vrijdag 18 januari 2019, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
18/01 23u45  Groen-voorzitter Meyrem Almaci: "Confederalisme van N-VA leidt naar een vlexit" Het confederalisme dat de N-VA voorstaat is een stap naar het separatisme, een vlexit. Dat zegt de voorzitter van Groen, Meyrem Almaci in 'De afspraak op vrijdag'.
18/01 23u45  PVDA zet zich af tegen blauwgroene motor en met De Wever besturende SP.A Op de nieuwjaarsreceptie van PVDA in het Antwerpse Zuiderpershuis heeft de uiterst linkse partij de campagneslogan 'Fenomenaal Sociaal' voorgesteld. Nationaal partijvoorzitter Peter Mertens zette PVDA in zijn toespraak af tegen enerzijds de 'blauwgroene motor' van Open VLD en Groen die in de maak zou zijn en anderzijds SP.A, die met Bart De Wever (N-VA) in zee ging in Antwerpen en volgens Mertens mogelijk ook door diezelfde De Wever zal worden opgenomen in de Vlaamse regering.
18/01 22u30  Almaci: "Confederalisme van N-VA leidt naar een vlexit" Het confederalisme dat de N-VA voorstaat is een stap naar het separatisme, een vlexit. Dat zegt de voorzitter van Groen, Meyrem Almaci in 'De afspraak op vrijdag'.
18/01 21u30  Geert Bourgeois: "Jean-Marie Dedecker escaleert snel in uitspraken, goed dat hij van plan is mond met zeep te spoelen" Lees meer >
18/01 21u30  Theo Francken: "Heb Melikan Kucam niet geconfronteerd om onderzoek niet te doorkruisen" Lees meer >
18/01 19u30  Bourgeois: "Dedecker heeft groot ego en escaleert snel in uitspraken. Goed dat hij van plan is mond met zeep te spoelen" Lees meer >
18/01 16u00  CD&V-boegbeeld Achiel Diegenant uit Dilbeek overleden Achiel Diegenant is onverwacht overleden, tijdens een vakantie op Tenerife. Diegenant was burgemeester van Itterbeek (nu een deelgemeente van Dilbeek) van 1971 tot 1976. Hij werd 82 jaar.
18/01 13u45  Brussels burgemeester Close wil "eenheid van commando" bij politie tijdens grote evenementen Burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel-stad wil dat de 6 politiezones van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beter samenwerken. Bij evenementen wil hij dat er eenheid van commando is, dat 1 orgaan de beslissingen neemt. Volgens Close is er steeds meer bereidwilligheid van Franstalige en Brusselse politici om dat te doen.
18/01 13u45  Frieda Brepoels (N-VA) stopt met actieve politiek Frieda Brepoels (N-VA), de afscheidnemende burgemeester van Bilzen, stopt met de actieve politiek. Ze gaat niet meer in de gemeenteraad zitten maar krijgt wel een plaats op de Europese lijst voor 26 mei.
18/01 13u45  Ministerraad zet met "brexitwet" licht op groen voor 718 extra aanwervingen De ministerraad heeft vrijdag een brexitwet aangenomen, die zal leiden tot 718 bijkomende aanwervingen, waarvoor de regering aan het parlement een bijkomend budget van 21 miljoen euro zal vragen. Dat kondigde premier Charles Michel aan op een persconferentie.
18/01 12u45  Minister Maggie De Block (Open VLD): "Er waren nog meer tussenpersonen voor humanitaire visa, ook op andere plaatsen" Niet alleen in Mechelen en Aalst stelden individuele tussenpersonen lijsten samen voor het kabinet van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA), met mensen die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. 'Er waren ook nog andere plaatsen', zegt Minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD).
18/01 12u45  Brussels burgemeester Close wil bij grote evenementen eenheid van commando bij de politie Lees meer >
18/01 10u30  Minister Philippe De Backer: ?Dossier van 5G-veiling zit vast door blokkeringsconfederalisme? De introductie van supersnel mobiel internet dreigt vertraging op te lopen door een discussie tussen de gewesten en gemeenschappen over de opbrengst van de 5G-frequentieveiling. Minister van Telecommunicatie Philippe De Backer (Open VLD) betreurt dit en hoopt dat de veiling nog eind dit jaar of begin volgend jaar kan plaatsvinden.
18/01 10u30  Petra De Sutter trekt Europese lijst voor Groen Petra De Sutter en niet Bart Staes gaat in mei de lijst van Groen trekken voor het Europees Parlement. Dat bevestigt Staes, die op plaats twee zou staan. Het is nu aan de partijleden om te beslissen. Staes is al Europees Parlementslid voor Groen sinds 2002.
18/01 07u00  Zuhal Demir trekt N-VA-Kamerlijst in Limburg, Van Bossuyt die in Oost-Vlaanderen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 23u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 23u30  N-VA-lid regelde humanitaire visa voor 20-tal Syrische christenen in AalstLees meer >
17/01 18u00  HERBEKIJK: Ivan De Vadder over de humanitaire visa-affaire en de politieke reactiesDe fraude rond humanitaire visa doet heel wat stof opwaaien in de Wetstraat. Dat bleek vanmiddag ook tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Onze Wetstraatwatcher Ivan De Vadder analyseert de politieke reacties.
17/01 16u45  Villa Politica: Theo Francken onder vuur in de KamerLees meer >
17/01 16u45  De Block: "Wie heeft betaald voor visum, houdt papieren", Theo Francken moet niet antwoorden op vragenLees meer >
17/01 15u45  LIVE: "Villa Politica" over het vragenuurtje in de KamerVolg hier live de uitzending van 'Villa Politica' met een liveverslag van het vragenuurtje in de Kamer. Onder meer de brexit en de fraude met humanitaire visa staan op de agenda.
17/01 15u45  Lobbygroep sloeg op 11 oktober alarm: "Criminele activiteit" van 6 Belgen bij overbrengen Syrische christenenLees meer >
17/01 15u45  "Dit zijn PS-toestanden": Francken onder vuur voor beleid rond humanitaire visaLees meer >
17/01 11u00  Jean-Marie Dedecker: "Kom ik in het parlement, dan zal dat ook als onafhankelijke zijn"Jean-Marie Dedecker zal de West-Vlaamse Kamerlijst van N-VA duwen, als onafhankelijke weliswaar. Hij is rotsvast overtuigd van zijn beslissing, zo vertelt hij in 'De ochtend'. Hij benadrukt ook dat hij onafhankelijk blijft en zeker geen N-VA-lid wordt.
17/01 09u45  Jean-Marie Dedecker: "Kom ik in het parlement, dan zal ik ook als onafhankelijke zetelen"Jean-Marie Dedecker zal de West-Vlaamse Kamerlijst van N-VA duwen, als onafhankelijke weliswaar. Hij is rotsvast overtuigd van zijn beslissing, zo vertelt hij in 'De ochtend'. Hij benadrukt ook dat hij onafhankelijk blijft en zeker geen N-VA-lid wordt.
17/01 08u45  Sander Loones (N-VA): "Alle hens aan dek, dus blij dat Jean-Marie Dedecker erbij komt"Binnen de N-VA is er volgens Sander Loones, lijstrekker voor de Kamer in West-Vlaanderen, veel enthousiasme voor de komst van Jean-Marie Dedecker, die de Kamerlijst van zijn provincie zal duwen. Dat zegt Loones in 'De ochtend'.
17/01 08u45  Dedecker: "Als we centrum-rechts willen, is N-VA een onmisbare schakel, vandaar ook mijn steun"Jean-Marie Dedecker zal de West-Vlaamse Kamerlijst van N-VA duwen, als onafhankelijke weliswaar. Hij is rotsvast overtuigd van zijn beslissing.
17/01 07u45  Sander Loones: "Alle hens aan dek, dus blij dat Jean-Marie Dedecker erbij komt"Binnen de N-VA is er volgens Sander Loones, lijstrekker voor de Kamer in West-Vlaanderen, veel enthousiasme voor de komst van Jean-Marie Dedecker, die de Kamerlijst van zijn provincie zal duwen.
16/01 22u30  Facebook scherpt regels rond politieke advertenties aan in aanloop naar verschillende verkiezingenLees meer >
16/01 19u15  Jean-Marie Dedecker gaat N-VA-Kamerlijst duwen in West-VlaanderenLees meer >
16/01 18u15  Man die Melikan Kucam naar N-VA haalde: "Kans op terugkeer naar partij lijkt onbestaande"De kans lijkt onbestaand dat er nog plaats is voor Melikan Kucam bij N-VA Mechelen. Dat zegt voormalig N-VA schepen Marc Hendrickx in 'De Wereld Vandaag' op Radio 1. Hendrickx haalde Kucam destijds binnen bij de N-VA.
16/01 16u00  Federale regering en Theo Francken gaan zich burgerlijke partij stellen in gerechtelijk onderzoek naar humanitaire visaLees meer >
16/01 13u45  Federale regering wil zich burgerlijke partij stellen in gerechtelijk onderzoek naar humanitaire visaLees meer >
16/01 12u45  De Croo en Peeters vragen grondig onderzoek naar handel in humanitaire visa: ?Is werken met tussenpersonen wel legaal??Lees meer >
16/01 12u45  De federale regering stelt zich burgerlijke partij in gerechtelijk onderzoek naar humanitaire visaLees meer >
16/01 12u45  Premier Michel: "Extra middelen voor douane en federaal voedselagentschap in aanloop van brexit"Lees meer >
16/01 11u30  De Croo en Peeters eisen grondig onderzoek naar handel in humanitaire visa: ?Is werken met tussenpersonen voor humanitaire visa wel legaal??Lees meer >
16/01 09u15  Regelmatig vraag om toelichting over humanitaire visa: "Verbaasde reactie van Theo Francken nu is misplaatst"Lees meer >
15/01 21u00  Theo Francken (N-VA) over fraude met humanitaire visa: "Mocht dit waar zijn, is dit ongelooflijk"Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie reageert ontdaan en gechoqueerd op het nieuws over het Mechels N-VA-gemeenteraadslid dat zichzelf zou hebben verrijkt door geld te vragen voor humanitaire visa. Hij bevestigt dat Melikan Kucam optrad als tussenpersoon, maar zegt ook dat hij erop vertrouwt dat tussenpersonen geen geld vragen voor hun bemiddeling.
15/01 19u45  Theo Francken (N-VA): "Ik vertrouw wel de tussenpersoon dat die daar geen geld voor ontvangt"Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie reageert ontdaan en gechoqueerd op het nieuws over het Mechels N-VA-gemeenteraadslid dat zichzelf zou hebben verrijkt door geld te vragen voor humanitaire visa. Hij bevestigt dat Melikan Kucam optrad als tussenpersoon, maar zegt ook dat hij erop vertrouwt dat tussenpersonen geen geld vragen voor hun bemiddeling.
15/01 18u30  Burgemeesters Bonte en Ridouani duwen Vlaams-Brabantse SP.A-KamerlijstDe burgemeesters van Vilvoorde en Leuven, uittredend Kamerlid Hans Bonte en Mohamed Ridouani, duwen de SP.A-Kamerlijst in Vlaams-Brabant. De burgemeester van Halle, Mark Snoeck, doet hetzelfde voor het Vlaams Parlement. Dat heeft het provinciaal bestuur van de partij unaniem beslist bij het vastleggen van de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei. Het bestuur spreekt van 'een goede man-vrouwverdeling en mix van ervaring en beloftevolle talenten'.
15/01 18u30  N-VA: "We zijn verbouwereerd en geschokt door het nieuws over meneer Kucam"De N-VA reageert geschokt op het nieuws dat een van haar Mechelse gemeenteraadsleden oosterse christenen tegen betaling aan een humanitair visum zou hebben geholpen. De partij zegt wel het resultaat van het onderzoek af te wachten voor ze maatregelen neemt. Ook de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD) zegt dat hij uit de Chaldees-Assyrische gemeenschap in zijn stad signalen over onregelmatigheden had opgevangen.
15/01 17u30  SP.A Vlaams-Brabant klaagt drastische verhoging vergoeding voorzitter provincieraad aanLees meer >
15/01 16u30  SP.A Vlaams-Brabant klaagt drastische verhoging vergoeding voorzitter provincieraad aan.Lees meer >
15/01 15u15  Europarlementsleden willen herziening glysofaatvergunning na gesjoemel met studieVerschillende Europarlementsleden vinden dat de vergunning voor de omstreden onkruidverdelger glyfosaat herbekeken moet worden. Ze baseren zich op een studie die aantoont dat de Duitse overheid plagiaat gepleegd heeft. Vorig jaar gaf Europa, onder meer op basis van het gunstige advies van Duitsland, een vergunning van 5 jaar voor glyfosaat.
15/01 15u15  Personen met handicap krijgen sociaal tarief gas en stroom retroactief toegekendDe Kamercommissie Bedrijfsleven heeft unaniem een wetsvoorstel van Nahima Lanjri (CD&V) goedgekeurd dat het sociaal tarief voor personen met een handicap toepast met terugwerkende kracht, vanaf de dag dat medisch wordt vastgesteld dat iemand erkend moet worden. De tekst moet wel nog door de plenaire Kamer worden goedgekeurd.
15/01 14u00  Het droomscenario van de N-VA is eigenlijk een noodplanDat de N-VA geen gewone partij is, heeft ze gisteren nog maar eens bewezen. De zet om het triumviraat De Wever, Jambon en Bourgeois voluit in de electorale strijd te gooien, heeft heel het politieke kaartenhuisje dooreengeschud. Alle andere partijen zijn weer op achtervolgen aangewezen. Maar was deze zet wel plan A van de partij?
15/01 10u45  Regering bereidt zich voor op harde brexit met noodwetWanneer de Britten op 29 maart zonder goede regeling uit de Europese Unie stappen, dreigen er negatieve gevolgen voor onze economie. Daarom werkt de federale regering aan een noodwet.
14/01 22u00  Bart De Wever: "Incontournable zijn in Vlaanderen is opdracht 1 voor N-VA na de verkiezingen"Lees meer >
14/01 22u00  Carl Devos: "N-VA heeft een personeelsprobleem opgelost"Met de herschikking van de N-VA-kopstukken in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei heeft de partij een personeelsprobleem opgelost. Dat zegt politicoloog Carl Devos in 'De afspraak'.
14/01 20u45  Verkiezingsstrijd in Bilzen nog niet voorbij: Johan Sauwens trekt naar de Raad van StateJohan Sauwens, lijsttrekker van Trots op Bilzen, trekt naar de Raad van State om de verkiezingsresultaten van 14 oktober 2018 aan te vechten. Sauwens kreeg eerder ongelijk van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen.
14/01 20u45  Marie Arena kandidaat voor tweede plaats op Europese PS-lijstLees meer >
14/01 20u45  Wat vinden de vrouw en de man in de straten van Antwerpen van de "Vlaamse plannen" van Bart De Wever?Politieke reacties in Antwerpen, hebben we al gehoord, maar wat denken de kiezers in de koekenstad van de aankondiging over het mogelijk vertrek van burgemeester Bart De Wever (N-VA) richting het Vlaamse niveau, zeker na zijn recente liefdesverklaring aan de stad?
14/01 19u45  Politiek journalist Goedele Devroy: "De N-VA wil alles op alles zetten om incontournable te worden"De bekendmaking van de N-VA dat Bart De Wever kandidaat is om minister-president van Vlaanderen te worden, heeft iedereen verrast. Volgens politiek journalist Goedele Devroy wil de partij er zo voor zorgen dat ze incontaurnable is na de verkiezingen van mei.
14/01 18u45  Zijn de plotse Vlaamse ambities van Bart De Wever "kiezersbedrog"?Lees meer >
14/01 17u45  Van "verrast" tot "kiezersbedrog": coalitiepartners en oppositie reageren op verkiezingsplannen N-VALees meer >
14/01 15u15  PS en MR willen niet weten van nieuw communautair avontuurDe Franstalige socialisten hebben geen zin om zich na de verkiezingen in mei opnieuw in een institutionele discussie te storten. 'Waarom moeten we altijd achter Bart De Wever aanlopen? De vraagstukken vandaag zijn sociaal en economisch van aard', zei PS-voorzitter Elio Di Rupo aan de RTBF. Gisteren liet de MR al een gelijkaardig geluid horen.
14/01 15u15  SP.A in Antwerpen niet op de hoogte van plannen De Wever: "Blij dat er keuze komt tussen Antwerpen en Brussel"Lees meer >
14/01 13u15  "Die dubbele ambitie van N-VA is echt wel een gamechanger"Lees meer >
14/01 12u15  Herbekijk: N-VA maakte haar lijsttrekkers bekend, Ivan De Vadder analyseerde de keuzesLees meer >
14/01 11u00  De Wever is kandidaat om Vlaams minister-president te worden, Jambon kandidaat-premier, Bourgeois gaat EuropeesLees meer >
14/01 10u00  Ivan De Vadder analyseert de nieuwjaarsrecepties: "We zitten bijna terug in 2014"'We zitten bijna terug in 2014. Het zijn dezelfde standpunten die duidelijk worden.' Dat zegt Wetstraatjournalist Ivan De Vadder na het drukke politieke weekend met de nieuwjaarsrecepties van N-VA, CD&V, MR en PS.
14/01 09u00  SP.A-voorzitter John Crombez: "Proximus moet in overheidshanden blijven"Lees meer >
14/01 06u30  "Ik like, dus ik stem": Facebook-likes verraden uw politieke voorkeurUw stemgedrag voorspellen op basis van uw Facebook-profiel? Dat is vrij eenvoudig. Door ?vind-ik-leuks? te analyseren, kan in 66 procent van de gevallen correct voorspeld worden of iemand links of rechts is. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen.
13/01 18u15  Federaal minister van Mobiliteit Bellot over vertraging Gewestelijk Expresnet: "De Walen moeten voor eigen deur vegen"Lees meer >
12/01 21u00  N-VA wil federaal opnieuw besturen, "met confederale omslag als hoogste ambitie"Lees meer >
12/01 18u30  CD&V-voorzitter Wouter Beke wil "revolutie van redelijkheid": "Populisten van links en rechts zijn bedreiging"CD&V-voorzitter Wouter Beke pleit in zijn nieuwjaarstoespraak voor een 'revolutie van de redelijkheid'. Hij kant zich tegen elke vorm van populisme, zowel van links als van rechts.
12/01 17u30  Villa Politica - WeekoverzichtHerbekijk hier 'Villa Politica' van zaterdag 12 januari.
12/01 15u15  Forza Ninove-kopman Guy D'haeseleer trekt Vlaams Belang-lijst in Oost-VlaanderenLees meer >
12/01 11u45  Podcast "De afspraak op vrijdag" met Patrick Dewael, Liesbeth Van Impe en Hendrik VosIn 'De afspraak op vrijdag' heeft Ivan De Vadder Open VLD-fractievoorzitter Patrick Dewael, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe en politicoloog Hendrik Vos (Ugent) te gast. Ze hebben het over de werking van het parlement en de regering in deze periode van lopende zaken, de campagne die zich stilaan op gang trekt en over samenwerking van uiterst-rechtse partijen in Europa.
11/01 22u00  Di Rupo (PS) vol zelfvertrouwen: "Laten we van 2019 het jaar van de herovering maken"Lees meer >
11/01 22u00  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 11 januari.
11/01 22u00  Dewael: "Het is niet omdat Van Langenhove hoopt op onschendbaarheid dat meerderheid in Kamer hem gaat beschermen"Lees meer >
11/01 20u45  Jan Spooren van N-VA: "We we willen de arbeidsdeal nog steeds volledig uitvoeren"De uitvoering van de arbeidsdeal staat met stip bovenaan het prioriteitenlijstje van de voormalige coalitiepartners van de regering Michel I. Maar komt die deal er nog? Of verschrompelt hij in de vechtscheiding? Kamerleden Egbert Lachaert van Open VLD en Jan Spooren van N-VA voeren het debat in 'Terzake'.
11/01 18u30  Bedreigen de zeven nieuwe gascentrales de subsidies voor de groene stroom?De regering wil zeven nieuwe gascentrales bouwen. Die moeten ervoor zorgen dat de stroomtoevoer gewaarborgd blijft, na het sluiten van de kerncentrales. Volgens het plan moeten ze binnen zes jaar klaar zijn. Dat is een optimistische planning, volgens experts. Bovendien zou het wel eens de subsidies voor zonnepanelen en windmolens met batterijen in gevaar kunnen brengen. Hieronder 4 mijnenvelden waar de regering nog door moet.
11/01 17u15  Zeven nieuwe gascentrales? Dit zijn 4 mijnenvelden waar de regering nog door moetDe regering wil zeven nieuwe gascentrales bouwen. Die moeten ervoor zorgen dat de stroomtoevoer gewaarborgd blijft, na het sluiten van de kerncentrales. Volgens het plan moeten ze binnen zes jaar klaar zijn. Dat is een optimistische planning, volgens experts. Dit zijn 4 mijnenvelden waar de regering nog door moet.
11/01 17u15  Bedrijven mogen voortaan positief discrimineren om kansengroepen een duwtje in de rug te gevenLees meer >
11/01 15u00  Dinsdag staking bij Proximus, kondigen vakbonden aanHet personeel van Proximus zal dinsdag staken uit protest tegen het herstructureringsplan. Dat heeft de christelijke vakbond ACV Transcom aangekondigd. De socialistische vakbond ACOD sluit zich daar bij aan. Door de herstructureringen staan 1.900 banen op de tocht bij het telecombedrijf. Maandag is er overleg gepland tussen de bonden en de regering.
11/01 15u00  Regering wil snel 7 nieuwe gascentrales, professor: "Het resultaat van 5 jaar non-beleid op vlak van energie"Lees meer >
11/01 14u00  Dinsdag staking bij Proximus, kondigt ACV Transcom aanHet personeel van Proximus zal dinsdag staken uit protest tegen het herstructureringsplan. Dat heeft de christelijke vakbond ACV Transcom aangekondigd. Door de herstructureringen staan 1.900 banen op de tocht bij het telecombedrijf. Maandag is er overleg gepland tussen de bonden en de regering.
11/01 14u00  Vlaamse regering nodigt spijbelende klimaatjongeren uit voor gesprekDe jongeren van het klimaatprotest zijn welkom bij een delegatie van de Vlaamse regering. Die jongeren spijbelen elke donderdag en voeren actie tegen het 'te lakse milieubeleid van politici'. De Vlaamse regering moedigt het spijbelgedrag niet aan, maar wil wel luisteren naar wat de jongeren te zeggen hebben.
11/01 12u45  Dinsdag staking bij Proximus, kondigt ACV aanLees meer >
11/01 11u45  Vlaams minister Lydia Peeters nodigt jongeren van klimaatprotest uit op Open VLD-partijbureauVlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD) wil de jongeren van het klimaatprotest betrekken in het toekomstplan van de partij. Die jongeren spijbelen elke donderdag en voeren actie tegen het 'te lakse milieubeleid van politici'. Peeters moedigt het spijbelgedrag niet aan, maar wil wel luisteren naar wat de jongeren te zeggen hebben.
11/01 11u45  Vakbonden zitten maandag samen met premier Michel: "Naakte ontslagen bij Proximus voorkomen"Premier Charles Michel (MR) ontvangt maandagmiddag de vakbonden van Proximus om te praten over de 1.900 jobs die op de helling staan bij het telecombedrijf. Zowel de bonden als de regering willen voorkomen dat er naakte ontslagen vallen.
11/01 10u45  Premier Michel zit maandag samen met vakbonden over ProximusPremier Charles Michel (MR) zal maandagmiddag de vakbonden van Proximus ontvangen. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en minister van Telecommunicatie Philippe De Backer (Open VLD) zullen ook aanwezig zijn bij het overleg over de herstructureringen bij het telecombedrijf.
11/01 09u45  Theo Francken (N-VA): "Jean-Marie Dedecker zou een enorme versterking zijn"Binnen de N-VA heerst al enkele dagen wat controverse over het gerucht dat Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) bij de komende verkiezingen als onafhankelijke op de West-Vlaamse Kamerlijst voor N-VA zou staan. Maar Theo Francken ziet er wel wat in: 'Jean-Marie kan daar in mijn ogen zeker een rol spelen.'
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Frieda Brepoels (N-VA) stopt met actieve politiek18/01 13u45 - VRT NWS: Politiek: Frieda Brepoels (N-VA), de afscheidnemende burgemeester van Bilzen, stopt met de actieve politiek. Ze gaat niet meer in de gemeenteraad zitten maar krijgt wel een plaats op de Europese lijst voor 26 mei.
8x Brussels burgemeester Close wil "eenheid van commando" bij politie tijdens grote evenementen18/01 13u45 - VRT NWS: Politiek: Burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel-stad wil dat de 6 politiezones van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beter samenwerken. Bij evenementen wil hij dat er eenheid van commando is, dat 1 orgaan de beslissingen neemt. Volgens Close is er steeds meer bereidwilligheid van Franstalige en Brusselse politici om dat te doen.
7x Ministerraad zet met "brexitwet" licht op groen voor 718 extra aanwervingen18/01 13u45 - VRT NWS: Politiek: De ministerraad heeft vrijdag een brexitwet aangenomen, die zal leiden tot 718 bijkomende aanwervingen, waarvoor de regering aan het parlement een bijkomend budget van 21 miljoen euro zal vragen. Dat kondigde premier Charles Michel aan op een persconferentie.
6x Minister Maggie De Block (Open VLD): "Er waren nog meer tussenpersonen voor humanitaire visa, ook op andere plaatsen"18/01 12u45 - VRT NWS: Politiek: Niet alleen in Mechelen en Aalst stelden individuele tussenpersonen lijsten samen voor het kabinet van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA), met mensen die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. 'Er waren ook nog andere plaatsen', zegt Minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD).
6x Theo Francken: "Heb Melikan Kucam niet geconfronteerd om onderzoek niet te doorkruisen"18/01 21u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
6x Almaci: "Confederalisme van N-VA leidt naar een vlexit"18/01 22u30 - VRT NWS: Politiek: Het confederalisme dat de N-VA voorstaat is een stap naar het separatisme, een vlexit. Dat zegt de voorzitter van Groen, Meyrem Almaci in 'De afspraak op vrijdag'.
5x Zuhal Demir trekt N-VA-Kamerlijst in Limburg, Van Bossuyt die in Oost-Vlaanderen18/01 07u00 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
5x Brussels burgemeester Close wil bij grote evenementen eenheid van commando bij de politie18/01 12u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
5x Bourgeois: "Dedecker heeft groot ego en escaleert snel in uitspraken. Goed dat hij van plan is mond met zeep te spoelen"18/01 19u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
4x N-VA-lid regelde humanitaire visa voor 20-tal Syrische christenen in Aalst17/01 23u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
36635
Gelezen:
50396
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven