zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
24/08 00u00  75 jaar geleden: het laatste Jodentransport vertrekt van Mechelen naar Auschwitz Op 31 juli 1944 vertrekt het 26e en laatste Jodentransport uit de Dossinkazerne in Mechelen naar Auschwitz. Van de 563 gedeporteerden zal ruim een derde het overleven, meer dan bij de vorige transporten.
24/08 00u00  Van de aanmaak van vitamine D tot de bestrijding van acne: zon en zee als natuurlijk medicijn De zomer, de zon, de zee, het strand? Het is vakantie! En dat heeft niet alleen een invloed op onze geest. Ons lichaam gaat in zomermodus, in opvallende en minder opvallende details. Vandaag: hoe heilzaam is de zomer voor onze gezondheid?
24/08 00u00  50 jaar Woodstock: Dag 2, we zien elkaar allemaal heel graag Exact een halve eeuw geleden, op 16 augustus 1969, was het festival van Woodstock aan zijn tweede dag toe. Na een moeizame start speelde het hondenweer de 400.000 aanwezigen parten. Dankzij de regen hield iedereen het hoofd wel koel en waren er verrassend weinig incidenten. Deel twee van ons onderzoek waarom Woodstock ondanks alles de geschiedenis inging als het meest legendarische muziekfestival van de 20e eeuw.
24/08 00u00  Terzake Bekijk hier 'Terzake' van vrijdag 23 augustus.
23/08 23u45  Handelsoorlog tussen VS en China verhardt, Amerikaanse beurzen sluiten diep in het rood De handelsoorlog tussen de VS en China is verder aan het escaleren. President Trump reageert woedend op nieuwe Chinese importtaksen op Amerikaanse producten en slaat op zijn beurt terug met extra importheffingen op Chinese producten. Na een twittertirade van Trump zijn de Amerikaanse beursindexen de dieperik ingedoken.
23/08 22u30  Ook Franse gerecht onderzoekt nu misbruik van minderjarigen in de zaak-Epstein Lees meer >
23/08 22u30  Onderwijsexpert Dirk Van Damme: ?Consensus van de traditionele partijen heeft het systeem in slaap gewiegd? Onderwijsexpert Dirk Van Damme vindt het goed dat de N-VA in het onderwijsdebat aan de boom schudt. Hij vindt het belangrijk dat het debat wordt opengegooid na jaren van consensus tussen de traditionele partijen. In ?Terzake? waarschuwt Van Damme er echter voor dat een nieuwe minister van Onderwijs er niet met het gestrekte been in mag gaan en heel behoedzaam zal moeten zijn.
23/08 22u30  Handelsoorlog tussen VS en China escaleert, Amerikaanse beurzen sluiten diep in het rood De handelsoorlog tussen de VS en China is verder aan het escaleren. Peking gaat nieuwe importtaksen opleggen aan nog eens voor 75 miljard dollar producten uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump reageert woedend en kondigt vergelding aan. De Amerikaanse beurzen zijn bijgevolg diep in de rode cijfers gesloten.
23/08 21u30  Terzake docu: The life-sized city - Tokio Terwijl de bevolking van Japan krimpt, groeit die van Tokio nog elke dag. Het is de thuisbasis van 38 miljoen mensen. Als New York de stad is die nooit slaapt, dan is Tokio dat zeker ook. De stad leefbaar houden en maken is een hele uitdaging. Dat maakt van het moderne Tokio een fascinerend stedelijk mysterie. Bekijk hierboven de reportage 'The life-sized city: Tokio'.
23/08 21u30  Onkruid, sneeuw en uitwerpselen: Mesen is lang niet de enige gemeente waar je de stoep brandschoon moet houden Lees meer >
23/08 19u15  Vakantie gepland tijdens een G7-top? Voor deze Vlaamse jongeren valt trip naar Biarritz in het water Lees meer >
23/08 18u00  De impact van de Red Lions en de Red Panthers: aantal hockeyspelers is in 10 jaar tijd verdubbeld Lees meer >
23/08 17u00  Middagploeg Punch Powertrain uit Sint-Truiden opnieuw aan de slag De middagploeg van Punch Powertrain is opnieuw aan de slag gegaan. Vrijdagochtend hebben werknemers het werk neergelegd. Het bedrijf uit Sint-Truiden zou een onbekend aantal banen schrappen. Een overleg tussen vakbonden en directie bracht geen duidelijkheid.
23/08 17u00  Dieven stelen autosleutels uit lockers van zwemmers in Geel, Antwerpen en Brasschaat In de zwembaden van Geel, Antwerpen en Brasschaat zijn de auto's van verschillende zwemmers gestolen. Dieven gingen aan de haal met de autosleutels in de lockers van het zwembad. Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart.
23/08 17u00  China weer aan zet in handelsconflict met de VS met nieuwe invoertarieven Peking gaat nieuwe tarieven opleggen aan nog eens voor 75 miljard dollar producten uit de Verenigde Staten. China reageert zo op gelijkaardige maatregelen van VS-president Donald Trump.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/08 17u00  Groen evalueert zichzelf: kort, opvallend snel en zo omfloerst mogelijkRuim een maand na de verkiezingen van mei had Groen al een interne evaluatie rond. Die blijkt opvallend bondig te zijn en legt de vinger op enkele wonden. Opvallend: de kritiek op de manier waarop de campagne is aangepakt, klinkt omfloerst. Ondervoorzitter Jeremie Vaneeckhout geeft toe dat de communicatie tijdens de campagne beter kon en dat de figuren van partijvoorzitter Meyrem Almaci en Kamerlid Kristof Calvo erg prominent aanwezig waren.
23/08 17u00  Hongkongers vormen mensenketting voor vrijheid, 30 jaar na eenzelfde protest in de Baltische statenIn Hongkong wordt op dit ogenblik een mensenketting gevormd voor vrijheid. Het initiatief komt net 30 jaar na een gelijkaardig protest in de toen nog Sovjetrepublieken Estland, Letland en Litouwen. Daar wordt ook vandaag een ketting gevormd uit solidariteit met Hongkong.
23/08 16u00  Dieven stelen autosleutels uit lockers van zwemmers in Geel en BrasschaatIn de zwembaden van Geel en Brasschaat zijn de auto's van verschillende zwemmers gestolen. Dieven gingen aan de haal met de autosleutels in de lockers van het zwembad. Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart.
23/08 16u00  Komende dagen gaan we opnieuw richting 30 graden: waarschuwingsfase hitteplan is geactiveerdDe waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan treedt vandaag in werking. Dat maakte de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) bekend. Het wordt de komende dagen erg warm. De waarschuwingsfase dient om kwetsbare groepen, zoals ouderen of kinderen, op te roepen om zich goed te beschermen tegen de hitte.
23/08 16u00  Amerikaanse miljardair David Koch, een van de rijkste mensen ter wereld, is overledenIn de Verenigde Staten is de 79-jarige zakenman David Koch overleden. Samen met zijn broer Charles Koch was hij een van de rijkste mensen ter wereld. Beide broers zijn ook belangrijke sponsors van conservatieve politici in de VS.
23/08 14u45  Macron en Merkel: "Branden in Amazonewoud zijn internationale crisis", Bolsonaro: "Kolonialistisch"Lees meer >
23/08 14u45  Het vuur in de Amazone breidt uit, net als de desinformatie erover. Laat u niet vangen door deze foto'sHashtags als #Amazonfire en #Amazonewoud zijn trending op Twitter. En ook op Facebook lokken de branden in het Amazonewoud veel reacties uit. Maar veel foto's van de brand zijn van andere branden, van jaren geleden zelfs. Sterren als Leonardo Di Caprio of de Franse president Emmanuel Macron verspreiden 'foute' foto's. Bewust?
23/08 14u45  Enorme branden teisteren het Amazonewoud: wat is er aan de hand en hoe uitzonderlijk is de situatie?Lees meer >
23/08 13u30  Frank Focketyn, Urbanus en Margriet Hermans stomen kijkers klaar voor de nieuwe talkshow "Vandaag"Lees meer >
23/08 13u30  Zes Europese landen willen 356 migranten opnemen van het reddingsschip "Ocean Viking"Binnen de Europese Unie is er dan toch een akkoord over de migranten die nu al twee weken vastzitten op het reddingsschip 'Ocean Viking'. Dat schip zal nu mogen aanmeren in Malta.
23/08 13u30  Duizenden Belgen dreigen hun bankrekeningen te verliezen "omdat ze toevallig in de VS geboren zijn"Duizenden Belgen die in de Verenigde Staten geboren zijn, dreigen in 2020 hun Belgische bankrekeningen te verliezen. Dat schrijft Trends en bevestigt de Belgische bankenkoepel Febelfin. Belgische banken zijn verplicht om gegevens van klanten die in Amerika geboren zijn door te geven aan de Amerikaanse belastingdienst. Maar niet al die klanten beschikken over de nodige gegevens. Daarom kunnen hun rekeningen in 2020 worden afgesloten, anders riskeren de Belgische banken een extra belasting van 30 procent op transacties.
23/08 12u15  Bestuurder dodelijk ongeval Nieuwerkerken reed onder invloed van alcoholDe bestuurder van het dodelijke ongeval begin deze week in Nieuwerkerken, bij Aalst, reed onder invloed. Dat blijkt uit het eerste toxicologische rapport. Bij het zware ongeval kwam een 14-jarig meisje om het leven. Volgens het parket waren er geen mankementen aan de auto en was de bestuurder ook niet aan het gsm'en achter het stuur.
23/08 11u15  Franse kustwacht redt 24 migranten in zinkend bootje voor de kust van DuinkerkeLees meer >
23/08 11u15  E313 richting Hasselt volledig versperd in Herentals door zwaar ongevalDe E313 is vanochtend volledig versperd geraakt richting Hasselt door een ernstig ongeval ter hoogte van Herentals-West. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Alle verkeer moet de snelweg verlaten in Ranst en daar de E34 nemen in de richting van Nederland. Ook de oprit Massenhoven richting Hasselt is tijdelijk afgesloten.
23/08 11u15  Voet op de tafel: was Boris Johnson onbeleefd, of toch niet?Het bezoek van de Britse premier Boris Johnson aan de Franse president Emmanuel Macron verliep in een vriendelijke sfeer, zelfs met een stevige en warme handdruk tussen beiden. Misschien zelfs iets te vriendelijk, want al snel circuleerde op sociale media een foto van Johnson die, de benen breed open gespreid, zijn voet liet rusten op een tafeltje. 'Ongehoord', foeterde men op Twitter. Maar de werkelijkheid leek enigszins anders te zijn en de conclusies van (opnieuw) boertig gedrag van Johnson leken iets te voorbarig.
23/08 10u15  Voet op de tafel: kon Boris Johnson nog onbeleefder zijn?Het bezoek van de Britse premier Boris Johnson aan de Franse president Emmanuel Macron verliep in een vriendelijke sfeer, zelfs met een stevige en warme handdruk tussen beiden. Misschien zelfs iets te vriendelijk, want al snel circuleerde op sociale media een foto van Johnson die, de benen breed open gespreid, zijn voet liet rusten op een tafeltje. 'Ongehoord', foeterde men op Twitter. Maar de werkelijkheid leek enigszins anders te zijn en de conclusies van (opnieuw) boertig gedrag van Johnson leken iets te voorbarig.
23/08 09u00  "Tweedehands" aapje op internet, politie pakt verkoper uit Jette opBegin deze maand is in Jette een man opgepakt die een roodhandtamarin, een aapje, wilde verkopen via de koopjessite 2dehands.be. Het aapje is opgevangen in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
23/08 09u00  Opnieuw kabeldiefstal bij het spoor, Infrabel verdenkt Oost-Europese dievenbendeOp de spoorlijn tussen Namen en Brussel is er hinder, na een nieuwe kabeldiefstal. Die deed zich voor in Chastre, in Waals-Brabant. Infrabel denkt dat er opnieuw een professionele dievenbende actief is uit Oost-Europa.
23/08 09u00  Een voetpad vol gras en onkruid? Vanaf 20 september schrijft de stad Mesen boetes uitVoetpaden waar er gras en onkruid tussen de tegels groeit? In Mesen, de kleinste stad van ons land, riskeert u voortaan een gasboete tot 125 euro als u uw voetpad niet goed onderhoudt. Je ziet het overal wel: trottoirs waarop er gras en onkruid tussen de tegels groeit. De stadsdiensten zullen geregeld controles houden. 'De meeste Mesenaren houden het netjes maar er is een kleine groep hardleers', zegt burgemeester Sandy Evrard (MLM).
23/08 07u45  Omstreden Iraanse supertanker vaart dan toch niet naar Griekenland, waarheen dan wel?De Iraanse tanker 'Adrian Darya' die eerder aan de ketting was gelegd in Gibraltar, zou dan toch niet naar Griekenland varen zoals eerder aangekondigd. Het is niet duidelijk wat het schip dan wel gaat doen. Wel zeker is dat de tanker de inzet wordt van een touwtrekken tussen de Verenigde Staten en Iran.
23/08 07u45  Klimaatactiviste Anuna De Wever gaat klacht indienen na incident op Pukkelpop, parket start onderzoekHet parket van Limburg start een onderzoek naar de bedreigingen vorig week op de camping van Pukkelpop. Vriendinnen van klimaatactivist Anuna De Wever zouden toen verbaal bedreigd zijn en er zouden flessen vol urine naar hun hoofd zijn geworpen. Anuna De Wever gaat samen met enkele andere jongeren ook klacht indienen bij de politie.
23/08 07u45  Welke eer valt nog te halen uit een Belgische federale regering?De discussie over de Vlaamse canon is een mediastrovuur, schrijft Pieter Bauwens van Doorbraak.be. Meer nog dan de geschiedenis moet de toekomst ons zorgen baren, vindt hij. 'Zeker als er geen breed gedragen toekomstvisie is voor dit land.' Het kan hem dan ook niet schelen wie er in de federale regering komt. Hij wil weten waarheen het gaat.
23/08 07u45  160 jaar megalomanie, beluister een onwaarschijnlijke tocht door het Justitiepaleis van Brussel160 jaar geleden werden in Brussel de eerste plannen goedgekeurd om aan het huidige Poelaertplein een nieuw paleis van justitie te bouwen. Niemand kon vermoeden dat dit uiteindelijk het grootste gebouw van Europa zou worden. Deze podcast vertelt de onwaarschijnlijke geschiedenis en loodst u het Justitiepaleis binnen, tot helemaal in de bovenste koepel.
23/08 07u45  De zussen van de koning: Astrid, schuchtere prinses, keizerlijke hoogheid en moederkloek met een (handels)missieDeze zomervakantie zet VRT NWS de (legitieme) zussen van de jongste 4 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren en zijn vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Astrid, de zus van koning Filip.
23/08 07u45  Macron: "Branden in Amazonewoud zijn internationale crisis", Bolsonaro: "Kolonialistisch"Lees meer >
23/08 06u30  Duizenden Belgen dreigen hun bankrekeningen te verliezen "omdat ze toevallig in de VS zijn geboren"Duizenden Belgen die in de Verenigde Staten zijn geboren, dreigen in 2020 hun Belgische bankrekeningen te verliezen. Dat schrijft Trends, en wordt bevestigd door de Belgische bankenkoepel Febelfin. Belgische banken zijn verplicht om gegevens van klanten die in Amerika zijn geboren door te geven aan de Amerikaanse belastingsdienst. Maar niet al die klanten beschikken over de nodige gegevens. Daarom kunnen hun rekeningen begin 2020 worden afgesloten, anders riskeren de Belgische banken een extra belasting van 30 procent op transacties.
23/08 06u30  Een wonderlijke tocht voorbij de stellingen: beluister hier wat u nog niet wist over het mythische Justitiepaleis160 jaar geleden werden in Brussel de eerste plannen goedgekeurd om aan het huidige Poelaertplein een nieuw paleis van justitie te bouwen. Niemand kon vermoeden dat dit uiteindelijk het grootste gebouw van Europa zou worden. Deze podcast vertelt de onwaarschijnlijke geschiedenis en loodst u het Justitiepaleis binnen, tot helemaal in de bovenste koepel.
23/08 06u30  De straffe geschiedenis achter het Justitiepaleis: een mythische plek, die ei zo na verwoest werd door vlammen en bommenLees meer >
23/08 06u30  De zussen van de koning: Astrid, moederkloek met een (handels)missie die het glazen plafond aan diggelen slaatDeze zomervakantie zet VRT NWS de (legitieme) zussen van de jongste 4 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren en zijn vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Astrid, de zus van koning Filip.
23/08 06u30  Er is een kandidaat-partijvoorzitter bij SP.A: Hannes De ReuEr is een kandidaat om voorzitter te worden van SP.A: Hannes De Reu, nog onbekend bij het grote publiek, neemt de handschoen op. De Reu is federaal verantwoordelijke van jeugdbeweging 'FOS Open Scouting'. 'Ik wil mensen weer enthousiast maken voor SP.A', klinkt het.
23/08 05u30  Gewezen woordvoerster van Trump wordt commentator bij Fox NewsSarah Sanders was twee jaar lang de perschef van president Trump in het Witte Huis. Nauwelijks twee maanden na haar ontslag komt ze weer in beeld, deze keer als commentator bij nieuwszender Fox News. Worden de banden tussen de president en de conservatieve zender nog sterker?
23/08 00u00  Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet tennisster Elise Mertens in de zomer?Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: tennisster Elise Mertens.
23/08 00u00  Zomerkijkers: waarom de zon onze ogen ouder maakt en goedkope zonnebrillen even goed zijn als dureDe zomer, de zon, de zee, het strand? Het is vakantie! En dat heeft niet alleen een invloed op onze geest. Ons lichaam gaat in zomermodus, in opvallende en minder opvallende details. Vandaag: wat doet de zomer met onze ogen?
23/08 00u00  50 jaar Woodstock: Dag 1, stem de gitaren voor de zwanenzang van een tijdperkEen halve eeuw geleden ging het festival van Woodstock van start. Het was bedoeld om drie dagen te duren, maar het werden er vier. Dat kwam door de enorme vertragingen en wachttijden, onder meer veroorzaakt door het erg slechte weer. Hoewel Woodstock niet het grootste of beste festival uit de muziekgeschiedenis is, bleef het toch het meest hangen in de herinnering. Hoe komt dat? Dat onderzoeken we in vier bijdragen. Eerst de aanloop en de eerste dag.
23/08 00u00  Het Journaal LaatBekijk hier 'Het Journaal Laat' van donderdag 22 augustus.
23/08 00u00  Zoektocht gestart naar overblijfselen eerste zwarte slaaf in VSIn Jamestown in de Amerikaanse staat Virginia zoeken archeologen naar sporen van Angela. Zij is de eerste zwarte slaaf die in Noord-Amerika zou zijn aangekomen. Ze kwam 400 geleden aan in wat toen nog Brits Noord-Amerika was. Na haar volgden er nog miljoenen andere Afrikaanse slaven en slavinnen.
22/08 22u45  Artsen Zonder Grenzen: "Voedseltekort dreigt op reddingsschip Ocean Viking"Lees meer >
22/08 22u45  Omstreden gewezen woordvoerster van Trump wordt commentator bij Fox NewsSarah Sanders was twee jaar lang de perschef van president Trump in het Witte Huis. Nauwelijks twee maanden na haar ontslag komt ze weer in beeld, deze keer als commentator bij nieuwszender Fox News. Worden de banden tussen de president en de conservatieve zender nog sterker?
22/08 21u45  Federale politie ontkent met klem dat legionella is aangetroffen in kazerne in EtterbeekDe federale politie ontkent met klem dat in een kazerne in Etterbeek legionella is aangetroffen. Eerder had de socialistische vakbond ACOD gezegd dat 'een bacterie' in de douches was gevonden. 'Syndicale ego-tripperij aan de hand van fake news is schadelijk', zegt de politie in een mededeling.
22/08 21u45  Vincent Byloo neemt blok Karolien Debecker over op Radio 1, Debecker presenteert drie avonden per week "Dwars"Op maandag 2 september start ook Radio 1 met een nieuwe najaarsprogrammatie. Nieuw daarin is dat Vincent Byloo het blok van 9 tot 10 uur overneemt van Karolien Debecker. Debecker koos er eind dit voorjaar zelf voor om met haar show 'Bij Debecker' te stoppen en presenteert dit najaar van dinsdag- tot en met donderdagavond 'Dwars'.
22/08 20u45  Droomt u van een eigen stukje heide? Op de Hoge Veluwe mag u het zelf knippenHet nationale park de Hoge Veluwe in Nederland biedt bezoekers komend weekend de kans een stukje heide af te knippen en mee naar huis te nemen. Het gaat om een perceel dat in het najaar sowieso wordt gemaaid.
22/08 20u45  Nooit eerder vastgesteld: Nijlpaard uit dierenpark in Nederland blijkt interseksueelEen nijlpaard dat dinsdag overleden is in het dierenpark Wildlands in Emmen in Nederland had zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtskenmerken. Dat is gebleken uit de autopsie die op het dier werd uitgevoerd. Het is de eerste keer dat zoiets vastgesteld wordt.
22/08 19u45  Na lood in waterleiding nu legionella in douches van politiekazerne in Etterbeek gevondenLees meer >
22/08 18u45  Vier mensen gedood door de bliksem in het Tatra-gebergte in Polen en SlovakijeBij hevige onweders in Polen en Slovakije zijn zeker 4 doden en 22 gewonden gevallen. Het ergste incident deed zich voor op de berg Giewont in Polen toen de bliksem insloeg op een groep toeristen.
22/08 18u45  Tekort aan leraars, maar ook veel leraars op zoek naar werk: hoe is zoiets mogelijk?Het tekort aan leerkrachten wordt steeds groter - dat blijkt ook uit de cijfers - maar anderzijds weten veel beginnende leerkrachten vandaag nog altijd niet of en waar ze aan de slag kunnen. Er is dus sprake van een soort mismatch. Aan de oplossing wordt gewerkt, maar zoals vaak vraagt zoiets tijd.
22/08 17u30  Britse premier Boris Johnson bij de Franse president Macron: hartelijk, maar geen eensgezindheidDe Franse president Emmanuel Macron heeft de Britse premier Boris Johnson vriendelijk ontvangen, maar blijft achter de 'backstop' staan. Boris Johnson wil die backstop hoe dan ook weg. De kloof tussen Londen en Parijs blijft dus groot.
22/08 17u30  Hoe kunnen scholen de prijs van schoolboeken verlagen?Het project Samen Tegen Onbetaalde Schoolfacturen wil scholen aanmoedigen om de kostprijs van boeken te drukken. Enerzijds vragen ze om na te denken over welke boeken verplicht moeten worden aangekocht en welke niet worden gebruikt in de les. Anderzijds geven ze tips mee die scholen kunnen toepassen om het voor gezinnen financieel haalbaarder te maken.
22/08 17u30  Onderzoeker UGent: "Goedkopere bio-ethanol aan Belgische pomp introduceren, kan in principe vrij snel"Milieuvriendelijker en voordeliger tanken, misschien is het ook in ons land geen verre toekomstmuziek meer. De federale regering zou aan een kader werken om de zogenoemde E85-brandstof ook bij ons algemeen toe te laten. 'E85 introduceren aan de Belgische pomp, kan in principe vrij snel', zegt Sebastian Verhelst, onderzoeker aan de UGent. Maar voorlopig moeten de meeste mensen er hun auto wel nog voor laten ombouwen.
22/08 17u30  PS schuift Laurette Onkelinx naar voren als kandidate voor Europese CommissieDe Franstalige socialisten van de PS schuiven Laurette Onkelinx naar voren als kandidate voor de post van Europees Commissaris. Dat meldt Le Soir en is door een betrouwbare bron bevestigd aan onze collega's van RTBF. Tot nu toe circuleerde in de wandelgangen alleen de naam van huidige vicepremier Didier Reynders (MR).
22/08 16u30  Omstreden Iraanse supertanker vaart dan toch niet naar Griekenland, naar waar dan wel?De Iraanse tanker 'Adrian Darya' die eerder aan de ketting was gelegd in Gibraltar, zou dan toch niet naar Griekenland varen zoals eerder aangekondigd. Het is niet duidelijk wat het schip dan wel gaat doen. Wel zeker is dat de tanker inzet wordt van een touwtrekken tussen de Verenigde Staten en Iran.
22/08 16u30  Kevin De Bruyne en Dries Mertens promoten Nederlands bij voetbalclubs in de Rand met memoryspelVoetbalclubs in de Vlaamse Rand trekken vaak een divers publiek aan met heel wat Frans- en anderstalige kinderen. Ook jonge voetballers uit Waals-Brabant en het Brussels Gewest trekken regelmatig naar Vlaamse clubs in de Rand. Een memoryspel waaronder Rode Duivels Kevin De Bruyne en Dries Mertens hun schouders zetten, leert hen op een speelse manier alle basiswoorden die nodig zijn om in het Nederlands te sporten.
22/08 16u30  Zes dappere mannen doen "Wildemanloop" op Grote Markt van DendermondeVanavond organiseren de pijnders van de Ros Beiaardommegang een 'Wildemanloop' op de Grote Markt van Dendermonde. De loop bestaat uit vijf proeven waarin zes nieuwe pijnders moeten bewijzen dat ze het waard zijn om het Ros te dragen tijdens de ommegang op 24 mei 2020.
22/08 15u30  Britse premier Boris Johson bij de Franse president Macron: hartelijk, maar geen eensgezindheidDe Franse president Emmanuel Macron heeft de Britse premier Boris Johnson vriendelijk ontvangen, maar blijft achter de 'backstop' staan. Boris Johnson wil die backstop hoe dan ook weg. De kloof tussen Londen en Parijs blijft dus groot.
22/08 15u30  Parlementsvoorzitter Nieuw-Zeeland geeft baby de fles tijdens zittingLees meer >
22/08 15u30  Ook Anuna De Wever neemt zeilschip voor reis naar klimaattop in ChiliDe Belgische klimaatactiviste Anuna De Wever zal, in navolging van Greta Thunberg, eveneens de boot nemen om naar de klimaatconferentie (COP) in Chili af te zakken. De wever zal haar reis samen met een dertigtal andere Europese jongeren maken, in het kader van het initiatief 'Sail to the COP'. Dat meldt de nieuwssite Mo* en de informatie is door Anuna De Wever bevestigd aan Belga.
22/08 14u30  Humanitaire corridor geopend voor Syrische burgers in belegerd gebiedLees meer >
22/08 14u30  Congresleden van "the squad" achtervolgen president Donald Trump in "The Simpsons"De makers van 'The Simpsons' steken opnieuw de draak met de Amerikaanse president Donald Trump. In een filmpje voeren ze deze keer de vier progressieve en 'gekleurde' Congresleden van 'the squad' op die hem door het Witte Huis achtervolgen.
22/08 13u15  Betogers steken lokaal parlement in brand tijdens rellen in oostelijke Indonesische provincie PapoeaLees meer >
22/08 13u15  Twee weken zwemverbod in Gentse Blaarmeersen door blauwalgDe Vlaamse Milieumaatschappij heeft in het water van de zwemvijver blauwalg vastgesteld. Die kan irritatie geven als je in het water gaat. Daarom heeft uitbater Farys een zwemverbod ingesteld.
22/08 12u15  Mysterieuze trillingen in Teralfene (Affligem) zijn afkomstig van bedrijf RendacDe trillingen die de inwoners van Teralfene, een deelgemeente van Affligem, al enkele dagen voelen, komen van Rendac in Denderleeuw, een bedrijf dat dierlijke resten verwerkt. Er is een onderzoek geweest en het bedrijf heeft intussen de nodige aanpassingen gedaan.
22/08 12u15  Werknemer die hand verloor, gaat na 4 maanden al opnieuw aan de slag: "Had echt niet verwacht dat dit zou kunnen"Kraanvrachtwagenchauffeur Frans Weltjens verloor in maart zijn hand bij een ongeval met een houthakselaar. Door zijn snelle revalidatie en positieve ingesteldheid kan hij na vier maanden al opnieuw aan de slag bij bouwbedrijf Mathieu Gijbels in Oudsbergen.
22/08 12u15  Vernieuwing op Studio Brussel: Joris Brys presenteert vanaf september het voormiddagprogrammaVanaf maandag 2 september wordt het voormiddagblok op Studio Brussel, tussen 9 en 12 uur, gepresenteerd door Joris Brys (30). Hij volgt Kirsten Lemaire op, die het programma 'Music@Work' na het overlijden van Christophe Lambrecht tijdelijk had overgenomen.
22/08 12u15  Sinds mei minder transmigranten opgepakt in de kustregio, maar politie ondervindt daling op terrein nietLees meer >
22/08 10u00  Sinds mei een pak minder transmigranten opgepakt in de kustregio: "Nieuwe route, brexit en maatregelen"Lees meer >
22/08 10u00  Transporteconomen: "Met superslimme kilometerheffing kunnen files verdwijnen"Transporteconomen Stef Proost (KU Leuven) en Bruno De Borger (Universiteit Antwerpen) hebben een systeem ontwikkeld waarmee volgens hen de files kunnen oplossen. Zonder dat er wagens hoeven te verdwijnen. 'Er is bewijs dat het werkt.'
22/08 10u00  Baas katholiek onderwijs Lieven Boeve: "Tekort aan leerkrachten is grootste bedreiging voor kwaliteit van ons onderwijs"Anderhalve week voor de start van het nieuwe schooljaar, zoeken heel wat directies nog nieuwe leerkrachten om het lessenrooster gevuld te krijgen. Het katholiek onderwijs weet hoe groot het probleem is. 'Werk aan de winkel voor de nieuwe Vlaamse minister van Onderwijs', zegt directeur-generaal Lieven Boeve. 'Want dit tekort brengt de kwaliteit van het onderwijs in het gedrang.'
22/08 07u45  Boris Johnson gaat na bezoek aan Angela Merkel vanmiddag op de koffie bij Emmanuel MacronGisteren was hij te gast bij de Duitse bondskanselier Merkel in Berlijn, vanmiddag reist de Britse eerste minister Boris Johnson naar Parijs. Johnson wil niet meer of niet minder dan het openbreken van het brexitakkoord dat zijn voorgangster Theresa May gesloten heeft met de Europese Unie.
22/08 07u45  Sint-Martinuscollege in Overijse kampt met tekort aan leerkrachten: "Het is zoeken naar een speld in een hooiberg"Het nieuwe schooljaar komt er bijna aan, maar in het Sint-Martinuscollege van Overijse hebben ze te weinig leerkrachten, acht in totaal. Vooral leerkrachten voor wetenschapsvakken, taalvakken en informatica zijn erg moeilijk te vinden.
22/08 07u45  De zussen van de koning: Esmeralda, van pienter kakenestje tot vrijgevochten activist die geen blad voor de mond neemtDeze zomervakantie zet VRT NWS de (legitieme) zussen van de jongste 4 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren en zijn vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Marie-Esmeralda, de halfzus van Boudewijn en Albert II.
22/08 06u45  Wereldgezondheidsorganisatie: "Microplastics die we binnenkrijgen via drinkwater lijken geen gezondheidsrisico"We hoeven ons geen grote zorgen te maken over de microplastics die we binnenkrijgen via het drinkwater. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een rapport. Met microplastics worden stukjes plastic bedoeld die kleiner zijn dan 3 millimeter. Ze zijn alomtegenwoordig in onze omgeving, zowel in de lucht, in het water als in de grond.
22/08 05u45  Tom Van Grieken beroofde een jonge vrouw van de controle over haar data en privacyDe Pukkelpop-vlaggenhetze kreeg nog een vervelend staartje voor een jonge festivalgangster. Nadat ze op Instagram een filmpje had verspreid waarin te zien was hoe een vlag met de Vlaamse leeuw verbrand werd, kwamen de beelden ook bij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken terecht. Hij verspreidde ze verder, waardoor het meisje bedolven werd onder haatberichten. 'Ongezien' en 'Trumpiaanse toestanden', noemt jurist Matthias Dobbelaere-Welvaert de actie van Tom Van Grieken. Alsook een 'flagrante schending van de privacywet'.
22/08 00u00  14 tot 20 augustus 1944: de situatie van het Duitse leger in Frankrijk is uitzichtloosIn deze reeks geven we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog, deze week van 14 tot 20 augustus 1944.
22/08 00u00  Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet zwemster Kimberly Buys deze zomer?Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: zwemster Kimberly Buys.
22/08 00u00  Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet turnster Nina Derwael deze zomer?Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: turnster Nina Derwael.
22/08 00u00  De Kesterheide in Gooik: het verhaal van een leeg graf en een "IJzeren Man"Lees meer >
22/08 00u00  "Coupe zomer" en groen haar na een zwembeurt: hoe lief is de zomer voor ons haar?De zomer, de zon, de zee, het strand? Het is vakantie! En dat heeft niet alleen een invloed op onze geest. Ons lichaam gaat in zomermodus, in opvallende en minder opvallende details. Vandaag: wat doet de zomer met ons haar?
22/08 00u00  Ronse krijgt ongelijk van rechter over afschaffing taalfaciliteiten, stad gaat in beroepHet stadsbestuur van Ronse in Oost-Vlaanderen heeft ongelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel in de strijd tegen het speciale taalstatuut van de stad, en gaat in beroep tegen dat vonnis. Dat meldt De Standaard en burgemeester Luc Dupont (CD&V) bevestigt de voortzetting van de juridische procedure.
21/08 22u45  Zwaargewonde DJ uit Boutersem geopereerd in gespecialiseerd ziekenhuisLees meer >
21/08 22u45  Sit-in in Hongkong om gewelddadige aanval op betogers in metrostation te herdenkenIn Hongkong werd er in het treinstation Yuen Long een sit-in georganiseerd. Het is namelijk exact een maand geleden dat gemaskerde mannen antiregeringsbetogers in het station aanvielen met stokken, daarbij vielen tientallen gewonden. In de voormalige Britse kolonie is het al wekenlang onrustig door protesten omdat inwoners de groeiende inmenging van China vrezen.
21/08 22u45  Federale politie gaat flessenwater gebruiken in gebouwen met vervuild leidingwaterTijdens een overleg tussen onder meer de vakbonden en de top van de federale politie is overeengekomen om een reeks voorzorgsmaatregelen te nemen in het dossier rond vervuild drinkwater in Brusselse politiekazernes. Zo komen er onder meer waterfonteinen met flessen en mogen medewerkers een bloedonderzoek laten doen
21/08 21u30  Deense premier "betreurt" annulering bezoek TrumpDe Deense premier Mette Frederiksen vernam met 'spijt en verbazing' dat de Amerikaanse president Donald Trump zijn bezoek aan Denemarken heeft afgezegd. Ze voegde eraan toe dat ze 'uitkeken naar het bezoek' en dat ze 'ontstemd' zijn door de annulering. Trump heeft zijn bezoek aan Denemarken afgezegd omdat Frederiksen de verkoop van Groenland niet wil bespreken. Eerder had Trump laten weten dat hij interesse heeft voor de aankoop van het eiland.
21/08 21u30  Ronse haalt bakzeil bij rechter over afschaffing taalfaciliteiten, stad gaat in beroepHet stadsbestuur van Ronse in Oost-Vlaanderen heeft ongelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel in de strijd tegen het speciale taalstatuut van de stad, en gaat in beroep tegen dat vonnis. Dat meldt De Standaard en burgemeester Luc Dupont (CD&V) bevestigt de voortzetting van de juridische procedure.
21/08 21u30  Bekende YouTuber PewDiePie is getrouwd! PewDieWie? Uw kroost zal hem wel kennenFelix Kjellberg is getrouwd met zijn vriendin Marzia Bisognin. Dat heeft hij via sociale media bekendgemaakt. Het brede publiek kent de bruidegom als PewDiePie, de naam waarmee hij op YouTube actief is. Met meer dan 99 miljoen volgers is hij de bekendste vlogger op het platform.
21/08 21u30  Autosector waarschuwt voor mogelijke verhoging van belasting op wagens, N-VA: "Zal budgetneutraal zijn"De N-VA ontkent dat er een eenzijdige belastingverhoging voor autogebruikers aankomt door de invoering van nieuwe tests voor de uitstoot en het gebruik van wagens. 'De hele operatie moet budgetneutraal worden', en wordt dus elders gecompenseerd, zegt de partijwoordvoerder. Eerder had de autosectorfederatie Febiac afgeleid dat de belasting op inverkeersstelling fors kan stijgen door een voorstel van de N-VA.
21/08 20u15  Het Journaal 7Herbekijk hier 'Het Journaal 7' van woensdag 21 augustus.
21/08 20u15  Populairste YouTuber PewDiePie is getrouwd met mede-YouTuber Marzia BisogninFelix Kjellberg is getrouwd met zijn vriendin Marzia Bisognin. Dat heeft hij via sociale media bekendgemaakt. Het brede publiek kent de bruidegom als PewDiePie, de naam waarmee hij op YouTube actief is. Met meer dan 99 miljoen volgers is hij de populairste vlogger op het platform.
21/08 19u00  Migrantenkinderen kunnen voor onbepaalde tijd worden vastgehouden volgens nieuwe Amerikaanse regelgevingMigrantenfamilies die vanuit Centraal-Amerika illegaal de grens met de Verenigde Staten oversteken, zouden binnenkort voor onbepaalde tijd kunnen worden vastgehouden. De regering-Trump heeft daarover een nieuwe regelgeving voorgesteld, die in de plaats moet komen van een bepaling uit 1997.
21/08 19u00  Bus met Belgische schoolkinderen rijdt in op kettingbotsing in NederlandTer hoogte van Goirle in Nederland is op de snelweg A58 een bus met Belgische nummerplaat achteraan op een kettingbotsing ingereden. In de bus zaten 70 kinderen, maar zij bleven ongedeerd.
21/08 19u00  Kunt u aantonen dat Bielefeld niet bestaat? De Duitse stad looft 1 miljoen euro uit voor het ultieme bewijsHeeft u ooit al gehoord van de Duitse stad Bielefeld? Hoogstwaarschijnlijk niet. Maar de stad bestaat wel degelijk. Toch circuleert al 25 jaar lang een complottheorie dat Bielefeld een verzinsel zou zijn. Om die verjaardag te vieren heeft de stad een bijzondere wedstrijd uitgeschreven.
21/08 19u00  Braziliaanse president Jair Bolsonaro: "Branden in Amazonewoud zijn mogelijk door ngo's aangestoken"Lees meer >
21/08 17u45  Grote gasinvestering uit Qatar lijkt nu ook in Vilvoorde van de baanLees meer >
21/08 17u45  Flessenpost uit Rusland spoelt na 50 jaar aan in AlaskaAnatolii Botsanenko was als 36-jarige kapitein bij de marine van de Sovjet-Unie toen hij een fles met een boodschap in de oceaan gooide. De fles bevatte een briefje voor de vinder met de vraag om een bericht te sturen naar het bijgevoegde adres. De flessenpost werd begin deze maand opgeraapt in Alaska. De vinder vertaalde het briefje en stuurde een boodschap naar de kapitein op rust.
21/08 17u45  "Tweetende boom" in Gent heeft nu ook broertje in bos van HarvardIn het bos van de Amerikaanse universiteit Harvard tweet sinds deze zomer een oude rode eik over zijn toestand en die van zijn bos. Harvard haalde de mosterd voor het project in Gent, waar al enkele jaren een tweetende boom staat op de faculteit bioingenieurswetenschappen.
21/08 17u45  Kunt u bewijzen dat Bielefeld niet bestaat? De Duitse stad looft 1 miljoen euro uit voor het ultieme bewijsHeeft u ooit al gehoord van de Duitse stad Bielefeld? Hoogstwaarschijnlijk niet. Maar de stad bestaat wel degelijk. Toch circuleert al 25 jaar lang een complottheorie dat Bielefeld een verzinsel zou zijn. Om die verjaardag te vieren heeft de stad een bijzondere wedstrijd uitgeschreven.
21/08 17u45  "Turborotonde" moet verkeer op R4 in Oostakker boost geven: "Gevecht voor ruimte wordt zo goed als uitgeschakeld"Het kruispunt van de Kennedylaan met de Eisenhowerlaan op de R4 rond Gent krijgt een ingrijpende make-over. Het bestaande T-kruispunt, dat vooral bekend is vanwege de files, wordt omgevormd tot een zogenoemde 'turborotonde'. Door die ingreep moet het verkeer er vlotter verlopen.
21/08 16u30  Oudste inwoner van West-Vlaanderen (110) gestorvenDe oudste inwoner van West-Vlaanderen is op 110-jarige leeftijd overleden. Rachel Neyt uit Sijsele werd begin juni nog gevierd door het stadsbestuur van Damme, maar stierf vorige week in het woonzorgcentrum De Stek. De nieuwe oudste inwoner van onze provincie is nu Lazarie Maes, die vorige maand 109 kaarsjes uitblies.
21/08 16u30  Houdt u van wilde bramen? Let op voor de vossenlintwormU hebt ze misschien ook al zien staan, de braamstruiken waarop de bessen nu volop aan het rijpen zijn. Misschien hebt u zich wel voorgenomen om er wat te plukken voor het dessert. Voor u dat doet, let u best even op want de braambessen kunnen besmet zijn met de vossenlintworm. En dat is niet zonder risico voor uw gezondheid, legt professor in de Biologie Herwig Leirs uit.
21/08 16u30  Jongen van 8 rijdt met 140 kilometer per uur op snelweg in SoestIn Soest heeft een jongen van 8 met 140 kilometer per uur over de snelweg gereden. Dat meldt de politie. Hij werd al snel bang en parkeerde de wagen vervolgens netjes op een parkeerplaats waar hij ook de gevarendriehoek opzette.
21/08 15u15  Parket start onderzoek naar bericht Vlaams Belang over burgemeester KortrijkHet parket in Kortrijk start een onderzoek naar het bericht van Vlaams Belang over burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Het onderzoek komt er na de klacht van de burgemeester voor laster.
21/08 15u15  Burgemeester en schepen van Kruibeke verwachten een kind samenIn Kruibeke zijn burgemeester Dimitri Van Laere en tweede schepen Caroline Vermeulen (allebei N-VA) in blijde verwachting van een zoon. De twee zitten samen in het schepencollege en verwachten nu dus ook een kind samen. Mag dat wel? Zolang ze niet trouwen en niet wettelijk samenwonen, wel.
21/08 15u15  "Turborotonde" moet verkeer op R4 in Oostakker boost gevenHet kruispunt van de Kennedylaan met de Eisenhowerlaan op de R4 rond Gent krijgt een ingrijpende make-over. Het bestaande T-kruispunt, dat vooral bekend is vanwege de files, wordt omgevormd tot een zogenoemde 'turborotonde'.
21/08 14u00  Vermiste medewerker Brits consulaat Hongkong zit gevangen in ChinaEen medewerker van het Britse consulaat in Hongkong die al twee weken lang vermist was, zit in China in de gevangenis. Dat heeft China bevestigd. De man is administratief aangehouden en zit in de cel in Shenzhen, een stad vlak bij de grens met Hongkong.
21/08 14u00  Het Journaal 1Herbekijk Het Journaal 1 van woensdag 21 augustus.
21/08 14u00  Studio Brussel zet sterke luistercijfers neer na een "reboot" begin dit jaarStudio Brussel heeft zijn marktaandeel in de periode van maart tot juni zien stijgen tot 11,5 procent. Dat blijkt uit de nieuwste golf van radioluistercijfers berekend door het Centrum voor Informatie over de Media (Cim).
21/08 14u00  Vlamingen zoeken vaker hulp om te stoppen met roken: "Met begeleiding dubbel zoveel kans op slagen"Steeds meer Vlamingen willen af van de sigaret. Dat is zowel af te leiden uit het aantal mensen dat contact opneemt met Tabakstop, een initiatief van de Stichting tegen Kanker, als uit het aantal terugbetalingen voor consultaties bij tabakologen. Maar de overheid moet er nog meer middelen voor vrijmaken, vindt de Stichting tegen Kanker.
21/08 14u00  De zussen van de koning: Marie-Christine, het zwarte schaap dat compleet met de koninklijke familie heeft gebrokenDeze zomervakantie zet VRT NWS de (legitieme) zussen van de jongste 4 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren en zijn vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Marie-Christine, de halfzus van Boudewijn en Albert II.
21/08 12u45  Brusselse brandweer redt ooievaar die vastzat aan paalDe Brusselse brandweer heeft gisterenavond een ooievaar gered. De ooievaar zat met een plastic lint vast aan een paal in Neder-Over-Heembeek. De brandweer zette een ladderwagen in. Het gewonde dier werd overgebracht naar het vogelopvangcentrum in Malderen bij Londerzeel.
21/08 12u45  VS-president Donald Trump jaagt Amerikaanse joden tegen zich in het harnasLees meer >
21/08 12u45  Migranten verlaten schip Open Arms in Lampedusa, maar ander schip dobbert nog altijd rondNa bijna drie weken op zee zijn de migranten aan boord van het Spaanse reddingsschip Open Arms afgelopen nacht aan wal gegaan op het Italiaanse eiland Lampedusa. Maar een ander schip, met meer dan 350 migranten aan boord, dobbert nog altijd rond, wachtend op een oplossing.
21/08 12u45  Is het huwelijk tussen Spider-Man en Marvel voorbij?Alles wijst erop dat u binnenkort Spider-Man niet meer zal zien vechten aan de zijde van de Hulk of Iron Man. Sony, het productiehuis dat de rechten van Spider-Man in handen heeft, geraakt het niet eens met Disney over de verdeling van de centen. Disney heeft de rechten van de Marvel-figuren zoals Iron Man en de Hulk in handen.
21/08 12u45  17-jarige doodgereden bij politie-interventie in Brussel; slachtoffer was zelf op de vlucht voor politieIn het centrum van Brussel is gisterenavond een 17-jarige jongen om het leven gekomen bij een politie-interventie. Hij werd aangereden door een politievoertuig dat op weg was naar een interventie. Het slachtoffer was op dat moment zelf te voet op de vlucht geslagen voor een politiecontrole.
21/08 10u30  17-jarige doodgereden bij politie-interventie in BrusselIn het centrum van Brussel is gisterenavond een 17-jarige jongen om het leven gekomen bij een politie-interventie. Hij werd aangereden door een politievoertuig dat op weg was naar een interventie.
21/08 10u30  De zussen van de koning: Marie-Christine, het zwarte schaap van de familie, verloren tussen waarheid en fantasieDeze zomervakantie zet VRT NWS de (legitieme) zussen van de jongste 4 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren en zijn vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Marie-Christine, de halfzus van Boudewijn en Albert II.
21/08 09u15  Een zwarte cowboy op een paardLouis Van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Vandaag: 'Old town road', de oorwurm van de Amerikaanse rapper Lil Nas X en Billy Ray Cyrus.
21/08 09u15  Asielcentrum Arendonk plaatst tenten om zo 70 extra opvangplaatsen te voorzienHet opvangcentrum van Arendonk, in Antwerpen, plaatst deze week legertenten om 70 extra plaatsen voor asielzoekers te voorzien. Dat schrijft De Morgen. Op die manier breidt het asielcentrum zijn 420 plaatsen uit. Het voorbije jaar zijn er in ons land verschillende nieuwe asielcentra geopend, maar die zijn zo goed als allemaal volzet.
21/08 09u15  5-jarige steelt de show tijdens optreden van Foo FightersTaylor mag dan nog maar 5 jaar oud zijn, afgelopen maandag stal hij voor een publiek van 35.000 mensen de show tijdens het concert van de Amerikaanse rockgroep Foo Fighters in de Noord-Ierse stad Belfast. Nadat hij immers door leadzanger Dave Grohl op het podium geroepen was, rockte hij er samen met de andere bandleden op los. De beelden van het optreden gaan intussen viraal.
21/08 09u15  Britse premier Boris Johnson vandaag naar Berlijn: Duitse bondskanselier Angela Merkel wil luisteren, maar zegt "nein"De Britse premier Boris Johnson gaat vandaag naar Berlijn voor gesprekken met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij hoopt op nieuwe onderhandelingen over de brexit met de Europese Unie. Merkel wil luisteren, maar houdt toch vooral de deur dicht.
21/08 08u00  Stad Leuven adviseert om omstreden Leuvense moskee niet te sluitenHet Leuvens stadsbestuur geeft het advies om de erkenning van de moskee Al Ishaan in Wilsele niet in te trekken. Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) wil de erkenning afnemen omdat de moskee volgens haar gelinkt is aan het salafisme, een fundamentalistische strekking binnen de islam.
21/08 08u00  Na 1 maand tiental zwemmers op zwarte lijst wegens wangedrag in zwembadDertien mensen mogen voortaan niet meer gaan zwemmen in vier zwembaden van uitbater LAGO. Dat schrijft het Nieuwsblad. De groep voerde na een reeks incidenten identiteitscontroles in. Zwemmers die zich misdragen komen op een zwarte lijst terecht en mogen drie maanden lang het zwembad niet meer in.
21/08 08u00  President Trump zegt bezoek aan Denemarken af na weigering om Groenland te verkopenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn bezoek aan Denemarken, gepland voor begin volgende maand, afgezegd. Reden: de weigering van Denemarken om Groenland te verkopen aan de Verenigde Staten. 'Omdat premier Frederiksen geen interesse heeft om de verkoop van Groenland te bespreken, zal ik onze ontmoeting voor onbepaalde tijd uitstellen', is de boodschap op Twitter.
21/08 07u00  Bootvluchtelingen verlaten schip Open Arms in LampedusaNa bijna drie weken op zee te hebben gezeten, zijn de migranten aan boord van het Spaanse humanitaire schip Open Arms in de nacht van dinsdag op woensdag aan wal gegaan op het Italiaanse eiland Lampedusa. Dat was te zien op televisiebeelden van Italiaanse en Spaanse media.
21/08 07u00  14.500 eerstejaars middelbaar onderwijs krijgen gratis proefabonnement De LijnLees meer >
21/08 07u00  Australische topkardinaal George Pell ook in beroep veroordeeld voor kindermisbruikLees meer >
21/08 07u00  Het wordt opnieuw volop zomer dit weekend: 30 graden mogelijkAugustus krijgt alsnog warme dagen: we gaan in het weekend opnieuw naar dertig graden. Ook de regen blijft uit. Bekijk hieronder het weeroverzicht, dag per dag.
21/08 06u00  21 tot 27 augustus 1944: Parijs bevrijd!Lees meer >
21/08 06u00  De zussen van de koning: Marie-Christine, het zwarte schaap verloren tussen waarheid en fantasieDeze zomervakantie zet VRT NWS de (legitieme) zussen van de jongste 4 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren en zijn vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Marie-Christine, de halfzus van Boudewijn en Albert II.
21/08 00u45  Fred Rister, "schaduwcomponist" van David Guetta, is overledenDe Fransman Fred Rister, die wereldhits schreef als 'I gotta feeling' van de Black eyed peas en muziek schreef voor de Franse dj David Guetta, is op 58-jarige leeftijd overleden. Dat is bij verschillende bronnen vernomen en staat op zijn Facebookpagina te lezen.
21/08 00u00  Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet ex-zeilkampioene Evi Van Acker in de zomer?Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: zeilster Evi Van Acker.
21/08 00u00  Waarom ik snel bruin word en jij snel verbrandt: onze huid als natuurlijke parasolDe zomer, de zon, de zee, het strand? Het is vakantie! En dat heeft niet alleen een invloed op onze geest. Ons lichaam gaat in zomermodus, in opvallende en minder opvallende details. Vandaag: wat is het effect van de zomer op onze huid?
21/08 00u00  Waarom escaleert het protest in Hongkong, en bereidt China een inval voor? 5 vragen en antwoordenHet protest in Hongkong wordt steeds grimmiger, hoewel de omstreden uitleveringswet aan China vorige maand al in de koelkast werd gestopt. De betogers leggen al twee dagen lang de drukke internationale luchthaven van Hongkong lam. Maar wat willen ze eigenlijk? En hoelang blijft Peking nog toekijken vanop de zijlijn? 5 vragen en antwoorden.
21/08 00u00  Het weerBekijk het weerbericht van dinsdag 20 augustus om 19.30 uur. De weersverwachting in tekst en beeld
20/08 23u45  Studio Skoop in Gent staat te koop: "Hopelijk komt er opnieuw een arthouse bioscoop in"Studio Skoop in Gent staat te koop. Dat schrijft De Standaard. Al bijna een halve eeuw zijn in de bioscoop aan het Sint-Annaplein alternatieve films te zien. 'Ik hoop dat er opnieuw een arthouse bioscoop in komt', zegt filmjournalist Roel Van Bambost.
20/08 23u45  Fred Rister, schaduwcomponist van David Guetta, is overledenDe Fransman Fred Rister, die wereldhits schreef als 'I gotta feeling' van de Black eyed peas en muziek schreef voor de Franse dj David Guetta, is op 58-jarige leeftijd overleden. Dat is bij verschillende bronnen vernomen en staat op zijn Facebookpagina te lezen.
20/08 23u45  De zussen van de koning: Josephine Charlotte, de prinses in de luwte die als kind de dood van haar moeder "voorspelde"Deze zomervakantie zet VRT NWS de (legitieme) zussen van de jongste 4 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren en zijn vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Josephine Charlotte, de oudste zus van Boudewijn en Albert II.
20/08 22u30  Oudste doorlopend actieve webcam ter wereld houdt er na 25 jaar mee opDe oudste doorlopend actieve webcam ter wereld houdt er na 25 jaar mee op. Dat vertellen de bedenkers in Amerikaanse media. Het gaat om de zogenoemde San Francisco FogCam die sinds 1994 de campus van de San Francisco State University in beeld brengt.
20/08 21u30  Nieuwe James Bondfilm heet "No time to die"De nieuwe James Bondfilm krijgt de titel 'No time to die' ('Geen tijd om te sterven'). Dat hebben de makers via Twitter bekendgemaakt. Daniel Craig kruipt opnieuw in de huid van de geheim agent.
20/08 21u30  Gents productiehuis werkt samen met Steven Spielberg voor documentaire over genocideHet Gentse productiehuis A Mad Production zal in opdracht van de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg een documentaire in virtual reality maken over de genocide en holocaust.
20/08 21u30  Procureur laat Open Arms-schip in beslag nemen en migranten van boord gaanLees meer >
20/08 21u30  Wie wordt de Belgische Eurocommissaris? Politicoloog: "Reynders meest waarschijnlijk, maar moeten 2 namen geven"Volgens professor Europese politiek Steven Van Hecke (KU Leuven) wordt vicepremier Didier Reynders (MR) hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Belgische Eurocommissaris. Het is premier Charles Michel (MR) die Reynders tegen volgende week maandag zou moeten voordragen. Maar de premier 'moet ook beantwoorden aan de vraag van de Europese Commissie en twee namen geven, die van een man en een vrouw', zegt Van Hecke.
20/08 20u15  Amerikaanse Buitenlandminister Pompeo: "IS is op sommige plaatsen sterker dan drie of vier jaar geleden"Lees meer >
20/08 20u15  Rechter laat Open Arms-schip in beslag nemen en migranten van boord gaanLees meer >
20/08 20u15  Eten we binnenkort sardienen of tonijn uit de Noordzee?Door de opwarming van de aarde is het over afzienbare tijd mogelijk om commercieel op vissoorten als sardienen en tonijn te vissen in de Noordzee. Dat zegt een Duitse sectorfederatie. Wetenschappers bij ons nuanceren het bericht.
20/08 19u15  LIVE : Het Journaal met VGTVolg live Het Journaal met Vlaamse Gebarentaal.
20/08 19u15  Vlamingen in het Verenigd Koninkrijk: "Ik ga misschien toch wel pampers en babyvoeding inslaan"Lees meer >
20/08 19u15  Brexit zonder deal tegen 31 oktober? Kan dat mijn weekendje kerstshoppen in Londen dwarsbomen?De Britse premier Boris Johnson dreigt ermee om op 31 oktober zonder deal uit de Europese Unie te stappen. Als dat zou gebeuren, zou dat meteen grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de internationale politiek en het bedrijfsleven, maar ook voor de gewone Belg die al eens graag op citytrip gaat naar Londen. Welke gevolgen? We kijken even naar de belangrijkste problemen bij een no-deal-brexit.
20/08 18u00  Nieuwe tool toont de data die Facebook van andere bedrijven over jou krijgt op basis van je surfgedragFacebook lanceert vandaag een nieuwe update in hun Facebook-app: de 'off-Facebook Activity', je activiteit buiten Facebook. De nieuwe functie geeft gebruikers meer inzicht in hoe en welke data bedrijven online verzamelen en delen met Facebook. De uitrol van de update gebeurt eerst in Ierland, Spanje en Zuid-Korea. Later ook bij ons.
20/08 18u00  Chloorarme zwembaden: Vlaamse technologie voor een nieuwe zwembelevingZwembadwater kan even grondig worden ontsmet met drie tot vier keer minder chloor dan gebruikelijk. De nieuwe methode werd in Vlaanderen ontwikkeld onder het waakzaam oog van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
20/08 17u00  Parkings aan stations steeds vaker betalend: burgemeesters ontevreden, NMBS ziet geen andere oplossingAan ruim 400 treinstations is er een parking, bij 53 stations daarvan moet je intussen betalen om je auto kwijt te geraken. Dit jaar werden of worden 6 parkings betalend. Een noodgreep, zegt NMBS. Maar de lokale burgemeesters zijn het daar niet mee eens.
20/08 17u00  Onbekend gangenstelsel ontdekt in mergelgroeve in RiemstIn Riemst is een opmerkelijke vondst gedaan. Er is daar een tot nu toe onbekend ondergronds gangenstelsel gevonden in de mergelgroeve Grote Berg.
20/08 17u00  Vanwaar komen de "vreemde trillingen" in Affligem? Burgemeester laat een onderzoek uitvoerenVerschillende bewoners van Teralfene, een deelgemeente van Affligem, klagen al een tiental dagen van de trillingen die ramen en deuren doen trillen. Volgens sommigen klinkt het alsof er een helikopter overvliegt. Burgemeester Walter De Donder laat nu onderzoeken waar de trillingen vandaan komen.
20/08 17u00  Italiaanse premier Conte kondigt einde regering aan en verwijt Salvini "onverantwoordelijke keuze voor eigenbelang"In de Italiaanse Senaat heeft premier Giuseppe Conte het einde van de regering aangekondigd. Dat deed hij aan het slot van een vlammende toespraak, waarin hij vicepremier Matteo Salvini stevig de mantel uitveegde. Hij verweet hem de regeringscrisis te hebben uitgelokt, een 'onverantwoordelijke keuze, louter ingegeven door eigenbelang en partijbelangen'. Na het parlementaire debat gaat Conte naar de president om zijn ontslag aan te bieden.
20/08 15u45  Kinderen wordt afgeraden om buiten te spelen na brand aan Leuvensesteenweg in SchaarbeekDoor een brand in een oude loods is de wekelijkse markt aan het Daillyplein in Schaarbeek ontruimd, minstens vier mensen werden bevangen door de rook en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Kinderen wordt vandaag en morgen afgeraden om buiten te spelen.
20/08 15u45  Sociale ondernemingen kunnen de meest kwetsbaren aan een sociale woning helpenEen recordaantal mensen in Vlaanderen staat op een wachtlijst voor een sociale woning. Morgen starten de onderhandelingen over het Vlaams woonbeleid van de komende vijf jaar. Architect Alexis Versele wijst de onderhandelaars op het potentieel van sociaal ondernemerschap.
20/08 15u45  Zelfs Ed Sheeran buisde ooit voor muziek! Nieuwe expo in het Verenigd Koninkrijk toont persoonlijke spullen van muzikantDe vader van muzikant Ed Sheeran organiseert een gratis tentoonstelling die vandaag opent in het Engelse Ipswich. Nog tot mei volgend jaar kunt u onder andere familiefoto's, persoonlijke spullen en schooldocumenten gaan bekijken.
20/08 15u45  Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient klacht in nadat Vlaams Belang zegt dat hij positief testte bij alcoholcontroleDe Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient een klacht in wegens laster tegen de Kortrijkse afdeling van Vlaams Belang. Die verspreidde gisteren via sociale media het bericht dat Van Quickenborne zaterdagavond positief testte op alcohol en/of drugs na de voetbalwedstrijd Kortrijk-Anderlecht. 'Klopt niet', zegt Van Quickenborne.
20/08 13u30  LIVE: Het Journaal 1Volg live Het Journaal 1 van dinsdag 20 augustus.
20/08 13u30  Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient een klacht in wegens laster na valse beschuldiging Vlaams BelangDe Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient een klacht in wegens laster tegen de Kortrijkse afdeling van Vlaams Belang. Die verspreidde gisteren via sociale media het bericht dat Van Quickenborne zaterdagavond positief testte op alcohol en/of drugs na de voetbalwedstrijd Kortrijk-Anderlecht. Klopt niet, zegt Van Quickenborne, en ook de politie ontkent.
20/08 12u30  Ronan "Boyzone" Keating en 10cc komen naar Night of the PromsNa presentator Bart Peeters en de onvermijdelijke John Miles zijn nieuwe, internationale namen bekendgemaakt voor de 35e editie van Night of the Proms in Antwerpen.
20/08 12u30  New Yorkse agent ontslagen vijf jaar na "I can't breathe"-incidentDe New Yorkse politieagent die de dood veroorzaakte van een zwarte man door hem in een houdgreep te houden, is vijf jaar na het incident ontslagen. Vorige maand raakte nog bekend dat hij niet strafrechtelijk zou worden vervolgd, maar de politie van New York oordeelt dat hij toch niet meer als agent kan functioneren.
20/08 12u30  Markt ontruimd door brand aan Leuvensesteenweg in SchaarbeekDoor een brand in een oude loods is de wekelijkse markt aan het Daillyplein in Schaarbeek ontruimd, minstens vier mensen werden bevangen door de rook en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
20/08 12u30  Moskou hekelt Amerikaanse rakettest als "escalatie van militaire spanningen"Rusland hekelt de Amerikaanse rakettest van afgelopen zondag als een 'escalatie van militaire spanningen'. Het Amerikaanse leger testte een conventionele, van op de grond gelanceerde kruisraket, kort na het aflopen van het Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag (INF). Het gaat om het soort raket dat door dat verdrag was verboden.
20/08 12u30  Van Quickenborne dient een klacht in wegens laster na valse beschuldiging Vlaams BelangDe Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient een klacht in wegens laster tegen de Kortrijkse afdeling van Vlaams Belang. Die verspreidde gisteren via sociale media het bericht dat Van Quickenborne zaterdagavond positief testte op alcohol en/of drugs na de voetbalwedstrijd Kortrijk-Anderlecht. Klopt niet, zegt Van Quickenborne, en ook de politie ontkent.
20/08 12u30  Nooit heb ik meer volk bijeen gezien op een demonstratie dan in HongkongOp beelden vanuit de lucht leek het een grootschalig tableau vivant. Duizenden, wellicht honderdduizenden geopende paraplu's, genadeloos en ononderbroken aangevallen door agressieve regenstriemen. Zomerneerslag in Hongkong. Een normaal mens zou gaan schuilen. Degenen onder de paraplu's volharden, urenlang. Niet alleen in het uitgestrekte Victoria Park, maar ook in alle aanpalende straten. En dan zijn er nog degenen die de metrostations niet uitgeraakten, of die wegens gebrek aan plaats de vele winkelcentra overspoelden.
20/08 11u15  Ergste lijkt achter de rug op Gran Canaria: bosbrand zwakt wat afLees meer >
20/08 11u15  Imke Courtois peilt naar vakantieplannen topsporters: wat doet wielrenner Gianni Vermeersch deze zomer?Onze sport- en gezondheidsexpert Imke Courtois kiest deze zomer vooral voor festivals, barbecues en strandvakanties, maar wat doen onze Belgische topsporters tijdens de zomervakantie? Wanneer is hen vakantie gegund? En kunnen ze hun sport dan even loslaten? Tijdens de zomervakantie gaat Imke Courtois elke week op bezoek bij een topatleet of topcoach. Vandaag: wielrenner Gianni Vermeersch.
20/08 10u15  Epstein ondertekende testament, twee dagen voor zijn doodLees meer >
20/08 10u15  Philippe Muyters (N-VA) wordt geen minister in nieuwe Vlaamse regering: "Na 10 jaar is het goed geweest"Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) zal geen deel uitmaken van de nieuwe Vlaamse regering. 'Na 10 jaar ministerschap is het goed geweest. Ik heb meer dan een jaar geleden zelf die keuze gemaakt', zegt hij in 'De ochtend'.
20/08 10u15  Gieren bezetten luxevilla: "Ik durf hier met mijn dochter van 2 niet meer te komen"Begin dit jaar kochten Anthony en Siobhan Casimano uit New York een luxueuze vakantievilla in de 'Ibis Golf and Country Club' in West Palm Beach, in de Amerikaanse staat Florida. Maar toen het koppel in mei er van een welverdiende vakantie wilde genieten, bleken zich plots een 20-tal gieren in de woning te bevinden. 'Ze waren baas over het zwembad en de barbecue', aldus Siobhan. En ook nu, 3 maanden later, blijven de gieren baas in hun vakantiehuis.
20/08 10u15  Pieter De Crem (CD&V): "Sociaal-economische programma PS staat haaks op wat we in Vlaanderen willen"Voor minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) kan een federale regering niet zonder Vlaamse meerderheid, en moet die een sterk sociaal-economisch programma kunnen voorleggen. 'Maar het sociaal-economische partijprogramma van de PS staat haaks op de realiteit waarmee wij in Vlaanderen willen werken', zegt hij in 'De ochtend' op Radio 1.
20/08 09u00  Gieren bezetten luxevilla: "Ik durf hier met mijn dochter van 2 niet meer komen"Begin dit jaar kochten Anthony en Siobhan Casimano uit New York een luxueuze vakantievilla in de 'Ibis Golf and Country Club' in West Palm Beach, in de Amerikaanse staat Florida. Maar toen het koppel in mei er van een welverdiende vakantie wilde genieten, bleken zich plots een 20-tal gieren in de woning te bevinden. 'Ze waren baas over het zwembad en de barbecue', aldus Siobhan. En ook nu, 3 maanden later, blijven de gieren baas in hun vakantiehuis.
20/08 09u00  Feestelijke start van het 25e seizoen: nieuwe generiek en introsong voor "Thuis"De fictiereeks 'Thuis' pakt uit met enkele vernieuwingen voor hun jubileumseizoen, dat op maandag 2 september van start gaat. 'Ik ben thuis' wordt de nieuwe introsong, gezongen door Raf Van Brussel. Ook de generiek en het logo van de reeks werden onder handen genomen.
20/08 07u45  Niet langer "Old town road", maar wel "Bad guy": Billie Eilish stoot Lil Nas X na 19 weken van de troon in de VS'Old town road', de oorwurm van de Amerikaanse rapper Lil Nas X en Billy Ray Cyrus, is zijn toppositie in de Amerikaanse hitlijst kwijt. Na een record van 19 weken op nummer 1 is het van de troon gestoten door een song van een andere spraakmakende artiest: 'Bad guy' van Billie Eilish.
20/08 07u45  Wachtlijsten voor sociale woning nemen fors toe en zetten Vlaamse onderhandelingen op scherpVorig jaar stonden 153.910 mensen in Vlaanderen op een wachtlijst voor een sociale woning. Dat is bijna 20.000 meer dan in 2017, blijkt uit cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen die Groen naar buiten brengt. Morgen onderhandelen de N-VA, CD&V en Open VLD voor het eerst over het woonbeleid van de komende vijf jaar. 'Maar de plannen van Bart De Wever (N-VA) om het met renovaties op te lossen, zullen niet volstaan', zegt Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen). Ook bij de SP.A in Antwerpen raken de cijfers een gevoelige plek.
20/08 06u30  Belgische gamingsector nog altijd een mannenbastion: waarom vinden zo weinig vrouwen hun weg naar de industrie?Lees meer >
20/08 06u30  De zussen van de koning: Josephine Charlotte, de prinses in de luwte die de dood van haar moeder "voorspelde"Deze zomervakantie zet VRT NWS de (legitieme) zussen van de jongste 4 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren en zijn vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Josephine Charlotte, de oudste zus van Boudewijn en Albert II.
20/08 06u30  Wachtlijst sociale woningen neemt toe en zet Vlaamse onderhandeling op scherp, Groen: "Stevenen af op sociaal bloedbad"Vorig jaar stonden 153.910 mensen in Vlaanderen op een wachtlijst voor een sociale woning. Dat is bijna 20.000 meer dan in 2017, blijkt uit cijfers die Groen naar buiten brengt. Morgen onderhandelen de N-VA, CD&V en Open VLD voor het eerst over het woonbeleid van de komende vijf jaar. 'Maar de plannen van Bart De Wever (N-VA) om het met renovaties op te lossen, zullen niet volstaan', zegt Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen). Ook bij de SP.A in Antwerpen raken de cijfers een gevoelige plek.
20/08 00u00  Turkije als land van zon, zee en haartransplantaties: "Ze staan misschien zelfs verder dan bij ons"Steeds meer Belgen zoeken medische hulp in het buitenland. Een ingreep of behandeling kan er goedkoper zijn, de expertise groter of wachtlijsten korter. Dankzij het internet wordt het steeds makkelijker om te vergelijken en te kiezen. Deze week belichten we enkele populaire bestemmingen voor dit 'medisch toerisme' waarbij een reis gekoppeld wordt aan een medische behandeling. Vandaag: Turkije. Een van onze favoriete vakantiebestemmingen, maar ook zeer populair voor cosmetische chirurgie en tandzorg. Een land van zon, zee en haartransplantaties.
19/08 22u45  VS test kruisraket voor de middellange afstand voor het eerst sinds het aflopen van het INF-verdragDe Verenigde Staten hebben een test uitgevoerd met een kruisraket die van op het land is afgevuurd. De raket zou het doel hebben getroffen op een afstand groter dan 500 kilometer. Onlangs is het INF-verdrag tussen de VS en Rusland afgelopen. Dat verbood sinds 1987 het gebruik en bezit van dergelijke raketten voor de middellange afstand.
19/08 21u30  Reeks bomaanslagen verstoort viering 100 jaar onafhankelijkheid van AfghanistanIn Jalalabad in het oosten van Afghanistan zijn op korte tijd zeker tien bommen tot ontploffing gebracht. Er zouden tientallen gewonden zijn gevallen. De aanslagengolf komen op de dag dat Afghanistan de 100e verjaardag van zijn onafhankelijkheid viert en kort na een bloedige aanslag op een huwelijksfeest in de hoofdstad Kaboel.
19/08 21u30  Zijn pruimen een alternatief voor appel en peer? Fruitteler Peter experimenteert ermeeDoor de Russische boycot en de voorbije grote hitte zijn het voor de Vlaamse fruittelers moeilijke tijden. Maar sommigen blijven niet bij de pakken zitten: ze gaan iets anders telen. Naast appels, peren of kersen experimenteren ze bijvoorbeeld met nieuwe pruimensoorten. Onze reporter ging in Haspengouw kijken bij fruitteler Peter Durlet. Bekijk zijn verslag hierboven.
19/08 21u30  Voor de grootste fietsenstalling ter wereld moet u in Utrecht zijnBij het station Utrecht Centraal is vandaag het tweede gedeelte van een fietsenstalling geopend. Dat maakt er de grootste fietsenstalling ter wereld van. Het eerste deel was al in 2017 geopend, en toen ging het al om de grootste stalling van Nederland.
19/08 21u30  Protest in Hongkong: in het spoor van een groep jonge betogersAfgelopen weekend zijn in Hongkong weer honderdduizenden mensen op straat gekomen om te betogen, in de gietende regen. Onze reporter Stefan Blommaert liep mee in het spoor van een groepje vrienden dat al van het begin van het protest, bijna drie maanden geleden, elk weekend betoogt. Bekijk hierboven zijn verslag.
19/08 21u30  Chinese regime heeft Twitter en Facebook gebruikt om betogers in Hongkong in diskrediet te brengenDe twee grote socialemediabedrijven hebben tegelijk misbruiken vastgesteld die kaderen in een grootscheepse operatie van de Chinese overheid. Het zou de bedoeling zijn om de betogers en de oppositie in Hongkong in een slecht daglicht te stellen.
19/08 20u30  Ontspannend, avontuurlijk of stresserend? Zo ervaart u reizen met de elektrische autoLees meer >
19/08 20u30  Koffieverkoop daalt, maar betekent dat ook dat er minder wordt gedronken? "Er is een verschuiving aan de gang"Lees meer >
19/08 18u15  Heeft Michel minder bespaard dan Di Rupo? En waar heeft de regering het laten liggen? 5 vragen over het begrotingstekortDe regering-Michel heeft het begrotingstekort vooral kunnen terugdringen door de gunstige conjunctuur en door een aantal meevallers. Zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Waardoor is het tekort dan zo sterk gedaald? Vijf vragen over het begrotingstekort.
19/08 18u15  Londen wil onmiddellijk een eind maken aan vrij verkeer EU-burgers als er een brexit zonder akkoord komtDe Britse regering wil 'onmiddellijk' een einde maken aan het vrije verkeer van personen als het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober zonder akkoord uit de Europese Unie stapt. Dat heeft een woordvoerder van premier Boris Johnson bevestigd. Dat kan betekenen dat u vanaf 1 november niet meer vrij het Kanaal kan oversteken.
19/08 17u15  Ook morgen geen opnames en operaties in Jan Ypermanziekenhuis in Ieper door problemen met IT-systeemLees meer >
19/08 17u15  OPROEP: Verblijft u momenteel op Gran Canaria en bent u getuige van de bosbrand?Lees meer >
19/08 16u00  Duits pretpark schrapt attractie wegens gelijkenis met hakenkruisLees meer >
19/08 16u00  Regering in Hongkong blijft doof voor eisen van protestbewegingDe regering van Hongkong geeft geen signalen dat er over de eisen van de protestbeweging gepraat kan worden. Maar de manifestanten willen doorgaan met acties tot hun eisen ingewilligd zijn. Onze journaalploeg is in Hongkong en maakte deze reportage.
19/08 16u00  Geen operaties in Jan Ypermanziekenhuis in Ieper door problemen met IT-systeemHet IT-systeem van het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper ligt plat. Dat meldt de dienst Noodplanning van de provincie West-Vlaanderen. Geplande ingrepen gaan voorlopig niet door.
19/08 14u45  Een katholieke school moet katholiek zijn of ze zal verdwijnenAuteur Kolet Janssen wenst alle katholieke scholen een schooljaar toe vol vergeving en mededogen. Dat zijn twee christelijke waarden die volgens haar in onze samenleving bedreigd worden, en waarop katholieke scholen zich moet onderscheiden.
19/08 14u45  Stress over studiekeuze? Limburgse Hogeschool PXL schakelt coaches inLees meer >
19/08 13u45  Onafhankelijke boekhandels herleven, zowel verkoop van boeken als omzet stijgtLees meer >
19/08 13u45  Oud-president Bashir van Soedan staat terecht voor corruptieIn Soedan is het proces gestart tegen Omar al-Bashir, de oud-president die vier maanden geleden na net geen 30 jaar hardhandig bewind aan de kant werd gezet. Bashir (foto boven is een archieffoto), die zelf aanwezig was in de rechtbank, wordt vervolgd voor corruptie en bezit van zwart geld.
19/08 13u45  Britse prins Andrew "geschokt" door beschuldigingen seksueel misbruik tegen vriend Jeffrey EpsteinLees meer >
19/08 13u45  Bestuurder van dodelijk auto-ongeval in Nieuwerkerken had voorlopig rijbewijs maar mocht op moment ongeval niet rijdenIn Nieuwerkerken bij Aalst is een meisje van 14 vannacht omgekomen bij een auto-ongeval. Drie andere tieners die in de wagen zaten raakten gewond. De vier kwamen van een kermis in Mere. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder de controle over het stuur verloor. Hij had een geldig voorlopig rijbewijs, maar mocht op het moment van het ongeval niet rijden, en mocht de passagiers ook niet vervoeren.
19/08 12u30  Tom Meeuws (SP.A): "Haren gaan recht staan van startnota, maar vertrouwen dat we Antwerps akkoord kunnen realiseren"Bij de Antwerpse socialisten is er ongerustheid over de startnota op basis waarvan N-VA, CD&V en Open VLD een Vlaams regeerakkoord proberen te maken. Onder meer oud-burgemeester Bob Cools trekt aan de alarmbel en plaatst vraagtekens bij de verderzetting van de Antwerpse coalitie van N-VA, SP.A en de liberalen. Maar Antwerps SP.A-schepen Tom Meeuws reageert eerder voorzichtig afwachtend en heeft naar eigen zeggen vertrouwen dat het Antwerpse bestuursakkoord zal kunnen worden gerealiseerd.
19/08 12u30  De zomer is nog niet met vakantie: veel zon en eind deze week tot 28 gradenDe voorbije weken leek het er misschien toe wel wat op, maar de zon is toch nog niet met vakantie. Deze week mogen we genieten van droge en zonnige dagen. Het kwik klimt elke dag ook een beetje hoger, zodat we eind deze week temperaturen tot 28 graden halen.
19/08 12u30  Geef terug, mijn Vlaamse vlagTheaterregisseur Koen Boesman vindt dat de Vlaamse vlag in de nasleep van de incidenten op Pukkelpop oneer is aangedaan. Hij vraagt aan uiterst linkse en rechtse mensen om de Vlaamse vlag, die iedereen met trots kan dragen, terug te geven.
19/08 12u30  Kunnen we vanaf 1 november, na de brexit, nog naar het Verenigd Koninkrijk reizen?De Britse nieuwswebsite The Independent schrijft dat de minister van Binnenlandse Zaken nadenkt over een plan om het vrije verkeer voor EU-burgers na de brexit af te schaffen. Dat zou betekenen dat u en ik vanaf 1 november niet meer vrij het Kanaal kunnen oversteken.
19/08 11u30  Dodelijk ongeval door watergladheid op A12 in Meise: schepen vraagt maatregelenBij een ongeval op de A12 in Meise is een 23-jarige man om het leven gekomen. Uit de eerste vaststellingen van het parket blijkt dat aquaplaning (watergladheid) door wateroverlast de oorzaak van het ongeval zou zijn. De schepen van Mobiliteit van Meise vraagt maatregelen om problemen met watergladheid tegen te gaan, want volgens haar zijn er op dezelfde plaats al vaker ongevallen gebeurd. Het Agentschap Wegen en Verkeer zegt dat er geen probleem is met de waterafvoer op de A12 en zegt ook dat het gemeentebestuur van Meise tijdens een recente vergadering geen melding heeft gemaakt van problemen.
19/08 11u30  Op reis geweest met een elektrische auto? Vertel ons uw ervaringenBent u deze zomer op reis geweest met een elektrische auto? Verliep alles vlot of doken er problemen op onderweg? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Deel ze met ons via dit formulier.
19/08 10u30  Brandweer redt wasberen met 2 opeengestapelde ladders'Misschien vragen sommigen zich af waarom we deze wasberen redden. Omdat elk leven belangrijk is om te redden. Daarom ben ik ook blij dat onze ploeg een aantal minuten uitgetrokken heeft zodat deze wasberen konden ontsnappen.' De brandweer van South Bend, in de Amerikaanse staat Indiana, twijfelde dan ook niet toen 2 wasberen op het dak van een brandende opslagplaats kwamen vast te zitten. Omdat de dieren zich niet lieten vangen, werden 2 ladders opeengestapeld, waardoor de wasberen toch gered konden worden.
19/08 10u30  Recordaantal vluchtelingen verliest erkenningHet commissariaat-generaal heeft vorig jaar bij een recordaantal vluchtelingen beslist om de beschermingsstatus in te trekken. Het gaat in totaal om 217 beslissingen. Het zijn vluchtelingen die een gevaar kunnen zijn voor de samenleving of vluchtelingen die fraude pleegden of terugreisden naar hun land van herkomst.
19/08 10u30  Voetganger komt om bij aanrijding met vrachtwagen op ring rond GentOp de ring rond Gent in Zelzate is vanmorgen vroeg een man van 29 omgekomen toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht.
19/08 10u30  Poetin en Macron ontmoeten elkaar: "Rusland wil stapje voor stapje uit het isolement geraken"Lees meer >
19/08 09u15  Koen Van Gerven stopt als topman bij BpostBpost-CEO Koen Van Gerven is geen kandidaat meer voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt hij in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
19/08 09u15  Brusselse brandweer bevrijdt 9-jarig meisje uit wasmachineDe Brusselse brandweer is gisteravond moeten uitrukken om een 9-jarig meisje te bevrijden uit de wasmachine van haar ouders. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.
19/08 09u15  Kris Peeters (CD&V) reageert op kritiek in interne bevraging: "Zal rekening houden met de analyse"'Ik zal rekening houden met de analyse die zij maken.' Dat zegt Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) over de interne bevraging die momenteel loopt binnen de partij. In De Standaard lekten zaterdag al voorlopige documenten uit die kritisch zijn voor Peeters en de rest van de partijtop.
19/08 09u15  Meisje van 14 komt om bij auto-ongeval in Nieuwerkerken, drie andere tieners gewondIn Nieuwerkerken bij Aalst is een meisje van 14 vannacht omgekomen bij een auto-ongeval. Drie andere tieners die in de wagen zaten raakten gewond. 'De bestuurder verloor de controle over het stuur, uit de eerste vaststellingen blijkt dat overdreven snelheid niet de reden was', aldus het parket.
19/08 07u15  "1,7 miljoen betogers in Hongkong" protesteren tegen regeringsbeleidIn Hongkong hebben 1,7 miljoen mensen deelgenomen aan een betoging tegen de regering. Dat zegt organisator Civil Human Rights Front. De demonstranten hadden geen toestemming om te betogen. Ze mochten alleen verzamelen in het Victoria Park, dat wel helemaal volgestroomd raakte, waardoor de mensen toch de straat opliepen. Onze journalisten Veerle De Vos en Stefan Blommaert zijn ter plaatse.
19/08 07u15  Opnieuw dodelijk ongeval door watergladheid op A12 in Meise: schepen vraagt maatregelenBij een ongeval op de A12 in Meise is een 23-jarige man om het leven gekomen. Uit de eerste vaststellingen van het parket blijkt dat aquaplaning (watergladheid) door wateroverlast de oorzaak van het ongeval zou zijn. De schepen van Mobiliteit van Meise vraagt maatregelen want bij regenweer blijft het water op de A12 altijd op de baan staan.
19/08 07u15  Donald Trump bevestigt interesse in aankoop van Groenland: "In feite een grote vastgoeddeal"De Amerikaanse president Donald Trump heeft bevestigd dat hij interesse heeft om Groenland over te kopen van Denemarken. 'In feite is het een grote vastgoeddeal', zei hij aan reporters bij zijn terugkeer van een golftrip. De Deense eerste minister doet het idee intussen af als 'een absurde discussie'.
19/08 06u00  30 jaar geleden: Een Hongaarse picknick luidde het revolutiejaar 1989 in Europa inOp 19 augustus 1989 organiseerde de Hongaarse democratische oppositie een picknick in Sopronpuszta, niet ver van de grens met Oostenrijk. De 'pan-Europese picknick' met mensen uit oost en west luidde het einde van het communisme en van de deling van Europa in.
19/08 00u30  Pukkelpop dag 3: "Billie-mania" voor het hoofdpodium en de best of-set van The National in de MarqueeDe slotdag van Pukkelpop, voor het eerst op een zondag, is Billie Eilish-dag. Al van bij de opening van het terrein staan haar fans vooraan aan het hoofdpodium. The National scoort met zijn best of-set, hun tweede optreden tijdens deze editie van Pukkelpop, waarvoor de fans de liedjes mochten kiezen. En volgend jaar kiest Pukkelpop opnieuw voor een pre-avond op donderdag en een festival dat loopt tot en met zondag.
19/08 00u00  75 jaar geleden: Meensel-Kiezegem, triest hoogtepunt van een gewelddadige zomerLees meer >
18/08 21u15  27 vrouwen in vrije val in Moorsele: "Yes, nieuw record!"Met 27 vrouwen in vrije val twee figuren in de lucht maken en daarmee een Belgisch record vestigen. Dat was het opzet van het skydiveteam Ladies @ the DZ (DZ staat voor Drop Zone). Het team heeft twee jaar voor de recordpoging geoefend en vanmiddag gingen ze in Moorsele bij Kortrijk de lucht in, na lang wachten op opklaringen. Hoe de recordpoging verliep, kunt u zien in de reportage hierboven.
18/08 21u15  Gletsjerbrug stort in voor de ogen van twee kajakkers: "Waanzinnig!"Het was flink schrikken voor Andrew Hooper en Josh Bastyr bij de Spencer-gletsjer in Alaska. De twee zaten in hun kajak de ijspracht te bewonderen, toen plots een stuk gletsjer afbrak. 'Cool', reageerde Hooper. Maar toen even later de hele gletsjerbrug met een oorverdovend geraas instortte, sloeg de paniek toch even toe. Bekijk hierboven de indrukwekkende beelden met commentaar van Andrew Hooper.
18/08 20u00  Een hitteschild van slechts 10 atomen dik voor toekomstige elektronische toestellenOnderzoekers van de Stanford University hebben isolatiemateriaal ontworpen dat slechts tien atomen dik is. In de toekomst kan het mogelijk gebruikt worden als hitteschild in smartphones en computers om mensen en onderdelen die gevoelig zijn aan warmte, te beschermen. Het nieuwe materiaal isoleert even goed als een laag glas die 100 keer dikker is en dat zou kunnen leiden tot nog compactere elektronische toestellen.
18/08 20u00  IJsland onthult gedenksteen ter nagedachtenis van gletsjer: "Overal ter wereld zijn gletsjers in gevaar"Lees meer >
18/08 20u00  Donkere wolken boven de Wetstraat: Elio Di Rupo wikt en weegt nu deel van zijn partij naar nieuwe verkiezingen lonktOp dit moment onderhandelt Elio Di Rupo (PS) volop over een Waalse regering. De onderhandelingen gaan moeizaam, maar dat is peanuts vergeleken met de federale formatie. De toestand zit volledig geblokkeerd, een oplossing lijkt ver weg. Zeker nu ook de PS verdeeld is. Een deel gaat nog liever naar de stembus dan dat het federaal moet samenwerken met N-VA.
18/08 18u45  Pukkelpop dag 3: "Billie-mania" voor het hoofdpodium en Soulsister te gast bij ErtebrekersDe slotdag van Pukkelpop, voor het eerst op een zondag, is zonder twijfel Billie Eilish-dag. Al van bij de opening van het terrein staan de grootste fans vooraan aan het hoofdpodium. De Marquee, die wordt vanmiddag dan weer geopend door Ertebrekers, met special guests Martha Da'ro, Brihang en Soulsister.
18/08 17u45  Drie maanden uitstel voor Huawei: telecomgigant nog niet meteen op zwarte lijst VSDe Chinese telecomgigant Huawei krijgt drie maanden uitstel volgens anonieme bronnen binnen het Amerikaanse ministerie van Handel. De Amerikaanse president Trump zette Huawei in mei van dit jaar op de zwarte lijst, waardoor Amerikaanse bedrijven die zaken deden met Huawei, een boete riskeerden. Na protest van Amerikaanse chipproducenten gaf Trump echter drie maanden uitstel. Die deadline vervalt morgen en nu komen er dus drie maanden bij.
18/08 17u45  "1,7 miljoen betogers in Hongkong": "Het centrum van Hongkong is herschapen in een mensenzee"In Hongkong hebben 1,7 miljoen mensen deelgenomen aan een betoging tegen de regering. Dat zegt organiosator Civil Human Rights Front. De demonstranten hadden geen toestemming om te betogen. Ze mochten alleen verzamelen in het Victoria Park, dat wel helemaal volgestroomd raakte, waardoor de mensen toch de straat opliepen. 'De mensen lijken zich weinig aan te trekken van het manifestatieverbod', zegt VRT-journaliste Veerle De Vos vanuit Hongkong.
18/08 16u30  Het ene festival is het andere niet: wat weten bezoekers op Pukkelpop 50 jaar na datum nog over Woodstock?Op de festivalwei in Kiewit is Pukkelpop dit verlengde weekend aan zijn 34e editie toe. Exact 50 jaar geleden werd in het Amerikaanse dorpje Bethel met Woodstock een historisch festival georganiseerd. Maar wat is er een halve eeuw later - naast die klinkende naam - blijven hangen over Woodstock? En zijn er op het festivalterrein van Pukkelpop nog veel gelijkenissen te zien met dat allereerste massafestival? VRT NWS dook in het archief en vroeg het aan de Pukkelpopgangers.
18/08 15u30  Punkgroep Pennywise eert op Pukkelpop de twee overleden brandweermannen: "maak wat lawaai voor Chris en Benni!"De Amerikaanse band Pennywise heeft op Pukkelpop een lied opgedragen aan de twee overleden Limburgse brandweermannen. Ze brachten hun grootste hit, 'Bro hymn'. ?Maak wat lawaai voor Chris en Benni?, riep frontman Jim Lindberg door zijn microfoon. Het publiek beantwoordde het gebaar met een stevig applaus.
18/08 15u30  Welke stad heeft de vuilste lucht? Niemand die het weetLees meer >
18/08 14u15  Reddingsschip "Open arms" met migranten aan boord mag aanmeren in Spaanse havenHet reddingsschip van de Spaanse hulporganisatie Open Arms, dat al ruim twee weken op zee dobbert, mag aanmeren in de haven van Algeciras in Spanje. Dat meldt de Spaanse regering. Het schip ligt nu voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa met ruim 100 mensen aan boord, maar mag daar niet aan land gaan.
18/08 13u00  Richard Williams, animator van "Who framed Roger Rabbit", overledenRichard Williams, animator van de film 'Who framed Roger Rabbit', is overleden. Hij werd 86 jaar oud. 'Who framed Roger Rabbit' was een van de eerste Hollywoodfilms waarin animatiefiguurtjes zich mengden met gewone acteurs. Williams kreeg twee Oscars voor de film: een speciale award en de award in de categorie speciale effecten.
18/08 13u00  "Verplicht afronden voor cashbetalingen zal leiden tot discussie aan de kassa"Er komt kritiek op de maatregel om cashbetalingen af te ronden. Vanaf december moeten handelaars afronden tot op 5 eurocent wanneer iemand cash betaalt. Maar voor elektronische betalingen is er geen verplichting. Dat zal verwarring veroorzaken, vindt Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).
18/08 11u45  Opnieuw massaal protest in Hongkong: "Het centrum van Hongkong is herschapen in een mensenzee"In Hongkong zijn vele tienduizenden, misschien wel honderdduizenden mensen bijeen voor een nieuwe dag van protest tegen de regering. De demonstranten hebben geen toestemming om te betogen. Ze mochten alleen verzamelen in het Victoria Park, dat intussen wel helemaal volgestroomd is waardoor de mensen toch de straat zijn opgelopen. 'De mensen lijken zich weinig aan te trekken van het manifestatieverbod', zegt VRT-journaliste Veerle De Vos vanuit Hongkong.
18/08 10u30  Grote demonstratie van uiterst rechts in Portland in de Verenigde Staten verloopt zonder grote incidentenIn Portland in de Amerikaanse staat Oregon heeft gisteren een grote demonstratie van extreem rechts plaatsgevonden. Honderden uiterst rechtse betogers verzamelden in de stad. Ook honderden uiterst linkse tegenbetogers maakten hun opwachting. De politie kon de groepen vrij goed uit elkaar houden, waardoor het niet tot grote incicenten kwam. Minstens dertien mensen werden gearresteerd.
18/08 10u30  Enorme brand in sloppenwijk maakt 10.000 mensen dakloos in DhakaIn een sloppenwijk van de Bengalese hoofdstad Dhaka zijn minstens tienduizend mensen dakloos geraakt nadat daar een enorme brand heeft gewoed. Honderden woningen zijn vernield, maar slachtoffers vielen er niet.
18/08 10u30  Burgemeester van Ottawa komt na 4 decennia uit de kast: "Het was een grote fout om dat niet eerder te doen"De burgemeester van de Canadese hoofdstad Ottawa, Jim Watson, heeft zich geout als homoseksueel. Dat deed de 58-jarige Watson in de krant Ottowa Citizen in een open brief. 'Beter laat dan nooit', schrijft hij. Watson zat vier decennia in de kast.
18/08 10u30  Opnieuw massaal protest in Hongkong: "Zullen de demonstranten zich houden aan het politieverbod?"Lees meer >
18/08 09u30  KMI waarschuwt voor fikse regen met code geel, maar vanaf volgend weekend opnieuw zomerAfgezien van de kust en de provincie West-Vlaanderen waarschuwt het KMI voor veel neerslag vandaag. Tussen 5 en 18 uur geldt code geel voor het centrum van het land en de oostelijke provincies. Maar weerman Frank Deboosere heeft ook goed nieuws. 'Donderdag en vrijdag wordt het warmer weer. Volgend weekend gaan we zelfs naar 25 graden en meer.'
18/08 09u30  Gelekt regeringsrapport: "Tekort aan voedsel, brandstof en medicijnen na brexit zonder akkoord"Voedsel-, brandstof- en medicijnentekorten, dat staat het Verenigd Koninkrijk wellicht te wachten als het zonder deal uit de Europese Unie stapt. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times op basis van gelekte documenten met de inschattingen van de Britse regering.
18/08 08u15  Het ultieme zomerboek van Showbizz BartLees meer >
18/08 08u15  Bloedige zelfmoordaanslag op trouwfeest in Afghaanse hoofdstad Kaboel: minstens 63 doden en ruim 180 gewondenIn de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn bij een zelfmoordaanslag op een trouwfeest zeker 63 doden en meer dan 180 gewonden gevallen. De taliban zeggen dat ze niets met de aanslag te maken hebben, maar wie er dan wel achter zit is nog niet duidelijk.
18/08 08u15  Gelekte documenten: "Tekort aan voedsel, brandstof en medicijnen na brexit zonder akkoord"Voedsel-, brandstof- en medicijnentekorten, dat staat het Verenigd Koninkrijk wellicht te wachten als het zonder deal uit de Europese Unie stapt. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times op basis van gelekte documenten met de inschattingen van de Britse regering.
18/08 08u15  Wat zit echt achter het protest in Hongkong? "China beloofde ons een beter leven, die belofte is niet gehouden"Vandaag is er opnieuw een massale betoging gepland tegen het lokale bestuur in Hongkong en de overheid in Peking. De demonstranten eisen democratische hervormingen en minder inmenging van Peking. Maar de protesten hebben ook een economisch motief. Wat zit er echt achter de protesten in Hongkong? VRT-journaliste Veerle De Vos is ter plaatse en sprak met enkele inwoners.
18/08 07u00  "Tekort aan voedsel, brandstof en medicijnen na brexit zonder akkoord"Voedsel-, brandstof- en medicijnentekorten, dat staat het Verenigd Koninkrijk wellicht te wachten als het zonder deal uit de Europese Unie stapt. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times op basis van gelekte documenten. Daarin staan de inschattingen van de Britse regering.
18/08 07u00  Daarom staat de -amper- 17-jarige Billie Eilish vanmiddag al op het hoofdpodium van PukkelpopHet gaat razendsnel voor Billie Eilish. Begin dit jaar was de 17-jarige Amerikaanse zangeres nog een nobele onbekende voor het grote publiek, maar intussen is ze uitgegroeid tot een wereldster, met hits als 'When the party's over', 'Bury a friend' en 'Bad guy'. Pukkelpop boekte haar voor de Dance Hall, maar verplaatste haar optreden een maand geleden naar het hoofdpodium. Wie is het idool dat veel Vlaamse tienermeisjes voor het eerst naar Pukkelpop lokt?
18/08 02u45  Pukkelpop dag 2: Tame Impala trotseert de regen en Beth Ditto (Gossip) laat mama Natascha "Heavy cross" zingenRegen, het is -helaas- een constante tijdens dag twee van Pukkelpop. Maar de artiesten en de festivalgangers laten het niet aan hun hart komen. Zo vertrouwt Kevin Parker van Tame Impala het publiek toe dat hij en zijn muzikanten op het podium ook nat worden. En af en toe gebeurt er iets onverwacht, zoals tijdens het slot van het concert van Gossip wanneer Beth Ditto een fan op het podium roept om 'Heavy cross' mee te zingen. De festivalorganisatie heeft zich vanmiddag ook verontschuldigd voor de 'misverstanden die kunnen zijn ontstaan na het verwijderen van Vlaamse vlaggen op de camping' eerder tijdens deze editie.
18/08 00u15  Van Moskou (Rusland) naar Moscou (Gentbrugge) met de fiets: Dieter Van Huffel deed het voor het goede doelLees meer >
18/08 00u15  Betogers in Moskou voeren actie in hun eentjeIn de Russische hoofdstad Moskou heeft de oppositie een nieuwe tactiek uitgeprobeerd om te kunnen protesteren. Demonstranten voerden op verschillende plaatsen actie in hun eentje. Zo omzeilden ze het verbod om vandaag een grote betoging te houden. Vorige week was die toestemming er wel: toen kwamen 60.000 betogers op straat om vrije verkiezingen te eisen. Het was een van de grootste demonstraties tegen president Poetin in jaren.
18/08 00u00  75 jaar geleden: Geen paniek bij de collaborateurs ? of toch?Lees meer >
18/08 00u00  Het verdwenen Fort de Knocke aan de IJzer: het verhaal van een Spaans fort en een Vlaamse listLees meer >
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x 75 jaar geleden: het laatste Jodentransport vertrekt van Mechelen naar Auschwitz24/08 00u00 - VRT NWS: Op 31 juli 1944 vertrekt het 26e en laatste Jodentransport uit de Dossinkazerne in Mechelen naar Auschwitz. Van de 563 gedeporteerden zal ruim een derde het overleven, meer dan bij de vorige transporten.
0x Van de aanmaak van vitamine D tot de bestrijding van acne: zon en zee als natuurlijk medicijn24/08 00u00 - VRT NWS: De zomer, de zon, de zee, het strand? Het is vakantie! En dat heeft niet alleen een invloed op onze geest. Ons lichaam gaat in zomermodus, in opvallende en minder opvallende details. Vandaag: hoe heilzaam is de zomer voor onze gezondheid?
0x 50 jaar Woodstock: Dag 2, we zien elkaar allemaal heel graag24/08 00u00 - VRT NWS: Exact een halve eeuw geleden, op 16 augustus 1969, was het festival van Woodstock aan zijn tweede dag toe. Na een moeizame start speelde het hondenweer de 400.000 aanwezigen parten. Dankzij de regen hield iedereen het hoofd wel koel en waren er verrassend weinig incidenten. Deel twee van ons onderzoek waarom Woodstock ondanks alles de geschiedenis inging als het meest legendarische muziekfestival van de 20e eeuw.
0x Terzake24/08 00u00 - VRT NWS: Bekijk hier 'Terzake' van vrijdag 23 augustus.
0x Handelsoorlog tussen VS en China verhardt, Amerikaanse beurzen sluiten diep in het rood23/08 23u45 - VRT NWS: De handelsoorlog tussen de VS en China is verder aan het escaleren. President Trump reageert woedend op nieuwe Chinese importtaksen op Amerikaanse producten en slaat op zijn beurt terug met extra importheffingen op Chinese producten. Na een twittertirade van Trump zijn de Amerikaanse beursindexen de dieperik ingedoken.
0x Ook Franse gerecht onderzoekt nu misbruik van minderjarigen in de zaak-Epstein23/08 22u30 - VRT NWS: Lees meer >
0x Onderwijsexpert Dirk Van Damme: ?Consensus van de traditionele partijen heeft het systeem in slaap gewiegd?23/08 22u30 - VRT NWS: Onderwijsexpert Dirk Van Damme vindt het goed dat de N-VA in het onderwijsdebat aan de boom schudt. Hij vindt het belangrijk dat het debat wordt opengegooid na jaren van consensus tussen de traditionele partijen. In ?Terzake? waarschuwt Van Damme er echter voor dat een nieuwe minister van Onderwijs er niet met het gestrekte been in mag gaan en heel behoedzaam zal moeten zijn.
0x Handelsoorlog tussen VS en China escaleert, Amerikaanse beurzen sluiten diep in het rood23/08 22u30 - VRT NWS: De handelsoorlog tussen de VS en China is verder aan het escaleren. Peking gaat nieuwe importtaksen opleggen aan nog eens voor 75 miljard dollar producten uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump reageert woedend en kondigt vergelding aan. De Amerikaanse beurzen zijn bijgevolg diep in de rode cijfers gesloten.
0x Terzake docu: The life-sized city - Tokio23/08 21u30 - VRT NWS: Terwijl de bevolking van Japan krimpt, groeit die van Tokio nog elke dag. Het is de thuisbasis van 38 miljoen mensen. Als New York de stad is die nooit slaapt, dan is Tokio dat zeker ook. De stad leefbaar houden en maken is een hele uitdaging. Dat maakt van het moderne Tokio een fascinerend stedelijk mysterie. Bekijk hierboven de reportage 'The life-sized city: Tokio'.
0x Onkruid, sneeuw en uitwerpselen: Mesen is lang niet de enige gemeente waar je de stoep brandschoon moet houden23/08 21u30 - VRT NWS: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
27873
Gelezen:
1
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven