vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u00
 

De Standaard

Verbergen Tonen
26/04 02u00  Poetin gaat in op uitnodiging van Kim Jong-un voor bezoek aan Noord-Korea De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een bezoek aan zijn land, en Poetin zou dat aanbod onmiddellijk hebben aanvaard. Dat zegt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA.
25/04 22u30  Franse eliteschool gaat op de schop ‘Ik denk dat de Ecole Nationale d’Administration (ENA) afgeschaft moet worden.’ Met deze zin bezegelde Emmanuel Macron in zijn tv-toespraak het lot van de eliteschool die Charles de Gaulle in 1945 oprichtte.
25/04 22u15  Verbod op verkoop van tabak aan minderjarigen, ook tabaksproducent tevreden De Kamer heeft donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat de verkoop van tabak onder de 18 jaar verbiedt. Nu ligt de leeftijdsgrens op 16 jaar. Niet alleen het Vlaams Instituut Gezond Leven maar ook tabaksgigant British Americcan Tobacco reageert tevreden.
25/04 22u00  VERKIEZINGSBLOG. 'Schaf de Senaat af' Lees meer >
25/04 21u30  Otten stapt uit partijbestuur na 'karaktermoord' door Baudet Henk Otten heeft gehoor gegeven aan de oproep van partijleider Thierry Baudet om een stap terug te zetten. Otten verlaat het bestuur van de rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD). Eerder meldde NRC dat onvrede over een betaling van Otten aan zichzelf aan de basis zou liggen van het geschil.
25/04 21u15  De Block blijft gekant tegen sigarettenverbod minderjarigen: ‘Maar moet democratie respecteren’ Nadat in de Kamer een wetsvoorstel werd goedgekeurd dat de verkoop van tabak onder de 18 jaar verbiedt, blijft bevoegd minister De Block erbij dat zo’n verbod een slecht idee is. ‘Het is niet de taak van de overheid om mensen te vertellen hoe ze moeten leven.’
25/04 21u00  VERKIEZINGSBLOG. Ook Bart De Wever is voor een federale kieskring, maar... Lees meer >
25/04 20u00  Manifestatie tegen de komst van ijsberen naar Pairi Daiza Op 16 juni gaan actievoerders manifesteren aan de ingang Pairi Daiza tegen de komst van ijsberen naar het dierenpark. Het initiatief gaat uit van verschillende dierenrechtenorganisaties
25/04 19u30  Macron paait gele hesjes met minder belastingen en meer pensioenen In zijn toespraak na het Nationaal Debat heeft Frans president Emmanuel Macron verschillende beloftes gedaan aan de beweging van de gele hesjes. ‘Hun oorspronkelijke eisen waren terecht’, aldus Macron.
25/04 19u15  83-jarige blokkeert trein tijdens klimaatprotest De 83-jarige Phil Kingston viert zijn verjaardag al protesterend op een trein. Samen met andere klimaatbetogers bezet hij het station van Canara Wharf in Londen. De kranige klimaatbetoger werd, onder luid applaus, door de politie van de trein geholpen.
25/04 18u30  Ligt betaling van Otten aan zichzelf aan basis van dispuut met Baudet? Nadat Henk Otten door partijleider Thierry Baudet van de rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD) werd verzocht om terug te treden, blijkt nu dat er meer speelt dan een inhoudelijk meningsverschil. NRC meldt dat er onvrede is over een betaling die Otten aan zichzelf deed.
25/04 18u15  ‘Door VS geleide coalitie doodde meer dan 1.600 burgers in Raqqa’ Bij Amerikaanse, Britse en Franse aanvallen tegen terreurgroep Islamitische Staat in het Syrische Raqqa zijn honderden burgers gedood. Dat zegt Amnesty International. Er zijn geen aanwijzingen dat België betrokken is, ‘maar ons land moet de coalitiepartners onder druk zetten’.
25/04 18u00  VERKIEZINGSBLOG. CD&V geeft onderwijs 2,5 miljard euro extra Lees meer >
25/04 17u15  Propere verkiezingen in Destelbergen: ‘de mensen zijn net blij dat het er niet vol hangt’ Als het van burgemeester Elsie Sierens (Open Vld, foto) afhangt, blijven de Destelbergse brievenbussen toe voor politiek gekleurde affiches. Opnieuw pleit ze samen met het gemeentebestuur voor een sobere campagne.
25/04 17u15  VERKIEZINGSBLOG. Charles Michel wil het nettoloon met 1.000 euro per jaar verhogen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 2u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/04 16u45  Verbod op verkoop van tabak aan minderjarigenDe Kamer heeft donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat de verkoop aan tabak onder de 18 jaar verbiedt. Nu ligt de leeftijdsgrens op 16 jaar.
25/04 16u30  VERKIEZINGSBLOG. Theo Francken pleit in nieuw boek voor maatregelen tegen 'uitkeringsmigratie'Lees meer >
25/04 16u00  Wanneer lossen de partijen eindelijk hun programma?Wie wil weten waar welke partij voor staat, moet het voorlopig stellen met versnipperde informatie. Zo is het voorlopig moeilijk voor de kiezer om rustig een afgewogen keuze te maken.
25/04 16u00  Hoe de Noordzee ons binnenkort drinkwater kan leverenAls we te weinig zoet water hebben, gebruiken we toch gewoon zout water uit de zee? Het kán en het gebeurt al. Maar nog niet in België. ‘In een ideaal scenario starten we volgend jaar aan de kust met een eerste project.’
25/04 13u15  ‘Iedereen in asielcentrum erg aangrepen door dood Daniël’De bewoners en de verantwoordelijken van het open asielcentrum van Broechem (Ranst) reageren verslagen op het nieuws van de dood van de negenjarige asielzoeker Daniël. Er zijn aanwijzingen van een mogelijk verdacht overlijden, vijf mensen werden opgepakt.
25/04 13u00  Trump ontmoet Twitter-ceo om te klagen over dalend aantal volgersDe Amerikaanse president Trump heeft een ontmoeting gehad met Jack Dorsey, de ceo van Twitter. De ontmoeting kwam er na herhaaldelijke uithalen van Trump naar het sociale medium van Dorsey. De laatste maanden verloor Trump enkele honderdduizenden volgers, maar daar is volgens Dorsey een goede verklaring voor.
25/04 13u00  Trut, peut en populisme. De opvallendste momenten uit vijf jaar KamerDonderdag hield de Kamer haar laatste zitting van deze legislatuur. Het waren - op z’n zachtst gezegd - vijf bewogen jaren. Dit zijn een aantal opvallende momenten uit de legislatuur.
25/04 13u00  VERKIEZINGSBLOG. Veto's, aanplakverbod en de campagne in WalloniëLees meer >
25/04 12u30  Joe Biden stelt zich kandidaat voor presidentsverkiezingen: wat zijn zijn sterke en zwakke punten?Na wekenlange speculatie is het zover: Joe Biden stelt zich kandidaat voor de volgende presidentsverkiezingen. Hij zal opkomen voor de Democratische partij.
25/04 12u15  Joe Biden stelt zich kandidaat voor presidentsverkiezingenNa wekenlange speculatie is het zover: Joe Biden stelt zich kandidaat voor de volgende presidentsverkiezingen. Hij zal opkomen voor de Democratische partij.
25/04 12u15  Sri Lanka arresteert nog meer verdachten na aanslagenDe Sri Lankaanse politie heeft nog eens zestien mensen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de reeks van aanslagen op Pasen. Dat melden de plaatselijke autoriteiten donderdag.
25/04 12u15  Uitslag lokale verkiezingen Neufchâteau ongeldig verklaardDe gouverneur van de provincie Luxemburg, Olivier Schmitz, heeft donderdag de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Neufchâteau ongeldig verklaard. Bij de verkiezingen zou gesjoemeld zijn met de volmachten van de bewoners van een rusthuis dat door het OCMW van Neufchâteau wordt uitgebaat.
25/04 10u45  Rob (30) doet per dag 400 metingen aan zijn lijf: 'Het is een beetje een obsessie, ja'Data-onderzoeker Rob ter Horst gaat wekelijks onder de MRI-scanner en doet per dag zo’n 400 metingen aan zijn lijf. 'Mijn vriendin vindt wel dat ik er te veel tijd aan besteed.'
25/04 10u15  ‘Mijn eerste keuze? Een absolute meerderheid, tiens’‘Wij hebben op twee jaar meer gedaan dan de PS in tien jaar!’ ‘Ha! Het is maar dankzij ons dat jullie iets kúnnen doen!’ Niks zo prettig om de campagne goed op gang te trekken als een politiek duel aan de oevers van de Maas.
25/04 09u15  Inrit Brusselse Leopold II-tunnel opnieuw openDe inrit van de Brusselse Leopold II-tunnel aan de Keizer Karellaan richting Zuid is donderdagochtend kort voor 9 uur opnieuw opengegaan voor het verkeer. Door een ventilatieprobleem kon de inrit niet zoals normaal om 6 uur opengaan.
25/04 08u30  Hoogbegaafd, en toch jaar blijven zittenAan het einde van het middelbaar is een op de tien begaafde leerlingen al eens blijven zitten.
25/04 08u30  Inrit Brusselse Leopold II-tunnel gesloten door ventilatieprobleem, lange filesDe inrit van de Brusselse Leopold II-tunnel aan de Keizer Karellaan richting Zuid is donderdagochtend afgesloten voor het verkeer door een ventilatieprobleem. Dat meldt Brussel Mobiliteit.
25/04 08u00  Vorig jaar verdween wereldwijd twaalf miljoen hectare bosIn 2018 is wereldwijd twaalf miljoen hectare aan tropisch bos verloren gegaan. Vooral verontrustend is het verlies van 3,6 miljoen hectare primair regenwoud, groter dan de oppervlakte van België, meldt het World Resources Institute (WRI).
25/04 07u15  Poetin en Kim Jong-un schudden elkaar voor het eerst de handIn de Russische stad Vladivostok is donderdagochtend de top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Russische president Vladimir Poetin van start gegaan.
25/04 07u00  Perioden met regen en buien, kans op lokaal onweerDonderdag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden en krijgen we perioden met regen en buien. Plaatselijk is een onweer niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 12 en 18 graden. De wind waait matig en soms vrij krachtig uit zuid tot zuidoost met rukwinden tot 65 km per uur of meer tijdens een onweersbui, voorspelt het KMI.
25/04 05u30  Japanse rechtbank aanvaardt (opnieuw) vrijlating op borg voor ex-Nissan-topman GhosnCarlos Ghosn, de ex-topman van Renault en Nissan, mag worden vrijgelaten op borg. Dat heeft de rechtbank in Tokio donderdag beslist.
25/04 05u15  ‘Afschakelplan’ voor water bij grote droogte in de maakTegen de zomer van 2020 moet er een plan liggen dat bepaalt wie voorrang krijgt om water te gebruiken bij grote droogte. Mens, dier of natuur? ‘Dit is een heel gevoelige kwestie.’
25/04 05u15  Jongen dood teruggevonden aan asielcentrum, moordonderzoek gestartOp de terreinen van het opvangcentrum van Fedasil in Broechem (Ranst) is een negenjarige Palestijnse asielzoeker dood aangetroffen. Er zijn mogelijke aanwijzingen van een verdacht overlijden, vijf mensen zijn opgepakt. 'Ronduit dramatisch', reageert minister van Asiel en Migratie De Block.
25/04 03u45  Bernard en Xinh vonden elkaar in Vietnam: ‘Een rijkere man maakt je niet per se gelukkig’Wat richt de liefde zoal aan – ten goede en ten kwade? Journaliste Eva Berghmans zoekt het uit in de reeks ‘Leve De Liefde’. Een aantal verhalen uit die veelgelezen reeks zijn nu ook een podcast.
25/04 02u45  Driejarig jongetje alleen aangetroffen aan Amerikaanse grens met MexicoDe Amerikaanse douane heeft aan de grens met Mexico woensdag een driejarig jongetje aangetroffen. Het kind was helemaal alleen. Volgens de douanebeambten werd de jongen ‘achtergelaten door smokkelaars’. Het kind kan zich gezien zijn leeftijd nog niet goed uitdrukken, maar op zijn schoenen stonden zijn naam en een telefoonnummer geschreven, verklaarden de grenswachters in een communiqué.
25/04 02u45  Nostalgie en Disney-comedyUiteraard veel serieuze debatten op televisie vanavond over de politieke peiling van De Standaard en VRT, en documentaires over Roemeense straatkinderen en huiselijk geweld. In het luchtigere genre raden we de films ‘Cool Runnings’ en ‘Au bout de souffle’ aan.
25/04 02u45  VERKIEZINGSBLOG. Koen Geens leeft te graag om premier te wordenLees meer >
24/04 22u15  Kleuterscholen krijgen 50 miljoen extraDat het Vlaams Parlement de kleuterscholen in allerijl een geldinjectie wil geven, toont aan hoe hoog onderwijs op de politieke agenda staat.
24/04 22u00  Jongen dood teruggevonden in asielcentrum, moordonderzoek gestartOp de terreinen van het opvangcentrum van Fedasil in Broekchem (Ranst) is een 9-jarige asielzoeker dood aangetroffen. Er zijn mogelijke aanwijzingen van een verdacht overlijden, vijf mensen zijn opgepakt. 'Ronduit dramatisch', reageert minister van Asiel en Migratie De Block.
24/04 21u45  Veel tegenstand in Nederland tegen komst prediker die executie wil voor homo’sAls het van verschillende Nederlandse politici en de lhbt-belangenorganisatie COC afhangt, wordt Steven Anderson de toegang tot Nederland ontzegd. De Amerikaanse prediker, die bekendstaat om zijn anti-lhbt-ideeën, wil op 23 mei Amsterdam bezoeken.
24/04 21u15  Opvolger van Bourgeois I heeft basisonderwijs als prioriteitDat het Vlaams Parlement de kleuterscholen in allerijl een geldinjectie wil geven, toont aan hoe hoog onderwijs op de politieke agenda staat.
24/04 20u45  Tweevoudige moordenaar start procedure voor euthanasieMarcel H. (66), een gedetineerde uit de gevangenis van Leuven Centraal, wil euthanasie aanvragen. Dat bevestigt zijn raadsman Yves Mondelaers. ‘Zijn situatie uitzichtloos door fysiek en psychisch lijden.’
24/04 20u15  Stewardess die aanslagen op Zaventem overleefde, dreigt haar job te verliezenHaar foto ging na de aanslagen op Zaventem van drie jaar geleden de wereld over. En nu ze, na een lange revalidatie, weer aan de slag is als stewardess, krijgt Nidhi Chaphekar een nieuwe dreun te verwerken. Haar job bij Jet Airways is in gevaar door het dreigende faillissement van de luchtvaartmaatschappij. ‘Hopelijk voltrekt zich een mirakel.’
24/04 19u15  Priester krijgt staande ovatie tijdens begrafenis vermoorde journalisteIn het Noord-Ierse Belfast is Lysa McKee begraven. Daarbij waren heel wat vooraanstaande Britse en Noord-Ierse politici aanwezig. De 29-jarige journaliste werd vorige week donderdag bij gewelddadigheden in de stad Londonderry doodgeschoten.
24/04 18u30  Fotograaf maakt 'buitenaardse dronebeelden' in VSDe Amerikaanse fotograaf Andrew Studer heeft ongelooflijke dronebeelden gemaakt van de kale vlaktes in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Door het ontbreken van vegetatie op de okerkleurige landschappen lijken de beelden afkomstig van de planeet Mars.
24/04 18u30  Op de valreep: einde van het schoolkamperenEr is een doorbraak in het dossier van het inschrijvingsdecreet. Dat decreet moet komaf maken met het schoolkamperen.
24/04 17u45  Zus van vermoorde journaliste houdt emotionele speech bij begrafenisIn het Noord-Ierse Belfast is Lysa McKee begraven. Daarbij waren heel wat vooraanstaande Britse en Noord-Ierse politici aanwezig. De 29-jarige journaliste werd vorige week donderdag bij gewelddadigheden in de stad Londonderry doodgeschoten.
24/04 17u45  VN noemen massa-executie in Saudi-Arabië ‘afschuwelijk’De executie van 37 mensen op een en dezelfde dag in Saudi-Arabië heeft internationale verontwaardiging veroorzaakt. Zeker drie geëxecuteerden waren minderjarig.
24/04 17u45  Zo laag staat het grondwaterpeil in uw buurtDe toestand van het grondwaterpeil in Vlaanderen is nog niet kritiek, maar we moeten alert zijn. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) gezegd. Bekijk hier hoe het met het grondwaterpeil in uw buurt gesteld is.
24/04 17u30  Jonger dan vijf? Niet langer dan één uur voor een schermDe Wereldgezondheidsorganisatie heeft nieuwe richtlijnen voor schermtijd voor kinderen. Het doel? Minder zitten, meer spelen en bewegen.
24/04 17u15  Alpinisten beschermen Notre-Dame tegen regenVorige week werd de Notre-Dame het slachtoffer van een zware brand. Om de 850-jarige kathedraal te beschermen tegen de aangekondigde regen, werd de hulp ingeschakeld van een groep alpinisten.
24/04 17u15  Debation Island: ‘Wie Pol en Soc studeert, werkt meestal in de Panos’De Oekraïense acteur en komiek Volodimir Zelenski wint zijn eerste presidentsverkiezingen. De deelnemers aan Debation Island van De Ideale Wereld spreken hun politieke voorkeur uit.
24/04 17u15  Van den Heuvel: ‘Grondwater vooral in Hageland en Limburg nog onder normale peil’De toestand van het grondwaterpeil in Vlaanderen is nog niet kritiek, maar we moeten alert zijn. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V). Van den Heuvel roept op om het hele jaar door zuinig te zijn met water.
24/04 17u00  Alpinisten beschermen Notre Dame tegen regenVorige week werd de Notre Dame het slachtoffer van een zware brand. Om de 850-jarige kathedraal te beschermen tegen de aangekondigde regen, werd de hulp ingeschakeld van een groep alpinisten. Zij bedekken het resterende gebinte met een dekzeil.
24/04 16u45  VERKIEZINGSBLOG. Michel waarschuwt opnieuw voor grondwetsherziening: 'Kan erger worden dan Brexit'Lees meer >
24/04 16u30  Groene schepen legt statiegeld voor sigarettenpeuken op tafel‘Sigarettenpeuken op straat zijn een groter probleem dan gedacht. We doen al heel veel, maar ze zijn helaas hardnekkig.’ Aan het woord is schepen in Gent Bram Van Braeckevelt. Zijn idee: statiegeld.
24/04 16u30  Isabel Marant opent eerste Belgische boetiekDe Brusselse Louizawijk verwelkomt een nieuwe modeontwerper. Modeontwerpster Isabel Marant verkoos onze hoofdstad boven Antwerpen.
24/04 15u30  Forum voor Democratie van Thierry Baudet in woelig waterIn de nieuwe partij Forum voor Democratie die tot nu toe altijd maar twee politici toonde, roert een derde zich. De gedoodverfde fractievoorzitter in de Eerste Kamer vindt dat Einzelganger Baudet een veel te rechtse koers vaart. ‘Hij moet onze mensen niet nodeloos in de wind zetten’, zegt Henk Otten.
24/04 15u15  Chinese marine viert verjaardag met indrukwekkende paradeDe Chinese marine wordt dit jaar 70 jaar. Dat werd gevierd met een indrukwekkende parade, onder goedkeurend oog van president Xi Jinping. De Chinese marine is de tweede grootste marine ter wereld. Op het verjaardagsfeestje werden ook naburige - én concurrerende- landen uitgenodigd. Onder andere Australië, India en Rusland tekenden present.
24/04 15u15  SP.A maakt van verlaging pensioenleeftijd breekpuntIedereen op pensioen op 65 jaar. Dat moet de wettelijke pensioenleeftijd zijn, zo niet stapt SP.A niet mee in een federale regering. Dat heeft de partij gezegd op een bijeenkomst.
24/04 15u15  VERKIEZINGSBLOG. Volg hier het verkiezingsnieuws op de voetLees meer >
24/04 14u15  Regering Sri Lanka denkt te weten wie brein achter aanslagen wasVolgens de veiligheidsdiensten van Sri Lanka zijn de bloedige aanslagen van afgelopen zondag uitgevoerd door negen zelfmoordterroristen. Acht ervan zijn intussen geïdentificeerd, een van hen was een vrouw. Ook het vermoedelijke brein achter de aanslagen zou intussen bekend zijn. De slachtofferbalans is woensdag verder opgelopen tot 359 doden.
24/04 14u15  Huzarenstukje in amper 72 uur tijd: zo werd de nieuwe spoorbrug geplaatst langs de Antwerpse RingAfgelopen paasweekend was er geen spoorverkeer mogelijk op de goederenspoorlijn langs de Antwerpse Ring, ter hoogte van het Albertkanaal. Lantis, de opdrachtgever van de Oosterweelverbinding, was bezig aan grote werken aan de spoorwegbermen. Bekijk hierboven hoe de brug er in amper 72 uur tijd kwam te liggen.
24/04 14u00  Evenwicht op begroting nu gepland voor 2021De regering-Michel beloofde bij haar aantreden de begroting al in 2018 in evenwicht te zullen krijgen. Maar die ambitie werd keer op keer uitgesteld. Volgens de jongste planning is het nu de bedoeling in 2021 uit de rode cijfers te raken.
24/04 13u45  'Wie mij kan herhalen, krijgt een bak Duvel': tien jaar Peumans in zes opmerkelijke fragmentenNa tien jaar komt er vandaag een einde aan het voorzitterschap van Jan Peumans (N-VA) in het Vlaams Parlement. Op 26 mei neemt Peumans afscheid van de politiek, maar vandaag is het de laatste plenaire vergadering van dit parlement. Wij doken in het archief op zoek naar enkele opmerkelijke fragmenten uit Peumans’ carrière als parlementsvoorzitter.
24/04 13u00  Zoo Antwerpen helpt pinguïns zoeken naar partner met ‘lichtshow’De zoo van Antwerpen gaat zijn koningspinguïns helpen om meer kweeksucces te boeken door middel van speciale lampen. De Zoo zou de eerste dierentuin in Europa zijn die de techniek toepast. Dankzij de lampen zouden de dieren makkelijker de felroze of paarse vlakken op de snavel van geslachtsrijpe soortgenoten kunnen waarnemen.
24/04 12u45  Tien jaar Peumans als parlementsvoorzitter in zes opmerkelijke momentenNa tien jaar komt er vandaag een einde aan het voorzitterschap van Jan Peumans (N-VA) in het Vlaams Parlement. Op 26 mei neemt Peumans afscheid van de politiek, maar vandaag is het de laatste plenaire vergadering van dit parlement. Wij doken in het archief op zoek naar enkele opmerkelijke fragmenten uit Peumans’ carrière als parlementsvoorzitter.
24/04 12u45  Opnieuw oproep tot totaalverbod op alcoholreclameEen totaalverbod op alcoholreclame is noodzakelijk om de volksgezondheid te verzekeren. Dat is de conclusie van een studie in opdracht van het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO), waarover De Morgen bericht. De Hoge Gezondheidsraad had daar eerder al voor gepleit.
24/04 12u15  Kim Jong-un aangekomen in Siberië voor topontmoeting met PoetinDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un werd massaal uitgezwaaid toen hij woensdagochtend vertrok met zijn privétrein naar Rusland. Enkele uren later kwam hij aan in Vladivostok, waar hij donderdag een topontmoeting heeft met de Russische president Vladimir Poetin.
24/04 12u00  ‘Verschillende terroristen Sri Lanka studeerden in buitenland, afkomstig uit rijke families’Volgens de veiligheidsdiensten van Sri Lanka zijn de bloedige aanslagen van afgelopen zondag uitgevoerd door negen zelfmoordterroristen. Acht ervan zijn intussen geïdentificeerd, een van hen was een vrouw. De slachtofferbalans is woensdag verder opgelopen tot 359 doden.
24/04 11u45  Beelden van Zuidwest-Amerika lijken afkomstig van MarsDe Amerikaanse fotograaf Andrew Studer heeft ongelooflijke dronebeelden gemaakt van de kale vlaktes van Zuidwest-Amerika. Door het ontbreken van vegetatie op de okerkleurige landschappen lijken de beelden afkomstig van de planeet Mars.
24/04 11u30  Vlaming zweert bij huis met tuintjeDe nieuwe, geconcentreerde woonvormen, zoals de Vlaamse overheid die wil promoten, slaan nog lang niet aan.
24/04 10u45  Vlaamse partijen uitgelicht: N-VA heeft maand om oude vorm terug te vinden, plafond Groen is bereiktVoor de N-VA is het zaak om haar ondergesneeuwde kernthema’s op de agenda te zetten, zonder Vlaams Belang groter te maken.
24/04 10u30  Debation Island: 'Hoezo, het is raar dat iemand zonder politieke ervaring in de politiek gaat?'De Oekraïense acteur en komiek Volodimir Zelenski wint zijn eerste presidentsverkiezingen. De deelnemers aan Debation Island van De Ideale Wereld spreken hun politieke voorkeur uit.
24/04 09u30  Bart De Wever: ‘Angst slaat me om het hart wanneer ik peiling zie’N-VA mag dan afgetekend de grootste blijven in Vlaanderen, partijvoorzitter Bart De Wever liet in ‘De Ochtend’ op Radio 1 blijken dat hij niet echt gelukkig is met de resultaten van de politieke barometer. ‘Ik vrees een Waals volksfront dat een belastingtsunami op Vlaanderen afstuurt, met Kristof Calvo als premier.’
24/04 08u45  Vrachtwagen rijdt in op file: E313 versperdOp de E313 is woensdagochtend richting Antwerpen de rijbaan volledig versperd geraakt ter hoogte van Herentals-West door een ernstig ongeval. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Een vrachtwagen reed er - allicht aan hoge snelheid - in op de staart van een file. Er is sprake van minstens één zwaargewonde die gekneld zit in een aangereden voertuig.
24/04 08u30  Meyrem Almaci: ‘Kiezers ontevreden, anders zou Zweedse coalitie niet afgestraft worden’De politieke barometer voorspelt winst voor Groen, al boeken de ecologisten in Vlaanderen minder winst dan in Wallonië. Toch zei partijvoorzitster Meyrem Almaci woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1 erg tevreden te zijn over de peiling.
24/04 07u45  Cipiersstakingen kostten bijna 3 miljoen euroMeer dan 5.000 politieagenten moesten het afgelopen jaar inspringen voor stakende cipiers in de gevangenissen. Daar was een kostprijs mee gemoeid van 2,94 miljoen euro en de opgevorderde agenten konden niet ingezet worden voor echte politietaken. Dat schrijft De Tijd woensdag.
24/04 07u30  Dodentol explosies Sri Lanka stijgt naar 359De slachtofferbalans na de bloedige zelfmoordaanslagen van zondag in Sri Lanka is verder opgelopen tot 359 doden. Verschillende mensen die bij de aanslagen gewond raakten, bezweken de voorbije uren aan hun verwondingen. Dat heeft de politie woensdag gezegd.
24/04 07u00  Eerst zonnig, dan kans op buien en onweerWoensdag begint op de meeste plaatsen met mooie zonnige perioden, al verwachten we in het oosten aanvankelijk enkele buien. In de loop van de dag verwachten we meer bewolking vanuit Frankrijk en kunnen er vooral in het oosten van het land regen- of zelfs onweersbuien ontstaan.
24/04 04u00  Chauffeur busje Mawda aan ons land overgeleverdDe Irakees die het busje bestuurde waarin de Koerdische peuter Mawda zat, is al verhoord. Het onderzoek naar het schietincident is bijna klaar.
24/04 04u00  Dit zijn de populairste politici van het momentTheo Francken maakt opnieuw plaats voor zijn voorzitter bovenaan de ranglijst met populairste politici. Dit zijn volgens de laatste opiniepeiling van De Standaard en VRT NWS de populairste politici van het moment.
24/04 04u00  Deze vijf lessen trekt onze chef politiek uit de politieke barometerHoe liggen de politieke kaarten, goed een maand voor de verkiezingen van 26 mei? Dit zijn de vijf lessen die chef politiek Jan-Frederik Abbeloos trekt uit de nieuwe politieke barometer van De Standaard en de VRT.
24/04 04u00  Remake Zweedse coalitie wordt inzet verkiezingenDe politieke barometer zet alle centrumrechtse regeringspartijen op verlies. Een heruitgave van de Zweedse coalitie wordt precair, zelfs als CDH bijspringt.
24/04 04u00  Het rapport van de Brusselse regeringSamen met collega's van Le Soir en Bruzz overschouwt De Standaard het bilan van de Brusselse regering onder leiding van Rudi Vervoort (PS). Is de man intussen verveld tot een echte regeringsleider? Heeft de ploeg de Waalse vijandschap tussen PS en CDH overleefd? Hoe hebben de Nederlandstalige ministers het ervan af gebracht? U leest hier wie schittert en wie zakt
24/04 03u45  Kim Jong-un vertrokken naar Siberië voor top met PoetinDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is woensdagochtend met de trein vertrokken naar Siberië, waar hij een topontmoeting zal hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA.
24/04 03u45  Politieke barometer: de resultatenOver enkele weken trekken we naar de stembus en kiezen we nieuwe parlementen. Hoe liggen de kaarten volgens de nieuwste politieke barometer van De Standaard en VRT NWS?
24/04 03u45  Waarom recreatieve sporters beter genieten van hun sport dan almaar extremere prestaties na te jagenWie gezond wil sporten, blijft sporten, een leven lang. En dus kun je er maar beter genieten van je sport, in plaats van almaar extremer te willen presteren.
24/04 03u45  Voormalig Ecolo-gemeenteraadslid Sint-Joost gehoord in zaak rond overvalEen voormalig Ecolo-gemeenteraadslid in Sint-Joost-ten-Node zou door de onderzoeksrechter zijn gehoord in een dossier dat draait rond de overval op een sportwedkantoor in Schaarbeek. Kenan Aydogan nam eind maart ontslag als gemeenteraadslid, officieel om ‘persoonlijke redenen’, maar volgens sudinfo.be en La DH zou hij betrokken zijn geweest bij een overval, zo melden beide media dinsdagavond.
24/04 03u30  Braziliaans gerecht kort celstraf oud-president Lula fors inHet Braziliaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag de celstraf van oud-president Luiz Inácio Lula da Silva fors ingekort. Lula ziet zijn verblijf in de gevangenis teruggebracht van 12 jaar en een maand naar 8 jaar en 10 maanden. Daardoor komt de 73-jarige ex-president al vanaf september in aanmerking voor een halfopen gevangenisregime of huisarrest, zo melden lokale media.
24/04 03u15  Waarom recreatieve sporters beter van hun sport genieten dan almaar extremere prestaties na te jagenWie gezond wil sporten, blijft sporten, een leven lang. En dus kun je er maar beter genieten van je sport, in plaats van almaar extremer te willen presteren.
23/04 23u15  Bijna 90 procent voor grondwetswijziging die Egyptische president Sisi langer aanhoudtIn het tot maandag in Egypte gehouden driedaags referendum omtrent een grondwetswijziging die president Abdel Fattah al-Sisi meer macht geeft, heeft 88,83 procent van de kiezers ‘ja’ gestemd.
23/04 22u30  Leraar mag geen bedreigde soort zijnVoor het eerst in achttien jaar wordt een campagne gelanceerd om leerkrachten aan te trekken. ‘Mooie woorden, nu nog daden.’
23/04 22u00  Netanyahu wil nieuwe kolonie op Golanhoogten naar Trump vernoemenDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu is van plan om een nieuwe nederzetting op de bezette Golanhoogten de naam van de Amerikaanse president Donald Trump te geven. Dit als dank voor Trumps erkenning van de Golanhoogten als soeverein Israëlisch gebied.
23/04 21u45  ‘Belangrijkste is om Notre-Dame nu tegen aangekondigde regen te beschermen’Ruim een week na de verwoestende brand in de Notre-Dame treden de beveiligingswerken binnen de kathedraal in een nieuwe fase. Dinsdag is begonnen met een dekzeil aan te brengen op de meer dan 850 jaar oude kathedraal, waarvan het dak grotendeels is vernield.
23/04 21u30  Geen nieuwe feiten tegen Leuvense hoogleraar Marc HooghePoliticoloog en socioloog Marc Hooghe (KU Leuven) zou zich opnieuw schuldig gemaakt hebben aan wetenschapsfraude, meldde De Morgen. De Leuvense universiteit stelt dat er evenwel 'geen nieuwe feiten' zijn.
23/04 21u00  Kushner noemt Rusland-dossier ‘een groot afleidingsmanoeuvre’Jared Kushner, schoonzoon van de Amerikaanse president Trump en tevens één van zijn adviseurs, heeft voor het eerst gereageerd op het rapport-Mueller rond de Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
23/04 20u30  ‘Zie je Corneel, dan weet je: hier wordt gewerkt aan Oosterweel’Met mascotte ‘Corneel van Oosterweel’ gaat de Vlaamse regering weggebruikers informeren over de Oosterweelwerken. Het vogelfiguurtje moet zorgen voor ‘duidelijke communicatie’, maar moet aan de berichten over file-ellende ook ‘wat zuurstof geven’.
23/04 20u00  Opletten voor kleine zwarte vlekjes in bed: nu al evenveel wantsen gespot als in heel 2018’s Nachts kruipen ze in je bed, steken je en zuigen je bloed. Hoewel je ze amper kunt zien, kunnen bedwantsen behoorlijk vervelend zijn. ‘Vorig jaar was het jaar van de grote doorbraak van de wantsen, en nu zetten ze hun steile opgang voort’, zegt Natuurpunt. Uit metingen blijkt dat er in de eerste vier maanden van 2019 al bijna evenveel wantsen waargenomen zijn als in heel 2018.
23/04 19u45  Groothertog Jean, de koning die zelf naar het front trokHij was de enige vorst die eigenhandig de wapens heeft opgenomen tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Luxemburg wordt groothertog Jean van Luxemburg, die op 98-jarige leeftijd is overleden, daarom gezien als ware oorlogsheld. De oom van onze koning Filip bevrijdde na Brussel ook zijn eigen Luxemburg, om zijn kleine land vervolgens om te bouwen tot belastingparadijs.
23/04 19u45  België detecteert mee eerste beving op MarsWetenschappers hebben voor het eerst een beving op Mars waargenomen. De waarneming gebeurde met de seismometer SEIS, door een team met ook Véronique Dehant van de Koninklijke Belgische Sterrenwacht (KSB). De meting komt overeen met bevingen die eerder op de Maan waargenomen werden.
23/04 19u45  Groen wil opkomstplicht behoudenOok al heeft de partij er niets bij te winnen, Groen pleit wel degelijk voor het behoud van de opkomstplicht.
23/04 19u15  Groothertog Jean van Luxemburg op 98-jarige leeftijd overledenGroothertog Jean van Luxemburg is dinsdagochtend overleden. Hij werd 98 jaar. Dat heeft zijn zoon, groothertog Hendrik, dinsdag laten weten in een communiqué.
23/04 19u15  Groothertog Jean, de oorlogsheld die van zijn land een belastingparadijs maakteHij was de enige vorst die eigenhandig de wapens heeft opgenomen tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Luxemburg wordt groothertog Jean van Luxemburg, die op 98-jarige leeftijd is overleden, daarom gezien als ware oorlogsheld. De oom van onze koning Filip bevrijdde na Brussel ook zijn eigen Luxemburg, om zijn kleine land vervolgens om te bouwen tot belastingparadijs.
23/04 18u45  Waarom de term wiegendood beter zou verdwijnenIn twintig jaar tijd is het aantal gevallen van wiegendood in Vlaanderen gedecimeerd. De meest recente cijfers van Kind en Gezin, voor 2016, spreken van 14 gevallen. Wetsdokter Werner Jacobs (UZA) wil de term liever schrappen.
23/04 18u15  Wachtlijst gehandicaptenzorg wegwerken kost 1,6 miljard euroOm de wachtlijsten in de gehandicaptenzorg weg te werken is jaarlijks 1,6 miljard euro extra nodig. Er wachten meer dan 14.000 mensen op hulp.
23/04 18u00  Jongeman in coma na zwaar geweld in VeurneIn Veurne is zondagochtend een jongeman levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij in elkaar werd geslagen aan de Appelmarkt in Veurne. Twee verdachten werden ondertussen aangehouden.
23/04 17u15  Zonder opkomstplicht gaat ruim derde Vlamingen niet stemmen op 26 meiZonder opkomstplicht zou 36 procent van de Vlamingen op 26 mei niet gaan stemmen. Dat blijkt uit de Politieke Barometer van De Standaard en VRT.
23/04 17u15  Politieke barometer: Vlaming wil echt niet tot zijn 67ste werkenDriekwart van de Vlamingen wil dat de pensioenleeftijd opnieuw daalt naar 65 jaar. Dat blijkt uit de Politieke Barometer van De Standaard en VRT. Nochtans is langer werken al jarenlang het mantra van opeenvolgende regeringen.
23/04 17u15  Operatie Schone Handen: Bondsparket eist degradatie voor Waasland-Beveren, geen promotie voor KV MechelenKV Mechelen, Waasland-Beveren en dertien personen moeten zich verantwoorden voor poging tot wedstrijdvervalsing eind vorig seizoen. Het bondsparket eist onder meer degradatie voor Waasland-Beveren en geen promotie voor KV Mechelen.
23/04 17u15  De Lijn heeft nu ook bussen van 24 meter: de trambussenDe Lijn neemt vanaf begin september een nieuw vervoermiddel in gebruik: de trambus. Veertien exemplaren zullen passagiers vervoeren in de noordrand van Brussel. Veel sneller dan nu trouwens.
23/04 17u00  Sebastian Kurz distantieert zich van ‘racistisch gedicht’In Oostenrijk is ophef ontstaan over een gedicht dat gepubliceerd werd in een plaatselijke partijkrant van de radicaal-rechtse regeerpartij FPÖ. Christian Schilcher maakte in zijn tekst een vergelijking tussen ratten en migranten. Kanselier Sebatian Kurz (ÖVP) distantieert zich van het gedicht.
23/04 16u15  Acteur duikt in levensgevaarlijke 'toilet bowl' in wilde rivierActeur Jesse St. Louis reisde naar Fossil Creek in de Amerikaanse staat Arizona om er in de bekende 'toilet bowl' te duiken. Wie zich in het kolkende water waagt, wordt precies door een gigantisch toilet gespoeld. Dat blijkt uit bovenstaande beelden.
23/04 16u15  KV Mechelen, Waasland-Beveren voor Geschillencommissie, Eupen en Moeskroen nietKV Mechelen, Waasland-Beveren en dertien personen (voornamelijk clubleiders en agenten) moeten zich voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond (KBVB) verantwoorden. Het gaat over het onderzoek naar eventuele wedstrijdvervalsing eind vorig seizoen.
23/04 16u00  Reddingshelikopters verhuizen naar OostendeDe reddingshelikopters van Defensie verhuizen tegen eind 2023 van de luchtmachtbasis in Koksijde naar Oostende. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) reageert enthousiast op de komst.
23/04 16u00  ‘Men moet beter zoeken naar oorzaak van plotseling overlijden bij baby’s’In twintig jaar tijd is het aantal gevallen van wiegendood in Vlaanderen gedecimeerd. De meest recente cijfers van Kind en Gezin, voor 2016, spreken van 16 gevallen. Wetsdokter Werner Jacobs (UZA) wil de term liever schrappen.
23/04 15u45  Charles Michel op plaats dertien van de best verdienende politieke leidersCharles Michel verdient lang niet slecht vergeleken met andere premiers of presidenten. De premier van Singapore verdient evenwel haast acht keer meer.
23/04 15u00  Drieduizend mensen namen afscheid van Paul SeversDe uitvaartplechtigheid van Paul Severs begon om 11.30 uur, en in totaal namen 3.000 mensen afscheid van de zanger aan de basiliek van Halle. Severs overleed op 9 april aan de gevolgen van een hartaanval.
23/04 14u15  Politie pakt vrouw op na dood journaliste in Noord-IerlandDe Noord-Ierse politie heeft opnieuw een arrestatie gedaan na de dood van journaliste Lyra McKee. Een 57-jarige vrouw werd opgepakt in het kader van de moord, zondag werden twee jongemannen vrijgelaten.
23/04 14u00  New IRA geeft toe Noord-Ierse journaliste te hebben doodgeschoten en biedt excuses aanDe militante Republikeinse groepering New IRA heeft toegegeven achter de moord op de Noord-Ierse journaliste Lyra McKee te zitten. De organisatie biedt in een brief aan lokale media haar ‘oprechte excuses’ aan.
23/04 13u45  VUB-team wil naar Syrië om kinderen IS-strijders te verzorgen en te repatriërenEen team van psychologen en artsen bereidt zich op initiatief van Gerrit Loots, professor psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), voor om naar de Koerdische vluchtelingenkampen in Noordoost Syrië te trekken. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd aan Belga. Het doel is om de Belgische kinderen te redden en ze te repatriëren.
23/04 13u00  IS eist aanslagen Sri Lanka opIslamitische Staat (IS) heeft de zelfmoordaanslagen van afgelopen zondag in Sri Lanka opgeëist. Dat deed de terreurorganisatie dinsdagmiddag via Amaq, haar officiële communicatiekanaal. Bewijs voor die claim levert IS niet, maar terreurexperts vermoedden ook al de hand van IS te zien in de aanslagen.
23/04 12u45  Aardbeving slaat zwembadwater over dakrand van flatgebouw in ManillaVerschillende plaatsen in de Filipijnen werden maandag opgeschrikt door een krachtige aardbeving. In de hoofdstad Manilla sloeg water van een zwembad over de dakrand van een flatgebouw. Heel wat gebouwen zijn ingestort en beschadigd.
23/04 12u45  Bewakingscamera's filmen moment waarop zelfmoordterrorist kerk binnenstapt in Sri LankaBij een reeks terroristische aanslagen zijn in Sri Lanka afgelopen weekend zeker 321 mensen om het leven gekomen. De terroristen viseerden vooral kerken en luxehotels. Bewakingscamera's konden het moment vastleggen waarop één van de daders een kerk in Negombo binnenwandelde.
23/04 12u15  PS gaat niet met N-VA in zee: wie wil nog met wie regeren?Politici moeten nog afwachten hoe de kiezer de kaarten zal leggen na de verkiezingen van 26 mei, maar de regeringspuzzel wordt steeds moeilijker te leggen. Zeker nu PS-kopstuk Paul Magnette de deur sluit voor N-VA. ‘Onze partijen zijn zoals olie en water, dat kan je niet mengen’, zegt hij in Humo.
23/04 12u00  Franse ex-premier Fillon en echtgenote vervolgd voor corruptieDe rechters bevelen een proces tegen de voormalige Franse premier François Fillon en zijn echtgenote Penelope. Dat is dinsdag vernomen uit gerechtelijke bronnen. Het koppel wordt naar de correctionele rechtbank doorverwezen.
23/04 12u00  Aardbeving slaat water uit zwembad over dakrand van flatgebouw in ManillaVerschillende plaatsen in de Filipijnen werden maandag opgeschrikt door een krachtige aardbeving. In de hoofdstad Manilla sloeg water van een zwembad over de dakrand van een flatgebouw. Heel wat gebouwen zijn ingestort en beschadigd.
23/04 12u00  Eerste fans al vroeg op post voor laatste groet aan Paul SeversDe eerste fans van Paul Severs die een laatste groet willen brengen aan de overleden charmezanger zijn dinsdagmorgen rond 7 uur aangekomen aan de basiliek van Halle. Daar begint om 11.30 uur de uitvaartplechtigheid. Enkel genodigden kunnen die in de basiliek bijwonen. Andere fans en sympathisanten kunnen de uitvaart volgen via een groot scherm dat opgesteld staat op het Joseph Possozplein, op zo'n 200 meter van de basiliek.
23/04 11u45  Vrachtwagen ramt huis van bejaard echtpaar, woning onbewoonbaarEen vrachtwagen is dinsdagochtend rond 5.30 uur een huis van een bejaard echtpaar in Opoeteren (Maaseik) binnengereden. De materiële schade is enorm, het huis is door de brandweer onbewoonbaar verklaard. Een automobilist raakte zwaargewond.
23/04 11u15  'Aanslagen Sri Lanka waren vergelding voor bloedbad Christchurch'De zelfmoordaanslagen van zondag in Sri Lanka zijn volgens de regering van het land gepleegd als vergelding voor de bloedbaden die Brenton Tarrant medio maart aanrichtte in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. 'De eerste elementen in het onderzoek wijzen in die richting', zei de Sri Lankaanse viceminister van Defensie dinsdag in het parlement.
23/04 11u00  Syriër opgepakt op Sri Lanka in onderzoek naar aanslagenDe politie van Sri Lanka heeft dinsdag een Syriër opgepakt die in verband wordt gebracht met de aanslagen van afgelopen zondag op verschillende kerken en hotels. Er werden inmiddels al veertig mensen ondervraagd en tientallen woningen doorzocht. De dodentol steeg intussen tot 321 slachtoffers, in het ziekenhuis liggen nog meer dan 500 gewonden.
23/04 10u45  Nieuwe explosie in Sri Lanka: voertuig ontploftNadat zondagavond al een bom was gevonden in de buurt van de luchthaven, werd maandag nog een bom aangetroffen in een bestelwagen. Die was vlak bij de kerk geparkeerd, die zondag een van de doelwitten was. Bij het onschadelijk maken van die bom, werd Colombo opnieuw opgeschrikt door een explosie. Even daarvoor had de politie ook al 87 ontstekers gevonden in het belangrijkste busstation van de hoofdstad.
23/04 09u45  New IRA geeft toe Noord-Ierse journaliste te hebben doodgeschoten, biedt excuses aanDe militante Republikeinse groepering New IRA heeft toegegeven achter de moord op de Noord-Ierse journaliste Lyra McKee te zitten. De organisatie biedt in een brief aan lokale media haar ‘oprechte excuses’ aan.
23/04 09u45  Greenpeace wil dat volgende Brusselse regering auto’s op fossiele brandstoffen bantGreenpeace wil dat de volgende Brusselse gewestregering een ambitieus plan opstelt om van auto’s met fossiele brandstof af te geraken. Dat heeft de milieuorganisatie dinsdag gezegd.
23/04 08u45  Open VLD lanceert twintigpuntenplan rond veiligheidOpen VLD pleit in een twintigpuntenplan rond veiligheid er onder meer voor een aantal politietaken, zoals het vaststellen van snelheidsovertredingen, uit te besteden zodat de politie zich kan toeleggen op haar kerntaken. De partij wil ook strengere straffen voor terroristische activiteiten en ‘een meer effectieve strafuitvoering’.
23/04 08u15  Tweetalige school oprichten in Brussel blijkt makkelijker dan gedachtRicht volwaardige tweetalige scholen in Brussel op, stelden de VUB en ULB enkele weken geleden voor. Een grondwetswijziging is niet noodzakelijk, blijkt uit een haalbaarheidsstudie.
23/04 08u00  Leuvense hoogleraar Marc Hooghe opnieuw in opspraak om auteursfraudePoliticoloog en socioloog Marc Hooghe (KU Leuven) heeft zich opnieuw schuldig gemaakt aan wetenschapsfraude. Dat blijkt uit onderzoek van De Morgen.
23/04 08u00  Vrederechter trekt zelf naar rechtbank omdat hij ‘te hard’ moet werken op verkiezingsdagDat bijzitters of tellers met smoesjes afkomen om niet te moeten meehelpen aan de verkiezingen is vaste prik. Dat een vrederechter zelf naar de rechter stapt om aan zijn burgerplicht te ontsnappen, is ongezien. Toch dagvaardt een Kortrijkse vrederechter de staat omdat hij op 26 mei ‘te hard” moet werken.
23/04 07u45  Groothertog Jan van Luxemburg op 98-jarige leeftijd overledenGroothertog Jan van Luxemburg is dinsdagochtend overleden. Hij werd 98 jaar. Dat heeft zijn zoon, groothertog Hendrik, dinsdag laten weten in een communiqué.
23/04 07u15  Al 35 verdachten opgepakt na explosies op Sri LankaTwee dagen na de zelfmoordaanslagen van zondag op Sri Lanka is het aantal dodelijke slachtoffers gestegen naar 310. Nog volgens de politie werden inmiddels al 35 personen opgepakt en meer dan 20 woningen doorzocht.
23/04 07u00  Wolken nemen het stilaan over van de zonDinsdag krijgen we vrij veel hoge wolkensluiers. In de namiddag verwacht het KMI ook vorming van enkele stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. De wind waait overwegend matig uit het oosten. In de namiddag draait de wind aan zee naar noordoost, in de Ardennen naar zuidoost.
23/04 06u45  ‘Kiwimodel voor medicijnen brengt half miljard euro op’De PVDA pakt uit met door het Planbureau berekende cijfers om via openbare aanbestedingen goedkopere geneesmiddelen af te dwingen.
23/04 03u15  ‘Soms vragen wij ons af in de leraarskamer: “Wie vindt dat toch allemaal uit?”’Mogen leraars nog wel écht lesgeven? Het gevoel leeft dat dat niet zo is. En dat dat één van de redenen is waarom de kwaliteit van ons onderwijs daalt.
23/04 03u15  ‘Soms vragen wij ons af in de leraarskamer: "Wie vindt dat toch allemaal uit?"’Mogen leraars nog wel écht lesgeven? Het gevoel leeft dat dat niet zo is. En dat dat één van de redenen is waarom de kwaliteit van ons onderwijs daalt.
22/04 20u45  Politie rukt massaal uit voor vechtpartij in Blaarmeersen: acht jongeren bestuurlijk aangehoudenIn Gent is de politie maandagnamiddag massaal uitgerukt voor een vechtpartij tussen jongeren in het sport- en recreatiepark Blaarmeersen. Er werden uiteindelijk acht jongeren bestuurlijk aangehouden, zegt de lokale politie van Gent.
22/04 18u45  Ook Frans slachtoffer bij aanslagen Sri LankaIn Sri Lanka wordt maandag verwoed verder gezocht naar betrokkenen bij de zelfmoordaanslagen op paaszondag die aan 290 mensen het leven hebben gekost. Hoofdstad Colombo werd opgeschrikt door een nieuwe explosie, toen een bom onschadelijk werd gemaakt.
22/04 18u30  Olieprijzen de hoogte in na aankondiging VSDe olieprijzen gingen vandaag de hoogte in. Dat gebeurde na de aankondiging dat de Verenigde Staten een einde maken aan de vrijstellingen die landen toelaten om Iraanse olie te kopen zonder sancties opgelegd te krijgen.
22/04 18u00  Politie rukt massaal uit voor vechtpartij in BlaarmeersenIn Gent is de politie maandagnamiddag massaal uitgerukt voor een vechtpartij tussen jongeren in het sport- en recreatiepark Blaarmeersen.
22/04 17u15  Theoretisch rijexamen? In juni is slagen het lastigstIn juni zijn en blijven de slagingspercentages voor het theoretisch rijexamen het laagst. Ook na de verstrenging van juni 2017.
22/04 15u15  LIVE. Geen Belgische slachtoffersLees meer >
22/04 14u30  Nieuwe explosie in Sri Lanka: voertuig van special forces ontploftNadat zondagavond al een bom was gevonden in de buurt van de luchthaven, werd maandag nog een bom aangetroffen in een bestelwagen. Die was vlak bij de kerk geparkeerd, die zondag een van de doelwitten was. Bij het onschadelijk maken van die bom, werd Colombo opnieuw opgeschrikt door een explosie. Even daarvoor had de politie ook al 87 ontstekers gevonden in het belangrijkste busstation van de hoofdstad.
22/04 14u00  Nieuwe bom en ontstekers gevonden in ColomboIn Sri Lanka wordt maandag verwoed verder gezocht naar betrokkenen bij de zelfmoordaanslagen op paaszondag die aan 290 mensen het leven hebben gekost. Hoofdstad Colombo werd opgeschrikt door een nieuwe explosie, toen een bom onschadelijk werd gemaakt.
22/04 13u45  Duizenden joden ontvangen priesterzegen bij westmuur in JeruzalemDuizenden joden zijn op maandag samengekomen bij de westmuur in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem. Dit om de priesterzegen te ontvangen tijdens de Joodse feestdagen van Pesach.
22/04 13u45  Irak-veteraan doet gooi naar Amerikaans presidentschapEen nieuwe Democratische kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 is opgestaan. Het aantal komt daarmee op bijna 20.
22/04 13u30  Regering Sri Lanka kondigt noodtoestand afOmwille van ‘de openbare veiligheid’ gaat op Sri Lanka vanaf middernacht de noodtoestand van kracht. Intussen heeft de politie in een busstation in de hoofdstad Colombo 87 ontstekers van bommen gevonden.
22/04 12u30  LIVE. Politie vindt 87 ontstekers van bommen aan busstationLees meer >
22/04 12u30  Deense miljardair verliest drie kinderen bij aanslagen Sri LankaOnder de 290 dodelijke slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka, zijn ook drie van de vier kinderen van de Deense miljardair Anders Holch Povlsen en zijn echtgenote.
22/04 12u15  Paaseieren rapen op de bodem van de zee, het kanTientallen snorkelaars doken zondag naar de bodem van Key Largo in de Amerikaanse staat Florida om paaseieren te rapen.
22/04 12u15  LIVE. Toerisme Sri Lanka verwacht harde klappenLees meer >
22/04 11u45  Mysterieus incident met ruimtecapsule SpaceX zou bemande vlucht kunnen vertragenOp de lanceerbasis van Cape Canaveral heeft zich tijdens een test een mysterieus incident voorgedaan met de ruimtecapsule Crew Dragon van het private ruimtevaartbedrijf SpaceX.
22/04 11u45  'Aanslagen waren het werk van islamistische groepering'Bij de aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn 290 personen om het leven gekomen en 500 andere gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie. De daders zouden tot dezelfde moslimextremistische groep behoren.
22/04 11u15  Aanslagen Sri Lanka eisen al 290 levens, daders waarschijnlijk moslimextremistenBij de aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn 290 personen om het leven gekomen en 500 andere gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie. De daders zouden tot dezelfde moslimextremistische groep behoren.
22/04 11u00  LIVE. Opnieuw avondklok in ColomboLees meer >
22/04 10u15  Twee verdachten van dood Noord-Ierse journaliste vrijgelatenDe Noord-Ierse politie heeft twee jongemannen zondagavond vrijgelaten die verdacht werden in het onderzoek naar de dood van journaliste Lyra McKee. De twee zijn niet in verdenking gesteld.
22/04 09u45  Aanslagen Sri Lanka eisen al 290 levens, daders uit milieu moslimextremismeBij de aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn 290 personen om het leven gekomen en 500 andere gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie. De daders zouden tot dezelfde moslimextremistische groep behoren.
22/04 08u30  Lichamen van drie bekende klimmers teruggevonden in Rocky MountainsDe lichamen van de drie bekende bergbeklimmers die vermist waren sinds dinsdag in het Canadese nationaal park Banff zijn zondag teruggevonden.
22/04 08u15  Rusland: ‘Oekraïne kan reset doorvoeren’Oekraïne heeft de kans om positieve veranderingen door te voeren die de samenleving in zijn geheel ten goede komen, aldus Rusland na de overwinning van Volodimir Zelenski bij de presidentsverkiezingen.
22/04 07u45  LIVE. Al 24 arrestaties na aanslagen Sri LankaLees meer >
22/04 07u30  Greta Thunberg in Londen: ‘Politici die niets doen gaan er niet mee wegkomen’De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen.
22/04 07u15  Aanslagen Sri Lanka eisen al 290 levensBij de aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn 290 personen om het leven gekomen en 500 andere gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie maandag.
21/04 22u45  IS eist aanval op hoofdkwartier van veiligheidsdienst in Saudi-Arabië opTerreurgroep IS (Islamitische Staat) heeft zondag via zijn propagandakanaal Amaq een aanval opgeëist die in Saoedi-Arabië op een zetel van de veiligheidsdiensten in Zulfi werd uitgevoerd, 260 kilometer ten noorden van de hoofdstad Ryad.
21/04 22u30  LIVE. Al dertien arrestaties na aanslagen Sri LankaLees meer >
21/04 22u30  Aanslagen verstoren wankel etnisch en religieus evenwicht in Sri LankaSpanningen tussen etnische en religieuze groepen zijn er altijd in Sri Lanka. Maar grootschalig geweld leek tot deze zondag iets van het verleden.
21/04 22u00  Dodentol loopt op tot meer dan 200, al dertien verdachten gearresteerdBij verschillende explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen zondag minstens 207 doden en 450 gewonden. De aanslagen werden nog niet opgeëist, maar er zijn wel al dertien mensen gearresteerd in verband met de aanslagen. Volgens de premier van Sri Lanka hadden de geheime diensten van het land aanwijzingen dat er een mogelijke aanslag zou gepleegd worden.
21/04 21u45  Franse minister van Cultuur: 'Notre-Dame is nagenoeg gered'De Notre-Dame van Parijs is 'nagenoeg gered' ondanks enkele 'gevoelige punten' aan het gewelf. Dat zei de Franse minister van Cultuur Franck Riester op een hommageconcert voor de kathedraal, vijf dagen na de brand.
21/04 20u15  Politie schrijft 44 boetes uit en trekt 7 rijbewijzen in na stuntende motorrijders op Antwerpse RingDe Antwerpse lokale politie heeft zaterdag 44 deelnemers van ‘ROC Antwerpen’ (‘Ride of the Century’) op de bon geslingerd. ‘Van zeven deelnemers werd het rijbewijs al ingetrokken’, bevestigt Wouter Bruyns van de lokale politie.
21/04 19u45  Komiek Zelenski haalt het met ruime meerderheid in presidentsverkiezingen OekraïneDe presidentsverkiezingen in Oekraïne zijn gewonnen door Volodimir Zelenski. De komiek haalde het volgens de eerste exitpolls in de tweede ronde met ruime meerderheid van zijn rivaal Petro Porosjenko.
21/04 19u15  Kleuter gewond na val uit kermisattractie in Nederlands-LimburgEen jongetje van 5 jaar is zaterdagavond op de kermis in het Nederlands-Limburgse dorp Helden uit een attractie gevallen. Het jongetje is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft het ziekenhuis ondertussen verlaten, zei burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas, waarvan Helden deel uitmaakt, zondag tegen RTL Nieuws.
21/04 18u45  Klimaatactivisten bereid tot ‘pauze’ in Londen als Britse regering wil onderhandelenDe groep Extinction Rebellion, die sinds maandag blokkade-acties voert in Londen om een ‘ecologische noodtoestand’ te eisen, heeft zich zondag bereid verklaard een ‘pauze’ in te lassen als de Britse regering ermee instemt onderhandelingen te openen.
21/04 17u15  Vlamingen getuigen vanop Sri Lanka over dodelijke aanslagen: ‘Overal waar je kijkt, zie je militairen. Je voelt de spanning’Normaal verblijft ze niet in de hoofdstad Colombo, maar zondag bevond de Vlaamse Ilse Driesse (27) zich dicht bij de hotels waar de dodelijke aanslagen in Sri Lanka plaatsvonden. ‘Iedereen rijdt hier als gekken rond, om toch maar thuis te raken.’
21/04 17u00  Sri Lanka zag aanslagen niet aankomen ondanks gewelddadig verledenDe bomaanslagen verspreid over Sri Lanka waren het werk van terroristen of religieuze extremisten. Dat heeft een minister gesuggereerd. Maar de moordende golf van geweld, toont dat de overheid helemaal onverwacht geraakt is door een onbekende vijand die zonder waarschuwing en zonder mededogen kon toeslaan.
21/04 16u15  LIVE. ‘Daders genadeloos straffen’Lees meer >
21/04 15u30  Man geklist met bijna 1.000 xtc-pillenIn Namen heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een man opgepakt die in het bezit was van bijna 1.000 xtc-pillen. Dat heeft het parket van Namen meegedeeld.
21/04 15u00  Dodentol loopt op tot meer dan 200, eerste arrestaties uitgevoerdBij verschillende explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen zondag minstens 207 doden en 450 gewonden. Er zijn ook enkele mensen gearresteerd die in verband worden gebracht met de explosies en aanslagen.
21/04 14u30  Paus Franciscus: ‘Syriërs moeten op veilige manier terug naar huis kunnen keren’De paastoespraak van paus Franciscus voor honderden christenen op het Sint-Pietersplein stond in het teken van dodelijk geweld in Libië, Zuid-Soedan en Syrië. Hij drukte ook zijn droefheid uit na de aanslagen in Sri Lanka.
21/04 14u30  LIVEBLOG. Dodentol loopt op tot 207, volgens politieLees meer >
21/04 14u15  Dodentol loopt op tot meer dan 200, zeven arrestaties uitgevoerdBij verschillende explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen zondag minstens 207 doden en 450 gewonden. De politie heeft in totaal zeven mensen gearresteerd die in verband worden gebracht met de explosies en aanslagen.
21/04 13u45  Nieuwe explosies in Colombo, zeven arrestaties uitgevoerdBij verschillende explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen zondag minstens 156 doden en meer dan vierhonderd gewonden. De politie heeft in totaal zeven mensen gearresteerd die in verband worden gebracht met de explosies en aanslagen.
21/04 13u30  Wat we al weten over de aanslagen in Sri LankaSri Lanka werd op paaszondag opgeschrikt door een reeks aanslagen. In drie kerken en drie luxehotels verspreid over het eiland ontploften tegelijkertijd explosieven, met honderden tot gevolg . Dit weten we al over de aanslagen.
21/04 13u00  Priester na aanslag in kerk Sri Lanka: 'De vloer lag vol lichamen, je zag overal bloed'De mis was net gedaan. De duizend aanwezigen - talrijk opgedaagd voor de paasviering in de Sint-Sebastiaanskerk in Negombo - stonden op het punt om de kerk te verlaten toen er plots een enorme explosie plaatsvond. Een dodelijke aanslag, waarbij minstens 67 mensen om het leven kwamen. Ondertussen gebeurden er in de rest van het land nog zeven andere aanslagen
21/04 12u45  LIVEBLOG. Minister van Defensie in Sri Lanka: 'Daders zijn geïdentificeerd'Lees meer >
21/04 12u15  LIVEBLOG. Avondklok opgelegd na aanslagen in Sri LankaLees meer >
21/04 12u15  Vlaamse in Sri Lanka: 'Wij zijn echt op het nippertje ontsnapt'Een reeks dodelijke aanslagen heeft deze morgen Sri Lanka opgeschrikt. Zeker 156 mensen kwamen om het leven, maar dat aantal kan nog oplopen. Vooral kerken en luxehotels werden getroffen. De Vlaamse Anthe Ickx woont in hoofdstad Colombo en kon nipt ontsnappen, zo vertelt ze aan de VRT.
21/04 11u30  Nieuwe explosies in Colombo, dodentol aanslagen loopt op tot 156Bij zes explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen minstens 156 doden en meer dan vierhonderd gewonden. Enkele uren later volgden nog een zevende en achtste explosie, telkens in buitenwijken van hoofdstad Colombo.
21/04 11u15  Vaarwel wielklem, hier is de eendenmosselIn de Amerikaanse staat Wisconsin moeten foutparkeerders niet langer bang zijn dat ze een klem rond hun wiel gaan hebben. Het nieuwste wapen tegen hardnekkige foutparkeerders bestaat er uit een scherm dat met zuignappen aan de voorruit wordt geplakt: de eendenmossel.
21/04 11u15  Nieuwe explosie in Colombo, dodentol aanslagen loopt op tot 156Bij zes explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen minstens 156 doden en meer dan vierhonderd gewonden. De aanslagen werden nog niet opgeëist. Iets voor elf uur werd ook nog een zevende explosie gemeld, in een hotel nabij Colombo.
21/04 11u00  Nieuwe explosie in Colombo, dodentol aanslagen Sri Lanka loopt op tot 156Bij zes explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen minstens 156 doden en meer dan vierhonderd gewonden. De aanslagen werden nog niet opgeëist.
21/04 11u00  Vier zwaargewonden na crash tegen rotonde in MaasmechelenBij een verkeersongeval in Maasmechelen zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier inzittenden van een personenwagen zwaargewond geraakt.
21/04 10u30  Vijftigtal Belgen op reis in Sri Lanka, voorlopig geen ongerustheidBij de aanslagen op Sri Lanka werden ook 35 buitenlandse toeristen gedood. Het is nog niet duidelijk of er zich ook Belgen onder de slachtoffers bevinden.
21/04 10u00  Dodentol aanslagen Sri Lanka loopt op: minstens 156 doden en 400 gewondenBij zes explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen minstens 156 doden en meer dan vierhonderd gewonden. De aanslagen werden nog niet opgeëist.
21/04 09u45  Eerste beelden na aanslagen in Sri LankaBij enkele explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka zijn minstens 138 doden en meer dan vierhonderd gewonden gevallen. Verschillende plaatsen van het land werden tegelijkertijd opgeschrikt door explosies. De aanslagen werden nog niet opgeëist.
21/04 09u30  Baas van anti-migrantenmilitie opgepakt in de VSDe baas van een gewapende militie, die aan de Amerikaans-Mexicaanse grens patrouilleerde op zoek naar migranten, is opgepakt voor verboden wapenbezit. Dat maakte de FBI zaterdag bekend.
21/04 09u15  Dodentol aanslagen Sri Lanka loopt op: minstens 138 doden en 400 gewondenBij zes explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen minstens 138 doden en meer dan vierhonderd gewonden. De aanslagen werden nog niet opgeëist.
21/04 09u00  Dodentol aanslagen Sri Lanka loopt op: 100 doden en 400 gewondenBij zes explosies in luxehotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen ongeveer honderd doden en meer dan vierhonderd gewonden, bericht Reuters. De aanslagen werden nog niet opgeëist.
21/04 08u15  Minstens vijftig doden bij explosies in Sri LankaBij zes explosies in hotels en kerken op het eiland Sri Lanka vielen minstens vijftig doden en meer dan tweehonderd gewonden. De aanslag werd nog niet opgeëist.
21/04 08u00  Franse minister van Cultuur: 'Notre-Dame is quasi gered'De Notre-Dame van Parijs is 'quasi gered' ondanks enkele 'gevoelige punten' aan het gewelf. Dat zei de Franse minister van Cultuur Franck Riester op een hommageconcert voor de kathedraal, vijf dagen na de brand.
21/04 07u15  Minstens twintig doden bij explosies in Sri LankaIn Sri Lanka hebben zich zondagochtend zes explosies voorgedaan in drie hotels en drie kerken waar gelovigen de paasviering bijwoonden. Volgens lokale media vielen daarbij minstens 20 doden en 160 gewonden.
20/04 23u00  Kleinste jongetje ooit mag ziekenhuis verlatenDe Japanse Ryusuke Sekino woog amper 258 gram bij zijn geboorte. Dat maakt van hem ’s werelds kleinste overlevende jongetje. Zaterdag mocht het jongetje, nu zes maanden oud, het ziekenhuis verlaten.
20/04 22u15  De Kesel haalt in paashomilie uit naar misbruik in de KerkAartsbisschop Johan De Kesel haalt in zijn paashomilie zaterdagavond in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal uit naar het onrecht dat de mensen elkaar aandoen en het leed waarmee mensen moeten leven. Daarbij verwijst hij ook naar het misbruik binnen de Kerk, dat de geloofwaardigheid van het instituut heeft aangetast.
20/04 21u15  SP.A belooft de kiezer zekerheid. ‘Ze moeten zeggen: ‘miljaar, daar zijn die sossen weer’’SP.A-voorzitter John Crombez geeft in Gent de aftrap van de verkiezingen met een sterke klemtoon op ‘zekerheid’. ‘Zekerheid op een job die loont, betaalbare facturen en een pensioen’, zegt Crombez. De socialisten willen, ondanks tegenvallende peilingen, fors winnen. ‘Zodat de anderen op 26 mei zeggen: miljaar, daar zijn die sossen weer.’
20/04 20u45  SP.A wil kiezers ‘zekerheid’ bieden en stelt rode taxshift voorSP.A-voorzitter John Crombez geeft in Gent de aftrap van de verkiezingen met een sterke klemtoon op ‘zekerheid’. ‘Zekerheid op een job die loont, betaalbare facturen en een pensioen’, zegt Crombez. De socialisten willen, ondanks tegenvallende peilingen, fors winnen. ‘Zodat de anderen op 26 mei zeggen: miljaar, daar zijn die sossen weer.’
20/04 19u45  Rellen bij manifestaties gele hesjes, 28.000 man op straatEr zijn zaterdag in heel Frankrijk 27.900 manifestanten op straat gekomen voor de 23ste mobilisatiedag van de gele hesjes. In Parijs, waar zo’n 9.000 betogers aanwezig waren, braken rellen uit en moest de politie massaal ingrijpen. Dat blijkt uit cijfers van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.
20/04 18u45  Fietser zwaargewond na ongeval met vluchtmisdrijfIn Knokke is vrijdagavond een fietser zwaargewond geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. De bestuurder van de wagen die de fietser aanreed had gedronken. Dat zegt het West-Vlaams parket, afdeling Brugge.
20/04 16u30  Honderden motorrijders gebruiken Antwerpse Ring als stuntparcoursEen grote groep motards heeft zaterdagmiddag het verkeer op de Antwerpse ring op stelten gezet. De motorrijders gebruikten de snelweg als hun persoonlijke stuntparcours. Ze reden tussen het verkeer onder meer op één wiel en staand, in sommige gevallen zonder helm. De stunts veroorzaakten ernstige verkeershinder. De lokale politie Antwerpen neemt de zaak ernstig.
20/04 15u15  Al 126 arrestaties bij betogingen gele hesjes in ParijsSinds half november komen de gele hesjes op zaterdag op straat in Parijs, en dat is dit weekend niet anders. De 23e manifestatie begon rustig, maar na de middag werden verschillende barricades in brand gestoken. Er werden ondertussen al 126 betogers opgepakt.
20/04 13u45  Duitse luchtverkeersleiders springen vannacht opnieuw bijDe komende nacht zal het hele luchtruim tussen 2 en 5 uur opnieuw gesloten zijn omwille van een tekort aan luchtverkeersleiders. Dat meldt Dominique Dehaene, de woordvoerder van luchtverkeersleider Skeyes.
20/04 13u15  Geen treinvertragingen meerDoor een storing aan de seininrichting liepen de treinen van en naar Brussel en de kust vertraging op.
20/04 13u15  Aantal ongevallen met fietsers neemt toeVias, het instituut voor de verkeersveiligheid, rekende uit dat het aantal ongevallen met fietsers blijft toenemen. Dat komt onder andere omdat er steeds meer verschillende soorten tweewielers rondrijden, zoals de speedpedelec, cargofiets of de deelstep. Dat schrijft De Morgen.
20/04 12u45  Presidentskandidaten schelden elkaar de huid vol tijdens debat in voetbalstadionIn Oekraïne is de laatste rechte lijn richting het presidentschap ingezet. Zondag kiest het land een nieuwe president, en de twee presidentskandidaten hielden vrijdag een geanimeerd debat in Kiev. Huidig president Poroshenko was er niet mals voor zijn uitdager, komiek en media-ondernemer Volodimir Zelenski.
20/04 11u45  Defect opgelost, nog steeds gevolgvertragingen van en naar de kustDoor een storing aan de seininrichting lopen de treinen van en naar Brussel en de kust vertraging op. De situatie werd ondertussen verholpen, maar er zijn nog steeds gevolgvertragingen.
20/04 11u30  Treinen lopen uur vertraging op richting de kustDoor een storing aan de seininrichting lopen de treinen van en naar Brussel en de kust vertraging op. ‘De situatie wordt verholpen, maar er is nog steeds vertraging richting Brussel en de kust’, zegt Charlotte Verbeke van Infrabel aan Radio 1.
20/04 11u00  Twee mannen opgepakt in onderzoek naar moord op journaliste in Noord-IerlandDonderdagavond kwam de journaliste Lyra McKee om toen ze aanwezig was bij rellen in een buitenwijk van de Noord-Ierse stad Derry. De politie maakte bekend dat er twee jonge mannen werden opgepakt in het kader van het moordonderzoek.
20/04 10u45  Seagram-erfgename pleit schuldig in schandaal rond sekteClare Bronfman (40) pleitte vrijdag schuldig aan het mogelijk maken van kreditkaartfraude en het huisvesten van een illegale migrant. De zaak maakt deel uit van rechtszaak omtrent een sekte in New York.
20/04 09u00  Dodelijk feest in Mexico: gewapende groep doodt 13 mensenIn Minatitlán, een stad in de Mexicaanse deelstaat Veracruz, zijn vrijdagavond op een privéfeest 13 mensen gedood door een gewapende groep. Dat meldden de lokale autoriteiten.
20/04 09u00  Koppel omgebracht voor bankkaart bij roofmoord in TienenWilly M. (39) wordt verdacht van een dubbele roofmoord in Tienen in januari 2014. De slachtoffers waren zijn oom en tante, en werden omgebracht voor een bankkaart.
20/04 08u15  Druk verkeer verwacht tijdens warm paasweekend, extra treinen richting kustZaterdag wordt een warme en zonovergoten dag. Zondag en maandag blijft het droog en zonnig. Het Vlaams verkeerscentrum verwacht daarom dat het druk wordt op de weg, zeker richting kust. ‘Vertrek vroeg, of pas na de middag.’
20/04 08u00  Misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal bij processie Goede VrijdagHet paasweekend is begonnen, en Paus Franciscus nam op Goede Vrijdag deel aan de Kruisweg in Rome. Centraal in de processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel.
20/04 07u45  Strengere regels voor alcoholreclameReclame voor alcoholische dranken moet binnenkort beantwoorden aan strengere regels. Wie de regels herhaaldelijk overtreedt, riskeert een boete die kan oplopen tot 10.000 euro.
20/04 04u30  Het rapport van de federale regeringHoe hebben de ministers van de regering-Michel het de voorbije legislatuur gedaan? Wie is geslaagd met onderscheiding, wie verdient een herexamen? Bekijk het overzicht.
19/04 21u45  Duizenden betogen samen met Greta Thunberg en Anuna De Wever voor klimaat in RomeDuizenden mensen hebben in Rome samen met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en de Belgische Anuna De Wever betoogd voor het klimaat. ‘We zullen onze strijd voor onze toekomst voortzetten’, beloofde de zestienjarige Thunberg.
19/04 20u45  Gewapende milities houden migranten vast op grens VS en MexicoGewapende leden van een extreemrechtse militie hebben de voorbije dagen op de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten grote groepen migranten zonder papieren vastgehouden en overgedragen aan de grenspolitie. Burgerrechtenbewegingen noemen dat een ‘flagrante schending van de wet’.
19/04 20u30  Levenslang voor Amerikaanse ouders die 12 kinderen folterdenDe ouders die in hun huis in Californië jarenlang twaalf van hun dertien kinderen vastbonden en uithongerden, zijn vrijdag tot levenslange opsluiting veroordeeld, waarvan ze zeker 25 jaar moeten zitten.
19/04 19u30  Hans Bonte wil dat regering Belgische kinderen evacueert uit Syrische kampenKamerlid Hans Bonte (SP.A) wil dat de regering snel een B-Fast Team naar Syrische vluchtelingenkampen stuurt om Belgische kinderen die er in acuut levensgevaar verkeren terug naar ons land te halen. Volgens Bonte is de situatie zo precair dat drie kinderen voor hun leven vechten, terwijl eind vorige maand twee kinderen overleden zijn.
19/04 19u15  Opnieuw hommeles binnen Italiaanse regering, nu door corruptieonderzoekHet zit er opnieuw bovenarms op in de Italiaanse regering, nu er een corruptie-onderzoek is geopend naar een medewerker van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.
19/04 18u00  Hele paasweekend uitzonderlijk druk op de weg: 'Neem fris water mee, voor in de file'Het prachtige lenteweer zal heel wat mensen op de been brengen dit weekend. ‘Er staat uitzonderlijk veel file, zelfs voor een vrijdag’, zegt woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum Peter Bruyninckx.
19/04 17u00  Nog geen redders aan zee, ‘nu al zwemmen is levensgevaarlijk’De thermometer gaat dit weekend naar 24 graden, de kust verwacht dit weekend honderdduizenden toeristen. Toch zal er op onze stranden geen enkele redder te bespeuren zijn.
19/04 16u15  ‘Constante controle op dienstwapens is onmogelijk’Een politieagent schoot na een ruzie zijn vrouw en kinderen dood met zijn dienstwapen. De man had geen toestemming om zijn wapen mee te nemen naar huis, maar deed het toch. ‘Er zal nooit een sluitend systeem bestaan om dienstwapens buiten de uren achter slot en grendel te houden.’
19/04 16u15  Dit was de week waarin we geschiedenis meemaaktenHartje Parijs werd begin deze week opgeschrikt door een hevige brand. De gotische kathedraal Notre-Dame stond urenlang in brand, de iconische torenspits stortte in. Deze beelden zullen nog lang in het collectief geheugen gegrift staan.
19/04 16u00  3.500 jaar oude tombe onthuld in EgyptelifeOp de Draa Abul Naga-site in Luxor hebben archeologen een 3.500 jaar oude graftombe onthuld. De tombe is één van de grootsten in Luxor. Het graf behoort toe aan een edelman genaamd Shed Sou Djehuty, die werkte voor de koningen van Neder- en Opper-Egypte.
19/04 15u45  De Lijn en Brussels Gewest raken het eens over wachtzones chauffeurs aan Brussel-NoordDe Lijn en het Brussels Gewest zijn het vrijdag eens geraakt om de wachtzones voor chauffeurs van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij te verplaatsen naar een locatie in de onmiddellijke omgeving van het treinstation.
19/04 15u30  3.500 jaar oude tombe onthuld in EgypteOp de Draa Abul Naga-site in Luxor hebben archeologen een 3.500 jaar oude graftombe onthuld. De tombe is één van de grootsten in Luxor. Het graf behoort toe aan een edelman genaamd Shed Sou Djehuty, die werkte voor de koningen van Neder- en Opper-Egypte.
19/04 15u30  Promotiefilmpje van Leica maakt China boosPeking slaat het Duitse cameramerk Leica in de ban op de sociale media. De aanleiding is een promotievideo met een verwijzing naar een iconische foto van de zogeheten ‘tankman’ op het Tienanmen-plein.
19/04 15u30  Zo wil Vlaanderen de droogte bestrijdenHet grondwater staat laag voor de tijd van het jaar, en dan moet de zomer nog beginnen. Ook de komende warme week wordt geen neerslag verwacht. Het Vlaams droogteplan komt niets te vroeg.
19/04 15u30  Oostende gaat druggebruikers meteen beboetenDe lokale politie van Oostende verstrengt de aanpak van druggebruik. Wie in de Oostendse uitgaansbuurt wordt betrapt, zal meteen een boete van minstens 100 euro moeten betalen.
19/04 14u30  Wetenschappers ontdekken een van de grootste vleeseters ooit in KeniaWetenschappers hebben in Kenia een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt die ooit op aarde heeft rondgelopen. Het leeuwachtige dier, dat 23 miljoen jaar geleden leefde, woog wellicht een slordige 1.500 kilogram en was ‘mogelijk groter dan een ijsbeer’, zo meldden wetenschappers donderdag in het vakblad Journal of Vertebrate Paleontology.
19/04 14u15  Burgemeester Waasmunster overledenDe burgemeester van Waasmunster, Michel Du Tré (CD&V), is vrijdagochtend overleden. Du Tré leed aan kanker. Hij werd 51 jaar.
19/04 14u15  Deze Antwerpenaar heeft een echte vliegende paasklokWie twijfelt aan de paasklokken kunnen we nu ongelijk geven, want in Kapellen vliegt er een echte paasklok rond. Gepassioneerd dronepiloot Peter Charlton uit Kapellen heeft een drone eigenhandig omgebouwd tot paasklok. De klok kan tot wel 2 kilogram chocolade eieren vervoeren en uitstrooien.
19/04 13u30  Brand Notre-Dame mogelijk veroorzaakt door kortsluitingVolgens de politie ligt een probleem met de elektriciteitsvoorziening aan de basis van de brand in de Notre-Dame van Parijs. Er zijn al een veertigtal mensen verhoord in het onderzoek. Ondertussen wordt werk gemaakt van het bouwen van ‘een groot regenscherm’ om wat rest van het interieur te beschermen.
19/04 12u15  Iedereen wil een zwavelsnuiverVan Canada tot in China willen ze alles weten over het zwavelsnuivende vliegtuig van de Belgische kustwacht. Dat houdt tijdens zogenaamde sniffervluchten de uitstoot van schepen in de gaten. Het vliegtuig is een unicum, maar dat kan snel veranderen. Zeker als vanaf 2020 de internationale norm voor zwaveluitstoot op zee daalt naar 0,5 procent.
19/04 12u15  Trump kraait victorie: ‘Ik had Mueller kunnen ontslaan’De Amerikaanse president Donald Trump maakt zich sterk dat het rapport Mueller zijn grote gelijk bewijst, ook al pleit dat document hem niet volledig vrij. Enkele democratische parlementsleden pleiten voor het opstarten van de ontslagprocedure, mara dat lijkt een kansloze poging.
19/04 12u15  Hou rekening met uitzonderlijk veel file dit weekend: 'Het is al begonnen'Het prachtige lenteweer zal heel wat mensen op de been brengen dit weekend. ‘Er staat uitzonderlijk veel file, zelfs voor een vrijdag’, zegt woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum Peter Bruyninckx.
19/04 12u15  Man ontdekt honderden gedumpte sigaretten in Antwerps bosEen man uit Horendonk, nabij het Antwerpse Essen, kon zijn ogen niet geloven toen hij tijdens zijn wandeling in het bos honderden sigarettenpeuken vond. 'Dit getuigt van weinig respect voor de natuur', zegt hij.
19/04 11u30  Slachthuizen krijgen aparte controles op dierenwelzijnEr komt een mobiel Vlaams controleteam dat overal in Vlaanderen onverwacht slachthuizen zal kunnen controleren. Het team zal bestaan uit 25 mensen die ten laatste vanaf begin volgend jaar dag en nacht kunnen controleren hoe de dieren er behandeld worden.
19/04 11u30  De Kesel: 'Gerecht meteen inlichten bij geval van kindermisbruik'Sinds de verschillende schandalen rond kindermisbruik door geestelijken geldt er een nultolerantie in de Belgische katholieke kerk. Bij nieuwe feiten wordt onmiddellijk het gerecht op de hoogte gebracht. Dat zegt aartsbisschop Jozef De Kesel vrijdag in een interview met de VRT-radio naar aanleiding van Pasen.
19/04 11u30  Europarlementslid verrast plenaire met muzikaal afscheidIn het Europees Parlement vond donderdag de laatste plenaire vergadering van deze legislatuur plaats. De ideale gelegenheid voor Alojz Peterle, Europarlementslid en oud-premier van Slovenië, om zijn mondharmonica boven te halen.
19/04 11u30  Goed weer, dus drukke wegen: hou rekening met file dit weekendHet prachtige lenteweer zal heel wat mensen op de been brengen dit weekend. ‘Er staat uitzonderlijk veel file, zelfs voor een vrijdag’, zegt woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum Peter Bruyninckx.
19/04 10u30  Op wie kunt u stemmen op 26 mei?Bijna zevenduizend kandidaat-politici dingen op 26 mei naar de gunst van de kiezer. Wil u weten op wie u kunt stemmen, bekijk dan dit overzicht met de kieslijsten voor de federale, regionale en Europese verkiezingen.
19/04 10u30  Open VLD wil centraal eindexamen na middelbaar onderwijsOpen VLD heeft haar twaalfpuntenplan voor het Vlaamse onderwijs voorgesteld, met leerplicht vanaf drie jaar, focus op Nederlands en levensbeschouwing als optie. ‘We moeten de lat hoog leggen, en de drempel laag.’
19/04 09u30  De Kesel: ’Gerecht meteen inlichten bij geval van kindermisbruik’Sinds de verschillende schandalen rond kindermisbruik door geestelijken geldt er een nultolerantie in de Belgische katholieke kerk. Bij nieuwe feiten wordt onmiddellijk het gerecht op de hoogte gebracht. Dat zegt aartsbisschop Jozef De Kesel vrijdag in een interview met de VRT-radio naar aanleiding van Pasen.
19/04 08u30  Gerecht zal tolken en experten sneller uitbetalenVertalers-tolken, psychiaters en andere gerechtsexperten zullen vanaf nu sneller betaald worden voor hun diensten. Elk arrondissement krijgt een centraal aanspreekpunt voor de uitbetaling.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Franse eliteschool gaat op de schop25/04 22u30 - De Standaard: ‘Ik denk dat de Ecole Nationale d’Administration (ENA) afgeschaft moet worden.’ Met deze zin bezegelde Emmanuel Macron in zijn tv-toespraak het lot van de eliteschool die Charles de Gaulle in 1945 oprichtte.
2x Ligt betaling van Otten aan zichzelf aan basis van dispuut met Baudet?25/04 18u30 - De Standaard: Nadat Henk Otten door partijleider Thierry Baudet van de rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD) werd verzocht om terug te treden, blijkt nu dat er meer speelt dan een inhoudelijk meningsverschil. NRC meldt dat er onvrede is over een betaling die Otten aan zichzelf deed.
2x Otten stapt uit partijbestuur na 'karaktermoord' door Baudet25/04 21u30 - De Standaard: Henk Otten heeft gehoor gegeven aan de oproep van partijleider Thierry Baudet om een stap terug te zetten. Otten verlaat het bestuur van de rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD). Eerder meldde NRC dat onvrede over een betaling van Otten aan zichzelf aan de basis zou liggen van het geschil.
2x VERKIEZINGSBLOG. 'Schaf de Senaat af'25/04 22u00 - De Standaard: Lees meer >
2x Verbod op verkoop van tabak aan minderjarigen, ook tabaksproducent tevreden25/04 22u15 - De Standaard: De Kamer heeft donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat de verkoop van tabak onder de 18 jaar verbiedt. Nu ligt de leeftijdsgrens op 16 jaar. Niet alleen het Vlaams Instituut Gezond Leven maar ook tabaksgigant British Americcan Tobacco reageert tevreden.
1x LIVEBLOG. Dodentol loopt op tot 207, volgens politie21/04 14u30 - De Standaard: Lees meer >
1x Groothertog Jan van Luxemburg op 98-jarige leeftijd overleden23/04 07u45 - De Standaard: Groothertog Jan van Luxemburg is dinsdagochtend overleden. Hij werd 98 jaar. Dat heeft zijn zoon, groothertog Hendrik, dinsdag laten weten in een communiqué.
1x VERKIEZINGSBLOG. Ook Bart De Wever is voor een federale kieskring, maar...25/04 21u00 - De Standaard: Lees meer >
1x De Block blijft gekant tegen sigarettenverbod minderjarigen: ‘Maar moet democratie respecteren’25/04 21u15 - De Standaard: Nadat in de Kamer een wetsvoorstel werd goedgekeurd dat de verkoop van tabak onder de 18 jaar verbiedt, blijft bevoegd minister De Block erbij dat zo’n verbod een slecht idee is. ‘Het is niet de taak van de overheid om mensen te vertellen hoe ze moeten leven.’
0x Drie bergbeklimmers vermoedelijk omgekomen door lawine in Canadese Banff19/04 01u30 - De Standaard: Drie professionele bergbeklimmers zijn waarschijnlijk omgekomen door een lawine in het Canadese nationaal park Banff. Hun sponsor, kledingmerk The North Face, liet donderdag weten dat Oostenrijkers David Lama (28), Hansjörg Auer (35) en Amerikaan Jess Roskelley (36) sinds woensdag vermist zijn.

Statistieken

Artikels:
28103
Gelezen:
2367
Aantal lezers nu:
31


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven