dinsdag 25 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u15
 

Trends.be

Verbergen Tonen
24/06 19u00  Luchtverkeersleider Skeyes: geen vakbondsacties gepland tijdens zomeruittocht De vakantie-uittocht op de luchthavens zal normaal niet verstoord worden door acties bij luchtverkeersleiders Skeyes. Vakbonden en directie hebben na een vergadering maandag afgesproken om elkaar op 8 juli weer te ontmoeten.
24/06 16u45  Nyrstar moet extra documenten vrijgeven tijdens algemene vergadering De voorzitter van de ondernemingsrechtbank in Brussel heeft maandag beslist dat Nyrstar een bijkomende algemene vergadering moet organiseren waar een aantal documenten wordt vrijgegeven.
24/06 16u45  Steeds meer beleggingsfondsen zetten in op artificiële intelligentie De nieuwe modewoorden in het land van de beleggingsfondsen zijn 'kunstmatige intelligentie'. Die intelligentie is moeilijk te definiëren, maar steeds meer aanwezig in ons dagelijkse leven.
24/06 15u00  Lufthansa stopt integratie in Eurowings: 'Dit is het beste wat Brussels Airlines kon overkomen' Brussels Airlines promoveert in de Lufthansa Groep naar de betere categorie van de netwerkluchtvaartmaatschappijen. De integratie in de lagekostendochter Eurowings stopt. 'Dit is het beste wat Brussels Airlines kon overkomen, gezien de precaire situatie bij Eurowings', reageert Eddu Van de Voorde, transporteconoom en hoogleraard aan de universiteit van Antwerpen.
24/06 15u00  Terugdraaiende teller zonnepanelen: waakhond stapt naar Grondwettelijk Hof De Vlaamse energieregulator Vreg stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het artikel uit het Vlaams decreet over de digitale meters, waardoor eigenaars van zonnepanelen nog vijftien jaar het voordeel van de terugdraaiende teller kunnen krijgen. Dat heeft de regulator maandag bekendgemaakt.
24/06 12u45  Hoe lobbywerk van de Belgische gemeenten een omstreden Europese pijplijn in leven houdt België steunt een nieuwe pijplijn die Europa in tweeën splijt. De reden? Lobbywerk van de Belgische gemeenten. Dat blijkt uit onderzoek van Knack.
24/06 12u45  Jannie Haek ontmoet Nassim Taleb: 'We weten niet meer over de menselijke natuur dan 2000 jaar geleden' Zowel de wereldberoemde essayist als de grote baas van de Nationale Loterij meent dat succesrijke mensen hun welslagen vooral te danken hebben aan een gunstig lot. En dat ze dat soms vergeten.
24/06 11u15  Lufthansa stopt integratie Brussels Airlines in Eurowings Brussels Airlines zal in de toekomst nauwer aansluiten bij de andere maatschappijen van de Lufthansa-groep, zoals Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss. Dat heeft het moederbedrijf Lufthansa maandag aangekondigd.
24/06 11u00  Bijzondere ondernemingsraad bij Brussels Airlines Vandaag is het een belangrijke dag voor Brussels Airlines. Om 10u45 vindt een bijzondere ondernemingsraad op de hoofdzetel plaats.
23/06 10u30  Het Geluidshuis wordt pionier als podcastmaker: 'Met een hoorspel gaan we voluit' Het Geluidshuis droomde ervan filmmuziek te maken, werd groot met radioreclame en brak door bij het grote publiek met zijn Heerlijke Hoorspelen. Nu maakt het productiehuis zich op voor een pioniersrol als podcastmaker. 'In principe kunnen wij voor elk merk goede audiocontent maken.'
23/06 10u30  Luchtverkeersleider skeyes: Vakbond ACV sluit acties in vakantie niet uit De christelijke vakbond ACV-Transcom voert de druk bij luchtverkeersleider skeyes op in de aanloop naar de zomervakantie.
22/06 15u15  Duitsland roept 60.000 Mercedessen terug na ontdekking sjoemelsoftware Het Duitse agentschap voor het wegverkeer, het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), heeft vrijdag een terugroeping gelanceerd voor goed 60.000 dieselauto's van het model Mercedes-Benz GLK 220 CDI, gebouwd tussen 2012 en 2015.
22/06 11u15  AI en robotisering zijn niet negatief: 'Finaal zal de menselijke geest het verschil blijven maken' Helpt authentieke intelligentie in de strijd tegen artificiële intelligentie? Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het net niet, betoogt de neuropsychologe Elke Geraerts in haar nieuwe boek. 'Werkgevers en werknemers moeten veel zwaarder inzetten op wat ons als mensen uniek maakt.'
22/06 11u15  Meer loon en kinderbijslag moeten kortgeschoolden aan werk helpen Een premie boven op het nettoloon, meer kinderbijslag en een aanwervingspremie moeten kortgeschoolden aan het werk helpen. Die voorstellen doen de Vlaamse vakbonden en werkgeversorganisaties aan de nog te vormen Vlaamse regering, schrijft De Tijd zaterdag.
21/06 19u30  'Amerika speelt de hardliners van Iran in de kaart' Komt het tot een oorlog tussen Amerika en Iran? Irankenner Peyman Jafari vreest dat het conflict verder dreigt te escaleren.
Laatste update: maandag 24 juni 2019, 19u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/06 17u45  Oostendse vastgoedmarkt draait op hoog toerentalVooral op de Oostendse nieuwbouwmarkt gaat het hard. De nieuwe, vaak luxueuze projecten lokken ook een kapitaalkrachtig publiek naar Oostende.
21/06 17u30  Asco houdt deuren gesloten na cyberaanvalDe tijdelijke werkloosheid bij het Zaventemse bedrijf Asco wordt verlengd tot vrijdag 28 juni.
21/06 17u30  Dit zijn onze tien favoriete aandelen voor de tweede jaarhelftDe selectie van onze favorieten voor de tweede jaarhelft gaat ervan uit dat we het beste deel van het beursjaar 2019 hebben gehad en dat we mogelijk voor woelige maanden staan, waar de edelmetalen van kunnen profiteren.
21/06 17u30  Brexit biedt kansen voor beleggersEconomen waarschuwen dat het Verenigd Koninkrijk zichzelf de afgrond in rijdt met de brexit. Professionele beleggers zien te midden van alle pessimisme ook koopkansen.
21/06 13u00  Ondernemer Wim Heylen duwt Europees-Chinees investeringsfonds: 'Europa is hot in China'China is niet heilig, maar het immense groeiland negeren zou zonde zijn. De Kempense ondernemer Wim Heylen trekt een investeringsfonds voor Europees-Chinese bedrijfs- projecten. 'Fusion Partners bouwt de brug van Europa naar China.'
21/06 11u00  Thomas Leysen treedt af als voorzitter KBCThomas Leysen treedt volgend jaar af als voorzitter van bank-verzekeraar KBC.
20/06 16u15  Beleggers stappen naar de rechter als Nyrstar niet plooitEen aantal beleggers stelt zich vragen bij de manier waarop de grondstoffenhandelaar Trafigura de macht heeft gegrepen bij Nyrstar. Bij de redding van het Belgische zinkbedrijf op 15 april zijn de kleine aandeelhouders de facto voor 98 procent onteigend. De aandeelhouders eisen meer transparantie over die operatie.
20/06 15u45  Philippe Van Troeye (Engie Electrabel) en Ronnie Belmans (EnergyVille): 'Er is nooit een coherent energiebeleid geweest''De beslissing over de energiemix voor elektriciteit is dringend. Als de regering pas in 2021 of 2022 beslist, dan is het veel te laat.' Philippe Van Troeye, de CEO van 's lands grootste energiebedrijf Engie, en professor Ronnie Belmans, de CEO van EnergyVille, overschouwen de energiemarkt.
20/06 12u45  Bankensector blijft een tranendal: structurele problemen raken niet opgelostOp de beurs noteren Europese banken gemiddeld een kwart lager dan op het dieptepunt van de financiële crisis tien jaar geleden. Slechte kredieten, een lage rendabiliteit, hoge kosten en een verwachte groeivertraging spelen de sector parten.
20/06 11u45  Peter Praet (voormalig hoofdeconoom ECB) waarschuwt voor nieuwe schokken: 'We hebben sterke instellingen nodig'Er is de jongste tijd heel wat kritiek op de internationale instellingen. De burgers geloven dat ze hun levensstandaard en veiligheid niet meer kunnen vrijwaren en zijn geneigd zich tot nationale oplossingen te wenden. 'Met het risico op een nieuwe schok die we moeilijk zullen kunnen opvangen', waarschuwt Peter Praet, de voormalige hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank.
20/06 11u15  Fed hint op renteverlagingDe Amerikaanse centrale bank (Fed) handhaaft het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten, maar mogelijk volgt er later een renteknip.
19/06 19u15  Jonas Dhaenens: 'Mijn probleem is dat ik altijd kansen zie'De 36-jarige Jonas Dhaenens wil er niet te lang bij stilstaan dat hij vanuit zijn slaapkamer een techbedrijf heeft opgebouwd dat meer dan een miljard euro waard is. 'Ik wil op de lange termijn voort groeien, dan komt de kaap van 2 of zelfs 4 miljard vanzelf wel dichterbij.'
19/06 17u15  Jan Cerfontaine: 'Bij de banken gaat meer aandacht naar appjes dan naar bedrijfscultuur'Na elf jaar als bestuursvoorzitter van Argenta kijkt Jan Cerfontaine met gemengde gevoelens terug op de evolutie van de financiële sector.
19/06 17u15  Hoe beleggen in tijden van handelsoorlog?De aandelenbeurzen zullen dit jaar niet veel hoger meer gaan,verwachten de beleggingsstrategen. Er zijn te veel onzekerheden, die bovendien de komende maanden niet verdwijnen. Maar wie zijn geld wil laten renderen, heeft weinig alternatieven voor aandelen.
19/06 14u30  Luchtverkeersleiders lanceren petitie tegen nieuw mandaat voor Skeyes-CEOHet personeel van luchtverkeersleider Skeyes verzamelt handtekeningen via het internet tegen een verlenging van het mandaat van topman Johan Decuyper.
19/06 11u45  Gimv wil tot 250 miljoen euro ophalen met obligatiesDe beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv wil tussen de 150 en 250 miljoen euro ophalen via een obligatie-uitgifte.
19/06 11u30  Enquête Women On Board: 'Vaak wordt gezegd dat mannen sneller resultaat willen zien'Uit een nieuwe enquête blijkt dat de Belgen verwachten dat de raden van bestuur van bedrijven evenveel vrouwen als mannen tellen. Interessant is dat ook naar voren komt op welke gebieden vrouwen het verschil maken in de raad.
19/06 05u00  Vlaamse fiscale regularisatie flopt over de hele lijnVlaanderen hoopte jaarlijks tientallen miljoenen euro's aan ontdoken belastingen te innen om de hervorming van de erfenisrechten te financieren. Maar dat is niet gelukt. Dat is slecht nieuws voor de volgende Vlaamse regering, schrijft De Tijd woensdag.
18/06 18u30  De lire staat op zucht van comebackIn Brussel liggen de Europese technocraten wakker van één land, Italië. In hun dromen worden ze achtervolgd door één man, Matteo Salvini.
18/06 15u30  Facebook komt volgend jaar met eigen digitale muntNa maandenlange geruchten heeft Facebook haar digitale munt Libra voorgesteld. De munt kan bijgehouden worden in een digitale portemonnee en over de hele wereld gebruikt worden.
18/06 14u30  Vergoeding voor Fortis-gedupeerden dreigt lager uit te vallenAgeas beloofde als erfopvolger 1,3 miljard euro uit te betalen aan de beleggers die zich tussen 2007 en 2008 door Fortis belogen en bedrogen voelden. Het ziet er naar uit dat het bedrag over meer beleggers zal moeten worden verdeeld dan oorspronkelijk gedacht. Wat betekent dat concreet?
18/06 13u00  Franse overnemer van Krëfel is een kruidenier die op de kleintjes letMet de overname van de Belgische familiale elektroketen Krëfel krijgt de steenrijke Franse ondernemersfamilie Mulliez stevig voet aan de grond in ons land. De pater familias van de Noord-Franse familie is de tachtiger Gérard Mulliez, de stichter van de warenhuisketen Auchan.
18/06 12u15  Finale doodsteek voor kilometerheffing? Touring 'bezorgd' over uitspraak EU-HofHet Europees Hof van Justitie oordeelt dat een wegentol in Duitsland in strijd is met EU-wetgeving. 'Discriminerend', zo luidt het. Mobiliteitsorganisatie Touring vreest een gelijkaardig lot voor een mogelijke Vlaamse kilometerheffing.
18/06 11u45  Vastgoed aan de kust: Nieuwpoort blijft met afstand de duurste gemeente van de WestkustNieuwpoort groeit en bloeit. Maar het ruime aanbod aan oude en nieuwe appartementen weegt op de prijsontwikkeling.
18/06 11u15  Actito wil met overname Europees marktleider in marketingautomatisering wordenHet Waals-Brabantse technologiebedrijf Actito maakt vandaag de overname van zijn Britse concurrent SmartFocus bekend. Het overnamebedrag wordt niet vrijgegeven.
18/06 11u15  SP.A-voorzitter Crombez biedt ontslag aanSP.A-voorzitter John Crombez heeft maandag zijn mandaat ter beschikking gesteld. Dat vernam De Tijd naar eigen zeggen bij meerdere bronnen. Het partijbestuur, dat voor de gelegenheid uitgebreid was tot alle SP.A-verkozenen, heeft unaniem gevraagd dat Crombez op post blijft tot er een nieuwe voorzitter is. In het najaar staan voorzittersverkiezingen op het programma.
18/06 01u30  Deel Belgisch luchtruim opnieuw gesloten vanwege personeelstekort skeyesDat meldt de gespecialiseerde website Aviation24.be en staat ook te lezen op de website van Eurocontrol. Het luchtruim dat onder controle staat van skeyes zal gesloten zijn van 1.30 uur tot 4.30 uur.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Deel Belgisch luchtruim opnieuw gesloten vanwege personeelstekort skeyes18/06 01u30 - Trends.be: Dat meldt de gespecialiseerde website Aviation24.be en staat ook te lezen op de website van Eurocontrol. Het luchtruim dat onder controle staat van skeyes zal gesloten zijn van 1.30 uur tot 4.30 uur.
0x SP.A-voorzitter Crombez biedt ontslag aan18/06 11u15 - Trends.be: SP.A-voorzitter John Crombez heeft maandag zijn mandaat ter beschikking gesteld. Dat vernam De Tijd naar eigen zeggen bij meerdere bronnen. Het partijbestuur, dat voor de gelegenheid uitgebreid was tot alle SP.A-verkozenen, heeft unaniem gevraagd dat Crombez op post blijft tot er een nieuwe voorzitter is. In het najaar staan voorzittersverkiezingen op het programma.
0x Actito wil met overname Europees marktleider in marketingautomatisering worden18/06 11u15 - Trends.be: Het Waals-Brabantse technologiebedrijf Actito maakt vandaag de overname van zijn Britse concurrent SmartFocus bekend. Het overnamebedrag wordt niet vrijgegeven.
0x Vastgoed aan de kust: Nieuwpoort blijft met afstand de duurste gemeente van de Westkust18/06 11u45 - Trends.be: Nieuwpoort groeit en bloeit. Maar het ruime aanbod aan oude en nieuwe appartementen weegt op de prijsontwikkeling.
0x Finale doodsteek voor kilometerheffing? Touring 'bezorgd' over uitspraak EU-Hof18/06 12u15 - Trends.be: Het Europees Hof van Justitie oordeelt dat een wegentol in Duitsland in strijd is met EU-wetgeving. 'Discriminerend', zo luidt het. Mobiliteitsorganisatie Touring vreest een gelijkaardig lot voor een mogelijke Vlaamse kilometerheffing.
0x Franse overnemer van Krëfel is een kruidenier die op de kleintjes let18/06 13u00 - Trends.be: Met de overname van de Belgische familiale elektroketen Krëfel krijgt de steenrijke Franse ondernemersfamilie Mulliez stevig voet aan de grond in ons land. De pater familias van de Noord-Franse familie is de tachtiger Gérard Mulliez, de stichter van de warenhuisketen Auchan.
0x Vergoeding voor Fortis-gedupeerden dreigt lager uit te vallen18/06 14u30 - Trends.be: Ageas beloofde als erfopvolger 1,3 miljard euro uit te betalen aan de beleggers die zich tussen 2007 en 2008 door Fortis belogen en bedrogen voelden. Het ziet er naar uit dat het bedrag over meer beleggers zal moeten worden verdeeld dan oorspronkelijk gedacht. Wat betekent dat concreet?
0x Facebook komt volgend jaar met eigen digitale munt18/06 15u30 - Trends.be: Na maandenlange geruchten heeft Facebook haar digitale munt Libra voorgesteld. De munt kan bijgehouden worden in een digitale portemonnee en over de hele wereld gebruikt worden.
0x De lire staat op zucht van comeback18/06 18u30 - Trends.be: In Brussel liggen de Europese technocraten wakker van één land, Italië. In hun dromen worden ze achtervolgd door één man, Matteo Salvini.
0x Vlaamse fiscale regularisatie flopt over de hele lijn19/06 05u00 - Trends.be: Vlaanderen hoopte jaarlijks tientallen miljoenen euro's aan ontdoken belastingen te innen om de hervorming van de erfenisrechten te financieren. Maar dat is niet gelukt. Dat is slecht nieuws voor de volgende Vlaamse regering, schrijft De Tijd woensdag.

Statistieken

Artikels:
30755
Gelezen:
834
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven