vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u45
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
18/01 18u45  Hanneke knuffelt baby's in ziekenhuis: 'Ze herstellen sneller' Al is het maar een handje vasthouden als de baby in de couveuse ligt. Of even wiegen in de armen. Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam laat vrijwilligers met kindjes knuffelen die zijn opgenomen. Hanneke is een van hen. "Ze worden rustiger, het is gezond voor de baby."
18/01 18u30  Els onderzoekt hoeveel Nederlanders dood willen (én waarom) Hoeveel relatief gezonde mensen in ons land hebben een sterke doodswens? En waarom willen zij niet meer leven? Els van Wijngaarden (42) gaat daar onderzoek naar doen. "Je voert heel indringende gesprekken. Het is belangrijk om dit probleem in kaart te brengen."
18/01 18u15  Vrijwilliger Hanneke knuffelt baby's in het ziekenhuis: 'Ze herstellen sneller' Al is het maar een handje vasthouden als de baby in de couveuse ligt. Of even wiegen in de armen. Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam laat vrijwilligers met kindjes knuffelen die zijn opgenomen. Hanneke is een van hen. "Ze worden rustiger, het is gezond voor de baby."
18/01 18u15  Schaatskoorts begint: 'Een dun laagje, maar het ligt er mooi bij' Zodra het heeft gevroren, denken we in Nederland meteen aan schaatsen, koek en zopie. Op meerdere banen ligt al een dun laagje ijs, en probeer dan als ijsmeester maar eens rustig te blijven. "Ik ga morgenochtend meteen weer meten."
18/01 18u00  Schaatskoorts bij ijsclubs: 'Een dun laagje, maar het ligt er heel mooi bij' Zodra het heeft gevroren, denken we in Nederland meteen aan schaatsen, koek en zopie. Op meerdere banen ligt al een dun laagje ijs, en probeer dan als ijsmeester maar eens rustig te blijven. "Ik ga morgenochtend meteen weer meten."
18/01 16u30  OM eist tot 18 jaar cel voor fatale brand in studentenflat Diemen Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag gevangenisstraffen tot achttien jaar geëist tegen de drie verdachten van de fatale flatbrand in Diemen. Bij de brand in de zomer van 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven.
18/01 16u00  EU bereid om importtarieven voor VS te schrappen, ook voor auto’s De Europese Commissie wil alle handelsbarrières voor goederen tussen de EU en de VS schrappen, behalve die voor landbouwproducten. Ook de importheffingen op auto’s kunnen de prullenbak in.
18/01 14u30  Pasgeboren baby in zak gevonden, vlak voor vuilniswagen langskwam Een pasgeboren baby is in Zuid-Afrika in een vuilniszak aan de kant van de weg gevonden, vlak voordat de vuilniswagen het afval kwam ophalen. De moeder is na een zoektocht teruggevonden en gearresteerd voor moord.11 
18/01 13u30  Moeder doodgeslagen Lucas (25): 'Ik zal zijn lach nooit meer horen' Hartverscheurende woorden in de rechtbank van de familie van Lucas de Ruwe, die vorig jaar tijdens een stapavond werd doodgeslagen. "Lucas was verliefd, verliefder dan ooit. Een nieuwe baan, een nieuwe liefde. In twee klappen kwam er abrupt een einde aan."10 
18/01 12u45  Verdachte fatale flatbrand Diemen: 'Ik kan de tijd niet terugdraaien' Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vandaag bij de start van zijn proces spijt betuigd. "Ik vind het heel erg wat is gebeurd. Maar ik kan de tijd niet terugdraaien."
18/01 12u00  Verdachte fatale flatbrand heeft spijt: 'Ik kan de tijd niet terugdraaien' Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vandaag bij de start van zijn proces spijt betuigd. "Ik vind het heel erg wat is gebeurd. Maar ik kan de tijd niet terugdraaien."
18/01 11u45  Ouders na reanimatie Aryan (3) bij eerste zwemles: 'Zwembad is aansprakelijk' De ouders van de 3-jarige Aryan vinden dat het Inge de Bruijn Zwembad verantwoordelijk is voor de fouten die zijn gemaakt tijdens de eerste zwemles van hun zoon. In december moest Aryan gereanimeerd worden nadat hij op zijn buik in het water werd gevonden door de zwemlerares.
18/01 11u45  Eindelijk: berging overboord geslagen zeecontainers van start Nadat het bergen van de overboord geslagen zeecontainers op de Waddenzee telkens moest worden uitgesteld vanwege onstuimig weer, is er nu goed nieuws. De bergingsactie gaat, ruim twee weken nadat de containers in zee belandden, beginnen.
18/01 09u00  Rechter maakt gehakt van Talpa, directeur mag niet worden ontslagen Mediaconcern Talpa heeft de reputatie een lastige werkgever te zijn, omdat oprichter John de Mol het uiterste eist van zijn medewerkers. Dat het bedrijf ook keihard kan optreden tegen werknemers van wie het af wil, blijkt uit een slepende rechtszaak tussen Talpa Media en een creatief directeur.
18/01 00u45  KNMI verwacht ook in ochtendspits kans op gladheid In het hele land - met uitzondering van de Waddeneilanden - wordt ook in de ochtendspits gewaarschuwd voor gladheid. Tot 8.00 uur heeft het KNMI code geel afgekondigd.13 
Laatste update: vandaag om 18u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 23u30  'Journaliste pleegde valsheid in geschrifte bij visumaanvraag Syrische ex-vriend'De Nederlandse journaliste Ans Boersma, die vanochtend Turkije werd uitgezet, wordt ervan verdacht dat ze valsheid in geschrifte pleegde bij de visumaanvraag van haar Syrische ex-vriend.
17/01 23u15  Netflix blijft scoren: 8,8 miljoen nieuwe abonneesNetflix heeft 2018 goed afgesloten. De streamingdienst kreeg er in het laatste kwartaal 8,84 miljoen klanten bij, waardoor er wereldwijd 139,2 miljoen betalende Netflix-abonnees zijn. Zowel de winst als de omzet stegen in diezelfde periode. Toch zijn analisten niet tevreden; zij hadden betere resultaten verwacht.
17/01 22u00  Heroïne-thuisbezorgservice opgerold in AmsterdamEen 51-jarige restauranthouder uit Amsterdam heeft vijf jaar cel tegen zich horen eisen voor het runnen van een heroïne-thuisbezorgservice. De drugslijn werd opgerold nadat een onschuldige stagiair in een buurtcentrum in Amsterdam-Oost was vermoord.
17/01 21u00  Corbyn eist dat no deal-brexit wordt uitgeslotenDe Britse oppositieleider Jeremy Corbyn heeft in een e-mail aan alle parlementariërs van zijn Labour-partij gevraagd om niet met de regering te praten voordat een no deal-brexit van de baan is. Dat schrijven Britse media.
17/01 19u45  Wouter werd slachtoffer van een ongeluk op de piste: 'Ik ben gekatapulteerd'Ervaren of niet, een ongeluk op de piste tijdens wintersport kan zo gebeurd zijn. Dat weet Wouter Kosterman als geen ander. Hij was aan het skiën in de bergen, toen een Duitse jongen met hoge snelheid op zijn snowboard tegen hem aan botste. Wouter hield er blijvend letsel aan over.
17/01 18u30  Menstruatieles in groep 7: 'We vonden het beter om de jongens naar buiten te sturen'Wat is de juiste manier om menstruatieles te geven in groep 7 van de basisschool? Een Zuid-Hollandse school koos ervoor om de jongens de klas uit te sturen en alleen de meisjes voor te laten lichten door een juf. Ouders en deskundigen stellen vraagtekens bij deze werkwijze. "Alsof jongens er nooit mee te maken krijgen."
17/01 18u30  Duits dorp geëvacueerd om lawinegevaarDe 266 inwoners van het Duitse dorp Raiten, niet ver van de grens met Oostenrijk, hebben hun huizen moeten verlaten. Het lawinegevaar is te groot. De inwoners mogen zeker tot het weekend niet terug naar huis.
17/01 18u00  Nederlandse snowboarder (20) veroordeeld voor fataal skiongelukDe Nederlander (20) die vorig jaar in Oostenrijk met zijn snowboard in botsing kwam met een skiester, is veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf. Dat heeft de rechter in Oostenrijk vandaag besloten. Volgens de rechter heeft de snowboarder roekeloos gereden.
17/01 17u30  Rechtbank Duitsland overweegt te stoppen met proces drama Love ParadeDe rechtbank in het Duitse Duisburg denkt erover om te stoppen met het hoger beroep tegen tien mensen die terechtstaan voor het drama bij de Love Parade in 2010. Daarbij kwamen destijds 21 bezoekers om het leven en raakten 600 mensen gewond.
17/01 17u00  Dit is het ideale dieet voor de mensen en onze planeetWe moeten drastisch anders gaan eten om de wereld leefbaar en onszelf gezond te houden. Dat stelt een groep wetenschappers in een omvangrijke publicatie. We moeten minder suiker en vooral een stuk minder (rood) vlees eten. En vandaag zouden we al een begin moeten maken.
17/01 16u30  Reddingsoperatie peuter Julen (2) kan nog dagen durenReddingswerkers die het 2-jarig jongetje Julen Jiménez proberen te redden uit een diepe boorput bij Málaga, vrezen dat hun werk eerder nog dagen duurt. Dat zeggen ze tegen Spaanse media.
17/01 16u30  Minister wil oplossen van lichaam na dood toestaanNaast gecremeerd en begraven, kunnen mensen na hun dood in de toekomst mogelijk ook geresomeerd worden. En ook andere technieken worden misschien toegestaan.
17/01 16u00  Journaliste Boersma: 'Relatie met Syriër mogelijk reden van uitzetting'Journaliste Ans Boersma, die door de Turkse autoriteiten is uitgezet, is geland in Nederland. Boersma denkt dat zij mogelijk op het vliegtuig werd gezet door haar eerdere relatie met een Syriër.
17/01 14u45  Lift met veertien mensen stort 7 verdiepingen naar benedenIn Groningen is een lift zeven verdiepingen naar beneden gevallen. Op dat moment zaten er 14 mensen in. Het gebeurde in het faculteitsgebouw op het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).
17/01 14u00  Journaliste Ans Boersma door OM aangemerkt als verdachteDe door Turkije uitgeleverde journaliste Ans Boersma is door het Openbaar Ministerie aangemerkt als verdachte in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar terrorisme. Ze wordt zelf niet verdacht van een terroristisch misdrijf.
17/01 13u45  Meisje (9) ernstig gewond na aanrijding taxi, chauffeur meldt zich uren later pasEen 9-jarig meisje is vanochtend in Amsterdam aangereden door een taxi. De chauffeur reed door na het ongeluk en de politie was urenlang naar hem op zoek.
17/01 12u15  Turkije: 'Journalist Boersma uitgezet om banden met terreur'De Nederlandse journaliste Ans Boersma is volgens de Turkse overheid het land uitgezet omdat ze banden zou hebben met terroristische organisaties. Haar uitzetting zou niets te maken hebben met haar werk als journalist.
17/01 12u00  Turkije zette journalist Boersma land uit 'om banden met terreurorganisaties'De Nederlandse journaliste Ans Boersma is volgens de Turkse overheid het land uitgezet omdat ze banden zou hebben met terroristische organisaties. Haar uitzetting zou niets te maken hebben met haar werk als journalist.
17/01 12u00  Hele stadion in Saoedi-Arabië scandeert 'SIIIII' voor RonaldoCristiano Ronaldo heeft Juventus de winst bezorgt van de Supercoppa Italiana. Na zijn doelpunt juichte het hele stadion in Saoedi-Arabië mee met 'SIIIIIIIIIIIIIII' en dat levert prachtige beelden op.
17/01 11u30  'Zwaar bezopen' student poept op trap politiebureau RotterdamEen student uit Rotterdam had vannacht iets te diep in het glaasje gekeken. Hij was 'zwaar bezopen' toen hij het politiebureau binnenwandelde. Daar viel hij meerdere keren staand in slaap en bezorgde hij de agenten heel wat schoonmaakklusjes.
17/01 11u00  Dembélé beproeft geluk in ChinaDe Belgische middenvelder Mousa Dembélé verhuist van de Premier League naar de Chinese competitie. De 31-jarige Dembélé gaat voetballen bij Guangzhou R&F, de club waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft. Ed Engelkes, oud-trainer van de vrouwenploeg van Ajax, werkt als technisch directeur bij de ambitieuze club uit China.
17/01 11u00  Meisje (9) ernstig gewond na aanrijding taxi, chauffeur rijdt doorEen 9-jarig meisje is vanochtend in Amsterdam aangereden door een taxi. De chauffeur is doorgereden na het ongeluk.
17/01 10u45  Heftige beelden: explosies bij universiteit LyonBij een universiteit in Lyon zijn deze ochtend meerdere explosies geweest. Volgens Franse media brak er brand uit op het dakterras van het universiteitsgebouw nadat er gasflessen explodeerden.
17/01 10u15  Op de foto met een flamingo: 'Mooi, maar het is bijna altijd slecht voor het dier'Uit je handen laten eten, ze aaien of zelfs oppakken en innig knuffelen. Dat toeristen ver gaan in het maken van selfies met wilde dieren, begrijpt Dirk-Jan Verdonk van World Animal Protection wel. "Het is heel aantrekkelijk. Maar voor de dieren is het bijna altijd slecht."
17/01 10u00  Meisje (9) aangereden door taxi, chauffeur rijdt doorEen 9-jarig meisje is vanochtend in Amsterdam aangereden door een taxi. De chauffeur is doorgereden na het ongeluk.
17/01 09u45  De weg op bij gladheid: deze tips kunnen helpenWinterweer komt onze kant op, en dus is de kans op gladheid op de weg ook weer aanwezig. De KNMI heeft code geel afgegeven. De weg vermijden is dan de beste optie, maar dat kan niet altijd. Wat moet je doen als het glad is op de weg? De belangrijkste tips van de ANWB op een rij:
16/01 22u00  Verwaarloosde leeuw in Irak wordt naar Nederlandse opvang gehaaldStichting Leeuw gaat de verwaarloosde leeuw uit Irak naar een Nederlandse opvang halen. Het dier, Simba, werd in een wijk van Badgad te koop aangeboden. Nederlanders die in Irak werken, ontdekten dat en zochten contact met Stichting Leeuw.
16/01 21u45  Nieuwe Van Gogh duikt op: 'Als het schilderij echt is, is het miljoenen waard'Het Van Gogh Huis in Drenthe heeft een uniek geschenk gekregen. Het gaat om een nog nooit eerder gezien schilderij van Van Gogh dat, als blijkt dat het om een 'echte' gaat, miljoenen waard is. 
16/01 21u15  Ronaldo kopt Juve naar winst Italiaanse SupercupCristiano Ronaldo heeft Juventus de winst bezorgt van de Supercoppa Italiana. Wie anders dan de stervoetballer, schoot de koploper uit de Serie A naar de winst tegen AC Milan om de Italiaanse Supercup.
16/01 21u00  Ronaldo schiet Juve naar winst Italiaanse SupercupCristiano Ronaldo heeft Juventus de winst bezorgt van de Supercoppa Italiana. Wie anders dan de stervoetballer, schoot de koploper uit de Serie A naar de winst tegen AC Milan om de Italiaanse Supercup.
16/01 20u30  Lawine in Lech eist vierde slachtoffer: vermiste Duitser dood aangetroffenEen skiër die afgelopen zaterdag werd meegesleurd door een lawine in het Oostenrijkse Lech en sindsdien vermist was, is vandaag dood teruggevonden. Volgens de Oostenrijkse politie lag zijn lichaam onder een pak sneeuw van 2,5 meter.
16/01 19u15  Bloedmaan en supermaan tegelijk te zien: 'Het is erg spectaculair'Een prachtig spektakel maandagochtend aan de sterrenhemel. Tijdens de maansverduistering verandert de maan in een bloedmaan, en omdat de maan ook nog dichtbij de aarde staat, is hij ook nog eens extra goed te zien. Een bloedmaan én een supermaan dus.
16/01 18u15  Krikke tijdens vuurdebat: 'Dacht u echt dat ik niet zou ingrijpen?'Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag was ervan overtuigd dat de vreugdevuren op het strand van Scheveningen en Duindorp 'veilig konden branden'. Ze kwam vandaag tot die conclusie nadat ze op Oudjaarsdag alle informatie en adviezen nog eens zorgvuldig had doorgenomen en besproken in de veiligheidsdriehoek, waarin de politie en het Openbaar Ministerie zitten.
16/01 18u00  Krikke tijdens vuurdebat: Dacht u echt dat ik niet zou ingrijpen?Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag was ervan overtuigd dat de vreugdevuren op het strand van Scheveningen en Duindorp 'veilig konden branden'. Ze kwam vandaag tot die conclusie nadat ze op Oudjaarsdag alle informatie en adviezen nog eens zorgvuldig had doorgenomen en besproken in de veiligheidsdriehoek, waarin de politie en het Openbaar Ministerie zitten.
16/01 16u30  Engeland maakt fotograferen onder vrouwenrokjes strafbaarHet stiekem fotograferen onder vrouwenrokken wordt een misdaad in Engeland en Wales. Dat gebeurt achttien maanden nadat een 26-jarige vrouw een campagne was gestart om dit te verbieden.
16/01 16u30  Misstanden in nagelstudio's: hier kun je als klant op letten"Meld misstanden bij nagelsalons." Die oproep doet staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken na signalen dat medewerkers van nagelstudio's zouden worden uitgebuit. Maar waar kun je als klant opletten als je zo'n salon binnenstapt?
16/01 15u45  Museum krijgt mogelijk echte Van Gogh cadeau: 'Waarschijnlijk miljoenen waard'Het Van Gogh Huis in Drenthe heeft een uniek geschenk gekregen. Het gaat om een nog nooit eerder gezien schilderij van Van Gogh dat, als blijkt dat het om een 'echte' gaat, miljoenen waard is. 
16/01 15u15  Toeristen leggen eed af: 'Ik zal geen wombats met selfiestick achtervolgen'Ze zijn harig, knuffelachtig en alleen in Australië te vinden: de wombat. Maar het diertje is zo schattig dat toeristen die het nationaal park Maria Island willen betreden eerst moeten beloven de wombat 'niet met een selfiestick te achtervolgen'.
16/01 15u00  Zalm en forel krijgen vrij spel: Haringvlietsluizen op een kierVoor het eerst in de geschiedenis van de Haringvlietsluizen zijn de sluizen op een kier gezet tijdens de vloed. Vissen kunnen nu voortaan van de Noordzee via de Haringvlietsluizen verder onze rivieren op.
16/01 14u45  Topman Pearle en Eyewish ontslagen na klachten over intimidatieBrillenwinkelgigant Grandvision Benelux zet ceo Leo van Welij op straat na interne klachten over agressief gedrag, alcoholmisbruik, vriendjespolitiek en het creëren van een angstcultuur binnen het bedrijf.
16/01 14u00  Lerarentekort op basisscholen steeds nijpender: 1 op de 5 vacatures niet vervuldHet lerarentekort in het primair onderwijs wordt alleen maar nijpender. Het aantal vacatures blijft oplopen en scholen geven aan dat het alsmaar moeilijker wordt goede mensen te vinden.
16/01 13u45  Omscholing tot basisschoolleraar kost Vincent 16.000 euro: 'Belachelijk veel geld'Ondernemer Vincent (50) wil zich laten omscholen tot basisschoolleraar. Fantastisch nieuws, in een tijd dat het tekort aan basisschoolleraren steeds nijpender wordt. Maar die opleiding kost hem dat 8000 euro per studiejaar. De SP noemt zijn situatie 'volkomen idioot'.
16/01 12u30  Leidt spijtbetuiging Bekir E. tot lagere straf? 'Rechter neemt geen genoegen met krokodillentranen'Bekir E., de man die wordt verdacht van de moord op de 16-jarige Humeyra, zegt spijt te hebben van zijn daden. Onze lezers suggereren dat hij spijt betuigt om een lagere straf te krijgen. Maar kan dat ook? We vroegen het strafrechtdeskundige Henny Sackers
16/01 12u15  'Lekkere tieten': Ambrien (16) is de opmerkingen helemaal zat'Hey meisje, laat eens je kutje zien.' Het zijn van die opmerkingen die de pas 16-jarige Ambrien Moeniralam uit Amsterdam al een tijd krijgt. Ze heeft er nu schoon genoeg van en komt in verzet. Ze krijt de zinnen op de stoep en plaatst die op Instagram. "Iedereen moet weten dat dit niet kan."
16/01 12u15  'Naaktfoto's Emmense docente in bezit van leerlingen, vrouw zit thuis'Een docente van het Emmense Carmel College blijft de komende periode thuis. Meerdere leerlingen op de school hebben naaktfoto's van de vrouw in hun bezit.
16/01 12u00  Naaktfoto's Emmense docente in bezit van leerlingen, vrouw zit thuisEen docente van het Emmense Carmel College blijft de komende periode thuis. Meerdere leerlingen op de school hebben naaktfoto's van de vrouw in hun bezit.
16/01 11u30  Kou van poolwervel komt eraan: 'Schaatsen kunnen langzaam uit de kast'Klaar voor de winter? Goed zo, want volgens William Huizinga van Buienradar is er kou onderweg. "Vanaf zaterdag gaat het vriezen."
16/01 11u00  De poolwervel komt eraan: 'Schaatsen kunnen langzaam uit de kast'Klaar voor de winter? Goed zo, want volgens William Huizinga van Buienradar is er kou onderweg. "Vanaf zaterdag gaat het vriezen."
16/01 10u15  Rutte bereid tot uitstellen brexit, 'maar het is aan de Britten'Als het Verenigd Koninkrijk de brexit wil uitstellen valt daar met Europa over te praten. Dat zegt premier Mark Rutte over de uitslag van de brexitstemming in het Britse parlement gisterenavond. Een grote meerderheid stemde tegen de deal die het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie heeft gesloten.
16/01 08u45  Extra uitzending: hoe verder na de enorme nederlaag van May?De Britse premier Theresa May krijgt het vandaag weer zwaar voor haar kiezen na de historische brexit-nederlaag van gisteravond. Het Lagerhuis stemt over een motie van wantrouwen die is ingediend door oppositiepartij Labour. In deze extra uitzending van RTL Z kijken we hoe het verder moet met de brexit.
15/01 23u45  Ballonnen voortaan verboden in Zeist: 'Ze zorgen voor dierenleed'De gemeenteraad in Zeist heeft een verbod op het oplaten van ballonnen ingevoerd. Volgens de raad komt er steeds meer zwerfvuil in het milieu terecht. "Deze ballonrestanten worden opgegeten door vissen, vogels en andere dieren en dat zorgt voor dierenleed."
15/01 22u15  Mysterieuze verschuiving Noordpool, wat betekent dit?De Noordpool is aan het verschuiven. Of beter gezegd, de magnetische Noordpool. Wat betekent dit en hoe erg is dat? Vijf vragen aan geoloog Lennart de Groot.
15/01 22u15  'The Box wil af van show R. Kelly Amsterdam'Evenementenlocatie The Box probeert naar verluidt van het concert van de omstreden Amerikaanse zanger R. Kelly af te komen. Het optreden van de van seksueel misbruik en seks met minderjarigen betichte artiest staat gepland op 20 april.
15/01 22u00  Enorme klap voor premier May: 'Ze is terug bij af'Premier Theresa May heeft een enorme nederlaag geleden over de brexitstemming. "Dit is een enorme klap. May is weer terug bij af als het gaat over de brexitdeal, maar de verwachting is nog niet dat ze moet opstappen", zegt correspondent Melle Garschagen.
15/01 22u00  Trucker uit Landgraaf onder voorwaarden vrij: 'Hij heeft niets gemerkt'De 47-jarige trucker uit Landgraaf die verdacht wordt van het aanrijden van een actievoerder met een 'geel hesje' in België is onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Luik na navraag van RTL Nieuws.
15/01 21u45  Reacties op brexitstemming: 'Tijd voor brexit bijna op'"De Britse regering moet zo snel mogelijk duidelijk maken hoe het nu verder moet na de historische nederlaag van Theresa May." Dat zegt de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker in een eerste reactie op de stemming. "De tijd is bijna op", waarschuwt hij. Ook premier Rutte betreurt de uitslag.
15/01 21u30  Reacties uit Brussel: 'Tijd voor brexit bijna op'"De Britse regering moet zo snel mogelijk duidelijk maken hoe het nu verder moet na de historische nederlaag van Theresa May." Dat zegt de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker in een eerste reactie op de stemming. "De tijd is bijna op", waarschuwt hij.
15/01 21u30  Enorme nederlaag voor premier May: 'Ze is weer terug bij af'Premier Theresa May heeft een enorme nederlaag geleden over de brexitstemming. "Dit is een enorme klap. May is weer terug bij af als het gaat over de brexitdeal, maar de verwachting is nog niet niet dat ze moet opstappen", zegt correspondent Melle Garschagen.
15/01 21u15  Hoe nu verder: brexitdeal van tafel geveegdEr is twee jaar over onderhandeld en vanavond werd er dan eindelijk over gestemd in het Britse Parlement: de Brexitdeal. Het eindigde in een grote nederlaag voor premier Theresa May. 432 Parlementariërs stemden tegen haar brexitdeal.
15/01 21u00  Enorme nederlaag voor May: meerderheid parlement stemt tegen brexitdealEen enorme nederlaag voor de Britse premier Theresa May. Maar liefst 432 parlementariërs stemden tegen haar brexitdeal. Het is de grootste nederlaag voor een Britse premier sinds 1924.
15/01 20u45  Enorme nederlaag voor May: meerderheid parlement stemt tegen brexitEen enorme nederlaag voor de Britse premier Theresa May. Maar liefst 432 parlementariërs stemden tegen haar brexitdeal. "Dit is een gigantische nederlaag. De vraag is of May nu blijft.", zegt politiek verslaggever Fons Lambie.
15/01 20u45  Ook woensdag geen berging containersDe berging van de overboord geslagen containers in het Waddengebied gaat ook woensdag zeer waarschijnlijk nog niet beginnen. De golven zijn te hoog, aldus Rijkswaterstaat.
15/01 19u45  Livestream: cruciale brexitstemmingHet is een spannende avond voor premier Theresa May. Vanavond stemt het Lagerhuis over de brexitdeal die May heeft gesloten met de Europese Unie. Volg de stemming hier live.
15/01 19u45  Wat is de beste telefoonhouder voor op de fiets en in de auto?David heeft drie smartphonehouders met een snelmontagesysteem getest, van Quad Lock, SP Connect en Rokform. Welke beviel het beste?
15/01 19u30  Trucker uit Landgraaf onder voorwaarden vrijDe 47-jarige trucker uit Landgraaf die verdacht wordt van het aanrijden van een actievoerder met een 'geel hesje' in België is onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Luik na navraag van RTL Nieuws.
15/01 19u30  Spanning stijgt: Britten maken zich op voor historische brexitavondEr is twee jaar over onderhandeld maar straks wordt er dan eindelijk over gestemd in het Britse Parlement: de Brexitdeal. Wordt het een grote nederlaag voor premier Theresa May of gebeurt er toch nog een wonder? De Britten wachten het in spanning af.
15/01 18u45  Huisarts maakte foto's en filmpjes van jonge patiëntes, maar ontkent ontuchtDe 38-jarige huisarts Maarten B. gaf vandaag toe dat hij stiekem 46 filmpjes maakte van jonge patiëntes. Het gebeurde tussen 2010 en 2017 in huisartsenpraktijken in Amstelveen en Schiedam. Hij ontkent dat hij ontucht heeft gepleegd.
15/01 18u15  Nederlandse marechaussee in Irak zamelt geld in om leeuw te reddenLeden van de Nederlandse marechaussee in Irak zijn een inzamelingsactie gestart om een sterk vermagerde leeuw uit Bagdad te redden. Het dier zit momenteel in een veel te klein hok en leeft in vreselijke omstandigheden.
15/01 17u15  Valt Gillette met nieuwe reclame de man aan? 'Alleen holbewoners voelen zich bekritiseerd''Jongens blijven jongens', het wordt nog weleens opgeworpen als excuus voor slecht gedrag. Is het geen tijd om hiermee te stoppen? Die vraag werpt Gillette op in hun nieuwe campagne. Het scheermessenmerk wil dat mannen zich verzetten tegen doorgeschoten mannelijkheid, maar niet iedereen is te spreken over die boodschap.
15/01 16u30  Megaverlies dreigt voor May na afwijzen stemming cruciaal brexit-amendementDe Britse premier Theresa May moet zich voorbereiden op een historische nederlaag vanavond. Een cruciaal amendement wordt niet in stemming gebracht. Als dat wel was gebeurd dan zou haar verlies waarschijnlijk een stuk kleiner uitvallen.
15/01 16u00  Bekir E. heeft spijt van doodschieten Humeyra (16): 'Ik had het recht niet'Bekir E., de man die wordt verdacht van de moord op de 16-jarige Humeyra, heeft bekend dat hij verantwoordelijk is. Hij heeft spijt van zijn daden. "Het is verschrikkelijk, ik had het recht niet Humeyra en haar familie dit aan te doen'', liet de 31-jarige E. via zijn advocaten weten.
15/01 16u00  Nederlandse snowboarder (20) voor Oostenrijkse rechter om fataal skiongelukEen Nederlandse man die vorig jaar betrokken was bij een dodelijk ski-ongeluk, moet donderdag voor de rechter in Oostenrijk verschijnen. De 20-jarige snowboarder kwam in botsing met een skiester. Zij overleed later die dag aan een bloeding in haar lever. De man wordt vervolgd voor dood door schuld.
15/01 15u30  Sonja Holleeder in documentaire John van den HeuvelSonja Holleeder spreekt voor het eerst op televisie over haar leven met de in 2003 geliquideerde Cor van Hout en de aanslagen die daarvóór op hem zijn gepleegd. Ze deelt haar gevoelens en emoties in de documentaire Moorddossier Holleeder die misdaadjournalist John van den Heuvel heeft gemaakt.
15/01 15u15  Aanslag Al Shabaab bij hotel in Nairobi: 'Een enorme chaos'In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn schoten en een explosie gehoord bij een complex waar een hotel en kantoren zijn gevestigd. "Volgens de eerste berichten zijn er meerdere aanvallers het hotel binnengerend", zegt Afrika-correspondent Saskia Houttuin. De terroristische organisatie Al Shabaab heeft de aanslag opgeëist.
15/01 15u00  Explosies en schoten gehoord bij hotel in Nairobi: 'Een enorme chaos'In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn schoten en een explosie gehoord bij een complex waar een hotel en kantoren zijn gevestigd. "Volgens de eerste berichten zijn er meerdere aanvallers het hotel binnengerend", zegt Afrika-correspondent Saskia Houttuin.
15/01 14u30  Deal of geen deal: op deze politici moet je letten in het brexitspelDe brexitdeal tussen Theresa May en de Europese Unie beleeft vanavond zijn voorlopige hoogtepunt. Het Britse parlement stemt over de brexitdeal van May en de kans dat die deal het haalt is klein, volgens kenners. Wat er daarna gebeurt is de grote vraag. Deze Britse politici hebben daar zo hun eigen gedachten over en moet je in de gaten houden.
15/01 14u00  Hotelpiraten Jan en Jolanda mogelijk jaren de cel inDe zogenoemde 'hotelpiraten' Jan V. en Jolanda H. kunnen een flinke straf tegemoet zien. Het Openbaar Ministerie eiste vier en drie jaar cel voor de twee. Het stel sliep en at bij twintig hotels en bed and breakfasts in heel Nederland, en betaalde nooit.
15/01 13u15  Rechter: Deliveroo-bezorgers zijn toch geen zzp'ers​​​​​​​Maaltijdbezorgers die voor bezorgdienst Deliveroo werken zijn toch geen zzp'ers, maar kunnen aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst. Bovendien vallen de bezorgers onder de cao beroepsgoederenvervoer.
15/01 13u00  Doodstraf Canadees in China: 'Onze grootste angst is werkelijkheid'"Onze grootste angst is werkelijkheid geworden." Dat zegt de tante van Robert Lloyd Schellenberg, de man die in China ter dood werd veroordeeld. Zijn misdaad: drugssmokkel. Al ontkent hij dat zelf.
15/01 12u00  Lammert (75) wacht al 22 jaar op de Elfstedentocht: 'Voor mijn dood haal ik zo'n kruisje'Lammert Hingstman (75) wacht al bijna 8070 dagen tot hij weer kan deelnemen aan de Elfstedentocht. Drie keer eerder schaatste hij de barre route van 200 kilometer lang, maar nog nooit kreeg hij een kruisje. "Mijn vrienden steken de draak met me."
15/01 12u00  Verdachte doodrijden 'geel hesje' meldt zich bij politie: 'Hij merkte niets van aanrijding'De vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die verdacht wordt van het doodrijden van een 'geel hesje' heeft zich vrijwillig gemeld bij de politie in België. "Hij heeft niets gemerkt van een aanrijding", vertelt zijn advocaat Richard Wagemans aan RTL Nieuws.
15/01 11u45  Doodstraf Canadees in China nieuw dieptepunt: 'Onze grootste angst is werkelijkheid'"Onze grootste angst is werkelijkheid geworden." Dat zegt de tante van Robert Lloyd Schellenberg, de man die in China ter dood werd veroordeeld. Zijn misdaad: drugssmokkel. Al ontkent hij dat zelf.
15/01 11u15  Getuige: verdachte trucker 'was compleet in shock' na blokkadeDe vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die ervan verdacht wordt afgelopen vrijdag in België een demonstrant te hebben doodgereden, wist waarschijnlijk niet van het ongeluk af. Dat zegt een collega-chauffeur, die de bestuurder net na het ongeluk heeft gesproken. Hij vertelt aan RTL Nieuws hoe gespannen de situatie was.
15/01 09u45  Verdachte trucker meldt zich bij politie: 'Hij merkte niets van dodelijke aanrijding'De vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die verdacht wordt van het doodrijden van een 'geel hesje' meldt zich vanmiddag vrijwillig bij de politie in België. Dat heeft zijn advocaat Richard Wagemans aan RTL Nieuws laten weten. "Hij heeft niets gemerkt van een aanrijding."
15/01 08u30  Jayme (13) over gruwelijke ontvoering en hoe haar ouders werden vermoordHet is gruwelijk om te lezen: het verhaal van de 13-jarige Jayme Closs die drie maanden lang werd vastgehouden door kidnapper Jake Patterson. Kort daarvoor doodde hij haar ouders. In een aanklacht tegen Patterson is te lezen hoe Jayme in de kofferbak werd meegenomen.
14/01 23u15  Honderd reddingswerkers zoeken naar Yulen (2) in Spaanse putMeer dan honderd reddingswerkers zijn nog altijd bezig om de 2-jarige Yulen te zoeken. Het jongetje viel gisteren in een diepe waterput bij de Spaanse stad Málaga. Volgens de reddingswerkers zijn er drie opties om Yulen te lokaliseren.
14/01 21u30  Silvia van Barneveld: 'Ik was doodsbang'"In tien minuten is mijn leven kapotgemaakt." Dat heeft Silvia van Barneveld in een slachtofferverklaring gezegd. Ze was naakt toen drie mannen haar huis waren binnengedrongen. Tegen hen zijn celstraffen tot 5 jaar geëist.
14/01 21u15  Man die lawine moet voorkomen, wordt zelf meegesleurd en overlijdtEen 24-jarige man die druk was om een skioord in Zwitserland te beschermen tegen lawines, is vandaag meegesleurd door een lawine. Hij overleefde het niet.
14/01 19u30  Twentse droom in duigen: investeerders zien locatie batterij-hub niet zittenDe droom om van Twente een wereldwijde batterij-hub te maken is in duigen gevallen. Buitenlandse investeerders waren toch niet zo enthousiast over de locatie. Aanjager van het idee, ondernemer Kees Koolen, is terug bij af, maar geeft niet op. "We wilden snel wereldwijd koploper worden, maar gaan nu lokaal beginnen."
14/01 19u15  Trucker die verdacht wordt van doodrijden demonstrant was 'compleet in shock'De vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die ervan verdacht wordt afgelopen vrijdag in België een demonstrant te hebben doodgereden, wist waarschijnlijk niet van het ongeluk af. Dat zegt een collega-chauffeur, die de bestuurder net na ongeluk heeft gesproken. Hij vertelt aan RTL Nieuws hoe gespannen de situatie was.
14/01 16u45  Kerk ruziet met burgemeester van Rome over muntjes uit Trevi-fonteinElk jaar wordt voor 1 tot 1,5 miljoen euro uit de fontein gevist. Toeristen gooien die muntjes in de fontein voor geluk. Tot nu toe ging het geld naar projecten voor arme mensen, maar de burgemeester van Rome wil dat het vanaf april anders besteed wordt.
14/01 16u15  Syriëgangster Melis A. met enkelband naar huis: 'Ze wilde niet vechten'De 23-jarige Syriëgangster Melis A. mag in afwachting van haar proces met een enkelband naar huis. Toen de rechtbank dat liet weten, juichte en applaudisseerde de familie van A. luid.
14/01 15u15  Onafhankelijk onderzoek naar misbruik binnen de Jehova's GetuigenDe Universiteit Utrecht gaat onafhankelijk onderzoek doen naar seksueel misbruik bij de Jehova's Getuigen. Het doel is om helder te krijgen hoe de geloofsgemeenschap omgaat met misbruik in de eigen kring en wat voor invloed dat heeft op de bereidheid van slachtoffers om aangifte te doen.
14/01 15u15  Poolse burgemeester overleden na steekpartij op benefietavondDe burgemeester van de Poolse stad Gdansk is aan zijn verwondingen overleden, zo heeft de Poolse minister van Gezondheid in een verklaring laten weten. De burgemeester werd gisteren tijdens een evenement voor een goed doel voor de ogen van duizenden mensen neergestoken.
14/01 15u00  Poolse burgemeester overleden na steekpartij op podiumDe burgemeester van de Poolse stad Gdansk is aan zijn verwondingen overleden. Hij werd gisteren tijdens een evenement voor een goed doel voor de ogen van duizenden mensen neergestoken.
14/01 14u30  Holleeder zegt niets over opname Peter R. de VriesWillem Holleeder is vandaag niet inhoudelijk ingegaan op vragen over de opname die is gemaakt van het telefoongesprek dat hij in april 2011 voerde met Peter R. de Vries.
14/01 13u15  Zoektocht naar vrachtwagenchauffeur Landgraaf na doodrijden 'geel hesje'De Belgische politie is op zoek naar een vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf. Hij wordt verdacht van het doodrijden van een 'geel hesje' in België. Eerder meldden diverse bronnen binnen justitie en politie dat de man al was aangehouden. De vrachtwagen van de man is in Maastricht in beslag genomen.
14/01 13u00  Silvia van Barneveld: 'Doodsbang, ik was naakt toen ze binnen stonden'"In tien minuten is mijn leven kapotgemaakt." Dat heeft Silvia van Barneveld in een slachtofferverklaring gezegd. Ze was naakt toen drie mannen haar huis waren binnengedrongen. Tegen hen zijn celstraffen tot 5 jaar geëist.
14/01 12u45  Vanaf donderdag kans op sneeuw: 'Het wordt echt kouder'De winter is tot nu toe amper een winter te noemen, maar dat lijkt te gaan veranderen. "Het wordt kouder, met een aantal nachten op rij vorst. En dat blijft misschien wel een tijdje zo", zegt Dennis Wilt van Buienradar.
14/01 12u00  Honderdduizenden mensen hebben nu al hooikoorts: 'Elzen en hazelaars al in bloei'Door de zeer warme december- en januarimaand ligt de natuur een maand voor op schema en daardoor hebben honderdduizenden mensen nu al last van hooikoorts. "Het is extreem vroeg, maar ik loop nu al met tranende en prikkende ogen", zegt hooikoortspatiënt Wendy.
14/01 12u00  Trucker uit Landgraaf aangehouden voor doodrijden geel hesje BelgiëEen vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf is aangehouden voor het doodrijden van een 'geel hesje' in België. Dat zei Cathérine Collignon van de Belgische justitie vanochtend tijdens een speciale persconferentie. De vrachtwagen van de man is in Maastricht in beslag genomen.
14/01 11u00  Limburger aangehouden voor doodrijden geel hesje BelgiëEen Limburger is aangehouden voor het doodrijden van een 'geel hesje' in België. Dit vertellen meerdere bronnen aan RTL Nieuws. Later deze ochtend zal de Belgische justitie meer uitleg geven tijdens een persconferentie.
14/01 10u45  Vijftien doden bij vliegramp Iran, ravage enormEen vrachtvliegtuig met zestien mensen aan boord is neergestort op het vliegveld van Fath, ten westen van de Iraanse hoofdstad Teheran. Het Iraanse leger meldde dat het om een Boeing 707 van de Iraanse luchtmacht ging en dat vijftien inzittenden zijn omgekomen.
14/01 10u30  Vijftien doden bij vliegtuigramp Iran, ravage enormEen vrachtvliegtuig met zestien mensen aan boord is neergestort op het vliegveld van Fath, ten westen van de Iraanse hoofdstad Teheran. Het Iraanse leger meldde dat het om een Boeing 707 van de Iraanse luchtmacht ging en dat vijftien inzittenden zijn omgekomen.
14/01 10u00  Medicijnen steeds vaker niet leverbaar: 'Het is dweilen met de kraan open'Het aantal keren dat een medicijn in Nederland tijdelijk of definitief niet leverbaar was, is vorig jaar verder gestegen naar 769. Dat is 5 procent meer dan het jaar daarvoor.
14/01 09u45  Dochter Van Barneveld spreekt in rechtbank over roofovervalDrie Amsterdammers die verdacht worden van de overal van op het huis van Raymond van Barneveld staan vandaag voor de rechter. Bij de overval werd de vrouw van Van Barneveld mishandeld. De dochter van Van Barneveld zal vandaag een verklaring afgeven in de rechtbank.
14/01 09u30  Huis Raymond van Barneveld overvallen, verdachten nu voor de rechterDrie Amsterdammers die verdacht worden van de overal van op het huis van Raymond van Barneveld staan vandaag voor de rechter. Bij de overval werd de vrouw van Van Barneveld mishandeld.
14/01 09u15  Nederlandse trucker die was opgepakt voor doodrijden geel hesje is onschuldigDe vrachtwagenchauffeur uit Dongen die zaterdagavond op verzoek van de Belgische Justitie werd aangehouden omdat hij een 'geel hesje' zou hebben doodgereden, is onschuldig.
14/01 08u45  Python met honderden teken lijdt aan bloedarmoedeDe python die in Australië met 511 teken in zijn lijf werd gevonden, lijdt aan bloedarmoede. Dat zeggen dierenartsen van het Currumbin Wildlife Ziekenhuis in Queensland.
14/01 06u45  Ziekenhuiszorg op steeds minder plekken beschikbaarVoor ziekenhuiszorg kun je op steeds minder plekken in het land terecht. En dat komt niet alleen door faillissementen en fusies. De afgelopen drie jaar verdwenen her in der in het land verschillende poliklinieken. "Voor mensen die minder mobiel zijn is dat echt een verslechtering van de zorg."
13/01 23u30  Auto met drie inzittenden rijdt Maas in, vrouw komt om het levenEen vrouw is vanavond overleden nadat de auto waarin ze zat in de Maas bij Bergen terecht was gekomen. De vrouw zat met twee mannen in de auto die rond 19.40 uur door nog onbekende oorzaak te water raakte.
13/01 22u30  Vrouw overleden nadat auto in Maas belandtEen vrouw is zondagavond overleden nadat de auto waarin ze zat in de Maas bij Bergen terecht was gekomen. De vrouw zat met twee mannen in de auto die rond 19.40 uur door nog onbekende oorzaak te water raakte.
13/01 21u30  Mijlpaal voor scorende Messi: 400ste competitiegoal in SpanjeMet een doelpunt vandaag tegen Eibar, heeft Lionel Messi zijn 400ste doelpunt gescoord in de Spaanse La Liga. Hij had daar iets meer dan 400 wedstrijden voor nodig.
13/01 20u00  Droomkamer zieke Djelano (11) op losse schroeven door frauderende directeurEen prachtige jongenskamer zou de zieke Djelano (11) krijgen door Stichting Droomwens waardoor hij weer thuis kon wonen. Totdat de directeur de 800.000 euro vergokte en de stichting plotseling werd opgeheven. "Ik wil gewoon dat dit gedaan wordt voor mijn kindje."
13/01 17u30  Tientallen gaan in onderbroek met Amsterdamse metro: 'We kunnen wat geks gebruiken'De dagen zijn kort, de temperaturen onaangenaam. Dus het is tijd voor iets grappigs, dachten zo'n dertig mensen in Amsterdam. Daarom trokken ze vandaag hun broek uit in de metro. "Het was wel even koud."
13/01 16u15  Grote brand in flat Apeldoorn begon in sauna, twee gewondenBij een grote brand op de zesde etage van een flat in Apeldoorn zijn twee mensen gewond geraakt. Ze zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brand begon in de sauna van een appartement
13/01 14u45  Man (26) achter auto meegesleeptEen 26-jarige man is zwaargewond geraakt doordat hij in het Belgische Luik door een auto werd meegesleept. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
13/01 14u30  Grote brand in flat Apeldoorn, twee gewondenEen groot deel van de zesde etage van een flat in Apeldoorn staat in brand. Twee mensen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
13/01 13u45  Man (26) achter auto gebonden en meegesleeptEen 26-jarige man is zwaargewond geraakt doordat hij in het Belgische Luik aan een auto was vastgebonden en werd meegesleept. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
13/01 13u00  Rutte: 'Opmerking over in elkaar slaan relschoppers was pure emotie'De opmerking van Mark Rutte dat hij de relschoppers die zich met oud en nieuw misdroegen tegen hulpverleners het liefst in elkaar zou willen slaan, was niet ingestudeerd. "Het was pure emotie", zei de premier in het tv-programma Buitenhof.
13/01 12u00  Nederlandse trucker die geel hesje doodreed opgepakt in TilburgDe vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van opzettelijke aanrijding van een geel hesje, bij de grens bij Maastricht, is gisteravond laat opgepakt.
13/01 11u15  Verhuisdozen uitgepakt: koning en gezin wonen in Paleis Huis ten BoschKoning Willem-Alexander en zijn gezin hebben Wassenaar verruild voor Den Haag. Ze hebben vandaag hun intrek genomen in Paleis Huis ten Bosch, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.
13/01 10u15  Zwangere vrouw in ziekenhuis neergestoken, baby overledenEen 25-jarige zwangere vrouw is in een ziekenhuis in het Duitse Bad Kreuznach neergestoken. Daarbij raakte haar ongeboren baby zodanig gewond dat het kindje kort daarna overleed.
13/01 09u45  Jongetje (5) verkleed als Superman valt tien verdiepingen naar benedenEen 5-jarig jongetje in Chili is overleden nadat hij van tien hoog uit een raam naar beneden was gevallen. Hij was op dat moment verkleed als Superman.
13/01 08u30  Belastingadviseur Arie gooide leven om voor vluchtelingen: 'Dit moest gewoon gebeuren'Drie jaar geleden woonde Arie (37) in een mooi appartement in de Amsterdamse yuppenbuurt Oud-West. Hij maakte lange dagen als belastingadviseur, maar besloot het roer om te gooien. Nu is hij hulpverlener en woont hij met 30 anderen in een 'soort studentenhuis', midden in de rijstvelden van het arme Bangladesh. "Ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld."
13/01 08u15  21 doden door instorten kolenmijn ChinaIn China zijn 21 mijnwerkers omgekomen toen het dak van de mijn instortte. De mijn staat in de provincie Shaanxi, in het midden van het land.
13/01 00u30  'Nederlandse trucker die geel hesje doodreed opgepakt in Tilburg'De vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van opzettelijke aanrijding van een geel hesje, bij de grens bij Maastricht, zou gisteravond laat zijn opgepakt.
12/01 20u30  Berging containers uitgesteld door onstuimig weerDe berging van containers in het Waddengebied is opnieuw uitgesteld. Het weer was vandaag te onstuimig, en dat zal morgen ook nog het geval zijn
12/01 20u15  Berging containers opnieuw uitgesteld door onstuimig weerDe berging van containers in het Waddengebied is opnieuw uitgesteld. Het weer was vandaag te onstuimig, en dat zal morgen ook nog het geval zijn
12/01 18u15  Bijzondere kat doodgereden op A2: politie zoekt eigenaarEen treurig bericht van de Limburgse politie. Die werd gisteren opgeroepen vanwege de aanrijding van een bijzondere kat. "Wij komen graag in contact met de eigenaar van dit indrukwekkende beest."
12/01 17u15  Irritatie bij politici om klimaatuitspraken Dijkhoff: 'Is dit een verkiezingsstunt?'De oppositie ziet de uitspraken van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff waarin hij zegt dat hij het klimaatakkoord niet zomaar wil uitvoeren, vooral in het kader van de komende provinciale verkiezingen.
12/01 15u30  Politie waarschuwt na Bird Box-ongeluk: 'Ga niet geblinddoekt achter het stuur'Ga niet geblinddoekt achter het stuur, die ongewone waarschuwing heeft de politie van de Amerikaanse staat Utah op Twitter gezet. Dat je op de weg moet letten tijdens het rijden, klinkt logisch. Toch voelt de politie zich genoodzaakt te waarschuwen nadat een tiener geblinddoekt een crash had veroorzaakt met haar auto.
12/01 15u00  Kai Verbij prolongeert titel op EK sprintKai Verbij heeft in Collalbo zijn titel op de EK sprint geprolongeerd.
12/01 14u45  Politie neemt verwaarloosde puppy's in beslag: 'Ze zaten onder de uitwerpselen'De politie heeft zeven verwaarloosde puppy's uit een woning in Rotterdam-Noord gehaald. De beestjes waren verwaarloosd en waren nat en vies van de uitwerpselen. Ook was er gebrek aan water en eten. De puppy’s hebben snel medische verzorging nodig.
12/01 13u15  Crowdfundingsactie voor Trumps grensmuur haalt slechts 2 procent van streefbedragEen particuliere crowdfundingsactie om een miljard dollar binnen te halen voor Trumps beoogde muur tussen de Verenigde Staten en Mexico, is gestrand op slechts 2 procent van het streefbedrag.
12/01 12u45  Jayme (13) na drie maanden ontvoering herenigd met familie: 'Tranen van blijdschap'De 13-jarige Jayme Closs, die na een ontvoering van drie maanden gisteren leven werd teruggevonden, is herenigd met haar familie. Haar tante plaatste gisteren een foto op Facebook waarop de twee poseren met Jayme's hondje.
12/01 11u45  Wachttijden: bekijk hier waar je nog wél binnen 4 weken terecht kuntWie door de huisarts wordt doorverwezen naar het ziekenhuis moet binnen 4 weken terechtkunnen. Maar die norm wordt steeds minder vaak gehaald. Bij sommige specialisten loopt de wachttijd op tot ruim over de tien weken. Wil je weten waar je wel binnen 4 weken terecht kunt? Bekijk dan hier de kaart.
12/01 11u45  Wachttijden in de zorg blijven toenemen: 'Patiënt moet ermee leren leven'De afgelopen jaren liepen de wachttijden in ziekenhuizen steeds verder op. Wie na een verwijzing van de huisarts bijvoorbeeld een oogarts of kaakchirurg wil spreken, moet flink geduld hebben. De minister hoopt dat maatregelen helpen, maar volgens de ziekenhuizen moeten patiënten leren leven met lange wachttijden.
12/01 11u45  Jayme (13) na drie maanden vermissing herenigd met familie: 'Tranen van blijdschap'De 13-jarige Jayme Closs, die na een ontvoering van drie maanden gisteren leven werd teruggevonden, is herenigd met haar familie. Haar tante plaatste gisteren een foto op Facebook waarop de twee poseren met Jayme's hondje.
12/01 11u45  Lange wachttijd drijft patiënten tot wanhoop: 'Ik kan pas over een jaar terecht'Veel mensen moeten te lang wachten voor een afspraak met een specialist in het ziekenhuis. De wachttijd is soms zelfs bijna een jaar. Het leidt tot ergernis en wanhoop bij patiënten.
12/01 10u30  Nederlandse politie zoekt mee naar doorrijder fataal ongeluk 'gele hesjes'De Nederlandse politie zoekt mee naar de vrachtwagen die gisteravond vanuit het Belgische grensplaatsje Visé bij Eijsden doorreed na het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Daardoor kwam een 50-jarige actievoerder in geel hesje om het leven. De man overleed ter plaatse.
12/01 10u15  Nederlandse politie op zoek naar doorrijder fataal ongeluk 'gele hesjes'De Nederlandse politie zoekt mee naar de vrachtwagen die gisteravond vanuit het Belgische grensplaatsje Visé bij Eijsden doorreed na het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Daardoor kwam een 50-jarige actievoerder in geel hesje om het leven. De man overleed ter plaatse.
12/01 09u45  Indiase verpleegkundige aangehouden voor bevalling waarbij baby in tweeën scheurdeEen mannelijke verpleegkundige in India is gisteravond aangehouden omdat hij geen hulp van een arts heeft ingeroepen bij een gecompliceerde stuitbevalling. Hij zou zo hard aan het lichaampje van de baby hebben getrokken dat het in tweeën scheurde en het hoofd achterbleef in de baarmoeder.
12/01 09u00  Humeyra (16) wilde vluchten naar Turkije uit angst voor ex Bekir E.Vijftien maanden lang werd de 16-jarige Humeyra geterroriseerd door haar ex Bekir E. Tot die noodlottige dag van 18 december. Terwijl haar vader zijn dochter opwachtte voor school, werd Humeyra doodgeschoten. Voor het eerst doet haar familie hun verhaal.
12/01 07u45  3000 illegale reptielen onderschept: anaconda's, krokodillen en spuwende cobra'sDe douane, politie en NVWA hebben in tien jaar tijd bijna 3000 reptielen in beslag genomen. Het gaat daarbij om honderden slangen, krokodillen, schildpadden en hagedissen. Veel dieren zijn illegaal het land binnengevoerd en waren beoogd als huisdier.
11/01 22u00  Politiek verontwaardigd over 'stoere taal' Rutte: 'Maar hij verwoordt wat velen denken'De uitspraken van premier Mark Rutte over ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling zorgen ook binnen de eigen regeringscoalitie voor opgetrokken wenkbrauwen. Zowel het CDA als de ChristenUnie hebben kritiek.
11/01 20u15  Tientallen mensen langs de weg bij laatste tocht doodgeschoten rapper FeisDe op nieuwjaarsdag doodgeschoten rapper Feis is vandaag naar zijn laatste rustplaats gebracht. Tientallen mensen stonden langs de kant van de weg toen de lijkwagen met de stoffelijke resten van Feis op weg was naar de begraafplaats Crooswijk in Rotterdam.
11/01 18u45  Duizenden klanten willen naam XS4ALL houden: 'Zoveel meer dan mailadres'Meer dan 16.000 mensen hebben inmiddels een petitie getekend om de naam XS4All te behouden. KPN wil van de naam van deze 'rebellenclub' af als onderdeel van een reorganisatie. "Het is niet gewoon een naam, XS4All is meer dan dat."
11/01 18u30  Politiebond: 'Stoere taal van de premier, maar wij zien liever actie'De uitspraken van premier Rutte dat hij 'relschoppers die geweld gebruiken in elkaar wil slaan', maken veel los bij politie en brandweer. Agenten vinden vooral dat hij met stoere taal komt. "De mogelijkheid om echt iets te doen, een verbod op vuurpijlen, laat het kabinet liggen. Zonde", zegt de Nederlandse Politiebond.
11/01 17u45  Peperdure elektrische Jaguar valt tegen: auto haalt beloofde bereik nietAutomobilisten met een gloednieuwe Jaguar I-Pace voelen zich bedonderd. Jaguar belooft een actieradius van 470 kilometer en het is dan ook een van de meestverkochte elektrische auto's van vorig jaar. Maar in de praktijk moet je veel eerder opladen. Of je komt met je dikke bak stil te staan.
11/01 17u30  Meer jagers ingezet voor afschieten edelherten OostvaardersplassenHet aantal jagers in de Oostvaardersplassen dat edelherten afschiet, wordt verdubbeld van acht naar zestien. Zo kan het aantal dieren sneller worden teruggebracht.
11/01 17u15  Verdubbeling jagers voor afschieten edelherten in de OostvaardersplassenHet aantal jagers in de Oostvaardersplassen dat edelherten afschiet, wordt verdubbeld van acht naar zestien. Zo kan het aantal dieren sneller worden teruggebracht.
11/01 17u00  Rutte woest op relschoppers oud en nieuw: 'Ik zou ze het liefst allemaal in elkaar slaan'Het geweld tijdens oud en nieuw is opnieuw toegenomen. Premier Mark Rutte is woedend op de raddraaiers die zich met oud en nieuw hebben misdragen: "Ik zou ze het liefst allemaal persoonlijk in elkaar slaan, de lui die dat doen. Maar dat gaat niet."
11/01 16u15  Levensverlengende chemo of niet? 'Ik snapte dat mijn man het niet wilde'Wat doe je als een arts jou voor de keus stelt: of een chemokuur waarvan je goed ziek kan worden, maar die je leven misschien wel verlengt, of niet behandelen en daardoor - waarschijnlijk - eerder overlijden? Joyce (toen 32) koos voor de chemo, de man van Ineke (destijds 70) niet.
11/01 15u45  Vliegtuig naar Schiphol maakt tussenlanding door vergeten tasEen vliegtuig dat op weg was naar Schiphol, heeft vanwege een verdacht pakketje een tussenlanding moeten maken in het Franse Rennes. Later bleek dat het om een door een passagier vergeten tas ging.
11/01 15u00  Vliegtuig naar Schiphol maakt tussenlanding door verdacht pakketjeEen vliegtuig dat op weg was naar Schiphol, heeft vanwege een verdacht pakketje een tussenlanding moeten maken in het Franse Rennes. Het gaat om een vliegtuig van de Franse prijsvechter Hop!.
11/01 14u45  Vliegtuig naar Schiphol maakt tussenlanding door verdacht pakketEen vliegtuig dat op weg was naar Schiphol, heeft vanwege een verdacht pakketje een tussenlanding moeten maken in het Franse Rennes. Het gaat om een vliegtuig van de Franse prijsvechter Hop!.
11/01 14u30  Vliegtuig naar Schiphol moet tussenlanding maken vanwege verdacht pakketEen vliegtuig dat op weg was naar Schiphol, heeft vanwege een verdacht pakketje een tussenlanding moeten maken in het Franse Rennes. Het gaat om een vliegtuig van de Franse prijsvechter Hop!.
11/01 13u30  Premier Rutte akkoord met omstreden miljoenenverkoop kunst van koninklijke familiePremier Rutte verdedigt het voornemen van de Oranjes om een reeks dure kunstwerken te veilen. Dat de Oranjes daarmee miljoenen verdienen en de kunstwerken voor Nederland verloren gaan, zorgt voor ophef. Maar volgens Rutte mogen ze dat gewoon doen.
11/01 13u30  50 uur werkstraf voor agressieve Groningen-keeper Sergio PadtFC Groningen-keeper Sergio Padt is door de politierechter in Groningen veroordeeld tot 50 uur werkstraf.
11/01 13u15  Premier Rutte akkoord met miljoenenverkoop kunst van OranjesPremier Rutte verdedigt het voornemen van de Oranjes om een reeks dure kunstwerken te veilen. Dat de Oranjes daarmee miljoenen verdienen en de kunstwerken voor Nederland verloren gaan, zorgt voor ophef. Maar volgens Rutte mogen ze dat gewoon doen.
11/01 10u30  Vermiste Jayme (13) vermagerd op straat gevonden door vrouw die hond uitlietDe 13-jarige Jayme Closs die na drie maanden levend is teruggevonden, werd lopend op straat aangetroffen door een buurtbewoner. Ze klampte de vrouw aan en zei hulp nodig te hebben. "Ik was op de juiste plek op het juiste moment."
11/01 10u30  Python met 500 teken: 'Alsof ik een zak bewegende knikkers vasthield'Slangenvangers hebben in Australië een python uit een zwembad gehaald. Op zich is dat 'Down Under' niet zo heel erg bijzonder, maar het is wel opmerkelijk dat het beest bedekt was met honderden teken.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x KNMI verwacht ook in ochtendspits kans op gladheid18/01 00u45 - RTL.nl: In het hele land - met uitzondering van de Waddeneilanden - wordt ook in de ochtendspits gewaarschuwd voor gladheid. Tot 8.00 uur heeft het KNMI code geel afgekondigd.
11x Pasgeboren baby in zak gevonden, vlak voor vuilniswagen langskwam18/01 14u30 - RTL.nl: Een pasgeboren baby is in Zuid-Afrika in een vuilniszak aan de kant van de weg gevonden, vlak voordat de vuilniswagen het afval kwam ophalen. De moeder is na een zoektocht teruggevonden en gearresteerd voor moord.
10x Moeder doodgeslagen Lucas (25): 'Ik zal zijn lach nooit meer horen'18/01 13u30 - RTL.nl: Hartverscheurende woorden in de rechtbank van de familie van Lucas de Ruwe, die vorig jaar tijdens een stapavond werd doodgeslagen. "Lucas was verliefd, verliefder dan ooit. Een nieuwe baan, een nieuwe liefde. In twee klappen kwam er abrupt een einde aan."
9x Hanneke knuffelt baby's in ziekenhuis: 'Ze herstellen sneller'18/01 18u45 - RTL.nl: Al is het maar een handje vasthouden als de baby in de couveuse ligt. Of even wiegen in de armen. Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam laat vrijwilligers met kindjes knuffelen die zijn opgenomen. Hanneke is een van hen. "Ze worden rustiger, het is gezond voor de baby."
8x Verdachte fatale flatbrand Diemen: 'Ik kan de tijd niet terugdraaien'18/01 12u45 - RTL.nl: Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vandaag bij de start van zijn proces spijt betuigd. "Ik vind het heel erg wat is gebeurd. Maar ik kan de tijd niet terugdraaien."
7x Verdachte fatale flatbrand heeft spijt: 'Ik kan de tijd niet terugdraaien'18/01 12u00 - RTL.nl: Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vandaag bij de start van zijn proces spijt betuigd. "Ik vind het heel erg wat is gebeurd. Maar ik kan de tijd niet terugdraaien."
7x OM eist tot 18 jaar cel voor fatale brand in studentenflat Diemen18/01 16u30 - RTL.nl: Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag gevangenisstraffen tot achttien jaar geëist tegen de drie verdachten van de fatale flatbrand in Diemen. Bij de brand in de zomer van 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven.
7x Schaatskoorts begint: 'Een dun laagje, maar het ligt er mooi bij'18/01 18u15 - RTL.nl: Zodra het heeft gevroren, denken we in Nederland meteen aan schaatsen, koek en zopie. Op meerdere banen ligt al een dun laagje ijs, en probeer dan als ijsmeester maar eens rustig te blijven. "Ik ga morgenochtend meteen weer meten."
7x Els onderzoekt hoeveel Nederlanders dood willen (én waarom)18/01 18u30 - RTL.nl: Hoeveel relatief gezonde mensen in ons land hebben een sterke doodswens? En waarom willen zij niet meer leven? Els van Wijngaarden (42) gaat daar onderzoek naar doen. "Je voert heel indringende gesprekken. Het is belangrijk om dit probleem in kaart te brengen."
6x 'Journaliste pleegde valsheid in geschrifte bij visumaanvraag Syrische ex-vriend'17/01 23u30 - RTL.nl: De Nederlandse journaliste Ans Boersma, die vanochtend Turkije werd uitgezet, wordt ervan verdacht dat ze valsheid in geschrifte pleegde bij de visumaanvraag van haar Syrische ex-vriend.

Statistieken

Artikels:
36531
Gelezen:
48301
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven