zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/03 11u00  Vanavond geen vliegverkeer mogelijk op luchthaven van Luik Lees meer >
23/03 07u45  De circulaire economie, wat is dat eigenlijk? En kan het de planeet redden? Matrassen die bestaan uit herbruikbare onderdelen of boeren die onderling afvalwater en warmte uitwisselen: bijna 9 op de 10 Vlaamse bedrijven hebben al hun eerste stapjes gezet in de richting van een duurzamere, 'circulaire' economie. Dat toont nieuw onderzoek van de SERV aan, het overlegorgaan van de sociale partners. Maar hoe werkt zo'n economie precies? En zijn die duurzame beloftes echt zo groot?
22/03 21u15  Luchtruim deze nacht opnieuw gesloten (ondanks gedeeltelijk sociaal akkoord bij skeyes) Het luchtruim in ons land zal komende nacht opnieuw gesloten zijn, dit tussen 1.30 uur en 4.30 uur. Dat bevestigt skeyes. Eerder vandaag sloot de directie van de luchtverkeersleider een sociaal akkoord met de socialistische vakbond. De christelijke en de liberale bond verwerpen dat akkoord. Ook maandag zal het luchtverkeer hierdoor mogelijk opnieuw verstoord zijn.
22/03 17u45  Directie skeyes sluit een sociaal akkoord met de socialistische vakbond, anderen verwerpen het Lees meer >
21/03 13u30  Colruyt koopt Fiets! Lees meer >
20/03 19u45  Amerikaanse centrale bank Federal Reserve morrelt niet aan de rente in de VS De Amerikaanse centrale bank Federal Reserve laat de rente in de Verenigde Staten zoals verwacht ongemoeid. Dat meldde de koepel van centrale banken in de VS na afloop van zijn tweedaagse beleidsvergadering. Kenners hielden er alom rekening mee dat de rente op 2,25 tot 2,5 procent gehandhaafd zou blijven.
20/03 17u30  Van Belgocontrol naar Skeyes: nieuwe naam, oude problemen bij luchtverkeersleider Wie een nieuwe naam in de markt wil zetten moet daar meestal dure PR-campagnes voor op poten zetten. Bij luchtverkeersleider Skeyes, het vroegere Belgocontrol, hebben ze die dure campagnes niet nodig. De problemen bij de luchtverkeersleiding vandaag en de voorbije weken hebben de bekendheid van de naam alleszins vergroot, alleen niet op de manier die directie en personeel gehoopt had. Het verhaal van Skeyes is er een van fundamenteel wantrouwen tussen een aantal cruciale spelers.
20/03 13u00  Nieuwe Europese monsterboete voor Google: 1,49 miljard euro De Europese Commissie heeft internetreus Google opnieuw een zware boete opgelegd. Deze keer loopt die op tot 1,49 miljard euro. Volgens Europees Commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager heeft Google zijn macht en omvang misbruikt om voor zoekadvertenties van dochterbedrijf AdSense een voorkeursbehandeling te eisen.
20/03 11u45  Bpost-CEO Koen Van Gerven: "Logisch dat we op het einde van het jaar minder dividend zullen betalen" De aandeelhouders van Bpost zullen op het einde van het jaar rekening moeten houden met een lager dividend, zegt Bpost-topman Koen Van Gerven in 'De ochtend' op Radio 1. 'Dat is de economische logica.'
20/03 07u00  Verkeersleiders voeren weer actie: ook vanochtend hinder verwacht Door een actie van de luchtverkeersleiders is er weer hinder voor het vliegverkeer. Gisteravond waren er vertragingen en afgelopen nacht konden er ruim twee uur geen vliegtuigen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. Vanochtend wordt er ook nog hinder verwacht.
20/03 05u00  Brexit zonder akkoord kost Vlaamse bedrijven 800 miljoen euro per jaar Als de Britten alsnog zonder akkoord uit de Europese Unie donderen, dan kost dat de Vlaamse bedrijven die naar het Verenigd Koninkrijk exporteren 800 miljoen euro per jaar. Dat heeft Vlaams-minister president Geert Bourgeois laten berekenen. Vooral de autosector wordt ongemeen hard getroffen: de kosten van de Britse importtarieven lopen daar op tot 700 miljoen euro op jaarbasis.
19/03 21u15  Opnieuw hinder voor het vliegverkeer door acties verkeersleiders De luchtverkeerleiders voeren opnieuw actie. Er zijn nu al vertragingen, en vannacht leggen de verkeersleiders het werk helemaal neer van half twee tot kwart voor vier. Dan zullen er geen vliegtuigen kunnen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. De actie vannacht heeft vooral directe gevolgen voor vrachtvluchten, maar ook het passagiersverkeer morgen zal hinder ondervinden.
18/03 17u30  Proefproject ArcelorMittal Gent: "de toekomst is het hergebruik van broeikasgassen" Lees meer >
16/03 13u30  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 maart.
Laatste update: vandaag om 11u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x De circulaire economie, wat is dat eigenlijk? En kan het de planeet redden?23/03 07u45 - VRT NWS: Economie: Matrassen die bestaan uit herbruikbare onderdelen of boeren die onderling afvalwater en warmte uitwisselen: bijna 9 op de 10 Vlaamse bedrijven hebben al hun eerste stapjes gezet in de richting van een duurzamere, 'circulaire' economie. Dat toont nieuw onderzoek van de SERV aan, het overlegorgaan van de sociale partners. Maar hoe werkt zo'n economie precies? En zijn die duurzame beloftes echt zo groot?
5x Vanavond geen vliegverkeer mogelijk op luchthaven van Luik23/03 11u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
1x De markt16/03 13u30 - VRT NWS: Economie: Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 maart.
1x Proefproject ArcelorMittal Gent: "de toekomst is het hergebruik van broeikasgassen"18/03 17u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
1x Opnieuw hinder voor het vliegverkeer door acties verkeersleiders19/03 21u15 - VRT NWS: Economie: De luchtverkeerleiders voeren opnieuw actie. Er zijn nu al vertragingen, en vannacht leggen de verkeersleiders het werk helemaal neer van half twee tot kwart voor vier. Dan zullen er geen vliegtuigen kunnen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. De actie vannacht heeft vooral directe gevolgen voor vrachtvluchten, maar ook het passagiersverkeer morgen zal hinder ondervinden.
1x Brexit zonder akkoord kost Vlaamse bedrijven 800 miljoen euro per jaar20/03 05u00 - VRT NWS: Economie: Als de Britten alsnog zonder akkoord uit de Europese Unie donderen, dan kost dat de Vlaamse bedrijven die naar het Verenigd Koninkrijk exporteren 800 miljoen euro per jaar. Dat heeft Vlaams-minister president Geert Bourgeois laten berekenen. Vooral de autosector wordt ongemeen hard getroffen: de kosten van de Britse importtarieven lopen daar op tot 700 miljoen euro op jaarbasis.
1x Verkeersleiders voeren weer actie: ook vanochtend hinder verwacht20/03 07u00 - VRT NWS: Economie: Door een actie van de luchtverkeersleiders is er weer hinder voor het vliegverkeer. Gisteravond waren er vertragingen en afgelopen nacht konden er ruim twee uur geen vliegtuigen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. Vanochtend wordt er ook nog hinder verwacht.
1x Bpost-CEO Koen Van Gerven: "Logisch dat we op het einde van het jaar minder dividend zullen betalen"20/03 11u45 - VRT NWS: Economie: De aandeelhouders van Bpost zullen op het einde van het jaar rekening moeten houden met een lager dividend, zegt Bpost-topman Koen Van Gerven in 'De ochtend' op Radio 1. 'Dat is de economische logica.'
1x Nieuwe Europese monsterboete voor Google: 1,49 miljard euro20/03 13u00 - VRT NWS: Economie: De Europese Commissie heeft internetreus Google opnieuw een zware boete opgelegd. Deze keer loopt die op tot 1,49 miljard euro. Volgens Europees Commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager heeft Google zijn macht en omvang misbruikt om voor zoekadvertenties van dochterbedrijf AdSense een voorkeursbehandeling te eisen.
1x Van Belgocontrol naar Skeyes: nieuwe naam, oude problemen bij luchtverkeersleider20/03 17u30 - VRT NWS: Economie: Wie een nieuwe naam in de markt wil zetten moet daar meestal dure PR-campagnes voor op poten zetten. Bij luchtverkeersleider Skeyes, het vroegere Belgocontrol, hebben ze die dure campagnes niet nodig. De problemen bij de luchtverkeersleiding vandaag en de voorbije weken hebben de bekendheid van de naam alleszins vergroot, alleen niet op de manier die directie en personeel gehoopt had. Het verhaal van Skeyes is er een van fundamenteel wantrouwen tussen een aantal cruciale spelers.

Statistieken

Artikels:
32675
Gelezen:
45413
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven