zaterdag 19 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
19/01 00u00  Nederland is echt niet het braafste jongetje van de klas. Qua uitstoot zijn we een land van smeerkezen Nederland doet al meer dan genoeg voor het klimaat, heet het vaak. Uit cijfers blijkt echter dat de inspanningen in veel opzichten mager zijn. Zo zijn we een van de grootste uitstoters van broeikasgas in Europa. Hoe braaf is Nederland in klimaatzaken?
18/01 20u30  UPS-baas Abney werkt aan miljardenclaim bij Europese commissie, zondeblok Almunia is al verdwenen Het moet een lekker gevoel voor een topman van een Amerikaans bedrijf zijn om te kunnen cashen in Brussel. En dat geldt zeker voor David Abney (62), die in 1974 als distributiemedewerker op een depot van UPS (United Parcel Services) begon en opklom tot ceo van een multinational met 500 vliegtuigen, 120 duizend voertuigen en bijna een half miljoen werknemers in 219 landen.
18/01 20u00  De kwaliteit van het onderwijs moet omhoog, maar hoe? ‘Om tot snelle verbetering in het onderwijs te komen is een breed en am­bitieus actieplan nodig.’ Dit schrijft de hoogste ambtenaar van – nee, niet het ministerie van Onderwijs, maar van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat – in zijn nieuwjaarsartikel in het economenvakblad ESB.
18/01 18u45  Nieuwe Audi-topman: ‘Angst voor Tesla? Voor geen centimeter’ De Rotterdammer Bram Schot is sinds 1 januari bestuursvoorzitter van Audi: de eerste niet-Duitser die aan het roer staat van de autogigant. Hij moet het concern de nieuwe tijd in leiden, ver weg van Dieselgate. De Volkskrant spreekt hem als eerste.
18/01 00u00  Beginnende belegger niet bang voor wat tegenslag Het afgelopen jaar begonnen zo’n 150 duizend particulieren met beleggen. Het was ook voor het eerst sinds 2011 dat aandelenbeleggers op Nieuwjaar zagen dat ze armer waren geworden. De nieuwkomers lijken vooralsnog niet afgeschrikt.
17/01 23u15  Wat blijft er over van onze erfenis? Wij zijn een echtpaar van boven de 80 met allebei een inkomen van ruim 2.500 euro per maand. Krijgen onze kleinkinderen wel onze erfenis als wij in het verzorgingshuis belanden?
17/01 22u30  Waarom gaat het Brexittheater nooit vervelen? Een van de grote misverstanden van het hele Brexitproces is dat iedereen er nu wel een keer zijn buik vol van heeft. Na tweeënhalf jaar van debat en drie Winkler Prins-encyclopedieën met artikelen zou het beginnen te vervelen. Het woord Brexit-bore Brexit verveeld is al aan het Brexit-woordenboek toegevoegd.
17/01 22u15  Hitlers president van de Rijksbank zag het niet zo slecht, stelt promovendus Arie van der Hek De Europese centrale banken kunnen een voorbeeld nemen aan Hitlers rijksbankpresident Hjalmar Schacht, stelt Arie van der Hek. De kersverse Erasmus-promovendus en voormalig PvdA-coryfee onderzocht de monetaire opvattingen van de controversiële Duitse bankman tussen twee wereldoorlogen.
17/01 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
16/01 22u15  Kwakkelend Hudson’s Bay krijgt een nieuwe baas Hudson’s Bay, de warenhuisketen die vooralsnog met weinig succes in het gat van V&D is gesprongen, krijgt een nieuwe baas. Armin Devender moet de kwakkelende Nederlandse tak van het Canadese warenhuisbedrijf op de rails zien te krijgen.
16/01 21u15  ‘Stijgende huurprijzen zijn een sociale én economische ramp’ Meer bouwen? De voor steeds meer Nederlanders onbetaalbare huizenprijzen zullen er niet door dalen, stelt de dwarse Britse econoom Josh Ryan-Collins. De sleutel tot ons woonprobleem ligt volgens hem elders: bij het grote geld.
16/01 21u15  Is de-dollarisatie de nucleaire bom onder het financiële stelsel? Een gewoon land – zeg: Congo, Argentinië, Indonesië, Griekenland – moet zijn overheidsfinanciën op orde houden om niet de status van bananenrepubliek te krijgen en uiteindelijk bankroet te gaan.
16/01 21u00  Het CBR klungelt bij verlenging van rijbewijs Ane’s rijbewijs dreigt niet op tijd verlengd te worden door vertraging bij het CBR. Zonder rijbewijs komt zijn vrijwilligerswerk in de problemen en kan hij zijn kleinkinderen niet ophalen van school.
16/01 14u15  McDonald’s verliest alleenrecht op aanduiding ‘Big Mac’ McDonald’s heeft in Europa het alleenrecht verloren op het gebruik van de aanduiding ‘Big Mac’. De hamburgerketen verloor een zaak bij de Europese instantie die waakt over intellectueel eigendom. Dat EUIPO vindt dat McDonald’s heeft verzuimd om vijf jaar lang aantoonbaar gebruik te maken van het merk.
15/01 21u30  Mag dan 2020 het eerste lijstjesloze jaar worden? Ook in deze krant werd er afgelopen weken mee gesmeten. Na de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar moest er een film, boek, cd en zelfs cd-boxje van het jaar zijn.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/01 00u00  Rekenkamer: Rotterdam doet te weinig voor werkloze jongerenRotterdam doet te weinig om werkloze jongeren aan werk of een opleiding te helpen. Amper 10 procent van alle werkloze jongeren in de stad wordt door de gemeente begeleid. Amsterdam boekt veel betere resultaten, oordeelt de Rotterdamse Rekenkamer in het rapport ‘Werk aan de winkel’ dat dinsdag verschijnt.
14/01 22u45  Koks in de winkel, een appelboom tussen het fruit en bestelschermen voor thuisbezorgingKoks aan het bakken en speciale schermpjes voor de bezorging van boodschappen: in de supermarkt van de toekomst moet de consument vooral geïnspireerd worden.
14/01 20u15  Komt er een einde aan de Grote Geldverkwisting?Iemand van een Brits concern vertelde dat op de juridische afdeling van de 70 medewerkers 35 al maanden alleen maar bezig zijn met Brexit. Of het waar is, is niet na te gaan. Maar het hele Brexitproces is in tweeënenhalf jaar voor de Britten al een grotere geldverkwisting geweest dan alle betalingen aan de Brusselse bureaucratie over vijftig jaar samen..
14/01 15u30  Problemen Chinese economie nemen toe: handelsoorlog met VS slaat gat in exportDe economie van China begint te haperen als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten. In december daalde de export onverwacht, net als de invoer van goederen. De uitvoer daalde in december met 4,4 procent in vergelijking met een jaar eerder.
14/01 11u30  Amsterdam wil forse uitbreiding deelauto’s, zodat de privéauto verdwijntAmsterdam gaat fors inzetten op elektrisch autodelen. Vanaf 2020 wil de gemeente in totaal 2.500 elektrische deelauto’s in de stad hebben, blijkt uit de Agenda Autodelen die vorige week is gepresenteerd.
13/01 22u00  Dankzij opruimgoeroe Marie Kondo heb ik voor honderden euro’s nieuwe kleren gekochtMijn gezin is volkomen in de ban van Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe over wie Aaf Brandt Corstius vorige week ook al schreef. Na het kijken van één aflevering van de serie van Kondo op Netflix, sloegen de kinderen spontaan aan het vouwen en mijn vrouw en ik aan het opruimen en weggooien.
13/01 19u30  Deze kranenbouwer wil groeien en wendt zich tot opa, oma en vrouwenMede dankzij de eerste hybride hijskraan ter wereld beleeft Spierings Mobile Cranes een groeispurt. Bij de zoektocht naar vakkrachten schrikt het familiebedrijf uit Oss niet terug voor onalledaagse methoden.
13/01 18u30  Dankzij Marie Kondo heb ik voor honderden euro’s nieuwe kleren gekochtMijn gezin is volkomen in de ban van Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe over wie Aaf Brandt Corstius vorige week ook al schreef. Na het kijken van één aflevering van de serie van Kondo op Netflix, sloegen de kinderen spontaan aan het vouwen en mijn vrouw en ik aan het opruimen en weggooien.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Dankzij Marie Kondo heb ik voor honderden euro’s nieuwe kleren gekocht13/01 18u30 - Volkskrant Economie: Mijn gezin is volkomen in de ban van Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe over wie Aaf Brandt Corstius vorige week ook al schreef. Na het kijken van één aflevering van de serie van Kondo op Netflix, sloegen de kinderen spontaan aan het vouwen en mijn vrouw en ik aan het opruimen en weggooien.
0x Deze kranenbouwer wil groeien en wendt zich tot opa, oma en vrouwen13/01 19u30 - Volkskrant Economie: Mede dankzij de eerste hybride hijskraan ter wereld beleeft Spierings Mobile Cranes een groeispurt. Bij de zoektocht naar vakkrachten schrikt het familiebedrijf uit Oss niet terug voor onalledaagse methoden.
0x Dankzij opruimgoeroe Marie Kondo heb ik voor honderden euro’s nieuwe kleren gekocht13/01 22u00 - Volkskrant Economie: Mijn gezin is volkomen in de ban van Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe over wie Aaf Brandt Corstius vorige week ook al schreef. Na het kijken van één aflevering van de serie van Kondo op Netflix, sloegen de kinderen spontaan aan het vouwen en mijn vrouw en ik aan het opruimen en weggooien.
0x Amsterdam wil forse uitbreiding deelauto’s, zodat de privéauto verdwijnt14/01 11u30 - Volkskrant Economie: Amsterdam gaat fors inzetten op elektrisch autodelen. Vanaf 2020 wil de gemeente in totaal 2.500 elektrische deelauto’s in de stad hebben, blijkt uit de Agenda Autodelen die vorige week is gepresenteerd.
0x Problemen Chinese economie nemen toe: handelsoorlog met VS slaat gat in export14/01 15u30 - Volkskrant Economie: De economie van China begint te haperen als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten. In december daalde de export onverwacht, net als de invoer van goederen. De uitvoer daalde in december met 4,4 procent in vergelijking met een jaar eerder.
0x Komt er een einde aan de Grote Geldverkwisting?14/01 20u15 - Volkskrant Economie: Iemand van een Brits concern vertelde dat op de juridische afdeling van de 70 medewerkers 35 al maanden alleen maar bezig zijn met Brexit. Of het waar is, is niet na te gaan. Maar het hele Brexitproces is in tweeënenhalf jaar voor de Britten al een grotere geldverkwisting geweest dan alle betalingen aan de Brusselse bureaucratie over vijftig jaar samen..
0x Koks in de winkel, een appelboom tussen het fruit en bestelschermen voor thuisbezorging14/01 22u45 - Volkskrant Economie: Koks aan het bakken en speciale schermpjes voor de bezorging van boodschappen: in de supermarkt van de toekomst moet de consument vooral geïnspireerd worden.
0x Rekenkamer: Rotterdam doet te weinig voor werkloze jongeren15/01 00u00 - Volkskrant Economie: Rotterdam doet te weinig om werkloze jongeren aan werk of een opleiding te helpen. Amper 10 procent van alle werkloze jongeren in de stad wordt door de gemeente begeleid. Amsterdam boekt veel betere resultaten, oordeelt de Rotterdamse Rekenkamer in het rapport ‘Werk aan de winkel’ dat dinsdag verschijnt.
0x Mag dan 2020 het eerste lijstjesloze jaar worden?15/01 21u30 - Volkskrant Economie: Ook in deze krant werd er afgelopen weken mee gesmeten. Na de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar moest er een film, boek, cd en zelfs cd-boxje van het jaar zijn.
0x McDonald’s verliest alleenrecht op aanduiding ‘Big Mac’16/01 14u15 - Volkskrant Economie: McDonald’s heeft in Europa het alleenrecht verloren op het gebruik van de aanduiding ‘Big Mac’. De hamburgerketen verloor een zaak bij de Europese instantie die waakt over intellectueel eigendom. Dat EUIPO vindt dat McDonald’s heeft verzuimd om vijf jaar lang aantoonbaar gebruik te maken van het merk.

Statistieken

Artikels:
31817
Gelezen:
7
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven