dinsdag 25 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
24/06 19u15  'Italië krijgt mogelijk tot januari om schulden aan te pakken' Het uitstel van de strafprocedure van de Europese Commissie tegen Italië wordt mogelijk tot januari uitgesteld. Dat blijkt maandag uit uitgelekte notulen van een EU-bijeenkomst.
24/06 16u30  Uitstel van betaling voor modemerk La Ligna Het Nederlandse Benlig BV, moederbedrijf van modemerk La Ligna, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank van Midden-Nederland. Het bedrijf heeft 32 winkels verspreid over Nederland.
24/06 16u15  Trump vergelijkt centrale bank met koppig kind De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag opnieuw hard uitgehaald naar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed). Trump wil dat de Fed de rentes verlaagt en zegt dat de centrale bank geen flauw idee heeft wat het doet.
24/06 16u00  Trump: Centrale bank gedraagt zich als koppig kind De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag opnieuw hard uitgehaald naar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed). Trump wil dat de Fed de rentes verlaagt en zegt dat de centrale bank geen flauw idee heeft wat het doet.
24/06 15u45  Trump: Centrale bank weet niet wat het doet De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag opnieuw hard uitgehaald naar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed). Trump wil dat de Fed de rentes verlaagd en zegt dat de centrale bank geen flauw idee heeft wat het doet.
24/06 12u30  Veehouders willen hittestress voorkomen met 'fris veevoer' en ventilatoren Veel veehouders nemen momenteel maatregelen om hittestress bij hun dieren te voorkomen, meldt brancheorganisatie LTO Nederland maandag. Zo krijgen koeien fris veevoer en wordt het drinkwater vaker ververst.
24/06 12u15  Veehouders proberen hittestress te voorkomen met 'fris veevoer' en ventilatoren Veel veehouders nemen momenteel maatregelen om hittestress bij hun dieren te voorkomen, meldt brancheorganisatie LTO Nederland maandag. Zo krijgen koeien fris veevoer en wordt het drinkwater vaker ververst.
24/06 11u30  Aandeel Fastned onderuit na koersexplosie op vrijdag Het aandeel van snellaadstationontwikkelaar Fastned verloor flink op de beurs nadat het concern afgelopen vrijdag maar liefst meer dan vijf keer zoveel waard werd.
24/06 11u15  Inkomen huishoudens stijgt met 2,4 procent, spaartegoeden groeien Het zogenoemde reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,4 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Huishoudens houden meer over, waardoor ook de spaartegoeden flink zijn gestegen.
24/06 11u00  'Europese Commissie stelt procedure tegen Italië uit' De Europese Commissie stelt het instellen van een begrotingsprocedure tegen Italië uit, meldt Financial Times maandag op basis van anonieme bronnen binnen de Europese Unie.
24/06 11u00  Onderzoek: WOZ-waarde van woningen is in lijn met marktwaarde De WOZ-waarden volgen de ontwikkelingen op de woningmarkt, blijkt maandag uit onderzoek van de Waarderingskamer en het Kadaster. De WOZ-waarden van woningen worden jaarlijks vastgesteld door gemeenten.
24/06 09u15  Failliete DSB Bank keert rente uit aan schuldeisers De in 2009 ter ziele gegane DSB Bank kan schulden inclusief een deel van de rente terugbetalen aan schuldeisers. Dit meldt Het Financieele Dagblad maandag op basis van het financieel verslag over 2018 van het bedrijf.
24/06 09u15  Tilburg University betaalt vrouwelijke wetenschappers 175 euro minder Tilburg University kent een flinke loonkloof. Het maandelijkse salaris van vrouwelijke wetenschappers ligt gemiddeld 175 euro bruto lager dan dat van hun mannelijke collega's, meldt de universiteit maandag op basis van eigen onderzoek.
24/06 08u15  Curatoren wijzen bod gemeente Amsterdam op pand MC Slotervaart af De curatoren van het failliete ziekenhuis MC Slotervaart hebben het bod afgewezen dat de gemeente Amsterdam heeft uitgebracht op het pand. Het is te laag, zo laten ze maandag weten.
24/06 07u45  CBS: Inkomen huishoudens stijgt met 2,4 procent, spaartegoeden groeien Het zogenoemde reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,4 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Huishoudens houden meer over, waardoor ook de spaartegoeden flink zijn gestegen.
Laatste update: maandag 24 juni 2019, 19u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/06 07u45  Hitteplan van kracht: Welke maatregelen kun je verwachten van je baas?De temperaturen gaan flink omhoog. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft zondag het hitteplan geactiveerd voor het midden, zuiden en oosten van Nederland.
23/06 16u45  Trump: 'Nooit gedreigd Fed-voorzitter Powell te degraderen'De Amerikaanse president Donald Trump heeft nooit gezegd dat hij van plan was om de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell te degraderen, stelt hij zondag in een interview met de Amerikaanse zender NBC News.
23/06 16u45  Vervijfvoudiging van beurswaarde Fastned: zegen of vloek?De waarde van de aandelen van snellaadbedrijf Fastned vervijfvoudigde op de eerste beursdag. Was het aandeel 's ochtends nog 10 euro waard, bij het sluiten van de beurs was dit 52,99 euro. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Is dat ook zo?
23/06 15u45  FedEx opnieuw de mist in met afleveren pakketje van HuaweiDe Amerikaanse pakketbezorger FedEx heeft een 'operationele fout' gemaakt, waardoor een pakketje van het Chinese technologieconcern Huawei niet aangekomen is in de Verenigde Staten.
23/06 15u15  FedEx opnieuw de mist in met afleveren pakketje HuaweiDe Amerikaanse pakketbezorger FedEx heeft een 'operationele fout' gemaakt, waardoor een pakketje van het Chinese technologieconcern Huawei niet aangekomen is in de Verenigde Staten.
23/06 15u15  Waarom Thuisbezorgd nog concurreert met telefonerend NederlandTakeaway.com, dat wij in Nederland kennen als Thuisbezorgd, is al jaren marktleider op het gebied van online eten bestellen. Het bedrijf groeit door, maar krijgt ook veel kritiek te verwerken. NU.nl gaat langs bij Thuisbezorgd om te zien hoe het bedrijf is gegroeid en of het concern klaar is voor de toekomst.
23/06 14u15  Waarom Thuisbezorgd nog altijd concurreert met telefonerend NederlandTakeaway.com, dat wij in Nederland kennen als Thuisbezorgd, is al jaren marktleider op het gebied van online eten bestellen. Het bedrijf groeit door, maar het krijgt ook veel kritiek te verwerken. In een reeks op zoek naar succesvolle Nederlandse bedrijven gaat NU.nl langs bij Thuisbezorgd om te zien hoe het bedrijf is gegroeid en of het klaar is voor de toekomst.
23/06 14u15  Moederbedrijf Makro vindt bod van Tsjechische miljardair te laagMetro, het Duitse moederbedrijf van groothandelsonderneming Makro, heeft een ongevraagd bod ontvangen van EP Global Commerce. Het bestuur van Metro vindt echter dat het bod van 5,8 miljard euro het bedrijf 'substantieel onderwaardeert', laat de onderneming zondag weten in een persbericht.
23/06 13u15  Moederbedrijf Makro vindt bod van fonds Tsjechische miljardair te laagMetro, het Duitse moederbedrijf van groothandelsonderneming Makro, heeft een ongevraagd bod ontvangen van EP Global Commerce. Het bestuur van Metro vindt echter dat het bod van 5,8 miljard euro het bedrijf 'substantieel onderwaardeert', laat de onderneming zondag weten in een persbericht.
23/06 11u15  'Ex-topman Nissan sluisde miljoenen van Renault weg naar eigen fonds'De voormalige topman van Nissan Carlos Ghosn zou ongeveer 350 miljoen yen (2,9 miljoen euro) aan Renault-geld hebben weggesluisd naar zijn eigen investeringsfonds GFI in Libanon, schrijft de Japanse krant Asahi zondag op basis van gerechtelijke bronnen.
23/06 10u45  'Ex-topman Nissan Ghosn sluisde miljoenen van Renault weg naar eigen fonds'De voormalige topman van Nissan Carlos Ghosn zou ongeveer 350 miljoen yen (2,9 miljoen euro) aan Renault-geld hebben weggesluisd naar zijn eigen investeringsfonds GFI in Libanon, schrijft de Japanse krant Asahi zondag op basis van gerechtelijke bronnen.
23/06 10u00  Daimler moet 60.000 dieselauto's terugroepen vanwege sjoemelsoftwareAutobedrijf Daimler moet van het Duitse ministerie van Transport 60.000 dieselauto's van Mercedes-Benz terugroepen in Duitsland, melden verschillende Duitse media. De auto's zijn uitgerust met sjoemelsoftware.
23/06 09u15  Ruzie over de Italiaanse begroting. Wat staat er te gebeuren?Italië is op het strafbankje gezet door de Europese Commissie en er dreigt mogelijk een miljardenstraf voor het land vanwege begrotingsplannen van het land. Maar voordat het tot dat moment komt, moeten de Europese ministers en de Europese Commissie nog een aantal stappen nemen.
23/06 04u45  Schoonzoon Trump komt met 'economisch vredesplan' voor Midden-OostenDe Amerikaanse regering presenteert volgende week een ambitieus plan om de Palestijnse economie en die van omringende Arabische landen te verbeteren. Investeringen van in totaal 44 miljard euro moeten de vrede in het Midden-Oosten bevorderen.
22/06 17u00  Vervijfvoudiging van beurswaarde Fastned: een zegen of een vloek?De waarde van de aandelen van snellaadbedrijf Fastned vervijfvoudigde op de eerste beursdag. Was het aandeel 's ochtends nog 10 euro waard, bij het sluiten van de beurs was dit 52,99 euro. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Is dat ook zo?
22/06 15u45  In de bijstand en tweede huis in het buitenland door nieuwe wet moeilijkerStaatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zaterdag een wetsvoorstel ingediend dat de eisen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering na fraude aanscherpt. Hiermee wordt voorkomen dat het voor bijstandsontvangers loont om bezit, bijvoorbeeld een woning in het buitenland, te verzwijgen.
22/06 15u30  'Tweedeling op de arbeidsmarkt tot alarmerend hoogtepunt gekomen'De huidige tweedeling op de arbeidsmarkt is tot een alarmerend hoogtepunt gekomen, waarschuwt een onafhankelijke expertgroep, die onderzoek doet naar de arbeidsmarkt. Om dat op te lossen is er volgens hen een fundamentele herziening van het Arbeidsrecht nodig.
22/06 15u30  In de bijstand en tweede huis in het buitenland door nieuwe wet onmogelijkStaatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zaterdag een wetsvoorstel ingediend dat de eisen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering na fraude aanscherpt. Hiermee wordt voorkomen dat het voor bijstandsontvangers loont om bezit, bijvoorbeeld een woning in het buitenland, te verzwijgen.
22/06 15u00  Nieuwe wet moet fraude met bijstand aanpakkenStaatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zaterdag een wetsvoorstel ingediend dat de eisen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering na fraude aanscherpt. Hiermee wordt voorkomen dat het voor bijstandsontvangers loont om bezit, bijvoorbeeld een woning in het buitenland, te verzwijgen.
22/06 13u00  'Draaideureffect' na fraude met bijstand wordt aangepakt door kabinetStaatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zaterdag een wetsvoorstel ingediend dat de eisen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering na fraude aanscherpt. Hiermee wordt voorkomen dat het voor bijstandsontvangers loont om bezit, bijvoorbeeld een woning in het buitenland, te verzwijgen.
22/06 12u45  Kabinet wil eisen voor bijstand na fraude aanscherpenStaatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft zaterdag een wetsvoorstel ingediend dat de eisen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering na fraude aanscherpt. Hiermee wordt voorkomen dat het voor bijstandsontvangers loont om bezit, bijvoorbeeld een woning in het buitenland, te verzwijgen.
22/06 11u30  'Belgische prins hielp adel en superrijken miljoenen euro's verbergen'De Belgische prins Henri de Croÿ-Solre hielp zeker vijftig Belgische adel en rijken om miljoenen euro's aan zwart geld te stallen buiten het zicht van de Belgische fiscus. Met behulp van anonieme creditkaarten en tassen met bankbiljetten konden ze geld opnemen zonder medeweten van de Belgische Bijzondere Belastinginspectie (BBI). Dat meldt de Vlaamse krant De Tijd op basis van 3.100 gelekte documenten.
22/06 09u30  Winkels voorbereid op hitte: '30 procent meer ventilatoren ingekocht'Met de run op ventilatoren van vorig jaar in het achterhoofd, hebben veel winkels zich dit jaar goed voorbereid op de zomer. De verkoop komt met de aankomende temperaturen van boven de 25 graden ook al op gang. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl onder de grootste aanbieders van de apparaten.
22/06 02u45  Bitcoin passeert grens van 10.000 dollarDe koers van de bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen.
21/06 16u00  Oud-topman Barclays vrijgesproken van fraude bij Midden-OostendealDe voormalige CEO John Varley van de Britse bank Barclays is vrijgesproken van een verdenking van fraude bij een deal met investeerders in het Midden-Oosten, schrijft de Britse omroep BBC vrijdag. Barclays sloot die deal in 2008, met onder andere het Qatarese staatsfonds.
21/06 15u45  Kabinet wil misstanden met EU-arbeidsmigranten aanpakkenHet kabinet wil arbeidsmigranten uit de Europese Unie beter beschermen tegen malafide uitzendbureaus, uitbuiting en slechte leefomstandigheden, schrijven minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.
21/06 15u45  Voormalige topman Barclays vrijgesproken van fraude bij Midden-OostendealDe voormalige CEO John Varley van de Britse bank Barclays is vrijgesproken van een verdenking van fraude bij een deal met investeerders in het Midden-Oosten, schrijft de Britse omroep BBC vrijdag. Barclays sloot die deal in 2008, met onder andere het Qatarese staatsfonds.
21/06 15u15  Studieschuld verbergen bij aanvraag hypotheek wordt lastigerHet wordt door aanpassingen in het systeem bij DUO lastiger om een eventuele studieschuld verborgen te houden bij het aanvragen van een hypotheek, schrijft minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren vrijdag aan de Tweede Kamer.
21/06 14u00  125 bedrijven willen online gokspelen aanbieden125 bedrijven hebben zich bij de Kansspelautoriteit gemeld voor een vergunning voor het aanbieden van online gokspelen, bevestigt een woordvoerder van de toezichthouder vrijdag. Het gaat om zowel binnenlandse als buitenlandse bedrijven.
21/06 13u30  Eerste drie Belgische Jumbo-supermarkten eind 2019 geopendDe eerste drie Jumbo-supermarkten in België zullen eind 2019 hun deuren openen. De dorpen Rijkevorsel, Pelt en Lanaken krijgen de eerste filialen, meldt het supermarktconcern vrijdag.
21/06 13u00  Eerste drie Belgische Jumbo's eind 2019 geopendDe eerste drie Jumbo-supermarkten in België zullen eind 2019 hun deuren openen. De dorpen Rijkevorsel, Pelt en Lanaken krijgen de eerste filialen, meldt het supermarktconcern vrijdag.
21/06 12u30  Huizenprijzen hoger dan ooit, stijging vlakt afDe prijsstijging van woningen is de eerste maanden van 2019 afgevlakt. Koopwoningen waren in mei 7,2 procent duurder dan dezelfde maand in 2018. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS en het Kadaster.
21/06 12u30  Zorgkosten stijgen naar recordbedrag van 100 miljard euroDe uitgaven in de gezondheidszorg zijn vorig jaar met 3,1 procent gestegen naar 100 miljard euro. Dat is de sterkste toename sinds 2010, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag op basis van voorlopige cijfers.
21/06 11u15  Italiaanse vicepremier Salvini dreigt met opstappen om belastingverlagingenDe Italiaanse vicepremier en Lega-voorman Matteo Salvini dreigt op te stappen als hij geen belastingverlagingen ter waarde van 10 miljard euro mag doorvoeren.
21/06 10u45  Een op de vijf Nederlanders gelooft niet dat groene stroom bestaatTwintig procent van de Nederlanders denkt dat groene stroom niet bestaat. Meer dan de helft van de gebruikers van groene stroom maakt geen onderscheid tussen Nederlandse en buitenlandse. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatstichting HIER.
21/06 09u45  Fastned schiet omhoog bij debuut op Amsterdamse beursHet aandeel van snellaadbouwer Fastned steeg zo'n 50 procent bij het debuut op de Amsterdamse beurs. Het aandeel ging naar de beurs voor 10 euro per aandeel, maar steeg na 20 minuten naar 15 euro.
21/06 09u30  Waarom Slack deze week zo'n ongewone beursgang maakteDe zakelijke chatapp Slack is donderdag naar de beurs gegaan. Het bedrijf maakte bij de beursgang gebruik van een zogeheten 'direct listing', een directe beursnotering. Wat houdt zo'n type beursgang in en wat heeft een bedrijf hieraan? Vier vragen over de ongewone beursgang.
21/06 09u00  Huizenprijsstijging vlakt afDe prijsstijging van woningen is de eerste maanden van 2019 afgevlakt. Koopwoningen waren in mei 7,2 procent duurder dan dezelfde maand in 2018. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS en het Kadaster.
21/06 08u30  Huizenprijzen op hoogste punt ooitKoopwoningen waren in mei 7,2 procent duurder dan dezelfde maand in 2018. Daarmee werd het hoogste punt ooit bereikt in de prijsindex bestaande koopwoningen.Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS en het Kadaster.
21/06 08u15  125 bedrijven willen online gokken aanbieden125 bedrijven hebben zich gemeld bij de kansspelautoriteit voor een vergunning om online gokken aan te bieden. Het gaat om bedrijven uit zowel binnen- als het buitenland.
21/06 07u45  Recordbedrag zorgkosten van 100 miljard euroDe uitgaven in de gezondheidszorg zijn vorig jaar met 3,1 procent gestegen naar 100 miljard euro. Dat is de sterkste toename sinds 2010. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag op basis van voorlopige cijfers.
21/06 02u15  Brussel beslist pas eind dit jaar over meerjarenbegroting voor EUDe onderhandelingen over de EU-meerjarenbegroting voor de periode 2021-2027 moeten eind dit jaar zijn afgerond zijn, vinden de lidstaten. Eerder beoogden de EU-regeringsleiders nog een akkoord in de herfst over het zogeheten Meerjarig Financieel Kader (MFK). Ze houden er op hun top in oktober een 'gedachtewisseling' over, hebben ze afgesproken.
21/06 00u15  Zorgkosten stegen verder in 2018, maar minder hard dan economieDe uitgaven in de gezondheidszorg zijn vorig jaar met 3,1 procent gestegen naar 100 miljard euro. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag op basis van voorlopige cijfers.
20/06 22u15  Walmart schikt voor 250 miljoen euro in grote corruptiezaakSupermarktketen Walmart heeft voor 282 miljoen dollar (250 miljoen euro) een grote corruptiezaak geschikt.
20/06 21u15  EU-sancties tegen Rusland verlengd tot januari 2020De economische sancties die de Europese Unie tegen Rusland heeft lopen worden met zes maanden verlengd tot eind januari 2020. De 28 regeringsleiders hebben daar unaniem mee ingestemd tijdens een top in Brussel.
20/06 18u30  Aandeel van chatapp Slack schiet omhoog bij ongewone beursgangHet aandeel van de zakelijke chatapp Slack is donderdag bij de beursgang met ruim 61 procent gestegen naar 42 dollar (37,21 euro). Het aandeel opende op 38,50 dollar, terwijl de richtprijs was vastgesteld op 26 dollar.
20/06 18u00  Apple waarschuwt voor nieuwe importtarieven VS, vreest concurrentiepositieDe voorgestelde Amerikaanse importheffingen voor producten uit China zullen de concurrentiepositie van techgigant Apple schaden. Hierdoor zal de bijdrage van Apple aan de Amerikaanse economie minder worden, stelt het bedrijf donderdag in een brief aan de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten.
20/06 17u30  Fastned geeft vrijdag toch geen nieuwe aandelen uitSnellaadbedrijf Fastned, dat vrijdag naar de beurs gaat, geeft voorlopig geen nieuwe aandelen uit. Vorige week werd de beursgang juist een week uitgesteld omdat het ook nieuwe stukken wilde uitgeven.
20/06 17u15  Trump twittert olieprijs verder omhoogDe olieprijs is donderdag flink gestegen na tweets van de Amerikaanse president Donald Trump over een door Iran neergeschoten Amerikaanse drone. Trump schreef op Twitter dat Iran 'een hele grote fout had gemaakt!'. De olieprijs schoot hierdoor verder omhoog, vanwege de toenemende angst voor een militair conflict tussen Iran en de Verenigde Staten.
20/06 13u15  'Een op vijf Nederlanders overwoog afgelopen 12 maanden overstap bank'Ruim een op de vijf Nederlanders overwoog in de afgelopen twaalf maanden een overstap naar een andere bank. Dat schrijft Dell Boomi, onderdeel van computerbedrijf Dell, op basis van onderzoek onder duizend Nederlandse bankklanten.
20/06 12u15  Olieprijs schiet omhoog na neerhalen Amerikaanse drone door IranDe olieprijzen zijn donderdag flink gestegen nadat een Amerikaanse militaire drone werd neergeschoten in Iran. De prijzen stijgen vanwege de toenemende angst voor een militair conflict tussen Iran en de Verenigde Staten.
20/06 12u00  Italiaans statistiekbureau verwacht krimp van economie in tweede kwartaalDe Italiaanse economie zal in het tweede kwartaal waarschijnlijk krimpen, verwacht het Italiaanse statistiekbureau Istat. Hierdoor wordt het voor de Italiaanse regering nog moeilijker om te voldoen aan de Europese begrotingseisen.
20/06 11u45  Italiaanse statistiekbureau verwacht krimp van economie in tweede kwartaalDe Italiaanse economie zal in het tweede kwartaal waarschijnlijk krimpe, verwacht het Italiaanse statistiekbureau Istat. Hierdoor wordt het voor de Italiaanse regering nog mogelijker om te voldoen aan de Europese begrotingseisen.
20/06 09u45  Mogelijke renteverlagingen stuwen goudprijs naar hoogste niveau in 5 jaarDe goudprijs is naar het hoogste niveau in vijf jaar gestegen. Volgens analisten stappen beleggers in het edelmetaal vanwege centrale banken die de weg vrijmaken voor verdere renteverlagingen.
20/06 09u45  Koolmees: 'Acceptatieplicht zzp-verzekering ligt voor de hand'Als er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering komt voor zelfstandigen, zoals in het pensioenakkoord is afgesproken, moeten de verzekeraars wel verplicht iedere zzp'er accepteren, vindt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken.
20/06 09u30  Geen servicekosten terug bij afgelast concert: 'Dat is in strijd met de wet'De servicekosten die je als consument betaalt per concertkaartje, krijg je niet terug als het evenement niet doorgaat. Dat is in strijd met de wet, zegt de Consumentenbond donderdag tegen NOS.
20/06 09u30  Goudprijs naar hoogste niveau in vijf jaarDe goudprijs is naar het hoogste niveau in vijf jaar gestegen. Volgens analisten stappen beleggers in het edelmetaal vanwege centrale banken die de weg vrijmaken voor verdere renteverlagingen.
20/06 09u00  Aantal werkenden groeit nog steeds, maar iets minder snelHet aantal werkenden groeit nog steeds, maar wel iets minder snel dan in het eerste kwartaal. De toename was in de afgelopen drie maanden zo'n elfduizend per maand, terwijl in januari, februari en maart de groei nog zestienduizend per maand was. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
20/06 08u30  'Brede welvaart' weer voor het eerst boven niveau van voor de crisisDe brede welvaart ligt in Nederland voor het eerst weer boven het niveau van voor de crisis. Wel blijft stedelijke gebied achter op landelijke regio's. Dat blijkt donderdag uit de Brede Welvaartsindicator (BWI) 2019 van de Universiteit Utrecht en Rabobank.
20/06 04u15  Mexico akkoord met handelsverdrag VS en CanadaDe Mexicaanse regering heeft als eerste ingestemd met het vrijhandelsverdrag tussen het Zuid-Amerikaanse land, de Verenigde Staten en Canada. Met een overweldigende meerderheid van 114 om 4 stemde de Mexicaanse senaat in met ratificatie van het verdrag.
19/06 21u15  Fed handhaaft rente, maar hint op eerste renteverlaging sinds 2008Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, houdt de belangrijkste rentestand ongewijzigd. Dat maakt de Fed woensdag bekend. Wel lijkt het stelsel van centrale banken bereid te zijn tot mogelijke renteverlagingen in 2019.
19/06 21u00  Fed handhaaft rente, maar hint naar eerste renteverlaging sinds 2008Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, houdt de belangrijkste rentestand ongewijzigd. Dat maakt de Fed woensdag bekend. Wel lijkt het stelsel van centrale banken bereid te zijn tot mogelijke renteverlagingen in 2019.
19/06 17u00  'Vertraging terugkeer Boeing 737 Max door zorgen over kracht piloten'De vertraging bij de herintreding van de 737 MAX-toestellen is deels te wijten aan zorgen over het gebrek aan fysieke kracht van piloten. Dat schrijft The Wall Street Journal woensdag.
19/06 17u00  Vijf vragen over het pensioenakkoord: Wat brengt het allemaal teweeg?Pensioendeskundige Marike Knoef heeft op reactieplatform NUjij tal van vragen over het pensioenakkoord beantwoord. We zetten de belangrijkste en interessantste vragen en antwoorden op een rij.
19/06 16u30  NUjij-vragen over pensioenakkoord: Wat brengt het allemaal teweeg?Pensioendeskundige Marike Knoef heeft op reactieplatform NUjij tal van vragen beantwoord over het pensioenakkoord. We zetten de belangrijkste en interessantste vragen en antwoorden op een rij.
19/06 16u00  IJsland bereidt zich voor op diepere recessie na malaise toerismeIJsland bereidt zich voor op een dieper dan verwachte recessie nadat het faillissement van budgetmaatschappij WOW air voor een malaise in de toerisme zorgt en de visvangst flink tegenvalt. Dit zegt de IJslandse centralebankgouverneur Mar Gudmundsson, meldt persbureau Bloomberg.
19/06 15u45  IJsland bereidt zich voor op diepere recessie na instorten toerismeIJsland bereidt zich voor op een dieper dan verwachte recessie nadat het faillissement van budgetmaatschappij WOW air voor een malaise in de toerisme zorgt en de visvangst flink tegenvalt. Dit zegt de IJslandse centralebankgouverneur Mar Gudmundsson, meldt persbureau Bloomberg.
19/06 15u00  Vragenuurtje NUjij: Vragen over het pensioenakkoordZaterdag werd het pensioenakkoord gesloten. Daarom zat pensioendeskundige Marike Knoef een uur lang klaar op NUjij om al jouw vragen over het akkoord te beantwoorden.
19/06 14u30  Italiaanse minister van Financiën sluit introductie 'nieuwe valuta' uitGiovanni Tria, de Italiaanse minister van Financiën, sluit uit dat het Zuid-Europese land nieuwe staatsobligaties in kleinere coupures gaat uitgeven om aan verplichtingen te voldoen. Hiermee gaat hij tegen wat vicepremier en Lega-voorman Matteo Salvini dinsdag zei.
19/06 13u45  Snel: 'Onderzoek naar kinderopvangtoeslagaffaire niet beïnvloed'Het onderzoek naar de affaire rond het stopzetten van de kinderopvangtoeslag is niet beïnvloed door het ministerie, zegt staatssecretaris Menno Snel van Financiën. Hij gaat daarmee in tegen berichten van vorige week waaruit juist zou blijken dat dat wel zou zijn gebeurd.
19/06 13u45  Vragenuurtje NUjij: Stel nu je vragen over het pensioenakkoordZaterdag werd het pensioenakkoord gesloten. Daarom zit pensioendeskundige Marike Knoef een uur lang klaar op NUjij om al jouw vragen over het akkoord te beantwoorden.
19/06 13u30  Staatssecretaris Snel: 'Onderzoek naar kinderopvangtoeslagaffaire niet beïnvloed'Het onderzoek naar de affaire rond het stopzetten van de kinderopvangtoeslag is niet beïnvloed door het ministerie, zegt staatssecretaris Menno Snel van Financiën. Hij gaat daarmee in tegen berichten van vorige week waaruit juist zou blijken dat dat wel zou zijn gebeurd.
19/06 13u15  Rijkenlijst aangevoerd door drie mensen met meer dan 100 miljard dollarDe lijst van de vijfhonderd rijkste mensen van Bloomberg wordt voor het eerst aangevoerd door drie mensen met meer dan 100 miljard dollar (89 miljard euro) in bezit. Een Europeaan behoort sinds woensdag ook tot deze groep.
19/06 13u15  'Apple overweegt gedeeltelijke verplaatsing van productie uit China'Apple onderzoekt de mogelijkheden van een gedeeltelijk vertrek van de productie uit China. Dat schrijft het Japanse zakenblad Nikkei Asian Review woensdag. De techgigant zou een deel van de productie willen verplaatsen naar een ander land binnen Zuidoost-Azië.
19/06 13u00  'Apple onderzoekt gedeeltelijke verplaatsing van productie uit China'Apple onderzoekt de mogelijkheden van een gedeeltelijk vertrek van de productie uit China. Dat schrijft het Japanse zakenblad Nikkei Asian Review woensdag. De techgigant zou een deel van de productie willen verplaatsen naar een ander land binnen Zuidoost-Azië.
19/06 12u30  'Alliantie Renault-Nissan brokkelt af sinds vertrek oud-topman Ghosn'Meerdere afdelingen van de alliantie tussen autobedrijven Renault en Nissan worden sinds de arrestatie en het ontslag van oud-Nissan-topman Carlos Ghosn ontbonden. Dat schrijft zakenblad Financial Times (FT) woensdag op basis van gesprekken met huidige en voormalige werknemers.
19/06 11u30  Nokia krijgt duurzaamheidslening van 1,5 miljard euroNokia heeft een krediet van 1,5 miljard euro gekregen dat wordt gekoppeld aan de duurzaamheidsdoelen van het bedrijf. Vijf jaar lang betaalt de fabrikant een variërend bedrag aan de financiers, waarvan de hoogte afhangt van het al dan niet behalen van de groene doelen. Dat schrijft de Financial Times (FT) woensdag.
19/06 10u45  Adidas verliest rechtszaak over merkrecht op drie verticale strepenSchoenenmerk Adidas heeft geen merkrecht op drie parallel lopende verticale strepen. Nadat het EUIPO de inschrijving van Adidas nietig verklaarde, bevestigt het Gerecht van de Europese Unie deze beslissing.
19/06 10u15  Italiaanse minister van Financiën sluit introductie kleinere staatsobligaties uitGiovanni Tria, de Italiaanse minister van Financiën, sluit uit dat het Zuid-Europese land nieuwe staatsobligaties in kleinere coupures gaat uitgeven om aan verplichtingen te voldoen. Hiermee gaat hij tegen wat vicepremier en Lega-voorman Matteo Salvini dinsdag zei.
19/06 09u45  Werkloosheid stijgt naar verwachting in 2020 voor het eerst sinds jarenDe werkloosheid blijft laag, maar loopt in 2020 voor het eerst in jaren wel weer iets op. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) woensdag in de juniraming. Nederland bereikt verder een 'standaard economische groei', die 1,7 procent wordt in plaats van de eerder verwachte 1,5 procent.
19/06 09u00  Europese palmolie-importeurs kunnen ontbossing nog niet uitsluitenEuropese palmolie-importeurs halen hun zelf gestelde doel van het stoppen van ontbossing voor 2020 niet. Ze kunnen hun producten daarmee voorlopig nog niet aanbieden als 'ontbossing-vrij', zoals het plan was.
19/06 08u30  CPB: Werkloosheid loopt in 2020 voor het eerst sinds jaren weer iets opDe werkloosheid blijft laag, maar loopt in 2020 voor het eerst in jaren wel weer iets op. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) woensdag in de juniraming. Nederland bereikt verder een 'standaard economische groei', die 1,7 procent wordt in plaats van de eerder verwachte 1,5 procent.
19/06 08u00  Rolls-Royce reserveert minder geld voor 'Brexit die misschien nooit komt'Rolls-Royce-CEO Warren East stelt dinsdag tegen persbureau Reuters dat het bedrijf voor de nieuwe Brexit-deadline waarschijnlijk niet evenveel geld zal uittrekken als voor de eerdere datum van 29 maart.
19/06 07u45  CPB: Werkloosheid loopt in 2020 voor het eerst weer iets opDe werkloosheid blijft laag, maar loopt in 2020 voor het eerst in jaren wel weer iets op. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) woensdag in de juniraming. Nederland valt verder terug naar een meer 'standaard economische groei'.
18/06 19u30  Rolls-Royce: 'We reserveren minder geld voor Brexit die misschien nooit komt'Rolls-Royce-CEO Warren East stelt dinsdag tegen persbureau Reuters dat het bedrijf voor de nieuwe Brexit-deadline waarschijnlijk niet even veel geld zal uittrekken als voor de eerdere datum van 29 maart.
18/06 18u00  Dekkingsgraad pensioenfondsen maakt duikeling in mei, kortingen dreigenDe dekkingsgraad van pensioenfondsen ABP, PME en PMT is in mei flink gedaald. Zo zagen ABP en PMT de dekkingsgraad in mei afnemen naar respectievelijk 96,1 procent en 97,4 procent. In april hadden beide fondsen nog een dekkingsgraad boven 100 procent.
18/06 17u00  'Mannenstop' TU Eindhoven: Rigoureus of hard nodig?Dinsdag maakte de TU Eindhoven bekend dat de vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend openstaan voor vrouwen. Dit moet ertoe leiden dat volgend jaar al een op de vijf hoogleraren een vrouw is. NU.nl spreekt twee experts over deze maatregel.
18/06 16u45  President China en VS komen voor G20 samen voor 'uitgebreid overleg'Voorafgaand aan de G20-top zullen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping samenkomen voor een 'uitgebreid overleg'. Dat zei Trump dinsdag op Twitter.
18/06 16u00  Ook Vakcentrale voor Professionals steunt pensioenakkoordHet grootste deel van de vijftig aangesloten werknemersorganisaties bij de Vakcentrale voor Professionals (VCP) steunt het pensioenakkoord. Eerder spraken vakbonden FNV en CNV al hun steun uit voor het pensioenakkoord.
18/06 14u45  Trump haalt uit naar president van Europese Centrale BankDe Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB). Op Twitter stelt Trump dat Draghi het voor Amerikaanse bedrijven moeilijker maakt om te concurreren met Europese bedrijven.
18/06 14u30  Trump haalt uit naar president Europese Centrale BankDe Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank. Op Twitter verwijt Trump dat Draghi het oneerlijker maakt voor Amerikaanse bedrijven om te concurreren met Europese bedrijven.
18/06 14u15  Opnieuw aanhoudingen vanwege mestfraudeDrie medewerkers van een Twents bedrijf dat meststoffen vervoert en verhandelt zijn aangehouden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het bedrijf uit de omgeving van Hengelo wordt ervan verdacht te frauderen met mestmonsters en valse laad- en losmeldingen.
18/06 13u30  TU Eindhoven stelt wetenschappelijke vacatures alleen open voor vrouwenDe TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat dinsdag laten weten aan alle medewerkers en studenten.
18/06 12u00  Definitief geen boetes voor accountantskantoren PwC en EYDe boetes die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan accountantskantoren PricewaterhouseCoopers Accountants (PwC) en Ernst & Young Accountants (EY) oplegde zijn gaan definitief niet door.
18/06 11u45  Definitief geen boetes voor accountants PwC en EYDe boetes die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan accountantskantoren PricewaterhouseCoopers Accountants (PwC) en Ernst & Young Accountants (EY) oplegde zijn gaan definitief niet door.
18/06 11u45  Draghi: ECB zal economie meer stimuleren als inflatie niet stijgtDe Europese Centrale Bank (ECB) zal meer stimuleringsmaatregelen nemen als de inflatie in de eurozone niet verder stijgt. Dit zegt centralebankpresident Mario Draghi dinsdag bij een bijeenkomst in het Portugese Sintra.
18/06 10u45  Dekkingsgraad pensioenfondsen maken duikeling in mei, kortingen dreigenDe dekkingsgraad van de pensioenfondsen voor de metaalsector zijn vorige maand verder gezakt. Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) kwamen in mei respectievelijk uit op een dekkingsgraad van 96,9 procent en 97,4 procent, meldden de fondsen.
18/06 10u30  Europees Hof zet streep door 'discriminerende' Duitse tolplannenDe Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels, oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.
18/06 10u00  Duitse tol voor personenauto's is in strijd met Europese regelsDe Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.
18/06 09u00  Intimiderende huisbazen zorgen voor honderden klachtenHonderden huurders in de commerciële sector krijgen te maken met bedreigingen of intimidatie door huisbaas. Dat zegt BNR nieuwsradio na rondvraag bij huurteams in het land.
18/06 08u30  CBS: Groeiend aantal werkenden wil graag minder uren draaienHet aantal werkenden dat wel wat minder uren zou willen draaien, groeit. Tegelijkertijd is het aantal werkenden dat juist meer uren wil werken afgenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
18/06 08u30  Minister Dekker wil beslagvrije voet voor bankrekeningMensen met schulden moeten geld overhouden om van te leven, en dus wordt, als het aan minister Dekker ligt, straks bij een beslag op een bankrekening een deel van het tegoed vrijgehouden.
18/06 08u15  Uitbetaling Fortis-claim vertraagd door massale aanmeldingEr hebben zich veel meer gedupeerde beleggers dan gedacht aangemeld voor de schikkingsovereenkomst tussen de Belgische verzekeraar Aegeas, oftewel de erfgenaam van Fortis, en claimorganisaties. Dat meldt het Financieele Dagblad na een rondgang langs betrokken partijen.
18/06 07u30  Economen: voorspelling koopkracht moet worden bijgesteldDe voorspelde koopkrachtstijging van 1,6 procent is te optimistisch en moet worden bijgesteld, zeggen economen in De Telegraaf.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Economen: voorspelling koopkracht moet worden bijgesteld18/06 07u30 - Nu.nl Economie: De voorspelde koopkrachtstijging van 1,6 procent is te optimistisch en moet worden bijgesteld, zeggen economen in De Telegraaf.
0x Uitbetaling Fortis-claim vertraagd door massale aanmelding18/06 08u15 - Nu.nl Economie: Er hebben zich veel meer gedupeerde beleggers dan gedacht aangemeld voor de schikkingsovereenkomst tussen de Belgische verzekeraar Aegeas, oftewel de erfgenaam van Fortis, en claimorganisaties. Dat meldt het Financieele Dagblad na een rondgang langs betrokken partijen.
0x Minister Dekker wil beslagvrije voet voor bankrekening18/06 08u30 - Nu.nl Economie: Mensen met schulden moeten geld overhouden om van te leven, en dus wordt, als het aan minister Dekker ligt, straks bij een beslag op een bankrekening een deel van het tegoed vrijgehouden.
0x CBS: Groeiend aantal werkenden wil graag minder uren draaien18/06 08u30 - Nu.nl Economie: Het aantal werkenden dat wel wat minder uren zou willen draaien, groeit. Tegelijkertijd is het aantal werkenden dat juist meer uren wil werken afgenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
0x Intimiderende huisbazen zorgen voor honderden klachten18/06 09u00 - Nu.nl Economie: Honderden huurders in de commerciële sector krijgen te maken met bedreigingen of intimidatie door huisbaas. Dat zegt BNR nieuwsradio na rondvraag bij huurteams in het land.
0x Duitse tol voor personenauto's is in strijd met Europese regels18/06 10u00 - Nu.nl Economie: De Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.
0x Europees Hof zet streep door 'discriminerende' Duitse tolplannen18/06 10u30 - Nu.nl Economie: De Duitse plannen om tol in te voeren voor personenauto's op federale wegen is in strijd met Europese regels, oordeelt het Europees Hof van Justitie dinsdag.
0x Dekkingsgraad pensioenfondsen maken duikeling in mei, kortingen dreigen18/06 10u45 - Nu.nl Economie: De dekkingsgraad van de pensioenfondsen voor de metaalsector zijn vorige maand verder gezakt. Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) kwamen in mei respectievelijk uit op een dekkingsgraad van 96,9 procent en 97,4 procent, meldden de fondsen.
0x Draghi: ECB zal economie meer stimuleren als inflatie niet stijgt18/06 11u45 - Nu.nl Economie: De Europese Centrale Bank (ECB) zal meer stimuleringsmaatregelen nemen als de inflatie in de eurozone niet verder stijgt. Dit zegt centralebankpresident Mario Draghi dinsdag bij een bijeenkomst in het Portugese Sintra.
0x Definitief geen boetes voor accountants PwC en EY18/06 11u45 - Nu.nl Economie: De boetes die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan accountantskantoren PricewaterhouseCoopers Accountants (PwC) en Ernst & Young Accountants (EY) oplegde zijn gaan definitief niet door.

Statistieken

Artikels:
30726
Gelezen:
23
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven