zaterdag 23 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u15
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
23/03 09u45  Podcast "De afspraak op vrijdag" met Tom Van Grieken, Mia Doornaert en Bert Bultinck In 'De afspraak op vrijdag' waren de voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken, columniste Mia Doornaert en Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck te gast. Ze hebben het over de resultaten van de Nederlandse verkiezingen en de ontwikkelingen rond de brexit.
23/03 00u00  De afspraak op vrijdag Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 22 maart.11 
22/03 22u15  Villa Politica Herbekijk hier 'Villa Politica' van donderdag 21 maart.
22/03 21u15  Tom Van Grieken (VB): "Stijlverschillen Forum voor Democratie en PVV vind je hier binnen mijn partij" De eclatante verkiezingsoverwinning van het rechts-populistische Forum voor Democratie in Nederland blijft nazinderen, ook in Vlaanderen. Hoe zijn het Forum en zijn leider Thierry Baudet erin geslaagd te overwinnen en op wie straalt dit af in Vlaanderen, waar we op 26 mei ook naar de stembus gaan? Vlaams-Belangvoorzitter Tom Van Grieken voelt zich niet geroepen om de rol van Vlaamse Baudet op zich te nemen, maar hij ziet wel parallellen tussen zijn partij en de islamofobe Partij voor de Vrijheid (PVV) en het Forum voor Democratie.
22/03 14u30  Leopold II-laan in Dendermonde wordt Leopoldlaan Dendermonde gaat de naam van een van haar bekendste straten veranderen. De Leopold II-laan zal in de toekomst de Leopoldlaan heten. Een kleine aanpassing, maar symbolisch van belang.
22/03 14u30  Onschuldige kinderhanden trekken lijstnummers voor verkiezingen Enkele onschuldige kinderhanden hebben de nationale lijstnummers getrokken voor de verkiezingen van 26 mei, in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). Het gaat alleen om de nationale nummers. De partijen die niet overal een lijst hebben ingediend, kennen hun nummer begin april.
22/03 13u15  Charles Michel: "Te veel Britse politici hebben hun eigen agenda" Lees meer >
22/03 11u00  Hoe Europa de brexitbal weer in het Britse kamp legde, het relaas van een avond topdiplomatie Er komt geen chaotische brexit op 29 maart. De 27 Europese regeringsleiders geven de Britse regering nog wat extra tijd, in het beste geval tot 22 mei, in het slechtste geval tot 12 april. En vooral: ze willen zelf niet de schuld krijgen voor een brexit zonder akkoord.
21/03 21u45  Gerolf Annemans (VB): "Forum voor Democratie kan je vergelijken met N-VA, maar Baudet zal geen compromissen sluiten" Lees meer >
21/03 17u00  Kamer buigt zich over "war on drugs": "Duizend bommen en granaten: dat is nu Antwerpen!" Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft in de Kamer een reeks vragen gekregen over de zogenoemde war on drugs in Antwerpen en de recente golf van drugsgerelateerd geweld in Antwerpen-Noord. Hij bevestigde het engagement van de federale regering bij het Stroomplan, dat de drugscriminaliteit in stad en haven moet aanpakken, maar wees toch ook op de rol die het Antwerpse gemeentebestuur hier te spelen heeft.
21/03 13u30  Unia behandelde vorig jaar 11 procent meer dossiers over racisme Lees meer >
21/03 13u30  Europese liberalen trekken met 7-koppig "Team Europe" naar de kiezer Lees meer >
21/03 11u00  Groen strikt stamcelbiologe Catherine Verfaillie voor Europese lijst Stamcelbiologe Catherine Verfaillie, doctor en hoogleraar aan de KULeuven, krijgt de vierde plaats op de lijst voor het Europees Parlement van Groen. Verfaillie wil ijveren voor meer investeringen in duurzame ontwikkeling, milieu en gezondheid.
21/03 09u45  Siegfried Bracke (N-VA): "Ik blijf ervan overtuigd dat het sociaal-economische eerst komt" Hoewel sommige N-VA-excellenties de voorbije weken en maanden ostentatief de koelkast hebben opengetrokken om er het communautaire thema uit te halen, klinkt bij hun partijgenoot, Kamervoorzitter Siegfried Bracke toch een ander geluid. Hij herhaalt in 'De ochtend' op Radio 1 dat het sociaal-economische beleid voor hem eerst komt. 'Zeggen dat we niet in een regering stappen als er geen staatshervorming komt, lijkt mij geen verstandige keuze.'
21/03 06u30  Waarom de EU de brexit (nog) niet wil uitstellen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 9u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/03 20u45  Vlaams Parlement keurt taxidecreet goedHet Vlaams Parlement heeft het taxidecreet, dat het Vlaamse taxilandschap hertekent, goedgekeurd. Dat had voor het krokusreces al moeten gebeuren, maar toen werd per ongeluk een amendement van de oppositie goedgekeurd.
20/03 19u45  Meerderheid en oppositie bereiken akkoord over basisonderwijs en M-decreetLees meer >
20/03 17u30  CD&V-voorzitter Beke krijgt kritiek op "granaattweet" over Antwerpen: "Knipoog die je niet te ernstig moet nemen"CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt kritiek voor een tweet waarop hij voor een tank poseert, met als titel: 'Afspraak in Antwerpen, dus heb ik nog even het gepaste vervoer geregeld'. Het kabinet van de Antwerpse burgemeester De Wever reageert met: 'Klasse, je hebt het of je hebt het niet'.
19/03 21u15  Antwerpse burgemeester Bart De Wever: "'Yogasnuivers' houden hele criminele keten in gang"Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt extra veiligheidsmaatregelen, na vier incidenten met granaten op enkele weken tijd. 'Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen', zegt hij. De N-VA-voorzitter wijst ook met een beschuldigende vinger naar wat hij noemt 'yogasnuivers'.
19/03 21u15  Van Besien (Groen) na uitspraak De Wever (N-VA) over "yogasnuivers": "Hij zou beter geen groepen stigmatiseren"De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) moet stoppen om in het debat over de drugscriminaliteit bepaalde groepen te stigmatiseren. Dat zegt de voorzitter van de Antwerpse groenen Wouter Van Besien in 'Terzake'.
19/03 21u15  Wat met MR na afscheuring Liste Destexhe? "Partij dreigt te bloeden op 2 flanken"Onlangs heeft de regering van het Waals Gewest haar meerderheid verloren omdat een parlementslid van de MR is overgestapt naar Liste Destexhe, de nieuwe partij die Alain Destexhe heeft opgericht, zelf jarenlang het 'enfant terrible' van de Franstalige liberalen. Volgens RTBF-journalist en columnist Alain Gerlache is die Liste Destexhe een zoveelste tegenslag voor de MR, die nu ook aan haar rechterflank begint te bloeden, naast de concurrentie die ze sowieso al aan haar linkerzijde heeft.
19/03 18u00  Burgemeester Bart De Wever: "Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen"Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt extra veiligheidsmaatregelen, na vier incidenten met granaten op enkele weken tijd. 'Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen.'
19/03 17u00  Werknemers uit EU-landen krijgen recht op werkloosheidsuitkering na 1 maandWerknemers uit andere lidstaten van de Europese Unie moeten na 1 maand werk in een andere lidstaat een werkloosheidsuitkering in die lidstaat kunnen aanvragen. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben daarover een compromis bereikt. De maatregel maakt deel uit van een veel breder pakket maatregelen om de Europese sociale zekerheid te moderniseren.
19/03 13u30  Oppositie na nieuwe explosie aan Park Spoor Noord in Antwerpen: "Burgemeester verstopt zich"Lees meer >
19/03 11u30  Oppositie reageert na nieuwe explosie aan Park Spoor Noord in Antwerpen: "Burgemeester verstopt zich"Lees meer >
19/03 10u15  Niet meer verplicht stemmen, wel vanaf 16 jaar: Open VLD wil herziening Grondwet, zonder klassieke staatshervormingLees meer >
19/03 10u15  Opnieuw dreigen burgemeesters om snelwegparkings te sluiten door transmigrantenLees meer >
18/03 12u45  Waalse regering verliest meerderheid door Lijsten DestexheLees meer >
18/03 10u15  N-VA wijst naar Open VLD in asbestdossier: "Houden asbestbedrijven hand boven het hoofd"N-VA beschuldigt Open VLD ervan bouwbedrijven als Eternit - waar begin maart opnieuw asbest werd gevonden - een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel over asbest raakte vorige week niet gestemd. Volgens N-VA kwam dat omdat Open VLD samen met MR en CD&V met opzet wegbleef, waardoor er onvoldoende parlementsleden waren om de stemming te laten doorgaan.
18/03 08u00  1.500 nieuwkomers in Vlaanderen moeten maanden wachten op cursus inburgeringLees meer >
17/03 20u45  Oud-minister Sabine Laruelle (MR) keert terug naar de politiekLees meer >
17/03 16u15  PS trapt campagne af met gratis arts en tandartsLees meer >
17/03 14u00  Imam Benhaddou: "Tijd dat moskee openbare plaats was waar iedereen kon binnenwandelen is voorbij"Lees meer >
17/03 12u45  Imam Benhaddou: "Tijd dat moskee openbare plaats is waar iedereen kan binnenwandelen is voorbij"Lees meer >
17/03 06u45  De vijf boeken die het leven van Pierre Kompany hebben veranderdDe eerste burgemeester van Afrikaanse origine van het land en vader van Vincent, ex-kapitein van de Rode Duivels: Pierre Kompany (CDH) legde eind vorig jaar de eed af als burgemeester van de Brusselse gemeente Ganshoren. Momenteel heeft hij weinig of geen tijd om te lezen, tenzij voor het slapengaan. In hoeverre spelen zijn Congolese roots een rol bij zijn literatuurkeuze?
16/03 23u45  Criminoloog: "Vergelijking met jaren 30 is relevant, maar moeten zowel gelijkenissen als verschillen zien"Lees meer >
16/03 18u00  PS wil dreiging van extreemrechts evalueren na aanslagen in Nieuw-ZeelandLees meer >
16/03 18u00  Groen gaat resoluut voor "nieuwe wind" en nieuwe politieke meerderheidVolgens Groen-voorzitter Meyrem Almaci is het tijd voor een nieuwe meerderheid. Die moet zorgen voor een menselijker beleid, een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens en de grootste vervuilers en gezonde buurten. Ze heeft dat gezegd tijdens een zogenoemde campagnemeetup van Groen, waarbij de partijmilitanten zijn opgewarmd voor de kiescampagne.
16/03 11u15  Open VLD wil btw op energiebesparende verbouwingen verlagen naar 6 procentOpen VLD wil de btw op energiebesparende verbouwingswerken verlagen naar 6 procent. Dat heeft Bart Tommelein aangekondigd in ?De ochtend? op Radio 1. De liberalen stellen vandaag een klimaatplan voor tijdens een partijdag.
16/03 06u15  CD&V wil Vlaamse fietssnelwegen doortrekken tot in hartje BrusselMomenteel worden slechts twee van de 15 Vlaamse fietssnelwegen in de Brusselse rand doorgetrokken tot het centrum van de hoofdstad. Dat stimuleert pendelaars niet meteen om met de fiets naar het werk te trekken. Met het Beliris fonds wil Brussels CD&V-lijsttrekker voor het Vlaams parlement Benjamin Dalle de samenwerking tussen Vlaanderen en Brussel versterken en ervoor zorgen dat de fietssnelwegen tot in Brussel reiken.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x De afspraak op vrijdag23/03 00u00 - VRT NWS: Politiek: Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 22 maart.
3x Europese liberalen trekken met 7-koppig "Team Europe" naar de kiezer21/03 13u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x CD&V wil Vlaamse fietssnelwegen doortrekken tot in hartje Brussel16/03 06u15 - VRT NWS: Politiek: Momenteel worden slechts twee van de 15 Vlaamse fietssnelwegen in de Brusselse rand doorgetrokken tot het centrum van de hoofdstad. Dat stimuleert pendelaars niet meteen om met de fiets naar het werk te trekken. Met het Beliris fonds wil Brussels CD&V-lijsttrekker voor het Vlaams parlement Benjamin Dalle de samenwerking tussen Vlaanderen en Brussel versterken en ervoor zorgen dat de fietssnelwegen tot in Brussel reiken.
1x Open VLD wil btw op energiebesparende verbouwingen verlagen naar 6 procent16/03 11u15 - VRT NWS: Politiek: Open VLD wil de btw op energiebesparende verbouwingswerken verlagen naar 6 procent. Dat heeft Bart Tommelein aangekondigd in ?De ochtend? op Radio 1. De liberalen stellen vandaag een klimaatplan voor tijdens een partijdag.
1x Groen gaat resoluut voor "nieuwe wind" en nieuwe politieke meerderheid16/03 18u00 - VRT NWS: Politiek: Volgens Groen-voorzitter Meyrem Almaci is het tijd voor een nieuwe meerderheid. Die moet zorgen voor een menselijker beleid, een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens en de grootste vervuilers en gezonde buurten. Ze heeft dat gezegd tijdens een zogenoemde campagnemeetup van Groen, waarbij de partijmilitanten zijn opgewarmd voor de kiescampagne.
1x PS wil dreiging van extreemrechts evalueren na aanslagen in Nieuw-Zeeland16/03 18u00 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x Criminoloog: "Vergelijking met jaren 30 is relevant, maar moeten zowel gelijkenissen als verschillen zien"16/03 23u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x De vijf boeken die het leven van Pierre Kompany hebben veranderd17/03 06u45 - VRT NWS: Politiek: De eerste burgemeester van Afrikaanse origine van het land en vader van Vincent, ex-kapitein van de Rode Duivels: Pierre Kompany (CDH) legde eind vorig jaar de eed af als burgemeester van de Brusselse gemeente Ganshoren. Momenteel heeft hij weinig of geen tijd om te lezen, tenzij voor het slapengaan. In hoeverre spelen zijn Congolese roots een rol bij zijn literatuurkeuze?
1x Imam Benhaddou: "Tijd dat moskee openbare plaats is waar iedereen kan binnenwandelen is voorbij"17/03 12u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x Imam Benhaddou: "Tijd dat moskee openbare plaats was waar iedereen kon binnenwandelen is voorbij"17/03 14u00 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
32788
Gelezen:
46181
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven