zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
22/03 17u45  'Tyrannosaurus' gereconstrueerd aan de hand van in Nederland gevonden bot Een internationaal team van wetenschappers heeft aan de hand van een eeuwen geleden in Nederland gevonden dijbeen van een dinosaurus, een 'Tyrannosaurus' gereconstrueerd.
22/03 00u00  Eerste vrouwelijke duo ooit maakt ruimtewandeling bij ISS Voor de eerste keer in de geschiedenis zal een vrouwelijk astronautenduo een ruimtewandeling maken bij het internationale ruimtestation ISS, heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bevestigd in gesprek met CNN.
21/03 00u00  Groot Deens onderzoek toont aan dat vaccinaties geen autisme veroorzaken Deense wetenschappers hebben met een groot onderzoek aangetoond dat vaccinaties tegen de mazelen, bof en rode hond geen autisme veroorzaken bij kinderen. In de studie werden Deense kinderen die een prik kregen vergeleken met kinderen die niet gevaccineerd werden.
21/03 00u00  'RUG en Universiteit Maastricht beste algemene masteruniversiteiten' De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Universiteit Maastricht zijn beoordeeld als de beste algemene masteruniversiteiten van Nederland. Dertien masteropleidingen van de RUG kregen dit jaar het label Topopleiding, zo blijkt dinsdag uit de Keuzegids Masters 2019.
20/03 21u15  NUcheckt: Waarom er geen bewijs is dat de zon helpt bij vetverbranding NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Zonlicht helpt bij het verbranden van vet.'
19/03 19u30  Eerste vrouw ontvangt 'Nobelprijs' voor de wiskunde De Amerikaanse wiskundige Karen Uhlenbeck is dinsdag al eerste vrouw ooit verkozen tot winnaar van de Abelprijs, een van de meest prestigieuze prijzen in de wiskunde.
19/03 09u00  'Naar verwachting sterven dit jaar 1,5 miljoen mensen aan kanker in EU' Bijna anderhalf miljoen mensen in de EU zullen dit jaar naar verwachting aan de gevolgen van kanker overlijden, blijkt uit een onderzoek dat dinsdag zal verschijnen in Annals of Oncology. Longkanker blijft de dodelijkste ziekte onder beide geslachten.
19/03 05u15  'Anderhalf miljoen doden verwacht in de EU aan gevolgen van kanker' Bijna 1,5 miljoen mensen zullen aan de gevolgen van kanker overlijden in de Europese Unie (EU) in 2019. Dat blijkt uit een onderzoek dat dinsdag zal verschijnen in Annals of Oncology. Longkanker blijft de dodelijkste ziekte onder beide geslachten.
19/03 00u00  Twee eeuwenoude catacomben Alexandrië gered van stijgend grondwater Egypte heeft een project voltooid om de befaamde tweeduizend jaar oude catacomben in de kuststad Alexandrië te redden van het stijgende grondwater, hebben Egyptische autoriteiten zondag bekendgemaakt.
17/03 13u30  Groot deel DNA oorspronkelijke man op Iberisch Schiereiland verdwenen Bij mannelijke bewoners van het Iberisch Schiereiland is weinig DNA van de oorspronkelijke mannen uit het gebied terug te vinden. De meeste genen van de mannelijke inwoners van Spanje en Portugal komen van andere Europese volkeren die naar het gebied zijn getrokken.
17/03 11u00  DNA oorspronkelijke mannen op Iberisch Schiereiland bijna verdwenen Bij mannelijke bewoners van het Iberisch Schiereiland is bijna geen DNA terug te vinden van de oorspronkelijke mannen uit het gebied dat we kennen als Spanje en Portugal. De meeste genen van mannelijke inwoners van Spanje en Portugal komen van andere Europese volkeren die naar het gebied zijn getrokken in de loop van de jaren.
17/03 08u45  Hoe komt het toch dat we zo veel gaatjes in onze tanden hebben? Twee keer per dag poetsen en niet te vaak suiker eten. Zo moeilijk lijkt het niet om je gebit gezond te houden. Maar waarom hebben zoveel mensen dan toch gaatjes?
17/03 08u30  DNA oorspronkelijke mannen op Iberisch schiereiland grotendeels verdwenen Bij mannelijke bewoners van het Iberisch schiereiland is bijna geen DNA terug te vinden van de oorspronkelijke mannen uit het gebied dat we kennen als Spanje en Portugal. De meeste genen van mannelijke bewoners van Spanje en Portugal komen van andere Europese volkeren die naar het gebied zijn getrokken in de loop van de jaren.
17/03 07u30  Waarom hebben we toch zo veel gaatjes in onze tanden? Twee keer per dag poetsen en niet te vaak suiker eten. Zo moeilijk lijkt het niet om je gebit gezond te houden. Maar waarom hebben zoveel mensen dan toch gaatjes?
16/03 23u30  Waarom hebben we toch zoveel gaatjes in onze tanden? Twee keer per dag poetsen en niet te vaak suiker eten. Zo moeilijk lijkt het niet om je gebit gezond te houden. Maar waarom hebben zoveel mensen dan toch gaatjes?
Laatste update: vrijdag 22 maart 2019, 17u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x 'Tyrannosaurus' gereconstrueerd aan de hand van in Nederland gevonden bot22/03 17u45 - Nu.nl Wetenschap: Een internationaal team van wetenschappers heeft aan de hand van een eeuwen geleden in Nederland gevonden dijbeen van een dinosaurus, een 'Tyrannosaurus' gereconstrueerd.
2x NUcheckt: Onderzoek bewijst niet dat chocolade helpt tegen stress16/03 23u30 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Chocolade helpt tegen stress.'
2x Waarom hebben we toch zo veel gaatjes in onze tanden?17/03 07u30 - Nu.nl Wetenschap: Twee keer per dag poetsen en niet te vaak suiker eten. Zo moeilijk lijkt het niet om je gebit gezond te houden. Maar waarom hebben zoveel mensen dan toch gaatjes?
2x Eerste vrouwelijke duo ooit maakt ruimtewandeling bij ISS22/03 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Voor de eerste keer in de geschiedenis zal een vrouwelijk astronautenduo een ruimtewandeling maken bij het internationale ruimtestation ISS, heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bevestigd in gesprek met CNN.
1x Onbemande SpaceX-capsule na eerste testvlucht succesvol geland op zee16/03 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De onbemande Crew Dragon-capsule van SpaceX is vrijdagmiddag, hangend aan vier parachutes, succesvol geland op de Atlantische Oceaan. Daarmee is de eerste testvlucht van de nieuwe ruimtecapsule ten einde gekomen.
1x 'Zachtere voeding vormde kaken en bracht nieuwe klanken'16/03 23u30 - Nu.nl Wetenschap: Een verandering van de vorm en stand van onze kaken als gevolg van het eten van zachtere voedingsmiddelen, heeft er in de loop van de jaren voor gezorgd dat onze taal sterk is veranderd. Door de andere stand van de kaak werd het mogelijk om andere klanken te produceren, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Zurich waar ScienceNews over schrijft.
1x Genen oorspronkelijke mannen op Iberisch schiereiland grotendeels verdwenen16/03 23u30 - Nu.nl Wetenschap: Bij mannelijke bewoners van het Iberisch schiereiland is bijna geen DNA terug te vinden van de oorspronkelijke mannen uit het gebied dat we kennen als Spanje en Portugal. De meeste genen van mannelijke bewoners van Spanje en Portugal komen van andere Europese volkeren die naar het gebied zijn getrokken in de loop van de jaren.
1x Waarom hebben we toch zoveel gaatjes in onze tanden?16/03 23u30 - Nu.nl Wetenschap: Twee keer per dag poetsen en niet te vaak suiker eten. Zo moeilijk lijkt het niet om je gebit gezond te houden. Maar waarom hebben zoveel mensen dan toch gaatjes?
1x DNA oorspronkelijke mannen op Iberisch schiereiland grotendeels verdwenen17/03 08u30 - Nu.nl Wetenschap: Bij mannelijke bewoners van het Iberisch schiereiland is bijna geen DNA terug te vinden van de oorspronkelijke mannen uit het gebied dat we kennen als Spanje en Portugal. De meeste genen van mannelijke bewoners van Spanje en Portugal komen van andere Europese volkeren die naar het gebied zijn getrokken in de loop van de jaren.
1x Hoe komt het toch dat we zo veel gaatjes in onze tanden hebben?17/03 08u45 - Nu.nl Wetenschap: Twee keer per dag poetsen en niet te vaak suiker eten. Zo moeilijk lijkt het niet om je gebit gezond te houden. Maar waarom hebben zoveel mensen dan toch gaatjes?

Statistieken

Artikels:
32675
Gelezen:
45413
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven