donderdag 16 augustus 2018, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 

Knack

Verbergen Tonen
16/08 03u45  Unicef: migrerende kinderen worden na terugkeer dikwijls uitgesloten Kinderen die door de Verenigde Staten of Mexico terug naar hun land van herkomst worden gestuurd, worden daar volgens een nieuw Unicef-rapport dikwijls uitgesloten en met geweld geconfronteerd. Stigma's, psychologische stress en economische problemen maken het de kinderen moeilijk om daar weer vaste voet te krijgen, blijkt uit een bericht van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef donderdag.
16/08 01u45  Protest in onderbroek tegen arrestatie van parlementslid in Venezuela In Venezuela hebben oppositieleden woensdag de vrijlating geëist van parlementslid Juan Requesens. Ze trokken de straat op enkel gekleed in onderbroek.16 
15/08 23u45  Opgesloten Lula geregistreerd als presidentskandidaat in Brazilië In Brazilië heeft de linkse Arbeiderspartij (PT) ex-president Luiz Inácio Lula da Silva, die in de cel zit, ingeschreven als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Toch is het onwaarschijnlijk dat hij bij de verkiezingen zal kunnen aantreden.14 
15/08 23u30  AfD ontslaat leider jongerenafdeling die moordpoging op Hitler 'verraad' noemt Een regionale leider van de jongerenafdeling van de extreemrechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) is door zijn partij aan de deur gezet nadat hij een man die Hitler probeerde te vermoorden, een 'lafaard' en 'verrader' had genoemd.10 
15/08 23u00  Qatar belooft 15 miljard dollar investeringen in noodlijdend Turkije De emir van Qatar, Tamin ben Hamad Al-Thani, heeft woensdag tijdens een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyipp Erdogan beloofd dat zijn land voor 15 miljard dollar aan rechtstreekse investeringen zal doen in het door een economische crisis getroffen Turkije.
15/08 23u00  Menigte omsingelt Manneken Pis als protest tegen opsluiting gezin in gesloten centrum Een menigte van 600 mensen heeft woensdag omstreeks 17.30 uur de straten rond Manneken Pis in Brussel bezet als protest tegen de opsluiting van een eerste gezin in de nieuwe woonunits in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. De actie was een initiatief van het collectief #NotInMyName.
15/08 22u45  VS straffen Chinese en Russische bedrijven voor zakendoen met Noord-Korea De Amerikaanse overheid heeft een Chinees scheepvaartbedrijf en een Russisch bedrijf dat havendiensten levert op de zwarte lijst gezet, zodat ze geen zaken meer kunnen doen met Amerikaanse partners. Beide bedrijven worden ervan beschuldigd illegaal zaken te hebben gedaan met Noord-Korea.
15/08 22u30  Spaanse kustwacht redt meer dan 520 migranten Voor de kust van Spanje, in de Straat van Gibraltar en de Alboránzee, zijn woensdag meer dan 520 migranten gered uit bootjes. Dat meldt de Spaanse kustwacht.
15/08 22u30  Israëlisch onderzoek naar 'zwarte vrijdag' in Gaza afgesloten zonder gevolg Een Israëlisch onderzoek naar een van de dodelijkste momenten in het Gaza-conflict van 2014 is afgesloten en blijft zonder strafrechtelijk gevolg.
15/08 20u15  Digitaal bureau Wijs neemt sectorgenoot Gents over: 'Kloof in de sector wordt groter' Wijs neemt zijn sectorgenoot Gents over. En dat zal niet de laatste operatie zijn van de specialist in websites en andere digitale communicatie. 'Het is consolideren of geconsolideerd worden', zegt de CEO van Wijs, Bart De Waele.
15/08 17u00  Italiaanse minister houdt snelwegbeheerder verantwoordelijk voor instorting brug Het privébedrijf dat het overgrote deel van het Italiaanse snelwegennetwerk uitbaat is verantwoordelijk voor de instorting van de brug in Genua en het management kan maar beter opstappen. Dat heeft de Italiaanse minister van Infrastructuur en Transport Danilo Toninelli gezegd.
15/08 17u00  Weyts verbaasd dat proefeiland er niet komt, De Backer vraagt om met alternatieven te komen Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) reageert verbaasd dat het proefeiland voor de kust van Knokke er voorlopig niet komt, zoals staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) meldde. Die vraagt dan weer aan Weyts om met alternatieven te komen.
15/08 15u00  Hoe het Chinese middenveld de laatste wilde rivier redde: 'De overheid luistert soms' China is geobsedeerd door waterkracht. Het heeft meer stuwdammen dan welk ander land ook. Jarenlange protestacties van het middenveld hebben er de laatste wilde rivier gered. Een mijlpaal. Maar is het ook een keerpunt?
15/08 14u45  Grondwatertekort dreigt in Chili: 'De economie veroorzaakt dit probleem' Excessieve grondwaterwinning in de Atacama-woestijn in het noorden van Chili kan grote gevolgen hebben voor zo'n anderhalf miljoen mensen die afhankelijk zijn van dat water. Daarvoor waarschuwen gerenommeerde Chileense wetenschappers.
15/08 13u45  Leven met hoogbegaafdheid: 'Ik probeer mijn geduld niet te verliezen met trage kinderen' Ongeveer één kind op de vijftig is hoogbegaafd. Dat is vaak erfelijk. En néé, het heeft niet alleen te maken met een IQ van meer dan 130. Het is een kwestie van zijn. Hoogbegaafde kinderen denken anders, en dat wordt hen op school en in de samenleving niet altijd in dank afgenomen.
Laatste update: vandaag om 3u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/08 12u00  Ingestorte brug Genua: aantal bevestigde slachtoffers gestegen tot 42Het aantal bevestigde doden na het instorten van een snelwegbrug in Genua is na de nachtelijke reddingswerken gestegen tot 42.
15/08 12u00  Amerikaanse dominee Andrew Brunson blijft in Turkije onder huisarrestDe Amerikaanse dominee Andrew Brunson blijft in Turkije onder huisarrest staan. Een beroepshof in Izmir heeft het verzoek om de vrijlating verworpen, dat door de advocaat van de dominee de dag voordien werd ingediend. Dat meldt het nieuwsagentschap DHA.
15/08 11u45  Turkije verhoogt importtarieven op Amerikaanse goederen: 'We zullen zelf betere producten maken'Turkije heeft woensdag de importheffingen op een resem Amerikaanse producten verhoogd, van auto's tot tabak.
15/08 11u45  Ingestorte brug Genua: aantal bevestigde slachtoffers gestegen tot 35Het aantal bevestigde doden na het instorten van een snelwegbrug in Genua is na de nachtelijke reddingswerken gestegen tot 35.
15/08 11u30  Vader Courtois: 'Thibaut werd in Engeland verkeerd beoordeeld'Bij Real Madrid hoopt Thibaut Courtois de erkenning te vinden die hij bij Chelsea miste, zo geeft ook zijn vader Thierry aan.
15/08 10u45  De Chinese hoofdstad wil af van zijn migranten: 'Nu we niet meer nuttig zijn, jaagt Peking ons weg'Peking wil een moderne wereldstad worden. Liefst zonder 'lagekwaliteitsmigranten'. Het is een deel van een nationaal plan om migranten volgens economische kwaliteiten te spreiden over een hiërarchie van steden.
15/08 10u30  5 lessen van Rik Torfs voor scholieren en studenten: 'Beoefen de kunst van het alleen zijn'Het nieuwe schooljaar nadert, met in zijn zog het nieuwe academiejaar. Welke lessen moet je leren nog alvorens klaslokalen of aula's te betreden? Over die vraag boog voormalig rector Rik Torfs zich.
15/08 10u30  MR-politicus wil bagatelliseren van het woord 'nazi' strafbaar makenDe jonge MR-politicus Georges-Louis Bouchez wil lichtzinnig gebruik van de term 'nazi' strafbaar maken.
15/08 10u15  Andreas Andersen (topman pretparksector): 'Iedereen in de sector kijkt naar Tomorrowland'De sector van attractieparken bloeit als nooit tevoren, maar staat ook voor veel uitdagingen. De Deen Andreas Andersen, behalve CEO van een Zweeds attractiepark ook voorzitter van de wereldwijde sectorfederatie IAAPA, legt uit welke katjes hij te geselen heeft.
15/08 10u00  Guido Belcanto: 'Ik was zes toen een man me aanrandde. In vijf minuten was het voorbij'Als je leven verfilmd zou worden, welke scènes moeten er dan zeker in? We vroegen het aan Guido Belcanto (65). Hij werd als kind het slachtoffer van een pedofiel. Het wierp een donkere schaduw op zijn jeugd, maar hield hem niet tegen om een carrière als smartlapzanger uit te bouwen. 'Veel mensen vergeten dat in mijn muziek een diep religieus besef schuilt.'
15/08 10u00  Lezen in het land van de rijzende zon: 5 aanraders voor je trip naar JapanSoms is een bestemming plots populair en Japan is de laatste jaren dé ver-weg-bestemming voor wie zichzelf een cultuurschok cadeau wil doen. Een paar boekentips voor in de koffer, als voorbereiding of om gepast na te genieten.
15/08 05u30  Parket Illinois klaagt Trump-toren aan voor milieu-inbreukenDe Amerikaanse staat Illinois is dinsdag een proces begonnen tegen de Trump International Hotel and Tower in Chicago. Er is sprake van schendingen van de milieuwetgeving.
15/08 05u15  Van een groen N-VA tot een socialistisch Vlaams Belang: hoe links en rechts steeds meer vervagenHet Vlaams Belang eist een 'minimumpensioen van 1500 euro'. De N-VA scoort groene punten met een verbod op onverdoofd slachten. Knack-redacteur Walter Pauli over de nieuwe strijd om de groene burger en de kleine man.
15/08 05u15  In beeld: Leven en dood op de Middellandse ZeeFotograaf Juan Medina van persagentschap Reuters bracht op de Middellandse Zee 29 dagen door met de Spaanse ngo Proactiva Open Arms, die migranten van de verdrinkingsdood tracht te redden. Dat lukt niet altijd.
15/08 04u30  Zeker 31 doden bij instorting snelwegbrug bij GenuaBij de instorting van de snelwegbrug in Genua zijn dinsdag minstens 31 doden gevallen en 16 gewonden gevallen.
15/08 03u45  VS wijzen verantwoordelijkheid voor crisis in Turkije afDe regering van de Verenigde Staten ontkent verantwoordelijk te zijn voor de economische problemen in Turkije. 'De economische problemen zijn niet pas ontstaan toen we op 1 augustus van dit jaar sancties afkondigden tegen twee personen', zei de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Heather Nauert, dinsdag in Washington.
15/08 01u30  301 pedofiele priesters geïdentificeerd in VS, onderzoekers spreken van 'systematische' doofpotEen rapport van een 'grand jury' in VS-staat Pennsylvania, de jury in de VS die moet bepalen of de bewijzen van het openbaar ministerie een aanklacht rechtvaardigen, identificeert 301 priesters uit 6 bisdommen waarvan het plausibel is dat ze kinderen misbruikt hebben. Het onderzoek is gebaseerd op documenten die de katholieke kerk jarenlang verborgen hield.
15/08 01u30  Nummer twee van Antwerpse PVDA-lijst Zohra Othman trekt zich terugOthman heeft het in een mededeling over 'een verschil in visie en strategie met de nationale partijleiding' over de toekomst van de PVDA.
14/08 23u30  2,3 miljoen Venezolanen land al ontvluchtDe vluchtelingen komen vooral terecht in Colombia, Ecuador, Peru en Brazilië. De voornaamste reden om het land te ontvluchten is, volgens VN-woordvoerder Stéphane Dujarric, het gebrek aan voedsel.
14/08 20u00  Hoe kon de snelwegbrug bij Genua instorten?Er is kritiek te horen op de constructie van de brug, maar de oorzaak van de instorting is voorlopig nog onduidelijk.
14/08 20u00  'Jaren 2018 tot 2022 worden abnormaal warm'Het huidige klimaat heeft een grote kans om de komende vijf jaar een warmere dan normale periode te bereiken bovenop de trend van de globale opwarming, blijkt uit onderzoek.
14/08 18u45  Pascale Peraïta geeft mandaten niet aan, Koen Kennis Vlaams mandatenkampioenVan alle 7.156 mandatarissen die België rijk is, hebben er in 2017 170 nagelaten een mandatenlijst en/of een vermogensaangifte in te dienen bij het Rekenhof
14/08 18u15  Tien jaar na de grote financiële crisis: hebben we wel iets geleerd?De financiële crisis van 2008 hield lelijk huis in de banksector. Overal ter wereld moesten overheden de banken bijspringen. Dat mocht niet opnieuw gebeuren, en dus werden er lessen getrokken uit de crisis. Maar hoe staat het daar tien jaar later mee?
14/08 18u15  Eerste gezin in nieuwe woonunits gesloten centrum: 'België zet verontrustende stap achteruit'Dinsdagvoormiddag is in een van de nieuwe woonunits in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel een eerste gezin aangekomen. Amnesty International spreekt van een verontrustende stap achteruit.
14/08 17u45  Zeker 35 doden bij instorting snelwegbrug bij GenuaBij de instorting van de snelwegbrug in Genua zijn dinsdag minstens 35 doden gevallen.
14/08 17u00  Na de hitte: 'De planeet overleeft het wel. De mens? Dat is een ander paar mouwen'Qua hittedagen - waarop de temperatuur boven de 25 graden stijgt - heeft de zomer van 2018 die van 1976 al ingehaald. De kans dat het opnieuw 42 jaar duurt voor hij op zijn beurt wordt onttroond, lijkt nihil. 'We maken de klimaatverandering live mee', klinkt het bij Jill Peeters en Nicole van Lipzig. Maar de weervrouw en de klimaatwetenschapster geven de hoop niet op.
14/08 17u00  Zeker 30 doden bij instorting snelwegbrug bij GenuaBij de instorting van de snelwegbrug in Genua zijn dinsdag minstens 30 doden gevallen. Dat meldt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.
14/08 17u00  Dit is hoe jij het klimaat kan sparenOns ecologisch bewustzijn groeit, zo klinkt het bij weervrouw Jill Peeters en klimaatonderzoekster Nicole van Lipzig - en toch blijven we vlees eten en online pakjes bestellen, en nemen we minstens één keer per jaar het vliegtuig. Hoe groot is de impact daarvan, en hoe kunnen we hem verkleinen?
14/08 17u00  Waarom de handelsoorlog tussen China en Trump ook voor premier Michel gevaarlijk isVolgende week start een nieuwe ronde in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Wat zijn de gevolgen voor België? En zou het de voorbode zijn van een echte oorlog?
14/08 16u15  Europese Commissie zet nieuwe stap in inbreukprocedure tegen PolenDe Europese Commissie zet een nieuwe stap in de inbreukprocedure die ze begin juli tegen Polen gelanceerd heeft wegens de controversiële wet die de pensioenleeftijd van de rechters bij het Poolse Hooggerechtshof verlaagt.
14/08 16u15  Eerste gezin aangekomen in nieuwe woonunits gesloten centrum in SteenokkerzeelDinsdagvoormiddag is in een van de nieuwe woonunits in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel een eerste gezin aangekomen. Dat heeft de Dienst Vreemdelingenzaken bevestigd.
14/08 16u15  Aquarius mag aanmeren in MaltaMalta geeft het ngo-schip Aquarius, dat 141 migranten aan boord heeft, toestemming om aan te leggen in een van de havens van het land.
14/08 16u00  Zeker 22 doden bij instorting snelwegbrug bij GenuaBij de instorting van de snelwegbrug in Genua zijn zeker 22 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de Italiaanse viceminister van Infrastructuur Edoardo Rixi.
14/08 16u00  Lippens haalt slag thuis: proefeiland voor Knokse kust komt er voorlopig nietTegen de aanleg van het eiland tekende de Knokse burgemeester, graaf Leopold Lippens, verzet aan. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer roept het project nu een halt toe.
14/08 15u00  Iran handhaaft verbod op TwitterIran zal het verbod op de microblogsite Twitter blijven handhaven. Er werd niet ingegaan op het verzoek van een Iraanse minister, die had gevraagd om een opheffing van het verbod. Dat heeft het Openbaar Ministerie meegedeeld.
14/08 14u15  Iran gerecht handhaaft verbod op TwitterIran zal het verbod op de microblogsite Twitter blijven handhaven. Er werd niet ingegaan op het verzoek van een Iraanse minister, die had gevraagd om een opheffing van het verbod. Dat heeft het Openbaar Ministerie meegedeeld.
14/08 12u30  Aanslag aan Brits parlement: politie verdenkt autobestuurder van terreurdaadDe man die dinsdagochtend met een auto ingereden is op veiligheidsbarrières aan het Britse parlement, wordt verdacht van een 'terreurdaad'. Dat meldt de Britse politie. Twee mensen zijn bij het incident gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht. Ze verkeren niet in levensgevaar.
14/08 12u00  'Omdat het de voorbije jaren zoveel migratie heeft toegelaten, is Europa bijna verplicht om een politiestaat te worden'De Europese politieke systemen evolueren onvermijdelijk naar een meer autoritair model, stelt Sergej Karaganov. En dat is helemaal niet erg, vindt de voormalige topadviseur van het Kremlin. 'De liberale democratie is gewoon te duur en te inefficiënt om te overleven.'
14/08 12u00  'Onderwijs is gemaakt op maat van autochtonen'Vrijwilligersverenigingen die allochtone jongeren helpen met hun schoolwerk worden steeds populairder.
14/08 12u00  Ive Marx: 'Notarissen worden belachelijk overbetaald'De notarissen die van justitieminister Geens de opdracht kregen om hun sector door te lichten, zijn klaar met hun werk. Wat blijkt? Er lijkt de komende jaren weinig te zullen veranderen aan de hoge kosten en de organisatie van het notariswezen. Ive Marx, hoogleraar sociaaleconomische wetenschappen, brandt het voorstel van de notarissen helemaal af.
14/08 12u00  Moet het Belgische notariaat veranderen? 'In Engeland verkoop je een kasteel op een bierkaartje als je wil'Het Belgische notariaat is een restant van het napoleontische regime, maar hoe is het gesteld in onze buurlanden? Bart Van Opstal, notaris in Oostende en kenner van het internationale notariaat, legt het uit.
14/08 11u45  Waalse en Duitstalige volksvertegenwoordigers cumuleren alsmaar minderTussen 2004 en 2016 zijn Vlaamse Volksvertegenwoordigers alsmaar meer mandaten, ambten en beroepen gaan cumuleren. Bij de Waalse volksvertegenwoordigers daalde het aantal cumuls. De Duitstalige Volksvertegenwoordigers lieten de grootste daling optekenen.
14/08 11u45  Vijftien mensen opgepakt bij eerste speciale politieactie tegen transmigrantenBij een eerste speciale politieactie tegen illegale transmigratie op de treinen zijn maandagavond vijftien mensen opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon dinsdag. Een van hen bleek een gezochte crimineel. De veertien anderen vernemen dinsdag of ze naar een gesloten centrum moeten.
14/08 09u15  Amerikaans minister van Binnenlandse Zaken: 'Bosbranden zijn schuld van milieuactivisten'De bosbranden die de Amerikaanse staat Californië treffen, hebben 'niets te maken' met klimaatverandering. Volgens de minister moet de oorzaak van de branden eerder gezocht worden bij de 'extreme' milieuorganisaties die zich verzetten tegen het kappen van bomen.
14/08 07u45  Verenigde Naties: 'Nog tussen 20.000 en 30.000 IS-strijders in Irak en Syrië'Ondanks militaire vooruitgang tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS), zijn er in Syrië en Irak nog altijd 20.000 à 30.000 IS-strijders aanwezig. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.
14/08 07u30  Eiland in Stille Oceaan opnieuw geëvacueerd wegens dreigende vulkaanuitbarstingDe 11.000 bewoners van het eiland Ambae in de Stille Oceaan zijn geëvacueerd, wegens een dreigende vulkaanuitbarsting. Het is voor de tweede keer in minder dan een jaar dat dit gebeurt.
14/08 07u15  Handel in oude tweedehandsauto's neemt fors toeOp de tweedehandsmarkt zijn vooral diesels te vinden, terwijl de Belg nu benzines wil. Daardoor stijgt de export én de import, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag.
14/08 05u00  Coauteur van het notarisrapport verdedigt zijn hervormingen: 'Notaris is een sociaal beroep'De notarissen die van justitieminister Geens de opdracht kregen om hun sector door te lichten, zijn klaar met hun werk. Wat blijkt? Er lijkt de komende jaren weinig te zullen veranderen aan de hoge kosten en de organisatie van het notariswezen.
14/08 05u00  Hoogleraar Johan Ackaert: 'Dé vraag is: blijft de wantrouwige kiezer trouw aan de N-VA?'Twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen windt hoogleraar Johan Ackaert er geen doekjes om: 'Op 14 oktober staat de grote clash tussen de N-VA en de CD&V op het programma, de strijd tussen de grootste partij van het land tegen de grootste partij van de gemeenten.'
14/08 04u45  CD&V: 'Buitenlandse auto's kunnen regels Gents circulatieplan straffeloos negeren'In Gent klaagt oppositiepartij CD&V aan dat buitenlandse autobestuurders de 'knips' in de weg straffeloos mogen negeren. Sinds zeven straten met opvallende rode wegmarkeringen verboden zijn voor doorgaand verkeer, worden jaarlijks bijna 50.000 voertuigen beboet, 'maar Nederlandse en Franse bestuurders ontspringen de dans', zegt gemeenteraadslid Veli Yüksel.
14/08 04u30  CD&V: 'Buitenlandse auto's mogen regels Gents circulatieplan straffeloos negeren'In Gent klaagt oppositiepartij CD&V aan dat buitenlandse autobestuurders de 'knips' in de weg straffeloos mogen negeren. Sinds zeven straten met opvallende rode wegmarkeringen verboden zijn voor doorgaand verkeer, worden jaarlijks bijna 50.000 voertuigen beboet, 'maar Nederlandse en Franse bestuurders ontspringen de dans', zegt gemeenteraadslid Veli Yüksel.
14/08 02u15  Trump keurt defensiebudget van 716 miljard dollar goedDe Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een wetsontwerp met een defensiebudget van 716 miljard dollar ondertekend. Doel ervan is het leger te moderniseren en de paraatheid te bevorderen.
13/08 21u00  Rome houdt Londen verantwoordelijk voor opvang migranten op AquariusDe Italiaanse regering vindt dat Groot-Brittannië de plicht heeft om de migranten op te vangen die door het reddingsschip Aquarius zijn gered.
13/08 19u30  Transmigranten: politie voert extra controles uit op treinen van en naar BrusselIn de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie is na overleg beslist dat er extra politiecontroles komen op de treinen van en naar Brussel.
13/08 19u30  Ex-medewerkster van Trump geeft geheime opnames vrijDonald Trump slaat hard terug op Twitter: 'Ze was gek en ongeschikt'.
13/08 17u45  Condoom gescheurd? Je hebt langer tijd dan de morning-after om bescherming te zoeken'Een ongelukje' hoorde je vroeger als uitleg wanneer een vrouw jaren na haar laatste kind plots weer zwanger was. De morning-afterpil bestaat al sinds 1966 en toch blijven we sukkelen met nieuwe ongelukjes. Onder andere omdat er zoveel misverstanden over die morning-afterpil bestaan.
13/08 17u00  Musk: 'Saoedi's hebben steun uitgesproken voor beursexit Tesla'Volgens Tesla-topman Elon Musk heeft het Saoedische staatsinvesteringsfonds zijn steun uitgesproken om de privatisering van Tesla mee te financieren.
13/08 16u30  Turkse lira in vrije val, maar Erdogan blijft koppig: 'Zij hebben de dollar, wij hebben God'De Turkse lira is al weken in vrije val. Toch toont president Recep Tayyip Erdogan zich strijdvaardig.
13/08 16u15  Burgemeester Schaarbeek: 'Wat Jan Jambon doet, is cinema verkopen'Bernard Clerfayt (DéFI), burgemeester van Schaarbeek, vindt dat de oproep van Jan Jambon om aan hetzelfde zeel te trekken tot niets dient zolang Theo Francken niet even efficiënt is.
13/08 15u45  China zet Oeigoerse vluchtelingen in België onder druk via sociale mediaOeigoerse vluchtelingen voelen zich niet veilig in België. De Chinese overheid intimideert hen door achtergebleven familieleden te bedreigen.
13/08 15u45  China jaagt op Oeigoerse vluchtelingen in België: 'Ze zien ons als een bedreiging'Oeigoeren die China ontvluchtten voelen zich niet veilig in België. De Chinese overheid beperkt hun vrijheid door achtergebleven familieleden onder druk te zetten. 'Wil je dat je ouders hun paspoort terugkrijgen? Speel ons dan informatie door over Oeigoeren in België.'
13/08 15u45  Verdachte van dreigtweet rond Antwerp Pride wordt uit Vlaams Belang gezetDe 21-jarige man die vrijdag werd opgepakt omwille van een dreigtweet naar aanleiding van de Antwerp Pride, blijkt lid te zijn van Vlaams Belang.
13/08 15u15  Erdogan: 'VS hebben Turkije in de rug geschoten''Turkije is klaar voor oorlog, met alles wat we hebben', zegt Erdogan
13/08 14u45  Dag van de Linkshandigen: 10 dingen die u nog niet wist over linkshandigenIn het Latijn betekent 'sinister' links, in het Nederlands en in het Frans (sinistre) staat het voor 'onheil'. Linkshandigheid is soms een vloek, maar heeft ook voordelen.
13/08 14u15  Crevits lanceert online 'witte lijst' van erkende opleidingen hoger onderwijsIn haar strijd tegen onderwijsinstellingen die niet-erkende diploma's uitreiken - de zogeheten 'nepuniversiteiten' - lanceert minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) een online 'witte lijst' van alle opleidingen en instellingen in het hoger onderwijs waarvan de kwaliteit is aangetoond.
13/08 14u00  Ayatollah Khamenei: 'Oorlog noch onderhandelingen met Verenigde Staten'Er zal geen oorlog komen met de Verenigde Staten, maar er zullen ook geen onderhandelingen worden gevoerd. Dat heeft ayatollah Khamenei, de Iraanse hoogste leider, maandag via Twitter gemeld.
13/08 13u45  Poetin ontmoet Merkel in Duitsland voor gesprek over Syrië en OekraïneDe Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Russische president Vladimir Poetin komen zaterdag voor de tweede maal op ongeveer drie maanden tijd samen om over de conflicten in Syrië en Oost-Oekraïne te praten.
13/08 13u30  Turks minister van Buitenlandse Zaken: 'Turkije bereid tot gesprekken met VS'De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu heeft maandag te kennen gegeven open te staan voor gesprekken met de VS, na de sterke verliezen van de Turkse lira en de achteruitgang in de relatie tussen beide landen.
13/08 13u15  Iran stelt nieuwe generatie ballistische raketten voorDe Iraanse minister van Defensie heeft maandag een ballistische raket van de nieuwe generatie voorgesteld. Volgens het persagentschap Tasnim gaat het om de raket Fateh Mobin voor de korte afstand.
13/08 12u00  Turkse minister van Financiën Berat Albayrak kan de kapitaalmarkten niet overtuigenAls je je postje te danken hebt aan je schoonvader, krijg je het respect niet cadeau. Dat is het onfortuinlijke lot van Berat Albayrak, de minister van Financiën van Turkije.
13/08 11u45  Ankara onderzoekt commentaren van internetgebruikers na koersval liraDe Turkse autoriteiten voeren onderzoek naar honderden internetgebruikers, die ze ervan verdenken om commentaren gedeeld te hebben die voor 'provocatie' zorgden met betrekking tot de Turkse lira. De Turkse munt is sinds enkele dagen in vrije val.
13/08 11u30  Rome wil dat Londen nieuwe migranten op reddingsschip Aquarius opvangtDe Italiaanse regering vindt dat het Verenigd Koninkrijk de plicht heeft om de migranten op te vangen die door het reddingsschip Aquarius zijn gered. De Italiaanse minister van Transport, Danilo Toninelli, eiste maandag op Twitter dat het Verenigd Koninkrijk zijn 'verantwoordelijkheid voor de bescherming van de schipbreukelingen' opneemt.
13/08 11u15  Nog steeds vijfhonderd vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden in DuinkerkeNog steeds verblijven ongeveer vijfhonderd vluchtelingen in het Noord-Franse Duinkerke in mensonwaardige omstandigheden. Vooral het aantal kinderen en minderjarigen, al dan niet begeleid, valt op.
13/08 11u00  Duitsland moet na 100 jaar voor een Amerikaanse rechter verschijnen voor genocide in NamibiëEen Amerikaanse rechter moet zich uitspreken over de volkerenmoord op de Herero, een bevolkingsgroep in het huidige Namibië. Meer dan honderd jaar na de moordpartij door de Duitse kolonisator willen de nakomelingen gerechtigheid én schadeloosstelling. Maar Duitsland speelt het hard en wil niet weten van een schadevergoeding.
13/08 11u00  Honderd soldaten 'verdwenen of gedood' in Oost-AfghanistanBij gevechten in de Oost-Afghaanse provincie Ghazni zijn volgens het Afghaans leger de afgelopen drie dagen ongeveer 100 soldaten verdwenen of gedood.
13/08 10u30  Proces Monsanto: aandeel Bayer krijgt klappen op beurs van FrankfurtHet aandeel van farmagroep Bayer, de nieuwe eigenaar van de Amerikaanse agrochemiereus Monsanto, verliest maandagochtend meer dan 9 procent op de beurs van Frankfurt, na het vonnis in het proces tegen Monsanto voor zijn onkruidverdelger Roundup.
13/08 09u00  Dodentol aardbeving Indonesië loopt op tot 436Na de zware aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn al 436 doden geteld. Dat zei het nationale rampenbeheeragentschap BNPB maandag. Meer dan 1.350 mensen zijn gewond geraakt. Volgens het agentschap bedraagt de materiële schade omgerekend meer dan 300 miljoen euro.
13/08 08u15  Minister van Binnenlandse Zaken Jambon pleit voor één aanpak tegen transmigrantenNu er in ons land weer meer transmigranten opduiken, roept minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) alle burgemeesters op om samen te werken met de federale regering. In verschillende kranten pleit de vicepremier maandag voor één aanpak 'van Brussel tot de kust'.
13/08 08u00  Aantal metaaldiefstallen stijgt opnieuw, koper erg in trekDe statistieken over metaaldiefstallen zijn vorig jaar gestegen, ondanks de gezamenlijke acties van de spoormaatschappijen Infrabel, NMBS en de spoorwegpolitie. Dat bericht Sudpresse maandag.
13/08 06u45  Turkse lira staat weer sterk onder drukDe Turkse lira staat ook maandag weer sterk onder druk. In de Aziatische handel daalde de waarde van de Turkse munt maandag tegenover de euro en de dollar gevoelig. Er moet nu bijna acht lira betaald worden voor één euro, en zeven lira voor één dollar.
13/08 05u45  Eurocommissaris vraagt Roemeense regering om justitiehervorming te heroverwegenIn het conflict over de omstreden justitiehervorming in Roemenië heeft Europees commissaris voor Justitie Vera Jourova de Roemeense regering opgeroepen de felbekritiseerde plannen te heroverwegen. 'Ze ondermijnt het vertrouwen van het publiek in justitie', zegt Jourova.
13/08 05u15  Weinig vraag naar groene subsidies voor vrachtwagensSlechts een vierde van het subsidiebudget van 36 miljoen euro om vrachtwagens groener en veiliger te maken, werd vorig jaar aangevraagd. Daarvan ging nog een deel naar ingrepen die allerminst 'groen' zijn, schrijven De Standaard en Het Belang van Limburg maandag.
13/08 05u00  Betogers protesteren tegen Roemeense regering voor derde dag op rijIn Roemenië zijn zondagavond duizenden burgers de straat opgetrokken, voor de derde dag op rij, om het ontslag van de sociaal-liberale regering te eisen, die in hun ogen corrupt is.
13/08 05u00  Prostituees op Amsterdamse Wallen kampen met flinke schuldenLang niet alle prostituees op de Wallen verdienen bakken met geld, zoals het beeld is van de beroemde rosse buurt in Amsterdam. Vrouwen kampen met schulden, die kunnen oplopen van tien- tot zelfs dertigduizend euro. Een raam huren is duur, waardoor sommigen aan een klant netto slechts vijftien euro overhouden, meldt Trouw.
13/08 04u45  Waarom de Armeense revolutie in de achtertuin van Europa onterecht onder de mediaradar bleefDe geslaagde revolutie in Armenië verliep zonder bloedvergieten en haalde daarom onze krantenkoppen niet. Dat is jammer, want u heeft recht op dit hoopgevende verhaal aan de rand van Europa.
13/08 04u45  Hoe gelukkig zijn Trump-stemmers met hun president?Een uniek langetermijnonderzoek peilde naar de gevoelens van de Amerikanen die voor Donald Trump stemden. Wat blijkt onder meer? Blanke, laagopgeleide mannen vormen eigenlijk een minderheid van Trump-stemmers.
13/08 00u45  Rechts-extremisten vieren Charlottesville-verjaardag in WashingtonOp de verjaardag van het dodelijke protest in Charlottesville hebben voor het Witte Huis in Washington zondag enkele tientallen rechts-extremisten deelgenomen aan de mars 'Verenig rechts 2'. Ze waren duidelijk met minder dan de tegenbetogers, waarvan er enkele duizenden waren opgedaagd.
12/08 23u00  Artsen Zonder Grenzen zoekt veilige haven voor 141 geredde migrantenHulporganisatie Artsen Zonder Grenzen vraagt Europa om snel de dichtstbijzijnde veilige haven ter beschikking te stellen voor de 141 migranten die vrijdag werden gered op de Middellandse Zee door de Aquarius. Intussen is het schip opnieuw aan een reddingsoperatie begonnen.
12/08 22u45  Brexit: 'Meer dan 100 Britse kiesdistricten zijn veranderd van kamp en nu pro EU-lidmaatschap'De kiezers in meer dan honderd Britse kiesdistricten, op een totaal van 632, zijn van mening veranderd en niet langer pro-brexit. Ze willen nu in de Europese Unie blijven, blijkt uit een uitgebreide analyse van The Observer. Dat betekent dat het 'Remain'-kamp nu een meerderheid heeft, wat volgens de krant een belangrijke rol kan gaan spelen als er later dit jaar in het Britse parlement wordt gediscussieerd over de brexit.
12/08 22u45  Meer dan 100 Amerikaanse kranten klagen donderdag Trumps retoriek tegenover de pers aanIn de Verenigde Staten zullen meer dan honderd kranten op donderdag 16 augustus een editoriaal publiceren waarin ze de retoriek van president Donald Trump tegenover de pers aanklagen. De kranten hebben gereageerd op een oproep van de krant Boston Globe, die voorstelt om een 'gecoördineerd antwoord' te geven op het feit dat Trump steeds vaker de pers als 'de vijand van het volk' omschrijft.
12/08 22u30  Verkiezingen Mali: voorzitter stembureau doodgeschoten door vermoedelijke jihadistenDe voorzitter van een stembureau in het noorden van Mali is zondag doodgeschoten door vermoedelijke jihadisten. Dat heeft een bron binnen de veiligheidsdiensten gemeld. Zondag vindt in Mali de tweede ronde van de presidentsverkiezingen plaats, tussen de huidige president Ibrahim Boubacar Keita en oppositieleider Soumaïla Cissé.
12/08 22u30  Iran wil door sancties geplaagde economie redden met toerisme'Nu in het bijzonder kunnen we een alternatieve bron van inkomsten creëren met de promotie van ons potentieel voor toeristen', aldus vicepresident en het hoofd van de toeristische autoriteiten Ali Asghar Mounesan zondag.
12/08 16u30  Twaalf terreurverdachten gedood door Egyptische veiligheidsdienstenDe veiligheidstroepen in Egypte hebben twaalf terreurverdachten gedood bij gevechten in het noorden van het Sinaï-schiereiland, waar een grote militaire operatie aan de gang is tegen terreurgroep Islamitische Staat. Dat heeft een bron binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken verklaard.
12/08 16u00  Radiomaker Pat Donnez: 'Waarom moet een mens toch altijd koste wat het kost gelukkig zijn?'Pat Donnez is radiomaker, dichter en auteur. Maar hoe viert hij vakantie? Om deze 15 vragen te beantwoorden, had hij 18 minuten en 23 seconden nodig.
12/08 16u00  Minstens tachtig Afghaanse veiligheidskrachten gedood in GhazniBij zware gevechten met de taliban in de Afghaanse stad Ghazni zijn op drie dagen tijd minstens 80 leden van de Afghaanse veiligheidskrachten om het leven gekomen. Dat heeft een lokale functionaris zondag verklaard.
12/08 15u15  Antwerp Pride-vierdaagse klokt af op 130.000 bezoekersDe afgelopen vier dagen werd Antwerpen ondergedompeld in regenboogkleuren voor de elfde editie van de Antwerp Pride. Zo'n 130.000 mensen zakten naar Antwerpen af om samen te vieren dat ons land diversiteit en gelijkheid hoog in het vaandel draagt. Topper was de Antwerp Pride parade van zaterdag, die lokte tot 90.000 bezoekers volgens de politie.
12/08 15u00  Socialistische vakbond houdt maandag stiptheidsactie tegen plannen HomansIn Zeebrugge zullen de controleurs van de verkeersbelasting maandagochtend een stiptheidsactie houden. De actie kadert in een reeks verwittigingsacties van de socialistische vakbond ACOD tegen de aangekondigde plannen van minister Liesbeth Homans.
12/08 13u45  IJzersterke Koen Naert verovert goud in marathon op EK-AtletiekKoen Naert heeft zondag op het EK atletiek in de Duitse hoofdstad Berlijn het goud veroverd op de marathon. Bij de vrouwen liep de Wit-Russin Volha Mazuronak als eerste over de meet.
12/08 13u30  IJzersterke Koen Naert verovert goud in marathon op Europese KampioenschappenKoen Naert heeft zondag op het EK atletiek in de Duitse hoofdstad Berlijn het goud veroverd op de marathon. Bij de vrouwen liep de Wit-Russin Volha Mazuronak als eerste over de meet.
12/08 13u15  Filip Watteeuw (Groen): 'Werken aan een duidelijke wegcode'De Gentse schepen Filip Watteeuw (Groen) vindt dat moet gewerkt worden naar meer duidelijkheid in de wegcode. 'De wegcode is nu vaak nog voor interpretatie vatbaar.'
12/08 11u45  Minister Weyts draait omstreden voorrangsmaatregel voor fietsers terugVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts corrigeert zondagochtend de actie van het Agentschap Wegen en Verkeer over de voorrangsregel voor fietsers bij het kruisen van gewestwegen. Voor Weyts kan er geen sprake van zijn dat fietsers de voorrang die ze eerder hadden, zouden verliezen.
12/08 11u15  Duizenden burgers betogen in Nicaragua voor vrijlating politieke gevangenenDuizenden burgers zijn in Nicaragua de straat opgetrokken om de vrijlating van politieke gevangenen te eisen. 'Je hebt ze ons levend ontnomen, we willen ze levend terug', scandeerden betogers zaterdag bij protestmarsen in hoofdstad Managua en andere steden in het Centraal-Amerikaanse land.
12/08 10u45  Minister Weyts draait omstreden maatregel van Agentschap Wegen en Verkeer terugVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts corrigeert zondagochtend de actie van het Agentschap Wegen en Verkeer over de voorrangsregel voor fietsers bij het kruisen van gewestwegen. Voor Weyts kan er geen sprake van zijn dat fietsers de voorrang die ze eerder hadden, zouden verliezen.
12/08 10u30  Tweede ronde tussen president en uitdager van start in MaliDe Malinezen kiezen zondag hun president. De huidige Malinese president Ibrahim Boubacar Keita, in Mali bekend als IBK, neemt het in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op tegen oppositieleider Soumaïla Cissé. Het is zo goed als zeker dat Keita zichzelf opvolgt, terwijl Cissé spreekt van fraude.
12/08 10u15  Zonnesonde Parker met dag vertraging gelanceerdOp Cape Canaveral in het Amerikaanse Florida is zondag om 03.31 uur lokale tijd (09.31 uur Belgische tijd) de zonnesonde Parker gelanceerd. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gemeld. De lancering gebeurde een dag later dan oorspronkelijk voorzien vanwege een technisch probleem op het allerlaatste moment.
12/08 10u00  Theatermaker Yves De Pauw: 'Geen geklaag, geen gezaag, bloed willen we zien!'Yves De Pauw schreef, coregisseert en speelt Titus, naar Shakespeares Titus Andronicus (1593). Met veel bloedbloedbloedbloed.
12/08 09u45  Gemeentelijke rampenfase afgekondigd voor brand in Antwerpse havenIn Antwerpen is zondagochtend de gemeentelijke rampenfase afgekondigd naar aanleiding van een grote smeulbrand in de haven. De rook zorgt voor irritatie en geurhinder, meldt de stad Antwerpen in een persbericht.
12/08 09u15  Duitse defensieminister gekant tegen herinvoering legerdienstDe Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen zegt dat ze gekant blijft tegen de herinvoering van een nationale burger- of legerdienst in Duitsland. Een zekere groep binnen de politiek en de bevolking promoot het idee.
12/08 05u30  Renaat Landuyt: 'Als ik niet herverkozen raak als burgemeester van Brugge, stop ik met politiek''Mijn politiek verhaal is voorbij als het niet lukt', zegt burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (SP.A) in een gesprek met De Zondag in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.
12/08 05u00  Prehistorie: waren wij oorspronkelijk Afrikanen, Aziaten of een beetje van alles?De stelling dat de moderne mens in Afrika ontstond en van daaruit de wereld veroverde, komt onder druk te staan. Recente ontdekkingen in Azië passen niet in het aloude plaatje.
12/08 02u30  Britse schrijver V.S. Naipaul overleden op 85-jarige leeftijdDe Nobelprijswinnaar voor de Literatuur werd 85 jaar, bericht het Britse persagentschap PA. 'Hij was een reus in alles wat hij verwezenlijkt heeft en hij stierf in het gezelschap van zijn geliefden. Hij leefde een leven vol geweldige creativiteit en inspanningen', meldde zijn vrouw Nadira Naipaul.
12/08 00u45  Massabetoging in Tel Aviv tegen omstreden wet over 'Joodse natiestaat'In het centrum van Tel Aviv zijn zaterdagavond tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de omstreden wet waarin Israël wordt omschreven als 'de natiestaat van het Joodse volk'. De meeste betogers maakten deel uit van de Arabische minderheid.
11/08 22u45  Tienduizenden Roemenen opnieuw de straat opIn de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn zaterdag opnieuw tienduizenden mensen de straat opgegaan, waarbij ze het ontslag van de regering eisen. De betogers zijn niet te spreken over het politiegeweld van vrijdagavond. Toen vielen er honderden gewonden bij een manifestatie tegen corruptie.
11/08 22u30  60.000 à 90.000 bezoekers voor elfde Antwerp PrideIn Antwerpen is zaterdag de elfde editie van de Antwerp Pride Parade door de straten getrokken. Tussen de 60.000 en 90.000 mensen zakten naar de Sinjorenstad af, bij de vorige editie waren dat er 70.000. Het mooie zomerweer had daar zeker een factor in.
11/08 22u15  KUL-rector: 'Artikels in neptijdschriften zijn verwaarloosbaar''Het gaat over nog geen 1/1000ste van het totaal aantal academische publicaties, waarmee wij noch de Vlaamse overheid rekening houden bij loopbaan- of financieringsbeslissingen', aldus de Leuvense rector Luc Sels over de problematiek van publicaties in wetenschappelijke neptijdschriften.
11/08 22u15  Ook goud voor Belgian Tornados in 4x400 meterDe Belgische aflossingsploeg op de 4x400 meter bij de mannen heeft zaterdagavond goud veroverd op de voorlaatste dag van de Europese atletiekkampioenschappen in de Duitse hoofdstad Berlijn. De Belgian Tornados verlengden zo hun Europese titel.
11/08 22u15  Erdogan: 'Turkse economie is niet in crisis'De Turkse president Recep Tayyip Erdogan ontkent dat zijn economie in crisis verkeert. Dat zei hij zaterdag, een dag nadat de lira de grootste koersval meemaakte sinds de Turkse financiële crisis van 2001.
11/08 22u00  Minister De Block neemt maatregelen na problemen eHealth-platformZo werd een nieuwe website gelanceerd waarop statusupdates worden gegeven over mogelijke incidenten. Gebruikers kunnen via Twitter in 'real time' geïnformeerd worden bij pannes. Er worden ook versneld noodprocedures uitgewerkt om de continuïteit van de dienst te garanderen, staat in een communiqué.
11/08 16u00  Beestenboel: nogal wat palingen zouden als chemisch afval kunnen gelabeld wordenDe paling heeft zijn leven te ingewikkeld gemaakt voor succes in een door mensen gedomineerde wereld.
11/08 16u00  Verhoogde Amerikaanse importheffingen op Turks staal en aluminium gaan maandag inDe nieuwe Amerikaanse importheffingen op Turkse producten gaan in op 13 augustus. Dat heeft het Witte Huis bevestigd, nadat president Donald Trump vrijdag via Twitter over de heffingen berichtte. Vanaf maandag zijn heffingen van 20 procent van kracht op Turks aluminium, en van 50 procent op staal uit Turkije. De Turkse president herhaalt ondertussen dat zijn land geen toegevingen zal doen ten opzichte van de VS.
11/08 15u30  Antwerpse politie pakt man op die bedreigingen uit voor Antwerp PrideDe politie van Antwerpen heeft vrijdag een man opgepakt nadat hij een verontrustend twitterbericht had uitgestuurd naar aanleiding van de Antwerp Pride die donderdag van start ging. Omdat de man het bericht onder een schuilnaam postte, was doorgedreven onderzoek nodig om de verdachte op te sporen. Hij is opgepakt en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat laat de Antwerpse politie weten.
11/08 15u00  Geen ontmoeting tussen Iran en de VS op VN-top in septemberIran en de VS organiseren geen ontmoeting in de marge van de algemene vergadering van de Verenigde Naties in september. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif verklaard, nu de VS nieuwe sancties tegen Iran hebben ingevoerd.
11/08 14u00  Eedaflegging in Zimbabwe uitgesteld vanwege klacht bij Grondwettelijk HofDe eedaflegging van de Zimbabwese president Emmerson Mnangagwa die gepland was voor morgen/zondag, wordt uitgesteld tot het Grondwettelijk Hof geoordeeld heeft over de klacht die de oppositie heeft ingediend tegen de resultaten van de presidentsverkiezingen. Dat heeft de minister van Justitie van het land verklaard.
11/08 13u30  Vallende sterren komende nacht vooral te zien ten zuiden van Samber en MaasDe aarde koerst de komende dagen weer door de meteorenzwerm Perseïden, wat vallende sterren oplevert. Die zullen komende nacht vooral te zien zijn ten zuiden van Samber en Maas, meldt Meteovista. In het westen trekt (sluier)bewolking over, waardoor de kans op het zien van meteoren kleiner is.
11/08 13u30  Bayer over proces Monsanto: 'Vonnis gaat in tegen wetenschappelijke bevindingen'Het vonnis in het proces tegen de Amerikaanse agrochemiereus Monsanto, 'is in tegenspraak met de wetenschappelijke bevindingen dat er geen samenhang bestaat tussen het gebruik van glyfosaat en het non-hodgkinlymfoom'. Dat zegt het Duitse Bayer, dat sinds kort eigenaar is van Monsanto, in een reactie op de uitkomst van het proces. Het bedrijf liet al weten in beroep te gaan tegen het vonnis.
11/08 12u00  Wetenschappers maken atlas van kankercellenWetenschappers maakten een atlas met maar liefst 52 verschillende types longkankercellen.
11/08 10u15  Scheidsrechter als knelpuntberoep: tekort aan refs wordt onhoudbaarAls voetbal de nationale volkssport nummer één is, dan staat vloeken op de scheids ongetwijfeld op twee. De arbiters hebben er genoeg van: in vergelijking met tien jaar geleden zijn er meer dan 1000 minder. 'Voor ons is het ook maar een hobby.'
11/08 09u30  Turks president Erdogan waarschuwt VS voor verdere escalatieNa de koersval van de Turkse lira heeft president Recep Tayyip Erdogan de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, bedreigd met een verdere escalatie van de crisis. Als de regering-Trump de soevereiniteit van Turkije niet respecteert, 'kan onze samenwerking in gevaar zijn', schreef Erdogan vrijdagavond in een gastbijdrage in de New York Times.
11/08 09u15  Dodentol aardbeving Indonesië loopt op tot 387, ook 13.700 gewondenDe dodentol van de aardbeving op het Indonesische toeristische eiland Lombok van afgelopen weekend, is nu al opgelopen tot 387. Dat meldt het nationaal rampenbeheeragentschap BNPB zaterdag.
11/08 06u00  Kunnen de Democraten in november Amerika met een 'blauwe golf' overspoelen?In aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten zijn Democraten voorzichtig optimistisch. Een flinke winst in het Huis van Afgevaardigden lijkt binnen handbereik, terwijl Republikeinen vrezen voor een 'politieke ramp'.
11/08 05u45  Filosofen aan het front tijdens de Eerste WereldoorlogDe Eerste Wereldoorlog haalde ook het leven van de belangrijkste Duitse filosofen van hun tijd overhoop. Een nieuw boek laat het hen zelf vertellen.
11/08 05u45  Gokken verhoogt hersenactiviteitOnline wedden op voetbalwedstrijden verandert onze hersenactiviteit.
11/08 05u45  Microfoons op Hasselts plein verklikken ruzie of vechtpartijOp het Hasseltse Dusartplein komen over een dikke maand microfoons die kunnen oppikken of er een vechtpartij losbarst of glazen en flessen worden kapotgeslagen. Politiecamera's zoomen daar dan meteen automatisch op in, schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad zaterdag.
11/08 05u30  Internationaal opsporingsbericht tegen Venezolaanse oppositieleiderNa de mogelijke aanslag op president Nicolás Maduro laat de Venezolaanse regering oppositieleider Julio Borges internationaal opsporen. Onderzoekers beschuldigen de voorzitter van de partij Primero Justica ervan dat hij het brein is achter de poging tot aanslag van vorig weekend. Borges verblijft momenteel in ballingschap in Colombia.
11/08 05u30  Weyts geeft boete aan AirbnbMinister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) legt verhuurplatform Airbnb een boete op, omdat het weigert gegevens van Vlaamse verhuurders over te maken aan de inspectiediensten. De hoogte van de boete wordt begin volgende week bepaald, maar kan maximaal 25.000 euro bedragen.
11/08 05u30  In beeld: Moslimvrouwen tarten nikabverbod in DenemarkenSinds 1 augustus geldt in Denemarken een verbod op de nikab. Talloze jonge moslimvrouwen houden echter vast aan wat ze als een deel van hun identiteit beschouwen.
11/08 05u15  In beeld: Moslimvrouwen tarten niqabverbod in DenemarkenSinds 1 augustus geldt in Denemarken een verbod op de niqab. Talloze jonge moslimvrouwen houden echter vast aan wat ze als een deel van hun identiteit beschouwen.
11/08 02u45  Californische jury veroordeelt Monsanto in Roundup-procesEen rechtbank veroordeelde vrijdag de Amerikaanse agrochemiereus Monsanto tot het betalen van bijna 290 miljoen dollar aan schadevergoedingen. Volgens de jury liet Monsanto na om te waarschuwen voor het gevaar van onkruidverdelger Roundup, die de oorzaak is van de kanker van een Amerikaanse tuinier.
11/08 02u15  Tienduizenden betogers tegen corruptie in RoemeniëDe betogers uitten in verschillende steden hun onvrede over de regering die naar hun mening corruptie in de hand werkt. Voor het regeringsgebouw zette de politie traangas in tegen de demonstranten. De politie pakte verschillende betogers op.
10/08 22u45  Volgens het Witte Huis staat boek van ex-medewerkster van Trump 'vol leugens'Het Witte Huis heeft vrijdag gezegd dat een boek dat geschreven is door Omarosa Manigault Newman, een vroegere medewerkster van president Donald Trump en dat volgende week uitkomt, 'vol staat met leugens'.
10/08 22u30  Turkije kondigt represailles aan na importheffingen TrumpDe beslissing van VS-president Donald Trump voor hogere importheffingen op staal en aluminium uit Turkije heeft gevolgen voor de relaties tussen beide landen, oordeelt Ankara. Turkije stelt ook dat de maatregel van Trump strijdig is met de regels van de wereldhandelsorganisatie WTO.
10/08 22u00  Nafi Thiam pakt goud in de zevenkampNafi Thiam heeft de 'Grand Slam' binnengehaald. Na olympisch kampioen en wereldkampioen is ze nu ook Europees kampioen.
10/08 22u00  Venezuela: gearresteerd oppositielid erkent betrokkenheid in 'aanslag'Juan Requesens, een onlangs gearresteerd parlementslid van de Venezolaanse oppositie, heeft zijn deelname aan de aanval op president Nicolas Maduro toegegeven. Hij deed dat in een video die de autoriteiten hebben gemaakt.
10/08 20u45  Ignaas Devisch: 'Ik ben in de val getrapt'Academici van Belgische universiteiten, onder wie medisch filosoof Ignaas Devisch, verspreiden hun wetenschappelijk werk in zogenaamde 'neptijdschriften', die zonder kwaliteitscontrole artikelen tegen betaling publiceren.
10/08 20u15  Antwerpse lijsttrekkers gaan eerste keer in debat, maar zonder De WeverMet de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, organiseerde Antwerp Pride dit jaar een lijsttrekkersdebat.
10/08 18u30  Milieuwetten deden Amerikaanse luchtvervuiling flink afnemenDe Clean Air Act en andere milieuregels hebben geleid tot een sterke daling van de luchtvervuiling in de VS terwijl de productie bleef groeien, blijkt uit een studie door de UC Berkeley. De regering-Trump wil die regels aanzienlijk versoepelen.
10/08 17u15  Ze zijn er weer! 10 vragen over de nachten van de vallende sterrenDit weekend koersen we met onze planeet weer door het hoogtepunt van de meteorenzwerm Perseïden. Hier zijn 10 weetjes om bij je vrienden mee uit te pakken tijdens dit jaarlijkse natuurschouwspel.
10/08 17u15  Reisje naar de zon: Waarom een ruimtesonde de corona van onze ster gaat onderzoekenZaterdagochtend lanceert NASA de Parker Solar Probe. Als alles goed gaat zal de ruimtesonde de komende jaren 24 keer rakelings langs de Zon scheren. Geen enkele sonde zal ooit dichter geweest zijn.
10/08 16u45  Tweet Trump duwt Turkse lira verder omlaagDe Turkse lira blijftterrein verliezen. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter aankondigde dat hij de importheffingen op staal en aluminium uit Turkije gaat verdubbelen. Daarmee komen die heffingen op respectievelijk 50 procent en 20 procent.
10/08 16u15  Het narcisme van progessief Amerika: 'De Democratische partij is een lege doos'Willen de Democraten aan de macht komen, dan mogen ze niet langer de neus ophalen voor de verarmde blanken in de centrumstaten, zegt de Amerikaanse historicus en politicoloog Mark Lilla.
10/08 16u15  Ryanair vliegt toch ondanks stakingHoewel Nederlandse piloten van Ryanair van de rechter toestemming kregen om te staken, stijgen er toch Ryanair-vliegtuigen op vanuit Nederland.
10/08 16u15  Nieuwe voorrangsregels voor fietsers: 'Zware verantwoordelijkheid voor minister Weyts'De beslissing om fietsers niet langer voorrang te verlenen als ze een drukke gewestweg kruisen, krijgt kritiek.
10/08 14u00  Al meer dan 2.000 Belgische jongeren vrijwilliger voor Europees solidariteitskorpsAl meer dan 2.000 Belgische jongeren hebben zich geregistreerd om als vrijwilliger, stagiair of tijdelijke werknemer in de hulpverlening aan de slag te gaan in het Europees solidariteitskorps.
10/08 14u00  Brussels burgemeester Close haalt op zijn beurt uit naar Francken: 'Hij moet zelf zijn werk doen''Theo Francken moet stoppen met op sociale media te zitten en zelf zijn werk doen.' Dat zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS) in een reactie op de uithaal van N-VA-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Francken donderdagavond in Terzake, naar aanleiding van de situatie met migranten in het Brusselse Maximiliaanpark.
10/08 13u45  VN-Vluchtelingenorganisatie: 'In totaal 547.000 vluchtelingen van Venezuela naar Ecuador'In verband met de miserabele levensomstandigheden zijn volgens de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties dit jaar al 547.000 mensen uit Venezuela naar Ecuador gevlucht.
10/08 13u30  Agentschap Wegen en Verkeer na omstreden voorrangsbeslissing: 'Kiezen voor verkeersveiligheid'De beslissing om fietsers niet langer voorrang te verlenen als ze een drukke gewestweg kruisen, krijgt kritiek van enkele steden en gemeenten. Maar volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is de beslissing niet zomaar genomen.
10/08 13u00  Moskou: 'Nieuwe Amerikaanse sancties zijn economische oorlogsverklaring'Rusland zal de goedkeuring van een mogelijk tweede pakket Amerikaanse sancties als een 'economische oorlogsverklaring' beschouwen en zal daar met al zijn mogelijke middelen tegen reageren, waarschuwt de Russische premier Dimitri Medvedev vrijdag.
10/08 12u15  Het doden van zwarten in de VS is een politieprobleem, niet enkel een probleem van witte agentenBlanke/witte politiemannen in de Verenigde Staten gebruiken niet significant meer geweld tegen zwarten dan andere politiemannen. Dat zeggen onderzoekers van Rutgers University-Newark in een nieuwe studie.
10/08 12u00  Elke dag veertig federale agenten in actie tegen transmigratieElke dag is er in België minstens één actie tegen transmigrantie aan de gang, soms zelfs meer. 'Voor die acties zijn dagelijks veertig federale agenten in de weer, naast tientallen lokale politiemensen', zegt het kabinet van binnenlandminister Jan Jambon (N-VA), dat de cijfers vrijdag vrijgeeft aan de Vlaamse media.
10/08 11u30  Werden twee Bruggelingen vermoord door Rwandese doodseskaders?Zit de Rwandese geheime dienst achter twee recente verdachte overlijdens van Bruggelingen in Zuid-Afrika? 'Onderschat de Rwandese overheid niet. Wij voelen ons niet op ons gemak', zegt de familie van de overleden Thomas Ngeze. Dat schrijft Krant van West-Vlaanderen vandaag.
10/08 10u30  Hoe gevaarlijk is Matteo Salvini? Een portret van een geslepen bullebakMatteo Salvini, de hyperactieve radicaal-rechtse Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, speelt de hele Italiaanse politieke uit verband en creëert volgens velen een klimaat waarin racistisch geweld gedijt. Waar wil deze man naartoe?
10/08 10u30  Ludo bekkers, de oudste journalist van het land: 'Politici denken te weinig na over simpel geluk'Binnenkort wordt hij 95, maar hij blijft schrijven. Ludo Bekkers is met stip de oudste journalist van het land. Ooit presenteerde hij de voorloper van het Songfestival, later leerde hij het volk wat cultuur is. 'Wij waren nog cultuuroptimisten, hè.'
10/08 10u30  'De wereldwijde schuldenlast is toegenomen tot een recordbedrag van 164.000 miljard dollar''De wereldwijde schuldenlast (overheden, particulieren en bedrijven exclusief de financiële sector) is sinds de bankencrisis van 2008-2009 alleen maar toegenomen tot 225 procent van het wereld-bbp. In 2009 lag die ratio nog op 205 procent.' Een analyse van Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
10/08 09u45  Turkse Lira zakt naar nieuw dieptepunt door Amerikaanse sancties en inflatieDe Turkse munt is vrijdag naar een nieuw dieptepunt gezakt. De lira verloor op een bepaald moment meer dan dertien procent tegen de dollar en speelt in sneltempo waarde kwijt. Ook de euro zakt.
10/08 09u30  Nog nooit zoveel Vlaamse studenten op ErasmusuitwisselingHet aantal Erasmus-studenten was nog nooit zo hoog. In het academiejaar 2017-2018 trok een recordaantal van 5.789 Vlaamse studenten naar het buitenland voor een deel van hun studie, zo blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Dat is bijna 80 procent meer dan 10 jaar geleden.
10/08 09u00  Piloten Ryanair in verschillende landen leggen het werk neerPiloten bij lagekostenmaatschappij Ryanair leggen vandaag/vrijdag in verschillende Europese landen, waaronder België, het werk neer. Ze vragen betere arbeidsvoorwaarden en de toepassing van het lokale arbeidsrecht. In België worden door de actie meer dan honderd vluchten geschrapt. De passagiers werden de voorbije dagen op de hoogte gebracht en een alternatieve vlucht of terugbetaling van hun ticket aangeboden.
10/08 08u15  Referendum over nieuwe Cubaanse grondwet op 24 februariOp 24 februari vindt in Cuba een referendum plaats over de nieuwe grondwet die al in het parlement is goedgekeurd. Dat is donderdag op de staatstelevisie bekendgemaakt. In de nieuwe tekst wordt onder meer private eigendom erkend als onderdeel van de economie.
10/08 07u30  VN-baas Guterres veroordeelt bombardement op schoolbus in JemenDe secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres heeft het bombardement op een schoolbus in Jemen veroordeeld. Daarbij vielen minstens 50 doden, onder wie 29 kinderen van onder de 15 jaar.
10/08 07u15  Algemene Inspectie van politiediensten kampt met personeelstekortDe Algemene Inspectie (AIG), een van de controleorganen van de lokale en federale politie, heeft onvoldoende personeel om al haar opdrachten nog uit te voeren. Dat schrijven de Sudpresse-kranten vrijdag, op basis van het activiteitenrapport 2013-2017.
10/08 07u15  Costa Ricaans parlement moet verbod op holebihuwelijk opheffenIn Costa Rica heeft het Hooggerechtshof het verbod op het huwelijk van mensen met hetzelfde geslacht ongrondwettelijk verklaard. Het opperste gerecht draagt het parlement op om de wetgeving binnen de achttien maanden aan te passen.
10/08 07u00  Elke dag veertig federale agenten in actie tegen transmigrantieElke dag is er in België minstens één actie tegen transmigrantie aan de gang, soms zelfs meer. 'Voor die acties zijn dagelijks veertig federale agenten in de weer, naast tientallen lokale politiemensen', zegt het kabinet van binnenlandminister Jan Jambon (N-VA), dat de cijfers vrijdag vrijgeeft aan de Vlaamse media.
10/08 07u00  Aantal Belgische brouwerijen in acht jaar verdubbeldHet aantal Belgische brouwerijen is de voorbije acht jaar verdubbeld tot 278. Onder de nieuwkomers bijna uitsluitend ambachtelijke microbrouwerijen, gericht op de kleinschalige productie van speciaalbieren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag
10/08 05u00  Pedagoge Rezi Friedman vervangt Aron Berger op Antwerpse CD&V-lijst na controverseDe joods-orthodoxe Rezi Friedman, pas afgestudeerd als pedagoge, zal Aron Berger vervangen op de Antwerpse CD&V-lijst. Berger kwam onder vuur omdat hij vrouwen geen hand wilde geven.
10/08 05u00  Knack haalt cartoonist Edel Rodriguez naar Brussel: 'We moeten banger zijn voor Trump dan voor de IS'Negen was Edel Rodriguez toen zijn gezin Cuba ontvluchtte en politiek asiel in de VS kreeg. 'We werden met open armen ontvangen.' Met zijn kritische cartoons is hij tegenwoordig een luis in de pels van president Trump. Volgende week komt hij voor Knack 'met veel plezier naar hellhole Brussels' voor de vernissage van zijn tentoonstelling.
10/08 05u00  Zo zet u uw kroost met plezier aan het werk tijdens de vakantieHet is zomervakantie en dus hebben uw kinderen een zee van tijd. Luieren is een recht, maar hoe zorgt u ervoor dat ze - zonder al te veel zuchten - af en toe ook een handje helpen?
10/08 04u00  Partij van nationalist Al-Sadr blijft na hertelling winnaar Iraakse verkiezingenDe alliantie van nationalist Moqtada al-Sadr met de communisten heeft de Iraakse parlementsverkiezingen gewonnen. Dat maakte de kiescommissie vrijdag bekend, na een manuele hertelling van de stemmen.
10/08 01u00  Ouders Melania Trump krijgen Amerikaanse nationaliteit, ondanks kritiek op 'kettingmigratie'De ouders van de Amerikaanse 'first lady' Melania Trump, die van Sloveens afkomst zijn, hebben donderdag de Amerikaanse nationaliteit gekregen. Dat gebeurde tijdens een officiële ceremonie, bevestigde hun advocaat Michael Wildes.
09/08 22u00  Kimberly Buys bezorgt België brons: 'Genieten van die medaille'Kimberly Buys heeft donderdag de bronzen medaille veroverd in de 50 meter vlinderslag op de Europese kampioenschappen in het Schotse Glasgow.
09/08 21u15  Opnieuw elke dag honderden migranten in MaximiliaanparkDagelijks stromen er in het Maximiliaanpark in Brussel opnieuw honderden migranten samen, ongeveer evenveel als een jaar geleden.
09/08 21u15  Zeker 50 doden bij luchtaanval op bus met kinderen in JemenBij een luchtaanval op een bus in Jemen zijn zeker 50 doden gevallen. Dat zegt het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC).
09/08 20u00  Belgische piloten: 'De staking bij Ryanair is ook voor ons een mislukking'De politieke wereld moet grote bedrijven zoals Ryanair erop wijzen dat ze zich aan de Belgische regels moeten houden. Dat vraagt de Belgian Cockpit Association (BeCA), de beroepsvereniging van Belgische piloten.
09/08 19u30  VS willen Space Force oprichten: 'Amerika moet domineren in de ruimte''We moeten over Amerikaanse superioriteit in de ruimte beschikken, en die zullen we ook verwezenlijken', aldus Mike Pence.
09/08 18u45  39 doden bij luchtaanval op bus met kinderen in JemenBij een luchtaanval op een bus met kinderen in Jemen zijn volgens het ministerie van Gezondheid van de Houthi-rebellen minstens 39 doden gevallen.
09/08 18u45  Ophef over asielaanvraag door schuldige moord op Belgische para'sDe zus van een van de tien paracommando's die in april 1994 in Rwanda vermoord werden reageert verontwaardigd op de mogelijke toekenning van het statuut van asielzoeker aan de Rwandese ex-majoor Bernard Ntuyahaga.
09/08 18u15  Er komt sleet op de Ierse vrijbuiter Michael O'Leary (CEO Ryanair)Met zijn spotgoedkope tickets kreeg Ryanair en zijn CEO Michael O'Leary zo goed als alle Europeanen in het vliegtuig. Maar na ruim twee decennia groei zet een stakingsgolf het zakenmodel voor zijn grootste uitdaging.
09/08 18u15  Test-Aankoop sleept Ryanair voor de rechtbankTest-Aankoop stapt naar de rechtbank omdat Ryanair weigert passagiers te compenseren voor de geannuleerde vluchten als gevolg van de recente stakingen bij de luchtvaartmaatschappij. Dat heeft de consumentenorganisatie donderdag bekendgemaakt.
09/08 18u15  Kimberly Buys bezorgt België bronzen zwemmedailleKimberly Buys heeft donderdag de bronzen medaille veroverd in de 50 meter vlinderslag op de Europese kampioenschappen in het Schotse Glasgow.
09/08 16u30  Staking bij afvalophaler Ivago in Gent is voorbijIn Gent zijn de ophaaldiensten van Ivago aan de grote schoonmaak begonnen na meer dan drie dagen staking.
09/08 16u15  Boris Johnson voor tuchtcommissie wegens omstreden uitspraken over boerkaIn het ergste geval riskeert Johnson uit de fractie gezet te worden of zelfs uit de partij.
09/08 16u00  Over feiten, meningen en propaganda: 'We framen allemaal'Is de kwaliteitsjournalistiek ten dode opgeschreven? Hoogleraar journalistiek Baldwin Van Gorp en Burhan Özbilici, winnaar van de World Press Photo 2017 geven de hoop niet op.
09/08 14u45  Migranten eerste generatie voelen zich minder gezondEen migratieachtergrond heeft doorgaans een negatieve impact op de gezondheid.
09/08 14u45  Schenk uw ontlasting aan de wetenschapIn Gent zoekt de stoelgangbank GSB zowat dertig donoren van gezonde stoelgang.
09/08 14u30  'Onze veiligheidsdiensten zijn onvoldoende voorbereid op aanslagen met drones'Vorige week mislukte een aanslag met een drone op Venezolaans president Nicolas Maduro. 'Van een drone een wapen maken, is geen hogere wiskunde', zegt Ulrike Esther Franke, dronespecialiste aan de European Council on Foreign Relations.
09/08 14u00  Sterke stijging asielaanvragen in juli, maar te vroeg om van trend te sprekenVolgens staatssecretaris Theo Francken is de stijging te wijten de migratiestroom die zich verlegt heeft naar Spanje, maar het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen vindt die verklaring voorbarig.
09/08 10u15  Religie als therapie: 'We hebben allemaal behoefte aan onze God'Hij verrichtte pionierswerk naar de verwerking van trauma's uit de kindertijd. En hij muntte het begrip 'veerkracht'. Maar één ding heeft hij zijn leven lang onderschat, zegt Boris Cyrulnik: 'De rol van God.' Om dat goed te maken, schreef de beroemde Franse neuropsychiater het boek God als therapeut.
09/08 10u15  Factcheck: 'De helft van alle werkzoekenden leeft in armoede'Die stelling lazen we in een opiniestuk dat De Morgen publiceerde. Maar klopt het wel?
09/08 09u00  Nieuwe zware aardbeving op Indonesisch eilandZondag nog werd het Indonesische eiland Lombok getroffen door een aardbeving die minstens 168 dodelijke slachtoffers maakte.
09/08 06u00  Vakbond: Noodnummer voor stormschade weet 112 niet te ontlastenDe noodcentrale 112 trekt aan de alarmbel, schrijft de Gazet van Antwerpen donderdag. Het noodweer van dinsdagnacht heeft volgens de vakbond in Antwerpen opnieuw pijnlijk blootgelegd dat het noodnummer voor stormschade 1722 niet efficiënt is.
09/08 05u30  Geen extra kosten meer voor betaling met bankkaart: 'Veiliger voor handelaar en consument'Vanaf donderdag mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Het verbod geldt ook voor kleine bedragen en voor aankopen op het internet.
09/08 05u15  'Je kunt ook via niet-draadloze toestellen lesgeven over digitale communicatie'Vanaf september zijn smartphones op school verboden in Frankrijk. Moet België dat voorbeeld volgen, of kan de smartphone ook een onderwijsinstrument zijn? 'Ons lerarenkorps heeft meer info en begeleiding nodig om leerlingen bewust met hun smartphone te leren omgaan', zegt Christine Wittoeck van Digital Detox Academy.
09/08 05u15  Mattias De Craene en de kleine revolutie van Jazz Middelheim: 'Het wordt een beetje Apocalypse Now'Met Nordmann en MDC III staat tenorsaxofonist Mattias De Craene twee keer op Jazz Middelheim. Een gesprek over steinerjazz, het conservatieve conservatorium en een heel klein beetje oorlog.
09/08 04u15  Chileense oud-presidente Bachelet voorgesteld als nieuwe mensenrechtencommissaris VNDe secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft de gewezen presidente van Chili, Michelle Bachelet, benoemd aan het hoofd van het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten. Dat maakt de VN bekend via een persbericht.
09/08 02u15  België en Italië willen dat betrekkingen 'meer politiek' van aard wordenBelgië en Italië zijn woensdag overeengekomen om hun bilaterale betrekkingen een 'meer politiek' karakter te geven. Dat zei buitenlandminister Didier Reynders, na afloop van een ontmoeting met zijn Italiaanse ambtgenoot Enzo Moavero Milanesi in Brussel.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Protest in onderbroek tegen arrestatie van parlementslid in Venezuela16/08 01u45 - Knack: In Venezuela hebben oppositieleden woensdag de vrijlating geëist van parlementslid Juan Requesens. Ze trokken de straat op enkel gekleed in onderbroek.
14x Opgesloten Lula geregistreerd als presidentskandidaat in Brazilië15/08 23u45 - Knack: In Brazilië heeft de linkse Arbeiderspartij (PT) ex-president Luiz Inácio Lula da Silva, die in de cel zit, ingeschreven als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Toch is het onwaarschijnlijk dat hij bij de verkiezingen zal kunnen aantreden.
10x AfD ontslaat leider jongerenafdeling die moordpoging op Hitler 'verraad' noemt15/08 23u30 - Knack: Een regionale leider van de jongerenafdeling van de extreemrechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) is door zijn partij aan de deur gezet nadat hij een man die Hitler probeerde te vermoorden, een 'lafaard' en 'verrader' had genoemd.
9x VS straffen Chinese en Russische bedrijven voor zakendoen met Noord-Korea15/08 22u45 - Knack: De Amerikaanse overheid heeft een Chinees scheepvaartbedrijf en een Russisch bedrijf dat havendiensten levert op de zwarte lijst gezet, zodat ze geen zaken meer kunnen doen met Amerikaanse partners. Beide bedrijven worden ervan beschuldigd illegaal zaken te hebben gedaan met Noord-Korea.
8x Israëlisch onderzoek naar 'zwarte vrijdag' in Gaza afgesloten zonder gevolg15/08 22u30 - Knack: Een Israëlisch onderzoek naar een van de dodelijkste momenten in het Gaza-conflict van 2014 is afgesloten en blijft zonder strafrechtelijk gevolg.
8x Spaanse kustwacht redt meer dan 520 migranten15/08 22u30 - Knack: Voor de kust van Spanje, in de Straat van Gibraltar en de Alboránzee, zijn woensdag meer dan 520 migranten gered uit bootjes. Dat meldt de Spaanse kustwacht.
8x Qatar belooft 15 miljard dollar investeringen in noodlijdend Turkije15/08 23u00 - Knack: De emir van Qatar, Tamin ben Hamad Al-Thani, heeft woensdag tijdens een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyipp Erdogan beloofd dat zijn land voor 15 miljard dollar aan rechtstreekse investeringen zal doen in het door een economische crisis getroffen Turkije.
7x Menigte omsingelt Manneken Pis als protest tegen opsluiting gezin in gesloten centrum15/08 23u00 - Knack: Een menigte van 600 mensen heeft woensdag omstreeks 17.30 uur de straten rond Manneken Pis in Brussel bezet als protest tegen de opsluiting van een eerste gezin in de nieuwe woonunits in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. De actie was een initiatief van het collectief #NotInMyName.
5x Leven met hoogbegaafdheid: 'Ik probeer mijn geduld niet te verliezen met trage kinderen'15/08 13u45 - Knack: Ongeveer één kind op de vijftig is hoogbegaafd. Dat is vaak erfelijk. En néé, het heeft niet alleen te maken met een IQ van meer dan 130. Het is een kwestie van zijn. Hoogbegaafde kinderen denken anders, en dat wordt hen op school en in de samenleving niet altijd in dank afgenomen.
5x Hoe het Chinese middenveld de laatste wilde rivier redde: 'De overheid luistert soms'15/08 15u00 - Knack: China is geobsedeerd door waterkracht. Het heeft meer stuwdammen dan welk ander land ook. Jarenlange protestacties van het middenveld hebben er de laatste wilde rivier gered. Een mijlpaal. Maar is het ook een keerpunt?

Statistieken

Artikels:
28824
Gelezen:
4802
Aantal lezers nu:
18


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven