maandag 24 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u30
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
24/06 22u15  Overwegend rood slot op afwachtend Wall Street NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend met rode cijfers gesloten. De financiële markten bleven in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan deze week. Verder hingen de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt. Het bericht Overwegend rood slot op afwachtend Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
24/06 21u15  Minister wil opheldering KPN-top over storing DEN HAAG (ANP) - De directie van KPN moet op het ministerie van Justitie en Veiligheid komen uitleggen hoe een grote telefoonstoring onder meer noodnummer 112 heeft kunnen treffen. Minister Ferd Grapperhaus wil er zeker van zijn dat het 'niet morgen weer' misgaat. Maar eerst moet de storing helemaal zijn verholpen. Het bericht Minister wil opheldering KPN-top over storing verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 20u30  Koninklijk Huis feliciteert Van der Weijden DEN HAAG (ANP) - Maarten van der Weijden heeft vlak na het voltooien van zijn Elfstedenzwemtocht de felicitaties gekregen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het bericht Koninklijk Huis feliciteert Van der Weijden verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
24/06 20u00  Van der Weijden haalt ruim 3,9 miljoen euro op LEEUWARDEN (ANP) - Maarten van der Weijden heeft met zijn Elfstedenzwemtocht in Friesland 3.910.763,11 euro opgehaald voor kankeronderzoek. De zwemmer maakte dit bekend nadat hij maandagavond na 195 kilometer in Leeuwarden over de finish was gekomen en zijn elfde stempel had gekregen. Het bericht Van der Weijden haalt ruim 3,9 miljoen euro op verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 20u00  Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaar ROTTERDAM (ANP) - De telefoonstoring bij KPN is grotendeels verholpen en alarmnummer 112 is weer volledig bereikbaar, meldt de provider. Het alarmnummer was ruim drie uur lang uit de lucht. Ook het nummer voor niet-spoedeisende gevallen, 0900-8844, deed het niet. De oorzaak is nog niet bekend. Het bericht Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 20u00  Van der Weijden voltooit Elfstedenzwemtocht LEEUWARDEN (ANP) - Maarten van der Weijden heeft maandagavond in Leeuwarden zijn Elfstedenzwemtocht voltooid. Na 195 kilometer door de Friese wateren kreeg de 38-jarige zwemmer onder enorme belangstelling zijn elfde en laatste stempel. Het bericht Van der Weijden voltooit Elfstedenzwemtocht verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 19u30  Griekspoor wint in kwalificatie Wimbledon LONDEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft de tweede ronde bereikt van de kwalificaties van Wimbledon. De 22-jarige nummer 201 van de wereld versloeg op het gras in Londen de Argentijn Pedro Cachin in drie sets: 6-2 6-7 (5) 6-3. Het bericht Griekspoor wint in kwalificatie Wimbledon verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 19u00  Minister spreekt zelf met KPN-top over storing DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) staat in 'direct persoonlijk contact' met de directie van KPN over de storing die onder meer noodnummer 112 heeft getroffen. Volgens de minister wordt er 'met man en macht gewerkt' aan een oplossing. Het bericht Minister spreekt zelf met KPN-top over storing verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 18u45  26 leerlingen Calvijn herkansen, 50 geslaagd AMSTERDAM (ANP) - De eindexamenkandidaten van het Calvijn College hebben maandag hun examenuitslag gekregen. Vijftig leerlingen zijn geslaagd, 26 gaan herkansen en één leerling heeft zich teruggetrokken van het examen. De Inspectie van het Onderwijs had eerder bij de examens van de vmbo-leerlingen meerdere tekortkomingen vastgesteld. Het bericht 26 leerlingen Calvijn herkansen, 50 geslaagd verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 18u30  KPN weet nog geen eindtijd storing ROTTERDAM (ANP) - KPN weet nog niet hoelang het duurt om de grote telefoonstoring te verhelpen. 'Een eindtijd kunnen we nog niet geven. We werken met man en macht aan een oplossing en we vinden het heel vervelend voor klanten', laat de provider weten. Het bericht KPN weet nog geen eindtijd storing verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 18u30  IOC wijst Milaan aan voor Winterspelen 2016 LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de Winterspelen van 2026 toegewezen aan de Italiaanse stad Milaan, in samenwerking met Cortina d'Ampezzo. Milaan versloeg in de stemming op de 134e sessie van het IOC in Lausanne de enige overgebleven andere kandidaat, Stockholm. Het bericht IOC wijst Milaan aan voor Winterspelen 2016 verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 18u15  Europese beurzen overwegend omlaag AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend in het rood gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag. Het bericht Europese beurzen overwegend omlaag verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 18u00  Eis: 6 jaar cel en tbs voor doodsteken vriend ALMELO (ANP) - Een 44-jarige vrouw uit Losser, bij Enschede, moet van het Openbaar Ministerie (OM) zes jaar celstraf plus tbs met dwangverpleging krijgen omdat ze haar vriend met een mes om het leven heeft gebracht. Dit stelde het OM maandagmiddag bij de rechtbank in Almelo. Het bericht Eis: 6 jaar cel en tbs voor doodsteken vriend verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 17u45  Barty laat Eastbourne lopen wegens blessure EASTBOURNE (ANP/RTR) - De nieuwe nummer één bij de tennisster, Ashleigh Barty, heeft zich met een armblessure teruggetrokken voor het grastoernooi van Eastbourne. De 23-jarige Australische voert officieel sinds deze maandag de wereldranglijst aan. Het bericht Barty laat Eastbourne lopen wegens blessure verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 17u15  Extra agenten de straat op wegens 112-storing DEN HAAG (ANP) - Veiligheidsregio's in het land sturen extra agenten en ambulances de straat op vanwege de landelijke storing van het noodnummer 112. 'Momenteel zijn alle agenten in dienst de wijk in gestuurd', meldt de landelijke politie. Het bericht Extra agenten de straat op wegens 112-storing verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/06 16u45  Alarmnummer 112 onbereikbaar, storing bij KPNDEN HAAG (ANP) - Het alarmnummer 112 is in grote delen van het land niet bereikbaar. Dat geldt ook voor het nummer 0900-8844 voor niet-spoedeisende gevallen. Het bericht Alarmnummer 112 onbereikbaar, storing bij KPN verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 16u15  Aanvullen voorraad strooizout alweer begonnenKAMPEN (ANP) - Hoewel de middagtemperaturen er bepaald nog geen aanleiding toe geven, is Rijkswaterstaat toch al begonnen met het op peil brengen van de voorraad strooizout. In Kampen arriveerde maandag een schip met 1,7 miljoen kilo zout afkomstig uit Duitsland. Het bericht Aanvullen voorraad strooizout alweer begonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 16u15  Diack voor Franse rechterPARIJS (ANP/RTR) - Lamine Diack, oud-voorzitter van de wereldatletiekbond, moet samen met zijn zoon voor een Franse rechter verschijnen. Het duo wordt beschuldigd van corruptie en het witwassen van geld. Het bericht Diack voor Franse rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 16u15  Leeuwarden maakt zich op voor finish MaartenLEEUWARDEN (ANP) - Leeuwarden maakt zich op voor de finish van Maarten van der Weijden, die aan het laatste stuk is begonnen van zijn Elfstedenzwemtocht in Friesland. Hij wordt aan het begin van de avond bij de finish verwacht bij de Bonkevaart. 'Hoewel het nog wel een paar uur duurt voordat hij hier arriveert, melden de eerste mensen zich', aldus een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden. Het bericht Leeuwarden maakt zich op voor finish Maarten verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 16u00  Wall Street opent licht hogerNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. De financiële markten zijn in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan later deze week. Verder blijven de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt hangen. Ook haalde Trump weer eens uit naar de Federal Reserve. Het bericht Wall Street opent licht hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 15u45  Google pompt miljard in datacenters NederlandAMSTERDAM (ANP) - Google gaat 1 miljard euro investeren in Nederland. In de Noord-Hollandse gemeente Hollands Kroon wordt een nieuw datacentrum gebouwd. Het bestaande serverpark in de Eemshaven in Groningen wordt nog verder uitgebreid, bovenop de uitbreiding daar die Google vorig jaar al had aangekondigd. Het bericht Google pompt miljard in datacenters Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 15u30  Verdachte stichten 12 autobranden opgepaktGRAVE (ANP) - De politie heeft een 57-jarige man uit Grave aangehouden die wordt verdacht van het stichten van twaalf autobranden in zijn woonplaats. De branden vonden de afgelopen vijf jaar plaats. Het bericht Verdachte stichten 12 autobranden opgepakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 15u30  Malek F. boos dat politie op hem schootSCHIPHOL (ANP) - Malek F., die op 5 mei 2018 in Den Haag drie willekeurige mensen op straat met een mes levensgevaarlijk verwondde, vindt dat de politie te snel en te vaak op hem heeft geschoten. Dat zei hij maandag in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. 'Ik deed niks. Ik zat op de grond en ze hebben achter elkaar op mij geschoten, waarom?', zei de 32-jarige Syriër. Het bericht Malek F. boos dat politie op hem schoot verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 15u15  Trump: VS hebben renteverlaging nodigWASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich wederom negatief uitgelaten over het beleid van de koepel van centrale banken in de VS. Volgens Trump heeft het land renteverlagingen en andere maatregelen nodig om de economie en de inflatie aan te jagen, maar de Federal Reserve geeft volgens hem niet thuis. Het bericht Trump: VS hebben renteverlaging nodig verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 15u00  NCTV waarschuwt voor jihadistische gezinnenDEN HAAG (ANP) - Nederland telt naar schatting enkele honderden jihadistische echtparen en tientallen gezinnen van wie één ouder het jihadistisch gedachtegoed aanhangt. Kinderen die in zo'n omgeving opgroeien, kunnen op latere leeftijd een dreiging gaan vormen. Dat schrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in een nieuw rapport over de terroristische dreiging in Nederland. Het bericht NCTV waarschuwt voor jihadistische gezinnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 15u00  Li Jie naar kwartfinale bij tafeltennisMINSK (ANP) - Tafeltennisster Li Jie heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Europese Spelen. In Minsk won de Nederlandse van Shao Jieni, die uitkomt voor Portugal. Jie won na een meeslepend duel met 4-3 (9-11 9-11 11-6 12-10 13-15 11-5 11-7). Het bericht Li Jie naar kwartfinale bij tafeltennis verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 14u30  Tussenstand Elfstedenzwemtocht: 2,7 miljoenBARTLEHIEM (ANP) - Maarten van der Weijden heeft met zijn Elfstedenzwemtocht tot nu toe al 2,7 miljoen euro opgehaald. Dat is meer dan vorig jaar rond dit tijdstip. Toen stond hij op het podium in Leeuwarden en stond de teller op 2,5 miljoen euro. Het bericht Tussenstand Elfstedenzwemtocht: 2,7 miljoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 13u45  Doodsoorzaak 900 varkens nog niet opgehelderdWINTERSWIJK (ANP) - De doodsoorzaak van de ruim 900 varkens in een schuur in Winterswijk is nog steeds niet duidelijk. ''Wij kunnen er nog niets over zeggen, we zijn het nog aan het onderzoeken'', zegt een woordvoerster van inspectiedienst NVWA. Het bericht Doodsoorzaak 900 varkens nog niet opgehelderd verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 13u45  ‘Rechercheopleidingen moeten snel beter’DEN HAAG (ANP) - De opleidingen tot rechercheur bij de Politieacademie moeten snel verbeteren, vindt de Inspectie Justitie en Veiligheid. Volgens deze dienst schiet zowel de Nationale Politie als de Politieacademie al jaren tekort bij de opsporingsopleiding. Het bericht ‘Rechercheopleidingen moeten snel beter’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 13u45  Vitens: wees extra zuinig met waterARNHEM (ANP) - Drinkwaterbedrijf Vitens roept klanten maandag op om op tropische dagen extra zuinig te zijn met water. Volgens het bedrijf wordt op warme dagen zo'n 40 procent extra water verbruikt. Als dat een paar dagen duurt, kan de druk op de waterleiding wegvallen. Het bericht Vitens: wees extra zuinig met water verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 13u45  Oud-minister moet getuigen in zaak-PochROTTERDAM (ANP) - De advocaten van oud-piloot Julio Poch mogen enkele getuigen horen over zijn uitlevering in 2009 aan Argentinië. Het gaat onder anderen om oud-justitieminister Ernst Hirsch Ballin en een oud-directeur van Transavia, waar Poch werkte. De overheid verzette zich tegen de verhoren, die bij de rechter-commissaris gaan plaatsvinden, maar de rechter in Rotterdam wees maandag het verzoek van Poch's advocaten Geert-Jan en Carry Knoops deels toe. Het bericht Oud-minister moet getuigen in zaak-Poch verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 13u15  VNG en vakbonden op weg naar cao-akkoordDEN HAAG (ANP) - De VNG en de vakbonden gaan vrijdag verder met de onderhandelingen over een nieuwe cao voor gemeenteambtenaren. Na twee verkennende gesprekken denken alle partijen dat er goede kans is op een akkoord. Het streven is om nog vóór de zomervakantieperiode de handtekeningen te zetten. Het bericht VNG en vakbonden op weg naar cao-akkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 13u15  Judoka Van ’t End naar halve finale EKMINSK (ANP) - Noël van 't End heeft als vierde Nederlandse judoka de halve finales van de EK in Minsk bereikt. Hij vierde tegen de Brit Frazer Chamberlain zijn derde zege op rij in de klasse tot 90 kilogram. Van 't End opende zijn Europese titelstrijd met een zege op de Sloveen David Kukovica. Hij klopte vervolgens ook de Fransman Axel Clerget. Het bericht Judoka Van ’t End naar halve finale EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 13u00  Twee gewonden, één ernstig, na steekpartijAMSTERDAM (ANP) - Door een steekpartij in Amsterdam zijn maandag twee mensen gewond geraakt, van wie één ernstig. De politie is op zoek naar twee mogelijke daders. Het incident was in de Albert Cuypstraat in de hoofdstad. Het bericht Twee gewonden, één ernstig, na steekpartij verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 13u00  Petitie: meer geld voor assistentie KamerledenDEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerleden moeten meer assistentie krijgen bij hun werk, vindt een dertigtal maatschappelijke organisaties, bedrijven en wetenschappers. Kamerleden zijn nu zo overbelast zijn dat ze hun werk niet goed kunnen doen en de democratie in het geding is. Maar ze durven er zelf niet over te klagen, stellen de initiatiefnemers van een petitie. Het bericht Petitie: meer geld voor assistentie Kamerleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 13u00  Komend weekend druk op wegen door evenementenDEN HAAG (ANP) - De ANWB verwacht dat het komend weekend extra druk zal zijn op veel wegen vanwege het mooie weer en door bezoekers aan diverse evenementen in het hele land. Vanwege het verwachte mooie weer voorziet de bond ook drukte op de wegen naar de badplaatsen. Het bericht Komend weekend druk op wegen door evenementen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 12u15  Einde daling vaccinaties bij kinderenDEN HAAG (ANP) - Het aantal ouders dat hun kinderen laat inenten via het Rijksvaccinatieprogramma is vorig jaar niet verder gedaald, staat in een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het bericht Einde daling vaccinaties bij kinderen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 12u15  Amsterdam overweegt excuses slavernijverledenAMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam overweegt excuses te maken namens de hoofdstad voor het slavernijverleden. Verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) zegt dat het college van burgemeester en wethouders 'welwillend' staat tegenover een initiatiefvoorstel hierover van een meerderheid van de gemeenteraad. Het bericht Amsterdam overweegt excuses slavernijverleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 12u15  Judoka Grol naar halve finale EKMINSK (ANP) - Judoka Henk Grol staat in de halve finale van de EK in Minsk. Na zijn zege op de Serviër Zarko Culum klopte de drievoudig Europees kampioen ook Stephan Hegyi. Hij versloeg de Oostenrijker op ippon. Het bericht Judoka Grol naar halve finale EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 12u15  15 tips over dode vrouw in WestdorpeWESTDORPE (ANP) - Bij de politie zijn inmiddels vijftien tips binnengekomen over de vrouw die zaterdag dood in een weiland in het plaatsje Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen) is gevonden. 'Maar de gouden tip zit daar nog niet tussen', aldus een woordvoerster van de politie maandag. De identiteit van de vrouw is nog steeds onbekend. Het bericht 15 tips over dode vrouw in Westdorpe verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 12u00  Weinig beweging op Europese beurzenAMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese beurzen lieten maandag weinig beweging zien. Beleggers bleven voorzichtig door de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook werd uitgekeken naar de G20-top later deze week. Op het Damrak ging Fastned onderuit na de koersexplosie bij het beursdebuut van het bedrijf afgelopen vrijdag. Het bericht Weinig beweging op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 11u30  Brussels Airlines geen onderdeel EurowingsKEULEN (ANP/BELGA) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa zet een streep door de plannen om de activiteiten van Brussels Airlines onder te brengen bij budgetdochter Eurowings. Daarentegen zal Brussels Airlines in de toekomst nauwer aansluiten bij de andere zogeheten netwerkmaatschappijen van de Lufthansa-groep, zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss. Besparingen zijn evenwel noodzakelijk. Het bericht Brussels Airlines geen onderdeel Eurowings verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 11u30  Baghdatis kondigt tennispensioen aanLIMASSOL (ANP) - De Cypriotische tennisser Marcos Baghdatis heeft zijn afscheid van de sport aangekondigd. Hij zal op Wimbledon zijn laatste toernooi spelen. De organisatie van het Londense grastoernooi gunde de 34-jarige Baghdatis een wildcard. Het bericht Baghdatis kondigt tennispensioen aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 10u45  Danske Bank ontslaat voormalig interim-chefKOPENHAGEN (ANP) - Danske Bank heeft zijn topmanager en voormalig interim-chef Jesper Nielsen ontslagen omdat aan bepaalde klanten onder zijn verantwoordelijkheid te veel kosten in rekening zijn gebracht. Met de ingreep probeert het door een groot witwasschandaal geplaagde financiële concern schoon schip te maken. Het bericht Danske Bank ontslaat voormalig interim-chef verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 10u30  Van der Weijden krijgt stempel in DokkumDOKKUM (ANP) - Maarten van der Weijden is maandagochtend rond 10.00 uur onder grote belangstelling aangekomen in Dokkum. Hij heeft hier zijn tiende en één na laatste stempel voor zijn Elfstedenzwemtocht gekregen. Hij gaat nu terug naar Leeuwarden, waar hij in de avond hoopt aan te komen. Het bericht Van der Weijden krijgt stempel in Dokkum verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
24/06 10u00  Verdwaalde zeehond in AmsterdamEen zeehond die zondagmiddag strandde bij een sluis bij De Kwakel (Noord-Holland) is weer op Het bericht Verdwaalde zeehond in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 10u00  Onderzoek naar veiligheid slimme apparatenDEN HAAG (ANP) - De TU Delft gaat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken onderzoek doen naar de veiligheid van slimme apparaten, die verbonden zijn met internet. Dat meldt staatssecretaris Mona Keijzer. Het bericht Onderzoek naar veiligheid slimme apparaten verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 09u30  Damrak opent met kleine winstAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag met een kleine winst geopend. Ook de andere Europese beurzen gingen licht omhoog. De politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran bleven zorgen voor terughoudendheid. Daarnaast werd uitgekeken naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping tijdens de G20-top aan het einde van de week. Het bericht Damrak opent met kleine winst verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
24/06 09u15  Stybar langer bij Deceuninck – Quick-StepBRUSSEL (ANP) - Wielrenner Zdenek Stybar blijft voor Deceuninck - Quick-Step fietsen. De 33-jarige Tsjech heeft zijn contract tot en met 2021 verlengd. Aan het einde van de verbintenis is hij tien jaar in dienst van de Belgische ploeg. Het bericht Stybar langer bij Deceuninck – Quick-Step verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 09u15  Fris blijven gedurende de zomerLekker fris blijven tijdens de zomer lijkt een hele opgave, maar toch is het mogelijk. Het bericht Fris blijven gedurende de zomer verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 09u00  Bitcoin stond uren boven 11.000 dollarAMSTERDAM (ANP) - Cryptomunt bitcoin heeft zijn opmars dit weekeinde doorgezet. Zondagavond stond de digitale munteenheid zelfs enkele uren boven de 11.000 euro. Inmiddels is de munt rond de 10.800 dollar per stuk waard, meldt Coinmarketcap dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt. Het bericht Bitcoin stond uren boven 11.000 dollar verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 08u45  ‘Aanbiedingen supers zijn vaak ongezond’AMSTERDAM (ANP) - Supermarkten prijzen in hun folders vooral etenswaren aan die ongezond zijn. Ongeveer 80 procent van de aanbiedingen van supermarkten betreft producten die niet onder de Schijf van Vijf vallen, blijkt uit onderzoek van supermarktvergelijker Questionmark in samenwerking met de Transitiecoalitie Voedsel. Het bericht ‘Aanbiedingen supers zijn vaak ongezond’ verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
24/06 08u30  Bod Amsterdam op MC Slotervaart afgewezenAMSTERDAM (ANP) - Het bod van de gemeente Amsterdam op het failliete ziekenhuis MC Slotervaart is afgewezen. “Het bod is te laag ten opzichte van het aanbod dat vastgoedbedrijf Zadelhoff ons heeft gedaan”, aldus curator Marc van Zanten. Het bericht Bod Amsterdam op MC Slotervaart afgewezen verscheen eerst op Nieuws.nl.13 
24/06 08u30  Nikkei boekt kleine winstTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een kleine winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top aan het einde van de week in Japan. De politieke spanningen tussen Washington en Iran zorgden eveneens voor terughoudendheid. Het bericht Nikkei boekt kleine winst verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
24/06 08u15  Bertens behoudt plek vierLONDEN (ANP) - Kiki Bertens heeft de vierde plaats op de wereldranglijst behouden. De Wateringse tennisster kwam afgelopen week niet in actie, maar zag haar positie niet in gevaar komen. Het bericht Bertens behoudt plek vier verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 08u00  Winstwaarschuwing door diesels bij DaimlerSTUTTGART (ANP/BLOOOMBERG) - De Duitse automaker Daimler is met een winstwaarschuwing gekomen. De maker van onder meer Mercedes-Benz kampt met de naweeën van een dieselschandaal. Die zitten de opbrengsten van het lopende kwartaal in de weg. Voor Daimler ook reden om zijn verwachtingen voor het hele boekjaar te verlagen. Het bericht Winstwaarschuwing door diesels bij Daimler verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 08u00  Klacht WNF om sleepnetten bij DoggersbankZEIST (ANP) - Een aantal natuurorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds, gaat een klacht indienen bij de Europese Commissie omdat ze vinden dat het beschermingsplan van de Doggersbank tekortschiet. Volgens hen bedreigt de zogenoemde zegenvisserij de bodem van de ondiepe zandbank in de Noordzee. Het bericht Klacht WNF om sleepnetten bij Doggersbank verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 07u30  Advies aan kabinet: laat 16-jarige stemmenDEN HAAG (ANP) - De leeftijd waarop je mag stemmen, moet omlaag van 18 naar 16 jaar. Zo worden jongeren ook op de lange duur beter bij de politiek betrokken, vindt een belangrijke adviesraad van de regering en het parlement. Het bericht Advies aan kabinet: laat 16-jarige stemmen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 07u15  Schulden van huishoudens nemen afDEN HAAG (ANP) - De schulden van huishoudens zijn in het afgelopen kwartaal, voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2016, afgenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Waar destijds de woninghypotheken afnamen, is nu afgelost op consumptief krediet en overige langlopende leningen. Het bericht Schulden van huishoudens nemen af verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 07u15  Van der Weijden passeert eindpunt vorig jaarBIRDAARD (ANP) - Maarten van der Weijden is voorbij het punt waar hij vorig jaar op moest geven in de jachthaven van Birdaard. In 2018 moest de zwemmer na 163 kilometer met zijn Elfstedentocht stoppen omdat hij zich niet goed voelde. Dat punt is hij nu iets voor 7.00 uur gepasseerd. Het bericht Van der Weijden passeert eindpunt vorig jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 07u15  Meer uitgegeven aan sociale uitkeringenDEN HAAG (ANP) - De overheid keerde vorig jaar voor 155,6 miljard euro uit aan sociale uitkeringen, bijna 4 miljard euro meer dan in 2017. Hiermee waren de uitgaven aan sociale uitkeringen goed voor 47,8 procent van de overheidsuitgaven, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Meer uitgegeven aan sociale uitkeringen verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 07u00  Economie groeit met 0,5 procentDEN HAAG (ANP) - De economie is in het eerste kwartaal met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van het laatste kwartaal van 2018. Dat bleek maandag uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die ongeveer 90 dagen na afloop van het kwartaal wordt gepubliceerd. Het bericht Economie groeit met 0,5 procent verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 06u15  Van der Weijden kort gestopt om schuurplekkenBARTLEHIEM (ANP) - Maarten van der Weijden heeft rond 04.45 uur een korte medische pauze genomen. Na zijn nachtrust was hij al behandeld aan schuurplekken. Die bleven hem hinderen dus is hij na ruim een uur zwemmen weer uit het water gehaald. Rond 05.10 uur vervolgde hij zijn tocht, meldt Omrop Fryslân. Het bericht Van der Weijden kort gestopt om schuurplekken verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
24/06 05u15  Poch hoort of oud-ministers moeten getuigenROTTERDAM (ANP) - De oud-piloot Julio Poch hoort maandag of hij zeven getuigen mag horen over zijn uitlevering in 2009 aan Argentinië. De overheid verzette zich tegen die verhoren, waarop Poch een kort geding aanspande. Het bericht Poch hoort of oud-ministers moeten getuigen verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
24/06 05u15  NCTV publiceert actueel dreigingsbeeldDEN HAAG (ANP) - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) publiceert maandag het actuele Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN). Het DTN omvat een globale analyse van radicalisering, extremisme en de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland en Nederlandse belangen in het buitenland. Het bericht NCTV publiceert actueel dreigingsbeeld verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
24/06 04u45  Hitteplan van kracht op tropische dagDEN HAAG (ANP) - Maandag wordt op veel plaatsen tropisch warm met temperaturen in het binnenland tot 36 graden. Aan de kust wordt het 28 tot 30 graden. Het bericht Hitteplan van kracht op tropische dag verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
24/06 04u45  Mogelijk asbest vrij bij brand in AltforstALTFORST (ANP) - Bij een brand op een woonboerderij in het Gelderse Altforst is mogelijk asbest vrijgekomen. Dat zegt de woordvoerder van de veiligheidsregio. Het bericht Mogelijk asbest vrij bij brand in Altforst verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
24/06 04u45  Marineschip Evertsen na half jaar weer terugDEN HELDER (ANP) - Het Nederlandse fregat Zr. Ms. Evertsen vaart naar verwachting maandag om 11.30 uur de haven van Den Helder in. Het Nederlandse luchtverdedigings- en commandofregat had de afgelopen zes maanden de leiding over de permanente NAVO-vloot in de Middellandse Zee. De Evertsen stond onder leiding van commandeur Boudewijn Boots. Het bericht Marineschip Evertsen na half jaar weer terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
24/06 02u30  Steekpartij na ruzie in Capelle aan den IJsselCAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een man is neergestoken na een verkeersruzie in Capelle aan den IJssel. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het bericht Steekpartij na ruzie in Capelle aan den IJssel verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
24/06 02u30  Maarten van der Weijden gaat paar uur slapenBARTLEHIEM (ANP) - Maarten van der Weijden is rond 23.45 uur in zijn tentje op de begeleidingsboot gekropen om een paar uur te gaan slapen. De zwemmer is twee kilometer voor het dorpje Bartlehiem gaan rusten en blijft ongeveer drie uur slapen. Dat laat een woordvoerder van Van der Weijden weten. Het bericht Maarten van der Weijden gaat paar uur slapen verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
23/06 22u00  Hamilton: saaie races zijn niet onze schuldLE CASTELLET (ANP) - Lewis Hamilton legt de schuld voor het tot nog toe wat vlakke Formule 1-seizoen bij de organisatoren en niet bij de coureurs. Fans klagen over de voorspelbaarheid en het gebrek aan sensatie. Het bericht Hamilton: saaie races zijn niet onze schuld verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 21u15  Amerikaanse 3×3-basketballers wereldkampioenAMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse 3x3-basketballers hebben zich op het WK in Amsterdam verzekerd van de wereldtitel. Ze wonnen in de finale op het Museumplein met 18-14 van Letland. Het bericht Amerikaanse 3×3-basketballers wereldkampioen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 20u00  ‘Japan mist een type-Miedema’RENNES (ANP) - Vivianne Miedema kijkt op haar hotelkamer zo'n beetje alle wedstrijden op het WK en ze kent dus precies de kracht én zwaktes van Japan, de tegenstander van Oranje in de achtste finales. ''Ze creëren best veel kansen, maar ze maken het niet af. Volgens mijn oude teamgenoot Mana Iwabuchi missen ze een type-Miedema'', aldus de 22-jarige spits uit Hoogeveen. Het bericht ‘Japan mist een type-Miedema’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 20u00  De Bakker treft Oostenrijker NovakLONDEN (ANP) - Thiemo de Bakker neemt het in de eerste ronde van de kwalificaties van Wimbledon op tegen Dennis Novak. De Oostenrijker, als 14e geplaatst, haalde vorig jaar nog de derde ronde van het hoofdtoernooi op Wimbledon na een zege op onder anderen Lucas Pouille. Het bericht De Bakker treft Oostenrijker Novak verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 20u00  A2 bij Abcoude lang dicht na ongelukDEN HAAG (ANP) - Door een ongeval is de snelweg A2 Utrecht richting Amsterdam zondag lang dicht geweest ter hoogte van Abcoude. Dat zorgde voor veel vertraging. Uiteindelijk waren alle rijstroken weer geopend. Het bericht A2 bij Abcoude lang dicht na ongeluk verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 19u00  Zeehond via de Amstel op weg naar zeeDE KWAKEL (ANP) - Een zeehond die zondagmiddag strandde bij een sluis bij De Kwakel (Noord-Holland) is weer op zoek gegaan naar de zee. Enkele uren later werd het dier gezien in de Amstel. Inmiddels is een team onderweg om het welzijn van de zeehond in te schatten en hem eventueel dichter naar de zee te vervoeren. Het bericht Zeehond via de Amstel op weg naar zee verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 18u45  Eindzege Valverde in Route d’OccitanieCLERMONT-POUYGUILLS (ANP) - Alejandro Valverde heeft net als vorig jaar de Route d'Occitanie gewonnen. De leidende positie van de 39-jarige Spaanse wielrenner werd zondag tijdens de slotrit niet meer bedreigd. Arnaud Démare van Groupama-FDJ won de etappe. De Fransman, die eerder deze week ook al de tweede etappe op zijn naam schreef, bleef in de sprint de Italiaan Sacha Modolo en zijn landgenoot Julien Simon voor. Het bericht Eindzege Valverde in Route d’Occitanie verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 18u00  Verstappen: we moeten aan de slagLE CASTELLET (ANP) - Max Verstappen kon zondag niet anders dan berusten in de vierde plaats tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlandse coureur van Red Bull was ook vanaf die plaats gestart. Een podiumplek was geen moment in zicht. Vooraf had hij daar al rekening mee gehouden. Het bericht Verstappen: we moeten aan de slag verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 17u45  Melding over zweefvliegtuig loos alarmHILVERSUM (ANP) - De melding over een zweefvliegtuig dat bij Hilversum in problemen zou zijn gekomen, was loos alarm. Volgens de politie heeft de melder vermoedelijk een deelnemer van een vliegshow aangezien voor een vliegtuig in problemen. Het bericht Melding over zweefvliegtuig loos alarm verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 17u30  Zweefvliegtuig Hilversum mogelijk in problemenHILVERSUM (ANP) - Politie en brandweer zijn zondagmiddag in actie gekomen na een melding over een zweefvliegtuig dat bij Hilversum mogelijk in problemen is gekomen. Het is nog niet duidelijk wat er aan de hand is. Het bericht Zweefvliegtuig Hilversum mogelijk in problemen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 17u30  Tussenstand Elfstedenzwemtocht: 1,4 miljoenWIER (ANP) - Maarten van der Weijden heeft met zijn Elfstedenzwemtocht tot nu toe al 1,4 miljoen euro opgehaald. Volgens zijn woordvoerster is dat iets meer dan vorig jaar. Toen stond de teller rond deze tijd iets onder de 1,2 miljoen. Met de zwemmer zelf gaat het ook goed: hij ligt een uur voor op schema en voelt zich goed. Het bericht Tussenstand Elfstedenzwemtocht: 1,4 miljoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 17u15  A2 dicht bij Holendrecht, lange filesDEN HAAG (ANP) - Door een ongeval is de snelweg A2 Utrecht richting Amsterdam dicht bij Holendrecht. De file begint al bij Breukelen en het wachten duurt zo'n drie kwartier. Rijkswaterstaat denkt dat de afsluiting nog wel een paar uur kan duren. De ANWB adviseert automobilisten vanaf knooppunt Oudenrijn om te rijden. Het bericht A2 dicht bij Holendrecht, lange files verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 17u00  Verstappen vierde in Frankrijk, Hamilton wintLE CASTELLET (ANP) - Het is Max Verstappen zondag bij de Grand Prix van Frankrijk niet gelukt op het erepodium te eindigen. In een race zonder spektakel startte en finishte de Nederlandse Formule 1-coureur van Red Bull als vierde. De zege ging voor de zesde keer in acht wedstrijden dit seizoen naar de Brit Lewis Hamilton van Mercedes. Zijn Finse ploeggenoot Valtteri Bottas werd tweede, voor de Monegask Charles Leclerc van Ferrari. Het bericht Verstappen vierde in Frankrijk, Hamilton wint verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 16u45  Bernal wint Ronde van ZwitserlandULRICHEN (ANP) - Wielrenner Egan Bernal heeft de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Team Ineos liet zijn leidende positie niet echt meer in gevaar komen tijdens de negende en laatste etappe van de zware rittenkoers, waar veel renners zich hebben voorbereid op de Ronde van Frankrijk. Het bericht Bernal wint Ronde van Zwitserland verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 16u15  ‘Airbus sluit in opspraak geraakte dochter’LONDEN (ANP) - Airbus sluit dochteronderneming GPT Special Project Management aan het einde van het jaar. Dat schrijft de Britse krant The Guardian dat het jaarverslag van dat in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf inzag. GPT wordt al jaren onderzocht omdat het bedrijf miljoenen ponden aan smeergeld zou hebben betaald om een militair contract met Saudi-Arabië in de wacht te slepen. Het bericht ‘Airbus sluit in opspraak geraakte dochter’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 15u45  Geen Elfstedenkruisje voor Van der WeijdenLEEUWARDEN (ANP) - Maarten van der Weijden hoeft na het zwemmen van de Elfstedentocht niet te rekenen op een Elfstedenkruisje van de koninklijke vereniging Friesche Elf Steden, de organisatie van de 200 kilometer lange schaatstocht. De voorzitter van de vereniging zegt tegen Omroep Fryslân geen uitzondering te kunnen maken voor de zwemmer. Het bericht Geen Elfstedenkruisje voor Van der Weijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 15u00  Federer wint toernooi Halle voor tiende keerHALLE (ANP) - Roger Federer heeft voor de tiende keer het grastoernooi van Halle op zijn naam geschreven. De 37-jarige Zwitser had het in de eerste set lastig met David Goffin. Nadat Federer in de tiebreak toesloeg, was het verzet van de Belg in de tweede set snel gebroken. Het werd 7-6 (2) 6-1. Het bericht Federer wint toernooi Halle voor tiende keer verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 15u00  De Vries in Formule 2 tiende in sprintraceLE CASTELLET (ANP) - Nyck de Vries is in de Formule 2 als tiende geëindigd in de sprintrace bij de Grand Prix van Frankrijk. De 24-jarige coureur uit Sneek was een dag eerder op het circuit in Le Castellet nog de snelste in de hoofdrace. De Vries behoudt ondanks zijn tiende plek de leiding in het kampioenschap. Het bericht De Vries in Formule 2 tiende in sprintrace verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 14u00  Van der Weijden na Franeker op weg naar DokkumMaarten van der Weijden heeft bij het zwemmen van de Elfstedentocht in Franeker zijn negende stempel gehaald en is inmiddels op weg naar Dokkum. ''Maarten voelt zich supergoed. Hij eet goed en hij drinkt goed. In Franeker werd hij gedragen door al die mensen die hem toejuichten. Het was gigantisch'' zegt een woordvoerster van het team van Van der Weijden. Het bericht Van der Weijden na Franeker op weg naar Dokkum verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 13u45  Makro-moeder vindt bod te laagDÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse groothandelsbedrijf Metro is niet te spreken over het overnamebod dat de Tsjechische miljardair Daniel Křetínský en zijn Slowaakse zakenpartner Patrik Tkáč hebben uitgebracht. Het bestuur van het moederbedrijf vindt dat het bod van 5,8 miljard euro een 'aanzienlijke onderwaardering' van het bedrijf betekent. Het bericht Makro-moeder vindt bod te laag verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 13u15  Automobilist rijdt door na dodelijke aanrijdingNEDERWEERT (ANP) - Een 18-jarige vrouw uit Ell (Limburg) is zondagochtend in Nederweert om het leven gekomen nadat ze op haar fiets was aangereden door een automobilist. De bestuurder, een 18-jarige man uit Helmond, reed door. Hij kon even later door de politie worden aangehouden. Het bericht Automobilist rijdt door na dodelijke aanrijding verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 13u00  Marechaussee vindt 18 mensen in vrachtwagenROTTERDAM (ANP) - De marechaussee heeft zaterdagavond in Europoort achttien personen aangetroffen in een vrachtwagen. De mensen, onder wie zeven kinderen van 1 tot 15 jaar oud, zaten verstopt in een verborgen ruimte in het laadruim. Het bericht Marechaussee vindt 18 mensen in vrachtwagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 12u30  Judoka Polling uitgeschakeld op EKMINSK (ANP) - Judoka Kim Polling is al in de tweede ronde van de EK in Minsk uitgeschakeld. De Zweedse Anna Bernholm nam de viervoudig Europees kampioene in een houdgreep en plaatste zich voor de kwartfinale. Het bericht Judoka Polling uitgeschakeld op EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 12u15  ANWB zet voor hitte extra wegenwachters inDEN HAAG (ANP) - De ANWB zet de komende dagen wegens de hitte tientallen extra wegenwachters in. We moeten rekening houden met 500 tot 1000 extra pechgevallen per dag'', aldus een woordvoerder. De ANWB denkt dat de extra inzet op met name dinsdag en woensdag nodig zal zijn, omdat dan de hoogste temperaturen voor de komende week worden verwacht. Het bericht ANWB zet voor hitte extra wegenwachters in verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 12u15  RIVM: Hitteplan in grote deel NederlandDEN HAAG (ANP) - Het gezondheidsinstituut RIVM heeft zondag het 'hitteplan' afgekondigd voor grote delen van Nederland. Het gaat om de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg. Het bericht RIVM: Hitteplan in grote deel Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 11u30  ‘Zwem niet bij bruggen en sluizen’IJMUIDEN (ANP) - Met een week van zomerse temperaturen in het vooruitzicht adviseert de Reddingsbrigade Nederland niet te gaan zwemmen op gevaarlijke plekken, zoals bij bruggen en sluizen. ''Ook zwemmen in rivieren raden we af wegens de stroming'', aldus een woordvoerder. Het bericht ‘Zwem niet bij bruggen en sluizen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 11u30  ‘Pas op met zon op strand en bootje’AMSTERDAM (ANP) - Mensen die zondag van de zon willen genieten, moeten zich goed beschermen tegen verbranden. De zonkracht stijgt gemiddeld tot 7 op de zogeheten UV-index, wat inhoudt dat de onbeschermde huid al binnen 15 minuten kan verbranden. Het bericht ‘Pas op met zon op strand en bootje’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 09u30  Van der Weijden bereikt HarlingenHARLINGEN (ANP) - Bij zijn tweede poging de Elfstedentocht te zwemmen heeft Maarten van der Weijden zondag omstreeks 8.45 uur Harlingen bereikt. Vanaf de kant, bootjes en bruggen werd de langeafstandszwemmer luid aangemoedigd. Zelfs Sinterklaas was naar Harlingen gekomen om de langeafstandszwemmer toe te juichen. Het bericht Van der Weijden bereikt Harlingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 08u45  Juni waarschijnlijk warmste maand ooit gemetenAMSTERDAM (ANP) - Met een hele week hitte in het vooruitzicht is het nu al vrijwel zeker dat juni 2019 de warmste junimaand wordt sinds in 1901 in De Bilt met metingen werd begonnen. Weeronline verwacht voor juni een gemiddelde temperatuur in De Bilt van 18,5 graden. De warmste junimaanden tot nu toe waren die van 2017 en 1976 met 18,0 graden. Het bericht Juni waarschijnlijk warmste maand ooit gemeten verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 07u45  Van der Weijden voor op schema naar HarlingenHARLINGEN (ANP) - Bij zijn tweede poging de Elfstedentocht te zwemmen gaat Maarten van der Weijden zondag op weg naar Harlingen. Hij komt daar omstreeks 8.30 uur aan. Daarmee ligt hij ruim anderhalf uur voor op schema. Het bericht Van der Weijden voor op schema naar Harlingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 04u45  Verstappen start vanaf 4e plek, pole HamiltonLE CASTELLET (ANP) - Max Verstappen begint de Grote Prijs van Frankrijk zondag vanaf de vierde plaats. De Nederlandse Formule 1-coureur hoopt voor de derde keer dit seizoen op het podium te eindigen. Tot nu toe lukte dat in Australië en Barcelona. Daarnaast eindigde Verstappen dit seizoen vier keer als vierde en een keer als vijfde. Het bericht Verstappen start vanaf 4e plek, pole Hamilton verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 23u45  Elfstedentocht: de helft zit erop voor MaartenBOLSWARD (ANP) - De helft van de Elfstedenzwemtocht zit erop voor zwemmer Maarten van der Weijden. Zaterdagavond rond 23.15 uur bereikte de zwemmer het Kruiswater bij Bolsward, waar hij zijn zevende stempel kreeg. Daarmee heeft hij al bijna 100 kilometer afgelegd. Zaterdag verliep de zwemtocht voorspoedig en lag de zwemmer meer dan een uur voor op zijn schema. Het bericht Elfstedentocht: de helft zit erop voor Maarten verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 22u45  Heemskerk en Toussaint tweede in RomeROME (ANP) - Femke Heemskerk is bij de internationale zwemwedstrijden Sette Colli in Rome opnieuw als tweede geëindigd achter Pernille Blume. Na een tweede plaats op vrijdag op de 50 meter vrije slag, moest de 31-jarige zwemster ook op de 100 meter vrij de Deense voor zich dulden. Blume tikte aan in 53,44. Heemskerk zat daar met 53,54 net achter. Kim Busch werd vijfde in 55,22. Het bericht Heemskerk en Toussaint tweede in Rome verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 22u30  Murray met Lopez in dubbelfinale Queen’sLONDEN (ANP) - Tennisser Andy Murray heeft bij zijn rentree op de baan op het grastoernooi van Queen's de finale bereikt in het dubbelspel. Daarin treft de Britse tweevoudig Wimbledonwinnaar met zijn dubbelpartner Feliciano Lopez zondag de Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury. Het bericht Murray met Lopez in dubbelfinale Queen’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 22u00  Zeges voor boksers Kasparian en Van der PasMINSK (ANP) - Bokser Artjom Kasparian heeft de tweede ronde bereikt op de Europese Spelen in Minsk. In de klasse tot 81 kilogram versloeg de Nederlander zijn Albanese tegenstander Mikel Cullhaj. De jury wees Kasparian in alle drie de ronden en overall als winnaar aan. De bokser neemt het dinsdag op tegen de Duitser Abdulrahman Abu Lubdeh. Het bericht Zeges voor boksers Kasparian en Van der Pas verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 21u15  Tafeltennissers stranden in tweede rondeMINSK (ANP) - Tafeltennissers Laurens Tromer en Ewout Oostwouder zijn op de Europese Spelen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk in de tweede ronde gestrand. Het bericht Tafeltennissers stranden in tweede ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 20u45  Veldtitel voor korfballers DOS’46DE LIER (ANP) - De korfballers van DOS'46 hebben de veldtitel gewonnen. De club uit Nijeveen won zaterdag in de Lier met 18-14 van LDODK/Rinsma Modeplein. Halverwege was de stand nog 7-7. Het bericht Veldtitel voor korfballers DOS’46 verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 20u45  Man verongelukt op A2WAALRE (ANP) - Een man is zaterdag op de A2 bij Waalre om het leven gekomen toen hij werd geschept door een auto. Het slachtoffer zat in een touringcar die met pech langs de kant van de weg stond. Toen de man uitstapte werd hij aangereden door de auto, meldt de politie. Het bericht Man verongelukt op A2 verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 20u30  Bencic houdt Kerber uit finale MallorcaMALLORCA (ANP) - Tennisster Belinda Bencic heeft de finale bereikt van het grastoernooi van Mallorca. De Zwitserse nummer 13 van de wereld versloeg in de halve finale de als eerste geplaatste Duitse Angelique Kerber met 2-6 7-6 (2) 6-4. Het bericht Bencic houdt Kerber uit finale Mallorca verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 20u15  Meerkamptitels voor Schmidt en VisserROTTERDAM (ANP) - Turners Casimir Schmidt en Naomi Visser hebben bij de Nederlandse kampioenschappen turnen de meerkamptitels gewonnen. Het bericht Meerkamptitels voor Schmidt en Visser verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 19u45  Lopez tegen Simon in finale QueensLONDEN (ANP) - De finale van het grastoernooi van Queens gaat zondag tussen de Spanjaard Feliciano Lopez en de Fransman Gilles Simon. Lopez, die in Queens met een wildcard meedoet, won een lange driesetter van de Canadees Felix Auger-Aliassime 6-7 (3) 6-3 6-4. Simon had eerder op de dag de finale bereikt door Daniil Medvedev in drie sets te verslaan. Het bericht Lopez tegen Simon in finale Queens verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 19u30  Hockeyers hard onderuit tegen AustraliëAMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse hockeymannen hebben de laatste groepswedstrijd in de Pro League met ruime cijfers verloren. Australië, de nummer twee van de wereld, was in een uitverkocht Wagener Stadion met 1-4 te sterk voor het team van bondscoach Max Caldas. Beide landen hadden zich al geplaatst voor het finale-weekeinde van het toernooi, eind juni in Amsterdam. Het bericht Hockeyers hard onderuit tegen Australië verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 19u00  Judoka Verhagen grijpt naast brons in MinskMINSK (ANP) - Judoka Sanne Verhagen heeft haar optreden op de Europese Spelen in Minsk niet kunnen bekronen met een medaille. De 26-jarige Brabantse verloor de strijd om brons in de klasse tot 57 kilogram van de Portugese Telma Monteiro op waza-ari. Het bericht Judoka Verhagen grijpt naast brons in Minsk verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 19u00  De Vries neemt leiding in Formule 2LE CASTELLET (ANP) - Nyck de Vries heeft de leiding genomen in het klassement in de Formule 2. De 24-jarige coureur uit Sneek was zaterdag de rapste in de hoofdrace op het circuit van Paul Ricard in Le Castellet. De Vries startte vanaf de vierde plek. Na een uitstekende start nam hij de leiding in de wedstrijd en die stond hij niet meer af. Het bericht De Vries neemt leiding in Formule 2 verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 18u30  Excuses politie na aanhouding ANP-journalistenEINDHOVEN (ANP) - Twee correspondenten die zaterdagmiddag voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) verslag deden van een actie van Pegida in Eindhoven hebben enige tijd vastgezeten. Het bericht Excuses politie na aanhouding ANP-journalisten verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 18u15  Wielrenner Sosa klopt Valverde in de sprintHOSPICE DE FRANCE (ANP) - Wielrenner Ivan Sosa heeft wereldkampioen Alejandro Valverde afgehouden van zijn tweede zege in de Route d'Occitanie, voorheen de Route du Sud. De Colombiaan van Team Ineos klopte de 39-jarige Spanjaard in de sprint op Hospice de France. Rigoberto Uran werd op drie seconden achterstand derde. Het bericht Wielrenner Sosa klopt Valverde in de sprint verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 18u00  Bernal behoudt leiding na tijdrit ZwitserlandGOMS(ANP) - Wielrenner Egan Bernal heeft zijn gele trui behouden in de tijdrit van de Ronde van Zwitserland. De Colombiaan van Team Ineos verloor 18 seconden op de Australiër Rohan Dennis en houdt daardoor een marge van 22 tellen op de Australiër. De tijdrit werd gewonnen door de Belg Yves Lampaert van Deceuninck-Quick Step. Het bericht Bernal behoudt leiding na tijdrit Zwitserland verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 17u45  Vrije doorgang Schuurs naar finale BirminghamBIRMINGHAM (ANP) - Tennisster Demi Schuurs en haar Duitse dubbelpartner Anna-Lena Grönefeld hebben op het grastoernooi in Birmingham de finale gehaald. Het als vierde geplaatste koppel kreeg een vrije doorgang naar de finale omdat tegenstandsters Ashleigh Bary en Julia Görges zich terugtrokken. Barty en Görges nemen het zondag tegen elkaar op in de enkelfinale in Birmingham. Het bericht Vrije doorgang Schuurs naar finale Birmingham verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 17u45  SP zwicht voor kritiek, laat anderen meepratenAMERSFOORT (ANP) - De commissie die moet onderzoeken hoe de SP zich uit het slop moet trekken, wordt uitgebreid met 'gewone' leden. De achterban van de partij vond dat de commissie die door het partijbestuur was voorgesteld, te veel kopstukken van de SP telde. Het bericht SP zwicht voor kritiek, laat anderen meepraten verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 17u30  Federer opnieuw in eindstrijd toernooi HalleHALLE (ANP) - Roger Federer staat opnieuw in de finale van het tennistoernooi van Halle. De 37-jarige Zwitser rekende zaterdag in de halve eindstrijd af met de Fransman Pierre-Hugues Herbert. Het werd 6-3 6-3. De partij duurde iets langer dan een uur. Het bericht Federer opnieuw in eindstrijd toernooi Halle verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 17u30  OM wil Pakistani horen over WildersDEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie wil twee Pakistanen horen met betrekking tot opruiing en bedreiging van Geert Wilders. Het gaat om de geestelijke Khadim Hussain Rizvi en de cricketspeler Khalid Latif. Dat bevestigt het OM na tweets van Wilders. Daarin stelt de PVV-leider dat Nederland heeft gevraagd om arrestatie en vervolging, maar het OM stelt dat het slechts gaat om een rechtshulpverzoek voor een verhoor. Het bericht OM wil Pakistani horen over Wilders verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 17u15  Opnieuw zege Jumbo-Visma in ZLM TourLANDGRAAF (ANP) - Wielrenner Amund Grøndahl Jansen heeft de derde etappe van de ZLM Tour gewonnen. De Noor van Jumbo-Visma kwam in Landgraaf bij een ingekorte etappe als eerste over de finish. Mike Teunissen finishte als tweede en blijft leider in de wedstrijd. De Zwitser Mads Schmidt Wurtz kwam als derde over de streep. Het bericht Opnieuw zege Jumbo-Visma in ZLM Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 17u15  OM wil geestelijke Pakistan horen over WildersDEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie wil de Pakistaanse geestelijke Khadim Hussain Rizvi horen met betrekking tot opruiing en bedreiging van Geert Wilders. Dat bevestigt het OM na een tweet van Wilders. Daarin stelt de PVV-leider dat Nederland heeft gevraagd om de arrestatie en vervolging van de geestelijke, maar het OM stelt dat het slechts gaat om een rechtshulpverzoek voor een verhoor. Het bericht OM wil geestelijke Pakistan horen over Wilders verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 17u00  Brons volleyballers op European Golden LeagueTALLINN (ANP) - De Nederlandse volleyballers hebben de European Golden League afgesloten met een derde plaats. De wedstrijd om brons werd in Tallinn met 3-0 (25-22 25-16 25-16) gewonnen van Estland. Het bericht Brons volleyballers op European Golden League verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 16u45  Daimler moet 60.000 dieselauto’s terugroepenFRANKFURT (ANP/RTR) - Daimler moet in Duitsland 60.000 dieselauto's van Mercedes terugroepen van het Duitse ministerie van Transport. De auto's hebben allemaal sjoemelsoftware waardoor het bij tests lijkt dat er minder vervuilende stoffen worden uitgestoten. Het bericht Daimler moet 60.000 dieselauto’s terugroepen verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 16u30  Verstappen vierde in kwalificatie GP FrankrijkLE CASTELLET (ANP) - Max Verstappen begint de Grote Prijs van Frankrijk zondag vanaf de vierde plaats. De Nederlandse Formule 1-coureur zette in zijn Red Bull een tijd neer van 1.29,409. Het bericht Verstappen vierde in kwalificatie GP Frankrijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 15u30  Zilver voor boogschutters in MinskMINSK (ANP) - De Nederlandse boogschutters hebben zilver overgehouden aan de Europese Spelen in Minsk. Het Nederlandse trio Sjef van den Berg, Jan van Tongeren en Steve Wijler verloor in de finale van de olympische discipline recurve van Frankrijk. Het bericht Zilver voor boogschutters in Minsk verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 15u30  Wiebes bezorgt Nederland eerste goud in MinskMINSK (ANP) - Lorena Wiebes heeft Nederland de eerste gouden medaille bezorgd op de Europese Spelen in Minsk. De 20-jarige wielrenster was de beste in de wegwedstrijd. Achter Wiebes verzekerde Marianne Vos, die net op tijd hersteld was van verwondingen die ze opliep bij een val in de OVO Energy Women’s Tour, zich van het zilver. Tatsjana Sjarakova uit Wit-Rusland kwam na een massasprint als derde over de finish. Het bericht Wiebes bezorgt Nederland eerste goud in Minsk verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 15u15  SP’ers zeggen elkaar de waarheid over campagneAMERSFOORT (ANP) - De SP kraakt harde noten bij de bespreking van de teleurstellende uitslagen van de laatste verkiezingen. De kritiek van de plaatselijke afdelingen op de mislukte campagne voor de Europese verkiezingen en het omstreden Brusselmans-spotje is niet mals. Het bericht SP’ers zeggen elkaar de waarheid over campagne verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 15u15  Judoka Verhagen strijdt om bronsMINSK (ANP) - Judoka Sanne Verhagen kan maximaal nog brons halen op de EK tijdens de Europese Spelen in Minsk. De 26-jarige Brabantse verloor in de klasse tot 57 kilogram weliswaar de kwartfinales, maar werkte zich met succes door de herkansing. Ze treft in de strijd om het brons de Portugese Telma Monteiro. Het bericht Judoka Verhagen strijdt om brons verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 14u45  Barty nadert nummer 1-positie wereldranglijstBIRMINGHAM (ANP) - Tennisster Ashleigh Barty is nog maar één zege verwijderd van de nummer 1-positie op de wereldranglijst. De 23-jarige Australische bereikte op het grastoernooi in Birmingham de finale door in twee sets af te rekenen met de Tsjechische Barbora Strycova: 6-4 6-4. Het was al de elfde opeenvolgende zege op rij voor de kampioene van Roland Garros. Het bericht Barty nadert nummer 1-positie wereldranglijst verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 13u30  Verstappen vijfde in derde training FrankrijkLE CASTELLET (ANP) - Max Verstappen heeft in de derde en laatste vrije training voor de Grote Prijs van Frankrijk de vijfde tijd gereden. De coureur van Red Bull was beduidend langzamer dan de Mercedessen en de Ferrari's. Het bericht Verstappen vijfde in derde training Frankrijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 12u15  Wolff: Hamilton wil ook zeven wereldtitelsLE CASTELLET (ANP) - Teambaas Toto Wolff van Formule 1-renstal Mercedes weet zeker dat Lewis Hamilton de zeven wereldtitels van Michael Schumacher wil evenaren. ''De reden dat hij het zelf niet openlijk uitspreekt, is omdat er een zesde tussen ligt'', aldus de Oostenrijker de Britse krant The Telegraph. Het bericht Wolff: Hamilton wil ook zeven wereldtitels verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 12u15  Stichting Nipkow krijgt nieuwe voorzitterAMSTERDAM (ANP) - Stichting Nipkow, de organisatie die ieder jaar de Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon uitreikt, krijgt een nieuwe voorzitter. Tv-columniste Renate van der Bas (Trouw) is de opvolger van voormalig NRC-criticus Hans Beerekamp, maakte de organisatie zaterdag bekend. Het bericht Stichting Nipkow krijgt nieuwe voorzitter verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 12u00  Van der Weijden voor op schema naar StavorenSTAVOREN (ANP) - Maarten van der Weijden ligt bij zijn tweede poging de Elfstedentocht te zwemmen voor op schema. Hij zwemt ongeveer 4 kilometer per uur en bereikt vermoedelijk omstreeks 12.30 uur de stad Stavoren. Dat is een half uur tot een uur eerder dan was voorzien. Het bericht Van der Weijden voor op schema naar Stavoren verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 11u45  Krakau gastheer Europese Spelen in 2023MINSK (ANP) - De derde editie van de Europese Spelen is toegewezen aan de Poolse stad Krakau. De vijftig leden van het Europees Olympisch Comité kozen zaterdag tijdens een bijeenkomst in Minsk voor de enige kandidaat die zich had gemeld voor de organisatie van het sportevenement in 2023. Het bericht Krakau gastheer Europese Spelen in 2023 verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 11u15  Hoge Franse onderscheiding voor Elton JohnPARIJS (ANP) - Sir Elton John heeft een hoge Franse onderscheiding gekregen. De Britse zanger kreeg in Parijs door president Emmanuel Macron de Légion d'Honneur, de hoogste Franse onderscheiding die een burger kan krijgen, opgespeld. Het bericht Hoge Franse onderscheiding voor Elton John verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 10u45  Kabinet: Afghaanse gevangenen wél beschermdDEN HAAG (ANP) - Het kabinet spreekt tegen dat Nederland aan Afghanistan overgedragen gevangenen te weinig heeft beschermd. Trouw schrijft dat overgedragen gevangenen zijn gemarteld en Nederland dat niet doorhad. Nederland had beloofd hen goed in de gaten te houden, maar zou dat hebben verzuimd. Het bericht Kabinet: Afghaanse gevangenen wél beschermd verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 10u45  Van der Mark behoorlijk in de kreukelsRIMINI (ANP) - Een hersenschudding, breuken in zijn rechter onderarm en pols en twee gebroken ribben. Dat waren de gevolgen van de zware crash van motorcoureur Michael van der Mark afgelopen vrijdag in de tweede vrije training voor het WK Superbike in het Italiaanse Rimini. De Rotterdammer ligt behoorlijk in de kreukels en daarom nog ter observatie in het ziekenhuis. Hij ondergaat nog een operatie aan zijn gebroken arm. Het bericht Van der Mark behoorlijk in de kreukels verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 10u15  Van Dam mag verder in derde majorCHASKA (ANP) - Golfster Anne van Dam heeft ternauwernood de cut gehaald in het Women's PGA Championship en mag daarom ook dit weekeinde meedoen in het derde major van het jaar. De Nederlandse prof kwam in de tweede ronde op de Hazeltine National in het Amerikaanse Chaska (Minnesota) tot 73 slagen, één boven par (+1). Met haar 76 (+4) uit de eerste omloop leverde dat een tussenscore van +5 op, goed voor de gedeelde 66e plaats en precies genoeg om door te mogen. Het bericht Van Dam mag verder in derde major verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 10u15  Thompson en Fraser-Pryce razendsnel met 10,73KINGSTON (ANP/RTR) - Elaine Thompson en Shelly-Ann Fraser-Pryce hebben op de zogeheten trials van Jamaica de snelste 100 meter van dit jaar gelopen. Regerend olympisch kampioene Thompson won in 10,73. De fotofinish was nodig om Fraser-Pryce aan te wijzen als de nummer twee, maar de olympisch kampioene van Peking (2008) en Londen (2012) kreeg wel dezelfde tijd van 10,73 achter haar naam. Het bericht Thompson en Fraser-Pryce razendsnel met 10,73 verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 10u00  Hittegolf op komst: woensdag kans op 38 gradenDE BILT (ANP) - Officieel is het net een dag echt zomer en de eerste hittegolf is al op komst. Weeronline meldt namelijk dat het zondag op een aantal plaatsen al 30 graden wordt en dat ons in de dagen erna op grote schaal tropisch weer te wachten staat. Het bericht Hittegolf op komst: woensdag kans op 38 graden verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 08u15  Goede eerste nacht voor Van der WeijdenBALK (ANP) - Maarten van der Weijden heeft een goede eerste nacht achter de rug bij zijn tweede poging de Elfstedentocht te zwemmen. ''Hij heeft goed gegeten en gedronken en ligt mooi op schema'', zegt een woordvoerster van het team van de olympisch kampioen op de 10 kilometer van Peking (2008). Het bericht Goede eerste nacht voor Van der Weijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 07u30  ‘Zorg voor Waddenzee moet beter’KORNWERDERZAND (ANP) - Nederland moet beter zorgen voor het UNESCO-werelderfgoed Waddenzee. Het kwetsbare natuurgebied wordt aan alle kanten bedreigd door onder meer gas- en zoutwinning, klimaatverandering, milieugevaarlijke scheepvaart en bouwactiviteiten op de wal. Dat moet snel anders en beter, vindt directeur Lutz Jacobi van de Waddenvereniging. Het bericht ‘Zorg voor Waddenzee moet beter’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 07u30  CNV bepleit minimumtarief 25 euro voor zzp’erDEN HAAG (ANP) - Het CNV vindt het door het kabinet voorgestelde minimumtarief van 16 euro per uur voor zzp'ers veel te laag. De vakbond stelt dat zelfstandigen zonder personeel zeker 25 euro per uur moeten verdienen om te kunnen rondkomen. Het bericht CNV bepleit minimumtarief 25 euro voor zzp’er verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 07u30  Mick Jagger terug op podium na hartoperatieCHICAGO (ANP/RTR) - Mick Jagger, de zanger van The Rolling Stones heeft vrijdag zijn rentree op het podium gemaakt, nadat hij in april aan zijn hart is geopereerd. De band hervatte de No Filter wereldtournee in Chicago. Het bericht Mick Jagger terug op podium na hartoperatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 06u30  In de spotlight: reisblogger Chantal SchramVroeger ging Chantal Schram van reisblog Reisdoc.nl met haar ouders altijd kamperen, dus daar heeft Het bericht In de spotlight: reisblogger Chantal Schram verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 03u15  Bitcoin passeert grens van 10.000 dollarAMSTERDAM (ANP) - De koers van de bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin 10.166 dollar waard. Het bericht Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 03u15  Brzoskowski zwemt WK-limiet op 200 meter vrijAMERSFOORT (ANP) - Zwemmer Maarten Brzoskowski heeft bij de Open Nederlandse kampioenschappen in Amersfoort aan de limiet op de 200 meter vrije slag voldaan om te mogen deelnemen aan de WK langebaan in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Het bericht Brzoskowski zwemt WK-limiet op 200 meter vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 23u30  Van der Weijden krijgt in Sneek eerste stempelSNEEK (ANP) - Zwemmer Maarten van der Weijden heeft zijn eerste stempel op zak tijdens zijn tweede poging de Elfstedentocht te zwemmen. Hij kwam rond 22.50 uur aan in Sneek, waar burgemeester Jannewietske de Vries zijn eerste kilometers heeft bezegeld. Het bericht Van der Weijden krijgt in Sneek eerste stempel verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 22u45  Studenten en ouders blikseminslag bijgepraatROTTERDAM (ANP) - De school van de aspirant-militair die deze week door onweer zwaargewond is geraakt, heeft vrijdagmiddag een besloten bijeenkomst gehouden voor direct betrokken stagiairs en hun ouders en verzorgers. Daar zijn ze bijgepraat door mentoren, docenten, het zorgteam van het Zadkine en vertegenwoordigers van de Koninklijke Luchtmacht. Het bericht Studenten en ouders blikseminslag bijgepraat verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 22u30  Speelgoedketen Toys ‘R’ Us werkt aan comebackWAYNE (ANP) - De omgevallen speelgoedketen Toys 'R' Us komt mogelijk weer terug in de Verenigde Staten. Voormalig bestuurder Richard Barry, nu topman van juridisch erfgenaam Tru Kids, zint op een comeback en wil naar verluidt nog dit jaar weer enkele Toys 'R' Us-filialen openen plus een webwinkel. Het bericht Speelgoedketen Toys ‘R’ Us werkt aan comeback verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 22u15  Politie wil frauderende leden bond ontslaanDEN HAAG (ANP) - De politie wil drie voormalige leden van het bestuur van politiebond ANPV ontslaan bij de politie vanwege fraude met declaraties. Ze zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte en belangenverstrengeling. De ANPV zegt in een reactie vrijdagavond, zelf onregelmatigheden in de financiële huishouding te hebben aangetroffen vorig jaar en het jaar ervoor en de zaak zelf aanhangig te hebben gemaakt. Het bericht Politie wil frauderende leden bond ontslaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 21u45  Weken ‘tijdelijk werkloos’ door cyberaanvalBRUSSEL (ANP/BELGA) - Bij maker van vliegtuigonderdelen Asco Industries in het Belgische Zaventem zitten honderden medewerkers al weken verplicht thuis vanwege een cyberaanval. Het bedrijf werd op 7 juni getroffen door een aanval met zogeheten ransomware. Daardoor kwamen belangrijke IT-systemen plat te liggen en kon de meerderheid van het personeel niks meer doen. Het bericht Weken ‘tijdelijk werkloos’ door cyberaanval verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 21u15  Internationaal verdrag tegen geweld op werkGENÈVE (ANP) - De International Labour Organization (ILO) heeft in Genève een nieuw verdrag tegen geweld en intimidatie op het werk aangenomen. Volgens vakbonden FNV en CNV gaat het om een grote stap om werknemers wereldwijd het recht te geven op een veilige werkplek. Hiervoor is jarenlang gelobbyd en campagne gevoerd. Het bericht Internationaal verdrag tegen geweld op werk verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 21u15  Pink Floyd-gitaren leveren miljoenen opNEW YORK (ANP) - De veiling van een grote collectie gitaren van Pink Floyd-gitarist David Gilmour heeft donderdag bijna 21,5 miljoen dollar opgeleverd. Het klapstuk was een iconische zwarte Fender Stratocaster uit 1969, waar Gilmour verschillende beroemde nummers op inspeelde, die voor bijna 4 miljoen dollar van eigenaar wisselde. Het bericht Pink Floyd-gitaren leveren miljoenen op verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 20u45  VS zetten Chinese bedrijven op zwarte lijstWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft weer vijf Chinese bedrijven op de zwarte lijst gezet, waaronder supercomputermaker Sugon. Daardoor kunnen ze voorlopig geen Amerikaanse producten kopen. Het bericht VS zetten Chinese bedrijven op zwarte lijst verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 20u30  Federer naar halve finale in HalleHALLE (ANP) - Roger Federer heeft de halve finales bereikt van het grastoernooi van Halle. De als eerste geplaatste tennisser uit Zwitserland haalde niet zijn beste niveau tegen Roberto Bautista Agut, maar klopte de Spanjaard wel in drie sets: 6-3 4-6 6-4. Het bericht Federer naar halve finale in Halle verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 20u00  Luiten overleeft schifting niet in MünchenMÜNCHEN (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft bij de BMW International Open in München de cut niet gehaald. Darius van Driel voltooide zijn tweede ronde in 73 slagen, één boven par en zat daarmee net aan de goede kant van de schifting na twee dagen. Het bericht Luiten overleeft schifting niet in München verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 19u30  Van der Mark in ziekenhuis na crashRIMINI (ANP) - Motorcoureur Michael van der Mark is zwaar ten val gekomen tijdens de tweede vrije training voor de race in Rimini voor het WK Superbike. De Rotterdammer heeft zijn rechterpols en enkele ribben gebroken. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Rimini waar hij een operatie moet ondergaan. Het bericht Van der Mark in ziekenhuis na crash verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 19u15  Coalitie Arnhem uit elkaar over tekorten zorgARNHEM (ANP) - GroenLinks en de PvdA in Arnhem zeggen hun samenwerking in de coalitie met D66 en de VVD op. De partijen hebben vrijdag de stekker uit het bestuursakkoord van het college van burgemeester en wethouders getrokken. Belangrijkste reden is een verschil van inzicht over de oplossing voor tekorten die zijn ontstaan door de stijgende uitgaven voor de zorg. Het bericht Coalitie Arnhem uit elkaar over tekorten zorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 18u45  Beursgang Naspers vertraagd door foute labelsKAAPSTAD (ANP) - De Amsterdamse beursgang van de internationale activiteiten van het Zuid-Afrikaanse technologie- en mediabedrijf Naspers loopt vertraging op. De aandeelhoudersvergadering waarop met de plannen van Naspers moest worden ingestemd is door het bedrijf twee maanden uitgesteld. Het bericht Beursgang Naspers vertraagd door foute labels verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 18u15  Ministerie weer fout over geheime Syrië-hulpDEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken is opnieuw in de fout gegaan met de publicatie van stukken over de geheime hulp aan Syrische opstandelingen. Minister Stef Blok betreurt de gang van zaken, schrijft hij aan de Kamer. Het bericht Ministerie weer fout over geheime Syrië-hulp verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 18u00  Bestuurder aangesteld bij ruziënd PrivaZorgAMSTERDAM (ANP) - De rechter grijpt in bij PrivaZorg, een landelijk opererende thuiszorgorganisatie. De Ondernemingskamer in Amsterdam heeft een bestuurder aangesteld, die orde op zaken moet stellen. Later worden ook een commissaris benoemd, en een bestuurder bij de enige aandeelhouder van PrivaZorg. Het bericht Bestuurder aangesteld bij ruziënd PrivaZorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 17u45  Van der Weijden begonnen aan tweede pogingLEEUWARDEN (ANP) - Maarten van der Weijden is vrijdag in de Zwettehaven in Leeuwarden onder grote publieke belangstelling begonnen aan zijn tweede poging om de Elfstedentocht te zwemmen. De olympisch kampioen op de 10 kilometer van Peking (2008) wil de 200 kilometer dit keer wél voltooien. Het bericht Van der Weijden begonnen aan tweede poging verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 17u45  Groenewegen sprint op verjaardag naar zegeBUCHTEN (ANP) - Dylan Groenewegen heeft zichzelf een fraai verjaardagscadeau gegeven. De topsprinter van Jumbo-Visma won ook de tweede etappe van de ZLM Tour. Het bericht Groenewegen sprint op verjaardag naar zege verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 17u45  Démare snelste in Route d’OccitanieMARTRES-TOLOSANE (ANP) - Sprinter Arnaud Démare heeft de zege gepakt in de tweede etappe in de Franse Route d'Occitanie, voorheen beter bekend als de Route du Sud. De kopman van Groupama-FDJ won de sprint na 187 kilometer tussen Labruguière en Martres-Tolosane. Het bericht Démare snelste in Route d’Occitanie verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 17u45  Haga schorst docent om filmpje predikerAMSTERDAM (ANP) - Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam heeft een docent op non-actief gesteld omdat hij in een van zijn lessen een filmpje heeft getoond waarin internetprediker Fouad el Bouch aan het woord komt. Volgens directeur-bestuurder Söner Atasoy van de islamitische middelbare school past het filmpje niet in het onderwijspakket van de school. Het bericht Haga schorst docent om filmpje prediker verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 17u45  ‘Haagse steker’ geradicaliseerd én gestoordSCHIPHOL (ANP) - Malek F., die op 5 mei 2018 in Den Haag drie willekeurige mensen op straat met een mes levensgevaarlijk verwondde, was in meer of mindere mate geradicaliseerd en had extremistische ideeën. Dat zeggen twee deskundigen die een reeks gesprekken met F. en zijn familie hebben gevoerd. Hij maakte geen deel uit van een jihadistische groepering, maar zou daar wel door kunnen zijn geïnspireerd, aldus de experts. Het bericht ‘Haagse steker’ geradicaliseerd én gestoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 17u45  Bernal sterkste op GotthardpasSAN GOTTARDO (ANP) - Wielrenner Egan Bernal heeft de leiding in de Ronde van Zwitserland verstevigd. De Colombiaan van Team Ineos kwam na 216 kilometer solo aan boven op de Sint-Gotthardpas en vergrootte zijn voorsprong op de concurrentie. De Australiër Rohan Dennis, met het oog op de tijdrit van zaterdag de grootste concurrent, kwam als derde binnen op 23 seconden. Het bericht Bernal sterkste op Gotthardpas verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 17u15  Vettel gaat vergeefs in beroep tegen tijdstrafLE CASTELLET (ANP) - Sebastian Vettel is vergeefs in beroep gegaan tegen de tijdstraf van 5 seconden die hij tijdens de Grote Prijs van Canada kreeg opgelegd. Autosportfederatie FIA oordeelde dat Lewis Hamilton de winnaar van de race blijft. Het bericht Vettel gaat vergeefs in beroep tegen tijdstraf verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 17u15  BuZa: reis alleen bij noodzaak naar kust IranDEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor een deel van Iran het reisadvies aangescherpt. Aanleiding is de opgelopen politieke en militaire spanning tussen Iran en landen in de regio en de Verenigde Staten. Het bericht BuZa: reis alleen bij noodzaak naar kust Iran verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 17u00  Verstappen rijdt zesde tijd in tweede trainingLE CASTELLET (ANP) - Max Verstappen heeft slechts de zesde tijd gereden in de tweede training van de Grote Prijs van Frankrijk. De coureur van Red Bull gaf op circuit Paul Ricard 1,112 seconden toe op Valtteri Bottas, die in zijn Mercedes de snelste tijd klokte. Lewis Hamilton, de ploeggenoot van de Fin, kwam tot de tweede tijd. Het bericht Verstappen rijdt zesde tijd in tweede training verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 16u45  Rock Werchter rolt hitteplan uitWERCHTER (ANP) - In verband met het verwachte warme weer maakt Rock Werchter volgende week gebruik van een hittegolfplan. Dat meldt de organisatie achter het Belgische festival, dat door veel Nederlanders wordt bezocht en van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni plaatsvindt. Het bericht Rock Werchter rolt hitteplan uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 16u30  Brandweer: stel oefeningen volgende week uitARNHEM (ANP) - Brandweerkorpsen kunnen voorgenomen oefeningen en trainingen volgende week beter uitstellen vanwege de verwachte tropische omstandigheden. Dat advies geeft het Instituut Fysieke Veiligheid IFV vrijdag. Het IFV is het kennisinstituut van de brandweer. Het bericht Brandweer: stel oefeningen volgende week uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 16u15  Onderzoek OM naar Kamerlid gestoptDEN HAAG (ANP) - Een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar een Tweede Kamerlid en zijn ex-partner is gestopt, meldt het OM. Ze hebben het OM laten weten de zaak te willen laten rusten. Volgens De Telegraaf gaat het om PVV'er Dion Graus en zijn voormalige partner. Het bericht Onderzoek OM naar Kamerlid gestopt verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 16u15  Rutte: Italië moet snel budgetregels volgenBRUSSEL (ANP) - Italië moet 'rapido', oftewel snel, de Europese begrotingsregels naleven. 'Premier Conte moet gewoon zijn huiswerk doen', zei premier Mark Rutte na afloop van een tweedaagse EU-top in Brussel. 'Wij gaan de begrotingsregels niet veranderen.' Het bericht Rutte: Italië moet snel budgetregels volgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 16u00  Wall Street begint met kleine minnenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine minnen aan de handel begonnen. De aandacht op Wall Street gaat onder meer uit naar de politieke spanningen. President Donald Trump heeft op het laatste moment een militaire aanval op Iran afgeblazen. Hij vond dat zo'n aanval niet ,,in verhouding zou staan'' tot het neerschieten van een onbemande Amerikaanse drone door Iran eerder deze week. Het bericht Wall Street begint met kleine minnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 16u00  Rutte: oplopende spanning rond Iran zorgelijkBRUSSEL (ANP) - Het neerhalen van een Amerikaanse drone door Iran is “op zijn zachtst gezegd een nieuw signaal van oplopende spanningen”, vindt premier Rutte. 'Heel zorgelijk, het is belangrijk om nu te werken, ook in Europees verband, aan de-escalatie', zei de premier na afloop van een EU-top in Brussel. Hij verwees naar de eerdere oproep van de EU om provocaties te vermijden. Het bericht Rutte: oplopende spanning rond Iran zorgelijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 15u45  Strafontslag ex-topambtenaar Ait-Taleb terechtAMSTERDAM (ANP) - De voormalige Amsterdamse topambtenaar Saadia Ait-Taleb heeft in de zomer van 2017 terecht strafontslag gekregen. Volgens de rechtbank Amsterdam heeft de vrouw in elk geval de schijn van belangenverstrengeling laten ontstaan door met een zakelijke relatie ook een privérelatie te onderhouden. Het bericht Strafontslag ex-topambtenaar Ait-Taleb terecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 15u30  De beste tips voor meer zichtbaarheid als ondernemerWe zijn in het festivalseizoen beland en dit betekent dat er met grote regelmat een Het bericht De beste tips voor meer zichtbaarheid als ondernemer verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 15u30  Bertens maakt opwachting in EastbourneEASTBOURNE (ANP) - Kiki Bertens doet volgende week zoals gepland mee aan het grastoernooi van Eastbourne. De 27-jarige tennisster liep zondag in de finale van het toernooi in Rosmalen een lichte liesblessure op. Het bericht Bertens maakt opwachting in Eastbourne verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 15u15  Berging crashtoestel kan nog hele avond durenOUDEMOLEN (ANP) - De berging van de twee overleden inzittenden van het vliegtuig dat vrijdag verongelukte bij Oudemolen en de berging van het toestel zelf, gaat nog de hele avond duren. Volgens een politiewoordvoerder komt dat onder meer omdat gespecialiseerde bergers vanuit het hele land moeten komen naar het weiland in de buurt van Oudemolen waar het vliegtuig en een ander betrokken toestel terechtkwamen. Het bericht Berging crashtoestel kan nog hele avond duren verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 15u15  Nederlanders om in de gaten te houden: social entrepeneur en influencer Nilab Yonousi (25)Op 5-jarige leeftijd is Nilab uit haar geboorteland Afghanistan gevlucht. Na een lange tocht, die Het bericht Nederlanders om in de gaten te houden: social entrepeneur en influencer Nilab Yonousi (25) verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 14u45  Kabinet: betere bescherming arbeidsmigrantenDEN HAAG (ANP) - De misstanden waarmee werknemers uit het buitenland te maken hebben, worden aangepakt. Het kabinet wil een einde maken aan de problemen met arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en huisvesting. Het bericht Kabinet: betere bescherming arbeidsmigranten verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 14u15  Kabinet onderzoekt bijdrage missie SyriëDEN HAAG (ANP) - Het kabinet onderzoekt of het een bijdrage kan leveren aan een missie in het noordoosten van Syrië. Het kan gaan om een militaire of civiele bijdrage, zei minister Ank Bijleveld van Defensie. 'We staan er welwillend tegenover.' Het bericht Kabinet onderzoekt bijdrage missie Syrië verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 14u00  Twee doden door crash vliegtuigjeOUDEMOLEN (ANP) - Bij de crash van een sportvliegtuigje bij Oudemolen (Noord-Brabant) vrijdag zijn de twee inzittenden om het leven gekomen. Dat maakte een woordvoerster van de Veiligheidsregio bekend. Over de identiteit van de personen kon zij niets zeggen. Het bericht Twee doden door crash vliegtuigje verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 14u00  Bitcoin nadert grens van 10.000 dollarAMSTERDAM (ANP) - De bitcoin is de afgelopen dagen weer flink in waarde gestegen. De virtuele munteenheid nadert inmiddels de grens van de 10.000 dollar. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin vrijdag 9817,87 dollar waard. Het bericht Bitcoin nadert grens van 10.000 dollar verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 14u00  Oud-topman Barclays vrijgesproken van fraudeLONDEN (ANP) - De voormalige topman van de grote Britse bank Barclays is ook in hoger beroep vrijgesproken van fraude. John Varley werd in 2017 aangeklaagd voor fraude rond een financieringsdeal die Barclays in 2008 sloot met investeerders in het Midden-Oosten, met name het Qatarese staatsinvesteringsfonds. Het bericht Oud-topman Barclays vrijgesproken van fraude verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 13u45  Slob: eindtoets eerder afnemen na schooladviesDEN HAAG (ANP) - De eindtoets voor basisschoolleerlingen wordt voortaan eerder in het jaar afgenomen. Dat laat minister Arie Slob weten in een brief aan de Tweede Kamer. Met de maatregel komt er minder tijd te zitten tussen het moment van het schooladvies van de leraar en de toets. Het bericht Slob: eindtoets eerder afnemen na schooladvies verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 13u30  EU-leiders: snel oplossing eurozonebudgetBRUSSEL (ANP) - De EU-ministers van Financiën moeten snel 'geschikte oplossingen' vinden voor de omvang en financiering van het vorige week overeengekomen eurozonebudget, officieel Begrotingsinstrument voor Convergentie en Concurrentievermogen (BICC) genoemd. In een verklaring van de EU-leiders na afloop van eurozone-overleg op de top in Brussel stellen ze dat de kwestie prioriteit heeft. Het bericht EU-leiders: snel oplossing eurozonebudget verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 13u30  Minimaal 16 euro per uur voor zelfstandigenDEN HAAG (ANP) - Zelfstandigen zonder personeel krijgen recht op 16 euro per uur. Het kabinet wil een minimumtarief om deze groep zzp'ers aan de ''onderkant'' van de arbeidsmarkt te beschermen tegen schijnzelfstandigheid. Het bericht Minimaal 16 euro per uur voor zelfstandigen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 13u30  2 inzittenden sportvliegtuigje in veiligheidBREDA (ANP) - Een van de twee sportvliegtuigjes die vrijdag betrokken waren bij een incident in de lucht, is veilig geland. Dat meldt een medewerker van de verkeerstoren van Breda International Airport, waar de beide toestellen waren opgestegen. In beide vliegtuigjes zaten twee mensen, allemaal mannen. Het bericht 2 inzittenden sportvliegtuigje in veiligheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 13u15  Vier onderzoekers beloond met SpinozaprijsAMSTERDAM (ANP) - De Spinozaprijs, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland, wordt dit jaar toegekend aan vier hoogleraren van de Universiteit Utrecht, de TU Delft, Amsterdam UMC en de Rijksuniversiteit Groningen. Voorzitter Stan Gielen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft de winnaars vrijdag bekendgemaakt. Zij mogen ieder 2,5 miljoen euro besteden aan hun wetenschappelijk onderzoek. Het bericht Vier onderzoekers beloond met Spinozaprijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 13u15  Verstappen opent met vierde trainingstijdLE CASTELLET (ANP) - Max Verstappen is de Grote Prijs van Frankrijk begonnen met de vierde tijd in de eerste vrije training. De coureur van Red Bull gaf 0,880 seconden toe op Lewis Hamilton, die in zijn Mercedes de beste tijd klokte. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) noteerde de tweede tijd en de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) de derde. Het bericht Verstappen opent met vierde trainingstijd verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 13u00  Sportvliegtuigje stort neer bij WillemstadWILLEMSTAD (ANP) - Bij Willemstad in Noord-Brabant is een sportvliegtuigje neergestort na een incident met een ander sportvliegtuigje, meldt de politie. Het bericht Sportvliegtuigje stort neer bij Willemstad verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 12u30  Wilders: getuige bang voor vervolgingDEN HAAG (ANP) - Een getuige die PVV-leider Geert Wilders mogelijk kon ontlasten in het 'minder Marokkanen'-proces, durft niet meer te getuigen in de rechtszaak. Dat twittert Wilders, die zich baseert op zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Het bericht Wilders: getuige bang voor vervolging verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 12u15  Diemense wethouder stapt op na aanhoudingDIEMEN (ANP) - De Diemense wethouder Jorrit Nuijens stapt op nadat hij donderdag door de politie in Amsterdam was aangehouden. Dat staat in een verklaring op de website van GroenLinks Diemen. 'De komende dagen en weken zal ik rust nemen om op de gebeurtenissen te kunnen reflecteren.' Het bericht Diemense wethouder stapt op na aanhouding verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 12u15  Sirotkin ook reservecoureur bij McLarenLE CASTELLET (ANP) - De Rus Sergej Sirotkin gaat in de Formule 1 als reservecoureur optreden bij McLaren. Hij bekleedde diezelfde functie al bij de stal van Renault. De 23-jarige Sirotkin maakt zijn opwachting als Carlos Sainz of Lando Norris niet in staat is te rijden. Het bericht Sirotkin ook reservecoureur bij McLaren verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 12u00  ‘Rotterdammers geen terrorismeverdachte meer’ROTTERDAM (ANP) - Vijf Rotterdammers die eind vorig jaar werden opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf, zijn in deze zaak geen verdachten meer. Er is volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam onvoldoende bewijs om tot vervolging over te gaan. Het bericht ‘Rotterdammers geen terrorismeverdachte meer’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 12u00  Meer kans op hypotheek met flexibel inkomenDEN HAAG (ANP) - Starters op de woningmarkt met een flexibel arbeidscontract krijgen meer mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat meldt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Het bericht Meer kans op hypotheek met flexibel inkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine koerswinsten zien. Beleggers keken vooral uit naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week. Daarnaast bleef de blik gericht op de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Het bericht Kleine winsten op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 11u30  Sinkeldam en Hofland niet op Europese SpelenMINSK (ANP) - Ramon Sinkeldam en Moreno Hofland gaan op de Europese Spelen niet van start in de wegwedstrijd. Het tweetal wordt vervangen door één wielrenner, Julius van den Berg. Het bericht Sinkeldam en Hofland niet op Europese Spelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 11u30  Handbalsters loten angstgegner NoorwegenTOKIO (ANP) - De Nederlandse handbalsters treffen op het komende WK in Japan in de groepsfase al angstgegner Noorwegen. De Scandinavische ploeg is de drievoudig wereldkampioen die Oranje op het WK van 2015 en het EK van 2016 in de finale versloeg. De andere tegenstanders in groep A waarin de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade is ingedeeld zijn Cuba, Angola, Slovenië en Servië. Het WK is van 30 november tot en met 15 december in Kumamoto. Het bericht Handbalsters loten angstgegner Noorwegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 11u15  Prijs Fastned verdubbelt bij debuut op DamrakAMSTERDAM (ANP) - Uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's Fastned kent een vliegende start bij zijn beursdebuut op het Amsterdamse Damrak. De aandelen van het bedrijf sprongen van de beginkoers van 11 euro in de eerste anderhalf uur handel naar 26,90 euro, een stijging van 145 procent. Het bericht Prijs Fastned verdubbelt bij debuut op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 11u00  Diemense wethouder Jorrit Nuijens weer vrijAMSTERDAM (ANP) - De Diemense GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens, die donderdag werd opgepakt, is weer op vrije voeten. De politicus werd aangehouden bij de Stopera, het stadhuis, in Amsterdam. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en spuugde volgens de politie op het bureau twee agenten in het gezicht. Zij hebben aangifte tegen hem gedaan vanwege belediging, meldt de politie. Het bericht Diemense wethouder Jorrit Nuijens weer vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 11u00  Rotterdammer (70) vast voor misbruik in NepalROTTERDAM (ANP) - Een 70-jarige man uit Rotterdam is opgepakt, omdat hij tijdens een reis naar Nepal zeker één jongetje seksueel zou hebben misbruikt. Het slachtoffer is nu 13 jaar. Onderzoek moet duidelijk maken hoe lang het misbruik al liep en of de man meer slachtoffers heeft gemaakt. Het Openbaar Ministerie weet wel dat de man vaker in Azië is geweest. Het bericht Rotterdammer (70) vast voor misbruik in Nepal verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 10u45  ‘Twee derde Europeanen wil van diesel af’VIANEN (ANP) - Een kleine twee derde van de Europese autobezitters ziet de aankoop van een dieselauto niet meer zitten. Dat meldt het Europese autoadvertentieplatform AutoScout24 op basis van een onderzoek onder ruim 7000 mensen in zeven Europese landen. De Nederlander is vergeleken met zijn Europese buren het minst geneigd om geld aan een dieselauto uit te geven: ruim 80 procent wil dat niet. Het bericht ‘Twee derde Europeanen wil van diesel af’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 10u30  ‘Sturing EU-top nodig voor eurozonebudget’BRUSSEL (ANP) - Eurogroepvoorzitter Mario Centeno 'kijkt uit naar sturing' van de Europese regeringsleiders over de eurozonebegroting. 'We hebben hierover leiderschap nodig', zei hij bij aanvang van de tweede dag van de EU-top in Brussel die voornamelijk aan de ontwikkelingen in de eurozone is gewijd. 'Het is van belang dat we overeenstemming vinden over hoe ambitieus dit moet worden.' Het bericht ‘Sturing EU-top nodig voor eurozonebudget’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 10u00  Onderzoek ombudsman naar etnisch profilerenDEN HAAG (ANP) - Om een indruk te krijgen van de aard en omvang van klachten over etnisch profileren die de overheid ontvangt, begint de Nationale ombudsman een onderzoek. ''Wij gaan graag met overheden in gesprek over het herkennen, erkennen en behandelen van deze klachten'', aldus de ombudsman. ''Het is van belang dat burgers gehoord worden en dat hun klacht op een behoorlijke wijze door de overheid wordt behandeld.'' Het bericht Onderzoek ombudsman naar etnisch profileren verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 10u00  AEX licht hoger in afwachtende handelAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Beleggers wachten vooral op de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week. Daarnaast bleef de blik gericht op de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Het bericht AEX licht hoger in afwachtende handel verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 09u30  Hoop op droog weer bij GlastonburyPILTON (ANP/WEERONLINE) - Goed nieuws voor festivalgangers: in ieder geval de eerste dagen van het Engelse festival Glastonbury verlopen droog. Woensdag tot en met vrijdag zijn er vrij veel wolkenvelden, maar de temperatuur kan wel oplopen tot 28 graden, meldt Weeronline. Het bericht Hoop op droog weer bij Glastonbury verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 09u30  Afwachtend begin voor DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst begonnen. Ook de meeste andere Europese beurzen openden licht in het groen. Beleggers wachten vooral op de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week. Daarnaast bleef de blik gericht op de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Het bericht Afwachtend begin voor Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 09u30  Verstappen steunt stewards die Vettel straftenLE CASTELLET (ANP) - Max Verstappen heeft de wedstrijdcommissarissen die Sebastian Vettel tijdens de Grote Prijs van Canada bestraften in bescherming genomen. ''Ik las dat ze op social media zijn uitgescholden en dat vind ik niet eerlijk. Zij doen hun werk zo goed mogelijk'', zei de Limburgse Formule 1-coureur tegen de BBC. Het bericht Verstappen steunt stewards die Vettel straften verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 09u00  Ziekenhuismedewerkers in actie om meer loonDEN HAAG (ANP) - Ziekenhuismedewerkers in Alkmaar, Assen en Eindhoven gaan volgende maand actievoeren om een betere cao af te dwingen. Medewerkers van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen gaan vanaf woensdag 3 juli zondagsdiensten draaien op doordeweekse dagen, heeft FNV bekendgemaakt. Het bericht Ziekenhuismedewerkers in actie om meer loon verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 08u45  Derde zege Oranje op WK Vrouwen best bekekenHILVERSUM (ANP) - Naar de derde wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters bij het WK in Frankrijk hebben donderdagavond bijna 2,8 miljoen mensen gekeken. Canada werd met 2-1 verslagen. De voetbalwedstrijd op NPO 1 was het best bekeken programma van de dag, meldt de Stichting KijkOnderzoek. Het NOS Journaal van 20.00 uur staat met bijna 2,3 miljoen kijkers, tweede. Het bericht Derde zege Oranje op WK Vrouwen best bekeken verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 08u45  Fontijn vlaggendrager opening Europese SpelenMINSK (ANP) - Boksster Nouchka Fontijn draagt vrijdagavond in Minsk de Nederlandse vlag bij de openingsceremonie van de tweede Europese Spelen. De Schiedamse won vier jaar geleden bij de eerste editie van het sportevenement goud in haar klasse (middengewicht). Het bericht Fontijn vlaggendrager opening Europese Spelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 08u45  Huizenprijzen stijgen iets minder hardDEN HAAG (ANP) - Bestaande koopwoningen zijn in mei 7,2 procent duurder geworden dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster. De stijging was iets minder groot dan de voorgaande maanden. Het bericht Huizenprijzen stijgen iets minder hard verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 08u30  ‘Lagere opening voor AEX’AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal vrijdag waarschijnlijk lager openen. Ook de andere Europese beurzen lijken met verliezen te beginnen. Beleggers kijken vooral uit naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top volgende week. Ook blijft de blik gericht op de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Het bericht ‘Lagere opening voor AEX’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 08u30  Nikkei eindigt week met verliesTOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met verlies geëindigd. Beleggers namen wat gas terug na de sterke winsten eerder deze week en keken vooral uit naar de G20-top die volgende week in Japan wordt gehouden. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping zullen elkaar tijdens deze top ontmoeten en de markten hopen dat ze de vastgelopen handelsgesprekken nieuw leven in zullen blazen. Het bericht Nikkei eindigt week met verlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 08u30  KLM vliegt niet in Iraans luchtruimAMSTERDAM (ANP) - De KLM vliegt voorlopig niet door het Iraanse luchtruim. De actie is het gevolg van het op grote hoogte neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran. Het bericht KLM vliegt niet in Iraans luchtruim verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 08u15  Geen treinverkeer Utrecht CS en SchipholUTRECHT (ANP) - Door een wisselstoring rijden er geen treinen tussen Schiphol en Utrecht Centraal. Reizigers tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal kunnen reizen via Amsterdam Centraal. De extra reistijd kan volgens de Nederlandse Spoorwegen oplopen tot een halfuur. Volgens NS is de storing uiterlijk om 09.00 uur verholpen. Het bericht Geen treinverkeer Utrecht CS en Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 08u00  Bestuurders politiebond verdacht van fraudeDEN HAAG (ANP) - Drie voormalige leden van het bestuur van politiebond ANPV worden ontslagen bij de politie vanwege fraude met declaraties. Ze zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte en belangenverstrengeling. Het bericht Bestuurders politiebond verdacht van fraude verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 08u00  Kerken tonen hun ‘juwelen’ tijdens KerkennachtDEN HAAG (ANP) - Optredens van dj’s en muzikanten, poëzievoordrachten, presentaties en zelfs een musical. Kerken in tientallen steden en dorpen willen zich dit weekend van een ''ongekende kant laten zien''. Ze zetten hun deuren in de avonduren open tijdens de Kerkennacht. Het bericht Kerken tonen hun ‘juwelen’ tijdens Kerkennacht verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 07u45  Jongen rijdt in op politieauto in AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Een jongen van 17 is in de nacht van donderdag op vrijdag in het centrum van Amsterdam met een gestolen auto op een politieauto ingereden. Het bericht Jongen rijdt in op politieauto in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 06u45  Geen treinverkeer Amsterdam CS en SchipholUTRECHT (ANP) - Een wisselstoring is er de oorzaak van dat tussen Schiphol en Utrecht Centraal geen treinen rijden. Volgens de Nederlandse Spoorwegen is de storing vermoedelijk pas rond 09.00 uur verholpen. Het bericht Geen treinverkeer Amsterdam CS en Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 06u00  Rechtbank behandelt zaak ‘Haagse steker’SCHIPHOL (ANP) - In de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol begint de Haagse rechtbank vrijdag aan het strafproces tegen de 32-jarige Malek F. Hij stak op 5 mei vorig jaar in Den Haag drie mensen neer en werd door de politie neergeschoten. Centrale vraag in het proces is of F. als terrorist of als psychisch gestoorde dader beschouwd moet worden. Het bericht Rechtbank behandelt zaak ‘Haagse steker’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 06u00  Gratis krant Metro bestaat 20 jaarAMSTERDAM (ANP) - Nederlands enige gratis krant, Metro, bestaat vrijdag 20 jaar. Op 21 juni juni 1999 werd de krant gelanceerd, tegelijkertijd met een andere krant die ook gratis was: Sp!ts. Het bericht Gratis krant Metro bestaat 20 jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 05u15  Het is weer Parade-tijdROTTERDAM (ANP) - Het jaarlijkse rondreizende theaterfestival Parade begint vrijdag in Rotterdam. Cultuurminister Ingrid van Engelshoven trapt de 29e aflevering van de tour samen met het theaterfestival af in het Museumpark. Het bericht Het is weer Parade-tijd verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 05u15  Tweede poging zwemtocht Van der WeijdenLEEUWARDEN (ANP) - Maarten van der Weijden gaat vrijdag opnieuw proberen zijn Elfstedenzwemtocht in Friesland te voltooien. De olympisch kampioen op de 10 kilometer van Peking (2008) duikt rond 17.30 uur in Leeuwarden het water in om weer zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek in te zamelen. Het bericht Tweede poging zwemtocht Van der Weijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 05u15  Nog te vaak chemische middelen bij gewassenDEN HAAG (ANP) - Telers en afnemers van gewassen, alsook leveranciers van bestrijdingsmiddelen, zijn er onvoldoende in geslaagd om het gebruik van chemische middelen terug te dringen. Volgens onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is de afgelopen jaren wel vooruitgang geboekt, maar zijn de doelen op het gebied van waterkwaliteit, biodiversiteit en arbeidsveiligheid nog niet gehaald. Het bericht Nog te vaak chemische middelen bij gewassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 02u15  Akkoord meerjarenbudget vooruitgeschovenBRUSSEL (ANP) - De onderhandelingen over de EU-meerjarenbegroting voor de periode 2021-2027 moeten eind dit jaar zijn afgerond zijn, vinden de lidstaten. Eerder beoogden de EU-regeringsleiders nog een akkoord in de herfst over het zogeheten Meerjarig Financieel Kader (MFK). Ze houden er op hun top in oktober een “gedachtewisseling” over, hebben ze afgesproken. Het bericht Akkoord meerjarenbudget vooruitgeschoven verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/06 02u15  Zorgkosten stegen vorig jaar met 3 miljardDEN HAAG (ANP) - Nederland heeft vorig jaar 100 miljard euro aan zorg gespendeerd. Dat is 3 miljard meer dan het voorgaande jaar, heeft statistiekbureau CBS bekendgemaakt. Het bericht Zorgkosten stegen vorig jaar met 3 miljard verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 23u45  Stikstofuitspraak verdeelt coalitiepartijenDEN HAAG (ANP) - De regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen maatregelen om de afzet van stikstof in kwetsbare natuurgebieden te verminderen. De huidige aanpak biedt de natuur onvoldoende bescherming, bepaalde de Raad van State onlangs. Maar coalitiepartners VVD en CDA willen kijken wat er juridisch mogelijk is om vooral de economische gevolgen van die uitspraak te beperken. Het bericht Stikstofuitspraak verdeelt coalitiepartijen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 22u30  Markant debuut Slack op groen Wall StreetNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan, waarbij de brede S&P 500 op de hoogste stand ooit sloot. Dat de Federal Reserve een dag eerder de deur op een kier zette voor eventuele renteverlagingen later dit jaar bleef voor optimisme zorgen. Verder viel vooral de koerssprong van beursdebutant Slack op. Het bericht Markant debuut Slack op groen Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 22u00  Murray wint bij rentree in dubbelspelLONDEN (ANP) - Tennisser Andy Murray heeft zijn comeback op de baan opgeluisterd met een zege in het dubbelspel. Op Queen's won hij met de Spanjaard Feliciano Lopez in twee sets van Juan Sebastian Cabal en Robert Farah, 7-6 (5) 6-3. Dat was enigszins verrassend, aangezien de Colombianen in Londen als nummer 1 waren geplaatst. Het bericht Murray wint bij rentree in dubbelspel verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 22u00  EU-leiders achter vervolging MH17-verdachtenBRUSSEL (ANP) - De regeringsleiders van alle EU-landen staan achter het besluit om vier verdachten te vervolgen in de zaak van de neergehaalde vlucht MH17. In de conclusies van hun top in Brussel verwelkomen zij het besluit van het internationale Joint Investigation Team (JIT) dat hierover volgend jaar een rechtszaak over begint. Het bericht EU-leiders achter vervolging MH17-verdachten verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 21u30  Hockeysters blijven winnen in Pro LeagueUTRECHT (ANP) - De Nederlandse hockeysters zijn zeker van de eerste plaats in de groepsfase van de Pro League. In Utrecht won de formatie van bondscoach Alyson Annan donderdag van Argentinië, 2-1. Van de 15 tot nu toe gespeelde duels in het toernooi won Oranje er 14. Het bericht Hockeysters blijven winnen in Pro League verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 21u15  Bruins wil WK vrouwenvoetbal 2027 in NederlandDEN HAAG (ANP) - Minister Bruno Bruins (Sport) wil zich inzetten om het WK voetbal voor vrouwen in 2027 in Nederland te organiseren. Bruins is donderdag in Frankrijk en woonde daar het laatste groepsduel van de Nederlandse voetbalsters bij in de groepsfase van het WK. Oranje versloeg Canada met 2-1. Het bericht Bruins wil WK vrouwenvoetbal 2027 in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 21u15  Koning kan Huis ten Bosch nu echt gebruikenDEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander kan vanaf deze zomer Huis ten Bosch weer gaan gebruiken voor het ontvangen van gasten tijdens officiële gelegenheden. Het gezin van de koning verhuisde begin dit jaar naar het paleis, dat de afgelopen jaren grondig is gerenoveerd. Het bericht Koning kan Huis ten Bosch nu echt gebruiken verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 21u00  Walmart schikt omvangrijke corruptiezaakWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Supermarktketen Walmart heeft voor 282 miljoen dollar een grote corruptiezaak geschikt. Het Amerikaanse concern lag onder vuur van autoriteiten omdat het anticorruptiewetgeving schond met dubieuze praktijken en regelingen in landen als Brazilië, Mexico, China en India. De zaak kwam in 2012 aan het licht. Het bericht Walmart schikt omvangrijke corruptiezaak verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 21u00  Federer heeft het soms even moeilijk in HalleHALLE (ANP) - Tennisser Roger Federer heeft de derde ronde van het toernooi van Halle bereikt. Op weg naar zijn tiende zege op het gras van de Duitse plaats had de Zwitserse voormalig nummer 1 van de wereld het soms lastig met Jo-Wilfried Tsonga. De eerste set won hij in de tiebreak van de Fransman, de tweede verloor hij, de derde won hij dankzij een break bij 5-5: 7-6 (5) 4-6 7-5. Het bericht Federer heeft het soms even moeilijk in Halle verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 20u15  GroenLinks-wethouder Diemen opgepaktAMSTERDAM(ANP) - GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens in Diemen is donderdagavond opgepakt voor het Amsterdamse stadhuis, de Stopera aan het Waterlooplein. Waarom kan een woordvoerder van de gemeente Diemen nog niet vertellen, maar ze bevestigt de aanhouding van Nuijens. De Telegraaf toont beelden waarop te zien is dat de wethouder hevig discussieert met agenten en mee moet naar het bureau. Het bericht GroenLinks-wethouder Diemen opgepakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 20u00  Tolhoek: heel speciaal gevoelFLUMSERBERG (ANP) - Antwan Tolhoek won donderdag voor het eerst in zijn wielerloopbaan een belangrijke wedstrijd. De 25-jarige renner van Jumbo-Visma was de sterkste in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. Het bericht Tolhoek: heel speciaal gevoel verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 19u45  John de Mol en Facebook blijven pratenAMSTERDAM (ANP) - John de Mol en Facebook gaan verder praten over de nepadvertenties waarin de Talpa-oprichter bitcoin-producten aanprijst. Dat werd donderdag bekendgemaakt in het televisieprogramma 6 Inside. Het bericht John de Mol en Facebook blijven praten verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 19u45  Blok: Maleisische collega onderschrijft JITDEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft donderdag met zijn Maleisische ambtgenoot gesproken over de ramp met MH17. Minister Saifuddin heeft daarbij gezegd dat Maleisië achter het Joint Investigation Team (JIT) staat, dat onderzoek doet naar de ramp. Het bericht Blok: Maleisische collega onderschrijft JIT verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 19u15  Trump rekent op renteverlaging door FedWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De koepel van centrale banken in de Verenigde Staten zal uiteindelijk de rente verlagen en doet daarmee wat het moet doen. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump, die er bij de Federal Reserve al langer op aandringt om de rente te verlagen. Het bericht Trump rekent op renteverlaging door Fed verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 18u45  Slack noteert 60 procent hoger bij beursdebuutNEW YORK (ANP) - Het aandeel Slack noteerde donderdag, kort nadat de openingskoers van het aandeel op Wall Street bekend werd, ruim 50 procent hoger. Het aandeel van de chatdienst, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, stond op bijna 40 dollar. Daarmee heeft het bedrijf een beurswaarde heeft van dik 21 miljard dollar. Het bericht Slack noteert 60 procent hoger bij beursdebuut verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 18u45  Basketbalsters houden zicht op kwartfinaleAMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse 3x3-basketbalsters hebben bij het wereldkampioenschap in Amsterdam een belangrijke zege behaald. Op het Museumplein waren Natalie van den Adel, Fleur Kuijt en de zussen Jill en Loyce Bettonvil met 18-16 te sterk voor Letland. Het bericht Basketbalsters houden zicht op kwartfinale verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 18u30  ‘Eindtoets basisschool naar voren gehaald’DEN HAAG (ANP) - Het schooladvies op de basisschool wordt later in het jaar gegeven, en de eindtoets wordt naar voren gehaald. Dat bevestigen ingewijden, na berichtgeving door De Telegraaf. Het bericht ‘Eindtoets basisschool naar voren gehaald’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 18u30  Tolhoek wint bergrit in Ronde van ZwitserlandFLUMSERBERG (ANP) - Antwan Tolhoek heeft zijn eerste grote zege als profwielrenner behaald. De 25-jarige Zeeuw was donderdag de sterkste in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland, een bergrit over 120 kilometer van Einsiedeln naar Flumserberg. Het bericht Tolhoek wint bergrit in Ronde van Zwitserland verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 18u15  Nipkowschijf voor documentaireserie StukAMSTERDAM (ANP) - De documentaire Stuk die regisseur Jurjen Blick maakte voor de VPRO heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. Stuk is een documentairereeks over de bewoners en het dagelijks leven in revalidatiecentrum Heliomare in Noord-Holland. De tv-prijs werd donderdag uitgereikt in Amsterdam, samen met de Zilveren Reissmicrofoon. Die radioprijs ging naar Mieke van der Weij. Het bericht Nipkowschijf voor documentaireserie Stuk verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 18u00  Winsten op beurzen EuropaAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn donderdag met plussen gesloten. Tegen het einde van de sessie liepen de winsten wel iets terug. Dat de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten de deur op een kier zette voor eventuele renteverlagingen in de toekomst zorgde voor optimisme. Verder bleef de aandacht uitgaan naar de oplopende spanningen tussen Iran en de VS. Zo zaten de olieprijzen in de lift na het nieuws dat Iran een Amerikaanse 'spion-drone' heeft neergeschoten. Het bericht Winsten op beurzen Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 17u45  Dumoulin wegens blessure niet naar TourHILVERSUM (ANP) - Wielrenner Tom Dumoulin neemt niet deel aan de Ronde van Frankrijk. Dat maakte de kopman van Sunweb bekend bij de NOS. Eerder dit seizoen raakte Dumoulin in de Ronde van Italië geblesseerd aan een knie. Het herstel daarvan duurt langer dan verwacht. 'De Tour gaat hem niet worden', aldus de renner. Het bericht Dumoulin wegens blessure niet naar Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 17u15  Fastned stelt uitgifte nieuwe aandelen uitAMSTERDAM (ANP) - Snellaadstation Fastned stelt de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen op Euronext uit. Het bedrijf maakt vrijdag zijn debuut op het Damrak, maar vooralsnog wordt alleen in zogeheten depository receipts gehandeld. Het bericht Fastned stelt uitgifte nieuwe aandelen uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 17u00  ‘Apple waarschuwt voor impact Trump-tarieven’CUPERTINO (ANP/RTR) - Het verder ophogen van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zet de concurrentiepositie van Apple wereldwijd onder druk. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse techreus. Volgens het bedrijf zullen hogere tarieven negatief doorwerken op de bijdrage die Apple levert aan de Amerikaanse economie. Het bericht ‘Apple waarschuwt voor impact Trump-tarieven’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 16u45  TU Delft scoort op internationale ranglijstDELFT (ANP) - De TU Delft is met de vijftigste plaats de beste Nederlandse universiteit op de internationale ranglijst van universiteiten QS World University Ranking. De TU is twee plaatsen gestegen ten opzichte van de vorige editie. Het bericht TU Delft scoort op internationale ranglijst verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 16u30  Eis: vier jaar cel voor bedreiging WildersMAASTRICHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Maastricht vier jaar cel geëist tegen een 61-jarige Heerlenaar wegens het voorbereiden van moord op PVV-leider Geert Wilders. Hij zou tijdens een verkiezingscampagne op 9 maart in Heerlen hebben gedreigd Wilders met een bijl te doden. Het bericht Eis: vier jaar cel voor bedreiging Wilders verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 16u15  Containerschip vaart op frituurvet naar ChinaROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst is een groot containerschip zonder problemen op een mengsel van gewone brandstof en frituurvet van Rotterdam op en neer naar Shanghai gevaren. Dat stelt gas- en oliereus Shell, die de biobrandstof leverde. Het schip, genaamd Mette Maersk, was van de rederij A.P. Møller-Maersk. Het bericht Containerschip vaart op frituurvet naar China verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 16u15  Del Potro door blessure niet op WimbledonLONDEN (ANP) - Tennisser Juan Martin del Potro speelt wegens een blessure niet op Wimbledon. De Argentijn raakte woensdag op Queen's geblesseerd aan zijn rechterknie. Er blijkt sprake van een breuk in de knieschijf, waardoor hij langere tijd moet revalideren. Het bericht Del Potro door blessure niet op Wimbledon verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 16u00  Positieve teneur Wall Street houdt aanNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met flinke winsten geopend. Dat de Federal Reserve een dag eerder de deur op een kier had gezet voor eventuele renteverlagingen later dit jaar zorgt voor optimisme. Wel blijven oplopende spanningen tussen de VS en Iran boven de markten hangen. Zakelijke berichtenapp Slack beleefde zijn beursdebuut. Het bericht Positieve teneur Wall Street houdt aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 16u00  Aarzeling in Kamer over afschaffen luchtalarmDEN HAAG (ANP) - In de Tweede Kamer bestaat aarzeling over het afschaffen van het luchtalarm in 2021. Het kabinet wil het dan vervangen door het digitale waarschuwingssysteem NL-Alert. Maar CDA-Kamerlid Chris van Dam vindt dat je 'geen oude schoenen moet weggooien voor je nieuwe hebt'. Ook de VVD heeft reserves, bleek bij een overleg met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Het bericht Aarzeling in Kamer over afschaffen luchtalarm verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 15u30  Beelden Plensa mogelijk op HofvijverDEN HAAG (ANP) - Museum Beelden aan Zee in Scheveningen bestaat 25 jaar en wil dat onder meer vieren met de plaatsing van twee grote beelden van de hand van de Spaanse beeldhouwer Jaume Plensa op de Haagse Hofvijver, in elk geval voor een jaar. Het gaat om twee draadstalen koppen van ongeveer 4,5 meter hoog en 3 meter doorsnee, die 's avonds moeten worden uitgelicht. Het bericht Beelden Plensa mogelijk op Hofvijver verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 15u15  AOW-leeftijd stijgt de komende tijd langzamerDEN HAAG (ANP) - De AOW-leeftijd stijgt de komende jaren minder snel. Bijna de hele Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het voorstel, dat onderdeel is van het akkoord tussen werknemers en werkgevers over de hervorming van de pensioenen. Het bericht AOW-leeftijd stijgt de komende tijd langzamer verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/06 15u00  Eis 20 jaar voor doodsteken echtgenoteUTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de Utrechtse rechtbank twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen de 71-jarige Mimoun H. uit Utrecht wegens doodslag op zijn echtgenote en brandstichting. Ook is H. volgens de aanklager schuldig aan het zwaar lichamelijke letsel dat een agent tijdens de brand opliep. Het bericht Eis 20 jaar voor doodsteken echtgenote verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Bod Amsterdam op MC Slotervaart afgewezen24/06 08u30 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Het bod van de gemeente Amsterdam op het failliete ziekenhuis MC Slotervaart is afgewezen. “Het bod is te laag ten opzichte van het aanbod dat vastgoedbedrijf Zadelhoff ons heeft gedaan”, aldus curator Marc van Zanten. Het bericht Bod Amsterdam op MC Slotervaart afgewezen verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x Nikkei boekt kleine winst24/06 08u30 - Nieuws.nl: TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een kleine winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens de G20-top aan het einde van de week in Japan. De politieke spanningen tussen Washington en Iran zorgden eveneens voor terughoudendheid. Het bericht Nikkei boekt kleine winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x Van der Weijden kort gestopt om schuurplekken24/06 06u15 - Nieuws.nl: BARTLEHIEM (ANP) - Maarten van der Weijden heeft rond 04.45 uur een korte medische pauze genomen. Na zijn nachtrust was hij al behandeld aan schuurplekken. Die bleven hem hinderen dus is hij na ruim een uur zwemmen weer uit het water gehaald. Rond 05.10 uur vervolgde hij zijn tocht, meldt Omrop Fryslân. Het bericht Van der Weijden kort gestopt om schuurplekken verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Overwegend rood slot op afwachtend Wall Street24/06 22u15 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend met rode cijfers gesloten. De financiële markten bleven in afwachting van de ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse collega Donald Trump tijdens de G20-top in Japan deze week. Verder hingen de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran boven de markt. Het bericht Overwegend rood slot op afwachtend Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Van der Weijden krijgt stempel in Dokkum24/06 10u30 - Nieuws.nl: DOKKUM (ANP) - Maarten van der Weijden is maandagochtend rond 10.00 uur onder grote belangstelling aangekomen in Dokkum. Hij heeft hier zijn tiende en één na laatste stempel voor zijn Elfstedenzwemtocht gekregen. Hij gaat nu terug naar Leeuwarden, waar hij in de avond hoopt aan te komen. Het bericht Van der Weijden krijgt stempel in Dokkum verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x NCTV publiceert actueel dreigingsbeeld24/06 05u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) publiceert maandag het actuele Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN). Het DTN omvat een globale analyse van radicalisering, extremisme en de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland en Nederlandse belangen in het buitenland. Het bericht NCTV publiceert actueel dreigingsbeeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Hitteplan van kracht op tropische dag24/06 04u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Maandag wordt op veel plaatsen tropisch warm met temperaturen in het binnenland tot 36 graden. Aan de kust wordt het 28 tot 30 graden. Het bericht Hitteplan van kracht op tropische dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Mogelijk asbest vrij bij brand in Altforst24/06 04u45 - Nieuws.nl: ALTFORST (ANP) - Bij een brand op een woonboerderij in het Gelderse Altforst is mogelijk asbest vrijgekomen. Dat zegt de woordvoerder van de veiligheidsregio. Het bericht Mogelijk asbest vrij bij brand in Altforst verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Steekpartij na ruzie in Capelle aan den IJssel24/06 02u30 - Nieuws.nl: CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een man is neergestoken na een verkeersruzie in Capelle aan den IJssel. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het bericht Steekpartij na ruzie in Capelle aan den IJssel verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Maarten van der Weijden gaat paar uur slapen24/06 02u30 - Nieuws.nl: BARTLEHIEM (ANP) - Maarten van der Weijden is rond 23.45 uur in zijn tentje op de begeleidingsboot gekropen om een paar uur te gaan slapen. De zwemmer is twee kilometer voor het dorpje Bartlehiem gaan rusten en blijft ongeveer drie uur slapen. Dat laat een woordvoerder van Van der Weijden weten. Het bericht Maarten van der Weijden gaat paar uur slapen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
35037
Gelezen:
46773
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven