vrijdag 23 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u15
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/08 13u30  Duizenden Belgen dreigen hun bankrekeningen te verliezen "omdat ze toevallig in de VS geboren zijn" Duizenden Belgen die in de Verenigde Staten geboren zijn, dreigen in 2020 hun Belgische bankrekeningen te verliezen. Dat schrijft Trends en bevestigt de Belgische bankenkoepel Febelfin. Belgische banken zijn verplicht om gegevens van klanten die in Amerika geboren zijn door te geven aan de Amerikaanse belastingdienst. Maar niet al die klanten beschikken over de nodige gegevens. Daarom kunnen hun rekeningen in 2020 worden afgesloten, anders riskeren de Belgische banken een extra belasting van 30 procent op transacties.
23/08 05u30  Duizenden Belgen dreigen hun bankrekeningen te verliezen "omdat ze toevallig in de VS zijn geboren" Duizenden Belgen die in de Verenigde Staten zijn geboren, dreigen in 2020 hun Belgische bankrekeningen te verliezen. Dat schrijft Trends, en wordt bevestigd door de Belgische bankenkoepel Febelfin. Belgische banken zijn verplicht om gegevens van klanten die in Amerika zijn geboren door te geven aan de Amerikaanse belastingsdienst. Maar niet al die klanten beschikken over de nodige gegevens. Daarom kunnen hun rekeningen begin 2020 worden afgesloten, anders riskeren de Belgische banken een extra belasting van 30 procent op transacties.17 
22/08 18u30  Onderzoeker UGent: "Goedkopere bio-ethanol aan Belgische pomp introduceren, kan in principe vrij snel" Milieuvriendelijker en voordeliger tanken, misschien is het ook in ons land geen verre toekomstmuziek meer. De federale regering zou aan een kader werken om de zogenoemde E85-brandstof ook bij ons algemeen toe te laten. 'E85 introduceren aan de Belgische pomp, kan in principe vrij snel', zegt Sebastian Verhelst, onderzoeker aan de UGent. Maar voorlopig moeten de meeste mensen er hun auto wel nog voor laten ombouwen.
22/08 09u00  Transporteconomen: "Met superslimme kilometerheffing kunnen files verdwijnen" Transporteconomen Stef Proost (KU Leuven) en Bruno De Borger (Universiteit Antwerpen) hebben een systeem ontwikkeld waarmee volgens hen de files kunnen oplossen. Zonder dat er wagens hoeven te verdwijnen. 'Er is bewijs dat het werkt.'
21/08 17u45  Grote gasinvestering uit Qatar lijkt nu ook in Vilvoorde van de baan Lees meer >
21/08 14u00  Pulsvisserij is voortaan verboden voor Belgische kust, garnaalvissers zijn blij Voortaan mag niet meer aan pulsvisserij gedaan worden in het Belgische deel van de Noordzee. Dat heeft Vlaams minister Koen Van den Heuvel (CD&V) gezegd in Nieuwpoort. De garnaalvissers zijn blij: 'De pulsvissers, vooral Nederlanders, roven onze visgronden leeg. We vangen alleen nog maar garnaal. Alle tong en pladijs is opgevist door die Nederlanders', zegt kustvisser Rudy Beuckels.
21/08 14u00  "Menselijke" robots helpen klanten op weg in winkels in Hasselt In de Hasseltse vestiging van ICT-winkel AUVA is de Cruzr-robot voorgesteld. Dat is een robot met een menselijke vorm die in de AUVA-winkels als verkoopassistent en animator zal worden ingezet.
20/08 20u15  Eten we binnenkort sardienen of tonijn uit de Noordzee? Door de opwarming van de aarde is het over afzienbare tijd mogelijk om commercieel op vissoorten als sardienen en tonijn te vissen in de Noordzee. Dat zegt een Duitse sectorfederatie. Wetenschappers bij ons nuanceren het bericht.
19/08 20u30  Koffieverkoop daalt, maar betekent dat ook dat er minder wordt gedronken? "Er is een verschuiving aan de gang" Lees meer >
19/08 18u15  Heeft Michel minder bespaard dan Di Rupo? En waar heeft de regering het laten liggen? 5 vragen over het begrotingstekort De regering-Michel heeft het begrotingstekort vooral kunnen terugdringen door de gunstige conjunctuur en door een aantal meevallers. Zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Waardoor is het tekort dan zo sterk gedaald? Vijf vragen over het begrotingstekort.
19/08 09u15  Koen Van Gerven stopt als topman bij Bpost Bpost-CEO Koen Van Gerven is geen kandidaat meer voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt hij in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
18/08 13u00  "Verplicht afronden voor cashbetalingen zal leiden tot discussie aan de kassa" Er komt kritiek op de maatregel om cashbetalingen af te ronden. Vanaf december moeten handelaars afronden tot op 5 eurocent wanneer iemand cash betaalt. Maar voor elektronische betalingen is er geen verplichting. Dat zal verwarring veroorzaken, vindt Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).
16/08 14u30  Na dagen in het rood, lijken beurzen zich licht te herpakken Na dagen van zenuwachtigheid op de beurs, en signalen van een nakende recessie, lijken de beurzen zich deze middag licht te herpakken. 'In de neerwaartse beweging lijkt op z'n minst een rustpauze te zijn gekomen, maar het is te vroeg om victorie te kraaien', zegt Erik Joly, hoofdeconoom van ABN AMRO. 'Komt er nieuws uit de Verenigde Staten, gaan president Trump of de Chinese president Xi Jinping iets zeggen over hun handelsconflict? Dat is voldoende om de beurs in de ene of de andere richting te sturen.'
16/08 06u15  5 recepten om de Vlaamse werkzaamheidsgraad naar 80 procent te brengen Een werkzaamheidsgraad van 80 procent is een concrete doelstelling uit de startnota waar formateur Jan Jambon (N-VA) een Vlaamse regering rond vormt. Volgens professor arbeidseconomie Stijn Baert is het bijzonder ambitieus maar tegelijk noodzakelijk. Hij doet de regeringsonderhandelaars vijf recepten aan de hand om dit doel te realiseren.
Laatste update: vandaag om 13u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Duizenden Belgen dreigen hun bankrekeningen te verliezen "omdat ze toevallig in de VS zijn geboren"23/08 05u30 - VRT NWS: Economie: Duizenden Belgen die in de Verenigde Staten zijn geboren, dreigen in 2020 hun Belgische bankrekeningen te verliezen. Dat schrijft Trends, en wordt bevestigd door de Belgische bankenkoepel Febelfin. Belgische banken zijn verplicht om gegevens van klanten die in Amerika zijn geboren door te geven aan de Amerikaanse belastingsdienst. Maar niet al die klanten beschikken over de nodige gegevens. Daarom kunnen hun rekeningen begin 2020 worden afgesloten, anders riskeren de Belgische banken een extra belasting van 30 procent op transacties.
4x Duizenden Belgen dreigen hun bankrekeningen te verliezen "omdat ze toevallig in de VS geboren zijn"23/08 13u30 - VRT NWS: Economie: Duizenden Belgen die in de Verenigde Staten geboren zijn, dreigen in 2020 hun Belgische bankrekeningen te verliezen. Dat schrijft Trends en bevestigt de Belgische bankenkoepel Febelfin. Belgische banken zijn verplicht om gegevens van klanten die in Amerika geboren zijn door te geven aan de Amerikaanse belastingdienst. Maar niet al die klanten beschikken over de nodige gegevens. Daarom kunnen hun rekeningen in 2020 worden afgesloten, anders riskeren de Belgische banken een extra belasting van 30 procent op transacties.
0x 5 recepten om de Vlaamse werkzaamheidsgraad naar 80 procent te brengen16/08 06u15 - VRT NWS: Economie: Een werkzaamheidsgraad van 80 procent is een concrete doelstelling uit de startnota waar formateur Jan Jambon (N-VA) een Vlaamse regering rond vormt. Volgens professor arbeidseconomie Stijn Baert is het bijzonder ambitieus maar tegelijk noodzakelijk. Hij doet de regeringsonderhandelaars vijf recepten aan de hand om dit doel te realiseren.
0x Na dagen in het rood, lijken beurzen zich licht te herpakken16/08 14u30 - VRT NWS: Economie: Na dagen van zenuwachtigheid op de beurs, en signalen van een nakende recessie, lijken de beurzen zich deze middag licht te herpakken. 'In de neerwaartse beweging lijkt op z'n minst een rustpauze te zijn gekomen, maar het is te vroeg om victorie te kraaien', zegt Erik Joly, hoofdeconoom van ABN AMRO. 'Komt er nieuws uit de Verenigde Staten, gaan president Trump of de Chinese president Xi Jinping iets zeggen over hun handelsconflict? Dat is voldoende om de beurs in de ene of de andere richting te sturen.'
0x "Verplicht afronden voor cashbetalingen zal leiden tot discussie aan de kassa"18/08 13u00 - VRT NWS: Economie: Er komt kritiek op de maatregel om cashbetalingen af te ronden. Vanaf december moeten handelaars afronden tot op 5 eurocent wanneer iemand cash betaalt. Maar voor elektronische betalingen is er geen verplichting. Dat zal verwarring veroorzaken, vindt Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).
0x Koen Van Gerven stopt als topman bij Bpost19/08 09u15 - VRT NWS: Economie: Bpost-CEO Koen Van Gerven is geen kandidaat meer voor een nieuw mandaat aan het hoofd van het postbedrijf. Dat bevestigt hij in een mededeling. Bpost gaat op zoek naar een opvolger voor Van Gerven, wiens mandaat afloopt op 26 februari 2020.
0x Heeft Michel minder bespaard dan Di Rupo? En waar heeft de regering het laten liggen? 5 vragen over het begrotingstekort19/08 18u15 - VRT NWS: Economie: De regering-Michel heeft het begrotingstekort vooral kunnen terugdringen door de gunstige conjunctuur en door een aantal meevallers. Zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Waardoor is het tekort dan zo sterk gedaald? Vijf vragen over het begrotingstekort.
0x Koffieverkoop daalt, maar betekent dat ook dat er minder wordt gedronken? "Er is een verschuiving aan de gang"19/08 20u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Eten we binnenkort sardienen of tonijn uit de Noordzee?20/08 20u15 - VRT NWS: Economie: Door de opwarming van de aarde is het over afzienbare tijd mogelijk om commercieel op vissoorten als sardienen en tonijn te vissen in de Noordzee. Dat zegt een Duitse sectorfederatie. Wetenschappers bij ons nuanceren het bericht.
0x "Menselijke" robots helpen klanten op weg in winkels in Hasselt21/08 14u00 - VRT NWS: Economie: In de Hasseltse vestiging van ICT-winkel AUVA is de Cruzr-robot voorgesteld. Dat is een robot met een menselijke vorm die in de AUVA-winkels als verkoopassistent en animator zal worden ingezet.

Statistieken

Artikels:
30147
Gelezen:
28402
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven