donderdag 16 augustus 2018, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 

De Standaard

Verbergen Tonen
15/08 22u15  Trump trekt veiligheidsmachtiging voormalig CIA-directeur in De Amerikaanse president Donald Trump heeft de veiligheidsmachtiging van voormalig CIA-topman John Brennan ingetrokken.
15/08 22u00  Ook ‘gevaarlijke bruggen’ in Duitsland en Frankrijk In Frankrijk kennen honderden bruggen zo’n slechte staat van onderhoud, dat instortingsgevaar dreigt. De Franse regering heeft daarom een grootschalig renovatieplan voorgesteld. Ook in Duitsland vertonen heel wat bruggen mankementen.
15/08 21u00  Zwangere verkoopster na bijna zes uur bevrijd uit dienstlift In de C&A op de Korenmarkt in Gent heeft een zeven maanden zwangere verkoopster maandagavond urenlang vastgezeten in de dienstlift van de winkel. De vrouw stelt het goed, maar de winkelketen is een onderzoek gestart naar het incident.
15/08 20u30  Menigte omsingelt Manneken Pis als protest tegen opsluiting gezin in gesloten centrum Een menigte van 600 mensen heeft woensdagavond de straten rond Manneken Pis in Brussel bezet. Ze deden dit uit protest tegen de opsluiting van een gezin in de nieuwe woonunits in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. De actie was een initiatief van het collectief #NotInMyName.
15/08 20u15  Spaanse kustwacht redt meer dan 520 migranten Voor de kust van Spanje, in de Straat van Gibraltar en de Alboránzee, zijn woensdag meer dan 520 migranten gered uit bootjes. Dat meldt de Spaanse kustwacht.
15/08 19u45  Vergiet op hoofd niet toegestaan op pasfoto, oordeelt Nederlandse Raad van State Mensen mogen geen vergiet op het hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Raad van State in Nederland woensdag bepaald.
15/08 19u15  Italiaanse regering kondigt ‘noodtoestand’ van 12 maanden af in Genua De Italiaanse regering heeft de ‘noodtoestand’ voor twaalf maanden uitgeroepen in Genua. Dat heeft premier Giuseppe Conte bekendgemaakt. Daardoor kan er vijf miljoen euro uit het nationale noodfonds worden vrijgemaakt voor snelle noodhulp. Bij de instorting van een viaduct in Genua zijn minstens 42 mensen om het leven gekomen.
15/08 18u00  Dodentol na aardbeving in Indonesië opgelopen tot 460 Na de zware aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn al 460 doden geteld. Dat zei het nationale rampenbeheeragentschap BNPB maandag. Meer dan 1.350 mensen zijn gewond geraakt. Volgens het agentschap bedraagt de materiële schade omgerekend meer dan 300 miljoen euro.
15/08 17u15  Centrum van Berlaar vol rook door uitslaande brand in gebouwencomplex In het centrum van Berlaar heeft woensdagnamiddag een zware brand gewoed. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Twintig mensen werden geëvacueerd.
15/08 17u00  Zware brand vernielt opslagplaats, ook bankkantoor en pitazaak lopen schade op In het centrum van Berlaar heeft woensdagnamiddag een zware brand gewoed. Twintig mensen werden geëvacueerd.
15/08 16u30  Dit zijn de slachtoffers van de brugramp in Genua Na de instorting van de Morandi-brug in Genua beginnen langzamerhand de slachtoffers een gezicht te krijgen. De reddingswerkers werken dag en nacht om overlevenden te vinden, maar het dodental blijft oplopen.
15/08 16u15  Politie houdt mensen tegen die auto's van brug in Genua willen halen Aan de Morandi-brug in het Italiaanse Genua zijn vandaag al tientallen mensen opgedaagd om hun auto op te pikken. Toen de brug dinsdag instortte, lieten ze die in allerijl achter op de brug. Voorlopig mag niemand de brug op.
15/08 16u00  Chaos in Genua: politie houdt mensen tegen die auto's van brug willen halen Aan de Morandi-brug in het Italiaanse Genua zijn vandaag al tientallen mensen opgedaagd om hun auto op te pikken. Toen de brug dinsdag instortte, lieten ze die in allerijl achter op de brug. Voorlopig mag niemand de brug op.
15/08 16u00  Twintigtal Soedanese schoolkinderen verdronken na bootongeval op de Nijl In Soedan zijn woensdag 22 schoolkinderen verdronken nadat de ferry die hen naar school bracht, op de Nijl verging. Ook een volwassen vrouw liet het leven. Dat melden staatsmedia.
15/08 15u45  Chaos in Genua: politie houdt mensen tegen die achtergelaten auto's op brug willen oppikken Aan de Morandi-brug in het Italiaanse Genua zijn vandaag al tientallen mensen opgedaagd om hun auto op te pikken. Toen de brug dinsdag instortte, lieten ze die in allerijl achter op de brug. Maar voorlopig mogen ze hun wagens nog niet meenemen.
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/08 15u00  Schip Aquarius aangekomen in MaltaHet ngo-schip Aquarius is kort na 14 uur aangekomen in Malta met 141 op zee geredde migranten aan boord. Daarmee komt een einde aan vier dagen ronddobberen op zee.
15/08 14u15  ‘Wegbeheerder ingestorte brug riskeert zware boetes’De Italiaanse minister van Transport Danilo Toninelli eist het ontslag van het management van het bedrijf dat de ingestorte brug in Genua beheerde. Ook vicepremier Luigi Di Maio uit kritiek.
15/08 13u15  Weyts haalt uit naar De Backer over proefeiland voor KnokkeVlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) reageert verbaasd op de communicatie van staatssecretaris Philippe De Backer over het proefeiland voor de kust van Knokke.
15/08 12u45  Weyts verbaasd dat De Backer proefeiland voor Knokke schraptVlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) reageert verbaasd dat het proefeiland voor de kust van Knokke er voorlopig niet komt. Dat had staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) gisteren aangekondigd.
15/08 12u00  Terreurverdachte Westminster-crash geïdentificeerdDe vermoedelijke dader van de aanslag voor het Britse parlement is een Brit van Soedanese afkomst. Dat melden verschillende Britse media op basis van gerechtelijke bronnen.
15/08 11u15  ‘Wegbeheerder moest brug onderhouden, maar deed dat niet’De Italiaanse minister van Transport Danilo Toninelli eist het ontslag van het management van het bedrijf dat de ingestorte brug in Genua beheerde. Ook vicepremier Luigi Di Maio uit kritiek.
15/08 11u15  Walvis die verstrikt raakte in visnet gered door duikersVoor de kust van Chili is maandag een walvis vast komen te zitten in een visnet. Dankzij de hulp van enkele Chileense mariniers kon het dier bevrijd worden. Dat blijkt uit beelden die ze hebben vrijgegeven.
15/08 10u45  Sportwagen crasht in Brugge, bestuurder omgekomenBij een zwaar verkeersongeval langs de Sint-Pieterskaai in Brugge is gisteravond een 59-jarige man om het leven gekomen. Hij reed met zijn zwarte Lotus-sportwagen tegen een geparkeerde wagen.
15/08 10u30  Ophef over standbeeld in FukushimaEen standbeeld van een kind in beschermingsuitrusting krijgt kritiek in Fukushima. De kunstenaar heeft zich geëxcuseerd.
15/08 10u15  Brandweer redt man uit wagen die meters boven de grond hangtDe Italiaanse brandweer heeft beelden vrijgegeven van de reddingsactie in Genua. Daar zijn dinsdag al zeker 35 mensen om het leven gekomen nadat een snelwegbrug instortte. Op de beelden is te zien hoe een brandweerman een gewonde man uit zijn wagen haalt, die meters boven de grond hangt tussen het puin van de brug.
15/08 09u30  Illinois klaagt Trump-toren aanDe Amerikaanse staat Illinois klaagt de Trump International Hotel and Tower in Chicago aan voor schendingen van de milieuwetgeving. Volgens de Trump-organisatie is het proces ‘politiek gemotiveerd’.
15/08 09u30  Bestuurder komt om bij verkeersongeval in BruggeBij een ongeval op de Brugse ring is dinsdagavond een man om het leven gekomen. Dat bevestigt het West-Vlaamse parket, afdeling Brugge.
15/08 09u00  Dodentol ingestorte brug loopt op, tiental mensen geredDuizend Italiaanse reddingswerkers, brandweermannen en politiemensen zijn gisteren en vannacht druk bezig geweest met het zoeken naar slachtoffers van de ramp in Genua. Er zijn al 35 doden geteld.
15/08 07u45  Meer dan duizend kinderen misbruikt door meer dan driehonderd priesters: ‘systematische doofpot’Meer dan 300 priesters hebben seksueel misbruik gepleegd in Pennsylvania. Tot die conclusie komt een rapport van het gerecht in de Amerikaanse staat. Meer dan 1.000 kinderen zijn het slachtoffer van het misbruik.
15/08 07u15  Hulpdiensten zoeken dag en nacht naar overlevenden onder ingestorte brugDuizend Italiaanse reddingswerkers, brandweermannen en politiemensen zijn gisteren en vannacht druk bezig geweest met het zoeken naar slachtoffers van de ramp in Genua.
15/08 07u15  Nummer twee van Antwerpse PVDA-lijst trekt zich terugPVDA moet in Antwerpen op zoek naar een nieuwe nummer twee voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Zohra Othman, momenteel districtsschepen in Borgerhout en als dusdanig de enige mandataris van de partij, laat dinsdagavond weten dat ze geen kandidaat meer is. Ze blijft wel nog districtsschepen tot het einde van het jaar, maar zal daarna stoppen met de actieve politiek.
14/08 23u30  Nummer twee van Antwerpse PVDA-lijst haakt afDe PVDA moet in Antwerpen op zoek naar een nieuwe nummer twee voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Zohra Othman, momenteel districtsschepen in Borgerhout en als meteen ook de enige mandataris van de partij, laat dinsdagavond weten dat ze geen kandidaat meer is.
14/08 23u00  Crisis jaagt 2,3 miljoen Venezolanen land uitRuim 2,3 miljoen Venezolanen zijn hun land al ontvlucht. De vluchtelingen gaan er vooral vandoor omwille van het voedselgebrek, en komen terecht in Colombia, Ecuador, Peru en Brazilië.
14/08 22u30  Man overleeft val van 30 meter van brug: 'De weg verdween plots gewoon voor mijn neus'Een man die met zijn wagen op de ingestorte Morandi-brug in Genua reed toen het gevaarte instortte, heeft de ramp zonder een schrammetje overleefd. 'Dat ik nog leef is een mirakel.'
14/08 22u15  Trump beledigt ex-medewerkster: ‘Goed dat die hond is ontslagen’Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump heeft gerechtelijke stappen gezet tegen Omarosa Manigault Newman, een vroegere medewerkster van de president. Zijn beschuldigt hem van racisme, maar volgens het team van de president schond ze al eerder een overeenkomst over vertrouwelijkheid. Trump zelf noemt haar op Twitter ondertussen ‘een hond’.
14/08 21u45  Aalsterse burenruzie ontaardt in steekpartijBij een steekpartij in het Oost-Vlaamse Aalst is dinsdagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Dader en slachtoffer kenden elkaar, maar de aanleiding van de feiten is nog niet duidelijk.
14/08 21u15  Aquarius kan aanmeren in MaltaMalta geeft het ngo-schip Aquarius, dat 141 migranten aan boord heeft, toestemming om aan te leggen in een van de havens van het land. Daarmee komt een einde aan vier dagen ronddobberen op zee.
14/08 20u15  Snelwegbeheerder: ‘Instorten brug was onvoorspelbaar’De snelweguitbater Autostrade per l’Italia zegt dat er ondanks de kritiek op de slechte staat van de Mornabrug geen tekenen waren dat de constructie zou kunnen instorten. De precieze oorzaak van de ramp was nog onduidelijk.
14/08 19u15  Wetenschappers voorspellen tot 2022 ‘abnormaal warm weer’Wetenschappers hebben gebruikgemaakt van een nieuw klimaatmodel om te voorspellen dat de jaren 2018 tot 2022 ‘abnormaal warm zullen worden met een grotere kans op extreme temperaturen’.
14/08 19u00  Wegmarkeringen voor Leuvense fietsers nog deze week aangepastVan zodra de weersomstandigheden dit toelaten zal een aannemer de wegmarkeringen voor fietsers op de kruispunten van de Leuvense ring weer in hun oorspronkelijke vorm herstellen. Dat zegt Anton De Coster, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Vlaams-Brabant. ‘Dat zal zeer waarschijnlijk donderdag of vrijdag deze week kunnen gebeuren’.
14/08 18u45  Man ramt eigen woning met vliegtuigDe 47-jarige Duane Youd is om het leven gekomen door met een vliegtuigje te pletter te vliegen tegen zijn eigen huis. Het ging om een opzettelijke daad, nadat hij even in de cel had gezeten na klachten rond huishoudelijk geweld. Zijn vrouw en haar zoon waren op het moment van de crash aanwezig in het huis, maar bleven ongedeerd.
14/08 18u15  Snelwegbrug ingestort nabij Genua: dodental loopt op naar 35Vlak bij de Italiaanse havenstad Genua is een viaduct van een snelweg ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er is volgens de lokale brandweer sprake van 35 doden. Vier mensen werden levend van onder het puin gehaald. Er zouden ook nog een tiental vermisten zijn.
14/08 18u15  ‘Trump wil met zijn defensiebudget de Amerikaanse dominantie laten zien’De Amerikaanse president Donald Trump heeft een wetsontwerp met een defensiebudget van 716 miljard dollar ondertekend. Hij spreekt van ‘de meest significante investering in ons leger en onze soldaten uit de moderne geschiedenis’.
14/08 17u45  Belgisch Consulaat in Barcelona beklad uit protest tegen PuigdemontHet Belgisch consulaat in Barcelona is beklad met slogans tegen de Catalaanse onafhankelijkheid en de aanwezigheid van de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont in België. Het consulaat blijft open en de graffiti wordt verwijderd.
14/08 17u30  Dit is moment waarop brug instort nabij GenuaNiet ver van het Noord-Italiaanse Genua is een deel van een snelwegbrug ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Omstaanders konden het moment filmen waarop de brug instort.
14/08 17u15  Vlamingen getuigen over brug in Italië: ‘Iedere keer dat we over die brug reden, hield ik mijn hart vast’Momenteel zijn zeker 22 dodelijke slachtoffers geteld nadat een brug nabij de Italiaanse havenstad Genua is ingestort.‘Ik kom er al jaren en ieder keer we over die brug rijden, hou ik mijn hart vast’, vertelt Erik aan Het Nieuwsblad Online. ‘Het scheelde geen haar of we waren vandaag over die brug gereden’, aldus de Vlaamse Jerney die daar momenteel met vakantie is.
14/08 17u15  Vrije val lira lokt toeristen naar Turkse luxewinkelsTurkse haute-couturewinkeliers hebben hun handen vol met klanten uit naburige landen. Door de oververhitte economie zakt de waarde van de lira en dus ook de prijzen van luxeproducten de dieperik in.
14/08 17u15  Diefstal koperen kabels terug van weggeweestBij een koperdiefstal in de gemeente Trois-Ponts in Luik is in de nacht van maandag op dinsdag ongeveer een kilometer aan koperen kabels gestolen bij spoornetbeheerder Infrabel. Het lijkt erop dat dieven weer interesse hebben in koper als buit.
14/08 17u00  Snelwegbrug ingestort nabij Genua: dodental loopt op naar 30Vlak bij de Italiaanse havenstad Genua is een viaduct van een snelweg ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er zijn ondertussen 30 dodelijke slachtoffers geteld, onder wie één kind. Dat meldt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Acht mensen werden levend van onder het puin gehaald.
14/08 16u15  Vlamingen getuigen over brug in Italië: ‘Iedere keer we over die brug reden, hield ik mijn hart vast’Momenteel zijn zeker 22 dodelijke slachtoffers geteld nadat een brug nabij de Italiaanse havenstad Genua is ingestort.‘Ik kom er al jaren en ieder keer we over die brug rijden, hou ik mijn hart vast’, vertelt Erik aan Het Nieuwsblad Online. ‘Het scheelde geen haar of we waren vandaag over die brug gereden’, aldus de Vlaamse Jenney die daar momenteel met vakantie is.
14/08 16u15  Ingenieur waarschuwde twee jaar geleden al voor gammele brugDe Morandi-brug die in Genua is ingestort, had al jaren een twijfelachtige reputatie. Al van kort na de opening waren er problemen, en in de loop der jaren werd een fortuin uitgegeven aan herstellingen. Twee jaar geleden waarschuwde ingenieur Antonio Brencich al in een vakblad dat het volledig vervangen van de brug de enige optie was.
14/08 15u30  Dit is moment waarop deel van brug instort nabij GenuaNiet ver van het Noord-Italiaanse Genua is een deel van een snelwegbrug ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Omstaanders konden het moment filmen waarop één van de pijlers van de brug instort.
14/08 15u30  Snelwegbrug ingestort nabij Genua: Acht mensen gered, zeker al 22 dodenVlak bij de Italiaanse havenstad Genua is een viaduct van een snelweg ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er zijn al zeker 22 doden bevestigd, waaronder één kind. Acht mensen werden levend van onder het puin gehaald.
14/08 15u15  Buitenlandse Zaken: ‘Nog geen weet van Belgische slachtoffers in Genua’Minister van Buitenlandse Zaken Reynders heeft gereageerd op de ramp in Genua. Of er Belgen onder de slachtoffers zijn, is nog niet duidelijk.
14/08 15u15  Staatssecretaris De Backer is duidelijk: ‘Eiland voor Knokke komt er op dit moment niet’Philippe De Backer, staatssecretaris voor de Noordzee, schept duidelijkheid in de discussie rond het proefeiland voor de kust van Knokke. ‘Het eiland komt er op dit moment niét. De voorwaarden die ik gesteld heb in mijn marien ruimtelijk plan niet vervuld.’
14/08 15u00  Bewakingscamera toont hoe chauffeur ravage aanricht in LondenEr zijn beelden opgedoken van het moment waarop een man van in de twintig met zijn wagen inrijdt op veiligheidsbarrières aan het Britse parlement in Londen. Even voordien had hij enkele fietsers aangereden. Er vielen twee gewonden en de man werd gearresteerd.
14/08 15u00  ‘Wat normaal is voor de één, is niet normaal voor de ander’Velen zetten Pascale Naessens en haar Pure Keuken-boeken op een voetstuk, maar net zo goed krijgt ze kritiek over zich heen. ‘Ik heb vaak huilend in de spiegel gekeken.’
14/08 14u45  Snelwegbrug ingestort nabij Genua: zeven mensen gered, zeker al elf dodenVlak bij de Italiaanse havenstad Genua is een viaduct van een snelweg ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er zijn al zeker elf doden bevestigd, waaronder één kind. Zeven mensen werden levend van onder het puin gehaald.
14/08 14u30  Snelwegbrug ingestort nabij Genua: twee mensen gered, zeker al elf dodenVlak bij de Italiaanse havenstad Genua is een viaduct van een snelweg ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er zijn al zeker elf doden bevestigd, waaronder één kind. Twee mensen werden levend van onder het puin gehaald.
14/08 14u30  Dit is moment waarop deel van brug instort nabij GenoaNiet ver van het Noord-Italiaanse Genua is een deel van een snelwegbrug ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Omstaanders konden het moment filmen waarop één van de pijlers van de brug instort.
14/08 14u15  Camera filmt crash in LondenEr zijn beelden opgedoken van het moment waarop een man van in de twintig met zijn wagen inrijdt op veiligheidsbarrières aan het Britse parlement in Londen. Even voordien had hij enkele fietsers aangereden. Er vielen twee gewonden en de man werd gearresteerd.
14/08 14u15  Snelwegbrug ingestort nabij Genua: twee mensen gered, vrees voor tientallen dodenVlak bij de Italiaanse havenstad Genua is een viaduct van een snelweg ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Volgens de Italiaanse media zijn er al zeker tien doden gevallen, maar werden twee mensen levend van onder het puin gehaald.
14/08 14u15  Voormalige radiopresentator Urgent.fm opnieuw veroordeeld voor verkrachtingEen voormalige dj van Urgent.fm is dinsdag door de rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot twintig maanden celstraf, waarvan de voorhechtenis effectief, voor verkrachting. Hij werd eerder al voor gelijkaardige feiten veroordeeld door de rechtbank van Gent.
14/08 14u00  Waarom jongeren auto’s in brand stekenDrie weken voor de verkiezingen is Zweden opgeschrikt door een golf van georganiseerde brandstichting. ‘Waar zijn die jongeren verdomme mee bezig?’
14/08 14u00  IN BEELD. Enorme ravage na instorten brug in ItaliëVlakbij de Italiaanse havenstad Genua is dinsdagmiddag de Morandi-brug ingestort, een vierbaansweg. Daarbij vielen volgens hulpverleners tientallen doden.
14/08 13u45  Enorme ravage na instorten brug in ItaliëVlakbij de Italiaanse havenstad Genua is dinsdagmiddag de Morandi-brug ingestort, een vierbaansweg. Daarbij vielen volgens hulpverleners tientallen doden.
14/08 13u30  Snelwegbrug ingestort nabij Genua: vrees voor tientallen dodenVlak bij de Italiaanse havenstad Genua is een viaduct van een snelweg ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Volgens de Italiaanse media zijn er zeker tien doden gevallen.
14/08 13u15  Snelwegbrug ingestort in buurt van Italiaanse havenstad GenuaVlak bij de Italiaanse havenstad Genua is een viaduct van een snelweg ingestort. De hulpdiensten zoeken naar eventuele slachtoffers onder het puin.
14/08 12u45  Beluister hier de geheime opnames van ex-medewerkster TrumpEind vorig jaar werd Omarosa Manigault Newman ontslagen als medewerkster van het Witte Huis. Over dat ontslag nam ze in het geheim twee gesprekjes op, waarvan één met president Donald Trump. Ze bezorgde de opnames aan nieuwszender NBC, die ze uitbracht op de vooravond van het verschijnen van Omarosa’s boek ‘Unhinged’.
14/08 12u45  Man veroordeeld die moskee wilde opblazenEen vijftiger uit Luik is dinsdag door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot een autonome probatiestraf van twee jaar. De beklaagde had artisanale springtuigen gemaakt om een moskee op te blazen. Als hij die straf niet volbrengt, wachten hem drie jaar effectieve gevangenisstraf.
14/08 12u30  Turkije en VS praten over vrijlating gevangen domineeDe Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton heeft maandagavond met de Turkse ambassadeur in Washington gesproken over het gevangenschap van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson. Die zit in Turkije vast sinds de staatsgreep van 2016.
14/08 12u30  Buitenlanders kunnen Gentse knippen straffeloos negerenBestuurders van voertuigen met een buitenlandse nummerplaat krijgen geen boete wanneer zij met hun wagen door de knippen rijden, de voor auto’s verboden straten uit het Gentse circulatieplan. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) belooft tegen januari een oplossing.
14/08 12u00  Chauffeur verdacht van terrorisme na crash tegen Brits parlementsgebouwEen automobilist is dinsdagochtend gearresteerd nadat hij was ingereden op het veiligheidshek van het Britse parlement in Londen. Daarbij vielen twee lichtgewonden. De man wordt verdacht van terroristische activiteiten.
14/08 11u45  Erdogan beveelt boycot Amerikaanse elektronicaDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan roept op tot een boycot van elektronische artikelen uit de Verenigde Staten. Hij doet dat nadat de VS maandag de invoerrechten op staal verdubbelde.
14/08 11u45  Ex-mandatenkoningin Peraïta geeft haar mandaten niet aanOp de lijst van politici die hun mandaten dit jaar niet hebben aangegeven, prijkt een opvallende naam. Die van voormalig Brussels OCMW-voorzitter Pascale Peraïta (ex-PS).
14/08 11u45  Hoe nuttig is de huisdiersticker?Gisteren stelde Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de eerste uniforme huisdiersticker voor. De sticker maakt de hulpdiensten meteen duidelijk welke dieren zich in een huis bevinden, bij brand bijvoorbeeld. ‘Maar die sticker verandert onze werkwijze niet’, zegt Jasmien O, woordvoerder bij brandweerzone Antwerpen.
14/08 11u30  Turkije en VS praten over vrijlating gevangen dominee, lira krijgt opnieuw klappenDe Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton heeft maandagavond met de Turkse ambassadeur in Washington gesproken over het gevangenschap van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson. Die zit in Turkije vast sinds de staatsgreep van 2016.
14/08 11u15  Tot 150 burgers gedood bij gevechten in GhazniBij de gevechten in Ghazni, in het oosten van Afghanistan, zijn tussen de 110 en 150 burgers om het leven gekomen. Dat melden de Verenigde Naties dinsdag.
14/08 10u45  Vijftien mensen opgepakt bij eerste speciale politieactie tegen transmigrantenBij een eerste speciale politieactie tegen illegale transmigratie op de treinen zijn maandagavond vijftien mensen opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon dinsdag.
14/08 10u30  Twee lichtgewonden na crash auto tegen afsluiting Brits parlementsgebouwEen automobilist is dinsdagochtend gearresteerd nadat hij was ingereden op het veiligheidshek van het Britse parlement in Londen. Daarbij vielen twee lichtgewonden.
14/08 09u30  Voetgangers gewond nadat auto inrijdt op afsluiting Brits parlementsgebouwEen automobilist is dinsdagochtend gearresteerd nadat hij was ingereden op het veiligheidshek van het Britse parlement in Londen. Daarbij raakten verschillende voetgangers gewond.
14/08 08u30  Nog 20.000 à 30.000 IS-strijders in Irak en SyriëOndanks militaire vooruitgang tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS), zijn er in Syrië en Irak nog altijd 20.000 à 30.000 IS-strijders aanwezig. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.
14/08 08u15  Turkije en VS praten over vrijlating gevangen dominee, lira blijft klappen krijgenDe Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton heeft maandagavond met de Turkse ambassadeur in Washington gesproken over de gevangenschap van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson. Die zit in Turkije vast sinds de staatsgreep van 2016.
14/08 08u15  Moeder van Merel stapt in politiek voor meer verkeersveiligheidEen behoorlijk grote verrassing op de CD&V-lijst van groot Zemst. Peggy Muyldermans , mama van de verongelukte Merel De Prins, komt op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.
14/08 08u00  Reis met ex-miss kost Noorse minister zijn portefeuilleDe 58-jarige Per Sandberg heeft ontslag genomen als Noors minister van Visserij na een reis met zijn 28-jarige vriendin naar Iran.
14/08 07u45  Buitenlanders kunnen Gentse knips straffeloos negerenBuitenlandse autobestuurders krijgen geen boete wanneer zij met hun wagen door de knips rijden, de voor auto’s verboden straten uit het Gentse circulatieplan. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) belooft tegen januari een oplossing.
14/08 07u15  Souffriau trekt en Van Melkebeek duwt voor ‘Uw Alternatief’De nieuwe politieke burgerbeweging ‘Uw Alternatief’ maakte bekend dat Dirk Souffriau de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal trekken. Toon Van Melkebeek zal de lijst duwen.
14/08 07u15  Rik Daems (Open VLD) lanceert opnieuw opvallend idee: “Onderzoek of de Leuvense ring eenrichtingsverkeer kan worden”Open VLD vindt dat het stadsbestuur in de volgende legislatuur werk moet maken van een ruimere mobiliteitsvisie voor Leuven. Opvallend: lijsttrekker Rik Daems wil onderzoeken of de Leuvense Ring eenrichtingsverkeer kan worden.
14/08 07u15  Groen Haacht strikt woordvoerders voor de lijstExact twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen maakt Groen Haacht de lijst met namen bekend waarmee ze op 14 oktober naar de kiezer wil trekken. Daar staan ook twee woordvoerders op.
14/08 07u15  Hij was de mogelijke opvolger van Tobback, maar nu komt deze voormalige schepen niet meer op voor de verkiezingenVoormalig Leuvens schepen en gemeenteraadslid Saïd El Kadraoui komt bij de verkiezingen in oktober niet meer op. Er zijn nog enkele plaatsen in te vullen op de lijst van SP.A momenteel, maar El Kadraoui zal ook daar niet op staan.
14/08 07u15  Deze politieke dynastie zit bijna 100 jaar in de gemeenteraad (en is klaar om er zes jaar bij te doen)De familie Lassaut is geen onbekende in Geetbets. Meer nog, al sinds 1927 zit de familie Lassaut, met een onderbreking van zes jaar, in de gemeenteraad. Huidig schepen Rik Lassaut (DNA) wil daar nog eens zes jaar aanbreien, daarvoor rekent hij op zijn broer Pierre. Maar dat is niet de enige verrassing. DNA schuift nieuwkomer Tony Reniers uit Geetbets naar voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.
14/08 07u15  Aalterse Open VLD gaat voor verruimingslijstDe Aalterse blauwen trekken met de verruimingslijst Open VLD+ naar de kiezer. De Aalterse onderneemster Mieke Vertriest en de Knesselaarse ex-N-VA’er David Geens zijn de eerste verruimers.
14/08 07u00  Antwerpse vlogster lokt pedofiel in de valHet Mechelse gerecht is een onderzoek begonnen naar een 55-jarige man uit Lier, nadat hij door een Antwerpse vlogster was aangeduid als vermeende pedoseksueel die op het internet minderjarige meisjes benaderde.
14/08 07u00  Wolken domineren dinsdagDinsdagochtend is het eerst grijs met plaatselijk mist in de Ardennen en nadien wordt het vaak zwaarbewolkt met nog enkele buien, vooral dan in het noorden en het noordoosten van het land.
14/08 06u00  PVDA: “Oude politieke cultuur moet worden wakkergeschud”De Gentse afdeling van de PVDA heeft zaterdag als eerste partij in Gent haar affiche voorgesteld voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen. Het thema is duidelijk: betaalbaar wonen. “Wij zijn nodig in de gemeenteraad”, aldus lijsttrekker Tom De Meester. “De oude, verlepte politieke cultuur moet worden wakkergeschud.”
13/08 21u45  Ex-medewerkster Trump geeft geheime opnames vrijEen voormalige medewerkster van de Amerikaanse president Donald Trump heeft voor opschudding gezorgd met geheime geluidsopnames. NBC News publiceerde maandag een opname van een gesprek, dat Manigault Newman naar eigen zeggen met Trump voerde.
13/08 21u45  De sprong van de trampoline naar het ziekenhuis is snel gemaaktOp elke honderd patiënten op de spoeddienst, zijn er gemiddeld een tot twee slachtoffers van de trampoline. Dat komt door onveilige toestellen, verkeerd gebruik of gebrek aan toezicht. ‘Maar ze verbieden is een brug te ver’, vindt onderzoekster Barbara Bosch.
13/08 21u15  Belgische ethische hacker wint ‘WK hacken’De Aalsterse ethische hacker Inti De Ceukelaire heeft in de Amerikaanse stad Las Vegas ‘The Most Valuable Hacker’-award van HackerOne gewonnen, het officieuze WK voor hackers.
13/08 20u00  Ex-zakenpartner regelde fotograaf voor naaktfeestje PoelkapelleDe foto’s van het feestje in de zomerbar Langemark zouden zijn genomen door een amateurfotograaf die werd ingehuurd door N. A, een ex-zakenpartner van de eigenaar van La Brasa. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en dat wordt ook bevestigd door de advocaat van de ex-zakenpartner.
13/08 19u00  Extra politiecontroles op treinen van en naar BrusselIn de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie is na overleg beslist dat er extra politiecontroles komen op de ’smokkellijnen’.
13/08 18u15  De zomer van 1540 de warmste ooit? Allicht nietDeze zomer is al uitzonderlijk heet geweest. Toch was niet deze zomer maar ‘die van 1540’ de warmste ooit, schrijft stad Amsterdam in haar nieuwsblog. Klimaatexpert Pieter Boussemaere denkt er het zijne van: ‘De temperatuur kon nog lang niet gemeten worden. Zulke analyses zijn ronduit belachelijk.’
13/08 17u45  Duizenden betogers op straat tegen tweede bijeenkomst 'Unite the Right'In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. kwamen duizenden betogers afgelopen weekend op straat tegen de tweede bijeenkomst van het extreemrechtse 'Unite the Right'. Bij de eerste bijeenkomst, exact een jaar geleden in Charlottesville, vielen 1 dode en 19 gewonden toen een auto inreed op een groep betogers. Dit jaar kon de massaal aanwezige politie een soortgelijk scenario vermijden.
13/08 17u45  ‘Trumps aanvallen op media en minderheden zetten aan tot geweld’De retoriek van de Amerikaanse president Donald Trump over minderheden en de media kan uitmonden in geweld of censuur, zegt de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties.
13/08 17u45  CD&V verwijdert Indiase ‘likes’ van Facebook-profielCD&V heeft op zijn Facebook-pagina ongeveer 10.000 ‘likes’ uit India verwijderd. De woordvoerder van de partij bevestigt dat bericht van De Tijd.
13/08 17u30  Voorbijgangers redden auto van zinkgatIn de Chinese stad Yan'an City, in het noordwesten van het Aziatische land, ontstond afgelopen zaterdag een immens zinkgat dat twee auto's opslokte. Een derde kon gered worden, dankzij tientallen voorbijgangers en een sterk touw.
13/08 16u30  Treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel onderbrokenHet treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel is sinds 15.40 uur onderbroken door een ongeval in Duffel. Dat meldt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman maandag.
13/08 16u30  Spectaculaire diefstal: voor 950.000 euro aan blikjes Red Bull gestolenIn Menen heeft zondag een spectaculaire diefstal plaatsgevonden. Er werd voor meer dan 950.000 euro aan blikjes Red Bull uit een opslagplaats gestolen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen.
13/08 16u30  Opgepast: vallende kinderenOp elke honderd patiënten op de spoeddienst, zijn er gemiddeld een tot twee slachtoffers van de trampoline. Dat komt door onveilige toestellen, verkeerd gebruik of gebrek aan toezicht. ‘Maar ze verbieden is een brug te ver’, vindt onderzoekster Barbara Bosch.
13/08 16u00  Iedereen heeft de beelden gezien en dus komt er een procesIn de Russische stad Jaroslavl staan zes gevangenisbewakers terecht omdat ze een gedetineerde hebben gemarteld. Het proces zou waarschijnlijk nooit plaatsgevonden hebben, als de beelden van de marteling niet publiek gemaakt waren. De advocate die de video aan een krant gaf is naar het buitenland gevlucht.
13/08 16u00  Honderden gewonden na instorten steiger op Spaans festivalIn de Spaanse stad Vigo zijn honderden gewonden gevallen bij het tweedaagse festival O Marisquiño, nadat een deel van een steiger in zee stortte. Enkele slachtoffers zijn er slecht aan toe.
13/08 16u00  Verdachte van dreigtweet Antwerp Pride wordt uit Vlaams Belang gezetDe 21-jarige man die vrijdag werd opgepakt na een dreigtweet over de Antwerp Pride, blijkt lid te zijn van Vlaams Belang. De partij heeft intussen de procedure opgestart om hem uit de partij te zetten. /P>
13/08 16u00  Dieven stelen voor 950.000 euro aan blikjes Red BullIn Menen heeft zondag een spectaculaire diefstal plaatsgevonden. Er werd voor meer dan 950.000 euro aan blikjes Red Bull uit een opslagplaats gestolen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.
13/08 15u15  Boris Johnson ontwijkt lastige vragen met kopjes theeSinds de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson vrouwen met boerka’s vergeleek met ‘brievenbussen en bankovervallers’, staan er weer wat meer journalisten aan zijn voordeur. Omdat het daar niet erg warm is, bracht hij hen een warm kopje thee. Een originele manier om lastige vragen te ontwijken.
13/08 15u15  Extreme droogte nog altijd niet voorbijOndanks de regen van de afgelopen dagen, is de extreme droogte in ons land nog niet voorbij. Het sproeiverbod blijft dus gelden.
13/08 15u00  Erdogan: 'Wij zijn klaar voor oorlog, met alles wat we hebben'De Turkse president Recep Tayyip Erdogan haalt maandagmiddag opnieuw fel uit naar naar de Amerikaanse president Donald Trump. Dat doet hij naar aanleiding van de vooralsnog niet te stuiten vrije val van de lira, de Turkse munteenheid, waarvoor Erdogan de schuld legt bij de Verenigde Staten.
13/08 15u00  Nog even wachten om de auto te wassenOndanks de regen van de afgelopen dagen, is de extreme droogte in ons land nog niet voorbij. Het sproeiverbod blijft dus gelden.
13/08 14u45  Erdogan: 'Laffe aanval van Verenigde Staten op Turkije'De Turkse president Recep Tayyip Erdogan haalt maandagmiddag opnieuw fel uit naar naar de Amerikaanse president Donald Trump. Dat doet hij naar aanleiding van de vooralsnog niet te stuiten vrije val van de lira, de Turkse munteenheid, waarvoor Erdogan de schuld legt bij de Verenigde Staten.
13/08 14u45  Politie onderzoekt mogelijk tweede geval van gaybashing tijdens Antwerp PrideDe recherche van de Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar een mogelijk tweede geval van gaybashing tijdens het slotfeest van de Antwerp Pride. ‘Er werd een proces-verbaal opgesteld voor slagen en verwondingen en voor discriminatie op basis van geaardheid’, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom.
13/08 14u00  Oproep: zit u met vragen rond opvoeden en nieuwe media?Een smartphone of tablet bedienen is kinderspel, maar ze een plaats geven binnen het gezin is voor veel ouders een ander paar mouwen. Wanneer geef je je kind een smartphone? Is gamen schadelijk? Pas je je opvoeding aan nieuwe media aan? In de reeks ‘Schermtijd’ laten we gezinnen aan het woord over hun ervaringen en experts over hun bevindingen. Zit u zelf met vragen? We beantwoorden ze graag in de vrijdagkrant. Mail ons via binnenland@standaard.be
13/08 13u45  Clash tussen extreemrechts en tegenbetogers in WashingtonIn de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. werd een bijeenkomst van 'Unite the Right' dit weekend opgewacht door duizenden tegenbetogers. Exact een jaar geleden vielen bij soortgelijke betogingen in Charlottesville 1 dode en 19 gewonden toen een auto inreed op een groep betogers. Omdat de politie dit weekend massaal op de been was, kon een harde clash vermeden worden. Maar de gemoederen liepen soms wel hoog op.
13/08 13u30  ‘Achter elke woke up like this-selfie staan een instagramhusband en drie man met mascara’Hij presenteerde Radio Tour en De Mol, stond mee aan de wieg van VIER, en is er vaak van overtuigd dat hij niets écht kan. ‘In de media vind je veel meer onzekere mensen dan aan de kassa van de Delhaize.’
13/08 13u15  Negen schapen gedood door tweede wolf: ‘Naya heeft gezelschap gekregen’Voor het eerst sinds maanden zijn er opnieuw schapen gedood door een wolf. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bevestigt aan De Standaard dat dit niet het werk is van de wolvin Naya, maar van een tweede wolf die zich in het natuurgebied gevestigd heeft.
13/08 12u45  Turkije kondigt maatregelen tegen valutacrisis aanDe Turkse autoriteiten kondigden maandag maatregelen aan om de vrije val van de lira, de Turkse munteenheid, te stoppen. De devaluatie zorgt voor een woelig weekbegin op de Europese beurzen.
13/08 12u15  Turkije kondigt maatregelen aan tegen valutacrisisDe Turkse autoriteiten kondigden maandag maatregelen aan om de vrije val van de lira, de Turkse munteenheid, een halt toe te roepen. De valutacrisis zorgt voor een woelig weekbegin op de Europese beurzen.
13/08 12u15  Negen schapen gedood sinds vorige week: ‘Bijna zeker werk van wolf’Voor het eerst sinds maanden zijn er opnieuw schapen gedood door een wolf. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos maandag. Het staat zo goed als vast dat een wolf actief is, maar het is niet duidelijk of het om wolvin Naya gaat.
13/08 12u00  Noors politicus flasht cruiseschipSvein Ingvald Opdal, een lokale politicus voor de Noorse groenen, laat zijn engagement op vakantie niet thuis. Toen hij merkte hoeveel cruiseschepen er passeren aan de fjorden, besloot Opdal daar in zijn blootje tegen te protesteren.
13/08 11u45  Scoutsgroep heeft nieuwe mascotte voor OerwoudfuifNadat Dalilla Hermans vorig jaar scherpe kritiek uitte op het vorig logo, dat volgens haar discriminerend was, heeft De Oerwoudfuif voortaan een totem als mascotte.
13/08 11u45  Wie betaalt al die verdorde planten? Uw tuinmanDoor de droogte moeten tuinaannemers heel wat pas gezette planten vervangen. En daar hebben de meesten geen verzekering voor.
13/08 11u15  Bliksemspektakel boven Las Vegas50.000 mensen vielen dit weekend door een storm in de Amerikaanse staat Nevada zonder electriciteit. Maar dankzij diezelfde storm schoten tientallen spectaculaire bliksemschichten door de nacht van zaterdag op zondag.
13/08 11u00  Steiger stort in tijdens concert: meer dan 300 gewondenTijdens het festival O Marisquiño in de Spaanse stad Vigois zondag kort voor middernacht een veertig meter lange houten steiger ingestort. Honderden mensen vielen in het water. Volgens de lokale overheid zijn er meer dan driehonderd gewonden. Doden zouden er niet zijn. /P>
13/08 11u00  Vrachtwagen rijdt café binnenEen vrachtwagen is maandagochtend tegen de gevel van een café op de Turnhoutsebaan in het Antwerpse Schilde gereden. Het gebouw raakte zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond.
13/08 10u45  Brandvrije poëzieNeen, Jan De Cock is niet onverhoeds naar Californië geëmigreerd. Het zijn de lokale brandweerkorpsen die de buurt rond Lake Elsinore, onder meer met een DC-10, roze hebben ‘geschilderd’.
13/08 09u45  Huis ingestort na waterlek: 5 gezinnen geëvacueerdIn Zussen bij Riemst zijn inwoners van een huis in de Monseigneur Trudo Jansstraat aan een drama ontsnapt. Door een waterlek spoelde de grond onder hun woning weg, maar ze konden tijdig worden geëvacueerd. Ook de buren van de aanpalende huizen moesten worden geëvacueerd. Het waterlek was groot, want ook de kelders van de overburen stonden onder water.
13/08 09u15  Jambon: ‘Burgemeesters, werk beter samen tegen mensensmokkel’Alleen een gezamenlijke, nationale aanpak kan de overlast aan de Westkust oplossen van illegalen die naar Engeland willen. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) na de kritiek van korpschef Nicholas Paelinck. Jambon kondigt overleg aan.
13/08 09u00  Dodentol na aardbeving in Indonesië opgelopen tot 436Na de zware aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn al 436 doden geteld. Dat zei het nationale rampenbeheeragentschap BNPB maandag. Meer dan 1.350 mensen zijn gewond geraakt. Volgens het agentschap bedraagt de materiële schade omgerekend meer dan 300 miljoen euro.
13/08 08u15  Korea’s in september weer aan tafelNoord- en Zuid-Korea hebben afgesproken om volgende maand een Koreaanse top te houden in Pyongyang. Dat heeft het Zuid-Koreaanse ministerie van Vereniging maandag bekendgemaakt.
13/08 07u45  ‘Meer dan 100 Britse kiesdistricten veranderden van kamp en zijn tegen Brexit’De kiezers in meer dan honderd Britse kiesdistricten, op een totaal van 632, zijn van mening veranderd en niet langer pro-brexit. Ze willen nu in de Europese Unie blijven, blijkt uit een uitgebreide analyse van The Observer. Dat betekent dat het ‘Remain’-kamp nu een meerderheid heeft, wat volgens de krant een belangrijke rol kan gaan spelen als er later dit jaar in het Britse parlement wordt gediscussieerd over de brexit.
13/08 07u30  Nijlpaard bijt toerist dood in KeniaIn Kenia is een Chinese toerist tijdens het fotograferen van nijlpaarden aangevallen door een van de zwaargewichten. De 66-man overleefde de aanval niet. Dat melden de Keniaanse autoriteiten.
13/08 07u30  1 miljoen groene subsidies voor airco in vrachtwagensSlechts een vierde van het subsidiebudget van 36 miljoen euro om vrachtwagens groener en veiliger te maken, werd vorig jaar aangevraagd. Daarvan ging nog een deel naar ingrepen die allerminst ‘groen’ zijn.
13/08 07u00  Zelf mosselen oogsten is gevaarlijk. Voor u én voor de natuurIn Oostende duiken ‘strandrovers’ op, die op grote schaal schelpdieren plukken op de golfbrekers. ‘Dat is schadelijk en illegaal’, zegt marien bioloog Francis Kerckhof.
13/08 06u15  Groene subsidies voor vrachtwagens geen succesSlechts een vierde van het subsidiebudget van 36 miljoen euro om vrachtwagens groener en veiliger te maken, werd vorig jaar aangevraagd. Daarvan ging nog een deel naar ingrepen die allerminst ‘groen’ zijn.
12/08 21u45  Scouts van Hansbeke heeft nieuwe mascotte voor OerwoudfuifNadat Dalilla Hermans vorig jaar scherpe kritiek uitte op het vorig logo, dat volgens haar discriminerend was, heeft De Oerwoudfuif voortaan een totem als mascotte.
12/08 20u45  Twaalf terreurverdachten gedood in SinaïVeiligheidstroepen in Egypte hebben twaalf terreurverdachten gedood bij gevechten in het noorden van het Sinaï-schiereiland, waar een grote militaire operatie aan de gang is tegen terreurgroep Islamitische Staat.
12/08 20u45  Minstens negentig Afghaanse veiligheidskrachten gedood door talibanBij zware gevechten met de taliban in Afghanistan zijn op drie dagen tijd minstens negentig leden van de veiligheidsdiensten om het leven gekomen.
12/08 20u00  KMI waarschuwt met code geel opnieuw voor rukwinden en hagelbuienHet zachte, zonnige weer maakt zondagavond plaats voor plaatselijk hevige onweerswolken. Het KMI verwacht tot maandagavond donder, bliksem en hagel. Daarom waarschuwen de meteorologen meer dan 24 uur lang met code geel.
12/08 19u00  Artsen Zonder Grenzen zoekt veilige haven voor 141 geredde migrantenHulporganisatie Artsen Zonder Grenzen vraagt Europa om snel de dichtstbijzijnde veilige haven ter beschikking te stellen voor de 141 migranten die vrijdag werden gered op de Middellandse Zee door de Aquarius. Intussen is het schip opnieuw aan een reddingsoperatie begonnen.
12/08 17u00  ‘Echt zwak van Weyts om de fout altijd op iemand anders te steken’De oppositie is tevreden dat Ben Weyts (N-VA) het besluit over de nieuwe voorrangsregel voor fietsers terugdraait, maar is tegelijk erg scherp voor de minister van Mobiliteit. ‘Het is pas nadat er commotie uitbrak, dat hij zijn staart intrekt.’
12/08 16u15  Havenbrand onder controle: 'Perimeter opgeheven en rampenplan stopgezet'De brandweer heeft de smeulbrand bij Antwerp Bulk Terminal in de Antwerpse haven onder controle. 'De rook is afgenomen, en ook de hinder zal afnemen', aldus de woordvoerder van de Antwerpse brandweer. De perimeter die zondagmorgen was ingesteld, is vanmiddag opgeheven en het rampenplan wordt stopgezet.
12/08 16u00  Drie ongevallen op E40 zorgden voor zware hinder richting kustHet verkeer op de E40 richting kust ondervond zondagochtend zware hinder door drie ongevallen. Het duurde tot de middag tot de weg weer was vrijgemaakt.
12/08 15u45  Man verdronken in steengroeve in CharleroiEen man is zondagmiddag verdronken tijdens een zwempartij in een steengroeve in Mont-sur-Marchienne, een deelgemeente van Charleroi.
12/08 15u15  Brandweer krijgt havenbrand langzaam onder controle: 'Rook is afgenomen'De brandweer heeft de smeulbrand bij Antwerp Bulk Terminal in de Antwerpse haven bijna onder controle. Zondagmorgen werd de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd voor de brand. 'De rook is afgenomen, en ook de hinder zal afnemen', aldus de woordvoerder van de Antwerpse brandweer.
12/08 15u00  Vlaming haalt 78 kilometer per uur op surfplank en breekt wereldrecordOp 21 juli, uitgerekend op onze nationale feestdag, stelde Mechelaar Vincent Valkenaers het wereldrecord speedsurfen scherper in het Franse La Palme. Daar haalde hij over de surfmijl, een afstand van 1.852 meter, een gemiddelde van 78 kilometer per uur, goed voor een nieuw wereldrecord.
12/08 13u45  Man die dreigende tweet Antwerp Pride verstuurde vrij onder voorwaardenDe 21-jarige man die vrijdag door de Antwerpse politie werd opgepakt nadat hij eerder deze week een dreigtweet had verstuurd naar aanleiding van de Antwerp Pride, is zondag door de Antwerpse onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Het is niet bekend aan welke voorwaarden hij zich moet houden.
12/08 13u30  Koen Naert behaalt goud in marathon: 'Ik was zo zenuwachtig'Een indrukwekkende Koen Naert heeft ons land een nieuwe gouden medaille bezorgd op het EK atletiek in de Duitse hoofdstad Berlijn. De 28-jarige West-Vlaming liep in de laatste tien kilometer solo naar de overwinning. Het is de zesde medaille voor België op dit succesvol EK.
12/08 13u15  Gezinnen geëvacueerd wegens verzakking na waterlekVijf gezinnen hebben zondagochtend kort na middernacht hun woningen in de Monseigneur Trudo Jansstraat in Zussen bij Riemst moeten verlaten. Reden voor de evacuatie was een grondverzakking door een waterlek.
12/08 12u15  Koen Naert behaalt goud in marathon op Europees kampioenschapMedaille nummer 17 voor ons land op de Europese kampioenschappen is een feit: Koen Naert kwam als eerste over de streep in de marathon en mag zichzelf Europees kampioen noemen.
12/08 11u45  Rampenfase afgekondigd na brand in haven: ‘Kan nog een week duren'In Antwerpen is zondagochtend de gemeentelijke rampenfase afgekondigd naar aanleiding van een grote smeulbrand in de haven. De rook zorgt voor irritatie en geurhinder, meldt de stad Antwerpen.
12/08 11u30  Zware hinder richting kust door drie ongevallen op E40Het verkeer op de E40 richting kust ondervindt zware hinder door drie ongevallen. Momenteel sta je er al ruim een uur aan te schuiven. ‘De file groeit razendsnel aan, rij om’, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.
12/08 10u45  Weyts fluit Wegen en Verkeer terug: ‘Waar fietsers nu voorrang hebben, blijven ze die houden'Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) fluit het Agentschap Wegen en Verkeer terug over de nieuwe voorrangsregel voor fietsers.
12/08 10u30  Weyts: ‘Fietsers mogen voorrang niet verliezen’Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) fluit het Agentschap Wegen en Verkeer terug over de nieuwe voorrangsregel voor fietsers.
12/08 10u15  Gesprek vrijgegeven tussen man die vliegtuig kaapte en luchtverkeersleiding vlak voor crashEen 29-jarige mecanicien is overleden nadat hij op de Amerikaanse luchthaven van Seattle-Tacoma een vliegtuig kaapte, zonder toestemming opsteeg en crashte. Tijdens zijn dolle vlucht maakte de schijnbaar verwarde man enkele loopings. The Seattle Times kreeg een transcript in handen van het hallucinante gesprek tussen de mecanicien en de luchtverkeersleiding.
12/08 09u00  Zeker tien gewonden na schietpartij in ManchesterMinstens tien mensen liggen in het ziekenhuis na een schietpartij in de Britse stad Manchester.
12/08 08u15  Antwerp Pride ontsierd door nieuw geval van gay bashingAlweer is er een geval van blind geweld tegen homo’s. Noel, een Antwerpenaar van 39, kreeg in het stadscentrum klappen van twee homohaters die hem ‘vuil janet’ toeriepen en zijn schouder uit de kom trokken. ‘Dat het net tijdens het festival gebeurt, maakt het des te triester’, getuigt hij in Het Nieuwsblad.
12/08 07u45  Amerikanen kiezen logo voor hun ruimtelegerVoor wie droomt van echte Star Wars heeft het campagneteam van Donald Trump een verrassing: de Amerikanen mogen zelf het logo kiezen van Trumps ruimteleger.
12/08 07u45  Rampenfase afgekondigd na brand Antwerpse haven: ‘Stof gevaarlijk voor directe omgeving’In Antwerpen is zondagochtend de gemeentelijke rampenfase afgekondigd naar aanleiding van een grote smeulbrand in de haven. De brandweer krijgt de brand niet onder controle. De rook zorgt voor irritatie en geurhinder, meldt de stad Antwerpen in een persbericht.
12/08 00u00  Massabetoging in Tel Aviv tegen omstreden wet over ‘Joodse natiestaat’In het centrum van Tel Aviv zijn zaterdagavond tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de omstreden wet waarin Israël wordt omschreven als ‘de natiestaat van het Joodse volk’. De meeste betogers maakten deel uit van de Arabische minderheid. Het is al de tweede zaterdag op rij dat er tegen de wet wordt gemanifesteerd.
11/08 23u15  Vogels worden afvalophalers in Frans themaparkEen Frans themapark zet vogels in om afval op te ruimen. Zes kraaien worden er getraind om sigarettenpeuken en kleine stukjes afval op te rapen en in een afvalbak te gooien.
11/08 21u45  Twee op de drie deelnemers Dodentocht halen de finish, minder opgevers dan gewoonlijkDe Dodentocht in Bornem maakt zich op voor zijn finale. Van de 12.000 deelnemers zijn om 21.20 uur al 8.187 mensen aangekomen. Officieel waren er rond 19 uur 1.685 opgevers - al ligt dat aantal in realiteit vermoedelijk hoger aangezien niet iedereen een opgave aan de organisatie meldt. De eerste lopers kwamen al voor 7 uur zaterdagochtend aan, de eerste wandelaars nog voor de middag over de streep.
11/08 19u30  Rector KUL noemt publicaties in neptijdschriften verwaarloosbaar: ‘Zie niet in waarom academici hiervoor zouden betalen’De Leuvense rector Luc Sels noemt de problematiek van publicaties in wetenschappelijke neptijdschriften, die De Morgen zaterdag aankaart, een ‘verwaarloosbaar probleem’. ‘Het gaat over nog geen duizendste van het totaal aantal academische publicaties, waarmee wij noch de Vlaamse overheid rekening houden bij loopbaan- of financieringsbeslissingen’, aldus Sels.
11/08 19u00  Succeseditie voor Antwerp PrideIn Antwerpen is zaterdag de elfde editie van de Antwerp Pride Parade door de straten getrokken. Volgens de politie zakten tussen de 60.000 en 90.000 mensen naar de Sinjorenstad af, de organisatie spreekt van 90.000 tot 100.000 deelnemers. Het mooie zomerweer had daar zeker een factor in.
11/08 19u00  Afpersers viseren parkeerders bij Brussels ZuidstationAan het Brusselse Zuidstation worden mensen die zich in de omliggende straten parkeren de laatste tijd aangeklampt door valse parkeerwachters die hen proberen af te persen. Dat melden La Capitale en Bruzz en wordt door de politiezone Brussel Zuid bevestigd aan Belga.
11/08 18u00  Al duizenden wandelaars over finish Dodentocht, nog relatief weinig opgeversDe Dodentocht in Bornem maakt zich op voor zijn finale. Van de 12.000 deelnemers zijn reeds 3.142 mensen aangekomen, meer dan 2.700 mensen zijn nog onderweg. Officieel zijn er 1.677 opgevers - al ligt dat aantal in realiteit vermoedelijk hoger aangezien niet iedereen een opgave aan de organisatie meldt.
11/08 18u00  60.000 à 90.000 bezoekers voor elfde Antwerp PrideIn Antwerpen is zaterdag de elfde editie van de Antwerp Pride Parade door de straten getrokken. Tussen de 60.000 en 90.000 mensen zakten naar de Sinjorenstad af, bij de vorige editie waren dat er 70.000. Het mooie zomerweer had daar zeker een factor in.
11/08 16u00  Historische kerk volledig uitgebrand na bezoek van toeristenEen historische kerk in Kondopoga, in het noordwesten van Rusland, is vrijdag helemaal afgebrand. Het houten bouwwerk stond in lichterlaaie nadat een groep toeristen een bezoek mocht brengen aan het gebouw. Over de oorzaak van de brand is voorlopig nog geen duidelijkheid, maar brandstichting wordt in ieder geval niet uitgesloten.
11/08 16u00  Bayer: ‘Veroordeling Monsanto voor kanker tuinier gaat in tegen wetenschappelijk onderzoek’Bayer gaat in beroep tegen het vonnis van een Amerikaanse rechtbank, die Monsanto - dat sinds kort in handen is van de Duitse chemiereus - veroordeeld heeft tot een miljoenenboete omdat een tuinier kanker kreeg na het gebruik van de omstreden onkruidverdelger Roundup.
11/08 15u30  Man (21) opgepakt na dreigende tweet over Antwerp Pride, wapens aangetroffen bij huiszoekingDe Antwerpse politie heeft tijdens een huiszoeking een man opgepakt die een discriminerende en bedreigende boodschap op Twitter had geplaatst over de Antwerp Pride.
11/08 14u30  Dodentocht zwaarder door regen, maar veel doorbijters bereiken toch finishBij de 49ste editie van de Dodentocht met start en aankomst in Bornem, zijn al meer dan 400 mensen over de meet gekomen. 1.454 anderen gaven op. De deelnemers leggen een wandeltocht van 100 kilometer af en krijgen daarvoor maximaal 24 uur de tijd.
11/08 14u00  Beelden opgedoken van mecanicien die loopings maakte met gestolen passagiersvliegtuigIn de VS is een man om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash. Hij had het vliegtuig eerder gestolen vanop de luchthaven van Seattle en was er zelf mee opgestegen. Intussen duiken beelden op van de halsbrekende toeren die hij met het passagiersvliegtuig heeft uitgehaald. Op het einde van de video is te zien hoe een gevechtsvliegtuig het toestel achtervolgt in een poging om het te onderscheppen.
11/08 13u30  Beelden opgedoken van loopings die mecanicien maakte met gestolen passagiersvliegtuigIn de VS is een man om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash. Hij had het vliegtuig eerder gestolen vanop de luchthaven van Seattle en was er zelf mee opgestegen. Intussen duiken beelden op van de halsbrekende toeren die hij met het passagiersvliegtuig heeft uitgehaald.
11/08 12u45  Betoging in Roemenië loopt volledig uit de hand: honderden gewondenBij verschillende confrontaties tussen politie en betogers bij grootschalige protest tegen de Roemeense regering zijn in de hoofdstad Boekarest meer dan 400 gewonden gevallen.
11/08 11u45  Al bijna 400 doden en meer dan 13.000 gewonden na aardbeving IndonesiëDe dodentol van de aardbeving op het Indonesische toeristische eiland Lombok van afgelopen weekend, is nu al opgelopen tot 387. Dat meldt het nationaal rampenbeheeragentschap BNPB zaterdag.
11/08 11u15  Kinderen zonder papieren weer in ‘gouden kooi’: ‘Een kind sluit je niet op’Vanaf vandaag kunnen gezinnen zonder papieren weer worden opgesloten. Een nieuwe juridische strijd lijkt een kwestie van tijd.
11/08 10u15  Dertien schepen geflitst op AlbertkanaalDe trajectcontrole op het Albertkanaal heeft al verschillende schippers betrapt op te snel varen.
11/08 09u30  ‘Man die vliegtuig stal en crashte, heeft iedereen in gevaar gebracht’De mecanicien die in Seattle een leeg passagiersvliegtuig kaapte, er kunstjes mee deed en vervolgens neerstortte, had veel meer schade kunnen aanrichten, aldus Luc De Wilde op Radio 1.
11/08 07u45  Weyts legt Airbnb geldboete ‘tot 25.000 euro’ opVlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) legt internetgigant Airbnb een geldboete op, die kan oplopen tot 25.000 euro. Het Amerikaanse verhuurplatform blijft immers weigeren om gegevens van Vlaamse verhuurders door te spelen aan de inspectiediensten.
11/08 07u30  Rechtbank VS veroordeelt ‘kwaadwillig’ Monsanto tot miljoenenboeteDe jury van de rechtbank in San Francisco heeft de Amerikaanse agrochemiereus Monsanto veroordeeld tot een boete van 290 miljoen dollar nadat een tuinier het bedrijf had aangeklaagd.
11/08 07u30  Man kaapt leeg passagiersvliegtuig en stort neerAlle vluchten op de internationale luchthaven van Seattle-Tacoma zijn een tijdlang opgeschort geweest. Een man had er een passagiersvliegtuig gestolen en steeg op. Het toestel werd onderschept door een militair gevechtsvliegtuig en stortte enkele minuten later neer.
11/08 06u45  Terrasjesweer dit weekend, maandag zit u alweer beter binnenTijdens het weekend mag u droog en zonnig weer verwachten. Vanaf maandag krijgen we opnieuw wat regenbuien met hier en daar onweer.
10/08 23u15  Internationale zorgen om Belgische frietenDe aardappeltelers hebben door de droge en hete periode een zware zomer. De oogst zal dit jaar zeker 30 procent lager uitvallen dan anders. Dat is slecht nieuws voor onze frieten. Zelfs in het buitenland maken ze melding van de problemen met ‘het symbool van België’.
10/08 22u30  Turkije kondigt represailles aan na importheffingen TrumpNadat de Turkse munt zware klappen had gekregen door uitspraken van president Recep Tayyip Erdogan, daalde de munt vrijdagnamiddag nog verder door tweets van de Amerikaanse president Donald Trump. Turkije kondigt represailles aan.
10/08 21u15  Lijk gevonden in natuurgebied in EvereIn het natuurgebied Het Moeraske in Evere is vrijdagnamiddag een lijk gevonden. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het parket van Brussel.
10/08 19u30  Het verrassende succes van Nederland als ErasmusbestemmingFrankrijk en Spanje zijn de populairste bestemmingen voor Erasmusstudenten. Nederland staat op drie. Verrassend? Nederland blijkt vooral interessant te zijn voor stages.
10/08 19u00  Het wordt druk op de wegen: 'zwart verkeersweekend' begint vroegHet belooft een bijzonder druk weekend te worden op de Belgische wegen. Ook in Frankrijk staat een tweede zwart weekend voor de deur. Vooral in de Rhônevallei moeten de bestuurders rekening houden met vertragingen, zowel richting zuiden als voor het terugkerende verkeer.
10/08 18u30  Wegen en Verkeer blijft voorrang voor auto’s op fietsen verdedigenHet Agentschap Wegen en Verkeer blijft de nieuwe regeling op oversteekplaatsen voor fietsers verdedigen. CD&V begrijpt niet dat fietsers overal hun voorrang kwijt zijn.
10/08 17u30  Vier ongewoon oude overvallers opgepakt in ElseneIn Elsene hebben de speciale eenheden van de federale politie donderdag vier mannen opgepakt die op het punt stonden een overval te plegen. Het ging om vier mannen tussen 52 en 64 jaar oud die allesbehalve onbekenden waren voor het gerecht. Drie van hadden elk al verschillende veroordelingen opgelopen voor gewapende en gewelddadige overvallen. Dat wordt bevestigd door het Brusselse parket.
10/08 17u15  Bejaarden die wegliepen naar metalfestival waren niet bejaard en gingen niet naar metalfestivalOpmerkelijk nieuws uit Duitsland eerder deze week: de politie van Duitsland vond twee bejaarden terug op metalfestival Wacken Open Air, nadat ze ‘ontsnapt’ waren uit een rusthuis. Nu blijkt dat de vork toch lichtjes anders in de steel zit.
10/08 17u00  Twee Duitsers in voorhechtenis na overstroming camping in FrankrijkIn een camping in het Zuid-Franse Saint-Julien-de-Peyrolas werden donderdag 126 jongeren geëvacueerd door overstromingen. De voorzitter en vicevoorzitter van het terrein zijn vrijdag in voorhechtenis genomen.
10/08 16u45  Waarom er zoveel overstromingen zijn in Zuid-FrankrijkStortregens in het Zuid-Franse departement Gard hebben gisteren drie campings onder water gezet. Zo’n 750 mensen moesten worden geëvacueerd. Elk jaar teisteren overstromingen de regio door de zogenaamde ‘épisodes méditerranéens’.
10/08 16u45  Skiërs zien vulkaan uitbarsten vanop skiliftHet was toch even schrikken voor de aanwezigen in dit Chileense skigebied. Toen ze de skilift namen, zagen ze plots een gigantische zwarte rookpluim boven de witte bergtoppen. Omwonenden maken zich op voor erger, maar voorlopig blijft het skigebied gewoon open.
10/08 16u45  Uitzonderlijk druk op de wegen, ook in Frankrijk zwart weekendHet belooft een bijzonder druk weekend te worden op de Belgische wegen. Ook in Frankrijk staat een tweede zwart weekend voor de deur. Vooral in de Rhônevallei moeten de bestuurders rekening houden met vertragingen, zowel richting zuiden als voor het terugkerende verkeer.
10/08 16u45  Tweet Trump duwt Turkse lira verder omlaagNadat de Turkse munt zware klappen kreeg door uitspraken van president Recep Tayyip Erdogan, daalde de munt vrijdagnamiddag nog verder door tweets van de Amerikaanse president Donald Trump.
10/08 16u30  Joods Forum heeft bedenkingen bij nieuwe CD&V-kandidate FriedmanVanmorgen stelde Kris Peeters trots de nieuwe CD&V kandidate Rezi Friedman voor, een joods-orthodoxe. En wat CD&V kon verwachten, gebeurde ook: binnen de Joodse gemeenschap is lang niet iedereen enthousiast. Haar vader wordt ‘de gekke rabijn’ genoemd.
10/08 16u00  Voedselcrisis dreigt in Noord-KoreaNoord-Korea dreigt ten prooi te vallen aan een voedselcrisis. Oorzaak van de schaarste is de aanhoudende hittegolf.
10/08 15u15  Twee Belgische juristen dood in Zuid-Afrika: Rwandees complot of ‘wilde speculaties’?De twee Belgische juristen die onlangs in Zuid-Afrika dood werden aangetroffen, kenden elkaar goed. De familie van de Belgisch-Rwandese Thomas Ngeze gaat uit van dubbel kwaad opzet en ziet er de hand in van de Rwandese geheime dienst. De vader van Pieter-Jan Staelens ziet geen verband. ‘Ik ben bang van wilde speculaties. Mogelijk was het een stom ongeval.’
10/08 15u15  N-VA beschuldigt Close van bewust verzuim in migratieproblematiekBrussels burgemeester Philippe Close werd door de N-VA tot nog toe als ‘correct’ bestempeld, ook al is hij van de PS. Maar de liefde is over en nu vliegen de verwijten heen en weer.
10/08 15u00  Verdachte opgepakt na dodelijke schietpartij in CanadaBij een schietpartij in Fredericton, in het oosten van Canada, zijn minstens vier mensen om het leven gekomen. De politie meldt dat een verachte opgepakt werd.
10/08 14u15  Minstens vier doden bij schietpartij in CanadaBij een schietpartij in Fredericton, in het oosten van Canada, zijn minstens vier mensen om het leven gekomen. Dat meldt de politie.
10/08 13u00  Amateurbeelden tonen hoe supermarkt instort in LombokHet Indonesische Lombok kampt nu al twee weken met zware aardbevingen. Donderdag werd het eiland opnieuw getroffen door een naschok. Op sociale media gaan beelden de wereld rond van een supermarkt die instort. Er vielen daarbij geen gewonden.
10/08 12u45  Vlamingen in Zuid-Frankrijk: ‘Iedereen helpt, maar de ellende is groot’Duizenden toeristen zijn door de hevige regenval in Zuid-Frankrijk in de problemen geraakt. Daar zijn ook Vlamingen bij. ‘Caravans dreven voorbij, de rivier werd een wildwaterbaan’, getuigt Eline aan Het Nieuwsblad. Ook Marieke, die halsoverkop met haar jonge kinderen naar huis vertrok, is erg aangedaan.
10/08 11u45  Caravans in Zuid-Frankrijk meegesleurd door rivier na extreme regenvalDe hulpdiensten hebben de handen vol in Zuid-Frankrijk. Na extreem regenweer op donderdag kwamen duizenden mensen in de problemen. Onder hen ook veel toeristen die op campings verbleven. De Vlaamse Eline Balemans kon er filmen hoe een nabijgelegen rivier een wildwaterbaan werd, met caravans en aanhangwagens in.
10/08 11u30  Mislukte plofkraak bij postkantoor StekeneOvervallers hadden het vannacht gemunt op de bankautomaat bij het postkantoor van Stekene. Maar de plofkraak mislukte, en de overvallers konden geen buit maken. De epidemie van plofkraken lijkt dus nog niet uitgeroeid.
10/08 10u30  Paradijselijk strand overspoeld door massa plasticHet anders zo idyllische Playa Medano, in Mexico, is overspoeld door golven plastic afval. Door de naderende komst van een orkaan spoelt er opvallend meer afval aan op het strand aan de Mexicaanse westkust. Dat blijkt uit deze beelden die op sociale media rondgaan.
10/08 10u15  Amazon wil eigen ziekenhuizen voor personeelAmazon wil in de Verenigde Staten centra oprichten waar zijn personeel terecht kan voor eerstelijnsgezondheidszorg. Zo wil de webwinkelreus de gezondheidskosten drukken, zo berichtte de zender CNBC op basis van twee anonieme bronnen.
10/08 10u15  Nog nooit zoveel Vlaamse studenten op ErasmusSpanje is de populairste bestemming voor studenten die voor een deel van hun studies naar het buitenland trekken. Ook leerlingen uit technische en beroepsrichtingen in het middelbaar gaan vaker over de grens voor hun opleiding.
10/08 09u15  Wolven bezig aan opmars in NederlandHet aantal schapen dat dit jaar in Nederland door wolven is gedood, ligt nu al fors hoger dan voorbije jaren. Dit jaar zijn er al zeker 134 schapen gedood door een wolf, tegenover 21 vorig jaar.
10/08 09u00  Vermiste Gert-Jan (23) is terechtGert-Jan Dobbelaere, die sinds 27 juli vermist was in Bosnië-Herzegovina, is terecht. De broer van de 23-jarige jongen uit Zaventem liet via sociale media weten dat ze hem snel zullen weerzien in België.
10/08 08u45  Fietsers verliezen voorrang aan oversteekplaatsenOp meerdere plaatsen in Vlaanderen wordt de voorrangsregeling op kruispunten met fietspaden aangepast, tot groot ongenoegen van de fietsers. ‘Dit is te gek voor woorden.’
10/08 07u45  Zon is even verdwenenDe ergste regenbuien liggen alweer achter ons. Maar hoewel er dit weekend weer mooi weer op komst is, zullen we vandaag toch niet veel de zon te zien krijgen.
09/08 22u45  750 kampeerders moeten met helikopters geëvacueerd worden in Zuid-Frankrijk, 70-jarige blijft vermistReddingsdiensten in het Zuid-Franse departement Gard hebben donderdag 750 mensen moeten evacueren met helikopters, nadat stortregens drie campings onder water hadden gezet. De caravan van een Duitse man van 70 werd meegesleurd door het water, hij is de enige vermiste.
09/08 22u45  Langemarkse zomerbar zwicht niet voor chantage na ‘seksfeestje’De zomerbar La Brasa in Langemark laat zich niet intimideren door de chantage van een onbekende briefschrijver. De eigenaars dienen klacht in tegen onbekenden, nadat een anoniem persoon dreigde 800 beelden van een erotisch feestje in de zomerbar openbaar te maken.
09/08 21u00  Theo Francken: ‘PS wil kunnen zeggen dat Jambon en ik het niet aankunnen’Het Maximiliaanpark in Brussel is opnieuw een verzamelplaats geworden voor vluchtelingen, dagelijks komen er zo’n 500 à 700 migranten samen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zegt in Terzake dat Brussels burgemeester Philippe Close (PS) een politiek spel speelt.
09/08 20u15  Even had Beyoncé een eigen straat in NederlandEven had Amsterdam een Beyoncé Boulevard en werd de beroemde Dam, de Dame. Het stadsbestuur heeft de activisten van de Bovengrondse niet lang laten genieten van hun optreden.
09/08 19u45  Bijna 40 doden bij luchtaanval op bus met kinderen in JemenBij een luchtaanval op een bus met kinderen in Jemen zijn volgens het ministerie van Gezondheid van de Houthi-rebellen minstens 39 doden gevallen. Het zou vooral om kinderen gaan, zei een woordvoerder van dat Houthi-ministerie.
09/08 19u30  Zus van blauwhelm verontwaardigd over eventueel asiel voor NtuyahagaTwee maanden geleden kwam Bernard Ntuyahaga, de Rwandese majoor veroordeeld voor de gruwelijke moorden op tien Belgische para’s, vrij. Sindsdien wacht hij in een gesloten centrum op zijn uitzetting. de zus van één van de vermoorde para’s reageert verontwaardigt.
09/08 18u15  Duizenden mieren bouwen levende brug om enorm wespennest leeg te rovenDe insecten maakten daarvoor een spectaculaire brug in de lucht, zodat ze een snelle manier hadden om van de dakgoot naar de korf aan het plafond te kunnen klimmen. ‘Deze beelden tonen de indrukwekkende intelligentie van de zwerm en de collectieve berekening om de brug te bouwen’, klinkt het bij biologen.
09/08 18u00  Dan toch meer dan 1.000 doden door orkaan MariaDoor orkaan Maria vielen vorig jaar geen 64 doden, maar wel 1.427. Dat heeft het bestuur van Puerto Rico stilletjes toegegeven, hopend op miljarden dollars noodhulp.
09/08 17u45  Dan toch meer dan 1.000 doden bij orkaan MariaDoor orkaan Maria vielen vorig jaar geen 64 doden, maar wel 1.427. Dat heeft het bestuur van Puerto Rico stilletjes toegegeven, hopend op miljarden dollars noodhulp.
09/08 17u30  Miljoenen mieren bouwen levende brug om enorm wespennest leeg te rovenDe insecten maakten daarvoor een spectaculaire brug in de lucht, zodat ze een snelle manier hadden om van de dakgoot naar de korf aan het plafond te kunnen klimmen. ‘Deze beelden tonen de indrukwekkende intelligentie van de zwerm en de collectieve berekening om de brug te bouwen’, klinkt het bij biologen.
09/08 17u15  Burgemeester Langemark reageert op afpersen schepen na 'seksfeestje'Een anoniem persoon dreigt ermee 800 beelden van een erotisch feestje in de zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle openbaar te maken. Daar was onder andere een lokale schepen, Frank Gheeraert (Open VLD), aanwezig. Gheeraert heeft klacht ingediend, volgens de burgemeester moet de schepen zelf beslissen of hij kan aanblijven.
09/08 16u45  ‘Code geel was een betere voorspelling geweest’Het KMI voorspelde hevig onweer en kondigde code oranje af, maar het ergste is ondertussen voorbij. Volgens weerman David Dehenauw was code geel een betere voorspelling geweest.
09/08 16u30  Grote schoonmaak begonnen in GentIn Gent zijn de ophaaldiensten van Ivago aan de grote schoonmaak begonnen na meer dan drie dagen staking.
09/08 16u00  Boris Johnson voor tuchtcommissie na omstreden boerka-uitsprakenEx-minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson moet zich wegens omstreden uitspraken over het dragen van een boerka verantwoorden voor de tuchtcommissie van de Britse Conservatieve Partij. Dat melden verschillende media donderdag, zich beroepend op partijkringen. In het ergste geval riskeert hij uit de fractie gezet te worden of zelfs uit de partij.
09/08 16u00  Vrouw in levensgevaar na steekpartij in TorhoutBij een steekpartij in bakkerij Devriendt in de Oostendestraat in Torhout is een verkoopster donderdagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt. De vrouw werd neergestoken door haar 37-jarige partner, de verdachte werd opgepakt.
09/08 16u00  Grote kuis begonnen in GentIn Gent zijn de ophaaldiensten van Ivago aan de grote kuis begonnen na meer dan drie dagen staking.
09/08 15u30  Werden kinderen getraind om te moorden?Sommige uitgemergelde kinderen die in een compound in New Mexico vastzaten, zouden er volgens de aanklagers zijn getraind om massamoorden in scholen te plegen. De advocaat van de hoofdverdachte zaait twijfel bij die these.
09/08 15u15  N-VA-parlementslid: ‘Bangmakerij. Een staatsman als Lippens onwaardig’N-VA is niet te spreken over de aanval van burgemeester Leopold Lippens op het kunstmatig eiland voor de kust van Knokke. ‘Niks doen is voor Knokke geen optie.’
09/08 14u30  Afperser chanteert schepen van Langemark met foto’s van ‘seksfeestje’Een anoniem persoon dreigt ermee 800 beelden van een erotisch feestje in de zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle openbaar te maken. Daar zou onder andere een lokale schepen aanwezig geweest zijn. De afperser eist het annuleren van alle evenementen in de bar.
09/08 14u15  Nog zeven Wit-Russische journalisten in hechtenisDe autoriteiten in Wit-Rusland houden donderdag nog zeven journalisten voor 72 uur in voorlopige hechtenis.
09/08 14u15  Bestand na nieuwe bloedige nacht in GazaEen groepering van Palestijnse organisaties, waaronder Hamas en de Islamitische Jihad, zegt dat er sprake is van ‘een einde van de escalatie’ van het geweld in de Gazastrook. Er is sprake van een bestand, aldus de Vereniging voor de Gewapende Weerstand.
09/08 14u00  Staking is voorbij, sociaal conflict is springlevendDe Gentse afvalophalers ‘zetten het stakingswapen even in de kast’. Maar van een oplossing voor de vertrouwensbreuk tussen directie en personeel, is geen sprake. ‘Binnenkort staan we hier terug.’
09/08 14u00  Vierjarige kleuter van verdrinkingsdood gered aan zwemvijver in HengelhoefEen onbekende vrouw heeft maandag een vierjarige kleuter van de verdrinkingsdood gered in de zwemvijver van Hengelhoef in Houthalen-Helchteren. De ouders van het kind willen haar nu bedanken, maar de vrouw is spoorloos.
09/08 14u00  (Niet) iedereen welkom bij de scoutsHoe inclusief moet een jeugdbeweging zijn? ‘Maximaal. Maar we moeten ook rekening houden met de realiteit van wat de jonge, vrijwillige leiding aankan.’
09/08 13u45  Peter Mertens: ‘Er zijn twee kanten aan het verhaal van Venezuela’‘Ik heb heel veel reserves over wat er gebeurt in Venezuela’, zegt Peter Mertens over het beleid van president Maduro. ‘Maar er zijn onder het Venezolaanse bewind ook veel sociale hervormingen doorgevoerd.’
09/08 12u45  PVDA trekt met twee rode strepen naar kiezer‘Verover de stad.’ Dat wordt de slogan van de marxistische PVDA in de grote steden, met wonen en armoede als speerpunten. ‘Antwerpen is koud geworden van geldgewin, haat en beton.’
09/08 12u45  Parket ontdekt handel in valse attesten rijexamensHet Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een handel in valse attesten van rij-examens. Het gaat om de theoretische en praktische rijexamens die moeten afgelegd worden door mensen die door de politierechtbank veroordeeld zijn.
09/08 12u15  Komen toeristen ooit nog terug naar Indonesisch paradijseiland?Een paradijselijk eiland dat in puin ligt, kan weinig toeristen bekoren. Maar zullen ze terugkeren zodra alles heropgebouwd is? Die vraag stelt de Amerikaanse krant The New York Times.
09/08 12u15  Staking Ivago afgeblazen, ‘maar problemen nog niet voorbij’Er is nu toch een voorlopige oplossing voor de vuilnisophaling in Gent. De drie vakbonden blazen de staking af, op voorwaarde dat er op korte termijn verder overlegd wordt. Martine De Regge (SP.A), waarnemend burgemeester van Gent, had ondertussen al en opvorderingsbevel getekend, maar dat document is nu dus overbodig.
09/08 11u45  Overleeft de toeristische sector de aardbevingen in Lombok?Een paradijselijk eiland dat in puin ligt, kan weinig toeristen bekoren. Maar zullen ze terugkeren eens alles heropgebouwd is? Die vraag stelt de Amerikaanse krant The New York Times zich.
09/08 11u45  Indrukwekkende modderstroom overspoelt Zwitsers dorpjeIn de Zwitserse Alpen is het dorp Grugnay opgeschrikt door een hevige modderstroom. Die werd veroorzaakt door de zware regen van de voorbije dagen. Op amateurbeelden is te zien hoe furieus de modderstroom toeslaat in het dorpje.
09/08 11u45  Staking Gentse vuilnisophalers voorbijEr is nu toch een voorlopige oplossing voor de vuilnisophaling in Gent. De drie vakbonden blazen de staking af, op voorwaarde dat er op korte termijn verder overlegd wordt. Martine De Regge (SP.A), waarnemend burgemeester van Gent, had ondertussen al en opvorderingsbevel getekend, maar dat document is nu dus overbodig.
09/08 11u15  Trudeau weigert te buigen in diplomatieke rel Saudi-ArabiëDe Canadese premier Justin Trudeau heeft woensdag voor het eerst gereageerd op de diplomatieke rel tussen Ottawa en Riyad. ‘Canada zal zich altijd krachting en duidelijk uitspreken, zowel in besloten kring als publiekelijk, over kwesties met betrekking tot de mensenrechten’.
09/08 11u00  Koeien helpen agenten om dief te vatten na zenuwslopende achtervolgingIn het Amerikaanse Florida heeft de politie een dief kunnen vatten met de hulp van een bende koeien. Toen de verdachte na een auto-achtervolging een weide invluchtte, botste ze daar plots op een twintigtal koeien. En die lieten haar niet zomaar haar gang gaan.
09/08 10u45  Gentse stadsbestuur vordert vuilnismannen opEr lijkt nu toch een voorlopige oplossing in zicht voor de huisvuilophaling in Gent. Martine De Regge (SP.A), waarnemend burgemeester van Gent, heeft een opvorderingsbevel getekend, en dus moet Ivago de afvalophaling garanderen. De socialistische vakbond ACOd stopt met staken, maar de andere vakbonden zouden voorlopig wel doorgaan.
09/08 10u45  Politie rukt uit voor ontsnapte panter op parking hotel in AnderlechtDe politiezone Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) kreeg donderdagochtend een opmerkelijke oproep binnen: er was een zwarte panter gesignaleerd op de parking van het Ibishotel aan de Lenniksebaan.
09/08 09u30  Celebrity’s eisen dat Ivanka Trump strenger is voor vaderEnkele Amerikaanse beroemdheden hebben op Instagram een campagne opgezet om Ivanka Trump aan te manen om strenger te zijn voor het migratiebeleid van haar vader Donald Trump.
09/08 09u15  Argentijnse senaat blokkeert abortusIn Argentinië heeft de Senaat woensdagnacht tegen de legalisering van abortus gestemd. De stemming betekent een harde klap voor de pro-abortusbeweging, waarvan tienduizenden voor- en tegenstanders zelfs nog tijdens het zestien uur durende debat en de aansluitende stemming actie voerden voor het parlement in Buenos Aires.
09/08 09u15  Offerfeest houdt garnalenvissers thuisDe Nederlandse Vissersbond vraagt zijn vissers om de komende twee weken geen garnalen meer te vangen. ‘Omdat we ze niet meer verwerkt krijgen’, zegt Pim Visser van sectororganisatie VisNed. ‘Het Offerfeest komt eraan op 22 augustus en dan liggen de pelfabrieken in Marokko een tijdje stil. Als de vissers blijven aanvoeren, moet alles in de diepvries en daar heeft niemand iets aan.’
09/08 09u00  Lombok opnieuw getroffen door krachtige aardbevingHet Indonesische eiland Lombok is opnieuw getroffen door een aardbeving, deze keer met een magnitude 6,2. Het is al de derde stevige aardbeving in een week tijd.
09/08 08u00  Gentse vuilnisophalers weigeren akkoordHet personeel van afvalintercommunale Ivago wil niet weten van het ontwerpakkoord dat de vakbonden en de directie hadden bereikt. Normaal moet vanmorgen over het plan gestemd worden, maar de werknemers hebben het voorstel al bij de poort verworpen. De vertrouwensbreuk is totaal.
09/08 07u45  ‘Kust voor Knokke wordt open riool’Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, kondigt een ‘juridisch offensief’ aan tegen de Vlaamse regering, die één kilometer voor de kust een eiland wil aanleggen.
09/08 07u30  Man opgepakt na schietincident nabij LuikDe man van 68 die zich woensdagavond had verschanst in zijn woning in het Luikse Awans, na twee schoten gelost te hebben, is opgepakt. Kort na 21.30 uur verliet de zestiger zijn woning zonder zich te verzetten.
09/08 07u15  KMI waarschuwt voor hagelDe hittegolf is definitief voorbij, en dat zullen we geweten hebben. Donderdag wordt niet meteen de mooiste dag van deze zomer. Ook de volgende dagen is het even aanpassen na de tropische dagen van de voorbije week.
09/08 07u15  ‘Hun grimassen maken de werknemers van Ivago ziek’Niet het loon of het aantal verlofdagen, maar te weinig ‘menselijkheid’ in de communicatie legt Ivago Gent al jaren lam. Coaching van de leidinggevenden moet dat nu (opnieuw) oplossen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Ook ‘gevaarlijke bruggen’ in Duitsland en Frankrijk15/08 22u00 - De Standaard: In Frankrijk kennen honderden bruggen zo’n slechte staat van onderhoud, dat instortingsgevaar dreigt. De Franse regering heeft daarom een grootschalig renovatieplan voorgesteld. Ook in Duitsland vertonen heel wat bruggen mankementen.
6x Vergiet op hoofd niet toegestaan op pasfoto, oordeelt Nederlandse Raad van State15/08 19u45 - De Standaard: Mensen mogen geen vergiet op het hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Raad van State in Nederland woensdag bepaald.
5x Chaos in Genua: politie houdt mensen tegen die auto's van brug willen halen15/08 16u00 - De Standaard: Aan de Morandi-brug in het Italiaanse Genua zijn vandaag al tientallen mensen opgedaagd om hun auto op te pikken. Toen de brug dinsdag instortte, lieten ze die in allerijl achter op de brug. Voorlopig mag niemand de brug op.
5x Politie houdt mensen tegen die auto's van brug in Genua willen halen15/08 16u15 - De Standaard: Aan de Morandi-brug in het Italiaanse Genua zijn vandaag al tientallen mensen opgedaagd om hun auto op te pikken. Toen de brug dinsdag instortte, lieten ze die in allerijl achter op de brug. Voorlopig mag niemand de brug op.
5x Dit zijn de slachtoffers van de brugramp in Genua15/08 16u30 - De Standaard: Na de instorting van de Morandi-brug in Genua beginnen langzamerhand de slachtoffers een gezicht te krijgen. De reddingswerkers werken dag en nacht om overlevenden te vinden, maar het dodental blijft oplopen.
5x Centrum van Berlaar vol rook door uitslaande brand in gebouwencomplex15/08 17u15 - De Standaard: In het centrum van Berlaar heeft woensdagnamiddag een zware brand gewoed. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Twintig mensen werden geëvacueerd.
5x Dodentol na aardbeving in Indonesië opgelopen tot 46015/08 18u00 - De Standaard: Na de zware aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn al 460 doden geteld. Dat zei het nationale rampenbeheeragentschap BNPB maandag. Meer dan 1.350 mensen zijn gewond geraakt. Volgens het agentschap bedraagt de materiële schade omgerekend meer dan 300 miljoen euro.
5x Trump trekt veiligheidsmachtiging voormalig CIA-directeur in15/08 22u15 - De Standaard: De Amerikaanse president Donald Trump heeft de veiligheidsmachtiging van voormalig CIA-topman John Brennan ingetrokken.
4x Chaos in Genua: politie houdt mensen tegen die achtergelaten auto's op brug willen oppikken15/08 15u45 - De Standaard: Aan de Morandi-brug in het Italiaanse Genua zijn vandaag al tientallen mensen opgedaagd om hun auto op te pikken. Toen de brug dinsdag instortte, lieten ze die in allerijl achter op de brug. Maar voorlopig mogen ze hun wagens nog niet meenemen.
4x Twintigtal Soedanese schoolkinderen verdronken na bootongeval op de Nijl15/08 16u00 - De Standaard: In Soedan zijn woensdag 22 schoolkinderen verdronken nadat de ferry die hen naar school bracht, op de Nijl verging. Ook een volwassen vrouw liet het leven. Dat melden staatsmedia.

Statistieken

Artikels:
28824
Gelezen:
4802
Aantal lezers nu:
17


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven