zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u45
 

Trends.be

Verbergen Tonen
23/08 21u30  Frankrijk dreigt met tegenhouden vrijhandelsakkoord vanwege Amazonebranden Duitsland verzet zich tegen het voornemen van de Franse president Emmanuel Macron om het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Zuid-Amerikaanse douane-unie Mercosur tegen te houden.
23/08 18u15  Amerikaans topinstituut Buck toont de weg naar een gezonde oude dag Het prestigieuze Amerikaanse Buck Institute onderzoekt al twintig jaar hoe we lang gezond kunnen leven. Eric Verdin, de Belgische CEO van het onderzoekscentrum, schetst de weg naar zo'n gezondere oude dag.
23/08 18u15  Merkel en Macron noemen Amazonebranden 'acute noodsituatie', Bolsonaro wil leger inzetten De Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die de klimaatcrisis afdoet als leugens, komt onder toenemende internationale druk te staan voor de bosbranden in het Amazonegebied.
23/08 17u30  China legt VS nieuwe importheffingen op China gaat bijkomende importheffingen opleggen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel bekendgemaakt.
23/08 17u15  Belgische CEO blijft somber Het Belgische ondernemersvertrouwen is in augustus voor de vijfde maand op rij afgenomen, blijkt uit de conjunctuurenquête.
23/08 17u15  Crelan maakt digitale inhaalbeweging: 'We willen een smart follower zijn' Heidi Cortois kwam twee jaar geleden aan het hoofd van Operations, IT, Transformation Office, de Digitale Bank en het Contact center bij Crelan. Als COO en CIO overzag ze, samen met IT-directeur Kurt Deli, een stevige inhaalbeweging van de coöperatieve bank op vlak van online en mobile banking. Data News sprak beiden en maakt de balans op.
23/08 12u15  Dit zijn de gevolgen van de vergrijzingstsunami voor economie en begroting De vergrijzingstsunami zwelt aan. Het wordt alle hens aan dek om te vermijden dat we erdoor worden overspoeld.
23/08 12u15  Dit zijn onze favoriete Belgische aandelen voor de lange termijn Voor wie de komende weken en maanden op zoek is naar koopwaardige aandelen, stelde Danny Reweghs, Directeur strategie van Inside Beleggen, een lijst samen met Belgische langetermijnfavorieten.
23/08 10u00  Bruno Colmant wordt de nieuwe CEO van Degroof Petercam Hoofdeconoom Bruno Colmant volgt Philippe Masset op aan het hoofd van Degroof Petercam. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt. De wissel aan de top komt er na een vertrouwensbreuk tussen Masset en de raad van bestuur van Degroof Petercam.
22/08 18u00  Belgische ondernemers in Hongkong: 'Niemand weet hoe dit zal aflopen' Ondanks de gespannen toestand is het zakelijke leven in Hongkong niet stilgevallen, zeggen Belgen ter plaatse. Maar de onzekerheid weegt.
22/08 16u30  Waarom Hongkong van cruciaal belang blijft voor China De manier waarop de Communistische Partij reageert op de betogingen in Hongkong zal de toekomst van het financiële hart van Azië bepalen. Eén ding lijkt zeker: Hongkong zal nooit nog hetzelfde zijn.
22/08 15u45  De nieuwe zijderoute: China, de splijtzwam van de Europese Unie Het Westen heeft luide kritiek op de gretigheid waarmee de Oost-Europese landen intekenen op de Nieuwe Zijderoute. Daar hekelen ze de hypocrisie. 'Wie Chinese investeringen wil zien, moet in West-Europa zijn.'
22/08 14u30  Sioen wil fabriek in Tielt sluiten Textielgroep Sioen Industries overweegt om zijn site in Tielt te sluiten en de productie over te brengen naar de site in Moeskroen. Dat meldt het bedrijf donderdag.
22/08 12u30  Parkeerplaatsen worden duurder, maar niet in de steden De prijzen van parkeerplaatsen aan de kust blijven stijgen. Maar in de grote Vlaamse steden staan de prijzen onder druk.
22/08 11u45  Succes 'speed pedelecs' stuwt verkoop bromfietsen fors hoger De verkoop van bromfietsen zit na jaren van daling opnieuw in de lift. Dat is grotendeels te danken aan het succes van de zogenaamde speed pedelecs, meldt de automobiel- en tweewielerfederatie Febiac.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 21u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/08 08u45  Negatieve rentes worden normaal: 'Het lijkt wel alsof de obligatiemarkt een soort paniekaanval heeft'Een investering doen waarmee je gegarandeerd geld verliest, nog niet zo lang geleden was het volslagen waanzinnig idee. Vandaag doet iedereen het op de obligatiemarkten.
21/08 16u45  Consumentenvertrouwen op laagste peil in bijna drie jaarHet consumentenvertrouwen in België is in augustus gedaald tot -9, het laagste peil sinds november 2016. Dat meldt de Nationale Bank.
21/08 15u45  Hoe de volgende Vlaamse regering 120.000 nieuwe jobs kan creërenDe volgende Vlaamse regering wil een steile ambitie waarmaken: 120.000 extra banen creëren en de Vlaamse werkzaamheidsgraad op 80 procent brengen. Om daarin te slagen, zijn forse maatregelen nodig.
21/08 15u15  Robots gaan klanten op weg helpen in Belgische computerwinkelsElf humanoïde assistenten zullen binnenkort als assistent-verkoper en animator ingezet worden. De mobiele, intelligente en interactieve Cruzr-robots moeten klanten helpen en het personeel bijstaan. De eerste robots - volgens de partners een primeur in Europa - worden ingezet in verkoopruimtes van de ketens Auva en Computer Checkpoint.
21/08 14u45  Academici leggen 'superslim rekeningrijden' op tafel: 'De files zouden volledig kunnen verdwijnen'Over het rekeningrijden staat geen woord in de Vlaamse startnota en dreigt dus niet op de onderhandelingstafel te belanden. Een nieuwe publicatie van de KU Leuven wil daar verandering in brengen. De onderzoekers pleiten voor 'superslim rekeningrijden'. 'Varieer de tolheffing binnen de spitsperiode zelf.'
21/08 12u00  Jan Dejonghe (CEO Abriso): 'Plastic is niet het probleem, afval is het probleem'Met de overname van zijn Italiaanse sectorgenoot Airpack is het West-Vlaamse Abriso uitgegroeid tot de grootste producent van bubbelfolie in Europa. Maar de overnamehonger van CEO Jan Dejonghe is nog niet gestild. Hij richt zijn blik al op Spanje, Portugal en de Baltische landen.
21/08 11u00  Paul De Grauwe over mogelijk einde vrij verkeer van personen bij brexit: 'Ramp voor 2 miljoen EU-burgers'Als er geen akkoord komt over de Brexit, komt er meteen een eind aan het vrij verkeer van personen, zo liet de Britse premier Boris Johnson weten. Is Paul De Grauwe, die in Londen doceert, zijn koffers al aan het pakken?
21/08 10u45  Duizenden Belgen met Amerikaanse nationaliteit dreigen zichtrekening te verliezenBoodschappen betalen met Bancontact in de supermarkt, snel geld afhalen aan een automaat, wat zakgeld overschrijven naar zoon of dochter, voor duizenden Belgen zal het binnenkort niet meer lukken. Door een wet die president Barack Obama nog invoerde, dreigen een hele hoop Belgen met ook de Amerikaanse nationaliteit op 1 januari 2020 zonder bankrekening te vallen.
20/08 22u00  Italiaanse premier Conte kondigt ontslag aan: regering in lopende zakenDe Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft dinsdagavond zijn ontslag ingediend bij president Sergio Mattarella. Dat zeggen officiële bronnen. De aftredende regeringsleider moet nu de lopende zaken afhandelen.
20/08 18u00  Jurist-ondernemer Matthias Dobbelaere-Welvaert: 'Bewust offline zijn? Ik ben bewust altijd bereikbaar'In deze rubriek bevragen we ondernemers over hun ervaringen met carrière en stijl. Matthias Dobbelaere-Welvaert brengt met zijn eigen productiehuis juridische vlogs en podcasts, en richtte tussendoor ook het legal techbedrijf Ethel op. Zijn doel: het recht toegankelijker maken en de privacystrijd opvoeren. 'Onze persoonsgegevens zijn tegenwoordig meer waard dan olie.'
20/08 17u45  Apple investeert 6 miljard dollar in series: de strijd om de comakijkerApple heeft zijn budget voor originele films en series opgeblazen van 1 miljard tot 6 miljard dollar. Dat bericht de Britse zakenkrant Financial Times. Maar wat betekent dat voor de andere streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime Video? Een overzicht.
20/08 16u45  Italiaanse premier kondigt ontslag regering aanDe Italiaanse premier Giuseppe Conte gaat zijn ontslag indienen bij president Sergio Mattarella. Dat zei hij tijdens een debat in de Senaat over de huidige regeringscrisis.
20/08 16u30  Italiaanse premier kondigt ontslag aanDe Italiaanse premier Giuseppe Conte gaat zijn ontslag indienen bij president Sergio Mattarella. Dat zei hij tijdens een debat in de Senaat over de huidige regeringscrisis.
20/08 15u15  CEO Carrie Lam is de tjeef van HongkongCarrie Lam, de politieke leidster van Hongkong, is een vat vol tegenstrijdigheden. Politiek heeft haar dat geen windeieren gelegd. Maar bij de bevolking van Hongkong heeft haar dat enkele weinig flatterende bijnamen opgeleverd.
20/08 13u00  CEO Carrie Lam is de tsjeef van HongkongCarrie Lam, de politieke leidster van Hongkong, is een vat vol tegenstrijdigheden. Politiek heeft haar dat geen windeieren gelegd. Maar bij de bevolking van Hongkong heeft haar dat enkele weinig flatterende bijnamen opgeleverd.
20/08 12u45  Vlaamse bedrijfsleiders pleiten voor vlaktaks en vergroening van fiscaliteitMeer dan vijftig Vlaamse bedrijfsleiders hebben een open brief geschreven aan de Vlaamse en de federale politici. Daarin doen ze 36 voorstellen voor een beter beleid, waaronder een radicale hervorming van de fiscaliteit.
20/08 12u00  Start-up Macty personaliseert de mode-industrie met artificiële intelligentieDe start-up Macty maakt slimme software die consumenten via artificiële intelligentie en beeldherkenning persoonlijke suggesties geeft. Kledingzaken kunnen zo meer en beter verkopen.
20/08 12u00  Vastgoed beheren: start-up Smovin richt zich op mensen die meerdere woningen verhurenSmovin maakt het eigenaars makkelijk na te gaan of hun huurders hebben betaald, te anticiperen op een indexering, of te berekenen hoe het zit met de verdeling van de kosten.
20/08 11u30  Controversiële Moderne Monetaire Theorie uitgelegd: 'Druk geld bij om de wereld te redden'Stephanie Kelton is de nieuwe intellectuele superster van de Amerikaanse linkerzijde. Ze is ervan overtuigd dat de wereld alleen gered kan worden als overheden meer schulden maken. 'Het probleem is niet het geld.'
20/08 11u15  Waarom de kleine banken moeite hebben om te overlevenDe grote banken hebben al moeite om te overleven in een tijd van dalende rentevoeten en investeringen in de digitalisering. Voor de kleine banken is het echt heel moeilijk.
20/08 10u45  De kleine banken hebben het moeilijkDe grote banken hebben al moeite om te overleven in een tijd van dalende rentevoeten en investeringen in de digitalisering. Voor de kleine banken is het echt heel moeilijk.
19/08 18u30  Startnota De Wever: De Woonzaak denkt na over juridische stappen'De Woonzaak', een initiatief van huurdersbonden en armoedeorganisaties, maar ook van vakbonden en Beweging.net, denkt na over juridische stappen na de startnota van informateur Bart De Wever. Ze ontwaren een stempel van Vlaams Belang en zien te weinig inspanningen voor huurders.
19/08 17u45  Bundesbank: 'Duitsland belandt mogelijk in recessie'De Duitse economie, de grootste van de eurozone, staat mogelijk op het punt in een recessie te belanden. Dat zeggen experts van de Bundesbank, de Duitse centrale bank.
19/08 16u00  'Ook de nieuwe CEO van bpost krijgt te kampen met dalend briefverkeer'Bpost zoekt een vervanger voor Koen Van Gerven, die geen tweede termijn als CEO ambieert. We stelden enkele vragen aan hoofdredacteur Daan Killemaes.
19/08 12u30  Waarop moet je letten als je een studentenkamer wil huren?Het is nog niet te laat om een kot te vinden. Zelfs in augustus en september zijn nog kamers beschikbaar voor het volgende academiejaar. Wat kost een kot? En waarop moet je letten bij de zoektocht?
19/08 11u45  Onduidelijke wetgeving is een zegen voor wietshopsIn amper enkele maanden zijn in ons land tientallen CBD-winkels opgedoken. Ze profiteren van de juridische onduidelijkheid en verkopen de cannabisplant, ontdaan van de roesverwekkende component.
19/08 11u30  Wietshops duiken overal opIn amper enkele maanden zijn in ons land tientallen CBD-winkels opgedoken. Ze profiteren van de juridische onduidelijkheid en verkopen de cannabisplant, ontdaan van de roesverwekkende component.
19/08 10u30  Bpost zoekt nieuwe CEOBpost-topman Koen Van Gerven is geen kandidaat voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt bpost maandag in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
19/08 10u15  Kris Peeters dringt aan op snelle aanduiding eurocommissarisDe Europese landen die nog een nieuwe commissaris moeten voordragen, hebben daarvoor de tijd tot maandag 26 augustus. België hoort bij de laatste vijf landen die nog een commissaris moeten aanduiden.
19/08 09u00  Bpost zoekt nieuwe topmanBpost-CEO Koen Van Gerven is geen kandidaat voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt bpost maandag in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
17/08 11u00  Spoedarts en therapeut Alain Mahjoub over werken en welzijn: 'Ik ben voorstander van het verkorten van de arbeidsduur'De economie kwam de voorbije jaren de therapieruimte binnengeslopen, merkt Alain Mahjoub. Daarom pleit de spoedarts en therapeut in een boek voor de omgekeerde beweging: dat economische spelers luisteren naar de lessen van gezondheidswerkers.
17/08 11u00  Françoise Chombar (CEO van Melexis): 'Als jobstudente heb ik begrepen hoe belangrijk goede collega's zijn'Françoise Chombar is CEO van Melexis. Als jobstudent hielp ze haar moeder op kantoor, werkte bij een verzekeringsmaat- schappij en in een restaurant.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Françoise Chombar (CEO van Melexis): 'Als jobstudente heb ik begrepen hoe belangrijk goede collega's zijn'17/08 11u00 - Trends.be: Françoise Chombar is CEO van Melexis. Als jobstudent hielp ze haar moeder op kantoor, werkte bij een verzekeringsmaat- schappij en in een restaurant.
0x Spoedarts en therapeut Alain Mahjoub over werken en welzijn: 'Ik ben voorstander van het verkorten van de arbeidsduur'17/08 11u00 - Trends.be: De economie kwam de voorbije jaren de therapieruimte binnengeslopen, merkt Alain Mahjoub. Daarom pleit de spoedarts en therapeut in een boek voor de omgekeerde beweging: dat economische spelers luisteren naar de lessen van gezondheidswerkers.
0x Bpost zoekt nieuwe topman19/08 09u00 - Trends.be: Bpost-CEO Koen Van Gerven is geen kandidaat voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt bpost maandag in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
0x Kris Peeters dringt aan op snelle aanduiding eurocommissaris19/08 10u15 - Trends.be: De Europese landen die nog een nieuwe commissaris moeten voordragen, hebben daarvoor de tijd tot maandag 26 augustus. België hoort bij de laatste vijf landen die nog een commissaris moeten aanduiden.
0x Bpost zoekt nieuwe CEO19/08 10u30 - Trends.be: Bpost-topman Koen Van Gerven is geen kandidaat voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt bpost maandag in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
0x Wietshops duiken overal op19/08 11u30 - Trends.be: In amper enkele maanden zijn in ons land tientallen CBD-winkels opgedoken. Ze profiteren van de juridische onduidelijkheid en verkopen de cannabisplant, ontdaan van de roesverwekkende component.
0x Onduidelijke wetgeving is een zegen voor wietshops19/08 11u45 - Trends.be: In amper enkele maanden zijn in ons land tientallen CBD-winkels opgedoken. Ze profiteren van de juridische onduidelijkheid en verkopen de cannabisplant, ontdaan van de roesverwekkende component.
0x Waarop moet je letten als je een studentenkamer wil huren?19/08 12u30 - Trends.be: Het is nog niet te laat om een kot te vinden. Zelfs in augustus en september zijn nog kamers beschikbaar voor het volgende academiejaar. Wat kost een kot? En waarop moet je letten bij de zoektocht?
0x 'Ook de nieuwe CEO van bpost krijgt te kampen met dalend briefverkeer'19/08 16u00 - Trends.be: Bpost zoekt een vervanger voor Koen Van Gerven, die geen tweede termijn als CEO ambieert. We stelden enkele vragen aan hoofdredacteur Daan Killemaes.
0x Bundesbank: 'Duitsland belandt mogelijk in recessie'19/08 17u45 - Trends.be: De Duitse economie, de grootste van de eurozone, staat mogelijk op het punt in een recessie te belanden. Dat zeggen experts van de Bundesbank, de Duitse centrale bank.

Statistieken

Artikels:
27926
Gelezen:
727
Aantal lezers nu:
21


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven