donderdag 16 augustus 2018, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 

De Morgen

Verbergen Tonen
16/08 03u30  The sky, the limit, the Dance Hall: Coely triomfeert op dag nul van Pukkelpop Wie zin had in chillen, moshen, mooie meisjes en lekkere jonko’s koos voor de Dance Hall op de inloopdag van Pukkelpop. Aldaar trapte goed volk als Angèle, Coely en De Jeugd Van Tegenwoordig vier dagen zot geweld af.
16/08 03u00  Opgesloten Lula geregistreerd als presidentskandidaat in Brazilië: met voorsprong populairste kandidaat In Brazilië heeft de linkse Arbeiderspartij (PT) ex-president Luiz Inácio Lula da Silva, die in de cel zit, ingeschreven als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. 
16/08 02u00  Protest in onderbroek tegen arrestatie van parlementslid in Venezuela In Venezuela hebben oppositieleden woensdag de vrijlating geëist van parlementslid Juan Requesens. Ze trokken de straat op enkel gekleed in onderbroek.19 
16/08 01u00  Madonna: hart van een rebel, ziel van een pionier Vandaag wordt Madonna zestig. Een week lang blikken we terug op de relevantie van het popicoon. Vandaag: Madonna als Agent Provocateur, of hoe ze óók de grenzen van het fatsoen heeft verlegd.22 
16/08 01u00  Hoe moet het nu verder met Madonna? Madonna heeft een gouden carrière achter de rug, maar wanneer ze vandaag in haar glazen bol kijkt, oogt de toekomst eerder troebel. 22 
16/08 00u45  Ons verjaardagscadeau aan Madonna: vier Belgische bands maken een Madonna-cover Het is u ongetwijfeld niet ontgaan: Madonna wordt vandaag zestig. Speciaal voor die gelegenheid vroegen we aan vier Belgische bands, die de hoogdagen van het popicoon níet hebben meegemaakt, om een Madonna-cover te maken. De vier bands zijn Hydrogen Sea, Ivy Falls, Fortress en Yusuf. 22 
16/08 00u45  Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld Met gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer bij 2.191 werkgevers in 47 landen.22 
16/08 00u45  Hydrogen Sea covert 'Voices' van Madonna Voor Madonna’s zestigste verjaardag eert Hydrogen Sea de Queen of Pop met een cover van een van haar minder bekende songs: ‘Voices’. Nog opmerkelijker: in de versie van PJ Seaux en Birsen Uçar wint schemerrijke dromerigheid het moeiteloos van de originele productie. Beluister de cover onderaan dit artikel.20 
16/08 00u30  Fortress covert ‘Jump’ van Madonna Om de zestigste verjaardag van Queen of Pop te vieren, vroegen we aan vier Belgische bands om een Madonna-cover te maken. Synthpoptrio Fortress koos voor ‘Jump’.20 
16/08 00u30  Yusuf covert ‘La Isla Bonita’ van Madonna U hoorde wellicht al geroezemoes in de virtuele wandelgangen: Madonna viert vandaag haar zestigste verjaardag. Ter gelegenheid coverden vier Belgische bands voor De Morgen een nummer van de Queen of Pop. Yusuf, de band van Leuvenaar Jonas Steurs, koos voor ‘La Isla Bonita’. De cover staat onderaan dit artikel.22 
16/08 00u30  Ivy Falls covert ‘Beautiful Stranger’ van Madonna Madonna blaast zestig kaarsjes uit en voor de gelegenheid vroegen we vier Belgische bands om een nummer te coveren van de Queen of Pop. Onder hen: Ivy Falls, het project van Fien Deman, die koos voor ‘Beautiful Stranger’. Beluister de cover onderaan dit artikel.22 
15/08 21u00  Bulgarije gaat ruim 200 gammele bruggen renoveren Bulgarije gaat naar aanleiding van de ramp in Genua, versnelt 211 gammele bruggen renoveren. Viaducten van 35 jaar en ouder zijn nooit grondig onder handen genomen, sommige zelfs helemaal niet. Dat heeft de minister van Regionale Ontwikkeling Nikolaj Nankov woensdag gezegd tijdens het kabinetsoverleg in Sofia.
15/08 21u00  Pukkelpop in cijfers: urbanacts domineren, rock moet inboeten Pukkelpop is sinds jaar en dag de muzikale vinger aan de Belgische pols. Een blik op de affiche geeft dus inzicht in muzikale trends doorheen de jaren. Wij analyseerden de line-up van de laatste tien jaar en bekeken de stijltrends tot nu.
15/08 20u45  Waarom geen controle? Omdat dingen op deze manier zijn geregeld in Italië Italië-correspondente van De Groene Amsterdammer Anne Branbergen schreef dit commentaarstuk op verzoek van De Morgen.
15/08 20u30  "Op amper twintig meter van mijn raam bungelde een stuk wegdek" Attendere, più attendere. Wachten en nog meer wachten. Dat doen de Genuezen al sinds de Ponte Morandi het dinsdagmiddag begaf. Ze eisen antwoorden. Wie is verantwoordelijk? Wie zijn de overledenen? En kunnen de meer dan 500 geëvacueerde bewoners die onder de afbrokkelende brugpijler wonen ooit nog terugkeren naar huis?
Laatste update: vandaag om 3u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/08 19u15  Het Pukkelpop-parcours van Eva De Roo: "Rillen onder een dekentje, ook dàt is Pukkelpop"Woensdagnacht speelt ze ten dans in de Boiler Room met Skyve, dit weekend hoort u Eva De Roo voornamelijk tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds op StuBru. But no rest for the wicked: in haar programmaboekje staan donderdag een tiental acts rood omcirkeld.
15/08 19u15  De Backer en Weyts bikkelen over proefeiland voor kust van KnokkeDat staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) voorlopig de hakken in het zand zet tegen het proefeiland voor Knokke, leest Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) als een politiek spel op een zucht van de gemeenteraadsverkiezingen. 'Dit is niet echt dapper.' De Backer legt de bal bij Weyts. 
15/08 19u15  Italiaanse regering kondigt "noodtoestand" van 12 maanden afDe Italiaanse regering heeft de 'noodtoestand' voor 12 maanden uitgeroepen in Genua. Dat heeft premier Giuseppe Conte bekendgemaakt. Bij de instorting van een viaduct in Genua zijn minstens 42 mensen om het leven gekomen.
15/08 18u15  Róisín Murphy: "Mijn grootste angst is op mijn sterfbed te denken: ik heb te weinig uit dit leven gehaald'Na haar concert op Pukkelpop kun je veel beweren over Róisín Murphy, maar niet dat ze saai of kleurloos is. Daar zweert de Ierse artpopqueen dan ook al levenslang bij. “Ik wil alles eens proberen. Dat geef ik mijn dochter ook altijd mee: toon leeuwenmoed, wees authentiek en neem de teugels in handen.”
15/08 18u00  De Rode Duivels zijn niet meer de enigen die voor een nationaal bewustzijn zorgenDissidentie mag ook, onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
15/08 17u45  Waarom conflict met VS Turken uit NAVO en in Poetins handen kan drijvenHet handelsconflict met de VS zet ook het NAVO-lidmaatschap van Turkije op het spel. Als het ook tot een militaire breuk komt met Washington kan het geopolitieke schaakbord aan Europa's zuidoostelijke flank historisch wijzigen, met Vladimir Poetin als lachende derde.
15/08 17u30  Travis Scott zegt af voor PukkelpopDe Amerikaanse rapper Travis Scott zegt in extremis zijn show op Pukkelpop af. Normaal gezien zou hij vrijdag optreden, maar door onvoorziene verplichtingen met de MTV Music Awards moet hij dat concert annuleren.
15/08 16u45  Morandi-bruggen al decennia berucht om zwakke structuurOok andere bruggen van de Italiaanse ingenieur die het ingestorte viaduct in Genua ontwierp, kampten met structurele zwaktes. In 1964 stortte zijn Venezolaanse brug deels in.
15/08 16u30  Als Erdogan het vraagt, verkopen zijn aanhangers hun goudHoeveel vertrouwen hebben Turken nog in de economie en president Erdogan? 'Brood wordt ons door God gegeven, niet door de VS.'
15/08 16u15  Turkse rechtbank beveelt vrijlating erevoorzitter Amnesty InternationalEen rechtbank in Istanboel heeft de vrijlating bevolen van Taner Kilic, een erevoorzitter van de Turkse afdeling van Amnesty International. Dat heeft de mensenrechten-ngo zelf aangekondigd. Kilic zit al ruim 14 maanden achter tralies.
15/08 16u00  Dodentol aardbeving Indonesië loopt op tot 460Na de zware aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn al 460 doden geteld. Volgens het nationale agentschap voor rampenbeheer BNPB wordt de schade geraamd op omgerekend 440 miljoen euro, zo meldt het woensdag. 
15/08 15u30  Waarom geen jaarlijkse mother’s pride op 15 augustus?Jinnih Beels is lijsttrekker voor sp.a in Antwerpen.
15/08 15u15  Storing legde luchthaven Schiphol even volledig platHet vliegverkeer op de Nederlandse luchthaven Schiphol heeft vanmiddag even volledig stilgelegen door een storing in het communicatiesysteem dat contact legt tussen de Luchtverkeersleiding en de piloten. Er konden geen vluchten meer opstijgen of landen. Even voor 14 uur kwam het luchtverkeer weer langzaam opnieuw op gang.
15/08 14u30  Staatssecretaris De Backer vraagt Weyts om met alternatieven te komen voor proefeiland op NoordzeeStaatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) heeft Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) opgeroepen om met alternatieven te komen voor het proefeiland voor de kust van Knokke. 'Want kustbescherming is een exclusieve Vlaamse bevoegdheid', stelt hij.
15/08 14u00  Italiaanse minister houdt snelwegbeheerder verantwoordelijk voor instorting brug in GenuaHet privébedrijf dat het overgrote deel van het Italiaanse snelwegennetwerk uitbaat is verantwoordelijk voor de instorting van de brug in Genua en het management kan maar beter opstappen. Dat zegt de Italiaanse minister van Infrastructuur en Transport Danilo Toninelli.  De snelweguitbater riskeert tot 150 miljoen euro aan boetes.
15/08 13u30  Concertreview: Blu Samu (***), blackwave. (****) en STUFF. (**** 1/2) in OLT RivierenhofBlu Samu wil de hare léven, Blackwave heeft ze graag groot, en STUFF. neemt zijn oude mee naar spiksplinternieuwe planeten: ze hebben dus alle drie iets met dromen. En het zijn er nog mooie ook!
15/08 12u45  Australische senator wil "eindoplossing" voor migratieIn Australië heeft de senator Fraser Anning voor veel ophef gezorgd door op te roepen tot een volksstemming over het al dan niet verbieden van moslimmigratie. Hij prijsde het strikte migratiebeleid van het 'witte Australië' en ziet in een volksstemming een 'eindoplossing voor de migratieproblematiek'.
15/08 12u30  Erdogan dient een duur verlanglijstje in, maar is er iemand die het geld wil voorschieten?De Turkse economie laat al jaren groei zien, en president Erdogan wil die verder stimuleren met ambitieuze plannen. Maar voor investeerders is vertrouwen belangrijker. 
15/08 12u00  Tien films die u deze week niet mag missenZin in een avond zonder Netflix? De filmredactie van De Morgen selecteert voor u het beste wat de bioscopen deze week te bieden hebben.
15/08 11u30  "Terreurverdachte Londen is man uit Soedan"De Britse autoriteiten hebben de identiteit achterhaald van de man die gisteren inreed op voetgangers en fietsers bij het parlement. Het gaat volgens bronnen rond de regering om de 29-jarige Salih Khater, bericht de BBC. Hij is een Britse burger die oorspronkelijk uit Soedan komt.
15/08 11u00  Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtendWaarom de brug in Genua niet de enige is die dringend aan renovatie toe was. Waarom Zweedse jongeren auto's in brand steken. En waarom nu ook de roebel omlaag duikt. Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend.
15/08 10u30  "Waarom ze auto’s in brand steken? Alleen zo wordt de Zweedse jeugd gezien"Het is maandagavond, even na negen uur, als in een buitenwijk van Gotenburg bendes zwartgeklede jongeren zo’n dertig auto’s in de fik steken. Veel Zweden zijn er woedend over, maar een deskundige begrijpt waarom ze het doen. En politici spreken verkiezingstaal.
15/08 10u00  Ook de roebel duikt omlaag: waar hebben de Russen dat aan te danken?De val is minder draconisch, maar net als de Turkse lira verliest de Russische roebel snel aan waarde. In de afgelopen week is de Russische munt gedaald naar het laagste niveau in twee jaar: 1 euro kost plots 76 roebel. Voor de Russische bevolking betekent dat hogere prijzen voor geïmporteerde producten en duurdere, meestal onbetaalbare, vakanties naar het Westen. Waar hebben de Russen dat aan te danken?
15/08 09u30  Genua-brug was zorgenkindje, net als duizenden andere Italiaanse bruggenAl jaren stond de veiligheid van de rampbrug in Genua ter discussie, zelfs op het moment van bezwijken werd nog aan de oeververbinding gewerkt. Nog eens tienduizenden andere Italiaanse bruggen zijn nodig aan renovatie toe, waarschuwt de landelijke onderzoeksraad.
15/08 08u45  Transgender is verkozen als gouverneurskandidaat in VSIn de Amerikaanse staat Vermont is Christine Hallquist gekozen tot de Democratische kandidaat voor het gouverneurschap. Ze is de eerste openlijke transgender die door een grote partij in de Verenigde Staten naar voren wordt geschoven om een gooi te doen naar dergelijke topfunctie.
15/08 07u30  Turkije verhoogt importtarieven op Amerikaanse goederenTurkije heeft de importheffingen op een resem Amerikaanse producten verhoogd, van auto's tot tabak. Het land van president Recep Tayyip Erdogan gaat momenteel door een valutacrisis nu de lira in vrije val is. De Amerikaanse president Donald Trump had er nog een schepje bovenop gedaan met hogere importheffingen op Turks staal en aluminium.
15/08 07u00  Amerikaanse commissie identificeert 301 pedofiele priesters en spreekt van "systematische" doofpotEen rapport van een 'grand jury' in de Amerikaanse staat Pennsylvania identificeert 301 priesters uit 6 bisdommen waarvan het plausibel is dat ze kinderen misbruikt hebben.  Het onderzoek is gebaseerd op documenten die de katholieke kerk jarenlang verborgen hield.
15/08 06u15  Waar komt het woord chauvinist vandaan?Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: Dag van Nicolas Chauvin.
15/08 05u15  "Trump Tower pompt iedere dag illegaal miljoenen liters water uit Chicago River"De Amerikaanse staat Illinois is dinsdag een proces begonnen tegen de Trump International Hotel and Tower in Chicago. Er is sprake van schendingen van de milieuwetgeving.
15/08 02u15  Sterke aardbeving treft oostelijke centrum van ItaliëEen sterke aardbeving met een magnitude van 4,7 op de schaal van Richter heeft het oostelijke centrum van Italië getroffen, aan de Adriatische Zee. Dat meldt het Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulcanologie (INGV). Van slachtoffers is voorlopig geen sprake.
15/08 02u00  Meer dan 1.000 kinderen misbruikt door honderden priesters in VS, sprake van "systematische doofpot"Een rapport van een 'grand jury' in VS-staat Pennsylvania, de jury in de VS die moet bepalen of de bewijzen van het openbaar ministerie een aanklacht rechtvaardigen, identificeert 301 priesters uit 6 bisdommen waarvan het plausibel is dat ze kinderen misbruikt hebben. In het rapport dat gisteren werd gepubliceerd is sprake van 1.000 kinderslachtoffers. Het onderzoek is gebaseerd op documenten die de katholieke kerk jarenlang verborgen hield.
14/08 22u15  Italiaans minister Salvini belooft schuldigen te zullen vinden na ramp met brug in GenuaDe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft beloofd dat de schuldigen voor het instorten van de snelwegbrug bij Genua zullen worden gevonden. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa bericht.
14/08 22u00  Ongewoon warm klimaat tot 2022: krijgen we een nog warmere periode bovenop de globale opwarming?Wetenschappers hebben gebruik gemaakt van een nieuw klimaatmodel om te voorspellen dat de jaren 2018 tot 2022 'abnormaal warm zullen worden met een grotere kans op extreme temperaturen'. 
14/08 21u30  Lek in beveiliging processoren van Intel ontdekt door onderzoekers KU LeuvenComputerwetenschappers van de KU Leuven zijn erin geslaagd de beveiligingsmethode die technologiereus Intel gebruikt in haar processoren, te kraken. Ze hebben het bedrijf al in januari op de hoogte gebracht en Intel zal een update lanceren.
14/08 20u15  In beeld: De ravage na het instorten van de brug in GenuaIn het Italiaanse Genua heeft zo’n 100 meter van een viaduct het begeven terwijl er voertuigen op reden. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven en raakten vele anderen gewond. Het blijft vooralsnog onzeker wat de oorzaak van deze ravage is.
14/08 20u00  Snelwegbeheerder regio Genua: "Geen reden om aan te nemen dat brug gevaarlijk was"'De instorting is voor ons totaal onverwacht en onvoorspelbaar, rekening houdend met de uitgevoerde monitoring', zegt Stefano Marigliani, regionaal directeur van snelweguitbater Autostrade per l'Italia, aan de krant Corriere della Sera over de instorting van een snelwegbrug in Genua waarbij minstens 35 mensen om het leven kwamen. 
14/08 19u30  Zo vermijdt u allergieën: "Laat je kind vuil worden. En haal een hond in huis"Hoe kan je vermijden dat je kinderen allerhande allergieën krijgen? 'Laat ze vuil worden', zegt professor Bart Lambrecht, immunoloog bij het Vlaams instituut voor Biotechnologie, tegenover VTM NIEUWS. Want een van de oorzaken dat er steeds meer mensen allergieën krijgen is de toegenomen hygiëne.
14/08 18u45  Nieuwe Russische ruimtewapens baren de VS zorgenOp de VN-conferentie over ontwapening hebben de Verenigde Staten vandaag hun bezorgdheid geuit over Russische ambities omtrent ruimtewapens. Hoofdassistent op het departement van Buitenlandse Zaken en specialist inzake ontwapening, Yleem Poblete, noemde de situatie 'verontrustend'.
14/08 18u15  Hoe kon de brug in Genua zo plots instorten?Deze middag stortte de 'Ponte Morandi' in, een viaduct over de A10-snelweg in het Italiaanse Genua. Volgens de laatste berichten zijn er al 35 mensen om het leven gekomen, maar er wordt gevreesd dat de dodentol nog zal oplopen. Tegelijkertijd rijst de vraag: hoe kan zo'n brug plots instorten? Een oorzaak is nog niet bekend, maar er zijn wel enkele hypotheses. 
14/08 18u00  Facebook zendt voetbalmatchen La Liga gratis uit in Zuid-AziëFacebook heeft een opmerkelijke deal gesloten met La Liga, de hoogste klasse in het Spaanse voetbal. Vanaf dit seizoen worden alle wedstrijden in de Primera Division live en gratis uitgezonden op Facebook in acht Zuid-Aziatische landen, zo maakte La Liga dinsdag bekend.
14/08 17u30  Koen Kennis opnieuw politicus met meeste betaalde mandaten in VlaanderenNaar jaarlijkse traditie publiceerde het Staatsblad vanmorgen de mandatenlijsten van politici en hoge ambtenaren. Die moeten elk jaar verplicht zo'n lijst indienen. Net als vorig jaar spant Antwerps N-VA-schepen Koen Kennis de kroon in Vlaanderen met 18 bezoldigde mandaten.
14/08 17u30  Fernando Alonso zegt de Formule 1 vaarwelFernando Alonso zet eind dit seizoen een punt achter zijn F1-carrière. Dat laat zijn team McLaren weten op zijn website.
14/08 17u00  Trump noemt ex-medewerkster "hond"De Amerikaanse president Donald Trump zet de aanvallen op zijn vroegere medewerkster Omarosa Manigault Newman voort. In een tweet noemde hij vandaag de 44-jarige vrouw, zonder haar bij naam te noemen, een 'hond'.
14/08 16u45  Eerste gezin gearriveerd in omstreden gesloten centrum voor families met kinderenDeze voormiddag is in een van de nieuwe woonunits in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel een eerste gezin aangekomen. Dat heeft de Dienst Vreemdelingenzaken bevestigd.
14/08 16u00  VN waarschuwen voor 30.000 overgebleven IS-leden: "Krachten achter globaal terrorisme zijn er nog"De terreurbeweging Islamitische Staat mag dan wel militair zo goed als verslagen zijn, toch zijn er volgens een nieuw VN-rapport nog zo'n 30.000 leden actief in voornamelijk Syrië en Irak. Het rapport waarschuwt voor de gevaren die daaruit voortvloeien.
14/08 15u45  Britse regering waarschuwt voor brexit zonder akkoord: "Iedereen moet zich voorbereiden"Wat de voorbije weken links en rechts werd gefluisterd, wordt steeds vaker luidop uitgesproken: de Britse regering vindt dat de Europese Unie haar houding in de brexit-onderhandelingen moet aanpassen. Zo niet, behoort een brexit zonder akkoord tot mogelijkheden, dreigen May en co.
14/08 15u15  Voormalig radiopresentator Urgent.fm opnieuw veroordeeld voor verkrachtingEen voormalige dj van Urgent.fm is vandaag door de rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot twintig maanden celstraf, waarvan de voorhechtenis effectief, voor verkrachting. Hij werd eerder al voor gelijkaardige feiten veroordeeld door de rechtbank van Gent.
14/08 15u15  "Slaaptekort maakt eenzamer": voor te weinig slaap betaal je een sociale prijsTe weinig slapen kan je sociaal leven verknoeien, zeggen Amerikaanse onderzoekers. Je voelt je eenzamer en minder happig om met anderen contact te leggen maar je blijkt ook 'sociaal onaantrekkelijker' voor anderen.
14/08 15u00  "Voorlopig geen proefeiland voor de kust van Knokke-Heist"Het proefeiland voor de kust van Knokke-Heist komt er voorlopig niet. Dat meldt federaal staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer.
14/08 13u45  Patti Smith in de AB: ze laat je hart bloeden en weer ontroert je tot tranenZe zong over “pissing in a river”, maar in de AB verloor je uiteindelijk meer lichaamsvocht via andere kanalen. Patti Smith liet je hart nu eens bloeden, dan weer ontroerde ze je tot tranen, en het publiek dreef ze in de AB tot zo’n kookpunt dat je los uit je hemdje dreef. Een dag later gloeien wij nóg na.
14/08 13u30  Jongeren steken in Zweedse steden tientallen auto’s in brand: "Ik weet niet of we dit ooit eerder hebben meegemaakt"Zweedse jongeren hebben in een reeks steden gisterenavond tientallen auto’s in brand gestoken. In Gotenburg, Trollhättan, Stockholm en andere plaatsen gingen in totaal zeker meer dan tachtig auto’s in vlammen op. De Zweedse politie sluit niet uit dat de brandstichting is gecoördineerd via sociale media.
14/08 13u15  Nut van drones getest bij reddingsoefening aan Belgische kustVandaag zijn er voor de tweede keer drones ingezet tijdens een reddingsoefening aan de kust. Die kunnen een meerwaarde bieden, maar er moeten extra communicatieafspraken worden gemaakt. Dat zegt Saskia Vanhove van de dienst noodplanning van de gouverneur van West-Vlaanderen na een eerste evaluatie.
14/08 13u00  Snelwegbrug ingestort in Genua: voorlopig geen slachtoffers gemeldEen aanzienlijk deel van een snelwegbrug bij Genua is ingestort. Er is voorlopig geen melding gemaakt van dodelijke of gewonde slachtoffers, aldus de politie. 
14/08 12u45  Google volgt je overal, zelfs als je je 'locatiegeschiedenis' uitzetGoogle weet waar je bent, ook al heb je expliciet laten weten dat je niet wilt dat je locatie wordt bijgehouden. Dat is de conclusie in een nieuw rapport van het persbureau AP. Er is wel een manier om onder de radar te blijven, al moet je er goed naar zoeken.
14/08 12u30  Trump weigert aan hersenkanker lijdende John McCain te erenTijdens het ondertekenen van de 'John S. McCain National Defense Authorization Act' vertikte Amerikaans president Donald Trump het gisteren om de naam van McCain, naar wie het wetsontwerp werd genoemd, uit te spreken. John McCain (81) is al 31 jaar lang senator en lijdt aan een vergevorderde vorm van hersenkanker.
14/08 12u30  7 jaar na verloren titelstrijd keert Preud'homme met Standard terug naar AjaxNa een knappe remonte in de heenmatch groeide bij Standard het geloof dat het kan. De Rouches willen voorbij Ajax naar de laatste horde richting Champions League. Michel Preud'homme keert terug naar de ArenA, zeven jaar nadat hij er met Twente net naast de titel greep.
14/08 12u15  Turkije voert conflict met VS verder op: Erdogan wil Amerikaanse elektronica boycottenTurkije gaat Amerikaanse elektronische toestellen 'boycotten'. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vandaag gezegd in een toespraak. 
14/08 12u00  Brusselse cannabiswinkel gesloten na inval voedselagentschapStreet Shop, de Brusselse cannabiswinkel die half juli de deuren opende, is sinds vrijdag tijdelijk gesloten. Dat gebeurde na een controle van het Federaal Voedselagentschap (FAVV), al besliste de zaakvoerder zelf om de winkel te sluiten. 
14/08 11u45  FAQ de verkiezingen! De Morgen wil van u horen waar de verkiezingen in Antwerpen en Gent écht over gaanDe Morgen is op zoek naar uw frequently asked questions over de verkiezingen in Antwerpen en Gent. De meest gestelde vragen laten we beantwoorden door alle lijsttrekkers. Zo krijgen we samen inzicht in waar de verkiezingen écht om gaan.
14/08 11u30  New York verft 550 vierkante meter daken wit om de hitte te bestrijdenDe stad New York heeft de afgelopen 9 jaar meer dan 550 vierkante kilometer daken wit geverfd. Dat moet de temperaturen in de gebouwen verlagen en zo dus ook de aircokosten drukken. Kan de maatregel de effecten van de klimaatverandering verlichten, of maakt ze de situatie alleen maar erger?
14/08 10u45  Zijn we te proper? Helft van de Belgen dreigt binnenkort allergisch te zijnEr staat geen rem op de toename van allergieën in ons land. 'Dertig procent van de Belgen heeft er nu al één, over enkele jaren zal dat de helft zijn', voorspellen experts in Het Laatste Nieuws. Grootste boosdoener is onze te propere levensstijl.
14/08 09u45  Met de oorlogsretoriek van Turks president is alle rede zoekDirk Rochtus doceert internationale politiek aan de KU Leuven/Campus Antwerpen. Hij is auteur van Turkije. De terugkeer van de sultan (Vrijdag, 2016)​.
14/08 09u15  Auto rijdt in op afsluiting van parlementsgebouw in Londen: voetgangers gewondDe omgeving van het Britse parlement in Londen is afgesloten nadat een wagen tegen de omheining is gereden. Daarbij zijn volgens de politie verschillende voetgangers gewond geraakt.
14/08 09u00  Wenen stoot Melbourne na zeven jaar van de troon als meest leefbare stad ter wereldVoor het eerst in zeven jaar is Melbourne niet langer de meest leefbare stad ter wereld. De kroon blijft dit jaar in Europa en gaat naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van de Economist Intelligence Group.
14/08 08u45  Vlogster lokt pedofiel in de val: Mechels gerecht start onderzoekHet Mechelse gerecht heeft een mogelijke pedoseksueel uit Lier in het vizier, die door de Antwerpse vlogster Jamilla Baidou in de val gelokt is. De 25-jarige vlogster deed zich op een chatsite voor als een 13-jarig meisje.
14/08 08u15  Afgestudeerd? Hier verdien je het meestBen je aan het solliciteren voor je eerste job? Weet dan dat je startloon zowel afhangt van de studies die je hebt gedaan als van de sector waarin je aan de slag gaat. Wij zochten uit waar je kan rekenen op het mooiste loonstrookje.
14/08 08u15  Deze uitstekende laptops kan je momenteel voor weinig geld op de kop tikkenHalfweg de zomervakantie, met een nieuw school- of academiejaar dat stilaan weer aan de einder verschijnt, is het misschien tijd om een nieuwe laptop in huis te halen. Dit zijn momenteel de drie beste koopjes.
14/08 08u00  Vooral vrees voor reacties van anderen speelt een rol bij werkgevers die gays weigerenHoe komt het dat gays drempels ervaren op de arbeidsmarkt? Uit onderzoek van UGent-professor Stijn Baert blijkt dat werkgevers niet zozeer hun seksuele voorkeur afkeuren. 'Ze hebben vooral schrik voor de reacties.'
14/08 07u15  "Voeten nat, kont nat": 130 mensen herdenken eindoffensief Eerste Wereldoorlog met re-enactment'Ze zin doa!', roept een groepje toeschouwers vlak bij de IJzertoren wanneer de colonne nadert. Zo'n 130 re-enactors trekken deze week door een daverend Vlaanderen, het slotoffensief van WO I naspelend. 'Honderd jaar is plots niet zo lang geleden.'
14/08 07u15  Ik ben blij dat je hier bent. We nemen die simpele zin te weinig in de mondElke dinsdag en donderdag schrijft Ann De Craemer over de kleine en grote dingen des levens die haar beroeren.
14/08 07u15  Als de Turkse economie crasht, kan de rest van de wereld volgenDe val van de Turkse lira betekent voor toeristen een goedkope vakantie in het land van Erdogan, maar de financiële wereld houdt de adem in. Als de Turkse economie in elkaar klapt, kan dat een nieuwe wereldwijde financiële crisis triggeren, al blijft de schade voor België dan eerder beperkt.
14/08 07u00  Is landbouwgif Roundup nu kankerverwekkend of niet?En daar bereikte de gruwelsoap rond het landbouwgif glyfosaat (bekendste merknaam: Roundup) opeens een grimmige climax. Het is geen toeval dat de Amerikaanse terreinbeheerder DeWayne Johnson lijdt aan terminale lymfklierkanker, oordeelde een jury in Californië afgelopen weekend. Maar betekent dat nu dat glyfosaat kankerverwekkend is?
14/08 06u45  Verkeersboetes? Niet voor buitenlandersBuitenlandse automobilisten die een 'knip' in Gent of de lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen negeren, worden zelden beboet. In een jaar tijd liep Gent zo ongeveer 675.000 euro mis.
14/08 06u15  Geef open access meer steunLees meer >
14/08 06u15  ‘Figlia Mia’: leve de slechte moederEen geadopteerd meisje komt uit haar veilige cocon wanneer ze haar labiele biologische moeder leert kennen. De Italiaanse topactrice Alba Rohrwacher breekt met alle conventies in dit levendige portret van drie vrouwen.
14/08 06u15  Renaat Landuyt neemt afscheid van parlement, "maar ik ga ervan uit dat ik opnieuw burgemeester word"Renaat Landuyt (sp.a) is er rotsvast van overtuigd dat hij in oktober opnieuw burgemeester van Brugge zal worden. Maar wordt hij dat niet, dan biedt het parlement geen uitweg meer. 'Ik begrijp steeds minder van partijpolitiek.'
14/08 06u15  Een vreugdedansje mag, maar niet voor de sportbobo’sJean-Marie Dedecker is ex-olympisch judocoach.
14/08 06u15  Een popicoon wordt 60: Madonna, heldin van de gay sceneDonderdag wordt Madonna zestig. Een week lang blikken we terug op de relevantie van de popdiva. Vandaag: Madonna als gay icoon, en haar belang voor de LGBTQ-community.
14/08 06u15  Seksisme als bedrijfssport: hoe Nike zijn vrouwen minder betaalde en strenger beoordeeldeHet Amerikaanse sportretailbedrijf Nike kijkt aan tegen een rechtszaak. Voormalige werkneemsters hebben het iconische sportmerk officieel aangeklaagd wegens seksisme en discriminatie op basis van gender. Het bedrijf worstelt al een tijdje met een verdorven machocultuur.
14/08 06u15  Leedvermaak over de Turkse crisis? Dat is een luxe die we ons niet meer kunnen permitterenBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
14/08 06u15  Misdaadromans om je vingers bij af te likken: Friedrich Dürrenmatt, de Zwitserse Simenon, is vertaald in het NederlandsVolgens Friedrich Dürrenmatt kon alleen de misdaadroman de literatuur redden van de loodzware literaire kritiek. In een jaar tijd werden vier boeken van deze Zwitserse Simenon in het Nederlands vertaald. Vier pareltjes vol eruditie en zwarte humor.
14/08 06u15  Tellen de Falklandeilanden echt meer schapen en pinguïns dan inwoners?Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: Falkland Day.
14/08 06u15  Tony Wheeler over het ‘Lonely Planet-effect’: "Hoezo, wij hebben Bali verpest?"Het is mei 1991 als een colonne bewapende rebellen op het punt staat met tanks Addis Abeba in te rijden. Het plan is een einde te maken aan het bloederige regime van de communistische dictator Mengistu. Er is alleen één probleem: de rebellen weten de weg niet in de Ethiopische hoofdstad.
14/08 05u15  Fors meer handel in oude auto's door te veel diesels op de tweedehandsmarktOp de tweedehandsmarkt zijn vooral diesels te vinden, terwijl de Belg nu benzines wil. Daardoor stijgt de export én de import, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag.
14/08 04u45  Aretha Franklin krijgt thuis palliatieve zorgVolgens een bron dichtbij Aretha Franklin is de zangeres momenteel thuis in hospicezorg. Dat heeft de bron gezegd tegen CNN. Maandag kwam het bericht naar buiten dat de gezondheid van Franklin hard achteruit gaat en dit laatste nieuws bevestigt dat.
14/08 04u00  Bolivia uit felle kritiek op aanwezigheid VS-defensieminister "James 'Mad Dog' Mattis" in Latijns-Amerika"De Boliviaanse president Evo Morales heeft de reis door Latijns-Amerika van defensieminister James Mattis van de Verenigde Staten fel bekritiseerd.
14/08 02u15  Dertiende moordaanklacht tegen vermoedelijke 'Golden State Killer' in CaliforniëNa een reeks moorden en verkrachtingen in de jaren zeventig en tachtig in Californië wordt een ex-politieagent uit de staat aan de Amerikaanse Westkust nu een dertiende moord ten laste gelegd. 
14/08 02u15  Trump keurt defensiebudget van 716 miljard dollar goed: "Meest significante investering in ons leger en onze soldaten uit de moderne geschiedenis"VS-president Donald Trump heeft maandag een wetsontwerp met een defensiebudget van 716 miljard dollar ondertekend. Doel ervan is het leger te moderniseren en de paraatheid te bevorderen.
13/08 22u15  Is veelgebruikt landbouwgif glyfosaat nu kankerverwekkend of niet?En daar bereikte de gruwelsoap rond het landbouwgif glyfosaat opeens een grimmige climax. Het is geen toeval dat de Amerikaanse terreinbeheerder DeWayne Johnson lijdt aan terminale lymfeklierkanker, oordeelde een jury in Californië afgelopen weekeinde. Maar betekent dat nu dat glyfosaat kankerverwekkend is?
13/08 22u00  Rome wil dat Londen verantwoordelijkheid opneemt voor migranten op AquariusDe Italiaanse regering vindt dat Groot-Brittannië de plicht heeft om de migranten op te vangen die door het reddingsschip Aquarius zijn gered. De Italiaanse minister van Transport, Danilo Toninelli, eiste vandaag op Twitter dat het Verenigd Koninkrijk zijn 'verantwoordelijkheid voor de bescherming van de schipbreukelingen' opneemt. Het schip vaart immers onder de vlag van Gibraltar, het Britse overzeese gebied aan de Spaanse zuidkust.
13/08 22u00  Hoe voorkom je ultiem bloedbad in Idlib?Lees meer >
13/08 21u45  Het geval Koen Naert wijst op een onvoldragen sportbeleidBart Caron en Imade Annouri zijn Vlaamse volksvertegenwoordigers (Groen).
13/08 21u30  Malta haalt 114 migranten van zinkende sloepEen Maltese patrouilleboot heeft vanmorgen 114 migranten in nood van een sloep gehaald op 53 zeemijl ten zuiden van het eiland Malta. De operatie gebeurde in internationale wateren in de Maltese reddings- en hulpzone. Volgens de marine was de sloep van de migranten aan het zinken. Eind juli had Malta al eens 19 migranten gered en opgevangen in de internationale wateren.
13/08 21u30  Schokkende martelbeelden uit Russisch strafkamp dwingen autoriteiten tot actieAcht Russische gevangenisbewaarders moeten voor de rechter verschijnen wegens het martelen van een gedetineerde in een strafkamp in Jaroslavl. De zaak kwam naar buiten doordat activisten de hand wisten te leggen op video-opnamen die een van de cipiers van de martelsessie had gemaakt.
13/08 21u30  Hoe moeilijk is het om zonder ervaring een vliegtuig te laten opstijgen?Zaterdag stal een luchthavenmedewerker in Seattle een vliegtuig. het doet de vraag rijzen hoe moeilijk het nu eigenlijk is om zonder pilotenopleiding op te stijgen en – anders dan de man in Seattle – weer veilig te landen?
13/08 20u45  Fiscus gaat chatbots inschakelenDe fiscus wil in de toekomst robots inschakelen in zijn dienstverlening. De FOD Financiën heeft een openbare aanbesteding uitgeschreven waarbij voor twee pilootprojecten chatbots zouden worden ingeschakeld die gebruikmaken van artificiële intelligentie (AI), schrijft Le Soir vandaag.
13/08 20u30  Elon Musk rekent op Saoedi-Arabië voor beursvertrek TeslaElon Musk, de baas van autofabrikant Tesla, stelt vandaag in een verklaring dat hij blijft bij zijn Twitterbericht van vorige week waarin hij zegt te overwegen Tesla van de beurs te halen. Het staatsinvesteringsbureau van Saoedi-Arabië is geïnteresseerd in een deal met Tesla. 
13/08 20u15  Aalsterse hacker is Pentagon te slim af en wint 'WK hacken'Inti De Ceukelaire uit Aalst heeft in Las Vegas 'The Most Valuable Hacker'-award van HackerOne gewonnen. Het is zo'n beetje het wereldkampioenschap voor hackers en de meest prestigieuze trofee waarmee een hacker kan thuiskomen. 
13/08 20u00  Eerst de prestatie, dan de centen: waarom het Vlaamse topsportbeleid alsmaar strenger wordtMoet Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) zich schamen omdat hij gouden marathonloper Koen Naert geen topsportcontract gaf? De boze reacties op zijn felicitaties laten uitschijnen van wel. Maar het Vlaamse topsportbeleid oogst meer succes dan ooit.
13/08 19u45  Jong, hip en... grijs? "Nu het een trend is, voel ik me gezegend"Jong, grijzend en geen haar op uw hoofd dat eraan denkt naar de verfkwast te grijpen? Een trendy beslissing, zo blijkt, al moeten vooral vrouwen nog steeds tegen het schoonheidsideaal opboksen. 'Ben je nu oud met een jong gezicht, of jong met grijs haar?'
13/08 19u45  Jakarta zinkt verontrustend snel weg onder zeeniveauJakarta, de hoofdstad van Indonesië en de thuisstad van zo'n tien miljoen mensen, is ook één van de snelst zinkende steden ter wereld, zo blijkt uit een reportage van de BBC. Als er niets wordt gedaan, zullen volgens wetenschappers grote delen van de miljoenenstad tegen 2050 helemaal zijn ondergelopen.
13/08 19u15  "Ex-zakenpartner regelde fotograaf voor naaktfeestje in La Brasa"De foto's van het feestje in de zomerbar Langemark zouden zijn genomen door een amateurfotograaf die werd ingehuurd door N. A, een ex-zakenpartner van de eigenaar van La Brasa. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en dat wordt ook bevestigd door de advocaat van de ex-zakenpartner.
13/08 18u15  De kritische comedy van John Oliver: "Ik laat mensen graag dingen zien waar ze nooit eerder over nagedacht hebben"John Oliver zit midden in het vijfde seizoen van zijn geprezen talkshow Last Week Tonight. Zijn format is populair tot buiten de VS.
13/08 18u00  Kunnen we het KMI nog vertrouwen? "Code geel en oranje worden soms echt te snel afgeroepen"'Code geel was beter geweest', klonk het bij weersvoorspeller KMI toen bleek dat de uitgevaardigde code oranje van vorige week niet meer dan een gewone regenbui bleek te zijn. Nu is opnieuw een code geel van kracht, maar kunnen we het KMI wel nog vertrouwen? 'We durven een onweersbui vaak overschatten.' 
13/08 17u45  De missie van Jonas Degrave? Robots even mainstream maken als onze microgolfovenDe Belg Jonas Degrave (28) wandelt sinds vorig jaar iedere ochtend 10 minuten naar zijn werk in hartje Londen. Hij discussieert er met wetenschappers van over de hele wereld over de toekomst van artificiële intelligentie (AI). “Zou het niet fantastisch zijn, mochten we een robot leren lopen zoals een kleuter dat leert.”
13/08 17u45  CD&V zegt 10.000 Indiase Facebook-fans vaarwelDe Facebook-pagina van de CD&V heeft plots nog maar een kleine 26.000 fans. De partij bevestigde aan De Tijd  dat 10.000 volgers werden verwijderd die afkomstig waren uit India.
13/08 17u30  Deze wetenschapper hield zich vijftien jaar bezig met het oeuvre van Frank Zappa te analyserenNa vijftien jaar studie komt de Amerikaanse linguïst Charles Ulrich met het definitieve boek over de discografie van Frank Zappa. Zelfs de fan die dacht dat hij alles wist, beseft nu dat hij niks wist.
13/08 17u30  ‘On Chesil Beach’: zeemzoet liefdesdrama over (a)seksualiteitEngeland, 1962. Een pasgetrouwd koppel tast tijdens hun huwelijksnacht elkaar verbaal en fysiek zeer voorzichtig af. In On Chesil Beach levert dat geen wittebroodsweken op, wel een stroperig melodrama over seksuele breekbaarheid.
13/08 16u45  Treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel onderbroken door ongeval in DuffelHet treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel is sinds 15.40 uur onderbroken door een ongeval in Duffel. Dat meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. 
13/08 16u45  Burgemeester Schaarbeek bestempelt uitspraken Jambon als "cinema" en "verkiezingspropaganda"'Wat Jan Jambon doet, is cinema verkopen.' Dat zegt Bernard Clerfayt (DéFI), burgemeester van Schaarbeek, na de oproep van minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) om bij de aanpak van transmigratie 'van Brussel tot de kust' aan hetzelfde zeel te trekken en het beleid van de federale regering te volgen.
13/08 16u30  Party in een potje: dit dessert neem je overal mee naartoeBen jij ook zo'n 'geen feest zonder dessert'-type? Met dit recept pak je iedereen in én je moet er amper moeite voor doen. Afwerking is key: de miniweckpotjes zorgen voor een uberschattig resultaat!
13/08 16u30  Dieven stelen voor bijna miljoen euro aan blikjes Red BullIn het West-Vlaamse Menen heeft zondag een spectaculaire diefstal plaatsgevonden. Er werd voor meer dan 950.000 euro aan blikjes Red Bull uit een opslagplaats gestolen. 
13/08 16u30  Jeroen Piqueur en zoon verliezen volledig beheer van goederenJeroen Piqueur, de voormalige topman van de Optima Bank, kan samen met zijn zoon Ruben niet meer over het volledig beheer van zijn goederen beschikken. Dat heeft de voorzitter van de rechtbank van koophandel in Gent beslist. Er werd een voorlopig bewindvoerder aangesteld, maar de familie Piqueur kan derdenverzet aantekenen.
13/08 16u15  Politie start onderzoek naar mogelijk geval van gaybashing tijdens Antwerp PrideIn Antwerpen is zondag een 28-jarige man in het ziekenhuis beland nadat hij naar eigen zeggen het slachtoffer was geworden van gaybashing tijdens Antwerp Pride. Dat meldt de lokale politie. 
13/08 16u15  Vlaams Belang zet haat-tweeter buitenVlaams Belang heeft het lidmaatschap stopgezet van de vermoedelijke persoon die had gedreigd met aan aanslag op de Antwerp Pride. 'Er is een brief vertrokken naar zijn adres', zegt voorzitter Tom Van Grieken. 
13/08 16u00  Regisseurs en staatshoofden roepen op om hongerstakende filmmaker vrij te latenMeer dan honderd prominenten, onder wie de Belgische regisseur Jean-Pierre Dardenne, roepen op om 'snel te handelen' om de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov 'niet te laten sterven'. Sentsov zit in Rusland in de gevangenis en is al bijna drie maanden in hongerstaking. 
13/08 15u45  Vind bliksemsnel de Pukkelpop-optredens die je écht niet mag missenPukkelpop, dat betekent traditiegetrouw: je favoriete bands zien én nieuwe ontdekkingen doen. Met bijna 200 bands op 8 podia is de kans groot dat je ook straks weer nieuwe fijne artiesten leert kennen. Deze handige tool helpt je daarbij.
13/08 15u15  Erdogan: "Turkije is klaar voor oorlog, met alles wat we hebben"Een sterk land moet op alles voorbereid zijn om een duurzame vrede te verzekeren. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan maandag gezegd, nu de Turkse lira in vrije val is. 
13/08 14u45  De Turkse economie is een ballon die op knappen staat, al is er op straat nog weinig van te merkenDe lira lijkt begonnen aan een vrije val, experts waarschuwen voor een economische crisis in Turkije. Hoe sterk staat de Turkse economie onder Erdogan in haar schoenen?
13/08 14u15  Meer dan 300 gewonden nadat steiger instort op festival in SpanjeIn de Spaanse stad Vigo zijn meer dan 300 mensen gewond geraakt toen een steiger waarop zij stonden instortte. Heel wat slachtoffers zijn tieners. De aanwezigen hadden zich verzameld voor het sport- en muziekfestival O Marisquiño. De regionale minister van Volksgezondheid in de provincie Galicië spreekt van vijf zwaargewonden die niet in levensgevaar verkeren. 
13/08 14u00  Muyters reageert op kritiek: "Het kan altijd dat iemand doorbreekt van wie we het niet verwachtten"Een tweet waarin hij marathonloper Koen Naert feliciteerde met zijn medaille kwam Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) afgelopen weekend op kritiek te staan. Hij gaf Naert enkele jaren geleden immers geen topsportcontract. 'Het gevolg van keuzes maken', zo reageert de minister nu.
13/08 14u00  Stevige regenbuien, maar sproeiverbod blijft geldenHoewel het op veel plaatsen al goed geregend heeft, blijft het sproeiverbod in alle provincies gelden. Dat zegt Jan Dhaene, woordvoerder van de Droogtecommissie.
13/08 13u30  Wecandance: meer dan een potje m'as tu vuSnobs en selfies, zo wordt Wecandance door festivalpuriteinen smalend omschreven. Maar voorbij die vooroordelen ontdekten wij vooral een bijzonder goed feestje, waar het westernplaatje klopte tot in de laatste glittercactus. 
13/08 13u30  Leider Iran verbiedt alle gesprekken met de VSDe opperste leider van Iran, grootayatollah Ali Khamenei, verbiedt alle gesprekken met de Verenigde Staten. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.
13/08 13u15  Oppositie vraagt duidelijkheid over "politieke afrekening" na erotisch feestjeKrijgt de zaak van het vermeende seksfeestje in Langemark-Poelkapelle dan toch nog een politiek staartje? Als het aan de oppositie ligt wel, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Die vraagt immers tekst en uitleg over de 'politieke afrekening' waarover schepen Frank Gheeraert (Open Vld) het heeft.
13/08 13u00  7 uitstekende series om de zomer te overbruggenArme tv-kijkers. Het was een tv-zomer vol sport op televisie en voor degelijke nieuwe Vlaamse programma's is het wachten tot september. Gelukkig zijn er uitstekende alternatieven.
13/08 13u00  Schrijfster Tine Mortier is racisme in Vlaanderen beu en verhuist naar Costa RicaDe West-Vlaamse schrijfster Tine Mortier, bekend van kinderboeken als Zoeperman, is het racisme in ons land beu en verhuist van Avelgem naar Costa Rica. Mortier is gehuwd met een man uit Ecuador; haar man en hun drie kinderen krijgen geregeld te maken met racisme, zo meldt de VRT.
13/08 12u45  Kendrick Lamar maakt kans op prijs in GentOp 17 oktober worden in Gent de World Soundtrack Awards (WSA) uitgereikt, een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek. De organisatie maakte vanochtend een eerste lading nominaties bekend. 
13/08 12u15  Opnieuw wolf actief in Vlaanderen: negen schapen gedood bij verschillende aanvallenVoor het eerst sinds maanden zijn er opnieuw schapen gedood door een wolf. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos. Het staat zo goed als vast dat een wolf actief is, maar het is niet duidelijk of het om wolvin Naya gaat.
13/08 11u45  Crevits lanceert ‘witte lijst’ in strijd tegen nepuniversiteitenDuizenden euro’s voor een waardeloos diploma? In de strijd tegen nepuniversiteiten lanceert minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) een vernieuwde witte lijst. Studenten (in spe) kunnen zo gemakkelijker nakijken of hun opleiding erkend is.
13/08 11u30  David Robert Mitchell zoekt de waanzin op in 'Under the Silver Lake': "Alles regels overboord"Under the Silver Lake is nu al een van de meest bizarre films van het jaar. Regisseur David Robert Mitchell, die het scenario naar eigen zeggen in een staat van volledige verwildering schreef, gidst u er doorheen.
13/08 11u30  'Under the Silver Lake': 'Twin Peaks' in LANa het succes van It Follows doet David Robert Mitchell volledig zijn zin in Under the Silver Lake, een mysterieuze en honderd procent geflipte detectivethriller op lsd. Geen spek voor ieders bek, maar heerlijk als je houdt van lynchiaanse labyrinten.
13/08 11u15  Nederlaag voor Monsanto: bedrijf moet man vergoeden die kanker kreeg van onkruidverdelgerEen Californische jury heeft tuinman Dewayne Johnson een schadevergoeding van ruim 43 miljoen euro toegewezen. Hij lijdt aan een ziekte die volgens de jury veroorzaakt moet zijn door veelvuldig met Roundup, een veelgebruikte onkruidverdelger van Monsanto, te werken.
13/08 11u15  Groep alpinisten verdwenen in Tadzjikistan na noodlanding van hun helikopterDertien alpinisten en drie bemanningsleden zijn vermist na de noodlanding van hun helikopter in de bergen van Tadzjikistan. Dat melden de autoriteiten van het Centraal-Aziatische land.
13/08 11u15  Slotdag Alcatraz Metal Fest: pentagrammen, pompoenen en eerbetonenMetal eert zijn helden. Ook op Alcatraz, waar gisteren een indrukwekkende minuut stilte werd gehouden voor Phil B. Vijf jaar geleden zou Channel Zero er komen optreden, maar het noodlot sloeg toe. Hun Brusselse drummer was 's nachts gestorven aan een aderbreuk. Deze mooie blijk van respect kwam er vlak na een prachtig optreden van de Poolse deathmetalband Behemoth. Ook het Zweedse In Flames triomfeerde gisteren aan De Lange Munte.
13/08 11u15  Hoe kun je milieuvriendelijk muggen verjagen?Gekmakend, dat gezoem en die jeuk. Hoe kun je milieuvriendelijk muggen verjagen?
13/08 10u45  Renaat Landuyt stapt uit nationale politiek: "Niet op dezelfde golflengte met Crombez"Brugs burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) stapt uit de nationale politiek. Dat bevestigde hij vanmorgen in De ochtend op Radio 1. De reden? 'De partijpolitiek is mij ontgroeid. Het is een publiek geheim dat Crombez niet op dezelfde golflengte zitten.'
13/08 10u15  Investeer in deze idyllische assistentiewoningen met zicht op zee en je geniet van fiscale voordelenLees meer >
13/08 10u00  Geniaal: verpak je salade in een pizza!Een slaatje transporteren klinkt easy, tot je je tas opent en ontdekt dat de dressing overal zit. Gelukkig is er deze geniale picknickhack: verpak je salade in een vel pizzadeeg, even in de oven en je hebt een empanada. Laat de party beginnen!
13/08 09u45  Jambon pleit voor één aanpak tegen transmigrantenNu er in ons land weer meer transmigranten opduiken, roept minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) alle burgemeesters op om samen te werken met de federale regering. De vicepremier pleit maandag in Het Laatste Nieuws voor één aanpak 'van Brussel tot de kust'.
13/08 09u30  Tiger Woods verbaast golfwereld met tweede plekZijn afslagen gingen schots en scheef over de baan van de Bellerive Country Club bij St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri. En toch slaagde golffenomeen Tiger Woods erin tweede te worden op de laatste golfmajor van het jaar: de USA PGA Championship. 
13/08 09u15  Wordt Idris Elba de eerste gekleurde Bond? Zijn 007-tweet hint er wel naar'My name is Elba, Idris Elba.' Met deze tweet heeft de Britse acteur James Bond-fans dit weekend flink van hun stuk gebracht. Zij zien het als een bevestiging van het nieuws dat al langer rondzingt: Elba wordt de nieuwe 007. En daarmee ook de eerste gekleurde Bond. 
13/08 09u00  De brexitonderhandelingen gaan verder: wat zijn de pijnpunten?Hoe gaat het met de brexit? En met wie onderhandelt de EU eigenlijk? Van de onvermijdelijke stoorzender Boris tot de intern tot op het bot verdeelde Labour-aanhangers: dit zijn de pijnpunten die spelen in Engeland. En misschien komt het toch nog goed dankzij de Jersey-optie.
13/08 09u00  'De slimste mens' strikt de grote baas: Wouter Vandenhaute zegt eindelijk toeErik Van Looy heeft een bijzonder dikke vis beet voor De slimste mens ter wereld. Voormalig Woestijnvisbaas Wouter Vandenhaute (56) heeft na jaren weigeren eindelijk toegezegd. Doel: de opvolger worden van Xavier Taveirne, al geeft hij zichzelf weinig kans wegens te drukke professionele bezigheden. Ook radiostem Peter Van de Veire en actrice Clara Cleymans gooien zich in de strijd.
13/08 09u00  Ontgoochelde Van Aert: "Dat brons betekent nu niets"Niet elke medaille voor ons land op dit multi-EK brengt extase. Wout van Aert, als enige Belgische kopman mee in de finale, verloor de sprint van Matteo Trentin en zijn crossrivaal Mathieu van der Poel.
13/08 09u00  Brusselse kleuter in de klauwen van Syrische terreurgroep: "Waterkansje dat ze naar huis kan"Er bestaat een kleine kans dat de Brusselse kleuter Yasmine (4), die door haar vader werd meegenomen naar Syrië, met haar moeder herenigd kan worden. In een exclusief gesprek met Het Laatste Nieuws sluit de leider van de jihadisten bij wie het meisje verblijft een terugkeer niet uit.
13/08 08u00  Hoe kon ex-medewerkster Trump gesprekken opnemen in uiterst geheime 'Situation Room'?Een ex-medewerkster van de Amerikaanse president Donald Trump, Omarosa Manigault Newman, heeft zondag de opname van haar ontslaggesprek met stafchef van het Witte Huis John Kelly openbaar gemaakt. Het gesprek werd gevoerd in een geheime kamer in de presidentswoning waar gsm's strikt verboden zijn. Dat Omarosa het gesprek kon opnemen, doet ernstige vragen rijzen over de veiligheid binnen het Witte Huis. 
13/08 07u45  Tesla verliest 11.000 euro per verkochte autoTesla verliest nog altijd fors op een verkochte auto, terwijl Ferrari per auto 70.000 euro winst maakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse econoom Ferdinand Dudenhöffer. 
13/08 07u45  Bus rijdt in ravijn in Peru: zeker vijftien doden onder wie drie kinderenEen autobus is zondag in een ravijn gereden in het noorden van Peru. Daarbij vielen zeker 15 doden en 15 gewonden. Het is al het tweede dodelijke ongeval van gelijkaardige omvang van het weekend. Dat zegt de politie.
13/08 07u45  "Homo erectus stierf uit omdat hij lui en conservatief was"De homo erectus staat bekend als de eerste mensensoort die net als wij volledig rechtop liep, ging jagen en vuur gebruikte. Desondanks stierf hij naar schatting 500.000 jaar geleden uit. Archeologen vermoeden dat dat kwam omdat hij de weg van de minste weerstand koos en weinig initiatief toonde. 
13/08 07u30  Alle Madonna-nummers gerangschikt van 'briljant' tot 'een beetje minder'Donderdag wordt Madonna zestig, dus blikken we een week lang terug op haar indrukwekkende carrière. En daar hoort uiteraard ook een overzicht van ál haar songs: van de grootste klassieker tot de grootste stinker.
13/08 07u30  Antwerps OCMW betaalt steeds minder huurwaarborgen en ziekenfondsfacturenHet Antwerpse OCMW betaalt steeds minder huurwaarborgen, lidgelden van ziekenfondsen en andere extra's die mensen buiten het leefloon kunnen aanvragen. En dat is maar goed ook, vindt OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA).
13/08 07u15  Twitter-trol die met aanslag op Pride dreigde, razendsnel ontmaskerd en opgepakt: Vlaams Belang onderzoekt of hij lid isIets meer dan 24 uur na een tweet onder een schuilnaam had de lokale politie van Antwerpen de man al opgepakt. Hij had gedreigd met een aanslag op de Pride. Vlaams Belang onderzoekt of hij lid is van de partij.
13/08 07u00  Eurocommissaris vraagt Roemeense regering justitiehervorming te herzien na hevige protestenIn het conflict over de omstreden justitiehervorming in Roemenië heeft Europees commissaris voor Justitie Vera Jourova de Roemeense regering opgeroepen de felbekritiseerde plannen te heroverwegen. 'Het wetsontwerp van de Roemeense regering brengt de onafhankelijkheid van rechters in het gedrang en perkt de bevoegdheden van het openbaar ministerie in', zegt Jourova in de Duitse krant Welt.
13/08 07u00  Pillen, coke en vuurwapens voor iedereen te koop via berichtenapp TelegramCriminelen handelen grootscheeps in drugs, wapens en vals geld via berichtendienst Telegram. Ze zijn massaal overgestapt van het darknet, nadat de politie daar vorig jaar twee grote illegale marktplaatsen oprolde.
13/08 06u15  Is het zo dramatisch dat een minister, geconfronteerd met de stupiditeit van zijn eerdere keuze, daarop terugkomt?Douglas De Coninck is journalist.
13/08 06u15  Wie zijn de echte rooftijdschriften?Omdat gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften steeds duurdere abonnementen verkochten, bedachten wetenschappers een alternatief model. De oplossing trekt jammer genoeg oplichters aan.
13/08 06u15  Een popicoon wordt 60: "Madonna is de iPhone van de popmuziek"Madonna wordt zestig, en omdat we niet altijd moeten wachten op iemand om dood te vallen alvorens we hem of haar fêteren, blikken we een week lang terug op de relevantie van het popicoon. Vandaag: Madonna als Queen of Pop, en hoe ze de weg heeft bereid voor vrouwelijke popsterren.
13/08 06u15  Koen Naert, de verpleger die niets aan het toeval overliet en met overmacht Europees kampioen marathon werdVan een empathische verpleger in het Militair Ziekenhuis van Neder-over-Heembeek naar Europees kampioen op de marathon in twee jaar tijd: Koen Naert (28) schreef gisteren een bijzonder verhaal op het EK in Berlijn. 
13/08 06u15  Antwerpse woondienst draait vierkantDe afgelopen jaren zijn de controles door de dienst woontoezicht in Antwerpen fors gedaald. Daardoor kunnen armen moeilijker een huurwaarborg aanvragen bij het OCMW, dat zo'n controle als voorwaarde oplegt. 'De stad duwt armen verder de dieperik in.'
13/08 06u15  2018 is het beste Belgische sportjaar ooitHans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen.
13/08 06u15  Carl Devos is terug: "Werklozen zijn in deze tijden blijkbaar de nieuwe lepralijders"Lees meer >
13/08 06u15  Rooftijdschriften tellen niet mee voor financiering universiteitenUit artikels van De Morgen bleek dat honderden onderzoekers van alle Vlaamse universiteiten hebben gepubliceerd in rooftijdschriften, die daar geld voor vragen. Nochtans hebben onderzoekers daar weinig voordeel bij.
13/08 06u15  Zijn linkshandigen echt creatiever dan rechtshandigen?Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: Dag van de Linkshandigen.
13/08 05u45  Piloten KLM dreigen met stakingPiloten van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM dreigen het werk neer te leggen. Piloten broeden op een staking als KLM niet voor vrijdag belooft hun werkdruk te verlichten. Dat blijkt uit een brief die de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) naar de eigen achterban heeft gestuurd, meldt de krant De Telegraaf.
13/08 04u00  Prostituees op de Amsterdamse Wallen kampen met flinke schuldenLang niet alle prostituees op de Wallen verdienen bakken met geld, zoals het beeld is van de beroemde rosse buurt in Amsterdam. Vrouwen kampen met schulden, die kunnen oplopen van tien- tot zelfs dertigduizend euro. Een raam huren is duur, waardoor sommigen aan een klant netto slechts vijftien euro overhouden, meldt dagblad Trouw.
13/08 03u45  Syrische vluchtelingen verpletterd door duizenden kilo's zware rotsen in KroatiëOp hun clandestiene route naar Centraal-Europa zijn twee Syrische vluchtelingen aan een berghelling in Kroatië dodelijk getroffen door duizenden kilo's zware rotsen. 
13/08 01u30  "Keer terug naar huis, nazi's": groepje rechts-extremisten die Charlottesville herdenken botst op duizenden tegenbetogersOp de verjaardag van het dodelijke protest in Charlottesville hebben voor het Witte Huis in Washington zondag enkele tientallen rechts-extremisten deelgenomen aan de mars 'Verenig rechts 2'. Ze waren duidelijk met minder dan de tegenbetogers, waarvan er enkele duizenden waren opgedaagd. Dat berichten Amerikaanse media.
12/08 22u00  Neptijdschriften zijn de academische phishing-industrieDimitri Mortelmans is gewoon hoogleraar aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Hij doceert er onder andere inleiding wetenschappelijk werk en is ook hoofd van het Centrum voor Longitudinaal en Levensloop Onderzoek (CELLO).
12/08 21u45  'Het bezoek': een fortuin in ruil voor een lijkWat weegt het zwaarst: bittere armoede of gewetensnood? In Het bezoek graven de Roovers naar onze dubbele moraal.
12/08 21u30  Turkse president Erdogan voert woordenoorlog tegen VS op, terwijl waarde Turkse lira daaltDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn woordenoorlog met de Verenigde Staten dit weekeinde nog verder opgevoerd, tot schrik van beleggers die vrezen dat de internationale markten besmet zullen raken door de economische crisis in Turkije. De afgelopen dagen is de koers van de Turkse lira drastisch gedaald nadat de regering-Trump heffingen had ingevoerd op staal en aluminium uit Turkije.
12/08 19u30  Op conferenties denkt men dat ze hostess is, maar Aline Muylaert bedacht dit revolutionaire burgerplatformWie naar de website van het burgerplatform CitizenLab surft, wordt meteen begroet: “Hoi, Aline Muylaert van CitizenLab hier. Hoe kan ik je helpen?” Wij vroegen haar om een interview over ondernemerschap, burgerparticipatie en seksisme. En we hebben dat ook gewoon gekregen.
12/08 18u30  Na de mislukte overval door de opa-gangers: "Van een plofoverval hadden ze nog niet gehoord"Conform de erecode loste geen van de vier Brusselse opa-gangsters een woord tegenover de politie. Maar met een betrapping op heterdaad voor een ING-filiaal in Elsene en een verleden als dat van Djurica Djordjevic (64) en Koenraad Spitaels (62) lijkt niet veel uitleg nodig.
12/08 18u30  Ignaas Devisch: "Ik zet mijn reputatie niet op het spel voor een neptijdschrift"In de val gelopen of gefraudeerd? Geen van beide, zegt Ignaas Devisch (UGent), die één onderzoek in een rooftijdschrift publiceerde, want wetenschappelijk schort er niets aan die publicatie. 'De verantwoordelijkheid ligt niet enkel bij de wetenschapper.'
12/08 17u30  Wout van Aert pakt brons in wegrit op EK wielrennenWout van Aert pakt na een sprint brons in de wegrit op het EK wielrennen. Het goud is voor Matteo Trentin, Nederlander Mathieu van der Poel werd tweede.
12/08 17u15  De mama van Xander De Rycke was een alcoholiste: "Ze heeft een gat in mijn hart nagelaten dat nooit meer op te vullen is"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Twintig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: comedian Xander De Rycke (30). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten? 
12/08 16u30  Van wielerheld naar verslaafde: hoe kon Jan Ullrich zo afglijden?De voormalige Duitse topwielrenner Jan Ullrich is opgenomen in een verslavingskliniek nadat hij vrijdag in Frankfurt gearresteerd werd voor het wurgen van een prostituee. Hoe heeft hij zo kunnen afglijden?
12/08 15u45  Schrijver V.S. Naipaul: briljant, maar ook wreed en zelfzuchtigDe afgelopen vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden schrijver V.S. Naipaul was een van de meest bewonderde en meest gehate figuren in de na-oorlogse Engelstalige literatuur. Voor beide aspecten van zijn reputatie heeft hij zijn hele loopbaan lang zijn uiterste best gedaan. 
12/08 14u45  "Tweede Egyptische sfinx gevonden in Luxor"Bouwvakkers zouden een tweede Egyptische sfinx gevonden hebben tijdens werken aan een grote weg in de Egyptische stad Luxor. Dat meldt het tijdschrift Egypt Today. Het beeld, dat een leeuwenlichaam en een mensenhoofd zou hebben, net zoals de sfinx van Giza, werd gevonden tussen de Luxor- en Karnaktempels dichtbij de Nijl.
12/08 14u30  Eefje de Visser: "Mijn teksten zijn niet bedoeld om van papier te lezen als poëzie"Popartiest Eefje de Visser (32) werkt aan haar vierde album, tourt met een soloshow en staat deze week op het festival Lowlands. We legden de Nederlandse enkele dilemma's voor. 'Ik vind drugs leuker dan drank op dit moment.' 
12/08 14u30  "Netflix is nefast voor de batterij van mijn smartphone"Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face, over swipen, liken en liegen. Vandaag: Maaike Cafmeyer (45), actrice. 
12/08 14u15  De song 'Kokomo' was voor iemand anders bedoeld, maar in die tijd kreeg een film met Tom Cruise voorrang op alles en iedereenStuBru-presentator Stijn Van de Voorde loopt elke week voor de muziek uit.
12/08 13u30  Studie: droogte verhoogde de kans dat Romeinse keizers vermoord werdenRomeinse keizers hadden heel wat te vrezen: oorlog, intrige, jaloezie, maar ook regentekort. Een nieuwe studie toont een link aan tussen de hoeveelheid neerslag en moordcijfers. In periodes van droogte was de kans groter dat de keizer van kant gemaakt werd.
12/08 12u45  IJzersterke Koen Naert verovert goud in marathonBelgië blijft de gouden medailles opstapelen. Koen Naert heeft zich op de marathon gekroond tot Europees kampioen. De West-Vlaming snelde op tien kilometer van de finish weg van zijn concurrenten. Het zeventiende eremetaal voor België op deze Europese kampioenschappen over alle sporttakken heen. 
12/08 12u45  Douglas Grindstaff, de obsessieve geluidenjager achter 'Star Trek'Hij werkte mee aan Dallas, maar werd beroemd met zijn piep- en fluittonen voor de oorspronkelijke tv-serie Star Trek. Hij gebruikte de roep van uilen, krijsende ballonnen en gammele airco’s in zijn jacht op de perfecte soundscape.
12/08 12u30  Vijf gezinnen geëvacueerd wegens zinkgat na waterlek in woningVijf gezinnen hebben zondagochtend kort na middernacht hun woningen in de Monseigneur Trudo Jansstraat in Zussen bij Riemst moeten verlaten. Reden voor de evacuatie was een grondverzakking door een waterlek.
12/08 12u15  Nieuw kunstwerk Banksy al na een dag op mysterieuze wijze verdwenenEen nieuw kunstwerk van de Britse straatartiest Banksy is op mysterieuze wijze verdwenen. Nog geen 24 uur nadat het voor het eerst gespot werd in het Engelse stadje Clevedon, is het al spoorloos. Volgens getuigen zou het abnormale verkeersbord afgelopen vrijdagnacht gestolen zijn.
12/08 11u45  Meer dan een uur aanschuiven richting kust door drie ongevallen op E40'De file groeit snel aan, rij om!' Dat raadt het Vlaams Verkeerscentrum bestuurders aan die op weg zijn naar de kust. Door drie ongevallen op de E40 is het al meer dan een uur aanschuiven richting zee.
12/08 11u15  Dit was het belangrijkste nieuws van de ochtendFietsers krijgen opnieuw voorrang op kruispunten, de zonnesonde Parker is met een dag vertraging dan toch succesvol gelanceerd, en er woedt nog altijd een zware brand in de Antwerpse haven. Dit moet u weten voor u vanmiddag aan tafel gaat.
12/08 11u15  O, zei ik gevat, zou het u geruststellen als u wist dat mijn moeder van Dordrecht is? Een rasechte Nederlandse, loog ikHilde Van Mieghem, acteur, regisseur en auteur, neemt u mee in haar leefwereld.
12/08 10u45  De Aristokatten swingden niet, en de rest van de derde dag Jazz MiddelheimOp dag drie durft de vermoeidheid al eens toeslaan bij de doorwinterde Jazz Middelbezoeker. Daarom gaan wij in wisselende bezettingen. En stuurden we onze grootste Disney-fan naar Jazz Loves Disney.
12/08 10u30  Fietsers krijgen opnieuw voorrang: minister Weyts draait maatregel terugVlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) corrigeert de actie van het AWV over de nieuwe voorrangsregel voor fietsers bij het kruisen van gewestwegen. Voor Weyts kan er geen sprake van zijn dat fietsers de voorrang die ze eerder hadden, zouden verliezen.
12/08 10u15  Via een niet geheel geslaagde pirouette kwam ik terecht in de vier uitgestrekte armen van twee grijzende damesMarc Didden houdt niet van de zomer en schrijft hem dan maar van zich af.
12/08 09u45  Primeur in Nebraska: executie met beruchte pijnstiller fentanylDe Amerikaanse staat Nebraska gaat volgende week voor het eerst een executie uitvoeren met fentanyl, een krachtige pijnstiller die honderd keer sterker is dan morfine. Het gebruik ervan is opmerkelijk, aangezien de VS worden geteisterd door een ware epidemie van het gebruik van dergelijke synthetische opiaten, die veel doden maakt onder druggebruikers.
12/08 09u30  Ex-medewerkster in boek: "Trump is een losgeslagen racist die niet in staat is zichzelf te beheersen"Omarosa Manigault Newman, een zwarte medewerkster van president Donald Trump die eind vorig jaar de laan uit werd gestuurd, heeft Trump ervan beschuldigd dat hij een racist is die zich herhaaldelijk in beledigende termen over zwarten uitlaat. In een boek over haar tijd in het Witte Huis (Unhinged oftewel 'Losgeslagen') beschrijft ze Trump als iemand die niet in staat is zich te beheersen en geniet van chaos en verdeeldheid.
12/08 09u15  LIVESTREAM. Nieuwe lanceerpoging van ruimtetuig dat als eerste ooit zon zal bezoekenStraks wordt de zonnesonde Parker gelanceerd vanop de lanceerbasis Cape Canaveral in het Amerikaanse Florida. Het is het eerste ruimtetuig dat de zon zal bezoeken. Normaal zou ze gisteren de ruimte ingestuurd worden, maar door een technisch probleem moest ruimtevaartorganisatie NASA de lancering uitstellen. De nieuwe poging kan u hier live volgen.
12/08 09u00  Alcatraz Metal Fest: razende rondjes eremetaalHet laatste Belgische metalfestival van de zomer heet Alcatraz. Donderwolken en wervelwinden kwamen er zaterdag in Kortrijk alleen van op het hoofdpodium. De stalen driedaagse verraste met prachtige concerten van Orange Goblin en vooral het IJslandse Sòlstafir. Hoofdact Limp Bizkit kreeg vooraf veel weerstand, maar overtuigde de cynici.
12/08 08u45  Zeker tien gewonden na schietpartij ManchesterBij een schietpartij in Manchester zijn vanochtend rond 3.30 uur zeker tien gewonden gevallen. Dat meldt de Britse politie via Twitter. 
12/08 08u15  Britse schrijver en Nobelprijswinnaar V.S. Naipaul overleden: "Hij was een reus in alles wat hij deed"Nobelprijswinnaar voor de Literatuur V.S. Naipaul is overleden. De schrijver werd 85 jaar, bericht het Britse persagentschap PA. 'Hij was een reus in alles wat hij verwezenlijkt heeft en hij stierf in het gezelschap van zijn geliefden. Hij leefde een leven vol geweldige creativiteit en inspanningen', meldde zijn vrouw Nadira Naipaul.
12/08 08u15  Duitse defensieminister gekant tegen herinvoering legerdienstDe Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen zegt dat ze gekant blijft tegen de herinvoering van een nationale burger- of legerdienst in Duitsland. Een zekere groep binnen de politiek en de bevolking promoot het idee.
12/08 08u15  Geniet vandaag nog van droog en zonnig weer: vanaf morgen wisselvalligZondag blijft het droog en is het vrij zonnig met hoge wolken. Aan de kust en in het noordwesten van het land zijn de wolken talrijker. In de loop van de namiddag neemt de bewolking verder toe aan de kust en in het noordwesten. De maxima schommelen tussen 23 graden in de Hoge Venen en tot 28 graden in de Kempen. De wind waait matig uit zuidelijke richtingen.
12/08 08u15  De strips van de week: sardines, detectives en een mythische torenEen strip in de vorm van een sardineblik. De nieuwe worp van fantasy-grootmeester Arleston. Twee excentrieke detectives. En een maffe strip waaraan zowel Studio Ghibli als Tim Burton lijken te hebben meegewerkt. De strips van de week.
12/08 07u45  Britten wisselen van kamp: meer dan 100 kiesdistricten van Leave naar RemainDe Britse kiezer is massaal van gedacht veranderd over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dat blijkt uit een grootschalige statistische analyse van enquêteresultaten. Kiezers in meer dan honderd districten die bij het referendum voor de brexit hebben gestemd, zijn er nu tegen. Dat impliceert dat het Lagerhuis nu meer remainers dan brexitvoorstanders vertegenwoordigt.
12/08 07u45  500 ton nikkeloxide vat vuur in Antwerpse haven, brandweer krijgt brand niet onder controleAl sinds zaterdagmiddag woedt er een smeulbrand bij het bedrijf Antwerp Bulk Terminal in Zwijndrecht in de Antwerpse haven die de brandweer maar moeilijk geblust krijgt. Een lading van 5.000 ton nikkeloxide vatte vuur. De stof is niet meteen giftig, maar de brandweer waarschuwt wel voor irriterende dampen. 
12/08 07u30  "Wij hebben geen vrienden": Canada staat er alleen voor in diplomatieke rel met Saudi-ArabiëCanada kan op weinig internationale steun rekenen in de diplomatieke rel met de Saudi's waarin ze vorige week verwikkeld raakten na een kritische tweet van de Canadese buitenlandminister over de arrestatie van mensenrechtenactivisten in Saudi-Arabië. 
12/08 07u30  Amerikanen doneren miljoenen airmiles voor gescheiden migrantenfamilies na virale tweetEen tweet van een professor aan een universiteit in de Amerikaanse staat Michigan heeft tot een golf van gedoneerde airmiles geleid. Honderden migrantenkinderen en hun ouders zijn nog altijd van elkaar gescheiden als gevolg van het ‘zero tolerance’-beleid van president Trump.
12/08 06u15  Bent u het middelste kind? Dan is uw laag zelfbeeld een goede zaakElke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: Dag van het middelste kind. 
12/08 06u15  Ik raakte haar deels onbewust precies op een plek waar ze nooit eerder geraakt wasNeeltje (71) en Chris (75) leerden elkaar kennen op een strand in de zomer, ergens begin jaren 70. Geen seconde dacht zij: dit moet ik niet doen.
11/08 22u00  Dodentol na overstromingen in India loopt op tot 37, toeristische regio zwaarst getroffenDe dodentol na overstromingen in Kerala, in het zuidwesten van India, is vandaag opgelopen tot 37. Zij werden slachtoffer van overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de moessonregens. 37.000 anderen zijn op de vlucht voor het noodweer.
11/08 21u45  LIVE EK atletiek. Goud! Belgian Tornados imponeren in 4x400m-finale en snellen naar Europese titel in BerlijnLees meer >
11/08 21u30  Honderden Tunesische mannen én vrouwen op straat tegen vrouwenrechtenHonderden Tunesiërs zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen het regeringsplan de rechten van vrouwen en homo's te verbeteren. De demonstranten, onder wie geestelijken, verzamelden zich zaterdag voor het parlementsgebouw om hun ongenoegen te uiten.
11/08 21u15  Hier kunt u de komende nacht het meeste vallende sterren zien (tot één per minuut)De aarde koerst de komende dagen weer door de meteorenzwerm Perseïden, wat vallende sterren oplevert. Die zullen komende nacht vooral te zien zijn ten zuiden van Samber en Maas, meldt Meteovista. In het westen trekt (sluier)bewolking over, waardoor de kans op het zien van meteoren kleiner is.
11/08 20u30  België pakt bronzen medaille in gemengde aflossing triatlonHet dikt verder aan. In de gemengde aflossing triatlon greep ons land vanavond de bronzen medaille. Andermaal een knappe Belgische prestatie in Glasgow. Het goud ging er naar Frankrijk, dat aangevoerd werd door kersvers Europees kampioen Pierre Le Corre. Zwitserland pakte het zilver.
11/08 19u30  Dodentocht gaat eindfase in: 3.142 haalden de eindstreep al, 1.677 gaven opDe Dodentocht in Bornem maakt zich op voor zijn finale. Van de 12.000 deelnemers zijn reeds 3.142 mensen aangekomen, meer dan 2.700 mensen zijn nog onderweg. Officieel zijn er 1.677 opgevers maar dat aantal ligt in realiteit hoger aangezien niet iedereen een opgave aan de organisatie meldt.
11/08 18u30  Dit weten we al over vliegtuigkaping in Seattle: 29-jarige man pleegde wanhoopsdaad en deed vliegervaring op via computerHet is nog een raadsel hoe een 29-jarige luchtvaartmedewerker in Seattle een passagiersvliegtuig kon stelen en daarmee later neerstortte op een klein eiland. De man kwam om het leven bij de crash. De politie sluit terrorisme uit en zegt dat het om een wanhoopsdaad gaat. Op de grond vielen geen slachtoffers.
11/08 18u30  Kanye West mag 'legendarische' pornofilm makenKanye West mag zich naast rapper, producer, ondernemer en mode-ontwerper binnenkort mogelijk ook regisseur noemen. De rapper is namelijk gevraagd een pornofilm te regisseren, nadat hij op de Amerikaanse televisie zijn liefde voor erotische films uitsprak.
11/08 18u00  Antwerp Pride kleurt straten: 60.000 à 90.000 bezoekers voor elfde editieIn Antwerpen is vandaag de elfde editie van de Antwerp Pride Parade door de straten getrokken. Tussen de 60.000 en 90.000 mensen zakten naar de Sinjorenstad af, bij de vorige editie waren dat er 70.000. Het mooie zomerweer had daar zeker een factor in.
11/08 17u45  Hulp op Lombok van de regering? "Dan weet je het wel"De Indonesische regering zegt de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving zelf wel aan te kunnen. Maar op Lombok hebben ze daar weinig vertrouwen in. En dus proberen de mensen elkaar maar te helpen.
11/08 17u45  Zondig genot in de zondvloed: zo goed was dEUS op de Lokerse FeestenVoor een pogo in poncho of Britpop in de Engelse miezer moest je vrijdag afzakken naar Lokeren. Zowel dEUS als Manic Street Preachers en Goldfoxx dwongen je tot vrijwillig ballingschap op de Grote Kaai. Dat Kasabian een slag in het water zou zijn, was helaas te voorspellen. Maar verder viel je van de regen in de huppeldepup.
11/08 17u15  Opvallend weinig wandelaars die opgeven in de Dodentocht Bij de 49ste editie van de Dodentocht met start en aankomst in Bornem, zijn al meer dan 450 mensen over de meet gekomen. Meer dan 1600 anderen gaven op. De deelnemers leggen een wandeltocht van 100 kilometer af en krijgen daarvoor maximaal 24 uur de tijd. Om 21 uur moet iedereen aangekomen zijn.
11/08 17u15  Opgelet voor valse parkeerwachters in Brussel: wie weigert te betalen, vindt auto beschadigd terugAan het Brusselse Zuidstation worden mensen die zich in de omliggende straten parkeren de laatste tijd aangeklampt door valse parkeerwachters die hen proberen af te persen. Dat melden La Capitale en Bruzz en wordt bevestigd door de politiezone Brussel Zuid. 
11/08 17u15  Thuis blader ik door mijn boeken over de freakshows. Hier zijn de monsters. Komt dat zien, kom dat zienAnaïs Van Ertvelde is historica en podcaster bij Vuile Lakens. Elke twee weken schrijft ze over lichamen, seks, macht, kwetsbaarheid en verzet.
11/08 16u45  Beleggers spannen proces aan tegen Elon Musk omwille van "misleidende" tweetHet bommetje dat Tesla-topman Elon Musk deze week liet vallen toen hij via Twitter aankondigde zijn bedrijf van de beurs te willen halen aan 420 dollar per aandeel, dreigt nog een juridisch staartje te krijgen. Beleggers werden verrast door de aankondiging - die het aandeel fors hoger stuurde - en sommigen hebben nu een klacht ingediend.
11/08 16u30  Van verbluffende kaskrakers tot een ode aan Robin Williams: dit mag u niet missen op tv vanavondWat dacht u van 'Good morning, Vietnam', exact vier jaar na de dood van hoofdrolspeler Robin Williams? Of toch maar de verbluffende kaskraker 'Inception'? Dit mag u niet missen op tv vanavond.
11/08 16u15  Wie op Lombok blijft, rekent niet op hulpDe toeristen zijn na de aardbeving op 5 augustus massaal vertrokken, een van drie zware in twee weken tijd. De bewoners die achterblijven op het Indonesische Lombok slapen buiten, uit noodzaak of uit angst. Velen rekenen niet op hulp. ‘De overheid heeft al zoveel aan haar hoofd.’
11/08 15u15  Man opgepakt na dreigtweet over Antwerp Pride, wapens gevonden bij huiszoekingDe politie van Antwerpen heeft een man opgepakt nadat die een verontrustende tweet had uitgestuurd over de Antwerp Pride. De man wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Bij een huiszoeking trof de politie een vlag met een hakenkruis, verschillende verboden messen en een boksbeugel aan.
11/08 15u15  Erdogan dreigt "nieuwe vrienden" te zoeken na koersval lira en tweet TrumpNa de koersval van de Turkse lira heeft president Recep Tayyip Erdogan de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, bedreigd met een verdere escalatie van de crisis. Als de regering-Trump de soevereiniteit van Turkije niet respecteert, 'kan onze samenwerking in gevaar zijn', schreef Erdogan gisterenavond in een gastbijdrage in de New York Times. Hij dreigt er anders mee te beginnen zoeken 'naar nieuwe vrienden en bondgenoten'.
11/08 15u15  Historicus Richard Rhodes over zijn ‘inconvenient truth’: "Kernenergie wordt een cruciale component om het probleem van klimaatverandering op te lossen"Waar halen we deze eeuw onze energie vandaan? Niet uit zonnepanelen en windparken, meent historicus Richard Rhodes (81), maar uit gas- en kerncentrales.
11/08 13u30  Hoe is het mogelijk dat vliegtuig gekaapt kon worden? "Echt wel een wilde actie"De Verenigde Staten zijn aan een ramp ontsnapt. Dat zegt luchtvaartexpert Luk De Wilde in 'De Ochtend' op Radio 1 na de kaping van een leeg passagiersvliegtuig op de luchthaven van Seattle. Volgens De Wilde had het veel erger kunnen aflopen, want de kaper heeft met zijn stunt ook het andere vliegverkeer in gevaar gebracht. Maar een vliegtuig stelen zonder toestemming, hoe doe je dat?
11/08 13u15  Honderden gewonden bij uit de hand gelopen betoging tegen corruptie in RoemeniëBij verschillende gewelddadige confrontaties tussen politie en betogers in de marge van het grootschalige protest tegen de Roemeense regering zijn in Boekarest enkele honderden gewonden gevallen. Het nieuwsagentschap Agerpres zegt zaterdagochtend dat 440 personen gewond zijn geraakt, onder wie 24 politieagenten. De politie zette traangas in en pakte verschillende betogers op.
11/08 13u15  In heuvelstad Macerata werd Italiaans racisme tastbaar: het begin van de ‘jacht op de zwarte’Op zaterdagmiddag 3 februari schoot een extreem-rechtse gefrustreerde uitsmijter in Macerata op zwarte migranten. Een brute aanslag die zowel de stad als heel Italië in een half jaar tijd veranderde. 'Het draait om de kleur van je huid. De zwarte is het probleem geworden.'
11/08 12u15  Iran: geen ontmoeting met VS geplandIran en de VS organiseren geen ontmoeting in de marge van de algemene vergadering van de Verenigde Naties in september. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif verklaard, nu de VS nieuwe sancties tegen Iran hebben ingevoerd.
11/08 11u30  Politierechter Christian Vanhoorebeke: "Justitie is in commercieel bedrijf aan het veranderen"'Justitie is bezig in een commercieel ­bedrijf te veranderen. Ik krijg de ­indruk dat Justitie nu ook geld moet opbrengen en dat alles wat geld kost, wordt af­gebouwd.' Dat zegt politierechter Christian Vanhoorebeke (66), die deze week zijn laatste zitting voorzat na een carrière van 42 jaar.
11/08 11u15  Het Tijdsein op de radio verankerde de wereld en maakte hem overzichtelijkMark Coenen, adviseur en opleidingshoofd van de Hasseltse hogeschool PXL, gaat op de wandel met de week.
11/08 10u45  Acteur Mandy Patinkin, Saul uit 'Homeland': "We mogen vluchtelingen niet aan hun lot overlaten"Na de opnames van ‘Homeland’ bezoekt acteur Mandy Patinkin (65) elk jaar een vluchtelingenkamp, om hem eraan te herinneren wat het betekent mens te zijn. Wat Patinkin daar verder bij helpt? Wandelen, de film ‘It's a Wonderful Life’ en het werk van Stephen Sondheim.
11/08 10u15  Na regen komt weer zonneschijn: droog en zonnig weekend met temperaturen tot 27 gradenVanochtend kan er in het uiterste oosten van het land nog heel tijdelijk wat regen of een bui vallen. Elders begint de dag droog met brede opklaringen. Overdag wordt het gedeeltelijk bewolkt maar blijft het droog. 
11/08 10u15  Professor en neurochirurg Veerle Visser-Vandewalle: "'Slaapwel kutjong', zei hij 's avonds. Die tourettepatiënt kon ik helpen"Een gat boren in de schedel en een elektrode plaatsen in de hersenen: wereldwijd doet bijna niemand dat beter dan Veerle Visser-Vandewalle. Een gesprek over depressies, vrouwen met ambitie en medische experimenten. ‘Ik hoop echt dat mijn zoon geen arts wordt.’
11/08 10u00  Eerste deelnemers Dodentocht komen aan: meer opgevers dan andersOm 6.45 uur vanochtend stond al een twintigtal deelnemers van de Dodentocht aan de finish te wachten. Omdat de Dodentocht geen echte wedstrijd is, ging de finish pas rond 7 uur open. Rond 7.30 uur hadden al zo'n 35 mensen de tocht tot een goed einde gebracht. Een 850-tal mensen gaf vannacht op en dat was meer dan anders. Enkele van de wandelaars bezondigden zich ook aan spoorlopen. Dat blijkt uit beelden die genomen werden aan een spooroverweg.
11/08 09u15  Dit zijn de knelpunten tijdens 'zwart verkeersweekend'Vandaag is de tweede zwarte zaterdag van de zomervakantie in Frankrijk. Vandaag wordt het ook voor het terugkerend verkeer zeer druk. Maar eerst komen de files richting zuiden op gang. 
11/08 09u00  Paul Kagame, de ceo van de bv RwandaDe begroting leunt voor eenderde op ontwikkelingsgeld, maar toch sponsort Rwanda de Londense megaclub Arsenal. Een logische investering in de toekomst, vindt president Paul Kagame. Het werk van een despoot, zeggen critici.
11/08 08u15  Succes uitdrukken in geld is een teken van armoedeAsha Ten Broeke is wetenschapsjournalist van de Volkskrant, waar deze bijdrage eerder al verscheen. Dit is een bewerkte versie.
11/08 07u45  Dé Belgische sportprestatie is niet geleverd in Glasgow of Berlijn, maar in AarhusKimberly Buys vindt dat ze tot de grootsten van België behoort omdat ze Europees brons heeft behaald op de 50 meter vlinderslag. In onze krant stond 'bij de grootsten' tout court en dat was verslikken in de koffie. In hoeverre proxy bias heeft gespeeld - hoe kleiner de delegatie journalisten, des te nabijer bij de atleet en des te subjectiever het oordeel - is niet duidelijk, maar met een bronsje op de 50 vlinder is ze er lang nog niet.
11/08 07u45  Help, de stad verzuipt in de toeristen (en zo lossen we dat op)Vakantie. Lekker weg, uitrusten, op avontuur. Denkt u ook even aan het veelkoppige monster dat massatoerisme is?
11/08 07u30  Gekibbel over vis aan grens met noorderburenHet is de schuld van de Belgen. Iets anders maak je de Nederlanders niet wijs. Dat er veel minder barbeel, kopvoorn en sneep dan normaal zwemt in de Grensmaas, komt omdat er de afgelopen jaren aan Belgische kant werken zijn uitgevoerd. 
11/08 07u30  Raar maar waar: er komt wereldwijd groen bijEr komt meer bos bij dan er verdwijnt. Ondanks bosbranden en gerooide regenwouden, nam de bebossing in 35 jaar tijd met 7,1 procent toe. Nog opmerkelijker: dat extra groen is deels aan klimaatopwarming te danken.
11/08 07u15  Medewerker steelt passagiersvliegtuig op luchthaven VS en crasht op eilandOp de Amerikaanse luchthaven van Seattle-Tacoma is een medewerker vanochtend zonder toestemming vertrokken met een passagiersvliegtuig van Alaska Airlines. Het toestel zou zeer laag over land hebben gevlogen, waarna het crashte op een klein eilandje. Er waren waarschijnlijk geen andere mensen aan boord.
11/08 07u00  Ja, mannen kunnen beter kaartlezen. Maar niet omdat ze mannen zijnMannen zijn beter in navigatie dan vrouwen, leert een grote studie. Al moeten mannen daar niet trots op zijn. 
11/08 07u00  Wetenschappers waarschuwen voor impact van selfies en filters op sociale mediaWetenschappers waarschuwen voor 'Snapchat Dysmorphia', waarbij vooral jonge mensen hun lichaam willen verbouwen op basis van zwaar met filters bewerkte versies. 'Ze spiegelen zich niet meer aan een bestaande realiteit, maar een virtuele realiteit.'
11/08 07u00  "Als we over veertig jaar nog een Jazz Middelheim willen organiseren, dan moeten we daar nu al aan werken"Op Jazz Middelheim verwacht je jazz, maar op de eerste dag waren het hiphopppers Yasiin Bey en Talib Kweli, samen Black Star, die de Main Stage mochten afsluiten. Een rappende uitzondering op een jazzy regel? Of een nieuwe weg naar een bredere toekomst?
11/08 07u00  Melanie De Biasio betovert, en de rest van de tweede dag Jazz MiddelheimDe eerste dag van Jazz Middelheim kleurde met artiesten als Dijf Sanders en Black Star nog stevig buiten de lijntjes, maar op dag twee mocht de meer traditionele jazz naar voren treden. Behalve Melanie De Biasio dan: de headliner van vrijdag bracht betoverende eigenzinnigheid naar Park Den Brandt.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Ivy Falls covert ‘Beautiful Stranger’ van Madonna16/08 00u30 - De Morgen: Madonna blaast zestig kaarsjes uit en voor de gelegenheid vroegen we vier Belgische bands om een nummer te coveren van de Queen of Pop. Onder hen: Ivy Falls, het project van Fien Deman, die koos voor ‘Beautiful Stranger’. Beluister de cover onderaan dit artikel.
22x Yusuf covert ‘La Isla Bonita’ van Madonna16/08 00u30 - De Morgen: U hoorde wellicht al geroezemoes in de virtuele wandelgangen: Madonna viert vandaag haar zestigste verjaardag. Ter gelegenheid coverden vier Belgische bands voor De Morgen een nummer van de Queen of Pop. Yusuf, de band van Leuvenaar Jonas Steurs, koos voor ‘La Isla Bonita’. De cover staat onderaan dit artikel.
22x Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld16/08 00u45 - De Morgen: Met gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer bij 2.191 werkgevers in 47 landen.
22x Ons verjaardagscadeau aan Madonna: vier Belgische bands maken een Madonna-cover16/08 00u45 - De Morgen: Het is u ongetwijfeld niet ontgaan: Madonna wordt vandaag zestig. Speciaal voor die gelegenheid vroegen we aan vier Belgische bands, die de hoogdagen van het popicoon níet hebben meegemaakt, om een Madonna-cover te maken. De vier bands zijn Hydrogen Sea, Ivy Falls, Fortress en Yusuf. 
22x Hoe moet het nu verder met Madonna?16/08 01u00 - De Morgen: Madonna heeft een gouden carrière achter de rug, maar wanneer ze vandaag in haar glazen bol kijkt, oogt de toekomst eerder troebel. 
22x Madonna: hart van een rebel, ziel van een pionier16/08 01u00 - De Morgen: Vandaag wordt Madonna zestig. Een week lang blikken we terug op de relevantie van het popicoon. Vandaag: Madonna als Agent Provocateur, of hoe ze óók de grenzen van het fatsoen heeft verlegd.
20x Fortress covert ‘Jump’ van Madonna16/08 00u30 - De Morgen: Om de zestigste verjaardag van Queen of Pop te vieren, vroegen we aan vier Belgische bands om een Madonna-cover te maken. Synthpoptrio Fortress koos voor ‘Jump’.
20x Hydrogen Sea covert 'Voices' van Madonna16/08 00u45 - De Morgen: Voor Madonna’s zestigste verjaardag eert Hydrogen Sea de Queen of Pop met een cover van een van haar minder bekende songs: ‘Voices’. Nog opmerkelijker: in de versie van PJ Seaux en Birsen Uçar wint schemerrijke dromerigheid het moeiteloos van de originele productie. Beluister de cover onderaan dit artikel.
19x Protest in onderbroek tegen arrestatie van parlementslid in Venezuela16/08 02u00 - De Morgen: In Venezuela hebben oppositieleden woensdag de vrijlating geëist van parlementslid Juan Requesens. Ze trokken de straat op enkel gekleed in onderbroek.
8x Pukkelpop in cijfers: urbanacts domineren, rock moet inboeten15/08 21u00 - De Morgen: Pukkelpop is sinds jaar en dag de muzikale vinger aan de Belgische pols. Een blik op de affiche geeft dus inzicht in muzikale trends doorheen de jaren. Wij analyseerden de line-up van de laatste tien jaar en bekeken de stijltrends tot nu.

Statistieken

Artikels:
28824
Gelezen:
4802
Aantal lezers nu:
19


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven