vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
18/01 22u15  Handelshoop zet beurzen New York hoger NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke plussen gesloten. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's.
18/01 21u15  'Boete VS dreigt voor Facebook' WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten zijn van plan Facebook een boete op te leggen voor het schenden van privacyregels. Het zou gaan om een recordboete, aldus de krant The Washington Post op basis van ingewijden rond de zaak.
18/01 21u00  Wisselingen in top noodlijdend Nyrstar BRUSSEL (AFN) - De noodlijdende Belgische zinkproducent Nyrstar verandert het topmanagement. Het bedrijf heeft Martyn Konig benoemd tot uitvoerend voorzitter, terwijl Roman Matej de functie van financieel directeur op zich neemt.
18/01 20u30  Mercedes wil nieuwe fabriek in Egypte bouwen STUTTGART (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz is van plan een nieuwe fabriek te bouwen in Egypte. Volgens moederconcern Daimler zal de fabriek met een lokale zakenpartner gebouwd gaan worden en zijn er succesvolle gesprekken geweest met de Egyptische regering over het voornemen.
18/01 19u45  Handelsoptimisme stuwt Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk in het groen. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's.
18/01 18u00  Forse koerswinsten op beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met forse koerswinsten het weekeinde ingegaan. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van optimisme over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Verder ging in Amsterdam de aandacht uit naar maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 17u15  'China wil handelsoverschot met VS wegwerken' PEKING (AFN) - China is bereid het hoge handelsoverschot met de Verenigde Staten op termijn weg te werken door op grote schaal Amerikaanse producten te gaan kopen. Dat voorstel werd op tafel gelegd tijdens de handelsgesprekken die onlangs in Peking plaatsvonden, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
18/01 16u30  State Street zet mes in personeelsbestand BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank State Street zet het mes in het personeelsbestand om kosten te besparen. Bij het in Boston gevestigde financiële concern vervallen circa 1500 arbeidsplaatsen, ongeveer 6 procent van het totaal.
18/01 16u15  Consumentenvertrouwen VS flink gedaald ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari stevig gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan.
18/01 16u15  Stevige plussen voor beurzen Europa AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag stevig in de plus. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een opgewekte stemming bij beleggers. Op het Damrak daalde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 16u00  Wall Street opent hoger door handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst geopend. Berichten dat de Verenigde Staten zouden overwegen de importheffingen op Chinese producten te verlagen, zorgden voor een positief sentiment op Wall Street, dankzij hoop op verbetering in de slechte Amerikaans-Chinese handelsrelaties.
18/01 15u30  Industriële productie VS neemt toe WASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie van de Verenigde Staten is in december met 0,3 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
18/01 15u15  Brussel wil mandaat voor handelsgesprekken VS BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie wil toestemming van de EU-lidstaten om onderhandelingen met de Verenigde Staten te beginnen over verlaging van handelstarieven op industriële producten. Daarnaast vraagt EU-handelscommissaris Cecilia Malmström een mandaat om de samenwerking rond productstandaarden te versterken.
18/01 15u00  Nieuwe strategiedirecteur voor Air France-KLM PARIJS (AFN) - Angus Clarke is benoemd tot hoofd strategie bij luchtvaartconcern Air France-KLM. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de langetermijnstrategie en bedrijfsontwikkeling, zo werd vrijdag bekend.
18/01 14u45  'Wall Street opent hoger door handelshoop' NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen staan voor een hogere opening. Berichten dat de VS zouden overwegen de importheffingen op Chinese producten te verlagen gaven het sentiment vrijdag een steuntje in de rug. Daarmee ontstond hoop op dooi in de onderkoelde handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en China.
Laatste update: vandaag om 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 14u30  Tegenvallende feestdagen voor TiffanyNEW YORK (AFN) - Juweliersketen Tiffany heeft in de feestdagenperiode wereldwijd minder omzet gedraaid. De opbrengsten in november en december bedroegen circa 1 miljard dollar. Dit kwam neer op een omzetdaling van 1 procent ten opzichte van de laatste twee maanden van 2017, meldt het juweliersbedrijf.
18/01 14u15  Fastned versterkt vermogenAMSTERDAM (AFN) - Snellaadbedrijf Fastned heeft zijn vermogen versterkt met 6 miljoen euro. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. Het geld zal ingezet worden om het netwerk van het bedrijf te financieren.
18/01 14u00  Druk op winst Eli Lilly door kankermedicijnINDIANAPOLIS (AFN/BLOOMBERG) - Een tegenvallend resultaat in een test van een kankermedicijn drukt op de winst van Eli Lilly. Die waarschuwing gaf de Amerikaanse farmaceut. Eli Lilly neemt daardoor een voorziening van tussen de 70 miljoen en 90 miljoen dollar.
18/01 14u00  Schlumberger boekt winst op hogere omzetHOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Oliedienstverlener Schlumberger heeft de omzet afgelopen jaar opgevoerd. Met name in thuismarkt de Verenigde Staten deed het bedrijf goede zaken, al zag het ook daarbuiten voorzichtig herstel na drie moeizame jaren. Het Texaanse bedrijf kon door de hogere inkomsten een winst in de boeken schrijven, waar in 2017 nog een verlies werd geleden.
18/01 12u15  Hoop op handelsdeal stuwt beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen vrijdag terrein. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming. Op het Damrak daalde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 12u00  Tesla snijdt hard in personeelsbestandPALO ALTO (AFN) - Tesla snijdt hard in zijn personeelsbestand. De elektrische autobouwer neemt afscheid van 7 procent van zijn vaste werknemers, zo werd vrijdag bekendgemaakt in een interne memo. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen.
18/01 11u15  Huizenprijzen eurozone stijgen opnieuwLUXEMBURG (AFN) - Huizen in de eurozone zijn opnieuw in prijs gestegen. In het derde kwartaal werd de gemiddelde koopwoning in een van de eurolanden 4,3 procent duurder ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
18/01 11u15  IEA: olievraag stijgt ondanks groeivertragingPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De vraag naar olie zal dit jaar stijgen, ondanks de sombere vooruitzichten voor de mondiale economie. De daling van de olieprijzen zal een sterkere stimulans aan de olievraag geven dan de verwachte vertraging van de economische groei. Zo luidt de voorspelling van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) voor dit jaar.
18/01 10u15  Renault verkoopt meer auto'sPARIJS (AFN) - Renault heeft afgelopen jaar wereldwijd 3,9 miljoen auto's verkocht. Dat is een stijging van 3,2 procent. Bij de verkopen telt Renault niet alleen zijn eigen auto's mee, waarvan er minder verkocht werden, maar ook die van dochtermerken Dacia, Lada, Jinbei en Huasong.
18/01 10u00  HelloFresh overtreft omzetverwachtingBERLIJN (AFN) - HelloFresh heeft in het afgelopen jaar meer omzet behaald dan verwacht. Ook het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) pakte ,,significant' hoger uit dan de hogere verwachtingen, zo meldt de Duitse aanbieder van maaltijdpakketten die ook in Nederland actief is.
18/01 10u00  Takeaway zakt, Beter Bed stijgt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won vrijdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming. Op het Damrak daalde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 09u45  'Cao-akkoord PostNL goed nieuws'AMSTERDAM (AFN) - Met het sluiten van een principe-akkoord voor een nieuwe cao met drie vakbonden, komt mogelijk een einde aan een hectische periode voor PostNL, waarin gedreigd werd met stakingen. Dat schrijven analisten van KBC Securities, die er wel op wijzen dat de kostenbesparingen door het akkoord mogelijk iets lager uitvallen.
18/01 09u30  'Beter Bed neemt eerste horde'AMSTERDAM (AFN) - Beter Bed heeft positieve ontwikkelingen laten zien in zijn eerste handelsbericht sinds de aankondiging van een reorganisatie. Met een stijging van de vergelijkbare omzet met 2,2 procent lijkt de eerste horde genomen, constateert een analist van KBC Securities.10 
18/01 09u15  Takeaway duikelt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden in het groen. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming. Op het Damrak tuimelde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht.
18/01 09u00  Ryanair verlaagt winstverwachtingDUBLIN (AFN) - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een winstwaarschuwing gegeven. Het resultaat over het gebroken boekjaar 2019 komt nu naar verwachting uit op 1 miljard euro, waar de prijsvechter eerder rekende op 100 miljoen tot 200 miljoen euro meer. Ryanair sluit niet uit dat de winstprognose nog verder omlaag moet, als er tussen nu en eind maart ontwikkelingen zijn rond de brexit.
18/01 09u00  Vastned plaatst obligatieleningAMSTERDAM (AFN) - Vastned heeft een langlopende obligatielening geplaatst. Hiermee zal het winkelvastgoedfonds bestaande schulden herfinancieren, aldus de onderneming vrijdag in een verklaring.
18/01 08u45  Takeaway haalt miljoenen op voor overnameAMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelsite Takeaway heeft 680 miljoen euro opgehaald met een versnelde plaatsing van aandelen en converteerbare obligaties. Takeaway gebruikt het geld om een deel van de overnamesom voor de Duitse activiteiten van Delivery Hero te betalen. Ook word onder meer een overbruggingskrediet afgelost.
18/01 08u30  'Citi verlaagt advies Heineken'AMSTERDAM (AFN) - Citi verlaagt zijn beleggingsadvies voor het aandeel Heineken van buy naar hold. Ook de koersdoel gaat omlaag, van 100 naar 84 euro. Analisten van de zakenbank wijzen in een rapport op de brutowinstmarge, die volgens hen dit jaar lager zal uitkomen.
18/01 08u15  'Positief begin voor Amsterdamse beurs'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdamse begint vrijdag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters hoger te openen. Beleggers trekken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict zorgde voor optimisme. Op het Damrak gaf Takeaway nieuwe aandelen en obligaties uit.
18/01 08u15  Beter Bed eist compensatie voor gifschandaalUDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed sleept de Duitse chemiereus BASF voor de rechter. Het bedrijf uit Uden wil op die manier een schadevergoeding loskrijgen voor het Duitse gifschandaal dat ongeveer een jaar geleden speelde.10 
18/01 08u00  Marktkenners zien Akzo als overnamedoelAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Verfmaker AkzoNobel wordt gezien als mogelijk overnamedoel dit jaar. Het Nederlandse concern is een van de 116 ondernemingen die genoemd werden in een onderzoek van persbureau Bloomberg. In totaal deden daar 24 handelaren, analisten en fondsenmanagers aan mee.
18/01 07u45  ABP steekt half miljard in groene hypothekenAMSTERDAM (AFN) - Pensioenfonds ABP trekt de komende jaren 500 miljoen euro uit voor de financiering van duurzame hypotheken. Het geld wordt gestoken in Rabo-dochter Vista Hypotheken, die korting geeft voor woningen met een A-label.
18/01 07u15  Handelshoop helpt Nikkei vooruitTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst geëindigd. Een bericht van zakenkrant The Wall Street Journal dat de Verenigde Staten mogelijk de hoge importtarieven op Chinese producten wil opheffen, zorgde voor hoop op een doorbraak in het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Het Amerikaanse ministerie van Financiën sprak het bericht echter al snel tegen.
18/01 06u30  'ING kortwiekt bonussen vanwege megaschikking'AMSTERDAM (AFN) - ING zet het mes in zijn bonussen vanwege de megaschikking van 775 miljoen euro die de bank vorig jaar heeft getroffen met het Openbaar Ministerie (OM). De bonuspot zal ,,aanzienlijk kleiner'' zijn dan over 2017, toen de bank nog ruim 403 miljoen euro verdeelde onder zijn medewerkers. Dat bevestigt een woordvoerder van ING tegen Het Financieele Dagblad.
18/01 00u00  Kleine verliezen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag in meerderheid met kleine verliezen gesloten. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond de brexit.13 
17/01 23u30  Winst loopt terug bij NetflixLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst de laatste tijd zo ontzettend veel films en series aan zijn aanbod toevoegt. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.
17/01 23u00  American Express voert omzet flink opNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - American Express heeft in 2018 bijna een tiende meer aan omzet binnengehaald. Ook de winst van de Amerikaanse creditcardmaatschappij ging flink omhoog, maar dat laatste had vooral te maken met de veranderde belastingwetgeving in de Verenigde Staten.
17/01 22u30  Wall Street reageert op nieuws handelsoverlegNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers reageerden zelfs even heel enthousiast op hoopgevend nieuws over het handelsoverleg met China, maar dat bericht werd later via officiële kanalen ontkend. Wall Street verwerkte verder cijfers van onder meer zakenbank Morgan Stanley en verfproducent PPG Industries.
17/01 21u30  'VS overwegen te stoppen met heffingen China'WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid overweegt naar verluidt te stoppen met haar hoge importtarieven op Chinese producten, of deze af te bouwen. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Financiën ontkende het bericht.
17/01 21u00  Cao-akkoorden PostNL zonder vakbond FNVDEN HAAG (AFN) - PostNL heeft met drie vakbonden principeakkoorden gesloten over een nieuwe cao voor het gewone personeel en de cao voor zaterdagbestellers. Alleen vakbond FNV is niet akkoord en dreigt met acties.
17/01 20u30  Franse supermarkt Casino voelt protestenSAINT-ETIENNE (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse supermarktbedrijf Casino heeft afgelopen kwartaal zijn verkopen verder opgevoerd, ondanks tegenwind door de protesten van de gele hesjes in Frankrijk. Te midden van al het tumult waren er ook blokkades rond diverse hypermarkten van Casino, wat het bedrijf omzet kostte.
17/01 19u45  Wall Street licht hogerNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers verwerkten onder meer cijfers van zakenbank Morgan Stanley en verfproducent PPG Industries. Ook hield Wall Street de ontwikkelingen rond de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid nauwlettend in de gaten.
17/01 18u30  FNV loopt weg uit cao-onderhandeling PostNLDEN HAAG (AFN) - Vakbond FNV is niet meer met PostNL in onderhandeling over een nieuwe cao. Volgens de bond heeft de postbezorger een eindbod neergelegd dat ,,een aanfluiting'' is. FNV dreigt dan ook met acties. PostNL zegt nog met drie andere bonden, BVPP, CNV en VHP2, in gesprek te zijn en stelt dat er nog helemaal geen eindbod ligt.
17/01 18u30  Takeaway geeft aandelen uit voor Duitse dealAMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway geeft nieuwe aandelen en converteerbare obligaties uit om zijn grote overnamedeal in Duitsland te financieren. Dat heeft het snelgroeiende bedrijf achter Thuisbezorgd.nl bekendgemaakt.
17/01 17u45  'AF-KLM houdt zich aan garanties over KLM'DEN HAAG (AFN) - Bestuursvoorzitter Ben Smith van Air France-KLM is niet van plan te tornen aan afspraken die in het verleden gemaakt zijn met de Nederlandse regering over de positie van KLM binnen de luchtvaartgroep. Dat heeft de topman, die afgelopen najaar aantrad, gezegd na afloop van een ontmoeting met een kabinetsdelegatie in Den Haag.
17/01 17u30  'Ook Nasdaq geïnteresseerd in Oslo Børs'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq is naar verluidt ook geïnteresseerd in Oslo Børs, de Noorse beursuitbater waarop Euronext onlangs een bod lanceerde. Volgens zakenkrant Financial Times praten de Amerikanen donderdag met de Noren over een mogelijk samengaan.
17/01 17u15  ArcelorMittal geeft obligaties uitLUXEMBURG (AFN) - ArcelorMittal heeft voor 750 miljoen euro aan obligaties uitgegeven. Het gaat om schuldpapier dat loopt tot 2024 met een vaste rente van 2,25 procent.
17/01 17u15  Philips wil Engelse fabriek sluitenAMSTERDAM (AFN) - Medisch technologiebedrijf Philips wil zijn fabriek in het Engelse Glemsford sluiten. Dat moet in 2020 gebeuren. De productie van de Engelse fabriek wordt grotendeels overgeheveld naar een fabriek in Drachten.
17/01 16u15  Personeel ASML legt vrijdag het werk neerVELDHOVEN (AFN) - Medewerkers van het chipmachinefabrikant ASML gaan vrijdag een stakingsactie voeren. Met deze werkonderbreking voert personeel ,,een strijd voor een goede cao in de Metalektro¨, aldus de verklaring van vakbond FNV.
17/01 16u15  BAM gaat Schots en Engels spoor aanpakkenBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft in Groot-Brittannië een opdracht voor vernieuwingen en verbeteringen op en rond het spoor gekregen. Met de opdracht van het Britse spoorbedrijf Network Rail voor het Noordoosten van Engeland en Schotland is 320 miljoen pond, omgerekend een kleine 363 miljoen euro, gemoeid.
17/01 15u45  Wall Street opent in het roodNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager geopend. Beleggers op Wall Street buigen zich over de cijfers van onder meer zakenbank Morgan Stanley en verfproducent PPG Industries. Ook volgen ze de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsvete met China en blijft de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid boven de markt hangen.
17/01 15u00  'Wall Street koerst af op lagere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting lager openen. Beleggers op Wall Street buigen zich over de cijfers van onder meer zakenbank Morgan Stanley en verfproducent PPG Industries. Verder worden de ontwikkelingen gevolgd rond de brexit en de Chinees-Amerikaanse handelsvete en blijft de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid boven de markt hangen.
17/01 15u00  Bedrijvigheid Philadelphia veert opPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand veel harder gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
17/01 15u00  Uitkeringsaanvragen VS dalen verderWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week licht gedaald tot 213.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
17/01 14u15  Forse daling omzet obligaties Morgan StanleyNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft in het vierde kwartaal van 2018 tegenvallende zaken gedaan met de handel in obligaties. De inkomsten uit obligatiehandel daalden met 30 procent tot 564 miljoen dollar op jaarbasis. Dat was de sterkste daling van de vijf grootste zakenbanken op Wall Street.
17/01 14u15  Renault kijkt naar oplossing voor GhosnPARIJS (AFN) - Renault is bezig met het vinden van een oplossing voor de situatie rond topman Carlos Ghosn. Dat hebben waarnemend voorzitter Philippe Lagayette en hoofd van de benoemingscommissie Patrick Thomas in een verklaring gezegd.
17/01 14u15  'EU komt met nieuwe boete tegen Google'BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie legt Google in de komende weken opnieuw een boete op. De zoekgigant zou ook met zijn advertentiedienst AdSense de mededingingsregels hebben overtreden, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
17/01 13u45  PPG voorzichtig over eerste helft 2019PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries verwacht in de eerste helft van dit jaar last te hebben van de hogere grondstofprijzen, negatieve wisselkoerseffecten en licht lagere verkoopvolumes. Het bedrijf wijst verder op de toenemende economische onzekerheid in de wereld.
17/01 13u45  Groot onderhoud bij Shell PernisDEN HAAG (AFN) - Olie - en gasbedrijf Shell gaat groot onderhoud uitvoeren aan zijn raffinaderij in Pernis. Het onderhoud gaat op 25 januari van start en duurt tot en met eind maart.
17/01 13u15  Eind januari nieuw brexitdebat in LagerhuisLONDEN (AFN/RTR) - Het Britse parlement debatteert op 29 januari over een plan B voor de brexit. Dat zegt 'fractievoorzitter' Andrea Leadsom van de Conservatieven in het Lagerhuis. Ook wordt dan door parlementsleden gestemd over het plan.
17/01 12u45  Nieuwe directeur voor Upstream-tak ShellLONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft Wael Sawan benoemd tot nieuwe directeur van de divisie Upstream, die actief is met exploratie en winning van olie. Hij neemt per 1 juli daar de touwtjes in handen als opvolger van Andy Brown.
17/01 12u15  Adyen-concurrent in zee met Snoop DoggSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het Zweedse betalingsbedrijf Klarna gaat in zee met rapper Snoop Dogg. Calvin Broadus, zoals de echte naam van de Amerikaan luidt, gaat niet alleen reclame maken voor Klarna maar steekt ook geld in het bedrijf.
17/01 11u45  VEB doet voorlopig niets rond zaak UPS en TNTDEN HAAG (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) neemt voorlopig geen juridische stappen naar aanleiding van een uitspraak over de overname van TNT Express. Het Europees Hof van Justitie bepaalde dat de Europese Commissie in 2013 een overnamebod van UPS op de Nederlandse pakketvervoerder ten onrechte had geblokkeerd.
17/01 11u15  Lichte daling bouwproductie in eurozoneLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in november met 0,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
17/01 11u15  Inflatie eurozone december blijft 1,6 procentLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in december gezakt naar 1,6 procent op jaarbasis, van 1,9 procent in november. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers.
17/01 10u15  ING somberder over SifAMSTERDAM (AFN) - ING verlaagt het beleggingsadvies voor funderingsspecialist Sif van buy naar hold, en het koersdoel gaat van 20,25 euro naar 10,50 euro. De bank verwacht dat het bedrijfsresultaat in 2019 en 2020 aanzienlijk lager zal uitvallen dan verwacht en dat het dividend over 2018 geschrapt kan worden.
17/01 10u00  PostNL hoger na rapport JefferiesAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeel PostNL was donderdag in trek op Beursplein 5. Het post- en pakketbedrijf was lijstaanvoerder bij de middelgrote fondsen, na een rapport door analisten van Jefferies.
17/01 10u00  Vicepremier China naar VS voor handelsoverlegPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese vicepremier Liu He reist eind deze maand af naar de Verenigde Staten om het handelsoverleg met de Amerikanen voort te zetten. Dit werd al eerder verwacht, maar nu wordt zijn bezoek officieel bevestigd door het Chinese ministerie van Handel.
17/01 10u00  AEX geeft terrein prijsAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam gaf donderdag wat terrein prijs. Ook de andere Europese beurzen deden een stap terug. De aandacht bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de brexit en resultaten van grote Europese bedrijven als Société Générale, Metro en Beiersdorf.
17/01 09u45  Hogere kerstverkoop moederbedrijf PrimarkLONDEN (AFN) - Het Britse AB Foods, het moederbedrijf van Primark, heeft in de kerstperiode zijn verkopen opgevoerd. De groepsomzet in het op 5 januari afgesloten kwartaal ging op jaarbasis met 2 procent omhoog, op basis van constante wisselkoersen. Dat meldde AB Foods in een handelsbericht, zonder concrete cijfers te noemen.
17/01 09u15  Damrak opent met verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. De aandacht bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de brexit en resultaten van grote Europese bedrijven als Société Générale, Metro en Beiersdorf.
17/01 09u15  'Piek investeringen vastgoedmarkt achter ons'AMSTERDAM (AFN) - Het hoogste investeringsvolume op de Nederlandse vastgoedmarkt is bereikt. Dit jaar wordt een lager investeringsvolume verwacht dan de circa 20 miljard euro in 2018. Dat zegt vastgoedadviseur CBRE in een rapport met vooruitzichten voor de sector.
17/01 09u15  'Financiële risico's Aperam blijven laag'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Morgan Stanley gaat roestvrijstaalbedrijf Aperam opnieuw volgen, met het advies equal-weight. De Amerikaanse bank zegt dat de waardering van Aperam de lage rendementen bij de onderneming weerspiegelt, maar dat de financiële risico's laag blijven met nauwelijks schuld.
17/01 09u00  Omzetgroei voor Nivea-maker BeiersdorfHAMBURG (AFN/RTR) - Beiersdorf heeft de omzet vorig jaar zien groeien. Dat kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht van de maker van onder meer Hansaplast, Labello en Nivea.
17/01 08u45  AkzoNobel meldt details kapitaaluitkeringAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft donderdag details naar buiten gebracht over de kapitaaluitkering die medio november werd goedgekeurd door aandeelhouders. Die beloning volgde op de voltooiing van de verkoop van de Specialty Chemicals-activiteiten.
17/01 08u45  Weer winstalarm voor VoestalpineWENEN (AFN/RTR) - De Oostenrijkse staalproducent Voestalpine heeft zijn tweede winstalarm in vier maanden tijd gegeven. Het concern maakt naar eigen zeggen extra kosten voor het opvoeren van de productie in de Verenigde Staten. Ook werden voorzieningen genomen vanwege een Duits kartelonderzoek.
17/01 08u30  SocGen geraakt door beursonrust en afboekingPARIJS (AFN) - De grote Franse bank Société Générale verwacht negatieve effecten te ondervinden van de onrust op de financiële markten van de afgelopen tijd. Daardoor komen de opbrengsten bij de divisies die zich bezighouden met effectenhandel onder druk te staan. Daarnaast moet de bank een afschrijving van 240 miljoen euro doen in verband met boekhoudkundige regels rond de verkoop van activiteiten.
17/01 08u15  RBC positiever over TakeawayAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse overname door Takeaway maakt het Nederlandse bedrijf een dominante speler op wereldwijd een van de grootste maaltijdbestelmarkten. Dat zorgt voor significant potentieel wat betreft omzet en marge voor de langere termijn, aldus analisten van RBC.
17/01 08u15  'Openingsverlies voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs zal donderdag naar verwachting met verlies openen. Ook de andere Europese beurzen lijken lager te beginnen. De aandacht blijft uitgaan naar de ontwikkelingen rond de brexit en de resultaten van grote Europese en Amerikaanse bedrijven.
17/01 08u15  Snelste omzetgroei in tijden voor MetroDÜSSELDORF (AFN) - Metro, de eigenaar van groothandelsketen Makro, heeft de omzet in het eerste kwartaal van zijn boekjaar duidelijk zien groeien. Er was sprake van de sterkste vergelijkbare stijging van de opbrengsten in zes kwartalen tijd, aldus de onderneming.
17/01 07u45  Kwartaalwinst TSMC fractie gestegenHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het vierde kwartaal van 2018 een fractioneel hogere winst behaald dan een jaar eerder. De grote toeleverancier van Apple had te maken met de afzwakkende vraag naar iPhones. TSMC is een belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinemaker ASML.
17/01 07u30  VEON-dochter Beeline krijgt nieuwe topmanAMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern VEON heeft Evgeniy Nastradin aangesteld als topman van zijn dochterbedrijf Beeline Kazakhstan. Hij staat vanaf 1 februari aan het roer van die onderneming.
17/01 07u15  Nikkei doet opnieuw stapje terugTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs deed donderdag opnieuw een stapje terug, na een schommelende handelssessie. Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgde daarbij voor enige koersdruk onder de belangrijke exportbedrijven. Elders in het Verre Oosten gingen de meeste beurzen licht vooruit. De zorgen over de Chinese economie en de onzekerheid rond de brexit hielden de winsten beperkt.
17/01 07u00  Werkloosheid loopt iets opDEN HAAG (AFN) - Het werkloosheidspercentage is in december iets opgelopen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
16/01 23u00  Alcoa voorziet tekort op aluminiummarktPITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Aluminiumproducent Alcoa verwacht dat er dit jaar wederom een tekort ontstaat op de wereldwijde aluminiummarkt. Volgens het Amerikaanse bedrijf zal de vraag naar aluminium 1,7 miljoen tot 2,1 miljoen ton hoger liggen dan het aanbod, zo schetste het bedrijf de marktomstandigheden in zijn handelsupdate.
16/01 22u45  'Aanklacht tegen Huawei in VS'NEW YORK (AFN) - Aanklagers in de Verenigde Staten zijn een strafzaak begonnen tegen de Chinese techgigant Huawei. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het bedrijf zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan diefstal van handelsgeheimen van T-Mobile US.
16/01 22u30  Banken in trek op groen Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten gesloten. Beter dan verwachte resultaten van financiële fondsen Bank of America en Goldman Sachs stuwden het sentiment. Beleggers kauwen verder na op de afwijzing van het brexitakkoord van premier Theresa May door het Britse Lagerhuis. Ze overleefde woensdag wel een motie van wantrouwen.
16/01 21u30  Frankrijk keert Renault-baas de rug toePARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse regering stuurt aan op een vertrek van de in opspraak geraakte Renault-topman Carlos Ghosn. De Franse minister van Financiën Bruno la Maire laat weten dat er een nieuwe fase aanbreekt en dat Renault er verstandig aan doet een vervanger voor Ghosn te vinden. De Franse staat is grootaandeelhouder van Renault.
16/01 20u45  'Air France-KLM schrapt banen in Italië'ROME (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartonderneming Air France-KLM grijpt naar verluidt in bij zijn Italiaanse activiteiten. Vakbonden in dat land spreken van 33 banen die zullen verdwijnen. De reorganisatie wordt volgens de vakbewegingen donderdag bekendgemaakt.
16/01 20u45  Fed: tekenen van groeivertraging economie VSWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De economische vooruitzichten in de Verenigde Staten blijven over het algemeen sterk, maar het wegebbende optimisme zit de groei hier en daar wel dwars. Dat meldde de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, in zijn Beige Book, dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS.
16/01 20u30  Premier May overleeft motie van wantrouwenLONDEN (AFN) - De Britse premier Theresa May heeft woensdagavond een motie van wantrouwen overleefd. 306 parlementariërs stemden voor de motie, 325 stemden tegen. De motie was ingediend door oppositiepartij Labour, na de vernietigende nederlaag die May dinsdag leed met de stemming over haar brexitdeal.
16/01 19u45  Bankaandelen stuwen graadmeters New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Beleggers kauwen nog na op de afwijzing van het brexitakkoord van premier Theresa May door het Britse Lagerhuis. Verder verwerken ze een stroom aan bedrijfscijfers, waaronder die van banken Bank of America en Goldman Sachs. Ook zijn beleggers in afwachting van een rapport van de Federal Reserve, dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie.
16/01 19u45  Prijsvechter Norwegian Air sluit basesOSLO (AFN/RTR) - De Noorse prijsvechter Norwegian Air gaat bases sluiten. Ook wordt een deel van de vluchten binnen Europa en routes naar de Verenigde Staten en het Midden-Oosten geschrapt. De ingrepen zijn onderdeel van een eerder aangekondigde reorganisatie.
16/01 18u00  Strukton Rail lijft Italiaans CLF volledig inBOLOGNA (AFN) - Strukton Rail heeft zijn belang in het Italiaanse spoorbedrijf CLF Group uitgebreid van 60 naar 100 procent. Dat meldde het dochterbedrijf van het beursgenoteerde Oranjewoud zonder daarbij financiële details te vermelden. Strukton nam het resterende belang over van Unieco.
16/01 18u00  Beurs Londen lager na brexitstemmingAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag overwegend met winsten de handel uitgegaan. Dat gold niet voor de belangrijkste graadmeter in Londen. De afwijzing van de brexitdeal door het Britse parlement wakkerde de zorgen aan over een chaotische scheiding van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.
16/01 17u45  'Geen deal rond huurwoningen Round Hill'AMSTERDAM (AFN) - De Britse woningbelegger Round Hill heeft naar verluidt toch nog geen deal gesloten met de Duitse beursgenoteerde woningbelegger LEG Immobilien over de verkoop van zo'n 10.000 woningen met een waarde van circa 1,4 miljard euro. Volgens goed ingevoerde bronnen in de vastgoedmarkt is er geen sprake van een akkoord.
16/01 17u30  'Deutsche Bank beter af met Europese partner'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank is beter af met een Europese samenwerkingspartner in plaats van een fusie met de Duitse branchegenoot Commerzbank. Dat vinden toezichthouders als de Europese Centrale Bank (ECB) en de Duitse marktwaakhond BaFin, aldus ingewijden. Dat standpunt staat haaks op dat van politici in Duitsland die juist wel brood lijkt te zien in een samengaan van Duitslands grootste banken.
16/01 16u45  Steun voor Ferrari-topmanMILAAN (AFN/RTR) - Ferrari-topman Louis Camilleri heeft de leiding van de automaker steviger in handen gekregen door de hernieuwde steun die hij kreeg van voorzitter John Elkann en grootaandeelhouder Exor. Daardoor verstomden geluiden over een op handen zijnde wissel in de top van de maker van sportwagens.
16/01 16u00  Kleine plus voor AEX-indexAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam noteerde woensdagmiddag in de plus. Ook elders in Europa gingen de meeste graadmeters iets vooruit. Dat gold evenwel niet voor de beurs in Londen. De afwijzing van de brexitdeal door het Britse parlement wakkerde de zorgen aan over een chaotische scheiding van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.
16/01 15u45  Wall Street opent met winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten geopend. Beleggers kauwen nog na op de afwijzing van het brexitakkoord van premier Theresa May door het Britse Lagerhuis. Verder verwerken ze een stroom aan bedrijfscijfers, waaronder die van banken Bank of America en Goldman Sachs.
16/01 15u15  'Ontslag Benelux-directeur Grandvision'SCHIPHOL (AFN) - De directeur van de Benelux-tak van optiekketen Grandvision mag ontslagen worden. Dat bepaalde de rechter in Utrecht eind december, blijkt uit een onlangs gepubliceerde uitspraak waar RTL Z over schrijft. Leo van Welij was al eind april vorig jaar op non-actief gesteld nadat verschillende werknemers van het Belgische kantoor van Grandvision hadden geklaagd over zijn gedrag.
16/01 15u00  'Wall Street opent met kleine winsten'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan woensdag voor een licht hogere opening. Beleggers op Wall Street kauwen nog na op de afwijzing van het brexitakkoord van premier Theresa May door het Britse Lagerhuis. Ook kijken ze vooruit naar de publicatie van het Beige Book van de Federal Reserve, dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie.
16/01 15u00  Importprijzen VS verder omlaagWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in december met 1 procent afgenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
16/01 14u15  'Megadeal op Nederlandse woningmarkt'AMSTERDAM (AFN) - De Britse woningbelegger Round Hill verkoopt zijn woningportefeuille van 10.000 woningen met een waarde van circa 1,4 miljard euro aan de Duitse beursgenoteerde woningbelegger LEG Immobilien. Dat meldt vakmedium Vastgoedmarkt op basis van bronnen. Het bericht is nog niet bevestigd door de partijen.
16/01 14u00  Miljardenfusie betalingsbedrijven VSNEW YORK (AFN) - De grote Amerikaanse betalingsbedrijven Fiserv en First Data gaan fuseren in een aandelendeal ter waarde van 22 miljard dollar. De aandeelhouders van Fiserv krijgen daarbij 57,5 procent van het gecombineerde concern in handen, met de rest voor de aandeelhouders van First Data.
16/01 13u45  Bank of America boekt recordwinstCHARLOTTE (AFN) - Bank of America heeft in het vierde kwartaal van 2018 een recordwinst behaald. Het grote Amerikaanse financiële concern deed met name met zijn dienstverlening aan consumenten en bedrijven goede zaken, geholpen door meer kredietverstrekking en de stijgende rente in de Verenigde Staten. Wel gingen de inkomsten uit de obligatiehandel omlaag door de onrust op de financiële markten.
16/01 13u30  Beheerd vermogen BlackRock slinktNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - 's Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock heeft zijn beheerd vermogen vorig jaar zien afnemen. Te midden van alle onrust op de financiële markten zakte de totale waarde van de beheerde bezittingen tot iets minder dan 6 biljoen dollar, tegen 6,3 biljoen dollar een jaar eerder.
16/01 13u00  Lagere winst autoconcern FordDEARBORN (AFN) - Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor heeft in 2018 een lagere winst behaald, mede door de zwakkere vraag in China. De aangepaste nettowinst bedroeg bijna 5,2 miljard dollar, tegen ruim 7,1 miljard dollar in 2017. Dat bleek uit voorlopige cijfers die woensdag werden gepubliceerd.
16/01 12u30  Staat wil tot 4 miljard euro ophalenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
16/01 12u15  MeesPierson minder positief over aandelenAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO MeesPierson is minder positief over aandelen, vanwege de tragere groeiverwachtingen voor de wereldeconomie, de verwachte afname van de bedrijfswinsten en geopolitieke onzekerheden. Dat schrijft de vermogensbeheerder van ABN AMRO in een rapport.
16/01 12u15  'Duitsland wil Bundesbank-president behouden'BERLIJN (AFN) - De Duitse regering wil voorzitter Jens Weidmann voor de Bundesbank behouden. Als zijn contract in april afloopt wil Berlijn dat met acht jaar verlengen, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
16/01 12u00  Brexitzorgen drukken op Londense beursAMSTERDAM (AFN) - De Londense aandelenbeurs ging woensdag licht omlaag. De afwijzing van de brexitdeal door het Britse parlement wakkerde de zorgen aan over een chaotische scheiding van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. De andere Europese beurzen bleven in afwachting van de politieke ontwikkelingen in het VK ook dicht bij huis.
16/01 11u45  Topman AF-KLM bang voor hogere tarievenPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Topman Ben Smith van Air France-KLM is bang dat de geplande privatisering van de Franse luchthavenuitbater ADP leidt tot hogere tarieven voor luchtvaartmaatschappijen. Die zouden door Air France doorberekend moeten worden aan klanten, met hogere ticketprijzen en verminderde concurrentiekracht als gevolg.
16/01 11u15  EU-hof: veto overname TNT door UPS onterechtLUXEMBURG (AFN) - De Europese Commissie heeft in 2013 ten onrechte de overname van TNT Express door de Amerikaanse pakketbezorger UPS geblokkeerd. Dat is het definitieve oordeel van het Europese Hof van Justitie over de mislukte overnamepoging door het veto van het dagelijks bestuur van de EU.
16/01 11u15  'Voorzitter redt noodlijdend Sears'HOFFMAN ESTATES (AFN/BLOOMBERG) - Voorzitter Eddie Lampert redt het noodlijdende Amerikaanse winkelbedrijf Sears van de ondergang door 5,2 miljard dollar op tafel te leggen voor de onderneming. Volgens bronnen is Lampert als winnaar uit de bus gekomen bij een faillissementsveiling van Sears.
16/01 11u15  Lagere inflatie in Groot-BrittanniëLONDEN (AFN) - De inflatie in Groot-Brittannië is in december gedaald naar 2,1 procent op jaarbasis, van 2,3 procent een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
16/01 11u15  Advies TomTom omlaag bij Kepler CheuvreuxAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Zakenbank Kepler Cheuvreux verlaagt zijn beleggingsadvies voor navigatiedienstverlener TomTom van buy naar hold. Volgens Kepler Cheuvreux is de consensus voor de winst per aandeel in 2019 aan de hoge kant en er wordt gewezen op de koersstijging van het aandeel TomTom sinds oktober.
16/01 10u00  BAM-dochter Pennings aan de slag in GoudaROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Pennings, onderdeel van het BAM-concern, gaat het winkelcentrum Goverwelle in Gouda vernieuwen en uitbreiden. Dat meldt BAM, zonder er financiële details bij te verstrekken.
16/01 09u45  Denen bieden op Zwitsers vrachtbedrijf PanalpinaBASEL (AFN/BLOOMBERG) - Het Deense logistieke bedrijf DSV heeft een ongevraagd overnamebod uitgebracht op de Zwitserse branchegenoot Panalpina Welttransport ter waarde van omgerekend 4 miljard dollar. Panalpina gaf aan het bod te bestuderen.
16/01 09u30  AEX stijgt na afwijzing brexitdealAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag licht hoger begonnen. Ook de meeste andere Europese beurzen openden met kleine winsten, na de hogere slotstanden op Wall Street. Beleggers hielden vooral de politieke ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk in de gaten, na de afwijzing van de brexitdeal van de Britse premier Theresa May.
16/01 08u45  'Air France wil met Delta in Alitalia stappen'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France wil mogelijk samen met Delta Air Lines een belang nemen in Alitalia. Dat schrijft de Italiaanse krant La Stampa op basis van ingewijden. Bestuurders van de Franse luchtvaartmaatschappij zouden met afgevaardigden van het Italiaanse staatsspoorbedrijf Ferrovie dello Stato, dat namens de Italiaanse staat grootaandeelhouder van Alitalia is, naar het hoofdkantoor van Delta in Atlanta zijn gereisd.
16/01 08u30  Topman gaat weg bij Reckitt BenckiserLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Topman Rakesh Kapoor vertrekt aan het einde van het jaar bij de Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser (RB). Dat maakte het concern woensdag bekend.
16/01 08u30  SnowWorld verwacht stijging omzet en resultaatZOETERMEER (AFN) - De uitbater van skihallen SnowWorld verwacht dat de omzet en het bedrijfsresultaat in het lopende gebroken boekjaar 2018/2019 zullen stijgen, na een daling in het afgelopen jaar. Dat schrijft SnowWorld in een handelsbericht.
16/01 08u30  Morgan Stanley verlaagt advies SBMAMSTERDAM (AFN) - De vooruitzichten voor de langere termijn is voor oliedienstverleners enigszins onzeker. Dat stellen analisten van Morgan Stanley in een rapport, waarin ze het advies voor SBM Offshore verlaagden naar underweight van equalweight.
16/01 08u15  Inflatie Duitsland bevestigd op 1,7 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in december uitgekomen op 1,7 procent op jaarbasis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van definitieve cijfers. Het cijfer komt overeen met een voorlopige raming.
16/01 08u15  'Beurzen verwerken afwijzing brexitdeal'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint woensdag waarschijnlijk licht hoger. Ook elders in Europa lijken de meeste beursgraadmeters met kleine winsten te openen. De Londense FTSE begint mogelijk licht lager. Beleggers houden vooral de politieke ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk in de gaten, na de afwijzing van de brexitdeal van de Britse premier Theresa May.
16/01 08u00  Jefferies krikt advies voor Heineken opAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Jefferies verhoogt zijn beleggingsadvies voor Heineken van hold naar buy. De zakenbank wijst daarbij op het groeiprofiel van de brouwer. Het koersdoel staat op 90 euro.
16/01 07u45  Financieel directeur Snap stapt opNEW YORK (AFN) - De financieel directeur van Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, treedt na acht maanden alweer terug. Het vertrek van Tim Stone markeert de zoveelste topbestuurder die het bedrijf verlaat. Op Wall Street reageerden beleggers geschrokken van het nieuws en ging de koers van Snap hard omlaag.
16/01 07u45  IEX koppelt platform aan dat van DeGiroAMSTERDAM (AFN) - Aanbieder van beleggersinformatie IEX gaat zijn systemen koppelen met die van DeGiro. Klanten van de onlinebroker krijgen daardoor bij IEX continu actuele informatie over hun beleggingsportefeuille.
16/01 07u30  Gemalto gaat verzekeringskaarten Quebec makenAMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto gaat zorgverzekeringskaarten leveren voor de zorgverzekering van de Canadese provincie Quebec. Het gaat om 2,3 miljoen van die kaarten die voorzien zijn van diverse veiligheidstechnieken. Financiële detail van de order zijn niet bekendgemaakt.
16/01 07u15  Nikkei lager door winstnemingenTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag lager geëindigd. Beleggers namen gas terug na de recente sterke opmars en grepen de aanhoudende onzekerheid rond de brexit in Europa aan om wat winst te nemen. Het risico op een chaotisch vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is toegenomen, na de afwijzing van de brexitdeal van premier Theresa May in het Britse parlement.
16/01 06u15  United Continental blijft optimistisch gestemdCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - United Continental, het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij United Airlines, rekent in 2019 wederom op een sterk financieel jaar. Met die prognose onderscheidt het concern zich volgens kenners van branchenoten als Delta Air Lines en American Airlines, die beduidend voorzichtiger zijn in hun vooruitblik.
16/01 00u00  Wall Street op winstNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van enkele grote banken en berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China. Door dat laatste zaten vooral techaandelen in de lift.
16/01 00u00  Kleine plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag licht in de plus. Ook de andere Europese graadmeters zaten in de lift. Berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China boden enige steun aan de handel. Beleggers wachtten verder op het Britse parlement, dat later op de dag zal stemmen over de brexitdeal van premier Theresa May.
15/01 22u45  Core Lab houdt dividend gelijkAMSTERDAM (AFN) - Core Laboratories betaalt in het eerste kwartaal een dividend van 0,55 dollar per aandeel in contanten, net als in het voorgaande kwartaal. Dat meldde de in Amsterdam genoteerde dienstverlener aan de olie- en gasindustrie.
15/01 22u30  Hoger slot Wall Street na brexitstemmingNEW YORK (AFN) - Op de aandelenbeurzen in New York trokken beleggers zich dinsdag weinig aan van de brexitperikelen. Wall Street hield zijn winsten vast nadat de brexitdeal van premier Theresa May was weggestemd door het Britse Lagerhuis. De markt verwerkte tevens veel bedrijfsnieuws en berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China.
15/01 22u30  Airbnb was in 2018 wederom winstgevendSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De internetmarktplaats voor slaapplaatsen bij particulieren Airbnb was in 2018 voor het tweede jaar op rij winstgevend. Dat blijkt uit een verklaring van het bedrijf, dat naar verwachting binnenkort naar de beurs gaat.
15/01 21u00  Brits parlement wijst brexitdeal May afLONDEN (AFN) - Het Britse parlement heeft de brexitdeal afgewezen, zoals verwacht. Het akkoord met de Europese Unie kreeg 202 stemmen voor en 432 tegen. De laatste keer dat een Britse premier zo'n grote nederlaag leed, was in 1924.
15/01 20u45  Andrea Orcel toch geen topman SantanderMADRID (AFN/BLOOMBERG) - De bekende bankier Andrea Orcel wordt toch niet de nieuwe topman van de Spaanse bank Banco Santander. Het financiële concern ziet af van de in september aangekondigde benoeming vanwege strubbelingen tussen de Spanjaarden en Orcels oude werkgever, het Zwitserse UBS.
15/01 19u45  Eurocommercial koopt extra ruimte in WoluweAMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties heeft extra winkelruimte bijgekocht in het eerder overgenomen Brusselse winkelcentrum Woluwe. Het gaat om twee deals, waarmee ongeveer 170 miljoen euro is gemoeid.
15/01 18u45  Eurcommercial koopt extra ruimte in WoluweAMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties heeft extra winkelruimte bijgekocht in het eerder overgenomen Brusselse winkelcentrum Woluwe. Het gaat om twee deals, waarmee ongeveer 170 miljoen euro is gemoeid.
15/01 17u45  Beurzen hoger voorafgaand aan brexitstemmingAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China boden enige steun aan de handel. Beleggers wachtten verder op het Britse parlement, dat later op de dag zal stemmen over de brexitdeal van premier Theresa May.
15/01 17u00  Netflix verhoogt prijzen in Verenigde StatenLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix schroeft zijn prijzen in de Verenigde Staten flink op. Volgens Amerikaanse media gaat het om de grootste prijsstijging sinds het begin van de videostreamingsdienst van het bedrijf twaalf jaar terug. Ook zou het de eerste keer zijn dat de prijzen voor alle inmiddels 58 miljoen Amerikaanse klanten tegelijk omhoog gaan.
15/01 15u45  'AF-KLM-topman Ben Smith praat met ministers'AMSTELVEEN (AFN) - Topman Ben Smith van Air France-KLM komt donderdag naar Nederland. Hij gaat dan in gesprek met ministers Wopke Hoekstra van Financiën, Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur Waterstaat en Eric Wiebes van Economische Zaken Klimaat, melden ingewijden. Ook KLM-topman Pieter Elbers is daarbij aanwezig.
15/01 15u45  Gemengde opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York kenden dinsdag een gemengde opening, na de verliezen van een dag eerder. Beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van enkele grote banken en berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China.
15/01 15u45  'Vertrouwen grote beleggers neemt duikvlucht'NEW YORK (AFN) - Het beleggersvertrouwen in de groei van de wereldeconomie is deze maand flink gezakt naar het laagste niveau sinds de financiële crisis. Dit blijkt uit een rondvraag uitgevoerd door zakenbank Bank of America Merrill Lynch, die nauwlettend wordt gevolgd op de financiële markten.
15/01 15u00  Volkswagen en Ford gaan samenwerkenWOLFSBURG (AFN) - Het Duitse autoconcern Volkswagen gaat een strategische samenwerking aan met zijn Amerikaanse branchegenoot Ford Motor. Dat werd dinsdag bevestigd, nadat eerder al geruchten over een alliantie tussen de twee de ronde deden.
15/01 15u00  'Gemengde opening verwacht op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag wisselend te openen, na de verliezen een dag eerder. Beleggers verwerkten berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China. Verder wordt op Wall Street met spanning uitgekeken naar het Britse parlement, dat later op de dag zal stemmen over de brexitdeal van premier Theresa May.
15/01 15u00  Producentenprijzen VS gaan omlaagWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in december met 0,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
15/01 14u45  Groei industrie New York zwakt verder afNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand opnieuw een aanzienlijk zwakkere groei dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/01 14u45  Akzo-concurrent somberder over prestatiesNEW YORK (AFN) - Sherwin-Williams is somberder geworden over het resultaat in het vierde kwartaal. Dat maakte de Amerikaanse verfproducent dinsdag bekend in een handelsbericht. Het aandeel ging in de voorbeurshandel flink onderuit.
15/01 14u00  Hogere winst Delta, maar last van shutdownATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Ondanks gestegen brandstofkosten heeft Delta Air Lines afgelopen jaar de omzet en winst opgevoerd. De partner van Air France-KLM waarschuwde wel dat de shutdown van de Amerikaanse overheid de resultaten in het huidige kwartaal negatief kunnen beïnvloeden.
15/01 13u30  Lagere inkomsten obligatiehandel JPMorganNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal lagere inkomsten behaald uit de handel in obligaties vanwege de uitdagende omstandigheden op de financiële markten. Dat blijkt uit cijfers van de grootste bank van de Verenigde Staten gemeten naar bezittingen.
15/01 13u15  Verzekeraar UnitedHealth let op kostenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zorgverzekeraar UnitedHealth heeft afgelopen jaar een kleiner deel van de premies uitgegeven aan medische kosten. Mede daardoor voerde het bedrijf de winst op. Ook verhoogde het bedrijf het aantal verzekerden.
15/01 12u45  RELX koopt Mack Brooks ExhibitionsLONDEN (AFN) - Informatieleverancier RELX heeft een overnamedeal gesloten met het Britse Mack Brooks Exhibitions, dat bedrijfsevenementen en handelsshows organiseert. Dat maakte RELX bekend, zonder financiële details te vermelden.
15/01 12u15  'RELX sluit overnamedeal met Mack Brooks'LONDEN (AFN) - Informatieleverancier RELX heeft een overnamedeal gesloten met het Britse Mack Brooks Exhibitions, dat bedrijfsevenementen en handelsshows organiseert. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Met de overname is naar verluidt ongeveer 200 miljoen dollar gemoeid.
15/01 11u45  Beurzen wachten op brexitstemmingAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden dinsdag wat herstel, na de verliesbeurt een dag eerder. Berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China boden enige steun aan de handel. Verder waren alle ogen gericht op het Britse parlement, dat later op de dag zal stemmen over de brexitdeal van premier Theresa May.
15/01 11u15  Kempen verhoogt koersdoel TakeawayAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De overname van maaltijdbezorger Takeaway op de Duitse markt versterkt de winstgevendheid van het bedrijf en neemt belangrijke risico's weg. Analisten van Kempen verhoogden dinsdag het koersdoel voor het aandeel naar 80 euro. Dat is de hoogste richtprijs van alle kenners die de onderneming volgen.
15/01 11u15  Stijging export eurozoneLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in november met 1,9 procent gestegen tot een bedrag van 203 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
15/01 11u00  Fusie Tata en Thyssen krijgt nieuwe deadlineBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie wil uiterlijk 29 april een besluit nemen over de fusie tussen de Europese activiteiten van Tata Steel en ThyssenKrupp.
15/01 10u45  'Luchtvaartmaatschappijen krijgen het zwaar'AMSTERDAM (AFN) - De luchtvaartsector zit aan het einde van een economische cyclus en krijgt mogelijk binnen een jaar last van economische vertragingen. Dat schrijven analisten van Deutsche Bank, die hun advies voor verschillende luchtvaartmaatschappijen verlaagden. Het oordeel voor Air France-KLM ging naar sell van hold.
15/01 10u30  KLM werkt samen met Atlantic AirwaysAMSTERDAM (AFN) - KLM heeft een samenwerkingsverband gesloten met Atlantic Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Faeröer Eilanden. Dankzij de zogenoemde codeshare-overeenkomst tussen de twee kunnen passagiers vanuit Europa doorreizen naar Vágar op de Faeröer Eilanden en terug, zonder hun bagage opnieuw in te checken.
15/01 10u30  'Bod op Eneco goed voor windenergiesector'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het voornemen van Shell en PGGM om gezamenlijk een bod te doen op Eneco, is positief voor de ontwikkeling van windparken op zee. Dat schrijven analisten van NIBC. Mocht het bod slagen, dan kan Eneco veel meer investeren in hernieuwbare energie op zowel de korte als langere termijn. Bedrijven als Boskalis, Fugro en SIF zouden daarvan kunnen profiteren.
15/01 10u30  Zwakste groei Duitse economie in 5 jaarBERLIJN (AFN/RTR) - De Duitse economie is vorig jaar met 1,5 procent gegroeid, de zwakste groei in vijf jaar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
15/01 10u15  'Uitdagingen nieuwe baas Wereldhave'AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe bestuursvoorzitter van Wereldhave, na het aangekondigde vertrek van topman Dirk Anbeek, zal te maken krijgen met behoorlijke uitdagingen. Dat schrijft ING in een reactie op het nieuws dat Anbeek per 1 april definitief vertrekt bij het winkelvastgoedfonds.
15/01 10u00  Damrak stijgt op cruciale brexitdagAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam ging dinsdag over een breed front vooruit. Ook elders in Europa toonden de aandelenbeurzen herstel, na de verliesbeurt een dag eerder. Berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China boden steun aan de handel. Verder zijn alle ogen gericht op het Britse parlement, dat later op de dag zal stemmen over de brexitdeal van premier Theresa May.
15/01 09u15  AEX begint hoger aan brexitdagAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst geopend. Ook elders in Europa begonnen de beurzen hoger, na de verliesbeurt een dag eerder. Berichten over meer economische stimuleringsmaatregelen in China boden steun aan de handel. Verder zijn alle ogen gericht op het Britse parlement, dat later op de dag zal stemmen over de brexitdeal van premier Theresa May.
15/01 09u00  'Carlyle wil dataleverancier VWD verkopen'FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Carlyle werkt aan een verkoop van de Duitse leverancier van financiële data VWD, voluit Vereinigte Wirtschaftsdienste. Dat meldt de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van ingewijden.
15/01 09u00  Groeispurt voor snellaadbedrijf FastnedAMSTERDAM (AFN) - Fastned boekte een forse omzetgroei in het vierde kwartaal van vorig jaar. De uitbater van snellaadstations leverde meer stroom in de laatste drie maanden van het jaar dan in heel 2017. Dat valt op te maken uit de voorlopige cijfers van de onderneming.
15/01 08u45  Kardan verkoopt belang in Oekraïense tak AvisAMSTERDAM (AFN) - De Israëlische investeerder Kardan doet zijn meerderheidsbelang in de Oekraïense activiteiten van autoverhuurbedrijf Avis van de hand. Samenwerkingspartner Universal Transportation Solutions (UTS) is de koper. De deal levert Kardan, met een notering aan de beurs in Amsterdam, naar verwachting 14,2 miljoen dollar op. Omgerekend is dat 12,4 miljoen euro.
15/01 08u30  Ivanka Trump geen kandidaat top WereldbankWASHINGTON (AFN) - Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president, helpt de Verenigde Staten zoeken naar een kandidaat om de Wereldbank te leiden, maar is zelf geen kandidaat voor de toppositie. Dat meldt Financial Times (FT) op basis van een verklaring van het Witte Huis.
15/01 08u15  'Beurzen wachten op brexitstemming'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs zal dinsdag naar verwachting hoger openen. Ook de andere Europese beurzen lijken met winst te beginnen, na de verliesbeurt een dag eerder. Alle ogen zijn gericht op het Britse parlement, dat later op de dag zal stemmen over de brexitdeal van premier Theresa May.
15/01 08u15  Autofabrikant PSA voelt Chinese tegenwindPARIJS (AFN) - De Franse autobouwer PSA Group, met de merken Peugeot en Citroën, heeft in 2018 de verkopen op de Chinese markt flink zien dalen, onder druk van de bredere neergang van de autoverkopen in China. Wel wist het bedrijf, met ook Opel, Vauxhall en DS, de wereldwijde verkoop vorig jaar op te voeren.
15/01 07u30  Exportbedrijven helpen Nikkei vooruitTOKIO (AFN) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag hoger gesloten. Vooral de exportbedrijven waren in trek dankzij een daling van de Japanse yen. Verder waren alle ogen gericht op het Verenigd Koninkrijk, waar het parlement gaat stemmen over de brexitdeal van de Britse premier Theresa May.
15/01 07u30  Topman Wereldhave kondigt vertrek aanAMSTERDAM (AFN) - Topman Dirk Anbeek van Wereldhave legt per 1 maart zijn functie als bestuursvoorzitter neer en vertrekt per 1 april definitief bij het winkelvastgoedfonds. Hij heeft een baan gevonden buiten de vastgoedsector.
15/01 06u45  Export groeit nauwelijks in novemberDEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in november 0,6 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijging is kleiner dan in oktober.
15/01 06u45  Detailhandel zet meer omDEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in november 4,1 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verkoopvolume lag 3,2 procent hoger.
15/01 06u15  Brits parlement stemt over Mays brexitdealLONDEN (AFN) - Het Britse parlement (650 zetels) stemt naar verwachting dinsdagavond over de deal die premier Theresa May met de EU heeft gesloten over het vertrek van het koninkrijk uit de Europese Unie. Volgens Britse media maakt haar brexitdeal geen schijn van kans, omdat een grote meerderheid van het Lagerhuis zich om verschillende redenen tegen het akkoord keert. Behalve vrijwel heel de oppositie stemmen mogelijk ook honderd van de 317 parlementsleden van Mays Conservatieve Partij tegen de deal.
14/01 22u30  Wall Street begint week met verliesNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag XX gesloten. De handel op Wall Street stond onder druk door tegenvallende cijfers over de Chinese handel. Daardoor wakkerden de zorgden over de afzwakkende wereldeconomie verder aan. Eerder waren ook in Azië en Europa de graadmeters al in de min gesloten.
14/01 20u00  Wall Street krabbelt iets opNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag in de middaghandel in de min. Net als in Azië en Europa stond de handel op Wall Street onder druk door tegenvallende cijfers over de Chinese handel, die de zorgen over de afzwakkende wereldeconomie verder aanwakkerden.
14/01 17u45  Europese beurzen sluiten lagerAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is maandag lager gesloten. Ook de andere Europese graadmeters eindigden in mineur. Het sentiment op de beursvloeren kreeg een knauw door een onverwachte daling van de Chinese export. Dat wakkerde de zorgen over een groeivertraging van de wereldeconomie aan. Ook wachten beleggers op de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexitdeal.
14/01 17u00  Trump wijst tijdelijke opheffing shutdown afWASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft een voorstel van een Republikeinse bondgenoot in de Senaat afgewezen om overheidsinstellingen die door de zogeheten 'shutdown' gesloten zijn, tijdelijk te heropenen. De shutdown is het gevolg van onenigheid tussen president Trump en de Democraten over de begroting.
14/01 16u00  Hoofdindex Amsterdam op verliesAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op verlies. Ook de andere Europese graadmeters gingen omlaag. Het sentiment heeft een knauw gekregen door een onverwachte daling van de Chinese export. Dat wakkert de zorgen over een groeivertraging van de wereldeconomie aan. Ook wachten beleggers op de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexitdeal, die dinsdag wordt gehouden.
14/01 16u00  Raamwerkovereenkomst Fugro voor Brits spoorLEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro heeft een raamwerkovereenkomst van vijf jaar met het Britse spoorbedrijf Network Rail gesloten. De bodemonderzoeker gaat voor alle locaties in Groot-Brittannië waar de spoorwegen worden vervangen gegevens verzamelen en analyseren, zo valt op te maken uit een verklaring. Financiële details werden niet verstrekt.
14/01 16u00  Tijdelijk beroepsverbod voor bankmedewerkersAMSTERDAM (AFN) - De Tuchtcommissie Banken heeft drie tijdelijke beroepsverboden opgelegd aan (ex-)bankmedewerkers. Een van hen uploadde vertrouwelijke gegevens en mag een jaar lang niet in de financiële sector werken. Twee anderen kregen beroepsverboden van negen maanden en vier maanden voor het kopiëren respectievelijk inzien van klantgegevens.
14/01 15u45  Shell en PGGM willen Eneco kopenDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasbedrijf Shell en pensioenuitvoerder PGGM willen gezamenlijk een bod doen op energiebedrijf Eneco. De twee willen het groene karakter van Eneco behouden, laten ze in een verklaring weten. Shell investeert steeds meer in schone energie. PGGM wil ook steeds meer duurzame beleggingen.
14/01 15u00  'Wall Street gaat lager openen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag een lagere opening tegemoet. Net als in Azië en Europa staat de handel op Wall Street onder druk door tegenvallende cijfers over de Chinese handel die de zorgen over de afzwakkende wereldeconomie verder aanwakkeren. Daarnaast buigen beleggers zich over resultaten van de grote bank Citigroup die daarmee officieus het Amerikaanse cijferseizoen aftrapt.
14/01 14u45  Citigroup verdient minder met obligatiehandelNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse bank Citigroup heeft in het vierde kwartaal van 2018 minder verdiend met de handel in obligaties. Die opbrengsten bedroegen ruim 1,9 miljard dollar, tegen bijna 2,5 miljard dollar een jaar eerder.
14/01 14u45  Hechtere EU-samenwerking witwastoezichtBRUSSEL (AFN) - De nationale toezichthouders op de handhaving van de anti-witwaswetten door banken in de EU en de Europese Centrale Bank (ECB) gaan hechter samenwerken. Ze hebben in Brussel gedetailleerde afspraken gemaakt over het uitwisselen van informatie en de stappen die worden gezet als verdachte transacties in beeld komen.
14/01 14u15  Mays brexit-deal in afkeurend parlementLONDEN (AFN) - De Britse premier Theresa May legt haar brexit-deal met de EU voor aan het 650 leden tellende parlement, dat het naar het zich laat aanzien in meerderheid een heel slecht plan vindt. Als een meerderheid toch instemt, mogelijk uit angst voor nog meer brexitproblemen, dan kan het Verenigd Koninkrijk 29 maart uit de EU stappen. Er verandert dan praktisch niets tot eind 2020, terwijl de EU en Londen hun scheiding afronden.
14/01 14u00  Brussel akkoord met vastgoeddeal NN GroupBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie is akkoord met de overname van in totaal acht vastgoedbedrijven door verzekeraars NN Group en Allianz en het Noorse financiële concern NRP Group. Volgens Brussel zijn er geen mededingingsbezwaren.
14/01 13u45  Olga Zoutendijk naar Zwitserse Julius BärZÜRICH (AFN) - Voormalig president-commissaris Olga Zoutendijk van ABN AMRO gaat aan de slag bij de Zwitserse vermogensbeheerder Julius Bär. Zij is voorgedragen als commissaris.
14/01 13u45  JPMorgan stelt fusiebaas Altice Europe aanAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft Burkhard Koep aangesteld als de nieuwe telecom- en mediaman van de investeringsdivisie in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Koep is nu onder meer nog het hoofd van de fusie en overnametak van kabel- en telecombedrijf Altice Europe.
14/01 13u00  Goudsector opgeschud door miljardenfusieGREENWOOD VILLAGE (AFN) - De Amerikaanse gouddelver Newmont Mining en zijn Canadese rivaal Goldcorp gaan fuseren. 's Werelds op één en drie na grootste goudproducenten qua omzet hebben een handtekening gezet onder een deal ter waarde van 10 miljard dollar, meldt Newmont. De hele transactie gebeurt in aandelen.
14/01 12u45  Tragere groei economie OESO-gebiedPARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is aan het afzwakken. Dat schrijft de OESO in een rapport.
14/01 12u00  Albert Heijn gaat flink uitbreiden in BelgiëZAANDAM (AFN) - Albert Heijn gaat stevig uitbreiden in België. Moederbedrijf Ahold Delhaize wil komende jaren dertig tot vijftig nieuwe Albert Heijn-filialen openen bij de zuiderburen. Ook voor Delhaize Le Lion, het grootste merk van het concern in België, bestaan er fikse groeiplannen.
14/01 12u00  Groeizorgen drukken op beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen verloren maandag terrein. Een onverwachte daling van de Chinese export wakkerde de zorgen over een groeivertraging van de wereldeconomie aan. Beleggers keken verder uit naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexitdeal, die dinsdag wordt gehouden, en de start van het Amerikaanse cijferseizoen.
14/01 11u30  'Etihad verdubbelt belang Jet Airways'MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De Arabische luchtvaartmaatschappij Ethihad Airways verdubbelt naar verluidt haar belang in Indiase Jet Airways. Dat meldden bronnen rond de luchtvaartonderneming. Het in financiële problemen verkerende bedrijf is naarstig op zoek naar geld om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen.
14/01 11u30  Forse daling industriële productie eurozoneLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in het eurogebied is in november met 1,7 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.
14/01 11u15  BAM-dochter AM aan de slag in Amsterdam-OostBUNNIK (AFN) - BAM-dochter AM gaat aan de slag in Amsterdam-Oost. De gebieds- en vastgoedontwikkelaar bouwt 173 koopwoningen en 122 huurwoningen op Cruquiuswerf. De huurwoningen worden gemaakt in opdracht van de vastgoedtak van ASR. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
14/01 11u00  Continental waarschuwt voor lagere winstmargeHANNOVER (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse bandenfabrikant en toeleverancier aan de auto-industrie Continental is voorzichtig over de winstgevendheid in 2019. Het bedrijf verwacht een lagere winstmarge te halen.
14/01 10u00  Beurzen lager na daling Chinese exportAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs verloor maandag terrein. Ook de andere Europese beurzen gingen omlaag. De stemming werd gedrukt door een onverwachte daling van de Chinese export. Beleggers keken verder uit naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexitdeal, die dinsdag wordt gehouden. Daarnaast komen in de Verenigde Staten de eerste grote bedrijven met resultaten.
14/01 09u30  VP Exploitatie bezit 95 procent van BatenburgROTTERDAM (AFN) - VP Exploitatie heeft haar belang in technisch dienstverlener Batenburg Techniek uitgebreid naar 95 procent. VP Exploitatie is van plan toe te werken naar een uitkoop van de overige aandelen Batenburg.
14/01 09u15  Omzet Dialog aan onderkant bandbreedteREADING (AFN/BLOOMBERG) - Chipmaker Dialog Semiconductor heeft in het vierde kwartaal een omzet behaald die uitkwam aan de onderkant van de eigen verwachtingen. Dat bleek uit voorlopige cijfers.
14/01 08u45  Kaartenmaker HERE wil uitbreidenLAS VEGAS (AFN/BLOOMBERG) - Navigatiebedrijf HERE wil buiten de automobiele sector groeien en is op zoek naar nieuwe investeerders. De concurrent van TomTom denkt erover na om in financiële dienstverlening te stappen. Ook het maken van optimale transportroutes voor gemeentes, die steeds meer oog voor het milieu hebben, behoort tot de mogelijkheden. Dit vertelde topman Edzard Overbeek in een interview tijdens de grote technologiebeurs in Las Vegas.
14/01 08u30  'Marges Heineken onder druk'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Heineken kampt met de nodige tegenwind die mogelijk marges onder druk kan zetten. Dat schrijft de Amerikaanse bank Morgan Stanley in een rapport, waarin ze het advies op de brouwer verlaagden.
14/01 08u30  'Damrak begint lager aan drukke week'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk lager. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te openen, na teleurstellende Chinese handelscijfers. De week staat vooral in het teken van de stemming in het Britse parlement over de brexitdeal, die dinsdag wordt gehouden. Daarnaast komen in de Verenigde Staten de eerste grote bedrijven met resultaten.
14/01 08u15  Euronext lanceert bod op beursuitbater OsloAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext heeft zijn bod gelanceerd op de Noorse branchegenoot Oslo Børs. De uitbater van de onder meer de beurs in Amsterdam en Parijs is bereid 145 Noorse kroon per aandeel te betalen wat neerkomt op een totaal van omgerekend 625 miljoen euro. Dat betekent een premie van 32 procent op de slotkoers van Oslo Børs op 17 december, voordat bekend werd dat Euronext de onderneming wil overnemen.
14/01 08u00  Commercieel directeur Intertrust vertrektAMSTERDAM (AFN) - Financieel dienstverlener Intertrust ziet zijn commercieel directeur Henk Pieter van Asselt vertrekken. De bestuurder verlaat het bedrijf eind juli. In een verklaring geeft Intertrust aan zijn functie ook anders te willen invullen, nu het bedrijf meer en meer technologie inpast in de bedrijfsvoering. De zoektocht naar een opvolger is inmiddels begonnen.
14/01 07u45  Vooruitgang bij bod Saxo Bank op BinckBankAMSTERDAM/KOPENHAGEN (AFN) - Het Deense Saxo Bank boekt goede vooruitgang bij zijn voorbereiding van het bod op onlinebroker BinckBank. Dat laten beide partijen weten in een gezamenlijk persbericht. In december werd bekend dat Saxo 6,35 euro per aandeel, inclusief dividend, wil betalen voor BinckBank. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 424 miljoen euro.
14/01 07u45  Onverwachte krimp export ChinaPEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De export van China is in december onverwacht gedaald, terwijl ook de import van het land afnam. De cijfers geven aan dat de handelsoorlog met de Verenigde Staten de Chinese economie ondermijnt, net als de afzwakkende wereldeconomie.
14/01 07u30  Baas geplaagd nutsbedrijf PG&E stapt opSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Elektriciteitsbedrijf PGE, wiens apparatuur mogelijk de bosbranden eind vorig jaar in Californië veroorzaakte, moet op zoek naar een nieuwe baas. De huidige topvrouw Geisha Williams heeft haar ontslag ingediend. Ze gaf geen reden voor haar vertrek.
14/01 07u15  Aziatische beurzen verliezen terreinTOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gaven maandag terrein prijs. Tegenvallende Chinese handelscijfers wakkerden de zorgen aan over de impact van de Amerikaanse importtarieven op de Chinese economie. Beleggers bleven daarnaast voorzichtig voorafgaand aan de belangrijke stemming in het Verenigd Koninkrijk over het scheidingsakkoord met de Europese Unie en het begin van het cijferseizoen in de Verenigde Staten.
14/01 07u00  'Redactie tijdschrift verlaat Elsevier'AMSTERDAM (AFN) - De redactie van één van de tijdschriften van de wetenschappelijke uitgeverij Elsevier, onderdeel van beursbedrijf RELX, stapt op. Het gaat om de Journal of Informetrics. De redactieraad wil niet langer werken binnen het besloten publicatiemodel van de uitgeverij en richt een nieuw tijdschrift op onder de naam Quantitive Science Studies.
14/01 06u45  Rekenkamer EU slaat alarm over toezicht op ECBLUXEMBURG (AFN) - Het Europees Parlement moet actie ondernemen om ervoor te zorgen dat de Europese Centrale Bank (ECB) alle documenten rond bankentoezicht beschikbaar stelt, zodat de bank in Frankfurt beter kan worden gecontroleerd. De Europese Rekenkamer roept daartoe op in een brief aan het parlement.
14/01 06u45  Rechtszaak tegen KLM om no-showbeleidAMSTERDAM (AFN) - De Consumentenbond spant een rechtszaak aan tegen KLM over het zogeheten no-showbeleid. Volgens de bond jaagt de luchtvaartmaatschappij reizigers onrechtmatig op kosten door vliegtickets ongeldig te maken als iemand op één traject verstek laat gaan.
13/01 15u30  'Focus beurzen op cijferseizoen VS en brexit'AMSTERDAM (AFN) - De aandacht op de aandelenbeurzen zal deze week uitgaan naar het begin van het cijferseizoen op Wall Street en de stemming in het Britse parlement over de brexitdeal van premier Theresa May op dinsdag. Verder blijven beleggers de ontwikkelingen volgen rond de Chinees-Amerikaanse handelsvete en de aanhoudende shutdown van de Amerikaanse overheid.
13/01 15u00  'Viacom bekijkt verkoop meerderheidsbelang China'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse mediaconcern Viacom voert gesprekken over een verkoop van een meerderheidsbelang in zijn Chinese activiteiten. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
13/01 14u15  VS waarschuwen Duitse bedrijven over pijplijnBERLIJN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland heeft Duitse bedrijven die betrokken zijn bij het Russische gasproject Nord Stream 2 gewaarschuwd dat zij mogelijk te maken kunnen krijgen met sancties als wordt doorgewerkt aan de pijplijn.
13/01 12u30  Saudische olieminister: OPEC op juiste padABU DHABI (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC is samen met zijn bondgenoten waaronder Rusland op het juiste pad om de oliemarkt beter in de balans te brengen door de productie te verlagen. Dat heeft de Saudische olieminister Khalid Al-Falih gezegd op een conferentie in Abu Dhabi.
11/01 22u30  Wall Street maakt verliezen grotendeels goedNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend vlak gesloten. Alleen techbeurs Nasdaq noteerde een duidelijke min. Daarmee maakte Wall Street de verliezen van eerder op de dag grotendeels goed. Wel kwam een einde aan de opmars van Wall Street van de afgelopen tijd. De aandacht van beleggers blijft vooral uitgaan naar de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid en het Amerikaans-Chinese handelsconflict.
11/01 21u00  Verdediger Wöber van Ajax naar SevillaAMSTERDAM (AFN) - Maximilian Wöber vervolgt zijn loopbaan bij Sevilla. Ajax meldt dat het nagenoeg akkoord is met de Spaanse club over een overgang. Slechts enkele kleine voorwaarden moeten nog worden ingewilligd.
11/01 19u45  Amerikaanse beurzen in de minNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag op verlies. Wall Street deed daarmee een stapje terug na de opmars van de afgelopen tijd. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de shutdown van de Amerikaanse overheid en het Amerikaans-Chinese handelsconflict.
11/01 18u00  Stijgende AEX flirt met 500 puntenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten. De AEX sloot wel met winst, al kon die eerdere plussen waarbij de Amsterdamse beursgraadmeter enkele keren boven de grens van 500 punten kwam, niet vasthouden. Beleggers verwerkten de lagere koersen op Wall Street, de patstelling rond de shutdown van de Amerikaanse overheid en keken vooruit naar de belangrijke stemming van volgende week in het Britse Lagerhuis over het brexitakkoord.
11/01 17u15  'Volkswagen akkoord met samenwerking Ford'WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De raad van commissarissen van autoconcern Volkswagen heeft ingestemd met een strategische samenwerking met de Amerikaanse branchegenoot Ford Motor bij kleine bedrijfsvoertuigen. Dat meldden ingewijden bij Volkswagen aan het Duitse persbureau DPA. Naar verluidt worden spoedig details naar buiten gebracht.
11/01 16u15  Europese beurzen in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag in de min. Beleggers verwerkten de lagere opening op Wall Street en keken vooruit naar de belangrijke stemming van volgende week in het Britse Lagerhuis over het brexit-akkoord.
11/01 16u00  Arcelor geeft Frans personeel Macron-bonusLUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ArcelorMittal geeft zijn Franse werknemers een eenmalige bonus van 500 euro. Daarmee geeft het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf gehoor aan een oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die wilde dat bedrijven bonussen zouden geven om zo de angel uit de protesten van de 'gele hesjes' te halen.
11/01 16u00  Lagere opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager geopend. Wall Street deed daarmee een stapje terug na de opmars van de afgelopen tijd. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de shutdown van de Amerikaanse overheid en het Amerikaans-Chinese handelsconflict.
11/01 15u45  Autoconcern GM positief over winstDETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Autoconcern General Motors (GM) is positief gestemd over de winstgevendheid. Het Amerikaanse bedrijf denkt dat de winst in 2018 hoger zal uitvallen dan verwacht en denkt dat dit jaar een verdere winststijging te zien zal zijn.
11/01 15u45  Advies Noren over bod Euronext komende maandOSLO (AFN/BLOOMBERG) - Het Noorse beursbedrijf Oslo Børs komt uiterlijk eind volgende maand met een advies aan de aandeelhouders over het bod van Euronext. Het bedrijf roept zijn aandeelhouders op tot die tijd niet op het bod in te gaan.
11/01 15u15  'Rustige opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een licht lagere opening. Hiermee zetten de graadmeters een stapje terug, na de opmars van Wall Street van de afgelopen tijd. Beleggers hebben meer oog voor risico's zoals de zwakkere economische groei in China en de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell die ook voorzichtigheid over de wereldwijde economische situatie heeft uitgesproken.
11/01 15u00  Inflatie VS zwakt af in decemberWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in december afgezwakt naar 1,9 procent op jaarbasis, tegen 2,2 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
11/01 13u30  Vakbond roept op tot staking bij ProximusBRUSSEL (AFN/BELGA) - Vakbond ACV roept op tot een staking bij het Belgische Proximus. Het telecombedrijf kondigde donderdag aan de komende jaren 1900 banen te schrappen als onderdeel van een grote reorganisatie. Ligt het aan de ACV, dan legt het personeel op dinsdag het werk neer, om daarmee hun ongenoegen te uiten.
11/01 13u30  Ook grondpersoneel akkoord met cao Air FrancePARIJS (AFN) - Na het cabinepersoneel is ook het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Air France akkoord met een nieuwe cao. Vakbonden schaarden zich unaniem achter de nieuwe afspraken.
11/01 13u00  Virgin Atlantic aast met korting op FlybeLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Virgin Atlantic heeft samen met andere partijen een bod gedaan van 2,2 miljoen pond (2,4 miljoen euro) op de Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe. Het bod van de partijen ligt vele malen lager dan de beurswaarde van de geplaagde maatschappij bij het slot op donderdag van 36 miljoen pond.
11/01 12u15  Weer overnamespeculatie in Franse telecomPARIJS (AFN/RTR) - De koers van het aandeel Altice Europe ging vrijdag omhoog, gevoed door overnamespeculatie in de Franse telecomsector. Volgens het blad Challenges hebben Altice USA-topman Dexter Goei en de uitvoerend bestuurder Thomas Reynaud van het Franse Iliad elkaar donderdag gesproken.
11/01 12u15  Volkswagen boekt recordverkoop in 2018WOLFSBURG (AFN) - Het Duitse auto- en truckconcern Volkswagen heeft vorig jaar een recordaantal voertuigen verkocht, ondanks een lastige decembermaand. De wereldwijde verkoop kwam in 2018 uit op ruim 10,8 miljoen voertuigen, een stijging van bijna 1 procent vergeleken met 2017.
11/01 12u00  Beurzen gemengd in afwachtende handelAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de aanhoudende winstreeks op Wall Street en keken alvast uit naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexit-deal, die volgende week wordt gehouden.
11/01 11u45  'AB InBev overweegt beursgang Aziatische tak'LEUVEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierreus AB InBev overweegt volgens ingewijden een beursgang van zijn Aziatische divisie. 's Werelds grootste brouwer zoekt naar manieren om geld op te halen na recente overnames. Die zadelden het bedrijf op met een aanzienlijke schuldenlast.
11/01 11u30  Advies Wessanen omhoog bij Bank Degroof PetercamAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bank Degroof Petercam verhoogt het beleggingsadvies voor natuurvoedingsbedrijf Wessanen van reduce naar hold. Volgens de zakenbank is Wessanen nu eerlijk gewaardeerd na de scherpe koersval van het aandeel in 2018.
11/01 11u30  'Brexit gaat mogelijk helemaal niet door'LONDEN (AFN/RTR) - Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie gaat mogelijk helemaal niet door. Daarvoor waarschuwen zowel de minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, als twee belangrijke sponsors van de brexitcampagne.
11/01 11u15  Productie Britse industrie gekrompenLONDEN (AFN) - De productie in de Britse industrie is in november onverwacht gekrompen. Volgens het Britse statistiekbureau nam de productie die maand met 0,4 procent af op maandbasis, terwijl economen in doorsnee op een stijging met 0,2 procent hadden gerekend.
11/01 10u30  BMW voorziet groei ondanks moeilijke marktMÜNCHEN (AFN/RTR) - De Duitse automaker BMW verwacht dit jaar iets meer auto's te verkopen in vergelijking met afgelopen jaar, ondanks uitdagende marktomstandigheden. Dat meldde de maker van luxewagens bij de publicatie van zijn verkoopcijfers over 2018.
11/01 10u00  Veel handtekeningen voor petitie XS4ALLAMSTERDAM (AFN) - Een petitie tegen het verdwijnen van de merknaam XS4ALL is in een dag tijd meer dan 8300 keer getekend. Initiatiefneemster Kirsten Verdel is verrast door het grote aantal ondertekenaars. ,,Het signaal dat we ermee afgeven is duidelijk', zegt ze.
11/01 10u00  'Chinees Geely halveert belang in Daimler'STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese autobedrijf Geely is bezig ruim de helft van zijn belang van bijna 10 procent in de Duitse branchegenoot Daimler te verkopen. Naar verluidt heeft de Amerikaanse bank Morgan Stanley de stukken nu in beheer in de zoektocht naar een koper, zo meldden bronnen.
11/01 10u00  AEX flirt met 500 puntengrensAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht vooruit en flirtte met de 500 puntengrens. Ook op de andere Europese beurzen werden kleine winsten geboekt. Beleggers verwerkten de aanhoudende winstreeks op Wall Street en keken alvast uit naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexit-deal, die volgende week wordt gehouden.
11/01 09u45  Groen licht fusie in oliewinning NoordzeeDEN HAAG (AFN) - Oranje-Nassau Energie (ONE) mag fuseren met olie- en gasdivisie Dyas van SHV, het conglomeraat van de familie Fentener van Vlissingen. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) zijn er geen mededingingsbezwaren, want na de deal blijft er voldoende concurrentie over. Samen vormen ONE en Dyas een prominente speler in de olie- en gaswinning op de Noordzee.
11/01 09u15  AEX opent met kleine winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst geopend. Beleggers verwerkten de aanhoudende winstreeks op Wall Street en keken alvast uit naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexit-deal, die volgende week wordt gehouden.
11/01 09u15  Shell overweegt verkoop raffinaderij in CanadaDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell overweegt de Sarnia-raffinaderij in Ontario en aardgasactiviteiten in Alberta te verkopen. Volgens het olie- en gasconcern passen deze Canadese activiteiten niet meer zo goed bij de portefeuille. Vandaar dat de interesse wordt gepeild van potentiële kopers.
11/01 09u00  Gele hesjes zitten luxemerk Richemont dwarsGENÈVE (AFN) - De Zwitserse producent van luxegoederen Richemont heeft in de belangrijke feestdagenperiode last gehad van de protesten door gele hesjes. Het bedrijf zag zich door de onrust die de protesten veroorzaakten genoodzaakt meerdere dagen de deuren te sluiten van winkels in Parijs. In de Franse hoofdstad doet het moederbedrijf van onder meer juwelen- en horlogemaker Cartier doorgaans goede zaken, geholpen door de vele toeristen die de stad bezoeken.
11/01 08u15  'Kleine openingswinst voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag iets hoger te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine winsten beginnen. Beleggers verwerken de aanhoudende winstreeks op Wall Street en kijken alvast uit naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexit-deal, die volgende week wordt gehouden.
11/01 08u15  Beursfonds Lavide krijgt nieuwe naamALKMAAR (AFN) - Beursfonds Lavide krijgt op korte termijn een nieuwe naam. Dat maakte de onderneming bekend in een verklaring, naar aanleiding van de benoeming van Salar Azimi tot topman van het bedrijf. Hij werd tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering verkozen.
11/01 08u15  Nedap tekent softwarecontract in Zuid-AfrikaGROENLO (AFN) - Nedap heeft een driejarig contract getekend met de Zuid-Afrikaanse kledingketen Ackermans. Het beursgenoteerde bedrijf gaat zijn softwareplatform !D Cloud leveren aan de 800 winkels van Ackermans. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
11/01 07u45  Nieuwe cao cabinepersoneel Air FrancePARIJS (AFN) - Cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Air France heeft een nieuwe cao. Drie vakbonden schaarden zich unaniem achter de nieuwe afspraken.
11/01 07u30  Nikkei eindigt week met winstTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met winst geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de vijfdaagse winstreeks op Wall Street en bleven hoopvol over een mogelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, na de bemoedigende gesprekken tussen de twee landen eerder deze week. Elders in het Verre Oosten gingen de meeste beurzen ook vooruit.
11/01 07u00  Laagste aantal faillissementen sinds 2001DEN HAAG (AFN) - Vorig jaar zijn er 3144 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Dat is bezien over het hele jaar het laagste aantal van deze eeuw, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Kleine verliezen op Europese beurzen18/01 00u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag in meerderheid met kleine verliezen gesloten. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond de brexit.
10x Beter Bed eist compensatie voor gifschandaal18/01 08u15 - IEX.NL: UDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed sleept de Duitse chemiereus BASF voor de rechter. Het bedrijf uit Uden wil op die manier een schadevergoeding loskrijgen voor het Duitse gifschandaal dat ongeveer een jaar geleden speelde.
10x 'Beter Bed neemt eerste horde'18/01 09u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Beter Bed heeft positieve ontwikkelingen laten zien in zijn eerste handelsbericht sinds de aankondiging van een reorganisatie. Met een stijging van de vergelijkbare omzet met 2,2 procent lijkt de eerste horde genomen, constateert een analist van KBC Securities.
9x Handelshoop helpt Nikkei vooruit18/01 07u15 - IEX.NL: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst geëindigd. Een bericht van zakenkrant The Wall Street Journal dat de Verenigde Staten mogelijk de hoge importtarieven op Chinese producten wil opheffen, zorgde voor hoop op een doorbraak in het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Het Amerikaanse ministerie van Financiën sprak het bericht echter al snel tegen.
9x 'Positief begin voor Amsterdamse beurs'18/01 08u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdamse begint vrijdag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters hoger te openen. Beleggers trekken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict zorgde voor optimisme. Op het Damrak gaf Takeaway nieuwe aandelen en obligaties uit.
9x Takeaway haalt miljoenen op voor overname18/01 08u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelsite Takeaway heeft 680 miljoen euro opgehaald met een versnelde plaatsing van aandelen en converteerbare obligaties. Takeaway gebruikt het geld om een deel van de overnamesom voor de Duitse activiteiten van Delivery Hero te betalen. Ook word onder meer een overbruggingskrediet afgelost.
8x 'ING kortwiekt bonussen vanwege megaschikking'18/01 06u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - ING zet het mes in zijn bonussen vanwege de megaschikking van 775 miljoen euro die de bank vorig jaar heeft getroffen met het Openbaar Ministerie (OM). De bonuspot zal ,,aanzienlijk kleiner'' zijn dan over 2017, toen de bank nog ruim 403 miljoen euro verdeelde onder zijn medewerkers. Dat bevestigt een woordvoerder van ING tegen Het Financieele Dagblad.
8x 'Citi verlaagt advies Heineken'18/01 08u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Citi verlaagt zijn beleggingsadvies voor het aandeel Heineken van buy naar hold. Ook de koersdoel gaat omlaag, van 100 naar 84 euro. Analisten van de zakenbank wijzen in een rapport op de brutowinstmarge, die volgens hen dit jaar lager zal uitkomen.
8x Brussel wil mandaat voor handelsgesprekken VS18/01 15u15 - IEX.NL: BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie wil toestemming van de EU-lidstaten om onderhandelingen met de Verenigde Staten te beginnen over verlaging van handelstarieven op industriële producten. Daarnaast vraagt EU-handelscommissaris Cecilia Malmström een mandaat om de samenwerking rond productstandaarden te versterken.
8x Mercedes wil nieuwe fabriek in Egypte bouwen18/01 20u30 - IEX.NL: STUTTGART (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz is van plan een nieuwe fabriek te bouwen in Egypte. Volgens moederconcern Daimler zal de fabriek met een lokale zakenpartner gebouwd gaan worden en zijn er succesvolle gesprekken geweest met de Egyptische regering over het voornemen.

Statistieken

Artikels:
36635
Gelezen:
50396
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven