zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Trouw

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

Trouw

Verbergen Tonen
23/03 13u30  Turf, touw, rook: deze gerookte stout explodeert in je mond Wat schenken we vanavond? Een vast panel test wekelijks wijn, bier of whiskey. Ook de nodige non-alcoholische drank komt voorbij.
23/03 13u15  We moeten Baudet onder het vergrootglas leggen, maar niet om hem af te breken of te ridiculiseren Hoofdredacteur Cees van der Laan schrijft in zijn wekelijkse brief over de discussies op de redactie en de keuzes van de krant.
23/03 12u45  Op de Special Olympics is meedoen belangrijker dan winnen De Nederlandse afvaardiging won een karrevracht aan medailles bij de Special Olympics, maar daar gaat het niet om bij de Spelen voor verstandelijk beperkte sporters. ‘Wij hebben 64 sporters meegenomen en het zijn allemaal helden.’
23/03 12u30  ‘Horeca moet weer als vak gezien worden’ Het tekort aan personeel in de horeca loopt de komende jaren snel op. Te veel mensen zien dat werk als bijbaantje.
23/03 12u30  Drie schrijfsters over hun favoriete moederboek: ‘In hoeverre bén je eigenlijk je hormonen?’ Vandaag begint de Boekenweek rond het verguisde thema ‘De moeder de vrouw’. Trouw vroeg drie schrijfsters uit verschillende generaties naar hun favoriete moederboek of naar het mooiste moederpersonage uit de literatuur.
23/03 12u15  Krijgt Forum voor Democratie straks de hamer in de senaat? Dat is nog geen uitgemaakte zaak Wie komt er zoal voor Forum voor Democratie in de Eerste Kamer? En levert de grootste partij ook nu de voorzitter?
23/03 12u00  De rel om Golan laat wederom zien dat Trump pal achter Israël staat Maandag komt de Israëlische premier Netanyahu op bezoek in Washington. Trump erkent alvast de Israëlische aanspraken op de Golanhoogte.
23/03 11u45  Nederland ‘verdoost’ in rap tempo, wat kunnen we eraan doen? In hoog tempo nemen ze de polder in, de distributie- en datacentra. En we hebben ze aan onszelf te danken. ‘Maar dat betekent nog niet dat we er geen regie op moeten voeren.’
23/03 11u30  Een ziek of beschadigd lichaam hoort wel degelijk bij je menselijke identiteit Mensen zijn niet hun ziekte, maar mensen zijn wel hun lichaam. Een lichaam, gezond, ziek of beschadigd, hoort bij je menselijke identiteit, betogen Mirella Klomp, praktisch theoloog aan de Protestants Theologische Universiteit en Peter-Ben Smit, contextueel ­­bijbelwetenschapper aan de Vrije Universiteit.
23/03 11u30  Geheel per ongeluk ben ik nieuws op het spoor gekomen over de NS Met het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
23/03 11u30  Is het politiek riskant als links toch meer te zeggen krijgt? Ondanks de enorme opmars van Forum voor Democratie, krijgt links mogelijk meer te zeggen. Leidt dat onherroepelijk tot nog meer onvrede?
23/03 11u15  Eerherstel voor Alfred Russel Wallace: de vergeten Darwin Zeg evolutietheorie en iedereen denkt aan Charles Darwin. Maar de theorie had twee vaders. De andere was Alfred Russel Wallace. Wallace is niet bekend bij het grote publiek, maar heeft een trouwe schare bewonderaars, die hem voor de vergetelheid willen behoeden.
23/03 11u15  Het kalifaat lijkt nu dan toch echt verslagen Islamitische Staat (IS) is verslagen op zijn laatste stukje grondgebied van Baghouz in Syrië. Dat zegt een woordvoerder van Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF).
23/03 10u00  Kunnen we tegen oma zeggen dat ze op een verjaardag niet een uur te vroeg kan komen? Beatrijs Ritsema beantwoordt wekelijks vragen over moderne etiquette. Heeft u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com.
23/03 10u00  Ongrijpbaar, paradoxaal, pragmatisch: wie is Thierry Baudet? Wie is Thierry Henri Philippe Baudet, de man die op 20 maart bij de Statenverkiezingen de meeste stemmen kreeg? En hoe is zijn denkwereld gevormd? Een profiel.
Laatste update: vandaag om 13u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/03 10u00  Forum voor Democratie zet een vat vol onbekenden (voornamelijk mannen) inVan de 86 verkozen Statenleden zijn er 77 via internet te traceren. Van hen zijn er 68 man. Forum voor Democratie reageert niet op verzoeken om aanvullende gegevens.
23/03 09u45  Ceviche (met tonijn uit blik)Haast alles wat in een pakje of zakje zit, kun je ook zelf maken. Karin Luiten doet dat wekelijks voor.
23/03 09u30  Nog een paar doelpunten en dan houdt korfballer Marc Broere het voor gezienMarc Broere haalde nooit Oranje en werd nooit landskampioen, maar hij is wel topscorer aller tijden van de Korfbal League. De speler van Blauw-Wit speelt vandaag zijn laatste wedstrijd.
23/03 09u30  Operazangeres Dariga Nazarbajeva maakt uit het niets pijlsnel carrière in de Kazachse politiekDariga Nazarbajeva is een niet onverdienstelijke operazangeres die deze week uit het niets pijlsnel carrière maakte in de Kazachse politiek. Niet geheel toevallig, want ze is de dochter van Noersoeltan Nazarbajev, die begin deze week op 78-jarige leeftijd na dertig jaar onverwacht aftrad als president van het land.
23/03 09u00  Mest barst van de chemicaliën en dat is slecht nieuws voor weidevogelsNieuw onderzoek legt een verband tussen de afname van het aantal weidevogels en bestrijdingsmiddelen in mest, ook die van dieren op biologische boerderijen.
23/03 09u00  Commotie op Boekenbal om oproep Baudet-statementTijdens het Boekenbal, vrijdagavond in Amsterdam, is kort commotie ontstaan toen cabaretier Freek de Jonge opriep tot een statement tegen Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie.
23/03 09u00  Over de Baudet-haat: links kan al sinds de Franse revolutie slecht tegen zijn verliesDrie keer per week schopt columnist Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
23/03 08u30  De enorme overwinning van Forum voor Democratie schept verplichtingenDe mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
23/03 08u30  Drie schrijfsters kiezen hun favoriete boek over het moederschap: ‘In hoeverre bén je eigenlijk je hormonen?’Vandaag begint de Boekenweek rond het verguisde thema ‘De moeder de vrouw’. Trouw vroeg drie schrijfsters uit verschillende generaties naar hun favoriete moederboek of naar het mooiste moederpersonage uit de literatuur.
23/03 08u15  Laten we blijven luisteren naar het kompas van OranjeHenk Hoijtink, chef sport van Trouw, laat in zijn wekelijks column met de nodige kritische distantie zijn licht schijnen over de het laatste nieuws binnen de voetbalwereld.
23/03 08u00  Als ik Baudet was, zou ik als een speer om wat permanente lijfwachten gaan smekenDrie keer per week schopt columnist Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
23/03 07u45  Als ik Baudet was zou ik als een speer om wat permanente lijfwachten gaan smekenDrie keer per week schopt columnist Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
23/03 07u30  Trump verrast zijn eigen mensen met het paaien van Noord-KoreaPresident Donald Trump heeft vrijdag met het opheffen van sancties een gebaar gemaakt naar Noord-Korea – en misschien ook naar China – dat zijn eigen adviseurs met stomheid sloeg. In een tweet schreef hij dat ‘de vandaag aangekondigde grootschalige extra sancties’ bij nader inzien niet door gingen.
23/03 07u30  Noord-Korea verlaat plots het gezamenlijke overlegkantoor met Zuid-KoreaEen tegenvaller voor Zuid-Korea: zonder opgaaf van redenen verlaat Noord-Korea het pand waar beide landen overleg voerden.
23/03 01u00  Mueller is klaar met zijn rapport, Trump hoopt vrijgepleit te wordenHet onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen is klaar. Het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller is in handen van minister van Justitie William Barr. Die zal de conclusies ervan ‘mogelijk al dit weekeinde’ openbaar maken, maar hij kan besluiten stukken geheim te houden. President Donald Trump wachtte gisteravond laat in zijn buitenhuis Mar-a-Lago in Florida op het resultaat, met stijgende hoop dat het oordeel van Mueller voor hem zal meevallen.10 
23/03 00u00  Mueller heeft zijn onderzoek afgerond en levert eindrapport inDe Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.12 
22/03 23u00  Mbo-talent aan de slag met chocola en stucwerkVan timmermannen tot bloembinders en van apothekers tot schoonheidsspecialisten: mbo-studenten uit het hele land namen het deze week in de Amsterdamse RAI tegen elkaar op in het NK voor beroepen: Skills The Finals.
22/03 22u00  Het is wachten op het einde van het tijdperk-MayHoelang houdt de Britse premier het nog vol? De kans dat Theresa May haar brexitakkoord door het Lagerhuis krijgt is gering en aan een brexit-herstart kan zij geen leiding geven.
22/03 21u30  Zonder telefoon of internet op zoek naar elkaar, Mozambique krabbelt opNa cycloon Idai is er in en rond de Mozambikaanse havenstad Beira nauwelijks nog internet- of telefoonverbinding. Terwijl de stad opkrabbelt na de storm, proberen inwoners elkaar te vinden.
22/03 20u45  Utrecht kleurt wit en rood, duizenden mensen herdenken slachtoffers in stille tochtNaar schatting liepen zestienduizend mensen vanavond in een stille tocht van de Jaarbeurs naar het 24 Oktoberplein in Utrecht, waar afgelopen maandag drie mensen omkwamen bij de aanslag in een tram. ‘Utreg buigt nooit’ stond op het spanddoek van de supporters van FC Utrecht.
22/03 20u00  Thierry Baudet zet een vat vol onbekenden (voornamelijk mannen) inVan de 86 verkozen Statenleden zijn er 77 via internet te traceren. Van hen zijn er 68 man. Forum voor Democratie reageert niet op verzoeken om aanvullende gegevens.
22/03 19u45  In de provincie zet Thierry Baudet een vat vol onbekenden (voornamelijk mannen) inVan de 86 verkozen Statenleden zijn er 77 via internet te traceren. Van hen zijn er 68 man. Forum voor Democratie reageert niet op verzoeken om aanvullende gegevens.
22/03 18u45  Diep in zijn hart bewondert Breivik zijn islamitische soortgenoten als zielsverwantenArabist en oud-redacteur Eildert Mulder bespiegelt in zijn wekelijkse column In de schaduw van de minaret over de islamitische wereld.
22/03 18u15  Autoweg afgesloten? Dit is de kans om af te slankenZe vliegen niet vaak uit de bocht in Heiloo. Het welvarende dorp, vlak onder de rook van Alkmaar, staat bekend om de grote psychiatrische instelling die er gevestigd is, het keurige overdekte winkelcentrum ’t Loo en sinds nog niet zo heel lang ook om de ijssalon, die zó populair is dat er zelfs een rij voor de deur staat als het buiten min 10 is. Maar verder.
22/03 18u15  Jammer, ‘Oogappels’ is bijna afgelopen. Laten we hopen op seizoen twee.Vier keer per week schrijven tv-recensenten Renate van der Bas en Maaike Bos in deze wisselcolumn over wat hen opviel op televisie.
22/03 17u30  Boeing probeert te redden wat er te redden valtDe Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda heeft besloten een bestelling van 49 Boeing 737 Max-vliegtuigen bij Boeing te annuleren. Wat gaat Boeing nu doen?
22/03 17u15  Jammer, ‘Oogappels’ is bijna afgelopen. Ik hoop op een seizoen 2.Vier keer per week schrijven tv-recensenten Renate van der Bas en Maaike Bos in deze wisselcolumn over wat hen opviel op televisie.
22/03 16u00  Wachtrij 23/3 Hartelijkheid als beleid bij de NSMet het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
22/03 15u45  Door afwezigheid van ‘onzen Emiel’ liep SP-gemeente Boxmeer over naar ThierryDe SP is de grootste verliezer van de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Zelfs in het Brabantse SP-dorp Boxmeer ging de partij keihard onderuit. De bewoners misten hun oud-plaatsgenoot Emile Roemer.
22/03 15u30  Verdachte aanslag Utrecht bekentDe verdachte van de aanslag in Utrecht heeft bekend en zegt alleen te hebben gehandeld.
22/03 15u00  Frans Andriessen (1929-2019), de toegewijde Europeaan van het CDA, huiverde van het populismeCDA-prominent Frans Andriessen nam ontslag als minister van financiën toen hij niet kon bezuinigen zoals hij wilde. Hij was geschokt door de populariteit van de PVV - “een volstrekt nihilistische partij”.
22/03 14u45  Hof bestraft moord op Koen Everink hoger: 20 jaar celMark de J. krijgt een celstraf van twintig jaar opgelegd wegens de moord op zakenman Koen Everink. Dat besliste het gerechtshof in Arnhem vrijdag.
22/03 14u30  Zijn apps tegen huidkanker betrouwbaar?In Het Consult beantwoorden experts wekelijks gezondheidsvragen van lezers.
22/03 14u30  Harpist Remy van Kesteren: ‘Je moet een drive voelen, anders ben je een gedresseerd aapje’Waar was harpist Remy van Kesteren (30) de afgelopen jaren? In ieder geval zo goed als weg van het podium. Van Kesteren zat in zijn tuinhuisje, vaak ‘s nachts, te spelen met elektronica: geluiden ontdekken, nummers componeren. Zonder harp.
22/03 14u30  Terreurslachtoffers in Brussel lopen stuk op de kleine lettertjes van de verzekeringVeel slachtoffers van de aansla­gen in Brussel, vrijdag drie jaar geleden, wachten nog altijd op schadevergoeding.
22/03 14u15  Facebook maakt beginnersfout: honderden miljoenen wachtwoorden onbeschermdHonderden miljoenen facebookgebruikers krijgen bericht van de techgigant: ‘We hebben uw wachtwoord niet correct opgeslagen’.
22/03 14u00  Na orkaan Idai proberen mensen elkaar weer te vinden in Mozambique, zonder telefoon of internetNa cycloon Idai is er in en rond de Mozambikaanse havenstad Beira nauwelijks nog internet- of telefoonverbinding. Terwijl de stad opkrabbelt na de storm, proberen inwoners elkaar te vinden.
22/03 13u45  Voltooid leven gaat niet over een wanhoopsdaadBert Keizer (Amersfoort, 1947) is schrijver, filosoof en arts bij de Levenseindekliniek. Voor Trouw schrijft hij wekelijks een column over zorg, filosofie, en de raakvlakken daartussen.
22/03 13u30  Drinkt u een lekker kopje koffie of een kopje lekkere koffie?Grammaticale geschillen, etymologische enigma's en andere taaltwijfels, voor u opgehelderd door Peter-Arno Coppen en Ton den Boon.
22/03 13u15  Het debat over kernenergie heeft feiten nodigBehnam Taebi pleit in het interview (Letter & Geest, 16 maart) voor feiten in het debat over kernenergie, maar helaas voeren ideologische argumenten in dat interview de boventoon, schrijft Jan Haverkamp, kernenergie-expert van WISE.
22/03 13u15  De bouwwoede van Rotterdam, vastgelegd in rauwe beeldenNieuw fotoboek van Otto Snoek laat zien hoe de stad in razend tempo een nieuwe skyline kreeg.
22/03 13u00  Rustig snuffelen in de fysieke tegenhanger van MarktplaatsVoor kleine ondernemers liggen kansen in shop-in-shops, zeggen de eigenaren van twee van zulke concepten.
22/03 12u15  Ruim een ton voor slachtoffers aanslag Utrecht. Waarom doneren we zo gul en graag?De zeer succesvolle inzamelingsactie na de aanslag in Utrecht past in een lange traditie. Nederlanders geven graag en gul.
22/03 12u15  Doet Trouw aan hysterie? Nee, lezers willen de feiten over aanslag UtrechtEen bericht op een binnenpagina van Trouw van dinsdag was ruim voldoende geweest om de aanslag in Utrecht adequaat weer te geven, hekelt een lezer de kwantiteit van de berichtgeving.
22/03 12u15  Bij de onovertroffen Micha Wertheim moet je blijven nadenkenMicha Wertheim Voor alle duidelijkheid Gezien: De Kleine Komedie, Amsterdam, 21 maart 2019 ★★★★★
22/03 12u00  De kwaliteit van de rechtspraak staat onder druk door hoge werkdruk en ict-problemenDe rechtspraak heeft te weinig geld en mensen om de kwaliteit te verbeteren, te innoveren en de doorlooptijd van rechtszaken te verkorten. Dat concludeert de Commissie Visitatie Gerechten, die de stand van de rechtspraak onderzocht, in een nieuw rapport.
22/03 11u30  Bedoelt Baudet dat hij de nieuwe, door God gezonden Messias is, en zijn partij de rots?Met het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
22/03 11u15  Columnist Eva Meijer wilt u een nieuwe blik op de werkelijkheid gevenWelke keuzes worden er gemaakt bij het schrijven van artikelen en hoe pakken wij ons onderzoek aan? In deze interviews vertellen journalisten van Trouw hoe ze te werk gaan.
22/03 11u15  Na het kerkasiel kan Hayarpi Tamrazyan eindelijk weer normale dingen doenNa drie maanden kerkasiel is Hayarpi Tamrazyan weer aan de studie. Vandaag presenteert ze haar dichtbundel ‘Aards verdriet & hemelse vreugde’. Uiteraard in de Haagse Bethelkapel.
22/03 11u00  Oud-minister Frans Andriessen (89) overledenOud-minister en voormalig Eurocommissaris Frans Andriessen (89) is overleden, na een kort ziekbed. Dat meldt zijn familie aan het ANP. Andriessen was minister van Financiën onder premier Van Agt. Ook was hij twaalf jaar lang Eurocommissaris. Andriessen was ook de laatste partijleider van de Katholieke Volkspartij (KVP), voordat die opging in het CDA.
22/03 10u45  Regenwater niet het riool in maar opslaan onder de wegDeventer wil kostbaar regenwater niet meer 'zinloos' afvoeren via het riool, maar in de bodem laten infiltreren. Zo is er in droge tijden meer water beschikbaar voor groen in de stad.
22/03 10u15  Het witte gezicht van de groene bewegingDe groene beweging is overwegend wit en dat is een probleem, vinden verschillende activisten. Zij willen een ander geluid en perspectief in het duurzaamheidsdebat.
22/03 10u00  Als de kinderen uit huis zijn, komt de puppy erinKinderen de deur uit en een legenestsyndroom? Een ‘zorgsurrogaat’ helpt, ziet schrijver Olaf Stomp om zich heen. Een puppy bijvoorbeeld. Die als een echte baby wordt vertroeteld en verzorgd. Tot en met beschuit met muisjes en chronisch slaaptekort aan toe. Draven we door?
22/03 10u00  Welke valkuilen dreigen na een aanslag?Naast de lof voor het overheidsoptreden na de aanslag in Utrecht was er ook kritiek. Op de communicatie met name. ‘Achteraf is het makkelijk oordelen.’
22/03 09u45  Inperken van vrijheid van onderwijs is niet de oplossingIn de Haga-saga is niet de vrijheid van onderwijs het probleem, schrijft Johan Lievens, assistent-hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid VU Amsterdam. Dus de afschaffing van artikel 23 van de Grondwet is geen oplossing, kijk maar naar Frankrijk.
22/03 09u45  Door cycloon Idai ligt alle rijst in het water, dus gaat Abren als een goudzoeker op zoek met een zeefWanhoop regeert in de arme wijken van de door cycloon Idai getroffen stad Beira in Mozambique.
22/03 09u15  Hornbach verslaat Praxis en Gamma op alle frontenHet is ondertussen niet meer dan een achterhoedegevecht: de strijd die Praxis, Gamma en Karwei voeren tegen de snelle opmars van bouwmarktketen Hornbach.
22/03 09u15  DNB grijpt in bij Triodos om witwasrisico'sDe duurzame bank uit Zeist doet volgens De Nederlandsche Bank te weinig onderzoek naar verdachte transacties en heeft niet goed in beeld wie haar klanten zijn.
22/03 09u15  Paaien van China heeft geen zin, beseft ook de EUHistoricus Rob de Wijk is oprichter en directeur van het kennisinstituut Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Voor Trouw schrijft hij wekelijks over internationale verhoudingen.
22/03 09u00  Regels maken het vrijwilliger onnodig lastigEvenementen van vrijwilligers worden overladen met onnodige regelgeving. Stop daarmee, bepleit Pieter Verhoeve.
22/03 09u00  Wéér een Braziliaanse ex-president aangehouden wegens corruptieMet veel fanfare arresteerde de Braziliaanse politie gisteren ex-president Michel Temer. Hij zou geld hebben weggesluisd.
22/03 09u00  In het paradijs van Baudet is de slang nooit ver wegDrie keer per week schrijft redacteur Stevo Akkerman een column waarin hij de 'keiharde nuance' en het 'onverbiddelijke enerzijds-anderzijds' preekt.
22/03 08u15  De schaduw van terreur hing boven de verkiezingenDe mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
22/03 08u00  EU gaat akkoord met brexituitstel tot 22 mei onder voorwaardeAls het Lagerhuis volgende week instemt met het brexitakkoord, zijn de Europese leiders bereid tot uitstel tot 22 mei . Gebeurt dat niet, dan krijgt het Verenigd Koninkrijk tot 12 april om te beslissen voor een harde brexit of een lang uitstel aanvraagt.
22/03 08u00  Bruins wil dat alle artsen implantaten registrerenMinister Bruins gaat met medisch specialisten praten over het aanleggen van registers van hulpmiddelen. Dat beloofde hij de Tweede Kamer, die vandaag debatteerde over het journalistiek onderzoek de Implant Files.
22/03 07u15  De religieuze politieke toespraak van messias BaudetDrie keer per week schrijft redacteur Stevo Akkerman een column waarin hij de 'keiharde nuance' en het 'onverbiddelijke enerzijds-anderzijds' preekt.
22/03 07u15  Minister Bruins wil dat artsen implantaten gaan registrerenMinister Bruins gaat met medisch specialisten praten over het aanleggen van registers van hulpmiddelen. Dat beloofde hij de Tweede Kamer, die vandaag debatteerde over het journalistiek onderzoek de Implant Files.
22/03 05u15  Zoveel verandert er nog niet, relativeert Rutte IIIBehoedzaam reageert de coalitie op de verkiezingswinst van Forum voor Democratie. Even afwachten, is het devies. Forum zelf houdt de kaarten ook nog op de borst.
22/03 05u15  Rechts wint deze verkiezingen, maar links krijgt meer invloedDe Statenverkiezingen van woensdag waren een bevestiging van een patroon dat zich al vaker na de stembusgang voordeed. Forum voor Democratie is de nieuwe Lijst Pim Fortuyn of de Partij voor de Vrijheid in de eerste jaren.
22/03 03u45  Nieuw-Zeeland is massaal twee minuten stil voor slachtoffers aanslagen ChristchurchMet twee minuten stilte heeft Nieuw-Zeeland vrijdag de vijftig dodelijke slachtoffers van de aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch van een week geleden herdacht. In grote delen van het land viel tussen 13.32 en 13.34 uur (lokale tijd) het openbare leven stil.
22/03 03u45  Stafchef Venezolaanse oppositieleider Guaidó beschuldigd van terrorismeRoberto Marrero, de donderdagmorgen opgepakte rechterhand en stafchef van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó, wordt beschuldigd van terrorisme en wapenbezit. Dat heeft de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken Nestor Reverol live op de tv gezegd. De inlichtingendienst zou in zijn woning twee geweren en een granaat hebben aangetroffen.
22/03 03u15  De PvdA van Asscher krijgt een sleutelpositie: Ik wacht rustig af waar de coalitie nu mee komtDe PvdA kan de doorslag gaan geven in de Eerste Kamer. Lodewijk Asscher wil best zaken doen, maar het kabinet is aan zet.
22/03 00u15  Nederlander blijft evenveel verdienen, ook al trekt de economie al jaren aanDoor een stortvloed aan flexwerkers en lage buitenlandse productiekosten stijgen de lonen in Nederland amper.
21/03 23u15  Oranje voldoet aan grootste wens van de jarige KoemanNederland 4 Wit-Rusland 0 Zo fris is het gereanimeerde Oranje dat het vervelende interlands, die met groot krachtsverschil, leuk kan maken. Nou ja, zo leuk dan als die moetjes in de interlandhistorie door in elk geval een paar doelpunten kunnen zijn. Het publiek in De Kuip had er gisteravond genoeg aan, en het nieuwe interlandjaar werd cijfermatig gezien keurig ingeluid.
21/03 23u00  April, mei, juni… EU-leiders raken verstrikt in brexit-dataBritse premier May heeft geen antwoord op cruciale vragen van regeringsleiders. Die hebben geen vertrouwen in een ‘ja’ van het Lagerhuis tegen de brexit-deal.
21/03 22u15  Vestager blikvanger in verkiezingscampagne liberalen in EuropaZeven liberale partijprominenten binden namens Alde de strijd aan met Manfred Weber en Frans Timmermans.
21/03 22u00  In Westland wint Forum, want de partij neemt stelling over klimaat en migratieIn de Zuid-Hollandse gemeente Westland heeft Forum voor Democratie bijna een kwart van de stemmen gekregen. Op het plein in Naaldwijk snappen ze wel waarom.
21/03 21u45  De bewoners van Beira zijn op zoek naar rijst in het regenwaterWanhoop regeert in de arme wijken van de door cycloon Idai getroffen stad Beira in Mozambique.
21/03 21u15  Levi’s wil China een 501 aantrekkenNa jaren van malaise heeft Levi Strauss, mede dankzij stretchjeans, de wind weer mee. China, India en Brazilië lonken.
21/03 19u45  Nog veel vraagtekens rond verjongde MannschaftNederland treft zondag een tegenstander die op zoek is naar zichzelf. Duitsland wil verjongen. Dat gaat met onzekerheden gepaard.
21/03 18u45  De opkomst was hoog, maar niemand weet waaromDe reden dat veel kiezers naar de stembus gingen valt niet te achterhalen: provinciaal stemgedrag is nog nooit onderzocht.
21/03 18u15  Minister Bruins wil dat artsen implantaten gaan registerenMinister Bruins gaat met medisch specialisten praten over het aanleggen van registers van hulpmiddelen. Dat beloofde hij de Tweede Kamer, die vandaag debatteerde over het journalistiek onderzoek de Implant Files.
21/03 17u15  Scholier: aankondiging schietpartij op school ‘was een grap’De FBI schrok van het filmpje waarin een Amsterdamse tiener een ‘school shooting’ aankondigde. Het Openbaar Ministerie eiste donderdag ruim drie maanden celstraf voor de 18-jarige.
21/03 16u30  De groene beweging heeft nog een veel te wit gezichtDe groene beweging is overwegend wit en dat is een probleem, vinden verschillende activisten. Zij willen een ander geluid en perspectief in het duurzaamheidsdebat.
21/03 15u00  SP wijt nederlaag aan de dominantie van het klimaat in de campagneOnder een overweldigend applaus betrad Lilian Marijnissen donderdag rond het middaguur de fractiekamer van de SP. De partijleider probeert de moed erin te houden na de rampzalig verlopen verkiezingen voor de Provinciale Staten.
21/03 14u15  OM: Gökmen T. verdacht van moord met terreuroogmerkDe vermeende schutter van de aanslag in Utrecht wordt verdacht van meervoudige moord dan wel doodslag met een terroristisch oogmerk. Ook wordt hij verdacht van poging daartoe en van bedreiging, alles vanuit een terroristisch oogmerk.
21/03 13u45  Cher Ami was dan wel geen dure duif, maar wel een dappereIn zijn wekelijkse geschiedeniscolumn trekt journalist Paul van der Steen lijntjes tussen het heden en verleden.
21/03 13u30  Juf Daisy staat niet voor maar mét de groepBasisschooljuf Daisy Mertens hoort zondag of ze zich de beste leerkracht ter wereld mag noemen. De jury roemt haar om alle feedback en verantwoordelijkheden die ze haar leerlingen geeft. Dat blijkt in de klas.
21/03 13u30  Aaltje van Zweden: Scarlatti kan troosten als een kom soepIn ‘Om wie je bent’ schrijft Aaltje van Zweden over haar autistische zoon, maar ook over haar moeilijke jeugd. Nu zet zij teksten uit haar boek af tegen Mahlers muziek in een onderzoek naar troost.
21/03 13u15  De Thaise Roodhemden dromen opnieuw van een overwinningVijf jaar nadat het leger in Thailand de macht greep, gaat het land zondag eindelijk weer naar de stembus. De ‘roodhemden’, aanhangers van de verdreven ex-premier Thaksin, werden destijds aan de kant geschoven. Maar de steun onder de bevolking is nog groot.
21/03 13u15  Door betekenisverdichting is aanslag een synoniem geworden van terreuraanslagGrammaticale geschillen, etymologische enigma's en andere taaltwijfels, voor u opgehelderd door Peter-Arno Coppen en Ton den Boon.
21/03 13u15  Het Nationaal Archief toont zijn eigen eenzijdigheidMet een expositie van vijftien ‘topstukken’ uit de Nederlandse geschiedenis wil het Nationaal Archief het debat aangaan over de eigen collectie. Want archiefstukken zijn ontstaan uit de geschiedenis van de machthebbers, waardoor ze een eenzijdig beeld van de geschiedenis geven.
21/03 13u00  Sjors en Sjimmie stoffen hun rebelse streken afSjors en Sjimmie’, wie kent ze niet? Nou, inmiddels is een hele generatie opgegroeid zonder de striphelden. Al twintig jaar is er geen nieuw avontuur verschenen door een slepend conflict – een rechtenkwestie – tussen de makers en uitgever Sanoma. De kou lijkt nu uit de lucht. De uitgever vindt het nu oké dat de rebellen hun rentree maken in het kwartaalblad StripGlossy.
21/03 13u00  Wie heeft de regie over het sterven?Stervenden worden achter de coulissen van het dagelijks leven gestopt, aldus socioloog en theoloog Kees de Groot van Tilburg University.
21/03 12u30  Gemeente Amsterdam gaat de strijd aan om het MC SlotervaartEr barst een verhitte strijd los om het gebouw van het failliete MC Slotervaart: de gemeente Amsterdam wil het gebouw onteigenen.
21/03 12u00  Dramatische nederlaag voor SP, ook CDA krijgt flinke klapDe Socialistische Partij (SP) beleefde dramatische verkiezingen. De partij van Lilian Marijnissen zakt volgens de prognoses in van negen naar vier zetels in de senaat, de slechtste score sinds 2003. Het CDA wordt waarschijnlijk kleiner dan ooit in de Eerste Kamer. Verschillende kleinere partijen blijven stabiel of groeien gestaag.
21/03 11u45  De échte rekening van de overheidsinvestering in KLM is voor toekomstige generatiesDe investering in Air France-KLM, een icoon van de fossiele economie, is niet uit te leggen aan toekomstige generaties. En KLM-baas Elbers trekt ook nog eens ten strijde tegen de vliegtaks, stelt Lammert van Raan, Tweede-Kamerlid voor de Partij voor de Dieren.
21/03 11u45  De klant moet weer koning worden in de Nederlandse winkelstraatAls het zo doorgaat met het kapseizen van retailketens, blijft er van de Nederlandse winkelstraat weinig over. Is er nog weerstand te bieden aan het oppermachtige online?
21/03 11u45  Bomen leven de samenleving niet alleen zuurstof op, maar ook keiharde euro'sBomen zijn niet alleen mooi, maar staan in bebouwde gebieden volop te ‘multitasken’. Met het programma i-Tree kunnen groenbeheerders hard maken wat bomen de samenleving opleveren.
21/03 11u30  OM: dader Utrecht verdacht van moord met terreuroogmerkDe vermeende schutter van de aanslag in Utrecht wordt verdacht van meervoudige moord dan wel doodslag met een terroristisch oogmerk. Ook wordt hij verdacht van poging daartoe en van bedreiging, alles vanuit een terroristisch oogmerk.
21/03 11u15  Een verbod op glyfosaat is zeer gewenstDie kale velden, door onkruidbestrijders, daar moet minister Schouten iets aan doen, bepleit Michiel Bussink, schrijver en adviseur.
21/03 11u00  Hoe ontwikkelt Oranje zich verder?Vanavond opent Oranje het EK-kwalificatietoernooi in Rotterdam tegen Wit-Rusland. ‘Iedereen weet wat de norm is en wat we ervoor moeten doen om die te halen’, zegt bondscoach Koeman.
21/03 10u00  Rijksambtenaren met AOW mogen straks niet langer doorwerkenHet overheidsbeleid om mensen langer te laten doorwerken is mislukt. Ook bij het Rijk worden werknemers straks ontslagen als hun AOW ingaat. De rijksoverheid wil hiermee vooral ook de 'vergrijzing’ tegengaan.
21/03 09u45  Wijzen naar Polen, wegkijken van SpanjeDe EU maakt zich druk om schending van mensenrechten in Oost-Europa, maar nu het in Spanje gebeurt reageert de EU niet, schrijft Laura Prat Bertrams.
21/03 09u30  Democratische kandidaat Cory Booker gelooft nog in een eensgezind AmerikaCory Booker, succesvol burgemeester van Newark, is verkiesbaar als Democratisch presidentskandidaat. Hij hekelt het individualisme.
21/03 09u15  Nieuw-Zeeland doet na Christchurch automatische wapens in de banNieuw-Zeeland gaat alle automatische en semi-automatische aanvalswapens zo snel mogelijk verbieden. Dat maakte minister-president Jacinda Ardern donderdagochtend bekend, naar aanleiding van de aanslagen in Christchurch vorige week.
21/03 09u00  Hoe Brussel tureluurs werd van de Britse grillenIs de Europese top van vandaag beslissend voor de brexit of niet? Deze terugblik op de voorbije maanden kan geen antwoord geven op die vraag. Dat antwoord heeft namelijk niemand. Brexit is eind volgende week.
21/03 08u45  De EU wil eenheid in confrontatie met ChinaDe Europese Unie maakt zich op voor een politieke en economische confrontatie met China. Tegelijkertijd willen landen de handelsbanden met de Aziatische grootmacht niet in gevaar brengen. Als regeringsleiders vanavond tijdens de Europese Raad in Brussel over een nieuwe strategie spreken, zijn ze dus op zoek naar een delicate balans.
21/03 04u45  Automatische wapens verboden in Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland gaat alle automatische en semi-automatische aanvalswapens zo snel mogelijk verbieden. Dat maakte minister-president Jacinda Ardern donderdagochtend bekend, naar aanleiding van de aanslagen in Christchurch vorige week.
21/03 03u15  Provincies zitten opgescheept met politiek koekoeksjongForum voor Democratie popt in de twaalf provincies op als een politiek koekoeksjong. Valt daar mee samen te werken?
21/03 01u30  De Europese christendemocraten schorsen de partij van Orbán op de mildst mogelijke manierDe Partij van de Hongaarse premier Orbán is voorlopig buiten de Europese club van christendemocraten gezet. Maar in het Europarlement blijft de EVP-groep bij elkaar.
21/03 01u30  Bij de VVD klinken ‘oefs’ en ‘aah’s’In Noord-Brabant lijkt de VVD de grootste te blijven, in de Eerste Kamer ook, zij het nipt. En dat is mooi, vinden ze in Den Bosch. ‘Maar verliezen is altijd vervelend’.
21/03 01u00  Astana verandert van naam: Kazachstan vernoemt zijn hoofdstad naar ex-presidentDe Kazachse ex-president Noersoeltan Nazarbajev is nog geen dag met pensioen, en nu al draagt de hoofdstad zijn naam. Astana (letterlijk hoofdstad in het Kazachs) heet voortaan Noersoeltan.
21/03 00u45  Thierry Baudet: Wij worden eindelijk weer de baas in ons eigen landForum is woensdagavond op weg in één klap de tweede partij in de senaat te worden. De leden reageren euforisch.
21/03 00u00  Gejuich bij Forum voor Democratie: ‘De Klimaatwet moet van tafel’Forum voor Democratie maakte een grote klapper. De leden reageren euforisch, maar echt verrast zijn ze ook niet. ‘Mensen hebben het gevoel dat er nooit naar hen wordt geluisterd.’
20/03 23u30  Het gaat nu om het behoud van het politiek stelselDe mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
20/03 23u15  D66 krijgt klappen maar is toch tevredenD66 zag de bui al hangen: meedoen aan de coalitie kost de democraten stemmen. Maar het verlies lijkt alleszins mee te vallen.
20/03 23u00  GroenLinks viert feest na forse winst bij ‘klimaatverkiezingen’GroenLinks kan een belangrijke partner voor de coalitie worden. De partij verdubbelt het zetelaantal in de Eerste Kamer.
20/03 23u00  Gejuich bij Forum voor Democratie: ‘Ik hoop dat we de Klimaatwet kunnen stoppen’Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet, lijkt na de bekendmaking van de eerste exitpolls van de NOS en IPSOS de grote winnaar te worden van de Provinciale Statenverkiezingen. Op de uitslagenavond in Zeist heerst een mengeling van ongeloof en euforie.
20/03 23u00  Er klinken ‘oefs’ en ‘aah’s’, maar bij de VVD overheerst de opluchtingIn Noord-Brabant lijkt de VVD de grootste te blijven, in de Eerste Kamer ook, zij het nipt. En dat is mooi, vinden ze in Den Bosch. ‘Maar verliezen is altijd vervelend’.
20/03 22u45  Het CDA wordt waarschijnlijk kleiner dan ooit in de Eerste KamerHet CDA verliest waarschijnlijk een derde van haar zetels in de Eerste Kamer. Verschillende kleinere partijen blijven stabiel of groeien gestaag.
20/03 22u30  Flinke klap voor CDA, Christen-Unie op oude sterkteBij de coalitiepartijen doet ChristenUnie het goed. De partij heeft nu drie zetels in de Eerste Kamer, en stijgt waarschijnlijk naar vier.
20/03 21u45  De hele wereld stuurt hulp naar MozambiqueDe ramp van ongekende omvang die Zuidelijk Afrika treft, kan volgens de VN tot miljoenen slachtoffers leiden. Intussen komen vanuit de hele wereld hulpteams aan.
20/03 21u00  Nieuw-Zeeland en Australië zijn woedend op Erdogan om opmerkingen over aanslagenDe Turkse president Erdogan zet de aanslag in Christchurch in om kritiek op het ‘anti-islamitische’ Westen kracht bij te zetten.
20/03 20u45  Een moeder gaat meedoen in een SGP-fractie en dat ligt gevoelig binnen de partij“Ik begin haast te verlangen naar meer vrouwen in de politiek”, zei SGP-leider Kees van der Staaij dinsdag opeens bij het NOS-debat. En zie, hij wordt in zijn eigen partij op z’n wenken bediend.
20/03 20u30  Een moeder gaat voor de SGP meedoen in de gemeenteraad en dat ligt gevoelig binnen de partij“Ik begin haast te verlangen naar meer vrouwen in de politiek”, zei SGP-leider Kees van der Staaij dinsdag opeens bij het NOS-debat. En zie, hij wordt in zijn eigen partij op z’n wenken bediend.
20/03 20u15  May wil uitstel, maar Tusk zet het Verenigd Koninkrijk voor het blokPremier May vraagt om uitstel, maar dat zal ze op de Europese top van vandaag niet krijgen.
20/03 20u00  Een moeder wordt raadslid voor de SGP en dat ligt gevoelig binnen de partij“Ik begin haast te verlangen naar meer vrouwen in de politiek”, zei SGP-leider Kees van der Staaij dinsdag opeens bij het NOS-debat. En zie, hij wordt in zijn eigen partij op z’n wenken bediend.
20/03 19u45  Karadzic krijgt in hoger beroep zwaardere straf: levenslangHet vonnis werd met gejuich en applaus vanaf de publieke tribune begroet: nabestaanden van slachtoffers van de oorlog in Bosnië waren ervoor naar Den Haag gereisd.
20/03 19u30  Astana verandert van naam: Kazachstan vernoemt zijn hoofdstad naar naar ex-presidentDe Kazachse ex-president Noersoeltan Nazarbajev is nog geen dag met pensioen, en nu al draagt de hoofdstad zijn naam. Astana (letterlijk hoofdstad in het Kazachs) heet voortaan Noersoeltan.
20/03 19u15  Opmerking over de Holocaust breekt Volkswagen-baas opTopman Hertbert Diess van Volkswagen maakte een toespeling op de Holocaust. Nu gaan stemmen op voor zijn vertrek.
20/03 19u00  Ik heb gestemd op iemand met een mooie achternaamMet het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
20/03 18u45  Tuchtrechter: Arts in zaak koffie-euthanasie is maar beperkt verwijtbaarDe verpleeghuisarts die een euthanasie uitvoerde bij een 74-jarige vrouw met dementie, heeft maar beperkt verwijtbaar gehandeld. Tot dat oordeel komt de hoogste medische tuchtrechter in de zaak die bekendstaat als de ‘koffie-euthanasie’. De arts is de eerste (sinds de invoering van de euthanasiewet in 2002) die ook voor de strafrechter moet komen.
20/03 17u15  Amsterdam maakt eind aan rondleidingen op de WallenAmsterdam kondigde vandaag een eind te maken aan de groepsrondleidingen in The Red Light District. “Sekswerkers zijn geen toeristische attractie”.
20/03 17u00  Zijn we zelf verantwoordelijk voor de problemen in de wereld?Lees meer >
20/03 17u00  De ideale kerk is nederig, kwetsbaar en barmhartigRecensenten van Trouw bespreken pas verschenen fictie, non-fictie, jeugdliteratuur en thrillers.
20/03 16u15  De Groninger zit te wachten op daden, niet op enquêteEen parlementaire enquête, een nieuw Instituut Mijnbouwschade, het kan niet op. Maar als oud-hoogleraar bestuurskunde Wim Derksen Groninger was, zou hij geen enkel vertrouwen in de overheid meer hebben.
20/03 16u15  Wat maakt een biertje tot het béste biertje? Een biersommelier legt uitNederlands bier is populair. Op de Dutch Beer Challenge in Rotterdam wordt vandaag het beste bier gekozen. Trouw ging proeven met een biersommelier.
20/03 16u15  Geniet van kunst, ook als de maker van zijn voetstuk valtMonic Slingerland is chef opinie van Trouw. Elk weekend stelt ze een vraag aan de lezers, op woensdag verschijnt een selectie van de antwoorden.
20/03 16u00  Tuchtrechter: Koffie-euthanasie is arts niet te verwijtenDe verpleeghuisarts die een euthanasie uitvoerde bij een 74-jarige vrouw met dementie, heeft niet verwijtbaar gehandeld. Tot dat oordeel komt de hoogste medische tuchtrechter in de zaak die bekendstaat als de ‘koffie-euthanasie’. De arts is de eerste (sinds de invoering van de euthanasiewet in 2002) die ook voor de strafrechter moet komen.
20/03 16u00  De wereld wordt langzaam wakker na verwoestende cycloon over MozambiqueHoeveel doden er zijn gevallen, zullen we voorlopig nog niet weten. Maar gisteren begonnen in Mozambique alvast drie dagen van nationale rouw, nadat cycloon Idai er vorige week een kolossale verwoesting aanrichtte.
20/03 15u45  Opnieuw miljardenboete voor Google wegens machtsmisbruikDe Europese Commissie legt Google voor de derde keer in drie jaar op de pijnbank. Dit keer moet de techgigant 1,49 miljard euro betalen, omdat zijn advertentiedienst Adsense niet eerlijk concurreerde met spelers als Yahoo en Microsoft.
20/03 15u45  Het toneelstuk ‘Black’ is een welkome mep in het witte gezichtBelgië moet zich kapot schamen voor het koloniale verleden in Congo, vindt theaterregisseur Luk Perceval. Met zijn nieuwe voorstelling ‘Black’ wil hij zijn publiek wakker schudden. Lukt dat?
20/03 15u30  Onze dochter wil beroemd zijn, hoe brengen we haar bij dat er meer is in het leven?Lastige pubers, dreinende tieners of krijsende kleuters? Elke week behandelt Trouw een opvoedvraag van lezers. Zelf een kwestie indienen? Mail naar opvoedvraag@trouw.nl
20/03 15u15  De ‘buitenaardse’ Virgil van Dijk is in Zeist weer eventjes mens gewordenLees meer >
20/03 15u15  Nederland zoekt een zonnepanelenkampioenZangtalent zoekt Nederland bijvoorbeeld via ‘The Voice of Holland’ en baktalent via ‘Heel Holland Bakt’. Maar er is een discipline waarin Nederland nog veel harder aanstormend talent nodig heeft: hét nieuwe toptalent excelleert in het monteren van zonnepanelen op een steil dak. Wie o wie blinkt daarin uit?
20/03 14u30  Opkomst verkiezingen 18 procent, net als vier jaar geledenWe mogen weer naar de stembus, voor de Provinciale Staten en de waterschappen. 13,1 miljoen mensen met stemrecht kunnen vandaag terecht op zo'n 10.000 stembureaus.
20/03 14u15  De term ‘Schreeuwer’ heeft een politieke lading gekregenGrammaticale geschillen, etymologische enigma's en andere taaltwijfels, voor u opgehelderd door Peter-Arno Coppen en Ton den Boon.
20/03 14u15  Lentekriebels in groep 3: ‘Likken doe je aan een ijsje, niet aan je maatje.’Naomi Smits heeft les op basisschool De Krullevaar in De Meern. Voor de onderwijspagina's van Trouw schrijft ze over het wel en wee van haar groep 3.
20/03 14u15  Nederland gaat naar de stembusWe mogen weer naar de stembus, voor de Provinciale Staten en de waterschappen. 13,1 miljoen mensen met stemrecht kunnen vandaag terecht op zo'n 10.000 stembureaus.
20/03 14u00  Politie zoekt getuigen Utrecht, vrijdagavond stille tochtDe politie heeft dinsdag opnieuw iemand aangehouden wegens betrokkenheid bij de schietpartij maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het is een 40-jarige man uit Utrecht.
20/03 13u45  Premier May vraagt EU om drie maanden uitstel van de brexitDe Britse premier Theresa May heeft zoals verwacht een verzoek ingediend bij de Europese Unie om de brexit met drie maanden uit te stellen, van 29 maart tot 30 juni. Dat deed ze in een brief aan voorzitter Donald Tusk van de Europese Raad.
20/03 13u30  Premier May vraagt uitstel brexit tot 30 juniDe Britse premier Theresa May heeft zoals verwacht een verzoek ingediend bij de Europese Unie om de brexit met drie maanden uit te stellen, van 29 maart tot 30 juni. Dat deed ze in een brief aan voorzitter Donald Tusk van de Europese Raad.
20/03 13u30  Zoek de dialoog bij omstreden traditiesVoorstanders van Zwarte Piet en paasvuren zijn vaak bereid tot verandering, betoogt directeur Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland Leo Adriaanse.
20/03 12u45  Waarom Rutte ‘Caroliene!’ riep toen hij zijn tekst vergatEen pijnlijk moment gisteren op tv, tijdens het slotdebat. De premier kreeg een black-out en riep om zijn politiek adviseur, Caroliene Hermans. Wie is deze vrouw achter Mark Rutte?
20/03 12u30  Wie is Caroliene? De vrouw achter Mark RutteEen pijnlijk moment gisteren op tv, tijdens het slotdebat. De premier kreeg een black-out en riep om zijn politiek adviseur, Caroliene Hermans. Wie is deze vrouw achter Mark Rutte?
20/03 12u30  Doe geen zaken met het Chinese Huawai, waarschuwt Amerikaanse ambassadeur Pete HoekstraDe Amerikanen voeren campagne tegen het bedrijf Huawei. Ambassadeur Pete Hoekstra probeert Nederland ervan te overtuigen niet in zee te gaan met het Chinese techbedrijf voor de aanleg van supersnel mobiel internet.
20/03 12u30  De Braziliaanse president is fan van Trump, maar wil ook China te vriend houdenHij komt als vriend naar een land dat hij bewondert, zei de Braziliaanse president Jair Bolsonaro over zijn driedaagse reisje Washington. “Wij willen een groots Brazilië, precies zoals Trump een groots Amerika wil”, verklaarde hij maandag bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Gisteren ontmoette hij president Donald Trump, zijn voorbeeld, in het Witte Huis.
20/03 12u00  ING ook in Italië op de vingers getikt vanwege gebrekkige controle op witwassenHet Italiaanse Openbaar Ministerie heeft de afgelopen tijd tientallen rechtshulpverzoeken uit verschillende Europese landen gekregen over oplichtingspraktijken via rekeningen bij ING in het land. Dat lijkt de belangrijkste aanleiding voor de aangekondigde vervolging van ING in Italië, en het besluit van de Italiaanse centrale bank om ING voorlopig te verbieden nog nieuwe klanten aan te nemen.
20/03 11u30  Mevrouw Boots-Jong is blij dat ze haar chemokuur gewoon thuis kan krijgenAnk Boots-Jong (74) verwijdert zorgvuldig de uitgebloeide bloempjes uit een kamerplant. Ze vindt het heerlijk om haar plantjes te verzorgen. Ook haakt en breit ze graag. “Ik heb de hele straat al van kindertruien voorzien”, lacht ze. “Ik heb geen hekel aan het ziekenhuis, maar ik ben liever thuis. Hier kan ik doen wat ik wil, lekker in mijn eigen omgeving.”
20/03 11u00  Niemand staat te springen om het levenloze Alitalia te reddenDe Italiaanse regering wil het levenloze Alitalia per se in de lucht houden. Maar dan heeft ze wel partners nodig, en niemand staat te springen.
20/03 11u00  Als er geen trein rijdtMet het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
20/03 10u30  Kop op mensen, volgens de Verenigde Naties zijn we een gelukkig volkNederland heeft nog nooit zo hoog gestaan in de ranglijst van de Verenigde Naties met de gelukkigste landen ter wereld.
20/03 10u30  Paul Shapiro snapt niks van de Nederlandse weerzin tegen kweekvleesHij is al jaren een boegbeeld van de dierenrechtenbeweging in de Verenigde Staten. Nu reist Paul Shapiro de wereld over om een lans te breken voor kweekvlees. ‘Na schone energie komt schoon vlees.’
20/03 10u30  Stembureau's geopend, Nederland kiestWe mogen weer naar de stembus, voor de Provinciale Staten en de waterschappen. 13,1 miljoen mensen met stemrecht kunnen vandaag terecht op zo'n 10.000 stembureaus. Om tien uur lag de opkomst rond de zes procent.
20/03 10u15  Franse regering gaat harder terugslaan tegen gele hesjesNa nieuwe plunderingen en vernielingen op de Champs-Elysées afgelopen zaterdag, belooft de Franse regering harder op te treden als protesten van de gele hesjes uit de hand lopen.
20/03 10u15  De beste politicus is een politicus die doet alsof hij vooral geen politicus isPolitiek redacteur Lex Oomkes schrijft vanuit zijn jarenlange ervaring in de Haagse kaasstolp over wat er schuilgaat achter de politieke actualiteit in zijn wekelijkse column.
20/03 10u15  Een oude doorgeprikte proefballon is altijd nog materiaal voor de verkiezingscampagneDe belangrijke en minder belangrijke bijzaken in politiek Den Haag, beschreven door de parlementaire redactie van Trouw.
20/03 10u00  Stembureaus geopend, Nederland kiestWe mogen weer naar de stembus, voor de Provinciale Staten en de waterschappen. 13,1 miljoen mensen met stemrecht kunnen vandaag terecht op zo'n 10.000 stembureaus.
20/03 09u00  Bij deze verkiezingen stemmen veel mensen voor groen. De middenpartijen zijn hiervan de dupeDeze verkiezingen gaan over waar je wil wonen en dus over het milieu en groen. Dat is logisch, het is een van de weinige terreinen waar de provincie nog sterk kan zijn, zegt André Krouwel, bedenker van Kieskompas.
20/03 08u45  Tussen psychische problemen en terrorisme zit een dunne lijnHet Openbaar Ministerie houdt ‘ernstig rekening’ met een terroristisch motief voor de schietpartij in Utrecht, maar ook over de psychische gesteldheid van hoofdverdachte Gökmen T. bestaan vragen. ‘De grens tussen mentale problemen en terrorisme is vaak diffuus.’
20/03 08u30  Nieuwe verdachte Utrecht aangehouden, politie zoekt getuigenDe politie heeft dinsdag opnieuw iemand aangehouden wegens betrokkenheid bij de schietpartij maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het is een 40-jarige man uit Utrecht.
20/03 07u45  We dreigen vandaag in overspannen toestand de verkiezingen in te gaanDrie keer per week schrijft redacteur Stevo Akkerman een column waarin hij de 'keiharde nuance' en het 'onverbiddelijke enerzijds-anderzijds' preekt.
20/03 07u45  De democratie is niet tijdelijk te stoppenDe mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
20/03 07u45  Mensen met een beperking helpen in het stemhokje? Dat mag gewoonDrempel te hoog, hokje te smal, een onbegrijpelijk stembiljet? Kiezers met een beperking ­kunnen hun ervaringen met de toegankelijkheid van het ­stemlokaal kwijt bij een speciaal meldpunt.
20/03 04u17  Australië wil dat Turkse president Erdogan ‘roekeloze uitspraken’ terugneemtDe Australische premier Scott Morrison heeft de uitspraken van de Turkse president Erdogan na de aanslag in Nieuw-Zeeland scherp veroordeeld. Erdogan zei op een verkiezingsbijeenkomst dat de aanslagen van de Australiër Brenton Tarrant een aanval waren op Turkije en hemzelf. Hij waarschuwde dat anti-moslim-Australiërs die naar Turkije komen “in doodskisten teruggestuurd zullen worden, net als hun grootvaders bij Gallipoli”.
20/03 03u15  Provincies schenden eigen gedragscode integriteitOp de websites van vijf provincies ontbreekt informatie over de nevenfuncties van dagelijkse bestuurders. Daarmee schenden ze hun gedragscode.
19/03 23u46  Trump wint zaak over detentie van immigrantenDe Amerikaanse regering mag immigranten in afwachting van hun uitzetting in detentie houden nadat ze gevangenisstraffen hebben uitgezeten voor criminele veroordelingen. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof dinsdag bepaald.
19/03 23u16  De echo van de aanslag hangt boven de stembusDe campagne eindigt onder politieke hoogspanning. Partijen botsen hevig over de aanslag in Utrecht.
19/03 22u15  Het was de vreemdste verkiezingscampagne in jarenNa het sluiten van de stembussen woensdag weet premier Mark Rutte hoeveel soepelheid nodig is om verder te regeren.
19/03 22u00  Premier May koerst aan op uitstel van brexit, maar de EU verleent dat niet zomaarDe Britse premier Theresa May heeft eindelijk gezegd wat iedereen al weken denkt: haar land is in een ernstige politieke crisis beland.
19/03 21u30  De gruwel die orkaan Idai in Afrika aanricht, wordt langzaam zichtbaarCycloon Idai is met vernietigende kracht door Mozambique, Zimbabwe en Malawi getrokken. Het is een van de grootste natuurrampen op het zuidelijk halfrond.
19/03 21u00  Gökmen T., een dader in het schemergebied tussen terrorist en crimineelBijna 48 uur na de bloedige aanslag op een tram in Utrecht rijst het beeld op van een labiele, criminele dader.
19/03 20u45  Görken T, een dader in het schemergebied tussen terrorist en crimineelBijna 48 uur na de bloedige aanslag op een tram in Utrecht rijst het beeld op van een labiele, criminele dader.
19/03 20u15  Overschatting én onderschatting: zo brokkelt het imperium van ‘CoolCat’ Roland Kahn afHet aanvankelijke succes van tienerkledingketen CoolCat bezorgde retailer Roland Kahn een aparte status in de detailhandel. Maar inmiddels lijkt hij die helemaal kwijt te zijn.
19/03 19u30  Een tijdperk komt ten einde: de allerlaatste leider uit de Sovjet-tijd gaat met pensioenHet aftreden van Noersoeltan Nazarbajev betekent het einde van een tijdperk. De president van Kazachstan (78) was de laatste man die in het Sovjet-tijdperk aan de macht kwam. Dinsdag maakte hij na dertig jaar zijn aftreden in een tv-toespraak bekend.
19/03 18u45  In Utrecht lijkt alles hetzelfde, maar voelt het toch andersTram 60 rijdt weer schommelend over Kanaleneiland. De meeste passagiers zitten net als anders verdiept in hun telefoon met hun oren afgeschermd achter een koptelefoon. Toch is niet alles als voorheen. ‘Ik zit hier met een dubbel gevoel.’
19/03 18u30  Team Sky vindt in plasticmaker Ineos een opmerkelijke nieuwe hoofdsponsorTeam Sky heet vanaf 1 mei Team Ineos. Het chemieconcern is eigendom van een van de rijkste Britten: Jim Ratcliffe.
19/03 18u00  De zaak-Karadzic krijgt dan toch eindelijk een slotNa ongeveer een decennium van procederen, spreken rechters in Den Haag woensdag hun eindoordeel uit over Radovan Karadzic.
19/03 17u45  Wilfred en Trijntje forceren een doorbraak in ‘Dream School’Het ging over boosheid in heropvoedingsprogramma ‘Dream School’ (NTR). ‘Als ik boos ben, heb ik pijn en wil ik dat een ander ook laten voelen’, probeerde oud-(kick-)bokskampioen Lucia Rijker uit te leggen aan de snoeiharde jonge vrouw Chess. ‘Boosheid is eigenlijk verdriet. Hoe vaak zit die je in de weg?’
19/03 17u30  Wanneer zullen klimaatzorgen de huizenprijs doen kelderen?Als je huis over tien jaar in de golven zal verdwijnen, koopt geen mens jouw huis meer. Maar wat als dat over zestig jaar gebeurt? Wanneer zullen klimaatzorgen huizenkopers afschrikken? Moeten villabewoners die niet op een Limburgse heuvelrug leven alvast maar met Rutte bellen?
19/03 17u00  Afghanistan boekt ondanks alle oorlogsellende een historische cricketzegeGoed nieuws is schaars in Afghanistan, maar deze week hebben Afghaanse sportliefhebbers echt wat te vieren.
19/03 16u15  Tweede Kamer rouwt om slachtoffers Utrecht en ChristchurchEén minuut lang was het doodstil in de Tweede Kamer, waar voorafgaand aan het wekelijkse vragenuurtje een herdenking plaatsvond voor de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht én van die van aanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland, afgelopen vrijdag.
19/03 16u15  In Utrecht lijkt alles het zelfde, maar voelt het toch andersTram 61 rijdt weer schommelend over Kanaleneiland. De meeste passagiers zitten net als anders verdiept in hun telefoon met hun oren afgeschermd achter een koptelefoon. Toch is niet alles als voorheen. ‘Ik zit hier met een dubbel gevoel.’
19/03 16u00  Italiaans operahuis La Scala stort Saudische miljoenen terugDrie miljoen euro kan de minister van cultuur van Saudi-Arabië dezer dagen op zijn rekening verwachten. Het beroemde Italiaanse operahuis la Scala heeft besloten het bedrag dat het eerder dit jaar uit Saudi-Arabië kreeg terug te storten.
19/03 15u30  Banden tussen Boeing en Amerikaanse luchtvaartautoriteit mogelijk te innigHet Amerikaanse ministerie van justitie gaat onderzoek doen naar de relatie tussen luchtvaartfabrikant Boeing en autoriteit Federal Aviation Administration.
19/03 15u15  De Meester van Elsloo blijft ook na tien jaar onderzoek een onbekendeDe Meester van Elsloo: lang werd gedacht dat hij rond 1500 een beeldhouwer uit Limburg was met een enorm oeuvre. Tien jaar onderzoek leverde geen informatie over hem op. Wel over de kunstproductie van die tijd.
19/03 15u15  Arie Schippers houdt van echte hondenElke week beschrijft Trouw een kunstwerk of museum dat u niet mag missen.
19/03 15u00  De prairiehond is een taalvaardige ingenieur in ventilatietechniekDrs. Ylva Poelman, natuur- en sterrenkundige, is specialist op het gebied van bionica en innovatie. In juni 2015 verscheen haar boek 'De natuur als uitvinder' over de fascinerende wereld van de bionica. Tweewekelijks schrijft ze over het vernuft van de natuur een column voor deze krant.
19/03 14u30  Stem eens niet voor je eigen belang, maar voor dat van een anderEva Meijer (1980) is filosoof, schrijver en singer/songwriter. Ze promoveerde op de politieke stem van het dier, in 2011 debuteerde ze met haar roman 'Het schuwste dier'. Voor Trouw schrijft ze om de twee weken een column.
19/03 14u15  Stem eens niet voor je eigen belang, maar voor die van een anderEva Meijer (1980) is filosoof, schrijver en singer/songwriter. Ze promoveerde op de politieke stem van het dier, in 2011 debuteerde ze met haar roman 'Het schuwste dier'. Voor Trouw schrijft ze om de twee weken een column.
19/03 14u00  Micha Wertheim wil niet geliked wordenCabaretier Micha Wertheim (46) heeft nu eens geen radicale voorstelling gemaakt. In ‘Voor Alle Duidelijkheid’ stelt hij zich kwetsbaar op: ‘Ik vind het al moeilijk genoeg om mens te zijn.’
19/03 13u30  Hoe moet het verder met de berechting van de polderjihadi’s?Nu het kalifaat bijna is gevallen, wil Washington dat Europese landen gevangen IS’ers ophalen uit Syrië, om ze hier te berechten. Welke mogelijkheden zijn er? ‘Het is zeker niet zo makkelijk als ze in Amerika denken.’
19/03 13u30  Denker des Vaderlands René ten Bos: Wij sterven uit maar het laat ons koudDe mens is aan het uitsterven, maar het lijkt ons niet te deren. Hoe komt dat, vraagt afzwaaiend Denker des Vaderlands René ten Bos zich af in zijn nieuwste boek.
19/03 13u30  Wie moet KNVB-voorzitter Michael van Praag opvolgen?Michael van Praag (71) neemt later dit jaar afscheid als voorzitter van voetbalbond KNVB. Wie moet hem opvolgen? En welke taken krijgt diegene op zijn (of haar) bord?
19/03 13u30  Een praatje of een mooi winterjack, in de Friese Kledingbus zijn ze allebei gratisEen oude bus brengt in Friesland gratis kleding rond, maar heeft vooral een sociale functie. ‘Soms komt er iemand binnen die de hele dag niemand heeft gezien.’
19/03 13u00  Als u dit niks aan vindt, weet ik het ook niet meerGrammaticale geschillen, etymologische enigma's en andere taaltwijfels, voor u opgehelderd door Peter-Arno Coppen en Ton den Boon.
19/03 12u00  Hans Marijnissen dook de provincie in en vertelt waarom u woensdag moet gaan stemmenWelke keuzes worden er gemaakt bij het schrijven van artikelen en hoe pakken wij ons onderzoek aan? In deze interviews vertellen journalisten van Trouw hoe ze te werk gaan.
19/03 12u00  Zakenman Bill Good: De EU is te politiek gewordenIn Birmingham (1 miljoen ­inwoners) komt alles samen: post-industriële armoede, migratie en een enorme ­diversiteit. Er zijn witte ­wijken die een zo hard ­mogelijke brexit willen, maar de stad is ook de zetel van de Britse auto-industrie, die het na vertrek uit de EU hard te verduren krijgt. In de aanloop naar 29 maart bericht Trouw uit de tweede stad van Engeland. Vandaag: Bill Good.
19/03 11u45  Zet de bijl in de grondwet om salafistische scholen te voorkomenMinister Slob wil een nieuwe wet om de oprichting van scholen als het Haga Lyceum te voorkomen. Maar zolang de Grondwet dit soort scholen de vrijheid geeft zich te vestigen, is het dweilen met de kraan open, meent Gert Jan Geling, historicus, theoloog, arabist en docent Integrale Veiligheidskunde.
19/03 11u30  ‘De Turkse regering bouwt een muur van angst’Miljoenen Turkse arbeiders kunnen nauwelijks rondkomen. Hun woede groeit, maar verzet wordt gesmoord. Erdogan wil geen onrust in de aanloop naar de lokale verkiezingen, eind deze maand.
19/03 11u30  Extra handen op de basisschool verlagen de werkdrukHet geld dat minister Slob uittrok voor verlaging van werkdruk op basisscholen heeft effect, blijkt uit onderzoek.
19/03 10u15  China noemt het terrorismebestrijding, critici onderdrukking van OeigoerenDe aanpak van terrorisme in Xinjiang is geslaagd, zegt China. Dat houdt vooral een harde aanpak van Oeigoeren in.
19/03 10u00  Bij vallende man kijk je haast hallucinerend tussen de regelsElke week nieuwe voorstellingen, besproken door onze recensenten
19/03 09u45  Op ontdekkingstocht door het VondelparkJippie, we gaan op expeditie, op zoek naar nieuwe diersoorten! Denkt u meteen aan verre oorden, enorme wouden, slingeren aan een liaan en aan diepe spelonken? Mis.
19/03 09u45  Provincies kunnen duidelijk hun stempel drukken op OV-gebruikRegionale verschillen in gebruik van ov laten zien hoe groot de invloed van provincies kan zijn, betoogt Freek Bos van Reizigersorganisatie Rover.
19/03 09u30  Lijsttrekker voor de Eerste Kamer betekent niksNiemand kan op 20 maart op hen stemmen, toch staan de kandidaten voor de Eerste Kamerfracties volop in de belangstelling. Een gesprek met CDA’er Ben Knapen en Paul Rosenmöller van GroenLinks over de taak van de senaat en samenwerken in de politiek.
19/03 09u15  Koeman doceert de wetten van het topvoetbalOranje maakt zich op voor het begin van het EK-kwalificatietoernooi, donderdag tegen Wit-Rusland. ‘Ik wil altijd winnen’, zegt bondscoach Koeman.
19/03 09u15  Houllebecq schrijft waar het broeit: we voelen ons verraden door de eliteAbdelkader Benali (Ighazzazen, 1975) is schrijver, presentator en gastdocent aan de TU Delft. In 1996 debuteerde hij met Bruiloft aan Zee, in 2003 won hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman De Langverwachte. Om de week schrijft hij voor Trouw een column.
19/03 09u00  Minder adoptie is goed nieuwsHet is een laagterecord: niet eerder kwamen er zo weinig buitenlandse adoptiekinderen naar Nederland als in 2018. Het waren er 156. Een jaar eerder: 210. Tien jaar eerder: 767. Vijftien jaar eerder: 1154.
19/03 09u00  De grootste Duitse banken willen fuserenZowel Deutsche Bank als Commerzbank zit al jaren in zwaar weer. Een fusie zou van twee probleembanken één sterke Duitse bank moeten maken.
19/03 07u30  Toch een spatje licht op een gure dag, en wel op TwitterDrie keer per week schopt columnist Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
19/03 07u15  Ontredderd Urk voelt zich miskendNa een totaal uit de hand gelopen ruzie waren alle ogen vorige week op Urk gericht. Het ontredderde dorp voelt zich miskend.
19/03 07u15  De politiek gaat geschokt de verkiezingen inDe campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn stilgelegd. Tenminste, door de meeste partijen. Forum voor Democratie wil na de aanslag in Utrecht juist doorgaan. En Wilders roept Rutte op het matje.
19/03 06u15  Met de aanslag in Utrecht daalt de geur van terrorisme neer over NederlandDe grootschalige reactie op de aanslag in een Utrechtse tram toont hoe gespannen de zenuwen in Nederland zijn.
19/03 04u30  Boeing komt snel met update 737 Max, Amerikaanse justitie begint onderzoek naar controlesBoeing-topman Dennis Muilenburg zegt dat de vliegtuigbouwer snel met een software-update komt voor de toestellen van het type 737 Max. Ook zullen de piloten nieuwe trainingen krijgen. Doel van de maatregelen is “de zorgen weg te nemen” die rond de vliegtuigen zijn ontstaan na twee recente crashes in Indonesië en Ethiopië waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen. De Boeings 737 Max staan wereldwijd voorlopig aan de grond.
18/03 23u30  Verdachte Gökmen T. is een bekende van de politieOver de 37-jarige verdachte Gökmen T. en zijn motieven is nog nauwelijks iets bekend, maar duidelijk is wel dat hij de afgelopen jaren meermalen in aanraking is gekomen met politie en justitie.
18/03 23u15  Veel blauw in de Utrechtse straten, maar militairen maken de burger onrustigAmper zes weken geleden begon Pieter-Jaap Aalbersberg bij de NCTV. Na de aanslag in Utrecht stond de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid voor zijn vuurproef. Zijn dienst, de politie, hulpverleners en overheden stoften alle hun draaiboeken af.
18/03 23u00  Veel blauw in de Utrechtse straten, maar groen maakt de burger onrustigAmper zes weken geleden begon Pieter-Jaap Aalbersberg bij de NCTV. Na de aanslag in Utrecht stond de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid voor zijn vuurproef. Zijn dienst, de politie, hulpverleners en overheden stoften alle hun draaiboeken af.
18/03 22u45  Alle taxi-chauffeurs van Nederland zijn ontevredenDe onvrede viert hoogtij in de taxibranche. Uber-rijders én reguliere taxichauffeurs leggen het werk neer.
18/03 22u30  Veel blauw in de Utrechtse straten, maar geen groen. Dat maakt de burger onrustig.Amper zes weken geleden begon Pieter-Jaap Aalbersberg bij de NCTV. Na de aanslag in Utrecht stond de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid voor zijn vuurproef. Zijn dienst, de politie, hulpverleners en overheden stoften alle hun draaiboeken af.
18/03 22u15  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern toont haar krachtDe linkse premier Jacinda Ardern had het de laatste tijd lastig, maar ze oogst nu lof voor haar optreden na de aanslagen in Christchurch. ‘Empathie is altijd een van haar sterke kanten geweest.’
18/03 22u00  Speaker Bercow zet May de voet dwars: het Lagerhuis stemt niet nógmaals over haar akkoordPremier May mag van de voorzitter van het Lagerhuis niet nogmaals haar brexit-akkoord ter stemming voorleggen aan het parlement. Dat is al twee keer eerder gebeurd.
18/03 21u45  ‘Bij een aanslag moet je verkiezingscampagnes juist niet stilleggen’Het is onbegrijpelijk dat politieke partijen na de aanslag in Utrecht hun activiteiten staakten, vindt hoogleraar terrorisme Edwin Bakker.
18/03 21u30  De Ulu-moskee in Utrecht is in veertig jaar niet één keer gesloten geweest - tot vandaagDe bestuurders van de Ulu-moskee waren al in opperste staat van paraatheid. ‘Als je ziet wat één gek kan aanrichten.’
18/03 21u30  Dit gebeurde van minuut tot minuut in UtrechtEen overzicht van de schietpartij in Utrecht en de nasleep ervan. Lees hier meer over de aanslag.
18/03 21u30  Om kwart voor elf staat de tram stil, daarna heel UtrechtDe tram op weg naar het centrum van Utrecht kwam tot stilstand op het 24 Oktoberplein. Het drama dat zich daar afspeelde, verlamde de hele stad.
18/03 20u00  Kledingketen CoolCat is over de kop: niet cool meerNiet bestand tegen de concurrentie en te veel een icoon van de jaren tachtig. Opnieuw dreigt een bekende winkelketen om te vallen. Deze keer is het CoolCat van ondernemer Roland Kahn.
18/03 19u45  Verdachte aanslag in Utrecht is opgepakt, dreigingsniveau terug naar vierDe verdachte van de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht, waarbij vanochtend drie doden vielen, is opgepakt. Dat heeft de politie vanavond laten weten tijdens een persconferentie.
18/03 19u00  Verdachte schietpartij in Utrecht is opgepakt, dreigingsniveau terug naar vierDe verdachte van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht, waarbij vanochtend drie doden vielen, is opgepakt. Dat heeft de politie zojuist laten weten tijdens een persconferentie.
18/03 18u45  Verdachte schietpartij in Utrecht is opgepaktDe verdachte van de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht, waarbij vanochtend drie doden vielen, is opgepakt. Dat heeft de politie zojuist laten weten tijdens een persconferentie.
18/03 18u15  Kledingketen Cool Cat is over de kop: niet cool meerNiet bestand tegen de concurrentie en te veel een icoon van de jaren tachtig. Opnieuw dreigt een bekende winkelketen om te vallen. Deze keer is het CoolCat van ondernemer Roland Kahn.
18/03 18u00  Drie doden en vijf gewonden bij schietpartij in Utrecht, dader nog op de vluchtBij de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn vanochtend drie doden gevallen. Vijf mensen raakten gewond. In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau verhoogd tot vijf, het hoogste niveau. Dit duurt tot in elk geval tien uur vanavond.
18/03 17u15  Libris-jury maakt shortlist van zes schrijvers bekendVier mannen en twee vrouwen zijn doorgedrongen tot de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs.
18/03 17u00  Drie doden, vijf gewonden bij schietpartij in Utrecht, dader nog op de vluchtBij de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn drie doden gevallen, meldt de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen. Vijf mensen raakten gewond. In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau verhoogd tot de hoogste schaal, 5. Dit duurt tot in elk geval zes uur vanavond.
18/03 16u15  Als de dubbele dijk eenmaal klaar is, kan de zilte landbouw van start aan de Groningse kustIn de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten proeft Hans Marijnissen de regionale thema's. Aflevering 12 (slot): Aan de Groningse kust moet een dubbele dijk voor veiligheid, natuur en landbouw gaan zorgen.
18/03 16u00  Wat gebeurt er in het calamiteitenhospitaal in Utrecht?In Utrecht is vanmiddag het calamiteitenhospitaal opengesteld om slachtoffers van de schietpartij op te vangen. Het hospitaal heeft 200 bedden en gaat alleen open voor tijdelijke opvang in noodsituaties.
18/03 16u00  Drie doden, negen gewonden bij schietpartij in Utrecht, dader nog op de vluchtBij de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn drie doden gevallen, meldt de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen. Negen mensen raakten gewond, drie van hen zijn er ernstig aan toe. In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau verhoogd tot de hoogste schaal, 5. Dit duurt tot in elk geval zes uur vanavond.
18/03 15u15  Alles valt op zijn plaats voor Branford MarsalisJazz Branford Marsalis Quartet live in TivoliVredenburg ★★★★★
18/03 15u15  Algoritmes werken kennelijk niet tegen terrorismeWaarom lukt het sociale media als Facebook en YouTube maar niet om gewelddadige video’s te blokkeren?
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Mueller heeft zijn onderzoek afgerond en levert eindrapport in23/03 00u00 - Trouw: De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.
10x Mueller is klaar met zijn rapport, Trump hoopt vrijgepleit te worden23/03 01u00 - Trouw: Het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen is klaar. Het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller is in handen van minister van Justitie William Barr. Die zal de conclusies ervan ‘mogelijk al dit weekeinde’ openbaar maken, maar hij kan besluiten stukken geheim te houden. President Donald Trump wachtte gisteravond laat in zijn buitenhuis Mar-a-Lago in Florida op het resultaat, met stijgende hoop dat het oordeel van Mueller voor hem zal meevallen.
8x Noord-Korea verlaat plots het gezamenlijke overlegkantoor met Zuid-Korea23/03 07u30 - Trouw: Een tegenvaller voor Zuid-Korea: zonder opgaaf van redenen verlaat Noord-Korea het pand waar beide landen overleg voerden.
8x Trump verrast zijn eigen mensen met het paaien van Noord-Korea23/03 07u30 - Trouw: President Donald Trump heeft vrijdag met het opheffen van sancties een gebaar gemaakt naar Noord-Korea – en misschien ook naar China – dat zijn eigen adviseurs met stomheid sloeg. In een tweet schreef hij dat ‘de vandaag aangekondigde grootschalige extra sancties’ bij nader inzien niet door gingen.
8x Is het politiek riskant als links toch meer te zeggen krijgt?23/03 11u30 - Trouw: Ondanks de enorme opmars van Forum voor Democratie, krijgt links mogelijk meer te zeggen. Leidt dat onherroepelijk tot nog meer onvrede?
8x Een ziek of beschadigd lichaam hoort wel degelijk bij je menselijke identiteit23/03 11u30 - Trouw: Mensen zijn niet hun ziekte, maar mensen zijn wel hun lichaam. Een lichaam, gezond, ziek of beschadigd, hoort bij je menselijke identiteit, betogen Mirella Klomp, praktisch theoloog aan de Protestants Theologische Universiteit en Peter-Ben Smit, contextueel ­­bijbelwetenschapper aan de Vrije Universiteit.
7x Als ik Baudet was zou ik als een speer om wat permanente lijfwachten gaan smeken23/03 07u45 - Trouw: Drie keer per week schopt columnist Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
7x Forum voor Democratie zet een vat vol onbekenden (voornamelijk mannen) in23/03 10u00 - Trouw: Van de 86 verkozen Statenleden zijn er 77 via internet te traceren. Van hen zijn er 68 man. Forum voor Democratie reageert niet op verzoeken om aanvullende gegevens.
7x Ongrijpbaar, paradoxaal, pragmatisch: wie is Thierry Baudet?23/03 10u00 - Trouw: Wie is Thierry Henri Philippe Baudet, de man die op 20 maart bij de Statenverkiezingen de meeste stemmen kreeg? En hoe is zijn denkwereld gevormd? Een profiel.
7x Kunnen we tegen oma zeggen dat ze op een verjaardag niet een uur te vroeg kan komen?23/03 10u00 - Trouw: Beatrijs Ritsema beantwoordt wekelijks vragen over moderne etiquette. Heeft u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com.

Statistieken

Artikels:
32700
Gelezen:
45591
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven