dinsdag 19 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
19/11 08u45  Ruim honderd activisten Hongkong blijven achter in afgesloten campus Ruim zeshonderd activisten die de afgelopen dagen de Polytechnic University in Hongkong hebben bezet, hebben zich dinsdag overgegeven aan de politie. Een kleine groep van honderd activisten is op het universiteitsterrein achtergebleven, zegt Hongkongs hoogste bestuurder Carrie Lam.
19/11 08u30  Kinderombudsman: Instellingen zetten belang van kind zelden voorop Zorgprofessionals in Nederland verliezen bij het nemen van verregaande beslissingen over kinderen te vaak het belang van het kind uit het oog. Hierdoor raken veel kinderen tussen wal en schip, of worden zij een speelbal die van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dat stelt Kinderombudsman Margrite Kalverboer in een rapportage die zij dinsdag presenteert op de verjaardag van het Kinderrechtenverdrag.
19/11 08u15  Al veel duidelijk over groepsfase EK: kans groot dat Oranje Oekraïne treft De loting voor het EK 2020 is op 30 november in Boekarest, maar nu al is veel duidelijk over welke landen Oranje wel en niet kan treffen in de groepsfase. In dit bericht zetten we de feiten op een rij.
19/11 08u15  'Verkiezingen VK zijn laatste kans om Brexit-stem te laten horen' In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
19/11 07u45  Sydney gehuld in rook afkomstig van bosbranden Inwoners van de Australische stad Sydney 
kampen met rookoverlast afkomstig van bosbranden. In de miljoenenstad worden tien keer zo veel gevaarlijke stoffen als normaal in de lucht gemeten.
19/11 07u45  Ruim honderd activisten Hongkongse blijven achter in afgesloten campus Ruim zeshonderd activisten die de afgelopen dagen de Polytechnic University in Hongkong hebben bezet, hebben zich dinsdag overgegeven aan de politie van Hongkong. Een kleine groep van honderd activisten is op het universiteitsterrein achtergebleven. Dat zegt Hongkongs hoogste bestuurder Carrie Lam dinsdag tijdens een persconferentie.
19/11 07u15  'Loonkloof tussen hoger- en lageropgeleide groeit, ook tussen man en vrouw' De salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Intermediair en universiteit Nyenrode.
19/11 06u15  'Loonkloof stijgt tussen hoger- en lageropgeleide, ook tussen man en vrouw' De salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Inermediair en universiteit Nyenrode.13 
19/11 06u15  'Verkiezingen VK is laatste kans om Brexit-stem te laten horen' In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.13 
19/11 06u00  'Loonkloof tussen hoger- en lageropgeleide stijgt, ook tussen man en vrouw' De salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Inermediair en universiteit Nyenrode.
19/11 05u45  Weerbericht: Wisselend bewolkt met in de ochtend enkele buien De dinsdag begint met buien, maar die drijven in de loop van de ochtend via het oosten het land uit11 
19/11 05u15  'Activisten universiteit Hongkong geven zich over, kleine groep blijft achter' Ruim zeshonderd activisten die de afgelopen dagen de Polytechnic University in Hongkong hebben bezet, hebben zich dinsdag overgegeven aan de politie van Hongkong. Een kleine groep van honderd activisten is op het universiteitsterrein achtergebleven. Dat zegt de leider van Hongkong Carrie Lam dinsdag tijdens een persconferentie.12 
19/11 04u30  Loonkloof tussen hoger-en lageropgeleide stijgt, ook tussen man en vrouw De salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Intermediair en universiteit Nyenrode.
19/11 03u45  'Aanpak zware misdaad in gevaar door vertrouwenscrisis binnen politie' De aanpak van zware misdaad en terrorisme in Nederland wordt ernstig belemmerd door een hooglopende vertrouwenscrisis tussen politieagenten van de Landelijke Eenheid. Dat schrijft NRC maandagavond.16 
19/11 03u45  Vijf aanhoudingen bij vondst cocaïnewasserij in loods in Sint Willebrord De politie heeft maandag rond 19.00 uur een vermoedelijke cocaïnewasserij aangetroffen in een loods aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord. Vijf mannen zijn gearresteerd; zij probeerden zich te verschuilen in de loods.15 
Laatste update: vandaag om 8u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/11 03u15  Glamrockers van Mötley Crüe kondigen comeback aan na jarenlange stilteMötley Crüe gaat weer optreden. Dat bevestigde de band maandag in een persverklaring met de titel Mötley Crüe Is Back die werd vergezeld door een video. De Amerikaanse glamrockband heeft het contract opgezegd waarin stond dat de formatie niet meer live zou optreden, waardoor de weg voor hun rentree nu vrij is.15 
19/11 02u45  Aanpak zware misdaad in gevaar door vertrouwenscrisis binnen politieDe aanpak van zware misdaad en terrorisme in Nederland wordt ernstig belemmerd door een hooglopende vertrouwenscrisis tussen politieagenten van de Landelijke Eenheid. Dat schrijft NRC maandagavond.17 
18/11 21u45  VS: Joodse nederzettingen op Westelijke Jordaanoever niet per se illegaalDe Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever zijn niet per se 'in strijd zijn met het internationaal recht', zo heeft de Amerikaanse buitenlandminister Mike Pompeo maandagavond verklaard. De Verenigde Staten nemen daarmee afstand van een standpunt uit 1978.
18/11 21u15  Frankrijk opgeschrikt door chirurg die mogelijk 250 kinderen misbruikteFrankrijk is in de ban van het mogelijke grootste pedofiele schandaal in de historie van het land. Een Franse chirurg heeft de afgelopen dertig jaar mogelijk 250 kinderen misbruikt. Hij zit al sinds medio 2017 vast voor het misbruiken van vier kinderen, maar de Franse justitie lijkt nu pas de totale omvang van de misbruikzaak in beeld te krijgen.
18/11 20u45  Analyse: Titelgevecht tussen Hamilton en Verstappen kan niet uitblijvenIs de huidige vorm van Red Bull Racing een voorbode voor de kansen van Max Verstappen in 2020? En gaat Ferrari revanche nemen op zichzelf na weer een seizoen vol mislukkingen? Een analyse over wie Mercedes volgend jaar van de troon kan stoten.
18/11 20u00  Speelgoedketens hebben liever geen Zwarte Piet in de winkelDe grootste speelgoedketens in Nederland hebben dit jaar bij het aankleden van de winkels zelden een plekje voor Zwarte Piet, blijkt uit een rondgang van NU.nl. De winkeliers kiezen geen kant in de zwartepietendiscussie en proberen elke vorm van controverse te vermijden.
18/11 18u45  Politie pakt vrouw in Thalys op met 144 bolletjes cocaïne in haar lichaamTijdens een grensoverschrijdende drugsactie is vorige week een vrouw aangehouden die 144 bolletjes cocaïne smokkelde door deze in haar lichaam te verstoppen, meldt de federale politie maandag. Een scan in het ziekenhuis onthulde de 1.152 kilogram cocaïne, wat volgens agenten een straatwaarde vertegenwoordigt van tenminste 57.600 euro.
18/11 18u30  Politie pakt vrouw op die 144 bolletjes cocaïne smokkelde in haar lichaamTijdens een grensoverschrijdende drugsactie is vorige week een vrouw aangehouden die 144 bolletjes cocaïne smokkelde door ze in haar lichaam te verstoppen, meldt de federale politie maandag. Een scan in het ziekenhuis onthulde de 1.152 kilo cocaïne, wat volgens agenten een straatwaarde vertegenwoordigd van tenminste 57.600 euro.
18/11 18u15  FC Den Bosch-voorzitter wil levenslang stadionverbod voor racistische fansVoorzitter Jan-Hein Schouten van FC Den Bosch is van plan om de supporters die zich zondag tijdens het thuisduel met Excelsior schuldig maakten aan racisme een levenslang stadionverbod op te leggen. De club wil de daders zo snel mogelijk achterhalen.
18/11 17u45  Betogers Hongkong proberen activisten op campus te bevrijdenHonderden betogers in Hongkong proberen maandagavond (lokale tijd) medebetogers te bevrijden uit de door activisten bezette Polytechnic University (PolyU). De politie reageert met waterkanonnen en traangasgranaten.
18/11 17u30  'Ongelooflijk knap dat Verstappen dit seizoen boven Ferrari staat'Max Verstappen vertrok in Brazilië vanaf poleposition. Er volgde een spectaculaire race met meerdere inhaalmanoeuvres van de Nederlander. Lewis Hamilton had het lastig en kwam uiteindelijk nog in botsing met Alexander Albon. Verder was het ook zeker niet de dag van Ferrari; Sebastian Vettel en Charles Leclerc botsten met elkaar en vielen beiden uit. We bespreken het allemaal in een nieuwe aflevering van De Boordradio.
18/11 16u45  'Ongelooflijk goed dat Verstappen dit seizoen boven Ferrari staat'Max Verstappen vertrok in Brazilië vanaf poleposition. Er volgde een spectaculaire race met meerdere inhaalmanoeuvres van de Nederlander. Lewis Hamilton had het lastig en kwam uiteindelijk nog in botsing met Alexander Albon. Verder was het ook zeker niet de dag van Ferrari; Sebastian Vettel en Charles Leclerc botsten met elkaar en vielen beiden uit. We bespreken het allemaal in een nieuwe aflevering van De Boordradio.
18/11 16u30  Injecteren door verdachte van insulinemoorden is vastgelegd op cameraDe man die verdacht wordt van meerdere moorden en pogingen daartoe door het toedienen van insuline, is bij het injecteren in twee gevallen vastgelegd op camera. Dat is maandag duidelijk geworden in de rechtbank van Rotterdam waar de strafzaak tegen Rahiied A. dient.
18/11 16u15  Politie identificeert in 2018 iets minder verdachten met gezichtsherkenningDe politie heeft in 2018 iets minder verdachten met gezichtsherkenning geïdentificeerd dan een jaar eerder. De scansoftware voor de 'gezichtendatabase' leidde vorig jaar in 82 gevallen tot een match, laat de Landelijke Eenheid op verzoek van NU.nl weten. Een jaar eerder ging het nog om 93 gevallen.
18/11 15u45  Europol rolt grote bende in Italiaanse archeologische voorwerpen opBij een grootschalige Europese politieactie is een internationaal opererende criminele organisatie opgerold, meldt Europol maandag. De bende handelde in geplunderde Italiaanse archeologische voorwerpen.
18/11 14u45  FC Den Bosch erkent alsnog racisme: 'Hebben plank volledig misgeslagen'FC Den Bosch heeft maandag alsnog toegegeven dat een deel van de aanhang zich zondag in het duel met Excelsior schuldig heeft gemaakt aan racisme. De club uit de Keuken Kampioen Divisie gaat diep door het stof en verontschuldigt zich voor de eerste reactie op de gebeurtenissen.
18/11 14u30  Onderzoek geeft mogelijk meer duidelijkheid over oorzaak MSOnderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen melden dat ze genetische afwijkingen hebben gevonden die mogelijk bijdragen aan een verhoogd risico op MS. De resultaten vormen volgens de wetenschappers een belangrijke stap richting een betere bestrijding van de ziekte.
18/11 14u30  Minder vuurwerkincidenten in voetbalstadions, wel toename buiten stadionsDe meeste incidenten binnen voetbalstadions hebben nog altijd te maken met het gebruik van vuurwerk, blijkt maandag uit een jaarverslag van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV). Ook is het aantal incidenten met vuurwerk in de omgeving van stadions licht toegenomen.
18/11 14u30  Politie evalueert intocht Sint: 'Dit was vroeger zaak voor de wijkagent'De politie is dit jaar in juni al begonnen met de voorbereidingen voor de sinterklaasintochten. Met effect: grote ongeregeldheden bleven zaterdag en zondag uit. Maar het kost de politie wel veel tijd en mankracht, erkent politiechef Willem Woelders, die dit jaar als nationaal commandant de intocht onder zijn hoede had.
18/11 14u00  10 jaar cel voor man die Wilders om cartoonwedstrijd 'naar hel wilde sturen'De 27-jarige Pakistaan Junaid I. krijgt tien jaar cel opgelegd vanwege het beramen van een terroristisch misdrijf gericht op het leven van PVV-leider Geert Wilders. De rechtbank Den Haag stelt maandag dat bewezen is dat I. het misdrijf plande vanwege de voorgenomen cartoonwedstrijd van Wilders.
18/11 13u45  Tien jaar cel voor man die Wilders vanwege cartoonwedstrijd 'naar hel wilde sturen'De 27-jarige Pakistaan Junaid I. krijgt tien jaar cel opgelegd vanwege het beramen van een terroristisch misdrijf gericht op het leven van PVV-leider Geert Wilders. De rechtbank Den Haag stelt maandag dat bewezen is dat I. het misdrijf plande vanwege de voorgenomen cartoonwedstrijd van Wilders.
18/11 13u45  IND moet mogelijk miljoenen betalen om lange wachttijdenDe Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) moet in 2020 waarschijnlijk 17 miljoen euro aan dwangsommen uitkeren aan asielzoekers die te lang moeten wachten op hun procedure. Dat laat staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol maandag weten in een brief aan de Tweede Kamer.
18/11 13u30  IND moet miljoenen aan dwangsommen betalen om lange wachttijdenDe Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) moet in 2020 waarschijnlijk 17 miljoen euro aan dwangsommen uitkeren aan asielzoekers die te lang moeten wachten op hun procedure. Dat laat staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol maandag weten in een brief aan de Tweede Kamer.
18/11 13u15  Drie voertuigen in water beland na instorten Franse hangbrugIn de Franse plaats Mirepoix-sur-Tarn is maandag een hangbrug ingestort. Twee auto's en een vrachtwagen kwamen in de rivier de Tarn terecht. Eén persoon kwam daarbij om het leven en meerdere mensen raakten gewond.
18/11 12u45  OM onderzoekt racisme bij Den Bosch, trainer doet aangifte na bedreigingHet Openbaar Ministerie in Oost-Brabant heeft maandag aangekondigd een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior van zondag. Tevens heeft trainer Erik van der Ven van Den Bosch heeft aangifte gedaan wegens bedreiging.
18/11 12u30  Trainer FC Den Bosch doet aangifte wegens bedreiging na racisme-incidentFC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft maandag aangifte gedaan wegens bedreiging. Hij heeft afgelopen nacht niet thuis geslapen vanwege de bedreigingen.
18/11 12u15  Van 'insulinemoorden' verdachte verzorger beroept zich op zwijgrechtRahiied A. heeft maandag in de rechtbank van Rotterdam gezegd op advies van zijn advocaat te zwijgen over de verdenking dat hij in 2016 en 2017 elf mensen onnodig insuline heeft toegediend met vier sterfgevallen tot gevolg.
18/11 11u45  Verzorger verdacht van 'insulinemoorden' beroept zich op zwijgrechtRahiied A. heeft maandag in de rechtbank van Rotterdam gezegd op advies van zijn advocaat te zwijgen over de verdenking dat hij in 2016 en 2017 elf mensen onnodig insuline heeft toegediend met vier sterfgevallen tot gevolg.
18/11 11u30  Op Terschelling aangespoeld lichaam na 66 jaar geïdentificeerdEen op Terschelling aangespoeld lichaam is na 66 jaar alsnog geïdentificeerd. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat het lichaam van Andries Penning is, kapitein van de kustvaarder Westland. Het schip verging in de nacht van de Watersnoodramp in 1953 op de Noordzee.
18/11 11u15  Chauffeur aangehouden na dodelijk ongeval op A2 bij EindhovenEen automobilist is maandagochtend om het leven gekomen door een ongeluk op de A2 bij Eindhoven. Een Poolse vrachtwagenchauffeur, die zelf ook gewond is geraakt, is aangehouden. Hij is vanwege zijn verwondingen eerst naar het ziekenhuis gebracht.
18/11 10u00  Politie Hongkong belegert universiteit, meer dan honderd omstanders vastDe politie in Hongkong heeft maandagochtend (lokale tijd) de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) belegerd. Inmiddels zijn meer dan honderd demonstrerende omstanders op straat buiten het gebouw gearresteerd.
18/11 09u15  Top van Belastingdienst drukte onterecht stopzetten toeslagen erdoorDe top van de Belastingdienst heeft de kinderopvangtoeslag van ouders jarenlang stopgezet, terwijl bekend was dat zij er wel recht op hadden. Dat blijkt maandag uit documenten van het ministerie van Financiën die zijn opgevraagd door Trouw en RTL Nieuws.
18/11 09u00  Coach Den Bosch komt tóch met reactie op racisme: 'Ik sta achter Moreira'Trainer Erik van der Ven van FC Den Bosch heeft zondagavond alsnog besloten om een uitgebreide reactie te geven op de gebeurtenissen tijdens het duel met Excelsior (3-3). De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie werd tijdelijk stilgelegd vanwege racistische leuzen aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.
18/11 08u45  'Een op de vijf zorgverleners onder 35 jaar heeft burn-outklachten'Een op de vijf zorgverleners onder de 35 jaar heeft last van burn-outverschijnselen, blijkt uit een onderzoek van zorgverlenersorganisatie VvAA. Volgens de organisatie worstelen ze met een steeds grotere disbalans tussen werk en privé.
18/11 08u15  Honderdduizenden proefdieren minder nodig door aangepaste richtlijnMedicijnautoriteit CBG gaat de richtlijn voor het testen van medicijnen op schadelijkheid bij zwangerschap aanpassen. Dit betekent concreet dat er voortaan honderdduizenden proefdieren per jaar minder worden gebruikt.
18/11 08u00  Camera legt vast hoe lawine zich door Italiaans dorp beweegtHet Italiaanse dorp Martell is zondag getroffen door een lawine. Het hele dal waarin het plaatsje ligt is afgesloten van de buitenwereld.
18/11 06u45  Rechtszaak 'insulinemoorden' van start, dit is wat je moet wetenIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/11 06u45  Chileense president veroordeelt excessief geweld tegen demonstrantenDe Chileense president Sebastian Piñera erkende zondag dat er door de politie en militairen soms tegen demonstranten excessief geweld is gebruikt in de afgelopen weken tijdens aanhoudende protesten in de hoofdstad Santiago.
18/11 06u15  'Nabestaande van insulinemoorden willen antwoorden horen'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/11 05u15  Politie Hongkong belegert universiteit, arresteert meer dan honderd omstandersDe politie in Hongkong heeft maandagochtend de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) belegert. Inmiddels zijn meer dan honderd demonstrerende omstanders in op straat buiten het gebouw gearresteerd.
18/11 05u00  Politie Hongkong belegert universiteit, pakt meer dan honderd omstanders opDe politie in Hongkong heeft maandagochtend de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) belegert. Inmiddels zijn meer dan honderd demonstrerende omstanders in op straat buiten het gebouw gearresteerd.
18/11 05u00  Doorsnee huishouden opnieuw rijker door prijsstijging eigen woningHet vermogen van de doorsnee Nederlandse huishoudens bedroeg vorig jaar 38.400 euro, een stijging van 10.000 euro ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
18/11 04u45  Weerbericht: Regen en vooral in het oosten heel veel regenHet blijft bewolkt waar op grote schaal neerslag uit komt. De meeste regen valt in de oostelijke helft van het land, waar plaatselijk tot 40 mm kan vallen.
18/11 04u30  Politie Hongkong belegert universiteit, arresteert tientallen omstandersDe politie in Hongkong heeft maandagochtend de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) belegert. Inmiddels zijn tientallen demonstrerende omstanders buiten het gebouw gearresteerd.
18/11 04u30  Bill Gates verslaat Jeff Bezos en is weer de rijkste persoon ter wereldMicrosoft-oprichter Bill Gates is weer de rijkste persoon ter wereld. Hij verslaat Amazon-baas Jeff Bezos en staat bovenaan de Bloomberg Billionaires Index die maandag werd gepubliceerd.
18/11 02u15  Politie Hongkong omsingelt universiteit en laat niemand naar buitenDe politie in Hongkong heeft zondagavond de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) omsingeld. De politie houdt met traangas iedereen binnen.
17/11 22u30  Amsterdam UMC stelt data van IC-patiënten beschikbaar voor onderzoekHet Amsterdam UMC stelt data van patiënten op de intensive care beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. De bedoeling is om hier uiteindelijk algoritmes mee te kunnen ontwikkelen met kunstmatige-intelligentietechnieken.
17/11 22u15  FC Den Bosch zegt alsnog racisme van eigen aanhang te gaan onderzoekenFC Den Bosch doet alsnog onderzoek naar mogelijk racisme van de eigen supporters tegen Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. De Brabantse club stelde aanvankelijk dat het om 'kraaiengeluiden' van de eigen aanhang ging.
17/11 20u30  Oud-burgemeester New York biedt excuses aan voor racistisch politiebeleidMichael Bloomberg, de oud-burgemeester van New York, heeft zijn excuses aangeboden voor een racistisch politiebeleid dat in 2013 werd verboden.
17/11 20u15  Oud-burgemeester New York biedt excuses aan voor racistische politieoptredensMichael Bloomberg, de oud-burgemeester van New York heeft zijn excuses aangeboden voor een racistisch politiebeleid dat in 2013 werd verboden.
17/11 20u00  Superieure Verstappen wint spectaculaire Grand Prix van BraziliëMax Verstappen heeft zondag op superieure wijze de Grand Prix van Brazilië gewonnen. In een spannende en spectaculaire race kwam hij voor oud-teamgenoot Pierre Gasly als eerste over de streep.
17/11 19u45  Verstappen herovert leiding na safetycar in BraziliëMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 19u45  Politie Hongkong dreigt met dodelijk geweld en omsingelt universiteitDe politie in Hongkong heeft zondagavond de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) omsingeld. De politie dreigde met dodelijk geweld wanneer de demonstranten zich niet zouden overgeven.
17/11 19u30  Verstappen verliest leiding aan Hamilton in BraziliëMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 19u15  Vettel leidt in Brazilië na tweede pitstop VerstappenMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 19u00  Verstappen ondanks moeizame pitstop weer aan de leiding in BraziliëMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 18u45  Vettel leidt in GP Brazilië na pitstop VerstappenMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 18u30  Verstappen behoudt leiding na goede start in GP BraziliëMax Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 17u45  Verstappen begint op poleposition aan Braziliaanse GPMax Verstappen begint zondag om 18.10 uur vanaf poleposition aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
17/11 17u30  Auto's in Australië vernield door zware hagelbuiIn het noorden van de Australische stad Brisbane heeft hagel ter grootte van tennisballen zondag veel schade aangericht. De hagel heeft helaas weinig invloed op de flinke bosbrand die momenteel in Brisbane woedt. De deelstaten New South Wales en Queensland worden sinds begin november geteisterd door hevige bosbranden.
17/11 17u15  Drie aanhoudingen verricht in onderzoek naar verdwenen BelgIn het onderzoek naar de sinds juni vermiste Johan Van Der Heyden (56) zijn afgelopen vrijdag twee minderjarige verdachten aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag werd ook een dertigjarige man aangehouden, zo meldt de politie zondag.
17/11 16u15  Sinterklaasintochten ook zondag overwegend rustig verlopenDe intochten van Sinterklaas die op zondag plaatsvonden in onder meer Amsterdam, Den Bosch, Haarlem en Utrecht zijn overwegend rustig verlopen. De politie wist mogelijke botsingen tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet te voorkomen. Eén persoon is aangehouden in Den Bosch, wegens het gooien van stenen naar een politiebus.
17/11 15u45  Den Bosch-Excelsior stilgelegd na racistische leuzen richting MoreiraHet Keuken Kampioen Divisie-duel tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondag tijdelijk stilgelegd na racistische leuzen richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.
17/11 14u30  Parkeerplaats vol auto's in Australië vernield door zware hagelbuiIn het noorden van de Australische stad Brisbane heeft hagel ter grootte van tennisballen zondag veel schade aangericht. De hagel heeft helaas weinig invloed op de flinke bosbrand die momenteel in Brisbane woedt. De deelstaten New South Wales en Queensland worden sinds begin november geteisterd door hevige bosbranden.
17/11 13u45  Parkeerplaats vol auto’s in Australië vernield door zware hagelbuiIn het noorden van de Australische stad Brisbane heeft hagel ter grootte van tennisballen zondag veel schade aangericht. De hagel heeft helaas weinig invloed op de flinke bosbrand die momenteel in Brisbane woedt. De deelstaten New South Wales en Queensland worden sinds begin november geteisterd door hevige bosbranden.
17/11 12u30  Ex-defensieminister wint bij presidentsverkiezingen in Sri LankaGotabaya Rajapaksa, de voormalige minister van Defensie en broer van ex-president Mahinda Rajapaksa, heeft de Sri Lankaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Dat heeft de kiesraad van het land zondag bekendgemaakt.
17/11 12u15  Pegida-aanhangers vrijgelaten na arrestaties bij intocht SinterklaasDe elf aanhangers van de anti-islamorganisatie Pegida die zaterdag bij de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn werden gearresteerd, zijn allemaal weer op vrije voeten, meldt de politie zondag. De demonstranten waren gekleed als Zwarte Piet en voldeden niet aan de vordering van de politie.
17/11 12u00  Kim Kardashian laat zich negatief uit over Zwarte PietKim Kardashian laat zaterdag via Twitter weten dat ze de figuur Zwarte Piet choquerend vindt. Ze voegt zich daarmee bij een groeiende groep internationale beroemdheden die hun afschuw uitspreken over zwart geschminkte pieten.
17/11 11u30  'Brits leger stopte oorlogsmisdaden in Afghanistan en Irak in doofpot'Het leger en de overheid van het Verenigd Koninkrijk zouden oorlogsmisdaden door Britse militairen in Afghanistan en Irak in de doofpot hebben gestopt, schrijft de BBC zondag na onderzoek van BBC Panorama en The Sunday Times. Militairen zouden onder meer onschuldige burgers hebben gedood, maar ze zijn hier nooit voor berecht.
17/11 11u15  'Oorlogsmisdaden in Afghanistan en Irak door Britse leger in doofpot gestopt'Het leger en de overheid van het Verenigd Koninkrijk zouden oorlogsmisdaden door Britse militairen in Afghanistan en Irak in de doofpot hebben gestopt, schrijft de BBC zondag na onderzoek van BBC Panorama en The Sunday Times. Militairen zouden onder meer onschuldige burgers hebben gedood, maar ze zijn hier nooit voor berecht.
17/11 11u15  Mediaoverzicht: 'Geen slingers en confetti voor Oranje, doel wel bereikt'De Nederlandse media zijn het zondag met elkaar eens dat het Nederlands elftal weliswaar de plaatsing voor het EK mag vieren, maar dat de wedstrijd tegen Noord-Ierland (0-0) snel vergeten mag worden.
17/11 11u00  Mediaoverzicht: 'Geen slingers en confetti voor Oranje, maar doel wel bereikt'De Nederlandse media zijn het zondag met elkaar eens dat het Nederlands elftal weliswaar de plaatsing voor het EK mag vieren, maar dat de wedstrijd tegen Noord-Ierland (0-0) snel vergeten mag worden.
17/11 11u00  Geheime documenten van Chinese regering over onderdrukte Oeigoeren gelektDe Amerikaanse krant The New York Times heeft geheime documenten in handen waarin staat hoe de Chinese regering de massadetentie van Oeigoeren in de regio Xinjiang organiseerde.
17/11 10u45  Iraanse opperleider veroordeelt betogingen tegen hogere brandstofprijzenDe Iraanse grootyatollah Ali Khamenei heeft zondag zijn steun uitgesproken voor een verhoging van de brandstofprijzen, die in het hele land tot protesten leidde. Khamenei veroordeelde de demonstranten en stelde dat zij door vijanden uit het buitenland zijn aangezet tot 'sabotage'.
17/11 10u30  Politie deelt dertig boetes uit aan deelnemers Rotterdamse trouwstoetDe politie van Rotterdam heeft zaterdag voor meer dan 3.000 euro aan boetes uitgedeeld aan dertig deelnemers van een trouwstoet in Rotterdam. Ze vertoonden hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag, meldt de politie zaterdag op Facebook.
17/11 10u30  Democratische gouverneur Louisiana herkozen ondanks campagne TrumpIn de zuidelijke staat Louisiana mag de Democratische gouverneur John Bel Edwards beginnen aan een tweede termijn. Hij won zaterdagavond nipt de verkiezingen van zijn Republikeinse tegenstander die zichzelf nauw had verbonden met de Amerikaanse president Donald Trump.
17/11 10u00  Mediaoverzicht: 'Doel Oranje bereikt na matig duel met Noord-Ierland'De Nederlandse media zijn het zondag met elkaar eens dat het Nederlands elftal weliswaar de plaatsing voor het EK mag vieren, maar dat de wedstrijd tegen Noord-Ierland (0-0) snel vergeten mag worden.
17/11 09u45  Prins Andrew ontkent seks met tiener te hebben gehadDe Britse prins Andrew ontkent dat hij twintig jaar geleden seks heeft gehad met een tiener. Dat deed de tweede zoon van koningin Elizabeth II in een uur durend televisie-interview over zijn banden met Jeffrey Epstein dat zaterdagavond door BBC News is uitgezonden.
17/11 09u15  Ex-defensieminister gaat aan kop bij presidentsverkiezingen in Sri LankaGotabaya Rajapaksa, de voormalige minister van Defensie en broer van ex-president Mahinda Rajapaksa, gaat zondag aan kop bij de Sri Lankaanse presidentsverkiezingen. De uitslag is nog niet definitief, maar de rivaal van Rajapaksa, de huidige minister van Volkshuisvesting en Bouw Sajith Premadasa gaf zijn nederlaag al toe.
17/11 08u30  Prins Andrew ontkent seks met tiener: 'Ik kon niet zweten'De Britse prins Andrew ontkent dat hij twintig jaar geleden seks heeft gehad met een tiener, mede 'omdat ik door een medische aandoening niet kon zweten'. Dat zei de tweede zoon van koningin Elizabeth en broer van prins Charles in een uur durend door de BBC zaterdagavond uitgezonden televisie-interview over zijn banden met Jeffrey Epstein.
17/11 08u15  Oud-minister van Defensie aan kop in presidentsverkiezingen Sri LankaGotabaya Rajapaksa, de voormalig minister van Defensie en broer van ex-president Mahinda Rajapaksa, staat zondag aan kop in de Sri Lankaanse presidentsverkiezingen in Sri Lanka. De uitslag is nog niet definitief, maar de rivaal van Rajapaksa, de huidige minister van Volkshuisvesting en Bouw Sajith Premadasa heeft zich zondag al gewonnen gegeven.
17/11 05u30  Weerbericht: Eerst zon, later bewolkt met kans op natte sneeuwZondagochtend is er eerst ruimte voor de zon. Later neemt vanuit het oosten de bewolking toe.
17/11 05u30  Felle strijd in Hongkong, Chinese soldaten ruimen 'vrijwillig' troep opIn Hongkong zijn zondagochtend felle gevechten uitgebarsten bij de technische universiteit. Een paar uur eerder hebben Chinese militairen ondertussen 'vrijwillig' geholpen om de grootste troep in de stad op te ruimen.
17/11 05u30  Nabeschouwing Oranje: 'Gelijkspel kan vervelend staartje krijgen'Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het EK na de 0-0 tegen Noord-Ierland. De euforie is groot door het pakken van het EK-ticket, maar desondanks kan dit resultaat nog een vervelend staartje krijgen. Hoe dit zit vertellen NU.nl-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter vanuit Belfast in deze nabeschouwing.
17/11 04u15  Oranje plaatst zich met gelijkspel in Noord-Ierland voor EK 2020Het Nederlands elftal heeft zich zaterdag na zes jaar weer voor een eindtoernooi geplaatst. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde met 0-0 gelijk bij Noord-Ierland en is daardoor zeker van deelname aan het EK van 2020.
17/11 04u15  Nabeschouwing Oranje: 'Gelijkspel kan nog vervelend staartje krijgen'Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor het EK na de 0-0 tegen Noord-Ierland. De euforie is groot door het pakken van het EK-ticket, maar desondanks kan dit resultaat nog een vervelend staartje krijgen. Hoe dit zit vertellen NU.nl-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter vanuit Belfast in deze nabeschouwing.
17/11 02u45  Dertig boetes uitgedeeld aan deelnemers Rotterdamse trouwstoetDe politie van Rotterdam heeft zaterdag voor meer dan 3.000 euro aan boetes uitgedeeld aan dertig deelnemers van een trouwstoet in Rotterdam vanwege hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag, meldt de politie op Facebook.
17/11 02u00  Prins Andrew ontkent seks met tiener: 'Ik kan niet zweten'De Britse prins Andrew ontkent dat hij twintig jaar geleden seks heeft gehad met een tiener, mede 'omdat ik door een medische aandoening niet kan zweten'. Dat zei de tweede zoon van koningin Elizabeth en broer van prins Charles in een uur durend televisie-interview over zijn banden met Jeffrey Epstein dat door de BBC zaterdagavond werd uitgezonden.
17/11 00u00  Nederlandse kunstdetective vindt gestolen ring Oscar Wilde terugArthur Brand heeft de in 2002 gestolen ring van de schrijver Oscar Wilde teruggevonden. Op 4 december overhandigt de Nederlandse kunstdetective het sieraad in een ceremonie aan de Universiteit van Oxford, de eigenaar van de ring, meldt de NOS.
16/11 23u45  Zaterdagnacht geen treinen van en naar Amsterdam CentraalVanwege dringende herstelwerkzaamheden rijden in de nacht van zaterdag op zondag tussen 0.45 en 7.00 uur geen treinen van en naar Amsterdam Centraal, aldus de Nationale Spoorwegen (NS).
16/11 23u30  Geheime documenten Chinese regering over onderdrukte Oeigoeren gelektDe Amerikaanse krant The New York Times heeft geheime documenten in handen gekregen waarin onthuld wordt hoe Chinese regering de massadetentie van Oeigoeren in de Chinese regio Xinjiang organiseerde.
16/11 22u45  Oranje plaatst zich met gelijkspel in Noord-Ierland voor EK van 2020Het Nederlands elftal heeft zich zaterdag na zes jaar weer voor een eindtoernooi geplaatst. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde met 0-0 gelijk bij Noord-Ierland en is daardoor zeker van deelname aan het EK van 2020.
16/11 22u30  Oranje koerst af op EK-ticket in uitduel met Noord-IerlandHet Nederlands elftal speelt zaterdag vanaf 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 22u00  Oranje aast na rust op openingstreffer in Noord-IerlandHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 21u45  Oranje heeft het lastig met Noord-Ierland in cruciaal duelHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 21u30  Oranje ontsnapt bij gemiste penalty Noord-Ieren in cruciaal duelHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 21u15  Oranje en Noord-Ieren scoren nog niet in eerste helftHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 21u00  Oranje begonnen aan cruciaal EK-kwalificatieduel in Noord-IerlandHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 20u15  Oranje bereidt zich voor op cruciaal duel in Noord-IerlandHet Nederlands elftal speelt zaterdag om 20.45 uur in Belfast de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich bij een gelijkspel voor het EK van volgend jaar. Volg alles in dit liveblog.
16/11 20u15  Verstappen begint in Brazilië voor tweede keer dit jaar op polepositionMax Verstappen begint zondag bij de Grand Prix van Brazilië op poleposition. De coureur van Red Bull Racing was zaterdagavond de snelste in de kwalificatie op Interlagos.
16/11 20u00  Verstappen strijdt om pole in Q3 bij kwalificatie GP BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 19u45  Verstappen rijdt snelste tijd bij Q2 in kwalificatie GP BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 19u45  Man met negentien mensen in busje opgepakt voor mensensmokkelIn de buurt van Ten Apel is vrijdag een man opgepakt op verdenking van mensensmokkel omdat hij negentien Moldaviërs vervoerde in een busje, meldt de NOS.
16/11 19u30  Verstappen met snelste tijd door naar Q2 in BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 19u15  Coureurs beginnen aan kwalificatie voor GP BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 18u45  Verstappen bereidt zich voor op kwalificatie in BraziliëDe Grand Prix van Brazilië gaat zaterdag verder met de kwalificatie. Max Verstappen en de rest van het veld proberen vanaf 19.00 uur een goede uitgangspositie te creëeren voor de race van zondag. Volg alles in dit liveblog.
16/11 17u00  Intocht Nijmegen: even zwaaien pieten uitdagend naar hun tegenstandersPolitiebusjes rijden af en aan, agenten patrouilleren op de fiets en te paard. Het is zaterdagmiddag in Nijmegen allemaal nodig om de intocht van Sinterklaas rustig te laten verlopen.
16/11 16u45  Intocht Nijmegen: even zwaaien de pieten uitdagend naar hun tegenstandersPolitiebusjes rijden af en aan, agenten patrouilleren op de fiets en te paard. Het is zaterdagmiddag in Nijmegen allemaal nodig om de intocht van Sinterklaas rustig te laten verlopen.
16/11 16u30  Nederlandse leider van drugsbende overlijdt in Braziliaanse celDe Nederlander die in augustus in Brazilië gearresteerd werd als leider van een drugsbende is zaterdag overleden in zijn cel, bevestigd het ministerie van Buitenlandse Zaken aan NU.nl na berichtgeving van het AD.
16/11 16u00  Crowdfunding in Nederland dit jaar al goed voor meer dan 275 miljoen euroIn 2019 is voorlopig al meer dan 275 miljoen euro opgehaald via crowdfunding, blijkt uit gegevens van Crowdfundmarkt.
16/11 16u00  Nederlands elftal heeft EK-ticket bijna te pakken: dit zijn de scenario'sNa zes jaar zonder eindtoernooi is de kans levensgroot dat het Nederlands elftal zich dezer dagen plaatst voor het EK 2020. Dit zijn de scenario's én hoe reëel is het dat Oranje het EK toch nog misloopt?
16/11 16u00  OM vervolgt zwembadpersoneel om verdrinkingsdood Eritrese statushouderHet Openbaar Ministerie (OM) gaat twee medewerkers van het Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam strafrechtelijk vervolgen in verband met de dood van een veertigjarige Eritrese statushouder. De man verdronk tijdens het zwemmen op 25 november vorig jaar.
16/11 15u45  Opstootjes in paar steden tijdens relatief rustige sinterklaasintochtDe diverse intochten van Sinterklaas door het hele land zijn relatief rustig verlopen. In de meeste steden was de politie massaal op de been om pro- en anti-Piet-demonstranten uit elkaar te houden. In Emmen, Leeuwarden en Groningen dreigde de sfeer even om te slaan.
16/11 15u45  Sinterklaas aangekomen, demonstranten naar huis (gesloten)Zaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland. We volgen de verschillende intochten en demonstraties.
16/11 15u45  Franse politie gebruikt traangas en waterkanon bij jubileum 'Gele Hesjes'De Franse politie heeft zaterdag traangas en waterkanonnen ingezet tegen aanhangers van de 'Gele Hesjes' tijdens demonstraties ter ere van hun eenjarig jubileum in Parijs.
16/11 15u45  OM vervolgt zwembadpersoneel voor verdrinkingsdood Eritrese statushouderHet Openbaar Ministerie (OM) gaat twee medewerkers van het Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam strafrechtelijk vervolgen in verband met de dood van een veertigjarige Eritrese statushouder. De man verdronk tijdens het zwemmen op 25 november vorig jaar.
16/11 15u15  Veel politie op de been tijdens rustig verlopen sintintochtenZaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland. We volgen de verschillende intochten en demonstraties.
16/11 15u15  Sinterklaasintochten verlopen rustig, hier en daar een opstootjeZaterdag organiseerden de meeste gemeenten in Nederland een sinterklaasintocht. In meerdere gemeenten werd voor of tegen Zwarte Piet gedemonstreerd.
16/11 15u00  Zwarte Pieten zwaaien naar KOZP-demonstranten in NijmegenTijdens de intocht van Sinterklaas in Nijmegen zaterdag zwaaien Zwarte Pieten uitdagend naar de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet.
16/11 15u00  Pegida-voorman aangehouden tijdens feestelijk verlopen intocht ApeldoornDe politie in Apeldoorn heeft zaterdag zo'n tien demonstranten opgepakt die zich verkleed als traditionele Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas hadden gemeld. Zij weigerden naar het aangewezen demonstratievak te gaan. Een van de aangehouden pieten is Edwin Wagensveld, de voorman van anti-islamorganisatie Pegida.
16/11 14u45  Voorman Pegida aangehouden tijdens feestelijk verlopen intocht in ApeldoornDe politie in Apeldoorn heeft zaterdag zo'n tien demonstranten opgepakt die zich verkleed als traditionele Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas hadden gemeld. Zij weigerden naar het aangewezen demonstratievak te gaan. Een van de aangehouden pieten is Edwin Wagensveld, de voorman van anti-islamorganisatie Pegida.
16/11 14u45  Veel reacties drugsdebat | Welke zorgverzekeraar kies jij?Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties en discussies op een rij.
16/11 14u30  Veel politie op de been tijdens sintintochten, hier en daar grimmige sfeerZaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland. We volgen de verschillende intochten en demonstraties.
16/11 14u30  Veel reacties op drugsdebat | Welke zorgverzekeraar kies jij?Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties en discussies op een rij.
16/11 13u45  Veel politie op de been tijdens sinterklaasintochtenZaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.
16/11 13u30  Voorman Pegida aangehouden bij Sinterklaasintocht in ApeldoornDe politie in Apeldoorn heeft zaterdag zo’n tien demonstranten opgepakt die zich verkleed als traditionele Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas hadden gemeld. Zij weigerden naar het aangewezen demonstratievak te gaan. Een van de aangehouden ‘Pieten’ is Edwin Wagensveld, de voorman van anti-islamorganisatie Pegida.
16/11 13u00  NUjij-drugsdebat een succes | Welke zorgverzekeraar kies jij?Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties en discussies op een rij.
16/11 12u45  Pegida-voorman aangehouden in Apeldoorn, Sinterklaas aangekomenZaterdag is Sinterklaas aangekomen in Nederland tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.
16/11 12u30  Pegida-voorman aangehouden in Apeldoorn, Sinterklaas is onderwegZaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.
16/11 11u30  PSV net als Ajax op trainingskamp naar Qatar, Amnesty veroordeelt keuzePSV reist in de winterstop net als Ajax naar Qatar voor een trainingskamp. Het is het tweede jaar op rij dat de Eindhovenaren naar het land in het Midden-Oosten verkassen.
16/11 11u15  Apeldoorn klaar voor intocht Sinterklaas, posteractie in Den HaagZaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen.
16/11 11u15  PSV na Ajax ook naar trainingskamp Qatar, Amnesty veroordeelt 'bizarre keus'PSV reist in de winterstop net als Ajax naar Qatar voor een trainingskamp. Het is het tweede jaar op rij dat de Eindhovenaren naar het land in het Midden-Oosten verkassen.
16/11 11u00  IS-kinderen (en hun moeders) terughalen of niet?De Nederlandse Staat moet zich inspannen om 56 kinderen van Nederlandse IS'ers terug te halen uit Syrië, oordeelde de rechter afgelopen week. De Staat liet weten tegen de uitspraak in beroep te gaan. Volgens de Nederlandse overheid is het gebied waar de IS'ers gevangen zitten te gevaarlijk om kinderen op te halen. Anderen wijzen erop dat het scheiden van ouders en kinderen een lastige zaak is.
16/11 10u45  PSV net als Ajax in winterstop op trainingskamp naar QatarPSV reist in de winterstop net als Ajax naar Qatar voor een trainingskamp. Het is het tweede jaar op rij dat de Eindhovenaren naar het land in het Midden-Oosten verkassen.
16/11 10u45  Film Joker brengt wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opDe film Joker heeft wereldwijd meer dan 1 miljard dollar (900 miljoen euro) opgeleverd. Deze prestatie is opvallend, gezien de grimmige toon en de daarbij behorende strenge keuring van de film in veel landen.
16/11 10u15  Voorstanders van Zwarte Piet hangen honderden posters op in Den HaagLangs de route van de intocht van Sinterklaas in Den Haag hebben voorstanders van Zwarte Piet in de nacht van vrijdag op zaterdag honderden posters opgehangen. 'Den Haag houdt van Zwarte Piet, niet van zeurpieten', is op de posters te lezen.
16/11 10u15  Man (18) raakt gewond bij steekpartij voor studentenvereniging GroningenEen achttienjarige man is vrijdag rond 22.10 uur gewond geraakt bij een steekpartij voor studentenvereniging Albertus Magnus op de Brugstraat in Groningen. De politie heeft een 54-jarige verdachte aangehouden.
16/11 08u00  Weerbericht: Droge en bewolkte sinterklaasintocht met een koude windOp zaterdag, de dag dat Sint en Piet aankomen in het land, is het bewolkt en droog. De temperatuur is maximaal 8 graden, maar voelt door de wind kouder aan.
16/11 07u45  Dit moet je weten over de sinterklaasintocht in ApeldoornZaterdag komen Sinterklaas en zijn Pieten weer aan in het land. De goedheiligman komt dit jaar aan in Apeldoorn. De gemeente verwacht tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers. Wat moet je weten als je naar de intocht gaat?
16/11 07u45  Weerbericht: Droge sinterklaasintocht met een koude windOp zaterdag, de dag dat Sint en Piet aankomen in het land, is het bewolkt en droog. De temperatuur is maximaal 8 graden, maar voelt door de wind kouder aan.
16/11 05u45  Weerbericht: Bewolkt met koude windDe zaterdag is bewolkt maar droog. De temperatuur is maximaal 8 graden, maar voelt door de wind kouder aan.
16/11 05u15  Elf jongeren aangehouden in Rotterdam na signalen over plunderingBij de Bijenkorf aan de Lijnbaan in Rotterdam heeft de politie vrijdagavond elf jongeren aangehouden in de leeftijd van 12 tot 22 jaar. De politie had tips gekregen dat er 'mogelijke berovingen' zouden plaatsvinden.
16/11 04u30  Texaans hof houdt executie man tegen na massaal protestHet Texaanse Hof van Beroep heeft de executie van Rodney Reed tegengehouden. De man is ter dood veroordeeld omdat hij in 1996 zijn negentienjarige minnares zou hebben verkracht en vermoord. Een petitie om de executie tegen te houden, is door bijna drie miljoen mensen ondertekend.
16/11 01u00  Prins Andrew over Jeffrey Epstein: 'Ik heb mijn familie teleurgesteld'Prins Andrew vindt dat hij zijn familie heeft teleurgesteld door te logeren bij de voor seksueel wangedrag veroordeelde multimiljonair Jeffrey Epstein. Dit gedrag 'is onbetamelijk voor een lid van de Britse koninklijke familie', aldus de Britse hertog van York in een vrijdag vrijgegeven fragment van een donderdag opgenomen interview met de BBC, dat die omroep zaterdag uitzendt.
16/11 00u30  Twitter verbiedt vanaf volgende week grotendeels politieke advertentiesTwitter verbiedt vanaf 22 november een groot deel van alle politieke advertenties, zo maakt het platform vrijdag bekend. Volgens de herziene regels is het voor sommige organisaties nog steeds toegestaan om te adverteren over sociale, economische en milieukwesties.
15/11 22u15  Trump valt oud-ambassadeur Oekraïne aan via Twitter tijdens hoorzittingDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag tijdens de getuigenis van voormalig Oekraïne-ambassadeur Marie Yovanovitch hard naar haar uitgehaald op Twitter.
15/11 22u15  Kramer na afgang op 5.000 meter: 'Zo wil ik niet in de rondte rijden'Sven Kramer is enorm teleurgesteld na zijn zeer teleurstellende rit op de 5.000 meter bij de start van het wereldbekerseizoen in Minsk. Hij werd vrijdag slechts dertiende op de afstand waarop hij drievoudig olympisch kampioen is en waarop hij nog nooit buiten de eerste tien eindigde.
15/11 22u00  Trump valt oud-ambassadeur Oekraïne aan tijdens hoorzittingDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag tijdens de getuigenis van voormalig Oekraïne-ambassadeur Marie Yovanovitch hard naar haar uitgehaald op Twitter.
15/11 22u00  Drie aanhoudingen wegens opruiende berichten over SinterklaasintochtDe politie heeft donderdag en vrijdag in totaal drie mannen aangehouden vanwege uitlatingen die zij online hebben gedaan over de Sinterklaasintocht in Apeldoorn van zaterdag.
15/11 21u15  Emiraten bouwen eerste energieneutrale stad ter wereldDe Verenigde Arabische Emiraten hebben de eerste energieneutrale stad ter wereld gebouwd. Alle energie die wordt opgewekt, wordt op dezelfde plek weer verbruikt.
15/11 20u00  In deze plaatsen wordt tegen en voor Zwarte Piet gedemonstreerdIn veel plaatsen zet Sinterklaas dit weekend voet aan wal. Bij meerdere van die intochten, al dan niet met zwarte pieten, zijn demonstraties aangekondigd tegen en voor Zwarte Piet. Een overzicht van de plaatsen waarvan bekend is dat er geprotesteerd wordt.
15/11 19u45  Voormalige Trump-adviseur Stone schuldig aan belemmeren onderzoekRoger Stone, oud-adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is vrijdagmiddag schuldig verklaard aan het belemmeren van de rechtsgang in het Ruslandonderzoek. Hij riskeert een jarenlange celstraf, maar volgens The New York Times is het nog niet duidelijk hoelang Stone achter slot en grendel verdwijnt.
15/11 19u30  Voormalige Trump-adviseur Stone schuldig aan belemmeren RuslandonderzoekRoger Stone, oud-adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is vrijdagmiddag schuldig verklaard aan het belemmeren van de rechtsgang in het Ruslandonderzoek. Hij riskeert een jarenlange celstraf, maar volgens The New York Times is het nog niet duidelijk hoelang Stone achter slot en grendel verdwijnt.
15/11 19u00  Rechter: Voormalig Trump-adviseur Roger Stone belemmerde RuslandonderzoekRoger Stone, oud-adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is vrijdagmiddag schuldig verklaard aan het belemmeren van de rechtsgang in het Ruslandonderzoek. Hij riskeert een jarenlange celstraf, maar volgens The New York Times is het nog niet duidelijk hoelang Stone achter slot en grendel verdwijnt.
15/11 18u30  Kabinet gaat gedupeerde ouders in toeslagaffaire dit jaar compenserenHet kabinet streeft ernaar de gedupeerde ouders in de affaire rond de onterechte terugvordering van de kinderopvangtoeslag door de Belastingdienst nog dit jaar te compenseren. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad.
15/11 18u15  Kabinet gaat gedupeerde ouders in toeslagaffaire compenserenHet kabinet streeft ernaar de gedupeerde ouders in de affaire rond de onterechte terugvordering van de kinderopvangtoeslag door de Belastingdienst nog dit jaar te compenseren. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad.
15/11 18u00  Meer geld voor rechtsbijstandadvocaten, staking januari afgelastHet kabinet maakte vrijdag bekend extra geld vrij te maken voor zogenoemde sociaal advocaten, advocaten die door de Staat worden ingeschakeld als een verdachte die zelf niet kan betalen. Het gaat om een tijdelijke jaarlijkse toelage van 36,5 miljoen euro voor de jaren 2020 en 2021.
15/11 17u30  Gemeenten kiezen vaker voor roetveegpiet, maar merendeel blijft zwartIn meer dan zestig gemeenten zullen dit jaar roetveegpieten aanwezig zijn bij de sinterklaasintocht, blijkt uit onderzoek van NU.nl. Bij het overgrote merendeel van deze intochten is wél gekozen voor een poldermodel: daar lopen ook nog steeds traditionele pieten mee. Meer dan de helft van de gemeenten kiest alleen voor Zwarte (of bruine) Piet.
15/11 17u15  Man in Kerkrade opgepakt voor oorlogsmisdrijven in AfghanistanEen 73-jarige man is dinsdag in Kerkrade aangehouden omdat hij vermoedelijk in de jaren tachtig commandant en hoofd politieke zaken was van de Pul-e-Charkhi-gevangenis in de Afghaanse stad Kaboel.
15/11 17u00  Ex-commandant in Kerkrade opgepakt voor oorlogsmisdrijven in AfghanistanEen 73-jarige man uit Kerkrade is dinsdag aangehouden omdat hij vermoedelijk in de jaren tachtig commandant en hoofd politieke zaken was van de Pul-e-Charki gevangenis in de Afghaanse stad Kabul.
15/11 17u00  Nieuwe verdachte opgepakt in onderzoek naar groep rondom TaghiDe politie heeft dinsdag een 33-jarige man uit Utrecht opgepakt in het onderzoek dat draait om moorden en pogingen daartoe die zijn uitgevoerd door de groep rondom de voortvluchtige Ridouan Taghi. 'De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een aanslag met een bazooka of handgranaten op een spyshop in Nieuwegein in 2015', aldus het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
15/11 16u45  Kabinet wil gedupeerde ouders toeslagaffaire nog dit jaar compenserenHet kabinet streeft ernaar de gedupeerde ouders in de affaire rond de onterechte terugvordering van de kinderopvangtoeslag door de Belastingdienst nog dit jaar te compenseren. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad.
15/11 16u45  Nieuwe verdachte opgepakt in zaak-TaghiDe politie heeft dinsdag een 33-jarige man uit Utrecht opgepakt in het onderzoek dat draait om moorden en pogingen daartoe gepleegd door de groep rondom de voortvluchtige Ridouan Taghi. 'De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een aanslag met een bazooka of handgranaten op een spyshop in Nieuwegein in 2015', aldus het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
15/11 16u30  Uitgeverij moet boek Cruijff rectificeren wegens bewering over betalingDe rechtbank van Amsterdam heeft vrijdag bepaald dat het boek Johan Cruijff - De biografie, gerectificeerd moet worden omdat er twijfel is ontstaan over de bewering dat Cruijff geld had aangenomen van de Johan Cruyff Foundation. De stichting had een kort geding aangespannen.
15/11 16u00  'Alles op alles om Kick Out Zwarte Piet weg te houden bij intocht'In de Week van NU praat presentator en hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met de redactie over het nieuws op NU.nl.
15/11 16u00  Rechter: Rectificatie boek over Cruijff na twijfel over bewering betalingDe rechtbank van Amsterdam heeft vrijdag bepaald dat het boek Johan Cruijff - De biografie, gerectificeerd moet worden omdat er twijfel is ontstaan over de bewering dat Cruijff geld had aangenomen van de Johan Cruyff Foundation. De stichting had een kort geding aangespannen.
15/11 16u00  Zware wapens en drugs gevonden in bewaakte ondergrondse ruimtes OssDe politie heeft de afgelopen drie dagen zware vuurwapens zoals kalasjnikovs en grote hoeveelheden drugs en geld gevonden tijdens de doorzoeking van een woonwagenkamp in Oss. Agenten hebben ondergrondse ruimtes aangetroffen die werden bewaakt met camera's, zo wordt vrijdag door het Openbaar Ministerie (OM) gemeld.
15/11 15u30  Auteur Auke Kok twijfelt over eigen bewering over betaling aan CruijffAuke Kok, de auteur van het boek Johan Cruijff - De biografie, heeft vrijdag in de rechtbank van Amsterdam laten weten dat hij twijfelt aan de waarheid van zijn bewering dat Johan Cruijff geld heeft gekregen van de Johan Cruyff Foundation. Hij is bereid dit publiekelijk recht te zetten. De stichting spande een kort geding aan na publicatie van het boek donderdag.
15/11 15u30  Oud-ambassadeur in Oekraïne getuigt in afzettingsproces TrumpDe Amerikaanse oud-ambassadeur in Oekraïne getuigt vrijdag in het Huis van Afgevaardigden als deel van de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Marie Yovanovitch is de derde getuige die publiekelijk over de kwestie wordt gehoord.
15/11 15u15  Waarom Venetië vaak overstroomt (en wat men eraan gaat doen)Elk jaar zien we de beelden dat Venetië overstroomt, de overstromingen van deze week zijn zelfs een van de heftigste in vijftig jaar. Maar hoe komt dit nou precies?
15/11 15u15  Kok: Twijfel over waarheid van mijn bewering over betaling aan CruijffAuke Kok, de auteur van het boek Johan Cruijff - De biografie, heeft vrijdag in de rechtbank van Amsterdam laten weten dat hij twijfelt aan de waarheid van zijn bewering dat Johan Cruijff geld heeft gekregen van de Johan Cruyff Foundation. Hij is bereid dit publiekelijk recht te zetten. De stichting spande een kort geding aan na publicatie van het boek.
15/11 15u15  Oud-ambassadeur in Oekraïne getuigt in afzettingsproces tegen TrumpDe Amerikaanse oud-ambassadeur in Oekraïne getuigt vrijdag in het Huis van Afgevaardigden als deel van de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Marie Yovanovitch is de derde getuige die publiekelijk over de kwestie wordt gehoord.
15/11 15u00  Zorgstaking: 150.000 medewerkers op 119 plekken werken woensdag nietZo'n 150.000 medewerkers op 119 zorglocaties doen woensdag mee aan de landelijke ziekenhuisstaking. Behalve 83 ziekenhuizen doen ook 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra mee. De inzet: een hoger loon en een lagere werkdruk.
15/11 14u45  Ziekenhuisstaking: 150.000 medewerkers op 119 plekken werken woensdag nietZo'n 150.000 medewerkers op 119 zorglocaties doen woensdag mee aan de landelijke ziekenhuisstaking. Behalve 83 ziekenhuizen doen ook 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra mee. De inzet: een hoger loon en een lagere werkdruk.
15/11 14u45  Franse 'Gele Hesjes' voeren al jaar actieDe Franse 'Gele Hesjes' bestaan dit weekend precies één jaar. De protestbeweging ontstond uit onvrede over stijgende brandstofprijzen, maar richt zich nu op de plannen van de Franse president Emmanuel Macron. Een bewogen jaar in beeld.
15/11 13u45  Inmiddels 70 procent van Venetië onder water door overstromingenDoor de zwaarste overstromingen in Venetië in vijftig jaar staat inmiddels 70 procent van de Italiaanse stad onder water. Het wereldberoemde San Marcoplein is afgesloten omdat het water er tot kniehoogte komt.
15/11 13u15  Vermist dertienjarig meisje uit Den Haag in goede gezondheid gevondenHet dertienjarige meisje uit Den Haag dat sinds woensdag werd vermist, is aangetroffen. Ze verkeert in goede gezondheid, zo laat de politie weten.
15/11 11u45  Kort geding Johan Cruyff Foundation tegen Auke Kok op vrijdagmiddagDe Johan Cruyff Foundation heeft een kort geding aangespannen tegen auteur Auke Kok, die in zijn nieuwe boek Johan Cruijff - De biografie beweert dat er vanuit de stichting betalingen zijn gedaan aan de in 2016 overleden voetballegende.
15/11 11u30  Cruyff Foundation ontkent betalingen aan Cruijff na uitspraken Auke KokDe Johan Cruyff Foundation ontkent naar aanleiding van uitspraken van auteur Auke Kok dat er vanuit de stichting betalingen zijn gedaan aan Johan Cruijff zelf.
15/11 11u15  Iraakse voetbalfans massaal de straat op na overwinning op IranIraakse voetbalfans zijn donderdag massaal de straat op gegaan na de 2-1-overwinning op Iran. De twee landen speelden tegen elkaar in de kwalificatieronde voor het WK 2022. Onder de fans waren veel demonstranten die zich uitspraken tegen de invloed van buurland Iran.
15/11 11u15  NUcheckt: Nepnieuws over Sylvana Simons weer duizenden keren gedeeldNU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Op Facebook worden meerdere afbeeldingen verspreid met uitspraken die Sylvana Simons zou hebben gedaan. Ze heeft die dingen alleen helemaal niet gezegd.
15/11 11u00  NUcheckt: Nepnieuws over Sylvana Simons opnieuw duizenden keren gedeeldNU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Op Facebook worden meerdere afbeeldingen verspreid met uitspraken die Sylvana Simons zou hebben gedaan. Ze heeft die dingen alleen helemaal niet gezegd.
15/11 10u30  OM eist twintig jaar cel en tbs voor 'gruwelijke' moord op Humeyra (16)Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Bekir E. geëist voor de 'gruwelijke' moord op de zestienjarige Humeyra op 18 december 2018 in Rotterdam.
15/11 10u15  OM eist 20 jaar cel en tbs voor 'gruwelijke' moord op Humeyra (16)Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Bekir E. geëist voor de 'gruwelijke' moord op de zestienjarige Humeyra op 18 december vorig jaar in Rotterdam.
15/11 10u15  Aangehouden man op station Eindhoven is verdachte schietpartij DordrechtDe man die gisteren werd opgepakt op het station in Eindhoven, is aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in Dordrecht op 18 oktober. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie vrijdag aan NU.nl.
15/11 10u15  'Sprankje hoop' voor pensioenfondsen na verbetering in oktoberDe dekkingsgraden bij pensioenfondsen zijn licht verbeterd in oktober. PFZW zit nu net boven de kritische grens voor dit jaar, ABP is er niet ver van verwijderd.
15/11 09u45  Geen subsidie meer voor Amsterdamse scholen met te hoge ouderbijdrageAmsterdamse basisscholen die een ouderbijdrage van boven de 225 euro vragen, krijgen vanaf aankomend schooljaar geen subsidie meer van de gemeente. Dat bevestigt de woordvoerder van onderwijswethouder Marjolein Moorman vrijdag in gesprek met NU.nl.
15/11 09u15  Agenten krijgen een stroomstootwapen om zich te verdedigenPolitieagenten mogen een stroomstootwapen gaan gebruiken om zich te verdedigen, zo zal het kabinet gaan besluiten volgens meerdere media. Onder meer de NOS schrijft vrijdag dat zeventienduizend agenten de taser krijgen en dat hier 30 miljoen euro voor uitgetrokken wordt.
15/11 09u15  'Verlaging maximumsnelheid pijnpunt voor 'vroempartij' VVD'De Tweede Kamer debatteerde donderdag met onder anderen premier Mark Rutte over de eerste oplossingen die het kabinet woensdag presenteerde voor de problemen rond stikstof en PFAS. Oppositiepartijen zien helemaal niets in die plannen.
15/11 08u15  Elf jaar cel voor Australische man die Nederlandse fietsster doodreedDe 27-jarige man die een jaar geleden werd opgepakt voor het doodrijden van een Nederlandse fietsster, is door de rechtbank in Melbourne veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf.
15/11 08u15  Gevecht tussen Verhoeven en Hari wordt alsnog strijd om wereldtitelHet gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari op zaterdag 21 december wordt alsnog een strijd om de wereldtitel in het zwaargewicht. Aanvankelijk zou er geen officiële titel op het spel staan in de GelreDome, maar profbond Glory heeft anders besloten.
15/11 08u15  Trump: 'Hooggerechtshof moet vrijgeven belastingaangiftes tegenhouden'Donald Trump heeft het Hooggerechtshof donderdag gevraagd om de openbaarmaking van zijn belastingaangiftes tegen te houden. De Amerikaanse president verloor begin november het hoger beroep in de zaak om inzicht te krijgen in zijn belastingen.
15/11 08u00  Weerbericht: Droge en frisse dag met een stevige noordoostenwindHet is vrijdag bewolkt, maar vrijwel overal droog.
15/11 07u30  Wegverkeer verantwoordelijk voor 17 procent van CO2-uitstoot in 2018Het wegverkeer was in 2018 verantwoordelijk voor 17 procent van de totale hoeveelheid kooldioxide (CO2) die in Nederland werd uitgestoten, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/11 06u30  Gaat Oranje zich dit weekend kwalificeren voor het EK 2020?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
15/11 06u15  'We hunkeren allemaal naar succes op een groot voetbaltoernooi'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
15/11 06u00  Interim-regering en partij Morales sluiten deal: nieuwe verkiezingen BoliviaDe interim-regering van Bolivia en beleidsmakers van de partij van de gevluchte oud-president Evo Morales hebben donderdagavond een deal gesloten om uit de politieke crisis te geraken. Er komen nieuwe verkiezingen.
15/11 05u45  Weerbericht: Droog en fris met stevige windHet is vandaag bewolkt, maar vrijwel overal droog.
15/11 03u00  'VVD moet in stikstofdebat pijnpunt maximumsnelheid incasseren'De Tweede Kamer debatteerde donderdag met onder anderen premier Mark Rutte over de eerste oplossingen die het kabinet woensdag presenteerde voor de problemen rond stikstof en PFAS. Oppositiepartijen zien helemaal niets in de plannen van het kabinet.
15/11 02u45  Wegverkeer goed voor 17 procent van CO2-uitstoot in 2018Het wegverkeer was in 2018 goed voor 17 procent van de totale hoeveelheid kooldioxide (CO2) die in Nederland werd uitgestoten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
15/11 01u15  Trump: hooggerechtshof moet vrijgeven belastingaangiftes tegenhoudenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag aan het hooggerechtshof gevraagd om de openbaring van zijn belastingaangiftes tegen te houden. Begin november verloor Trump het hoger beroep in de zaak om inzicht te krijgen in zijn belastingen.
15/11 01u00  Trump wil dat hooggerechtshof vrijgeven belastingaangiftes tegen moet houdenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag aan het hooggerechtshof gevraagd om de openbaring van zijn belastingaangiftes tegen te houden. Begin november verloor Trump het hoger beroep in de zaak om inzicht te krijgen in zijn belastingen.
14/11 22u00  Blok: Banden aanhalen met Al Assad maakt Nederland ongeloofwaardigHet CDA-voorstel om de diplomatieke banden met de Syrische dictator Bashar Al Assad aan te halen maakt het Nederlands mensenrechtenbeleid in het buitenland 'ongeloofwaardig' en zal als een beloning worden gezien door dictators en autocratische regimes die hun bevolking onderdrukken. Dat zei minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.
14/11 21u30  Oudste in gevangenschap levende witte neushoorn (55) overleden's Werelds oudste in gevangenschap levende zuidelijke witte neushoorn is overleden. Sana, zoals het dier werd genoemd, stierf donderdag op 55-jarige leeftijd in een dierentuin in de Franse stad Nantes, meldt persbureau AFP.
14/11 20u30  EU begint rechtszaak tegen VK wegens niet leveren kandidatenDe Europese Unie zegt donderdag een rechtszaak te beginnen tegen het Verenigd Koninkrijk omdat de lidstaat geen kandidaten heeft voorgesteld voor de Europese Commissie.
14/11 20u15  Treinverkeer rond Eindhoven tijdelijk stilgelegd, politie pakt verdachte opEen speciaal team van de politie heeft donderdagavond een 'gesignaleerd persoon' aangehouden op station Eindhoven. Het treinverkeer van en naar de Brabantse stad werd op last van de politie enkele uren stilgelegd.
14/11 20u00  Haagse politie op zoek naar dertienjarig vermist meisjeDe politie Den Haag is op zoek naar Goiia Aresini uit Den Haag. Het dertienjarige meisje is voor het laatst gezien op woensdag 13 november toen zij met een vriendin van school naar huis fietste. De politie heeft donderdag een Vermist Kind Alert uitgegeven.
14/11 19u45  Treinverkeer rond Eindhoven platgelegd, politie houdt verdachte aanEen speciaal team van de politie heeft donderdagavond een 'gesignaleerd persoon' aangehouden op station Eindhoven. Het treinverkeer van en naar de Brabantse stad is op last van de politie stilgelegd.
14/11 19u30  Treinverkeer rond Eindhoven platgelegd. politie houdt verdachte aanEen speciaal team van de politie heeft donderdagavond een 'gesignaleerd persoon' aangehouden op station Eindhoven. Het treinverkeer van en naar de Brabantse stad is op last van de politie stilgelegd.
14/11 19u15  Treinverkeer rond Eindhoven platgelegd wegens zoekactie politieHet treinverkeer van en naar Eindhoven is donderdagavond verstoord vanwege een zoekactie van de politie. Een speciaal team van de politie is bezig een 'gesignaleerd persoon te vinden en deze aan te houden'.
14/11 19u00  Geen treinverkeer van en naar Eindhoven wegens zoekactie van politieHet treinverkeer van en naar Eindhoven is woensdagavond verstoord vanwege een zoekactie van de politie. Een perron op het station werd ontruimd.
14/11 18u00  Italië kondigt noodtoestand in Venetië af vanwege overstromingItalië heeft donderdag de noodtoestand uitgeroepen in Venetië nadat de stad dinsdag werd getroffen door de grootste overstroming in de afgelopen vijftig jaar, meldt BBC News.
14/11 17u30  Dertien jaar cel voor poging tot liquidatie van medewerker spyshopDe rechtbank in Amsterdam heeft donderdag de verdachte van een poging tot liquidatie van een medewerker van de Amsterdamse spionagewinkel Spy City veroordeeld tot dertien jaar cel.
14/11 17u15  Nederlandse universiteiten halen studenten terug uit onrustig HongkongMeerdere Nederlandse universiteiten halen hun studenten vroegtijdig terug uit Hongkong. Vanwege de opgelopen spanningen in de regio hebben de onderwijsinstellingen besloten zich uit voorzorg actief in te zetten om een terugkeer naar Nederland te faciliteren.
14/11 16u30  Deskundigen: Kans op herhaling bij man die Humeyra doodschoot is grootDeskundigen die Bekir E. hebben onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC) schatten de kans hoog in dat de man zonder behandeling in herhaling valt. E. schoot op 18 december 2018 zijn ex-vriendin Humeyra dood in Rotterdam.
14/11 16u30  JIT: Naam Russische minister genoemd in gesprekken rond neerhalen MH17Het Joint Investigation Team (JIT) heeft telefoongesprekken ontdekt waarin Russische separatisten in Oost-Oekraïne praten over MH17 en hierbij de namen noemen van hoge functionarissen binnen de Russische overheid. Het gaat onder meer om de naam Sergey Shoygu, de Russische minister van Defensie. Het JIT heeft donderdag een getuigenoproep verspreid.
14/11 16u15  Commissie fileert beleid Belastingdienst: ouders moeten vergoeding krijgenEr moet een ruimhartige vergoeding komen voor de ouders die in de toeslagenaffaire gedupeerd zijn door de Belastingdienst, concludeert een commissie onder leiding van Piet Hein Donner donderdag. De commissie is keihard over het beleid van de fiscus.
14/11 16u15  Turkije levert in niemandsland gevangen IS-strijder uit aan VSDe Turkse overheid gaat een Amerikaanse IS-strijder die sinds maandag gevangen zit in een bufferzone tussen Turkije en Griekenland uitleveren aan de Verenigde Staten, meldt BBC News donderdag.
14/11 16u00  Oppositie vindt stikstofmaatregelen te veel én te weinigOppositiepartijen zien helemaal niets in de plannen van het kabinet voor het aanpakken van de problemen rond stikstofuitstoot en PFAS. Voor de linkse partijen gaan de plannen niet ver genoeg, maar de PVV en FVD vinden de maatregelen juist schromelijk overdreven.
14/11 15u45  Gedupeerde ouders kinderopvangtoeslag moeten schadevergoeding krijgenEr moet ruimhartige vergoeding komen voor de ouders die gedupeerd zijn door de Belastingdienst rond de toeslagenaffaire. Dit concludeert een commissie onder leiding van Piet Hein Donner donderdag, melden verschillende media.
14/11 15u15  Nationaal Drugsdebat: 'Legaliseer drugs, harde strijd werkt niet'Hieronder kan je een samenvatting van het Nationaal Drugsdebat van NU.nl teruglezen. Drie uur lang kon heel Nederland aan de hand van drie stellingen discussiëren over het legaliseren van drugs, de strijd tegen drugscriminaliteit en recreatief drugsgebruik.
14/11 15u15  Rugbyende beloega op video blijkt mysterieuze Russische 'spion' HvaldimirDe beloega die afgelopen week rugbyend in een filmpje op internet te zien was, blijkt de mysterieuze Hvaldimir te zijn, meldt de dierenrechtenorganisatie Norwegian Orca Survey aan HuffPost.
14/11 15u00  Rugbyende beloega op video blijkt mysterieuze Hvaldimir te zijnDe beloega die afgelopen week rugbyend in een filmpje op internet te zien was, blijkt de mysterieuze Hvaldimir te zijn, meldt de dierenrechtenorganisatie Norwegian Orca Survey aan HuffPost.
14/11 14u15  Nationaal Drugsdebat: 'Kan de politie de war on drugs nog winnen?'Welkom bij het Nationaal Drugsdebat van NU.nl. Vandaag kun je tussen 12.00 en 15.00 uur aan de hand van drie stellingen discussiëren over het legaliseren van drugs, de strijd tegen drugscriminaliteit en recreatief drugsgebruik.
14/11 13u30  'Auto uit netwerk Taghi gelinkt aan moord op advocaat Wiersum'Een van de auto's die is gebruikt voor het observeren van advocaat Derk Wiersum in aanloop naar de moord op de man, is in verband gebracht met 'het directe netwerk' van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. Dit meldt De Telegraaf donderdag op basis van meerdere bronnen.
14/11 13u15  Scholen Hongkong schrappen lessen, betogers verzamelen bij universiteitenHongkong heeft donderdag opnieuw te maken met felle protesten. Vanwege de chaotische taferelen wordt de komende dagen geen les gegeven op basisscholen en middelbare scholen. Daarnaast bieden meerdere universiteiten de rest van dit kalenderjaar geen onderwijs aan, terwijl demonstranten juist naar deze onderwijsinstellingen trekken.
14/11 13u15  Nationaal Drugsdebat: 'Soft- en harddrugs moeten worden gelegaliseerd'Welkom bij het Nationaal Drugsdebat van NU.nl. Vandaag kun je tussen 12.00 en 15.00 uur aan de hand van drie stellingen discussiëren over het legaliseren van drugs, de strijd tegen drugscriminaliteit en recreatief drugsgebruik.
14/11 13u00  Thailand vindt grote hoeveelheid in loopbanden verstopte methThaise agenten hebben donderdag een opmerkelijke vondst gedaan. Tussen een lading voor Japan bestemde loopbanden troffen ze 176 kilo methamfetamine aan.
14/11 12u45  JIT: Naam Russische minister van Defensie genoemd in gesprekken rond neerhalen MH17Het Joint Investigation Team (JIT) heeft telefoongesprekken ontdekt waarin Russische separatisten in Oost-Oekraïne praten over MH17 en hierbij de namen noemen van hoge functionarissen binnen de Russische overheid. Het gaat onder meer om de naam Sergej Sjojgoe, de Russische minister van Defensie. Het JIT heeft donderdag een getuigenoproep verspreid.
14/11 12u45  Thailand vindt grote hoeveelheid meth verstopt in loopbandenThaise agenten hebben donderdag een opmerkelijke vondst gedaan. Tussen een lading loopbanden, bestemd voor Japan, troffen ze 176 kilo methamfetamine aan.
14/11 12u45  Homoseksueel pinguïnkoppel broedt ei van heterokoppel uit in AmersfoortEen homoseksueel pinguïnkoppel in DierenPark Amersfoort broedt momenteel een ei van een heterokoppel uit. Dat meldt het dierenpark donderdag in een persbericht.
14/11 12u45  Nederlandse economie houdt vaart doordat consumenten blijven uitgevenDe Nederlandse economie is in het derde kwartaal met 0,4 procent gegroeid, gelijk aan de twee eerdere kwartalen van dit jaar. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag in een eerste berekening.
14/11 12u30  JIT: Hoge Russische functionarissen genoemd in gesprekken rond neerhalen MH17Het Joint Investigation Team (JIT) heeft telefoongesprekken ontdekt waarin de Russische separatisten in Oost-Oekraïne praten over MH17 en hierbij de namen noemen hoge functionarissen binnen de Russische overheid. Het JIT heeft donderdag een getuigenoproep verspreid.
14/11 12u30  Opnieuw schedels doorboord met traangasgranaten bij protesten in IrakIraakse veiligheidstroepen hebben donderdag vier mensen gedood toen ze probeerden demonstranten te verdrijven van het Tahirplein in het centrum van de hoofdstad Badgad. Drie van de slachtoffers zijn overleden nadat traangasgranaten hun schedels hadden doorboord.
14/11 12u15  Nationaal Drugsdebat: 'Drugsgebruikers zijn schuldig aan criminaliteit'Welkom bij het Nationale drugsdebat van NU.nl. Vandaag kan je tussen 12.00 en 15.00 uur aan de hand van drie stellingen discussiëren over het legaliseren van drugs, de strijd tegen drugscriminaliteit en recreatief drugsgebruik.
14/11 11u30  Bekir E. beweert Humeyra (16) onder invloed te hebben doodgeschotenBekir E. heeft donderdag in de rechtbank in Rotterdam verklaard dat hij de zestienjarige Humeyra onder invloed heeft doodgeschoten en niet goed wist wat hij deed. Hij zou alcohol en cocaïne hebben gebruikt.
14/11 11u30  Verdachte opgepakt voor liquidatie voetballer Kelvin MaynardDe politie heeft donderdag een verdachte van de liquidatie van voetballer Kelvin Maynard opgepakt. De persoon is aangehouden na technisch en forensisch onderzoek.
14/11 11u15  Verdachte opgepakt voor liquidatie Kelvin MaynardDe politie heeft donderdag een verdachte van de liquidatie op de voetballer Kelvin Maynard opgepakt. De persoon is aangehouden na technisch en forensisch onderzoek.
14/11 11u15  Bouwsector gaat verdere schade aan Malieveld herstellenGrond in Verzet, de organisator van de demonstratie van de bouwsector op het Malieveld, gaat de schade op het terrein herstellen, meldt Staatsbosbeheer donderdag. Na de demonstratie op 30 oktober was de schade aan het veld in Den Haag verder vergroot.
14/11 10u30  Nederlandse economie houdt vaart omdat consumenten blijven uitgevenDe Nederlandse economie is in het derde kwartaal met 0,4 procent gegroeid, gelijk aan de twee eerdere kwartalen van dit jaar. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag in een eerste berekening.
14/11 10u15  Vrouw die in Alkmaar door de politie werd neergeschoten is overledenDe 48-jarige vrouw die woensdag door de politie werd neergeschoten nadat ze niet luisterde naar de aanwijzingen van agenten, is aan haar verwondingen overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.
14/11 10u15  In Duivendrecht gevonden man mogelijk gedood terwijl kind ook in auto zatDe politie denkt dat de 34-jarige man die op 1 oktober zwaargewond in zijn auto werd aangetroffen in Duivendrecht en later aan aan zijn verwondingen overleed, mogelijk het slachtoffer van een misdrijf is geworden. Zijn peuter werd ongedeerd op de achterbank aangetroffen, zo is donderdag gemeld.
14/11 10u00  Vrouw in Alkmaar overleden die werd neergeschoten door politieDe 48-jarige vrouw die woensdag door de politie werd neergeschoten nadat ze niet luisterde naar de aanwijzingen van agenten, is aan haar verwondingen overleden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.
14/11 10u00  In Duivendrecht gevonden man mogelijk gedood terwijl kind op achterbank zatDe politie denkt dat de 34-jarige man die op 1 oktober zwaargewond in zijn auto werd aangetroffen in Duivendrecht en later aan aan zijn verwondingen overleed, mogelijk het slachtoffer van een misdrijf is geworden. Zijn peuter werd ongedeerd op de achterbank aangetroffen, zo is donderdag gemeld.
14/11 09u45  Nederlandse economie met 0,4 procent gegroeid dankzij consumentenDe Nederlandse economie is in het derde kwartaal met 0,4 procent gegroeid, gelijk aan de twee eerdere kwartalen van dit jaar. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag in een eerste berekening.
14/11 09u15  Druilerige en 'waterkoude' sinterklaasintocht in Apeldoorn voorspeldDe weersvoorspellingen voor de landelijke sinterklaasintocht die komende zaterdag in het Gelderse Apeldoorn plaatsvindt, zijn somber. Volgens weerbureau Weerplaza kan de gevoelstemperatuur worden omschreven als 'waterkoud'.
14/11 08u30  Passagier filmt 'gevaarlijke' smogdeken New Delhi vanuit vliegtuigEen passagier heeft woensdag vanuit een vliegtuig de smogdeken gefilmd die over de Indiase hoofdstad New Delhi ligt. Eveneens op woensdag maakten de lokale autoriteiten bekend dat scholen in de gehele regio de komende dagen dicht moeten. Deze maatregel wordt getroffen, omdat de luchtkwaliteit recent een gevaarlijk niveau heeft bereikt.
14/11 08u30  Israël vuurt opnieuw raketten af op Gaza, dodental stijgt naar 32Israël heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw raketten afgevuurd op doelen in de Gazastrook, waardoor zes personen om het leven zijn gekomen. Sinds het geweld in de regio dinsdag oplaaide, zijn nu 32 mensen omgekomen. Eerdere luchtaanvallen door Israël waren gericht op doelen van de terroristische organisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).
14/11 07u45  Ernst Daniël Smid (66) heeft ziekte van ParkinsonErnst Daniël Smid heeft de ziekte van Parkinson. Dat maakte hij woensdagavond bekend bij PAUW.
14/11 07u15  Aanhangers van afgetreden president Morales botsen met politie in BoliviaAanhangers van de recentelijk afgetreden Boliviaanse president Evo Morales zijn donderdag gebotst met de politie, nadat oppositielid Jeanine Añez zich woensdag uitriep tot interim-president.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Aanpak zware misdaad in gevaar door vertrouwenscrisis binnen politie19/11 02u45 - Nu.nl: De aanpak van zware misdaad en terrorisme in Nederland wordt ernstig belemmerd door een hooglopende vertrouwenscrisis tussen politieagenten van de Landelijke Eenheid. Dat schrijft NRC maandagavond.
16x 'Aanpak zware misdaad in gevaar door vertrouwenscrisis binnen politie'19/11 03u45 - Nu.nl: De aanpak van zware misdaad en terrorisme in Nederland wordt ernstig belemmerd door een hooglopende vertrouwenscrisis tussen politieagenten van de Landelijke Eenheid. Dat schrijft NRC maandagavond.
15x Vijf aanhoudingen bij vondst cocaïnewasserij in loods in Sint Willebrord19/11 03u45 - Nu.nl: De politie heeft maandag rond 19.00 uur een vermoedelijke cocaïnewasserij aangetroffen in een loods aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord. Vijf mannen zijn gearresteerd; zij probeerden zich te verschuilen in de loods.
15x Glamrockers van Mötley Crüe kondigen comeback aan na jarenlange stilte19/11 03u15 - Nu.nl: Mötley Crüe gaat weer optreden. Dat bevestigde de band maandag in een persverklaring met de titel Mötley Crüe Is Back die werd vergezeld door een video. De Amerikaanse glamrockband heeft het contract opgezegd waarin stond dat de formatie niet meer live zou optreden, waardoor de weg voor hun rentree nu vrij is.
13x 'Loonkloof stijgt tussen hoger- en lageropgeleide, ook tussen man en vrouw'19/11 06u15 - Nu.nl: De salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Inermediair en universiteit Nyenrode.
13x 'Verkiezingen VK is laatste kans om Brexit-stem te laten horen'19/11 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
12x 'Activisten universiteit Hongkong geven zich over, kleine groep blijft achter'19/11 05u15 - Nu.nl: Ruim zeshonderd activisten die de afgelopen dagen de Polytechnic University in Hongkong hebben bezet, hebben zich dinsdag overgegeven aan de politie van Hongkong. Een kleine groep van honderd activisten is op het universiteitsterrein achtergebleven. Dat zegt de leider van Hongkong Carrie Lam dinsdag tijdens een persconferentie.
11x Weerbericht: Wisselend bewolkt met in de ochtend enkele buien19/11 05u45 - Nu.nl: De dinsdag begint met buien, maar die drijven in de loop van de ochtend via het oosten het land uit
8x 'Loonkloof tussen hoger- en lageropgeleide stijgt, ook tussen man en vrouw'19/11 06u00 - Nu.nl: De salarissen van hogeropgeleide werknemers stijgen harder dan mensen met een mbo-opleiding. En vrouwen zijn de afgelopen twee jaar weer minder gaan verdienen dan mannen. Dat blijkt uit het Nationaal Salarisonderzoek van Inermediair en universiteit Nyenrode.
7x Al veel duidelijk over groepsfase EK: kans groot dat Oranje Oekraïne treft19/11 08u15 - Nu.nl: De loting voor het EK 2020 is op 30 november in Boekarest, maar nu al is veel duidelijk over welke landen Oranje wel en niet kan treffen in de groepsfase. In dit bericht zetten we de feiten op een rij.

Statistieken

Artikels:
28908
Gelezen:
11669
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven