zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/03 13u30  Petitie tegen Brexit al meer dan vier miljoen keer ondertekend Een onlinepetitie gericht aan de Britse regering met het verzoek bij de Europese Unie te blijven, is al ruim vier miljoen keer ondertekend.
23/03 13u15  Aanhoudingen voor auto-inbraken bij journalisten tijdens schietpartij Utrecht Maandag werd tijdens het schietincident op het 24 Oktoberplein in meerdere auto’s ingebroken. Twee auto-inbrekers zijn hiervoor aangehouden. Vooral uit mediavoertuigen werd dure apparatuur gestolen.
23/03 12u45  Italië tekent akkoord met China en wordt onderdeel van Nieuwe Zijderoute De Chinese president Xi Jinping en de Italiaanse premier Giuseppe Conte hebben zondag een overeenkomst ondertekend waarmee Italië onderdeel wordt van de Nieuwe Zijderoute, het Chinese megaproject en een van de grootste infrastructurele werken uit de geschiedenis.
23/03 12u45  Mannen aangehouden voor inbreken auto's journalisten tijdens na Utrecht Maandag werd tijdens het schietincident op het 24 Oktoberplein in meerdere auto’s ingebroken. Twee auto-inbrekers zijn hiervoor aangehouden. Vooral uit mediavoertuigen werd dure apparatuur gestolen.
23/03 12u15  Zo kwam het IS-kalifaat tot stand en zo ging het ten onder Nu het laatste bolwerk van Islamitische Staat (IS) in Oost-Syrië is gevallen, komt er een einde aan het kalifaat van de terroristische beweging dat op het 'hoogtepunt' een derde van Irak en Syrië besloeg. De opkomst en neergang van het kalifaat in vogelvlucht.
23/03 12u15  Wat is de volgende stap na afronding van het Ruslandonderzoek? De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn Ruslandonderzoek afgerond, maar de vraag is de conclusies ooit zullen worden gedeeld. Waar gaat het onderzoek over en zijn er wel bewijzen voor verkiezingsfraude?
23/03 11u15  Twee mogelijke handgranaten gevonden voor souvenirwinkel in Rotterdam In Rotterdam zijn zaterdagochtend twee mogelijke handgranaten gevonden, meldt de politie. De explosieven werden gevonden bij een winkel aan de Schiedamseweg die onder meer souvenirs en waterpijpen verkoopt.
23/03 10u45  Twee mogelijke handgranaten gevonden voor winkel in Rotterdam Aan de Schiedamseweg in Rotterdam zijn zaterdagochtend twee mogelijke handgranaten gevonden, meldt de politie. De explosieven werden gevonden bij een winkel die onder meer souvenirs en waterpijpen verkoopt. Het zou gaan om de winkel Souvenirtje en Meer.
23/03 09u30  Het einde van het kalifaat van IS: Van de opkomst tot de val Met het verdrijven van Islamitische Staat (IS) uit het Syrische dorpje Baghuz komt er een einde aan het zogeheten kalifaat. Een tijdlijn van de opkomst van de terroristische beweging en de uiteindelijke val van haar zelfbenoemde kalifaat.
23/03 09u30  Speciaal aanklager Mueller rondt Ruslandonderzoek na bijna twee jaar af De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn Ruslandonderzoek afgerond. Het rapport is vrijdag ingediend bij minister William Barr van Justitie. Het onderzoek draait om de vermeende inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.
23/03 09u15  Aantal lozingen van drugsafval met 42 procent toegenomen in 2018 Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig jaar gestegen tot 292, blijkt uit cijfers van de politie. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017, toen het aantal dumpingen op 206 uitkwam.
23/03 09u00  Kalifaat IS verdwenen: De opkomst en tegenaanval Met het verdrijven van Islamitische Staat (IS) uit het Syrische dorpje Baghuz komt een einde aan het zogeheten kalifaat. Een tijdlijn van de opkomst van IS en de uiteindelijke val van hun zelfbenoemde kalifaat.
23/03 08u45  Brand in Rotterdamse portiekflat gedoofd, acht woningen onbewoonbaar Meerdere bewoners van een portiekflat aan de Gerdesiaweg in Rotterdam moeten de nacht elders doorbrengen vanwege de brand die vrijdagavond in het gebouw woedde. Bewoners van acht appartementen kunnen niet terugkeren.
23/03 08u30  Aantal lozingen van drugsafval fors toegenomen in 2018 Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig jaar gestegen tot 292, blijkt uit cijfers van de politie. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017, toen het aantal dumpingen op 206 uitkwam.
23/03 08u15  Tientallen doden en gewonden bij brand in touringcar op Chinese snelweg Op een snelweg bij de Zuid-Chinese stad Changde zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken.
Laatste update: vandaag om 13u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/03 08u15  Man gewond geraakt bij steekincident in Limburgs dorp EygelshovenIn het Limburgse Eygelshoven is vrijdagavond een man neergestoken nadat hij vermoedelijk ruzie had gekregen in een horecagelegenheid. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie vrijdag.
23/03 08u00  Militaire coalitie: IS verdreven uit laatste bolwerk in SyriëIslamitische Staat (IS) is verdreven uit het Syrische dorpje Baghuz, melden de strijders van de door de VS gesteunde militaire coalitie Syrian Democratic Forces (SDF). Nu dit bolwerk is gevallen, komt er een eind aan het zogeheten kalifaat.
23/03 08u00  Nieuw-Zeeland verbiedt verspreiding manifest aanslagpleger ChristchurchNieuw-Zeeland heeft het zogenoemde manifest dat de verdachte van de aanslag op twee moskeeën in Christchurch schreef als verwerpelijk geclassificeerd. Daardoor wordt het een misdrijf om het document te bezitten en te verspreiden, meldt de Nieuw-Zeelandse krant NZ Herald zaterdag.
23/03 07u45  Dodental na explosie in Chinese chemische fabriek loopt op tot 62Het dodental na de explosie op een industrieel park in de Chinese stad Yancheng is inmiddels opgelopen tot 62. Ook zijn ruim zeshonderd mensen gewond geraakt, onder wie 32 ernstig, melden Chinese staatsmedia zaterdag.
23/03 06u15  Tientallen doden en gewonden bij brand in touringcar Zuid-ChinaOp een snelweg bij de Zuid-Chinese stad Changde, zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken. Ook vielen er 28 gewonden, van wie er momenteel vijf in kritieke toestand verkeren.11 
23/03 05u45  Weerbericht: mist in de ochtend en kans op lokale regenvalDe zaterdag begint mistig. De mist trekt later op de dag geleidelijk weg, maar het blijft vrijwel de hele dag bewolkt.11 
23/03 04u30  Dodental explosie Chinese chemische fabriek verder opgelopen tot 62Het dodental na de explosie op een industrieel park in de Chinese stad Yancheng is inmiddels opgelopen tot 62. Ook zijn ruim zeshonderd mensen gewond geraakt, onder wie 32 ernstig. Dat melden Chinese staatsmedia vrijdag.13 
23/03 04u15  Nieuw-Zeeland verbiedt verspreiding manifest van verdachte aanslag ChristchurchNieuw-Zeeland heeft het zogenoemde manifest dat de verdachte van de aanslag op de moskeeën in Christchurch schreef, geclassificeerd als verwerpelijk. Hiermee wordt het een misdrijf om het document te bezitten en te verspreiden. Dat meldt de Nieuw-Zeelandse krant NZ Herald zaterdag.11 
23/03 02u15  Brand in portiekflat Rotterdam uit, acht woningen onbewoonbaarMeerdere bewoners van een portiekflat aan de Gerdesiaweg in de Rotterdamse wijk Kralingen, moeten de nacht elders doorbrengen vanwege de brand die vrijdagavond woedde in het gebouw. Bewoners van acht appartementen kunnen niet terugkeren.14 
23/03 01u15  Man gewond bij steekincident in Limburgse EygelshovenIn het Limburgse Eygelshoven is vrijdagavond een man neergestoken nadat hij vermoedelijk daarvoor ruzie had gekregen in een horecagelegenheid. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie vrijdag.
22/03 23u45  Zeer grote brand uitgebroken in Rotterdamse flat, 24 woningen ontruimdEen zeer grote brand is vrijdagavond uitgebroken op de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Rotterdamse Gerdesiaweg. Er zijn in totaal 24 woningen ontruimd.
22/03 23u30  Grote brand uitgebroken in Rotterdamse flat, 24 woningen ontruimdEen zeer grote brand is vrijdagavond uitgebroken op de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Rotterdamse Gerdesiaweg. Er zijn in totaal 24 woningen ontruimd.
22/03 22u30  Speciaal aanklager Mueller heeft Ruslandonderzoek afgerondDe Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft vrijdag zijn Ruslandonderzoek afgerond. Het rapport is ingediend bij justitieminister William Barr.
22/03 22u15  'Speciaal aanklager Mueller sluit Ruslandonderzoek af'De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft vrijdag zijn Ruslandonderzoek afgerond. Het rapport is ingediend bij procureur-generaal William Barr, melden Amerikaanse media.
22/03 20u45  Duizenden mensen herdenken slachtoffers van aanslag UtrechtVele duizenden mensen hebben vrijdagavond meegelopen in een stille tocht in Utrecht. Hiermee herdachten zij de aanslag in de stad, waarbij drie doden en zeker zeven gewonden vielen.
22/03 20u30  Veroorzaker dodelijke buscrash Canadees ijshockeyteam krijgt acht jaar celDe bestuurder van een voertuig dat op 7 april 2018 op een bus met aan boord een Canadees jeugdijshockeyteam botste, is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. Bij het ongeluk kwamen zestien mensen om het leven.
22/03 20u00  Stille tocht Utrecht: 'Ongeloof en afschuw overheersen nog altijd'Belangstellenden lopen vrijdagavond een stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Vanaf het Jaarbeursplein lopen zij naar het 24 Oktoberplein, waar maandag drie doden en zeker zeven gewonden vielen bij een schietpartij in een tram.
22/03 19u45  Liveblog stille tocht Utrecht: 'Ongeloof en afschuw overheersen nog altijd'Belangstellenden lopen vrijdagavond een stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Vanaf het Jaarbeursplein lopen zij naar het 24 Oktoberplein, waar maandag drie doden en zeker zeven gewonden vielen bij een schietpartij in een tram.
22/03 19u45  Volg hier live de stille tocht voor slachtoffers aanslag UtrechtDuizenden mensen lopen vrijdagavond mee met een stille tocht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Utrecht.
22/03 19u30  Deelnemers stille tocht Utrecht vertrokken vanaf JaarbeurspleinBelangstellenden lopen vrijdagavond een stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Vanaf het Jaarbeursplein lopen zij naar het 24 Oktoberplein, waar maandag drie doden en zeker zeven gewonden vielen bij een schietpartij in een tram.
22/03 19u30  Stille tocht voor slachtoffers aanslag UtrechtDuizenden mensen lopen vrijdagavond mee met een stille tocht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Utrecht.
22/03 19u30  Gökmen T. bekent aanslag in Utrecht en zegt alleen te hebben gehandeldHoofdverdachte Gökmen T. (37) heeft bekend de aanslag in een Utrechtse tram te hebben gepleegd. Ook heeft hij verklaard dat hij alleen handelde die maandag, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in een verklaring vrijdag.
22/03 19u15  'Politie en justitie twijfelden over uitlevering piloot Poch aan Argentinië'De politie en het Openbaar Ministerie hebben in 2009 getwijfeld of het juridisch wel in de haak was om Transavia-piloot Julio Poch via een omweg uit te leveren aan Argentinië. Dat melden het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland en RTL Nieuws op gezag van meerdere politiebronnen.
22/03 19u00  Jaarbeursplein stroomt vol voor stille tocht in UtrechtBelangstellenden lopen vrijdagavond een stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Vanaf het Jaarbeursplein lopen zij naar het 24 Oktoberplein, waar maandag drie doden en zeker zeven gewonden vielen bij een schietpartij in een tram.
22/03 18u30  Eerste deelnemers verzamelen zich voor stille tocht in UtrechtBelangstellenden lopen vrijdagavond een stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Vanaf het Jaarbeursplein lopen zij naar het 24 Oktoberplein, waar maandag drie doden en zeker zeven gewonden vielen bij een schietpartij in een tram.
22/03 18u15  Nieuw beeld toont kapseizen veerboot vlak bij Iraanse MosoelOp de Tigris rivier vlak bij het Iraanse Mosoel kapseisde donderdag een ferry. Zeker 90 mensen kwamen door het bootongeluk om het leven. Onder hen waren veel familieleden. Zij vierden die dag Koerdisch nieuwjaar en moederdag.
22/03 18u15  Cholera breekt uit in door cycloon getroffen MozambiqueDe besmettelijke infectieziekte cholera is uitgebroken in de stad Beira in Mozambique, heeft het Internationale Rode Kruis vrijdag gemeld. De havenstad werd op 15 maart zwaar getroffen door cycloon Idai.
22/03 17u15  TeamNL Special Olympics terug in land | Kersenbloesems in bloeiElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 22 maart: de TeamNL-deelnemers van de Special Olympics World Games zijn geland op Schiphol, de wereld staat stil bij Wereldwaterdag en kersenbloesems bloeien in China.
22/03 17u00  Vaker mazelen: waarom een hoge vaccinatiegraad essentieel isDe vaccinatiegraad zakt, ook in Nederland. Dit zorgt voor meer doden door de mazelen. Maar waarom is een hoge vaccinatiegraad essentieel?
22/03 16u45  Waarom een hoge vaccinatiegraad essentieel isDe vaccinatiegraad zakt, ook in Nederland. Dit zorgt voor meer doden door de mazelen. Maar waarom is een hoge vaccinatiegraad essentieel?
22/03 16u45  Ruim duizend kinderen opnieuw beoordeeld vanwege verdwijnen pardonVan 1.070 asielkinderen wordt bekeken of ze in Nederland kunnen blijven of dat ze alsnog weg moeten. Het gaat om kinderen die voor een (her)beoordeling in aanmerking komen na het officieel verdwijnen van het kinderpardon.
22/03 16u45  Universiteit Utrecht stelt docent op non-actief na opmerking over BaudetDe Universiteit Utrecht (UU) stelt een docent op non-actief die na de winst van Forum voor Democratie over partijleider Thierry Baudet een tekst op Facebook had geplaatst: 'Volkert waar ben je?' Hiermee verwees de docent naar Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn.
22/03 16u30  Universiteit Utrecht zet docent op non-actief na opmerking over BaudetDe Universiteit Utrecht (UU) zet een docent op non-actief die op Facebook na de winst van Forum voor Democratie had geplaatst: 'Volkert waar ben je?'. Hiermee verwees de docent naar Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn.
22/03 16u30  Vrouw (75) opgepakt voor doodsteken zevenjarige jongen in ZwitserlandDe Zwitserse politie heeft een 75-jarige vrouw opgepakt voor het doodsteken van een zevenjarige jongen in de noordwestelijke stad Bazel. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
22/03 16u30  Duitse politie arresteert tien mensen voor plannen terroristische aanslagIn Frankfurt zijn vrijdag tien mensen aangehouden die verdacht worden van het plannen van een terroristische aanslag, meldt het Duitse Openbaar Ministerie (OM).
22/03 16u15  Zo ging NU.nl om met geruchten aanslag UtrechtIn de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
22/03 15u30  Gökmen T. bekent aanslag in Utrechtse tram en zegt alleen te hebben gehandeldHoofdverdachte Gökmen T. heeft bekend de aanslag in Utrechtse tram gepleegd te hebben. Ook heeft hij verklaard dat hij alleen handelde die maandag, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in een verklaring vrijdag.
22/03 15u15  Hoofdverdachte Gökmen T. bekent aanslag in Utrechtse tramHoofdverdachte Gökmen T. heeft bekend de aanslag in Utrechtse tram gepleegd te hebben. Ook heeft hij verklaard dat hij alleen handelde, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in een verklaring vrijdag.
22/03 15u15  Mark de J. krijgt in hoger beroep 20 jaar cel voor moord op Koen EverinkMark de J. is in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor de moord op de 42-jarige Koen Everink in maart 2016. Het hof in Arnhem ziet voldoende bewijs om De J. schuldig te achten aan het doodsteken van zijn goede vriend, bij wie hij schulden had.
22/03 15u00  Bestuurder aangehouden voor mogelijke ontvoering in RoosendaalDe politie heeft vrijdagmiddag een automobilist aangehouden in verband met een mogelijke ontvoering in Roosendaal.
22/03 14u45  Heineken-ontvoerder Frans Meijer krijgt 3 jaar cel voor voorbereiden overvalHeineken-ontvoerder Frans Meijer (65) is vrijdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransportauto.
22/03 14u45  Bestuurder aangehouden voor mogelijke ontvoering RoosendaalDe politie heeft vrijdagmiddag een automobilist aangehouden in Roosendaal voor een mogelijke ontvoering op de kruising van de Burgemeester Freijterslaan en Jan Vermeerlaan.
22/03 14u30  Mark de J. in hoger beroep veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op Koen EverinkMark de J. is in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor de moord op de 42-jarige Koen Everink in maart 2016. Het hof in Arnhem ziet voldoende bewijs om De J. schuldig te achten aan het doodsteken van zijn goede vriend, bij wie hij schulden had.
22/03 14u00  Mark de J. in hoger beroep veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord Koen EverinkMark de J. is in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor de moord op de 42-jarige Koen Everink in maart 2016. Het hof in Arnhem ziet voldoende bewijs om De J. schuldig te achten aan het doodsteken van zijn goede vriend, bij wie hij schulden had.
22/03 14u00  Hoofdverdachte Gökmen T. twee weken langer vast voor aanslag in UtrechtDe voorlopige hechtenis van de hoofdverdachte van de aanslag in de Utrechtse tram is vrijdag door de rechter-commissaris met twee weken verlengd. Gökmen T. wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk, pogingen daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.
22/03 14u00  Heinekenontvoerder Frans Meijer krijgt 3 jaar cel voor voorbereiden overvalHeinekenontvoerder Frans Meijer (65) is vrijdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransportauto.
22/03 13u45  Mark de J. in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel voor moord op Koen EverinkMark de J. is in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor de moord op de 42-jarige Koen Everink in maart 2016. Het hof in Arnhem ziet voldoende bewijs om De J. schuldig te achten aan het doodsteken van zijn goede vriend, bij wie hij schulden had.
22/03 13u15  Britse regering wil volgende week voor derde keer over Brexit-deal stemmenDe Britse regering is van plan om volgende week, vermoedelijk dinsdag of woensdag, het Lagerhuis opnieuw te laten stemmen over de voorwaarden waaronder de Britten uit de EU vertrekken.
22/03 13u15  Politie zoekt wit bestelbusje vanwege mogelijke ontvoering in RoosendaalDe politie is vrijdag op zoek naar een witte bestelbus in verband met een mogelijke ontvoering vrijdagochtend op de kruising van de Burgemeester Freijterslaan en Jan Vermeerlaan in Roosendaal.
22/03 13u00  Britse regering wil volgende week weer stemmen over Brexit-dealDe Britse regering is van plan om volgende week dinsdag of woensdag opnieuw te stemmen over de voorwaarden waaronder de Britten uit de EU vertrekken.
22/03 12u30  Hoofdverdachte Gökmen T. twee weken langer vast voor aanslag in Utrechtse tramDe voorlopige hechtenis van de hoofdverdachte van de aanslag in de Utrechtse tram is met twee weken verlengd, heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten. Gökmen T. wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk, pogingen daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.
22/03 12u30  Politie zoekt man in groene string die vrouwen achtervolgt in LochemDe politie is op zoek naar een man die vorige week twee vrouwen in het Gelderse Lochem lastigviel door hen te achtervolgen in een groene string.
22/03 12u15  Man in groene string achtervolgt vrouwen in LochemTwee vrouwen in Lochem (Gelderland) hadden vorige week last van een achtervolger in een groene string. De politie heeft dat nu bekendgemaakt, omdat het op zoek is naar de man.
22/03 11u45  Rutte loopt mee in stille tocht voor slachtoffers van aanslag in UtrechtPremier Mark Rutte is vrijdagavond aanwezig bij de stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in de Utrechtse tram van maandag. De tocht wordt georganiseerd op initiatief van een groep Utrechters.
22/03 11u45  Luchtbeelden tonen doorbraak van oeverwal Missouri-rivierEen oeverwal van de Missouri-rivier in de Verenigde Staten is donderdag doorgebroken. De hevige regenval van de afgelopen dagen is de boosdoener. Vooral de plaats Winthrop in de staat Missouri had hier flink onder te lijden.
22/03 11u45  Oud-minister en CDA-coryfee Frans Andriessen (89) overledenOud-minister en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen (89) is na een kort ziekbed overleden, heeft zijn familie vrijdag bekendgemaakt.
22/03 11u30  Mark Rutte loopt mee in stille tocht voor slachtoffers van aanslag in UtrechtPremier Mark Rutte is vrijdagavond aanwezig bij de stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in de Utrechtse tram van maandag. De tocht wordt georganiseerd op initiatief van een groep Utrechters.
22/03 11u30  Verdachte bekent doodsteken van Amerikaanse studente in RotterdamDe 23-jarige student Joël S. heeft bekend dat hij de Amerikaanse studente Sarah Papenheim heeft doodgestoken. Hij zei vrijdag voor de rechtbank in Rotterdam dat hij alles wat hij nog weet heeft verteld, maar hij kan zich ook veel van de gebeurtenissen op 12 december vorig jaar niet meer herinneren. S. blijft voorlopig vastzitten.
22/03 11u15  Luchtbeelden tonen doorbraak van oeverwal Missouri RiverEen oeverwal van de Missouri River in de Verenigde Staten is donderdag doorgebroken. De hevige regenval van de afgelopen dagen is de boosdoener. Vooral de plaats Winthrop in de staat Missouri had hier flink onder te lijden.
22/03 11u00  Mark Rutte loopt mee bij stille tocht voor slachtoffers aanslag UtrechtPremier Mark Rutte is vrijdagavond aanwezig bij de stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in de Utrechtse tram maandag. De tocht wordt georganiseerd op initiatief van een groep Utrechters.
22/03 11u00  Verdachte bekent doodsteken van Amerikaanse student in RotterdamDe 23-jarige student Joël S. heeft bekend dat hij de Amerikaanse student Sarah Papenheim heeft doodgestoken. Hij zei vrijdag voor de rechtbank in Rotterdam dat hij alles heeft verteld wat hij nog weet, maar hij kan zich ook veel van de gebeurtenissen op 12 december vorig jaar niet meer herinneren. S. blijft voorlopig vastzitten.
22/03 10u45  Luchtbeelden tonen doorbraak oeverwal Missouri RiverEen oeverwal van de Missouri River is donderdag doorgebroken. De hevige regenval van de afgelopen dagen is de boosdoener. Vooral de plaats Winthrop in de staat Missouri had hier flink onder te lijden.
22/03 10u45  Oud-minister en CDA-coryfee Frans Andriessen (89) is overledenOud-minister en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen (89) is overleden. Dat heeft zijn familie vrijdag bekendgemaakt.
22/03 10u15  Gekantelde tankwagen met olijfolie zorgt voor chaos op A2 bij NieuwegeinEen gekantelde tankwagen heeft vrijdag aan het begin van de ochtendspits een grote ravage aangericht op de A2 bij Nieuwegein-Zuid. De tank blijkt, in tegenstelling tot wat Rijkswaterstaat en de ANWB eerder meldden, geen wijn maar olijfolie te bevatten. Het incident leidde tot een verkeerschaos op de wegen vanuit het zuiden richting Utrecht.
22/03 10u00  Man die onschuldig vastzat na aanslag Utrecht 'met nek aangekeken'De 27-jarige man die enige tijd vastzat op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op de tram in Utrecht, wordt nog steeds met de nek aangekeken, zo schetst hij vrijdag in het AD.
22/03 10u00  Tienduizenden huishoudens getroffen door korte stroomstoring in het GooiIn het Gooi zaten tienduizenden huishoudens vrijdagochtend korte tijd zonder elektriciteit. De storing was rond 9.45 opgelost.
22/03 09u45  Tienduizenden huishoudens getroffen door stroomstoring in het GooiIn het Gooi zitten tienduizenden huishoudens zonder elektriciteit. De storing duurt tot ongeveer 11.15 uur.
22/03 09u45  Man die onschuldig vastzat na aanslag Utrecht nog benaderd als terroristDe 27-jarige man die enige tijd vastzat op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op de tram in Utrecht, wordt nog steeds met de nek aangekeken, zo schetst hij vrijdag in het AD.
22/03 09u45  Gekantelde tankwagen met wijn zorgt voor chaos op A2 bij NieuwegeinEen gekantelde tankwagen met wijn heeft vrijdag aan het begin van de ochtendspits een grote ravage aangericht op de A2 bij Nieuwegein-Zuid. De vertraging tussen Den Bosch en Utrecht bedroeg even voor 9.00 uur ruim twee uur, aldus de ANWB. Op de omleidingsroute A27 staat het verkeer ruim anderhalf uur vast.
22/03 09u30  Onschuldige man die vastzat voor aanslag Utrecht nog aangesproken als terroristDe 27-jarige man die enige tijd vastzat op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op de tram in Utrecht, wordt nog steeds met de nek aangekeken. Dit schetst hij in het AD vrijdag.
22/03 09u30  Noord-Korea trekt zich terug uit gezamenlijk grenskantoor met Zuid-KoreaNoord-Korea trekt zich terug uit het gezamenlijke kantoor met Zuid-Korea. In het kantoor werkten sinds september vorig jaar medewerkers uit de twee landen samen om de relatie tussen de buurlanden te bevorderen.
22/03 09u00  Syrië en Rusland boos dat Trump Golanhoogten aan Israël wil toekennenSyrië en Rusland zijn boos op de Amerikaanse president Donald Trump omdat hij donderdag heeft laten weten dat het 'tijd is' dat de Verenigde Staten de Golanhoogten als grondgebied van Israël erkennen. Dit tekenen staatspersbureaus van de landen vrijdag op.
22/03 08u45  Videostreaming in 2018 voor het eerst groter dan traditionele televisieHet aantal abonnementen op videostreamingdiensten was in 2018 wereldwijd voor het eerst groter dan het aantal abonnenten op traditionele kabeltelevisie, meldt de Motion Picture Association of America (MPAA).
22/03 08u30  Duizenden mensen bidden voor slachtoffers aanslag Nieuw-ZeelandDuizenden mensen kwamen vrijdag bijeen voor de Al Noor-moskee in Christchurch. Daar werd gebeden voor slachtoffers van de aanslag in twee moskeeën op 15 maart.
22/03 08u30  Videostreaming in 2018 voor het eerst groter dan traditionele tvHet aantal abonnementen op videostreamingdiensten was in 2018 wereldwijd voor het eerst groter dan het aantal abonnenten op traditionele kabeltelevisie, meldt de Motion Picture Association of America (MPAA).
22/03 08u15  EU-landen akkoord met uitstel Brexit, wel korter dan waar May om vroegDe 27 EU-landen die overblijven na de Brexit zijn bereid het Britse vertrek uit de EU uit te stellen. Als het Britse Lagerhuis volgende week alsnog akkoord gaat met het terugtredingsakkoord, dan volgt er uitstel tot 22 mei zodat er nog genoeg tijd is om alle wetgeving door te voeren.
22/03 08u00  Streaming video voor het eerst groter dan traditionele tvHet aantal abonnementen op videostreamingdiensten was in 2018 wereldwijd voor het eerst groter dan het aantal abonnenten op traditionele kabeltelevisie, meldt de Motion Picture Association of America (MPAA).
22/03 08u00  Dodental na explosie in chemische fabriek in China opgelopen tot 47Het dodental na de explosie op een industrieel park in de Chinese stad Yancheng is inmiddels opgelopen tot 44. Ook zijn er 32 zwaargewonden gevallen, meldt persbureau Reuters vrijdag.
22/03 07u45  Gekantelde tankwagen met wijn zorgt voor verkeerschaos op A2 bij NieuwegeinEen gekantelde tankwagen met wijn heeft vrijdag aan het begin van de ochtendspits een grote ravage aangericht op de A2 bij Nieuwegein-Zuid. De vertraging tussen Den Bosch en Utrecht bedroeg rond 7.15 uur ruim twee uur, aldus de ANWB.
22/03 07u45  'Omstreden Britse shariageleerde verzorgde lessen op Haga Lyceum'De omstreden Britse shariageleerde Haitham Al Haddad heeft 'heimelijk' lessen verzorgd op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, zo schrijft NRC vrijdag. Ook zouden andere radicale islamitische voormannen betrokken zijn bij de school en zou de schoolleiding een Tsjetsjeense terreurbeweging hebben gefinancierd.
22/03 07u15  Gekantelde tankwagen met wijn zorgt voor veel vertraging op A2 bij NieuwegeinVerkeer op de A2 van Den Bosch naar Utrecht moet vrijdagochtend rekening houden met ruim een uur vertraging. Aan het begin van de ochtendspits kantelde een tankwagen met wijn bij Nieuwegein-Zuid, meldt de ANWB.
22/03 06u15  'Rotterdamse haven bereidt zich voor op harde Brexit'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
22/03 06u00  Weerbericht: code geel voor mistige ochtend, in de middag zonHet KNMI heeft vanwege dichte mist voor de vroege vrijdagochtend code geel afgegeven voor het midden, oosten en zuiden van het land. In de middag breekt de zon door.
22/03 05u00  Dodental na explosie in chemische fabriek China opgelopen tot 47Het dodental na de explosie in een industrieel park in de Chinese stad Yancheng, is inmiddels opgelopen tot 44. Ook zijn er 32 zwaargewonden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters vrijdag.
22/03 05u00  'Omstreden Britse shariageleerde verzorgde lessen op Haga'De omstreden Britse shariageleerde Haitham al-Haddad heeft 'heimelijk' lessen verzorgd op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Dit meldt NRC vrijdag. Ook zouden andere radicale islamitische voormannen betrokken zijn bij de school en zou de schoolleiding een Tsjetsjeense terreurbeweging hebben gefinancierd.
22/03 03u00  Dodental na explosie in chemische fabriek China opgelopen tot 44Het dodental na de explosie in een industrieel park in de Chinese stad Yancheng, is inmiddels opgelopen tot 44. Ook zijn er 32 zwaargewonden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters vrijdag.
22/03 00u15  Commissie: Geld- en personeelstekort bedreigt staat van rechtspraakEen tekort aan geld en geschikte medewerkers bedreigt de toekomst van de Nederlandse rechtspraak, stelt een commissie de de kwaliteit van de rechtspraak heeft onderzocht.
21/03 23u45  EU-landen akkoord met uitstel Brexit, maar korter dan waar May om vroegDe 27 landen die overblijven na de Brexit zijn bereid het Britse vertrek uit de EU uit te stellen. Gaat het Britse Lagerhuis volgende week alsnog akkoord met het terugtredingsakkoord, dan volgt er een uitstel tot 22 mei. Lukt dat niet, dan volgt er een korter uitstel tot 12 april en wil de EU voor die deadline weten wat de Britten van plan zijn.
21/03 23u00  Oranje begint EK-kwalificatie met ruime zege op Wit-RuslandHet Nederlands elftal is vrijdagavond goed begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK 2020. Mede door twee goals en twee assists van Memphis Depay werd Wit-Rusland in De Kuip met 4-0 verslagen.
21/03 22u45  Oranje begint EK-kwalificatie met overtuigende zege op Wit-RuslandHet Nederlands elftal is donderdagavond uitstekend begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK 2020. De ploeg van de jarige bondscoach Ronald Koeman was in De Kuip met 4-0 te sterk voor Wit-Rusland.
21/03 22u30  Tiental Oranje stevent af op ruime zege tegen Wit-RuslandHet Nederlands elftal is donderdag om 20.45 uur begonnen aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. De formatie van bondscoach Ronald Koeman treft in de Rotterdamse Kuip Wit-Rusland. Volg alles in ons liveblog.
21/03 22u30  Inspectie onderzoekt omstreden uitzetting Bahreinse asielzoekerEr komt een onderzoek naar de uitzetting van de Bahreinse asielzoeker die terug in zijn vaderland prompt voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween. De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat zich over de zaak buigen, stelt staatssecretaris Mark Harbers (Asiel).
21/03 22u15  Oranje leidt dankzij Memphis na rust met 3-0 tegen Wit-RuslandHet Nederlands elftal is donderdag om 20.45 uur begonnen aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. De formatie van bondscoach Ronald Koeman treft in de Rotterdamse Kuip Wit-Rusland. Volg alles in ons liveblog.
21/03 22u15  Letse zwartrijder probeert conducteur te wurgen in trein bij HaarlemEen 41-jarige man uit Letland heeft donderdag een conducteur mishandeld in de trein van Amsterdam naar Haarlem. Hij probeerde de vrouw te wurgen.
21/03 22u00  Oranje na rust op 2-0-voorsprong tegen Wit-RuslandHet Nederlands elftal is donderdag om 20.45 uur begonnen aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. De formatie van bondscoach Ronald Koeman treft in de Rotterdamse Kuip Wit-Rusland. Volg alles in ons liveblog.
21/03 22u00  Letse man probeert conducteur te wurgen in trein bij HaarlemEen 41-jarige man uit Letland heeft donderdag een conducteur mishandeld in de trein van Amsterdam naar Haarlem. Hij probeerde de vrouw te wurgen.
21/03 21u45  Oranje halverwege op 2-0-voorsprong tegen Wit-RuslandHet Nederlands elftal is donderdag om 20.45 uur begonnen aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. De formatie van bondscoach Ronald Koeman treft in de Rotterdamse Kuip Wit-Rusland. Volg alles in ons liveblog.
21/03 21u30  Oranje in eerste helft op 2-0-voorsprong tegen Wit-RuslandHet Nederlands elftal is donderdag om 20.45 uur begonnen aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. De formatie van bondscoach Ronald Koeman treft in de Rotterdamse Kuip Wit-Rusland. Volg alles in ons liveblog.
21/03 21u15  Oranje na twintig minuten op 2-0-voorsprong tegen Wit-RuslandHet Nederlands elftal is donderdag om 20.45 uur begonnen aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. De formatie van bondscoach Ronald Koeman treft in de Rotterdamse Kuip Wit-Rusland. Volg alles in ons liveblog.
21/03 21u15  Rotterdam voert vuurwerkverbod in voor risicowijken tijdens jaarwisselingRotterdam voert vanaf komende jaarwisseling een beperkt vuurwerkverbod in. In stadsdelen waar het afgelopen jaren uit de hand liep, geldt een verbod. In rustige wijken mag gewoon nog wel vuurwerk worden afgestoken.
21/03 21u00  Oranje na vijftig seconden op voorsprong tegen Wit-RuslandHet Nederlands elftal is donderdag om 20.45 uur begonnen aan de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. De formatie van bondscoach Ronald Koeman treft in de Rotterdamse Kuip Wit-Rusland. Volg alles in ons liveblog.
21/03 20u30  Oranje bereidt zich voor op eerste EK-kwalificatiewedstrijdHet Nederlands elftal speelt donderdag om 20.45 uur de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020. De formatie van bondscoach Ronald Koeman treft in de Rotterdamse Kuip Wit-Rusland. Volg alles in ons liveblog.
21/03 19u15  Honderden miljoenen wachtwoorden Facebook en Instagram gelektFacebook heeft jarenlang wachtwoorden van naar verluidt honderden miljoenen Facebook- en Instagram-gebruikers onbeveiligd opgeslagen. Ook zouden twintigduizend Facebook-medewerkers toegang tot de databases hebben gehad, meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs donderdag.
21/03 18u30  FVD stevent af op 13 zetels, eerste uitslagen waterschappenDe verkiezingen liggen alweer een dag achter ons. In dit liveblog houden we bij wat de laatste ontwikkelingen zijn rond de uitslagen voor de provincies, de Eerste Kamer en de waterschappen.
21/03 18u15  Trump: Tijd dat VS Golanhoogten als grondgebied van Israël erkentDe Amerikaanse president Donald Trump zegt donderdag dat het 'hoog tijd is' voor de Verenigde Staten om de Golanhoogten als grondgebied van Israël te erkennen.
21/03 18u00  Ook opkomst bij waterschapsverkiezingen fors hoger dan in 2015De voorlopige opkomst bij de waterschapsverkiezingen is een stuk hoger dan de opkomst bij de waterschapsverkiezingen vier jaar geleden: 50,5 procent.
21/03 18u00  Felicitaties voor Baudet | Lammetjes op eerste lentedagElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 21 maart: felicitaties voor Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet, viering van het Koerdisch Nieuwjaar en Hilton Amsterdam herdenkt de wereldberoemde actie van John Lennon en Yoko Ono.
21/03 18u00  FVD lijkt af te stevenen op 13 zetels, eerste uitslagen waterschappenDe verkiezingen liggen alweer een dag achter ons. In dit liveblog houden we bij wat de laatste ontwikkelingen zijn rond de uitslagen voor de provincies, de Eerste Kamer en de waterschappen.
21/03 17u30  Leger VS gooit hooibalen uit Chinook voor vee na overstromingDoor overstromingen is veel vee in de Amerikaanse staat Nebraska geïsoleerd geraakt. De National Guard schoot woensdag te hulp door hooibalen te droppen.
21/03 17u30  Facebook bewaarde honderden miljoenen wachtwoorden onbeveiligdFacebook heeft jarenlang wachtwoorden van naar verluidt honderden miljoenen Facebook- en Instagram-gebruikers onbeveiligd opgeslagen. Ook zouden twintigduizend Facebook-medewerkers toegang tot de databases hebben gehad, meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs donderdag.
21/03 17u15  Felicitaties voor Baudet | Herdenking actie Lennon en OnoElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 21 maart: felicitaties voor Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet, viering van het Koerdisch Nieuwjaar en Hilton Amsterdam herdenkt de wereldbekende actie van John Lennon en Yoko Ono.
21/03 17u00  Facebook bewaarde miljoenen wachtwoorden jarenlang onbeveiligdFacebook heeft jarenlang wachtwoorden van naar verluidt honderden miljoenen gebruikers onbeveiligd opgeslagen. Ook zouden twintigduizend Facebook-medewerkers toegang tot de databases hebben gehad, meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs donderdag.
21/03 16u45  Zeker 72 personen omgekomen na zinken veerboot in IrakZeker 72 personen op een veerboot in Irak zijn donderdag om het leven gekomen. Het vaartuig zonk op de rivier Tigris bij de noordelijke stad Mosoel.
21/03 16u15  Ronaldo ontloopt schorsing voor obsceen gebaar en is inzetbaar tegen AjaxJuventus-sterspeler Cristiano Ronaldo krijgt geen schorsing, maar een boete voor zijn obscene gebaar tijdens het Champions League-duel met Atlético Madrid (3-0) eerder deze maand. Dat betekent dat de Portugees gewoon inzetbaar is tegen Ajax in de kwartfinales van het miljoenenbal.
21/03 15u45  Rutte doet FVD handreiking, Baudet ziet liever nieuwe verkiezingenNu Forum voor Democratie (FVD) met dertien zetels de grootste in de Eerste Kamer lijkt te worden, verwacht premier Mark Rutte dat Thierry Baudet bereid is samen te werken met de coalitie. De FVD-leider wil het liefst zo snel mogelijk nieuwe Tweede Kamerverkiezingen.
21/03 15u30  Rutte steekt hand uit naar FVD, Baudet ziet liever nieuwe verkiezingenNu Forum voor Democratie met dertien zetels de grootste lijkt te worden in de Eerste Kamer, verwacht premier Mark Rutte dat Thierry Baudet bereid is samen te werken met de coalitie. Baudet wil het liefst zo snel mogelijk nieuwe Tweede Kamerverkiezingen.
21/03 15u15  Macron: Als Britten Brexit-deal weer afwijzen betekent dat 'no deal-Brexit'Als het Britse Lagerhuis volgende week voor een derde keer het terugtredingsakkoord wegstemmen, maakt dat volgens de Franse president Emmanuel Macron de weg vrij voor een harde Brexit zonder deal.
21/03 15u00  WFP: Voedselhulp na cycloon hard nodig voor zeker 200.000 ZimbabwanenNaar schatting hebben zeker 200.000 Zimbabwanen, in de nasleep van cycloon Idai, de komende drie maanden dringend voedselhulp nodig, aldus een woordvoerder van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties.
21/03 14u45  WFP: Voedselhulp na cycloon Idai hard nodig voor zeker 200.000 ZimbabwanenNaar schatting hebben zeker 200.000 Zimbabwanen, in de nasleep van cycloon Idai, de komende drie maanden dringend voedselhulp nodig, aldus een woordvoerder van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties.
21/03 14u30  Enorme explosie in chemische fabriek in ChinaIn de Chinese provincie Jiangsu vond donderdag een enorme explosie plaats. Meerdere mensen zijn omgekomen. Ook raakten tientallen personen gewond. De oorzaak is nog niet bekend.
21/03 14u15  Nieuwe prognose: Forum voor Democratie grootste partij met dertien zetelsForum voor Democratie haalt de meeste stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen en komt uit op dertien zetels in de Eerste Kamer. Daarmee wordt de partij van Thierry Baudet de grootste in de senaat, blijkt uit een prognose van het ANP na het tellen van 98,5 procent van de stemmen.
21/03 14u00  KNVB legt uit waarom er geen minuut stilte is bij Nederland-Wit-RuslandDe KNVB heeft donderdag uitgelegd waarom er bij het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Wit-Rusland geen minuut stilte wordt gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Utrecht.
21/03 14u00  Dijkhoff voelt zich alsof VAR op laatste moment doelpunt afkeurtForum voor Democratie stevent op dertien zetels af in de Eerste Kamer en wordt daarmee de grootste partij. Woensdagavond leek het er echter nog op dat de VVD de grootste zou blijven. Voor fractievoorzitter Klaas Dijkhoff voelt het dan ook als een doelpunt dat op het laatst moment wordt afgekeurd.
21/03 14u00  OM: Gökmen T. handelde vermoedelijk alleen tijdens schietpartij UtrechtGökmen T. handelde vermoedelijk alleen tijdens de schietpartij in Utrecht, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. De 37-jarige man wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met terroristisch oogmerk.
21/03 13u45  Rutte steekt hand uit naar Baudet, Jetten ziet samenwerking niet zittenNu Forum voor Democratie met dertien zetels de grootste lijkt te worden in de Eerste Kamer, verwacht premier Mark Rutte dat Thierry Baudet bereid is met de coalitie samen te werken.
21/03 13u30  'Baudet is handig in ruimte tussen VVD en PVV gesprongen'Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, is behendig in de ruimte gesprongen die tussen de VVD en de PVV is ontstaan. Daar heeft hij met groot gevoel voor retoriek een beweging gecreëerd waar mensen bij willen horen. Mensen zijn namelijk graag lid van een club.
21/03 13u30  Nieuwe prognose: Forum voor Democratie grootste partij met 13 zetelsForum voor Democratie haalt de meeste stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen en komt uit op 13 zetels in de Eerste Kamer. Daarmee wordt de partij van Thierry Baudet de grootste in de senaat, blijkt uit een prognose van het ANP na het tellen van 98,5 procent van de stemmen.
21/03 13u15  Voorlopige uitslag: Forum voor Democratie grootste partij met 13 zetelsForum voor Democratie haalt de meeste stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen en komt uit op 13 zetels in de Eerste Kamer. Daarmee wordt de partij van Thierry Baudet de grootste in de senaat, blijkt uit een prognose van het ANP na het tellen van 98,5 procent van de stemmen.
21/03 13u00  Bijna alle stemmen geteld, FVD staat op dertien zetelsAlle stembussen in Nederland zijn op dit moment gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg in ons liveblog de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, en de reacties hierop.
21/03 12u45  Rutte over winst Baudet: 'Ik heb niet de luxe partijen uit te sluiten'Volgens een voorlopige prognose van persbureau ANP haalt Forum voor Democratie de meeste stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij van Thierry Baudet mag zich nipt de winnaar noemen en komt met twaalf zetels in de Eerste Kamer. Hiermee evenaart de partij de VVD, die met hetzelfde aantal zetels in de Eerste Kamer komt.
21/03 12u30  Segers steekt hand uit naar Baudet, Jetten ziet samenwerking niet zittenNu de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de meerderheid in de senaat verloren moet het kabinet de oppositie een uitgestoken hand bieden, zegt Christenunie-leider Gert-Jan Segers. 'De uitgestoken hand geldt ook voor Forum voor Democratie.'
21/03 12u00  Twee personen overleden na elektrocutie op spoor in LondenTwee personen zijn in de nacht van woensdag op donderdag overleden door elektrocutie op een spoor tussen de Londense stations Hackney Wick en Stratford.
21/03 11u45  Klaver denkt dat kabinet in Senaat gaat samenwerken met linkse oppositieJesse Klaver (GroenLinks) gaat ervan uit dat het kabinet in de nieuwe Eerste Kamer gaat kiezen voor samenwerking met de linkse oppositie. D66-voorman Rob Jetten denkt dat Forum voor Democratie met zijn eisen zichzelf al uitgesloten van samenwerking met het kabinet in de Eerste Kamer.
21/03 11u30  Gökmen T. verdacht van meervoudige moord of doodslag met terroristisch oogmerkGökmen T. wordt verdacht van meervoudige moord of doodslag met terroristisch oogmerk, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. De 37-jarige man is de hoofdverdachte in het onderzoek naar de aanslag in Utrecht.
21/03 11u30  Aantal Nederlandse uitreizigers die vastzitten in Syrië toegenomenHet aantal Nederlandse uitreizigers die vastzitten in Koerdische kampen of in de gevangenis in Syrië is toegenomen. Op dit moment gaat het om 25 volwassen en veertig kinderen.
21/03 11u15  Partijen overleggen met fractie, Klaver ziet geen optie op rechtsAlle stembussen in Nederland zijn op dit moment gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg in ons liveblog de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, en de reacties hierop.
21/03 11u15  Toename in aantal Nederlanders dat vastzit in SyriëHet aantal Nederlandse uitreizigers dat vastzit in Koerdische kampen of in de gevangenis in Syrië is toegenomen. Op dit moment gaat het om 25 volwassen en 40 kinderen.
21/03 09u30  Gemeente Zandvoort wil 4 miljoen euro in Formule 1-race stekenZandvoort is bereid om de komende jaren 4 miljoen euro te steken in een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland, zo heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.
21/03 09u00  Triodos op de vingers getikt om tekortkomingen in antiwitwasregelsTriodos Bank is op de vingers getikt door de toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB), vanwege tekortkomingen in het voorkomen van witwassen en het financieren van terrorisme.
21/03 09u00  Nieuw-Zeelandse premier gaat alle automatische wapens verbiedenNieuw-Zeeland gaat alle automatische en semiautomatische aanvalswapens zo snel mogelijk verbieden, zo maakte minister-president Jacinda Ardern donderdag bekend op een persconferentie.
21/03 08u45  Bekijk de voorlopige nieuwe verhouding in de Eerste KamerBekijk hier het overzicht van hoe er woensdagavond is gestemd tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in Nederland. Je kunt de uitslag per gemeente en provincie en de nieuwe verhouding in de Eerste Kamer bekijken.
21/03 08u45  Drukte op A2 richting Utrecht neemt af na ongeluk met meerdere auto'sOp de A2 van Den Bosch naar Utrecht is donderdagochtend een groot ongeluk gebeurd. De drukte op dit deel van de snelweg neemt langzaam af.
21/03 08u30  Baudet viert winst: 'Rutte kan Forum niet langer negeren'Volgens een voorlopige prognose van persbureau ANP haalt Forum voor Democratie de meeste stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij van Thierry Baudet mag zich nipt de winnaar noemen en komt met twaalf zetels in de Eerste Kamer.
21/03 08u00  FVD grootste partij in Flevoland, in Overijssel wint CDAAlle stembussen in Nederland zijn op dit moment gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg in ons liveblog de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, en de reacties hierop.
21/03 07u30  Voorlopige uitslag: Forum voor Democratie evenaart VVD met twaalf zetelsVolgens een voorlopige prognose van persbureau ANP haalt Forum voor Democratie de meeste stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij van Thierry Baudet mag zich nipt de winnaar noemen en komt met twaalf zetels in de Eerste Kamer. Hiermee evenaart de partij de VVD, die met hetzelfde aantal zetels in de Eerste Kamer komt. Dat blijkt na het tellen van ruim 92 procent van de stemmen.
21/03 07u15  Lange file op A2 richting Utrecht door ongeluk met meerdere auto'sOp de A2 van Den Bosch naar Utrecht staat donderdagochtend een lange file, omdat er een groot ongeluk is gebeurd. Verkeer moet rekening houden met ruim een uur vertraging.
21/03 06u45  Amsterdams metrostation Ganzenhoef dicht na plofkraakMetrostation Ganzenhoef, in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost, is de komende uren afgesloten vanwege een plofkraak.
21/03 06u30  Coalitie verliest meerderheid in de Eerste Kamer, wat nu?De coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie heeft zijn meerderheid in de Eerste Kamer verloren, de partijen komen 7 senaatszetels tekort. Coalitie en kabinet moeten op zoek naar steun in de oppositie om voorstellen vanaf nu door het parlement te krijgen.
21/03 06u15  Voorlopige uitslag: Forum voor Democratie evenaart VVD met 12 zetelsVolgens een voorlopige prognose van persbureau ANP haalt Forum voor Democratie de meeste stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij van Thierry Baudet mag zich nipt de winnaar noemen, en komt met 12 zetels in de Eerste Kamer. Hiermee evenaart de partij de VVD, die met hetzelfde aantal zetels in de Eerste Kamer komt. Dit blijkt na het tellen van ruim 92 procent van de stemmen.
21/03 06u00  'Verkiezingen beloven weinig goeds voor gevestigde orde'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
21/03 06u00  Weerbericht: bewolkt maar rustig begin van astronomische lenteDe donderdag begint rustig met wat wolkenvelden maar ook opklaringen. In de ochtend is er eerst kans op mist, maar in de middag breekt de zon steeds vaker door.
21/03 05u15  Plofkraak op metrostation Ganzenhoef in AmsterdamOp metrostation Ganzenhoef, in stadsdeel Zuidoost, heeft vannacht een plofkraak plaatsgevonden. Dat meldt de politie donderdag.
21/03 05u00  Voorlopige uitslag: Forum voor Democratie grootste, groter dan VVD met 13 zetelsVolgens een voorlopige prognose van persbureau ANP haalt Forum voor Democratie de meeste stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij van Thierry Baudet mag zich nipt de winnaar noemen, en komt met 13 zetels in de Eerste Kamer. Dit met een zetel meer als de VVD. Dit blijkt na het tellen van ruim 90 procent van de stemmen.
21/03 03u45  Premier Nieuw-Zeeland gaat alle automatische wapens verbiedenNieuw-Zeeland gaat alle automatische en semi-automatische aanvalswapens zo snel mogelijk verbieden. Dat maakt minister-president Jacinda Ardern donderdag bekend in een persconferentie.
21/03 03u15  Nicaragua zegt opgepakte demonstranten binnen 90 dagen vrij te latenDe Nicaraguaanse overheid zegt alle demonstranten die afgelopen zaterdag werden opgepakt bij protesten tegen de Nicaraguaanse president Daniel Ortega, binnen 90 dagen vrij te laten. Dat meldt persbureau Reuters donderdag.
21/03 02u45  Voorlopige uitslag: Forum voor Democratie grootste, evenaart VVD op 12 zetelsVolgens een voorlopige prognose van persbureau ANP haalt Forum voor Democratie de meeste stemmen bij de provinciale statenverkiezingen. De partij van Thierry Baudet mag zich nipt de winnaar noemen, maar komt met 12 zetels in de Eerste Kamer wel op evenveel zetels als de VVD.
21/03 02u15  Bekijk de voorlopig nieuwe verhouding in de Eerste KamerBekijk hier het overzicht van hoe er is gestemd tijdens de Provinciale Statenverkiezingen woensdagavond in Nederland. Je kunt de uitslag per gemeente en provincie en de nieuwe verhouding in de Eerste Kamer bekijken.
21/03 02u00  FVD ook grootste partij in Rotterdam, VVD aan kop in Den HaagAlle stembussen in Nederland zijn op dit moment gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg in ons liveblog de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, en de reacties hierop.
20/03 23u45  Rutte: 'Land blijft goed bestuurbaar na deze uitslag'Alle stembussen in Nederland zijn op dit moment gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg in ons liveblog de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, en de reacties hierop.
20/03 23u45  Senaat VS start hoorzitting naar aanleiding van incidenten met BoeingsDe Amerikaanse Senaat is van plan om een hoorzitting te houden op 27 maart over luchtvaartveiligheid. Dit gebeurt na twee fatale vliegtuigongevallen met Boeing 737 MAX 8-toestellen die in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden.
20/03 23u30  Man overleden na schietpartij in Rotterdam-ZuidAls gevolg van een schietincident aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam-Zuid is woensdagavond een man overleden.
20/03 23u15  Exitpolls Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland tonen ook winst FVDForum voor Democratie (FVD) is op basis van de exitpolls de grote winnaar in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. Dat blijkt uit de exitpoll die door Ipsos in opdracht van NOS is gehouden in de provincies.
20/03 23u00  Partijen reageren op voorlopige zetelverdeling in Eerste KamerAlle stembussen in Nederland zijn op dit moment gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg in ons liveblog de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, en de reacties hierop.
20/03 23u00  FVD volgens exitpoll ook op winst in Zuid-Holland, Noord-Brabant en GelderlandForum voor Democratie (FVD) is op basis van de exitpolls de grote winnaar in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. Dat blijkt uit de exitpoll die door Ipsos in opdracht van NOS is gehouden in de provincies.
20/03 22u15  Exitpoll: Forum voor Democratie grote winnaar Eerste Kamer, coalitie verliest meerderheidNieuwkomer Forum voor Democratie is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen en gaat vanuit het niets naar 10 senaatszetels.Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie verliezen de meerderheid in de senaat. De partijen gaan gezamenlijk 38 naar 31 zetels.
20/03 22u15  Winst voor FVD en GroenLinks in meerdere provinciesAlle stembussen in Nederland zijn op dit moment gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, in ons liveblog.
20/03 22u15  May weigert Brexit langer uit te stellen dan 30 juniDe Britse premier Theresa May is niet van plan om Brexit verder uit te stellen dan 30 juni, de nieuwe deadline die zij woensdag heeft voorgesteld aan de Europese Raad.
20/03 22u00  Stembussen gesloten, winst FVD en GroenLinks in meerdere provinciesOp de meeste plaatsen in Nederland zijn de stembussen om 21.00 uur gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, in ons liveblog.
20/03 22u00  Exitpoll: FVD grote winnaar in Zuid-Holland, Noord-Brabant en GelderlandForum voor Democratie (FVD) is op basis van de exitpolls de grote winnaar in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. Dat blijkt uit de exitpoll die door Ipsos in opdracht van NOS is gehouden in de provincies.
20/03 22u00  Bekijk de eerste uitslagen van de Provinciale Staten per gemeenteBekijk hier het overzicht van hoe er is gestemd tijdens de Provinciale Statenverkiezingen woensdagavond in Nederland. Je kunt de uitslag per gemeente en provincie en de nieuwe verhouding in de Eerste Kamer bekijken.
20/03 21u30  Stembussen gesloten, winst FVD en GroenLinks in Zuid-Holland en Noord-BrabantOp de meeste plaatsen in Nederland zijn de stembussen om 21.00 uur gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, in ons liveblog.
20/03 21u30  Exitpoll: FVD grootste partij in Zuid-Holland, VVD in Noord-BrabantForum voor Democratie (FVD) heeft de meeste stemmen behaald in de provincie Zuid-Holland. In Noord-Brabant blijft de VVD grootste partij, blijkt uit de exitpoll die door Ipsos in opdracht van NOS is gehouden in de provincies.
20/03 21u30  Beveiligingscamera’s filmen zware aardbeving in TurkijeEen aardbeving met een magnitude van 5.6 trof woensdag het westen van Turkije. Er zijn geen dodelijke slachtoffers gemeld. De beving werd gevolgd door vier naschokken met magnitude tussen 3.4 en 4.2.
20/03 21u15  Stembussen gesloten, FVD en GroenLinks winnen in Zuid-HollandOp de meeste plaatsen in Nederland zijn de stembussen om 21.00 uur gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem uit kunnen brengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen, in ons liveblog.
20/03 21u15  Exitpoll: Forum voor Democratie grootste partij in Zuid-HollandForum voor Democratie heeft de meeste stemmen behaald in de provincie Zuid-Holland. De eerste resultaten laten zien dat de partij 16,1 procent van de stemmen binnen heeft gesleept.
20/03 20u30  Europese fractie EVP schorst partij van Hongaarse premier OrbánDe Europese Volkspartij (EVP) schorst met onmiddellijke ingang Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán, onder meer vanwege zijn postercampagne tegen Europees Commissievoorzitter Juncker.
20/03 19u45  Opkomst 2 procent hoger dan vier jaar geleden, stembureaus open tot 21.00 uurOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 19u30  Opkomst 2 procent hoger dan vier jaar geleden, stembureaus open 21.00 uurOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 19u15  Opkomst 2 procent hoger dan vier jaar geledenOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 19u00  EVP schorst partij van Hongaarse premier OrbánDe Europese Volkspartij (EVP) schorst met onmiddellijke ingang Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán, onder meer vanwege zijn postercampagne tegen Europees Commissievoorzitter Juncker.
20/03 18u45  Opkomst licht hoger dan vier jaar geledenOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 18u30  Opkomst lijkt hoger, drukte bij stembureau Eerste KamerOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 18u15  Ipsos: Opkomst Provinciale Statenverkiezingen 2 procent hoger dan in 2015De opkomst van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen lag om 17.45 uur op 33 procent, meldt NOS op basis van onderzoeksbureau Ipsos. Bij de vorige Provinciale Statenverkiezingen, vier jaar geleden, lag de opkomst op hetzelfde tijdstip 2 procent lager.
20/03 18u00  Man steekt in Italië gekaapte schoolbus met daarin 51 kinderen in brandDe Italiaanse politie heeft een man gearresteerd die in Milaan een schoolbus had gekaapt met daarin 51 kinderen. Nadat hij de bus had verlaten stak hij het voertuig in brand.
20/03 17u45  Drukte bij stembureau Eerste Kamer, verkeerde biljetten in ZeelandOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 17u30  EU-president Tusk: Brexit-uitstel alleen bij goedkeuring terugtredingsdealDe Europese Unie is bereid om de Brexit uit te stellen. Maar, zo zegt de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, dat is wel onder een voorwaarde. Eerst moet de Brexit-deal worden goedgekeurd door het Britse parlement.
20/03 17u30  Eerste Kamer is populair stembureau, verkeerde biljetten in ZeelandOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 17u15  Ipsos: Opkomst Provinciale Statenverkiezingen op 26 procentDe opkomst van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen lag om 15.45 uur op 26 procent. Dat bevestigt onderzoeksbureau Ipsos, na een bericht van de NOS. Bij de vorige Provinciale Statenverkiezingen, vier jaar geleden, lag de opkomst op hetzelfde tijdstip op 24 procent.
20/03 17u15  Man steekt gekaapte schoolbus met daarin 51 kinderen in brandDe Italiaanse politie heeft een man gearresteerd die in Milaan een schoolbus had gekaapt met daarin 51 kinderen. Nadat hij de bus had verlaten stak hij het voertuig in brand.
20/03 17u15  Nederlander Charly T. (17) krijgt 1,5 jaar cel in Spanje voor misbruikDe Nederlander Charly T. (17) is in Spanje door een kinderrechter veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor het seksueel misbruiken van twee Britse meisjes tijdens zijn vakantie in 2018. Dit bevestigt een van zijn advocaten Rachel Imamkhan aan NU.nl na berichtgeving van NRC.
20/03 17u15  Nederland naar de stembussen | Hindoes vieren HoliElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Woensdag 20 maart: Nederland opnieuw naar de stembus, koeien voor het eerst dit jaar naar buiten en de viering van Holi.
20/03 16u15  Nederlandse Charly T. (17) krijgt 1,5 jaar cel in Spanje voor misbruikDe Nederlandse Charly T. (17) is in Spanje door een kinderrechter veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor het seksueel misbruiken van twee Britse meisjes tijdens zijn vakantie in 2018. Dit bevestigt een van zijn advocaten Rachel Imamkhan aan NU.nl na berichtgeving van NRC.
20/03 16u00  Van Marwijk na dit seizoen bondscoach Verenigde Arabische EmiratenBert van Marwijk gaat volgend seizoen aan de slag als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 66-jarige trainer is momenteel actief bij PSV, waar hij als klankbord fungeert van zijn schoonzoon Mark van Bommel.
20/03 16u00  Drone filmt blije koeien op eerste dag in de weiWoensdag om 11.00 uur is officieel de astronomische lente van start gegaan. Traditioneel worden er verschillende koeien in het land voor het eerst losgelaten in de wei. Ook dit jaar levert dat weer beelden op vol met enthousiaste koeien.
20/03 15u15  Levenslange celstraf voor Bosnisch-Servische oorlogsmisdadiger KaradzicDe Bosnisch-Servische oorlogsmisdadiger Radovan Karadzic (73) woensdag door het Joegoslavië-Tribunaal veroordeeld tot een levenslange celstraf. Dit gebeurde in hoger beroep.
20/03 15u00  Vlaanderen gaat afsteken van vuurwerk verbiedenVlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk verbieden. Gemeenten kunnen voor bepaalde plaatsen en momenten wel een uitzondering maken op het verbod.
20/03 14u45  Dierenopvang Friesland moet geredde tijger uit Aleppo laten inslapenDe uit Syrië geredde tijger Sultan is overleden. De verzorgers in roofdieropvang Felida in het Friese Nijeberkoop hebben het dier moeten laten inslapen.
20/03 14u45  Honderdduizenden mensen ontheemd door cycloon Idai in Zuidoost-AfrikaDe verwoestende cycloon Idai die vorige week over Zuidoost-Afrika raasde, heeft tot een enorme ravage geleid. Hulporganisatie Unicef meldt woensdag dat in Mozambique meer dan 900.000 mensen, onder wie 460.000 kinderen, zijn getroffen door de natuurramp.
20/03 14u30  Hoogste opkomst nu in Utrecht, verkeerde biljetten in deel ZeelandOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 14u15  Koeman vindt duel met Wit-Rusland belangrijkste in hele EK-kwalificatieRonald Koeman is erop gebrand om donderdag met Oranje voortvarend aan de EK-kwalificatie te beginnen. De bondscoach noemt het thuisduel met Wit-Rusland zelfs de belangrijkste wedstrijd in de kwalificatiecyclus.
20/03 14u00  Opkomst Amsterdam 9,3 procent, meeste stemmers in UtrechtDe opkomst bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten was in Amsterdam om 13.00 uur 9,3 procent. Dat is iets lager dan de opkomst van 9,7 procent vier jaar geleden rond dit tijdstip. Van de grote Nederlandse gemeenten was de opkomst met 18 procent tot nu toe het hoogst in Utrecht.
20/03 14u00  Hoogste opkomst nu in Utrecht, stemlokalen BES-eilanden openOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 13u45  Koning reageert op aanslag in Utrecht: 'Wij zijn intens verdrietig'Koning Willem-Alexander heeft woensdag gereageerd op de aanslag in Utrecht. Hij zei 'intens verdrietig' te zijn. Eerder had de koning al zijn medeleven betuigd in een verklaring op de website van het Koninklijk Huis.
20/03 13u45  Britse premier May wil uitstel Brexit tot 30 juniDe Britse premier Theresa May heeft woensdag in haar brief aan de EU gevraagd om een uitstel van drie maanden voor de Brexit. Daarmee zou 30 juni de nieuwe datum worden. Een beslissing over uitstel wordt waarschijnlijk niet deze week genomen, zei voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie eerder op woensdag.
20/03 13u45  Opkomst Amsterdam op 9,3 procent, meeste stemmers in UtrechtDe opkomst bij de verkiezingen voor de Provinciale Statenverkiezingen is in Amsterdam om 13.00 uur 9,3 procent. Dat is iets lager dan de opkomst van 9,7 procent vier jaar geleden rond dit tijdstip. Van de grote Nederlandse gemeenten was de opkomst tot nu toe het hoogste in Utrecht met 18 procent.
20/03 13u45  Hoogste opkomst tot nu toe in Utrecht, stemlokalen BES-eilanden openOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 13u30  Vrijdagavond stille tocht voor slachtoffers van aanslag UtrechtVoor de slachtoffers van de aanslag in een Utrechtse tram van afgelopen maandag wordt vrijdagavond een stille tocht georganiseerd. Het initiatief komt van een groep Utrechters.
20/03 13u30  Vonkenregen bij buiklanding Fokker-toestel in IranEen Fokker 100 van Iran Air maakte dinsdag een noodlanding in Iran. Omdat het landingsgestel niet uitklapte, moest het vliegtuig een buiklanding maken.
20/03 13u30  Britse premier May wil Brexit-uitstel tot 30 juniPremier Theresa May heeft woensdag in haar brief aan de EU gevraagd om een uitstel van drie maanden voor Brexit, wat de nieuwe datum 30 juni zou maken. Een beslissing over uitstel wordt waarschijnlijk niet deze week gemaakt, zei Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker eerder vandaag.
20/03 13u15  Vrijdagavond stille tocht voor slachtoffers tramaanslag UtrechtEr komt vrijdagavond een stille tocht voor de slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht afgelopen maandag. Dat meldt persbureau ANP.
20/03 13u15  Ook stemlokalen BES-eilanden open, Ollongren vergeet paspoortOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 13u00  Ook stemlokalen BES-eilanden open, minister Ollongren vergeet paspoort bij stemmenOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 13u00  OM eist levenslange celstraffen tegen 'Tattookillers' voor moord Onno KuutHet Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag een levenslange celstraf geëist tegen de zogeheten 'Tattookillers', die verdacht worden van het vermoorden van Onno Kuut in 2009.
20/03 12u45  Ook stemlokalen ‘BES-eilanden' open, minister Ollongren vergeet paspoort bij stemmenOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 12u30  Waarom stemmen we voor de waterschappen?Nederland mag aanstaande woensdag ook stemmen voor de waterschappen, maar wat zijn dat nou precies? En waarom moeten wij ervoor stemmen?
20/03 12u30  Gemeente Amsterdam verbiedt rondleidingen WallenAmsterdam gaat groepsrondleidingen op de Wallen per 1 januari verbieden. Het college van B en W heeft besloten dat toeristen vanaf die datum niet meer in groepen langs de prostitutieramen mogen worden rondgeleid.
20/03 12u30  EU legt Google boete van 1,49 miljard euro op vanwege machtsmisbruikDe Europese Commissie heeft Google een nieuwe boete opgelegd, dit keer vanwege het belemmeren van concurrerende adverteerders. De zoekgigant moet daarom 1,49 miljard euro betalen.
20/03 12u15  Fractieleiders brengen stem uit voor Provinciale StatenMeerdere fractievoorzitters van de Tweede Kamer hebben woensdagochtend hun stem uitgebracht voor de Provinciale Staten en de waterschappen. D66-leider Rob Jetten was de eerste. Hij stemde rond 7.30 uur in het Gelderse Ubbergen, kort nadat de meeste stembureaus in het land waren opengegaan.
20/03 12u15  Vier medewerkers Tata Steel gewond na explosieVier medewerkers van Tata Steel in Velsen-Noord zijn woensdagochtend gewond geraakt door een explosie.
20/03 11u45  Inspectie roept bloeddrukmedicijnen met mogelijk foute stoffen terugDe gezondheidsinspectie gaat een aantal bloeddrukmedicijnen met daarin de werkzame stof losartan terugroepen. De medicijnen zijn mogelijk vervuild met de stof NMBA, die waarschijnlijk kankerverwekkend is.
20/03 11u30  Burgemeester Eesveen rijdt mindervaliden met 'batsmobiel' naar stembusBurgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland staat woensdag de hele dag met een bakfiets klaar bij het stembureau in het dorp Eesveen. Op deze manier garandeert hij hoogstpersoonlijk dat rolstoelafhankelijke kiezers hun stem kunnen uitbrengen voor de Provinciale Staten.
20/03 11u15  NUjij-vragen: Wat is het belang van de provinciale verkiezingen?Politicoloog Kees Aarts heeft op reactieplatform NUjij tal van vragen beantwoord over de Provinciale Statenverkiezingen. We zetten de belangrijkste en interessantste vragen en antwoorden op een rij.
20/03 11u00  Burgemeester Eesveen rijdt mindervaliden met bakfiets naar de stembusBurgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland staat woensdag de hele dag met een bakfiets klaar bij het stembureau in het dorp Eesveen. Op deze manier garandeert hij hoogstpersoonlijk dat rolstoelafhankelijke kiezers hun stem kunnen uitbrengen voor de Provinciale Staten.
20/03 11u00  Indiase juwelenhandelaar Nirav Modi gearresteerd in LondenDe schatrijke Indiase juwelenhandelaar Nirav Modi is op verzoek van de Indiase autoriteiten gearresteerd in Londen, meldt de Britse politie woensdag. De zakenman is verwikkeld in een grote fraudezaak in India.
20/03 10u45  NUjij: Vragen en antwoorden over de provinciale verkiezingenPoliticoloog Kees Aarts heeft op reactieplatform NUjij tal van vragen beantwoord over de Provinciale Statenverkiezingen. We zetten de belangrijkste en interessantste vragen en antwoorden op een rij.
20/03 10u45  Buurvrouw slachtoffer aanslag Utrecht haalt tienduizenden euro's opDe buurvrouw van een van de drie dodelijke slachtoffers van de aanslag in Utrecht heeft woensdag al tienduizenden euro's opgehaald. Het bedrag is bedoeld voor de alleenstaande vader, die zijn negentienjarige dochter verloor. Met het geld kan hij haar afscheid regelen, schrijft de buurvrouw.
20/03 10u30  Minister Ollongren vergeet paspoort bij stemmen, vooral druk bij stemlokalen stationsOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 10u30  Fractieleiders brengen stem uit voor Provinciale StatenverkiezingenMeerdere fractievoorzitters van de Tweede Kamer hebben woensdagochtend hun stem uitgebracht voor de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen. D66-leider Rob Jetten was de eerste. Hij stemde rond 7.30 uur in het Gelderse Ubbergen, kort nadat de meeste stembureaus in het land open waren gegaan.
20/03 10u30  Politie valt Zeeuwse fruithandels binnen om cocaïnehandel aan te pakkenDe politie is in West-Brabant, Zeeland en Rotterdam een grote actie begonnen om de grootschalige import van cocaïne in containers met fruit aan te pakken.
20/03 10u00  Minister Ollongren vergeet paspoort bij stemmen, vooral drukte bij stemlokalen stationsOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 10u00  Zwangere vrouw steelt voor 900 euro aan spullen bij Primark ZoetermeerEen zwangere vrouw heeft voor bijna 900 euro aan spullen gestolen bij de Primark in Zoetermeer, meldt de politie woensdag op Facebook.
20/03 09u45  Politie valt tientallen Zeeuwse fruithandels binnen op zoek naar cocaïneDe politie is in West-Brabant, Zeeland en Rotterdam een grote actie begonnen om de grootschalige import van cocaïne in containers met fruit aan te pakken.
20/03 09u30  Nieuwe president Kazachstan wil hoofdstad naam van voorganger gevenKazachstan heeft een nieuwe president. Kassym-Jomart Tokayev is woensdag beëdigd. De nieuwe leider stelde meteen voor de hoofdstad Astana om te dopen tot Nursultan, als eerbetoon aan zijn voorganger Nursultan Nazarbayev.
20/03 09u00  Nieuwe president Kazachstan wil hoofdstad omdopen in naam voorgangerKazachstan heeft een nieuwe president. Kassym-Jomart Tokayev is woensdag beëdigd. De nieuwe leider stelde meteen voor hoofdstad Astana om te dopen tot 'Noersoeltan', als eerbetoon aan zijn voorganger Noersoeltan Nazarbajev.
20/03 08u45  Fractieleiders brengen stem uit voor provinciale verkiezingenOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die dwars door de provincies heen lopen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
20/03 08u45  Woensdag stemmen we ook voor iets anders dan op het biljet staatWoensdag mogen we weer stemmen. Maar eigenlijk draait de verkiezing niet alleen om de Provinciale Staten en de waterschappen.
20/03 08u15  Politie valt tientallen Zeeuwse fruitbedrijven binnen op zoek naar cocaïneDe politie is in West-Brabant, Zeeland, Rotterdam en Rotterdam een grote actie begonnen om de grootschalige import van cocaïne in containers met fruit aan te pakken.
20/03 08u15  Rechtbank VS oordeelt dat omstreden onkruidverdelger kanker veroorzaaktChemieconcern Bayer heeft een nederlaag geleden in een zaak over onkruidverdelger Roundup. Een Amerikaan had de zaak aangespannen, omdat hij kanker zou hebben gekregen door het gebruik van het middel.
20/03 07u45  Nederland stijgt naar vijfde plek van gelukkigste landen ter wereldNederland staat dit jaar op de vijfde plaats van een groot VN-onderzoek naar de gelukkigste landen ter wereld. Finland staat boven aan de lijst.
20/03 07u45  Stembureaus geopend voor Provinciale StatenverkiezingenOveral in Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus opengegaan. Kiezers kunnen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die soms dwars door de provincies heen lopen.
20/03 07u45  Passagiers cruiseschip op Waal geëvacueerd na botsing met vrachtschipTwee schepen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag rond 4.00 uur tegen elkaar gebotst op de Waal bij Nijmegen. Passagiers zouden geschrokken zijn, maar er zijn geen gewonden gevallen, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid woensdag.
20/03 07u30  Zeventien stemmers bij 's nachts geopend stembureau in CastricumHet stembureau in Castricum waar woensdag vanaf middernacht gestemd kan worden, heeft tot nu toe zeventien stemmers over de vloer gehad.
20/03 07u30  Weerbericht: Verkiezingsdag met veel bewolking maar weinig windDe woensdag begint bewolkt en er kan wat regen vallen. Vanmiddag wordt het vrijwel overal geleidelijk droog. In de nacht naar donderdag kan er mist ontstaan.
20/03 06u30  Passagiers cruisechip op Waal geëvacueerd na botsing met vrachtschipOp de Waal bij Nijmegen zijn woensdag rond 4.00 uur, twee schepen tegen elkaar gebotst. Passagiers zouden geschrokken zijn, maar er zijn geen gewonden. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid woensdag. Rijkswaterstaat en de brandweer hebben de passagiers van het cruiseschip inmiddels geëvacueerd.
20/03 06u15  Wat regelen de Provinciale Staten eigenlijk?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
20/03 06u15  Botsing tussen cruisechip en vrachtschip op de Waal, passagiers geëvacueerdOp de Waal bij Nijmegen zijn woensdag rond 4.00 uur, twee schepen tegen elkaar gebotst. Passagiers zouden geschrokken zijn, maar er zijn geen gewonden. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid woensdag. Rijkswaterstaat en de brandweer hebben de passagiers van het cruiseschip inmiddels geëvacueerd.
20/03 06u00  Weerbericht: vandaag veel bewolking maar weinig windDe woensdag begint bewolkt en er kan wat (mot)regen vallen. Vanmiddag wordt het vrijwel overal geleidelijk droog. In de nacht naar donderdag kan er mist ontstaan.
20/03 05u45  Weerbericht: veel bewolking maar weinig windDe woensdag begint bewolkt en er kan wat (mot)regen vallen. Vanmiddag wordt het vrijwel overal geleidelijk droog. In de nacht naar donderdag kan er mist ontstaan.
20/03 05u15  Botsing tussen passagiersschip en vrachtschip op de WaalOp de Waal bij Nijmegen zijn rond 4.00 uur twee schepen tegen elkaar gebotst. Passagiers zouden geschrokken zijn, maar er zijn geen gewonden. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid woensdag.
20/03 05u15  Australië boos over uitspraken van Erdogan na aanslagen Nieuw-ZeelandDe Australische premier Scott Morrison, heeft de uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdoga, na de aanslag in Nieuw-Zeeland scherp veroordeeld. Erdogan zei op een verkiezingsbijeenkomst dat de aanslagen van de Australiër Brenton Tarrant, een aanval waren op Turkije en hemzelf.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Brand in portiekflat Rotterdam uit, acht woningen onbewoonbaar23/03 02u15 - Nu.nl: Meerdere bewoners van een portiekflat aan de Gerdesiaweg in de Rotterdamse wijk Kralingen, moeten de nacht elders doorbrengen vanwege de brand die vrijdagavond woedde in het gebouw. Bewoners van acht appartementen kunnen niet terugkeren.
13x Dodental explosie Chinese chemische fabriek verder opgelopen tot 6223/03 04u30 - Nu.nl: Het dodental na de explosie op een industrieel park in de Chinese stad Yancheng is inmiddels opgelopen tot 62. Ook zijn ruim zeshonderd mensen gewond geraakt, onder wie 32 ernstig. Dat melden Chinese staatsmedia vrijdag.
11x Tientallen doden en gewonden bij brand in touringcar Zuid-China23/03 06u15 - Nu.nl: Op een snelweg bij de Zuid-Chinese stad Changde, zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken. Ook vielen er 28 gewonden, van wie er momenteel vijf in kritieke toestand verkeren.
11x Weerbericht: mist in de ochtend en kans op lokale regenval23/03 05u45 - Nu.nl: De zaterdag begint mistig. De mist trekt later op de dag geleidelijk weg, maar het blijft vrijwel de hele dag bewolkt.
11x Nieuw-Zeeland verbiedt verspreiding manifest van verdachte aanslag Christchurch23/03 04u15 - Nu.nl: Nieuw-Zeeland heeft het zogenoemde manifest dat de verdachte van de aanslag op de moskeeën in Christchurch schreef, geclassificeerd als verwerpelijk. Hiermee wordt het een misdrijf om het document te bezitten en te verspreiden. Dat meldt de Nieuw-Zeelandse krant NZ Herald zaterdag.
9x Man gewond bij steekincident in Limburgse Eygelshoven23/03 01u15 - Nu.nl: In het Limburgse Eygelshoven is vrijdagavond een man neergestoken nadat hij vermoedelijk daarvoor ruzie had gekregen in een horecagelegenheid. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie vrijdag.
7x Aantal lozingen van drugsafval met 42 procent toegenomen in 201823/03 09u15 - Nu.nl: Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig jaar gestegen tot 292, blijkt uit cijfers van de politie. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017, toen het aantal dumpingen op 206 uitkwam.
6x Zo kwam het IS-kalifaat tot stand en zo ging het ten onder23/03 12u15 - Nu.nl: Nu het laatste bolwerk van Islamitische Staat (IS) in Oost-Syrië is gevallen, komt er een einde aan het kalifaat van de terroristische beweging dat op het 'hoogtepunt' een derde van Irak en Syrië besloeg. De opkomst en neergang van het kalifaat in vogelvlucht.
6x Wat is de volgende stap na afronding van het Ruslandonderzoek?23/03 12u15 - Nu.nl: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn Ruslandonderzoek afgerond, maar de vraag is de conclusies ooit zullen worden gedeeld. Waar gaat het onderzoek over en zijn er wel bewijzen voor verkiezingsfraude?
6x Militaire coalitie: IS verdreven uit laatste bolwerk in Syrië23/03 08u00 - Nu.nl: Islamitische Staat (IS) is verdreven uit het Syrische dorpje Baghuz, melden de strijders van de door de VS gesteunde militaire coalitie Syrian Democratic Forces (SDF). Nu dit bolwerk is gevallen, komt er een eind aan het zogeheten kalifaat.

Statistieken

Artikels:
32675
Gelezen:
45413
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven