woensdag 20 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
20/03 18u00  Mathieu van der Poel hard onderuit, afgevoerd naar ziekenhuis Mathieu van der Poel is in de finale van Nokere Koerse hard onderuitgegaan op de kasseien. De Nederlands kampioen op de weg was betrokken bij een valpartij en kwam vervolgens nog eens in botsing met een andere renner.
20/03 16u30  Kalasjnikovs en 300 kilo cocaïne onderschept in Breda De politie heeft in Breda vijf vuurwapens, waaronder twee Kalasjnikovs aangetroffen, met bijbehorende munitie. De wapens lagen verstopt in een verborgen ruimte van een bestelbus. Er werd ook 300 kilo cocaïne onderschept.
20/03 16u30  Donaties stromen binnen: al ruim 95.000 euro opgehaald voor uitvaart Roos (19) De crowdfundactie voor de uitvaart van Roos Verschuur (19), die omkwam bij de schietpartij in Utrecht, heeft nu al ruim 95.000 euro opgebracht. En dat terwijl de actie nog geen dag geleden is opgestart. "Dit is het kleine beetje dat wij kunnen doen. Sterkte voor de familie, vrienden en nabestaanden."
20/03 16u15  Charly T. (17) door Spaanse rechter veroordeeld tot anderhalf jaar De 17-jarige Nederlander Charly T. is in Spanje door een kinderrechter in Alicante veroordeeld tot anderhalf jaar cel en twee maanden ondertoezichtstelling. De rechtbank achtte bewezen dat T. zich schuldig heeft gemaakt aan het seksueel misbruik van twee Britse meisjes in een bungalowpark.
20/03 16u00  KPN wil in zee met controversieel Huawei voor aanleg 5G-netwerk KPN staat op het punt om zijn 5G-netwerk te laten aanleggen door het omstreden Huawei. Dat plan ligt politiek gevoelig, want het kabinet is nog bezig met het formuleren van beleid over de toenemende invloed van Chinese bedrijven in Nederland. Met de principekeuze voor Huawei loopt KPN hierop vooruit.
20/03 15u45  Karadzic moet alsnog levenslang de cel in voor oorlogsmisdaden Radovan Karadzic, de voormalig politiek leider van de Bosnisch-Servische republiek, moet de rest van zijn leven de cel in. Dat heeft het Joegoslaviëtribunaal zojuist besloten. Karadzic is veroordeeld voor oorlogsmisdaden tijdens de oorlog in Srebrenica. Eerder kreeg hij daarvoor al 40 jaar cel.
20/03 15u30  Vuurwerk binnenkort verboden in Vlaanderen, ook tijdens jaarwisseling Vlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk overal verbieden. Ook tijdens de jaarwisseling. De regering en een parlementsmeerderheid zijn het daarover eens geworden nadat de minister voor Dierenwelzijn het plan had ingediend.
20/03 15u00  Nederland in top 5 van gelukkige landen, dus we mogen best wat minder klagen We zijn weer een beetje gelukkiger geworden. Nederland staat op de vijfde plek van de wereldwijde ranglijst van gelukkigste landen, een plekje hoger dan vorig jaar. Toch beseffen we nog lang niet genoeg hoe goed het eigenlijk gaat, vindt geluksdeskundige Meike Bartels. "We mogen best wel optimistischer worden."
20/03 13u45  'Opbrengst crowdfundactie voor Roos gaat naar alle slachtoffers' De inzamelingsactie voor de uitvaart van Roos (19), één van de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht, heeft het doel ruimschoots behaald. Daarom gaat de opbrengst nu ook naar de andere slachtoffers en nabestaanden. "We gaan ervoor zorgen dat het geld op de juiste plek terechtkomt."
20/03 13u00  Vrijdagavond stille tocht voor slachtoffers aanslag Utrecht Er komt een stille tocht voor de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht, waarbij drie mensen om het leven kwamen en vijf mensen gewond raakten.
20/03 12u45  Eind aan rondleidingen Wallen: 'Sekswerkers geen toeristische attractie' Amsterdam gaat groepsrondleidingen op de Wallen verbieden. Per 1 januari volgend jaar mogen toeristen niet meer groepsgewijs langs de prostitutieramen worden geleid. Wethouder Udo Kock zegt dit besloten te hebben 'omdat het niet respectvol is richting sekswerkers'.
20/03 10u15  Donaties stromen binnen: al ruim 70.000 euro opgehaald voor uitvaart Roos (19) De crowdfundactie voor de uitvaart van Roos Verschuur (19), die omkwam bij de schietpartij in Utrecht, heeft nu al ruim 70.000 euro opgebracht. En dat terwijl de actie nog geen een dag geleden is opgestart. "Dit is het kleine beetje dat wij kunnen doen. Sterkte voor de familie, vrienden en nabestaanden."
20/03 10u00  Dijkgraaf roept op: 'Waterschap kost je 300 euro, laat je stem dus horen' Jaarlijks betaal je al snel 300 euro aan waterschapsbelasting. "Je wilt toch weten, wat er met jouw geld gebeurt", zegt dijkgraaf Hetty Klavers. Vanwege de verkiezingen doet het hoofd van het waterschap Zuiderzeeland een boekje open over haar baan. "We zorgen voor meer dan alleen droge voeten. Waterschap gaat ons allemaal aan."
20/03 09u00  Nederland naar de stembus: verkiezingen onbekend, wél belangrijk Om 07.30 uur zijn de meeste stembureaus opengegaan voor de Provinciale Statenverkiezingen. Er kan tot 21.00 uur gestemd worden.
20/03 07u15  Nederland naar de stembus: geen sexy verkiezingen, wél belangrijk Na een bewogen week, gaat Nederland vandaag naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Die zijn niet erg sexy, maar met een bezoek aan een stembus sla je drie vliegen in één klap. Een cruciale vraag vandaag: gaat Forum voor Democratie voor een verkiezingsstunt zorgen?
Laatste update: vandaag om 18u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/03 06u15  Nederland gaat naar de stembus: niet sexy, wél belangrijkNa een bewogen week, gaat Nederland vandaag naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Die zijn niet erg sexy, maar met een bezoek aan een stembus sla je drie vliegen in één klap. Een cuciale vraag vandaag: gaat Forum voor Democratie voor een verkiezingsstunt zorgen?
19/03 23u00  Slotdebat: Wilders fel met Jetten en Rutte even draad kwijtEen vrij ingetogen debat waarbij coalitiepartijen vooral de samenwerking zochten. Dat zag Frits Wester tijdens het Slotdebat. "De gebeurtenissen in Utrecht waren duidelijk van invloed op het debat. Alleen het debat met Wilders en Jetten was fel."
19/03 22u45  Nieuwe verdachte aangehouden voor aanslag Utrecht, twee anderen vrijgelatenDe politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden in verband met de schietpartij in Utrecht. Daarnaast zijn twee andere mannen vanavond vrijgelaten. Er zou geen bewijs gevonden zijn voor hun betrokkenheid bij de aanslag van gisteren.
19/03 21u45  Wilders en Baudet vallen Rutte aan over aanslag Utrecht: 'Ongepast'De dertien politieke leiders reageerden zojuist in het Slotdebat op de aanslag in Utrecht. PVV-leider Wilders en FvD-leider Baudet kozen de aanval op onder meer premier Rutte. Ongepast, vinden andere partijen.
19/03 21u00  Provincies geven minder geld uit om opkomst te bevorderenDe provincies besteedden deze verkiezingen 1,3 miljoen euro om mensen naar het stembureau te lokken en dat is minder dan voorgaande jaren. De provincie Zuid-Holland gaf zelfs helemaal niets uit om de opkomst te bevorderen.
19/03 20u15  'Schietpartij Utrecht beïnvloedt stemgedrag kiezers Provinciale Staten'De schietpartij in Utrecht is volgens een peiling van Maurice de Hond van invloed op het stemgedrag van mensen bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten morgen. Uit de peiling van Peil.nl zijn met name aanhangers van Forum voor Democratie (FVD) en de PVV nu meer vastberaden om morgen naar de stembus te gaan.
19/03 19u45  Nabestaanden in rouw om overleden Roos (19): 'Ze had een immens groot hart'Nooit pakte ze sneltram 24 in Utrecht. Nooit, behalve gisteren. En waarom er nou juist op dat moment een schietpartij moest plaatsvinden, kunnen nabestaanden van Roos gewoonweg niet bevatten. "Ze was pas 19, in de bloei van haar leven. Waarom?"
19/03 19u30  GroenLinks grootste bij scholierenverkiezingen, PVV levert inAls het aan leerlingen van het voortgezet onderwijs en het mbo ligt, wordt GroenLinks morgen de grootste partij bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij kreeg 20,6 procent van de stemmen in de scholierenverkiezingen.
19/03 19u00  Weer aan de slag na heftig incident: 'Praat en schakel zo nodig hulp in'Paniek in een tram in Utrecht gisteren. Zwaar bewapende agenten voor kantoordeuren. Scholen die de deuren moesten sluiten. Na het schietincident mochten sommige werknemers niet direct naar huis, en wisten zij soms niet wat te doen. Hoe ga je hier als bedrijf mee om? "Iedereen zou hier eigenlijk een protocol voor moeten hebben."
19/03 18u30  Relschoppende politiemedewerker ontslagen na geweld bij voetbalwedstrijdEen politiemedewerker in opleiding is ontslagen omdat hij in zijn vrije tijd meedeed aan voetbalrellen bij een wedstrijd van NAC tegen Willem II in oktober. Bij die rellen werden stenen naar de politie gegooid en werden zowel agenten als politiepaarden met broekriemen en kettingen mishandeld.
19/03 18u15  Buurvrouw haalt geld op voor uitvaart Roos (19): 'Ze was zo vrolijk, open en lief'"Het liefste wat ik zou willen doen? Dat is Roos teruggeven. Maar dat kan ik niet, dat kun jij niet, dat kan niemand meer." De buurvrouw van de 19-jarige Roos doet daarom iets wat ze nog wel kan doen voor de nabestaanden: een crowdfundingsactie starten om geld op te halen voor de uitvaart.
19/03 17u45  Hoofdverdachte Gökmen T. uiterlijk vrijdag voorgeleidHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. De politie houdt 'ernstig rekening' met een terroristisch motief. Hoofdverdachte Gökmen T. kende de slachtoffers niet. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 17u00  Rutte en Grapperhaus leggen bloemen bij plek van aanslag UtrechtHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. De politie houdt 'ernstig rekening' met een terroristisch motief. Hoofdverdachte Gökmen T. kende de slachtoffers niet. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 16u30  Gesjoemel met labels: wasmachine en koelkast minder zuinig dan beloofdEnergielabels van huishoudelijke apparaten kloppen niet altijd, blijkt uit een steekproef van de NVWA. Zo'n 20 procent van de koelkasten, stofzuigers en tv's die de instantie onderzocht verbruiken meer energie dan de fabrikant belooft.
19/03 16u15  Gökmen T. opgespoord via internetbankierenHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. De politie houdt 'ernstig rekening' met een terroristisch motief. Hoofdverdachte Gökmen T. kende de slachtoffers niet. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 15u45  Kledingketen Coolcat is failliet verklaard, 'heeft te smalle doelgroep'Modewinkelketen Coolcat van ondernemer Roland Kahn is officieel failliet. De keten draaide al drie jaar lang verlies; een reorganisatie mocht niet baten. Hierdoor dreigen 1200 banen te verdwijnen. "Concurrenten als Primark, Zara en H&M zijn gewoon net iets goedkoper en hipper."
19/03 15u30  Kledingketen Coolcat is failliet verklaardModewinkelketen Coolcat van ondernemer Roland Kahn is officieel failliet. De keten draaide al drie jaar lang verlies; een reorganisatie mocht niet baten. Hierdoor dreigen 1200 banen te verdwijnen. "Concurrenten als Primark, Zara en H&M zijn gewoon net iets goedkoper en hipper."
19/03 15u15  Gökmen T. (37) ook verdacht van verkrachting: dit is wat we van hem wetenGökmen T. (37), de hoofdverdachte van de dodelijke schietpartij in Utrecht, is een bekende van justitie. Hij is eerder veroordeeld voor illegaal wapenbezit, een inbraak en winkeldiefstal. En begin maart stond hij voor de rechter omdat hij verdacht wordt van verkrachting.
19/03 15u00  Robots bezorgen drankjes bij Olympische Spelen van TokioTijdens de Olympische Spelen van Tokio in 2020 kunnen rolstoelbezoekers eten en drinken laten bezorgen door robots.
19/03 14u45  'Gökmen T. opgespoord via internetbankieren'Het is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. De politie houdt 'ernstig rekening' met een terroristisch motief. Hoofdverdachte Gökmen T. kende de slachtoffers niet. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 14u30  Inhoud brief vluchtauto bekend, politie denkt aan terroristisch motiefHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. De politie houdt 'ernstig rekening' met een terroristisch motief. Hoofdverdachte Gökmen T. kende de slachtoffers niet. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 14u15  Gökmen T. schreef in briefje dat hij handelde uit naam van AllahHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. De politie houdt 'ernstig rekening' met een terroristisch motief. Hoofdverdachte Gökmen T. kende de slachtoffers niet. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 11u45  Geen enkele relatie tussen Gökmen T. en slachtoffers UtrechtBij de schietpartij gisteren in de tram in Utrecht zijn een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 uit Utrecht om het leven gekomen. Uit het onderzoek is tot nog toe geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte Gökmen T. en deze slachtoffers gebleken.
19/03 11u30  Geen enkele relatie tussen verdachte en slachtoffers UtrechtHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. Er is nog veel onduidelijk: wat is het motief van de hoofdverdachte Gökmen T.? En hoe gaat het met de gewonden? In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 10u15  Politieke partijen hervatten campagnes, maar wel in aangepaste vormNa gisteren de campagne te hebben stilgelegd vanwege de dodelijke schietpartij in Utrecht, hervatten de politieke partijen vandaag hun activiteiten weer voor de Statenverkiezingen. Maar dat doen de partijen wel in aangepaste vorm uit piëteit voor de nabestaanden van de slachtoffers.
19/03 10u15  Politie spreekt burgemeester tegen: drie verdachten nog wel vastHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. Er is nog veel onduidelijk: wat is het motief van de hoofdverdachte Gökmen T.? En hoe gaat het met de gewonden? In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 10u00  Politie spreekt burgemeester tegen: drie verdachten nog vastHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. Er is nog veel onduidelijk: wat is het motief van de hoofdverdachte Gökmen T.? En hoe gaat het met de gewonden? In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 09u30  Alleen hoofdverdachte Gökmen T. nog vast voor schietpartij UtrechtHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. Er is nog veel onduidelijk: wat is het motief van de hoofdverdachte Gökmen T.? En hoe gaat het met de gewonden? In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
19/03 09u00  Dag na aanslag Utrecht: bloemen neergelegd op pleinHet is de dag na de schietpartij in een tram in Utrecht. Er is nog veel onduidelijk: wat is het motief van de hoofdverdachte Gökmen T.? En hoe gaat het naar de gewonden? In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
18/03 23u45  Trainer Utrechtse voetbalclub omgekomen bij schietpartij: 'Te absurd om te bevatten'Een trainer van de Utrechtse voetbalclub DESTO, Rinke Terpstra, is omgekomen bij de schietpartij vanochtend in een tram. Dat heeft de voorzitter van de vereniging laten weten. "Met grote verslagenheid en vol verbijstering hebben we het vreselijke nieuws ontvangen."
18/03 22u45  Vader verdachte schietpartij Utrecht: 'Als hij het gedaan heeft, moet hij boeten'De vader van Gökmen T., die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij in Utrecht, heeft bij een Turks persbureau gereageerd op de gebeurtenissen. "Wat kan ik doen? Niemand heeft het recht om iemand van het leven te beroven."
18/03 21u30  Nieuwe beelden: omwonenden filmen hoe Gökmen T. wordt afgevoerdIn Utrecht is de 37-jarige Gökmen T. aangehouden. Hij wordt verdacht van de schietpartij vanochtend in Utrecht. Daarbij zijn drie doden gevallen. Buurtbewoners filmden vanavond hoe T. werd afgevoerd.
18/03 20u30  Nieuwe beelden: buurtbewoners filmen hoe Gökmen T. wordt afgevoerdIn Utrecht is de 37-jarige Gökmen T. aangehouden. Hij wordt verdacht van de schietpartij vanochtend in Utrecht. Daarbij zijn drie doden gevallen. Buurtbewoners filmden vanavond hoe T. werd afgevoerd.
18/03 19u30  Eerste beelden van aanhouding Gökmen T., verdachte schietpartij UtrechtIn Utrecht is verdachte Gökmen T. aangehouden. Hij wordt verdacht van de schietpartij vanochtend in Utrecht. Er zijn 3 doden gevallen. Bekijk hier de beelden van zijn aanhouding.
18/03 19u30  Verdachte schietpartij Utrecht opgepakt, dreigingsniveau omlaagDe politie heeft een verdachte opgepakt voor de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het zou gaan om de 37-jarige hoofdverdachte Gökmen T. Dat maakten de politie, het OM en de gemeente Utrecht zojuist bekend in een persconferentie.
18/03 19u00  Politie: verdachte schietpartij Utrecht opgepakt, dreigingsniveau omlaagDe politie heeft een verdachte opgepakt voor de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het zou gaan om de 37-jarige hoofdverdachte Gökmen T. Dat maakten de politie, het OM en de gemeente Utrecht zojuist bekend in een persconferentie.
18/03 18u45  Gökmen T. (37) opgepakt na schietpartij Utrecht: dit is wat we van hem wetenGökmen T. (37), die gezocht wordt in verband met de aanslag in Utrecht van vanochtend, is waarschijnlijk eerder in aanraking geweest met justitie. Twee weken geleden zou hij zich hebben moeten verantwoorden bij de rechter vanwege verkrachting.
18/03 18u30  Politie: verdachte schietpartij Utrecht opgepaktDe politie heeft een verdachte opgepakt voor de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Dat maakten de politie,het OM en de gemeente Utrecht zojuist bekend in een persconferentie.
18/03 16u15  Klopjacht op Gökmen Tanis (37): dit is wat we van hem wetenGökmen Tanis (37), die gezocht wordt in verband met de aanslag in Utrecht van vanochtend, is eerder in aanraking geweest met justitie. Twee weken geleden moest hij voor de rechter verschijnen vanwege verkrachting.
18/03 15u45  Daan zat in de tram van de schietpartij: 'Ik dacht: ik moet hier weg'Daan zat in de Utrechtse tram, waarin vanmorgen rond 10.45 uur geschoten werd. "Ik was bezig met mijn telefoon, ineens ging de tram hard op de rem en was iedereen in paniek", vertelt hij aan RTL Nieuws. "Toen ik omkeek, zag ik een vrouw op de grond liggen."
18/03 15u00  Premier Rutte: Ongeloof en afschuw over mogelijke terreurdaad"Mocht dit een terreurdaad zijn, dan geldt er maar 1 antwoord: we zullen niet wijken voor onverdraagzaamheid. Nooit. " Dat zegt premier Rutte in een persconferentie naar aanleiding van de gebeurtenissen in Utrecht.
18/03 13u45  Inwoners Utrecht opgeroepen binnen te blijven, mogelijk nieuwe incidentenDe politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Utrecht hebben inwoners geadviseerd om binnen te blijven, tot er meer bekend is over het schietincident in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Ze sluiten nieuwe incidenten niet uit.
18/03 13u15  Ooggetuige schietincident Utrecht: 'Mensen werden op brancard in helikopter getild'Op het 24 Oktoberplein in Utrecht is geschoten in een tram. Er zou een dode gevallen zijn, maar dat is nog niet bevestigd door de politie. "Ik hoorde een stuk of vier schoten", zegt een ooggetuige.
18/03 08u00  Australische senator heeft geen spijt van klappen die hij 17-jarige jongen gafDe Australische senator Fraser Anning zegt geen spijt te hebben van de klappen die hij een 17-jarige William Connolly gaf. De jongen sloeg tijdens een rechtse bijeenkomst een ei stuk op het hoofd van de islam kritische senator. Anning zei dat de jongen 'allang klappen van zijn moeder had moeten krijgen'.
18/03 00u15  We willen wel afval scheiden, maar we maken nog veel foutenWe willen wel afval scheiden, maar we weten vaak niet wat in welke bak moet. We zitten daardoor vaak met de handen in het haar.
17/03 23u45  Chaos verwacht op weg en spoor: 'Werk thuis of neem vrij'Mensen die 's ochtends moeten werken of naar school moeten, kunnen hun borst nat maken. Door een staking van NS-personeel zal het treinverkeer lange tijd van slag zijn. "Reizigers moeten rekening houden met het ergste." De ANWB heeft niet veel beter nieuws: er wordt een heel drukke ochtendspits verwacht.
17/03 21u45  Strengere regels voor hondenfokkerijen, scheve schedel en platte neus tegengaanEr komen nieuwe criteria voor hondenfokkerijen om uiterlijke afwijkingen van kortsnuitige honden tegen te gaan. Dat heeft minister Carola Schouten laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. De criteria richten zich vooral op de vorm van de schedel, de neus en de ogen.
17/03 16u15  Wandelaars aangevallen door taurossen, met spoed naar ziekenhuisTwee wandelaars zijn gisteren gewond geraakt toen ze werden aangevallen door taurossen in het Brabantse natuurgebied de Maashorst. Beiden moesten met spoed naar het ziekenhuis.
17/03 16u15  Moeten we straks tot ons 75ste werken? Zes vragen aan minister KoolmeesIn het hele land zijn morgen acties georganiseerd voor een beter pensioen. Vakbonden eisen dat de pensioenleeftijd voorlopig niet verder stijgt dan 66 jaar. Is dat haalbaar? Wat is er aan de hand met onze pensioenen? Zes vragen aan de verantwoordelijk minister: Wouter Koolmees
17/03 15u00  Premier Rutte krijgt lesje van kickbokser Rico Verhoeven: 'Ik zie talent'Premier Mark Rutte heeft na de tv-uitzending van WNL op Zondag een lesje 'staredown' gehad van wereldster Rico Verhoeven. "Ik zie talent", aldus de kickbokser. "Echt top."
17/03 14u45  Morgenochtend chaos verwacht op weg en spoor: 'Werk thuis of neem vrij'Mensen die morgen moeten werken of naar school moeten, kunnen hun borst nat maken. Door een staking van NS-personeel zal het treinverkeer lange tijd van slag zal zijn. "Reizigers moeten rekening houden met het ergste." De ANWB heeft niet veel beter nieuws: er wordt een heel drukke ochtendspits verwacht.
17/03 14u00  Vlaamse duif Armando geveild voor 1,2 miljoen euroDe West-Vlaamse prijsduif Armando heeft tijdens een veiling voor 1.252.000 euro een nieuw baasje gekregen. Zijn nieuwe baas komt uit China. Hiermee is Armando volgens Vlaamse media de duurste duif ooit.
17/03 13u45  Vlaamse duif geveild voor 1,2 miljoen euroDe West-Vlaamse prijsduif Armando heeft tijdens een veiling voor 1.252.000 euro een nieuw baasje gekregen. Zijn nieuwe baas komt uit China. Hiermee is Armando volgens Vlaamse media de duurste duif ooit.
17/03 13u15  Familie schutter Christchurch walgt van zijn daden: 'Het spijt ons zo'De oma en oom van schutter Brenton Tarrant hebben in een tv-interview hun ongeloof en walging geuit over de daad van hun familielid. "Zijn daad heeft ons verpletterd en vernietigd. Het spijt ons zo voor de familie van de nabestaanden en de gewonden", zegt oom Terry Fitzgerald.
17/03 11u30  Forum voor Democratie nadert VVD in peilingen: verschil van 2 zetelsMet nog twee dagen voor de verkiezingen nadert Forum voor Democratie de VVD in de peilingen: het virtuele verschil is 2 zetels. "Dat doet-ie knap", reageert premier Rutte bij WNL op Zondag. "Maar het is niet mijn politiek. We moeten in dit land naast elkaar staan en compromissen sluiten."
17/03 10u45  Verstappen blij met podium én motor: 'Moet Honda compliment geven'Max Verstappen was zeer tevreden over zijn derde plaats in de Grote Prijs van Australië. Het was zijn beste resultaat ooit in Melbourne, waar traditioneel het seizoen in de Formule 1 begint.
17/03 09u30  Dood, gewond of vermist: onzekerheid kwelt nabestaanden ChristchurchTwee dagen na het bloedbad in Christchurch zitten nabestaanden nog altijd in onzekerheid: wat is het lot van hun geliefde? Bij lokale ziekenhuizen vullen rijen met mensen zich en lopen emoties hoog op. "Niemand wil ons namen geven. We hebben geen enkele informatie."
17/03 07u45  Man valt in slaap in McDonald's, politie moet hem reddenEen jongeman die vast was komen te zitten in de McDonald's in Rotterdam moest worden bevrijd door de politie. De man was in slaap gevallen terwijl de fastfoodzaak werd afgesloten.
17/03 00u00  'We missen je, lief broertje': dit zijn de slachtoffers van de aanslag in ChristchurchBij de terreuraanslagen in Christchurch zijn zeker 50 mensen om het leven gekomen. Velen liggen nog in het ziekenhuis, sommigen vechten nog voor hun leven. Langzamerhand komt steeds meer informatie over de slachtoffers naar buiten.
16/03 18u00  Vader en dochter op straat neergeschoten in AmstelveenIn Amstelveen zijn twee mensen in een woonwijk neergeschoten. Het gaat om een 55-jarige man en zijn 17-jarige dochter. De slachtoffers zijn lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.
16/03 16u15  Twee mensen neergeschoten in AmstelveenIn Amstelveen zijn twee mensen in een woonwijk neergeschoten. De slachtoffers zijn lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Het zou gaan om een man en zijn dochter, zeggen ooggetuigen.
16/03 15u30  VVD stelt integriteitsonderzoek in naar omstreden senatorDe VVD onderzoekt beschuldigingen van belangenverstrengeling van haar eigen senator Anne-Wil Duthler. Vorige maand meldde Quote dat de VVD-senator actief betrokken is bij bedrijven van haar man.
16/03 14u15  Twee mensen op straat neergeschoten in AmstelveenIn Amstelveen zijn twee mensen in een woonwijk neergeschoten. De slachtoffers zijn lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Ooggetuigen zeggen dat de slachtoffers mogelijk een man en zijn dochter zijn, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.
16/03 13u15  Correspondent in Christchurch: 'Mensen kunnen niet bevatten wat er is gebeurd'"Er is hier zoveel verdriet. Veel mensen kunnen nog altijd niet bevatten wat er is gebeurd." RTL Nieuws-correspondent Annemarie Kas is in Christchurch. De stad rouwt, een dag na het bloedbad.
16/03 10u15  Modehuis Vuitton en Starbucks nemen afstand van Michael JacksonHet Franse modehuis Louis Vuitton haalt alle items die zijn gerelateerd aan Michael Jackson uit de komende zomercollectie. Ook Starbucks distantieert zich van de popster.
16/03 09u15  Nieuw-Zeeland rouwt na terreuraanslag: dit zijn de slachtoffersBij de terreuraanslagen in Christchurch zijn zeker 49 mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen liggen in het ziekenhuis, sommigen vechten nog voor hun leven. Langzamerhand komt er steeds meer informatie over de slachtoffers naar buiten.
16/03 08u15  Max Verstappen begint eerste grand prix vanaf plek 4Max Verstappen begint de grand prix van Australië morgen vanaf de vierde positie. Op het circuit in Melbourne gaf hij tijdens de kwalificatie ruim een krappe seconde toe op Lewis Hamilton, die vanaf plek 1 mag beginnen.
15/03 18u45  Nieuw-Zeeland in rouw om aanslag: dit weten we nuBij een aanslag op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch zijn zeker 49 mensen overleden. De 28-jarige Brenton Tarrant is opgepakt en is aangeklaagd voor moord. Een overzicht:
15/03 18u15  Nieuw-Zeeland in rouw om aanslag Christchurch: dit weten we nuBij een aanslag op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch zijn zeker 49 mensen overleden. De 28-jarige Brenton Tarrant is opgepakt en is aangeklaagd voor moord. Een overzicht:
15/03 13u15  Grote steden nemen maatregelen na aanslag ChristchurchRotterdam en Amsterdam nemen extra veiligheidsmaatregelen na de bloedige aanslag vandaag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Daar vielen 49 dodelijke slachtoffers toen een schutter in twee moskeeën begon te schieten.
15/03 12u00  Man rijdt met hijskraan huis binnen: 'De ravage is echt enorm'"Ik schrok wakker van een enorme knal." Inwoners van het Gelderse Gendt zijn enorm geschrokken van het nieuws dat een 56-jarige plaatsgenoot met een hijskraan een huis binnen is gereden. "Hij ramde het huis, precies boven de slaapkamer van zijn ex-vrouw."
15/03 11u45  Heel Holland zakt: dagelijks tientallen nieuwe meldingen van verzakking huizen door droogteHet aantal meldingen van verzakte funderingen blijft maar toenemen. De afgelopen weken kwamen er dagelijks tientallen telefoontjes binnen. Ook van gemeenten waar tot voor kort nog geen verzakkingen bekend waren.
15/03 09u45  Dader terreuraanslagen Christchurch: geïnspireerd door Anders BreivikDe politie heeft tot nu toe vier mensen aangehouden voor de terreuraanslagen in Christchurch. Een van hen is aangeklaagd voor moord. De aanslag werd gelivestreamd op Facebook. Dat zou gedaan zijn door de Australiër Brenton Tarrant (28). In een manifest schrijft hij dat hij onder meer geïnspireerd is door de Noorse schutter Anders Breivik.
15/03 08u30  Getuigen over terreuraanslagen: 'Hij schoot twee keer op huilend meisje'Nederlanders in Christchurch reageren geschokt op de terreuraanslagen. "Dat zoiets gruwelijks hier gebeurt, is zo onvoorstelbaar. De stad is meteen helemaal afgesloten. Alle scholen zijn direct dichtgegaan", vertelt Norma tegen RTL Nieuws vanuit Nieuw-Zeeland. De verhalen van getuigen zijn schokkend.
14/03 18u30  Ruzie over vondst 11.000 schildpadden: 'Dieren slecht behandeld door KLM'KLM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit liggen met elkaar overhoop na de vondst van maar liefst 11.000 Peruaanse terekayschildpadden. Volgens de NVWA heeft KLM de schildpadden niet goed vervoerd waardoor ze extra noodopvang nodig hadden. Vandaag kwam de zaak voor de rechter.
14/03 18u00  10 jaar cel geëist tegen Linda en Leo voor moord op dochter JoëlleHet Openbaar Ministerie eist tien jaar cel tegen Linda H. (60) en Leo den H. Het stel wordt ervan beschuldigd de dochter van Linda, Joëlle Tromp (29), in 2012 te hebben vermoord. In het lichaam van Joëlle werd een zelfmoordmiddel aangetroffen.
14/03 15u45  Duizenden spijbelaars lopen klimaatmarsEnkele duizenden scholieren liepen in Amsterdam vanmiddag mee in een klimaatmars. Ze spijbelden van school omdat ze bezorgd zijn om hun toekomst. Met spandoeken in de hand liepen ze door de stad.
14/03 14u00  Na wind, wind en nog eens wind komt dan eindelijk de zon weer terugAl dagenlang trekken er stormachtige rukwinden door ons land en regent het aan één stuk door. En ook vandaag heeft het KNMI weer code geel afgekondigd. Waarom waait het opeens zo lang en zo hard? "De boosdoener is een rivier van wind boven ons."
14/03 12u15  Formule 1-wereld rouwt om overleden Whiting: 'Hij had een echt racehart'Veel coureurs van de Formule 1 rouwen vandaag om de overleden wedstrijdleider Charlie Whiting. De meerderheid plaatste deze ochtend een bericht op social media waarin ze Whiting herdachten en hun respect voor hem uitten. Hij was volgens velen een iconisch figuur in de sport.
14/03 12u00  Formule 1-wereld rouwt om overleden Whiting: ‘Hij had een echt racehart’Veel coureurs van de Formule 1 rouwen vandaag om de overleden wedstrijdleider Charlie Whiting. De meerderheid plaatste deze ochtend een bericht op social media waarin ze Whiting herdachten en hun respect voor hem uitten. Hij was volgens velen een iconisch figuur in de sport.
14/03 11u30  Emily mag niet mee op vlucht: 'Of je trekt meer kleren aan'"Of je trekt nu meer kleren aan, of je gaat het vliegtuig uit." Dat is wat de 21-jarige Emily O'Connor te horen kreeg toen ze het vliegtuig in wilde stappen. Volgens het personeel van Thomas Cook was haar topje 'ongepast', maar dat pikte Emily niet.
14/03 07u30  Brits parlement stemt tegen brexit zonder deal, donderdag stemming over uitstelHet Britse parlement heeft tegen een no deal-brexit gestemd. 321 parlementsleden wijzen een no deal-brexit onder alle omstandigheden af, 278 wilden de optie op tafel houden. Dat betekent dat er donderdagavond gestemd wordt over een eventueel uitstel van de brexit.
13/03 20u30  Brits parlement stemt tegen brexit zonder deal, morgen stemming over uitstelHet Britse parlement heeft tegen een no deal-brexit gestemd. 312 parlementsleden wijzen een no deal-brexit onder alle omstandigheden af, 308 wilden de optie op tafel houden. Dat betekent dat er morgen gestemd wordt over een eventueel uitstel van de brexit.
13/03 17u15  Intertoys wil meer beleving in winkels: 'dat is de enige redding'Escape rooms, karaokestudio's en freaky zones. De nieuwe eigenaar van Intertoys heeft grote plannen met de speelgoedwinkel. Tot grote tevredenheid van retailexperts. "Het is kansloos om als pure dozenschuiver verder te gaan."
13/03 15u30  We drinken bijna allemaal te weinig water, en dat is best wel raarWe denken misschien wel dat we genoeg water drinken, maar dat valt eigenlijk best tegen. Slechts een op de vijftien mensen drinkt de minimum hoeveelheid van zeven frisdrankglazen per dag. "En dat is best vreemd als je weet hoe belangrijk water voor je is", weet Stephan Bakker van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
13/03 15u30  De Boeing 737 MAX 8 blijft aan de grond, dit is wat we nu wetenTwee grote ongelukken met hetzelfde type vliegtuig. In totaal kwamen meer dan 300 mensen om het leven. De ongelukken zijn aanleiding voor onder meer de hele EU om de Boeing 737 MAX 8 aan de grond te houden. Wat weten we nu?
13/03 14u00  Daniëls auto compleet leeggeroofd tijdens vakantie: 'Zelfs de achterbank weg'Even samen een paar daagjes weg voor zijn verjaardag, dat was het plan. En die dagen op Malta waren fijn. Maar toen Daniël en Raven uit Terneuzen terugkwamen op de parkeerplaats bij de luchthaven in Charleroi, was hun vakantiegevoel snel verdwenen. De hele auto was gestript.
13/03 13u15  Siem B. krijgt 4 jaar cel na fatale crash Anna PaulownaSiem B. (20) moet 4 jaar de gevangenis in voor het veroorzaken van de fatale crash in Anna Paulowna in de nacht van 31 augustus 2018. Drie inzittende tieners van 15 en 16 jaar oud kwamen bij de crash om het leven. Ook kreeg hij een rijontzegging van 5 jaar.
13/03 12u30  Indiase overlijdt als ze met behulp van YouTube probeert te bevallenEen Indiase vrouw en haar baby zijn dood aangetroffen in een appartement nadat de bevalling helemaal fout was gegaan. Omdat de vrouw ongehuwd was, durfde ze uit schaamte voor haar zwangerschap niet naar het ziekenhuis te gaan. Daarom hoopte ze te bevallen met behulp van filmpjes op YouTube.
13/03 11u30  KNVB verschuift zeven wedstrijden om Ajax te helpen richting Champions LeagueAjax krijgt opnieuw extra tijd om zich voor te bereiden op de kwartfinale van de Champions League. De wedstrijden van de Amsterdammers tegen Willem II en Excelsior zijn verplaatst, wat gevolgen heeft voor meerdere clubs.
13/03 11u15  Indiase vrouw overlijdt als ze met behulp van YouTube probeert te bevallenEen Indiase vrouw en haar baby zijn dood aangetroffen in een appartement nadat de bevalling helemaal fout was gegaan. Omdat de vrouw ongehuwd was, durfde ze uit schaamte voor haar zwangerschap niet naar het ziekenhuis te gaan. Daarom hoopte ze te bevallen met behulp van filmpjes op YouTube.
13/03 10u00  Crisis in Korea: K-popster maakte en deelde stiekem seksvideo'sDe Koreaanse K-pop ster Jung Joon-young heeft bekend dat hij seksvideo's van hemzelf en zijn bedpartners maakte en online deelde. De vrouwen in die video's wisten daar niets van.
13/03 08u45  Je kind verleiden gezonder te eten? 'Pimp zijn lunchtrommel'De broodtrommel van je kind kun je in een paar minuten een stuk aantrekkelijker én gevarieerder maken, zegt Nicole Gorseling. Zij wil ouders met Dutch Bento inspireren om meer uit de lunchtrommel van hun kind te halen. "Pimp bijvoorbeeld eens een banaan."
13/03 08u15  Kraamverzorgsters in actie: 'Kan beter achter de kassa gaan zitten'"Je kunt beter bij de Aldi achter de kassa zitten dan dit werk doen." Kraamverzorgenden komen in actie voor betere tarieven en beloningen. "Voor een wachtdienst van 8 uur krijg je in totaal 11,44 euro. Daar kan ik geen kinderopvang van betalen."
13/03 07u45  Kraamverzorgsters in actie: 'Ik kan beter achter de kassa gaan zitten'"Je kunt beter bij de Aldi achter de kassa zitten dan dit werk doen." Kraamverzorgenden komen in actie voor betere tarieven en beloningen. "Voor een wachtdienst van 8 uur krijg je in totaal 11,44 euro. Daar kan ik geen kinderopvang van betalen."
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Dijkgraaf roept op: 'Waterschap kost je 300 euro, laat je stem dus horen'20/03 10u00 - RTL.nl: Jaarlijks betaal je al snel 300 euro aan waterschapsbelasting. "Je wilt toch weten, wat er met jouw geld gebeurt", zegt dijkgraaf Hetty Klavers. Vanwege de verkiezingen doet het hoofd van het waterschap Zuiderzeeland een boekje open over haar baan. "We zorgen voor meer dan alleen droge voeten. Waterschap gaat ons allemaal aan."
7x Eind aan rondleidingen Wallen: 'Sekswerkers geen toeristische attractie'20/03 12u45 - RTL.nl: Amsterdam gaat groepsrondleidingen op de Wallen verbieden. Per 1 januari volgend jaar mogen toeristen niet meer groepsgewijs langs de prostitutieramen worden geleid. Wethouder Udo Kock zegt dit besloten te hebben 'omdat het niet respectvol is richting sekswerkers'.
7x Vrijdagavond stille tocht voor slachtoffers aanslag Utrecht20/03 13u00 - RTL.nl: Er komt een stille tocht voor de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht, waarbij drie mensen om het leven kwamen en vijf mensen gewond raakten.
7x Donaties stromen binnen: al ruim 95.000 euro opgehaald voor uitvaart Roos (19)20/03 16u30 - RTL.nl: De crowdfundactie voor de uitvaart van Roos Verschuur (19), die omkwam bij de schietpartij in Utrecht, heeft nu al ruim 95.000 euro opgebracht. En dat terwijl de actie nog geen dag geleden is opgestart. "Dit is het kleine beetje dat wij kunnen doen. Sterkte voor de familie, vrienden en nabestaanden."
6x Nederland gaat naar de stembus: niet sexy, wél belangrijk20/03 06u15 - RTL.nl: Na een bewogen week, gaat Nederland vandaag naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Die zijn niet erg sexy, maar met een bezoek aan een stembus sla je drie vliegen in één klap. Een cuciale vraag vandaag: gaat Forum voor Democratie voor een verkiezingsstunt zorgen?
6x Donaties stromen binnen: al ruim 70.000 euro opgehaald voor uitvaart Roos (19)20/03 10u15 - RTL.nl: De crowdfundactie voor de uitvaart van Roos Verschuur (19), die omkwam bij de schietpartij in Utrecht, heeft nu al ruim 70.000 euro opgebracht. En dat terwijl de actie nog geen een dag geleden is opgestart. "Dit is het kleine beetje dat wij kunnen doen. Sterkte voor de familie, vrienden en nabestaanden."
6x Vuurwerk binnenkort verboden in Vlaanderen, ook tijdens jaarwisseling20/03 15u30 - RTL.nl: Vlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk overal verbieden. Ook tijdens de jaarwisseling. De regering en een parlementsmeerderheid zijn het daarover eens geworden nadat de minister voor Dierenwelzijn het plan had ingediend.
6x Charly T. (17) door Spaanse rechter veroordeeld tot anderhalf jaar20/03 16u15 - RTL.nl: De 17-jarige Nederlander Charly T. is in Spanje door een kinderrechter in Alicante veroordeeld tot anderhalf jaar cel en twee maanden ondertoezichtstelling. De rechtbank achtte bewezen dat T. zich schuldig heeft gemaakt aan het seksueel misbruik van twee Britse meisjes in een bungalowpark.
5x Nederland naar de stembus: verkiezingen onbekend, wél belangrijk20/03 09u00 - RTL.nl: Om 07.30 uur zijn de meeste stembureaus opengegaan voor de Provinciale Statenverkiezingen. Er kan tot 21.00 uur gestemd worden.
5x Karadzic moet alsnog levenslang de cel in voor oorlogsmisdaden20/03 15u45 - RTL.nl: Radovan Karadzic, de voormalig politiek leider van de Bosnisch-Servische republiek, moet de rest van zijn leven de cel in. Dat heeft het Joegoslaviëtribunaal zojuist besloten. Karadzic is veroordeeld voor oorlogsmisdaden tijdens de oorlog in Srebrenica. Eerder kreeg hij daarvoor al 40 jaar cel.

Statistieken

Artikels:
35116
Gelezen:
27061
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven