vrijdag 18 augustus 2017, week 33


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u00
 

De Morgen

Verbergen Tonen
18/08 20u00  Tove Lo op Pukkelpop: blote borsten als bevrijding Ze greep vaker in haar kruis dan de gemiddelde machohiphopper, ze zong over zelfbevrediging en haar logo was een gestileerde vagina: de Zweedse Tove Lo vierde in de Dance Hall de vrouwelijke seksualiteit. Cool, maar ze mag de brave tienerpop wat vaker inruilen voor scheve disco.
18/08 20u00  Partner opgepakt van vrouw die dood aangetroffen werd in Seneffe De partner van de 47-jarige vrouw die maandag dood aangetroffen werd in het kanaal Brussel-Charleroi, is na bekentenissen aangehouden voor doodslag.
18/08 20u00  Australische Julia (26) maakte in Barcelona derde aanslag op rij mee. Maar ze zet rondreis in Europa verder Ze was met vrienden aan het shoppen in Barcelona toen terroristen met een busje dood en vernieling zaaiden op de Ramblas. Net zoals in Parijs en Londen kwam Julia Monaco met de schrik vrij. Voor de Australische vrouw was het al de derde aanslag die ze meemaakte in Europa.
18/08 19u45  'Spookatleten' ontvingen subsidies in aanloop naar Spelen in Rio Brazilianen kijken al lang niet meer op van een corruptieschandaal meer of minder. Maar nu fronsen zelfs de grootste cynici de wenkbrauwen: de politie maakte vandaag immers bekend dat in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio subsidies werden aangevraagd voor topatleten... die niet bestonden.
18/08 19u45  Er viel niets te denken, alles te voelen Tom Lievens is freelancejournalist en woont in Barcelona
18/08 19u30  Nordmann op Pukkelpop: zó hard kan jazz dus rocken Alarm! Zo heette de eerste plaat van Nordmann, maar op Pukkelpop bleek die waarschuwing vooral van toepassing op hun nieuwe sound: een loeiharde, door saxofoon aangedreven hybride van jazz en rock die in de Lift talloze schroeisporen achterliet.
18/08 19u30  Witte Huis bevestigt: Steve Bannon moet opstappen President Donald Trump heeft volgens belangrijke medewerkers besloten om zijn omstreden topadviseur Steve Bannon, de strateeg die Trump in 2016 hielp om de verkiezingen te winnen, te laten gaan. Dat meldden Amerikaanse media en is nu bevestigd door het Witte Huis. De invloedrijke adviseur lag onder vuur en was al tijdelijk 'verbannen' binnen het Witte Huis.
18/08 19u30  Etienne Vermeersch: "Euthanasie bij levensmoeheid komt er. Gegarandeerd" Moet iemand die vindt dat zijn leven voltooid is geholpen worden om dat leven te beëindigen? Professor Etienne Vermeersch vindt van wel. Toch op voorwaarde dat de persoon 90 plus is en een jaar bedenktijd heeft gehad.
18/08 19u15  Amerikaanse media: "Trump heeft besloten dat Bannon vertrekt" President Donald Trump heeft volgens belangrijke medewerkers besloten om zijn omstreden topadviseur Steve Bannon, de strateeg die Trump in 2016 hielp om de verkiezingen te winnen, te laten gaan. Dat melden de New York Times en CNN. De invloedrijke adviseur lag onder vuur en was al tijdelijk 'verbannen' binnen het Witte Huis.
18/08 19u15  België is te klein voor deze drie jonge artiesten Tamino is de smaak van het moment, maar er staan nog meer Belgische artiesten te trappelen aan de deur naar de Grote Doorbraak. Felix Pallas komt voorzichtig loeren en Emma Bale verscheen in Kiewit in een nieuwe, frisse gedaante. De toekomst oogt rooskleurig.
18/08 19u15  Omstreden hoofdstrateeg Steve Bannon verlaat Witte Huis Steve Bannon, de hoofdstrateeg van Donald Trump, werkt niet langer in het Witte Huis. Dat hebben verschillende Amerikaanse media gemeld.
18/08 19u00  Moslimexecutieve veroordeelt aanslag op Ramblas Het Executief van de Moslims van België (EMB) veroordeelt de aanslag van gisteren in Barcelona en betuigt haar medeleven aan de naasten van de slachtoffers en de inwoners van Barcelona. Dat laat de executieve vrijdag weten in een persbericht.
18/08 18u45  "Donald Trump geeft voor 2021 zijn ontslag" De auteur van 'The Art of the Deal', de memoires van Donald Trump die in 1987 verschenen, denkt dat de miljardair voor het einde van zijn mandaat in 2021 ontslag zal nemen als president van de Verenigde Staten, misschien zelfs voor het einde van dit jaar. Mede door zijn boek kreeg Trump de reputatie van gewiekst zakenman.
18/08 18u45  Etienne Vermeersch: “Euthanasie bij levensmoeheid komt er. Gegarandeerd” Moet iemand die vindt dat zijn leven voltooid is geholpen worden om dat leven te beëindigen? Professor Etienne Vermeersch vindt van wel. Toch op voorwaarde dat de persoon 90 plus is en een jaar bedenktijd heeft gehad.
18/08 18u45  Forest Swords op Pukkelpop: Schoonheid! Waarheid! Poëzie! Niet wéér een kerel achter een laptop die in het duister beats op knikkebollende hipcats afvuurt! Dat dachten we althans voor we Forest Swords onder ogen kregen. We vergisten ons, en hoe!
Laatste update: vandaag om 20u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/08 18u45  Zwarte journaliste gaat confrontatie aan met KKK-leider: "Ik ga je platbranden"Als vrouw met Afrikaanse en Colombiaanse roots de confrontatie aangaan met een Ku Klux Klan-leider: journaliste Ilia Calderón wist vooraf maar al te goed waar ze aan begon. En toch moest ze nog eens goed slikken toen Chris Barker haar met de dood bedreigde. 'Op dat moment vreesde ik echt voor de veiligheid van mij én mijn cameraploeg.'
18/08 18u45  Aanslag op mensen en het toerismeBrussel, Parijs, Londen, Istanbul, Stockholm... Allemaal slachtoffers van terreur, allemaal - minstens tijdelijk - stiefmoederlijk behandeld door toeristen. Hoewel Barcelona daar een haat-liefde-verhouding mee heeft: het brengt hen jaarlijks 17 miljard euro op. 
18/08 18u30  Dat IS een aanslag opeist blijft van belang en gaan we dus niet verdoezelenBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
18/08 18u30  Brits tv-icoon Bruce Forsyth (89) overledenLees meer >
18/08 18u15  Van Niekerk moet passen voor Diamond League-finale (en grijpt zo naast 42.000 euro)Wayde Van Niekerk, olympisch en kersvers wereldkampioen op de 400 meter, moet passen voor de finale van de Diamond League in Zürich volgende donderdag (24 augustus). Dat meldt de organisatie op zijn website. De Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder kampt met een blessure aan de rug.11 
18/08 18u15  Freek Braeckman stapt over van VRT naar VTM, deze journalisten gingen hem voorJournalist Freek Braeckman maakt de overstap van het VRT journaal naar VTM Nieuws. Het is niet de eerste keer dat er tussen de twee zenders een opmerlijke 'transfer' gebeurt. Een overzicht.12 
18/08 18u15  Deze 100 trips zou iedereen móeten maken: hoeveel kan jij er al van je lijstje schrappen?In elk land valt er wel iets te ontdekken, maar sommige landen bieden nog dat tikkeltje meer. Wie door de bomen het bos niet meer ziet: Business Insider vroeg aan twintig reisbloggers en experts welke vijf bestemmingen bovenaan hun lijstje pronken. Op basis daarvan werden wereldwijd liefst honderd must see's en must do's geselecteerd. Plaatsen die iedereen in z'n leven wel eens zou moeten gezien hebben. Van verborgen juweeltjes tot de meest bekende trekpleisters: hoeveel kan jij er van je lijstje schrappen?11 
18/08 18u00  Foto van Belgisch gezin dat terreur in Barcelona ontvlucht, gaat wereld rondZe stonden aan de ingang van de overdekte markt La Boqueria toen de hel op de Ramblas losbarstte. Sofie en haar gezin konden zich verschuilen. Een fotograaf van persbureau AP maakte een foto toen ze de afgesloten zone verlieten. Die foto gaat nu de wereld rond.
18/08 18u00  Rwandese president Kagame ingezworen in bijzijn van 19 Afrikaanse staatshoofdenPaul Kagame heeft vandaag de eed als president van Rwanda afgelegd voor een derde mandaat van zeven jaar. De eedaflegging vond in het nationale stadion van Kigali plaats, in aanwezigheid van negentien Afrikaanse staatshoofden. Kagame won op 4 augustus de presidentsverkiezing met bijna 99 procent van de stemmen.
18/08 17u45  Steekpartij in Duitse Wuppertal: zeker één dode, dader op de vluchtDuitse media maken melding van een steekpartij in het Duitse Wuppertal, 30 kilometer ten oosten van Düsseldorf. Daarbij zijn volgens de eerste berichten zeker één dode en één zwaargewonde gevallen. De politie is massaal ter plaatse en met speciale eenheden op zoek naar één of meerdere daders. Het is onduidelijk of het incident terreurgerelateerd is.
18/08 17u45  Freek Braeckman stapt over van VRT naar VTMFreek Braeckman, voormalig nieuwsanker bij VRT, stapt over naar VTM. Hij gaat onder meer het team van nieuwsankers versterken. Dat heeft Medialaan, het bedrijf achter VTM, bekendgemaakt.
18/08 17u30  "Naast fipronil ook amitraz in België aangetroffen"Het Duitse blad Der Spiegel schrijft vandaag dat in België naast fipronil ook amitraz werd aangetroffen. Het gaat om een giftige stof die ook wordt gebruikt om parasieten te bestrijden. Het Belgische Voedselagentschap (FAVV) bevestigt, maar benadrukt dat het gaat om een ongevaarlijke hoeveelheid.
18/08 17u30  Brutale overval op nachtwinkel in DiegemDrie mannen hebben afgelopen nacht een brutale overval gepleegd op een nachtwinkel in Diegem. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
18/08 17u30  Felix Pallas op Pukkelpop: wachten op een groot gebaarBazart zendt zijn zonen uit, net zoals Balthazar dat doet. Felix Pallas is het project van Simon Nuytten, de falsetto van de Antwerpse succesgroep. Nuytten heeft veel kwaliteiten maar een frontman is hij niet, bleek op Pukkelpop. Het bleef in de Club wachten op een groot gebaar.
18/08 17u30  Brutus op Pukkelpop: Crashend naar de eindmeetStevige gitaren om de vermoeide festivalgangers wakker te schudden: het is op Pukkelpop al langer een beproefd recept. Brutus mocht zich vanmiddag van die taak kwijten, en startte met veel energie. Helaas bleek hun blikje Red Bull snel uitgewerkt. Zingende drumster Stefanie Mannaerts haalde maar net het einde van het concert. Piepend en zuchtend.
18/08 17u15  Vrouw in instelling gedood met kokend waterEen 44-jarige bewoonster van een zorginstelling in de Nederlandse stad Eindhoven is overleden nadat ze een dag eerder door een medebewoner was overgoten met kokend water.
18/08 17u15  Freek Braeckman maakt overstap van VRT naar VTMEen opvallende transfer in het Vlaamse medialandschap: Freek Braeckman (38) maakt de overstap van de VRT naar de nieuwsdienst van VTM. Dat heeft Medialaan, het bedrijf achter VTM, bekendgemaakt. Braeckman wordt bij VTM opnieuw nieuwsanker, nadat hij van november 2007 tot oktober 2012 ook al een van de vaste nieuwsankers van het VRT Journaal was.
18/08 17u00  Omgekeerde ontwikkelingshulp: rijkste Afrikaanse zakenman aast op EuropaHij voert het lijstje aan van wat men het 'Afrikaanse ecosysteem' noemt. Het kransje van rijke Afrikaanse ondernemers die het gemaakt hebben. Aliko Dangote verlegt zijn grenzen, letterlijk. Hij wil tot 50 miljard dollar investeren in Europa en Amerika.
18/08 17u00  Gun Macron wat tijd, gewoon om te zien wat liberalisme en autoritaire technocratie uiteindelijk opleverenMark Elchardus is emeritus professor sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel en opiniemaker bij De Morgen.
18/08 16u45  De eerste honderd dagen van president MacronMark Elchardus is emeritus professor sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel en opiniemaker bij De Morgen.11 
18/08 16u45  Zwitserland schrijft geen nieuwe Porsche Cayennes op diesel meer inDe Porsche Cayenne diesel kan niet langer ingeschreven worden in Zwitserland. Dat hebben de autoriteiten daar bekendgemaakt. Gesjoemel met de uitstootwaarden ligt aan de basis van de beslissing. De wagens die al ingeschreven waren, mogen wel blijven rijden maar moeten een update krijgen.11 
18/08 16u45  Pukkelpop herdenkt slachtoffers aanslagen CataloniëOok op Pukkelpop in Kiewit worden de slachtoffers van de aanslagen in Catalonië van donderdag herdacht. Met een foto en de boodschap 'one love Barcelona' eert Pukkelpop de slachtoffers op sociale media en op de schermen aan de podia op het festival.10 
18/08 16u45  Dit mag u niet missen op tv vanavondWie zin heeft in een portie film, wordt met Brian De Palma's Blow-out en Ralph Fiennes' The Invisible Woman goed bediend. Maar er is ook meer: Zo is er het tweede seizoen van Twee meisjes op het strand. Nog niet overtuigd? Check zeker onze tv-tips. Voor een volledig overzicht: klik hier.12 
18/08 16u45  Nederland levert verdachten in drugszaak dan toch uit aan BelgiëVijf verdachte mannen waarvan de uitlevering vanuit Nederland aan België opgeschort was, mogen aan ons land worden uitgeleverd. Dat heeft de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) van de rechtbank Amsterdam vandaag beslist. Een brief van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) kon de Nederlanders overtuigen.11 
18/08 16u45  Verscheidene mensen neergestoken in Finse stad Turku, politie schiet verdachte neer en jaagt op andere mogelijke dadersIn de Finse stad Turku zijn verscheidene mensen neergestoken. De politie heeft een verdachte in het been geschoten en gearresteerd en vraagt iedereen om het gebied te vermijden terwijl ze een klopjacht houdt op andere mogelijke daders. Op een foto die een getuige maakte, is een lichaam te zien dat bedekt is met een laken. Maar er is nog geen officieel bericht van slachtoffers.11 
18/08 16u30  Duitse zakenman wil failliete Air Berlin overnemenDe Duitse ondernemer Hans Rudolf Wöhrl wil met zijn investeringsbedrijf Intro Aviation de failliete luchtvaartmaatschappij Air Berlin overnemen. Er is een formeel bod uitgebracht. Wöhrl was ook enkele maanden eigenaar van de Belgische luchtvaartmaatschappij VLM, die vorig jaar failliet ging.
18/08 16u30  "Meer dan 80 burgers gedood bij luchtaanvallen op IS"Bij de luchtaanvallen van de coalitie op het IS-bolwerk Raqqa in het noorden van Syrië zijn sinds begin deze week al meer dan 80 burgers gedood. Onder de slachtoffers zijn bijna 30 kinderen en zestien vrouwen, zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten. Door de vele zwaargewonden kan het aantal doden nog stijgen.
18/08 16u30  Drie mannen opgepakt na overval op tankstation in KraainemDrie mannen hebben in de nacht van gisteren op vandaag een tankstation in Kraainem overvallen maar na een achtervolging kon de politie drie verdachten oppakken. Die worden vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.
18/08 16u15  Verscheidene mensen neergestoken in Finse stad Turku, politie schiet vermoedelijke dader neerIn de Finse stad Turku zijn verscheidene mensen neergestoken. De politie heeft een verdachte in het been geschoten en gearresteerd en vraagt iedereen om het gebied te vermijden.
18/08 16u00  Verscheidene mensen neergestoken in Finse stad Turku, politie schiet man neerIn de Finse stad Turku zijn verscheidene mensen neergestoken. De politie heeft een man neergeschoten en vraagt iedereen om de regio te vermijden.
18/08 16u00  Sigala: "Wat je ook doet, ga niet naar Vegas"Lees meer >
18/08 15u45  "Terroristen willen paniek zaaien door terreurdaad zo lang mogelijk te rekken"Na de aanslag op de Ramblas in Barcelona heerste lange tijd verwarring over het aantal voortvluchtige daders. Er werd zelfs even gesproken over een gijzeling en geweerschoten. Die continue onzekerheid zorgt voor paniek. En dat is net de bedoeling van de terroristen volgens de Duitse terreurexpert Rolf Tophoven.
18/08 15u30  Drie vliegtuigpassagiers opgepakt die zich met geweld verzetten tegen repatriëringOp de luchthaven Brussels Airport zijn gisteren drie mensen opgepakt die zich met geweld hadden verzet tegen een repatriëring. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De federale politie begeleidde een man die naar Senegal gerepatrieerd moest worden, maar drie passagiers van dezelfde vlucht protesteerden tegen die repatriëring en volgens het parket gebruikten ze daarbij geweld. Ze zouden zowel het escorteteam van de politie als de crew van het vliegtuig geduwd en geslagen hebben.11 
18/08 15u30  Help, de neushoornvogel is gevlogen: reconstructie van een bizarre vogelroof in NederlandOnlangs werden vijf mannen uit de Nederlandse provincie Brabant veroordeeld voor een heel bijzondere diefstal in het vogelpark Avifauna in Alphen a/d Rijn. Maar hoe liep het af met die 36 verdwenen zeldzame vogels? Reconstructie van een bizarre vogelroof met een verrassende afloop.
18/08 15u30  Coucke bouwt gloednieuw museum voor zijn Duchamp-collectieMarc Coucke gaat een nieuw museum neerzetten in Durbuy, het Ardense stadje dat hij grotendeels heeft opgekocht. De miljardair wil er zijn collectie van de Franse avantgardekunstenaar Marcel Duchamp tentoonstellen. De andere helft van het museum is bestemd voor wisselende exposities.11 
18/08 15u30  Slaan buurtbewoners munt uit Pukkelpop?Lees meer >10 
18/08 15u30  Eén politieagent doodde vier terroristen in CambrilsEen heldhaftige politieagent heeft deze nacht vier terroristen gedood in de badstad Cambrils. Dat zegt Josep Lluis Trapero van de Catalaanse politie. 'Het was niet gemakkelijk voor de agent in kwestie, ondanks dat de persoon een professional is', voegt Trapero er nog aan toe.10 
18/08 15u15  Erdogan: "Turken moeten tegen Merkel stemmen"De Turkse president Recep Tayip Erdogan heeft de ongeveer 3 miljoen stemgerechtigde Turken die in Duitsland wonen opgeroepen om niet op de CDU, de partij van bondskanselier Merkel en nog enkele andere partijen te stemmen. De Duitsers gaan op op 24 september naar de stembus.
18/08 15u15  "No tinc por" ("ik ben niet bang") weergalmt door straten BarcelonaVanuit de straten rondom de Ramblas in Barcelona zwelt een luid applaus aan dat uiteindelijk op Plaza de Catalunya zijn hoogtepunt bereikt. Het gezin Van Ophuizen uit Nijmegen is onder de indruk. 'Kippenvel', zegt de vader van het gezin.10 
18/08 15u15  Nog nooit in 30 jaar zo weinig varkens gekweekt in BelgiëHet aantal varkens dat in België wordt gekweekt, is vorig jaar gedaald naar 6,18 miljoen, het laagste cijfer in 30 jaar. Dat blijkt uit de landbouwstatistieken van 2016 die de FOD Economie heeft gepubliceerd. Het aantal kippen was nooit groter en steeg tegenover 2015 met maar liefst 14 procent.10 
18/08 15u15  Twee Belgen gewond na aanslag Las RamblasLees meer >10 
18/08 15u00  Hoe alt-right Amerika kan slopenDe opgetrommelde extreemrechtse manifestanten in Charlottesville waren van divers allooi, maar dood en geweld zaaiden ze onder één vlag: die van #UniteTheRight. Onder president Trump ziet extreemrechts zijn kans schoon.
18/08 15u00  Nederland levert opnieuw verdachten uit aan ons land: "Mensenrechten worden niet geschonden"Onze noorderburen leveren opnieuw verdachten uit aan ons land. De rechtbank van Amsterdam oordeelde vandaag dat vijf verdachten uit het drugsmilieu naar België mogen worden overgebracht. 'Ze lopen niet langer gevaar dat hun mensenrechten worden geschonden.'
18/08 15u00  Irak heeft volgende IS-bolwerk in het vizier: Tal AfarDe omsingeling van de stad Tal Afar is een feit. Hoeveel burgers er vastzitten is niet duidelijk.
18/08 15u00  Editors: "Het blijft ons verbazen dat België steeds wil dat we terugkomen"Lees meer >
18/08 14u45  Waardig garen in eigen natJan Devriese herbeleeft de zomer van 1976, toen hij voor het eerst hemd en das droeg.11 
18/08 14u45  Emma Bale op Pukkelpop: klaar voor de makeoverEen honderdkoppig tienerkoor dat uit volle borst 'All I Want' van Kodaline meezong met Emma Bale? De piepjonge zangeres uit Sint-Katelijne-Waver had een hondstrouwe aanhang mee die smulde van elke noot.11 
18/08 14u45  Extreemrechtse man in tranen na reportage Charlottesville: "Ik ben bang dat jullie me gaan vermoorden"De extreemrechtse Christopher Cantwell vreest voor zijn leven na een reportage van nieuwsmedium Vice. Hij publiceerde een video waarop hij zich radeloos aanbiedt aan de politie. 'Ik ben gewapend, maar wil geen geweld', zegt Cantwell met tranen in de ogen.10 
18/08 14u45  Hilde Van Mieghem is onze nieuwe columnist: "Angst is mijn motor"Aan elke column gaat een helse paniekaanval vooraf. Tegelijk is Hilde Van Mieghem (59) zielsgelukkig dat ze haar ontembare parler-vrai eindelijk op papier durft te zetten. ‘Als je heel je leven hoort dat je tekortschiet, begin je dat uiteindelijk te geloven.’
18/08 14u30  Schimmels gevonden in 79 zwembadenLees meer >13 
18/08 14u30  Reisadvies Spanje: "drukke plaatsen mogelijk doelwit"Lees meer >14 
18/08 14u30  Naar wie is Spaanse politie nog op zoek?Lees meer >14 
18/08 14u15  Stap vooruit in behandeling kanker: Antwerpse vorsers ontrafelen mee code van menselijk afweersysteemBio-informatici van de Universiteit Antwerpen hebben ontdekt dat uniek DNA in bepaalde delen van het afweersysteem volstaat voor het herkennen van indringers in het lichaam. Volgens de wetenschappers een wereldprimeur, die mee kan leiden tot het sneller ontwikkelen van vaccins of zelfs het behandelen voor auto-immuunziektes en kanker.
18/08 14u15  Euthanasie bij geesteszieken: in sommige gevallen kan hetFernand Van Neste, jezuïet, was van 2003 tot 2012 lid van de Controle- en Evaluatiecommissie Euthanasie.
18/08 14u15  Vierde verdachte aanslagen Spanje opgepaktDe Spaanse politie heeft een vierde verdachte gearresteerd in verband met de aanslagen in Catalonië. Het is momenteel nog niet duidelijk of de bestuurder van het busje dat inreed op de menigte al opgepakt is. 
18/08 14u00  De 'Leeuw van Vlaanderen' fietst zondag naar de Leeuw van WaterlooLees meer >
18/08 14u00  Vlaanderen geeft Sodexo opnieuw boete van 3,2 miljoen euroSodexo krijgt van Vlaanderen opnieuw een boete van 3,2 miljoen euro omdat het bedrijf er niet in slaagt Vlaanderen massaal op elektronische dienstencheques te laten overschakelen. Nauwelijks de helft van de cheques wordt elektronisch geïnd.
18/08 14u00  Ontsnapte Spanje aan veel erger?Lees meer >
18/08 14u00  "CIA waarschuwde Spanje voor aanslag"Lees meer >
18/08 14u00  Spanje opgeschrikt door tweede aanslagLees meer >
18/08 13u45  Deze jonge Noorse is klaar om de popwereld te veroverenDe Noorse Sigrid is nog maar 20, maar lijkt klaar om de popwereld te veroveren. Na haar hitsingle ‘Don’t Kill My Vibe’ en haar geslaagde sets op onder meer Pukkelpop en Glastonbury lijkt een serieuze internationale muziekcarrière de logische verder stap. Onder de laag schattigheid en spontaniteit zit een krachtige vrouw met heerlijke popvibes. We spraken haar na haar optreden op Pukkelpop.11 
18/08 13u30  Visser uit Neerpelt verdrinkt in de JekerEen man die in de Jeker was gaan vissen is gisteravond in Borgworm levenloos teruggevonden in de rivier. Het slachtoffer uit Neerpelt (geboren in 1949) was verdronken. Dat is vandaag vernomen van de lokale politiezone Hesbaye.10 
18/08 13u30  De volgende grote naam in de popwereld: “Het is niet altijd gemakkelijk als jong meisje in de muziekindustrie”De Noorse Sigrid is nog maar 20, maar lijkt klaar om de popwereld te veroveren. Na haar hitsingle ‘Don’t Kill My Vibe’ en haar geslaagde sets op onder meer Pukkelpop en Glastonbury lijkt een serieuze internationale muziekcarrière de logische verder stap. Onder de laag schattigheid en spontaniteit zit een krachtige vrouw met heerlijke popvibes. We spraken haar na haar optreden op Pukkelpop.10 
18/08 13u15  De grote carrièreswitch van acteur Jim Carrey tot kunstenaarIn de minidocumentaire I Needed Color is acteur Jim Carrey opeens kunstenaar, compleet met onstuitbare inspiratie en gepijnigde frons. Meent hij dit?
18/08 13u00  Ghostwriter Trump: "Hij stapt zelf op. En wellicht nog dit najaar"Dit jaar neemt Amerikaans president Donald Trump nog ontslag. Dat zegt Tony Schwartz, een ghostwriter van Trump die het boek 'De kunst van het zaken doen' schreef.14 
18/08 12u45  Spaanse politie jaagt op 17-jarige hoofdverdachteDe bestuurder van het busje dat gisteren inreed op de menigte is op dit moment nog niet gearresteerd. De Spaanse krant El Mundo meldt dat 17-jarige Moussa Oukabir gezien wordt als de hoofdverdachte van de aanslag op de Ramblas. 
18/08 12u30  Reisadvies naar Spanje aangepast: "Drukke plaatsen mijden"Het reisadvies naar Spanje is aangepast. 'Houd er rekening mee dat drukbezochte plaatsen doelwit van aanslagen kunnen zijn', klinkt het bij Buitenlandse Zaken.
18/08 12u30  Buitenlandse Zaken past reisadvies aan: "Drukke plaatsen in Spanje mogelijk doelwit van aanslagen"Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies aangepast na de dubbele aanslag in Spanje van gisteravond en afgelopen nacht. 'Houd er rekening mee dat drukbezochte plaatsen doelwit van aanslagen kunnen zijn', staat er op de website te lezen.
18/08 12u30  "Hoofdverdachte aanslag Barcelona is 17-jarige Moussa Oukabir"De bestuurder van het busje dat gisteren inreed op de menigte is op dit moment nog niet gearresteerd. De Spaanse krant El Mundo meldt dat 17-jarige Moussa Oukabir gezien wordt als de hoofdverdachte van de aanslag op de Ramblas. 
18/08 12u30  Familie op zoek naar jongetje (7) na aanslag op RamblasDe zevenjarige Julian Cadman uit Australië is na de aanslag op de Ramblas in Barcelona nog steeds vermist. De familie doet nu via Facebook een oproep om het jongetje zo snel mogelijk terug te vinden.
18/08 12u15  Twaalfkoppige terreurcel slechts deels ontmanteld: 17-jarige spilfiguur nog op de vluchtEen dubbele aanslag heeft het leven gekost aan dertien mensen en meer dan honderd raakten gewond. Maar mogelijk ontsnapte Spanje aan een nog zwaardere tol, want alles wijst in de richting van een geplande operatie. Volgens het eerste onderzoek bestond de terreurcel uit twaalf personen, vier van hen zijn nog voortvluchtig, onder wie de 17-jarige vermoedelijke bestuurder van het busje.
18/08 12u15  Familie op zoek naar jongetje (7) na aanslag op Las RamblasDe zevenjarige Julian Cadman uit Australië is na de aanslag op Las Ramblas in Barcelona nog steeds vermist. De familie doet nu via Facebook een oproep om het jongetje zo snel mogelijk terug te vinden.
18/08 12u15  Alles went, zelfs een aanslag: "Voel je daar niet schuldig om"Collectief rouwen? Na Barcelona lijkt de nood een stuk minder groot. Maar zo vreemd is dat niet, stellen experten. Alles went, zelfs een aanslag. 'We hoeven ons daar niet schuldig om te voelen.'
18/08 12u00  Bulgaarse vicepremier: Europese buitengrenzen "desnoods verdedigen met gewapend geweld"Europa moet zijn buitengrenzen veel harder gaan verdedigen tegen migranten, 'desnoods met gewapend geweld'. De EU of de NAVO zouden daartoe troepen naar Italië en Griekenland moeten sturen. Pas wanneer migranten zien dat een overtocht geen zin heeft, zullen ze thuis blijven. Dat heeft de Bulgaarse vicepremier Krasimir Karakachanov donderdag gezegd in een interview met de Duitse krant Die Welt.
18/08 12u00  Zij lieten het leven bij aanslag op RamblasBij de aanslagen in Barcelona zijn zeker twee Belgen gewond geraakt. Eerder was al bekend dat een Belgische vrouw uit Tongeren was omgekomen. Deze ochtend zijn ook een tweede en derde slachtoffer officieel geïdentificeerd: het gaat om een 35-jarige man uit Italië en een 60-jarige man met Spaanse nationaliteit. Momenteel liggen nog 88 gewonden in verschillende ziekenhuizen van het land.
18/08 11u45  Dodental na modderstromen Sierra Leone stijgt tot meer dan 400De modderstromen in Sierra Leone hebben al aan meer dan 400 mensen het leven gekost. Dat meldt het Rode Kruis. Er zijn ook nog altijd meer dan 600 mensen vermist.
18/08 11u30  Als zelfs een aanslag wentCollectief rouwen? Na Barcelona lijkt de nood een stuk minder groot. Maar zo vreemd is dat niet, stellen experten. Alles went, zelfs een aanslag. ‘We hoeven ons daar niet schuldig om te voelen.’12 
18/08 11u30  De belangrijkste nieuwsfeiten van vandaagEen nieuwe, door Islamitische Staat opgeëiste, terreurdaad op Europees grondgebied. De aanslagen in Spanje van gisteren beheersen ook vandaag het nieuws. Een overzicht van de belangrijkste feiten.11 
18/08 11u30  Els Ampe: "Moeten volop inzetten op inlichtingendiensten"Kon de aanslag in Barcelona voorkomen worden? Die vraagt rijst hier en daar op. 'Voorkomen is heel moeilijk', verklaart Els Ampe (Open Vld) op Radio 1. Inzetten op meer inlichtingendiensten is volgens haar de enige oplossing.13 
18/08 11u15  Lars (3) solliciteert met schattige brief bij NMBS: "Mama zegt dat ik moet doen wat ik graag doe"De NMBS heeft er een spontane sollicitatie bij, van een wel erg jonge sollicitant. De bijna driejarige Lars uit Deurne vertelt samen met z'n mama in een handgeschreven brief hoe 'zot' hij is van treinen. 'Hopelijk kan ik later bij jullie komen werken', klinkt het.
18/08 11u00  Waarom Liesbeth List zich uit de openbaarheid terugtrektLiesbeth List, de diva tegen wil en dank, beëindigt om gezondheidsredenen haar carrière. Maar wel in stijl: met een musical en een boek.10 
18/08 10u45  En de zomer, hij kwakkelt voort. Zondag moet het weekend reddenVandaag trekken regen en intense buien naar het centrum en later het oosten van het land. Er is kans op onweer. Vanuit het westen neemt de buienneiging geleidelijk af en verschijnen er stilaan opklaringen. Tussen de opklaringen door kunnen er her en der wel nog enkele buien vallen. Dat meldt het KMI. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Ardennen en 21 of 22 graden in Vlaanderen.
18/08 10u00  Europese beurzen openen in het roodDe Europese beurzen gingen bij opening van de handel stevig in het rood. De Bel20 dook omstreeks 09.00 uur zowat een procent in de min, alle waarden in de sterindex kleuren rood.12 
18/08 10u00  Nog 88 gewonden in ziekenhuis: tweede dodelijke slachtoffer is Italiaan van 35Bij de aanslagen in Barcelona zijn zeker twee Belgen gewond geraakt. Eerder was al bekend dat een Belgische vrouw uit Tongeren was omgekomen. Deze ochtend is ook een tweede slachtoffer officieel geïdentificeerd: het gaat om een 35-jarige man uit Italië. Momenteel liggen nog 88 gewonden in verschillende ziekenhuizen in Spanje: vijftien van hen zijn er erg aan toe.10 
18/08 10u00  Vlaamse Sterrenchefs vinden geen personeel van eigen bodem meerDe helft van de afgestudeerde koks komt niet in de keuken terecht. Gevolg: onze chefs moeten in het buitenland op zoek naar personeel, de voertaal in onze keukens is stilaan Engels en chefs steken noodgedwongen meer energie in de opleiding van hun personeel dan in hun kookpotten. 'Toen wij jong waren, kusten we beide handen voor een plek in De Karmeliet', zegt sterrenchef Filip Claeys. 'Nu zoek ik al maanden naar twee goede krachten.'10 
18/08 10u00  Liesbeth List stopt met optreden om gezondheidsredenenDe Nederlandse zangeres Liesbeth List trekt zich terug uit het openbare leven en zal om gezondheidsproblemen niet meer optreden. De 75-jarige List lijdt aan een vorm van dementie, een gevolg van hersenletsel uit het verleden.11 
18/08 10u00  Heineken mag 1.900 Britse kroegen overnemenDe Britse concurrentiewaakhond CMA heeft zijn goedkeuring gegeven voor de overname van de Britse pubs van Punch Taverns door de Nederlandse brouwer Heineken. De concessies waartoe de brouwer bereid is om zorgen weg te nemen zijn voldoende, en een dieper onderzoek is niet nodig.11 
18/08 09u45  Leger en Bush-clan spreken zich wel uit tegen extremismeTerwijl president Trump onder vuur ligt voor zijn opmerkingen over de rellen in Charlottesville, spreken Amerika’s hoogste militaire leiders en de oud-presidenten Bush zich wel ondubbelzinnig uit over het geweld.14 
18/08 09u45  Open Vld herlanceert voorstel: maximum 2 keer bijzitter bij verkiezingenBent u alweer opgeroepen als voorzitter of bijzitter in een kiesbureau? Als het van Open Vld afhangt, moet de Belg die taak maximaal twee keer in zijn leven vervullen. 'Het kan niet dat telkens dezelfde burgers worden opgeroepen.'13 
18/08 09u45  Spaanse politie: "Link tussen aanslagen Barcelona en Cambrils"De Spaanse politie zegt dat er een verband is tussen de aanslagen in Barcelona en in Cambrils. Het zou gaan om dezelfde terreurcel, die ook gelinkt wordt aan een explosie in een huis in Alcanar, 200 kilometer ten zuiden van Barcelona.12 
18/08 09u30  Militaire manoeuvres VS en Zuid-Korea dreigen spanningen met Noord-Korea weer op te voerenWashington en Seoel starten maandag opnieuw met militaire manoeuvres in Zuid-Korea. Hoewel het gaat om oefeningen die jaarlijks worden gehouden, worden ze dit keer extra in de gaten gehouden door analisten, die vrezen dat de spanningen op het Koreaanse schiereiland opnieuw zouden kunnen oplopen.
18/08 09u30  MVP Kevin Durant boycot bezoek van Golden State Warriors aan Witte HuisGolden State Warriors-sterspeler Kevin Durant wil het bezoek van zijn team aan het Witte Huis boycotten uit protest tegen het beleid van Amerikaans president Donald Trump. 'Neen, ik ga niet naar het Witte Huis', vertelde Durant gisteren aan de Amerikaanse televisiezender ESPN.
18/08 09u30  Ann Demeulemeester ontwerpt outfits voor eerste clip Tin FingersDe Antwerpse indiepopband Tin Fingers kon niet alleen de New Yorkse fotograaf Ben Zank strikken voor de hoes van hun debuut-EP 'No Hero', maar ook Ann Demeulemeester, die de witte outfits ontwierp voor hun eerste muziekclip, 'Young Mother'. Het label WasteMyRecords lanceert vandaag de single én de EP, verkrijgbaar op vinyl en digitaal.
18/08 09u30  "Groepsaankopen maken sociaal weefsel kapot"Groepsaankopen beperken zich niet langer tot de energiesector. Onder impuls van sp.a hebben meer dan 440 gezinnen de handen in elkaar geslagen om samen schoolgerief aan te kopen. Maar niet iedereen is even enthousiast. 'Belgische kmo's zijn de dupe.'
18/08 09u15  Trump refereert na aanslag aan varkensbloedmytheDe Amerikaanse president Donald Trump deed vanavond wat presidenten en andere regeringsleiders wel vaker doen: hij veroordeelde de terreuraanslag in Barcelona. En, beloofde hij, de Verenigde Staten zullen alles doen om te helpen. Daarna voegde hij er iets aan toe dat naar alle waarschijnlijkheid niet klopt, om vermoedelijk een punt te maken dat gewoonweg niet te maken valt.15 
18/08 09u15  Razen en ranselen: het knettergekke debuut van Dead CrossKnettergekke, razende hardcorepunk met een hoekje af? Ach, 't moet niet altijd 'Despacito' zijn, quoi. En voor Mike Patton zetten wij sowieso de deur op een kier. Hij trapt ze wel uit de hengsels.11 
18/08 09u00  PSG-fanshop draait overuren: shirts Neymar leveren na een dag liefst 1,5 miljoen euro opLees meer >10 
18/08 09u00  Pence heeft geen andere keuze dan Trump te steunenTerwijl de Amerikaanse president steeds meer steun verliest, zijn alle ogen gericht op vicepresident Mike Pence. Houdt hij zich klaar om straks het roer over te nemen? Want in Washington weet je tenslotte nooit.13 
18/08 09u00  Nog twee Belgen gewond, van wie één zwaargewondBij de aanslagen in Barcelona zijn twee Belgen gewond geraakt, meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Eén van hen is ernstig gewond. Eerder was al bekendgemaakt dat een Belgische vrouw uit Tongeren was omgekomen in Barcelona.11 
18/08 08u45  Moderat stopt na Pukkelpop? This is not what you wantedTegen het eind van hun Pukkelpop-show vlogen de letters M, O, D, E, R, A en T onophoudelijk van het podium af. Alsof het Duitse trio, dat het nu voor bekeken houdt, het er nog eens goed wou inprenten dat we hen gaan missen.12 
18/08 08u30  Drones zin er, nu nog wetten voor luchtruimCiviele drones zijn helemaal klaar om de stap te zetten van ideaal kerstcadeau naar industriële troefkaart, maar is het luchtruim zelf wel klaar voor die revolutie? Europa zet zich schrap om een wetgevend offensief in te zetten.15 
18/08 08u15  Ramblas? Dat is een logische plaatsDe Amerikaanse inlichtingendienst CIA had twee maanden geleden nog expliciet gewaarschuwd voor een aanslag op de Ramblas. Het is een zoveelste symbolische plek die dient als doelwit voor de terreur van IS.28 
18/08 08u15  "Spaanse politie zat heus niet stil na terreurwaarschuwingen"Na de aanslag in Barcelona werd bekend dat de Amerikaanse inlichtingendienst CIA al twee maanden geleden waarschuwde voor een nakende aanslag op de Ramblas. Volgens een Spaanse kolonel en voormalig hoofd inlichtingen van Eurocorps kwam er ook even later nog een waarschuwing. 'Toch heeft de Spaanse politie niet stilgezeten', klinkt het.25 
18/08 07u45  Spanje vannacht opgeschrikt door tweede aanslag in badplaats Cambrils: 7 gewonden, 5 terroristen gedoodUren na de aanslag in Barcelona zijn in de Spaanse kustplaats Cambrils vijf vermoedelijke terroristen gedood tijdens een antiterreuroperatie, waarmee een nieuwe aanslag zou zijn gestopt. Ook zijn zeven andere mensen gewond geraakt. Hoe de slachtoffers precies gewond zijn geraakt is nog niet bekend.14 
18/08 07u30  Busje als terreurwapen lijkt copycatgedragDe trend onder terroristen om met busjes en auto's aanslagen te plegen, laat zich moeilijk stoppen.23 
18/08 07u15  Dit weekend één minuut stilte in Spaanse competities voor aanslagen in BarcelonaKomend weekend worden de wedstrijden van de Spaanse Primera Division en de drie divisies daaronder (Segunda A, Segunda B en Tercera Division) voorafgegaan door één minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag in Barcelona, zo maakten La Liga en de Koninklijke Spaanse Voetbalbond (RFEF) gisteravond laat bekend.26 
18/08 07u15  'Rainbow' van Kesha: Straf exorcisme, matige renaissanceKesha liet het dollarteken in haar artiestennaam vallen en keert na vijf jaar afwezigheid terug met een lichtjes gewijzigde sound. Een renaissance die term waardig? Niet helemaal.25 
18/08 07u15  Club Brugge blijft op 0-0 steken tegen AEK AtheneIn de Europa League bleef Club Brugge op 0-0 steken tegen het Griekse AEK Athene. De Bruggelingen zullen dus het verschil moeten maken in de terugwedstrijd in Athene. Een gemiste kans, want Athene moest na de uitsluiting van Livaja iets voor het uur met 10 man verder. Timmy Simons, die zijn 80ste Europese wedstrijd voor blauw-zwart speelde, kon niet écht in feeststemming zijn.25 
18/08 06u30  7 gewonden bij tweede aanslag in Spaanse badplaats Cambrils - 5 terroristen gedoodUren na de aanslag in Barcelona zijn in de Spaanse kustplaats Cambrils vijf vermoedelijke terroristen gedood tijdens een antiterreuroperatie, waarmee een nieuwe aanslag zou zijn gestopt. Ook zijn zeven andere mensen gewond geraakt. Hoe de slachtoffers precies gewond zijn geraakt is nog niet bekend.25 
18/08 06u15  7 gewonden bij aanslag in Spaanse badplaats Cambrils - 5 terroristen gedoodUren na de aanslag in Barcelona zijn in de Spaanse kustplaats Cambrils vijf vermoedelijke terroristen gedood tijdens een antiterreuroperatie, waarmee een nieuwe aanslag zou zijn gestopt. Ook zijn zeven andere mensen gewond geraakt. Hoe de slachtoffers precies gewond zijn geraakt is nog niet bekend.29 
18/08 06u15  De leukste winkels aan de Belgische kustTussen Knokke en De Panne ligt 67 kilometer vol leuke dingen, tot dat plezier rekenen we zeker ook winkelen. 32 
18/08 06u15  The Flaming Lips pretentieus? Welnee, het is allemaal maar om te lachenStijn Van De Voorde presenteert bij Studio Brussel en is columnist bij deze krant.29 
18/08 06u15  Haal 'foute' standbeelden en straatnamen niet van straatBram Vannieuwenhuyze is historicus. Hij is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en onderzoeker aan de KU Leuven.29 
18/08 06u15  Onze cultuurtips voor dit weekend: bamboekunst en levende kinderboekenDe beste cultuurtips volgens journalist Jan Debackere.28 
18/08 06u15  "Mag ik a.u.b. gaan wanneer ik het wil?"Yumi Ng is de auteur van Brutazur (2015) en Brutazur breekt (2017), en freelance hr-manager.29 
18/08 06u15  Pukkelpop-dilemma: London Grammar of Mount Kimbie?Vandaag moet u kiezen tussen zwaarmoedige grammaticalessen en het beklimmen van het Kimbie-gebergte. Terug naar school of toch maar die bergklassen?27 
18/08 06u15  Verdachte moord op Silvio Aquino wint geding tegen Geens: dwangsom van 250 euro per dagMartino Trotta, de man die de moord op Silvio Aquino zou hebben besteld, heeft het pleit gewonnen dat hij had ingediend tegen justitieminister Koen Geens. Hij had de Belgische Staat in kortgeding gedagvaard om de 'onmenselijke omstandigheden' in de Leuvense Hulpgevangenis aan te klagen. 'De Belgische Staat moet mijn cliënt elke dag 250 euro betalen als de uitspraak niet wordt nageleefd', zegt advocaat Koen Vaneecke vandaag in Het Belang van Limburg.26 
18/08 06u00  Verdachte moord op Silvio Aquino wint geding tegen Koen GeensMartino Trotta, de man die de moord op Silvio Aquino zou hebben besteld, heeft het pleit gewonnen dat hij had ingediend tegen justitieminister Koen Geens. Hij had de Belgische Staat in kortgeding gedagvaard om de 'onmenselijke omstandigheden' in de Leuvense Hulpgevangenis aan te klagen. 'De Belgische Staat moet mijn cliënt elke dag 250 euro betalen als de uitspraak niet wordt nageleefd', zegt advocaat Koen Vaneecke vandaag in Het Belang van Limburg.19 
18/08 05u45  Neonaziwebsite offline halen is "gevaarlijk precedent"Verschillende internetbedrijven haalden na de gewelddadige demonstraties in Charlottesville van afgelopen weekend en de extreemrechtse reacties die erop volgden, extremistische websites offline. Maar volgens een internetrechtenorganisatie uit San Francisco komt daardoor het recht op vrije meningsuiting en gedrang en worden er op die manier 'gevaarlijke precedenten' geschept.23 
18/08 04u30  Strand of Oaks op Pukkelpop: er is nooit genoeg liefde“Geen idee wat ik ooit in mijn leven heb gedaan om België te verdienen”, zei Timothy Showalter van Strand of Oaks, toen de Club hem toejuichte. Wij wel: een onvoorwaardelijke overgave aan zijn publiek en een stel songs waarin je de magie van rock-’n-roll proeft.25 
18/08 04u00  The xx op Pukkelpop: tristesse als dance-bommetje verpaktU gaf veel liefde aan The xx, en The xx gaf tonnen liefde terug. Het Britse indie-trio speelde een dot van een concert: zo eentje waarbij iedereen elkaar in de armen viel.24 
18/08 04u00  Editors op Pukkelpop: kleurloos vuurwerkVan Editors verwachten we vuurwerk, en dan vooral in de auditieve vorm. Helaas: ze waren het buskruit vergeten.28 
18/08 03u45  "Logisch dat IS hier toeslaat"Iedereen wíst dat het ooit zou gebeuren op de Ramblas. De CIA had er net nog expliciet voor gewaarschuwd. Na de Champs Elysées en de Promenade des Anglais is dit een zoveelste symbolische plek die als doelwit voor IS dient. 'De makkelijkste manier om een land te ontwrichten is via het toerisme', zegt expert Pieter Van Ostaeyen. 'En jihadisten houden nu eenmaal van symboliek.'33 
18/08 03u15  Ook Vlaamse mama van 2 komt omOp de Ramblas in Barcelona zijn gisternamiddag 13 mensen omgekomen toen een bestelwagen inreed op de mensenzee. Eén van hen is een Limburgse vrouw, die er met haar man en hun zonen van 11 en 14 op vakantie was. IS heeft de aanslag opgeëist.
18/08 02u30  Matig blauw-zwart kan Akropolis niet slopenHet kon allemaal beter: resultaat én spel. Toch moet blauw-zwart niet wanhopen. AEK is van hetzelfde niveau. Dat wordt volgende week Griekse roulette in Athene.29 
18/08 02u30  Minder diesels verkocht dan benzinewagensLees meer >28 
18/08 02u00  Daniel Craig móést 007 zijnSorry, Idris Elba. Daniel Craig wordt opnieuw Bond, in lijn met de verwachtingen. Want alle goede bedoelingen ten spijt, de filmindustrie blijft oerconservatief.31 
18/08 02u00  Mag ik a.u.b. gaan wanneer ik het wil?We mogen het moeilijke gesprek over levensmoeheid niet uit de weg gaan, betogen schrijfster Yumi Ng en De Morgen-lezeres Ron Van Kerckhoven. De zelfdoding van Yumi's moeder heeft haar gesterkt in de overtuiging het recht op zelfbeschikking radicaal door te trekken. 'Ik denk nu dat liefde loslaten is.'32 
18/08 02u00  Statutairen zijn nodig voor de burgersWalter Appels is gewezen stadsambtenaar en OCMW-secretaris en auteur van De laatste der statutairen? De mythe van het schuldbeladen bestuur.31 
18/08 02u00  De drie meest betwiste 'helden'Lees meer >30 
18/08 02u00  Eerste spoor fipronil in staal september 2016600 stalen uit 266 pluimveebedrijven zijn intussen al gecontroleerd31 
18/08 02u00  AA Gent vangt zo'n 5 miljoen voor CoulibalyLees meer >31 
18/08 02u00  Veel meer dan een bekkentrekkerManische energie, een elastieken lichaam en een griezelig plooibaar gezicht. Wie aan Jim Carrey (55) denkt, ziet vaak de bekkentrekkende komiek voor zich. Maar dat is maar een van zijn vele rollen.30 
18/08 02u00  Spierscheur velde Bolt in WK-finaleLees meer >30 
18/08 02u00  En de komiek, hij begon te schilderenIn de minidocumentaire I Needed Color is acteur Jim Carrey opeens kunstenaar, compleet met onstuitbare inspiratie en gepijnigde frons. Meent hij dit?29 
18/08 02u00  Malala Yousafzai mag studeren aan OxfordLees meer >29 
18/08 02u00  De nachtwacht van KiewitElk jaar hetzelfde liedje: de Belgische dj's TLP aka Troubleman, Nadiem Shah en Michael Midnight bengelen helemaal onderaan het uurrooster van Pukkelpop. Ze sluiten beurtelings een dag af in de Boiler Room, maar hoe bereiden ze zich voor op hun shift?29 
18/08 02u00  'Leven op Mars wordt niet erg romantisch'Leven op Mars is niet zo onrealistisch als het twintig jaar geleden leek. Exobioloog Wieger Wamelink (50) onderzoekt of groenten verbouwen op de rode planeet mogelijk is. Op het Nederlandse muziek- en cultuurfestival Lowlands, dat vandaag begint, presenteert hij een paklijst voor toekomstige Mars-bewoners.28 
18/08 00u45  Belg (24) in levensgevaar na schietpartij in RotterdamEen Belg van 24 jaar ligt met levensgevaarlijke verwondingen in een Nederlands ziekenhuis na een schietincident van woensdag tijdens een mogelijk conflict over drugs aan de Spoorweghaven in Rotterdam Zuid. Dat maakte de Nederlandse politie donderdag bekend. De politie kon vijf verdachten oppakken. Vier jongemannen, die in de omgeving gearresteerd werden, zijn donderdag weer vrijgelaten. Een vijfde verdachte zit nog achter de tralies.43 
18/08 00u45  Tom Boonen werkt in Mustang mooie kwalificatie afLees meer >39 
18/08 00u30  Interpol op Pukkelpop: toekomst in verleden tijdInterpol ging op Pukkelpop terug de tijd in. De indie-rockers uit New York speelden Turn On the Bright Lights, hun indrukwekkende debuutplaat, integraal voor een bruisende Marquee. Vijftien jaar later stond die nog altijd stevig overeind. Maar of dat ook zal volstaan om deze groep een nieuwe toekomst te geven?46 
18/08 00u30  Kezen, kaas en klompen! Olga ontdekt onze Noorderburen in Petit Bazar!Lees meer >37 
18/08 00u15  Simons gelooft er nog in, maar: "Tegen tien man hadden we toch net iets meer moeten doen"Timmy Simons speelde  tegen AEK Athene zijn 80ste Europese wedstrijd voor Club Brugge. Een echt feest werd het niet, want Club geraakte tegen tien man niet verder dan een scoreloos gelijkspel.43 
18/08 00u15  Pimp je puree: al Italiano met tomaten en basiciliumEr is wortelpuree, spinaziepuree, broccolipuree,... En die zijn allemaal heerlijk. Maar wil je eens iets meer out of the box denken en zelfs over de landsgrenzen kijken, dan is deze Italiaanse versie, met sappige tomaten in de hoofdrol, een toppertje. Werk af met voldoende basilicum voor een stoemp die alle andere pureevarianten zo van de troon stoot.46 
18/08 00u00  PJ Harvey op Pukkelpop: hellevaart en hemelrit tegelijkWas wat PJ Harvey daar in de Marquee bracht eigenlijk nog wel een concert? Of was het theater? Maakt niet uit: van een bijwijlen buitenaardse schoonheid was het zeker.39 
18/08 00u00  Extra pijnlijk voor AA Gent: Altach verliest na assist van een Buffalo - Blamage dreigt voor Ajax - Mirallas vlotjesLees meer >37 
17/08 23u45  Verdachten zijn Spanjaard en Marokkaan, aanslagpleger nog niet gevatDe Catalaanse politie heeft donderdagavond de nationaliteit bekendgemaakt van de twee mannen die gearresteerd zijn in verband met de aanslag in Barcelona. Het gaat om een Marokkaan en om een Spanjaard, die afkomstig is uit de Noord-Afrikaanse enclave Melilla.16 
17/08 23u30  Solange op Pukkelpop: fata morgana voor meerwaardezoekers'Rise!' zong Solange Knowles voor een doek waarop een Japanse zon gloeide. Wat een stralende glimlach. Wat een charisma. En wat een classy outfits droegen zij en haar behoedzaam groovende zangeressen. 
17/08 23u30  Vlaamse vrouw komt om bij aanslag Barcelona, andere Belgen in het ziekenhuisBij de dodelijke slachtoffers van de aanslag in Barcelona is één Nederlandstalige Belgische vrouw. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aan Belga. Er liggen ook Belgen in het ziekenhuis. Het Belgische consulaat heeft contact gehad met de familie en het overlijden is bevestigd door de Guardia Civil.
17/08 23u15  MTV Unplugged keert terugEr komen nieuwe afleveringen van het muziekprogramma MTV Unplugged, meldt Variety. In het programma treden bands en artiesten akoestisch op. MTV begon met de reeks in 1989, toen het nog een echte muziekzender was.
17/08 23u00  Vlaming in Barcelona: "Schoten en paniek"Lees meer >
17/08 23u00  Belgisch slachtoffer bij aanslag BarcelonaLees meer >
17/08 23u00  Aanslag Las Ramblas: dit weten we over dader(s)Lees meer >
17/08 23u00  Aanslag Ramblas: dit weten we nuLees meer >
17/08 22u45  "Verdachte dood achter stuur aangetroffen"De regionale Catalaanse politiedienst Mossos d'Esquadra bevestigt dat twee van hun agenten werden aangereden op de Diagonal, een snelweg vlakbij Barcelona, toen de bestuurder van een Ford Focus aan een politiecontrole probeerde te ontkomen.
17/08 22u45  Achtste aanslag met voertuig in Europa op korte tijdAl 8 keer werd een Europese stad opgeschrikt door een aanslag met een voertuig. Vandaag reed een bestelwagen in op voetgangers in Barcelona. De Spaanse politie spreekt van een terreuraanslag.
17/08 22u15  STIKSTOF op Pukkelpop: recht voor de rapHet schotste, scheefste en scherpste hiphopcollectief van ‘t land, STIKSTOF, is helemaal terug. En dat vierde het viertal met een viersterrenshow.
17/08 22u15  Belgische motor komt maar traag op gangDe crisis die de eurozone decennia in een houdgreep hield is officieel voorbij. Overal zijn tekenen van een krachtig herstel. België profiteert echter minder van die aanzwengelende economische motor.
17/08 22u15  "Tot 3.000 IS-jihadisten zouden kunnen terugkeren naar Europa"Tussen 1.200 en 3.000 Europeanen die naar Irak en Syrië trokken om te vechten voor terreurbeweging Islamitische Staat, zouden nog kunnen terugkeren naar Europa. Dat staat in een expertenrapport van het Radicalization awareness network (RAN), opgericht door de Europese Commissie.
17/08 22u00  Overal weerklonk de vraag: 'Que pasa?'Lees meer >
17/08 22u00  "Dit is de aanslag die we thuis vreesden"Het zou een gezellig weekend Barcelona met vrienden worden. Ik wou nog een paar schilderijen bekijken in het Museu Picasso, toen ik werd opgebeld door mijn vader. Of alles oké was, want er was iets gebeurd op de Ramblas. Met mij was alles oké, maar ik wist nog van niets.
17/08 21u45  "EU-burgers hebben geen visum nodig na Brexit om naar Verenigd Koninkrijk te reizen"De post-brexit periode zal EU-burgers in staat stellen om zonder visum van en naar het Verenigd Koninkrijk te blijven reizen. Dat heeft de Britse krant The Times vernomen uit verschillende bronnen. 
17/08 21u30  En toch zal Barcelona blijven levenBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
17/08 21u30  Zeven verstekelingen ontdekt in verhuiswagen nabij NAVO-hoofdkwartier SHAPE in CasteauIn een verhuiswagen in een woonwijk in het Henegouwse Casteau, niet ver van het NAVO-hoofdkwartier SHAPE, zijn vandaag omstreeks 10 uur zeven migranten onderschept. Het transport stond vertrekkensklaar richting Groot-Brittannië.
17/08 21u30  Ryan Adams op Pukkelpop: pluchen tijger, rockende krijgerRyan Adams in klaarlichte dag op de Main Stage van Pukkelpop. Werkte dat? Reken maar van yes. Zijn songs bleven ook op dat immense podium resoluut overeind. Uiteraard hadden we de rockende bard liever in een halfduistere tent gezien, maar Adams had zich een duidelijke missie vooropgesteld: de massa veroveren, en een stempel drukken op Kiewit.
17/08 21u30  Vlaamse vrouw komt om bij aanslag BarcelonaBij de dodelijke slachtoffers van de aanslag in Barcelona is één Nederlandstalige Belgische vrouw. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aan Belga. Het Belgische consulaat heeft contact gehad met de familie en het overlijden is bevestigd door de Guardia Civil.
17/08 21u15  Moedermoordenaar Menen uitgeleverd aan BelgiëDe 23-jarige Huy N., die begin deze maand zijn moeder Sabine Christiaens (50) in hun woning langs de Krokussenlaan in Menen om het leven bracht met verschillende messteken, is door Frankrijk aan België uitgeleverd. De Kortrijkse onderzoeksrechter besliste meteen om de jongeman aan te houden. De Kortrijkse onderzoeksrechter besliste meteen om de jongeman aan te houden. Dinsdag zal de raadkamer over zijn verdere aanhouding beslissen.
17/08 21u15  Belg bij dodelijke slachtoffers aanslag BarcelonaBij de aanslag in Barcelona heeft een Belg het leven verloren. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders op Twitter.
17/08 21u00  Oostende legt Amerikaanse center Mike Myers vastLandskampioen Oostende heeft zich versterkt met de Amerikaanse center Mike Myers, die aan de kust een contract voor een seizoen ondertekende. Dat maakte BCO donderdag bekend op zijn website.
17/08 21u00  Vince Staples op Pukkelpop: botte Blitzkrieg in oranjeIntense jongen, die Vince Staples. Op Pukkelpop zette hij een pisnijdige performance neer die te nemen of te laten was. Baas? Baas!
17/08 21u00  Roemeense tenniscoach Nastase in beroep tegen schorsingDe Roemeense Fed Cup-kapitein Ilie Nastase gaat in beroep tegen de sanctie van de Internationale Tennisfederatie (ITF), die Nastase schorste tot 31 december 2020.
17/08 21u00  Hele wereld betuigt steun aan slachtoffers BarcelonaVan over de hele wereld lopen steunbetuigingen binnen voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Barcelona van vanmiddag. Onder meer de Amerikaanse president Donald Trump veroordeelde de feiten en beloofde al alle mogelijke hulp. Net als bij eerdere aanslagen wordt ook een speciale hashtag gebruikt: #PrayforBarcelona. Een overzicht.
17/08 20u30  Steeds meer aanslagen met voertuigenOok de aanslag op de drukke boulevard in Barcelona is gepleegd door iemand die in een auto op mensen inreed. Dat is sinds vorig jaar vaker gebeurd. Een overzicht:
17/08 20u30  Ons wetenschappelijk seksonderzoek loopt helemaal in de soep op Pukkelpop...Lees meer >
17/08 20u15  Vijfde aanslag met voertuig in Europa op korte tijdAl vijf keer werd een Europese stad opgeschrikt door een aanslag met een voertuig. Vandaag reed een bestelwagen in op voetgangers in Barcelona. De Spaanse politie spreekt van een terreuraanslag.
17/08 20u15  Barcelona is topbestemming voor Belgen: Tui en Thomas Cook contacteren honderden landgenotenTouroperators Tui en Thomas Cook nemen contact op met hun klanten in Barcelona om na te gaan of ze ongedeerd zijn. Tui België heeft momenteel 699 toeristen in Barcelona of omgeving, Thomas Cook 124. Barcelona is een van de topbestemmingen voor citytrips onder Belgische toeristen.
17/08 20u00  Van vereerd naar veroordeeld: Vlaanderen worstelt met donker verledenBurgemeester Marino Keulen (Open Vld) wil in zijn gemeente Lanaken geen Cyriel Verschaevestraat meer. Maar de andere gemeentes met zo'n straat volgen zijn voorbeeld niet. Vlaanderen worstelt met de zwartste pagina's uit zijn verleden. 
17/08 19u45  Wie onvoorbereid Mont Blanc wil beklimmen riskeert boeteBurgemeester Jean-Marc Peillex van de Franse gemeente Saint-Gervais-les-Bains gaat voortaan boetes uitschrijven voor alpinisten die de nabijgelegen Mont Blanc, de hoogste berg van Europa, willen beklimmen zonder hiervoor terdege te zijn uitgerust. Concreet heeft de man een lijst opgesteld van wat alpinisten minimaal bij zich moeten hebben aan équipage en kledij.
17/08 19u45  Ook Netanyahu ligt onder vuur voor "late en vage" reactie op CharlottesvilleDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu krijgt bakken kritiek over zich omdat hij zo laat en zo nietszeggend heeft gereageerd op het extreemrechtse geweld in het Amerikaanse Charlottesville. Nochtans waren bij het geweld neonazi's en antisemieten betrokken. Netanyahu's eerste reactie volgde pas op dinsdag, een tweet waarin hij stelde geschokt te zijn door 'de uitingen van antisemitisme, neonazisme en racisme'. Nadat Trump diezelfde dag het geweld 'van beide zijden' had gelaakt, nam de kritiek op de topman van Likoed nog toe.
17/08 19u30  Martin Schulz: "Ryanair-topman is een gewetenloze kapitalist"Voormalig voorzitter van het Europees parlement en voorzitter van de Duitse partij SPD Martin Schulz heeft Michael O'Leary, topman van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair, vandaag een 'gewetenloze kapitalist' genoemd. Zijn uitspraak kwam er in het debat rond de failliete luchtvaartmaatschappij Air Berlin.
17/08 19u30  Dader van dodelijke mesaanval in Duitsland belandt in psychiatrieHet Hof van Assisen in München heeft de 28-jarige Duitser Paul H. ontoerekeningsvatbaar verklaard. De man viel in mei 2016 op het perron van het station van Grafing nabij de Beierse hoofdstad omstaanders aan met een mes. Een 56-jarige man werd gedood, drie anderen liepen verwondingen op.
17/08 19u30  Deze Belgen zijn de helden van de eerste dag PukkelpopHet is de nachtmerrie van iedere muzikant: je Pukkelpop-optreden in duigen zien vallen. Het overkwam bijna Glints-zanger Jan Lemmens en zijn bandleden. Maar ze hebben alsnog de show van hun prille carrière gegeven: 'Dit is waarom ik jong ga sterven.'
17/08 19u15  Te vroeg om het Belgisch economisch beleid af te schrijvenAndreas Tirez is kernlid van de denktank Liberales. Hij blogt op economieblog.be en twittert via @andreastirez.
17/08 19u15  Fipronilwafels uit de rekken gehaald in FrankrijkHet Franse ministerie van Landbouw heeft vandaag een eerste lijst gepubliceerd met producten die uit de rekken worden gehaald omdat ze sporen van fipronil bevatten. Het gaat om zeventien soorten wafels die in Nederland geproduceerd werden en die door de Franse supermarkten verkocht werden als huismerk.
17/08 19u00  "Beeldende kunst preekt te veel voor eigen parochie"De beeldende kunst is een exclusieve club. Kunsthal Extra City in Antwerpen wil het radicaal anders doen: actuele kunst over stedelijkheid, maar dan verstaanbaar voor iedereen.
17/08 19u00  Deze Belgen zijn toch wel de helden van Pukkelpop dag 1Het is de nachtmerrie van iedere muzikant: je Pukkelpop-optreden in duigen zien vallen. Het overkwam bijna Glints-zanger Jan Lemmens en zijn bandleden, maar ze hebben alsnog de show van hun prille carrière gegeven: 'Dit is waarom ik jong ga sterven.'
17/08 19u00  "Leven op Mars wordt niet erg romantisch"Leven op Mars is niet zo onrealistisch als het twintig jaar geleden leek. Exobioloog Wieger Wamelink onderzoekt of groenten verbouwen op de rode planeet mogelijk is. Op muziek- en cultuurfestival Lowlands, dat vrijdag begint, presenteert hij een paklijst voor toekomstige Mars-bewoners.
17/08 19u00  ‘Ik leed aan slapeloosheid omdat mijn toekomst onzeker was’Lees meer >
17/08 19u00  Op onderzoek? Eerst geld vindenZe zijn met steeds meer en moeten vechten om beperkte onderzoeksmiddelen. Het zorgt bij Vlaamse academici voor veel onderlinge concurrentie en onzekerheid. Zo geeft negen op de tien onderzoekers in een bevraging van het magazine Eos aan dat ze te veel tijd kwijt zijn aan het zoeken van geld. ‘Het is een rat race.’
17/08 19u00  Faces On Tv zocht én vond de Secret Room van PukkelpopLees meer >
17/08 18u45  Dit is wat we nu weten over de aanslag in BarcelonaBarcelona is vandaag getroffen door een terreuraanslag. Dit is wat we nu weten.
17/08 18u45  Museum krijgt liefdesbrief uit 1944'I love you more than anyone else in this world', staat te lezen op een liefdesbrief van de de Britse parachutist Frank McNaught (22) in september 1944 aan zijn 'darling wife'. Zijn vlammende liefdesbrief van vele kantjes is na 73 jaar in het bezit gekomen van het Airborne Museum in Nederland.
17/08 18u45  Maak kennis met The Boilerboys, de veertigers die Pukkelpop elk jaar op gang trekkenDe grootste dj-act van het land zijn ze vooralsnog niet, en toch openen ze al veertien jaar de Boiler Room op Pukkelpop. The Boilerboys moesten gisteren opboksen tegen het geweld van Boef in de Dance Hall ernaast, maar een halfvolle zaal betekent overschot aan ruimte voor de beste dance moves op de schijven van Gery en Guy.
17/08 18u00  Geniaal: drones planten 100.000 bomen per dagDrones van de Britse start-up BioCarbon Engineering gaan in september bomen planten in Myanmar. Met drones kan dat volgens de initiatiefnemers tien keer sneller dan met mensenhanden: zes drones kunnen 100.000 bomen per dag planten.
17/08 18u00  "Als we Cyriel Verschaevestraten behouden, waarom dan geen Belkacemstraat?"'Als we de Cyriel Verschaevestraten behouden, kan je de vraag stellen of we ook een Belkacemstraat (naar de islamistische haatprediker Fouad Belkacem, red.) een goed idee vinden. Hem noemen we ook een haatpredikant.' Dat zegt historicus Koen Aerts, onderzoeker aan de Universiteit Gent. 'In Nederland, Franstalig België of Frankrijk krijg je niet uitgelegd dat een nazi-priester impliciet geëerd wordt in de publieke ruimte.'
17/08 18u00  Busje rijdt in op voetgangers in Barcelona, politie gaat uit van terreurdaadOp de Ramblas in Barcelona is een busje ingereden op voetgangers. Er zouden verschillende gewonden zijn. De politie spreekt van een terreuraanslag.
17/08 17u45  Weg met de cd! Leve de doos nagels!De klassieke platenhoes is zó 2016. In een poging om meer albums te verkopen, opteren steeds meer muziekgroepen voor een originele verpakking. Van een puzzel tot een doos met nagels.
17/08 17u45  Tijd van gebroken gsm-schermen bijna voorbij dankzij smartphone die zichzelf kan reparerenMotorola heeft een patent gekregen op een smartphone die zichzelf zou kunnen repareren. De smartphone zou de krassen zelf kunnen opmerken en vervolgens kunnen herstellen door de plek op te warmen.
17/08 17u30  VS plaatsen één van hoofdverdachten van aanslagen Brussel en Parijs op terreurlijstDe Verenigde Staten hebben vandaag Ahmad Alkhald, een van de hoofdverdachten van de aanslagen in Parijs en Brussel, op hun lijst van 'internationale terroristen' geplaatst. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld. Alkhald is niet de echte naam van de man.
17/08 17u30  Busje rijdt in op voetgangers in BarcelonaOp de Ramblas in Barcelona is een busje ingereden op voetgangers. Er zouden verschillende gewonden zijn. 
17/08 17u30  Ga eens in gesprek met iemand die jou online uitscheldtIn de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: Conversations with people who hate me, een podcast waarin de presentator in gesprek gaat met mensen die hem online uitschelden.
17/08 17u15  Antwerpen en Brussel één tot twee eeuwen ouder dan verwachtOnderzoekers van de VUB en ULB hebben meer details ontdekt over het ontstaan van de stad Antwerpen en Brussel. Via microscopisch bodemonderzoek vonden ze sporen van landbouw uit de vijfde, zesde of zevende eeuw waardoor de steden ineens een tot twee eeuwen ouder worden geschat.
17/08 17u15  Deze Belgische dj's vormen de nachtwacht van KiewitHet is elk jaar hetzelfde liedje: de Belgische dj’s TLP aka Troubleman, Nadiem Shah en Michael Midnight bengelen helemaal onderaan het uurrooster van Pukkelpop. Ze sluiten beurtelings een dag af in de Boiler Room, maar hoe bereiden de nachtburgemeesters van Kiewit zich voor op hun shift?
17/08 17u15  Bijna 30 verdachten gedood bij 'war on drugs' in ManillaIn de Filipijnse hoofdstad Manilla zijn bij nachtelijke drugsbestrijdingsoperaties 28 verdachten gedood. Dat hebben staatsmedewerkers vandaag gezegd.
17/08 17u15  Maak kennis met The Boilerboys, de vijftigers die Pukkelpop elk jaar op gang trekkenDe grootste dj-act van het land zijn ze vooralsnog niet, en toch openen ze al veertien jaar de Boiler Room op Pukkelpop. The Boilerboys moesten gisteren opboksen tegen het geweld van Boef in de Dance Hall ernaast, maar een halfvolle zaal betekent overschot aan ruimte voor de beste dance moves op de schijven van Gery en Guy.
17/08 17u15  FAVV: "Eerste spoor van fipronil aangetroffen in staal van september 2016"Het federaal voedselagentschap FAVV heeft een spoor van fipronil aangetroffen in een staal dat dateert van september 2016. Dat heeft FAVV-directeur Herman Diricks vanmiddag gezegd tijdens een hoorzitting in de Kamer. Het ging om een klein spoor van het bestrijdingsmiddel in één staal, waarbij de risicodrempel niet werd overschreden.
17/08 17u00  Vrachtwagen te hoog: Leopold II-tunnel tijdelijk afgeslotenDe Leopold II-tunnel in Brussel is vanmiddag tijdelijk afgesloten in de richting Basiliek nadat een te hoge vrachtwagen probeerde de tunnel in te rijden. Dat melden de Brusselse lokale politie en Mobiris.
17/08 17u00  Honderden delen van menselijke beenderen gevonden in knekelhuis in MexicoNabij de stad Tijuana, in het noorden van Mexico, zijn in een knekelhuis tussen 600 en 700 fragmenten van menselijke beenderen gevonden. Dat heeft Fernando Oceguado, voorzitter van de vereniging Baja California state Missing Persons, op tv-zender Milenio gezegd.
17/08 17u00  Bezoeker Bozar beschadigt blauw werk van Yves KleinZondag sluit de monografie van Yves Klein de deuren in Bozar, en die expo krijgt op de valreep nog wat aandacht. Een onoplettende bezoeker stapte woensdag per ongeluk door een kunstwerk van de Franse kunstenaar. De installatie liep door het voorval schade op, maar kon intussen al hersteld worden. 
17/08 17u00  Vanavond leert u Janis Joplin écht kennen, dit mag u niet missen op tvNiet op Pukkelpop vanavond maar wel zin in een avondje muziek of film? Dan kunt u vast onze tv-tips gebruiken. Voor een volledig overzicht: klik even hier.
17/08 16u45  Treinen reden iets stipter in juniIn juni reed 87,3 procent van de passagierstreinen op tijd of met een vertraging tot zes minuten. De stiptheid ligt daarmee lichtjes hoger dan in de maand juni vorig jaar (86,9 procent), die toen geplaagd werd door wilde stakingen die vooral in Wallonië sinds eind mei aanhielden.
17/08 16u45  Verdwenen Zweedse journaliste waarschijnlijk overledenDe politie van Kopenhagen bevestigt dat ze op zoek zijn naar een lijk in de zoektocht naar de verdwenen Zweedse journaliste Kim Wall. Wall verdween vorige week tijdens een tocht op een duikboot. De Deense politie gaat er nu van uit dat ze overleden is.
17/08 16u45  Hoge Amerikaanse legerfunctionaris veroordeelt "racisme en intolerantie"Generaal Joseph Dunford, die als voorzitter van de gezamenlijke stafchefs de hoogste functie binnen het Amerikaanse leger bekleedt, heeft tijdens een bezoek aan Peking vandaag 'het racisme en de intolerantie' veroordeeld. Daarmee sluit hij zich aan bij een aantal andere hooggeplaatste militairen die het geweld in Charlottesville veroordeelden.
17/08 16u45  Neonazi's en Ku Klux Klan zijn vol lof over Donald Trump: "Nu moeten wij hém rugdekking geven"Neonazi's en blanke suprematisten voelen zich gesteund door Donald Trumps uitspraken na het drama in Charlottesville. Op hun beurt verklaren ze hun steun aan hem. 'Nu moeten wij hem rugdekking geven', zo klinkt het.
17/08 16u30  Film Fest Gent zoekt vijf jongeren voor jongerenjuryJong en cinefiel? Dan is Film Fest Gent op zoek naar jou! Het filmfestival stelt momenteel een jongerenjury samen die een oordeel mag vellen over de films uit Explore Zone.
17/08 16u30  Ophef in Kamercommissie rond FAVV-rapport van 25 juli aan BorsusDe parlementsleden in de Kamercommissies Landbouw en Volksgezondheid krijgen het rapport dat het federaal voedselagentschap FAVV op 25 juli aan voormalig Landbouwminister Willy Borsus heeft bezorgd, voorlopig niet in handen. Volgens zijn opvolger Denis Ducarme heeft de onderzoeksrechter daar expliciet om verzocht, maar de oppositie neemt geen genoegen met die uitleg.
17/08 16u15  Trump misnoegd: "Dwaas om standbeelden te verwijderen"Amerikaans president Donald Trump is misnoegd dat standbeelden en monumenten van hun sokkels verdwijnen. Na het incident in Charlottesville hebben andere steden in de zuidelijke Amerikaanse staten besloten om standbeelden uit het straatbeeld te bannen. 'So foolish', klinkt het op Twitter. 
17/08 16u15  Portugese amateurclub wil Bolt aantrekken met sandwiches, gebak en bierSandwiches met varkensvlees, gebak, bier en boottochtjes over het water. Dat zijn de argumenten die de Portugese amateurclub Beira-Mar op haar Facebookaccount aanhaalt om de Jamaicaanse spurter Usain Bolt naar haar club te lokken.
17/08 16u15  LGBT-icoon Mykki Blanco op Pukkelpop: "In de jaren 90 zou ik veel rijker zijn"Mykki Blanco heeft een grondige afkeer van hokjesdenken, en hij springt dan ook langs alle kanten uit de band. Toch is het niet zijn bedoeling om te provoceren. Het LGBT-icoon staat al jaren bekend als één van de opvallendste personages in de hiphopwereld, waar machismo nog steeds meer regel dan uitzondering is. 
17/08 16u00  Trump: "'Foolish' om beelden van Burgeroorlog te verwijderen"De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter gereageerd op de verwijdering van geconfedereerde standbeelden. Trump vindt het triest dat het historisch en cultureel erfgoed van de VS op die manier aan flarden wordt gescheurd.
17/08 15u45  Glints op Pukkelpop: Maarschalk zet cruciale stap richting veroveringHoorden we Glints in ‘Egotism’ rappen over hoge verwachtingen en hoe zwaar het soms is om daaraan te voldoen? In de Castello had de band rond Jan Maarschalk Lemmens daar alvast géén moeite mee.
17/08 15u45  Doorbraak bij behandeling pinda-allergie: kinderen genezenAustralische onderzoekers hebben een methode ontwikkelt waarmee ze pinda-allergieën bij kinderen kunnen behandelen. Uit het onderzoek bleek dat twee derde van de kinderen die een experimentele immunotherapie ondergingen, werden genezen. Dat schrijft het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.
17/08 15u30  Treinverkeer onderbroken tussen Jette en TernatDoor een aanrijding van een persoon aan een overweg in Ganshoren is het treinverkeer tussen Jette en Ternat in beide richtingen onderbroken. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. NMBS zal een vervangende busdienst opstarten.
17/08 15u30  Faces on TV op Pukkelpop: Dansen onder vallende parasolsFaces on TV kreeg de eer om Pukkelpop 2017 te openen op het hoofdpodium. De groep bouwde langzaam op, speelde veel nieuwe songs en kreeg in drie kwartier de eerste benen los en handen op elkaar. Aan het einde van hun set begon het te regenen boven Kiewit. En waren de zilveren parasols op het podium deels weggewaaid.
17/08 15u30  Blackwave. op Pukkelpop: Loom feestje, lekkere hipshakesBlackwave. had twee koperblazers in de rangen die in De Lift meteen een mopje funky jazz voorschotelden. Warme, Roy Ayers-achtige keyboards, een veelzijdige drummer die van funk naar jazzy shuffles schakelde: de Antwerpenaars profileerden zich als het Belgische antwoord op The Roots.
17/08 15u30  Kenji Minogue gooit met verse vis naar hun publiek. We weten nu waaromOp de vooravond van Pukkelpop bracht Kenji Minogue verse vis mee naar het podium. De zeebaarsen vlogen uiteindelijk gewoon in het publiek. Wij zochten hen na hun optreden op voor een gesprek over vis en voor een bezoek bij dokter Hendrik. 'Je moet een vis in de ogen kunnen kijken. Bij tonijnsalade kan je dat niet.'
17/08 15u15  Bende smokkelt vluchtelingen Middellandse Zee over met jetskiDe Spaanse politie zegt een netwerk van mensensmokkelaars te hebben opgerold dat een aparte manier gebruikte om immigranten vanuit Marokko via het nauw van Gibraltar naar Spanje te brengen: met jetski's. Per persoon vroegen de smokkelaars 5.000 euro. De oversteek van de 18 kilometer lange zee-engte nam zowat tien minuten in beslag.
17/08 15u15  Hoe Trumps Amerika steeds verder polariseert - en steeds gewelddadiger wordtStandbeelden worden omver getrokken of verwijderd, een persconferentie van de president verloopt rumoerig en chaotisch, er worden harde verwijten gemaakt over en weer, woorden als 'walgelijk' en 'onaanvaardbaar' vallen. Het Amerika van Donald Trump is een land onder hoogspanning. De polarisatie vreet zich steeds dieper de maatschappij in en uit zich niet alleen meer in verbale confrontaties maar ook in echt geweld.
17/08 15u00  Franse keuken is niet altijd even hoogstaand: 'vieze' restaurants vliegen op zwarte lijstDe Franse keuken mag dan een voortreffelijk imago hebben, bij onze zuiderburen eet je toch niet altijd even goed. Dat zegt de Franse regering zelf, die nu op de proppen komt met een zwarte lijst van onhygiënische restaurants.
17/08 14u45  DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk gaat het rustiger aan doenHet seizoen van de Nederlandse talkshow De Wereld Draait Door wordt ingekort. Dit op verzoek van presentator Matthijs van Nieuwkerk (56) zelf.
17/08 14u45  Rijkste Afrikaan wil komende jaren tot 50 miljard dollar investeren in VS en EuropaAfrika's rijkste man wil de komende jaren 20 tot 50 miljard dollar investeren in de Verenigde Staten en Europa. Aliko Dangote wil dat geld tot 2025 onder meer in hernieuwbare energie en in de petrochemische industrie steken. De 60-jarige Nigeriaanse cementtycoon kondigde aan dat Dangote Group vanaf 2020 meer dan de helft van zijn investeringen buiten Afrika gaat doen.
17/08 14u15  België is de traagste groeier van de eurozoneDe eurozone gaat er economisch op vooruit, maar ons land hinkt achterop. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat, waarover De Tijd bericht.
17/08 14u15  Quintana maakt einde aan geruchten: "Ik rij volgend jaar de Tour voor Movistar"De Colombiaan Nairo Quintana blijft ook volgend seizoen aan boord bij Movistar. Dat kondigde de Colombiaan, die de voorbije weken nadrukkelijk gelinkt werd aan overgangen naar Sky en Astana, vandaag aan op Twitter.
17/08 14u15  Washington Mystics lijden zware nederlaag tegen LA Sparks, ondanks sterke MeessemanDe Washington Mystics hebben afgelopen nacht in de WNBA een zware 62-95 nederlaag geleden tegen de Los Angeles Sparks. Emma Meesseman was één van de lichtpuntjes bij de thuisploeg.
17/08 14u15  Zo ziet de grensstreek tussen Zuid- en Noord-Korea eruitDe situatie in Zuid-Korea blijft gespannen, want volgende week begint de jaarlijkse grote Amerikaans-Koreaanse militaire oefening in de grensstreek. Dat is altijd een grote bron van ergernis voor Kim Jong-un.
17/08 14u15  Eerste volledige Pukkelpopdag van startDe eerste volledige Pukkelpopdag is donderdag om 11 uur officieel van start gegaan. De festivalgangers zijn voorzien van een regenjas, regenponcho of laarzen om het wisselvallige weer te doorstaan. Donderdag staan onder meer The XX, Editors, Solange en Ryan Adams op het podium op de wei in Kiewit.n woensdagavond al genieten van optredens van Boef, Delv! s en Kraantje Pappie.
17/08 14u00  VTM NIEUWS bezoekt zone tussen 2 Korea'sLees meer >
17/08 14u00  De wei van Pukkelpop is openLees meer >
17/08 14u00  Rechter die onderdak gaf aan Michelle Martin uit PVDA gezetOud-rechter in Namen Christian Panier, die vooral bekend is omdat hij Michelle Martin sinds 2015 onderdak geeft, is uit de PVDA gezet. Dat schrijft het weekblad Le Vif op zijn website. De extreemlinkse partij heeft de beslissing van Panier om de ex-vrouw van Marc Dutroux onder te brengen, nooit kunnen verteren.
17/08 14u00  Kippenboeren blij met steun van regeringDe Boerenbond en de pluimveebedrijven zijn tevreden met steunmaatregelen van de federale regering om de bedrijven te helpen die getroffen zijn door de fipronilcrisis. Een groot deel van de geleden schade zal vergoed kunnen worden en België stapt naar de rechtbank om de Nederlandse fraudeurs aan te klagen.
17/08 14u00  Nederlandse kinderverzorger randt twee zusjes aanIn Nederland is een medewerker van een kinderopvang opgepakt voor kindermisbruik. De man heeft twee kinderen, zusjes, gedwongen tot seksuele handelingen. Dat heeft hij al bekend. D
17/08 14u00  Dieven vragen losgeld voor nummerplatenLees meer >
17/08 13u45  Manuel Neuer mist openingsduel Bayern MünchenBayern München kan vrijdag bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen niet over Manuel Neuer beschikken. De doelman brak in april zijn middenvoetsbeentje en is daarvan nog niet voldoende hersteld. 'We gaan geen risico nemen', zei trainer Carlo Ancelotti vandaag.
17/08 13u45  Huren? Eerst voorschot betalenLees meer >
17/08 13u45  Gent trekt naar Raad van State tegen HomansLees meer >
17/08 13u30  Verkracht Indiaas meisje (10) dat abortus geweigerd werd, is bevallenEen 10-jarig Indiaas meisje dat zwanger geworden was nadat ze maandenlang door een oom verkracht was, heeft vandaag haar baby op de wereld gezet.
17/08 13u30  Wegdromen bij dit regenweer? Deze tien (onbekende) bestemmingen zitten helemaal in de liftRegen, regen, regen vandaag. Ideaal dus om even weemoedig terug te denken aan het reisje van de voorbije maand én al inspiratie op te doen voor een volgende vakantiebestemming. De tien plekjes die TripAdvisor opsomt, zijn misschien niet de bekendste - hebt u al gehoord van Jericoacoara bijvoorbeeld? -, maar ze zijn dit jaar wel sterk in opmars. Een overzicht.
17/08 13u30  "Zestigtal burgers omgekomen bij raids coalitie op Syrische stad Raqqa"De internationale coalitie, onder leiding van de Verenigde Staten, heeft bij raids op de door terroristen gecontroleerde stad Raqqa op drie dagen tijd 59 burgers, onder wie 21 kinderen, gedood bij bombardementen. Dat meldt de site Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (Sohr). Volgens die site gaan de bombardementen vandaag genadeloos door.
17/08 13u15  Het voorgerecht van Pukkelpop: spacecake met vissmaak In Kiewit hinkstapspringen de komende dagen tienduizenden bezoekers tussen acht podia, elfendertig genres en meer dan tweehonderd artiesten. Pukkelpop serveerde woensdagavond het voorgerecht, en dat smaakte vooral naar meer. 
17/08 13u15  "Pijnlijke vergissing": dierenrechtenorganisatie laat chihuahua van meisje (9) inslapenDe dierenrechtenbeweging PETA betaalt een Amerikaanse familie 49.000 dollar (41.600 euro) nadat ze de hond van de 9-jarige dochter in beslag genomen en geëuthanaseerd had.
1 2 3 4 5 6Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

46x Interpol op Pukkelpop: toekomst in verleden tijd18/08 00u30 - De Morgen: Interpol ging op Pukkelpop terug de tijd in. De indie-rockers uit New York speelden Turn On the Bright Lights, hun indrukwekkende debuutplaat, integraal voor een bruisende Marquee. Vijftien jaar later stond die nog altijd stevig overeind. Maar of dat ook zal volstaan om deze groep een nieuwe toekomst te geven?
46x Pimp je puree: al Italiano met tomaten en basicilium18/08 00u15 - De Morgen: Er is wortelpuree, spinaziepuree, broccolipuree,... En die zijn allemaal heerlijk. Maar wil je eens iets meer out of the box denken en zelfs over de landsgrenzen kijken, dan is deze Italiaanse versie, met sappige tomaten in de hoofdrol, een toppertje. Werk af met voldoende basilicum voor een stoemp die alle andere pureevarianten zo van de troon stoot.
43x Belg (24) in levensgevaar na schietpartij in Rotterdam18/08 00u45 - De Morgen: Een Belg van 24 jaar ligt met levensgevaarlijke verwondingen in een Nederlands ziekenhuis na een schietincident van woensdag tijdens een mogelijk conflict over drugs aan de Spoorweghaven in Rotterdam Zuid. Dat maakte de Nederlandse politie donderdag bekend. De politie kon vijf verdachten oppakken. Vier jongemannen, die in de omgeving gearresteerd werden, zijn donderdag weer vrijgelaten. Een vijfde verdachte zit nog achter de tralies.
43x Simons gelooft er nog in, maar: "Tegen tien man hadden we toch net iets meer moeten doen"18/08 00u15 - De Morgen: Timmy Simons speelde  tegen AEK Athene zijn 80ste Europese wedstrijd voor Club Brugge. Een echt feest werd het niet, want Club geraakte tegen tien man niet verder dan een scoreloos gelijkspel.
39x Tom Boonen werkt in Mustang mooie kwalificatie af18/08 00u45 - De Morgen: Lees meer >
39x PJ Harvey op Pukkelpop: hellevaart en hemelrit tegelijk18/08 00u00 - De Morgen: Was wat PJ Harvey daar in de Marquee bracht eigenlijk nog wel een concert? Of was het theater? Maakt niet uit: van een bijwijlen buitenaardse schoonheid was het zeker.
37x Kezen, kaas en klompen! Olga ontdekt onze Noorderburen in Petit Bazar!18/08 00u30 - De Morgen: Lees meer >
37x Extra pijnlijk voor AA Gent: Altach verliest na assist van een Buffalo - Blamage dreigt voor Ajax - Mirallas vlotjes18/08 00u00 - De Morgen: Lees meer >
33x "Logisch dat IS hier toeslaat"18/08 03u45 - De Morgen: Iedereen wíst dat het ooit zou gebeuren op de Ramblas. De CIA had er net nog expliciet voor gewaarschuwd. Na de Champs Elysées en de Promenade des Anglais is dit een zoveelste symbolische plek die als doelwit voor IS dient. 'De makkelijkste manier om een land te ontwrichten is via het toerisme', zegt expert Pieter Van Ostaeyen. 'En jihadisten houden nu eenmaal van symboliek.'
32x De leukste winkels aan de Belgische kust18/08 06u15 - De Morgen: Tussen Knokke en De Panne ligt 67 kilometer vol leuke dingen, tot dat plezier rekenen we zeker ook winkelen. 

Statistieken

Artikels:
34472
Gelezen:
55530
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven