zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Parool

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Het Parool

Verbergen Tonen
23/08 22u15  Jong Ajax verslaat FC Dordrecht in doelpuntrijk duel Dominant voetballen én winnen, dat is dit seizoen de missie van Jong Ajax. Tot dusver slaagden de talenten daar nog niet in. De Amsterdamse beloften hadden in de eerste twee wedstrijden het meeste balbezit van de Keuken Kampioen Divisie (68 procent). Door slordig verdedigen en individuele fouten leverde dat echter pas één punt op. Uit bij TOP Oss werd verloren (2-1), tegen NEC kwam de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag niet verder dan een gelijkspel. Jong Ajax stevende lang op een overwinning af, maar in de 94e minuut kwamen de Nijmegenaren door een goal van Josef Kvida alsnog langszij: 3-3.
23/08 21u45  In beeld: Uitmarkt trapt cultureel seizoen af De Uitmarkt is vrijdag begonnen. Theatermakers, musici, dansers, cabaretiers, schrijvers en tentoonstellingsmakers laten het weekend het publiek kennismaken met alles wat er de komende tijd in ons land te zien en te horen zal zijn.
23/08 20u15  Waarom de G7 voor iedereen ongelegen komt Voor het 45ste jaar op rij komen vanaf zaterdag zeven van de machtigste spelers op het wereldtoneel samen. Maar eigenlijk zit geen van de leden van de G7 écht te wachten op dit weekendje Biarritz.
23/08 20u15  Hockeysters met royale zege naar finale EK De Nederlandse hockeysters kunnen zondag in Antwerpen hun Europese titel prolongeren. De ploeg van bondscoach Alyson Annan bereikte de finale met een klinkende zege op Engeland: 8-0.
23/08 20u00  Trump: bedrijven VS moeten China verlaten Amerikaanse bedrijven moeten op zoek naar alternatieven voor productie in China. Die opdracht krijgt het bedrijfsleven van de Amerikaanse president Donald Trump in een reeks berichten op Twitter.
23/08 18u45  Is kappen echt het beste voor de bomen op de Rozengracht? De gemeente wil vrijwel alle bomen op de Rozengracht kappen. Buurt en deskundigen snappen niets van de plotselinge kapdrift. ‘Dit is kiezen voor de makkelijke weg, ze probéren deze bomen niet eens te behouden.’
23/08 17u30  Rutte: kans klein dat Johnson met oplossing komt voor backstop Premier Mark Rutte wacht af met welk alternatief de Britse premier Boris Johnson komt voor de Noord-Ierse grenskwestie, maar hij heeft er niet heel veel vertrouwen in dat de ‘vrolijke Johnson’ een oplossing zal vinden voor de zogenoemde backstop.
23/08 15u15  Laura Maaskant (1994-2019) stak haar kop niet in het zand Laura Maaskant (1994-2019) had een missie: mensen inspireren om hen in het nu te laten leven. Op haar vijftiende werd bij haar een tumor ontdekt. Vorige week donderdag, tien jaar later, overleed ze. ‘Ze heeft geleefd alsof ze tachtig is geworden.’
23/08 14u45  Weer stapt FvD’er over van Baudet naar Otten Opnieuw stapt een volksvertegenwoordiger van Forum voor Democratie over naar Henk Otten, de bij FvD vertrokken politicus die nu een eigen partij wil oprichten. Het gaat om Cornelis van den Berg die voor FvD in de Provinciale Staten zit in de provincie Flevoland.
23/08 14u30  Ariana Grande-fans wachten in de zon voor de Ziggo Dome Ariana Grande treedt vrijdag, zaterdag én zondag op in een uitverkochte Ziggo Dome. De fans kunnen vrijdag haast niet wachten. Voornamelijk jongeren, afkomstig uit Nederland, maar ook uit Duitsland en Italië zitten, liggen en staan al sinds de de vroege uurtjes massaal voor de deur van de concerthal in Zuidoost. De deuren gaan pas om 18.30 uur open. Gelukkig schijnt de zon.
23/08 14u30  Advocaten ‘Sous’ en ‘Freaks’ willen vrijspraak Waar justitie overvloedig bewijs ziet en 15 en 25 jaar celstraf wil voor de mislukte moordaanslagen van Zakaria ‘Freaks’ Z. (25) en Aberrahmane ‘Sous’ el B. (25), vroegen hun advocaten vrijdag vrijspraak.
23/08 13u30  Nog even en de Titanic is niet meer Voor het eerst in vijftien jaar zijn er nieuwe beelden gemaakt van de in 1912 gezonken Titanic. En die beloven niet veel goeds.
23/08 13u30  Rusland wil VN-raad bijeen om Amerikaanse rakettesten Rusland wil de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bijeenroepen nadat de Verenigde Staten twee ­middellangeafstandsraketten heeft getest. De VN heeft het verzoek in overweging genomen.
23/08 12u30  Wel twee masters, maar geen baan Vroeger kwam ik vaker in het café dan tegenwoordig. Maar gisteren was ik er weer eens geruime tijd.
23/08 12u15  Duur, klein en hoge erfpacht: nieuwbouw minder in trek Ze zijn te duur, vaak klein en de erfpacht is te hoog: nieuwbouwhuizen raken uit de gratie. Hoge bouwkosten en de eis dat huizen gasloos zijn, hakken erin. ‘Op een gegeven moment houdt het op.’
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/08 12u15  Noorse politie sluit onderzoek naar verdwijning Arjen KamphuisDe politie gaat uit van een kano-ongeluk als meest reële scenario.
23/08 11u15  De ene vluchteling kreeg een baan, de andere een dipHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Grenzeloos Talent.
23/08 10u15  Ferd Grapperhaus is onze eigen mini-TrumpIk zou heel graag een realityserie zien over mijn favoriete politicus, minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Ik wil alles van hem weten, en niet alleen omdat hij de wedergeboorte is van het mysterieus verdwenen tv-icoon Karel van de Graaf.
23/08 10u15  Russische artsen vrezen voor eigen gezondheid na nucleair ongevalTijdens het behandelen van slachtoffers werden ze zelf blootgesteld aan straling.
23/08 10u00  Waarom is Ariane Grande zo immens populair?Popster Ariana Grande (26) geeft vrijdagavond het eerste van haar drie uitverkochte Ziggo Dome­concerten. Hoe is haar immense ­populariteit te verklaren?
23/08 09u45  Op codekamp: leren programmeren is socialer dan je denktVergeet ponykamp, hockeykamp of surfkamp. Een beetje modern kind leert deze zomer programmeren tijdens een codekamp. ‘Nu help ik mijn zusje van vijf met het maken van games.’
23/08 08u00  Coalitiepartijen eens over belastingplannenDe coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat donderdagavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën.
23/08 07u30  Aantal daklozen verdubbeld: ‘Iedereen kan het worden’Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld: van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000 mensen. Opvanginstanties slaan alarm: ‘Steeds meer mensen lopen risico’s: iedereen kan dakloos worden.’
23/08 07u30  VN-chef bezorgd om AmazonebrandenHet hoofd van de Verenigde Naties heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de natuurbranden in het Amazonegebied. “Tijdens de wereldwijde klimaatcrisis kunnen we ons niet nog meer schade permitteren aan een belangrijke bron van zuurstof en biodiversiteit,” zei secretaris-generaal António Guterres op Twitter.
23/08 07u30  Artsen vrezen gezondheid na nucleair ongevalRussische artsen die de slachtoffers behandelden van het ongeluk met een raketmotor in het noorden van Rusland, vrezen dat ze zelf zijn blootgesteld aan radioactieve straling. Toen de slachtoffers bij hen werden gebracht, werd namelijk niet verteld dat het om een nucleair ongeval ging.
22/08 21u00  Open dag van de dierenambulance gaat tóch doorDe open dag van de Dierenambulance Amsterdam gaat toch door, ondanks de hoge kosten voor een vergunning. De gemeente en verschillende donateurs schieten te hulp.
22/08 20u30  Man gewond na steekincident in ZuidoostBij een steekincident op de Kikkensteinstraat in Zuidoost is donderdagavond een man gewond geraakt.
22/08 18u30  Daklozencamping in het Vondelpark komt er nietDe daklozencamping in het Vondelpark van activist Frank van der Linde gaat niet door na een uitspraak van de voorzieningenrechter donderdagmiddag.
22/08 17u45  Justitie eist 15 en 25 jaar cel tegen ‘Freaks’ en ‘Sous’Justitie eist 15 en 25 jaar cel tegen Zakaria ‘Freaks’ Z. (25) en Abderrahmane ‘Sous’ el B. (25) voor hun betrokkenheid bij respectievelijk één en drie mislukte moordaanslagen op Amsterdamse criminelen.
22/08 17u45  Haga Lyceum maakt geen gebruik van toegewezen gebouw door gemeenteHet Cornelius Haga Lyceum maakt vooralsnog geen gebruik van de door de gemeente toegewezen dependance en vangt alle leerlingen op in het gebouw aan de Naritaweg, vlakbij station Sloterdijk.
22/08 17u30  Justitie eist 15 en 25 jaar cel tegen ‘Freaks’ en ‘Sous’ voor moordaanslagenJustitie eist 15 en 25 jaar cel tegen Zakaria ‘Freaks’ Z. (25) en Abderrahmane ‘Sous’ el B. (25) voor hun betrokkenheid bij respectievelijk één en drie mislukte moordaanslagen op Amsterdamse criminelen.
22/08 17u00  Haga Lyceum maakt geen gebruik van toegewezen opvang door gemeenteHet Cornelius Haga Lyceum maakt vooralsnog geen gebruik van de door de gemeente toegewezen dependance en vangt alle leerlingen op in het gebouw aan de Naritaweg, vlakbij station Sloterdijk.
22/08 17u00  Granaat ongeval Mali kon te vroeg ontploffenHet ministerie van Defensie stelt na eigen onderzoek dat de mortiergranaat die in Mali een fataal ongeval veroorzaakte, onbedoeld eerder kon ontploffen. Bij het ongeluk kwamen twee Nederlandse militairen om het leven en raakte één militair gewond. Defensieminister Ank Bijleveld onderzoekt of er juridische stappen tegen de fabrikant mogelijk zijn.
22/08 16u30  Boetes voor verkopers illegale e-sigaret Juul'Zeer verontrustende ontwikkeling dat zoveel jongeren e-sigaret of sisha-pen uitproberen.'
22/08 16u15  Granaat ongeval Mali kon te vroeg ontploffen: minister overweegt juridische stappenHet ministerie van Defensie stelt na eigen onderzoek dat de mortiergranaat die in Mali een fataal ongeval veroorzaakte, onbedoeld eerder kon ontploffen. Bij het ongeluk kwamen twee Nederlandse militairen om het leven en raakte één militair gewond. Defensieminister Ank Bijleveld onderzoekt of er juridische stappen tegen de fabrikant mogelijk zijn.
22/08 16u00  Granaat ongeval Mali kon eerder ontploffen: minister overweegt juridische stappenHet ministerie van Defensie stelt na eigen onderzoek dat de mortiergranaat die in Mali een fataal ongeval veroorzaakte, onbedoeld eerder kon ontploffen. Bij het ongeluk kwamen twee Nederlandse militairen om het leven en raakte één militair gewond. Defensieminister Ank Bijleveld onderzoekt of er juridische stappen tegen de fabrikant mogelijk zijn.
22/08 15u30  Amsterdamse eerste straatvoetbalster in Fifa 20De Amsterdamse Roxanne Hehakaija, beter bekend als Rocky, verschijnt als een van de spelers in het voetbalspel Fifa 20 dat eind september in de schappen verschijnt. De internationaal geroemde straatvoetballer is daarmee het eerste vrouwelijke karakter in het spel.
22/08 15u15  Amsterdamse Rocky eerste vrouwelijke straatvoetballer in voetbalspel FifaDe Amsterdamse Roxanne Hehakaija, beter bekend als Rocky, verschijnt als een van de spelers in het voetbalspel Fifa 20 dat eind september in de schappen verschijnt. De internationaal geroemde straatvoetballer is daarmee het eerste vrouwelijke karakter in het spel.
22/08 14u15  Dit zijn de openluchtcinema’s van deze zomerVan Nemo tot de Hermitage en het Vondelpark: waarom binnen film kijken als het buiten kan.
22/08 14u15  Het Iraanse schip Adrian Darya-1 is een paria op zeeDe Iraanse olietanker Adrian Darya-1 vaart weer, maar de Amerikanen zetten alle landen onder druk om het schip de reis naar huis onmogelijk te maken.
22/08 14u15  Kan de eredivisie meeliften op het succes van Oranje?Tilt het WK-succes van de Oranjevrouwen de eredivisie naar een hoger niveau? Aan de vooravond van het nieuwe voetbal­seizoen delen niet alle clubs het optimisme van Ajax. ‘Op een gegeven moment zeggen ouders: nu moet je je eigen broek ophouden.’
22/08 14u15  Pedagoog: ‘Begin het schooljaar niet met taal en rekenen’Marcel van Herpen vindt dat leerkrachten eerst in de relatie met kinderen moeten investeren.
22/08 13u15  Activist over de daklozencamping in het VondelparkActivist Frank van der Linde wil een daklozencamping in het Vondelpark beginnen. Donderdagmiddag staat hij voor de rechter.
22/08 13u00  Zo zweven de medewerkers van de ParadeIn de laatste week van festival de Parade pakken de medewerkers uit met een theatrale zweefwedstrijd. Worden de snoepmeisjes, het spaghettimonster of toch Elsa de zweefkampioen van 2019?
22/08 13u00  Dragan Bakema vervangt Gijs Naber in Bowie-musical LazarusHoofdrolspeler Gijs Naber heeft zijn rol teruggegeven wegens een te volle agenda.
22/08 12u45  Fietser gewond na aanrijding met busje in OostDonderdagochtend rond 11.00 uur is een fietser gewond geraakt door een botsing met een busje. Het ongeval vond plaatst op de Zeeburgerstraat in Oost.
22/08 12u45  EU-missie Hormuz is enige optie voor kabinetNederland zou alleen bereid zijn een fregat te leveren voor de beveiliging van de Straat van Hormuz als dat onder EU-vlag vaart. Op die manier zou het kabinet willen voorkomen dat het betrokken raakt bij een eventueel groot conflict tussen de Verenigde Staten en Iran.
22/08 11u30  Om de beschaving te redden moet je soms onbeschaafd zijnJan Ruff-O’Herne is dood. Zij was ‘troostmeisje’ toen ze in een Japans kamp zat. Mijn moeder vond troostmeisje ‘een rotterm!’
22/08 10u15  Kabinet denkt aan miljardeninjectie voor langetermijngroeiDe Staat zal daarvoor fors moeten lenen op de kapitaalmarkt.
22/08 09u30  De tranen vloeiden rijkelijk bij Utopia, dat dit jaar stoptHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Utopia.
22/08 09u15  CBK opent tijdelijke locatie in OostpoortHet Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) moest uit de voormalige Oostergasfabriek vertrekken, maar opent donderdag een nieuwe, tijdelijke locatie in winkelcentrum Oostpoort.
22/08 08u45  De toekomstige burgemeester (15) nam de auto van zijn oudersEr was eens een jongen van vijftien. Een jongen van vijftien die op een avond de autosleutels van zijn vader pakte. Het was zomer, zijn ouders waren niet thuis en hij ging een stukje rijden. Met twee vriendjes. Zonder doel. En zonder er al te veel over na te denken: de sleutels lagen er, de auto stond er. Dat was het wel zo’n beetje.
22/08 08u30  Ajax, regel dit weekend een oefenduel tegen PSV‘Wij hebben mi­nuten nodig om aan elkaar te wennen,” zei Erik ten Hag tien dagen geleden nog, in de dagen tussen Ajax-FC Emmen en de return tegen Paok Saloniki. “Om te werken aan automatismen. Om fysiek sterker te worden. In deze fase ben ik blij met veel wedstrijden.”
22/08 08u30  Milieudefensie eist stop op kleinschalige gaswinningAlle kleinschalige gaswinning in Nederland moet worden stopgezet, tot meer duidelijk is over de gevolgen voor kwetsbare natuur. Die oproep doen Milieudefensie en dertien bewonersgroepen in een open brief.
22/08 08u00  Rutte ontvangt Merkel voor klimaatoverlegPremier Mark Rutte ontvangt donderdag de Duitse bondskanselier Angela Merkel en drie van haar ministers in het Catshuis voor een overleg over de aanpak van klimaatverandering.
22/08 07u45  Activist daklozencamping Vondelpark: ‘Er zijn afspraken met mij te maken’Activist Frank van der Linde wil een daklozencamping in het Vondelpark beginnen. Donderdagmiddag staat hij voor de rechter.
22/08 07u30  Rechtszaak om daklozencamping in VondelparkActivist Frank van der Linde wil een daklozencamping in het Vondelpark beginnen. Donderdagmiddag staat hij voor de rechter.
21/08 22u00  Merkel: oplossing Ierse backstop mogelijkDe Duitse bondskanselier Angela Merkel gelooft dat een oplossing voor het probleem van de Ierse grens mogelijk is, nog voor de geplande terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie eind oktober.
21/08 21u45  Bolsonaro: ngo's hebben bosbranden Amazone gestichtDe Braziliaanse president Jair Bolsonaro beschuldigt niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) ervan bosbranden in het Amazonegebied te hebben gesticht.
21/08 21u45  Bewoners Gouden Bocht stappen naar de rechter om ‘ontsierende’ hekkenZe zouden volgens hen niet passen bij het aanzicht van het statige stuk Herengracht.
21/08 20u15  15-jarige joyrider rijdt met 165 km per uur over de A10De politie heeft bij een snelheidscontrole op de A10 Noord een bestuurder aangehouden die 165 kilometer per uur reed. De chauffeur bleek slechts 15 jaar oud te zijn.
21/08 19u15  Bewoners Gouden Bocht stappen naar de rechter om ‘ontsierende' hekkenZe zouden volgens hen niet passen bij het aanzicht van het statige stuk Herengracht.
21/08 19u00  Taxibedrijven Amsterdam naar de rechterDe Amsterdamse taxiorganisaties Taxistad en TAT spannen een kort geding aan tegen de gemeente Amsterdam. Ze zijn het er niet mee eens dat ze verplicht zijn chauffeurs schorsingen op te leggen voor ‘kleine overtredingen, zoals bijvoorbeeld stoppen bij een volle standplaats’.
21/08 18u45  'The Rock' bestbetaalde acteur ter wereldDwayne ‘The Rock’ Johnson is de bestbetaalde acteur van het afgelopen jaar. De Amerikaan verdiende tussen juni vorig jaar en dit jaar omgerekend ruim 80 miljoen euro, rekende het zakenblad Forbes uit.
21/08 18u30  Protest in Den Haag over hoogbouw SluisbuurtMonumentenorganisaties, milieuclubs en enkele tientallen betrokken Amsterdamse burgers hebben dinsdag geprotesteerd bij de Raad van State in Den Haag tegen hoogbouw in de Sluisbuurt. De bouwplannen van Amsterdam voorzien in torens van zestig tot 125 meter hoog.
21/08 17u30  Kraakpand We Are Here in Westpoort per direct ontruimdNa een veiligheidsinspectie heeft de officier van justitie besloten tot een spoedontruiming van een gekraakt bedrijfspand in Westpoort. De uitgeprocedeerde asielzoekers van We Are Here is verzocht het pand per direct te verlaten.
21/08 17u15  Cameratoezicht in Snodenhoekpark na handgranatenDaartoe heeft burgemeester Halsema besloten.
21/08 17u00  Cameratoezicht Snodenhoekpark naar aanleiding van twee handgranatenDaartoe heeft burgemeester Halsema besloten.
21/08 16u30  Middeleeuwse stadsmuur Utrecht blootgelegdArcheologen zijn bij graafwerkzaamheden nabij park Lepelenburg in Utrecht op zeldzame tufstenen restanten van een 12e-eeuwse stadsmuur gestuit.
21/08 16u15  Middeleeuwse stadsmuur blootgelegd in UtrechtArcheologen zijn bij graafwerkzaamheden nabij park Lepelenburg in Utrecht op zeldzame tufstenen restanten van een 12e-eeuwse stadsmuur gestuit.
21/08 15u00  Eigenaar gekraakt pand: ‘Ik ben zwaar gedupeerd door We Are Here’Salih Ozcan, de eigenaar van het pand dat is gekraakt door We Are Here, voelt zich zwaar gedupeerd. De ondernemer hoopt dat hij met behulp van zijn advocaat de groep uitgeprocedeerde asielzoekers snel uit zijn bedrijfsgebouw krijgt.
21/08 14u00  Heijmans houdt vertrouwen in project ZuidasdokBouwer Heijmans heeft nog altijd vertrouwen in infraproject Zuidasdok. Topman Ton Hillen zei woensdag in een toelichting op de halfjaarcijfers dat de bouwer samen met partners het A10-ringwegproject wil en kan volbrengen ‘mits kosten betaald worden’.
21/08 13u30  Veltman terug in voorlopige selectie OranjeJoël Veltman zit in de voorlopige selectie van Oranje. De 27-jarige verdediger van Ajax heeft zich weer in de kijker van bondscoach Ronald Koeman gespeeld.
21/08 13u00  Te koop: noodlijdende afvalverbrander AEBDe toekomst van AEB is ongewis, maar de tijd dat de gemeente de enige eigenaar is van de vuilverbrander lijkt ten einde. De verkoop van het bedrijf wordt onderzocht. ‘Amsterdam moet de minst slechte optie kiezen.’
21/08 12u30  ‘Ik heb geen zin in gezeik, dus ik laat een nikab toe’Mijn naam is Holman, ik ben buschauffeur van beroep en gisteren kwam een nikabdraagster mijn bus in.
21/08 12u15  Waarom Donald Trump Groenland wil kopenDonald Trump wil, namens de Verenigde Staten, het eiland Groenland kopen. De wereld reageert verrast maar het is niet de eerste keer dat de Amerikanen zo'n bod doen.
21/08 11u45  Eisen tot 7,5 jaar cel voor fatale ontvoering BoerenveenHet Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen uiteenlopend van zestien maanden tot 7,5 jaar geëist tegen zes mannen die in 2016 betrokken waren bij de fatale gijzeling en ontvoering van Jdesse Boerenveen.
21/08 11u30  Kort geding om daklozencamping in VondelparkDe voorzieningenrechter in Amsterdam buigt zich donderdag over de aangekondigde komst van een daklozencamping in het Vondelpark.
21/08 11u00  Geding om daklozencamping in VondelparkDe voorzieningenrechter in Amsterdam buigt zich donderdag over de aangekondigde komst van een daklozencamping in het Vondelpark.
21/08 10u45  Plofkraak op geldautomaat in Noord misluktIn de nacht van dinsdag op woensdag heeft iemand geprobeerd een plofkraak te plegen op een geldautomaat bij winkelcentrum Molenwijk in Noord.
21/08 10u00  Zo wil Mysteryland de overlast beperkenFestivals lijden onder een overlaststigma. De organisatie van Mysteryland probeert de schade te beperken door omwonenden te betrekken. ‘Het helpt wel.’
21/08 10u00  Nederland is weer een beetje mooier, met dank aan haattweetsHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Make Holland Great Again.
21/08 09u30  Komend weekend volop zomerKomend weekend keert de zomer terug in Nederland. Het hele land kan rekenen op 25 tot 29 graden en in het zuidoosten wordt het misschien zelfs dertig graden.
21/08 09u15  James, hoe gaat het? Druk! Lekker! Goed!Sinds mijn columns achter de betaalmuur zitten, krijg ik steeds vaker de vraag hoe het met me gaat. Hoe gaat het? Mensen lezen niet meer hoe het met me gaat, dus vragen ze het. Hoe gaat het?
21/08 08u45  Soep is het nieuwe sapWekelijks voert culinair journalist Mara Grimm ons langs noviteiten en trends. Deze week: soep is het nieuwe sap.
21/08 08u30  Déjà vu: de Dam circa 1890 en in 2019Amsterdam is altijd in beweging. We gaan terug naar een plek van toen. Deze week: de Dam.
21/08 08u15  Vervolg op Matrixfilms in de maakEr komt een vierde Matrixfilm. En Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss keren hierin terug als Neo en Trinity, zo maakte Warner Bros bekend. Naar verwachting beginnen de opnames volgend jaar.
21/08 07u45  Kardinaal Pell ook in hoger beroep veroordeeld voor misbruikDe wegens kindermisbruik veroordeelde kardinaal George Pell komt niet op vrije voeten. Een Australische rechtbank veegde het beroep tegen zijn veroordeling van tafel.
21/08 07u30  ‘Troostmeisje’ Jan Ruff-O'Herne (96) overledenMensenrechtenactiviste Jan Ruff-O’Herne is overleden. Ze stierf deze week op 96-jarige leeftijd in de Australische stad Adelaide.
21/08 07u30  Ministerie VS keurt wapendeal met Taiwan goedHet Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft groen licht gegeven voor de verkoop van tientallen F-16-gevechtsvliegtuigen aan Taiwan.
21/08 07u30  Trump wil niet naar Deense leider om GroenlandDonald Trump stelt een geplande ontmoeting uit met de premier van Denemarken. De Amerikaanse president zegt daartoe te hebben besloten omdat Mette Frederiksen duidelijk heeft gemaakt dat ze Groenland niet wil verkopen aan de Verenigde Staten.
21/08 07u15  Hoger beroep Willem Holleeder van startMinder dan twee maanden nadat de rechtbank hem tot een levenslange gevangenisstraf heeft veroordeeld, start voor het gerechtshof in Amsterdam woensdag het hoger beroep dat Willem Holleeder (61) tegen de uitspraak instelde.
21/08 07u15  ‘Ticketmaster betaalt servicekosten terug’Ticketmaster, een van de grootste verkopers van concertkaarten in Nederland, betaalt voortaan de servicekosten terug als een evenement wordt geannuleerd of verschoven.
20/08 23u15  Ajax werkt zichzelf in de nestenHet Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. En wie of wat viel het meest op tijdens Apoel-Ajax (0-0)?
20/08 23u00  Slordig Ajax komt goed weg, gretig Apoel Nicosia ook: 0-0Ajax nam het op tegen Apoel Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.
20/08 22u45  Live: rood voor Mazraoui, Ajax met man minderAjax neemt het op tegen Apoel Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Volg alle ontwikkelingen rond de wedstrijd in dit liveblog.
20/08 22u30  Live: slordig Ajax houdt Apoel Nicosia en zichzelf op nulAjax neemt het op tegen Apoel Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Volg alle ontwikkelingen rond de wedstrijd in dit liveblog.
20/08 22u00  Live: rust in Nicosia, tussenstand 0-0Ajax neemt het op tegen Apoel Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Volg alle ontwikkelingen rond de wedstrijd in dit liveblog.
20/08 21u30  Live: Kaartenregen bij Apoel Nicosia-AjaxAjax neemt het op tegen Apoel Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Volg alle ontwikkelingen rond de wedstrijd in dit liveblog.
20/08 21u30  'Sous' en 'Freaks' ontkennen moordaanslagOp de openingsdag van het proces om hun rollen bij één of zelfs drie mislukte moordplannen ontkenden de Amsterdamse twintigers ‘Freaks’ en ‘Sous’ enige betrokkenheid. De eerste met weinig, de tweede met heel veel woorden.
20/08 21u15  Live: Apoel Nicosia-Ajax is begonnenAjax neemt het op tegen Apoel Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Volg alle ontwikkelingen rond de wedstrijd in dit liveblog.
20/08 21u00  Grapperhaus naar Thailand voor coffeeshopbaasMinister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus vliegt later deze week naar Thailand om met vertegenwoordigers van de regering daar te praten over de zaak van de Nederlandse coffeeshopbaas Johan van Laarhoven.
20/08 20u00  Live: Mazraoui rechtsback, Marin op het middenveldAjax begint dinsdagavond op Cyprus aan het tweeluik met Apoel Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Volg alle ontwikkelingen rond deze wedstrijd in dit liveblog.
20/08 20u00  Criminelen 'Sous' en 'Freaks' ontkennen moordaanslagOp de openingsdag van het proces om hun rollen bij één of zelfs drie mislukte moordplannen ontkenden de Amsterdamse twintigers ‘Freaks’ en ‘Sous’ enige betrokkenheid. De eerste met weinig, de tweede met heel veel woorden.
20/08 19u45  Vrouwen spannen zaak aan tegen trust EpsteinNog eens drie Amerikaanse vrouwen hebben beweerd dat ze seksueel zijn misbruikt.
20/08 19u15  Vijf jaar geëist tegen voormalig No Surrender-lidHet OM heeft voor de rechtbank in Assen vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een voormalig No Surrender-lid.
20/08 19u00  Vijf jaar geëist tegen voormalig No SurrenderlidJustitie heeft voor de rechtbank in Assen vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een voormalig No Surrenderlid.
20/08 18u30  Frankrijk zet 13.000 agenten in bij G7-top“Onze waakzaamheid is maximaal,” zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken.
20/08 17u00  Stadsbestuur zet eerste stap om AEB te verkopenAmsterdam zet de eerste stap om vuilverbranding AEB in de etalage te zetten en onderzoekt het afstoten van aandelen, of het verkopen van complete bedrijfsonderdelen.
20/08 16u30  Italiaanse premier Giuseppe Conte treedt afDe Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft zijn terugtreden aangekondigd. Conte zei dinsdag in de Italiaanse Senaat dat hij zijn ontslag zal aanbieden aan president Sergio Mattarella.
20/08 15u45  Retrospectief fotograaf Brassaï in FoamVanaf 13 september is in het fotografiemuseum Foam het eerste retrospectief van Brassaï in Nederland te zien. De Franse fotograaf van Hongaarse afkomst wordt tot de meest prominente kunstenaars van de twintigste eeuw gerekend.
20/08 15u00  Comeback Amstelveenlijn: een tram op een metrospoorDe Amstelveenlijn rijdt vanaf komende week weer, niet als sneltram maar als eenvoudige tram. Amstelveners zijn daarmee definitief hun overstapvrije reis naar Amsterdam kwijt.
20/08 14u45  Tel Aviv heeft eerste winkel voor koosjere seksNergens anders ter wereld is een vergelijkbare winkel te vinden: Tel Aviv heeft de allereerste winkel voor koosjere seks, zo meldt de Washington Post.
20/08 13u30  EU: Johnson stuurt aan op harde grens IerlandDe Britse premier Boris Johnson steunt met zijn afwijzing van de zogenoemde backstop in feite een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland.
20/08 12u30  HvA biedt hulp aan studenten van wie de ouders niet studeerden‘Je moet voor jezelf opkomen en op tijd aan de bel trekken.’
20/08 12u00  Verenigde Staten blijven jagen op Iraanse tankerMet lede ogen moest Washington toezien hoe een Iraanse tanker maandag weer uitvoer. De VS zet alles op alles om het nergens aan te laten meren. Wie het schip de helpende hand reikt, heeft een probleem.
20/08 11u45  Kazernekeuken Doorn per direct gesloten vanwege viezigheidDe keuken van de marinierskazerne in Doorn is per direct gesloten vanwege viezigheid en achterstallig onderhoud. De elitemilitairen moeten nu tussen de middag een boterham eten.
20/08 11u15  Wie zijn de moderne Country Joe en Jimi Hendrix?Uiteraard heb ik naar de film Woodstock ge­keken. Ik hoorde mijn muziek, ik zag mijn jeugd en ik wist weer hoe ik dacht. Vrijheid en antiburgerlijkheid leken toen belangrijker dan nu – maar hoe naïef was ik? Of ben ik nu naïef en toen niet?
20/08 11u00  David Neres: ‘De samba in Amsterdam gaat door’Hij wil het beter doen met Ajax in de Champions League dan vorig seizoen. David Neres lacht, want hij weet: dat is bijna onmogelijk. ‘Als je kunt lachen met elkaar, kun je ook vechten voor elkaar.’
20/08 10u45  Advocaat Holleeder: ‘Gezag van rechters is uitgehold’Advocaat Sander Janssen ziet in de levenslange celstraf voor Willem Holleeder een patroon. Het strafklimaat verhardt en rechters redeneren naar hun eigen oordeel toe, betoogt Janssen. Morgen begint Holleeders hoger beroep.
20/08 10u30  Crimineel ‘Sous’ van nóg een mislukte liquidatie beschuldigdJustitie beschuldigt Abderrahmane ‘Sous’ el B. (25) van betrokkenheid bij nóg een Amsterdamse moordpoging, bovenop de drie zaken waarvoor hij al was aangeklaagd.
20/08 10u15  Hoe prins Bernhard het slapende circuit wakker kusteIn Zandvoort zijn de voorbereidingen voor de komst van de Formule 1 in volle gang. Zonder prins Bernhard was het niet gelukt, zeggen betrokkenen. Slot van de serie Zandvoort 2020: Van de prins geen kwaad.
20/08 09u45  Waar ging het mis met Kasper Dolberg bij Ajax?Twee jaar na zijn verpletterende doorbraak vertrekt Kasper Dolberg met stille trom bij Ajax, verkocht aan het Franse OGC Nice. Waar ging het mis? ‘Dat stoïcijnse, extreem introverte is misschien ook wel een nadeel geweest.’
20/08 09u45  De soep was flauw in DrentheHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Uit mijn keuken.
20/08 09u30  Meer schade door extra graafwerk voor aanleg warmtenettenHet vervangen van rioolbuizen levert problemen op onder de Nederlandse grond.
20/08 09u30  Janneke de Bijl: ‘Als ik de ­regels negeer, weet ik het niet meer’Vandaag verschijnt Pogingen tot zomer van cabaretier Janneke de Bijl (37), een boek met observaties die haar debuutvoorstelling niet haalden. ‘Ik heb een onderkoelde antistijl die blijkbaar aanslaat.’
20/08 09u00  Miljoenen voor gedupeerden van nepdatingsitesMensen die met nepprofielen zijn misleid op datingsites krijgen hun geld terug. Dit heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) afgesproken met het bedrijf achter deze websites, The Right Link. Die onderneming gaat ruim 9 miljoen euro uitkeren aan in totaal zo’n 37.000 gedupeerden.
20/08 08u30  Het zijn de spullen van mijn vaderMijn moeder en ik zitten op de bank. We drinken net ­zo veel kopjes koffie tot we duizelig worden van de cafeïne. Ik ga vier keer naar de wc en eet twee tosti’s, want ik wil niet aan deze helse klus beginnen. Mama staat dapper op en scheurt een rol vuilniszakken open.
20/08 08u30  Bijna 1 op de 4 Nederlanders heeft probleem met slapenArbeidsongeschikten hebben bovengemiddeld vaak een slechte nachtrust. Die slaapproblemen werken ook overdag ellendig lang door. Dat blijkt uit de gezondheidsenquête van het CBS.
20/08 08u15  Krakers We Are Here sommeren ondernemer zijn pand te verlatenDe ongedocumenteerden van We Are Here hebben een bedrijfspand in Westpoort gekraakt. De eigenaar kwam poolshoogte nemen is door hen uit zijn pand gezet.
20/08 08u15  Ajax strijdt op Cyprus om Champions LeagueAjax begint dinsdagavond op Cyprus aan het tweeluik met Apoel Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Volg alle ontwikkelingen rond deze wedstrijd in dit liveblog.
19/08 22u30  AZ in het Olympisch Stadion? Leuk idee, maar gaat niet lukkenHet zou een vooruitgang genoemd kunnen worden bij AZ: thuiswedstrijden dit seizoen in het Olympisch Stadion spelen. De club zou 5000 meer supporters kunnen ontvangen dan in het deels ingestorte Afas Stadion.
19/08 21u30  3 jaar cel voor Amsterdamse drugs- en wapenhandelaarDe 31-jarige taxichauffeur handelde op het darkweb in wapens en drugs.
19/08 20u15  Ten Hag rekent op Ziyech en Mazraoui tegen APOEL NicosiaErik ten Hag verwacht dat de licht-geblesseerden Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech dinsdagavond gewoon beschikbaar zijn voor de eerste play-offwedstrijd tegen APOEL Nicosia. Ajax strijdt tegen de Cyprioten voor een plek in de groepsfase van de Champions League. “Ze zijn in staat te spelen anders had ik ze niet meegenomen.”
19/08 20u00  Nederland een van de eerste toegang tot streamingdienst Disney+De nieuwe streamingdienst begint in Nederland op 12 november, net als in de VS.
19/08 18u30  ‘Dam tegen de nutellawinkels’ mislukt, restaurant Centra is dichtHet roemruchte Spaanse restaurant Centra is dicht. Bij de doorstart in 2017 werd het gepositioneerd als bastion tegen de vernutellisering van de Wallen. Maar de ‘herovering’ van een stukje binnenstad is vooralsnog mislukt.
19/08 17u45  Twee gewonden bij vechtpartij Sloterweg, mogelijk steekincidentZondag vond een massale vechtpartij plaats in de buurt van het Sloterpark.
19/08 17u00  Eerste procesdag: hoe kwam Jdesse Boerenveen om het leven?De zeven verdachten en getuigen vertelden (heel) verschillende verhalen over de dag dat Jdesse Boerenveen eind 2016 volgens justitie werd gegijzeld, ontvoerd en verdronk. Wie goed kijkt, ziet niettemin een rode draad. De vraag is wat de rechtbank daaruit zal opmaken.
19/08 17u00  Maatregelen tegen acht politiemedewerkers vanwege harddrugsVier politiemedewerkers zijn geschorst en vier medewerkers zijn buiten functie gesteld vanwege het gebruik en/of bezit van hardrugs. Dat maakte de politie maandag bekend.
19/08 16u30  Imposante Amerigo Vespucci voor drie dagen in AmsterdamDe Italiaanse driemaster Amerigo Vespucci ligt tot komende donderdag bij de Passenger Terminal en is gratis te bezoeken.
19/08 16u15  Rijtjeshuis van 1,5 miljoen euro is al verkochtHet rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid dat vorige week landelijk veel aandacht kreeg omdat het te koop stond voor 1.450.000 euro, is verkocht onder voorbehoud. Dat laat de makelaar desgevraagd weten. Het geaccepteerde bod zit niet ver van de vraagprijs.
19/08 16u15  Ivo van Hove: ‘Lazarus vertelt geen rechtlijnig verhaal’Lazarus van David Bowie, Enda Walsh en Ivo van Hove komt naar Amsterdam. Noortje ­Herlaar en Gijs Naber spelen de hoofdrollen in de musical die in elk opzicht ‘anders’ is. ‘Als je van Bowie houdt, weet je dat je geen klassieke verhalen of -songs hoeft te verwachten.’
19/08 15u45  Honderden eigenaren bakfiets Babboe melden zich voor reparatieHet bedrijf belooft dat de fabricagefouten nog deze week kosteloos worden hersteld.
19/08 15u15  Proces Boerenveen: verschillende verhalen van getuigen en verdachtenDe zeven verdachten en getuigen vertelden (heel) verschillende verhalen over de dag dat Jdesse Boerenveen eind 2016 volgens justitie werd gegijzeld, ontvoerd en verdronk. Wie goed kijkt, ziet niettemin een rode draad. De vraag is wat de rechtbank daaruit zal opmaken.
19/08 15u15  Open Arms blijft dobberen: EU moet oplossing voor impasse zoekenItalië blijft de Open Arms, met ruim 100 migranten, weigeren.
19/08 14u30  Omar al-Bashir zwijgt op eerste procesdagIn Soedan is het corruptieproces tegen de afgezette ex-leider Omar al-Bashir maandag begonnen. De 75-jarige oud-president, die het land drie decennia met harde hand regeerde, zweeg op de eerste dag van zijn rechtszaak.
19/08 14u15  Once Upon a Time in Hollywood vestigt record voor TarantinoOnce Upon a Time in Hollywood kent een vliegende start in de Nederlandse bioscopen. De film heeft in het openingsweekend 1,7 miljoen euro opgebracht - het beste openingsresultaat van een door Quentin Tarantino geregisseerde film.
19/08 13u45  Hans Klok: ‘Dit voelt als de laatste kans’Voor de tweede keer in zijn succesvolle carrière staat illusionist Hans Klok in Las Vegas. Dit keer wil hij het langer volhouden dan in 2007.
19/08 13u45  Amsterdamse brandweerman redt Chinese drenkelingEen brandweerman uit Amsterdam heeft tijdens zijn vakantie in Thailand een heldenrol vervuld. Bernard Tax (43) redde door kordaat optreden in een waterpark een jongen van zeven van de verdrinkingsdood.
19/08 12u15  Open Arms: EU moet oplossing voor impasse zoekenEn weer dobbert een reddingsschip voor de kust van Italië. Dat land blijft de Open Arms, met ruim 100 migranten, weigeren. De oplossing voor de impasse ligt bij de Europese Unie.
19/08 12u15  Ik heb last van te weinig informatieOnlangs schreef ik dat we bitter weinig weten over de ons omringende landen. Zelfs als we een paar kranten lezen en de BBC volgen, weet ik nog te weinig om er een goed oordeel over te kunnen vormen.
19/08 12u00  Red de giraf wel/niet: overleg 183 landen over bedreigde soortenIn Genève staan bedreigde dier- en plantensoorten een week lang op de agenda. 183 landen proberen het eens te worden.
19/08 11u30  Zomergast Maxim Februari had meer om het lijf dan het eigen lijfHan Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Zomergasten met Maxim Februari.
19/08 11u00  Dertiger in Zuidoost beroofd onder dreiging van mesBij de Gouden Leeuw in Zuidoost is zondagnacht een Amsterdamse man beroofd onder bedreiging van een mes.
19/08 10u45  ‘Wangedrag van kinderen uit sociale klasse Halsema wordt goedgepraat’Dat de berichtgeving over de 15-jarige zoon van Femke Halsema in De Telegraaf journalistiek gezien ethische grenzen overschreed, mag duidelijk zijn. Veel columnisten, opiniemakers en andere commentatoren van linkse en rechtse snit uitten direct hun ongenoegen over dit meest recente stukje riooljournalistiek van de rechts-activistische krant. Het was ‘walgelijk’, ‘laag-bij-de-gronds’, ‘politiek gemotiveerd’. Terechte kwalificaties. Hier was sprake van het schenden van de privacy van een minderjarige, het lekken van politiegegevens en een gerichte poging om ­Femke Halsema persoonlijk en politiek te beschadigen. Dit ­bericht had nooit in de krant mogen verschijnen.
19/08 10u45  Tom Dumoulin tekent bij Jumbo-VismaHet zat er al weken aan te komen, maar nu is het dan eindelijk officieel. Tom Dumoulin vertrekt bij Sunweb en hij tekent bij Team Jumbo-Visma.
19/08 10u00  Steeds meer mensen kiezen op latere leeftijd voor baan als leerkrachtVorig jaar waren er nog zo’n 450 nieuwe zijinstromers, nu zijn het er al 1000.
19/08 10u00  ‘Wangedrag van kinderen uit gezinnen zoals dat van Halsema wordt goedgepraat’Dat de berichtgeving over de 15-jarige zoon van Femke Halsema in De Telegraaf journalistiek gezien ethische grenzen overschreed, mag duidelijk zijn. Veel columnisten, opiniemakers en andere commentatoren van linkse en rechtse snit uitten direct hun ongenoegen over dit meest recente stukje riooljournalistiek van de rechts-activistische krant. Het was ‘walgelijk’, ‘la sag-bij-de-gronds’, ‘politiek gemotiveerd’. Terechte kwalificaties. Hier was sprake van het schenden van de privacy van een minderjarige, het lekken van politiegegevens en een gerichte poging om ­Femke Halsema persoonlijk en politiek te beschadigen. Dit ­bericht had nooit in de krant mogen verschijnen.
19/08 09u45  Twee FVD'ers mee naar nieuwe partij Henk OttenTwee senatoren van Forum voor Democratie sluiten zich aan bij de in ongenade gevallen oprichter Henk Otten. Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker richten samen met Otten een nieuwe partij op, zegt die laatste.
19/08 09u45  Goede zorg op je oude dag, wat kost dat?Wie op z’n oude dag verzekerd wil zijn van goede hulp of zorg, begint nu alvast met sparen. Maar hoe groot moet zo’n spaarpotje zijn?
19/08 08u45  Tom Dumoulin vertrekt bij SunwebHet zat er al weken aan te komen, maar nu is het dan eindelijk officieel. Tom Dumoulin vertrekt bij Sunweb. Zijn doorlopende contract wordt verbroken.
19/08 08u30  ‘Halsema had op sociale media moeten reageren, niet per brief’Dan had ze op de arrestatie van haar zoon als moeder gereageerd en niet als burgemeester.
19/08 08u30  De tien opzienbarendste momenten van LowlandsDe 27ste Lowlands-editie was er meer dan ooit een van uitersten. Behalve de show van hype-zangeres Billie Eilish was er geen optreden waarover iederéén wilde meepraten. Een festival van voor ieder wat wils, samengevat in tien opzienbarende momenten.
19/08 08u15  Nieuwe dienstregeling: spoorboekje ingedeeld per tien secondenOok worden er langere treinen ingezet.
19/08 07u45  ‘Twee FvD-senatoren mee naar nieuwe partij Henk Otten’De breuk binnen Forum voor Democratie (FVD) is een feit. Henk Otten, die aan de wieg stond van FVD en drie weken geleden door die partij werd geroyeerd als lid, richt een nieuwe partij op.
19/08 07u30  Mike Pence ook in 2020 kandidaat vice-presidentMike Pence, de huidige vice-president van de Verenigde Staten, zal ook bij de verkiezingen in 2020 de ‘running mate’ zijn van president Donald Trump.
19/08 07u30  Wederopbouw Notre-Dame hervat na zorgen over loodDe wederopbouw van de Parijse kathedraal Notre-Dame-de-Paris wordt maandag hervat na een onderzoek van enkele dagen naar de eventueel schadelijke effecten van het vele lood in het pand voor de werknemers.
18/08 23u15  De tien meest opzienbarende momenten van LowlandsDe 27ste Lowlands-editie was er meer dan ooit een van uitersten. Behalve de show van hype-zangeres Billie Eilish was er geen optreden waarover iederéén wilde meepraten. Een festival van voor ieder wat wils, samengevat in tien opzienbarende momenten.
18/08 23u15  Zeven verdachten in zaak omgekomen BoerenveenJdesse Boerenveen (40), die verbleef bij een vriend in de Bijlmer, werd door schuldeisers gegijzeld, aan andere schuldeisers overgedragen en weken later dood gevonden in het Gooimeer bij Almere. Ruim tweeënhalf jaar later staan zeven verdachten terecht.
18/08 23u15  ‘Ondeugende’ Amsterdamse kleuter ging speelgoedauto kopen op de fietsEen 4-jarig jongetje was zaterdag enkele uren gescheiden van zijn ouders, zonder dat er een melding was gemaakt van zijn vermissing. Pas toen de politie op goed geluk met hem ging rondrijden, zag de kleuter een bekende op straat.
18/08 20u30  Amateurs van Ajax en OFC door in de KNVB-bekerDe amateurs van Ajax wonnen in de eerste voorronde uit met 2-1 van FC Lisse.
18/08 19u30  Openluchtconcert als protest tegen ontbossing TurkijeDe Turkse pianist en componist Fazil Say heeft zondag een groot openluchtconcert gegeven om de aandacht te vestigen op de ontbossing door een Canadees goudmijnbedrijf in het noordwesten van Turkije.
18/08 19u00  Ladderwagen Amsterdamse brandweer brandt uit op snelwegEen ladderwagen van de Amsterdamse brandweer, die op weg was om de brandweer in Den Helder bij te staan, is zondagmiddag uitgebrand op de A7 bij Middenmeer.
18/08 19u00  ‘Bouw AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk’Jan de Roos, voormalig eigenaar van het gelijknamige staalmontagebedrijf vindt dat hij niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor het instorten van het AZ-dak.
18/08 18u45  Montagebedrijf: ‘Bouw AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk’Jan de Roos, voormalig eigenaar van het gelijknamige staalmontagebedrijf vindt dat hij niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor het instorten van het AZ-dak.
18/08 18u00  Zeven verdachten staan terecht in zaak omgekomen BoerenveenJdesse Boerenveen (40), die verbleef bij een vriend in de Bijlmer, werd door schuldeisers gegijzeld, aan andere schuldeisers overgedragen en weken later dood gevonden in het Gooimeer bij Almere. Ruim tweeënhalf jaar later staan zeven verdachten terecht.
18/08 17u30  De roofvogel voelt zich thuis in het Amsterdamse BosVogelaar Arjan Dwarshuis speurt parken, bossen en achter­tuinen af naar de ruim 300 vogelsoorten die de stad rijk is. Deze week: vele toppredatoren voelen zich thuis in het Amsterdamse Bos.
18/08 16u30  Shahine El-Hamus : ‘Mijn vrienden moeten de film ook vet vinden’Mano Bouzamour (28) schreef zes jaar terug zijn debuutroman De belofte van Pisa. Shahine El-Hamus (18) speelt nu de hoofdrol in de verfilming. ‘Dit is niet zomaar een project. Deze film zit forever in mijn hart.’
18/08 16u15  2000 evacuaties om bosbranden Gran CanariaDe bosbranden op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria hebben sinds zaterdag zeker 1500 hectare grond verwoest.
18/08 15u15  Hij is geen bevriende collega, neeLaat ik bij het begin beginnen, ik moet toch wachten tot mijn vrouw daar op die hete stenen stoomstoel haar ogen opent. Ik sis, ik fluit, het zou een boete waard zijn, maar ze hoort het niet. Zij is de schuldige dat ik hier nu hulpeloos in een donker hoekje van het zwembad hang. “Laten we op ­vakantie in eigen stad!” Ze wist ook al waarheen. Een spa dus, van een hotel.
18/08 14u45  Een premier op Lowlands, dat was niet eerder gebeurdAls Lowlands een graadmeter is voor de komende verkiezingen, deed Mark Rutte er goede zaken in de peilingen. Zelfs op het popfestival - allerminst een rechts bolwerk - scoorde hij applaus in een uitpuilende zaal.
18/08 14u00  Gevreesde overlast rond uitgaanspleinen centrum blijft uitDat de ‘handhavers’ rond de uitgaanspleinen voortaan om twee uur ’s nachts vertrekken, terwijl juist veel overlast ontstaat als de clubs en kroegen sluiten, ‘pakt desastreus’ uit, waarschuwen de gezamenlijke bewonersclubs. Zaterdagnacht viel het nogal mee.
18/08 13u45  Sohaila Abdulali overleefde een groepsverkrachtingSohaila Abdulali was 35 jaar niet meer met haar verkrachting bezig geweest. Toen schreef ze het manifest Waar we over praten als we het over verkrachting hebben.
18/08 13u30  Abdulali: ‘Ik ben een gelukkig mens'Sohaila Abdulali was 35 jaar niet meer met haar verkrachting bezig geweest. Toen schreef ze het manifest Waar we over praten als we het over verkrachting hebben.
18/08 13u15  Abdulali: ‘Ik ben een gelukkig mens, ondanks die verkrachting'Sohaila Abdulali was 35 jaar niet meer met haar verkrachting bezig geweest. Toen schreef ze het manifest Waar we over praten als we het over verkrachting hebben.
18/08 13u15  ‘Waaruit bestaat onze erotiek nog?’De huidige mens denkt dat hij seksueel vrij is, maar volgens Ype de Boer bepalen onbewuste verhalen, protocollen, idealen en weergaven de manier waarop we erotiek beleven.
18/08 13u00  Islamitische Staat claimt aanslag op bruiloft in KaboelTerreurbeweging Islamitische Staat (IS) claimt de aanslag van zaterdag tijdens een bruiloft in Kaboel.
18/08 12u45  Kleuter na urenlange zoekactie weer herenigd met familieEen 4-jarig jongetje was zaterdag urenlang gescheiden van zijn ouders, zonder dat er melding was gemaakt van zijn vermissing. Pas toen de politie op goed geluk met hem ging rondrijden, zag de kleuter een bekende op straat.
18/08 12u15  ‘Sous’ en ‘Freaks’ (25): van misdrijfjes naar liquidaties‘Sous’ en ‘Freaks’ (25) zijn archetypische ‘doorgroeiers’ die van knullige misdrijfjes overstapten op liquidaties. Nu staan ze terecht voor een mislukte aanslag (allebei) plus nog twee moordplannen (‘Sous’).
18/08 12u15  Abdulali: ‘Die verkrachting overkwam mij en ik ben toch gelukkig’Sohaila Abdulali was 35 jaar niet meer met haar verkrachting bezig geweest. Toen schreef ze het manifest Waar we over praten als we het over verkrachting hebben.
18/08 11u15  Opnieuw tienduizenden de straat op in HongkongTienduizenden demonstranten zijn zondag samengekomen in het Victoria Park in Hongkong.
18/08 11u00  Voor producer Styn is het nog lang niet wild genoegDe Amsterdamse producer Styn produceerde beats voor grote Amerikaanse rappers als Famous Dex, Juice WRLD en Fredo Santana. Zijn honger is nog lang niet gestild.
18/08 10u15  ‘Screen élk nieuw bedrijf in de stad op zwart geld’Huub Verweij betoogt dat de stad met Bureau Bibob niet alleen horeca moet screenen, maar ook andere bedrijven en woningaanbieders die op het succes van de stad afkomen.
18/08 10u15  Van het dagjesgezin tot rolkofferblowerVoor zijn fotoserie Homo Turisticus maakt fotograaf Co de Kruijf gecureerde straatbeelden van het Amsterdam der toeristen. ‘De focus ligt uiteindelijk op het individu.’
18/08 09u45  Vliegangst is niet zo merkwaardigOok dit jaar zijn weer honderdduizenden ­Nederlanders met het vlieg­­tuig naar hun vakantiebestemming gereisd. Een vlucht is vaak het ­begin van een vakantie of een spannende reis, dus geeft vliegen bij veel mensen een positief gevoel. Daarnaast hebben vliegmaatschappijen en luchthavens ­slimme marketing om vliegen een glamoureuze uitstraling te laten behouden.
18/08 09u45  Burgemeester Ottawa na 40 jaar uit de kastBurgemeester Jim Watson van de Canadese hoofdstad Ottawa is dit weekend publiekelijk uit de kast gekomen.
18/08 08u30  Doden en gewonden bij voetbalrellen in HondurasBij gevechten tussen rivaliserende voetbalsupporters in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa zijn minstens drie mensen overleden en tien anderen gewond geraakt.
18/08 08u15  Krijgen mijn dochters lichaamsdelen uit de printer?De tweeling Puk en Keesje, geboren in 2017, zijn kinderen van de 21ste eeuw. Wat houdt dat in en hoe ziet hun leven straks eruit? Vader Art Rooijakkers gaat op onderzoek uit. Vandaag: krijgen mijn dochters organen uit de 3D-printer?
18/08 07u45  Zeker zestig doden door aanslag bij bruiloft in KabulDoor een zelfmoordaanslag met een explosief in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag 63 doden en 182 gewonden gevallen.
18/08 07u15  Oedipus: van thuisbrouwen naar samenwerken met gigant HeinekenAcht jaar geleden begon een groep vrienden met het brouwen van Oedipusbier in de keuken. Nu heeft Heineken een belang in de brouwerij genomen. ‘Zo kunnen we onze dromen waarmaken.’
18/08 07u15  Hans Romijn: ‘Ik heb mooie herinneringen aan het Vondelpark’In de rubriek Mijn Amsterdam vertelt elke week een (on)bekende Amsterdammer over zijn of haar favoriete plekken in de stad. Deze week: Hans Romijn, bestuursvoorzitter van het Amsterdam UMC-AMC en internist.
18/08 07u15  Festivals en uitjes: blind varen op weerappsNaar buiten op de gok? Nee, festivalbezoek en uitjes hangen af van de voorspellingen door weerapps. ‘Ons brein is een onzekerheidsreductiemachine.’
17/08 23u00  In Amsterdam hoef je niet veel geld te hebben om je rijk te voelenWondimu Gebre Woldeaarggiye kwam in 2015 als vluchteling van Ethiopië naar Nederland. Wekelijks vertelt hij over zijn leven in Amsterdam.
17/08 22u45  Prinsengracht weer decor voor klassieke muziekUit duizenden kelen klonk zaterdagavond in Amsterdam weer de tekst van het lied Aan de Amsterdamse grachten. Traditioneel wordt daarmee het Prinsengrachtconcert afgesloten.
17/08 22u45  Ajax kwam moeilijk op gang tegen VVVHet Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. En wie of wat viel het meest op tijdens VVV-Venlo - Ajax (1-4)?
17/08 21u00  De Telegraaf moest onvermijdelijk over zoon Halsema schrijvenEén kwestie, twee visies: de Amsterdamse blik en een mondiale kijk op de actualiteit. Deze week: Halsema en haar zoon.
17/08 20u45  Het duurde even tot Ajax een antwoord op VVV had gevondenHet Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. En wie of wat viel het meest op tijdens VVV-Venlo - Ajax (1-4)?
17/08 20u45  Boos zijn op De Telegraaf is boos zijn op de brenger van slecht nieuwsEén kwestie, twee visies: de Amsterdamse blik en een mondiale kijk op de actualiteit. Deze week: Halsema en haar zoon.
17/08 20u30  Ajax verslaat zonder te schitteren VVVAjax heeft de uitwedstrijd bij VVV-Venlo vrij eenvoudig gewonnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag zegevierde met overtuigende cijfers in De Koel: 1-4.
17/08 20u15  LIVE: Ajax breidt score verder uitAjax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 20u00  LIVE: Ook Huntelaar maakt zijn doelpuntAjax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 20u00  Is dit dan het einde van Victoria’s Secret?Victoria’s Secret was lang too big to fail: 70 procent van de Amerikaanse vrouwen kocht er haar lingerie. Hoe een pedofiele miljardair, een 71-jarige marketingman, #MeToo en de schoonzus van Ivanka Trump tot de ondergang van het merk leidden.
17/08 19u45  LIVE: Ajax slaat kort voor en na rust genadeloos toeAjax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 19u30  LIVE: Ziyech schiet Ajax kort voor rust op voorsprongAjax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 19u15  LIVE: Overwicht van Ajax wordt nog niet uitgespeeldAjax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 18u45  LIVE: Ajax met Promes op jacht naar de koppositie in VenloAjax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 18u15  LIVE: Ajax start tegen VVV met Dest, Schuurs en PromesAjax speelt de derde wedstrijd van het seizoen uit bij VVV in Venlo. Trainer Erik ten Hag heeft gekozen voor Perr Schuurs, Sergino Dest en Quincy Promes in de basis.
17/08 18u00  Billie Eilish geeft fans wisselvallig optredenMet Billie Eilish stond zaterdagmiddag de grootste hype van dit festival op het Lowlands-podium. De 17-jarige zangeres maakte de hoge verwachtingen slechts ten dele waar.
17/08 17u15  Licht op, licht op dat gezicht!Toni Morrison is onlangs overleden en daarmee een van mijn favoriete ­schrijvers. Deze grande dame van de literatuur, deze Pulitzer- en Nobelprijswinnaar stelde ooit in een interview de volgende vraag: als een kind de kamer binnenloopt, je eigen kind of een ander kind, licht je gezicht dan op? Of, ging ze verder, zien ze een heel kritisch gezicht?
17/08 17u00  Aanslag Barcelona herdacht op RamblasDe aanslag op de Ramblas in Barcelona in 2017 is zaterdag precies twee jaar na dato herdacht. Spaanse politici en familieleden van slachtoffers kwamen bijeen.
17/08 16u15  Boos zijn op De Telegraaf is boos zijn op de brenger van het slechte nieuwsEén kwestie, twee visies: de Amsterdamse blik en een mondiale kijk op de actualiteit. Deze week: Halsema en haar zoon.
17/08 16u15  Eliud Kipchoge: ‘Ik twijfel niet: het kan binnen 2 uur’Op 12 oktober zal hij de eerste zijn die een marathon in minder dan twee uur loopt. Eliud Kipchoge is er heilig van overtuigd.
17/08 15u15  Met Man Bijt Hond valt er weer wat te smikkelen op tvMan Bijt Hond keert na bijna vier jaar terug op tv. SBS6 heeft niks aan het programma gewijzigd en dus kondigt Michael Abspoel met zijn karakteristieke geluid weer dagelijks het rariteitenkabinet met paradijsvogels aan.
17/08 13u15  Criminele clubhuizen: het café waar de buurt bang voor isDe overheid gaat de strijd aan met ‘ondermijning’ – de onderwereld die zich invreet in de bovenwereld. Dat klinkt vaag, maar speelt zich af midden in de stad, in de straat, naast de deur. Buurten zuchten onder (waterpijp)cafés, koffiehuizen of coffeeshops die eigenlijk criminele clubhuizen zijn.
17/08 13u15  Senaatsvoorzitter, patholoog en organistOp Prinsjesdag roept hij ‘Leve de koning!’ in de Ridderzaal. Maar wie is senaatsvoorzitter Jan Anthonie Bruijn (61), die zich inzet voor de integriteitscode van de Eerste Kamer?
17/08 13u00  Senaatsvoorzitter, patholoog en organist: de veelzijdige Jan Anthonie BruijnOp Prinsjesdag roept hij ‘Leve de koning!’ in de Ridderzaal. Maar wie is senaatsvoorzitter Jan Anthonie Bruijn (61), die zich inzet voor de integriteitscode van de Eerste Kamer?
17/08 12u15  ANWB: ‘Doe meer met dat knipperlicht’Afslaan of van rijstrook wisselen zonder richting aan te geven, het is een grote ergernis die ook nog tot gevaar op de weg leidt. Toch doet de politie er weinig tegen. De ANWB komt nu met een opfriscampagne.
17/08 12u15  Schotland, de zieke man van EuropaDrugsdoden zijn niet nieuw in Schotland. Nieuw is wel dat zó veel mensen aan de gevolgen van drugs sterven. Met de vinger wordt gewezen naar jaren van bezuinigingen.
17/08 11u45  Machlas: ‘Ik had al een zwak voor Ajax’De Griek Nikos Machlas voetbalde zowel voor Ajax als voor Apoel Nicosia, de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Champions League. ‘Ik ben trots dat ik dat shirt heb gedragen.’
17/08 11u45  Donny en Real in de wachtAl weken wordt Donny van de Beek achtervolgd door de vraag of hij nu wel of niet naar Real Madrid vertrekt. Dat hij naar de Spaanse hoofdstad afreist, staat overigens vast, de vraag is alleen wanneer.
17/08 11u45  Waar blijft de vrouwelijke dj?De dancescene mag bekendstaan als progressief, het aantal vrouwelijke dj’s op Amsterdamse feesten blijft achter. ‘Als ik kom draaien, denken ze dat ik het vriendinnetje van de dj ben.’
17/08 10u45  Onderaannemers AZ-stadion blunderden al vakerOnderaannemers die betrokken waren bij de bezweken dakconstructie van het AZ-stadion gingen in het verleden al vaker in de fout. Zo was een deel van hen ook betrokken bij de bouw van de parkeergarage in Wormerveer, die vorig jaar september instortte. ‘Van al het rekenwerk dat ik doe zal 99 procent in orde zijn,’ reageert een van hen.
17/08 10u30  Welkom Team bij CS: hier is toerist nog hartelijk welkomToeristen en Amsterdammers, dat kan soms botsen. Behalve bij het Welkom Team bij het Centraal Station. ‘Het maakt me gelukkig om mensen direct blij te zien.’
17/08 10u00  Coldcaseteam Amsterdam kijkt naar Deventer moordzaakEen coldcaseteam van de Amsterdamse politie is op de Deventer moordzaak gezet. Het specialistische rechercheteam heeft van de Hoge Raad in Den Haag opdracht gekregen om het dna-onderzoek, dat tot de veroordeling van Ernest Louwes leidde, nog een keer tegen het licht te houden.
17/08 09u45  Uitgever Tilly Hermans: ‘Een perfect boek komt er nooit’Tilly Hermans (68), vijftig jaar in het vak, ademt boeken. Als jong meisje verslond ze ze al, in haar eerste baan bij boekhandel Allert de Lange stofte ze ze rijendik af, daarna maakte ze naam als uitgever. ‘Ik proef aan van alles en ik haak ontzettend vaak af.’
17/08 09u15  Zwemevent Bosbaan afgelast om poepbacterieEen zwemwedstrijd die zondag stond gepland op de Bosbaan in Amstelveen gaat niet door. Door de aanwezigheid van de poepbacterie E.coli heeft de organisatie de 52ste editie van het Open Water Evenement in het Amsterdamse Bos afgelast.
17/08 09u15  Tilly Hermans: ‘Een perfect boek komt er nooit’Tilly Hermans (68), vijftig jaar in het vak, ademt boeken. Als jong meisje verslond ze ze al, in haar eerste baan bij boekhandel Allert de Lange stofte ze ze rijendik af, daarna maakte ze naam als uitgever. ‘Ik proef aan van alles en ik haak ontzettend vaak af.’
17/08 08u30  De Jong verliest bij debuut voor BarcelonaFrenkie de Jong heeft een teleurstellende start beleefd in de Spaanse competitie. De middenvelder ging in de openingswedstrijd van het seizoen met FC Barcelona in de slotfase onderuit bij Athletic Bilbao: 1-0. Aritz Aduriz besliste het duel in de 89ste minuut met een halve omhaal.
17/08 07u15  Ruim 80 procent van de in Amsterdam draaiende dj’s is manVan de artiesten die dit jaar op een festival of in een nachtclub in Amsterdam achter de draaitafels staan, is 17,1 procent vrouw. Op drie festivals stonden alleen maar mannen op het programma.
17/08 07u15  Waarom is de Straat van Hormuz zo cruciaal?Voorlopig besluit het kabinet nog niet of het een marineschip stuurt richting de Straat van Hormuz, de spil in een internationaal conflict. Waarom is dit stukje water zo cruciaal?
17/08 07u15  Hoofdeconoom ING: ‘Nederland is bezig met een inhaalslag’De Nederlandse economie doet het beter dan die van landen om ons heen.
17/08 07u15  Het Telegraafnieuws was welkom gerecht voor complotdenkersEr is maar één iemand aan wie ze bij De Telegraaf een grotere hekel hebben dan Erik ten Hag en dat is Femke Halsema. Het mag dus geen verrassing heten dat de omfietsprosecco daar werd opengeplopt, toen een malafide agent de redactie tipte dat de zoon van de Amsterdamse burgemeester zich had misdragen. Enige probleem: een puber van vijftien die met een alarmpistool een vercrackte, verlaten woonboot oploopt en vervolgens twee brandblussers leegspuit, tja: niet fraai, maar misschien was het ook niet helemaal genoeg om zijn moeder kapot te maken. Dat wist De Telegraaf ook, maar… ze konden het op zijn minst proberen. Adel verplicht.
17/08 07u15  Little Collins voert kleine gerechten met grote smaken (7,5)Little Collins voert kleine gerechten met grote smaken. Wie van groenten houdt, kan er zijn hart ophalen. De bediening mag wel iets geïnformeerder.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Jong Ajax verslaat FC Dordrecht in doelpuntrijk duel23/08 22u15 - Het Parool: Dominant voetballen én winnen, dat is dit seizoen de missie van Jong Ajax. Tot dusver slaagden de talenten daar nog niet in. De Amsterdamse beloften hadden in de eerste twee wedstrijden het meeste balbezit van de Keuken Kampioen Divisie (68 procent). Door slordig verdedigen en individuele fouten leverde dat echter pas één punt op. Uit bij TOP Oss werd verloren (2-1), tegen NEC kwam de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag niet verder dan een gelijkspel. Jong Ajax stevende lang op een overwinning af, maar in de 94e minuut kwamen de Nijmegenaren door een goal van Josef Kvida alsnog langszij: 3-3.
0x In beeld: Uitmarkt trapt cultureel seizoen af23/08 21u45 - Het Parool: De Uitmarkt is vrijdag begonnen. Theatermakers, musici, dansers, cabaretiers, schrijvers en tentoonstellingsmakers laten het weekend het publiek kennismaken met alles wat er de komende tijd in ons land te zien en te horen zal zijn.
0x Waarom de G7 voor iedereen ongelegen komt23/08 20u15 - Het Parool: Voor het 45ste jaar op rij komen vanaf zaterdag zeven van de machtigste spelers op het wereldtoneel samen. Maar eigenlijk zit geen van de leden van de G7 écht te wachten op dit weekendje Biarritz.
0x Hockeysters met royale zege naar finale EK23/08 20u15 - Het Parool: De Nederlandse hockeysters kunnen zondag in Antwerpen hun Europese titel prolongeren. De ploeg van bondscoach Alyson Annan bereikte de finale met een klinkende zege op Engeland: 8-0.
0x Trump: bedrijven VS moeten China verlaten23/08 20u00 - Het Parool: Amerikaanse bedrijven moeten op zoek naar alternatieven voor productie in China. Die opdracht krijgt het bedrijfsleven van de Amerikaanse president Donald Trump in een reeks berichten op Twitter.
0x Is kappen echt het beste voor de bomen op de Rozengracht?23/08 18u45 - Het Parool: De gemeente wil vrijwel alle bomen op de Rozengracht kappen. Buurt en deskundigen snappen niets van de plotselinge kapdrift. ‘Dit is kiezen voor de makkelijke weg, ze probéren deze bomen niet eens te behouden.’
0x Rutte: kans klein dat Johnson met oplossing komt voor backstop23/08 17u30 - Het Parool: Premier Mark Rutte wacht af met welk alternatief de Britse premier Boris Johnson komt voor de Noord-Ierse grenskwestie, maar hij heeft er niet heel veel vertrouwen in dat de ‘vrolijke Johnson’ een oplossing zal vinden voor de zogenoemde backstop.
0x Laura Maaskant (1994-2019) stak haar kop niet in het zand23/08 15u15 - Het Parool: Laura Maaskant (1994-2019) had een missie: mensen inspireren om hen in het nu te laten leven. Op haar vijftiende werd bij haar een tumor ontdekt. Vorige week donderdag, tien jaar later, overleed ze. ‘Ze heeft geleefd alsof ze tachtig is geworden.’
0x Weer stapt FvD’er over van Baudet naar Otten23/08 14u45 - Het Parool: Opnieuw stapt een volksvertegenwoordiger van Forum voor Democratie over naar Henk Otten, de bij FvD vertrokken politicus die nu een eigen partij wil oprichten. Het gaat om Cornelis van den Berg die voor FvD in de Provinciale Staten zit in de provincie Flevoland.
0x Ariana Grande-fans wachten in de zon voor de Ziggo Dome23/08 14u30 - Het Parool: Ariana Grande treedt vrijdag, zaterdag én zondag op in een uitverkochte Ziggo Dome. De fans kunnen vrijdag haast niet wachten. Voornamelijk jongeren, afkomstig uit Nederland, maar ook uit Duitsland en Italië zitten, liggen en staan al sinds de de vroege uurtjes massaal voor de deur van de concerthal in Zuidoost. De deuren gaan pas om 18.30 uur open. Gelukkig schijnt de zon.

Statistieken

Artikels:
27873
Gelezen:
1
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven