dinsdag 19 november 2019, week 47


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
19/11 01u00  Politie vindt zes mannen die zich uren verstopten in cocaïnewasserij Bij een onderzoek naar een cocaïnewasserij op een bedrijventerrein in Sint Willebrord (Noord-Brabant) heeft de politie maandag zes mannen aangehouden. De mannen zijn in de leeftijd van 29 tot en met 58 jaar. Enkelen van hen hebben geen vaste woon- of verblijfsplaats. Ook heeft de politie een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen.
19/11 00u45  Dit huis wordt gratis weggegeven, slechts één addertje... Gelegen in het charmante centrum van Montclair, scholen, kunst en cultuur in de buurt en ook nog eens dichtbij alle uitvalswegen. Dit Victoriaanse stulpje lijkt een lot uit de loterij. Maar er heeft zich nog geen serieus geïnteresseerde koper gemeld. En het is nog wel gratis!12 
19/11 00u31  Na zuur en zoet volgt bittere pil voor volgend kabinet Heel erg zoet was het zoet al niet. De beloofde koopkrachtimpuls van dit kabinet leidde vooral tot veel teleurstelling. En nu is het zuur alweer in zicht. „We gaan een periode in van lagere economische groei, dat is het vertrekpunt van het volgende kabinet.” Kan de opvolger van Rutte III nog iets doen aan de koopkrachtstagnatie?12 
19/11 00u15  Participatiewet levert ’nauwelijks’ iets op Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn de afgelopen jaren amper iets opgeschoten. De Participatiewet die hen had moeten helpen, heeft nauwelijks iets opgeleverd.13 
19/11 00u00  Gerda Havertong: niets veranderd sinds racismesketch Sesamstraat Een ruim dertig jaar oude sketch van Sesamstraat werd maandag weer veelvuldig gedeeld op sociale media. Het gaat om een fragment uit 1987 waarin actrice Gerda Havertong uitlegt aan Pino hoe vervelend het is om voor Zwarte Piet uitgemaakt te worden. „Sinterklaas is nog niet in het land, of zwarte kinderen en grote mensen worden voor Zwarte Piet uitgescholden”, vertelt zij de grote blauwe vogel.11 
18/11 23u45  Dit huis wordt gratis weggeven, slechts één addertje... Gelegen in het charmante centrum van Montclair, scholen, kunst en cultuur in de buurt en ook nog eens dichtbij alle uitvalswegen. Dit Victoriaanse stulpje lijkt een lot uit de loterij. Maar er heeft zich nog geen serieus geïnteresseerde koper gemeld. En het is nog wel gratis!15 
18/11 23u00  Bruna ingelijfd door moeder AKO en Marskramer De winkels van Bruna en de Audax-groepen gaan volgend jaar samen verder. Daarover hebben Shared Stories Group - 100% eigenaar van Bruna - en Audax overeenstemming bereikt, melden zij maandagavond.
18/11 22u45  Verdachten Ruinerwold langer in beperking De twee verdachten in de zaak-Ruinerwold blijven twee weken langer in beperking. Dat heeft het OM Noord-Nederland bevestigd naar aanleiding van een bericht van RTV Drenthe.
18/11 22u15  Vader deelt belachelijk kerstwensenlijstje van 10-jarige dochter De kerstman moet waarschijnlijk een lening afsluiten en een bijbaan zoeken om aan het exorbitante ’verlanglijstje’ van dit meisje te kunnen voldoen. De fikse waslijst met voor ruim 10.000 dollar aan kerswensen ging viraal nadat haar vader uit Los Angeles de cadeauverzoeken van zijn dochter op Twitter deelde.
18/11 22u15  Winkels Bruna en Audax samen De winkels van Bruna en de Audax-groepen gaan volgend jaar samen verder. Daarover hebben Shared Stories Group - 100% eigenaar van Bruna - en Audax overeenstemming bereikt, melden zij maandagavond.
18/11 22u15  Politie vindt vijf mannen die zich uren verstopten in cocaïnewasserij In het Brabantse Sint Willebrord heeft de politie maandagavond een cocaïnewasserij gevonden. Er zijn vijf mannen gearresteerd die zich probeerden te verstoppen in de loods. Buurtbewoners klaagden over een vreemde lucht, waarop dienstdoende agenten mogelijk een déjà vu-moment hebben beleefd.
18/11 22u00  Massale protesten tegen nieuwbouw rond Utrecht Duizenden nieuwe woningen staan op papier in de regio Utrecht, maar in de praktijk wordt er maar mondjesmaat gebouwd. Nergens lijkt er zoveel protest door omwonenden te worden aangetekend als daar.
18/11 22u00  Aanstaande vader kent nieuwe verlofregels niet Slechts de helft van de mannen en vrouwen tussen 18 en 55 jaar met kinderwens weet dat partners vanaf juli 2020 meer recht hebben op verlof.
18/11 21u45  Johnny Depp (56) gedumpt door Russische schone (24) Ze werd in één klap een beroemdheid als de langbenige go-go danseres die, ondanks dat het haar vader had kunnen zijn, het hoofd van JOHNNY DEPP op hol had weten te brengen. De steracteur had het zelfs zo enorm in zijn bol van POLINA GLEN, slechts 24 jaar oud, dat hij zelfs wilde trouwen met haar. Een en ander blijkt de Russische schone toch allemaal een beetje te snel zijn gegaan... ze heeft haar biezen gepakt en is terug naar haar geboorteland.
18/11 21u45  Politie vindt vier mannen die zich uren verstopten in cocaïnewasserij In het Brabantse Sint Willebrord heeft de politie maandagavond een cocaïnewasserij gevonden. Er zijn minstens vier personen gearresteerd die zich probeerden te verstoppen in de loods. Buurtbewoners klaagden over een vreemde lucht, waarop dienstdoende agenten mogelijk een déjà vu-moment hebben beleefd.
Laatste update: vandaag om 1u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/11 21u30  Ajax zal straks weer spelers kwijtrakenAls directie van een club als Ajax heb je verantwoording af te leggen aan de aandeelhouders. Vrijdag sloten we op die manier officieel het voetbaljaar 2018-2019 af. In mijn ogen zijn de supporters van Ajax de belangrijkste aandeelhouders. Een supporter betaalt elke wedstrijd voor zijn kaartje, steunt de club door dik en dun en je hoopt dat je die eigen fans met alle inspanningen binnen en buiten het veld iets moois kan bieden.
18/11 21u30  Politie vindt vier mannen die zich uren verstopte in cocaïnewasserijIn het Brabantse Sint Willebrord heeft de politie maandagavond een cocaïnewasserij gevonden. Er zijn minstens vier personen gearresteerd die zich probeerden te verstoppen in de loods. Buurtbewoners klaagden over een vreemde lucht, waarop dienstdoende agenten mogelijk een déjá vu-moment hebben beleefd.
18/11 21u15  ’NAVO moet hoeksteen Europese defensie blijven’De aimabele Belgische ambassadeur Dirk Achten maakte van de receptie ter gelegenheid van Koningsdag in zijn land gebruik door de Belgische marine commandant Wim Robberecht te laten vertellen hoe perfect de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische marine is.
18/11 21u15  ‘Neparts wist dat insuline dodelijk kon zijn'Maandag begon de strafzaak tegen Rahiied A., die verdacht wordt van insulinemoorden. Saskia Belleman was erbij.
18/11 21u15  Vorig jaar wiet, dit jaar coke-wasserij in loodsIn het Brabantse Sint Willebrord heeft de politie maandagavond een cocaïnewasserij gevonden. Dat meldt Omroep Brabant. Bewoners klaagden over een vreemde lucht, waarop dienstdoende agenten mogelijk een déjá vu-moment hebben beleefd.
18/11 21u01  Spannend weerzien met de Zwarte WeduweVan de aardbodem verdwijnen valt niet mee, ontdekt misdaadkoningin Carmen van Walraven (Monic Hendrickx). De criminele titelheldin van de tv-reeks Penoza mist na haar in scène gezette dood in het vijfde seizoen niet alleen haar kinderen, ze blijft ook een vrouw met sterke beschermende instincten.
18/11 21u01  Turkije dreigt met nieuwe operatie in Noord-SyriëTurkije zal een nieuwe militaire operatie in Noord-Syrië beginnen als het gebied niet tijdig is vrijgemaakt van Koerdische YPG-strijders. Dit dreigement uitte de Turkse minister van Buitenlandse Zaken maandag, meldde staatspersbureau Anadolou.
18/11 21u01  Vrouw gewond door botsing met goederentreinEen 46-jarige Rotterdamse is maandag in de Waalhaven in Rotterdam zwaargewond geraakt doordat ze is aangereden door een goederentrein.
18/11 20u45  Dit is de opvolger van Merel Westrik!Anita Sara Nederlof is vanaf 2 januari te zien als nieuwe anchor bij het RTL Nieuws. De 29-jarige journaliste en presentatrice, afkomstig van RTV Utrecht, zal een vast duo vormen met Antoin Peeters in de uitzendingen van 19.30 uur. Ook zal ze de solo-uitzendingen om 18.00 uur en 23.30 uur verzorgen.
18/11 20u30  Ook NOC*NSF spreekt afschuw uit over racisme in Den BoschAnneke van Zanen-Nieberg opende haar maidenspeech als voorzitter van NOC*NSF met het uitspreken van haar afschuw over wat er zondag bij het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior is gebeurd.
18/11 20u30  Stikstofprobleem als koekoeksjongLees meer >
18/11 20u30  VS wijzigen standpunt over Joodse koloniesDe Amerikaanse regering schrapt het standpunt dat Joodse kolonies in de bezette Palestijnse gebieden illegaal zijn. Dat laat minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken weten. Het is een koerswijziging van de Amerikaanse zienswijze die al in 1978 werd geformuleerd.
18/11 20u30  Ook team rond Max Verstappen in topvormMax Verstappen reed een fabelachtige race in Brazilië. Toch sloeg hij zichzelf niet op de borst. De Limburger bedankte zijn team Red Bull Racing voor een sterk staaltje samenwerking. In een sport als de Formule 1 moet alles kloppen, tot in de details.
18/11 20u15  Sneeuwexplosie in AlpenDe sneeuwexplosie aan vooral de zuidkant van de Alpen komt dit winterseizoen te vroeg. Depressies vanuit de Middellandse Zee spelen ook de (komende) wintersporters parten. „Een ramp”, zegt een lokale deskundige.
18/11 20u15  Buren flat Hoogvliet: ’Het is hier al twee jaar verschrikkelijk’In de buurt van beveiligers is vanmiddag een onbekende man doodgestoken in een flat in Rotterdam Hoogvliet. Het slachtoffer werd in de hal met een mes aangevallen in servicecomplex De Kulk aan de Klencke waar vanwege overlast al 24/7 beveiligers rondliepen.
18/11 19u45  ’Ergün gaat open kaart spelen over Pathé-moorden’De gezondheid van Ergün S. laat het toe om onverbloemd te gaan spreken. De 33-jarige Rotterdammer die ervan wordt verdacht in oktober twee mensen te hebben gedood in een Groningse Pathe-bioscoop, wordt eind van deze maand gehoord en zal volledige openheid van zaken geven, belooft zijn advocaat.
18/11 19u45  Zzp-schilders willen af van verplicht pensioenEen ruime meerderheid van de zelfstandige schilders wil zo snel mogelijk af van het verplichte pensioen, omdat ze te veel premie betalen en er nauwelijks iets voor terug krijgen. Dat blijkt uit berekeningen van Zelfstandigen Bouw.
18/11 19u45  Kamer kritisch over jeugdzorgplannenDe Tweede Kamer heeft nog veel vragen over de plannen voor de jeugdzorg die minister Hugo de Jonge anderhalve week geleden uit de doeken deed. De oppositie hekelde het gebrek aan details van de plannen.
18/11 19u30  Opa van Max Verstappen overledenFrans Verstappen, de vader van Jos en opa van Max Verstappen, is maandag overleden.
18/11 19u30  Nederlander duikt voor ijskoud onderzoek onder in poolwinterEen aangename temperatuur van -40, maanden geen licht en een kurkdroge, ijle lucht. Oh ja, en een sociale omgeving die bestaat uit twaalf man. Geen bestemming om heen te reizen. Toch verliet Stijn Thoolen huis en haard om op Zuidpoolbasis Concordia ruimtevaart-onderzoek te doen. Alles voor de wetenschap.
18/11 19u15  Criminele wapenhandelaar vertelt schokkend verhaalDanny Ghosen onderzoekt in zijn programma Narcostaat hoe het drugsgeweld in Nederland zo kon toenemen. Hij spreekt onder andere een dealer die een schokkend verhaal vertelt. Narcostaat is maandagavond om 21:15 uur te zien op NPO3.
18/11 18u46  Trump: ’Leuk om te getuigen in neponderzoek’Het lijkt president Trump best een leuk idee om zelf te getuigen in het onderzoek dat het Huis van Afgevaardigden naar zijn afzetting doet. Het is volgens hem een neponderzoek en een heksenjacht, maar Trump overweegt het naar zijn zeggen serieus, omdat hij er dan misschien aan kan bijdragen dat het Congres zich weer met echte zaken gaat bezig houden.
18/11 18u46  Nulmeting: van de n een k maken?Kijk eens aan, een nulmeting ditmaal. Momentje, ik moet mezelf nu even streng toespreken: „Gedráág je, Goof! Verander de n níet in een l om de suggestie te wekken dat de gekleurde medemens dan vanzelf voorrang krijgt. Jörgen Raymann mag dat soort grappen maken, als tante Es. Jij niet. Jij hoort als witte man achter in de bus.”
18/11 18u46  ’1500 ontslagen bij Tata Steel in IJmuiden’Er vallen 3000 ontslagen bij Tata Steel in Europa. Dat melden bronnen aan DFT.
18/11 18u30  Mogelijk 3000 ontslagen bij Tata SteelEr vallen 3000 ontslagen bij Tata Steel in Europa. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme bron.
18/11 18u15  'Einde stikstofcrisis nog lang niet in zicht'Lees meer >
18/11 18u15  Verstappen en Red Bull scherpen wereldrecord aanMax Verstappen heeft tijdens zijn triomftocht in de Grand Prix van Brazilië de snelste pitstop ooit gemaakt in de Formule 1.
18/11 18u15  Meisje (4) overleden na ongeval met moederEen 4-jarig meisje dat zondag in Amersfoort was aangereden door een auto, is aan haar verwondingen overleden.
18/11 18u00  Verstappen en Red Bull scherpen record aanMax Verstappen heeft tijdens zijn triomftocht in de Grand Prix van Brazilië de snelste pitstop ooit gemaakt in de Formule 1.
18/11 18u00  Top piramidefonds Partrust hangt celstraf boven hoofdJustitie eist tien maanden gevangenisstraf tegen de voormalige top van het Bredase beleggingsfonds Partrust. Het fonds ging tien jaar geleden failliet en liet honderden beleggers berooid achter.
18/11 18u00  Verstappen: ‘Altijd geweten dat Gasly snel is’Dat Max Verstappen dit seizoen een keer met Pierre Gasly op het podium zou staan, was afgelopen winter geen gekke gedachte.
18/11 17u45  Henny Huisman terug op de buis!Vijf jaar na zijn laatste programma, keert HENNY HUISMAN dit voorjaar terug op de buis met zijn eigen show Waar is dat feestje?. De presentator gaat op SBS 6 in gesprek met de ’gewone man’. ,,Ik vind het fantastisch om weer terug op tv te zijn, maar dan wel op mijn eigen manier.’’
18/11 17u45  ‘Queen zal wakker liggen van mogelijke celstraf Andrew'Het BBC-interview van Prins Andrew heeft een hoop stof doen opwaaien. Koningshuisdeskundige Pieter Klein Beernink vertelt wat de laatste ontwikkelingen zijn.
18/11 17u45  Racisme in Den Bosch is wereldnieuwsHet racistische incident dat zondag plaatsvond bij FC Den Bosch - Excelsior Rotterdam is uitgegroeid tot wereldnieuws.
18/11 17u45  Celstraf voor stelende directeur Droom WensDe oprichter en directeur van Stichting Droom Wens moet anderhalf jaar de cel in, wegens het verduisteren van bijna €700.000 die was geschonken om wensen van zieke of kwetsbare kinderen te vervullen.
18/11 17u45  KLM schikt voor €600 na brandstofchaosDrie reizigers die deze zomer last hadden van vertragingen omdat er problemen waren met de brandstoftoevoer bij KLM, krijgen een schadevergoeding van €600 per persoon. Dat meldt claimbureau Aviclaim, dat namens hen een proefproces aanspande.
18/11 17u45  Dilrosun zelden genoemd op weg naar EKJavairo Dilrosun (21) maakte morgen exact een jaar geleden zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Duitsland. Samen met Arnaut Groeneveld (Bournemouth) vormde hij de nieuwe aanvallende hoop van Oranje. Nu wordt de basisspeler van Hertha BSC nauwelijks meer genoemd in het rijtje talentvolle aanvallers dat mee moet naar het EK. De aanvaller van Jong Oranje maakt zich er niet druk om en vecht voor de kans zich weer te laten zien.
18/11 17u45  ‘Daley Blind moet kans krijgen in het centrum’Bondscoach Ronald Koeman blikt tijdens een persconferentie in Zeist terug op de wedstrijd tegen Noord-Ierland en vooruit op de wedstrijd tegen Estland. Chef voetbal Valentijn Driessen was erbij.
18/11 17u45  Van vier moorden verdachte neparts hangt levenslang boven het hoofdHij wilde eigenlijk dokter worden. Dat was zijn ambitie. Als hij aan het werk was in verzorgingshuizen droeg Rahiied A. een stethoscoop om zijn nek en gedroeg hij zich alsof hij alles al wist.
18/11 17u45  Man op straat doodgestoken in HoogvlietIn de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet is maandag een man overleden, nadat hij even daarvoor was neergestoken. De neergestoken man was aangetroffen in de hal van een ouderencomplex aan de Klencke. Reanimatie mocht niet meer baten, zo meldt de politie.
18/11 17u45  Bye bye Bei Bei!Het wordt een droevige week voor de Smithsonian dierentuin in Washington. Morgen vertrekt panda Bei Bei naar China. De dierentuin heeft dan geen enkele puberpanda meer over. Wel blijven Bei Bei’s ouders Mei Xiang en Tien Tien in ieder geval nog tot 2020 in Washington wonen.
18/11 17u45  Koeman haalt uit naar kabinetDe racistische uitlatingen van supporters van FC Den Bosch zijn ook bondscoach Ronald Koeman en Georginio Wijnaldum niet ontgaan. Tijdens de persconferentie in Zeist halen ze hard uit.
18/11 17u45  Doodsbedreiger columnist Özcan Akyol opgepaktDe politie heeft maandag een 30-jarige Amsterdammer opgepakt die schrijver en columnist Özcan Akyol via Twitter met de dood bedreigde. Het huis van de man is doorzocht. De politie heeft goederen in beslag genomen, maar zegt niet wat ze heeft meegenomen.
18/11 15u30  ‘Olieprijs zou hierdoor zomaar kunnen stijgen’Het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco gaat naar de beurs, maar dat lijkt nu al op een teleurstelling uit te draaien. Toch zijn er manieren om de beursgang te laten slagen, weet Corné van Zeijl, beursanalist van Actiam.
18/11 15u15  Abseilende betogers uit universiteit HongkongTientallen mensen zijn maandag de Polytechnische Universiteit van Hongkong ontvlucht die belegerd wordt door de politie. Ze zouden het universiteitsgebouw hebben verlaten door via touwen naar beneden ab te seilen. Veel van hen zijn vervolgens opgepikt door mensen op motoren. Sommige demonstranten werden gearresteerd.
18/11 15u01  Hete UFC-avond in ’knokgek’ Sao PauloFutebol en Formule 1, de Brazilianen zijn er dol op. Kom niet aan de Seleção of Ayrton Senna. Beiden zijn heilig. Toch is er nog een andere tak van sport die de harten van de sportmaffe bevolking harder doet kloppen: MMA, oftewel mixed martial arts. Afgelopen zaterdag, luttele uren nadat Max Verstappen op Interlagos pole had gepakt, begon enkele kilometers verderop in het Ginasio do Ibirapuera UFC Fight Night São Paulo. Het werd een heet avondje, waarop duidelijk werd hoe de ’knokgekke’ Brazilianen de vechtsport beleven: fanatiek, maar tegelijk meedogenloos.
18/11 15u01  15-jarig meisje komt om bij instorten hangbrugIn het Zuid-Franse Mirepoix-sur-Tarn is een metalen hangbrug uit het midden van de jaren dertig ingestort en daarbij is een 15-jarig meisje dat bij haar moeder in de auto zat, om het leven gekomen.
18/11 15u01  Verbijstering om nieuwe look DoutzenEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
18/11 14u45  Den Bosch door het stof: ’Statement was een blunder’FC Den Bosch is flink door het stof gegaan na de racismerel rondom Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira en betuigt spijt van zijn eerste statement na afloop van de wedstrijd.
18/11 14u45  Scheldende monteur krijgt twee ton na ontslagEen monteur die na een totaal uit de hand gelopen gesprek met de P&O-adviseur over zijn re-integratie na een knie-operatie op staande voet werd ontslagen, moet ruim twee ton aan transitievergoeding en billijke vergoeding meekrijgen. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald.
18/11 14u45  Curaçaose loterijbaas opgepakt in zaak WielsIn de moordzaak op de Curaçaose politicus Helmin Wiels is de Curaçaose loterijbaas Robbie dos Santos opgepakt op Sint Maarten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de oud-politicus in 2013. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Dos Santos is al langer verdachte in de zaak.
18/11 14u45  Minister eist meer actie KNVB tegen racismeVoetbalbond KNVB moet meer doen tegen racisme en discriminatie in het voetbal, vindt justitieminister Ferd Grapperhaus. Hij heeft „met afgrijzen kennis genomen” van de racistische spreekkoren die supporters van FC Den Bosch zondag aanhieven.
18/11 14u30  YouTuber Kwebbelkop: ’Ik verdien gestoorde bedragen’Jordi ‘Kwebbelkop’ van den Bussche (24) is met bijna 12 miljoen abonnees een van de succesvolste Nederlanders op YouTube. Toch had het niet veel gescheeld of hij was nooit YouTuber geworden. Uiteindelijk pakte de bezorgdheid van zijn moeder echter - voor allebei - goed uit.
18/11 14u30  Prins Andrew beschuldigd van racismePrins Andrew zit nog meer in de nesten. De zoon van koningin Elizabeth, die al onder vuur ligt vanwege zijn interview over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein, wordt nu ook beschuldigd van racisme. Een oud-werknemer van voormalig premier David Cameron beweert in de Evening Standard dat Andrew het n-woord heeft gebruikt. Het Britse hof ontkent de beschuldigingen.
18/11 14u30  Insulinemoorden: nerveuze Rahiied A. was al 9 keer weggestuurdHij wilde eigenlijk dokter worden. Dat was zijn ambitie. Als hij aan het werk was in verzorgingshuizen droeg Rahiied A. een stethoscoop om zijn nek, en gedroeg hij zich alsof hij alles al wist.
18/11 14u30  ’Moeder aller beursgangen’ alweer in de problemenDe beursgang van Saudi Aramco, het grootste oliebedrijf ter wereld, dreigt op een sof uit te lopen. Van de plannen om bij de ’moeder aller beursgangen’ aandelen aan beleggers wereldwijd te verkopen, komt in elk geval weinig meer terecht.
18/11 14u30  De nieuwe ’Ford Mustang’ brult niet meerDe Ford Mustang, de legendarische Amerikaanse sportauto die sinds 1964 de hoofdrol speelde in menig film, gaat voortaan verder als elektrische SUV.
18/11 14u30  Politica op hoge hakken redt drenkelingEen Franse politica voert campagne in Lyon, maar als ze een drenkeling in het water ziet liggen twijfelt ze geen moment.
18/11 14u30  Mogelijk stappen gemeente tegen FC Den BoschBurgemeester Jack Mikkers van ’s Hertogenbosch zal maatregelen nemen als dat nodig is naar aanleiding van het racistische incident zondag bij de voetbalwedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior.
18/11 14u16  Koeman twijfelt nog over DepayBondscoach Ronald Koeman wilde nog niet zeggen of Memphis Depay dinsdagavond met het Nederlands elftal tegen Estland speelt. „Hij is fit, maar ik ga straks even rustig met hem zitten. Dan nemen we een beslissing”, zei hij.
18/11 14u16  We zijn er weer bij en dat is...prima voor Wolter Kroes!Na het missen van het EK 2016 en het WK 2018 is het Nederlands elftal er in 2020 eindelijk weer bij. Een EK of WK is natuurlijk niet compleet zonder de Hollandse Oranjehits. De misschien wel bekendste meezinger is Viva Hollandia van Wolter Kroes. Het nummer brak in 2008 door als dé Oranjehit van ons land. Nog altijd is de klassieker onverminderd populair. Iets waar de volkszanger in de loop der jaren gretig gebruik van heeft gemaakt.
18/11 14u16  FC Den Bosch likt wonden na racismeFC Den Bosch staat vandaag in het middelpunt van de belangstelling. Niet vanwege de sportieve prestaties, maar vanwege de racistische bejegening van Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira door een deel van de Bossche aanhang. De gebeurtenissen in Den Bosch hebben veel losgemaakt in binnen- en buitenland. De racistische scheldpartijen richting Mendes Moreira hebben de internationale pers gehaald en worden behandeld op nieuwssites in heel Europa. Bij de persconferentie van het Nederlands elftal hebben bondscoach Ronald Koeman en Georginio Wijnaldum het racisme en de houding van FC Den Bosch fel veroordeeld.
18/11 14u00  Suriname droomt van WKSuriname als deelnemer aan het WK 2020 in Qatar? Helemaal niet zo’n gekke gedachte vinden ze in Paramaribo, al staat het Zuid-Amerikaanse land nu op de 150e plek van de FIFA-ranking. De verwachtingen zijn echter hooggespannen nu bij het Surinaams elftal eindelijk de deuren open zijn gegaan voor Nederlands-Surinaamse profs. Bondscoach Dean Gorré is ervan overtuigd dat Suriname met de impuls uit Nederland een goede kans maakt om erbij te zijn in Qatar.
18/11 14u00  Wijnaldum maakt statement na racismerel: ’Dan lopen wij het veld af’Georginio Wijnaldum zat naast de bondscoach bij de persconferentie in aanloop naar het laatste EK-kwalificatieduel van Oranje met Estland. Voetbal was echter niet het onderwerp van gesprek.
18/11 14u00  ‘Raar dat die Ferrari zo uit elkaar flikkerde’Winst voor Max Verstappen, Gasly en Sainz op het podium en twee Ferrari-coureurs die elkaar van de baan rammen. De Grand Prix van Brazilië was magistraal volgens autocoureur Tim Coronel.
18/11 14u00  Poolse jongen (11) dood na inademen deodorantEen 11-jarige jongen in Polen is zaterdag overleden nadat hij deodorant had ingeademd, maakte de politie maandag bekend. Het kind inhaleerde de deo samen met een 13-jarig meisje. Het tweetal wilde zichzelf „verdoven.”
18/11 14u00  Tien jaar cel voor Wildersbedreiger Junaid I.De Pakistaan Junaid I. is maandag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar omdat hij van plan was Geert Wilders te vermoorden. Aanleiding was de wedstrijd voor spotprenten over de profeet Mohammed die de PVV'er had uitgeschreven. De rechtbank acht de 27-jarige man schuldig aan het voorbereiden van een moord met terroristisch oogmerk.
18/11 13u45  Junaid I. veroordeeld tot 10 jaar cel voor bedreigen Geert WildersDe Pakistaan Junaid I. is maandag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar omdat hij van plan was Geert Wilders te vermoorden. Aanleiding was de wedstrijd voor spotprenten over de profeet Mohammed die de PVV’er had uitgeschreven. De rechtbank acht de 27-jarige man schuldig aan het voorbereiden van een moord met terroristisch oogmerk.
18/11 13u45  Traangasgranaten vliegen Nederlandse bezoeker Hongkong om de orenDe politie in Hongkong grijpt steeds harder in om opstandige studenten aan te pakken. De universiteitswijk in Kowloon is afgegrendeld van de rest van de stad. De politie heeft de Poytechnic University omsingeld en biedt de honderden studenten die de campus bezet houden maar één uitweg, ze moeten hun wapens inleveren en zich overgeven. Wanhopig proberen de studenten te ontsnappen want bij arrestatie riskeren ze een gevangenisstraf van tien jaar.
18/11 13u45  ’Driftbuien waren niet leuk meer’In onze rubriek SPIJT vertellen lezers over hun ervaringen. Deze week: “Ik ben een driftig type, maar van vrouwen wordt woede veel minder getolereerd dan van mannen. Ik zag nooit aanleiding om hulp te zoeken, totdat ik besefte dat het gewoon niet leuk meer was.
18/11 13u30  Lawine raast door Italiaans dorpjeBizarre beelden uit de Italiaanse gemeente Martell waar een lawine zondagochtend door de straten raasde.
18/11 13u30  Loods Brabantse ’drugsbaas’ uitgekamdOp een industrieterrein in Oss kammen mensen van politie en defensie een complex uit dat wordt gelinkt aan het vorige week opgepakte, Brabantse misdaadkopstuk Martien R. Ook zijn woning wordt doorzocht.
18/11 13u15  Oproep: ziekenhuisafspraak verzet wegens staking?Woensdag zal er een ongekend grote staking van personeel in ziekenhuizen en revalidatiecentra in ons land plaatsvinden. De eis is: meer loon en minder werkdruk. Ziekenhuizen moeten noodgedwongen daardoor afspraken, operaties of uitslagen verzetten. Heeft u een afspraak voor woensdag die verzet wordt? Dan praten we graag met u wat u daarvan vindt. Mail uw naam en telefoonnummer naar: medisch@telegraaf.nl.
18/11 13u00  ’Meer bewijs tegen Zeeuwse terreurverdachte’Het Openbaar Ministerie zegt steeds meer bewijs te zien dat de 48-jarige Ahmad Al K. heeft deelgenomen aan een standrechtelijke executie van een Syrische militair in 2012. De Syriër werd eerder dit jaar in het Zeeuwse dorp Kapelle na een undercoveractie van de politie aangehouden. Hij was daar vijf jaar geleden komen wonen met zijn vrouw en zeven, veelal nog jonge kinderen.
18/11 13u00  Bent u getroffen door de ziekenhuisstaking?Woensdag zal er een ongekend grote staking van personeel in ziekenhuizen en revalidatiecentra in ons land plaatsvinden.
18/11 13u00  ’Hogere belangen bij vervolging Poch’’Hogere belangen’ speelden mee voor Nederland om mee te helpen aan de veroordeling van piloot Julio Poch voor het uitvoeren van dodenvluchten. Dat verklaarde oud-Transaviadirecteur Michiel Meijer maandag bij een getuigenverhoor.
18/11 12u45  Felle kritiek op Expeditie-som: Tim reageert!‘Echte’ Robinson Tim Coronel reageert op zijn emotionele en gedwongen vertrek. Ook Thomas Berge schuift aan bij Maarten Steendam en Eva van Riet.
18/11 12u45  Museumplan VVD zorgt voor deiningMusea en andere culturele instellingen moeten voortaan op hun toegangskaartje vermelden hoeveel overheidssubsidie ze hebben ontvangen. Dat plan lanceert de VVD. In de Tweede Kamer veroorzaakt het deining.
18/11 12u45  Ministeries ontruimd na brandmeldingDe Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn ontruimd na een brandmelding. Duizenden ambtenaren staan buiten te koukleumen.
18/11 12u45  Procedures traag: asielclaims naar recordbedragDe asielprocedures zijn zo traag, dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) opnieuw een recordbedrag kwijt is aan dwangsommen. Dit jaar betaalt de dienst naar verwachting 5,5 miljoen euro aan asielzoekers en statushouders als compensatie voor te lange procedures. Volgend jaar komt dat bedrag naar verwachting uit op 17 miljoen euro.
18/11 12u45  Pasgeboren baby overlijdt in Australische gevangenisTwee weken na haar geboorte in de gevangenis van Dame Phyllis Frost Centre, in Australië, is een babymeisje overleden. Zorgverleners zouden hebben geweigerd hulp te verlenen aan niet-gevangenen.
18/11 12u45  OM onderzoekt incidenten tijdens FC Den Bosch - ExcelsiorHet Openbaar Ministerie heeft maandag aangekondigd de incidenten tijdens FC Den Bosch - Excelsior, van afgelopen zondag, te gaan onderzoeken.
18/11 12u30  Noord-Korea wil geen ’nutteloze’ top met VSEen nieuwe top tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten is „nutteloos” tenzij de Amerikanen nieuwe concessies doen om het nucleaire overleg vlot te trekken. Dat zei een Noord-Koreaanse topfunctionaris nadat president Donald Trump had gehint op een nieuwe ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
18/11 12u01  Mark Rutte prijst scheids om optreden na racismeDEN HAAG „Racisme daar is geen plek voor in dit land en hulde voor de scheidsrechter.” Zo reageerde premier Mark Rutte maandag op racistische uitlatingen van supporters richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira in de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde de wedstrijd enige tijd stil.
18/11 12u01  ‘Bizar kraaienexcuus Den Bosch zwak en onverstandig’De verklaring van FC Den Bosch na de racistische bejegeningen richting Excelsior-speler Mendes Moreira doen de wenkbrauwen fronsen. Volgens voetbaladvocaat Christian Visser kunnen de supporters ermee wegkomen.
18/11 12u01  ’15-jarig meisje komt om bij instorten hangbrug’Zeker een persoon is om het leven gekomen toen een hangbrug instortte in het zuiden van Frankrijk. Het gaat volgens de eerste berichten om een vijftienjarig meisje. Ook raakten volgens de brandweer meerdere mensen gewond. Twee slachtoffers verkeren nog in levensgevaar.
18/11 11u46  ’In vijftien jaar nog nooit zoiets meegemaakt’Nederlanders die op de lange latten wilden genieten van Tirol, hebben de voorbije dagen met veel problemen te maken gehad. Door hevige sneeuwval zijn meerdere landgenoten ingesneeuwd voor ze op hun vakantieadres aankwamen, of toen ze daar al waren en naar huis wilden.
18/11 11u46  Insulinemoorden: nerveuze Rahiied A. zegt nietsDe 23-jarige Rahiied A., die onder meer terechtstaat voor vier insulinemoorden, beroept zich op zijn zwijgrecht. Hij zei dat maandag aan het begin van de rechtszaak tegen hem. De verdachte zei na lang aandringen van de rechtbankvoorzitter dat hij dat doet op advies van zijn advocaat.
18/11 11u30  Mee op levensreis met Sara KroosSara Kroos viert dit seizoen dat zij alweer twintig jaar in het vak zit. Wie haar al die tijd trouw is blijven volgen in de schouwburg, heeft haar als het ware vergezeld op haar levensreis en veel van haar persoonlijke ups en downs meegekregen via het podium.
18/11 11u30  Amsterdam wil eind 2020 oude dieselauto werenBinnen de Amsterdamse ringweg A10 mogen vanaf november 2020 geen oude dieselauto’s meer rijden. Het stadsbestuur komt met een nieuwe milieuzone voor vervuilende personen- en bestelauto’s die voor 2005 van de band zijn gerold. Alle Amsterdammers met zo’n oude dieselauto kunnen aanspraak maken op een subsidie voor de sloop van hun auto.
18/11 11u16  ’Ouders Thijs H. sloegen al vóór eerste moord alarm’De ouders van drievoudig moordverdachte Thijs H. hebben al voor de eerste moord, die hij op 4 mei in Den Haag pleegde, bezorgd aan de bel getrokken bij de GGZ in Limburg. Ze wilden dat hun zoon (27) per direct zou worden opgenomen.
18/11 11u16  OM eist tbs na steekpartij Albert CuypmarktDe officier van justitie bij de rechtbank in Amsterdam heeft maandag tbs met dwangverpleging geëist tegen de 46-jarige Taha E. De man stak op zaterdag 16 maart van dit jaar op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam een marktkoopman en diens zoon neer. Beiden raakten ernstig gewond.
18/11 11u16  Man (26) dood na steekpartij in woning HeerlenDe 26-jarige man uit Heerlen die zondagavond zwaargewond raakte bij een steekpartij in de Dommelstraat in de Limburgse stad is overleden. De aanleiding ligt mogelijk in de relationele sfeer.
18/11 11u16  184 aangiften tegen Franse pedofiele chirurgZeker 184 mensen hebben aangifte gedaan tegen een Franse oud-chirurg vanwege seksueel misbruik, meldt justitie maandag volgens verschillende media. De inmiddels 68-jarige Joël Le Scouarnec, die begin volgend jaar terechtstaat vanwege het seksueel misbruik van vier jonge meisjes, zou circa 250 slachtoffers hebben gemaakt. Le Scouarnec zit sinds 2017 vast. 100 van de 184 aangiftes zijn in het departement Morbihan gedaan.
18/11 11u00  Lichaam drenkeling na 66 jaar geïdentificeerdEen in 1953 op Terschelling aangespoeld lichaam is na een DNA-match alsnog geïdentificeerd. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.
18/11 11u00  Nederlanders eten massaal buitenshuisWinkels verdwijnen, eetzaken komen er voor terug. Het aandeel van horecazaken in de Nederlandse binnensteden is de afgelopen tien jaar reusachtig toegenomen. In Rotterdam zelfs met 70%.
18/11 10u45  ’Garantiefonds vliegtickets nodig’Reisbrancheorganisatie ANVR, de Consumentenbond, ANWB en garantiefonds SGR willen dat reizigers wettelijk beschermd worden bij faillissementen van luchtvaartmaatschappijen. Ze hebben hun plannen voor een garantiefonds voorgelegd aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, laten zij maandag weten.
18/11 10u45  Sneeuw: de winter is vroeg dit jaarDe eerste sneeuw is dit seizoen gevallen in Limburg! Weervrouw Laura Osinga vertelt je of de rest van het land deze week ook sneeuw kan verwachten en hoeveel sneeuw er nou eigenlijk valt in een jaar.
18/11 10u45  Hangbrug ingestort in zuiden FrankrijkZeker twee voertuigen zijn na het instorten van een hangbrug in de Franse rivier Tarn gestort. Het gaat volgens de autoriteiten om een auto en een vrachtwagen. Lokale media berichten dat zeker één persoon om het leven is gekomen. De hulpdiensten hebben dat nog niet bevestigd.
18/11 10u45  Ontslagen vrijwilligsters verliezen rechtszaakEen unicum in de rechtbank: twee vrijwilligers die na een conflict moesten vertrekken bij het oncologisch centrum waar zij gastvrouw waren, eisten bij de rechter hun onbetaalde baan terug. De rechter geeft hen echter geen gelijk.
18/11 10u30  CPB: groei koopkracht naar nulDe premies voor zorg en pensioenen lopen de komende jaren zo hard op dat er geen koopkrachtverbetering meer in zit. Op de middellange termijn valt de groei van de economie ook terug.
18/11 10u30  Lerares slaat leerling (17) in elkaarEen lerares in het Amerikaanse Maryland is aangehouden wegens het mishandelen van een 17-jarige leerling.
18/11 10u15  Dode bij ongeluk op A2De A2 ter hoogte van knooppunt De Hogt is afgesloten vanwege een dodelijk verkeersongeval. Een automobilist kwam om het leven toen zijn auto betrokken raakte bij een kop-staart aanrijding, zo meldt de politie.
18/11 10u15  Live: Rahiied A. voor de rechter om vier insulinemoordenVoor de rechtbank in Rotterdam begint maandag het proces tegen de 23-jarige verzorger Rahiied A., die wordt beschuldigd van vier moorden en zeven pogingen tot moord op bewoners van vier verzorgingsinstellingen in de regio Rotterdam. Hij zou hun zonder medische noodzaak insuline hebben toegediend, wat dodelijk kan zijn.
18/11 09u45  Dit misverstand wil Goedele Liekens met ’pornofilm’ oplossenGoedele Liekens had meteen ieders aandacht toen ze onlangs op sociale media aankondigde binnenkort haar eerste pornofilm te lanceren. Ze wilde daarmee de grootste misvatting van porno de wereld uithelpen en nu heeft ze onthuld om welk misverstand dat gaat.
18/11 09u30  Ex-bajesklant houdt economie Amerika overeindStuit de sterkste naoorlogse Amerikaanse economische groei op grenzen nu de arbeidsmarkt opdroogt? Bij historisch lage werkloosheid zouden salarissen door gebrek aan personeel volgens economen aanzienlijk sterker moeten stijgen dan ze in werkelijkheid doen. De VS lijken hun stille arbeidsmarktreserves in te zetten: ouderen en miljoenen ex-gedetineerden.
18/11 09u30  Overdosis lof voor Verstappen: ’Inhalen zit in zijn DNA’De buitenlandse media staan vol van de incidentrijke GP van Brazilië waar Max Verstappen na een indrukwekkende race zijn Red Bull als eerste over de finish stuurde. Lof, lof lof, niets anders dan lof voor Verstappen. Iedereen is het erover eens: Woorden als ’briljant’, ’spectaculair’ en ’welverdiend’ zijn constant te lezen. Op de overwinning van Verstappen valt werklijk niets af te dingen.
18/11 09u00  Jonge arts kampt vaker met burn-outklachtenJonge zorgprofessionals, onder wie artsen en fysiotherapeuten, krijgen vaker een burn-out. Volgens de tweejaarlijkse Quickscan Bezieling van zorgverlenersorganisatie VvAA steeg het aantal zorgverleners tot 35 jaar met burn-outklachten ten opzichte van 2017 van 13 naar 20 procent.
18/11 09u00  Beelden: dief jat fooienpot kringloopwinkelIn de nacht van zaterdag op zondag is de fooienpot van kringloopwinkel Wawollie in Almelo gestolen. De politie onderzoekt de camerabeelden.
18/11 09u00  Live: Top piramidefonds Partrust opnieuw voor rechterDe voormalige top van het Bredase beleggingsfonds Partrust staat maandag opnieuw voor de rechter. Het fonds ging tien jaar geleden failliet, nadat toezichthouder AFM het bestempelde als een ‘piramidefonds’.
18/11 08u30  Column: hou de zorg vastKomende woensdag staakt de zorg. Torenhoge werkdruk, paarsekrokodillenprocedures en verzekeraarsidiotie. Salarissen die niet in overeenstemming zijn. Zorginstellingen waar vervreemding en ontzieling hebben toegeslagen. Zorgverleners komen niet meer toe aan wat ze diep vanuit hun wezen willen doen: zorg verlenen en aandacht geven.
18/11 08u15  ’Top fiscus wist van toeslagenaffaire’De ambtelijke top van de Belastingdienst heeft willens en wetens toeslagen stopgezet van mensen waarvan ze wist dat die er wel recht op hadden. Tot op het hoogste niveau werd besloten om jarenlang door te gaan met deze onrechtmatige aanpak.
18/11 08u00  GEERT-JAN KNOOPS ontmoet ’grote idool’ JOHN GRISHAMEen droomwens van strafpleiter GEERT-JAN KNOOPS (59) en zijn vrouw CARRY (68) ging zondagmiddag in vervulling toen zij in het Amsterdamse hotel The Grand een bijzondere ontmoeting hadden met bestsellerschrijver JOHN GRISHAM (64).
18/11 08u00  Laatste onafhankelijke boekwinkel in Peking sluitTot grote ontsteltenis van bezoekers moet The Bookworm, een van de laatste onafhankelijke boekenwinkels van Peking, zijn deuren gedwongen sluiten. Na 14 jaar was het pand gisteren voor het laatst open.
18/11 08u00  Belg koopt broodje en staat 100 miljard rood bij de bank„Saldo ontoereikend.” Dat kreeg Frédéric d’Aspremont afgelopen week te zien toen hij een broodje wilde betalen. Hij was ervan overtuigd dat hij niet zo veel geld had uitgegeven, maar toen hij zijn bankrekening bekeek, wist hij dat er iets mis was.
18/11 07u45  Doden door schietpartij bij woning CaliforniëDoor een schietpartij in de Amerikaanse stad Fresno (Californië) zijn vier doden gevallen. Het zijn allemaal mannen in de leeftijd van 25 tot 30 jaar, meldt CNN. Volgens de politie zijn in totaal zeker tien mensen neergeschoten bij de woning.
18/11 07u45  Genezing MS weer dichterbijWetenschappers van het Radboudumc in Nijmegen zeggen meerdere DNA-varianten te hebben ontdekt die een verhoogd risico geven op de ziekte MS. De ontdekkingen bieden extra houvast voor gerichter onderzoek naar de bestrijding van de ziekte.
18/11 07u30  Davis Cup-captain Haarhuis dolt Gerard PiquéDe tennissers van de ATP Tour snakken naar vakantie na een lang en intensief jaar. Voordat een periode van herstel aanbreekt, staat er eerst nog een zeer aansprekend toetje van het seizoen op het programma. In Madrid strijden achttien landen om de Davis Cup nieuwe stijl. In één week wordt bepaald welk land zich een jaar lang de beste tennisnatie ter wereld mag noemen.
18/11 07u30  Eerste sneeuwvlokken van het seizoen gevallenDe eerste sneeuwvlokken van het seizoen zijn in Nederland gevallen. Onder meer in Heerlen en Kerkrade sneeuwde het zondag. Het ging om natte sneeuw in combinatie met regen. Op andere plaatsen in het land was het te zacht voor sneeuwval, meldt Weeronline.
18/11 07u30  Man neergeschoten in woning Den BoschDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag in een woning aan de Vierde Rompert in Den Bosch een gewonde man aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder heeft de man een schotwond en is er een ambulance ter plaatse.
18/11 07u30  Opnieuw plofkraak in Amsterdam Nieuw-WestPlofkrakers hebben in Amsterdam Nieuw-West toegeslagen bij een pinautomaat, die begin september ook al doelwit was. De drukke woonwijk bij het Sierplein werd even na drie uur opnieuw opgeschikt door knalharde explosies.
18/11 07u15  Proces Rahiied A. om 4 insulinemoorden begintVoor de rechtbank in Rotterdam begint maandag het proces tegen de 23-jarige verzorger Rahiied A., die wordt beschuldigd van vier moorden en zeven pogingen tot moord op bewoners van vier verzorgingsinstellingen in de regio Rotterdam. Hij zou hun zonder medische noodzaak insuline hebben toegediend, wat dodelijk kan zijn.
18/11 07u00  Onvrede over haperend asielbeleid Broekers-KnolVVD’er Ankie Broekers-Knol (72 jaar) leek afgelopen zomer met pensioen te gaan, na jarenlang senaatsvoorzitter te zijn geweest. Niemand had kunnen bevroeden dat de deftige geboren Leidse met parelketting en bijbehorend accent – nog een politieke rol van betekenis zou gaan spelen. Tot premier Rutte in juni besloot haar staatssecretaris van Justitie te maken. Maar tot nu toe zien bronnen in de coalitie nog niet hoe de Nederlandse ijzeren dame een en ander vlot gaat trekken. Komende week verdedigt zij tijdens de justitiebegroting het fel bekritiseerde asielbeleid.
18/11 07u00  Meer duidelijkheid over oorzaken MSWetenschappers van het Radboudumc in Nijmegen zeggen meerdere DNA-varianten te hebben ontdekt die een verhoogd risico geven op de ziekte MS. De ontdekkingen bieden extra houvast voor gerichter onderzoek naar de bestrijding van de ziekte.
18/11 07u00  Politie belegert universiteit in HongkongDe situatie bij de campus van de Polytechnische Universiteit van Hongkong dreigt uit de hand te lopen. Bij de ingang is een grote brand uitgebroken en in het pand hebben honderden betogers zich verschanst.
18/11 06u45  Rechter hoort getuigen in zaak-PochIn de zaak-Julio Poch hoort de rechter-commissaris in Rotterdam maandag en dinsdag onder anderen oud-Justitieminister Ernst Hirsch Ballin en oud-directeur Michiel Meijer van Transavia als getuige. De oud-Transaviapiloot bereidt aan de hand van die verhoren een schadeclaim tegen de Staat voor van circa 5 miljoen euro. De getuigenverhoren zijn openbaar.
18/11 06u30  Onrustig Ferrari lijkt helemaal de weg kwijtNee, hoor. Niets aan de hand, doorrijden. Dat was de reactie van Ferrari toen het team eerder deze maand onder een vergrootglas kwam te liggen. Charles Leclerc noemde het zelfs ’een grap’ toen Max Verstappen ondanks allerlei aanwijzingen over vals spel repte.
18/11 06u15  Excelsior-coach: ’Die mensen zijn gestoord, ziek in hun hoofd’De hausse aan racistische incidenten op en om de Europese voetbalvelden is ook aan Nederland niet voorbij gegaan. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Den Bosch en Excelsior (3-3) is gisteren tijdelijk gestaakt vanwege een racistische bejegening van de Rotterdamse speler Ahmad Mendes Moreira door een deel van de Bossche aanhang.
18/11 06u00  Duel met Estland ideaal voor EK-experimenten OranjeLees meer >
18/11 06u00  Duitse rem op windmolensIn plaats van het pijlsnel plaatsen van meer windmolens voor duurzame energie pleit de Duitse bewindsman Peter Altmaier voor een pas op de plaats. De federale minister van Economische Zaken (CDU) wil een minimale afstand van windmolens tot woonhuizen van duizend meter. Dit maakt het moeilijker om aan de internationale klimaatafspraken van Parijs te voldoen en brengt de branche in het nauw.
18/11 05u31  Celsmokkel aan bandenGevangenissen worden zwaarder beveiligd om te voorkomen dat er smokkelwaar binnen de muren komt. Ook moeten nieuwe maatregelen criminelen dwarsbomen die tijdens detentie gewoon verdergaan met hun illegale praktijken.
18/11 05u31  Nieuwe aanpakStreng maar rechtvaardig. Dat heet het Nederlandse asielbeleid te zijn. Sinds het huidige systeem rond de eeuwwisseling is opgetuigd, is het uitgangspunt van opeenvolgende kabinetten dat er plek moet zijn voor vluchtelingen die hun leven in eigen land niet zeker zijn. Economische migranten worden teruggestuurd.
18/11 01u00  Ook garantiefonds voor losse vliegticketsVier grote organisaties in Nederland tuigen een nieuw garantiefonds op voor losse vliegtickets. Daarmee is elke luchtreiziger die in Nederland opstapt, gedekt tegen bankroet van vliegmaatschappijen. Het is een initiatief van ANVR, ANWB, de Consumentenbond en de Stichting Garantiefonds Reisgelden.
18/11 00u00  Ferrari-baas gaat hartig woordje spreken met Vettel en LeclercTeambaas Mattia Binotto van Ferrari roept zijn coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc ter verantwoording voor hun crash zes ronden voor het einde van de Grand Prix van Brazilië.
17/11 23u45  Kind (5) komt met tas cocaïne naar schoolEen 5-jarige jongetje kwam afgelopen week met een tas met cocaïne naar zijn school in Holyoke in de Amerikaanse staat Massachusetts. De jongen liet de drugs aan een leraar zien en zei dat hij zich als Spider-Man zou voelen als hij de cocaïne in zijn mond zou stoppen.
17/11 23u15  Politie lost schot bij aanhouding in RotterdamAgenten hebben zondagavond in Rotterdam een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een man die tijdens zijn vlucht voor de politie meerdere auto's beschadigde.
17/11 23u00  EK Oranje doet kassa rinkelenPfff, Oranje telt weer mee. Ondernemend Nederland slaakt een zucht van verlichting nu het Nederlands elftal zich voor het EK voetbal heeft geplaatst. Deelname aan Euro 2020 staat komende zomer garant voor extra omzetten van tientallen miljoenen euro’s die node werden gemist doordat eerdere eindtoernooien niet werden gehaald.
17/11 23u00  Straf Hamilton zorgt voor grote ontlading bij Sainz en McLarenLewis Hamilton heeft een uur na afloop van de Grand Prix van Brazilië zijn derde plaats moeten afstaan.
17/11 22u45  De indrukwekkende inhaalrace van OranjeDe indrukwekkende campagne van Oranje in de Nations League, die eindigde met een nederlaag in de finale tegen Portugal (1-0), gaf het vertrouwen van Ronald Koemans spelers een boost, maar had een schaduwzijde. Door die eervolle verplichtingen tijdens de Final Four én de vier overwinningen van Noord-Ierland in de eerste vier EK-kwalificatieduels met Estland en Wit-Rusland liep Nederland in Groep C – zeker na de thuisnederlaag tegen Duitsland (2-3) – flink achter de feiten aan. Na een indrukwekkende inhaalrace, die op bezoek bij Duitsland in Hamburg (2-4) een mega-impuls kreeg, plaatste Oranje zich in Noord-Ierland voorafgaand aan de laatste kwalificatiewedstrijd morgen tegen Estland al voor het EK. Missie geslaagd!
17/11 22u30  Evacuaties Oostenrijk om noodweerIn de deelstaat Salzburg in het noorden van Oostenrijk zijn zeker tachtig gebouwen ontruimd omdat er wegens zware regenval risico’s zijn op aardverschuivingen. Ook zijn waterlopen buiten hun oever getreden.
17/11 22u15  Tsitsipas troeft Thiem af in eindstrijd ATP FinalsStefanos Tsitsipas heeft in Londen de ATP Finals op zijn naam geschreven.
17/11 22u01  Droomweekend voor Verstappen: ’Dit is veelbelovend’De achtste zege van Max Verstappen in de Formule 1 was er een met een gouden randje. Nooit eerder kwam de Nederlander zo dominant voor de dag in de koningsklasse. Na een foutloze zaterdag reed de 22-jarige Limburger een dag later vanaf pole position op weergaloze wijze naar zijn eerste overwinning op Braziliaans grondgebied, waardoor hij een hernieuwde stap in de voetsporen van Ayrton Senna zette.
17/11 21u15  Bizar: 52 vleermuizen gered uit airconditionerIn Boekarest, Roemenië, wordt een bizarre vondst gedaan. 52 vleermuizen worden gered uit de airconditioner van een appartement.
17/11 21u15  Nieuwe ’geheimen’ over Juliana en BernhardPaleis Soestdijk blijft nieuwe verhalen opleveren uit de tijd dat koningin Juliana en prins Bernhard er woonden. Omwonenden halen herinneringen op over speelpartijtjes met de prinsesjes van weleer. Leveranciers vertellen over hun koninklijke klanten en marechaussees over hun ervaringen aan de paleispoort. Deze week verschijnt het boek Op de stoep van Soestdijk met hun verhalen.
17/11 20u45  Politiek reageert fel op racisme in voetbalPolitici veroordelen de racistische bejegeningen aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door supporters van thuisclub FC Den Bosch zondag tijdens een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Scheidsrechter Laurens Gerrets, die het spel stillegde vanwege de racistische opmerkingen, wordt geprezen door de politiek.
17/11 20u45  Herrie hangt iedereen de keel uitHorendol van geluidsoverlast? In Groningen, Zandvoort, Leeuwarden en Arnhem klagen inwoners relatief het meest over storende herrie in hun woonomgeving. Dat blijkt uit cijfers die dataverzamelaar LocalFocus bij de politie heeft opgevraagd over het aantal klaagtelefoontjes dat de politie tussen januari en juli van dit jaar per woonplaats binnenkreeg. In totaal kwamen er 58.000 klachten over geluidsoverlast binnen. Voor Groningers komt het niet als verrassing dat hun Martinistad hoog staat op het herrielijstje.
17/11 20u45  Waarschuwing voor Van Gerwen richting WK dartsElke nederlaag doet bij Michael van Gerwen pijn. De nummer één van de wereld haat verliezen, maar kan een nederlaag tegenwoordig wel prima relativeren. Zo deed hij dat ook na de eliminatie in de halve finales van de Grand Slam of Darts, waar Gerwyn Price in de 20e onderlinge ontmoeting voor het eerst van de Nederlander wist te winnen. Na afloop toonde Mighty Mike zich een sportief verliezer.
17/11 20u45  Verstappen lovend over zichzelf: ’Supermooie actie’Max Verstappen heeft zijn derde overwinning van dit jaar in de Formule 1 behaald. De Nederlandse coureur van Red Bull zegevierde in de Grand Prix van Brazilië na een indrukwekkende race, waarin hij met name wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes aftroefde.
17/11 20u30  Verstappen derde in kampioenschap: ’Nu vasthouden’Max Verstappen heeft zijn derde overwinning van dit jaar in de Formule 1 behaald. De Nederlandse coureur van Red Bull zegevierde in de Grand Prix van Brazilië na een indrukwekkende race, waarin hij met name wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes aftroefde.
17/11 20u30  Buren na drama Amersfoort: ’Het is een rotweg’De Leusderweg in Amersfoort, waar zondagmiddag drie fietsers door een auto werden geschept, krijgt bij omwonenden al langer het stempel ’onveilig.’ Een 36-jarige vrouw en haar 4-jarige dochter raakten zwaargewond bij het ongeval, een fietser uit Apeldoorn raakte gewond. Twee traumaheli’s werden er opgeroepen, de straat bleef urenlang afgezet.
17/11 20u30  Rapportcijfers Oranje: ’Gemiste penalty verdienste Cillessen’Geen zege voor Oranje, wel een dikke voldoende over de hele linie. Dat vindt ex-international Gerald Vanenburg, die zelf het EK in 1988 won met de huidige bondscoach Ronald Koeman. „Dit was niet het beste optreden, maar je moet niet voorbijgaan aan alle blessures.”
17/11 20u15  Prins Andrew staat achter interviewDe Britse prins Andrew (59) staat nog steeds achter zijn besluit een interview te geven aan BBC News Night over zijn vriendschap met de pedofiele Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein. Dat heeft de BBC zondag vernomen van bronnen dicht bij de hertog van York. Het donderdag in Buckingham Palace gehouden en opgenomen vraaggesprek werd zaterdagavond uitgezonden.
17/11 20u15  Video: Ferrari’s rijden elkaar van de baan afDe spectaculaire Grand Prix van Brazilië liep voor het team van Ferrari uit op één groot drama.
17/11 20u00  Herbeleef de prachtige zege van Verstappen in BraziliëMax Verstappen verzekerde zich zaterdagmiddag voor de tweede keer in zijn loopbaan van pole position, en zondag zorgde hij voor een prachtige primeur door die deze keer ook te verzilveren met een zege in de Grand Prix.
17/11 20u00  Verstappen verzilvert pole op sublieme wijzeVoor de tweede keer in zijn carrière startte Max Verstappen vanaf pole position. In Brazilië, op het circuit Interlagos, kon de Red Bull-rijder de overige coureurs achter zich houden...
17/11 19u45  39 Iraniërs voor kust van Dover opgepiktDe Britse kustwacht heeft zondag voor de kust van Dover vier boten met daarin 39 migranten onderschept. Alle opvarenden van de boten zeiden dat ze Iraniërs waren.
17/11 19u45  Live Formule 1: Verstappen weer aan de leidingHet wereldkampioenschap is al beslist, maar er is voor de Formule 1-coureurs nog genoeg reden om vol op het gaspedaal te staan. Zo ook voor Max Verstappen, die in de WK-eindstand nog altijd derde kan worden. Op het circuit Interlagos, waar de Red Bull-coureur vanaf pole start, houdt onze Formule 1-verslaggever Lars van Soest u op de hoogte van alle gebeurtenissen.
17/11 19u30  Bonnie NUCHTER 70!BONNIE ST. CLAIRE blaast maandag zeventig kaarsjes uit en dat doet ze zonder de vlam alleen maar aan te wakkeren! De hitzangeres, met zekere reputatie, drinkt al VIJFTIEN MAANDEN niet meer – zelfs maandagavond niet, op haar grote verjaardagsfeest met al haar vrienden. ,,Het kwartje is hard gevallen’’, zegt ze, als PRIVÉ op verjaardagsvisite is. ,,Niet meer drinken is het beste besluit wat ik ooit heb genomen…’’
17/11 19u30  Live Formule 1: Verstappen duelleert met Hamilton om plek 1Het wereldkampioenschap is al beslist, maar er is voor de Formule 1-coureurs nog genoeg reden om vol op het gaspedaal te staan. Zo ook voor Max Verstappen, die in de WK-eindstand nog altijd derde kan worden. Op het circuit Interlagos, waar de Red Bull-coureur vanaf pole start, houdt onze Formule 1-verslaggever Lars van Soest u op de hoogte van alle gebeurtenissen.
17/11 19u30  Youp van ’t Hek werd onwel door ’klein medisch dingetje’Het gaat weer helemaal goed met Youp van ’t Hek, laat de cabaretier zelf weten aan Shownieuws op zondag. Volgens hem werd hij onlangs onwel ’door een klein medisch dingetje wat even niet goed ging’ tijdens een optreden in het Rotterdamse Oude Luxor.
17/11 19u00  Leed van hulpsnieklazenIn één woord: ontluisterend. Hoe de collega’s van RTL Nieuws het voor elkaar hebben gekregen weet ik niet, maar ik las op de site een interview met twee klokkenluiders van het hulpsinterklazengilde waarin misstanden worden onthuld die kennelijk eeuwenlang door het hoogste echelon van het Madrileense hoofdkwartier onder de mijter zijn gehouden.
17/11 19u00  ’Verdachte bioscoopmoorden wil alles vertellen’De 33-jarige Ergün S., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van twee mensen in een bioscoop in Groningen, gaat volledig meewerken aan het verhoor door de politie. Tijdens het eerste korte verhoor heeft hij al gezegd dat hij in Groningen was ’omdat hij zijn dochter zocht’.
17/11 19u00  Live Formule 1: Verstappen heeft leiding stevig in handenHet wereldkampioenschap is al beslist, maar er is voor de Formule 1-coureurs nog genoeg reden om vol op het gaspedaal te staan. Zo ook voor Max Verstappen, die in de WK-eindstand nog altijd derde kan worden. Op het circuit Interlagos, waar de Red Bull-coureur vanaf pole start, houdt onze Formule 1-verslaggever Lars van Soest u op de hoogte van alle gebeurtenissen.
17/11 18u46  FC Den Bosch over tumult: ’Is al uit de tijd van Hans Kraay’FC Den Bosch heeft in een reactie op de website excuses aangeboden aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.
17/11 18u46  Politie Hongkong dreigt met scherp te schietenDe politie in Hongkong waarschuwt dat ze met scherp zou kunnen schieten in confrontaties met „oproerkraaiers” die dodelijke wapens gebruiken. Een politiewoordvoerder riep betogers op hun „gevaarlijke activiteiten” te stoppen om een verdere escalatie van het geweld in Hongkong te voorkomen.
17/11 18u31  Trump verdedigt en beledigt Biden in tweetTerwijl de Democraten Donald Trump proberen af te zetten omdat hij Oekraïne heeft verzocht om een onderzoek naar presidentskandidaat Joe Biden, maakte de Amerikaanse president zijn Democratische rivaal zondag belachelijk via Twitter. Trump nam het in een tweet aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een beetje voor Biden op, maar niet zonder de Democraat zelf te beledigen.
17/11 18u31  Moeder en kind (4) zwaargewond door ongeval in AmersfoortEen 36-jarige vrouw en haar 4-jarige dochter zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een incident op de Leusderweg in Amersfoort. Het tweetal reed op de fiets toen zij werden geschept door een auto. Een derde slachtoffer, een man uit Apeldoorn, raakte ook gewond bij het ongeval.
17/11 18u00  Geen ’werkstress’ maar ren-je-rot-stressVorige week was het de ’Week van de Werkstress’ en die gebeurtenis werd afgetrapt door onze staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
17/11 18u00  Vloggers zijn rocksterren van nuWilden kinderen vroeger astronaut worden, tegenwoordig prijkt vlogger bovenaan lijstjes van populairste beroep bij Amerikaanse en Britse kinderen, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau The Harris Poll voor speelgoedmerk Lego. Maar hoe realistisch is het om van een online sterrenstatus je beroep te maken?
17/11 18u00  Honderden Chinezen veranderen ineens identiteitHonderden Chinezen die identiteitsfraude hebben gepleegd voor een verblijfsvergunning, proberen de foute gegevens bij de gemeente nu te herstellen. Dat blijkt uit onderzoek van Reporter Radio en iBestuur.
17/11 17u45  Live Formule 1: Hoe vergaat het Verstappen in Brazilië?Het wereldkampioenschap is al beslist, maar er is voor de Formule 1-coureurs nog genoeg reden om vol op het gaspedaal te staan. Zo ook voor Max Verstappen, die in de WK-eindstand nog altijd derde kan worden. Op het circuit Interlagos, waar de Red Bull-coureur vanaf pole start, houdt onze Formule 1-verslaggever Lars van Soest u op de hoogte van alle gebeurtenissen.
17/11 17u30  Mendes Moreira na racismerel: ’Dit doet mij erg veel pijn’Excelsior is tijdens het Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Den Bosch van het veld gelopen. Ahmed Mendes Moreira werd racistisch bejegend en had er genoeg van. De wedstrijd werd een tijd gestaakt.
17/11 17u30  Gele Hesjes houden warenhuis kort bezetEnkele tientallen Gele Hesjes hebben het luxe warenhuis Galeries Lafayette in Parijs zondag korte tijd bezet gehouden. De krant Le Parisien meldde dat de betogers doordrongen tot de derde etage van het warenhuis en dat de actie vredig verliep. De politie heeft 20 betogers aangehouden.
17/11 17u30  Britse media: 'Van Dijk is de Rolls-Royce van Oranje'Een dag na de wedstrijd Noord-Ierland tegen Nederland staan de Britse kranten vol met berichten over de wedstrijd. Vooral Virgil van Dijk krijgt lovende woorden.
17/11 17u15  Price rekent af met trauma tegen Van GerwenHet is dan toch gebeurd dat Gerwyn Price van Michael van Gerwen heeft weten te winnen. De titelverdediger uit Wales verschalkte in de halve finales van de Grand Slam of Darts de drievoudig wereldkampioen. In negentien eerdere confrontaties was hem dat nog nooit gelukt. In een hoogstaande partij zegevierde hij knap met 16-12 in legs.
17/11 17u15  Britse media: 'Van Dijk is de Rolls Royce van Oranje'Een dag na de wedstrijd Noord-Ierland tegen Nederland staan de Britse kranten vol met berichten over de wedstrijd. Vooral Virgil van Dijk krijgt lovende woorden.
17/11 17u00  Verschoor na unicum: ’Nog nooit meegemaakt’Richard Verschoor werd uren na zijn sensationele winst van de fameuze Grand Prix van Macau op zijn hotelkamer verrast. „Er stond een fles champagne klaar. Die gaat zeker op vanavond”, lacht de 18-jarige coureur.
17/11 16u45  Aanhoudingen in Nederland om vermiste BelgDe politie heeft in Nederland nog eens drie mensen opgepakt in verband met de vermissingszaak van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Het zijn twee minderjarige jongens en een 30-jarige man.
17/11 16u30  ’Let op lage rente bij pensioenkeus’Door de extreem lage rente moeten werknemers extra opletten bij de keuzes die zij rond hun pensioen maken.
17/11 16u30  Twee volwassenen en kind geschept in AmersfoortDrie personen zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een incient op de Leusderweg in Amersfoort. Er zou een ongeval hebben plaatsgevonden. Er zijn twee traumahelikopters ter plaatse gekomen.
17/11 16u30  Neef André Hazes kiest voor liefde ’voor ’t leven’Nu André Hazes nieuwe liefde heeft gevonden bij Bridget Maasland, zet ook zijn neef en tourmanager Djarno Hofland een week later een grote stap op liefdesgebied.
17/11 16u15  Fietsers geschept door auto in AmersfoortMeerdere personen zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een incient op de Leusderweg in Amersfoort. Er zou een ongeval hebben plaatsgevonden. Er zijn twee traumahelikopters ter plaatse gekomen.
17/11 16u15  Terug in de tijd op de verzamelbeursDat de computerspellen vroeger leuker waren dan nu daar zijn de meningen over verdeeld. Wel komen er veel jeugdherinneringen boven drijven op de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht het afgelopen weekend.
17/11 16u00  Oranjeglorie ligt in verschiet op EKEindelijk. Terug op het wereldtoneel. Zo mag je de rentree van het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar noemen. Met als extraatje drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA.
17/11 16u00  Duizend aanhoudingen bij brandstofrellen IranDe Iraanse politie heeft volgens staatsmedia in het land zo’n duizend mensen gearresteerd tijdens geëscaleerde protesten tegen verhoging van de brandstofprijzen. Demonstranten koelden hun woede door brand te stichten in meer dan honderd bankfilialen en winkels.
17/11 15u30  Video: Motor schept gecrashte coureurBij de Grand Prix van Valencia, in de MotoGP, kwam Johann Zarco met de schrik vrij na een bijzondere crash.
17/11 15u30  Scheidsrechter staakt FC Den Bosch-Excelsior na racismeExcelsior is tijdens het Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Den Bosch van het veld gelopen. Ahmed Mendes Moreira werd racistisch bejegend en had er genoeg van. De wedstrijd werd een tijd gestaakt door
17/11 15u15  Venetië voor derde keer in week overstroomdZoals voorzien is de oude binnenstad van Venetië zondag voor de derde keer in een week tijd overstroomd. Het waterpeil steeg tijdens hoogwater tot zo’n 1,50 meter, waardoor opnieuw 70 procent van de stad blank kwam te staan, maakte burgemeester Luigi Brugnaro bekend. Op beroemde plaatsen als het San Marcoplein, dat op het laagste punt van de stad ligt, staat een laag water.
17/11 15u15  Test: elektrische scooter een goed alternatief voor de auto?Je begint op de fiets, klimt daarna op de brommer en uiteindelijk ga je verder in een vierwieler. Vanwege alle files is die traditie aan het veranderen. We deden een stapje terug om weer vooruit te komen: op een elektrische scooter.
17/11 15u15  Burgemeester kan eerder criminele woning dichttimmerenEen burgemeester kan straks makkelijker een woning sluiten als er wapens worden gevonden of als de openbare orde rond de woning wordt verstoord door ernstig geweld, zoals beschietingen of het gooien van explosieven. Ook een dreigende liquidatie kan genoeg zijn om tot sluiting over te gaan.
17/11 15u00  ’Ontknoping misdaadserie geeft geestelijk orgasme’Wat trekt ons toch aan in misdaadseries? Maandagavond gaat de speelfilm Penoza: the last chapter in meer dan 130 bioscopen in première. Dat is een record voor een Nederlandse film en heel mooi als het sluitstuk van de zeer succesvolle gelijknamige serie op tv.
17/11 15u00  Persoon zwaargewond na vechtpartij in HilversumEen persoon is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een vechtpartij in de Prins Bernardstraat te Hilversum. Om hulp te verlenen kwam een traumahelikopter ter plaatse.
17/11 15u00  Is BBC-interview DOODSTEEK voor prins Andrew?Het kostte de BBC bijna een jaar om toestemming te krijgen voor een interview met prins Andrew. De urgentie nam drastisch toe na de dood van de veroordeelde Jeffrey Epstein die de Britse prins maar liefst dertien keer in zijn adresboekje had staan. Beschuldigingen tegen prins Andrew laaiden weer op. Mogelijk was dat de reden dat de Queen uiteindelijk toegaf aan een gesprek met haar zoon op tv. Maar dat zal haar flink berouwen nu dit rampzalig blijkt uit te pakken...
17/11 14u46  ’Verdacht pakketje’ Delft blijkt loos alarmEen deel van de Koornmarkt in de binnenstad van Delft is zondagmiddag afgezet nadat daar een verdacht pakketje werd gevonden. Het bleek echter loos alarm.
17/11 14u00  Fietser blundert voor oog scholierenEen bestuurder van een busje schrikt zich dood wanneer hij plotseling oog in oog komt te staan met een dolende fietser. Ook iets gefilmd op de weg? Mail ons via verkeer@telegraaf.nl
17/11 13u45  Burgemeester kan eerder woning dichttimmerenEen burgemeester kan straks makkelijker een woning sluiten als er wapens worden gevonden of als de openbare orde rond de woning wordt verstoord door ernstig geweld, zoals beschietingen of het gooien van explosieven. Ook een dreigende liquidatie kan genoeg zijn om tot sluiting over te gaan.
17/11 13u45  Buurman redt woonbootbezitter van brandDoortastend optreden van een buurman heeft er zondagochtend in alle vroegte voor gezorgd dat woonbootbezitter Rob, die met z’n driemaster Neerlandia langs de Nieuwe Havenweg in Arnhem aangemeerd ligt, met ’slechts’ lichte verwondingen uit een brand op zijn boot is gekomen.
17/11 13u30  PR-adviseur prins Andrew opgestaptDe PR-’goeroe’ die prins Andrew had ingehuurd om alle media-aandacht rond zijn banden met misbruikmiljardair Jeffrey Epstein te bestrijden, is een paar weken voor het nu al befaamde BBC-interview met de prins opgestapt. Dat meldde Daily Mail en wordt zondag bevestigd door SkyNews.
17/11 13u30  VNO-NCW: PFAS-claim 500 miljoen tot 1 miljardDe schadeclaim vanwege de problemen met PFAS die werkgeversorganisaties onder aanvoering van VNO-NCW aankondigden tegen het kabinet kan uitkomen op 500 miljoen tot 1 miljard euro. Dat zei voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW zondag in actualiteitenprogramma Buitenhof.
17/11 13u16  Oranje telt af naar EK-loting op 30 novemberOp zaterdag 30 november wordt het Nederlands elftal bij de loting in de Roemeense hoofdstad Boekarest gekoppeld aan de drie tegenstanders in de groepsfase van EURO 2020. Onbekend nog is of Nederland groepshoofd wordt en daarmee zo goed als zeker toplanden als België, Frankrijk en Portugal ontloopt.
17/11 13u16  Dit is het duurste Britse marineschip ooitEen historisch moment als het duurste oorlogsschip dat ooit voor de Britse marine is gemaakt voor de eerste keer in de haven van Portsmouth (Engeland) arriveert.
17/11 13u00  Jaren 50-sfeer galmt na in Palm SpringsPalm Springs heeft altijd kleurrijke kostgangers aangetrokken. Frank Sinatra sloeg er ooit een barman neer die hem een slechte cocktail schonk. Al in 1947 vestigde The Voice zich in het woestijnstadje en zijn Rat Pack-vrienden volgden snel. Nieuwe generaties zorgen voor opleving, maar de jaren 50-sfeer galmt na.
17/11 13u00  Prins Andrew’s pizza-alibi gaat viraalNu prins Andrew in een interview als alibi voor zijn vermeend seksueel misbruik van een minderjarig meisje een pizzeria-bezoek heeft opgevoerd, gaan mensen compleet los op de reviewsectie van de betreffende pizzeria. Zij drijven daarin de spot met de opmerkingen van de prins uit het interview.
17/11 12u15  Chaos door zware regen- en sneeuwval ItaliëHet heeft opnieuw zwaar geregend in Italië. Venetië maakt zich daarom op voor de derde hoogwatergolf die de stad zondag aan het begin van de middag zal overspoelen. Bij een harde wind wordt een waterhoogte van 160 centimeter verwacht, iets minder dramatisch dan eerder deze week. Dinsdag bereikte het waterpeil in Venetië 187 centimeter, slechts 7 centimeter onder het recordpeil van 1966. De overstromingen hebben al veel schade aangericht aan pleinen, winkels en gebouwen.
17/11 12u15  Winterweer raakt nieuwe treinen meerNieuwe treinen vol elektronica zijn gevoeliger voor vrieskou dan oudere generaties. Dat blijkt uit cijfers van spoorbeheerder ProRail. „We zien in metingen van punctualiteit een duidelijk verband. Recent gebouwde treinen zijn vaker kwetsbaar voor extreem winterweer, zoals ijzel op de bovenleiding.”
17/11 12u15  Automobilist (19) rijdt met illegale zwaailichten op A7Een 19-jarige automobilist uit Oostzaan wordt ervan verdacht meermaals gebruik te hebben gemaakt van blauwe zwaailichten op de autoweg. De man zou daarnaast met de zwaailichten andere automobilisten van de weg hebben gedrukt.
17/11 12u15  Zie ginds komt een keiharde duwO, kom er eens kijken: een speciale De Vijf omdat Sinterklaas weer in het land is.
17/11 12u15  Vastgelopen schip Waddenzee weer losEen schip geladen met 1600 ton gasolie is afgelopen nacht vastgelopen tussen Den Oever en Den Helder. Rijkswaterstaat startte zondag rond 11 uur met het losmaken van het schip en dat was een half uurtje later gelukt.
17/11 12u01  Schip met gasolie vastlopen in WaddenzeeEen schip geladen met 1600 ton gasolie is afgelopen nacht vastgelopen tussen Den Oever en Den Helder. Rijkswaterstaat is zondag rond 11 uur gestart met het losmaken van het schip. Door het overpompen van een deel van de lading kan het schip naar verwachting bij hoog water zonder problemen loskomen.
17/11 11u45  Bibian Mentel blijft actief ondanks slechte verwachtingenDe achthonderd gasten van de Benefit Night van het Amsterdamse Friendship Sports Centre vochten tegen hun tranen toen Bibian Mentel op het podium verscheen. De paralympisch snowboardkampioene strijdt voor de twaalfde keer in haar leven tegen kanker en kondigde vorige week aan dat ze er rekening mee houdt dat ze haar laatste Kerstmis gaat vieren.
17/11 11u30  Prins Andrew’s alibi: geen seks met 17-jarige, maar pizza met dochterPrins Andrew heeft in het nu al veelbesproken BBC-interview over zijn omgang met misbruikmiljardair Jeffrey Epstein aangevoerd waarom hij op 10 maart 2001 geen seks zou kunnen hebben gehad met Virginia Guiffre Roberts. Hij noemt twee hele specifieke, opmerkelijke details.
17/11 11u00  Gevangenen ontroerd na verrassingsoptreden Kanye WestGevangenen in Houston (VS) kijken vrijdag verbaasd op als de Amerikaanse rapper Kanye West onverwachts komt optreden.
17/11 11u00  Topfotograaf Beatles, Stones en James Bond overledenDe Britse fotograaf Terry O'Neill is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt een woordvoerster van zijn agentschap Iconic Images aan de Britse krant The Mirror.
17/11 10u45  Iran barricadeert internet na brandstofrellenNa twee dagen van hevige protesten tegen een verhoging van de brandstofprijs, hebben de autoriteiten in Iran de toegang tot internet ingeperkt. De maatregel geldt voor 24 uur, meldt het Iraanse persbureau ISNA.
17/11 10u45  Belegging in beeld: Bedrijven schonen economie opVeel Europese bedrijven ontwikkelen met eigen geld technologie die de gevolgen van klimaatverandering aanpakken. Terwijl de politiek vooral beleid produceert, steken beleggingsfondsen miljarden in deze bedrijven, die dankzij hun kennis nu al uitstoot en vervuiling verminderen.
17/11 10u15  Breaking Bad in het echt: docenten scheikunde opgepaktTwee scheikundeleraren in de Amerikaanse staat Arkansas zijn opgepakt op verdenking van de productie van synthetische drugs.
17/11 10u00  Peiling: positie Rutte verzwaktDe electorale aantrekkingskracht van premier Mark Rutte voor de VVD begint enigszins problematisch te worden. Ook fractievoorzitter Klaas Dijkhoff doet het minder goed. Dat stelt Maurice de Hond, die in zijn wekelijkse peiling ziet dat 67 procent vindt dat „het de zoveelste keer is dat premier Rutte terugkomt op zijn eerdere beloften.”
17/11 09u15  Wisseling van de wacht: tijd voor Thiem en TsitsipasBij de grandslamtoernooien hebben de jongelingen nog niet toegeslagen, maar tijdens het eindejaartoernooi in Londen zal een lid van de nieuwe generatie met de hoofdprijs aan de haal gaan. De Oostenrijker Dominic Thiem (26) en de Griek Stefanos Tsitsipas (21) debuteren zondag in de eindstrijd van de ATP Tour Finals. Zij staan symbool voor een nieuw tijdperk in het mannentennis.
17/11 09u15  'Oranje is er weer bij'Ondanks een 0-0 in het Noord-Ierse Belfast zaterdagavond heeft Oranje zich geplaatst voor EURO 2020.
17/11 09u00  'Niet chic van je, Ronaldo!'Cristiano Ronaldo scoort niet veel punten bij modeliefhebbers op de rode loper van de MTV EMA Awards in Sevilla. Dit en meer in een nieuwe Bubbels.
17/11 09u00  Judith (27) heeft geen inkomen: ’Dierenwelzijn belangrijker dan geld’Voor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer elke week zijn of haar persoonlijk huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde van de maand nog wat over? Deze week Judith Bos, die momenteel geen inkomen heeft.
17/11 08u46  Omstreden veiling nazi-spullen: hoge hoed HitlerIn München worden woensdag ruim 840 artikelen uit de nazitijd geveild. Er zitten spullen bij die aan de kopstukken hebben behoord, zoals een hoge hoed van Adolf Hitler, een jurk van zijn minnares Eva Braun en een sigarenkoker van Hitlers plaatsvervanger Hermann Göring.
17/11 08u30  Column: tijd voor een beursfeestje of moeten we vrezen?Dinsdagmiddag noteerde de AEX-index kortstondig boven 600 punten, een niveau dat beleggers sinds 2001 niet meer hadden gezien. En het record gold niet enkel voor de AEX. Ook de Duitse DAX, de Dow Jones en de wereldwijde MSCI World Index noteerden op recordhoogtes.
17/11 08u30  Van Gerwen voor niemand bang: ’Dichtbij telt niet’Michael van Gerwen vervolgt zondagmiddag vol vertrouwen zijn jacht op de vierde eindzege bij de Grand Slam of Darts. Eerder won hij het majortoernooi in 2015, 2016 en 2017. In de halve eindstrijd moet de 30-jarige Nederlander wel eerst zien af te rekenen met titelverdediger Gerwyn Price. „Van de overgebleven spelers heb ik verreweg het meeste talent. Als ik goed speel en geen fouten maak, dan word ik de kampioen. Zo simpel is het”, stelt Mighty Mike.
17/11 08u30  Ruim 1,7 miljoen kijkers zien intocht SintDe landelijke intocht van Sinterklaas zaterdagmiddag in Apeldoorn heeft ruim 1,7 miljoen tv-kijkers getrokken. Daarmee behoort de speciale uitzending van het Sinterklaasjournaal tot de top 3 van best bekeken tv-programma’s van de zaterdag.
17/11 08u30  Blind lacht om favorietenrol Oranje op EKEen explosie van vreugde bleef uit bij Oranje na het laatste fluitsignaal van het uitduel met Noord-Ierland (0-0), toen duidelijk was dat de ploeg volgend jaar zomer na zes jaar eindelijk weer op een groot toernooi mag uitkomen. Matthijs de Ligt balde een vuistje, net als bondscoach Ronald Koeman. Memphis Depay gaf zijn vriend Quincy Promes een zoen. De selectie bedankte na het bereiken van het EK even de meegereisde aanhang, zoals eigenlijk na iedere wedstrijd.
17/11 08u30  Primitieve wapens in Hongkong: student schiet pijl in kuit agentDemonstranten in Hongkong hebben agenten onder vuur genomen met pijl en boog. Eén politiemedewerker werd in zijn kuit geraakt door een pijl, meldt de lokale politie.
17/11 08u15  Elf arrestanten Apeldoorn weer op vrije voetenDe elf demonstranten die zaterdag in Apeldoorn waren opgepakt bij de landelijke intocht van Sinterklaas, zijn weer op vrije voeten. De Pegida-aanhangers weigerden naar een hun toegewezen demonstratievak te gaan waarna de politie ze aanhield. Onder hen ook Pegida-voorman Edwin Wagensveld, verkleed als Zwarte Piet.
17/11 08u00  ’Terminator’ winnaar verkiezingen Sri LankaOppositieleider Gotabhaya Rajapaksa wordt de nieuwe president van Sri Lanka. Hij kwam uit de bus als grote winnaar van de verkiezingen in de Zuid-Aziatische eilandstaat.
17/11 07u30  Oranje op de EK’s: van triomftocht tot penaltydramaNa de 0-0 in Belfast kan het Nederlands elftal zich komende zomer gaan opmaken voor de tiende deelname aan een Europees kampioenschap. Hoe verliepen de vorige negen Europese eindrondes voor Oranje? Van de triomftocht in 1988 via het penaltydrama in 2000 tot aan de roemloze afgang in 2012, Telesport zet alle toernooien op een rijtje.
17/11 07u30  Hobby is business op VerzamelaarsjaarbeursVerzamelen als hobby mag dan aan populariteit verliezen, fanatieke verzamelaars zijn er nog genoeg. Op de Verzamelaarsjaarbeurs ontmoeten vraag en aanbod elkaar dit weekend voor de 63e keer.
17/11 07u30  ’Alles geweldig’ bij medische keuring TrumpPresident Donald Trump ondergaat weer zijn jaarlijkse medische keuring. Dat gebeurt deze keer een paar maanden eerder dan normaal, omdat hij er volgend jaar minder tijd voor heeft. 2020 is een verkiezingsjaar is en brengt veel drukte met zich mee.
17/11 07u15  Bibberend naar Anna en ElsaRillend vormden première-genodigden zaterdagmiddag een lange rij in de Reguliersbreestraat in Amsterdam, terwijl langsrijdende trams links en rechts Elsa- en Anna-jurkjes lieten wapperen in de wind. Ze trotseerden de kou om daarna als eersten in Nederland Frozen II te mogen bekijken.
17/11 07u15  Politie Hongkong zet traangas in bij campusDe oproerpolitie in Hongkong heeft traangas ingezet bij een protestactie van studenten bij de universiteit. Eerder op de avond gebruikte de politie ook al traangas om honderden demonstranten terug te dringen achter hun geïmproviseerde barricades bij een technische universiteit. De studenten gooiden benzinebommen.
17/11 07u15  ’Manier van solliciteren is hier echt heel anders’,,Ik zit nu in een uitkeringssituatie en daar wil ik zo snel mogelijk uit. Maar het is moeilijk aan een baan te komen, omdat ik de Nederlandse taal nog niet goed genoeg beheers”, zegt de 42-jarige statushouder Azmi Wahab in het Engels.
17/11 07u00  Sinterklaasstukkie vol oponthoudOmdat de intocht van de Sint nu al jarenlang in de bestuurlijke driehoek moet worden opgeschaald naar het niveau van een risicowedstrijd in de eredivisie, zit ik al evenveel jaren met de vingers gekruist voor de televisie. Hopend en biddend dat een Kennedy-moment uitblijft tijdens de tocht door de stad, een stad die…
17/11 07u00  Pil vaak even goed als hartoperatieMedicijnen zijn bij bepaalde hartproblemen net zo effectief als stents of bypass-operaties. Die conclusie trekt de American Heart Association na een groot onderzoek dat 100 miljoen dollar heeft gekost en waarbij de gegevens van 5000 patiënten zijn bekeken. Uit de studie blijkt dat mensen met ernstige, maar stabiele hartproblemen net zo veel baat hebben bij alleen medicatie.
17/11 07u00  Vuur in flat Vlaardingen, bewoners geëvacueerdDoor een brand zijn meerdere appartementen in Vlaardingen beschadigd. Het vuur brak rond 3.30 uur uit in een van de woningen en sloeg over naar andere appartementen.
17/11 06u15  Verstappen trakteert op taart en pole: ’Briljant en bedankt’Max Verstappen kwam zaterdagochtend met een grote taart aanzetten voor de jarige Christian Horner, maar de Nederlander had zijn echte cadeau voor de Red Bull Racing-teambaas voor de middag bewaard: pole position.
17/11 01u16  Vader vermoordt gezin in San DiegoBij een schietpartij in San Diego zijn vijf mensen uit één gezin om het leven gekomen. Onder hen drie kinderen.
17/11 00u30  Roepende uil zet Brabantse politie op verkeerde beenBij de Brabantse politie kwam zaterdagavond een melding binnen dat na een eenzijdig ongeluk een om hulp schreeuwende vrouw in het water zou liggen. Toen ze eenmaal ter plaatse waren, bleek de vork toch wat anders in de steel te zitten.
17/11 00u15  Kwalificatie Oranje nodigt niet uit tot feestDe uiteindelijke kwalificatie van Oranje voor het eerste grote eindtoernooi sinds het WK 2014 had meer voeten in aarde dan verwacht. Allereerst natuurlijk het dramatische potje op Windsor Park in Belfast tegen Noord-Ierland. Het puntje (0-0) was voldoende, maar de armoede droop ervan af. Alle glans van het bereiken van EURO 2020 was in een klap verdwenen. Matthijs de Ligt durfde zijn handen nog de lucht in te steken, maar de rest deed wijselijk niet mee.
16/11 23u30  Van Gerwen veegt Lewis van het bordMichael van Gerwen heeft Adrian Lewis zaterdagavond in de strijd der wereldkampioenen (3 om 2 titels) een lesje darts gegeven. De 30-jarige Vlijmenaar veegde de vier jaar oudere Brit met 16-6 in legs van het bord. Dat leverde hem een plek in de halve eindstrijd bij de Grand Slam of Darts op.
16/11 23u30  Koeman blij en trots: ’Vanavond mag je snel vergeten’Ronald Koeman was zaterdag vooral trots dat hij met het Nederlands elftal het EK heeft gehaald.
16/11 23u15  Aantal doden bij betogingen Bolivia stijgtHet aantal mensen dat bij de Boliviaanse stad Cochabamba om het leven is gekomen tijdens botsingen tussen de aanhangers van de afgetreden president Evo Morales en de oproerpolitie is gestegen tot negen. Dit heeft de ombudsman van de stad bekendgemaakt. Vrijdag was nog sprake van vijf doden.
16/11 23u00  Koeman moet in aanloop naar EK kaarsjes opstekenRonald Koeman heeft zijn missie volbracht en Oranje naar het EK van 2020 geloodst. Maar in de aanloop naar het eindtoernooi moet de bondscoach kaarsjes opsteken en bidden en hopen dat Memphis Depay heel blijft. Zonder de steraanvaller, zo bleek in Noord-Ierland (0-0) na Wit-Rusland-uit opnieuw, is het Nederlands elftal kwalitatief vele malen minder en een groot deel van zijn dreiging kwijt.
16/11 23u00  Van Dijk: ’Hier moeten we van genieten’Virgil van Dijk wilde na afloop van Noord-Ierland-Nederland (0-0) vooral niet te veel woorden vuil maken aan de wedstrijd die Oranje zojuist had afgewerkt.
16/11 23u00  Herbeleef de avond dat Oranje zich plaatste voor het EKHet Nederlands elftal keert volgend jaar na zes terug op een eindtoernooi. Dankzij een gelijkspel bij Noord-Ierland is plaatsing voor het EK een feit.
16/11 22u45  Herbeleef de avond dat Oranje zich plaatste voor het EK.Het Nederlands elftal keert volgend jaar na zes terug op een eindtoernooi. Dankzij een gelijkspel bij Noord-Ierland is plaatsing voor het EK een feit.
16/11 22u45  Peilingen: veel steun voor JohnsonDe Britse Conservatieve Partij van premier Boris Johnson heeft de marge met de belangrijkste oppositiepartij Labour vergroot tot 16 procentpunt. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling die Opinium heeft uitgevoerd.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Dit huis wordt gratis weggeven, slechts één addertje...18/11 23u45 - De Telegraaf: Gelegen in het charmante centrum van Montclair, scholen, kunst en cultuur in de buurt en ook nog eens dichtbij alle uitvalswegen. Dit Victoriaanse stulpje lijkt een lot uit de loterij. Maar er heeft zich nog geen serieus geïnteresseerde koper gemeld. En het is nog wel gratis!
13x Participatiewet levert ’nauwelijks’ iets op19/11 00u15 - De Telegraaf: Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn de afgelopen jaren amper iets opgeschoten. De Participatiewet die hen had moeten helpen, heeft nauwelijks iets opgeleverd.
12x Dit huis wordt gratis weggegeven, slechts één addertje...19/11 00u45 - De Telegraaf: Gelegen in het charmante centrum van Montclair, scholen, kunst en cultuur in de buurt en ook nog eens dichtbij alle uitvalswegen. Dit Victoriaanse stulpje lijkt een lot uit de loterij. Maar er heeft zich nog geen serieus geïnteresseerde koper gemeld. En het is nog wel gratis!
12x Na zuur en zoet volgt bittere pil voor volgend kabinet19/11 00u31 - De Telegraaf: Heel erg zoet was het zoet al niet. De beloofde koopkrachtimpuls van dit kabinet leidde vooral tot veel teleurstelling. En nu is het zuur alweer in zicht. „We gaan een periode in van lagere economische groei, dat is het vertrekpunt van het volgende kabinet.” Kan de opvolger van Rutte III nog iets doen aan de koopkrachtstagnatie?
11x Gerda Havertong: niets veranderd sinds racismesketch Sesamstraat19/11 00u00 - De Telegraaf: Een ruim dertig jaar oude sketch van Sesamstraat werd maandag weer veelvuldig gedeeld op sociale media. Het gaat om een fragment uit 1987 waarin actrice Gerda Havertong uitlegt aan Pino hoe vervelend het is om voor Zwarte Piet uitgemaakt te worden. „Sinterklaas is nog niet in het land, of zwarte kinderen en grote mensen worden voor Zwarte Piet uitgescholden”, vertelt zij de grote blauwe vogel.
9x Politie vindt zes mannen die zich uren verstopten in cocaïnewasserij19/11 01u00 - De Telegraaf: Bij een onderzoek naar een cocaïnewasserij op een bedrijventerrein in Sint Willebrord (Noord-Brabant) heeft de politie maandag zes mannen aangehouden. De mannen zijn in de leeftijd van 29 tot en met 58 jaar. Enkelen van hen hebben geen vaste woon- of verblijfsplaats. Ook heeft de politie een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen.
1x Bruna ingelijfd door moeder AKO en Marskramer18/11 23u00 - De Telegraaf: De winkels van Bruna en de Audax-groepen gaan volgend jaar samen verder. Daarover hebben Shared Stories Group - 100% eigenaar van Bruna - en Audax overeenstemming bereikt, melden zij maandagavond.
1x Verdachten Ruinerwold langer in beperking18/11 22u45 - De Telegraaf: De twee verdachten in de zaak-Ruinerwold blijven twee weken langer in beperking. Dat heeft het OM Noord-Nederland bevestigd naar aanleiding van een bericht van RTV Drenthe.
1x Politie vindt vier mannen die zich uren verstopte in cocaïnewasserij18/11 21u30 - De Telegraaf: In het Brabantse Sint Willebrord heeft de politie maandagavond een cocaïnewasserij gevonden. Er zijn minstens vier personen gearresteerd die zich probeerden te verstoppen in de loods. Buurtbewoners klaagden over een vreemde lucht, waarop dienstdoende agenten mogelijk een déjá vu-moment hebben beleefd.
1x ’NAVO moet hoeksteen Europese defensie blijven’18/11 21u15 - De Telegraaf: De aimabele Belgische ambassadeur Dirk Achten maakte van de receptie ter gelegenheid van Koningsdag in zijn land gebruik door de Belgische marine commandant Wim Robberecht te laten vertellen hoe perfect de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische marine is.

Statistieken

Artikels:
28165
Gelezen:
2262
Aantal lezers nu:
19


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven