste kandidaten voor de periodetitelHij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
20/01 15u15  Bekende Kempense wegenbouwer Marcel Nijs (72) overledenWegenbouwer Marcel Nijs is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden in Oud-Turnhout. Nijs groeide op in Zevendonk en werkte net als zijn vader en broer Jos in de kolenhandel, het gronderzet en als aannemer, tot hij in 1976 zijn eigen bedrijf, Wegenbouw Marcel Nijs NV, oprichtte. Dat bedrijf werkte voor heel wat Kempense gemeentebesturen en voerde ook veel rioleringswerken en andere grote werkzaamheden voor onder andere Aquafin uit. In 2000 verkocht Marcel Nijs zijn bedrijf aan de firma DCA uit Beerse. Familie en vrienden nemen zaterdag 25 januari om 10u in de kerk van het Zwaneven afscheid van deze bekende Kempense ondernemer.
20/01 15u00  Sporting Lokeren hoopt weer transfers te mogen doen dankzij nieuwe sponsordealSporting Lokeren heeft een nieuwe sponsordeal afgesloten die eerstdaags geofficialiseerd zal worden. De club van voorzitter Louis de Vries, momenteel de hekkensluiter in 1B, hoopt hiermee het licht op groen te krijgen van de Licentiecommissie van de KBVB om zich alsnog op de transfermarkt te begeven.
20/01 14u45  Drugsprobleem vrouw blijft ook na veroordeling voor dood van vriend na overdosisOndanks een eerdere veroordeling voor schuldig verzuim voor de dood van haar vriend na een overdosis drugs, riskeert Q.V.C. (30) uit Hulshout een nieuwe straf van zes maanden voor drugsfeiten. Ze stond maandag met haar nieuwe vriend J.G. (30) terecht. Die laatste riskeert twee jaar cel.
20/01 14u45  Duivendiefstal voor de rechter, melker eist 700.000 euro schadevergoedingDuivenmelker Frans Bungeneers uit Ranst eist een schadevergoeding van 700.000 euro van drie Roemeense mannen. Die worden vervolgd voor de diefstal van 55 van zijn duiven, onder wie enkele prijsbeesten. De verdachten ontkennen iets te maken te hebben met de verdwenen duiven.
20/01 14u45  Trend. Grassen voor in huisNu de lente in aantocht is, is er in de meeste huizen geen spoor meer te bekennen van de kerstboom. Dat betekent: vrije ruimte voor nieuwe eyecatchers. Dit voorjaar zwichten interieurbloggers voor pampasgras in allerlei kleuren. Enkele inspirerende beelden op een rij.
20/01 14u30  Actie Hyena brengt vooral drugsovertredingen aan het lichtEen gezamenlijke actie van de Brasschaatse en de Schotense politie onder de naam “Hyena” bracht 47 agenten op de been. Er werden in totaal 423 alcoholtests afgenomen. 93 personen en 59 voertuigen werden uitgebreider gecontroleerd.
20/01 14u30  Na bosbranden: zandstorm zet Australisch dorp in donker op klaarlichte dagAustralië maakt zich op voor zware onweersbuien, onder meer in heel wat gebieden getroffen door de zware bosbranden. Op sommige plaatsen is er overstromingsgevaar en er zijn ook grote zandstormen gemeld.
20/01 14u30  Wegenbouwer Nijs overledenWegenbouwer Marcel Nijs is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden in Oud-Turnhout. Nijs groeide op in Zevendonk en werkte net als zijn vader en broer Jos in de kolenhandel, het gronderzet en als aannemer, tot hij in 1976 zijn eigen bedrijf, Wegenbouw Marcel Nijs NV, oprichtte. Dat bedrijf werkte voor heel wat Kempense gemeentebesturen en voerde ook veel rioleringswerken en andere grote werkzaamheden voor onder andere Aquafin uit. In 2000 verkocht Marcel Nijs zijn bedrijf aan de firma DCA uit Beerse. Familie en vrienden nemen zaterdag 25 januari om 10u in de kerk van het Zwaneven afscheid van deze bekende Kempense ondernemer.
20/01 14u30  Dr. Martens viert zestigste verjaardag met twaalf samenwerkingenDr. Martens viert dit jaar zijn zestigste verjaardag en laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Elke maand van 2020 wordt een nieuwe samenwerking op het grote publiek losgelaten. De eerste grote naam is A Bathing Ape.
20/01 14u30  Student riskeert celstraf omdat hij programma’s van VTM, Vier, Vijf en VRT online gooideEen student IT uit Lokeren heeft enkele jaren geleden een website gelanceerd waarop succesvolle televisieprogramma’s als ‘F.C. de Kampioenen’, ‘Temptation Island’ en ‘Alloo bij de Wegpolitie’ konden worden bekeken. Volgens tv-zenders VTM, Vier, Vijf, Zes en de VRT had de student die programma’s illegaal gedownload en op zijn site geplaatst. “Wij hebben alleen de link naar de originele websites geplaatst en niets illegaal gedownload”, zei de advocaat van de jongeman die een jaar cel en een boete van 4.000 euro riskeert.
20/01 14u15  Volg Antwerpse provincieraad via livestreamingWie geïnteresseerd is in de werkzaamheden van de Antwerpse provincieraad kan binnenkort de zittingen live volgen vanachter zijn of haar computer. Zo zal de provincieraad op donderdag 23 januari voor de eerste keer live te volgen zijn via livestreaming.
20/01 14u15  Vijf Belgen komen dinsdag in actie op de Australian OpenVijf Belgen komen dinsdag in actie op de hoofdtabel van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.
20/01 14u15  ANALYSE WK-SELECTIE. Niet zozeer de naam van de zevende renner, wel de te volgen tactiek is het heikele puntBondscoach Sven Vanthourenhout heeft de namen vrijgegeven van de zeven renners die op zondag twee februari moeten trachten het schier onmogelijke te realiseren, namelijk Mathieu van der Poel van zijn derde wereldtitel in het veld afhouden. Hoe gaan de Belgen het tactisch aanpakken en wie wordt als speerpunt naar voor geschoven. Logischerwijs is Eli Iserbyt de uit te spelen hoogste troefkaart maar wat denkt de rest van de selectie daarvan?
20/01 13u45  Doodrijder van Merel De Prins voorwaardelijk vrijgelaten, tot grote woede van haar moeder: “Onbegrijpelijk”Muhammed Aytekin, de 23-jarige man die in oktober 2015 Merel De Prins (12) doodreed in Vilvoorde, wordt voorwaardelijk vrijgelaten. Dat heeft de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank beslist. De rechter legde de man wel elf voorwaarden op. Zo moet hij vast werk hebben, een aangepaste psychosociale begeleiding volgen, de slachtoffers vergoeden en uit hun buurt blijven. De ouders van Merel reageren echter vol onbegrip op de beslissing.
20/01 13u30  Vormt Rihanna een koppel met rapper A$AP Rocky?Het lijkt erop dat Rihanna niet lang getreurd heeft om haar breuk met miljardair Hassan Jameel. De zangeres is dit weekend wederom gespot met rapper A$AP Rocky en ze leken het erg gezellig te hebben.
20/01 13u15  Worden deze kinderen pennenvriend van senioren?De kinderen van enkele klassen in Deurne schrijven brieven naar senioren in woonzorgcentra. De senioren en de kinderen hopen zo pennenvrienden te worden.
20/01 13u00  Hoofdverdachte van moord op Johan Van der Heyden blijft zwijgen voor rechtbankDe Nederlander Nicky S. (30) verscheen maandag voor de rechtbank in Breda voor de moord op Johan Van der Heyden (56) uit Lint. De hoofdverdachte in de zaak van de verdwenen loodgieter beriep zich volledig op zijn zwijgrecht, ondanks eerdere gedetailleerde verklaringen van andere verdachten. Dat meldt de Nederlandse krant BN DeStem.
20/01 13u00  ‘Hét geheugen van Pulderbos’ viert 102de verjaardag en woont nog altijd zelfstandigHeemkundige en genealoog Frans ‘Sooi’ Verbist viert maandag zijn 102de verjaardag. Sooi, die al decennia in Borsbeek woont maar liefst zeven boeken schreef over zijn geboortedorp Pulderbos, is nu zelf levend erfgoed.
20/01 13u00  Informateurs met succesje en moed der wanhoop naar de koning: is er nog een weg uit de impasse?Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) kunnen voor hun tussentijdse ontmoeting met de koning maandagnamiddag een succesje voorleggen. PS en N-VA zaten dit weekend met elkaar aan tafel. Maar de twee grootste partijen laten praten, betekent nog niet dat er een doorbraak in de maak is. “N-VA accepteert niets van wat wij als essentieel zien”, zegt PS-boegbeeld Elio Di Rupo.
20/01 12u30  Quinten Hermans mag zich bij Van Aert en co voegen: Belgische selectie WK veldrijden in Zwitserland bekendLimburger Quinten Hermans mag mee naar het WK veldrijden op 2 februari in het Zwitserse Dübendorf. Zijn zevende plaats gisteren in Nommay was voor bondscoach Sven Vanthourenhout het bewijs dat de kopman van Torremans CX zijn selectie voor het WK verdient.
20/01 12u30  Bondsparket wil wedstrijd schorsing voor Hoedt, bekerwedstrijd tegen Kortrijk niet in gevaarDe rode kaart die Antwerp-verdediger Wesley Hoedt pakte op Cercle Brugge heeft mogelijk een wedstrijd schorsing én een boete van 1.000 euro als gevolg. Althans, dat is het voorstel van het Bondsparket. Antwerp kan in beroep gaan, maar dat beroep wordt pas vrijdag behandeld.
20/01 12u30  Oostmalle klopt Westmalle in onvervalste derbymatch bij U11De derbymatch tussen de voetbalploegen U11b van KVC Oostmalle en U11 van KVK Westmalle werd overtuigend met 0-6 gewonnen door de ploeg van Oostmalle. De jonge voetballertjes fietsten onder begeleiding van hun trainer Marc Pauwels en enkele supporters naar het veld van hun tegenstander en waren dus goed opgewarmd bij aankomst.
20/01 12u15  Anuna terug in het land: “Eerst tiramisu eten en morgen weer aan de slag”Klimaatjongeren Anuna De Wever, Adélaïde Charlier en Josefien Hoerée hebben maandagochtend weer voet aan wal gezet na een reis van meer dan drie maanden in Zuid-Amerika. Uitrusten zit er niet in, want dinsdagochtend organiseert Anuna al een eerste meeting om de nationale schoolstaking op 7 februari voor te bereiden. “De komende jaren heb ik geen tijd om echt vakantie te nemen”, klinkt het bij de 18-jarige klimaatactiviste.
20/01 12u15  Ex-voorzitter verbolgen over opdoeken Prospekta: “Wie deze culturele rijkdom niet ziet, handelt onverantwoordelijk”Het nieuws dat de Vlaamse regering geen werkingsmiddelen meer vrijmaakt voor vzw Prospekta, bekend als de organisator achter de Cultuurmarkt van Vlaanderen, en er daardoor dertien mensen hun job verliezen, sloeg de Antwerpse cultuursector met verstomming. “Ik ben in mijn wezen geraakt door zoveel onbegrip en onkunde”, zegt ex-gedeputeerde van Cultuur en voormalig voorzitter van Prospekta Frank Geudens (sp.a) in een brief aan onze redactie.
20/01 12u15  De mooiste jurken op de SAG AwardsZondagavond werden de Screen Actors Guild Awards uitgereikt in Los Angeles. Sterren hadden voor deze uitreiking in het awardseizoen jurken aangetrokken in overwegend zwart en wit en met een opvallende snit. Een overzicht.
20/01 12u00  "Sebastian Vettel heeft laten zien dat hij Charles Leclerc kan verslaan"Gerhard Berger kijkt uit naar het duel tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc bij Ferrari en hij denkt dat de viervoudige wereldkampioen met zijn ervaring zijn jongere teamgenoot aankan.
20/01 12u00  Ex-voorzitter na opdoeken Prospekta: “Wie deze culturele rijkdom niet ziet handelt onverantwoordelijk”Het nieuws dat de Vlaamse regering geen werkingsmiddelen meer vrijmaakt voor vzw Prospekta, bekend als de organisator achter de Cultuurmarkt van Vlaanderen, en er daardoor dertien mensen hun job verliezen, sloeg de Antwerpse cultuursector met verstomming. “Ik ben in mijn wezen geraakt door zoveel onbegrip en onkunde”, zegt ex-gedeputeerde van Cultuur en voormalig voorzitter van Prospekta Frank Geudens (sp.a) in een brief aan onze redactie.
20/01 12u00  David Goffin bereidde zich voor op Australian Open met Federer en MedvedevDavid Goffin (ATP 11) heeft niets aan het toeval overgelaten in aanloop naar de Australian Open, waar hij dinsdag voor het eerst in actie komt tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP 58). De Luikenaar heeft zich de voorbije dagen voorbereid in het gezelschap van 20-voudig grandslamwinnaar Roger Federer (ATP 3) en US Open-finalist Daniil Medvedev (ATP 4).
20/01 11u45  Vlaamse regering schuift VRT-baas Paul Lembrechts opzij, Leo Hellemans neemt tijdelijk overDe Vlaamse regering schuift VRT-ceo Paul Lembrechts opzij na de vertrouwensbreuk aan de top van de VRT. Het lot van directeur Peter Claes is nog onzeker. Het Personeelsfront noemt het ontslag van Lembrechts onaanvaardbaar. Leo Hellemans komt tijdelijk aan het roer van de omroep.
20/01 11u45  Van belhamel tot modelburger: hoelang duurt de metamorfose van Nick Kyrgios?Een onverwachte spinoff van de rampzalige bosbranden die Australië teisteren, is de publieke rehabilitatie van Nick Kyrgios. Nadat de Australische tennisser had aangekondigd om deze maand voor elke ace 125 euro te schenken aan de slachtoffers veranderde zijn imago eensklaps van ongemanierde aandachtszoeker naar meevoelende filantroop.
20/01 11u45  De lijn van ‘den boulevard’: tramkenner over noord-zuidverbinding van vroeger en nuTramlijn 1 rijdt nu al ruim een maand weer over de Leien en vervolgens naar P+R Luchtbal bij de grens met Ekeren. In 1965 verdween deze net geen 4 kilometer lange stadslijn pur sang. Net als het monumentale Zuidstation was lijn 1 een slachtoffer van de aanleg van de Ring. Voor Koning Auto moest destijds alles wijken. Met tramkenner Alain Janmart die zelf nog als jonge knaap met lijn 1 meereed, trammen we in de voltooid verleden tijd.
20/01 11u30  David Goffin berreidde zich voor op Australian Open met Federer en MedvedevDavid Goffin (ATP 11) heeft niets aan het toeval overgelaten in aanloop naar de Australian Open, waar hij dinsdag voor het eerst in actie komt tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP 58). De Luikenaar heeft zich de voorbije dagen voorbereid in het gezelschap van 20-voudig grandslamwinnaar Roger Federer (ATP 3) en US Open-finalist Daniil Medvedev (ATP 4).
20/01 11u30  Balenciaga gaat na meer dan vijftig jaar weer haute couture makenBalenciaga heeft zopas bekendgemaakt dat het opnieuw haute couture zal gaan maken en dat voor het eerst sinds 1968. De eerste collectie wordt in juli voorgesteld.
20/01 11u15  Ex-voorzitter Roger Lambrecht: "Het is voorbij voor Sporting Lokeren, het is gedaan"Wie dit alles met lede ogen aanziet is Roger Lambrecht. In een exclusief interview met onze redactie zegt de erevoorzitter dat z'n hart bloedt en dat hij nu al spijt heeft dat hij z'n club aan Louis De Vries verkocht heeft. Hij vreest dat als Sporting Lokeren degradeert, het zonder een fusie wel eens over einde verhaal zou kunnen zijn in Lokeren.
20/01 11u15  ANALYSE GOOTS. Play-off 1 halen wordt niet eenvoudig voor KV MechelenHij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaal Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijden en 408 goals. Patrick Goots is ook dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalanalist. Elke maandag richt hij zijn blik op de competitie en geeft hij zijn mening.
20/01 11u15  Toekomst van ‘Kakmadammeke’ Elise (8) bij KV Mechelen lijkt verzekerd met komst van meisjesteamsZes maanden na haar overstap van KV Bonheiden naar de U9 bij KV Mechelen heeft de Bonheidense Elise Baert (8) haar enthousiasme voor het voetbal nog zeker niet verloren. Ze leerde naar eigen zeggen beter dribbelen en nu de topclub van start gaat met jeugdreeksen voor meisjes lijkt de toekomst van Elise in Mechelen verzekerd. “Ik geniet van elk moment en leer veel bij, zoals dribbelen”, zegt ze.
20/01 11u00  18-jarige gedrogeerde bestuurder rijdt rond met fles lachgas van twee kiloTijdens de weekendcontrole heeft de lokale politie Mechelen-Willebroek elf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Onder hen een 18-jarige jongeman die onder invloed reed en in zijn auto een grote fles lachgas had liggen.
20/01 11u00  Van Wooncentrum Van de Ven naar Olen Shopping Park: “Parkeren voor deur blijft troefkaart”Zo’n negen jaar na de opening van het Olen Shopping Park zijn een reeks handelshuurovereenkomsten aan verlenging toe. “Iedereen blijft aan boord zonder dat daarvoor stevig moet onderhandeld worden. En dit is toch wel uniek. Leegstand kennen we hier absoluut niet.” Dat zegt Aad Jansen, Deputy Fund Manager van vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investments, de eigenaar van het winkelpark.
20/01 11u00  Tijdlang grote verkeershinder op de A12, N16 en N17 na twee incidentenEr was maandagochtend grote verkeershinder op de A12, N16 en N17 in Puurs-Sint-Amands en Willebroek. Aanleiding daarvoor waren twee incidenten.
20/01 10u45  Mama zamelt 24.000 euro in voor dure robottherapie voor zoontje met beperkingDe mama van Izaio – een kleuter uit Ranst – heeft dan toch 24.000 euro kunnen inzamelen voor de robottherapie van haar zoon. Een tweetal maanden geleden al zette de kleine Izaio zijn eerste stapjes dankzij de staprobot. De jongen werd geboren met een zuurstofgebrek. Zijn hersenen raakten daarbij deels verlamd waardoor prikkels niet goed tot bij de spieren komen. Volgens artsen is de robottherapie de enige manier om Izaio te leren stappen. Met de 24.000 euro kan de kleuter al zeker drie jaar lang de dure therapie volgen.
20/01 10u45  Iserbyt en Aerts maken indruk: met vier Belgische kopmannen naar WK?Zo spannend kan veldrijden dus zijn als Mathieu van der Poel er niet bij is. In Nommay maakten Eli Iserbyt en Toon Aerts er een zelden gezien kijkstuk van, met meer positiewissels dan paaltjes op het parcours. Iserbyt haalde het. Maar minstens zo belangrijk: beide Belgen lijken met het WK in zicht hun topvorm weer helemaal gevonden te hebben. Bondscoach Vanthourenhout krijgt straks met vier kopmannen te maken.
20/01 10u45  Giants verliest in slotminuten aan de kustHet was maar liefst geleden van 13 juni 2019 dat de Antwerp Giants die van Oostende nog eens in de ogen keken. Het eerste treffen van het seizoen werd een teleurstelling voor de Giants. Het ging ten onder aan de kust met 85-77.
20/01 10u45  Ben & Jerry’s brengt nieuwe smaak uit in samenwerking met NetflixBen & Jerry’s heeft samen met Netflix een nieuwe ijsjessmaak uitgebracht. Die kreeg de toepasselijke naam Netflix & Chill’d.
20/01 10u30  Debuut Greet Minnen op Australian Open uitgesteld door regenNormaal gezien moesten Alison Van ­Uytvanck (WTA 47) en Greet Minnen (WTA 119) vannacht hun eerste ronde op de Australian Open ­afgewerkt hebben, maar de regen in Melbourne stak daar een stokje voor. Voor Minnen, die dit ­seizoen hoopt de top honderd te bereiken, moest het duel tegen de Wit-Russische Aliak­sandra Sasnovich (WTA-99) haar eerste passage op een major worden.
20/01 10u30  Nederlaag voor Rupel Boom na gemiste penaltyRupel Boom kon de drie punten niet thuishouden tegen Heist. Tal van pogingen van Rupel boom werden de nek omgewrongen. Ook een penalty ging niet binnen, maar werd hoog over getrapt. Heist kon wél een van hun kansen afmaken en nam zo de overwinning mee naar huis.
20/01 10u30  Legendarische ‘pastoor van het volk’ Sonnemans is overledenPastoor Sonnemans, de priester die meer dan vijftig jaar pastoor was in Nijlen, is afgelopen nacht overleden. Dat werd bevestigd aan onze redactie.
20/01 10u30  Modehuis Comme des Garçons krijgt hevige kritiek op kapsels van modellenComme des Garçons kreeg er na de show tijdens de Parijse modeweek flink van langs op sociale media. Reden? De blanke modellen op de catwalk droegen pruiken met cornrows, een haarstijl die traditioneel wordt gedragen door zwarte mannen en vrouwen.
20/01 10u15  Tram ontspoort aan Groenendaallaan na botsing met busDoor een ongeval aan de Groenendaallaan in Antwerpen raakte de dienstverlening van tram 6 maandagmorgen verstoord. Ter hoogte van Antwerpen-Luchtbal ontspoorde de tram na een botsing met een bus.
20/01 10u00  Rechtbank Breda buigt zich over verdwijning Johan Van der HeydenDe rechtbank in Breda buigt zich maandag over de zaak tegen drie verdachten die te maken zouden hebben met de verdwijning van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden uit Lint. Het gaat om een inleidende zitting, waarin de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.
20/01 10u00  “Vlaamse regering schuift VRT-baas Paul Lembrechts opzij”De Vlaamse regering schuift Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, opzij. Dat meldt De Tijd op basis van “meerdere bronnen”. Als dat bericht bevestigd wordt, zou daarmee een einde komen aan een machtsstrijd aan de top van de openbare omroep.
20/01 10u00  Brad Pitt kijkt wel heel erg verliefd naar Jennifer Aniston tijdens SAG AwardsBrad Pitt (56) en Jennifer Aniston (50) waren vijf jaar getrouwd toen hij haar verliet voor Angelina Jolie, maar de twee lijken de weg naar elkaar terug gevonden te hebben. Als vrienden beweren ze zelf, maar uit hun gedrag blijkt toch iets anders. Tijdens de SAG Awards zondag was het weer van dat.
20/01 09u45  Kansas City Chiefs en San Francisco 49ers plaatsen zich voor de Super BowlKansas City Chiefs en San Francisco 49ers nemen het tegen elkaar op in de Super Bowl, de finale van de NFL (National Football League) en tevens het belangrijkste Amerikaanse sportevenement van het jaar. De wedstrijd gaat op 2 februari door in het Hard Rock Stadium van Miami.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Rico wil lokale en biologische winkel zijn, én ontmoetingsruimte voor de buurt21/01 13u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Lokaal geteelde groenten, versgebakken zuurdesembrood, en ter plaatse gemalen koffie, je kan het sinds kort allemaal vinden bij RICO, op het Cogelsplein in Deurne. RICO is een coöperatieve buurtwinkel opgericht door drie enthousiaste jonge Deurnenaars. Hun producten zijn biologisch, duurzaam en verpakkingsarm. Het concept slaat aan, want sinds de opening op 6 januari hebben al heel wat mensen de weg naar de nieuwe winkel gevonden.
14x Zoersel Kermis strikt Vlaamse kleppers als Laura Lynn en Bart Kaëll21/01 13u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Zoersel Kermis bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met extra straffe artiesten op het ambiancefestival. Kleppers als Laura Lynn, Bart Kaëll, De KetnetBand en Gebroeders Ko komen het eerste weekend van februari naar de spiegeltent in Zoersel. De kaartverkoop is volop bezig.
12x Wereldtournee brengt Alicia Keys nog eens in Sportpaleis21/01 19u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Alicia Keys zoekt weer de podia op. Op vrijdag 12 juni concerteert ze, voor het eerst sinds 2013, opnieuw in het Antwerpse Sportpaleis. De show is onderdeel van Alicia – The World Tour, een tournee die de Amerikaanse superster onderneemt naar aanleiding van haar nieuwe album Alicia dat op 20 maart verschijnt. Met haar nieuwe show belooft de maakster van hits als No One, If I Ain’t Got You en Girl on Fire iedere avond “een bijzondere multimediale en artistieke beleving” en “een meditatie over de liefde en het leven”. Tickets kosten 50,90 tot 112,50 euro. De voorverkoop start maandag 27 januari om 10u. American Express Card-leden genieten van een exclusieve presale. Zij kunnen al vanaf vandaag woensdag 22 januari om 10u tickets aanschaffen.
12x Centrum voor geleidehonden zoekt pleeggezinnen: “Door die hond kan iemand zelfstandiger leven”21/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: ‘Puppy zoekt pleeggezin’, dat is de nieuwe campagne van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG). Elke maand zoeken zij drie nieuwe pleeggezinnen om de toekomstige geleidehonden op te vangen, maar die zoektocht verloopt moeilijk. “Geen pleeggezin betekent geen puppy’s. En geen puppy’s betekent geen nieuwe geleidehonden.”
11x Bart Van Loo trekt met bestseller ‘De Bourgondiërs’ naar theaters21/01 19u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Een bestseller die een theatershow wordt: Bart Van Loo flikt het met De Bourgondiërs, zijn lovend onthaald boek dat 135.000 kopers heeft gevonden en ook al is uitgegroeid tot een van ’s lands best beluisterde podcasts. Op zondag 20 december gaat de auteur in De Roma in Borgerhout in première met De Bourgondiërs, een voorstelling waarvoor hij zijn verhaal heeft bewerkt tot wat wordt gepromoot als “een uniek stuk verteltheater” en “een wervelende brok cultuurgeschiedenis”. Tickets zijn te koop vanaf 24 januari om 10u. Van Loo is bij het grote publiek bekend sinds zijn bestseller Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk uit 2011. Sindsdien doorkruist de notoire Frankrijkkenner en -liefhebber Vlaanderen en Nederland geregeld met lezingen, optredens en voorstellingen.
11x PORTRET. Leon Van de Velde (72) gestorven: waar andere cartoonisten stopten, ging Pirana door21/01 19u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Pirana is dood. Verguisd of bejubeld, koud liet de cartoonist uit Zele niemand. Met zijn primitieve, expliciete stijl deed Leon Van de Velde geen enkele toegeving aan de waan van de dag. Hij verdiende zijn dagelijks brood als vloerder en kon zo met zijn tekeningen altijd zijn zin blijven doen.
11x Drie lichtgewonden door botsing op Prins Boudewijnlaan21/01 11u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich gebeurde dinsdagmorgen een ongeval tussen twee voertuigen. Daarbij raakten in totaal drie inzittenden lichtgewond. De straat werd een tijdlang deels afgesloten om de rijweg op te ruimen.
11x Russische voetbalsterren krijgen nieuwe kans na gevangenisstraf voor uit de hand gelopen caféruzie en racisme21/01 11u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De 48-voudige Russische international Alexander Kokorin wordt door zijn club Zenit Sint-Petersburg tot het einde van het seizoen uitgeleend aan reeksgenoot FK Sochi, zo maakten beide clubs dinsdag bekend.
11x Koningin Mathilde investeert 400.000 euro in zorg voor kwetsbare jongeren21/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Koningin Mathilde geeft 400.000 euro aan de pleegzorg. Of liever: aan het gat ná de pleegzorg, op het moment dat ‘instellingskinderen’ achttien jaar worden en plots hun eigen boontjes moeten doppen. Drie organisaties die hen daarin bijstaan, mogen de volgende drie jaar alvast rekenen op royale subsidies. Mathilde zorgt daarmee voor een ferme nieuwe wind door het ‘Hulpfonds van de Koningin’, dat zich vanaf nu dus niet alleen meer zal focussen op mensen in financiële nood, maar ook op kwetsbare jongeren.
11x Gemeenten worden slapend rijk dankzij slimme camera’s: inkomsten uit GAS-boetes in zes jaar tijd vertienvoudigd21/01 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand: De inkomsten uit GAS-boetes zijn in nauwelijks zes jaar tijd vertienvoudigd. Die spectaculaire stijging hebben de Vlaamse gemeenten te danken aan slimme camera’s die verkeersinbreuken vastleggen. De komende jaren zullen de inkomsten nog stijgen.

Statistieken

Artikels:
31951
Gelezen:
69971
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven