vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
18/01 22u30  Nederland en België blokkeren EU-wettekst over linkbelasting en uploadfilter Een tiental EU-lidstaten, waaronder Nederland en België, hebben een nieuwe versie van de nieuwe EU-auteursrechtrichtlijn afgekeurd. De lidstaten zijn kritisch over artikel 11 en 13, die gaan over respectievelijk de plannen om te komen tot een 'linkbelasting' en het instellen van 'uploadfilters'.
18/01 22u15  Nederland en België blokkeren EU-concepttekst linkbelasting en uploadfilter Een tiental EU-lidstaten, waaronder Nederland en België, hebben een nieuwe versie van de nieuwe EU-auteursrechtrichtlijn afgekeurd. De lidstaten zijn kritisch over artikel 11 en 13, die gaan over respectievelijk de plannen om te komen tot een 'linkbelasting' en het instellen van 'uploadfilters'.
18/01 21u30  Star Control: Origins is weer beschikbaar op Steam Star Control: Origins is inmiddels weer beschikbaar op Valve's gameplatform Steam. Daar werd het spel eerder van verwijderd nadat Valve gehoor gaf aan een notice-and-takedown-request afkomstig van de makers van de originele dos-game Star Control 2.
18/01 20u00  Financiële toezichthouders willen vergunningstelsel voor handel in cryptomunten In een adviesrapport aan minister Hoekstra van Financiën schrijven De Nederlandse Bank en de AFM dat er in Nederland een vergunningstelsel moet komen voor de handel in cryptomunten. Hiermee moet de anonimiteit verdwijnen, en daarmee bepaalde criminaliteitsvormen.10 
18/01 19u15  Microsoft staakt in december ondersteuning van Windows 10 Mobile Microsoft laat middels een melding op een ondersteuningspagina weten dat de dagen van het besturingssysteem Windows 10 Mobile geteld zijn. De ondersteuning wordt later dit jaar vanaf 10 december beëindigd. Vanaf dit moment volgens er ook geen updates meer.
18/01 19u00  Microsoft stopt in december met ondersteuning van Windows 10 Mobile Microsoft laat middels een melding op een ondersteuningspagina weten dat de dagen van het besturingssysteem Windows 10 Mobile geteld zijn. De ondersteuning wordt later dit jaar vanaf 10 december beëindigd. Vanaf dit moment volgens er ook geen updates meer.
18/01 18u45  Oostenrijkse privacygroep stelt dat grote techbedrijven de avg schenden Een Oostenrijkse groep die opkomt voor privacyrechten stelt dat grote techbedrijven als Amazon, Netflix, Spotify, Apple en YouTube niet voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming. Het gaat om het recht om te vragen welke data de bedrijven bezitten.
18/01 17u45  Bethesda bevestigt Fallout 76-spelers te bannen die 'ontwikkelaarsruimte' ingaan Bethesda laat weten dat het tijdelijk de accounts van Fallout 76-spelers opschort op het moment dat ze zich toegang hebben verschaft tot de 'ontwikkelaarsruimte'. Deze ruimte werd onlangs ontdekt en bevat bijvoorbeeld onuitgebrachte items.
18/01 17u30  Western Digital introduceert nieuwe generatie van WD Black-ssd met 2TB-model Western Digital heeft de WD Black SN750 aangekondigd. De nieuwe generatie van de WD-ssd's bevat nu ook een 2TB-model. Net als de vorige generatie is de ssd nog op 64-laags 3d-nand gebaseerd.
18/01 17u15  Toyota-baas VS toont zich enigszins sceptisch over kansen van elektrische auto's Jim Lentz, de ceo van Toyota in de Verenigde Staten, heeft enkele uitspraken gedaan waarmee hij aangeeft dat zijn bedrijf in de huidige automarkt nog altijd niet geheel overtuigd is van de mogelijkheden en kansen van volledig elektrisch aangedreven auto's.10 
18/01 16u45  Politiek en omroepen verwelkomen verplichte komst dab+ naar auto's in Europa Beleidsmakers en omroepen tonen zich opgetogen over de inwerkingtreding van de Europese Elektronische Communicatie Code. Deze maakt dat binnen twee jaar nieuwe auto's met een autoradio met dab+-ondersteuning uitgerust moeten zijn.
18/01 16u30  Aantal betalende nieuwe Netflix-abonnees groeit met 34 procent Het aantal betalende abonnees van Netflix is in het vierde kwartaal van 2018 met 8,8 miljoen toegenomen, waar een jaar eerder 6,62 miljoen klanten bijgeschreven werden. In totaal had Netflix aan het einde van het kwartaal 139 miljoen betalende abonnees.
18/01 15u45  Unity en bedrijf achter SpatialOS begraven strijdbijl Een conflict tussen Unity en Improbable, de ontwikkelaar van het SpatialOS-platform voor gameontwikkelaars, is opgelost. Unity heeft een verandering in zijn voorwaarden teruggedraaid, waardoor Improbable SpatialOS voor de Unity-engine blijft ondersteunen.
18/01 15u15  Tesla schrapt banen en wil meer en goedkopere Model 3-modellen maken Tesla's topman Elon Musk meldt dat de autofabrikant 7 procent van zijn banen gaat schrappen. Tegelijkertijd wijst hij op de noodzaak de productie van de Model 3 te verhogen en met goedkopere modellen te komen.
18/01 14u00  Forcepoint legt veiligheidslek bloot in bots op Telegram De bots van Telegram, de berichtendienst om versleutelde boodschappen te versturen, kunnen worden misbruikt als infrastructuur voor malware. Het lek werd ontdekt door Forcepoint Security Labs dat gespecialiseerd is in beveiligingssoftware.
Laatste update: vandaag om 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/01 13u30  Vlaamse overheid organiseert groepsaankoop voor korting elektrische auto'sDe Vlaamse overheid wil de aanschaf van elektrische voertuigen stimuleren door middel van een groepsaankoop voor een selectie van vier elektrische auto's. Dit moet de prijzen met duizenden euro's verlagen.
18/01 13u00  'België veilt 5g-radiofrequenties op zijn vroegst in 2020'In België dreigt de uitrol van het snelle 5g-netwerk vertraging op te lopen. Het dossier zit vast bij het Overlegcomité dat de telecomwet moet aanpassen. In De Tijd noemt minister van Telecom De Backer 2020 ‘het meest optimistische scenario’ voor de veiling van de 5g-radiofrequenties.
18/01 11u45  Brein: Nederlands bezoek The Pirate Bay daalde met 75 procent na blokkadeDe blokkering van The Pirate Bay door de Nederlandse providers heeft geresulteerd in een daling van het bezoek door Nederlanders van meer dan 75 procent. Dat claimt anti-piraterijstichting Brein in zijn jaaroverzicht.
18/01 11u30  'Veiling van 5g-radiofrequenties in België is niet meer voor dit jaar'In België dreigt de uitrol van het snelle 5g-netwerk vertraging op te lopen. Het dossier zit vast bij het Overlegcomité dat de telecomwet moet aanpassen. In De Tijd noemt minister van Telecom De Backer 2020 ‘het meest optimistische scenario’ voor de veiling van de 5g-radiofrequenties.10 
18/01 11u15  Vechtspel Power Rangers: Battle for the Grid komt in april uitHasbro, Lionsgate en nWay Inc. hebben Power Rangers: Battle for the Grid aangekondigd. Het vechtspel komt in april uit voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Er komt ook een Steam-versie uit, maar deze heeft nog geen concrete verschijningsdatum.
18/01 11u15  Twitter-bug maakte afgeschermde tweets van sommige Android-gebruikers zichtbaarEen bug bij Twitter heeft ervoor gezorgd dat afgeschermde tweets van sommige Android-gebruikers jarenlang publiekelijk zichtbaar waren. Het privacylek, dat al dateerde van 2014, is volgens Twitter op 14 januari gedicht.
18/01 10u30  Twitter maakte afgeschermde tweets sommige Android-gebruikers zichtbaar door bugEen bug bij Twitter heeft ervoor gezorgd dat afgeschermde tweets van sommige Android-gebruikers jarenlang publiekelijk zichtbaar waren. Het privacylek, dat al dateerde van 2014, is volgens Twitter op 14 januari gedicht.
18/01 09u45  Aantal betalende Netflix-abonnees groeit met 34 procentHet aantal betalende abonnees van Netflix is in het vierde kwartaal van 2018 met 8,8 miljoen toegenomen, een groei van 34 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal had Netflix aan het einde van het kwartaal 139 miljoen betalende abonnees.
18/01 07u45  Microsoft wil Cortana laten werken in Google AssistantMicrosoft wil zijn digitale assistent Cortana laten werken in Google Assistant. Dat heeft directeur Satya Nadella gezegd in een interview. Cortana werkt nu al als een skill in Alexa, de digitale assistent van Amazon.
18/01 07u15  Xiaomi toont prototype van grotere vingerafdrukscanner achter schermEen Xiaomi-topman heeft een prototype getoond van een vingerafdrukscanner achter het scherm met een veel groter oppervlak dan nu, waardoor gebruikers blindelings de telefoon kunnen ontgrendelen. Ook werkt de techniek sneller dan op huidige smartphones.
18/01 07u00  Privacy-extensie Ghostery komt met betaald abonnementPrivacy-extensie Ghostery is begonnen met het aanbieden van betaalde abonnementen. De dienst heet Ghostery Plus en voor twee dollar per maand krijgen gebruikers onder meer toegang tot de historie van trackers die hebben gestaan op bezochte pagina's.
17/01 22u15  Google Maps test waarschuwingen voor flitsersIn het Verenigd Koninkrijk test Google Maps het tonen van waarschuwingen van flitsers op zijn plattegronden. Een gebruiker kreeg de locatie van snelheidscamera's bij de mobiele app van Google Maps te zien.
17/01 21u30  NetherRealm toont bloederige gameplaybeelden Mortal Kombat 11NetherRealm Studios heeft donderdag een trailer met de eerste gameplaybeelden van Mortal Kombat 11 getoond. De video toont dat het spel weer de nodige hoeveelheid bloed en gruwelijke scenes bevat.
17/01 20u45  Gerucht: Nvidia gaat GeForce GTX 1660 Ti met 1536 cores en gddr6 uitbrengenNvidia heeft een GeForce GTX 1660 Ti-videokaart op de planning, volgens geruchten. De kaart zou 1536 cuda-cores krijgen en met gddr6-vram uitgerust worden. Het gaat om een GTX-kaart, dus zonder ondersteuning voor ray-tracing.
17/01 20u45  Sony brengt programmeerbare Toio-kubusrobots voor kinderen in maart uitSony maakt zijn Toio-systeem voor kinderen op 20 maart in Japan beschikbaar. Het systeem bestaat uit kleine bewegende kubusvormige robots met controllers in de vorm van een grote ring. De kubusjes kunnen onder andere samenwerken.
17/01 20u00  Google neemt wearabletechnologie en deel r&d-team van Fossil overGoogle betaalt Fossil Group 40 miljoen dollar om intellectueel eigendom op smartwatchtechnologie in handen te krijgen. Ook gaat een deel van het r&d-team van Fossil bij Google werken.
17/01 19u15  Sony brengt programeerbare Toio-kubusrobots voor kinderen in maart uitSony maakt zijn Toio-systeem voor kinderen op 20 maart in Japan beschikbaar. Het systeem bestaat uit kleine bewegende kubusvormige robots met controllers in de vorm van een grote ring. De kubusjes kunnen onder andere samenwerken.
17/01 18u00  Microsoft start automatische verspreiding Windows 10 October 2018 UpdateMicrosoft is de gefaseerde automatische verspreiding van de October 2018 Update naar Windows 10-gebruikers gestart. Wie nog niet handmatig de update heeft uitgevoerd, kan de komende weken een melding verwachten dat deze klaarstaat.
17/01 15u45  Ford werkt aan elektrische pick-uptruckFord gaat een elektrische versie maken van zijn F-series pick-uptruck. Dat heeft een topman gezegd tijdens de Global Automotive Conference in het Amerikaanse Detroit. Er komen volledig elektrische en hybride varianten.
17/01 15u30  Ford werkt aan elektrische pick-up truckFord gaat een elektrische versie maken van zijn F-series pick-up truck. Dat heeft een topman gezegd tijdens de Global Automotive Conference in het Amerikaanse Detroit. Er komen volledig elektrische en hybride varianten.
17/01 15u15  Google verhoogt voor het eerst prijzen G SuiteGoogle gaat voor het eerst de prijzen van zijn applicatiepakket G Suite verhogen. De kantoorsoftware gaat wat betreft de basisversie met 1,20 euro per maand omhoog, terwijl de zakelijke variant met 2,40 euro per maand stijgt.
17/01 14u45  Gerucht: Apple komt met opvolger iPad mini 4Apple zou dit voorjaar gaan komen met een opvolger voor de iPad mini 4, zo blijkt uit een nieuw gerucht. De laatste iPad mini is van vier jaar geleden. De specs en features van het apparaat zijn vooralsnog niet bekend.
17/01 14u45  Facebook maakt software voor verkleinen bestandsgrootte foto-uploads open sourceFacebook heeft de software die het in zijn apps gebruikt om de bestandsgrootte van foto's voor het uploaden te verkleinen open source gemaakt. Andere ontwikkelaars mogen Spectrum ook gebruiken, als zij dat willen.
17/01 14u15  Facebook maakt software voor verkleinen bestandsgrootte foto-uploads opensourceFacebook heeft de software die het in zijn apps gebruikt om de bestandsgrootte van foto's voor het uploaden te verkleinen opensource gemaakt. Andere ontwikkelaars mogen Spectrum ook gebruiken, als zij dat willen.
17/01 14u00  Linux-distro voor smartphones postmarketOS draait op 112 apparatenPostmarketOS, een Linux-distro voor oude smartphones en tablets waarvan de ondersteuning is opgehouden, kan inmiddels opstarten op 112 verschillende apparaten. Dat laten de ontwikkelaars weten, nu het initiatief zeshonderd dagen bestaat.
17/01 13u30  Google keurt handmatig Play Store-apps met toegang tot sms en belhistorieGoogle is begonnen met het handmatig goed- en afkeuren van Play Store-apps die toegang willen tot sms-berichten en de oproepgeschiedenis. In principe mogen nu alleen bel- en sms-apps deze toestemmingen nog hebben.
17/01 13u15  Apple-ceo Tim Cook: er zijn toezichthouders voor datahandelaren nodigEr zijn 'verrekenkantoren' nodig die datahandelbedrijven keuren en die alle transacties van persoonlijke data bijhouden. Dat zegt Apple-ceo Tim Cook in een artikel in het magazine Time. De Amerikaanse FTC zou dat kantoor moeten opzetten.
17/01 13u00  Google keurt handmatig Play Store-apps met toegang tot tot sms en belhistorieGoogle is begonnen met het handmatig goed- en afkeuren van Play Store-apps die toegang willen tot sms-berichten en de oproepgeschiedenis. In principe mogen nu alleen bel- en sms-apps deze toestemmingen nog hebben.
17/01 11u15  Android-bestandsbeheerder ES File Explorer liet data van telefoon uitlekkenAndroid-bestandsbeheerder ES File Explorer bleek op de achtergrond een webserver te draaien die de gebruiker blootstelde aan aanvallen vanaf lan. Een onderzoeker toonde aan dat hij bestanden kon uitlezen en apps kon openen op afstand.
17/01 11u00  Hitman-ontwikkelaar IO Interactive opent tweede studio in MalmöDe Deense spelontwikkelaar IO Interactive, bekend van de Hitman-serie, opent een tweede studio in het Zweedse Malmö. De locatie in Malmö is inmiddels in gebruik. Welke projecten daar binnenkort precies van start gaan, is nog onbekend.
17/01 08u00  Gerucht: komende LG-smartphone krijgt hoesje met scherm erinEen komende LG-smartphone heeft een hoesje met een tweede scherm erin, zo vermeldt Cnet. Het gaat niet om een vouwbare smartphone zoals andere fabrikanten gaan aankondigen. Het is onbekend hoe het systeem precies werkt.
17/01 08u00  XDA-Developers publiceert preview van vroege build Android QDe website XDA-Developers heeft een preview online gezet van wat een vroege build zou moeten zijn van Android Q. In de nieuwe Android-versie zit een desktopmodus en mogelijkheid om apps alleen de locatie te laten opvragen als ze op de voorgrond staan.
17/01 07u15  Verzameling met 773 miljoen e-mailadressen stond openbaar onlineEen verzameling met 773 miljoen e-mailadressen en 21 miljoen unieke wachtwoorden heeft openbaar online gestaan. Dat zegt de oprichter van Have I Been Powned, die de verzameling heeft toegevoegd aan zijn site.
16/01 21u00  Gerucht: Mercedes-Benz wil in september elektrische suv aankondigenAutomaker Mercedes-Benz zou in september een elektrische variant van zijn aankomende suv willen aankondigen. De suv heeft twee elektromotors, waarvan een de voorste wielen aandrijft en de andere de achterste wielen.
16/01 20u45  Microsoft haalt zoekfunctie Windows los van CortanaMicrosoft gaat in een komende versie van Windows de zoekfunctie in Windows lostrekken van digitale assistent Cortana. Het bedrijf had die functies met Windows 10 met elkaar geïntegreerd. De scheiding moet de ontwikkeling van nieuwe functies voor beide makkelijker maken.
16/01 20u00  HMD Global onderzoekt agressief afsluiten apps op achtergrond Nokia-smartphonesHMD Global onderzoekt of Nokia-smartphones apps te snel afsluiten op de achtergrond zonder gebruikers daarvan te laten weten. Volgens ontwikkelaars zijn Nokia's het meest agressief in het afsluiten van apps.
16/01 19u30  Onderzoek: driekwart van gebruikers weet niet dat Facebook interesses opslaatOngeveer 74 procent van de Facebook-gebruikers wist in een Amerikaans onderzoek niet dat het sociale netwerk een profiel opbouwt, waarin het gokt wat de interesses en politieke voorkeuren van gebruikers zijn. Die interesses kloppen volgens veel gebruikers wel, volgens anderen niet.
16/01 19u15  Pokémon Go-maker Niantic gaat 'OS voor ar' sneller ontwikkelenNiantic Labs, het bedrijf achter Pokémon Go, gaat zijn 'augmentedreality-engine' Real World Platform sneller ontwikkelen. Daarvoor komen er veel medewerkers bij. Met Real World Platform wil Niantic een besturingssysteem voor augmented reality bouwen.
16/01 18u30  Gerucht: Microsoft laat volgende maand HoloLens 2 zienMicrosoft zou volgende maand de opvolger van zijn HoloLens laten zien. Het Amerikaanse bedrijf heeft een uitnodiging gestuurd voor een evenement aan de vooravond van telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona.
16/01 18u15  Sony kondigt evenement aan vermoedelijk voor aankondiging XZ4-smartphoneSony heeft een evenement aangekondigd waar de fabrikant vermoedelijk zijn nieuwe XZ4-smartphones gaat presenteren. Het evenement vindt plaats bij de opening van telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona.
16/01 18u00  Mozilla gaat Send-app voor versturen bestanden uitbrengenMozilla gaat Send uitbrengen, een losse app om grote bestanden te versturen op een privacyvriendelijke manier. Het is nog onbekend wanneer de app precies moet uitkomen. De functie is al getest.
16/01 17u30  Gerucht: Lenovo werkt aan Motorola Razr met vouwbaar schermLenovo werkt volgens een nieuw gerucht aan een Motorola Razr met vouwbaar scherm. De telefoon zou volgende maand al moeten uitkomen in de Verenigde Staten en hij kost mogelijk meer dan 1500 dollar.
16/01 17u15  LG brengt V40 ThinQ-smartphone begin februari uit in NederlandLG brengt zijn high-end smartphone V40 ThinQ begin februari uit in Nederland. Het toestel heeft drie camera's aan de achterkant en twee aan de voorkant. De V40 kwam enkele maanden geleden uit in andere landen.
16/01 16u45  Far Cry 4-regisseur: 'Ontwikkeling ruimtevaartspel Pioneer is geschrapt'De ontwikkeling van Pioneer, een ruimtevaartspel waarvan de teaser voor het eerst in Watch Dogs 2 te zien was, is naar verluidt gestopt. Alex Hutchinson, die de regisseur van Far Cry 4 was, claimt dat Pioneer niet meer is. Ubisoft moet zelf nog een inhoudelijke reactie geven op de claim.
16/01 16u45  Westworld-game stopt na klacht van Bethesda over gebruik Fallout Shelter-inhoudWestworld Mobile is uit de Google Play Store en App Store gehaald en werkt vanaf half april niet meer. Bethesda klaagde eerder dat de game code van de game Fallout Shelter gebruikte. Warner en Bethesda troffen een schikking; de sluiting van de game is hier vermoedelijk onderdeel van.
16/01 16u30  Cryptopia-exchange meldt 'significante verliezen' door diefstal cryptovalutaDe Nieuw-Zeelandse beurs voor cryptovaluta Cryptopia meldt slachtoffer te zijn van een hack die tot 'significante verliezen' heeft geleid. De exchange draait sinds dinsdag in onderhoudsmodus, waardoor gebruikers niet bij hun tegoeden kunnen.
16/01 15u45  Mijnhostingpartner is ruime week na malware-aanval nog steeds bezig met herstelHostingbedrijf Mijnhostingpartner is anderhalve week na een omvangrijke ddos- en ransomware-aanval nog steeds bezig om zijn servers te herstellen. Technische medewerkers van het bedrijf zijn de servers een voor een aan het herstellen.
16/01 15u30  Politie onderzoekt met promovendi hoe ai politiewerk het beste kan ondersteunenSamen met promovendi van de Universeit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam gaat de Nederlandse politie onderzoeken hoe ai het politiewerk zo goed mogelijk kan ondersteunen. Hiervoor is woensdag het Nationaal Politielab Artificial Intelligence opgericht.
16/01 14u45  Beveiligingsbedrijf: Fortnite-kwetsbaarheid gaf derden toegang tot accountsHet Israëlische beveiligingsbedrijf Check Point meldt dat het meerdere kwetsbaarheden heeft ontdekt, waarmee kwaadwillenden zich relatief eenvoudig toegang konden verschaffen tot de spelersaccounts en deze konden overnemen. De kwetsbaarheden zouden inmiddels gedicht zijn.
16/01 13u30  Purism voorziet 'opensourcelaptop' van Core i7-7500U en 4k-schermHet bedrijf Purism heeft generatie vier van zijn Librem-laptops aangekondigd. De laptops onderscheiden zich met gebruik van opensourcesoftware en een focus op privacy en krijgen nu een krachtigere processor. De Librem 15 krijgt een 4k-scherm.
16/01 13u15  Gerucht: Olympus E-M1X-camera bevat gps, barometer en thermometerOlympus' komende high-end systeemcamera, wat waarschijnlijk de E-M1X gaat worden, krijgt een ingebouwde gps-module, een barometer en een thermometer. Dat stelt althans de website 43rumors op basis van wat de website aanduidt als een betrouwbare bron.
16/01 12u00  Nike ontwikkelt zelfknopende sportschoen die aangestuurd wordt door een appNike heeft een nieuwe zelfknopende sportschoen voorgesteld die zich automatisch aanpast aan de vorm van je voet. Het verschil met de eerdere generatie van het slimme schoeisel is dat je de sluiting, behalve met een fysieke knop, nu ook kan aanspannen via een smartphone-app.
16/01 12u00  Oppo bevestigt 10x zoom-technologie voor smartphones te ontwikkelenOppo bevestigt dat het bezig is om een cameratechnologie te ontwikkelen voor smartphones die 10x optische zoom mogelijk maakt. De technologie wordt komende maand getoond op het Mobile World Congres in Barcelona.
16/01 11u45  YouTube scherpt regels aan voor video's met gevaarlijke uitdagingenVideodienst YouTube heeft strengere regels ingevoerd die moeten voorkomen dat kijkers worden aangezet tot risicovolle uitdagingen en zogeheten pranks. Beruchte voorbeelden zijn het eten van wastabletten en – recenter – geblinddoekt autorijden, zoals in de Netflix-film Bird Box.
16/01 11u15  Caiway verhoogt tarieven en glasvezelsnelhedenCaiway verhoogt per 1 maart aanstaande zijn tarieven voor verschillende pakketten. Zo gaan de maandprijzen van de Alles-in-1 HD- en Glasvezelpakketten met maximaal 2,50 euro omhoog. Glasvezelklanten krijgen in ruil daarvoor wel hogere snelheden.
16/01 10u45  Twitter geeft Android-app knop voor tweets op basis van chronologieTwitter voorziet de eigen Android-app van een knop waarmee gebruikers kunnen wisselen tussen een weergave met tweets op basis van algoritmes of de chronologische volgorde. Dit was eerder al in de iOS-app beschikbaar.
16/01 10u15  Renders tonen mogelijk ontwerp volgende iPhone met horizontale camerasetupEr zijn renders verschenen van wat wellicht het ontwerp wordt van de nieuwe generatie iPhones. De renders tonen op de achterkant drie camera's die horizontaal geplaatst zijn. Dat wijkt af van renders die vorige week uitkwamen, waarbij sprake is van een 'camera-eiland'
16/01 09u15  'EA schrapte Star Wars-openwereldgame ten faveure van game die sneller uitkomt'Volgens de website Kotaku heeft Electronic Arts de van Visceral Games overgenomen Star Wars-openwereldgame definitief geschrapt, omdat de uitgever op een eerder tijdstip een andere, minder uitgebreide Star Wars-titel wil uitbrengen.
16/01 08u15  Apple brengt accuhoes uit voor iPhone XR en XS voor 149 euroApple brengt speciale hoesjes voor de iPhone XS, XS Max en XR op de markt die voorzien zijn van een verdikking op de achterkant die een extra accu huisvesten. De Smart Battery Cases kosten 149 euro.
16/01 08u00  Twitter geeft Android-app knop voor tweets op basis van omgekeerde chronologieTwitter voorziet de eigen Android-app van een knop waarmee gebruikers kunnen wisselen tussen een weergave met tweets op basis van algoritmes of de omgekeerde chronologische volgorde. Dit was eerder al in de iOS-app beschikbaar.
15/01 23u15  Netflix verhoogt prijzen met 13 tot 18 procent in de VSNetflix heeft nieuwe prijsverhogingen aangekondigd voor Amerikaanse klanten. De maandprijzen van de drie abonnementen gaan met enkele dollars omhoog. Het tarief voor het Standaard-abonnement stijgt procentueel gezien het meest.
15/01 21u45  Netflix verhoogt prijzen met 13 tot18 procent in de VSNetflix heeft nieuwe prijsverhogingen aangekondigd voor Amerikaanse klanten. De maandprijzen van de drie abonnementen gaan met enkele dollars omhoog. Het tarief voor het Standaard-abonnement stijgt procentueel gezien het meest.
15/01 21u30  DuckDuckGo gebruikt Apple Maps in zoekresultatenDe privacyvriendelijke zoekmachine DuckDuckGo heeft plattegronden van Apple Maps geïntegreerd. Bepaalde zoekresultaten tonen relevante locaties, zonder dat de privacy van gebruikers in het geding zou zijn.
15/01 21u15  ING heeft storing met internetbankieren en geldautomatenDe ING heeft dinsdagavond een omvangrijke storing, waardoor klanten de Mijn ING-dienst voor internetbankieren en de app niet kunnen gebruiken. Ook zijn er problemen met betaalpassen en geldautomaten
15/01 21u00  Sony kondigt A6400-systeemcamera met snelle autofocus aanSony maakt in februari een nieuwe systeemcamera beschikbaar: de A6400. De camera met 24,2-megapixelsensor heeft een kantelbaar touchscreen en biedt automatische scherpstelling in 0,02 seconde.
15/01 19u30  Gerucht: Intel gaat Core i9-9990XE met 5GHz alleen via veiling verkopenIntel gaat een Core i9-9990XE met veertien cores en maximale boostkloksnelheid van 5GHz uitbrengen, maar deze niet via winkels leveren, volgens AnandTech. Systeembouwers zouden op de processor kunnen bieden.
15/01 19u00  MacBook Pro 2018-gebruikers klagen over gebrekkige spatiebalkVerschillende gebruikers ervaren problemen met de spatiebalk van hun MacBook Pro van halverwege 2018. Die laptops hebben een toetsenbord met Butterfly-mechanisme van de derde generatie, die verbetering moet bieden ten opzichte van eerdere generaties.
15/01 18u45  T-Mobile heeft landelijke storing op mobiel netwerk - update 3T-Mobile kampt met een landelijke storing op het mobiele netwerk. Daardoor kunnen veel klanten geen gebruik maken van bellen, sms'en mobiel internetten. T-Mobile zegt al te weten wat de oorzaak is.
15/01 18u15  Netflix verhoogt prijzen met tot aan 18 procent in de VSNetflix heeft nieuwe prijsverhogingen aangekondigd voor Amerikaanse klanten. De maandprijzen van de drie abonnementen gaan met enkele dollars omhoog. Het tarief voor het Standaard-abonnement stijgt procentueel gezien het meest.
15/01 17u45  Fairphone onderzoekt mogelijkheid Android 8-update voor Fairphone 2Het Nederlandse Fairphone onderzoekt de mogelijkheid om zonder ondersteuning van Qualcomm opnieuw een Android-update uit te brengen voor zijn Fairphone 2, die op de niet langer ondersteunde Snapdragon 801 draait. Het gaat ditmaal om Android 8 Oreo.
15/01 17u45  CAI Harderwijk legt glasvezel aan in buitengebied zonder extra vergoedingskostenStichting CAI Harderwijk begint met het aanleggen van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Harderwijk. Afnemers hoeven hier geen extra vergoeding voor te betalen. De stichting heeft het lokale glasvezelnetwerk van Harderwijk inmiddels weer volledig in handen.
15/01 17u00  T-Mobile heeft landelijke storing op mobiel netwerk - update 2T-Mobile kampt met een landelijke storing op het mobiele netwerk. Daardoor kunnen veel klanten geen gebruik maken van bellen, sms'en mobiel internetten. T-Mobile zegt al te weten wat de oorzaak is.
15/01 16u45  'Microsoft werkt aan compatibiliteit Windows met vouwbare schermen'Microsoft werkt naar verluidt aan de nodige aanpassingen om Windows te laten werken op apparaten met vouwbare en dubbele schermen. Volgens bronnen van The Verge is dit gebied voor Microsoft belangrijk en wordt er veel geld in gestopt.
15/01 15u45  Huawei-oprichter ontkent spionage voor Chinese overheidHuawei-oprichter Ren Zhengfei is in de openbaarheid getreden om te ontkennen dat Huawei namens de Chinese regering aan spionage doet. Dat Ren in het openbaar spreekt, is zeldzaam. De laatste keer was in 2016.
15/01 15u15  T-Mobile heeft landelijke storing op mobiel netwerk - updateT-Mobile kampt met een landelijke storing op het mobiele netwerk. Daardoor kunnen veel klanten geen gebruik maken van bellen, sms'en mobiel internetten. T-Mobile zegt al te weten wat de oorzaak is.
15/01 14u30  Athom introduceert Homey-software 2.0 en Homey ProHet Nederlandse Athom heeft versie 2.0 van de Homey-app en een nieuwe revisie van zijn Homey-basisstation uitgebracht. Ook komt er volgende maand een Homey Pro, die meer dan twee keer zoveel apps geïnstalleerd kan hebben als de standaard Homey.
15/01 14u30  Enkele Noord-Hollandse ziekenhuizen zeggen operaties af vanwege storing - updateIn de ziekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep gaan diverse operaties en afspraken niet door. Het ziekenhuispersoneel kan door een ict-storing niet bij de patiëntendossiers komen. Hoe lang de storing nog duurt, is onbekend.
15/01 12u45  Skype werkt aan functie om achtergrond in videochats te vervagenIn de jongste previewversie van Skype Desktop zit een nieuwe functie om tijdens videochats de achtergrond te vervagen. De mogelijkheid, bedoeld om de privacy van de gebruiker te waarborgen, is beschikbaar op Windows, macOS en Linux.
15/01 11u45  Enkele Noord-Hollandse ziekenhuizen zeggen operaties af vanwege ict-storingIn de ziekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep gaan diverse operaties en afspraken niet door. Het ziekenhuispersoneel kan door een ict-storing niet bij de patiëntendossiers komen. Hoe lang de storing nog duurt is onbekend.
15/01 11u45  YouTube voor iOS laat kijker al swipend het volgende of vorige filmpje bekijkenYouTube voegt een functie aan zijn iOS-app toe waarmee gebruikers het volgende filmpje in de lijst kunnen bekijken door naar links of rechts te vegen. De nieuwe functie moet later deze week beschikbaar zijn.
15/01 11u45  Nvidia brengt driver uit voor ondersteuning van FreeSync-monitorenNvidia heeft voor zijn Geforce-videokaarten driverversie 417.71 uitgebracht. Met deze update voegt het bedrijf onder meer ondersteuning toe voor monitoren met het zogeheten G-Sync Compatible-label. Bij onder andere deze FreeSync-schermen kan G-Sync worden gebruikt.
15/01 10u45  Valve gaat machinelearning inzetten voor betere gamesuggesties op SteamValve laat in een blogpost weten dat het in 2019 op gameplatform Steam gebruik gaat maken van machinelearning. Daarmee wil het bedrijf de gamesuggesties verbeteren die het platform aan gebruikers voorschotelt.
15/01 10u45  Eindhoven krijgt de eerste 3d-betonprintfaciliteit van EuropaIn Eindhoven is dinsdag Europa’s eerste commerciële 3d-betonprintfaciliteit geopend. Op de productielocatie kunnen betonnen bouwelementen worden geprint voor bruggen, huizen en andere constructies.
15/01 07u45  Gerucht: Apple verving vorig jaar elf miljoen accu's in iPhones met kortingApple zou vorig jaar rond elf miljoen accu's in iPhones hebben vervangen met de lagere prijs dan gebruikelijk. Normaal vervangt de fabrikant rond twee miljoen accu's per jaar. Apple noemde het grote aantal vervangingen als reden waarom nieuwe iPhones minder goed verkopen.
15/01 06u45  Gerucht: Apple werkt aan volgende generatie iPod TouchApple zou werken aan een nieuwe generatie iPod Touch-modellen, claimt een Japans blog. Het huidige model stamt uit 2015 en sindsdien is er geen nieuwe meer verschenen. De iPod Touch verscheen voor het eerst in 2007.
14/01 21u30  Apple-topman: Qualcomm weigerde modems te leveren voor iPhone XS en XRDe chief operations officer van Apple, Jeff Williams, heeft tijdens een zitting in een door de FTC tegen Qualcomm aangespannen rechtszaak gezegd dat zijn bedrijf 4g-modemchips van Qualcomm wilde gebruiken voor de nieuwste iPhones, maar dat Qualcomm dit weigerde.
14/01 20u30  Sony geeft PS4-versie Rocket League crossplay-functie met Switch, Xbox One en pcSony maakt het sinds maandag mogelijk voor PlayStation 4-spelers van Rocket League om het op te nemen tegen Rocket League-spelers die het racespel spelen op de Nintendo Switch, Xbox One of pc.
14/01 20u00  Tesla blokkeert plekken met Supercharger-laders voor niet-elektrische auto'sTesla heeft in China bij een nieuwe Supercharger-laadlocatie poortjes geplaatst op de parkeervakken die voorzien zijn van de laadpalen. Deze verhinderen dat een auto er zomaar kan parkeren; Tesla-eigenaren kunnen deze inklappen via qr-codes in de WeChat-app
14/01 19u15  Tesla en Griekenland willen eilanden voorzien van microgrids voor groene stroomTesla en de Griekse regering zijn met elkaar in gesprek om te kijken in hoeverre bepaalde Griekse eilanden kunnen worden voorzien van autonome, lokale elektriciteitsnetwerken, die geschikt zijn voor hernieuwbare stroom afkomstig van windmolens, zonnepanelen en accu's.
14/01 18u15  Nissan toont autonome elektrische conceptsportauto die 'om de hoek kan kijken'Nissan heeft op de Detroit Motor Show een sportieve, volledig elektrisch aangedreven crossover gepresenteerd die beschikt over de zogeheten Omni-Sensing technologie. Dit is een systeem dat in realtime data ontvangt en daarmee een virtuele representatie van de omgeving creëert.
14/01 16u45  Gerucht: Oppo gaat smartphonecameratechniek voor 10x optische zoom aankondigenOppo zou op woensdag 16 januari een cameratechniek voor smartphones onthullen die 10x optische zoom mogelijk maakt. Die aankondiging zou volgen op een 5x optische zoomvariant in 2017, die nooit in smartphones werd geïntegreerd.
14/01 16u15  Hiber wil vanaf derde kwartaal meer nanosatellietten lanceren voor iot-netwerkDe Nederlandse start-up Hiber lanceert in het derde kwartaal zijn derde nanosatelliet voor een iot-netwerk, waarna er meer volgen. Het bedrijf bereidt een nieuwe financieringsronde voor om meerdere miljoenen euro's binnen te halen.
14/01 15u30  AOC introduceert 27"-monitor met Nvidia G-Sync en variant met AMD FreeSync 2 HDRAOC heeft twee nieuwe monitoren in de AGON 3-serie aangekondigd. Het gaat om 27'-modellen, waarvan een over een 165Hz-paneel en G-Sync beschikt, terwijl de andere een 144Hz-paneel met FreeSync 2 combineert.
14/01 13u45  Gerucht: Nintendo Switch Online krijgt Super Nintendo-spellenEen Twitter-gebruiker claimt dat hij referenties heeft gevonden naar 22 SNES-spellen in een tekenreeks in de code van Nintendo Switch Online. Hij meldt dat deze reeks met de meest recente update is toegevoegd. Nintendo heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de claim.
14/01 13u30  ABN Amro start met contactloos betalen via wearablesABN Amro start na een pilotprogramma van een jaar met contactloos betalen via wearables. De bank biedt op zijn site een overzicht van de wearables die klanten kunnen gebruiken, waaronder smartwatches van Garmin en ringen van K-ring.
14/01 13u00  'Duitse marktwaakhond gaat dataverzameling Facebook aan banden leggen'Facebook moet naar verluidt binnenkort ophouden met bepaalde gegevens verzamelen in Duitsland. Dat schrijft de Duitse krant Bild. Het bevel is het resultaat van onderzoek van de marktwaakhond, de Bundeskartelamt, dat sinds 2015 loopt.
14/01 11u45  Zwitserse spoorwegen overwegen om elektrische luchttaxi in te zettenDe SSB, oftewel Schweizerische Bundesbahnen, overweegt de plaatsing van elektrisch aangedreven luchttaxi's bij zijn treinstations. Het spoorwegbedrijf verkeert in overleg met het in München gevestigde Lilium GmbH, dat bezig is met de ontwikkeling van de Lilium Jet.
14/01 11u45  App-ontwikkelaars stellen ranglijst agressiefste 'appkillers' opDe ontwikkelaars achter de apps Sleep As Android en Twilight hebben een ranglijst opgesteld van de agressiefste 'appkillers', besturingssystemen die agressief apps op de achtergrond afsluiten om acculading te besparen. Volgens hen is Nokia de grootste boosdoener.
14/01 11u00  Mozilla schakelt Flash in Firefox standaard uit vanaf septemberBij zijn release in september 2019 zal Firefox 96 standaard de Flash-plug-in uitgeschakeld hebben staan, blijkt uit een bericht van Mozilla-ontwikkelaars. Het is een nieuwe stap van Mozilla richting het volledig stoppen met Flash-ondersteuning, in 2020.
14/01 09u00  AMD klaagt MediaTek aan voor inbreuk op gpu-patentenAMD heeft MediaTek aangeklaagd wegens inbreuk op zijn patenten met betrekking tot grafische technologie. AMD wil via de rechter afdwingen dat MediaTek royalties afdraagt en in de toekomst stopt met inbreuk maken.
14/01 08u15  Twitter komt met aparte bèta-app voor testen experimentele functiesTwitter gaat een aparte bèta-app uitbrengen voor gebruikers die mee willen doen met tests van experimentele functies. De eerste nieuwe functies in de app zijn kleurcodes in antwoorden en algoritmische sortering van antwoorden op een tweet.
14/01 08u15  Awesome Games Done Quick haalt bijna 2,4 miljoen dollar opDe meerdaagse speedrunningmarathon Awesome Games Done Quick heeft in totaal 2,39 miljoen dollar opgehaald voor de Prevent Cancer Foundation. Daarmee is het record van vorig jaar verbroken.
14/01 08u00  Gerucht: Apple heeft draadloze lader AirPower in productie genomenApple zou zijn draadloze lader AirPower in productie hebben genomen. Dat wijst erop dat de draadloze lader voor iPhones, Apple Watch en AirPods ergens in de komende tijd zal gaan uitkomen.
14/01 07u00  Samsung brengt over twee weken serie budgetsmartphones met grote accu's uitSamsung gaat vanaf eind januari een nieuwe serie van budgetsmartphones uitbrengen. Deze goedkoopste modellen komen eerst in India uit en zullen zich richten op onder meer grote accu's en snelladen.
13/01 12u45  Fallout 76 bevat 'ontwikkelaarsruimte' met onuitgebrachte itemsIn Fallout 76 zit een ruimte voor ontwikkelaars om items te testen, waaronder onuitgebrachte spullen. Spelers hebben een manier gevonden om de ruimte binnen te komen, en hebben spullen uit de ruimte aangeboden op eBay. Bethesda is begonnen met het bannen van gebruikers.
13/01 11u30  Huawei heeft werknemer die verdacht wordt van spionage ontslagenHuawei heeft een werknemer ontslagen die in Polen is opgepakt wegens verdenkingen van spionage. Volgens Huawei heeft de werknemer het bedrijf in diskrediet gebracht, al zou de spionage geen direct verband houden met activiteiten van het Chinese telecombedrijf.
13/01 10u45  Nvidia opent robotica-laboratorium in SeattleNvidia heeft in Seattle officieel zijn nieuwe laboratorium voor robotica-onderzoek geopend. In het onderzoekscentrum wil het bedrijf onder meer robots ontwikkelen die taken kunnen uitvoeren in samenwerking met mensen, onder meer in huis.
13/01 09u45  China pakt kritiek op overheid op Twitter aanDe Chinese overheid lijkt begonnen te zijn met een campagne tegen kritische Twitter-gebruikers. Chinezen die kritische berichten op Twitter zetten worden gearresteerd, en gevraagd om de bewuste berichten te verwijderen. Officieel is Twitter niet toegankelijk in China.
12/01 13u00  Duitse rechtbank oordeelt dat Amazon Dash-knoppen de wet overtredenDe Dash-knoppen, waarmee met een druk op de knop een bepaald product kan worden aangeschaft, voldoen niet aan de Duitse wet. Dat heeft een rechtbank bepaald. Klanten zouden niet voldoende worden geïnformeerd over de prijs die zij moeten betalen.
12/01 12u15  Eerste bitcointransactie vond 10 jaar geleden plaatsHet is tien jaar geleden dat de eerste transactie met de digitale munt bitcoin plaatsvond. Op 12 januari ontving Hal Finney namelijk tien bitcoin van bedenker Satoshi Nakamoto. Het gebruik is sindsdien enorm gegroeid, waarbij de prijs van bitcoin enorme fluctuaties doormaakte.
12/01 12u15  Elon Musk toont foto van nieuwe testraket StarshipSpaceX-topman Elon Musk heeft een foto laten zien van hoe de Starship eruit komt te zien. De nieuwe raket is al enige tijd in ontwikkeling onder de naam Big Falcon Rocket, maar voorheen waren er alleen nog maar renders van beschikbaar gemaakt.
12/01 11u45  SpaceX ontslaat tien procent van werknemers om te kunnen investeren in projectenSpaceX heeft te kennen gegeven dat het ongeveer 600 werknemers gaat ontslaan. De reden voor het ontslag is dat het bedrijf moet 'afslanken' om voldoende te kunnen blijven investeren in toekomstige projecten, zoals raketontwikkeling.
12/01 11u30  SpaceX ontslaat 6000 werknemers om te kunnen investeren in projectenSpaceX heeft te kennen gegeven dat het ongeveer 6000 werknemers gaat ontslaan. Reden voor het ontslag is dat het bedrijf moet 'afslanken' om voldoende te kunnen blijven investeren in toekomstige projecten, zoals raketontwikkeling.
12/01 10u45  Aandeelhouders klagen Google aan voor afhandeling claims van seksueel wangedragEen aantal aandeelhouders van Alphabet, het moederbedrijf van Google, hebben een aanklacht ingediend. Zij willen dat er wordt ingegrepen vanwege claims van ontoelaatbaar gedrag door Google-topmensen, die vervolgens niet goed afgehandeld zouden zijn.
12/01 10u30  Elon Musk toont foto van nieuwe testraket SpaceshipSpaceX-topman Elon Musk heeft een foto laten zien van hoe de Spaceship eruit komt te zien. De nieuwe raket is al enige tijd in ontwikkeling onder de naam Big Falcon Rocket, maar voorheen waren er alleen nog maar renders van beschikbaar gemaakt.
12/01 10u00  Elon Musk toont foto van nieuwe raket SpaceshipSpaceX-topman Elon Musk heeft een foto laten zien van hoe de Spaceship eruit komt te zien. De nieuwe raket is al enige tijd in ontwikkeling onder de naam Big Falcon Rocket, maar voorheen waren er alleen nog maar renders van beschikbaar gemaakt.
11/01 21u30  'Pc-markt kromp in afgelopen kwartaal door minder vraag en cpu-tekorten'Pc-fabrikanten leverden in de afgelopen drie maanden volgens Gartner in totaal 68,6 miljoen desktops en laptops, een daling van 4,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit hangt volgens het bureau samen met tekorten van cpu's en minder vraag van consumenten.
11/01 20u30  Ford wil in Europa elektrische versies van alle automodellen uitbrengenDe Amerikaanse autofabrikant Ford laat weten dat het van plan is om in Europa van alle bestaande voertuigen een elektrische versie uit te brengen. Het is nog niet duidelijk wanneer dat de elektrische versies beschikbaar komen.
11/01 19u45  'VS laat door shutdown tachtig tls-certificaten van eigen websites verlopen'De Amerikaanse overheid heeft volgens het internetbedrijf Netcraft meer dan tachtig tls-certificaten laten verlopen vanwege de shutdown. Als gevolg daarvan zouden meerdere overheidswebsites ontoegankelijk zijn.
11/01 18u30  Dark Souls-trilogie komt op 1 maart uit in Europa voor Xbox One en PS4De Dark Souls-trilogie komt ook in Europa op de markt. De drie titels uit de Dark Souls-reeks kwamen eerder in een bundel al uit in Japan, Azië en de Verenigde Staten, maar Europa zat daar niet bij. Bandai Namco meldt dat de trilogie op 1 maart beschikbaar is voor de PS4 en Xbox One.
11/01 18u00  Tv-fabrikanten vormen organisatie om ecosysteem voor 8k-tv's te ondersteunenPaneelfabrikant AU Optronics en verschillende televisiefabrikanten hebben de 8K Association opgericht. Dit is een een non-profitorganisatie die bedoeld is om 8k-content te promoten, de minimale eisen voor de 8k-tv's vast te stellen en een logo-programma te introduceren.
11/01 17u30  TU/e combineert licht en magnetisme voor opslagOnderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven zijn erin geslaagd om met korte lichtpulsen magnetisch racebaangeheugen te beschrijven. De methode werkt snel en is energiezuinig, volgens de wetenschappers.
11/01 16u30  Medeoprichter Mike Morhaime verlaat Blizzard na 28 jaarIn een verklaring aan aandeelhouders maakt Activision Blizzard bekend dat Mike Morhaime ontwikkelaar Blizzard verlaat. Morhaime trad in oktober terug als directeur van Blizzard en stopt binnenkort ook als adviseur.
11/01 15u45  Epic zet met Improbable fonds op voor 'door Unity benadeelde ontwikkelaars'Epic Games heeft samen met Improbable, de ontwikkelaar van de SpatialOS-gdk, een fonds opgericht van 25 miljoen dollar. Dit is bedoeld voor ontwikkelaars die zijn 'benadeeld door Unity's aanpassing van zijn algemene voorwaarden'.
11/01 15u15  WSJ: opvolger iPhone XR krijgt opnieuw lcd, maar wel dualcameraVolgens de doorgaans goed over Apple ingelichte krant The Wall Street Journal, brengt Apple dit jaar opnieuw drie iPhones op de markt: twee met oledscherm en een met lcd. Voor volgend jaar overweegt het bedrijf drie iPhones met oledscherm te introduceren.
11/01 14u45  Poolse autoriteiten arresteren Huawei-directeur op verdenking van spionageDe Poolse inlichtingendienst heeft invallen gedaan bij het kantoor van de Chinese elektronicafabrikant Huawei. Bij de actie is de sales-directeur van Huawei Polen en een Poolse medewerker van Orange gearresteerd.
11/01 13u30  Ziekenhuis Enschede zegt 27 operaties af wegens ict-storingZiekenhuis MST in Enschede heeft vanaf vrijdagochtend te maken gehad met een omvangrijke ict-storing. Omdat de ict-infrastructuur van het ziekenhuis plat lag, konden meerdere operaties niet doorgaan. Spoedpatiënten moesten elders worden ondergebracht.
11/01 13u15  Medeoprichter Mike Morhaime verlaat Blizzard na 30 jaarIn een verklaring aan aandeelhouders maakt Activision Blizzard bekend dat Mike Morhaime ontwikkelaar Blizzard verlaat. Morhaime trad in oktober terug als directeur van Blizzard en stopt binnenkort ook als adviseur.
11/01 13u15  Experimentele smartphoneapp detecteert overdosis drugs en belt hulpdienstenAmerikaanse onderzoekers werken aan een smartphoneapp die kan detecteren wanneer een drugsgebruiker een overdosis neemt. In zo'n noodsituatie waarschuwt de app meteen ook de hulpdiensten.
11/01 13u00  Mede-oprichter Mike Morhaime verlaat Blizzard na 30 jaarIn een verklaring aan aandeelhouders maakt Activision Blizzard bekend dat Mike Morhaime ontwikkelaar Blizzard verlaat. Morhaime trad in oktober terug als directeur van Blizzard en stopt binnenkort ook als adviseur.
11/01 13u00  Experimentele smartphone-app detecteert overdosis drugs en belt hulpdienstenAmerikaanse onderzoekers werken aan een smartphone-app die kan detecteren wanneer een drugsgebruiker een overdosis neemt. In zo'n noodsituatie waarschuwt de app meteen ook de hulpdiensten.
11/01 13u00  'Google is productie Chromecast Audio gestopt'Google stopt met Chromecast Audio en als de huidige voorraden verkocht zijn, volgt er geen nieuwe beschikbaarheid. Dat claimt een gebruiker op Reddit vernomen te hebben van de supportafdeling van Google.
11/01 12u30  Stroomnet Groningen en Drenthe loopt tegen grens teruglevering aanHet elektriciteitsnetwerk heeft in delen van Groningen en Drenthe geen capaciteit meer om verdere teruglevering af te handelen. Netbeheerder Enexis kan daarom op plekken geen nieuwe projecten van zonnepanelen aansluiten.
11/01 12u00  Rockstar voegt meer battle royale toe aan Red Dead OnlineRockstar Games heeft een nieuwe spelmodus genaamd Gun Rush toegevoegd aan Red Dead Online. Het nieuwe onderdeel van het online spelcomponent van Red Dead Redemption 2 komt het meest in de buurt van hoe veel populaire battleroyalegames momenteel werken.
11/01 11u45  Lukoil en Belfius introduceren tanken met bank-app in BelgiëKlanten van de Belgische bank Belfius kunnen vanaf 15 januari voor het eerst een tankbeurt afrekenen met hun smartphone. Betalen via de Belfius-app kan voorlopig alleen bij Lukoil-tankstations.
11/01 11u30  'Ring-medewerkers konden met alleen mailadres meekijken slimme deurbel' - updateBepaalde medewerkers van de maker van slimme deurbellen Ring hadden alleen een e-mailadres van een klant nodig om live mee te kunnen kijken met videostreams van de producten, claimt The Intercept. Ring ontkent het bericht.
11/01 11u15  Bungie stopt samenwerking met Activision en behoudt rechten op DestinyOntwikkelaar Bungie en uitgever Activision stoppen de samenwerking, waarbij Bungie heeft bedongen dat het de rechten op Destiny, de game waarbij de twee samenwerkten, mag behouden. Bungie zal Destiny zelf uit gaan geven.
11/01 11u00  VLC bereikt 3 miljard downloads en krijgt AirPlay-ondersteuningVideolan heeft tijdens de CES de grens van drie miljard downloads voor zijn videospeler VLC doorbroken. De eerste release vond zeventien jaar geleden plaats. VLC krijgt binnenkort bovendien ondersteuning voor Apples AirPlay.
11/01 10u45  Belgisch bedrijf ontwikkelt nieuwe jpeg xs-standaard voor beeldcompressieHet Belgische intoPIX heeft op de CES-beurs een nieuwe iso-standaard voor beeldcompressie voorgesteld. Met het jpeg xs-formaat kunnen videobeelden met een minimale vertraging worden uitgewisseld, iets wat bijvoorbeeld cruciaal is bij zelfrijdende auto's, drones en vr-toepassingen.
11/01 10u45  THQ Nordic bemachtigt rechten Outcast-franchiseTHQ Nordic heeft de rechten van de Outcast-franchise gekocht. Deze waren voorheen in het bezit van de drie bedenkers van Outcast: Franck Sauer, Yves Grolet en Yann Robert. De studio heeft nog geen concrete plannen voor de franchise bekendgemaakt.
11/01 09u15  'Ring-medewerkers hadden alleen mailadres nodig voor meekijken slimme deurbel'Bepaalde medewerkers van de maker van slimme deurbellen Ring hadden alleen een e-mailadres van een klant nodig om live mee te kunnen kijken met videostreams van de producten, claimt The Intercept.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x 'Veiling van 5g-radiofrequenties in België is niet meer voor dit jaar'18/01 11u30 - Tweakers.net: In België dreigt de uitrol van het snelle 5g-netwerk vertraging op te lopen. Het dossier zit vast bij het Overlegcomité dat de telecomwet moet aanpassen. In De Tijd noemt minister van Telecom De Backer 2020 ‘het meest optimistische scenario’ voor de veiling van de 5g-radiofrequenties.
10x Toyota-baas VS toont zich enigszins sceptisch over kansen van elektrische auto's18/01 17u15 - Tweakers.net: Jim Lentz, de ceo van Toyota in de Verenigde Staten, heeft enkele uitspraken gedaan waarmee hij aangeeft dat zijn bedrijf in de huidige automarkt nog altijd niet geheel overtuigd is van de mogelijkheden en kansen van volledig elektrisch aangedreven auto's.
10x Financiële toezichthouders willen vergunningstelsel voor handel in cryptomunten18/01 20u00 - Tweakers.net: In een adviesrapport aan minister Hoekstra van Financiën schrijven De Nederlandse Bank en de AFM dat er in Nederland een vergunningstelsel moet komen voor de handel in cryptomunten. Hiermee moet de anonimiteit verdwijnen, en daarmee bepaalde criminaliteitsvormen.
9x Microsoft staakt in december ondersteuning van Windows 10 Mobile18/01 19u15 - Tweakers.net: Microsoft laat middels een melding op een ondersteuningspagina weten dat de dagen van het besturingssysteem Windows 10 Mobile geteld zijn. De ondersteuning wordt later dit jaar vanaf 10 december beëindigd. Vanaf dit moment volgens er ook geen updates meer.
8x Xiaomi toont prototype van grotere vingerafdrukscanner achter scherm18/01 07u15 - Tweakers.net: Een Xiaomi-topman heeft een prototype getoond van een vingerafdrukscanner achter het scherm met een veel groter oppervlak dan nu, waardoor gebruikers blindelings de telefoon kunnen ontgrendelen. Ook werkt de techniek sneller dan op huidige smartphones.
8x Microsoft wil Cortana laten werken in Google Assistant18/01 07u45 - Tweakers.net: Microsoft wil zijn digitale assistent Cortana laten werken in Google Assistant. Dat heeft directeur Satya Nadella gezegd in een interview. Cortana werkt nu al als een skill in Alexa, de digitale assistent van Amazon.
8x Tesla schrapt banen en wil meer en goedkopere Model 3-modellen maken18/01 15u15 - Tweakers.net: Tesla's topman Elon Musk meldt dat de autofabrikant 7 procent van zijn banen gaat schrappen. Tegelijkertijd wijst hij op de noodzaak de productie van de Model 3 te verhogen en met goedkopere modellen te komen.
8x Aantal betalende nieuwe Netflix-abonnees groeit met 34 procent18/01 16u30 - Tweakers.net: Het aantal betalende abonnees van Netflix is in het vierde kwartaal van 2018 met 8,8 miljoen toegenomen, waar een jaar eerder 6,62 miljoen klanten bijgeschreven werden. In totaal had Netflix aan het einde van het kwartaal 139 miljoen betalende abonnees.
7x Privacy-extensie Ghostery komt met betaald abonnement18/01 07u00 - Tweakers.net: Privacy-extensie Ghostery is begonnen met het aanbieden van betaalde abonnementen. De dienst heet Ghostery Plus en voor twee dollar per maand krijgen gebruikers onder meer toegang tot de historie van trackers die hebben gestaan op bezochte pagina's.
7x 'België veilt 5g-radiofrequenties op zijn vroegst in 2020'18/01 13u00 - Tweakers.net: In België dreigt de uitrol van het snelle 5g-netwerk vertraging op te lopen. Het dossier zit vast bij het Overlegcomité dat de telecomwet moet aanpassen. In De Tijd noemt minister van Telecom De Backer 2020 ‘het meest optimistische scenario’ voor de veiling van de 5g-radiofrequenties.

Statistieken

Artikels:
36635
Gelezen:
50396
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven