vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
26/04 00u15  Daan (Dead Man Ray): "We zijn eigenlijk op ons best als alles fout gaat" Lees meer >13 
26/04 00u15  Kopstukkendebat in beeld: over "de schuld van de sossen", "de vlexit" en de pensioenleeftijd Lees meer >13 
26/04 00u15  Zeven partijkopstukken houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingen Zeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep.15 
26/04 00u00  Waarom we makkelijk een miljard euro ophalen voor een kerk: "Geven voor religieus erfgoed heeft heel oude traditie" Terwijl in onder meer Jemen kinderen sterven van de honger en hulporganisaties daar moeilijk centen voor bijeengesprokkeld krijgen, is in Frankrijk op een paar dagen tijd meer dan een miljard euro ingezameld voor de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs. Hoe komt dat? En is dat dan geen discussie waard? 'Geven voor religieus erfgoed heeft een heel oude traditie', zegt Ilja De Coster, expert fondsenwerving, in 'De ochtend'.14 
26/04 00u00  Harvard-professor Yasha Mounk: "Onze vrijheid is in gevaar" Lees meer >17 
25/04 23u00  Henk Otten verlaat partij van Thierry Baudet, hij was een van de mede-oprichters In Nederland stapt een van de mede-oprichters van het Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet, nu al op, een paar weken na de succesvolle provinciale verkiezingen. Naar eigen zeggen doet Henk Otten dat in het belang van de partij. Hij noemt zich het slachtoffer van een karaktermoord.
25/04 23u00  Callichimaera perplexa, de vreemdste krab die ooit geleefd heeft Lees meer >
25/04 23u00  Dodental aanslagen in Sri Lanka fors verlaagd tot 253 In Sri Lanka is het dodental van de aanslagen van vorige zondag bijgesteld van meer dan 350 doden naar 253 slachtoffers. Volgens het ministerie van Gezondheid van Sri Lanka zijn een aantal verminkte lijken van slachtoffers dubbel geteld. De reisorganisaties uit Nederland gaan al hun vakantiegangers terughalen uit Sri Lanka.
25/04 23u00  Macron belooft belastingverlaging voor middenklasse en indexering van pensioenen onder de 2.000 euro Lees meer >
25/04 23u00  Herbekijk het kopstukkendebat van de UGent met de Vlaamse partijvoorzitters De voorzitters van de Vlaamse politieke partijen zijn vanavond in discussie gegaan tijdens een verkiezingsdebat in de Vooruit in Gent. Het debat werd gemodereerd door UGent-politicologen Carl Devos en Nicolas Bouteca. De theaterzaal was helemaal volzet, maar dankzij VRT NWS kon u het debat hier vanop de eerste rij volgen en kunt u het hieronder opnieuw bekijken.
25/04 23u00  Zeven partijvoorzitters houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingen Zeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep.
25/04 21u45  Macron belooft pensioenen van minder dan 2.000 euro opnieuw te indexeren Lees meer >
25/04 21u45  Waarom president Macron de meest succesvolle school van Frankrijk wil afschaffen Lees meer >
25/04 21u45  Vijf verdachten aangehouden voor gijzeling en moord na dood jongen van 9 in asielcentrum Broechem Ook de vijfde verdachte voor de dood van een jongen van 9 in het asielcentrum van Broechem is aangehouden door het parket. Ze worden verdacht van gijzeling en moord. Dat meldt het parket. De vijf verdachten verschijnen dinsdag voor de raadkamer, die moet beslissen of ze ook nadien aangehouden blijven.
25/04 21u45  Volg LIVE het kopstukkendebat van de UGent met de Vlaamse partijvoorzitters De voorzitters van de Vlaamse politieke partijen treden vanavond in discussie tijdens een verkiezingsdebat in de Vooruit in Gent. Het debat wordt gemodereerd door UGent-politicologen Carl Devos en Nicolas Bouteca. De theaterzaal is helemaal volzet, maar dankzij VRT NWS kan u het debat hier vanop de eerste rij volgen.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/04 21u45  Vakbond klaagt mismanagement bij Fedasil aan, directeur "geshockeerd" door "misbruik drama"Volgens de vakbond ACV loopt er heel wat fout bij het Federaal agentschap voor de opvang van Asielzoekers (Fedasil). Het ACV zegt dat in 'Terzake' na de moord op een 9-jarige jongen in het centrum van Broechem. De directeur-generaal Jean-Pierre Luxen is geshockeerd dat de vakbonden 'dit drama gebruiken om kritiek te geven op Fedasil'.
25/04 20u45  U werkt het liefst bij de Vlaamse overheid (zeker als u wat ouder bent)Lees meer >
25/04 20u45  Erectieprotheses worden steeds populairder: "Ik voel me herboren"Protheses om erectieproblemen op te lossen, zijn aan een flinke opmars in ons land bezig. Per jaar worden er in ons land nu 250 mannen aan zo?n apparaatje geholpen. Tien jaar geleden werden er nog maar iets meer dan honderd erectieprotheses per jaar geplaatst. 'Ik voel me echt herboren', zegt een van de mannen die de prothese liet zetten.
25/04 20u45  Volg LIVE het kopstukkendebat van de UGent met de 7 Vlaamse partijvoorzittersDe zeven voorzitters van de Vlaamse politieke partijen treden vanavond in discussie tijdens een verkiezingsdebat in de Vooruit in Gent. Het debat wordt gemodereerd door UGent-politicologen Carl Devos en Nicolas Bouteca. De theaterzaal is helemaal volzet, maar dankzij VRT NWS kan u het debat hier vanop de eerste rij volgen.
25/04 19u45  CD&V legt onderwijskaarten op tafel: fors meer geld voor kinderverzorgers en schoolgebouwenCD&V wil de volgende vijf jaar in totaal 2,5 miljard euro extra investeren in onderwijs. Dat heeft de partij bekendgemaakt bij de voorstelling van haar onderwijsplannen. CD&V wil tegen 2024 500 miljoen euro extra investeren in klimaatvriendelijke schoolgebouwen. Daarnaast willen de Vlaamse christendemocraten vooral het basisonderwijs versterken.
25/04 18u30  Het is beslist: nieuwe onderzoeksschip zal de Belgica II hetenLees meer >
25/04 18u30  "Hij verdient een mooi plekje in onze klas": medeleerlingen rouwen om overleden Palestijnse jongenDe dood van het 9-jarige Palestijnse jongetje in het asielzoekerscentrum in Broechem leidt tot veel vragen, waaronder: hoe moet je kinderen over dit nieuws vertellen? Die vraag is vooral van belang bij klasgenootjes van de asielzoeker, die vermoedelijk door moord om het leven is gekomen.
25/04 18u30  4 mannen aangehouden voor gijzeling en moord na dood jongen van 9 in asielcentrum BroechemLees meer >
25/04 17u15  Villa PoliticaHerbekijk hier 'Villa Politica' van donderdag 25 april.
25/04 17u15  Schepen noemt vrouw met hoofddoek "graaier" na paaseierenraap, vrouw dient een klacht in voor lasterIn Sint-Truiden is veel te doen rond een foto van een vrouw met hoofddoek die een zak vol paaseieren draagt. Schepen Jelle Engelbosch (N-VA) plaatste de foto op Facebook en noemde haar 'graaier'. De vrouw heeft een klacht ingediend voor laster en eerroof.
25/04 17u15  Kijk straks naar het grote UGent-voorzittersdebat met Carl DevosDe zeven voorzitters van de Vlaamse politieke partijen treden vanavond in discussie tijdens een verkiezingsdebat in de Vooruit in Gent. Het debat wordt gemodereerd door UGent-politicologen Carl Devos en Nicolas Bouteca. De theaterzaal is helemaal volzet, maar dankzij VRT NWS kan u het debat vanop de eerste rij volgen: om 20 uur streamen wij het debat hier live.
25/04 17u15  Yassine Atari bij geel hesje uit banlieue: "De politie is niet te vertrouwen. Dat leren de gele hesjes nu ook"Lees meer >
25/04 17u15  Belgen steeds agressiever in het verkeerLees meer >
25/04 17u15  Kamer verbiedt verkoop van tabak aan minderjarigenDe Kamer heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat de verkoop aan tabak onder de 18 jaar verbiedt. Momenteel ligt de leeftijdsgrens nog op 16 jaar.
25/04 16u00  Nieuw journalistiek platform Factcheck.Vlaanderen bindt strijd aan met online desinformatieLees meer >
25/04 16u00  Schepen noemt vrouw met hoofddoek "graaier" na paasierenraap, vrouw dient klacht voor lasterIn Sint-Truiden is veel te doen rond een foto van een vrouw met hoofddoek die een zak vol paaseieren draagt. Schepen Jelle Engelbosch (N-VA) plaatste de foto op Facebook en noemde haar 'graaier'. De vrouw heeft een klacht ingediend voor laster en eerroof.
25/04 16u00  Rami Malek wordt slechterik in laatste James Bond-film van Daniel CraigLees meer >
25/04 16u00  Kleurrijk prentje maakt onderzoekers onzichtbaar voor intelligente camera'sLees meer >
25/04 14u45  Rode Kruis lanceert jaarlijkse stickerverkoop in Playmobil-jasjeHet Rode Kruis lanceert vandaag zijn jaarlijkse stickerverkoop. Gedurende twee weken zullen vrijwilligers zo veel mogelijk geld inzamelen voor de lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. Dit jaar staan de Playmobil-mannetjes op de cover. De sticker kan voor het eerst ook online worden aangeschaft en kost zoals ieder jaar 5 euro.
25/04 14u45  Vakbondsleden als misdadigers in een beklaagdenbankje plaats laten nemen, dat is ongezienLees meer >
25/04 13u30  Enkele honderden deelnemers blijven klimaatprotest warm houdenOp enkele plaatsen in ons land is opnieuw een klimaatmars gehouden, voor de 16e week op rij. In Namen kwamen zowat 500 deelnemers opdagen, in Antwerpen een 100-tal. Ook in Doornik was er een actie gepland, maar die werd afgeblazen omdat er te weinig manifestanten kwamen opdagen.
25/04 13u30  Vrouwen boven op Filmfestival Oostende 2019Lees meer >
25/04 13u30  Oud-vicepresident Joe Biden is kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingenLees meer >
25/04 12u15  Vrouw met hoofddoek raapt paaseieren, schepen noemt haar "graaier" op sociale mediaLees meer >
25/04 12u15  Papegaai in beslag genomen die drugsdealers waarschuwde voor Braziliaanse politieDe Braziliaanse opsporingsdienst heeft een papegaai in beslag genomen die drugsdealers telkens op de hoogte bracht van een bezoek van de politie. 'Mama, politie' zou de papegaai iedere keer zingen. 'Het is in het criminele circuit heel gebruikelijk om dit soort dieren te hebben', zegt de politie.
25/04 12u15  Een Wetstraatfenomeen: Wat is de link tussen peilingen en de plotse ambities van Tommelein en Geens?Lees meer >
25/04 11u00  Twitter krijgt extra meldknop voor desinformatie over Europese verkiezingenIn de strijd tegen desinformatie, zoals nepnieuws en misleidende info, breidt het sociale netwerk tijdelijk de functie om Twitterberichten te rapporteren uit. Vanaf maandag 29 april zullen gebruikers een nieuwe meldoptie zien.
25/04 11u00  Onrust in Sri Lanka houdt aan: (even) bomalarm in hoofdkwartier Nationale Bank, 16 nieuwe verdachten opgepaktLees meer >
25/04 10u00  Krijgt u verkeerdelijk post van een bedrijf op uw adres? Let dan op voor "spookadressen"Krijgt u brievenpost en facturen op naam van een bedrijf toegestuurd op uw adres? Dan kan u best snel enkele stappen ondernemen, want 'spookadressen' zijn niet onschuldig. Dat meldt 'De inspecteur' op Radio 2.
25/04 10u00  Een Wetstraat-fenomeen: Wat is de link tussen peilingen en de plotse ambities van Tommelein en Geens?Lees meer >
25/04 09u00  Welke waterkraan gaat straks dicht? Vlaanderen wil "afschakelplan" voor water tegen 2020De Vlaamse overheid wil tegen de zomer van volgend jaar een plan klaar hebben dat moet bepalen wie bij grote droogte voorrang krijgt om water te gebruiken. Dat schrijft De Standaard. Door de grote droogte van vorige zomer en de beperkte regenval, zijn de grondwaterreserves in Vlaanderen nog steeds niet hersteld. Daardoor blijft het risico op waterschaarste opnieuw vrij groot. De overheid wil zich nu daarop voorbereiden door een soort afschakelplan voor water op te stellen.
25/04 09u00  Minister De Block geschokt na dood jongetje in asielcentrum: "Schuldigen zullen gestraft moeten worden"Lees meer >
25/04 08u00  9-jarig Palestijns jongetje dood gevonden in asielcentrum van Broechem, vijf verdachten opgepaktIn het asielzoekerscentrum van Broechem is het lichaam van een 9-jarig Palestijns jongetje gevonden. Het parket heeft vijf personen opgepakt en heeft aanwijzingen dat het om een verdacht overlijden gaat, moord dus.
25/04 08u00  Coalitie voor duurzamer verwarmen: "Verbod stookolie- en aardgasketels, verschuif de lasten op elektriciteit"De verwarming van onze woningen moet snel duurzamer gebeuren. Vanaf 2021 moeten we stoppen met nieuwe stookolieketels installeren en vanaf 2030 mogen er ook geen nieuwe aardgasketels meer bij komen. Bovendien moeten de lasten op elektriciteit verschoven worden naar stookolie en aardgas, om hernieuwbare verwarming betaalbaarder te maken. Dat zegt een groep van zestig energieleveranciers, fabrikanten van verwarmingstoestellen, experts en milieu-organisaties.
25/04 08u00  Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un schudt Russische president Poetin de hand in Rusland: "Dit is vooral aftasten"Lees meer >
25/04 06u45  Cliff Barnes - de oliebaron die altijd van J.R. verloor - uit "Dallas" is overledenKen Kercheval (83), beter bekend als oliebaron Cliff Barnes uit de populaire televisieserie 'Dallas', is overleden. 'Dallas' was een Amerikaans familiedrama over geld, macht en intriges dat in de jaren 80 onafgebroken op tv liep. Kercheval speelde in alle seizoenen mee en... was de eeuwige pineut.
25/04 06u45  Podvis #11: Verandert streamen voorgoed hoe we film en tv kijken?Films en series streamen, is de laatste jaren enorm populair geworden. Naast Netflix -met 140 miljoen gebruikers- en Amazon, gaan nu ook Apple en Disney een streamingdienst aanbieden. Maar welke invloed hebben die streamingplatformen op de traditionele televisie- en filmwereld? Viktor Vandervelde zocht het uit in deze elfde Podvis.
25/04 00u00  Waarom hebben de roosvensters van de Notre-Dame de brand zo goed doorstaan?Voor de Parijzenaars is het een mirakel dat de drie middeleeuwse roosvensters van de Notre-Dame de brand op het eerste gezicht ongeschonden hebben doorstaan. Maar dat betekent niet dat ze buiten gevaar zijn. Om ze te beschermen moeten muurgedeelten waar de wind nu vrij spel heeft afgebroken worden. En een grondige inspectie moet uitmaken of het lood in de glasramen niet geleden heeft onder de hitte.
25/04 00u00  TerzakeHerbekijk hier 'Terzake' van woensdag 24 april.
25/04 00u00  Opnieuw cycloon op weg naar MozambiqueLees meer >
25/04 00u00  Het Journaal LaatHerbekijk hier 'Het Journaal Laat' van woensdag 24 april.
25/04 00u00  Antibioticum dat ook tumoren aanvalt na 30 jaar voor het eerst in labo nagemaaktLees meer >
25/04 00u00  Kleuteronderwijs krijgt evenveel werkingsmiddelen als lager onderwijsVanaf volgend schooljaar komt er meer geld voor het kleuteronderwijs. Dat heeft het Vlaams Parlement unaniem beslist. Het kleuteronderwijs zal evenveel werkingsmiddelen krijgen als het lager onderwijs, het gaat om 50 miljoen euro per jaar.
24/04 22u45  Wat gaan de politici doen aan de zorgen van de Europese jeugd? Herbekijk hier VRT NWS Connect: Breaking EuropeLees meer >
24/04 22u45  9-jarig jongetje dood gevonden in asielcentrum van Broechem, vijf verdachten opgepaktIn het asielzoekerscentrum van Broechem is het lichaam van een 9-jarig jongetje gevonden. Het parket heeft vijf personen opgepakt en heeft aanwijzingen dat het om een verdacht overlijden gaat, moord dus.
24/04 21u30  Belgische stylist Tom Eerebout kleedt Lady Gaga: "Meest trots op roze pluimenjurk, maar paniek toen het begon te regenen"Lees meer >
24/04 21u30  Pensioenexpert Marjan Maes: ?Pensioenleeftijd op 65 jaar houden? Dat is waanzin, hallucinant, verkeerd?Lees meer >
24/04 21u30  LIVE: Wat gaan de politici doen aan de zorgen van de Europese jeugd? Kijk hier naar VRT NWS Connect: Breaking EuropeLees meer >
24/04 20u15  Middeleeuwse "snelweg" Gavere bij toeval ontdektIn Asper, bij Gavere, heeft de toeristenbond bij toeval een historische laatmiddeleeuwse kasseiweg ontdekt. Dat gebeurde toen vrijwilligers van de bond een wandeling aan het uitstippelen waren voor Erfgoeddag, op zondag 28 april. Ze gebruikten daarvoor historische kaarten. Uit nieuwsgierigheid gingen enkele vrijwilligers met schop en spade op zoek naar verdwenen wegen. Ze botsten op een unieke bolle weg van voor 1669.
24/04 20u15  Chinese influencers moeten ons land promoten in ChinaLees meer >
24/04 19u15  Groen en Ecolo vormen een familie, maar zijn het niet over alles eensDe partijen Groen en Ecolo vormen samen een fractie in de Kamer en werken op veel vlakken nauw samen, meer dan de andere traditionele partijen boven en onder de taalgrens. Samen hopen ze de grootste politieke familie te worden na de verkiezingen, maar toch verschillen de standpunten van beide partijen op heel wat punten. Dat is vanavond te zien in Terzake. Hieronder alvast enkele voorbeelden.
24/04 19u15  Niet meer kamperen aan scholen vanaf schooljaar 2020Lees meer >
24/04 18u00  Ook vriend opgepakt van vrouw bij wie wapenarsenaal werd gevonden in ZwijndrechtLees meer >
24/04 18u00  Dimitri Vegas & Like Mike leveren titeltrack voor bloederige game "Mortal Kombat 11"Deze week werd de recentste game van 'Mortal Kombat' gelanceerd. Het Amerikaanse spel is wereldwijd bekend en zit ondertussen aan een 11e editie. Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike, zelf ook fan van de game, maakten de titeltrack 'You're next'.
24/04 18u00  "Laat het sproeien achterwege": experts denken nu al aan een droge zomerAls we opnieuw zo'n droge zomer krijgen als vorig jaar, zal het watertekort nog ernstiger zijn dan toen, waarschuwen experts. Daarom vragen ze nu al om bijvoorbeeld het gazon geen water te geven. Is de toestand echt zo alarmerend? Panikeren is niet nodig, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij. Ook Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) ziet geen reden om de kraan dicht te draaien, al moeten we altijd wel voorzichtig omspringen met drinkwater.
24/04 18u00  200 doden per dag: dit is wat u moet weten over de Amerikaanse drugcrisisLees meer >
24/04 18u00  Politie valt binnen bij voetbalclub Anderlecht en bij Voetbalbond: onderzoek naar witwaspraktijken bij transfer MitrovicDe politie is binnengevallen op het trainingscentrum en in het stadion van Anderlecht. De huiszoekingen kaderen in een dossier over witwaspraktijken en zou zich volgens onze informatie focussen op de spelersmakelaars die de transfer van Aleksander Mitrovic naar Newcastle United in de zomer van 2015 regelden. Ook bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond is er een huiszoeking geweest. De operatie staat wel los van 'Operatie Zero', het grote voetbalschandaal in ons land.
24/04 16u45  Druk bijgewoonde uitvaart van journaliste McKee in Noord-IerlandLees meer >
24/04 16u45  Bestsellerauteur E. L. James, bekend van ?Vijftig tinten grijs?, over haar nieuwe boek: ?Ik geef geen zak om de critici?E. L. James verkocht wereldwijd al 150 miljoen exemplaren van haar expliciete ?Vijftig tinten?-boekenreeks, maar haar nieuwe roman gaat een andere richting uit. In een zeldzaam interview vertelt ze aan VRT NWS over #MeToo, vanilleseks en de kritiek op haar boeken.
24/04 16u45  Premier Schotland: "Onafhankelijkheid geeft ons de beste toekomst"'Onafhankelijkheid geeft ons de beste toekomst', dat heeft de eerste minister van Schotland Nicola Sturgeon gezegd in een toespraak over de impact van de brexit op Schotland. De premier wil een referendum over onafhankelijkheid binnen deze legislatuur. De vraag naar een nieuw referendum werd verwacht. Maar de Britse premier Theresa May had eerder al laten weten dat het absoluut niet het moment is om nog verder aan te dringen op een nieuwe stemming.
24/04 15u30  Komiek in de politiekLees meer >
24/04 15u30  Premier Schotland: "Onafhankelijkheid van Schotland geeft ons de beste toekomst"'Onafhankelijkheid van Schotland geeft ons de beste toekomst', dat heeft de eerste minister van Schotland Nicola Sturgeon gezegd in een toespraak over de impact van de brexit op Schotland. De premier wil een referendum over onafhankelijkheid binnen deze legislatuur. De vraag naar een nieuw rerefendum werd verwacht. Maar de Britse premier Theresa May had eerder al laten weten dat het absoluut niet het moment is om nog verder aan te dringen op een nieuwe stemming.
24/04 14u30  Megafraude in diamantsector wordt milder bestraft in beroepLees meer >
24/04 13u15  Afghaanse leger en NAVO maken voor het eerst meer burgerslachtoffers dan de talibanLees meer >
24/04 13u15  Wat gaan de politici doen aan de zorgen van de Europese jeugd? Kijk vanavond live naar VRT NWS Connect: Breaking EuropeLees meer >
24/04 13u15  Stadsbussen in Antwerpen ondervinden hinder door spontane stakingEr is al de hele dag zware hinder bij de stadsbussen van De Lijn in Antwerpen. Dat heeft te maken met een spontane vakbondsactie in de stelplaats Zurenborg. De actievoerders vragen een aanpassing van de rij- en rusttijden. De hinder zal wellicht nog de hele dag duren.
24/04 13u15  LIVE: Het Journaal 1Volg live Het Journaal 1 van woensdag 24 april.
24/04 13u15  SP.A stapt enkel in federale regering als pensioenleeftijd wordt verlaagd naar 65 jaarDe Vlaamse socialisten maken er een breekpunt van om de pensioenleeftijd opnieuw te verlagen naar 65 jaar. Zonder die maatregel wil de SP.A niet in een federale regering stappen.
24/04 13u15  Politie valt binnen bij voetbalclub Anderlecht en bij Voetbalbond: onderzoek naar witwaspraktijken bij transfersDe politie is binnengevallen op het trainingscentrum en in het stadion van Anderlecht. De huiszoeking kadert in een dossier over witwaspraktijken en zou vooral focussen op spelersmakelaars. Ook bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond is er een huiszoeking geweest. De operatie staat wel los van 'Operatie Zero', het grote voetbalschandaal in ons land.
24/04 12u00  "Leuvense universiteit omzeilt wet om gruwelijke tests te doen op wilde bavianen", KU Leuven: "Geen andere keuze"De KU Leuven heeft via een achterpoortje in de wet proeven laten uitvoeren op wilde bavianen in Kenia. Dat zegt onafhankelijk Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum, naar aanleiding van een nieuwe aanklacht van de dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Sanctorum vraagt dat dierproeven die buiten de Europese Unie worden uitgevoerd, strenger gecontroleerd worden. De KU Leuven ontkent dat ze de wet omzeilt en zegt dat er op dat moment geen andere keuze was.
24/04 12u00  "Nubische koningin" in Soedan: "Onze strijd is ver van voorbij"Alaa Salah, de studente die als 'Nubische koningin' het symbool werd van het protest in Soedan dat president Omar Al Bashir van de macht verdreven heeft, zegt dat de revolutie in haar land ver van voorbij is. We willen dat 'het regime van moord en tirannie' in zijn geheel verdwijnt, zegt ze in een interview met het persagentschap Reuters.
24/04 12u00  Politie valt binnen bij voetbalclub Anderlecht en bij Belgische Voetbalbond: onderzoek naar witwaspraktijkenDe politie is binnengevallen op het trainingscentrum en in het stadion van Anderlecht. De huiszoeking kadert in een dossier over witwaspraktijken en zou vooral focussen op spelersmakelaars. Ook bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond is er een huiszoeking geweest. De operatie staat wel los van 'Operatie Zero', het grote voetbalschandaal in ons land.
24/04 10u45  Bestuurster ziet plots ladder in haar richting vliegenRustig op een snelweg rijden nabij Las Vegas, in de Amerikaanse staat Nevada, werd vorige week niet gegund aan studente Madi Nelson. Zij zag immers plots een ladder in haar richting vliegen, die uiteindelijk tegen haar voorruit botste en die ook beschadigde. Nelson zelf kwam er met de schrik af. De beelden van het opmerkelijke incident, opgenomen door een dashcam, gingen intussen viraal.
24/04 09u45  Waarom forensisch onderzoek, autopsie en andere onderzoeken aangewezen zijn bij onverwachte overlijdens van zuigelingenWetsdokter Werner Jacobs stelde bij 'Van Gils & gasten' dat de term wiegendood te veel gebruikt wordt terwijl hij niet aan de definitie voldoet. Bij grondig onderzoek kan je in veel gevallen van wat nu geregistreerd wordt als wiegendood, wel een oorzaak voor het overlijden vinden. Een delicaat thema dat veel reacties losmaakt. Voor Wim Van de Voorde, hoogleraar gerechtelijke geneeskunde en diensthoofd forensische geneeskunde, zijn forensisch onderzoek aangevuld met medische onderzoeken, absoluut aangewezen bij een plots en onverklaarbaar overlijden van een kind jonger dan 18 maanden.
24/04 09u45  VRT NWS Ochtendupdate: Nieuwe politieke peiling, race tegen de klok in Parijs en vraag om alcoholreclame te verbiedenUit de politieke barometer blijkt dat de N-VA de grootste partij van Vlaanderen blijft, in Parijs is het een race tegen de tijd om de Notre-Dame te beschermen tegen de aangekondigde regenbuien en een onderzoek van de UGent stelt dat alcoholreclame verboden zou moeten zijn. Bekijk hieronder de VRT NWS Ochtendupdate.
24/04 09u45  E313 volledig dicht richting Antwerpen door zwaar ongeval, drie gewondenHet verkeer van Hasselt naar Antwerpen zit zwaar in de knoop. Dat komt door een zwaar ongeval op de E313 ter hoogte van Herentals-West. Daar zijn twee vrachtwagens, een bestelwagen en drie auto's bij betrokken. Drie personen zijn gewond.
24/04 09u45  Wat zou resultaat van peiling betekenen voor regeringsvorming? "Door verlies van MR dreigt federale blokkering"De Franstalige liberalen van de MR - de enige Franstalige partij in de huidige federale regering - staan fors op verlies. Dat is een van de vaststellingen in de politieke barometer van VRT NWS. Een peiling gaat over de hypothese 'wat als het vandaag verkiezingen zouden zijn'. Welnu, binnen een maand zijn het verkiezingen. Hoe moeten we de resultaten van de peiling in dat licht zien? 'Het verlies van de MR maakt een aantal scenario's onmogelijk', analyseert VRT NWS-expert Ivan De Vadder.
24/04 08u45  E313 volledig dicht richting Antwerpen door zwaar ongeval, vijf gewondenLees meer >
24/04 08u45  Wat zou het resultaat van de peiling betekenen voor regeringsvorming? "Door verlies van MR dreigt federale blokkering"De Franstalige liberalen van de MR - de enige Franstalige partij in de huidige federale regering - staan fors op verlies. Dat is een van de vaststellingen in de politieke barometer van VRT NWS. Een peiling gaat over de hypothese 'wat als het vandaag verkiezingen zouden zijn'. Welnu, binnen een maand zijn het verkiezingen. Hoe moeten we de resultaten van de peiling in dat licht zien? 'Het verlies van de MR maakt een aantal scenario's onmogelijk', analyseert VRT NWS-expert Ivan De Vadder.
24/04 07u30  Dodental van aanslagen in Sri Lanka opgelopen tot 359Lees meer >
24/04 07u30  Vermoedelijke chauffeur busje waarin 2-jarige Mawda stierf, overgeleverd aan ons landLees meer >
24/04 06u15  Saharastof op uw wagen? Niet ongewoon voor deze tijd van het jaarLees meer >
24/04 06u15  Draagvlak voor verhoging van de pensioenleeftijd is er nog altijd nietLees meer >
24/04 06u15  N-VA blijft op kop in Vlaanderen, vier partijen dringen voor de tweede plaatsLees meer >
24/04 00u00  Nee, de Notre-Dame staat niet alleen. Deze kerken en musea werden ook verwoest door brandLees meer >
24/04 00u00  Belasting op vermogens vanaf 1 miljoen euro? ?Middenklassetaks? volgens Open VLD, ?bescheiden bijdrage? volgens GroenKamerleden Kristof Calvo (Groen) en Vincent Van Quickenborne hebben in ?Terzake? stevig gebotst over de invoering van een vermogenskadaster. Groen wil dit in het leven roepen, zodat iedereen die een vermogen heeft van meer dan 1 miljoen daarop belastingen moet betalen. Open VLD wil hiervan niet weten en spreekt van een ?middenklassetaks?.
23/04 23u00  De afspraakHerbekijk hier 'De afspraak' van dinsdag 23 april.
23/04 23u00  Marslander InSight heeft eerste (zwakke) Marsbeving gedetecteerd: "Hier hebben we maandenlang op gewacht"Wetenschappers hebben voor de eerste keer ooit een beving op Mars gedetecteerd, zo heeft het Franse ruimtevaartbureau CNES meegedeeld. De waarneming gebeurde met de seismometer aan boord van de Marslander InSight. Het is wel nog niet helemaal zeker of de zwakke beving afkomstig is uit het binnenste van de planeet.
23/04 23u00  Belasting op vermogen van 1 miljoen euro? ?Middenklassetaks? volgens Open VLD, ?bescheiden bijdrage? volgens GroenKamerleden Kristof Calvo (Groen) en Vincent Van Quickenborne hebben in ?Terzake? stevig gebotst over de invoering van een vermogenskadaster. Groen wil dit in het leven roepen, zodat iedereen die een vermogen heeft van meer dan 1 miljoen daarop belastingen moet betalen. Open VLD wil hiervan niet weten en spreekt van een ?middenklassetaks?.
23/04 20u45  Wachtlijst gehandicaptenzorg wegwerken kost 1,6 miljard euroOm de wachtlijsten in de gehandicaptenzorg weg te werken is jaarlijks 1,6 miljard euro extra nodig. Dat heeft het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) berekend. Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) vindt dat de volgende legislatuur het budget moet uitbreiden en dat de definitie van handicap zelfs moet worden verruimd. SP.A laat weten de wachtlijsten effectief te willen wegwerken.
23/04 20u45  Erfgenamen J. R. R. Tolkien niet akkoord met biografische film?Tolkien?, de Amerikaanse film over de jeugdjaren van de schrijver van ?Lord of the Rings? en ?The hobbit? die over twee weken in de bioscoop komt, kan niet op de goedkeuring van de erfgenamen van Tolkien rekenen.
23/04 20u45  IS eist aanslagen in Sri Lanka op: vergelding voor Christchurch of zit er meer achter?Lees meer >
23/04 20u45  Egyptische president Al-Sisi kan tot 2030 aan de macht blijvenLees meer >
23/04 20u45  Race tegen de tijd om Notre-Dame in Parijs waterdicht te maken voor de regenbuienIn Parijs wordt in allerijl een tijdelijke overkapping aangebracht boven het door brand verwoeste dak van de kathedraal van de Notre-Dame. Dat moet voorkomen dat er nog meer schade wordt aangericht, want de volgende dagen wordt er storm en regen verwacht.
23/04 19u30  Vanaf september rijdt eerste trambus in noordrand rond BrusselVanaf september zal de allereerste trambus rijden in de noordrand rond Brussel. Niet toevallig, want daar hebben ze veel last van files. De trambus moet een alternatief worden voor de auto. En bovendien combineert een trambus de voordelen van de tram en de bus.
23/04 19u30  "Die Kommissarin" is niet meer: Duitse actrice Hannelore Elsner overledenHannelore Elsner was de eerste vrouw die een hoofdrol speelde in een Duitse detective. Ze is overleden op haar 76e.
23/04 19u30  Luchtmachtbasis Koksijde verhuist tegen 2023 naar Oostende met pak minder personeelLees meer >
23/04 19u30  5 redenen waarom "Avengers: Endgame" alle kassarecords zal brekenLees meer >
23/04 18u15  Leerlingen in Ternat krijgen voor het eerst in meer dan twee jaar weer zwemlesLees meer >
23/04 18u15  Achilleshiel van de Amerikaanse democratie blijft kwetsbaar: wie controleert de stemcomputers?Bedrijven die computers maken voor stemlokalen of de registratie van kiezers, blijken erg weinig transparant, zowel inzake hun software en hardware als inzake wie nu eigenlijk de eigenaar is van die ondernemingen. Dat laat de mogelijkheid open tot manipulatie van de verkiezingen.
23/04 18u15  In een land als Sri Lanka kan sociale media bannen net meer kwaad dan goed doenIn Sri Lanka wordt al voor de tweede dag op rij een vlotte toegang tot de sociale media, zoals Facebook, YouTube en Twitter geblokkeerd. De overheid wil zo vermijden dat nepnieuws en haatberichten zich verder verspreiden. Al is het uiteindelijke doel van deze shutdown niet helemaal duidelijk. Sociale media verspreiden in Sri Lanka niet enkel haatberichten, maar verbindt ook de verschillende gemeenschappen en geeft hen toegang tot genuanceerde en kritische berichtgeving in een land waar de traditionele media onder druk worden gezet door de regering.
23/04 18u15  Schrijfster Kristien Hemmerechts verloor twee kindjes aan wiegendood: ?Autopsie kan zeggen dat je niet schuldig bent?Schrijfster Kristien Hemmerechts is een voorstander van een autopsie op baby?tjes die gestorven zijn aan wiegendood. Hemmerechts verloor zelf twee zoontjes aan wiegendood en voelde zich daar als moeder lang schuldig over. Een autopsie kan dat vreselijke schuldgevoel volgens de schrijfster wegnemen.
23/04 18u15  Overgrote meerderheid van de Belgen voor verlaging van de pensioenleeftijdLees meer >
23/04 17u15  Terreurexpert: "IS wil christenen aanvallen tijdens hun heiligste moment van aanbidding"Lees meer >
23/04 16u15  Hypermoderne elektrische bus moet jongeren "datawijs" makenLees meer >
23/04 16u15  Theoloog Hans Geybels in open brief: "Godsdienstvrijheid in ons land is in gevaar"Lees meer >
23/04 16u15  "IS wil christenen aanvallen tijdens hun heiligste moment van aanbidding"Lees meer >
23/04 16u15  IS eist terreurgolf in Sri Lanka op: "mogelijk vergelding voor aanval op moskee in Nieuw-Zeeland"Lees meer >
23/04 15u00  Geybels: "Godsdienstvrijheid in ons land is in gevaar"Lees meer >
23/04 15u00  De buxusmot is niet alleenLees meer >
23/04 13u45  Meer dan 100.000 Afrikaanse kinderen krijgen voor het eerst preventief vaccin tegen malariaIn Malawi, in Zuidoost-Afrika, is vandaag begonnen met een grootschalige test van een vaccin tegen malaria. Aan het vaccin - RTS,S genoemd - is meer dan 30 jaar gewerkt. Het is het eerste dat (gedeeltelijke) bescherming biedt tegen malaria.
23/04 13u45  Weggebruikers en ruiters niet altijd een perfecte combinatie, Paardenpunt Vlaanderen start daarom campagneNa het mooie weer van de voorbije dagen, is ook het seizoen voor ruiters weer gestart. Paardenpunt Vlaanderen begint daarom met een nieuwe campagne, om ervoor te zorgen dat weggebruikers en ruiters elkaar op de weg niet hinderen. Want er vinden jaarlijks tientallen ongevallen met letsel plaats. Tijd voor actie, vindt Britt Verbeeck van Paardenpunt Vlaanderen. 'Automobilisten houden nog te weinig rekening met de paarden.'
23/04 13u45  Het Journaal 1Lees meer >
23/04 13u45  Oosterweelwerken vanaf mei in stroomversnelling: "Bereid je voor op de werken"De Oosterweelwerken op Linkeroever steken vanaf mei een tandje bij. Na een jaar van voorbereidingswerken wordt het project dat de Antwerpse Ring volledig rond moet maken duidelijk zichtbaar. De eerste geplande werken zullen plaatsvinden op de E17 in mei en op de E34 in augustus. ?We zijn al een hele tijd bezig, maar nu worden de werken ook zichtbaar en voelbaar?, waarschuwt minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).
23/04 13u45  IS eist terreurgolf in Sri Lanka op: waren aanslagen vergelding voor aanval op moskee in Nieuw-Zeeland?Lees meer >
23/04 12u30  Nog altijd code rood in Antwerpse heides: "Blijf uit de buurt want brandgevaar"Volgens Agentschap voor Natuur en Bos geldt nog altijd code rood in de natuurgebieden in Antwerpen. Door de droogte is er nog steeds een verhoogd brandrisico. 'Je kunt er dan ook het beste wegblijven', zegt Marie-Laure Vanwanseele van het agentschap.
23/04 12u30  Vrachtwagen rijdt huis binnen in MaaseikIn de Neeroeterenstraat in Maaseik is vanochtend rond 5.30 uur een vrachtwagenchauffeur in een huis gereden. Een deel van het getroffen huis is daardoor ingestort.
23/04 12u30  Wapenarsenaal en drugs gevonden in appartement in ZwijndrechtLees meer >
23/04 12u30  Halle neemt afscheid van zanger Paul SeversLees meer >
23/04 11u15  Tomas De Soete presenteert vanaf zondag "Radio Fiskepark" op Radio 1Lees meer >
23/04 11u15  Wapenarsenaal en drugs gevonden in appartement in AntwerpenLees meer >
23/04 11u15  Le Duc Anh overleden, de gewezen Vietnamese president die de Rode Khmer versloegLees meer >
23/04 11u15  Vrederechter uit Kortrijk in mei voorzitter van 3 hoofdbureaus: hij klaagt Belgische staat aanLees meer >
23/04 11u15  Viceminister van Defensie in Sri Lanka: "Aanslagen waren vergelding voor aanval op moskee in Nieuw-Zeeland"Lees meer >
23/04 10u15  Sri Lanka begraaft eerste slachtoffers: "Hele dag lang massabegrafenissen"Lees meer >
23/04 10u15  Militante republikeinse groepering New IRA geeft moord op Noord-Ierse journaliste toeDe militante republikeinse groepering New IRA heeft toegegeven achter de moord op de Noord-Ierse journaliste Lyra McKee te zitten. De organisatie biedt in een brief aan lokale media haar 'oprechte excuses' aan. De politie heeft intussen een vrouw van 57 opgepakt in verband met de moord.
23/04 09u15  Norovirus op afdeling geriatrie in ziekenhuis van GenkLees meer >
23/04 09u15  Buizerd valt jogger aan in DesselIn Hoogvelden in Dessel is een jogger aangevallen door een buizerd. Ook vorig jaar is daar een jogger aangevallen door een buizerd. Wellicht gaat het om dezelfde vogel als vorig jaar.
23/04 09u15  Peter Mertens (PVDA): "Kiwimodel zou meer dan half miljard euro opleveren"De Partij Van De Arbeid (PVDA) heeft het zogenoemde kiwimodel laten onderzoeken door het Federaal Planbureau. De partij pleit al lang voor dat model. Het houdt in dat de overheid door openbare aanbestedingen lagere prijzen voor medicijnen kan afdwingen. Enkel het goedkoopste medicijn in zijn categorie wordt dan terugbetaald, de duurdere versies niet.
23/04 08u00  "Achterflap" met Sven Speybrouck op Langzullenwelezen.be moet "goesting" geven om te lezenLees meer >
23/04 08u00  Gerenommeerde wetsdokter: "Wiegendood is term die te veel gebruikt wordt terwijl hij niet aan de definitie voldoet"Wiegendood is een term die te veel gebruikt wordt terwijl hij eigenlijk niet aan de definitie voldoet. Dat zegt de gerenommeerde wetsdokter Werner Jacobs in zijn boek 'De doden praten'. In 'Van Gils & gasten' gaf hij meer uitleg bij die uitspraak. 'Als ik overlijdens van kinderen jonger dan 18 maanden die geregistreerd worden als wiegendood onderzoek, vind ik bijna altijd een oorzaak. In 20 procent zie ik aanwijzingen van geweld, de andere 80 procent, dat zijn natuurlijke overlijdens of accidentele oorzaken.'
23/04 07u00  Duitse imker-identitair: ?Ik wil niet dat mijn kinderen opgroeien in een multiculturele samenleving?Lees meer >
23/04 06u00  New IRA geeft moord op Noord-Ierse journaliste toeDe militante Republikeinse groepering New IRA heeft toegegeven achter de moord op de Noord-Ierse journaliste Lyra McKee te zitten. De organisatie biedt in een brief aan lokale media haar 'oprechte excuses' aan.
23/04 00u00  Het Journaal 7Herbekijk hier Het Journaal 7 van maandag 22 april.
23/04 00u00  Het weerLees meer >
22/04 23u15  Grote vertragingen bij Eurostar: tickets kunnen kosteloos omgeruild of terugbetaald wordenBij hogesnelheidstreindienst Eurostar zijn er grote vertragingen. Dat meldt Eurostar op Twitter. Tickets kunnen kosteloos omgeruild of terugbetaald worden. Wie meer dan een uur vertraging heeft opgelopen, kan een compensatie aanvragen.
22/04 23u15  Samsung stelt langverwachte lancering eerste plooibare smartphone uitNormaal zou de nieuwe 'Galaxy Fold' vanaf vrijdag op de markt verschijnen, maar Samsung stelt de langverwachte lancering van zijn eerste smartphone met plooibaar scherm nu toch uit. Voor onbepaalde tijd. Het bedrijf wil eerst onderzoeken waarom een aantal testexemplaren zo snel stukgingen.
22/04 23u15  Tom Van Grieken (VB): "Ik maak als voorzitter nog mee dat cordon sanitaire wordt doorbroken"Partijvoorzitter Tom Van Grieken twijfelt er niet: onder zijn voorzitterschap wordt het cordon sanitaire rond Vlaams Belang nog doorbroken. Anderzijds zegt hij ook dat invloed uitoefenen op het beleid soms interessanter is dan er deel van uitmaken.
22/04 22u00  Terzake docu: Starbucks unfilteredStarbucks, de koffiegigant, is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In 2018 waren er al 28.000 Starbucksbars in 67 landen en er komen elke dag bij. 'Terzake docu' werpt een onthullende blik achter de schermen van deze multinational.
22/04 22u00  Dit weten we tot nu toe over de aanslagen in Sri Lanka waarbij zo'n 300 doden vielenIn Sri Lanka zijn nu al zo'n 300 doden geteld na de reeks aanslagen tegen kerken en hotels gisteren op paaszondag. De politie heeft al 24 verdachten opgepakt. Volgens de Sri Lankaanse regering zit een lokale extremistisch-islamistische groepering achter de terreuraanslagen. Intussen wordt de vraag gesteld of de overheid wel adequaat heeft gereageerd op voorafgaande informatie.
22/04 21u00  Gentse politie pakt 8 jongeren op na vechtpartij in recreatiepark BlaarmeersenLees meer >
22/04 21u00  Grote vertragingen bij Eurostar door persoonsongeval in RijselBij hogesnelheidstreindienst Eurostar zijn er grote vertragingen doordat er in de namiddag een persoon aangereden is in Rijsel. Dat meldt Eurostar op Twitter.
22/04 20u00  Minstens acht doden bij aardbeving nabij de Filipijnse hoofdstad ManillaDe regio ten noorden van de Filipijnse hoofdstad Manilla is getroffen door een zware aardbeving. Die had een kracht van 6.1. De beving leidde even tot paniek in Manilla, maar het is vooral buiten de stad dat er schade is en slachtoffers zijn gevallen.
22/04 20u00  Politievoertuig betrokken bij zwaar ongeval op de Gentse stadsringLees meer >
22/04 20u00  VRT NWS-journalist Stijn Vercruysse in Sri Lanka: "Duidelijk nog vrees voor nieuwe aanslagen"De balans na de aanslagen in Sri Lanka is bijzonder zwaar en de mensen zijn bevreesd voor nog meer geweld. Dat stelt onze reporter Stijn Vercruysse vast in de hoofdstad Colombo. 'De avondklok is hier weer ingesteld en je ziet zo goed als niemand op straat', vertelt hij in 'Het Journaal'.
22/04 18u45  Oegandese politie arresteert opposant en zanger Bobi WineLees meer >
22/04 18u45  Eerste zomerdag nu al een feit: "Hoge temperaturen zijn een gevolg van de droogte van vorig jaar"Het is vandaag officieel de eerste zomerdag van het jaar. In Ukkel werd 25 graden Celsius gemeten. En ook de voorbije dagen leek het al zomer, met veel zon en hoge temperaturen. 'Een gevolg van de droogte van vorig jaar', zegt Frank Deboosere. En ook de komende zomer dreigt droog en heet te worden.
22/04 16u30  Minstens zes doden bij aardbeving nabij de Filipijnse hoofdstad ManillaDe regio ten noorden van de Filipijnse hoofdstad Manilla is getroffen door een zware aardbeving. Die had een kracht van 6.3. De beving leidde even tot paniek in Manilla, maar het is vooral buiten de stad dat er schade is en slachtoffers zijn gevallen.
22/04 16u30  Dit weten we tot nu toe over de aanslagen in Sri Lanka waarbij 290 doden vielenIn Sri Lanka zijn nu al 290 doden geteld na de reeks aanslagen tegen kerken en hotels gisteren op paaszondag. De politie heeft al 24 verdachten opgepakt. Volgens de Sri Lankaanse regering zit een lokale extremistisch-islamistische groepering achter de terreuraanslagen. Intussen wordt de vraag gesteld of de overheid wel adequaat heeft gereageerd op voorafgaande informatie.
22/04 15u15  Vlaams Belang wil centrale examens en verplicht taalbad voor wie Nederlands niet genoeg beheerstLees meer >
22/04 15u15  Groen presenteert negen topprioriteiten en wil werk maken van een vermogensregisterGroen heeft haar negen topprioriteiten voor de federale en Vlaamse verkiezingen voorgesteld. De partij wil onder meer een pak extra leerkrachten, meer middelen voor zorg op maat, een hoger nettoloon voor de lage en middeninkomens, hogere uitkeringen en pensioenen, een omslag naar een klimaatneutrale samenleving en meer investeringen in openbaar vervoer. Om dat te betalen, kijkt Groen onder meer naar een bijdrage van de grootste vermogens en haalt de partij dan ook het vermogensregister van onder het stof.
22/04 14u00  VRT NWS-journalist Stijn Vercruysse in Sri Lanka: "Hier heerst geen woede, wel verslagenheid en onbegrip"Hoewel de balans na de aanslagen in Sri Lanka bijzonder zwaar is, gaan de mensen vooral gebukt onder verdriet en verslagenheid. Dat stelde onze reporter Stijn Vercruysse vast in de stad Negombo waar een bom ontplofte in de kerk tijdens de paasmis. Hij sprak onder anderen met de priester die de mis opdroeg en alles voor zijn ogen zag gebeuren.
22/04 14u00  Wie is terreurgroep National Thowheed Jamaath (NTJ), die de schuld krijgt van de aanslagen in Sri Lanka?De regering van Sri Lanka heeft de schuld voor de bloedige terreuraanslagen van gisteren gelegd bij de NTJ, een weinig bekende lokale extremistische moslimgroep. Die zou echter steun van internationale jihadistische netwerken gehad hebben en de regering wil nu steun van het buitenland om dat onderzoek te voeren.
22/04 12u45  Zonnig einde maakt van paasvakantie aan de kust een voltreffer: 1,2 miljoen toeristen in twee wekenLees meer >
22/04 12u45  BEKIJK: De verwoesting na de explosies in Sri LankaIn Sri Lanka zijn volgens de lokale politie zes zware aanslagen gepleegd op drie grote hotels en in drie kerken. Kort nadien deden zich nog twee explosies voor.
22/04 12u45  Meer details over de slachtoffers van de aanslagen in Sri LankaLees meer >
22/04 12u45  Regering Sri Lanka: "Lokale islamistische groepering achter aanslagen, met hulp van internationaal netwerk"Lees meer >
22/04 11u30  Britse adel zingt jarige Queen toeLees meer >
22/04 11u30  Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg op klimaatmars in Londen: "We zullen de strijd nooit staken"Lees meer >
22/04 11u30  Meer details over de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka: wat weten we al?Lees meer >
22/04 11u30  Dodentol aanslagen Sri Lanka opgelopen tot 290, politie kijkt in de richting van islamistisch extremismeLees meer >
22/04 10u30  Geniet nog van de zon op deze paasmaandag, vanaf woensdag is het gedaanLees meer >
22/04 08u00  Twee jongemannen die verdacht werden van dood Noord-Ierse journaliste, zijn vrijgelatenDe Noord-Ierse politie (PSNI) heeft twee jongemannen vrijgelaten die verdacht werden in het onderzoek naar de dood van journaliste Lyra McKee. McKee werd doodgeschoten tijdens rellen donderdagavond in Londonderry. De twee zijn niet in verdenking gesteld.
22/04 08u00  Lichamen van drie bekende klimmers teruggevonden in BanffDe lichamen van de drie bekende bergbeklimmers die vermist waren sinds dinsdag in het Canadese park Banff zijn teruggevonden. Dat meldt Parks Canada, de Canadese nationale parkdienst.
22/04 08u00  Filosofe Tinneke Beeckman: "Europa heeft geprobeerd de migratiecrisis op te lossen alsof het om visquota ging"Lees meer >
22/04 08u00  Dodentol aanslagen Sri Lanka opgelopen tot 290, politie kijkt in de richting van moslimextremismeLees meer >
22/04 00u00  Help! Ik word opgeroepen om te "zitten"Lees meer >
22/04 00u00  Op welke lijsttrekkers kan u stemmen in mei? Ontdek het op onze interactieve kaartOp 26 mei verkiezen we onze vertegenwoordigers in het Vlaams, federaal en Europees parlement. In Brussel stemt men tegelijk voor het Brusselse parlement. De politieke partijen geven stelselmatig de namen vrij van hun lijsttrekkers op de verschillende niveaus. Wilt u weten op welke lijsttrekkers u kan stemmen? Selecteer dan de provincie waarin u woont en ontdek op wie u kan stemmen.
21/04 23u30  Sri Lanka-analist: "Aanslagen lijken werk van moslimterroristen, maar we weten niks zeker"Lees meer >
21/04 21u15  Deze twee Duitse meisjes banden wegwerpplastiek uit hun leven: ?In het begin vroeg ik me af waar ik nog eten zou vinden?Het begin van een verpakkingsrevolutie: voor minder gaan Romy en Klaudia niet. Het moet maar eens gedaan zijn met het plastiek waar zo goed als alles tegenwoordig in verpakt is, en dat het milieu om zeep helpt. Ze proberen alvast het goede voorbeeld te geven - zonder zichzelf evenwel al te serieus te nemen.
21/04 21u15  Herlees de liveblog: 207 doden bij aanslagen Sri Lanka (onder wie zeker 5 Britten), 13 verdachten gearresteerdIn Sri Lanka zijn op deze paasdag verschillende aanslagen gepleegd op kerken en hotels. Daarbij zijn zeker 207 doden en 450 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook buitenlanders. Enkele uren na de eerste zes explosies gebeurden er nog twee andere ontploffingen. Intussen zijn 13 verdachten opgepakt. Volg in deze liveblog de laatste updates.
21/04 21u15  Stamboom van mysterieuze denisovamens uitgebreid met twee nieuwe ondersoortenLees meer >
21/04 20u00  Herlees de liveblog: 207 doden bij aanslagen Sri Lanka (onder wie zeker 5 Britten), 8 verdachten gearresteerdIn Sri Lanka zijn op deze paasdag verschillende aanslagen gepleegd op kerken en hotels. Daarbij zijn zeker 207 doden en 450 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook buitenlanders. Enkele uren na de eerste zes explosies gebeurden er nog twee andere ontploffingen. Intussen zijn 7 verdachten opgepakt. Volg in deze liveblog de laatste updates.
21/04 19u00  Duizenden Riffijnen betogen in Marokkaanse hoofdstad voor vrijlating van leidersLees meer >
21/04 19u00  Liveblog: 207 doden bij aanslagen Sri Lanka (onder wie zeker 5 Britten), 8 verdachten gearresteerdIn Sri Lanka zijn op deze paasdag verschillende aanslagen gepleegd op kerken en hotels. Daarbij zijn zeker 207 doden en 450 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook buitenlanders. Enkele uren na de eerste zes explosies gebeurden er nog twee andere ontploffingen. Intussen zijn 7 verdachten opgepakt. Volg in deze liveblog de laatste updates.
21/04 16u30  Deze twee Duitse meisjes banden wegwerplastiek uit hun leven: ?In het begin vroeg ik me af waar ik nog eten zou vinden?Het begin van een verpakkingsrevolutie: voor minder gaan Romy en Klaudia niet. Het moet maar eens gedaan zijn met het plastiek waar zo goed als alles tegenwoordig in verpakt is, en dat het milieu om zeep helpt. Ze proberen alvast het goede voorbeeld te geven - zonder zichzelf evenwel al te serieus te nemen.
21/04 16u30  "Anomalie" tijdens motortest voor SpaceX-ruimtecapsuleLees meer >
21/04 15u15  Liveblog: 207 doden bij aanslagen Sri Lanka (onder wie zeker 1 Nederlander), 7 verdachten gearresteerdIn Sri Lanka zijn op deze paasdag verschillende aanslagen gepleegd op kerken en hotels. Daarbij zijn zeker 207 doden en 450 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook buitenlanders. Enkele uren na de eerste zes explosies gebeurden er nog twee andere ontploffingen. Intussen zijn 7 verdachten opgepakt. Volg in deze liveblog de laatste updates.
21/04 14u15  Paus spreekt paaszegen uit en leeft mee met slachtoffers van geweldLees meer >
21/04 14u15  Sri Lanka, veel meer dan stranden, olifanten en thee: portret van een eiland met een rijk verledenSri Lanka is bij ons vooral bekend als toeristische bestemming, en van de lange burgeroorlog waarbij Tamil-rebellen zich met geweld wilden afscheuren van de centrale regering. Maar Sri Lanka is ook een heel divers eiland, met een rijk eigen en koloniaal verleden.
21/04 14u15  Liveblog: "207 doden" bij aanslagen Sri Lanka (onder wie zeker 1 Nederlander), 7 verdachten gearresteerdIn Sri Lanka zijn op deze paasdag verschillende aanslagen gepleegd op kerken en hotels. Daarbij zijn zeker 207 doden en 450 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook buitenlanders. Enkele uren na de eerste zes explosies gebeurden er nog twee andere ontploffingen. Intussen zijn 7 verdachten opgepakt. Volg in deze liveblog de laatste updates.
21/04 13u00  100 jaar geleden: de Belgische oud-strijders eisen hun plaats opNa de Eerste Wereldoorlog eisen de zowat 320.000 Belgische oud-strijders hun plaats op in de samenleving. Ze aarzelen niet om op straat te komen om hun rechten af te dwingen en bestormen zelfs het parlement. Een strijd die bijna vergeten was.
21/04 13u00  Liveblog: Zeker 160 doden bij reeks aanslagen tegen kerken en hotels in Sri Lanka, "Religieus extremisme", zegt ministerIn Sri Lanka zijn op deze paasdag verschillende aanslagen gepleegd op kerken en hotels. Daarbij zijn zeker 140 tot 160 doden en 400 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook buitenlanders. Enkele uren na de eerste zes explosies gebeurden er nog twee andere ontploffingen. Volg in deze liveblog de laatste updates.
21/04 12u00  LIVE: Paus Franciscus spreekt de paaszegen "Urbi et orbi" uit in RomeRond deze tijd vindt op het Sint-Pietersplein in Rome de traditionele paasviering plaats. Paus Franciscus gaat die voor en spreekt daarbij zijn al even traditionele paaszegen 'Urbi et orbi' uit, 'Voor de stad en de wereld'. Volg alles live in bovenstaande livestream.
21/04 12u00  Vlaamse ontsnapt nipt aan aanslagen in Sri Lanka: "Was net door een van die hotels gewandeld"Er komen verschillende getuigenissen binnen na de aanslagen op Sri Lanka. De Vlaamse Anthe Ickx woont in Colombo en is samen met haar zoontje nipt ontsnapt aan de terreur.
21/04 10u45  Zware gevechten in de buurt van Libische hoofdstad TripoliLees meer >
21/04 10u45  De vijf boeken die het leven van Christina De Witte (Chrostin) hebben veranderdEen debuut op de Amerikaanse boekenmarkt. Dat is de opmerkelijke prestatie van illustrator Christina De Witte en haar boek 'The ultime survival guide to being a girl' rond haar figuurtje Chrostin. Maar om te geraken waar ze nu staat, zijn ook allerlei boeken belangrijk geweest: van non-fictie tot graphic novels. Tijd voor een overzicht van de vijf boeken die het leven van Christina De Witte hebben veranderd.
21/04 10u45  BEKIJK: De eerste beelden na de explosies in Sri LankaIn de stad Colombo in Sri Lanka zijn volgens de lokale politie zeker zes aanslagen gepleegd op drie grote hotels en in drie kerken. Daarbij kwamen volgens persagentschap AFP zeker 150 mensen om, onder wie 35 buitenlanders. Hun identiteit is nog niet bevestigd. In de ziekenhuizen liggen ook honderden gewonden. Bekijk de beelden hierboven.
21/04 10u45  Liveblog: Ruim 150 doden bij aanslagen tegen kerken en hotels in Sri Lanka, ook buitenlandse slachtoffersIn Sri Lanka zijn op deze paasdag verschillende aanslagen gepleegd op kerken en hotels. Daarbij zijn zeker 150 doden en 400 gewonden gevallen. Onder de slachtoffers zijn ook buitenlanders. Volg in deze liveblog de laatste updates.
21/04 09u30  "Na mijn Disneyperiode had ik het gevoel: nu moet ik iets anders doen!"Lees meer >
21/04 09u30  Hoogleraar Politiek Tom van der Meer: "Geloof die doemdenkers niet, het gaat goed met onze democratie"Lees meer >
21/04 08u15  "Agent Orange": VS ontsmet zwaarst vervuilde site in VietnamDe Verenigde Staten zijn meer dan 40 jaar na het einde van de Vietnam-oorlog gestart met een grote schoonmaakoperatie op een oude luchtmachtbasis in Vietnam. Op die basis sloeg de VS het gevaarlijke chemische product Agent Orange op tijdens de Vietnam-oorlog, het is de zwaarst vervuilde site in Vietnam. Washington trekt 183 miljoen dollar (162 miljoen euro) uit voor de operatie.
21/04 08u15  Franse artiesten geven benefietconcert voor heropbouw Notre-Dame, kathedraal "zo goed als gered"In Parijs is gisteravond een benefietconcert gehouden voor de Notre-Dame. Het iconische bouwwerk raakte maandag zwaar beschadigd bij brand. De Franse minister van Cultuur liet weten dat de structuur van de kathedraal zo goed als gered is.
21/04 08u15  Bite Back voert paasactie tegen doden van pasgeboren kuikentjesDierenrechtenorganisatie Bite Back heeft op paaszaterdag - wanneer de consumptie van eieren piekt - in Hasselt, Antwerpen en Gent haar jaarlijkse actie tegen het dierenleed in de eierindustrie gevoerd. 'Het is belangrijk dat er gesensibiliseerd wordt. Het gaat over 26 miljoen haantjes die op dag 1 van hun leven vergast worden', zegt woordvoerder Benjamin Loison.
21/04 08u15  Paus: Raak niet ontmoedigd door "zee van problemen"Paus Franciscus heeft de gelovigen tijdens de paasnacht aangemoedigd zich niet te verliezen in ontevredenheid en hopeloosheid. 'Soms zijn we enkel bezig met onze problemen, die niet afnemen', zei het katholieke kerkhoofd in zijn preek tijdens de paaswake zaterdagavond in de Sint-Pietersbasiliek. 'We bidden om genade om niet door de stroming van de zee van problemen weggevoerd te worden. Om niet te stranden op de zandbanken van zonde of te pletter te storten op de klippen van wantrouwen en angst.'
21/04 08u15  De Kesel haalt in paashomilie uit naar misbruik in de KerkAartsbisschop Jozef De Kesel heeft in zijn paashomilie zaterdagavond in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal uitgehaald naar het onrecht dat de mensen elkaar aandoen en het leed waarmee mensen moeten leven. Daarbij verwijst hij ook naar het misbruik binnen de Kerk, dat de geloofwaardigheid van het instituut heeft aangetast.
21/04 08u15  Game Boy wordt 30: "Draagbaar en verschillende games? Dat was revolutionair"De Game Boy wordt vandaag 30. Van de draagbare spelcomputer gingen alles samen zowat 120 miljoen exemplaren over de toonbank. 'Het was een revolutionair toestel', zegt game-expert David Verbruggen aan VRT NWS.
21/04 00u00  Witte haaien ontvluchten hun jachtgronden - en blijven lang weg - van zodra er orka's opduikenLees meer >
21/04 00u00  Franse artiesten geven benefietconcert voor heropbouw Notre-DameLees meer >
20/04 21u45  Vranckx: Varkens met een geurtje aanVarkensvlees was vroeger een luxeproduct in China, nu is het ook daar dagelijkse kost geworden. Om aan de enorme vraag te voldoen importeert China veel vlees uit de Verenigde Staten. En daar ontdekt de Brits-Afghaanse reporter Nelufar Hedayat zorgwekkende toestanden in de varkenskwekerijen. Bekijk hierboven de reportage.
20/04 21u45  Kruisvaarders "beminden hun vijanden", zo blijkt uit genetische studieLees meer >
20/04 19u30  LIVE : Het Journaal met VGTVolg live Het Journaal met Vlaamse Gebarentaal.
20/04 18u30  Stairway to Heaven prijkt opnieuw bovenaan Classics 1000 van Radio 1Lees meer >
20/04 18u30  Voor de SP.A is het genoeg geweest om altijd dezelfde mensen te doen betalenLees meer >
20/04 17u30  Voor de SP.A is het genoeg geweest om altijd dezelfden te doen betalenLees meer >
20/04 17u30  Motards halen gevaarlijke toeren uit op Antwerpse ring, politie gaat rijbewijs intrekkenOpvallende beelden vanop de Antwerpse ring. Bij het motorevenement ROC Europe, dat een traject van Antwerpen naar Gent en terug inhoudt, verstoorde een groep motorrijders het verkeer. De Antwerpse politie wil het rijbewijs van verschillende onder hen 'voor 15 dagen intrekken'.
20/04 16u15  Nieuwe hypothese over baby's die geboren werden zonder arm of handen in FrankrijkLees meer >
20/04 16u15  Willen wij meer Uber?Het verlieslatende Amerikaanse technologiebedrijf Uber maakte recent zijn langverwachte beursgang. De balans van technologisch adviseur Frederik De Bosschere oogt niet fraai voor het deelplatform: 'Wellicht is de nettobalans voor onze maatschappij zoals de cijfers van Uber: negatief'.
20/04 16u15  Gele hesjes voor 23e keer op straat in Frankrijk, politie zet traangas en rubberkogels inIn Frankrijk komen de ?gele hesjes? voor de 23e week op rij op straat. In heel het land zijn meer dan 60.000 politiemensen gemobiliseerd. De betoging verloopt rumoerig. De politie heeft traangas en rubberkogels ingezet, tot nu werden 137 mensen opgepakt.
20/04 15u00  Op reis met Vlaamse meesters: Zangvogels, ooit een delicatesse voor de rijken van AntwerpenLees meer >
20/04 13u45  Egyptenaren stemmen in referendum over vraag of president al-Sisi tot 2030 aan de macht mag blijvenLees meer >
20/04 13u45  Minister Bellot (MR) waarschuwt luchtverkeersleider Skeyes voor verlies monopolie door aanhoudend sociaal conflictLees meer >
20/04 13u45  Nederland bezorgd om tulpenvelden: "Geniet van de bloemen, maar respecteer onze trots"In Nederland is het tulpenseizoen volop bezig, en kwekers hebben steeds meer last van toeristen die pogingen doen om tussen de bloemen de ultieme foto te nemen. De bezoekers zijn zo talrijk dat een preventiecampagne werd opgezet om de bloemenvelden te beschermen. 'De bezoekers doen het niet opzettelijk', zegt teler Simon Pennings.'Ze denken dat ze in een groot park rondlopen.'
20/04 13u45  Sporen van wellicht grootste vleesetende zoogdier ooit ontdekt in AfrikaWetenschappers hebben een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt dat ooit op aarde heeft rondgelopen. De Simbabubwa kutokaafrika ('grote leeuw uit Afrika') zwierf hier zo'n 22 miljoen jaar geleden rond. Resten van het enorme zoogdier werden al jaren geleden opgegraven, maar waren al die tijd in een schuif blijven liggen.
20/04 12u30  Opnieuw warme en zonovergoten dag, treinen richting kust lopen forse vertraging opHet wordt vandaag opnieuw een warme en zonovergoten dag. Dat meldt het KMI. De NMBS legt het hele verlengde paasweekend extra treinen richting de kust in, goed voor 7.000 extra zitplaatsen per dag. Vandaag lopen die alvast forse vertragingen op.
20/04 12u30  Deze Democraten willen Donald Trump verslaan in de strijd om het Witte HuisLees meer >
20/04 11u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen op de huurmarktLees meer >
20/04 10u30  Twee tieners opgepakt in verband met doodgeschoten journalist in Noord-IerlandLees meer >
20/04 10u30  In beeld: koninklijke serres van Laken zijn opnieuw openDe koninklijke serres van Laken zijn nog tot 10 mei open voor het publiek. Onze fotograaf Alexander Dumarey brengt het indrukwekkende complex in beeld.
20/04 10u30  Britse zangeres Adele en echtgenoot zijn uit elkaarLees meer >
20/04 10u30  Hebben we dan niks geleerd uit branden uit vorige eeuwen?Dat historische gebouwen blijven afbranden, zegt iets over hoe we omgaan met brandpreventie. Hebben we uit brandrampen in de vorige eeuwen dan helemaal niets geleerd? We blijven brandrisico's onderschatten: 'Maatregelen nemen is belangrijk. Maar om dat te doen en te blijven doen, is het nog belangrijker dat wij allemaal brandveiligheid nergens en nooit als vanzelfsprekend beschouwen', stelt historicus Siegfried Evens.
20/04 10u30  Appartementen verdringen steeds meer gezinswoningen van de huurmarktLees meer >
20/04 09u30  Opnieuw warme en zonovergoten dag, NMBS legt extra treinen naar de kust inHet wordt vandaag opnieuw een warme en zonovergoten dag. Dat meldt het KMI. De NMBS legt het hele verlengde paasweekend extra treinen richting de kust in, goed voor 7.000 extra zitplaatsen per dag.
20/04 09u30  Topman van rechts-populistische Forum voor Democratie uit kritiek op leider: "Baudet trekt partij te veel naar rechts"De tweede man van de Nederlandse rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD) uit stevige kritiek op partijleider Thierry Baudet. Die trekt de partij te veel naar rechts, vindt Henk Otten. De partij moet ook oppassen dat ze niet te veel rond de figuur van Baudet draait, klinkt het in een interview met de krant NRC. De openlijke kritiek is opmerkelijk, want Otten is een vertrouweling van Baudet.
20/04 09u30  Bestemming Witte Huis: deze Democraten zijn kandidaat om het op te nemen tegen Donald TrumpLees meer >
20/04 08u15  "Ik sta er nog steeds en heb alle heisa zonder kleerscheuren doorstaan"Tien jaar geleden was ze de gedoodverfde favoriete om Miss USA te worden, maar Carrie Prejean antwoordde tijdens de verkiezing vrij conservatief op de vraag wat ze van het homohuwelijk vond. 'Het huwelijk moet tussen een man en een vrouw gebeuren. Zo ben ik opgevoed', was haar antwoord, met gejoel in het publiek tot gevolg en slechts een tweede plaats bij de toekenning van de prijzen. Het gaf de jaren die volgden aanleiding tot de vraag: 'Hoe kunnen toekomstige Missen een Prejean-scenario vermijden?' De toen 21-jarige Miss California werd zo een voorbeeld van hoe het niet moet tijdens Missverkiezingen, ook al wordt ze nog altijd als een van de knapste deelneemsters ooit aan Miss USA omschreven.
20/04 08u15  Tweede man van Forum voor Democratie vindt Baudet te rechts en te ijdelDe tweede man van Forum voor Democratie (FVD) heeft stevige kritiek op partijleider Thierry Baudet. Die trekt de partij te veel naar rechts, vindt Henk Otten. Ook moet hij niet langer alle aandacht voor zichzelf opeisen.
20/04 08u15  Nieuwe hypothese voor baby's die geboren werden zonder arm of handen in FrankrijkLees meer >
20/04 08u15  Bestemming Witte Huis: welke Democraten zijn kandidaat om het op te nemen tegen Donald Trump?Lees meer >
20/04 07u15  Strengere regels voor alcoholreclameReclame voor alcoholische dranken moet binnenkort beantwoorden aan strengere regels. Wie de regels herhaaldelijk overtreedt, riskeert een boete die kan oplopen tot 10.000 euro. Dat staat in een convenant waarover minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) een akkoord heeft bereikt met de Raad voor de Reclame, de Federatie Vinum et Spiritus en de Federatie van Belgische Brouwers.
20/04 07u15  In beeld: de koninklijke serres van LakenDe koninklijke serres van Laken zijn nog tot 10 mei open voor het publiek. Onze fotograaf Alexander Dumarey brengt het indrukwekkende complex in beeld.
20/04 06u15  Extra treinen dit paasweekend richting de kust: "Mooi weer trekt altijd dagjesmensen aan"De NMBS zet het hele verlengde paasweekend extra treinen richting de kuststeden in. Vanaf vandaag tot en met maandag rijden er elke dag acht treinen meer dan normaal. Dat betekent dat er dagelijks 7.000 extra zitplaatsen ter beschikking zijn.
20/04 00u30  "Mattheuspassie" van Bach is opgevoerd in Lier: "Emoties zijn voor iedereen herkenbaar"Het lijdensverhaal van Jezus dat Johann Sebastian Bach op muziek heeft gezet wordt traditiegetrouw opgevoerd op Goede Vrijdag. 'Het Journaal' heeft de opvoering van het stuk bijgewoond in Lier.
20/04 00u00  Campagne voeren op twee wielen: hoe is de fiets de Vlaamse politiek binnen gefietst?Lees meer >
19/04 23u15  Levenslang voor Amerikaanse ouders die 12 van hun kinderen folterdenLees meer >
19/04 23u15  Duizenden deelnemers bij klimaatmars in Rome: "Met Greta redden we de planeet"In Rome hebben duizenden mensen betoogd voor het klimaat. De Zweede klimaatactiviste Greta Thunberg sprak tijdens de mars op de Piazza del Popolo de menigte toe. 'We zullen onze strijd voor onze toekomst voortzetten', riep Thunberg de menigte toe. Ook Anuna De Wever was van de partij en heeft een toespraak gehouden.
19/04 22u15  Gerechtelijk onderzoek naar betaalsysteem van RES PrepaidHet parket van Leuven is gestart met een gerechtelijk onderzoek naar het betaalsysteem van RES Prepaid. 'Dat komt er na klachten van de Nationale Bank en de FOD Economie', bevestigt parketwoordvoerster Sarah Callewaert vrijdag.
19/04 22u15  Oppositie heeft kritiek op Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) voor uitspraken over allochtone moederIn Aalst hebben de oppositiepartijen Groen en SP.A kritiek op de uitspraken van burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) over de brand in een appartement waar drie kinderen alleen waren omdat hun moeder gaan werken was.
19/04 21u00  Terzake docu: Gelijkheid en migratieIn de reeks 'Change your mind' gaat de Amerikaanse hoogleraar en filosoof Michael Sandel in gesprek met een groep millennials over morele dilemma's van deze tijd.
19/04 21u00  Verkiezingen in India: "Het zal sowieso moeilijk worden om een regering te vormen"Lees meer >
19/04 21u00  Vogels hebben last van de droogte: "Zet een schaaltje met water in uw tuin"Natuurpunt vraagt mensen om schaaltjes met water buiten te zetten voor de vogels. Die hebben namelijk last van de droogte. 'Er zijn weinig plassen op dit moment waar vogels kunnen drinken of hun verenkleed onderhouden', zegt Hendrik Moereman van Natuurpunt.
19/04 21u00  Hans Bonte (SP.A) wil dat regering B-Fast inzet om kinderen van IS-strijders terug te halen uit Syrische kampenKamerlid en burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) wil dat de regering een B-Fast-team naar Syrische vluchtelingenkampen stuurt om Belgische kinderen die er in acuut levensgevaar verkeren, terug naar ons land te halen. Volgens Bonte is de situatie zo precair dat drie kinderen voor hun leven vechten.
19/04 21u00  Oppositie heeft kritiek op Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese voor uitspraken over allochtone moederIn Aalst hebben de oppositiepartijen Groen en SP.A kritiek op de uitspraken van burgemeester Christoph D'Haese over de brand in een appartement waar drie kinderen alleen waren omdat hun moeder gaan werken was.
19/04 20u00  Britse graven uit de IJzertijd wijzen mogelijk op rituele mensenoffersLees meer >
19/04 20u00  Franse gerecht opent een onderzoek naar frauduleuze geldwerving voor de Notre-DameLees meer >
19/04 18u45  Paasuittocht is vroeg begonnen, nog altijd heel druk naar de kust en rond AntwerpenLees meer >
19/04 18u45  Te weinig personeel aan de kust: zomerse weer bezorgt horeca-uitbaters kopzorgenHet warme weer doet dit weekend heel wat mensen afzakken naar de Belgische kust. Om die toeristengolf op te vangen, gaan horecazaken massaal op zoek naar extra werkkrachten, maar dat blijkt niet zo vanzelfsprekend. ?De vaste vacatures geraken niet ingevuld. Daardoor zijn uitbaters afhankelijk van jobstudenten en flexi-jobs?, zegt Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen.
19/04 18u45  Hoe kunnen we het weggooien van peren vermijden?Het is weer zover. Elk jaar zien we een plotse crisis in onze landbouwsector die leidt tot ongelofelijke verkwisting van appels, peren, komkommers, paprika?s, ... Zeker, elke keer gaat iets anders verloren, maar zien we niet dat ons voedselsysteem lijdt aan een structureel verspillingsprobleem? Hoe komt dit, en minstens even belangrijk, wat kunnen we er aan doen?
19/04 17u45  Vlaamse Volksbeweging roept op: "Maak geen staatshervorming mogelijk"Lees meer >
19/04 17u45  Paasuittocht leidt tot files en ongevallen, drukte verlegt zich naar AntwerpenDe paasuittocht naar zee is vanochtend in de war gelopen op de E40 ter hoogte van Wetteren, na een ongeluk met verschillende voertuigen. Twee mensen raakten lichtgewond. De weg is weer vrij, maar er staat nog altijd een file. Intussen is het vooral druk geworden rond Antwerpen. Het blijft de hele dag problematisch rijden naar de kust, waarschuwen de verkeersdiensten.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Harvard-professor Yasha Mounk: "Onze vrijheid is in gevaar"26/04 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
15x Zeven partijkopstukken houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingen26/04 00u15 - VRT NWS: Zeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep.
14x Waarom we makkelijk een miljard euro ophalen voor een kerk: "Geven voor religieus erfgoed heeft heel oude traditie"26/04 00u00 - VRT NWS: Terwijl in onder meer Jemen kinderen sterven van de honger en hulporganisaties daar moeilijk centen voor bijeengesprokkeld krijgen, is in Frankrijk op een paar dagen tijd meer dan een miljard euro ingezameld voor de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs. Hoe komt dat? En is dat dan geen discussie waard? 'Geven voor religieus erfgoed heeft een heel oude traditie', zegt Ilja De Coster, expert fondsenwerving, in 'De ochtend'.
13x Kopstukkendebat in beeld: over "de schuld van de sossen", "de vlexit" en de pensioenleeftijd26/04 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
13x Daan (Dead Man Ray): "We zijn eigenlijk op ons best als alles fout gaat"26/04 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
4x Callichimaera perplexa, de vreemdste krab die ooit geleefd heeft25/04 23u00 - VRT NWS: Lees meer >
4x Henk Otten verlaat partij van Thierry Baudet, hij was een van de mede-oprichters25/04 23u00 - VRT NWS: In Nederland stapt een van de mede-oprichters van het Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet, nu al op, een paar weken na de succesvolle provinciale verkiezingen. Naar eigen zeggen doet Henk Otten dat in het belang van de partij. Hij noemt zich het slachtoffer van een karaktermoord.
3x Macron belooft belastingverlaging voor middenklasse en indexering van pensioenen onder de 2.000 euro25/04 23u00 - VRT NWS: Lees meer >
2x Erectieprotheses worden steeds populairder: "Ik voel me herboren"25/04 20u45 - VRT NWS: Protheses om erectieproblemen op te lossen, zijn aan een flinke opmars in ons land bezig. Per jaar worden er in ons land nu 250 mannen aan zo?n apparaatje geholpen. Tien jaar geleden werden er nog maar iets meer dan honderd erectieprotheses per jaar geplaatst. 'Ik voel me echt herboren', zegt een van de mannen die de prothese liet zetten.
2x Zeven partijvoorzitters houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingen25/04 23u00 - VRT NWS: Zeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep.

Statistieken

Artikels:
28094
Gelezen:
2131
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven