vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u45
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
18/01 22u15  NASA komt erachter hoelang een dag duurt op Saturnus Wetenschappers van NASA zijn erachter gekomen dat een dag op Saturnus 10 uur, 33 minuten en 38 seconden duurt. 
18/01 00u00  Ruimtesonde New Horizons schiet veilig langs te bestuderen planetoïde De Amerikaanse ruimtesonde New Horizons is dinsdag voorbij een planetoïde gevlogen, zoals de bedoeling was. Dat gebeurde op 6,6 miljard kilometer afstand van de aarde.18 
17/01 08u15  Wetenschappers: Radicaal ander eetpatroon nodig om wereld te redden We moeten onze eetgewoontes drastisch veranderen willen we de planeet en haar inwoners redden, zegt een team van internationale deskundigen uit zestien landen. Daarvoor moeten mensen hun vlees- en suikerconsumptie halveren en dubbel zo veel groente, fruit en noten gaan eten.
17/01 07u45  Wetenschappers: Radicaal ander eetpatroon noodzakelijk om wereld te redden We moeten onze eetgewoontes drastisch veranderen willen we de planeet en haar inwoners redden, zegt een team van internationale deskundigen uit zestien landen. Daarvoor moeten mensen hun vlees- en suikerconsumptie halveren en dubbel zoveel groenten, fruit en noten gaan eten.
17/01 04u30  Wetenschappers: Radicaal ander eetpatroon noodzakelijk om wereld redden We moeten onze eetgewoontes drastisch veranderen willen we de planeet en haar inwoners redden, zegt een team van internationale deskundigen uit 16 landen. Daarvoor moeten mensen hun vlees- en suikerconsumptie halveren en dubbel zoveel groenten, fruit en noten gaan eten.
17/01 00u45  Eerste plant op de maan alweer dood door extreme temperaturen De katoenplantjes die ontkiemden op de maan aan boord van een ruimtesonde, hebben het niet gehaald. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.
16/01 00u00  NASA-satelliet TESS ontdekt nieuwe koude exoplaneet TESS, de nieuwe planeetzoekende satelliet van ruimteorganisatie NASA, heeft zijn eerste grote ontdekking gedaan. TESS heeft een exoplaneet gevonden die drie keer zo groot is als de aarde en zich op een afstand van 53 lichtjaren van de aarde bevindt.
16/01 00u00  'Appen en sociale media leiden niet tot taalverloedering' Veelvuldig gebruik van WhatsApp en sociale media leidt niet tot taalverloedering, meldt de Radboud Universiteit Nijmegen dinsdag op basis van onderzoek door taalwetenschapper Lieke Verheijen.
15/01 14u15  Voor het eerst gelukt om planten te laten groeien op de maan Katoenzaadjes die door een Chinese sonde naar de maan zijn gebracht zijn uitgekomen. Dat zegt de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA. Het is voor het eerst dat er planten groeien op de maan.
15/01 00u00  'Lang leven wordt doorgegeven door familieleden' De kans om ouder te worden dan gemiddeld is erfelijk. Mensen die uit een familie van mensen komen die ouder worden dan hun generatiegenoten, worden zelf ook vaak ouder.
13/01 00u00  Hoe ontstaat vieze adem en wat doe je ertegen? Pepermunt helpt niet als je adem stinkt, schrijft Quest. Wat dan wel? ‘Elke keer als je je tanden poetst, zou je ook je tong moeten reinigen.’
12/01 16u45  Oceanen warmen sneller op dan eerder gedacht Het broeikaseffect zorgt ervoor dat oceanen nog sneller opwarmen dan eerder gedacht, blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke analyse.
12/01 16u45  In China gevonden schedel blijkt ruim tienduizend jaar oud Een menselijke schedel die aan de grens van China met Mongolië en Rusland is gevonden, is meer dan tienduizend jaar oud, melden wetenschappers zaterdag na koolstofdatering.
12/01 16u30  Waarom maken broers en zussen zo vaak ruzie? Leuk, die broers en zussen. Maar als ze nog jong zijn, slaan elkaar ook regelmatig de kop in. Wat zit er achter die almaar terugkerende ruzies? En hoe erg is geruzie in de tent? Quest zocht het uit.
12/01 16u30  Geboorte van zwart gat voor het eerst waargenomen Astronomen hebben voor het eerst de geboorte waargenomen van een zwart gat of neutronenster.
Laatste update: vandaag om 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Ruimtesonde New Horizons schiet veilig langs te bestuderen planetoïde18/01 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De Amerikaanse ruimtesonde New Horizons is dinsdag voorbij een planetoïde gevlogen, zoals de bedoeling was. Dat gebeurde op 6,6 miljard kilometer afstand van de aarde.
5x NASA komt erachter hoelang een dag duurt op Saturnus18/01 22u15 - Nu.nl Wetenschap: Wetenschappers van NASA zijn erachter gekomen dat een dag op Saturnus 10 uur, 33 minuten en 38 seconden duurt. 
0x Chinese ruimtelander maakt eerste succesvolle landing op achterkant maan11/01 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Het Chinese ruimtevoertuig Chang'e 4 is volgens plan op de achterkant van de maan geland. Het is de eerste succesvolle landing op dat gedeelte van de maan, meldt de Chinese staatsopmroep CGTN donderdag.
0x In China vorige eeuw gevonden schedels blijken ruim tienduizend jaar oud12/01 12u15 - Nu.nl Wetenschap: Een menselijke schedel die is gevonden aan de grens van China met Mongolië en Rusland is meer dan tienduizend jaar oud. Dat hebben wetenschappers zaterdag gemeld na koolstofdatering.
0x In China gevonden schedels blijken ruim tienduizend jaar oud12/01 12u45 - Nu.nl Wetenschap: Een menselijke schedel die aan de grens van China met Mongolië en Rusland is gevonden, is meer dan tienduizend jaar oud, melden wetenschappers zaterdag na koolstofdatering.
0x Oceanen warmer sneller op dan eerder gedacht12/01 16u30 - Nu.nl Wetenschap: Het broeikaseffect zorgt ervoor dat oceanen nog sneller opwarmen dan eerder gedacht, blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke analyse.
0x Geboorte van zwart gat voor het eerst waargenomen12/01 16u30 - Nu.nl Wetenschap: Astronomen hebben voor het eerst de geboorte waargenomen van een zwart gat of neutronenster.
0x Waarom maken broers en zussen zo vaak ruzie?12/01 16u30 - Nu.nl Wetenschap: Leuk, die broers en zussen. Maar als ze nog jong zijn, slaan elkaar ook regelmatig de kop in. Wat zit er achter die almaar terugkerende ruzies? En hoe erg is geruzie in de tent? Quest zocht het uit.
0x In China gevonden schedel blijkt ruim tienduizend jaar oud12/01 16u45 - Nu.nl Wetenschap: Een menselijke schedel die aan de grens van China met Mongolië en Rusland is gevonden, is meer dan tienduizend jaar oud, melden wetenschappers zaterdag na koolstofdatering.
0x Oceanen warmen sneller op dan eerder gedacht12/01 16u45 - Nu.nl Wetenschap: Het broeikaseffect zorgt ervoor dat oceanen nog sneller opwarmen dan eerder gedacht, blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke analyse.

Statistieken

Artikels:
36531
Gelezen:
48301
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven