zondag 23 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u00
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/02 17u30  Amazon doneert geld aan goed doel dat is gelieerd aan Scientologykerk Amazon doneert geld aan Narconon, een aan de Scientologykerk gelieerde afkickkliniek, bericht The Guardian zaterdag. Consumenten kunnen via de website een half procent van het aankoopbedrag doneren aan een selectie van goede doelen, waarvan het omstreden Narconon er één is.
22/02 17u15  'Amazon doneert geld aan goed doel dat is gelieerd aan Scientologykerk' Amazon doneert geld aan Narconon, een aan de Scientologykerk gelieerde afkickkliniek. Consumenten kunnen via de website een half procent van het aankoopbedrag doneren aan een selectie van goede doelen, waarvan het omstreden Narconon er één is. Dat bericht The Guardian zaterdag.
22/02 15u00  Amerikaanse bank Wells Fargo krijgt gigaboete voor spookrekeningen De Amerikaanse bank Wells Fargo schikt met de Amerikaanse overheid voor een bedrag van 3 miljard dollar (2,77 miljard euro). Het strafrechtelijk onderzoek naar de bank zal voor drie jaar worden stopgezet. Onderdeel van de schikking is een boete van een half miljard dollar, waarmee een fonds voor benadeelde investeerders wordt opgezet.
22/02 14u45  Gigaboete voor Amerikaanse bank Wells Fargo voor spookrekeningen De Amerikaanse bank Wells Fargo schikt met de Amerikaanse overheid voor een bedrag van 3 miljard dollar (2,77 miljard euro). Het strafrechtelijk onderzoek naar de bank zal voor drie jaar worden stopgezet. Onderdeel van de schikking is een boete van een half miljard dollar, waarmee een fonds voor benadeelde investeerders wordt opgezet.
22/02 11u45  Kinderarbeid of hobby? Inspectie start onderzoek naar kindvloggers De Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid start een onderzoek naar minderjarige YouTube-sterren. Er is mogelijk sprake van kinderarbeid. De inspectie verwacht de tweede helft van dit jaar de resultaten te presenteren.
22/02 11u15  Video | Dit Nederlandse bedrijf maakt smartphones die langer meegaan Fairphone maakt modulaire telefoons met als doel om langer dan vijf jaar dezelfde telefoon te gebruiken. In een reeks op zoek naar succesvolle Nederlandse bedrijven gaat NU.nl langs bij Fairphone om te zien wat het bedrijf zo uniek maakt.
22/02 10u45  Vertrek ING-topman Ralph Hamers: van 'graaier' naar 'zwaargewicht' De hoogste baas van ING, Ralph Hamers, maakt de overstap naar het Zwitserse UBS, dat van de banken de grootste vermogensbeheerder ter wereld is. Terwijl Hamers in Zwitserland wordt geroemd als 'digitaliseringsexpert' en 'zwaargewicht', komt hij in eigen land lastig af van het imago van graaiende bankier.
22/02 09u15  Podcast | Taco Carlier (VanMoof) over Swapfiets en zijn grootste fout Nergens pakt men zo vaak de fiets als hier. Hoe houd je zo’n klassiek ingeburgerd product een beetje spannend? En als iedereen er al eentje (of twee) heeft, hoe zorg je er dan voor dat mensen toch die van jou kopen? Dat en meer vragen we in Andermans Zaken aan: Taco Carlier (42), die samen met zijn broer het designfietsmerk VanMoof begon.
21/02 20u00  EU-top over begroting afgesloten zonder dat een akkoord bereikt is De begrotingstop van de leiders van de 27 leden van de Europese Unie (EU) in Brussel over een nieuwe lange termijnbegroting is vrijdag abrupt geëindigd zonder dat er een akkoord bereikt is. Zo werd rond half acht in de avond duidelijk.
21/02 17u30  Zeeman komt met unisex merkkledinglijn Kledingketen Zeeman introduceert volgende week een kledinglijn met stukken die gedragen kunnen worden door zowel mannen als vrouwen. Bovendien prijkt op de mouwen van de hoodies, truien en T-shirts een merkje, een geborduurde Z.
21/02 17u00  DSM koopt voor 765 miljoen euro fabrikant van moedermelkstoffen Het Limburgse DSM lijft Glycom in voor een bedrag van 765 miljoen euro, maken de bedrijven vrijdag bekend.
21/02 15u15  Kind nooit naar de tandarts geweest? Verzekeraars sturen ouders brief Polishouders van CZ, Zilveren Kruis, Menzis en VGZ van wie de kinderen niet naar de tandarts gaan, kunnen een brief van hun verzekeraar verwachten. Hierin worden ouders erop gewezen dat mondzorg bij minderjarigen kosteloos is. Zo moeten gebitsproblemen en hoge kosten op latere leeftijd voorkomen worden.
21/02 15u15  Luchtvaartsector loopt 27 miljard euro aan omzet mis door coronavirus Het coronavirus kost de wereldwijde luchtvaartsector 29,3 miljard dollar (circa 27 miljard euro) aan omzet. De grootste inkomstenderving, 25,7 miljard euro, is voor rekening van de Aziatische luchtvaartmaatschappijen. Die regio wordt vooralsnog het zwaarst getroffen door het virus. In China zijn verreweg de meeste besmettingen.
21/02 12u15  ACM krijgt meer macht om te hoge warmtetarieven aan te pakken De Autoriteit Consument & Markt (ACM) krijgt meer macht om de prijzen voor warmte te beperken als de leverancier een te hoog rendement behaalt. Dat is het voornemen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De grote warmteleveranciers behaalden afgelopen jaren meer rendement dan is toegestaan.
21/02 12u00  Autoverkoop in China 92 procent lager als gevolg van coronavirus In China, de grootste markt voor personenwagens ter wereld, worden door het coronavirus COVID-19 fors minder voertuigen verkocht. Het aantal registraties lag gemeten over de eerste twee weken van februari 92 procent lager dan een jaar eerder.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 17u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/02 10u30  DSM koopt Glycom voor 765 miljoen euroHet Limburgse DSM lijft Glycom in voor een bedrag van 765 miljoen euro, maken de bedrijven vrijdag bekend.
21/02 10u30  'Energierekening stijgt enkele tientjes door investeringen in energienet'De energierekening zal in het komend decennium jaarlijks met enkele tientjes stijgen door de investeringen van netbeheerders in het energienet, voorspelt Stedin-directeur Marc van der Linden in een vrijdag verschenen interview met het AD.
21/02 08u15  Koopwoningen 6,3 procent duurder in januariBestaande koopwoningen zijn in januari met 6,3 procent duurder vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dit melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vrijdag.
21/02 05u45  Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn gelukkigerMensen die vrijwilligerswerk doen zijn gelukkiger dan mensen die dat niet doen, komt naar voren in een vrijdag gepubliceerde analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Onder vrijwilligers zegt 91 procent zich gelukkig te voelen, bij mensen die geen gratis arbeid verrichten is dat 85 procent.
21/02 00u00  Nederlander mindert in rap tempo consumptie van materialenNederland consumeerde in 2018 ruim 20 procent minder materialen dan in het jaar 2000. De materiaalconsumptie per inwoner is lager dan het gemiddelde in de Europese Unie (EU) en de zogenoemde grondstofvoetafdruk per inwoner kleiner. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag in de publicatie Circulaire economie in Nederland.
21/02 00u00  Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn gelukkigere mensenMensen die vrijwilligerswerk doen zijn gelukkiger dan mensen die dat niet doen, komt naar voren in een vrijdag gepubliceerde analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Onder vrijwilligers zegt 91 procent zich gelukkig te voelen, bij mensen die geen gratis arbeid verrichten is dat 85 procent.
20/02 22u30  Tesla mag bomenkap op plek 'gigafabriek' van Duitse rechtbank hervattenTesla mag bomen verwijderen op het terrein in de buurt van Berlijn waar de Amerikaanse autoproducent zijn eerste Europese 'gigafabriek' wil bouwen, beslist een Duitse rechtbank donderdagavond. De bouw van de fabriek liep een paar dagen vertraging op nadat milieuactivisten een rechtszaak hadden aangespannen tegen Tesla, omdat de bomenkap de natuur zou schaden.
20/02 19u15  Kledingconcern C&A verkoopt alle winkels in MexicoKledingconcern C&A verkoopt zijn Mexicaanse activiteiten, waaronder alle winkels, aan branchegenoot Grupo Axo. Dat heeft moederbedrijf Cofra Holding donderdag bekendgemaakt.
20/02 16u30  ING-topman Hamers kan bij Zwitsers UBS ruim zeven keer zoveel verdienenDe overstap van ING-topman Ralph Hamers naar de Zwitserse UBS Bank, die woensdag bekend werd, zal hem geen windeieren leggen. De topman kan op zijn nieuwe werkplek zeven tot acht keer meer verdienen dan hij nu doet.
20/02 13u45  KLM vliegt tot eind maart niet meer naar China vanwege coronavirusLuchtvaartmaatschappij KLM vliegt in ieder geval tot eind maart niet meer naar China. De vluchten worden geschrapt vanwege zorgen over het coronavirus.
20/02 13u15  Verenigd Koninkrijk brengt duurzaam biljet van 20 pond in omloopVanaf donderdag kunnen de Britten betalen met een nieuw biljet van 20 pond met daarop een zelfportret van de beroemde schilder Joseph Mallord William Turner. Het is het derde pondbiljet dat is gemaakt van polymeren in plaats van papier en daardoor duurzamer en moeilijker te vervalsen is.
20/02 12u30  ‘Middeninkomens hardst geraakt door leenstelsel voor studenten’Studenten met ouders met een middeninkomen worden het hardst geraakt door het leenstelsel, meldt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) donderdag op basis van een onderzoek van onderzoeksbureau I&O Research.
20/02 11u15  Werkloosheid daalt in januari naar het laagste niveau sinds 2003De werkloosheid is in januari gedaald naar 3 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Sinds de start van de registratie van maandcijfers in 2003 is het cijfer niet zo laag geweest.
20/02 11u15  Coolblue wil vier nieuwe winkels openen in Nederland en BelgiëWebwinkel Coolblue wil dit jaar vier nieuwe winkels openen in Nederland en België, meldt het concern donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers.
20/02 10u30  Franchisenemers van pizzaketen Papa John's stappen naar rechterEen twintigtal franchisenemers van pizzaketen Papa John's zit door een faillissement diep in de schulden. Ze hebben hun krachten gebundeld en zijn naar de rechter gestapt, bevestigd hun advocaat Herman Knotter.
20/02 07u45  ING-topman Ralph Hamers stapt over naar Zwitserse bank UBSCEO Ralph Hamers stapt op bij ING, bevestigt de bank donderdag na berichtgeving van The Financial Times. Hamers stapt over naar de Zwitserse zakenbank UBS.
20/02 00u00  Aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen gekelderd in 2019Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor nieuwe woningen is vorig jaar met 18 procent gedaald naar 57.000, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Een op de drie vergunde nieuwbouwwoningen is een huurwoning en twee op de drie zijn koopwoningen.
19/02 20u30  Eerste Nederlandse bedrijven doen beroep op werktijdverkorting om coronaEen aantal Nederlandse bedrijven heeft een beroep gedaan op werktijdverkorting in verband met het coronavirus 2019-nCoV. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) desgevraagd.
19/02 19u45  Duitse ouderen met laagste inkomens krijgen basispensioenDuitsland voert een basispensioen, Grundrente, in voor gepensioneerden met een zeer laag inkomen. Het gaat om een groep van ongeveer 1,3 miljoen ouderen die vanaf volgend jaar recht hebben op de uitkering.
19/02 18u45  Boeing betwist bij rechtbank vrijgeven van documenten over 737 MAXDe Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing wil bij de rechter voorkomen dat documenten moeten worden vrijgegeven over het ontwerp van de 737 MAX, de ontwikkeling van het toestel en de twee dodelijke crashes. Advocaten van nabestaanden van de slachtoffers hebben om die stukken gevraagd.
19/02 18u30  Boeing betwist bij de rechtbank vrijgeven documenten over de 737 MAXDe Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing wil bij de rechter voorkomen dat documenten moeten worden vrijgegeven over het ontwerp, de ontwikkeling en de twee dodelijke crashes met de 737 MAX. Advocaten van nabestaanden van de slachtoffers hebben om die stukken gevraagd.
19/02 18u30  Meer of minder geld naar de EU? Dit moet je weten over de begrotingstopDe Europese lidstaten staan donderdag op een speciaal ingelaste top tegenover elkaar in de strijd om de de EU-begroting. De lidstaten zijn het niet eens over hoe gevuld de portemonnee van de EU moet zijn en waar het aan uitgegeven moet worden. De positie van Nederland is duidelijk: niet méér afdragen aan de EU en de begroting moet gemoderniseerd worden. Om deze doelen te behalen zet Nederland in op een verlaging van de EU-begroting van 1 procent van het Europese bruto nationaal inkomen.
19/02 16u45  Inspectie: Maaltijdbezorgers van onder de 16 jaar moeten verboden wordenDe Inspectie SZW vindt het maatschappelijk onwenselijk dat tieners van onder de zestien jaar geld verdienen als maaltijdbezorger en pleit woensdag voor een expliciet verbod. De voormalige Arbeidsinspectie heeft op basis van onderzoek bij 178 bedrijven vastgesteld dat er grote risico's kleven aan het bezorgen van maaltijden, wat veelal op snelle e-bikes gebeurt.
19/02 16u15  Shell heeft interesse in energieproducerende vliegersShell heeft interesse om de technologie van windenergiebedrijf Makani over te nemen van Alphabet, het moederbedrijf van Google. De olie- en gasproducent bevestigt dit nadat Makani zelf al liet weten dat er wordt gesproken over een investering.
19/02 12u15  PBL: Nederlanders leggen grotere afstanden tussen huis en werk afNederlanders leggen steeds grotere afstanden af tussen hun woning en werk, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Steeds meer mensen reizen heen en weer tussen Utrecht of Den Haag en Amsterdam, of tussen Noord-Brabant of Gelderland en de Randstad.
19/02 11u30  Adidas verkoopt 85 procent minder in China door uitbraak coronavirusHet Duitse sportmerk adidas heeft in China in vergelijking met vorig jaar 85 procent minder spullen verkocht in de periode sinds Chinees nieuwjaar, maakt adidas woensdag bekend. De verkopen vallen terug door de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.
19/02 10u30  Opnieuw problemen met 737 MAX: afval gevonden in brandstoftankDe Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing heeft opnieuw een probleem in het 737 MAX-toestel van het bedrijf ontdekt. Bij meerdere afgebouwde modellen die klaarstonden om verscheept te worden, zijn afvalresten in de brandstoftank gevonden, schrijft persbureau Reuters op basis van een interne memo.
19/02 10u00  Rabobank: 'Gemiddeld huis volgend jaar 25.000 euro duurder dan in 2019'Een gemiddeld koophuis zal in 2021 ongeveer 25.000 euro duurder zijn dan in 2019, voorspellen economen van Rabobank woensdag in een analyse van de woningmarkt.
19/02 09u45  Rabobank: ‘Gemiddeld koophuis in 2021 25.000 euro duurder’Een gemiddeld koophuis zal in 2021 ongeveer 25.000 euro duurder zijn dan in 2019, voorspellen economen van Rabobank woensdag in een analyse van de woningmarkt.
19/02 08u15  Brexit doet recordaantal bedrijven naar Nederland verhuizenDoor het Britse vertrek uit de Europese Unie hebben sinds de zomer van 2016 140 ondernemingen ervoor gekozen om zich in Nederland te vestigen. Het afgelopen jaar verhuisden 78 ‘Brexitbedrijven’ naar Nederland, meldt de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) woensdag.
19/02 07u30  'Bijna drie kwart bezitters elektrische auto vindt rijbereik voldoende'Een ruime meerderheid van de Europeanen die een volledig elektrische auto bezitten vindt het maximale rijbereik van zijn of haar auto voldoende voor dagelijks gebruik, zo blijkt uit een op woensdag gepubliceerd onderzoek van New Motion, de tak van Shell verantwoordelijk voor laadinfrastructuur.
19/02 05u45  PBL: Nederlanders leggen langere afstanden af tussen huis en werkNederlanders leggen steeds grotere afstanden af tussen hun woningen en hun werk, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Steeds meer mensen reizen heen en weer van Utrecht en Den Haag naar Amsterdam, of vanuit Noord-Brabant en Gelderland naar de Randstad.
19/02 05u15  PBL: 'Nederlanders leggen langere afstanden af tussen huis en werk'Nederlanders leggen steeds grotere afstanden af tussen hun woningen en hun werk, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Steeds meer mensen reizen heen en weer van Utrecht en Den Haag naar Amsterdam, of vanuit Noord-Brabant en Gelderland naar de Randstad.
19/02 00u15  70.000 jongeren zonder diploma hadden geen werk in 2019Van de 181.000 Nederlanders van 15 tot 27 jaar die in 2019 geen diploma hadden, hadden zo'n 70.000 geen werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
18/02 20u30  Rekenkamer: Politie heeft geen goed zicht op inzetbaar personeelDe top van de Nederlandse politie heeft geen 'adequaat' en 'eenduidig' zicht op hoeveel personeel er binnen de politie inzetbaar is. Dat meldt de Algemene Rekenkamer dinsdag in een onderzoek.
18/02 18u15  Jaguar: Nog voor twee weken aan Chinese onderdelen bij Britse fabriekenJaguar Land Rover heeft nog voor twee weken aan onderdelen uit China om de Britse productie gaande te houden, zei topman Ralf Speth dinsdag bij een autoconferentie. De Chinese fabriek van Jaguar Land Rover is al een tijd dicht als gevolg van het coronavirus 2019-nCoV.
18/02 17u00  Grootste Europese bank HSBC schrapt 35.000 banenHSBC gaat de komende drie jaar zo'n 35.000 banen schrappen, omgerekend 15 procent van alle banen bij het bedrijf. Zo wil de bank de in het afgelopen jaar gedaalde winst opkrikken.
18/02 16u15  Ook Spaanse regering wil techgiganten met digitaks aanpakkenNa Frankrijk en Italië heeft nu ook Spanje het plan opgevat voor een digitaks, om grote techbedrijven zoals Facebook, Amazon en Google belasting te laten betalen over hun activiteiten in het land. Het gaat om een voorstel van de regering dat nog moet worden goedgekeurd door het parlement.
18/02 15u00  Britse worstmakers vrezen exportstrop na einde overgangsfase BrexitBritse fabrikanten van verwerkt vlees, zoals worst en hamburgers, zijn bang dat hun export naar de Europese Unie in gevaar komt wanneer de overgangsfase naar de Brexit voorbij is. Dat meldt de Britse brancheorganisatie British Meat Processors Association (BMPA) dinsdag.
18/02 15u00  'Nuon-eigenaar Vattenfall wilde onterecht twee klokkenluiders ontslaan'Vattenfall diende ten onrechte het ontslag van twee werknemers in die misstanden binnen het bedrijf aan de kaak stelden. Dat concludeert Huis voor Klokkenluiders dinsdag.
18/02 14u00  'Nuon-eigenaar Vattenfall heeft onterecht twee klokkenluiders ontslagen'Vattenfall heeft ten onrechte twee werknemers ontslagen die misstanden binnen het bedrijf aan de kaak stelden. Dat concludeert Huis voor Klokkenluiders dinsdag.
18/02 13u30  Blokker verkoopt Belgische winkels, nieuwe eigenaar start discountformuleBlokker België wordt verkocht aan Dutch Retail Groep die de 123 winkels zal ombouwen naar de discountformule Mega World. Dit meldt de huidige eigenaar Mirage Retail Group dinsdag.
18/02 13u15  Blokker verdwijnt uit straatbeeld in België en LuxemburgBlokker België wordt verkocht aan Dutch Retail Groep die de 123 winkels zal ombouwen naar de discountformule Mega World. Dit meldt de huidige eigenaar Mirage Retail Group dinsdag.
18/02 13u15  Eilandstaten en Panama toegevoegd aan EU-lijst met belastingparadijzenDe Europese ministers van Financiën melden dinsdag dat Panama, de Seychellen, de Kaaimaneilanden en Palau, een eilandenstaat in de Grote Oceaan, zijn toegevoegd aan de lijst met belastingparadijzen.
18/02 12u00  Gerechtshof Den Haag: Rusland moet toch miljarden betalen in Yukos-zaakRusland moet alsnog miljarden dollars aan schadevergoeding betalen in een zaak rond de Russische olie- en gasmaatschappij Yukos, waarin in 2014 de eerste uitspraak is gedaan. Na het faillissement van het concern claimden aandeelhouders in dat bedrijf schadevergoedingen van de Russische staat.
18/02 12u00  Mondkapjesmarktleider 3M: Vraag nu groter dan aanbod door coronavirusDe vraag naar mondmaskers als gevolg van het virus 2019-nCoV is op dit moment groter dan het aanbod. Dat zegt 3M, de wereldmarktleider op dit gebied. De vraag is nu zo groot dat in het orderverwerkingssysteem van de producent controles zijn ingebouwd zodat de mondkapjes gaan naar waar ze het hardst nodig zijn.
18/02 11u45  Gerechtshof Den Haag: Rusland moet alsnog miljarden betalen in Yukos-zaakRusland moet alsnog miljarden dollars aan schadevergoeding betalen in een zaak rond de Russische olie- en gasmaatschappij Yukos, waarin in 2014 de eerste uitspraak is gedaan. Na het faillissement van het concern claimden aandeelhouders in dat bedrijf schadevergoedingen van de Russische staat.
18/02 10u45  Amazon haalt Wehkamp in, maar bol.com blijft als webwinkel aan kopAmazon heeft in Nederland in een jaar tijd een inhaalslag gemaakt en staat qua bereik boven Wehkamp. Dat blijkt uit het Nederlands Online Bereiksonderzoek (NOBO) van Vinex over januari, waarbij alle websites in Nederland worden gerangschikt op basis van bezoekersaantallen. Bol.com staat van alle webshops nog altijd bovenaan, op de zesde plaats met ruim 10,6 miljoen bezoekers.
18/02 09u30  Mondkapjesmarktleider 3M: Vraag inmiddels groter dan aanbod door coronavirusDe vraag naar mondmaskers als gevolg van het virus 2019-nCoV is op dit moment groter dan het aanbod. Dat zegt 3M, de wereldmarktleider op dit gebied. De vraag is nu zo groot dat in het orderverwerkingssysteem van de producent controles zijn ingebouwd zodat de mondkapjes gaan naar waar ze het hardst nodig zijn.
18/02 08u30  Apple verwacht minder iPhones te kunnen verkopen vanwege coronavirusApple waarschuwt beleggers dat de verkopen in het lopende kwartaal lager zullen uitkomen dan het bedrijf drie weken geleden aankondigde. Doordat de productie achterblijft, kunnen minder iPhones worden verkocht. Het meest waardevolle technologieconcern ter wereld heeft relatief veel last van het virus 2019-nCoV dat China in zijn greep houdt.
18/02 08u15  Apple verwacht lagere verkoop in lopende kwartaal vanwege coronavirusApple waarschuwt beleggers dat de verkopen in het lopende kwartaal lager zullen uitkomen dan het bedrijf drie weken geleden aankondigde. Het meest waardevolle technologieconcern ter wereld heeft relatief veel last van het virus 2019-nCoV dat China in zijn greep houdt.
18/02 08u00  Apple verwacht minder iPhones te kunnen leveren door coronavirusApple waarschuwt beleggers dat de verkopen in het lopende kwartaal lager zullen uitkomen dan het concern nog maar drie weken geleden aankondigde, als gevolg van de effecten van het coronavirus. Het meest waardevolle technologieconcern ter wereld heeft relatief veel last van het virus dat China in zijn greep houdt.
18/02 07u45  Woningcorporaties verwachten meer tijdelijke woningen te bouwenWoningcorporaties willen de komende jaren meer tijdelijke woningen bouwen, maar zien veel beren op de weg om de ambitie van 10.000 woningen per jaar te realiseren. Tijdelijke woningen zijn huizen die voor een periode van 15 jaar worden gebouwd, op locaties die tijdelijk beschikbaar zijn en die bij uitstek geschikt zouden zijn voor 'spoedzoekers', zoals gescheiden mensen, starters of studenten.
17/02 20u15  Jeff Bezos komt na kritiek met klimaatfonds, stort 10 miljard dollarAmazon-oprichter en multimiljardair Jeff Bezos heeft maandag op Instagram aangekondigd een klimaatfonds op te richten met de naam Bezos Earth Fund, waarin hij zelf 10 miljard dollar (9,23 miljard euro) stort. De stap is opvallend, aangezien Amazon eind januari nog onder vuur lag voor tekortschietend klimaatbeleid.
17/02 16u45  'VS overweegt meer handelsbeperkingen tegen China in te voeren'De Amerikaanse autoriteiten overwegen nieuwe handelsbeperkingen in te voeren zodat China minder toegang krijgt tot Amerikaanse technologie voor chipfabricage, meldt The Wall Street Journal maandag op basis van anonieme bronnen.
17/02 16u30  ‘VS overweegt meer handelsbeperkingen tegen China in te voeren’De Amerikaanse autoriteiten overwegen nieuwe handelsbeperkingen in te voeren zodat China minder toegang krijgt tot Amerikaanse technologie voor chipfabricage, meldt The Wall Street Journal maandag op basis van anonieme bronnen.
17/02 15u15  ASML wil net als Philips en NXP een eigen cao voor de 13.000 werknemersChipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven wil net als Philips en NXP een eigen collectieve arbeidsovereenkomst en uit de sector-cao Metalektro stappen. De ruim dertienduizend werknemers van het bedrijf krijgen binnenkort een uitgebreide vragenlijst waarmee ze input kunnen geven voor de inhoud van een ASML-cao.
17/02 14u15  Pensioenfonds ABP heeft last van beurseffect coronavirus en lage rentesPensioenfonds ABP meldt dat de dekkingsgraad op 31 januari op 94,1 procent kwam. Dat is 3,7 procentpunt lager dan de dekkingsgraad van eind december. De daling is te verklaren door een combinatie van aanhoudend lage rentes en het schrikeffect op de beurzen door het coronavirus 2019-nCoV, aldus woordvoerder Jos van Dijk.
17/02 13u30  ABP ziet dekkingsgraad dalen door beurseffect coronavirus en lage rentesPensioenfonds ABP meldt dat de dekkingsgraad op 31 januari op 94,1 procent kwam. Dat is 3,7 procentpunt lager dan de dekkingsgraad van eind december. De daling is te verklaren door een combinatie van aanhoudend lage rentes en het schrikeffect op de beurzen door het coronavirus 2019-nCoV, aldus woordvoerder Jos van Dijk.
17/02 12u30  General Motors kondigt nieuwe reorganisatie aanGeneral Motors (GM) stopt in 2021 met het merk Holden, waarmee het tevens vertrekt uit Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast stoot GM de fabriek in Thailand af, zo blijkt uit een op maandag aangekondigde reorganisatie.
17/02 12u00  Ook na versoepeling blijft PFAS-norm probleem voor bouw en infrasectorDe bouw en infrasector hebben veel last van de hogere PFAS-norm ondanks dat deze in december al versoepeld is. Vertraging en hogere kosten zijn het gevolg. Dit meldt brancheorganisatie Bouwend Nederland (pdf) die een enquête heeft uitgevoerd onder ruim 350 bedrijven.
17/02 11u45  China stampt fabriek voor mondkapjes uit de grondEen fabriek voor mondmaskers wordt in de Chinese hoofdstad Peking in zes dagen tijd uit de grond gestampt, om tegemoet te komen aan de voortdurend hoge vraag door het coronavirus 2019-nCoV. Om zo snel mogelijk een nieuwe productiefaciliteit te creëren wordt een bestaand fabriekspand omgebouwd.
17/02 11u30  PFAS-problemen hebben grote invloed op bouw en infrasectorDe bouw en infrasector hebben veel last van de hogere PFAS-norm ondanks dat deze in december al versoepeld is. Vertraging en hogere kosten zijn het gevolg. Dit meldt brancheorganisatie Bouwend Nederland (pdf) die een enquête heeft uitgevoerd onder ruim 350 bedrijven.
17/02 10u00  Japanse economie krimpt als gevolg van btw-verhogingDe Japanse economie is in de laatste maanden van het afgelopen jaar flink gekrompen, doordat consumenten en bedrijven het mede door een btw-verhoging lieten afweten in de bestedingen. De vooruitzichten voor het land zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus 2019-nCoV in China ook niet florissant.
17/02 10u00  Duizenden passagiers door IT-storing gestrand op luchthaven HeathrowOp vliegveld Heathrow in Londen zijn zondag tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen en vertrekborden, meldt The Guardian. Ook op maandag kunnen reizigers nog hinder ondervinden van de storing.
17/02 09u00  'Accountants doen te weinig tegen hoge werkdruk en ongewenst gedrag'Accountantskantoren doen te weinig om de hoge werkdruk te verlagen en ongewenst gedrag onder werknemers aan te pakken, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van onderzoek van de Inspectie SZW.
17/02 07u45  Bazen DSM delen de macht: 'Twee hoofden weten meer dan één'Het Limburgse DSM heeft vanaf dit weekend een duotop, met niet één maar twee eindbazen. CEO Feike Sijbesma (op de foto in het midden) wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Een ongebruikelijke stap binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Waarom kiest een bedrijf voor co-CEO's?
17/02 07u30  Bomenkap op terrein beoogde Tesla-fabriek Duitsland stilgelegdDe kap van bomen op het terrein in de buurt van Berlijn waar Tesla zijn eerste Europese fabriek wil bouwen, moet per direct worden gestaakt. Dat heeft een Duitse rechtbank zondag beslist in een zaak die was aangespannen door lokale milieuactivisten.
17/02 02u15  Duizenden passagiers gestrand op Heathrow door IT-storingOp vliegveld Heathrow in Londen zijn zondag tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen en vertrekborden, meldt The Guardian. Ook maandag kunnen mensen nog problemen ondervinden door de storing.
16/02 10u30  'Aantal studenten dat studiepauze neemt laatste tien jaar verdubbeld'Het aantal universitaire studenten dat na het afronden van de bacheloropleiding niet direct met een master begint, is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld, blijkt zondag uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die Pointer en Fris! hebben opgevraagd. Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) verslechtert de studeerpauze hun positie op de arbeidsmarkt, als zij hun diploma niet afronden.
16/02 09u30  'Kwart van studenten verslechtert positie op arbeidsmarkt met studiepauze'Het aantal universitaire studenten dat na het afronden van de bacheloropleiding niet direct met een master begint, is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld, blijkt zondag uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die Pointer en Fris! hebben opgevraagd. Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) verslechtert de studeerpauze hun positie op de arbeidsmarkt.
16/02 09u15  Bazen DSM delen de macht: 'Twee hoofden weten nu eenmaal meer dan één'Het Limburgse DSM heeft vanaf dit weekend een duotop, met niet één maar twee eindbazen. CEO Feike Sijbesma (op de foto in het midden) wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Een ongebruikelijke stap binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Waarom kiest een bedrijf voor co-CEO's?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Eerste Nederlandse bedrijven doen beroep op werktijdverkorting om corona19/02 20u30 - Nu.nl Economie: Een aantal Nederlandse bedrijven heeft een beroep gedaan op werktijdverkorting in verband met het coronavirus 2019-nCoV. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) desgevraagd.
1x Kledingconcern C&A verkoopt alle winkels in Mexico20/02 19u15 - Nu.nl Economie: Kledingconcern C&A verkoopt zijn Mexicaanse activiteiten, waaronder alle winkels, aan branchegenoot Grupo Axo. Dat heeft moederbedrijf Cofra Holding donderdag bekendgemaakt.
0x Bazen DSM delen de macht: 'Twee hoofden weten nu eenmaal meer dan één'16/02 09u15 - Nu.nl Economie: Het Limburgse DSM heeft vanaf dit weekend een duotop, met niet één maar twee eindbazen. CEO Feike Sijbesma (op de foto in het midden) wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Een ongebruikelijke stap binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Waarom kiest een bedrijf voor co-CEO's?
0x 'Kwart van studenten verslechtert positie op arbeidsmarkt met studiepauze'16/02 09u30 - Nu.nl Economie: Het aantal universitaire studenten dat na het afronden van de bacheloropleiding niet direct met een master begint, is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld, blijkt zondag uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die Pointer en Fris! hebben opgevraagd. Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) verslechtert de studeerpauze hun positie op de arbeidsmarkt.
0x 'Aantal studenten dat studiepauze neemt laatste tien jaar verdubbeld'16/02 10u30 - Nu.nl Economie: Het aantal universitaire studenten dat na het afronden van de bacheloropleiding niet direct met een master begint, is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld, blijkt zondag uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die Pointer en Fris! hebben opgevraagd. Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) verslechtert de studeerpauze hun positie op de arbeidsmarkt, als zij hun diploma niet afronden.
0x Duizenden passagiers gestrand op Heathrow door IT-storing17/02 02u15 - Nu.nl Economie: Op vliegveld Heathrow in Londen zijn zondag tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen en vertrekborden, meldt The Guardian. Ook maandag kunnen mensen nog problemen ondervinden door de storing.
0x Bomenkap op terrein beoogde Tesla-fabriek Duitsland stilgelegd17/02 07u30 - Nu.nl Economie: De kap van bomen op het terrein in de buurt van Berlijn waar Tesla zijn eerste Europese fabriek wil bouwen, moet per direct worden gestaakt. Dat heeft een Duitse rechtbank zondag beslist in een zaak die was aangespannen door lokale milieuactivisten.
0x Bazen DSM delen de macht: 'Twee hoofden weten meer dan één'17/02 07u45 - Nu.nl Economie: Het Limburgse DSM heeft vanaf dit weekend een duotop, met niet één maar twee eindbazen. CEO Feike Sijbesma (op de foto in het midden) wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Een ongebruikelijke stap binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Waarom kiest een bedrijf voor co-CEO's?
0x 'Accountants doen te weinig tegen hoge werkdruk en ongewenst gedrag'17/02 09u00 - Nu.nl Economie: Accountantskantoren doen te weinig om de hoge werkdruk te verlagen en ongewenst gedrag onder werknemers aan te pakken, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van onderzoek van de Inspectie SZW.
0x Duizenden passagiers door IT-storing gestrand op luchthaven Heathrow17/02 10u00 - Nu.nl Economie: Op vliegveld Heathrow in Londen zijn zondag tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd door een IT-storing bij de inchecksystemen en vertrekborden, meldt The Guardian. Ook op maandag kunnen reizigers nog hinder ondervinden van de storing.

Statistieken

Artikels:
28617
Gelezen:
4401
Aantal lezers nu:
16


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven