vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u00
 
18x Koen Geens: “Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt”"Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden voor personenwagens er ooit komt, maar er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten... (26/04 00u00 - Het Laatste Nieuws)
17x Harvard-professor Yasha Mounk: "Onze vrijheid is in gevaar"Lees meer > (26/04 00u00 - VRT NWS)
16x Zeven partijkopstukken houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingenZeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep. (26/04 00u15 - VRT NWS)
15x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - BN/DeStem)
15x Chiro-oprichter Do Heylen overledenIn zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Dankerlui: Ik persoonlijk dacht niet aan de bekerfinaleDamil Dankerlui begon de thuiswedstrijd van Willem II tegen PSV (0-3) als linksback en eindigde het duel als rechtsbuiten. ,,Ik heb vaker op meerdere posities gespeeld in één wedstrijd. Bijvoorbeeld ook in de halve finale van de beker tegen AZ.” (26/04 00u30 - Gelderlander)
14x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - De Stentor)
14x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - De Stentor)
14x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - AD.nl)
14x Meer uitgaven naar eerste levensbehoeftenDEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer geld kwijt aan de eerste levensbehoeften, zoals eten, kleding en huisvesting. Door relatief sterk gestegen huren gaat vooral aan die laatste categorie een groter deel van alle uitgaven op, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Meer uitgaven naar eerste levensbehoeften verscheen eerst op Nieuws.nl. (26/04 00u30 - Nieuws.nl)


14x “Mijn betovergrootvader was scheepsbouwer, mijn kinderen hebben geen interesse”Het thema van de Erfgoeddag is ‘Hoe maakt u het?’. Voor ambachtelijke vakmannen en -vrouwen is het de uitgelezen kans om te laten zien hoe u messen slijpt, boten restaureert of instrumenten bouwt. Kennis die vaak maar enkelingen bezitten en die verloren dreigt te gaan. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Waarom we makkelijk een miljard euro ophalen voor een kerk: "Geven voor religieus erfgoed heeft heel oude traditie"Terwijl in onder meer Jemen kinderen sterven van de honger en hulporganisaties daar moeilijk centen voor bijeengesprokkeld krijgen, is in Frankrijk op een paar dagen tijd meer dan een miljard euro ingezameld voor de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs. Hoe komt dat? En is dat dan geen discussie waard? 'Geven voor religieus erfgoed heeft een heel oude traditie', zegt Ilja De Coster, expert fondsenwerving, in 'De ochtend'. (26/04 00u00 - VRT NWS)
13x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - BN/DeStem)
13x Moddergevecht tussen looplegendesOlympisch kampioenen Mo Farah en Haile Gebrselassie hebben een conflict over vermeende diefstal en de betaling van een hotelrekening. (26/04 00u30 - NRC Handelsblad)
13x Steeds groter aandeel van consumptie gaat naar huisvesting en voedselEen steeds groter deel van de uitgaven van Nederlanders gaat naar primaire levensbehoeften, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. (26/04 00u15 - Nu.nl Economie)
13x Van Bommel zit in zijn maag met 17 dagen rust: ‘Dit gebeurt nergens anders’Voor PSV breekt na de 0-3-zege op Willem II een periode aan van lang wachten. Pas op 12 mei moeten de Eindhovenaren weer aan de bak, voor een uitwedstrijd tegen AZ. Allemaal het gevolg van het verschuiven van de voorlaatste speelronde, omdat Ajax anders in de knel zou komen met de dubbele confrontatie tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. (26/04 00u15 - Gelderlander)
13x Video: PSV combineert er lustig op los in TilburgBekijk hier alle doelpunten van Willem II - PSV uit de 32e speelronde van de Eredivisie. (26/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
13x Daan (Dead Man Ray): "We zijn eigenlijk op ons best als alles fout gaat"Lees meer > (26/04 00u15 - VRT NWS)
13x Kopstukkendebat in beeld: over "de schuld van de sossen", "de vlexit" en de pensioenleeftijdLees meer > (26/04 00u15 - VRT NWS)
13x RIVM waarschuwt voor zonlicht paasweekendDit paasweekend wordt het mooi weer. 'Geniet maar verbrand niet', waarschuwt daarom Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De niet aan de zon gewende huid kan nu snel verbranden en dit kan huidkanker veroorzaken, meldt het instituut. (26/04 00u00 - GezondheidsNet)
13x ’Ferrari maakt een grove fout’Gerhard Berger is van mening dat Ferrari het seizoen met de verkeerde insteek is begonnen. De 59-jarige Oostenrijker, die in de vorige eeuw vijf seizoenen uitkwam voor de Italiaanse renstal, vindt dat de teamleiding een blunder heeft gemaakt door Sebastian Vettel op voorhand al de status van eerste rijder te geven. (26/04 00u00 - Autosport)
13x Verstappen: ’Hopelijk is het niet te laat’Max Verstappen heeft in de eerste drie races van het seizoen beter gepresteerd in vergelijking met vorig jaar, hoewel de achterstand op Mercedes en Ferrari er nog altijd is. De komende races kunnen al cruciaal worden. (26/04 00u00 - Autosport)
13x Mercedes-baas bevestigt uitlatingen VerstappenMercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij samen met Jos en Max Verstappen smakelijk gelachen heeft om het gerucht dat hij geregeld aan de lijn hing om de Nederlandse coureur naar zijn team te lokken. (26/04 00u00 - Autovisie)
13x Koen Geens: 'Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt''Er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten draagvlak creëren. Als ik echter op Justitie gewacht had op draagvlak bij de magistraten, dan had ik niets gedaan'. Dat heeft Justitieminister Koen Geens (CD&V) donderdagavond gezegd tijdens een verkiezingsdebat in Leuven georganiseerd door de jongerenafdelingen van alle Leuvense partijen. (26/04 00u00 - Knack)
12x Kim Jong-un beschuldigt VS van slechte wil tijdens mislukte top in HanoiDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vindt dat de Verenigde Staten 'van slechte wil' waren tijdens zijn mislukte top in Hanoi met de Amerikaanse president Donald Trump. Die ontmoeting vond plaats in februari. (26/04 00u45 - Knack)
12x Eredivisie naar climax na simpele zege PSVPSV wint eenvoudig bij Willem II en kan zich opmaken voor het slot van de titelstrijd met Ajax: nog twee speelronden te gaan. (26/04 00u30 - NRC.nl: Wetenschap)
12x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - Gelderlander)
12x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - Gelderlander)
12x Dankerlui: Ik persoonlijk dacht niet aan de bekerfinaleDamil Dankerlui begon de thuiswedstrijd van Willem II tegen PSV (0-3) als linksback en eindigde het duel als rechtsbuiten. ,,Ik heb vaker op meerdere posities gespeeld in één wedstrijd. Bijvoorbeeld ook in de halve finale van de beker tegen AZ.” (26/04 00u30 - BN/DeStem)
12x Dankerlui: Ik persoonlijk dacht niet aan de bekerfinaleDamil Dankerlui begon de thuiswedstrijd van Willem II tegen PSV (0-3) als linksback en eindigde het duel als rechtsbuiten. ,,Ik heb vaker op meerdere posities gespeeld in één wedstrijd. Bijvoorbeeld ook in de halve finale van de beker tegen AZ.” (26/04 00u30 - De Stentor)
12x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - AD: Sport)
12x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - AD.nl)
12x Vermogen zonne-energie met 50 procent gegroeid in 2018Het opgestelde vermogen aan zonnepanelen is vorig jaar met maar liefst 50 procent gegroeid in Nederland. Eind 2018 stond er 4.400 megawatt aan zonnepanelen opgesteld, tegen 2.900 megawatt eind 2017, blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (26/04 00u15 - Nu.nl Economie)
12x Naamswijziging Kringloop 't Klappeijke naar Creatief Klappeij brengt veranderingOOSTERHOUT - Aan de slag met zpagetti garen, dot painting, gutsen met zachte houtsoorten; Alexandra Veltman, ambulant- en groepsleidster van Prospects@Work barst van de ideeën om de omschakeling van Kringloop 't Klappeijke naar het nieuwe concept Creatief Klappeij vorm te geven. (26/04 00u15 - BN/DeStem)
12x Van Bommel zit in zijn maag met 17 dagen rust: ‘Dit gebeurt nergens anders’Voor PSV breekt na de 0-3-zege op Willem II een periode aan van lang wachten. Pas op 12 mei moeten de Eindhovenaren weer aan de bak, voor een uitwedstrijd tegen AZ. Allemaal het gevolg van het verschuiven van de voorlaatste speelronde, omdat Ajax anders in de knel zou komen met de dubbele confrontatie tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. (26/04 00u15 - BN/DeStem)
12x Sport Kort: Real Madrid bloedeloos gelijkIn de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten. (26/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
12x Speelronde 32: Alle goals op een rijBekijk hier alle doelpunten uit de 32e speelronde van de Eredivisie. (26/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
12x Kunststukje Ziyech helpt Ajax op gangBekijk hier alle doelpunten van Ajax - Vitesse uit de 32e speelronde van de Eredivisie. (26/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
12x Kyren Wilson en Carter stellen als laatsten ticket veilig voor 1/8e finalesIn het legendarische Crucible Theatre in Sheffield wordt de komende twee weken gestreden om de wereldtitel in het snooker. Volg hier al het nieuws over het WK op de voet. (26/04 00u15 - Sporza)
12x Inspiratieloos Real laat (zonder Courtois) ook punten liggen tegen GetafeReal Madrid mag de 2e plaats stilaan uit zijn hoofd zetten. Op het veld van revelatie Getafe geraakten de manschappen van Zinedine Zidane niet verder dan 0-0. Thibaut Courtois bekeek de wedstrijd vanaf de bank. (26/04 00u15 - Sporza)
12x Zeven partijkopstukken houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingenZeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep. (26/04 00u15 - VRT NWS: Politiek)
12x LIVE (20u30). Kan Antwerp op eigen veld winnen tegen Standard?• Play-off 1 • Zesde speeldag • Bosuil • Aftrap: 20u30 (26/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x Disney lanceert nieuwe trailer van ‘The Lion King’Disney’s nieuwe verfilming van ‘The Lion King’, vanaf 17 juli 2019 in de belgische bioscoopzalen te zien. Disney bracht vandaag … Het bericht Disney lanceert nieuwe trailer van ‘The Lion King’ verscheen eerst op Mediawatchers.be. (26/04 00u00 - Mediawatchers)
12x De film ‘DE FABELTJESKRANT’ in premièreVandaag vond in Kinepolis Antwerpen de officiële première van de allereerste bioscoopfilm van ‘De Fabeltjeskrant’ plaats in aanwezigheid van Meneer … Het bericht De film ‘DE FABELTJESKRANT’ in première verscheen eerst op Mediawatchers.be. (26/04 00u00 - Mediawatchers)
12x Kritiek op autospiegelselfie Famke LouiseFamke Louise is ’living on the edge’. De zangeres en vlogster fotografeerde zichzelf donderdag terwijl ze al bellend over de linkerbaan van de snelweg raasde. De bijzondere selfie leidde tot onbegrip bij haar volgers. (26/04 00u00 - De Telegraaf: Privé)
12x Akkerbouwer Gerard is op zoek naar een goedlachse vrouwLees meer > (26/04 00u00 - TV-Visie)
12x Pc-versie Assassin's Creed: Unity tijdelijks gratis beschikbaarUbisoft biedt de pc-versie van Assassin's Creed Unity tijdelijk gratis aan. tot en met 25 april is de game gratis te downloaden via Uplay. Nadien blijft de game permanent beschikbaar in je bibliotheek. Met de actie brengt Ubisoft een eerbetoon aan de afgebrande Notre-Dame in Parijs.Naar eigen zeggen wil Ubisoft 'solidariteit betuigen met de inwoners van Parijs en iedereen ter wereld die getroffen is door de brand in de Notre-Dame'. Die kathedraal is ook in Assassin's Creed Unity te bewonderen. Ubisoft belooft eveneens 500.000 euro te doneren voor de heropbouw van de Notre-Dame.Assassin's Creed Unity lanceerde in 2014 en speelt zich af tijdens de Franse Revolutie. Onze Assassin's Creed Unity review lees je op de site.Lees meer... (26/04 00u00 - Eurogamer)
12x Gewonde bij botsing met twee auto's in HoevenHOEVEN - Een auto en een busje zijn donderdagavond op elkaar gebotst op de kruising Oude Antwerpsepostbaan en de Sint Bernardusstraat in Hoeven. Een persoon is daarbij gewond geraakt. (26/04 00u00 - BN/DeStem)
12x ‘Temptation Island’-geruzie bijna dynamischer dan programma zelfDe storm rond ‘Temptation Island’ wil maar niet gaan liggen. Deze keer ligt presentatrice Annelien Coorevits onder vuur. ‘Het enige wat je kon doen, was stoken tijdens de show.’ (26/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
12x Rus betrapt met gedrogeerde orang-oetan in bagageOp de luchthaven van het Indonesische eiland Bali is een jonge orang-oetan gered van illegale export. In de bagage van een Russische toerist troffen douaniers de tweejarige aap verdoofd aan in een mand, bericht de krant The Jakarta Post. (26/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
12x Van het gas af met een elektrische ketel: ‘Stekker erin en klaar’Nederland moet straks verder zonder gas. Maar wat doe je in een flatgebouw waar je met een warmtepomp geen kant op kunt? Mar Aalders denkt de oplossing te hebben. ‘Stekker erin en klaar.’ (26/04 00u00 - Volkskrant Economie)
12x Castagne plaatst zich met Atalanta voor bekerfinale tegen andere BelgenAtalanta heeft donderdagavond de terugwedstrijd van de halve finale van de Italiaanse beker met 2-1 gewonnen van Fiorentina. De heenwedstrijd eindigde op 3-3. (26/04 00u00 - Voetbalkrant)
12x Mercedes-baas bevestigt uitlatingen VerstappenMercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij samen met Jos en Max Verstappen smakelijk gelachen heeft om het gerucht dat hij geregeld aan de lijn hing om de Nederlandse coureur naar zijn team te lokken. (26/04 00u00 - Autosport)
12x ’Ferrari maakt een grove fout’Gerhard Berger is van mening dat Ferrari het seizoen met de verkeerde insteek is begonnen. De 59-jarige Oostenrijker, die in de vorige eeuw vijf seizoenen uitkwam voor de Italiaanse renstal, vindt dat de teamleiding een blunder heeft gemaakt door Sebastian Vettel op voorhand al de status van eerste rijder te geven. (26/04 00u00 - Autovisie)
12x FOK! sportfoto-onderschrift week 17Lees meer > (26/04 00u00 - FOK!)
12x D66 wil onderzoek naar 'homogenezings'-behandelingen in AmsterdamLees meer > (26/04 00u00 - FOK!)
12x Starbucks boekt beter dan verwachte nettowinstLees meer > (26/04 00u00 - Beurs.nl)
12x ING lost eeuwigdurende obligatielening afLees meer > (26/04 00u00 - Beurs.nl)
12x Dit is het resterende programma van titelkandidaten Ajax en PSVLees meer > (26/04 00u00 - VoetbalZone)
12x RIVM: Uitstoot schadelijke PAK's sinds 1990 met twee derde afgenomenDe uitstoot van schadelijke PAK's, stoffen die vrijkomen als er organisch materiaal wordt verbrand, is de afgelopen dertig jaar met twee derde afgenomen. Dat meldt het RIVM woensdag. (26/04 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
12x Vergeet de panenka, dit is de “Bautheac”Panenka-strafschoppen, je ziet ze tegenwoordig zo vaak dat ze eigenlijk niet meer zo bijzonder meer zijn. De variant van de Franse buitenspeler Éric Bauthéac hebben we echter nog nooit gezien. In de Australische match tussen Brisbane Roar en Adelaide United scoorde Bauthéac vanop de stip met een soort mislukte panenka. “Het was de bedoeling”, zei de Fransman achteraf. Maar of dat wel klopt... (26/04 00u00 - Het Belang van Limburg)
11x Tien kinderen gewond na schoten met luchtgeweer op speelplaats van Amerikaanse schoolIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtgeweer.... (26/04 01u15 - Het Laatste Nieuws)
11x DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems overToen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.” (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
11x ’t Antwoord in de Otterstraat is vernieuwd met hulp van vele giften en inzet van tientallen vrijwilligersNa een grondige renovatie die grotendeels door vrijwilligers en met giften is uitgevoerd, gooit ’t Antwoord de deuren opnieuw open. Al doet de vereniging in de Turnhoutse Otterstraat dat eigenlijk elke dag al, voor een groeiend aantal mensen in armoede. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Kim Jong-un beschuldigt VS van slechte wil tijdens mislukte top in HanoiDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vindt dat de Verenigde Staten "van slechte wil" waren tijdens zijn mislukte top in Hanoi met de Amerikaanse... (26/04 01u00 - Het Laatste Nieuws)
11x Boot zinkt voor kust Venezuela, 21 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 21 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn vier mensen gered. De boot was onderweg naar Trinidad. (26/04 00u45 - AD.nl)
11x Minister Slob schorst lid Commissariaat voor de Media na ophef over romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - Trouw)
11x Chiro-oprichter Do Heylen overledenIn zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Glanzende hoofdrol ToornstraBekijk hier alle doelpunten van NAC Breda - Feyenoord uit de 32e speelronde van de Eredivisie. (26/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
11x LIVE (21u). Liverpool ontvangt Huddersfield, springen ‘Reds’ minstens tot zondag over Man. City?• Premier League • 36ste speeldag • Anfield • Huddersfield al zeker van degradatie (26/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
11x “Mijn betovergrootvader was scheepsbouwer, mijn kinderen hebben geen interesse”Het thema van de Erfgoeddag is ‘Hoe maakt u het?’. Voor ambachtelijke vakmannen en -vrouwen is het de uitgelezen kans om te laten zien hoe u messen slijpt, boten restaureert of instrumenten bouwt. Kennis die vaak maar enkelingen bezitten en die verloren dreigt te gaan. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
11x Chiro-oprichter Do Heylen overledenIn zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
11x Van Bommel zit in zijn maag met 17 dagen rust: ‘Dit gebeurt nergens anders’Voor PSV breekt na de 0-3-zege op Willem II een periode aan van lang wachten. Pas op 12 mei moeten de Eindhovenaren weer aan de bak, voor een uitwedstrijd tegen AZ. Allemaal het gevolg van het verschuiven van de voorlaatste speelronde, omdat Ajax anders in de knel zou komen met de dubbele confrontatie tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. (26/04 00u15 - De Stentor)
11x ‘Ik heb huilende mensen tegenover me gehad. Hun organisatie is besmeurd’Bijna een jaar lang dook Jan Watse Fokkens in de ‘verziekte’ verhoudingen bij het Openbaar Ministerie. Hij sprak met 120 medewerkers. Donderdag publiceerde hij zijn harde eindconclusies. ‘Nee, leuk was de klus niet.’ (26/04 00u15 - de Volkskrant)
11x ‘Gert’ hangt zijn rode hemd aan de haakIn december 1989 waren Samson & Gert voor het eerst samen te zien op tv. 30 jaar, 800 afleveringen, 28 … Het bericht ‘Gert’ hangt zijn rode hemd aan de haak verscheen eerst op Mediawatchers.be. (26/04 00u00 - Mediawatchers)
11x Hugo Sigal zingt ‘Uit m’n bol’#LikeMe zondagochtend omstreeks 8.55 uur op Ketnet De twaalfde aflevering van #LikeMe, #PROMNIGHT, gaat over – u raadt het nooit … Het bericht Hugo Sigal zingt ‘Uit m’n bol’ verscheen eerst op Mediawatchers.be. (26/04 00u00 - Mediawatchers)
11x Treinpersoneel TGV zet meisje (4) station te vroeg af‘Sorry, meneer, we zijn uw kindje kwijt.’ Dat kreeg de Fransman Pascal Eschmann, de papa van het 4-jarige meisje Tyline, te horen toen hij in het station van Straatsburg zijn dochter ging ophalen. Die was vier uur eerder door haar mama in Rennes op de TGV gezet met een ‘Junior et Cie’-ticket. Dat garandeert minderjarigen die alleen reizen begeleiding door het treinpersoneel. (26/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
11x Max blijft MaxHet is blijkbaar een kleine stap van Shanghai naar Veghel. Zo relaxed als Max Verstappen zich voor en na de laatste Grand Prix in China voortbeweegt op het circuit, zo loopt hij drie dagen later ondanks alle aandacht ook rond in Nederland. Al waardeert de mateloos populaire Formule 1-coureur ook de manier waarop hij thuis in Monaco nog vrij anoniem over straat kan. (26/04 00u00 - Autosport)
11x Nederlandse trekt zich terug uit W SeriesStéphane Kox heeft zich teruggetrokken als één van de vier reserves in de W Series, een nieuwe raceserie voor vrouwen in de autosport. (26/04 00u00 - Autovisie)
11x ’Michael Schumacher had grootse plannen met zoon’Michael Schumacher wilde graag manager worden van zijn racende zoon Mick Schumacher. Dat heeft Willi Weber, voormalig manager van ’Schumi’, onthuld. (26/04 00u00 - Autovisie)
11x Verstappen: ’Hopelijk is het niet te laat’Max Verstappen heeft in de eerste drie races van het seizoen beter gepresteerd in vergelijking met vorig jaar, hoewel de achterstand op Mercedes en Ferrari er nog altijd is. De komende races kunnen al cruciaal worden. (26/04 00u00 - Autovisie)
11x Intel waarschuwt voor zwak kwartaal (2)Lees meer > (26/04 00u00 - Beurs.nl)
11x Amazon verdubbelt winstLees meer > (26/04 00u00 - Beurs.nl)
11x Een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt in KeniaIn Kenia is een van de grootste vleesetende zoogdieren die ooit op aarde rondliepen ontdekt. De Simbakubwa kutokaafrika was een kruising tussen een leeuw en tijger, woog zo'n 1.500 kilo en was in staat dieren ter grootte van een olifant of nijlpaard te doden. (26/04 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
10x Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editieVoor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Boot zinkt voor kust Venezuela, 21 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 21 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn vier mensen gered. De boot was onderweg naar Trinidad. (26/04 00u45 - BN/DeStem)
10x Boot zinkt voor kust Venezuela, 21 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 21 vermisten, nadat in ruwe zee een boot met Venezolanen donderdag was omgeslagen. Tot dusver zijn vier mensen gered. De boot was onderweg naar Trinidad. (26/04 00u30 - Reformatisch Dagblad)
10x Eredivisie naar climax na simpele zege PSVPSV wint eenvoudig bij Willem II en kan zich opmaken voor het slot van de titelstrijd met Ajax: nog twee speelronden te gaan. (26/04 00u30 - NRC Handelsblad)
10x Aantal zonneparken verdrievoudigdDe hoeveelheid energie die bedrijven en woningen opwekken via zonnepanelen is vorig jaar flink toegenomen vergeleken met 2017. De toename was bij bedrijven (71 procent) veel groter dan bij woningen (37 procent) en is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vooral toe te schrijven aan de aanleg van zonneparken. Waren dat er in 2017 nog 22, vorig jaar telde Nederland 65 zonneparken. (26/04 00u15 - Reformatisch Dagblad)
10x “Mijn betovergrootvader was scheepsbouwer, mijn kinderen hebben geen interesse”Het thema van de Erfgoeddag is ‘Hoe maakt u het?’. Voor ambachtelijke vakmannen en -vrouwen is het de uitgelezen kans om te laten zien hoe u messen slijpt, boten restaureert of instrumenten bouwt. Kennis die vaak maar enkelingen bezitten en die verloren dreigt te gaan. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x Chiro-oprichter Do Heylen overledenIn zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
10x “Mijn betovergrootvader was scheepsbouwer, mijn kinderen hebben geen interesse”Het thema van de Erfgoeddag is ‘Hoe maakt u het?’. Voor ambachtelijke vakmannen en -vrouwen is het de uitgelezen kans om te laten zien hoe u messen slijpt, boten restaureert of instrumenten bouwt. Kennis die vaak maar enkelingen bezitten en die verloren dreigt te gaan. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
10x Chiro-oprichter Do Heylen overledenIn zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
10x Zevende beving deze maand in GroningenTEN POST (ANP) - Bij het Groningse dorp Ten Post heeft zich donderdagavond een lichte aardbeving voorgedaan. Die had een kracht van 1.8 en lag op een diepte van 3 kilometer. Het bericht Zevende beving deze maand in Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl. (26/04 00u15 - Nieuws.nl)
10x Deksteen van Drents hunebed gevallenVan hunebed D14 bij het Drentse Eexterhalte is een deksteen gevallen. 'We weten niet zeker hoe dit is gebeurd', zegt Teddy Bezuijen van stichting Het Drentse Landschap tegen RTV Drenthe. Mogelijk komt het door menselijk handelen. 'Het kan wel zijn dat er op het hunebed is geklommen', zegt Bezuijen. De stichting onderzoekt hoe het hunebed gerepareerd kan worden. Het monument is in de jaren negentig gerestaureerd, maar het werd toen door een andere organisatie beheerd. 'We weten niet precies hoe het toen is gerestaureerd en wat er precies is gedaan', vertelt Bezuijen. De stichting doet geen aangifte, al heeft Bezuijen daar wel even over getwijfeld. 'Het is lastig te bewijzen hoe de steen van het hunebed is gekomen. We willen ons eerst richten op de reparatie van het monument.' Waarschuwingsborden Vorig jaar startten Stichting Het Drentse Landschap en het Hunebedcentrum een campagne om het beklimmen van de hunebedden tegen te gaan. Bij de duizenden jaren oude grafkamers zijn speciale waarschuwingsborden geplaatst die ervoor moeten zorgen dat de bezoekers niet gaan klimmen. (26/04 00u15 - NOS.nl)
10x Brandweer redt koe uit ravijn met helikopterDe brandweer op het Italiaanse eiland Sardinië is moeten uitrukken voor een bijzonder noodgeval. Een koe was verzeild geraakt in een ravijn vlakbij de kust. In de video hierboven ziet u hoe die reddingsactie verliep. (26/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
10x Waar kun je terecht met je financiële klacht?Als de installateur slecht werk levert, weet ik waar ik moet klagen. Maar waar moet ik terecht met mijn klacht over de lage spaarrente of de hoge verzekeringspremie? (26/04 00u00 - Volkskrant Economie)
10x Nederlandse trekt zich terug uit W SeriesStéphane Kox heeft zich teruggetrokken als één van de vier reserves in de W Series, een nieuwe raceserie voor vrouwen in de autosport. (26/04 00u00 - Autosport)
10x ’Michael Schumacher had grootse plannen met zoon’Michael Schumacher wilde graag manager worden van zijn racende zoon Mick Schumacher. Dat heeft Willi Weber, voormalig manager van ’Schumi’, onthuld. (26/04 00u00 - Autosport)
10x Max blijft MaxHet is blijkbaar een kleine stap van Shanghai naar Veghel. Zo relaxed als Max Verstappen zich voor en na de laatste Grand Prix in China voortbeweegt op het circuit, zo loopt hij drie dagen later ondanks alle aandacht ook rond in Nederland. Al waardeert de mateloos populaire Formule 1-coureur ook de manier waarop hij thuis in Monaco nog vrij anoniem over straat kan. (26/04 00u00 - Autovisie)
10x FOK! sportfoto-onderschrift week 17Lees meer > (26/04 00u00 - FOK!sport)
10x Poetin en Kim houden topontmoetingLees meer > (26/04 00u00 - FOK!)
9x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
9x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
9x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Honderden Nederlandse toeristen in Sri Lanka worden teruggevlogenHonderden Nederlandse toeristen die momenteel nog op vakantie zijn in Sri Lanka worden terug naar huis gehaald. Dat heeft het Calamiteitenfonds bekend gemaakt. (26/04 01u15 - AD.nl)
9x Boot zinkt voor kust Venezuela, 21 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 21 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn vier mensen gered. De boot was onderweg naar Trinidad. (26/04 00u45 - Gelderlander)
9x Moddergevecht tussen looplegendesOlympisch kampioenen Mo Farah en Haile Gebrselassie hebben een conflict over vermeende diefstal en de betaling van een hotelrekening. (26/04 00u30 - NRC.nl: Wetenschap)
9x Meer uitgaven naar eerste levensbehoeftenNederlanders zijn de afgelopen jaren meer geld kwijt aan de eerste levensbehoeften, zoals eten, kleding en huisvesting. Door relatief sterk gestegen huren gaat vooral aan die laatste categorie een groter deel van alle uitgaven op, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (26/04 00u15 - Reformatisch Dagblad)
9x “Mijn betovergrootvader was scheepsbouwer, mijn kinderen hebben geen interesse”Het thema van de Erfgoeddag is ‘Hoe maakt u het?’. Voor ambachtelijke vakmannen en -vrouwen is het de uitgelezen kans om te laten zien hoe u messen slijpt, boten restaureert of instrumenten bouwt. Kennis die vaak maar enkelingen bezitten en die verloren dreigt te gaan. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
9x Chiro-oprichter Do Heylen overledenIn zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
9x “Mijn betovergrootvader was scheepsbouwer, mijn kinderen hebben geen interesse”Het thema van de Erfgoeddag is ‘Hoe maakt u het?’. Voor ambachtelijke vakmannen en -vrouwen is het de uitgelezen kans om te laten zien hoe u messen slijpt, boten restaureert of instrumenten bouwt. Kennis die vaak maar enkelingen bezitten en die verloren dreigt te gaan. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
9x Hoofdrolspeler Halo tv-serie bekendgemaaktTelevisiezender Showtime heeft de hoofdrolspeler voor de Halo tv-serie bekendgemaakt. Pablo Schrieber kruipt voor de serie in de rol van Master Chief. Schrieber was eerder onder andere te zien in American Gods, The Wire en Orange is the New Black.Daarnaast krijgt ook de onbekende Yerin Ha een rol in de serie. Zij speelt Quan Ah, een nieuw personage in het Halo-universum. Volgens Showtime is Quan Ah een 'vinnig, stoutmoedig meisje uit de Outer Colonies dat Master Chief ontmoet op een noodlottig moment voor beide personages'.De Halo tv-serie is in 2013 aangekondigd. Nadien was het echter lang stil. Pas vorig jaar maakte Showtime bekend dat Master Chief de hoofdrol speelt in de Halo tv-serie en dat de serie in 2020 uitkomt. Lees meer... (26/04 00u00 - Eurogamer)
9x PSV wint ruim in Tilburg maar verliest LozanoPSV deed donderdagavond goede zaken bij Willem II om in de race voor de titel van de Erevisie te blijven. Toch zal er met gemengde gevoelens teruggekeken worden naar de wedstrijd. Vlak voor tijd viel sterspeler Hirving Lozano uit na een felle charge. De Mexicaan is met een brancard van het veld verwijderd en heeft vermoedelijk een knieblessure opgelopen.  (26/04 00u00 - Metro)
9x Noord-Korea presenteerde VS factuur van 2 miljoen dollar voor zorg comateuze student Otto WarmbierDe Noord-Koreaanse overheid schotelde de Verenigde Staten een rekening voor van maar liefst twee miljoen dollar voor de hospitalisatie van Otto... (25/04 23u45 - Het Laatste Nieuws)
8x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtgeweerIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtgeweer. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u15 - Gelderlander)
8x Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editieVoor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
8x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
8x Verloederde huisjes maken plaats voor leefappartementenIn het centrum van Zoerle-Parwijs wordt binnenkort een nieuw woonproject opgestart. “Project Patersbos zal aan twaalf gezinnen een thuis bieden in deze deelgemeente van Westerlo”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
8x Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editieVoor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
8x ’t Antwoord in de Otterstraat is vernieuwd met hulp van vele giften en inzet van tientallen vrijwilligersNa een grondige renovatie die grotendeels door vrijwilligers en met giften is uitgevoerd, gooit ’t Antwoord de deuren opnieuw open. Al doet de vereniging in de Turnhoutse Otterstraat dat eigenlijk elke dag al, voor een groeiend aantal mensen in armoede. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
8x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
8x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
8x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Verloederde huisjes maken plaats voor leefappartementenIn het centrum van Zoerle-Parwijs wordt binnenkort een nieuw woonproject opgestart. “Project Patersbos zal aan twaalf gezinnen een thuis bieden in deze deelgemeente van Westerlo”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
8x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Voorzitter Brits Lagerhuis weigert koninklijke uitnodiging voor diner TrumpDe voorzitter van het Britse Lagerhuis, John Bercow, heeft een uitnodiging van koningin Elizabeth om een staatsbanket met de Amerikaanse president Donald Trump bij te wonen naast zich neergelegd. (26/04 00u45 - Nu.nl)
8x Boot zinkt voor kust Venezuela, 21 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 21 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn vier mensen gered, zo melden de autoriteiten. Het kleine vaartuig was onderweg naar Trinidad. (26/04 00u45 - De Stentor)
8x Henk Otten (FvD) stapt op als bestuurslid, Hiddema: 'Jongens, hou toch op met die onzin!'Theo Hiddema laat aan de media weten dat hij zijn best gaat doen om Baudet en Otten nog normaal samen te laten werken. 'Misschien kan ik rust brengen in de tent' (26/04 00u00 - Blik op Nieuws)
8x Genesis Mint Concept is een snoepjeGenesis is het luxemerk van Hyundai. Wat het geflopte Infiniti is voor Nissan, Acura voor Honda en Lexus voor Toyota. In Zuid-Korea en de VS vind je het logo vooral op grote sedans. Maar deze Mint (genoemd naar z’n muntgroene kleur?) is helemaal wat anders. Dat is een proefballonnetje voor een elektrische stadswagen. Een auto waarmee Genesis eindelijk eens werk zou kunnen maken van...Lees meer (26/04 00u00 - Auto55)
8x Micro-facelift voor Mercedes-AMG GLC 63Je kan de Mercedes-AMG GLC 63 krijgen met 476 of 510pk. Dat wordt geperst uit een 4-liter V8 met twee turbo’s. En daarmee is de SUV… niet de snelste auto uit z’n categorie. De top is afgeregeld op 280km/u en de sprint naar 100km/u kan in het beste geval in 3,8 seconden. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is nog een fractie sneller. Maar die moet dan weer minder goed door de b...Lees meer (26/04 00u00 - Auto55)
8x Balende Van Bommel denkt hardop aan oefenwedstrijd PSVMark van Bommel is van plan om voor PSV een oefenwedstrijd in te lassen om zijn elftal in het ritme te houden. 'Je kan niet zeventien dagen zonder wedstrijd, denk ik', zei de trainer in Tilburg na de 3-0 overwinning op Willem II. PSV speelt door de bekerfinale op 5 mei en een aanpassing van het speelschema pas op 12 mei weer zijn volgende wedstrijd tegen AZ. 'Ongelooflijk dat we in deze fase van de competitie tweeënhalve week geen wedstrijden spelen', baalde Van Bommel. 'Dit heeft invloed op elke club. Dit is een uitzonderlijke en rare situatie.' De Limburger was wel te spreken over uitvoering van zijn elftal tegen Willem II. 'Achteraf was dit een makkelijke wedstrijd voor ons. Hoe we moesten spelen, dat klopte allemaal.' De Jong claimt de 0-2 Eredivisietopscorer Luuk de Jong voegde dit keer geen treffer aan zijn totaal van 27 goals toe. De Achterhoeker leek de bal bij de 2-0 aan te raken, maar Michal Sadílek kreeg de goal op zijn naam. De Jong was het daar niet mee eens. 'Ik raakte de bal honderd procent, anders was ik wel naar Sadilek gelopen. Ik schampte de bal met mijn hoofd, daardoor miste de keeper de bal', was De Jong overtuigd van zijn doelpunt. Ook Van Bommel, die na de wedstrijd de beelden terugkeek, was overtuigd: 'Hij raakt 'm. Je ziet het gelijk. Hij raakt 'm heel licht.' Na deze interviews werd Higler nogmaals gevraagd wie het doelpunt op zijn naam heeft gekregen. En zij bleven bij hun eerste oordeel. Zowel de scheidsrechter als videoscheidsrechter Jochem Kamphuis wezen het doelpunt aan Sadílek toe. (26/04 00u00 - NOS: Sport)
8x Real Madrid blijft op gelijkspel steken bij GetafeReal Madrid is er niet in geslaagd om drie punten te pakken op bezoek bij Getafe. De weinig verheffende wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Trainer Zinedine Zidane kon tegen de verrassende nummer vier van Spanje geen beroep doen op de geblesseerde Sergio Ramos en liet onder anderen Thibaut Courtois, Marco Asensio, Marcelo en Luka Modric buiten de basis. Na een saaie eerste helft kwam er na rust wat meer leven in de brouwerij. Isco kopte uit een voorzet over en aan de andere kant verijdelde Keylor Navas een treffer van Jorge Molina en Jaime Mata (rebound). Het bleef daardoor 0-0. Eerder op de avond leidde Quincy Promes met de openingstreffer de 5-0 zege van Sevilla op hekkensluiter Rayo Vallecano in. Het was zijn tweede competitiegoal van het seizoen. Een belangrijke overwinning in de strijd om het vierde Champions League-ticket, aangezien concurrent Getafe punten verspeelde. Beide ploegen staan nu op 55 punten. Villarreal won voor de derde keer op rij en deed zo uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Het klopte gastheer Real Sociedad met 1-0 en staat nu vijf punten boven de streep. (26/04 00u00 - NOS: Sport)
8x Lid Commissariaat voor de Media geschorst na ophef over romanMinister Slob van Onderwijs en Media heeft een lid van het Commissariaat voor de Media geschorst nadat er ophef was ontstaan over diens roman over de Nederlandse televisiewereld. Afgelopen weekend ontstond er commotie over het boek Dwergwerpen waarvan media-toezichthouder Eric Eljon de co-auteur was. Volgens de omschrijving gaat de roman over 'haat en nijd op de werkvloer, de tomeloze geldingsdrang van omroepbestuurders, het egoïsme van tv-presentatoren'. Collega-toezichthouders Madeleine de Cock Buning en Jan Buné namen er openlijk afstand van. Ze vonden dat de onafhankelijke reputatie van het Commissariaat erdoor in het geding kwam. Vertrouwensbreuk Minister Slob spreekt nu in een brief aan de Tweede Kamer dat er een vertrouwensbreuk is ontstaan tussen Eljon en de andere leden van het Commissariaat 'door verschillende oorzaken.' Hij onderzoekt of Eljon in in de toekomst met gezag de functie kan blijven uitoefenen en heeft besloten hem te schorsen tot het onderzoek is afgerond. Het Commissariaat voor de Media houdt toezicht op naleving van de Mediawet en wordt geleid door drie commissarissen, die benoemd zijn door de minister. Eljon werd in 2016 aangesteld voor een periode van vijf jaar. (26/04 00u00 - NOS.nl)
8x Vrouw van belaagde Nissan-baas zelf onder vuur Lees meer > (25/04 23u45 - De Tijd)
8x Winstmachine Amazon draait op volle toeren Lees meer > (25/04 23u45 - De Tijd)
7x Poetin gaat tegenbezoek brengen aan Kim Jong-un in Noord-KoreaDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een tegenbezoek aan zijn land. Poetin zou dat aanbod onmiddellijk hebben aanvaard, zo zegt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA. (26/04 01u45 - Gelderlander)
7x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtbuksIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtbuks. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u45 - BN/DeStem)
7x Agent in Florida 25 jaar de cel in voor doodschieten zwarte manIn de Verenigde Staten is een agent veroordeeld tot 25 jaar celstraf voor het doodschieten van een onschuldige zwarte man. Het slachtoffer, de 31-jarige Corey Jones, stond in 2015 langs de kant van de afrit van de snelweg in Palm Beach, Florida. Hij was 's avonds laat onderweg naar huis na een optreden als drummer in een band en kreeg autopech. Op een gegeven moment werd aangesproken door een agent in burger, Nouman Raja. Die benaderde hem dusdanig agressief dat Jones dacht dat hij beroofd werd. Jones greep naar zijn wapen. De agent zag dat, pakte zijn dienstwapen en schoot de drummer dood. Geluidsopnames Op het moment dat hij neergeschoten werd, was Jones aan de lijn met de wegsleepdienst, waardoor er geluidsopnames van de schietpartij waren. Na de dood gingen duizenden zwarte Amerikanen de straat op om te demonstreren tegen zinloos geweld. Nouman Raja werd vorige maand al schuldig bevonden. De rechtszaal zat vol met aanhangers van beide mannen en moest extra beveiligd worden. De vader van Jones had de rechter gevraagd om een levenslange gevangenisstraf. (26/04 01u45 - NOS.nl)
7x Nintendo Switch bijna 35 miljoen keer verkochtGoedemorgen! Ook zo in de mood voor financiële resultaten? Dan heeft Nintendo iets leuks voor je. Verder in de Nachtwacht vandaag: interessante uitspraken van Epic Games over exclusives, een trailer voor Rage 2 en een release datum voor Super Mario Maker 2! Let’s go. (26/04 01u30 - Power Unlimited)
7x DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems overToen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.” (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
7x ’t Antwoord in de Otterstraat is vernieuwd met hulp van vele giften en inzet van tientallen vrijwilligersNa een grondige renovatie die grotendeels door vrijwilligers en met giften is uitgevoerd, gooit ’t Antwoord de deuren opnieuw open. Al doet de vereniging in de Turnhoutse Otterstraat dat eigenlijk elke dag al, voor een groeiend aantal mensen in armoede. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
7x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
7x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtgeweerIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtgeweer. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u15 - BN/DeStem)
7x DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems overToen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.” (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
7x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
7x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtgeweerIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtgeweer. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u15 - De Stentor)
7x Noodtoestand in Canada door overstromingenDe burgemeester van de Canadese hoofdstad Ottawa, Jim Watson, heeft de noodtoestand afgeroepen, omdat door extreme regenval het water snel stijgt. (26/04 01u00 - Reformatisch Dagblad)
7x Boot zinkt voor kust Venezuela, zeker 25 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 25 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn negen mensen gered, zo melden de autoriteiten. Het kleine vaartuig was onderweg naar Trinidad. (26/04 01u00 - Gelderlander)
7x Boot zinkt voor kust Venezuela, zeker 25 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 25 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn negen mensen gered, zo melden de autoriteiten. Het kleine vaartuig was onderweg naar Trinidad. (26/04 01u00 - BN/DeStem)
7x Boot zinkt voor kust Venezuela, zeker 25 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 25 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn negen mensen gered, zo melden de autoriteiten. Het kleine vaartuig was onderweg naar Trinidad. (26/04 01u00 - De Stentor)
7x Boot zinkt voor kust Venezuela, zeker 25 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 25 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn negen mensen gered, zo melden de autoriteiten. Het kleine vaartuig was onderweg naar Trinidad. (26/04 01u00 - AD.nl)
7x Koen Geens: “Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt”"Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden voor personenwagens er ooit komt, maar er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten... (26/04 00u00 - Het Laatste Nieuws: Economie)
7x Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video)Samsung lanceert in Europa op 3 mei de langverwachte Galaxy Fold, een 'opvouwbare' smartphone. Dat heeft de Koreaanse elektronicafabrikant woensdag bekendgemaakt. De Galaxy Fold is voorzien van een gr... (26/04 00u00 - GadgetZone)
7x Blitzbezoek Theo Francken aan BlankenbergeTheo Francken ex-staatssecretaris van asiel en migratie verraste deze middag vriend en vijand door een blitzbezoek aan Blankenberge. Omstreeks 13.30u maakte Theo zijn opwachting samen met Assita Kanko op het Leopold III plein (station van Blankenberge). Het was de bedoeling om de West-Vlaamse N-VA kandidaten voor de verkiezingen van 26 mei een duwtje in de […] Het bericht Blitzbezoek Theo Francken aan Blankenberge verscheen eerst op Belg.be. (26/04 00u00 - Belg.be)
7x Autotest: Peugeot 508 SWEen stationcar moet functioneel en ruim zijn. En omdat auto's van dit type in de regel intensief gebruikt worden, mogen ook hoge eisen worden gesteld aan het comfort en de veiligheid. De Peugeot 508 SW voldoet uiteraard aan al die eisen. Maar Peugeot wil meer dan dat. De 508 SW wil radicaal anders zijn. Is dat gelukt? (26/04 00u00 - Autozine)
7x Test: Skoda Scala 1.0 TSI 115De Skoda Rapid was niet het verhoopte succes. Niet op productvlak. Evenmin wat verkopen betreft. Dan maar eens wat anders, zullen ze bij Skoda gedacht hebben. Een wat uitgerokken hatchback die in het C-segment potten wil breken. Golf-territorium. Opklimmen. Z’n naam Scala, stamt uit het Latijn, waar het ladder betekent.Pottenbreker?Niet alleen de naam is ambitieus. Deze Skoda is dat...Lees meer (26/04 00u00 - Auto55)
7x Tesla opent grootste Superchargerstation van België in EdegemDe 13e Tesla Supercharger is per direct de grootste met 18 laadpunten voor de Model 3, Model S en Model X! Sinds de introductie van de zuiver elektrische Model S heeft Tesla eigenhandig een netwerk opgezet met slimme Supercharger laadpalen, in Europa zijn er intussen bijna 450 van die laadpunten. Deze kan je in België […] (26/04 00u00 - GroenLicht)
7x Wat je kunt verwachten van Apple's nieuwe iPhone-chipEen blik vooruit op wat we weten over de nieuwe SoC A13 voor de iPhone. (26/04 00u00 - Webwereld)
7x Welke Linux-versie past het beste bij jou?Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter. (26/04 00u00 - PCMweb)
7x PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71. (25/04 23u45 - Gazet van Antwerpen)
7x ?Een democratie leiden, is aanvaarden onpopulair te zijn' Lees meer > (25/04 23u45 - De Tijd)
7x Kiescampagne start met verhit debat over pensioenleeftijd Lees meer > (25/04 23u45 - De Tijd)
6x Kim: VS moeten zich flexibeler opstellenDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft na zijn top met de Russische president Poetin gezegd dat de vrede op het Koreaanse schiereiland volledig afhangt van de toekomstige houding van de Verenigde Staten. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA vrijdag (lokale tijd). (26/04 01u45 - Reformatisch Dagblad)
6x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtbuksIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtbuks. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u45 - Gelderlander)
6x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtbuksIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtbuks. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u45 - De Stentor)
6x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtbuksIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtbuks. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u45 - AD.nl)
6x Sigaretten vanaf 1 januari 2020 alleen nog in 'saaie' verpakkingWat betreft staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid liggen er al over een ruime acht maanden alleen nog maar sigarettenpakjes in de winkel die allemaal dezelfde vorm en neutrale kleur hebben. Deze maatregel is een van de manieren waarop Blokhuis hoopt het roken minder aantrekkelijk te maken. Op de pakjes mag naast de gebruikelijke waarschuwende teksten en foto's alleen nog de naam van de fabrikant staan en informatie over de soort sigaret. De verpakkingsregel gaat ook gelden voor shagverpakkingen, en waarschijnlijk in 2022 voor sigaren en e-sigaretten. Blokhuis heeft zijn voorstellen op internet gepubliceerd. Hij wijst erop dat fabrikanten nu nog met kleuren en beeldmerken aandacht kunnen trekken voor hun product, waardoor de tabak vooral voor jongeren aantrekkelijker wordt. Tien euro voor een pakje De staatssecretaris wil ook dat het rookverbod per 1 juli 2020 wordt uitgebreid. De elektronische sigaret is dan verboden op dezelfde openbare plekken als de gewone sigaret, zoals in de horeca en op de werkvloer. Eerder werd al bekend dat roken volgend jaar per pakje sigaretten van twintig stuks een euro duurder wordt. In 2023 kan dat oplopen tot tien euro per pakje. Blokhuis sloot eerder met maatschappelijke organisaties en bedrijven een Preventieakkoord om Nederlanders gezonder te maken. De antirookplannen zijn een uitwerking van dat akkoord. (26/04 01u45 - NOS.nl)
6x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtgeweerIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtgeweer. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u30 - AD.nl)
6x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
6x Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editieVoor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
6x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
6x ’t Antwoord in de Otterstraat is vernieuwd met hulp van vele giften en inzet van tientallen vrijwilligersNa een grondige renovatie die grotendeels door vrijwilligers en met giften is uitgevoerd, gooit ’t Antwoord de deuren opnieuw open. Al doet de vereniging in de Turnhoutse Otterstraat dat eigenlijk elke dag al, voor een groeiend aantal mensen in armoede. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
6x DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems overToen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.” (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
6x Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editieVoor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
6x ’t Antwoord in de Otterstraat is vernieuwd met hulp van vele giften en inzet van tientallen vrijwilligersNa een grondige renovatie die grotendeels door vrijwilligers en met giften is uitgevoerd, gooit ’t Antwoord de deuren opnieuw open. Al doet de vereniging in de Turnhoutse Otterstraat dat eigenlijk elke dag al, voor een groeiend aantal mensen in armoede. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
6x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
6x DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems overToen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.” (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
6x Verloederde huisjes maken plaats voor leefappartementenIn het centrum van Zoerle-Parwijs wordt binnenkort een nieuw woonproject opgestart. “Project Patersbos zal aan twaalf gezinnen een thuis bieden in deze deelgemeente van Westerlo”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
6x PSV duimt voor Hirving Lozano: ?Hij heeft mijn excuses geaccepteerd?Lees meer > (26/04 00u50 - VoetbalZone)
6x Luuk de Jong gaat doelpunt opeisen: ?Anders had ik hem wel gefeliciteerd?Lees meer > (26/04 00u50 - VoetbalZone)
6x ?Bayer Leverkusen was een droom, nu zit ik in de Keuken Kampioen Divisie?Lees meer > (26/04 00u50 - VoetbalZone)
6x “Ik deed het voor mijn kinderen”: Jeremiah tovert papperig lichaam in vijf maanden tijd om tot heuse kathedraalEen stevige wandeltocht in de bergen met zijn vrouw en drie kinderen: meer had Jeremiah Peterson (40) niet nodig om te beseffen dat hij iets aan... (26/04 00u00 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
6x Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon GenèveKia heeft aangekondigd op de Autosalon van Genève een volledig elektrisch aangedreven conceptcar te zullen presenteren. De auto is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt.... (26/04 00u00 - GadgetZone)
6x ?Is een binnentuin megalomaan??Lees meer > (26/04 00u00 - Elsevier.nl)
6x Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone?Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen? (26/04 00u00 - PCMweb)
6x PSV duimt voor per brancard afgevoerde LozanoTrainer Mark van Bommel van PSV hoopt vrijdag uitsluitsel te krijgen over de ernst van de blessure van Hirving Lozano. De aanvaller viel in de slotfase van de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II (0-3) uit met een knieblessure. Lozano ging met een brancard het veld af. ,,Ik kan er nu nog niets over zeggen', zei Van Bommel. ,,Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt.” (25/04 23u45 - Gelderlander)
6x PSV duimt voor per brancard afgevoerde LozanoTrainer Mark van Bommel van PSV hoopt vrijdag uitsluitsel te krijgen over de ernst van de blessure van Hirving Lozano. De aanvaller viel in de slotfase van de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II (0-3) uit met een knieblessure. Lozano ging met een brancard het veld af. ,,Ik kan er nu nog niets over zeggen', zei Van Bommel. ,,Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt.” (25/04 23u45 - BN/DeStem)
6x Van Bommel baalt van 'uiterst rare situatie' bij PSVMark van Bommel is wel zeer tevreden over de simpele zege van PSV op Willem II. (25/04 23u45 - Voetbal International)
6x PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71. (25/04 23u45 - Het Belang van Limburg)
6x Een dag in een F1-garage: hard werken in de schaduw van de jetsetMax Verstappen reist businessclass, heeft een personal trainer en slaapt in de beste hotels. Allemaal om hem zondag in Azerbeidzjan na een slopende seizoenstart met races in Australië, Bahrein en China messcherp aan de start te krijgen. De monteurs die zijn auto in topconditie houden en de pitstops verzorgen, moeten net zo fris zijn. Alleen dan zonder die luxe. (25/04 23u45 - Volkskrant: Sport)
6x SP.A-voorzitter John Crombez haalt twee keer uit naar VRTSP.A-voorzitter John Crombez heeft op Twitter tweemaal uitgehaald naar de openbare omroep. In beide gevallen gaat het berichtgeving inzage de N-VA. “Dat is ons gesignaleerd, we hebben meteen alles verduidelijkt online”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. (25/04 22u30 - Het Nieuwsblad)
6x Onrust bij Nederlandse rechtspopulistische partij FVDWat er precies aan de hand is binnen de Nederlandse rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD) blijft onduidelijk. Partijleider Thierry Baudet verscheen donderdag niet in het parlement wegens ziekte, liet zijn woordvoerder weten. (25/04 19u45 - Knack)
5x Gehackte Lime-deelsteps verkopen schunnige praat in AustraliëIn Brisbane in Australië zijn minstens 8 elektrische deelsteps van het bedrijf Lime uit circulatie genomen nadat gebruikers hadden opgemerkt dat er... (26/04 01u45 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
5x Noord-Koreaanse leider Kim: 'Vrede in Korea afhankelijk van houding VS'Volgens de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is vrede op het Koreaanse schiereiland volledig afhankelijk van de houding van de Verenigde Staten in toekomstige onderhandelingen. (26/04 01u30 - Nu.nl)
5x Verloederde huisjes maken plaats voor leefappartementenIn het centrum van Zoerle-Parwijs wordt binnenkort een nieuw woonproject opgestart. “Project Patersbos zal aan twaalf gezinnen een thuis bieden in deze deelgemeente van Westerlo”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
5x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
5x Verloederde huisjes maken plaats voor leefappartementenIn het centrum van Zoerle-Parwijs wordt binnenkort een nieuw woonproject opgestart. “Project Patersbos zal aan twaalf gezinnen een thuis bieden in deze deelgemeente van Westerlo”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
5x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
5x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
5x Verloederde huisjes maken plaats voor leefappartementenIn het centrum van Zoerle-Parwijs wordt binnenkort een nieuw woonproject opgestart. “Project Patersbos zal aan twaalf gezinnen een thuis bieden in deze deelgemeente van Westerlo”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
5x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
5x DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems overToen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.” (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
5x Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editieVoor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
5x ’t Antwoord in de Otterstraat is vernieuwd met hulp van vele giften en inzet van tientallen vrijwilligersNa een grondige renovatie die grotendeels door vrijwilligers en met giften is uitgevoerd, gooit ’t Antwoord de deuren opnieuw open. Al doet de vereniging in de Turnhoutse Otterstraat dat eigenlijk elke dag al, voor een groeiend aantal mensen in armoede. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
5x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
5x Aantal zonneparken verdrievoudigdDEN HAAG (ANP) - De hoeveelheid energie die bedrijven en woningen opwekken via zonnepanelen is vorig jaar flink toegenomen vergeleken met 2017. De toename was bij bedrijven (71 procent) veel groter dan bij woningen (37 procent) en is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vooral toe te schrijven aan de aanleg van zonneparken. Waren dat er in 2017 nog 22, vorig jaar telde Nederland 65 zonneparken. Het bericht Aantal zonneparken verdrievoudigd verscheen eerst op Nieuws.nl. (26/04 01u15 - Nieuws.nl)
5x Misvatting over SSL maakt internetgebruikers kwetsbaarHet https-protocol beschermt niet tegen het downloaden van besmette content. (26/04 00u00 - ComputerWorld)
5x 3 simpele stappen om je WiFi-netwerk te beveiligenLoop je wifi-instellingen na en verhoog de beveiliging. (26/04 00u00 - ComputerWorld)
5x Low-code in transitiefase: van de rand naar de coreSoftware wordt steeds belangrijker binnen organisaties, dus zorg dat je voorbereid bent. (26/04 00u00 - ComputerWorld)
5x Flexibele schooltijden? Minister zegt neeMinister Slob is opeens gestopt met een experiment met flexibele schooltijden. Betrokkenen spreken van „een stap terug in de tijd”. (25/04 23u45 - NRC.nl: Wetenschap)
5x PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71. (25/04 23u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
5x Is de deeleconomie een goede belegging?‘God begreep dat hij niet overal kon zijn en daarom schiep hij moeders. En toen realiseerde hij dat moeders ook niet overal kunnen zijn en daarom schiep hij Uber’, aldus een tweet. (25/04 23u45 - Volkskrant Economie)
5x PSV duimt voor per brancard afgevoerde LozanoTrainer Mark van Bommel van PSV hoopt vrijdag uitsluitsel te krijgen over de ernst van de blessure van Hirving Lozano. De aanvaller viel in de slotfase van de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II (0-3) uit met een knieblessure. Lozano ging met een brancard het veld af. ,,Ik kan er nu nog niets over zeggen', zei Van Bommel. ,,Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt.” (25/04 23u45 - De Stentor)
5x Ook Karim Benzema kan Real Madrid niet helpen tegen LaLiga-revelatieLees meer > (25/04 23u45 - VoetbalZone)
4x Hoe zit het met auteursrecht op gifjes?Inmiddels weet iedereen met een website of blog het wel: je kunt niet zomaar foto’s gemaakt door andere mensen gebruiken op je site. Soms kiezen mensen dan voor gifjes om hun artikelen vorm te geven, zeker als dat bijvoorbeeld over bekende films gaat. Maar is dat wel toegestaan? Wat zijn de regels omtrent gif auteursrecht? (26/04 00u00 - PCMweb)
4x Herstel-usb maken met All-in One System Rescue ToolkitEen opstartbare cd met utilities voor diagnose, test en reparatie, is al jaren hét Zwitserse zakmes van de systeembeheerder. Nu echter steeds minder pc’s een cd- of dvd-speler hebben, ligt een usb-stick met dezelfde functionaliteit meer voor de hand. Lees hier hoe je een herstel-usb maakt met daarop de All-in One System Rescue Toolkit. (26/04 00u00 - PCMweb)
4x Persona Q2: New Cinema Labyrinth onthuld[url=https://www.gamersnet.nl/games/persona_q2/]Persona Q2[/url] is eindelijk offici�el uit de doeken gedaan en blijkt bekend te gaan staan als Persona Q2: New Cinema Labyrinth. De eerste beelden van de dungeon crawler werden getoond door middel van onderstaande [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/... (26/04 00u00 - GamersNET.nl)
4x PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71. (25/04 23u45 - De Standaard: Wetenschap)
4x PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71. (25/04 23u45 - De Standaard - Sport)
4x Flexibele schooltijden? Minister zegt neeMinister Slob is opeens gestopt met een experiment met flexibele schooltijden. Betrokkenen spreken van „een stap terug in de tijd”. (25/04 23u45 - NRC Handelsblad)
4x PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71. (25/04 23u45 - Gazet van Antwerpen: Sport)
4x PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71. (25/04 23u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
4x PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71. (25/04 23u45 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
4x Oud-minister van Financiën Johan Witteveen (97) overledenOud-minister van Financiën en IMF-topman Johan Witteveen (VVD) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden. (25/04 23u45 - Blik op Nieuws)
4x De Roon en Hateboer kunnen op 15 mei eerste Italiaanse prijs winnenLees meer > (25/04 23u45 - VoetbalZone)
4x PSV-smaakmaker gaat contract verlengen: ?Dat komt wel goed?Lees meer > (25/04 23u45 - VoetbalZone)
4x Analisten ergeren zich in Tilburg: ?Komt ook door de manier waarop PSV speelt?Lees meer > (25/04 23u45 - VoetbalZone)
4x Van Bommel witheet: ?Iedereen accepteert het zomaar, dit gebeurt nergens?Lees meer > (25/04 23u45 - VoetbalZone)
4x Macron wil de school sluiten waar hij en de Franse elite tot leiders zijn gekneedVlak voor de televisieuitzending van Macrons toespraak met maatregelen om de gele-hesjescrisis te bezweren, vloog de Notre-Dame in brand. Donderdagavond richt president Macron zich alsnog tot het volk. Zijn belangrijkste bod: het sluiten van de elitaire bestuursschool École Nationale d’Administration. ‘Symboolpolitiek’, vinden tegenstanders. (25/04 23u45 - de Volkskrant)
4x Cycloon Kenneth bereikt kust van Mozambique, vrees voor verwoestingen en overstromingenMet windsnelheden tot 280 kilometer per uur is de tropische storm Kenneth aan land gegaan in het Afrikaanse Mozambique. Dat meldt de nationale... (25/04 23u30 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
4x Henk Otten verlaat partij van Thierry Baudet, hij was een van de mede-oprichtersIn Nederland stapt een van de mede-oprichters van het Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet, nu al op, een paar weken na de succesvolle provinciale verkiezingen. Naar eigen zeggen doet Henk Otten dat in het belang van de partij. Hij noemt zich het slachtoffer van een karaktermoord. (25/04 23u00 - VRT NWS)
4x Callichimaera perplexa, de vreemdste krab die ooit geleefd heeftLees meer > (25/04 23u00 - VRT NWS)
4x Panini lanceert voor het eerst stickeralbum over de Tour de FranceVoor de eerste keer verschijnt er bij Panini, bekend van de voetbalplaatjes, een stickeralbum gewijd aan de Ronde van Frankrijk. Dat meldden Tourorganisator ASO en Panini donderdag. Twee pagina’s zullen volledig gewijd zijn aan Eddy Merckx, die vijftig jaar geleden zijn eerste eindzege vierde in La Grande Boucle. (25/04 22u45 - Het Belang van Limburg)
4x Franse eliteschool gaat op de schop‘Ik denk dat de Ecole Nationale d’Administration (ENA) afgeschaft moet worden.’ Met deze zin bezegelde Emmanuel Macron in zijn tv-toespraak het lot van de eliteschool die Charles de Gaulle in 1945 oprichtte. (25/04 22u30 - De Standaard)
4x Verzoeningsgesprek over schoolruzie loopt uit de hand: moeder haalt uit met houten knuppelEen verzoeningsgesprek tussen de ouders van kinderen die ruzie maakten op school, is helemaal uit de hand gelopen. Op een bepaald moment sloeg de moeder van een van de betrokken meisjes met een houten knuppel meermaals op het hoofd van de stiefvader van het andere kind. Volgens het medische attest was deze laatste door het incident twee weken werkonbekwaam. (25/04 22u30 - Het Nieuwsblad)
3x PSV en Ajax blijven in nek-aan-nekrace richting landstitel: zal doelsaldo beslissing brengen?PSV heeft donderdagavond de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Bekerfinalist Willem II had in eigen stadion weinig in te brengen tegen de regerend kampioen: 0-3. PSV staat nu met tachtig punten weer naast Ajax, dat wel een veel beter doelsaldo heeft: +81 tegen +71. (25/04 23u45 - Gazet van Antwerpen: Economie)
3x PSV mag na 3-0 zege tegen Willem II even met vakantieMet gemengde gevoelens mag PSV zich na de soepele 3-0-zege op Willem II opmaken voor een minivakantie, nu de competitie pas op 12 mei weer wordt hervat. In punten staat de regerend kampioen weer gelijk met Ajax (80), maar het doelsaldo (plus 10) is in het voordeel van de koploper. Zo maken beide clubs zich op voor een bloedstollende apotheose, al speelt Ajax de komende weken nog drie wedstrijden en zullen zestien vrije dagen eeuwig lijken te duren voor PSV. (25/04 23u30 - Volkskrant: Sport)
3x Macron belooft belastingverlaging voor middenklasse en indexering van pensioenen onder de 2.000 euroLees meer > (25/04 23u00 - VRT NWS)
3x Buurtbar Beringen laureaat van Megafoon 2019 van vzw Oikonde LeuvenDe vzw Oikonde Leuven heeft donderdag in het Provinciehuis in Leuven haar Megafoon 2019, ter waarde van 15.000 euro, uitgereikt aan de Buurtbar uit Beringen, een buurtversterkend initiatief van de vzw Oasis Belgium dat met een mobiele koffiebar, huisbezoeken en andere initiatieven het sociaal isolement van kwetsbare ouderen wil tegengaan. (25/04 22u45 - Het Belang van Limburg)
3x Panini lanceert voor het eerst stickeralbum over de Tour de FranceVoor de eerste keer verschijnt er bij Panini, bekend van de voetbalplaatjes, een stickeralbum gewijd aan de Ronde van Frankrijk. Dat meldden Tourorganisator ASO en Panini donderdag. Twee pagina’s zullen volledig gewijd zijn aan Eddy Merckx, die vijftig jaar geleden zijn eerste eindzege vierde in La Grande Boucle. (25/04 22u45 - Gazet van Antwerpen)
3x Deze bewoner krijgt onverwacht extraatje bij zijn bestelling, en daar is hij niet blij meeEen pakketbezorgster uit het Amerikaanse Maryland ligt momenteel onder vuur. Niet alleen springt de dame in kwestie nogal nonchalant om met het pakketje dat ze moest afleveren, ze geeft de ontvanger er ongevraagd ook nog een onaangenaam extraatje bij. Net voor de vrouw terug in haar bus stapt, aarzelt ze even, maar dan... doet ze het toch. De bewoner plaatste zijn camerabeelden op Youtube met de boodschap: “Ik kreeg meer dan ik had besteld.” (25/04 22u30 - Het Nieuwsblad)
3x Deze foto toont borsten zoals je nog nooit eerder zagEen foto over de anatomie van de vrouw gaat momenteel het internet rond. Daarop zijn de melkkanalen in de borsten heel goed zichtbaar, wat tot een hele reeks verbaasde reacties leidt. (25/04 21u00 - Het Nieuwsblad)
2x Hogere Vlaamse zorgpremie komt dichterbij Lees meer > (26/04 01u51 - De Tijd)
2x ?Ik wou niet dat men mij buiten moest dragen' Lees meer > (26/04 01u51 - De Tijd)
2x PSV duimt voor met brancard afgevoerde LozanoTrainer Mark van Bommel van PSV hoopt vrijdag uitsluitsel te krijgen over de ernst van de blessure van Hirving Lozano. De aanvaller viel in de slotfase van de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II (0-3) uit met een knieblessure. Lozano ging met een brancard het veld af. ,,Ik kan er nu nog niets over zeggen', zei Van Bommel. ,,Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt.” (25/04 23u30 - Gelderlander)
2x Cd's, dvd's en gedrukte boeken zijn niet meer van deze tijdNu veel muziek, films en boeken digitaal worden aangeboden, twijfelen veel mensen wat ze nog met hun cd’s, dvd’s en gedrukte boeken moeten doen. Er zijn mensen die trouw blijven aan de traditionele mediadragers, anderen stappen helemaal over op digitale diensten als Spotify (muziek), Netflix (films en series) en Kobo (boeken). (25/04 23u30 - Gelderlander)
2x De Jong wil doelpunt van Sadilek op zijn naam: ‘Ik raakte hem echt’Luuk de Jong hoort op 28 en niet op 27 doelpunten te staan in de eredivisie. De tweede treffer in de uitwedstrijd tegen Willem II (0-3) kwam op naam van Michal Sadilek, maar De Jong raakte de bal naar eigen zeggen lichtjes met zijn hoofd. (25/04 23u30 - Gelderlander)
2x PSV duimt voor met brancard afgevoerde LozanoTrainer Mark van Bommel van PSV hoopt vrijdag uitsluitsel te krijgen over de ernst van de blessure van Hirving Lozano. De aanvaller viel in de slotfase van de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II (0-3) uit met een knieblessure. Lozano ging met een brancard het veld af. ,,Ik kan er nu nog niets over zeggen', zei Van Bommel. ,,Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt.” (25/04 23u30 - BN/DeStem)
2x Stuntploeg Getafe houdt in eigen huis Real Madrid van scorenReal Madrid is er vlak buiten de Spaanse hoofdstad niet in geslaagd om van Getafe te winnen. De stuntploeg van La Liga hield de grootmacht op 0-0 en staat daardoor weer in poleposition als het gaat om het laatste Champions League-ticket. (25/04 23u30 - BN/DeStem)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Koen Geens: “Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt”26/04 00u00 - Het Laatste Nieuws: "Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden voor personenwagens er ooit komt, maar er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten...
17x Harvard-professor Yasha Mounk: "Onze vrijheid is in gevaar"26/04 00u00 - VRT NWS: Lees meer >
16x Zeven partijkopstukken houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingen26/04 00u15 - VRT NWS: Zeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep.
15x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie roman26/04 00u30 - BN/DeStem: Minister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen.
15x Chiro-oprichter Do Heylen overleden26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: In zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud.
14x Dankerlui: Ik persoonlijk dacht niet aan de bekerfinale26/04 00u30 - Gelderlander: Damil Dankerlui begon de thuiswedstrijd van Willem II tegen PSV (0-3) als linksback en eindigde het duel als rechtsbuiten. ,,Ik heb vaker op meerdere posities gespeeld in één wedstrijd. Bijvoorbeeld ook in de halve finale van de beker tegen AZ.”
14x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’26/04 00u30 - De Stentor: Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract.
14x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie roman26/04 00u30 - De Stentor: Minister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen.
14x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’26/04 00u30 - AD.nl: Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract.
14x Meer uitgaven naar eerste levensbehoeften26/04 00u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer geld kwijt aan de eerste levensbehoeften, zoals eten, kleding en huisvesting. Door relatief sterk gestegen huren gaat vooral aan die laatste categorie een groter deel van alle uitgaven op, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Meer uitgaven naar eerste levensbehoeften verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
28103
Gelezen:
2367
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven