vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u45
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
18/01 22u30  Handelshoop zet beurzen New York hoger NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke plussen gesloten. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's. Het bericht Handelshoop zet beurzen New York hoger verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 22u15  Demonstratie bij SGP-hoofdkantoor Rotterdam ROTTERDAM (ANP) - Bij het partijkantoor van de SGP in Rotterdam heeft vrijdagavond een actiegroep gedemonstreerd vanwege de Nashville-verklaring. Volgens een woordvoerder van de groep, de zogeheten Memes voor de Massa's, waren er ongeveer 150 activisten op de been. Het bericht Demonstratie bij SGP-hoofdkantoor Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 21u30  Econoom Van Mulligen wint bij De slimste mens HILVERSUM (ANP) - Econoom Peter Hein van Mulligen mag zich vanaf vrijdag De slimste mens noemen. De hoofdeconoom van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) versloeg in de finale van het KRO-NCRV-programma oud-schaatser Mark Tuitert en Arjan Postma, boswachter en schrijver van natuurboeken. Het bericht Econoom Van Mulligen wint bij De slimste mens verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 21u15  UMCG: vallende gevoel was angstige ervaring GRONINGEN (ANP) - Een extern bureau is begonnen met een onderzoek naar het ongeluk met een lift in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De liftcabine met daarin veertien mensen viel donderdag met hoge snelheid zes verdiepingen omlaag en kwam pas tot stilstand in de kelder. Het gaat naar omstandigheden goed met de liftpassagiers, laten het ziekenhuis en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vrijdag in een verklaring weten. Het bericht UMCG: vallende gevoel was angstige ervaring verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 21u15  ‘Ik hoop dat scholieren Marga Minco lezen’ AMSTERDAM (ANP) - ,,Ik hoop dat scholieren, maar ook mijn collega's Minco lezen, omdat zij grote thema's aanroert, zonder grote woorden te gebruiken.' Dat zei minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) vrijdag bij de uitreiking van de P.C. Hooft-prijs aan de 98-jarige Marga Minco, een pseudoniem van Sara Minco. In december werd al bekend dat ze de prijs zou krijgen. Het bericht ‘Ik hoop dat scholieren Marga Minco lezen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 20u15  Handelsoptimisme stuwt Wall Street NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk in het groen. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's. Het bericht Handelsoptimisme stuwt Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.13 
18/01 19u30  Geen EU-onderzoek naar fraude in pulsvisserij BRUSSEL (ANP) - Er komt geen onderzoek naar fraude in de Nederlandse pulsvisserijsector. Het Europees Bureau voor Fraudebestrijding (OLAF) heeft dat besloten na een vooronderzoek naar subsidiemisbruik naar aanleiding van klachten van 23 vis- en milieuorganisaties. Het bericht Geen EU-onderzoek naar fraude in pulsvisserij verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 19u30  Berging containers bij Terschelling begonnen DEN HAAG (ANP) - De berging van overboord geslagen containers in het Waddengebied is vrijdag aan het eind van de middag begonnen. ,,Vanaf dit moment wordt minstens 24 uur, dag en nacht achter elkaar geprobeerd containers op te vissen. Het is nu maar afwachten wat er boven gaat komen'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Het bericht Berging containers bij Terschelling begonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 19u15  FD verbreekt banden met journaliste Boersma AMSTERDAM (ANP) - De hoofdredactie van het FD verbreekt de banden met journaliste Ans Boersma, die donderdag Turkije werd uitgezet. Dat blijkt uit een artikel van de hoofdredactie op de site van de krant. Het bericht FD verbreekt banden met journaliste Boersma verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 19u00  Daling vaccinatiegraad lijkt gestopt DEN HAAG (ANP) - De afname van de vaccinatiegraad lijkt gestopt. De voorlopige cijfers over 2018 laten eenzelfde beeld zien als voor kinderen in 2015. Het gaat dan om de DKTP-vaccin, tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. Het bericht Daling vaccinatiegraad lijkt gestopt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 18u30  Aanvullend onderzoek naar zaak-Poch DEN HAAG (ANP) - Er komt onafhankelijk aanvullend onderzoek naar het dossier van de Argentijns-Nederlandse oud-piloot Julio Poch. Dat moet duidelijk maken of het dossier volledig is, schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in een brief aan de Tweede Kamer. Het bericht Aanvullend onderzoek naar zaak-Poch verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 18u30  Rutte: het was een pittige week DEN HAAG (ANP) - De coalitiepartijen hebben deze week verschillende malen moeten overleggen over de opmerkingen van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff over het klimaat. Dat zei minister-president Mark Rutte na de ministerraad vrijdag. Hij sprak van een ,,pittige week'. Het bericht Rutte: het was een pittige week verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 18u30  Rutte: goed voorbereiden op ‘harde’ brexit DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven en maatschappelijke organisaties die zich nog niet goed hebben voorbereid op een 'harde' brexit, zouden dat alsnog moeten doen. Die oproep heeft minister-president Mark Rutte gedaan tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ,,Dat is echt belangrijk want de tijd dringt'', waarschuwde de premier. Het bericht Rutte: goed voorbereiden op ‘harde’ brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 18u15  Van Rey laat Statenverkiezingen links liggen MAASTRICHT (ANP) - De Limburgse politicus Jos van Rey stelt zich niet kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen dit jaar. Hij liet dat vrijdag weten. Van Rey is nu enig Statenlid van de Volkspartij Limburg, die als partij ook niet meer deelneemt aan deze verkiezingen. Het bericht Van Rey laat Statenverkiezingen links liggen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 18u00  Forse koerswinsten op beurzen Europa AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met forse koerswinsten het weekeinde ingegaan. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van optimisme over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Verder ging in Amsterdam de aandacht uit naar maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht. Het bericht Forse koerswinsten op beurzen Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 17u45  Bijrol Bos op EK in IglsIGLS (ANP) - Skeletonster Kimberley Bos heeft bij de wereldbeker in Igls, die tevens als EK gold, geen hoofdrol kunnen vervullen. De olympiër liet op de Oostenrijkse baan de dertiende en de zeventiende tijd noteren. Daarmee belandde ze op de zeventiende plaats in het eindklassement, dat werd gewonnen door de Oostenrijkse Janine Flock. In de geschoonde eindstand van de EK kwam Bos op de twaalfde plaats uit. Het bericht Bijrol Bos op EK in Igls verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 17u45  PTSS buddyhonden bieden hulp, onvoorwaardelijke liefde en troostAls we aan geleidehonden denken, denken we al snel aan honden die mensen begeleiden die Het bericht PTSS buddyhonden bieden hulp, onvoorwaardelijke liefde en troost verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 17u15  ‘China wil handelsoverschot met VS wegwerken’PEKING (ANP) - China is bereid het hoge handelsoverschot met de Verenigde Staten op termijn weg te werken door op grote schaal Amerikaanse producten te gaan kopen. Dat voorstel werd op tafel gelegd tijdens de handelsgesprekken die onlangs in Peking plaatsvonden, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het bericht ‘China wil handelsoverschot met VS wegwerken’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 17u15  In de spotlight: Tessa Sterkenburg van The Next SpeakerSinds tien jaar zorgt oprichter Tessa Sterkenburg van The Next Speaker ervoor dat sprekers hun Het bericht In de spotlight: Tessa Sterkenburg van The Next Speaker verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 17u15  Stevige plussen voor beurzen EuropaAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag stevig in de plus. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een opgewekte stemming bij beleggers. Op het Damrak daalde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht. Het bericht Stevige plussen voor beurzen Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 17u00  ‘Bescherm consument tegen gevaren crypto’s’AMSTERDAM (ANP) - Met maatregelen om cryptomunten als de bitcoin vrij te houden van witwaspraktijken en terrorismefinanciering, zijn consumenten nog niet beschermd tegen fraude en oplichting. Volgens financiële toezichthouders kan handel in cryptogeld alleen minder risicovol worden als daar betere internationale regels voor komen. Het bericht ‘Bescherm consument tegen gevaren crypto’s’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 17u00  Acties in aantocht bij Axxicom op SchipholSCHIPHOL (ANP) - Werknemers van Axxicom Airport Caddy op Schiphol gaan actievoeren, meldt vakbond FNV. Het bedrijf is niet ingegaan op de cao-eisen van de bond. Een ultimatum hierover liep vrijdag af. Het bericht Acties in aantocht bij Axxicom op Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 16u30  Eisen tot achttien jaar cel flatbrand DiemenAMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag gevangenisstraffen tot achttien jaar geëist tegen de drie verdachten van de fatale flatbrand in Diemen. Bij de brand in de zomer van 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven. Ook liepen twee mensen ernstig letsel op. Het bericht Eisen tot achttien jaar cel flatbrand Diemen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 16u15  Cilic wint marathonpartij van VerdascoMELBOURNE (ANP) - Tennisser Marin Cilic heeft zich na een marathonpartij verzekerd van een plaats in de vierde ronde van de Australian Open. De als zesde geplaatste Kroaat versloeg in Melbourne in de nachtelijke uren de Spanjaard Fernando Verdasco na vijf sets en ruim vier uur: 4-6 3-6 6-1 7-6 (8) 6-3. Het bericht Cilic wint marathonpartij van Verdasco verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 16u00  Wall Street opent hoger door handelshoopNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst geopend. Berichten dat de Verenigde Staten zouden overwegen de importheffingen op Chinese producten te verlagen, zorgden voor een positief sentiment op Wall Street, dankzij hoop op verbetering in de slechte Amerikaans-Chinese handelsrelaties. Het bericht Wall Street opent hoger door handelshoop verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 15u45  Aanwijsplek WK voor schaatsers Wüst en NuisUTRECHT (ANP) - Ireen Wüst en Kjeld Nuis mogen deelnemen aan respectievelijk de WK allround en de WK sprint. De selectiecommissie langebaan (SCL) van schaatsbond KNSB heeft beiden een aanwijsplaats gegeven. Het duo slaagde er het afgelopen weekeinde niet in zich op de Europese titelstrijd rechtstreeks te kwalificeren. Het bericht Aanwijsplek WK voor schaatsers Wüst en Nuis verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 15u30  Oppositie: raam klimaatkosten vóór verkiezingDEN HAAG (ANP) - De voltallige oppositie in de Tweede Kamer wil voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart meer duidelijkheid over de kosten van de klimaatplannen van het kabinet. De Kamer en het kabinet moeten de cijfers daarom tegelijk ontvangen. Dat verzoek doen ze in een gezamenlijke brief aan het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving, die het conceptklimaatakkoord momenteel doorrekenen. Het bericht Oppositie: raam klimaatkosten vóór verkiezing verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 15u15  ‘Wall Street opent hoger door handelshoop’NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse effectenbeurzen staan voor een hogere opening. Berichten dat de VS zouden overwegen de importheffingen op Chinese producten te verlagen gaven het sentiment vrijdag een steuntje in de rug. Daarmee ontstond hoop op dooi in de onderkoelde handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht ‘Wall Street opent hoger door handelshoop’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 15u00  Vierde letselexpert kijkt naar zaak-SharleyneLEEUWARDEN (ANP) - Een Britse letseldeskundige gaat als vierde expert de toedracht van de dood van de 8-jarige Sharleyne onderzoeken. De zaak is in hoger beroep. Het bericht Vierde letselexpert kijkt naar zaak-Sharleyne verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 14u30  Snowboarder Van der Velden zesde op slopestyleLAAX (ANP) - Snowboarder Niek van der Velden is bij de wereldbeker slopestyle in het Zwitserse Laax als zesde geëindigd. De 18-jarige snowboarder kwam in de finale in de tweede run tot zijn beste score van 68,40. Het bericht Snowboarder Van der Velden zesde op slopestyle verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 14u30  Tegenvallende feestdagen voor TiffanyNEW YORK (ANP) - Juweliersketen Tiffany heeft in de feestdagenperiode wereldwijd minder omzet gedraaid. De opbrengsten in november en december bedroegen circa 1 miljard dollar. Dit kwam neer op een omzetdaling van 1 procent ten opzichte van de laatste twee maanden van 2017, meldt het juweliersbedrijf. Het bericht Tegenvallende feestdagen voor Tiffany verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 14u15  Kerber snel door op haar verjaardagMELBOURNE (ANP) - Tennisster Angelique Kerber heeft zich moeiteloos geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open. De als tweede geplaatste Duitse gunde de Australische Kimberly Birrell slechts één game: 6-1 6-0. De 31-jarige tennisster hoefde op haar verjaardag niet lang te werken. Na 58 minuten sloeg ze op haar vierde wedstrijdpunt toe. Het bericht Kerber snel door op haar verjaardag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 14u00  Primeur voor Siebenhofer op afdalingCORTINA D'AMPEZZO (ANP) - De Oostenrijkse Ramona Siebenhofer heeft vrijdag in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo voor het eerst een wereldbekerwedstrijd op de afdaling gewonnen. Het bericht Primeur voor Siebenhofer op afdaling verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 13u45  Politiemol Den Haag krijgt 2 jaar celstrafDEN HAAG (ANP) - Voormalig rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, omdat hij informatie heeft gelekt uit tientallen politiezaken. Hij heeft zich laten omkopen door twee andere verdachten, met wie hij bevriend was. Het bericht Politiemol Den Haag krijgt 2 jaar celstraf verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 13u45  Kinderserie Tik Tak komt terugBRUSSEL (ANP/BELGA) - Het iconische Belgische kinderprogramma Tik Tak komt terug. De eerste nieuwe reeks is in het najaar op de zender Ketnet Junior te zien. Het bericht Kinderserie Tik Tak komt terug verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
18/01 13u30  Regisseur Frans Weisz krijgt oeuvreprijsAMSTERDAM (ANP) - Regisseur Frans Weisz krijgt een oeuvreprijs, de zogeheten Shortcutz Career Award. Weisz (80), die onder meer Rooie Sien en Leedvermaak maakte, krijgt deze voor zijn buitengewone bijdrage aan de Nederlandse cultuur. Het bericht Regisseur Frans Weisz krijgt oeuvreprijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 13u15  150 miljoen voor schone energie AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam trekt 150 miljoen euro uit om de stad de overgang naar schone energie te laten maken. Zo moet Amsterdam in 2040 aardgasvrij zijn en moet de komende jaren ook de CO2-uitstoot flink verminderen. Het bericht 150 miljoen voor schone energie Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 13u15  Oratorium bij herdenking bombardement NijmegenNIJMEGEN (ANP) - Een speciaal geschreven oratorium zal de 75e herdenking van het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 begeleiden. Een koor met solisten en acteurs vertelt in de St. Stevenskerk het verhaal van de vergissing van de geallieerden, waardoor 776 mensen om het leven kwamen en de Nijmeegse binnenstad werd verwoest. Het bericht Oratorium bij herdenking bombardement Nijmegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 13u15  May sprak met Rutte en Merkel over brexitLONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Theresa May heeft donderdag met haar Nederlandse ambtgenoot Mark Rutte en de Duitse bondskanselier Angela Merkel overlegd over de brexit. Dat heeft een woordvoerster van May gezegd. Ze zei dat de Britse premier ook komend weekend met EU-leiders gaat praten over het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. Het bericht May sprak met Rutte en Merkel over brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 12u45  ‘Commissarissen ING moeten daad stellen’UTRECHT (ANP) - De raad van commissarissen van ING zou vrijwillig een deel van zijn beloning op moeten geven als symbolische daad. Dat zegt vakbond FNV als reactie op het schrappen van de bonussen door de bank. ING deed dat als gevolg van de megaschikking in het witwasschandaal. Het bericht ‘Commissarissen ING moeten daad stellen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 12u45  Brussel wil mandaat voor handelsgesprekken VSBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil toestemming van de EU-lidstaten om onderhandelingen met de Verenigde Staten te beginnen over verlaging van handelstarieven op industriële producten. Daarnaast vraagt EU-handelscommissaris Cecilia Malmström een mandaat om de samenwerking rond productstandaarden te versterken. Het bericht Brussel wil mandaat voor handelsgesprekken VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 12u15  Hoop op handelsdeal stuwt beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen wonnen vrijdag terrein. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming. Op het Damrak daalde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht. Het bericht Hoop op handelsdeal stuwt beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 12u00  OM eist voorwaardelijke taakstraf tegen ME’erDORDRECHT (ANP) - Tegen een ME'er die tijdens voetbalrellen op 7 mei 2017 op de Coolsingel met zijn ME-busje een Feyenoordsupporter aanreed, is voor de rechtbank in Dordrecht een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur geëist. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de politieman dat hij de man opzettelijk aanreed, ook al wilde hij de ernstige gevolgen niet. Volgens de aanklager blijkt de opzet uit getuigenverklaringen en zeker vier filmpjes die zijn gemaakt van het voorval. Het bericht OM eist voorwaardelijke taakstraf tegen ME’er verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 12u00  Nadal naar vierde ronde in MelbourneMELBOURNE (ANP) - Rafael Nadal heeft vrijdag de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De als tweede geplaatste Spaanse tennisser rekende in drie sets af met de Australiër Alex de Minaur. Hij won de partij na bijna 2,5 uur met 6-1 6-2 6-4. Het bericht Nadal naar vierde ronde in Melbourne verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 12u00  Minister: kanker door ‘burnpits’ niet gemeldDEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie heeft geen weet van militairen die kanker zouden hebben opgelopen door vuilverbranding op missie in Afghanistan. Het departement heeft geen klachten ontvangen, zegt minister Ank Bijleveld. Ze wijst erop dat indertijd al is onderzocht of er schadelijke stoffen vrijkwamen ,,en toen bleek er niets aan de hand''. Het bericht Minister: kanker door ‘burnpits’ niet gemeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 11u45  Verschillende ongelukken door gladheidDEN HAAG (ANP) - In verschillende delen van het land heeft de gladheid geleid tot ongelukken. In veel gevallen gaat het om gevallen fietsers en van de weg geraakte automobilisten. Berichten over ernstige verwondingen zijn er tot dusverre niet. Het bericht Verschillende ongelukken door gladheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 11u45  Tesla snijdt hard in personeelsbestandPALO ALTO (ANP) - Tesla snijdt hard in zijn personeelsbestand. De elektrische autobouwer neemt afscheid van 7 procent van zijn vaste werknemers, zo werd vrijdag bekendgemaakt in een interne memo. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen. Het bericht Tesla snijdt hard in personeelsbestand verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 11u15  Situatie straat bandidosbaas minder bedreigendECHT (ANP) - De noodverordening rond de woning in Nieuwstadt van president Harrie Ramakers van de Limburgse Bandidos wordt met ingang van zaterdag opgeheven. Dit omdat de eerdere dreiging rondom Ramakers' woning is afgenomen, schrijft burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren, waar Nieuwstadt onder valt, vrijdag in een bewonersbrief. Het bericht Situatie straat bandidosbaas minder bedreigend verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 11u15  Zieke Müllenberg niet op NK boksenROTTERDAM (ANP) - Bokser Peter Müllenberg heeft zich afgemeld voor het NK boksen die op 19 en 20 januari plaatsvinden in Rotterdam. De 31-jarige bokser heeft koorts en kan daardoor niet starten in zijn partij in de halve finale tegen Johan Visscher, meldt de Nederlandse boksbond. Het bericht Zieke Müllenberg niet op NK boksen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 11u15  Van ’t Hek zegt shows af wegens griepSCHIEDAM (ANP) - Cabaretier Youp van 't Hek heeft vanwege griep een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afgezegd. De shows die hij op 18 en 19 januari in Theater de Schie zou spelen, zijn afgelast, maakte het theater bekend. Eerder deze week cancelde Van 't Hek al twee shows in Amstelveen. Het bericht Van ’t Hek zegt shows af wegens griep verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 11u15  Hoogste militair VS stelt Nederland gerustDEN HAAG (ANP) - Nederland en andere bondgenoten kunnen op de Verenigde Staten blijven rekenen, zegt de hoogste Amerikaanse militair. De Amerikaanse toewijding aan de NAVO staat volgens generaal Joe Dunford niet ter discussie, ook al klinkt het geregeld dat zijn hoogste baas weinig op heeft met het bondgenootschap. Het bericht Hoogste militair VS stelt Nederland gerust verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 11u00  150.000 middeleeuwse oorkonden beschikbaarUTRECHT (ANP) - Onderzoekers kunnen binnenkort via één grote digitale bibliotheek meer dan 150.000 middeleeuwse oorkonden raadplegen die in Nederlandse archieven worden bewaard. Nu moeten hiervoor nog allerlei verschillende websites worden doorgespit. Het bericht 150.000 middeleeuwse oorkonden beschikbaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 10u30  Murray ondergaat nieuwe heupoperatieMARSEILLE (ANP)- Tennisser Andy Murray heeft zich teruggetrokken voor het tennistoernooi van Marseille in februari. De Schotse voormalige nummer één van de wereld ondergaat waarschijnlijk een nieuwe operatie aan zijn heup. Het bericht Murray ondergaat nieuwe heupoperatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 10u30  ‘Ondanks hogere prijzen toch meer koopkracht’UTRECHT (ANP) - De meeste huishoudens hebben dit jaar meer te besteden dan in 2018, ondanks de hogere energierekening, een hogere zorgpremie en een verhoging van de btw. Volgens de nieuwste koopkrachtberekeningen van het Nibud gaan ze er met enkele tientjes per maand op vooruit. Het bericht ‘Ondanks hogere prijzen toch meer koopkracht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 10u30  IJsbanen mogelijk volgende week openDEN HAAG (ANP/WEERONLINE) - De winter komt eraan. Vanaf het weekeinde wordt het kouder en gaat het 's nachts 2 tot 8 graden vriezen, zo meldt Weeronline. Schaatsfans opgelet: met meerdere nachten van -5 graden kunnen de ijsbanen in de loop van volgende week mogelijk open. Het bericht IJsbanen mogelijk volgende week open verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 10u15  Tsead Bruinja Dichter des VaderlandsAMSTERDAM (ANP) - Tsead Bruinja is de nieuwe Dichter des Vaderlands. Hij neem die rol over van Ester Naomi Perquin. Bruinja schrijft de komende twee jaar gedichten bij nationale gebeurtenissen en treedt op als ambassadeur van de poëzie. NRC publiceert de gedichten. Het bericht Tsead Bruinja Dichter des Vaderlands verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 10u00  Renault verkoopt meer auto’sPARIJS (ANP) - Renault heeft afgelopen jaar wereldwijd 3,9 miljoen auto's verkocht. Dat is een stijging van 3,2 procent. Bij de verkopen telt Renault niet alleen zijn eigen auto's mee, waarvan er minder verkocht werden, maar ook die van dochtermerken Dacia, Lada, Jinbei en Huasong. Het bericht Renault verkoopt meer auto’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 10u00  Takeaway zakt, Beter Bed stijgt op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs won vrijdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming. Op het Damrak daalde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht. Het bericht Takeaway zakt, Beter Bed stijgt op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 09u45  Takeaway duikelt op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden in het groen. Geruchten over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming. Op het Damrak tuimelde maaltijdbestelsite Takeaway na de uitgifte van nieuwe aandelen en obligaties. Beter Bed schoot omhoog na een handelsbericht. Het bericht Takeaway duikelt op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 09u15  Tomic ontkent bedreiging richting HewittMELBOURNE (ANP) - De Australische tennisser Bernard Tomic ontkent dat hij de familie van Lleyton Hewitt heeft bedreigd. Het bericht Tomic ontkent bedreiging richting Hewitt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 09u00  Ryanair verlaagt winstverwachtingDUBLIN (ANP) - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een winstwaarschuwing gegeven. Het resultaat over het gebroken boekjaar 2019 komt nu naar verwachting uit op 1 miljard euro, waar de prijsvechter eerder rekende op 100 miljoen tot 200 miljoen euro meer. Ryanair sluit niet uit dat de winstprognose nog verder omlaag moet, als er tussen nu en eind maart ontwikkelingen zijn rond de brexit. Het bericht Ryanair verlaagt winstverwachting verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 08u30  Titelverdedigster Wozniacki uitgeschakeldMELBOURNE (ANP) - Titelverdedigster Caroline Wozniacki is vrijdag uitgeschakeld in de derde ronde van de Australian Open. De Deense ging in drie sets onderuit tegen Maria Sjarapova. De Russin won de partij met 6-4 4-6 6-3. Het bericht Titelverdedigster Wozniacki uitgeschakeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 08u15  Lakers te sterk voor ThunderNEW YORK (ANP) - De basketballers van Los Angeles Lakers hebben Oklahoma City Thunder in de Amerikaanse NBA na verlenging verslagen. Zonder de geblesseerde sterspeler LeBron James was de ploeg met 138-128 te sterk. Het bericht Lakers te sterk voor Thunder verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 08u15  Beter Bed eist compensatie voor gifschandaalUDEN (ANP) - Beddenverkoper Beter Bed sleept de Duitse chemiereus BASF voor de rechter. Het bedrijf uit Uden wil op die manier een schadevergoeding loskrijgen voor het Duitse gifschandaal dat ongeveer een jaar geleden speelde. Het bericht Beter Bed eist compensatie voor gifschandaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 08u00  VVN: Uber moet aan regels gewone taxi voldoenAMSTERDAM (ANP) - Uber-chauffeurs moeten aan dezelfde regels voldoen die gelden voor gewone taxichauffeurs. Dat vindt Veilig Verkeer Nederland. De organisatie vindt het aantal ongelukken dat met Uber-taxi's plaatsvindt, te hoog. Het bericht VVN: Uber moet aan regels gewone taxi voldoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 08u00  ABP steekt half miljard in groene hypothekenAMSTERDAM (ANP) - Pensioenfonds ABP trekt de komende jaren 500 miljoen euro uit voor de financiering van duurzame hypotheken. Het geld wordt gestoken in Rabo-dochter Vista Hypotheken, die korting geeft voor woningen met een A-label. Het bericht ABP steekt half miljard in groene hypotheken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 08u00  Impey wint vierde rit Tour Down UnderCAMPBELLTOWN (ANP) - Titelverdediger Daryl Impey heeft de vierde etappe van de Tour Down Under op zijn naam gebracht. De Zuid-Afrikaanse renner was na de beklimming van Crokscrew Road de beste in de sprint van twintig koplopers. Het bericht Impey wint vierde rit Tour Down Under verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 07u30  Handelshoop helpt Nikkei vooruitTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst geëindigd. Een bericht van zakenkrant The Wall Street Journal dat de Verenigde Staten mogelijk de hoge importtarieven op Chinese producten wil opheffen, zorgde voor hoop op een doorbraak in het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Het Amerikaanse ministerie van Financiën sprak het bericht echter al snel tegen. Het bericht Handelshoop helpt Nikkei vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 07u30  ‘Ghosn kreeg ongepaste betalingen’TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig Nissan-voorzitter Carlos Ghosn kreeg ongepaste betalingen uit de samenwerking met alliantiepartner Mitsubishi. Dat komt volgens de twee Japanse automakers naar voren uit intern onderzoek. Het bericht ‘Ghosn kreeg ongepaste betalingen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 07u00  Treinreiziger positiever over NSUTRECHT (ANP) - Treinreizigers zijn steeds meer te spreken over de NS. Het percentage treinreizigers dat de NS het rapportcijfer 7 of hoger geeft, lag vorig jaar op 86 procent, tegenover 80 procent eerder. Het is de hoogste waardering sinds de start van de metingen, melden de Nederlandse Spoorwegen vrijdag. In 2004 was de waardering nog 66 procent. Het bericht Treinreiziger positiever over NS verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 06u15  Federer simpel ronde verder in MelbourneMELBOURNE (ANP) - In nog geen anderhalf uur tijd heeft Roger Federer zich vrijdag bij de laatste zestien van de Australian Open geschaard. De Zwitser, als derde geplaatst, versloeg de Amerikaan Taylor Fritz in drie sets: 6-2 7-5 en 6-2. Het bericht Federer simpel ronde verder in Melbourne verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
18/01 05u45  Lekkende ex-agent hoort vonnis aanDEN HAAG (ANP) - Voormalig rechercheur Rick V. uit Zoetermeer hoort vrijdag in de rechtbank in Den Haag of hij wordt veroordeeld voor het lekken van informatie uit tientallen politiezaken in de regio. De officier van justitie heeft 30 maanden cel tegen V. geëist. Het bericht Lekkende ex-agent hoort vonnis aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 05u45  Verdachten fatale flatbrand voor rechterAMSTERDAM (ANP) - Drie mensen die ervan worden verdacht een fatale brand te hebben gesticht in een studentenflat in Diemen, moeten zich vrijdag verantwoorden voor de rechter. Door de brand in juli 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven en raakten twee mensen gewond. Het bericht Verdachten fatale flatbrand voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/01 03u45  Groei landbouwexport stagneerde in 2018DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse export van landbouwgoederen zoals bloemen, planten maar ook zuivel en vlees, is afgelopen jaar nauwelijks gegroeid. Met een toename van 0,2 procent is een einde gekomen aan jaren van forse groei, zoals 6 procent in 2017 en 4 procent het jaar ervoor. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Het bericht Groei landbouwexport stagneerde in 2018 verscheen eerst op Nieuws.nl.19 
18/01 00u15  Mentel en De Groot maken kans op sport-OscarMONACO (ANP) - Bibian Mentel en Diede de Groot zijn de enige twee Nederlandse sporters die dit jaar kans maken op een Laureus Award, de 'Oscar' in de sportwereld. Het bericht Mentel en De Groot maken kans op sport-Oscar verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
18/01 00u15  Winst loopt terug bij NetflixLOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) - Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald. Het bericht Winst loopt terug bij Netflix verscheen eerst op Nieuws.nl.15 
17/01 23u45  Gouden Ganzenveer voor Ian BurumaAMSTERDAM (ANP) - De literaire onderscheiding de Gouden Ganzenveer is dit jaar voor Azië-kenner Ian Buruma. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, voorzitter van de Academie De Gouden Ganzenveer, maakte dat donderdagavond bekend in het televisieprogramma Jinek. Het bericht Gouden Ganzenveer voor Ian Buruma verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 22u30  Wall Street reageert op nieuws handelsoverlegNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers reageerden zelfs even heel enthousiast op hoopgevend nieuws over het handelsoverleg met China, maar dat bericht werd later via officiële kanalen ontkend. Wall Street verwerkte verder cijfers van onder meer zakenbank Morgan Stanley en verfproducent PPG Industries. Het bericht Wall Street reageert op nieuws handelsoverleg verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 21u30  ‘VS overwegen te stoppen met heffingen China’WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid overweegt naar verluidt te stoppen met haar hoge importtarieven op Chinese producten, of deze af te bouwen. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het bericht ‘VS overwegen te stoppen met heffingen China’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 21u15  Cao-akkoorden PostNL zonder vakbond FNVDEN HAAG (ANP) - PostNL heeft met drie vakbonden principeakkoorden gesloten over een nieuwe cao voor circa 18.000 werknemers. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de cao voor zo'n 500 zaterdagbestellers. Alleen vakbond FNV is niet akkoord en dreigt met acties. Het bericht Cao-akkoorden PostNL zonder vakbond FNV verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 21u00  Franse supermarkt Casino voelt protestenSAINT-ETIENNE (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse supermarktbedrijf Casino heeft afgelopen kwartaal zijn verkopen verder opgevoerd, ondanks tegenwind door de protesten van de gele hesjes in Frankrijk. Te midden van al het tumult waren er ook blokkades rond diverse hypermarkten van Casino, wat het bedrijf omzet kostte. Het bericht Franse supermarkt Casino voelt protesten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 20u30  WADA heeft data uit Russisch lab binnenMONTREAL (ANP) - WADA heeft de data uit het Russische laboratorium gekregen waarom het had gevraagd. Het mondiale antidopingbureau meldt dat een team van drie deskundigen de gegevens donderdag ontving. Rusland voldeed eerder niet aan de deadline van eind december om de data beschikbaar te stellen. Het bericht WADA heeft data uit Russisch lab binnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 20u00  Gemeentemuseum koopt koninklijke dekselpotDEN HAAG (ANP) - Het Gemeentemuseum Den Haag heeft voor ongeveer 7000 euro de hand weten te leggen op een Chinese dekselpot van koninklijke herkomst. De pot van Chinees porselein behoort tot de objecten van vermoedelijk prinses Christina die donderdag bij de Royal & Noble Sale bij Sotheby’s in Londen is geveild. Het bericht Gemeentemuseum koopt koninklijke dekselpot verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 20u00  Aangifte tegen chauffeur melkpoederwagenUTRECHT (ANP) - ProRail doet aangifte tegen de bestuurder van de vrachtwagen met melkpoeder die vorige week vrijdag in Friesland betrokken was bij een botsing met een passagierstrein. Bij het terrein van zuivelbedrijf FrieslandCampina in Leeuwarden had de chauffeur zijn wagen stilgezet op een overweg, aldus de spoorbeheerder. Het bericht Aangifte tegen chauffeur melkpoederwagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 19u30  Winkelketen Sears gered door voorzitterHOFFMAN ESTATES (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Amerikaanse winkelbedrijf Sears lijkt gered. De keten bevestigde donderdag dat voorzitter Eddie Lampert als winnaar uit de bus is gekomen bij de faillissementsveiling van de retailer. Een rechter moet de deal nog wel goedkeuren. Dat gebeurt waarschijnlijk begin februari. Het bericht Winkelketen Sears gered door voorzitter verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 19u30  BuZa bekijkt gang van zaken rond BoersmaDEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit hoe de procedure is gegaan rond de uitzetting van FD-correspondente Ans Boersma. Het departement was niet op de hoogte van het feit dat het Openbaar Ministerie (OM) informatie heeft verstrekt aan Turkije over Boersma. Het bericht BuZa bekijkt gang van zaken rond Boersma verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 19u15  FNV loopt weg uit cao-onderhandeling PostNLDEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV is niet meer met PostNL in onderhandeling over een nieuwe cao. Volgens de bond heeft de postbezorger een eindbod neergelegd dat ,,een aanfluiting'' is. FNV dreigt dan ook met acties. PostNL zegt nog met drie andere bonden, BVPP, CNV en VHP2, in gesprek te zijn en stelt dat er nog helemaal geen eindbod ligt. Het bericht FNV loopt weg uit cao-onderhandeling PostNL verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 19u00  ‘Duitsland twijfelt over Huawei-apparatuur’BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse overheid twijfelt of het Chinese Huawei apparatuur mag leveren aan bedrijven voor 5G-netwerken, bericht de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Een beslissing daarover is echter nog niet genomen. Het bericht ‘Duitsland twijfelt over Huawei-apparatuur’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 19u00  Daling misdaadcijfers stagneertDEN HAAG (ANP) - Het aantal geregistreerde misdrijven is vorig jaar met 6,1 procent afgenomen ten opzichte van 2017. De dalende trend is al enkele jaren gaande. Maar in de tweede helft van 2018 lijkt aan die daling een einde gekomen. Het bericht Daling misdaadcijfers stagneert verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 18u30  NPO wil af van afhankelijkheid reclamegeldHILVERSUM (ANP) - De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil de financiële afhankelijkheid van reclamegeld stapsgewijs afbouwen. NPO-voorzitter Shula Rijxman zei dit in haar nieuwjaarstoespraak. Het bericht NPO wil af van afhankelijkheid reclamegeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 18u30  De zeven zussen best verkochte boek van 2018AMSTERDAM (ANP) - De zeven zussen van Lucinda Riley is het best verkochte boek in het Nederlands (oorspronkelijk of vertaald) van vorig jaar. Het staat op de eerste plaats van de Top 100 van best verkochte boeken van 2018 van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Het bericht De zeven zussen best verkochte boek van 2018 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 18u15  Muguruza in ‘nachtpartij’ langs KontaMELBOURNE (ANP) - Garbiñe Muguruza staat in de derde ronde van de Australian Open. De Spaanse tennisster rekende in een partij die in de nacht werd gespeeld af met de Britse Johanna Konta: 6-4 6-7 (3) 7-5. Het bericht Muguruza in ‘nachtpartij’ langs Konta verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 18u15  De Rooy viert rentree Dakar op podiumLIMA (ANP) - Trucker Gerard de Rooy heeft zijn rentree in de Dakar Rally gevierd met een podiumplek. De Brabander eindigde in zijn veertiende deelname aan de beruchte woestijnrally als derde. Hij moest in zijn Iveco de Russen Edoeard Nikolajev en Dmitri Sotnikov voor zich dulden in de eindstand. Nikolajev won in zijn robuuste Kamaz voor de derde keer op rij de wedstrijd bij de vrachtwagens en de vierde keer in totaal. Het bericht De Rooy viert rentree Dakar op podium verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 18u15  Rutte met flink gevolg naar beraad wereldeliteDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte is volgende week woensdag en donderdag in het Zwitserse Davos voor het jaarlijkse topoverleg met de wereldwijde elite. Onder anderen de ministers Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra, Bruno Bruins en Cora van Nieuwenhuizen gaan mee. Van dat laatste departement sluit ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven aan. Het bericht Rutte met flink gevolg naar beraad wereldelite verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 18u15  Kamer wil opheldering over MerwedebrugDEN HAAG (ANP) - De Kamer wil opheldering over berichtgeving dat de Merwedebrug in 2016 bijna was ingestort. Dat laatste stellen twee hoogleraren in het actualiteitenprogramma EenVandaag. D66 en ChristenUnie hebben inmiddels Kamervragen gesteld. Het bericht Kamer wil opheldering over Merwedebrug verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 18u15  Minister: lot Boersma niets te maken met werkDEN HAAG (ANP) - Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar een door Turkije uitgezette journaliste heeft niets te maken met haar werk. Of het inderdaad is ingegeven door de relatie die Ans Boersma jaren geleden had met een Syrische jihadist, zoals ze zelf denkt, wil minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) niet zeggen. Het bericht Minister: lot Boersma niets te maken met werk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 18u15  ‘Syrische ex Boersma in Nederland aangehouden’AMSTERDAM (ANP) - De uitzetting van Ans Boersma uit Turkije heeft mogelijk te maken met de relatie die ze tot de zomer van 2015 had met een Syriër die eind vorig jaar in Nederland is gearresteerd. Dat denkt de journaliste zelf, laat de hoofdredactie van Het Financieele Dagblad donderdagmiddag weten in een verklaring op de website van de krant. Het bericht ‘Syrische ex Boersma in Nederland aangehouden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 17u45  NVJ: OM bracht journaliste in gevaarAMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onverantwoord gehandeld door zelf actief contact op te nemen met Turkije over correspondente Ans Boersma. Daardoor is de Nederlandse journaliste in gevaar gebracht. ,,Daar moet dus een hele goeie verklaring voor komen', zegt secretaris Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) donderdagmiddag. Het bericht NVJ: OM bracht journaliste in gevaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 17u45  ‘AF-KLM houdt zich aan garanties over KLM’DEN HAAG (ANP) - Bestuursvoorzitter Ben Smith van Air France-KLM is niet van plan te tornen aan afspraken die in het verleden gemaakt zijn met de Nederlandse regering over de positie van KLM binnen de luchtvaartgroep. Dat heeft de topman, die afgelopen najaar aantrad, gezegd na afloop van een ontmoeting met een kabinetsdelegatie in Den Haag. Het bericht ‘AF-KLM houdt zich aan garanties over KLM’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 17u45  HEX-auteur schrijft spannend geschenkAMSTERDAM (ANP) - Thomas Olde Heuvelt schrijft het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2019. De auteur trok internationaal de belangstelling met zijn griezelboek HEX uit 2016. Zelfs zijn beroemde collega Stephen King noemde de thriller een 'briljant en volstrekt origineel boek'. Het bericht HEX-auteur schrijft spannend geschenk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 17u30  Al-Attiyah eindwinnaar Dakar bij auto’sLIMA (ANP) - Nasser Al-Attiyah heeft voor de derde keer de Dakar Rally bij de auto's gewonnen. De Qatarees uit het fabrieksteam van Toyota had in de tiende en laatste etappe, een proef van 112 kilometer van Pisco naar de Peruaanse hoofdstad Lima, genoeg aan de twaalfde plaats om zijn eerste positie in het algemeen klassement vast te houden. Het bericht Al-Attiyah eindwinnaar Dakar bij auto’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 17u30  Price wint Dakar Rally met pijnlijke polsLIMA (ANP) - De Australiër Toby Price heeft de Dakar Rally bij de motoren gewonnen. De 31-jarige rijder uit het fabrieksteam van KTM deed dat met verve door in de tiende en laatste etappe van Pisco naar Lima in Peru te zegevieren. Ondanks een pijnlijke pols, waarmee hij de hele rally reed, weerstond hij de aanvallen van zijn overgebleven rivalen. Het bericht Price wint Dakar Rally met pijnlijke pols verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 17u15  Philips wil Engelse fabriek sluitenAMSTERDAM (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips wil zijn fabriek in het Engelse Glemsford sluiten. Dat moet in 2020 gebeuren. De productie van de Engelse fabriek wordt grotendeels overgeheveld naar een fabriek in Drachten. Het bericht Philips wil Engelse fabriek sluiten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 17u15  ‘Publieke spaarbank is welkom alternatief’DEN HAAG (ANP) - De financiële sector in Nederland moet diverser worden. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) pleit daarom voor het opzetten van een publiek alternatief voor betalen en sparen, naast de huidige banken. Het bericht ‘Publieke spaarbank is welkom alternatief’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 16u30  Hewitt klaar met bedreigingen TomicMELBOURNE (ANP/RTR) - Lleyton Hewitt is de afgelopen anderhalf jaar meerdere keren bedreigd door Bernard Tomic. Dat zei de captain van het Australische Davis Cup-team donderdag in Melbourne, waar hij op de Australian Open in de eerste ronde van het mannendubbelspel verloor van de Nederlander Wesley Koolhof. Het bericht Hewitt klaar met bedreigingen Tomic verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 16u30  18 jaar cel voor moord op kunstschaatser TenALMATY (ANP/RTR) - In Kazachstan zijn twee mannen veroordeeld tot achttien jaar cel voor de moord op Denis Ten. De kunstschaatser werd in juli doodgestoken. Dat gebeurde toen de twee mannen wilden inbreken in de auto van Ten en de sporter daarbij in zijn zij staken. De Kazach verloor veel bloed en overleed even later in een ziekenhuis in Almaty. Het bericht 18 jaar cel voor moord op kunstschaatser Ten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 16u15  Afsluitdijk in trek bij toeristenLEEUWARDEN (ANP) - De Afsluitdijk mag zich verheugen in steeds meer belangstelling van dagjesmensen. Afgelopen jaar bezochten zo'n 700.000 mensen de waterkering tussen Noord-Holland en Friesland, ruim twee keer zoveel als in 2014. Het bericht Afsluitdijk in trek bij toeristen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 16u15  Geen Kamerheer meer in hoofdstadAMSTERDAM (ANP) - Amsterdam heeft niet langer een eigen Kamerheer. Koning Willem-Alexander kiest geen opvolger voor Ernst Veen, die deze erefunctie sinds 2006 heeft vervuld. De Kamerheer voor Noord-Holland, jonkheer Theo Roëll, doet voortaan de hoofdstad erbij. Het bericht Geen Kamerheer meer in hoofdstad verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 16u15  Van Engelshoven onthult gedenksteen HuizingaAMSTERDAM (ANP) - Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) onthult komende woensdag een gedenksteen ter ere van historicus en schrijver Johan Huizinga in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Aanleiding is het 100-jarig jubileum van zijn meesterwerk Herfsttij der Middeleeuwen. Het bericht Van Engelshoven onthult gedenksteen Huizinga verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 16u00  Rechter: ADM-terrein mocht worden ontruimdAMSTERDAM (ANP) - Het ADM-terrein in Amsterdam mocht vorige week worden ontruimd. De gemeente en de Staat hoefden volgens de civiele rechter geen gehoor te geven aan het dringende verzoek van de Verenigde Naties (VN) om het leegmaken van de culturele vrijplaats uit te stellen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat de ADM-krakers hadden aangespannen. Het bericht Rechter: ADM-terrein mocht worden ontruimd verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 16u00  Wall Street opent in het roodNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager geopend. Beleggers op Wall Street buigen zich over de cijfers van onder meer zakenbank Morgan Stanley en verfproducent PPG Industries. Ook volgen ze de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsvete met China en blijft de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid boven de markt hangen. Het bericht Wall Street opent in het rood verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u45  Geerdink: Boersma zit in nachtmerrieSULEIMANIYA (ANP) - Journaliste Fréderike Geerdink leeft erg mee met collega-correspondente Ans Boersma, die Turkije is uitgezet. ,,Het is echt zo'n raar verhaal, ik weet helemaal niet wat ik ervan denken moet'', laat ze weten vanuit de Noord-Iraakse stad Suleimaniya. ,,Ik ken haar echt als een serieuze journalist.'' Geerdink zegt dat ze geen reden heeft om aan te nemen dat Boersma betrokken zou zijn bij terrorisme. Het bericht Geerdink: Boersma zit in nachtmerrie verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u45  Minister wil oplossen lichaam na dood toestaanDEN HAAG (ANP) - Cremeren en begraven krijgen een alternatief. Als het aan verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren ligt, worden ook het oplossen van lichamen (resomeren) en andere nieuwe technieken toegestaan. Het bericht Minister wil oplossen lichaam na dood toestaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u45  Zverev strijdend naar derde rondeMELBOURNE (ANP) - Alexander Zverev heeft zich voor het derde jaar op rij geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Duitse tennisser knokte zich in vijf lange sets langs de Fransman Jérémy Chardy: 7-6 (5) 6-4 5-7 6-7(6) 6-1. Het bericht Zverev strijdend naar derde ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u45  VDL en DAF gaan nog meer samenwerkenEINDHOVEN (ANP) - Industrieel concern VDL versterkt het samenwerkingsverband met truckbouwer DAF. De bedrijven, die klant en toeleverancier van elkaar zijn, hebben een overeenkomst getekend waarmee ,,honderden manjaren werk is gemoeid'', aldus de verklaring. Het bericht VDL en DAF gaan nog meer samenwerken verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u45  Oppositie kritisch over opzet wietproefDEN HAAG (ANP) - De oppositie in de Tweede Kamer is erg kritisch over de proef met een gesloten coffeeshopketen. SP en GroenLinks zijn bang dat de opzet te beperkt is om tot bruikbare informatie te leiden. Andere partijen zoals de PVV zien het als een stap in de verkeerde richting en zien het liefst morgen alle coffeeshops dichtgaan. Het bericht Oppositie kritisch over opzet wietproef verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u15  Griekse tennisser Tsitsipas naar RosmalenROSMALEN (ANP) - De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas doet ook dit jaar mee aan het Libéma Open, het grastoernooi van Rosmalen. Dat maakte de organisatie van het gecombineerde ATP- en WTA-evenement donderdag bekend. De 20-jarige Tsitsipas maakt de laatste jaren een flinke opmars en staat inmiddels op de vijftiende plaats van de wereldranglijst. Het bericht Griekse tennisser Tsitsipas naar Rosmalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u15  Golfer Luiten in subtop Abu DhabiABU DHABI (ANP) - Golfer Joost Luiten staat halverwege het Abu Dhabi Championship in de subtop. De Rotterdammer had 68 slagen nodig voor zijn tweede ronde, één minder dan op de openingsdag. Met een totaal van 137 heeft Luiten volop uitzicht op een topklassering. Het bericht Golfer Luiten in subtop Abu Dhabi verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u15  Djokovic in drie sets langs TsongaMELBOURNE (ANP) - Novak Djokovic heeft de derde ronde bereikt van de Australian Open. De Servische nummer 1 van de wereld versloeg in Melbourne de Fransman Jo-Wilfried Tsonga in drie sets: 6-3 7-5 6-4. Het bericht Djokovic in drie sets langs Tsonga verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u15  Lift UMCG met 14 personen valt, 1 gewondeGRONINGEN (ANP) - Door een ongeluk met een lift in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is donderdag een gewonde gevallen. Door nog onbekende oorzaak viel de liftcabine met daarin veertien mensen een aantal etages naar beneden. Het bericht Lift UMCG met 14 personen valt, 1 gewonde verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 15u15  Rapdebat met Aboutaleb gaat niet doorGRONINGEN (ANP) - De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat toch niet in debat met Nederlandse rappers op Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen. Volgens de organisator van het festival is het gezien de korte termijn niet gelukt ,,een discussie op te zetten die recht doet aan de problemen en de kwaliteit die ESNS bij overige panels biedt''. Het debat van vrijdag gaat daarom niet door. Het bericht Rapdebat met Aboutaleb gaat niet door verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 14u30  Uberchauffeur betrokken bij fataal ongeluk A9AMSTERDAM (ANP) - Bij een ernstig ongeluk begin januari, waarbij twee mensen om het leven kwamen, was een chauffeur van Uber betrokken. Dat heeft een woordvoerster van de taxionderneming bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door Het Parool. Het bericht Uberchauffeur betrokken bij fataal ongeluk A9 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 14u15  Renault kijkt naar oplossing voor GhosnPARIJS (ANP) - Renault is bezig met het vinden van een oplossing voor de situatie rond topman Carlos Ghosn. Dat hebben waarnemend voorzitter Philippe Lagayette en hoofd van de benoemingscommissie Patrick Thomas in een verklaring gezegd. Het bericht Renault kijkt naar oplossing voor Ghosn verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 14u15  ‘EU komt met nieuwe boete tegen Google’BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie legt Google in de komende weken opnieuw een boete op. De zoekgigant zou ook met zijn advertentiedienst AdSense de mededingingsregels hebben overtreden, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Het bericht ‘EU komt met nieuwe boete tegen Google’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 14u15  ‘Journaliste verdacht, maar niet van terreur’ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) bestempelt Turkije-correspondente Ans Boersma als verdachte in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar terrorisme. Daarbij zijn verschillende verdachten betrokken. Boersma wordt zelf niet verdacht van een misdrijf met een terroristisch oogmerk, meldde een woordvoerster van het OM. Het bericht ‘Journaliste verdacht, maar niet van terreur’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 14u15  Eisen tot 17 jaar tegen leden liquidatiebendeAMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep tot zeventien jaar gevangenisstraf geëist tegen vijf mannen, die een centrale rol zouden hebben vervuld in de zogenoemde Utrechtse 'liquidatiebende'. Volgens de aanklagers staat vast dat de groep zich bezighield met het voorbereiden van moorden. Het bericht Eisen tot 17 jaar tegen leden liquidatiebende verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 13u45  Dumoulin komt ook Aru tegen in GiroBOLOGNA (ANP) - Tom Dumoulin heeft er weer een geduchte concurrent bij in de Ronde van Italië. De Italiaanse wielrenner Fabio Aru verschijnt op 11 mei ook aan de start in Bologna. De 28-jarige klimmer van UAE Team Emirates eindigde al twee keer op het podium in de Giro: derde in 2014 en tweede in 2015. Het bericht Dumoulin komt ook Aru tegen in Giro verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 13u45  Groot onderhoud bij Shell PernisDEN HAAG (ANP) - Olie - en gasbedrijf Shell gaat groot onderhoud uitvoeren aan zijn raffinaderij in Pernis. Het onderhoud gaat op 25 januari van start en duurt tot en met eind maart. Het bericht Groot onderhoud bij Shell Pernis verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 13u30  ‘Boersma gelinkt aan al-Nusra’ANKARA (ANP) - Nederland heeft tegen Turkije gezegd dat correspondent Ans Boersma banden heeft met het al-Nusra Front, een gewapende rebellengroep die actief is in de Syrische burgeroorlog. Dat schrijft een woordvoerder van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op Twitter. Het bericht ‘Boersma gelinkt aan al-Nusra’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 13u30  Williams eenvoudig verder in MelbourneMELBOURNE (ANP) - Serena Williams heeft zich ook in de tweede ronde van de Australian Open nauwelijks hoeven inspannen. Waar ze in de eerste ronde twee games afstond, was het deze keer vier games tegen de Canadese Eugenie Bouchard. Met twee keer 6-2 bereikte de 37-jarige Amerikaanse de derde ronde. Het bericht Williams eenvoudig verder in Melbourne verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 13u00  Burgemeester Oss beste lokale bestuurderHELMOND (ANP) - Wobine Buijs, de burgemeester van Oss, is gekozen tot beste lokale bestuurder van het land. Buijs bleef bij deze verkiezing van het vakblad Binnenlands Bestuur de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb voor, die deze titel in 2014 en 2015 won. Het bericht Burgemeester Oss beste lokale bestuurder verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 12u45  OM: Boersma niet op verzoek Nederland uitgezetDEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie houdt zich donderdag op de vlakte over de situatie rond de Nederlandse correspondente Ans Boersma. Het bericht OM: Boersma niet op verzoek Nederland uitgezet verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 12u45  ‘Politie Nederland tipte Turkije over Boersma’ANKARA (ANP) - De Nederlandse politie heeft de Turkse autoriteiten informatie gegeven over banden die correspondent Ans Boersma zou hebben met terrorisme. Dat meldt een woordvoerder van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij gaf geen verdere details over de beschuldigingen tegen Boersma. Het bericht ‘Politie Nederland tipte Turkije over Boersma’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 12u45  Adyen-concurrent in zee met Snoop DoggSTOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Het Zweedse betalingsbedrijf Klarna gaat in zee met rapper Snoop Dogg. Calvin Broadus, zoals de echte naam van de Amerikaan luidt, gaat niet alleen reclame maken voor Klarna maar steekt ook geld in het bedrijf. Het bericht Adyen-concurrent in zee met Snoop Dogg verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 12u30  Koolhof verslaat Hewitt in dubbelspelMELBOURNE (ANP) - Wesley Koolhof heeft ten koste van Lleyton Hewitt de tweede ronde bereikt van het mannendubbel op de Australian Open. Koolhof was samen met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell met 3-6 6-1 6-4 te sterk voor de Australiërs Hewitt en John-Patrick Smith. Het bericht Koolhof verslaat Hewitt in dubbelspel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 12u30  AFM uit bezorgdheid over no-dealbrexitAMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vindt het zorgwekkend dat tien weken voordat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie beoogt te verlaten, er nog steeds grote onzekerheid is over de voorwaarden. In combinatie met de verdeeldheid in het Britse parlement vergroot dit volgens de toezichthouder de kans op een no-dealbrexit. Het bericht AFM uit bezorgdheid over no-dealbrexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 12u15  VEB doet voorlopig niets rond zaak UPS en TNTDEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) neemt voorlopig geen juridische stappen naar aanleiding van een uitspraak over de overname van TNT Express. Het Europees Hof van Justitie bepaalde dat de Europese Commissie in 2013 een overnamebod van UPS op de Nederlandse pakketvervoerder ten onrechte had geblokkeerd. Het bericht VEB doet voorlopig niets rond zaak UPS en TNT verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 12u00  Eis: 5 jaar cel voor ‘brein’ tuindersfraudeDEN BOSCH (ANP) - Tegen hoofdverdachte Theo van K. in een grote, slepende strafzaak over fraude door een groep Brabantse en Limburgse tuinders is vijf jaar celstraf geëist. Volgens de aanklager was de 71-jarige zakenman het brein achter een schijnconstructie om aardbeien en champignons goedkoop te laten oogsten door Poolse seizoensarbeiders. De officier van justitie meent dat hij schuldig is aan valsheid in geschrifte en witwassen met een criminele winst die is geschat op 31 miljoen euro. Het bericht Eis: 5 jaar cel voor ‘brein’ tuindersfraude verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 11u45  RIVM onderzoekt vuilstortplaats Sint-MaartenBILTHOVEN (ANP) - Onderzoekers van gezondheidsinstituut RIVM vertrekken maandag naar Sint-Maarten om metingen te doen rond een vuilstortplaats in Philipsburg. Op de stortplaats zijn regelmatig oplaaiende branden die zorgen voor hevige rookontwikkeling. Veel mensen in de omgeving hebben daar last van, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het bericht RIVM onderzoekt vuilstortplaats Sint-Maarten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 11u45  Schuurs en Mattek-Sands al klaar in MelbourneMELBOURNE (ANP) - Demi Schuurs is in het vrouwendubbel van de Australian Open al na één partij klaar. Samen met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands, sinds enkele weken haar vaste dubbelpartner, verloor ze in drie sets van Elise Mertens uit België en de Wit-Russische Arina Sabalenka: 2-6 6-3 3-6. Het bericht Schuurs en Mattek-Sands al klaar in Melbourne verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 11u15  Coalitiepartijen: ambassadeur Turkije op matjeDEN HAAG (ANP) - Coalitiepartijen D66 en CDA vinden dat minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) de Turkse ambassadeur in Nederland op het matje moet roepen omdat Turkije de Nederlandse journalist Ans Boersma heeft uitgezet. Ze noemen het onacceptabel dat Turkije zonder enige aanleiding ,,verdedigers van het vrije woord'' wegstuurt. Ze eisen opheldering. Het bericht Coalitiepartijen: ambassadeur Turkije op matje verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 11u00  Schap zuivert ziekenhuiswater aan de bronWINTERSWIJK (ANP) - Waterschap Rijn en IJssel gaat afvalwater uit Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk letterlijk voor de deur van de kliniek zuiveren. Deze 'voorzuivering' moet ervoor zorgen dat er geen medicijnresten in het oppervlaktewater terechtkomen. Het landelijke proefproject begint volgende week. Het bericht Schap zuivert ziekenhuiswater aan de bron verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 10u45  Serie National Geographic over Nederlandse F-16AMSTERDAM (ANP) - Een cameraploeg van National Geographic en het AD heeft de afgelopen maanden volledige toegang gekregen tot het Nederlandse kamp op een luchtmachtbasis in Jordanië. Vanuit deze basis vlogen de Nederlandse F-16's naar Irak en Syrië voor de strijd tegen IS. Het bericht Serie National Geographic over Nederlandse F-16 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 10u45  Halep ontsnapt aan uitschakelingMELBOURNE (ANP) - Simona Halep is op de Australian Open ontsnapt aan uitschakeling. De nummer 1 van de wereld kwam in de tweede ronde tegen Sofia Kenin in de beslissende set met 4-2 achter te staan, maar knokte zich alsnog naar de winst: 6-3 6-7 (5) 6-4. Het bericht Halep ontsnapt aan uitschakeling verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 10u45  Thiem geeft op tegen Australische tienerMELBOURNE (ANP) - Dominic Thiem is bij de Australian Open gestrand in de tweede ronde. De Oostenrijkse tennisser, de nummer acht van de wereld, gaf vanwege een blessure op tegen de Australiër Alexei Popyrin bij een achterstand van 2-0 in sets. Het bericht Thiem geeft op tegen Australische tiener verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 10u30  ‘Hiv-preventiepil steeds populairder’DEN HAAG (ANP) - Nederlandse openbare apotheken hebben in 2018 aan bijna 3000 mensen minimaal één keer de hiv-preventiepil PrEP verstrekt. Daarmee is het gebruik omhooggeschoten vergeleken met een jaar eerder, blijkt uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK). Het bericht ‘Hiv-preventiepil steeds populairder’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 10u30  Tilburg weert verdachten voetbalrellen BredaTILBURG (ANP) - In totaal dertig verdachten die zijn opgespoord wegens de rellen in oktober na afloop van de voetbalwedstrijd NAC-Willem II zijn zondag niet welkom in Tilburg als beide clubs elkaar weer treffen. De burgemeesters van Tilburg en Breda hebben dat donderdag bekendgemaakt. Het bericht Tilburg weert verdachten voetbalrellen Breda verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 10u15  Droom podium: hoe word je een TEDx spreker?Op een TED- of TEDx-podium staan is voor velen een droomdoel. Carrières, organisaties en bedrijven Het bericht Droom podium: hoe word je een TEDx spreker? verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 10u00  A1 Apeldoorn-Almelo tien jaar op de schopAPELDOORN (ANP) - Rijkswaterstaat begint volgende maand aan de verbreding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo bij Almelo. Het snelwegdeel van 65 kilometer lengte wordt bijna overal verbreed. Het karwei gaat tien jaar duren en kost ongeveer 400 miljoen euro. De A1 is een van de twee hoofdverbindingen voor wegverkeer van de Randstad naar het Noord- en Oost-Europese achterland. Het bericht A1 Apeldoorn-Almelo tien jaar op de schop verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 10u00  Vicepremier China naar VS voor handelsoverlegPEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese vicepremier Liu He reist eind deze maand af naar de Verenigde Staten om het handelsoverleg met de Amerikanen voort te zetten. Dit werd al eerder verwacht, maar nu wordt zijn bezoek officieel bevestigd door het Chinese ministerie van Handel. Het bericht Vicepremier China naar VS voor handelsoverleg verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 09u30  NVJ: actie van minister Blok richting TurkijeAMSTERDAM (ANP) - Na de uitzetting van FD-correspondente Ans Boersma vindt de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) dat minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken nu echt actie moet ondernemen richting Turkije. Het bericht NVJ: actie van minister Blok richting Turkije verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 09u30  Damrak opent met verliesAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. De aandacht bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond de brexit en resultaten van grote Europese bedrijven als Société Générale, Metro en Beiersdorf. Het bericht Damrak opent met verlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 09u30  Nieuw plan voor overname vluchten LelystadDEN HAAG (ANP) - Er ligt een nieuw plan op tafel voor de luchthaven Lelystad om vluchten van Schiphol over te nemen. Het vorige plan van minister van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) kreeg geen groen licht van Brussel. Het bericht Nieuw plan voor overname vluchten Lelystad verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 09u30  Doek gevallen voor SecurCashDEN HAAG (ANP) - Het doek is definitief gevallen voor geldtransporteur SecurCash Nederland en SecurCash Geldverwerking. Een doorstart voor beide ondernemingen is verkeken, aldus de curatoren donderdag. Het bericht Doek gevallen voor SecurCash verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 09u15  Raonic klopt Wawrinka in vier tiebreaksMELBOURNE (ANP) - De Canadese tennisser Milos Raonic heeft op de Australian Open oud-winnaar Stan Wawrinka uitgeschakeld. De nummer zestien van de plaatsingslijst kon in de Rod Laver Arena na ruim vier uur zijn handen in de lucht steken. Raonic won in vier sets, die allemaal in een tiebreak eindigden: 6-7 (4) 7-6 (6) 7-6 (11) 7-6 (5). Het bericht Raonic klopt Wawrinka in vier tiebreaks verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 08u30  SocGen geraakt door beursonrust en afboekingPARIJS (ANP) - De grote Franse bank Société Générale verwacht negatieve effecten te ondervinden van de onrust op de financiële markten van de afgelopen tijd. Daardoor komen de opbrengsten bij de divisies die zich bezighouden met effectenhandel onder druk te staan. Daarnaast moet de bank een afschrijving van 240 miljoen euro doen in verband met boekhoudkundige regels rond de verkoop van activiteiten. Het bericht SocGen geraakt door beursonrust en afboeking verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 08u30  Rotterdam wil af van ongewenst reclamedrukwerkROTTERDAM (ANP) - Rotterdam wil dat bewoners vanaf 1 juli 2019 niet meer worden lastiggevallen met ongewenst reclamedrukwerk. Rotterdam voert daarom de ja-ja-sticker in, waarmee alleen mensen die expliciet toestemming geven nog ongeadresseerde reclame ontvangen. Amsterdam heeft zo'n sticker ook al. Het bericht Rotterdam wil af van ongewenst reclamedrukwerk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 08u15  Correspondent van FD Turkije uitgezetAMSTERDAM (ANP) - Turkije heeft donderdagochtend FD-correspondent Ans Boersma (31) het land uitgezet. De Turkse autoriteiten hebben geen officiële reden voor die maatregel gegeven. Dat meldt de krant op de website. Het bericht Correspondent van FD Turkije uitgezet verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 08u00  Huurprijzen vrije sector opnieuw omhoogAMSTERDAM (ANP) - De huurprijzen in de vrije sector zijn opnieuw omhooggegaan en komen nu uit op gemiddeld 16 euro per vierkante meter, al lijkt de landelijke prijsstijging wel af te zwakken. In het vierde kwartaal van 2018 waren mensen die een nieuwe huurwoning betrokken 4,9 procent meer kwijt dan in het vierde kwartaal van het jaar daarvoor, meldt verhuurbemiddelaar Pararius. Het is voor het eerst in drieënhalf jaar dat de gemiddelde prijsstijging onder de 5 procent uitkomt. Het bericht Huurprijzen vrije sector opnieuw omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 08u00  Osaka soepel naar derde rondeMELBOURNE (ANP) - De Japanse tennisster Naomi Osaka heeft ook haar tweede partij op de Australian Open soepel gewonnen. De nummer vier van de wereld, vorig jaar winnares van de US Open, versloeg Tamara Zidansek uit Slovenië in twee sets: 6-2 6-4. In de eerste ronde had Osaka met vrijwel dezelfde cijfers gewonnen van de Poolse Magda Linette (6-4 6-2). Het bericht Osaka soepel naar derde ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 07u30  Sagan boekt eerste zege in Tour Down UnderURAIDLA (ANP) - Peter Sagan heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. De Slowaakse wielrenner schreef de derde etappe in de Tour Down Under op zijn naam. Sagan was na 146,2 kilometer in Uraidla de sterkste in de sprint, net voor Luis León Sánchez en Daryl Impey. Danny van Poppel eindigde net als een dag eerder als vierde. Het bericht Sagan boekt eerste zege in Tour Down Under verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 07u15  Hoop op doorbraak met coldcasekalenderDEN HAAG (ANP) - De politie heeft voor de derde keer op rij een coldcasekalender uitgebracht. Rechercheurs brengen daarmee langlopende zaken opnieuw onder de aandacht met de hoop op een doorbraak. Het bericht Hoop op doorbraak met coldcasekalender verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 07u15  Werkloosheid loopt iets opDEN HAAG (ANP) - Het werkloosheidspercentage is in december iets opgelopen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Werkloosheid loopt iets op verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 06u30  Dode bij brand appartementencomplex in SoestSOEST (ANP) - Bij een brand in een appartementencomplex aan de Vredehofstraat in Soest is een dode gevallen. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Het bericht Dode bij brand appartementencomplex in Soest verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 06u00  Appartementen in Soest ontruimd vanwege brandSOEST (ANP) - Een appartementencomplex aan de Vredehofstraat in Soest is rond 04.30 uur ontruimd vanwege een uitslaande brand in een van de woningen. Volgens RTV Utrecht zijn bewoners van de tweede, derde en vierde verdieping van het gebouw geëvacueerd. Het bericht Appartementen in Soest ontruimd vanwege brand verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 06u00  Treinverkeer Schiphol beperkt door onderhoudAMSTERDAM (ANP) - Spoorbeheerder ProRail werkt de komende dagen aan het spoor op en rond de luchthaven Schiphol. Die werkzaamheden beginnen donderdag. De eerste twee dagen kunnen reizigers nog met de trein vanuit de richting Amsterdam op Schiphol komen, maar in het weekend van 19 en 20 januari is de luchthaven helemaal niet bereikbaar per trein. Het bericht Treinverkeer Schiphol beperkt door onderhoud verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 06u00  Grootste kroeg van Nederland weer openROTTERDAM (ANP) - De deuren van de 'grootste kroeg van Nederland' zwaaien donderdagavond weer open. Ahoy Rotterdam staat de komende dagen in het teken van De Vrienden van Amstel Live, dat voor de 21e keer plaatsvindt. Het bericht Grootste kroeg van Nederland weer open verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 06u00  Brand autoschadebedrijf Reusel onder controleREUSEL (ANP) - De brandweer is even na middernacht met meerdere blusvoertuigen uitgerukt voor en grote uitslaande brand bij een autoschadebedrijf aan de Mierdseweg in het Noord-Brabantse Reusel. Rond drie uur was de brand onder controle. Het bericht Brand autoschadebedrijf Reusel onder controle verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 05u45  Overgang vmbo’er naar mbo soepelerDEN HAAG (ANP) - Het wordt voor vmbo-leerlingen makkelijker om door te stromen naar het mbo. Ze kunnen geleidelijker de overstap maken, of hun mbo-opleiding zelfs helemaal op hun vertrouwde vmbo-school volgen. Het bericht Overgang vmbo’er naar mbo soepeler verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 05u45  Curaçao wil meer hulp bij opvang VenezolanenWILLEMSTAD (ANP) - De Curaçaose regering heeft een tweede ondersteuningsverzoek ingediend bij de Nederlandse regering in verband met de impact die de migratie uit Venezuela heeft op de Curaçaose gemeenschap. Dat maakte de regering woensdagavond (lokale tijd) bekend. Het bericht Curaçao wil meer hulp bij opvang Venezolanen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 00u00  Vanaf donderdagavond kans op gladheid op wegDE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt dat er donderdagavond en vrijdagochtend winterse buiten over het land kunnen trekken en dat wegen als gevolg daarvan glad kunnen zijn. Het weerinstituut geeft code geel voor alle provincies behalve Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. De waarschuwing geldt vanaf donderdagavond 20.00 uur tot de volgende ochtend 08.00 uur. Het bericht Vanaf donderdagavond kans op gladheid op weg verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/01 00u00  De Mol: ik stelde RTL voor samen te werkenAMSTERDAM (ANP) - Mediamagnaat John de Mol, eigenaar van televisiezender SBS6, heeft aan mediabedrijf RTL voorgesteld om samen te werken. Zo dacht hij er bijvoorbeeld aan om gezamenlijk presentatoren onder contract te nemen, waarbij die dan programma's zouden maken voor beide zenders. Maar RTL heeft die voorstellen tot samenwerking afgewezen. Dat vertelde De Mol woensdag in het tv-programma De Wereld Draait Door. Het bericht De Mol: ik stelde RTL voor samen te werken verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 23u00  Banken in trek op groen Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten gesloten. Beter dan verwachte resultaten van financiële fondsen Bank of America en Goldman Sachs stuwden het sentiment. Beleggers kauwen verder na op de afwijzing van het brexitakkoord van premier Theresa May door het Britse Lagerhuis. Ze overleefde woensdag wel een motie van wantrouwen. Het bericht Banken in trek op groen Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 22u15  Frankrijk keert Renault-baas de rug toePARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse regering stuurt aan op een vertrek van de in opspraak geraakte Renault-topman Carlos Ghosn. De Franse minister van Financiën Bruno la Maire laat weten dat er een nieuwe fase aanbreekt en dat Renault er verstandig aan doet een vervanger voor Ghosn te vinden. De Franse staat is grootaandeelhouder van Renault. Het bericht Frankrijk keert Renault-baas de rug toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 21u30  Nog twee terreurverdachten Rotterdam vrijROTTERDAM (ANP) - Twee verdachten die eind vorig jaar in Rotterdam werden opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf, zijn op vrije voeten gesteld. Het gaat om twee mannen van 24 en 30 jaar. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Rotterdam woensdag bekend. Het bericht Nog twee terreurverdachten Rotterdam vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 21u15  Derde plek hoogst haalbare voor De RooyPISCO (ANP) - Met nog één etappe te gaan in de Dakar Rally in Peru lijkt de derde plaats het hoogst haalbare voor trucker Gerard de Rooy. De Brabander moest in de negende etappe in en rondom Pisco, met een klassementsproef van 313 kilometer, genoegen nemen met de vijfde plek. Hij kwam ruim een half uur later binnen dan de Russische winnaar Edoeard Nikolajev, die de leidende positie in het klassement heroverde. Het bericht Derde plek hoogst haalbare voor De Rooy verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 19u45  Prijsvechter Norwegian Air sluit basesOSLO (ANP/RTR) - De Noorse prijsvechter Norwegian Air gaat bases sluiten. Ook wordt een deel van de vluchten binnen Europa en routes naar de Verenigde Staten en het Midden-Oosten geschrapt. De ingrepen zijn onderdeel van een eerder aangekondigde reorganisatie. Het bericht Prijsvechter Norwegian Air sluit bases verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 19u30  Volleyballers tegen wereldkampioen PolenBRUSSEL (ANP) - De Nederlandse volleyballers spelen in de groepsronde van het EK onder meer tegen wereldkampioen Polen. Beide landen werden tijdens de loting in Brussel in groep D ingedeeld. De andere tegenstanders zijn Tsjechië, Estland, Oekraïne en Montenegro. Het bericht Volleyballers tegen wereldkampioen Polen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 19u00  Medaille voor politiechef AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - De afzwaaiende politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg heeft de Zilveren Medaille van de stad Amsterdam ontvangen. Afgelopen november werd bekend dat Aalbersberg de hoofdstad verlaat en aan de slag gaat als de nieuwe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Het bericht Medaille voor politiechef Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 18u30  Lauda heeft ziekenhuis weer verlatenWENEN (ANP/DPA) - Niki Lauda heeft het ziekenhuis van Wenen weer verlaten. De 69-jarige drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 was op 2 januari opgenomen. Hij had griep en verbleef uit voorzorg op de intensive care. Het bericht Lauda heeft ziekenhuis weer verlaten verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 18u30  Wim Kieft naar TalpaHILVERSUM (ANP) - Sportanalist Wim Kieft verruilt Ziggo Sport voor Talpa, het bedrijf van John de Mol. Het bericht Wim Kieft naar Talpa verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 18u15  Tot nu toe 122 schademeldingen vreugdevurenDEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag heeft tot nu toe 122 meldingen binnengekregen over schade die is ontstaan door de vonkenregen die tijdens de jaarwisseling over Scheveningen trok. Tot dusver zitten daar geen schrijnende gevallen bij, maar als dat wel het geval is dan zal de gemeente die problemen meteen oplossen. Het bericht Tot nu toe 122 schademeldingen vreugdevuren verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 18u15  OM: trucker uit Landgraaf handelde uit angstLUIK (ANP) - De vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van het doodrijden van een 'geel hesje' in België, is vrijdagavond van de plek des onheils weggereden uit angst voor agressieve omstanders. Hij reed weg nadat het zijraam van zijn truck was kapotgeslagen en zijn aanvallers zich op de voorruit richtten. De chauffeur dacht dat hij tegen een wegversperring was opgebotst. Het bericht OM: trucker uit Landgraaf handelde uit angst verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 18u00  ‘Impact brexit op Amsterdam 1 miljard euro’AMSTERDAM (ANP) - Als het Verenigd Koninkrijk met een harde brexit de Europese Unie verlaat, heeft dit op middellange termijn een negatief economisch effect op Amsterdam en regio van 1 miljard euro. Daarnaast zijn er gevolgen voor de dienstverlening, luchtvaart, investeringsstromen, het dataverkeer, de haven, EU-gesubsidieerde projecten en de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een analyse die Amsterdam vorig jaar heeft laten uitvoeren, zo staat in een brief van wethouder Economische Zaken Udo Kock aan de Amsterdamse gemeenteraad. Het bericht ‘Impact brexit op Amsterdam 1 miljard euro’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 18u00  Gemeenten pleiten voor helmplicht snorfietsersDEN HAAG (ANP) - Een aantal gemeenten, waaronder veel grote steden, pleit voor de invoering van een landelijke helmplicht voor snorfietsers. Zij sluiten zich hiermee aan bij het pleidooi van 130 artsen. Die stuurden vorige maand een brandbrief naar de Tweede Kamer waarin zij opriepen om het dragen van een helm verplicht te stellen om zo jaarlijks tientallen doden en veel (hersen)letsel te voorkomen. Het bericht Gemeenten pleiten voor helmplicht snorfietsers verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 18u00  Beurs Londen lager na brexitstemmingAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn woensdag overwegend met winsten de handel uitgegaan. Dat gold niet voor de belangrijkste graadmeter in Londen. De afwijzing van de brexitdeal door het Britse parlement wakkerde de zorgen aan over een chaotische scheiding van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Het bericht Beurs Londen lager na brexitstemming verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 17u30  Zo houd je je goede voornemens wel volDe start van een nieuw jaar is voor veel mensen een goede reden om het Het bericht Zo houd je je goede voornemens wel vol verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 17u30  Franse motorcoureur Metge wint in DakarPISCO (ANP) - De Franse motorcoureur Michael Metge heeft in de Dakar Rally in Peru de negende etappe op zijn naam geschreven. De Sherco-rijder legde het parcours rond Pisco, dat als start- en finishplaats fungeerde, het snelste af. Hij finishte na een klassementsproef over 313 kilometer in een tijd van 3 uur en 46.38 minuten. De Braziliaan Daniel Nosiglia Jager eindigde als tweede, op 2 minuten van de winnaar. Met een achterstand van 3.28 minuten op Metge kwam de Chileen Pablo Quintanilla als derde binnen. Het bericht Franse motorcoureur Metge wint in Dakar verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 17u30  EU-heffingen op rijst uit Myanmar en CambodjaBRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt de komende drie jaar heffingen op aan rijst uit Cambodja en Myanmar. Onderzoek heeft bevestigd dat de rijstimport uit deze twee landen bijna is verdubbeld. Doordat die rijst relatief goedkoop is, lijden Europese producenten schade. Hun marktaandeel in de EU is gedaald van 61 naar 29 procent, meldt de Europese Commissie. Het bericht EU-heffingen op rijst uit Myanmar en Cambodja verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 17u30  Wiebes: snel aan de slag met schade GroningenDEN HAAG (ANP) - Groningers met aardbevingsschade als gevolg van de gaswinning moeten dit jaar echt gaan merken dat er meer vaart komt in de schadeafhandeling. Dat heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) gezegd tijdens een debat met een kritische Tweede Kamer, die snel resultaten wil zien van de bewindsman. Het bericht Wiebes: snel aan de slag met schade Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 17u15  ‘Deutsche bank beter af met Europese partner’FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Deutsche Bank is beter af met een Europese samenwerkingspartner in plaats van een fusie met de Duitse branchegenoot Commerzbank. Dat vinden toezichthouders als de Europese Centrale Bank (ECB) en de Duitse marktwaakhond BaFin, aldus ingewijden. Dat standpunt staat haaks op dat van politici in Duitsland die juist wel brood lijkt te zien in een samengaan van Duitslands grootste banken. Het bericht ‘Deutsche bank beter af met Europese partner’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 17u15  Krikke overtuigd dat vreugdevuren veilig warenDEN HAAG (ANP) - Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag was ervan overtuigd dat de vreugdevuren op het strand van Scheveningen en Duindorp ,,veilig konden branden''. Ze kwam tot die conclusie nadat ze op Oudjaarsdag alle informatie en adviezen nog eens zorgvuldig had doorgenomen en had besproken in de driehoek, waarin de politie en het Openbaar Ministerie zitten. Het bericht Krikke overtuigd dat vreugdevuren veilig waren verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 17u00  Advocaten dreigen met staking om rechtshulpROTTERDAM (ANP) - Steeds meer gerenommeerde advocatenkantoren dreigen niet langer verdachten bij te staan in langlopende processen als de staat dat niet langer wil betalen. Advocaat Sander Janssen, die onder anderen Willem Holleeder verdedigt, dreigde daar woensdagochtend mee in Het Parool. Onder meer Spong Advocaten, de gebroeders Anker & Anker, Bénédicte Ficq en advocaat Jan-Hein Kuijpers sluiten zich in verklaringen op Twitter bij hem aan. Het bericht Advocaten dreigen met staking om rechtshulp verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 17u00  Concert rapper in AFAS afgelast: hij zit vastAMSTERDAM (ANP) - Een concert van de Franse rapper MHD woensdagavond in Amsterdam gaat niet door. Het management spreekt op de site van AFAS Live van ,,onvoorziene omstandigheden'. Franse media melden dat MHD in de cel zit. Het bericht Concert rapper in AFAS afgelast: hij zit vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 16u15  Impresario Jacques Senf overledenMAASLAND (ANP) - Impresario Jacques Senf is woensdag overleden. De producent en organisator stierf op 72-jarige leeftijd thuis in Maasland. Dat heeft een woordvoerder van de familie bekendgemaakt. Het bericht Impresario Jacques Senf overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 16u00  Forse kritiek op optreden Krikke na vurenDEN HAAG (ANP) - De oppositie in de Haagse gemeenteraad heeft forse kritiek geleverd op het optreden van burgemeester Pauline Krikke vlak na de uit de hand gelopen vreugdevuren op het strand. Dat zij direct met een beschuldigende vinger naar de bouwers wees, die volgens haar afspraken hadden geschonden, viel zeer slecht, bleek woensdag tijdens de eerste commissievergadering na de jaarwisseling. Het bericht Forse kritiek op optreden Krikke na vuren verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 16u00  Wall Street opent met winstNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten geopend. Beleggers kauwen nog na op de afwijzing van het brexitakkoord van premier Theresa May door het Britse Lagerhuis. Verder verwerken ze een stroom aan bedrijfscijfers, waaronder die van banken Bank of America en Goldman Sachs. Het bericht Wall Street opent met winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 16u00  Minderjarigen betalen met vals geldMAARSSEN (ANP) - De politie heeft twee jongens van 16 en 12 jaar uit Maarssenbroek aangehouden, omdat ze meerdere malen met vals geld betaalden. Ze betaalden tientallen keren maaltijden met valse biljetten van 50 euro. In totaal brachten ze naar schatting 2200 euro aan valse biljetten in omloop. Het bericht Minderjarigen betalen met vals geld verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 15u45  Peterhansel verlaat Dakar RallyPISCO (ANP) - De Franse autocoureur Stéphane Peterhansel heeft de Dakar Rally verlaten. Hij crashte in de negende etappe met zijn Mini en besloot op te geven toen zijn bijrijder David Castera last van zijn rug hield. Het bericht Peterhansel verlaat Dakar Rally verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 15u15  Rijverbod geëist tegen rapper BoefBREDA (ANP) - Voor twee grove snelheidsovertredingen op de snelweg en in Tilburg is woensdag een voorwaardelijke celstraf en een rijverbod van 2,5 jaar geëist tegen rapper Boef. Bovendien wil de officier van justitie dat de rapper in totaal 7000 euro stort in een fonds voor verkeersslachtoffers. De aanklager meent dat de rapper zich schuldig heeft gemaakt aan levensgevaarlijk rijgedrag. Het bericht Rijverbod geëist tegen rapper Boef verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 15u00  Sjarapova na zege op Zweedse tegen WozniackiMELBOURNE (ANP) - In de derde ronde van de Australian Open staan twee oud-winnaressen tegenover elkaar. Maria Sjarapova, die het toernooi in 2008 op haar naam schreef, won woensdag eenvoudig van de Zweedse Rebecca Peterson: 6-2 6-1. De Russische speelt vrijdag tegen de Deense Caroline Wozniacki, die titelverdediger is in Melbourne. Wozniacki, de nummer drie van de wereld, rekende in de tweede ronde ook af met een Zweedse tennisster, Johanna Larsson (6-1 6-3). Het bericht Sjarapova na zege op Zweedse tegen Wozniacki verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 14u45  Nageeye weer in marathon RotterdamROTTERDAM (ANP) - Atleet Abdi Nageeye loopt op 7 april de marathon van Rotterdam. Het wordt de derde deelname van de Nederlands recordhouder aan de klassieker over 42,195 kilometer door de Maasstad. Het bericht Nageeye weer in marathon Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 14u30  Marineschip Luymes zoekt naar containersDEN HAAG (ANP) - Het marineschip Zr. Ms. Luymes gaat helpen bij het opsporen van de overboord geslagen zeecontainers die nog worden vermist bij de Waddeneilanden. Dat maakte het ministerie van Defensie bekend. Het bericht Marineschip Luymes zoekt naar containers verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 14u15  Kees Jansma (71) stopt als tv-presentatorAMSTERDAM (ANP) - Kees Jansma is bezig aan zijn laatste seizoen als televisiepresentator. De 71-jarige geboren Amsterdammer blijft tot de zomer bij FOX Sports de programma's 'De Tafel van Kees' en 'Natafelen' maken en dan stopt hij. Jansma zal bij de sportzender nog wel regelmatig als gast aanschuiven. Het bericht Kees Jansma (71) stopt als tv-presentator verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 14u15  Murray boos op Britse tennisbondLONDEN (ANP/RTR) - De Britse tennisbond heeft het succes van Andy Murray bepaald niet ten volle benut. ,,Ik heb niet de indruk dat de bond heeft geprofiteerd van de successen in de laatste zeven, acht jaar'', zei de 31-jarige Schot, die in 2013 Groot-Brittannië in extase bracht door Wimbledon te winnen. Hij was de eerste Britse winnaar in 77 jaar na Fred Perry. Het bericht Murray boos op Britse tennisbond verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 13u45  Bank of America boekt recordwinstCHARLOTTE (ANP) - Bank of America heeft in het vierde kwartaal van 2018 een recordwinst behaald. Het grote Amerikaanse financiële concern deed met name met zijn dienstverlening aan consumenten en bedrijven goede zaken, geholpen door meer kredietverstrekking en de stijgende rente in de Verenigde Staten. Wel gingen de inkomsten uit de obligatiehandel omlaag door de onrust op de financiële markten. Het bericht Bank of America boekt recordwinst verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 13u45  Nadal eenvoudig langs EbdenMELBOURNE (ANP) - Rafael Nadal heeft op de Australian Open opnieuw een thuisspeler uitgeschakeld. Na James Duckworth (6-4 6-3 7-5) te hebben verslagen, was de als tweede geplaatste Spanjaard in de tweede ronde in drie sets te goed voor Matthew Ebden, de nummer 47 van de wereld. In de Rod Laver Arena werd het 6-3 6-2 6-2. De partij duurde nog geen twee uur. Het bericht Nadal eenvoudig langs Ebden verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 13u45  Linda wil met programma’s van RTL naar TalpaHILVERSUM (ANP) - RTL verliest met het vertrek van Linda de Mol niet alleen een van de belangrijkste presentatoren, maar mogelijk ook een reeks goed bekeken programma's. De presentatrice gaat bij Talpa Miljoenenjacht, Weet ik veel, Linda's Zomerweek en daarnaast Oh, wat een jaar! of het programma Ik hou van Holland doen, maakte haar nieuwe werkgever bekend. Het bericht Linda wil met programma’s van RTL naar Talpa verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 13u45  ‘Duitsland wil Bundesbank-president behouden’BERLIJN (ANP) - De Duitse regering wil voorzitter Jens Weidmann voor de Bundesbank behouden. Als zijn contract in april afloopt wil Berlijn dat met acht jaar verlengen, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Het bericht ‘Duitsland wil Bundesbank-president behouden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 13u15  Linda vertrekt met programma’s naar TalpaHILVERSUM (ANP) - RTL verliest met het vertrek van Linda de Mol niet alleen een van de belangrijkste presentatoren, maar ook een reeks goed bekeken programma's. De presentatrice gaat bij Talpa Miljoenenjacht, Weet ik veel, Linda's Zomerweek en daarnaast Oh, wat een jaar! of het programma Ik hou van Holland doen, maakte haar nieuwe werkgever bekend. Het bericht Linda vertrekt met programma’s naar Talpa verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 12u45  ‘6 jaar cel en tbs voor huisarts om ontucht’DEN HAAG (ANP) - Tegen een 38-jarige huisarts uit Leiden is voor de rechtbank in Den Haag een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging geëist wegens ontucht met zijn dochtertje, drie andere zeer jonge meisjes en zeven minderjarige patiëntes in de behandelkamer. Ook beschuldigt het Openbaar Ministerie (OM) verdachte Maarten B. van het maken van kinderporno en het bezit daarvan. Hij maakte onder meer heimelijk tientallen filmpjes van ontblote meisjes en jonge vrouwen in twee huisartsenpraktijken in Schiedam en veelal in Amstelveen. Het bericht ‘6 jaar cel en tbs voor huisarts om ontucht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 12u45  Johan Vlemmix in hoger beroep tegen PaayDEN BOSCH (ANP) - Johan Vlemmix had niet verwacht dat hij 2000 euro schadevergoeding moet betalen aan Patricia Paay. De ondernemer uit Eindhoven gaat in hoger beroep, kondigde hij woensdag aan in een reactie op de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Het bericht Johan Vlemmix in hoger beroep tegen Paay verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 12u15  Lerarentekort blijft maar groeienDEN HAAG (ANP) - Het lerarentekort in het primair onderwijs wordt alleen maar nijpender. Het aantal vacatures blijft oplopen en scholen geven aan dat het alsmaar moeilijker wordt goede mensen te vinden. Dat schrijft minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) in een brief aan de Tweede Kamer. Het bericht Lerarentekort blijft maar groeien verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 12u15  Brexitzorgen drukken op Londense beursAMSTERDAM (ANP) - De Londense aandelenbeurs ging woensdag licht omlaag. De afwijzing van de brexitdeal door het Britse parlement wakkerde de zorgen aan over een chaotische scheiding van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. De andere Europese beurzen bleven in afwachting van de politieke ontwikkelingen in het VK ook dicht bij huis. Het bericht Brexitzorgen drukken op Londense beurs verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 12u00  Linda de Mol stapt over naar TalpaAMSTERDAM (ANP) - Linda de Mol stapt over van RTL naar Talpa en keert daarmee terug onder de hoede van haar broer John de Mol. Dat bevestigt een woordvoerder van Talpa. Het bericht Linda de Mol stapt over naar Talpa verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 11u45  Verslagen MH17-vergaderingen niet openbaarDEN HAAG (ANP) - Verslagen van drie ministerraden over de ramp met de MH17 hoeven niet openbaar te worden gemaakt. Ook een verslag van een gesprek met onderzoekers van de Universiteit Twente hoeft niet openbaar gemaakt. Dat bepaalde de Raad van State woensdag. RTL Nieuws had gevraagd om openbaarmaking van alle stukken. Minister-president Mark Rutte weigerde dat. Het bericht Verslagen MH17-vergaderingen niet openbaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 11u45  Vlemmix moet Paay schade vergoeden om sekspopDEN BOSCH (ANP) - De Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix moet 2000 euro schadevergoeding betalen aan Patricia Paay. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. Volgens de rechter was het idee van Vlemmix om een sekspop van Paay te laten maken ,,beledigend en onnodig krenkend' en heeft hij haar goede naam aangetast. Het bericht Vlemmix moet Paay schade vergoeden om sekspop verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 11u45  EU-hof: veto overname TNT door UPS onterechtLUXEMBURG (ANP) - De Europese Commissie heeft in 2013 ten onrechte de overname van TNT Express door de Amerikaanse pakketbezorger UPS geblokkeerd. Dat is het definitieve oordeel van het Europese Hof van Justitie over de mislukte overnamepoging door het veto van het dagelijks bestuur van de EU. Het bericht EU-hof: veto overname TNT door UPS onterecht verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 11u30  Bedrijven gaan strijd aan met zwerfplasticAMSTERDAM (ANP) - Een groep grote bedrijven, waaronder Shell en speciaalchemiebedrijf DSM, slaat de handen ineen om met oplossingen te komen voor de grote hoeveelheid plastic zwerfafval in het milieu, met name in de zee. Er is een speciale Alliance to End Plastic Waste in het leven geroepen, waarin de partijen komende jaren 1,5 miljard dollar willen investeren. Het bericht Bedrijven gaan strijd aan met zwerfplastic verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 11u15  Zorgen Brits bedrijfsleven om no-dealbrexitLONDEN (ANP) - Het Britse bedrijfsleven is uiterst huiverig voor een no-dealbrexit. Diverse brancheorganisaties waarschuwden woensdag, een dag nadat het Lagerhuis de brexitdeal tussen de EU en de Britse premier May had weggestemd, voor de gevolgen van een chaotische scheiding. Het bericht Zorgen Brits bedrijfsleven om no-dealbrexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 11u00  Referendum mocht afgeschaft zonder referendumDEN HAAG (ANP) - Het kabinet mocht het raadgevend referendum afschaffen zonder dat de kiezer de mogelijkheid kreeg een oordeel te geven over die afschaffing. Verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren hoeft zich niet meer over de mogelijkheid van zo'n referendum over het referendum uit te spreken, vindt de Raad van State. Het bericht Referendum mocht afgeschaft zonder referendum verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 11u00  Kerber zonder setverlies naar derde rondeMELBOURNE (ANP) - Angelique Kerber heeft op overtuigende wijze de derde ronde van de Australian Open bereikt. De Duitse tennisster, die vrijdag haar 31e verjaardag viert, rekende in de Rod Laver Arena af met Beatriz Haddad Maia uit Brazilië: 6-2 6-3. De als tweede geplaatste speelster stond in haar openingspartij tegen de Sloveens Polona Hercog ook geen set af. Het bericht Kerber zonder setverlies naar derde ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 11u00  Bloemen- en fruitsector bang voor chaosZOETERMEER (ANP) - Exporteurs van bloemen, planten, groenten en fruit maken zich zorgen om de mogelijkheid van een no-dealbrexit. Dat laten brancheorganisaties GroentenFruit Huis en VGB weten in reactie op het wegstemmen van het brexitakkoord door het Britse Lagerhuis. Zij vrezen dat bedrijven getroffen worden door onder meer chaos en oponthoud aan de grens als de Britten zonder akkoord uit de Europese Unie stappen. Het bericht Bloemen- en fruitsector bang voor chaos verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 10u45  Nieuwe topman voor Hudson’s Bay NederlandAMSTELVEEN (ANP) - De Nederlandse tak van warenhuisketen Hudson's Bay heeft een nieuwe topman gevonden. Armin Devender neemt het stokje over van interim-baas Stefaan Le Clair. Devender werkte hiervoor bij het Duitse Galeria Kaufhof, dat ook in handen is van Hudson's Bay. Het bericht Nieuwe topman voor Hudson’s Bay Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 10u45  Ten Brinke strandt in het zandPISCO (ANP) - Rallyrijder Bernhard ten Brinke heeft de Dakar Rally drie dagen voor de finish moeten beëindigen. Zijn Toyota heeft in de achtste etappe de geest gegeven. De coureur uit Zeddam verbleef uren in Peruaans woestijngebied alvorens zijn auto naar het bivak in Pisco kon worden gesleept. ,,We liggen eruit. Wat een pech. Ineens houdt het verhaal op. Autosport blijft een mechanische sport, dat blijkt maar weer eens'', aldus een teleurgestelde Ten Brinke. Het bericht Ten Brinke strandt in het zand verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 10u45  Rutte: Londen kan uitstel krijgenDEN HAAG (ANP) - De Britse regering kan respijt krijgen om alsnog een brexitdeal door het parlement te loodsen, wat premier Mark Rutte betreft. Als de Britten daarom vragen, zal de Europese Unie daar ,,welwillend'' naar kijken. Want ,,het wordt heel, heel krap''. Het bericht Rutte: Londen kan uitstel krijgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 10u30  Haase: niets in te brengen tegen BerdychMELBOURNE (ANP) - Een stunt van Robin Haase zat er geen moment in tijdens zijn partij in de tweede ronde op de Australian Open tegen Tomas Berdych (1-6 3-6 3-6), jarenlang een vaste waarde in de top 10. ,,Hij speelde fantastisch en niets leek hem te deren', aldus Haase. Het bericht Haase: niets in te brengen tegen Berdych verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 10u15  Solide opening Luiten in Abu DhabiABU DHABI (ANP) - Golfer Joost Luiten is 2019 begonnen met een solide openingsronde in het Abu Dhabi Championship. De Rotterdammer noteerde 69 slagen op de golfbaan in het Arabische emiraat. Met die score van drie onder par neemt hij in de eerste ronde voorlopig de gedeelde elfde plaats in. Het bericht Solide opening Luiten in Abu Dhabi verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 09u30  AEX stijgt na afwijzing brexitdealAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag licht hoger begonnen. Ook de meeste andere Europese beurzen openden met kleine winsten, na de hogere slotstanden op Wall Street. Beleggers hielden vooral de politieke ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk in de gaten, na de afwijzing van de brexitdeal van de Britse premier Theresa May. Het bericht AEX stijgt na afwijzing brexitdeal verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 09u15  ‘Zelftest net zo nauwkeurig als uitstrijkje’AMSTERDAM (ANP) - Een zelfafnameset voor baarmoederhalskankeronderzoek is net zo nauwkeurig als het uitstrijkje bij de huisarts. Dat concluderen onderzoekers van Amsterdam UMC, Radboudumc en Erasmus MC op basis van een onderzoek onder 14.000 vrouwen. Het bericht ‘Zelftest net zo nauwkeurig als uitstrijkje’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 09u15  Minder hypotheekaanvragen voor woningkoopUTRECHT (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen voor het kopen van een woning is in 2018 met ruim 3 procent gedaald. Dat komt omdat het voor starters op de huizenmarkt lastig is een geschikte woning te vinden die zij financieel rond kunnen krijgen door de almaar stijgende huizenprijzen. Dat blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). Het bericht Minder hypotheekaanvragen voor woningkoop verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 09u15  Warriors meedogenloos in topper tegen NuggetsDENVER (ANP) - De basketballers van Golden State Warriors kenden geen genade met Denver Nuggets in de topper in de Amerikaanse NBA. De titelverdediger won met 142-111, mede dankzij 31 punten van zowel Stephen Curry als Klay Thompson en 27 van Kevin Durant. Het bericht Warriors meedogenloos in topper tegen Nuggets verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 09u00  Wijk aan Zee wil hulp Rutte tegen uitstootWIJK AAN ZEE (ANP) - Inwoners van Wijk aan Zee vragen premier Mark Rutte in een paginagrote advertentie in de Volkskrant om te helpen bij de aanpak van de overlast door de bedrijven Tata Steel en Harsco. De inwoners stellen dat de regionale en lokale overheid niet in staat zijn bescherming te bieden tegen de bedrijven, die tot de ,,grootste CO2-uitstoters van het land'' behoren. Het bericht Wijk aan Zee wil hulp Rutte tegen uitstoot verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 09u00  Rijksmuseum zoekt iedereen die Rembrandt heetAMSTERDAM (ANP) - Het Rijksmuseum in Amsterdam is op zoek naar alle mensen in Nederland die Rembrandt heten. Het museum wil dat zij samen op donderdagavond 14 februari de tentoonstelling Alle Rembrandts openen. Het bericht Rijksmuseum zoekt iedereen die Rembrandt heet verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 08u45  Directeur Hoge Veluwe: doden wolf moet kunnenEDE (ANP) - De directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe wil dat het afschieten van wolven mogelijk wordt. Het dier moet van de lijst van beschermde diersoorten worden gehaald, zodat gecontroleerd beheer mogelijk is, zegt Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst in de Gelderlander. ,,We zijn voor wolven, maar niet op alle plaatsen’’, aldus de directeur in de krant. Het bericht Directeur Hoge Veluwe: doden wolf moet kunnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 08u30  Wozniacki eenvoudig verder in MelbourneMELBOURNE (ANP) - Tennisster Caroline Wozniacki heeft zich vrij eenvoudig voor de derde ronde van de Australian Open geplaatst. De Deense titelverdedigster won in twee sets van de Zweedse Johanna Larsson: 6-1 6-3. Het bericht Wozniacki eenvoudig verder in Melbourne verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 08u15  Europese autoverkoop blijft stijgenBRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in 2018 voor het vijfde achtereenvolgende jaar toegenomen. Volgens de Europese branchevereniging ACEA ging het dit keer wel om een hele kleine toename. Het bericht Europese autoverkoop blijft stijgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 08u00  Bevin sprint naar dagzege Down UnderANGASTON (ANP) - De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin heeft de tweede etappe van de Australische rittenkoers Tour Down Under op zijn naam gezet. De renner van CCC won de rit over 122 kilometer van Norwood naar Angaston in de massasprint en troefde de grote kanonnen af. De Australiër Caleb Ewan finishte als tweede, de Slowaak Peter Sagan reed als derde over de meet. Danny van Poppel eindigde als vierde. Het bericht Bevin sprint naar dagzege Down Under verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 07u45  Als vijfde geplaatste Anderson uitgeschakeldMELBOURNE (ANP) - De Zuid-Afrikaanse tennisser Kevin Anderson is uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open. De als vijfde geplaatste speler verloor in vier sets van de Amerikaan Frances Tiafoe: 6-4 4-6 4-6 5-7. Hij is na de Amerikaan John Isner de tweede speler uit de top tien van de wereld die vroegtijdig het enkelspel in het grandslamtoernooi van Melbourne moet verlaten. Het bericht Als vijfde geplaatste Anderson uitgeschakeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 07u45  Federer in drie sets naar derde rondeMELBOURNE (ANP) - Roger Federer heeft zich met succes door de tweede ronde van de Australian Open gewerkt. De titelverdediger uit Zwitserland rekende in de drie sets af met de Britse qualifier Daniel Evans: 7-6 (5) 7-6 (3) 5-3. Het bericht Federer in drie sets naar derde ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 07u30  Nikkei lager door winstnemingenTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag lager geëindigd. Beleggers namen gas terug na de recente sterke opmars en grepen de aanhoudende onzekerheid rond de brexit in Europa aan om wat winst te nemen. Het risico op een chaotisch vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is toegenomen, na de afwijzing van de brexitdeal van premier Theresa May in het Britse parlement. Het bericht Nikkei lager door winstnemingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 07u15  Rechter doet uitspraak in zaak Paay-VlemmixDEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch doet woensdagochtend uitspraak in de zaak van Patricia Paay tegen Johan Vlemmix. De ondernemer had vorig jaar het idee geopperd om levensgrote sekspoppen te laten maken van bekende Nederlanders, onder wie Paay. Het bericht Rechter doet uitspraak in zaak Paay-Vlemmix verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 06u30  Bertens: Ik had haar waar ik haar wildeMELBOURNE (ANP) - Kiki Bertens begon voortvarend aan haar tweederondepartij op de Australian Open tegen Anastasia Pavljoetsjenkova. Ze nam snel een 5-1-voorsprong, maar zag de zege naar eigen zeggen langzaam maar zeker uit haar handen glippen. Het bericht Bertens: Ik had haar waar ik haar wilde verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 06u30  Rapper Boef voor rechter om te hard rijdenBREDA (ANP) - Rapper Boef moet zich woensdag voor de rechtbank in Breda verantwoorden voor drie snelheidsovertredingen. De zitting vindt in Breda plaats, omdat de rechtbank in Tilburg de verwachte mediabelangstelling niet aankan. Het bericht Rapper Boef voor rechter om te hard rijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 06u30  Haase in tweede ronde kansloos tegen BerdychMELBOURNE (ANP) - Robin Haase heeft zijn partij in de tweede ronde van de Australian Open kansloos verloren. De Tsjech Tomas Berdych maakte in 79 minuten met 6-1 6-3 6-3 een einde aan het toernooi van de beste tennisser van Nederland. Het bericht Haase in tweede ronde kansloos tegen Berdych verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 06u15  Ex-vrouw Graus doet aangifte van mishandelingDEN HAAG (ANP) - De ex-vrouw van PVV-Kamerlid Dion Graus heeft aangifte tegen hem gedaan vanwege psychische mishandeling en omdat hij haar zou hebben gedwongen seks te hebben met andere mannen. Dat zegt Joyce in gesprek met De Telegraaf. Het bericht Ex-vrouw Graus doet aangifte van mishandeling verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 04u15  Bertens blijft steken in tweede rondeMELBOURNE (ANP) - Kiki Bertens is uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open. De nummer 9 van de wereld moest in een spannende driesetter buigen voor de Russin Anastasija Pavljoetsjenkova. Het werd 3-6 6-3 6-3 voor de mondiale nummer 44. Het bericht Bertens blijft steken in tweede ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 01u30  Eerste presentator Oog op morgen overledenHILVERSUM (ANP) - Journalist, columnist en radiomaker Han Mulder is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat maakte presentator Wilfried de Jong dinsdagavond bekend in het NPO-radioprogramma Met het oog op morgen. Mulder stierf in Scheveningen, waar hij woonde. Het bericht Eerste presentator Oog op morgen overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/01 01u15  Mauritshuis koopt doek leermeester RembrandtDEN HAAG (ANP) - Het Mauritshuis in Den Haag heeft het schilderij De prediking van Johannes de Doper van Pieter Lastman in bezit gekregen. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Het museum wil al heel lang een aansprekend en hoogwaardig schilderij in de collectie hebben van de belangrijkste leermeester van Rembrandt van Rijn. Het bericht Mauritshuis koopt doek leermeester Rembrandt verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 22u30  De Rooy blijft derde in Dakar RallyPISCO (ANP) - Trucker Gerard de Rooy heeft in Peru zijn positie in het klassement van de Dakar Rally nauwelijks kunnen verbeteren. De Brabander eindigde als derde in de achtste etappe, op ruim 25 minuten van Dmitri Sotnikov. Het bericht De Rooy blijft derde in Dakar Rally verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 22u00  Verlies waterpolosters na slechte startTRIËST (ANP) - De Nederlandse waterpolovrouwen hebben ook de tweede poulewedstrijd deze maand in de World League verloren. Oranje was in Triëst niet opgewassen tegen Italië: 9-6. De ploeg van bondscoach Arno Havenga moest afgelopen zaterdag in Den Haag buigen voor Hongarije: 13-14, na strafworpen. Het bericht Verlies waterpolosters na slechte start verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 21u45  Binnenhof ziet chaos voortduren na verlies MayDEN HAAG (ANP) - De chaos en onzekerheid duurt voort. Zo reageren partijen in de Tweede Kamer na de ongekende nederlaag van de Britse premier Theresa May over haar brexitdeal. Het bericht Binnenhof ziet chaos voortduren na verlies May verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 21u45  Waarschuwing Nuis wegens EK-gedragUTRECHT (ANP) - Kjeld Nuis heeft van de Nederlandse schaatsbond KNSB een officiële waarschuwing gekregen wegens zijn gedrag ten opzichte van een scheidsrechter bij de EK sprint in Collalbo. De tweevoudig olympisch kampioen viel afgelopen vrijdag nogal uit tegen de Nederlandse arbiter Berri de Jonge nadat hij was gediskwalificeerd wegens het afsnijden van een bocht. Het bericht Waarschuwing Nuis wegens EK-gedrag verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 21u30  Transport: wegstemmen brexitdeal ‘dramatisch’ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse transportsector maakt zich op voor een 'no-dealbrexit', nu de brexitdeal van premier Theresa May is weggestemd door het Britse Lagerhuis. Volgens brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) betekent dat: lange wachtrijen voor terminals, overvolle parkeerplaatsen en mogelijk zelfs een tekort aan vergunningen. Het bericht Transport: wegstemmen brexitdeal ‘dramatisch’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 21u15  Koninklijk huwelijkscadeau toch niet geveildDEN HAAG (ANP) - Een lid van de koninklijke familie heeft bij Sotheby's het huwelijkscadeau dat haar ouders in 1937 kregen van de Nederlandse ambassadeurs teruggetrokken van de veiling die donderdag in New York plaatsvindt. Aangenomen wordt dat het om prinses Christina gaat. Het cadeau betreft tafeldecoratie gemaakt door de beroemde Franse glaskunstenaar René Lalique. De prinses geeft ze nu aan de Stichting Officiële Geschenken van het Huis Oranje-Nassau. Het bericht Koninklijk huwelijkscadeau toch niet geveild verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 20u00  Ook woensdag geen berging containersDEN HAAG (ANP) - De berging van overboord geslagen containers in het Waddengebied gaat ook woensdag zeer waarschijnlijk nog niet beginnen. De golven zijn te hoog, aldus Rijkswaterstaat. Het bericht Ook woensdag geen berging containers verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 19u45  Trucker uit Landgraaf voorwaardelijk vrijLUIK (ANP) - De vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van het doodrijden van een 'geel hesje' in België, zit niet langer vast. Hij is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij moet beschikbaar blijven voor de onderzoekers, laat het Openbaar Ministerie in Luik weten. Het bericht Trucker uit Landgraaf voorwaardelijk vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 18u15  OM: acht jaar en tbs voor fatale steekpartijARNHEM (ANP) - Een 23-jarige Apeldoorner die in Arnhem in augustus een 53-jarige man zou hebben doodgestoken, moet volgens het Openbaar Ministerie acht jaar de cel in en tbs met dwangverpleging krijgen. Dat eiste de officier van justitie dinsdag voor de rechtbank in Arnhem. Het bericht OM: acht jaar en tbs voor fatale steekpartij verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 18u00  EU wil Oekraïneverdrag wijzigen om exportkipBRUSSEL (ANP) - De EU-landen willen het associatieverdrag met Oekraïne aanpassen vanwege een maas in de wet. Daardoor exporteert het land veel meer kip naar Europa dan gewenst. De Europese Commissie gaf eerder al aan niet blij te zijn met de tariefvrije import van Oekraïens kippenvlees en gaat daarover nu in gesprek met Kiev. Het bericht EU wil Oekraïneverdrag wijzigen om exportkip verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 17u15  CDA-leider Buma ‘Schoothondje van het Jaar’DEN HAAG (ANP) - Fractieleider van het CDA in de Tweede Kamer Sybrand Buma is door het Republikeins Genootschap uitgeroepen tot Schoothondje van het Jaar. De politicus kreeg de titel omdat hij ,,te veel buigt naar het koningshuis''. Vooral zijn voorstel om scholieren iedere dag staand het volkslied te laten zingen, kwam Buma op hoon van de republikeinen te staan. Het bericht CDA-leider Buma ‘Schoothondje van het Jaar’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 17u15  Netflix verhoogt prijzen in Verenigde StatenLOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) - Netflix schroeft zijn prijzen in de Verenigde Staten flink op. Volgens Amerikaanse media gaat het om de grootste prijsstijging sinds het begin van de videostreamingsdienst van het bedrijf twaalf jaar terug. Ook zou het de eerste keer zijn dat de prijzen voor alle inmiddels 58 miljoen Amerikaanse klanten tegelijk omhoog gaan. Het bericht Netflix verhoogt prijzen in Verenigde Staten verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 16u30  ‘Brein’ tuindersfraude overtuigd van onschuldDEN BOSCH (ANP) - Hoofdverdachte Theo van K. in een grote slepende strafzaak over miljoenenfraude door een groep Brabantse en Limburgse tuinders is ervan overtuigd dat hij niks heeft misdaan. De 71-jarige zakenman was het brein achter een omstreden constructie om aardbeien en champignons goedkoop te laten oogsten door Poolse seizoensarbeiders en is zelfs trots dat hij heeft bijgedragen aan de groei van de boerenbedrijven. Het bericht ‘Brein’ tuindersfraude overtuigd van onschuld verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 16u30  Volkswagen en Ford gaan samenwerkenWOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Volkswagen gaat een strategische samenwerking aan met zijn Amerikaanse branchegenoot Ford Motor. Dat werd dinsdag bevestigd, nadat eerder al geruchten over een alliantie tussen de twee de ronde deden. Het bericht Volkswagen en Ford gaan samenwerken verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 16u30  Koploper Brabec uit Dakar Rally met motorpechPISCO (ANP) - Ricky Brabec, de Amerikaanse leider bij de motoren, heeft dinsdag in de achtste etappe de Dakar Rally met pech verlaten. Na 56 km kon hij niet meer verder vanwege een motorbreuk. Het bericht Koploper Brabec uit Dakar Rally met motorpech verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/01 16u30  Belgische WK-hockeyers in opspraak om gokkenBRUSSEL (ANP/BELGA) - Enkele hockeyers van de Belgische nationale ploeg hebben zich tijdens het gewonnen WK vorige maand in India mogelijk schuldig gemaakt aan illegale weddenschappen. Volgens Belgische kranten gaat om drie spelers uit de selectie, die in de WK-finale Nederland op shoot-outs versloeg. De Belgische kansspelcommissie is bezig met een onderzoek. Het bericht Belgische WK-hockeyers in opspraak om gokken verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Groei landbouwexport stagneerde in 201818/01 03u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse export van landbouwgoederen zoals bloemen, planten maar ook zuivel en vlees, is afgelopen jaar nauwelijks gegroeid. Met een toename van 0,2 procent is een einde gekomen aan jaren van forse groei, zoals 6 procent in 2017 en 4 procent het jaar ervoor. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Het bericht Groei landbouwexport stagneerde in 2018 verscheen eerst op Nieuws.nl.
15x Winst loopt terug bij Netflix18/01 00u15 - Nieuws.nl: LOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) - Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald. Het bericht Winst loopt terug bij Netflix verscheen eerst op Nieuws.nl.
13x Handelsoptimisme stuwt Wall Street18/01 20u15 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag duidelijk in het groen. Wall Street kreeg steun van positieve berichten over het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Tesla was een opvallende daler na de aankondiging van flink banenverlies bij de fabrikant van elektrische auto's. Het bericht Handelsoptimisme stuwt Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
12x Mentel en De Groot maken kans op sport-Oscar18/01 00u15 - Nieuws.nl: MONACO (ANP) - Bibian Mentel en Diede de Groot zijn de enige twee Nederlandse sporters die dit jaar kans maken op een Laureus Award, de 'Oscar' in de sportwereld. Het bericht Mentel en De Groot maken kans op sport-Oscar verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Federer simpel ronde verder in Melbourne18/01 06u15 - Nieuws.nl: MELBOURNE (ANP) - In nog geen anderhalf uur tijd heeft Roger Federer zich vrijdag bij de laatste zestien van de Australian Open geschaard. De Zwitser, als derde geplaatst, versloeg de Amerikaan Taylor Fritz in drie sets: 6-2 7-5 en 6-2. Het bericht Federer simpel ronde verder in Melbourne verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Kinderserie Tik Tak komt terug18/01 13u45 - Nieuws.nl: BRUSSEL (ANP/BELGA) - Het iconische Belgische kinderprogramma Tik Tak komt terug. De eerste nieuwe reeks is in het najaar op de zender Ketnet Junior te zien. Het bericht Kinderserie Tik Tak komt terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Verdachten fatale flatbrand voor rechter18/01 05u45 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Drie mensen die ervan worden verdacht een fatale brand te hebben gesticht in een studentenflat in Diemen, moeten zich vrijdag verantwoorden voor de rechter. Door de brand in juli 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven en raakten twee mensen gewond. Het bericht Verdachten fatale flatbrand voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Lekkende ex-agent hoort vonnis aan18/01 05u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Voormalig rechercheur Rick V. uit Zoetermeer hoort vrijdag in de rechtbank in Den Haag of hij wordt veroordeeld voor het lekken van informatie uit tientallen politiezaken in de regio. De officier van justitie heeft 30 maanden cel tegen V. geëist. Het bericht Lekkende ex-agent hoort vonnis aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x ‘Ghosn kreeg ongepaste betalingen’18/01 07u30 - Nieuws.nl: TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig Nissan-voorzitter Carlos Ghosn kreeg ongepaste betalingen uit de samenwerking met alliantiepartner Mitsubishi. Dat komt volgens de twee Japanse automakers naar voren uit intern onderzoek. Het bericht ‘Ghosn kreeg ongepaste betalingen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Handelshoop helpt Nikkei vooruit18/01 07u30 - Nieuws.nl: TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst geëindigd. Een bericht van zakenkrant The Wall Street Journal dat de Verenigde Staten mogelijk de hoge importtarieven op Chinese producten wil opheffen, zorgde voor hoop op een doorbraak in het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Het Amerikaanse ministerie van Financiën sprak het bericht echter al snel tegen. Het bericht Handelshoop helpt Nikkei vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
36531
Gelezen:
48301
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven