vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
18/01 23u00  Rus viert Driekoningen door 25 meter onder ijs te zwemmen Een Rus zwom 25 meter onder het ijs in ’s werelds diepste meer. Dat deed hij vrijdag in het Baikalmeer in Siberië, om zo Driekoningen te vieren. Op 18 januari vierden Russische orthodoxe christenen Driekoningen. De zwemtocht onder het ijs was volgens de Rus 'eng, maar niet moeilijk'.
18/01 22u30  NASA komt erachter hoelang een dag duurt op Saturnus Wetenschappers van NASA zijn erachter gekomen dat een dag op Saturnus 10 uur, 33 minuten en 38 seconden duurt. 
18/01 22u15  NASA komt erachter hoe lang een dag duurt op Saturnus Wetenschappers van NASA zijn erachter gekomen dat een dag op Saturnus 10 uur, 33 minuten en 38 seconden duurt. 
18/01 21u30  Witte Huis zegt dat Trump toenmalig advocaat niet opdroeg te liegen Het Witte Huis heeft in een verklaring laten weten dat de aantijgingen jegens president Donald Trump over het dwingen van zijn voormalige advocaat om te liegen niet waar zijn.
18/01 20u45  Trump en Kim ontmoeten elkaar eind februari voor de tweede keer De tweede top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wordt eind februari gehouden. Dat meldt het Witte Huis.
18/01 20u45  Vrachtwagenchauffeur aangehouden na aanrijding A4 bij Delft De vrachtwagenchauffeur die donderdagavond inreed op een stilstaande file, is aangehouden. Bij de aanrijding raakten vier mensen gewond. Een driejarig meisje raakte ernstig gewond en ligt nog in het ziekenhuis.
18/01 20u00  Vrachtwagenchauffeur aangehouden voor aanrijding A4 bij Delft De vrachtwagenchauffeur die donderdagavond inreed op een stilstaande file, is aangehouden. Bij de aanrijding raakten vier mensen gewond. Een driejarig meisje raakte ernstig gewond en ligt nog in het ziekenhuis.
18/01 19u45  'Platenmaatschappij Sony en R. Kelly werken niet langer samen' R. Kelly en zijn platenmaatschappij Sony zouden samen overeengekomen zijn om niet langer samen te werken, vertellen ingewijden aan Billboard.
18/01 19u15  FD stopt samenwerking met uitgezette Turkije-correspondent Het Financieele Dagblad stopt de samenwerking met journalist Ans Boersma die door Turkije het land is uitgezet.
18/01 19u15  'Platenmaatschappij Sony en R. Kelly stoppen samenwerking' R. Kelly en zijn platenmaatschappij Sony zouden samen overeengekomen zijn om niet langer samen te werken.
18/01 19u00  FD stopt samenwerking met Turkije uitgezette journalist Het Financieele Dagblad stopt de samenwerking met de in Turkije uitgezette journalist Ans Boersma. 
18/01 18u45  FD stopt samenwerking met uitgezette journalist Ans Boersma Het Financieel Dagblad stopt de samenwerking met de in Turkije uitgezette journalist Ans Boersma. 
18/01 18u00  Regering stelt nieuw onderzoek in naar adopties binnen Nederland De regering stelt nieuw onderzoek in naar binnenlandse adopties tussen 1956 en 1984. Hieruit moet duidelijk worden hoe adopties in die periode eraan toe gingen, laat minister van Rechtsbescherming Sander Dekker weten in een brief aan de Tweede Kamer.
18/01 16u30  Voltallige oppositie wil klimaatcijfers voor verkiezingen hebben Alle oppositiepartijen willen nog voor de verkiezingen van de Provinciale Staten, die uiteindelijk de Eerste Kamer kiezen, de doorgerekende klimaatplannen van het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in handen krijgen.
18/01 16u15  OM eist tot achttien jaar cel voor dodelijke flatbrand in Diemen Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag celstraffen tot achttien jaar geëist voor betrokkenheid bij de brandstichting in een studentenflat in Diemen. Door de brand in juli 2017 kwam een man van 27 om het leven en de drie verdachten wordt de dood van de man aangerekend.
Laatste update: vandaag om 23u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 16u15  Week van NU: 'Niemand weet hoe Brexit moet worden aangepakt'In de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman terug op de week met drie redacteuren. 
18/01 16u15  Tot veertig uur werkstraf voor nepbom bij provinciehuis LelystadDe rechter heeft vrijdagmiddag straffen tot veertig uur opgelegd aan vier mensen die een nepbom hadden geplaatst bij het provinciehuis van Flevoland in Lelystad. De actie was bedoeld uit protest tegen het beleid dat gevoerd wordt in de Oostvaardersplassen.
18/01 15u45  Tot veertig uur werkstraf voor nepbom in Lelystad om beleid OostvaardersplassenDe rechter heeft vrijdagmiddag straffen tot veertig uur opgelegd aan vier mensen die een nepbom hadden geplaatst bij het provinciehuis van Flevoland in Lelystad. De actie was bedoeld uit protest tegen het beleid dat gevoerd wordt in de Oostvaardersplassen.
18/01 15u30  Tsjechische hulpdiensten evacueren skiërs uit lift na omvallen boomIn Tsjechië zijn donderdag 71 mensen uit een skilift gered. De lift in Buková raakte defect toen een boom op de kabels viel.
18/01 15u15  Veertien mensen vervolgd voor aanslagen in Parijs in 2015Frankrijk gaat veertien mensen vervolgen voor hun betrokkenheid bij de aanslagen tegen het satirisch blad Charlie Hebdo en andere doelwitten in en rond Parijs in januari 2015. 11 
18/01 15u15  Tsjechische hulpdiensten evacueren skiërs uit lift na gevallen boomIn Tsjechië zijn donderdag 71 mensen uit een skilift gered. De lift in Buková raakte defect toen een boom op de kabels viel.10 
18/01 14u45  Rechter legt tot veertig uur werkstraf op voor nepbom in LelystadDe rechter heeft vrijdagmiddag straffen tot veertig uur opgelegd aan vier mensen die een nepbom hadden geplaatst bij het provinciehuis van Flevoland in Lelystad. De actie was bedoeld uit protest tegen het beleid dat gevoerd wordt in de Oostvaardersplassen.
18/01 14u15  Rechter legt tot veertig uur werkstraf op voor nepbom LelystadDe rechter heeft vrijdagmiddag straffen tot veertig uur opgelegd aan vier mensen die een nepbom hadden geplaatst bij het provinciehuis van Flevoland in Lelystad. De actie was bedoeld uit protest tegen het beleid dat gevoerd wordt in de Oostvaardersplassen.
18/01 14u15  Vierde letselexpert onderzoekt doodsoorzaak van achtjarige SharleyneEen Britse letseldeskundige gaat als vierde expert de toedracht van de dood van de achtjarige Sharleyne onderzoeken. De zaak rondom het meisje, dat in 2015 dood werd aangetroffen naast een flat in Hoogeveen, is in hoger beroep.
18/01 14u00  Lekkende ex-rechercheur uit Zoetermeer veroordeeld tot twee jaar celDe voormalige rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer is door de rechtbank in Den Haag tot een celstraf van twee jaar veroordeeld omdat hij informatie uit tientallen politiezaken heeft gelekt.
18/01 13u45  Lekkende ex-rechercheur uit Zoetermeer krijgt twee jaar celVoormalig rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, omdat hij informatie heeft gelekt uit tientallen politiezaken. 10 
18/01 13u30  'Trump droeg toenmalige advocaat Cohen op tegen Congres te liegen'De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn voormalige advocaat Michael Cohen persoonlijk opgedragen om tegen het Congres te liegen over het Trump Tower-project in Moskou, zo hebben twee federale justitiefunctionarissen die bij een onderzoek naar de zaak betrokken waren tegen de nieuwssite BuzzFeed gezegd.10 
18/01 13u00  'Trump zei toenmalig advocaat Cohen te liegen tegen Congres'De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn voormalige advocaat Michael Cohen persoonlijk opgedragen om tegen het Congres te liegen over het Trump Tower-project in Moskou. Twee federale justitiefunctionarissen die betrokken waren bij een onderzoek naar de zaak hebben dit gezegd tegen de nieuwssite BuzzFeed.10 
18/01 11u30  Nachtvorst houdt komende dagen aan, volgende week mogelijk schaatsijsDoordat het ook de komende dagen 's nachts gaat vriezen en de temperatuur overdag amper boven nul komt, kan er eind volgende week mogelijk geschaatst worden.10 
18/01 11u30  Ex-vriendin van verdachte tipte anoniem over brandstichting in flat DiemenDe ex-vriendin van verdachte Gilermo I. heeft in 2017 de politie gebeld en verteld dat er brand zou worden gesticht in een flat in Diemen om de verzekering op te lichten. Dit werd vrijdag duidelijk tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.12 
18/01 11u30  OM eist voorwaardelijke taakstraf tegen ME'er voor aanrijden Feyenoord-fanHet Openbaar Ministerie heeft een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur geëist tegen de bestuurder van een ME-bus die op 7 mei 2017 een Feyenoord-fan aanreed op de Coolsingel in Rotterdam. De supporter liep hierbij een ernstige dubbele beenbreuk op.10 
18/01 11u30  Grote bergingsoperatie van containers in Waddengebied gaat van startTwee bergingsschepen starten vrijdag met het bergen van containers die begin dit jaar in het Waddengebied overboord sloegen van het vrachtschip MSC Zoe, meldt Rijkswaterstaat. De grote operatie werd eerder meerdere uitgesteld vanwege de slechte weersomstandigheden op zee.12 
18/01 11u00  Drie paarden jagen verdachte op tijdens achtervolging in FloridaEen verdachte probeerde donderdag aan agenten te ontsnappen in Volusia County, Florida. Toen hij uitstapte stond hem echter een verrassing te wachten. Drie paarden renden op hem af, waardoor hij de benen moest nemen en over een hek struikelde.
18/01 10u30  Nibud: 'Ondanks hogere rekeningen meer koopkracht voor veel gezinnen'De meeste huishoudens hebben dit jaar meer te besteden dan in 2018, ondanks de hogere energierekening, een hogere zorgpremie en een verhoging van de btw. 
18/01 09u30  Inzet wijkteams zorgt juist voor hogere in plaats van lagere zorgkostenWijkteams zorgen eerder voor meer dan voor minder zorgkosten, valt op te maken uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) hiernaar. Het doel van de wijkteams was juist minder dure zorg.
18/01 09u00  Inzet van wijkteams zorgt juist voor hogere in plaats van lagere zorgkostenWijkteams zorgen eerder voor meer dan voor minder zorgkosten, valt op te maken uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) hiernaar. Het doel van de wijkteams was juist minder dure zorg.
18/01 09u00  Twijfels bij Afrikaanse Unie over uitslag Congolese presidentsverkiezingenDe Afrikaanse Unie (AU) heeft de Democratische Republiek Congo opgeroepen de bekendmaking van de definitieve uitslag van de verkiezingen uit te stellen. De organisatie van Afrikaanse landen heeft serieuze twijfels geuit over de voorlopige uitslag van de presidentsverkiezingen.
18/01 08u45  'Overleden' oprichter KLM-blad Holland Herald blijkt toch niet doodHoewel eind december het bericht dat Jean-Jacques van Belle overleden was in de media verscheen, blijkt de oprichter van het 'in-flightmagazine' Holland Herald van KLM springlevend. Terwijl zijn overlijdensadvertentie al was geplaatst, was hij naar Albanië vertrokken, waar hij nog steeds woont.
18/01 08u30  Inzet van wijkteams zorgt voor hogere zorgkostenWijkteams zorgen eerder voor meer, dan voor minder zorgkosten. Dat valt op te maken uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) hiernaar. Doel van de wijkteams was juist minder dure zorg.
18/01 08u30  'Macedonisch familienetwerk bereikt miljoenen mensen met nepnieuws'In Macedonië is een netwerk van families en vrienden actief dat met de productie van nepnieuws miljoenen mensen heeft bereikt. Dat concluderen experts Peter Burger van de Universiteit Leiden en zijn Belgische collega Maarten Schenk na onderzoek.
18/01 08u30  Amerikaanse agenten redden vrouw uit brandende autoAgenten hebben woensdag een vrouw uit een brandende auto gered in de Amerikaanse staat Texas. Een dronken automobilist crashte tegen een pick-uptruck in Haltom City, waarna de truck met de vrouwelijke bestuurder vlam vatte.
18/01 08u30  Weerbericht: Automobilisten moeten ruiten krabben door vorstVrijdagochtend begint koud met op veel plaatsen lichte vorst, waardoor veel automobilisten hun autoruiten moeten krabben. Het blijft de hele dag droog met een mix van wolkenvelden en zon. De zuidwestenwind is overwegend zwak.
18/01 08u30  Gewonden na groot ongeluk op A4 bij Delft richting RotterdamZes personenauto's en een vrachtwagen zijn donderdagavond rond 19.20 uur op de A4 bij Delft bij een ongeluk betrokken geraakt. Volgens de politie zijn zeker twee gewonden overgebracht naar het ziekenhuis.
18/01 08u15  Agenten redden vrouw uit brandende auto in TexasAgenten hebben woensdag een vrouw uit een brandende auto gered in Texas. Een dronken automobilist crashte tegen een pick-uptruck in Haltom City, waarna de truck met de vrouwelijke bestuurder vlam vatte.
18/01 08u00  VS wegens 'shutdown' niet aanwezig op economisch congres in DavosDe Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum dat van 22 tot en met 25 januari in Davos wordt gehouden.
18/01 07u30  VS niet aanwezig op economisch congres Davos wegens 'shutdown'De Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. 11 
18/01 07u15  Weerbericht: Kou en droog weer, code geel vanwege gladde wegenVrijdagochtend begint koud met op veel plaatsen lichte vorst. Het blijft de hele dag droog met een mix van wolkenvelden en zon. De zuidwestenwind is overwegend zwak.
18/01 07u00  Treinreiziger steeds positiever over Nederlandse SpoorwegenTreinreizigers zijn steeds meer te spreken over de NS. Het percentage treinreizigers dat de NS het rapportcijfer 7 of hoger geeft, lag vorig jaar op 86 procent, tegenover 80 procent eerder. 
18/01 06u30  Houdt Donald Trump zich aan zijn verkiezingsbeloftes?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/01 06u15  Houdt Trump zich aan zijn beloftes? | Praten over voetbal op tvIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.14 
18/01 05u45  Weerbericht: Bewolkt, koud en droogVrijdagochtend begint koud met op veel plaatsen lichte vorst. Het blijft de hele dag droog met een mix van wolkenvelden en zon. De zuidwestenwind is overwegend zwak.10 
18/01 03u00  Twijfels bij Afrikaanse Unie over verkiezingsuitslag CongoDe Afrikaanse Unie (AU) heeft de Democratische Republiek Congo opgeroepen de bekendmaking va de definitieve uitslag van de verkiezingen uit te stellen. De organisatie van Afrikaanse landen heeft serieuze twijfels geuit over de voorlopige uitslag van de presidentsverkiezingen.22 
18/01 02u00  Gewonden bij groot ongeluk op A4 richting RotterdamZes personenauto's en een vrachtwagen zijn donderdagavond rond 19.20 uur op de A4 bij Delft bij een ongeluk betrokken geraakt. Volgens de politie zijn er zeker twee gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. De weg werd lange tijd afgesloten in de richting Rotterdam.
18/01 02u00  VS niet aanwezig op economisch congres Davos wegens shutdownDe Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. Namens president Trump zouden de Amerikaanse ministers Steven Mnuchin (Financiën), Michael Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Wilbur Ross (Economische Zaken) naar het Zwitserse wintersportoord afreizen.
18/01 01u00  Overleden oprichter KLM-blad Holland Herald blijkt toch niet doodEind december verscheen het bericht dat Jean-Jacques van Belle, de oprichter van het 'in-flight magazine' Holland Herald van KLM, was overleden. Maar nu blijkt Van Belle springlevend: terwijl zijn overlijdensadvertentie al was geplaatst, was hij naar Albanië vertrokken, waar hij nog steeds woont.15 
17/01 23u00  'Uitgezette Turkije-correspondent hielp Syrische ex aan valse papieren'De Nederlandse correspondent Ans Boersma (31) die donderdag door Turkije is uitgezet, wordt verdacht van valsheid in geschrifte, melden bronnen aan Nieuwsuur.
17/01 22u00  Gewonden bij groot ongeluk op A4, weg dicht richting RotterdamZes personenauto's en een vrachtwagen zijn donderdagavond rond 19.20 uur op de A4 bij Delft bij een ongeluk betrokken geraakt. De weg is afgesloten in de richting Rotterdam.
17/01 20u30  Ongeluk met zes auto's en vrachtwagen op A4, weg dicht richting RotterdamOp de A4 bij Delft zijn donderdagavond rond 19.20 uur zes personenauto's en een vrachtwagen in botsing gekomen. De weg is afgesloten in de richting Rotterdam
17/01 20u30  Hoe zijn de verhoudingen in de coalitie na de klimaatrel?Dreigde VVD-leider Klaas Dijkhoff afgelopen zaterdag nou het kabinet op te blazen vanwege de klimaatplannen? Inmiddels is duidelijk dat er van een politieke crisis geen sprake is, maar de verhoudingen worden wel scherper.     
17/01 20u30  ProRail doet aangifte tegen chauffeur die betrokken was bij treinbotsingProRail heeft donderdag aangekondigd aangifte te doen tegen de chauffeur van de vrachtwagen die vrijdag op een beveiligde overweg in Leeuwarden met een trein in botsing kwam.
17/01 20u00  ProRail doet aangifte tegen bij treinbotsing Leeuwarden betrokken chauffeurProRail heeft donderdag aangekondigd aangifte te doen tegen de chauffeur van de vrachtwagen die vrijdag op een beveiligde overweg in Leeuwarden met een trein in botsing kwam.
17/01 19u30  Criminaliteit in 2018 weer gedaald, maar afname stoktHet aantal geregistreerde misdrijven is in 2018 gedaald ten opzichte van 2017, meldt de politie donderdag. In de voorgaande jaren was ook sprake van een afname. Wel is de afname in de laatste helft van vorig jaar gestokt.
17/01 19u30  Britse prins Philip (97) ongedeerd na auto-ongelukDe Britse prins Philip is donderdag betrokken geraakt bij een auto-ongeluk in de buurt van zijn landgoed Sandringham House, bij Norfolk.
17/01 19u30  Helikopter laat in Oostenrijk explosieven vallen voor lawineEen legerhelikopter laat tientallen kilo's explosieven vallen op een berg in Oostenrijk. Zo worden gecontroleerde lawines veroorzaakt op de berg Grimming in de Alpen. Het doel van de lawine was het vrijmaken van een belangrijke weg en een treinspoor.
17/01 19u00  Helikopter laat in Oostenrijk explosieven vallen voor gecontroleerde lawineEen legerhelikopter laat tientallen kilo's explosieven vallen op een berg in Oostenrijk. Zo worden gecontroleerde lawines veroorzaakt op de berg Grimming in de Alpen. Het doel van de lawine was het vrijmaken van een belangrijke weg en een treinspoor.
17/01 18u45  Criminaliteit in 2018 weer gedaaldDe politie meldt donderdag dat de criminaliteitscijfers in 2018, net als in vorige jaren is gemeten, weer zijn gedaald. Wel is de daling van criminaliteit in het laatste half jaar gestokt. 
17/01 18u45  Helikopter laat explosieven voor lawine vallen in OostenrijkEen legerhelikopter laat tientallen kilo's explosieven vallen op een berg in Oostenrijk. Zo worden gecontroleerde lawines veroorzaakt op de berg Grimming in de Alpen. Het doel van de lawine was het vrijmaken van een belangrijke weg en een treinspoor.
17/01 18u45  Hoe de flatbrand in Diemen een leven op z'n kop gooideVrijdag begint de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen drie verdachten van het moedwillig aansteken van een dodelijke brand in een flat in Diemen. NU.nl besprak de gevolgen met Kaylee, die zwaargewond raakte bij de brand, en haar ouders.
17/01 18u15  Hoe de flatbrand in Diemen een leven op zijn kop gooideVrijdag begint de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen drie verdachten van het moedwillig aansteken van een dodelijke brand in een flat in Diemen. NU.nl besprak de gevolgen met Kaylee, die zwaargewond raakte bij de brand, en haar ouders.
17/01 18u15  D66 en CU niet overtuigd van nieuw plan voor Lelystad AirportD66 en ChristenUnie zijn niet overtuigd van het nieuwe plan van het kabinet voor de luchthaven Lelystad Airport. Volgens de regeringspartijen zet het nieuwe plan de deur open voor vliegmaatschappijen van buiten Schiphol.
17/01 17u45  Verenigd Koninkrijk zou EU-voorstel voor uitstel Brexit afwijzenHet Verenigd Koninkrijk zou een aanbod uit Brussel om Artikel 50 te verlengen afwijzen. Dat heeft de woordvoerder van de Britse premier Theresa May donderdag gezegd.
17/01 17u00  Zoektocht naar Spaanse peuter vertraagd door aardverschuivingenReddingswerkers die zich bij het Spaanse Totalán toegang proberen te verschaffen tot de plek waar een 2-jarige peuter in een diepe boorput vast moet zitten, vrezen dat hun werk eerder nog dagen dan uren duurt. 
17/01 16u45  Turkije-correspondent mogelijk uitgezet om relatie met terrorismeverdachteTurkije-correspondent Ans Boersma (31) denkt dat haar uitzetting uit Turkije mogelijk verband houdt met het feit dat ze tot de zomer van 2015 een relatie heeft gehad met een Syriër die in Nederland is opgepakt op verdenking van lidmaatschap van de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra.
17/01 16u30  Turkije-correspondent mogelijk uitgezet door relatie met terrorismeverdachteTurkije-correspondent Ans Boersma (31) denkt dat haar uitzetting uit Turkije mogelijk verband houdt met het feit dat ze tot de zomer van 2015 een relatie heeft gehad met een Syriër die in Nederland is opgepakt op verdenking van lidmaatschap van de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra.
17/01 16u30  Ook niet-werkende werknemers krijgen vertrekregeling van BelastingdienstDe kosten van de vertrekregeling bij de Belastingdienst, die in 2015 in het leven werd geroepen bij een reorganisatie van de fiscus, vallen nog hoger uit dan verwacht. Medewerkers die op het punt stonden om met pensioen te gaan, blijken ook recht te hebben op een vertrekregeling.
17/01 15u30  Twee mannen opgepakt voor betrokkenheid bij dood Esther Paul uit AlmereDe politie heeft deze week twee mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 43-jarige Esther Paul uit Almere, van wie het lichaam vorig jaar in het Veluwemeer werd aangetroffen.
17/01 15u15  Twee mannen opgepakt voor dood Esther Paul uit AlmereDe politie heeft deze week twee mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 43-jarige Esther Paul uit Almere, van wie het lichaam vorig jaar in het Veluwemeer werd aangetroffen.
17/01 14u15  OM: Door Turkije uitgezette journalist is verdachte, niet van terroristisch misdrijfHet Openbaar Ministerie (OM) bestempelt Turkije-correspondent Ans Boersma als verdachte in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar terrorisme. Ze wordt niet verdacht van een misdrijf met een terroristisch oogmerk.
17/01 14u00  GroenLinks en SP vrezen dat wietexperiment gedoemd is te mislukkenOppositiepartijen GroenLinks en SP vrezen dat het experiment met de regulering van de teelt en verkoop van wiet nog voordat het van start is gegaan, gedoemd is te mislukken.
17/01 14u00  Gewonde nadat lift met 14 personen val van 6 verdiepingen maakt in UMCGEen lift met hierin veertien mensen heeft donderdag een val van zes verdiepingen gemaakt in een faculteitsgebouw van het UMCG aan de Anthonius Deusinglaan in Groningen. Een persoon is met onbekende verwondingen naar de spoedeisende hulp gebracht.
17/01 13u45  Brits parlement debatteert 29 januari verder over nieuwe Brexit-dealHet Britse parlement debatteert op 29 januari over een plan B voor de Brexit. Dat zegt 'fractievoorzitter' Andrea Leadsom van de Conservatieven in het Lagerhuis. Ook wordt dan door parlementsleden gestemd over het plan.
17/01 13u45  OM eist weer tot zeventien jaar cel tegen leden vermeende liquidatiegroepHet Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag in hoger beroep tot zeventien jaar gevangenisstraf geëist tegen vijf mannen die een centrale rol zouden hebben vervuld in een zogenoemde liquidatiegroep. Volgens de aanklagers staat vast dat de verdachten zich bezighielden met het voorbereiden van moorden.
17/01 13u45  Lichaam gevonden na brand in drietal woningen in HillegomDe hulpdiensten hebben donderdag het stoffelijk overschot van een nog onbekende persoon gevonden in een van de uitgebrande woningen in Hillegom.
17/01 13u30  OM eist opnieuw tot zeventien jaar cel tegen leden vermeende liquidatiegroepHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep tot zeventien jaar gevangenisstraf geëist tegen vijf mannen, die een centrale rol zouden hebben vervuld in een zogenoemde liquidatiegroep. Volgens de aanklagers staat vast dat de verdachten zich bezighielden met het voorbereiden van moorden.
17/01 13u15  OM eist wederom straffen tot 17 jaar tegen leden vermeende liquidatiegroepHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep tot zeventien jaar gevangenisstraf geëist tegen vijf mannen, die een centrale rol zouden hebben vervuld in een zogenoemde liquidatiegroep. Volgens de aanklagers staat vast dat de verdachten zich bezighielden met het voorbereiden van moorden.
17/01 13u15  Lichaam gevonden na brand in woningen HillegomDe hulpdiensten hebben donderdag het stoffelijk overschot van een nog onbekend persoon gevonden in een van de uitgebrande woningen in Hillegom. 
17/01 13u00  Brand veroorzaakt gasexplosie in universiteitsgebouw in LyonEr woedt donderdag een brand in een universiteitsgebouw in Lyon. Ook was er een gasexplosie. Volgens lokale autoriteiten raakte één persoon lichtgewond. Het vuur is inmiddels onder controle.
17/01 12u45  Brand veroorzaakt gasexplosie in universiteitsgebouw LyonEr woedt donderdag een brand in een universiteitsgebouw in Lyon. Ook was er een gasexplosie. Volgens lokale autoriteiten raakte één persoon lichtgewond. Het vuur is inmiddels onder controle. 
17/01 12u00  Nieuw plan minister moet maatschappijen naar Lelystad Airport bewegenMet een nieuw plan hoopt minister Cora van Nieuwehuizen (Infrastructuur en Waterstaat) luchtvaartmaatschappijen te verleiden de overstap te maken van Schiphol naar Lelystad Airport, de luchthaven die in 2020 open moet gaan voor commerciële vluchten.
17/01 11u45  Nieuw plan moet maatschappijen verleiden tot overstap naar Lelystad AirportMet een nieuw plan hoopt minister Cora van Nieuwehuizen (Infrastructuur en Waterstaat) luchtvaartmaatschappijen te verleiden de overstap van Schiphol te maken naar Lelystad Airport, de luchthaven die in 2020 open moet gaan voor commerciële vluchten.
17/01 11u15  Door Turkije uitgezette correspondent verdacht van 'terroristische banden'Correspondent Ans Boersma van Het Financieele Dagblad is Turkije uitgezet omdat ze verdacht wordt van 'terroristische banden', melden de Turkse autoriteiten donderdag. 
17/01 11u15  Geen explosief aangetroffen in parkeergarage in centrum AlmereDe parkeergarage op het Almeerse Leerlinghof is donderdagochtend korte tijd dicht geweest na een melding over een verdacht pakketje. Uit onderzoek blijkt dat het voorwerp geen explosief is.
17/01 10u30  Parkeergarage in centrum Almere afgezet na vondst verdacht pakketjeDe politie heeft donderdagochtend een verdacht pakketje aangetroffen in de parkeergarage op het Leerlinghof. Het pand in het centrum van Almere is afgezet.
17/01 10u00  Nieuw beeld toont botsing trein en vrachtwagen in LeeuwardenEen trein is vrijdag op een vrachtwagen gebotst in Leeuwarden. Deze beelden doken woensdag op op het internet. De trein ontspoorde en vijf inzittenden raakten lichtgewond. Ook de vrachtwagenchauffeur liep lichte verwondingen op.
17/01 09u45  Nieuw beeld toont eerdere botsing trein en vrachtwagen LeeuwardenEen trein is vrijdag op een vrachtwagen gebotst in Leeuwarden. Deze beelden doken woensdag op het internet op. De trein ontspoorde en vijf inzittenden raakten lichtgewond. Ook de vrachtwagenchauffeur liep lichte verwondingen op. 
17/01 09u30  Drie woningen verwoest en één vermiste door zeer grote brand in HillegomDoor een zeer grote brand in een pand in Hillegom zijn drie woningen volledig uitgebrand. De brandweer heeft inmiddels het sein brand meester gegeven voor de brand die in de vroege ochtend uitbrak.
17/01 08u45  Twee op de vijf Nederlanders zijn in 2018 minder vlees gaan etenTwee op de vijf Nederlanders zijn het afgelopen jaar minder vlees gaan eten. Als belangrijkste redenen noemt deze groep dat het beter is voor de natuur en voor de economie. Ook wordt dierenwelzijn door bijna de helft als reden genoemd.
17/01 08u30  Treinverkeer rond Schiphol komende vier dagen beperkt door onderhoudSpoorbeheerder ProRail werkt vanaf donderdag vier dagen aan het spoor op en rond Schiphol, waardoor van en naar het vliegveld beperkt treinverkeer mogelijk is.
17/01 08u30  Drie woningen verwoest door zeer grote brand in pand in HillegomDoor een zeer grote brand in een pand in Hillegom zijn drie woningen volledig uitgebrand. De brandweer heeft inmiddels het sein brand meester gegeven voor de brand die in de vroege ochtend uitbrak.
17/01 08u15  Turkije zet correspondent van Het Financieele Dagblad land uitTurkije heeft donderdagochtend de correspondent Ans Boersma van Het Financieele Dagblad (FD) het land uitgezet. De Turkse autoriteiten hebben geen officiële reden voor die maatregel gegeven.
17/01 08u15  Persoon omgekomen door brand in appartementencomplex in SoestBij een brand op de tweede verdieping van een appartementencomplex in Soest is een persoon omgekomen. De woningen op de tweede tot en met de vijfde verdieping werden rond 4.30 uur ontruimd vanwege de uitslaande brand.
17/01 08u15  Drie woningen verwoest na zeer grote brand in pand HillegomDoor een zeer grote brand in een pand in Hillegom zijn drie woningen volledig uitgebrand. Voor de brand, die in de vroege ochtend uitbrak, heeft de brandweer inmiddels het sein brand meester gegeven.
17/01 08u15  Wetenschappers: Radicaal ander eetpatroon nodig om wereld te reddenWe moeten onze eetgewoontes drastisch veranderen willen we de planeet en haar inwoners redden, zegt een team van internationale deskundigen uit zestien landen. Daarvoor moeten mensen hun vlees- en suikerconsumptie halveren en dubbel zo veel groente, fruit en noten gaan eten.
17/01 08u15  FBI arresteert man die aanslag op Witte Huis wilde plegenHasher T., die een aanslag wilde plegen op het Witte Huis en andere Amerikaanse overheidsgebouwen, is woensdag gearresteerd. De FBI deed een jaar lang onderzoek naar de 21-jarige man.
17/01 08u00  Vliegtuig maakt noodlanding in Brazilië om vuurballen uit motorMeerdere vuurballen schoten dinsdag uit de motor van een vliegtuig boven Rio de Janeiro. Deze video, gemaakt door een passagier, werd later gedeeld. Het toestel moest een noodlanding maken. 
17/01 08u00  Man die aanslag op Witte Huis wilde plegen opgepakt na undercoveroperatieHasher T., die een aanslag wilde plegen op het Witte Huis en andere Amerikaanse overheidsgebouwen, is woensdag gearresteerd. De FBI deed een jaar lang onderzoek naar de 21-jarige man.
17/01 07u45  Wetenschappers: Radicaal ander eetpatroon noodzakelijk om wereld te reddenWe moeten onze eetgewoontes drastisch veranderen willen we de planeet en haar inwoners redden, zegt een team van internationale deskundigen uit zestien landen. Daarvoor moeten mensen hun vlees- en suikerconsumptie halveren en dubbel zoveel groenten, fruit en noten gaan eten.
17/01 07u45  Vliegtuig maakt noodlanding in Rio de Janeiro om vuurballen uit motorMeerdere vuurballen schoten dinsdag uit de motor van een vliegtuig boven Rio de Janeiro. Deze video, gemaakt door een passagier, werd later gedeeld. Het toestel moest een noodlanding maken. 
17/01 07u45  Persoon omgekomen door brand in appartementencomplex SoestBij een brand op de tweede verdieping van een appartementencomplex in Soest is een persoon omgekomen. De woningen op de tweede tot en met de vijfde verdieping werden rond 4.30 uur ontruimd vanwege de uitslaande brand.
17/01 07u45  Drie woningen verwoest na zeer grote brand in kraakpand HillegomDoor een zeer grote brand in een kraakpand in Hillegom zijn drie woningen volledig uitgebrand. Voor de brand, die in de vroege ochtend uitbrak, heeft de brandweer inmiddels het sein brand meester gegeven.
17/01 07u30  Twee mensen mogelijk vermist na zeer grote brand in kraakpand HillegomNa een zeer grote brand in een kraakpand in Hillegom zijn mogelijk twee mensen vermist. Het is onduidelijk of ze binnen zijn of wellicht elders zijn, meldt de brandweer.
17/01 06u45  Twee mensen mogelijk vermist na brand in kraakpand HillegomNa een grote brand in een kraakpand in Hillegom zijn mogelijk twee mensen vermist. Het is onduidelijk of ze binnen zijn of wellicht elders zijn, meldt de brandweer. Omliggende woningen werden ontruimd.
17/01 06u15  Twee op vijf Nederlanders is in 2018 minder vlees gaan etenTwee op de vijf Nederlanders is het afgelopen jaar minder vlees gaan eten. Als belangrijkste redenen noemt deze groep dat het beter is voor de natuur en voor de economie. Ook wordt dierenwelzijn door bijna de helft als reden genoemd.
17/01 06u15  Dode na brand in appartementencomplex in SoestBij een brand op de tweede verdieping van een appartementencomplex aan de Vredehofstraat in Soest is een dode gevallen. De woningen op de tweede tot en met de vijfde verdieping werden rond 04.30 uur ontruimd vanwege de uitslaande brand.
17/01 06u15  Transfer Linda de Mol: Verhuizen de kijkers mee naar SBS6?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/01 06u15  Drie woningen in brand in Hillegom, twee mensen mogelijk vermistBij een grote brand in een kraakpand in Hillegom zijn mogelijk twee mensen vermist. Het is onduidelijk of ze binnen zijn of wellicht elders zijn, meldt de brandweer. Omliggende woningen zijn ontruimd.
17/01 06u00  Treinverkeer Schiphol komende vier dagen beperkt door onderhoudSpoorbeheerder ProRail werkt de komende dagen aan het spoor op en rond de luchthaven Schiphol. Die werkzaamheden beginnen donderdag. De eerste twee dagen kunnen reizigers nog met de trein vanuit de richting Amsterdam op Schiphol komen, maar in het weekend van 19 en 20 januari is de luchthaven helemaal niet bereikbaar per trein.
17/01 05u45  Weerbericht: Gure dag met kans op natte sneeuw, hagel en onweerDonderdag is een winterse dag met kans op hagel en natte sneeuw. Daarbij kan ook een klap onweer voorkomen. De temperatuur daalt naar 1 graad boven nul. Lokaal kan het glad worden.
17/01 05u30  Treinverkeer Schiphol beperkt door onderhoudSpoorbeheerder ProRail werkt de komende dagen aan het spoor op en rond de luchthaven Schiphol. Die werkzaamheden beginnen donderdag. De eerste twee dagen kunnen reizigers nog met de trein vanuit de richting Amsterdam op Schiphol komen, maar in het weekend van 19 en 20 januari is de luchthaven helemaal niet bereikbaar per trein.
17/01 05u00  Curaçao wil meer hulp bij opvang VenezolanenDe Curaçaose regering heeft een tweede ondersteuningsverzoek ingediend bij de Nederlandse regering in verband met de impact die de migratie uit Venezuela heeft op de Curaçaose gemeenschap. Dat maakte de regering woensdagavond (lokale tijd) bekend.
17/01 04u30  Wetenschappers: Radicaal ander eetpatroon noodzakelijk om wereld reddenWe moeten onze eetgewoontes drastisch veranderen willen we de planeet en haar inwoners redden, zegt een team van internationale deskundigen uit 16 landen. Daarvoor moeten mensen hun vlees- en suikerconsumptie halveren en dubbel zoveel groenten, fruit en noten gaan eten.
17/01 02u00  Man (21) gearresteerd die aanval op Witte Huis wilde plegenWoensdag werd Hasher T. gearresteerd die een aanslag wilde plegen op het Witte Huis en andere overheidsgebouwen. De FBI deed een jaar lang onderzoek naar de 21-jarige man.
17/01 00u45  Eerste plant op de maan alweer dood door extreme temperaturenDe katoenplantjes die ontkiemden op de maan aan boord van een ruimtesonde, hebben het niet gehaald. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.
16/01 23u00  KNMI waarschuwt voor sneeuw en gladheid op donderdag en vrijdagHet KNMI waarschuwt voor winterse buien die donderdagavond en vrijdagochtend over grote delen van Nederland trekken. Er is een code geel afgegeven voor alle provincies behalve Noord- en Zuid-Holland en Zeeland.
16/01 22u30  Caïro kleurt volledig oranje door zandstormDe Egyptische hoofdstad Caïro kleurde woensdag volledig oranje door een zandstorm. De zichtbaarheid in de stad was urenlang erg slecht.
16/01 22u30  Pence claimt overwinning op IS vlak na dood Amerikaanse soldatenDe Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft woensdag in een toespraak in Washington geclaimd dat Islamitische Staat is verslagen. Hij deed dit enkele uren nadat bij een aanslag in Syrië vier Amerikaanse soldaten waren omgekomen.
16/01 21u45  Opvang in Anna Paulowna haalt verwaarloosde leeuw uit IrakStichting Leeuw wil een verwaarloosde leeuw uit Irak naar de opvang in Anna Paulowna halen. Het verwaarloosde dier, Simba, werd in een wijk van Bagdad te koop aangeboden. 
16/01 21u45  Hoe nu verder met de Brexit?Nadat een ruime meerderheid van het Britse Lagerhuis dinsdag tegen de Brexit-deal stemde, diende Labour - de grootste oppositiepartij - een motie van wantrouwen in. May overleefde die op woensdag. Hoe ziet de toekomst van de Brexit er nu uit?
16/01 21u30  Uitzettingen dreigen voor ouderen en armen in VS door 'shutdown'Een groeiend aantal ouderen en armen in de VS dreigt uit hun huis gezet te worden nu de 'shutdown' voortsleept. De overheidsorganisatie die deze groep helpt bij problemen met hun huisvesting, zit al bijna een maand op slot als gevolg van de crisis in Washington.
16/01 21u15  Opnieuw twee terrorismeverdachten Rotterdam in vrijheid gesteldHet Openbaar Ministerie (OM) heeft twee terreurverdachten in vrijheid gesteld. De mannen van 24 en 30 jaar oud werden op 29 december aangehouden in Rotterdam.
16/01 20u30  Brits Lagerhuis wijst motie van wantrouwen tegen regering-May afEen motie van wantrouwen tegen de regering van de Britse premier Theresa May is woensdag afgewezen door het Lagerhuis. De stemming was 325 voor May, 306 voor aftreden. 
16/01 20u30  Reacties op uitslag stemming over lot regering MayDe regering van de Britse premier Theresa May bevecht woensdag een motie van wantrouwen in het Lagerhuis. Die werd ingediend door de oppositie, na het monsterverlies dat haar Brexit-plan dinsdag leed in het parlement.
16/01 19u30  Wiebes ziet niets in 'generaal pardon' voor schadeafhandeling GroningenMinister Eric Wiebes (Economische Zaken) vindt het geen goed idee om de bijna achttienduizend openstaande schademeldingen als gevolg van de gaswinning in Groningen in één klap te vergoeden zonder tussenkomst van andere partijen.
16/01 18u30  Helikopter filmt hoe gecontroleerde lawines van Zwitserse berg razenIn Zwitserland zijn dinsdag met explosieven meerdere gecontroleerde lawines 'opgewekt'. De Zwitserse overheid wil hiermee echte lawines voorkomen.
16/01 18u15  Haagse burgemeester was ervan overtuigd dat vreugdevuren veilig konden brandenDe burgemeester was ervan overtuigd dat de vreugdevuren op het strand van Scheveningen en Duindorp 'veilig konden branden'. Ze kwam tot die conclusie nadat ze op Oudjaarsdag alle informatie en adviezen nog eens zorgvuldig had doorgenomen en had besproken in de driehoek, waarin de politie en het Openbaar Ministerie zitten.
16/01 18u15  Helikopter filmt hoe drie gecontroleerde lawines van Zwitserse berg af razenIn Zwitserland zijn dinsdag met explosieven meerdere gecontroleerde lawines 'opgewekt'. De Zwitserse overheid wil hiermee echte lawines voorkomen.
16/01 18u00  'DNA-test bewijst dat haar in put van Spaanse peuter is'De haren die in de 110 meter diepe put in het Spaanse Totalan zijn gevonden, zijn van de tweejarige peuter die in de put zou zijn gevallen.
16/01 17u15  Burgemeester was ervan overtuigd dat vreugdevuren veilig konden brandenDe burgemeester was ervan overtuigd dat de vreugdevuren op het strand van Scheveningen en Duindorp 'veilig konden branden'. Ze kwam tot die conclusie nadat ze op Oudjaarsdag alle informatie en adviezen nog eens zorgvuldig had doorgenomen en had besproken in de driehoek, waarin de politie en het Openbaar Ministerie zitten.
16/01 16u30  Haagse gemeenteraad kritisch op handelen burgemeester na vreugdevurenDe oppositie in de Haagse gemeenteraad heeft forse kritiek geleverd op het optreden van burgemeester Pauline Krikke vlak na de uit de hand gelopen vreugdevuren op het strand. 
16/01 16u30  VN: Bijna negenhonderd doden in drie dagen door etnisch geweld CongoVolgens de Verenigde Naties zijn er alleen al tussen 16 en 18 december vorig jaar zeker 890 Congolezen om het leven gekomen door etnisch geweld.  
16/01 16u30  Vier Amerikaanse militairen omgekomen bij aanslag in Syrische stad ManbijBij een aanslag in de Syrische stad Manbij zijn woensdag zestien mensen om het leven gekomen, waaronder vier Amerikaanse militairen.
16/01 16u15  VN: Bijna 900 doden in drie dagen door etnisch geweld CongoVolgens de Verenigde Naties zijn er alleen al tussen 16 en 18 december vorig jaar zeker 890 Congolezen om het leven gekomen door etnisch geweld.  
16/01 16u15  Linda de Mol stapt over van RTL naar Talpa, Ik Hou van Holland verhuist meeOok Linda de Mol maakt een overstap naar Talpa, het productiebedrijf van haar broer John de Mol. Zij zal per juli SBS-programma's gaan presenteren.
16/01 16u00  Nog vijftig vermisten na terroristische aanslag luxe hotel KeniaNog vijftig mensen zijn vermist na de terroristische aanslag op het luxe hotel Dusit in de Keniaanse hoofstad Nairobi. De vermisten zouden in het hotel zijn op het moment van de aanval.
16/01 15u30  Marineschip zoekt mee naar containers in WaddengebiedHet marineschip Zr. Ms. Luymes helpt mee met de zoektocht naar de containers die vlak na de jaarwisseling van het vrachtschip MSC Zoe vielen. Mogelijk wordt het schip Zr. Ms Vlaardingen later ook ingezet.
16/01 15u30  Vier Amerikaanse militairen omgekomen bij explosie in Syrische stad ManbijBij een explosie in de Syrische stad Manbij zijn woensdag vier Amerikaanse militairen om het leven gekomen. Drie militairen raakten gewond.
16/01 15u30  Stiekem onder rok fotograferen strafbaar als misdrijf in EngelandHet stiekem fotograferen of filmen onder rokken wordt een misdaad in Engeland en Wales. Het Britse hogerhuis heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om het zogenoemde upskirting strafbaar te stellen. 
16/01 14u15  Britse premier May vecht voor haar regering in LagerhuisDe regering van de Britse premier Theresa May bevecht woensdag een motie van wantrouwen in het Lagerhuis. Die werd ingediend door de oppositie, na het monsterverlies dat haar Brexit-plan dinsdag leed in het parlement.
16/01 14u00  Minder sneeuwval in de Alpen, nog veel lawinewaarschuwingen in OostenrijkDe weersomstandigheden in het Alpengebied zijn de afgelopen paar dagen verbeterd en zullen naar verwachting ook de komende week gunstiger zijn. Hoewel er einde is gekomen aan de hevige sneeuwval, gelden in veel Oostenrijkse gebieden nog wel lawinewaarschuwingen.
16/01 13u45  Haarlemmer aangehouden voor dreigende situatie Venlo rond jaarwisselingDe politie heeft een man uit Haarlem opgepakt voor betrokkenheid bij de dreigende situatie in Venlo. De situatie rond de jaarwisseling was zo dreigend, dat de politie zich genoodzaakt zag kogelwerende vesten en helmen te dragen.
16/01 13u30  Haarlemmer aangehouden voor dreigende situatie in VenloDe politie heeft een man uit Haarlem opgepakt die rond de jaarwisseling in Venlo betrokken was bij de dreigende situatie die daar was ontstaan. De situatie was zo dreigend, dat de politie zich genoodzaakt zag kogelwerende vesten en helmen te dragen.
16/01 13u30  Basisscholen zien tekort aan leraren groter wordenHet lerarentekort in het primair onderwijs wordt alleen maar nijpender. Het aantal vacatures blijft oplopen en scholen laten weten dat het alsmaar moeilijker wordt om goede mensen te vinden. 
16/01 13u15  Lerarentekort op basisscholen blijft groeienHet lerarentekort in het primair onderwijs wordt alleen maar nijpender. Het aantal vacatures blijft oplopen en scholen geven aan dat het alsmaar moeilijker wordt goede mensen te vinden. 
16/01 13u15  Duikers stuiten bij Hawaï op grootste witte haai die ooit is vastgelegdDuikers stuitten woensdag op de grootste witte haai die ooit op beeld is vastgelegd. De haai staat bekend als 'Deep Blue' en is ruim 6 meter lang. 
16/01 13u00  Duikers stuiten bij Hawaï op grootste witte haai ooit vastgelegdDuikers stuitten woensdag op de grootste witte haai die ooit op beeld is vastgelegd. De haai staat bekend als 'Deep Blue' en is ruim zes meter lang. 
16/01 13u00  Raadgevend referendum mocht zonder referendum worden afgeschaftMinister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken hoeft niet alsnog te besluiten of er een referendum over het intrekken van het raadgevend referendum gehouden kan worden, oordeelt de Raad van State woensdag.
16/01 12u30  OM eist zes jaar cel en tbs tegen van ontucht verdachte Leidse huisartsHet Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Maarten B., een Leidse huisarts. Hij wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met zeven jonge patiënten, zijn dochter en drie vriendinnen van haar. 
16/01 12u15  OM eist 6 jaar cel en tbs tegen Leidse huisarts om ontucht met patiëntjesHet Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de Leidse huisarts Maarten B. Hij wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met zeven jonge patiënten, zijn dochter en drie vriendinnetjes van haar. 
16/01 12u15  Linda de Mol stapt na twaalf jaar over van RTL naar TalpaOok Linda de Mol maakt een overstap naar Talpa, het productiebedrijf van haar broer John de Mol. Zij zal per juli 2019 programma's gaan presenteren voor SBS. 
16/01 11u45  Ex-vrouw PVV-Kamerlid Graus doet aangifte van mishandelingDe ex-vrouw van PVV-Kamerlid Dion Graus, Joyce, heeft aangifte tegen hem gedaan vanwege psychische mishandeling en omdat hij haar zou hebben gedwongen seks te hebben met andere mannen. Graus ontkent dat. 
16/01 11u30  Raadgevend referendum mocht zonder volksraadpleging worden afgeschaftMinister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken hoeft niet alsnog te besluiten of er een referendum over het intrekken van het raadgevend referendum gehouden kan worden, oordeelt de Raad van State woensdag.
16/01 11u30  PVV-Kamerlid Graus ontkent ex-vrouw te hebben gedwongen tot seksDe ex-vrouw van PVV-Kamerlid Dion Graus, Joyce, heeft aangifte tegen hem gedaan vanwege psychische mishandeling en omdat hij haar zou hebben gedwongen seks te hebben met andere mannen. Graus ontkent dat. 
16/01 11u00  Raadgevend referendum mocht worden afgeschaft zonder referendumMinister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken hoeft niet alsnog te besluiten of er een referendum kan komen over het intrekken van het raadgevend referendum. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.
16/01 11u00  Advocatenkantoren stoppen met lange processen als Staat niet betaaltTwee van de grootste advocatenkantoren van het land dreigen te stoppen met het bijstaan van verdachten in langdurige processen als de Nederlandse Staat dit niet langer vergoedt. 
16/01 10u45  Raad van State: Rutte hoeft verslagen over MH17 niet openbaar te makenPremier Mark Rutte hoeft vergaderverslagen van de ministerraad in de nasleep van de MH17-ramp niet openbaar te maken. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald in een hoger beroep in een zaak tussen het ministerie van Algemene Zaken en RTL Nieuws.
16/01 10u00  Brexit-onderhandelaar Barnier: Verenigd Koninkrijk nu aan zetMichel Barnier, de onderhandelaar over Brexit namens de Europese Unie (EU), heeft woensdag gereageerd op het afwijzen van de Brexit-deal door het Britse parlement. Volgens hem is het nu aan het Britse parlement om aan te geven wat er nu moet gebeuren.
16/01 09u45  Brexitonderhandelaar EU Barnier: Verenigd Koninkrijk nu aan zetMichel Barnier, de onderhandelaar over Brexit namens de Europese Unie (EU), heeft woensdag gereageerd op het afwijzen van de Brexit-deal door het Britse parlement. Volgens hem is het nu aan het Britse parlement om aan te geven wat er nu moet gebeuren.
16/01 09u15  Historische nederlaag May, wat staat het VK nu te wachten?Nadat een ruime meerderheid van het Britse Lagerhuis dinsdag tegen de Brexit-deal stemde, diende Labour - de grootste oppositiepartij - een motie van wantrouwen in. Woensdag wordt daar eerst over gedebatteerd, waarna een stemming volgt. Hoe ziet de toekomst van premier Theresa May er vermoedelijk uit en wat voor gevolgen heeft dat voor de Brexit?
16/01 09u00  Historische nederlaag voor May, wat staat het VK nu te wachten?Nadat een ruime meerderheid van het Britse Lagerhuis dinsdag tegen de Brexit-deal stemde, diende Labour - de grootste oppositiepartij - een motie van wantrouwen in. Woensdag wordt daar eerst over gedebatteerd, waarna een stemming volgt. Hoe ziet de toekomst van premier Theresa May er vermoedelijk uit en wat voor gevolgen heeft dat voor de Brexit?
16/01 08u45  Terroristen in Keniaans hotel gedood, zeker veertien burgers omgekomenDe militanten die dinsdag een hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi hadden overgenomen, zijn woensdagochtend gedood door de veiligheidsdiensten. De aanslag heeft het leven van zeker veertien burgers opgeëist.
16/01 08u45  Duitsland verdenkt Nederlander van steun aan Koerdische beweging PKKEen 25-jarige Nederlander is in Duitsland aangeklaagd, omdat hij namens de Koerdische beweging PKK iemand zou hebben ontvoerd en mishandeld. Ook vier Turkse Koerden worden daarvoor vervolgd.
16/01 08u15  Bewakingscamera's tonen begin aanval hotel NairobiBij een aanval op een hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn zeker vijftien mensen om het leven gekomen. Bewakingsbeelden tonen het begin van de aanval en de evacuaties van mensen die in het gebouw vastzaten.
16/01 08u00  Een derde van VN-medewerkers heeft last van seksueel wangedragEen derde van de medewerkers van de Verenigde Naties heeft de afgelopen twee jaar melding gedaan van seksueel wangedrag op de werkvloer, heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt na een onderzoek onder 30.364 medewerkers.
16/01 07u30  Nog steeds mensen vast in door terroristen aangevallen hotel in KeniaMeerdere medewerkers van het hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi waar militanten ruim zestien uur geleden een aanval op openden, zitten nog steeds vast in het gebouw. In de nacht van dinsdag op woensdag laaide het geweld weer op.
16/01 07u30  Brexit-deal massaal afgewezen door Britse parlementariërsIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
16/01 07u15  'Wereldwijd 245 miljoen christenen vervolgd vanwege hun geloof'Christenen worden in 73 landen op extreme wijze vervolgd vanwege hun geloof, meldt de organisatie Open Doors, die zich wereldwijd inzet tegen christenvervolging. Het gaat naar schatting op ongeveer 245 miljoen mensen.
16/01 06u00  Brexit-deal massaal afgewezen door Brits parlementIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
16/01 05u45  Weerbericht: Grijze dag met hier en daar motregenWoensdag is een bewolkte dag waarbij hier en daar lichte regen kan vallen. Er staat een flinke zuidwestenwind. De temperaturen liggen rond de 6 graden.
16/01 05u30  Een derde VN-medewerkers heeft last gehad van seksueel wangedragEen derde van de medewerkers van de Verenigde Naties heeft de afgelopen twee jaar melding gedaan van seksueel wangedrag op de werkvloer. Dat heeft de organisatie dinsdag (lokale tijd) bekendgemaakt na een onderzoek onder 30.364 medewerkers.
16/01 05u00  Een derde VN-medewerkers meldt seksueel wangedragEen derde van de medewerkers van de Verenigde Naties heeft de afgelopen twee jaar melding gedaan van seksueel wangedrag op de werkvloer. Dat heeft de organisatie dinsdag (lokale tijd) bekendgemaakt na een onderzoek onder 30.364 medewerkers.
16/01 03u30  Bertens verrassend uitgeschakeld in tweede ronde Australian OpenKiki Bertens is woensdag verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open. De Nederlandse verloor in drie sets van Anastasia Pavlyuchenkova (3-6, 6-3 en 6-3).
16/01 01u45  'Britse parlementariërs werken aan uitstel Brexit'Een aantal Britse parlementariërs werkt aan een motie om de artikel 50-procedure voor de uittreding uit de EU te vertragen. Dat hebben ministers uit de regering-May gezegd tegen topmensen uit het zakenleven.
16/01 01u00  Vijftien doden bij aanslag op luxe hotel in Keniaanse hoofdstad NairobiBij de aanslag op een luxe hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn zeker vijftien doden gevallen. De veiligheidsdiensten maakten na uren een einde aan de aanval.
16/01 00u30  Knegt verlaat intensive care en mikt op rentree bij start nieuw seizoenSjinkie Knegt heeft dinsdag de intensive care van het Martini Ziekenhuis in Groningen verlaten. De shorttracker herstelt van ernstige brandwonden die hij onlangs opliep bij het aansteken van de houtkachel bij hem thuis in Bantega.
16/01 00u15  Duitsland verdenkt Nederlander van steun Koerdische beweging PKKEen 25-jarige Nederlander is in Duitsland aangeklaagd, omdat hij namens de Koerdische beweging PKK iemand zou hebben ontvoerd en mishandeld. Ook vier Turkse Koerden worden daarvoor vervolgd. 
16/01 00u00  Knegt verlaat intensive care en mikt op rentree bij start volgend seizoenSjinkie Knegt heeft dinsdag de intensive care van het Martini Ziekenhuis in Groningen verlaten. De shorttracker herstelt van ernstige brandwonden die hij onlangs opliep bij het aansteken van de houtkachel bij hem thuis in Bantega.
15/01 23u30  Minister Blok reageert op wegstemmen Brexit-akkoordHet Britse Lagerhuis heeft dinsdagavond tegen het Brexit-akkoord van premier May gestemd over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog.
15/01 23u00  'Mexicaanse drugsbaron 'El Chapo' kocht ex-president Peña Nieto om'Een getuige in het proces tegen Joaquin 'El Chapo' Guzman heeft dinsdag herhaald dat de Mexicaanse drugsbaron in het verleden ex-president Enrique Peña Nieto heeft omgekocht voor 100 miljoen dollar.
15/01 22u45  KNSB berispt Nuis voor 'onbehoorlijk en onaanvaardbaar' gedrag bij EKTechnisch directeur Remy de Wit van schaatsbond KNSB heeft Kjeld Nuis dinsdag per brief een waarschuwing gegeven voor diens gedrag van afgelopen weekend bij het EK sprint in Collalbo.
15/01 22u45  EU-landen kritisch op wegstemmen akkoord, 'bal ligt nu in Londen'Het Britse Lagerhuis heeft dinsdagavond tegen het Brexit-akkoord van premier May gestemd over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog.
15/01 22u15  KNSB berispt Nuis voor 'onbehoorlijk en onaanvaardbaar' gedrag in CollalboTechnisch directeur Remy de Wit van schaatsbond KNSB heeft Kjeld Nuis dinsdag per brief een waarschuwing gegeven voor diens gedrag van afgelopen weekend bij het EK sprint in Collalbo.
15/01 22u15  Brits kabinet spreekt steun uit voor May, 'er is geen plan B'Het Britse Lagerhuis heeft dinsdagavond tegen het Brexit-akkoord van premier May gestemd over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog.
15/01 21u45  Reddingswerkers graven twee tunnels in zoektocht naar Spaanse peuterReddingsdiensten in het Spaanse Totalán proberen in de komende 48 uur twee tunnels te graven in een poging om de peuter te redden die zondag in een 110 meter diepe put viel.
15/01 21u45  EU intensiveert voorbereiding 'no deal' na stem tegen akkoordHet Britse Lagerhuis heeft dinsdagavond tegen het Brexit-akkoord van premier May gestemd over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog.
15/01 21u30  Premier Rutte betreurt uitslag Brexit-stemming: 'Hoe nu verder is aan VK'Premier Mark Rutte betreurt dat het Britse Lagerhuis de Brexit-deal heeft afgewezen, maar is optimistisch dat vertrek zonder akkoord nog af te wenden is: 
15/01 21u30  Reddingswerkers graven twee tunnels in zoektocht naar Spaanse peuter in putReddingsdiensten in het Spaanse Totalán proberen in de komende 48 uur twee tunnels te graven in een poging om de peuter te redden die zondag in een 110 meter diepe put viel.
15/01 21u30  EU intensiveert voorbereidingen 'no deal' na stem tegen akkoordHet Britse Lagerhuis heeft dinsdagavond tegen het Brexit-akkoord van premier May gestemd over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog.
15/01 21u15  Zeven doden bij aanslag op luxe hotel in Keniaanse hoofdstad NairobiBij de aanslag op een luxe hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn zeker zeven doden gevallen. De veiligheidsdiensten maakten na uren een einde aan de aanval.
15/01 21u00  Nee voor de Brexit-deal, wat nu?Het Britse parlement heeft nee gestemd bij de stemming over de huidige Brexit-deal. Wat zijn nu de opties?
15/01 21u00  Lagerhuis stemt Brexit-deal weg, 202 stemmen voor en 432 tegenHet Britse Lagerhuis heeft dinsdagavond tegen het Brexit-akkoord van premier May gestemd over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog.
15/01 20u45  Brits Lagerhuis keurt Brexit-deal af, uittreding zonder akkoord stap dichterbijHet is de Britse premier Theresa May niet gelukt om een meerderheid van het Britse Lagerhuis achter haar Brexit-deal te krijgen. Een meerderheid van het Britse Lagerhuis heeft dinsdagavond tegen het akkoord gestemd. De positie van zowel de Brexit, als van premier Theresa May zelf, wankelt.
15/01 20u30  Lagerhuis begint aan stemming over Brexit-deal May, uitkomst volgt snelHet Britse Lagerhuis buigt zich dinsdagavond over het akkoord dat premier May bereikte over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog. 
15/01 20u15  Stemmingen over amendementen, Lagerhuis buigt zich daarna over Brexit-dealHet Britse Lagerhuis buigt zich dinsdagavond over het akkoord dat premier May bereikte over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog. 
15/01 19u45  Nederlandse verdachte van doodrijden 'Geel Hesje' voorwaardelijk vrijDe vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van het doodrijden van een 'Geel Hesje' in België, zit niet langer vast. Hij is onder voorwaarden vrijgelaten.
15/01 19u45  Zeven doden bij aanslag in Keniaanse hoofdstad Nairobi, aanval nog bezigBij de aanslag op een luxe hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn zeker zeven doden gevallen. Volgens Reuters hebben hulpverleners uren na de aanval meerdere lichamen uit het hotel gehaald. De aanval is nog bezig.
15/01 19u30  Acht jaar cel en tbs geëist voor dodelijke steekpartij in ArnhemEen 23-jarige Apeldoorner die in augustus een 53-jarige man zou hebben doodgestoken in Arnhem, moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) acht jaar de cel in en tbs met dwangverpleging krijgen.
15/01 19u30  May spreekt laatste woorden in Lagerhuis over deal, stemmingen volgenHet Britse Lagerhuis buigt zich dinsdagavond over het akkoord dat premier May bereikte over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog. 
15/01 19u15  Zeven doden bij aanslag op hotel Keniaanse hoofdstad Nairobi, aanval nog bezigBij de aanslag op een luxe hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn zeker zeven doden gevallen. Volgens Reuters hebben hulpverleners uren na de aanval meerdere lichamen uit het hotel gehaald. De aanval is nog bezig.
15/01 18u45  Doden en gewonden bij aanslag op luxe hotel in Keniaanse hoofdstad NairobiBij een terroristische aanval op een luxe hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn dinsdagmiddag volgens persbureau AFP vijf doden gevallen. Minstens acht mensen zijn gewond geraakt. Uren na het begin van de aanval klonk nog een vuurgevecht in het hotel.
15/01 18u30  Zeventien jaar cel geëist tegen man die ex-vriendin doodstak in ZaandamTegen een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zeventien jaar cel geëist voor de moord op zijn ex-vriendin. De vrouw werd in februari vorig jaar op straat neergestoken en overleed twee weken later op 29-jarige leeftijd.
15/01 18u15  Demonstraties in VK, Lagerhuis stemt over Brexit-dealHet Britse Lagerhuis buigt zich dinsdagavond over het akkoord dat premier May bereikte over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog. 
15/01 18u00  Demonstraties voor stemming Lagerhuis over Brexit-dealHet Britse Lagerhuis buigt zich dinsdagavond over het akkoord dat premier May bereikte over uittreding uit de EU. Volg de ontwikkelingen rond de stemming in ons liveblog. 
15/01 18u00  Zeventien jaar cel geëist tegen Bulgaar die ex-vriendin doodstak in ZaandamTegen een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zeventien jaar cel geëist voor de moord op zijn ex-vriendin. De Bulgaarse werd in februari vorig jaar op straat neergestoken en overleed twee weken later op 29-jarige leeftijd.
15/01 17u30  Dode en gewonden bij aanslag op luxe hotel in Keniaanse hoofdstad NairobiBij een terroristische aanval op een luxe hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi is dinsdagmiddag zeker één dode gevallen. Minstens acht mensen zijn gewond geraakt. De politie waarschuwt dat de aanval nog niet is afgelopen.
15/01 17u30  Kandidaat-justitieminister VS belooft Ruslandonderzoek te beschermenWilliam Barr, president Donald Trumps keuze als nieuwe minister van Justitie, heeft de Amerikaanse Senaat dinsdag verzekerd dat hij niet van plan is het Ruslandonderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller te smoren. 
15/01 16u15  Explosies en geweerschoten bij terroristische aanval in hotel in NairobiIn een luxe hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn dinsdagmiddag explosies en schoten gehoord. De politie beschouwt het als een terroristische aanval. Er zijn meerdere gewonden gevallen.
15/01 15u30  Explosies en geweerschoten bij terroristische aanval in luxe hotel NairobiIn een luxe hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn dinsdagmiddag explosies en schoten gehoord. De politie beschouwt het als een terroristische aanval. Er zijn meerdere gewonden gevallen. 
15/01 15u15  Wetenschappelijk Onderzoekscentrum minder afhankelijk van ministerieHet Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) wordt minder afhankelijk van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus dinsdag laten weten.
15/01 14u30  Verdachte zaak-Humeyra werkt mee aan onderzoek Pieter Baan CentrumBekir E., die verdacht wordt van het doodschieten van de Rotterdamse Humeyra (16), werkt mee aan een observatie in het Pieter Baan Centrum. Dit heeft hij dinsdag gezegd bij de rechter-commissaris in Rotterdam.
15/01 14u30  Explosies en geweerschoten in luxe hotel Nairobi, politie grendelt wijk afIn een luxe hotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn dinsdagmiddag explosies en schoten gehoord. Wat er exact aan de hand is, is nog niet duidelijk.
15/01 14u30  Lawine bedelft auto met cameraman in DavosEen lawine die met behulp van een gecontroleerd explosief was veroorzaakt pakte anders uit dan verwacht. In het Zwitserse Davos raakten auto's bedolven. De cameraman kwam met de schrik vrij.
15/01 14u15  Voor het eerst gelukt om planten te laten groeien op de maanKatoenzaadjes die door een Chinese sonde naar de maan zijn gebracht zijn uitgekomen. Dat zegt de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA. Het is voor het eerst dat er planten groeien op de maan.
15/01 14u00  Leidse huisarts ontkent ontucht met zeven jonge patiëntenEen huisarts uit Leiden die wordt verdacht van ontucht met onder anderen zeven jonge patiënten, ontkent dat hij dat heeft gedaan. De 38-jarige man gaf dinsdag voor de Haagse rechtbank wel toe dat hij heimelijk 46 filmpjes had gemaakt in huisartspraktijken in Amstelveen en Schiedam.
15/01 14u00  John van den Heuvel spreekt met Sonja Holleeder in nieuwe documentaireJohn van den Heuvel heeft voor zijn nieuwe documentaire over Willem Holleeder onder andere gesproken met zijn zus Sonja. Zij doet voor het eerst op beeld haar verhaal.
15/01 13u45  Leidse huisarts ontkent ontucht met jonge patiëntenEen huisarts uit Leiden die wordt verdacht van ontucht met onder anderen zeven jonge patiënten, ontkent dat hij dat heeft gedaan. Verdachte Maarten B. (38) gaf dinsdag voor de Haagse rechtbank wel toe dat hij heimelijk 46 filmpjes maakte in huisartspraktijken in Amstelveen en Schiedam.
15/01 13u45  Evacuaties voor dreigende modderstromen in verwoeste bossen CaliforniëDuizenden mensen in Californië hebben gedwongen hun huis moeten verlaten vanwege een storm die de komende dagen over de Amerikaanse staat raast. Het risico is groot dat zware regenval, windstoten en sneeuw leiden tot vernietigende modderstromen.
15/01 13u30  Poliklinieken Noordwest Ziekenhuisgroep weer open na storingPoliklinieken van de Noordwest Ziekenhuisgroep zijn dinsdagmiddag weer open gegaan, patiënten die een afspraak hebben kunnen weer terecht. De ziekenhuizen van Noordwest hebben nog wel last van een grote computerstoring, waardoor afspraken van patiënten niet zijn in te zien.
15/01 13u15  Staatsbosbeheer heeft 134 edelherten Oostvaardersplassen afgeschotenIn de Oostvaardersplassen zijn in de periode van 10 december tot 8 januari 134 edelherten afgeschoten. Dat meldt Staatsbosbeheer dinsdag.
15/01 13u15  Bestuurder ME-bus vervolgd voor opzettelijk aanrijden Feyenoord-fanDe bestuurder van een ME-bus die op 7 mei 2017 een Feyenoord-fan aanreed op de Coolsingel, wordt vervolgd. Het slachtoffer brak bij de aanrijding zijn kuit- en scheenbeen.
15/01 12u00  Dit zijn de scenario's als Mays Brexit-deal wordt afgewezenHet Britse parlement stemt dinsdagavond hoogstwaarschijnlijk over de Brexit-deal van premier Theresa May. Het precieze tijdstip is nog onduidelijk. De kans dat haar plannen worden afgewezen is aanzienlijk. Wat gaat er dan gebeuren?
15/01 12u00  KLM annuleert tiental vluchten vanwege staking op Duitse luchthavensKLM heeft dinsdag een tiental vluchten geannuleerd vanwege werkonderbrekingen op Duitse luchthavens. Volgens een woordvoerder gaat het om vluchten naar Frankfurt, Bremen, Hannover en Hamburg.
15/01 11u45  Verdachte doodrijden Belgisch 'Geel Hesje' meldt zich bij politieDe man uit Landgraaf die ervan wordt verdacht een Belgisch 'Gele Hesjes'-demonstrant te hebben doodgereden heeft zich dinsdag gemeld bij de Belgische politie. Dat meldt het Belgische Openbaar Ministerie in Luik.
15/01 11u45  Dit zijn de mogelijke scenario's als Mays Brexit-deal wordt afgewezenHet Britse parlement stemt dinsdagavond hoogstwaarschijnlijk over de Brexit-deal van premier Theresa May. Het precieze tijdstip is nog onduidelijk. De kans dat haar plannen worden afgewezen is aanzienlijk. Wat gaat er dan gebeuren?
15/01 11u30  Oud-president Ivoorkust vrijgesproken van oorlogsmisdadenHet Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft de voormalige president van Ivoorkust Laurent Gbagbo vrijgesproken van oorlogsmisdaden. Gbagbo komt na zeven jaar vrij. 
15/01 11u15  KLM annuleert tiental vluchten om staking op Duitse luchthavensKLM heeft dinsdag een tiental vluchten geannuleerd vanwege werkonderbrekingen op Duitse luchthavens. Volgens een woordvoerder gaat het om vluchten naar Frankfurt, Bremen, Hannover en Hamburg.
15/01 10u30  Spaanse hulpdiensten proberen bij peuter in 110 meter diepe put te komenDe Spaanse hulpdiensten zijn dinsdag nog altijd bezig een tweejarige peuter uit een 110 meter diepe put te halen. De jongen was zondag in de buurt van Málaga in de put gevallen.
15/01 10u15  Spaanse hulpdiensten nog op zoek naar peuter in 110 meter diepe putDe Spaanse hulpdiensten zijn dinsdag nog steeds op zoek naar de tweejarige peuter die zondag in de buurt van Málaga in een put viel van 110 meter diep.
15/01 09u15  VN-commissaris: 'Ik zou zelf ook ontsnappen uit vluchtelingenkamp'Filippo Grandi, de VN-commissaris voor vluchtelingen, zou zelf ook de dood riskeren om te ontsnappen aan de erbarmelijke omstandigheden in een vluchtelingenkamp.
15/01 09u15  Noordwest Ziekenhuisgroep staakt afspraken en operaties wegens storingZiekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep hebben alle afspraken en operaties afgelast vanwege een grote computerstoring, laat de organisatie weten op haar website.
15/01 09u00  Verdachte van doodrijden Belgisch 'Geel Hesje' gaat zich meldenDe Nederlandse man die verdacht wordt van het doodrijden van een Belgische 'Gele Hesjes'-demonstrant gaat zich dinsdag vrijwillig melden bij justitie in België.
15/01 08u45  Afspraken en operaties Noordwest Ziekenhuisgroep afgelast door storingZiekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep hebben alle afspraken en operaties afgelast wegens een grote computerstoring.
15/01 08u45  Nederlandse verdachte van doodrijden Belgisch 'Geel Hesje' gaat zich meldenDe Nederlandse man die verdacht wordt van het doodrijden van een Belgische 'Gele Hesjes'-demonstrant gaat zich vrijwillig melden bij justitie in België.
15/01 08u45  Advocaat Nico Meijering: 'Holleeder wilde mij vermoorden'Willem Holleeder wilde advocaat Nico Meijering vermoorden of laten vermoorden, stelde Meijering maandag in het programma Late Night met Twan Huys. Hij deed deze uitspraak op de vijftigste dag van de rechtzaak tegen Holleeder.
15/01 08u30  Trump serveert fastfood in Witte Huis wegens 'shutdown'De Amerikaanse president Donald Trump serveerde maandag fastfood in het Witte Huis. Door de 'shutdown' was het personeel met verlof. Toch moest de president iets te eten regelen voor het American football-team Clemson Tigers. Daarom besloot hij uit eigen zak fastfood te bestellen en op zilveren borden te serveren.
15/01 08u30  Meer asielkinderen verlaten opvanglocatie en kiezen voor illegaliteitVorig jaar zijn 210 minderjarige asielzoekers verdwenen uit opvanglocaties voor gezinnen, dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van 2017. In dat jaar kozen nog 170 asielkinderen voor de illegaliteit.
15/01 08u00  Brits parlement maakt zich op voor stemming over impopulaire Brexit-dealHet Britse parlement (650 zetels) stemt naar verwachting dinsdagavond over de deal die premier Theresa May met de EU heeft gesloten over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. 
15/01 08u00  Asielkinderen kiezen steeds vaker voor illegaliteitVorig jaar zijn 360 asielzoekers, waarvan 210 minderjarigen, uit opvanglocaties voor gezinnen verdwenen. Dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van 2017.
15/01 07u45  'Trump stond meerdere malen op het punt om uit NAVO te stappen'De Amerikaanse president Donald Trump heeft vorig jaar met het idee rondgelopen om de NAVO de rug toe te keren. 
15/01 07u45  Gevonden olieverfschets uit zeventiende eeuw blijkt van Rubens te zijnEen verloren gewaande schets van de schilder Peter Paul Rubens is door experts als authentiek aangemerkt. Een dergelijke vondst is 'uitzonderlijk', omdat tientallen jaren geleden voor het laatst een Rubens was gevonden.
15/01 07u45  VS verlengt legermissie bij grens Mexico tot eind septemberHet Amerikaanse leger blijft nog in elk geval tot 30 september de grens bewaken tussen Mexico en de Verenigde Staten, stelt het Pentagon maandag in een verkaring. 
15/01 07u30  KNRM redde in 2018 meer dan 4.300 mensen op zeeDe lange en warme zomer heeft vorig jaar geleid tot een recordaantal reddingsacties op het water. Vrijwilligers van de Koninklijke Nederlands Redding Maatschappij (KNRM) zijn 2.508 keer uitgevaren, waarbij 4.313 mensen gered of geholpen werden.
15/01 07u30  'Trump stond meerdere malen op punt om uit NAVO te stappen'De Amerikaanse president Donald Trump heeft vorig jaar met het idee rondgelopen de NAVO de rug toe te keren. 
15/01 07u15  Vorig jaar recordaantal reddingsacties op water door warme zomerDe lange en warme zomer heeft vorig jaar geleid tot een recordaantal reddingsacties op het water. Vrijwilligers van de Koninklijke Nederlands Redding Maatschappij (KNRM) zijn 2.508 keer uitgevaren, waarbij 4.313 mensen gered of geholpen werden.
15/01 07u15  Verenigde Staten verlengen legermissie bij grens Mexico tot eind septemberHet Amerikaanse leger blijft nog in elk geval tot 30 september de grens bewaken tussen Mexico en de Verenigde Staten, stelt het Pentagon maandag in een verkaring. 
15/01 06u15  Cruciaal moment voor Brexit | 'Nederlandse pop in bloeiperiode'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
15/01 05u45  Weerbericht: Overwegend droog met hier en daar wat motregenDinsdag begint met wolkenvelden die over het land trekken waarbij hier en daar lichte regen kan vallen. Na het middaguur blijft het bijna overal droog. Het wordt 7 à 8 graden bij een matige tot vrij krachtige westenwind. 
15/01 05u30  Weerbericht: Droog met hier en daar wat motregenDinsdag begint met wolkenvelden die over het land trekken waarbij hier en daar lichte regen kan vallen. Na het middaguur blijft het bijna overal droog. Het wordt 7 à 8 graden bij een matige tot vrij krachtige westenwind. 
15/01 04u15  Authentieke olieverfschets van Rubens uit 17e eeuw ontdektEen verloren gewaande schets van de schilder Peter Paul Rubens is door experts aangemerkt als authentiek. Een dergelijke vondst is 'uitzonderlijk': de laatste keer dat er een echte Rubens werd gevonden is tientallen jaren terug. 
15/01 03u30  VS verlengt grenscontrole Mexico tot eind septemberHet Amerikaanse leger blijft nog in elk geval tot 30 september de grens bewaken tussen Mexico en de Verenigde Staten. Dat stelt het Pentagon maandag in een verkaring. 
15/01 03u00  'Asielkinderen kiezen steeds vaker voor illegaliteit'Vorig jaar zijn 360 asielzoekers, waarvan 210 minderjarigen, uit opvanglocaties verdwenen, schrijft de Volkskrant op basis van cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dat is twintig procent meer dan in 2017.
15/01 02u30  Canada waarschuwt inwoners die naar China gaanDe Canadese regering waarschuwt zijn inwoners die in China verblijven of naar het land willen afreizen voor het risico om willekeurig aangehouden te worden. Het risicoprofiel van China blijft verder op het een na laagste niveau.
15/01 02u00  Rotterdamse Rekenkamer: 'Aanpak jeugdwerkloosheid Rotterdam faalt'Rotterdam schiet tekort bij het aanpakken van jeugdwerkloosheid. Slechts een op de tien Rotterdamse werkloze jongeren wordt door de gemeente naar werk of school begeleid, schrijft de Rotterdamse Rekenkamer in het nieuw verschenen rapport Werk aan de winkel.
15/01 01u15  'Holleeder wilde advocaat Nico Meijering doden'Willem Holleeder wilde advocaat Nico Meijering vermoorden of laten vermoorden. Dat zei Meijering in het programma Late Night met Twan Huys op maandag, de vijftigste dag van de rechtzaak tegen Holleeder.
15/01 00u45  Advocaat Nico Meijering: 'Holleeder wilde hem doden'Willem Holleeder wilde advocaat Nico Meijering vermoorden of laten vermoorden. Dat zei Meijering in het programma Late Night met Twan Huys op maandag, de vijftigste dag van de rechtzaak tegen Holleeder.
15/01 00u45  Europese Rekenkamer: 'Grotere rol bedrijven bij voedselcontroles'Het bedrijfsleven moet veel nauwer betrokken worden bij het controleren van risicovolle chemische stoffen in voedsel, omdat publieke instanties het werk niet aan kunnen. Dat adviseert de Europese Rekenkamer in een rapport met de conclusie dat het huidige systeem om consumenten te beschermen te ambitieus is.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Twijfels bij Afrikaanse Unie over verkiezingsuitslag Congo18/01 03u00 - Nu.nl: De Afrikaanse Unie (AU) heeft de Democratische Republiek Congo opgeroepen de bekendmaking va de definitieve uitslag van de verkiezingen uit te stellen. De organisatie van Afrikaanse landen heeft serieuze twijfels geuit over de voorlopige uitslag van de presidentsverkiezingen.
15x Overleden oprichter KLM-blad Holland Herald blijkt toch niet dood18/01 01u00 - Nu.nl: Eind december verscheen het bericht dat Jean-Jacques van Belle, de oprichter van het 'in-flight magazine' Holland Herald van KLM, was overleden. Maar nu blijkt Van Belle springlevend: terwijl zijn overlijdensadvertentie al was geplaatst, was hij naar Albanië vertrokken, waar hij nog steeds woont.
14x Houdt Trump zich aan zijn beloftes? | Praten over voetbal op tv18/01 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
12x Grote bergingsoperatie van containers in Waddengebied gaat van start18/01 11u30 - Nu.nl: Twee bergingsschepen starten vrijdag met het bergen van containers die begin dit jaar in het Waddengebied overboord sloegen van het vrachtschip MSC Zoe, meldt Rijkswaterstaat. De grote operatie werd eerder meerdere uitgesteld vanwege de slechte weersomstandigheden op zee.
12x Ex-vriendin van verdachte tipte anoniem over brandstichting in flat Diemen18/01 11u30 - Nu.nl: De ex-vriendin van verdachte Gilermo I. heeft in 2017 de politie gebeld en verteld dat er brand zou worden gesticht in een flat in Diemen om de verzekering op te lichten. Dit werd vrijdag duidelijk tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak.
11x VS niet aanwezig op economisch congres Davos wegens 'shutdown'18/01 07u30 - Nu.nl: De Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. 
11x Veertien mensen vervolgd voor aanslagen in Parijs in 201518/01 15u15 - Nu.nl: Frankrijk gaat veertien mensen vervolgen voor hun betrokkenheid bij de aanslagen tegen het satirisch blad Charlie Hebdo en andere doelwitten in en rond Parijs in januari 2015. 
10x Weerbericht: Bewolkt, koud en droog18/01 05u45 - Nu.nl: Vrijdagochtend begint koud met op veel plaatsen lichte vorst. Het blijft de hele dag droog met een mix van wolkenvelden en zon. De zuidwestenwind is overwegend zwak.
10x OM eist voorwaardelijke taakstraf tegen ME'er voor aanrijden Feyenoord-fan18/01 11u30 - Nu.nl: Het Openbaar Ministerie heeft een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur geëist tegen de bestuurder van een ME-bus die op 7 mei 2017 een Feyenoord-fan aanreed op de Coolsingel in Rotterdam. De supporter liep hierbij een ernstige dubbele beenbreuk op.
10x Nachtvorst houdt komende dagen aan, volgende week mogelijk schaatsijs18/01 11u30 - Nu.nl: Doordat het ook de komende dagen 's nachts gaat vriezen en de temperatuur overdag amper boven nul komt, kan er eind volgende week mogelijk geschaatst worden.

Statistieken

Artikels:
36557
Gelezen:
48718
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven