woensdag 20 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u45
 

Trends.be

Verbergen Tonen
20/03 18u15  Vlaming Thierry Vanlancker helpt Nederlands AkzoNobel af van Calimero-complex De Gentenaar Thierry Vanlancker bewijst als CEO van het Nederlandse verfconcern AkzoNobel dat hij veel meer is dan een specialist in het afsplitsen van bedrijfsonderdelen.
20/03 18u00  Uitstel tot 30 juni voor brexit? Europa wil enkel uitstel verlenen als Britten de deal goedkeuren Premier Theresa May wil het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie uitstellen tot 30 juni. Dat heeft ze woensdag aangekondigd in het Britse parlement.
20/03 17u45  Barre tijden voor grote merken: hoe is het zover kunnen komen? Koopt u nog altijd Coca-Cola, ketchup van Heinz of wasproduct van Dash? Dan bent u niet mee met de nieuwste trend: géén populaire merkproducten kopen. De grote merken broeden op een tegenzet, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Een verhaal over lege winkelrekken, stabureausen de jongste miljardair ter wereld.
20/03 17u15  Geens mag streep trekken door paradepaardje Het Brussels International Business Court (BIBC), het prestigeproject van minister van Justitie Koen Geens (CD&V), komt er niet meer deze legislatuur. N-VA trekt haar steun voor de Engelstalige rechtbank in. De andere oppositiepartijen weigeren Geens evenmin een handje te helpen.
20/03 16u30  Consumentenvertrouwen neemt licht toe Het vertrouwen van de consument is in maart licht gestegen, na vier maanden van dalend vertrouwen. Dat blijkt woendag uit de consumentenenquête van de Nationale Bank van België.
20/03 15u30  42 banen op de tocht bij radiatorenfabrikant Arbonia in Dilsen Bij de divisie Verwarming, Ventilatie en Airconditioning (HVAC) van Arbonia in Dilsen staan 42 banen op de tocht.
20/03 14u00  Brits premier May vraagt uitstel tot 30 juni voor brexit Premier Theresa May wil het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie uitstellen tot 30 juni. Dat heeft ze woensdag aangekondigd in het Britse parlement.
20/03 12u45  Commissie Financiën keurt bankierseed goed Bankiers in België kunnen binnenkort onderworpen worden aan een deontologische code en riskeren sancties bij overtreding. De zogenaamde 'bankierseed' die ze moeten afleggen is, op voorstel van Groen en Ecolo, goedgekeurd in de Kamercommissie Financiën. Bankenfederatie Febelfin reageert ontevreden.
20/03 11u30  Leerkrachten staken: geen kwestie van hogere lonen Vier onderwijsbonden hebben op 20 maart gestaakt voor meer investeringen in het onderwijs. Ze viseren niet zozeer de huidige minister, maar willen de volgende regering laten weten dat het water de leerkrachten aan de lippen staat. Is de ontevredenheid een luxeprobleem of heeft de sector een punt?
20/03 10u45  Bayer-aandeel keldert na vonnis in Roundup-proces Het aandeel van chemiereus Bayer verliest woensdag op de beurs van Frankfurt ruim 10 procent nadat een federale rechtbank in San Francisco heeft geoordeeld dat onkruidverdelger Roundup kanker veroorzaakt heeft bij een man uit de staat Californië.
20/03 04u17  Bourgeois: 'Brexit zonder akkoord kost Vlaamse bedrijven 800 miljoen euro per jaar' Als de Britten alsnog zonder akkoord uit de Europese Unie donderen, dan kost dat de Vlaamse bedrijven die naar het Verenigd Koninkrijk exporteren 800 miljoen euro per jaar.11 
19/03 18u00  België heeft achterstand in geïntegreerde zorg De Belgische gezondheidszorg is erg ziekenhuisgericht. Dat is duur. In zijn jaarlijkse rapport over de ziekenhuissector, ziet ING kansen voor geïntegreerde zorgnetwerken.
19/03 17u45  Voetbalbond wil Koning Boudewijnstadion volledig renoveren KBVB en Memorial Van Damme kozen definitief voor een renovatie van het Koning Boudewijnstadion. Hoe grondig dat zal gebeuren, hangt af van de financiële middelen.
19/03 16u15  Hoeveel is een bedrijfswagen waard? Groen wil de fiscale voordelen voor de bedrijfswagen vervangen door een mobiliteitsbudget voor elke werknemer. CD&V wil vanaf 2023 enkel nog zero-emissievoertuigen als bedrijfswagens. Hoeveel financieel voordeel kunnen werknemers met een bedrijfswagen maximaal verliezen?
19/03 16u15  Boeing-topman Dennis Muilenburg: kiezen tussen winst en levens Dennis Muilenburg, de CEO met Nederlandse roots van Boeing, wordt geconfronteerd met de zwaarste crisis in zijn dertigjarige carrière bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer.
Laatste update: vandaag om 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/03 15u45  Faillissement Lommels glasbedrijf Ducatt krijgt een staartjeHet faillissement van het Lommelse glasbedrijf Ducatt in 2017 beroert nog altijd de gemoederen. Zijn toenmalige concurrent Interfloat maant de Europese Commissie aan het onderzoek naar staatssteun weer op te nemen. Het hoopt nog altijd op een schadevergoeding van de Limburgse Reconversiemaatschappij.
19/03 12u15  Britse werkloosheid op laagste peil sinds 1975De werkloosheid in Groot-Brittannië is gedaald tot het laagste niveau sinds begin 1975, ondanks de onzekerheden rond de brexit. Eind januari was de werkloosheid teruggedrongen tot 3,9 procent. Dat heeft de Britse statistiekdienst ONS dinsdag bekendgemaakt.
19/03 11u45  Als de salarisauto wordt afgeschaft, geldt dat dan ook voor de ceo's en directeurs?'De onwil van onze politici om iets te doen aan de hoge bruto- en lage nettolonen duwden de werknemers en werkgevers naar de salarisauto', schrijft Knack-redacteur Ewald Pironet.
19/03 11u00  Start-up PaxFamilia geeft aanzet tot digitaal vermogensbeheerPaxFamilia ontwikkelde een digitale tool om vermogensbeheer eenvoudiger te maken. De start-up overtuigde niet alleen rijke families, maar ook BNP Paribas Fortis.
19/03 05u01  De Croo wil geen taxshift, maar taxcut in rapport Hoge Raad van FinanciënDe belastinghervorming die de Hoge Raad van Financiën voorbereidt, moet geen verschuiving zijn, maar een verlaging. Dat zegt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) dinsdag in De Tijd.
18/03 17u45  Hoe Kia via Europa de internationale autowereld verovertDé verrassing van de verrkiezing van 'Auto van het Jaar 2019' kwam van de Kia Ceed op plaats drie. Nochtans zetelen er geen Zuid-Koreaanse autojournalisten in de jury. De hoge score moet dus te maken met de intrinsieke kwaliteiten van de Ceed.
18/03 17u30  Vakbonden bij Crelan misnoegd over eenzijdige opzegging caoDe vakbonden bij Crelan klagen aan dat de directie van de bank eenzijdig een lopende cao opzegt, die de jaarlijkse loonsverhogingen voor een deel van het personeel regelt. Ze eisen dat de directie de opzegging meteen ongedaan maakt en willen nieuw overleg, klinkt het in een gezamenlijke mededeling van LBC-NVK, BBTK en ACLVB.
18/03 16u15  CoolCat vraagt faillissement aan in NederlandKledingwinkelketen CoolCat vraagt voor zijn Nederlandse onderdelen het faillissement aan. De zeventien Belgische winkels zijn niet betrokken. Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met 'zeer uitdagende' marktomstandigheden, zo meldt het maandag.
18/03 14u30  Gimv wordt meerderheidsaandeelhouder van Coolworld RentalsInvesteringsmaatschappij Gimv wordt meerderheidsaandeelhouder van het Nederlandse bedrijf Coolworld Rentals, naast de oprichters, familie Buijzen en Jack Buijnsters, en het management. Dat maakte de Gimv maandagochtend bekend, zonder financiële details te geven. Coolworld Rentals is gespecialiseerd in de verhuur van koel- en verwarmingsapparatuur.
18/03 13u15  Beurskoers Deutsche Bank en Commerzbank hogerDe officiële bevestiging van fusiegesprekken tussen Deutsche Bank en Commerzbank gaf beide aandelen maandag vleugels op de beurs van Frankfurt. Het aandeel van Commerzbank ging 5,6 procent hoger, tot het hoogste peil sinds december vorig jaar. Deutsche Bank won 4 procent.
18/03 12u30  Miljardenfusie tussen betalingsverwerkers FIS en WorldpayDe Amerikaanse betalingsverwerker FIS (Fidelity National Information Services) neemt concurrent Worldpay over. De deal is goed voor 43 miljard dollar, waarvan 34 miljard dollar in cash en aandelen en de rest in schulden. Dat meldden beide bedrijven maandag.
18/03 11u45  Zo checkt u of een webshop veilig isVolgens nieuwe cijfers van de sectorvereniging BeCommerce shopte de Belg in 2018 gemiddeld 11,6 keer online. Om te voorkomen dat u misleid wordt door frauduleuze verkopers, lanceerde de consumentenorganisatie ECC België een Webshop Check.
18/03 10u30  Klimaatactivisten en gele hesjes blokkeren kantoor BNP Paribas Fortis in BrusselKlimaatactivisten richten hun pijlen nu ook op de financiële sector. Activisten van 'Act for Climate Justice' hebben naar eigen zeggen maandagochtend, samen met gele hesjes, het investeringskantoor van BNP Paribas Fortis in Brussel geblokkeerd.
18/03 10u15  De Franse greep op de Belgische mijnenjagers: drie bedenkingenDe federale regering besloot vrijdag de bouw en de uitrusting van twaalf nieuwe Belgische en Nederlandse mijnenjagers toe te kennen aan het Franse consortium Belgian Naval & Robotics. Volgens politici zal dat voor een sterke economische return zorgen in Vlaanderen. Toch rijzen er vragen omdat de Franse bijdrage aan de Belgische marine in het verleden nooit een succes is geweest. Bovendien werd met de prijs gebradeerd en is er sprake van achterkamerpolitiek.
18/03 05u30  In 2018 opnieuw meer langdurig ziekenOns land telt meer dan 415.000 langdurig zieken, een record. Dat blijkt uit cijfers die Het Laatste Nieuws opvroeg bij het RIZIV. In de eerste helft van 2018 steeg het aantal zieken ook weer sneller dan voordien, ondanks de maatregelen van de regering.
17/03 12u45  Deutsche Bank en Commerzbank spreken over mogelijke fusieDeutsche Bank en Commerzbank gaan gesprekken opstarten over een mogelijke fusie. Dat heeft het Duitse persbureau DPA vernomen uit bankierskringen. Er wordt al maanden gespeculeerd over een samengaan tussen beide banken.
17/03 09u15  Het fotoboek bloeit als nooit tevoren: 'Die markt is een wereldmarkt'Het papieren boek is nog lang niet dood. Het fotoboek beleeft zelfs een boom in Vlaanderen.
16/03 13u45  Miljardenmerk Manchester United ook zonder sportieve successen een commercieel succesDe supporters van Manchester United zijn beloond voor hun geduld. Vorige week kon de ploeg nog eens een grote Europese zege pakken. In Parijs trokken Romelu Lukaku & co een scheve situatie alsnog recht. Ook de directie slaakte een zucht van opluchting. Een van de grootste sportmerken ter wereld krabbelt eindelijk recht.
16/03 09u45  Loon inruilen voor andere voordelen steeds populairderDe cafetariaplannen waarmee werknemers hun loonpakket flexibel kunnen invullen, winnen snel aan populariteit. Bij de hr-dienstverlener SD Worx, de grootste speler op de markt, stapten vorig jaar iets meer dan 19.000 werknemers in zo'n plan. Dat is de helft meer dan in 2017 en drie keer meer dan in 2015, schrijft De Tijd zaterdag.
16/03 09u15  Wat managers kunnen leren van sciencefictionEen hele generatie ondernemers en managers, vooral in de technologiesector, is diep beïnvloed door sciencefiction. Het genre helpt bedrijven toekomstscenario's uit te denken en nieuwe producten te ontwikkelen. 'In zowel management als in sciencefiction moet je rationeel nadenken over de toekomst', stelt consultant Anthony Liekens.
16/03 03u30  Macquarie verkoopt aandeel in Brussels AirportHet Australische Macquarie verkoopt zijn belang van 36 procent in Brussels Airport aan een consortium van APG, QIC en Swiss Life.
15/03 23u30  Macquarie verkoopt aandelen in Brussels AirportHet Australische Macquarie verkoopt zijn belang van 36 procent in Brussels Airport aan een consortium van APG, QIC en Swiss Life.
15/03 18u15  Bedrijfsfilantropie wordt professionelerEen bedrijf dat een cheque geeft aan een goed doel en daarmee gedaan, dat behoort steeds vaker tot het verleden. De jongste jaren pakken ze liefdadigheid aan op een meer gestructureerde manier. Ze passen filantropie in hun bedrijfsstrategie in. Treffend is de verschuiving van het budget daarvoor van pr naar hr.
15/03 17u45  België koopt nieuwe mijnenjagers bij FrankrijkOns land gaat twaalf nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen ter waarde van twee miljard euro bestellen bij het Franse consortium Belgian Naval & Robotics.
15/03 17u30  Waarom wil de Europese Unie de brexit niet zomaar uitstellen?Donderdagavond stemde het Britse parlement voor een eventueel uitstel van de brexit tot dertig maart. De bal ligt nu in het kamp van de Europese lidstaten die daar unaniem akkoord mee moeten gaan. Maar die willen het Verenigd Koninkrijk niet zomaar de hand reiken.
15/03 16u15  Het resultatenseizoen loopt ten einde: 'Ook in Europa hebben minder ondernemingen aan de verwachtingen voldaan''In Europa mogen we spreken van een wijdverspreide margedruk over de sectoren heen.' Dat zegt Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
15/03 16u00  Elektrische e-tron bij Audi Brussels komt op kruissnelheidDe productie van de nieuwe elektrische SUV bij Audi Brussels draait bijna op kruissnelheid. Over twee, drie maanden is het zover. 'Deze gloednieuwe fabriek staat er voor de volgende jaren', zegt de afscheidnemende fabrieksdirecteur Patrick Danau.
15/03 15u30  Goedkoop geld voedt positieve stemming op Belgisch Mipim-paviljoenZo'n 25.000 vastgoedprofessionals bezochten dit jaar de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes, die op vrijdag zijn deuren sloot. Onder hen waren er zo'n 1500 Belgen. 'De stemming bij de Belgen is positief', getuigt Raymond Trost, CEO van CFE, een van de grootste aannemers van het land.
15/03 15u15  Max Jadot (CEO BNP Paribas Fortis): 'Engagement om jobverlies door te voeren zonder naakte ontslagen''Er is een duidelijk engagement om het jobverlies de komende drie jaar door te voeren zonder naakte ontslagen en zonder SWT (het vroegere brugpensioen, red).' Dat heeft Max Jadot, de CEO van BNP Paribas Fortis, vrijdag gezegd tijdens een persconferentie. Tegen eind 2021 zullen vier op de tien bankkantoren de deuren sluiten en zullen er netto 2.200 voltijdse banen minder zijn.
15/03 15u00  Goedkoop geldt voedt positieve stemming op Belgisch Mipim-paviljoenZo'n 25.000 vastgoedprofessionals bezochten dit jaar de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes, die op vrijdag zijn deuren sloot. Onder hen waren er zo'n 1500 Belgen. 'De stemming bij de Belgen is positief', getuigt Raymond Trost, CEO van CFE, een van de grootste aannemers van het land.
15/03 14u45  Het resultatenseizoen loopt op zijn einde: 'Ook in Europa hebben minder ondernemingen aan de verwachtingen voldaan''In Europa mogen we spreken van een wijdverspreide margedruk over de sectoren heen.' Dat zegt Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
15/03 12u30  Wat is de toekomst van Engie, het moederbedrijf achter de Belgische kerncentrales?De toekomst van de Belgische kerncentrales blijft het energiedebat in ons land overschaduwen. Moederbedrijf Engie kampt intussen met eigen uitdagingen. Duurzame energie moet de klassieke centrales vervangen als groeimotor.
15/03 12u00  Kathleen Van Brempt (SP.A): 'Deze regering heeft een desastreus klimaatbeleid gevoerd'Kathleen Van Brempt, Europees lijsttrekker voor SP.A, wil de Europese Unie grondig hervormen. Met een minimumbelasting voor multinationals wil ze een ambitieus klimaatplan mogelijk maken. 'Verhofstadt begint zelfs mij op de zenuwen te werken.'
15/03 10u45  'Ook in Europa hebben minder ondernemingen dan gewoonlijk aan de verwachtingen voldaan''In Europa mogen we spreken van een wijdverspreide margedruk over de sectoren heen.' Dat zegt Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
15/03 10u15  Troika Laundromat: Europarlementsleden vragen sancties tegen bankiersIn een brief aan Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, vragen meer dan twintig Europarlementsleden om twee voormalige eigenaars van Ukio Bankas en Troika Dialog sancties op te leggen. Beide banken speelden een sleutelrol in Troika Laundromat, het witwassysteem dat recent door onderzoeksjournalisten van onder andere Knack is onthuld.
15/03 09u45  Expert Jan De Kerpel screent Belgische biotech: 'In de Belgische klei blijven is een recept voor rampspoed'De Belgische biotechsector floreert en heeft nog veel groeipotentieel. Maar sectorspecialist Jan De Kerpel wijst op de valkuilen.
15/03 09u30  BNP Paribas Fortis gaat vier op de tien kantoren sluitenBNP Paribas Fortis wil tegen eind 2021 267 van de 678 bankkantoren sluiten. Dat heeft de bank vrijdagochtend bekendgemaakt.
15/03 09u15  Sectorspecialist Jan De Kerpel screent Belgische biotech: 'In de Belgische klei blijven is een recept voor rampspoed'De Belgische biotechsector floreert en heeft nog veel groeipotentieel. Maar sectorspecialist Jan De Kerpel wijst op de valkuilen.
15/03 07u30  Vrouwen sneller aan de macht in Nationale BankTegen 2020, en dus niet tegen 2023 - zoals zijn voorganger voorstelde - moet de top van de Nationale Bank voor één derde uit vrouwen bestaan.
15/03 00u45  Vergadering bij skeyes voorbij, onderhandelingen gaan maandag voortDe vergadering bij skeyes, het vroegere Belgocontrol, om een uitweg te vinden uit het sociaal conflict, is donderdagavond laat afgelopen zonder akkoord. 'De onderhandelingen lopen', zegt skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene. 'Er liggen teksten op tafel die gaandeweg aangepast worden.'
14/03 23u45  Kamer schaft carenzperiode voor zelfstandigen af bij zeven dagen ziekteZelfstandigen die ziek vallen, zullen voortaan vanaf de eerste dag een ziekte-uitkering kunnen ontvangen, op voorwaarde dat ze een week ziek zijn. De Kamer heeft daarvoor donderdag unaniem een geamendeerd wetsvoorstel goedgekeurd.
14/03 23u45  Boeing pauzeert leveringen 737 MAXVliegtuigfabrikant Boeing pauzeert met zijn leveringen van de 737 MAX-toestellen, na het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en veel andere landen om de vliegtuigen aan de grond te houden.
14/03 23u45  Kamer keurt fiscale luik jobsdeal goedDe plenaire Kamer heeft donderdag het fiscale luik van de jobsdeal goedgekeurd. Dat gebeurde met de steun van de vroegere Zweedse meerderheid en het CDH. De rest van de oppositie onthield zich. Binnenkort volgt nog het sociale luik.
14/03 23u30  Kamer voert bescherming kmo's tegen misbruik door machtige spelers inIndien kmo's vinden dat ze onheuse voorwaarden opgelegd krijgen, kunnen ze naar de mededingingsautoriteiten stappen, die daarvoor ruimere bevoegdheden krijgen.
14/03 20u30  Brexit: Brits parlement laat premier May uitstel vragen, EU reageert terughoudendDe Britse premier Theresa May mag de Europese leiders vragen om de brexit uit te stellen tot na 29 maart. Het Britse Lagerhuis heeft haar daarvoor donderdagavond een mandaat gegeven.
14/03 20u00  Brexit: Brits parlement laat premier May uitstel vragen aan EUDe Britse premier Theresa May mag de Europese leiders vragen om de brexit uit te stellen tot na 29 maart. Het Britse Lagerhuis heeft haar daarvoor donderdagavond een mandaat gegeven.
14/03 19u00  Brexit: Brits parlement stemt met overweldigende meerderheid tegen een tweede brexitreferendumHet Britse Lagerhuis heeft zich donderdagavond met een overweldigende meerderheid uitgesproken tegen een tweede brexitreferendum. Hoewel oppositiepartij Labour officieel achter zo'n nieuw referendum staat, riep de partijleiding de parlementsleden op zich te onthouden omdat het 'niet het juiste moment is'.
14/03 19u00  Dit zijn de lessen uit dertig jaar economische stagnatie in JapanNu de ECB de rente tot 2021 op nul heeft gebetonneerd, dreigt Europa het nieuwe Japan te worden. Of dat schrikbeeld uitkomt, zal de toekomst uitwijzen. Intussen kan Europa belangrijke lessen trekken uit het Japanse scenario van de afgelopen dertig jaar.
14/03 17u15  FairFin brengt handleiding uit om geld duurzaam in te zettenFairFin heeft donderdag in Brussel haar Make Your Move Starterskit voorgesteld. Met die handleiding wil de ngo mensen praktische tips geven om hun stilstaand geld duurzaam in te zetten en zo voor een positieve impact op de wereld te zorgen. De focus van FairFin ligt daarbij dit jaar op het klimaat.
14/03 17u00  De bvba wordt een besloten vennootschap: wie niet gezond is, mag geen dividend uitkerenEen op drie ondernemingen krijgt door de nieuwe vennootschapswet het statuut van een besloten vennootschap. Die mag slechts een dividend uitkeren na een liquiditeits- en solvabiliteitstest. Een op de vijftig bv's die vorig jaar een dividend uitkeerden, faalde voor die testen.
14/03 16u30  bvba wordt besloten vennootschap: niet gezond, geen dividendEen op drie ondernemingen krijgt door de nieuwe vennootschapswet het statuut van een besloten vennootschap. Die mag slechts een dividend uitkeren na een liquiditeits- en solvabiliteitstest. Een op de vijftig bv's die vorig jaar een dividend uitkeerden, faalde voor die testen.
14/03 15u30  Veel Belgische bedrijven dragen amper bij tot de welvaartsgroeiDe productiefste bedrijven in België kunnen zich meten met de internationale toppers. Het probleem zit bij de rest. Zij blijven ver achter en dragen amper bij tot de welvaartsgroei. Hoe is het zover kunnen komen?
14/03 13u45  'Sluitingsgolf van supermarkten op komst'De komende tien jaar zal 30 à 40 procent van de Belgische supermarkten verdwijnen door een gebrek aan rendement en de opkomst van thuisleveringen. Dat zegt Nils van Dam, de vroegere ceo van Unilever België en Luxemburg en nu actief voor Duval Union Consulting.
14/03 13u30  De brexit verglijdt in surrealismeDonderdagavond stemt het Britse parlement over een eventueel uitstel van de brexit. Maar het geduld van de Unie raakt stilaan op. Premier Theresa May wil intussen dat het Britse parlement volgende week nogmaals stemt over haar akkoord.
14/03 13u00  Brexit: Europees president Tusk bereid te ijveren voor 'lang uitstel'Als het Verenigd Koninkrijk het signaal geeft dat het een nieuwe brexit-strategie moet uitwerken, dan zal Europees president Donald Tusk er bij de Europese staatshoofden en regeringsleiders voor ijveren de Britten een 'lang uitstel' van de brexit toe te kennen.
14/03 13u00  Ex-topkeeper Edwin van der Sar leidt Ajax naar sportief en financieel succesDe Spaanse topclub Real Madrid zal dit jaar de Champions League, 's werelds meest prestigieuze bekercompetitie, niet winnen. De club is uitgeschakeld door het Nederlandse opleidingsinstituut Ajax, waar sinds november 2016 oud-doelman Edwin van der Sar het roer in handen heeft.
14/03 12u30  Het vrij aanvullend pensioen voor werknemers gaat van start: moet u er gebruik van maken?Voortaan kan iedereen een stukje loon inruilen voor een aanvullend pensioen. De pessimisten vragen zich af wie op het vrij aanvullend pensioen voor werknemers zit te wachten. De optimisten zien er het nieuwe pensioensparen in.
14/03 11u45  Picanol verwacht kwart minder omzetPicanol verwacht in de eerste helft van dit jaar een omzetdaling van 25 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de West-Vlaamse producent van weefmachines bij de presentatie van zijn resultaten in 2018.
14/03 11u15  Europees president Tusk bereid te ijveren voor 'lang uitstel'Als het Verenigd Koninkrijk het signaal geeft dat het een nieuwe brexit-strategie moet uitwerken, dan zal Europees president Donald Tusk er bij de Europese staatshoofden en regeringsleiders voor ijveren de Britten een 'lang uitstel' van de brexit toe te kennen.
14/03 08u30  Minister Bacquelaine sabelt loonakkoord neerFederaal minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) verzet zich tegen het interprofessioneel akkoord dat de sociale partners eind februari bereikten.
13/03 21u45  Theresa May hoopt brexit slechts tot 30 juni te moeten uitstellenHet Britse parlement heeft zich woensdag met een nipte meerderheid tegen een 'no deal'-brexit in alle omstandigheden uitgesproken. Donderdag wordt gestemd om de brexit uit te stellen tot 30 juni.
13/03 21u00  Boeing geeft zelf advies om 737 MAX-vliegtuigen aan de grond te houdenBoeing heeft het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) zelf het advies gegeven om wereldwijd de volledige vloot aan 737 MAX-vliegtuigen tijdelijk aan de grond te houden.
13/03 20u45  Brits parlement veegt No Deal-brexit voorgoed van tafelHet Britse parlement heeft zich woensdag met een nipte meerderheid tegen een 'no deal'-brexit in alle omstandigheden uitgesproken.
13/03 20u30  Anglo Belgian Corporation, Quatra en Dobco zijn de Ambassadeurs van de Oost-Vlaamse GazellenTrends publiceert elk jaar de rangschikking van de snelst groeiende bedrijven van het land, de Trends Gazellen. Deze week maken we de Oost-Vlaamse rangschikking bekend. De eretitels gaan naar Anglo Belgian Corporation, Quatra en Dobco, elk in hun categorie. Trends benoemt hen tot Ambassadeurs van de Oost-Vlaamse Gazellen.
13/03 19u45  Politiek akkoord over uitrol digitale metersDe meerderheidspartijen in het Vlaams Parlement hebben een politiek akkoord over de uitrol van de digitale meters. Iedereen kan kiezen om voor 15 jaar in het huidige systeem te blijven, zodat het rendement gegarandeerd blijft.
13/03 17u00  Investeren in dividendaandelen via trackers en fondsen: wat zijn de mogelijkheden?Dividendaandelen zijn populair bij particuliere beleggers. Er zijn ook tal van professionele beleggers die zich specialiseren in het selecteren van bedrijven die regelmatig dividenden betalen.
13/03 17u00  Conflict tussen Waalse krant L'Avenir en aandeelhouder Nethys escaleertJournalisten van de Waalse krantengroep Editions de L'Avenir vechten een bitter robbertje uit met aandeelhouder Nethys.
13/03 16u45  Vlaamse vastgoedontwikkelaar LIFE tekent akkoord met Den Haag over miljoenenprojectLIFE Nederland, het vastgoedontwikkelingsbedrijf van de Vlaamse ondernemers Mathi Gijbels en Serge Hannecart, ondertekent vandaag een 'anterieure overeenkomst' met het stadsbestuur van Den Haag over het project HS Kwartier. De ondertekening vond plaats op de MIPIM-vastgoedbeurs in Cannes.
13/03 16u00  Dagprijs voor woonzorgcentrum minder snel gestegen in 2018De dagprijs in een Vlaams woonzorgcentrum bedroeg op 1 mei 2018 gemiddeld 57,59 euro. Dat is 2,29 procent meer dan in 2017. Maar wanneer je rekening houdt met de index van 1,82 procent gaat het om een reële prijsstijging van 0,47 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
13/03 15u45  Verhofstadt: 'Uitstel brexit tot voorbij 1 juli is uitgesloten'Guy Verhofstadt (Open VLD, de voorzitter van de liberale fractie in het Europees Parlement, staat open voor een 'korte verlenging' van het brexit-proces, maar een uitstel van het Britse vertrek tot voorbij 1 juli is 'uitgesloten'. Dat heeft hij woensdag herhaald tijdens een debat in het Parlement in Straatsburg.
13/03 15u45  Michel Barnier: 'Risico op harde brexit is nog nooit zo groot geweest'Het risico dat het Verenigd Koninkrijk zonder onderhandeld akkoord de Europese Unie verlaat - een zogenaamde 'no deal'-brexit - is nog nooit zo hoog geweest. Dat heeft Europees brexitonderhandelaar Michel Barnier woensdag gezegd in het Europees Parlement. Hij roept Londen op een duidelijke keuze te maken vooraleer een eventueel uitstel van de brexit onderzocht kan worden.
13/03 15u15  TUI België: 'Alle reizigers kunnen vliegen', maar niet met een BoeingReizigers die voor de komende dagen een reis hadden geboekt met een Boeing 737 MAX 8 van de Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly hoeven zich geen zorgen te maken.
13/03 15u00  Wat is het geheim van een onsterfelijke onderneming?'Een bedrijf succesvol houden, vereist een maniakale toewijding gedurende 24 uur per dag', zegt Fons Van Dyck. De marketingexpert legt in 'De onsterfelijke onderneming' uit waarom dat succes zo'n aartsmoeilijke klus is en illustreert dat met de bewogen geschiedenis van de techgigant Apple.
13/03 15u00  Wat drijft de prijs van goud?Vorig jaar kochten de centrale banken massaal veel goud. Het was een halve eeuw geleden dat ze nog zoveel goud hadden opgestapeld in hun kluizen. Wat betekent dat voor de andere kopers van goud?
13/03 12u15  Agfa-Gevaert neemt financieel adviseur JP Morgan in de armBeeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft JPMorgan aangeduid als financieel adviseur, met het oog op de verdere uitbreiding van de onafhankelijkheid van Agfa HealthCare. Dat heeft het bedrijf uit Mortsel aangekondigd.
13/03 12u00  Vastgoedontwikkelaar Verstraete Development breidt uit naar WalloniëDe vastgoedontwikkelaar Verstraete Development start met een project in het Waals-Brabantse Eigenbrakel
13/03 11u30  Nieuwe voorstellen voetbalfiscaliteit: 'Clubs vragen rechtszekerheid'Club Brugge is niet gehaast bij het invullen van nieuwe namen in de cel scouting en bekijkt met aandacht nieuwe voorstellen inzake fiscaliteit.
13/03 11u15  Lagerhuis verwerpt brexitdeal Theresa MayHet Brits Lagerhuis heeft de brexitdeal van premier Theresa May opnieuw verworpen. Het echtscheidingsakkoord werd afgewezen met 391 stemmen. 242 parlementsleden stemden voor.
13/03 10u30  Londen zal douanetarieven drastisch verlagen in geval van brexit zonder akkoordHet Verenigd Koninkrijk zal de douanetarieven drastisch verlagen als er een brexit zonder akkoord uit de bus komt. Dat heeft de Britse regering woensdag bekendgemaakt.
13/03 09u45  Londen zal douanetarieven drastisch verlagen in geval van no-dealHet Verenigd Koninkrijk zal de douanetarieven drastisch verlagen als er een brexit zonder akkoord uit de bus komt. Dat heeft de Britse regering woensdag bekendgemaakt.
13/03 08u45  Volkswagen wil tot 7.000 banen schrappenHet Duitse automerk Volkswagen wil de komende vijf jaar 5.000 à 7.000 banen schrappen. Dat heeft de automaker woensdag bekendgemaakt. Bedoeling is op die manier kosten te besparen.
13/03 05u45  Tewerkstelling bij Belgische kmo's teruggevallen in laatste maanden van 2018De tewerkstelling bij de kleine en middelgrote ondernemingen is er tijdens de laatste drie maanden van vorig jaar in zowat heel het land op achteruitgegaan.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Bourgeois: 'Brexit zonder akkoord kost Vlaamse bedrijven 800 miljoen euro per jaar'20/03 04u17 - Trends.be: Als de Britten alsnog zonder akkoord uit de Europese Unie donderen, dan kost dat de Vlaamse bedrijven die naar het Verenigd Koninkrijk exporteren 800 miljoen euro per jaar.
8x Bayer-aandeel keldert na vonnis in Roundup-proces20/03 10u45 - Trends.be: Het aandeel van chemiereus Bayer verliest woensdag op de beurs van Frankfurt ruim 10 procent nadat een federale rechtbank in San Francisco heeft geoordeeld dat onkruidverdelger Roundup kanker veroorzaakt heeft bij een man uit de staat Californië.
8x Commissie Financiën keurt bankierseed goed20/03 12u45 - Trends.be: Bankiers in België kunnen binnenkort onderworpen worden aan een deontologische code en riskeren sancties bij overtreding. De zogenaamde 'bankierseed' die ze moeten afleggen is, op voorstel van Groen en Ecolo, goedgekeurd in de Kamercommissie Financiën. Bankenfederatie Febelfin reageert ontevreden.
8x 42 banen op de tocht bij radiatorenfabrikant Arbonia in Dilsen20/03 15u30 - Trends.be: Bij de divisie Verwarming, Ventilatie en Airconditioning (HVAC) van Arbonia in Dilsen staan 42 banen op de tocht.
7x Brits premier May vraagt uitstel tot 30 juni voor brexit20/03 14u00 - Trends.be: Premier Theresa May wil het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie uitstellen tot 30 juni. Dat heeft ze woensdag aangekondigd in het Britse parlement.
5x Consumentenvertrouwen neemt licht toe20/03 16u30 - Trends.be: Het vertrouwen van de consument is in maart licht gestegen, na vier maanden van dalend vertrouwen. Dat blijkt woendag uit de consumentenenquête van de Nationale Bank van België.
5x Geens mag streep trekken door paradepaardje20/03 17u15 - Trends.be: Het Brussels International Business Court (BIBC), het prestigeproject van minister van Justitie Koen Geens (CD&V), komt er niet meer deze legislatuur. N-VA trekt haar steun voor de Engelstalige rechtbank in. De andere oppositiepartijen weigeren Geens evenmin een handje te helpen.
4x Leerkrachten staken: geen kwestie van hogere lonen20/03 11u30 - Trends.be: Vier onderwijsbonden hebben op 20 maart gestaakt voor meer investeringen in het onderwijs. Ze viseren niet zozeer de huidige minister, maar willen de volgende regering laten weten dat het water de leerkrachten aan de lippen staat. Is de ontevredenheid een luxeprobleem of heeft de sector een punt?
4x Barre tijden voor grote merken: hoe is het zover kunnen komen?20/03 17u45 - Trends.be: Koopt u nog altijd Coca-Cola, ketchup van Heinz of wasproduct van Dash? Dan bent u niet mee met de nieuwste trend: géén populaire merkproducten kopen. De grote merken broeden op een tegenzet, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Een verhaal over lege winkelrekken, stabureausen de jongste miljardair ter wereld.
3x Vlaming Thierry Vanlancker helpt Nederlands AkzoNobel af van Calimero-complex20/03 18u15 - Trends.be: De Gentenaar Thierry Vanlancker bewijst als CEO van het Nederlandse verfconcern AkzoNobel dat hij veel meer is dan een specialist in het afsplitsen van bedrijfsonderdelen.

Statistieken

Artikels:
35276
Gelezen:
28076
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven