zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u15
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/03 14u15  Dam stroomt vol voor protest tegen racisme Honderden demonstranten verzamelen zich zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam voor het protest tegen racisme. Ze gaan de straat op en spreken zich uit tegen rassenhaat. Vanaf 14.00 uur lopen ze gezamenlijk naar de Dokwerker, het monument voor de Februaristaking. Ook zijn er verschillende sprekers.
23/03 14u15  Pechvogel niet gediend van camera Een bestuurder komt bij een verkeerslicht in Dordrecht niet meer voorruit. Echt zin om de berger te helpen, hebben de inzittenden van het pechgeval niet. In de serie De Puinruimers aandacht voor opmerkelijke verhalen van de weg.
23/03 14u15  Verkeersruzie escaleert, man dreigt met honkbalknuppel Een 34-jarige man is vrijdag opgepakt nadat hij bij een verkeersruzie in Zierikzee een honkbalknuppel tevoorschijn haalde. De weggebruiker uit Almere was onder invloed van wiet, ook had hij xtc-pillen in zijn auto liggen.
23/03 14u15  Bloemen houden van boeren Ze deden mee aan Boer zoekt Vrouw om hun ware liefde te vinden. En uiteindelijk vonden Aad, Tom en Hans ook echt de vrouw van hun dromen. Een tijdens het programma, twee erna. Maar stapelverliefd zijn ze allemaal.
23/03 14u00  Stijging zeespiegel ’valt mee’ De stijging van de zeespiegel langs de Nederlandse kust is in de afgelopen 25 jaar gemiddeld niet sneller verlopen dan in de jaren daarvoor. Dat concludeert de gerenommeerde onderzoeksbureaus Deltares en HKV in de Zeespiegelmonitor 2018.
23/03 14u00  Keeper eist heldenrol op bij handhaving in Eredivisie In de Eredivisie van het zaalvoetbal heeft keeper Jack Steur er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat ZVV Volendam op het hoogste niveau blijft.
23/03 13u45  Vrouw die petitie tegen Brexit begon met dood bedreigd De vrouw die de petitie tegen de Brexit startte, wordt met de dood bedreigd. Dat zegt de Britse tegen Metro. De petitie is inmiddels meer dan vier miljoen keer ondertekend.
23/03 13u45  Drie open haarden voor Ronald de Boer Hij is niet de eerste kunstenaar die met de juiste kruiwagens iets weet te bereiken. Steve Tepas verkocht in één avond het ene werk na het andere. Niet in een van de vele galeries in Amsterdam, maar in het walhalla van de moderne kunst: het Stedelijk Museum. Een mooi decor voor de gesprekken over politicus Thierry Baudet.
23/03 13u15  Elisabeth Post aan roer transportkoepel Transport Logistiek Nederland (TLN) heeft met Elisabeth Post een nieuwe voorzitter in huis gehaald. Zij is nu nog gedeputeerde in de provincie Noord-Holland, maar start op 1 mei voor een periode van vier jaar bij de belangenclub. Ze volgt daarmee Arthur van Dijk op, die onlangs als Commissaris van de Koning in Noord-Holland werd, en is de eerste vrouw in deze functie.
23/03 12u45  Levensgevaarlijk: Fietsers op snelweg Op de A27 tussen de Merwedebrug en Werkendam fietsten dinsdag een groep jongeren op de snelweg. Automobilisten, die aan de andere kant in de file stonden, schrokken zich een hoedje.
23/03 12u30  Motorrijder overleden na ongeluk in Amsterdam Een 37-jarige bestuurder van een motorscooter is overleden na een zwaar ongeluk op het Zuideinde tussen Amsterdam-Noord en Oostzaan. Hij kwam vrijdagavond in botsing met een personenauto. De 19-jarige autobestuurder is aangehouden om te worden gehoord.
23/03 12u30  17-jarige verongelukt met scooter in Den Haag Een 17-jarig meisje uit Poeldijk is vrijdag overleden na een zwaar verkeersongeval in Den Haag. Op de kruising van de Melis Stokelaan en de Beresteinlaan botste ze rond 11.00 uur tegen een auto. Het meisje kwam hard ten val en raakte zwaargewond. Later overleed zij in het ziekenhuis.
23/03 12u30  Hier verstoort Freek de Jonge Boekenbal De opening van het Boekenbal wordt onderbroken door Freek de Jonge die een statement tegen Thierry Baudet eist.
23/03 12u00  Diana’s huis werd leeggeroofd tijdens crematie Op het moment dat de moeder van Diana Fens (47) werd gecremeerd, braken twee mannen bij haar in. Ze lieten een grote ravage achter. In plaats van rouwen kon Diana puin ruimen en zich verbazen over zulk laag gedrag.
23/03 12u00  Keeper trapt in oude truc Mooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt@telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
Laatste update: vandaag om 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/03 11u45  Wagen van 230.000 euro rijdt het water in in WestknollendamEen Mercedes SUV is in de nacht van vrijdag op zaterdag in het water beland in Westknollendam (Noord-Holland). De wagen, ter waarde van 230.000 euro, was bedoeld om zaterdag het bruidspaar mee te vervoeren, maar viel in het water bij de Molletjesveer. De bestuurder is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
23/03 11u30  Buurt granaten: ’We moeten er blijkbaar aan wennen’„Het lijken wel Amsterdamse perikelen”, zegt buurtbewoner Yasin over de vondst van twee handgranaten bij een waterpijp en souvernirwinkel aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Het is de tweede keer in een paar maanden tijd dat de straat wordt opgeschrikt door de vondst van explosieven.
23/03 10u30  Handgranaten bij waterpijpwinkel RotterdamBij een winkel in waterpijpen en souvenirs aan de Schiedamseweg in Rotterdam zijn twee handgranaten gevonden.
23/03 10u15  Mannen gepakt voor autokraken tijdens aanslagEr zijn twee mannen uit Utrecht opgepakt die ervan worden verdacht in meerdere mediavoertuigen te hebben ingebroken in Utrecht tijdens nasleep van de aanslag. Het gaat om auto’s van buitenlandse media, die op dat moment in Utrecht waren om verslag te doen van het schietincident.
23/03 10u00  Oda Spelbos: „Praten over mijzelf blijft raar”We kennen haar allemaal als Marion Dreesenuit Flikken Maastricht. Maar Oda Spelbos (54) is nu óók te zien in Kom hier dat ik u kus, de toneelbewerking van de bejubelde roman van Griet op de Beeck. Een gesprek met de actrice, die eigenlijk helemaal niet graag interviews geeft.
23/03 10u00  Weervrouw/man gezocht!Bij Telegraaf Video zijn we op zoek naar een leuke nieuwe weervrouw- of man. Ben jij die sprankelende persoonlijkheid met ambitie voor de camera? Stuur dan snel je aanmelding met foto en motivatie door naar weerbericht@telegraaf.nl . Wie weet tot snel bij ons op de redactie!
23/03 09u45  ‘Hij trapte hem bijna dood!’In De Kwestie: moeten we in Nederland net zo streng straffen als in Tsjechië?
23/03 09u30  Schrijvende ex doopt pen in gifIs het wraakzucht of het nobele streven anderen te helpen met een persoonlijk verhaal? Feit is dat veel mensen letterlijk een boekje open doen over de ex. Die daar dan bepaald niet blij mee is. Afgelopen maanden werden twee boeken uit de handel genomen, nummer drie ligt nog onder de rechter. „Ik trap helemaal niet na.”
23/03 09u15  Maarten Boudry: ’We moeten niet zo somberen’Maarten Boudry (34), werkzaam aan de universiteit van Gent, is een Vlaamse ’tegendenker’. Hij rekent graag af met pseudowetenschap en deinst niet terug voor scherpe religiekritiek, ook op de islam.
23/03 09u15  Gebukt onder klimaatstress„Aan het einde van de week heb ik weer een hele zak vol!” De spreker, een oudere man in de collegezaal van dierentuin Artis, uit zich met een mengeling van wanhoop en boosheid. „Plastic afval! Vroeger was dat niet zo.”
23/03 08u30  Gerard vrij uit Thaise helAan de lijdensweg van Gerard van Vulpen, die maanden in een Thaise cel zat na een steekpartij, lijkt een einde te komen. Hij is naar Bangkok gebracht, waar hij vermoedelijk maandag of dinsdag op een vliegtuig naar Nederland wordt gezet.
23/03 08u30  ’Overal plastic fijnstof’In hoeverre is het menselijk lichaam ’vervuild’ met microscopisch kleine plastic deeltjes? Zitten ze al in onze bloedbaan, in onze weefsels en organen en welke schade brengen ze daar toe aan onze gezondheid?
23/03 08u00  Olda Spelbos: „Praten over mijzelf blijft raar”We kennen haar allemaal als Marion Dreesenuit Flikken Maastricht. Maar Oda Spelbos (54) is nu óók te zien in Kom hier dat ik u kus, de toneelbewerking van de bejubelde roman van Griet op de Beeck. Een gesprek met de actrice, die eigenlijk helemaal niet graag interviews geeft.
23/03 07u45  Woede om geschreeuw van Freek de JongeDankzij Freek de Jonge was er eindelijk weer eens wat reuring op het Boekenbal, het jaarlijkse bedrijfsfeestje van de Nederlandse boekenbranche. Maar de cabaretier heeft met zijn luide roep om een ’gezamenlijk statement tegen de verwerpelijke speech van Thierry Baudet’ gisteravond weinig vrienden gemaakt. De meeste schrijvers hadden geen goed woord over voor zijn luidruchtige actie.
23/03 07u15  Amnesty: elektrisch rijden helemaal niet schoonAmnesty International komt met een opmerkelijke stelling: elektrisch rijden is helemaal niet schoon.
23/03 07u00  Man neergestoken in EygelshovenIn het Limburgse Eygelshoven is vrijdagavond een man neergestoken nadat hij vermoedelijk daarvoor ruzie had gekregen in een horecagelegenheid. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.
23/03 05u30  ’Zorgelijk dat aanslag niet voorkomen kon worden’Voor Nederland goed en wel doorhad wat er in Utrecht aan de hand was, doken overal in de stad anti-terreureenheden op die jacht maakten op de aanslagpleger. Uiteindelijk waren het ook leden van deze Dienst Speciale Interventies (DSI) die Gökmen T. oppakten.10 
23/03 05u30  Nuchter onder terreurJarenlang ontsprong Nederland de dans, door toeval of dankzij het werk van de inlichtingendienst AIVD. Maandagmorgen om kwart voor elf gebeurde toch waarvoor steeds werd gevreesd en gewaarschuwd: ons land beleefde een dodelijke terreuraanslag. Het was de zwaarste daad van terrorisme in 44 jaar, maar Nederland bleef opvallend rustig. Hoe komt dat?10 
23/03 05u30  ING geeft personeel vrije hand met vakantieWerknemers van ING mogen voortaan zelf bepalen hoeveel verlof ze opnemen. Het concept van onbeperkt vakantieverlof, overgewaaid uit de Verenigde Staten, krijgt hiermee vaste voet aan de grond in Nederland.10 
23/03 05u30  Jorritsma gehoord over kartelvormingVVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Alliander – waar Jorritsma president-commissaris is – en concurrent Stedin. „Niks aan de hand”, zegt ze zelf.
23/03 05u30  Dure controleZelfs de keurige bank Triodos heeft van de toezichthouder De Nederlandsche Bank een standje gekregen. Triodos controleert klanten en transacties niet goed genoeg; daardoor zijn zaken als witwassen van crimineel geld en financieren van terrorisme mogelijk.10 
23/03 05u30  Jorritsma onder vuurTijdens een netbeheerdersoverleg in 2018 zouden netbeheerders Alliander en concurrent Stedin Nederland hebben verdeeld in gebieden waar zij elkaar niet zullen beconcurreren. Dergelijke afspraken zijn bij wet verboden, aangezien daarmee de concurrentie tussen marktpartijen wordt beperkt. Bij overtreding worden door de overheid zware boetes opgelegd.
23/03 00u00  Politie zoekt ’gewapende’ lachgas-overvallersDe politie is op zoek naar vier mannen die vrijdagavond betrokken zouden zijn bij een gewapende overval in het Limburgse Heerlen. Een persoon raakte daarbij lichtgewond.10 
22/03 23u45  Grote ontruiming vanwege flatbrand RotterdamVanwege een brand die vrijdagavond is uitgebroken in een flat aan de Gerdesiaweg in Rotterdam, zijn 24 woningen ontruimd. Bewoners worden opgevangen in een sporthal in de wijk Kralingen.
22/03 23u30  ’Twijfel politie en OM over uitlevering Poch’De politie en het Openbaar Ministerie hebben in 2009 getwijfeld of het juridisch wel in de haak was om Transavia-piloot Julio Poch via een omweg uit te leveren aan Argentinië. Dat melden het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland en RTL Nieuws op gezag van meerdere politiebronnen.
22/03 22u00  Freek de Jonge verstoort Boekenbal voor anti-Baudet verklaringCabaretier Freek de Jonge heeft vrijdag aan het begin van het Boekenbal in Amsterdam van zich laten horen. Hij stond tijdens de opening van de avond tussen het publiek op en eiste een verklaring tegen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet.
22/03 21u45  Emotionele tocht: 'Ik begrijp het niet'Een indrukwekkende stoet mensen komt vrijdagavond in stilte naar Utrecht met rode en witte bloemen, om de slachtoffers van de schietpartij in de tram te herdenken.
22/03 20u15  Sterrenhemel voor slachtoffersMet hun mobieltjes als verlicht baken liepen duizenden vrijdagavond de stille tocht van het Jaarbeursplein naar het 24 Oktoberplein in Utrecht, om de wreedheid van maandag te smoren en eensgezind respect en medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden te betuigen.
22/03 20u15  Klacht tegen Grapperhaus ook in beroep verworpenEen tuchtklacht tegen minister Ferd Grapperhaus (Justitie) over zijn optreden als advocaat in een ontslagzaak is opnieuw ongegrond verklaard. Dat meldt het Hof van Discipline, dat de klacht in hoger beroep heeft behandeld.
22/03 20u00  Vrees voor Brexit-chaos in haven Rotterdam: ’Ze komen de boot echt niet op’Als de Brexit een feit is, kan chaos in de Rotterdamse haven niet worden voorkomen. De wegen rond de stad dreigen vol te lopen met lange files, ondanks alle maatregelen. Ook bootreizigers met honden zijn de pineut.
22/03 20u00  Stille tocht aangekomen bij 24 Oktoberplein: ’Ik had dit niet verwacht’In Utrecht is de herdenking begonnen van het schietdrama in een tram waarbij drie mensen werden doodgeschoten en vijf anderen gewond raakten. Het zou gaan om zo’n zestienduizend Nederlanders die aanwezig zijn en in een stille tocht lopen van het Jaarbeursplein naar het 24 Oktoberplein, waar de schietpartij zich voltrok.
22/03 19u30  Striphelden Sjors en Sjimmie zijn na twintig jaar terugSjors en Sjimmie, een van Nederlands oudste stripheldenduo’s, zijn terug! Na twintig jaar pakken schrijvers Wilbert Plijnaar en Jan van Die en tekenaar Robert van der Kroft (de Wiroja’s) de serie weer op. De afleveringen verschijnen in de Stripglossy. Tot vreugde van fans. „Ik kom altijd veel vrolijker uit de strip!”
22/03 19u30  Tranen vloeien in Utrecht: ’Een dag van angst, woede en verdriet’In Utrecht is de herdenking begonnen van het schietdrama in een tram waarbij drie mensen werden doodgeschoten en vijf anderen gewond raakten. Zeker achtduizend Nederlanders zijn aanwezig en lopen van het Jaarbeursplein naar het 24 Oktoberplein, waar de schietpartij zich maandag voltrok.
22/03 19u15  Tranen vloeien in Utrecht: ’Een dag van angst’In Utrecht is de herdenking begonnen van het schietdrama in een tram waarbij drie mensen werden doodgeschoten en vijf anderen gewond raakten. Duizenden Nederlanders lopen van het Jaarbeursplein naar het 24 Oktoberplein, waar de schietpartij zich maandag voltrok.
22/03 18u45  Zetel erbij voor Forum in GroningenForum voor Democratie heeft er in de provincie Groningen nog een zetel bijgekregen. De partij kreeg niet vier, maar vijf zetels, blijkt na verwerking van alle tellingen. De provincie heeft die doorgegeven aan het ANP. De Partij voor de Dieren moet een zetel inleveren. De partij stond bij de voorlopige uitslag op twee zetels, maar dat blijkt er één te zijn.
22/03 18u30  ’Hier moet je je als boer altijd verdedigen’We weten dat ze aan de hand van Yvon Jaspers een vrouw zoeken en dikwijls klagen over te nat of te droog. Ze zijn de geliefde kop van Jut voor milieufanaten, die in hen kwelgeesten van de natuur zien. En toch zijn Nederlandse boeren gemiddeld de besten van de wereld. Het verhaal achter het wonderbaarlijke succes van geplaagde vakmensen.
22/03 18u00  ‘Haatcomment over Baudet is onacceptabel’Een docent geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht plaatste op Facebook het bericht ’Volkert waar ben je’, waarmee hij refereert aan de moord op Pim Fortuyn. Studenten van de school reageren hierop.
22/03 18u00  Kabinet vindt verkiezingsuitslag moeilijk te duidenHet kabinet vindt de verkiezingsuitslag van deze week maar moeilijk te duiden. Wat de burger wil met het klimaatbeleid bijvoorbeeld is moeilijk af te lezen uit het resultaat van de stembusgang.
22/03 18u00  ’Met 1 gewonde na aanslag gaat het iets beter’Met één van de drie mensen die zwaargewond raakten bij de aanslag in Utrecht gaat het iets beter. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen laten weten.
22/03 17u45  Ophef rond dierenasiel CuraçaoHet dierenasiel op Curaçao gaat honden die te lang onderdak hebben gehad „op humane wijze” met een spuitje doodmaken. Op het eiland is geschokt gereageerd op de beslissing. Er zijn veel oproepen de dieren te adopteren.
22/03 17u45  ’Met 1 slachtoffer ’Utrecht’ gaat het iets beter’Met één van de drie zwaargewonden na de aanslag gaat het inmiddels weer wat beter. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen bekendgemaakt in de uitzending van UVandaag, meldt RTV Utrecht.
22/03 17u45  Herindelingen voortaan als burger het wilBij herindelingen van gemeenten wordt het voortaan belangrijker wat burgers er zelf van vinden. Nu gebeurt het nog wel eens dat plaatsen moeten fuseren, terwijl bijvoorbeeld één van de gemeenteraden zich daar heftig tegen verzet.
22/03 17u45  ‘Duitsers zijn in paniek’Na een denderende start tegen Wit-Rusland speelt Oranje nu tegen Duitsland voor de EK-kwalificatie. Verslaggever Mike Verweij blikt vooruit.
22/03 17u45  Driekwart wil leeftijdsgrens energiedrankjesRuim driekwart van de Nederlanders van 18 jaar en ouder wil een leeftijdsgrens op de verkoop van energiedrankjes. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat bureau Multiscope in opdracht van voedselwaakhond foodwatch heeft uitgevoerd.
22/03 17u45  ’Ontvoerde vrouw’ Roosendaal meldt zichDe vrouw die vrijdagochtend mogelijk werd ontvoerd in Roosendaal is terecht. De politie Roosendaal heeft via Twitter gemeld
22/03 17u30  Jihadist krijgt Nederlanderschap niet terugEen 21-jarige man uit Amsterdam die na zijn veroordeling voor jihadistische terreurdaden zijn Nederlanderschap is kwijtgeraakt, krijgt die vooralsnog niet terug. De bestuursrechter in Amsterdam gaat niet in op zijn verzoek om de intrekking op te schorten totdat er een definitief besluit is genomen over zijn Nederlanderschap, zo blijkt vrijdag uit het vonnis. Dat betekent dat hij kan worden uitgezet.
22/03 17u30  Dubbele storting voor bijstandsgerechtigden AlmeloDe gemeente Almelo heeft door ’een menselijke fout’ bijna een half miljoen euro te veel aan bijstand uitgekeerd. Ongeveer 750 bijstandsgerechtigden ontvingen gisteren voor de tweede keer hun inkomen.
22/03 17u00  Ziekenhuizen gebukt onder telefoonterreurPersoneel van twee ziekenhuizen in de Achterhoek wordt sinds een week tijdens werktijd telefonisch met de dood bedreigd. De ziekenhuizen hebben aangifte gedaan bij de politie.
22/03 16u45  1070 aanmeldingen voor kinderpardon1070 kinderen hopen alsnog aanspraak te maken op een verblijfsvergunning, nu de regels van het kinderpardon zijn versoepeld.
22/03 16u30  Docent op non-actief na ’Volkert, waar ben je?’De Universiteit Utrecht heeft een medewerker op non-actief gezet nadat hij op Facebook onder een bericht reageerde met de vraag: ’Volkert waar ben je?’
22/03 16u30  Velsertunnel helemaal dicht na ongelukDe Velsertunnel (Velsen-Beverwijk) in de snelweg A22 is helemaal op slot gedaan na een ongeluk vanuit de richting Beverwijk. Bij het ongeval zijn twee auto's betrokken. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd.
22/03 16u15  Centrum Utrecht via A2 dicht voor stille tochtAutomobilisten kunnen vrijdag aan het begin van de avond uur het centrum van Utrecht niet bereiken via de A2. Dit in verband met de stille tocht iets later op de avond.
22/03 16u15  Schaap zegt ’sorry’Brandweercommandant Leen Schaap heeft na zijn mediaoptreden op de lokale zender AT5 zijn excuses aangeboden aan het Amsterdamse korps via het interne systeem. Hij bagatelliseerde de gevoelens van een groot deel van de manschappen, dat al bijna twee jaar aangeeft het vertrouwen in de leiding verloren te zijn.
22/03 15u30  Grapperhaus: wij letten zeker op de veiligheid van BaudetDe veiligheid van verkiezingswinnaar Thierry Baudet (Forum voor Democratie) wordt scherp in de gaten gehouden. Dat zegt minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in een reactie op bedreigingen aan het adres van de Forum-leider.
22/03 15u30  Gökmen T., verdachte aanslag Utrecht, bekentVerdachte aanslag Utrecht bekent en zegt alleen te hebben gehandeld. Hij is nu de enige verdachte rond de schietpartij in Utrecht die nog vastzit.
22/03 15u15  Verdachte aanslag Utrecht bekent en zegt alleen te hebben gehandeldVerdachte aanslag Utrecht bekent en zegt alleen te hebben gehandeld.
22/03 15u00  Dit is waarom Mark de J. 2 jaar extra cel krijgtEx-tenniscoach Mark de J. is door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar voor de moord op zakenman Koen Everink. Dat is twee jaar meer dan de rechtbank in Utrecht hem eerder oplegde.
22/03 14u45  Bijna 9 jaar cel voor dodelijk schot in liftEen 33-jarige man is veroordeeld tot acht jaar en tien maanden cel omdat hij in een lift in Amsterdam-Zuidoost een man heeft doodgeschoten. De rechtbank in Amsterdam oordeelt dat is bewezen dat de man het slachtoffer in 2008 met een revolver door het hoofd heeft geschoten.
22/03 14u45  Postbezorgster bestolen van busjeEen postbezorgster is in Amsterdam bestolen van het busje waarin ze reed. De vrouw kon nog net zelf uit het voertuig vluchten, waarop de dader ermee vandoor ging. De bestelbus, een witte Volkswagen Transporter, werd later op de dag teruggevonden aan de Mekongweg in het industriegebied Westpoort.
22/03 14u45  Cel- en taakstraffen voor bende ramkrakersDe rechtbank in Roermond heeft vrijdag gevangenisstraffen tot 2,5 jaar waarvan een jaar voorwaardelijk, en taakstraffen tot 480 uur opgelegd aan zeven personen die onder meer ramkraken hadden gepleegd. Eén verdachte hoeft na zijn voorarrest niet terug de cel in en ook geen taakstraf te doen.
22/03 14u30  ‘Minuut stilte had de KNVB gesierd’De KNVB nam voorafgaand aan de wedstrijd van Oranje tegen Wit-Rusland voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht geen minuut stilte in acht. Utrechters hebben weinig begrip voor deze keuze van de voetbalbond.
22/03 14u30  Drie jaar cel Heinekenontvoerder Frans MeijerHeinekenontvoerder Frans Meijer (65) is vrijdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransportwagen. Zijn zoon Rudi D.G. (26) kreeg twee jaar cel. De straf voor Meijer was gelijk aan de eis. Tegen D.G. was anderhalf jaar cel geëist.
22/03 14u15  Joël S. herinnert zich ’bijna niets’ van moord op Sarah PapenheimDe 23-jarige Joël S. kan zich bijna niets herinneren van de moord op de Amerikaanse studente Sarah Papenheim (21). Wel heeft hij bekend haar met tientallen messteken te hebben doodgestoken. Dat bleek tijdens de eerste pro forma-zitting tegen de begenadigde contrabassist die zelf aanwezig was in de Rotterdamse rechtbank.
22/03 14u15  Grote zoekactie Roosendaal naar mogelijk ontvoerde vrouwEen vrouw is vrijdagochtend mogelijk ontvoerd in Roosendaal. De politie is in de omgeving een grote zoekactie begonnen.
22/03 14u15  Hof bestraft moord Koen Everink hoger: 20 jaarEx-tenniscoach Mark de J. is door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar voor de moord op zakenman Koen Everink. Dat is twee jaar meer dan de rechtbank in Utrecht hem eerder oplegde.
22/03 14u00  Wennen aan versmalde Waalbrug NijmegenDe Waalbrug in Nijmegen heeft sinds vrijdag nog maar één rijstrook stadinwaarts en één rijstrook staduitwaarts. Dat blijft jarenlang zo, omdat Rijkswaterstaat groot onderhoud uitvoert aan de brug uit 1936. Het verkeer moest vrijdagmorgen wennen aan de nieuwe situatie. Een kleine vrachtwagen reed ondanks vele waarschuwingen tegen een hoogteportaal aan, waardoor het verkeer meteen stokte.
22/03 14u00  Broer en chauffeur Pim Fortuyn: ’Stop met dit soort onzin’De nauwe kring rond de vermoordde politicus Pim Fortuyn loopt de rillingen over de rug door de ’Volkert waar ben je?’-post van een universitair docent op Facebook richting Thierry Baudet. Oud-chauffeur van Fortuyn Hans Smolders en broer Simon Fortuyn zien door deze en andere opmerkingen een zelfde gevaarlijke klimaat ontstaan dat leidde tot de moord op Fortuyn door Volkert van der Graaf.
22/03 14u00  Vaccinatieoverleg moet communicatie verbeterenDe door staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) ingestelde ’vaccinatie-alliantie’ komt volgende week voor het eerst bijeen. Met dat samenwerkingsverband wil Blokhuis de bereidheid van mensen om zich te laten vaccineren verhogen.
22/03 14u00  20 jaar cel voor moord op Koen Everink in hoger beroepHet gerechtshof in Arnhem heeft een hogere celstraf van twintig jaar opgelegd aan Mark de J. wegens de moord op zakenman Koen Everink. De rechtbank veroordeelde de voormalige tenniscoach van Robin Haase vorig jaar conform de eis tot achttien jaar cel. In hoger beroep werd twintig jaar cel geëist, waar het hof vrijdag in meeging.
22/03 14u00  ’Aanwijzing voor dreigende sfeer rond Baudet’UPDATE 12.30 UUR Universiteit Utrecht heeft een ’fiks aantal’ klachten gehad over de bedreigende opmerking van een docent geesteswetenschappen aan het adres van Thierry Baudet. De docent plaatste op Facebook de boodschap: ’Volkert waar ben je?’.
22/03 13u45  Joling heeft tip voor BaudetEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
22/03 13u45  20 jaar cel voor moord op Koen EverinkHet gerechtshof in Arnhem heeft Mark de J. veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor de moord op Koen Everink, 3 maart 2016.
22/03 13u45  Drie jaar cel Heinekenontvoerder Frans M.Heinekenontvoerder Frans M. (65) is vrijdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransportauto. Zijn zoon Rudi D.G. (26) kreeg twee jaar cel. De straf voor M. was gelijk aan de eis. Tegen D.G. was anderhalf jaar cel geëist.
22/03 13u30  Juncker: Europa en ik gaan Frans missen„Europa en ikzelf gaan Frans erg missen.” Dat twittert de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in het Nederlands als reactie op het overlijden van oud-EU-commissaris en CDA-politicus Frans Andriessen. „Hij was een aardige, trouwe en attente collega, die ik zeer waardeerde.”
22/03 13u30  Frans Andriessen ’sieraad voor de politiek’Oud-minister en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt. Hij werd vooral bekend als fractievoorzitter van de KVP in de Tweede Kamer, minister van Financiën en als Eurocommissaris. Oud-collega Martin van Rooijen noemt het een verlies ’van een sieraad voor de politiek’.
22/03 13u30  Verkeerd afgestelde rem oorzaak liftongelukHet liftongeluk in een gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in januari is ontstaan door een verkeerd afgestelde rem. Onafhankelijk onderzoek heeft dat uitgewezen. De liftcabine met daarin veertien mensen viel met hoge snelheid zes verdiepingen omlaag en kwam pas tot stilstand in de kelder. Er vielen enkele gewonden.
22/03 13u00  'Rutte krijgt het drukker met koffiedrinken'Een nederlaag voor het kabinet bij de verkiezingen van woensdag. Er moet onderhandeld worden met andere partijen voor een meerderheid in de Eerste Kamer.
22/03 12u45  Met een advertentie lost Boeing niets opMet een paginagrote advertentie benadrukt Boeing er alles aan te doen om de veiligheid te garanderen. Volgens DFT-verslaggever Yteke de Jong neemt het de onrust rond het concern niet weg.
22/03 12u45  Voorarrest Gökmen T. maximaal verlengdDe vermeende schutter van de aanslag in Utrecht, Gökmen T. blijft in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag het voorarrest met de maximale termijn van twee weken verlengd.
22/03 12u30  Douane vindt 124 kilo cocaïne bij bakbananenDe douane heeft in IJsselmuiden 124 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten in vier sporttassen die verstopt waren in een container met bakbananen. De cocaïne, met een straatwaarde van ruim 3 miljoen euro, is in beslag genomen en vernietigd, meldde de Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) vrijdag.
22/03 12u15  Bende motorrovers gepaktEen bende die handelde in gestolen motoren lijkt een flinke klap te hebben gekregen. De politie hield deze week vier mannen aan voor diefstal en deelnemen aan een criminele organisatie.
22/03 12u15  Premier Rutte bij stille tocht in UtrechtPremier Mark Rutte is vrijdag bij de stille tocht in Utrecht die wordt gehouden voor de slachtoffers van de aanslag maandag in een tram in die stad. Eerder was al bekend geworden dat justitieminister Ferd Grapperhaus meeloopt. Zij doen mee namens het kabinet.
22/03 12u15  De Telegraaf zendt stille tocht Utrecht uitDe Telegraaf is vrijdagavond live bij de stille tocht in Utrecht voor de slachtoffers van de aanslag in een tram.
22/03 12u00  Emotionele column Peter Heerschop over aanslagPeter Heerschop was vanmorgen even terug in de ochtendshow op Radio 538. Hij bezorgde de luisteraars kippenvel met rake woorden over de gebeurtenissen in Utrecht.
22/03 11u45  Utrecht overweegt herdenkingsmonument aanslagUtrecht overweegt een monument te maken ter herdenking van het schietincident van afgelopen maandag in een tram bij het 24 Oktoberplein. Er moet nog wel uitgebreid overleg over worden gevoerd met alle betrokkenen, zegt een woordvoerder van de gemeente. Hij kan dan ook nog niet zeggen waar het monument zou moeten komen en hoe het eruit zou gaan zien.
22/03 11u45  Eis: 2,5 jaar cel voor ambtenaar wegens fraudeVoor oplichting van de gemeente Helmond is tegen een voormalig ambtenaar vrijdag 2,5 jaar celstraf geëist. Volgens de aanklager liet gemeenteambtenaar Pieter H. (57) zijn werkgever jarenlang opdraaien voor privébestedingen zoals de aanschaf van auto’s, exclusieve dameskleding, apparatuur en de aanleg van een dure tuin. De totale schade voor de gemeente bedraagt ruim 3,5 ton, zei de officier van justitie voor de rechtbank in Den Bosch.
22/03 11u15  ‘Aanwijzing voor dreigende sfeer rond Baudet’Universiteit Utrecht heeft een ‘fiks aantal’ klachten gehad over de bedreigende opmerking van een docent geesteswetenschappen aan het adres van Thierry Baudet. De docent plaatste op Facebook de boodschap: ‘Volkert waar ben je?’.
22/03 11u15  Groningen stemt voor gasboringenOok in gasprovincie Groningen maakt Forum voor Democratie een spectaculair debuut. Of ’zelfs’, zoals sommigen verzuchten. Want opmerkelijk genoeg is het partijstandpunt dat gaswinning door kan gaan. Ontstane schade dient uit gasbaten te worden vergoed. De Groningse Forum-afdeling sprak gisteren van ’een historische uitslag’, met vier zetels. Andere partijen willen gaswinning snel afbouwen.
22/03 11u00  Blok neemt afstand van Trump over GolanHet kabinet zal de Golanhoogte niet erkennen als onderdeel van de staat Israël. Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) neemt afstand van de Amerikaanse president Donald Trump. Die heeft gesuggereerd dat de VS de door Israël bezette hoogte van Golan in het zuidwesten van Syrië, als onderdeel van de staat Israël gaan erkennen.
22/03 11u00  Angst in Rotterdam: ’Durf kind niet buiten te laten spelen’Bewoners van de Oranjeboomstraat in Rotterdam zijn de schietpartijen, waarbij woensdagavond zelfs een dode viel, zat. „Het begint nu echt eng te worden”, zegt bewoonster Liesje Mathilda. „Op 11 maart was het ook al raak. Ik durf mijn kinderen niet meer buiten te laten spelen.”
22/03 11u00  Joël S. heeft doodsteken studente Sarah bekendDe 23-jarige student Joël S. heeft bekend dat hij de Amerikaanse studente Sarah Papenheim heeft doodgestoken. Hij zei vrijdag voor de rechtbank in Rotterdam dat hij alles heeft verteld wat hij nog weet, maar hij kan zich ook veel van de gebeurtenissen op 12 december vorig jaar niet meer herinneren. S. blijft voorlopig vastzitten.
22/03 10u45  Voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen (89) overledenOud-minister en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen (89) is overleden. Dat meldt zijn familie.
22/03 10u45  File en ravage op A2 door gekantelde tankauto met olijfolieOp de A2 Den Bosch - Utrecht is vrijdagochtend bij Nieuwegein een tankauto met olijfolie gekanteld. Dat gebeurde door een incident waarbij ook een personenauto en een bestelbusje waren betrokken. Eerder meldde Rijkswaterstaat dat er wijn in zat.
22/03 10u30  Zorg om nieuwbouwplannen Europees ParlementMegalomaan vindt de één, pure noodzaak vindt de ander. Het Europees Parlement – dat ook in Straatsburg nog een dependance heeft – wikt en weegt de mogelijkheden voor een nieuw hoofdgebouw in Brussel. In de loop van het voorjaar moet er duidelijkheid komen. Het is zeker niet het enige gebouw van het parlement dat leidt tot zorgen over de financiële handel en wandel. De Europese Rekenkamer is kritisch.
22/03 10u15  ’Zorg om nieuwbouwplannen Europees ParlementMegalomaan vindt de één, pure noodzaak vindt de ander. Het Europees Parlement – dat ook in Straatsburg nog een dependance heeft – wikt en weegt de mogelijkheden voor een nieuw hoofdgebouw in Brussel. In de loop van het voorjaar moet er duidelijkheid komen. Het is zeker niet het enige gebouw van het parlement dat leidt tot zorgen over de financiële handel en wandel. De Europese Rekenkamer is kritisch.
22/03 09u45  Markermeer volgegooid met 2 miljoen palingenZeker twee miljoen jonge palingen zijn vrijdag uitgezet in het Markermeer en de randmeren.
22/03 09u30  Tienduizenden adressen in ’t Gooi zonder stroomIn het Gooi zitten tienduizenden huishoudens zonder elektriciteit. Dat komt doordat een hoogspanningsstation in ’s-Graveland door nog onbekende oorzaak is uitgevallen, zegt een woordvoerder van netbeheerder TenneT. Medewerkers zijn erbij om de storing te verhelpen.
22/03 09u00  Mensen zien ex-verdachte nog als terroristDe 27-jarige man die werd opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag in Utrecht, wordt nog steeds aangesproken als terrorist. „Op sociale media ben ik uitgescholden voor verrader en op straat word ik aangesproken als terrorist. Ook vrienden zeggen dat tegen me, al ga ik ervan uit dat ze dat grappig bedoelen.”
22/03 08u45  Rotterdammers zijn het schieten zatBewoners van de Oranjeboomstraat in Rotterdam zijn de schietpartijen, waarbij woensdagavond zelfs een dode viel, zat. „Het begint nu echt eng te worden”, zegt bewoonster Liesje Mathilda. „Op 11 maart was het ook al raak. Ik durf mijn kinderen niet meer buiten te laten spelen.”
22/03 08u30  ’Universitair docent bedreigt Baudet’Een docent van de Universiteit heeft Thierry Baudet en de leden van Forum voor Democratie met de dood bedreigd.
22/03 08u15  Universitair docent bedreigt BaudetEen docent van de Universiteit heeft Thierry Baudet en de leden van Forum voor Democratie met de dood bedreigd.
22/03 08u15  Mist teistert weggebruikers in vroege ochtendWie vrijdagochtend de weg opgaat moet rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft voor vrijwel heel het land code geel afgegeven met uitzondering van Friesland, Groningen en Drenthe.
22/03 08u00  ’Motorhelm moet houdbaarheidsdatum krijgen’Er moet een productie- of houdbaarheidsdatum komen op motorhelmen. Omdat de kwaliteit ervan na een jaar of zes fors achteruitgaat, moeten bestuurders weten of het hoofddeksel nog voldoende bescherming biedt.
22/03 08u00  Temptation-Milou wéér topless: ‘Je hebt mooie borsten’De twee nieuwe verleiders in Temptation Island leveren weer genoeg stof tot napraten op! Monique Smit praat elke week na met oud-deelnemers en bekende fans. Deze week met Karim, verleider van Temptation Island VIPS, en verleider Timone van het huidige seiz
22/03 08u00  Goodwill-offensief van BoeingVliegtuigbouwer Boeing, die zwaar onder vuur ligt door de twee crashes met de gloednieuwe 737 Max, is wereldwijd een goodwill-offensief gestart. Niet alleen naar de luchtvaart, maar vooral ook naar de reizigers. Topman Dennis Muilenburg gaat diep door het stof en biedt openlijk excuses aan.
22/03 08u00  Schuiladres politie naast spookwoning crimineelMinister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) bevestigt dat een schuiladres, of safehouse, voor bedreigde politici, diplomaten en getuigen in hetzelfde pand zat waarin ook een crimineel schuilde.
22/03 07u45  Rechter ziet Joël S. om dood studente SarahDe 23-jarige Joël S. staat vrijdag voor het eerst voor de rechter voor het doodsteken van de Amerikaanse studente Sarah Papenheim. Zij werd zwaargewond gevonden in haar studentenhuis in Rotterdam-Kralingen, en overleed korte tijd later.
22/03 07u30  Boekenweek begint met BoekenbalSchrijvers, uitgevers, boekhandelaren en andere spelers in de literaire wereld komen vrijdagavond weer bijeen voor het Boekenbal in Amsterdam. Het roemruchte feestje is traditiegetrouw het begin van de Boekenweek, dat voor de 84e keer plaatsvindt.
22/03 07u30  Utrecht gedenkt slachtoffers met stille tochtIn Utrecht worden op vrijdagavond de slachtoffers van de schietpartij in die stad herdacht met een stille tocht.
22/03 07u30  File en ravage op A2 door gekantelde tankauto met wijnOp de A2 Den Bosch - Utrecht is bij Nieuwegein een tankauto met wijn gekanteld. Dat gebeurde door een incident waarbij ook een personenauto was betrokken.
22/03 07u15  Duidelijk is dat het land opnieuw niet naar links wilDe uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen dwingt premier Mark Rutte opnieuw met oppositiepartijen te onderhandelen om kabinetsbeleid door het parlement te krijgen.
22/03 07u15  ‘Deze kaas lacht naar je!’Afgelopen week vonden de Cum Laude Awards plaats: de verkiezing van de lekkerste boerenkaas van Nederland. Onze culinair verslaggever Felix Wilbrink zit in de jury!
22/03 07u15  Minister: politicus in hetzelfde pand als crimineelMinister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) bevestigt dat een schuiladres, of safehouse, voor bedreigde politici, diplomaten en getuigen in hetzelfde pand zat waarin ook een crimineel schuilde.
22/03 07u00  SP-partijvoorzitter Ron Meyer blijft de schijn ophoudenHet zoveelste verlies op rij zet de SP van Lilian Marijnissen op scherp. Verliepen de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar al teleurstellend, de Statenverkiezingen zijn met een ruime halvering van het aantal Senaatszetels op een regelrechte ramp uitgelopen. De SP werd de verliezer van de verkiezingen.
22/03 07u00  In Oss redden de socialisten het netHet centrum van Oss ademt een weldadige rust als Bernard Delpeut - beheerder van het SP-ledenbestand en tevens verantwoordelijk voor de tribunebezorging – de ochtend na de verkiezingen een rood pamflet met de woorden SP-kiezers bedankt op een houten wand lijmt. Is traditie in deze Brabantse stad van noeste arbeiders, voor eeuwig verklonken met die politieke partij van de rode tomaat.
22/03 07u00  ’Welkom in het tijdperk van de identiteitspolitiek’Het valt cultuurfilosoof Sebastien Valkenberg op hoe ons land in een identiteitskramp is geschoten. Straatnamen hebben snel een beladen karakter, net als de benoeming van het geslacht in het paspoort. „De overheid lijkt zichzelf steeds meer te zien als leverancier van erkenning.”
22/03 07u00  Veel meer ’inklimmers’ in haven RotterdamDe politie en marechaussee hebben in 2018 in totaal 1371 ’inklimmers’, onder wie 897 Albanezen, aangehouden in de haven van Rotterdam. Een jaar eerder waren dat er 944,van wie 771 met de Albanese nationaliteit. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb aan een Rotterdamse raadscommissie.
22/03 07u00  Grapperhaus erkent fout bij safehouses Den HaagMinister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) bevestigt dat een schuiladres, of safehouse, voor bedreigde politici, diplomaten en getuigen in hetzelfde pand zat waarin ook een crimineel schuilde.
22/03 06u45  Mist in grootste deel van NederlandWie vrijdagochtend de weg opgaat moet rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft voor vrijwel heel het land code geel afgegeven met uitzondering van Friesland, Groningen en Drenthe.
22/03 05u30  Molens pletten beestjesWindmolens blijken een dodelijke vijand te zijn van insecten. In de warmere maanden van het jaar komen er, alleen al in Duitsland, vijf tot zes miljard per dag om. Dat blijkt uit een studie bij onze oosterburen.
22/03 05u30  Kennis bij FvD boven ervaringWeg met de carrièrepolitici, luidt het credo van Forum voor Democratie. De partij staat niet alleen een ’kenniskabinet’ voor, maar stelt ook voor z’n volksvertegenwoordigers kennis boven politieke ervaring. Wie zijn de mensen die voor de partij van Thierry Baudet naar de Eerste Kamer gaan? Drie portretten.
22/03 05u30  ’Niet het safehouse van Geert Wilders’Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) bevestigt dat een schuiladres, of safehouse, voor bedreigde politici, diplomaten en getuigen in hetzelfde pand zat waarin ook een crimineel schuilde.
22/03 05u30  Kilte richting ForumForum voor Democratie wordt voorlopig geen steunpilaar voor het kabinet. De regeringspartijen maken duidelijk dat ze meer keus hebben om aan een meerderheid in de Eerste Kamer te komen.
22/03 05u30  Forum mag tekenen bij het kruisjeForum voor Democratie is de grootste partij in de Eerste Kamer geworden. Maar staat de coalitie ook toe dat Forum het kabinet gaat bijsturen of wordt stemmenkanon Baudet genegeerd? D66 zegt geen trek te hebben in de nieuwkomer. De andere regeringspartijen doen vriendelijker, maar gunnen Forum ook geen onderhandelingspositie.
22/03 05u30  Miljarden insecten te pletter tegen windmolensWindmolens zijn ten onrechte een blinde vlek in de discussie over de achteruitgang van insectenpopulaties. Voor het eerst heeft een Duitse studie berekend hoeveel zwevende beestjes zich te pletter vliegen in windparken. De uitkomsten „zijn zorgwekkend”, concludeert hoofdonderzoeker Franz Trieb.
22/03 02u00  Rutte opgelucht over uitstel BrexitPremier Mark Rutte hoopt dat het Britse parlement volgende week alsnog kan instemmen met de Brexitdeal nu de EU-leiders de Britse premier Theresa May uitstel van de deadline hebben gegeven. Na urenlang overleg in Brussel zei hij dat er „gelukkig uiteindelijk resultaat” was. „Het is voor Nederland heel belangrijk dat er geen chaotische, ongecontroleerde Brexit komt. Want hoe goed je ook bent voorbereid, er gaan altijd dingen mis.”
22/03 02u00  ’Geld en mensen tekort in rechtspraak’De rechtspraak heeft te weinig geld en personeel om de kwaliteit te verbeteren, te innoveren en de doorlooptijden van rechtszaken in te korten. Tot die conclusie komt de Commissie Visitatie Gerechten, die de huidige stand van de rechtspraak heeft onderzocht.
22/03 00u45  ’AIVD: Britse shariageleerde heimelijk op Haga’De omstreden Britse shariageleerde Haitham al-Haddad heeft „heimelijk” lessen verzorgd op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, meldt NRC. Ook zouden andere radicale islamitische voormannen betrokken zijn bij de school en zou de schoolleiding een Tsjetsjeense terreurbeweging hebben gefinancierd.
22/03 00u30  Geld en mensen tekort in rechtspraakDe rechtspraak heeft te weinig geld en personeel om de kwaliteit te verbeteren, te innoveren en de doorlooptijden van rechtszaken in te korten. Tot die conclusie komt de Commissie Visitatie Gerechten, die de huidige stand van de rechtspraak heeft onderzocht.
21/03 22u15  Politie ingeschakeld voor bevalling, kersverse moeder doet openAgenten van Politieteam Walcheren zullen de bijzondere gebeurtenis van vorige week vast niet snel vergeten: agenten waren opgeroepen om de deur te openen bij een vrouw wiens bevalling eerder op gang was gekomen dan verwacht. Eenmaal ter plaatse deed de vrouw echter zelf de deur open, mét haar baby in de armen.
21/03 22u00  Conductrice bijna gewurgd in trein Amsterdam - HaarlemEen conductrice van de NS is donderdag in de trein van Amsterdam naar Haarlem mishandeld en gepoogd te wurgen. Dat meldt de politie Haarlem.
21/03 21u45  Mysterieuze lichtflits gefilmd: wat vliegt hier?Inwoners van Los Angeles waren woensdagavond in de ban van een mysterieus verschijnsel aan de hemel.
21/03 20u45  538 kilo coke op weg naar Nederland onderschept door douane VSDe douane in de Verenigde Staten heeft dinsdag in de haven van Philadelphia 538 kilo cocaïne onderschept. De drugs werden door politiehonden aangetroffen op een schip dat op weg was naar Nederland, en hadden een straatwaarde van 33 miljoen euro.
21/03 20u15  Volendam switcht naar Forum„Laat Thierry Baudet het nu maar eens proberen. Geert Wilders wordt door andere partijen geboycot en komt daardoor nooit aan de macht. Maar om Forum voor Democratie kunnen ze nu niet meer heen.”
21/03 20u15  Vrouw springt plots op spoor: wat zou jij doen?Verwarde mensen worden volgens ProRail vaak aan hun lot overgelaten. De spoorbeheerder wil dat Nederlanders beter op elkaar letten en heeft daarom opnieuw opmerkelijke beelden openbaar gemaakt. Kijk hier de laatste aflevering van Spoorbewakers.
21/03 20u00  ‘Zandvoort geeft hiermee signaal af aan Formule 1’De gemeente Zandvoort heeft een bedrag van vier miljoen vrijgemaakt voor het mogelijk maken van een Grand Prix in Nederland. Verslaggever Ilan Sluis legt uit wat dat betekent.
21/03 19u45  ’Minderjarige jongen in rug gestoken in Haarlem’Een minderjarige jongen is donderdag in de Edward Jennerstraat, Haarlem, in zijn rug gestoken. Volgens het Haarlems Dagblad volgde het incident op een ruzie met leeftijdsgenoten. De politie heeft twee verdachten aangehouden.
21/03 19u30  ‘Dit wordt het bolwerk van Baudet’Maar liefst 40 procent van de Volendammers stemde op Forum voor Democratie. Inwoners leggen hun keuze uit.
21/03 19u30  Meisje besmeurd met ontlasting in bushokjeEen onbekende heeft afgelopen woensdag een meisje besmeurd met poep. Dat gebeurde in een bushalte in Nijmegen.
21/03 19u30  Politie zoekt beelden van vluchtroute Gökmen T.De politie is, na de aanslag afgelopen maandag op het 24 Oktoberplein, op zoek naar camerabeelden van de vluchtroute van hoofdverdachte Gökmen T. Iedereen die camerabeelden heeft wordt verzocht die te delen met de politie.
21/03 19u30  Indrukwekkende bloemenzee in UtrechtOp de plek van de schietpartij in Utrecht hebben veel mensen bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag van maandag.
21/03 19u30  Baudet: 'Gevestigde partijen moeten onze kant op'Met de nieuwste verkiezingsprognose in de hand peilden we de stemming bij de verschillende politieke kopstukken in Den Haag.
21/03 19u15  Dure duif met eigen bodyguardHij is de Max Verstappen onder de postduiven: de Belgische duif Armando die voor het astronomische bedrag van 1,2 miljoen euro is verkocht aan een Chinees. Er gaat enorm veel geld om in de postduivenwereld, en dat trekt natuurlijk ook criminelen.
21/03 19u00  Oud-chauffeur Fortuyn voor FvD in Brabantse PSVoormalig chauffeur van Pim Fortuyn Hans Smolders is als lijstduwer van Forum voor Democratie met voorkeursstemmen gekozen in Provinciale Staten van Noord-Brabant. Alleen al in zijn woonplaats Tilburg kreeg het voormalig Tweede Kamerlid van de LPF 8972 stemmen en dat is ruimschoots voldoende voor een zetel.
21/03 19u00  Nieuwe kans voor pensioendossierDe uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen zetten de vastgelopen pensioenonderhandelingen in beweging. Zo ruiken de vakbonden hun kans nu het kabinet de meerderheid in de Eerste Kamer is kwijtgeraakt.
21/03 18u45  Honderden tips over aanslag UtrechtBij de politie zijn honderden tips binnengekomen over de dodelijke schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht afgelopen maandag. Een politiewoordvoerder zegt dat bij veel tips foto’s of camerabeelden zijn geüpload.
21/03 18u00  Tienermoeder wéér zwanger: baby blijft maar huilenMariah heeft vandaag een zwangerschapsfotoshoot, maar baby Marley dreigt deze dag te verpesten… In de serie Tienermoeder: wéér zwanger volgen we Mariah tijdens de vrolijke en dramatische momenten van het alleenstaande moederschap.
21/03 18u00  Verdacht pakketje in Enschede blijkt loos alarmDe politie in Enschede heeft donderdagmiddag onderzoek gedaan naar een verdacht pakketje in een trein. Daarvoor zijn alle mensen uit de trein gehaald en werd het perron afgesloten.
21/03 17u45  Motorrijder (22) omgekomen in UtrechtEen 22-jarige motorrijder uit Maartensdijk is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de Universiteitsweg in Utrecht.
21/03 17u45  Facebook door het stof: uw wachtwoord op straat?Facebook heeft honderden miljoenen wachtwoorden van gebruikers jarenlang onversleuteld opgeslagen. Daar is de bekende beveiligingsonderzoeker Brian Krebs achtergekomen. Het socialemediabedrijf zelf zegt geen bewijs te hebben gevonden dat zijn werknemers misbruik hebben gemaakt van die wachtwoorden.
21/03 17u45  Hoogste opkomst voor waterschappen ooitDe opkomst voor de waterschapsverkiezingen is nog nooit zo hoog geweest. Uit voorlopige cijfers blijkt dat 50,5 procent van de kiesgerechtigden een stem heeft uitgebracht. In 2015 bleef de opkomst steken op 43,5 procent. Water Natuurlijk is opnieuw de grootste partij.
21/03 17u45  'Gevestigde partijen moeten onze kant op'Met de nieuwste verkiezingsprognose in de hand peilden we de stemming bij de verschillende politieke kopstukken in Den Haag.
21/03 17u45  Trein ontruimd door verdacht pakketje in EnschedeDe politie in Enschede heeft alarm geslagen om een verdacht pakketje in een trein. Alle mensen zijn uit de trein gehaald. Het perron is afgesloten.
21/03 17u30  Defensie oefent laagvliegen boven zuidoostenDefensie gaat in de eerste week van april boven Zuidoost-Nederland oefenen met laagvliegen, parachutespringen en vliegen met nachtzichtapparatuur. Tijdens de oefening Orange Bull mogen militaire toestellen overdag tot een hoogte van 100 meter boven de grond vliegen en ’s nachts tot 200 meter, laat Defensie donderdag weten.
21/03 17u15  Bloedige steekpartij Albert Cuypmarkt gefilmdOp internet gaan schokkende beelden van de steekpartij in Amsterdam, waar afgelopen zaterdag twee gewonden bij zijn gevallen.
21/03 17u15  Vijf vragen over Zandvoortse Formule 1:De gemeente Zandvoort maakt vier miljoen euro vrij voor de komst van de Formule 1 naar Nederland. Wat zegt dat over de kansen dat de Grand Prix naar de kustplaats komt? Vijf vragen aan woordvoerder van de Dutch Grand Prix Jan Lammers en verantwoordelijk wethouder Ellen Verheij.
21/03 17u15  Nederlander koopt Hongaars dorp en maakt festival-paradijsEen festival voor slechts 300 bezoekers, georganiseerd door een Nederlander in het Hongaarse dorpje Bedepuszka. Rust, ruimte, muziek, vrijheid, blijheid straks in augustus, aldus bedenker Elroy Thümmler, die dit idyllische gehucht opkocht.
21/03 17u00  Helmond eist tonnen van verdachte ex-ambtenaarDe gemeente Helmond eist ruim 7,5 ton van een voormalig ambtenaar die terechtstaat voor fraude. Het gaat om de directe schade door oplichting (4,5 ton) en de kosten van onderzoeken die zijn gedaan naar de omvang van de fraudezaak, aldus de claim die donderdag op de eerste procesdag werd besproken.
21/03 17u00  Man in groene string achtervolgt vrouwenDe politie is op zoek naar een man die op 15 maart meerdere vrouwen heeft achtervolgd in de Gelderse plaats Lochem. Meneer droeg een groene string en is ongeveer 1.90 meter lang.
21/03 16u45  Grapperhaus: ’Utrecht’ tot op de bodem uitzoekenMinister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) kan zorgen vanuit de Kamer over de aanslag in Utrecht nog niet wegnemen. De hamvraag - hoe het kan dat een veroordeelde veelpleger bewapend op vrije voeten was - blijft onbeantwoord.
21/03 16u30  Buma laconiek over opvolgingsstrijdCDA-leider Sybrand Buma doet laconiek over de speculaties over zijn vertrek. Na het verlies in de Eerste Kamer wordt er in Den Haag met extra interesse gekeken naar de potentiële opvolgers bij het CDA. Buma lijkt daardoor niet beledigd, maar maakt er een grap van.
21/03 16u15  Buma laconiek voor opvolgingsstrijdCDA-leider Sybrand Buma doet laconiek over de speculaties over zijn vertrek. Na het verlies in de Eerste Kamer wordt er in Den Haag met extra interesse gekeken naar de potentiële opvolgers bij het CDA. Buma lijkt daardoor niet beledigd, maar maakt er een grap van.
21/03 16u00  Buma laconiek voer opvolgingsstrijdCDA-leider Sybrand Buma doet laconiek over de speculaties over zijn vertrek. Na het verlies in de Eerste Kamer wordt er in Den Haag met extra interesse gekeken naar de potentiële opvolgers bij het CDA. Buma lijkt daardoor niet beledigd, maar maakt er een grap van.
21/03 16u00  ‘Identiteitspolitiek Baudet gevaarlijk’Een dag na de overwinning van Forum voor Democratie bij de Provinciale Statenverkiezingen maakt verslaggever Wierd Duk de balans op. Wie is de Forum-stemmer, hoe gevaarlijk is de identiteitspolitiek die Baudet bedrijft en hoe gaat deze beweging zich verder ontwikkelen? Dat en meer in de nieuwe podcast.
21/03 16u00  FvD’er moet verhuizen om zetelverlies Flevoland te voorkomenEen verhuizing moet voorkomen dat Forum voor Democratie een zetel kwijtraakt in Flevoland. De partij heeft niet genoeg kandidaten in de polderprovincie om het probleem op een andere manier op te lossen.
21/03 15u45  Humberto Tan los op Baudet-kiezersEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
21/03 15u45  Morgen ideaal terrasweer: 19 graden (!)Genieten geblazen, want morgen schijnt volop de zon en kunnen de temperaturen oplopen tot wel 19 graden. Perfect weer om de vrijdagmiddag door te brengen op een terrasje in de zon.
21/03 15u45  Stel boos: nieuwe huis naast homo-seksplekTwee jonge ouders zijn woest na de aankoop van een huis, dat vlak naast een homo-ontmoetingsplek blijkt te liggen. Kim Duin heeft jonge kinderen. „Dan zegt ze: Mama, ze zijn er weer!”
21/03 15u30  Baudet: FvD wil besturen in provinciesForum voor Democratie wil gaan besturen in Zuid-Holland en Noord-Holland. Dat laat partijleider Thierry Baudet weten. Hij heeft VVD-coryfee Hans Wiegel gevraagd als informateur op te treden in Zuid-Holland.
21/03 15u15  Mitchell O. snapt niks van shock om schoolshootingIs Mitchell O. nou gewoon een onnozele puber met een hang naar extremen, of vormen zijn gedragingen een voorbode van een verschrikkelijk incident als een schoolshooting? De rechters deden hun uiterste best om het te ontdekken om erger in de toekomst uit te sluiten.
21/03 15u15  PewDiePie niet meer de grootsteHet onvermijdelijke is gebeurd: het Zweedse YouTube-kanaal PewDiePie is onttroond als kanaal met de meeste abonnees. Het Indiase muziekkanaal T-Series geldt sinds vandaag als onbetwiste leider met 90,5 miljoen abonnees, inmiddels zo’n 21.000 meer dan PewDiePie. Nederlandse fans van de Zweedse YouTuber zijn onthutst. „Hieruit blijkt dat YouTube niet langer een platform van creatieve individuen is.”
21/03 15u00  Wilders: uniek PVV-geluid blijft bestaanNederland zal ook de komende jaren het „unieke geluid” van de PVV blijven horen, ook al is Thierry Baudet met zijn Forum voor Democratie de grote winnaar van de provinciale verkiezingen. Dat zegt Geert Wilders.
21/03 14u45  Brandweerman: huwelijk met leiding gestrandHet vertrouwen tussen de Amsterdamse brandweerlieden en de korpsleiding is dermate geschaad, dat sprake is van een „gestrand huwelijk dat niet meer is te lijmen.” Dat zei een brandweerman van het hoofdstedelijke korps tegen de gemeenteraad.
21/03 14u30  Rutte: druk op Brits parlement opvoerenDe EU is bereid om de Britse premier Theresa May meer tijd te geven voor de brexit onder voorwaarde dat het Britse parlement ’ja’ zegt tegen de brexitdeal die May in november met Brussel heeft gesloten. Dat zei premier Mark Rutte bij het begin van de EU-top in Brussel. „Ik wil de druk vooral bij het Britse parlement leggen.”
21/03 14u15  Forum wil snel verkiezingen Tweede KamerForum voor Democratie wil na de monsterzege in de provincies snel verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat kan volgens partijleider Thierry Baudet gebeuren als premier Rutte „een baantje in Brussel accepteert.”
21/03 14u15  Nederlands zorgenkind: ’Als Fontys maar niet een VU’tje doet’Verbazing en teleurstelling bij de open dag voor de opleiding tot docent Nederlands van Fontys Hogescholen in Tilburg. Er kwamen maar acht belangstellenden. „Als Fontys maar niet een VU’tje doet”, zegt docent Bas Jongenelen.
21/03 14u00  Asscher: PvdA kan weer resultaten bereikenDe PvdA is weer in een positie om resultaten te bereiken, vindt voorman Lodewijk Asscher. Zijn partij raakte weliswaar een zetel kwijt in de Eerste Kamer, maar een verpletterende nederlaag zoals in 2017 was het niet. Met de overgebleven zetels kan de partij de coalitie aan een meerderheid helpen.
21/03 14u00  Koninklijk paar bezoekt hulpverleners UtrechtKoning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag in Utrecht een bezoek gebracht aan het politiebureau aan de Marco Pololaan.
21/03 13u45  Meer Nederlanders vast in SyriëHet aantal Nederlandse Syriëgangers dat onder Syrisch-Koerdisch gezag vastzit in kampen of in detentie, is de afgelopen weken flink toegenomen. Op dit moment gaat het om 25 volwassenen en 40 kinderen, zo meldde de inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD donderdag. Driekwart is vrouw en een kwart man.
21/03 13u45  Koning bezoekt politie UtrechtKoning Willem-Alexander is donderdagmiddag op bezoek bij de politie in Utrecht om over de schietpartij eerder deze week in die stad te praten.
21/03 13u30  Baudet: FvD wil besturen in Zuid-HollandForum voor Democratie wil gaan besturen in Zuid-Holland. Dat laat partijleider Thierry Baudet weten. Hij heeft VVD-coryfee Hans Wiegel gevraagd als informateur op te treden.
21/03 13u15  Rutte: ook kijken naar samenwerking met FVDHet kabinet zal ook kijken of Forum voor Democratie (FVD) wil samenwerken met het kabinet in de Eerste Kamer. Er zal volgens premier Mark Rutte per onderwerp worden gekeken naar meerderheden. „Ik zou er ook op rekenen dat de partij die de grootste is geworden daartoe bereid is”, zei Rutte in Brussel waar hij is voor een Europese top.
21/03 13u15  Neres moet liedje zingen bij Braziliaanse selectieHet lijkt erbij te horen als je debuteert bij een nationale selectie: een liedje zingen voor de voltallige spelersgroep.
21/03 13u15  Lichaam aangetroffen in de KeizersgrachtIn het water van de Keizersgracht in Amsterdam is donderdagochtend een stoffelijk overschot aangetroffen. Een omstander zag het lichaam rond 10.30 drijven in het water van de gracht.
21/03 13u15  FvD-lijstduwer eist aftreden Tilburgse wethouder om ’racismetweet’Forum voor Democratie-lijstduwer Hans Smolders is woedend op D66-wethouder Marcelle Hendrickx van Tilburg. Zij noemde een stem op Smolders gisteren een keus voor racisme, afbraak rechtsstaat, haat en verdeeldheid. Smolders eist nu haar aftreden.
21/03 13u00  Marijnissen: ’Dit waren niet onze verkiezingen’„Laten we eerlijk zijn: dit waren niet onze verkiezingen.” Partijleider Lilian Marijnissen weet nog niet goed waar het immense verlies van de SP aan te wijten is. De partij kelderde van 9 naar 4 zetels in de Eerste Kamer.
21/03 13u00  Dit bedoelt Baudet met zijn uil van Minerva„De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond.” Het is de eerste zin van de overwinningsspeech van Thierry Baudet van Forum voor Democratie gisteravond. Een speech die nu al heel veel stof doet opwaaien. Maar wat bedoelt hij er eigenlijk mee?
21/03 13u00  Lichaam aangetroffen in KeizersgrachtIn het water van de Keizersgracht in Amsterdam is donderdagochtend een stoffelijk overschot aangetroffen. Een omstander zag het lichaam rond 10.30 drijven in het water van de gracht.
21/03 13u00  FvD-lijstduwer eist aftreden Tilburgse wethouder om ‘racismetweet’Forum voor Democratie-lijstduwer Hans Smolders is woedend op D66-wethouder Marcelle Hendrickx van Tilburg. Zij noemde een stem op Smolders gisteren een keus voor racisme, afbraak rechtsstaat, haat en verdeeldheid. Smolders eist nu haar aftreden.
21/03 12u45  Hans Smolders eist aftreden Tilburgse wethouder om ‘racismetweet’Forum voor Democratie-lijstduwer Hans Smolders is woedend op D66-wethouder Marcelle Hendrickx van Tilburg. Zij noemde een stem op Smolders gisteren een keus voor racisme, afbraak rechtsstaat, haat en verdeeldheid. Smolders eist nu haar aftreden.
21/03 12u45  Prognose: Forum op 13 zetels, DENK niet, OSF niet meer in senaatForum voor Democratie wordt ook in aantal zetels de grootste partij in de Eerste Kamer. Dat blijkt uit een prognose van het ANP, na het tellen van 98,5 procent van de stemmen. De VVD haalt net als in de eerdere prognose 12 zetels. DENK komt volgens deze prognose niet in de senaat. De OSF (Onafhankelijke SenaatsFractie) verdwijnt uit de Eerste Kamer.
21/03 12u45  Ondernemers roepen op tot eendrachtPolitieke partijen moeten meewerken aan het bestuurbaar houden van het land en hun verantwoordelijkheid blijven nemen voor de burgers en ondernemers. Dat zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie op de verkiezingsuitslagen van woensdag.
21/03 12u45  Problemen met tellen stemmen HilvarenbeekDe Brabantse gemeente Hilvarenbeek heeft donderdagochtend vroeg opnieuw de uitgebrachte stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen geteld. Volgens een woordvoerster bleek de telling bij twee stembureaus niet te kloppen.
21/03 12u45  Lekker snacken: High Friet is de nieuwe High TeaOok zo klaar met groene smoothies, gemberthee, chiazaad en de zoveelste ’High Wine’ of ’Hight Tea’ met je vriendengroep? Dan is de High Friet écht iets voor jou.
21/03 12u30  Sven Kockelmann: Baudet gaat verder dan FortuynJournalist Sven Kockelmann vindt dat de verkiezingsretoriek van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet verder gaat dan de toespraken die LPF-voorman Pim Fortuyn achttien jaar geleden bij zijn politieke opmars bezigde.
21/03 12u30  Nederlands geschrapt: ’Als Fontys maar niet een VU’tje doet’Verbazing en teleurstelling bij de open dag voor de opleiding tot docent Nederlands van Fontys Hogescholen in Tilburg. Er kwamen maar acht belangstellenden. „Als Fontys maar niet een VU’tje doet”, zegt docent Bas Jongenelen.
21/03 12u15  ‘Gevaarlijk als Forum nu geïsoleerd gaat worden’Hoe gaat politiek Den Haag om met de grote winst van Forum voor Democratie? Hoofdredacteur van De Telegraaf Paul Jansen waarschuwt voor de gevaren van het isoleren van de partij van Baudet.
21/03 12u00  Keukenhof weer open: ‘Mooier dan ooit tevoren’De beroemde Hollandse tulpen zijn vanaf vandaag weer te aanschouwen in de Keukenhof. En het thema van dit jaar is: flowerpower!
21/03 11u45  Oproep: Zitten uw kinderen veel op de app TikTok?De Telegraaf is op zoek naar ouders van kinderen die veel op de app TikTok zitten. Hoe gaat u daarmee om, hoe controleert u wat er gebeurt op die app en kijkt u bijvoorbeeld mee?
21/03 11u45  Jetten: door met klimaatbeleidOndanks de monsterscore van Forum voor Democratie is de coalitie geenszins van plan de klimaatwet van tafel te halen. Dat laat D66-leider Rob Jetten weten de dag nadat zijn partij een gevoelig verlies leed in de Provinciale Statenverkiezingen.
21/03 11u45  Hilarisch: Joling dist SnollebollekesEen uitgelaten Gerard Joling en Snollebollekes maken de studio onveilig (en aan het lachen) met hun nieuwe single Total Loss!
21/03 11u30  Gökmen T. verdacht van meervoudige moord of doodslag met terreuroogmerkDe vermeende schutter van de aanslag in Utrecht, Gökmen T. , wordt verdacht van meervoudige moord dan wel doodslag met een terroristisch oogmerk. Ook wordt hij verdacht van poging daartoe en van bedreiging, alles vanuit een terroristisch oogmerk.
21/03 11u30  Hond overleden tijdens KLM-vluchtEen KLM-vlucht van Amsterdam naar het vliegveld in Los Angeles is een hond van een passagier fataal geworden. De passagier kon haar overleden husky dinsdag ophalen bij een magazijn van het vliegveld.
21/03 11u15  Fans Nederlands elftal kijken weer door oranje brilHet herstelde vertrouwen van supporters in het nieuwe Oranje bij aanvang van de EK-kwalificatiereeks, leidt nog niet tot een run op shirts met namen van de nieuwe helden als Frenkie de Jong of Virgil van Dijk.
21/03 11u00  Prijzige postduif Armando heeft eigen bodyguardPrijsduif Armando die onlangs voor 1,25 miljoen euro werd verkocht werd aan een Chinese investeerder, heeft een eigen bodyguard gekregen. „Het duivenhok wordt nu 24 uur per dag bewaakt”, zegt duivenmelker Joël Verschoot uit Ingelmunster.
21/03 11u00  ‘Klimaatplannen nóg rigoureuzer door winst Baudet’De winst van Forum voor Democratie zorgt voor een aardverschuiving in Den Haag. Jorn Jonker legt uit wat de gevolgen zijn.
21/03 11u00  Klaver: rechts kan geen partner kabinet zijnJesse Klaver van GroenLinks gaat ervan uit dat het kabinet in de nieuwe Eerste Kamer gaat kiezen voor samenwerking met de linkse oppositie. „Het kabinet moet kiezen: gaat het over rechts of over links. Ik ga ervan uit dat het kiest voor de klimaatdoelen van Parijs. Dat betekent dat samenwerking op rechts geen optie is.”
21/03 10u45  Jetten: FVD heeft zichzelf uitgeslotenVolgens D66-voorman Rob Jetten heeft Forum voor Democratie met zijn eisen zichzelf al uitgesloten van samenwerking met het kabinet in de Eerste Kamer. Dat zei hij donderdag tijdens een bijeenkomst van zijn fractie in de Tweede Kamer.
21/03 10u15  Ravage in metrostation door plofkraakAmsterdams metrostation is vannacht vernielt door een plofkraak, de metrolijn is hierdoor tijdelijk stilgelegd.
21/03 09u45  Oproep: Ging u solo op huwelijksreis?Steeds meer mensen kiezen, in hun wittebroodsweken, voor een ‘solo-huwelijksreis’. Volgens experts past dit bij het huwelijk anno 2019: een vrijer huwelijk dan dat we vroeger hadden.
21/03 09u30  Mitchell O. (18) voor rechter om dreigen met schietpartij op schoolDe 18-jarige Mitchell O. die dreigde met een schietpartij op een Amsterdamse school moet donderdagochtend voor de rechter verschijnen. De jongen die al drie maanden vastzit nam Amerikaanse ‘schoolshootings’ als voorbeeld voor zijn eigen macabere plannen.
21/03 08u15  Onderzoek naar schuiladressen van de politieDe politie onderzoekt of schuiladressen of ’safehouses’ voor bedreigde politici, diplomaten en getuigen in Den Haag in dezelfde panden zitten, als waarin ook criminelen schuilen. Onderzoek tot nu toe heeft uitgewezen dat hier zeker in één geval sprake van is geweest.
21/03 08u15  ’Cokechef’ opgepakt: OM ziet verdachte (74) als transportmeesterDe Landelijke Eenheid van de politie heeft een 74-jarige man opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel, in 2017, van een partij cocaïne ter waarde van zo’n 80 miljoen euro. Bij grote criminele organisaties stond hij bekend als een meester in het veilig transporteren van drugs.
21/03 08u00  ’Zeeuws Meisje is nu een gesmeerde cashmachine’De boodschappen-btw is nog maar net verhoogd of de consument krijgt aan de kassa een nieuwe tik te verwerken: het Amerikaanse ’sprinkhanenfonds’ KKR schroeft de prijs van boterproducten verder op. Dat zat er stilletjes aan te komen, zegt econoom Jasper Jansen.
21/03 07u30  Songfestival: Sergej is de gevaarlijkste concurrent voor NederlandDe Russische artiest Sergej Lazarev gaat niet voor een troostprijs naar Tel Aviv. Op het Eurovisie Songfestival ambieert hij een plek bij de hoogste eindposities. Hij neemt in Israel deel met het lied ’Scream’. Dat staat momenteel tweede bij de bookmakers, direct achter Nederland. Daarmee is Rusland de gevaarlijkste concurrent voor onze Duncan Laurence.
21/03 07u15  Bekijk hier alle uitslagen per gemeenteDe uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen zijn live te volgen op www.telegraaf.nl.
21/03 07u00  ’Cokechef’ opgepaktDe Landelijke Eenheid van de politie heeft een 74-jarige man opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel, in 2017, van een partij cocaïne ter waarde van zo’n 80 miljoen euro. Bij grote criminele organisaties stond hij bekend als een meester in het veilig transporteren van drugs.
21/03 07u00  Opkomst veel hoger dan in 2015De opkomst bij de Statenverkiezingen woensdag lag aanzienlijk hoger dan bij de vorige provinciale verkiezingen vier jaar geleden. Ongeveer 56 procent van alle kiezers is gaan stemmen. Dat is bijna 10 procentpunt meer dan in 2015. In 2011 lag de opkomst ongeveer even hoog als dit jaar.
21/03 07u00  Waarschuwing voor dichte mist, enorme vertraging A2In het midden en zuiden van Nederland moeten automobilisten donderdagochtend rekening houden met dichte mist.
21/03 06u45  Metrostation Amsterdam dicht na plofkraakOp de Elsrijkdreef in Amsterdam-Zuidoost heeft het metrostation Ganzenhoef aanzienlijke schade opgelopen na een plofkraak. Dat meldt de politie. Omwonenden maakten melding van een harde knal. Twee verdachten zijn op een scooter weggereden richting Diemen en zijn nog voortvluchtig.
21/03 05u30  Hoe kon vat vol tegenstrijdigheden Baudet zo snel machtspositie verwerven?Thierry Baudet is tegen de elite, maar zelf elitair. Hij is hooghartig, maar ook inschikkelijk. Hij is jeugdig, al lijkt hij soms als volwassene geboren. Hij is bedachtzaam en tegelijk onaangepast. Hij is tegen het partijkartel, maar zowat onderdeel daarvan. Hoe heeft zo’n vat vol tegenstrijdigheden zich zo snel een machtspositie weten te verwerven in politiek Den Haag?
21/03 04u16  Klaver kan nu eisen stellenGroenLinks barst van het zelfvertrouwen en dat legt de partij voorlopig geen windeieren. Op de verkiezingsavond was het voor de achterban van Jesse Klaver dan ook niet de vraag óf, maar hoe hárd er gejuicht kon worden.
21/03 04u00  Prognose: Forum voor Democratie kreeg meeste stemmenForum voor Democratie doet voor het eerst mee met de Provinciale Statenverkiezingen en dendert de Eerste Kamer binnen met vermoedelijk twaalf zetels. De partij lijkt de meeste stemmen te hebben gekregen. Nieuwkomer Forum evenaart in één klap de VVD, die van dertien naar 12 zetels zakt, aldus een voorlopige prognose van het ANP.
21/03 02u30  GroenLinks veruit de grootste partij in UtrechtGroenLinks is in Utrecht veruit de grootste partij geworden. De partij haalde 27,8 procent van de stemmen. Dat is bijna twee keer zoveel als de nummer twee D66, dat genoegen moest nemen met 14,5 procent van de stemmen.
21/03 02u00  Forum voor Democratie grootste in RotterdamForum voor Democratie is de grootste partij geworden in Rotterdam. De partij van Thierry Baudet kreeg 15,7 procent van de stemmen. De VVD werd tweede met 12,8 procent, gevolgd door GroenLinks met 12,2 procent. De liberalen werden wel de grootste partij in Den Haag.
21/03 01u45  Öztürk blijft hopen op twee zetelsSelçuk Öztürk van DENK blijft hopen op een tweede zetel in de Eerste Kamer. Volgens de exitpoll woensdagavond blijft het echt bij 1 zetel voor de partij. Öztürk zal namens de partij plaatsnemen in de Eerste Kamer.
21/03 01u45  VVD grootste Den Haag, FVD volgt direct ernaDe VVD is de grootste partij geworden in Den Haag. De partij kreeg 16,1 procent van de stemmen. Forum voor Democratie volgt de VVD op de voet, met 14,3 procent van de stemmen.
21/03 01u45  Rollator van senior zoek na het stemmenDe verkiezingen voor de Provinciale Staten hebben woensdag een vervelende wending genomen voor een bejaarde dame in Zoetermeer. Toen zij ging stemmen in het stemlokaal aan het Schansebos in de Zuid-Hollandse plaats, is ze beroofd van haar rollator, heeft de politie laten weten.
21/03 01u15  Baudet na mega-winst: 'Het gaat ons om de knikkers'Na afloop van de klinkende overwinning in de Provinciale Statenverkiezingen geeft Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet aan nog lang niet klaar te zijn.
21/03 00u45  Baudet: stupiditeit onbenul Rutte afgestraftDe stupiditeit van „onbenul” Mark Rutte is afgestraft nu Forum voor Democratie (FVD) in één klap bijna „de grootste partij van het land is geworden.” Dat is net op tijd om de bedreigde beschaving in Nederland te redden, zegt FVD-leider Thierry Baudet.
21/03 00u45  Baudet berooft Klaver van feestjeThierry Baudet beroofde woensdagavond Jesse Klaver van een feestmoment. De leider van GroenLinks liet lang op zich wachten. Maar toen hij eindelijk aan het woord kwam, duurde wat een overwinningstoespraak voor de tv-kijkers had moeten worden maar kort.
21/03 00u30  Baudet oogst lof en hoon met overwinningsspeechFractievoorzitter van Forum voor Democratie Thierry Baudet oogst zowel waardering als spot voor zijn opmerkelijke overwinningsspeech. Het regent reacties via verschillende social mediakanalen. De Telegraaf maakt een selectie uit de reacties op Twitter.
21/03 00u15  ChristenUnie ziet regeren dubbel en dwars beloondDe ChristenUnie blaakt van zelfvertrouwen. Als kleinste coalitiepartner liep de partij het risico om vermalen te worden door de grotere VVD, CDA en D66. Maar voorman Gert-Jan Segers slaagt er eigenlijk al sinds het aantreden van het kabinet in om zijn ploeg smoel te geven en de gunst van kiezers vast te houden: „Fantastisch nieuws!”
21/03 00u15  GroenLinks veruit de grootste in AmsterdamGroenLinks is met afstand de grootste partij geworden in Amsterdam. Dat bleek na het tellen van 89 procent van de stemmen. De partij kreeg bijna 24 procent van de stemmen. D66 werd tweede met 13,5 procent, blijkt uit gegevens van de ANP Verkiezingsdienst. De PvdA staat derde met 11,3 procent.
21/03 00u15  Baudet: stupiditeit van ’onbenul’ Rutte afgestraftUPDATE 23.24 Volg onze verslaggevers Alexander Bakker, Ertan Basekin, Leon Brandsema, Niels Kalkman, Martijn Klerks, Inge Lengton, Herman Stam en Marlou Visser die te gast zijn bij VVD, CDA, PvdA, Forum voor Democratie, SP, D66 en GroenLinks. Ze houden u hier op de hoogte.
21/03 00u00  Bodem gedempt bij de PvdADe Partij van de Arbeid lijkt de bodem te hebben bereikt. Weliswaar lijdt de partij verliezen, maar tegelijkertijd is het verlies niet zo groot als bij de Tweede Kamerverkiezingen van twee jaar geleden. Een groter verlies was ingecalculeerd bij veel sociaaldemocraten.
20/03 23u45  Theo Hiddema: ‘Een nieuwe lente’De nummer twee op de lijst van Forum voor Democratie is trots op zijn partij na het goede resultaat in de exitpolls.
20/03 23u45  Bij VVD gaan al snel de bitterballen weer rondDe stemming zit er bij de uitslagenavond van de liberalen in Den Bosch goed in ondanks het lichte verlies voor de VVD. Het is helemaal feest zodra Klaas Dijkhoff voorzichtig de overwinning claimt: „Het ziet er naar uit dat we weer de grootste zijn geworden.”
20/03 23u45  Rutte claimt voorzichtig de overwinningLees meer >
20/03 23u45  ’Ik ben Annabel Nanninga niet!’Bij het verkiezingsfeest van Forum voor Democratie denkt de verslaggever te spreken met Annabel Nanninga.
20/03 23u30  Dode door schietpartij RotterdamEen man is woensdag doodgeschoten in de Oranjeboomstraat in Rotterdam. Over de toedracht van de schietpartij kon de politie nog niets zeggen.
20/03 23u15  Eerste reactie Thierry BaudetVoorman van Forum voor Democratie Thierry Baudet heeft gereageerd op de monsterzege van zijn partij voor de Provinciale Staten. Via Twitter reageerde hij met een opgestoken duim.
20/03 23u00  Verlies met buigingVerliezen vinden ze niet leuk bij de PVV, maar voorman Geert Wilders vindt de uitslag toch nog meevallen. „Het is teleurstellend, maar een beperkt verlies”, maakte hij duidelijk na het bekend worden van de exitpoll. „We zullen het unieke PVV-geluid met net zo veel enthousiasme laten horen.”
20/03 23u00  Duimen baat D66 nietHet had erger gekund, is de teneur bij D66 gedurende de verkiezingsavond. In een opvallend vrolijke sfeer telt de regeringspartij zijn knopen. De stemming is na de eerste exitpolls ’gematigd positief’.
20/03 22u45  ’Zuur moment’ voor CDAEen grote schok van teleurstelling golft door het CDA-kamp in grand café Bleyenberg in Den Haag. „We hebben hiermee rekening gehouden, maar dit is een heel zuur moment”, zegt partijvoorzitter Rutger Ploum na de bekendmaking van de eerste exitpoll.
20/03 22u30  Annabel Nanninga: ’Winst Forum fantastisch’UPDATE 22.15 UUR In Zeist, waar het campagneteam van Forum voor Democratie huist, klonk een enorm gejuich bij de bekendmaking van de eerste voorspellingen.
20/03 22u15  Politie waarschuwt voor oefening om ’Utrecht’De politie in Gouda beseft dat een oefening op de openbare weg die voor donderdag gepland staat in het Zuid-Hollandse Bodegraven schrikreacties kan veroorzaken, „vanwege de gebeurtenissen in Utrecht en Nieuw-Zeeland”, zo meldt het korps op Twitter. Afgelopen maandag werden in Utrecht op klaarlichte dag drie mensen in een tram doodgeschoten door de 37-jarige Gökmen T., drie raakten zwaargewond.
20/03 22u15  Forum dendert Eerste Kamer binnenForum voor Democratie doet voor het eerst mee met de Provinciale verkiezingen en dendert de Eerste Kamer binnen met tien zetels.
20/03 22u00  Opkomst Utrecht veel hoger dan in 2015In Utrecht zijn bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten veel meer mensen gaan stemmen dan de vorige keer. De opkomst lag op 60,6 procent. In 2015 was dat nog 48,8 procent.
20/03 21u45  Schiermonnikoog als eerste klaar met tellenDe gemeente Schiermonnikoog heeft woensdag om 21.22 uur als eerste de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen doorgegeven aan de Verkiezingsdienst van het ANP. De opkomst was 69 procent, vier jaar geleden was dat nog 56,7 procent.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x ’Zorgelijk dat aanslag niet voorkomen kon worden’23/03 05u30 - De Telegraaf: Voor Nederland goed en wel doorhad wat er in Utrecht aan de hand was, doken overal in de stad anti-terreureenheden op die jacht maakten op de aanslagpleger. Uiteindelijk waren het ook leden van deze Dienst Speciale Interventies (DSI) die Gökmen T. oppakten.
10x Nuchter onder terreur23/03 05u30 - De Telegraaf: Jarenlang ontsprong Nederland de dans, door toeval of dankzij het werk van de inlichtingendienst AIVD. Maandagmorgen om kwart voor elf gebeurde toch waarvoor steeds werd gevreesd en gewaarschuwd: ons land beleefde een dodelijke terreuraanslag. Het was de zwaarste daad van terrorisme in 44 jaar, maar Nederland bleef opvallend rustig. Hoe komt dat?
10x ING geeft personeel vrije hand met vakantie23/03 05u30 - De Telegraaf: Werknemers van ING mogen voortaan zelf bepalen hoeveel verlof ze opnemen. Het concept van onbeperkt vakantieverlof, overgewaaid uit de Verenigde Staten, krijgt hiermee vaste voet aan de grond in Nederland.
10x Dure controle23/03 05u30 - De Telegraaf: Zelfs de keurige bank Triodos heeft van de toezichthouder De Nederlandsche Bank een standje gekregen. Triodos controleert klanten en transacties niet goed genoeg; daardoor zijn zaken als witwassen van crimineel geld en financieren van terrorisme mogelijk.
10x Politie zoekt ’gewapende’ lachgas-overvallers23/03 00u00 - De Telegraaf: De politie is op zoek naar vier mannen die vrijdagavond betrokken zouden zijn bij een gewapende overval in het Limburgse Heerlen. Een persoon raakte daarbij lichtgewond.
9x Mannen gepakt voor autokraken tijdens aanslag23/03 10u15 - De Telegraaf: Er zijn twee mannen uit Utrecht opgepakt die ervan worden verdacht in meerdere mediavoertuigen te hebben ingebroken in Utrecht tijdens nasleep van de aanslag. Het gaat om auto’s van buitenlandse media, die op dat moment in Utrecht waren om verslag te doen van het schietincident.
9x Amnesty: elektrisch rijden helemaal niet schoon23/03 07u15 - De Telegraaf: Amnesty International komt met een opmerkelijke stelling: elektrisch rijden is helemaal niet schoon.
9x Jorritsma gehoord over kartelvorming23/03 05u30 - De Telegraaf: VVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Alliander – waar Jorritsma president-commissaris is – en concurrent Stedin. „Niks aan de hand”, zegt ze zelf.
9x Jorritsma onder vuur23/03 05u30 - De Telegraaf: Tijdens een netbeheerdersoverleg in 2018 zouden netbeheerders Alliander en concurrent Stedin Nederland hebben verdeeld in gebieden waar zij elkaar niet zullen beconcurreren. Dergelijke afspraken zijn bij wet verboden, aangezien daarmee de concurrentie tussen marktpartijen wordt beperkt. Bij overtreding worden door de overheid zware boetes opgelegd.
7x Buurt granaten: ’We moeten er blijkbaar aan wennen’23/03 11u30 - De Telegraaf: „Het lijken wel Amsterdamse perikelen”, zegt buurtbewoner Yasin over de vondst van twee handgranaten bij een waterpijp en souvernirwinkel aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Het is de tweede keer in een paar maanden tijd dat de straat wordt opgeschrikt door de vondst van explosieven.

Statistieken

Artikels:
32788
Gelezen:
46181
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven