dinsdag 25 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Knack

Verbergen Tonen
24/06 21u30  Mustafa Aytar, de tegenkandidaat van Bert Anciaux: 'Nu heeft SP.A geen enkele volksvertegenwoordiger van Turkse afkomst' Van de negen kandidaten voor een gecoöpteerde Senaatszetel, haalde oude rot Bert Anciaux (SP.A) het uiteindelijk. Tot grote verbazing van zijn tegenkandidaat Mustafa Aytar. 'Een partij zonder verkozenen van Turkse afkomst moet weten wat de gevolgen kunnen zijn.'
24/06 20u15  Trump kondigt harde sancties aan tegen ayatollah Khamenei De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een uitvoeringsbevel ondertekend dat 'harde' sancties voorziet tegen de hoogste geestelijke leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei. Hij vertelde aan journalisten in het Witte Huis dat die onder meer een antwoord zijn op de Amerikaanse drone die Iran vorige week neerhaalde.
24/06 19u30  Slimme meter opnieuw onder politieke hoogspanning: 'Een typisch voorbeeld van knoeiwerk' Nu energiewaakhond Vreg naar het Grondwettelijk Hof stapt, komt het dossier rond de slimme meter weer op de voorgrond. Volgens de oppositie had de regering dit nochtans moeten zien aankomen. 'Flauw van de minister dat ze de Vreg een onruststoker noemt.'
24/06 17u45  EU-Hof verklaart verlaging pensioenleeftijd Poolse rechters onwettig De wet die de pensioenleeftijd verlaagt van de rechters van de hoogste rechtbank van Polen is in strijd met het Europees recht. Dat zegt het Hof van Justitie maandag in een nieuw arrest. De wet doet afbreuk aan het principe dat rechters niet afgezet kunnen worden, 'dat inherent is aan hun onafhankelijkheid'.
24/06 16u30  Wie wil het stuur afstaan aan een automatische piloot? Vijf jaar geleden voorspelde Bosch dat de autonoom rijdende auto op de weg tegen 2020 een feit zou zijn. De zoveelste veel te optimistische voorspelling met betrekking tot elektrisch en autonoom rijden. Een en ander zorgt ondertussen voor verwarring in de hoofden van de mensen. Die weten niet meer weten welke auto zij moeten kopen, want vele van hun terechte vragen blijven onbeantwoord.
24/06 16u30  'De Pruimenpluk' van Dimitri Verhulst: geen grote gedachten, wel fraaie formuleringen Ook in de nieuwste van Dimitri Verhulst staat stijl boven inhoud. De auteur heeft zichzelf niet heruitgevonden met 'De Pruimenpluk', maar zijn unieke taal mag er weer zijn.
24/06 16u15  Formatie Brussel: boycot Open VLD maakt weinig indruk In het Brussels Parlement zijn maandagnamiddag de onderhandelingen gestart voor de vorming van een Brussels regering. Dat gebeurde met een valse noot, aangezien Open VLD niet kwam opdagen. De partij wil eerst nog een onderhoud met de formateurs, dat nog in de loop van de dag moet plaatsvinden. De overige vijf partijen - PS, Ecolo, Groen, One.brussels-SP.A en DéFI - betreurden de afwezigheid van O...
24/06 15u30  'Niet verwacht': Bert Anciaux wordt dan toch opnieuw senator SP.A heeft Bert Anciaux aangeduid als gecoöpteerd senator. 'In alle eerlijkheid, ik had dit niet meer verwacht', zegt hij.
24/06 14u30  Terugdraaiende teller zonnepanelen: waakhond stapt naar Grondwettelijk Hof De Vlaamse energieregulator Vreg stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het artikel uit het Vlaams decreet over de digitale meters, waardoor eigenaars van zonnepanelen nog vijftien jaar het voordeel van de terugdraaiende teller kunnen krijgen. Dat heeft de regulator maandag bekendgemaakt.
24/06 14u15  Migratiedruk aan Europese grenzen blijft gestaag dalen Het aantal asielaanvragen in de EU+-landen (de lidstaten van de Europese Unie plus Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland) is vorig jaar voor een derde keer op rij gedaald. Dat blijkt uit het jaarrapport van het European Asylum Support Office (EASO).
24/06 11u45  Hoe lobbywerk van de Belgische gemeenten een omstreden Europese pijplijn in leven houdt België steunt een nieuwe pijplijn die Europa in tweeën splijt. De reden? Lobbywerk van de Belgische gemeenten, die via Fluxys en Publigas een aardige stuiver kunnen verdienen. Dat blijkt uit onderzoek van Knack.
24/06 11u45  Maggie De Block tegen inschakeling mensen zonder papieren Ontslagnemend minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) kant zich tegen de mogelijkheid om mensen zonder papieren in te schakelen om zo de openstaande vacatures in Brussel in te vullen. Ook voor haar voorganger Theo Francken (N-VA) en voor Vlaams Belang is dat een no pasaran.
24/06 11u30  Hoe herken je een beroerte van je oog? Als je zicht plots of in enkele dagen tot weken tijd pijnloos vermindert, heb je mogelijk een infarct of trombose van je netvlies. Raadpleeg meteen een oogarts om de schade te beperken.
24/06 11u00  Op zoek naar de wortels van MS: 'We hebben vandaag nog te weinig zicht op de ziekte' In België werken wetenschappers in diverse onderzoeksinstellingen dagelijks in alle stilte aan het ontrafelen van multiple sclerose (MS). Dankzij giften en acties van honderden Belgen aan de Charcot Stichting.
24/06 11u00  Medisch materiaal op reis: wat mag er in de handbagage? Geraak je met een pacemaker door de veiligheidscontrole op de luchthaven? Mogen vloeibare geneesmiddelen in de handbagage? En in welke landen is een reservebril verplicht? 7 vragen over reizen en medische spullen.
Laatste update: maandag 24 juni 2019, 21u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/06 07u15  Vlaams Belang claimt zitje in raad van bestuur UniaVlaams Belang heeft recht op een zitje in de raad van bestuur van gelijkekansencentrum Unia en zal dat ook opeisen. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag.
24/06 05u30  Rechtszaak tegen cannabisclub Trekt Uw Plant: 'Deze vervolging moet zero tolerance-boodschap in de verf zetten'Donderdag aanstaande valt het vonnis in de rechtszaak tegen Trekt Uw Plant, de bekendste cannabisclub van ons land. Professor Tom Decorte, criminoloog aan de UGent, vreest zware, volgens hem buitenproportionele straffen.
24/06 05u15  Vlaanderen meet reële uitstoot van 100.000 auto'sVlaanderen gaat zelf meten hoeveel auto's en vrachtwagens echt vervuilen en gebruikt daarvoor een speciale scanner om de uitlaatgassen te meten. Dat melden de kranten van Mediahuis.
23/06 22u45  Pompeo gaat in Saoedi-Arabië en Emiraten over Iran-crisis pratenDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gaat de komende dagen naar Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten om er over de crisis met Iran te praten. Dat heeft hij zondag aangekondigd. Hij zal er passeren op weg naar India, waar hij dinsdag een bezoek aanvat.
23/06 21u00  Verkiezingen Istanbul: kandidaat van Turkse president Erdogan geeft zijn verlies toeDe AKP-kandidaat bij de heruitgave van de burgemeestersverkiezingen in de Turkse stad Istanboel, oud-premier Binali Yildirim, heeft zondagavond zijn verlies toegegeven. Ekrem Imamoglu, oppositiekandidaat bij de heruitgave van de burgemeestersverkiezingen in Istanboel, heeft zijn hand zondagavond al uitgestoken naar president Recep Tayyip Erdogan
23/06 19u15  Verkiezingen Istanbul:Kandidaat van Turkse president Erdogan geeft zijn verlies toeDe AKP-kandidaat bij de heruitgave van de burgemeestersverkiezingen in de Turkse stad Istanboel, oud-premier Binali Yildirim, heeft zondagavond zijn verlies toegegeven.
23/06 17u00  Nafi Thiam wint in beste wereldjaarprestatie en kwalificeert zich voor Spelen in TokioNafi Thiam heeft zondag de zevenkamp van de de Décastar in Talence gewonnen met 6.819 punten, een beste wereldjaarprestatie en de op één na hoogste score uit haar carrière. Het Belgische record van Thiam staat op 7.013 punten, het Europees record op 7.032 punten.
23/06 16u45  Tom Van Grieken: 'Kans op regeringsdeelname is niet groot''We hebben jammer genoeg vijf zetels tekort om met Vlaams Belang en N-VA een regering te vormen', verklaarde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. 'Maar ik zeg ook niet dat het nul procent is. En geef mij een kleine kans en ik ga daar het beste van maken.'
23/06 16u30  Burgemeester Glabbeek wil Mobiscore juridisch aanvechtenPeter Reekmans, burgemeester van Glabbeek (Dorpspartij), wil de Mobiscore juridisch aanvechten. Dat zei hij in De Zevende Dag op Eén.
23/06 16u30  Illustrator Eva Mouton: 'Ik volg therapie, een groot cadeau aan mezelf'Wekelijks tekent Eva Mouton in De Standaard de column 'Eva's gedacht'. Maar hoe is zij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had zij 29 minuten en 25 seconden nodig.
23/06 16u00  Verkiezingen Istanbul: stembusgang verloopt geordendIn Istanbul zijn het vandaag opnieuw lokale verkiezingen. De heruitgave van de burgemeestersverkiezingen in de Turkse stad verloopt voorlopig kalm.
23/06 13u00  Hendrik Bogaert (CD&V): 'Onze centrumlinkse communicatie moet hersteld worden'In De Zevende Dag blikte Hendrik Bogaert terug op het slechte verkiezingsresultaat van zijn partij. 'Het is makkelijker herbronnen in de oppositie', zei het West-Vlaamse Kamerlid.
23/06 12u45  Hendrik Bogaert (CD&V): 'Onze centrum-linkse communicatie moet hersteld worden'In De Zevende Dag blikte Hendrik Bogaert terug op het slechte verkiezingsresultaat van zijn partij.
23/06 12u00  Kroniek van de week: hoogst merkwaardige regeringsonderhandeling en het broddelwerk van Johan Vande LanotteHet ging de voorbije week over bizarre regeringsonderhandeling in Wallonië en Vlaanderen, aangeschoten voorzitters, partijen op zoek naar hun bestaansreden, en wij allemaal die gaan mogen betalen als er in oktober geen regering is. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
23/06 11u15  Speeches die de wereld hebben veranderd: 'Grote redenaars zijn niet altijd de beste politici'Dat de beroemdste speech van Martin Luther King niet 'A Cancelled Check' heet maar 'I Have a Dream', hebben we te danken aan gospelzangeres Mahalia Jackson. Het is een van de weetjes in When They Go Low, We Go High, een boek over de 25 grootste redevoeringen uit de wereldgeschiedenis.
23/06 11u15  Verkiezingen Istanbul: stembureaus geopendIn Istanbul zijn het vandaag opnieuw lokale verkiezingen.
23/06 05u00  Het verhaal van Berthe Morisot: de zeldzame vrouw onder de impressionistenZe was lang de enige vrouw in de mannenclub van Manet, Monet, Degas en Renoir, en een van de meest baanbrekende impressionisten. Ze had een zeer aparte blik, maar is helaas grotendeels vergeten. Dit is het verhaal van Berthe Morisot.
23/06 05u00  De ruimterotsen die de aarde vormden, bevatten mogelijk al waterDat onze planeet uit zichzelf weinig of geen water zou hebben bevat, lijkt dan toch niet helemaal te kloppen.
23/06 04u30  Conner Rousseau (SP.A): 'Wij moeten scherpere taal spreken over migratie'De 26-jarige Conner Rousseau is na zijn eerste verkiezingen al direct fractieleider van de SP.A in het Vlaams Parlement. Toch had hij een slecht gevoel na de verkiezingen, vertelt hij in een interview met De Zondag: 'Mijn partij heeft barslecht gescoord en tegelijk heeft Vlaams Belang goed gescoord. Dan kan je niet tevreden zijn.'
22/06 22u45  Trump laat verwijdering van 'miljoenen' uitgewezen immigranten toch uitstellenDe Amerikaanse immigratie- en douanedienst ICE (Immigration and Customs Enforcement) gaat zondag dan toch geen grootschalige raids uitvoeren in tien Amerikaanse steden om immigranten die de VS al hadden moeten verlaten, het land uit te zetten.
22/06 20u45  Trump stelt nieuwe economische sancties tegen Iran in vooruitzicht: 'Hopen dat ze zich intelligent gedragen'De Amerikaanse president Donald Trump stelt nieuwe economische sancties tegen Iran in het vooruitzicht. Hij kondigde die zaterdag aan toen hij vertrok naar het presidentiële buitenverblijf Camp David, waar hij gesprekken gaat voeren over de crisis met de islamitische republiek.
22/06 18u00  Manfred Weber over EU-topjobs: 'Europees parlement is nu weer aan zet'De Ierse premier Leo Varadkar, eveneens van EVP-signatuur, laat intussen verstaan dat de christendemocraten zullen bespreken of ze een alternatief voor Spitzenkandidat Manfred Weber naar voren moeten schuiven.
22/06 17u45  Luchtverkeersleider skeyes: Vakbond ACV sluit acties in vakantie niet uitDe christelijke vakbond ACV-Transcom voert de druk bij luchtverkeersleider skeyes op in de aanloop naar de zomervakantie.
22/06 17u30  Angela Merkel roept op om neonazi's 'zonder enig taboe' te bestrijdenIn de Duitse stad Wolfhagen hebben zaterdag honderden mensen deelgenomen aan een wake voor CDU-politicus Walter Lübcke. Hij werd eerder deze maand vermoord in zijn huis in Wolfhagen door een man die volgens de speurders extreemrechtse motieven had.
22/06 17u00  Mehdi Bayat is nieuwe voorzitter VoetbalbondMehdi Bayat (40) is zaterdag in Brussel verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
22/06 16u45  Bossen met verschillende boomsoorten slaan meer CO2 opNatuur vernietigen gaat sneller dan haar zichzelf te laten herstellen.
22/06 16u45  Beestenboel: hommels ontsnappen niet aan het parasietenverhaalParasiteren is inherent aan de natuur. De koekoekshommel heeft er haar levensstijl van gemaakt.
22/06 16u15  Angela Merkel roept op om neaonazi's 'zonder enig taboe' te bestrijdenIn de Duitse stad Wolfhagen hebben zaterdag honderden mensen deelgenomen aan een wake voor CDU-politicus Walter Lübcke. Hij werd eerder deze maand vermoord in zijn huis in Wolfhagen door een man die volgens de speurders extreemrechtse motieven had.
22/06 15u30  Eerste cdH'er pleit voor opgeven oppositie en regering met EcoloGewezen cdH-parlementslid Benoît Drèze vindt dat de Franstalige humanisten hun plan om voor de oppositie te kiezen moeten opbergen en in Wallonië in een meerderheid van drie met Ecolo moeten stappen.
22/06 15u30  De Tussenstand: dit zijn de beste boeken van 2019 tot nu toeMet de helft van het culturele jaar achter de kiezen maakt Knack Focus de voorlopige balans op. Vandaag: de beste boeken van het jaar tot nu toe.
22/06 15u15  Eerste cd'er pleit voor opgeven oppositie en regering met EcoloGewezen cdH-parlementslid Benoît Drèze vindt dat de Franstalige humanisten hun plan om voor de oppositie te kiezen moeten opbergen en in Wallonië in een meerderheid van drie met Ecolo moeten stappen.
22/06 15u15  Mehdi Bayat is nieuwe bondsvoorzitterMehdi Bayat (40) is zaterdag in Brussel verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
22/06 14u15  Iran dreigt met ernstige gevolgen voor Amerikaanse belangen bij aanvalHet Iraanse regime heeft Washington er zaterdag nogmaals voor gewaarschuwd dat elke aanval op zijn grondgebied verwoestende gevolgen zal hebben voor de Amerikaanse belangen in de regio.
22/06 11u30  Inwoners van Istanbul voor tweede keer naar de stembus: 'Vorige verkiezingen waren 1 aprilgrap voor AKP'Op 23 juni wordt in Istanbul voor de tweede keer dit jaar een nieuwe burgemeester verkozen. Hoe ervaren de Turken die in Istanbul wonen en werken de komende verkiezingen?
22/06 11u30  De bizarre evolutie van de walvis: hoe een hertje een zeereus kon wordenBelgische wetenschappers ontdekken nieuwe 'missing links' in de evolutie van walvissen. Het bizarre walvisverhaal raakt stilaan helemaal geschreven.
22/06 10u30  'Onsuccesvolle bedeltocht van Bourgeois op Europees niveau laat zien hoe N-VA veranderd is'N-VA blijft in het Europees parlement waar ze zat: in de ECR-fractie, omringd door extreemrechts. Dat N-VA weinig anders kon of wilde, toont aan over hoe die partij is veranderd, schrijft Knack-redacteur Simon Demeulemeester.
22/06 09u00  In Bilzen blijft VB nog even aan de kantBij de coalitiebesprekingen na de hernieuwde gemeenteraadsverkiezingen in het Limburgse Bilzen zou het VB voor sommige partijen een verleidelijke partner kunnen zijn. Toch blijft de partij er aan de kant.
22/06 05u45  Greg Van Avermaet kijkt uit naar de Tour: 'Liever koffie dan ketonen'Uiteraard gaat Greg Van Avermaet de Tour niet winnen. Maar de bergtrui pakken in de rit naar Geraardsbergen is voor Vlaanderens sympathiekste renner wel een ernstig doel. 'Uiteindelijk ben ik een van de weinige coureurs die altijd en overal hun best doen.'
22/06 05u45  Kroniek van de week: hoogst merkwaardige regeringsonderhandeling en het broddelwerk van Johan VandeHet ging de voorbije week over bizarre regeringsonderhandeling in Wallonië en Vlaanderen, aangeschoten voorzitters, partijen op zoek naar hun bestaansreden, en wij allemaal die gaan mogen betalen als er in oktober geen regering is. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
22/06 05u30  Hoe het 'meedogenloze' mazelenvirus een comeback maakt in New YorkIn het jaar 2000 had het Amerikaanse gezondheidsagentschap CDC goed nieuws: de mazelen waren officieel uitgeroeid in de hele VS. Twee decennia later maakt de ziekte een comeback, met name in de regio New York. Kan de geest voor een tweede keer terug in de fles worden gedwongen?
22/06 05u30  Ook in Mali zorgen over blootstelling giftige dampen van legerburn-pitsOok in Mali zijn Belgische militairen blootgesteld aan rook uit burn-pits, grote afvalverbrandingskuilen in openlucht. Bij legervakbond ACMP hebben zich al 21 militairen gemeld die zich zorgen maken over hun gezondheid, schrijft De Morgen zaterdag.
21/06 20u30  Feit of mythe? Wat doe je beter wel en niet tijdens een hittegolf?We kunnen er maar beter aan gewoon worden als we klimaatexperts mogen geloven: hittegolven zullen ons in de toekomst steeds meer teisteren. Tijd om onze eeuwenoude basiskennis over wat te doen bij een hittegolf wat bij te spijkeren.
21/06 20u15  Bogdan Vanden berghe wordt politiek directeur bij GroenBogdan Vanden Berghe wordt vanaf 1 juli politiek directeur bij Groen. Dat kondigt Vanden Berghe vrijdagavond zelf aan via Twitter.
21/06 16u15  Nieuwe bewind in Sudan haalt banden aan met Rusland en houdt vast aan sharia'Wat de Russen voor hun blijvende steun in ruil willen, is nog niet duidelijk', schrijft Jonathan Holslag, professor internationale betrekkingen aan de VUB.
21/06 16u00  Hoe Macron zijn greep op de Europese liberalen vergroot: 'Een staaltje Franse arrogantie'Frans president Emmanuel Macron vergroot zijn greep op de Europese liberalen. Dat zorgt voor de nodige wrevel.
21/06 16u00  Trump lastte aanval op Iran af toen hem balans van 150 doden werd voorspeldDe Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdagavond een militaire aanval op Iran in gang gezet, maar op het laatste moment toch weer stopgezet.
21/06 15u15  'Amerika speelt de hardliners van Iran in de kaart'Komt het tot een oorlog tussen Amerika en Iran? Irankenner Peyman Jafari vreest dat het conflict verder dreigt te escaleren.
21/06 12u30  Controversieel project Uplace wordt 'werkwinkelwijk'Alexander D'Hooghe, de intendant die het Uplace-project in Machelen opnieuw vlot moet trekken, heeft vrijdag voorgesteld om van de site een zone met kmo's, maakwinkels en een groot park te maken. De Vlaamse regering en de provincie Vlaams-Brabant zijn enthousiast, maar de NV Uplace, eigenaar van de grond, zat vrijdag niet mee aan tafel.
21/06 12u15  Is er een oorlog tussen de Verenigde Staten en Iran in de maak?Komt het dan toch tot een oorlog met Iran? En maakt het land ook maar enige kans om die te winnen? Uiteraard kunnen de Verenigde Staten een oorlog met Iran winnen, en wellicht behoorlijk snel ook, zegt Jonathan Holslag (VUB).
21/06 12u00  Iraanse impasse versterkt de haviken in beide kampenKomt het dan toch tot een oorlog met Iran? En maakt het land ook maar enige kans om die te winnen? Uiteraard kunnen de Verenigde Staten een oorlog met Iran winnen, en wellicht behoorlijk snel ook, zegt Jonathan Holslag (VUB).
21/06 12u00  Na vertrek Pieter De Crem: wat met de rechterflank van CD&V?Totaal onverwacht legde Pieter De Crem (CD&V) de eed niet af als Kamerlid. Hij blijft minister in de ontslagnemende regering, maar daarna is het over en uit voor de Oost-Vlaming. Hendrik Bogaert blijft zo alleen achter als verdediger van de rechterflank - of wat daar nog van rest.
21/06 10u45  Premier Michel: 'Ook vanuit België kan je een sterke rol spelen op Europees niveau'Ontslagnemend premier Charles Michel wil niet bevestigen dat onder de Europese leiders ook zijn naam circuleert om Donald Tusk op te volgen als voorzitter van de Europese Raad. 'Het is ook mogelijk om vanuit België een sterke rol te spelen op Europees niveau, dat is wat ik heb geprobeerd als premier', zei Michel vrijdag.
21/06 10u15  Het leven van Griet De Bock: de zangeres die van de aardbol verdweenZe was de eerste rock-'n-rollzangeres van België. Een wilde vrouw, die met talent keet schopte. Tot ze plots wég was. Dit is het verhaal van Kate.
21/06 10u15  Stilterestaurants: deze app gidst u naar een restaurant waar u kunt eten én pratenGenieten van lekker eten en fijn gezelschap: meer hoeft een restaurantbezoek eigenlijk niet te zijn. Maar in bepaalde etablissementen staat de muziek zo luid dat je elkaar amper nog verstaat. Gelukkig is de redding nabij, in de vorm van een app.
21/06 09u30  Nog geen vierde uitnodiging voor Vlaams Belang: Vlaamse onderhandelingen liggen volledig stilBart De Wever (N-VA) ziet geen reden om een versnelling hoger te schakelen in de Vlaamse formatie. De smeekbede van Gwendolyn Rutten (Open VLD) en de snelle ontwikkelingen in Wallonië veroorzaken amper een rimpeling. 'Het vertrouwen groeit tussen N-VA en Vlaams Belang', zegt een N-VA-topper.
21/06 09u00  'Veel transgenders zijn ervan overtuigd dat ze minder waard zijn omwille van hun genderidentiteit'Een jaar geleden stapte transvrouw Paulien De Groote, bekend van de documentairereeks 'M/V/X' op Eén, uit het leven. Jammer genoeg is De Groote geen uitzondering: acht op de tien transgenders in België worstelt met suïcidale gedachten. Wat kunnen we nu, een jaar later, leren uit het verhaal van Paulien?
21/06 07u15  New York Times: 'Trump keurde raketaanval op Iran goed, maar annuleerde op laatste moment'De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdagavond een militaire aanval op Iran in gang gezet, maar op het laatste moment toch weer stopgezet.
21/06 07u15  Koen Geens terruggefloten door Raad van State na Franstalige vacatureDe vacature waarmee de eerste voorzitter van het Brusselse arbeidshof is benoemd, was onwettig. De Raad van State heeft de vacature vernietigd omwille van de taalwet in gerechtszaken. Daardoor ziet het er niet goed uit voor de Franstalige eerste voorzitters van het tweetalige hof van beroep en het arbeidshof. Dat schrijft De Standaard.
21/06 05u00  EU-leiders hebben nieuwe top nodig voor akkoord over verdeling topjobsDe staatshoofden en regeringsleiders hebben nog geen akkoord bereikt over de verdeling van de topjobs in de Europese instellingen. Omstreeks twee uur in de nacht van donderdag op vrijdag zijn ze zonder deal uiteengegaan.
21/06 05u00  Rapper McGarvey vs. de armoede-industrie: 'Je lot in eigen handen nemen, is een taboe voor links'Het probleem met armoedebestrijding is dat het een industrie is waar linkse middenklassemensen hun brood mee verdienen, schrijft de Schotse rapper Darren McGarvey in Op safari naar Armoeland. 'Ze willen wel je ellendige levensverhaal horen, maar hoeven je inzichten niet.'
21/06 02u15  Nog geen akkoord over verdeling topjobs EU, nieuw overleg op 30 juniDe staatshoofden en regeringsleiders hebben nog geen akkoord bereikt over de verdeling van de topjobs in de Europese instellingen. Omstreeks twee uur in de nacht van donderdag op vrijdag zijn ze zonder deal uiteengegaan.
20/06 22u30  Polen, Hongarije en Tsjechië voorkomen unanimiteit in EU over klimaatneutraliteit tegen 2050Ondanks urenlange discussies zijn de Europese staatshoofden en regeringsleiders het donderdag op een top in Brussel niet eens geraakt over de doelstelling om het continent tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Polen, Hongarije en Tsjechië lagen dwars, zo melden diplomatieke bronnen.
20/06 21u00  Rosetta krijgt spectaculair vervolg: Europa vliegt naar komeet die nog ontdekt moet wordenESA wil een nieuwe komeet gaan bestuderen.
20/06 19u45  Boris Johnson en Jeremy Hunt strijden om opvolging Theresa MayBoris Johnson en Jeremy Hunt zijn de twee resterende kandidaten die Theresa May kunnen opvolgen als leider van de Conservatieve Partij en als Britse eerste minister. Tijdens de vijfde stemronde is Michael Gove nipt afgevallen.
20/06 19u15  Trump: 'Iran heeft een zeer grote fout gemaakt'De Iraanse Revolutionaire Wachten zeggen een Amerikaanse drone te hebben neergeschoten die het Iraanse luchtruim had geschonden. De 'spionagedrone' was het luchtruim binnengedrongen in Kuh-Mobarak, in de zuidelijke provincie Hormozgan. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie bekendgemaakt.
20/06 19u00  Nieuwe app moet jongeren naar VRT-kanalen lokkenBij gebrek aan een nieuwe Vlaamse regering met een nieuwe mediaminister en een nieuwe mediacommissie in het Vlaams Parlement, heeft de VRT haar jaarverslag 2018 meteen aan de pers voorgesteld. Samengevat: de cijfers zijn goed, maar de grens van de besparingen is zowat bereikt. Ondertussen wordt er gewerkt aan een app om alle VRT-kanalen via de smartphone vooral voor jongeren beter 'vindbaar' te ma...
20/06 19u00  Iran claimt Amerikaanse drone te hebben neergeschoten boven Iraans grondgebiedDe Iraanse Revolutionaire Wachten hebben donderdag een Amerikaanse drone neergeschoten die het Iraanse luchtruim had geschonden. De 'spionagedrone' was het luchtruim binnengedrongen in Kuh-Mobarak, in de zuidelijke provincie Hormozgan. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie bekendgemaakt.
20/06 17u45  4 uur en 8 minuten met Poetin: hoe de Russische president het almaar moeilijker krijgt om zijn volk te overtuigenDe wegen liggen er slecht bij, de jaren 1990 waren verschrikkelijk en Rusland is het slachtoffer van samenzweringen. Ook dit jaar kon de Russische bevolking haar president op de rooster leggen in het tv-programma Directe lijn met Vladimir Poetin. Knack keek naar de 4 uur en 8 minuten durende litanie.
20/06 16u30  Je nek kraken kan een beroerte veroorzakenManipulatie van de nek om pijnklachten te verminderen kan slecht aflopen.
20/06 16u30  Leven in 2019: zo verloopt zo goed als elk trouwfeestTwintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: de planning voor elk trouwfeest.
20/06 15u00  Eedaflegging Kamer: Dewael ontmijnt zaak-Van LangenhovePatrick Dewael (Open VLD) zit de openingszitting in de Kamer donderdag voor vanop zijn eigen plaats en dus niet vanop de voorzittersstoel vooraan in het parlement. Dat zei hij bij de opening van de zitting.
20/06 13u45  Pieter De Crem (CD&V) gaat niet in de Kamer zetelenOntslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zal de eed als Kamerlid niet afleggen. Hij laat zich opvolgen door Jan Briers, de voormalige gouverneur van Oost-Vlaanderen.
20/06 12u15  Drie redenen waarom Charles Michel (niet) de voorzitter van de Europese Raad wordtDe spanning stijgt in de Europese wijk van Brussel. Op dit moment armworstelen de Europese leiders over de verdeling van EU-topjobs. Ook de naam van Charles Michel (MR) klinkt steeds luider. De vraag is of de sterren wel gunstig staan voor de liberaal.
20/06 11u00  N-VA schuift Valerie Van Peel naar voren als opvolger van Siegfried BrackeIn de Kamer leggen de 150 verkozenen donderdagnamiddag de eed af. Voor de gelegenheid zal het parlementslid met de langste staat van dienst, Patrick Dewael (Open VLD), de eedaflegging voorzitten. Het is nog niet duidelijk wie daarna de voorzittershamer toegewezen krijgt. N-VA stelt alvast Valerie Van Peel voor.
20/06 10u30  Factcheck: 'Gazon sproeien heeft geen enkele zin'Dat zei Hans Goossens, directeur-generaal van de Watergroep, onlangs in De Tijd, maar klopt dat wel?
20/06 10u30  Kunstenaar Wim Delvoye: 'Geen enkele vrouw kan tippen aan mijn moeder'Bij journalisten heeft hij altijd het gevoel dat hij zich moet verdedigen. Bewust heisa uitlokken doet hij niet, zegt hij. Liefst wil hij met zijn kunst bezig zijn. 'Het is niet omdat mijn handen niet vol verf hangen, dat ik ze niet gebruik.' Elke week vraagt Knack aan ondernemende Belgen hoe ze lijf en psyche in balans houden.
20/06 10u00  CD&V suggereert Vlaams Belang om iemand anders dan Dries Van Langenhove af te vaardigenVlaams Belang zou een pak commotie kunnen voorkomen indien het donderdag iemand anders zou afvaardigen om in de plaats van Dries Van Langenhove naast Kamervoorzitter Patrick Dewael te zitten tijdens de installatievergadering. Dat zegt CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten, die vindt dat de inverdenkingstelling van Van Langenhove 'niet niks' is. Zijn Vlaams Belang-collega Barbara Pas is niet va...
20/06 07u00  Waarom verkrachten mannen?Als tiener werd Sohaila Abdulali slachtoffer van een groepsverkrachting in Mumbai. Verontwaardigd over de stilte rond seksueel geweld schreef ze een artikel over haar ervaring. Dertig jaar later ging dat artikel plots wereldwijd viraal. Verhalen van overlevers, internationaal onderzoek en haar eigen ervaring vormen de basis van een boek van haar hand. Knack biedt u graag een passage aan.
20/06 05u30  Wouter Van Besien (Groen) messcherp voor 'zwalpende' campagneEen interne nota van Wouter Van Besien legt pijnlijk bloot waar de campagne van Groen misliep. 'We kwamen in de problemen toen we begonnen te zwalpen', schrijft Van Besien in een paginalange analyse die de oud-partijvoorzitter rondstuurde naar de brede top van Groen en zijn gewezen fractie in het Vlaams Parlement.
20/06 04u45  Oorlog met de ayatollahs? Spanning tussen Iran en de VS loopt verder opDe gevolgen van een oorlog tussen beide landen kunnen rampzalig zijn voor de wereldeconomie.
19/06 20u00  Pijnpunten voor onderwijs in België: lerarentekort, pestgedrag en slecht voorbereide lerarenDe Oeso publiceert een internationaal vergelijkend onderzoek over leraren en hun schooldirecties.
19/06 20u00  Hoe beleggen in tijden van handelsoorlog?De aandelenbeurzen zullen dit jaar niet veel hoger meer gaan,verwachten de beleggingsstrategen. Er zijn te veel onzekerheden, die bovendien de komende maanden niet verdwijnen. Maar wie zijn geld wil laten renderen, heeft weinig alternatieven voor aandelen.
19/06 17u30  Franse oud-marinier en advocaat: 'IS-kinderen tot een jaar of acht moet je terughalen'Ook de Franse regering breekt zich het hoofd over het lot van minderjarige IS-kinderen.
19/06 17u00  Nieuwe gemeenteraadsverkiezingen in Istanbul: 'De tijd van angst en haat in dit land is voorbij'Op 23 juni kiest Istanbul voor de tweede keer dit jaar een nieuwe burgemeester. Oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu, die in maart won, ligt volgens de peilingen opnieuw op kop. Maar de regeringspartij AKP van president Erdogan is niet van plan de metropool op te geven, want 'wie Istanbul heeft, heeft het land'.
19/06 17u00  Ecolo wil middenveld betrekken bij coalitieonderhandelingen: 'Te nemen of te laten'Voor Ecolo moet het maatschappelijk middenveld betrokken worden bij de Waalse regeringsonderhandelingen. 'Dat is te nemen of te laten', bevestigde covoorzitter Jean-Marc Nollet, na de derde ontmoeting tussen Ecolo en PS woensdag in Namen, die nauwelijks twee uur duurde.
19/06 17u00  Regisseur Seyed Kamaleddin Hashemi brengt stuk in Bozar: 'Dromen in Iran: het kan'In 2006 schreef de Iraniër Seyed Kamaleddin Hashemi It's a Good Day to Die. Iran verbood het stuk. Vorig jaar ensceneerde hij het in Frankrijk, en die creatie kunt u nu in Bozar zien.
19/06 17u00  Geen ochtend- of avondmens? Wetenschappers ontdekken twee nieuwe chronotypesEr is meer dan alleen de ochtend- of avondtypes of een tussenvorm van de twee, zo blijkt uit onderzoek.
19/06 14u30  Antwerp Pride tegen De Wever: 'Dien stemmen uit extreme hoek van antwoord'Op de voorstelling van het programma van de jaarlijkse Antwerp Pride heeft organisator Bart Abeel Antwerps burgemeester en Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) opgeroepen om 'de stemmen uit extreme hoek die steeds luider beginnen te klinken, van antwoord te dienen' en duidelijk te maken dat aan de rechten van de holebigemeenschap niet mag worden geraakt.
19/06 14u00  MH17: internationaal aanhoudingsbevel voor vier verdachtenIn het dossier over het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines zullen vier verdachten strafrechtelijk vervolgd worden. Dat heeft het internationale onderzoeksteam JIT (Joint Investigation Team) woensdag bekendgemaakt op een persconferentie.
19/06 13u45  PS en Ecolo werken aan 'kern van een programma', aldus Di RupoOp de derde ontmoeting tussen PS en Ecolo, woensdag in Namen, moet 'samen gewerkt worden aan een kern van een programma' dat aan de andere parlementsleden zal worden voorgelegd. Dat verklaarde PS-voorzitter Elio Di Rupo bij zijn aankomst aan het Waals Parlement.
19/06 13u45  Waarom trilde Angela Merkel zo hevig?Wanneer iemand hevig beeft, associeert men dat vaak met de ziekte van Parkinson. Nochtans zijn er veel verklaringen voor een plotse trilaanval van het lichaam.
19/06 13u00  Grondwettelijk Hof vernietigt deel van transgenderwet: naast 'm' en 'v' ook 'x' op identiteitskaartHet Grondwettelijk Hof heeft een deel van de transgenderwet vernietigd. 'Personen met een niet-binaire genderidentiteit moeten ook de mogelijkheid hebben om het geslacht in hun geboorteakte aan te passen aan hun genderidentiteit', zo oordeelt het Grondwettelijk Hof.
19/06 11u00  Europese liberalen leggen Guy Verhofstadt aan de leibandBij de Europese liberalen heerst onvrede over de manier waarop Guy Verhofstadt (Open VLD) zijn persoonlijke ambities wil realiseren. Volgens ingewijden is de oud-premier zelfs 'onder curatele geplaatst'.
19/06 10u00  Hoe verkozenen van de PVDA/PTB de stap van de werkvloer naar het parlement makenSinds 26 mei tellen onze parlementen een groot aantal nieuwe verkozenen van de radicaallinkse PVDA/PTB, onder wie nogal wat arbeiders wier sociaal-economische achtergrond en scholingsgraad sterk afwijkt van de gemiddelde Belgische volksvertegenwoordiger. 'Dat is heilzaam voor onze democratie.'
19/06 10u00  Onderzoek naar moord Duitse CDU-politicus leidt naar neonaziWerd de Duitse CDU-politicus Walter Lübcke vermoord wegens principiële uitspraken tijdens de vluchtelingencrisis in 2015? De arrestatie van een extreemrechtse verdachte versterkt in elk geval het vermoeden dat het om een politieke moord gaat.
19/06 09u15  Twee personen opgepakt die PKK-strijders zouden gerekruteerd en getraind hebbenIn een onderzoek van het federaal parket zijn twee personen opgepakt die mensen zouden gerekruteerd en getraind hebben voor de Koerdische gewapende groepen, onder meer de PKK en de HPG. Dat meldt Eurojust.
19/06 08u45  Bourgeois over bedenkelijke partners in Europees Parlement: 'In elke fractie heb je wel die "zatte nonkel'"Ontslagnemend Vlaams minister-president en toekomstig Europees parlementslid Geert Bourgeois verdedigt de keuze van zijn partij om in het Europees Parlement bij de ECR-fractie te blijven. Zonder een fractie in het Europees Parlement gaan zetelen was geen optie. 'Dan zit je als een eunuch in dat parlement', zo zei Bourgeois woensdag in De Ochtend.
19/06 08u30  Recordaantal van meer dan 70 miljoen vluchtelingen in 2018Eind 2018 waren er wereldwijd 70,8 miljoen mensen die hun woning of land hadden moeten verlaten vanwege oorlogen, conflicten, vervolging of mensenrechtenschendingen. Dat is een record, zo blijkt uit het jaarlijkse rapport van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR).
19/06 05u15  Eén misdrijf op de vijf wordt gepleegd door een vrouwTijdens de eerste zes maanden van 2018 werd bijna een vijfde van alle criminele feiten in ons land gepleegd door een vrouw, zo blijkt uit cijfers van de federale politie. Het is voor het eerst dat we zicht krijgen op vrouwelijke criminaliteit in België.
19/06 05u15  Watertekort: bedrijven vrezen droogte deze zomerVolgens een studie van Voka zijn de Vlaamse bedrijven niet voorbereid op eventuele watertekorten deze zomer.
19/06 05u15  Chloorpyrifos in België: de pesticide die ook op uw bord kan belandenWaarschijnlijk hebt u nog nooit over chloorpyrifos gehoord. Toch duikt het pesticide, dat gelinkt wordt aan ontwikkelingsstoornissen, op in ons voedsel en onze rivieren. Dat blijkt uit een onderzoek van Knack in samenwerking met media uit zeven andere landen.
19/06 05u15  De grote belastingenquête: nee, de Belg wil het geld niet bij de rijken halenHoe rechtvaardig vinden we ons belastingsysteem? Liggen onze tarieven te hoog? Zijn fiscale ontwijking en ontduiking aanvaardbaar? De VUB en Knack peilden naar de fiscale moraal van de Belg, en belastingexpert Michel Maus komt tot opmerkelijke conclusies: 'De Belgen kijken meer uit naar rechtvaardigere dan naar lagere belastingen.'
18/06 23u00  Voor het eerst in kaart gebracht: de vrouwelijke criminaliteit in BelgiëTijdens de eerste zes maanden van 2018 werd bijna een vijfde van alle criminele feiten in ons land gepleegd door een vrouw, zo blijkt uit cijfers van de federale politie. Het is voor het eerst dat we zicht krijgen op vrouwelijke criminaliteit in België.
18/06 22u45  N-VA blijft bij Europese Conservatieven en Hervormers ondanks bedenkelijke fractiegenotenN-VA blijft in het Europees Parlement in de fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers. Dat werd dinsdagavond op de partijraad beslist.
18/06 22u30  Propere Handen: BAS krijgt plots twee weken extraVolgende week buigt het Belgisch Arbitragehof voor de Sport zich over de matchfixingzaak van KV Mechelen en Waasland-Beveren. Eerst konden er enkel bij een uitspraak vóór 1 juli nog gevolgen zijn voor de reeksindeling van komend seizoen, maar de Pro League paste die termijn aan.
18/06 19u45  Eedaflegging Kamer: Van Langenhove belooft gewoon vooraan te zetelenDries Van Langenhove is niet onder de indruk van de Franstalige bezwaren tegen zijn plaats naast de Kamervoorzitter tijdens de installatievergadering van de Kamer donderdag.
18/06 16u30  'Miljoenen euro's gehuld in dikke mist': is er Belgisch geld voor een Europees gevechtsvliegtuig?De discussie over de F35 is nog maar net geluwd of een nieuw heikel defensiedossier dient zich alweer aan. Staat dit keer centraal: een nieuw Europees gevechtsvliegtuig, waarvoor 369 miljoen euro 'in de lucht' hangt.
18/06 16u15  Is er Belgisch geld voor een Europees gevechtsvliegtuig? 'Miljoenen euro's gehuld in dikke mist'De discussie over de F35 is nog maar net geluwd of een nieuw heikel defensiedossier dient zich alweer aan. Staat dit keer centraal: een nieuw Europees gevechtsvliegtuig, waarvoor 369 miljoen euro 'in de lucht' hangt.
18/06 16u15  Ex-kabinetschef Jan Jambon: 'Wie echt gelooft in verandering en niet mild is, heeft niet meer voor N-VA gestemd'Herman De Bode had het slechte verkiezingsresultaat van de N-VA niet zien aankomen. Maar de oud-topman bij adviesbureau McKinsey en voormalig kabinetschef van Jan Jambon begrijpt de ontgoocheling van veel kiezers wel: 'Wie echt gelooft in verandering en niet mild is, heeft op 26 mei niet meer voor de N-VA gestemd.'
18/06 16u15  In Franstalig België geldt een rigoureus cordon médiatique rond extreemrechtse politiciIn Franstalig België wordt ook in de media een strikt cordon sanitaire rond extreemrechts gehandhaafd. 'De resultaten spreken voor zich', zegt Christophe Deborsu.
18/06 14u45  Vergoeding voor Fortis-gedupeerden dreigt lager uit te vallenAgeas beloofde als erfopvolger 1,3 miljard euro uit te betalen aan de beleggers die zich tussen 2007 en 2008 door Fortis belogen en bedrogen voelden. Het ziet er naar uit dat het bedrag over meer beleggers zal moeten worden verdeeld dan oorspronkelijk gedacht. Wat betekent dat concreet?
18/06 14u00  Sociale woonmaatschappij mag woning weigeren aan mensen met huis in buitenlandEen vrederechter in Hamme in Oost-Vlaanderen heeft voor het eerst een sociale huisvestingsmaatschappij gelijk gegeven nadat ze privé-onderzoekers had ingeschakeld om na te gaan of huurders in het buitenland een huis hebben. Dat zegt VRT NWS.
18/06 11u30  Finale doodsteek voor kilometerheffing? Touring 'bezorgd' over uitspraak EU-HofHet Europees Hof van Justitie oordeelt dat een wegentol in Duitsland in strijd is met EU-wetgeving. 'Discriminerend', zo luidt het. Mobiliteitsorganisatie Touring vreest een gelijkaardig lot voor een mogelijke Vlaamse kilometerheffing.
18/06 11u30  Een blik op de toekomst: heeft de SP.A nog een bestaansreden?Zo goed als alle politieke partijen zijn op zoek naar een nieuw voorzitter. En vooral naar een toekomst.
18/06 11u30  Wat we kunnen leren van de link tussen IS-kinderen en de jongste Vlaamse oostfrontersHoe gevaarlijk is de terugkeer van geradicaliseerde kinderen of kinderen van geradicaliseerde ouders? Een vergelijking tussen de IS-kinderen en het Vlaamse Jeugdbataljon kan ons dichter bij het antwoord brengen.
18/06 11u30  Michel Platini is opgepakt op verdenking van corruptieMichel Platini is opgepakt door het Franse gerecht, melden diverse media. De voormalige Franse topvoetballer en gewezen UEFA-voorzitter wordt verdacht van corruptie bij de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar.
18/06 09u45  Ecolo wil Van Langenhove niet vooraan tijdens installatievergadering KamerEcolo-covoorzitter Zakia Khattabi wil niet dat Vlaams Belang-verkozene Dries Van Langenhove donderdag een prominente rol krijgt tijdens de installatievergadering van de nieuwe Kamer. Die wordt voorgezeten door Patrick Dewael (Open VLD), het Kamerlid met de meest anciënniteit, maar als een van de twee jongste parlementsleden zou Van Langenhove Dewael flankeren.
18/06 09u30  Antwerpse leerlingen nemen schoolboeken uit Israël en Palestina onder de loep: 'Gebrek aan neutraliteit niet verwacht'Drie maanden lang verdiepten Antwerpse leerlingen zich in schoolboeken uit Israël en Palestina. Knack sprak met enkele leerlingen en de begeleidende leerkrachten. 'Het leek wel alsof het ene kamp meer over het onderwerp te zeggen had dan het andere.'
18/06 09u30  Schuld Franse gemeenschap explodeertDe schuldgraad van de Franse gemeenschap is aan het exploderen. Dat blijkt uit cijfers van de universiteit van Namen die dinsdag in Le Soir staan. In 1999 bedroeg de schuld nog 3 miljard euro, dit jaar is dat 8 miljard en over vijf jaar zou de schuld verder stijgen tot 12 miljard euro.
18/06 09u15  MR hengelt openlijk naar Waalse regering met PS en EcoloAftredend Waals minister-president Willy Borsus (MR) pleit openlijk voor een Waalse regering van PS, MR en Ecolo. 'We moeten een zo groot mogelijke meerderheid op de been brengen', zegt hij in La Libre Belgique.
18/06 07u00  Hard EU-verdict: België bengelt achteraan voor klimaatBelgië dreigt niet alleen de Europese klimaatdoelen voor 2020 te missen, maar ook compleet te falen voor 2030. Het Belgische energie- en klimaatplan, dat de maatregelen oplijst voor 2030, voldoet niet. Dat staat in een evaluatie die de Europese Commissie dinsdag publiceert, schrijft De Tijd.
18/06 05u30  Boris Johnson ziet zijn kansen op het premierschap verder groeienDe Britse conservatieven stemmen dinsdag een tweede keer over een opvolger voor partijleider en premier Theresa May. Boris Johnson verpulverde de concurrentie in de eerste ronde, en zag zijn kansen de voorbije dagen alleen maar verder toenemen.
18/06 04u30  SP.A-voorzitter Crombez biedt ontslag aanSP.A-voorzitter John Crombez heeft maandag zijn mandaat ter beschikking gesteld. Dat vernam De Tijd naar eigen zeggen bij meerdere bronnen. Het partijbestuur, dat voor de gelegenheid uitgebreid was tot alle SP.A-verkozenen, heeft unaniem gevraagd dat Crombez op post blijft tot er een nieuwe voorzitter is. In het najaar staan voorzittersverkiezingen op het programma.
18/06 04u15  Vias: Kwart Belgische chauffeurs reed afgelopen maand met glaasje te veel opDat blijkt uit de resultaten van de wereldwijde ESRA-enquête die dinsdag op een congres in Brussel voorgesteld worden. De studie legt volgens het verkeersveiligheidsinstituut Vias 'ontzettend veel pijnpunten bloot in onze verkeersveiligheidsmentaliteit'.
18/06 01u30  Deel Belgisch luchtruim opnieuw gesloten vanwege personeelstekort skeyesDat meldt de gespecialiseerde website Aviation24.be en staat ook te lezen op de website van Eurocontrol. Het luchtruim dat onder controle staat van skeyes zal gesloten zijn van 1.30 uur tot 4.30 uur.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Medisch materiaal op reis: wat mag er in de handbagage?24/06 11u00 - Knack: Geraak je met een pacemaker door de veiligheidscontrole op de luchthaven? Mogen vloeibare geneesmiddelen in de handbagage? En in welke landen is een reservebril verplicht? 7 vragen over reizen en medische spullen.
2x Hoe herken je een beroerte van je oog?24/06 11u30 - Knack: Als je zicht plots of in enkele dagen tot weken tijd pijnloos vermindert, heb je mogelijk een infarct of trombose van je netvlies. Raadpleeg meteen een oogarts om de schade te beperken.
2x Slimme meter opnieuw onder politieke hoogspanning: 'Een typisch voorbeeld van knoeiwerk'24/06 19u30 - Knack: Nu energiewaakhond Vreg naar het Grondwettelijk Hof stapt, komt het dossier rond de slimme meter weer op de voorgrond. Volgens de oppositie had de regering dit nochtans moeten zien aankomen. 'Flauw van de minister dat ze de Vreg een onruststoker noemt.'
2x Trump kondigt harde sancties aan tegen ayatollah Khamenei24/06 20u15 - Knack: De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een uitvoeringsbevel ondertekend dat 'harde' sancties voorziet tegen de hoogste geestelijke leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei. Hij vertelde aan journalisten in het Witte Huis dat die onder meer een antwoord zijn op de Amerikaanse drone die Iran vorige week neerhaalde.
2x Mustafa Aytar, de tegenkandidaat van Bert Anciaux: 'Nu heeft SP.A geen enkele volksvertegenwoordiger van Turkse afkomst'24/06 21u30 - Knack: Van de negen kandidaten voor een gecoöpteerde Senaatszetel, haalde oude rot Bert Anciaux (SP.A) het uiteindelijk. Tot grote verbazing van zijn tegenkandidaat Mustafa Aytar. 'Een partij zonder verkozenen van Turkse afkomst moet weten wat de gevolgen kunnen zijn.'
1x Op zoek naar de wortels van MS: 'We hebben vandaag nog te weinig zicht op de ziekte'24/06 11u00 - Knack: In België werken wetenschappers in diverse onderzoeksinstellingen dagelijks in alle stilte aan het ontrafelen van multiple sclerose (MS). Dankzij giften en acties van honderden Belgen aan de Charcot Stichting.
1x Maggie De Block tegen inschakeling mensen zonder papieren24/06 11u45 - Knack: Ontslagnemend minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) kant zich tegen de mogelijkheid om mensen zonder papieren in te schakelen om zo de openstaande vacatures in Brussel in te vullen. Ook voor haar voorganger Theo Francken (N-VA) en voor Vlaams Belang is dat een no pasaran.
1x Hoe lobbywerk van de Belgische gemeenten een omstreden Europese pijplijn in leven houdt24/06 11u45 - Knack: België steunt een nieuwe pijplijn die Europa in tweeën splijt. De reden? Lobbywerk van de Belgische gemeenten, die via Fluxys en Publigas een aardige stuiver kunnen verdienen. Dat blijkt uit onderzoek van Knack.
1x Migratiedruk aan Europese grenzen blijft gestaag dalen24/06 14u15 - Knack: Het aantal asielaanvragen in de EU+-landen (de lidstaten van de Europese Unie plus Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland) is vorig jaar voor een derde keer op rij gedaald. Dat blijkt uit het jaarrapport van het European Asylum Support Office (EASO).
1x Terugdraaiende teller zonnepanelen: waakhond stapt naar Grondwettelijk Hof24/06 14u30 - Knack: De Vlaamse energieregulator Vreg stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het artikel uit het Vlaams decreet over de digitale meters, waardoor eigenaars van zonnepanelen nog vijftien jaar het voordeel van de terugdraaiende teller kunnen krijgen. Dat heeft de regulator maandag bekendgemaakt.

Statistieken

Artikels:
30755
Gelezen:
834
Aantal lezers nu:
47


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven