zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Reformatisch Dagblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
23/08 23u45  Trump verhoogt heffingen op Chinese goederen De Amerikaanse president Donald Trump voert nogmaals tariefsverhogingen door voor geïmporteerde goederen uit China. Hij doet dat uit woede op de door China aangekondigde importheffingen, die volgens hem politiek zijn gemotiveerd.
23/08 23u15  Arrestaties en gewonden rond G7-top Bij botsingen tussen betogers en ordetroepen in de plaats Urrugne in het zuidwesten van Frankrijk zijn zeventien personen aangehouden. Het geweld houdt verband met de top van de G7 die vanaf zaterdag plaatsheeft in badplaats Biarritz. Vier agenten raakten licht gewond. Kort na 22.00 uur was de rust weergekeerd, aldus de politie.
23/08 22u15  ‘Maak einde aan dominante positie dollar’ In het wereldwijde financiële systeem zou niet de dollar dominant moeten zijn maar een soort cryptomunt, vergelijkbaar met de libra van Facebook. Met dat idee kwam het hoofd van de Bank of England, Mark Carney, in een toespraak op het jaarlijks symposium voor centralebankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.
23/08 22u15  Weer Statenlid van FVD naar partij van Otten Forum voor Democratie verliest opnieuw een volksvertegenwoordiger aan Henk Otten, de ex-FVD’er die een eigen partij wil oprichten.
23/08 22u00  Fiscus in beroep in zaak kinderopvangtoeslag De Belastingdienst gaat in hoger beroep in een zaak die was aangespannen tegen de dienst in de kinderopvangtoeslagaffaire. De rechter bepaalde dat het hele onderzoeksdossier moet worden vrijgegeven aan de vrouw die de zaak aanspande. De fiscus maakt hier bezwaar tegen omdat het dossier ook persoonsgegevens van andere mensen bevat.
23/08 21u30  Rutte wacht voorstel Johnson over Noord-Ierse grenskwestie af Premier Rutte wacht rustig af met welk alternatief zijn Britse collega Johnson komt voor de Noord-Ierse grenskwestie.
23/08 21u00  „Besloten schouw in zaak Jos B. is censuur” De pers mag dinsdag niet aanwezig zijn bij de schouw op de Brunsummerheide in de zaak tegen Jos B., verdachte van de moord op Nicky Verstappen. Volgens de advocaat van meerdere media is er sprake van censuur.
23/08 21u00  Nagalm is uitdaging voor geluidstechnicus „De kerkganger moet ontspannen kunnen luisteren naar de preek.” Daarom zoeken de geluidsspecialisten van Schaapsound altijd naar „de beste oplossing voor de spraakverstaanbaarheid.” Dat is een uitdaging, vooral in een galmrijke ruimte.
23/08 20u45  Engelse kerken doelwit looddieven De dertiende-eeuwse Sint-Pieterskerk in het Zuid-Engelse Stourton Caundle is onlangs voor de tweede keer beroofd van haar loden dakbedekking. Looddiefstal is een veelvoorkomend probleem bij historische kerken in Engeland.
23/08 20u45  Duurste Zeeuwse knooppunt bijna klaar Het grootste en hoogstgelegen verkeersknooppunt van Zeeland is bijna af. Vanaf 30 september om vijf uur ’s morgens rijden de eerste auto’s over knooppunt Drie Klauwen bij de Westerscheldetunnel.
23/08 20u45  Tientallen christenen in Eritrea opgepakt In de Eritrese hoofdstad Asmara zijn zondag minstens tachtig christenen opgepakt. Ze worden vastgehouden in een politiebureau.
23/08 20u45  Snel in beroep in zaak kinderopvangtoeslag Het ministerie van Financiën gaat in hoger beroep in een zaak die was aangespannen tegen de Belastingdienst in de kinderopvangtoeslagaffaire. De rechter bepaalde dat het hele onderzoeksdossier moet worden vrijgegeven aan de vrouw die de zaak aanspande. Financiën maakt hier bezwaar tegen omdat het dossier ook persoonsgegevens van andere mensen bevat.
23/08 20u30  Amerikaans bedrijfsleven verwerpt oproep Trump De uitlatingen van president Donald Trump over China zijn bij het Amerikaanse bedrijfsleven in het verkeerde keelgat geschoten. De ondernemersorganisatie US Chamber of Commerce verwierp de opmerking van de president dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.
23/08 20u16  Merkel: geen druk op Brazilië via handelsdeal De Europese Unie moet de handelsovereenkomst met de Mercosur-landen gewoon ratificeren, vindt de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het dreigement van de Franse president Emmanuel Macron het akkoord te blokkeren als Brazilië niet harder optreedt tegen de bosbranden in eigen land, helpt niet het Amazonegebied te beschermen, aldus een woordvoerder van de Duitse regering.
23/08 20u01  NVWA waarschuwt voor botervervanger van Jumbo Naturli’ Foods haalt het product ‘Naturli’ Biologisch Smeerbare’ uit de Jumbo-supermarkten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt vrijdag dat het product wei-proteïne bevat terwijl het allergeen koemelk niet op de verpakking staat vermeld. Het gaat om de producten met houdbaarheidsdata tussen 30 augustus en 27 november 2019.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 23u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/08 19u45  Tunesische presidentskandidaat Karoui opgepaktDe Tunesische presidentskandidaat Nabil Karoui is vrijdag opgepakt. Een rechter vaardigde een arrestatiebevel uit tegen de mediatycoon wegens belastingontduiking en witwassen, meldt radiostation Mosaique FM.
23/08 19u15  Nationaal hitteplan veetransport van krachtVanwege de verwachte hoge temperaturen is vanaf zaterdag het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen van kracht. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De maatregel duurt tot en met dinsdag.
23/08 19u00  Nieuw soort bij gespot in NederlandIn Nederland is een nieuwe bijensoort waargenomen, meldt Nature Today vrijdag. Het gaat om de Anthidium septemspinosum, die de zwartpootwolbij wordt genoemd. In totaal leven er nu 361 soorten bijen in Nederland.
23/08 19u00  Zelfstandigenaftrek wordt afgebouwdDe zelfstandigenaftrek wordt vanaf volgend jaar verminderd. Dit voordeel voor zzp’ers gaat de komende tien jaar terug van 7280 euro naar 5000 euro. Dat melden kringen rond het kabinet na berichtgeving van het FD. De aanpak van de zelfstandigenaftrek was ook al in het regeerakkoord afgesproken.
23/08 18u45  Johnson: illegale migranten sturen we terugDe Britse premier Boris Johnson waarschuwt mensen die illegaal het Kanaal over willen steken om een bestaan in Groot-Brittannië op te bouwen. Illegale migranten die worden opgepakt sturen we terug, zei de regeringsleider naar aanleiding van de oversteek de afgelopen dagen van tientallen mensen in bootjes.
23/08 18u45  FVD’er in Flevoland stapt over naar OttenEen gedeputeerde van Forum voor Democratie (FVD) in de provincie Flevoland stapt over naar de groep van Henk Otten. Cornelis van den Berg stapt op uit onvrede over het optreden van partijleider Thierry Baudet en het royement van medeoprichter Henk Otten.
23/08 18u30  Kim Stanislav, een Koreaanse pionier in Urgench„We zitten hier in een uithoek van Oezbekistan”, zegt de baptistische voorganger Kim Stanislav in Urganch in Oezbekistan. „De meeste buitenlandse gasten bezoeken de gemeente in de hoofdstad Tasjkent. Gemeenschap met gelovigen uit de wereldwijde kerk is voor ons echter erg belangrijk.”
23/08 18u30  Restauratie kerk Herrnhutter broedergemeenteDe broedergemeente in het Duitse Herrnhut begon deze week met een grootschalige restauratie van kerkzaal. Die wordt teruggebracht in haar oorspronkelijke staat.
23/08 18u30  Piloten British Airways gaan stakenPiloten van British Airways gaan volgende maand staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het zou de eerste pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij zijn in veertig jaar. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking „onacceptabel”.
23/08 18u00  Beleggers schrikken van heffingen en TrumpDe Europese beurzen gingen vrijdag lager de handel uit. Nieuwe Chinese heffingen en de reactie daarop van de Amerikaanse president Donald Trump hielden de financiële markten in de greep. Daardoor werden aanvankelijke winsten op de beurs omgebogen in stevige verliezen.
23/08 17u45  Pegida demonstreert voor stadhuis EindhovenAnti-islambeweging Pegida gaat zondag voor het stadhuis in Eindhoven demonstreren. De gemeente heeft daarvoor een vergunning afgegeven. Tot nog toe weigerde Pegida voor het gemeentehuis actie te voeren, omdat de beweging bij de Al Fourqaan-moskee in de Brabantse lichtstad wil demonstreren. Maar daarvoor geeft de gemeente geen vergunning.
23/08 17u45  Beatrix en Charles bij herdenking op Ginkelse HeidePrinses Beatrix en de Britse prins Charles zijn op zaterdag 21 september aanwezig bij de 75e herdenking van de Slag om Arnhem in Ede. Dat hebben de Rijksvoorlichtingsdienst en het Britse hof vrijdag bekendgemaakt. Charles woonde de herdenking al eerder bij, in 2004 voor het laatst.
23/08 17u45  Deense Premier: Constructief gesprek met TrumpDe Deense minister-president Mette Frederiksen heeft naar eigen zeggen een „constructief gesprek” gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. „De leiders bespraken onder andere de noodzaak van verdere ontwikkeling van het gemeenschappelijk veiligheidsbeleid”, schrijft het Deense persbureau Ritzau.
23/08 17u45  Trump: Bedrijven VS moeten China verlatenAmerikaanse bedrijven moeten op zoek naar alternatieven voor productie in China. Die opdracht krijgt het bedrijfsleven van de Amerikaanse president Donald Trump in een reeks berichten op Twitter. De tweets vormen de eerste reactie op door China aangekondigde importheffingen. Een officiële reactie geeft Trump later vrijdag, kondigde hij aan.
23/08 17u30  Of nieuwe partij succesvol is, hangt af van charisma politiek leiderEen kwart van de kersverse Senaatsfractie van Forum voor Democratie keert partijvoorman Baudet de rug toe en volgt de geroyeerde Otten. Drie van de twaalf senatoren vormen een nieuwe fractie en sluiten zich aan bij een nog nieuw op te richten politieke partij. Door de leegloop is FVD niet langer de grootste in de Eerste Kamer. Is de nieuw te vormen partij van Otten een bedreiging voor FVD?
23/08 17u30  Fiat voor andere route omstreden pijplijnDe omstreden Keystone XL-oliepijplijn in Noord-Amerika kan via een alternatieve route mogelijk alsnog worden aangelegd. Een rechter in Nebraska heeft zijn fiat gegeven voor een alternatieve route door die staat. Dat tracé was al goedgekeurd door de autoriteiten.
23/08 17u15  Geluid van de zaag heeft zich diep in mijn ziel genesteldDe weerzinwekkende vernietiging van regenwoud in de Amazone moet iedereen zien. En het gebrul van kettingzagen moet je horen. Want voor je het weet, denk je dat die kale vlakten er altijd al waren.
23/08 17u15  Prins Charles bij Airborne-herdenkingDe Britse prins Charles en prinses Beatrix zijn op zaterdag 21 september bij de Airborne Herdenkingen in de regio Arnhem. Zij wonen de 75-jarige herdenking van de luchtlandingen op de Ginkelse Heide bij Ede bij. Prins Charles bezoekt ook het Airborne Museum in Oosterbeek.
23/08 17u15  Vijfsterrenbeweging praat met sociaaldemocratenIn de zoektocht naar een mogelijke nieuwe Italiaanse regeringscoalitie hebben de Vijfsterrenbeweging en de sociaaldemocratische PD vrijdag gesprekken gevoerd. De gesprekken zijn noodzakelijk nadat coalitiegenoot Lega de regering had opgeblazen die zij samen met de Vijfsterrenbeweging vormde.
23/08 17u15  Rutte: kans klein dat Johnson oplossing vindtPremier Mark Rutte wacht af met welk alternatief de Britse premier Boris Johnson komt voor de Noord-Ierse grenskwestie, maar hij heeft er niet heel veel vertrouwen in dat de „vrolijke Johnson” een oplossing zal vinden voor de zogenoemde backstop.
23/08 16u45  Koning dankt voor steun na overlijden prinsesNamens de koninklijke familie heeft koning Willem-Alexander vrijdag een dankwoord uitgedaan voor de steunbetuigingen bij het overlijden van prinses Christina. Zij werd donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd.
23/08 16u45  Powell: aanzienlijke risico’s voor economie VSDe Amerikaanse economie bevindt zich in een gunstige positie maar er zijn tegelijk „aanzienlijke risico’s” vanwege de wereldwijde vertraging van de economische groei en de handelsspanningen. Dat heeft Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell gezegd in een speech op het jaarlijks symposium van de koepel van centrale banken in Jackson Hole.
23/08 16u31  Familie Wassink woont tussen de kaaskoppen in EthiopiëAls Geerten en Marleen Wassink één ding geleerd hebben in Ethiopië, is het dat God altijd voorziet. Juist wanneer ze het zelf niet meer weten. „Op God kun je terugvallen. Hij is betrouwbaar.”
23/08 16u31  ‘Schrik Blokhuis over daklozen niet echt’Daklozenactivist Frank van der Linde gelooft niet dat staatssecretaris Paul Blokhuis is geschrokken van de verdubbeling van het aantal daklozen. Hij denkt dat de cijfers op het ministerie van Volksgezondheid allang bekend waren. „Paul Blokhuis schrikt zich helemaal niet kapot van die cijfers... Of wat doen die ambtenaren dán op het ministerie?? Hij schrikt zich rot van de ophef en het verzet”, aldus Van der Linde op Facebook.
23/08 16u15  Engelse stichting zorgt al vijftig jaar voor afgedankte kerkenEngeland heeft te maken met afnemend kerkbezoek. Met name op het platteland worden kerkgebouwen afgestoten. De Churches Conservation Trust (CCT) ontfermt zich al vijftig jaar lang over deze „kostbare schatten.”
23/08 16u15  Strenge controle toerist grens China-HongkongToeristen die van het vasteland van China naar Hongkong willen, moeten bij de grensovergangen rekening houden met strenge controles. Daarvoor waarschuwt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.
23/08 15u45  Vrouw gewond door steekpartij in ziekenhuisEen 36-jarige vrouw uit Haastrecht is zwaar gewond geraakt door een steekpartij in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie heeft een 47-jarige man uit Haastrecht aangehouden. Het ziekenhuis heeft de afdeling waar het incident gebeurde, gesloten voor publiek. Volgens de politie had de steekpartij te maken met een privéruzie.
23/08 15u45  ‘Twee explosies bij Russisch raketincident’Bij het ongeluk in het Russische Archangelsk waardoor eerder deze maand zeven doden vielen, was er twee uur na de eerste ontploffing nog een tweede explosie.
23/08 15u45  Wapenhandelaar overgebracht naar BelgiëDe Portugese autoriteiten hebben de Belgische wapenhandelaar Jacques Monsieur overgeleverd aan België. Hij is donderdagavond na aankomst vastgezet in een gevangenis in Brussel. De man werd eerder deze maand opgepakt in Portugal op grond van een Europees aanhoudingsbevel dat België had uitgevaardigd.
23/08 15u30  Column (ds. J. Belder): Groninger kerken als bakens in zeeZijn domineeschap begon in het hoge noorden. Vele jaren diende hij er. Inmiddels is hij emeritus. Hij gaat niet meer voor in ‘zijn’ kerkjes van toen. Ze zijn afgestoten. Overtollig geworden. Dorpen liepen leeg. Jongeren trokken weg. Ouderen stierven. Voorzieningen verdwenen. Ten slotte ook de kerk bij gebrek aan belangstelling.
23/08 15u16  Israëlische tiener komt om bij aanslag op WestoeverEen 17-jarig Israëlisch meisje is vrijdag bij een aanslag op de Westelijke Jordaanoever om het leven gekomen. Haar vader (46) en broer (21) raakten gewond. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.
23/08 15u16  Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol inRijkswaterstaat treft maatregelen wegens de verwachte hitte. Vanaf zaterdagochtend 10.00 uur geldt het zogenoemde hitteprotocol. Dat betekent dat automobilisten die met pech langs de weg komen te staan direct geholpen worden door een berger.
23/08 15u01  VDL voelt tegenwind auto-industrieIndustrieel familiebedrijf VDL Groep voelt de problemen in de mondiale auto-industrie in zijn resultaten. Automakers kampen door handelsspanningen en nieuwe Europese emissienormen met tegenwind. VDL, dat onder andere auto’s in elkaar zet voor BMW, zag de opbrengsten in het eerste halfjaar daardoor dalen ten opzichte van een jaar eerder.
23/08 15u01  „Etiketten multivitamines misleidend”Veel multivitaminesupplementen die bedoeld zijn voor peuters blijken of te lage of juist te hoge doses vitamines te bevatten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, dat donderdag werd gepubliceerd.
23/08 15u01  Europa wil eigen koers varen bij beveiliging Straat van HormuzEuropa wil met een eigen maritieme missie naar de Straat van Hormuz een zelfstandige koers varen, los van de VS. Nederland overweegt inzet van een fregat. De oliedoorvoer in de onrustige zeestraat bij Iran moet immers gegarandeerd blijven. Maar hoe?
23/08 14u46  Hacker moet virtueel geld terugbetalenEen 27-jarige Britse cybercrimineel moet omgerekend ruim een miljoen euro terugbetalen aan zijn gedupeerden. Het gaat om virtueel geld, dat Grant West had verdiend met zijn acties, aldus de politie van Londen. Het geld is in beslag genomen en wordt verkocht.
23/08 14u46  Amerikaanse miljardair David Koch overledenDe Amerikaanse industrieel en miljardair David Koch is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media. David Koch en zijn oudere broer, Charles, zijn sinds de jaren tachtig invloedrijke geldschieters in de Amerikaanse politiek.
23/08 14u30  Demonstraties tegen branden in AmazoneOp diverse plekken is gedemonstreerd tegen bosbranden in het Amazonegebied. De Nederlandse tak van Fridays for Future, de beweging van de Zweedse Greta Thunberg, hield acties op de Dam in Amsterdam en bij het Jaarbeursplein in Utrecht. Ook bij de Braziliaanse ambassade in Den Haag waren demonstranten.
23/08 14u30  Vlinders in het regenwoud? Dat is genietenDoor het schemerige oerwoud voert een paadje omhoog naar een waterval. Alles is groen, behalve iets geels, dat over het pad vliegt. Het blijkt een vlinder! Welkom in een van de meest fascinerende fladderoorden ter wereld.
23/08 14u30  Heffingen China op Amerikaanse auto’sChina gaat importheffingen instellen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto’s. Dat heeft de Chinese regering aangekondigd. Daarmee slaat het Aziatische land terug voor Amerikaanse heffingen op 300 miljard dollar aan Chinese goederen. De Chinese heffingen voor de meeste goederen bedragen tussen de 5 en 10 procent, de extra tarieven op auto’s worden 25 procent.
23/08 14u15  Man vervolgd voor uploaden naaktbeelden saunaEen 40-jarige man uit Drachten wordt vervolgd voor het plaatsen van heimelijk gefilmde naaktbeelden uit een sauna in Nederasselt op een pornosite. Hij zou de beelden via een forum hebben gekregen. Hoe de beelden, die dateren uit 2016, van de computer van de sauna op dat forum terecht zijn gekomen, is niet duidelijk.
23/08 14u15  Explosie woning mogelijk door granaat politieDe explosie die donderdagavond plaatshad in een woning in Hoensbroek, gemeente Heerlen, is mogelijk veroorzaakt door een flitsgranaat van het binnenvallend arrestatieteam van de politie. Dat zei een woordvoerster van de politie vrijdag tijdens een persbijeenkomst. De Rijksrecherche gaat onderzoeken of de granaat, die bedoeld is om een verdachte te desoriënteren, de explosie heeft veroorzaakt.
23/08 14u00  8-jarige Duitse jongen gaat weer joyridenEen 8-jarige jongen uit de Duitse plaats Soest is voor de tweede keer in twee dagen gaan joyriden. In de nacht van dinsdag op woensdag pikte hij de auto van zijn moeder voor een tocht over de snelweg bij Soest, in Noord-Rijnland-Westfalen. Twee nachten later toerde hij met behoorlijke snelheid door de binnenstad van Dortmund.
23/08 14u00  Brand in flatgebouw dat naast Grenfell staatOp de twaalfde verdieping van een flatgebouw in west-Londen is brand uitgebroken. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De Londense brandweer is met tien wagens en zeventig man personeel aanwezig. Het gebouw staat naast de Grenfell-flats.
23/08 14u00  Tientallen vermisten na brand op veerbootIndonesische reddingswerkers zijn op zoek naar zeker dertig opvarenden van een veerboot die worden vermist nadat er brand op het schip was uitgebroken. Het schip lag toen de brand uitbrak voor de kust van het eiland Java. Ruim tweehonderd opvarenden zijn door reddingsdiensten van het schip gehaald.
23/08 14u00  ‘Handelsdeal beste drukmiddel tegen Brazilië’Het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Zuid-Amerikaanse landen is het beste instrument om Brazilië ertoe te bewegen zich in te spannen voor het klimaat. Dat stelt EU-handelscommissaris Cecilia Malmström nadat Ierland had gezegd het zogenoemde Mercosur-akkoord te zullen blokkeren als Brazilië het Amazonegebied niet beschermt.
23/08 14u00  Ex-marinier VS blijft nog maanden vastDe Amerikaanse ex-marinier die in Rusland wordt verdacht van spionage, blijft nog zeker tot eind oktober vastzitten. Dat heeft een Russische rechtbank vrijdag besloten.
23/08 13u45  Eens ontstolen, nu weer terugDieflijk ontstolen aan hun land, waren Afrikaanse slaven volgens ds. B. Smijtegelt. Vier eeuwen geleden arriveerde het eerste slavenschip bij de Amerikaanse staat Virginia. Vol mensen die uit hun familie en vertrouwde omgeving waren weggesleurd. Degenen die de zeereis hadden overleefd, wachtte een diep vernederend bestaan van onvrijheid, onderdrukking en harde dwangarbeid.
23/08 13u30  Aanhoudingen na vondst 3000 kilo cocaïneDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zes verdachten aangehouden wegens een grote cokevondst. Zij werden ingerekend na een inval in een bedrijfspand in de Waalhaven in het Rotterdamse havengebied. De douane trof de twee partijen cocaïne, samen bijna 3000 kilo, eerder deze week aan.
23/08 13u30  Redding witte neushoorn stap dichterbijKeniaanse dierenartsen en wetenschappers zijn een stap dichterbij de redding van de witte neushoorn gekomen. Van de diersoort zijn nog slechts twee exemplaren op aarde in leven.
23/08 13u30  Hoogleraar wordt nieuwe baas WODCGerty Lensvelt-Mulders wordt de nieuwe directeur van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum (WODC). Zij is momenteel nog hoogleraar en lid van het college van bestuur van de Universiteit voor Humanistiek.
23/08 13u15  ‘China kondigt snel tegenmaatregelen VS aan’China komt binnenkort met nieuwe importheffingen op Amerikaanse producten. Dat heeft hoofdredacteur Hu Xijin van de Chinese krant Global Times op Twitter gezegd. Daarmee zou het Aziatische land terug willen slaan voor aangekondigde extra importheffingen van de Verenigde Staten op 300 miljard dollar aan goederen van Chinese makelij.
23/08 13u15  Parfumketen Douglas sluit tientallen winkelsDe van oorsprong Duitse parfumerieketen Douglas wil zeventig van zijn 2400 filialen in Europa sluiten. Het gaat daarbij vooral om winkels buiten Duitsland, liet het bedrijf weten na berichtgeving van zakenblad Manager Magazin.
23/08 13u00  Man (44) vast om brand in pand Leger des HeilsDe politie heeft een 44-jarige man uit Beekbergen (Gelderland) aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het ontstaan van een brand in een pand van het Leger des Heils op donderdagavond.
23/08 13u00  Kazachstan pakt protestanten aanIn Kazachstan wordt regelmatig de godsdienstvrijheid aangetast. Vooral protestanten zijn daarvan het slachtoffer, aldus de Duitse nieuwsdienst Idea deze week.
23/08 12u45  Trump wil publicatie bankgegevens voorkomenDe Amerikaanse president Donald Trump stapt naar verwachting vrijdag naar de rechter om te voorkomen dat Deutsche Bank en Capital One Financial de bankgegevens van de familie Trump en het gelijknamige bedrijf overhandigen aan Democratische parlementariërs.
23/08 12u31  ‘Russisch antwoord op rakettest VS aanstaande’Rusland zal „met passende maatregelen” reageren op een recente Amerikaanse test met een kruisraket. Daarnaast wil het land zich „niet in een nieuwe wapenwedloop begeven”. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin in een vergadering van de Russische Veiligheidsraad geleid waarin de test is besproken.
23/08 12u31  Onderzoek na vondst dode ‘s-GravenzandeDe politie heeft een onderzoek ingesteld na de vondst van een overleden persoon donderdagmiddag in een woning in het Zuid-Hollandse ‘s-Gravenzande. Dat zegt een politiewoordvoerder. Lokale media melden dat de mannelijke bewoner is aangehouden, maar de woordvoerder wil hier vooralsnog niets over zeggen.
23/08 12u31  Zeventien man opgepakt wegens WhatsApp-fraudeDe politie heeft zeventien mensen uit Apeldoorn en omgeving aangehouden voor fraude via WhatsApp. De verdachten (in de leeftijd van 16 tot en met 72 jaar) zouden hun bankrekening ter beschikking hebben gesteld aan criminelen om te fungeren als ‘geldezels’. Volgens de politie maakten criminelen ruim 80.000 euro buit. Zij zijn nog niet opgepakt.
23/08 12u31  Impact sancties Huawei ‘minder dan gevreesd’Het Chinese elektronica- en telecomconcern Huawei heeft minder zwaar te lijden onder Amerikaanse handelsbeperkingen dan vooraf gevreesd. Dat zei Eric Xu, vicevoorzitter van de onderneming, op een persconferentie.
23/08 12u31  Oplossing voor migranten Ocean VikingVoor de 356 migranten op het reddingsschip Ocean Viking is een oplossing gevonden. Zij mogen aan land komen in Malta, waarna ze worden verdeeld over Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Portugal en Roemenië, meldde de Maltese premier Joseph Muscat op Twitter.
23/08 12u15  Noorse politie stopt onderzoek naar KamphuisDe Noorse politie heeft het onderzoek naar Arjen Kamphuis afgesloten. De Amsterdammer raakte vorig jaar augustus vermist tijdens een trip in Noorwegen. Er kwam een grote zoekactie op gang.
23/08 12u00  Aanval op konvooi Nederlands materieel in MaliEen konvooi met Nederlands militair materieel is woensdag in Mali aangevallen. Daarbij kwamen volgens het ministerie van Defensie vrijdag zes Malinezen om het leven. Er waren geen Nederlandse militairen betrokken bij het incident dat plaatsvond in de buurt van Boni.
23/08 12u00  Beurzen wachten op Fed-baas PowellDe Europese beurzen stonden vrijdag in het groen. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden. Op het Damrak vielen de resultaten van verzekeraar ASR in goede aarde.
23/08 11u45  FNV stelt KLM ultimatum rond caoKLM heeft nog een week de tijd om op de cao-eisen van vakbond FNV in te gaan, anders volgen er acties. Dat ultimatum heeft de vakbond bij de luchtvaartmaatschappij neergelegd. „We zijn het tijdrekken zat”, stelt FNV-bestuurder Jan van den Brink. Het ultimatum loopt af op 30 augustus om 12.00 uur.
23/08 11u45  Denemarken en Groenland halen banden aanDenemarken en Groenland halen de banden op het gebied van veiligheid en defensie aan. Daarmee reageren de twee landen uit het Deense koninkrijk op de groeiende strategische rol van het grote eiland, waar door het smeltende ijs nieuwe handelsroutes ontstaan en grondstoffen bereikbaar worden.
23/08 11u45  „Halveer dosis hartmedicijnen voor vrouwen”De optimale dosering van medicatie voor vrouwen met hartfalen ligt aanzienlijk lager dan voor mannen.
23/08 11u30  Macron ontmoet Iraanse minister ZarifDe Franse president Emmanuel Macron heeft vrijdag een ontmoeting met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Javad Zarif. Het gesprek is onderdeel van de pogingen van de wereldmachten om de deal uit 2015 over het Iraanse kernprogramma te redden.
23/08 11u30  Nederland bezorgd om branden AmazonegebiedNederland is bezorgd over de natuurbranden in het Amazonegebied. Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) spreekt van „verschrikkelijke beelden” en zegt dat het kabinet de situatie kritisch volgt.
23/08 11u30  Minister: oplossing gezocht voor Van LaarhovenDe Nederlandse en Thaise autoriteiten gaan een oplossing zoeken voor de in Thailand gedetineerde ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) liet dat weten na een gesprek met de Thaise premier en minister van Justitie.
23/08 11u15  Sri Lanka beëindigt noodtoestandSri Lanka heeft de noodtoestand opgeheven die was ingesteld na de aanslagen met Pasen. De aanslagen in drie kerken en drie luxehotels kostten aan 258 mensen het leven en verwondden bijna 500 anderen.
23/08 11u00  Leger des Heils: we zitten overvolHet Leger des Heils is niet verbaasd over de verdubbeling van het aantal daklozen in de afgelopen tien jaar. „Wij constateren dat er een groeiend beroep op ons wordt gedaan. We zitten overvol. Het is echt nijpend zo nu en dan”, zegt een woordvoerder.
23/08 11u00  Kritiek op Brazilië neemt toe vanwege branden in AmazoneRedactie buitenland
23/08 11u00  Zaterdag hitteplan voor heel NederlandHet RIVM stelt zaterdag weer het nationale hitteplan voor heel Nederland in wegens de warmte.
23/08 11u00  Live: RIVM: vanaf zaterdag hitteplan voor heel Nederland wegens warmteLees meer >
23/08 11u00  Grote modeketens sluiten milieupactEen groep grote modehuizen, warenhuizen en kledingketens heeft een pact gesloten om zich in te zetten voor het milieu. Onder andere Chanel, H&M, Zara-moeder Inditex, modeconcern Kering, sportmerk Nike en het Parijse warenhuis Galeries Lafayette willen hun uitstoot van broeikasgassen in 2050 naar nul hebben teruggebracht. Ook willen de bedrijven de biodiversiteit herstellen en de oceanen beschermen door minder plastic verpakkingsmateriaal te gebruiken.
23/08 11u00  Afrika: 1,9 miljoen kinderen niet naar schoolMeer dan 1,9 miljoen kinderen in West- en Centraal-Afrika kunnen niet naar school door het toenemende geweld in de regio. Daarmee lopen ze volgens het VN-kinderfonds Unicef een verhoogd risico om als kindsoldaat te worden gerekruteerd of te worden uitgebuit. Ook de kans op kindhuwelijken of vroege zwangerschappen neemt ermee toe.
23/08 10u45  Minister spreekt in Bangkok over Van LaarhovenMinister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft vrijdag in Bangkok gesproken met de Thaise regering over de gedetineerde voormalige coffeeshopbaas Johan van Laarhoven. Grapperhaus hoopt de Thaise autoriteiten zover te krijgen dat Van Laarhoven zijn straf in Nederland mag uitzitten.
23/08 10u45  ‘Nog duizenden banen weg bij Commerzbank’Commerzbank is van plan de komende jaren nog eens 2000 banen extra te schrappen om de kosten verder te drukken. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van de zaak. Eerder deze week werd al gemeld dat de grote Duitse bank honderd tot tweehonderd vestigingen zou willen gaan sluiten.
23/08 10u15  Studenten bedreigd: ‘Ik ben nu jullie dealer’Een paar nieuwe studenten hadden donderdagavond een bijzondere kennismaking met hun nieuwe woonplaats Tilburg. Een man met een mes bedreigde ze. Hij hoefde geen geld, maar dwong ze om zijn telefoonnummer in hun telefoon te zetten. „Ik ben voortaan jullie drugsdealer”, zei hij er volgens de politie bij.
23/08 10u15  Syrische troepen omsingelen Turkse uitkijkpostSyrische troepen hebben vrijdag een Turkse militaire uitkijkpost omsingeld, nadat ze de omliggende dorpen hadden veroverd op de rebellen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.
23/08 10u15  Bang & Olufsen staat te koopDe Deense verkoper van luxe tv’s en geluidsapparatuur Bang & Olufsen staat te koop. Voorzitter Ole Andersen liet in een interview in Deense media weten open te staan voor biedingen.
23/08 10u15  Ierland dreigt met blokkade akkoord om AmazoneIerland wil het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Zuid-Amerikaanse landen blokkeren als Brazilië het Amazonegebied niet beschermt. Dat heeft de Ierse premier Leo Varadkar gezegd, meldt de krant Irish Independent.
23/08 10u00  Doorrijder ongeluk Breda biedt excuses aanDe 28-jarige Ouassim Z. heeft vrijdag in de rechtbank in Breda zijn excuses aangeboden aan de 79-jarige vrouw die hij aanreed. Ook deed hij dit aan haar familie. De Bredanaar heeft bekend dat hij op 28 april in Breda de vrouw overreed en dat hij daarna doorreed.
23/08 10u00  Bijzondere witte hondshaai bij EcomareHet Texelse Ecomare heeft een bijzondere nieuwe bewoner: een bijna helemaal witte hondshaai. Het gaat om een vrouwtje van naar schatting vier tot zeven jaar. Dat dit dier al zo oud heeft kunnen worden, is erg zeldzaam, zegt hoofdverzorger van het zeeaquarium van Ecomare Jarco Havermans. „Dit is of een heel snugger dier, of ze heeft veel geluk gehad in haar leven.”
23/08 09u45  Mogelijk hittegolf op komstErg warme lucht weet onze omgeving de komende tijd te bereiken. Op basis van de meest actuele temperatuurverwachting zou het zelfs tot een eventuele, landelijke hittegolf kunnen komen.
23/08 09u30  Berenbijbel tentoongesteld in MexicoIn de universiteit van de Mexicaanse stad Puebla is een tentoonstelling te zien over de eerste volledige Bijbelvertaling in het Spaans. De zogenoemde Berenbijbel verscheen 450 jaar geleden.
23/08 09u30  Rechtszaak tegen oprichter en topvrouw OracleAandeelhouders van softwarebedrijf Oracle klagen oprichter en voorzitter Larry Ellison en topvrouw Safra Catz aan. Ze vinden dat de bestuurders bij de miljardenovername van branchegenoot NetSuite te veel hun eigen belang najoegen. Opvallend is dat andere leden van het Oracle-bestuur in een brief aan de rechter expliciet hun fiat hebben gegeven voor de rechtszaak.
23/08 09u15  ASR koploper in groene AEXDe Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waar voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak zal houden. Op het Damrak vielen de resultaten van verzekeraar ASR in goede aarde.
23/08 09u15  Lijkhonden speuren in Australië naar BelgHonden die zijn getraind om menselijke resten te vinden, worden ingezet in Australië om de vermiste Belg Theo Hayez te vinden. De 18-jarige Hayez verdween in mei in de populaire badplaats Byron Bay, nadat hij acht maanden door Australië had getrokken.
23/08 08u45  Ouders bestraft voor veganistisch dieet babyEen Australisch stel is bestraft omdat ze hun dochtertje op een veganistisch dieet hadden gezet, waardoor het meisje ernstig ondervoed raakte. Het inmiddels 3-jarige meisje zag er met 19 maanden uit alsof ze pas 3 maanden oud was, meldt de BBC.
23/08 08u45  Russische oppositieleider Navalni vrijgelatenDe Russische oppositieleider Alexej Navalni is na dertig dagen vrijgelaten uit de gevangenis. Dat meldde zijn woordvoerster op Twitter.
23/08 08u45  Airsoftwapen komt langs beveiliging gevangenisEen medewerker van het Justitieel Complex Zaanstad is het gebouw binnengekomen met een airsoftgun in zijn sporttas. De medewerker, die de airsoftgun per ongeluk meenam, kwam ermee langs de beveiliging, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid een bericht hierover in De Telegraaf.
23/08 08u45  Triodos schrijft nog net zwarte cijfersTriodos Bank heeft in de eerste helft van het jaar de winst licht zien stijgen, ondanks de aanhoudend lage rente. Ook de toenemende regeldruk zette het resultaat onder druk.
23/08 08u45  ACM: pakjes compenseren krimp postmarktDe groei van de pakkettenmarkt heeft in 2018 opnieuw compensatie geboden aan de verdere krimp van de postmarkt. Dat meldde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in zijn jaarlijkse Post- en Pakkettenmonitor.
23/08 08u30  Kerken in VS herdenken einde slavernijZuidelijke baptisten in de Verenigde Staten hebben deze week hun veertig dagen durende ”gebedscampagne voor de bevrijding van Amerikaanse afstammelingen van de slavernij” beëindigd.
23/08 08u30  Nikkei eindigt week met winstDe Japanse effectenbeurs is vrijdag met een kleine winst geëindigd. Beleggers deden het rustig aan en keken uit naar de toespraak die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag zal geven op de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Marktpartijen zijn vooral benieuwd of Powell aanwijzingen zal geven over verdere renteverlagingen in de Verenigde Staten.
23/08 08u16  Noord-Korea: dialoog of confrontatieNoord-Korea is klaar voor zowel een dialoog als een confrontatie met de Verenigde Staten. Dat heeft een topdiplomaat van het regime gezegd.
23/08 08u00  Remedie tegen vliegschaamte: gewoon nooit meer vliegenAls vakantieganger heb ik geen enkele last van vliegschaamte. Niet omdat ik dat begrip onzinnig vind, maar omdat ik nooit meer zomaar in een vliegtuig stap.
23/08 08u00  DSM-baas in toezichtsraad World Economic ForumTopman Feike Sybesma van speciaalchemiebedrijf DSM heeft er een erebaan bij. De Nederlander is benoemd tot lid van de raad van toezicht van het World Economic Forum (WEF). Vanuit die functie moet hij toezien op de „missie en waarden” van de organisatie achter de jaarlijkse topbijeenkomst in Davos.
23/08 08u00  Gods oordeelJesaja 28:17
23/08 08u00  Een rabbi voor ReykjavikOp IJsland na hebben alle Europese hoofdsteden een synagoge. Als het aan rabbi Avi Feldman ligt, komt daar spoedig verandering in. In het voorjaar van 2018 werd hij samen met zijn Zweedse vrouw Mushky en hun dochtertjes door de orthodoxe Chabad-Lubavitch-beweging vanuit Brooklyn in New York uitgezonden om leiding te geven aan het handjevol Joden dat Reykjavik rijk is.
23/08 08u00  ‘Lagere dosis hartmedicijnen voor vrouwen’De optimale dosering van medicatie voor vrouwen met hartfalen ligt aanzienlijk lager dan voor mannen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder leiding van het Universitair Medisch Centrum Groningen dat is verschenen in het wetenschappelijke toptijdschrift The Lancet.
23/08 07u45  Abe langstzittende Japanse premierShinzo Abe is de langstzittende Japanse premier sinds de Tweede Wereldoorlog. Hij haalde vrijdag zijn oudoom Eisaku Sato in met 2798 dagen als eerste minister van het land. Als Abe zijn ambt behoudt tot 20 november, wordt hij de langstzittende premier ooit, meldt de krant The Japan Times.
23/08 07u30  ASR groeit en neemt verzekeraar Veherex overVerzekeraar ASR heeft zijn winstgevendheid in de eerste helft van het jaar flink verbeterd. De onderneming maakte verder de overname van Veherex bekend, de verzekeraar van onder meer NS-personeel en het Spoorwegpensioenfonds.
23/08 07u01  YouTube sluit kanalen om beïnvloeding HongkongOok videowebsite YouTube is mogelijk gebruikt bij een gecoördineerde campagne om de politieke situatie in Hongkong te beïnvloeden. Google maakte bekend dat 210 YouTube-kanalen zijn geblokkeerd vanwege verdachte activiteiten.
23/08 07u01  Russische artsen vrezen voor eigen gezondheid na nucleair ongevalRussische artsen die de slachtoffers behandelden van het ongeluk met een raketmotor in het noorden van Rusland, vrezen dat ze zelf zijn blootgesteld aan radioactieve straling. Toen de slachtoffers bij hen werden gebracht, werd namelijk niet verteld dat het om een nucleair ongeval ging.
23/08 06u46  „Jan Modaal kan meeste huizen niet betalen”Het is voor huizenkopers met een modaal inkomen vrijwel onmogelijk een woning te vinden, constateert hypotheekadviseur De Hypotheker. Vooral voor Jan Modaal is het aantal betaalbare woningen zeer gering.
23/08 04u45  Doden en gewonden bij rapconcert in AlgerijeTijdens een druk bezocht concert in de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn donderdagavond meerdere mensen om het leven gekomen. Zeker vijf mensen kwamen in het gedrang om en 21 mensen raakten gewond, meldt een lokaal medium op basis van informatie van het ziekenhuis.
23/08 04u45  Artsen vrezen gezondheid na nucleair ongevalRussische artsen die de slachtoffers behandelden van het ongeluk met een raketmotor in het noorden van Rusland, vrezen dat ze zelf zijn blootgesteld aan radioactieve straling. Toen de slachtoffers bij hen werden gebracht, werd namelijk niet verteld dat het om een nucleair ongeval ging.
23/08 04u30  Haagse Koningstunnel weer open na renovatieNa een grootscheepse renovatie gaat de Koningstunnel in het hart van Den Haag weer open. De werkzaamheden zijn vijf weken eerder afgerond dat oorspronkelijk was gepland. De wethouders Richard de Mos en Robert van Asten verrichten vrijdagmiddag de officiële heropening. Vanaf maandag mag het wegverkeer weer door de tunnel bij het Centraal Station.
23/08 01u15  Verwarde man veroorzaakt explosie, 2 gewondenEen verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek (Limburg) in het bijzijn van de hulpdiensten geprobeerd zijn woning op te blazen. De bewoner had vermoedelijk de gaskraan opengezet. Toen de politie het huis binnenviel, ontstond er een explosie en raakten de bewoner en een agent gewond. Ze zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
23/08 00u30  Verwarde man blaast huis op, twee gewondenEen verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek in het bijzijn van de hulpdiensten zijn woning opgeblazen. Daarbij zijn hij en een agent gewond geraakt. Ze zijn met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.
23/08 00u15  Aantal daklozen in Nederland neemt fors toeHet aantal daklozen in Nederland is de laatste jaren fors toegenomen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2009 hadden 17.800 mensen tussen de 18 en 65 jaar oud geen vaste woon- of verblijfplaats, in 2018 waren dat er 39.300. Het aantal jonge daklozen tussen de 18 en 30 jaar oud is zelfs verdrievoudigd tot 12.600.
23/08 00u15  Live: Verwarde man in Hoensbroek blaast zijn woning op, hij en een agent gewond geraakt (bron: brandweer)Lees meer >
23/08 00u01  Reddingswerkers vinden lichaam in grot PolenPoolse reddingswerkers hebben een lichaam gevonden van een van de twee onderzoekers die sinds zaterdag vastzitten in de grootste en diepste grot van Polen. „De eerste van de speleologen is gevonden in de grot, hij is dood. Meer informatie zal morgen beschikbaar zijn”, liet de Poolse reddingsdienst donderdag weten in een korte verklaring.
23/08 00u01  Woningen Hoensbroek ontruimd om verwarde manDe brandweer heeft donderdagavond ongeveer twintig woningen ontruimd aan de Prins Willemstraat in Hoensbroek (Limburg). Dat gebeurde omdat een verwarde man in de straat dreigt zijn huis op te blazen. Hulpdiensten zijn aanwezig.
22/08 23u45  Coalitiepartijen eens over belastingplannenDe coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat donderdagavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën. Over de precieze inhoud van de plannen wilden de leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet veel kwijt. Vrijdag worden de plannen besproken in de ministerraad.
22/08 23u15  Brandje in gevangenis Torentijd in MiddelburgIn een ruimte van de locatie Torentijd van de Penitentiaire Inrichting Middelburg heeft donderdagavond een brandje gewoed. Er raakte niemand gewond. Drie mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar ze hebben geen verdere zorg nodig.
22/08 23u00  Tientallen migranten onderschept op het KanaalDe Britse autoriteiten hebben tientallen migranten gered op het Kanaal. Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat weten dat 37 mensen van vier bootjes zijn gehaald, bericht Sky News. Zij zijn overgebracht naar Dover.
22/08 22u46  Allen terecht bij brand pand Leger des HeilsNiemand wordt nog vermist bij de brand in een pand van het Leger des Heils in de Gelderse plaats Beekbergen. „Zojuist is bekend geworden dat alle bewoners terecht zijn”, aldus de brandweer. Een persoon moest naar het ziekenhuis voor het inademen van rook, verder zijn er geen gewonden.
22/08 22u46  Man dreigt met gasexplosie in HoensbroekHulpdiensten zijn aanwezig bij een woning aan de Prins Willemstraat in Hoensbroek (Limburg). Een verward persoon dreigt daar zijn huis op te blazen. Er wordt gewacht op een onderhandelaar van de politie, meldt de brandweer.
22/08 22u30  Live: Niemand meer vermist bij brand in pand Leger des Heils Beekbergen, alle bewoners zijn terecht, meldt de brandweerLees meer >
22/08 22u30  Kleine koersbewegingen op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag dicht bij huis gebleven. Beleggers op Wall Street keken vooral uit naar de speech van Fed-president Jerome Powell bij de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Bij de bedrijfscijfers ging de aandacht uit naar kwartaalresultaten van onder meer levensmiddelenconcern Hormel Foods, sportartikelenverkoper Dick’s Sporting Goods en warenhuisketen Nordstrom.
22/08 22u15  ‘C&A brengt Braziliaanse tak naar beurs’Kledingwinkelketen C&A brengt zijn Braziliaanse dochter naar de beurs. Dat meldt het Braziliaanse persbureau Agência Estado. Het Nederlandse familiebedrijf zou al banken in de arm hebben genomen om de beursgang te begeleiden. Die zou nog dit jaar kunnen plaatsvinden.
22/08 22u00  Doden en 100 gewonden door onweer PolenZeker vier mensen zijn om het leven gekomen door zwaar onweer in het Tatra-gebergte in Polen. Ook raakten zo’n honderd mensen gewond, zei premier Mateusz Morawiecki. Twee van de overleden slachtoffers zijn kinderen.
22/08 21u45  Vermisten bij brand pand Leger des HeilsDe brandweer is op zoek naar ten minste twee mensen die zich mogelijk nog in een brandend pand van het Leger des Heils bevinden in het Gelderse Beekbergen. Het gebouw aan de Dorpstraat doet dienst als opvanglocatie voor dak- en thuislozen.
22/08 21u30  VN-chef bezorgd om AmazonebrandenHet hoofd van de Verenigde Naties heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de natuurbranden in het Amazonegebied. „Tijdens de wereldwijde klimaatcrisis kunnen we ons niet nog meer schade permitteren aan een belangrijke bron van zuurstof en biodiversiteit”, zei secretaris-generaal António Guterres op Twitter.
22/08 21u30  ‘Tesla wil megafabriek net over Duitse grens’Maker van elektrische auto’s Tesla lijkt zijn eerste Europese Gigafactory in het noordwesten van Duitsland te willen bouwen. De autobouwer zou interesse hebben om die fabriek neer te zetten in Emden in de deelstaat Nedersaksen, meldt de Duitse krant Nordwest Zeitung. Emden ligt tegenover Delfzijl aan de overkant van de Dollard. Eerder probeerde Groningen Tesla juist te bewegen de fabriek in die provincie te bouwen.
22/08 21u15  ‘Duitsland gaat strijd met cloudreuzen aan’Duitsland wil een clouddienstverlener opzetten die de strijd kan aangaan met techreuzen als Amazon, Google en Microsoft. Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine, die plannen van minister van Economische Zaken Peter Altmaier inzag.
22/08 20u30  Ministerie dankt voor steun aan AmazoneHet ministerie van Buitenlandse Zaken heeft iedereen in een tweet bedankt voor de steun aan een actie voor behoud van het Amazonegebied. In het gebied in Brazilië woeden veel bosbranden en president Jair Bolsonaro heeft gezegd geen geld te hebben om die te bestrijden. Dat leidde tot verontwaardigde reacties en veel bezorgdheid in de hele wereld.
22/08 20u15  Live: Brandweer zoekt twee mensen in brandend pand Leger des Heils in Beekbergen. (Bron: brandweer)Lees meer >
22/08 20u15  ‘Tesla wil fabriek net over Duitse grens’Maker van elektrische auto’s Tesla lijkt zijn eerste Europese Gigafactory in het noordwesten van Duitsland te willen bouwen. De autobouwer zou interesse hebben om die fabriek neer te zetten in Emden in de deelstaat Nedersaksen, meldt de Duitse krant Nordwest Zeitung. Emden ligt tegenover Delfzijl aan de overkant van de Dollard. Eerder probeerde Groningen Tesla juist te bewegen de fabriek in die provincie te bouwen.
22/08 20u15  „Geraakt door de Bijbeltekst op dit bord”Borden met Bijbelteksten. Tineke van der Veen vindt ze op rommelmarkten en in kringloopwinkels en hangt ze op in haar huis. In de hal, de woonkamer en zelfs in de garage. Nu is er geen ruimte meer, dus moet de laatste aankoop op Marktplaats.
22/08 20u15  Brandweer zoekt twee mensen in brandend pandDe brandweer is op zoek naar twee personen in een gebouw in de Gelderse plaats Beekbergen dat in brand staat. Het gaat om een pand van het Leger des Heils aan de Dorpstraat. De brandweer is bezig met de ontruiming.
22/08 20u00  Doorsneetextielzaak Snijders verdween uit UtrechtVan manufacturenzaken met textielwaren, zoals die van Snijders in Utrecht, gingen er een eeuw geleden dertien in een dozijn. Snijders verdween, uit Utrecht althans.
22/08 20u00  Religie op Marktplaats: „Geraakt door de Bijbeltekst op dit bord”Borden met Bijbelteksten. Tineke van der Veen vindt ze op rommelmarkten en in kringloopwinkels en hangt ze op in haar huis. In de hal, de woonkamer en zelfs in de garage. Nu is er geen ruimte meer, dus moet de laatste aankoop op Marktplaats.
22/08 20u00  Op Oudegein moesten de krakers wel wegAmsterdamse krakers trekken de aandacht door de eigenaar zijn pand uit te jagen. Daar kregen illegale bewoners van een boerderij in Nieuwegein geen kans voor. De beheerder haalde een riek.
22/08 20u00  Grote brand in pand Leger des Heils BeekbergenIn een pand van het Leger des Heils in de Gelderse plaats Beekbergen woedt een grote brand. Het gebouw wordt ontruimd, de brandweer onderzoekt of iedereen het pand heeft verlaten. Uit de eerste verdieping komt dikke rook.
22/08 19u45  Man omgekomen in lift New YorkEen man is om het leven gekomen door een liftongeval in New York. Het slachtoffer probeerde uit een bewegende lift te stappen, bericht The New York Times.
22/08 19u16  M5S-partij Italië: we laten schip niet zinkenDe Italiaanse regeringspartij Vijfsterrenbeweging (M5S) is begonnen aan gesprekken die moeten leiden tot een „stevige meerderheid” in het parlement. „We laten het schip niet zinken, want dan betalen de Italianen de prijs”, zei M5S-leider Luigi Di Maio na overleg met president Sergio Mattarella.
22/08 19u16  Neem een stukje hei mee van de VeluweIn navolging van de actie Zaag je eigen Kerstboom, biedt Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezoekers nu de kans om een gratis bosje heide te komen knippen. Natuurgidsen zijn aanwezig om te informeren over de heide en de zeldzame flora en fauna. Wel je eigen snoeischaar meenemen, adviseert het park.
22/08 19u00  Eis: lange straffen voor mislukte liquidatiesHet Openbaar Ministerie heeft lange celstraffen geëist tegen twee 25-jarige mannen voor hun betrokkenheid bij mislukte moordaanslagen. Zakaria Z. hoorde 15 jaar cel eisen (in verband met één poging) en Abderrahmane el B. 25 jaar (wegens drie mislukte aanslagen).
22/08 19u00  1500 varkens dood door stalbrand StreefkerkBijna 1500 varkens zijn donderdag om het leven gekomen als gevolg van een zeer grote stalbrand in Streefkerk (Zuid-Holland). Slechts vijftien varkens konden worden gered uit de vuurzee, meldt de brandweer.
22/08 18u15  Jos Wienen blij met minder beveiligingBurgemeester van Haarlem Jos Wienen is opgelucht dat hij niet meer zo streng beveiligd wordt, vertelt hij tegen de regionale omroep NH Nieuws. Donderdag werd bekend dat het niveau van de beveiliging is afgeschaald. „Dat betekent dat ik weer vrij door de stad loop en fiets. En dat ik ook weer grotendeels thuis kan wonen”, zegt hij.
22/08 18u15  Grote brand in varkensstal StreefkerkIn een varkensstal in Streefkerk (Zuid-Holland) woedt donderdagmiddag brand. Het gaat volgens de brandweer om een grote varkensstal. Hulpdiensten zijn ingezet om de dieren te redden.
22/08 18u15  Motorrijder komt om door ongeval bij GroningenEen motorrijder is donderdagmiddag om het leven gekomen door een verkeersongeval op de Noordzeeweg (N370) bij Groningen. Gegevens over het slachtoffer zijn nog niet bekend.
22/08 18u00  Spaans protest tegen beren in PyreneeënHonderden Spaanse veehouders hebben geprotesteerd tegen beren in de Pyreneeën en roepen op tot de verwijdering van de beesten. Ze beschouwen de roofdieren als grote bedreiging voor hun veestapel en zeggen dat er dit jaar al meer dan zeshonderd schapen zijn gedood in het grensgebergte tussen Frankrijk en Spanje.
22/08 18u00  Europese beurzen sluiten in het roodDe Europese aandelenbeurzen zijn donderdag duidelijk lager geëindigd. Beleggers verwerkten op het Damrak de nodige cijferberichten. Die van bouwer BAM en betalingsbedrijf Adyen vielen niet in goede aarde.
22/08 17u45  Prinses Christina in besloten kring gecremeerdPrinses Christina is donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd. De crematie volgde op de afscheidsbijeenkomst in het koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar hadden de koninklijke familie, vrienden en genodigden zich eerder op de dag verzameld. Ook die bijeenkomst was besloten.
22/08 17u31  Overleden nijlpaard Emmen is genderneutraalEen dinsdag in Wildlands Adventure Zoo overleden 11-jarig nijlpaard had zowel mannelijke en vrouwelijke kenmerken. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht.
22/08 17u31  Daklozencamping Vondelpark van de baanEen camping voor daklozen in het Vondelpark komt er niet. Initiatiefnemer Frank van der Linde trekt zijn plan in na een zitting donderdagmiddag bij de voorzieningenrechter. Er hangt hem nu een maximale dwangsom van 50.000 euro boven het hoofd, zegt hij. „En dat is dus niet te doen.” Ook de kick-offparty zondag is geschrapt.
22/08 17u16  Haga Lyceum wil niet naar tijdelijk gebouwHet schoolbestuur van het omstreden islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam wil geen gebruikmaken van een tijdelijk schoolgebouw dat de gemeente heeft aangeboden. Wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs) schrijft aan de gemeenteraad dat de stichting achter de middelbare school bezwaar heeft aangetekend. Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) „geeft daarmee de indruk geen gebruik te willen gaan maken van het pand aan de Reinaert de Vosstraat”, aldus Moorman.
22/08 17u16  Doden door onweer in zuiden van PolenMeerdere mensen zijn om het leven gekomen door zwaar onweer in het zuiden van Polen. De bliksem zou onder meer zijn ingeslagen in een groot kruis in de buurt van de onder toeristen populaire plaats Zakopane, berichten Poolse media.
22/08 17u00  Oud-voorlichter Trump bij ‘Dancing’Voormalig perswoordvoerder Sean Spicer van de Amerikaanse president Donald Trump doet mee aan ‘Dancing With the Stars’. Dat valt slecht binnen de nieuwstak van de zender die het programma uitzendt, meldt CNN.
22/08 16u45  Pulpnieuws haalt echt nieuws in op FacebookNederlanders zijn op Facebook meer bezig met zogenoemde pulpnieuwsberichten dan met regulier nieuws. Sensationele onzinberichten worden vaker gedeeld en geliket en er wordt vaker op gereageerd dan op de berichten van professionele nieuwssites. Die conclusie trekken onderzoekers van de Universiteit Leiden na analyse van meer dan honderdduizend Facebookberichten die tussen 2013 en 2017 zijn gepubliceerd.
22/08 16u45  Seoul schrapt inlichtingendeal met JapanZuid-Korea zet een streep door een overeenkomst met Japan over het uitwisselen van militaire inlichtingen. De Japanse minister van Buitenlandse Zaken Taro Kono noemt dat besluit „zeer betreurenswaardig”. Hij zegt dat de Zuid-Koreaanse ambassadeur op het matje wordt geroepen.
22/08 16u45  Celstraf voor Syriër in ChemnitzEen Duitse rechtbank heeft een 24-jarige Syriër veroordeeld tot een celstraf van 9,5 jaar voor het doodsteken van een 35-jarige Duitser in Chemnitz. De zaak leidde in Duitsland tot grote onrust.
22/08 16u15  Gilze en Rijen gaat ‘hittewimpel’ toch halenDe Brabantse gemeente Gilze en Rijen gaat de ‘hittewimpel’ vrijdag toch ophalen in het Gelderse Warnsveld. Ingrid Langen, directeur van de culturele centra in Gilze en Rijen, heeft zich donderdag bij het college gemeld en gaat het kleinood nu namens het college ophalen, aldus een woordvoerder van de gemeente.
22/08 16u15  Landgoedfair Mariënwaerdt jubileertOnder het motto ”Tijd voor een feestje” organiseert Heerlijkheid Mariënwaerdt deze week de 25e landgoedfair. Vanwege de jubileumeditie zijn de prijzen gehalveerd. „We vinden het leuk om juist dit jaar zoveel mogelijk inwoners uit onze eigen streek te verwelkomen.”
22/08 16u15  Assad wil Idlib koste wat kost terugDe provincie Idlib is laatste vrijhaven voor terroristen in Syrië. Maar dat duurt vermoedelijk niet lang meer. President Assad zet alles op alles om ook in deze noordelijke grensregio, in de buurt van Turkije, de oorlog te winnen. Maar dat kost veel. Alles wijst erop dat zich hier grote menselijke drama’s gaan voordoen.
22/08 16u15  Hoornaar, Bethanië in de AlblasserwaardHet dorp Hoornaar in de Alblasserwaard ademt rust en vrede. Haast en stress lijken er ver weg. Mensen groeten elkaar op straat. Het dorp heeft maar één kerk, de hervormde. De dominee ervan is predikant voor iedereen.
22/08 16u01  ‘Geslaagd’ klimaatoverleg met DuitslandNederland en Duitsland hebben samen de basis gelegd voor een langdurige en nauwe samenwerking op klimaatgebied. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd na een ontmoeting met onder anderen premier Mark Rutte op het Catshuis in Den Haag.
22/08 16u01  Infiltranten in terreurzaak mogen verhoordDe infiltranten en de drie begeleiders van de undercoveragenten die binnendrongen in de vermeende ‘Arnhemse’ terreurcel, mogen worden verhoord. De rechtbank in Rotterdam besliste dat na onderzoeksvragen van de advocaten van de zes terreurverdachten.
22/08 16u01  Wall Street opent hogerDe aandelenbeurzen in New York zijn donderdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street keken vooral uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Bij de bedrijfscijfers gaat de aandacht uit naar kwartaalresultaten van onder meer levensmiddelenconcern Hormel Foods, sportartikelenverkoper Dick’s Sporting Goods en warenhuisketen Nordstrom.
22/08 15u45  China vraagt media om onpartijdigheid HongkongChina heeft een brief gestuurd naar verschillende buitenlandse media waarin wordt gevraagd om „onpartijdige” en „objectieve” berichtgeving over de protesten in Hongkong. China stelt dat de publieke opinie tegen het land is gekeerd en dat media daaraan bijdragen.
22/08 15u31  Eerste spreekuur musici in Spaarne GasthuisHet Spaarne Gasthuis in Heemstede begint als eerste ziekenhuis in Nederland met een speciaal spreekuur voor muzikanten. Zij kunnen hier vanaf maandag terecht voor alle lichamelijke klachten en blessures die worden veroorzaakt door musiceren of die invloed hebben op het maken van muziek, maakte het ziekenhuis bekend.
22/08 15u31  Granaat fataal ongeluk Mali had meer gebrekenDe mortiergranaat waardoor in Mali twee militairen bij een ongeluk omkwamen, blijkt meer gebreken te hebben. Dat komt naar voren uit onderzoek van Defensie. Het ministerie bekijkt of juridische stappen tegen de fabrikant mogelijk zijn, schrijft minister Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer.
22/08 15u15  Ongeval na verkeersruzie: 3 zwaargewondenIn Rotterdam zijn woensdagavond drie mensen zwaargewond geraakt door een aanrijding. De politie denkt dat er een verkeersruzie voorafging aan het ongeval en zoekt getuigen.
22/08 15u00  Celstraf voor frauderende biodieselhandelaarDe handelaar in biodiesel Cees B. is wegens witwassen en valsheid in geschrifte veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De 51-jarige ondernemer uit Harderwijk loog onder andere over de hoeveelheden biodiesel die zijn bedrijf op de Nederlandse markt had gebracht. Dat leverde hem miljoenen euro’s op.
22/08 15u00  Geen uitval door Britse staking RyanairDe staking van Britse piloten bij Ryanair heeft donderdag nog niet geleid tot uitval van vluchten. Er waren wel enkele vertragingen, maar dat had volgens de Ierse budgetvliegmaatschappij niet te maken met de acties.
22/08 14u45  Levensloopbestendig wonen met hulp van de overheidEigen haard is goud waard. Veel ouderen willen graag in hun huis en vertrouwde omgeving blijven wonen. Daar liggen herinneringen, daar voelen ze zich thuis. Hoe kan de overheid daarbij helpen?
22/08 14u45  Minder grote gezinnen in ZeelandIn Zeeland neemt het aantal gezinnen met kinderen snel af, sneller dan in de rest van het land, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Ook het aantal grote gezinnen daalt sneller dan elders in ons land.
22/08 14u45  Champagnehandelaar veroordeeld voor helingEen 32-jarige wijnhandelaar uit Uden (Noord-Brabant) is donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van tachtig uur voor de verkoop van honderd gestolen flessen champagne. Ook moet hij 7000 euro terugbetalen aan de Staat.
22/08 14u45  Meer bijna-aanrijdingen bij werk aan het spoorBij werkzaamheden aan het spoor zijn dit jaar elf bijna-aanrijdingen gebeurd. Dat zijn er drie meer dan in heel 2018. Spoorbeheerder ProRail vraagt medewerkers en onderaannemers dan ook om tijdens het werk extra alert te zijn.
22/08 14u45  Weer tegenvaller voor bouwers nieuwe zeesluisBouwbedrijf VolkerWessels heeft net als partner BAM weer extra geld opzij moeten zetten voor het sluisproject OpenIJ. De twee beursgenoteerde bouwers zitten elk voor 50 procent in het project. Vandaar zijn de extra kosten voor de bedrijven even hoog.
22/08 14u30  Macron: geen tijd meer voor nieuwe brexitdealDe Franse president Emmanuel Macron heeft tijdens zijn ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson gezegd dat er „geen tijd meer is om te onderhandelen over een nieuwe brexitdeal”.
22/08 14u15  Cel voor man die studente doodreedDe 37-jarige man uit Zeist die op 9 maart een Ierse studente heeft doodgereden in Utrecht, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van een halfjaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook bepaalde de rechter dat de man drie jaar geen auto mag rijden. Hij reed de 21-jarige vrouw dood op de Biltsestraatweg. De man reed na het ongeluk door en meldde zich een dag later pas bij de politie.
22/08 14u15  Kaartnummers Duitse klanten Mastercard gelektDoor een datalek bij een bonusprogramma van Mastercard in Duitsland zijn lijsten met volledige nummers van creditcards op straat komen te liggen. Dat heeft de Amerikaanse creditcardmaatschappij laten weten aan klanten wier betaalpassen mogelijk door het lek getroffen zijn.
22/08 14u00  Ook VolkerWessels neemt weer last op OpenIJBouwbedrijf VolkerWessels heeft net als partner BAM een aanvullende last genomen op het sluisproject OpenIJ. De twee beursgenoteerde bouwers zitten elk voor 50 procent in het project. Vandaar dat ze allebei een even hoge last moesten inboeken.
22/08 14u00  Ronkende machines op vliegshow Wings of Freedom bij EdeDe aftrap van het Edese evenement Wings of Freedom had woensdag plaats. Het hoogtepunt van deze dagen is de vliegshow van zaterdag. Ruim zestig vliegtuigen kiezen dan het luchtruim tijdens een vliegshow.
22/08 13u45  Ronkende machines op vliegshowDe aftrap van het Edese evenement Wings of Freedom had woensdag plaats. Het hoogtepunt van deze dagen is de vliegshow van zaterdag. Ruim zestig vliegtuigen kiezen dan het luchtruim tijdens een vliegshow.
22/08 13u45  Gilze en Rijen komt ‘hittewimpel’ niet ophalenDe Brabantse gemeente Gilze en Rijen heeft niemand kunnen vinden die vrijdagmiddag de historische ‘hittewimpel’ in het Gelderse Warnsveld kan komen ophalen. Burgemeester Jan Boelhouwer en zijn wethouders hebben vrijdagmiddag plotseling een vergadering en daarom is er niemand beschikbaar, heeft de secretaresse van twee wethouders per mail aan de organisatie in Warnsveld laten weten.
22/08 13u30  Verdachte doodsteken meisje Breda langer vastDe verdachte van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda blijft veertien dagen langer in voorarrest. De rechtbank in Breda heeft dat donderdag besloten bij de voorgeleiding voor de rechter-commissaris.
22/08 13u15  Gilze-Rijen komt ‘hittewimpel’ niet ophalenDe Brabantse gemeente Gilze-Rijen heeft niemand kunnen vinden die vrijdagmiddag de historische ‘hittewimpel’ in het Gelderse Warnsveld kan komen ophalen. Burgemeester Jan Boelhouwer en zijn wethouders hebben vrijdagmiddag plotseling een vergadering en daarom is er niemand beschikbaar, heeft de secretaresse van twee wethouders per mail aan de organisatie in Warnsveld laten weten.
22/08 13u01  Anti-windmolenactivist Nieboer begint partijJan Nieboer, die in juni werd aangehouden als verdachte van de bedreiging van windmolenbouwers, gaat een landelijke politieke partij oprichten. Die moet „opkomen voor de belangen van duizenden noordelijke burgers die door de overheid als heel vervelend worden gezien. Omdat die Groningen en Drenthe het liefst bestempelt als afvalstortplaats van alles wat ze niet in het westen willen hebben”, zegt Nieboer tegen RTV Noord. Hij wil zelf fractieleider worden.
22/08 12u45  Druk op Bolsonaro om Amazonebranden neemt toeDe druk in Brazilië en daarbuiten op de regering van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro om de bosbranden in het Amazonegebied te bestrijden neemt verder toe. Milieuminister Ricardo Salles werd uitgejoeld bij een bijeenkomst over klimaatverandering in Salvador, melden Braziliaanse media. Op social media zijn #PrayForTheAmazon en gerelateerde hashtags in veel landen trending, waaronder ook Nederland.
22/08 12u45  Actie van burgers nodig voor aanpak mondiale milieuproblemenHet aantal bosbranden in het Amazoneregenwoud is dit jaar ongekend hoog, meldde deze week het Braziliaanse agentschap voor ruimteonderzoek INPE. De teller staat op bijna 73.000 en dat betekent een stijging van 83 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
22/08 12u30  Gezelschap voor eenzame olifant in ArnhemDe eenzame, 53-jarige Aziatische olifantenkoe in Burgers’ Zoo in Arnhem krijgt vrijdag nieuw gezelschap. Dan arriveert een 51-jarig olifantenvrouwtje uit de dierentuin van Kolmarden in Zweden. De Arnhemse olifant was alleen nadat een olifantenkoe van 50 jaar in april was overleden.
22/08 12u15  Koninklijke familie begeleidt kist prinses ChristinaDe koninklijke familie heeft donderdagmorgen de kist met het lichaam van prinses Christina begeleid van de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde naar het koetshuis van de Koninklijke Stallen.
22/08 12u15  FBI: tip hotelmedewerker voorkomt aanslagEen hotelmedewerker heeft waarschijnlijk een massaschietpartij in de Verenigde Staten voorkomen. De medewerker van een hotel in Long Beach meldde de politie dat een collega had gedreigd personeel en hotelgasten te doden. De FBI hield vervolgens de 37-jarige man aan en vond in zijn woning in Los Angeles zware wapens en munitie, meldt de BBC.
22/08 12u15  Invloed Delft op schilder Pieter de Hooch groter dan gedachtDe schilder Pieter de Hooch blijkt nog een stuk ‘Delftser’ te zijn dan gedacht. Nieuw onderzoek op initiatief van Museum Prinsenhof Delft heeft aan het licht gebracht dat het artistieke klimaat van Delft, waar De Hooch vanaf 1652 woonde en werkte, ervoor zorgde dat de kunstenaar zijn unieke ontwikkeling kon doormaken en een innovator kon worden op het gebied van de schilderkunst.
22/08 12u00  Indonesië sluit internet Papoea afDe Indonesische autoriteiten hebben de toegang tot internet in Papoea afgesloten. Dat is gebeurd uit vrees dat de stroom aan beledigende en racistische online-boodschappen voor nog meer onrust gaat zorgen. De etnische bewoners van Papoea zijn het doelwit van allerlei racistische beledigingen en bedreigingen op internet.
22/08 12u00  Europese beurzen doen stap terugDe Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stap terug, na de stevige koerswinsten een dag eerder. Beleggers keken vooral uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later op de dag begint. Op het Damrak moesten bouwer BAM en betaalbedrijf Adyen het ontgelden na publicatie van de halfjaarberichten.
22/08 11u45  ‘Kabinet moet koopkracht ouderen verbeteren’Het kabinet moet bij Prinsjesdag maatregelen aankondigen om de koopkracht van ouderen te verbeteren. Daarvoor pleit KBO-PCOB, naar eigen zeggen de grootste seniorenorganisatie van Nederland.
22/08 11u45  Indonesië dreigt met maatregelen tegen AirbusDe regering van Indonesië wil dat Indonesische luchtvaartmaatschappijen geen vliegtuigen meer bij Airbus bestellen. Jakarta is kwaad dat de Europese Unie de import op Indonesische biodiesel uit palmolie beperkt. Met maatregelen tegen de Europese vliegtuigbouwer wil het land die maatregel vergelden.
22/08 11u45  Vaste lasten stijgen: „Mensen met laag inkomen steeds armer”Mensen die weinig te besteden hebben, worden alleen maar armer. Dat meldde het netwerk Zelf donderdag.
22/08 11u45  Zoektocht drenkeling in Waal gaat verderDe zoektocht op de Waal bij Ochten naar een man die woensdagavond tijdens het zwemmen verdween, wordt donderdagmiddag voortgezet. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen gaat speuren met sonarboten. Daarbij wordt waarschijnlijk ook stroomafwaarts gezocht, aldus een woordvoerster van de politie. Zij zei eerder dat de zoektocht was gestaakt.
22/08 11u30  Kand. G. P. van Nieuw Amerongen doet intrede in gg GoesKandidaat G. P. van Nieuw Amerongen heeft woensdag intrede gedaan in de gereformeerde gemeente te Goes. Zijn bevestiger, ds. J. M. D. de Heer (Middelburg-Centrum), sprak over 2 Korinthe 5:20a. Aan de handoplegging namen deel: ds. De Heer, ds. C. van Krimpen, ds. P. Mulder, ds. G. Clements, ds. C. A. van Dieren, ds. A. H. Verhoef en ouderling C. Hoogerland.
22/08 11u30  Toerist moet meedoen aan volkstelling KeniaNederlandse toeristen die komend weekend in Kenia verblijven, moeten meedoen aan de volkstelling die daar wordt gehouden. Dat laat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken weten.
22/08 11u30  President Brazilië: Ngo’s hebben bosbranden in Amazonegebied gestichtDe Braziliaanse president Jair Bolsonaro beschuldigt niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) ervan bosbranden in het Amazonegebied te hebben gesticht. Dat zouden ze volgens de president hebben gedaan nadat de Braziliaanse regering de financiële steun aan de ngo’s had ingetrokken.
22/08 11u30  Aantal crematies neemt verder toeSteeds meer Nederlanders laten zich na hun overlijden cremeren. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Landelijke Vereniging van Crematoria. Meer dan twee derde van de mensen kiest inmiddels voor een crematie.
22/08 11u15  Bodem rond Brakel daalt door gaswinningDe bodem rond de Gelderse plaats Brakel is sinds 2010 ongeveer een centimeter gedaald door gaswinning in het gebied. In 2021 meet gasproducent Vermilion Energy of de bodem verder daalt.
22/08 11u15  SGP wil handhaving van boerkaverbodSGP-Kamerlid Bisschop vindt dat in het openbaar vervoer het boerkaverbod, dat 1 augustus is ingegaan, gehandhaafd dient te worden. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die het Kamerlid donderdag stelde aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.
22/08 11u01  In Montenegro gestrande reizigers keren terugEen groep Nederlanders die dinsdag vanwege een defect aan hun vliegtuig zijn gestrand in Montenegro keert donderdagmiddag terug. Reisorganisatie TUI heeft een ander toestel laten invliegen om de 189 passagiers op te pikken en om 11.00 uur alsnog naar eindbestemming Eindhoven te brengen.
22/08 11u01  „Alleen fregat naar Straat van Hormuz in EU-verband”Nederland zou bereid zijn een fregat naar de Straat van Hormuz te sturen, maar alleen als dat in Europees verband gebeurt.
22/08 11u01  Flexwerker krijgt helft minder loon dan vaste krachtHet gemiddelde loon voor werknemers met een flexibel arbeidscontract is bijna de helft lager dan dat voor werknemers met een vast contract.
22/08 10u46  Syrisch leger opent veiligheidscorridorHet Syrische leger heeft in het noordwesten van het land een veiligheidscorridor opgezet voor mensen die het door rebellen bezet grondgebied willen ontvluchten. Dat meldt het staatspersbureau SANA.
22/08 10u31  Nederlandse komt om bij verkeersongeluk BelgiëBij een verkeersongeluk in het zuiden van België is woensdagavond een Nederlandse vrouw om het leven gekomen. Haar twee dochtertjes die bij haar in de auto zaten bij een aanrijding met een vrachtwagen verkeren in levensgevaar, meldt het Openbaar Ministerie in Namen.
22/08 10u31  Nutri-Score ‘ontmaskert’ ongezonde etenswarenVoedselwaakhond foodwatch claimt aan de hand van de zogeheten Nutri-Score dat veel etenswaren die door voedingsmiddelenfabrikanten als ‘gezond’ worden aangeprezen, dit helemaal niet zijn.
22/08 10u15  Kabinet: alleen meedoen met EU-missie HormuzNederland wil alleen een marineschip naar de bedreigde Straat van Hormuz sturen als dat in Europees verband gebeurt. Zo denkt het kabinet tegemoet te komen aan de bezwaren tegen de Amerikaanse missie, bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf.
22/08 09u45  ‘Veiligheidslabel product vaak onterecht’Steeds meer producten die Nederland van buiten de Europese Unie binnenkomen, worden ten onrechte als veilig aangemerkt. Daarvoor waarschuwen Nederlandse bedrijven uit de technische- en metaalsector.
22/08 09u45  FIOD rolt netwerk drugs- en wapenhandel opDe FIOD heeft een netwerk van drugs- en wapenhandelaren opgerold. Dat bevestigt een woordvoerder van de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst na berichtgeving van het AD. In totaal zijn zes mensen aangehouden, onder wie twee bestuurders van een bedrijf dat financiële diensten verleende aan zeker tien criminelen die handelden in drugs, wapens en anabole steroïden.
22/08 09u45  Thaise tycoon moet cel in voor stropen in reservaatDe Thaise bouwmagnaat Premchai Karnasuta (65) is vorige week tot zes maanden cel veroordeeld wegens onder meer betrokkenheid bij stropen en een poging tot omkoping van opzichters in een Thais natuurreservaat.
22/08 09u45  Turkse pianist speelt uit protest tegen ontbossingDe Turkse pianist en componist Fazil Say heeft vorig weekend een groot openluchtconcert gegeven om de aandacht te vestigen op de ontbossing door een Canadees goudmijnbedrijf in het noordwesten van Turkije.
22/08 09u45  Gereformeerde Kerken Nederland krijgen er drie gemeenten bijDe Gereformeerde Kerken Nederland (GKN) krijgen er drie nieuwe gemeenten bij. In Apeldoorn, Den Bosch en Zuidhorn worden vanaf september samenkomsten gehouden.
22/08 09u30  „Kinderen dopen én opdragen in PKN is theologisch lastig”Kinderen opdragen én dopen komt steeds meer voor in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), soms in dezelfde dienst.
22/08 09u30  Niet beschaamdJesaja 28:16
22/08 09u30  Kabinet wil miljardenfonds voor economieHet kabinet denkt erover een miljardenfonds te vullen waaruit investeringen in de economie kunnen worden betaald. Dat is aantrekkelijk nu minister Wopke Hoekstra van Financiën zelfs geld toe krijgt bij het afsluiten van staatsleningen, bevestigen ingewijden na berichtgeving door De Telegraaf.
22/08 09u30  BAM en Boskalis onderuit op rood DamrakDe aandelen van bouwer BAM en baggeraar Boskalis gingen donderdag onderuit op het Damrak na tegenvallende halfjaarberichten. De Europese beurzen gingen ook omlaag. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve en keken uit naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. AEX-fonds Adyen werd eveneens lager gezet na een handelsupdate.
22/08 09u30  Wegvallen windprojectsubsidies raakt BoskalisDe Nederlandse baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft last van het wegvallen van subsidies voor offshore-windprojecten in de Noordzee. Dat zorgt er voor dat klanten naar manieren zoeken om de kosten te drukken. Boskalis nam de gehele offshore-portefeuille onder de loep en neemt nu uit voorzorg een voorziening van 100 miljoen euro.
22/08 09u16  Operatie Market Garden krijgt herdenkingsmuntDe geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden krijgt een eigen herdenkingsmunt. Op 21 september wordt het eerste Market Garden Vijfje, een officieel betaalmiddel, geslagen, aldus de Koninklijke Nederlandse Munt.
22/08 09u16  ‘Stop Gronings gas is risico voor gashandel’Het dichtdraaien van de Groningse gaskraan kan het grootste Europese handelsplatform voor gas een stuk minder aantrekkelijk maken. Daarvoor waarschuwt topbestuurder Annie Krist van gashandelaar GasTerra in een interview met persbureau Bloomberg.
22/08 09u00  ‘Mensen met laag inkomen worden steeds armer’Mensen die weinig te besteden hebben worden alleen maar armer. Dat meldt Zelf, een netwerk van maatschappelijke bewindvoerders dat een steekproef deed onder zijn cliënten. De vaste lasten stijgen, waardoor er minder geld overblijft voor primaire levensbehoeften zoals voedsel en kleding. De onderzoekers schatten dat mensen met een laag inkomen nu netto 100 euro per maand minder in de knip hebben dan tien jaar geleden.
22/08 08u45  „Europa wil strikte regels gezichtsherkenning”De Europese Commissie wil strikte regels opstellen voor de toepassing van gezichtsherkenningtechnologie. Daarmee moet het alsmaar toenemende gebruik van deze techniek door bedrijven en overheden worden beperkt. Dat schrijft de Financial Times (FT) op basis van gesprekken met EU-ambtenaren.
22/08 08u45  Baarns condoleanceregister Christina sluitMensen die een persoonlijke boodschap willen achterlaten in het condoleanceregister voor prinses Christina in het gemeentehuis in Baarn, kunnen daar donderdag nog tot 10.30 uur terecht. Daarna draagt de gemeente dit condoleanceregister, samen met een register dat zondag en maandag in de Stulpkerk in Lage Vuursche heeft gelegen, over aan de koninklijke familie.
22/08 08u30  Nikkei nipt hoger na afwachtende sessieDe aandelenbeurs in Japan is donderdag nipt hoger geëindigd. Beleggers verwerkten de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bank de rente in september waarschijnlijk verder zal verlagen. Ook werd uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, die later op de dag begint.
22/08 08u30  ‘Europa wil strikte regels gezichtsherkenning’De Europese Commissie wil strikte regels opstellen voor de toepassing van gezichtsherkenningtechnologie. Daarmee moet het alsmaar toenemende gebruik van deze techniek door bedrijven en overheden worden beperkt. Dat schrijft de Financial Times (FT) op basis van gesprekken met EU-ambtenaren.
22/08 08u30  ‘Noodwet nodig tegen stikstof-strop bouw’Er moet noodwetgeving komen om te voorkomen dat bouwbedrijven ten onder gaan door de recente stikstofuitspraak van de Raad van State. Daarvoor pleit Joep Rats van brancheorganisatie Bouwend Nederland op BNR Nieuwsradio. ABN AMRO becijferde dat de wegen- en woningbouw door de uitspraak de komende vijf jaar 14 miljard euro misloopt.
22/08 08u00  Sluisproject OpenIJ kost BAM nog meer geldBouwonderneming BAM heeft in de eerste helft van dit jaar een extra voorziening van 7,5 miljoen euro moeten nemen op sluisproject OpenIJ. Het betekende voor de bouwer een volgende tegenslag, nadat het bedrijf een paar weken geleden ook al met een winstalarm kwam.
22/08 08u00  Betalingsverwerker Adyen groeit stevig doorBetalingsverwerker Adyen heeft zijn omzet in eerste helft van dit jaar wederom flink opgevoerd. Daarbij profiteerde de Nederlandse onderneming, die de betalingen regelt voor duizenden bedrijven wereldwijd, van een verdere uitbreiding van zijn klantenbestand.
22/08 08u00  250.000 mensen betalen voor NPO Start PlusNPO Start Plus, de betaalde streamingdienst van de publieke omroep, heeft 250.000 abonnees. Dat zegt NPO Start-manager Mezen Dannawi donderdag in een interview met Nu.nl. Met de dienst kan een breed scala aan programma’s online worden teruggekeken.
22/08 07u46  Tweede dag van politieke gesprekken in ItaliëDe Italiaanse president Sergio Mattarella begint donderdag aan de tweede en volgens planning laatste dag van gesprekken met politieke leiders om te zien of een nieuwe coalitie kan worden gevormd. Die gesprekken waren nodig nadat de regering dinsdag uit elkaar was gevallen met het aftreden van premier Giuseppe Conte.
22/08 07u46  Duizenden kippen dood door brand in NijkerkEen brand in een kippenschuur in Nijkerk (Gelderland) had donderdagochtend de dood van duizenden kippen tot gevolg. De brand brak in de vroege uren uit in een schuur aan de Bunschoterweg.
22/08 07u30  ‘Deel peuter-multivitamines schiet tekort’Veel multivitamines voor peuters zijn niet afgestemd op de behoefte van jonge kinderen. Bijna de helft bevat (veel) te weinig vitamine D en drie producten hebben een onaanvaardbaar hoge dosis vitamine A of foliumzuur, zegt de Consumentenbond. De bond onderzocht 37 multivitamines geschikt voor kinderen tot 4 jaar.
22/08 07u15  „Geen gaswinning bij natuur vanwege stikstof”De overheid moet olie- en gaswinningsprojecten in de buurt van beschermde natuurgebieden voorlopig niet toestaan als deze leiden tot stikstofuitstoot. Daarvoor pleiten meerdere lokale actiegroepen tegen gaswinning in een open brief aan Johan Remkes, die in opdracht van minister Carola Schouten (Natuur) werkt aan een advies over het stikstofbeleid. Dat beleid is eind mei door de Raad van State ongeldig verklaard, met grote gevolgen.
22/08 07u15  „Stikstofkwestie kost bouwers miljarden omzet”De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro. Vooral veel wegenprojecten zijn door de recente uitspraak van de Raad van State (RvS) onzeker.
22/08 07u00  Koninklijke familie neemt afscheid van prinses ChristinaDe koninklijke familie neemt donderdag bij Paleis Noordeinde afscheid van prinses Christina. De jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.
22/08 06u46  Duizenden kippen komen om bij brand in NijkerkBij een brand in een kippenschuur in Nijkerk (Gelderland) zijn donderdagochtend enkele duizenden kippen om het leven gekomen. De brand brak in de vroege uurtjes uit in een schuur aan de Bunschoterweg.
22/08 06u00  WHO: plastics in drinkwater geen bedreigingDe concentratie microplastics in het drinkwater is vooralsnog zo laag dat er geen bedreiging is voor de volksgezondheid. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in haar eerste rapport over dit onderwerp.
22/08 05u00  ‘Geen gaswinning bij natuur vanwege stikstof’De overheid moet olie- en gaswinningsprojecten in de buurt van beschermde natuurgebieden voorlopig niet toestaan als deze leiden tot stikstofuitstoot. Daarvoor pleiten meerdere lokale actiegroepen tegen gaswinning in een open brief aan Johan Remkes, die in opdracht van minister Carola Schouten (Natuur) werkt aan een advies over het stikstofbeleid. Dat beleid is eind mei door de Raad van State ongeldig verklaard, met grote gevolgen.
22/08 04u45  Rutte ontvangt Merkel voor klimaatoverlegPremier Mark Rutte ontvangt donderdag de Duitse bondskanselier Angela Merkel en drie van haar ministers in het Catshuis voor een overleg over de aanpak van klimaatverandering.
22/08 04u15  Dak van stadion Galgenwaard nagekekenHet dak van Stadion Galgenwaard van FC Utrecht wordt donderdag extra gecontroleerd. Een ploeg gaat alle lasverbindingen boven de vier tribunes controleren. Als het nodig is, gaat het werk op vrijdag door.
22/08 04u00  D66 wil dat Nederland opkomt voor ongelovigenD66 wil dat de regering zich sterk gaat maken voor de rechten van ongelovigen in het buitenland. De coalitiepartij komt donderdag met een initiatiefvoorstel daarvoor. Nederland telt meer ongelovigen dan gelovigen en is daarom bij uitstek een land dat de positie van vervolgde atheïsten kan aankaarten, stelt Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma in Trouw.
22/08 03u15  Familie neemt afscheid van prinses ChristinaDe koninklijke familie neemt donderdag bij Paleis Noordeinde afscheid van prinses Christina. De jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.
22/08 02u45  Duitse gemeentes tegen algeheel vuurwerkverbodAls het aan de Duitse gemeentes ligt, komt er ook in Duitsland geen landelijk vuurwerkverbod tijdens oud en nieuw. De voorzitter van de vereniging van Duitse gemeentes DStGB zegt tegen de Neue Osnabrücker Zeitung dat het afsteken van vuurwerk door particulieren een uitdrukking is van „levensvreugde” en daarom niet algeheel verboden mag worden.
22/08 01u15  ‘Stikstofkwestie kost bouwers miljarden omzet’De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro. Vooral veel wegenprojecten zijn door de recente uitspraak van de Raad van State (RvS) onzeker.
22/08 00u15  Loon flexwerker helft lager dan bij vast werkHet gemiddelde loon voor werknemers met een flexibel arbeidscontract is bijna de helft lager dan dat voor werknemers met een vast contract. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgerekend.
22/08 00u15  Weer minder bouwvergunningen afgegevenHet aantal afgegeven bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen is in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw stevig gedaald. In totaal gaven gemeenten vergunningen af voor 12.800 woningen en dat is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 14 procent minder dan in dezelfde meetperiode een jaar eerder. Het aantal afgegeven vergunningen bereikte daarmee het laagste aantal in drie jaar.
21/08 22u30  Wall Street sluit hoger na notulen FedDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst gesloten. Beleggers verwerkten de notulen van de Federal Reserve, die niets veranderden aan de algemene verwachting dat een volgende renteverlaging in september komt. Meevallende kwartaalcijfers van winkelketens Target en Lowe’s boden verder steun aan het sentiment op Wall Street.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Trump verhoogt heffingen op Chinese goederen23/08 23u45 - Reformatisch Dagblad: De Amerikaanse president Donald Trump voert nogmaals tariefsverhogingen door voor geïmporteerde goederen uit China. Hij doet dat uit woede op de door China aangekondigde importheffingen, die volgens hem politiek zijn gemotiveerd.
0x Arrestaties en gewonden rond G7-top23/08 23u15 - Reformatisch Dagblad: Bij botsingen tussen betogers en ordetroepen in de plaats Urrugne in het zuidwesten van Frankrijk zijn zeventien personen aangehouden. Het geweld houdt verband met de top van de G7 die vanaf zaterdag plaatsheeft in badplaats Biarritz. Vier agenten raakten licht gewond. Kort na 22.00 uur was de rust weergekeerd, aldus de politie.
0x ‘Maak einde aan dominante positie dollar’23/08 22u15 - Reformatisch Dagblad: In het wereldwijde financiële systeem zou niet de dollar dominant moeten zijn maar een soort cryptomunt, vergelijkbaar met de libra van Facebook. Met dat idee kwam het hoofd van de Bank of England, Mark Carney, in een toespraak op het jaarlijks symposium voor centralebankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.
0x Weer Statenlid van FVD naar partij van Otten23/08 22u15 - Reformatisch Dagblad: Forum voor Democratie verliest opnieuw een volksvertegenwoordiger aan Henk Otten, de ex-FVD’er die een eigen partij wil oprichten.
0x Fiscus in beroep in zaak kinderopvangtoeslag23/08 22u00 - Reformatisch Dagblad: De Belastingdienst gaat in hoger beroep in een zaak die was aangespannen tegen de dienst in de kinderopvangtoeslagaffaire. De rechter bepaalde dat het hele onderzoeksdossier moet worden vrijgegeven aan de vrouw die de zaak aanspande. De fiscus maakt hier bezwaar tegen omdat het dossier ook persoonsgegevens van andere mensen bevat.
0x Rutte wacht voorstel Johnson over Noord-Ierse grenskwestie af23/08 21u30 - Reformatisch Dagblad: Premier Rutte wacht rustig af met welk alternatief zijn Britse collega Johnson komt voor de Noord-Ierse grenskwestie.
0x „Besloten schouw in zaak Jos B. is censuur”23/08 21u00 - Reformatisch Dagblad: De pers mag dinsdag niet aanwezig zijn bij de schouw op de Brunsummerheide in de zaak tegen Jos B., verdachte van de moord op Nicky Verstappen. Volgens de advocaat van meerdere media is er sprake van censuur.
0x Nagalm is uitdaging voor geluidstechnicus23/08 21u00 - Reformatisch Dagblad: „De kerkganger moet ontspannen kunnen luisteren naar de preek.” Daarom zoeken de geluidsspecialisten van Schaapsound altijd naar „de beste oplossing voor de spraakverstaanbaarheid.” Dat is een uitdaging, vooral in een galmrijke ruimte.
0x Engelse kerken doelwit looddieven23/08 20u45 - Reformatisch Dagblad: De dertiende-eeuwse Sint-Pieterskerk in het Zuid-Engelse Stourton Caundle is onlangs voor de tweede keer beroofd van haar loden dakbedekking. Looddiefstal is een veelvoorkomend probleem bij historische kerken in Engeland.
0x Duurste Zeeuwse knooppunt bijna klaar23/08 20u45 - Reformatisch Dagblad: Het grootste en hoogstgelegen verkeersknooppunt van Zeeland is bijna af. Vanaf 30 september om vijf uur ’s morgens rijden de eerste auto’s over knooppunt Drie Klauwen bij de Westerscheldetunnel.

Statistieken

Artikels:
27873
Gelezen:
1
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven