donderdag 18 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u45
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
18/10 03u15  Verborgen camera en UV-pasta: alle middelen werden ingezet om stelende poetsvrouw te ontmaskeren Met een verborgen cameraatje in een fotokader en geldbriefjes ingesmeerd met UV-pasta werd in een rusthuis in Sint-Truiden een dief ontmaskerd. De verpleging en de politie betrapten poetsvrouw Florentina I. (32) toen ze voor de zoveelste keer een bejaarde man bestal. “Dit heeft hem gekraakt”, aldus zijn advocaat. Gisteren werd de vrouw veroordeeld tot zes maanden cel.
18/10 03u15  Belgische jager spoorloos verdwenen in Canadese wildernis: alleen zijn vliegtuig werd gevonden Zijn watervliegtuig werd ongehavend teruggevonden in de buurt van een jachtchalet in oostelijk Canada, maar van de 61-jarige Brusselse Marc Terken is al een week lang geen spoor. Zoekacties van de nationale politie en het Canadese leger blijven zonder resultaat. Er rest weinig hoop dat de man nog wordt terug­gevonden in het natuurgebied van 37.000 vierkante kilometer.
18/10 03u15  Er was dan toch een journalist aanwezig in de ‘war room’ van Bart De Wever: Paul Jambers Wie afgelopen zondag de verkiezingen van uur tot uur volgde, heeft zich vast geamuseerd met het kat-en-muisspelletje dat Bart De Wever ’s middags met de media speelde. “Jullie zullen mij niet kunnen volgen, doe geen moeite”, zo zei De Wever tegen de reporters die probeerden uit te vissen waarheen hij zou verdwijnen na zijn ochtendlijke loopje.
18/10 03u15  Na de zoveelste flirt met Real Madrid: “Chelsea wil Eden Hazard monstersalaris aanbieden” De flirt tussenEden Hazarden Real Madrid is nog altijd niet voorbij. Bij Chelsea loopt het contract van de Rode Duivel nog tot 2020 en om hem uit de handen van Real te houden, wil Chelsea hem een nieuw voorstel doen.
18/10 03u15  Vlaamse held ontvangen op Buckingham Palace Omdat hij in de zomer mee zocht naar de twaalf Thaise voetballertjes en hun coach die opgesloten zaten in een ondergelopen grot, werd de Vlaming Jim Warny dinsdag ontvangen op het Britse Buckingham Palace. Hij mocht er handjes schudden met prins William.
18/10 03u15  Mama’s Jasje maakt comeback met nieuw album Eigenlijk zijn ze nooit weggeweest, de jongens van Mama’s Jasje. Sinds de groep rond Peter Van Laet in 1990 doorbrak met de monsterhit Zo ver weg is Mama’s Jasje altijd blijven optreden, maar de jongste jaren op een laag pitje. Ook nieuwe muziek kwam er nauwelijks, maar daar komt nu verandering in. Op 9 november ligt een nieuw album in de rekken, toepasselijk getiteld Een Nieuwe Jas. De single Ik Wil Je uit dat album is nu net uitgebracht.
18/10 03u15  Courteney Cox torpedeert terugkeer ‘Friends’ De fans van Friends zijn weer een illusie armer. Leek er tot nog toe een waterkansje te bestaan dat de serie opnieuw gelanceerd zou worden, dan heeft actrice Courteney Cox die hoop de kop ingedrukt. “Ze vragen ons voortdurend of we ooit een remake zullen doen. Friends was een verhaal over een groep vrienden in de dertig die zichzelf ontdekken. Ik zie niet hoe we dat opnieuw kunnen doen. Ik zie het simpelweg niet gebeuren, ook al zou ik er alles aan willen doen om weer eens samen te zijn met de hele Friends-equipe”, zo zei Cox in een interview.
18/10 03u15  Niet meer bijbetalen voor wie ooit ziek was, maar voor Sofie komt het te laat Wie ooit kanker heeft gehad, hoeft straks niet meer extra te betalen voor een schuldsaldo­verzekering. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) gaat het “recht om vergeten te worden” inschrijven in het verzekeringsrecht. Voor Sofie Vannut (28) komt de maatregel te laat: “Ik heb het contract net getekend, maar het is goed voor mijn lotgenoten.”
18/10 03u15  Historische brug gesloten omdat bus zich niets aantrekt van gewichtslimiet Een buschauffeur heeft zijn eigen leven en mogelijk dat van passagiers gewaagd door een verkeersbord met een gewichtslimiet voor een brug straal te negeren. De historische brug werd in 1949 gebouwd en zakte gevaarlijk door telkens de bus vooruit reed. Het is niet bekend of er passagiers aan boord waren tijdens het “spannende” ritje, maar de brug werd wel gesloten om eventuele schade op te meten.
18/10 03u15  CLUBNIEUWS. Myny speelt gewoon mee bij OHL, Boeckx in de lappenmand bij Anderlecht Het zijn woelige tijden in het Belgische voetbal maar komend weekend wordt er gewoon weer gespeeld in de Jupiler Pro League én Proximus League. Tijd dus voor uw dagelijkse dosis clubnieuws!
18/10 03u15  Een zachte matras, een avontuurlijk programma en een vrijkaart om een beetje te vervuilen: zo reist de Belg Op vakantie willen we een zachte matras, een avontuurlijk programma en een vrijkaart om een beetje te vervuilen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers over ons reisgedrag. Conclusie: het vliegtuig blijft veruit het populairste transportmiddel, zelfs voor korte afstanden, en tegelijk willen we steeds verder en steeds exotischer. Bestemmingen buiten de EU zitten in de lift. Al willen we ook daar in de eerste plaats een proper hotel.
17/10 23u30  Is dit de vreemdste geluksbrenger in de geschiedenis van ‘De Slimste Mens’? De derde aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Woensdag deed Liesa Naert (36) haar gooi naar de titel. Je kent de actrice vast van ‘De Ideale Wereld’, ‘Quiz Me Quick’ of ‘Willy’s en Marjetten’.
17/10 22u45  Bieke Ilegems schrijft emotionele ‘afscheidsbrief’ aan haar dochters In haar tweede boek ‘Gezondig’ dat eind vorige maand uitkwam, schrijft actrice en presentatrice Bieke Ilegems (47) nu al een opvallende afscheidsbrief aan haar dochters Noa en Milà. De mama heeft het in haar boek onder andere over hoe ze later haar laatste uren wil beleven en geeft haar kroost ook wijze levenslessen mee.
17/10 22u15  Beertje zit dagenlang met kop vast in emmer Amerikaanse ambtenaren die zich om wilde dieren bekommeren in de staat Maryland, waren vorige week drie dagen in de weer om een familie beren op te sporen. Een van de welpjes werd eerder gefilmd terwijl het rondliep met een plastic emmer over zijn kop, waardoor het niet meer kon eten en amper nog zag waar het liep. Boswachters slaagden erin het dier na drie dagen speuren te verdoven en konden de emmer verwijderen.
17/10 21u15  Gesloten spoorwegovergang houdt ongeduldige weggebruikers niet tegen in Heusden-Zolder Meerdere ongeduldige weggebruikers trokken zich dinsdag niks aan van een verstoorde en dus gesloten spoorwegovergang in de Schootstraat in Heusden. In de vroege namiddag slalomden ze zonder gêne tussen de gesloten slagbomen en negeerden ze het rode knipperlicht. Het waren echter niet enkele automobilisten die geen aandacht besteedden aan de gesloten overweg: ook fietser en voetgangers staken gewoon over en werden gefilmd door een moeder die wel wachtte.
Laatste update: vandaag om 3u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 21u00  Man verstopt 200.000 euro in bagageDe Nederlandse douane heeft op Eindhoven Airport in de bagage van een 29-jarige man 200.000 euro aan contant geld gevonden. Het geld zat verstopt in sportschoenen. De man was op weg naar Malaga. Dat hebben de bevoegde autoriteiten woensdag bekendgemaakt.
17/10 21u00  Leerling laat bom ontploffen in school en opent vuur op medestudenten: “De muren waren bedekt met bloed”Een leerling van een school op de Krim heeft woensdag dood en verderf gezaaid. De achttienjarige liet onder meer een zelfgemaakte nagelbom ontploffen en vuurde met een jachtgeweer op zijn medeleerlingen. Daarbij vielen minstens 19 doden en 55 gewonden, zo melden de lokale ordediensten. Na afloop beroofde de jongeman zichzelf van het leven.
17/10 21u00  Vrouw van plots overleden Italiaanse international geeft hartverscheurend interview: “Ik mag mijn pijn niet doorgeven aan onze dochter”Het is intussen zeven maanden geleden dat de voetbalwereld afscheid moest nemen van David Astori. De kapitein van Fiorentina en Italiaans international overleed in zijn slaap in een hotel tijdens de nacht van 4 op 5 maart. Zijn vrouw Francesca Fioretti vertelde deze week voor het eerst haar verhaal.
17/10 20u15  Terwijl iedereen het over Ninove en zijn chocomousse heeft, bakken ze het hier ook bruinMeer dan een kwart van Denderleeuw heeft op Vlaams Belang gestemd. Niet zo veel als in Ninove, maar de partij verdriedubbelde wel zijn aantal zetels, kroonde zich tot overwinnaar van 14 oktober en nodigde prompt N-VA uit voor een goed gesprek. Onze man wilde wel eens weten waarom extreemrechts er zo populair is. “De mensen zijn al dat gedoe hier zo beu als koude pap, zeg ik u.”
17/10 20u00  Van Quickenborne bestuurt voort met SP.A en N-VA, maar wil groener KortrijkIn Kortrijk behoudt burgemeester Vincent Van Quickenborne de bestuursploeg. Lijst Burgemeester (onder die naam kwam Open VLD’er Van Quickenborne op), SP.A en N-VA maken de volgende zes jaar het college uit.
17/10 20u00  Voorzitter voetbalbond bevestigt einde carrière scheidsrechters Vertenten en Delferière: “Na alles wat er gebeurd is...”Bart Vertenten en Sébastien Delferière werden vorige week geschorst door de Belgische voetbalbond voor hun aandeel in het voetbalschandaal rond matchfixing en fiscale fraude. Dat de carrière van beide scheidsrechters voorbij is, werd nogmaals bevestigd door voorzitter Gérard Linard.
17/10 20u00  Vogelspin uit Brazilië opgedoken in Antwerpse havenHet opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Brasschaat bracht vandaag een opmerkelijke, nieuwe gast binnen: een vogelspin, afkomstig uit Brazilië.
17/10 19u45  Vincent Van Quickenborne bestuurt voort met SP.A en N-VAIn Kortrijk behoudt burgemeester Vincent Van Quickenborne de bestuursploeg. Lijst Burgemeester (onder die naam kwam Open VLD’er Van Quickenborne op), SP.A en N-VA maken de volgende zes jaar het college uit.
17/10 19u45  In je tuin is het nog zomer, maar volgende week wordt het kouder. Experts vertellen of je groenten en planten nog kan reddenHet mag dan wel herfst zijn, de temperaturen gaan nog vlotjes over de 20 graden. In de moestuin blijven de tomaten, aardbeien en courgettes groeien. Maar wat te doen: oogsten of nog wachten? En de wintergroenten, mogen die eigenlijk al in de grond ? En wanneer mag ik de haag snoeien? Wij laten enkele specialisten aan het woord.
17/10 19u45  Brandweerman redt peuter (2) uit nauwe put door met hoofd eerst af te dalen in de diepteEen tweejarig meisje viel zaterdag in een diepe, maar nauwe put in Henan, een Chinese provincie en was klem geraakt door op een waterpomp te vallen. De peuter kon echter rekenen op de hulp van een ‘magere’ brandweerman, die zich in het gat met een doorsnee van 40 centimeter wurmde. Het meisje werd na twintig minuten uit haar benarde situatie gered en kwam er zonder kleerscheuren vanaf.
17/10 18u45  Marc Coucke en de Pro League nemen maatregelen na voetbalschandaal: "Vragen positieve houding ten aanzien van scheidsrechters"Nadat kersvers CEO Peter Bossaert deze voormiddag in Tubeke zijn actieplan voorstelde om de KBVB om te vormen tot een “sterke, transparante en moderne” organisatie, stelde ook Marc Coucke als voorzitter van de Pro League vandaag zijn toekomstplannen voor.
17/10 18u30  Dronken veegmachinebestuurder rijdt in op politiecombi in ElverseleIn het Oost-Vlaamse Elversele, een deelgemeente van Temse, heeft een bestuurder van een veegmachine woensdag ingereden op een politiecombi. De man had 2,16 promille alcohol in het bloed, meldt de lokale politie Kruibeke/Temse.
17/10 18u15  Volg om 18u hier LIVE de persconferentie van Marc Coucke bij de Pro LeagueNadat kersvers CEO Peter Bossaert deze voormiddag in Tubeke zijn actieplan voorstelde om de KBVB om te vormen tot een “sterke, transparante en moderne” organisatie, zal ook Marc Coucke als voorzitter van de Pro League vandaag zijn toekomstplannen uit de doeken doen. Volg hier om 18u LIVE zijn persconferentie in het bondsgebouw aan de Houba de Strooperlaan.
17/10 18u15  Dit bedrijf komt met dé oplossing voor wie last heeft van winderigheidMet nog iets meer dan twee maanden te gaan is het misschien geen slecht idee om al eens na te denken over mogelijke kerstgeschenken. Voor wie vrienden heeft met last van extreme winderigheid, hebben we alvast een goede tip.
17/10 18u15  Nederlands statistiekenbureau pakt uit met meest nutteloze weetje na België-NederlandDe Rode Duivels kwamen dinsdag niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Nederland. Club Brugge-speler Danjuma wiste een doelpunt van Dries Mertens uit. Dat gaf aan statistiekenbureau Gracenote de kans om een wel héél nutteloos weetje te tweeten.
17/10 18u00  Duitse politie pakt leden Nederlandse Audi-bende op die vermoedelijk ook in ons land plofkraken pleegdeIn het Zuid-Duitse Germering en Gilching zijn afgelopen nacht vier leden van een plofkrakersbende opgepakt nadat een nieuwe kraak kon worden voorkomen. De daders zijn lid van de vanuit Nederland opererende Audi-bende die vermoedelijk ook in ons land al actief was.
17/10 18u00  Vliegtuig van Melania Trump maakt rechtsomkeer na rookgeurEen vliegtuig met Melania Trump aan boord heeft woensdag rechtsomkeer moeten maken na technische problemen. De Amerikaanse First Lady was onderweg naar Philadelphia.
17/10 17u45  De relatie van Wendy en Franske eindigt zoals ze begon: met een relletje“De man voor wie ik op dit moment de meeste gevoelens heb ... is Frans.” Met die woorden koos Wendy Van Wanten (58) jaar geleden voor de nieuwe man in haar leven. Ze sprak toen met trillende, ietwat onzekere stem. Maar de keuze die ze maakte in het VTM-programma Wie Wordt de Man van Wendy? groeide uiteindelijk uit tot een hechte relatie. Tot nu. Vanochtend liet ‘Franske’ via de sociale media weten dat Wendy hem het huis uit heeft gezet. Nét nu er een theaterstuk over hun liefdesverhaal loopt.
17/10 17u45  Stephen Hawking waarschuwt postuum voor “supermensen” en heeft laatste boodschap voor jongerenEr is geen God, dat is de conclusie van de ondertussen overleden Stephen Hawking (76). Zijn laatste boek werd dinsdag gepubliceerd. Ook de stem van de gerenommeerde wetenschapper was postuum te horen in een toespraak die hij voor zijn dood had voorbereid en werd voorgelezen door een stemcomputer.
17/10 17u45  Gibraltar schrijft (opnieuw) geschiedenis en had u deze fraaie 'Belgische' goals in de Nations League al gezien?De tweede reeks van Nations League-wedstrijden zit er sinds dinsdag op. De Rode Duivels speelden een oefeninterland tegen Nederland (1-1) maar we kregen toch enkele 'Belgische' goals te zien op de Europese velden.
17/10 17u15  De CEO die zijn eigen bedrijf met de grond gelijk maaktPeter Bossaert (52) kan je vermoorden met de glimlach. Dat denken we toch. Niet dat de man een psychopatisch trekje heeft, wel omdat hij erin slaagt de lelijkste boodschap in de mooiste verpakking te gieten. Zoals vanmiddag, toen hij de KBVB met de grond gelijk maakte. Met de glimlach. Wie o wie is toch die nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond? Een impressie.
17/10 17u15  Minister Marghem is formeel: “Geen stroomtekort tot eind dit jaar”Tot eind dit jaar zal er zeker voldoende stroom zijn, zegt minister van Energie Marie Cristine Marghem (MR). Om zekerheid te hebben voor januari en februari is er nog wat nodig.
17/10 17u00  Rechtbank kan moordvideo op agenten niet afspelen, parket vraagt vrijspraakHet Brusselse parket heeft de vrijspraak gevraagd voor twee mannen die vervolgd werden voor een poging doodslag op politieagenten. Het tweetal was met een wagen ingereden op een politiepatrouille en het incident was gefilmd door een bewakingscamera, maar die beelden konden niet bekeken worden omdat de FOD Justitie slechts over één licentie beschikt om het bewuste videoformaat af te spelen. De rechtbank doet uitspraak op 5 november.
17/10 16u45  Briljante Ronnie O’Sullivan maakt vijftiende 147 break uit zijn carrière: “Ik moest iets doen om het leuk te maken”Ronnie O’Sullivan (WS 3) heeft woensdag op het English Open snooker in het Engelse Crawley voor de vijftiende keer in zijn carrière een 147 maximumbreak neergezet. De Engelsman deed dat in zijn wedstrijd van de tweede ronde tegen landgenoot Allan Taylor (WS 75).
17/10 16u45  Mee in één minuut: zo nipt was de zege van De Wever, verrassende dotaties en een dodelijk ongeval met wielertoeristenHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
17/10 16u30  Babyboom bij insecten: door warme najaar zetten veel soorten extra generatie op de wereldOp de vensterbanken en in alle hoeken van de kamer zitten de jongste dagen lieveheersbeestjes. De zachte herfst heeft er uiteraard alles mee te maken dat muggen, buxusmotten en andere insecten zelfs een extra generatie op de wereld hebben gezet. Zo lang het niet eens goed vriest, hebben muggen nog altijd goesting in bloed en blijven ze dus steken.
17/10 16u30  Man riskeert monsterboete voor huisjesmelkerij in BruggeEen 66-jarige man uit Gooik moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor huisjesmelkerij in een pand in de Vlamingstraat in Brugge. Het Openbaar Ministerie eist een jaar voorwaardelijke celstraf en een geldboete van bijna 1,4 miljoen euro.
17/10 16u30  Verdwenen Chinese beroemdheid duikt na drie maanden weer opDaar is Fan Bingbing plots weer. Een van de meest beroemde Chinese actrices verdween drie maanden geleden spoorloos, maar nu zijn beelden opgedoken vanop de luchthaven van Peking waarop de vrouw schijnbaar te zien is.
17/10 16u30  Reusachtige alligator slentert na 2 jaar weer over golfterrein en is “nog gegroeid”Inwoners van de Amerikaanse staat Florida hebben na twee jaar opnieuw een glimp opgevangen van een van hun grootste en beroemdste bewoners: Chubbs, de monsterachtige alligator. Het enorme reptiel werd in 2016 voor het eerst gefilmd terwijl het aan het zonnebaden was op een golfterrein en is nu weer op post om golfers te vermaken en angst in te boezemen.
17/10 16u15  Wielertoeristen komen ten val en belanden onder tractor: één dode en zwaargewondeIn Ardooie is een zwaar ongeval gebeurd met een groep wielertoeristen en een tractor. Twee van hen raakten in paniek en raakten de controle over hun stuur kwijt toen een tractor uit tegenovergestelde richting naderde. Na een val kwamen ze onder de wielen van het voertuig terecht. Een van hen overleed ter plaatse, een andere wielrenner is zwaargewond.
17/10 15u45  Vermiste jongen (8) na zwaar onweer op Mallorca levenloos teruggevondenDe jongen die werd vermist na het zware noodweer op Mallorca, is woensdag dood teruggevonden. Zijn lijk werd niet ver van de zwaar geteisterde gemeente Sant Llorenç des Cardassar ontdekt, schreef de Spaanse krant El País onder aanhaling van de hulpdiensten.
17/10 15u30  Sterrenchef wordt schepen van Lokale Economie en Horeca: “Maar ik blijf in de eerste plaats kok”Sterrenkok Stéphane Buyens wordt de volgende zes jaar schepen van Middenstand, Lokale Economie en Horeca in De Panne.
17/10 15u15  Al zeker 18 doden en 40 gewonden na ontploffing in school op de Krim, dader is leerlingDe verdachte van de bomexplosie van woensdag op een polytechnische school in universiteit in Kertsj was een oud-leerling, die zichzelf na zijn daad heeft doodgeschoten. Dat heeft het hoofd van de Krim, Sergei Aksjonov, gezegd op de nieuwszender Russia-24. Inmiddels zijn al 18 doden geteld.
17/10 15u15  Man wordt onwel en rijdt met tractor tegen woning: gat in muurIn de Iepersesteenweg in Merkem is een tractor tegen een huis aangereden.
17/10 15u15  Makelaars streken ettelijke miljoenen op bij transfers van Dimata en Tielemans: buitensporig, maar niet illegaalNu ons voetbal op zijn grondvesten davert, worden ook transfers buiten het schandaal onder de loep genomen. Zo blijkt dat makelaar Didier Frenay 3,3 miljoen euro opstreek bij de transfer van Landry Dimata van Oostende naar Wolfsburg (foto). Zaakwaarnemer Christophe Henrotay cashte zelfs 6,2 miljoen op de transfer van Youri Tielemans van Anderlecht naar Monaco. Het is niet tegen de wet, maar zo maak je de makelaars wel erg machtig.
17/10 15u15  Waarom wij achter onze reporter (dvd) blijven staanVanaf vandaag kan u in onze krant weer artikels van de hand van David Van den Broeck lezen. David werd vorige week opgepakt in de zaak Bayat/Veljkovic en zonder voorwaarden weer vrijgelaten. Hij werd wel in verdenking gesteld. We zijn u een uitleg verschuldigd.
17/10 15u00  Clublegende Paul Scholes is hard voor Romelu Lukaku: “Ik weet niet of United met hem ooit kampioen kan worden”Paul Scholes is als analist even hard en meedogenloos als toen hij speler was en het middenveld van Manchester United opkuiste. Op televisie spaart hij de kritiek op zijn ex-ploeg niet. “Ik zeg wat ik denk”, zegt Scholes daarover in een interview bij ESPN. En wat hij denkt over Romelu Lukaku is duidelijk: “Ik denk niet dat je kampioen kan worden met een spits zoals hij.”
17/10 15u00  In Zelzate zit een Vlaams Belanger in de gemeenteraad en die heet ook Guy D’Haeseleer, zoals de Forza Ninove-manVoor het eerst in de geschiedenis krijgt Zelzate een gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang. Bankbediende Guy D’Haeseleer haalde met amper drie kandidaten 606 stemmen
17/10 14u30  Na Vlaams onderzoek: “Voedselwoestijnen worden groot probleem in Vlaanderen”Een onderzoeker van de Universiteit Antwerpen waarschuwt voor de opkomst van voedselwoestijnen in Vlaanderen, buurten in stedelijke centra met geen of weinig toegang tot betaalbare en gevarieerde voeding. “Armoede maar vooral vergrijzing zullen ervoor zorgen dat voedselwoestijnen in Vlaanderen in de toekomst zullen exploderen.”
17/10 14u30  Vrouw komt vast te zitten in inloopkast van vakantiehuis en sterft vreselijke doodEen zestigjarige vrouw is in gruwelijke omstandigheden om het leven gekomen tijdens haar vakantie in Wales. Het slachtoffer was vast komen te zitten in een inloopkast, waar ze dagen later overleed. Haar lichaam werd pas een week later aangetroffen. Haar zoon wil de uitbaters van het vakantiepark nu voor de rechter slepen.
17/10 14u15  Vijf jaar cel voor Antwerpse tiener die met geladen kalasjnikov in auto rondreedDe correctionele rechtbank heeft Quincy S.G. veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf omdat hij vorig jaar in Limburg werd betrapt met een geladen kalasjnikov in zijn auto. Zijn kompanen George O. en Nasim T. werden veroordeeld tot respectievelijk 4 jaar en 18 maanden cel.
17/10 14u00  Geitje Emma is nieuwste slachtoffer van bezoekers ‘met goede bedoelingen’ in kinderboerderijGeitje Emma van kinderboerderij Het Neerhof is niet meer. Voorbijgangers voederden haar beschimmeld brood. Bij Het Neerhof weten ze intussen niet wat nog meer te doen om mensen duidelijk te maken dat voederen niet mag.
17/10 14u00  Goedkope energieleverancier kan stroomfactuur niet meer betalenEr staat alweer een kleine energieleverancier het water aan de lippen. Energy People uit Hasselt, met ­negenduizend klanten, stopt ermee. “We kunnen de energie­levering niet lang meer garanderen.”
17/10 13u45  Vlaams Belang zet veroordeelde racist uit partij in Gent: “Dit kan niet voor ons”In Gent zet Vlaams Belang de veroordeelde racist Noël C. woensdagmiddag uit de partij. Voorzitter Johan Deckmyn zit verveeld met de zaak en vroeg aan de nationale partijleiding om de schorsing. De man stond de voorbije gemeenteraadsverkiezingen in Gent 31ste op de VB-lijst ondanks verschillende racistische commentaren op Facebook. Daarvoor is hij dinsdag veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en een boete van 4.000 euro.
17/10 13u45  Tien doden na ontploffing in school in Krim “door springtuig”, mogelijk terreurdaadBij een explosie in een polytechnische school in Kertsj, in het oosten van het schiereiland Krim, zijn tien doden en vele tientallen gewonden gevallen. De oorzaak zou springtuig zijn, waardoor een terreurdaad niet uitgesloten wordt.
17/10 13u45  De Wever nodigt PVDA en Vlaams Belang niet uit voor tweede gespreksrondeAntwerps burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever zal Open VLD, CD&V, SP.A en Groen uitnodigen voor een tweede informatieve gespreksronde met het oog op een latere coalitievorming. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt. PVDA en Vlaams Belang komen niet meer langs. De gesprekken vinden allicht pas volgende week plaats.
17/10 13u00  Catherine de Zegher: “Er is wetenschappelijk bewijs van echtheid meest bekritiseerde werken”Er is nieuw bewijsmateriaal dat duidelijk en onbetwistbaar aantoont dat de tot nu toe geteste werken van de gecontesteerde Toporovski-collectie die vorig jaar in het MSK in Gent hing, echt en authentiek zijn. Dat heeft de geschorste directrice van het MSK, Catherine de Zegher, woensdag gezegd op een persconferentie. Bij de start daarvan vielen twee gerechtsdeurwaarders binnen met een verzoekschrift.
17/10 12u45  ADVIES. Welke haarkleuren zijn hip deze herfst?Zeg maar dag tegen een rode schijn, en hallo aan een vleugje paars: BV-kapper Jochen Vanhoudt tipt de populairste haarkleuren voor het najaar.
17/10 12u45  Tommy Hilfiger gaat in zee met ZendayaDe Amerikaanse Zendaya is het nieuwe gezicht van Tommy Hilfiger. De 22-jarige zangeres en actrice zal een eigen lijn ontwerpen en opduiken in de lentecampagne van het merk.
17/10 12u30  Wendy Van Wanten reageert op de breuk met FransDe Oostendse zangeres Wendy Van Wanten heeft met een bericht op Instagram gereageerd op de breuk met haar man Frans Vancoppenolle. Die omschrijft ze als “minstens tijdelijk”. Verder vraagt ze om hun privacy te respecteren.
17/10 12u30  Nieuwe baas snoeihard voor voetbalbond: “Normvervaging, belangenvermenging en meer politiek dan voetbal”Peter Bossaert, de nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond, heeft op zijn eerste persconferentie meteen keihard uitgehaald naar zijn werkgever. De beschuldigingen: normvervaging en vriendjespolitiek die nog maar weinig met voetbal te maken heeft. “Een oude bedrijfscultuur”, “weinig focus op voetbal”, “een aangetaste autoriteit”, “te weinig zelfkritiek”… de tackle die Bossaert inzette na zijn eerste evaluatie, was loeihard.
17/10 12u30  Parket in beroep tegen vrijlaten vier verdachten in voetbalschandaal met enkelbandHet federaal parket gaat in beroep tegen de beslissing om vier verdachten in het dossier van de voetbalfraude onder elektronisch toezicht te plaatsen. Dat bevestigt het parket aan onze redactie.
17/10 12u15  Ondanks beslissing van de regering om dotatie te verminderen krijgt prins Laurent volgend jaar toch meer centenDe koninklijke familie zal ons volgend jaar 36.614.000 euro of 206.000 euro meer dan in 2018 kosten. Meest opvallend in de begroting is dat prins Laurent ondanks de dotatievermindering die hij als straf opgelegd kreeg, volgend jaar 320.000 euro krijgt of 6.000 euro meer dan in 2018.
17/10 12u15  Het scheelde amper 278 stemmen of Bart De Wever had het niet gehaald“Vrienden, we hebben het gehaald”, riep N-VA kopstuk Bart De Wever zondagavond uit. De partij behield haar 23 zetels in de Antwerpse gemeenteraad waardoor de huidige coalitie verder kan. Al scheelde het geen haar of de avond van de partijleider zag er heel wat minder geelkleurig uit.
17/10 12u15  Formatie in Oostende: na CD&V gaat ook N-VA in zee met TommeleinBart Tommelein (Open VLD) heeft de Oostendse N-VA kunnen overtuigen om samen met hem en CD&V in zee te gaan. De drie partijen vormen zo een blok om de SP.A van huidig burgemeester Johan Vande Lanotte onder druk te zetten. Dat meldt VTM Nieuws.
17/10 12u00  Deurwaarders vallen binnen bij start van persconferentie Catherine de ZegherDe persconferentie van Catherine de Zegher, de geschorste directrice van het Gentse Museum voor Schone Kunsten, is gestart met een incident. Twee gerechtsdeurwaarders kwamen net voor de start met een eenzijdig verzoekschrift van vijf kunstexperts en kunsthandelaars. De deurwaarders moeten alles wat er op de persconferentie gezegd wordt, vastleggen, op straffe van een dwangsom van 50.000 euro per inbreuk. Er blijkt een strafonderzoek aan de gang te zijn over de intussen befaamde Toporovski-collectie.
17/10 11u45  Het weeskind dat burgemeester werd: “Hoe ouder ik word, hoe meer ik mijn overleden ouders mis”Maarten Mast (40) wordt de nieuwe burgemeester van het Vlaams-Brabantse Merchtem. Mast kende een tragische jeugd: als 11-jarige verloren hij en zijn jongere zus hun beide ouders. 'Bij intense momenten zoals de verkiezingen of nu het burgemeesterschap, is het zeer pijnlijk hen te moeten missen.'
17/10 11u45  Dood aangetroffen in zijn ‘Love Ranch’: de bekendste pooier van Amerika is niet meerDennis Hof, de man die furore maakte als bordeeleigenaar, is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij noemde zichzelf de ‘Trump van Pahrump’ en wilde namens de Republikeinen - en geïnspireerd door de Amerikaanse president - lid worden van het parlement. De politie trof zijn levenloze lichaam dinsdag aan in de Love Ranch, een van zijn bekendste zaken. De precieze omstandigheden van zijn dood zijn nog niet bekend.
17/10 11u45  LIVE. Nieuwe CEO voetbalbond spreekt meteen forse taal: "Weinig voetbal, veel politiek"Peter Bossaert staat vandaag om 11u in Tubeke voor het eerst de pers te woord als de nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB). Bossaert zal er zijn plannen uit de doeken doen maar gezien de omstandigheden wordt het vooral uitkijken naar zijn visie op het voetbalschandaal “Propere Handen” en de verdere afloop daarvan.
17/10 11u30  LIVE. Nieuwe CEO voetbalbond: "Er heerst normvervaging en belangenvermenging bij de KBVB"Peter Bossaert staat vandaag om 11u in Tubeke voor het eerst de pers te woord als de nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB). Bossaert zal er zijn plannen uit de doeken doen maar gezien de omstandigheden wordt het vooral uitkijken naar zijn visie op het voetbalschandaal “Propere Handen” en de verdere afloop daarvan.
17/10 11u30  Gerechtsdeurwaarders vallen binnen bij start van persconferentie Catherine de ZegherDe persconferentie van Catherine de Zegher, voormalig directrice van het Gentse Museum voor Schone Kunsten, is gestart met een incident. Twee gerechtsdeurwaarders kwamen net voor de start met een eenzijdig verzoekschrift van vijf kunstexperts en kunsthandelaars. De deurwaarders moeten alles wat er op de persconferentie gezegd wordt, vastleggen, op straffe van een dwangsom van 50.000 euro.
17/10 11u30  Internationale top-dj’s verdienen 571.000 euro per weekInternationale top-dj’s verdienen gemiddeld meer dan een half miljoen euro per week. Dat is meteen de reden waarom een op de vijf Nederlanders droomt van een carrière als dj, blijkt uit een onderzoek van 538 Nieuws in samenwerking met ING.
17/10 11u30  Dochter Keira Knightley mag niet naar Disney-films kijkenGeen Assepoester noch Sneeuwwitje voor Edie, de driejarige dochter van de Britse actrice Keira Knightley. Ze mag van haar mama niet naar bekende Disney-films kijken. Dat zei de ster tijdens een interview in The Ellen Show .
17/10 11u15  Nainggolan geeft alweer spraakmakend interview over ex-club Roma, Ronaldo en... zijn verdwenen hanenkamRadja Nainggolan zal gisteren ongetwijfeld naar de Rode Duivels hebben gekeken maar in Milaan liggen ze vooral wakker van de derby van zondag tussen Internazionale en AC Milan. Nainggolan staat met Inter op de derde plaats en doet zo (net iets) beter dan zijn ex-club AS Roma. In een interview bij La Gazzetta dello Sport haalt hij nog eens uit na zijn transfer die deze zomer in Italië voor de nodige commotie zorgde. “Roma heeft dingen achter mijn rug gedaan.”
17/10 11u15  “Paardensmoel” Stormy Daniels reageert op belediging van Donald TrumpNadat ze “paardensmoel” genoemd werd door Donald Trump, heeft pornoactrice Stormy Daniels op Twitter gereageerd over de “tekortkomingen” van de Amerikaanse president. “Game on, kleine jongen”, schreef ze.
17/10 11u15  Volg hier LIVE de persconferentie van de nieuwe CEO van de Belgische voetbalbondPeter Bossaert staat vandaag om 11u in Tubeke voor het eerst de pers te woord als de nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB). Bossaert zal er zijn plannen uit de doeken doen maar gezien de omstandigheden wordt het vooral uitkijken naar zijn visie op het voetbalschandaal “Propere Handen” en de verdere afloop daarvan.
17/10 10u45  Minister Schauvliege heeft miljoenenclaim aan haar been voor lawaaierige containerterminalHet lawaai van de containerterminal Antwerp East aan het Albertkanaal in Grobbendonk is al geruime tijd een ergernis van enkele buurtbewoners. Maatregelen tegen de lawaaihinder maakten dat de terminal minder opbrengt, en dus stuurde uitbater DP World een dagvaarding naar Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Er is sprake van een claim van tientallen miljoenen euro.
17/10 10u45  Kritische journalist door Saudische geheime agent “per ongeluk” gedood en in stukken gesnedenHet ziet er steeds meer naar uit dat de kritische Saudische journalist Jamal Khashoggi (59) vermoord werd in het Saudische consulaat in Turkije. De man zou er in stukken gesneden zijn. De Saudi’s werken aan een ­verklaring, waarin ze melden dat een ondervraging “uit de hand gelopen is”.
17/10 10u30  Schietpartij schrikt rustige woonwijk op: "Wat als wij hier op het verkeerde moment gepasseerd waren?”Een rustige woonwijk vlakbij het park werd opgeschrikt door een schietpartij. Een man schoot er zijn vrouw neer, vluchtte en gaf zich vervolgens aan. De politie rukte massaal uit. “Het machtsvertoon was indrukwekkend.”
17/10 10u30  Vrouw wint 17 miljoen euro met EuroMillions in Brusselse krantenwinkelEen Franstalige vrouw uit het Brusselse van minstens 55 jaar heeft op de trekking van 5 oktober de EuroMillions-Jackpot van 17 miljoen euro gewonnen.
17/10 10u30  “Het moet stoppen”: vrouw verliest ouders bij overstromingen, maanden nadat terrorist haar man dooddeEen Franse vrouw heeft haar beide ouders verloren bij de immense regenval van afgelopen weekend en de overstromingen die daarmee gepaard gingen. Het is de tweede keer dit jaar dat het noodlot haar trof, want eerder dit jaar werd haar echtgenoot het slachtoffer van een terrorist. Dat meldt RTL.
17/10 10u00  Woordvoerder first lady roept op tot boycot nadat Amerikaanse rapper ‘Melania Trump’ laat strippen in videoDe Amerikaanse rapper T.I. heeft met een promovideo voor een stevige rel gezorgd. In het filmpje valt te zien hoe een dubbelganger van Melania Trump staat te strippen in het Oval Office. De woordvoerder van de first lady heeft inmiddels opgeroepen tot een boycot.
17/10 10u00  INTERVIEW. Hasseltse CD&V-burgemeester Nadja Vananroye: “Dit is puur verraad”“Dit is verraad.” Nadja Vananroye (45), uittredend CD&V-burgemeester van Hasselt, heeft er geen andere woorden voor dan haar partijvoorzitter Wouter Beke. Twee dagen na het verlies van de sjerp in de Limburgse provinciehoofdstad zijn de emoties nog rauw.
17/10 09u45  Minderjarige bromfietser bewusteloos na aanrijdingOp het kruispunt van de Industrieweg en de Evergemsesteenweg - aan de autokeuring - in Wondelgem is rond 7.30 uur een minderjarige bromfietser aangereden. Volgens de politie reed de bromfietser op de rijweg, en werd hij aangereden door een personenwagen. De verkeershinder is enorm, het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de omgeving te vermijden.
17/10 09u45  Bart Tommelein wil gesprek aangaan met John Crombez over OostendeBart Tommelein wil zeker het gesprek aangaan met nationaal SP.A-voorzitter John Crombez over de coalitievorming in Oostende. Hij reageert daarmee op een interview dat Crombez woensdagochtend had op Radio 2, waarin hij zei dat hij wou praten met de kopman van Open VLD. “Ik ben een beleefd mens en heb respect voor meneer Crombez, dus ik wil zeker eens praten”, aldus Tommelein.
17/10 09u45  Canada legaliseert cannabisCanada is woensdag het eerste westerse land geworden om cannabis te legaliseren, na een verbod dat ruim een eeuw standhield. De historische hervorming werd niet alleen op gejuich onthaald door de gebruikers van de softdrug, maar ook door de Canadese beurs.
17/10 08u45  Jan Peumans (N-VA) na verbreken van diplomatiek banden: “Spanje heeft mij niet op de vingers te tikken”Vlaams Parlementsvoorzitter Peumans is naar eigen zeggen niet verbaasd dat Spanje de diplomatieke banden met Vlaanderen verbroken heeft. Dat zegt hij op Radio 1. Vlaams minister-president Geert Bourgeois noemt het een “zeer onvriendelijke daad”, ongezien in de geschiedenis van de Europese Unie. Hij gaat de Spaanse ambassadeur zo snel mogelijk convoceren om meer uitleg te krijgen.
17/10 08u30  Nederlandse pers over match tegen Belgen: “Tovenaar Hazard en bonuspunt Danjuma, maar wat een lelijk stadion”Het positieve elan na de 3-0-zege tegen Duitsland is niet weg bij Nederland. Meer zelfs, Oranje hield stand op het veld van de nummer één op de wereldranking. Dat is de teneur in de Nederlandse pers na het 1-1 gelijkspel tegen de Rode Duivels. Nederland keek wel met bewondering naar “tovenaar Eden Hazard”, gaf Club Brugge-speler Danjuma bonuspunten en maakte zich druk over “die lelijke bak” - het Koning Boudewijnstadion.
17/10 08u30  Van veldrijder tot inspirerend spreker, een avond met Sven Nys: met juffrouw Maria als rode draadNiet zo heel lang geleden liet zijn job zich simpel omschrijven. Tweemaal per week reed Sven Nys zo hard mogelijk rondjes door de modder. Vandaag staat er naast ploegmanager en co-commentator ook ‘inspirerend spreker’ op zijn naamkaartje. Qué? De veldrijder van weleer geeft vandaag lezingen. Wij zaten in de zaal.
17/10 08u15  Wendy Van Wanten en Frans na twaalf jaar uit elkaarNa twaalf jaar zijn Iris Vandenkerckhove - beter bekend als Wendy Van Wanten - en Frans Van Coppenolle niet langer een koppel. Dat heeft Frans zelf verteld op zijn sociale media.
17/10 08u15  Ongeval op de E40 richting Brussel: weg vrijgemaakt, maar bijna twee uur fileDoor een ongeval in Sterrebeek is de E40 richting Brussel een tijdlang helemaal versperd geweest. Intussen zijn alle rijstroken terug beschikbaar, maar er staat een lange file.
17/10 08u15  Douaniers houden actie tegen personeelstekort op Brussels Airport, tot uur vertraging verwachtDe douaniers op Brussels Airport hebben woensdagochtend een stiptheidsactie gehouden om het personeelstekort aan te klagen bij de diensten die personen en goederen controleren. Dat meldde vakbond ACV Openbare Diensten dinsdag. Voor de passagiers van de aankomende vluchten verwacht de vakbond vertragingen tot één uur.
17/10 08u15  Van veldrijder tot inspirerend spreker, een avond met Sven Nys: onze man is danig onder de indrukNiet zo heel lang geleden liet zijn job zich simpel omschrijven. Tweemaal per week reed Sven Nys zo hard mogelijk rondjes door de modder. Vandaag staat er naast ploegmanager en co-commentator ook ‘inspirerend spreker’ op zijn naamkaartje. Qué? De veldrijder van weleer geeft vandaag lezingen. Wij zaten in de zaal.
17/10 08u00  Ongeval op de E40 richting Brussel: drie rijstroken versperd, bijna twee uur fileDoor een ongeval in Sterrebeek is de E40 richting Brussel een tijdlang helemaal versperd geweest. Intussen is één rijstrook vrijgegeven, maar je verliest er veel tijd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. “Blijf er weg”, klinkt het.
17/10 07u45  E40 richting Brussel volledig versperd na ongeval: nu al twee uur aanschuivenDoor een ongeval in Sterrebeek is de E40 richting Brussel helemaal versperd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Je verliest er al meer dan twee uur, de file groeit razendsnel aan.
17/10 07u15  N-VA roept kandidaat op het matje na Facebookberichten over Jinnih BeelsJan Arens (N-VA) ligt zowel binnen als buiten zijn partij onder vuur door een bericht dat hij op zijn Facebookpagina postte aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen.
17/10 07u00  Brusselse vrouw wint 17 miljoen euro bij EuroMillionsEen Franstalige vrouw uit het Brusselse van minstens 55 jaar heeft op de trekking van 5 oktober de EuroMillions-Jackpot van 17 miljoen euro gewonnen.
17/10 07u00  Opgepast: vandaag loopt u dubbel zoveel kans om te worden geflitstIn 130 politiezones maar ook op snelwegen in ons land loopt u van woensdagochtend 6 u. tot donderdagochtend dubbel zoveel kans als op andere dagen om te worden geflitst. Lokale en federale wegpolitie houden de tiende flitsmarathon. Maar liefst 8.766 Vlamingen gaven zelf een plaats door waar er volgens hen moet worden gecontroleerd omdat er te snel wordt gereden.
17/10 06u30  NMBS bant fiets tijdens de spitsReizigers die hun fiets op de trein willen meenemen, ­zullen dat vanaf volgend jaar niet meer op elk moment van de dag kunnen doen. Wellicht vanaf februari wordt het ­verboden om tijdens de spits nog met een gewone fiets op de trein te stappen.
17/10 06u00  Herman Brusselmans: “Ik dronk jarenlang elke dag een fles whisky, een fles porto en 15 pinten”Kat en Lyn Kerkhofs onderzochten voor het nieuwe Vijf-programma ‘Tipsy’ de impact van alcohol en kwamen daarover gisteravond vertellen in ‘Van Gils & Gasten’. Herman Brusselmans (61), die ook te gast was, vertelde in het praatprogramma hoe hij vijf jaar zwaar verslaafd was aan alcohol.
17/10 06u00  Gewonde door schietpartij in ValkenswaardIn Valkenswaard, de gemeente net over de grens met Nederland, is iemand door kogels gewond geraakt. De schietpartij gebeurde dinsdagavond aan de Feliciadal in een Brabantse woonwijk. De omgeving werd afgezet en de hulpdiensten en politie kwamen ter plaatse.
17/10 03u30  Eerste speler bekent in Belgisch voetbalschandaal: “Ik werd benaderd voor match tegen KV Mechelen”Ex-Beverenspeler Olivier Myny heeft zijn ondervragers verteld dat hij is benaderd in de aanloop van de verdachte degradatiewedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren in maart 2018. Daarmee geeft nu voor het eerst een speler toe dat er vorig seizoen een poging tot matchfixing is geweest in onze eerste voetbalklasse. Myny’s makelaar Thomas Troch werd gisteren in verdenking gesteld, maar is vrij onder voorwaarden.
17/10 03u30  900.000 “verloren” stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Lijst Foert’ is op twee na grootste partijEén op de zes mensen die mochten stemmen in Vlaanderen, heeft dat zondag niet of ongeldig gedaan. Dat percentage lag voor een gemeenteraadsverkiezing nooit hoger. “Je vraagt je af of we die stemplicht moeten houden”, zegt politicoloog Herwig Reynaert.
17/10 03u30  Nóg een reden om het klimaat te redden: pintjes worden pak duurderAan de lange lijst van doemscenario’s door de opwarming van de aarde moeten we nog een nieuw ‘probleem’ toevoegen. Doen we niets, dan wordt bier dubbel zo duur tegen 2100. Dat voorspellen Britse en Amerikaanse wetenschappers. Voor wie al die andere miserie wil doorspoelen, wordt dat dus een kostelijk grapje. Al zien Vlaamse experts oplossingen om aan zo’n stijging te ontsnappen.
17/10 03u30  Hij haalde een monsterscore, en toch is Luc na 30 jaar als burgemeester straks werkloosNa drie decennia moet Luc Peetermans (CD&V), de 54-jarige burgemeester van Herselt, op zoek naar een nieuwe baan. Ondanks een monsterscore van 2.049 voorkeurstemmen wordt hij buitenspel gezet door een coalitie tussen N-VA en de lokale partij Mensen Met Mensen (MMM). “Ik heb nog geen idee wat ik ga doen.”
17/10 03u30  Gevonden! Sarah kan zus met autisme verrassen met favoriete dekentje“Wie heeft hetzelfde dekentje voor Lotte, mijn zus met autisme?” Die oproep deed Sarah Vanbelle (33) uit Antwerpen maandag in onze krant. Voor de 29ste verjaardag van haar zus, volgende maand, zocht ze hetzelfde deken waar Lotte zo gehecht aan is. Want de plaid die ze nu al haar hele leven met zich meedraagt, is versleten. Met de oproep heeft Sarah een exacte kopie gevonden, laat ze weten.
17/10 03u30  Lady Gaga gaat trouwen met 17 jaar oudere vriendLady Gaga (32) en haar vriend Christian Carino (49) gaan trouwen. Dat maakte de zangeres zelf bekend tijdens de jaarlijkse Women in Hollywood Celebration van het magazine Elle. Ze deed het evenwel subtiel, door in haar speech “haar verloofde Christian” te bedanken.
17/10 03u30  Pieter Aspe vindt nieuwe vriendin dankzij nieuw boekWaar een nieuw boek al niet toe kan leiden. Pieter Aspe (65) vond er zelfs een nieuwe ­liefde door.
17/10 03u30  Thuis lanceert eigen kookboekHet is eenvoudige wiskunde: een succesvol tv-format plus merchandising leidt tot een rinkelende kassa. Dus krijgt Thuis na onder meer een ontbijtmand en een eigen bier nu ook een kookboek. Zodat de fans eindelijk zelf de kroketten van ons moe kunnen maken.
17/10 03u30  Opnieuw programma over toerisme in Vlaanderen uit de ether: Eén trekt de stekker uit ‘Weg Zijn Wij’Het Eén-programma Weg Zijn Wij, de opvolger van Vlaanderen Vakantieland, houdt volgende maand op te bestaan. In 2015 werd het voorgesteld als “een goedkopere formule rond reizen en toerisme”. Maar na drie seizoenen vindt Eén het welletjes, “omdat de zender keuzes moet maken”. Eén kijkt naar programma’s als Iedereen Beroemd en De Columbus om toeristische troeven van Vlaanderen in de verf te zetten.
17/10 03u30  Ontsnapt varken wordt gelokt door politie met… chipsGrote paniek bij de eigenaar van een varken “zo groot als een pony”. De man uit de Amerikaanse staat Californië had maandag de politie verwittigd nadat hij ontdekt had dat het dier was weggelopen. Maar de agenten konden het varken in geen tijd vangen… met behulp van een paar Doritos-tortillachips.
17/10 03u30  Doorbraak in Gent: vierkoppige monstercoalitie in de maakHet kartel SP.A/Groen, Open VLD en CD&V gaan formele gesprekken aan in Gent. Een vierkoppige monstercoalitie lijkt in de maak. “Voor Gent een positief project op poten zetten”, aldus de vier partijen. Daarnaast heeft Filip Watteeuw (Groen) voor het eerst duidelijk verklaard dat hij “kandidaat-burgemeester is”.
17/10 03u30  Sporteconoom over makelaars: “Clubs zijn zwakke schakel in systeem”Spelersmakelaar zou Christophe Henrotay bij de transfers van Romelu Lukaku, Leander Dendoncker en vooral Youri Tielemans miljoenen euro’s hebben achtergehouden. Kan er een limiet opgelegd worden zodat makelaars bijvoorbeeld maximaal 10 procent opstrijken bij een deal? “Niet eenvoudig”, zegt sporteconoom ­Trudo Dejonghe.
17/10 03u30  Van veldrijder tot inspirerend spreker: een avond met Sven NysNiet zo heel lang geleden liet zijn job zich simpel omschrijven. Tweemaal per week reed Sven Nys zo hard mogelijk rondjes door de modder. Vandaag staat er naast ploegmanager en co-commentator ook ‘inspirerend spreker’ op zijn naamkaartje. Qué? De veldrijder van weleer geeft vandaag lezingen. Wij zaten in de zaal.
17/10 03u30  Dit is het perfecte excuus voor (groot)ouders die te veel geld spenderen aan boekenGoed nieuws voor (groot)ouders die te veel geld spenderen aan boeken: je hebt nu een excuus. Wil je dat je kinderen opgroeien tot geletterde en rekensterke volwassen, zorg dat ze dan opgroeien in een huis waar minstens 80 boeken in de huisbibliotheek staan. ”Een jeugd tussen de boeken geeft u kinderen een voordeel voor de rest van hun leven.”
17/10 02u00  Man Booker Prize gaat naar de Noord-Ierse Anna Burns voor haar roman ‘Milkman’De Noord-Ierse schrijfster Anna Burns heeft dinsdagavond de prestieuze Man Booker Prize gewonnen, met haar werk ‘Milkman’. Dat handelt over een jonge vrouw die tijdens de ‘troubles’, toen het paramilitaire geweld hoog oplaaide in Noord-Ierland, wordt lastiggevallen door een getrouwde man.
17/10 00u00  Man Booker Prize gaat naar de Ierse Anna Burns voor haar roman ‘Milkman’De Noord-Ierse schrijfster Anna Burns heeft dinsdagavond de prestieuze Man Booker Prize gewonnen, met haar werk ‘Milkman’. Dat handelt over een jonge vrouw die tijdens de ‘troubles’, toen het paramilitaire geweld hoog oplaaide in Noord-Ierland, wordt lastiggevallen door een getrouwde man.
16/10 23u30  Julie Colpaert geeft gênante reactie op foto Lieven Van Gils in ‘De Slimste Mens’De tweede aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Dinsdag deed Pieter Delanoy zijn gooi naar de titel, de priester die vorig jaar voor heel Vlaanderen ontmaskerd werd als ‘De Mol’.
16/10 23u30  SPELERSBEOORDELINGEN. Twee Rode Duivels met een acht, maar wat met Tielemans en Castagne?De Rode Duivels speelden 1-1 gelijk tegen Nederland. Bondscoach Roberto Martinez wisselde vijf spelers in vergelijking met de match tegen Zwitserland. Onze beoordeling.
16/10 23u00  Opgepast: woensdag loopt u dubbel zoveel kans om te worden geflitstIn 130 politiezones maar ook op snelwegen in ons land loopt u van woensdagochtend 6 u. tot donderdagochtend dubbel zoveel kans als op andere dagen om te worden geflitst. Lokale en federale wegpolitie houden de tiende flitsmarathon. Maar liefst 8.766 Vlamingen gaven zelf een plaats door waar er volgens hen moet worden gecontroleerd omdat er te snel wordt gereden.
16/10 22u45  Weinig kansen, weinig vuur: Rode Duivels raken niet voorbij NederlandDe Rode Duivels hebben hun oefeninterland tegen Nederland niet kunnen winnen. Het werd 1-1 na een vroege treffer van Dries Mertens en de tegentreffer van Danjuma (Club Brugge), die profiteerde van een foute pass van Castagne.
16/10 22u45  Waarom zag de Derby der Lage Landen er op VTM anders uit dan op de NOS?De Rode Duivels speelden dinsdag een oefeninterland tegen Nederland. Een Derby der Lage Landen dus. In Vlaanderen te volgen op VTM, in Nederland op de NOS. En toch kregen we twee verschillende wedstrijden te zien.
16/10 22u00  Spanje verbreekt diplomatieke relaties met Vlaanderen na “beledigende” uitlatingen van Jan Peumans (N-VA)De Spaanse regering heeft beslist om de vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Madrid zijn diplomatiek statuut te ontnemen, zo melden Spaanse media. De beslissing komt er na uitlatingen van Jan Peumans (N-VA).
16/10 22u00  Advocaat “Vampierendoder”: “Zo’n gruwelijke feiten gepleegd door zo’n zachtaardige man, kan niet anders dan psychose zijn”De 43-jarige man uit Vurste bij Gavere die zijn vriendin vermoordde omdat hij naar eigen zeggen dacht dat ze een vampier was, vraagt de rechtbank dat ze hem ontoerekeningsvatbaar verklaart. “Dit is zonneklaar”, zei advocate Christine Mussche. “Zo’n gruwelijke feiten gepleegd door zo’n zachtaardige man. Dat kan niet anders verklaard worden dan door een psychose.”
16/10 22u00  Bij deze waterval valt het water nietHet Schotse Isle of Skye kampte het voorbije weekend met hevige windstoten. Die waren het gevolg van de komst van storm Callum, een storm die aan zeker twee mensen het leven kostte in het Verenigd Koninkrijk. Opvallend: de storm deed ook een waterval in omgekeerde richting gaan.
16/10 22u00  Prins Harry en Meghan Markle ontvangen eerste cadeautjes voor toekomstige baby tijdens staatsbezoekPrins Harry en Meghan Markle hebben er niet lang op moeten wachten. Amper een dag nadat het koppel aankondigde dat ze hun eerste kindje verwachten, mochten ze al enkele cadeautjes in ontvangst nemen. Gouverneur-generaal van Australië Peter Cosgrove overhandigde hen een pluchen kangoeroe en een paar schoentjes, en daar waren ze zichtbaar heel blij mee.
16/10 22u00  Een beroemde visagiste, comebacks en andere details over de Victoria’s Secret-showDat het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret is slechte papieren zit, zal volgende maand niet te zien zijn op het jaarlijkse defilé. Dat zal zoals gewoonlijk glamoureuze elementen bevatten. Enkele details op een rij.
16/10 21u00  Operatie “Propere Handen”: vier van de negen verdachten vrijgelaten onder elektronisch toezichtIn het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal heeft de raadkamer in Tongeren dinsdagavond beslist om de aanhouding van negen verdachten met één maand te verlengen. Dat meldt het federaal parket. Vier van de negen werden vrijgelaten onder elektronisch toezicht, makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic en scheidsrechter Bart Vertenten blijven wel in voorlopige hechtenis.
16/10 20u30  Trump noemt pornoster Stormy Daniels ‘paardensmoel’ in harde tweetDonald Trump heeft op Twitter uitgehaald naar Stephanie Clifford, beter bekend als pornoster Stormy Daniels. Op Twitter noemt de president haar ‘paardenkop’. Ook haar advocate Michael Avenatti kreeg ervan langs en reageerde scherp op de harde taal van de Amerikaanse president.
16/10 20u30  VIDEO. Trieste aanblik: legendarische glijbanen van Océade worden ontmanteldHet Brusselse zwemparadijs Océade is al meer dan twee weken gesloten, maar deze week is gestart met de ontmanteling van de glijbanen op de Heizelsite. De glijbanen, ooit hét uithangbord van Océade, gaan daarna naar Roemenië.
16/10 20u15  Van zo dichtbij keek je nog nooit naar een bijDe 44ste editie van de Nikon Small World competitie kent haar winnaars. Het is een van de toonaangevende fotografiewedstrijden voor foto’s genomen door een microscoop. De onderwerpen variëren dan ook van de kleinste beestjes tot zelfs atomen. Een bijzondere blik op een wereld die met het blote oog niet eens zichtbaar is dus. Of zag jij al eerder een mijt kruipen over de rug van een bij?
16/10 19u45  Huizen zijn 7.000 euro duurder in amper drie maanden tijd: hoe komt dat en gaan de prijzen blijven stijgen?Huizen zijn in amper drie maanden gemiddeld 7.000 euro of 2,7 procent duurder geworden. Notarissen spreken van een uitzonderlijk warme ‘vastgoedzomer’ waarin opvallend veel huizen verkocht werden. Wat is er aan de hand? En wie zijn de winnaars en verliezers van die sprong?
16/10 19u45  Bondscoach Martinez voert vijf wissels door bij Rode Duivels, Club Brugge-speler in de basis bij NederlandIn vergelijking met de met 2-1 gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Zwitserland voert bondscoach Roberto Martinez dinsdagavond vijf wissels door in zijn basiself voor de oefeninterland tegen Nederland.
16/10 19u45  Tommelein en CD&V verbinden lot aan elkaar in Oostende: formatiegesprekken worden opgestartDe coalitievorming in Oostende lijkt stilaan in een definitieve plooi te vallen. Bart Tommelein en zijn Open VLD verbinden hun lot aan CD&V en starten formatiegesprekken op. Huidig burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) zou zo buitenspel gezet kunnen worden.
16/10 19u30  Wereldvoetbalbond FIFA: “België bracht meest vloeiende en spectaculairste voetbal van het WK”In een rapport van zijn technische studiedienst over het WK 2018 voorzag de FIFA elke halvefinalist van commentaar. De Rode Duivels hadden volgens de Wereldvoetbalbond “het meest vloeiende spel” en “bewezen dat, om ver te geraken in een toernooi van zo’n omvang, er kwaliteit nodig is op de twee helften van het terrein”.
16/10 19u30  Vrouw verlamd nadat ze “uit bed wordt gekatapulteerd” tijdens wilde vrijpartijIn het Engeland heeft een vrouw een beddenbedrijf voor de rechter gesleept nadat ze verlamd was geraakt tijdens een vrijpartij. De vrouw werd een week na haar nieuwste aankoop uit bed “gekatapulteerd” na een gewaagd manoeuvre.
16/10 19u15  Mee in één minuut: N-VA past in Ninove, doorbraak in Gent en het lot van de "supermakelaars"Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
16/10 18u30  Advocaten verwijten onderzoeksrechter operatie Propere Handen belangenvermengingDe advocaten van de verdachten in het dossier Propere Handen verwijten onderzoeksrechter Joris Raskin belangenvermenging omdat hij tot begin dit jaar deel uitmaakte van de licentiecommissie van de KBVB. Hierdoor had hij toegang tot vertrouwelijke financiële informatie van de clubs en besliste hij mee over de licentie voor clubs in het profvoetbal. Gevoelige dossiers waar hij mee te maken kreeg waren de licenties voor Moeskroen, Antwerp en White Star Woluwe. In dat laatste dossier waren onder meer makelaar Mogi Bayat en advocaat Laurent Denis betrokken. Beiden zijn op dit ogenblik aangehouden in de zaak “Propere Handen”. Er wordt ook geëist dat Bart Vertenten wordt vrijgelaten.
16/10 18u30  Waarom N-VA volgens Zuhal Demir ondanks sterk verkiezingsresultaat toch in de oppositie zitHoewel ze samen ruim 62 procent van de stemmen binnenhaalden zondag, gaan CD&V (38,6%) en N-VA (27,6%) toch niet samen in een coalitie in Genk. Zuhal Demir, lijsttrekker voor N-VA), heeft in een Facebook-post duidelijk gemaakt waarom het volgens haar niet tot een eenheid van de twee grootste partijen is gekomen. “De burgemeester (Wim Dries, nvdr.) heeft gekozen voor de weg van de minste weerstand.”
16/10 18u30  Burgemeester Pierre Kompany krijgt artikel in New York TimesNa Vincent Kompany is het de beurt aan zijn vader Pierre om bekendheid te krijgen buiten de grenzen. De New York Times wijdt een artikel aan zijn verkiezing in Ganshoren waardoor hij de eerste Belgische burgemeester met Congolese roots wordt.
16/10 18u00  Mee in één minuut: N-VA past in Ninove, deurenkomedie in Gent en het lot van de "supermakelaars"Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
16/10 17u45  Vrachtwagen met levering voor supermarkt Lidl brandt uitIn de Bergstraat in Haasdonk is kort voor 16 uur een vrachtwagen uitgebrand. Het vuur veroorzaakte heel wat rookontwikkeling.
16/10 17u30  Na de deurenkomedie en onderhandelingen “op een discrete locatie”: Gentse formateurs uit elkaar zonder akkoordEr is vandaag duchtig onderhandeld om de politieke patstelling in Gent te doorbreken: het huidige kartel SP.A-Groen wil graag het voortouw blijven nemen met Filip Watteeuw (Groen) als burgemeester, maar ook Mathias De Clercq (Open VLD) claimt de sjerp en sloeg daarvoor de handen in elkaar met CD&V van Mieke Van Hecke. Beide politieke blokken claimden dan ook de formateursrol en stuurden elkaar een uitnodiging om te onderhandelen. Na die ‘deurenkomedie’ werd er vanmiddag dan toch onderhandeld op een “discrete locatie”, maar daar werd geen akkoord bereikt.
16/10 17u30  Kapotte huishoudtoestellen: laat je ze herstellen of koop je nieuwe?Je wasmachine valt in panne. Of je stofzuiger. De herstelling is duur, dus je denkt misschien dat je dan net zo goed een nieuw toestel kan kopen. Maar is dat ook echt zo? Onderzoekscentrum VITO en de KU Leuven zochten het uit.
16/10 17u15  Geschorste scheidsrechter Delferière wil opnieuw fluiten: “Wist niet eens van wie Veljkovic makelaar was”Scheidsrechter Sébastien Delferière heeft inderdaad via een van omkoping betichte spelersmakelaar korting gekregen bij de aankoop van een nieuwe auto, “maar heeft niets te maken met matchfixing”. Dat beweert zijn advocaat Didier De Quevy tegenover Le Soir. De Waalse krant meldt dat Delferière een procedure ter rehabilitatie wil opstarten om zo opnieuw te kunnen fluiten.
16/10 17u15  Luba (17) vier dagen na ongeval bezweken aan verwondingenDe 17-jarige Luba K., die vorige donderdag betrokken raakte bij een zwaar ongeval in de Hoogstraat in Haaltert, is maandag overleden aan haar verwondingen. Het parket is nog volop bezig met het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval.
16/10 17u15  Pippa Middleton bevallen van eerste kindjeDe Britse Pippa Middleton is op maandag 15 oktober bevallen van een zoon. Dat heeft haar woordvoerder een dag na de zwangerschapsaankondiging van prins Harry en Meghan Markle bevestigd.
16/10 17u15  Opgepast: morgen loopt u dubbel zoveel kans om te worden geflitstIn 130 politiezones maar ook op snelwegen in ons land loopt u van woensdagochtend 6 u. tot donderdagochtend dubbel zoveel kans als op andere dagen om te worden geflitst. Lokale en federale wegpolitie houden de tiende flitsmarathon. Maar liefst 8.766 Vlamingen gaven zelf een plaats door waar er volgens hen moet worden gecontroleerd omdat er te snel wordt gereden.
16/10 17u15  Mel B verklapt waarom de Spice Girls-reünie op niets uitdraaideEr is al veel gespeculeerd en geschreven over een mogelijke reünie van de Britse popgroep de Spice Girls, maar het is nooit tot een echte, volwaardige comeback gekomen. Nu onthult Melanie Brown, ook bekend als Mel B en Scary Spice, in haar biografie Brutally Honest waarom dat niet is gelukt.
16/10 17u15  Drie appartementen onbewoonbaar na uitslaande brandEen uitslaande brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag een appartement volledig verwoest. Ook twee flats rondom de getroffen woning liepen rook- en waterschade op.
16/10 17u00  Voorwaardelijke straf voor Turnhoutse leerkracht die leerlinge zwanger maakteDe correctionele rechtbank in Turnhout heeft een leerkracht uit Beerse schuldig bevonden aan de aanranding van een scholier. Hij maakte een leerling van de school waar hij les gaf zwanger.
16/10 17u00  Truckchauffeur brengt zichzelf flink in de problemen nadat hij waarschuwingen negeertEen truckchauffeur wist in de Amerikaanse staat Californië aan veel erger te ontsnappen. De bestuurder viel met zijn vrachtwagen in een ravijn nadat hij een bocht niet goed inschatte. De man had weliswaar net voordien verschillende waarschuwingsborden genegeerd.
16/10 16u45  Ouders van baby Jasper na fatale medische blunder: "Niemand heeft het lef om zijn verantwoordelijkheid op te nemen"Tijdens het proces rond de tragische dood van baby Jasper, die lachgas in plaats van zuurstof kreeg toegediend, heeft de moeder een emotionele brief voorgelezen. “Een eenvoudige sorry en oprechte excuses hadden ons zoveel leed kunnen besparen.”
16/10 16u30  Het verhaal achter de legendarische België-Nederland uit ‘99: “Zelfs nu kijk ik op YouTube nog naar die beelden”Tien doelpunten en haast evenveel kaarten. Een heerlijke volley en een waanzinnige slalom. Een debuterende bondscoach en een nieuwe spits die er meteen twee in het mandje legde. Een gebroken enkel en een paar opstootjes. Een historisch resultaat en een herinnering voor de eeuwigheid. Wij nemen u mee terug naar 4 september 1999, de dag waarop de mooiste Derby der Lage Landen ooit werd gespeeld.
16/10 16u30  Hoe erg is ananas op een pizza of ui in tortilla?Ajuin in tortilla is om van te huilen. Dat heeft de Spaanse gemeente Betanzos beslist. Wie wel nog uien in zijn beslag doet, gaat vanaf nu pertinent in tegen Het Originele Recept. Het is niet de eerste culinaire combo die keihard wordt neergesabeld: ananas werd al weggepest van pizza, en paprika uit bolognaisesaus. Want “niet volgens de regels”, en dus culinaire heiligschennis.
16/10 16u00  Celstraf en geldboete voor racistische uitspraak op Facebook na dood van Turkse Belg in IstanbulEen man die op Facebook een racistische reactie plaatste op de dood van Kerim Aykill, een jongeman met Turkse roots, bij een aanslag in de Turkse stad Istanbul, is veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en een boete van 4.000 euro. Dat meldt het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia, dat zich burgerlijke partij had gesteld in de zaak. De raadsman van de familie Akyil bevestigt de uitspraak.
16/10 16u00  Haar in de boter bij Macrons? Brigitte zelfs even gevlucht naar villa uit onvrede met beleid van haar manBrigitte Macron kan zich niet vinden in enkele beslissingen van haar man Emmanuel, en dat heeft de voorbije maanden al tot heel wat pittige discussies geleid tussen de Franse president en zijn first lady. Eind juli kwam het zelfs zo ver dat Brigitte enkele dagen vluchtte uit het Elysée en haar 25 jaar jongere man achterliet. Dat schrijft Le Parisien.
16/10 15u45  Bekend Hasselts restaurant sluit de deurenWie nog eens wil genieten van de keuken bij Bistro Nano moet zich haasten… Eind december sluit het toprestaurant in Hasselt definitief de deuren. Met het einde van het huurcontract in zicht, hebben de zaakvoerders besloten elk hun eigen weg te gaan.
16/10 15u15  Brandje in Blok A van UZ Gent: geen gevaar voor patiëntenIn een van de gebouwen van het UZ Gent is dinsdagmiddag brand uitgebroken. In Blok A verblijven geen patiënten. De toren wordt afgebroken en het is tijdens de werken dat het vuur zou zijn ontstaan. Negen arbeiders raakten lichtgewond en werden opgevangen op de spoeddienst. Patiënten of studenten waren nooit in gevaar.
16/10 15u15  19-jarige tegenstander van Lukaku kijkt Youtube om hem af te kunnen stoppenDe 19-jarige Matthijs de Ligt van Ajax wordt vanavond wellicht de rechtstreekse tegenstander van Romelo Lukaku. De jonge centrale verdediger van Oranje vertelde op YouTube beelden te bekijken van Lukaku om zo een goed beeld te krijgen van zijn kwaliteiten.
16/10 15u15  Rob Vanoudenhoven over zijn moeilijke jeugd: “Op het einde van zijn leven at mijn vader niet meer, hij dronk alleen”Voor zijn vijftigste verjaardag trakteert Rob Vanoudenhoven zichzelf en het publiek op zijn allereerste solovoorstelling: ‘Het XIIIe Werk’. Daarin heeft hij het onder meer over zijn angst om mensen teleur te stellen en over zijn jeugd. Een jeugd die allesbehalve zorgeloos was. Hij vertelt er uitgebreid over in Humo.
16/10 15u00  Meedogenloze politiek in kleinste gemeente van Vlaanderen: over pesterijen, oude vetes en wraakKomt het nog goed in Herstappe? De gemeenteraadsverkiezingen hebben oude vetes opgerakeld en nieuwe wonden geslagen in de kleinste gemeente van het land. “Het moet wel goedkomen, want niemand wil meemaken wat ik 25 jaar lang heb meegemaakt”, zegt oud-gemeentesecretaris Dragan Markovic over de soms meedogenloze gemeentepolitiek in Herstappe.
16/10 15u00  Brand in Blok A van UZ GentIn een van de gebouwen van het UZ Gent is dinsdagmiddag brand uitgebroken. In Blok A verblijven geen patiënten. De toren wordt afgebroken en het is tijdens de werken dat het vuur zou zijn ontstaan. Volgens de eerste berichten raakten alle arbeiders op tijd buiten.
16/10 15u00  Brusselse politiemensen melden zich massaal ziek: “We zijn het beu gewoon”Er lijkt een kleine revolutie op til in bij de politie van Brussel. Tientallen agenten hebben zich ziek gemeld uit protest tegen het gebrek aan personeel en de afbouw van hun statuut. De actie gaat niet uit van de vakbonden maar van enkele ’gewone’ politiemensen die “er genoeg van hebben”. Morgen is er een Europees-Aziatische top. Als we bronnen binnen het korps mogen geloven zal ”tegen morgen iedereen ziek zijn”.
16/10 15u00  Termont bijt van zich af tegen journalisten: "Volg eens een cursus Nederlands"Wat denkt Daniël Termont, de uittredende burgemeester van Gent, van de coalitievorming in zijn stad? Zijn partijgenoten van SP.A gaven het initatief uit handen aan Groen, maar Open VLD'er Matthias De Clercq probeert dat met CD&V te kapen. Een duidelijk geïrriteerde Termont wilde niet reageren en beet van zich af tegen aandringende journalisten. 'Volg eens een cursus Nederlands.'
16/10 15u00  SP.A sluit niets uit na gesprek met De Wever, Van Besien wil ingaan op uitnodiging voor tweede gesprekBart De Wever heeft er een drukke dag opzitten in Antwerpen. De N-VA-burgemeester/formateur ontving Filip Dewinter (Vlaams Belang), Jinnih Beels (SP.A) en Wouter Van Besien (Groen), allemaal in het gezelschap van twee andere verkozenen. Over de inhoud van de gesprekken wilden de betrokkenen niets zeggen, maar duidelijk is wel dat bij SP.A en Groen niemand uitsluit dat er nog gesprekken komen.
16/10 14u30  Te veel Nederlanders: parkings op Brusselse Airport volWie het vliegtuig neemt op Brusselse Airport en zijn auto achter wil laten in een van de parkeergarages vertrekt best goed op tijd of reserveert online een parkeerplaats. De garages staan zo goed als vol, waarschuwt luchthavenuitbater Brussels Airport.
16/10 14u30  SP.A sluit niets uit na gesprek met De Wever, Van Besien benieuwd wat “uitgestoken hand inhoudt”In Antwerpen is de tweede dag van informatiegesprekken aangebroken waarbij burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever de lijsttrekkers van alle andere partijen ontvangt met het oog op een nieuwe coalitie. Filip Dewinter (Vlaams Belang) kwam als eerste langs, gevolgd door een degelatie van SP.A met lijsttrekker Jinnih Beels (SP.A).
16/10 14u30  Scheidsrechter Vertenten krijgt steun van topadvocaat tijdens zitting voor raadkamer, ook verloofde is aanwezig“Supermakelaars” ­Mogi Bayat en ­Dejan Veljkovic zijn opnieuw ­ondervraagd in Operatie Propere Handen, het voetbalschandaal dat vorige week losbarstte. Ze verschijnen net als de zeven andere aangehouden personen vandaag voor de Raadkamer maar de kans dat ze vrijkomen lijkt onbestaande. De zitting werd op de middag geschorst tot 13 uur, de advocaten hielden de lippen stijf op mekaar bij het naar buiten gaan voor de middagbreak maar een uitspraak lijkt pas voor vanavond laat of zelfs morgenvroeg te mogen worden verwacht.
16/10 14u15  SP.A sluit niets uit na gesprek met De Wever: “Hij is de winnende partij, hij bepaalt zijn volgende stappen”In Antwerpen is de tweede dag van informatiegesprekken aangebroken waarbij burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever de lijsttrekkers van alle andere partijen ontvangt met het oog op een nieuwe coalitie. Filip Dewinter (Vlaams Belang) kwam als eerste langs, gevolgd door een degelatie van SP.A met lijsttrekker Jinnih Beels (SP.A).
16/10 14u15  Simon Tahamata over omkoopschandaal bij Standard: “Gerets had het allemaal met Waterschei geregeld”In 1956 geboren als kind van een Molukse ex-militair, groeide Simon Melkianus Tahamata op in een gezin met zes broers en vijf zussen. In 1976 debuteerde hij in het eerste elftal van Ajax. Tahamata, amper 1m64 groot, groeide uit tot een fenomeen, ook in België, bij Standard, Beerschot en Germinal Ekeren. Hij verzamelde ook 22 caps voor Oranje. Tonny van der Mee schreef nu met ‘De Kleine Dribbelaar’ zijn biografie, die vandaag wordt voorgesteld in het stadion van Beerschot Wilrijk. Het Nieuwsblad brengt in een exclusieve voorpublicatie een fragment over zijn periode bij Standard.
16/10 14u00  Twee scholen en centrum Oudenburg tijdlang ontruimd na ontploffingsgevaar door gaslekHet centrum van het West-Vlaamse Oudenburg is vanochtend een tijdlang ontruimd omdat er ontploffingsgevaar dreigt door een gaslek. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd, maar intussen is het lek gedicht en het gevaar geweken.
16/10 13u45  Spookrijder met caravan veroorzaakt zwaar ongeval op snelweg: drie dodenOp de Britse snelweg M40 is maandagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd. Verschillende dashcams konden filmen hoe de bestuurder van een Subaru Forester in tegengestelde richting reed terwijl hij een caravan voorttrok. Het gros van de automobilisten kon de spookrijder ontwijken, maar uiteindelijk kwam het toch tot een botsing met een Ford Mondeo en Ford Focus. Er vielen drie doden.
16/10 13u45  Scheidsrechter Vertenten krijgt steun van topadvocaat en verloofde tijdens zitting voor raadkamer“Supermakelaars” ­Mogi Bayat en ­Dejan Veljkovic zijn opnieuw ­ondervraagd in Operatie Propere Handen, het voetbalschandaal dat vorige week losbarstte. Ze verschijnen net als de zeven andere aangehouden personen vandaag voor de Raadkamer maar de kans dat ze vrijkomen lijkt onbestaande. De zitting werd op de middag geschorst tot 13 uur, de advocaten hielden de lippen stijf op mekaar bij het naar buiten gaan voor de middagbreak maar een uitspraak lijkt pas voor vanavond laat of zelfs morgenvroeg te mogen worden verwacht.
16/10 13u00  Ellen Smet (17) uit Beveren-Waas al meer dan een maand vermistChild Focus heeft een opsporingsbericht verspreid voor de 17-jarige Ellen Smet uit Beveren-Waas. Zij is al meer dan een maand vermist.
16/10 13u00  De Wever ontvangt Dewinter en SP.A-delegatie: “Hij is de winnende partij, hij bepaalt zijn volgende stappen”In Antwerpen is de tweede dag van informatiegesprekken aangebroken waarbij burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever de lijsttrekkers van alle andere partijen ontvangt met het oog op een nieuwe coalitie. Filip Dewinter (Vlaams Belang) kwam als eerste langs, gevolgd door een degelatie van SP.A met lijsttrekker Jinnih Beels (SP.A).
16/10 13u00  Deurenkomedie in Gent: formateurs sturen uitnodigingen naar elkaar en zullen ‘op een discrete locatie’ onderhandelenVandaag zou er duchtig onderhandeld moeten worden in Gent om de patstelling te doorbreken: het huidige kartel SP.A-Groen wil graag het voortouw blijven nemen met Filip Watteeuw als burgemeester, maar ook Mathias De Clercq (Open VLD) claimt de sjerp en sloeg daarvoor de handen in elkaar met de CD&V van Mieke Van Hecke. Beiden politieke blokken claimen nu de formateursrol en stuurden een uitnodiging om te onderhandelen naar elkaar. Nu melden beide blokken dat ze ingaan op elkaars uitnodiging. Ze zullen rond de middag onderhandelen, op een ‘discrete locatie’.
16/10 12u45  Geschorste scheidsrechter Delferière wil opnieuw fluiten: “Wist niet dat Veljkovic makelaar was”Scheidsrechter Sébastien Delferière heeft inderdaad via een van omkoping betichte spelersmakelaar korting gekregen bij de aankoop van een nieuwe auto, “maar heeft niets te maken met matchfixing”. Dat beweert zijn advocaat Didier De Quevy tegenover Le Soir. De Waalse krant meldt dat Delferière een procedure ter rehabilitatie wil opstarten om zo opnieuw te kunnen fluiten.
16/10 12u45  Twee scholen en centrum Oudenburg tijdlang ontruimd na ontploffingsgevaar door gaslek, “grootste gevaar geweken”Het centrum van het West-Vlaamse Oudenburg is vanochtend een tijdlang ontruimd omdat er ontploffingsgevaar dreigt door een gaslek. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd, maar intussen is het grootste gevaar geweken.
16/10 12u45  Jonge talentvolle lichting moet Nederlands voetbal doen herleven: dit zijn de toekomstige sterkhoudersGeen WK, geen EK… De voorbije jaren zat het Nederlandse voetbal diep in het slop. Toch lijkt de wederopstanding nu ingezet. Zaterdag won Oranje met 3-0 van Duitsland en steeds meer talenten staan op. Arnaut Danjuma van Club Brugge kent u al, maar wij stellen nog zes grote beloften voor die de Nederlandse hoop torsen. Nu nog groen achter hun oren, maar straks het hart van Oranje.
16/10 12u30  Angelina Jolie met blond haar? Dat ziet er zo uitDe Amerikaanse actrice Angelina Jolie blikt momenteel haar nieuwste film ‘Come Away’ in en staat met de hele cast op een Instagramfoto van collega-acteur David Oyelowo. Alleen moet je misschien even zoeken voor je haar hebt gevonden: Jolie heeft haar bruine lokken tijdelijk geruild voor een blond kapsel.
16/10 12u30  Woningen op drie maanden tijd 7.000 euro duurderWoningen in ons land zijn op amper drie maanden tijd 2,7 procent duurder geworden, of zowat 7.000 euro voor een gemiddelde woning. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische notarissen.
16/10 12u15  Oorlog tussen makelaars over transfer van Youri Tielemans: “Marc Coucke weigert mij te betalen”Los van “Operatie Propere Handen” rond Bayat en Veljkovic is er nog een andere oorlog tussen spelersmakelaars losgebarsten. Topmakelaar Christophe Henrotay kreeg immers een klacht aan zijn been van zijn voormalige medewerker Peter Smeets. De transfer van Youri Tielemans staat daarbij centraal. Maar Henrotay laat zich niet zomaar doen: “Marc Coucke weigert mij te betalen. De interesten lopen”, klinkt het in Le soir.
16/10 12u15  Deze klassieke snacks zijn culinaire heiligschennisAjuin in tortilla is om van te huilen. Dat heeft de Spaanse gemeente Betanzos beslist. Wie wel nog uien in zijn beslag doet, gaat vanaf nu pertinent in tegen Het Originele Recept. Het is niet de eerste culinaire combo die keihard wordt neergesabeld: ananas werd al weggepest van pizza, en paprika uit bolognaisesaus. Want “niet volgens de regels”, en dus culinaire heiligschennis.
16/10 12u15  Jonge talentvolle lichting moet Nederlands voetbal doen herleven: dit zijn de nieuwe sterkhoudersGeen WK, geen EK… De voorbije jaren zat het Nederlandse voetbal diep in het slop. Toch lijkt de wederopstanding nu ingezet. Zaterdag won Oranje met 3-0 van Duitsland en steeds meer talenten staan op. Arnaut Danjuma van Club Brugge kent u al, maar wij stellen nog zes grote beloften voor die de Nederlandse hoop torsen. Nu nog groen achter hun oren, maar straks het hart van Oranje.
16/10 12u00  Vader en zoon beiden verkozen, maar slechts één van hen mag zetelen: “Ik heb er recht op, ik sta niks af”Dilemma in Zandhoven: zowel Paul Stulens (Vlaams Belang) als zoon Dieter (N-VA) raakten verkozen. Personen met een bloedband tot in de tweede graad mogen echter niet samen zetelen. Vader Paul Stulens eist zijn zetel op.
16/10 11u45  Deze man moet ervoor zorgen dat deelnemers van ‘Expeditie Robinson’ niet stervenHoe komt het dat de deelnemers van ‘Expeditie Robinson’ quasi probleemloos overleven op een onbewoond eiland? Daar zit de Zuid-Afrikaan George Rox (42) voor veel tussen.
16/10 11u45  Dewinter biedt De Wever gedoogsteun, ook SP.A komt “luisteren”In Antwerpen is de tweede dag van informatiegesprekken aangebroken waarbij burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever de lijsttrekkers van alle andere partijen ontvangt met het oog op een nieuwe coalitie. Filip Dewinter (Vlaams Belang) kwam als eerste langs, gevolgd door een degelatie van SP.A met lijsttrekker Jinnih Beels (SP.A).
16/10 11u45  Vrouw laat iets te veel zien in zoekertje op tweedehandssiteEen vrouw uit Groot-Brittannië heeft per ongeluk iets te veel gedeeld in haar zoekertje op een tweedehandssite. Haar dochter vond het incident zo grappig dat ze alles - inclusief beelden - deelde op sociale media.
16/10 11u30  Nog makelaar in verdenking gesteld in voetbalschandaalThomas Troch (37), ex-speler van Roeselare en nu spelersmakelaar, is gisteren de hele ondervraagd in het onderzoek Operatie “Propere Handen”. Het federaal parket bevestigt nu ook dat hij in verdenking werd gesteld voor omkoping en criminele organisatie. Hij werd evenwel vrijgelaten onder voorwaarden.
16/10 11u15  Dewinter als eerste op gesprek bij De Wever, biedt gedoogsteun aanIn Antwerpen is de tweede dag van informatiegesprekken aangebroken waarbij burgemeester en N-VA-lijsttrekker Bart De Wever de lijsttrekkers van alle andere partijen ontvangt met het oog op een nieuwe coalitie. Filip Dewinter (Vlaams Belang) kwam als eerste langs en verklaarde verschillende voorstellen te zullen doen om een eventuele rechtse meerderheid te steunen. Eén daarvan is gedoogsteun aan N-VA.
16/10 11u00  Twee scholen en centrum Oudenburg ontruimd na ontploffingsgevaar door gaslekHet centrum van het West-Vlaamse Oudenburg is vanochtend ontruimd omdat er ontploffingsgevaar dreigt door een gaslek.
16/10 11u00  Stormy Daniels verliest eerste rechtszaak tegen Trump na venijnige tweetStephanie Clifford, beter bekend als Stormy Daniels, heeft een rechtszaak tegen president Trump verloren. Dat melden verschillende Amerikaans media. De inzet van de zaak was een tweet van Trump waarin hij haar beschuldigt van oplichting. De rechter oordeelde dat dit valt onder vrije meningsuiting en dat de tweet geen laster is.
16/10 10u30  “Plots duiken ze op in zelfde discotheek als voetballers. Met enkele dames aan hun zij”Zijn voetbalmakelaars ­oppermachtig? Zo lijkt het toch sinds het uitbreken van Operatie Propere Handen. Vandaag beslist de raadkamer of hoofdverdachten Dejan Veljkovic en Mogi Bayat minstens een maand langer in de cel moeten blijven. Maar hoe is het zo kunnen scheefgroeien? “Het is zoals epo in het wielrennen: ofwel doe je mee, ofwel stop je.”
16/10 10u30  Centrum Oudenburg ontruimd na ontploffingsgevaar door gaslekHet centrum van het West-Vlaamse Oudenburg is vanochtend ontruimd nadat er ontploffingsgevaar dreigde door een gaslek.
16/10 10u30  Vijftig jaar geleden rookten ze stiekem een sigaretje, nu kregen deze ‘stoute meisjes’ eindelijk (onverwacht) eerherstelZe zijn allemaal 68 jaar, maar nu pas konden ze hun proclamatie vieren. Vijftig jaar na datum, vijftig jaar nadat enkelen van hen tijdens een schooluitstap betrapt waren op roken. Prompt werden alle zesdejaars van het Mater Dei in Overpelt geschorst van een hele reeks schoolse activiteiten, waaronder de proclamatie. Maar nu kregen ze dus eerherstel. “Uit rancune ben ik vijftig jaar niet naar die school teruggekeerd, maar dit vond ik een heel fijne geste”, zegt Betty.
16/10 10u15  School in Oudenburg ontruimd na ontploffingsgevaar door gaslekDe vrije basisschool Heilige Familie in het West-Vlaamse Oudenburg is vanochtend een tijdlang geëvacueerd nadat er ontploffingsgevaar dreigde door een gaslek.
16/10 10u00  De man zonder houdbaarheidsdatum: waarom Bart De Wever verkiezing na verkiezing wint“Mijn houdbaarheidsdatum is beperkt”, zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever al jarenlang. Maar al even lang wint hij verkiezing na verkiezing. Zelfs na 14 jaar voorzitterschap verraste hij afgelopen zondag vriend en vijand met een sterke score in Antwerpen. Hoe komt dat?
16/10 10u00  Bruno Tobback hard voor SP.A: “Gemiddelde van 10 à 12 procent is een probleem. De lat moet hoger”Dat de SP.A bij de lokale verkiezingen is blijven steken op “een gemiddelde van 10 à 12 procent is een probleem”. Dat heeft Vlaams parlementslid en gewezen partijvoorzitter Bruno Tobback dinsdag gezegd in De Ochtend op Radio 1. “De lat moet hoger”, stelt hij. Volgens Tobback kan zijn partij het tij nog keren tegen de regionale, federale en Europese verkiezingen van mei 2019, maar dan moet ze consequenter durven doorduwen op bepaalde thema’s zoals bijvoorbeeld huisvesting en pensioenen.
16/10 10u00  Spookrijder met caravan veroorzaakt zwaar ongeval op snelwegOp de Britse snelweg M40 is maandagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd. Verschillende dashcams konden filmen hoe de bestuurder van een personenwagen in tegengestelde richting reed terwijl hij een caravan voorttrok. Het gros van de automobilisten kon de spookrijder ontwijken, maar uiteindelijk kwam het toch tot een botsing.
16/10 10u00  Jambon schuift Francken als “één van de opties” om Vandeput te vervangen naar vorenWie zal Steven Vandeput vervangen als minister van Defensie en Ambtenarenzaken in de regering-Michel nu de N-VA’er burgemeester wordt van Hasselt? Volgens N-VA-vicepremier Jan Jambon wordt die vervanging “in de komende weken rustig bekeken”. Zuhal Demir is ook één van de kanshebbers.
16/10 09u45  ‘Supermakelaars’ ­Bayat en ­Veljkovic opnieuw op de rooster gelegd in kader van ‘Operatie Propere Handen’“Supermakelaars” ­Mogi Bayat en ­Dejan Veljkovic zijn opnieuw ­ondervraagd. Ze verschijnen vandaag voor de Raadkamer maar de kans dat ze vandaag vrijkomen lijkt onbestaande. Een andere makelaar, Thomas Troch, werd ook verhoord.
16/10 09u45  CD&V na de kater: hoe moet het nu verder met Kris Peeters?Niemand die geloofde dat Kris Peeters burgemeester van Antwerpen zou worden. Maar dat de Antwerpse CD&V-kopman zelfs Peter Mertens zou moeten voorlaten in het aantal voorkeurstemmen ook niet. De Antwerpse christendemocraten blijven achter met een kater, Kris Peeters met de vraag hoe zijn toekomst eruitziet. Europa lonkt.
16/10 09u30  Joe-presentatrice Anke Buckinx zwanger van haar tweede kindjeLeuk nieuws dinsdagmorgen in de ochtendshow van Joe: presentatrice Anke Buckinx is zwanger van haar tweede kindje. Ze kondigde het nieuws niet zelf aan, het was dochtertje Lou die met de blijde boodschap kwam via een videoboodschap
16/10 09u15  Zondag was hij de grote winnaar in Grimbergen, maar ex-Vlaams Belanger wordt geen burgemeesterHij haalde zondag met zijn lijst Vernieuwing overtuigend de meeste stemmen binnen, maar Bart Laeremans wordt niet de nieuwe burgemeester van het Vlaams-Brabantse Grimbergen. “Dit zal voor velen overkomen als een verrassing”, zegt de gewezen Vlaams Belanger, die een schepenambt zal opnemen.
16/10 09u00  De man zonder houdbaarheidsdatum: waarom Bart De Wever nog altijd niet aan het einde van zijn Latijn is“Mijn houdbaarheidsdatum is beperkt”, zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever al jarenlang. Maar al even lang wint hij verkiezing na verkiezing. Zelfs na 14 jaar voorzitterschap verraste hij afgelopen zondag vriend en vijand met een sterke score in Antwerpen. “De Wever laat niemand onberoerd”, verklaart politicoloog Carl Devos (UGent) dat succes.
16/10 08u45  “Saoedi-Arabië gaat bekennen dat journalist per ongeluk vermoord werd tijdens verhoor”Saoedi-Arabië gaat bekennen dat journalist Jamal Khashoggi overleed tijdens een ondervraging die uit de hand liep in het consulaat van Saoedi-Arabië in Istanboel. Dat zegt CNN te weten op basis van twee hooggeplaatste bronnen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo wordt intussen dinsdag in Riyad verwacht.
16/10 08u45  Derde naam voor Rock Werchter: popicoon PinkDe line-up van Rock Werchter is een naam rijker. Ook Pink, het Amerikaanse popicoon, zakt naar het festival af als headliner op donderdag 27 juni.
16/10 08u00  Vanavond België-Nederland maar Rode Duivels niet op volle sterkte want Martinez gaat roteren: de verwachte opstellingDe Rode Duivels spelen vandaag een oefeninterland tegen Nederland, maar dat zal niet op volle sterkte zijn. De verwachting is dat Roberto Martinez tussen de vier en de zeven nieuwe spelers aan de ­aftrap brengt ten opzichte van de match tegen Zwitserland.
16/10 07u30  Vanavond België-Nederland, maar: Rode Duivels niet op volle sterkte want Martinez gaat roterenDe Rode Duivels spelen vandaag een oefeninterland tegen Nederland, maar dat zal niet op volle sterkte zijn. De verwachting is dat Roberto Martinez tussen de vier en de zeven nieuwe spelers aan de ­aftrap brengt ten opzichte van de match tegen Zwitserland.
16/10 07u00  Niemand haalde minder stemmen dan deze kandidaten: “Zelfs mijn eigen zoon stemde niet op mij”Bart De Wever haalde zondag 76.702 voorkeurstemmen bij de verkiezingen. Een schril contrast met de … acht stemmen van Gonda en Peggy. En toch laten ze er hun humeur niet door verpesten. “Acht stemmen, zegt u? Straf. Ik heb niet eens voor mezelf gestemd.”
16/10 07u00  Man (40) wilde graag de held zijn en stichtte dan maar zelf brand, maar dat liep gruwelijk misDe zware brand waarbij zondagochtend acht personen gered moesten worden, blijkt aangestoken. De brand is het werk van een pyromaan die nadien zelf nog bewoners uit de vuurzee redde. Eén van hen stierf echter.
16/10 07u00  Nog lang geen witte rook voor Tommelein: patstelling compleet in OostendeBart Tommelein (Open VLD) gaat volop voor een coalitie met N-VA, Groen en CD&V met hem als burgemeester. Er dreigt een patstelling omdat Groen liever een paarsgroene coalitie wil.
16/10 07u00  Rutten onderzoekt banden tussen lijst Vernieuwing en Vlaams Belang in GrimbergenHet nationale bestuur van Open VLD onderzoekt of het moet ingrijpen in zijn lokale afdeling in Grimbergen. Daar is de plaatselijke Open VLD van plan een bestuursakkoord te sluiten met de lijst Vernieuwing, waarvan maandag bekendraakte dat minstens één kandidaat op die lijst bij Vlaams Belang actief is. “Als dat Vlaams Belangers zijn, dan nemen we daar afstand van en dan hebben wij daar ook statutaire maatregelen voor”, zei partijvoorzitter Gwendolyn Rutten maandagavond tijdens een kopstukkendebat op Eén.
16/10 05u15  New York beleeft voor het eerst sinds 1993 een weekend zonder schietpartijNew York heeft voor het eerst in 25 jaar een weekend zonder schietpartij beleefd. Dat meldt de New Yorkse politie, de NYPD, maandag.
16/10 05u15  Medeoprichter Microsoft overleden aan kankerMedeoprichter van Microsoft Paul Allen is maandag overleden aan de gevolgen van lymfklierkanker. Hij werd 65 jaar, meldt zijn huidige bedrijf Vulcan Inc. namens de familie. Allen overleed in zijn geboortestad Seattle.
16/10 03u15  Tot 205.000 euro per pagina: 200 peperdure tekeningen stiekem verkocht door man die ze moest bewakenZij hadden ons land nooit mogen verlaten, maar toch is een twintigtal originele bladzijdes van de stripreeks De Avonturen van Blake & Mortimer – samen enkele miljoenen waard – in Parijs in beslag genomen. Het gerecht verdenkt Philippe B., de man die juist moest waken over de schat van de Belgische stripauteur Edgar P. Jacobs, ervan de exemplaren te hebben verkocht.
16/10 03u15  ‘Supermakelaars’ ­Mogi Bayat en ­Dejan Veljkovic opnieuw op de rooster gelegd in kader van ‘Operatie Propere Handen’“Supermakelaars” ­Mogi Bayat en ­Dejan Veljkovic zijn opnieuw ­ondervraagd. De kans dat ze vandaag vrijkomen lijkt onbestaande. Een andere makelaar, Thomas Troch, werd ook verhoord.
16/10 03u15  Huidig Genks burgemeester Wim Dries sluit akkoord met socialisten en verwijst Zuhal Demir (N-VA) daarmee naar oppositieIn Genk hebben CD&V en Pro Genk (socialisten) zopas een akkoord bereikt om de volgende zes jaar de stad te besturen. Ze hebben een meerderheid van 23 op 39 zetels. Daarmee verwijst Dries de N-VA van Zuhal Demir naar de oppositie. Over de verdeling van de schepenmandaten raakte nog niets bekend. Evenmin is het onduidelijk of Kamerlid Meryame Kitir een schepenmandaat zal opnemen.
16/10 03u15  Seksuologe Kaat Bollen brengt erotische kaartspelletjes uitLet’s Talk About Sex en What Couples Want: zo heten de twee erotische gezelschapsspelletjes die seksuologe Kaat Bollen op de markt brengt. Het eerste is een kaartspel met 52 vragen over seks. Van leuk en grappig (“Als je mee zou spelen in een pornofilm, wat zou je artiestennaam zijn?”) tot een tikje pikant (“Wat is je favoriete seksspeeltje?”). De bedoeling: koppels aanzetten meer te praten over seks. “Al kan het ook leuk zijn voor een gezellig avondje met je beste vriendinnen”, zegt Kaat.
16/10 03u15  Vader Kompany eerste zwarte burgemeester in België: “Denk maar niet dat ik dit aan Vincent te danken heb”België heeft zijn eerste zwarte burgemeester: Pierre Kompany (71), vader van ­Rode Duivel Vincent. “Maar denk nu niet dat ik de burgemeesterssjerp aan ­Vincent heb te danken. Wij houden voetbal en politiek altijd ver uit elkaar”, ­beklemtoont de nieuwe burgemeester van de Brusselse gemeente Ganshoren.
16/10 03u15  Verrassend jurylid in ‘Dancing with the Stars’: Leah ‘Marianne’ Thys wil vooral ontroerd wordenLeah Thys (73) is het verrassende jurylid van Dancing with the Stars, de danswedstrijd met BV’s die vrijdag van start gaat. Verrassend, want Thys is een actrice, vooral bekend van Thuis. Maar wat blijkt? Ze weet als geen ander wat bewegen betekent. “Voor mij telt niet de techniek, maar de ontroering.”
16/10 03u15  Gezocht: defensieminister (m/v/x). Hoe N-VA drie vliegen in één klap slaat met de exit van VandeputN-VA zoekt een nieuwe minister van Defensie. Een nieuwkomer kan zich tegen de federale verkiezingen nog ferm in de kijker spelen. Maar met loodzware dossiers als de vervanging van de F16’s kan het ook behoorlijk mislopen. Toen Steven Vandeput door dat dossier op de rand van het ontslag werd gebracht, ging hij resoluut voor het burgemeesterschap in Hasselt, en vond hij voor zichzelf een elegante exit uit de federale regering.
16/10 03u15  Vanavond België-Nederland: minuten voor Praet en Castagne, Kompany speelt niet en Mignolet mag hopenDe Rode Duivels spelen vandaag een oefeninterland tegen Nederland, maar dat zal niet op volle sterkte zijn. De verwachting is dat Roberto Martinez tussen de vier en de zeven nieuwe spelers aan de ­aftrap brengt ten opzichte van de match tegen Zwitserland.
16/10 03u15  Foo Fighters roept jongen (10) op podium en covert samen MetallicaWat als… je op het podium wordt geroepen door Foo Fighters-frontman Dave Grohl? Dan zeg je als 10-jarige jongen dat je wel wat nummers van Metallica kunt spelen. Grohl kon er gelukkig om lachen en gaf de fan prompt een gitaar. Samen speelden ze ‘Enter Sandman’ en de zanger was zodanig onder de indruk dat hij het instrument meegaf als cadeau. “Maar als ik het volgende week op eBay zie, weet ik je te vinden!”, klonk het nog.
16/10 03u15  Het geld is op: Bulgarije slaat jaartje Songfestival overBulgarije is er volgend jaar niet bij op het Eurovisiesongfestival in Israël. Het land heeft zich teruggetrokken om financiële redenen, zo staat in een verklaring van omroep BNT, die voor de Bulgaarse inzending zorgt.
15/10 23u45  Reclameboodschap op automaat van Coca Cola gaat grondig de mist in door vertaalfout: “Hallo, dood!”Een reclameboodschap op een drankautomaat van Coca Cola wordt massaal gedeeld op sociale media, nadat er door een foutieve vertaling plots iets heel bizar te lezen stond. Het had een leuke mix moeten worden van Engels en de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. In plaats daarvan stond er: “Hallo, dood!”
15/10 23u30  Open VLD met hulp van CD&V, of Groen op aangeven van SP.A: wie grijpt de burgemeesterssjerp in Gent?Mathias De Clercq (Open VLD) kondigt aan dat hij met CD&V van Mieke Van Hecke een stadsbestuur op de been wil brengen in Gent. Daarvoor hebben de twee partijen nog zeker acht zetels nodig. Enkel Groen kan die leveren, lijkt het. Maar die partij lijkt niet geneigd het kartel met SP.A op te blazen. Sterker nog: de socialisten lijken hun groene coalitiepartner aan te zetten om zelf de burgemeesterssjerp te eisen.
15/10 23u30  NATIONS LEAGUE: Zwitserland houdt Duivels onder druk met zuinige zege op het veld van IJslandDe Rode Duivels hebben hun schaapjes nog niet op het droge. Zwitserland won op het veld van IJsland (1-2) en komen zo op gelijke hoogte met de Rode Duivels die wel een match minder hebben gespeeld.
15/10 23u15  ‘De Slimste Mens’ is terug en de jury krijgt het meteen zwaar: “Iets gestolen? Sebiet Elodie als je niet oppast”’t Is gebeurd. Het startschot van nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ is gegeven. Ex-veldrijder Niels Albert deed zijn uiterste best om mee te racen naar de eindlijn met journaliste Julie Colpaert en rapper Saïd Boumazoughe. En dat bleek meteen garant te staan voor een enthousiaste aflevering.
15/10 23u15  Ploegleider Trek-Segafredo komt met de schrik vrij: geen breuken, enkel hersenschudding na mysterieuze valPloegleider Steven de Jongh is na een fietstocht in het Catalaanse La Ganga bewusteloos teruggevonden langs de kant van de weg. In het ziekenhuis van Girona werden geen fracturen maar wel een hersenschudding vastgesteld. De ploegleider van Trek-Segafredo was door zijn echtgenote Renée Meijer vanochtend als vermist opgegeven.
15/10 22u15  Topfavorieten naar huis gestuurd door de boeren: eerste harten breken in ‘Boer zoekt Vrouw’Mooie liedjes duren niet lang en ook voor Jan, Bjorn en Jeroen is het eerste pijnlijke moment van de waarheid aangebroken. Maandagavond lieten ze televisiekijkend Vlaanderen zien hoe ze afscheid namen van de eerste dame, die ze beter hadden leren kennen. En dat zorgde voor verrassingen: twee dames, die op sociale media topfavorieten leken, moesten als eerste hun koffers pakken.
15/10 21u30  Kevin De Bruyne mag opnieuw een zoontje verwachtenDat Kevin De Bruyne (26) en zijn Michèle Lacroix (22) opnieuw in verwachting zijn, dat wisten we al even. Maar nu heeft de profvoetballer weer leuks nieuws de wereld in gestuurd. Zij weten ondertussen dat zoontje Mason een broertje mag verwachten. “Wij zijn aan het wachten op onze tweede prins”, schrijft De Bruyne op Instagram bij een foto van zijn zwangere vrouw.
15/10 21u30  Fietser sterft nadat hij slagboom negeert en wordt aangereden door treinEen wielrenner is maandag omstreeks 16.50 uur door een trein aangereden in Péruwelz (Henegouwen). De fietser was op slag dood. Dat is vernomen bijeen woordvoerder van spoornetbeheerder Infrabel.
15/10 21u30  ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ is toe aan seizoen 16, maar als je extra uitdaging wil: BINGO!Al zestien seizoenen lang lokt ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ televisiekijkend Vlaanderen naar de buis. Trouwe fans zijn niet te stoppen met het kijken naar de ludieke fotoronde, de mopjes van de jury en de spannende eindstrijd. Maar mag er voor jou nog wat extra pit in de kijkervaring komen? Download dan de Grote Nieuwsblad Slimste Mens Bingo.
15/10 21u30  Man komt op verschrikkelijke manier aan zijn einde nadat hij vastraakt in roltrapEen man is zondag op een verschrikkelijke manier aan zijn einde gekomen tijdens een ongeval op een roltrap in New York. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media. Het T-shirt van de 48-jarige Carlos Alvarez uit de Bronx raakte vast tussen de trappen, waardoor Alvarez niet meer vrij kon komen. Vermoedelijk is hij gestikt.
15/10 20u45  Bewakingscamera filmt... hoe hij zelf gestolen wordtOp camerabeelden is te zien hoe privécamera's gestolen worden aan een woning in Bree. De bewoners kregen de dieven op 28 september als eens over de vloer en zondagavond sloegen ze opnieuw toe.
15/10 20u15  OVERZICHT. De opmerkelijkste kandidaten op een rijtje: de zoete wraak van de ‘seksschepen’, populaire doden en veel gebuisde BV’sOPMERKELIJK
15/10 20u15  Scheiden doet altijd lijden. Hoe kom je de breuk te boven en hoe regel je de zaken met je ex?Een scheiding mag dan niet langer iets zijn om je over te schamen, dat betekent nog niet dat het een pretje is. Integendeel, scheiden doet bijna altijd lijden en het kan gerust een paar jaar duren voor je de breuk verwerkt hebt. “We onderschatten hoe moeilijk een scheiding is”, zegt Kaat Schaubroeck, journaliste en auteur van het nieuwe boek ‘Gelukkig Gescheiden’. Hoe kom je de eenzame periode door, hoe regel je de zaken met je ex en wat als er kinderen in het spel zijn?
15/10 20u15  Waarom Trump dit opmerkelijke schilderij van hem liet ophangen in het Witte Huis (en hij zelfs de artiest belde)Trump die een cola zero drinkt met de grootste namen uit de Amerikaanse geschiedenis. Dat bijzondere beeld kan je zien op een indrukwekkende print in het Witte Huis. De president was immers zo onder de indruk van het kunstwerk dat hij het doek ophing in één van de grote hallen in het presidentieel paleis. Opmerkzame kijkers zagen hoe het tafereel opdoemde achter de president en dat zorgt voor een schokgolf van gemengde gevoelens op sociale media.
15/10 20u15  Bommelding in restaurant in Lochristi met Allahu Akbar-telefoontjeHet restaurant Mythos in Lochristi is volledig ontruimd. Iets na zeven kwam er een telefoontje binnen met de melding dat er een bom in het restaurant ligt.
15/10 20u15  Peeters op de koffie bij De Wever: “Ik verkoop mijn huid altijd duur”Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer was de eerste die op de koffie kwam bij burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die is begonnen met zijn aftastende gesprekken met alle verkozen partijen in de zoektocht naar een coalitie. Ook de CD&V-delegatie, onder aanvoering van Kris Peeters, bracht De Wever al een bezoek.
15/10 20u15  Italiaans koppel dat ook Véronique De Kock oplichtte veroordeeld tot 37 maanden cel en 3.000 euro boeteDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft maandag een 28-jarige Italiaanse vrouw en een 37-jarige Italiaan bij verstek veroordeeld tot elk 37 maanden celstraf en 3.000 euro boete. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding. Het koppel runde in Hasselt de winkel Vintage Store waar ze dure tweedehandsspullen doorverkochten. Ze verdwenen echter met de goederen en het geld.
15/10 20u15  Naaktzwemmer zet aquarium vol haaien op stelten: “Hij mag van geluk spreken dat ze geen honger hadden”Het waren bizarre taferelen afgelopen vrijdag in een aquarium in Toronto. Daar zagen de bezoekers van het Ripley’s Aquarium of Canada hoe een man naakt in het water van het haaienverblijf zwom. Verre van ongevaarlijk, al hadden de roofvissen blijkbaar geen zin om zich te moeien met de ongewenste bezoeker.
15/10 20u15  Bart De Wever in pralinewinkel overspoeld door vragen: “Het is hier geen persconferentie he”Hij kan niet naar de pralinewinkel gaan of Bart De Wever (N-VA), wordt gevolgd door journalisten. “Wat gaat u vandaag nog doen?”, vroeg een journalist hem, gevolgd door nog heel wat andere vragen. “Dat is hier geen persconferentie he”, zei de burgemeester licht geërgerd terwijl hij een paar doosjes pralines gekocht.
15/10 20u15  Politie redt hond op het nippertje uit snikhete autoAgenten hebben zondag een hond op het nippertje gered uit een snikhete auto. De hond zat opgesloten in een voertuig in het Nederlandse Utrecht.
15/10 20u15  Donald Trump erkent bestaan van klimaatverandering, maar twijfelt aan de oorzaakDe Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview met CBS News toegegeven dat klimaatverandering een realiteit is. Maar hij twijfelt wel nog steeds of die klimaatverandering wordt veroorzaakt door menselijke activiteit.
15/10 19u45  OVERZICHT. Hier zijn de coalities al gevormdNu de stemmen geteld zijn, kunnen de gesprekken over de coalitievorming beginnen. Hoe staat het er bij u voor? Een stand van zaken in alle Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten.
15/10 19u45  Teruggevonden ploegleider Trek-Segafredo opnieuw bij bewustzijn, politie vermoedt ongeval met autoPloegleider Steven de Jongh is na een fietstocht in het Catalaanse La Ganga bewusteloos teruggevonden langs de kant van de weg. In het ziekenhuis van Girona is hij later opnieuw bij bewustzijn gekomen en werden botbreuken vastgesteld. De ploegleider van Trek-Segafredo was door zijn echtgenote Renée Meijer vanochtend als vermist opgegeven.
15/10 19u45  5 functies die Steve Jobs in je iPhone verborgSteve Jobs verborg functies in de iPhone. Naar aanleiding van de Steve Jobs-day dinsdag stelt Mitch Falchou, Services iOS Expert bij Apple Premium Reseller Switch, vijf handige, maar verborgen functies voor.
15/10 19u45  Minder en duurder bier door minder gerst, als gevolg klimaatopwarmingDe opwarming van de aarde en bijhorende hittegolven en droogteperiodes dreigen volgens een Brits onderzoek een impact te hebben op de gerstteelt. Omdat er minder gerst geproduceerd zal worden, zou ook de bierproductie dalen en bijgevolg die prijs van het gerstenat stijgen, meent Dabo Guan, een professor aan de universiteit van East Anglia die de economie achter de klimaatopwarming bestudeert.
15/10 19u45  Gentse straat tijdlang afgesloten na vondst 'verdacht pakket'De Lange Violettestraat in Gent was maandagavond een tijdlang afgesloten nadat er een verdacht pakket werd gevonden. Brandweer, politie en civiele bescherming kwamen ter plaatse en stelden een perimeter in. Ook voor mensen die in de zone wonen of werken was er geen doorkomen aan. Uiteindelijk bleek de stof in het pakket onschadelijk.
15/10 19u45  Straten in rivieren veranderd: zeker 10 doden na noodweer in Franse AudeIn de Aude, de streek rond het Franse Carcassonne, zijn bij zware regens intussen al 10 doden gevallen. Dat meldt de prefect aan AFP. In het departement geldt sinds maandagochtend code rood. De scholen zijn gesloten, vele straten zijn geblokkeerd. Op tv-beelden is te zien hoe de straten in snelstromende rivieren veranderd zijn waarin auto's ronddobberen.
15/10 19u15  Meghan Markle zo snel zwanger? “Ze hebben gewoon geluk gehad”Vijf maanden na haar huwelijk met prins Harry is Meghan Markle in verwachting van haar eerste kindje. Het is vlot gegaan, maar echt uitzonderlijk is dat niet op haar leeftijd. “Zwanger worden is een kansspel en het koppel heeft geluk”, zegt fertiliteitsexperte Petra De Sutter, verbonden aan UZ Gent. “Het is verstandig dat ze het niet langer uitstellen.”
15/10 19u00  Teruggevonden ploegleider Trek-Segafredo opnieuw bij bewustzijn na een val bij een fietstochtPloegleider Steven de Jongh is na een fietstocht in het Catalaanse La Ganga bewusteloos teruggevonden langs de kant van de weg. In het ziekenhuis van Girona is hij later opnieuw bij bewustzijn gekomen. De ploegleider van Trek-Segafredo was door zijn echtgenote Renée Meijer vanochtend als vermist opgegeven.
15/10 18u45  Ploegleider Trek-Segafredo bewusteloos teruggevonden na fietstocht in SpanjePloegleider Steven de Jongh is na een fietstocht in het Catalaanse La Ganga levend en wel teruggevonden. De ploegleider van Trek-Segafredo was door zijn echtgenote Renée Meijer vanochtend als vermist opgegeven.
15/10 18u30  Ploegleider Trek-Segafredo levend en wel teruggevonden na fietstocht in SpanjePloegleider Steven de Jongh is na een fietstocht in het Catalaanse La Ganga levend en wel teruggevonden. De ploegleider van Trek-Segafredo was door zijn echtgenote Renée Meijer vanochtend als vermist opgegeven.
15/10 17u45  Zo probeerde Meghan Markle haar zwangerschap te verbergen voor de buitenwereldMeghan Markle en prins Harry verwelkomen in de lente van 2019 hun eerste kindje. Dat betekent dat de voormalige Amerikaanse actrice al enkele maanden zwanger is. Ondanks druk gespeculeer van fans, wist ze haar beginnend buikje toch goed te verbergen. Een overzicht van haar slimme styling trucjes.
15/10 17u30  Chris werd neergeschoten maar vergeeft zijn dader: “Hij vroeg nog aan de politie om het zo te laten”Chris Eeman werd zondagavond in Nederhasselt het slachtoffer van een bizar schietincident. De dader dacht wellicht dat hij te maken had met een inbreker. “Hij liet na de feiten huilend zijn wapen vallen en probeerde mijn broer te verzorgen. Chris vroeg zelfs aan de politie om het zo te laten”, vertelt de zus van het slachtoffer.
15/10 17u15  Ploegleider Trek-Segafredo vermist na fietstocht in SpanjePloegleider Steven de Jongh is na een fietstocht in het Catalaanse La Ganga niet teruggekeerd. Zijn echtgenote Renée Meijer lanceerde via twitter een oproep.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Verborgen camera en UV-pasta: alle middelen werden ingezet om stelende poetsvrouw te ontmaskeren18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Met een verborgen cameraatje in een fotokader en geldbriefjes ingesmeerd met UV-pasta werd in een rusthuis in Sint-Truiden een dief ontmaskerd. De verpleging en de politie betrapten poetsvrouw Florentina I. (32) toen ze voor de zoveelste keer een bejaarde man bestal. “Dit heeft hem gekraakt”, aldus zijn advocaat. Gisteren werd de vrouw veroordeeld tot zes maanden cel.
8x Er was dan toch een journalist aanwezig in de ‘war room’ van Bart De Wever: Paul Jambers18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Wie afgelopen zondag de verkiezingen van uur tot uur volgde, heeft zich vast geamuseerd met het kat-en-muisspelletje dat Bart De Wever ’s middags met de media speelde. “Jullie zullen mij niet kunnen volgen, doe geen moeite”, zo zei De Wever tegen de reporters die probeerden uit te vissen waarheen hij zou verdwijnen na zijn ochtendlijke loopje.
8x Vlaamse held ontvangen op Buckingham Palace18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Omdat hij in de zomer mee zocht naar de twaalf Thaise voetballertjes en hun coach die opgesloten zaten in een ondergelopen grot, werd de Vlaming Jim Warny dinsdag ontvangen op het Britse Buckingham Palace. Hij mocht er handjes schudden met prins William.
8x Historische brug gesloten omdat bus zich niets aantrekt van gewichtslimiet18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Een buschauffeur heeft zijn eigen leven en mogelijk dat van passagiers gewaagd door een verkeersbord met een gewichtslimiet voor een brug straal te negeren. De historische brug werd in 1949 gebouwd en zakte gevaarlijk door telkens de bus vooruit reed. Het is niet bekend of er passagiers aan boord waren tijdens het “spannende” ritje, maar de brug werd wel gesloten om eventuele schade op te meten.
7x Belgische jager spoorloos verdwenen in Canadese wildernis: alleen zijn vliegtuig werd gevonden18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Zijn watervliegtuig werd ongehavend teruggevonden in de buurt van een jachtchalet in oostelijk Canada, maar van de 61-jarige Brusselse Marc Terken is al een week lang geen spoor. Zoekacties van de nationale politie en het Canadese leger blijven zonder resultaat. Er rest weinig hoop dat de man nog wordt terug­gevonden in het natuurgebied van 37.000 vierkante kilometer.
7x Na de zoveelste flirt met Real Madrid: “Chelsea wil Eden Hazard monstersalaris aanbieden”18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: De flirt tussenEden Hazarden Real Madrid is nog altijd niet voorbij. Bij Chelsea loopt het contract van de Rode Duivel nog tot 2020 en om hem uit de handen van Real te houden, wil Chelsea hem een nieuw voorstel doen.
7x Courteney Cox torpedeert terugkeer ‘Friends’18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: De fans van Friends zijn weer een illusie armer. Leek er tot nog toe een waterkansje te bestaan dat de serie opnieuw gelanceerd zou worden, dan heeft actrice Courteney Cox die hoop de kop ingedrukt. “Ze vragen ons voortdurend of we ooit een remake zullen doen. Friends was een verhaal over een groep vrienden in de dertig die zichzelf ontdekken. Ik zie niet hoe we dat opnieuw kunnen doen. Ik zie het simpelweg niet gebeuren, ook al zou ik er alles aan willen doen om weer eens samen te zijn met de hele Friends-equipe”, zo zei Cox in een interview.
7x Niet meer bijbetalen voor wie ooit ziek was, maar voor Sofie komt het te laat18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Wie ooit kanker heeft gehad, hoeft straks niet meer extra te betalen voor een schuldsaldo­verzekering. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) gaat het “recht om vergeten te worden” inschrijven in het verzekeringsrecht. Voor Sofie Vannut (28) komt de maatregel te laat: “Ik heb het contract net getekend, maar het is goed voor mijn lotgenoten.”
7x CLUBNIEUWS. Myny speelt gewoon mee bij OHL, Boeckx in de lappenmand bij Anderlecht18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Het zijn woelige tijden in het Belgische voetbal maar komend weekend wordt er gewoon weer gespeeld in de Jupiler Pro League én Proximus League. Tijd dus voor uw dagelijkse dosis clubnieuws!
7x Een zachte matras, een avontuurlijk programma en een vrijkaart om een beetje te vervuilen: zo reist de Belg18/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Op vakantie willen we een zachte matras, een avontuurlijk programma en een vrijkaart om een beetje te vervuilen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers over ons reisgedrag. Conclusie: het vliegtuig blijft veruit het populairste transportmiddel, zelfs voor korte afstanden, en tegelijk willen we steeds verder en steeds exotischer. Bestemmingen buiten de EU zitten in de lift. Al willen we ook daar in de eerste plaats een proper hotel.

Statistieken

Artikels:
34726
Gelezen:
5600
Aantal lezers nu:
24


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven