zondag 23 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u00
 

De Standaard

Verbergen Tonen
22/02 22u45  Hevige wind verwacht: 1722 geactiveerd De FOD Binnenlandse Zaken heeft zaterdagavond het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp. Dat gebeurt nadat het KMI waarschuwt voor slecht weer, met zondag kans op hevige rukwinden.11 
22/02 21u00  CORONABLOG. WHO: 'Afrika moet zich beter weren tegen nieuw coronavirus' Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
22/02 20u15  Auschwitz-museum boos op Bol.com en Amazon om aanbod naziboeken Het Auschwitz Memorial in Polen doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om meteen te stoppen met de verkoop van ‘antisemitische boeken’. Dat meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.
22/02 20u15  Carnaval Aalst gaat nog steeds door, Essen en Eisden annuleren stoet wel In Aalst wordt de carnavalstoet zondag niet afgelast, ondanks krachtige winden en een code geel-waarschuwing van het KMI. In Essen en Eisden wordt de stoet wel geannuleerd uit voorzorg, net zoals in enkele Nederlandse steden.
22/02 18u30  Erdogan kondigt Syrië-top aan met Russische, Franse en Duitse leiders De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zaterdag een topbijeenkomst op 5 maart aangekondigd met de leiders van Rusland, Frankrijk en Duitsland, om de toestand in de provincie Idlib te bespreken, het laatste bolwerk van de rebellen in het noordwesten van Syrië.
22/02 18u15  Onschuldige ingreep in UZ Leuven laat drie patiënten blind achter Het gerecht van Leuven voert onderzoek naar drie fout gelopen oogoperaties in het UZ Leuven. Het moesten routine-ingrepen worden, in de zomer van 2017, maar drie patiënten bleven achteraf blind aan een oog. De slachtoffers dienden een klacht in. En het ziekenhuis volgde hun voorbeeld, met een klacht tegen onbekenden. 'Want we willen tot het uiterste gaan om de oorzaak te vinden.'
22/02 17u45  Honderden steunen Assange tijdens protestmars in Londen Honderden aanhangers van WikiLeaks-oprichter Julian Assange zijn zaterdag in Londen de straat op gegaan om steun te betuigen aan de omstreden klokkenluider. Maandag zijn de eerste hoorzittingen in het uitleveringsproces tegen Assange.
22/02 17u15  Na twee doden en 51 besmettingen: Italië treft maatregelen tegen coronavirus In Italië zijn twee mensen overleden na besmetting met het nieuwe coronavirus. Er zijn in totaal ook al 51 besmettingen vastgesteld, voornamelijk in de regio rond Milaan. De Italiaanse regering treft maatregelen.
22/02 16u45  Sambascholen wedijveren in carnavalsoptocht Rio de Janeiro Het jaarlijkse grootse carnavalfestival in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro is van start gegaan. Terwijl de parades wereldberoemd zijn om hun uitgelatenheid, heerst tussen de elitaire sambascholen van het land een heuse concurrentiestrijd.
22/02 16u45  Carnaval Aalst gaat door ondanks krachtige wind en code geel, Essen annuleert stoet wel In Aalst wordt de carnavalstoet zondag niet afgelast, ondanks krachtige winden en een code geel-waarschuwing van het KMI. In Essen wordt de stoet wel geannuleerd uit voorzorg, net zoals in enkele Nederlandse steden.
22/02 16u15  Turks dorp bedolven onder laag sneeuw van zes meter Een sneeuwstorm heeft meer dan zeventig dorpen in Turkije geïsoleerd. De inwoners hadden de grootste moeite om zich uit hun huizen te graven.
22/02 16u00  Stichter Arkgemeenschappen beschuldigd van seksueel misbruik Jean Vanier, de stichter van de religieuze Arkgemeenschappen, zou over een periode van 35 jaar zes vrouwen seksueel misbruikt hebben, zo blijkt uit een intern rapport. Vanier overleed vorig jaar.
22/02 16u00  CORONABLOG. Chinese autoriteiten waarschuwen voor langere incubatietijd Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
22/02 15u15  REGERINGSBLOG. Magnette: 'Ik laat me de separatistische visie van de N-VA niet opdringen' Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
22/02 15u00  Essen annuleert carnavalsstoet uit angst voor storm Het slechte weer zorgt ervoor dat de jaarlijkse carnavalsstoet in Essen niet kan doorgaan. Volgens het gemeentebestuur van Essen is annulatie de enige optie.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 22u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/02 14u30  Dieven Koninklijke Munt probeerden waardeloze munten te stelenDrie dieven zijn er in de nacht van donderdag op vrijdag in geslaagd binnen te dringen bij de Koninklijke Munt. Twee van hen werden betrapt, de derde kon ontkomen, wellicht met een zak waardeloze munten.
22/02 14u15  Oude zwarte beer flaneert door Californische wijkEen grote zwarte beer liep uit de bergen en een wijk in Monrovia in, een dorp dicht bij de Amerikaanse stad Los Angeles, op zoek naar eten. De beer is van het vrouwelijke geslacht en van een gevorderde leeftijd, ongeveer zeventig jaar in mensenjaren.
22/02 14u00  Ardennen mogen dromen van sneeuwlaagjeHet wordt een carnavalsweekend met veel regen en wind, vooral op zondag. Het is wel zeer zacht, zegt het KMI. Midden volgende week zou er mogelijk wel een dun sneeuwtapijt vallen in de de Ardennen.
22/02 13u45  Verdachte van steekpartij moskee Londen is dakloze manDe Britse autoriteiten vervolgen een dakloze man voor de steekpartij van donderdag in een moskee in Londen. De 29-jarige Daniel Horton wordt verdacht van zware mishandeling en het bezit van een illegaal mes.
22/02 13u00  Nederland annuleert carnavalsstoeten uit angst voor stormHet slechte weer zorgt ervoor dat meerdere carnavalsoptochten de komende dagen niet door kunnen gaan bij onze noorderburen. Onder meer die van zondag in Weert, in Nederlands Limburg, en die van zaterdag in Kwadendamme en Lewedorp in de gemeente Borssele, in Zeeland, zijn afgelast. Al eerder werd bekend dat de optocht van zaterdag in Eindhoven is afgelast.
22/02 12u30  Politie op zoek naar man die dreigt met aanslag op Aalst CarnavalEen man die woensdag op Facebook dreigde met een aanslag op Aalst Carnaval, wordt nog steeds door de politie gezocht. Ondertussen stelt hij op Facebook wel dat zijn dreigement om met een bus de stoet te verstoren een ‘grap’ was.
22/02 12u15  CORONABLOG. Dodentol buiten China loopt opVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
22/02 12u15  Turks dorp bedolven onder 6 meter hoge laag sneeuwEen sneeuwstorm heeft meer dan zeventig dorpen in Turkije geïsoleerd. De inwoners hadden de grootste moeite om zich uit hun huizen te graven.
22/02 11u30  Twee Italianen bezweken aan CoronavirusIn Italië zijn twee mensen overleden na besmetting met het nieuwe coronavirus. Een 78-jarige had geen rechtstreekse banden met China, en is daarmee het eerste niet-Chinese slachtoffer in Europa. Ook een Italiaanse vrouw is bezweken aan het virus.
22/02 10u45  Legopoppetjes verliezen geestelijke vaderJens Nygaard Knudsen, de bedenker van de iconische Lego-minifiguurtjes, is deze week in Denemarken overleden. Er zouden wereldwijd al 8 miljard van deze poppetjes verkocht zijn.
22/02 10u00  Reizigers ondervinden weinig hinder van stiptheidsacties op Brussels AirportDe eerste reizigers zaterdagochtend ondervinden geen hinder van acties van de luchthavenpolitie op Brussels Airport. Later in de ochtend kan dat wel het geval zijn. Dat zegt een woordvoerster van de luchthaven.
22/02 09u45  Sanders ziet Russische inmenging in verkiezingenDe Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders, die momenteel op kop staat in de peilingen, heeft mogelijke Russische inmenging in de Amerikaanse presidentiële campagne gehekeld. Moskou zou proberen van hem de Democratische presidentskandidaat te maken.
22/02 09u15  Aantal moorden vervijfvoudigd na muiterij Braziliaanse politieHet aantal moorden in de Braziliaanse staat Ceara, in het noordoosten van het Zuid-Amerikaanse land, is de afgelopen dagen bijna vervijfvoudigd. Sinds de militaire politie is gaan muiten om betere salarissen te krijgen zijn binnen twee dagen 51 mensen van het leven beroofd.
22/02 09u15  REGERINGSBLOG. De Wever: 'Magnette wil België doen barsten'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
22/02 09u00  Onderzoek naar corruptie bij Kansspel-commissieEr ligt een bom onder de Kansspelcommissie, het orgaan dat de goksector in ons land reguleert. In een document dat Het Laatste Nieuws kon inkijken, staat onder meer dat ambtenaren cadeaus van gokbedrijven hebben aanvaard. De feiten spelen zich af aan de top.
22/02 08u45  Ryanair-topman luchthavencontroles toespitsen op moslimmannenRyanair-topman Michael O’Leary vindt dat moslimmannen op luchthavens strengere veiligheidscontroles zouden moeten ondergaan dan andere reizigers. ‘Dat is waar de dreiging van komt’, zegt hij in een interview met The Times. Er komt kritiek op de uitspraken.
22/02 08u00  Regen en wind domineren ook dit weekendHet wordt een carnavalsweekend met veel regen en wind, vooral op zondag. Het is wel zeer zacht, zegt het KMI.
22/02 07u45  Aantal nieuwe besmettingen in China zakt onder de 500Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
22/02 07u30  Italiaanse man bezweken aan CoronavirusIn het Italiaanse Veneto is een man overleden, vermoedelijk aan het nieuwe coronavirus. De 78-jarige had geen rechtstreekse banden met China, en is daarmee het eerste niet-Chinese slachtoffer in Europa.
22/02 00u00  Wat we weten over het nieuwe coronavirusEr lopen continu nieuwe cijfers en inzichten binnen over het nieuwe coronavirus. Wat weten we al wel en wat nog niet?
21/02 22u15  Greta Thunberg komt op 6 maart in Brussel stakenGreta Thunberg, internationaal boegbeeld van de klimaatjongeren, zakt op vrijdag 6 maart opnieuw af naar Brussel voor een European Climate Strike. Dat kondigt de Zweedse klimaatactiviste aan.
21/02 22u15  REGERINGSBLOG. Groen: het is Vivaldi of nieuwe verkiezingenVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
21/02 22u00  Concentratie ultrafijn stof rond Brussels Airport even hoog als in de stadWie rond Brussels Airport woont, krijgt gemiddeld evenveel ultrafijn stof te slikken als wie in de stad woont. Dat blijkt uit een studie van de Vlaamse onderzoeksinstelling VITO. De luchthavenuitbater zegt al maatregelen te hebben genomen om de luchtkwaliteit te verbeteren.
21/02 21u45  Jury verdeeld over zwaarste aanklachten tegen WeinsteinDe jury in het proces van Harvey Weinstein lijkt het niet eens te worden over de twee zwaarste aanklachten tegen hem. Die gaan over ‘predatory sexual assault’, ‘aanranding met roofzuchtig motief’ en kunnen hem levenslang in de cel kunnen doen belanden.
21/02 21u15  Leerling dreigt met schietpartij op school in RotselaarEen leerling van het Montfortcollege in Rotselaar heeft vrijdag gedreigd met een schietpartij op zijn school. De politie voerde een huiszoeking uit bij de 18-jarige, maar trof er geen wapens aan. De leerling zei dat het om een grap ging.
21/02 20u45  Tiental gemeenten in Lombardije in lockdownVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
21/02 20u45  Luchthavenpolitie Zaventem plant nieuwe acties tijdens krokusvakantieDe hinder op Brussels Airport is vandaag relatief beperkt gebleven door de stiptheidsacties van agenten van de luchtvaartpolitie. Nog de hele krokusvakantie plannen de vakbonden prikacties, wat opnieuw tot hinder zal leiden.
21/02 20u30  Oekraïense betogers belagen bussen met geëvacueerden uit angst voor coronaVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
21/02 20u00  Michel kan geen akkoord over meerjarenbegroting sluitenDe Europese top over de meerjarenbegroting is afgelopen. Er is geen akkoord gevonden tussen de staats- en regeringsleiders.
21/02 19u45  Europese top voorbij, geen akkoord over begrotingDe Europese top over de meerjarenbegroting is afgelopen. Er is geen akkoord gevonden tussen de staats- en regeringsleiders.
21/02 19u15  REGERINGSBLOG. Ook PVDA vraagt nieuwe verkiezingenVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
21/02 18u15  België trekt uitnodiging aan Palestijnse ngo in na Israëlische drukDe Palestijnse ngo Defense for Children Palestine komt maandag niet spreken op een briefing van de VN-Veiligheidsraad. België, deze maand voorzitter van de Veiligheidsraad, had de ngo uitgenodigd, maar stelt de toespraak uit na toenemende druk uit Israël.
21/02 17u45  Rukwinden vergallen BK veldlopen, carnaval en opnieuw ValentijnsrunZondag gaat het weer stevig waaien, met naar verwachting rukwinden van 80 kilometer per uur. De afgelastingen lopen binnen: het BK Veldlopen, de Valentijnsrun in het Rivierenhof en het krakelingenfeest in Geraardsbergen gaan niet door. Ook in Aalst zetten de carnavalisten zich schrap.
21/02 17u00  De Standaard belde met vader van lachend Syrisch meisje: 'Lachen neemt angst weg'Eerder deze week ging een video van een Syrisch meisje en haar vader de wereld rond. Ze begonnen te schaterlachen toen in de verte een bom viel. Chef buitenland Koen Vidal kon de man opbellen. Het verhaal van Abdullah Mohammad en zijn dochter Salwa ziet u in de video hierboven.
21/02 16u45  Telefoongesprek met vader van lachend Syrisch meisje: 'Lachen neemt angst weg'Eerder deze week ging een video van een Syrisch meisje en haar vader de wereld rond. Ze begonnen te schaterlachen toen in de verte een bom viel. Chef buitenland Koen Vidal kon de man opbellen. Het verhaal van Abdullah Mohammad en zijn dochter Salwa ziet u in de video hierboven.
21/02 16u45  Ierse drugdealer verliest 55 miljoen euro omdat hij bitcoincode kwijt isIerse instanties hebben het fortuin van Clifton Collins, een 49-jarige man uit Dublin, geconfisqueerd. Hij heeft door de verkoop van cannabis 55 miljoen euro aan bitcoins kunnen aankopen. Het enige probleem: Collins is de code – en dus ook zijn bitcoins – kwijt.
21/02 16u45  Luchthavenpolitie Zaventem plant al nieuwe actiesDe hinder op Brussels Airport is vandaag relatief beperkt gebleven tijdens de stiptheidsacties van agenten van de luchtvaartpolitie. Vanmiddag verliep alles weer normaal. Maar de politievakbonden laten het er niet bij. Nog de hele krokusvakantie plannen ze prikacties.
21/02 16u45  Morning-afterpil wordt gratis voor iedereenAnticonceptiemiddelen worden gratis voor vrouwen tot 25 jaar. De ministerraad heeft het koninklijk besluit daaromtrent vrijdag goedgekeurd. De morning-afterpil wordt volledig gratis, ongeacht de leeftijd.
21/02 16u30  Zes mensen lopen coronavirus in Italië op, honderden mensen worden getestVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
21/02 16u15  Man krijgt levenslang voor moord op Britse toeriste: ‘Ze stierf doodsbang in een kamer met jou’De man die de Britse backpacker Grace Millane (22) in Nieuw-Zeeland heeft vermoord, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Haar moeder sprak de moordenaar in de rechtszaal aan.
21/02 16u00  Wie durft nog naar China te vliegen?De coronacrisis veroorzaakt een steeds langere lijst van luchtvaartmaatschappijen die hun vluchten naar China hebben opgeschort. Toch kunt u nog altijd vanuit Brussel naar Peking vliegen.
21/02 15u30  Warren confronteert Bloomberg opnieuw met zwijgcontracten: hoe seksuele intimidatie de miljardair achtervolgtDe Democratische presidentskandidaat Elizabeth Warren heeft haar rivaal Michael Bloomberg opnieuw aangevallen over zijn zwijgcontracten. De beschuldigingen van seksuele intimidatie achtervolgen de miljardair al langer.
21/02 15u15  Acteurs springen in de bres voor gepeste jongen (9), inzamelactie brengt 200.000 euro opMet een emotionele video bereikt de moeder van de negenjarige Quaden de hele wereld. De Australische jongen met dwerggroei wordt gepest op school en ziet het leven niet meer zitten. Bekende acteurs schieten in actie om hem een hart onder de riem te steken en een inzamelactie om Quaden naar Disneyland te sturen, leverde al 200.000 euro op.
21/02 15u00  Oekraïense burgers gooien stenen naar bussen met teruggekeerde coronapatiëntenIn Novi Sanzhary een dorp in Oekraïne, zijn inwoners op straat gekomen, omdat ze niet willen dat er besmette mensen met het coronavirus vlak naast hun dorp in quarantaine zullen gaan.
21/02 14u45  Vietnam klaagt zeven mensen aan voor doden in Britse koelwagenDe politie in Vietnam heeft zeven mensen aangeklaagd in verband met de vondst van 39 doden in een vanuit België verscheepte koelwagen in de buurt van Londen vorig jaar. Dat hebben meerdere Britse media vrijdag gemeld.
21/02 14u30  Acteurs springen in de bres voor gepeste Quaden (9), inzamelactie brengt 200.000 euro opMet een emotionele video bereikt de moeder van de negenjarige Quaden de hele wereld. De Australische jongen met dwerggroei wordt gepest op school en ziet het leven niet meer zitten. Bekende acteurs schieten in actie om hem een hart onder de riem te steken en een inzamelactie om Quaden naar Disneyland te sturen, leverde al 200.000 euro op.
21/02 14u00  Oekraïense burgers zijn niet tevreden met de komst van coronapatiënten en bekogelen de bussenIn Novi Sanzhary een dorp in Oekraïne, zijn inwoners op straat gekomen, omdat ze niet willen dat er besmette mensen met het coronavirus vlak naast hun dorp in quarantaine zullen gaan.
21/02 13u45  'Alle Belgen van cruiseschip Westerdam akkoord met quarantaine'Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
21/02 12u30  Vluchtelingen krijgen geen kindergeld meer tijdens asielprocedureVandaag hebben erkende vluchtelingen recht op een retroactieve uitbetaling van het Groeipakket voor de duur van hun asielprocedure. Tijdens deze periode hebben zij al recht op opvang, het zogenaamde ‘bed-bad-brood’. De Vlaamse regering heeft daarom besloten het aanvullend recht op het Groeipakket af te voeren.
21/02 12u15  Vader van lachend Syrisch meisje: 'Lachen haalt negativiteit weg, zelfs al is het uit angst'Eerder deze week ging een video van een Syrisch meisje en haar vader de wereld rond. Ze begonnen te schaterlachen toen in de verte een bom viel. Chef buitenland Koen Vidal kon de man opbellen. Het verhaal van Abdullah Mohammed en zijn dochter Salwa ziet u in de video hierboven.
21/02 12u15  Vlaanderen lanceert ‘Missie 120.000 jobs’Jobs, jobs jobs. De Vlaamse regering en de sociale partners hebben een voorakkoord over ‘de belangrijkste doelstelling uit het regeerakkoord’: het optrekken van de werkzaamheidsgraad naar tachtig procent.
21/02 12u00  Advocate noemt Weinstein enkel schuldig aan overspel, jury wil cruciale getuigenis opnieuw horenDonna Rotunno, de advocate van Harvey Weinstein, heeft opnieuw opmerkelijke uitspraken in de media gedaan. De jury begint intussen aan zijn vierde dag van beraad.
21/02 12u00  Trump koopt alle advertentieruimte Youtube op verkiezingsdagEr zal slechts één kandidaat te zien zijn in de reclames op Youtube in de aanloop van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en op verkiezingsdag zelf: de huidige Amerikaanse president Donald Trump. Zijn team kocht alle advertentieruimte voor die periode helemaal op.
21/02 11u15  Trump haalt uit naar Oscarwinnaar Parasite en Brad PittDe Amerikaanse president Donald Trump heeft kritiek geuit op de Oscarwinst van de Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’. Dat deed hij donderdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Colorado Springs. Hij blijkt het niet eens te zijn met het feit dat een Zuid-Koreaanse film de prijs in de belangrijkste categorie heeft gewonnen, beste film, en niet gewoon beste buitenlandse film. Ook Brad Pitt bleef niet gespaard van kritiek.
21/02 11u15  REGERINGSBLOG. Jambon: 'We stellen geen exclusieven'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
21/02 11u00  Coronavirus verspreidt zich in Chinese gevangenissen: vijfhonderd besmettingenIn China zijn er ongeveer vijfhonderd besmettingen met het nieuwe coronavirus in gevangenissen. Vooral de gevangenis van Rencheng, in de noordoostelijke provincie Shandong, is getroffen met zeker tweehonderd gedetineerden en zeven cipiers die het virus hebben opgelopen.
21/02 10u45  Persoon aangereden door trein in station Leuven: ‘Afschaffingen verwacht’In het station van Leuven is vrijdagvoormiddag een persoon aangereden door een trein. Dat meldt de NMBS op Twitter.
21/02 10u45  Zevenhonderd kilo cocaïne ontdekt in Antwerpse havenDe Duitse politie en douane hebben de invoer in het land van ruim 700 kilo cocaïne kunnen voorkomen, dankzij een samenwerking met hun Belgische collega’s uit de haven van Antwerpen.
21/02 09u30  Christoph D’Haese roept carnavalisten op ‘niet te kwetsen om te kwetsen’Aalst carnaval gaat zondag voor de 92e keer van start, maar dat zal dit jaar niet zonder controverse zijn. Israël vraagt een verbod van het volksfeest, nadat er vorig jaar joodse karikaturen te zien waren in de stoet. De burgemeester van Aalst roept carnavalisten op om rekening te houden met de gevoeligheden.
21/02 08u00  Eerste testen vaccin tegen nieuwe coronavirus eind aprilVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
21/02 08u00  Ondernemers: ‘Als België een bedrijf was geweest, was het al lang op de fles gegaan’Meer dan dertig Belgische ondernemers van grote en kleine bedrijven klagen in een open brief de politieke stilstand aan, ze vinden de situatie ‘totaal onverantwoord’. ‘Wij, ondernemers, willen géén nieuwe verkiezingen’, schrijven ze. ‘We werken in een beangstigende onzekerheid.’
21/02 07u30  Dit zijn de slachtoffers van Tobias R.Bij de schietpartijen in twee shishabars in het Duitse Hanau kwamen negen mensen om het leven. De slachtoffers waren volgens de Duitse pers tussen de 20 en de 44 jaar, onder hen vijf Turken.
21/02 07u30  Arts niet aansprakelijk voor achtergelaten watjesEen neurochirurg die twee cottonoïden of kleine watjes achterliet in het hoofd van een patiënte bij wie hij een hersentumor verwijderde, gaat vrijuit.
21/02 07u15  Stiptheidsactie gestart op Brussels Airport: ‘Kom drie tot vier uur op voorhand’De luchthavenpolitie startte vrijdagochtend om zes uur met stiptheidsacties, om het personeelstekort en het gebrek aan middelen bij de luchthavenpolitie aan te klagen. De wachttijden op Brussels Airport kunnen oplopen omdat de politie de paspoorten extra zullen controleren.
21/02 03u45  De eindstrijd in Syrië: een miljoen mensen dreigen te worden verpletterd. Dit zijn hun verhalenZiekenhuizen, reddingswerkers, vluchtelingenkonvooien: alles en iedereen in de provincie Idlib vormt nu een doelwit voor het leger van Assad. ‘Dit is de grootste humanitaire crisis sinds het begin van de Syrische oorlog.’
21/02 01u45  Ierse eerste minister stapt opDe Ierse eerste minister Leo Varadkar heeft donderdag aangekondigd dat hij ontslag neemt. Hij beloofde wel op post te blijven totdat er een nieuwe regering is gevormd. Bij de recente verkiezingen in Ierland kwam er geen duidelijke winnaar uit de bus.
20/02 22u15  Merkel en Macron willen met Poetin en Erdogan onderhandelen over Noord-SyriëIn de marge van de Europese top in Brussel hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron met de Russische president Vladimir Poetin gebeld over de ‘catastrofale humanitaire toestand’ in de Syrische provincie Idlib. Merkel en Macron zijn bereid om met Poetin en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan samen te zitten en een politieke oplossing uit te werken.
20/02 21u45  Portugal haalt wellicht als eerste Zuid-Europees land euthanasie uit strafwetHet Portugees parlement heeft de eerste lezing van vijf wetsvoorstellen aangenomen die euthanasie uit de strafrechtelijke sfeer halen. Als ze definitief goedgekeurd zouden worden, wordt Portugal het vierde land in Europa waar euthanasie legaal is, na Nederland en België in 2002 en Luxemburg in 2009.
20/02 21u45  Warren geeft Bloomberg volle laag in Las VegasNieuwkomer Michael Bloomberg heeft vannacht rake klappen gekregen tijdens zijn eerste deelname aan een Democratisch voorverkiezingsdebat, in de casinostad Las Vegas. Maar ook de andere Democraten spaarden elkaar niet in een fel, en soms zelfs giftig debat. ‘Ik weet niet wie won, want mijn ogen zijn nog gezwollen van alle uitgedeelde klappen’, twitterde de Amerikaanse komiek Dean Obeidallah.
20/02 21u15  Cruisekoppel reist met trein naar huis en hoort later over huisarrestFrancis Schellekens en zijn vrouw Jacqueline Bervoets, het paar uit Herenthout dat door het coronavirus dagenlang in Azië vastzat op het cruiseschip Westerdam, is weer thuis. Maar nu moeten de twee nog veertien dagen in quarantaine. Dat is een rijkelijk laat meegedeeld besluit van Volksgezondheid. ‘We namen woensdag in Zaventem zonder boe of bah de trein naar Herentals, maar nu zeggen ze ons dat we twee weken ons huis niet uit mogen. Dat had wel wat eerder gekund.’
20/02 21u00  Somers over Aalst carnaval: 'Karikaturen moeten niet'Bart Somers (Open VLD), minister van samenleven in de Vlaamse regering, wil niet weten van een verbod van Aalst carnaval. Toch zou het volgens hem goed zijn dat burgemeester D'Haese de carnavalisten probeert te overtuigen dat ze niet per se de Joodse karikaturen moeten gebruiken. 'Het is niet omdat iets mag, dat je het ook moet doen.'
20/02 20u30  Luchtvaartsector verwacht miljarden omzetverliesVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
20/02 20u15  Poetin: ‘Rusland is België niet dat een jaar zonder regering kan’De Russische president Poetin heeft in een interview uitgelegd waarom hij zo snel een vervanger zocht voor ontslagnemend premier Medvedev. Omdat Rusland België niet is.
20/02 19u30  Duizenden mensen houden wake in HanauHet grote marktplein van Hanau stond vanavond afgeladen vol mensen die samen rouwden om de terreurdaad in hun stad.
20/02 19u30  Vertrouweling Trump moet veertig maanden cel inEen districtsrechtbank in de Amerikaanse hoofdstad Washington heeft Roger Stonetot drie jaar en vier maanden cel plus een boete van 20.000 dollar en gemeenschapsdienst veroordeeld. Stone is een vertrouweling en vriend van de Amerikaanse president Donald Trump en stond terecht voor het manipuleren van het Rusland-onderzoek.
20/02 19u00  OPROEP. Eet u elke dag hetzelfde?Decennialang was het normaal om elke dag aardappelen/groente/vlees te eten (en af en toe vis). Vandaag is het normaal om te variëren en om nieuwe, exotische producten te proeven.
20/02 18u45  D'Haese reageert op tweet Israëlische minister: 'Te gek voor woorden''Ik vind deze reactie zeer betreurenswaardig, maar ik wil niet dat dit escaleert', zegt Christoph D'Haese (N-VA), burgemeester van Aalst als reactie op de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken die het carnaval in Aalst wil laten verbieden.
20/02 18u30  Helft Leuvense panden van familie Appeltans is onbewoonbaarDe helft van de panden die de familie Appeltans in Leuven bezit staat momenteel op de lijst van onbewoonbaar verklaarde woningen. Tegen de andere helft heeft de stedelijke dienst Wonen een dossier lopen. Dat zegt Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A).
20/02 18u15  Helft Leuvens panden van familie Appeltans is onbewoonbaarDe helft van de panden die de familie Appeltans in Leuven bezit staat momenteel op de lijst van onbewoonbaar verklaarde woningen. Tegen de andere helft heeft de stedelijke dienst Wonen een dossier lopen. Dat zegt Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A).
20/02 18u00  Duitse politici houden AfD medeverantwoordelijk voor moordenVeel politici in Duitsland houden de radicaal-rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) onrechtstreeks medeverantwoordelijk voor de moorden van woensdagavond. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer kondigde al scherpere veiligheidsmaatregelen aan.
20/02 18u00  Man neergestoken in Londense moskeeIn een Londense moskee is donderdag een man neergestoken, zo hebben meerdere media bericht. Hij is niet in levensgevaar. De dader is opgepakt, maar het motief is nog onduidelijk.
20/02 18u00  Man zit 18 dagen onschuldig in de cel omdat de politie een ‘a’ vergeet te noterenEen 36-jarige Tunesiër uit Brussel heeft 18 dagen onschuldig in de gevangenis gezeten van Sint-Gillis in plaats van een 31-jarige Marokkaan uit Molenbeek met dezelfde naam… Op één letter na.
20/02 17u30  Jägermeister aanstootgevend? Volgens Zwitserse rechter nietEen rechtbank in Zwitserland heeft beslist dat het logo van Jägermeister niet aanstootgevend is en als reclame mag worden gebruikt in Zwitserland.
20/02 17u15  Logo Jägermeister aanstootgevend? Volgens Zwitserse rechter nietDe rechtbank heeft beslist dat het logo van Jägermeister, een Duitse alcoholische drank, niet aanstootgevend is en als reclame mag worden gebruikt in Zwitserland.
20/02 17u15  Wilmès aanvaardt dat België meer zal betalen aan EUHet gat dat de Brexit achterlaat in de Europese begroting moet gevuld worden door de overblijvers. De nieuwe Europese meerjarenbegroting staat op het programma van de top in Brussel. Premier Sophie Wilmès aanvaardt de hogere kosten voor België. Toch wil ze de ‘situatie voor België, de regio’s en de landbouwers verbeteren’.
20/02 17u00  REGERINGSBLOG. Groen wil dat Dewael en Laruelle Vivaldi grondig testenVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
20/02 16u45  De Gucht reageert op tweet Israëlische minister: 'Aalst Carnaval verbindt mensen'Israel Katz, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, roept de Belgische overheid op om het carnaval in Aalst te veroordelen en te verbieden. Dat heeft hij gezegd op Twitter. 'België zou zich moeten schamen.'
20/02 16u45  Seehofer na aanslag: 'Veiligheidsmaatregelen versterken'De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gereageerd op de aanslag op twee shishabars in de Duitse stad Hanau. ‘Het is een zeer triestige dag voor ons land.’ Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer kondigde al scherpere veiligheidsmaatregelen aan.
20/02 16u30  Schepen reageert op tweet Israëlische minister: 'Aalst Carnaval verbindt mensen'Israel Katz, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, roept de Belgische overheid op om het carnaval in Aalst te veroordelen en te verbieden. Dat heeft hij gezegd op Twitter. 'België zou zich moeten schamen.'
20/02 16u30  Onderzoek naar slechtwerkende e-gates op Brussels AirportDe Algemene Inspectie gaat een onderzoek voeren naar de aankoop van de veelbesproken e-gates op Brussels Airport. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) gezegd in de Kamer. De poortjes zijn vaak defect en worden in 2022 vervangen door een nieuw systeem.
20/02 16u15  Verdediging veroordeelde moordenaar trekt ondanks lek jury niet naar CassatieDe verdediging van Ben Wertoy tekent geen cassatieberoep aan nadat een jurylid op de sociaalnetwerksite Facebook informatie had gelekt. De advocaat van Wertoy meent wel dat de inhoud van de publieke posts reden genoeg kon zijn om naar cassatie te trekken.
20/02 15u15  Duitsland krijgt extreemrechtse geest niet meer in de flesDe man die in Hanau negen mensen heeft doodgeschoten, had extreemrechtse ideeën. De tijd dat Duitsland het liefst zijn ogen sloot voor deze mensen, is al een tijdje voorbij.
20/02 15u15  Minstens negen doden na aanslag op shishabarsEen schutter heeft in de Duitse stad Hanau het vuur geopend in twee shishabars. Minstens negen mensen kwamen daarbij om. Er is sprake van een racistisch motief. De verdachte en zijn moeder zijn dood teruggevonden.
20/02 15u00  Israëlische minister roept op om carnaval in Aalst te verbiedenIsrael Katz, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, roept de Belgische overheid op om het carnaval in Aalst te veroordelen en te verbieden. Dat heeft hij gezegd op Twitter.
20/02 14u45  Het volledige, gewraakte voorwoord van Carl DevosLees hieronder het volledige voorwoord van Carl Devos. De geel gemarkeerde passages wilde Vlaams Belang geschrapt zien.
20/02 14u30  Ook ‘elektrisch’ zwart weekend verwacht aan laadpalen in DuitslandWie die dit weekend op vakantie richting de sneeuw vertrekt, zal mogelijk in de file staan aan de laadpalen in Duitsland. Tot 75 minuten zelfs, verwacht consultancybureau KPMG.
20/02 13u45  KMI waarschuwt opnieuw voor veel wind, nummer 1722 actiefHet KMI waarschuwt donderdag opnieuw voor veel wind. Over het hele land geldt in de namiddag of avond code geel voor een regenzone met rukwinden van 70 tot 80 km/uur of eventueel wat meer. De FOD Binnenlandse Zaken heeft donderdag het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp.
20/02 13u00  REGERINGSBLOG. Dewael en Laruelle beloven absolute discretieVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
20/02 12u45  Merkel reageert op aanslag: ‘racisme is een gif’De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gereageerd op de aanslag op twee shishabars in de Duitse stad Hanau. ‘Het is een zeer triestige dag voor ons land.’
20/02 12u45  Politiekoppel pakt crimineel op tijdens avondje uitWoensdagavond werd een restaurant in Kentucky in de Verenigde Staten overvallen door een man. Wat die man niet wist, was dat er op dat moment twee agenten in de zaak zaten. In de video hierboven ziet u wat er toen gebeurde.
20/02 12u45  Hier riskeert u file op weg naar skigebiedenDe uittocht naar de skigebieden zal dit weekend geen files veroorzaken in het binnenland, maar wel in het buitenland.
20/02 12u30  Duitse schutter had ‘extreemrechts gedachtegoed’De man die het vuur opende op twee shishabars in Hanau is geïdentificeerd als de 43-jarige Duitser Tobias R. Wat weten we over hem?
20/02 12u15  Ex-man steekt kinderen en vrouw in brand, steekt zichzelf neerIn Brisbane, in het oosten van Australië, zijn drie jonge kinderen omgekomen in een brandende auto. Hun moeder overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De vader, een voormalig rugbyspeler, heeft hen in brand gestoken nadat hij zijn familie had overgegoten met benzine.
20/02 12u15  Waarom koning alweer duo aanstelt, terwijl die nooit doorbraak forcerenMet Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) duikt weer een koppel de arena van de formatie in. Duo’s konden nog nooit een doorbraak in de regeringsvorming forceren, zeker als ze een open opdracht hadden.
20/02 12u15  N-VA en Vlaams Belang pompen vers geld in online campagneDe zenuwen in de Wetstraat staan strak gespannen, en dat vertaalt zich ook op Facebook. N-VA heeft deze week de woorden van Bart De Wever een echo online gegeven. Maar ook Vlaams Belang blijft de sociale media bespelen. PVDA/PTB smijt zich mee in de strijd.
20/02 11u45  Dit weten we over de Duitse schutterDe man die het vuur opende op twee shishabars in Hanau is geïdentificeerd als de 43-jarige Duitser Tobias R. Wat weten we over hem?
20/02 11u45  Duizenden gezinnen urenlang zonder stroom in West-Vlaanderen, problemen opgelostDoor een stroompanne zaten duizenden gezinnen in de omgeving van Knokke-Heist en Zeebrugge urenlang zonder stroom. De reden was defect aan een hoogspanningspost van Elia in Zeebrugge.
20/02 11u15  Kinderen en vrouw omgebracht in brandende auto, ex-man steekt zichzelf neerIn Brisbane, in het oosten van Australië, zijn drie jonge kinderen omgekomen in een brandende auto. Hun moeder overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De vader heeft waarschijnlijk het voertuig in brand gestoken nadat hij zijn familie had overgegoten met benzine.
20/02 11u00  Schutter pleegt aanslag op shishabars: parket vermoedt racistisch motiefEen schutter heeft in de Duitse stad Hanau het vuur geopend in twee shishabars. Minstens negen mensen kwamen daarbij om. Mogelijk gaat het om een extreemrechtse terreurdaad. De verdachte en zijn moeder zijn dood teruggevonden.
20/02 10u30  Schutter pleegt aanslag op shishabars: mogelijk racistisch motiefEen schutter heeft in de Duitse stad Hanau het vuur geopend in twee shishabars. Minstens negen mensen kwamen daarbij om. Mogelijk gaat het om een extreemrechtse terreurdaad. De verdachte en zijn moeder zijn dood teruggevonden.
20/02 10u30  Duizenden gezinnen zonder stroom in West-VlaanderenDoor een stroompanne zitten duizenden gezinnen in de omgeving van Knokke-Heist en Zeebrugge sinds 9.30 uur zonder stroom. Ook de kusttram is onderbroken. De reden van de stroompanne is een defect aan de hoogspanningspost in Zeebrugge.
20/02 09u45  Elf doden bij twee schietpartijen in Duitse Hanau, mogelijk racistische motievenBij twee schietpartijen in shishalounges in Hanau zijn woensdagavond negen doden gevallen. Dat bevestigde de lokale politie in een verklaring. Na een urenlange klopjacht maakte de politie donderdagochtend bekend dat een verdachte dood werd teruggevonden in zijn huis, waar ook een ander lichaam werd gevonden. Het parket laat weten dat er aanwijzigen zijn voor een racistisch motief.
20/02 09u15  Twee passagiers cruiseschip Diamond Princess overledenVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
20/02 08u45  KMI waarschuwt opnieuw voor veel windHet KMI waarschuwt donderdag opnieuw voor veel wind. Over het hele land geldt in de namiddag of avond code geel voor een regenzone met rukwinden van 70 tot 80 km/uur of eventueel wat meer.
20/02 08u45  REGERINGSBLOG. Voor SP.A-voorzitter Rousseau moet inhoud primeren op samenstellingVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
20/02 08u15  Elf doden bij twee schietpartijen in Duitse Hanau, mogelijk rechts-radicale motievenBij twee schietpartijen in shishalounges in Hanau zijn woensdagavond negen doden gevallen. Dat bevestigde de lokale politie in een verklaring. Na een urenlange klopjacht maakte de politie donderdagochtend bekend dat een verdachte dood werd teruggevonden in zijn huis, waar ook een ander lichaam werd gevonden. Duitse media spreken van rechts-radicale motieven.
20/02 08u00  Warren geeft Bloomberg (meermaals) de volle laag in Las VegasNieuwkomer Michael Bloomberg kreeg rake klappen vannacht, tijdens zijn eerste deelname aan een Democratisch voorverkiezingsdebat, in de casinostad Las Vegas. Maar ook de andere Democraten spaarden elkaar niet in een fel, en soms zelfs giftig debat. ‘Ik weet niet wie won, want mijn ogen zijn nog gezwollen van alle uitgedeelde klappen’, twitterde de Amerikaanse komiek Dean Obeidallah.
20/02 07u30  Aantal nieuwe gevallen coronavirus daaltVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
20/02 07u15  Man overleden bij brand in fruitwinkel in NinoveBij een brand in een fruitwinkel in het Oost-Vlaamse Ninove is donderdagavond een 73-jarige man omgekomen. De man was kon het pand niet op tijd verlaten. Het gebouw werd zwaar beschadigd, melden de hulpdiensten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
20/02 07u00  Elf doden bij twee schietpartijen in Duitse HanauBij twee schietpartijen in shishalounges in Hanau zijn woensdagavond negen doden gevallen. Dat bevestigde de lokale politie in een verklaring. Na een urenlange klopjacht maakte de politie donderdagochtend bekend dat een verdachte dood werd teruggevonden in zijn huis, waar ook een ander lichaam werd gevonden.
20/02 06u45  Gewapende man schiet op shishabar in Duitsland: 11 doden, onder wie de daderBij twee schietpartijen in shishalounges in het Duitse Hanau zijn woensdagavond negen doden gevallen. Dat bevestigde de lokale politie in een verklaring. Volgens lokale media raakten ook verschillende mensen zwaargewond. Donderdagochtend, na een urenlange klopjacht, maakte de politie bekend dat een verdachte dood werd teruggevonden in zijn huis, waar ook een ander lichaam werd gevonden.
20/02 06u30  Gewapende man schiet op shishabar in Duitsland: negen doden, verdachte en andere persoon dood teruggevondenBij twee schietpartijen in shishalounges in het Duitse Hanau zijn woensdagavond negen doden gevallen. Dat bevestigde de lokale politie in een verklaring. Volgens lokale media raakten ook verschillende mensen zwaargewond. Donderdagochtend, na een urenlange klopjacht, maakte de politie bekend dat een verdachte dood werd teruggevonden in zijn huis, waar ook een ander lichaam werd gevonden.
20/02 06u30  ‘Te negatief’ voorwoord Carl Devos geweerd uit boek Van GriekenTom Van Grieken vroeg Carl Devos het voorwoord te schrijven bij zijn nieuwe boek. Het resultaat werd als slechte reclame beschouwd.
20/02 05u30  Acht doden bij twee schietpartijen in Duitse Hanau, verdachte en andere persoon thuis dood teruggevondenBij twee schietpartijen in shishalounges in het Duitse Hanau zijn woensdagavond acht doden gevallen. Dat bevestigde de lokale politie in een verklaring. Volgens lokale media raakten ook vijf mensen zwaargewond. Donderdagochtend, na een urenlange klopjacht, maakte de politie bekend dat een verdachte dood werd teruggevonden in zijn huis, waar ook een ander lichaam werd gevonden.
20/02 05u15  Coronavirus Covid-19: twee passagiers cruiseschip overledenTwee passagiers van het cruiseschip Diamond Princess die besmet waren met het nieuwe coronavirus Covid-19 zijn overleden. Dat meldt de Japanse omroep NHK op basis van het ministerie van Gezondheidszorg.
20/02 01u15  Acht doden bij twee schietpartijen in Duitse HanauBij twee schietpartijen in het Duitse Hanau zijn acht doden gevallen. Dat bevestigt de lokale politie in een verklaring. Volgens lokale media raakten ook vijf mensen zwaargewond. In twee shishalounges zouden schoten zijn gelost.
19/02 22u00  Waarom koning Filip de handrem aantrekt en voor twee liberalen kiestPatrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) moeten even rust brengen in een regeringsformatie die helemaal in het slop zit.
19/02 21u45  Waarom koning Filip de handrem optrekt en voor twee liberalen kiestPatrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) moeten even rust brengen in een regeringsformatie die helemaal in het slop zit.
19/02 20u30  Acties gepland bij luchthavenpolitie tijdens vakantie-uittochtDe luchthavenpolitie gaat de komende dagen actie voeren, tegen het aanhoudend personeelstekort en een gebrek aan middelen. Dat is vernomen bij de vakbonden. De acties dreigen de uittocht voor de Krokusvakantie op Brussels Airport te bemoeilijken.
19/02 20u15  Twee doden in Iran door coronavirusVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
19/02 19u30  Trump heeft Assange pardon aangeboden als hij Russische link in e-mailschandaal zou ontkennenDe Amerikaanse president Donald Trump zou Julian Assange een pardon hebben aangeboden, als hij zou zeggen dat Rusland niet betrokken was bij het lekken van de e-mails van de Democratische Partij, zo wordt door de entourage van de WikiLeaks-oprichter beweerd.
19/02 18u45  REGERINGSBLOG. Koning zet Patrick Dewael en Sabine Laruelle aan het werkVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
19/02 18u30  Harry en Meghan zijn na 31 maart geen senior royals meerDe Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan leggen op 31 maart officieel hun koninklijke verplichtingen neer, zo melden Britse media. Het koppel mag ook stilaan gaan nadenken over een andere merknaam. De huidige ‘Sussex Royal’ zouden ze niet langer mogen gebruiken van de Queen.
19/02 18u15  Bernie Sanders behaalt grote voorsprong in peilingDe Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft een grote voorsprong gehaald op de andere Democratische presidentskandidaten in een nieuwe nationale peiling van ‘The Washington Post’ en ABC News. Hij steekt met kop en schouders boven voormalig vicepresident Joe Biden en miljardair Michael Bloomberg uit.
19/02 18u00  Harry en Meghan zijn na 31 maart geen royals meerDe Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan leggen op 31 maart officieek hun koninklijke verplichtingen neer, zo hebben Britse media woensdag gemeld. Het koppel mag ook stilaan gaan nadenken over een andere merknaam. De huidige ‘Sussex Royal’ zouden ze niet langer mogen gebruiken van de Queen.
19/02 17u45  Zeldzame sneeuwpanter gespot in IndiaIn de Indische Himalaya's is een zeldzame sneeuwpanter gespot. Zo verspreidde het Indische ministerie voor het milieu beelden van de kwetsbare dierensoort.
19/02 17u45  CD&V en Open VLD botsen over euthanasieMinister Wouter Beke (CD&V) en parlementslid Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) hebben woensdag in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement gediscussieerd over euthanasie. De liberaal noemde de interpretatie die CD&V geeft aan de euthanasiewet ‘absurd’.
19/02 17u30  Nederland bant hersteloperaties maagdenvlies, in ons land ligt dat moeilijker: ‘Niet zo zwart-wit’Operaties die ervoor moeten zorgen dat meisjes maagd lijken in hun huwelijksnacht, zijn voortaan in Nederland taboe. Artsen hebben afgesproken zulke maagdenvlieshersteloperaties niet meer uit te voeren. Goedele Liekens (Open VLD) wil in België ook zo’n verbod.
19/02 17u15  Nederland bant operaties die maagdenvlies reconstruerenOperaties die ervoor moeten zorgen dat meisjes maagd lijken in hun huwelijksnacht, zijn voortaan in Nederland taboe. Artsen hebben afgesproken zulke maagdenvlieshersteloperaties niet meer uit te voeren. Goedele Liekens (Open VLD) wil in België ook zo’n verbod.
19/02 17u15  REGERINGSBLOG. Coens: 'Veto tegen N-VA is gevaarlijk'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
19/02 16u30  Harry en Meghan mogen merknaam ‘Sussex Royal’ niet gebruikenDe Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan moeten stilaan gaan nadenken over een andere merknaam. De huidige ‘Sussex Royal’ zouden ze niet langer mogen gebruiken van de Queen, zo melden Britse media.
19/02 16u15  Sihame El Kaouakibi: 'Boegeroep en tomaten vind ik problematisch'Jongeren­kunstenhuis ‘Let’s go urban’ krijgt van Luc Tuymans 20.000 euro, het prijzengeld van zijn Ultima voor zijn hele oeuvre. ‘Een mooie daad van Luc Tuymans, we zijn heel dankbaar.’ Oprichtster Sihame El Kaouakibi stoorde zich wel aan het boegeroep en de tomaten die Jan Jambon (N-VA) naar zijn hoofd kreeg op de uitreiking van de Ultimas.
19/02 16u15  REGERINGSBLOG. Rutten als laatste partijvoorzitter bij de koningVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
19/02 16u00  Nederlandse politie belooft 15.000 euro voor tips over bombrievenDe bombrieven die in Nederland naar verschillende bedrijven werden gestuurd, hebben een speciale handtekening. Politie doet een oproep naar tips.
19/02 15u30  REGERINGSBLOG. Coens op audiëntie bij koning FilipVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
19/02 15u00  India bouwt muur om 'sloppenwijken te verbergen' voor bezoek TrumpDe Amerikaanse president Donald Trump is volgende week op bezoek in Ahmedabad. Voor een sloppenwijk langs zijn route wordt momenteel een muur gebouwd. Volgens critici wil de overheid de sloppenwijken verbergen voor Trump. Bekijk het in de video hierboven.
19/02 14u30  ‘Cruiseschip is infectiehaard voor coronavirus’Ongeveer vijfhonderd passagiers mochten vandaag het cruiseschip Diamond Princess verlaten. De passagiers en crewleden zaten twee weken in quarantaine aan boord van het schip, maar de getroffen maatregelen waren ondermaats. ‘Je kunt de situatie niet echt quarantaine noemen. Hier zet je niet-besmette mensen net vast op een plaats waar het virus werd vastgesteld’, zegt viroloog Steven Van Gucht.
19/02 14u30  Bescherming klokkenluiders wordt werkpunt voor volgende regeringDe regeling voor klokkenluiders die het eind 2018 niet haalde in België, komt op de agenda van de volgende regering.
19/02 14u00  ‘Dit is een signaal voor alle kunstenaars: verlies de hoop niet’Jongeren­kunstenhuis ‘Let’s go urban’ krijgt van Luc Tuymans 20.000 euro, het prijzengeld van zijn ‘ultima’ voor zijn hele oeuvre. ‘Een mooie daad van Luc Tuymans, we zijn heel dankbaar.’
19/02 13u45  Twee Belgische wandelaars met helikopter gered in FrankrijkTwee Belgische wandelaars zijn in de nacht van dinsdag op woensdag in moeilijkheden gekomen in een berggebied nabij Montpellier, in het zuiden van Frankrijk. Ze moesten gered worden door een helikopter.
19/02 12u30  ‘CO2-uitstoot China door coronavirus met kwart gedaald’Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
19/02 12u30  ‘Tienduizend knotsen voor de PVDA’: mag dat wel?Schilder Walter Swennen doneert zijn prijzengeld van de Ultima’s aan de PVDA. De uiterst linkse partij leeft van giften, en zoekt daarbij de marge op van wat legaal is.
19/02 12u15  Raadkamer verwijst huurder ontploft pand Paardenmarkt door naar correctionele rechtbankDe huurder van het pand op de Paardenmarkt in Antwerpen, waar zich twee jaar geleden een verwoestende ontploffing voordeed, moet voor de correctionele rechtbank verschijnen. De raadkamer heeft de 51-jarige man uit Sint-Niklaas doorverwezen wegens onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen en onopzettelijke brandstichting.
19/02 12u00  Verdachte van moordpoging op trein in Linkebeek opgepakt in FrankrijkDe man die atlete Fanny A. vorige donderdag neerstak op een trein in Linkebeek, is dinsdag opgepakt in Frankrijk. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde woensdag.
19/02 11u45  Kajakker duikt levensgevaarlijke waterval van 41 meter afIn de Chileense Andes, niet ver van de grens met Argentinië, heeft een 26-jarige kajakker een heuse stunt uitgehaald. De Amerikaan Dane Jackson dook er in zijn kajak van de Salto del Maule, een 41 meter hoge waterval. Het is de tweede hoogste duik ooit van een kajakker.
19/02 11u45  Verzekeringsmakelaar IC Verzekeringen sinds kerstavond slachtoffer van hackers en ransomwareVerzekeringsmakelaar IC Verzekeringen, met vooral klanten in het katholiek onderwijs, steden en gemeenten, de kerk- en zorginstellingen en de non-profit sector, is sinds 24 december 2019 slachtoffer van hackers. Die hebben het bedrijf aangevallen met ransomware, maar dat weigert te betalen.
19/02 11u15  Raadkamer stelt zaak over doorverwijzing verdachten aanslagen Brussel en Zaventem uitDe raadkamer heeft woensdag de zaak over de doorverwijzing van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat gebeurde omdat minstens twee advocaten bijkomende onderzoeksdaden hadden gevraagd.
19/02 10u45  REGERINGSBLOG. Koning ontvangt partijvoorzitters, Magnette pleit voor meer 'sereniteit'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
19/02 09u15  Dodentol door coronavirus in China opgelopen tot meer dan tweeduizendVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
19/02 09u00  Coronavirus: Vijfhonderd passagiers mogen Diamond Princess verlatenVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
19/02 08u30  Demir noemt minder ambitieuze klimaatplannen van Vlaanderen ‘realistisch’Het voornemen van de Vlaamse regering om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 slechts met 85 procent terug te dringen, is ‘een ambitie op maat van Vlaanderen’. Dat zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) woensdag, voor de bijeenkomst van het Overlegcomité dat zich zal buigen over de Belgische klimaatstrategie.
19/02 08u15  Bloomberg belooft media-imperium te verkopen mocht hij president wordenMichael Bloomberg, een van de Democratische kandidaten voor Amerikaanse voorverkiezingen, heeft beloofd zijn bedrijf te verkopen mocht hij verkozen worden tot president. Het media- en beursanalysebedrijf dat zijn naam draagt, heeft Bloomberg een vermogen bezorgd van zo’n 60 miljard dollar (55,5 miljard euro).
19/02 07u45  Verenigd Koninkrijk sluit deuren voor migranten die ongeschoold en niet-Engelstalig zijnDe Britse regering van premier Boris Johnson heeft dinsdagavond haar nieuwe migratiesysteem bekendgemaakt, gebaseerd op punten. Dat systeem zal in het Verenigd Koninkrijk na de Brexit worden gebruikt. De regering wil zo hoogopgeleide migranten de voorkeur geven boven laaggeschoolden, volgens ondernemers zijn de plannen ‘een ramp voor de economie’.
19/02 07u30  Droog weer met opklaringenWoensdagochtend verlaat een storing met regen of buien ons land in het zuidoosten. In de Ardennen kan er nog tijdelijk wat winterse neerslag vallen. In de loop van de dag wordt het overal droog met brede opklaringen. Later op de dag neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het westen. De maxima liggen tussen 3 en 9 graden bij een matige wind.
18/02 21u45  Advocaat familie Tine Nys: ‘Gerechtigheid kan nog altijd in deze zaak’Joris Van Cauter, advocaat van de familie van Tine Nys, heeft in De Afspraak meer uitleg gegeven over het cassatieberoep in de euthanasiezaak. ‘Niemand wil een nieuw assisenproces. De familie wil wél gerechtigheid.’
18/02 20u45  REGERINGSBLOG. Rousseau: 'Laat ons van formatie blind date maken'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
18/02 20u30  Fake news over coronavirus vormt uitdaging voor sociale mediaFacebook, Twitter, Google en TikTok gaan de strijd aan met fake news over het coronavirus. Toch blijft misinformatie overvloedig aanwezig.
18/02 20u15  Rechter tikt topadvocate van Harvey Weinstein fors op de vingersDonna Rotunno, de advocate van filmproducer Harvey Weinstein, krijgt kritiek omdat ze een oproep heeft gedaan aan de juryleden van het proces in Newsweek magazine.
18/02 20u00  Chinezen niet meer welkom in Rusland vanaf donderdagVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
18/02 18u45  Minister vraagt IS-moeders repatriëring kinderen toe te latenMinister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) heeft de IS-moeders van kinderen in Syrische vluchtelingenkampen opgeroepen de repatriëring van hun kinderen toe te laten.
18/02 18u15  REGERINGSBLOG. Magnettes boodschap op dit moment? 'Zen blijven!'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
18/02 17u15  Twee zeldzame vissen samen gefilmd in JapanIn Japan heeft iemand beelden kunnen maken van twee levende riemvissen. Dat is uitzonderlijk, aangezien de soort maar zelden levend gezien wordt. Bekijk de zeldzame dieren in de video hierboven.
18/02 17u15  Hoe goed kent u de Vlaamse streekproducten?De Vlaamse overheid heeft dinsdag zes producten erkend als Vlaams streekproduct. Wat weet u over de delicatessen die deze kwaliteitsstempel mogen dragen?
18/02 17u15  Zo zal gloednieuw sportcomplex in Antwerpen eruitzienDinsdagvoormiddag werd in Antwerpen de eerste spade in de grond gestoken voor de bouw van Sportoase Groot Schijn. Het nieuwe sportcentrum, aan de Ruggeveldlaan in Deurne, bevat meerdere zwembaden, twee ijsbanen en een fitness. Vandaag werden ook nieuwe simulaties vrijgegeven van hoe het project er uiteindelijk gaat uitzien. De opening is voorzien in het najaar van 2021.
18/02 17u00  Adviseur van Boris Johnson stapt op na denigrerende uitsprakenAndrew Sabisky (27), de controversiële pas aangeworven adviseur van Brits premier Boris Johnson, heeft maandagavond ontslag genomen. Sabisky kreeg veel kritiek op zijn bewering dat IQ gelinkt zou zijn aan huidskleur.
18/02 16u45  Tien Belgen van cruiseschip Westerdam moeten thuis in isolatieVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
18/02 16u45  Financiën verkoopt McLaren-sportwagen voor 87.600 euroDe FOD Financiën verkocht een in beslag genomen McLaren MP4-12C voor 87.600 euro. In totaal verdiende de Belgische staat 274.080 euro bij de openbare verkoop van 64 in beslag genomen auto’s.
18/02 16u30  Tien Belgen van cruiseschip Westerdam thuis in isolatieVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
18/02 16u15  Experts twijfelen aan quarantainemaatregelen 'corona-cruise'Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
18/02 16u00  Verhofstadt: ‘Britse onderhandelaar ziet EU en Groot-Brittannië als twee verschillende planeten’De manier waarop de Britse onderhandelaar David Frost de gesprekken over een akkoord tussen de EU en Groot-Brittannië voert, maakt geen kans op slagen. Tot die vaststelling komt oud-premier Guy Verhofstadt (Open VLD), die voor het Europees Parlement de Brexit-werkgroep leidde.
18/02 16u00  Wilsverklaring euthanasie zal niet meer vervallen na vijf jaarDe Kamercommissie Gezondheid heeft dinsdag het licht op groen gezet voor een wetsvoorstel dat de wilsverklaring voor euthanasie onbeperkt geldig maakt in de tijd. Enkel CD&V en Vlaams Belang onthielden zich bij de stemming. De andere partijen stemden voor.
18/02 15u15  Speleologen ontdekken drie grotten in de KrimSpeleologen hebben begin februari drie grotten ontdekt in de Krim. De grotten hebben indrukwekkende rotsformaties gevormd door het water dat er al miljoenen jaren door stroomt. Bekijk het in de video hierboven.
18/02 15u00  Russische boeren redden elf paarden die door het ijs zijn gezaktIn Rusland zijn afgelopen weekend elf paarden door het ijs gezakt en zo in ijskoud water beland. Enkele boeren zagen het gebeuren en zijn meteen ter hulp geschoten. Bekijk de reddingsactie hierboven in de video.
18/02 14u45  Vrijspraak voor negen beschuldigden in proces over Gezi-protesten in TurkijeNegen personen die beschuldigd werden van het omvergooien van de Turkse regering, tijdens protesten in 2013 in Istanboel, zijn vrijgesproken. Dat is dinsdag bevestigd. De vrijspraak komt als een grote verrassing.
18/02 14u15  Vrijspraak voor alle zestien beschuldigden in proces over Gezi-protesten in TurkijeAlle zestien personen die beschuldigd werden van het omvergooien van de Turkse regering, tijdens protesten in 2013 in Istanboel, zijn vrijgesproken. Dat is dinsdag bevestigd. De vrijspraak komt als een grote verrassing.
18/02 14u15  ‘Een noodbegroting? Dat is weinig realistisch’Het begrotingstekort zou eind dit jaar oplopen tot 12 miljard euro. Is een noodbegroting de oplossing? Zowel bij meerderheid als oppositie klinkt erg veel scepticisme. ‘We hebben nood aan een degelijke begroting, niet aan een noodbegroting’, zegt Christian Leysen, de begrotingsspecialist van Open VLD.
18/02 14u00  Massa mosselen levend gekookt door hittegolf in Nieuw-ZeelandAan de kustlijn van het Noordereiland in Nieuw-Zeeland werden honderdduizenden mosselen levend gekookt. Een hittegolf in combinatie met laagtij veroorzaakte de dood van de weekdieren.
18/02 12u45  ‘Duivelskoppel’ komt woensdag aan in BelgiëJean-Claude Lacote (53) en Hilde Van Acker (56), het zogenoemde ‘Duivelskoppel’, worden dinsdag vanuit Ivoorkust aan ons land uitgeleverd. Woensdag zullen ze dan op Belgisch grondgebied landen. Het koppel werd in 2011 door het West-Vlaamse hof van assisen bij verstek veroordeeld tot levenslange opsluiting voor de moord op een Britse zakenman.
18/02 12u45  Vlaamse erkenning voor zes streekproductenDe Vlaamse overheid heeft dinsdag zes producten erkend als Vlaams streekproduct. Het gaat om Oostendse zeebeschuit, glazuurspeculaas van de kust, borstbollen van Wycam’s, koffie uit Diest, Geelse saffraanmoppen en Limburgse appelwijn.
18/02 12u00  Amerikaan bouwt ijsraket om snelheidsrecord op ijs te breken, maar crashtAmerikaan Kurt Anderson wil de snelste man op ijs worden. Helaas eindigde zijn recordpoging in een crash. Bekijk het in de video hierboven.
18/02 12u00  Australische premier reageert op virale tirade van brandweermanBegin januari ging een video van de Australische brandweerman Paul Parker de wereld rond. Parker haalde in de video stevig uit naar premier Scott Morrison en beweert nu dat hij daarom ontslagen werd. Maar in zijn eerste reactie op de video ontkent premier Morrison Parkers ontslag.
18/02 12u00  88 nieuwe besmettingen aan boord 'corona-cruise'Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
18/02 12u00  Venezuela schort vluchten van TAP Portugal op na beschuldiging dat het explosieven toeliet aan boordVenezuela schort voor negentig dagen alle in- en uitgaande vluchten van TAP Air Portugal op. Het Zuid-Amerikaanse land beschuldigt de luchtvaartmaatschappij ervan een oom van oppositieleider Juan Guaidó te hebben toegestaan explosieven mee te nemen op een vlucht naar Caracas.
18/02 11u45  Speleologen ontdekken drie grotten met fossielen uit juratijdperk in de KrimSpeleologen in de Krim hebben fossielen gevonden uit het juratijdperk in drie recent ontdekte grotten. Het gaat om fossielen van zeewezens die honderden miljoenen jaren geleden rondzwommen op onze planeet. De grotten hebben indrukwekkende rotsformaties gevormd door het water dat er al miljoenen jaren doorstroomd. Bekijk het in de video hierboven.
18/02 11u30  Gevechten in het oosten van Oekraïne zijn weer opgelaaidVanochtend vroeg hebben de pro-Russische rebellen de Oekraïense stellingen met zwaar beschut bestookt. De Oekraïense president Volodimir Zelenski roept de Oekraïense veiligheidsraad bijeen.
18/02 11u30  Begrafenisondernemer voor rechtbank na cremeren verkeerde overledeneVoor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag de zaak ingeleid van een begrafenisondernemer uit Borgerhout die gesjoemeld zou hebben met documenten om te verdoezelen dat hij per vergissing de verkeerde overledene had gecremeerd. Er werd met alle partijen overeengekomen om de zaak op 13 november te behandelen.
18/02 11u15  REGERINGSBLOG. Rousseau: 'We gaan niet op communautaire carrousel stappen'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
18/02 10u45  'La vita è bella' in Syrië: vader en dochter lachen luidkeels wanneer bom valtAbdullah Mohammad woont met zijn gezin in de Syrische provincie Idlib, die de laatste weken zwaar gebombardeerd wordt. Zijn driejarig dochtertje Salwa was bang van de bommen die vallen, dus kwam Mohammad met een oplossing: lachen, zoals u in de video hierboven ziet.
18/02 10u45  REGERINGSBLOG. Dalle: ‘Paul Magnette gedraagt zich als saboteur van het systeem’Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
18/02 10u30  Slachtoffer gasexplosie Paardenmarkt ziet voor het eerst beelden van reddingsactieHet VTM-programma ‘Helden van hier’ heeft nieuwe beelden van net na de gasexplosie op de Paardenmarkt uitgezonden. Drie panden werden weggeblazen bij de ontploffing twee jaar geleden, twee bewoners overleefden de ramp niet. De tv-reeks volgde destijds de Antwerpse brandweer, maar VTM wachtte bewust met deze uitzending om de slachtoffers nog niet te confronteren met de heftige beelden.
18/02 09u45  Boy Scouts of America vraagt bescherming tegen schuldeisers na lawine aan misbruikaffairesDe Amerikaanse scoutsvereniging Boy Scouts of America (BSA) heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. De scoutsvereniging staat onder financiële druk, onder meer door juridische kosten na beschuldigingen van seksueel misbruik.
18/02 09u30  Vermassen noemt gang naar Cassatie door familie Tine Nys ‘merkwaardig’In de zaak van de euthanasie van Tine Nys hebben de burgerlijke partijen maandag cassatieberoep aangetekend. Advocaat Jef Vermassen, die psychiater Lieve Thienpont verdedigde, noemt dat een ‘merkwaardige’ stap.
18/02 09u30  Verhuisfirma draait rollen om en stuurt stad Antwerpen een ‘boete’Een verhuisfirma uit Aartselaar heeft een rekening van 115 euro opgestuurd naar de stad Antwerpen. Het bedrijf reageert zo op een LEZ-boete die het foutief gekregen had. De firma moest daarom een betwisting terug sturen en vindt dat de stad nu maar moet opdraaien voor de kosten van het aanmaken en versturen van die brief.
18/02 08u15  Venezuela schort vluchten op van TAP Portugal na beschuldiging dat het explosieven toeliet aan boordVenezuela schort voor negentig dagen alle in en uitgaande vluchten van TAP Air Portugal op. Het Zuid-Amerikaanse land beschuldigt de luchtvaartmaatschappij ervan een oom van oppositieleider Juan Guaidó te hebben toegestaan explosieven mee te nemen op een vlucht naar Caracas.
18/02 08u00  ‘Een Belg op de twintig doet jaar lang geen beroep op gezondheidszorg’In 2018 ging één Belg op de twintig niet naar een zorgprofessional, zoals de huisarts, tandarts of het ziekenhuis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Vooral zelfstandigen, Brusselaars, mannen en alleenstaanden maken deel uit van de groep ‘niet-gebruikers van de gezondheidszorg’.
18/02 07u45  Jury vanaf vandaag in overleg over schuldvraag Harvey WeinsteinDinsdag gaat de jury in de zaak tegen Harvey Weinstein in beraad over de vraag of de filmmagnaat schuldig is aan het seksueel misbruik dat hem ten laste wordt gelegd. Als de vijf vrouwen en zeven mannen in de jury Weinstein schuldig bevinden, kan hij worden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
18/02 07u45  President Trump rijdt iconisch circuit rond met 'The Beast'Als onderdeel van zijn verkiezingscampagne heeft Amerikaans president Trump de Daytona 500 race bijgewoond. Met de presidentiële limousine, ook wel 'The Beast' genoemd, reed hij hoogstpersoonlijk een rondje over het circuit. Bekijk de beelden hierboven.
18/02 07u30  Directeur van ziekenhuis in Wuhan bezweken aan coronavirusVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
18/02 07u00  Rukwinden blijven ons gezelschap houdenWe krijgen een wisselend tot soms zwaarbewolkte dinsdag. Het blijft, op enkele buien na, wel veelal droog. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden in Hoog­-België en 9 tot lokaal 10 graden elders.
17/02 23u00  Gent blijft bij voornemen om lage emissiezone uit te breidenHet Gentse stadsbestuur zal doorgaan met het plan om de lage emissiezone (LEZ) in de stad nog deze legislatuur verder uit te breiden. Het staat wel nog niet vast of die het hele gebied binnen de ring rond Gent zal omvatten.
17/02 22u30  Vilvoorde haalt portretten van vorige koningen wegDe Vilvoordse gemeenteraad heeft maandagavond unaniem beslist om in de feestzaal van het stadhuis de foto’s van de Belgische koningen te vervangen door een kunstproject dat de diversiteit in stad uitbeeldt. Alleen de foto van onze huidige koning Filip blijft behouden.
17/02 22u00  Vrouw overleden na ongeval met tram in AntwerpenEen 55-jarige vrouw uit Antwerpen die maandagavond werd aangereden door een tram in Antwerpen-Kiel is in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen.
17/02 21u45  Vrouw overleden na ongeval met tram in HobokenEen 55-jarige vrouw uit Antwerpen die maandagavond werd aangereden door een tram in Hoboken is in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen.
17/02 21u45  Komt er een tweede euthanasieproces?De nabestaanden van Tine Nys tekenen cassatieberoep aan tegen het arrest in het euthanasieproces. Als Cassatie hen gelijk geeft, riskeren de artsen een burgerrechtelijke veroordeling.
17/02 21u15  Assad ziet ‘eindoverwinning’ lonkenDe Syrische president Bashar al-Assad heeft maandag in een televisietoespraak gezegd de strijd in de provincie Idlib en in het platteland van Aleppo verder te zetten. Volgens hem is ‘de eindoverwinning’ in zicht. Ondertussen zijn al zo’n 900.000 mensen op de vlucht geslagen in Idlib.
17/02 19u45  REGERINGSBLOG. De Wever: 'Zal het geen front noemen, maar roep op om nee te zeggen'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
17/02 19u15  Familie Tine Nys gaat in beroep tegen uitspraak euthanasieprocesIn de zaak van de euthanasie van Tine Nys in 2010 is er geen cassatieberoep aangetekend door het Openbaar Ministerie, maar wel door de burgerlijke partij. Dat het Openbaar Ministerie niet in cassatie gaat, betekent dat de vrijspraak van de drie artsen definitief is. In een nieuw proces is het wel mogelijk dat de artsen een schadevergoeding moeten betalen.
17/02 18u15  Speleologen ontdekken fossielen uit juratijdperk in de KrimSpeleologen in de Krim hebben fossielen gevonden uit het juratijdperk in drie recent ontdekte grotten. Het gaat om tanden en wervels van onder andere zee-egels, koralen en schaaldieren. Veel van de grotten hebben indrukwekkende rotsformaties gevormd door het stromend water. Bekijk het in de video hierboven.
17/02 18u15  REGERINGSBLOG. Koning rondt audiënties van maandag afVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
17/02 18u00  Aanslag op Duitse moskeeën verijdeldIn Duitsland is vorige week een vermoedelijk rechtse terreurcel opgerold. De leden van die cel zouden van plan zijn geweest om aanslagen te plegen op zes moskeeën in kleinere steden.
17/02 17u15  Nog geen inschrijvingen voor Belgische imamopleidingHoewel de Belgische imamopleiding volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in februari van start moest gaan, zijn er nog geen studenten ingeschreven. Dat schrijft het Leuvense studentenblad Veto en wordt bevestigd door KU Leuven.
17/02 16u45  Beperkte deelname marathon Tokio door coronavirusVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
17/02 16u45  Dalle: ‘Hoofdstuk over problemen aan top VRT afsluiten’Vlaams minister van media Benjamin Dalle (CD&V) noemt het vertrek van Claes een beslissing in het belang van de openbare omroep. ‘Ik hoop dat de VRT nu de rangen sluit’, klinkt het in een mededeling. Ook de socialistische vakbond en Vlaams Parlementslid Katia Segers (SP.A) willen dat de aandacht nu komt te liggen op de nieuwe beheersovereenkomst.
17/02 16u00  Twee granaten ontploft in Kalmthoutse woonwijkIn een woonwijk in Kalmthout zijn zondagnacht twee granaten ontploft. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Een woning raakte beschadigd, maar er vielen geen gewonden.
17/02 16u00  REGERINGSBLOG. Koning begint aan nieuw rondje audiëntiesVolg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
17/02 15u45  Jo De Ro aan het hoofd van Agentschap IntegratieVoormalig Vlaams parlementslid Jo De Ro (Open VLD) wordt vanaf maart de nieuwe algemeen directeur van het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering (Agii). Dat heeft de Raad van Bestuur afgelopen zaterdag beslist. Begin deze maand kondigde minister Bart Somers (Open VLD) aan dat hij het mismanagement in het agentschap zou aanpakken.
17/02 15u00  Verlaten vrachtschip tijdens storm aangespoeld in IerlandEen vrachtschip is na meer dan een jaar op zee vastgelopen aan de Ierse kust in Cork.
17/02 14u45  Italiaanse man moet na 68 jaar bewijzen dat hij in Verenigd Koninkrijk woont door BrexitDe Italiaan Antonio Finelli ging in 1952 in op de Britse oproep voor gastarbeiders, om herstellingswerken te doen na de Tweede Wereldoorlog. Nu, 68 jaar na zijn aankomst, moet hij bewijzen dat hij er nog steeds woont als hij wil blijven na de Brexit.
17/02 14u30  Rechtbank legt bouw Tesla-fabriek stil in DuitslandEen rechtbank in Duitsland heeft een verbod uitgevaardigd tegen verdere ontbossing voor de bouw van een fabriek van autobouwer Tesla.
17/02 14u30  Dennis trok deur met knal achter zich dicht en nu klopt Ellen al aanDennis trok de deur net met een knal achter zich dicht en nu klopt Ellen al aan. Francis en Gerda wachten op hun beurt. Neemt het aantal zware stormen toe of lijkt dat alleen maar zo?
17/02 14u15  Koning Albert voor het eerst in openbaar sinds zaak-Delphine BoëlKoning Albert en koningin Paola zijn maandag voor het eerst in het openbaar verschenen sinds Albert erkende dat hij de biologische vader is van Delphine Boël. In de video hierboven ziet u hoe Albert - met wandelstok - een viering in Laken bijwoont en het publiek hartelijk groet.
17/02 14u00  President Trump rijdt iconisch circuit rond met presidentiële limoAls onderdeel van zijn verkiezingscampagne heeft Amerikaans president Trump de Daytona 500 race bijgewoond. Met de presidentiële limousine, ook wel 'The Beast' genoemd, reed hij een rondje over het circuit. Bekijk de beelden hierboven.
17/02 14u00  Het pad naar Vivaldi loopt niet over rozenOok nu het paars-gele pad is gesloten, blijft het aartsmoeilijk voor Open VLD en vooral CD&V om van marsrichting te veranderen. Zeker na de ‘ezelsstamp’ van PS-voorzitter Paul Magnette.
17/02 13u45  REGERINGSBLOG. Magnette: 'PS is niet incontournable'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
17/02 13u15  ‘Geef een storm een naam en hij wordt opgepikt’Dennis trok de deur net met een knal achter zich dicht en nu klopt Ellen al aan. Francis en Gerda wachten op hun beurt. Neemt het aantal zware stormen toe of lijkt dat alleen maar zo?
17/02 12u45  REGERINGSBLOG. 'Front vormen is oorlogstaal, daar doet Open VLD niet aan mee'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
17/02 12u00  Overstromingen in Verenigd Koninkrijk na storm DennisStorm Dennis heeft afgelopen weekend lelijk huisgehouden in verschillende delen van Europa. Vooral het Verenigd Koninkrijk kreeg het zwaar te verduren met onder andere zware overstromingen. Luchtbeelden van Surrey in het Verenigd Koninkrijk tonen de ravage na storm Dennis.
17/02 12u00  Noodnummer 1722 gedeactiveerd, ontving 15.871 oproepen door storm DennisDennis ontpopte zich in de loop van zondag van een depressie naar een echte storm, met windsnelheden tot 90 km/uur. Dat zorgde voor heel wat omgewaaide bomen en materiële schade aan gevels en daken. In het Verenigd Koninkrijk verliep het slechter: daar vielen zelfs drie doden. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
17/02 11u45  REGERINGSBLOG. CD&V: 'Schuld niet in onze schoenen schuiven'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
17/02 11u45  Hier wordt in 2020 gewerkt aan Vlaamse snelwegenDe autosnelwegen in Vlaanderen worden in 2020 op 38 plaatsen opgeknapt door het Agentschap Wegen en Verkeer. Dat is nodig om een betere veiligheid en doorstroming te kunnen garanderen op de snelwegen.
17/02 11u30  Gemeenten winnaars, bedrijven verliezers in Vlaamse begrotingDe Vlaamse regering deelt dit jaar 166 miljoen extra uit aan de gemeenten. In de subsidies aan bedrijven wordt flink het mes gezet.
17/02 11u15  Bart De Wever roept op tot vorming 'Vlaams front' tegen PSN-VA-voorzitter Bart De Wever roept de Vlaamse partijen op om 'niet te plooien voor de oekazes van de PS en een Vlaams front te vormen'. Dat zei hij maandagochtend voor de start van het partijbureau in het Vlaams Parlement. Eerder op de ochtend had partijgenoot Theo Francken al een gelijkaardige boodschap verspreid in gesprek met Radio 1.
17/02 11u00  Tramlijnen in Antwerpen geschrapt? ‘Forse besparingsoperatie op komst’‘Tram 4 verdwijnt, tram 2 wordt ingekort en er verdwijnt een lijn naar Linkeroever.’ Dat zegt Dirk Wiesé van reizigersorganisatie TreinTramBus, dat een gelekt dossier van De Lijn doorgestuurd kreeg. ‘Het gaat om een zeer gedetailleerd plan waarin het tram- en busnetwerk in de vervoerregio Antwerpen wordt hertekend.
17/02 10u30  China vernietigt en desinfecteert cash geld in strijd tegen coronavirusVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
17/02 09u00  Verjaardagsfeest Japanse keizer gekortwiekt door coronavirusVolg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
17/02 08u45  REGERINGSBLOG. Bouchez: 'Nieuwe verkiezingen zijn een vorm van lafheid'Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
17/02 08u30  Trump roept Rusland op om ‘wreedheden in Syrië’ stop te zettenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft Rusland opgeroepen om de steun op te zeggen voor wat hij noemt de ‘wreedheden’ van het Syrische regime in het land.
17/02 08u30  De ‘ezelsstamp’ die niet zo hard bedoeld wasDe PS wilde de N-VA in twee tijden lossen. Maar een te scherpe Magnette en een verongelijkte Geens versnelden het proces.
17/02 08u15  Francken: ‘Als Vlaamse partijen nu gelederen sluiten, zullen de Waalse wel tot inkeer komen’N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft maandag alle Vlaamse partijen opgeroepen de ‘gelederen te sluiten’ en een front te vormen tegen ‘het dictaat van de PS’. Dat zei hij maandag in De Ochtend op Radio 1.
17/02 08u00  Defensie lanceert charmeoffensief in Wijnegem shoppingcenter om vrouwelijke rekruten te lokkenVandaag, maandag, opent Defensie in het shoppingcenter van Wijnegem een eigen pop-up store. Je kan er geen kakigroene uniformen kopen, maar je wel aanmelden om het Belgisch leger te vervoegen. De legertop hoopt vooral vrouwen te kunnen aantrekken. In de krokusvakantie komen de deelnemers van Kamp Waes langs als extra lokvogels en in het winkelcentrum worden dan ook jeeps, kanonnen en ander groot materieel opgesteld.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Hevige wind verwacht: 1722 geactiveerd22/02 22u45 - De Standaard: De FOD Binnenlandse Zaken heeft zaterdagavond het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp. Dat gebeurt nadat het KMI waarschuwt voor slecht weer, met zondag kans op hevige rukwinden.
5x REGERINGSBLOG. Magnette: 'Ik laat me de separatistische visie van de N-VA niet opdringen'22/02 15u15 - De Standaard: Volg hier de laatste ontwikkelingen over de federale regeringsvorming.
5x CORONABLOG. Chinese autoriteiten waarschuwen voor langere incubatietijd22/02 16u00 - De Standaard: Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
5x Turks dorp bedolven onder laag sneeuw van zes meter22/02 16u15 - De Standaard: Een sneeuwstorm heeft meer dan zeventig dorpen in Turkije geïsoleerd. De inwoners hadden de grootste moeite om zich uit hun huizen te graven.
5x Onschuldige ingreep in UZ Leuven laat drie patiënten blind achter22/02 18u15 - De Standaard: Het gerecht van Leuven voert onderzoek naar drie fout gelopen oogoperaties in het UZ Leuven. Het moesten routine-ingrepen worden, in de zomer van 2017, maar drie patiënten bleven achteraf blind aan een oog. De slachtoffers dienden een klacht in. En het ziekenhuis volgde hun voorbeeld, met een klacht tegen onbekenden. 'Want we willen tot het uiterste gaan om de oorzaak te vinden.'
5x Erdogan kondigt Syrië-top aan met Russische, Franse en Duitse leiders22/02 18u30 - De Standaard: De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zaterdag een topbijeenkomst op 5 maart aangekondigd met de leiders van Rusland, Frankrijk en Duitsland, om de toestand in de provincie Idlib te bespreken, het laatste bolwerk van de rebellen in het noordwesten van Syrië.
5x CORONABLOG. WHO: 'Afrika moet zich beter weren tegen nieuw coronavirus'22/02 21u00 - De Standaard: Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus.
4x Essen annuleert carnavalsstoet uit angst voor storm22/02 15u00 - De Standaard: Het slechte weer zorgt ervoor dat de jaarlijkse carnavalsstoet in Essen niet kan doorgaan. Volgens het gemeentebestuur van Essen is annulatie de enige optie.
4x Stichter Arkgemeenschappen beschuldigd van seksueel misbruik22/02 16u00 - De Standaard: Jean Vanier, de stichter van de religieuze Arkgemeenschappen, zou over een periode van 35 jaar zes vrouwen seksueel misbruikt hebben, zo blijkt uit een intern rapport. Vanier overleed vorig jaar.
4x Carnaval Aalst gaat door ondanks krachtige wind en code geel, Essen annuleert stoet wel22/02 16u45 - De Standaard: In Aalst wordt de carnavalstoet zondag niet afgelast, ondanks krachtige winden en een code geel-waarschuwing van het KMI. In Essen wordt de stoet wel geannuleerd uit voorzorg, net zoals in enkele Nederlandse steden.

Statistieken

Artikels:
28617
Gelezen:
4401
Aantal lezers nu:
17


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven