vrijdag 23 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u00
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/08 16u00  Bizarre viagra-prank in feestcafé In een feestcafé in Lloret de Mar wordt een opmerkelijke grap met een collega uitgehaald zodat hij eindelijk een keer met een meisje in bed belandt. Lloret is van Ons zie je iedere vrijdag en zondag op telegraaf.nl en YouTube.
23/08 15u45  Miljarden aan investeringen: hier gaat het heen Kabinetsleden houden de kaken stijf op elkaar als het gaat over de komende investeringen van de Nederlandse overheid. Chef parlementaire redactie Wouter de Winther kan wél vertellen waar de miljardeninvesteringen heen gaan.
23/08 15u30  Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in Rijkswaterstaat treft maatregelen wegens de verwachte hitte. Vanaf zaterdagochtend 10.00 uur geldt het zogenoemde hitteprotocol. Dat betekent dat automobilisten die met pech langs de weg komen te staan direct geholpen worden door een berger.
23/08 15u30  Vrouw (36) neergestoken in ziekenhuis Gouda Een 36-jarige vrouw is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een steekpartij in Het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. De vrouw wist zichzelf op te sluiten in het toilet en vervolgens de politie te waarschuwen. Een 47-jarige mannelijke verdachte uit Haastrecht is inmiddels aangehouden.
23/08 15u16  Vrouw neergestoken in ziekenhuis Gouda Een vrouw is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een steekpartij in Het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Een mannelijke verdachte is inmiddels aangehouden.
23/08 15u01  Gênant: brandweer bevrijdt meisje uit basketbalnet De Emmense brandweer is donderdagavond voor een wel heel bijzondere reddingsactie uitgerukt. Een meisje zat namelijk klem in een stalen basketbalnetje.
23/08 14u46  Opnieuw FvD’er van Baudet naar Otten Opnieuw stapt een volksvertegenwoordiger van Forum voor Democratie over naar Henk Otten, de bij FvD vertrokken politicus die nu een eigen partij wil oprichten. Het gaat om Cornelis van den Berg die voor FvD in de Provinciale Staten van Flevoland zit.
23/08 14u30  Grapperhaus: ’Oplossing móet in Thais rechtsstelsel passen’ Minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft een „bemoedigend” gesprek gehad met de premier van Thailand over de zaak van de Nederlandse ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Van Laarhoven (58) is in Thailand tot tientallen jaren cel veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld.
23/08 14u30  Explosie woning Hoensbroek mogelijk door granaat politie De explosie die donderdagavond plaatshad in een woning in Hoensbroek, gemeente Heerlen, is mogelijk veroorzaakt door een flitsgranaat van het binnenvallend arrestatieteam van de politie. Dat zei een woordvoerster van de politie vrijdag tijdens een persbijeenkomst. De Rijksrecherche gaat onderzoeken of de granaat, die bedoeld is om een verdachte te desoriënteren, de explosie heeft veroorzaakt.
23/08 14u15  Stuntpiloot speelt met straaljager In Oekraïne stunt een piloot met een straaljager op slechts een paar meter afstand van de fotografen.
23/08 14u00  Nederlands bedrijf achter bitcoinreclames Facebook Minstens één Nederlandse onderneming is betrokken bij de verspreiding van bitcoinadvertenties op Facebook met foto’s van bekende Nederlanders. Dat meldt Brandpunt+.
23/08 14u00  Justitie vreesde voor wegloopactie Lili en Howick Justitie hield er rekening mee dat de Armeense tieners Lili en Howick in aanloop naar hun uitzetting mogelijk de benen zouden nemen. Daar is meermaals met betrokken instellingen over gesproken. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven na een WOB-verzoek.11 
23/08 13u45  Justitie zag wegloopactie Lili en Howick aankomen Justitie hield er rekening mee dat de Armeense tieners Lili en Howick in aanloop naar hun uitzetting mogelijk de benen zouden nemen. Daar is meermaals met betrokken instellingen over gesproken. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven na een WOB-verzoek.
23/08 13u30  Aanhoudingen na vondst 3000 kilo cocaïne Rotterdams havengebied De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zes verdachten aangehouden wegens een grote cokevondst. Zij werden ingerekend na een inval in een bedrijfspand in de Waalhaven in het Rotterdamse havengebied. De douane trof de twee partijen cocaïne, samen bijna 3000 kilo, eerder deze week aan.
23/08 13u15  Man (44) vast om brand in pand Leger des Heils De politie heeft een 44-jarige man uit Beekbergen (Gelderland) aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het ontstaan van een brand in een pand van het Leger des Heils op donderdagavond.
Laatste update: vandaag om 16u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/08 13u00  Nacht in de rij voor Ariana: ‘Ben niet eens fan’Popster Ariana Grande treedt vrijdagavond op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Voor de ingang zitten de grootste fans al uren te wachten tot de concertzaal opengaat.10 
23/08 12u45  Zeventien ’geldezels’ opgepakt wegens WhatsApp-fraudeDe politie heeft zeventien mensen uit Apeldoorn en omgeving aangehouden voor fraude via WhatsApp. De verdachten (in de leeftijd van 16 tot en met 72 jaar) zouden hun bankrekening ter beschikking hebben gesteld aan criminelen om te fungeren als ’geldezels’. Volgens de politie maakten criminelen ruim 80.000 euro buit. Zij zijn nog niet opgepakt.
23/08 12u31  Onderzoek na vondst lijk in woning ’s-GravenzandeDe politie heeft een onderzoek ingesteld na de vondst van een overleden persoon donderdagmiddag in een woning in het Zuid-Hollandse ’s-Gravenzande. Dat zegt een politiewoordvoerder.
23/08 12u31  Stevige impuls woningmarktDe coalitie wil de komende jaren de knip trekken om de woningmarkt een impuls te geven. Bronnen melden aan De Telegraaf dat VVD, CDA, D66 en CU daarvoor opgeteld twee miljard euro gaan vrijmaken. Het geld is bedoeld om het opzetten van nieuwe woonwijken te stimuleren. Daarnaast wordt het budget gebruikt om voorzieningen voor die woonwijken te betalen.
23/08 12u15  Zorggroep in ban van stalkende molBij de Friese zorggroep Kwadrant blijkt een levensecht ’Wie is de mol?’ te hebben gespeeld. Een bombardement van honderden anonieme sms-berichten en brieven die tot doel hadden om toenmalig bestuursvoorzitter Roelof Jonkers te beschadigen, hebben bij de zorginstelling geleid tot een zoektocht naar een mol.11 
23/08 12u00  Kaag bezorgd om branden Amazonegebied: ’Verschrikkelijke beelden’Nederland is bezorgd over de natuurbranden in het Amazonegebied. Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) spreekt van „verschrikkelijke beelden” en zegt dat het kabinet de situatie kritisch volgt.
23/08 11u45  Grapperhaus: Thailand werkt mee aan oplossingDe Nederlandse en Thaise autoriteiten gaan een oplossing zoeken voor de in Thailand gedetineerde ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) liet dat weten na een gesprek met de Thaise premier en minister van Justitie.
23/08 11u45  Noorse politie: ’Kamphuis tijdens kajakken verongelukt’De vermiste Nederlander Arjen Kamphuis is zeer waarschijnlijk tijdens het kajakken verongelukt. Dat concludeert de Noorse politie na onderzoek. Ze hebben het onderzoek daarom gesloten.
23/08 11u45  Kat Kees in keel geschoten met luchtbuksDe baasjes van Kees schrokken zich dood, toen hun kat na een avondwandeling in Geleen met een kogeltje in zijn keel thuiskwam. Wie doet nou zoiets? Een foto van de gewonde kat is inmiddels duizenden keren gedeeld op sociale media.
23/08 11u30  Leger des Heils: we zitten overvol met daklozenHet Leger des Heils is niet verbaasd over de verdubbeling van het aantal daklozen in de afgelopen tien jaar. „Wij constateren dat er een groeiend beroep op ons wordt gedaan. We zitten overvol. Het is echt nijpend zo nu en dan”, zegt een woordvoerder.
23/08 10u45  Derde regionale hittegolf op komst: tot wel 30 graden!Berg je paraplu maar weer op, want de warmte komt onze kant op! In het zuidoosten van het land staan alle seinen op groen voor een derde regionale hittegolf. Donderdag werd het al rond de 25 graden in de oostelijke helft van Noord-Brabant en in Noord-Limburg. Vandaag, in het weekeinde en ook begin volgende week blijft het kwik daar (zeer ruim) boven de 25 graden uitkomen. De dertig graden wordt met gemak aangetikt.10 
23/08 10u15  Balotelli van Den Helder spoorloosZo heb je de ’Balotelli’ van het noorden met een transferwaarde van 100.000 euro in je amateurteam, zo heb je niets.10 
23/08 10u00  Indonesiërs genieten: ’Wat is het rustig in Amsterdam’In het Rijksmuseum van Oudheden aan het Leidse Rapenburg is het muisstil op deze warme zomerdag die niet uitnodigt om cultureel te doen. Behalve voor wie in Jakarta woont, waar het steevast ruim dertig graden is. Drie toeristen uit de Indonesische hoofdstad bewonderen dan ook onbewogen de Romeinse cultuurschatten. Met de jas aan: „De temperatuurverschillen in Nederland zijn enorm. De ene dag loop je te puffen, daags erna is het zomaar tien graden koeler.”
23/08 10u00  Bijzondere witte hondshaai bij EcomareHet Texelse Ecomare heeft een bijzondere nieuwe bewoner: een bijna helemaal witte hondshaai. Het gaat om een vrouwtje van naar schatting vier tot zeven jaar. Dat dit dier al zo oud heeft kunnen worden, is erg zeldzaam, zegt hoofdverzorger van het zeeaquarium van Ecomare Jarco Havermans. „Dit is of een heel snugger dier, of ze heeft veel geluk gehad in haar leven.”
23/08 09u45  Nieuwe studenten bedreigd: ’Ik ben voortaan jullie drugsdealer’Een agressieve drugsdealer heeft een groep nieuwe Tilburgse studenten bedreigd met een mes. De jongeren moesten onder dwang zijn nummer in hun telefoon zetten: ’Ik ben voortaan jullie drugsdealer’.
23/08 09u45  Kort geding media om schouw VerstappenMag een cameraploeg van samenwerkende media wel of niet aanwezig zijn bij een schouw op de Brunssumerheide die wordt gehouden in de zaak-Nicky Verstappen?
23/08 08u30  Twee jongeren verlamd door lachgasTwee twintigers zijn als gevolg van het overmatig gebruik van lachgas, met een gedeeltelijke dwarslaesie in ziekenhuis MST in Enschede beland. Het is niet duidelijk of ze er ooit nog helemaal bovenop komen en blijvend letsel overhouden aan het gebruik.
23/08 08u30  Voor uitgeven geld genoeg ideeën aan BinnenhofNa jaren van voorzichtig begroten, durft Den Haag plots te denken over veel geld lenen en forse miljardeninvesteringen in de toekomst. Het is ook voor de coalitiepolitici nog even wennen, want in welke mate willen ze zich nu laten gaan en flink gaan spenderen? Over de invulling van een fonds wordt nog gedacht maar op de korte termijn gaat de coalitie in elk geval voor drie miljard aan lasten verlichten voor burgers, deels betaald door het bedrijfsleven, en geld uittrekken voor de woonmarkt.12 
23/08 08u00  ’Niet langer achter de witwassers aanhobbelen’Zowel justitie als De Nederlandsche Bank zet de achtervolging in op banken die niet scherp zijn op witwaspraktijken. ING moest al schikken en ABN Amro ligt onder het vergrootglas. Managementadviseur Mark Griep spoort aan tot een andere strategie tegen financiële criminaliteit.
23/08 08u00  ’Gezochte Aldijr Marlin (22) betrokken bij tweede schietincident’De 22-jarige Aldijr Marlin houdt zich al tijdenlang schuil voor de politie, terwijl hij in een doodsstrijd verwikkeld lijkt met criminele opponenten.
23/08 07u45  ’Aldijr Marlin (22) betrokken bij tweede schietincident’De 22-jarige Aldijr Marlin houdt zich al tijdenlang schuil voor de politie, terwijl hij in een doodsstrijd verwikkeld lijkt met criminele opponenten.
23/08 06u00  Bemoeienis Grapperhaus blijft kwetsbare zaakLef kan minister Ferd Grapperhaus (Justitie) niet worden ontzegd. Vandaag praat hij in Bangkok met de Thaise autoriteiten over de kwestie Van Laarhoven. De Tweede Kamer had hem opgeroepen zich sterk te maken voor de ex-coffeeshophouder, omdat een Nederlands verzoek ertoe heeft geleid dat hij in Thailand vervolgd en opgesloten werd.10 
23/08 05u30  Voor uitgeven geld genoeg ideeën op BinnenhofNa jaren van voorzichtig begroten, durft Den Haag plots te denken over veel geld lenen en forse miljardeninvesteringen in de toekomst. Het is ook voor de coalitiepolitici nog even wennen, want in welke mate willen ze zich nu laten gaan en flink gaan spenderen? Over de invulling van een fonds wordt nog gedacht maar op de korte termijn gaat de coalitie in elk geval voor drie miljard aan lasten verlichten voor burgers, deels betaald door het bedrijfsleven, en geld uittrekken voor de woonmarkt.15 
23/08 01u30  Extra plus voor middeninkomensDe coalitie is het eens geworden over de belastingmaatregelen voor komend jaar. Bronnen zeggen tegen De Telegraaf dat er een forse extra lastenverlichting voor burgers komt ter grootte van drie miljard euro. Het geld moet vooral ten goede komen aan de middeninkomens.15 
23/08 01u00  Verwarde man blaast huis op, twee gewondenEen verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek (Limburg) in het bijzijn van de hulpdiensten zijn woning opgeblazen.14 
23/08 00u45  Coalitiepartijen eens over belastingplannenDe coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat donderdagavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën. Over de precieze inhoud van de plannen wilden de leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet veel kwijt. Vrijdag worden de plannen besproken in de ministerraad.15 
23/08 00u30  Coalitiepartijen eens over belastingplannen (2)De coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat donderdagavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën. Over de precieze inhoud van de plannen wilden de leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet veel kwijt. Vrijdag worden de plannen besproken in de ministerraad.17 
22/08 23u30  ’Paniek’ bij brand Leger des HeilsBehoorlijk chaotisch en onoverzichtelijk. Zo omschrijven de opgeroepen hulpdiensten donderdagavond de situatie rond een in brand staand pand van het Leger des Heils aan de Dorpstraat in Beekbergen.
22/08 23u15  Arrestaties bij voetbalstadion EnschedeDe politie heeft in Enschede veertien Belgen aangehouden die, nadat ze eerst de gemeente uit waren gestuurd, weer terugkwamen. In Enschede was een noodbevel van kracht om ongeregeldheden rond de voetbalwedstrijd van AZ tegen Royal Antwerp FC tegen te gaan.
22/08 23u00  Meisje zit vast in basketbalnetHoe ze erin is gekomen is een raadsel, maar de brandweer moest eraan te pas komen om een meisje te bevrijden uit een basketbalnetje in Emmen.
22/08 23u00  Gifmysterie rond ’gekkenhuis’ in Zuidlaren„Het wordt met de dag gekker”, verzucht bewoonster Deva Madhuri (vertaald naar Goddelijke Lieflijkheid in het Sanskriet) met nadrukkelijk opgetrokken wenkbrauwen. „Dit geloof je toch gewoon niet?” Ze duidt op inmiddels al een aantal vreemde vondsten rond het Noorder Sanatorium, waar deze ’vrijgevochten ziel’ samen met anderen antikraak woont. Maar voor hoe lang nog?
22/08 23u00  Iedereen terecht; zoektocht in brandend pand voorbijDe zoektocht naar twee personen in een branden gebouw in de Gelderse plaats Beekbergen is voorbij
22/08 20u45  Vijfhonderd kinderen in Groningen timmeren erop losBouwgrage kinderen uit Groningen en omgeving timmeren er tot vrijdag de hele dag flink op los. De ondernemende jonge garde doet dat graag op het uitgestrekte terrein van de voormalige suikerfabriek aan de westkant van de Martinistad. ,,Superleuk!’’, juicht een aantal enthousiastelingen van de ongeveer vijfhonderd jeugdige bouwers aan ‘Timmerdorp Groningen’. Hamers, zagen, een lading spijkers, tonnen hout en geconcentreerde gezichten met rode konen domineren de drukke timmerdagen.
22/08 20u30  Hans de Boer: ’Nu is het moment voor project Schiphol op zee’Het is goed dat de politiek nu eindelijk gaat investeren in de economie en een investeringsfonds wil optuigen. Het kabinet zou daarbij haast moeten maken met grote projecten als Schiphol op zee en de aanleg van de Lelylijn naar het noorden.
22/08 20u30  Twee mensen zoek in brandend pand Leger des HeilsDe brandweer is op zoek naar twee personen in een gebouw in de Gelderse plaats Beekbergen dat in brand staat. Het gaat om een pand van het Leger des Heils aan de Dorpstraat. De brandweer is bezig met de ontruiming.
22/08 20u15  Grote brand in pand Leger des Heils BeekbergenIn een pand van het Leger des Heils in de Gelderse plaats Beekbergen woedt een grote brand. Het gebouw wordt ontruimd. Mogelijk bevinden zich nog twee mensen in het pand. Uit de eerste verdieping komt dikke rook.
22/08 19u00  1500 varkens sneuvelen in stalbrandBijna 1500 varkens zijn donderdag om het leven gekomen als gevolg van een zeer grote stalbrand in Streefkerk (Zuid-Holland). Slechts vijftien varkens konden worden gered uit de vuurzee, meldt de brandweer.
22/08 19u00  'Volkswagen heeft nog een hele weg te gaan'Donderdag heeft Volkswagen een nieuwe koers gepresenteerd, wat ze van hun imagoschade moet afhelpen. Imagodeskundige Ralph van Disseldorp vertelt of dit gaat lukken.
22/08 18u45  Grapperhaus’ zeldzame missie naar de Thaise helEen minister die naar het buitenland gaat om te onderhandelen over een Nederlander die er een langdurige straf uitzit. Het is zeer uitzonderlijk en dat maakt de missie van minister Grapperhaus naar Thailand voor oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven interessant. Wat staat de Brabander te wachten?
22/08 18u31  ’Zo’n groot schip als de Titanic is een feestmaal’Langzaam maar zeker verdwijnt het immense wrak van de Titanic. Want zelfs het megaschip is op de zeebodem geen partij voor metaal-etende bacteriën, stroming en corrosie. „Het is verrassend wat micro-organismen allemaal kunnen afbreken”, aldus Pierre Offre van onderzoeksinstituut NIOZ.
22/08 18u31  Jos Wienen blij met minder beveiligingBurgemeester van Haarlem Jos Wienen is opgelucht dat hij niet meer zo streng beveiligd wordt, vertelt hij tegen de regionale omroep NH Nieuws. Donderdag werd bekend dat het niveau van de beveiliging is afgeschaald. 'Dat betekent dat ik weer vrij door de stad loop en fiets. En dat ik ook weer grotendeels thuis kan wonen', zegt hij.
22/08 18u15  Motorrijder komt om door ongeval bij GroningenEen motorrijder is donderdagmiddag om het leven gekomen door een verkeersongeval op de Noordzeeweg (N370) bij Groningen. Gegevens over het slachtoffer zijn nog niet bekend.
22/08 18u15  Grote brand in varkensstal StreefkerkIn een varkensstal in Streefkerk (Zuid-Holland) woedt donderdagmiddag brand. Het gaat volgens de brandweer om een grote varkensstal. Hulpdiensten zijn ingezet om de dieren te redden.
22/08 18u00  'Volkswagen, doe wat je zegt!'Donderdag heeft Volkswagen een nieuwe koers gepresenteerd, wat ze van hun imagoschade moet afhelpen. Imagodeskundige Ralph van Disseldorp vertelt of dit gaat lukken.
22/08 17u45  Verliefde Max deelt intieme kiekjesEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
22/08 17u31  Overleden nijlpaard Emmen was genderneutraalEen dinsdag in Wildlands Adventure Zoo overleden 11-jarig nijlpaard had zowel mannelijke en vrouwelijke kenmerken. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht.
22/08 17u31  Makelaar weet niet dat hij huis met mysterieus gangenstelsel verkooptHet huis in de Utrechtse wijk Lombok met het mysterieuze gangenstelsel van maar liefst achttien meter lang is verkocht. Dat zegt de verkopende makelaar, die echter niets weet van de geheime gangen; ook is onduidelijk of de kopers ervan wisten.
22/08 17u16  Confronterend: Temptation-Thomas ziet zoenende vriendinIn Temptation Island lopen de gemoederen hoog op wanneer Thomas ziet hoe zijn vriendin Yasmin met een verleider aan de haal gaat. De hele aflevering zie je nu op Videoland.
22/08 17u00  Rutte in zijn nopjes na overleg met MerkelRustig aan, dan breekt het lijntje niet. Dat was de boodschap van premier Rutte en bondskanselier Merkel na afloop van het Duits-Nederlandse kabinetsoverleg in het Catshuis over klimaatbeleid in beide landen. „Het gaat niet om verboden en geboden”, zei Merkel, die Rutte prees voor het klimaatakkoord, waarbij inspraak van belangengroepen was georganiseerd in de zogeheten klimaattafels.
22/08 17u00  Haga Lyceum vindt aangeboden schoolgebouw ’niet acceptabel’Het omstreden Cornelius Haga Lyceum vindt het schoolgebouw aan de Reinaert de Vosstraat dat hen door de gemeente Amsterdam is aangeboden ’niet acceptabel’. Dat schrijft onderwijswethouder Marjolein Moorman aan de Amsterdamse gemeenteraad.
22/08 17u00  Gilze en Rijen gaat ’hittewimpel’ toch halenDe Brabantse gemeente Gilze en Rijen gaat de ’hittewimpel’ vrijdag toch ophalen in het Gelderse Warnsveld. Ingrid Langen, directeur van de culturele centra in Gilze en Rijen, heeft zich donderdag bij het college gemeld en gaat het kleinood nu namens het college ophalen, aldus een woordvoerder van de gemeente.
22/08 16u30  Lek in beveiliging bajes ZaanstadHet Justitieel Complex Zaanstad is na eerder uitgelekte beelden van feestende gevangenen en enkele smokkelzaken opnieuw in verlegenheid gebracht. Twee medewerkers zijn naar huis gestuurd vanwege een luchtdrukwapen dat door de beveiliging was gekomen.
22/08 16u15  ‘Prinses Christina wilde een fleurige uitvaart’De koninklijke familie heeft afscheid genomen van prinses Christina, die vorige week op 72-jarige leeftijd overleed. Koningshuisdeskundige Pieter Klein Beernink vertelt over de opvallend kleurrijke uitvaart.
22/08 16u15  ‘Hier wordt geen enkele wet meer gehandhaafd’Krakers, boerkaverboden en vuilnis op straat: het lijkt wel of er in Amsterdam geen enkele wet meer wordt gehandhaafd. En verder: de middenklasse in Nederland is jarenlang door de overheid als pinautomaat gebruikt, en de uitholling van die middenklasse zorgt ervoor dat de sociale samenhang van onze samenleving in gevaar is. Dat en meer in de nieuwe podcast ‘Het Land van Wierd Duk’, beluister hem hieronder of via iTunes en Spotify.
22/08 16u01  16.000 kippen komen om bij stalbrandBij een stalbrand op een boerderij aan de Bunschoterweg tussen Nijkerk en Bunschoten, zijn 16.000 kippen om het leven gekomen. Rond 03.00 vannacht brak er brand uit in de stal. Met daglicht is de schade pas goed te zien.
22/08 15u45  Ciska (83) sinds dinsdagavond spoorloosDe 83-jarige Ciska Kapteijns uit Den Bosch is sinds dinsdagavond vermist. Rond kwart voor 11 ’s avonds verliet de vrouw haar appartementencomplex. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.
22/08 15u30  Beveiliging bedreigde burgemeester Haarlem verminderdDe beveiliging van de bedreigde Haarlemse burgemeester Jos Wienen is flink afgeschaald. Wienen kan weer zonder beveiliging over straat en woont geregeld weer thuis. Dat zegt hij in een interview met NH Nieuws.
22/08 15u15  Ongeval na verkeersruzie: 3 zwaargewondenIn Rotterdam zijn woensdagavond drie mensen zwaargewond geraakt door een aanrijding. De politie denkt dat er een verkeersruzie voorafging aan het ongeval en zoekt getuigen.
22/08 15u15  Nieuwe gebreken in mortieren MaliHet mortierongeval in Mali dat in juli 2016 aan twee Nederlandse militairen het leven kostte, is mogelijk veroorzaakt doordat verschillende onderdelen van de gebruikte 60 millimeter-granaten niet de goede maat hadden.
22/08 15u15  ‘Ik vond zelfs ondergoed van de krakers’Nu de krakers het pand uit zijn kan eigenaar Salih Özcan het gebouw eindelijk gebruiken voor zijn autozaak. Al moet er nog veel gebeuren.
22/08 14u45  Cel voor man die studente (21) doodreedDe 37-jarige man uit Zeist die op 9 maart een Ierse studente heeft doodgereden in Utrecht, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van een halfjaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook bepaalde de rechter dat de man drie jaar geen auto mag rijden. Hij reed de 21-jarige vrouw dood op de Biltsestraatweg. De man reed na het ongeluk door en meldde zich een dag later pas bij de politie.
22/08 14u30  Rutte ontvangt Merkel voor klimaatoverlegPremier Mark Rutte ontvangt donderdag de Duitse bondskanselier Angela Merkel en drie van haar ministers in het Catshuis voor een overleg over de aanpak van klimaatverandering.
22/08 14u15  Partijen positief over pot met geldVerschillende politieke partijen reageren alvast enthousiast op het plan om een miljardenfonds op te richten waarmee de overheid investeringen kan doen. Ze opperen direct ideeën over waar het geld naartoe moet.
22/08 14u00  Bejaarde (86) knock-out geslagen en beroofdEen 86-jarige man uit Noordwijk is woensdagmiddag buitenwesten geslagen en van zijn Rolex-horloge en Ray-Banzonnebril beroofd. De twee verdachten gingen er volgens een getuige in een auto met Duits kenteken vandoor.
22/08 13u30  ‘Miljardenplan kabinet is ingewikkelde puzzel’Om Nederland toekomstbestendig te houden in slechtere economische tijden moet er volgens het kabinet een miljardenfonds komen. DFT-columnist Martin Visser over de uitgelekte plannen.
22/08 13u30  Verdachte doodsteken meisje Breda langer vastDe verdachte van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda blijft veertien dagen langer in voorarrest. De rechtbank in Breda heeft dat donderdag besloten bij de voorgeleiding voor de rechter-commissaris.
22/08 13u15  Gilze-Rijen komt ’hittewimpel’ niet ophalenDe Brabantse gemeente Gilze-Rijen heeft niemand kunnen vinden die vrijdagmiddag de historische ’hittewimpel’ in het Gelderse Warnsveld kan komen ophalen. Burgemeester Jan Boelhouwer en zijn wethouders hebben vrijdagmiddag plotseling een vergadering en daarom is er niemand beschikbaar, heeft de secretaresse van twee wethouders per mail aan de organisatie in Warnsveld laten weten.
22/08 13u15  Koninklijke familie neemt afscheid van prinses ChristinaIn besloten kring werd vandaag afscheid genomen van prinses Christina die vorige week op 72-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van botkanker.
22/08 13u15  Kleurrijke uitvaart prinses ChristinaGeheel volgens haar eigen wensen neemt de koninklijke familie donderdag afscheid van prinses Christina (72).
22/08 13u01  Het schip dat zich vermomde als eiland bleek briljante zetMet het overlijden van het laatst nog levende bemanningslid Fulco Bouwmeester (101) is een van de beroemdste episodes uit de geschiedenis van de Koninklijke Marine definitief historie geworden; dat van de Hr. Ms. Abraham Crijnssen. Deze mijnenveger wist gecamoufleerd als eiland vanuit de haven van Soerabaja te ontkomen aan de Japanse bezetter.
22/08 12u30  Koninklijke familie begeleidt kist prinses ChristinaDe koninklijke familie heeft donderdagmorgen de kist met het lichaam van prinses Christina begeleid van de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde naar het koetshuis van de Koninklijke Stallen.
22/08 11u45  Zoektocht drenkeling in Waal gaat verderDe zoektocht op de Waal bij Ochten naar een man die woensdagavond tijdens het zwemmen verdween, wordt donderdagmiddag voortgezet. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen gaat speuren met sonarboten. Daarbij wordt waarschijnlijk ook stroomafwaarts gezocht, aldus een woordvoerster van de politie. Zij zei eerder dat de zoektocht was gestaakt.
22/08 11u30  Toerist moet meedoen aan volkstelling KeniaNederlandse toeristen die komend weekend in Kenia verblijven, moeten meedoen aan de volkstelling die daar wordt gehouden. Dat laat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken weten.
22/08 10u31  Nederlandse komt om bij verkeersongeluk BelgiëBij een verkeersongeluk in het zuiden van België is woensdagavond een Nederlandse vrouw om het leven gekomen. Haar twee dochtertjes die bij haar in de auto zaten bij een aanrijding met een vrachtwagen verkeren in levensgevaar, meldt het Openbaar Ministerie in Namen.
22/08 10u15  Horrorverblijf voor gestrande toeristen: ’Beestjes op matras en losse kabels’Als alles goed gaat, zijn de 189 Nederlandse passagiers die al twee dagen vastzitten in Montenegro vanwege een kapot vliegtuig, onderweg naar huis. Een vliegtuig van TUI bleek bij een tussenstop vanuit Macedonië zo defect dat het nu al sinds dinsdag aan de grond staat. Voor de gestrande reizigers werd een vervangend hotel geregeld in Cetinje, maar veel reizigers waren niet tevreden met het verblijf dat TUI voor hen had geregeld: het hotel Grand had, zo vertellen reizigers, zijn beste tijd op het zachtst gezegd gehad.
22/08 09u45  Hans de Boer: ’Pensioenkortingen kunnen voorkomen worden’In aanloop naar Prinsjesdag spreken Martin Visser en Herman Stam met de mensen die er deze weken echt toe doen. Werkgeversvoorzitter Hans de Boer doet in deze podcast een oproep aan het kabinet: nu is de tijd om die pot met geld uit te geven, want alleen zo blijft ons land economisch gezond. Ook denkt hij dat de aanstaande pensioenkortingen voorkomen kunnen worden.
22/08 09u16  IJ-Kabelbaan Amsterdam komt eraanHet lijkt futuristisch, maar is dichterbij dan ooit: een kabelbaan die over het Amsterdamse IJ een nieuwe openbaarvervoerverbinding wordt. Initiatiefnemers Bas Dekker en Willem Wessels kwamen met het idee, dat op zo veel enthousiasme kan rekenen dat het zeer waarschijnlijk werkelijkheid wordt.
22/08 09u00  Monument voor Wilhelmina ’roest weg’Het vergeten Wilhelminamonument in Rijswijk moet weer op de kaart worden gezet. De iconische lantaarn, die door de Rijswijkse bevolking werd geschonken ter ere van het 40-jarig ambtsjubileum van koningin Wilhelmina, staat volgens de Historische Vereniging Rijswijk ’weg te roesten’ in een park en moet daarom hoognodig de plek krijgen die het verdient.
22/08 09u00  Live: Rechtszaak roofmoord MaastrichtTwee mannen staan vandaag terecht in de rechtbank van Roermond voor de gewelddadige dood van Soufian Lahnstein uit Meerssen. Het is de tweede van drie procesdagen.
22/08 08u15  Puber scheurt met 165 km per uur over Amsterdamse ringDe politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de A10 Noord bij Amsterdam een 15-jarige bestuurder van een auto aangehouden. De jongen reed 165 kilometer per uur waar 100 kilometer is toegestaan, laat de politie via Twitter weten.
22/08 07u46  ’Oplossing nodig voor stikstofuitspraak’Bouwconcern Heijmans verwacht dat er een oplossing zal komen voor de stilvallende wegen- en woningbouw in Nederland als gevolg van de stikstofuitspraak van de Raad van State. Het aantal bouwvergunningen daalt daarnaast in een rap tempo.
22/08 07u30  Familie neemt afscheid van prinses ChristinaDe koninklijke familie neemt donderdag bij Paleis Noordeinde afscheid van prinses Christina. De jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.
22/08 07u15  Dak van stadion Galgenwaard gecontroleerdHet dak van Stadion Galgenwaard van FC Utrecht wordt donderdag extra gecontroleerd. Een ploeg gaat alle lasverbindingen boven de vier tribunes controleren. Als het nodig is, gaat het werk op vrijdag door. Aanleiding is het instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar.
22/08 07u00  Geen gaswinning bij natuur vanwege stikstofDe overheid moet olie- en gaswinningsprojecten in de buurt van beschermde natuurgebieden voorlopig niet toestaan als deze leiden tot stikstofuitstoot. Daarvoor pleiten meerdere lokale actiegroepen tegen gaswinning in een open brief aan Johan Remkes, die in opdracht van minister Carola Schouten (Natuur) werkt aan een advies over het stikstofbeleid. Dat beleid is eind mei door de Raad van State ongeldig verklaard, met grote gevolgen.
22/08 05u30  Nederland stuurt alleen fregat naar Straat van Hormuz in EU-verbandNederland wil best een marineschip naar de Straat van Hormuz sturen om een veilige doorvaart af te dwingen, maar dan wel in Europees verband.
22/08 03u00  Kabinet breekt met streven om staatsschuld af te bouwenHet optuigen van een miljardenfonds om de economie te stutten was bedoeld als groot nieuws dat het kabinet op Prinsjesdag wilde onthullen. De Telegraaf kan vandaag al details melden over het onorthodoxe plan dat ervoor moet zorgen dat de welvaart in ons land op de langere termijn op peil blijft.
22/08 01u15  Coalitie broedt op miljardeninjectie voor economieDe coalitie broedt op een plan om een miljardenfonds op te richten waarmee de economische groei op de lange termijn moet worden gewaarborgd. De Staat zal daarvoor fors extra moeten lenen op de kapitaalmarkt, wat voordelig is vanwege de historisch lage rente, melden bronnen aan De Telegraaf.
22/08 01u00  Kabinet broedt op miljardeninjectie voor economieDe coalitie broedt op een plan om een miljardenfonds op te richten waarmee de economische groei op de lange termijn moet worden gewaarborgd. De Staat zal daarvoor fors extra moeten lenen op de kapitaalmarkt, wat voordelig is vanwege de historisch lage rente, melden bronnen aan De Telegraaf.
22/08 01u00  Kabinet breekt met streven om staatsschuld juist af te bouwenHet optuigen van een miljardenfonds om de economie te stutten was bedoeld als groot nieuws dat het kabinet op Prinsjesdag wilde onthullen. De Telegraaf kan vandaag al details melden over het onorthodoxe plan dat ervoor moet zorgen dat de welvaart in ons land op de langere termijn op peil blijft.
22/08 00u15  Moeten bepaalde hondenrassen niet verboden worden?Het bijtincident met drie gevaarlijke honden in Rotterdam is geen reden om de wet te veranderen. Het feit dat een 44-jarige vrouw daar dinsdagnacht door drie honden bijna aan stukken werd gescheurd, gaat niet tot een verbod leiden op bepaalde rassen.
21/08 23u00  Meerdere koeien dood na botsing met treinMeerdere koeien hebben woensdagavond tussen Wierden en Rijssen een botsing met een trein niet overleefd.
21/08 22u00  Britt Dekker 'bang voor mensen bij Talpa'Britt Dekker is druk bezig met het maken van een bioscoopfilm, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
21/08 22u00  Politie pakt racende 15-jarige automobilistDe politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de A10 Noord bij Amsterdam een 15-jarige bestuurder van een auto aangehouden. De jongen reed 165 kilometer per uur waar 100 kilometer is toegestaan, laat de politie via Twitter weten.
21/08 20u45  Massale zoektocht naar vermiste man in WaalIn de buurt van Ochtend zijn meerdere hulpdiensten woensdagavond op zoek naar een man, die tijdens het zwemmen in de Waal niet meer boven water is gekomen. Dit meldt de politie op Twitter.
21/08 20u45  Nederlanders vast in Montenegro door vliegtuigstoringWederom zitten er vakantiegangers van TUI vast op hun vakantiebestemming vanwege een vliegtuigstoring bij TUI. 189 Nederlanders zitten al sinds dinsdagmorgen vast in Tivat in Montenegro, omdat hun vlucht niet kan vertrekken.
21/08 20u45  'Drones worden president bijna fataal'Al minstens 2 keer redde Gerard Butler het leven van de Amerikaanse president. In Angel Has Fallen is hij zelf de hoofdverdachte van een moordaanslag op het staatshoofd. Marco Weijers heeft zijn mening weer klaar in De Recensie.
21/08 20u30  Oud-topman in zorg moet bijna 2 miljoen terugbetalen aan StaatDe voormalige bestuurder van de zorginstelling Zorg Stichting Vivence (ZSV) en zijn partner moeten in totaal 1.945.393 euro betalen aan de schatkist. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald tijdens de behandeling van een ontnemingsvordering. Het vonnis is conform de eis van het Openbaar Ministerie eerder op de dag.
21/08 20u00  Gevangenisleven: ’Vogel op cel, tv-kijken en munt kweken’Schietspellen zijn er niet meer, maar gevangenen op de terroristenafdeling (TA) van gevangenissen hoeven nog niet weg te kwijnen van verveling. De TA, die volgende maand dertien jaar bestaat, biedt genoeg vertier aan gedetineerden van goede wil. Een beetje te veel, vindt een enkele medewerker.
21/08 19u45  ’Waar blijven de excuses van regering Indonesië?’De wonden die werden geslagen tijdens de dekolonisatie van Indonesië in 1945-1949, zijn nog altijd niet geheeld. Nederland bood in 2013 excuses aan voor de doden die door Nederlands toedoen vielen. De Federatie Indische Nederlanders vraagt van Indonesië een zelfde gebaar.
21/08 19u30  ‘Lastig om patroon te vinden in Bitcoin-koers’De crypto-zomer is rustig verlopen, en dus is het tijd om vooruit te kijken, zegt Tim Epskamp van Blockbay Capital.
21/08 19u15  ‘Amsterdamse toestanden’ op Groningse woningmarktKoelt de woningmarkt in grote steden als Den Haag en Rotterdam af, in bijvoorbeeld Eindhoven en Haarlem is juist nog sprake van oververhitting. Als gevolg van de sterk gestegen huizenprijzen en het schaarser wordend aanbod, wordt het hier steeds lastiger om een geschikte woning te vinden. Het aantal afgesloten hypotheken daalde er al met respectievelijk 10% en 16%. Groningen spant echter de kroon.
21/08 18u45  YouTuber fakete heel Lowlands bij elkaarThomas Brok, ook wel bekend als Korthom op YouTube, deed afgelopen week op social media alsof hij op Lowlands was. Tegenover Maarten Steendam biecht hij alles op.
21/08 18u45  ’Burgers afhankelijk van overheid door toeslagencircus’De middenklasse in Nederland staat onder druk. Dat is zorgwekkend want die middengroep is niet alleen een sociaal-economisch fenomeen, ze heeft ook een morele betekenis. Dat zegt financieel econoom en universitair docent Arjen Siegmann. „Het welzijn van de middenklasse en de burgerlijke waarden die zij representeert, zijn nodig voor een stabiele samenleving.”
21/08 18u15  Vijf vragen: gaat dat zo door met die huizenprijzen?Wie vorige zomer op de roodgloeiende woningmarkt toesloeg, heeft toch goede zaken gedaan. Huizen zijn alweer gemiddeld 7% duurder dan een jaar geleden. In alle provincies gingen de prijzen omhoog. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.
21/08 17u30  Aanrijding bus met 70 kinderen en auto op A58Op de snelweg A58 bij Oirschot is een touringcar met daarin 70 kinderen gebotst met een personenauto.
21/08 17u30  Briljante reactie op nieuwe pinautomatenDe geldautomaat wordt de geldmaat. Het lijkt slechts een naamsverandering, maar volgens deze man in Honselersdijk zal pinnen nooit meer hetzelfde zijn.
21/08 17u15  Oproep aan Feyenoord-supporters: ’Geen anti-Joodse spreekkoren’Feyenoord-supporters in de Rotterdamse Kuip wordt opgeroepen om tijdens de wedstrijd morgen tegen de Israëlische voetbalclub Hapoel Beer Sheva racistische spreekkoren achterwege te laten. Die oproep doen supportersverenigingen en wordt ondersteund door de Rotterdamse voetbalclub.
21/08 17u01  Krakers We are Here uit bedrijfspand gezetDe asielkrakers die een bedrijfspand in Amsterdam Westpoort kraakten en de rechtmatige eigenaar uit zijn pand hebben gezet, hebben het gebouw moeten verlaten. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Volgens het OM beoordeelde de brandweer het pand als te onveilig en is daarom besloten de krakers met spoed uit het gebouw te zetten.
21/08 16u31  Feiten en fabels over reisziekte: geen koffie, wél colaBochtige bergweggetjes en urenlange files op snikhete snelwegen: de lange autorit van het vakantieadres terug naar huis kan gevoelsmatig nóg langer duren als je last hebt van reisziekte. Oplossingen zijn er genoeg, maar wat helpt wel en wat niet? Jelte Bos, die als bewegingswetenschapper werkt voor TNO en de VU, geeft uitkomst in het web van feiten en fabels.
21/08 16u31  Listeria-bacterie gevonden in leverworst AHSupermarktketen Albert Heijn haalt de ’AH Leverworst (170 gram in plakjes)’ terug vanwege listeria. De bacterie is bij een kwaliteitscontrole gevonden in de pakjes met een maximale houdbaarheidsdatum van 2 september 2019. Het gaat alleen om de producten met deze specifieke houdbaarheidsdatum.
21/08 16u15  Kort geding om schouw in zaak Jos B.Enkele landelijke media, waaronder De Telegraaf, hebben een kort geding aangespannen tegen de rechtbank Limburg en de gemeente Brunssum.
21/08 15u45  Jan Smit dist slome BelgenEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
21/08 15u30  Schrikken! Bezoekers achtbaan Efteling uur vast op hoogste puntPech op 37,5 meter hoogte, dan stap je niet zomaar even uit het karretje. Het overkwam bezoekers van de Efteling die woensdagmiddag in de achtbaan Baron 1898 stapten. Uiteindelijk zaten zij een uur lang vast zonder een kant op te kunnen.
21/08 15u16  Man meldt zich na dodelijk ongeluk KerkradeEen 28-jarige man heeft zich gemeld bij de politie na het dodelijke ongeval zaterdag in Kerkrade. Een 24-jarige man werd toen door een voorbijganger dood gevonden naast de auto in een vijver aan de Oud-Erensteinerweg.
21/08 15u16  Nikab-draagster dient klacht in over ziekenhuis UtrechtEen nikab-draagster heeft een klacht ingediend bij het Diakonessenhuis, een ziekenhuis in Utrecht, omdat er hulp zou zijn geweigerd. Ook zou haar door de beveiliging herhaaldelijk zijn gevraagd zijn haar sluier af te doen.
21/08 15u16  Studentenverenigingen onder een vergrootglasOpnieuw is in Delft bij de introductieweken een student gewond geraakt. Een 21-jarig lid van het Delftsch Studenten Corps klom tijdens een nachtelijk feest op een balustrade en viel drie meter naar beneden. Vorig jaar werd het Corps nog op de vingers getikt vanwege misstanden in een verenigingshuis, waar aspirant-leden tijdens de kennismakingstijd onderdak krijgen. Universiteitsblad Delta onthulde destijds dat feuten moesten overnachten in een kamer met ranzige vis.
21/08 14u45  Man die Rutte met ’9mm’ dreigde krijgt taakstrafDe 45-jarige Harm van W. uit Musselkanaal is woensdag voor de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur wegens het online bedreigen van premier Rutte.
21/08 14u45  Dode man gevonden op boot in BiesboschIn polder De Dood in natuurgebied de Biesbosch is woensdag een dode man gevonden. De politie meldt dat het lichaam werd aangetroffen op een boot die lag aangemeerd bij het dorp Drimmelen (Noord-Brabant).
21/08 14u30  Ruzie om superhelden: ‘Dit is wedstrijdje ver plassen’Disney en Sony gaan rollend over straat, en de fans van Spider-Man lijken daar de dupe van te worden. Marco Weijers vertelt waarom de filmstudio’s het maar niet eens worden over het lot van de superheld.
21/08 14u16  Blok tegen Trump: Nederland NIET te koop!Minister Blok (Buitenlandse Zaken) moet er om lachen dat het nodig is om te zeggen, maar voor alle duidelijkheid: „Wij hebben niets te koop.” Hij reageert daarmee op de Amerikaanse president Trump die Groenland wil kopen van Denemarken.
21/08 14u01  ’Het gegil ging door merg en been’Het moet een afgrijselijk gezicht zijn geweest dinsdagnacht op een parkeervak aan de Hilledijk op Rotterdam-Zuid. De tengere Oost-Europese vrouw bloedde over haar hele lichaam en schreeuwde het uit van de pijn. „Het gegil ging door merg en been. Het beeld van die bloedende vrouw krijg ik voorlopig niet van mijn netvlies”, vertelt een buurvrouw.
21/08 14u01  De bizarre eisen van Ariana in Amsterdam!Ariana Grande komt niet zomaar naar Amsterdam: de Princess of Pop is ook een prinses op de erwt, weet Jan Uriot.
21/08 13u45  Tiener meldt zich na steekpartij in OisterwijkEen 15-jarige jongen uit Tilburg heeft zich dinsdagavond op het politiebureau gemeld na een steekpartij in Oisterwijk (Noord-Brabant). Daarbij vielen twee slachtoffers van 17 en 18 jaar oud. De tiener vluchtte na de steekpartij dinsdagmiddag, maar gaf zichzelf uren later alsnog aan. Hij is gearresteerd, meldt de politie woensdag.
21/08 13u15  ’Stop met CBR-keuring autisten: is stiekem verdienmodel’De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) roept verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen op om CBR-keuringen voor mensen met autisme af te schaffen. Volgens de patiëntenorganisatie bestaat er geen „enkel relevant verband” tussen rijvaardigheid en de diagnose autisme.
21/08 13u15  Grapperhaus wil Van Laarhoven in Nederland laten berechtenEx-coffeeshophouder Johan van Laarhoven moet van Thailand naar Nederland worden overgebracht om zijn berechting en gevangenschap in eigen land te laten plaatsvinden.
21/08 13u15  Politieke partijen op vingers getikt maar geen strengere controlePolitieke partijen die bereid blijken de wet te omzeilen of te overtreden in ruil voor een grote som geld, krijgen een tik op de vingers van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij moeten maatregelen treffen om herhaling te voorkomen, vindt de bewindsvrouw.
21/08 13u00  Hells Angels boos op ’lookalikes’De verboden motorclub Hells Angels overweegt juridische stappen tegen de in mei opgerichte rivaliserende club MC Hardliners. Het clublogo van de Hardliners zou te veel lijken op dat van de Angels.
21/08 13u00  Politieke partijen op vingers getikt maar geen strenge controlePolitieke partijen die bereid blijken de wet te omzeilen of te overtreden in ruil voor een grote som geld, krijgen een tik op de vingers van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij moeten maatregelen treffen om herhaling te voorkomen, vindt de bewindsvrouw.
21/08 13u00  ‘Agressieve honden sprongen uit het raam’Een vrouw in Rotterdam raakte vannacht zwaargewond toen drie vechthonden haar aanvielen. Buurtbewoners zijn niet bepaald verrast, zij schrokken al eerder van de agressieve beesten.
21/08 12u30  Net bevallen en dan een tumorJany (29) is nog maar net bevallen als er bij haar een hersentumor wordt ontdekt. Een zeer levensbedreigende! Het maakt de band met Erik en Eline, met wie ze al acht jaar een driehoeksverhouding heeft, alleen maar sterker.
21/08 12u15  Nederlandse jagers op pad: één gewond aan beenUpdate - Een jager is woensdagochtend in het Noord-Hollandse Wijdewormer gewond geraakt toen hij met een kameraad ging jagen, naar verluidt op eenden. Een kogel uit een van de jachtgeweren doorboorde zijn lichaam.
21/08 12u00  Nederlandse jager schiet zichzelf neerEen jager is woensdagochtend in het Noord-Hollandse Wijdewormer gewond geraakt toen hij met een kameraad ging jagen, naar verluidt op eenden. Een kogel uit een van de jachtgeweren doorboorde zijn lichaam.
21/08 12u00  Oproep tot ’intimiderend’ protest tegen krakers Amsterdam-WestOp Facebook wordt opgeroepen om zaterdag massaal naar een gekraakt pand toe te komen in Amsterdam-West. Eerder deze week werd daar een ondernemer op brutale wijze uit zijn eigen gebouw gezet.
21/08 11u45  Ergernis over borgsom autoverhuurdersVakantiegangers die in het buitenland een huurauto gebruikten, hebben na thuiskomst vaak nog wekenlang last van door autoverhuurders geplunderde bestedingsruimte op hun creditkaart.
21/08 11u45  Eisen tot 7,5 jaar cel fatale ontvoeringHet Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen uiteenlopend van zestien maanden tot 7,5 jaar geëist tegen zes mannen die in 2016 betrokken waren bij de fatale gijzeling en ontvoering van Jdesse Boerenveen.
21/08 11u15  ‘Schietgames Vught ook inspiratie voor IS’Terroristen die gevangen zitten in Vught, blijken daar onbeperkt toegang te hebben gehad tot gewelddadige games. Verslaggever Silvan Schoonhoven legt uit om welke games het gaat.
21/08 11u15  Ticketmaster betaalt servicekosten op kaartje terugTicketmaster, een van de grootste verkopers van concertkaarten in Nederland, betaalt voortaan de servicekosten terug als een evenement wordt geannuleerd of verschoven. De kaartjesverkoper bevestigt een bericht hierover van de Consumentenbond.
21/08 10u15  Zo werken doortrapte trucs datingsitesThe Right Link, het bedrijf achter sites als bedmaatjes.nl en lekkerenrijp.nl, moet duizenden slachtoffers terugbetalen. Die dachten namelijk dat ze met een vrouw aan het chatten waren, maar hadden in werkelijkheid contact met een operator van het bedrijf
21/08 10u15  Man steelt mobieltje uit handen peuterEen 2-jarig kind is begin deze maand in een winkelcentrum in Eindhoven bestolen van een mobiele telefoon. Het kindje zat in een buggy filmpjes te kijken. De dader liep naar de peuter toe, griste de telefoon uit zijn kleine handen en verliet de winkel, meldt de politie woensdag.
21/08 09u45  Student (21) valt van balustrade sociëteit Delft: gewond afgevoerdDoor een metershoge val van het pand van de Delftsche Studenten Sociëteit Phoenix is een 21-jarige man vannacht in zorgwekkende toestand afgevoerd na een feestje. Hij was wel aanspreekbaar, meldt een politiewoordvoerder.
21/08 09u16  Tropisch weer op komst: zaterdag stranddagIn het zuidoosten kan het dit weekend tropisch warm worden. Het kwik loopt er mogelijk op tot 31 tot 32 graden, voorspelt Weeronline. Elders in het land wordt het met 28 tot 30 graden iets minder warm en aan het strand stijgt de temperatuur naar 25 tot 28 graden, waarmee het voor het eerst deze maand echt strandweer wordt.
21/08 09u00  Games worden misselijkmakend realistische ervaringDe grens tussen computergames en virtual reality is aan het verdwijnen. Op Gamescom in Keulen, de grootste gamebeurs ter wereld, merkt de bezoeker aan den lijve wat dat kan betekenen. En hoe ingrijpend dat is. „We moeten voorkomen dat we straks allemaal willen ontsnappen aan de realiteit en de virtuele wereld induiken.”
21/08 09u00  ’Ticketmaster betaalt servicekosten terug’Ticketmaster, een van de grootste verkopers van concertkaarten in Nederland, betaalt voortaan de servicekosten terug als een evenement wordt geannuleerd of verschoven. Dat meldt de Consumentenbond, die dit te horen heeft gekregen van Ticketmaster.
21/08 08u31  Verdachten voor de rechter om brute roofmoord MaastrichtTwee mannen staan vandaag terecht in de rechtbank van Roermond voor de gewelddadige dood van Soufian Lahnstein uit Meerssen. Het 28-jarige slachtoffer werd op 1 december 2013 doodgeschoten op de Oeverwal in Maastricht.
21/08 08u15  Studente kukelt van sociëteit Delft af: gewond afgevoerdDoor een metershoge val van het pand van de Delftsche Studenten Sociëteit Phoenix is een persoon vannacht in zorgwekkende toestand afgevoerd na een feestje.
21/08 08u15  Politie schiet agressieve honden dood na aanval op vrouwDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Rotterdam drie agressieve honden doodgeschoten omdat ze agenten belemmerden bij een gewonde vrouw te komen. De vrouw is vermoedelijk flink door de dieren gebeten en naar het ziekenhuis gebracht.
21/08 08u01  ’Zzp’er kan heel goed voor zichzelf zorgen’De 1,2 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) moeten zich straks verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Charles Verhoef voorziet dat er ook een verplichte pensioenregeling komt. ,,Dat tast het vrije ondernemerschap aan. Laat die verantwoordelijkheden bij de zzp’er.”
21/08 08u01  Weg met die vrouw- en oud- onvriendelijke reclames!Voordat ik het over de reclames van nu ga hebben, eerst even over die in de zeventiger jaren. Toen had je een poezelig vrouwenstemmetje dat kreunde dat ze de vlekken niet uit de was kon krijgen. En steevast antwoordde dan een ferme mannenstem dat wasmiddel zus of zo daarbij kon helpen.
21/08 07u45  Politie schiet agressieve honden doodDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Rotterdam drie agressieve honden doodgeschoten omdat ze agenten belemmerden bij een gewonde vrouw te komen. De vrouw is vermoedelijk flink door de dieren gebeten en naar het ziekenhuis gebracht.
21/08 07u30  Anne Frank verliest aandacht jongerenHet Rijksmuseum weet als geen ander instituut in Amsterdam jongeren te interesseren om er een bezoekje te brengen. Dat blijkt uit gegevens van merkenadviseur Hendrik Beerda die daar samen met de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar deed. Het Anne Frank Huis verliest juist de aandacht van jongeren.
21/08 07u15  Hé trucker! Je verliest je bandOp de A15 gaat het bijna mis wanneer een vrachtwagen een van zijn banden plotseling verliest. Ook iets gefilmd op de weg? Mail naar verkeer@telegraaf.nl.
21/08 07u00  Politie jaagt op vuurwerktoeristenDe politie houdt er rekening mee dat het zogenoemde vuurwerktoerisme weer gaat toenemen. Afgelopen week werden al twee keer Nederlanders gesnapt met een lading illegaal vuurwerk in de auto, op weg vanuit Oost-Europa naar huis.
21/08 07u00  Hoger beroep Willem Holleeder van startMinder dan twee maanden nadat de rechtbank hem tot een levenslange gevangenisstraf heeft veroordeeld, start voor het gerechtshof in Amsterdam woensdag het hoger beroep dat Willem Holleeder (61) tegen de uitspraak instelde.
21/08 06u30  Vergoeding voor roeper Allahu akbar tijdens DodenherdenkingEen van de terreurgevangenen die mogelijk heeft meegeschreeuwd om de Dodenherdenking te verstoren, heeft een beperkte vergoeding gekregen van de gevangenis omdat er een verkeerde handtekening was gezet. Hij was een van de mannen die op 4 mei van hun cel werden gehaald nadat de terroristenafdeling van de gevangenis in Vught luidkeels Allahu akbar had staan schreeuwen, waardoor de stille herdenking op het naastgelegen Kamp Vught werd verstoord.
21/08 05u30  Schietgames in terreurcelGevangenen op de Terroristenafdeling (TA) in Vught konden gewelddadige schietspellen spelen in hun eigen cel. Na vragen van De Telegraaf zijn de oorlogsgames weggehaald.
21/08 05u30  ’Moordtrainers’ op cel hebben slechte invloedNeerschieten, doodsteken, opblazen. Gevangenen op de terroristenafdeling (TA) van Vught konden het praktisch ongelimiteerd oefenen in de cel.
20/08 22u45  Utopia-fan: ‘Straks stopt het, en dan?’Eind dit jaar stopt Utopia. Fan Hilda vindt het jammer dat ze straks niet meer kan genieten van het ‘leedvermaak’ in het programma.
20/08 22u30  Motorrijder dood door ongeval op BrouwersdamEen motorrijder is dinsdagavond op de Brouwersdam in het Zeeuwse Scharendijke om het leven gekomen.
20/08 21u45  Moddergooien Forum voor Democratie gaat doorHet moddergooien tussen Forum voor Democratie en het kamp dat zich van de partij heeft afgesplitst, gaat onverminderd door. Er worden wederom harde beschuldigingen van stal gehaald, tot racisme aan toe.
20/08 21u30  Nederland frontlinie in tv-oorlogNederland ontpopt zich tot het ultieme slagveld voor streamingsdiensten nu zowel Apple als Disney zijn nieuwe producten in ons land introduceert. Met name de komst van Disney+ is uitzonderlijk, omdat de dienst in slechts drie landen van start gaat. Buurlanden moeten zeker tot volgend jaar wachten.
20/08 21u01  Advocaten Holleeder: rechter heeft steeds minder gezagDe rechters die Willem Holleeder in juli veroordeelden tot levenslang, wekten de indruk van meet af aan overtuigd te zijn geweest van zijn schuld. Dat zeggen Holleeders advocaten Sander Janssen en Robert Malewicz.
20/08 21u01  ‘Dit is het mooiste schip ter wereld’Amsterdammers vergapen zich aan het Italiaanse zeilschip Amerigo Vespucci, dat drie dagen lang aan de Piet Heinkade ligt.
20/08 20u46  Rapper Feis vermoord na ruzie in caféDe broer van de doodgeschoten Rotterdamse rapper Feis, Bilal, had kort voor het schietincident in de nieuwjaarsnacht in een café woorden gekregen met een vriend van de vermeende schutter, Silfano M. (25).
20/08 20u31  Politie zoekt gele hoodie na steekpartij in OisterwijkBij een steekpartij in het Brabantse Oisterwijk, waar toevallig vandaag het kabinet samenkwam om te keuvelen en het nieuwe seizoen af te trappen, zijn twee gewonden gevallen.
20/08 20u01  Premier Rutte in strak sportshirt op heidagZo zie je de politici niet vaak: in casual kleding, met spijkerbroeken en polo’s. Premier Rutte verschijnt zelfs in een hardloopshirt op de jaarlijkse heidag van het kabinet.
20/08 19u46  Grapperhaus naar Thailand voor coffeeshopbaasMinister Ferd Grapperhaus (Justitie) vliegt later deze week naar Thailand om met vertegenwoordigers van de regering daar te praten over de zaak van de Nederlandse coffeeshopbaas Johan van Laarhoven. Die is daar tot tientallen jaren cel veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld.
20/08 19u16  Facebook laat gebruikers data loskoppelenFacebook gaat gebruikers de mogelijkheid geven om informatie die het bedrijf via andere apps en websites verzamelt, te bekijken en van hun account los te koppelen. Wie niet langer wil dat het techbedrijf zulke gegevens aan zijn of haar persoonlijke account koppelt, kan die optie over een tijdje uitschakelen.
20/08 19u16  ‘Schiphol-idee minister is kansloos’Minister Cora van Nieuwenhuizen wil dat er minder pretvluchten vanaf Schiphol vertrekken. Ze wil de schaarse ruimte van Schiphol inzetten voor de economie. DFT-verslaggever Yteke de Jong denkt dat het idee lastig te realiseren is.
20/08 19u01  Ook mama Knol filmt haar levenEnzo en Milan hebben op YouTube samen zo’n 3,5 miljoen abonnees. Inmiddels treedt moeder Irma Knol (53) als vlogger in hun voetsporen. Daarnaast is zij samen met haar zoon nu ook als stemactrice te horen in de animatiefilm Angry Birds 2, die vanaf deze week in de bioscoop draait.
20/08 18u45  Eigenaar gekraakt pand: ’Belachelijk dat dit in Nederland kan’De woede over het kraakbeleid in Amsterdam neemt toe nu veelal uitgeprocedeerde We are Here-leden wederom een pand hebben gekraakt en de rechtmatige eigenaar brutaal uit zijn eigen gebouw hebben gezet. „Dit is belachelijk!”, reageert hij.
20/08 18u45  Utopianen in tranen om einde (en geitjes)Ook de bewoners van Utopia hebben inmiddels te horen gekregen dat de serie aan het eind van het jaar stopt.
20/08 18u30  Steekpartij in Brabant: ’Twee jongeren gewond’Bij een steekpartij in het Brabantse Oisterwijk zijn twee gewonden gevallen. Dat bevestigt de politie. De dader is nog voortvluchtig.
20/08 18u30  Voetbaljungle wordt Rabo te groot risicoVoetbal is emotie, voetbal is oorlog. Twee elementen waarom banken zich héél ver van voetbalclubs, voetballers, spelersmakelaars en clubeigenaren moeten houden, zo vinden althans toezichthouders.
20/08 18u30  ’Toen ze dát zei, wist ik dat het niet klopte’Tienduizenden slachtoffers maakten de eigenaren van datingsites als sexdating.nl en echtemeisjes.nl. Want hoewel werd voorgehouden dat dankzij volhardend investeren een date mogelijk was, was van echte meisjes geen sprake. Chatten kon alleen met operators en een afspraakje was een illusie. De ACM tikte gisteren het bedrijf achter zeventien datingsites stevig op de vingers.
20/08 18u16  Verdachte (16) zat bij gedode Megan in de klasDe 16-jarige jongen die maandag is opgepakt voor de dood van de 15-jarige Megan in Breda, zat afgelopen schooljaar bij haar in de klas. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie tegenover De Telegraaf.
20/08 18u01  Gevaarlijke glijbaan per direct geslotenEen glijbaan in Volkel is direct gesloten nadat deze video op internet circuleerde. Op de beelden is te zien hoe de pret van een jongen op de steile glijbaan bijna verkeerd afloopt.
20/08 17u46  Waanzinnig: drone filmt knalpaarse VeluweDe heide staat vol in bloei en dat levert indrukwekkende beelden op.
20/08 17u31  Kabinet komt in spijkerbroek en sportshirt bijeenHet kabinet is vandaag in vrijetijdskleding bijeen gekomen voor een heidag in Oisterwijk. In spijkerbroeken en sneakers gehuld bespreken de bewindslieden de koers voor het komende jaar. Woningbouw, de Brexit en flex werk waren daarbij in elk geval belangrijke onderwerpen.
20/08 17u31  Speciale aandacht voor gevoelige zaak euthanasieHet Openbaar Ministerie in Den Haag heeft met een speciale video op sociale media uitgelegd waarom een verpleeghuisarts volgende week moet voorkomen voor het plegen van euthanasie op een demente dame.
20/08 17u01  ’Amsterdam wil af van afvalverwerker AEB’De gemeente Amsterdam wil de noodlijdende afvalverwerker AEB verkopen. Adviseurs van KPMG onderzoeken daarbij verschillende varianten. Dat meldt het FD op basis van verschillende bronnen.
20/08 17u01  Leger wordt ingezet voor schouw op hei in zaak-NickyKomende maandag wordt een deel van de Brunssummerheide voor 24 uur afgezet via een zogeheten noodverordening, meldt de gemeente Brunssum. Dat gebeurt wegens een besloten zitting op de hei in de zaak van de vermoorde Nicky Verstappen.
20/08 16u46  School en buurt delen verdriet over dood Megan (15)Met ongeloof zijn schoolgenoten van de gisteren gedode Megan (15) uit Breda vanochtend aan hun nieuwe leerjaar begonnen aan het Onze Lieve Vrouwelyceum. Scholieren die iets voor tienen binnendruppelden voor hun eerste lesuur zeggen overdonderd te zijn door het gewelddadige overlijden van de 4 havo-leerlinge.
20/08 16u46  Leger wordt ingezet in zaak NickyKomende maandag wordt een deel van de Brunssummerheide voor 24 uur afgezet via een zogeheten noodverordening, meldt de gemeente Brunssum. Dat gebeurt wegens een besloten zitting op de hei in de zaak van de vermoorde Nicky Verstappen.
20/08 16u30  Schooljaar begint zonder doodgestoken Megan (15)Met ongeloof zijn schoolgenoten van de gisteren gedode Megan (15) uit Breda vanochtend aan hun nieuwe leerjaar begonnen aan het Onze Lieve Vrouwelyceum. Scholieren die iets voor tienen binnendruppelden voor hun eerste lesuur zeggen overdonderd te zijn door het gewelddadige overlijden van de 4 havo-leerlinge.
20/08 16u16  ‘Ik zag vermoorde Megan nog met haar vriendje’Breda is in rouw na de dood van de 15-jarige Megan, die gisteren bij een steekpartij overleed. Een jongen van 16 is inmiddels als verdachte aangehouden.
20/08 16u01  Zo worden stiekeme stewardess-filmers aangepaktOngevraagd een stewardess filmen is er bij Transavia niet meer bij. De luchtvaartmaatschappij heeft maatregelen genomen, vertelt DFT-verslaggever Yteke de Jong.
20/08 15u46  O wee als je nog stiekem stewardessen filmt!Ongevraagd een stewardess filmen is er bij Transavia niet meer bij. De luchtvaartmaatschappij heeft maatregelen genomen, vertelt DFT-verslaggever Yteke de Jong.
20/08 15u30  ’Gevonden dino’s passen niet in één museum’Het is een soort schatkamer voor paleontologen: de ‘Jurassic Mile’ in Wyoming. Wetenschappers van het Leidse Naturalis ontdekten de afgelopen weken massa’s dino-fossielen en hopen dat ze een zogenoemde langnek mee kunnen krijgen naar hun museum.
20/08 15u30  Dak stadion FC Utrecht ook onderzochtHet dak van Stadion Galgenwaard van FC Utrecht wordt donderdag extra gecontroleerd. Dat moet duidelijk maken of de lasnaden in orde zijn. „Wij willen de veiligheid van iedereen gewaarborgd hebben”, laat de club weten.
20/08 15u30  Brexit-evenement in Wijk aan Zee gaat viralEen ludiek Facebook-evenement om de Britten uit te zwaaien op de Brexit-datum van 31 oktober, gaat viral. „Met Hollandse chips, Franse wijn en Duits bier in een strandstoel naar Groot-Brittannië kijken wanneer het wakker wordt als gesloten inrichting”, zo wordt de dag ’Gezellig op het strand de Brexit kijken’ aangekondigd. Mensen melden zich op Facebook massaal aan voor het evenement op het strand van Wijk aan Zee.
20/08 15u15  GroenLinks wint, invloed van Forum valt tegenNu elke provincie een nieuw bestuur heeft, is duidelijk dat GroenLinks de winnaar van de collegevormingen is geworden. SP verliest al zijn plaatsen, de VVD en CDA zijn de grootste partijen.
20/08 15u01  Onderzoeksraad komt met groot onderzoek ’dakramp’ AZDe Onderzoeksraad voor Veiligheid komt met een officieel onderzoek naar het ingestorte dak van het AZ-stadion. Dat heeft het onderzoeksinstituut dinsdag bekend gemaakt.
20/08 14u45  Indrukwekkend: Veluwse heide vol in bloeiDe Veluwse heide staat op majestueuze wijze in bloei. Dat is te zien op nieuwe dronebeelden. De bloei was vanwege de droogte niet verwacht.
20/08 14u16  Prinses Christina overgebracht naar KoepelDe kist met het stoffelijk overschot van prinses Christina is dinsdagmorgen overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van paleis Noordeinde. Daar is een zogenoemde chapelle ardente, een rouwkapel, ingericht.
20/08 14u01  Vijftig tips over verdwijningsmysterie Jaïr (7)De Haagse recherche heeft inmiddels ruim vijftig tips ontvangen over de in 1995 op het strand van Monster verdwenen Jaïr Soares (7). Dat is meer dan waar het coldcaseteam op had durven hopen na de heropening van het onderzoek dit voorjaar. Er zitten zeer interessante tips bij.
20/08 14u01  Politie in Assen schiet man neerBij een arrestatie van drie mannen in Assen hebben politieagenten een man neergeschoten.
20/08 13u31  Schooljaar begint zonder doodgestoken Megan(15)Met ongeloof zijn schoolgenoten van de gisteren gedode Megan (15) uit Breda vanochtend aan hun nieuwe leerjaar begonnen aan het Onze Lieve Vrouwelyceum. Scholieren die iets voor tienen binnendruppelden voor hun eerste lesuur zeggen overdonderd te zijn door het gewelddadige overlijden van de 4 havo-leerlinge.
20/08 13u16  Schooljaar begint zonder neergestoken Megan(15)Met ongeloof zijn schoolgenoten van de gisteren gedode Megan (15) uit Breda vanochtend aan hun nieuwe leerjaar begonnen aan het Onze Lieve Vrouwelyceum. Scholieren die iets voor tienen binnendruppelden voor hun eerste lesuur zeggen overdonderd te zijn door het gewelddadige overlijden van de 4 havo-leerlinge.
20/08 13u16  Nikabdraagster uit de bus gezetEen buschauffeur heeft maandagavond in het Limburgse Stein een vrouw met een nikab uit de bus gezet. Dat bevestigt vervoersmaatschappij Arriva.
20/08 12u30  Celstraf voor beledigen van columnist AkyolVoor het beledigen van schrijver en AD-columnist Özcan Akyol heeft een 31-jarige man uit Amersfoort dinsdag vier dagen cel gekregen. De man heeft deze straf in voorarrest al uitgezeten.
20/08 12u15  Verdachte Breda kende 15-jarig slachtofferHet 15-jarige meisje dat maandag in Breda vermoedelijk door een steekincident om het leven kwam, kende de 16-jarige verdachte. Dat meldt een politiewoordvoerder dinsdag. Het slachtoffer werd in een huis aan de Bilderdijkstraat gedood. Wat de precieze relatie is tussen de twee is niet bekendgemaakt. Tien rechercheurs zijn op de zaak gezet.
20/08 12u15  Verliefde Frenkie baadt in luxeEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
20/08 12u15  Hoger beroep oberschoppers uitgesteldHet Tsjechische hof heeft besloten om het hoger beroep tegen de twee broers Armin en Arash N. later voort te zetten.
20/08 12u15  Deel Brunssummerheide tijdelijk dicht voor schouw zaak NickyKomende maandag wordt een deel van de Brunssummerheide voor 24 uur afgezet via een zogeheten noodverordening, meldt de gemeente Brunssum. Dat gebeurt wegens een besloten zitting op de hei in de zaak van de vermoorde Nicky Verstappen.
20/08 12u01  Analyse: Weren pretvluchten op Schiphol komt te laatMinister Van Nieuwenhuizen (Verkeer) wil dat de schaarse groeiruimte op Schiphol wordt gebruikt voor vluchten waar onze economie het meest aan heeft. Ze doelt dan op meer bestemmingen in bijvoorbeeld India of Zuid-Amerika, die Nederlandse bedrijven nodig hebben om handel te drijven. In Europees verband moeten daar de handen voor op elkaar, aldus de minister.
20/08 12u01  Vader Roelf B. breekt bij JinekDe vader van de in Hongarije opgepakte atleet Roelf B. vertelt bij Jinek dat hij niet kan geloven dat zijn zoon drugs verhandelde.
20/08 11u46  Advocaten Holleeder halen uit naar rechtbankDe rechtbank die Willem Holleeder in juli veroordeelde tot levenslange gevangenisstraf was vooringenomen. Dat stellen zijn raadslieden Sander Janssen en Robert Malewicz in een toelichting voor het gerechtshof in Amsterdam over de reden dat ze beroep hebben aangetekend tegen het vonnis.
20/08 11u30  Meer klagen over hoge lasten„Ik word eerlijk gezegd kotsmisselijk van het gejank over die arme middeninkomens. Tweeverdieners die geen twee auto’s kunnen rijden of twee of drie keer per jaar op vakantie kunnen.”
20/08 11u30  Moordverdachte rapper Feis voor rechterDe 25-jarige Silfano M. die verdacht wordt de Rotterdamse rapper Feis (32) te hebben doodgeschoten staat dinsdag aan het einde van de ochtend voor het eerst voor de rechter in Rotterdam.
20/08 11u30  NS geeft deel kaartjesverkoop uit handenAls het aan de NS ligt kunnen hotelgasten binnenkort een kamer boeken in combinatie met een treinkaartje. Het vervoerbedrijf laat dinsdag weten in gesprek te zijn met eventuele partners die treinkilometers voor hun klanten willen inkopen.
20/08 11u16  Holleeder niet bij eerste zitting hoger beroepWillem Holleeder is woensdag niet aanwezig bij de eerste niet-inhoudelijke zitting in zijn hogerberoepszaak, die voor het gerechtshof in Amsterdam dient. Ook zijn advocaten blijven weg, laten ze weten.
20/08 11u00  Extra toezicht na dubbele brandstichting op station HaarlemDe komende tijd is er extra veiligheidspersoneel aanwezig op station Haarlem. Dat zegt de NS naar aanleiding van twee brandstichtingen in stilstaande treinen maandagavond.
20/08 11u00  Man uit Overijssel omgekomen door ongeval met quadEen 31-jarige man uit Sibculo (Overijssel) is overleden aan de verwondingen die hij maandagmiddag opliep door een ongeval met een quad.
20/08 09u00  NS gaat deel kaartverkoop bij derden leggenAls het aan de NS ligt kunnen hotelgasten binnenkort een kamer boeken in combinatie met een treinkaartje. Het vervoerbedrijf laat dinsdag weten in gesprek te zijn met eventuele partners die treinkilometers voor hun klanten willen inkopen.
20/08 08u45  Boosheid om geschminkt model in Afrikakostuum Bol.comDe blackfacediscussie lijkt voorlopig nog geen einde te kennen. Dit keer ligt webwinkel Bol.com onder vuur vanwege een ’Jungle & Afrikakostuum’ dat wordt gedragen door een geschminkt blank model.
20/08 08u00  Miljoenen voor gedupeerden van nepdatingsitesMensen die met nepprofielen zijn misleid op datingsites krijgen hun geld terug. Dit heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) afgesproken met het bedrijf achter deze websites, The Right Link. Die onderneming gaat ruim 9 miljoen euro uitkeren aan in totaal zo’n 37.000 gedupeerden.
20/08 07u30  Uitspraak om miljoenendiefstal FloraHollandDe rechtbank in Den Haag doet dinsdag uitspraak in de zaak van de 28-jarige man die verdacht wordt van het verduisteren van ruim 4,3 miljoen euro van zijn werkgever. Tegen Mohamed G. M. is een celstraf geëist van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.
20/08 07u15  'Dewi de Koster kreeg keiharde trap tegen gezicht'Een nieuwe getuige in het mysterie rond de dood van Dewi de Koster heeft zich bij De Telegraaf gemeld. Marcel Vink vertelt vanuit Lloret de Mar wat deze getuige gezien heeft.
20/08 07u15  Woning beschoten in RotterdamEen woning in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag beschoten. „We hebben een aantal hulzen en inslagen gevonden”, zegt een politiewoordvoerster.
20/08 07u00  Grote dag voor Haagse ’oberschoppers’De woede en afschuw over de aftuiging van de Tsjechische ober Mirek is maanden na die mishandeling nog steeds groot in Nederland. De twee broers die daarvoor hoofdverantwoordelijk zijn, wacht vandaag een belangrijke dag.
20/08 06u16  ’Doel torenhoge parkeertarieven A’dam onduidelijk’Betaald parkeren lijkt een melkkoe voor de gemeente Amsterdam om de inkomsten op peil te houden. Die indruk krijgt raadslid Kevin Kreuger van Forum voor Democratie. Hij roept het stadsbestuur ter verantwoording.
20/08 05u30  Lloret de Mar: feestdorp vol geweldVan een onzer verslaggevers
20/08 05u30  ’Hij schopte Dewi vol tegen het hoofd’Het was een nacht vol geweld in Lloret de Mar die de Nederlandse toerist Dewi de Koster uiteindelijk fataal werd. De Telegraaf sprak met een Nederlandse ooggetuige die onder andere heeft gezien dat de 21-jarige Haarlemmer bij een ruzie voorafgaand aan zijn doodsmak van een muurtje zwaar werd mishandeld. Een reconstructie van zijn dramatische laatste uren in het Spaanse feestoord.
20/08 05u30  Bruins baalt van schimmige medicijnafsprakenTandenknarsend viert minister Bruno Bruins (Medische Zorg) de onderhandeling met farmaceuten over de toelating van twee nieuwe middelen in het basispakket. Het is mooi voor de patiënt, maar van de ondoorzichtige prijsbepaling van medicijnen zouden we eigenlijk af moeten, vindt hij.
20/08 05u30  Medicijnen borstkanker en longkanker vergoedTwee geneesmiddelen tegen long- en borstkanker komen alsnog in het basispakket van de zorgverzekering. De medicijnen waren aanvankelijk te duur, maar na prijsonderhandelingen door minister Bruins (Medische Zorg) worden ze alsnog vergoed.
20/08 05u30  ’Nederland kan raketaanval niet aan’Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) is een van de legereenheden waar na jaren van bezuinigingen de eerste resultaten van extra geld zichtbaar zijn. Echt opgelucht zijn ze op het onderdeel nog niet, want tegelijkertijd komt er vanuit de lucht een hele serie dreigingen op ons land af die we niet het hoofd kunnen bieden.
20/08 00u15  Kwart van Nederlanders ligt ’s nachts wakkerNederlanders slapen steeds slechter, wat komt door veelvuldig gebruik van de smartphone en een stijgende werkdruk, stellen deskundigen. Bijna een kwart van de Nederlanders boven de 25 jaar kan de slaap maar moeilijk vatten.
19/08 23u30  We Are Here-krakers zetten ondernemer uit eigen pandDe Amsterdamse ondernemer Salih Ozcan is door krakers van We Are Here zijn eigen pand uitgewerkt. Toen hij het gesprek wilde aangaan met de krakers, sommeerden die hem het hazenpad te kiezen.
19/08 23u00  Persoon klimt in bovenleiding treinenHet treinverkeer van en naar Venlo heeft maandagavond korte tijd stilgelegen omdat een persoon op het spoor liep en vervolgens in een bovenleidingsportaal klom. Dat meldt ProRail.
19/08 20u46  Baarns raadslid redt man uit water: ’Gevoel gevolgd’Peter Blokker viert morgen zijn 64-jarige verjaardag en heeft behoorlijk wat te vertellen. Het Baarnse raadslid, tevens basisschoolleraar, haalde vandaag een man uit een sloot die op dat moment geen ademhaling of hartslag meer had.
19/08 20u30  Baarns raadslid redt man uit waterPeter Blokker viert morgen zijn 64-jarige verjaardag en heeft behoorlijk wat te vertellen. Het Baarnse raadslid, tevens basisschoolleraar, haalde vandaag een man uit een sloot die op dat moment geen ademhaling of hartslag meer had.
19/08 20u00  Zandvoort in tranen om doodgeschoten hertAl vijf jaar loopt er een damhert door Zandvoort. Inwoners van de badplaats waren erg gehecht aan het dier. Het nieuws dat het hert was doodgeschoten sloeg dan ook in als een bom.
19/08 19u30  Jdesse had zich stevig in de nesten gewerktDrie weken lang was hij spoorloos. Op 22 december 2016 werd het lichaam van de 40-jarige Amsterdammer Jdesse Boerenveen opgevist uit het water van het Gooimeer in Almere Haven.
19/08 19u30  Passagiers mogen stewardessen niet meer filmenLuchtvaartmaatschappij Transavia verbiedt reizigers om het cabinepersoneel op beeld vast te leggen. Sinds kort wordt in het vliegtuig omgeroepen dat het niet is toegestaan om de crew en medepassagiers ongevraagd te filmen of te fotograferen.
19/08 19u16  ’Mijn konijn is gestolen en in brand gestoken’Het konijn dat zondagnacht in brand werd gestoken in Apeldoorn en gered moest worden door toegesnelde agenten, maar het uiteindelijk niet redde, is kort daarvoor gestolen. Dat vertelt de eigenaresse van het dier.
19/08 19u16  Beelden: prins Andrew zwaait vanuit ‘horrorhuis’ EpsteinDe Britse prins Andrew ligt onder vuur. Zijn innige band met misbruikmiljardair Jeffrey Epstein brengt hem steeds verder in de problemen, vertelt royaltywatcher Wim Dehandschutter.
19/08 19u00  Het moet helder zijn wat ’vers’ precies betekentWanneer mag een winkelier een product vers noemen? Voedingswetenschapper Alie de Boer ging op zoek naar het antwoord en concludeert dat er amper regels zijn voor gebruik van het etiket ’vers’. „Het is hoog tijd dat consumenten niet langer aan hun lot worden overgelaten.”
19/08 18u45  Duitse auto op verkeerde weghelft oorzaak botsing met 16 gewondenDe zware botsing vorige week donderdag op de Deltaweg in Zeeland is veroorzaakt door een Duitse automobilist die met zijn auto op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hoe dat kon gebeuren, kon de politie niet beantwoorden.
19/08 18u30  Statenlid Forum loopt over naar OttenNa het overlopen van drie Eerste Kamerleden van Forum voor Democratie naar de nieuwe partij van Henk Otten, stapt ook Noord-Hollands Statenlid Robert Baljeu over. Een Zeeuws Statenlid verlaat de partij.
19/08 18u15  Nederlanders knallen op elkaar in de GotthardtunnelBij een aanrijding in de Zwitserse Gotthardtunnel zijn vijf mensen gewond geraakt. Het ongeval lijkt te zijn veroorzaakt door een auto met een Nederlands kenteken, die over de middenstreep raakte en vervolgens op een tegemoetkomende camper - ook met een Nederlands kenteken - knalde.
19/08 17u45  Hemel huilt mee om doodgestoken tienermeisjeTerwijl de regen met bakken uit de hemel valt, zijn rechercheurs gestart met hun onderzoek in de Bilderdijkstraat in Breda. „De hemel huilt mee”, zegt een bewoner die het opmerkelijke tafereel gadeslaat.
19/08 17u45  Zeeuws Statenlid Forum stapt uit partijNa het overlopen van drie Eerste Kamerleden van Forum voor Democratie naar de nieuwe partij van Henk Otten, verlaat ook Zeeuws Statenlid Robert Brunke de partij van Thierry Baudet.
19/08 17u45  ‘Nieuwe partij Otten mist charisma Baudet’Chef parlementaire redactie Wouter de Winther vertelt wat de overstap van FvD-senatoren naar de nieuwe partij van Otten betekent voor de partij van Baudet.
19/08 17u30  Waar wonen de meeste drankorgels? (spoiler: aan de kust)In de gemeenten Bergen (NH.) en Laren wonen gemiddeld de meeste overmatige drinkers. Zo’n 13% van de bevolking drinkt daar substantieel meer dan de maatschappelijk aanvaarde norm. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en RIVM, die door Afkickkliniekwijzer.nl op een rijtje zijn gezet.
19/08 17u15  Beelden: zo ging Frans Duijts’ operatie!Iedereen mag meegenieten van de maagverkleining van Frans Duijts: een omstreden behandeling, weet Jordi Versteegden.
19/08 17u00  Drugszaak tegen acht politiemensenDe politiechef van de eenheid Amsterdam heeft vier politiemedewerkers geschorst en vier politiemedewerkers buiten functie gesteld, omdat ze in hun privétijd vermoedelijk harddrugs in bezit hadden of gebruikt hebben.
19/08 16u45  Dionne Stax en Sneijder zetten puntEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
19/08 16u01  Een letter-drie cijfers-twee lettersNa 4 jaar heeft Nederland sinds maandag nieuwe kentekens op personenauto’s. De nieuwe kentekens hebben één letter, drie cijfers en dan nog twee letters. Dat heeft de RDW laten weten.
19/08 16u01  Weer Nederlanders gepakt met illegaal vuurwerkDe Duitse politie heeft opnieuw Nederlanders betrapt met illegaal vuurwerk. Bij een controle aan de grens met Tsjechië troffen agenten in de auto van twee Nederlanders 30 kilo illegaal knalvuurwerk aan.
19/08 15u45  Topatlete Madiea G. in december voor rechterDe 26-jarige Nederlandse topatlete Madiea G., die vastzit in Duitsland, moet waarschijnlijk in december voor de rechter verschijnen. Tot die tijd blijft ze in voorarrest.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Coalitiepartijen eens over belastingplannen (2)23/08 00u30 - De Telegraaf: De coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat donderdagavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën. Over de precieze inhoud van de plannen wilden de leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet veel kwijt. Vrijdag worden de plannen besproken in de ministerraad.
15x Voor uitgeven geld genoeg ideeën op Binnenhof23/08 05u30 - De Telegraaf: Na jaren van voorzichtig begroten, durft Den Haag plots te denken over veel geld lenen en forse miljardeninvesteringen in de toekomst. Het is ook voor de coalitiepolitici nog even wennen, want in welke mate willen ze zich nu laten gaan en flink gaan spenderen? Over de invulling van een fonds wordt nog gedacht maar op de korte termijn gaat de coalitie in elk geval voor drie miljard aan lasten verlichten voor burgers, deels betaald door het bedrijfsleven, en geld uittrekken voor de woonmarkt.
15x Extra plus voor middeninkomens23/08 01u30 - De Telegraaf: De coalitie is het eens geworden over de belastingmaatregelen voor komend jaar. Bronnen zeggen tegen De Telegraaf dat er een forse extra lastenverlichting voor burgers komt ter grootte van drie miljard euro. Het geld moet vooral ten goede komen aan de middeninkomens.
15x Coalitiepartijen eens over belastingplannen23/08 00u45 - De Telegraaf: De coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over de belastingplannen voor volgend jaar. Dat is de uitkomst van het overleg dat donderdagavond tot laat werd gevoerd op het ministerie van Financiën. Over de precieze inhoud van de plannen wilden de leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet veel kwijt. Vrijdag worden de plannen besproken in de ministerraad.
14x Verwarde man blaast huis op, twee gewonden23/08 01u00 - De Telegraaf: Een verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek (Limburg) in het bijzijn van de hulpdiensten zijn woning opgeblazen.
12x Voor uitgeven geld genoeg ideeën aan Binnenhof23/08 08u30 - De Telegraaf: Na jaren van voorzichtig begroten, durft Den Haag plots te denken over veel geld lenen en forse miljardeninvesteringen in de toekomst. Het is ook voor de coalitiepolitici nog even wennen, want in welke mate willen ze zich nu laten gaan en flink gaan spenderen? Over de invulling van een fonds wordt nog gedacht maar op de korte termijn gaat de coalitie in elk geval voor drie miljard aan lasten verlichten voor burgers, deels betaald door het bedrijfsleven, en geld uittrekken voor de woonmarkt.
11x Justitie vreesde voor wegloopactie Lili en Howick23/08 14u00 - De Telegraaf: Justitie hield er rekening mee dat de Armeense tieners Lili en Howick in aanloop naar hun uitzetting mogelijk de benen zouden nemen. Daar is meermaals met betrokken instellingen over gesproken. Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven na een WOB-verzoek.
11x Zorggroep in ban van stalkende mol23/08 12u15 - De Telegraaf: Bij de Friese zorggroep Kwadrant blijkt een levensecht ’Wie is de mol?’ te hebben gespeeld. Een bombardement van honderden anonieme sms-berichten en brieven die tot doel hadden om toenmalig bestuursvoorzitter Roelof Jonkers te beschadigen, hebben bij de zorginstelling geleid tot een zoektocht naar een mol.
10x Nacht in de rij voor Ariana: ‘Ben niet eens fan’23/08 13u00 - De Telegraaf: Popster Ariana Grande treedt vrijdagavond op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Voor de ingang zitten de grootste fans al uren te wachten tot de concertzaal opengaat.
10x Derde regionale hittegolf op komst: tot wel 30 graden!23/08 10u45 - De Telegraaf: Berg je paraplu maar weer op, want de warmte komt onze kant op! In het zuidoosten van het land staan alle seinen op groen voor een derde regionale hittegolf. Donderdag werd het al rond de 25 graden in de oostelijke helft van Noord-Brabant en in Noord-Limburg. Vandaag, in het weekeinde en ook begin volgende week blijft het kwik daar (zeer ruim) boven de 25 graden uitkomen. De dertig graden wordt met gemak aangetikt.

Statistieken

Artikels:
30342
Gelezen:
30402
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven