zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
23/08 16u30  Eén pil tegen hart- en vaatziekten? 'Nogal grof geschut' Laat gezonde 50-plussers dagelijks een combinatiepil slikken, waarmee hart- en vaatziekten worden teruggebracht. Volgens een 15-jarig onderzoek naar zo'n polypil is die aanpak een goed idee. Uit de studie blijkt dat het aantal hart- en vaatziekten daarmee met een derde tot de helft afneemt.
23/08 16u30  Fysiotherapie voor veel mensen niet te betalen: 'Zorg staat onder druk' Voor een aanzienlijk deel van de vier miljoen mensen die gebruikmaken van fysiotherapie, is die zorg onbetaalbaar. "De betaalbaarheid en toegankelijkheid van deze zorg komt steeds meer onder druk te staan."
23/08 15u00  Tientallen vermisten na brand op Indonesische veerboot Tientallen mensen zijn vermist na een brand op een Indonesische veerboot voor de kust van het eiland Java. Aan boord waren in totaal 277 passagiers, veruit de meesten konden worden gered.
23/08 12u45  Henry's huis al vijf keer geramd door auto's: 'Ze racen hier als gekken' Voor Henry Ubachs was het geen verrassing dat er gisteren een auto tegen zijn huis was geknald. Het is inmiddels de vijfde keer dat een automobilist zijn woning in Zeeuws-Vlaanderen ramde. "We willen dat het hier gewoon veilig wordt."
23/08 10u45  Waarschuwing voor nep-pastoors: oplichters belazeren kerkgangers De bisdommen Den Bosch en Breda waarschuwen voor nep-pastoors. Internetcriminelen hebben misbruik gemaakt van de identiteit van twee pastoors, om zo geld los te peuteren bij leden van de kerkelijke gemeenschap.
23/08 07u30  Anke (79) werd aangereden en voor dood achtergelaten: 'Hij verdient een zware straf' De 79-jarige Anke werd in april landelijk nieuws door een gruwelijk ongeluk in Breda. Ze werd aangereden en voor dood achtergelaten. Vandaag doet Anke voor het eerst haar verhaal. "Ik hoef de man die me dit heeft aangedaan niet te zien. Ik gun hem een flinke straf."
23/08 06u15  Trage Duitsers zorgen voor nieuwe miljoenenstrop Betuwelijn Het schiet maar niet op met de aanleg van de laatste schakel van 's Nederlands belangrijkste goederenspoor. In Duitsland is vertraging bij het afbouwen van het laatste stuk van de Betuwelijn. En dat kost de belastingbetaler de komende jaren nog eens tientallen miljoenen euro's, blijkt uit een analyse van RTL Z. "Het is een hele pijnlijke situatie, dat het zo traag gaat."
22/08 22u15  Brand bij Leger des Heils in Beekbergen: twee mensen zoek De brandweer is in het Gelderse Beekbergen op zoek naar twee mensen nadat een gebouw van het Leger des Heils in brand heeft gestaan. De twee worden vermist, maar het is onduidelijk of ze zich nog in het pand bevinden.
22/08 21u00  Bloemencorso Zundert op tv's hele wereld te zien: 'Geweldig dat wij zijn gekozen' Het bloemencorso in Zundert is dankzij elektronicabedrijf Samsung binnenkort over de hele wereld te zijn. Samsung gaat de beelden van de bloemen uit Zundert namelijk gebruiken om over de hele wereld meer tv's te verkopen. En daar zijn ze in Zundert maar wat trots op.
22/08 20u45  Man (30) geplet in lift van duur appartement New York Bij een liftongeval in New York is een man om het leven gekomen. Het slachtoffer van 30 jaar wilde uit de bewegende lift stappen, maar dat ging gruwelijk mis.
22/08 16u30  'Volkswagen-ceo wil belang in Tesla kopen' Volkswagen-ceo Herbert Diess zou interesse hebben om een belang te kopen in Tesla, de Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s. Daarmee zou Diess toegang willen krijgen tot Tesla-technologie. 
22/08 16u00  Overleden nijlpaard Hasana blijkt heel bijzonder: zowel mannetje als vrouwtje In WILDLANDS in Emmen is een bijzonder nijlpaard overleden. De 11-jarige Hasana bleek tweeslachtig te zijn: het dier had alle kenmerken van een vrouwtje, maar van binnen had het dier ook kenmerken van een mannetje.
22/08 15u00  Half jaar cel voor man die met drank en drugs op studente (21) doodreed Een 37-jarige man uit Zeist die op 9 maart een Ierse studente doodreed in Utrecht, is veroordeeld tot een half jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij reed de 21-jarige vrouw dood op de Biltsestraatweg. Hij was onder invloed van drank en drugs en reed na het ongeluk door. Hij meldde zich pas een dag later bij de politie.
22/08 14u45  Netflix, Disney en Apple kunnen nog niet tippen aan tv-abonnement Apple, Disney, Netflix: ze willen allemaal winnen van het ouderwetse tv-abonnement. Die strijd om onze kijktijd wordt nu nog gewonnen door kabel-tv. Maar als de streamingdiensten het trucje van tv kopiëren, komt het moment om de kabel door te knippen dichterbij. 
22/08 10u15  Parlementslid Nieuw-Zeeland neemt baby mee naar het werk, voorzitter past even op De voorzitter van het parlement in Nieuw-Zeeland kreeg er gisteren wel een hele bijzondere taak bij. Een parlementslid nam zijn baby mee naar het Huis van Afgevaardigden, maar toen hij in debat moest en de baby ook wat moest eten, schoot de voorzitter te hulp.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/08 23u45  Man filmt meer dan 500 vrouwen onder hun rokje in SpanjeDe Spaanse politie heeft een 53-jarige man betrapt terwijl hij in de metro filmopnames onder rokken van vrouwen maakte. Hij postte meer dan tientallen filmpjes op pornowebsites, blijkt uit onderzoek van de politie.
21/08 23u15  Duncan Laurence is weer vrijgezelHoewel het Duncan Laurence muzikaal gezien voor de wind gaat, heeft hij privé nu een klap te verwerken. De winnaar van het Eurovisiesongfestival heeft op zijn Twitter bekendgemaakt weer als vrijgezel door het leven te gaan.
21/08 23u00  Ex-directeur moet 1,9 miljoen terugbetalen voor zorgfraude: 'Leefde als popster'De voormalige bestuurder van een zorginstelling en zijn partner moeten in totaal 1.945.393 euro betalen aan de schatkist. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. Het echtpaar leefden jarenlang als popsterren door te frauderen met zorggeld.
21/08 22u45  Echtpaar moet 1,9 miljoen terugbetalen voor zorgfraude: 'Stel leefde als popsterren'De voormalige bestuurder van een zorginstelling en zijn partner moeten in totaal 1.945.393 euro betalen aan de schatkist. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. Het echtpaar leefden jarenlang als popsterren door te frauderen met zorggeld.
21/08 22u15  VVD: 'Geen hond voor mensen die dier gebruiken als vechtmachine'Mensen die hun hond gebruiken als vechtmachine mogen van de VVD geen hond meer hebben. "Zij moeten desnoods de gevangenis in", zegt Tweede Kamerlid Arne Weverling van de grootste regeringsfractie.
21/08 21u00  189 Nederlanders gestrand in Montenegro: 'We maken er maar het beste van'189 Nederlanders zitten sinds gisterenochtend vast in Montenegro vanwege een technische storing aan hun vliegtuig. Reisorganisatie TUI spreekt van een uitzonderlijke situatie en baalt er ook van. De gestrande reizigers maken er onderwijl het beste van: "Je kunt klagen, maar je kunt er ook het beste van maken", zegt de Brabantse Quita Muis.
21/08 21u00  Duikexpeditie laat zien dat wrak van Titanic langzaam verdwijntVoor het eerst in bijna 15 jaar is er weer gedoken naar het wrak van Titanic. Volgens de duikers gaat het wrak snel achteruit en zal het nog maar even duren voordat het helemaal van de zeebodem verdwenen is.
21/08 19u45  Dode man gevonden in gebied De Dood in BiesboschIn natuurgebied de Biesbosch is vanmiddag een dode man gevonden. De man werd gevonden in polder De Dood.
21/08 18u45  Buurt reageert na aanval agressieve honden: 'De vrouw was zo erg toegetakeld'Bewoners van de Hilledijk zijn zich rot geschrokken dat hun 44-jarige buurvrouw door drie Staffordshire-terriërs is toegetakeld. Hoe het zo ver kon komen? Daarover wisselen de meningen.
21/08 18u15  Een land kopen was niet altijd 'absurd', Amerika kocht vaker van DenenDe Amerikaanse president Donald Trump oogst verontwaardiging en woede in Denemarken, om zijn 'absurde' idee om Groenland te kopen. Toch hebben de Denen en de Amerikanen in het verleden goede zaken gedaan, als het om de verkoop van stukjes Denemarken ging. Ook elders in de wereld was stukken land kopen lange tijd niet zo gek.
21/08 18u00  Belgische touringcar met tientallen kinderen betrokken bij ongeval op A58Op de A58 bij het Brabantse Oirschot is aan het eind van de middag een ongeluk gebeurd met een bus met 70 Belgische kinderen en begeleiders die op schoolreisje waren.
21/08 17u30  Touringcar met tientallen kinderen betrokken bij ongeval op A58Op de A58 bij het Brabantse Oirschot is aan het eind van de middag een ongeluk gebeurd met een bus met 70 kinderen en begeleiders.
21/08 16u15  AH haalt leverworst terug wegens gevaarlijke bacterieSupermarktketen Albert Heijn haalt de 'AH Leverworst (170 gram in plakjes)' terug vanwege de listeria-bacterie.
21/08 16u00  AH haalt leverworst terug vanwege listeria-bacterieSupermarktketen Albert Heijn haalt de 'AH Leverworst (170 gram in plakjes)' terug vanwege listeria. De bacterie is bij een kwaliteitscontrole gevonden in de pakjes met een maximale houdbaarheidsdatum van 2 september 2019.
21/08 15u45  Deel overgeplaatste konikpaarden Oostvaardersplassen heeft parasietEen deel van de 29 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die in maart zijn overgeplaatst naar Spanje, heeft een parasiet. Dat blijkt vandaag uit bloedonderzoek dat is gedaan omdat de dieren ziek waren geworden.
21/08 15u30  Deel overgeplaatste konikpaarden Oostvaardersplassen hebben parasietEen deel van de 29 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die in maart zijn overgeplaatst naar Spanje, hebben een parasiet. Dat blijkt vandaag uit bloedonderzoek dat is gedaan omdat de dieren ziek waren geworden.
21/08 11u45  Doodgeschoten honden waren van familielid, eigenaar 'zeer emotioneel'De drie honden die vannacht zijn doodgeschoten door de politie in Rotterdam, zijn van een familielid van de gewonde vrouw. De honden vielen de 44-jarige vrouw vannacht aan, waarbij ze zwaargewond raakte. De eigenaar is 'zeer emotioneel', maar begrijpt dat ze zijn gedood, laat een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws weten.
21/08 08u15  Genevieve slaapt vier uur per nacht: 'Ik voel me er goed bij'Wat hebben Donald Trump, Angela Merkel, Richard Branson en Theresa May met elkaar gemeen? Ze zeggen allemaal dat prima functioneren met minder dan vijf uur slaap per nacht. Net als de Limburgse Genevieve (41). "Als mijn wekker om 5.00 uur gaat, denk ik: mooi, mijn dag gaat weer beginnen. Snoozen vind ik zonde van de tijd."
21/08 08u00  Vrouw zwaargewond na aanval pitbulls, honden doodgeschotenIn een Rotterdamse woning is een vrouw zwaargewond geraakt nadat ze werd aangevallen door drie pitbulls. Agenten die op de 'gillende vrouw' afkwamen, hebben de honden doodgeschoten.
21/08 07u00  Niemand die je helpt als je in nood bent? Het blijkt grote onzinKomt er hulp als je in een metrostation van de trap valt? Komt er hulp als je ruzie krijgt op straat? Volgens het bystander-effect is er een grote kans dat niemand iets doet. Maar dat blijkt niet uit recent onderzoek. Mensen zijn namelijk heel vaak geneigd elkaar te helpen. Als het maar duidelijk is dat ze hulp nodig hebben.
21/08 06u15  Nederlanders over protesten Hongkong: 'Het wordt steeds grimmiger'Nederlandse ondernemers en werknemers in Hongkong kunnen vooralsnog gewoon hun werk doen, ondanks de hevige protesten in hun regio. Wel geven ze bijna zonder uitzondering aan: wij moeten op onze tellen passen door de groeiende invloed van China. Maar kritiek durven ze niet openlijk te uiten, uit angst voor repercussies. "Het wordt steeds grimmiger."
20/08 22u00  Broer coffeeshopbaas in Thaise cel: 'Ik hoop dat de minister Johan terugbrengt'Het nieuws dat minister Ferd Grapperhaus vrijdag naar Thailand vertrekt om met de regering te praten over de zaak van coffeeshopbaas Johan van Laarhoven komt bij zijn broer goed aan. "Dit is het beste nieuws dat ik de afgelopen vijf jaar heb gekregen."
20/08 21u45  Limburgse nikabdraagster die bus werd uitgezet: 'Dit heeft me overvallen'De 26-jarige nikabdraagster die gisteren in Limburg tegen de regels in uit een bus van Arriva werd gezet, is nog niet van de schrik bekomen. "Ik voelde me als een zwarte in de VS." Dat zegt ze in een reactie tegen Trouw en in een besloten groep op Facebook.
20/08 21u30  Grapperhaus naar Thailand voor coffeeshopbaas die 103 jaar cel kreegMinister Ferd Grapperhaus (Justitie) vliegt deze week naar Thailand om met vertegenwoordigers van de regering daar te praten over de zaak van de Nederlandse coffeeshopbaas Johan van Laarhoven. Die is daar tot 103 jaar cel veroordeeld, waarvan hij twintig jaar moet uitzitten, voor het witwassen van drugsgeld.
20/08 20u45  Grapperhaus naar Thailand voor zaak coffeeshopbaas Johan van LaarhovenMinister Ferd Grapperhaus (Justitie) vliegt deze week naar Thailand om met vertegenwoordigers van de regering daar te praten over de zaak van de Nederlandse coffeeshopbaas Johan van Laarhoven. Die is daar tot tientallen jaren cel veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld.
20/08 20u30  Grapperhaus naar Thailand voor coffeeshopbaas in celMinister Ferd Grapperhaus (Justitie) vliegt deze week naar Thailand om met vertegenwoordigers van de regering daar te praten over de zaak van de Nederlandse coffeeshopbaas Johan van Laarhoven. Die is daar tot tientallen jaren cel veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld.
20/08 20u00  Hond sterft kwartier na doodziek baasje: 'Ze waren onafscheidelijk'De Schotse Stuart Hutchison leed sinds 2011 aan kanker. Slechts een kwartier nadat de 25-jarige man bezweek aan de ziekte, stierf zijn favoriete huisdier Nero.
20/08 18u30  Kabinet in gympies en spijkerbroek weer aan de slag: 'Hoop werk te verrichten'Geen pakken met stropdassen, maar afgetrapte gympies en spijkerbroeken. Met een heidag in het Brabantse Oisterwijk heeft het kabinet het nieuwe jaar afgetrapt. En er is een hoop te doen in het laatste, volle jaar van dit kabinet.
20/08 18u00  Verdachte doodgestoken Megan uit Breda was klasgenootDe 16-jarige jongen die verdacht wordt van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda zat bij haar in de klas. Dat bevestigt de politie zojuist aan RTL Nieuws.
20/08 17u45  Poolse staatssecretaris Lukasz Piebiak dient ontslag in na schandaalDe Poolse staatssecretaris van Justitie Lukasz Piebiak heeft zijn ontslag aangekondigd nadat zijn rol in een schandaal is onthuld. Piebiak, is de spil achter een geheime operatie om Poolse rechters die kritiek hadden op de regering zwart te maken.
20/08 16u15  Peter (88) gaf 16.000 euro uit aan chats met nepprofielen, maar van een date kwam het nietDe 88-jarige Peter voelde zich hartstikke alleen toen hij besloot zich in te schrijven op een datingsite. De liefde van zijn leven was al een lange tijd dood, zijn kinderen het huis uit. 'Nu is het mijn tijd', dacht hij. Maar dat hij in een wespennest zou belanden, had hij nooit verwacht. Hij werd tientallen keren aan het lijntje gehouden door nepprofielen en raakte uiteindelijk 16.000 euro kwijt.
20/08 16u15  Buschauffeur Arriva had vrouw in nikab wel moeten vervoerenDe Limburgse buschauffeur die gisteravond een vrouw met een nikab weigerde in zijn bus, had dat niet mogen doen. De man heeft tegen de richtlijnen van Openbaar Vervoer Nederland (OVNL) gehandeld.
20/08 16u00  Buschauffeur Arriva had nikabdraagster wel moeten vervoerenDe Limburgse buschauffeur die gisteravond een vrouw met een nikab weigerde in zijn bus, had dat niet mogen doen. De man heeft tegen de richtlijnen van Openbaar Vervoer Nederland (OVNL) gehandeld.
20/08 15u30  Zaak-Nicky Verstappen: leger moet camera's werenHet leger wordt ingezet om maandagavond een deel van de Brunssummerheide in Zuid-Limburg te inspecteren. Dat gebeurt vanwege de gerechtelijke schouw in de zaak Nicky Verstappen, die dinsdag wordt gehouden.
20/08 14u45  Politie schiet man neer na urenlange gijzeling bus op brug Rio de JaneiroDe Braziliaanse politie heeft een man neergeschoten die 37 passagiers in een bus urenlang gegijzeld hield. De bus stond stil op de Rio-Niteroi brug in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.
20/08 11u30  'Rabobank wil profclubs niet meer als nieuwe klant'De Rabobank wil geen professionele voetbalclubs meer aannemen als klant. Het risico dat daar sprake is van onder meer fraude en witwassen is te groot.
20/08 08u15  Kwart Nederlanders slaapt slecht: 'Ik val met een luisterboek in slaap'De een maakt nog een wandeling voor het slapengaan, de ander drinkt rooibosthee of luistert naar een praatprogramma op de radio. We vroegen jullie op Facebook om tips tegen slapeloosheid en jullie reageerden massaal.
20/08 06u15  Dure zwembadkaartjes schrikken gezinnen afKaartjes voor het zwembad worden steeds duurder. Nederlandse kinderen zwemmen te weinig, zeggen experts, en dat komt omdat veel mensen het zwembad links laten liggen door de relatief hoge prijzen.
20/08 06u15  China is de vijand niet, of in elk geval niet de enigeLees meer >
20/08 00u15  Wat te doen bij slaapproblemen? 'Ik val met een luisterboek in slaap'De een maakt nog een wandeling voor het slapengaan, de ander drinkt rooibosthee of luistert naar een praatprogramma op de radio. We vroegen jullie op Facebook om tips tegen slapeloosheid en jullie reageerden massaal.
19/08 23u45  'Rabobank wil professionele voetbalclubs niet meer als klant'De Rabobank wil geen professionele voetbalclubs meer aannemen als klant. Het risico dat daar sprake is van onder meer fraude en witwassen is te groot.
19/08 21u00  Breda rouwt om doodgestoken Megan (15): 'Zo jong nog, dit mag niet'Ongeloof, verdriet maar ook woede in Breda nadat er een 15-jarig Megan is doodgestoken in een woning. "Ik denk aan haar moeder, die moet straks dat huis weer in. Zonder haar dochter. Verschrikkelijk", zeggen zwaar geëmotioneerde buurtbewoners.
19/08 20u45  Breda rouwt om doodgestoken meisje (15): 'Zo jong nog, dit mag niet'Ongeloof, verdriet maar ook woede in Breda nadat er een 15-jarig meisje is doodgestoken in een woning. "Ik denk aan haar moeder, die moet straks dat huis weer in. Zonder haar dochter. Verschrikkelijk", zeggen zwaar geëmotioneerde buurtbewoners.
19/08 19u45  Rijtjeshuis van 1,5 miljoen euro is verkocht, makelaar baalt van negatieve reactiesHet rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid dat te koop stond voor 1,45 miljoen euro is onder voorbehoud verkocht. De makelaar baalt van de vele en heftige reacties die het losmaakte bij het publiek.
19/08 19u00  Waarom begint het eerste kenteken van de nieuwe serie met een G?Vandaag werd het nieuwe kenteken gepresenteerd: twee letters, drie cijfers, één letter. Maar opvallend: het eerste kenteken van de serie begint met een G. Nummerborden worden op volgorde van het alfabet uitgegeven, dus waarom is de beginletter dan geen A, B of desnoods een C?
19/08 17u15  16-jarige verdachte dood meisje (15) Breda meldde zichzelf bij politieDe tiener die is opgepakt nadat een 15-jarig meisje in Breda werd doodgestoken, heeft zichzelf gemeld bij de politie. De 16-jarige jongen werd al snel na haar dood ergens anders in de stad opgepakt.
19/08 16u45  Fysiotherapie voor reumapatiënt voorlopig vergoed: 'Belangrijke stap'Patiënten met bepaalde vormen van reuma die erg gehinderd worden door de ziekte, krijgen de komende vier jaar fysiotherapie vergoed. In die tussentijd wordt onderzocht of zo'n behandeling inderdaad helpt. ReumaNederland is blij met het besluit.
19/08 16u45  Zo gaat het nieuwe kenteken voor personenauto's eruitzienNa 4 jaar heeft Nederland nieuwe kentekens op personenauto's. De nieuwe combinatie bestaat uit: één letter, drie cijfers en twee letters.
19/08 15u45  Schoenenzaak Manfield mag inlog met vingerafdruk niet verplichtenSchoenenwinkel Manfield mag het personeel niet verplichten om hun vingerafdruk te gebruiken om in het kassasysteem te komen. Dat is volgens de Amsterdamse rechtbank in strijd met de privacywet Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG). 
19/08 15u30  Zo gaat het nieuwe kenteken voor personenauto's eruit zienNa 4 jaar heeft Nederland nieuwe kentekens op personenauto's. De nieuwe combinatie bestaat uit: één letter, drie cijfers en twee letters.
19/08 15u15  Zo makkelijk stap je over naar de grote concurrentWielrenner Tom Dumoulin stapt over van Team Sunweb naar concurrent Jumbo-Visma. En topman Lard Friese van NN Group naar Aegon. Overstappen naar de concurrent, hoe makkelijk is dat?
19/08 15u00  Duitsland haalt voor het eerst kinderen van IS-strijders opDuitsland heeft voor het eerst kinderen van IS-aanhangers opgehaald op de grens tussen Syrië en Irak. Het gaat om drie kinderen en een zes maanden, oude zieke baby.
19/08 12u15  Trump zaait onrust: komt er nou wel of geen uitstel voor Huawei?Een spannende dag voor Huawei en Amerikaanse techbedrijven. Vandaag beslist Donald Trump of Amerikaanse bedrijven nog 90 dagen zaken mogen doen met Huawei of niet. De Amerikaanse techreuzen zien het liefst dat de Huawei-ban nog eens wordt uitgesteld.
19/08 10u30  Trump hint op nieuwe handelsoorlog: EU is nog erger dan ChinaNog voordat er een akkoord is in de handelsoorlog die Trump op dit moment voert met China heeft hij een nieuw doelwit op het oog. Trump hint met maatregelen tegen de VS, het handelsoverschot van de EU op de VS is volgens hem te groot.
19/08 08u15  Nieuwe dienstregeling: meer treinen en indeling per 10 secondenProrail maakt de nieuwe dienstregeling voor 2020 bekend. De grootste verandering is dat treinen niet meer per minuut, maar per tien seconden zijn ingedeeld. Dit moet de dienstregeling nog nauwkeuriger maken.
19/08 07u45  Nieuwe dienstregeling: spoorboekje ingedeeld per tien secondenProrail maakt de nieuwe dienstregeling voor 2020 bekend. De grootste verandering is dat treinen niet meer per minuut, maar per tien seconden zijn ingedeeld. Dit moet de dienstregeling nog nauwkeuriger maken.
19/08 07u15  Hoe was je vakantie? Zo houd je de lol in die gekmakende vraagHet is deze dagen ongetwijfeld de meestgestelde vraag op kantoor: Hoe was je vakantie? Maar hoe voorkom je dat je de hele dag hetzelfde riedeltje aan het afsteken bent? En wat te doen als iemand niet uitgepraat raakt over zijn topvakantie en hele vakantiealbums laat zien?
19/08 00u00  Mike Pence ook volgend jaar kandidaat vice-president, Trump is 'zeer gelukkig'De 60-jarige Mike Pence is tijdens de verkiezingsrace volgend jaar opnieuw kandidaat om vice-president van Donald Trump te worden. Dat betekent dat wanneer Trump de verkiezingen wint, Pence zijn eerste vervanger is. Trump heeft laten weten hier 'zeer gelukkig' mee te zijn.
18/08 23u00  Premier Denemarken tegen president Trump: Groenland is niet te koopGroenland is niet te koop en het idee om het aan de Verenigde Staten te verkopen is absurd, zei de premier van Denemarken vandaag. Zij reageerde nadat een economisch adviseur van president Donald Trump de Amerikaanse interesse had bevestigd om het grootste eiland ter wereld te kopen.
18/08 22u45  Lugubere vondst: kinderen op achterbank, lichaam dode vrouw in kofferbakEen gruwelijke ontdekking door de Franse politie in een auto. In de kofferbak lag het levenloze lichaam van een vrouw. De jonge kinderen van het Franse gezin zaten op de achterbank.
18/08 22u45  Premier Denemarken tegen de VS: Groenland is niet te koopGroenland is niet te koop en het idee om het aan de Verenigde Staten te verkopen is absurd, zei de premier van Denemarken vandaag. Zij reageerde nadat een economisch adviseur van president Donald Trump de Amerikaanse interesse had bevestigd om het grootste eiland ter wereld te kopen.
18/08 22u30  Premier Denemarken: Groenland is niet te koopGroenland is niet te koop en het idee om het aan de Verenigde Staten te verkopen is absurd, zei de premier van Denemarken vandaag. Zij reageerde nadat een economisch adviseur van president Donald Trump de Amerikaanse interesse had bevestigd om het grootste eiland ter wereld te kopen.
18/08 22u00  Baasje woest: hondentrimmer geeft hond roze oren en groene wenkbrauwenEen Amerikaanse vrouw is woedend op haar hondentrimmer. Ze zegt dat ze haar viervoeter, in plaats van schoon en geknipt, terugkreeg met roze oren en groene wenkbrauwen. "Het is een traumatische ervaring voor mijn hond geweest."
18/08 22u00  Brandweerwagen vliegt op snelweg in brand: 'Auto is heel zwaar beschadigd'Een brandweerauto die in brand vliegt. Het gebeurt bijna nooit, maar vanmiddag vloog een ladderwagen in brand op de A7 bij Middenmeer. "De auto is heel zwaar beschadigd."
18/08 21u45  Hond komt terug van hondentrimmer: roze oren en groene wenkbrauwenEen Amerikaanse vrouw is woedend op haar hondentrimmer. Ze zegt dat ze haar viervoeter, in plaats van schoon en geknipt, terugkreeg met paarse oren en groene wenkbrauwen. "Het is een traumatische ervaring voor mijn hond geweest."
18/08 21u15  Lowlands tevreden ondanks doorverkoop tickets vanwege weer: 'Zwaar overtrokken'Lowlands kijkt terug op een geslaagde editie. Het muziekfestival in Biddinghuizen werd in de aanloop geplaagd door berichten over heftige regen en mensen die daarom hun kaarten te koop aanboden. In de praktijk viel het met het weer uiteindelijk mee.
18/08 20u30  Wetenschappers geschokt: massale sterfte zalmen in Alaska door extreme warmteEen hittegolf in Alaska heeft ervoor gezorgd dat duizenden zalmen zijn gestorven. Wetenschappers vonden een grote hoeveelheid dode vissen tijdens een expeditie langs de Koyokuk-rivier.
18/08 19u15  Brandweerwagen vliegt op snelweg in de fik: 'Auto is heel zwaar beschadigd'Een brandweerauto die zelf in de fik vliegt. Het gebeurt bijna nooit, maar vanmiddag vloog een ladderwagen in lichterlaaie op de A7 bij Middenmeer. "De auto is heel zwaar beschadigd."
18/08 18u30  Bosbranden teisteren Gran Canaria, hotels ontruimd en wegen afgeslotenDe bosbranden op het populaire Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria hebben sinds zaterdag zeker 1.500 hectare grond verwoest. 2000 mensen moeten het gebied dat populair is onder toeristen verlaten. En de dreiging van de bosbranden is nog niet voorbij.
18/08 18u15  Bosbranden teisteren Gran Canaria, 2000 mensen geëvacueerdDe bosbranden op het populaire Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria hebben sinds zaterdag zeker 1.500 hectare grond verwoest. 2000 mensen moeten het gebied dat populair is onder toeristen verlaten. En de dreiging van de bosbranden is nog niet voorbij.
18/08 17u45  Allergisch voor katten? Door nieuw vaccin kan die jeuk weleens verleden tijd zijnNiesen, rode en jeukende ogen en een loopneus: mensen die allergisch zijn voor katten kunnen binnenkort baat hebben bij een nieuw vaccin. Een team van Zwitserse wetenschappers zegt de oplossing te hebben uitgevonden voor een kattenallergie.
18/08 15u45  Spanje is te ver weg voor schip Open Arms: 'Migranten moeten nu van boord'Hulporganisatie Open Arms zegt niet te kunnen ingaan op het aanbod van Spanje om het schip met vluchtelingen aan te meren in Algeciras omdat het schip in een 'extreme humanitaire noodtoestand verkeerd'.
18/08 08u15  PTSS na de dood van zijn zoon: 'Keer op keer zie ik hem de crematieoven in gaan'Mike wordt soms vier keer per nacht badend in het zweet wakker. Keer op keer ziet hij hoe zijn zoon gecremeerd wordt. Ook overdag komen die beelden steeds weer op zijn netvlies, eerst 60 keer per dag, inmiddels nog 'maar' 16. Een symptoom van de posttraumatische stressstoornis die hij aan de plotselinge dood van Silas (16) overhield.
18/08 00u15  'Tientallen doden' bij bomexplosie in trouwzaal KabulDoor een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag vermoedelijk tientallen doden en gewonden gevallen.
17/08 23u15  Doden en gewonden bij bomexplosie in trouwzaal KabulDoor een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn meerdere doden en gewonden gevallen.
17/08 22u45  Toeristen opgepakt na stelen 40 kilo zand van strand SardiniëEen Frans echtpaar wilde na een vakantie in het Italiaanse Sardinië een origineel souvenir meenemen, maar dat pakt iets anders uit. Het stel werd gearresteerd met 40 kilo zand in hun auto, dat ze mee wilden nemen als souvenir aan hun vakantie.
17/08 22u15  Onderzoek gezondheidseffecten e-sigaret: al 120 longpatiënten in VSVerschillende staten in Amerika zijn een onderzoek gestart naar de gezondheidseffecten van het gebruik van een e-sigaret. Er worden zeker 120 patiëntendossiers onderzocht. Gekeken wordt naar een eventuele link tussen het roken van een e-sigaret en een nieuwe longziekte.
17/08 19u45  Excuses chemiecomplex Chemelot na ontsnappen giftige rookChemiecomplex Chemelot heeft haar excuses aangeboden voor de giftige geelgekleurde rook die begin deze maand vrijkwam. De oorzaak was lang onbekend, maar in een verklaring schrijft het bedrijf nu dat een combinatie van 'menselijke en technische oorzaken' de reden was van het lek.
17/08 18u15  Enorme brand verwoest 15.000 woningen in BangladeshIn een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gisteren zo'n 15.000 woningen door brand verwoest. Hierdoor zijn duizenden mensen dakloos geraakt.
17/08 16u45  Nederlandse elektrische tuktuk breekt door in AziëAl jaren bouwt de Nederlander Dennis Harte elektrische tuktuks in Thailand. Tot voor kort waren die vooral bestemd voor de Europese en Amerikaanse markt, maar nu groeit ook de belangstelling vanuit Azië.
17/08 14u15  Recordaantal leraren gezocht: 'Ik heb nog een week om er twee te vinden'Met nog maar een paar dagen tot weken te gaan, hebben basisscholen nog niet genoeg leraren om het schooljaar mee te beginnen. Het lerarentekort in het onderwijs was nog nooit zo groot als nu. "Ik heb nog een week om twee leraren te vinden", zegt directeur Marijke van Amersfoort van basisschool Samenspel in Amsterdam.
17/08 11u15  Vanaf 1 januari rijd je voor een prikkie een dure fiets van de zaakOver een paar maanden wordt het makkelijker om een leasefiets van de zaak te rijden. Fietsbedrijven staan in de startblokken om in te spelen op de nieuwe regels, waarvan wordt verwacht dat veel mensen er gebruik van willen maken.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Vanaf 1 januari rijd je voor een prikkie een dure fiets van de zaak17/08 11u15 - RTL.nl: Over een paar maanden wordt het makkelijker om een leasefiets van de zaak te rijden. Fietsbedrijven staan in de startblokken om in te spelen op de nieuwe regels, waarvan wordt verwacht dat veel mensen er gebruik van willen maken.
0x Recordaantal leraren gezocht: 'Ik heb nog een week om er twee te vinden'17/08 14u15 - RTL.nl: Met nog maar een paar dagen tot weken te gaan, hebben basisscholen nog niet genoeg leraren om het schooljaar mee te beginnen. Het lerarentekort in het onderwijs was nog nooit zo groot als nu. "Ik heb nog een week om twee leraren te vinden", zegt directeur Marijke van Amersfoort van basisschool Samenspel in Amsterdam.
0x Nederlandse elektrische tuktuk breekt door in Azië17/08 16u45 - RTL.nl: Al jaren bouwt de Nederlander Dennis Harte elektrische tuktuks in Thailand. Tot voor kort waren die vooral bestemd voor de Europese en Amerikaanse markt, maar nu groeit ook de belangstelling vanuit Azië.
0x Enorme brand verwoest 15.000 woningen in Bangladesh17/08 18u15 - RTL.nl: In een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gisteren zo'n 15.000 woningen door brand verwoest. Hierdoor zijn duizenden mensen dakloos geraakt.
0x Excuses chemiecomplex Chemelot na ontsnappen giftige rook17/08 19u45 - RTL.nl: Chemiecomplex Chemelot heeft haar excuses aangeboden voor de giftige geelgekleurde rook die begin deze maand vrijkwam. De oorzaak was lang onbekend, maar in een verklaring schrijft het bedrijf nu dat een combinatie van 'menselijke en technische oorzaken' de reden was van het lek.
0x Onderzoek gezondheidseffecten e-sigaret: al 120 longpatiënten in VS17/08 22u15 - RTL.nl: Verschillende staten in Amerika zijn een onderzoek gestart naar de gezondheidseffecten van het gebruik van een e-sigaret. Er worden zeker 120 patiëntendossiers onderzocht. Gekeken wordt naar een eventuele link tussen het roken van een e-sigaret en een nieuwe longziekte.
0x Toeristen opgepakt na stelen 40 kilo zand van strand Sardinië17/08 22u45 - RTL.nl: Een Frans echtpaar wilde na een vakantie in het Italiaanse Sardinië een origineel souvenir meenemen, maar dat pakt iets anders uit. Het stel werd gearresteerd met 40 kilo zand in hun auto, dat ze mee wilden nemen als souvenir aan hun vakantie.
0x Doden en gewonden bij bomexplosie in trouwzaal Kabul17/08 23u15 - RTL.nl: Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn meerdere doden en gewonden gevallen.
0x 'Tientallen doden' bij bomexplosie in trouwzaal Kabul18/08 00u15 - RTL.nl: Door een explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag vermoedelijk tientallen doden en gewonden gevallen.
0x PTSS na de dood van zijn zoon: 'Keer op keer zie ik hem de crematieoven in gaan'18/08 08u15 - RTL.nl: Mike wordt soms vier keer per nacht badend in het zweet wakker. Keer op keer ziet hij hoe zijn zoon gecremeerd wordt. Ook overdag komen die beelden steeds weer op zijn netvlies, eerst 60 keer per dag, inmiddels nog 'maar' 16. Een symptoom van de posttraumatische stressstoornis die hij aan de plotselinge dood van Silas (16) overhield.

Statistieken

Artikels:
27873
Gelezen:
1
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven