maandag 24 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u30
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
24/06 11u30  Brussels Airlines wordt geen lagekostenmaatschappij en krijgt eigen plaats binnen Lufthansa-groep Lees meer >
24/06 05u45  Reisverzekering of ziekenfonds: wie moet u bellen als u uw been breekt op vakantie? Medische kopzorgen op reis? De overgrote meerderheid van de Belgen kan beroep doen op de bijstandscentrale van zijn mutualiteit. Maar moet u dan ook nog een reisverzekering nemen? En wie belt u in dat geval eerst? Radio 2-programma 'De inspecteur' zocht het uit.13 
23/06 09u30  Helft horecazaken heeft te kampen met tafelschuimers De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers, klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, die in De Zondag staan.
23/06 08u30  Helft horecazaken te kampen met tafelschuimers De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers, klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, die in De Zondag staan.
22/06 06u30  Hoe je zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgt: sociale partners sluiten deal over "to-dolijst" voor regering Was de mantra van de vorige federale regering nog 'jobs, jobs, jobs', dan moet die van de komende Vlaamse regering 'activeren, belonen en bijleren' zijn. Dat valt op te maken uit de deal die de Vlaamse vakbonden en werkgevers hebben gesloten om het recordaantal openstaande vacatures aan te pakken. De volgende minister van Werk weet weer wat gedaan.
22/06 04u15  Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar De koers van de bitcoin is vannacht de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin 10.166 dollar waard.
21/06 18u45  Producent vliegtuigonderdelen Asco ligt derde week stil na cyberaanval Het bedrijf Asco, dat vliegtuigonderdelen maakt voor onder andere Airbus en Boeing, blijft ten minste tot vrijdag 28 juni dicht. Dit is een gevolg van een cyberaanval waarbij hackers servers van het bedrijf hebben platgelegd.
21/06 18u45  100 jaar oud, maar nog altijd relevant in #MeToo-tijden: de Internationale Arbeidsorganisatie Lees meer >
21/06 14u15  Bierbrouwer AB Inbev ontsnapt aan miljoenenboete van de fiscus Bierbrouwer AB Inbev heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Bijzondere Belastinginspectie in ons land. Die had de multinational aangeklaagd voor fiscale fraude en eiste een boete van 30 miljoen. De BBI had bezwaar tegen een deal, een zogeheten ruling, die de bierbrouwer met diezelfde fiscus had gesloten om een voordelig belastingtarief te krijgen.
20/06 19u00  Benzine, elektrisch of toch nog een diesel? 1 op de 6 stelt aankoop nieuwe auto uit door keuzestress Lees meer >
20/06 16u30  Textielsector investeert mode- en textielopleiding in Gent De textielsector gaat 200.000 euro investeren in de opleiding mode- en textieltechnologie van de Hogeschool Gent. Hij doet dat omdat de textielsector al jaren met een personeelstekort kampt.
19/06 18u45  Check uw telefoonrekening: wordt u ook plots wekelijks 3,99 euro aangerekend voor spelletjes? Checkt u maandelijks uw telefoonfactuur zorgvuldig? Het is aangeraden om dat regelmatig te doen, want mogelijk wordt u wekelijks 3,99 euro aangerekend voor een dienst waar u zich nooit bewust op heeft geabonneerd: Demon Games. Dat is een Britse spelletjessite waarover de Ombudsman Telecom dit jaar al meer dan 60 klachten heeft gekregen.
19/06 16u30  Sociaal drama in Torhout: pluimveeslachterij Lammens is failliet Lees meer >
19/06 16u30  David tegen Goliath: bedrijf uit Oudenaarde verslaat Adidas in de rechtbank Schoenenbedrijf Shoe Branding Europe uit Oudenaarde heeft een grote zaak gewonnen tegen het Duitse sportmerk Adidas. Drie parallelle strepen: dat wilde Adidas claimen als merk, maar het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat dat niet kan.
19/06 11u00  Grote kosten? Opgelet: factuurfraude zit weer in de lift Ze zijn opnieuw in opmars: fraudeurs die facturen uit de postbus vissen en er hun eigen rekeningnummer opzetten. Als slachtoffer denk je dat je de aannemer betaalt, maar het geld verdwijnt naar een andere rekening.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/06 11u00  Kunnen de lagekostentreinen van Flixtrain de lijn Brussel-Parijs veroveren?Flixtrain, de treinpoot van het Duitse busbedrijf Flixbus, denkt eraan een eigen treinaanbod te lanceren tussen Brussel en Parijs. Dat blijkt uit documenten die de Duitsers hebben ingediend bij de Franse spoorregulator Arafer. Wordt Flixtrain een nieuwe 'low budget'-concurrent voor de Thalys? En hoe haalbaar is die ambitie dan?
18/06 22u15  Ontketent Facebook revolutie met nieuwe digitale munt libra? "Potentieel is libra munt van de 21e eeuw"'Potentieel een munt van de 21e eeuw', zo omschrijft econoom Geert Noels de libra, de nieuwe digitale munt van Facebook die vandaag werd voorgesteld. 'Je wrikt hier de deur open die traditioneel in handen is van heel conservatieve, traditionele banken en instellingen', vertelt hij in 'De afspraak'.
18/06 18u45  Facebook komt met digitale munt: Libra, banken reageren sceptischHet Amerikaanse technologiebedrijf Facebook heeft vandaag aangekondigd dat het in de loop van volgend jaar een eigen digitale munt lanceert waarmee gebruikers online kunnen betalen: de Libra. De bankenwereld reageert kritisch op de aankondiging.
18/06 15u15  Opgelet: fraudeurs proberen u met "malvertising" geld af te troggelenEr is opnieuw een nieuwe manier van phishing opgedoken: 'malvertising'. Telenet waarschuwt daarvoor in 'De Inspecteur' op Radio 2. Lees hier hoe het werkt en vooral hoe u geen slachtoffer wordt.
18/06 14u00  Personeel Asco nog langer technisch werkloos na hackingDe werknemers van Asco uit Zaventem zullen pas maandag opnieuw aan het werk kunnen. De heropstart van de fabriek duurt langer verwacht.
18/06 13u00  Facebook lanceert volgend jaar eigen cryptomunt: LibraHet Amerikaanse technologiebedrijf Facebook heeft vandaag aangekondigd dat het in de loop van volgend jaar een eigen digitaal betaalmiddel lanceert: de cryptomunt Libra.
18/06 09u15  Hoe "duurzaam" is de locatie van uw woning? Bereken het zelf met de nieuwe MobiscoreLees meer >
18/06 08u15  Universiteit van Eindhoven opent vacatures voorlopig alleen voor vrouwenDe TU Eindhoven in Nederland stelt het komende anderhalf jaar alle vacatures voor vast wetenschappelijk personeel alleen open voor vrouwen. Pas aIs er na zes maanden nog geen geschikte kandidaat gevonden is, wordt verder gekeken. De universiteit hoopt zo het evenwicht de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in het personeelsbestand meer in evenwicht te brengen.
18/06 08u15  Na het EPC, nu ook de Mobiscore: bereken zelf hoe "duurzaam" de locatie van uw huis isLees meer >
18/06 00u00  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 15 juni.
17/06 16u30  Mobile Vikings duikt fors onder de prijs voor onbeperkt bellen, surfen en sms'en: hoe kan dat?Lees meer >
17/06 16u30  Na staking bij Deliveroo: moeten naar nieuwe vormen van sociaal overleg binnen platformeconomieDit weekend hebben in Gent een deel van de maaltijdkoeriers van Deliveroo het werk neergelegd uit protest tegen de verlaging van hun loon. Het bedrijf is bereid te praten, maar de toenadering verloopt stroef: wie kan of moet wie vertegenwoordigden? Diverse experten ontwarren de knopen.
17/06 16u30  Franse miljardair Patrick Drahi koopt veilinghuis Sotheby?sDe Franse miljardair Patrick Drahi gaat het het vermaarde veilinghuis Sotheby?s kopen. De ondernemer heeft een bod van 3,7 miljard dollar gedaan. Als de deal wordt beklonken, zal het veilinghuis na 31 jaar verdwijnen van de beurs van New York.
17/06 08u30  ACV krijgt zeven klachten per dag binnen over uitzendkantorenLees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Reisverzekering of ziekenfonds: wie moet u bellen als u uw been breekt op vakantie?24/06 05u45 - VRT NWS: Economie: Medische kopzorgen op reis? De overgrote meerderheid van de Belgen kan beroep doen op de bijstandscentrale van zijn mutualiteit. Maar moet u dan ook nog een reisverzekering nemen? En wie belt u in dat geval eerst? Radio 2-programma 'De inspecteur' zocht het uit.
9x Brussels Airlines wordt geen lagekostenmaatschappij en krijgt eigen plaats binnen Lufthansa-groep24/06 11u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
2x Helft horecazaken heeft te kampen met tafelschuimers23/06 09u30 - VRT NWS: Economie: De helft van de horecazaken kreeg vorig jaar af te rekenen met tafelschuimers, klanten die vertrekken zonder te betalen. Bij een kwart gebeurt het zelfs maandelijks. Dat blijkt uit cijfers van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, die in De Zondag staan.
1x Grote kosten? Opgelet: factuurfraude zit weer in de lift19/06 11u00 - VRT NWS: Economie: Ze zijn opnieuw in opmars: fraudeurs die facturen uit de postbus vissen en er hun eigen rekeningnummer opzetten. Als slachtoffer denk je dat je de aannemer betaalt, maar het geld verdwijnt naar een andere rekening.
1x David tegen Goliath: bedrijf uit Oudenaarde verslaat Adidas in de rechtbank19/06 16u30 - VRT NWS: Economie: Schoenenbedrijf Shoe Branding Europe uit Oudenaarde heeft een grote zaak gewonnen tegen het Duitse sportmerk Adidas. Drie parallelle strepen: dat wilde Adidas claimen als merk, maar het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat dat niet kan.
1x Sociaal drama in Torhout: pluimveeslachterij Lammens is failliet19/06 16u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
1x Check uw telefoonrekening: wordt u ook plots wekelijks 3,99 euro aangerekend voor spelletjes?19/06 18u45 - VRT NWS: Economie: Checkt u maandelijks uw telefoonfactuur zorgvuldig? Het is aangeraden om dat regelmatig te doen, want mogelijk wordt u wekelijks 3,99 euro aangerekend voor een dienst waar u zich nooit bewust op heeft geabonneerd: Demon Games. Dat is een Britse spelletjessite waarover de Ombudsman Telecom dit jaar al meer dan 60 klachten heeft gekregen.
1x Benzine, elektrisch of toch nog een diesel? 1 op de 6 stelt aankoop nieuwe auto uit door keuzestress20/06 19u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
1x Bierbrouwer AB Inbev ontsnapt aan miljoenenboete van de fiscus21/06 14u15 - VRT NWS: Economie: Bierbrouwer AB Inbev heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Bijzondere Belastinginspectie in ons land. Die had de multinational aangeklaagd voor fiscale fraude en eiste een boete van 30 miljoen. De BBI had bezwaar tegen een deal, een zogeheten ruling, die de bierbrouwer met diezelfde fiscus had gesloten om een voordelig belastingtarief te krijgen.
1x 100 jaar oud, maar nog altijd relevant in #MeToo-tijden: de Internationale Arbeidsorganisatie21/06 18u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
35037
Gelezen:
46773
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven