donderdag 18 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u30
 

De Morgen

Verbergen Tonen
18/10 03u45  Oostenrijk wil Europees migratiebeleid deblokkeren door introductie van 'verplichte solidariteit' De Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz, wiens land momenteel het voorzitterschap van de Europese Unie waarneemt, wil een nieuw voorstel op tafel leggen om het vastgelopen Europese migratiebeleid te deblokkeren. Dat zei hij gisteren in de marge van de Europese top in Brussel.14 
18/10 02u30  Volkswagen biedt in Duitsland tot 10.000 euro schrootpremie voor oude dieselwagens Het autoconcern Volkswagen gaat in Duitsland een schrootpremie aanbieden aan de bezitters van oude dieselwagens (euronorm 1 tot 4), die kan oplopen tot 10.000 euro per voertuig. Dat berichten Duitse media. 17 
18/10 02u00  EU-onderhandelaar Barnier krijgt meer tijd voor brexitakkoord De 27 EU-leiders geven hun brexitonderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de scheiding en toekomstige relatie met de Europese Unie. Op een speciale 'brexittop' in Brussel wist de Fransman de 27 te overtuigen dat een deal met kalmte en geduld mogelijk is maar dat de tijd nog niet helemaal rijp is.19 
18/10 01u45  Veilingsite eBay klaagt Amazon aan voor illegaal werven verkopers Veilingsite eBay heeft in de Amerikaanse staat Californië zijn grote concurrent Amazon aangeklaagd. Het handelsplatform stapt naar de rechter omdat het bedrijf vindt dat Amazon op illegale wijze verkopers probeerde te werven. Dat meldt de BBC.25 
18/10 01u15  Driekwart van bemiddelingszaken in internationale kinderontvoeringen leidt tot akkoord Driekwart van de bemiddelingszaken in internationale kinderontvoeringen in Europa leidt tot een (gedeeltelijk) akkoord. Dat zegt Child Focus vandaag op de Centrale Dag in het kader van Mediation Week. 25 
17/10 22u30  Jóhann Jóhannsson is postuum filmcomponist van het jaar Voor het tweede jaar op rij is IJslander Jóhann Jóhannsson uitgeroepen tot beste filmcomponist van het jaar. Zijn protégé nam de prijs in ontvangst tijdens de ceremonie van de World Soundtrack Awards (WSA) op Film Fest Gent. Postuum, want Jóhannsson overleed begin dit jaar.
17/10 21u00  Duitse media: grote IS-terreuraanslag verijdeld De Duitse autoriteiten hebben volgens verschillende media een grote terreuraanslag door Islamitische Staat voorkomen. Daaraan ging een onderzoek van ruim een jaar vooraf. Het was de bedoeling dat in 2016 drie jihadistenteams naar Duitsland zouden reizen om de voorbereidingen te treffen en voor de uitvoering te zorgen.
17/10 20u45  Marc Coucke: “Pro League wil voortouw nemen in strijd tegen spelersmakelaars” Na het uitbreken van het voetbalschandaal vorige week heeft Marc Coucke, de voorzitter van de Pro League, niet stilgezeten. Hij wil het voortouw nemen om ervoor te zorgen dat dergelijke zaken nooit meer kunnen gebeuren. “We moeten het momentum aangrijpen”, zegt hij.
17/10 20u30  Geschorste MSK-directeur: “Russische schilderijen zijn niet vervalst” Cathérine De Zegher en Igor Toporovski schakelden twee laboratoria in om tien omstreden kunstwerken uit Rusland te onderzoeken. Zij willen zo de echtheid van deze werken, die even in het Gentse MSK hingen, bewijzen en zichzelf rehabiliteren. Waterdichte bewijzen kunnen zulke labo’s echter niet leveren. 
17/10 20u15  Van Quickenborne kiest opnieuw voor sp.a en N-VA in Kortrijk De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zal de volgende zes jaar opnieuw met sp.a en N-VA de stad besturen. De stadscoalitie was de voorbije zes jaar ook al aan de macht.
17/10 20u00  Dakloosheid verhelp je door huisvesting aan te bieden. Het werkt Sien Volders is schrijver. Noord is haar debuutroman (Hollands Diep 2017).
17/10 20u00  Lokale verkiezingen leren: Michel II wordt kantje boord De centrumrechtse coalitie vertoont electorale barsten. Ook dat is een conclusie na zondag. Extrapolaties van de lokale uitslagen leren: in 2019 dreigen de huidige coalitiepartijen geen meerderheid meer te halen. Hoe het vervolgens voortgaat, weet niemand.
17/10 19u30  Is Uber een luchtbel of een schatkist? Uber kan 120 miljard dollar (104 miljard euro) waard worden als het volgend jaar naar de beurs gaat. Met die astronomische waardering boeken de aandeelhouders van het eerste uur flink wat winst. En dat terwijl de taxidienst 500.000 dollar (433.000 euro) verlies lijdt, per uur.
17/10 19u30  Door de brexit doemen demonen weer op langs de Noord-Ierse grens Het grote struikelblok in de besprekingen tussen Londen en Brussel is de grens met Ierland. Op reis langs die grens blijken de spanningen tussen katholieken en protestanten allerminst verdwenen.
17/10 19u15  Ticket naar de zon? Dan kiest de Belg steeds vaker voor het vliegtuig Dat Belgische vakantiegangers het vliegruim inwisselen voor de duurzame treincoupé is een groene fantasie. Nieuwe cijfers van Statbel over reisgedrag tonen dat het vliegtuig in 2017 alleen maar aan terrein won.
Laatste update: vandaag om 3u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 19u15  Theresa May: “Met hard werk blijft een Brexit-akkoord mogelijk”Een onderhandeld akkoord over het Britse vertrek uit de Europese Unie én een politiek akkoord over de Brits-Europese relaties na de brexit zijn nog steeds haalbaar. Dat heeft de Britse premier Theresa May gezegd voor aanvang van de Europese top in Brussel vanavond. Ze geeft toe dat met name de Ierse grenskwestie nog niet opgelost is.
17/10 19u00  6 maanden cel voor ‘nepslachtoffer’ terreuraanslagen ParijsEen schadevergoeding van 20.000 euro, een volledig vergoede retraite in een hotel in Normandië: als overlevende van de terreuraanslagen op terrassen en popzaal Bataclan in Parijs kon Alexandra Damien bij verschillende slachtofferorganisaties en garantiefondsen aankloppen voor steun en financiële compensatie. Gisteren stond de 33-jarige Damien huilend in de rechtbank. Niet als slachtoffer, maar als dader. 
17/10 18u45  Waarom er zoveel op het spel staat in OostendeVrienden waren ze al niet, maar nu is het oorlog. In de strijd om de sjerp in Oostende rollen Open Vld en sp.a vechtend over straat. Waarom is het burgemeesterschap voor de partijen en personen in kwestie zo’n belangrijk symbool?
17/10 18u45  Netflix’ motor draait weer op volle toeren: marktspecifieke aanpak levert miljoenen nieuwe gebruikers opNetflix kreeg er het voorbije kwartaal 7 miljoen gebruikers bij, 2 miljoen meer dan het bedrijf had verwacht. Daarmee lijkt het ‘zwakke’ vorige kwartaal alweer vergeten, met dank aan India en Zuid-Amerika.
17/10 18u15  Band met stiefvader beter dan met stiefmoederEen echte moeder? Weinig kinderen uit nieuw samengestelde gezinnen denken zo over hun stiefmoeder. Stiefvaders worden gemakkelijker aanvaard, zo toont Nederlands onderzoek. ‘Mogelijk belemmeren moeders meer dan vaders hun kinderen om een sterke band te ontwikkelen.’
17/10 17u15  CD&V twijfelt nog over rechtse coalitie in DenderleeuwVlaams Belang gaf de voorbije legislatuur gedoogsteun aan de coalitie (sp.a en CD&V) van burgemeester Jo Fonck (sp.a). Dat uit zich in flinke winst voor de partij, die de grootste wordt maar wel N-VA en CD&V nodig heeft om het cordon sanitaire te doorbreken.
17/10 16u45  Ook vandaag melden honderden agenten zich ziek in BrusselOok vandaag blijven Brusselse politieagenten zich ziek melden. “Er blijven maar zieken bij komen. Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, klinkt het in politiekringen. Politievakbond NSPV schat dat vanmorgen 550 agenten thuis bleven. “Wie geen dringende hulp nodig heeft, wordt vandaag wellicht niet geholpen”, zegt de Brusselse politie.
17/10 16u45  Forza Ninove-kopman laat moed niet zakken: "Stof laten neerdalen en dan zoeken naar een oplossing”'Ik wil het stof nu enkele dagen laten neerdalen. Daarna zal ik opnieuw mensen contacteren.' Dat zegt Guy D'haeseleer van Forza Ninove, daags na de afwijzing van N-VA.
17/10 16u15  Zin om naar Film Fest Gent te gaan? Deze films moet je gezien hebbenFilm Fest Gent is intussen naar zesde versnelling geschakeld. De Morgen gidst u door het aanbod, met elke dag vijf verse tips van onze filmploeg.
17/10 15u45  Hoe reageert een spoeddienst op een terroristische aanslag? Kom het vanavond te weten op tvHoe reageert de spoeddienst van een ziekenhuis wanneer ze overspoeld wordt met patiënten na een terroristische aanslag? Toevallig was een tv-ploeg vorig jaar aan het werk tijdens de aanslag in Londen. Als deze unieke inkijk u niet kan bekoren, zijn er nog andere aanraders voor de tv-avond. 
17/10 15u45  Vliegtuig met Melania Trump maakt rechtsomkeer na rookontwikkelingEen officieel vliegtuig met daarin Melania Trump, de vrouw van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft rechtsomkeer gemaakt vanwege rook in de cabine en brandlucht. Het is niet duidelijk wat daar de oorzaak van is. Het toestel is veilig geland op luchtmachtbasis Andrews bij Washington.
17/10 15u45  Het scheelde slechts 278 stemmen of Bart De Wever was zijn meerderheid in Antwerpen kwijtDe verkiezingen afgelopen zondag waren voor elke kandidaat enorm spannend. En ook Bart De Wever zal gezweet hebben. Met zijn partij de N-VA kon hij zijn 23 zetels in de Antwerpse gemeenteraad behouden, maar het heeft niet veel gescheeld of zijn “Vrienden, we hebben het gehaald” - uitspraak had herschreven moeten worden. De PVDA had namelijk slechts 278 stemmen meer nodig om een zetel af te snoepen van de Antwerpse coalitie.
17/10 14u45  King James en de LA Lakers: een gouden matchHet nieuwe NBA-seizoen staat in het teken van het avontuur dat superster LeBron James is aangegaan met de Los Angeles Lakers, een topteam in verval. Vier redenen waarom een van de beste basketballers aller tijden en de iconische club elkaar op het juiste moment hebben gevonden.
17/10 14u45  ‘Je zult hier voor betalen, stuk stront’: Deze Italiaan kreeg 54.000 bedreigingen van internettrollenHet online leger ‘trollen’ van de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is al langer berucht in Italië. Raffaele Ariano sprak zich in een lokale krant uit tegen het racisme van een conducteur. Toen werd een online leger tegen hem ingezet.
17/10 14u45  Oproep: Leeft u in een nieuw samengesteld gezin?Wij zoeken voor een artikel mensen die in een nieuw samengesteld gezin leven en waarvan de verschillende gezinsleden, idealiter ook één van de kinderen, zouden willen getuigen over de rol van de plusmoeder en/of -vader.
17/10 14u45  Eén verkozene op de tien heeft migratieachtergrondIn de dertien Vlaamse centrumsteden bedraagt het aantal gekozenen met een migratieachtergrond 12,4 procent. Dat toont een nota aan van een Gentse onderzoeksgroep.
17/10 14u15  Uber-passagiers kunnen met app alarm slaanGebruikers van taxi-app Uber kunnen binnenkort met de app alarm slaan als ze in de problemen zitten. De app belt automatisch de hulpdiensten en geeft de exacte locatie en het kenteken van de auto door aan de alarmcentrale. Passagiers, chauffeurs en koeriers van Uber Eats hebben straks die noodknop.
17/10 14u00  Nieuwe CEO hard voor Belgische voetbalbond: “Bond is moeilijk of niet bestuurbaar”Peter Bossaert, sinds vorige maand CEO van de Belgische voetbalbond, wil de KBVB omvormen tot een “sterke, transparante en moderne” organisatie. Dat heeft Bossaert op een persmoment in het Belgian Football Center in Tubeke bekendgemaakt. Een actieplan moet daarbij helpen.
17/10 13u45  10 doden door explosie school op de Krim: Rusland spreekt van terreurdaadDe explosie in een school op de Krim was een terreurdaad. Dat zegt een topfunctionaris van de Russische Nationale Garde tegen persbureau TASS. Het hoofd van de school sprak tegenover lokale media over een zelfmoordaanslag die werd gevolgd door een schietpartij.
17/10 13u30  Antwerpen: volgende week tweede gespreksronde zonder PVDA en Vlaams BelangAntwerps burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever zal Open Vld, CD&V, sp.a en Groen uitnodigen voor een tweede informatieve gespreksronde met het oog op een latere coalitievorming. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt. PVDA en Vlaams Belang komen niet meer langs. De gesprekken vinden allicht pas volgende week plaats.
17/10 13u15  Verdachten moord Khashoggi zouden banden hebben met Saoedische kroonprins Bin SalmanEen deel van de vijftien Saoediërs die mogelijk de journalist Jamal Khashoggi hebben ondervraagd en vermoord, heeft banden met kroonprins Mohammed bin Salman. De operatie zou zijn georganiseerd door een hoge functionaris die dichtbij Bin Salman staat. Een Turkse krant publiceerde woensdag gruwelijke details over de ondervraging die op band zou staan.
17/10 12u15  Vier verdachten in voetbalschandaal die enkelband kregen toch nog niet vrij: parket gaat in beroepIn het voetbalschandaal kan geen enkel verdachte naar huis met een enkelband. Het federaal parket heeft namelijk beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer van Tongeren. Dat bevestigt woordvoerder Wenke Roggen. “Voorlopig blijven de negen verdachten inderdaad in de cel”, zegt Roggen. 
17/10 11u45  Carl Devos over Gent: "Als Open Vld en Groen allebei een geste doen, dan heb je een coalitie van winnaars"In Gent starten het kartel sp.a-Groen, Open Vld en CD&V coalitiegesprekken. Toch is de kans volgens professor politieke wetenschappen Carl Devos (UGent) klein dat de vier partijen ook allemaal tot het bestuur toetreden. 'Dan ontstaat er oppositie binnen de meerderheid.'
17/10 11u45  Open Vld, CD&V én N-VA verbinden hun lot aan elkaar in Oostende; kans op ‘monstercoalitie’ neemt toeOpen Vld’er Bart Tommelein heeft na CD&V ook N-VA kunnen overtuigen in Oostende. Dat meldt VTM Nieuws. De drie partijen verbinden hun lot op die manier, wat de kans op een ‘monstercoalitie’ tussen Groen en centrumrechts tégen de socialisten vergroot.
17/10 11u45  Zeespiegelstijgingen bedreigen werelderfgoedVenetië, de toren van Pisa en de middeleeuwse stad Rodos. Deze en nog 34 andere locaties op de werelderfgoedlijst van Unesco lopen komende eeuw risico op schade door overstroming. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van klimaatwetenschappers.
17/10 11u15  Deurwaarders vallen binnen op persconferentie Catherine de Zegher naar aanleiding van vervalste werkenOp een persconferentie van Christine de Zegher, die in maart geschorst werd als museumdirectrice van het MSK Gent naar aanleiding van valse Toporovski-kunstwerken, zijn twee deurwaarders binnengevallen. 
17/10 11u15  Louis Tobback: “Als Crombez wil voortploeteren, dan is dat zijn zaak”Sp.a-nestor Louis Tobback is in een interview met Knack niet mals voor partijvoorzitter John Crombez. “We moeten niet rond de pot draaien: onze resultaten zijn rampzalig. Als Crombez zelf wil voortploeteren zoals hij nu bezig is, dan is dat zijn zaak.”
17/10 11u00  Waarom Forza Ninove de verkiezingen wonLuc Barbé is Ninovieter. Hij is ex-parlements-lid voor Agalev en was jarenlang lid van het partijbestuur van Groen.
17/10 10u30  Gewone fiets niet meer welkom op trein tijdens de spitsVolgend jaar zal het niet meer toegelaten zijn om met een gewone fiets op de trein te stappen tijdens de spits, schrijven de kranten van Het Mediahuis.
17/10 10u15  Angst in Noord-Ierland voor nieuw geweld bij harde brexitIn Noord-Ierland is de discussie over de brexit allesbehalve technisch. Bewoners vrezen voor een nieuw conflict als de nu haast symbolische grens weer een ‘harde’ grens wordt.
17/10 10u15  Lees ‘Een ongewoon huwelijk’ en bedenk welke bomen de getuigen van uw leven zijnDaan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver.
17/10 09u45  Waar ging Theresa May de mist in? En drie andere vragen over de stand van de brexitOok op de EU-top vanavond krijgt Brits premier Theresa May haar tijgerpumps niet tussen de deur. Haar brexit-eisen stuiten op een solide EU-blok. Vier vragen over de stand van de brexit.
17/10 09u45  De Rode Duivels tegen Nederland: wachten op een échte krachtmetingHeimelijk hoopte Oranje een vervolg te breien aan de opgemerkte 3-0 tegen Duitsland. Het moest zich echter tevreden stellen met een gelijkspel tegen de Rode Duivels in deze overbodige oefeninterland.
17/10 09u15  Javier Marías recycleert er weer heerlijk op los in ‘Berta Isla’Ook in Berta Isla verweeft Javier Marías open en bloot tekstfragmenten van andere schrijvers en laat hij zijn personages daarop kauwen. Zo geeft hij oude vragen nieuwe glans.
17/10 08u45  YouTube kampte wereldwijd met storingen, maar oorzaak is onbekendHet netwerk van YouTube had afgelopen nacht wereldwijd urenlang te kampen met problemen. Er waren meldingen van gebruikers uit Australië, Duitsland, Mexico en de VS, die kloegen dat ze geen videobeelden konden bekijken. 
17/10 08u30  Canada legaliseert cannabis als tweede land ter wereldNa Uruguay is Canada vanaf vandaag het tweede land ter wereld waar cannabis gelegaliseerd is voor recreatief gebruik. Een ruime meerderheid van de Canadese Senaat nam in juni een wet aan die dit mogelijk maakt.
17/10 08u30  Pas op! Uw tv zit vol 'real trippy shit'De redactie van De Morgen zet de blik op oneindig. Vandaag: Ronald Meeus baant zich een weg door surrealistische series.
17/10 08u15  Waarom de net gelanceerde Huawei Mate 20 zich eventjes de beste smartphone mag noemenHuawei zet de nimmer ophoudende concurrentiestrijd tussen de grote smartphonefabrikanten verder met de Huawei Mate 20. En hoe! Het toestel heeft liefst drie camera’s aan de achterkant en de krachtigste batterij ooit. De interessante AI-toepassingen worden ondersteund door een krachtige centrale chip. “Een belangrijke stap verder,” noemt de fabrikant het. Klopt zeker, al kunnen we er in de nabije toekomst nog zo wel enkele verwachten.
17/10 08u15  Klaus Mann voelt de angst en hoop van migranten in het indringende 'De vulkaan'Klaus Manns grootse emigrantenroman uit 1939 is eindelijk vertaald. In De vulkaan wordt Mann omringd door zijn van heimwee doortrokken personages. Hun angst en hoop zijn ook die van hem.
17/10 07u45  De Vriendt (Groen) sluit ‘monstercoalitie’ in Oostende uit: “Ons programma kunnen we niet realiseren met N-VA.”In een gesprek in De Ochtend  op Radio 1 sprak Oostends Groen-kopman Wouter De Vriendt zich nogmaals uit voor een paars-groene coalitie in de stad. Bart Tommelein (Open Vld) wil echter enkel een vierkoppige coalitie met Groen, CD&V en N-VA en wijst op de dubbele tong van Groen.
17/10 07u45  Alle rijstroken op E40 richting Brussel dicht door ongeval in SterrebeekOp de E40 zijn vanochtend alle vier rijstroken richting Brussel afgesloten door een ongeval in Sterrebeek. Dat zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
17/10 07u00  Trump dreigt financiële steun aan Midden-Amerikaanse landen stop te zetten en eist handhaving grenzenDe VS hebben volgens president Donald Trump van verschillende Midden-Amerikaanse landen geëist hun grenzen te handhaven voor migranten zonder geldige papieren. 
17/10 06u30  ‘De nachtwacht’ krijgt een opknapbeurt terwijl u toekijktHet Rijksmuseum in Amsterdam begint volgend jaar aan een ingrijpende restauratie van De nachtwacht, de 26ste. Ook wordt met nieuwe technieken onderzoek gedaan naar de verf van Rembrandts meest ambitieuze schilderij.
17/10 06u15  Miljoenenclaim voor minister SchauvliegeHet lawaai van de containerterminal Antwerp East aan het Albertkanaal in Grobbendonk is al geruime tijd een ergernis van enkele buurtbewoners. Maatregelen tegen de lawaaihinder maakten dat de terminal minder opbrengt, en dus stuurde uitbater DP World een dagvaarding naar Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Er is sprake van een claim van tientallen miljoenen euro. Dat schrijft de Gazet Van Antwerpen vandaag.
17/10 06u15  Levensverwachting Belgen gaat slabakkenBelgië zakt van de 21ste naar de 28ste plaats in een internationale ranking over de levensverwachting. Tegen 2040 worden we hier gemiddeld 82,9 jaar. Nu is dat 81 jaar. Maar dat is minder vooruitgang dan verwacht en ook minder dan bij de buren.
17/10 06u15  Hoe Vlaams Belang een nieuw win-gewest vond in de arme DenderstreekSteeds meer Brusselaars van Afrikaanse- en Noord-Afrikaanse origine trekken naar de Denderstreek waar het veel goedkoper wonen is. Het Vlaams Belang en ook sommige N-VA’ers verkochten dit fenomeen als een gevaarlijk botsing der beschavingen. En dat zorgde voor een zwarte zondag in de Denderstreek.
17/10 06u15  Al liggen ze nog zo lang in bed, de groenen blijven eeuwig maagdMatthias Somers is filosoof, wetenschappelijk medewerker van de progressieve denktank Minerva en columnist bij De Morgen.
17/10 06u15  Bacterie kan zorgwekkend hoog aantal hormonen in Zenne aanpakkenKan u de pil overslaan en een slokje water van de Zenne nemen? VUB-onderzoek stelde in de rivier een zorgwekkend hoge activiteit van hormoonachtige stoffen vast, waaronder natuurlijk oestrogeen. Gelukkig troffen ze ook een bacterie aan die de stoffen afbreekt.
17/10 06u15  Lara Taveirne: “Ik heb me lang diep geschaamd voor het West-Vlaams. Nu breek ik er een lans voor”In de derde roman van Lara Taveirne (35) waart de dood in allerlei gedaanten rond. Logisch wanneer je je roman situeert in een Brugs universum van chrysantenkwekers anno 1929. Toch viert Taveirne vooral de rijkdom van het West-Vlaams. “In welke taal wordt nu het woord ‘ja’ vervoegd?”
17/10 05u45  België legt Europese begrotingseisen naast zich neerDe regering-Michel vraagt Europa mild te zijn voor de begroting die ze eerder deze week heeft ingediend. Uit de cijfers van het ontwerpplan, dat op 15 oktober binnen moest zijn, blijkt dat de Belgische begroting niet voldoet aan de eisen die Europa stelt. 
17/10 05u15  Eerste voetballer bekent te zijn benaderd voor degradatiematch tegen KV MechelenEx-Beverenspeler Olivier Myny heeft zijn ondervragers verteld dat hij is benaderd in de aanloop van de verdachte degradatiewedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren in maart 2018. 
17/10 05u15  IMF-topvrouw Lagarde stelt reis naar Saoedi-Arabië uit om verdwijning KhashoggiDe topvrouw van het Internationaal Muntfonds, Christine Lagarde, heeft haar geplande reis naar het Midden-Oosten uitgesteld. Ze zou er deelnemen aan een grote beleggersconferentie in Saoedi-Arabië. Dat deelt een IMF-woordvoerder mee in Washington.
17/10 04u30  Tiende flitsmarathon over enkele uren van startSamen met zowat 130 lokale politiezones organiseert de federale politie vandaag vanaf 6 uur tot morgenochtend 6 uur de tiende flitsmarathon. Met de grootschalige snelheidscontrole, waarvoor burgers zelf locaties konden voorstellen, wil men bestuurders vooral sensibiliseren.
17/10 04u15  Gevangenis van Guantanamo blijft nog zeker 25 jaar openDe gevangenis van Guantanamo, waar gevangenen opgesloten zitten die beschuldigd worden van deelname aan de aanslagen van 11 september 2001, bereidt zich voor om nog zeker 25 jaar open te blijven. We moeten 'ervoor zorgen dat onze infrastructuur nog 25 jaar mee kan', zei admiraal John Ring, bevelhebber van de gemeenschappelijke speciale eenheid die de omstreden gevangenis beheert.
17/10 03u45  Trump heeft al 100 miljoen in 'oorlogskas' voor herverkiezing in 2020De Amerikaanse president Donald Trump heeft alvast een flinke voorsprong op de persoon die het in 2020 tegen hem gaat opnemen tijdens de presidentsverkiezingen. Trump haalde het afgelopen kwartaal 18 miljoen dollar op, en heeft in totaal al 100 miljoen in zijn verkiezingspotje zitten. Dat meldt CNN.
17/10 03u45  Dodentol orkaan Michael bijgesteld naar dertig: "Vrees voor nog meer doden"De orkaan Michael heeft al aan minstens dertig mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de lokale autoriteiten hebben vrijgegeven. Michael trok vorige week door het zuidoosten van de VS. Met categorie 4 was het één van de zwaarste orkanen ooit in Florida.
17/10 02u30  36 leerlingen zwanger op Zuid-Afrikaanse schoolOp een middelbare school in het noordoosten van Zuid-Afrika zijn 36 scholieren zwanger. De meisjes zijn tussen de veertien en achttien jaar oud, zegt woordvoerder Neil Shikhwambana van het ministerie van Volksgezondheid van de provincie Limpopo.
17/10 02u15  Huisarrest Italiaanse burgemeester die vluchtelingen in leeglopend dorp verwelkomde opgehevenHet huisarrest voor de burgemeester van het Italiaanse dorp Riace, dat bekendstaat voor de opvang van honderden vluchtelingen, is door de rechtbank opgeheven. De uitspraak viel in beroep.
17/10 02u00  België zakt verder onderuit op competitiviteitsranking Wereld Economisch ForumBelgië is gezakt naar plaats 21 op de jaarlijkse competitiviteitsranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF), twee plaatsen lager dan bij de vorige editie, toen ons land ook al achteruitging. België staat op de eerste plaats wat macro-economische stabiliteit betreft, maar verliest vooral punten voor  qua ICT en de arbeidsmarkt.
17/10 01u45  VS willen nieuwe handelsakkoorden met Europese Unie, Groot-Brittannië en JapanDe Verenigde Staten willen drie nieuwe handelsakkoorden afsluiten met de Europese Unie, met Groot-Brittannië en met Japan. Dat bevestigde de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer.
17/10 00u45  Trump na gesprek met Saoedische kroonprins over vermiste journalist: "Antwoorden zijn onderweg"De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren een telefoongesprek gehad met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, over de zaak van de vermiste Saoedische journalist Jamal Khashoggi. De kroonprins zou in dat gesprek ontkend hebben iets te weten over de zaak, aldus Trump na afloop. 
17/10 00u30  "EU biedt May langer verblijf in douane-unie"De Europese Commissie heeft de Britten een langer verblijf in de douane-unie en toegang tot de interne markt met vrij verkeer van goederen aangeboden. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung deze avond, met een verwijzing naar een Duits regeringsdocument. 
17/10 00u15  Man Booker Prize naar de Ierse Anna Burns voor MilkmanDe Noord-Ierse schrijfster Anna Burns heeft vanavond de prestigieuze Man Booker Prize gewonnen, met haar werk 'Milkman'. Dat handelt over een jonge vrouw die tijdens de ‘troubles’, toen het paramilitaire geweld hoog oplaaide in Noord-Ierland, wordt lastiggevallen door een getrouwde man.
16/10 22u45  Rode Duivels spelen gelijk tegen NederlandDe Derby der Lage Landen is voor 31ste keer in de geschiedenis onbeslist gebleven: 1-1. 
16/10 22u00  Spanje verbreekt diplomatieke relaties met VlaanderenDoor de uitlatingen van Jan Peumans (N-VA) over de Catalaanse kwestie, verbreekt Spanje nu de diplomatieke relaties met Vlaanderen. Dat blijkt uit een Spaanse mededeling die N-VA-politicus Lorin Parys aan persbureau Belga doorspeelde.
16/10 22u00  Jamal Khashoggi schopte tegen de schenen van de kroonprins, en dat kwam hem duur te staanIn de herfst van vorig jaar landde Jamal Khashoggi in Washington. Achtergebleven in zijn thuisland: een hoop miserie.
16/10 22u00  Dit is de eerste prof dierenrechten van ons landMet dank aan de horror in het slachthuis van Tielt heeft ons land voor het eerst een prof dierenrechten. Hij gaat onder meer uitvissen of er een dierenrechtenverdrag moet komen, zoals voor kinderrechten. Opkomen voor onmondige wezens die zichzelf niet kunnen verweren: het is de aard van dit beestje. Maak kennis met Frederik Swennen (44), die grif toegeeft dat hij wel eens op een mug durft te meppen.
16/10 21u15  Zoogdieren sterven aan zo’n snel tempo uit dat herstel van de natuur miljoenen jaren zal durenDe komende 50 jaar zullen zoveel zoogdiersoorten uitsterven dat het minstens drie tot vijf miljoen jaar zal duren vooraleer de natuur hen zal kunnen vervangen met nieuwe soorten. Tot die conclusie kwamen wetenschappers van de Deense Universiteit van Aarhus en de Universiteit van Göteborg in Zweden. De oorzaak van die massale sterfte: de mens.
16/10 21u15  Duiken ze in Gent dan toch met vier in bed?Het was een hele dag verwarring troef in Gent. Maar uiteindelijk kwam het bericht dat de coalitiegesprekken dan toch opgestart zijn tussen Open Vld en CD&V aan de ene kant en het rood-groene kartel aan de andere.
16/10 20u30  Het heeft dezer dagen in Gent wel wat weg van een chirospelletjeCathy Galle is journalist voor De Morgen. 
16/10 20u30  Filmcomponist Carter Burwell brengt ‘Fargo’, ‘Carol’ en ‘Three Billboards’ tot leven in GentThis is a true story: nooit eerder dirigeerde hij eigen werk voor publiek. Maar voor het Gala van de World Soundtrack Awards maakt hij een uitzondering. Carter Burwell, huiscomponist van de broers Coen, is er woensdag eregast.
16/10 20u15  Migrantenmars van duizenden mensen op weg naar de VS, Trump eist dat stoet wordt tegengehoudenDe Amerikaanse president Donald Trump dreigt alle financiële steun aan het Centraal-Amerikaanse land Honduras te staken. Hij eist dat een stoet migranten wordt tegengehouden die vanuit dat land richting de Verenigde Staten trekt.
16/10 20u15  Politieagenten massaal thuis met griep: “We zijn moe”Brusselse politieagenten hebben zich massaal ziek gemeld uit protest tegen de werkdruk en de aanvallen op hun statuut. Honderden agenten zitten de rest van de week thuis met griep, niet toevallig tijdens een grote Euraziatische top in de hoofdstad. “We zijn moe. Moe van de werkdruk en de constante aanvallen op ons statuut.” 
16/10 20u00  Wat zijn de kansen dat De Wever en Van Besien zullen samenwerken in Antwerpen?Burgemeester Bart De Wever (N-VA) blijft proberen om Groen te verleiden om een coalitie te vormen in Antwerpen. Maar is dat realistisch?
16/10 19u30  Italiaans parlement geeft ondanks staatsschuld 37 miljard euro extra uit, en de kiezer juichtHet Italiaanse parlement heeft zich niets aangetrokken van waarschuwingen uit Brussel, van doembeelden geschetst door financieel experts of van eerder gemaakte afspraken met wereldleiders. Het land geeft volgend jaar gewoon 37 miljard euro extra uit, ondanks de nu al gigantische staatsschuld. De twee regeringspartijen kraaiden maandagavond victorie, waarna hun populariteit in eigen land dinsdag wederom steeg.
16/10 19u15  Wat politici u proberen te vertellen met hun kledingkeuzeWat wilde Meyrem Almaci maandag zeggen met haar groen-gele outfit? Helemaal niets, zweert de groene voorzitter; het was volgens haar bovendien koper, geen geel. En toch. Politici gebruiken hun kleren wel degelijk om ons iets te zeggen.
16/10 19u15  Voedingsgroep Ardo uit Ardooie is Onderneming van het JaarDe voedingsgroep Ardo uit Ardooie is de “Onderneming van het Jaar”. Dat maakte EY, dat deze wedstrijd samen met De Tijd en BNP Paribas Fortis organiseert, dinsdagavond bekend. CEO Rik Jacob ontving de award uit de handen van vicepremiers Jan Jambon en Alexander De Croo. 
16/10 19u15  Deze burgemeester haalt als enige een absolute meerderheid met sp.aDe laatste der Mohicanen lijkt het wel. Terwijl de sp.a vertwijfeld zoekt naar een nieuw elan, haalt burgemeester Steve Vandenberghe (47) in Bredene een absolute meerderheid.
16/10 18u45  ‘The House That Jack Built’: een sorry en fuck you tegelijkJa, The House That Jack Built is een rasechte shocker. Maar het is ook een zelfportret van een gekwelde artiest die het provoceren niet laten kan. En een testament. Is dit Von Triers laatste film?
16/10 18u45  Lars von Trier na de banvloek: “Ik maak vanaf nu geen film meer zonder Hitler”Lars von Trier werd zeven jaar geleden op de vingers getikt vanwege een rare nazi-grap. Precies wat je niet moet doen met een onverbeterlijke provocateur als hij. The House That Jack Built is zijn meest aanstootgevende film ooit. Ontmoeting met een man zonder filter.
16/10 18u45  Advocaat scheidsrechter Vertenten stelt onderzoeksrechter in vraag: “Zetelt in licentiecommissie KBVB”Advocaat Hans Rieder, die scheidsrechter Bart Vertenten verdedigt, stelt zich ernstige vragen bij de rol van de Tongerse onderzoeksrechter die met de zaak van de voetbalfraude bezig is. Dat maakte hij duidelijk na afloop van de raadkamerzitting met de negen verdachten in Tongeren. De onderzoeksrechter maakt volgens Rieder deel uit van de licentiecommissie van de KBVB. 
16/10 18u30  Ook Australië overweegt ambassade te verhuizen naar JeruzalemAustralië is bereid de verhuis van zijn ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem te overwegen. Dat heeft premier Scott Morrison vandaag gezegd na een ontmoeting met de voormalige Israëlische ambassadeur in Australië David Sharma. 
16/10 17u45  Misschien is het hoog tijd om je ongemakkelijk te voelen over die privilegesMet ‘Level Up’ brengt de jonge curatrice Adinda Vanderzande niet-blanke kunstenaars in de Bourla samen om de blanke planken te bestormen. Tijdens de eerste editie van ‘I Hate Mondays’ zegevierden ze al een eerste keer met spoken word, hiphop, soul, dans, comedy en Dvtch Norris als afsluiter. “Je kan ons wel ‘urban’ noemen, maar wat is dat eigenlijk?”
16/10 17u45  Alain Courtois (MR) stapt uit de politiek en wil acteur wordenAftredend eerste schepen Alain Courtois (MR) stapt uit de politiek. Gisteren kondigde hij al aan dat hij geen gemeenteraadslid wordt in Brussel-Stad. In La Dernière Heure zegt Courtois vandaag dat hij ook het Brusselse Parlement verlaat, wanneer zijn mandaat in mei 2019 afloopt.
16/10 17u30  Het cordon sanitaire is zo lek als een zeefDries Deweer is politiek filosoof aan de Universiteit van Tilburg. 
16/10 17u00  Gents scenario ontrolt zich in OostendeOpen Vld en CD&V verbinden in Oostende hun lot aan elkaar. Bart Tommelein (Open Vld) hoopt deze week nog stappen vooruit te boeken om ook N-VA en vooral Groen te overtuigen een coalitie met vier te vormen. 
16/10 17u00  Ecuador legt Julian Assange nieuwe huisregels op: “Geen politieke activiteit online en geef je kat te eten”Ecuador heeft nieuwe huisregels bedacht voor Julian Assange, die al zes jaar bivakkeert in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Als de WikiLeaks-oprichter zich niet houdt aan de richtlijnen, kan zijn diplomatieke asiel worden ingetrokken. Dat blijkt uit een interne memo die de Britse krant The Guardian kon inkijken.
16/10 16u45  Senator Elizabeth Warren heeft toch indianenbloed, maar niet genoeg om bij de stam te horenElizabeth Warren is toch echt een indiaan, vindt ze zelf. In een nieuw staaltje van identiteitspolitiek maakte de Democratische senator uit Massachusetts, gedoodverfd presidentskandidaat in 2020, maandag via een lang campagnespotje bekend dat ze daar nu bewijs voor heeft. 
16/10 16u15  Slapen: het is iets wat je kunt lerenBlijf van de pillen en ga op slaapcursus, zo klinkt een nieuwe richtlijn van Domus medica. Maar hoe efficiënt is zo'n slaapcursus dan eigenlijk? En hoe leer je dat, slapen? 
16/10 16u00  Macron reorganiseert zijn regering en benoemt eindelijk een nieuwe minister van Binnenlandse ZakenDe Franse president Macron heeft dinsdag zijn regering gereorganiseerd en daarbij Christophe Castaner op de belangrijke plek van minister van Binnenlandse Zaken gezet. De 52-jarige Castaner, leider van Macrons partij La République En Marche! (LaREM), vervangt Gérard Collomb, die twee weken geleden aftrad om burgemeester van Lyon te worden.
16/10 15u45  Musk gaat beeldhouwwerk de ruimte in schietenElon Musk, de baas van Tesla en ruimtebedrijf SpaceX, is van plan om volgende maand een enorme sculptuur de ruimte in te sturen. De ‘Orbital reflector’ zou wel eens een van de meest bekeken kunstwerken ooit kunnen worden. 
16/10 15u15  Erdogan: “Sporen van mogelijke moord op Saudische journalist werden overschilderd”Na de doorzoeking van het Saudische consulaat in Istanbul naar sporen voor de mogelijke moord op journalist Jamal Khashoggi spreekt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over eerste aanwijzingen. Er worden momenteel mogelijke “toxische sporen” nader bekeken, zei hij dinsdag. Die waren blijkbaar overschilderd. 
16/10 15u00  1 op de 5 Belgen leeft in armoedeRuim 20 procent van de Belgen leeft in armoede. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing van armoede woensdag. 
16/10 14u45  Grootste restauratie ooit van Rembrandts Nachtwacht ‘op zaal’ en onder toeziend oog van de wereldDe Nachtwacht van Rembrandt van Rijn wordt vanaf juli 2019 gerestaureerd, op zaal in het Amsterdamse Rijksmuseum. Dat maakte Rijksmuseum-directeur Taco Dibbits dinsdagochtend bekend. Nederlands bekendste schilderij heeft aan de onderzijde van het doek een ‘lichte waas’. Daarnaast zijn vroegere retouches aan het verkleuren en is de vernis vergeeld geraakt.
16/10 14u30  Dit moet je gezien hebben op Film Fest GentFilm Fest Gent is intussen naar zesde versnelling geschakeld. De Morgen gidst u door het aanbod, met elke dag vijf verse tips van onze filmploeg.
16/10 14u30  Familie looft beloning van half miljoen dollar uit voor vrijlating Afrika’s jongste miljardairMohammed Dewji wordt in Tanzania liefkozend ‘Mo’ genoemd. Hij is Afrika's jongste miljardair en schuwt strenge beveiliging. Dat laatste is hem fataal geworden. Een kleine week na zijn ontvoering, ontbreekt elk spoor van Dewji. Zijn familie heeft zo'n half miljoen dollar uitgeloofd om zijn vrijlating te bewerkstelligen.
16/10 13u30  Belgische sportmannen presteren (tijdelijk) beter dan NederlandersDe Nederlandse sportman moet het tegenwoordig vaak afleggen tegen de Belgische sportman. Maar dat is vooral toeval, stellen Jan Mulder en Herman Brusselmans voor de derby der Lage Landen.
16/10 13u15  Johan Walem wil jonge Duivels naar EK 2019 leiden: “Bij selectie kijk ik: passen ego's bij elkaar?”Sinds 2016 is Johan Walem opnieuw bondscoach van de Belgische U21. Kwalificatie voor het EK volgend jaar in Italië kan zijn eerste hoogtepunt worden. Daarvoor moeten de jonge Duivels vanavond een puntje halen in Zweden.
16/10 13u15  Vandoorne gaat elektrisch en ruilt formule 1 voor formule ENa twee mentaal slopende seizoenen bij McLaren was Stoffel Vandoorne op zoek naar een verse lucht. Wel, onze landgenoot komt straks uit in de formule E. Hij zal er mee elektrische wagens promoten.
16/10 13u15  Strenge FIFA-regels voor makelaars niet voor morgenHoe krijgen we vat op de makelaars die het voetbal vergiftigen? Dat vraagstuk wil Pro League-voorzitter Marc Coucke deze week aanpakken. Maar zonder internationaal raamwerk blijft het dweilen met de kraan open.
16/10 11u45  Weer minder ‘spijbelaars’ bij de verkiezingenIn Antwerpen zijn er afgelopen zondag 3 procent meer kiezers komen opdagen dan zes jaar geleden. Zij stemden minder blanco of ongeldig dan toen. Ook in Gent en Brussel zijn er iets minder ‘spijbelaars’.
16/10 11u30  Noord-Ieren faliekant tegen terugkeer van harde grensDe Britse media noemen het ‘helweek’; de week waarin er duidelijkheid moet komen over de brexit. De afgelopen tijd is er dag en nacht gepraat in Brussel, en morgen komen de 27 EU-leiders en Theresa May bij elkaar om te proberen tot een principeakkoord te komen over de scheidingsovereenkomst.
16/10 11u15  Ontploffingsgevaar in Oudenburg door gaslek: scholen en stadscentrum geëvacueerdIn Oudenburg in West-Vlaanderen is het centrum van de stad ontruimd door een gaslek. Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd want er dreigt ontploffingsgevaar.
16/10 11u15  Martínez wil tegen Oranje de breedte van zijn selectie testenPuzzelstukjes genoeg, vanavond tegen Nederland. Roberto Martínez plant, net als in Schotland, hier en daar een experimentje. Het woord is aan de invallers zoals Praet, Castagne en Denayer.
16/10 11u00  Dit is het belangrijkste nieuws van deze ochtendDe Gentse verkiezingsuitslag begint op een politieke thriller te lijken. In Ninove is ophef ontstaan over een racistische Facebook-post van Forza Ninove-kopman Guy D'haeseleer. Nederland lokt Vlaamse leerkrachten over de grens. En het gaat niet goed met de afhaalchinees. 
16/10 11u00  D-Day voor May: Iedereen zegt 'no', terwijl het wachten is op een 'yes'Het is de week van de waarheid voor de Britten en de EU. Komt er nu wel of geen akkoord over de brexit? De tijd dringt.
16/10 11u00  De schaduw van Bill Gates overledenMedeoprichter van Microsoft Paul Allen is maandag overleden aan de gevolgen van lymfklierkanker. Hij was 65 jaar oud. Zijn relatie met Bill Gates was op zijn minst woelig te noemen.
16/10 10u45  Hongarije verbiedt dakloos zijn, politie mag bezittingen daklozen vernietigenHet is voortaan verboden op straat te slapen in Hongarije. De regering van premier Viktor Orban heeft daartoe een nieuwe wet gestemd. Volgens Orban zal het de situatie voor daklozen verbeteren.
16/10 10u30  Donald Trump op nippertje ontsnapt aan aanslag door ISDe Amerikaanse president Donald Trump is vorig jaar maar net ontsnapt aan een aanslag door IS. De Amerikaanse geheime dienst kon de moordpoging op het laatste moment verijdelen.
16/10 09u45  Boycot flitsmarathon door politievakbonden is van de baanDe tiende flitsmarathon van woensdag 6 uur tot donderdagochtend 6 u zal gewoon plaatsvinden zoals aangekondigd. De drie vakbonden die opriepen tot een boycot, NSPV, ACOD en ACV, krijgen die boycot niet meer georganiseerd. Dat meldt de VRT radio en bevestigt NSPV.
16/10 09u30  Verrassing van formaat: P!nk is tweede headliner op Rock WerchterDe Amerikaanse zangeres Pink komt op donderdag 27 juni naar Rock Werchter. Daarmee maakt het festival een tweede headliner bekend voor de komende editie. Eerder liet de organisatie al weten dat de Britse newwaveband The Cure op vrijdag 28 juni de wei plat zal spelen. Mumford & Sons zijn op zaterdag 29 juni van de partij.
16/10 08u45  "Je kunt 5 miljoen Palestijnen niet zomaar wegdenken"VN-organisatie UNRWA, die hulp biedt aan Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten, is hard op zoek naar geldschieters. 'We maken een ongekende crisis door in ons bijna 70-jarig bestaan', zegt topman Pierre Krähenbühl.
16/10 08u45  Het betonrot waar de rode bastions vandaag onder kreunen, sloop 20 jaar geleden al in de fundamentenCentrumsteden en socialisten waren decennialang als frieten en biefstuk: ze hoorden bij elkaar. Maar het betonrot waar de rode bastions vandaag onder kreunen, sloop ruim twintig jaar geleden al in de fundamenten.
16/10 08u30  LIVE - Forza Ninove-topman onder vuur na racistische postIn veel steden en gemeenten lopen de coalitiegesprekken nog na de verkiezingen van afgelopen zondag. In Antwerpen, Gent en Oostende belooft het nog een lang proces te worden. Volg hier alle ontwikkelingen.
16/10 08u15  LIVE Verkiezingen - DinsdagLees meer >
16/10 08u15  Netflix moet elk jaar 1 miljoen euro in Vlaamse producties investerenVanaf volgend jaar moet Netflix jaarlijks één miljoen euro investeren in Vlaamse televisiereeksen. 'Een goede start', vinden zowel mediaminister Gatz als de audiovisuele sector. Al hopen ze wel allebei dat de factuur de komende jaren verder aantikt. 
16/10 08u00  De Syrische provincie Idlib zweeft tussen bestand en bloedbadIn de Syrische provincie Idlib werd gisteren een bestand van kracht waarmee volgens de VN een 'bloedbad' is voorkomen. Maar zullen extremistische strijders zich inderdaad terugtrekken? Onder de vier hoofdrolspelers loopt de spanning op.
16/10 08u00  D-day voor verdachten van voetbalschandaalDe negen verdachten in het voetbalschandaal verschijnen vandaag voor de raadkamer in Tongeren, die beslist of ze langer achter de tralies blijven. Spilfiguur Mogi Bayat werd gisteren opnieuw verhoord over zijn aandeel in het miljoenendossier met de opmerkelijke codenaam 'Zero'.
16/10 07u45  CNN: Saudi-Arabië staat op punt om moord op Khashoggi te bekennenSaudi-Arabië zou elk moment naar buiten kunnen komen met een verklaring waarin de moord op journalist Jamal Khashoggi wordt bekend. Dat meldt de Amerikaanse televisiezender CNN maandagavond op basis van anonieme bronnen.  
16/10 07u15  Wie wordt straks minister van Defensie?Door het aangekondigd vertrek van defensieminister Steven Vandeput (N-VA) dient zich een stoelendans aan in de federale regering. Volgen Zuhal Demir of Theo Francken hem tijdelijk op?
16/10 07u15  Zoeken naar vrouwelijke burgemeestersNu de coalitievormingen volop bezig zijn in de steden en gemeenten is het uitkijken naar het aantal mandaten dat vrouwen krijgen toebedeeld. Op het vlak van genderbalans is er nog werk aan de winkel.
16/10 07u15  "Saoedi-Arabië bereidt rapport voor waarin het toegeeft dat Khashoggi 'per ongeluk' werd gedood in consulaat"De Saoedische journalist Jamal Khashoggi is overleden 'bij een verkeerd gelopen ondervraging' op het Saoedische consulaat in Istanboel. Die verklaring gaat Saoedi-Arabië geven voor de dood van Khashoggi. Dat meldt CNN op basis van anonieme bronnen.
16/10 07u00  De Wever in afsluitend debat: "We hadden verder willen staan"De N-VA kan na de lokale verkiezingen nog niet de claim leggen op de titel van volkspartij van Vlaanderen. ‘CD&V heeft nog altijd ruim meer burgemeesters dan wij’, zei voorzitter Bart De Wever tijdens het afsluitende kopstukken­debat op Eén.
16/10 07u00  Eerste zet in Gents schaakspelDe verkiezingsuitslag in Gent begint op een politieke thriller te lijken. Open Vld, die in CD&V een partner heeft gevonden, claimt de sjerp en start coalitiegesprekken. Maar dat doet ook Groen. Het is wachten tot iemand buigt.
16/10 06u45  Krijgt Molenbeek de meest linkse coalitie van het land, of speelt Catherine Moureaux blufpoker?PS-lijsttrekker Catherine Moureaux noemde na haar overwinning in Sint-Jans-Molenbeek PVDA de gesprekspartner bij voorkeur. Het is een coalitie die veel van haar stemmers zien zitten, maar de andere kampen twijfelen aan de oprechtheid van het voorstel.
16/10 06u45  Goed loon, snel een vast contract en kiezen wanneer je werkt: Nederland lokt Vlaamse leerkrachtenVlaamse leerkrachten komen steeds vaker voor Nederlandse klassen terecht. Zij kunnen er door het lerarentekort op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden rekenen. 'In Vlaanderen moet je veel langer wachten op een vast contract.'
16/10 06u45  Welke van deze 16 Vlaamse doctorandi spreekt het meest mensentaal?Ze doen toponderzoek dat jaarlijks zo’n 1.600 Vlaamse doctoraten oplevert en de wereld verbetert, maar we horen hen nooit. In de Vlaamse PhD-cup nomineert Scriptie vzw daarom zestien doctorandi die hun vorserswerk het best in mensentaal uitleggen. De grootste uitblinker kaapt volgende maand de hoofdprijs weg: een opleiding aan de Vlerick Business School.
16/10 06u15  De ongedwongen perfectie van Martine TangheLees meer >
16/10 06u15  In Gent hebben ze nu twee formateurs, maar nog geen coalitieEen zuiver haasje-over. Dat deed Groen met sp.a binnen hun Gentse kartel. En dus werd tijdens een nachtelijk overleg met sp.a-voorzitter John Crombez beslist de rode burgemeester op te geven ten voordele van de groene vrienden. 'Zo'n klap hadden we, eerlijk waar, nooit verwacht.'
16/10 06u15  De sociaaldemocraten betalen nu de prijs van hun struisvogelpolitiekPaul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt  wekelijks.
16/10 06u15  Gaspar Noé over zijn in drank en drugs gemarineerde 'Climax': "Is mijn film wel provocerend genoeg?"Het zotste feestje op Film Fest Gent? Niet een of andere glitzy afterparty, wel Climax, de uitzinnige film van enfant terrible Gaspar Noé. “Soms maak ik me zorgen: is dit wel provocerend genoeg?”
16/10 06u15  Dansen en drinken bij het graf in MexicoElke dinsdag blikt Lieve Blancquaert met een foto vooruit op haar Eén-programma 'Last Days', over hoe de wereld omgaat met de dood. Vandaag: Oaxaca de Juárez, Mexico, Día de los Muertos.
16/10 05u45  Stormloop op extra opleiding in artificiële intelligentie aan KU LeuvenDe Vlaamse universiteitsstudenten lopen storm voor een extra opleiding in artificiële intelligentie (AI), de technologie waarbij computeralgoritmen zichzelf nieuwe taken kunnen aanleren op basis van eerdere data. Een aanvullende master in de artificiële intelligentie aan de KU Leuven telt 259 studenten, de helft meer dan het jaar voordien. 
16/10 04u15  Congo bevestigt 33 nieuwe ebola-gevallenIn de afgelopen week zijn 33 nieuwe gevallen van ebola geconstateerd in de Democratische Republiek Congo. 24 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Dat meldt het Congolese ministerie van Volksgezondheid. Volgens het ministerie zijn de laatste besmettingsgevallen geconstateerd tussen 8 en 14 oktober.
16/10 02u45  Pornoactrice Stormy Daniels verliest lasterzaak over beschuldigende tweet van TrumpPornoactrice Stormy Daniels heeft een nederlaag moeten incasseren in haar juridische strijd met de Amerikaanse president Donald Trump. Een rechter bepaalde dat een tweet van Trump waarin hij haar beschuldigt van oplichting onder de vrijheid van meningsuiting valt en dus geen laster is, zoals de advocaat van Stormy Daniels beweerde.
16/10 01u30  Historisch moment: eerste weekend in 25 jaar in New York zonder schietpartij of moordNew York heeft voor het eerst in 25 jaar een weekend zonder schietpartij beleefd. Dat meldt de New Yorkse politie, de NYPD. 
16/10 01u00  Microsoft-oprichter Paul Allen (65) overledenPaul Allen, een van de oprichters van Microsoft, is op 65-jarige leeftijd overleden. Allen, die samen met zijn jeugdvriend Bill Gates in 1975 het Amerikaanse computerconcern Microsoft oprichtte, leed aan lymfeklierkanker.
15/10 22u45  "Khashoggi overleed tijdens verhoor"De journalist Jamal Khashoggi is overleden toen hij werd ondervraagd op het Saudische consulaat in Istanbul. Die verklaring gaat Saudi-Arabië geven voor de dood van Khashoggi, meldt CNN op basis van anonieme bronnen.
15/10 22u45  De Wever: "Geen coalitie met Forza Ninove"De kans dat N-VA in Ninove in een coalitie stapt met Forza Ninove is bijzonder klein. Dat heeft voorzitter Bart De Wever gezegd in het kopstukkendebat van VRT, naar aanleiding van een omstreden Facebook-post van Guy D'haeseleer.
15/10 21u45  Zuhal Demir (N-VA) naar oppositie in GenkHuidig burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) sluit een coalitie met Pro Genk, en sluit daarmee de N-VA van staatssecretaris Zuhal Demir uit. Dat meldt persagentschap Belga.
15/10 21u00  Open Vld én sp.a-Groen claimen Gentse sjerp en nodigen elkaar uit voor coalitiegesprekIn de patstelling in de Gentse coalitiegesprekken hebben zowel Open Vld als het kartel sp.a-Groen naar eigen zeggen het voortouw genomen om een coalitie te vormen. Beide partijen hebben elkaar uitgenodigd voor een gesprek en claimen het burgemeestersschap.
15/10 20u45  Sp.a moet er rekening mee houden dat het volgend jaar nog erger kan worden – veel ergerBart Eeckhout is hoofdredacteur van De Morgen. 
15/10 20u30  Tusk over Brexit: "'No deal' is waarschijnlijker dan ooit tevoren"Een 'no-deal'-scenario, waarbij de Britten en de EU uiteen gaan zonder akkoord, is 'meer waarschijnlijk dan ooit tevoren'. Dat zegt de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk in zijn uitnodigingsbrief voor de Europese top later deze week.
15/10 20u15  Een steeds weerkerende mengelmoes van groen, blauw, zwart en rood: Miró in Grand PalaisGrand Palais in Parijs focust op de dagdromen van kunstenaar Joan Miró. De overzichtstentoonstelling “Ceci est la couleur de mes rêves” is een heerlijke trip door het hoofd van de meester.
15/10 20u00  Scheurt het cordon samen met de partijkaart? "Vlaams Belang had nooit zoveel stemmen gehaald"In Grimbergen wurmde Bart Laeremans zich met de lijst Vernieuwing in polepositie om de volgende burgemeester te worden in de Brusselse randgemeente. Pittig detail: Laeremans heeft een lang verleden in de rangen van het Vlaams Blok en het Vlaams Belang.
15/10 20u00  "Bier wordt schaarser en duurder door klimaatopwarming"De klimaatopwarming zorgt ervoor dat bier schaarser en duurder wordt in de toekomst. Dat blijkt uit een Britse studie van de East Anglia universiteit. Door wisselende weersomstandigheden zou de gerstproductie steeds lager uitvallen, met hogere prijzen tot gevolg.
15/10 19u45  Waarom de partij met de meeste stemmen niet noodzakelijk de burgemeester levertDat Mathias De Clercq als stemmenkanon van Open Vld in Gent de burgemeesterssjerp opeist, is geen toeval. Veel Open Vld'ers, zoals Bart Somers, zijn voorstander van de rechtstreekse verkiezing van de burgemeester: wie de meeste stemmen haalt, wordt het. Maar tot nader order geldt in Vlaanderen het coalitiesysteem. Het Waalse kiessysteem kent een semidirecte verkiezing: daar krijgt de stemmenkampioen van de grootste meerderheidspartij de sjerp.
15/10 19u45  "Het kan een interessant experiment worden": krijgt Ninove de allereerste Vlaams Belang-burgemeester ooit?Dinsdagmiddag pas. De gesprekken die van Guy D'haeseleer de eerste Vlaams Belang-burgemeester ooit kunnen maken, beginnen niet eerder. 'Het kan een uniek experiment worden', zegt D'haeseleer. 'Ik zie niet goed in hoe de N-VA tegen zijn eigen afdeling in kan gaan.'
15/10 19u15  Waarom we geen Chinees meer lustenHet gaat niet goed met de afhaalchinees. In Nederland sloten de voorbije zeven jaar liefst 400 Chinese restaurants de deuren. Ook in ons land worden ze steeds zeldzamer in het straatbeeld.
15/10 19u15  Eeuwenoude tradities houden Soedanese nomaden tegen om voedselprobleem in Afrika op te lossenIn 2050 staat de wereld voor de uitdaging 10 miljard monden te voeden. De nomaden in Soedan hebben de sleutel in handen om het voedselprobleem op hun continent deels op te lossen. Met hun immense veestapel valt half Oost-Afrika te voeden. Maar eeuwenoude tradities en decennia aan Amerikaanse sancties blokkeren de oplossing.
15/10 18u45  Hoe sp.a zich buitenspel liet zetten door Groen in GentEen zuiver haasje over. Dat deed Groen met sp.a binnen hun Gentse kartel. En dus werd tijdens een nachtelijk overleg met sp.a-voorzitter John Crombez beslist de rode burgemeester op te geven ten voordele van de groene vrienden. 'Zo'n klap hadden we, eerlijk waar, nooit verwacht.'
15/10 18u30  De vader van Vincent Kompany wordt burgemeester: "Ik was te veel als Che Guevara voor de Belgische politiek"Pierre Kompany, de vader van voetballer Vincent Kompany, wordt met zijn lijst ProGans de grootste partij van de Brusselse deelgemeente Ganshoren en mag zich binnenkort de eerste burgemeester van Afrikaanse origine noemen. “Dit bewijst dat België vooruitgang boekt en ik ben tevreden dat ik een deel van dat verhaal mag meeschrijven.”
15/10 18u00  Wat Martine Tanghe doet, doet ze goed: ze slaat de juiste toon aan. Haar kijkers zijn geen kleutersDe redactie van 'De Morgen' zet iedere week de blik op oneindig. Vandaag: Kris Kuppens bezingt het fenomeen Martine Tanghe.
15/10 17u15  Mathias De Clercq is de populairste in GentMathias De Clercq is de populairste politicus van Gent. Dat blijkt uit de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen. De Open Vld-lijsttrekker wist 24.058 Gentenaars te bekoren. Rudy Coddens, de lijsttrekker van het kartel sp.a-Groen, behaalde 17.954 voorkeurstemmen, Groen-schepen Filip Watteeuw 13.183.
15/10 17u15  Jemen op rand van "ergste hongersnood in 100 jaar"In Jemen dreigen 12 tot 13 miljoen mensen te verhongeren. Onder hen ook 5,2 miljoen kinderen. De Verenigde Naties (VN) waarschuwen dat het land binnen dit en drie maanden zal terechtkomen in “de ergste hongersnood in 100 jaar” als de luchtaanvallen op het land niet stoppen.
15/10 16u45  Definitieve zetelverdeling in Gent: 14 voor Groen, 7 voor sp.aNu alle bureaus in Gent geteld zijn, wordt de definitieve uitslag binnen het kartel sp.a-Groen duidelijk. Groen haalt 14 verkozenen, sp.a 7. Dat betekent dat de onderlinge verhoudingen grondig dooreengeschud zijn
15/10 16u15  Overleden kandidaat haalt meer stemmen dan helft van de lijstDe overleden Christian Boone, die 87 werd, stond op de op twee na laatste plaats op de cdH-CD&V-lijst in Molenbeek. Toch haalde Boone meer voorkeursstemmen dan de helft van zijn lijstgenoten.
15/10 15u45  Wilde seks en moord op een lsd-feestjeDeze week is het Film Fest Gent. De Morgen gidst u door het aanbod, met elke dag vijf verse tips van onze filmploeg.
15/10 15u45  CD&V en Open Vld klinken zich aan elkaar voor nieuwe coalitie in GentIn Gent willen CD&V en Open Vld samen een coalitie op de been brengen. Dat melden lijsttrekkers Mathias De Clercq en Mieke Van Hecke in een gezamenlijk persbericht. 
15/10 15u15  Speciaal gebouwd tegen orkanen: één huis overleeft orkaan MichaelNa de vernietigende passage van orkaan Michael staat aan de kustlijn van Mexico Beach in Florida nog één huis overeind. Het is speciaal gebouwd om 'the big one' te overleven.
15/10 15u15  Dit heeft de tv vanavond in de aanbiedingSp.a-voorzitter John Crombez neemt dan toch geen ontslag, dus mag hij vanavond nog eens aanschuiven bij het kopstukkendebat van Ivan De Vadder. Voor wie de partijvoorzitters nu wel genoeg op het scherm gezien heeft: op hetzelfde moment begint De Slimste Mens ter Wereld aan zijn zestiende editie. Nog niet kunnen kiezen? Het tv-gids vindt u hier. 
15/10 15u00  De bijsmaak van Iers rundvlees: "Populair, diervriendelijk imago is niet juist"Iers rundvlees heeft een diervriendelijk imago, met koeien die een groot gedeelte van het jaar vrijuit grazen in sappige weides. Maar in de winter staan de dieren op stal, waar ze het een stuk minder fijn hebben, ontdekte Wakker Dier na eigen onderzoek. Het rapport verschijnt maandag.
15/10 14u45  Groen haalt meer zetels dan Open Vld in MechelenIn Mechelen haalde burgemeester Bart Somers (Open Vld) een klinkende overwinning binnen met zijn stadslijst. Toch is het kartelpartner Groen die de meeste zetels veroverde.
15/10 14u15  Lode Vereeck (Open Vld): "De Diepenbekenaren pikken beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag niet"Lode Vereeck, de in opspraak gekomen lijsttrekker van Open Vld in de Limburgse gemeente Diepenbeek, put moed uit de vooruitgang van zijn partij en zijn rechtstreekse verkiezing in de gemeenteraad. 'Dat is niet alleen een electorale overwinning, maar ook een grote morele steun', luidt het op Twitter.
15/10 14u15  Steven Mahieu neemt de jeugd mee op sleeptouw: "Een lach verwacht ik binnen drie seconden"Steven Mahieu (Mahieustueus, Maniak en Zonder filter) trekt langs comedycafés door heel Vlaanderen met een line-up waarin hij zes jonge comedians op sleeptouw neemt. Onder de noemer Steven Mahieu & The Young Ones kan je zo de nieuwe lichting comedians ontdekken. Jong geweld, onder de ‘vaderlijke’ auspiciën van een rot in het vak. Een van hen is postbode Amelie Albrecht.
15/10 14u15  Gijzeling aan de gang in station KeulenIn Keulen rukt de politie massaal uit voor een noodsituatie in het hoofdstation. De politie bevestigt dat er een gijzeling aan de gang is.
15/10 13u30  Van Quickenborne kijkt naar sp.a voor coalitie in KortrijkKortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) start deze middag de coalitiegesprekken. Sp.a lijkt al zeker van een plaatsje in het bestuur. Blijft de hamvraag: kiest hij voor N-VA, CD&V of Groen?
15/10 13u30  Topman VN-hulporganisatie over crisis: "Je kunt 5 miljoen Palestijnen niet zomaar wegdenken"VN-organisatie UNRWA, die hulp biedt aan Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten, is hard op zoek naar geldschieters. 'We maken een ongekende crisis door in ons bijna 70-jarig bestaan', zegt topman Pierre Krähenbühl in een interview met de Volkskrant.  
15/10 13u15  OVERZICHT. In deze steden en gemeenten zijn de coalitie en burgemeester al bekendNu het stof rond de gemeenteraadsverkiezingen is gaan liggen, raakt het duidelijk welke coalities er allemaal mogelijk zijn in de Vlaamse steden en gemeenten. In bijna de helft van de gemeenten is er zelfs al een coalitie gevormd en is de burgemeester al bekend. 
15/10 13u15  Thierry Henry verdwijnt langs de achterdeur bij de Rode DuivelsVia sociale media. Zo nam Thierry Henry (41) afscheid als T2 van de Rode Duivels. De spelers zullen de Fransman missen: 'Hij was een mentor.'
15/10 13u00  De Wever over coalitievoorstel Forza Ninove: "Wij besturen niet met extremisten, maar situatie in Ninove is bijzonder"N-VA-voorzitter Bart De Wever wil de situatie in Ninove, waar Vlaams Belang-kopstuk Guy D'haeseleer met Forza Ninove een coalitie wil vormen met de lokale Vlaams-nationalisten, 'intern bekijken'. Dat zei hij in De Ochtend op Radio 1. 'Ik zeg zeker geen ja, maar als iemand 40 procent van de stemmen haalt, dan is dat wel een heel sterk democratisch mandaat.'
15/10 13u00  Zeven doden door noodweer in Zuid-Frankrijk: "Water tot zes meter hoog"In de Aude, de streek rond het Franse Carcassone, zijn bij zwaar onweer al zeven doden gevallen. De zenders BFMTV en Europa 1 meldden dat de slachtoffers vielen in een gebied dat was ondergelopen door zware regenval. Nog eens vijf anderen raakten zwaargewond, zei het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In het departement geldt sinds vanochtend code rood. 
15/10 12u15  Met verbonden hersenen samen een potje Tetris spelen: het kanDrie mensen die onderling communiceren zonder te praten, bewegen of te kijken, doordat hun hersenen rechtstreeks met elkaar verbonden zijn. Hersenonderzoekers laten zien dat het kan en filosoferen al over een 'internet van breinen'.
15/10 12u15  Werken als ingenieur? Dit zijn zes aantrekkelijke werkgeversAls ingenieur zit je in een luxepositie. Je moet eigenlijk niet zoeken naar werk, bedrijven zoeken jou. Toch heeft dat ook een nadeel: begin maar eens een keuze te maken uit al die vacatures en jobaanbiedingen! Wij selecteerden enkele interessante werkgevers om je op weg te helpen.  
15/10 12u15  Dit is het makkelijkste homemade dessert voor chocoladeloversGeen zin in een saaie chocoladereep, maar wel nood aan een zoete lekkernij? Maak dan truffels als dessert. Meer dan wat chocolade smelten en er lekkere toevoegingen doorheen mengen, hoef je niet te doen. Simple comme bonjour en toch hemels lekker.
15/10 12u00  Het geheime wapen van de Universiteit van Amsterdam tegen examenstress: puppy'sDe Universiteit van Amsterdam (UvA) richt tijdens de komende examenperiode een 'puppy room' in waar studenten hondjes kunnen knuffelen. Het is bewezen dat dat stressverlagend werkt.
15/10 12u00  Van centrumrechts tot met Vlaams Belang: dit zijn de scenario's in ABart De Wever begint vandaag aan zijn opdracht als Antwerps formateur. Hij nodigt al zijn concurrenten uit voor een gesprek en houdt nog alle opties open. In principe zijn er een heleboel coalities mogelijk in ’t Stad, maar in de praktijk is het speelveld zo gepolariseerd dat alleen een – nipte - centrumrechtse meerderheid werkbaar lijkt.
15/10 12u00  Dramatisch verlies CSU in Beieren luidt einde in van tijdperk van christendemocratenDe regeringspartij CSU heeft bij de verkiezingen in de Duitse deelstaat Beieren een dramatisch verlies geleden. De regeringspartij haalde 35 procent van de stemmen, de slechtste verkiezingsuitslag in de geschiedenis van de partij. Het betekent een einde aan het tijdperk van de alleenheerschappij. 
15/10 12u00  Kosovaars IS-complot krijgt Belgisch tintjeHet complot van IS-terroristen dat in juni in Kosovo blootgelegd werd, krijgt een Belgisch stempel. Terwijl al bekend was dat één verdachte over een Belgisch paspoort beschikt en broedde op terreur bij ons, blijkt nu dat ook de leider en mogelijk zelfs de opdrachtgever in Syrië halve Belgen zijn.
15/10 11u45  14 oktober 2018, niets wat mensen zo verenigt als een georganiseerde vraag over hoe verdeeld ze zijnVeertien oktober 2018, zachte zondag. Vijfentwintig graden, volle terrassen. Niets wat mensen zo verenigt als een georganiseerde vraag over hoe verdeeld ze zijn. Die gedachte stemt me even vrolijk als de schuimkraag op mijn vers getapte pint. 
15/10 11u15  Dodelijk ongeval in Drongen met drie voertuigen: E40 nog hele tijd dicht richting BrusselDe E40 in Drongen richting Brussel is sinds 9.30 uur volledig dicht na een zwaar ongeval met drie voertuigen. Volgens de federale politie viel er één dode. Kort na 10 uur stond er al een file van 4 kilometer. Verwacht wordt dat de hinder nog een hele tijd zal duren.
15/10 11u15  Deze concerten mag u deze week niet missenU wilt deze week een stapje in de wereld zetten? De muziekredactie van De Morgen helpt u graag op weg.
15/10 11u15  Antwerpen gaat blijkbaar voort met een 'burgemeester in bijberoep'Lezer Suzanne Van Well geeft haar kijk op de Antwerpse kiesuitslag.
15/10 11u00  Het verkiezingsnieuws voor u samengevatLees meer >
15/10 10u45  Heeft Gent straks een groene burgemeester? Sp.a overweegt om Gentse sjerp af te staanIn Gent zijn de verhoudingen binnen het kartel sp.a-Groen helemaal op zijn kop gezet. Groen haalt dubbel zoveel zetels binnen als de socialisten. Die laatsten overwegen om het burgemeesterschap aan Groen te laten.
15/10 10u45  De Wever reikt de hand naar Groen, maar Almaci wijst coalitie afEen half zeteltje, meer overschot heeft de Antwerpse meerderheid van N-VA, CD&V en Open Vld niet. Bart De Wever (N-VA) houdt zijn opties open en lonkt naar Groen. Maar daar hebben ze geen zin om mee te spelen in een ronde plufpoker.
15/10 10u15  Harry en Meghan verwachten eerste kindjePrins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn zwanger van hun eerste kindje. Dat meldt Kensington Palace. De twee stapten op 19 mei in het huwelijksbootje.
15/10 10u00  Tommelein wil een alternatieve coalitie in Oostende, maar Groen heeft de sleutels in handenOpen Vld-lijsttrekker Bart Tommelein werkt in Oostende hard om een alternatieve coalitie op de been brengen met CD&V, N-VA en Groen. Maar Groen houdt het been stijf. 'Wij willen een stabiele ploeg.'
15/10 10u00  Philippe Close (PS) kiest voor roodgroen na verrassend goede uitslag in Brussel-StadIn Brussel-Stad hield de geplaagde PS van burgemeester Philippe Close verrassend stand. Ecolo-Groen boekte een grote overwinning en sloot vannacht met de PS en de progressieve burgerlijst Change een coalitie-akkoord. De liberalen verdwijnen daarmee uit het schepencollege. 
15/10 09u45  Belgische kunstenaars stellen toeren in buitenland steeds vaker in vraagBelgische podiumgezelschappen spelen steeds meer in het buitenland. Fijn, dat onze kunstenaars wereldwijd zo populair zijn. Maar is het sop de kool waard? 'Soms vraag ik me af: wat is hier de meerwaarde?'
15/10 09u30  "Online seks kan nuttig zijn voor jongeren"Mensen leggen teveel nadruk op mogelijke negatieve gevolgen van de seksuele activiteiten van jongeren op sociale media, zegt Marijke Naezer, die op het onderwerp promoveerde. Zonde, want porno kijken en romantische tweets kunnen juist heel nuttig zijn voor de seksuele ontwikkeling van jongeren. 'Als het mis gaat, moet je juist de daders aanspreken.'
15/10 09u00  PVDA scoort voor het eerst in centrumstedenPVDA doet het opvallend goed in de centrumsteden. Vaak haalt het er voor het eerst een zetel binnen. 
15/10 08u45  Democratie is een stoel aan de tafel, een opgestoken middenvinger, een high five of een helfieKatrin Swartenbroux analyseert de verkiezingsdag.
15/10 08u30  Wie heeft meeste voorkeurstemmen in uw stad na verkiezingen 2018?Welke coalities zijn mogelijk in uw gemeente na de verkiezingen van gisteren? Via onze interactieve verkiezingskaart kan je kijken welke partijen winnen, welke verliezen en welke politici de meeste voorkeurstemmen krijgen. 
15/10 08u15  Mark Coenen vertelt het echte verhaal achter de verkiezingscampagne: "Slechte dag mannen"Voor een laatste keer vertelt Mark Coenen het echte verhaal achter de verkiezingscampagne. Alsof u er zelf bij was. En hij ook.
15/10 08u15  Van peperduur tot budgetvriendelijk: dit zijn de beste smartphones van het momentNaar het einde van het jaar toe, gooien veel technologiemerken vaak nog een resem nieuwe smartphones de markt op (denk: Kerstcadeaus). Tegenwoordig zijn dat er zo veel, dat het echt wel moeilijk kiezen is. Volgens de meest recente Best Buy Guide van technologiesite Tweakers zijn deze toestellen het overwegen waard.
15/10 07u30  Stad Brussel krijgt nieuwe meerderheid, MR vliegt uit stadsbestuurDe stad Brussel krijgt een nieuwe meerderheid, van PS, Ecolo-Groen en Change.brussels (burgerlijst van het vroegere sp.a, red.), zo raakte zondagnacht bekend. Samen hebben ze 27 van de 49 zetels. De PS van uittredend burgemeester Philippe Close bleef dicht bij zijn score van 2012, ondanks de schandalen rond onder meer Samusocial. De partij verloor slechts één zetel (17). Ecolo-Groen won twee zetels (9).
15/10 07u00  Vandeput na overwinning in Hasselt: "Ik stop als minister van Defensie"Steven Vandeput heeft in Hasselt een traantje weggepinkt na zijn overwinning. N-VA heeft er als grootste partij een coalitie gevormd met RoodGroen+ en Open Vld. Vandeput riep zichzelf uit tot burgemeester en liet ook weten dat hij binnenkort zal stoppen als minister van Defensie.
15/10 06u45  Politieke thriller in Gent: wie wordt burgemeester?Wie mag zich winnaar noemen: degene die fors vooruitgaat of degene die de grootste blijft?  Dat is de hamvraag in Gent. En een die voor een duidelijke impasse zorgt in Gent.
15/10 06u45  LIVE - Nagelbijten in Gent: wie verovert de felbegeerde burgemeesterssjerp?Daags na de verkiezingen zijn er in heel wat steden al nieuwe (of oude) coalities gevormd. Maar in enkele centrumsteden blijft het nagelbijten: wat met Gent? En Antwerpen? Volg alle updates over de verkiezingen vandaag in deze liveblog. 
15/10 06u45  Code rood voor de sp.aGezellig is het vandaag niet om socialist te zijn. Een aantal belangrijke rode bastions blijven – weliswaar nipt – overeind, toch is er weinig reden tot feesten. Het burgemeesterschap van Gent en Oostende kan de socialisten nog ontglippen. Bovendien zijn de resultaten van de provincie­raads­verkiezingen, de barometer voor de nationale verkiezingen, ronduit slecht. 
15/10 06u30  Herbeleef de gemeenteraadsverkiezingen in 7 verrassende conclusiesLees meer >
15/10 06u15  Puzzelwerk in Gent en Antwerpen: coalitievorming wordt moeilijk in grootste Vlaamse stedenDe resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen leveren zowel in Antwerpen als in Gent kopbrekens op voor de zittende meerderheid. In Antwerpen blijft de N-VA van burgemeester Bart De Wever (N-VA) veruit de grootste. Toch houdt de coalitie er een meerderheid met amper een zeteltje overschot over. In Gent eist winnaar Mathias De Clercq (Open Vld) de sjerp op.
15/10 06u15  Joël De Ceulaer analyseert de verkiezingen: "Elke partij kan zeggen dat ze gewonnen heeft, behalve sp.a"Soms doen verkiezingen de samenleving kantelen. Gisteren is dat niet gebeurd. De grote gele, groene of zwarte golf bleef uit. Bart De Wever blijft burgemeester van Antwerpen, en in de rest van Vlaanderen staat de kerktoren nog altijd in het midden.
15/10 06u15  De oranje burchten blijven overeind: lokale boegbeelden van CD&V blijken taaier dan verwachtMakkelijker dan verwacht houdt CD&V stand als de sterkste lokale partij van Vlaanderen. Maar in Antwerpen krijgt ze wel een stevige pandoering van de N-VA. Een waarschuwing voor de verkiezingen in 2019?
15/10 06u15  Deze Bekende Vlamingen scoren (niet) goed bij de verkiezingenTientallen Bekende Vlamingen, van zangers en topdokters tot de halve cast van FC De Kampioenen, waagden ook hun kans in de lokale politiek. Met wisselend succes.
15/10 06u15  Bart De Wever (N-VA) is de keizer van 't Stad't Stad is van N-VA gebleven, maar dé vraag is nu of de huidige coalitie er nog een legislatuur bij doet. Volgt de Zweedse coalitie zichzelf op?
15/10 06u15  Politici, de hervorming van het profvoetbal is jullie verdomde plichtHans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen.
15/10 06u00  Vlaamse leerkrachten trekken steeds vaker naar NederlandWe mogen dan in ­eigen land al een ­lerarentekort hebben, toch trekken steeds meer Vlaamse leerkrachten de grens over naar Nederland. 'Je komt er sneller in aanmerking voor een vaste job', klinkt het vandaag in de kranten van Mediahuis.
15/10 05u15  Turkse president Erdogan heeft telefonisch onderhoud met Saoedische koning over verdwenen journalistDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan en koning Salman van Saoedi-Arabië hebben gisterenavond een telefonisch onderhoud gehad over de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. 
15/10 05u00  Bestelbusje rijdt na ruzie in op voetgangers in Parijs: geen gewondenLees meer >
15/10 04u30  Stad Brussel krijgt nieuwe meerderheid van PS, Ecolo-Groen en change.brusselsDe stad Brussel krijgt een nieuwe meerderheid, van PS, Ecolo-Groen en Change.brussels (burgerlijst van het vroegere sp.a). Dat raakte deze nacht bekend. Samen hebben ze 27 van de 49 zetels. De PS van uittredend burgemeester Philippe Close bleef dicht bij zijn score van 2012, ondanks de schandalen rond onder meer Samusocial. De partij verloor slechts één zetel (17). Ecolo-Groen won twee zetels (9).
15/10 04u00  Hillary Clinton: "Bills affaire was geen machtsmisbruik, Lewinsky was al volwassen"Hillary Clinton vindt dat haar man Bill zijn macht niet misbruikte toen hij als president een buitenechtelijke relatie kreeg met stagiaire Monica Lewinsky. 'Ze was een volwassene', zei de voormalig first lady vandaag in gesprek met CBS Sunday Morning.
15/10 03u30  Trump: "Klimaatverandering geen hoax, maar het klimaat verandert vanzelf wel weer terug"President Donald Trump is in het Amerikaanse tv-programma '60 minutes' teruggekomen op zijn eerdere bewering dat de klimaatverandering een hoax is. Tegelijkertijd zegt hij dat het nog steeds onduidelijk is of de mensheid er iets mee te maken heeft en denkt hij dat het vanzelf weer een keer 'terug zal veranderen'.
15/10 02u00  Federale regeringspartijen afgestraft in BeierenWat opvalt bij de verkiezingen in de Duitse deelstaat Beieren: vooral de partijen die het ook op federaal niveau voor het zeggen hebben, worden afgestraft. Verschillende Duitse media vrezen dan ook gevolgen voor het federale niveau van Angela Merkel.
15/10 01u45  Krantencommentaren: "Kiezers stemden meer dan ooit lokaal"Alle Vlaamse kranten hebben hun conclusies getrokken over de stembusgang van zondag. De consensus is dat de Vlaming vooral lokaal gestemd heeft.
15/10 01u45  Krachtsverhoudingen voor volgend jaar blootgelegd: "Federale meerderheid uitgespeeld, Vlaamse coalitie kan voortdoen"Wie de uitslag van de provincieraadsverkiezingen extrapoleert naar de federale en Vlaamse verkiezingen van volgend jaar, ziet dat de huidige coalitie op federaal niveau geen meerderheid meer haalt. De Vlaamse coalitie daarentegen kan er wel een vervolg aan breien. Dat melden academici Gert-Jan Put, Jef Smulders en Bart Maddens van het onderzoeksinstituut Vives (KU Leuven).
15/10 00u15  Gents Groen-schepen Filip Watteeuw van zegezeker naar zeer onzekerFilip Watteeuw (Groen) begon de dag blakend van vertrouwen, maar 'de man van het circulatieplan' bibberde samen met het kartel de nacht in. Voorkeurstemmen lijken plots een bijzaak.
15/10 00u00  Reacties op de verkiezingsuitslagen: "Dat Vlaams Belang weer wint, vind ik zeer verontrustend"Lees meer >
15/10 00u00  Coddens en Decruynaere: "Mathias morgen aan zet? In zijn hoofd mag dat zo zijn"Nadat een hele avond in de coulissen te blijven, gaven kartellijsttrekker Rudy Coddens (sp.a) en Groen-kopvrouw Elke Decruynaere tegen middernacht toch nog thuis. 'Samen uit, samen thuis', blijft voorlopig het devies.
14/10 23u45  De groene golf is eerder een rimpelingEen verdubbeling in Antwerpen, een groene golf in Brussel en veel plusjes in de rest van Vlaanderen. Maar de grote groene golf waarop de partij had gehoopt is uitgebleven, ook al omdat het kartel in Gent een serieuze tik kreeg.
14/10 23u45  Groen in Antwerpen: close but no cigar'Antwerpen beleeft een groene zondag', juichte een glunderende Wouter Van Besien. Akkoord: de cijfers ogen mooi, maar de Antwerpse centrumrechtse coalitie heeft hij niet kunnen breken.  Toch laat de Antwerpse kopman uitschijnen dat het nog niet voorbij is. 'Maar geen coalitie met N-VA.'
14/10 23u30  De Clercq claimt burgemeesterschap GentMathias De Clercq (Open Vld) is de grote winnaar van de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Zijn partij gaat fors vooruit en haalt haar beste resultaat ooit. Al blijft het de vraag of hij zijn zege kan verzilveren, aangezien het kartel sp.a-Groen de grootste blijft.
14/10 23u30  Deze verkiezingen sluiten zich wel degelijk aan bij een internationale tendens van radicalismeBart Eeckhout is hoofdredacteur van De Morgen.
14/10 23u30  Bart De Wever: "Dit was mijn moeilijkste campagne ooit"Bart De Wever (N-VA) blijft onaantastbaar in Antwerpen. De keizer aan de Schelde wordt op handen gedragen door zijn militanten en kiezers. 'Bartje, Bartje, Bartje!'
14/10 23u15  John Crombez (sp.a) wil verder als partijvoorzitterJohn Crombez blijft sp.a-voorzitter. Dat laat zijn woordvoerster weten in een reactie. Eerder had hij in een interview met De Morgen zijn lot als partijvoorzitter verbonden aan het resultaat van zijn partij in de steden.
14/10 23u00  De dag dat het cordon sanitaire vielHet ziet er naar uit dat met Vlaams Parlementslid Guy D’haeseleer de eerste Vlaams Belang-burgemeester de sjerp heeft binnengehaald. Zijn Forza Ninove behaalde 40 procent en lijkt een deal te hebben met de lokale N-VA-afdeling.
14/10 22u45  CD&V verbijt teleurstelling na 'status quo': "Het is wat het is"Vicepremier Kris Peeters heeft voor CD&V het verschil niet kunnen maken in Antwerpen.  “Ik heb mijn nek uitgestoken voor deze stad, ik hoop dat de partijtop dat ook zo waardeert.”
14/10 22u30  Sterke figuren geven Open Vld kleurVier burgemeesters in de centrumsteden. Dat doel stelde Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten voorop. Of haar partij daarin slaagt, is vooralsnog onduidelijk. Wel zetten de liberalen, op enkele smetten na, een onverwacht sterke prestatie neer.
14/10 22u30  Wallonië en Brussel worden groener en linkserAlain Gerlache is zelfstandig journalist voor onder meer RTBF en opiniemaker voor De Morgen.
14/10 22u15  In Namen weet men hoe Antwerpen stemde, maar omgekeerd?Sander van Hoorn woont  iets meer dan een jaar in Brussel en doet voor de NOS verslag van de EU, maar zeker ook van België. Wekelijks doet hij in het Radio 1-programma 'Nieuwe feiten' verslag van zijn inburgering in ons land.
14/10 21u45  Close houdt PS dan toch recht in BrusselDe PS heeft er in Brussel Stad een woelige legislatuur op zitten, maar is meer dan rechtgekrabbeld. In tegenstelling tot coalitiepartner MR, behoudt PS het aantal zetels. 'Tot vorig jaar werd je bijna gestenigd als je in Brussel de naam Mayeur of PS liet vallen.'
14/10 21u30  Lokale verkiezingen op tv: opwaaiende zomerjurkjes en een oneliner hier en daarOmdat cocktails drinken in de nazomerzon ook gaat vervelen, keek Stef Selfslagh naar de verkiezingsshows op VRT en VTM. Hij zag naast winnaars en verliezers ook opwaaiende zomerjurkjes.
14/10 21u15  Groene en donkerrode golf in Wallonië, PS en MR beperken schadeHet bleef lang wachten op de definitieve uitslagen in Wallonië, al tekenen Ecolo en de Partij van de Arbeid (PTB) zich als duidelijke winnaars af. Toch houdt de PS stand in Bergen, Charleroi en Luik, terwijl ook de MR van premier Charles Michel stabiel blijft.
14/10 21u15  UHasselt-professor: "Groen is geen electorale pletwals, maar wordt wel marktleider op linkerflank"UHasselt-professor Johan Ackaert, expert lokale politiek, ziet dat er zich na de lokale verkiezingen een zeer genuanceerd beeld aftekent. Behalve in de provincieraden, dan, waar N-VA afgetekend de grootste blijf. 'Dat kan een belangrijke indicator zijn voor de nationale verkiezingen in mei.'
14/10 20u30  Kris Peeters geeft ambitie om burgemeester van Antwerpen te worden opKris Peeters (CD&V) heeft geen ambitie meer om burgemeester van Antwerpen te worden. Wel wil hij deel uitmaken van de nieuwe coalitie. Dat heeft hij vanavond gezegd aan zijn achterban. 
14/10 20u15  OVERZICHT. Wie is aan zet? In deze steden en gemeenten is de grootste partij al bekendIn heel wat steden en gemeenten zijn de resultaten intussen volledig bekend, of is al duidelijk welke partij de grootste is geworden of gebleven. We vullen dit overzicht voortdurend aan.
14/10 20u15  "Ik kreeg al enkele refs huilend aan de lijn"Nu twee topscheidsrechters in het Belgisch voetbal worden verdacht van matchfixing, krijgen hun collega’s psychologische bijstand. 'Ik kreeg er al enkelen huilend aan de lijn', zegt sportpsycholoog Jef Brouwers.
14/10 20u15  Zieke Paul De Knop: "Hoe meer mensen geholpen worden met immunotherapie, hoe beter"Tot twee jaar geleden was hij de sportieve rector van de VUB. Vandaag strijdt Paul De Knop tegen een agressieve, uitgezaaide huidkanker. Met een nieuw fonds dat zijn naam draagt, wil hij geld inzamelen voor immunotherapie. 'Wat voor mij misschien niet meer kan, kan voor anderen wel.'
14/10 19u45  Maggie De Block wint in Merchtem, maar wordt geen burgemeesterIn Merchtem heeft kopvrouw en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) de verkiezingen gewonnen. Toch wordt ze zelf geen burgemeester. Maarten Mast krijgt de sjerp.
14/10 19u30  CD&V'er Dirk De fauw wordt nieuwe burgemeester van BruggeIn Brugge stelde Dirk De fauw (CD&V) zopas een nieuwe driepartijencoalitie voor, met hemzelf als burgemeester. Daarmee onttroont hij Renaat Landuyt, wiens sp.a wel in de coalitie blijft samen met Open Vld.
14/10 19u00  Eerste resultaat Antwerpen: N-VA ver boven 30 procentOp basis van de resultaten van een stembureau lijkt de N-VA van burgemeester Bart De Wever nauwelijks stemmen te verliezen. Zijn partij blijft ver boven de 30 procent en zit nu op 36,6 procent. Groen wordt de tweede partij met 16,1 procent. De CD&V van Kris Peeters strandt vooralsnog op 6,9 procent.
14/10 19u00  Krijgen we patstelling in Gent?De Gentse verkiezingsuitslag zou weleens tot een patstelling kunnen leiden. Mocht de voorlopige uitslag straks ook het eindresultaat zijn, zullen zowel het kartel sp.a-Groen als Open Vld wellicht de burgemeester claimen.
14/10 18u45  Tommelein eist burgemeesterssjerp op in OostendeIn Oostende eist Open Vld-lijsttrekker Bart Tommelein de burgemeesterssjerp op van sp.a'er Johan Vande Lanotte (Stadslijst). Nochtans haalde Vande Lanotte met 22,8 procent een hogere score dan Tommelein, die 19,8 procent van de stemmen voor zich won. Ook Groen zegt te willen besturen met de liberaal. Tommelein geeft om 19 uur toelichting op een persconferentie.
14/10 18u45  Bart De Wever (N-VA) haalt voorlopig ruim meeste voorkeursstemmenIn de voorlopige tellingen gaat huidig burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever ruim aan kop. Hij behaalt vooralsnog 16.599 voorkeursstemmen. 
14/10 18u30  Vlaamse provincies kleuren geel-oranjeMet twee op de drie stembureaus geteld, verdelen CD&V en N-VA de vijf Vlaamse provincies. CD&V blijft de grootste in Limburg en West-Vlaanderen terwijl N-VA de grootste is in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen.
14/10 18u30  Stel uw vraag over de verkiezingen aan De Morgen-hoofdredacteur Bart EeckhoutDe stemmen zijn gegeven, de uitslagen van de lokale verkiezingen 2018 lopen binnen. Wat betekent deze stembusgang voor de (politieke) toekomst van onze steden? Stel u vraag nu aan De Morgen-hoofdredacteur Bart Eeckhout, hij beantwoordt ze vanaf 19 uur live op onze website.
14/10 18u15  Verkiezingen 2018: en wat denkt u van de uitslag in uw gemeente?Wat vindt u van de uitslag van de verkiezingen 2018 in uw gemeente? Laat het ons hier weten. Een selectie van de reacties publiceren we morgen in uw krant.
14/10 18u00  Waarom de Antwerpse resultaten op zich laten wachtenHet blijft voorlopig nog even wachten op de eerste officiële resultaten voor stad Antwerpen. Op de website van Vlaanderen Kiest staat er bij geen enkel van de 386 kiesbureaus een resultaat. 'Dat komt omdat we wachten tot een volledig district is geteld voor we resultaten bekend kunnen maken', klinkt het bij het Agentschap Binnenlands Bestuur.
14/10 17u45  Verkiezingen 2018: wat u nu moet wetenDe laatste stemlokalen zijn gesloten, de uitslagen lopen binnen – en voor kandidaten en partijen kan het nagelbijten beginnen. Hier leest u de belangrijkste ontwikkelingen van de lokale verkiezingen 2018 in een notendop.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Veilingsite eBay klaagt Amazon aan voor illegaal werven verkopers18/10 01u45 - De Morgen: Veilingsite eBay heeft in de Amerikaanse staat Californië zijn grote concurrent Amazon aangeklaagd. Het handelsplatform stapt naar de rechter omdat het bedrijf vindt dat Amazon op illegale wijze verkopers probeerde te werven. Dat meldt de BBC.
25x Driekwart van bemiddelingszaken in internationale kinderontvoeringen leidt tot akkoord18/10 01u15 - De Morgen: Driekwart van de bemiddelingszaken in internationale kinderontvoeringen in Europa leidt tot een (gedeeltelijk) akkoord. Dat zegt Child Focus vandaag op de Centrale Dag in het kader van Mediation Week. 
19x EU-onderhandelaar Barnier krijgt meer tijd voor brexitakkoord18/10 02u00 - De Morgen: De 27 EU-leiders geven hun brexitonderhandelaar Michel Barnier meer tijd om met het Verenigd Koninkrijk een akkoord te bereiken over de scheiding en toekomstige relatie met de Europese Unie. Op een speciale 'brexittop' in Brussel wist de Fransman de 27 te overtuigen dat een deal met kalmte en geduld mogelijk is maar dat de tijd nog niet helemaal rijp is.
17x Volkswagen biedt in Duitsland tot 10.000 euro schrootpremie voor oude dieselwagens18/10 02u30 - De Morgen: Het autoconcern Volkswagen gaat in Duitsland een schrootpremie aanbieden aan de bezitters van oude dieselwagens (euronorm 1 tot 4), die kan oplopen tot 10.000 euro per voertuig. Dat berichten Duitse media. 
14x Oostenrijk wil Europees migratiebeleid deblokkeren door introductie van 'verplichte solidariteit'18/10 03u45 - De Morgen: De Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz, wiens land momenteel het voorzitterschap van de Europese Unie waarneemt, wil een nieuw voorstel op tafel leggen om het vastgelopen Europese migratiebeleid te deblokkeren. Dat zei hij gisteren in de marge van de Europese top in Brussel.
5x Jóhann Jóhannsson is postuum filmcomponist van het jaar17/10 22u30 - De Morgen: Voor het tweede jaar op rij is IJslander Jóhann Jóhannsson uitgeroepen tot beste filmcomponist van het jaar. Zijn protégé nam de prijs in ontvangst tijdens de ceremonie van de World Soundtrack Awards (WSA) op Film Fest Gent. Postuum, want Jóhannsson overleed begin dit jaar.
4x Duitse media: grote IS-terreuraanslag verijdeld17/10 21u00 - De Morgen: De Duitse autoriteiten hebben volgens verschillende media een grote terreuraanslag door Islamitische Staat voorkomen. Daaraan ging een onderzoek van ruim een jaar vooraf. Het was de bedoeling dat in 2016 drie jihadistenteams naar Duitsland zouden reizen om de voorbereidingen te treffen en voor de uitvoering te zorgen.
3x Marc Coucke: “Pro League wil voortouw nemen in strijd tegen spelersmakelaars”17/10 20u45 - De Morgen: Na het uitbreken van het voetbalschandaal vorige week heeft Marc Coucke, de voorzitter van de Pro League, niet stilgezeten. Hij wil het voortouw nemen om ervoor te zorgen dat dergelijke zaken nooit meer kunnen gebeuren. “We moeten het momentum aangrijpen”, zegt hij.
3x Geschorste MSK-directeur: “Russische schilderijen zijn niet vervalst”17/10 20u30 - De Morgen: Cathérine De Zegher en Igor Toporovski schakelden twee laboratoria in om tien omstreden kunstwerken uit Rusland te onderzoeken. Zij willen zo de echtheid van deze werken, die even in het Gentse MSK hingen, bewijzen en zichzelf rehabiliteren. Waterdichte bewijzen kunnen zulke labo’s echter niet leveren. 
2x Van Quickenborne kiest opnieuw voor sp.a en N-VA in Kortrijk17/10 20u15 - De Morgen: De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zal de volgende zes jaar opnieuw met sp.a en N-VA de stad besturen. De stadscoalitie was de voorbije zes jaar ook al aan de macht.

Statistieken

Artikels:
34720
Gelezen:
5261
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven