zondag 23 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
23/02 00u45  Het Journaal Laat Bekijk hier 'Het Journaal Laat' van zaterdag 22 februari.17 
23/02 00u00  75 jaar geleden: Spanningen tussen geallieerde bevrijders en burgers nemen toe Lees meer >23 
22/02 21u00  Vranckx: Klimaatslaven Herbekijk 'Vranckx' van zaterdag 22 februari. India is de trieste koploper als het op slavernij aankomt. Nergens anders ter wereld belanden meer vrouwen in de prostitutie of werken ze als huisslaaf. Ook klimaatverandering werkt mensenhandel en slavernij in de hand. Hoe dat kan onderzoekt Nomade Jan De Deken in de reportage 'Klimaatslaven'.
22/02 21u00  Verloren oud koninkrijk ontdekt dat mogelijk rijk van koning Midas verslagen heeft Lees meer >
22/02 17u30  Scholen in twee Iraanse steden dicht wegens coronavirus, veel nieuwe besmettingen in Zuid-Korea Lees meer >
22/02 17u30  Rivalen vormen eenheidsregering, burgeroorlog in Zuid-Soedan misschien eindelijk voorbij Lees meer >
22/02 16u30  Ook dit weekend veel regen en wind, morgen rukwinden mogelijk "maar carnavalsstoet Aalst niet afgelast" Het wordt opnieuw een weekend met veel regen en wind, vooral morgen. Toch wordt de carnavalsstoet in Aalst niet afgelast. Het KMI vaardigt voor morgen code geel uit.
22/02 16u30  Bekijk: zo loop je als truckchauffeur in het verkeer een half jaar cel op Op de M6, de langste snelweg van het Verenigd Koninkrijk, en ook een van de drukste, heeft een vrachtwagenchauffeur een wel erg gevaarlijk manoeuvre gemaakt. De man was van de snelweg afgereden maar bedacht zich toen plots, keerde zijn truck met oplegger en reed via de afrit de snelweg weer op.
22/02 16u30  Typische "bar tabac" sterft uit in Frankrijk, inwoners vragen maatregelen: "We hebben nood aan gezellige plaatsen" Lees meer >
22/02 14u00  Mythes en misvattingen van de Tweede Wereldoorlog: konden de Duitse "wonderwapens" de loop van de oorlog veranderen? Op het einde van de oorlog had Adolf Hitler nog grote verwachtingen in nieuwe, gesofisticeerde wapens die snel in gebruik zouden komen en die voor een ommekeer zouden zorgen. De meeste van die nieuwe wapens kwamen echter te laat om invloed te hebben, voor zover ze dat gekund hadden. Ze kwamen in productie toen de Duitse fabrieken al massaal gebombardeerd werden en de tekorten aan grondstoffen zich lieten voelen.
22/02 12u45  Aanvaardden ambtenaren van de Kansspelcommissie cadeaus van gokbedrijven? Ambtenaren van de Kansspelcommissie zouden cadeaus van gokbedrijven hebben aanvaard. Dat staat in een rapport dat gisteren aan minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is bezorgd en dat de krant Het Laatste Nieuws kon inkijken.
22/02 12u45  "Friends" keert eenmalig terug, maar waarom is de reeks na ruim 25 jaar nog altijd zo populair? Lees meer >
22/02 12u45  Klimaatopwarming duwt meisjes in seksslavernij in India: "Mensenhandelaars storten zich op klimaatvluchtelingen" Indiase mensenhandelaars vinden nieuwe bondgenoten in de stijgende zeespiegel, smeltende Himalaya-gletsjers en cyclonen. Dat blijkt uit een onderzoeksreportage van journalist Jan De Deken. Volgens een vorige week gepubliceerd rapport maakt klimaatverandering vrouwen ook elders in de wereld kwetsbaarder voor seksueel geweld.
22/02 12u45  Twee mannen betrapt bij diefstal van geldzakken in Koninklijke Munt, derde dader kon ontsnappen Zeker twee mannen zijn er in geslaagd verschillende zakken met geld te stelen uit de Koninklijke Munt. Dat is vernomen bij het Brusselse parket. De politie kon onmiddellijk twee verdachten oppakken en de buit recupereren. Wellicht was er wel nog een derde dader bij betrokken.
22/02 11u45  Open VLD klaagt gemeentelijke "pestbelastingen" aan, VVSG nuanceert: "Lokale belastingen zijn belangrijk voor gemeenten" Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/02 11u45  Aalst Carnaval zegt tegen de Joodse gemeenschap: "Jullie horen erbij, bij ons feest van karikaturen"Lees meer >
22/02 11u45  Twee mannen betrapt bij diefstal van geldzakken in Koninklijke Munt, mogelijk nog een dader op de vluchtZeker twee mannen zijn er in geslaagd verschillende zakken met geld te stelen uit de Koninklijke Munt. Dat is vernomen bij het Brusselse parket. De politie kon onmiddellijk twee verdachten oppakken en de buit recupereren. Mogelijk was er wel nog een derde dader bij betrokken.
22/02 10u30  Sarcofaag en altaar ontdekt onder historisch centrum Rome: "Misschien gelinkt aan stichter Romulus"In Rome zijn een sarcofaag en een altaar ontdekt die toegeschreven worden aan Romulus, de mythische stichter van de stad. De ondergrondse kamer is vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Volgens de legende stichtte Romulus samen met zijn broer Remus de stad eeuwen geleden. 'Het lijkt een cenotaaf, een heiligdom voor iemand van wie men de resten niet heeft', vertelt Cecile Evers, van het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel, in 'De wereld vandaag' op Radio 1.
22/02 10u30  Dieven aan de haal met geldzakken van de Nationale BankTwee mannen zijn er in geslaagd verschillende zakken met geld te stelen uit een bijgebouw van de Nationale Bank. Dat is vernomen bij het Brusselse parket. De politie kon onmiddellijk twee verdachten oppakken en de buit recupereren. Het duo werd na verhoor vrijgelaten, maar is in het kader van een snelrechtprocedure gedagvaard voor de correctionele rechtbank.
22/02 09u15  Het geheim van het succes van "Friends": herkenbaarheid, nostalgie en vrij open over seksLees meer >
22/02 09u15  Rusland probeert niet alleen president Trump maar ook Democraat Bernie Sanders te helpen, zeggen inlichtingendienstenDe Amerikaanse inlichtingendiensten hebben de Democraat Bernie Sanders gewaarschuwd dat Rusland zijn kiescampagne probeert te helpen. Eerder kreeg de Republikeinse president Donald Trump al dezelfde waarschuwing. Trump ontkent en doet het af als geruchten, Sanders zegt dat Rusland zich niet moet bemoeien met de Amerikaanse verkiezingen.
22/02 08u15  Levi Johnston, 10 jaar geleden: "Wat Sarah Palin denkt over wat ik doe, laat me helemaal koud!"Lees meer >
22/02 08u15  Bedenker van Lego-poppetjes is overleden: "Hij laat 8 miljard kleine plastic mensen na"In Denemarken is ontwerper Jens Nygaard Knudsen overleden. Hij bedacht in de jaren '70 de karakteristieke minifiguren van Lego, die razend populair werden.
22/02 08u15  Help, mijn spaarboekje brengt niks op! Hier kan je heen met je centenHoera, 't is je gelukt om op het einde van de maand iets over te houden (misschien wel dankzij onze vorige reeks tips). Maar wat is nu het slimste? Je geld parkeren op een spaarboekje of beleggen op de beurs? Deze YouTube-video kan je leidraad zijn.
22/02 07u00  Kinderfestivals, carnaval of speurtochten: hier kan u met uw kroost terecht tijdens de krokusvakantieHoera, krokusvakantie! Met welke uitstapjes kan u uw kinderen een week lang entertainen? VRT NWS lijst enkele leuke tips voor u op.
22/02 07u00  Caucusdag in Nevada: dit zijn de kanshebbers bij de DemocratenDe democraten in Nevada kiezen vandaag wie zij liefst zien als presidentskandidaat in de verkiezingen in november. Net als in Iowa gebeurt dat in een caucus. Al hopen ze wel de chaos van die eerste staat te vermijden. De republikeinse caucus is hier geschrapt. Donald Trump is aangeduid als winnaar. Dit zijn de voornaamste kandidaten bij de democraten.
21/02 23u45  Afschakeling reactor oudste nog werkende Franse kerncentrale gestartDe procedure om de eerste reactor van de kerncentrale van Fessenheim in Frankrijk stil te leggen, is zoals gepland gestart vrijdagavond omstreeks 20.30 uur. Dat is vernomen bij de exploitant, het Franse energiebedrijf EDF.
21/02 22u30  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 21 februari.
21/02 22u30  Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zien af van merknaam "Sussex Royal"De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan zien af van het gebruik van het woord 'koninklijk' in het handelsmerk van hun non-profitorganisatie. Eerder deze week kondigde het Britse Koninklijk Paleis aan dat prins Harry en zijn vrouw formeel zullen aftreden op 31 maart.
21/02 22u30  Game gebaseerd op oorlogsjeugd van grootmoeder is grote winnaar op Belgian Games AwardsVanavond zijn in Kortrijk de Belgian Games Awards uitgereikt. Met de prijzen worden gamers en ontwikkelaars in de bloemen gezet. De grote winnaar van vanavond is Bob De Schutter. Hij ontwikkelde 'Brukel', een game over de Tweede Wereldoorlog dat gebaseerd is op het leven van zijn grootmoeder. Twee professionele gamers vielen ook in de prijzen.
21/02 22u30  Kristof Calvo (Groen): "Het is de Vivaldi-piste proberen of het is de chaos"Nu een federale coalitie met N-VA en PS zo goed als begraven lijkt, pleit Kamerlid Kristof Calvo (Groen) ervoor om nu de Vivaldi-piste uit te proberen, want die heeft volgens hem tot nu toe nog geen echte kans gekregen. Mocht ook Vivaldi niet lukken, vreest hij dat we afstevenen op nieuwe verkiezingen voor de Kamer.
21/02 21u15  Krakelingen in Geraardsbergen afgelast wegens mogelijk onweer: "Kunnen de veiligheid niet garanderen"Het jaarlijkse Krakelingenfeest met de stoet, de Krakelingenworp en Tonnekensbrand is afgelast komende zondag. De weersvoorspelling heeft het over hevige regen en felle windstoten. Daardoor kunnen de stad en hulpdiensten de veiligheid van de deelnemers niet garanderen. Onder hen zijn veel kinderen.
21/02 20u00  Ga voorbereid op skivakantie want het wordt druk op de wegen naar de AlpenNu de krokusvakantie van start gaat, vertrekken heel wat mensen op skivakantie. Wordt het dit jaar extra druk op de wegen of valt het mee? Waar zijn de lastige punten? We zetten enkele tips op een rij voor een comfortabele rit.
21/02 20u00  Bonnenjaagster: "Ik ben verslaafd, maar toch blij met de maatregel van Colruyt"Supermarktketen Colruyt gaat optreden tegen bonnenjagers. Vanaf 2 maart kan een klant nog maar 5 dezelfde kortingsbonnen gebruiken voor een bepaald product. ?95% van de bonnenverzamelaars zullen blij zijn met de maatregel?, zegt couponner Sophia Vercammen, die wel toegeeft dat ze verslaafd is aan bonnenjagen.
21/02 20u00  Europese top eindigt zonder akkoord over meerjarenbegroting, compromis van Europees president Michel niet goedgekeurdDe Europese leiders hebben geen akkoord bereikt over de meerjarenbegroting van de Europese Unie. Sinds gisterenmiddag zaten de Europese staatshoofden en regeringsleiders samen in Brussel. Ze onderhandelden er over de ?Europese Meerjarenbegroting?, dat is het budget dat de Europese Unie ter beschikking heeft voor de komende zeven jaar. De Europese begroting moet door de 27 lidstaten unaniem worden goedgekeurd. Er zal een van de komende weken een nieuwe top worden georganiseerd.
21/02 19u00  Studenten conservatorium Antwerpen laten beeld Jan Fabre ?sorry? zeggenStudenten van het conservatorium in Antwerpen maakten een vlag vast aan het standbeeld van kunstenaar Jan Fabre dat op het dak van het kunstcentrum deSingel staat. Op de vlag staat in grote zwarte letters ?sorry?. De studenten willen dat Fabre zich excuseert voor het vermeende grensoverschrijdend gedrag dat anderhalf jaar geleden aan het licht kwam.
21/02 19u00  Sarcofaag en altaar ontdekt onder historisch centrum Rome: "Misschien gelinkt aan stichter van de stad Romulus"In Rome zijn een sarcofaag en een altaar ontdekt die toegeschreven worden aan Romulus, de mythische stichter van de stad. De ondergrondse kamer is vandaag aan het grote publiek voorgesteld. Volgens de legende stichtte Romulus samen met zijn broer Remus de stad eeuwen geleden. 'Het is een soort cenotaaf, een heiligdom voor iemand waarvan men de resten niet heeft', vertelt Cecile Evers, van het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel, in 'De wereld vandaag'.
21/02 19u00  Slaagt Michel er nog in om vanavond een akkoord te vinden over de Europese meerjarenbegroting?Al sinds gisterenmiddag zitten de Europese staatshoofden en regeringsleiders samen in Brussel. Ze onderhandelen er over de ?Europese Meerjarenbegroting?, dat is het budget dat de Europese Unie ter beschikking heeft voor de komende zeven jaar. De Europese begroting moet door de 27 lidstaten unaniem worden goedgekeurd. Europees president Charles Michel moet dus tot een overeenkomst komen waar alle 27 landen akkoord mee gaan. Een compromis lijkt nog veraf. In het geval dat de staatshoofen en regeringsleiders geen akkoord bereiken op deze top, wordt er een extra top georganiseerd.
21/02 16u45  Aalsterse carnavalisten begrijpen oproep burgemeester om "niet te kwetsen om te kwetsen"De koepel van carnavalisten heeft begrip voor de oproep van hun burgemeester. Die roept op om in de carnavalstoet ?geen mensen of groepen te kwetsen, gewoon om te kwetsen?. En dat is iets wat de carnavalisten alleen maar kunnen onderschrijven, zeggen ze, want ?wij lachen dan wel met iedereen, maar we proberen dat te doen met fijne humor, zonder mensen te kwetsen. We vinden dat carnaval verbindend moet werken.?
21/02 15u30  Vlaanderen geeft erkende vluchtelingen geen achterstallige kinderbijslag meer: "Maatregel schoot doel voorbij"Erkende asielzoekers met kinderen zullen geen achterstalige kinderbijslag meer krijgen voor de periode waarin hun asielaanvraag nog in behandeling was. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. 'Pas als men erkend is, beginnen de regels die ook voor andere mensen gelden.'
21/02 15u30  Luchthavenpolitie vanochtend gestart met stiptheidsacties: "Reizigers komen best 3 tot 4 uur op voorhand"De luchthavenpolitie is vanochtend gestart met stiptheidsacties op de luchthavens. Dat kan vooral op de luchthaven van Zaventem tot wachtrijen leiden, want vandaag begint ook de krokusvakantie en worden er zo'n 40.000 luchtreizigers verwacht. Brussels Airport raadt reizigers aan om ruim op tijd naar de luchthaven te komen. Voorlopig blijft de hinder evenwel beperkt.
21/02 14u30  Het Journaal 1Herbekijk Het Journaal 1 van vrijdag 21 februari.
21/02 14u30  Jarig op 29 februari? Dan zijn we naar jou op zoek!2020 is een schrikkeljaar. Dat betekent dat februari dit jaar 29 dagen telt in plaats van 28 dagen. Voor een groep mensen betekent dit ook dat ze voor het eerst in vier jaar 'echt' jarig zijn. Ben jij geboren op 29 februari en wil je ons vertellen hoe dat voelt, vul dan hieronder het formulier in.
21/02 14u30  Al 80 jaar zit hij op de leeuwentroon, maar wat na de dalai lama?Vandaag is het precies 80 jaar geleden dat de 4-jarige Lhamo Thondup in Tibet werd ingehuldigd als 14e dalai lama, de politieke en religieuze leider van de Tibetanen. Hoewel hij al in 1959 naar India vluchtte, en Tibet sindsdien stevig onder het gezag staat van China, is hij nog altijd een van de belangrijkste boeddhistische leiders ter wereld en de bekendste verdediger van de Tibetaanse zaak. Maar hoe moet het verder na zijn dood?
21/02 13u15  Cyberaanval op schoonmaak- en cateringbedrijf ISS: IT-systemen uit voorzorg stilgelegdLees meer >
21/02 12u00  Professor Willem Elias over Aalst carnaval: "Als er niet gelachen wordt met een aangebrande mop, vertel geen tweede mop"Professor agogiek Willem Elias (VUB), die zelf uit Aalst afkomstig is, raadt de Aalstenaars aan om dit weekend met carnaval geen karikaturen te gebruiken van Joden. Hij vergelijkt het met een aangebrande of gevoelige mop: 'Als je gezelschap niet lacht met een aangebrande mop, vertel je geen tweede aangebrande mop.'
21/02 12u00  Cyberaanvaal op schoonmaak- en cateringbedrijf ISS: IT-systemen uit voorzorg stilgelegdLees meer >
21/02 12u00  Colruyt maakt komaf met "extreme couponing": maar 5 dezelfde kortingsbonnen meer per klantColruyt wil als eerste supermarktketen paal en perk stellen aan ?extreme couponing, het fenomeen waarbij koopjesjagers met stapels kortingsbonnen hun slag komen slaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Vanaf 2 maart zal je bij Colruyt maar 5 dezelfde kortingsbonnen per klant meer kunnen gebruiken voor een bepaald product.
21/02 12u00  Vlaamse regering en sociale partners slaan handen ineen om 120.000 extra mensen aan het werk te krijgenLees meer >
21/02 10u45  Na aanslag in Hanau: Duitsland worstelt met stijgend aantal extreemrechtse terreuraanslagenDe aanslag van vandaag op shishabars in Hanau is geen uitzondering meer. Net als in andere landen stijgt het aantal racistische incidenten in Duitsland en daarbij wordt bruut geweld niet geschuwd. Migranten, maar ook Joden zijn daarbij steeds meer het slachtoffer.
21/02 10u45  Motorrijder (39) komt om het leven bij verkeersongeval in MerksemBij een ongeval op de Deurnsebaan in Merksem is een motorrijder om het leven gekomen. Het slachtoffer botste met een auto en overleed ter plaatse. Door het ongeval is er veel verkeershinder in de buurt van de 'Brug van den Azijn'. Het verkeer wordt er omgeleid.
21/02 10u45  Voorlopig geen verbod op behandelingen intersekse kinderen zonder inspraak, wel een infocampagneEr komt voorlopig geen verbod op behandelingen op de geslachtskenmerken van intersekse kinderen voor ze instemming kunnen geven. Minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) lanceert wel een sensibiliseringscampagne. Intersekse personen hebben een biologische variatie in de geslachtskenmerken, ze zijn dus niet strikt mannelijk of vrouwelijk.
21/02 09u45  77-jarige Brit geeft dief geen kans: "Wel jammer dat ik het radionieuws gemist heb!"Toen Trevor Weston uit Cardiff afgelopen maandag vroeg in de ochtend geld uit de bankautomaat afgehaald had, werd de man plots geconfronteerd met een dief die het op zijn geld gemunt had. Maar de 77-jarige Brit liet zich niet zomaar doen en balde onmiddellijk de vuisten, 'ook al had ik nog nooit in mijn leven gevochten'. Een beveiligingscamera wist het voorval te filmen en die beelden werden door de plaatselijke politie, in het kader van de zoektocht naar de dief, via sociale media gedeeld. De grootvader van 3 kleinkinderen werd daarna bedolven onder de positieve reacties.
21/02 09u45  Harvey Weinsteins advocate Donna Rotunno in (gewaagd) tv-interview: "Zijn zonde? Het bedriegen van zijn vrouw"Lees meer >
21/02 08u30  UGent: Meerdere moedertalen hebben? Dat kan!Vandaag is de internationale Dag van de Moedertaal. Maar wat verstaan we onder moedertaal precies? Evy Woumans van de Universiteit Gent maakte daar een studie over. Volgens haar kunnen we meerdere moedertalen hebben en -in tegenstelling tot wat de naam laat uitschijnen- is je moedertaal niet noodzakelijk de taal van je moeder.
21/02 08u30  Baasje uit Houthulst vindt zijn hond na 8 jaar terug: "Hij herkent mij niet meer, ik heb gehuild als een kind"Johan Van Der Bauwhede uit Houthulst heeft zijn jachthond Hector teruggevonden, 8 jaar nadat die was weggelopen. Het dier is al die tijd opgevangen door een ander gezin. Hector was gechipt, maar niemand heeft er toen aan gedacht om naar een chip te zoeken.
21/02 06u00  Luchthavenpolitie begint vandaag met stiptheidsacties: "Reizigers komen best 3 tot 4 uur op voorhand"De luchthavenpolitie start vanochtend met stiptheidsacties op de luchthavens. Dat zal vooral op de luchthaven van Zaventem tot lange wachtrijen leiden, want vandaag begint ook de krokusvakantie. Brussels Airport raadt reizigers aan om ruim op tijd naar de luchthaven te komen.
21/02 00u15  Open VLD-jongerenvoorzitter over formatie: "Waar zijn politici mee bezig? Besef dat het om onze toekomst gaat"Lees meer >
21/02 00u00  Vlaamse jongeren met Aziatische roots over beledigingen wegens coronavirus: "Mensen beginnen te blaffen naar mij"Steeds meer Vlaamse jongeren met Aziatische roots ervaren racistische of beledigende opmerkingen na de uitbraak van het coronavirus. Verschillende jongeren vertellen aan ons Instagram-jongerenkanaal nws.nws.nws wat ze zoal te horen krijgen.
21/02 00u00  TerzakeHerbekijk hier 'Terzake' van donderdag 20 februari.
21/02 00u00  Het Journaal 7Herbekijk hier 'Het Journaal 7' van donderdag 20 februari.
21/02 00u00  Het weerBekijk het weerbericht van donderdag 20 februari om 20.05 uur. De weersverwachting in tekst en beeld.
20/02 23u00  Archeologen vinden in Wichelen grootste grafcirkel ooit in Vlaanderen: "Hij is even oud als de piramides"Archeologen hebben twee grafcirkels gevonden onder de voetbalterreinen van KVV Schelde in Schellebelle bij Wichelen. De oude grafmonumenten stammen uit de bronstijd en zijn zo?n 2.000 jaar oud. Een van de gevonden grafcirkels is de grootste ooit gevonden in Vlaanderen.
20/02 23u00  Portugal wordt vierde EU-land waar euthanasie wettelijk kan, parlement stemt voorLees meer >
20/02 23u00  VRT NWS sprak met Imran Khan, de voormalige sportheld die Pakistan moet reddenImran Khan is anderhalf jaar premier van Pakistan en gaf een exclusief interview aan VRT NWS. Hij sprak in Islamabad met journalist Steven Decraene over zijn plannen om 100 miljoen Pakistanen uit de armoede te helpen, over mogelijke vrede in Afghanistan, over de problemen in Kasjmir, maar ook over klimaatverandering en het leven als politicus.
20/02 23u00  "We zaten al op de trein, we wisten van niets": koppel dat vastzat op cruise uit angst voor corona nu thuis in isolatieLees meer >
20/02 20u45  Roger Stone, voormalig adviseur van president Trump, krijgt 40 maanden gevangenisstrafDe voormalige adviseur van Donald Trump is veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenis. Dat heeft een Amerikaanse rechtbank beslist. Roger Stone werd in november schuldig bevonden aan zeven verschillende aanklachten, waaronder liegen tegen het Amerikaanse Congres. De zaak deed veel stof opwaaien, ondermeer door tussenkomsten van de Amerikaanse minister van justitie en opmerkingen van president Trump.
20/02 20u45  Wordt het een jongen of een meisje? Dat "zit niet in de familie", maar is puur toevalLees meer >
20/02 20u45  Woestijnvissen bestaan echt en ooit stonden ze op het menu van de Sahara-bewonersLees meer >
20/02 20u45  Minister Somers wil dat burgemeester Aalst carnavalisten overtuigt om geen joodse karikaturen te gebruikenLees meer >
20/02 19u30  Schutter Hanau was complotdenker: "Herkenbaar profiel, zij voelen zich niet thuis in onze samenleving"Lees meer >
20/02 19u30  "Men lacht niet met Holocaust": minister Somers vraagt aan burgemeester Aalst om carnavalisten te overtuigenLees meer >
20/02 18u30  12 tot 18 februari 1945: Achille Van Acker wordt nieuwe Belgische premierLees meer >
20/02 18u30  Na aanslag in Hanau: Duitsland worstelt met stijgend aantal rechts-radicale terreuraanslagenDe aanslag van vandaag op shishabars in Hanau is geen uitzondering meer. Net als in andere landen stijgt het aantal racistische incidenten in Duitsland en daarbij wordt bruut geweld niet geschuwd. Migranten, maar ook Joden zijn daarbij steeds meer het slachtoffer.
20/02 17u15  Oprichter Stichting Karel Van Noppen: "Karels missie blijft actueel"Lees meer >
20/02 17u15  Nog meer regen in overstroomde gebieden in Wales en EngelandIn de geteisterde gebieden op de grens tussen Wales en Engeland, zijn opnieuw meer dan 100 plaatsen met zware overstromingen bedreigd. Zes van die berichten waarschuwen zelfs voor levensgevaar. Op nog eens 150 andere plaatsen kan de regen nieuwe overstromingen veroorzaken. De situatie is ernstig. De Britse regering Johnson krijgt intussen steeds meer kritiek om haar aanpak van de weerramp.
20/02 17u15  Het Europees Parlement op ramkoers met de Europese regeringsleiders: "Voorstel van Michel is onvoldoende"Vandaag komen staatshoofden en regeringsleiders samen in Brussel om te praten over de Europese begroting voor de komende zeven jaar. Voor de start van zo?n ?Europese Top? mag de voorzitter van het Europese Parlement traditioneel het standpunt van het parlement toelichten. David Sassoli verklaarde vandaag dat het voorstel van Charles Michel dat momenteel op tafel ligt onaanvaardbaar is. Het budget in dat voorstel ligt 230 miljard euro lager dan wat het Europees Parlement voorstelde. De Europese Unie moet volgens Sassoli meer ambitie tonen en daar ook de middelen voor krijgen.
20/02 16u15  19 tot 25 februari 1945: Amerikanen landen op Iwo JimaIn deze reeks geven we elke week een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikanen beginnen met de verovering van een strategisch belangrijk gelegen eiland, de geallieerden breken door aan het Westfront en op de valreep verklaren steeds meer landen de oorlog aan Duitsland.
20/02 16u15  Man zit 18 dagen onschuldig in de cel door tikfout van de politieEen man uit Sint-Jans-Molenbeek, in Brussel, heeft eind vorig jaar maar liefst 18 dagen onschuldig in de cel gezeten, omdat de politie de naam van de echte verdachte verkeerd had opgeschreven. Zijn advocaat zegt nu dat hij van plan is om een schadevergoeding te eisen.
20/02 16u15  Duitsland worstelt met stijgend aantal rechts-radicale terreuraanslagenDe aanslag van vandaag op shishabars in Hanau is geen uitzondering meer. Net als in andere landen stijgt het aantal racistische incidenten in Duitsland en daarbij wordt bruut geweld niet geschuwd. Migranten, maar ook Joden zijn daarbij steeds meer het slachtoffer.
20/02 15u15  Wie ging Dewael (Open VLD) en Laruelle (MR) allemaal voor? Een overzicht van de formatieDe afgelopen weken het (vele) nieuws over de federale regeringsonderhandelingen gemist? Bekijk hier een overzicht van alle ontwikkelingen in de formatie.
20/02 14u15  Grote stroomonderbreking aan de kust veroorzaakt door aannemer, alle hinder is voorbijIn Zeebrugge, Blankenberge en Knokke-Heist hebben duizenden gezinnen zonder stroom gezeten. Ook in (delen van) andere gemeenten waren er problemen. De panne duurde meer dan een uur, en begon rond half tien. Volgens hoogspanningsbeheerder Elia lag de oorzaak bij een aannemer die een boring uitvoerde en daarbij een hoogspanningskabel had geraakt. Alle hinder is intussen weer voorbij.
20/02 14u15  Rusland sluit grens met China uit vrees voor coronavirus: "Dit kwam als een donderslag bij heldere hemel"Het sluiten van de grens tussen Rusland en China kan volgens correspondent Geert Groot Koerkamp heel wat Chinezen treffen: ?studenten worden het zwaarst getroffen?, vermoed ik. Hij gaf deze morgen uitleg in ?De Ochtend?. Rusland kondigde dinsdag al aan dat het de grens met China tijdelijk zou sluiten, en die maatregel trad vannacht in werking. Rusland vreest voor de verspreiding van het coronavirus.
20/02 14u15  Luchthavenpolitie begint morgenvroeg met stiptheidsacties: lange wachtrijen mogelijkDe luchthavenpolitie begint morgenvroeg met stiptheidsacties op de luchthavens. Dat zal vooral op de luchthaven van Zaventem tot lange wachtrijen leiden, want morgen begint ook de krokusvakantie. Brussels Airport raadt reizigers aan om ruim op tijd naar de luchthaven te komen.
20/02 13u15  SP.A-voorzitter Rousseau: "Paars-geel is dood, maar nog niet morsdood"Volgens SP.A-voorzitter Conner Rousseau is er nog altijd een kleine kans op een federale regering met N-VA. Dat heeft hij gezegd tijdens een marktbezoek in Sint-Niklaas. 'Paars-geel is dood, maar nog niet morsdood', zegt Rousseau.
20/02 12u00  25 jaar moord op Karel Van Noppen: "Ik zal nooit vergeten hoe we zijn lijk in de gracht vonden"Op 20 februari 1995 werd dierenarts en veekeurder Karel Van Noppen in Wechelderzande (Lille) vermoord door de hormonenmaffia. 'Ik kende Karel persoonlijk en zal die avond nooit vergeten', zegt toenmalig burgemeester Jef Van Duppen (CD&V) op Radio 2 Antwerpen. 'We kwamen ter plaatse en zagen een lege auto. Toen pas ontdekten we Karels lichaam in de gracht.'
20/02 12u00  Leerlingen maken kwetsende karikatuur van leerkrachten op sociale media: "De leerlingen beseffen niet wat ze aanrichten"Verschillende leerkrachten van het Kardinaal van Roey-instituut in Vorselaar werden het slachtoffer van pesterijen op sociale media. Leerlingen hadden er prenten en foto's gepost met opmerkingen over hun uiterlijk of manier van lesgeven. Ze worden gestraft.
20/02 11u00  Rush op vastgoed eind vorig jaar is meevaller voor begroting Vlaamse regeringDe Vlaamse regering heeft 2019 afgesloten met een klein begrotingsoverschot van 275 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd. Die meevaller is vooral te danken aan de rush op vastgoed eind vorig jaar. Veel mensen wilden toen nog een huis kopen om te profiteren van de woonbonus, een fiscaal voordeel dat nu is afgeschaft. Daardoor kreeg de regering 265 miljoen extra aan registratierechten en 40 miljoen extra aan hypotheekrechten binnen.
20/02 11u00  Duizenden gezinnen aan de kust zonder elektriciteit door grote stroomstoringDuizenden gezinnen aan de kust hebben vanmorgen een tijdje zonder elektriciteit gezeten door een grote stroomstoring. Heel Knokke-Heist zat zonder stroom, maar ook in (delen van) andere gemeenten waren er problemen.
20/02 09u45  Slimme snelwegverlichting waarschuwt voor spookrijdersLees meer >
20/02 09u45  Sandra Kim treedt samen met andere oud-winnaars op tijdens finale van het SongfestivalHet Songfestival bestaat 65 jaar. Om dat te vieren zullen tijdens de finale van de liedjeswedstrijd in Rotterdam zeven oud-winnaars een medley brengen. Ook de enige Belgische winnares, Sandra Kim, doet mee.
20/02 09u45  "Terug naar af" bij de federale formatie, Ivan De Vadder: "Terugkeren naar het begin en opnieuw proberen te bouwen"We zijn 'terug bij af' in de hele regeringssaga. Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder in 'De ochtend', nadat de koning gisterenavond Sabine Laruelle (MR) en Patrick Dewael (Open VLD) aangesteld heeft om de formatie op het juiste spoor te krijgen. 'Dit is een afkoelingsperiode. Er is kwaad bloed tussen de verschillende partijen. Dat moet kalmeren en dat doe je door deze klassieke opstelling naar voren te schuiven.'
20/02 08u45  ?t Stad en de parkingLouis van Dievel, schrijver en journalist, schrijft elke week over de kleine en grote actualiteit. Vandaag heeft hij het over een woonwijk in Kalmthout waar zondagnacht twee granaten zijn ontploft.
20/02 08u45  Een van de rijkste Amerikanen en nu ook presidentskandidaat: wie is Michael Bloomberg?In de VS hebben de Democratische presidentskandidaten een groot debat gehouden in aanloop naar de volgende voorverkiezingen in Nevada. Alle ogen waren gericht op de Democraat Michael Bloomberg, die aan zijn eerste debat toe was in de race naar het Witte Huis. Maar wie is Bloomberg en maakt hij kans om de Democratische presidentskandidaat te worden die het in november opneemt tegen de Republikein Donald Trump?
20/02 08u45  Zeker 9 dodelijke slachtoffers bij schietpartijen op shishabars in Duitsland, verdachte dood teruggevondenLees meer >
20/02 07u30  Twee passagiers die op Japans cruiseschip besmet raakten met coronavirus zijn overledenTwee oudere passagiers die op het Japanse cruiseschip Diamond Princess besmet raakten met het coronavirus zijn overleden. Dat heeft het Japanse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. Het zijn de eerste dodelijke slachtoffers die besmet raakten op het schip. De twee oudere passagiers, beiden tachtigers, waren al van het schip gehaald en opgenomen in het ziekenhuis. Ze hadden ook andere chronische aandoeningen.
20/02 07u30  Bart Peeters na commotie over aanwezigheid Jambon op MIA's en Ultimas: "Boegeroep draagt niets bij tot debat"'Een awkward moment.' Zo omschrijft muzikant Bart Peeters het moment op de MIA's waarbij Vlaams minister-president Jan Jambon werd uitgejouwd. 'Boegeroep draagt niets bij tot een debat.' Maar hij heeft ook advies voor Jambon. 'Als er zoiets gebeurt en je staat daar van 'Wat gebeurt er?', dat klopt niet.' Peeters heeft wel alle lof voor beeldend kunstenaar Luc Tuymans, die met een 'showbizztruc' protest heeft gevoerd op de Ultimas.
20/02 07u30  Zeker 9 doden bij schietpartijen op shishabars in Duitse gemeente Hanau, verdachte dood teruggevondenLees meer >
20/02 05u30  Minstens 8 doden bij schietpartijen in Duitse gemeente HanauBij schietpartijen in de Duitse gemeente Hanau zijn 8 doden en 5 zwaargewonden gevallen. Dat bevestigt de politie. De schietpartijen zouden hebben plaatsgevonden in twee shishalounges.
20/02 05u30  Kijk, daar zijn de kabelknippers: almaar meer Vlamingen doen het zonder klassiek tv-abonnementAlmaar meer Vlamingen doen het zonder klassiek tv-abonnement. Dat blijkt uit de Digimeter, de jaarlijkse studie rond het mediagebruik van de Vlaming van onderzoeksinstituut Imec. 15 procent van de 25-34-jarigen kan beschouwd worden als 'cordcutter': zij knippen als het ware hun klassieke televisiekabel door en halen hun tv-ontspanning voortaan bij de Netflixen van deze wereld.
20/02 00u00  12 tot 18 februari 1945: Achille Van Acker wordt nieuwe Belgische premier, grote verwoesting in DresdenLees meer >
20/02 00u00  Hoe groot is de kans dat het coronavirus zich nu in ons land zal verspreiden? Een antwoord op de meestgestelde vragenWereldwijd raken steeds meer mensen besmet met het coronavirus. Het virus is niet meer weg te denken uit het nieuws. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe besmettelijk en gevaarlijk is het? Hoe groot is de kans dat het zich na de eerste besmetting in ons land hier zal verspreiden? Het antwoord op enkele veelgestelde vragen.
20/02 00u00  Deze Democraten willen Donald Trump opvolgen in het Witte HuisAcht Democraten of onafhankelijke politici dromen ervan om het volgend jaar tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen op te nemen tegen de Republikein Donald Trump. Het Democratische speelveld is groot. Tussen 38 en 78 jaar oud zijn ze. Maak hieronder kennis met de kandidaten.
20/02 00u00  Bernie Sanders wint voorverkiezingen in New Hampshire, voor Pete Buttigieg en verrassende Amy KlobucharDe linkse senator Bernie Sanders wint de voorverkiezingen bij de Democraten in New Hampshire. Hij heeft een lichte, maar duidelijke voorsprong op Pete Buttigieg en Amy Klobuchar. Elizabeth Warren en Joe Biden halen een ontgoochelend resultaat. Twee kandidaten, Andrew Yang en Michael Bennet, stappen uit de race naar het Witte Huis. Ook Deval Patrick, een andere democratische kandidaat, heeft de handdoek in de ring gegooid.
20/02 00u00  Na New Hampshire: "Sanders en Buttigieg zijn goed op dreef, Biden en Warren mogen stilaan inpakken"Lees meer >
19/02 23u45  Minister-president Jambon over tomatenincident op Ultimas: "Jammer dat kleine minderheid feest heeft verbrod"'Het is jammer dat een kleine minderheid op een behoorlijk onfatsoenlijke manier het feest heeft verbrod.' Dat zegt minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Hij reageert daarmee op het incident op de Ultimas, de Vlaamse cultuurprijzen, gisteren. Daar werd hij met boegeroep onthaald en kreeg hij tomaten naar zich.
19/02 22u45  Stiptheidsacties luchthavenpolitie kunnen de komende dagen leiden tot lange wachtrijen op de luchthavenNet nu de krokusvakantie voor de deur staat, gaat de luchthavenpolitie stiptheidsacties houden, uit protest tegen het gebrek aan mensen en middelen op de luchthavens. De politievakbonden hadden al eerder met stakingen gedreigd, maar nu het overleg met de directie mislukt is, gaan ze tot acties over.
19/02 22u45  Uitvinder van "copy-paste" is overledenLees meer >
19/02 22u45  Moordenaar van Britta Cloetens filmde stiekem vrouwen in toilet: had slachtoffer dat ontdekt en moest ze daarom dood?Tijdens het onderzoek ontdekten de speurders honderden voyeuristische filmpjes op de computer van de moordenaar van Britta Cloetens, Tijl Teckmans. Dat was te zien in de tweede aflevering van 'De verdwijning van Britta Cloetens'. Hij filmde stiekem vrouwen, onder meer in het toilet van de Hondagarage. De onderzoekers denken dat Britta Cloetens de camera heeft ontdekt en dat ze Teckmans daarmee heeft geconfronteerd. Mogelijk werd dat haar fataal.
19/02 22u45  Nieuwe poging in regeringsvorming niet makkelijk: "Politieke relaties zijn verzuurd en crisis is bijzonder ernstig"De opdracht die Senaatsvoorzitter Sabine Laruelle (MR) en Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) hebben gekregen bij de vorming van een federale regering wordt 'bijzonder moeilijk'. Dat zegt politiek journalist Pieterjan De Smedt. 'De politieke crisis is ernstig, de relaties zijn verzuurd, er is afkoeling nodig.'
19/02 20u30  Slijtage op tanden geeft aan: de mens hield al tijdens laatste ijstijd een hond als huisdierOnderzoekers hebben uit slijtagesporen op 28.500 jaar oude tanden afgeleid dat jager-verzamelaars al tijdens de laatste ijstijd honden hielden. De honden van toen waren tam gemaakte wolven. Aan de hand van slijtagesporen op de tanden hebben wetenschappers kunnen afleiden dat de tam gemaakte wolf vaker harder voedsel voorgeschoteld kreeg, zoals botten, terwijl de wolf in het wild zachter vlees bleef eten.
19/02 20u30  Zelfrijdende mestkarren en robots in een operatiekamer: hiervoor krijgt Vlaanderen geld van EuropaLees meer >
19/02 19u15  Na de discussie tussen Donald Trump en Barack Obama: wie is nu verantwoordelijk voor economische groei in VS?Wie is verantwoordelijk voor de goede economische cijfers die de Verenigde Staten kunnen voorleggen? De vorige president Barack Obama steekt de pluimen op zijn hoed, maar daar is huidig president Donald Trump het verre van mee eens. Wie heeft gelijk?
19/02 19u15  Sabine Laruelle (MR) en Patrick Dewael (Open VLD) moeten "politieke contacten leggen om volwaardige regering te vormen"Koning Filip stuurt opnieuw een duo het veld in om de federale regeringsonderhandelingen uit het slop te halen. Sabine Laruelle (MR), de voorzitster van de Senaat, en Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) moeten van de koning 'de nodige politieke contacten leggen met het oog op de vorming van een volwaardige regering'. Zij brengen ten laatste op 9 maart.
19/02 18u00  NAVO vraagt aan ons land om 14 extra F-35's te kopen, maar "politiek nog niet aan de orde"De NAVO vraagt aan ons land om 14 extra gevechtstoestellen te kopen. Dat bevestigt minister van Defensie Philippe Goffin (MR). De regering-Michel besliste eerder al dat ons land 34 F-35's zou aankopen. 'Niet voldoende', zegt veiligheidsorganisatie NAVO. Minister Goffin voegt er wel meteen aan toe dat er momenteel geen geld voor is.
19/02 18u00  Is er een nieuwe wolf in ons land? En levert dat binnenkort een historisch wolvenkoppel op?Lees meer >
19/02 16u45  Fundamenten middeleeuwse Katelijnepoort blootgelegd in BruggeIn Brugge zijn fundamenten van de Katelijnepoort ontdekt tijdens werken in de Katelijnestraat. De middeleeuwse poort is enkel bekend van tekeningen en schilderijen. De Katelijnepoort is zo'n 250 jaar geleden gesloopt in opdracht van de Oostenrijkse keizer Jozef II. Brugge hoorde toen bij Oostenrijk.
19/02 16u45  Is er een nieuwe wolf in ons land, en levert dat binnenkort een historisch koppel op?Lees meer >
19/02 16u45  Tomaten gooien naar een minister is een zielig zwaktebod en voedt de polariseringTijdens de uitreiking van de Ultimas 2019 werd Vlaams minister-president - tevens minister van Cultuur - onthaald op boegeroep en tomaten. De Ultimas zijn de cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap. Er is veel kritiek op de besparingen in de sector. Maar deze vorm van protest noemt professor politieke communicatie Peter Van Aelst een zwaktebod. Het zou de mensen uit de culturele sector sieren mochten ze onze traditie van protest een creatieve impuls geven. En het boe roepen laten voor de slechte verliezers in het voetbalstadion.
19/02 16u45  Britse regering wil migratie aan banden leggen met puntensysteem, maar wat houdt dat in? 5 vragen en antwoordenDe Conservatieve Britse regering wil immigratie na de brexit een halt toeroepen. Vooral laaggeschoolde EU-burgers zullen de dupe zijn van het nieuwe migratiesysteem met punten voor iedereen. Alleen 'de slimsten en de besten' zullen worden toegelaten, zegt de Britse regering. Wat houdt het plan in en wat is de impact op Europeanen die werk willen zoeken in het Verenigd Koninkrijk? VRT NWS zet vijf vragen en antwoorden op een rijtje.
19/02 15u30  "Als het leven van je dieren op het spel staat, dan doe je toch alles om hen te redden"De Britten kregen het het afgelopen weekend hard te verduren, toen storm Dennis over hun land trok. Hevige winden en bakken regen leidden tot overstromingen, ook in Derbyshire, waar boerin Faye Russell plots een buurvrouw over de vloer kreeg die haar kwam melden dat een aantal van haar schapen en lammetjes dreigden te verdrinken. De 26-jarige vrouw bond onmiddellijk een touw rond haar middel, gaf het uiteinde aan de buurvrouw, sprong in het koud stromende water en redde wat er te redden viel. Haar verhaal kon op sociale media op veel bijval rekenen.
19/02 15u30  VS en China bestrijden elkaar via mediabedrijven: "Het Westen gebruikt coronavirus om Chinese systeem aan te vallen"Lees meer >
19/02 14u30  "Moordenaar Britta Cloetens was buitengewoon irritant om te verhoren", maar hoe verhoort de politie een psychopaat?In de tweede aflevering van de documentaire 'De verdwijning van Britta Cloetens' vanavond, volgen we het verdere verhoor van Tijl Teckmans. Hij blijft maandenlang ontkennen dat hij iets met de verdwijning van de jonge vrouw te maken heeft. Ondanks de vele bewijzen waarmee de ondervragers hem confronteren. Gewezen onderzoeksrechter Jean-Louis Bogaerts noemt hem in de aflevering een buitengewoon irritant man om te verhoren. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Hoe verhoor je een psychopaat?
19/02 13u30  Joodse karikaturen op Aalst Carnaval niet of genuanceerd in de media tonen, lijkt op censuurProfessor Leo Neels vindt het geen goed idee om de Joodse karikaturen op Carnaval Aalst niet of genuanceerd in de media te tonen. Drie professoren gespecialiseerd in antisemitisme aan de universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven hebben hiertoe opgeroepen in een opiniestuk in de krant De Morgen.
19/02 13u30  LIVE: Het Journaal 1Volg live 'Het Journaal 1'
19/02 12u15  Opnieuw vleesballen met gif gevonden in Kapelle-op-den-Bos: "Mogelijk copycat aan het werk"In Kapelle-op-den-Bos is er bijna weer een hond overleden nadat hij gebeten had in een vleesbal met gif. Het dier kon gelukkig nog gered worden. De vergiftigde vleesbal werd deze keer gevonden op de Langsweg langs het spoor in Ramsdonk. Daar werden in totaal acht gifballen gevonden. De politie onderzoekt de zaak.
19/02 12u15  Johny Voners opnieuw in behandeling voor kanker, voorbereidingen nieuwe afleveringen "F.C. De Kampioenen" uitgesteldDe voorbereidingen voor de nieuwe afleveringen van de populaire tv-reeks 'F.C. De Kampioenen' worden voorlopig on hold gezet. Acteur Johny Voners, die Xavier Waterslaeghers vertolkt in de reeks, moet opnieuw in behandeling voor kanker. Hij is al tijdje ziek. Ook verschillende geplande afleveringen van zijn theatershow 'Et alors... en dan... Voners!' worden geannuleerd.
19/02 11u15  Japan begint evacuatie van cruiseschip; onrust over aanpak coronavirus vlak voor Olympische SpelenIn Yokohama is begonnen met de evacuatie van de opvarenden van het cruiseschip 'Diamond Princess'. Gezonde passagiers worden na twee weken quarantaine van het schip gehaald, maar de kritiek op de aanpak door de Japanse regering groeit gestaag.
19/02 11u15  Vijf tips voor als je kind gepest wordt (of als het zelf anderen pest)Lees meer >
19/02 11u15  Gewezen onderzoeksrechter over moordenaar van Britta Cloetens: "Het was een buitengewoon irritante man om te verhoren"In de tweede aflevering van de documentaire 'De verdwijning van Britta Cloetens' vanavond, volgen we het verder verhoor van Tijl Teckmans. Hij blijft maandenlang ontkennen dat hij iets met de verdwijning van de jonge vrouw te maken heeft. Ondanks de vele bewijzen waarmee de ondervragers hem confronteren. Gewezen onderzoeksrechter Jean-Louis Bogaerts noemt hem in de aflevering een buitengewoon irritant man om te verhoren.
19/02 10u15  Directeurs middelbare scholen hebben het gehad: "We moeten excelleren, maar wel met almaar minder middelen"De directeurs van secundaire scholen van het katholiek onderwijs trekken aan de alarmbel over de geplande hervormingen en besparingen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Ze hebben daarover een brief geschreven aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. 'In de politiek zegt men 'j'en ai marre', wel wij zijn het ook een beetje beu.'
19/02 10u15  19 tot 25 februari 1945: Amerikanen landen op Iwo Jima, geallieerden breken door in het WestenIn deze reeks geven we elke week een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikanen beginnen met de verovering van een strategisch belangrijk gelegen eiland, de geallieerden breken door aan het Westfront en op de valreep verklaren steeds meer landen de oorlog aan Duitsland.
19/02 09u00  Verenigd Koninkrijk legt strenge voorwaarden op aan buitenlanders (ook EU-burgers) die er willen komen werkenDe Britse regering gaat volgend jaar een nieuw immigratiesysteem invoeren. Buitenlanders die in het Verenigd Koninkrijk willen gaan werken, zullen alleen een visum krijgen als ze voldoende punten hebben. Die punten krijgen ze op basis van vaardigheden, jobaanbieding, kennis van het Engels en loon. Dat geldt zowel voor Europese als niet-Europese burgers. Met het puntensysteem wil het Verenigd Koninkrijk het aantal immigranten verminderen en vooral hoogopgeleiden aantrekken.
19/02 07u45  Billie Eilish en Lewis Capaldi winnen op Brit Awards: de ene snikt op het podium, de andere drinkt een pintjeLees meer >
19/02 07u45  In het hoofd van de pestkop: waarom kinderen elkaar pesten en wat we daaraan kunnen doenLees meer >
19/02 06u45  Opvanglocaties vinden voor asielzoekers: in 2015 een makkie, nu een huzarenstukje. Hoe komt dat?In 2015 werd Europa plots geconfronteerd met een enorme toename van mensen op de vlucht. Wie asiel vroeg, had tijdelijk recht op bed, bad en brood. Ons land had maar 17.000 opvangplaatsen en moest dus op korte tijd veel extra bedden organiseren en deed dat ook: het aantal verdubbelde op een paar maanden tijd. Concreet betekende dat 3 tot 4.000 bedden per maand extra vinden. Die verdwenen ook snel weer toen er minder asielzoekers aankwamen. Nu zijn het er weer wat meer en dat betekent opnieuw extra bedden zoeken: geen duizenden deze keer, maar wel honderden opvangplaatsen per maand. Maar in tegenstelling tot 4 jaar geleden verloopt dat zeer moeizaam. Hoe komt dat? Wat is er nu zo anders?
19/02 06u45  Anatomie van de pestkop: waarom kinderen elkaar pesten en wat we daaraan kunnen doenLees meer >
19/02 01u00  Ook flinke chimpansee-knapen hebben hun mama nog nodigZelfs kinderen die bijna volgroeid zijn, hebben nog een ouderfiguur nodig om hen te begeleiden op de lange weg naar de volwassenheid, en bij onze naaste verwanten onder de dieren is dat niet anders. Uit een nieuwe studie van chimpansees in het wild blijkt dat mannetjes waarvan de moeder nog leefde tijdens de overgang tussen hun kindertijd en hun puberteit en tijdens hun tienerjaren, later in hun leven betere overlevingskansen hebben dan chimpansees die hun moeder verloren voor ze uit hun puberteit kwamen. Bij dochters speelt dat effect minder.
19/02 00u00  TIJDSLIJN: Hoe het nieuwe coronavirus zich in een mum van tijd heeft verspreidEind december dook een tot nog toe onbekend virus op in het oosten van China dat longinfecties veroorzaakt. Het virus heeft zich intussen over meerdere landen verspreid en er zijn ook doden gevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft het benoemd als een wereldwijde noodsituatie . Op de kaart hieronder ziet u in welke landen besmettingen zijn vastgesteld. Daaronder vindt u een tijdslijn.
19/02 00u00  Amerika kiest: van de eerste voorverkiezing tot de stembusgang op 3 november, een tijdslijnDe verkiezingskoorts in de VS stijgt. Op 3 november 2020 kiezen de Amerikanen een nieuwe president. De Republikein Donald Trump is kandidaat om zichzelf op te volgen. Maar wie wordt zijn uitdager? De Democraten moeten hun kandidaat nog kiezen in een hele reeks voorverkiezingen. De staat Iowa bijt de spits af, gevolgd door een pak andere afspraken, met Super Tuesday als belangrijkste. Een tijdslijn.
19/02 00u00  Na fiasco in Iowa wordt voorverkiezing New Hampshire nog belangrijker: dit zijn de 4 grote kanshebbers bij de DemocratenVandaag gaan de inwoners van New Hampshire als tweede naar de stembus om hun kandidaat aan te duiden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Na het fiasco met de caucus in Iowa wordt die voorverkiezing meer dan ooit belangrijk om een duidelijk beeld te scheppen. Dit zijn voorlopig de vier belangrijkste kanshebbers voor de Democratische nominatie.
18/02 23u45  Wordt moordenaar van Zweedse premier Palme toch nog opgepakt?Het lijkt op de Zweedse variant van de Bende van Nijvel: de moord op de Zweedse premier Olof Palme. Een maatschappelijk trauma uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Moorden die nooit werden opgelost. Daders die nooit werden gepakt. En, om de zoveel jaar, de aankondiging dat een doorbraak in het onderzoek nabij is. Of is het nu echt zover?
18/02 23u45  Advocaat Joris Van Cauter over cassatie in euthanasieproces: ?Familie Tine Nys wil alleen gerechtigheid?Na het euthanasieproces blijft de familie van Tine Nys erbij dat de euthanasiewet op verschillende punten niet is nageleefd. Daarom stapt ze naar het Hof van Cassatie. ?De familie wil alleen gerechtigheid?, zei hun advocaat Joris Van Cauter in ?De afspraak?.
18/02 23u45  Filosoof Johan Braeckman pleit voor meer luiheid: "Af en toe niets doen is gezond en dat doen we te weinig"Lees meer >
18/02 21u15  Democratisch boegbeeld Nancy Pelosi op bezoek bij de NAVO in Brussel: "We kunnen de presidentsverkiezingen winnen"Lees meer >
18/02 20u15  Een tatoeage laten plaatsen in je gezicht? Denk 2 keer na voor je het doetLees meer >
18/02 20u15  Blokker wordt Mega World: alle winkels worden overgenomen, geen ontslagen, maar zal dat lukken?Lees meer >
18/02 19u00  Blokker wordt Mega World: alle winkels worden overgenomen, geen ontslagen, maar zal dit lukken?Lees meer >
18/02 17u45  Koning Filip zet consultatieronde voort: formatiemist nog niet opgetrokkenLees meer >
18/02 16u45  EU voegt (Britse) Kaaimaneilanden en Panama toe aan de zwarte lijst van belastingparadijzenLees meer >
18/02 16u45  Gent, Antwerpen en Brussel zetten in op lage-emissiezone, Rotterdam schaft die net af: wie heeft "gelijk"?Terwijl bij ons steden als Antwerpen, Brussel en Gent hun lage-emissiezones uitbreiden of strenger maken, schafte Rotterdam in Nederland zijn lage-emissiezone dit jaar gewoon af. Hoe komt het dat verschillende steden zo'n uiteenlopende aanpak hanteren? En wie heeft 'gelijk'?
18/02 14u15  Wilsverklaring voor euthanasie wordt binnenkort onbeperkt geldigDe Kamercommissie Gezondheid heeft het licht op groen gezet voor het wetsvoorstel dat de wilsverklaring voor euthanasie onbeperkt geldig maakt in de tijd. Alleen CD&V en Vlaams Belang onthielden zich bij de stemming, maar de andere partijen stemden voor. Binnenkort staat het voorstel op de agenda van de plenaire Kamer.
18/02 14u15  Blokker wordt Mega World: alle winkels worden overgenomen, er vallen geen ontslagenLees meer >
18/02 12u00  Opa Theo kampeert 15 dagen voor schoolpoort om kleindochter in te schrijven: "Ik doe alles voor haar"Aan de Daltonschool 1 in Hasselt kamperen nu al mensen voor de schoolpoort. De inschrijvingen starten daar op 2 maart, maar er zijn nog maar twee plaatsjes vrij. Theo Jammaers (63) uit Hoepertingen kampeert er al sinds zondag in zijn mobilhome, om zijn kleindochter te kunnen inschrijven. Tegen de start van de inschrijvingen staan er dan vijftien kampeerdagen op de teller.
18/02 11u00  "De luchtvaartmaatschappij vindt het comfort van de passagier een topprioriteit? Onzin!"Het is ongetwijfeld een van de meest besproken video?s van de afgelopen dagen: tijdens de vlucht van New Orleans naar Charlotte op 31 januari filmde passagier Wendi Williams de man die achter haar zat, omdat die voortdurend tegen haar stoel duwde. Die passagier kon het immers niet hebben dat Williams de leuning van haar stoel naar achteren gezet had. De beelden werden intussen miljoenen keren bekeken en de meningen waren ronduit verdeeld. Williams zelf is nog altijd erg boos over hetgeen gebeurd is, zo vertelde ze gisteren aan Fox Business, en ze overweegt een klacht tegen luchtvaartmaatschappij American Airlines in te dienen.
18/02 11u00  Koning Filip zet consultatieronde verder: formatiemist nog niet opgetrokkenLees meer >
18/02 11u00  Proffen vragen om Joodse karikaturen niet of genuanceerd te tonen: "In tijd Hitler werden die ook gebruikt"Drie professoren gespecialiseerd in antisemitisme aan de universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven, vragen aan de media om voorzichtig om te springen met beelden van praalwagens met Joodse karikaturen. Dat doen ze in een opiniestuk in de krant 'De Morgen'. 'In de tijd van Hitler werden deze karikaturen gebruikt om de mentaliteit van mensen te veranderen', zei Professor aan de UGent Klaas Smelik in 'De Ochtend' op Radio 1.
18/02 11u00  Vlaams minister Dalle (CD&V) scherp voor PS-voorzitter Magnette: "Onverantwoordelijk" en "een saboteur"De manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vorige vrijdag de federale formatie-inspanningen van Koen Geens (CD&V) torpedeerde, heeft pijn gedaan bij CD&V. Dat zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in 'De ochtend' op Radio 1. Zijn oordeel over Magnette is snoeihard: 'Hij gedraagt zich als de objectieve bondgenoot van separatisten.'
18/02 09u45  Another royal divorce: zoon van prinses Margaret en gravin van Snowdon na 26 jaar als vrienden uiteenDe graaf en gravin van Snowdon, David Armstrong-Jones en Serena Alleyne Stanhope, gaan na 26 jaar huwelijk als vrienden uit elkaar. Armstrong-Jones is de zoon van prinses Margaret, de overleden zus van de Britse koningin Elizabeth II, uit haar huwelijk met sterrenfotograaf Anthony Armstrong-Jones. Vorige week raakte nog bekend dat binnen de koninklijke familie ook Peter Phillips gaat scheiden.
18/02 09u45  Hooverphonic over Songfestival: "Laat ons maar de vreemde eend in de bijt zijn in een wedstrijd met toeters en bellen"Lees meer >
18/02 09u45  VRT-voorzitter Luc Van den Brande: "Besparingen zullen moeten worden gemilderd"De voorzitter van de VRT, Luc Van den Brande, legt zich niet neer bij de besparingen die de Vlaamse regering de VRT wil opleggen. Dat heeft hij gezegd in 'Terzake'. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle laat in het midden of er nog onderhandelingsmarge is. 'Dat is vandaag niet aan de orde.'
18/02 09u45  Chinese studie: meer dan 80 procent van de coronagevallen "mild", vooral oudere en zieke mensen lopen risicoLees meer >
18/02 09u45  Naar heropvoedingskamp door baard of sluier: gelekte documenten onthullen hoe China Oeigoeren vervolgt wegens hun geloofWat volgens de Chinese overheid een antiterreurbeleid is, is volgens gelekte documenten in de eerste plaats actieve vervolging op basis van geloof. Een baard hebben of een sluier dragen, is genoeg om de Oeigoerse minderheid in het land naar een heropvoedingskamp te sturen.
18/02 09u45  Vlaams minister Dalle (CD&V) vlijmscherp voor PS-voorzitter Magnette: "Onverantwoordelijk" en "een saboteur"De manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vorige vrijdag de federale formatie-inspanningen van Koen Geens (CD&V) torpedeerde, heeft pijn gedaan bij CD&V. Dat zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in 'De ochtend' op Radio 1. Zijn oordeel over Magnette is snoeihard: 'Hij gedraagt zich als de objectieve bondgenoot van separatisten.'
18/02 08u30  Bazart en Het Zesde Metaal zijn eerste namen voor Festival DranouterFestival Dranouter heeft de eerste namen gelost. Er staan alvast drie bands van eigen bodem op de affiche: Bazart, Het Zesde Metaal en Froze. Ook de internationale folk- en rootsmuziek heeft er nog steeds een plek.
18/02 08u30  Derde grote staking in Griekenland in enkele maanden: pensioenplan nieuwe regering kop van JutIn Griekenland staken de vakbonden in de openbare sector tegen het pensioenplan van de regering-Mitsotakis. De staking, de derde sinds de start van de nieuwe regering, zal in zowat het hele land te voelen zijn.
18/02 07u15  1.767 everzwijnen afgeschoten in Limburg, maar is de populatie ook kleiner geworden?In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo?n 6 nakomelingen zorgen.
18/02 07u15  "Pauze" voor Gentse lage-emissiezone komt er niet: ze wordt in de komende 4 jaar uitgebreidDe Gentse lage emissiezone (LEZ), die sinds begin dit jaar meest vervuilende auto's uit de binnenstad weert, wordt wel degelijk nog deze legislatuur uitgebreid. Dat hebben de Gentse meerderheidspartijen bevestigd tijdens de gemeenteraad, nadat daarover vorige week wat discussie was ontstaan. Maar hoe groot die LEZ dan precies moet worden, dat ligt nog niet vast.
18/02 07u15  Ondanks afschaffing van de woonbonus keldert verkoop niet: sinds Nieuwjaar liggen investeerders op de loerEr worden in Vlaanderen nog altijd veel huizen en appartementen gekocht. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen voor de eerste zeven weken van dit jaar. In vergelijking met begin vorig jaar is er een lichte terugval van gemiddeld 3 procent, maar er was een flinke terugval verwacht als gevolg van het afschaffen van de woonbonus begin dit jaar. De kopers blijken vooral investeerders te zijn die de woning dan willen verhuren.
18/02 00u00  Zuid-Koreaanse film "Parasite" is grote Oscarwinnaar en schrijft geschiedenisLees meer >
18/02 00u00  Zuid-Korea juicht -zeker net nu- na Oscartriomf: "Gelukkig nieuws voor een gedeprimeerd land"In Zuid-Korea is de Oscartriomf van de film 'Parasite' van Bong Joon-ho verrast en vol enthousiasme onthaald. Het land kon wel wat goed nieuws gebruiken, want de laatste dagen overheerst onrust over de uitbraak van het coronavirus. 'Dit is gelukkig nieuws, zoals een welkome regenbui, voor de Koreaanse Republiek, die gedeprimeerd is en wanhopig door het coronavirus', klinkt het.
18/02 00u00  Nog nooit keken zo weinig mensen naar de Oscars: halvering in vergelijking met 20 jaar geledenNog nooit hebben zo weinig mensen de uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen, gevolgd op televisie. Dat blijkt uit de kijkcijfers. In vergelijking met 20 jaar geleden is het aantal kijkers gehalveerd. 'Als films als 'Parasite' en '1917' winnen is dat wel interessant voor filmliefhebbers zoals ikzelf, maar voor de modale filmkijker zijn dat films zonder grote sterren', zegt filmkenner Ward Verrijcken.
17/02 23u30  VandaagHerbekijk hier 'Vandaag' van maandag 17 februari.
17/02 23u30  De paradox van de slaaptoestand: waarom slapen als je zou kunnen eten?Lees meer >
17/02 22u15  Franse treinbouwer Alstom neemt Canadese Bombardier (met vestiging in Brugge) overDe Franse treinbouwer Alstom neemt de spooractiviteiten van zijn Canadese concurrent Bombardier over. Beide bedrijven zijn actief in ons land. Bombardier heeft een fabriek in Brugge. De vakbonden daar vrezen (nog) niet voor banenverlies.
17/02 22u15  Voetgangster (55) overleden na aanrijding door tram in HobokenIn Hoboken is een voetgangster overleden nadat ze was aangereden door een tram. Het slachtoffer, een vrouw van 55 uit Antwerpen, werd levensgevaarlijk gewond van onder de tram gehaald en naar het ziekenhuis gebracht maar is daar aan haar verwondingen bezweken.
17/02 22u15  Sterftecijfer meer dan 40 procent hoger bij vrouwelijke overlevers van huiselijk geweldHet lijkt erop dat vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt meer dan 40 procent meer kans lopen om te sterven door welke oorzaak ook dan vrouwen die dat niet ondergaan hebben. Dat blijkt uit een nieuwe studie, die ook aantoont dat de overlevers een hoger risico lopen om cardiovasculaire aandoeningen en type 2 diabetes te krijgen. Verder onderzoek is nodig om vast te stellen welke andere factoren bijdragen tot het verhoogde sterftecijfer.
17/02 22u15  Familie Tine Nys in beroep tegen uitspraak euthanasieproces: "Onwettige beslissing"Na het assisenproces over de euthanasie van Tine Nys gaat de familie van de overleden vrouw naar het Hof van Cassatie, dat zal oordelen of alle procedures juist zijn gevolgd. Omdat het openbaar ministerie dat niet doet, kunnen de artsen sowieso geen straf meer krijgen. Een schadevergoeding zou wel kunnen.
17/02 21u00  Hooverphonic over Songfestival: "In circus van "bad taste" is er ook plaats voor parel, laat ons maar vreemde eend zijn"Lees meer >
17/02 19u45  Formatie lijkt muurvast te zitten, koning is begonnen aan zoveelste consultatierondeKoning Filip is vanmiddag begonnen aan een nieuw rondje partijvoorzitters consulteren. Na het njet van PS-voorzitter Paul Magnette tegen verdere formatiegesprekken met de N-VA en het ontslag van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (N-VA) is het weer aan de koning om een uitweg uit de politieke crisis te vinden. Hij consulteert nu de verschillende partijvoorzitters voor hij iemand met een nieuwe opdracht belast.
17/02 18u30  Nieuw racistisch incident in amateurvoetbal, Gentse ploeg dient een klacht inDe Gentse voetbalclub Jago Sint-Amandsberg heeft een klacht ingediend bij de politie en bij de voetbalbond, na een uit de hand gelopen ruzie met VJ Baardegem in Aalst. Er zouden racistische uitspraken gedaan zijn en een van de Aalsterse ouders zou een allochtone speler van de tegenstanders geslagen hebben.
17/02 18u30  Defensie rekruteert vrouwen in Wijnegem Shopping CenterHet Belgische leger opent vandaag een pop-upstore in Wijnegem Shopping Center. Defensie is specifiek op zoek naar extra vrouwen. 'Amper negen procent van onze personeelsleden zijn vrouwen en dat moet beter', zegt commandant Johan Coenen op Radio 2 Antwerpen.
17/02 18u30  Gedetineerde probeert poederbrief te versturen vanuit gevangenis van LantinIn de gevangenis van Lantin kon een poederbrief onderschept worden toen bleek dat er geen afzender op de brief stond. Gedetineerden zijn namelijk verplicht om hun naam te vermelden wanneer ze een brief versturen. De politie werd op de hoogte gebracht. Uiteindelijk bleek het poeder niet gevaarlijk te zijn.
17/02 18u30  Twee granaten ontploft in rustige woonwijk in KalmthoutLees meer >
17/02 17u30  Twee granaten ontploft aan huis in KalmthoutAfgelopen nacht zijn er twee granaten ontploft aan een huis in Kalmthout. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Ontmijningsdienst DOVO en het labo kwamen ondertussen ter plaatse.
17/02 17u30  Oost-Afrika blijft lijden onder woestijnsprinkhanen: "Ze eten elke dag evenveel als 80 miljoen mensen"In het oosten van Afrika krijgen ze de woestijnsprinkhanenplaag niet onder controle. De sprinkhanen teisteren akkers en roven ze leeg. Sommige zwermen zijn tot 40 bij 60 kilometer groot, 2400 vierkante kilometer zwerm dus. De Verenigde Naties vragen internationale hulp: 'Mensen die het nu al moeilijk hebben, gaan nog veel meer honger lijden als we niets doen', vertelt Dominique Burgeon, een Belg die bij de VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) de crisisafdeling leidt.
17/02 16u30  Formatie lijkt muurvast te zitten, koning begint aan zoveelste consultatierondeKoning Filip is vanmiddag begonnen aan een nieuw rondje partijvoorzitters consulteren. Na het njet van PS-voorzitter Paul Magnette tegen verdere formatiegesprekken met de N-VA en het ontslag van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (N-VA) is het weer aan de koning om een uitweg uit de politieke crisis te vinden. Hij consulteert nu de verschillende partijvoorzitters voor hij iemand met een nieuwe opdracht belast.
17/02 16u30  U betaalt 86 euro per jaar aan de EU: waar gaat dat geld naartoe?Komende donderdag organiseert Europees president Charles Michel een extra Europese top over de Europese meerjarenbegroting voor de periode van 2021 - 2027. Vandaag komen de ministers van Europese Zaken al samen over de kwestie. Het is een moeilijke discussie, elke zeven jaar. Diplomaten en regeringsleiders, gewapend met rekenmachines, proberen de bijdrage die hun land moet betalen aan het EU-budget zo klein mogelijk te houden, en er tegelijk voor te zorgen dat er zoveel mogelijk geld naar hun land terugvloeit. Wij lijsten voor u op hoeveel we als Belg betalen en waar dat geld naartoe gaat.
17/02 16u30  Directeur Media en Productie Peter Claes verlaat VRTLees meer >
17/02 15u15  Stad Eeklo vraagt zich af of ze nog moet betalen voor renovaties aan de kerkLees meer >
17/02 15u15  President Michel en regeringsleiders buigen zich over het EU-budget voor de komende jaren: waar gaat dat geld naartoe?Komende donderdag organiseert Europees president Charles Michel een extra Europese top over de Europese meerjarenbegroting voor de periode van 2021 - 2027. Vandaag komen de ministers van Europese Zaken al samen over de kwestie. Het is een moeilijke discussie, elke zeven jaar. Diplomaten en regeringsleiders, gewapend met rekenmachines, proberen de bijdrage die hun land moet betalen aan het EU-budget zo klein mogelijk te houden, en er tegelijk voor te zorgen dat er zoveel mogelijk geld naar hun land terugvloeit. Wij lijsten voor u op hoeveel we als Belg betalen en waar dat geld naartoe gaat.
17/02 14u15  Socialistische ambtenarenbond ACOD wil vrijdag staken: "Men wil het stakingsrecht ondermijnen"De socialistische ambtenarenbond ACOD Overheidsdiensten wil nu vrijdag, net voor de start van de krokusvakantie, staken tegen de Vlaamse besparingsplannen. Met de actie spreekt de vakbond ook haar steun uit aan de acties van de cipiers. 'Dit is nog maar het startschot', luidt het in een persbericht van het ACOD.
17/02 14u15  Bart De Wever (N-VA) pleit voor Vlaams front, Open VLD en CD&V niet opgezet met "oorlogstaal"Na het njet van PS-voorzitter Paul Magnette tegen een regering met de N-VA en het daaropvolgende ontslag van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) roept N-VA-voorzitter Bart De Wever de andere Vlaamse partijen op om niet zonder de N-VA in een federale regering te stappen. De Vlaamse partijen moeten gewoon 'nee' zeggen tegen de oekazes of de dictaten van de PS, vindt hij. Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten stapt alvast niet mee in het 'front-scenario' van De Wever. Ook CD&V-voorzitter Joachim Coens voelt er niets voor, maar blijft wel vinden dat de N-VA bij de federale formatie betrokken moet zijn. PS-voorzitter Paul Magnette is in elk geval niet onder de indruk van het spierballengerol van de N-VA.
17/02 13u00  Ex-mijnwerkers voeren opnieuw actie in Brussel voor hogere pensioenen: "Maak het in orde!"Lees meer >
17/02 13u00  Patti Smith bezoekt Van Eyck-tentoonstelling in Gent: "Adembenemend"De Amerikaanse zangeres, schrijfster en kunstenares Patti Smith heeft gisteren in het grootste geheim de tentoonstelling 'Van Eyck: een optische revolutie' bezocht in Gent. Vandaag postte ze een verslag op haar Instagrampagina. Ze omschrijft de tentoonstelling als 'adembenemend'.
17/02 13u00  Op 38 plaatsen wordt dit jaar gewerkt op de Vlaamse snelwegen, ontdek hier waar u hinder kan ondervindenHet Agentschap Wegen en Verkeer plant dit jaar 38 werven op snelwegen over heel Vlaanderen. De werken die er gebeuren zijn nodig voor het onderhoud en om de veiligheid, de doorstroming en de capaciteit te verbeteren. Hieronder verneemt u waar de werven zullen komen.
17/02 11u45  99 nieuwe besmettingen op cruiseschip in Japan, Belgen op Nederlands cruiseschip in Cambodja mogen naar huisLees meer >
17/02 11u45  Bart De Wever (N-VA): "Niet plooien voor oekazes van PS en Vlaams front vormen"Na het njet van PS-voorzitter Paul Magnette tegen een regering met de N-VA en het daaropvolgende ontslag van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) roept N-VA-voorzitter Bart De Wever de andere Vlaamse partijen op om niet zonder de N-VA in een federale regering te stappen.
17/02 10u30  Duivenbond wil minder roofvogels: "Een bloedbad bij de duiven, drama's bij de liefhebbers"De Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond KBDB vindt dat er te veel roofvogels in Vlaanderen rondvliegen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Bond had eerder al gezegd dat ze juridische stappen wil ondernemen tegen het uitzetten van roofvogels door natuurverenigingen. Natuurpunt vindt de toename van het aantal roofvogels juist een goede zaak omdat ze in de jaren 60 en 70 bijna volledig verdwenen waren.
17/02 10u30  Vrouwenraad: "Neem geweld tegen vrouwen serieus en maak van femicide een apart misdrijf"Femicide, dat is het vermoorden van een vrouw louter omdat ze een vrouw is, moet een apart misdrijf worden. Dat zegt de Vrouwenraad in De Morgen. Nu zijn er geen duidelijke cijfers waardoor het volgens hen zeer moeilijk is om een aangepast beleid te voeren.
17/02 10u30  Op 38 plaatsen wordt dit jaar gewerkt op de Vlaamse snelwegen, ontdek hier waar u hinder kan ondervindenHet Agentschap Wegen en Verkeer plant dit jaar 38 werven op snelwegen over heel Vlaanderen. De werken die er gebeuren zijn nodig voor het onderhoud en om de veiligheid, de doorstroming en de capaciteit te verbeteren. Hieronder verneemt u waar de werven zullen komen.
17/02 09u30  Ex-mijnwerkers gaan opnieuw actievoeren in Brussel voor hogere pensioenen: "Maak het in orde!"Honderden ex-mijnwerkers zijn vanmorgen vanuit Limburg vertrokken richting Brussel. Ze gaan er actievoeren om een correcte berekening van hun pensioen te eisen.
17/02 09u30  Het klassieke reisbureau is weer helemaal in trek, meer boekingen bij reisbureausWe boeken weer meer reizen bij reisbureaus. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Ondanks het internet vinden klanten opnieuw de weg naar een offline reisbureau en daar horen ook jonge klanten bij.
17/02 09u30  "Een hond in zo'n situatie hadden we hier nog nooit gezien. En we hebben al veel gezien!"Er was nauwelijks nog enige beweging te krijgen in straathond Aloe, toen een aantal kinderen haar helemaal besmeurd met teer vastgeplakt aan de grond in een van de straten van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires aantroffen. 'We waren gechoqueerd', aldus de plaatselijke non-profitorganisatie 'Proyecto 4 Patas', 'We konden niets anders doen dan onze liefde tonen en ons aan het werk zetten.' Dat werk duurde liefst 9 uren lang. Maar het zorgde ervoor dat Aloe uiteindelijk opnieuw vrij als een hond kon rondlopen.
17/02 09u30  Storm Dennis "eentje om in de boeken te schrijven", en mogelijk is het nog niet gedaan met stormenGisteren trok storm Dennis over het land, en hij heeft veel schade aangericht. Volgens weerman Frank Deboosere ging Dennis in het binnenland gepaard met fellere rukwinden dan Ciara, waar we een week eerder mee te maken kregen. 'Twee stormen in een week tijd is niet uitzonderlijk, en mogelijk is het nog niet gedaan. Het zou kunnen dat Ellen en/of Francis dit weekend hun opwachting maken. Het is nog te vroeg om eventuele stormkernen al te kunnen detecteren, maar ze zouden wel veel kleiner zijn dan Ciara en Dennis.'
17/02 09u30  Na de "ezelsstamp" van Paul Magnette (PS): wat nu? "We zijn een stukje dichter bij nieuwe verkiezingen gekomen"'En wat nu?' Hoorden we het u ook zuchten nadat Koen Geens (CD&V) dit weekend zijn koninklijke opdracht teruggaf en vervolgens in 'De zevende dag' PS-voorzitter Paul Magnette kapittelde? Van Vivaldi tot nieuwe verkiezingen: dit zijn volgens Wetstraatwatcher Ivan De Vadder enkele opties voor de nabije politieke toekomst.
17/02 08u15  Zieke Elton John in tranen van het podium: "Ik moet gaan, het spijt me zo"De Britse zanger Elton John (72) heeft een concert in Auckland, Nieuw-Zeeland, moeten stopzetten omdat hij te ziek was. 'Ik ben mijn stem volledig kwijt nu, ik kan niet zingen. Ik moet gaan, het spijt me zo', vertelde een emotionele Elton John aan het publiek. De zanger heeft een longontsteking, met voldoende rust zou hij weer volledig herstellen.
17/02 08u15  Hooverphonic trekt met "Release me" naar het Songfestival voor ons land: beluister het hierLees meer >
17/02 07u15  Na de "ezelsstamp" van Paul Magnette (PS): wat staat er nu te gebeuren?'En wat nu?' Hoorden we het u ook zuchten nadat Koen Geens (CD&V) dit weekend zijn koninklijke opdracht teruggaf en vervolgens in 'De zevende dag' PS-voorzitter Paul Magnette kapittelde? Dit zijn enkele opties voor de nabije politieke toekomst.
17/02 06u00  Conner Rousseau (SP.A) was verrast door "njet" Magnette: "Zaten nog wat op onze honger, maar het was work in progress"Lees meer >
17/02 06u00  5 redenen om vaker samen te eten: waarom de tafel delen ons gezonder en gelukkiger maaktLees meer >
17/02 00u15  Verlichtingspaal naar beneden, regen, wind en schade: herbekijk en -lees de liveblog over storm DennisNa storm Ciara vorige zondag, trok vandaag storm Dennis over het land. Plaatselijk waren er rukwinden tot meer dan 100 kilometer per uur en een felle regenzone trok van west naar oost. Op verschillende plekken is er schade. De hele dag kon u alles volgen via onze liveblog.
17/02 00u00  Mythes en misvattingen van de Tweede Wereldoorlog: werd in Jalta de wereld verdeeld?Op de Conferentie van Jalta kwamen van 4 tot 11 februari 1945 drie geallieerde leiders bij elkaar: Roosevelt van de Verenigde Staten, Churchill van het Verenigd Koninkrijk en Stalin van de Sovjet-Unie. Zij zouden in Jalta, een badplaats op de Krim, Europa en zelfs de wereld onder elkaar verdeeld hebben, maar is dat wel zo?
17/02 00u00  De jury heeft gesproken op het euthanasieproces, maar niet alle vragen zijn beantwoord?De hele samenleving kijkt uit naar jullie beslissing die in de geschiedenisboeken zal terechtkomen?. Het waren de laatste woorden van de advocaten aan de jury, vlak voor ze zich voor meer dan acht uur zouden terugtrekken in de beraadkamer van het Gentse assisenhof. Een plek waar ze niet alle vragen konden en mochten beantwoorden die tijdens dit euthanasieproces naar boven kwamen. Onze collega Arne De Jaegere, die het proces de voorbije twee weken volgde, lijst enkele niet-beantwoorde vragen voor u op.
16/02 23u00  Leegstaande gevangenis is het decor voor levensechte escape roomPrison Escape is een 'real life game' waarbij het de bedoeling is om als deelnemer te ontsnappen uit de gevangenis van Breda. Zoals wel meer gevangenissen in Nederland, staat de koepelgevangenis van Breda leeg. De organisatie van Prison Escape huurt het unieke gebouw van de Nederlandse overheid en organiseert er nu regelmatig het indrukwekkende spel.
16/02 23u00  Verlichtingspaal naar beneden, regen, wind en schade: (her)bekijk en (her)lees storm Dennis in onze liveblogNa storm Ciara vorige zondag, trok vandaag storm Dennis over het land. Plaatselijk waren er rukwinden tot meer dan 100 kilometer per uur en een felle regenzone trok van west naar oost. Op verschillende plekken is er schade. De hele dag kon u alles volgen via onze liveblog.
16/02 22u00  Na Ciara komt Dennis: een dag vol regen, felle wind en omgevallen verlichtingspalen in beeldExact een week na Ciara trok vandaag de zware storm Dennis over ons land. Op verschillende plekken veroorzaakten zware rukwinden schade, in Gent had de brandweer de handen vol met de glazen balustrades van een appartementsgebouw.
16/02 22u00  LIVEBLOG storm Dennis: E17 lange tijd afgesloten nadat brandweer verlichtingspaal naar beneden haaldeNa storm Ciara vorige zondag, trok vandaag storm Dennis over het land. Plaatselijk waren er rukwinden tot meer dan 100 kilometer per uur en een felle regenzone trok van west naar oost. Op verschillende plekken is er schade. Volg alle updates hier in de liveblog. Heeft u zelf beelden? Foto's en video's mag u mailen naar oproep@vrtnws.be.
16/02 19u45  LIVEBLOG storm Dennis: Felle regenzone trekt van west naar oost, opnieuw verlichtingspaal omgevallen op E17Na storm Ciara vorige zondag, trekt er ook vandaag een storm over het land: Dennis. Plaatselijk waren er al rukwinden tot 100 kilometer per uur, aan zee is een windkracht van 9 beaufort gemeten. Hier en daar is ook al schade gemeld, onder meer in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Code geel is nog tot 23 uur vanavond van kracht: 'waakzaamheid' is aangeraden. Volg alle updates hier in de liveblog. Heeft u zelf beelden? Foto's en video's mag u mailen naar oproep@vrtnws.be.
16/02 18u45  LIVEBLOG storm Dennis: Felle regenzone trekt van west naar oost, "bijzonder complexe brandweerinterventie in Gent"Na storm Ciara vorige zondag, trekt er ook vandaag een storm over het land: Dennis. Plaatselijk waren er al rukwinden tot 100 kilometer per uur, aan zee is een windkracht van 9 beaufort gemeten. Hier en daar is ook al schade gemeld, onder meer in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Code geel is nog tot 23 uur vanavond van kracht: 'waakzaamheid' is aangeraden. Volg alle updates hier in de liveblog
16/02 17u45  Na het euthanasieproces: de psychiatrie moet zich grondig bezinnen over het omgaan met psychisch lijdenLees meer >
16/02 17u45  Miauw! Allereerste kattenshow in Vietnam schrijft geschiedenisKatten zijn vrienden, geen voedsel. Met die vervormde quote uit de animatiefilm Finding Nemo kan je de bedoeling van de organisatoren van de eerste kattenshow ooit in Vietnam goed samenvatten. 60 raskatten zetten vandaag hun beste pootje voor om het hart van de jury en het publiek te winnen. Een mijlpaal voor Vietnam, waar het eten van kattenvlees nog steeds wijdverspreid is.
16/02 17u45  PS-voorzitter Magnette: "Geens heeft zelf beslist om ontslag te nemen omdat hij geen andere formule wilde uittesten"PS-voorzitter Paul Magnette zegt dat het ontslag van Koen Geens als koninklijk opdrachthouder zijn eigen beslissing was. Waals minister Pierre-Yves Dermagne (PS) voegt daaraan toe dat niet zijn partij, maar CD&V zelf de opdracht van Geens heeft doen mislukken.
16/02 16u45  Slachtoffer boomvandaal leidt ons rond: "Dit is moord, met een heel langzame dood"De boseigenaar van een klein bos in het Oost-Vlaamse Schorisse heeft laten zien welke schade een vandaal heeft aangericht aan zijn bomen. Volgens eigenaar Eric Desmaele wist de dader heel goed waar hij mee bezig was. 'Met een kettingzaag zijn inkepingen gemaakt waarin vervolgens een giftig product is gegoten. Dat is moord, met een heel langzame dood', aldus Desmaele. Het Agentschap Natuur en Bos en de politie onderzoeken de zaak, maar het wordt bijzonder lastig om de dader(s) te vinden.
16/02 16u45  LIVEBLOG storm Dennis: "Bijzonder complexe brandweerinterventie in Gent", Weerman: "Ergste moet nog komen"Na storm Ciara vorige zondag, trekt er ook vandaag een storm over het land: Dennis. Plaatselijk waren er al rukwinden tot 100 kilometer per uur, aan zee is een windkracht van 9 beaufort gemeten. Hier en daar is ook al schade gemeld, onder meer in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Code geel is nog tot 23 uur vanavond van kracht: 'waakzaamheid' is aangeraden. Volg alle updates hier in de liveblog
16/02 15u45  Britse tabloids en justitie zwaar onder vuur na plotse dood van bekende Britse presentatrice (40)De plotse dood van een bekende televisiepresentatrice heeft een schokgolf veroorzaakt in het Verenigd Koninkrijk. Caroline Flack (40), bekend van onder meer 'Love island', bezweek volgens haar management 'onder een immense druk'. Terwijl haar management met de vinger naar justitie wijst, wordt op de sociale media hard uitgehaald naar de Britse roddelpers, de zogenoemde 'tabloids'.
16/02 14u30  Aantal nieuwe coronabesmettingen daalt voor derde dag op rij, Chinese overheid wist al vroeger van gevaarIn China is het aantal nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus voor de derde dag op rij gedaald. Vanmorgen meldde de Chinese overheid 2.009 nieuwe gevallen, gisteren waren dat er nog 2.641. Gisterenavond verspreidden de staatsmedia ook een speech van de Chinese president Xi Jinping, waaruit bleek dat de overheid al lang op de hoogte was van het gevaar van het virus, voor de bevolking op de hoogte werd gebracht.
16/02 14u30  Tom Van Grieken (Vlaams Belang) wil nieuwe verkiezingen: "Elke dag zonder regering toont aan dat land niet werkt"Tom Van Grieken, de voorzitter van het Vlaamse Belang, is voorstander van nieuwe verkiezingen. 'Elke dag zonder regering toont aan dat dit land niet werkt. De realiteit is onze beste propaganda', zegt hij in 'De zevende dag'.
16/02 14u30  Storm Dennis raast door Europa: overstromingen in Verenigd Koninkrijk, gebrek aan stroom in FrankrijkLees meer >
16/02 14u30  Connor Rousseau (SP.A) was verrast door "njet" Magnette: "Zaten nog wat op onze honger, maar het was work in progress"Lees meer >
16/02 13u15  LIVEBLOG storm Dennis: Brandweer Gent bij flatgebouw waar glazen afsluitingen dreigen los te komen, weerman: "Ergste moet nog komen"Na storm Ciara vorige zondag, trekt er ook vandaag een storm over het land: Dennis. Plaatselijk waren er al rukwinden tot 100 kilometer per uur, aan zee is een windkracht van 9 beaufort gemeten. Hier en daar is ook al schade gemeld, onder meer in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Code geel is nog tot 23 uur vanavond van kracht: 'waakzaamheid' is aangeraden. Volg alle updates hier in de liveblog
16/02 12u15  Na storm Ciara brengt storm Dennis nu "onstuimige en kletsnatte dag": code geel tot 23 uur, hier en daar al schadeOnstuimig weer met felle rukwinden en veel regen vandaag want storm Dennis trekt over ons land. Code geel is tot vanavond 23 uur van kracht, wat betekent dat 'waakzaamheid' aangeraden is. De brandweer van Antwerpen kreeg sinds gisteraovnd al een 30-tal oproepen voor stormschade, in de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate is er een gat geslagen in de schutterstoren in het centrum.
16/02 11u15  Na storm Ciara brengt storm Dennis nu "onstuimige en kletsnatte dag" voor ons land: code geel tot 23 uurOnstuimig weer met felle rukwinden en veel regen vandaag want storm Dennis trekt over ons land. Code geel is tot vanavond 23 uur van kracht, wat betekent dat 'waakzaamheid' aangeraden is. De brandweer van Antwerpen kreeg sinds gisteraovnd al een 30-tal oproepen voor stormschade, in de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate is er een gat geslagen in de schutterstoren in het centrum.
16/02 09u00  Je kan er haast niet naast kijken: actrice Jennifer Aniston is werkelijk "all over the place". Hoe komt dat?Lees meer >
16/02 09u00  Stormdepressie Dennis brengt "onstuimige en kletsnatte dag" voor ons land: code geel tot 23 uurOnstuimig weer met felle rukwinden en veel regen. Dat is wat we vandaag mogen verwachten, want dan trekt stormdepressie Dennis over ons land. Het KMI kondigt code geel af, wat betekent dat 'waakzaamheid' aangeraden is.
16/02 08u00  10 jaar geleden: Tiger Woods excuseert zich, "maar wie op tranen gehoopt had, kwam bedrogen uit"Ze worden nog altijd beschouwd als de meest opzienbarende 13 minuten uit de golfgeschiedenis, ook al hebben ze nauwelijks iets met de sport zelf te maken. Maar 10 jaar geleden wist topgolfer Tiger Woods vele huishoudens in de VS, en daarbuiten, aan het tv-scherm gekluisterd te krijgen toen hij zich publiekelijk verontschuldigde voor zijn seksuele escapades. Hij verontschuldigde zich, eerder emotieloos, voor de pijn die hij zijn vrouw, het Zweedse fotomodel Erin Nordegren, en zijn familie aangedaan had en hoopte alsnog, na een periode van bezinning, tot een terugkeer in de golfsport. De meningen nadien waren op zijn zachtst uitgedrukt nogal verdeeld en varieerden van 'hartverwarmend en oprecht' tot 'nep en fake'.
16/02 08u00  100, 101, 112, 1722 en 1733: wanneer moet je nu precies welk (nood)nummer bellen?Stormdepressie Dennis brengt stevige rukwinden en flink wat regen mee. Lokaal is het niet helemaal uitgesloten dat er schade zal vallen en/of dat er iemand hulp nodig zal hebben. 101, 112, 1722 of 1733. Raak jij nog wijs uit alle hulplijnen en noodnummers? Wij zetten het op een rijtje.
16/02 06u45  Royals op zondag: als scoren niet direct lukt, schiet de nieuw samengestelde "Fab Four" te hulpWe brengen u elke zondag wat er leeft bij royals in binnen- en buitenland. De Britse kroonprins Charles, prins William en hun echtgenotes zijn nog eens samen op stap geweest, oftewel de nieuwe 'Fab Four'. De Britse editie van het modeblad Vogue van september is de bestverkopende van het voorbije decennium en laat dat net de editie zijn die Meghan Markle onder handen nam. De Thaise koning zal de begrafenissen betalen van de slachtoffers van het bloedbad dat vorig weekend werd aangericht. En de ramp met vlucht MH17 laat de Nederlandse koning Willem-Alexander niet los.
16/02 06u45  De vijf boeken die het leven van Frank Deboosere hebben veranderdNa storm Ciara is er nu Dennis: weerman Frank Deboosere heeft de afgelopen week weinig tijd gehad om zich met een goed boek in de zetel te nestelen. Hij voorspelt al 33 jaar zon, regen en wind, en is niet meer van het scherm weg te denken. Maar wist u dat hij zonder een bepaalde schrijver misschien nooit weerman was geworden?
16/02 00u00  Advocaat Keuleneer die eerder moest terugstappen uit proces: "Euthanasie wordt nu iets vanzelfsprekends"Advocaat Fernand Keuleneer reageert 'niet gelukkig' op de vrijspraak van de drie artsen in het groot euthanasieproces in Gent. Volgens Keuleneer, die benadrukt dat hij het arrest nog niet kon lezen, wordt 'euthanasie nu iets vanzelfsprekends': 'De euthanasiewet heeft geen controle meer. Iedereen kan doen wat hij wil.' Keuleneer gelooft dat er nu een 'recht op zelfdoding' ontstaat, en dat artsen zich daarnaar zullen organiseren. De advocaat spreekt van 'een industrie'.
16/02 00u00  Waarom het euthanasieproces nog lang zal nazinderenLees meer >
16/02 00u00  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 15 februari.
16/02 00u00  Stormdepressie Dennis brengt "onstuimige en kletsnatte dag" voor ons landOnstuimig weer met felle rukwinden en veel regen. Dat is wat we vanaf vannacht mogen verwachten, want dan trekt stormdepressie Dennis over ons land. Het KMI kondigt code geel af, wat betekent dat 'waakzaamheid' aangeraden is.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x 75 jaar geleden: Spanningen tussen geallieerde bevrijders en burgers nemen toe23/02 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
17x Het Journaal Laat23/02 00u45 - VRT NWS: Bekijk hier 'Het Journaal Laat' van zaterdag 22 februari.
5x Verloren oud koninkrijk ontdekt dat mogelijk rijk van koning Midas verslagen heeft22/02 21u00 - VRT NWS: Lees meer >
3x Aanvaardden ambtenaren van de Kansspelcommissie cadeaus van gokbedrijven?22/02 12u45 - VRT NWS: Ambtenaren van de Kansspelcommissie zouden cadeaus van gokbedrijven hebben aanvaard. Dat staat in een rapport dat gisteren aan minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is bezorgd en dat de krant Het Laatste Nieuws kon inkijken.
3x Scholen in twee Iraanse steden dicht wegens coronavirus, veel nieuwe besmettingen in Zuid-Korea22/02 17u30 - VRT NWS: Lees meer >
3x Vranckx: Klimaatslaven22/02 21u00 - VRT NWS: Herbekijk 'Vranckx' van zaterdag 22 februari. India is de trieste koploper als het op slavernij aankomt. Nergens anders ter wereld belanden meer vrouwen in de prostitutie of werken ze als huisslaaf. Ook klimaatverandering werkt mensenhandel en slavernij in de hand. Hoe dat kan onderzoekt Nomade Jan De Deken in de reportage 'Klimaatslaven'.
2x Aalst Carnaval zegt tegen de Joodse gemeenschap: "Jullie horen erbij, bij ons feest van karikaturen"22/02 11u45 - VRT NWS: Lees meer >
2x Open VLD klaagt gemeentelijke "pestbelastingen" aan, VVSG nuanceert: "Lokale belastingen zijn belangrijk voor gemeenten"22/02 11u45 - VRT NWS: Lees meer >
2x Twee mannen betrapt bij diefstal van geldzakken in Koninklijke Munt, derde dader kon ontsnappen22/02 12u45 - VRT NWS: Zeker twee mannen zijn er in geslaagd verschillende zakken met geld te stelen uit de Koninklijke Munt. Dat is vernomen bij het Brusselse parket. De politie kon onmiddellijk twee verdachten oppakken en de buit recupereren. Wellicht was er wel nog een derde dader bij betrokken.
2x Klimaatopwarming duwt meisjes in seksslavernij in India: "Mensenhandelaars storten zich op klimaatvluchtelingen"22/02 12u45 - VRT NWS: Indiase mensenhandelaars vinden nieuwe bondgenoten in de stijgende zeespiegel, smeltende Himalaya-gletsjers en cyclonen. Dat blijkt uit een onderzoeksreportage van journalist Jan De Deken. Volgens een vorige week gepubliceerd rapport maakt klimaatverandering vrouwen ook elders in de wereld kwetsbaarder voor seksueel geweld.

Statistieken

Artikels:
28603
Gelezen:
2950
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven