vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
18/01 23u45  Dode bij brand in Leids verzorgingstehuis Een bewoner van zorgcentrum Roomburgh in Leiden is vrijdag om het leven gekomen door een woningbrand. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.
18/01 23u00  Boersma diep teleurgesteld over besluit FD: ’Alles kwijt’ Voormalig correspondente Ans Boersma is diep teleurgesteld over het besluit van het Financieele dagblad haar te ontslaan. Naar eigen zeggen is ze alles kwijt. „Ik mocht geen bezittingen meenemen uit Turkije.”
18/01 22u30  Leids verzorgingstehuis ontruimd wegens brand Vanwege een brand in zorgcentrum Roomburgh in Leiden heeft de brandweer twee etages moeten ontruimen.
18/01 22u30  Handhaver laat laatste wens van ernstig zieke Robert uitkomen Op de foto gaan met zijn grote voorbeeld handhaver Anil, dat stond nog open op de bucketlist van de ernstig zieke Robert. De jongen lijdt aan kanker en wilde zijn laatste wens graag nog in vervulling zien gaan voor hij in februari euthanasie zal plegen na een 16 jaar durende strijd.
18/01 22u15  Kijk mee met spannende achtervolging in Amsterdam Een dappere omstander heeft vrijdag in Amsterdam-West eigenhandig een autodief in de kraag gevat.
18/01 22u00  Wow! Deze heli vliegt wel héél laag Dit spectaculaire filmpje van een gevechtshelikopter is al duizenden keren bekeken op Dumpert.
18/01 21u45  Demonstratie bij SGP-hoofdkantoor om Nashville Bij het partijkantoor van de SGP in Rotterdam heeft vrijdagavond een actiegroep gedemonstreerd vanwege de Nashville-verklaring. Volgens een woordvoerder van de groep, de zogeheten Memes voor de Massa’s, waren er ongeveer 150 activisten op de been.
18/01 21u30  Dalende trend in vaccinaties gestopt De afname van de vaccinatiegraad lijkt gestopt. De voorlopige cijfers over 2018 laten eenzelfde beeld zien als voor kinderen in 2015. Het gaat dan om de DKTP-vaccin, tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.10 
18/01 21u30  ’Belangrijk om het verhaal van Cruijff door te vertellen’ Johan Cruijff is vereeuwigd in het hoofdgebouw van de Johan Cruijff Arena. Zijn voormalig ploegmakker Wim Suurbier mocht zijn borstbeeld onthullen.
18/01 21u00  Hoofdredacteur FD: ’Balie-Syriër? Dit is nieuw voor mij. Nee!!!’ Hoofdredacteur Jan Bonjer blikt in een persoonlijke reconstructie terug op de gang van zaken na de uitzetting van correspondente Ans Boersma uit Turkije. Volgens Bonjer vertelde ze bij aankomst op Schiphol over de ’Balie-Syriër’.
18/01 21u00  Aanvullend onderzoek naar zaak-Poch Er komt onafhankelijk aanvullend onderzoek naar het dossier van de Argentijns-Nederlandse oud-piloot Julio Poch. Dat moet duidelijk maken of het dossier volledig is, schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in een brief aan de Tweede Kamer.
18/01 20u30  Voetballer gruwelijk voor schut gezet Nico Neidhart kwam in de winterstop over van Sportfreunde Lotte naar FC Emmen. De Duitser was duidelijk nog niet bekend met de jaarlijkse beruchte ’longtest’ bij de Emmenaren en dat heeft hij geweten.
18/01 20u15  Vreemd gebruik van Westerbork doet pijn Met verbijstering is vanuit de Joodse gemeenschap gereageerd op de locatie waar dit jaar de start van de Nacht van de Vluchteling moet plaatshebben: in Kamp Westerbork, dat in de Tweede Wereldoorlog als doorgangskamp diende.14 
18/01 19u30  Doodernstige strijd om simpel bankje Weduwnaar Lucas Meijer (87) uit Stadskanaal hoopt dat een eenvoudig bankje dat bij het graf van zijn vrouw staat, mag blijven staan. De gemeente wil er eigenlijk vanaf, omdat het houten bankje er niet volgens de regels zou staan.
18/01 19u30  Eerste ijslaagjes vormen zich bij schaatsclubs Jawel! Schaatsverenigingen in het hele land melden trots dat het eerste kleine laagje ijs ligt. Het grote wachten is begonnen.
Laatste update: vandaag om 23u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 19u15  Vroeg op voor bloedmaanspektakelWe kunnen ons voorbereiden op een superbloedmaan! Het ziet ernaar uit dat de volledige maansverduistering die maandag te zien zal zijn, alle omstandigheden mee heeft. In dat geval kan Nederland getuige zijn van een indrukwekkend en zeldzaam natuurverschijnsel.
18/01 19u15  Oud-premier Schotte weer voor de rechterOud minister-president van Curaçao Gerrit Schotte heeft vrijdag aan de rechtbank gevraagd een Italiaanse advocaat-generaal te laten horen. Volgens Schotte kan Roberto Pelicano getuigen dat het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao onwaarheden heeft verteld over correspondentie met het Italiaanse OM in Milaan.
18/01 19u00  FD breekt met correspondent Ans BoersmaHet Financieele Dagblad verbreekt de banden met correspondent en journalist Ans Boersma (31). Dat maakte de hoofdredactie van die krant vrijdagavond bekend.10 
18/01 18u00  Binnenlandse adopties onderzocht: ’We willen u spreken’De regering stelt nieuw onderzoek in naar binnenlandse adopties tussen 1956 en 1984. Hieruit moet duidelijk worden hoe adopties in die periode eraan toe gingen, laat minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) weten in een brief aan de Tweede Kamer.
18/01 18u00  Rutte: het was een pittige weekDe coalitiepartijen hebben deze week verschillende malen moeten overleggen over de opmerkingen van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff over het klimaat. Dat zei minister-president Mark Rutte na de ministerraad vrijdag. Hij sprak van een „pittige week.”
18/01 18u00  Fietsendief verklapt slim trucjeEen fietsendief laat zien hoe hij een fiets steelt en geeft tips hoe jij ervoor zorgt dat jouw fiets niet gestolen wordt. Klik hier voor de hele video.
18/01 17u45  Van Rey laat Statenverkiezingen links liggenDe Limburgse voormalig VVD-politicus Jos van Rey stelt zich niet kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen dit jaar. Hij liet dat vrijdag weten. Van Rey is nu enig Statenlid van de Volkspartij Limburg, die als partij ook niet meer deelneemt aan deze verkiezingen.
18/01 17u30  Werkstraf geëist voor Feyenoord-rellen na debacle Excelsior-uitTegen dertien mannen die worden verdacht van relschoppen in het centrum van Rotterdam op 7 mei 2017 zijn werkstraffen geëist die variëren van 100 tot 200 uur. Tegen één verdachte eiste het Openbaar Ministerie (OM) naast een werkstraf van 150 uur nog negen dagen celstraf, die hij al had uitgezeten. Bij twee van de verdachten, met een eis van 200 en 150 uur, was 50 uur voorwaardelijk.
18/01 17u15  André Haspels Nederlands ambassadeur in VSAndré Haspels wordt de nieuwe ambassadeur voor ons land in de Verenigde Staten van Amerika. Haspels is nu directeur-generaal politieke zaken op het ministerie van Buitenlandse Zaken.
18/01 17u00  Joey kwam rapper Feis te hulp: ’Hij praatte nog’De politie heeft twee Rotterdamse fotografen bedankt voor het niet fotograferen, maar juist helpen van rapper Feis nadat die werd neergeschoten. De rapper praatte nog met de fotografen.
18/01 17u00  'Geen fraude met subsidies pulsvisserij'Er is niets mis met de Europese subsidies die Nederland uitkeerde aan pulsvissers. Dat zegt het Europese antifraudebureau OLAF na een kort vooronderzoek tegen de NOS.
18/01 17u00  Fatale flatbrand laat diepe sporen na: ’Iedere dag vervloek ik jullie’Ze was op weg naar haar vriend in Diemen. David Swart woonde op de twaalfde verdieping. Het laatste dat Kaylee zich herinnert is dat ze de lift uitstapte. Ze werd wakker „in mijn ergste nachtmerrie. In een witte ruimte, met een slangetje in mijn neus.”
18/01 16u30  Oppositie: raam klimaatkosten vóór verkiezingDe voltallige oppositie in de Tweede Kamer eist voor de Provinciale Statenverkiezingen openheid over de kosten van het omstreden Klimaatakkoord.
18/01 16u30  Schandalig! ’Pak zijn rijbewijs af’De brokstukken vliegen je om de oren wanneer een man zijn bizarre autorit op de A27 besluit met een crash. Ook iets gefilmd met de dashcam? Mail de redactie via verkeer@telegraaf.nl.
18/01 15u45  Mysterie rond tiener in boxershort bij ambassademedewerkerDe 16-jarige jongen die donderdagavond in Wassenaar in nood aanbelde bij de residentie van een medewerker van de ambassade van Koeweit, was slechts gekleed in een boxershort. De kleding en telefoon van de tiener, die te voet was, waren in de sloot gegooid. De politie onderzoekt het incident en ontkent noch bevestigt dat het om een mogelijke ontvoering of beroving gaat.
18/01 15u45  Metershoge Cruijff-wand onthuldDe Johan Cruijff Arena eert de legendarische voetballer met een nieuw borstbeeld en een metershoge wand. Henk Markerink, algemeen directeur van de Johan Cruijff ArenA, onthult het borstbeeld van Cruijff.
18/01 15u45  Tandartsen: VGZ laat patiënt in de kou staanZorgverzekeraar VGZ heeft in Nederland zo weinig tandartsen-implantologen gecontracteerd, dat patiënten die een implantaat of klikgebit nodig hebben soms niet eens in hun eigen provincie terechtkunnen. Dat stelt brancheorganisatie ANT (Associatie Nederlandse Tandartsen). Daarmee voldoet de zorgverzekeraar volgens ANT niet aan zijn zorgplicht.
18/01 15u30  ‘Nabestaanden spreken zich exclusief uit over Holleeder’John van den Heuvel legt in zijn documentaire ‘Moorddossier Holleeder’ het verdriet en het loyaliteitsconflict van de nabestaanden bloot.
18/01 15u00  Schandalig! 'Pak zijn rijbewijs af'De brokstukken vliegen je om de oren waneer een man zijn bizarre autorit op de A27 besluit met een crash. Ook iets gefilmd met de dashcam? Mail de redactie via verkeer@telegraaf.nl.
18/01 15u00  Taakstraf om verdacht pakket met dildo provinciehuisVier mensen die in oktober vorig jaar een verdacht pakket bij de toegang van het provinciehuis in Lelystad achterlieten, moeten een taakstraf vervullen van 40 uur en krijgen een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. De rechtbank in Lelystad sprak een vijfde verdachte vrij.
18/01 15u00  ‘Risico’s Uber-taxi’s moeten worden aangepakt’Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, reageert op de recente ongelukken met Uber-taxi’s.
18/01 14u45  Zeven jaar geëist om fataal zinloos geweldTegen een 26-jarige Utrechter is zeven jaar cel geëist omdat hij vorig jaar juli de 25-jarige Lucas de Ruwe zo zwaar zou hebben mishandeld dat die vijf dagen later kwam te overlijden.
18/01 14u30  Zeebonken verzot op haringkatje: ’Wijting voor hem gekookt’Het gaat goed met het katje dat deze week is aangetroffen aan boord van de visserskotter Our Anna (PZ-657). Volgens kottermachinist Jilling Coehoorn uit Lemmer zorgt de hele bemanning, die voor de rest bestaat uit Urkers, voor het beestje. „Alle bemanningsleden - toch grote en stoere mannen - zitten inmiddels: ’poes, poes, poes’, dus nu wordt er ook wijting voor hem gekookt.”
18/01 14u30  1000 euro voor wie labradoodle Bo terugvindtHet baasje van de vermiste labradoodlepup Bo heeft een fikse beloning uitgeloofd voor de vinder van haar hondje. De puppy uit de Brabantse plaats Asten nam de benen tijdens oud en nieuw en sindsdien ontbreekt nog steeds ieder spoor. Het baasje van de puppy is ten einde raad en heeft er 1000 euro voor over om het beestje weer terug te krijgen.
18/01 14u30  Waarschuwing voor gevaarlijke puppy’s ActionZe ogen zo lief en onschuldig, maar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor gevaarlijke speelgoedpuppy’s van de Action. Door een productiefout kunnen de harde ogen en de neus van het hoofd van de puppy losraken. Die materialen kunnen verstikkend zijn voor kinderen, aldus de autoriteit.
18/01 14u30  Uber-taxi’s: ‘Het moet veiliger’Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, reageert op de recente ongelukken met Uber-taxi’s.
18/01 14u15  Britse letselexpert kijkt naar zaak-SharleyneEen Britse letseldeskundige gaat als vierde expert de toedracht van de dood van de 8-jarige Sharleyne onderzoeken. De zaak is in hoger beroep.
18/01 14u15  Minister: kanker door ’burnpits’ niet gemeldHet ministerie van Defensie heeft zelf geen weet van militairen die kanker zouden hebben opgelopen door vuilverbranding op missie in Afghanistan. Het departement heeft geen klachten ontvangen, zegt minister Ank Bijleveld. Ze wijst erop dat indertijd al is onderzocht of er schadelijke stoffen vrijkwamen „en toen bleek er niets aan de hand.”
18/01 13u45  Hagenaar aangehouden om dodelijke steekpartijEen 25-jarige man uit Den Haag is in het ziekenhuis overleden nadat hij donderdagavond was neergestoken op de Weimarstraat in zijn woonplaats. De politie heeft in verband met de steekpartij een 27-jarige stadsgenoot van het slachtoffer opgepakt.
18/01 13u45  Man raakt bekneld onder auto en sterftEen 26-jarige Nederlander die in het Duitse Nordhorn woont, is daar om het leven gekomen tijdens het werken aan een auto. Terwijl de man onder de wagen aan het werk was, kwam de auto bovenop hem terecht. Iemand vond hem en waarschuwde de hulpdiensten, maar de Nederlander stierf ter plekke.
18/01 13u45  Verdachte martelmoord is bekende vechtsporterEén van de twee mannen die zijn opgepakt voor betrokkenheid bij de martelmoord op Esther Paul uit Almere is de bekende MMA-vechtsporter Victor ’Tigri’ K.
18/01 13u45  150 miljoen voor schone energie AmsterdamDe gemeente Amsterdam trekt 150 miljoen euro uit om de stad de overgang naar schone energie te laten maken. Zo moet Amsterdam in 2040 aardgasvrij zijn en moet de komende jaren ook de CO2-uitstoot flink verminderen.
18/01 13u45  Haagse politiemol hangt 2 jaar celstraf boven het hoofdVoormalig rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van twee jaar, omdat hij informatie heeft gelekt uit tientallen politiezaken. Hij heeft zich laten omkopen door twee andere verdachten, met wie hij bevriend was.
18/01 13u30  Kabinet reageert op ruzie klimaatakkoordHet interview met Klaas Dijkhoff in De Telegraaf zorgde voor de nodige ophef. Maar volgens het kabinet is er geen sprake van crisis.
18/01 13u30  Site en app Schiphol platDe website van Schiphol is uit de lucht. Wie de site bezoekt, krijgt een mededeling dat die onbereikbaar is, zonder toelichting.
18/01 13u15  Muziekstuk bij herdenking bombardement NijmegenEen speciaal geschreven oratorium zal de 75e herdenking van het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 begeleiden. Een koor met solisten en acteurs vertelt in de St. Stevenskerk het verhaal van een fatale vergissing van de geallieerden, waardoor 776 mensen om het leven kwamen en de Nijmeegse binnenstad werd verwoest.
18/01 13u15  Doorbraak in herstel ernstige zenuwschadeErnstige zenuwschade kan in de nabije toekomst sneller ’spontaan’ genezen. Twee Nederlandse onderzoekcentra werken samen aan dit zenuwherstel met behulp van gentherapie.
18/01 12u45  Minder politie-inzet om Bandidosbaas te beschermenDe noodverordening rond de woning in Nieuwstadt van president Harrie Ramakers van de Limburgse Bandidos wordt met ingang van zaterdag opgeheven. Dit omdat de eerdere dreiging rondom Ramakers’ woning is afgenomen, schrijft burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren, vrijdag in een bewonersbrief.
18/01 12u45  ‘Naïef beeld van journaliste met jihad-ex’Silvan Schoonhoven heeft het laatste nieuws over Ans Boersma, de FD-correspondent die Turkije werd uitgezet.
18/01 11u45  Berging containers Waddengebied gaat van startDe berging van overboord geslagen containers in het Waddengebied gaat beginnen. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.
18/01 11u45  Hoogste militair VS stelt Nederland gerustNederland en andere bondgenoten kunnen op de Verenigde Staten blijven rekenen, zegt de hoogste Amerikaanse militair Joe Dunford. De Amerikaanse toewijding aan de NAVO staat volgens de generaal niet ter discussie, ook al klinkt het geregeld dat zijn hoogste baas weinig op heeft met het bondgenootschap.
18/01 11u45  Kat beleeft ultieme snoepreis bij haringkotterBemanningsleden van de kotter Our Anna troffen deze week een kat aan bij hen aan boord. Het schip was al op volle zee en op weg naar Denemarken om op haring te vissen.
18/01 11u45  Verschillende ongelukken door gladheidIn verschillende delen van het land heeft de gladheid geleid tot ongelukken. In veel gevallen gaat het om gevallen fietsers en van de weg geraakte automobilisten. Berichten over ernstige verwondingen zijn er tot dusverre niet.
18/01 11u45  ’Mega-salaris voor baas piepklein museum’De directeur van het Haagse museum COMM krijgt volgens onderzoeksplatform FTM 176.000 euro per jaar aan salaris terwijl er bijvoorbeeld in 2016 maar 26.000 bezoekers over de vloer kwamen.
18/01 11u30  Verdachte fatale flatbrand: ’Ik kan de tijd niet terugdraaien’Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vrijdag bij de start van zijn proces spijt betuigd.10 
18/01 11u15  150.000 middeleeuwse oorkonden beschikbaarOnderzoekers kunnen binnenkort via één grote digitale bibliotheek meer dan 150.000 middeleeuwse oorkonden raadplegen die in Nederlandse archieven worden bewaard. Nu moeten hiervoor nog allerlei verschillende websites worden doorgespit.
18/01 10u45  Romance op komst tussen rode panda’sDierenPark Amersfoort heeft een nieuwe aanwinst, de vrouwtjespanda Yena. Zij houdt mannetje Ying gezelschap. Verzorgster Lotte Gielen: „Hopelijk slaat de vonk snel over tussen de twee.”
18/01 10u30  Eerste schaatsijs mogelijk eind volgende weekDe temperaturen zijn nog niet koud onder het nulpunt gedaald, of de eerste schaatsfanaten vragen zich af of en vooral wanneer er geschaatst kan worden. De komende nachten gaat het weer vriezen. Maar kunnen de ijzers al ondergebonden worden? Volgens Weerplaza kunnen we op zijn vroegst donderdag de eerste natuurijsbanen betreden.
18/01 10u15  Supers leggen paaseieren in de schappenPasen is pas over drie maanden, maar bij de grote supermarkten kun je nu al chocolade-eitjes kopen.
18/01 09u45  ‘Journaliste met jihad-ex irriteerde eigen familie’Silvan Schoonhoven heeft het laatste nieuws over Ans Boersma, de FD-correspondent die Turkije werd uitgezet.
18/01 09u15  ’Overleden’ oprichter Holland Herald leeft nogJean-Jacques van Belle leeft nog. De oprichter van Holland Herald, het ’in-flight magazine’ (boordtijdschrift) van KLM, blijkt in december zelf zijn overlijdensadvertentie te hebben laten zetten in enkele kranten.11 
18/01 09u15  VVN: ’Het loopt de spuitgaten uit met Uber-chauffeurs’Het aantal dodelijke en ernstige ongelukken waarbij Uber-chauffeurs betrokken zijn is angstaanjagend hoog. Voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) reden een oproep te doen om alle taxi’s onder gelijke regels te stellen.10 
18/01 09u00  Student UMCG: ’Morgen toch maar de trap’Veertien medewerkers en studenten van het academisch ziekenhuis UMCG in Groningen beleefden gisteren een griezelig avontuur in een lift. Die lift, in een faculteitsgebouw op het enorme UMCG-terrein, ’viel’ – met personen en al – liefst zeven verdiepingen naar beneden, voordat hij in de kelder tot stilstand kwam. Eén persoon raakte licht gewond.
18/01 08u45  Enorme domper woningbezittersVan een onzer
18/01 08u00  Zorgkosten hoger door wijkteamsWijkteams zorgen eerder voor meer, dan voor minder zorgkosten. Dat valt op te maken uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) hiernaar. Doel van de wijkteams was juist minder dure zorg.
18/01 08u00  Traditionele Haagse ’Kâhwe Klâhwe’ in gevaar door milieuzoneDe traditionele ’Kâhwe Klâhwe’ in Den Haag staat onder druk. De jaarlijkse meeting van berijders van geschakelde Puch- en Tomos-bromfietsen, die op de laatste zondag van januari bijeenkomen in Scheveningen, staat op de tocht nu het Haagse college van plan is vervuilende brommers en snorfietsen vanaf 2020 uit de stad te weren.
18/01 07u45  Chinese dekselpot prinses Christina terug naar Den HaagDe zeventiende eeuwse dekselpot van Chinees porselein, die hoogstwaarschijnlijk door prinses Christina ter veiling werd aangeboden, is in handen gekomen van het Gemeentemuseum Den Haag. Het museum was de hoogste bieder voor de imposante blauwwitte pot op de Royal and Noble veiling van Sotheby’s in Londen. Bijna 7800 euro werd betaald voor het bijzondere stuk, dat ooit eigendom was van koningin Anna Paulowna.
18/01 07u30  Lekkende ex-agent hoort vonnis aanVoormalig rechercheur Rick V. uit Zoetermeer hoort vrijdag in de rechtbank in Den Haag of hij wordt veroordeeld voor het lekken van informatie uit tientallen politiezaken in de regio. De officier van justitie heeft 30 maanden cel tegen V. geëist.11 
18/01 07u15  Pomphouder baalt als een stekker van klimaattafelsPomphouders zijn gefrustreerd dat ze niet hebben mogen meepraten aan de klimaattafels terwijl zij hun tankstations moeten ombouwen voor elektrisch rijden en laadpalen aan het plaatsen zijn.
18/01 07u15  Zwarte Pieten-discussie start wel erg vroegMarokkaans-Nederlandse vrouwen discussiëren vanavond op tv over Zwarte Pieten. “Groeten uit Holland”, vrijdag 19.15 uur, NPO 2 (BNNVARA).
18/01 07u15  VS niet aanwezig op economisch congres DavosDe Verenigde Staten sturen definitief geen delegatie naar het World Economic Forum in Davos dat van 22 tot en met 25 januari wordt gehouden. Namens president Trump zouden de Amerikaanse ministers Steven Mnuchin (Financiën), Michael Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Wilbur Ross (Economische Zaken) naar het Zwitserse wintersportoord afreizen.
18/01 07u15  Treinreiziger positiever over NSTreinreizigers zijn steeds meer te spreken over de NS. Het percentage treinreizigers dat de NS het rapportcijfer 7 of hoger geeft, lag vorig jaar op 86 procent, tegenover 80 procent eerder. Het is de hoogste waardering sinds de start van de metingen, melden de Nederlandse Spoorwegen vrijdag. In 2004 was de waardering nog 66 procent.
18/01 07u00  Deelnemers schaaktoernooi verzetten de zinnen in sportzaalNa een kwartier hield hij het voor gezien. Magnus Carlsen dacht in alle rust een potje te basketballen. Toen de meervoudig wereldkampioen schaken tijdens de warming-up iets te veel door een fotograaf werd gevolgd, verdween hij naar de kleedkamer. ,,Het kan niet de stress zijn, want hij heeft gistermiddag van mij gewonnen”, grootmeester oordeelde Jorden van Foreest. ,,Ook zonder Carlsen was het leuk om te doen.”
18/01 07u00  Verdachten fatale flatbrand voor rechterDrie mensen die ervan worden verdacht een fatale brand te hebben gesticht in een studentenflat in Diemen, moeten zich vrijdag verantwoorden voor de rechter. Door de brand in juli 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven en raakten twee mensen gewond.
18/01 07u00  Baas verleidt sollicitant met hoteluitjeWaar vind je tegenwoordig nog voldoende personeel? De werklozen raken op, elke maand zijn het er weer 5000 minder. De oplossing van werkgevers: opvallen, net zoveel reclame maken naar mogelijke sollicitanten als naar je klant. Desnoods met een spandoek van vijftien meter lang.
18/01 05u30  Woede over scheppen meisje (9) door Uber-rijderHet lot van het zwaargewonde 9-jarige meisje dat gisteren op weg naar school werd aangereden in Amsterdam West, heeft tot woedende reacties geleid. De 33-jarige chauffeur van de Toyota Prius reed door na het ongeluk. Collega’s van de Uber-rijder riepen hem via sociale media op zich aan te geven. De chauffeur deed dat in de loop van de dag, nadat zijn auto in stadsdeel West was gevonden en meegenomen voor onderzoek.10 
18/01 05u30  VVN: ’Het loop de spuitgaten uit met Uber-chauffeurs’Het aantal dodelijke en ernstige ongelukken waarbij Uber-chauffeurs betrokken zijn is angstaanjagend hoog. Voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) reden een oproep te doen om alle taxi’s onder gelijke regels te stellen.11 
18/01 05u30  Uit Turkije gezette journaliste Ans Boersma ’keurig, christelijk en naïef’Ze wilde vluchtelingen helpen op Lesbos, werd verliefd en bleek toen een jihadstrijder aan de haak te hebben geslagen. Ans Boersma, de jonge correspondent in Turkije, werd plots dat land uitgezet en staat nu te boek als verdachte in een terreurzaak.10 
18/01 05u30  VVN: Ban op UberUber moet van de weg worden verbannen. Dat bepleit Veilig Verkeer Nederland na een reeks dodelijke ongevallen waarbij Uber-taxi’s betrokken waren. „Het zijn gewoon kamikazepiloten”, aldus Rob Stomphorst van de verkeersveiligheidsclub.10 
18/01 05u30  Nieuw beleid taximarkt Amsterdam hard nodigSinds de komst van Uber is de Amsterdamse taximarkt flink in beroering. Terwijl de stad al kampt met toegenomen drukte door toeristen en bevolkingsgroei, is ook het aantal taxi’s dat binnen de stadsgrenzen rijdt explosief toegenomen. Amsterdam heeft nu volgens een ruwe schatting dagelijks zo’n 5000 taxi’s rondrijden. In het weekeinde nog meer, omdat veel Uber-chauffeurs uit de regio dan ook naar de stad rijden.10 
18/01 00u00  Gouden Ganzenveer voor Ian BurumaDe literaire onderscheiding de Gouden Ganzenveer is dit jaar voor Azië-kenner Ian Buruma. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, voorzitter van de Academie De Gouden Ganzenveer, maakte dat donderdagavond bekend in het televisieprogramma Jinek.16 
17/01 23u00  Halfnaakte man klopt aan bij residentie Koeweit in WassenaarDe politie is donderdagavond een groot onderzoek gestart naar een incident bij de residentie van de ambassadeur van Koeweit in Wassenaar. Het zou mogelijk gaan om een ontvoering.
17/01 22u45  Grote brand bij Stella Fietsen in NunspeetIn een fietsfabriek aan de Oosteinderweg in Nunspeet is donderdagavond een grote brand uitgebroken.
17/01 22u30  ’Uitgezette journalist hielp ex aan valse papieren’Ans Boersma (31), de journalist en correspondent die donderdagmorgen Turkije is uitgezet, wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Dat zeggen bronnen tegen Nieuwsuur.
17/01 22u00  Netflix-fans opgelet: zou jij dit willen hebben?In Hebbeding zoekt Rick de Graaff naar de ultieme beamer om mee te nemen. Overal in groot formaat je favoriete series en films kijken? Dan is dit misschien iets voor jou.
17/01 21u45  ’Dijkhoff heeft iets kapot gemaakt’Het interview dat VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff aan De Telegraaf gaf over het klimaatakkoord heeft de verhoudingen in de coalitie ernstig verstoord. CDA, D66 en CU vragen zich sinds zaterdag af of de VVD nog wel door wil met het kabinet. Een reconstructie van de week die Rutte III voor het eerst op zijn grondvesten doet trillen.
17/01 21u30  Treitervlogger Snapking in val geloktOntluisterende beelden vanavond in het tv-programma Rambam. De makers duiken in de wereld van influencers en ontdekken dat YouTuber Snapking wel heel ver wil gaan voor geld. Rambam, donderdag 21.00 uur, NPO 3 (BNNVARA).
17/01 21u15  Model (9) baalt van kritiekSummer de Snoo heeft een driejarig contract getekend om model te zijn in New York. Er is veel kritiek op de verhuizing omdat ze pas 9 jaar oud is.
17/01 21u00  Is dit model te jong?Summer de Snoo heeft een driejarig contract getekend om model te zijn in New York. Er is veel kritiek op de verhuizing omdat ze pas 9 jaar oud is.
17/01 20u45  Model (9) baalt van kritiek: ‘Heel irritant’Summer de Snoo heeft een driejarig contract getekend om model te zijn in New York. Er is veel kritiek op de verhuizing omdat ze pas 9 jaar oud is.
17/01 20u45  Gewonden door groot ongeluk op A4 bij DelftDoor een zwaar ongeluk bij Delft op de A4 is een onbekend aantal gewonden gevallen, meldt de ANWB. Bij het ongeluk waren zes auto’s, een vrachtwagen en een kleine vrachtwagen betrokken.
17/01 20u00  Amsterdamse strijd tegen radicalisering kostte 4,8 miljoenBurgemeester Halsema van Amsterdam heeft anderhalf jaar na het uitbreken van de affaire-Saadia eindelijk openheid van zaken gegeven over de uitgaven van de gemeente in de strijd tegen radicalisering onder met name moslimjongeren.
17/01 20u00  Amsterdam klaar met opgejaagde UbersDe afgelopen maand zijn al vier doden gevallen bij ongelukken met Uber-chauffeurs. Ook vanochtend werd een 9-jarig meisje geraakt in Amsterdam, mogelijk door een Uber.
17/01 19u30  ‘Delen informatie met Turkije roept vragen op’De uitzetting van journaliste Ans Boersma uit Turkije roept veel vragen op. In Den Haag wordt verontwaardigd gereageerd.
17/01 19u30  Vraagtekens bij modellencontract voor 9-jarige SummerHet is nu al de meest spraakmakende verhuizing van het jaar. Summer de Snoo heeft een driejarig contract getekend om model te zijn bij IMG, gevestigd in New York. Tot zover niets bijzonders, maar Summer is pas negen jaar jong. „Doutzen Kroes is mijn voorbeeld!”
17/01 19u30  BuZa bekijkt gang van zaken rond BoersmaHet ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit hoe de procedure is gegaan rond de uitzetting van FD-correspondente in Istanbul Ans Boersma. Het departement was niet op de hoogte van het feit dat het Openbaar Ministerie (OM) informatie heeft verstrekt aan Turkije over Boersma.
17/01 19u30  Daling misdaadcijfers stagneertHet aantal geregistreerde misdrijven is vorig jaar met 6,1 procent afgenomen ten opzichte van 2017. Die dalende trend is al enkele jaren gaande, maar in de tweede helft van 2018 lijkt aan de daling een einde gekomen.
17/01 18u45  Keurig kleden voor koningTe midden van televisie-oorlogen en bezuinigingen presenteert Jeroen Snel al vijftien jaar onverstoorbaar het enige royaltyprogramma van de Nederlandse tv. Mr. Blauw bloed over de monarchie: „Ergens klopt het niet, maar het werkt wel.”
17/01 18u00  Kamer wil opheldering over MerwedebrugDe Kamer wil opheldering over berichtgeving dat de Merwedebrug in 2016 bijna was ingestort. Dat laatste stellen twee hoogleraren in het actualiteitenprogramma EenVandaag. D66 en ChristenUnie hebben inmiddels Kamervragen gesteld.
17/01 18u00  Romans Lucinda Riley veruit het populairstHet boek De zeven zussen van Lucinda Riley werd in 2018 het best verkocht. Ook drie andere titels uit haar romanreeks haalden de top-100 en op nemen de 21ste, 33ste en 47ste plek in beslag. Dat blijkt uit cijfers die de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) zojuist bekend maakte.
17/01 17u30  FD-correspondent had relatie met ’Balie-strijder’De uitzetting van Ans Boersma uit Turkije heeft mogelijk te maken met de relatie die ze tot de zomer van 2015 had met een Syriër die eind vorig jaar in Nederland is gearresteerd. Het gaat om de man die in 2017 opdook in De Balie.
17/01 17u15  Generaal Cammaert beschoten in JemenDe Nederlandse generaal Patrick Cammaert en het konvooi waarin hij reed zijn donderdag beschoten. Cammaert bleef ongedeerd. Cammaert ziet toe op naleving van de wapenstilstand in een deel van Jemen.
17/01 17u00  Kabinet: geen uitbreiding wietexperimentHet wietexperiment van het kabinet wordt in maximaal tien gemeenten uitgevoerd. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wuift de wens van GroenLinks, SP en PvdA weg om in meer gemeenten te experimenteren met de teelt van legale cannabis.
17/01 16u30  Fietsster (29) overleden na aanrijding met vrachtwagenEen 29-jarige vrouw uit Groningen is donderdag overleden door een verkeersongeval in haar woonplaats. De fietsster kwam op een rotonde op de Vondellaan in botsing met een vrachtwagen.
17/01 16u15  Wierd Duk: ‘Nederland is een supergaaf land’De meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord: de Caïro-verklaring. Een groot aantal landen hebben hem getekend, en de gevolgen van de sharia-beginselen die daarin beschreven staan, zijn zelfs hier in Nederland merkbaar. Verder: waarom werd een Nederlandse journaliste deze week Turkije uitgezet en Wierd Duk vertelt waarom hij vindt dat Nederland een supergaaf land is.
17/01 16u15  FD-correspondent had relatie met Nusra-strijderDe uitzetting van Ans Boersma uit Turkije heeft mogelijk te maken met de relatie die ze tot de zomer van 2015 had met een Syriër die eind vorig jaar in Nederland is gearresteerd.
17/01 16u00  Syrische ex Boersma in Nederland aangehoudenDe uitzetting van Ans Boersma uit Turkije heeft mogelijk te maken met de relatie die ze tot de zomer van 2015 had met een Syriër die eind vorig jaar in Nederland is gearresteerd. Dat denkt de journaliste zelf, laat de hoofdredactie van Het Financieele Dagblad donderdagmiddag weten in een verklaring op de website van de krant.
17/01 16u00  Rechter: ADM-terrein mocht worden ontruimdHet ADM-terrein in Amsterdam mocht vorige week worden ontruimd. De gemeente en de Staat hoefden volgens de civiele rechter geen gehoor te geven aan het dringende verzoek van de Verenigde Naties (VN) om het leegmaken van de culturele vrijplaats uit te stellen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat de ADM-krakers hadden aangespannen.
17/01 16u00  Door rottweiler aangevallen meisje (5) kan weer lachenHet 5-jarige meisje uit Alkmaar dat begin deze maand zwaargewond raakte bij een aanval van een Rottweiler, kan gelukkig weer lachen. Woensdag kwam burgemeester Piet Bruinooge op ziekenbezoek bij het jonge slachtoffertje.
17/01 15u45  ‘Een helse klus voor bezorgdiensten’Bezorgers van Deliveroo zijn geen ZZP-ers, maar gewoon in loondiensten. In Visser Vindt vraagt Martin Visser zich af of de bezorgdienst, en vergelijkbare diensten, de sociale lasten daarvan wel kunnen dragen.
17/01 15u45  Burgemeester Oss is koningin bestrijding ondermijnende criminaliteitWobine Buijs, de burgemeester van Oss, is gekozen tot beste lokale bestuurder van het land. Buijs bleef bij deze verkiezing van het vakblad Binnenlands Bestuur de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb voor, die deze titel in 2014 en 2015 won.
17/01 15u45  1,5 jaar cel voor fraude met huurcontractenEen 24-jarige man uit De Lier is veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, wegens het verhandelen van valse huurcontracten. Met deze frauduleuze contracten - onder meer voor postadressen - konden mensen zich bij de gemeente inschrijven en bijvoorbeeld een paspoort of uitkering aanvragen.
17/01 15u30  Fatale vlucht in Fries dorpjeIn het Friese Nieuwehorne is donderdagochtend een man overleden die op de vlucht was geslagen voor de politie. Agenten wilden ter plaatse hulp aan hem verlenen, maar hij reed weg en verwondde daarbij een agent.
17/01 15u15  Minister wil oplossen lichaam na dood toestaanCremeren en begraven krijgen een alternatief. Als het aan verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren ligt, worden ook het oplossen van lichamen (resomeren) en andere nieuwe technieken toegestaan.
17/01 15u15  ‘Ik heb alle dieren gepakt en ben naar buiten gegaan’In een kraakpand in Hillegom heeft een grote brand gewoed. Na de brand is er een stoffelijk overschot aangetroffen.
17/01 15u15  Fataal drama in Fries dorpjeIn het Friese Nieuwehorne is donderdagochtend een man overleden die op de vlucht was geslagen voor de politie. Agenten wilden ter plaatse hulp aan hem verlenen, maar hij reed weg en verwondde daarbij een agent.
17/01 14u45  Arrestaties voor brute moord Esther PaulDe politie heeft twee mannen opgepakt voor de geruchtmakende moord op Esther Paul (43) uit Almere. Het lichaam van de vrouw werd in april 2017 dood aangetroffen in het Veluwemeer. Ze bleek met extreem veel geweld om het leven te zijn gebracht.
17/01 14u45  Docente Emmense school zit tijdelijk thuis vanwege naaktfoto’sEen docente van het Carmelcollege in Emmen geeft tijdelijk geen les meer omdat naaktfoto’s van haar circuleren onder haar scholieren. De school heeft aan zijn leerlingen gevraagd om de foto’s te verwijderen en verwacht dat de docente op termijn terug kan keren.
17/01 14u45  Lift UMCG Groningen stort 6 verdiepingen naar beneden: 14 inzittendenIn een faculteitsgebouw op het UMCG-terrein in Groningen is donderdagmiddag een lift van de zesde verdieping naar beneden gestort. Op het moment van het incident stonden er veertien mensen in de cabine.
17/01 14u30  Docente Emmen zit tijdelijk thuis vanwege naaktfoto’sEen docente van het Carmelcollege in Emmen geeft tijdelijk geen les meer omdat naaktfoto’s van haar circuleren onder haar scholieren. De school heeft aan zijn leerlingen gevraagd om de foto’s te verwijderen en verwacht dat de docente op termijn terug kan keren.
17/01 14u15  Uberchauffeurs in zes weken betrokken bij vier fatale ongevallenBij een ernstig ongeluk begin januari, waarbij twee mensen om het leven kwamen, was ook een chauffeur van Uber betrokken. Hiermee zijn in zes weken tijd vier mensen overleden na ongelukken waar chauffeurs van Uber bij betrokken waren. Het bedrijf zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.
17/01 14u15  Lift UMCG Groningen stort 6 verdiepingen naar beneden: meerdere gewondenIn een faculteitsgebouw op het UMCG-terrein in Groningen zijn donderdagmiddag meerdere gewonden gevallen. Een lift met daarin 14 mensen, stortte zes verdiepingen naar beneden.
17/01 14u00  OM: correspondente Boersma verdachte in onderzoek terrorismeHet Openbaar Ministerie (OM) bestempelt Turkije-correspondente Ans Boersma als verdachte in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar terrorisme. Daarbij zijn verschillende verdachten betrokken. Boersma wordt zelf niet verdacht van een misdrijf met een terroristisch oogmerk, meldde een woordvoerster van het OM.
17/01 14u00  Eisen tot 17 jaar tegen leden liquidatiebendeHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep zestien en zeventien jaar gevangenisstraf geëist tegen vijf mannen, die een centrale rol zouden hebben vervuld in de zogenoemde Utrechtse ’liquidatiebende’. Volgens de aanklagers bij het gerechtshof in Amsterdam staat vast dat dit „uitzendbureau voor moorden op bestelling” zich bezighield met het voorbereiden van liquidaties.
17/01 14u00  Verspreking op tv zorgt voor hilariteitIn het programma DanceSing komt jurylid Kenzo Alvares niet helemaal uit zijn woorden. Het programma is vanavond om half negen te zien op SBS6.
17/01 13u45  Kind (9) ernstig gewond na aanrijding, bestuurder meldt zichUPDATE 13.30 UUR Een negenjarig meisje is donderdagochtend rond 8.30 uur aangereden door een auto met blauw kenteken op de kruising van de Admiraal de Ruyterweg en de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Het meisje liep meerdere botbreuken op, maar was wel aanspreekbaar. De chauffeur reed na het ongeval door. De 33-jarige man werd donderdagmiddag aangehouden, nadat hij zichzelf meldde op het bureau.
17/01 13u45  Man omgekomen tijdens vluchtpoging politieIn het Friese Nieuwehorne is donderdagochtend een man overleden die op de vlucht was geslagen voor de politie. Agenten wilden ter plaatse hulp aan hem verlenen, maar hij reed weg en verwondde daarbij een agent.
17/01 13u30  Kind (9) ernstig gewond na aanrijding, betrokken auto aangetroffenUPDATE 13.19 UUR Een negenjarig meisje is donderdagochtend rond 8.30 uur aangereden door een auto met blauw kenteken op de kruising van de Admiraal de Ruyterweg en de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Het meisje liep meerdere botbreuken op, maar is wel aanspreekbaar. De chauffeur is na het ongeluk doorgereden. Inmiddels is het betrokken voertuig aangetroffen, maar van de chauffeur ontbreekt nog ieder spoor.
17/01 13u30  Stoffelijk overschot gevonden na brand HillegomIn een kraakpand in de Stationsweg in Hillegom heeft een grote brand gewoed. Na de brand is een stoffelijk overschot aangetroffen in de woning. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.
17/01 13u15  Nieuwe aanhouding na dood AmsterdammerDe politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 29-jarige Amsterdammer. De man werd zondagavond neergestoken in de Van Reigersbergenstraat in Amsterdam-West. De politie tast in het duister over de aanleiding van het steekincident, aangezien het slachtoffer geen bekende was van politie en justitie en zich voor zover bekend niet bezighield met criminele activiteiten.
17/01 13u00  Nieuwe aanhouding voor dood AmsterdammerDe politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 29-jarige Amsterdammer. De man werd zondagavond neergestoken in de Van Reigersbergenstraat in Amsterdam-West. De politie tast in het duister over de aanleiding van het steekincident, aangezien het slachtoffer geen bekende was van politie en justitie en zich voor zover bekend niet bezighield met criminele activiteiten.
17/01 13u00  Man omgekomen tijdens vluchtincidentIn het Friese dorpje Nieuwehorne is een man omgekomen tijdens een aanhouding. De precieze omstandigheden waaronder dit is gebeurd, zijn nog niet bekend.
17/01 12u45  Meldpunt misstanden Defensie onafhankelijkerHet interne meldpunt voor misstanden bij Defensie gaat rechtstreeks onder de hoogste ambtenaar van het ministerie vallen, de secretaris-generaal. Het wordt geen onderdeel van de Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID).
17/01 12u45  Klaar met mist rond Brexit: personeel aan de gronddoor Ilan Sluis
17/01 12u45  Verdachte moord studente drong al eens haar woning binnenHet geheugen van Zamir A., alias dj Sammy G., heeft nog steeds een zwart gat als het gaat om wat zich op 11 juli 2018 heeft afgespeeld in de woning van zijn ex-vriendin, Laura Korsman. Hij was daar aanwezig, maar zegt zich niet te herinneren wat zich heeft voorgedaan en of hij degene was die haar doodstak.
17/01 12u30  Oproep: wie raakte geld kwijt door Icesave of DSB?Hoge rentes, groot risico. Dat ondervonden honderdduizenden spaarders die hun geld hadden gestald bij de IJslandse bank Icesave, of bij DSB. Bent u een van die gedupeerde spaarders die geld is kwijtgeraakt? Had u liever een mogelijkheid gehad om uw geld veilig onder te brengen? Dan komt De Telegraaf graag met u in contact. Mail naar i.sluis@telegraaf.nl
17/01 12u30  Uitzetting Nederlandse journaliste krijgt rare wendingDe uitzetting van de Nederlandse journaliste Ans Boersma krijgt een rare wending. Hoewel iedereen direct dacht dat Turkije haar vanwege haar journalistiek activiteiten uitwees, ontkent het land dat. Ze zou vanwege banden met terroristische organisaties zijn uitgezet. De informatie daarover zou van de Nederlandse politie komen. In kabinetskringen valt te horen dat er inderdaad aanleiding was een signaal aan de Turken te geven over Boersma.
17/01 12u00  Man gedood tijdens vluchtincidentIn het Friese dorpje Nieuwehorne heeft de politie vanochtend een man doodgeschoten die probeerde te vluchten tijdens een aanhouding. De precieze omstandigheden waaronder dit is gebeurd, zijn nog niet bekend.
17/01 11u45  ’Politie Nederland tipte Turkije over Boersma’De Nederlandse politie heeft de Turkse autoriteiten informatie gegeven over banden die FD-correspondent Ans Boersma zou hebben met terrorisme. Dat meldt een woordvoerder van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij gaf geen verdere details over de beschuldigingen tegen Boersma.
17/01 11u15  Ravage nadat vrachtschip brug ramt in BelgiëEen vrachtschip is donderdagochtend tegen een hefbrug in de Belgische gemeente Grimbergen gevaren. Niemand raakte gewond, maar de schade is immens, aldus de politie. „De gevolgen voor het scheepvaartverkeer en het wegverkeer zijn dramatisch.”
17/01 11u00  Boze Kamerleden willen Turkse ambassadeur op het matjeKamerleden vinden het onacceptabel dat Turkije de Nederlandse journaliste Ans Boersma heeft uitgezet. Het land trekt zich al langer niets aan van het begrip persvrijheid. Politici hier willen dat er diplomatieke stappen volgen.
17/01 11u00  Kind (9) ernstig gewond na aanrijding, bestuurder rijdt doorEen negenjarig meisje is donderdagochtend rond 8.30 uur aangereden door een auto met blauw kenteken op de kruising van de Admiraal de Ruyterweg en de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Het meisje raakte ernstig gewond. De chauffeur is na het ongeluk doorgereden. De politie is nu op zoek naar de chauffeur van de wagen.
17/01 11u00  LIVE: Ex die Utrechtse studente doodstak voor rechterDe 31-jarige Zamir A. moet zich donderdag voor de rechter verantwoorden vanwege de moord op een Utrechtse studente Laura Korsman. De 24-jarige verpleegkundige in opleiding werd doodgestoken met een mes.
17/01 10u45  ’Hiv-preventiepil steeds populairder’Nederlandse openbare apotheken hebben in 2018 aan bijna 3000 mensen minimaal één keer de hiv-preventiepil PrEP verstrekt. Daarmee is het gebruik omhooggeschoten vergeleken met een jaar eerder, blijkt uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK).
17/01 10u45  Persoon overleden na aanrijding met metro SchiedamEen persoon is donderdagmorgen in Schiedam om het leven gekomen door een aanrijding met een metro. Het metroverkeer van en naar Schiedam is daardoor gestremd en reizigers moeten rekening houden met een vertraging.
17/01 10u30  Verdachten rellen Breda niet meer welkom bij Willem IIDe in totaal dertig verdachten die zijn opgespoord wegens de rellen in oktober na afloop van de voetbalwedstrijd NAC-Willem II zijn zondag niet welkom in Tilburg als beide clubs elkaar weer treffen. De burgemeesters van Tilburg en Breda hebben dat donderdag bekendgemaakt.
17/01 10u30  Maandag grote kans op ’superbloedmaan’Na het weekend is de kans groot dat je een volledige maansverduistering kunt waarnemen. Maandagochtend kruipt de aarde namelijk tussen de zon en de maan in. Hierdoor komt de maan dichter bij onze planeet te staan, waardoor er mogelijk een ’superbloedmaan’ te zien is.
17/01 10u30  ’Een wonder dat Merwedebrug nog staat’Nederland is ontsnapt aan een ramp vergelijkbaar met de instorting van de Morandibrug in het Italiaanse Genua afgelopen zomer.
17/01 10u15  Persoon onder metro in SchiedamEen persoon is donderdagmorgen in Schiedam op het spoor van de metro gevallen. Het metroverkeer van en naar Schiedam is daardoor gestremd en reizigers moeten rekening houden met een vertraging.
17/01 10u15  Halsema: toch brandbommen in ADM-gebiedBurgemeester Femke Halsema bevestigt alsnog dat er molotovcocktails op het ADM-terrein zijn aangetroffen, zo liet haar woordvoerder gisteren weten.
17/01 10u00  ’Prinses Christina doet wat ze wil’Door de veiling van een aantal kunstwerken staat prinses Christina opnieuw in de schijnwerpers. Terwijl ze die altijd juist wil vermijden, zeggen kenners. Hoe graag de vierde dochter van Juliana en Bernhard zich ook aan de koninklijke dwangbuis wil ontworstelen, het blijkt haar ook op 71-jarige leeftijd niet gegund.
17/01 10u00  Verbreden A1 Apeldoorn-Almelo kost tien jaarRijkswaterstaat begint volgende maand aan de verbreding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo bij Almelo. Het snelwegdeel van 65 kilometer lengte wordt bijna overal verbreed. Het karwei gaat tien jaar duren en kost ongeveer 400 miljoen euro. De A1 is een van de twee hoofdverbindingen voor wegverkeer van de Randstad naar het Noord- en Oost-Europese achterland.
17/01 10u00  Kind (9) ernstig gewond na aanrijding, taxi rijdt doorEen negenjarig meisje is donderdagochtend rond 8.30 uur aangereden door een taxi op de kruising van de Admiraal de Ruyterweg en de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Het meisje raakte ernstig gewond. De taxichauffeur is na het ongeluk doorgereden. De politie is nu op zoek naar de chauffeur van de wagen.
17/01 09u45  Rivierkreeften slopen kadesVan onze correspondent
17/01 09u30  Nieuw plan voor overname vluchten LelystadEr ligt een nieuw plan op tafel voor de luchthaven Lelystad om vluchten van Schiphol over te nemen. Het vorige plan van minister van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) kreeg geen groen licht van Brussel.
17/01 09u30  NVJ: actie van minister Blok richting TurkijeNa de uitzetting van FD-correspondente Ans Boersma vindt de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) dat minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken nu echt actie moet ondernemen richting Turkije.
17/01 09u30  Snoeiharde treincrash Leeuwarden gefilmdVrijgegeven camerabeelden tonen het heftige treinongeluk van afgelopen vrijdagavond in Leeuwarden.
17/01 09u15  Twee partijen: sluit het Turks consulaatHet Turks consulaat in Rotterdam moet weg door aanhoudende misstanden, stellen Leefbaar Rotterdam en het CDA.
17/01 09u00  PVV’er belaagt Telegraaf-verslaggeverPVV-kamerleden zwijgen over de zware beschuldigingen die zijn geuit in de richting van hun collega Dion Graus. PVV’er Harm Beertema reageert ronduit onbeschoft tegen onze verslaggever als hem daarover wordt gevraagd.
17/01 08u45  Snoeiharde treincrash in beeldVrijgegeven camerabeelden tonen het heftige treinongeluk van afgelopen vrijdagavond in Leeuwarden.
17/01 08u45  Val SecurCash kost 160 mensen hun baanHet doek is definitief gevallen voor geldtransporteur SecurCash Nederland en SecurCash Geldverwerking. Een doorstart voor beide ondernemingen is verkeken, aldus de curatoren donderdag.
17/01 08u45  Ex die Utrechtse studente doodstak voor rechterDe 31-jarige Zamir A. moet zich donderdag voor de rechter verantwoorden vanwege de moord op een Utrechtse studente Laura Korsman. De 24-jarige verpleegkundige in opleiding werd doodgestoken met een mes.
17/01 08u30  Vechtmachines slaan man tot moesDe Haagse politie heeft beelden vrijgegeven van een zware mishandeling vorig jaar zomer in Scheveningen. De opnames zijn nu pas openbaar gemaakt, omdat de verdachten waarschijnlijk minderjarig zijn. Tip de politie via WhatsApp: 06-172 14 856.
17/01 08u15  Correspondent van FD Turkije uitgezetTurkije heeft donderdagochtend FD-correspondent Ans Boersma (31) het land uitgezet. De Turkse autoriteiten hebben geen officiële reden voor die maatregel gegeven. Dat meldt de krant op de website.
17/01 08u15  Boeren worden onterecht in kwaad daglicht gezetTerwijl de wereld deze week op de internationale landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn vol bewondering kijkt naar onze vooruitstrevende agrarische sector, worden boeren in eigen land keer op keer aangevallen. CDA-Kamerlid Jaco Geurts, landbouwwoordvoerder, verzet zich tegen deze in zijn ogen onterechte kritiek.
17/01 08u15  'Een wonder dat Merwedebrug nog staat’Nederland is ontsnapt aan een ramp vergelijkbaar met de instorting van de Morandibrug in het Italiaanse Genua afgelopen zomer.
17/01 08u00  'Merwedebrug is op haar na ingestort'Nederland is ontsnapt aan een ramp vergelijkbaar met de instorting van de Morandibrug in het Italiaanse Genua afgelopen zomer. Dit stellen emeritus hoogleraar veiligheidskunde en rampenbestrijding Ben Ale en hoogleraar constructieleer Rob Nijsse van de TU Delft in EenVandaag. Dat doen zij na bestudering van een rapport van organisatieadviesbureau Berenschot dat de gang van zaken onderzocht rond het afsluiten van de Merwedebrug in 2016. De Merwedebrug, die in oktober 2016 plotseling werd afgesloten voor vrachtverkeer vanwege ‘haarscheurtjes’ blijkt op dat moment nog een ‘restlevensduur van 6 dagen’ te hebben. Ben Ale noemt het ‘een wonder’ dat de brug er nog staat.
17/01 08u00  Tonnen drugs en geweld komen deze kant opCokebaron Pablo Escobar en een legertje aan huurmoordenaars en hoeren bezochten in 1983 het paleis van president Desi Bouterse in Paramaribo. Koffers met miljoenen dollars schoven over de tafel. Sindsdien is er weinig veranderd. Hoe machtig de cokemaffia is, bleek deze week weer.
17/01 08u00  Droogte lijkt voorbij door ’golfje uit Duitsland’De grote droogte in Nederland lijkt voorbij. Rijkswaterstaat heeft de stuw bij Driel geopend vanwege het stijgende water in de Rijn, veroorzaakt door regen in Duitsland. Woonboten die een paar maanden geleden nog muurvast lagen aan drooggevallen rivierbeddingen, drijven weer.
17/01 07u45  ‘Ik ben bang voor Derde Wereldoorlog’In “Groeten uit Holland” reist een groep van eerste generatie Marokkaans-Nederlandse vrouwen door ons land. Een bezoek aan Westerbork maakt veel indruk. Bekijk de hele uitzending donderdag om 19.15 uur op NPO 2 (BNNVARA).
17/01 07u45  Ellen lijdt nog altijd onder trauma’s door misbruikdokter Maarten B.Ze was altijd al een preuts meisje, dus toen Ellen* bij huisarts Maarten B. kwam wegens duizeligheid en haar bh moest uittrekken, voelde dat vies. Nu ze weet dat ze door de misbruikdokter ook stiekem is gefilmd, is ze compleet gebroken. De nu 30-jarige Uithoornse vreest dat het ’roofdier’ nog veel meer slachtoffers heeft gemaakt. „Dit kan het topje van de ijsberg zijn.”
17/01 07u30  Jongen poept politiebureau Rotterdam onderEen jongeman heeft in de nacht van woensdag op donderdag een politiebureau in het centrum van Rotterdam ondergepoept. De jongen was ’zwaar bezopen’, meldt de politie. Vlak voor zijn poepincident stond de man te kokhalzen over de aangiftebalie én tijdens zijn verblijf op het bureau is hij meermaals staand in slaap gevallen.
17/01 07u30  ’BV Nederland verdient miljoenen aan cannabismarkt’De snelgroeiende cannabisindustrie betekent kassa voor Nederland. Tientallen Nederlandse bedrijven in de tuinbouwsector verdienen ’honderden miljoenen euro’s’ in deze nieuwe markt, blijkt uit een rondgang van RTL Z. Maar ze praten er liever niet over. „We hebben ook klanten in het Midden-Oosten.”
17/01 07u15  ’We zijn onwijze mazzelaars in Nederland’In de polder wordt heel wat afgeklaagd. Toch is voor veel mensen Nederland wel degelijk een ’gaaf land’. ’Waar zou je anders willen wonen?’
17/01 07u15  ‘Huisarts maakte bandje van mijn bh los’Slachtoffer Ellen volgt met walging de rechtszaak tegen de huisarts die stiekem opnames van haar maakte. Verslaggever Marcel Vink sprak met haar.
17/01 07u15  Overgang vmbo’er naar mbo soepelerHet wordt voor vmbo-leerlingen makkelijker om door te stromen naar het mbo. Ze kunnen geleidelijker de overstap maken, of hun mbo-opleiding zelfs helemaal op hun vertrouwde vmbo-school volgen.
17/01 07u15  Hoop op doorbraak met coldcasekalenderDe politie heeft voor de derde keer op rij een coldcasekalender uitgebracht. Rechercheurs brengen daarmee langlopende zaken opnieuw onder de aandacht met de hoop op een doorbraak.
17/01 07u15  Mogelijk een vermiste bij brand in HillegomIn een kraakpand in de Stationsweg in Hillegom heeft een grote brand gewoed. De brandweer had het vuur donderdagmorgen rond half zeven onder controle. Er wordt nog een persoon vermist die op het adres van het huis stond ingeschreven.
17/01 07u15  Curaçao wil meer hulp bij opvang VenezolanenDe Curaçaose regering heeft een tweede ondersteuningsverzoek ingediend bij de Nederlandse regering in verband met de impact die de migratie uit Venezuela heeft op de Curaçaose gemeenschap. Dat maakte de regering woensdagavond (lokale tijd) bekend.
17/01 07u15  ’Schurft nog niet onder controle bij Leidse studenten’Uit registraties van GGD Hollands Midden blijkt dat de besmetting met schurft onder Leidse studenten nog niet onder controle is. Dat meldt het AD. Net als in 2017 telde de GGD vorig jaar negentien studentenhuizen waar bewoners last hadden van de huidziekte.
17/01 07u00  Treinverkeer Schiphol beperkt door onderhoudSpoorbeheerder ProRail werkt de komende dagen aan het spoor op en rond de luchthaven Schiphol. Die werkzaamheden beginnen donderdag. De eerste twee dagen kunnen reizigers nog met de trein vanuit de richting Amsterdam op Schiphol komen, maar in het weekend van 19 en 20 januari is de luchthaven helemaal niet bereikbaar per trein.
17/01 07u00  Dode bij brand appartementencomplex in SoestBij een brand in een appartementencomplex aan de Vredehofstraat in Soest is een persoon om het leven gekomen. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.
17/01 07u00  Grote uitslaande brand in ReuselDe brandweer is met meerdere blusvoertuigen uitgerukt om een grote uitslaande brand bij een autoschadebedrijf aan de Mierdseweg in het Noord-Brabantse Reusel te bestrijden. In de directe omgeving van het pand is veel rookoverlast.
17/01 06u45  Dronken man schrikt, rijdt van dijk en valt in slaapEen man is in de nacht van woensdag op donderdag van een dijk in Culemborg gereden en vervolgens in slaap gevallen. Agenten zagen het busje en besloten een kijkje te nemen. De man sliep. Toen de dienders hem wakker maakten verklaarde hij te zijn geschrokken van een ’konijn’ en zo van de weg te zijn geraakt.
17/01 06u00  ’Dijkhoff opperde hogere vliegtaks’De verdubbeling van de vliegtaks als alternatief voor een maandelijkse klimaatboete op autobezit is een plan uit de koker van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.
17/01 05u45  Hoogste rechter: toch vertrekpremie voor oud-medewerkers fiscusDe Belastingdienst krijgt een ’naheffing’ van een zestal oud-medewerkers. De fiscus moet tonnen naar hen overmaken omdat ze onterecht geen vertrekpremie kregen. In vijf soortgelijke zaken volgt nog een uitspraak. De schade had veel groter uit kunnen vallen.
17/01 05u45  Slachtoffer Ellen lijdt nog altijd onder trauma’s door misbruikdokter Maarten B.Ze was altijd al een preuts meisje, dus toen Ellen* bij huisarts Maarten B. kwam wegens duizeligheid en haar bh moest uittrekken, voelde dat vies. Nu ze weet dat ze door de misbruikdokter ook stiekem is gefilmd, is ze compleet gebroken. De nu 30-jarige Uithoornse vreest dat het ’roofdier’ nog veel meer slachtoffers heeft gemaakt. „Dit kan het topje van de ijsberg zijn.”
17/01 05u45  Fiasco fiscus compleet: vertrekregeling gaat tonnen extra kostenDe miljoenen verslindende vertrekregeling van de Belastingdienst blijkt nog meer te gaan kosten. Ook medewerkers die al een voorschot hadden genomen op hun pensioen en afscheid hadden genomen, hebben recht op een zak geld.
17/01 05u45  Vertrekregeling was dure misrekening van WiebesArme staatssecretaris Snel. Uit elke kast die hij opentrekt op het ministerie van Financiën vallen een paar lijken die zijn voorgangers hebben achtergelaten. De vertrekregeling bij de fiscus is daarvan ook een voorbeeld, al was dit lijk al uit de kast gevallen bij Snels voorganger Wiebes, die de regeling zelf had opgetuigd.
16/01 23u45  Donderdag kans op hagel, natte sneeuw en onweerHet KNMI waarschuwt dat er donderdagavond en vrijdagochtend winterse buiten over het land kunnen trekken en dat wegen als gevolg daarvan glad kunnen zijn.
16/01 23u30  Schiethuis voor commando’s twee jaar vertraagdHet nieuwe schiethuis voor het Korps Commandotroepen loopt twee jaar vertraging op en zal niet voor 2022 gereed zijn. Dat heeft staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) aan de Tweede Kamer laten weten.
16/01 23u15  Blinde liefde: 1,1 miljoen wegBlinde liefde voor haar Afrikaanse Facebookvriend heeft een 51-jarige vrouw uit Hoogvliet ertoe bewogen maar liefst 1,1 miljoen euro naar de onbekende man over te maken. Inmiddels is bij Hannelore S. het besef doorgedrongen dat ze met open ogen in de mooie praatjes van de gehaaide oplichter is getrapt.
16/01 22u30  Nog twee terreurverdachten Rotterdam vrijTwee verdachten die eind vorig jaar in Rotterdam werden opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf, zijn op vrije voeten gesteld. Het gaat om twee mannen van 24 en 30 jaar. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Rotterdam woensdag bekend.
16/01 21u30  Chantal Janzen dist RTL-collega’sOp Instagram heeft Chantal Janzen een video gedeeld, waarin ze de draak steekt met het vertrek van haar collega’s Linda de Mol en Wendy van Dijk.
16/01 21u30  Verdachte van steekpartij instelling voortvluchtigEen medewerkster van de christelijke zorginstelling ’s Heeren Loo is aan het einde van de middag gewond geraakt nadat zij werd neergestoken door een bewoner van de instelling.
16/01 21u15  Verdachte van steekpartij zorginstelling voortvluchtigEen medewerkster van de christelijke zorginstelling ‘s Heeren Loo is aan het einde van de middag gewond geraakt nadat zij werd neergestoken door een bewoner van de instelling.
16/01 20u45  John de Mol wilde presentatoren met RTL delenMediamagnaat John de Mol, eigenaar van televisiezender SBS6, heeft aan mediabedrijf RTL voorgesteld om samen te werken.
16/01 20u45  Verdachte trucker Ron stond doodsangsten uitAdvocaat Richard Wagenmans van vrachtwagenchauffeur Ron uit Landgraaf beweert dat zijn cliënt zondag pas hoorde dat hij verdacht werd van een dodelijke aanrijding. De Limburgse trucker zou vrijdagavond niets gezien, gevoeld of gehoord hebben, toen hij weg probeerde te komen bij een blokkade van de Gele Hesjes in het Belgische Visé. Hij zou wel zijn aangevallen door demonstranten met bivakmutsen op.
16/01 20u30  Zo reageert Boef na zware strafeisRapper Boef hangt een voorwaardelijke celstraf boven het hoofd en een rijverbod van 2,5 jaar. Ook moet hij 7000 euro storten in een fonds voor verkeersslachtoffers, eist de Officier van Justitie. De uitspraak is over twee weken.
16/01 20u30  Krikke overtuigd dat vreugdevuren veilig warenBurgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft groen licht gegeven voor het aansteken van de vreugdevuren op het strand van Scheveningen en Duindorp, omdat ze ervan overtuigd was dat de houtstapels „veilig konden branden.” Ze kwam tot die conclusie nadat ze op oudjaarsdag alle informatie en adviezen nog eens zorgvuldig had doorgenomen en had besproken, onder meer in de veiligheidsdriehoek, waarin de politie en het Openbaar Ministerie zitten. Ze had geen negatief advies gekregen over het aansteken van de stapels.
16/01 20u00  Boze PVV’er: ‘Doe niet zo bijdehand joh!’PVV-kamerleden willen niet veel kwijt over de zware beschuldigingen die zijn geuit in de richting van hun collega Dion Graus.
16/01 20u00  Nederlanders redden leeuw van markt Irak: ’Heel, heel mager’Nederlanders in Irak hebben een reddingsactie op touw gezet om een sterk vermagerde leeuw naar Nederland te brengen. Het beest werd, in erbarmelijke staat, gevonden op de markt in Bagdad. Steeds meer lichten voor ’Operatie Simba’ springen op groen.
16/01 19u45  Nederlanders redden leeuw Irak: ’Heel, heel mager’Nederlanders in Irak hebben een reddingsactie op touw gezet om een sterk vermagerde leeuw naar Nederland te brengen. Het beest werd, in erbarmelijke staat, gevonden op de markt in Bagdad. Steeds meer lichten voor ’Operatie Simba’ springen op groen.
16/01 19u45  ’Tieners zullen altijd stoer blijven doen’Het door YouTube aangekondigde verbod op video’s waarin mensen een gevaarlijke challenge doen, gaat nauwelijks helpen. Dat zeggen experts. „YouTubers zullen altijd de grens blijven opzoeken.” Bovendien beschouwen ze de maatregel om dit soort uitdagingen te verbannen als ’praktisch onhaalbaar’.
16/01 19u45  Galjaard moet de Talpa-puzzel leggen voor De MolMet het binnenhalen van zus Linda heeft John de Mol zijn sterrenstal rond. Het echte werk begint echter nu pas: van presentatoren, programma’s en uitzendtijden moet een kloppende puzzel gelegd worden. Toevallig heeft de man die dat als geen ander kan, vanaf 1 februari zijn handen vrij.
16/01 19u15  Linda: ‘Alsof je je verkering uitmaakt’Linda de Mol vertelt bij 6 Inside over haar transfer naar SBS6.
16/01 19u00  Nog steeds kwetsbaarProminente commentatoren verklaarden ineens dat ze een grandslamtoernooi kan winnen. Rekenmeesters hadden uitgezocht dat ze binnenkort op de eerste plek van de wereldranglijst terecht kan komen. Maar Kiki Bertens is niet ineens een supermens geworden, zo bleek ook in de tweede ronde van Australian Open. Ze is nog steeds kwetsbaar.
16/01 19u00  Dit gestoorde gedrag gaat YouTube keihard aanpakkenGeblinddoekt autorijden, wasmiddel eten of jezelf in brand steken: heel slim is het allemaal niet. YouTube wil dan ook hard optreden tegen gevaarlijke challenges en pranks. YouTuber King Alert legt uit wat de videogigant van plan is.
16/01 18u45  Hollands Glorie op oceaanTot dit jaar werd de zwaarste roeiwedstrijd van de wereld gedomineerd door Britten of onderdanen uit haar historische invloedssfeer, de Commonwealth. Maar uren nadat het Britse lagerhuis de Brexit-deal had weggestemd, doorbraken vier Haarlemse sloeproeiers de Britse hegemonie op de Atlantische Oceaan: ze wonnen de 4800 kilometer lange Atlantic Challenge van de Canarische eilanden naar Antigua.
16/01 18u15  Gemeenten pleiten voor helmplicht snorfietsersEen aantal gemeenten, waaronder veel grote steden, pleit voor de invoering van een landelijke helmplicht voor snorfietsers. Zij sluiten zich hiermee aan bij het pleidooi van 130 artsen. Die stuurden vorige maand een brandbrief naar de Tweede Kamer waarin zij opriepen om het dragen van een helm verplicht te stellen om zo jaarlijks tientallen doden en veel (hersen)letsel te voorkomen.
16/01 18u15  Niet Nederlands spreken, toch bijstandHet bijstandsbeleid wordt door de meeste gemeenten niet uitgevoerd. Wie de taal niet spreekt, wordt vrijwel nergens gekort op de uitkering. Daarnaast vragen veel gemeenten (40 procent) geen tegenprestatie voor de bijstand. Staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken) noemt dit ’ongewenst’ en ’zorgelijk’.
16/01 18u00  80-jarige bejaarde rijdt al 60 jaar zonder rijbewijsEen 80-jarige vrouw heeft al zestig jaar zonder rijbewijs gereden. Woensdag liep ze uiteindelijk toch tegen de lamp.
16/01 18u00  Zes jaar geëist tegen moeder die eigen baby dooddeTegen een 43-jarige vrouw uit Rotterdam is zes jaar cel geëist omdat ze haar zeven maanden oude zoontje zou hebben gedood door een kussen op zijn hoofd te drukken. De Italiaanse Katiuscia R. heeft bekend dat ze het kind in een letterlijke vlaag van verstandsverbijstering heeft gedood.
16/01 17u45  F16’s vliegen deels op biobrandstof van frituurvetSinds deze week vliegen F-16-gevechtsvliegtuigen van de vliegbasis Leeuwarden permanent deels op biokerosine. Dat is mogelijk geworden omdat de duurzame brandstof goedkoper is geworden, meldt het ministerie van Defensie. In de biokerosine is gebruikt frituurvet verwerkt.
16/01 16u45  Officier van Justitie eist inleveren rijbewijs Rapper BoefRapper Boef hangt een voorwaardelijke celstraf boven het hoofd en een rijverbod van 2,5 jaar. Ook moet hij 7000 euro storten in een fonds voor verkeersslachtoffers, eist de Officier van Justitie. De uitspraak is over twee weken.
16/01 16u30  Roep om parlementaire enquête over GroningenDe roep om snel een parlementaire enquête te houden over de gaswinning in Groningen neemt toe. Een groot deel van de Tweede Kamer is positief over de komst van een grondig onderzoek, maar partijen verschillen nog van mening over het moment waarop dit zware politieke middel moet worden ingezet.
16/01 16u30  Advocaten dreigen met staking om rechtshulpSteeds meer gerenommeerde advocatenkantoren dreigen niet langer verdachten bij te staan in langlopende processen als de staat dat niet langer wil betalen. Advocaat Sander Janssen, die onder anderen Willem Holleeder verdedigt, dreigt daar woensdagochtend mee in Het Parool.
16/01 16u15  Miljoeneninvestering voor stekkerauto’sHet kabinet trekt zeker drie miljoen euro uit om 2000 oplaadpunten voor elektrische auto’s bij rijksgebouwen te plaatsen.
16/01 15u30  Beruchte ongeluksweg geeft gemeente hoofdbrekensBewoners van het plaatsje Roden in Groningen zijn gewaarschuwd: op de Maatlanden vliegen automobilisten de laatste tijd geregeld uit de bocht. De gemeente Noordenveld stelt een onderzoek in.
16/01 15u30  LIVE: Officier van Justitie eist inleveren rijbewijs Rapper BoefRapper Boef hangt een voorwaardelijke celstraf boven het hoofd en een rijverbod van 2,5 jaar. Ook moet hij 7000 euro storten in een fonds voor verkeersslachtoffers, eist de Officier van Justitie.
16/01 15u15  Onderzoek naar bedelbrief LoterijverliesDe Orde van Advocaten start een onderzoek naar Singh Raaijmakers Advocaten in Hoofddorp, naar aanleiding van een nieuwe inzamelactie van Loterijverlies.
16/01 15u15  LIVE: Rechter eist inleveren rijbewijs Rapper BoefRapper Boef hangt een voorwaardelijke celstraf boven het hoofd en een rijverbod van 2,5 jaar. Ook moet hij 7000 euro storten in een fonds voor verkeersslachtoffers, eist de Officier van Justitie.
16/01 15u00  Marineschip zoekt naar overboord geslagen containersHet marineschip Zr. Ms. Luymes gaat helpen bij het opsporen van de overboord geslagen zeecontainers die nog worden vermist bij de Waddeneilanden. Dat maakte het ministerie van Defensie bekend.
16/01 15u00  Blunderende Inspectie biedt excuses aanDe Inspectie voor de Gezondheid en Jeugdzorg (IGJ) heeft orthopeed Piet van Loon uit Oosterbeek jarenlang ten onrechte in een kwaad daglicht gezet en hier excuses voor aangeboden. Dat heeft een woordvoerster van de inspectiedienst bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving door onder meer de NOS.
16/01 14u45  Aso-rijder vol in remmen op snelwegEen gevaarlijke situatie ontstaat als een automobilist ruzie maakt op de A67 bij Venlo.
16/01 14u45  Krikke vuur aan schenen gelegd over vonkenregenDe Haagse burgemeester Pauline Krikke mag zich vandaag in de gemeenteraad verantwoorden voor het debacle van de Scheveningse vreugdevuren.
16/01 14u30  Een nieuwe Van Gogh... de droom van elk museumHet moet toch de droom zijn van elke museumdirecteur: een schilderijtje dat je cadeau hebt gekregen, blijkt een echte Van Gogh! Of deze droom uitkomt voor het Van Gogh Huis in Drenthe, zal de tijd moeten leren. „We hebben ons een boel werk op de hals gehaald, maar het is wel de moeite waard”, vindt Jan Halfwerk, voorzitter van de Stichting Van Gogh in Drenthe.
16/01 14u15  LIVE: Filmende rapper Boef scheurde 300 km per uur over snelwegRapper Boef moet zich woensdag voor de rechtbank in Breda verantwoorden voor drie snelheidsovertredingen. De zitting vindt in Breda plaats, omdat de rechtbank in Tilburg de verwachte mediabelangstelling niet aankan.
16/01 14u15  Drenthe: We hebben onvoldoende beveiliging voor Van GoghIn bezoekerscentrum Het Van Gogh Huis Drenthe in Nieuw-Amsterdam/Veenoord hopen ze een echte Van Gogh te hebben geërfd. Of het ook echt zo is, laten ze de komende tijd grondig onderzoeken.
16/01 13u45  Paay ‘doodziek’ van sekspop-zaakLigt de mysterieuze sekspop waar de knallende ruzie tussen Patricia Paay en Johan Vlemmix mee begon ergens in een schuurtje? Jan Uriot houdt er rekening mee.
16/01 13u45  Mercedes AMG van vijf dagen oud en ruim 250.000 euro in de prakEen fonkelnieuwe Mercedes AMG met een aanschafprijs van ruim 250.000 euro is woensdagochtend in de prak gereden op industrieterrein Forepark in Den Haag.
16/01 13u45  LIVE: Rapper Boef voor rechter om te hard rijdenRapper Boef moet zich woensdag voor de rechtbank in Breda verantwoorden voor drie snelheidsovertredingen. De zitting vindt in Breda plaats, omdat de rechtbank in Tilburg de verwachte mediabelangstelling niet aankan.
16/01 13u45  Burgemeester Krikke het vuur na aan de schenen gelegd over vonkenregenDe Haagse burgemeester Pauline Krikke mag zich vandaag in de gemeenteraad verantwoorden voor het debacle van de Scheveningse vreugdevuren.
16/01 13u30  Drenthe hoopt een Van Gogh rijker te zijnIn bezoekerscentrum Het Van Gogh Huis Drenthe in Nieuw-Amsterdam/Veenoord hopen ze een echte Van Gogh te hebben geërfd. Of het ook echt zo is, laten ze de komende tijd grondig onderzoeken.
16/01 13u30  Moeder ernstig zieke Lorenzo (9) vraagt mensen kaartjes te sturenDe moeder van de ongeneeslijk zieke 9-jarige Lorenzo doet via Facebook een emotionele oproep. Omdat er in verband met zijn ziekte niet zoveel mensen naar zijn verjaardag kunnen komen, vraagt ze mensen een kaartje te sturen aan haar zoon. „Het zou super zijn als hij een kaartje mag ontvangen voor waarschijnlijk zijn laatste verjaardag”, schrijft moeder Marielle.
16/01 13u15  Politie dankbaar voor reddingsactie spoormeisjeHet verhaal van een zwangere moeder die deze week uit haar auto stapte om een meisje dat op het spoor liep te redden, roept veel reacties op. Zo is de politie Rhenen dankbaar voor het verhaal van Esther Holierhoek uit Ede.
16/01 13u00  Plasbuizen kweken op proefOnderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht kweken plasbuizen. Ze zijn bezig met laboratoriumproeven en gebruiken daartoe cellen van transgenders, overleden donoren en zelfs paarden.
16/01 12u30  Doodrijder Geel Hesje ’verdacht van moord’Chauffeur Ron D., die vrijdag een Geel Hesje doodreed in België, wordt volgens zijn advocaat verdacht van moord met voorbedachten rade. Toch stapt hij maandag ’gewoon’ weer in een vrachtwagen om aan het werk te gaan.
16/01 12u30  Eis: 6 jaar cel en tbs voor huisarts om ontuchtTegen een 38-jarige huisarts uit Leiden is voor de rechtbank in Den Haag een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging geëist wegens ontucht met zijn dochtertje, drie andere zeer jonge meisjes en zeven minderjarige patiëntes in de behandelkamer. Ook beschuldigt het Openbaar Ministerie (OM) verdachte Maarten B. van het maken van kinderporno en het bezit daarvan. Hij maakte onder meer heimelijk tientallen filmpjes van ontblote meisjes en jonge vrouwen in twee huisartsenpraktijken in Schiedam en veelal in Amstelveen.
16/01 12u15  6 jaar cel en tbs voor huisarts om ontuchtTegen een 38-jarige huisarts uit Leiden is voor de rechtbank in Den Haag een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging geëist wegens ontucht met zijn dochtertje, drie andere zeer jonge meisjes en zeven minderjarige patiëntes in de behandelkamer. Ook beschuldigt het Openbaar Ministerie (OM) verdachte Maarten B. van het maken van kinderporno en het bezit daarvan. Hij maakte onder meer heimelijk tientallen filmpjes van ontblote meisjes en jonge vrouwen in twee huisartsenpraktijken in Schiedam en veelal in Amstelveen.
16/01 12u00  ‘Grote fout in beveiliging Fortnite’Hackers probeerden spelers van de megappopulaire game Fortnite te beroven, onthult een beveiligingsbedrijf.
16/01 11u15  Onderzoek rol hulpverlening moord SarahDe gemeente Rotterdam heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar de rol van de hulpverlening voorafgaand aan de moord, afgelopen december, op de Amerikaanse studente Sarah Papenheim (21) in Rotterdam.
16/01 11u00  Referendum mocht afgeschaft zonder referendumHet kabinet mocht het raadgevend referendum afschaffen zonder dat de kiezer de mogelijkheid kreeg een oordeel te geven over die afschaffing. Verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren hoeft zich niet meer over de mogelijkheid van zo’n referendum over het referendum uit te spreken, vindt de Raad van State.
16/01 10u15  Rutte: Londen kan uitstel krijgenDe Britse regering kan respijt krijgen om alsnog een Brexitdeal door het parlement te loodsen, wat premier Mark Rutte betreft. Als de Britten daarom vragen, zal de Europese Unie daar „welwillend” naar kijken.
16/01 10u15  Yvon Jaspers reageert op ophefDe presentatrice ligt onder vuur vanwege haar werkzaamheden die ze doet buiten de KRO-NCRV. In Jinek geeft de BZV-presentatrice tekst en uitleg.
16/01 10u15  ’Supermaan’ maandag goed te zienDe totale maansverduistering maandag is waarschijnlijk goed te zien omdat er veel opklaringen worden verwacht. Wel is het door de matige vorst erg koud om deze ’supermaan’ buiten te bekijken, zo waarschuwt Weeronline.
16/01 10u15  Dieptepunt voor 6 InsideDe kijkcijfers van het nieuwe programma 6 Inside op SBS6 blijven maar dalen. Gisteravond stemden er nog maar 145.000 mensen af op de show die een concurrent moet worden van RTL Boulevard.
16/01 10u00  Leermeester Rembrandt naar MauritshuisVoor het Mauritshuis in Den Haag is het Rembrandtjaar goed begonnen. Het museum verwierf een ’aansprekend en hoogwaardig’ schilderij van de belangrijkste leermeester van Rembrandt, Pieter Lastman (1583-1633).
16/01 09u30  Amsterdammers wereldberoemd dankzij BrexitMet het nummer ‘Britain Come Back’ probeert de Nederlandse boyband Breunion Boys tot de laatste snik de Brexit te voorkomen.
16/01 09u15  Amsterdammers beroemd dankzij BrexitMet het nummer ‘Britain Come Back’ probeert de Nederlandse boyband Breunion Boys tot de laatste snik de Brexit te voorkomen.
16/01 09u00  LIVE: Strafeis OM in zaak huisarts B.Huisarts Maarten B. (38) maakte volgens het Openbaar Ministerie over een reeks van jaren van meerdere soms heel jonge half naakte meisjes foto’s en filmpjes, met name van borsten, billen en geslachtsdelen. Dat deed hij bij hem thuis, waar zijn eigen dochtertje en drie van haar vriendinnetjes het slachtoffer werden.
16/01 08u45  Rijksmuseum zoekt iedereen die Rembrandt heetHet Rijksmuseum in Amsterdam is op zoek naar alle mensen in Nederland die Rembrandt heten. Het museum wil dat zij samen op donderdagavond 14 februari de tentoonstelling Alle Rembrandts openen.
16/01 08u30  Beroemde ‘Brexit-band’ doet laatste pogingMet het nummer ‘Britain Come Back’ probeert de Nederlandse boyband Breunion Boys tot de laatste snik de Brexit te voorkomen.
16/01 08u30  Langer onderzoek naar Howick en LiliDe inspectie voor Justitie en Veiligheid heeft meer tijd nodig voor het onderzoek naar de gang van zaken rond de Armeense kinderen Howick en Lili.
16/01 08u15  ’Wietproef in meer gemeenten’Het wietexperiment moet worden uitgebreid, waardoor in veel meer dan tien gemeenten legale wiet kan worden geteeld en geleverd.
16/01 07u45  Positie May onhoudbaarDe smadelijke nederlaag die de Britse regering gisteravond leed in het Lagerhuis betekent dat de toch al tanende geloofwaardigheid van premier Theresa May volledig is verdwenen. Een groot deel van haar eigen fractie zegde vorige maand het vertrouwen in haar op. Nu heeft het parlement dat feitelijk ook gedaan.
16/01 07u30  Deurwaarder: wél brandbommen op ADM-terrein aangetroffenIn tegenstelling tot wat burgemeester Femke Halsema aan de gemeenteraad meldde, zijn er wel degelijk door agenten molotovcocktails en een openstaande gasfles op het ADM-terrein aangetroffen. Dat blijkt uit een schrijven van de deurwaarder, die een rapport opstelt over de aangetroffen goederen. Raadsleden van VVD, Forum voor Democratie, DENK, de Partij van de Ouderen en het CDA willen opheldering van Halsema.
16/01 07u15  Deze verkrachter maakt Den Haag onveiligAngstige momenten voor een jonge vrouw in Den Haag. Vorig jaar september probeerde een man haar te verkrachten. Tip de politie via WhatsApp: 06-172 14 856.
16/01 07u00  Rapper Boef voor rechter om te hard rijdenRapper Boef moet zich woensdag voor de rechtbank in Breda verantwoorden voor drie snelheidsovertredingen. De zitting vindt in Breda plaats, omdat de rechtbank in Tilburg de verwachte mediabelangstelling niet aankan.
16/01 06u45  Rechter doet uitspraak in zaak Paay-VlemmixDe rechtbank in Den Bosch doet woensdagochtend uitspraak in de zaak van Patricia Paay tegen Johan Vlemmix. De ondernemer had vorig jaar het idee geopperd om levensgrote sekspoppen te laten maken van bekende Nederlanders, onder wie Paay.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Gouden Ganzenveer voor Ian Buruma18/01 00u00 - De Telegraaf: De literaire onderscheiding de Gouden Ganzenveer is dit jaar voor Azië-kenner Ian Buruma. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, voorzitter van de Academie De Gouden Ganzenveer, maakte dat donderdagavond bekend in het televisieprogramma Jinek.
14x Vreemd gebruik van Westerbork doet pijn18/01 20u15 - De Telegraaf: Met verbijstering is vanuit de Joodse gemeenschap gereageerd op de locatie waar dit jaar de start van de Nacht van de Vluchteling moet plaatshebben: in Kamp Westerbork, dat in de Tweede Wereldoorlog als doorgangskamp diende.
11x ’Overleden’ oprichter Holland Herald leeft nog18/01 09u15 - De Telegraaf: Jean-Jacques van Belle leeft nog. De oprichter van Holland Herald, het ’in-flight magazine’ (boordtijdschrift) van KLM, blijkt in december zelf zijn overlijdensadvertentie te hebben laten zetten in enkele kranten.
11x Lekkende ex-agent hoort vonnis aan18/01 07u30 - De Telegraaf: Voormalig rechercheur Rick V. uit Zoetermeer hoort vrijdag in de rechtbank in Den Haag of hij wordt veroordeeld voor het lekken van informatie uit tientallen politiezaken in de regio. De officier van justitie heeft 30 maanden cel tegen V. geëist.
11x VVN: ’Het loop de spuitgaten uit met Uber-chauffeurs’18/01 05u30 - De Telegraaf: Het aantal dodelijke en ernstige ongelukken waarbij Uber-chauffeurs betrokken zijn is angstaanjagend hoog. Voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) reden een oproep te doen om alle taxi’s onder gelijke regels te stellen.
10x Dalende trend in vaccinaties gestopt18/01 21u30 - De Telegraaf: De afname van de vaccinatiegraad lijkt gestopt. De voorlopige cijfers over 2018 laten eenzelfde beeld zien als voor kinderen in 2015. Het gaat dan om de DKTP-vaccin, tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Dat meldt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.
10x FD breekt met correspondent Ans Boersma18/01 19u00 - De Telegraaf: Het Financieele Dagblad verbreekt de banden met correspondent en journalist Ans Boersma (31). Dat maakte de hoofdredactie van die krant vrijdagavond bekend.
10x Verdachte fatale flatbrand: ’Ik kan de tijd niet terugdraaien’18/01 11u30 - De Telegraaf: Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vrijdag bij de start van zijn proces spijt betuigd.
10x VVN: ’Het loopt de spuitgaten uit met Uber-chauffeurs’18/01 09u15 - De Telegraaf: Het aantal dodelijke en ernstige ongelukken waarbij Uber-chauffeurs betrokken zijn is angstaanjagend hoog. Voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) reden een oproep te doen om alle taxi’s onder gelijke regels te stellen.
10x Woede over scheppen meisje (9) door Uber-rijder18/01 05u30 - De Telegraaf: Het lot van het zwaargewonde 9-jarige meisje dat gisteren op weg naar school werd aangereden in Amsterdam West, heeft tot woedende reacties geleid. De 33-jarige chauffeur van de Toyota Prius reed door na het ongeluk. Collega’s van de Uber-rijder riepen hem via sociale media op zich aan te geven. De chauffeur deed dat in de loop van de dag, nadat zijn auto in stadsdeel West was gevonden en meegenomen voor onderzoek.

Statistieken

Artikels:
36623
Gelezen:
49316
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven