dinsdag 25 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u30
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
22/06 20u15  Zonneboot van TU Delft zwaar beschadigd, twee weken voor WK De zonneboot van de TU Delft is afgelopen week een draagvleugel verloren tijdens een testvaart. Zondag 30 juni moet het vaartuig echter naar Monaco, om daar op 5 en 6 juli mee te doen aan het wereldkampioenschap voor boten die werken op zonne-energie.
22/06 13u15  Tanden geiten blijven in goede staat door 'zandfilter' in spijsvertering Geiten krijgen door hun normale dieet van planten en gras veel gruis en zand binnen. Desondanks slijten hun tanden niet of nauwelijks. Wetenschappers zochten uit hoe dat komt.
22/06 13u15  Kopergebruik in de wijnbouw: Wat zijn de gevolgen voor de bodem? De gemiddelde wijndrinker zal niet beseffen hoeveel er komt kijken bij het maken van wijn. Zo wordt met kopersulfaat de strijd tegen bladschimmels en rot in de wijngaard gevoerd. Ook bij biologische wijn, want kopersulfaat is immers een natuurproduct. Waarom wordt kopersulfaat gebruikt? En wat zijn de gevolgen voor de bodem?
22/06 13u15  NUcheckt: Waarom hoog cholesterol kans op hart- en vaatziekten vergroot NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Een verhoogd cholesterol verhoogt de kans op hart- en vaatziekten niet.'
22/06 13u00  Waarom volwassenen, net als peuters, groentehaters zijn Nederlandse volwassenen zijn eigenlijk een soort peuters: we eten alles liever dan groente. We zouden twee keer zoveel groente moeten eten om gezond te blijven. Hoe krijg je tóch met plezier gezonde snacks binnen?
22/06 00u00  Veertig soorten kaas of honderden dates: Zo ga je om met keuzestress We worden overstelpt met keuzes. In de supermarkt liggen 42 soorten kaas. Dankzij handige websites zie je in één klap alle koophuizen in heel Nederland. Via datingapps kun je honderden potentiële geliefden bekijken. Hoe meer keuzes, hoe meer vrijheid. Maar is het wel fijn als je zo veel opties krijgt? Gaan we ten onder aan keuzestress?
22/06 00u00  NUcheckt: Alleen gloeiend hete thee verhoogt mogelijk kans op kanker NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Hete thee drinken verhoogt de kans op slokdarmkanker.'
22/06 00u00  Nieuwe studie suggereert dat we wel degelijk op een bepaald type vallen Veel mensen besluiten na een break-up dat ze een toekomst willen met iemand die qua persoonlijkheid het tegenovergestelde is van hun ex. Een nieuwe studie suggereert echter dat mensen toch vaak weer dezelfde soort partners kiezen. Hieruit kan blijken dat we toch een bepaald type hebben waar we ons tot aangetrokken voelen.
22/06 00u00  Ook 'onze' zon in staat tot superzonnestormen Astronomen die de randen van het melkwegstelsel onderzoeken, hebben de laatste jaren een aantal enorme zonnestormen waargenomen van andere sterren dan de zon. Uit onderzoek blijkt dat ook 'onze' zon tot dit soort stormen in staat is.
21/06 00u00  India wil eigen ruimtestation na bemande ruimtereis in 2022 India is van plan om zijn eigen ruimtestation in een baan om de aarde te brengen. Het ruimtevaartuig moet de volgende stap worden nadat het Aziatische land zijn eerste bemande ruimtereis heeft afgerond, maakt de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO donderdag bekend.
20/06 23u15  NUcheckt: Waarom het weinig uitmaakt of je vóór of na het sporten ontbijt NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Je valt meer af als je sport op een nuchtere maag.'
19/06 00u00  'Honderden plantensoorten uitgestorven door toedoen van de mens' 571 plantensoorten in het wild zijn in de afgelopen 250 jaar uitgestorven door toedoen van de mens, blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Royal Botanic Gardens en de universiteit van Stockholm.
18/06 20u15  'Boaty McBoatface' ontdekt link Antarctische wind en zeespiegelstijging Het Britse onderzoeksschip Boaty McBoatface heeft zijn eerste significante ontdekking gedaan. Het schip heeft ontdekt dat toenemende winden bij Antarctica ervoor zorgen dat het zeewater opwarmt, waardoor de zeespiegel stijgt.
18/06 18u30  Onderzoeksschip ontdekt link tussen Antarctische wind en zeespiegelstijging Het Britse onderzoeksschip Boaty McBoatface heeft zijn eerste significante ontdekking gedaan. Het schip heeft ontdekt dat toenemende winden bij Antarctica ervoor zorgen dat het zeewater opwarmt, waardoor de zeespiegel stijgt.
18/06 18u15  'Boaty McBoatface' ontdekt link tussen Antarctische wind en zeespiegelstijging Het Britse onderzoeksschip Boaty McBoatface heeft zijn eerste significante ontdekking gedaan. Het schip heeft ontdekt dat toenemende winden bij Antarctica ervoor zorgen dat het zeewater opwarmt, waardoor de zeespiegel stijgt.
Laatste update: zaterdag 22 juni 2019, 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/06 15u15  Astronomen ontdekken tweetal planeten met 'mogelijk aanwezig leven'Astronomen hebben op amper 12 lichtjaren afstand van de aarde twee planeten ontdekt waar leven op aanwezig kan zijn. Onderzocht wordt of ze ook bewoonbaar zijn voor mensen, meldt National Geographic.
18/06 15u00  'Honden hebben spieren bij oog beter ontwikkeld voor communicatie'Volgens onderzoekers is de anatomie in het gezicht van honden in duizenden jaren tijd zodanig ontwikkeld, dat ze beter kunnen communiceren met mensen. Zo trekken honden, in tegenstelling tot wolven, bij interactie met mensen de binnenkant van hun wenkbrauw op waardoor ze zieliger kijken.
18/06 14u45  'Twee potentieel bewoonbare planeten ontdekt'Astronomen hebben op amper 12 lichtjaren afstand van de aarde twee planeten ontdekt waar leven op aanwezig kan zijn. Onderzocht wordt of ze ook bewoonbaar zijn voor mensen, meldt National Geographic.
18/06 13u00  Onderzoek: 'Honden hebben spieren bij oog beter ontwikkeld voor communicatie'Volgens onderzoekers is de anatomie in het gezicht van honden in duizenden jaren tijd zodanig ontwikkeld, dat ze beter kunnen communiceren met mensen. Zo trekken honden, in tegenstelling tot wolven, bij interactie met mensen de binnenkant van hun wenkbrauw op waardoor ze zieliger kijken.
18/06 02u00  TU Eindhoven stelt wetenschappelijke vacatures alleen open voor vrouwenDe TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x TU Eindhoven stelt wetenschappelijke vacatures alleen open voor vrouwen18/06 02u00 - Nu.nl Wetenschap: De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel voorlopig uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.
0x Onderzoek: 'Honden hebben spieren bij oog beter ontwikkeld voor communicatie'18/06 13u00 - Nu.nl Wetenschap: Volgens onderzoekers is de anatomie in het gezicht van honden in duizenden jaren tijd zodanig ontwikkeld, dat ze beter kunnen communiceren met mensen. Zo trekken honden, in tegenstelling tot wolven, bij interactie met mensen de binnenkant van hun wenkbrauw op waardoor ze zieliger kijken.
0x 'Twee potentieel bewoonbare planeten ontdekt'18/06 14u45 - Nu.nl Wetenschap: Astronomen hebben op amper 12 lichtjaren afstand van de aarde twee planeten ontdekt waar leven op aanwezig kan zijn. Onderzocht wordt of ze ook bewoonbaar zijn voor mensen, meldt National Geographic.
0x 'Honden hebben spieren bij oog beter ontwikkeld voor communicatie'18/06 15u00 - Nu.nl Wetenschap: Volgens onderzoekers is de anatomie in het gezicht van honden in duizenden jaren tijd zodanig ontwikkeld, dat ze beter kunnen communiceren met mensen. Zo trekken honden, in tegenstelling tot wolven, bij interactie met mensen de binnenkant van hun wenkbrauw op waardoor ze zieliger kijken.
0x Astronomen ontdekken tweetal planeten met 'mogelijk aanwezig leven'18/06 15u15 - Nu.nl Wetenschap: Astronomen hebben op amper 12 lichtjaren afstand van de aarde twee planeten ontdekt waar leven op aanwezig kan zijn. Onderzocht wordt of ze ook bewoonbaar zijn voor mensen, meldt National Geographic.
0x 'Boaty McBoatface' ontdekt link tussen Antarctische wind en zeespiegelstijging18/06 18u15 - Nu.nl Wetenschap: Het Britse onderzoeksschip Boaty McBoatface heeft zijn eerste significante ontdekking gedaan. Het schip heeft ontdekt dat toenemende winden bij Antarctica ervoor zorgen dat het zeewater opwarmt, waardoor de zeespiegel stijgt.
0x Onderzoeksschip ontdekt link tussen Antarctische wind en zeespiegelstijging18/06 18u30 - Nu.nl Wetenschap: Het Britse onderzoeksschip Boaty McBoatface heeft zijn eerste significante ontdekking gedaan. Het schip heeft ontdekt dat toenemende winden bij Antarctica ervoor zorgen dat het zeewater opwarmt, waardoor de zeespiegel stijgt.
0x 'Boaty McBoatface' ontdekt link Antarctische wind en zeespiegelstijging18/06 20u15 - Nu.nl Wetenschap: Het Britse onderzoeksschip Boaty McBoatface heeft zijn eerste significante ontdekking gedaan. Het schip heeft ontdekt dat toenemende winden bij Antarctica ervoor zorgen dat het zeewater opwarmt, waardoor de zeespiegel stijgt.
0x 'Honderden plantensoorten uitgestorven door toedoen van de mens'19/06 00u00 - Nu.nl Wetenschap: 571 plantensoorten in het wild zijn in de afgelopen 250 jaar uitgestorven door toedoen van de mens, blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Royal Botanic Gardens en de universiteit van Stockholm.
0x NUcheckt: Waarom het weinig uitmaakt of je vóór of na het sporten ontbijt20/06 23u15 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Je valt meer af als je sport op een nuchtere maag.'

Statistieken

Artikels:
30888
Gelezen:
3767
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven