woensdag 20 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
20/03 18u15  Trump voert druk op Peking op WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De door de Verenigde Staten opgelegde importtarieven op Chinese producten blijven van kracht zolang de landen niet tot een vergelijk zijn gekomen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump, die met zijn woorden de druk op Peking verhoogde. De opmerking volgt op het moment dat de VS naar verluidt zorgen hebben over de mate waarin China aan Amerikaanse eisen tegemoet wil komen. Het bericht Trump voert druk op Peking op verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 18u15  Rutte: we moeten weten wat Britten willen DEN HAAG (ANP) - Het is cruciaal dat we weten wat de Britten willen, nu ze vragen om een uitstel van de brexit. Dat benadrukte premier Mark Rutte. Wat wil je bereiken met die verlenging, is volgens hem de vraag aan Londen. Het bericht Rutte: we moeten weten wat Britten willen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 18u00  Rode cijfers voor Europese beurzen AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag in het rood gesloten. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de brexitperikelen en het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag. In Frankfurt kelderde Bayer na een nederlaag in een Amerikaanse rechtszaak. Ook de Duitse autobouwer BMW werd van de hand gedaan na een winstalarm. Het bericht Rode cijfers voor Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 17u45  Van der Poel hard onderuit, Bol wint NOKERE (ANP) - Mathieu van der Poel is in de finale van Nokere Koerse hard onderuitgegaan op de kasseien. De Nederlands kampioen op de weg was betrokken bij een valpartij en kwam vervolgens nog eens in botsing met een andere renner. De wielrenner van Corendon werd op een brancard in de ambulance gereden en naar het ziekenhuis gebracht. Het bericht Van der Poel hard onderuit, Bol wint verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 17u45  Charly T. krijgt 18 maanden jeugddetentie ALICANTE (ANP) - De 17-jarige Charly T., is woensdag door een kinderrechter in Alicante veroordeeld tot 18 maanden jeugddetentie voor seksueel misbruik van twee Britse meisjes in een bungalowpark in Spanje. Dat meldt de juridische organisatie PrisonLAW, die de belangen van de Nederlandse scholier behartigt. Het bericht Charly T. krijgt 18 maanden jeugddetentie verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 17u45  Rode Kruis vraagt geld voor slachtoffers Idai DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis opent giro 7244 voor de mensen in Mozambique, Zimbabwe en Malawi die slachtoffer zijn van de cycloon Idai. Volgens de organisatie zijn er honderden doden en zijn zeker 400.000 mensen dakloos geraakt. De verwachting is dat het dodental nog zal oplopen. Het bericht Rode Kruis vraagt geld voor slachtoffers Idai verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 17u15  Rus niet naar hoofdtoernooi in Miami MIAMI (ANP) - Het is tennisster Arantxa Rus in Miami niet gelukt zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. De nummer 132 van de wereld was in de tweede en laatste kwalificatieronde van het Miami Open kansloos tegen de Amerikaanse Jessica Pegula, die 42 plekken hoger staat: 3-6 0-6. Het bericht Rus niet naar hoofdtoernooi in Miami verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 17u15  Ford breidt uit in Michigan DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - Ford Motor is van plan ongeveer 900 miljoen dollar uit te trekken voor het bouwen van elektrische en zelfrijdende voertuigen in Michigan. De nieuwe activiteiten zijn goed voor circa 900 Amerikaanse banen. Tegelijkertijd wordt productie van kleine bestelwagens van Europa naar Mexico verplaatst. Het bericht Ford breidt uit in Michigan verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 17u15  Coke en kalasjnikovs onderschept in Breda ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft in Breda een transport van 300 kilo cocaïne en vijf vuurwapens en bijbehorende munitie onderschept. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het bericht Coke en kalasjnikovs onderschept in Breda verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 17u00  Hassan slaat WK cross in Aarhus over DEN HAAG (ANP) - Atlete Sifan Hassan doet toch niet mee aan de wereldkampioenschappen cross die eind deze maand in het Deense Aarhus worden gehouden. De 26-jarige Nederlandse wil zich concentreren op de halve marathon van Berlijn van een week later. Daar wil ze het wereldrecord van de Keniaanse Joycilline Jepkosgei (1.04.51) aanvallen. Het bericht Hassan slaat WK cross in Aarhus over verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 16u00  Lakeman moet klacht tegen ING-baas toelichten DEN HAAG (ANP) - Financieel activist Pieter Lakeman moet zijn verzoek om vervolging van ING-topman Ralph Hamers bij het gerechtshof in Den Haag komen toelichten. Dat gebeurt op 22 mei. In de brief van het hof staat ING als beklaagde genoemd, maar Lakeman benadrukt dat het louter om Hamers gaat. Het bericht Lakeman moet klacht tegen ING-baas toelichten verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 16u00  Robot NOS maakt artikelen van verkiezingsdata HILVERSUM (ANP) - De NOS zet bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen zogeheten robotjournalistiek in. De robot maakt op basis van data van de ANP Verkiezingsdienst zelfstandig artikelen. Het is volgens de NOS voor het eerst in de Nederlandse journalistiek dat een robot artikelen produceert. ,,Met de robot kunnen we van iedere gemeente in Nederland een geschreven artikel toevoegen', zegt Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws. Het bericht Robot NOS maakt artikelen van verkiezingsdata verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 16u00  Britse pond lager na verzoek uitstel brexit LONDEN (ANP) - Het Britse pond sterling verloor woensdag aan waarde tegenover andere munteenheden, na het verzoek van premier Theresa May voor een uitstel van de brexit tot 30 juni. Dat verzoek stuit op verzet in Brussel in verband met de Europese verkiezingen. Het pond ging circa 1 procent in waarde omlaag tegenover de euro en de dollar. Het bericht Britse pond lager na verzoek uitstel brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 15u30  Uber haalt vrachtdienst naar Nederland SAN FRANCISCO (ANP) - Uber brengt Uber Freight naar Nederland. De dienst waarmee vrachtwagenchauffeurs en opdrachtgevers aan elkaar worden gekoppeld is al twee jaar actief in de Verenigde Staten en komt nu naar Europa. Nederland is het eerste Europese land waar Uber de vrachtmarkt op gaat. Dat gaat het bedrijf, dat vooral bekend is van de gelijknamige taxi-app en maaltijdbezorgdienst Uber Eats, in de komende weken doen. Het bericht Uber haalt vrachtdienst naar Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
20/03 15u15  Ruim 20 atleten bezochten Duitse dopingarts MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ten minste 21 atleten uit acht verschillende landen en vijf verschillende sporten worden verdacht van bloeddoping. Zij zouden klant zijn geweest van de Duitse sportarts Mark Schmidt, die een praktijk had in Erfurt en spil is in een Oostenrijks/Duits dopingschandaal dat eind februari rond de WK noordse ski uitbrak. Vooralsnog is er geen link naar Nederland, meldde de Duitse aanklager Kai Gräber woensdag. Het bericht Ruim 20 atleten bezochten Duitse dopingarts verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/03 15u15  Ollongren bezoekt stembureau UtrechtUTRECHT (ANP) - Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft een stembureau in de Utrechtse wijk Kanaleneiland bezocht. Op het 24 Oktoberplein in deze wijk vond maandag de schietpartij plaats waarbij drie mensen om het leven kwamen. Het bericht Ollongren bezoekt stembureau Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 15u15  Wall Street lager richting rentebesluit FedNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager geopend, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Naar alle waarschijnlijkheid handhaaft de Fed de rente. Daarnaast ging pakketvervoerder FedEx fors onderuit na teleurstellende cijfers en volgen beleggers op Wall Street de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsvete en de brexit. Ook kreeg Google een boete van bijna 1,5 miljard euro van de Europese Commissie vanwege machtsmisbruik. Het bericht Wall Street lager richting rentebesluit Fed verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 15u00  Koningspaar leeft mee met slachtoffers IdaiDEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leven mee met de mensen in landen die zijn getroffen door de cycloon Idai. Het koninklijk paar heeft woensdag via de ambassades berichten van medeleven gestuurd naar de presidenten van Mozambique, Malawi en Zimbabwe, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Het bericht Koningspaar leeft mee met slachtoffers Idai verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 15u00  Stembiljetten Zuid-Holland belanden in ZeelandOOST-SOUBURG (ANP) - In een stembureau in het Zeeuwse Oost-Souburg zijn stembiljetten aangetroffen bedoeld voor de provincie Zuid-Holland. Na onderzoek bleek dat bij de voorraad van de gemeente Vlissingen, waar Oost-Souburg onderdeel van is, verkeerde papieren zitten. Het bericht Stembiljetten Zuid-Holland belanden in Zeeland verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 14u30  Peiling: Opkomst hetzelfde als vier jaar terugHILVERSUM (ANP) - De opkomst bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen ligt volgens onderzoeksbureau Ipsos tot nu toe rond hetzelfde percentage als vier jaar geleden. De NOS meldt dat landelijk 18 procent van de kiesgerechtigden om 13.45 uur een stem had uitgebracht. Het bericht Peiling: Opkomst hetzelfde als vier jaar terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 14u15  OM eist levenslang tegen ‘tattookillers’ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen vier mannen die bekend staan onder de naam 'tattookillers'. Volgens het OM heeft het viertal in maart 2009 Onno Kuut geliquideerd. Zijn stoffelijk overschot werd gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Kuut behoorde ook tot de 'tattookillers'. De groep zou een professioneel opererend moordcommando zijn geweest. Het bericht OM eist levenslang tegen ‘tattookillers’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 13u45  Miljoenen Nederlanders vullen stemhulpen inDEN HAAG (ANP) - Miljoenen Nederlanders hebben in aanloop naar de verkiezingen gebruikgemaakt van onlinestemhulpen. In totaal hebben tot nu toe 2,6 miljoen mensen MijnStem ingevuld. Bij StemWijzer gaat het om 1,7 miljoen invullers en het Kieskompas is vooralsnog 500.000 keer geraadpleegd. Woensdag gaan kiezers naar de stembus om te stemmen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Het bericht Miljoenen Nederlanders vullen stemhulpen in verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 13u45  OM in hoger beroep zaak roofmoord LoosduinenDEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) legt zich niet neer bij de vrijspraak van een 35-jarige vrouw die wordt verdacht van de fatale roofmoord op de 85-jarige Ans van der Meer in het Haagse stadsdeel Loosduinen. Het slachtoffer werd eind juni 2017 met grof geweld tijdens een overval in haar woning om het leven gebracht. Het bericht OM in hoger beroep zaak roofmoord Loosduinen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 13u45  Leiders grote partijen hebben gestemdDEN HAAG (ANP) - De leiders van de dertien partijen die in de Tweede Kamer zitten, hebben gestemd voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Voor de coalitiepartijen is het een spannende dag. De peilingen wijzen erop dat het kabinet zijn meerderheid van één zetel in de Eerste Kamer verliest. Het bericht Leiders grote partijen hebben gestemd verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 13u45  Amsterdam maakt eind aan rondleiding WallenAMSTERDAM (ANP) - Amsterdam gaat groepsrondleidingen op de Wallen verbieden. Per 1 januari mogen toeristen niet meer groepsgewijs langs de prostitutieramen worden geleid. Het college van B en W heeft daartoe besloten ,,omdat het niet respectvol is richting sekswerkers', aldus wethouder Udo Kock (economische zaken). ,,Het is niet meer van deze tijd om sekswerkers te zien als toeristische attractie.' Daarbij helpt de maatregel ook tegen de drukte op de Wallen. Het bericht Amsterdam maakt eind aan rondleiding Wallen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 13u15  Gewonden door explosie bij Tata SteelVELSEN-NOORD (ANP) - Door een explosie bij de Kooks- en Gasfabriek bij Tata Steel in Velsen-Noord zijn woensdag tijdens onderhoudswerkzaamheden vier medewerkers gewond geraakt. Ze zijn naar het ziekenhuis overgebracht, meldt Tata Steel. Volgens een woordvoerder van de staalgigant zijn de slachtoffers niet levensgevaarlijk gewond. Het bericht Gewonden door explosie bij Tata Steel verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 12u30  EU-boete van 1,49 miljard euro voor GoogleBRUSSEL (ANP) - Google krijgt opnieuw een Europese boete opgelegd. Het Amerikaanse bedrijf moet 1,49 miljard euro betalen omdat het met zijn advertentiedienst AdSense misbruik maakte van zijn sterke marktpositie, maakte EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) bekend. Het bericht EU-boete van 1,49 miljard euro voor Google verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 12u15  VS blijven grootste handelspartner van EULUXEMBURG (ANP) - De Verenigde Staten waren vorig jaar opnieuw de grootste handelspartner van de Europese Unie. In totaal ging er voor 674 miljard euro aan goederen van de EU-landen naar de VS en omgekeerd. Dat was iets meer dan 17 procent van alle handel met landen buiten de EU, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat. Het bericht VS blijven grootste handelspartner van EU verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 12u15  Bayer en BMW duikelen op lagere beursAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag overwegend omlaag. In Frankfurt kelderde Bayer na een nederlaag in een Amerikaanse rechtszaak. Ook de Duitse autobouwer BMW werd van de hand gedaan na een winstalarm. Beleggers keken verder uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag naar buiten komt. Het bericht Bayer en BMW duikelen op lagere beurs verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 12u15  Nog geen klanten voor fietsende burgemeesterSTEENWIJKERLAND (ANP) - Burgemeester Rob Bats van de Overijsselse gemeente Steenwijkerland is woensdagmorgen voor niks met zijn elektrische bakfiets naar het stembureau in het dorp Eesveen gefietst. Er had zich daar nog geen rolstoeler gemeld, die in de bakfiets van de burgemeester naar een stembureau een paar kilometer verderop gebracht wilde worden, zegt zijn woordvoerder. Het bericht Nog geen klanten voor fietsende burgemeester verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 12u15  Koningspaar ‘intens verdrietig’ na aanslagLIESHOUT (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn 'intens verdrietig' over het drama dat maandag in Utrecht plaatsvond. De koning zei dat woensdagmorgen tijdens een werkbezoek aan het Brabantse Lieshout. Het bericht Koningspaar ‘intens verdrietig’ na aanslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 11u45  Extra voer voor runderen OostvaardersplassenLELYSTAD (ANP) - Staatsbosbeheer geeft de heckrunderen in de Oostvaardersplassen sinds woensdag extra hooi. Maandag is bij een inspectieronde met dierenartsen gebleken dat de dieren te mager zijn geworden, aldus boswachter Hans-Erik Kuypers. Het bericht Extra voer voor runderen Oostvaardersplassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 11u30  Inspectie roept bloeddrukmedicijnen terugDEN HAAG (ANP) - De gezondheidsinspectie gaat een aantal bloeddrukmedicijnen met daarin de werkzame stof losartan terugroepen. De medicijnen zijn mogelijk vervuild met de stof NMBA, die waarschijnlijk kankerverwekkend is. Het bericht Inspectie roept bloeddrukmedicijnen terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 11u30  Stemmer Kanaleneiland weegt incident niet meeUTRECHT (ANP) - Het schietincident van afgelopen maandag, waarbij schutter Gökmen T. in een tram drie mensen doodschoot en er vijf verwondde, lijkt weinig tot geen invloed te hebben op het stemgedrag van buurtbewoners. Bij twee stembureaus in de wijk Kanaleneiland, het buurtcentrum op de Trumanlaan en het ROC op de Marco Pololaan, geven stemmers aan dat ze hebben gekozen voor de partij die ze ook voor de aanslag al in hun hoofd hadden. Het bericht Stemmer Kanaleneiland weegt incident niet mee verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 11u15  Berichten op telefoons ambtenaren te ‘wobben’DEN HAAG (ANP) - WhatsAppberichten en sms'jes op de telefoons van bestuurders en ambtenaren mogen worden opgevraagd op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Het gaat daarbij zowel om zakelijke telefoontoestellen als privémobieltjes. Het bericht Berichten op telefoons ambtenaren te ‘wobben’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 11u15  Viviani vol vertrouwen naar Milaan-SanremoMILAAN (ANP/Belga) - Elia Viviani staat zaterdag voor de zesde keer aan de start in Milaan-Sanremo. De Italiaanse sprinter van Deceuninck-Quick-Step kwam tot dusverre niet verder dan de negende plaats in 2017. ,,Natuurlijk droom ik van deze koers, het is de enige klassieker voor sprinters', zei hij tijdens de rittenkoers Tirreno-Adriatico waarin Viviani één rit won. Het bericht Viviani vol vertrouwen naar Milaan-Sanremo verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 11u00  Bayer onderuit na nederlaag over RoundupSAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse chemieconcern Bayer ging woensdag stevig omlaag op de beurs in Frankfurt na een nederlaag in een Amerikaanse zaak over de onkruidverdelger Roundup. Beleggers vrezen schadeclaims die volgens een analist zouden kunnen oplopen tot 5 miljard dollar. Het bericht Bayer onderuit na nederlaag over Roundup verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 10u45  Dumoulin aanvoerder Sunweb bij Hammer SeriesMAASTRICHT (ANP) - Tom Dumoulin zal als teamaanvoerder van Sunweb aantreden in de Hammer Series, een wedstrijdenreeks die in juni Limburg aandoet. De organisatie van het evenement, dat verder plaatsvindt in het Noorse Stavanger en in Hongkong, introduceert het begrip 'Hammer Captain' wiens rol het is zowel op de weg als op sociale media voor de overwinning te strijden. Wanneer ze zelf niet aanwezig zijn - zoals Dumoulin in Stavanger - vervullen ze nog een functie als ambassadeur van de ploeg. Het bericht Dumoulin aanvoerder Sunweb bij Hammer Series verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 10u30  Rijen bij stembureaus stationsUTRECHT (ANP) - Op stations is het woensdag druk met mensen die hun stem uitbrengen voor de Provinciale Statenverkiezingen. ,,Van de vier grote steden is het in Utrecht het drukst. Daar staan sinds het begin van de ochtendspits rijen met mensen voor de twee stembureaus'', zegt een woordvoerder van de NS. ,,Maar het lijkt allemaal soepel te verlopen''. Het bericht Rijen bij stembureaus stations verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 10u15  Sacramone: meer hulp voor misbruikte turnstersNEW YORK (ANP/RTR) - Voormalig topturnster Alicia Sacramone is een van de drijvende krachten achter een organisatie die slachtoffers van seksueel misbruik in haar sport met raad en daad wil bijstaan. Sacramone hoorde van een vriendin dat ze een van de slachtoffers was van de praktijken van voormalig sportarts Larry Nassar, inmiddels tot levenslang veroordeeld. Het was reden voor de viervoudig wereldkampioene toe te treden tot de directieraad van het Athletic Assistance Fund (AAF). Het bericht Sacramone: meer hulp voor misbruikte turnsters verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
20/03 10u00  AEX doet stapje terugAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed woensdag een stapje terug. Ook elders in Europa lieten de meeste beurzen weinig beweging zien. Beleggers wachten op het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag naar buiten komt. In Frankfurt kelderde Bayer na een nederlaag in een Amerikaanse rechtszaak. Het bericht AEX doet stapje terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 10u00  Nikkei eindigt hoger in lagere regioTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag licht hoger geëindigd. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag bekend wordt gemaakt. Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen overwegend omlaag door de onzekerheid over het handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Nikkei eindigt hoger in lagere regio verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 08u45  Verkiezingsdebat trekt 1,5 miljoen kijkersHILVERSUM (ANP) - Het verkiezingsdebat op NPO 1 trok dinsdagavond ruim 1,5 miljoen kijkers. Het debat was daarmee het op één na populairste programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het bericht Verkiezingsdebat trekt 1,5 miljoen kijkers verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 08u30  Geslaagde inhaalrace Brooklyn NetsSACRAMENTO (ANP) - De basketballers van Brooklyn Nets behouden goed zicht op deelname aan de play-offs in de NBA. De ploeg versloeg dinsdag (lokale tijd) Sacramento Kings na een wonderbaarlijke inhaalrace. Bij het begin van het laatste kwart had Sacramento nog een voorsprong van 25 punten. Met een lay-up in de allerlaatste seconde besliste Rondae Hollis-Jefferson het duel in het voordeel van de gasten uit New York: 121-123. Het bericht Geslaagde inhaalrace Brooklyn Nets verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 08u15  Rechtszaak autobaas Ghosn mogelijk in herfstTOKIO (ANP/BLOOMBERG) - De rechtszaak tegen de gevallen autotycoon Carlos Ghosn vindt mogelijk deze herfst plaats in Tokio. Een rechtbank in de Japanse hoofdstad stelde de eerste regiezitting vast op 23 mei, liet een van de advocaten van Ghosn weten aan het Japanse persbureau Kyodo. Daarna kan de zaak enige maanden later waarschijnlijk echt beginnen. Het bericht Rechtszaak autobaas Ghosn mogelijk in herfst verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 08u15  Russisch koppel leidt bij WK kunstrijdenSAITAMA (ANP/RTR) - Het Russische koppel Jevgenia Tarasova en Vladimir Morozov heeft na de korte kür de leiding bij het WK kunstrijden in het Japanse Saitama. De topfavorieten Vanessa James en Morgan Cipres kwamen na een val slechts uit op plaats zeven. Het Franse duo is dit seizoen nog ongeslagen met onder meer de Europese titel al op zak. Het bericht Russisch koppel leidt bij WK kunstrijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 08u15  Bayer verliest zaak over onkruidverdelgerSAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Chemieconcern Bayer heeft een nederlaag geleden in de eerste ronde van een zaak over onkruidverdelger Roundup. Een Amerikaan had de zaak aangespannen omdat hij kanker zou hebben gekregen door het gebruik van het goedje. Een jury in San Francisco bepaalde dat Roundup inderdaad verantwoordelijk is voor de ziekte van de man. In een volgende fase moet de jury beslissen over de schadevergoeding. Het bericht Bayer verliest zaak over onkruidverdelger verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 08u00  Politie zet offensief in tegen cocaïnesmokkelBREDA (ANP) - De politie is in West-Brabant, Zeeland, Rotterdam en Rotterdam een grote actie begonnen om de grootschalige import van cocaïne in containers met fruit aan te pakken. Zeker dertig verdachte fruitbedrijven worden uitgebreid gecontroleerd tijdens de actieweek die maandag is begonnen. Volgens de politie is het de start van een nieuwe aanpak. Het bericht Politie zet offensief in tegen cocaïnesmokkel verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 07u45  Stemlokalen open voor StatenverkiezingenDEN HAAG (ANP) - In het hele land zijn om 07.30 uur de stembureaus opengegaan voor de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten en de waterschappen. 13,1 miljoen kiesgerechtigden mogen naar de stembus, blijkt uit gegevens van de Verkiezingsdienst van het ANP. Het bericht Stemlokalen open voor Statenverkiezingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 07u15  Stremming treinverkeer bij Nijmegen opgehevenNIJMEGEN (ANP) - De stremming van het treinverkeer op het traject tussen Arnhem en Nijmegen is opgeheven. Dat meldt de veiligheidsregio. NS verwacht dat de treinen rond 07.15 uur weer normaal rijden. Het bericht Stremming treinverkeer bij Nijmegen opgeheven verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 06u30  Stemmen ‘en route’ op stationUTRECHT (ANP) - Kiezers kunnen woensdag ook weer op stations terecht om hun stem uit te brengen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Station Castricum had eerder in de nacht al de 'primeur’, daar ging het stembureau open om 00.00 uur. Na station Castricum kunnen vroege reizigers vanaf 05.15 terecht in Breda en Nijmegen. Om 05.30 uur gaan de stembureaus op station Meppel en Zwijndrecht open. Het bericht Stemmen ‘en route’ op station verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
20/03 06u30  Cruiseschip geëvacueerd na botsing op WaalNIJMEGEN (ANP) - Rijkswaterstaat en de brandweer hebben alle passagiers van het cruiseschip gehaald dat midden op de Waal ligt na een botsing. Er waren 240 mensen aan boord, 160 passagiers en 80 bemanningsleden. De bemanning blijft aan boord. De passagiers zijn met een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat naar de wal vervoerd, zo meldt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Het bericht Cruiseschip geëvacueerd na botsing op Waal verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
20/03 05u15  Aanvaring tussen twee schepen op de WaalNIJMEGEN (ANP) - Op de Waal bij Nijmegen zijn rond 4.00 uur twee schepen tegen elkaar gebotst. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Een politiehelikopter vliegt boven Nijmegen en Lent om beelden te maken van de aanvaring. Het gaat om een passagiersschip en een vrachtschip geladen met auto's. Er was brand op het passagiersschip maar die is onder controle. Er is nog niets bekend over slachtoffers. Er zijn ongeveer 160 mensen aan boord. Het bericht Aanvaring tussen twee schepen op de Waal verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 05u15  Ook stemmen voor de waterschappenDEN HAAG (ANP) - Nederland waterland. Een kwart van ons land ligt onder zeeniveau, er zijn duizenden polders en dan stromen ook nog de Rijn, Maas en Schelde erdoorheen. Waterbeheer is daarom onmisbaar, en daarvoor zijn er de waterschappen (ook wel hoogheemraadschappen). Ze houden ons land droog maar zorgen ook voor genoeg en schoon water. We betalen daar belasting voor. Elke vier jaar zijn er verkiezingen. Het bericht Ook stemmen voor de waterschappen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/03 04u45  Rustig bij nachtelijk stembureau CastricumUTRECHT (ANP) - Het stembureau in Castricum waar vanaf middernacht gestemd kon worden, heeft tot nu toe zeventien stemmers over de vloer gehad. Het stembureau op het station van de Noord-Hollandse plaats was de eerste plek waar woensdag gestemd kon worden voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het bericht Rustig bij nachtelijk stembureau Castricum verscheen eerst op Nieuws.nl.14 
20/03 04u17  Google past Android onder druk EC aanBRUSSEL (ANP) - Google gaat het telefoonbesturingssysteem Android aanpassen onder druk van de Europese Commissie. Gebruikers van een Android-telefoon krijgen in Europa actief de vraag of zij andere browsers of zoekmachines willen installeren. Doordat Google Search en Chrome standaard als zoekmachine en browser zijn ingesteld, is de dominantie van deze twee Google-producten te groot, vindt de Europese Commissie. Het bericht Google past Android onder druk EC aan verscheen eerst op Nieuws.nl.13 
20/03 03u45  Stemfie wel, partijposter niet in stemlokaalDEN HAAG (ANP) - Stemgerechtigden kunnen woensdag hun stem uitbrengen voor Provinciale Staten en de waterschappen. Voor de inrichting van het stembureau en voor het uitbrengen van stemmen gelden tal van regels. Wat mag wel en wat mag niet in het stemlokaal? Het bericht Stemfie wel, partijposter niet in stemlokaal verscheen eerst op Nieuws.nl.14 
20/03 03u31  Het blijft grotendeels droog bij verkiezingenDEN HAAG (ANP) - Het blijft woensdag rustig weer tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Er is in de ochtend veel bewolking, in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel kan een beetje motregen vallen. Volgens Weeronline blijft het in de rest van het land waarschijnlijk droog. Het bericht Het blijft grotendeels droog bij verkiezingen verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
20/03 01u30  Warme zomer bezorgt brandweer meer werkDEN HAAG (ANP) - De brandweer kreeg in 2018 bijna 118.000 brandmeldingen, 2 procent meer dan het jaar daarvoor. Vooral berm- en natuurbranden zorgden voor de stijging van het aantal alarmeringen. Dat meldt het CBS. Het bericht Warme zomer bezorgt brandweer meer werk verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
20/03 01u00  We mogen weer naar stembus, nu voor provincieDEN HAAG (ANP) - We mogen weer naar de stembus. Voor de Provinciale Staten (PS) deze keer. 13,1 miljoen mensen, volgens gegevens van de Verkiezingsdienst van het ANP, kunnen woensdag terecht op zo'n 10.000 stembureaus. De Provinciale Staten zijn vergelijkbaar met de Tweede Kamer op landelijk niveau en de gemeenteraad op lokaal niveau. Het bericht We mogen weer naar stembus, nu voor provincie verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
19/03 23u30  Oproep aan getuigen van schietpartij UtrechtUTRECHT - In het tv-programma Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond een oproep gedaan aan mensen die getuige waren van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht. De politie denkt niet alle getuigen te hebben gesproken, 'omdat veel mensen zich uiteraard zo snel mogelijk in veiligheid hebben gebracht''. Het bericht Oproep aan getuigen van schietpartij Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 22u45  Nieuwe aanhouding om schietpartij UtrechtUTRECHT (ANP) - De politie heeft dinsdag opnieuw iemand aangehouden wegens de schietpartij maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het is een 40-jarige man uit Utrecht. Twee mannen van 23 en 27 jaar die eerder werden aangehouden, zijn vrijgelaten. Er is niet vastgesteld dat ze betrokken zijn bij deze gebeurtenis, meldt het Openbaar Ministerie. Het bericht Nieuwe aanhouding om schietpartij Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 22u45  Forse giften voor uitvaart slachtoffer aanslagVIANEN (ANP) - Met een inzamelingsactie is al ruim 45.000 euro ingezameld voor de 19-jarige vrouw uit Vianen die maandag om het leven kwam door de schietpartij in Utrecht. De actie op twee websites is een initiatief van Martje Beniest, een buurvrouw van de vrouw en haar vader. Het bericht Forse giften voor uitvaart slachtoffer aanslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 22u15  Klaver hint op samenwerkingDEN HAAG (ANP) - GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft dinsdagavond zijn hand uitgestoken naar regeringspartij D66. In het NOS-slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen sprak hij zich uit voor samenwerking. ,,Ik zoek de overeenkomst met D66', zei hij. Volgens hem zit Nederland op progressieve samenwerking te wachten. Het bericht Klaver hint op samenwerking verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 22u00  FedEx voelt afzwakkende wereldeconomieMEMPHIS (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx voelt naar eigen zeggen de afzwakkende wereldwijde economische omstandigheden en handel, onder meer in Europa. Het bedrijf stelt dan ook in het afgelopen kwartaal tegenvallende resultaten te hebben behaald. De winstverwachtingen voor het hele boekjaar werden opnieuw verlaagd. Het bericht FedEx voelt afzwakkende wereldeconomie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 21u30  Kleine uitslagen Wall Street in afwachting FedNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met zeer beperkte koersuitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond de Chinees-Amerikaanse handelsgesprekken en keken uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve woensdag. De Amerikaanse koepel van centrale banken is begonnen aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Het bericht Kleine uitslagen Wall Street in afwachting Fed verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 21u30  ‘Woorden Wilders en Baudet niet aanvaardbaar’ARNHEM (ANP) - De harde uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders en FVD-voorman Thierry Baudet over de bloedige aanslag in Utrecht zijn volgens premier en VVD-leider Mark Rutte ,,niet aanvaardbaar'. Rutte zei dat dinsdagavond in het NOS-slotdebat van de politieke leiders aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen. Het bericht ‘Woorden Wilders en Baudet niet aanvaardbaar’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 20u45  Weer minder geld om opkomst te bevorderenDEN HAAG (ANP) - Provincies trekken steeds minder geld uit om kiezers naar het stembureau te lokken. Dit jaar besteden ze in totaal 1,3 miljoen euro voor opkomstbevorderende campagnes voor de Statenverkiezingen. Bij de vorige twee provinciale verkiezingen, vier en acht jaar geleden, hadden de twaalf provincies daar 1,5 tot 2 miljoen euro voor over. In 2007 kostte de campagne om de opkomst te bevorderen zelfs meer dan 3 miljoen euro. Het bericht Weer minder geld om opkomst te bevorderen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 20u15  Geen nepwapens toegestaan op Dutch Comic ConUTRECHT (ANP) - Bezoekers van de Dutch Comic Con in Utrecht mogen komend weekeinde geen nepwapen meenemen naar het evenement in De Jaarbeurs. Een populair onderdeel van het evenement is dat bezoekers zich verkleden als hun favoriete karakter uit een film, serie of videogame. Bij die uitdossing kan een nepwapen horen, maar vanwege de gebeurtenissen maandag zijn die nu niet toegestaan, meldt de organisatie. Het bericht Geen nepwapens toegestaan op Dutch Comic Con verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 19u30  Gerard Joling gaat programma’s maken voor RTLHILVERSUM (ANP) - Gerard Joling gaat exclusief voor RTL programma’s maken. Het contract is dinsdagmiddag getekend. Het bericht Gerard Joling gaat programma’s maken voor RTL verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 19u30  Wilders doet mee aan NOS-slotdebatDEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders doet dinsdagavond toch mee aan het NOS-slotdebat. Dat heeft de PVV gemeld. Eerder liet Wilders nog in het midden of hij van de partij zou zijn. Het bericht Wilders doet mee aan NOS-slotdebat verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 19u15  GroenLinks grootste bij scholierenverkiezingDEN HAAG (ANP) - Als het aan de leerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo ligt, wordt GroenLinks woensdag de grootste partij bij de Provinciale Statenverkiezingen. In de scholierenverkiezingen kreeg GroenLinks 20,6 procent van de stemmen. De VVD eindigde als tweede met een score van 14,2 procent. Het bericht GroenLinks grootste bij scholierenverkiezing verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 18u30  In juni nieuwe roman van Hendrik GroenAMSTERDAM (ANP) - Een kleine verrassing, zo heet de nieuwe roman van Hendrik Groen die begin juni verschijnt, meldt uitgeverij Meulenhoff. De eerder verschenen dagboeken van Hendrik Groen, zogenaamd geschreven door de bewoner van een seniorencentrum, waren razend populair. Er is inmiddels een heuse Hendrik Groen-fanclub en de vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan 36 landen. Het bericht In juni nieuwe roman van Hendrik Groen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 18u30  Kamer eensgezind over aanpak Haga LyceumDEN HAAG (ANP) - Leerlingen beter beschermen tegen extremistische denkbeelden. Bestaande wetten, over bijvoorbeeld de aanpak van georganiseerde criminaliteit, uitbreiden om ook radicale schoolbestuurders aan te kunnen pakken. En meer bevoegdheden voor de onderwijsministers. Het zijn slechts enkele voorstellen waarmee de Tweede Kamer herhaling van een situatie zoals die op het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum wil voorkomen. Het bericht Kamer eensgezind over aanpak Haga Lyceum verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 18u30  Gökmen T. uiterlijk vrijdag voorgeleidUTRECHT (ANP) - Gökmen T., hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht, wordt uiterlijk vrijdagochtend voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM). Exacter dan dat kon het OM dinsdagmiddag nog niet zijn. Het bericht Gökmen T. uiterlijk vrijdag voorgeleid verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 18u30  Pauw & Jinek terug in ArnhemARNHEM (ANP) - De talkshow Pauw & Jinek: De Verkiezingen komt dinsdagavond live uit Arnhem. Nu de campagnes zijn hervat sluiten Jeroen Pauw en Eva Jinek hun gezamenlijke toer door het land af met een uitzending vanuit het centrum van Arnhem. Het bericht Pauw & Jinek terug in Arnhem verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 18u30  Hoekstra: affaire ING in Italië verontrustendDEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt het ,,verontrustend'' dat ING ook in Italië verzeild is geraakt in een witwasaffaire. Dat heeft de bewindsman gezegd in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z. Het bericht Hoekstra: affaire ING in Italië verontrustend verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 18u30  Gemeenten sluiten kades wegens hoogwaterARNHEM (ANP) - Gemeenten langs de grote rivieren, zoals Zaltbommel en Arnhem, hebben dinsdag laaggelegen kades afgesloten. Die gaan onderlopen door de hoge waterstanden op de Rijn, Waal en IJssel. Woensdag bereikt de Rijn naar verwachting de hoogste stand van rond de 13 meter boven NAP bij Lobith. Het hoogwater zal tot het weekeinde aanhouden. De hoge waterstand is niet zorgwekkend. Het bericht Gemeenten sluiten kades wegens hoogwater verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 18u15  Beurs Amsterdam sluit iets hogerAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag iets hoger gesloten. Ook elders in Europa noteerden de beurzen plussen, mede geholpen door meevallende cijfers over het Duitse beleggersvertrouwen. Verder was er weinig richtinggevend nieuws en ging de aandacht vooral uit naar de ontwikkelingen rond de brexit en de Amerikaanse centrale bank, die is begonnen aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Het bericht Beurs Amsterdam sluit iets hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 17u15  Premier Rutte legt bloemen op 24 OktoberpleinUTRECHT (ANP) - Premier Mark Rutte heeft dinsdagmiddag namens het kabinet bloemen gelegd op het 24 Oktoberplein in Utrecht als blijk van medeleven met de slachtoffers van de schietpartij. Hij werd daarbij vergezeld door minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Het bericht Premier Rutte legt bloemen op 24 Oktoberplein verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 17u15  Ryanair mag personeel Eindhoven niet ontslaanAMSTERDAM (ANP) - Het personeel van Ryanair dat vloog vanaf de basis in Eindhoven mag niet worden ontslagen. Uitkeringsinstantie UWV heeft besloten om de Ierse prijsvechter geen toestemming te geven voor een ontslag op basis van economische gronden. Het bericht Ryanair mag personeel Eindhoven niet ontslaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 17u15  CoolCat failliet verklaard door rechterHOUTEN (ANP) - De Nederlandse onderdelen van kledingwinkelketen CoolCat zijn door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. Bij de in 1979 door ondernemer Roland Kahn opgerichte onderneming werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers. Het bericht CoolCat failliet verklaard door rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 17u00  Bloemen en media op 24 OktoberpleinUTRECHT (ANP) - Op het 24 Oktoberplein in Utrecht worden dinsdagmiddag in gestaag tempo bloemen gelegd als blijk van medeleven aan de slachtoffers van de schietpartij, maandag in een tram. Tientallen vertegenwoordigers van nationale en internationale media zijn op de plek rond de trambaan aanwezig. Het bericht Bloemen en media op 24 Oktoberplein verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 17u00  NOS Slotdebat gaat doorHILVERSUM (ANP) - Het NOS Slotdebat dinsdag aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen gaat door. Het bericht NOS Slotdebat gaat door verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 17u00  Kamer debatteert nog niet over ‘Utrecht’DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer zal dinsdag niet debatteren met premier Mark Rutte en minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) over de dodelijke schietpartij van maandag in Utrecht. PVV-leider Geert Wilders, die het debat had aangevraagd, kreeg hiervoor alleen steun van Forum voor Democratie. Het bericht Kamer debatteert nog niet over ‘Utrecht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 17u00  Sky presenteert INEOS als nieuwe hoofdsponsorLONDEN (ANP) - Wielerploeg Team Sky heeft de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Het gaat om het Britse chemiebedrijf INEOS, waarvan de steenrijke zakenman Jim Ratcliffe eigenaar is. Het bericht Sky presenteert INEOS als nieuwe hoofdsponsor verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 16u45  Roglic wint Tirreno-Adriatico op 1 secondeSAN BENEDETTO DEL TRONTO (ANP) - De Sloveen Primoz Roglic heeft met een miniem verschil de 54e editie van de etappekoers Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De renner van Jumbo-Visma hield in het algemeen klassement Adam Yates, die de beslissende tijdrit als leider begon, één seconde achter zich. Het bericht Roglic wint Tirreno-Adriatico op 1 seconde verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 16u15  Curlingbond heeft al 40 ‘Canadese’ nieuwkomersZOETERMEER (ANP) - Zo'n veertig curlingspelers die in Canada wonen maar ook een Nederlands paspoort bezitten, hebben zich na een oproep bij de Nederlandse Curling Bond (NCB) gemeld. Zij zien wel wat in het plan om in de toekomst uit te komen voor het Nederlandse team. Het bericht Curlingbond heeft al 40 ‘Canadese’ nieuwkomers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 16u15  Baudet onder vuur vanwege reactie op ‘Utrecht’DEN HAAG (ANP) - Thierry Baudet (Forum voor Democratie) is in de Kamer fel bekritiseerd om de manier waarop hij is omgegaan met de schietpartij in Utrecht. Dat Baudet maandag een verkiezingsbijeenkomst liet doorgaan, en daarbij al speculeerde over het motief van de dader en de schuldvraag, schoot een aantal partijen in het verkeerde keelgat. Het bericht Baudet onder vuur vanwege reactie op ‘Utrecht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 16u15  Van Zanen bezoekt gewonde na schietpartijUTRECHT (ANP) - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft dinsdagmiddag een van de gewonden van het schietincident in zijn stad bezocht. Bij de andere slachtoffers kon hij nog niet langs vanwege de ernst van hun verwondingen, meldt de gemeente op haar liveblog over het schietincident van maandag op het 24 Oktoberplein. Het bericht Van Zanen bezoekt gewonde na schietpartij verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 16u15  Rutte en Grapperhaus naar UtrechtDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gaan dinsdag op bezoek in Utrecht. Daar vond maandag een schietpartij plaats waarbij drie doden en meerdere gewonden vielen. Volgens Rutte is het de bedoeling dat Grapperhaus en hij daar vertrouwelijk met betrokkenen gaan praten, ,,zonder media'. Het bericht Rutte en Grapperhaus naar Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 15u45  Primeur: stembureau in Eerste KamerDEN HAAG (ANP) - Kiezers kunnen woensdag voor het eerst hun stem voor de Provinciale Staten uitbrengen in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag. Voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol bemant tussen 10.00 en 12.00 uur het nieuwe stembureau. Het bericht Primeur: stembureau in Eerste Kamer verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 15u45  Wilders: Grapperhaus moet opstappenDEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) moet opstappen, vindt PVV-leider Geert Wilders. De minister moet de consequentie trekken uit het feit dat het Openbaar Ministerie de verdachte van de schietpartij in Utrecht van maandag heeft vrijgelaten, zegt hij. Het bericht Wilders: Grapperhaus moet opstappen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 15u30  Albert Heijn beraadt zich op Michael JacksonZAANDAM (ANP) - In filialen van Albert Heijn zijn mogelijk in de toekomst geen nummers van Michael Jackson meer te horen. De supermarktketen is zich aan het beraden op het verwijderen van de hits uit zijn afspeellijsten naar aanleiding van de documentaire Leaving Neverland, liet een woordvoerder van Albert Heijn dinsdag weten aan entertainmentdienst BuzzE. Het bericht Albert Heijn beraadt zich op Michael Jackson verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 15u15  Fors hogere straf voor liquidatie AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 26-jarige Jason L. in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar cel voor zijn rol bij de liquidatie van de 29-jarige Abderrahim 'Appie' Belhadj. Hij werd doodgeschoten in de flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost in de nacht van 8 op 9 mei 2016. De rechtbank legde eerder veertien jaar op. De schutter is onbekend gebleven, L. heeft het slachtoffer naar de plek des onheils gelokt. Het bericht Fors hogere straf voor liquidatie Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 15u15  ‘Kabinet legt volle verantwoordelijkheid af’DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat zijn volle verantwoordelijkheid afleggen over de schietpartij in Utrecht maandag. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zegde dat dinsdag toe in het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer, maar benadrukte wel dat hij eerst de politie en het Openbaar Ministerie ,,alle ruimte'' wil geven om onderzoek te doen. Veel nieuwe informatie kon Grapperhaus de Kamer naar eigen zeggen niet bieden. Het bericht ‘Kabinet legt volle verantwoordelijkheid af’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 15u00  Groen Wall Street in afwachting rentebesluitNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend. Beleggers kijken uit naar het rentebesluit en de toelichting van de koepel van de Amerikaanse centrale banken die aan een tweedaagse beleidsvergadering beginnen in Washington. De president van de Federal Reserve sloeg de afgelopen tijd een afwachtende toon aan met betrekking tot renteverhogingen. Verder staan meerdere bedrijven in de belangstelling. Het bericht Groen Wall Street in afwachting rentebesluit verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 14u45  Baudet noemt kritiek onoprechtDEN HAAG (ANP) - FVD-leider Thierry Baudet vindt niet dat zijn partij te ver is gegaan door maandagavond een verkiezingsbijeenkomst te houden, terwijl alle andere partijen in verband met de schietpartij in Utrecht hun campagnes hadden stilgelegd. Kritiek op dat besluit doet Baudet af als vooral gespeelde verontwaardiging. ,,Veel komt mij onoprecht over.'' Het bericht Baudet noemt kritiek onoprecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 14u45  VS wil vergoeding van moederbedrijf VolkswagenSTUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid, die een aandeelhouder is van de moedermaatschappij van Volkswagen, wil een vergoeding voor het diesel-schandaal. De VS vinden dat het moederbedrijf eerder aan de bel had moeten trekken toen ze er achter kwam dat er gesjoemeld werd, leert het op dinsdag gepubliceerde jaarverslag van Porsche SE. Het bericht VS wil vergoeding van moederbedrijf Volkswagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 14u15  Verdachte steekpartij ziekenhuis langer vastROTTERDAM (ANP) - De vader die zijn 8-jarige dochter vrijdag doodstak in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, blijft de komende twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag bepaald. Het bericht Verdachte steekpartij ziekenhuis langer vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 14u15  Nestlé breidt aanbod roze chocolade uitKOBE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse concern Nestlé wil de verkoop van roze chocolade stimuleren door nieuwe producten op de markt te zetten. 's Werelds grootste producent van voedingsmiddelen gaat zijn aanbod van deze meer naar fruit smakende chocolade in Japan uitbreiden met een roze KitKat-reep met noten en gedroogde cranberry's. Het bericht Nestlé breidt aanbod roze chocolade uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 13u45  Voorarrest Gökmen T. werd 1 maart geschorstUTRECHT (ANP) - Verdachte Gökmen T. is per 1 maart op vrije voeten gekomen nadat zijn voorarrest was opgeschort. Hij zat vast wegens een verkrachtingszaak uit 2017. Hij had in dat jaar ook al in voorarrest gezeten maar kwam onder voorwaarden op vrije voeten. Begin dit jaar, op 4 januari, werd hij toch weer vastgezet omdat hij de voorwaarden overtrad. Het bericht Voorarrest Gökmen T. werd 1 maart geschorst verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 13u45  Tot nu toe geen relatie tussen hoofdverdachte en slachtoffers geblekenUit het onderzoek naar het ernstig schietincident in een tram aan het 24 Oktoberplein is Het bericht Tot nu toe geen relatie tussen hoofdverdachte en slachtoffers gebleken verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 13u45  Partijen ruziën over ‘Utrecht’ en campagneDEN HAAG (ANP) - De schietpartij in Utrecht van maandag verhit de gemoederen aan het Binnenhof. Politieke partijen maken elkaar over en weer verwijten. Het bericht Partijen ruziën over ‘Utrecht’ en campagne verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 13u30  ‘Fout energielabel bij een vijfde witgoed’DEN HAAG (ANP) - Meer dan een vijfde van de huishoudelijke apparaten is minder zuinig dan op het etiket wordt vermeld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na eigen onderzoek. Grote overtreders hebben een schriftelijke waarschuwing gekregen. Het bericht ‘Fout energielabel bij een vijfde witgoed’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 13u15  Nep-patholoog werkte na crash German WingsUTRECHT (ANP) - De 58-jarige Peter B. uit Bennekom heeft met een vervalst medisch diploma gewerkt voor een internationale repatriëringsorganisatie en kwam onder meer in actie na de vliegramp met een toestel van German Wings in 2015 en een crash in Namibië. B. bekende dinsdag voor de rechtbank in Utrecht dat hij het diploma van de Universiteit van Amsterdam had vervalst. Hij deed ook (onjuist) voorkomen dat hij betrokken was bij het onderzoek naar de ramp met de MH17. Het bericht Nep-patholoog werkte na crash German Wings verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 13u00  Hassan wil op FBK Games record aanscherpenHENGELO - Atlete Sifan Hassan maakt komende zomer haar opwachting tijdens de FBK Games. Ze gaat in Hengelo op de 5000 meter een aanval doen op haar eigen Europees record, dat ze vorig jaar liep in Rabat: 14.22,34. Het bericht Hassan wil op FBK Games record aanscherpen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 12u30  Twee mannen en vrouw gedood bij schietpartijUTRECHT (ANP) - Bij de schietpartij in Utrecht maandag is ook een 28-jarige man uit Utrecht gedood. De andere twee dodelijke slachtoffers waren al bekend geworden, een 49-jarige man uit Utrecht en een 19-jarige vrouw uit Vianen. Drie mensen raakten zwaargewond. Het zijn een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 74-jarige man uit De Meern. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gemeld. Het bericht Twee mannen en vrouw gedood bij schietpartij verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 12u15  Britse werkloosheid laagste sinds 1975LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse arbeidsmarkt lijkt nog in blakende gezondheid te verkeren, ondanks de onzekerheid rond de brexit. De werkloosheid is gedaald tot het laagste niveau in meer dan vier decennia. Daarnaast stijgen de lonen hard. Het bericht Britse werkloosheid laagste sinds 1975 verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 12u15  OM houdt ernstig rekening met terrorismeUTRECHT (ANP) - Tot nu toe is er uit onderzoek niet gebleken dat er een relatie is tussen de hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht en de slachtoffers. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Er wordt nog altijd ,,ernstig rekening' gehouden met een terroristisch motief. Het bericht OM houdt ernstig rekening met terrorisme verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan en hielden de blik gericht op ontwikkelingen rond de brexit en de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Het bericht Kleine winsten op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 11u45  Amsterdam schrapt actie met I amsterdamAMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam ziet af van het eenmalig terugbrengen van de beroemde letters I amsterdam op het Museumplein voor de Provinciale Statenverkiezingen. Aanleiding is de schietpartij in Utrecht, laat een woordvoerster weten. De letters Amsterdam zouden voorzien van een stempotlood in plaats van de I samen met een stemhokje een dagje terugkeren om meer mensen naar de stembus te trekken. Het bericht Amsterdam schrapt actie met I amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 11u30  Eis 16 jaar voor dodelijke schietpartijAMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zestien jaar gevangenisstraf geëist tegen de 40-jarige Tim S. Volgens justitie heeft hij op 23 november de 19-jarige Aymen in de Amsterdamse wijk Kattenburg doodgeschoten. Ook zou hij op zes anderen hebben geschoten, van wie er twee gewond zijn geraakt. Aanleiding voor het dodelijke geweld was de diefstal door S. van een scooter van een van de jongens. Het bericht Eis 16 jaar voor dodelijke schietpartij verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 11u30  Van Zanen: verwarring kan gebeurenUTRECHT (ANP) - ,,Kan gebeuren. Wij hebben de fout meteen hersteld. Het hoort erbij' , dat zegt de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen over de verwarring die dinsdag ontstond over het al dan niet vastzitten van verdachten van de schietpartij in zijn stad. Het bericht Van Zanen: verwarring kan gebeuren verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 11u15  Andrea Bocelli komt naar Ziggo DomeDELFT (ANP) - Andrea Bocelli komt volgend jaar naar Nederland. De Italiaanse zanger geeft op 28 maart een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt. Kaartjes voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop. Het bericht Andrea Bocelli komt naar Ziggo Dome verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 11u00  Hoe groot is de duurzame invloed van provincies?Duurzaamheid is een hot topic. Het komt in vrijwel alle verkiezingsprogramma’s van de Provinciale Statenverkiezingen Het bericht Hoe groot is de duurzame invloed van provincies? verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 11u00  Verkiezingscampagne hervat, maar ingetogenDEN HAAG (ANP) - De politieke partijen hervatten de verkiezingscampagne op de laatste dag voor de Provinciale Statenverkiezingen. Wel hebben ze besloten de campagne dinsdag op een ingetogen manier te voeren. De campagne werd maandag, twee dagen voor de verkiezingen, stilgelegd vanwege de schietpartij in Utrecht. Het bericht Verkiezingscampagne hervat, maar ingetogen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 11u00  Gezonde zeekoe geboren in Burgers’ ZooARNHEM (ANP) - Een op het oog kerngezonde zeekoe is in de nacht van maandag op dinsdag geboren in het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers' Zoo. Het kalf is waarschijnlijk een mannetje. Het is het eerste jong van het Caribische zeekoevrouwtje, dat met 5,5 jaar zelf nog relatief jong is. Burgers' Zoo is het enige dierenpark in Nederland waar zeekoeien leven. Het bericht Gezonde zeekoe geboren in Burgers’ Zoo verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 10u30  Vlaggen halfstok, alle aandacht naar kinderenUTRECHT (ANP) - Op scholen in Utrecht gaat dinsdag alle aandacht uit naar de ondersteuning en zorg voor kinderen, na de schietpartij maandag. ,,Het heeft heel veel indruk gemaakt op kinderen, in klassen wordt er met ze gesproken over wat er is gebeurd'', zegt een woordvoerster van de Stichting PCOU en de Willibrord Stichting, die in Utrecht en omgeving meer dan veertig basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs besturen. Het bericht Vlaggen halfstok, alle aandacht naar kinderen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 10u15  Drie verdachten Utrecht zitten nog wel vastUTRECHT (ANP) - De drie verdachten van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht zitten nog wel vast, meldt de politie. Eerder zei burgemeester Jan van Zanen tegen Radio 1 dat twee verdachten zijn vrijgelaten. Het bericht Drie verdachten Utrecht zitten nog wel vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 10u15  Metaal-cao definitief na instemming FNV-ledenZOETERMEER (ANP) - De cao metalektro is definitief vastgesteld. De leden van FNV Metaal hebben met het in februari bereikte cao-akkoord ingestemd, liet de bond dinsdag weten. Eerder stemde de achterban van CNV Vakmensen, De Unie en VHP2 al in met het akkoord. Het bericht Metaal-cao definitief na instemming FNV-leden verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 10u00  AEX boekt kleine winstAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan en hielden de blik gericht op ontwikkelingen rond de brexit en de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Het bericht AEX boekt kleine winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 09u45  ‘Twee verdachten Utrecht vrijgelaten’UTRECHT (ANP) - De politie heeft twee verdachten van de schietpartij in Utrecht vrijgelaten. Alleen de hoofdverdachte zit volgens de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen nog vast. Dat zei hij op Radio 1. De politie wil dit nog niet bevestigen. Het bericht ‘Twee verdachten Utrecht vrijgelaten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 09u45  Olympische baas van Japan stopt in juniTOKIO (ANP/RTR) - Voorzitter Tsunekazu Takeda van het Japanse Olympisch Comité legt zijn functie neer als zijn termijn in juni afloopt. De 71-jarige Japanner, die verdacht wordt van omkoping rond het binnenhalen van de Olympische Spelen van 2020, zei tijdens een bijeenkomst van het Japanse Olympisch Comité dat hij zich niet kandidaat zal stellen voor een nieuwe termijn. Het bericht Olympische baas van Japan stopt in juni verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 09u30  AEX opent vrijwel vlakAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag vrijwel vlak aan de handel begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine koersuitslagen. Beleggers deden het rustig aan en hielden de blik gericht op ontwikkelingen rond de brexit en de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Het bericht AEX opent vrijwel vlak verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 09u15  ‘Overheidsuitgaven belangrijker voor economie’UTRECHT (ANP) - Nu de export last heeft van de afnemende wereldhandel, worden de overheidsbestedingen de komende jaren belangrijker voor de Nederlandse economie. Dat schrijven economen van Rabobank die de economische groei voor dit jaar en volgend jaar op 1,6 procent schatten. Mocht er een harde brexit komen of bij een escalatie van de huidige handelsspanning, dan krijgt de Nederlandse economie daar ook last van. Het bericht ‘Overheidsuitgaven belangrijker voor economie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 09u00  Denver Nuggets na zege zeker van play-offsBOSTON (ANP) - Denver Nuggets heeft zich door een zege bij Boston Celtics verzekerd van een plek in de play-offs in de NBA. De Nuggets zijn in aantal overwinningen gelijk gekomen met Golden State Warriors dat een nederlaag leed bij San Antonio Spurs. Het bericht Denver Nuggets na zege zeker van play-offs verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 08u15  Luchthaven Frankfurt voorziet verdere groeiFRANKFURT (ANP) - De luchthaven van Frankfurt verwacht dit jaar 2 tot 3 procent meer passagiers te verwerken ten opzichte van vorig jaar. Dat stelt het moederbedrijf van het vliegveld, Fraport, bij de bekendmaking van de jaarcijfers. Vorig jaar reisden 69,5 miljoen passagiers via de luchthaven van Frankfurt. Het bericht Luchthaven Frankfurt voorziet verdere groei verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 08u00  Zuid-Koreaanse marktwaakhond onderzoekt LGSEJONG (ANP) - Het Zuid-Koreaanse conglomeraat LG wordt onderzocht wegens mogelijke concurrentievervalsing. De markttoezichthouder van het Aziatische land verdenkt het concern ervan lucratieve contracten te verdelen onder dochterondernemingen ten koste van andere bedrijven, meldt persbureau Yonhap. Het bericht Zuid-Koreaanse marktwaakhond onderzoekt LG verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 07u30  Nikkei nipt lager in afwachtende handelTOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag nipt lager gesloten. Beleggers hielden hun kruit droog voorafgaand aan de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint. Ook werd uitgekeken naar de verdere ontwikkelingen rond de brexit en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Nikkei nipt lager in afwachtende handel verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 07u00  ‘Geld voor minder werkdruk basisschool werkt’UTRECHT (ANP) - Extra budget dat is ingezet voor het verlagen van de werkdruk in het basisonderwijs heeft effect. Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna zeshonderd leerkrachten in het basisonderwijs, zo meldt onderzoeksbureau Duo. Het bericht ‘Geld voor minder werkdruk basisschool werkt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 06u15  Vlaggen halfstok op overheidsgebouwenDEN HAAG (ANP) - De vlaggen bij overheidsgebouwen hangen dinsdag halfstok na de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht. De vlaginstructie geldt voor gemeenten, provincies en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland. Het bericht Vlaggen halfstok op overheidsgebouwen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 04u00  Wat is de politieke voorkeur van scholieren?DEN HAAG (ANP) - Hoe zou de samenstelling zijn van Provinciale Staten (PS) als jongeren het voor het zeggen hebben? Dat weten we dinsdagmiddag, dan komt de uitslag van de scholierenverkiezingen naar buiten. Het bericht Wat is de politieke voorkeur van scholieren? verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 03u15  Netflix wil niet samen streamen met AppleLOS GATOS (ANP) - De films en series van Netflix zijn niet te zien op het nieuwe streamingplatform dat Apple deze maand lanceert. Dat heeft topman Reed Hastings van Netflix maandag gezegd. Het bericht Netflix wil niet samen streamen met Apple verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 03u15  Minder volwassen rokers en overmatige drinkersDEN HAAG (ANP) - Het afgelopen jaar rookten er minder volwassenen. Ook waren er minder stevige drinkers. Dat staat in de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2018 van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut. Het bericht Minder volwassen rokers en overmatige drinkers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 02u15  Kaag pleit bij minister Pompeo voor ICCOVERLAND PARK (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) heeft bij de Amerikaanse minister Mike Pompeo gepleit voor het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Het bericht Kaag pleit bij minister Pompeo voor ICC verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 00u45  Sportclub DESTO rouwt om omgekomen trainerUTRECHT (ANP) - Op sportclub DESTO in Vleuten heerst grote verslagenheid nu duidelijk is geworden dat een van de slachtoffers in Utrecht een jeugdtrainer is van de voetbalvereniging. ,,Met grote verslagenheid en vol verbijstering hebben we het vreselijke nieuws ontvangen dat bij het schietincident van vandaag in Utrecht onze trainer van de teams JO19-1 en MO11-2 is omgekomen', schrijft het bestuur op de website van de club. Het bericht Sportclub DESTO rouwt om omgekomen trainer verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 00u45  Tram naar remise, 24 Oktoberplein vrijgegevenUTRECHT (ANP) - De politie heeft het gebied rondom het 24 Oktoberplein in Utrecht rond middernacht vrijgegeven. De tram is naar een remise gereden en blijft beschikbaar voor onderzoek, zo twittert de politie. Het bericht Tram naar remise, 24 Oktoberplein vrijgegeven verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 00u00  Derde verdachte aangehouden na schietpartijUTRECHT - In de loop van maandagavond is een derde verdachte aangehouden na de schietpartij in Utrecht. Het is niet duidelijk op welke wijze deze persoon betrokken is bij de aanslag. Dat heeft de politie bekend gemaakt in het tv-programma Pauw & Jinek. Het bericht Derde verdachte aangehouden na schietpartij verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 00u00  Gemeente zwijgt over identiteit slachtoffersUTRECHT (ANP) - Uit respect voor de nabestaanden doet de gemeente Utrecht ,,op dit moment' geen mededelingen over de identiteit van de slachtoffers van de schietpartij. Dat meldt de gemeente maandagavond op haar website. Het bericht Gemeente zwijgt over identiteit slachtoffers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/03 00u00  Winsten op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers keken alvast uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later deze week. Ook hield Wall Street de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten. Het bericht Winsten op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 22u15  ‘Handelsruzie zit zakentop niet in de weg’OVERLAND PARK (ANP) - De handelsruzie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie zit de internationale zakentop die deze zomer in Den Haag wordt gehouden niet in de weg. ,,We hebben verschillen, dat is helder”, aldus minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel). Het bericht ‘Handelsruzie zit zakentop niet in de weg’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 22u15  Auto leidt politie naar verdachteDEN HAAG (ANP) - In de Renault Clio die maandag werd aantroffen aan de Tichelaarslaan in Utrecht vond de politie aanwijzingen die leidden naar de verdachte van de schietpartij in de tram. Dat meldde de politie maandag. Het bericht Auto leidt politie naar verdachte verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 21u45  Pompeo staat stil bij schietpartij UtrechtOVERLAND PARK (ANP) - ,,Amerika staat naast jullie', zei de Amerikaanse minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) tijdens een bijeenkomst in Kansas waar ook minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) aanwezig was. Het bericht Pompeo staat stil bij schietpartij Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 21u45  Sporenonderzoek bij tram gaat verderUTRECHT (ANP) - De politie heeft de tram in Utrecht waarin maandag de dodelijk schietpartij plaatshad nog niet vrijgegeven. Het sporenonderzoek gaat door. De gemeente meldt dat een deel van het gebied rondom het 24 Oktoberplein nog is afgezet, maar dat de afzetting in de loop van de avond wordt opgeheven. Het bericht Sporenonderzoek bij tram gaat verder verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 21u15  ‘Datalek bij uitgever Elsevier’NEW YORK (ANP) - Wetenschappelijk uitgever Elsevier heeft te maken gehad met een datalek. Techwebsite Motherboard meldt dat daardoor e-mailadressen en wachtwoorden van onder meer universiteitsmedewerkers op straat lagen. Een woordvoerder van Elsevier bevestigde het lek tegenover Motherboard en zei dat het inmiddels is gedicht. Het bericht ‘Datalek bij uitgever Elsevier’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 21u15  ‘Sobere gongslag’ op beurs om schietpartijAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de gebruikelijke gongceremonie van dinsdag afgelast uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij in Utrecht. De beurshandel zal in plaats daarvan worden geopend met een ,,sobere gongslag'', heeft beursuitbater Euronext laten weten. Het bericht ‘Sobere gongslag’ op beurs om schietpartij verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 21u00  Kamer staat stil bij Utrecht en ChristchurchDEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer staat dinsdag bij de aanvang van de vergadering om 14.00 uur stil bij de aanslag in Christchurch in Nieuw-Zeeland en de schietpartij in de tram in Utrecht. Volgens een woordvoerster zullen premier Mark Rutte en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib bij de herdenking van de slachtoffers het woord voeren. Het bericht Kamer staat stil bij Utrecht en Christchurch verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 20u30  Wilders wil debat over schietpartij UtrechtDEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders wil dinsdag een debat in de Tweede Kamer met premier Mark Rutte en minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over de schietpartij in de tram in Utrecht. ,,Nederland heeft recht op de waarheid', schrijft Wilders op Twitter. Het bericht Wilders wil debat over schietpartij Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 20u30  Turkije onderzoekt motief aanslag UtrechtANKARA (ANP/RTR/DPA) - De Turkse inlichtingendienst doet ook onderzoek naar de vraag of de dodelijke schietpartij maandag in een tram Utrecht is uitgevoerd uit persoonlijke of uit terroristische motieven. Dit heeft de Turkse president Erdogan gezegd. De man die ervan wordt verdacht de schutter te zijn, is de in Turkije geboren Gökmen T. Het bericht Turkije onderzoekt motief aanslag Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 20u30  Verkiezingen woensdag kunnen doorgaanDEN HAAG (ANP) - De verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen woensdag kunnen gewoon doorgaan, ondanks de aanslag in Utrecht. Dat zei premier Rutte maandag. Meerdere partijen hebben hun campagne stilgelegd naar aanleiding van de schietpartij. Daarover wilde Rutte niets zeggen. ,,Ik sta hier niet als VVD'er, de campagne is the least of my worries.'' Het bericht Verkiezingen woensdag kunnen doorgaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 20u30  Vlaggen op overheidsgebouwen dinsdag halfstokDEN HAAG (ANP) - Bij overheidsgebouwen hangen de vlaggen dinsdag halfstok, in reactie op de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht. Dat heeft premier Rutte bekendgemaakt. Het bericht Vlaggen op overheidsgebouwen dinsdag halfstok verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 20u30  Alaphilippe verrast ook zichzelf in sprintJESI (ANP/BELGA) - Julian Alaphilippe is geen pure sprinter, maar toch bleef hij maandag in de zesde en voorlaatste rit van de Tirreno-Adriatico de snelle mannen in finishplaats Jesi allemaal voor. ,,Dit is ook voor mij een verrassing', zei de Franse renner van Deceuninck - Quick-Step. Zijn ploeggenoot Elia Viviani, gespecialiseerd in de sprint, finishte als derde. Het bericht Alaphilippe verrast ook zichzelf in sprint verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 20u15  Rutte: schietpartij had alle kenmerken aanslagDEN HAAG (ANP) - Hoewel het motief van de schutter nog onduidelijk is, had de schietpartij maandagochtend in een tram in Utrecht wat premier Mark Rutte betreft ,,in alle opzichten de kenmerken van een aanslag''. De minister-president wees onder meer op de ,,enorme impact op het hele land''. Het bericht Rutte: schietpartij had alle kenmerken aanslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 20u15  Veel radiozenders gooien programma omHILVERSUM (ANP) - Veel Nederlandse radiozenders hebben maandag hun programmering omgegooid na de aanslag in Utrecht. Veel muziekzenders, zoals Sky Radio, Radio Veronica en 3FM, zonden in de middag veel meer nieuwsbulletins uit dan normaal het geval was. Het bericht Veel radiozenders gooien programma om verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 20u00  Turkije solidair en wenst sterkteANKARA (ANP) - De Turkse regering is solidair met het volk en de regering van Nederland en wenst de gewonden en nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij sterkte toe. In een boodschap van het ministerie van Buitenlandse Zaken condoleert Ankara de nabestaanden van de slachtoffers van aanslag ,,door wie en met welke motieven die dan ook zou zijn gepleegd'. ,,We wensen de nabestaanden sterkte en de gewonden een spoedig herstel toe', aldus de boodschap. Het bericht Turkije solidair en wenst sterkte verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 19u45  Topman Warner Bros. weg om seksschandaalBURBANK (ANP/BLOOMBERG) - De topman van film- en televisiestudio Warner Bros. Kevin Tsujihara is de laan uitgestuurd. De Hollywood-prominent wordt ervan beschuldigd dat hij actrice Charlotte Kirk hielp bij het verkrijgen van rollen in films in ruil voor seks. Het bericht Topman Warner Bros. weg om seksschandaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 19u30  Nederlanders om in de gaten te houden: Emilie Sobels (30) van Hashtag WorkmodeAl op vrij jonge leeftijd (21) werkte Emilie Sobels naast haar studie als fashion director Het bericht Nederlanders om in de gaten te houden: Emilie Sobels (30) van Hashtag Workmode verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 19u30  Korpschef: trieste dag voor inwoners UtrechtDEN HAAG (ANP) - Korpschef Erik Akerboom heeft in een tweet een ,,groot compliment' gegeven aan iedereen die slachtoffers heeft opgevangen ,,en onvermoeibaar heeft meegezocht naar de dader'. De hoogste baas van de politie spreekt van een ,,trieste dag voor de inwoners van Utrecht'. Het bericht Korpschef: trieste dag voor inwoners Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 19u00  Macron betuigt medeleven met familie slachtoffers UtrechtPARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht. ,,Mijn gedachten gaan uit naar de familie van de slachtoffers en wij zijn met u in rouw en vastberaden te strijden tegen diegenen die angst en terreur zaaien.'' Het bericht Macron betuigt medeleven met familie slachtoffers Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 19u00  Busvervoer weer opgestart in provincie UtrechtUTRECHT (ANP) - Vervoersmaatschappij Keolis start per direct de dienstregeling van de bussen weer op in de provincie Utrecht. Van de autoriteiten is er toestemming om dat te doen, meldt Keolis. Het bericht Busvervoer weer opgestart in provincie Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 19u00  Verdachte Tanis vervolgd voor verkrachtingDEN HAAG (ANP) - Verdachte Gökmen Tanis (37) die wordt gezocht in verband met de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht maandag, is verwikkeld in een andere strafzaak. Hij wordt verdacht van een verkrachting in de nacht van 10 op 11 juli 2017. Begin deze maand, op 4 maart, was hierover een zogeheten niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Utrecht. Hij zat tot die tijd in voorarrest, blijkt uit rechtbankgegevens. Het bericht Verdachte Tanis vervolgd voor verkrachting verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 19u00  Pauw & Jinek verplaatst naar AmsterdamUTRECHT (ANP) - Het programma 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen’ wordt maandagavond uitgezonden vanuit de studio in Amsterdam en niet vanuit Arnhem, zoals aanvankelijk de bedoeling was. De uitzending is verplaatst naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht. Het bericht Pauw & Jinek verplaatst naar Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 19u00  Dreigingsniveau Utrecht terug naar 4DEN HAAG (ANP) - Het dreigingsniveau in de provincie Utrecht is terug op 4, het niveau van voor de aanslag. Dat meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Vanwege de aanhouding van de vermoedelijke schutter wordt het niveau verlaagd vanaf 5, het hoogst mogelijke niveau. In de rest van Nederland gold al langer niveau 4. Het bericht Dreigingsniveau Utrecht terug naar 4 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 18u45  Vermoedelijke schutter Utrecht opgepaktUTRECHT (ANP) - De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht is opgepakt. Dat lieten politie, justitie en de gemeente weten. Bij het sluiten van een persconferentie werd bekend dat de man was opgepakt. Het bericht Vermoedelijke schutter Utrecht opgepakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 18u15  Nog zes auteurs maken kans op Libris PrijsAMSTERDAM (ANP) - De schrijvers Jan van Aken, Johan de Boose, Rob van Essen, Esther Gerritsen, Bregje Hofstede en Ilja Leonard Pfeijffer maken nog kans op het winnen van de prestigieuze Libris Literatuur Prijs en de bijbehorende 50.000 euro, zo blijkt uit de gepubliceerde shortlist. Het bericht Nog zes auteurs maken kans op Libris Prijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 18u15  ING bij verliezers op DamrakAMSTERDAM (ANP) - ING hoorde maandag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. De bank speelde 1 procent aan beurswaarde kwijt na berichten over een onderzoek door justitie in Italië. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Het bericht ING bij verliezers op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 17u45  Dreigingsniveau Utrecht blijft op 5DEN HAAG (ANP) - Het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht blijft ook de komende uren op het hoogste niveau staan, op 5. De reden is dat de dader van de schietpartij in de tram nog voortvluchtig is. Het hoogste dreigingsniveau duurt in elk geval tot 22.00 uur. Het bericht Dreigingsniveau Utrecht blijft op 5 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 17u45  Tweede zege Alaphilippe in TirrenoJESI (ANP) - Julian Alaphilippe heeft de zesde rit in de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Franse wielrenner van Deceuninck - Quick-Step was in aankomstplaats Jesi verrassend de snelste in de massasprint. Donderdag won Alaphilippe al de tweede etappe van de Tirreno. Het bericht Tweede zege Alaphilippe in Tirreno verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 17u30  Bioscopen en theaters Utrecht sluiten deurUTRECHT (ANP) - Bioscopen en schouwburgen in Utrecht blijven maandagavond dicht wegens de dodelijke schietpartij eerder op de dag. Zo sluit bioscoopketen Pathé maandag zijn twee bioscopen in Utrecht. De voorstellingen die voor maandagavond in concertzaal TivoliVredenburg en de Stadsschouwburg Utrecht gepland stonden, zijn afgelast. Het bericht Bioscopen en theaters Utrecht sluiten deur verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 17u15  Ministers EU-landen betuigen medelevenBRUSSEL (ANP) - Tal van ministers uit EU-landen hebben in Brussel hun medeleven uitgesproken met de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok had zijn ambtgenoten verteld over de gebeurtenissen in de domstad. Het bericht Ministers EU-landen betuigen medeleven verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 17u00  Aantal gewonden Utrecht bijgesteld naar vijfUTRECHT (ANP) - Het aantal gewonden door de schietpartij in Utrecht is bijgesteld van negen naar vijf. Het dodental staat op drie, aldus de politie. De verdachte van de schietpartij is de 37-jarige Gökmen Tanis. Hij is nog niet opgepakt. Het bericht Aantal gewonden Utrecht bijgesteld naar vijf verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 17u00  Merkel betuigt steun aan mensen in UtrechtBREMERHAVEN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar steun uitgesproken voor de mensen in Utrecht naar aanleiding van de schietpartij in de stad, waarbij drie doden en vijf gewonden zijn gevallen. Merkels woordvoerder liet weten dat ze ,,met zorg en in solidariteit in deze uren aan de mensen in Utrecht denkt''. Ze treurt om de slachtoffers en hoopt dat de dader snel gepakt wordt en er geen gevaar meer dreigt. Het bericht Merkel betuigt steun aan mensen in Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u45  ‘Ook scenario relationele sfeer onderzocht’UTRECHT (ANP) - De politie onderzoekt of het motief van de schutter in Utrecht ligt in de relationele sfeer, aldus een politiewoordvoerder maandag. ,,Er gaan veel geruchten rond op dit moment. We onderzoeken dat.' Het bericht ‘Ook scenario relationele sfeer onderzocht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u45  Utrecht: mensen mogen naar buitenUTRECHT (ANP) - Mensen in Utrecht hoeven niet meer binnen te blijven, ook al is de schutter nog voortvluchtig. ,,Nu wij ervan uitgaan dat zich op maar één plek een schietincident heeft voorgedaan, trekken wij het advies om binnen te blijven in. Blijf wel alert. Ziet u verdachte situaties, meent u de verdachte te herkennen, laat het ons weten'', zegt burgemeester Jan van Zanen. Het bericht Utrecht: mensen mogen naar buiten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u30  Protestactie taxi’s afgelast na UtrechtDEN HAAG (ANP) - Een protestactie van taxichauffeurs dinsdag in Den Haag gaat niet door. Vakbond FNV besloot de actie af te gelasten uit medeleven met de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Ook zegt de bond de veiligheid van de aanwezigen niet te kunnen garanderen. Het bericht Protestactie taxi’s afgelast na Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u30  Loos alarm op Plein Den Haag om lege kofferDEN HAAG (ANP) - Het Plein in Den Haag is maandagmiddag even ontruimd geweest vanwege een onbeheerde koffer. De koffer bleek leeg. Het Plein was uit voorzorg even afgezet, maar wordt weer vrijgegeven, aldus de politie. Het bericht Loos alarm op Plein Den Haag om lege koffer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u30  Politie Utrecht: Gestolen Renault Clio gevondenUTRECHT (ANP) - Een auto die na de schietpartij in Utrecht werd gezocht, is teruggevonden aan de Tichelaarslaan. Het gaat om een rode Renault Clio. De auto was kort ervoor geroofd met een carjacking aan de Amerikalaan, een eind verderop. Die laan ligt in de wijk Kanaleneiland, net als het 24 Oktoberplein waar de schietpartij in de tram plaatsvond. Het bericht Politie Utrecht: Gestolen Renault Clio gevonden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u30  ‘Duitsland wil overheidsuitgaven opvoeren’BERLIJN (ANP) - Duitsland is van plan volgend jaar de overheidsuitgaven met 1,7 procent te verhogen, laten ingewijden aan persbureau Reuters weten. Daarmee zouden de uitgaven op 362,6 miljard euro komen. Tegelijkertijd moet er voor 625 miljoen euro per jaar worden bezuinigd om te voorkomen dat de schulden oplopen. Het bericht ‘Duitsland wil overheidsuitgaven opvoeren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u30  Naam verdachte schietpartij is Gökmen TanisUTRECHT (ANP) - De politie heeft de naam aangepast van de verdachte van de schietpartij in Utrecht. De 37-jarige man heet Gökmen Tanis en niet Gökman Tanis, zoals eerder werd gemeld. Door de schietpartij in een tram vielen drie doden en raakten negen mensen gewond. Het bericht Naam verdachte schietpartij is Gökmen Tanis verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u15  Rijkswaterstaat: Mijd snelwegen rond UtrechtUTRECHT (ANP) - Mensen moeten de snelwegen rond Utrecht zo veel mogelijk mijden, stelt Rijkswaterstaat. Sinds het middaguur is op de A2 tussen knooppunt Holendrecht en Nieuwegein in beide richtingen één rijstrook afgesloten. Ook is afrit 8 op de A2 richting Utrecht Centrum afgesloten en zijn diverse toegangswegen naar Utrecht Centrum dicht in verband met de schietpartij in die stad. Het bericht Rijkswaterstaat: Mijd snelwegen rond Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u15  Alle politiebureaus extra beveiligdUTRECHT (ANP) - Alle politiebureaus in Nederland zijn extra beveiligd naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht. De politie meldt dat in de publieksruimten van de bureaus bewapende politieagenten aanwezig zijn. Het bericht Alle politiebureaus extra beveiligd verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u15  Plein Den Haag ontruimd om onbeheerde kofferDEN HAAG (ANP) - Het Plein in Den Haag is maandagmiddag ontruimd vanwege een onbeheerde koffer. Wat er in zit is nog niet bekend. Het Plein is uit voorzorg ontruimd en afgezet, aldus de politie. Het bericht Plein Den Haag ontruimd om onbeheerde koffer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u15  Inval in woning bij vindplaats autoUTRECHT (ANP) - De politie heeft een inval gedaan in een flatwoning aan de Utrechtse Laan van Engelswier, vlakbij de plek waar de auto is aangetroffen die in verband wordt gebracht met de schietpartij in de tram. Het bericht Inval in woning bij vindplaats auto verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u00  Koningspaar leeft intens mee na aanslagDEN HAAG (ANP) - ,,Het doet ons groot verdriet dat bij een aanslag in Utrecht drie mensen om het leven zijn gekomen en anderen ernstig gewond zijn geraakt. Met de slachtoffers en hun familie leven wij intens mee.' Dat stellen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in een reactie op de website van het koninklijk huis. Het bericht Koningspaar leeft intens mee na aanslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 16u00  CoolCat vraagt faillissement aanHOUTEN (ANP) - Kledingwinkelketen CoolCat vraag voor zijn Nederlandse onderdelen faillissement aan. Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met ,,zeer uitdagende' marktomstandigheden. Het bedrijf sloot jaren achtereen met ,,aanzienlijke verliezen'. De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje. Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers. Het bericht CoolCat vraagt faillissement aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 15u30  Utrecht: drie dodelijke slachtoffersDEN HAAG (ANP) - De schietpartij in een tram in Utrecht heeft aan drie mensen het leven gekost. Negen mensen raakten gewond, drie van hen zijn er ernstig aan toe. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen bekendgemaakt. Het bericht Utrecht: drie dodelijke slachtoffers verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 15u15  Oranje weert publiek na aanslag in UtrechtZEIST (ANP) - De training van het Nederlands voetbalelftal is maandagmiddag in Zeist toch niet open voor publiek. Dat heeft de KNVB in overleg met de politie besloten. Het bericht Oranje weert publiek na aanslag in Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 15u15  Universiteit Utrecht dichtUTRECHT (ANP) - De Universiteit Utrecht is uit voorzorg gesloten na het schietincident in de stad. ,,Alle medewerkers, studenten en gasten in gebouwen van de Universiteit Utrecht worden op dit moment geadviseerd binnen te blijven. Bedrijfshulpverleners staan bij de deuren van gebouwen van de Universiteit Utrecht om mensen te adviseren binnen te blijven. Mensen kunnen alleen naar binnen na legitimatie'', aldus de universiteit. Het bericht Universiteit Utrecht dicht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 15u15  Rutte: Nederland opgeschrikt door aanslagDEN HAAG (ANP) - Nederland is opgeschrikt door een aanslag met ,,gewonden en mogelijk doden''. Dat zei premier Mark Rutte maandag. Een terroristisch motief wordt volgens hem ,,niet uitgesloten''. Het bericht Rutte: Nederland opgeschrikt door aanslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 15u15  Wall Street opent met kleine uitslagenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsweek begonnen. De toonaangevende Dow-Jonesindex verloor terrein vanwege een nieuwe daling van zwaargewicht Boeing. Beleggers zijn verder in afwachting op de monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank later deze week en houden de ontwikkelingen rondom het Amerikaans-Chinese handelsoverleg in de gaten. Het bericht Wall Street opent met kleine uitslagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 15u15  OESO: handel in namaakgoederen neemt toePARIJS (ANP/BELGA) - De handel in namaakgoederen als schoenen, kleding, cosmetica en speelgoed neemt nog altijd toe. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zijn nepartikelen volgens de meest recente cijfers goed voor 3,3 procent van de totale wereldhandel. Het bericht OESO: handel in namaakgoederen neemt toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 14u45  Politie zoekt man (37) voor schoten UtrechtUTRECHT (ANP) - De politie is op zoek naar de 37-jarige Gökman Tanis, die geboren is in Turkije. Hij heeft mogelijk iets te maken met de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht. ,,Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070'', voegt de politie er aan toe. De politie heeft ook een foto van hem verspreid. Het bericht Politie zoekt man (37) voor schoten Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 14u15  Politie vraagt getuigen om beeldmateriaalUTRECHT (ANP) - De politie roept mensen die beeldmateriaal hebben van de vermoedelijke aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht op om zich te melden. Wie getuige was van de schietpartij en foto's of videobeelden heeft, kan de beelden uploaden en informatie verstrekken via een tipformulier op politie.nl. Het bericht Politie vraagt getuigen om beeldmateriaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 14u15  Politie in actie bij TrumanlaanUTRECHT (ANP) - Speciale eenheden van de politie zijn in actie bij de Utrechtse Trumanlaan. Journalisten die zich hadden opgesteld ter hoogte van een vierlaags flatgebouw in de buurt van de Van Heuven Goedhartlaan zijn weggestuurd. Het bericht Politie in actie bij Trumanlaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 14u15  NCTV: Alles op alles om dader te vindenDEN HAAG (ANP) - De hulpdiensten zullen ,,alle energie'' inzetten om de dader van de schietpartij in Utrecht op te sporen. Dat zei Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg. Het bericht NCTV: Alles op alles om dader te vinden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 14u00  Tour 2020 met bergrit op tweede dagNICE (ANP) - De Tour de France kent volgend jaar in en rond Nice een lastig openingsweekeinde. De eerste etappe, een rit over 170 kilometer rond de Zuid-Franse stad, lijkt gemaakt voor de sprinters. Maar op de tweede dag krijgen de renners in een rit over 190 kilometer al drie zware cols te verteren: de Col de Colmiane, de Col de Turini en de Col d'Èze. Dat bleek bij de presentatie van Le Grand Départ in Nice. Het bericht Tour 2020 met bergrit op tweede dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 13u30  Partijen schorten verkiezingscampagne opDEN HAAG (ANP) - Vanwege de schietpartij in Utrecht hebben verscheidene politieke partijen besloten om hun campagne voor de Statenverkiezingen op te schorten. Onder meer VVD, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA en DENK hebben dat aangekondigd. Het bericht Partijen schorten verkiezingscampagne op verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 13u15  Alle moskeeën in Utrecht dichtUTRECHT (ANP) - Alle moskeeën in Utrecht hebben hun deuren uit voorzorg gesloten na het schietincident in Utrecht. ,,Dat hebben we gedaan in overleg met de politie'', zegt een woordvoerder van de Ulu Moskee, de grootste moskee van Utrecht. Het bericht Alle moskeeën in Utrecht dicht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 13u15  Politie alert op afritten uitvalswegen UtrechtBREDA (ANP) - Op uitvalswegen vanuit Utrecht richting het zuiden van het land, is de politie extra alert. Bij op- en afritten langs de A2 richting Den Bosch en de A27 richting Breda is veel politie op de been wegens het schietincident eerder op de dag. Het bericht Politie alert op afritten uitvalswegen Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 13u15  ‘OM Italië opent onderzoek naar ING’MILAAN (ANP) - Het Openbaar Ministerie van Italië opent een onderzoek naar ING wegens witwassen. Dat schrijft zakenkrant Il Sole 24 Ore op basis van ingewijden. Volgens bronnen van de krant wordt de bank binnen enkele uren op een formele lijst van onderzochte banken gezet. ING Italië kon niet direct reageren. Het bericht ‘OM Italië opent onderzoek naar ING’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 13u15  Burgemeester: verzorgen gewonden staat vooropUTRECHT (ANP) - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft in een reactie op de schietpartij op het 24 Oktoberplein gemeld dat de prioriteit nu ligt bij het verzorgen van de mensen die gewond zijn geraakt. Hij sprak van een ,,afschuwelijk en ingrijpend incident''. Het bericht Burgemeester: verzorgen gewonden staat voorop verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 13u15  Veiligheidsmaatregelen op Utrecht CSUTRECHT (ANP) - Politie en NCTV treffen aanvullende veiligheidsmaatregelen rond station Utrecht CS en de daar aankomende en vertrekkende treinen, meldt NS. Het bericht Veiligheidsmaatregelen op Utrecht CS verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 13u00  Marechaussee op Schiphol extra waakzaamSCHIPHOL (ANP) - De marechaussee heeft maandag ,,verhoogde waakzaamheid'' op Schiphol. ,,We zijn nog alerter. Dat houdt in dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn. Zichtbaar kan betekenen dat je meer mensen op de terminal rond ziet lopen. Over bewapening van die mensen doen we geen uitspraken'', aldus een woordvoerder van de defensietak, die gaat over de veiligheid van plekken als Schiphol. Het bericht Marechaussee op Schiphol extra waakzaam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 13u00  NCTV: Dreigingsniveau 5 in provincie UtrechtUTRECHT (ANP) - De NCTV heeft besloten het hoogste dreigingsniveau 5 af te kondigen, uitsluitend voor de provincie Utrecht. Dat duurt in elk geval tot 18.00 uur. De schietpartij in Utrecht heeft vooralsnog alle kenmerken van een terroristische aanslag. Tevens is de dader nog voortvluchtig, aldus de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV). Het bericht NCTV: Dreigingsniveau 5 in provincie Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 12u30  Schietpartij binnen paar minuten wereldnieuwsDEN HAAG (ANP) - Enkele minuten nadat de eerste berichten over de schietpartij in Utrecht waren binnengekomen, kwamen nieuwsmedia in de hele wereld met berichtgeving over het incident waarbij een onbekend aantal gewonden is gevallen. Het bericht Schietpartij binnen paar minuten wereldnieuws verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 12u30  Dode persoon op trambaan UtrechtUTRECHT (ANP) - De schietpartij in een tram in Utrecht lijkt het leven te hebben gekost aan tenminste een persoon. Volgens een ANP-verslaggeefster ter plekke ligt op de trambaan, tussen twee tramstellen in, een volledig met laken afgedekt slachtoffer. Het bericht Dode persoon op trambaan Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 12u30  Extra bewapende politie in Utrecht en Den HaagUTRECHT (ANP) - Op en rond het Binnenhof in Den Haag zijn de politie en marechaussee extra zwaar bewapend aanwezig na de schietpartij in Utrecht. Die vond rond 10.45 uur plaats in een tram op het 24 Oktoberplein. Ook in Utrecht is veel politie op de been. Een nog onbekend aantal mensen is gewond geraakt. De politie heeft een groot gebied afgezet. Meerdere traumahelikopters en ambulances zijn ingezet bij de hulpverlening. De politie houdt er rekening mee dat de dader of daders ,,een terroristisch motief'' hadden. Het bericht Extra bewapende politie in Utrecht en Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 12u15  Politie denkt ook aan terroristisch motiefUTRECHT (ANP) - De politie houdt bij het onderzoek naar de schietpartij in Utrecht ook rekening met een terroristisch motief. Dat meldde de politie op Twitter. Door de schietpartij op het 24 Oktoberplein raakten meerdere mensen gewond. Hoeveel slachtoffers er precies zijn, is nog onbekend. Het bericht Politie denkt ook aan terroristisch motief verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 12u15  Contract Avdijaj bij Willem II ontbondenTILBURG (ANP) - Donis Avdijaj is weg bij Willem II. De club en de 22-jarige Kosovaarse aanvaller hebben in overleg besloten het contract per direct te ontbinden, meldt Willem II. Na het winterse trainingskamp in Spanje raakte Avdijaj niet fit en speelde hij geen wedstrijden meer. Het bericht Contract Avdijaj bij Willem II ontbonden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 12u15  Politie: schietpartij in tram UtrechtUTRECHT (ANP) - Het tramverkeer in de stad Utrecht is stilgelegd vanwege een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein, bevestigt de politie. Meerdere traumaheli's zijn ingezet om hulp te verlenen. Het bericht Politie: schietpartij in tram Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 12u00  UMC Utrecht opent calamiteitenhospitaalUTRECHT (ANP) - Het UMC Utrecht heeft van veiligheidsregio GHOR het verzoek gekregen om het calamiteitenhospitaal open te stellen. Het bericht UMC Utrecht opent calamiteitenhospitaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 12u00  China: uitsluiting Huawei zou abnormaal zijnBRUSSEL (ANP) - China vindt het ,,abnormaal en immoreel’’ als Europese landen Chinese telecombedrijven zouden uitsluiten bij het aanleggen van snelle 5G-netwerken in Europa. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zei dat in Brussel na overleg met EU-buitenlandchef Mogherini. Het bericht China: uitsluiting Huawei zou abnormaal zijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 11u45  Gewonden door schietpartij UtrechtUTRECHT (ANP) - Door een schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn meerdere mensen gewond geraakt. Hoeveel slachtoffers er precies zijn, is nog onbekend. Hulpverleners zijn ter plaatse en de omgeving is afgezet, aldus de politie. Het bericht Gewonden door schietpartij Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 11u00  Prada voelt zwakke Chinese muntMILAAN (ANP/BLOOMBERG) - Het Italiaanse modehuis Prada heeft vorig jaar afgesloten met een lagere winst. Het merk had last van de zwakkere yuan, waardoor Chinese toeristen in Macau en Hongkong minder uitgaven aan luxetassen, -schoenen en -jassen. De omzetgroei in deze belangrijke markt viel daardoor tegen. Het bericht Prada voelt zwakke Chinese munt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 10u45  Bijwonen Kelder & Klöpping: vooruitgang of vroeger?Jort Kelder en ik hebben binnenkort een nieuw programma op NPO1: Kelder & Klöpping. Ik Het bericht Bijwonen Kelder & Klöpping: vooruitgang of vroeger? verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 10u45  Bijna alle treinen rijden weerUTRECHT (ANP) - Nagenoeg alle treinen rijden weer na de werkonderbreking die de spoorbonden maandagochtend hadden georganiseerd. Wel zijn er nog vertragingen en zijn sommige treinen korter dan normaal. Daardoor zitten ze soms overvol met mensen. ,,Treinen rijden in een andere samenstelling, dat zal de rest van de dag zo blijven'', zegt een woordvoerder van de NS. Het bericht Bijna alle treinen rijden weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 10u00  Adyen stijgt, ING zakt in AEXAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam werkte maandag het openingsverlies weg. De andere Europese beurzen gingen licht vooruit. De beurshandel stond opnieuw in het teken van de brexitperikelen en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak was betaalbedrijf Adyen in trek na fusienieuws in de sector, terwijl ING onder druk stond na sancties in Italië. Het bericht Adyen stijgt, ING zakt in AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 09u45  Vakbonden blij met verloop acties in het ovDEN HAAG (ANP) - De vakbonden zijn ,,erg tevreden'' over het verloop van de werkonderbrekingen in het openbaar vervoer maandagochtend. ,,Zo'n 90 procent van de NS-medewerkers deed mee aan de acties, dat is een heel mooi resultaat'', zegt een woordvoerder van FNV. Het bericht Vakbonden blij met verloop acties in het ov verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 09u30  Adyen koploper in AEXAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. De beurshandel stond opnieuw in het teken van de brexitperikelen en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak was betaalbedrijf Adyen in trek na fusienieuws in de sector. Het bericht Adyen koploper in AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 09u00  Groenewegen debuteert in Milaan-SanremoAMSTERDAM (ANP) - Dylan Groenewegen gaat zaterdag voor het eerst in zijn loopbaan van start in Milaan-Sanremo. De sprinter van Jumbo-Visma wordt in Italië vergezeld door Mike Teunissen, Danny van Poppel, Jos van Emden, de Belg Wout van Aert, de Amerikaan Neilson Powless en de Noor Amund Grøndahl Jansen. Groenewegen vervangt Timo Roosen die nog niet hersteld is van zijn valpartij in Kuurne-Brussel-Kuurne. Het bericht Groenewegen debuteert in Milaan-Sanremo verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 09u00  Minder ongevallen tijdens de wintersportLEIDEN (ANP) - Het aantal ongevallen tijdens de wintersport ligt dit seizoen een stuk lager dan een jaar geleden. Het gaat vooral om beenbreuken en letsel aan knieën, meldt alarmcentrale Eurocross. Er waren in de periode december tot en met begin maart aanzienlijk minder meldingen van hersenschuddingen. Het bericht Minder ongevallen tijdens de wintersport verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 09u00  Kerber doet Bertens één plaats zakkenMIAMI (ANP) - De Duitse tennisster Angelique Kerber is vier plaatsen gestegen op de wereldranglijst. Dat ging onder anderen ten koste van Kiki Bertens die nu de achtste positie inneemt. Kerber bereikte de finale op het toernooi van Indian Wells, die ze verloor van het Canadese talent Bianca Andreescu. Bertens werd in de vierde ronde uitgeschakeld door de Spaanse Garbiñe Muguruza. De 18-jarige Andreescu steeg 36 plaatsen en is nu de nummer 24 van de wereld. Het bericht Kerber doet Bertens één plaats zakken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 08u45  ‘Boeing had te veel invloed op controles’CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmaker Boeing heeft te veel invloed gehad op veiligheidscontroles van nieuwe toestellen van eigen makelij. Medewerkers van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA klaagden zeven jaar geleden al over de verregaande invloed van Boeing op het toezicht. Het bericht ‘Boeing had te veel invloed op controles’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 08u45  Openbaar vervoer komt op gangAMSTERDAM (ANP) - Het bus-, metro- en tramverkeer in Nederland is na korte werkonderbrekingen maandagochtend goed op gang gekomen. In Amsterdam waren opstartproblemen bij de tramremise Lekstraat. ,,Maar inmiddels rijden ook daar de trams gefaseerd de remise uit'', zegt een woordvoerster van het Gemeente Vervoersbedrijf GVB. Het bericht Openbaar vervoer komt op gang verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 08u15  Veel kijkers vroeg op voor Max VerstappenAMSTERDAM - Bijna 730.000 Nederlandse kijkers waren zondagochtend vroeg uit de veren om Max Verstappen te zien rijden in de Grote Prijs van Australië. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het bericht Veel kijkers vroeg op voor Max Verstappen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 08u15  Vooral onwetende toeristen op Amsterdam CSAMSTERDAM (ANP) - Op het Centraal Station van Amsterdam lopen groepjes toeristen rond die niet op de hoogte zijn van de korte werkonderbreking op het spoor. Voor de rest zijn de perrons leger dan op een normale maandagochtend en lijkt het publiek op de hoogte van de staking. Reizigers die de metro wilden nemen, kwamen voor een dicht hek te staan. Niet alleen NS-medewerkers, ook personeel van het openbaar vervoer (trams, bussen en metro) heeft het werk in alle vroegte neergelegd. Het bericht Vooral onwetende toeristen op Amsterdam CS verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 07u30  Chipbedrijven helpen Nikkei vooruitTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. De Japanse chipbedrijven waren opnieuw in trek na de sterke koersstijging onder Amerikaanse branchegenoten op vrijdag. Een aanhoudende daling van de Japanse export in februari hield de winsten echter beperkt. Verder keken beleggers naar de Amerikaanse Federal Bank, die dinsdag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering. Het bericht Chipbedrijven helpen Nikkei vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 07u15  ‘Klanten bepalen kledingkeuze bankpersoneel’BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs kondigde onlangs aan dat zijn bankiers niet per se meer in pak op het werk hoeven te verschijnen. In Duitsland onderzoekt de bank Frankfurter Sparkasse nu hoe zijn adviseurs in de toekomst gekleed moeten worden. Het bericht ‘Klanten bepalen kledingkeuze bankpersoneel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 07u00  Steun voor terugdringen aanbestedingen in zorgDEN HAAG (ANP) - Het kabinet vindt steun in Brussel voor het terugdringen van aanbestedingen in de zorg. De Europese anti-rompslompbrigade onder leiding van Frans Timmermans, tweede man van de Europese Commissie, raadt de commissie aan de regels snel nog eens tegen het licht te houden. Dat kan wel nog jaren duren. Het bericht Steun voor terugdringen aanbestedingen in zorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 07u00  ‘Meer geweld tegen politie rond jaarwisseling’ROTTERDAM/DEN HAAG (ANP) - Politiemensen hebben tijdens de jaarwisseling met veel meer geweld te maken gehad dan uit de officiële cijfers blijkt. Dat concludeert de Centrale Ondernemingsraad (COR) na een uitgebreid onderzoek. Het bericht ‘Meer geweld tegen politie rond jaarwisseling’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 06u45  ‘Waarde pond zit exporteurs dwars’AMSTERDAM (ANP) - Sinds de keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten blijft de exportgroei naar het Verenigd Koninkrijk sterk achter bij die naar andere landen. Vooral de waardedaling van het Britse pond zorgt al voor pijn bij exporteurs. Dat concludeert het Economische Bureau van ING in een nieuw rapport. Het bericht ‘Waarde pond zit exporteurs dwars’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 06u00  Uber-rijders staken maandag voor hoofdkantoorAMSTERDAM (ANP) - Uber-chauffeurs leggen maandag het werk neer en gaan actievoeren bij het Amsterdamse hoofdkantoor van hun werkgever. Zij eisen dat het techbedrijf ophoudt met constante en ongezond hoge druk. Het bericht Uber-rijders staken maandag voor hoofdkantoor verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 06u00  Demonstraties voor bevriezen pensioenleeftijdDEN HAAG (ANP) - In het hele land demonstreren de vakbonden maandag voor het bevriezen van de pensioenleeftijd op 66 jaar. Het bericht Demonstraties voor bevriezen pensioenleeftijd verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 04u00  Uitvaart oud-bevelhebber Couzy in Den HaagDEN HAAG (ANP) - In zijn geboorteplaats Den Haag vindt maandag de uitvaart plaats van luitenant-generaal buiten dienst Hans Couzy. Hij was nauw betrokken bij de oorlog in voormalig Joegoslavië. Het bericht Uitvaart oud-bevelhebber Couzy in Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 03u45  Thiem verslaat Federer in finale Indian WellsINDIAN WELLS (ANP) - Dominic Thiem heeft Roger Federer in drie sets verslagen in de finale van het tennistoernooi in Indian Wells. Het werd 3-6 6-3 7-5 voor de Oostenrijker. Het bericht Thiem verslaat Federer in finale Indian Wells verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 03u15  Bedenker surfrock Dick Dale overledenLOS ANGELES (ANP) - Gitarist en bedenker van de surfrock Dick Dale is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de bassist van zijn band Sam Bolle bevestigd. Het bericht Bedenker surfrock Dick Dale overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 00u45  Inkomsten waterschappen met 9 procent gestegenDEN HAAG (ANP) - Waterschappen hebben hun inkomsten door heffingen de afgelopen vier jaar met ruim 9 procent zien stijgen. De verwachte opbrengsten van de heffingen zijn dit jaar 2,9 miljard euro. De 21 waterschappen die Nederland kent denken de komende vier jaar samen 5,8 miljard euro te moeten investeren. Het bericht Inkomsten waterschappen met 9 procent gestegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 00u00  McIlroy wint titel in Ponte VedraPONTE VEDRA (ANP) - Rory McIlroy heeft als eerste Noord-Ierse golfer het Players Championship op zijn naam geschreven. Hij bleef in Ponte Vedra de Amerikaan Jim Furyk één slag voor. De Brit Eddie Pepperell en de Venezolaan Jhonattan Vegas eindigden op twee slagen op de gedeelde derde plek bij het toernooi in Florida, dat na de vier majors als belangrijkste evenement in de golfwereld wordt beschouwd. Het bericht McIlroy wint titel in Ponte Vedra verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/03 00u00  Primeur voor tennistiener AndreescuINDIAN WELLS (ANP) - Het 18-jarige tennistalent Bianca Andreescu heeft in Californië haar eerste titel in het WTA-circuit veroverd. De Canadese tiener verraste in de finale van het toptoernooi in Indian Wells de dertien jaar oudere Angelique Kerber. Andreescu versloeg de als achtste geplaatste Duitse, vorig jaar winnares op Wimbledon, in drie sets: 6-4 3-6 6-4. Het bericht Primeur voor tennistiener Andreescu verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 22u45  Havenarbeiders Rotterdam leggen werk neerROTTERDAM (ANP) - Arbeiders in de haven van Rotterdam leggen vanaf zondagnacht het werk neer om hun eis voor de bevriezing van de AOW-leeftijd kracht bij te zetten. De acties beginnen om middernacht, omdat de nachtdienst bij uitstek een voorbeeld is van zwaar werk dat na je 66e niet meer te doen is, aldus vakbond FNV. Het bericht Havenarbeiders Rotterdam leggen werk neer verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 21u30  Nieuwe criteria voor hondenfokkerijenDEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) komt met nieuwe dierenwelzijnscriteria voor hondenfokkerijen. Deze richten zich vooral op uiterlijke kenmerken, zoals de vorm van de schedel, de neus en de ogen. Dat heeft minister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Het bericht Nieuwe criteria voor hondenfokkerijen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 19u15  NS: treinen rijden maandag pas na 07.06 uurUTRECHT (ANP) - De NS heeft besloten om de dienstregeling van maandag pas na 07.06 uur op te starten. Voor die tijden rijden geen trein, het nachtnet uitgezonderd, liet een woordvoerder weten. Het bericht NS: treinen rijden maandag pas na 07.06 uur verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 19u00  Anky over Indoor Brabant: vier dagen blijDEN BOSCH (ANP) - In haar rol als voorzitter van Indoor Brabant liep Anky van Grunsven vier dagen ,,heel blij'' rond in de Brabanthallen van Den Bosch. ,,Ik denk dat we een geweldig evenement hebben gehad'', zei de drievoudig olympisch kampioene dressuur. ,,Afgesloten met een compleet uitverkocht huis, de wereldtop aan de start bij springen en dressuur en alleen maar tevreden mensen.'' Het bericht Anky over Indoor Brabant: vier dagen blij verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 18u15  Brussel vertraagt besluit over uitleg ItaliëBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie stelt een besluit over het openbaar maken van haar vertrouwelijke nota over de Italiaanse begroting met drie weken uit. Dat blijkt uit haar antwoord op het publicatieverzoek dat CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en collega-parlementariërs in Brussel hebben ingediend. Het bericht Brussel vertraagt besluit over uitleg Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 17u30  Luizenmoeder en Van Erp winnen KrulstaartenAMSTERDAM (ANP) - De scenario's van De Luizenmoeder, de speelfilm Niemand in de stad en de korte film Tienminutengesprek zijn zondagmiddag uitgeroepen tot de beste Nederlandse scripts van 2018. De drie producties werden door het Netwerk Scenarioschrijvers bekroond met de Zilveren Krulstaarten, de Nederlandse vakprijs voor scenaristen. De uitreiking vond plaats in Vondel CS in Amsterdam. De winnaars worden gekozen door de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers. Het bericht Luizenmoeder en Van Erp winnen Krulstaarten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 17u15  Bernal wint Parijs-Nice na duel met QuintanaNICE (ANP) - Wielrenner Egan Bernal heeft de 77e editie van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Team Sky won de hoog aangeschreven etappekoers na een slopende slotrit die werd gewonnen door de Spanjaard Ion Izagirre. Bernal hield in het algemeen klassement voldoende voorsprong over op zijn landgenoot Nairo Quintana. Het bericht Bernal wint Parijs-Nice na duel met Quintana verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 16u45  Nederland importeert weer meer champagneBRUSSEL (ANP) - Nederland importeerde vorig jaar 2,7 miljoen flessen champagne uit Frankrijk, een groei van 6,2 procent ten opzichte van 2017. Het is het derde jaar op rij dat de import van de flessen bubbels stijgt, meldt het Bureau du Champagne Benelux. Het bericht Nederland importeert weer meer champagne verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 16u30  Trump wil satirisch programma van TV hebbenWASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de Amerikaanse mediawaakhond FCC de mogelijkheden gaat bekijken of het satirisch programma Saturday Night Live van de buis gehaald kan worden. Dat suggereerde hij zondag in een reeks berichten op Twitter. Het bericht Trump wil satirisch programma van TV hebben verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 16u15  Nederland leest Jan WolkersAMSTERDAM (ANP) - Bibliotheken staan in november in het teken van duurzaamheid. Bezoekers krijgen een speciaal samengesteld boekje: een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers. Dat allemaal in het kader van de bibliotheekcampagne Nederland Leest. Het bericht Nederland leest Jan Wolkers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 16u00  Dubbeldam krijgt zijn paard cadeauDEN BOSCH (ANP) - Het Springpaarden Fonds Nederland heeft het toppaard Zenith zondag geschonken aan zijn ruiter, Jeroen Dubbeldam. Het gebaar werd gemaakt bij het afscheid van het dier uit de sport, zondagmiddag bij Indoor Brabant. Het bericht Dubbeldam krijgt zijn paard cadeau verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 16u00  Beursweek in ban van rentebesluiten en brexitAMSTERDAM (ANP) - Beleggers zullen de blikken de komende beursweek vooral gericht houden op ontwikkelingen rondom de brexit, en op de rentebesluiten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Verder worden ontwikkelingen rondom de grote Duitse bankenfusie van Deutsche Bank en Commerzbank en over de handelsruzie tussen de VS en China in de gaten gehouden. Ook komen enkele bedrijven met cijfers. Het bericht Beursweek in ban van rentebesluiten en brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 15u15  Honderden bij manifestatie na aanslagenAMSTERDAM (ANP) - Enkele honderden mensen staan zondagmiddag op de Dam in Amsterdam stil bij de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. De manifestatie is een initiatief van onder meer het Overleg Joden, Christenen en Moslims, de Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties Nederland, de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland en de Raad van Kerken in Nederland. Het bericht Honderden bij manifestatie na aanslagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 15u00  Skiër Noël wint laatste slalomSOLDEU (ANP) - De laatste slalom van het seizoen werd zondag gewonnen door de Fransman Clément Noël. In het Andorrese skioord Soldeu hield Noël de Oostenrijker Manuel Feller en de Zwitser Daniel Yule achter zich. Het verschil tussen de nummers één en twee bedroeg na twee runs slechts 18 honderdsten. Het bericht Skiër Noël wint laatste slalom verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 14u45  Groningen steekt 15 miljoen in scheepsbouwGRONINGEN (ANP) - De provincie Groningen trekt 15 miljoen euro uit om de lokale scheepsbouwsector te ondersteunen. Het geld is bedoeld voor het Scheepsbouwfonds, dat leningen verstrekt aan bedrijven in de sector die moeilijk geld bij gewone leningverstrekkers kunnen krijgen. Het bericht Groningen steekt 15 miljoen in scheepsbouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 14u15  Shiffrin pakt nog maar eens kristallen bolSOLDEU (ANP) - Skiester Mikaela Shiffrin heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden van Soldeu ook verzekerd van de eindzege in het klassement van de reuzenslalom. De Amerikaanse superster was in de afsluitende wedstrijd net iets sneller dan de 17-jarige Nieuw-Zeelandse verrassing Alice Robinson. De Slowaakse Petra Vlhova eindigde als derde. Het bericht Shiffrin pakt nog maar eens kristallen bol verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 13u45  Deutsche bevestigt gesprekken met CommerzbankFRANKFURT (ANP/DPA) - Deutsche Bank heeft bevestigd met Commerzbank in gesprek te zijn over een mogelijke fusie. De grootste bank van Duitsland zegt naar meerdere strategische opties te kijken en benadrukt dat er nog geen knopen zijn doorgehakt. Het bericht Deutsche bevestigt gesprekken met Commerzbank verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 13u30  ‘Uber-rivaal Lyft wil 20 miljard ophalen’SAN FRANCISCO (ANP) - Taxi-bedrijf Lyft wil bij zijn beursgang eind deze maand 2 miljard dollar ophalen. De Uber-rivaal zou daarmee gewaardeerd worden op 20 miljard dollar, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het bericht ‘Uber-rivaal Lyft wil 20 miljard ophalen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 13u15  Vader doodgestoken meisje dinsdag voorgeleidROTTERDAM (ANP) - De vader van het 8-jarig meisje dat vrijdag in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam door hem is doodgestoken, wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet bepalen of de man langer blijft vastzitten. Dat zei een woordvoerder van de politie zondag. Het bericht Vader doodgestoken meisje dinsdag voorgeleid verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 12u15  Zonderland pakt goud in BakoeBAKOE (ANP) - Turner Epke Zonderland heeft bij de wereldbekerwedstrijd van Bakoe het goud gewonnen op het onderdeel rekstok. Met 14,633 punten bleef hij Tin Srbic, de wereldkampioen van 2017, voor. De Kroaat kwam tot een score van 14,600 punten. Het bericht Zonderland pakt goud in Bakoe verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 12u15  ‘Fusienieuws Commerzbank en Deutsche ophanden’FRANKFURT (ANP/DPA) - Deutsche Bank en Commerzbank staan op het punt om officieel aan te kondigen dat ze praten over een fusie. De besturen van de Duitse banken voeren beide zondag afzonderlijk gesprekken over het onderwerp Dat stellen bronnen in de Duitse bankenwereld tegen persbureau Bloomberg. Het bericht ‘Fusienieuws Commerzbank en Deutsche ophanden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 11u45  Midden-Limburg heeft weer water uit de kraanROERMOND (ANP) - Bij zo'n 25.000 aansluitingen in Midden-Limburg kwam zondagochtend een tijd lang geen water uit de kraan. Dat kwam door een lekkage op het terrein van een pompstation in Herten, gemeente Roermond, zei een woordvoerder van Waterleidingmaatschappij Limburg (WML). Het bericht Midden-Limburg heeft weer water uit de kraan verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 11u30  Spurs winnen voor achtste keer op rijSAN ANTONIO (ANP) - San Antonio Spurs heeft voor de achtste keer op rij gewonnen in de westelijke divisie van de NBA. De basketbalclub uit San Antonio versloeg Portland Trail Blazers met 108-103. De grote man aan de zijde van de Spurs was DeMar DeRozan met 21 punten. Het bericht Spurs winnen voor achtste keer op rij verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 11u30  Fusie Commerzbank en Deutsche Bank ophandenFRANKFURT (ANP/DPA) - De Deutsche Bank en de Commerzbank in Duitsland zijn onder politieke druk fusiegesprekken aangegaan. Dat bevestigen bronnen uit de Duitse bankenwereld aan het persbureau DPA. Het bericht Fusie Commerzbank en Deutsche Bank ophanden verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/03 11u30  Keukenhof in teken van de flowerpowerLISSE (ANP) - Met bloemen in felle kleuren en tal van andere verwijzingen naar het hippietijdperk staat de Keukenhof dit seizoen in het teken van de flowerpower. Keukenhof 2019 opent donderdag voor het grote publiek. Bezoekers zijn welkom tot en met 19 mei. Het bericht Keukenhof in teken van de flowerpower verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Rustig bij nachtelijk stembureau Castricum20/03 04u45 - Nieuws.nl: UTRECHT (ANP) - Het stembureau in Castricum waar vanaf middernacht gestemd kon worden, heeft tot nu toe zeventien stemmers over de vloer gehad. Het stembureau op het station van de Noord-Hollandse plaats was de eerste plek waar woensdag gestemd kon worden voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het bericht Rustig bij nachtelijk stembureau Castricum verscheen eerst op Nieuws.nl.
14x Stemfie wel, partijposter niet in stemlokaal20/03 03u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Stemgerechtigden kunnen woensdag hun stem uitbrengen voor Provinciale Staten en de waterschappen. Voor de inrichting van het stembureau en voor het uitbrengen van stemmen gelden tal van regels. Wat mag wel en wat mag niet in het stemlokaal? Het bericht Stemfie wel, partijposter niet in stemlokaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
13x Google past Android onder druk EC aan20/03 04u17 - Nieuws.nl: BRUSSEL (ANP) - Google gaat het telefoonbesturingssysteem Android aanpassen onder druk van de Europese Commissie. Gebruikers van een Android-telefoon krijgen in Europa actief de vraag of zij andere browsers of zoekmachines willen installeren. Doordat Google Search en Chrome standaard als zoekmachine en browser zijn ingesteld, is de dominantie van deze twee Google-producten te groot, vindt de Europese Commissie. Het bericht Google past Android onder druk EC aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x We mogen weer naar stembus, nu voor provincie20/03 01u00 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - We mogen weer naar de stembus. Voor de Provinciale Staten (PS) deze keer. 13,1 miljoen mensen, volgens gegevens van de Verkiezingsdienst van het ANP, kunnen woensdag terecht op zo'n 10.000 stembureaus. De Provinciale Staten zijn vergelijkbaar met de Tweede Kamer op landelijk niveau en de gemeenteraad op lokaal niveau. Het bericht We mogen weer naar stembus, nu voor provincie verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Warme zomer bezorgt brandweer meer werk20/03 01u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De brandweer kreeg in 2018 bijna 118.000 brandmeldingen, 2 procent meer dan het jaar daarvoor. Vooral berm- en natuurbranden zorgden voor de stijging van het aantal alarmeringen. Dat meldt het CBS. Het bericht Warme zomer bezorgt brandweer meer werk verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Uber haalt vrachtdienst naar Nederland20/03 15u30 - Nieuws.nl: SAN FRANCISCO (ANP) - Uber brengt Uber Freight naar Nederland. De dienst waarmee vrachtwagenchauffeurs en opdrachtgevers aan elkaar worden gekoppeld is al twee jaar actief in de Verenigde Staten en komt nu naar Europa. Nederland is het eerste Europese land waar Uber de vrachtmarkt op gaat. Dat gaat het bedrijf, dat vooral bekend is van de gelijknamige taxi-app en maaltijdbezorgdienst Uber Eats, in de komende weken doen. Het bericht Uber haalt vrachtdienst naar Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Sacramone: meer hulp voor misbruikte turnsters20/03 10u15 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP/RTR) - Voormalig topturnster Alicia Sacramone is een van de drijvende krachten achter een organisatie die slachtoffers van seksueel misbruik in haar sport met raad en daad wil bijstaan. Sacramone hoorde van een vriendin dat ze een van de slachtoffers was van de praktijken van voormalig sportarts Larry Nassar, inmiddels tot levenslang veroordeeld. Het was reden voor de viervoudig wereldkampioene toe te treden tot de directieraad van het Athletic Assistance Fund (AAF). Het bericht Sacramone: meer hulp voor misbruikte turnsters verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Stemmen ‘en route’ op station20/03 06u30 - Nieuws.nl: UTRECHT (ANP) - Kiezers kunnen woensdag ook weer op stations terecht om hun stem uit te brengen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Station Castricum had eerder in de nacht al de 'primeur’, daar ging het stembureau open om 00.00 uur. Na station Castricum kunnen vroege reizigers vanaf 05.15 terecht in Breda en Nijmegen. Om 05.30 uur gaan de stembureaus op station Meppel en Zwijndrecht open. Het bericht Stemmen ‘en route’ op station verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Cruiseschip geëvacueerd na botsing op Waal20/03 06u30 - Nieuws.nl: NIJMEGEN (ANP) - Rijkswaterstaat en de brandweer hebben alle passagiers van het cruiseschip gehaald dat midden op de Waal ligt na een botsing. Er waren 240 mensen aan boord, 160 passagiers en 80 bemanningsleden. De bemanning blijft aan boord. De passagiers zijn met een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat naar de wal vervoerd, zo meldt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Het bericht Cruiseschip geëvacueerd na botsing op Waal verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Het blijft grotendeels droog bij verkiezingen20/03 03u31 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het blijft woensdag rustig weer tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Er is in de ochtend veel bewolking, in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel kan een beetje motregen vallen. Volgens Weeronline blijft het in de rest van het land waarschijnlijk droog. Het bericht Het blijft grotendeels droog bij verkiezingen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
35116
Gelezen:
27061
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven