zondag 23 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

Knack

Verbergen Tonen
23/02 02u00  Vrees voor grote uitbraak coronavirus groeit in Italië, verschillende steden afgegrendeld In Italië neemt de vrees voor een verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus toe, nadat twee mensen er aan de longziekte gestorven zijn.20 
22/02 16u00  Beestenboel: waarom een roerdomp spotten een huzarenstuk is De roerdomp is een rietvogel die slachtoffer wordt van een nieuwe natuurlijke ontwikkeling.
22/02 15u00  Dalai lama 80 jaar op de troon: zijn tips voor het dagelijkse leven De dalai lama werd op 22 februari 1940 ingehuldigd als de spirituele leider van Tibet. Zijn levenslessen worden door heel wat mensen met meer dan gewone interesse aanhoord.
22/02 12u30  Bart De Wever (N-VA): 'Magnette is Vlaanderen nog liever kwijt dan wij de PS' 'Als je België zo snel mogelijk wilt doen barsten, dan doe je zoals PS-voorzitter Magnette heeft gedaan'. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws.
22/02 12u15  Bart De Wever: 'Magnette is Vlaanderen nog liever kwijt dan wij de PS' 'Als je België zo snel mogelijk wilt doen barsten, dan doe je zoals PS-voorzitter Magnette heeft gedaan'. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws.
22/02 10u45  Gegevensbanken: 'Ook in Europa willen overheden graag meer greep krijgen op hun burgers' DNA-technologie verovert de wereld, en dat leidt nu al tot misbruiken door diverse overheden. Niet alleen in China of Koeweit is dat het geval, waarschuwt ingenieur Yves Moreau, ook in Europa doen overheden pogingen om toegang te krijgen tot DNA-gegevens. 'Het is beangstigend.'
22/02 04u45  Onderzoek: 'Ernstige integriteitsschendingen bij Kansspelcommissie' Er ligt een bom onder de Kansspelcommissie, het orgaan dat de goksector in ons land reguleert. In een document dat Het Laatste Nieuws kon inkijken, staat onder meer dat ambtenaren cadeaus van gokbedrijven hebben aanvaard. De feiten spelen zich af aan de top.
22/02 04u45  Hoe het grote geld de Democratische voorverkiezingen is binnengedrongen Nu ook Elizabeth Warren de hulp van een groot campagnefonds geaccepteerd heeft, lijkt de invloed van het grote geld in de Democratische voorverkiezingen een gegeven.
22/02 04u45  Kroniek van de week: over 'proformateurs' Dewael-Laruelle en het kostbare tijdverlies De voorbije week ging het over Patrick Dewael en Sabine Laruelle, die een zoveelste poging mogen ondernemen om een volwaardige regering tot stand te brengen, over het terugdraaien van de taxshift en over de roep om dringend een regering te vormen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
22/02 04u45  Dinosaurussen hadden kanker Niet alle dinosoorten gingen ten onder aan de komeetinslag.
22/02 03u15  WHO bezorgd over aantal Covid-19-gevallen zonder epidemiologisch verband, tweede Europese dode in Italië De WHO spreekt vrijdag haar zorgen uit over het nieuwe coronavirus dat soms buiten China opduikt zonder dat duidelijk is hoe dat precies kan.
22/02 01u00  WHO bezorgd over aantal Covid-19-gevallen zonder epidemiologisch verband, tweede Europese dode valt in Italië De WHO spreekt vrijdag haar zorgen uit over het nieuwe coronavirus dat soms buiten China opduikt zonder dat duidelijk is hoe dat precies kan.
21/02 21u15  WHO bezorgd over aantal Covid-19-gevallen zonder epidemiologisch verband De WHO spreekt vrijdag haar zorgen uit over het nieuwe coronavirus dat soms buiten China opduikt zonder dat duidelijk is hoe dat precies kan.
21/02 21u15  Anticonceptie gratis tot 25 jaar, morning-afterpil kosteloos voor alle vrouwen Anticonceptiemiddelen worden gratis voor vrouwen tot 25 jaar. De morning-afterpil wordt volledig gratis, ongeacht de leeftijd.
21/02 21u15  Op deze exoplaneet duurt een 'jaar' maar 18 dagen Op een nieuw gevonden exoplaneet blijkt een 'jaar' korter te zijn dan een dag bij ons.
Laatste update: vandaag om 2u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/02 20u30  Charles Michel: 'We hebben meer tijd nodig voor akkoord over EU-begroting'De Europese staatshoofden en regeringsleiders zijn er op de Europese top niet in geslaagd een akkoord te vinden over de meerjarenbegroting 2021-2027.
21/02 19u45  Waarom de aanslag in Hanau niet uit de lucht komt vallenDuitsland wordt alweer opgeschrikt door een aanslag met rechts-extremistische motieven. De Alternative für Deutschland spelen daarbij een niet te onderschatten rol.
21/02 19u15  Waarom de de aanslag in Hanau niet uit de lucht komt vallenDuitsland wordt alweer opgeschrikt door een aanslag met rechts-extremistische motieven. De Alternative für Deutschland spelen daarbij een niet te onderschatten rol.
21/02 18u00  België trekt uitnodiging Palestijnse ngo voor VN in na Israëlische drukDe Palestijnse ngo Defense for Children International Palestine komt maandag niet zoals voorzien spreken op een briefing van de VN-Veiligheidsraad. België, tijdelijk voorzitter van de Veiligheidsraad, had de ngo uitgenodigd op een bijeenkomst over het Midden-Oosten, maar stelt dat nu uit na toenemende druk uit Israël.
21/02 16u45  Jambon zet in op activering vrouwen allochtone afkomst: 'Kijken welke barrières we moeten wegnemen' (video)De Vlaamse regering wil meer vrouwen met een migratieachtergrond aan het werk krijgen. Dat maakt deel uit van het plan dat de regering vrijdag lanceerde om 120.000 extra Vlamingen aan de slag te krijgen. 'Vandaag wordt die groep nog een beetje links gelaten,' zegt minister-president Jan Jambon (N-VA) aan Knack, 'dus we gaan daar nu samen met de VDAB op inzetten.'
21/02 16u15  Vlaamse regering wil elk jaar 11.000 werkenden extra (video)Deze legislatuur moeten er 120.000 extra Vlamingen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Voor 2020 zijn er vier prioritaire groepen: jongeren zonder opleiding of werk, leefloners, langdurig zieken en personen die zorgtaken op zich nemen. Zij zullen harder worden aangespoord om aan de slag te gaan.
21/02 13u30  Kan je 2 moedertalen hebben?Wereldwijd zijn er zo'n 6000 talen. Unesco riep 21 februari uit als Internationale Dag van de Moedertaal. Maar, wat als je ouders 2 verschillende talen spreken? En als je van kindsbeen af tweetalig wordt opgevoed? Kan je dan ook meerdere moedertalen hebben? UGentenaar Evy Woumans doet onderzoek naar meertaligheid en concludeert dat het niet zo ongewoon is om meerdere moedertalen te hebben.
21/02 13u30  Kan je met één aandeel rijk worden?Investeren in aandelen en rijk worden, het lijkt iets voor kenners en professionals. Toch zijn er ontelbare hobby-investeerders die hun spaarcenten liever besteden op de beurs dan te laten verstoffen op een spaarrekening. Kriebelt het soms om een 'gokje' te wagen, maar weet je niet waar te beginnen? UHasselt-econome Anneleen Michiels helpt je op weg met een basislesje in aandelen. Hier alvast twee...
21/02 13u30  Dewi Van De Vyver en Julie Scherpenseel zijn ICT Woman en Young ICT Lady 2020Dewi Van De Vyver van Flow Pilots mag zich een jaar lang ICT Woman of the Year noemen. Julie Scherpenseel van ML6 werd verkozen tot Young ICT Lady of the Year 2020. De winnaressen werden donderdagavond bekendgemaakt tijdens de twaalfde editie van She Goes ICT, het jaarlijkse evenement van Data News dat vrouwen bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector.
21/02 13u15  Na de hetze, de beslissing: Vlaamse regering schrapt retroactieve uitbetaling kinderbijslag aan asielzoekersDe Vlaamse regering heeft vrijdag beslist de retroactieve uitbetaling van het Groeipakket, de vroegere kinderbijslag, aan erkende vluchtelingen te schrappen. Dat heeft minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt. De maatregel was al voorzien in het regeerakkoord. Eind 2019 veroorzaakte minister-president Jan Jambon een mediastorm met uitspraken over die retroactieve uitbetaling.
21/02 11u45  Vlaamse regering wil elk jaar 11.000 werkenden extraDeze legislatuur moeten er 120.000 extra Vlamingen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Voor 2020 zijn er vier prioritaire groepen: jongeren zonder opleiding of werk, leefloners, langdurig zieken en personen die zorgtaken op zich nemen. Zij zullen harder worden aangespoord om aan de slag te gaan.
21/02 10u15  Aalsters burgemeester Christoph D'Haese: 'Niet kwetsen om te kwetsen'Burgemeester van Aalst Christophe D'Haese (N-VA) roept de carnavalisten op 'niet te kwetsen om te kwetsen'. Tegelijkertijd benadrukt hij dat Aalst Carnaval zijn vrijheid moet behouden. 'Aalst Carnaval zal altijd een buitenbeentje blijven', stelde D'Haese vrijdag in De Ochtend op Radio 1.
21/02 10u15  Caroline Vrijens, kinderrechtencommissaris: 'Mensen worden blijkbaar spontaan vrolijk als ze me zien'Dat haar moeder jong stierf, na een verkeersongeluk, weerhoudt Caroline Vrijens er niet van het leven toe te lachen. En als het even tegenzit, begint ze wel te zingen. Alleen die nieuwe titel op haar naamkaartje wringt wat. 'Kinderrechtencommissaris? Zo plechtig ben ik helemaal niet.'
21/02 10u15  Wanneer beschouw je iemand als een autoriteit?Tinneke Beeckman is filosofe. Voor Knack beantwoordt ze elke week een moeilijke vraag.
21/02 09u45  Deze zes dichtbundels maken kans op de Herman de Coninckprijs 2020De literaire organisatie Behoud de Begeerte heeft de zes nominaties bekendgemaakt voor de Herman de Coninckprijs, een trofee voor de beste dichtbundel van het voorbije jaar.
21/02 09u30  Formatie: CEO's noemen nieuwe verkiezingen 'geen optie'Een dertigtal bedrijfstoppers klaagt vrijdag in een open brief in De Tijd en L'Echo het gebrek aan politiek leiderschap aan. De politieke stilstand zet het bedrijfsleven onder druk en creëert grote onzekerheid. 'Nieuwe verkiezingen en nog langer talmen zijn geen optie.'
21/02 09u30  'Eerste testen vaccin tegen coronavirus eind april'Een vaccin tegen het nieuwe coronavirus kan op zijn vroegst rond het einde van april worden getest. Dat zei de Chinese minister van Wetenschap en Technologie vrijdag op een persconferentie. Vorige week zei het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het eerste vaccin over achttien maanden gereed kan zijn.
21/02 07u30  Arts niet aansprakelijk voor achterlaten kleine kompressen in lichaam patiëntEen neurochirurg liet tijdens een ingreep bedoeld om een hersentumor te verwijderen twee kleine kompressen achter in het lichaam van de patiënt. Toch werd hij, in een zeer opmerkelijk pas gepubliceerd arrest, vrijgesproken. Dat schrijft De Artsenkrant.
21/02 05u30  Hoe de 'cheerleaders' van het Vlaams Belang de regering-Jambon doen blozenTot frustratie van CD&V en Open VLD neemt Vlaams Belang het om de haverklap op voor gevoelige keuzes van de Vlaamse regering. 'Natuurlijk proberen ze ons uit elkaar te spelen.'
21/02 05u30  Groen pleit voor wettelijke verankering thuistaal in het onderwijs'Het gebruik van thuistaal in de klas bevordert de kennis van het Nederlands en de meertaligheid in het algemeen. Er is een brede wetenschappelijke consensus over het nut van thuistaal. Het is hoog tijd om dit in beleid om te zetten', zegt Groen-parlementslid Elisabeth Meuleman.
21/02 05u30  Hoe Indiase klimaatvluchtelingen in de prostitutie terechtkomenLange periodes van hitte en droogte, verwoestende cyclonen en terugwijkende kustlijnen: in India heeft de opwarming van de aarde nu al dramatische gevolgen. 'Overstromingen maken miljoenen vrouwen dakloos. Mensenhandelaars storten zich als roofdieren op die klimaatvluchtelingen.'
21/02 00u45  Schietpartijen Hanau: 'Zo'n Einzeltat valt niet te voorkomen, maar komt anderzijds niet uit de lucht vallen'Duitsland is in shock na de massamoord in twee shishabars in Hanau die elf mensenlevens eiste. De racistische en extreemrechtse motieven van schutter Tobias R. doen alle alarmlichten op rood springen. Duitsland-kenner Dirk Rochtus (KU Leuven) schat de politieke gevolgen in.
20/02 22u00  Dewi Van De Vyver (Flow Pilots) is ICT Woman of the Year 2020Dewi Van De Vyver van Flow Pilots mag zich een jaar lang ICT Woman of the Year noemen. Julie Scherpenseel van ML6 werd verkozen tot Young ICT Lady of the Year 2020. De winnaressen werden donderdagavond bekendgemaakt tijdens de twaalfde editie van She Goes ICT, het jaarlijkse evenement van Data News dat vrouwen bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector.
20/02 20u45  Negen doden bij twee schietpartijen in Duitse stad Hanau: 'Racisme is een vergif in onze samenleving'Bij twee schietpartijen aan shishalounges in de Duitse stad Hanau, zijn verschillende doden gevallen. De vermoedelijke dader is dood gevonden in zijn woning.
20/02 20u15  Schietpartijen Hanau: wat we weten over de vermoedelijke schutterTwee schietpartijen aan shishalounges in de Duitse stad Hanau, leverden 9 doden op. De vermoedelijke dader werd dood teruggevonden in zijn woning. Wat weten we van de man?
20/02 16u30  Automatische straf voor EU-dissidenten: zelfs België steunt Charles Michel nietEuropees Raadsvoorzitter Charles Michel wil respect voor de rechtsstaat koppelen aan de Europese budgetten. Maar het voorstel van de Europese Commissie zwakt hij daarentegen af. België gaat niet akkoord.
20/02 16u15  Factcheck: 'Heb je een droge huid? Neem dan een douche 's avonds'Dat lazen we onlangs in de krant De Zondag. Maar klopt dat wel?
20/02 16u15  Jong regietalent Kato De Boeck: 'Een scenario laten lezen is altijd een beetje sterven'Kato De Boeck won de BILL Award, de Ultima voor jong talent. Ze is regisseur en met haar kortfilm Provence haalde ze al verschillende prijzen binnen, waaronder een Ensor. Maar hoe is zij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had zij 13 minuten en 36 seconden nodig.
20/02 16u00  Jong VLD stelt kernuitstap in 2025 in vraagJong VLD gelooft niet in een kernuitstap in 2025, dat zei de voorzitter Tess Minnens woensdag op een jongerenvoorzittersdebat. Daarmee gaan ze niet alleen in tegen hun moederpartij, maar maken ze ook zelf een bocht.
20/02 15u45  Na weigering Carl Devos: Jan De Meulemeester geeft intro vrij van boek van Tom Van GriekenNadat de uitgeverij eerder besloot om een tekst van Carl Devos te schrappen, kreeg politiek journalist Jan De Meulemeester de vraag om een tekst aan te leveren.
20/02 15u00  Israëlische minister van Buitenlandse Zaken roept op carnaval in Aalst te verbiedenIsrael Katz, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, roept de Belgische overheid op om het carnaval in Aalst te veroordelen en te verbieden. Dat heeft hij gezgd op Twitter.
20/02 15u00  Knack mee bekroond met internationale persprijs voor Troika LaundromatHet onderzoeksproject Troika Laundromat, waar Knack in 2019 aan meewerkte, is woensdag bekroond met de Sigma Award, een internationale persprijs voor de 'beste datajournalistiek ter wereld'.
20/02 13u45  Elf doden bij twee schietpartijen in Duitse stad Hanau: 'Racisme is een vergif in onze samenleving'Bij twee schietpartijen aan shishalounges in de Duitse stad Hanau, zijn verschillende doden gevallen. De vermoedelijke dader is dood gevonden in zijn woning.
20/02 13u15  'Dit is een veldslag': strijd tussen VS en China over 5G verscheurt Europese UnieDe Europese Unie en haar lidstaten zitten gewrongen tussen Amerikaanse en Chinese druk over de aanleg van supersnelle internetnetwerken. Ook België worstelt met het vraagstuk. Maar wie de ene de hand reikt, dreigt de andere te verbranden.
20/02 13u15  Federale formatie: Dewael en Laruelle beloven absolute discretieKoning Filip heeft woensdagavond Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) het veld ingestuurd om de proberen recht te trekken. Volg hier al het nieuws over de federale formatie.
20/02 11u45  Democratische voorverkiezingen in de VS: als het Bernie Sanders maar niet wordtMet Bernie Sanders hebben de Democratische voorverkiezingen een verrassende koploper. Tot wanhoop van het partijestablishment.
20/02 11u45  Theatermaker Willy Thomas brengt Mechelaars samen: 'De overheid heeft nog nooit een diversiteitsbeleid gevoerd'Jan Decorte maakte van hem een Brusselaar. Maar het is voor een participatieproject in Mechelen dat theatermaker Willy Thomas vandaag een Ultima mag delen. De prijs weigeren, daar denk hij niet aan. 'Ik kan het me niet permitteren om alleen te spreken met mensen die hetzelfde denken als ik.'
20/02 11u45  Leven in 2020: een verslag van een anticonceptiemiddelenbrainstormTwintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden.
20/02 11u30  EU-top: N-VA waarschuwt nu al voor 'factuur-Michel'In de marge van bikkelharde onderhandelingen over een Europese meerjarenbegroting profileert de N-VA zich opnieuw als een believer van de Noord-Europese visie. 'Op dat vlak staan we dichter bij Mark Rutte dan bij Charles Michel.'
20/02 10u45  Federale formatie: Conner Rousseau: 'Heel heel misschien kan het nog met PS en N-VA'Koning Filip heeft woensdagavond Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) het veld ingestuurd om de proberen recht te trekken. Volg hier al het nieuws over de federale formatie.
20/02 10u15  Elf doden bij twee schietpartijen in Duitse stad Hanau: mogelijk racistische motievenBij twee schietpartijen aan shishalounges in de Duitse stad Hanau, zijn verschillende doden gevallen. De vermoedelijke dader is dood gevonden in een woning.
20/02 09u30  Elf doden bij twee schietpartijen in Duitse stad Hanau: vermoedelijke dader verspreidde video op YouTubeBij twee schietpartijen aan shishalounges in de Duitse stad Hanau, zijn verschillende doden gevallen. De vermoedelijke dader is dood gevonden in een woning.
20/02 07u15  Elf doden bij twee schietpartijen in Duitse stad HanauBij twee schietpartijen aan shishalounges in de Duitse stad Hanau, zijn verschillende doden gevallen. De vermoedelijke dader is dood gevonden in een woning.
20/02 05u30  Welk niveau haalt ons voetbal? Vier kenners kijken uit naar Club Brugge-Man Utd en AS Roma-AA GentBelgische teams treffen deze week Europese topclubs en, warempel, niemand verwacht een afstraffing. 'Heel veel spelers die uit België vertrekken, slagen in grotere competities. Belgium: if you can make it there, you can make it anywhere.'
20/02 05u30  Mama's Open Mic geeft het podium aan jong talent: 'Neutraliteit? It's a white lie''We aanvaarden geen negatieve ismes', zeggen Elisabeth Severino Fernandes en Samira Saleh. Woordkunstenaars die aan die voorwaarde willen voldoen, krijgen van de bezielers van Mama's Open Mic een vrij podium. 'Amper drie keer hebben we de microfoon moeten afpakken.'
20/02 05u30  Waarom Annelore en Laila heel Vlaanderen willen laten zingen: 'Mensen de kans geven elkaar te ontmoeten'Annelore Camps vond een gat in de markt en vulde een lacune in de maatschappij. Jeugdbewegingen, teambuildings, rusthuizen: Allez, Chantez! stimuleert iedereen om te zingen. 'Mensen de kans geven elkaar te ontmoeten, daar is het ons echt om te doen.'
20/02 05u15  Boris Johnson wil hooggeschoolden aantrekken met 70-puntenplanDe Britse regering heeft woensdag haar nieuwe, strengere migratiestrategie voorgesteld. Het Verenigd Koninkrijk wil een puntensysteem invoeren voor Europese burgers. Het bedrijfsleven en vakbonden reageren bezorgd.
20/02 05u15  Democratisch debat: Alle pijlen op Bloomberg gerichtZes Democratische kandidaten voor het presidentschap namen het woensdagavond tegen elkaar op in een debat in Nevada. Voor het eerst stond miljardair Michael Bloomberg ook op het podium. En hij kreeg het vuur aan de schenen.
20/02 05u15  Hanau geschokt door schietpartijen met acht dodenBij twee shishalounges in de Duitse stad Hanau werd rond 22 uur het vuur geopend, waarschijnlijk door dezelfde dader of daders. Er vielen acht doden en vijf gewonden.
20/02 01u45  Voorzittersdebat Open VLD: 'We zijn nu al de nieuwe CD&V'In het eerste debat onder de vier kandidaat-voorzitters van Open VLD kwamen Bart Tommelein en Egbert Lachaert twee keer tegenover elkaar te staan. De ene keer al om een relevantere reden dan de andere. 'Ik ben beschaamd om hiernaar te moeten luisteren.'
19/02 22u00  Aalst Carnaval: Europese parlementsleden vragen maatregelenDe Europarlementsleden die deel uitmaken van de werkgroep rond antisemitisme maken zich 'grote zorgen' om Aalst Carnaval. Dat laten ze weten in een open brief. De parlementsleden, onder wie ook de Belgische Frédérique Ries (MR), roepen het Aalsterse stadsbestuur en de organisatoren op maatregelen te nemen, 'zodat Aalst Carnaval geen platform voor antisemitisme en haat blijft'.
19/02 18u45  Federale formatie: koning stuurt Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) het veld inKoning Filip zet woensdag zijn consultaties met de verschillende partijvoorzitters verder. Volg hier al het nieuws over de federale formatie.
19/02 18u15  Belgische boeren zetten Charles Michel onder druk met tractorprotestBelgische landbouwers protesteren donderdag tegen de geplande afbouw van het Europees landbouwbudget. 'Hogere landbouweisen zijn onverzoenbaar met lagere budgetten', zo klinkt het.
19/02 16u45  Federale formatie: Joachim Coens (CD&V) noemt veto's tegen N-VA 'gevaarlijk'Koning Filip zet woensdag zijn consultaties met de verschillende partijvoorzitters verder. Volg hier al het nieuws over de federale formatie.
19/02 16u15  Een crashtest voor de Duitse democratie: is Thüringen terug in de jaren 1920 beland?Een kleine, politiek totaal verdeelde deelstaat brengt de ooit zo stabiele Duitse democratie aan het wankelen. Hier volgt een bericht uit Thüringen, het land van Bauhaus en Buchenwald, en de blijkbaar onuitroeibare boze wolf.
19/02 15u45  Grootschalig onderzoek naar nieuw coronavirus stemt hoopvol: 80 procent vertoont lichte symptomenDankzij het grootste onderzoek naar het coronavirus tot nog toe krijgen experts een steeds helderder beeld van Covid-19. Toch blijven er heel wat vragen onbeantwoord, zoals waarom zo weinig kinderen ziek worden?
19/02 11u30  Jan Jambon (N-VA) over diplomatie: 'Brussel is nog altijd het sterkste merk'België is deze maand voorzitter van de VN-Veiligheidsraad en maakt al voor de zesde keer voor twee jaar deel uit van de 'wereldregering' in New York. Maar onze sterke internationale reputatie staat op de helling. 'Ons land kijkt steeds vaker toe aan de onderhandelingstafel bij gebrek aan een gemeenschappelijk standpunt', zegt topdiplomaat François Roux, kabinetschef van Europees president Charles ...
19/02 11u30  Magnette pleit voor 'serene gesprekken over de inhoud'Koning Filip consulteert voor de derde dag op rij partijvoorzitters om een uitweg te vinden uit de politieke impasse. PS-voorzitter Paul Magnette kwam woensdagmorgen als eerste aan de beurt. Hij roept op tot 'serene onderhandelingen' op basis van de inhoud.
19/02 11u15  Politiek geladen Ultimas: Jan Jambon bekogeld met tomaten, Luc Tuymans stuurt zijn katIn het Concertgebouw van Brugge zijn dinsdagavond de Ultimas uitgereikt, ook wel bekend als de Vlaamse Cultuurprijzen. Onder anderen auteur Rachida Lamrabet, schilder Luc Tuymans en het Vlaams Architectuurinstituut werden met een prijs bedacht. Meerdere kunstenaars protesteerden op hun eigen manier tegen de huidige Vlaamse regering.
19/02 09u15  Sprinkhanenplaag Oost-Afrika: een tiende van de wereldbevolking kan getroffen wordenSprinkhanenplagen van Bijbelse proporties teisteren Oost-Afrika. Zwermen van miljarden exemplaren vreten zich in een sneltempo door de oogst van de lokale boeren. Hoe is het zover kunnen komen? En valt er iets aan te doen?
19/02 06u00  Nieuw Brits migratiesysteem geeft voorkeur aan slimme koppen en hoge salarissenDe Britse regering heeft het nieuwe puntmigratiesysteem bekendgemaakt dat zal worden gebruikt in het Verenigd Koninkrijk na de brexit. Zo zal er een voorkeur gegeven worden aan slimme koppen ten koste van de laaggeschoolden.
19/02 04u45  Nieuwe verkiezingen? De gevaren, de twijfels, de kansenPaul Magnette desavoueerde koninklijk opdrachthouder Koen Geens. Maar vooral door de laconieke woorden dat hij 'geen nieuwe verkiezingen wil' maar er ook 'niet bang voor is', deed de PS-voorzitter meer kwaad dan goed.
18/02 22u00  Politiek geladen Ultimas: Luc Tuymans schenkt prijzengeld aan Let's Go Urban, Walter Swennen aan PVDAIn het Concertgebouw van Brugge zijn dinsdagavond de Ultimas uitgereikt, ook wel bekend als de Vlaamse Cultuurprijzen. Onder anderen auteur Rachida Lamrabet, schilder Luc Tuymans en het Vlaams Architectuurinstituut werden met een prijs bedacht. Meerdere kunstenaars protesteerden op hun eigen manier tegen de huidige Vlaamse regering;
18/02 22u00  Luc Tuymans door de ogen van zijn galerijhouder: 'Hij is de Picasso van vandaag'Blijkbaar moet je aan de andere kant van de wereld de 'redder van de schilderkunst' worden genoemd om in eigen land gehonoreerd te worden. Een tour d'horizon met Frank Demaegd van Zeno X, al dertig jaar de galerijhouder van kunstschilder Luc Tuymans. 'Zoveel succes en zo graag spreken over je werk? Dat werd, vreemd genoeg, als on-Vlaams gezien.'
18/02 21u45  Politiek geladen Ultimas: Rachida Lamrabet krijgt cultuurprijs, Walter Swennen geeft prijzengeld aan PVDAIn het Concertgebouw van Brugge zijn dinsdagavond de Ultimas uitgereikt, ook wel bekend als de Vlaamse Cultuurprijzen. Onder anderen auteur Rachida Lamrabet, schilder Luc Tuymans en het Vlaams Architectuurinstituut werden met een prijs bedacht. Meerdere kunstenaars protesteerden op hun eigen manier tegen de huidige Vlaamse regering;
18/02 19u15  Federale formatie: Paul Magnette: 'Iedereen moet proberen zen te blijven'Koning Filip zet woensdag zijn consultaties met de verschillende partijvoorzitters verder. Volg hier al het nieuws over de federale formatie.
18/02 18u30  Vriendengroepje Baert, Marx en Sinardet over de formatiecrisis: 'Allemaal platte partijpolitiek'Ons land zit politiek muurvast en niemand kan of durft nog te voorspellen waar we zullen uitkomen. Drie bevriende hoogleraren komen een paar keer per jaar samen om de toestand te fileren. Ook Knack was uitgenodigd. Ive Marx, Dave Sinardet en Stijn Baert zeggen waar het op staat: 'Als dit de manier is waarop de politiek werkt, schaf dan het parlement af.'
18/02 18u15  Waakhond inlichtingendiensten start onderzoek naar impact CIA-operatieHet Comité I, dat de Belgische inlichtingendiensten controleert, is een onderzoek gestart naar de mogelijke impact op België van de CIA-operatie Rubicon. Dat vernamen Knack en Le Soir uit goedgeïnformeerde bronnen en wordt bevestigd door het Comité I.
18/02 16u45  Cultuursocioloog Rudi Laermans: 'Vlaanderen heeft géén minister van Cultuur meer'Er stroomt veel geld naar de cultuursector, maar sommige kunstenaars krijgen daar niet veel van te zien. Ze leven al te vaak onder de armoedegrens, stelt cultuursocioloog en kunstcriticus Rudi Laermans vast. 'Ze verdienen vaak minder dan de programmatoren en de curatoren met wie ze samenwerken.'
18/02 16u45  N-VA-voorstel over afname Belgische nationaliteit weggestemdEr komt geen uitbreiding van de mogelijkheid om iemand de Belgische nationaliteit af te nemen bij een veroordeling wegens terrorisme.
18/02 16u45  Vriendengroepje Baert, Marx en Sindardet over de formatiecrisis: 'Allemaal platte partijpolitiek'Ons land zit politiek muurvast en niemand kan of durft nog te voorspellen waar we zullen uitkomen. Drie bevriende hoogleraren komen een paar keer per jaar samen om de toestand te fileren. Ook Knack was uitgenodigd. Ive Marx, Dave Sinardet en Stijn Baert zeggen waar het op staat: 'Als dit de manier is waarop de politiek werkt, schaf dan het parlement af.'
18/02 14u15  Blokker verdwijnt uit België: winkels worden 'Mega World'Blokker trekt weg uit België. De bestaande winkels worden verkocht aan een Nederlandse ondernemer, die de keten herdoopt tot 'Mega World'. Voorlopig volgen geen sluitingen of ontslagen.
18/02 13u45  Koning zoekt uitweg uit politieke impasse: 'delicate situatie'Koning Filip zet dinsdag zijn consultaties met de verschillende partijvoorzitters verder. Volg het hier live.
18/02 13u45  Blokker verdwijnt: Belgische winkels worden 'Mega World'Blokker trekt weg uit België. De bestaande winkels worden verkocht aan een Nederlandse ondernemer, die de keten herdoopt tot 'Mega World'. Voorlopig volgen geen sluitingen of ontslagen.
18/02 13u30  Als je kind opgroeit in een pleeggezin: 'Je voelt je kind wegglippen uit je handen'Wat doet het met je als je de zorg voor je kind moet of mag delen met pleegouders? En hoe kunnen pleegouders en pleegzorgbegeleiders het verschil maken?
18/02 13u30  Angststoornissen bij ouderen: waar zijn ze zo bang voor?Veel oudere mensen kampen met een angststoornis, waardoor hun levenskwaliteit in ernstige mate wordt aangetast. Het is een probleem dat te weinig erkend en herkend wordt. Helaas, want er kan meestal iets aan gedaan worden.
18/02 13u15  Carl Devos: 'Het veto van Paul Magnette is van historisch belang'Na het veto van PS-voorzitter Paul Magnette ligt de federale regeringsvorming alweer in duigen. 'In tegenstelling tot wat Koen Geens beweert, heeft zijn partij wél de sleutels in handen', licht politicoloog Carl Devos (UGent) toe.
18/02 12u30  Hoe goed scoort het Belgisch vastgoedbeleid? 'Een gezonde hypotheekmarkt, maar te weinig kwaliteit in huurwoningen'Erik Buyst, hoogleraar economie aan de KU Leuven en hoofdpromotor van Steunpunt Wonen, houdt het Belgisch vastgoedbeleid tegen het licht. 'Onze politici mogen gerust een pluim op hun hoed steken als voorzichtige behoeder van het residentiële patrimonium.'
18/02 12u00  'Er is maar één aspect van de gezondheidszorg dat federaal moet blijven: het geneesmiddelenbeleid''Zo drastisch zijn onze besparingen niet', vindt Karine Moykens, secretaris-generaal van het Vlaams departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG) én Vlaamse Overheidsmanager van het jaar.
18/02 12u00  'Magnette is assertiever dan Di Rupo''De PS hoopt een wig te drijven tussen de N-VA enerzijds en de CD&V en de Open VLD anderzijds', zegt politoloog Pierre Verjans.
18/02 12u00  De radicalisering van stereconoom Thomas Piketty: 'Wat hij voorstelt is absurd'In zijn nieuwe boek Kapitaal en ideologie pleit Thomas Piketty ervoor om 'permanent privébezit' te vervangen door 'tijdelijk bezit'. Knack sprak met de auteur en legde zijn stellingen voor aan Vlaamse wetenschappers.
18/02 12u00  Alexander De Croo reageert op nieuw boek Piketty: 'Zijn analyse klopt niet voor België'Minister van Financiën en Open VLD'er Alexander De Croo is niet overtuigd van de recepten van stereconoom Thomas Piketty.
18/02 12u00  Dure huizen, grote problemen: waarom een goed vastgoedbeleid belangrijker is dan u denktEen slecht vastgoedbeleid verhoogt niet enkel de kans op zeepbellen voor beleggers, maar wordt ook in verband gebracht met een tragere groei en meer ongelijkheid.
18/02 11u45  De nieuwste Huawei onder de loep: is er leven zonder Google?In september geïntroduceerd, en nu eindelijk ook in België: de Huawei Mate 30 Pro, in beperkte oplage. Gesaboteerd door een Amerikaans handelsconflict met China en dus zonder de apps en diensten van Google. Valt met zo'n toestel eigenlijk nog te werken, of loopt Huawei's paradepaardje zo mank als maar zijn kan? Wij zochten het voor u uit.
18/02 11u00  Koning zoekt uitweg uit politieke impasse: 'We stappen niet op een communautaire carrousel'Koning Filip zet dinsdag zijn consultaties met de verschillende partijvoorzitters verder. Volg het hier live.
18/02 10u15  Eén op de twintig Belgen doet jaar lang geen beroep op gezondheidszorgIn 2018 ging één op de twintig Belgen niet naar een zorgprofessional, zoals de huisarts, tandarts of het ziekenhuis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.
18/02 10u15  Strijd tegen microplastics: hoe deze vrouw de zeeën en oceanen wil opkuisenPacific Garbage Screening, een Duitse non-profitorganisatie, heeft een modulair platform bedacht dat minuscule plasticdeeltjes uit riviermondingen moet filteren. CEO Marcella Hansch stelde maandag in Brussel het project voor aan een themawerkgroep van het Europees Parlement en hoopt nu investeerders aan te trekken.
18/02 10u00  Strijd tegen plastic: hoe deze vrouw de zeeën en oceanen wil opkuisenPacific Garbage Screening, een Duitse non-profitorganisatie, heeft een modulair platform bedacht dat minuscule plasticdeeltjes uit riviermondingen moet filteren. CEO Marcella Hansch stelde maandag in Brussel het project voor aan een themawerkgroep van het Europees Parlement en hoopt nu investeerders aan te trekken.
18/02 09u30  Benjamin Dalle: 'Magnette gedraagzich als een saboteur van het systeem'Vlaams minister Benjamin Dalle heeft forse kritiek op de manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette afgelopen vrijdag de doodsteek heeft gegeven aan een federale regering met PS en N-VA.
18/02 08u45  Benjamin Dalle: 'Magnette gedraagt zich als een saboteur van het systeem'Vlaams minister Benjamin Dalle heeft forse kritiek op de manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette afgelopen vrijdag de doodsteek heeft gegeven aan een federale regering met PS en N-VA.
18/02 05u30  Eén op de twintig Belgen doet jaar lang geen beroep op gezondheidzorgIn 2018 ging één op de twintig Belgen niet naar een zorgprofessional, zoals de huisarts, tandarts of het ziekenhuis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.
18/02 05u30  Venezuela schort vluchten TAP Portugal op na Guaidó-vluchtVenezuela schort alle in en uitgaande vluchten van TAP Air Portugal voor negentig dagen op. Het Zuid-Amerikaanse land beschuldigt de luchtvaartmaatschappij ervan een oom van oppositieleider Juan Guaidó te hebben toegestaan explosieven mee te nemen op een vlucht naar Caracas.
17/02 22u15  Kim Clijsters: 'Ja, het was absoluut de moeite waard'Kim Clijsters speelde bij haar comeback een verdienstelijke wedstrijd tegen Garbine Muguruza. 'Bij vlagen had ik echt het gevoel dat ik aan het spelen was zonder na te moeten denken', vertelde ze na de wedstrijd aan Sport/Voetbalmagazine.
17/02 20u45  De Wever: 'Magnette is gevlucht omdat hij zijn achterban de waarheid niet wil vertellen'Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever was er wel degelijk een toenadering tussen de PS en N-VA tijdens de onderhandelingen. 'Maar Magnette toont zich zwak en is gevlucht', zei De Wever maandagavond op Terzake.
17/02 17u00  Hendrik Bogaert: 'CD&V moet nu dé stem van Vlaanderen worden'Door de N-VA definitief te lossen, heeft PS-voorzitter Paul Magnette een historische keuze gemaakt, zegt Hendrik Bogaert (CD&V). 'Ik ga hem niet blameren.'
17/02 17u00  Pacific Garbage Screening wil microplastics uit zeeën en oceanen halenPacific Garbage Screening, een Duitse non-profitorganisatie, heeft een modulair platform bedacht dat minuscule plasticdeeltjes uit riviermondingen moet filteren. CEO Marcella Hansch stelde maandag in Brussel het project voor aan een themawerkgroep van het Europees Parlement en hoopt nu investeerders aan te trekken.
17/02 16u00  Peter Claes verlaat VRT: 'Betreur dat de spanningen zo opgelopen zijn'Peter Claes, algemeen directeur Media en Productie van de VRT, verlaat de openbare omroep. Dat maakt de VRT bekend in een persbericht. Claes staat al een tijdje in het oog van de storm rond de omroep en hoopt volgens het persbericht dat de rust kan terugkeren op de Reyerslaan.
17/02 15u30  Nieuwe Jaguar F-type wekt bewondering én begeesteringNiemand minder dan Enzo Ferrari bestempelde de Jaguar E-type als de mooiste auto ter wereld. Die werd gebouwd van 1961 tot 1974. Voor een opvolger was het wachten tot 2013. De F-type, van de hand van Ian Callum, vormde een eigentijdse interpretatie van het oorspronkelijke model en heeft zopas een ingrijpende facelift gekregen - hij werd nog eleganter én sportiever. Onze man onderwierp hem aan een ...
17/02 13u45  De Wever roept op tot Vlaams front, PS niet onder de indrukN-VA-voorzitter Bart De Wever pleit voor een Vlaams front tegen de PS, maar CD&V en Open VLD willen niet weten van zo'n oorlogstaal. PS-voorzitter Paul Magnette is niet onder de indruk. 'Wij willen geen fronten bouwen, wij willen bruggen bouwen.'
17/02 11u00  De Wever roept Vlaamse partijen op 'niet te plooien voor de oekazes van de PS'N-VA-voorzitter Bart De Wever roept de Vlaamse partijen op om 'niet te plooien voor de oekazes van de PS en een Vlaams front te vormen'.
17/02 10u30  Luister: Hooverphonic gaat naar het Eurovisiesongfestival met 'Release Me'Ons land had al een tijdje een deelnemer voor het 65ste Eurovisiesongfestival, nu heeft het ook een liedje.
17/02 10u30  Vlaamse Week tegen Pesten: 'Ik heb me vaak in het toilet opgesloten'Onder het motto 'Stip it' - en vier puntjes op de hand - loopt van 14 februari tot 21 februari 2020 de Vlaamse Week tegen Pesten, een initiatief van het netwerk Kies Kleur tegen Pesten.
17/02 10u00  Ouders getuigen over femicide: 'De vriend van Laure leek vrolijk en charmant. Maar hij was gevaarlijk'Wereldwijd worden elke dag 82 vrouwen vermoord door hun partner of ex. Dat is een schatting, het fenomeen gaat vaak schuil achter vage termen als 'familiedrama' of 'passionele moord'. Ook voor België zijn er geen statistieken, onder meer omdat femicide geen juridisch begrip is. 'Hoe kun je het probleem dan aanpakken?'
17/02 10u00  Hoge bloeddruk: wanneer neem je best medicatie?Met een hoge bloeddruk is een hart- en vaatvriendelijke levensstijl extra aanbevolen. Ook, en niet het minst, als je bloeddrukverlagende medicatie neemt. Een motiverend gesprek met cardioloog Thomas Vanassche.
17/02 08u45  Theo Francken roept Vlaamse partijen op tot eendrachtN-VA-Kamerlid Theo Francken roept de Vlaamse partijen op tot eendracht in de federale onderhandelingen. 'De Franstaligen en vooral de PS moeten zien dat ze daar geen wig tussen kunnen drijven. Dat is een kwestie van zelfrespect', zei hij in De Ochtend op Radio 1.
17/02 07u30  Biosimilaire geneesmiddelen: onbekend, onbemind?Net als witte of generische geneesmiddelen zijn biosimilaire geneesmiddelen kopieën van originele geneesmiddelen. Alleen zijn het geen exacte kopieën. Vanwaar dat verschil? En heeft het gevolgen voor de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid?
17/02 07u15  Trump roept Rusland op om 'wreedheden in Syrië' stop te zettenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft Rusland opgeroepen om de steun op te zeggen voor wat hij noemt de 'wreedheden' van het Syrische regime in het land.
17/02 05u15  Marc De Hous, ex-coach Kim Clijsters: 'Alle druk zit bij de tegenstanders'Kim Clijsters begint in Dubai haar derde carrière tegen Garbiñe Muguruza. Ex-coach Marc De Hous vertelt wat we ervan mogen verwachten.
17/02 05u00  Frans parlement buigt zich over omstreden pensioenhervormingSinds 5 december wordt er fel actie tegen het pensioenplan gevoerd. Het stelsel is geregeld per beroepsgroep en bepaalde groepen, zoals bijvoorbeeld bij de staatsspoorwegen, hebben riante regelingen. De pensioengerechtigde leeftijd ligt relatief laag in bepaalde beroepen.
16/02 22u30  Storm Dennis zorgt voorlopig vooral voor schade in Oost-Vlaanderen en WalloniëDennis, nu officieel ook een Belgische storm, heeft in Oost-Vlaanderen en Wallonië al voor een reeks schadegevallen gezorgd. Ondertussen valt de hinder op het spoor mee.
16/02 17u30  PS: 'Ontslag Geens was eigen keuze'De PS houdt vol dat het ontslag van Koen Geens (CD&V) als koninklijk opdrachthouder zijn eigen beslissing was. Dat zegt de woordvoerder van de Franstalige socialisten, nadat Geens voorzitter Paul Magnette een 'ezelsstamp' verweten heeft die tot het vervroegde einde van zijn opdracht heeft geleid.
16/02 16u30  Comeback Clijsters: 'Ik ben zelf een echt competitiebeest, maar ik moet realistisch zijn'De Nederlandse Kiki Bertens (WTA 8) heeft forfait gegeven voor het WTA-toernooi in Dubai. De organisatie heeft de tabel herschikt en koppelde Clijsters in haar eerste wedstrijd aan Gabine Muguruza, de verliezend finaliste van de Australian Open.
16/02 16u30  Honden en katten op de autopsietafel: 'Waar dieren klappen krijgen, lopen ook vaak mensen gevaar'De link tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld is al meermaals aangetoond. Dierenartsen kunnen op dat vlak een belangrijke maatschappelijke rol spelen, vindt Leen Van Brantegem, veterinaire patholoog aan de UGent.
16/02 16u30  Beestenboel: waarom onze inheemse engelenvleugels het moeilijk krijgenHet is geen officiële naam: engelenvleugels op onze stranden zijn in feite dode boormossels.
16/02 16u30  Dichter Maud Vanhauwaert: 'Ik wil wel eens een tijd in een andere taal wonen'Maud Vanhauwaert is dichter. Ze nam zopas afscheid als stadsdichter van Antwerpen, in maart verschijnt haar nieuwe boek Het Stad in mij. Maar hoe is zij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had zij 26 minuten en 13 seconden nodig.
16/02 16u00  Storm Dennis zorgt voorlopig vooral voor schade in Oost-VlaanderenDennis, nu officieel ook een Belgische storm, heeft in Oost-Vlaanderen al voor een reeks schadegevallen gezorgd. Dat melden verschillende Oost-Vlaamse hulpverleningsdiensten.
16/02 14u45  De grote BeNeLiga-enquête: wat vinden de Belgische en Nederlandse clubs ervan?Een rondvraag bij de achttien ploegen uit de Eredivisie en de zestien in de Belgische 1A leert dat er nog veel water door Maas, Waal, Rijn en Schelde zal stromen voor we een eengemaakte competitie krijgen. Opvallend is hoe onze noorderburen nog zeer voorzichtig aftasten.
16/02 13u00  Jazztrompettist Wynton Marsalis komt driemaal naar Bozar: 'We komen met liefde'Houdt uw kind niet van jazz of klassiek? 'Maak u geen zorgen,' vindt Wynton Marsalis, 'die genres staan gewoon wat verder van seks af.' Een gesprek over Belgische cafés en de beste ambassadeur die we ons kunnen wensen.'
16/02 12u15  Koen Geens: 'Dit was een unieke kans voor N-VA en PS om bij elkaar te komen'Koen Geens kwam zondag in De Zevende Dag terug op een woelige politieke week. 'Ik had een elegantere sortie verwacht dan een ezelstamp op vrijdag.'
16/02 05u30  Ruim 600 nieuwe autobestuurders dagen niet op voor terugkommomentVorig jaar zijn meer dan 600 bestuurders niet komen opdagen voor een terugkommoment. Dat blijkt uit cijfers van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, waarover De Zondag bericht. Zij riskeren een boete tot maximum 4.000 euro.
16/02 04u45  Bart Somers (Open VLD): 'Multiculturele samenleving is een realiteit'In De Zondagspreekt Vlaams vice-minister president Bart Somers (Open VLD) over de multiculturele samenleving, racisme en Vlaams Belang. 'Racisme is onaanvaardbaar.'
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Vrees voor grote uitbraak coronavirus groeit in Italië, verschillende steden afgegrendeld23/02 02u00 - Knack: In Italië neemt de vrees voor een verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus toe, nadat twee mensen er aan de longziekte gestorven zijn.
6x Dalai lama 80 jaar op de troon: zijn tips voor het dagelijkse leven22/02 15u00 - Knack: De dalai lama werd op 22 februari 1940 ingehuldigd als de spirituele leider van Tibet. Zijn levenslessen worden door heel wat mensen met meer dan gewone interesse aanhoord.
5x Anticonceptie gratis tot 25 jaar, morning-afterpil kosteloos voor alle vrouwen21/02 21u15 - Knack: Anticonceptiemiddelen worden gratis voor vrouwen tot 25 jaar. De morning-afterpil wordt volledig gratis, ongeacht de leeftijd.
4x Op deze exoplaneet duurt een 'jaar' maar 18 dagen21/02 21u15 - Knack: Op een nieuw gevonden exoplaneet blijkt een 'jaar' korter te zijn dan een dag bij ons.
4x WHO bezorgd over aantal Covid-19-gevallen zonder epidemiologisch verband21/02 21u15 - Knack: De WHO spreekt vrijdag haar zorgen uit over het nieuwe coronavirus dat soms buiten China opduikt zonder dat duidelijk is hoe dat precies kan.
4x WHO bezorgd over aantal Covid-19-gevallen zonder epidemiologisch verband, tweede Europese dode valt in Italië22/02 01u00 - Knack: De WHO spreekt vrijdag haar zorgen uit over het nieuwe coronavirus dat soms buiten China opduikt zonder dat duidelijk is hoe dat precies kan.
4x WHO bezorgd over aantal Covid-19-gevallen zonder epidemiologisch verband, tweede Europese dode in Italië22/02 03u15 - Knack: De WHO spreekt vrijdag haar zorgen uit over het nieuwe coronavirus dat soms buiten China opduikt zonder dat duidelijk is hoe dat precies kan.
4x Dinosaurussen hadden kanker22/02 04u45 - Knack: Niet alle dinosoorten gingen ten onder aan de komeetinslag.
4x Kroniek van de week: over 'proformateurs' Dewael-Laruelle en het kostbare tijdverlies22/02 04u45 - Knack: De voorbije week ging het over Patrick Dewael en Sabine Laruelle, die een zoveelste poging mogen ondernemen om een volwaardige regering tot stand te brengen, over het terugdraaien van de taxshift en over de roep om dringend een regering te vormen. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
4x Hoe het grote geld de Democratische voorverkiezingen is binnengedrongen22/02 04u45 - Knack: Nu ook Elizabeth Warren de hulp van een groot campagnefonds geaccepteerd heeft, lijkt de invloed van het grote geld in de Democratische voorverkiezingen een gegeven.

Statistieken

Artikels:
28632
Gelezen:
4761
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven