zaterdag 16 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u30
 
69x Amerikaanse politica stopt campagne omwille van 'MeToo-beschuldiging'Een Amerikaanse politica beëindigt haar campagne vanwege oude beschuldigingen van seksuele intimidatie. Het is mogelijk de eerste keer dat een... (16/12 00u00 - Het Laatste Nieuws)
66x "Ze gaan met hun jeans in het water en bedreigen medewerkers": zwemdag voor vrouwen loopt uit de handElke vrijdag vanaf 17 uur zijn enkel vrouwen toegelaten in een stedelijk zwembad in de Duitse stad Hannover. Dat loopt echter niet van een leien... (16/12 13u00 - Het Laatste Nieuws)
55x Politie is op zoek naar deze man. Hij steelt bankkaarten en haalt veel geld van rekeningen slachtoffersDe politie is op zoek naar een man die bankkaarten steelt en vervolgens grote sommen geld van de bankrekeningen van zijn slachtoffers haalt. De... (16/12 12u00 - Het Laatste Nieuws)
49x Test-Aankoop waarschuwt: koop deze boormachine nietTest-Aankoop heeft een probleem vastgesteld met de veiligheid van een boormachine. De consumentenorganisatie voert elk jaar een test uit van boormachines en achtte het na slechte resultaten van een specifiek model nodig een waarschuwing uit te sturen. (15/12 23u15 - Het Belang van Limburg)
42x Nigel Farage: "Mijn obsessie om de EU te verlaten heeft mijn leven geruïneerd"Het streven naar zijn ultieme doel - de brexit - is niet goed uitgedraaid voor het persoonlijke leven van Nigel Farage. Hij is nu single en blut. (16/12 16u00 - Het Laatste Nieuws)
42x Republikeinen zijn het eens over belastingplan: belastingvermindering voor de rijken en minder winstbelastingDe Republikeinen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn het eens geworden over de grootste hervorming van het Amerikaanse... (16/12 04u15 - Het Laatste Nieuws)
41x Politie staat voor raadsel: man (70) vliegt plots in brand op straat en sterftDe Londense politie zit met de handen in het haar. De 70-jarige John Nolan vatte op straat plots vuur en stierf later in het ziekenhuis aan zware... (16/12 08u30 - Het Laatste Nieuws)
40x Nederlands koppel treft acht slapende Albanese asielzoekers aan in woningStap je samen met je partner nietsvermoedend je huis binnen, liggen er in de woonkamer acht wildvreemde mannen op de grond te slapen. Klinkt als... (16/12 11u30 - Het Laatste Nieuws)
40x Reistip: Vlucht vertraagd? Schakel de hulp in van AirhelpVlucht vertraagd? Airhelp regelt uw claim Wat doe je als je bij de gate hoort dat je vlucht is vertraagd, overboekt of zelfs geschrapt? Veel reizigers gaan in de zombiestand en wachten af, een enkeling stort zich woedend op de vertrekbalie, een ander probeert een zielig verhaal. De laatste strategie kan helpen bij een overboekte vlucht, maar als het vliegtuig er niet is, kun je slechts informeren (16/12 02u30 - de Volkskrant)
39x Redacties die in het SCP-rapport (veel) nieuws las, moet zich de vraag stellen: vervullen we onze taak als filter wel goed genoeg?De Volkskrant deed deze week keurig en uitgebreid verslag van De sociale staat van Nederland 2017 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). In deze bijzondere editie blikken de onderzoekers terug op de afgelopen 25 jaar. De conclusies zullen voor menigeen een verrassing zijn geweest: het gaat Nederland en de Nederlanders beter dan vroeger en dat vinden we zelf ook. Het beeld dat oprijst uit h (16/12 02u30 - Volkskrant Economie)


38x Facebook geeft toe dat het een gevaar vormt voor de geestelijke gezondheidPassief gebruik van Facebook kan je ongelukkig maken, zo gaf de sociale netwerksite vrijdag toe in een opmerkelijke blogpost, waarin het bedrijf zowel eigen als academisch onderzoek aanhaalt. Maar wie Facebook actief gebruikt en op die manier meer rechtstreekse interactie heeft met vrienden, heeft er wel baat bij, luidt het. (16/12 03u15 - De Morgen)
34x Grootindustrie verzet zich tegen kernuitstapHet Energiepact dat door de ministers van Energie is afgesloten en dat tegen 2025 een uitstap uit de kernenergie wil, is een ramp voor de industrie. Er kunnen nooit tijdig voldoende alternatieve energiebronnen zijn. Dat zegt Wouter De Geest, topindustrieel en CEO van de Antwerpse vestiging van het Duitse chemieconcern BASF, vandaag in De Tijd.  (16/12 04u30 - De Morgen)
34x Feest! Hier eet je de beste gerechten met kaviaarKaviaar: het zwarte goud uit de zee dat verleidt en tot de verbeelding spreekt. De onbevruchte eitjes van de steur worden wereldwijd beschouwd als een delicatesse en in vele gevallen als een statussymbool. Kaviaar was in middeleeuws Rusland een vleesvervanger tijdens die dagen dat de Russisch-orthodoxe kerk vlees eten verbood. De gebroeders Petrossian en Charles Ritz waren er verantwoordelijk voor dat kaviaar nu een luxepositie heeft. De Petrossians introduceerden kaviaar bij de Fransen op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925. Miljardair Charles Ritz stimuleerde het verbruik onder de high society. Op deze adressen in Antwerpen vind je de lekkerste gerechten met kaviaar op het menu: (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
34x Waarom de Lange Klarenstraat plots dé hippe straat van Antwerpen isJong, stads geweld weet dit al langer. De Lange Klarenstraat, gelegen tussen winkelbombast Meir en de Lange Nieuwstraat, is al lang geen gewone doorsteekweg meer. Waar hier een decennium geleden geen ene moer te beleven viel, is dit vandaag een bruisend stukje Antwerpen met een eigen karakter. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
34x Drie Vlaamse professoren pleiten voor legalisering van drugs: “Er is dringend nood aan een nieuw drugsbeleid”De war on drugs in Antwerpen is een moeilijke oorlog. Volgens sommigen is de legalisering van verdovende middelen de winnende oplossing. “Soms moet je in de politiek harde noten durven te kraken.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
33x VS: Klaagmuur is deel van IsraëlDe Verenigde Staten zien de Klaagmuur in de Oude Stad van Jeruzalem als een deel van Israël in een mogelijk toekomstig Israëlisch-Palestijnse vredesakkoord. (16/12 02u30 - Knack)
33x Snelle Respons Teams krijgen nieuwe auto’s en uniformenTwee jaar na de oprichting blijft de Antwerpse politie schaven aan de Snelle Respons Teams (SRT). Ze krijgen nieuwe auto’s en de teams zullen ook in uniform gaan werken. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
33x Onze columniste: “Misschien heeft mijn jongste wel gelijk. Misschien ben ik gewoon wel een dikke mongool”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (42) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
33x "We vrezen de dag dat we haar het vreselijke nieuws moeten vertellen": moeder ligt in coma en weet niet dat haar vier kinderen omgekomen zijnVier kinderen zijn vorige maandag omgekomen bij een opzettelijke brandstichting in een woning in het Britse dorp Walkden. Tragische bijkomstigheid:... (15/12 23u30 - Het Laatste Nieuws)
32x Feest! Hier eet je de beste gerechten met kaviaarKaviaar: het zwarte goud uit de zee dat verleidt en tot de verbeelding spreekt. De onbevruchte eitjes van de steur worden wereldwijd beschouwd als een delicatesse en in vele gevallen als een statussymbool. Kaviaar was in middeleeuws Rusland een vleesvervanger tijdens die dagen dat de Russisch-orthodoxe kerk vlees eten verbood. De gebroeders Petrossian en Charles Ritz waren er verantwoordelijk voor dat kaviaar nu een luxepositie heeft. De Petrossians introduceerden kaviaar bij de Fransen op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925. Miljardair Charles Ritz stimuleerde het verbruik onder de high society. Op deze adressen in Antwerpen vind je de lekkerste gerechten met kaviaar op het menu: (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
32x “Liefste lijf, ik wil je niet zomaar met iedereen delen”Lees meer > (16/12 03u24 - Nieuwsblad: Life)
32x En wat op het bord?Wouter is een bourgondische chef, dus zet hij me tijdens ons gesprek een plankje voor met een sneetje gerookt runds op een toastje van brandnetelbrood. De aioli van kweepeer laat in zijn zurige omgeving maar een hint van de kweepeer los. Maar ze is er wel haar subtiele zelf. (16/12 03u15 - Gazet van Antwerpen)
32x Polio in de Bijbelriem: 'Wij vertrouwen op God, hij handelt uit liefde'Steeds meer ouders laten hun kind niet vaccineren, misschien omdat niet meer duidelijk is wat infectieziekten kunnen aanrichten. Tijdens de laatste polio-epidemie in Nederland, 25 jaar geleden, werd dat plotseling zichtbaar: 71 slachtoffers in de bijbelgordel, lange rijen voor noodvaccinaties. Maar de groep bewuste niet-prikkers van toen werd nauwelijks bereikt. Betrokkenen vertellen over wat er g (16/12 02u30 - de Volkskrant)
32x American stafford verminkt baasje na ongelukkige valEen 65-jarige vrouw is aangevallen door haar hond nadat ze een ongelukkige val had gemaakt. Een voorbijganger kon het dier van het slachtoffer halen, maar de vrouw was toen al erg toegetakeld. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
32x Experts kritisch voor uitbreiding pmd-zak: “Meer recycleren? Liever minder plastic in huis”“Intuïtief zou je denken dat dit een schitterende zaak is. Maar verschillende studies hebben aangetoond dat het opdrijven van recyclage maar weinig effect op het milieu heeft.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
32x "Geef dierenasielen Vlaams geld"CD&V vindt dat Vlaanderen de dierenasielen geld moet geven, maar die lijken daar niet per se op te wachten. “Subsidies hebben voordelen, maar zeker ook nadelen. Onze autonomie is ons veel waard.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
32x Freddy Van Gaever (79) overleden: “Zoals hij waren er geen drie”Voormalig Vlaams Belang-parlementslid Freddy Van Gaever is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. Hij werd vooral bekend als zakenman achter VLM en was nooit om commentaar verlegen. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
32x Waarom Rutte III het kabinet van de multinationals isDe omstreden afschaffing van de dividendbelasting is volgens de bestuurlijke elite een voorwaarde om Unilever voor Nederland te behouden. De vraag is alleen of dat gaat lukken. Het drama rond het afschaffen van de dividendbelasting begint op vrijdag 17 februari 2017, als om kwart over één 's middags bekend wordt dat het Amerikaanse Kraft Heinz Unilever wil overnemen, voor omgerekend 134 miljard eu (16/12 02u15 - Volkskrant Economie)
31x Dodelijk ongeval op viaduct van VilvoordeOp de binnenring in Machelen is deze morgen vroeg een dodelijk ongeval gebeurd. Een personenwagen reed er om een nog onduidelijke reden achteraan... (16/12 09u00 - Het Laatste Nieuws)
31x ‘Biervaten’ op steilste spoorweg ter wereldZwitserland opent de steilste spoorweg ter wereld. Een technologisch hoogstandje. (16/12 08u00 - De Standaard)
31x Greenpeace vraagt N-VA met eigen slogan de kernuitstap niet langer op te houdenGreenpeace heeft vrijdag kort actie gevoerd aan de hoofdzetel van N-VA in Brussel om onder het motto van de partij ‘Denken. Durven. Doen.’ hen te vragen de kernuitstap niet langer tegen te houden. 'De kernuitstap valt samen te vatten in die drie woorden', stelt Jan Vande Putte, energie-expert bij Greenpeace. (16/12 05u45 - De Standaard)
31x Jong en invloedrijk: drie talenten die het in 2017 gaan makenZe zijn vreemde eenden in de bijt, deze drie jonge talenten uit de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste personen. Niet alleen door hun leeftijd, maar vooral door hun grenzeloze optimisme en hun vertrouwen in de aanstormende generatie: 'Er moet een andere elite komen.' Filosoof, FreedomLab, Dasym Investment Strategies, Vrije Universiteit 'Na de utopische babyboomers en de pragmatische Generatie X (16/12 02u45 - de Volkskrant)
31x Is het mogelijk dat de Noorse schaatsers sneller zijn door de kleur blauw?Het vertrouwde rood van de Noorse schaatsers is vervangen door blauw. Plotseling winnen ze. Wat doet kleur met luchtweerstand? Het is wennen voor de schaatsliefhebber: de Noren hebben dit seizoen hun rode pakken ingeruild voor blauwe. De schaatsgrootmacht van weleer won in het traditionele rood tientallen medailles op de Olympische Winterspelen. Na jaren van malaise doen ze dit olympische seizoen (16/12 02u30 - de Volkskrant)
31x Wie zo hoog steeg, kan alleen maar dalenDennis Bergkamp onthulde donderdag op het terrein van de KNVB in Zeist een standbeeld van Dennis Bergkamp. Precies 31 jaar nadat hij zijn debuut had gemaakt voor Ajax, trok hij in de sneeuw een oranje doek weg. Zo'n onthulling is altijd een spannend moment. Soms valt het pijnlijk uit. Het borstbeeld van Cristiano Ronaldo dat in maart werd onthuld op het vliegveld van Madeira deed sommigen denken a (16/12 02u30 - de Volkskrant)
31x Charel overleefde als baby in schoendoos, 76 jaar later komt bisschop naar zijn levenswerk kijkenDe bisschop kwam de jaarlijkse openluchttentoonstelling in Itegem (Heist-op-den-Berg) officieel openen en keek zijn ogen uit. “Dit is heel knap, het ademt de ziel van Kerstmis uit”, was het oordeel van Johan Bonny. Bezieler Karel Laureys genoot met volle teugen van het bezoek. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
31x De Warmste Week, ook voor bedrijven: maar waar ligt de grens tussen oprechte steun en commercieel gewin?Radiozender Studio Brussel start vanaf maandag weer met de Warmste Week van Music for Life om geld in het laatje te brengen voor duizend goede doelen. Ook veel bedrijven springen op die kar en beloven bijvoorbeeld een schenking voor elk product dat de klant van hen koopt. Valt de Warmste Week wel te verenigen met commercieel gewin? (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
31x Bob en Marjan kozen voor betonskelet: “Mensen vragen wel eens wanneer we de muur gaan schilderen of de vloer gaan leggen”Bob en Marjan bouwden een huis als een leeg canvas dat ze naar believen kunnen invullen. Het betonskelet rust op negen betonnen kolommen. In een woning zonder dragende binnenmuren kunnen ze beide verdiepingen volgens hun wensen inrichten.Kizzy Van Horne, foto’s Geert Van de Velde (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
31x Legendarisch tv-programma ‘Soundmixshow’ herleeft in het FakkeltheaterDe Soundmixshow herrijst uit de jaren negentig in het Antwerpse Fakkeltheater. Hilde De Baerdemaeker imiteert vakkundig enkele wereldsterren. Micha Marah en Fred Bekky uit de vakjury van weleer geven de actrice alvast enkele tips. Zanger Bart Kaëll kruipt dan weer in de strakke huid van presentator... Bart Kaëll. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
31x Snelle Respons Teams krijgen nieuwe auto’s en uniformenTwee jaar na de oprichting blijft de Antwerpse politie schaven aan de Snelle Respons Teams (SRT). Ze krijgen nieuwe auto’s en de teams zullen ook in uniform gaan werken. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
30x Is dit de saaiste randgemeente van Vlaanderen? “Er moet dringend iets gebeuren”Mercedes Van Volcem (Open VLD) lanceert een oproep om nieuw leven in de deelgemeentes rond Brugge te blazen. “Na de sluiting van Café De Tijger en binnenkort ook de Lidl sterft Sint-Michiels een langzame dood. Daar staat bitter weinig tegenover.” (16/12 10u00 - Het Nieuwsblad)
30x De Antwerpse Coely over haar wonderjaar: 'De schittering in mijn ogen is teruggekeerd'Het meisje van de Stuyvenbergwijk in Antwerpen stond in 2017 op de grote festivals van Europa. Een gesprek over een wonderlijk jaar, en hoe je in Dendermonde de clichés van de hiphop kunt vermijden. (16/12 05u15 - Knack)
30x Feest! Hier eet je de beste gerechten met kaviaarKaviaar: het zwarte goud uit de zee dat verleidt en tot de verbeelding spreekt. De onbevruchte eitjes van de steur worden wereldwijd beschouwd als een delicatesse en in vele gevallen als een statussymbool. Kaviaar was in middeleeuws Rusland een vleesvervanger tijdens die dagen dat de Russisch-orthodoxe kerk vlees eten verbood. De gebroeders Petrossian en Charles Ritz waren er verantwoordelijk voor dat kaviaar nu een luxepositie heeft. De Petrossians introduceerden kaviaar bij de Fransen op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925. Miljardair Charles Ritz stimuleerde het verbruik onder de high society. Op deze adressen in Antwerpen vind je de lekkerste gerechten met kaviaar op het menu: (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen)
30x Twee doden bij aardbeving op JavaBij een hevige aardbeving zijn op het Indonesische eiland Java zeker twee personen om het leven gekomen. Ook vielen er zeven gewonden. (16/12 03u45 - Het Laatste Nieuws)
30x Zeker twee doden gemeld na aardbeving in IndonesiëIndonesië is opgeschrikt door een nachtelijke aardbeving met een kracht van 6,5. Het epicentrum van de beving lag in het westen van het eiland Java. De nationale rampencoördinator meldt zeker twee doden. Zeker zeven mensen zijn volgens hem gewond geraakt. De aardschok werd ook gevoeld in de hoofdstad Jakarta, op zo'n 200 kilometer afstand. Vooral hogere gebouwen kwamen in beweging. Ook in steden als Bandoeng, Semerang en Yogyakarta was de beving merkbaar. Tsunami-waarschuwing Uit voorzorg werd voor een groot deel van de kust van Java een tsunami-waarschuwing afgegeven, maar dat gebeurt vrijwel standaard bij aardbevingen in de regio. Een tsunami bleef uit, maar de waarschuwing leidde er wel toe dat veel bewoners van gebieden langs de kust het zekere voor het onzekere namen. Op de Indonesische televisie was te zien dat het erg druk was op de autowegen van de kust naar het binnenland. In steden als Jakarta gingen veel mensen de straat op uit angst voor naschokken. Ziekenhuis Volgens de nationale rampencoördinator zijn meer dan veertig huizen ingestort en hebben nog eens tientallen gebouwen ernstige schade opgelopen. In het district Banyumas in Midden-Java werden ongeveer zeventig patiënten geëvacueerd uit een ziekenhuis dat door de aardbeving was beschadigd. (16/12 03u30 - NOS.nl)
30x Waarom Knuffelrock goed is voor je lijn, heavy metal je sneller dronken maakt en acht andere weetjes over hoe je eetLees meer > (16/12 02u34 - Nieuwsblad: Life)
30x Republikeinen scharen zich achter belastingplan TrumpDe Republikeinen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn het eens geworden over de grootste hervorming van het Amerikaanse belastingsysteem in ruim dertig jaar tijd.  (16/12 02u30 - Nu.nl)
30x Overal zijn exotische vogelveren te vindenAlsof ze zo uit de lucht over de catwalk neerdaalden, al die exotische vogelveren. Geef jezelf een pluim. Bruine leren riem van Paul Smithprijs op aanvraag. Maisgele pumps van River Island€89,90. Pin voor op de revers van Hugo€139,95. Beige hoed van Brixton€90. Roze slofjes van Prada x My Theresa€490. Overhemd van Paul Smith€300. (16/12 02u30 - de Volkskrant)
30x Een ongewoon spoormandje: een grote, stevige damestas die meeging in de treinJe gaat het pas zien als je het doorhebt. Wieteke van Zeil over opmerkelijke en veelbetekenende bijzaken in de beeldende kunst. Aflevering 17: mandje. Het heeft vrij lang geduurd voor ik de tas ging waarderen. Misschien was het weerzin tegen reputaties; net als bij kunstwerken van grote meesters wordt er ook bij tassen al 'oh' en 'ah' geroepen als het merk zichtbaar is, zonder ook maar een beetje (16/12 02u30 - de Volkskrant)
30x WoonficheWie? Bob Segers (31), ontwerper bij Studio Segers, Marjan Brants (30), grafisch ontwerper bij Studio Segers (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
30x Dubrovnik, de stad die iedereen kent van tv: na de ‘Game of Thrones’-fans komen de ‘Star Wars’-geeksDe historische straten van de Kroatische stad Dubrovnik lopen nu al vol fans van Game of Thrones. Nu The Last Jedi in de bioscoop is gearriveerd, komt daar binnenkort nog een lading Star Wars-geeks bij. Ondanks de overrompeling zien de meeste bewoners van Dubrovnik de toeristen met hun Winter is Coming-shirts graag komen. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
30x Parket eist 7,3 miljoen euro(!) van drie havenarbeiders na betrapping bij drugssmokkelDrie Antwerpse havenarbeiders die ervan worden verdacht de drugsmaffia een handje geholpen te hebben bij het invoeren van een partij van 300 kilo cocaïne, riskeren daarvoor een zware prijs te betalen. Behalve vijf jaar celstraf eist het parket ook een bedrag van… 7,3 miljoen euro. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
30x Inbreker ontkent dat hij in het land wasMiki C. (31), die in Duitsland verblijft, moest zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor een inbraak en een inbraakpoging in Lille in april 2013. Eerder dook zijn voertuig al op bij feiten in Beerse. “Zijn gsm werd na de inbraak geregistreerd in Ranst”, zei de aanklager. Miki C. vroeg de vrijspraak. “Ik was niet eens in België in april 2013”, zei hij. “De auto is van mijn vriendin.” (16/12 00u15 - Gazet van Antwerpen)
29x Dode na aanrijding in Brusselse metroIn het station Simonis in Brussel is vanochtend een persoon om het leven gekomen bij een aanrijding door een metro. Dat meldt de MIVB. (16/12 10u00 - Het Laatste Nieuws)
29x "Sp.a heeft geen alternatief verhaal"Oud-voorzitter van sp.a Bruno Tobback vindt dat de partij moet wakkergeschud worden. "We missen een alternatief", klinkt het zaterdag in een... (16/12 09u15 - Het Laatste Nieuws)
29x Canadese miljardair en zijn vrouw dood teruggevondenDe Canadese politie onderzoekt het mysterieuze overlijden van Barry Sherman en zijn vrouw Honey, een van de rijkste koppels van Canada. (16/12 07u30 - De Standaard)
29x 'Energiepact is ramp voor de industrie'Het Energiepact dat door de ministers van Energie is afgesloten en dat tegen 2025 een uitstap uit de kernenergie wil, is een ramp voor de industrie. Er kunnen nooit tijdig voldoende alternatieve energiebronnen zijn. Dat zegt BASF-topman Wouter De Geest zaterdag in De Tijd. (16/12 04u45 - Knack)
29x De band tussen Evy Gruyaert en Kevin De Geest: “Hij is de enige man met wie ik in in één bed mag slapen”Lees meer > (16/12 03u24 - Nieuwsblad: Life)
29x ADVIES. “Na mijn eerste keer durf ik niet meer te vrijen”Lees meer > (16/12 03u24 - Nieuwsblad: Life)
29x En wat op het bord?Wouter is een bourgondische chef, dus zet hij me tijdens ons gesprek een plankje voor met een sneetje gerookt runds op een toastje van brandnetelbrood. De aioli van kweepeer laat in zijn zurige omgeving maar een hint van de kweepeer los. Maar ze is er wel haar subtiele zelf. (16/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
29x En wat op het bord?Wouter is een bourgondische chef, dus zet hij me tijdens ons gesprek een plankje voor met een sneetje gerookt runds op een toastje van brandnetelbrood. De aioli van kweepeer laat in zijn zurige omgeving maar een hint van de kweepeer los. Maar ze is er wel haar subtiele zelf. (16/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
29x En wat op het bord?Wouter is een bourgondische chef, dus zet hij me tijdens ons gesprek een plankje voor met een sneetje gerookt runds op een toastje van brandnetelbrood. De aioli van kweepeer laat in zijn zurige omgeving maar een hint van de kweepeer los. Maar ze is er wel haar subtiele zelf. (16/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
29x Het weer: verwacht dit weekend winterse buien, met een klein beetje ruimte voor de zonEen groot systeem van lage druk heerst momenteel in west- en centraal-Europa. De komende dagen verschuift het patroon en gaat hoge druk vanaf de Azoren meer invloed krijgen op ons weer. Eerst bereikt een uitloper van het hogedrukgebied onze omgeving, vanaf dinsdag verschuift het volledige hogedrukgebied naar centraal-Europa. Hierdoor wordt het rustiger weer met in de loop van volgende week meest d (16/12 02u45 - de Volkskrant)
29x Dalilla Hermans over haar man Willem: “Als hij bij mij is, word ik veel minder geviseerd”Opiniemaakster. Moderator van debatten. Tv-gezicht. Sinds deze week de meest gegoogelde vrouw van het land. Het is makkelijk denken dat Dalilla Hermans zó stevig in haar schoenen staat dat ze helemaal geen vent nodig heeft. Niets is minder waar. Achter de Kempense met Rwandese roots staat Willem, een stille kracht en haar allesverterende vlam. Hun eerste dubbelinterview, net voor de finaleweek van De Slimste Mens ter Wereld. “Ik zei tegen Erik Van Looy: ik ken een goeie voor je programma.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
29x Verraden door je iPhone, digitaal bewijs rukt op in de rechtszaalGoogle en smartphones leveren een schat aan informatie op in strafprocessen. Maar hoe betrouwbaar is die? (16/12 02u15 - Trouw)
29x Waarom de Lange Klarenstraat plots dé hippe straat van Antwerpen isJong, stads geweld weet dit al langer. De Lange Klarenstraat, gelegen tussen winkelbombast Meir en de Lange Nieuwstraat, is al lang geen gewone doorsteekweg meer. Waar hier een decennium geleden geen ene moer te beleven viel, is dit vandaag een bruisend stukje Antwerpen met een eigen karakter. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
29x Drie Vlaamse professoren pleiten voor legalisering van drugs: “Er is dringend nood aan een nieuw drugsbeleid”De war on drugs in Antwerpen is een moeilijke oorlog. Volgens sommigen is de legalisering van verdovende middelen de winnende oplossing. “Soms moet je in de politiek harde noten durven te kraken.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
28x Ex-BOB’er ontmaskert twee leden van Bende van Nijvel: “Nummer 18 was een restauranthouder uit Charleroi”Ex-BOB’er Jean-Pierre Adam is ervan overtuigd dat nummer 18 van de Bende van Nijvel Michel Piro, een restauranthouder uit Charleroi, is. Al bijna twintig jaar spaart de nu gepensioneerde rijkswachter tijd noch moeite om de gegevens die hij jaren geleden verzamelde over te maken aan de diensten waarvoor ze van nut zijn: het parket en de cel Waals-Brabant. Tot op vandaag kreeg hij nooit enige reactie, laat staan een antwoord dat zijn piste om een welbepaalde reden niet de juiste zou zijn. (16/12 06u15 - Het Belang van Limburg)
28x Republikeinen zijn het eens over belastingplan: belastingvermindering voor de rijken en minder winstbelastingDe Republikeinen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn het eens geworden over de grootste hervorming van het Amerikaanse belastingsysteem in ruim dertig jaar tijd. Volgende week wordt over de nieuwe wet gestemd. Verwacht wordt dat deze zal worden aangenomen. (16/12 04u30 - De Morgen)
28x Feest! Hier eet je de beste gerechten met kaviaarKaviaar: het zwarte goud uit de zee dat verleidt en tot de verbeelding spreekt. De onbevruchte eitjes van de steur worden wereldwijd beschouwd als een delicatesse en in vele gevallen als een statussymbool. Kaviaar was in middeleeuws Rusland een vleesvervanger tijdens die dagen dat de Russisch-orthodoxe kerk vlees eten verbood. De gebroeders Petrossian en Charles Ritz waren er verantwoordelijk voor dat kaviaar nu een luxepositie heeft. De Petrossians introduceerden kaviaar bij de Fransen op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925. Miljardair Charles Ritz stimuleerde het verbruik onder de high society. Op deze adressen in Antwerpen vind je de lekkerste gerechten met kaviaar op het menu: (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
28x Feest! Hier eet je de beste gerechten met kaviaarKaviaar: het zwarte goud uit de zee dat verleidt en tot de verbeelding spreekt. De onbevruchte eitjes van de steur worden wereldwijd beschouwd als een delicatesse en in vele gevallen als een statussymbool. Kaviaar was in middeleeuws Rusland een vleesvervanger tijdens die dagen dat de Russisch-orthodoxe kerk vlees eten verbood. De gebroeders Petrossian en Charles Ritz waren er verantwoordelijk voor dat kaviaar nu een luxepositie heeft. De Petrossians introduceerden kaviaar bij de Fransen op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925. Miljardair Charles Ritz stimuleerde het verbruik onder de high society. Op deze adressen in Antwerpen vind je de lekkerste gerechten met kaviaar op het menu: (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
28x Feest! Hier eet je de beste gerechten met kaviaarKaviaar: het zwarte goud uit de zee dat verleidt en tot de verbeelding spreekt. De onbevruchte eitjes van de steur worden wereldwijd beschouwd als een delicatesse en in vele gevallen als een statussymbool. Kaviaar was in middeleeuws Rusland een vleesvervanger tijdens die dagen dat de Russisch-orthodoxe kerk vlees eten verbood. De gebroeders Petrossian en Charles Ritz waren er verantwoordelijk voor dat kaviaar nu een luxepositie heeft. De Petrossians introduceerden kaviaar bij de Fransen op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925. Miljardair Charles Ritz stimuleerde het verbruik onder de high society. Op deze adressen in Antwerpen vind je de lekkerste gerechten met kaviaar op het menu: (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
28x Republikeinen zijn het eens over omstreden belastingplan VSDe Republikeinen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn het eens geworden over de grootste hervorming van het Amerikaanse belastingsysteem in ruim dertig jaar tijd. Volgende week wordt over de nieuwe wet gestemd. Verwacht wordt, dat deze zal worden aangenomen. In het plan staat onder meer dat de winstbelasting vanaf begin 2018 wordt verlaagd van 35 naar 21 procent. Ook gaat de belasting (16/12 03u30 - de Volkskrant)
28x AFM: ‘Steek 13e maand niet in bitcoins’De Autoriteit Financiële Markten roept consumenten op om hun kerstbonus niet in bitcoins te steken. ,,De toren wordt steeds hoger. Niemand kan voorspellen wanneer hij instort.” (16/12 03u15 - BN/DeStem)
28x En wat op het bord?Wouter is een bourgondische chef, dus zet hij me tijdens ons gesprek een plankje voor met een sneetje gerookt runds op een toastje van brandnetelbrood. De aioli van kweepeer laat in zijn zurige omgeving maar een hint van de kweepeer los. Maar ze is er wel haar subtiele zelf. (16/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
28x Nederland gaat zich in Veiligheidsraad richten op thema gerechtigheidNederland zal zich volgend jaar als lid van de VN-Veiligheidsraad richten op thema's als gerechtigheid en het voorkomen van conflicten. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra vrijdag tegen secretaris-generaal António Guterres van de VN. (16/12 02u45 - Nu.nl)
28x Zes huiswerkopgaven over het Nederlandse onderwijs1. Volgens de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden heeft 20 procent van de docenten burn-outklachten. Wat is de kans dat op een school met zestien docenten geen van hen burn-outklachten heeft? 2. Docenten in het primair onderwijs staken voor vermindering van werkdruk en verhoging van salarissen. De salarisverhoging van meester Bert zou 5.000 euro per jaar kosten. Hij heeft een klas met 28 kinde (16/12 02u45 - de Volkskrant)
28x Er moet een werklastmeting komen bij alle parketten. Desnoods door een onafhankelijk onderzoeksbureauLimburg is warm en gezellig, dat is zeker, en het is hier goed leven. Maar we moeten een kat een kat noemen. Limburg is ook de provincie waar criminele bendes makkelijk vaste voet aan de grond krijgen. Blijkbaar vinden zij het hier ook fijn toeven. (16/12 02u15 - Het Belang van Limburg)
28x Charel overleefde als baby in schoendoos, 76 jaar later komt bisschop naar zijn levenswerk kijkenDe bisschop kwam de jaarlijkse openluchttentoonstelling in Itegem (Heist-op-den-Berg) officieel openen en keek zijn ogen uit. “Dit is heel knap, het ademt de ziel van Kerstmis uit”, was het oordeel van Johan Bonny. Bezieler Karel Laureys genoot met volle teugen van het bezoek. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
28x LIVE: Ontketend Noorwegen slaat flink gat, Oranje kansloosHet Nederlands vrouwenhandbalteam strijdt vanmiddag (start 17.30 uur) om een plek in de finale van het 23ste WK in Duitsland. Tegenstander in de halve finale in Hamburg is titelverdediger Noorwegen. Mis niets in ons liveblog. Tussenstand Eerste helft Nederland - Noorwegen 1-8! (15/12 17u45 - BN/DeStem)
28x VI Live: Ten Hag ziet thuisvoordeel, Feyenoord denkt aan GustafsonIn Nederland is vrijdag de dag waarop tal van Eredivisie-trainers vooruitblikken op de duels van het weekend. VI verzamelt de belangrijkste voorbeschouwingen in dit liveblog. (15/12 17u45 - Voetbal International)
28x VI Live: Feyenoord denkt aan Gustafson, Assaidi twijfelgeval bij TwenteIn Nederland is vrijdag de dag waarop tal van Eredivisie-trainers vooruitblikken op de duels van het weekend. VI verzamelt de belangrijkste voorbeschouwingen in dit liveblog. (15/12 15u45 - Voetbal International)
28x VI Live: Feyenoord denkt aan Gustafson, Zeefuik verder dan OrejuelaIn Nederland is vrijdag de dag waarop tal van Eredivisie-trainers vooruitblikken op de duels van het weekend. VI verzamelt de belangrijkste voorbeschouwingen in dit liveblog. (15/12 14u45 - Voetbal International)
28x VI Live: ADO gaat voor stunt tegen PSV, Orejuela traint volledig mee bij AjaxIn Nederland is vrijdag de dag waarop tal van Eredivisie-trainers vooruitblikken op de duels van het weekend. VI verzamelt de belangrijkste voorbeschouwingen in dit liveblog. (15/12 13u30 - Voetbal International)
27x Canadese miljardair en zijn vrouw dood teruggevondenDe Canadese politie onderzoekt het mysterieuze overlijden van Barry Sherman en zijn vrouw Honey, een van de rijkste koppels van Canada. (16/12 09u45 - Het Belang van Limburg)
27x Alleen bedrijfswagens op diesel zwaarder belastDe jaarlijkse aanpassing van de CO2-uitstoot voor de berekening van het belastbare voordeel heeft geen gevolgen voor benzine- en lpg-wagens. Dat bericht De Tijd vandaag. (16/12 05u15 - De Morgen)
27x Verliezen 9 miljoen Amerikaanse kinderen straks hun zorgverzekering?9 miljoen Amerikaanse kinderen wachten in spanning af of ze volgend jaar nog een zorgverzekering hebben. Het federale programma 'CHIP', voor kinderen die niet via hun ouders verzekerd kunnen worden, werd niet voor de deadline van 30 september verlengd. In verschillende staten is binnenkort het geld om de kinderen verzekerd te houden op. Vindt het Amerikaanse Congres op tijd de benodigde fondsen? (16/12 05u00 - Knack)
27x 'Energiepact is ramp voor de industrie'Het Energiepact dat door de ministers van Energie is afgesloten en dat tegen 2025 een uitstap uit de kernenergie wil, is een ramp voor de industrie. Er kunnen nooit tijdig voldoende alternatieve energiebronnen zijn. Dat zegt BASF-topman Wouter De Geest zaterdag in De Tijd. (16/12 04u45 - Trends.be)
27x Grootindustrie verzet zich tegen kernuitstapHet Energiepact dat door de ministers van Energie is afgesloten en dat tegen 2025 een uitstap uit de kernenergie wil, is een ramp voor de... (16/12 04u30 - Het Laatste Nieuws: Economie)
27x COLUMN. “In mijn fantasie wordt de sluikstorter een ongelofelijke smeerlap, die mij uitgekozen heeft om mij het leven zuur te maken”Schrijver Jeroen Olyslaegers, winnaar van de Fintro Literatuurprijs, kijkt wekelijks in CittA met een saterblik naar zijn thuisstad Antwerpen. (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
27x AFM: ‘Steek 13e maand niet in bitcoins’De Autoriteit Financiële Markten roept consumenten op om hun kerstbonus niet in bitcoins te steken. ,,De toren wordt steeds hoger. Niemand kan voorspellen wanneer hij instort.” (16/12 03u15 - Gelderlander)
27x En wat op het bord?Wouter is een bourgondische chef, dus zet hij me tijdens ons gesprek een plankje voor met een sneetje gerookt runds op een toastje van brandnetelbrood. De aioli van kweepeer laat in zijn zurige omgeving maar een hint van de kweepeer los. Maar ze is er wel haar subtiele zelf. (16/12 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
27x AFM: ‘Steek 13e maand niet in bitcoins’De Autoriteit Financiële Markten roept consumenten op om hun kerstbonus niet in bitcoins te steken. ,,De toren wordt steeds hoger. Niemand kan voorspellen wanneer hij instort.” (16/12 03u15 - De Stentor)
27x “Kom je weg met wijn uit de Aldi?” en andere tips waarmee je bankrekening december overleeftLees meer > (16/12 02u34 - Nieuwsblad: Life)
27x Jeugdpastor doorbreekt taboe na gameverslaving: “Ik kan nog altijd hervallen”Nick Hannes (26) uit Geel is sinds kort jeugdpastor in Turnhout en hij heeft een bijzondere boodschap voor de jongeren. Hij wil het taboe rond gameverslaving doorbreken. “Ik ben zelf verslaafd geweest”, zegt hij. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
27x 144 illegale criminelen opgevangen in containersStaatssecretaris Theo Francken deed vrijdagavond de grootste zaal van het vrijetijdscentrum De Schelde vol lopen. Polderbewoners kwamen luisteren naar wat hij te zeggen had over het centrum voor illegalen. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
27x Moskee zamelt geld in voor jeugdcentrumMoskee Safa op de Krijgsbaan in Zwijndrecht wil uitbreiden. “Naast onze gebedsruimte willen we een centrum voor de jeugd oprichten met een sporthal, klaslokalen en een snackbar”, zegt voorzitter Zakaria Soufiani. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
27x Tunnel E403 deels versperd na ongevalDe tunnel onder het vliegveld van Wevelgem is sinds 22 uur vanavond deels versperd. Oorzaak is een ongeval op de snelweg E403 waarbij twee... (15/12 23u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Wouter De Geest (BASF): ‘Willen we geen industrie meer?' Lees meer > (16/12 05u13 - De Tijd)
26x Vooral de politie probeerde homo's uit een baan te werenHet Amsterdamse archief is eindelijk open. Homoseksuelen werden in de jaren vijftig wel degelijk door de overheid systematisch gediscrimineerd, met in de hoofdrol: de politie. (16/12 04u15 - Trouw)
26x Voor de beoordelingscommissie gold: Eens een homo, altijd een homoUit de Amsterdamse archieven blijkt dat tot ver in de jaren vijftig een groepje notabelen homoseksuelen weerde uit overheidsdiensten en private bedrijven. Vooral de politie bleek daarin zeer actief. (16/12 04u15 - Trouw)
26x COLUMN. “In mijn fantasie wordt de sluikstorter een ongelofelijke smeerlap, die mij uitgekozen heeft om mij het leven zuur te maken”Schrijver Jeroen Olyslaegers, winnaar van de Fintro Literatuurprijs, kijkt wekelijks in CittA met een saterblik naar zijn thuisstad Antwerpen. (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen)
26x AFM: ‘Steek 13e maand niet in bitcoins’De Autoriteit Financiële Markten roept consumenten op om hun kerstbonus niet in bitcoins te steken. ,,De toren wordt steeds hoger. Niemand kan voorspellen wanneer hij instort.” (16/12 03u15 - AD.nl)
26x Hans Wijers blijft de invloedrijkste Nederlander, hoogst genoteerde vrouw is Herna Verhagen op plek 10Hans Wijers blijft de invloedrijkste Nederlander. De 66-jarige D66-prominent voegde dit jaar nog een prestigieuze nevenfunctie toe aan zijn toch al omvangrijke cv, bij ING, de grootste bank van Nederland. Herna Verhagen, de 51-jarige bestuursvoorzitter van PostNL, is de hoogst genoteerde vrouw. Dat blijkt uit de twaalfde Volkskrant Top 200, een onderzoeksproject waarbij jaarlijks de posities en ne (16/12 03u15 - de Volkskrant)
26x Waarom is de krant goedkoper voor nieuwe abonnees?Wij lezen de Volkskrant al sinds Pa Pinkelman en Godfried Bomans. De krant was toen nog katholiek. Maar soms gaat de mens twijfelen. Niet alleen aan het geloof, maar ook aan de krant. Waarom is de Volkskrant goedkoper voor nieuwe abonnees dan voor trouwe lezers? Dit is eigenlijk een vraag voor de afdeling Marketing van De Persgroep, de uitgever van de Volkskrant. Maar ik beantwoord hem toch, al is (16/12 02u15 - Volkskrant Economie)
26x De Warmste Week, ook voor bedrijven: maar waar ligt de grens tussen oprechte steun en commercieel gewin?Radiozender Studio Brussel start vanaf maandag weer met de Warmste Week van Music for Life om geld in het laatje te brengen voor duizend goede doelen. Ook veel bedrijven springen op die kar en beloven bijvoorbeeld een schenking voor elk product dat de klant van hen koopt. Valt de Warmste Week wel te verenigen met commercieel gewin? (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
26x Kleren sorteren voor 1,25 euro per uur Lees meer > (16/12 01u16 - De Tijd)
26x Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: weg weer vrijOp de Antwerpse Ring richting Gent heeft vrijdagavond een tankwagen een olieachtige substantie verloren via een open mangat. Net voor de Kennedytunnel zijn raakten twee rijstroken versperd. Rond 22.15 uur ging de Ring volledig even dicht, een half uur later ging één rijstrook weer open, rond middernacht was de rijbaan weer volledig vrij. (16/12 00u30 - Gazet van Antwerpen)
25x Ivana stuurde nog foto met vrouw van schatrijk swingerskoppel. Paar uur later was ze doodDe 18-jarige Ivana kwam vorige week op mysterieuze wijze om het leven in Maleisië. Haar familie gaat uit van een misdrijf. Het Belgisch-Nederlandse... (16/12 15u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Facebook: gebruik sociale media kan ongelukkig makenPassief gebruik van Facebook - oftewel: eindeloos door je tijdlijn scrollen - kan je ongelukkig maken, zo zei de site zelf toe in een opmerkelijke blogpost. Maar wie Facebook actief gebruikt en op die manier meer rechtstreekse interactie heeft met vrienden, heeft wél weer baat bij de site. (16/12 04u45 - AD.nl)
25x COLUMN. “In mijn fantasie wordt de sluikstorter een ongelofelijke smeerlap, die mij uitgekozen heeft om mij het leven zuur te maken”Schrijver Jeroen Olyslaegers, winnaar van de Fintro Literatuurprijs, kijkt wekelijks in CittA met een saterblik naar zijn thuisstad Antwerpen. (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
25x Facebook: gebruik sociale media kan ongelukkig makenPassief gebruik van Facebook - oftewel: eindeloos door je tijdlijn scrollen - kan je ongelukkig maken, zo zei de site zelf toe in een opmerkelijke blogpost. Maar wie Facebook actief gebruikt en op die manier meer rechtstreekse interactie heeft met vrienden, heeft wél weer baat bij de site. (16/12 03u45 - BN/DeStem)
25x Facebook: gebruik sociale media kan ongelukkig makenPassief gebruik van Facebook - oftewel: eindeloos door je tijdlijn scrollen - kan je ongelukkig maken, zo zei de site zelf toe in een opmerkelijke blogpost. Maar wie Facebook actief gebruikt en op die manier meer rechtstreekse interactie heeft met vrienden, heeft wél weer baat bij de site. (16/12 03u45 - De Stentor)
25x American stafford verminkt baasje na ongelukkige valEen 65-jarige vrouw is aangevallen door haar hond nadat ze een ongelukkige val had gemaakt. Een voorbijganger kon het dier van het slachtoffer halen, maar de vrouw was toen al erg toegetakeld. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
25x Phil Taylor baalt flink: 'Het is vreselijk'Phil Taylor kende een moeizame start van zijn laatste WK darts. Toch rekende de 16-voudig wereldkampioen uiteindelijk af met Chris Dobey. Bekijk hier het interview met Taylor. (16/12 01u00 - Telegraaf: Sport)
25x Eenvoudige winst voor Antwerp GiantsAntwerp Giants ging eenvoudig voorbij Charleroi in de eigen Lotto Arena. Het werd 85-67 voor de Giants. De Sinjoren hadden na een sterk openingskwart via Vanwijn, Dudzinksi en Kingsley na 24-15 een 43-35-bonus op zak halfweg. In de tweede helft ging het via Vanwijn, Lee, Kingsley en Dudzinski naar 56-45 en 68-48. In het slotkwart kon Charleroi na 85-57 via Marnegrave enkel nog wat milderen, maar toen lag in de Lotto Arena de Antwerpse winst allang vast. (16/12 01u00 - De Standaard - Sport)
25x Dode door ongeval A27 is 23-jarige BredanaarEen ernstig ongeval op de A27 bij knooppunt Everdingen heeft een 23-jarige man uit Breda het leven gekost. Diverse auto’s en een vrachtwagen botsten aan het begin van vrijdagmiddag op elkaar, twee auto’s vlogen in brand. (16/12 00u45 - De Telegraaf)
25x IFS: Henriquez stikte wel door nekklemUPDATE - Independent Forensic Services (IFS) heeft op verzoek van de nabestaanden onderzoek gedaan naar de zogeheten Haagse nekklemzaak en vastgesteld dat slachtoffer Mitch Henriquez is overleden aan de gevolgen van verwurging en verstikking. (16/12 00u45 - De Telegraaf)
25x EU-regeringsleiders zetten licht op groen voor tweede fase brexitOp de Europese top in Brussel hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders ingestemd met de overgang naar de tweede fase van de brexit-onderhandelingen. Toch is er op de top verdere animositeit ontstaan over de vluchtelingenkwestie. De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) maken elkaar daarentegen het hof. EU leaders agree […] The post EU-regeringsleiders zetten licht op groen voor tweede fase brexit appeared first on Express [NL]. (16/12 00u15 - Express.be)
25x OHL maakt terugronde opnieuw spannend na thuiszege tegen LierseOH Leuven heeft vrijdagavond een uitstekende zaak gedaan op de twintigse speeldag in de Proximus League (1B). De Leuvenaars boekten een 2-1 zege tegen SK Lierse en verkleinden zo de achterstand op de leider in de tweede periode tot drie punten. Esteban Casagolda en Koen Persoons zorgden voor de dubbele voorsprong halfweg. De aasluitingstreffer van Pierre Bourdin leverde Lierse niets meer op. (16/12 00u00 - Het Belang van Limburg)
24x Politie onderschept bende die meer dan 800 euro buit maakt met wisseltrucIn Oostakker is een bende opgepakt die vrijdagmiddag 885 euro had gestolen in een garage van de keten Auto5. De politie kon vier verdachten... (16/12 13u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Pamela Anderson schrijft brief aan Ben WeytsDe Amerikaanse celebrity en actrice Pamela Anderson maakt in een brief aan Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts haar grote bezorgdheid... (16/12 12u00 - Het Laatste Nieuws)
24x We bidden het ‘Onze Vader’ al eeuwenlang verkeerd, zegt de pausNiemand minder dan paus Franciscus zelf heeft op de Italiaanse televisie kritiek geuit op het Onzevader. Volgens de kerkvader lijkt het in veel vertalingen van het gebed alsof God zelf ons zou verleiden tot het kwade. ‘Bij ons is het ­gebed onlangs aangepast, maar dát probleem is gebleven’, zegt kerkjurist Rik Torfs. (16/12 10u15 - De Standaard)
24x Trump op een zucht van omstreden belastinghervormingDe Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn plannen voor een grondige belastinghervorming zijn doel binnen handbereik. (16/12 10u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Ziekenwagens en mug in nieuw kleedjeNeerpeltAlle ziekenwagens voor dringende medische hulp en mug’s in België worden in een nieuw kleedje gestoken. Meest opvallende wijziging: in juni 2021 hebben ze allemaal fel gele en groene blokken op de zijkanten, zogenaamde ‘Battenburg markings’. “Studies bewijzen dat deze tekeningen in het donker en bij slecht weer beter zichtbaar zijn”, zegt Jan Eyckmans van FOD Volksgezondheid. Bij de ambulancediensten zijn ze tevreden. “Zo ziet iedereen dat het om dringend vervoer gaat”, reageert Robert Van Dinther van het Ambuce Rescue Team in Peer. Een van de eerste ambulances nieuwe stijl wordt eind januari in Neerpelt in gebruik genomen. (16/12 08u45 - Het Belang van Limburg)
24x Niemand kende duister geheim Hüseyin A.De verdachte van de moord en verkrachting van Milica van Doorn in 1992 is een hardwerkende huisvader met een vaste baan en vier dochters. Maar ook een gokker. De 47-jarige Hüseyin A., zondag aangehouden op verdenking van het misdrijf, heeft tot verbijstering van bekenden een kwarteeuw zijn mond gehouden en een keurig gezinsleven opgebouwd. (16/12 05u45 - De Telegraaf)
24x ‘Onze Carles is een wereldwijd begrip' Lees meer > (16/12 05u13 - De Tijd)
24x Republikeinen zijn het eens over grootste belastinghervorming in 30 jaarDe Republikeinen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn het eens geworden over de grootste hervorming van het Amerikaanse belastingsysteem in ruim dertig jaar tijd. Volgende week wordt over de nieuwe wet gestemd. Verwacht wordt, dat deze zal worden aangenomen. (16/12 04u15 - Trouw)
24x Freddy Van Gaever (79) overleden: “Zoals hij waren er geen drie”Voormalig Vlaams Belang-parlementslid Freddy Van Gaever is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. Hij werd vooral bekend als zakenman achter VLM en was nooit om commentaar verlegen. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
24x VS zien Klaagmuur als deel van Israël: "Palestijnen hebben afkoelingsperiode nodig, maar dat is oké"De Verenigde Staten zien de Klaagmuur in de Oude Stad van Jeruzalem als een deel van Israël in een mogelijk toekomstig Israëlisch-Palestijnse... (16/12 02u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Genomineerden Pronkstuk van Nederland bekendDe dertig genomineerden die meedingen naar de titel ’Het pronkstuk van Nederland’ zijn bekend. Presentator Jort Kelder maakte de nominaties vrijdagavond in het gelijknamige programma bekend op NPO 2. In de komende weken kan gestemd worden op ’de grootste culturele trots van Nederland’. (16/12 00u45 - De Telegraaf: Privé)
24x Taylor: 'Het vuur in me is beetje weg'Phil Taylor, zestienvoudig wereldkampioen, begon zijn laatste WK vrijdag met een moeizame zege op de 27-jarige Engelsman Chris Dobey: 3-1 (3-2 3-1 2-3 3-2). (16/12 00u45 - Telegraaf: Sport)
24x Politica VS stopt om 'MeToo-beschuldiging'Lees meer > (16/12 00u29 - FOK!)
23x Dronken vrouw (78) knalt tegen boom, ontsnapt uit ziekenhuis… en loopt opnieuw tegen de lampEen 78-jarige vrouw knalde donderdagnacht met haar Mini Cooper tegen een boom op de Groenendaallaan in Merksem. Ze werd afgevoerd naar het... (16/12 14u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Trumps kandidaat-rechter pijnlijk onderuit op officiële testMatthew Petersen heeft een diploma rechten op zak, en verder reikt zijn kennis blijkbaar niet. Op een proef bleek overduidelijk dat hij niet meer op de hoogte is van de rechtspraktijk. Dat stond zijn kandidatuur als federaal rechter in District of Columbia, gesteund door president Trump, echter niet in de weg. Tot hij door de Republikeinse senator John Neely Kennedy op de rooster werd gelegd. Dat verliep op zijn zachtst gezegd stroef. (16/12 13u45 - VRT NWS)
23x Ouders Peers model: “Durven pas verhaal vertellen als Ivana thuis is”De ouders van het Peers model Ivana durven pas hun verhaal te vertellen als Ivana terug is uit Kuala Lumpur. “Dit is een nachtmerrie.” (16/12 12u00 - Het Belang van Limburg)
23x Labille: ‘Sterke PS nodig zonder Elio Di Rupo’Jean-Pascal Labille, de baas van de socialistische mutualiteit, gelooft niet de PS zich kan herlanceren met Elio Di Rupo als voorzitter. Voor hem is Paul Magnette de toekomst van de partij. (16/12 11u30 - De Standaard)
23x 'Ik wil de nieuwe Jef Colruyt worden' Lees meer > (16/12 11u13 - De Tijd)
23x Kleutertjes in Gruitrode rouwen om verlies van klasgenootjeMeeuwen-GruitrodeIn kleuter- en basisschool Royke in Gruitrode wordt met grote verslagenheid gereageerd op de dood van hun vijfjarige klas- en schoolgenootje. Het jongetje overleed donderdag nadat hij in de Ophovenstraat werd aangereden. “Alle juffen en meesters hebben vrijdagochtend in hun klasje tijd gemaakt om met de kleuters en de grotere kinderen te praten over het overlijden van hun klas- en schoolgenootje”, zegt directeur Wim Daniëls. (16/12 08u45 - Het Belang van Limburg)
23x Zeker twee doden bij aardbeving op JavaBij een hevige aardbeving op het Indonesische eiland Java zijn zeker twee personen om het leven gekomen. Ook vielen er zeven gewonden. (16/12 05u00 - Gelderlander)
23x Zeker twee doden bij aardbeving op JavaBij een hevige aardbeving op het Indonesische eiland Java zijn zeker twee personen om het leven gekomen. Ook vielen er zeven gewonden. (16/12 05u00 - BN/DeStem)
23x 'We kenden elkaar nauwelijks, maar er was iets onzegbaars tussen ons'Het dove meisje met wie Ivan (34) slechts drie keer afsprak, kreeg hij maar niet uit zijn gedachten. 'Het was afgelopen februari, het had gesneeuwd en zij en ik hadden onze eerste afspraak aan de kust. Mijn hond maakte cirkels aan zijn lijn, hij hapte in de sneeuw en het kon hem niks schelen dat wij door zijn draaibewegingen steeds strakker werden ingesnoerd. Ze lachte en hoewel ik me geneerde voo (16/12 04u15 - de Volkskrant)
23x Waar trek je de planetaire grens?Tot hier en niet verder, met onder meer CO2-uitstoot en watervervuiling, anders is de planeet niet meer te redden. Het idee van planetaire grenzen maakt furore op de Nederlandse televisie en in de VN. Maar niet iedereen denkt dat zulke waarden nut hebben - als je ze al kunt vaststellen. Een plasticsoep in de Stille Oceaan groter dan Nederland, smog in New Delhi zo dik dat het net zo gezond zou zij (16/12 04u15 - de Volkskrant)
23x WoonficheWie? Bob Segers (31), ontwerper bij Studio Segers, Marjan Brants (30), grafisch ontwerper bij Studio Segers (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
23x Experts kritisch voor uitbreiding pmd-zak: “Meer recycleren? Liever minder plastic in huis”“Intuïtief zou je denken dat dit een schitterende zaak is. Maar verschillende studies hebben aangetoond dat het opdrijven van recyclage maar weinig effect op het milieu heeft.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
23x "Geef dierenasielen Vlaams geld"CD&V vindt dat Vlaanderen de dierenasielen geld moet geven, maar die lijken daar niet per se op te wachten. “Subsidies hebben voordelen, maar zeker ook nadelen. Onze autonomie is ons veel waard.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
23x Parket eist 7,3 miljoen euro(!) van drie havenarbeiders na betrapping bij drugssmokkelDrie Antwerpse havenarbeiders die ervan worden verdacht de drugsmaffia een handje geholpen te hebben bij het invoeren van een partij van 300 kilo cocaïne, riskeren daarvoor een zware prijs te betalen. Behalve vijf jaar celstraf eist het parket ook een bedrag van… 7,3 miljoen euro. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
23x Telenet gaat voluit voor VIER en Woestijnvis Lees meer > (16/12 01u16 - De Tijd)
23x Eenvoudige winst voor Antwerp GiantsAntwerp Giants ging eenvoudig voorbij Charleroi in de eigen Lotto Arena. Het werd 85-67 voor de Giants. De Sinjoren hadden na een sterk openingskwart via Vanwijn, Dudzinksi en Kingsley na 24-15 een 43-35-bonus op zak halfweg. In de tweede helft ging het via Vanwijn, Lee, Kingsley en Dudzinski naar 56-45 en 68-48. In het slotkwart kon Charleroi na 85-57 via Marnegrave enkel nog wat milderen, maar toen lag in de Lotto Arena de Antwerpse winst allang vast. (16/12 01u00 - Het Belang van Limburg)
23x Truck met ’xtc-afval’ gaat in vlammen opIn het Gelderse dorp Alem is vrijdagavond een vrachtwagen uitgebrand. Volgens omstanders zat de truck vol afval van de productie van xtc. (16/12 00u30 - De Telegraaf)
23x PDC WK: Taylor moeizaam verder, Cross verslaat AsadaLees meer > (16/12 00u29 - FOK!sport)
23x Inbreker ontkent dat hij in het land wasMiki C. (31), die in Duitsland verblijft, moest zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor een inbraak en een inbraakpoging in Lille in april 2013. Eerder dook zijn voertuig al op bij feiten in Beerse. “Zijn gsm werd na de inbraak geregistreerd in Ranst”, zei de aanklager. Miki C. vroeg de vrijspraak. “Ik was niet eens in België in april 2013”, zei hij. “De auto is van mijn vriendin.” (16/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
23x LIVE (20u): Kan rode lantaarn Eupen in eigen huis driepunter pakken tegen STVV?19de speeldag Jupiler Pro League Eupen hekkensluiter, STVV zesde in stand Ref: Nathan Verboomen Roman Bezus geschorst (16/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
23x LIVE (16u): Klimmen Hazard en co naar tweede plaats of steekt Southampton daar stokje voor?Achttiende speeldag Springt Chelsea naar plaats 2? Stamford Bridge Ref: Roger East (16/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
23x LIVE (18u30): Maken Spurs-Belgen een einde aan recordreeks van De Bruyne en co?Aftrap 18u30 Achttiende speeldag Premier League Etihad Stadium Tottenham volgt al op 18 punten van ongenaakbare leider (16/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
23x LIVE (20u30): Grijpt Lokeren drie broodnodige punten in Wase derby tegen Waasland-Beveren?Aftrap 20u30 Daknam Clement (voorlopig) nog steeds coach van Waasland-Beveren Lokeren heeft dringend punten nodig (16/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
23x LIVE (18u): Kan Gent zich op Sclessin herpakken na bekeruitschakeling?Ref: Laforge Stadion: Sclessin Gent won vijf laatste competitiewedstrijden Herpakt Standard zich na één op zes? (16/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
23x Inbreker ontkent dat hij in het land wasMiki C. (31), die in Duitsland verblijft, moest zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor een inbraak en een inbraakpoging in Lille in april 2013. Eerder dook zijn voertuig al op bij feiten in Beerse. “Zijn gsm werd na de inbraak geregistreerd in Ranst”, zei de aanklager. Miki C. vroeg de vrijspraak. “Ik was niet eens in België in april 2013”, zei hij. “De auto is van mijn vriendin.” (16/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
23x Zestienvoudig wereldkampioen Taylor moeizaam naar tweede ronde op PDC WK dartsDarter Phil Taylor (PDC-6) heeft zijn pensioen nog even uitgesteld. De zestienvoudige wereldkampioen begon zijn 29e en laatste WK vrijdag met een moeizame 3-1 zege tegen zijn 27-jarige landgenoot Chris Dobey (PDC-38). Het werd 3-2, 3-1, 2-3 en 3-2. “The Power” hoopt zijn laatste toernooi zo lang mogelijk te rekken en wil op nieuwjaarsdag nog één keer om de wereldtitel strijden. (16/12 00u00 - Het Belang van Limburg)
22x POLL: Van dappere kinderen tot spruitjes op de baan: kies hier jouw binnenlandfoto van 2017Dit jaar hebben we in eigen land de eerste trieste verjaardag van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek herdacht. Maar ook dit is gebeurd: de zieke... (16/12 11u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Hoe twee broers op enkele maanden tijd naar Syrië afreisden: een moeder uit Vilvoorde getuigtZe begreep maar al te goed wat er aan de hand was en probeerde uit alle macht te vermijden dat het zo ver zou komen, maar ving bot bij politie en overheid. Uiteindelijk moest ze met lede ogen toezien hoe haar beide zoons van Vilvoorde naar Syrië trokken. Nu rest de moeder van Zacharia en Ismaïl nog één wens: haar kleinkinderen naar België halen. Dit is haar verhaal. (16/12 11u15 - VRT NWS)
22x Alleen bedrijfswagens op diesel zwaarder belastDe jaarlijkse aanpassing van de CO2-uitstoot voor de berekening van het belastbare voordeel heeft geen gevolgen voor benzine- en lpg-wagens. Dat bericht De Tijd zaterdag. (16/12 09u45 - Het Belang van Limburg)
22x Grafdelver nam foto’s van menselijke restenDe Brugse politie is een onderzoek gestart naar een grafdelver wegens grafschennis. Dat meldt Het Nieuwsblad. (16/12 08u30 - De Standaard)
22x ‘Alexa, luister jij ons af?' Lees meer > (16/12 08u06 - De Tijd)
22x Leerlingen onder de indruk na bijtincident met hond: “Hij sleurde een jongen mee over de grond”Een uitgebroken Mechelse herder heeft in lagere school De Buiteling in Paal vrijdag twaalf kinderen van het eerste en tweede leerjaar aangevallen. Drie kinderen hadden ernstige bijtwonden en werden overgebracht naar het ziekenhuis, negen anderen hadden lichtere wonden. “Ik zag hoe de hond een jongen beet en hem meesleurde over de grond”, zegt een getuige. De jonge hond, eigendom van een buur van de school, werd ’s avonds overgebracht naar een asiel. Tegen de eigenaar is een proces-verbaal opgesteld. Komt het tot een vervolging, dan kan de eigenaar het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen ten laste worden gelegd. (16/12 06u15 - Het Belang van Limburg)
22x Waarom zelfs socialisten niet meer op de socialisten stemmenEen soortelijk gewicht van zeker 20 procent hebben, maar daar niet veel meer dan de helft van weten te verzilveren: het is de staat van de sp.a vandaag. Als zelfs de socialisten niet meer op de socialisten stemmen, hoe komt dat dan? En wat is er nodig om het tij te keren?  (16/12 06u15 - De Morgen)
22x AFM wijst aanbieders bitcoins op zorgplichtAMSTERDAM (ANP) - Beleggingsondernemingen die zogeheten bitcoin-futures aanbieden aan beleggers in Nederland hebben een zorgplicht. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wijst daar op. Het bericht AFM wijst aanbieders bitcoins op zorgplicht verscheen eerst op Nieuws.nl. (16/12 05u15 - Nieuws.nl)
22x Zeker twee doden bij aardbeving op JavaBij een hevige aardbeving op het Indonesische eiland Java zijn zeker twee personen om het leven gekomen. Ook vielen er zeven gewonden. (16/12 05u00 - De Stentor)
22x COLUMN. “In mijn fantasie wordt de sluikstorter een ongelofelijke smeerlap, die mij uitgekozen heeft om mij het leven zuur te maken”Schrijver Jeroen Olyslaegers, winnaar van de Fintro Literatuurprijs, kijkt wekelijks in CittA met een saterblik naar zijn thuisstad Antwerpen. (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
22x De samenvattingen van speelronde 18 in de Jupiler LeagueVrijdagavond werd een volledige achttiende speelronde afgewerkt in de Jupiler League. Fortuna Sittard profiteerde bij FC Den Bosch (2-4) van puntenverlies van NEC en greep de koppositie.  (16/12 02u15 - Nu.nl: Sport)
22x Onze columniste: “Misschien heeft mijn jongste wel gelijk. Misschien ben ik gewoon wel een dikke mongool”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (42) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Bob en Marjan kozen voor betonskelet: “Mensen vragen wel eens wanneer we de muur gaan schilderen of de vloer gaan leggen”Bob en Marjan bouwden een huis als een leeg canvas dat ze naar believen kunnen invullen. Het betonskelet rust op negen betonnen kolommen. In een woning zonder dragende binnenmuren kunnen ze beide verdiepingen volgens hun wensen inrichten.Kizzy Van Horne, foto’s Geert Van de Velde (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Dubrovnik, de stad die iedereen kent van tv: na de ‘Game of Thrones’-fans komen de ‘Star Wars’-geeksDe historische straten van de Kroatische stad Dubrovnik lopen nu al vol fans van Game of Thrones. Nu The Last Jedi in de bioscoop is gearriveerd, komt daar binnenkort nog een lading Star Wars-geeks bij. Ondanks de overrompeling zien de meeste bewoners van Dubrovnik de toeristen met hun Winter is Coming-shirts graag komen. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Drie Vlaamse professoren pleiten voor legalisering van drugs: “Er is dringend nood aan een nieuw drugsbeleid”De war on drugs in Antwerpen is een moeilijke oorlog. Volgens sommigen is de legalisering van verdovende middelen de winnende oplossing. “Soms moet je in de politiek harde noten durven te kraken.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
22x De beste boeken van 2017 Lees meer > (16/12 01u16 - De Tijd)
22x Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: weg weer vrijOp de Antwerpse Ring richting Gent heeft vrijdagavond een tankwagen een olieachtige substantie verloren via een open mangat. Net voor de Kennedytunnel zijn raakten twee rijstroken versperd. Rond 22.15 uur ging de Ring volledig even dicht, een half uur later ging één rijstrook weer open, rond middernacht was de rijbaan weer volledig vrij. (16/12 01u15 - Het Nieuwsblad)
22x Eenvoudige winst voor Antwerp GiantsAntwerp Giants ging eenvoudig voorbij Charleroi in de eigen Lotto Arena. Het werd 85-67 voor de Giants. De Sinjoren hadden na een sterk openingskwart via Vanwijn, Dudzinksi en Kingsley na 24-15 een 43-35-bonus op zak halfweg. In de tweede helft ging het via Vanwijn, Lee, Kingsley en Dudzinski naar 56-45 en 68-48. In het slotkwart kon Charleroi na 85-57 via Marnegrave enkel nog wat milderen, maar toen lag in de Lotto Arena de Antwerpse winst allang vast. (16/12 01u00 - De Standaard: Wetenschap)
22x Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: weg weer vrijOp de Antwerpse Ring richting Gent heeft vrijdagavond een tankwagen een olieachtige substantie verloren via een open mangat. Net voor de Kennedytunnel zijn raakten twee rijstroken versperd. Rond 22.15 uur ging de Ring volledig even dicht, een half uur later ging één rijstrook weer open, rond middernacht was de rijbaan weer volledig vrij. (16/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
22x Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: weg weer vrijOp de Antwerpse Ring richting Gent heeft vrijdagavond een tankwagen een olieachtige substantie verloren via een open mangat. Net voor de Kennedytunnel zijn raakten twee rijstroken versperd. Rond 22.15 uur ging de Ring volledig even dicht, een half uur later ging één rijstrook weer open, rond middernacht was de rijbaan weer volledig vrij. (16/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: weg weer vrijOp de Antwerpse Ring richting Gent heeft vrijdagavond een tankwagen een olieachtige substantie verloren via een open mangat. Net voor de Kennedytunnel zijn raakten twee rijstroken versperd. Rond 22.15 uur ging de Ring volledig even dicht, een half uur later ging één rijstrook weer open, rond middernacht was de rijbaan weer volledig vrij. (16/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
22x Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: weg weer vrijOp de Antwerpse Ring richting Gent heeft vrijdagavond een tankwagen een olieachtige substantie verloren via een open mangat. Net voor de Kennedytunnel zijn raakten twee rijstroken versperd. Rond 22.15 uur ging de Ring volledig even dicht, een half uur later ging één rijstrook weer open, rond middernacht was de rijbaan weer volledig vrij. (16/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
22x 'Vermoeide' Phil Taylor opgelucht na stroeve start afscheidstoerneePhil Taylor is redelijk begonnen aan zijn afscheidstoernooi. De 16-voudig wereldkampioen versloeg vanavond zijn landgenoot Chris Dobey, maar liet geen diepe indruk achter. Het werd 3-1. (16/12 00u15 - BN/DeStem)
22x Kromowidjojo zegt na goud dat ze heeft geleerd om constant hard te zwemmenRanomi Kromowidjojo kon haar geluk niet op na haar gouden medaille op de 100 meter vrije slag bij de EK kortebaan in Kopenhagen. De Groningse was vrijdagavond de snelste in een Nederlands record. (16/12 00u15 - Nu.nl: Sport)
22x Inbreker ontkent dat hij in het land wasMiki C. (31), die in Duitsland verblijft, moest zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor een inbraak en een inbraakpoging in Lille in april 2013. Eerder dook zijn voertuig al op bij feiten in Beerse. “Zijn gsm werd na de inbraak geregistreerd in Ranst”, zei de aanklager. Miki C. vroeg de vrijspraak. “Ik was niet eens in België in april 2013”, zei hij. “De auto is van mijn vriendin.” (16/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
22x Inbreker ontkent dat hij in het land wasMiki C. (31), die in Duitsland verblijft, moest zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor een inbraak en een inbraakpoging in Lille in april 2013. Eerder dook zijn voertuig al op bij feiten in Beerse. “Zijn gsm werd na de inbraak geregistreerd in Ranst”, zei de aanklager. Miki C. vroeg de vrijspraak. “Ik was niet eens in België in april 2013”, zei hij. “De auto is van mijn vriendin.” (16/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
22x 'Coming man' Cross opent met zege op WKVanavond dag twee van het WK darts. Michael van Gerwen is al door naar de tweede ronde. Phil Taylor, qua prijzen de beste darter aller tijden, komt vanavond in actie. Eerste ronde (best of 5 sets) Afgelopen Cross (Eng, 20) - Asada (Jap) 3-0 Taylor (Eng, 6) - Dobey (Eng) 3-1 Bunting (Eng, 21) - Van den Bergh (Bel) 3-2 Asada (Jap) - Mathers (Aus) 2-1 (voorronde, best of 3 sets)) (16/12 00u15 - AD.nl)
22x Kempen Insect Valley op zoek naar specialisten en operatorenLees meer > (16/12 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken)
22x Zure reacties doen Gordon pijnGordon vindt het jammer dat een deel van de kijkers zich bedonderd voelt om het einde van Gordon Gaat Trouwen... Maar Met Wie? De zure reacties op sociale media deden hem pijn, zei hij in RTL Late Night. (16/12 00u00 - De Telegraaf: Privé)
22x Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: veel hinderOp de Antwerpse Ring richting Gent heeft vrijdagavond een tankwagen een olieachtige substantie verloren via een open mangat. Net voor de Kennedytunnel zijn raakten twee rijstroken versperd. Rond 22.15 uur ging de Ring volledig even dicht, een half uur later ging één rijstrook weer open. (16/12 00u00 - Gazet van Antwerpen)
22x Zestienvoudig wereldkampioen Taylor moeizaam naar tweede ronde op PDC WK dartsDarter Phil Taylor (PDC-6) heeft zijn pensioen nog even uitgesteld. De zestienvoudige wereldkampioen begon zijn 29e en laatste WK vrijdag met een moeizame 3-1 zege tegen zijn 27-jarige landgenoot Chris Dobey (PDC-38). Het werd 3-2, 3-1, 2-3 en 3-2. “The Power” hoopt zijn laatste toernooi zo lang mogelijk te rekken en wil op nieuwjaarsdag nog één keer om de wereldtitel strijden. (16/12 00u00 - Gazet van Antwerpen)
22x Waarom deze professor nooit zijn pakjes de volgende dag al laat leverenEen keukenrobot voor 23.59 uur bestellen en de volgende dag in huis? Fijn voor de consument, maar nefast voor de gezondheid van de arbeider die ’s nachts uw nieuwe speeltje moet klaarzetten om te versturen. Dat zegt professor Lode Godderis (KU Leuven, foto). Hij pleit voor een ethische manier van online bestellen. “Ik laat mijn pakjes niet meer binnen de 24 uur leveren.” (16/12 00u00 - Het Nieuwsblad)
21x Turkse staatsburgers vragen politiek asiel in GriekenlandEen groep Turkse staatsburgers heeft in Griekenland politiek asiel aangevraagd. De 32 Turken en een vermoedelijke mensensmokkelaar hadden vrijdag... (16/12 15u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Buurtprotest: ‘Nieuwe vuurtoren? Daar gaat ons uitzicht’Provinciebedrijf Westtoer kent een subsidie van 225.000 euro toe voor de bouw van een uitkijktoren op de zeedijk in Wenduine. De gemeente past zelf 100.000 euro bij. Maar de twaalf meter hoge vuurtoren van kunstenaar Guillaume Bijl lokt gemengde reacties uit. (16/12 14u45 - De Standaard)
21x 'Trump steekt mogelijk stokje voor Iran-deals Airbus en Boeing'De regering van de Amerikaanse president Donald Trump gaat mogelijk een stokje steken voor de verkoopplannen van Airbus en Boeing aan Iran. (16/12 13u00 - Nu.nl Economie)
21x Man (37) rijdt onder oplegger en sterftEen 37-jarige man uit Lennik is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een tragisch ongeval op de Gustaaf Van der Steenstraat in Lennik. De man... (16/12 10u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Ambulances gaan er straks anders uitzien: sommige zonder zwaailicht en sirene, andere in felle kleurenMag een ambulance die een bejaarde van het ziekenhuis terug naar het rusthuis brengt met zwaailicht en sirene rijden? Het antwoord is duidelijk neen. Maar het gebeurt nog veel te vaak. Daarom komen er nieuwe strenge regels. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen (gele) ambulances die bijvoorbeeld naar een ongeval worden gestuurd en (witte) ziekenwagens voor niet-dringend ziekenvervoer. (16/12 08u15 - Het Nieuwsblad)
21x Alexander Deprez (22) portretteert zijn zieke vrouw Nathalie (46): "Ik wil dingen tonen die mensen anders verbergen”Lees meer > (16/12 07u15 - De Morgen)
21x Infographic: E-commerce tijdens de feestdagenIn december winkelen mensen wereldwijd vooral op maandag online, op zaterdag juist amper. In Nederland daarentegen worden webshops deze maand juist het vaakst in het weekend bezocht. Dat blijkt uit een analyse van RTB House. Het bedrijf analyseerde online shopgedrag in december, een topmaand voor e-commerce. Tijdens kerst zijn Nederlanders over het algemeen niet online; […] (16/12 06u45 - Emerce)
21x Zeker twee doden bij aardbeving op JavaBij een hevige aardbeving op het Indonesische eiland Java zijn zeker twee personen om het leven gekomen. Ook vielen er zeven gewonden. (16/12 05u15 - AD.nl)
21x COLUMN. “In mijn fantasie wordt de sluikstorter een ongelofelijke smeerlap, die mij uitgekozen heeft om mij het leven zuur te maken”Schrijver Jeroen Olyslaegers, winnaar van de Fintro Literatuurprijs, kijkt wekelijks in CittA met een saterblik naar zijn thuisstad Antwerpen. (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x COLUMN. “In mijn fantasie wordt de sluikstorter een ongelofelijke smeerlap, die mij uitgekozen heeft om mij het leven zuur te maken”Schrijver Jeroen Olyslaegers, winnaar van de Fintro Literatuurprijs, kijkt wekelijks in CittA met een saterblik naar zijn thuisstad Antwerpen. (16/12 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x Charles Groenhuijsen, Madelon de Keizer en Huub OosterhuisEen optimistische Charles Groenhuijsen, een utopische Plato, een verstripte Scrooge, een onbegrepen Europa en andere net verschenen titels. Wie houdt van de wijsheden van Huub Oosterhuis (theoloog, dichter, schrijver), komt aan zijn trekken in Een weg van dagen. Daarin staan teksten van de 84-jarige grand old man van de Ekklesia Amsterdam. Oosterhuis prikkelt zijn lezers graag met bespiegelingen o (16/12 04u15 - de Volkskrant)
21x ‘Wijers opnieuw invloedrijkste persoon’AMSTERDAM (ANP) - Hans Wijers voert voor het vierde jaar op rij de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders aan. De 66-jarige voormalige minister voor D66 en oud-topman van AkzoNobel heeft onder meer bestuurlijke functies bij Shell, Heineken en het Concertgebouw. Het bericht ‘Wijers opnieuw invloedrijkste persoon’ verscheen eerst op Nieuws.nl. (16/12 04u15 - Nieuws.nl)
21x Zure reacties doen Gordon pijnLees meer > (16/12 04u11 - FOK!)
21x Dalilla Hermans over haar man Willem: “Als hij bij mij is, word ik veel minder geviseerd”Opiniemaakster. Moderator van debatten. Tv-gezicht. Sinds deze week de meest gegoogelde vrouw van het land. Het is makkelijk denken dat Dalilla Hermans zó stevig in haar schoenen staat dat ze helemaal geen vent nodig heeft. Niets is minder waar. Achter de Kempense met Rwandese roots staat Willem, een stille kracht en haar allesverterende vlam. Hun eerste dubbelinterview, net voor de finaleweek van De Slimste Mens ter Wereld. “Ik zei tegen Erik Van Looy: ik ken een goeie voor je programma.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x 144 illegale criminelen opgevangen in containersStaatssecretaris Theo Francken deed vrijdagavond de grootste zaal van het vrijetijdscentrum De Schelde vol lopen. Polderbewoners kwamen luisteren naar wat hij te zeggen had over het centrum voor illegalen. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Moskee zamelt geld in voor jeugdcentrumMoskee Safa op de Krijgsbaan in Zwijndrecht wil uitbreiden. “Naast onze gebedsruimte willen we een centrum voor de jeugd oprichten met een sporthal, klaslokalen en een snackbar”, zegt voorzitter Zakaria Soufiani. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Charel overleefde als baby in schoendoos, 76 jaar later komt bisschop naar zijn levenswerk kijkenDe bisschop kwam de jaarlijkse openluchttentoonstelling in Itegem (Heist-op-den-Berg) officieel openen en keek zijn ogen uit. “Dit is heel knap, het ademt de ziel van Kerstmis uit”, was het oordeel van Johan Bonny. Bezieler Karel Laureys genoot met volle teugen van het bezoek. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Snelle Respons Teams krijgen nieuwe auto’s en uniformenTwee jaar na de oprichting blijft de Antwerpse politie schaven aan de Snelle Respons Teams (SRT). Ze krijgen nieuwe auto’s en de teams zullen ook in uniform gaan werken. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x American stafford verminkt baasje na ongelukkige valEen 65-jarige vrouw is aangevallen door haar hond nadat ze een ongelukkige val had gemaakt. Een voorbijganger kon het dier van het slachtoffer halen, maar de vrouw was toen al erg toegetakeld. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Onze columniste: “Misschien heeft mijn jongste wel gelijk. Misschien ben ik gewoon wel een dikke mongool”Gekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (42) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (45) en zonen Ricky (10) en Vinnie (6) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
21x Komt prins Laurent nu echt in vieze papieren? Het zou zo maar kunnen, als je ziet waar hij allemaal geld aan uitgeeftAls prins Laurent 47.100 euro van zijn dotatie verliest, is hij bijna zijn hele nettoloon kwijt, zegt zijn advocaat. Een straf “zonder voorgaande”, waardoor de prins zou moeten beknibbelen. Een mens zou bijna denken dat hij een sukkelaar is, die amper rondkomt. Bijna. Want Laurent ver­zamelde al ruim 5 miljoen euro aan dotaties. Geld dat hij graag uitgeeft, aandure horlogesen tripjes naar Milaan. (16/12 02u15 - Het Nieuwsblad)
21x BASF-topman sabelt Energiepact neer Lees meer > (16/12 01u16 - De Tijd)
21x Bourgeois: ‘Ik teken geen energiepact dat niet rijp is' Lees meer > (16/12 01u16 - De Tijd)
21x Taylor: 'Het vuur in me is weg'Phil Taylor, zestienvoudig wereldkampioen, begon zijn laatste WK vrijdag met een moeizame zege op de 27-jarige Engelsman Chris Dobey: 3-1 (3-2 3-1 2-3 3-2). (16/12 01u15 - Telegraaf: Sport)
21x Andere partijen reageren op samenwerking Open Vld, Groen en M+: “Dit komt niet als een verrassing”Open Vld, Groen en M+ maakten deze week bekend dat ze in oktober volgend jaar opnieuw samen naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken. Wij legden ons oor te luister bij de andere partijen in Mechelen en vroegen hen om een reactie. (16/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Gisteren gemist: Fortuna koploper, PSV-fans in de kou, Bielsa wegIn de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl iedere dag het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdagavond 15 december. (16/12 00u45 - FC update)
21x Acteur Bruce Gray (81) overledenActeur Bruce Gray is overleden. De Canadees stierf woensdag in Los Angeles aan de gevolgen van hersenkanker, melden Amerikaanse media. Gray werd 81 jaar. (16/12 00u30 - De Telegraaf: Privé)
21x Inbreker ontkent dat hij in het land wasMiki C. (31), die in Duitsland verblijft, moest zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor een inbraak en een inbraakpoging in Lille in april 2013. Eerder dook zijn voertuig al op bij feiten in Beerse. “Zijn gsm werd na de inbraak geregistreerd in Ranst”, zei de aanklager. Miki C. vroeg de vrijspraak. “Ik was niet eens in België in april 2013”, zei hij. “De auto is van mijn vriendin.” (16/12 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
20x "Bitcoin draait vooral op stroom uit steenkoolverbranding in China"Enkele dagen geleden berichtten we al dat de digitale munt bitcoin enorm veel energie verbruikt. De munt zelf niet, maar wel de duizenden computerservers die nodig zijn om de alsmaar in waarde stijgende crypto-munt te ondersteunen. (16/12 15u30 - VRT NWS)
20x Annemans voorzitter van Europese extreemrechtse partijEuropees Parlementslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang) is zonet verkozen tot voorzitter van de Europese partij 'Europa van Naties en Vrijheid' (ENV). Hij moet de partij klaarstomen voor de Europese verkiezingen in 2019. (16/12 14u15 - VRT NWS)
20x Schrijfster Heleen Debruyne: 'Ik kan ermee leven dat ik er niet al te aaibaar uitzie'Schrijfster Heleen Debruyne publiceerde dit jaar Vuile lakens, een boek over seksualiteit. En ze liep haar eerste blauwtje op. (16/12 10u45 - Knack)
20x Polen op ramkoers met Brussel nu Senaat akkoord is met omstreden hervorming gerechtshofDe Poolse Senaat heeft vrijdagavond de deur opengezet voor politieke benoemingen van rechters. Met een overweldigende meerderheid gingen de senatoren akkoord met deze zeer omstreden hervorming van het hooggerechtshof. (16/12 10u00 - De Morgen)
20x 'De champagneprijs zal stijgen. Het wordt nog meer een luxeproduct'Tien jaar lang daalde de consumptie in de belangrijkste champagnemarkt Frankrijk. Maar de Belg Paul-François Vranken, de eigenaar van het beursgenoteerde champagnehuis Vranken Pommery, ziet licht aan het einde van de tunnel. 'Paris s'éveille. Langzaamaan gaat het beter met Frankrijk.' (16/12 09u45 - Knack)
20x ‘Mijn dood wordt vergoed, maar mijn leven niet'Zijn verhaal klinkt als een verschrikkelijk deprimerende film. Sven van der Woude werd in 2003 geopereerd aan een perforatie in zijn trommelvlies. „Een simpele ingreep zou het worden”, kijkt Van der Woude terug. Maar die ‘simpele ingreep’ ging fout en leidde uiteindelijk letterlijk tot een strijd op leven en dood met zijn zorgverzekeraar De Friesland. De inmiddels 42-jarige Groninger leeft sinds zijn operatie in een nachtmerrie. „Ik werd na de ingreep wakker met een oorontsteking en vanaf toen ging het van kwaad tot erger.” Er was een bacteriële infectie bijgekomen, waar Van der Woude niet meer vanaf kwam. „Ik slik al veertien jaar antibiotica. In 2015 kreeg ik zelfs een recept voor precies 56.250 antibioticapillen, genoeg voor de komende vijftig jaar! Toen was de relatie met mijn zorgverzekeraar nog goed, want dat werd allemaal vergoed door De Friesland.” Het nadeel van driemaal daags antibiotica slikken is dat patiënten er resistent voor kunnen worden. Precies dat gebeurde dit jaar ook bij Van der Woude. „In augustus vertelden artsen uit Leiden mij dat de antibiotica niet meer werkt en dat ik ben uitbehandeld.” Een bericht dat uiteraard insloeg als een bom. „Ik ben in de afgelopen veertien jaar alles kwijtgeraakt door deze infectie. Ik kon niet meer werken, raakte mijn vrouw kwijt en gleed steeds verder af. Nu heb ik geen sociale contacten meer en woon ik bij mijn vader op het erf in een caravan.” Van der Woude heeft iedere dag pijn, rillingen en griepverschijnselen. Daarnaast is hij inmiddels doof aan één oor en half doof aan het andere. Bovendien lijdt hij aan tinnitus. Hij hoort constant een snoeiharde toon in zijn hoofd. „Daar word ik langzaam krankzinnig van. Vooral ’s nachts is het chaos in mijn hoofd. Ik doe geen oog dicht en zit stijf rechtop in bed. In de nachten slaat vaak de paniek toe, ik word er gek van. Zo wil ik niet verder, mijn leven heeft geen zin meer. Dit moet ophouden.” Totaal gedesillusioneerd en volkomen aan het eind van zijn krachten meldde Van der Woude zich aan bij een levenseindekliniek. „Dat was uiteraard niet een beslissing die ik zomaar even nam. Ik heb hier jaren over nagedacht. Maar zo kon het niet verder. Ik wilde bevrijd worden van deze vreselijke situatie. Dood of levend, dit moest ophouden.” Levenseindekliniek Zorgverzekeraar De Friesland verklaarde de kosten van 3800 euro voor de stervensbegeleiding te vergoeden. Dus de procedure werd in gang gezet. „Maar dit proces wordt nauwkeurig uitgevoerd. Mij werd verteld dat het wel anderhalf jaar kan duren voordat je aan de beurt bent. Zo’n kliniek wil eerst kijken of alle opties voor genezing of een beter leven gebruikt zijn en dat gaat heel zorgvuldig.” Net op het moment dat Van der Woude zich had verzoend met zijn lot zag hij een uitzending van Tros Radar over bacteriofagen. Bacteriofagen zijn virussen: minuscule eiwitpakketjes met daarin een stukje DNA. Fagen injecteren hun DNA in een bacterie, waardoor hun gastheer nieuwe fagen gaat produceren. Uiteindelijk explodeert de bacterie door het grote aantal fagen. In het voormalig Oostblok hebben ze daar bijna honderd jaar ervaring mee. Toen wij in het westen antibiotica gingen gebruiken, was dat in de voormalige Sovjet-Unie te duur. Zij specialiseerden zich in bacteriofagen. De Eliava-kliniek in Tiblisi in Georgië is wat betreft fagen het neusje van de zalm. Positief bericht Van der Woude zocht contact met bacteriofagenkenners in Nederland en die adviseerden hem om een beetje ontstekingsvocht (pus) uit zijn oor op te sturen naar de kliniek in Tblisi. De kliniek zou dan onderzoeken of ze deze bacterie kon bestrijden of niet. Drie weken geleden kreeg Van der Woude antwoord. „Eindelijk een positief bericht, na veertien jaar ellende. De bacterie bleek behandelbaar met een bacteriofaag. De behandeling was ook betaalbaar en kost 100 euro meer dan de stervensbegeleiding van 3800 euro. Dat was geweldig nieuws, want er zijn de afgelopen jaren al aardig wat mensen, die resistent tegen antibiotica waren geworden, gered met bacteriofagen.” Maar het goede nieuws was van zeer korte duur voor Van der Woude. Op 28 november kreeg hij van De Friesland te horen dat een behandeling met bacteriofagen niet wordt vergoed. De reden zou zijn dat het hier niet gaat om een ‘geregistreerd geneesmiddel’.   De afwijzing van zijn zorgverzekeraar was de zoveelste klap in het gezicht van de inmiddels volkomen lamgeslagen Van der Woude. „Mijn dood willen ze vergoeden, maar mijn leven, niet. Het lijkt erop dat ziek zijn een straf is.” Het lijkt inderdaad wrang dat een zorgverzekeraar wel wil betalen om een einde aan iemands leven te maken, maar niet wil meewerken aan een mogelijk laatste levenskans. Helemaal omdat behandelingen als reïncarnatietherapie, acupunctuur en halotherapie, die ook zeker niet te boek staan als ‘geregistreerd geneesmiddel’, wel vergoed worden. „Als mijn behandeling nou tonnen zou kosten, dan begrijp ik dat de zorgverzekeraar niet wil meewerken, maar 3900 euro? 100 euro meer dan mijn dood hen zou kosten? Dan krijg je echt een gevoel dat je niet gewenst bent in het leven.” Reactie De Friesland Namens De Friesland reageert Gerrie Riemersma op deze delicate zaak. „Het is voor het eerst dat een verzekerde ons een vraag heeft gesteld over het vergoeden van een behandeling met bacteriofaag in Georgië”, legt Riemersma de beslissing van de zorgverzekeraar uit. „Aangezien dit om een experimentele therapie gaat, is dit in Nederland geen zorg die uit de basisverzekering wordt vergoed. Sterker nog, die mogen we niet eens vergoeden. Dit hebben we ook laten weten aan de verzekerde nadat hij de vraag in de mail had gesteld. Door alles wat we nu weten, concluderen wij dat dit een bijzonder gevoelige kwestie is. Binnenkort gaan we met de verzekerde om tafel om verder over de situatie en de eventuele behandelmogelijkheden te praten. Zeker als het om zo’n ingrijpende kwestie gaat, willen we onze verzekerden graag steunen.” Van der Woude is blij met de reactie van De Friesland. „Dit is hoopgevend, al blijf ik sceptisch. Maar natuurlijk grijp ik dit met beide handen aan.”   OVER METRO DOSSIER Elke zaterdag vind je bij Metro verhalen over spraakmakende zaken. We kennen het, doordeweeks moet alles vlug, maar gelukkig is er in het weekend tijd om lekker lang te lezen over opzienbarende onderwerpen. Boeiend? Absoluut! Schokkend? Soms. Confronterend? Misschien. Interessant, met een knipoog en vanuit meerdere perspectieven belicht? Altijd! Ditmaal: zorgverzekeringen. Waar moet je op letten als je wil switchen, kloonpolissen en een persoonlijk verhaal.  Lees ook: De ‘kloonpolis’: oplichting of marketing? Lees ook: Switchen van zorgverzekering: dit moet je weten   (16/12 06u00 - Metro)
20x Officiële instemming met opstart kleuterschoolDe Ranstse gemeenteraadsleden komen weer samen voor de gemeenteraad van maandag 18 december in het Oelegemse Vrieselhof vanaf 20u. (16/12 06u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x AFM wijst aanbieders bitcoins op zorgplichtLees meer > (16/12 05u13 - Beurs.nl)
20x Schade en enkele doden door aardbeving JavaZeker twee mensen zijn om het leven gekomen door een aardbeving vrijdagavond voor de kust van Java. Ook raakten zeven personen gewond en werden circa honderd huizen beschadigd of verwoest. (16/12 03u15 - Reformatisch Dagblad)
20x Canadees miljardairsechtpaar dood gevondenIn de Canadese stad Toronto zijn de miljardair Barry Sherman en zijn vrouw thuis dood gevonden. Sherman was oprichter van het farmaciebedrijf Apotex. De politie zegt dat het paar onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen. De 75-jarige Sherman en zijn vrouw Honey werden gevonden door agenten. Die waren naar het huis gegaan na een melding 'van medische aard', zegt de politie. De precieze doodsoorzaak van het stel wordt onderzocht. Sherman was volgens de Toronto Star een van de rijkste mensen van Canada. Zijn bedrijf Apotex is naar eigen zeggen de op zes na grootste medicijnmaker ter wereld. Hij en zijn vrouw stonden ook bekend als filantropen. Jaarlijks gaven ze miljoenen aan goede doelen. Gezondheidsminister Hoskins van de provincie Ontario spreekt van een droevige dag. Hij omschrijft de twee als 'fantastische mensen, ongelooflijke filantropen en grote leiders in de gezondheidszorg'. (16/12 02u30 - NOS.nl)
20x Jeugdpastor doorbreekt taboe na gameverslaving: “Ik kan nog altijd hervallen”Nick Hannes (26) uit Geel is sinds kort jeugdpastor in Turnhout en hij heeft een bijzondere boodschap voor de jongeren. Hij wil het taboe rond gameverslaving doorbreken. “Ik ben zelf verslaafd geweest”, zegt hij. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x Legendarisch tv-programma ‘Soundmixshow’ herleeft in het FakkeltheaterDe Soundmixshow herrijst uit de jaren negentig in het Antwerpse Fakkeltheater. Hilde De Baerdemaeker imiteert vakkundig enkele wereldsterren. Micha Marah en Fred Bekky uit de vakjury van weleer geven de actrice alvast enkele tips. Zanger Bart Kaëll kruipt dan weer in de strakke huid van presentator... Bart Kaëll. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x Waarom de Lange Klarenstraat plots dé hippe straat van Antwerpen isJong, stads geweld weet dit al langer. De Lange Klarenstraat, gelegen tussen winkelbombast Meir en de Lange Nieuwstraat, is al lang geen gewone doorsteekweg meer. Waar hier een decennium geleden geen ene moer te beleven viel, is dit vandaag een bruisend stukje Antwerpen met een eigen karakter. (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
20x De Warmste Week, ook voor bedrijven: maar waar ligt de grens tussen oprechte steun en commercieel gewin?Radiozender Studio Brussel start vanaf maandag weer met de Warmste Week van Music for Life om geld in het laatje te brengen voor duizend goede doelen. Ook veel bedrijven springen op die kar en beloven bijvoorbeeld een schenking voor elk product dat de klant van hen koopt. Valt de Warmste Week wel te verenigen met commercieel gewin? (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
20x Experts kritisch voor uitbreiding pmd-zak: “Meer recycleren? Liever minder plastic in huis”“Intuïtief zou je denken dat dit een schitterende zaak is. Maar verschillende studies hebben aangetoond dat het opdrijven van recyclage maar weinig effect op het milieu heeft.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
20x "Geef dierenasielen Vlaams geld"CD&V vindt dat Vlaanderen de dierenasielen geld moet geven, maar die lijken daar niet per se op te wachten. “Subsidies hebben voordelen, maar zeker ook nadelen. Onze autonomie is ons veel waard.” (16/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
20x Chef diplomatie: ‘Het buitenland is terug. En daar houden we niet van' Lees meer > (16/12 01u31 - De Tijd)
20x De jackpot van Land Invest Lees meer > (16/12 01u16 - De Tijd)
20x Sevruga is nieuwe kaviaarbar tegenover 't FornuisSterrenchef Johan Segers en zijn dochter Annabel openen Sevruga tegenover ’t Fornuis. In de nieuwe horecazaak staat kaviaar centraal. “Men weet vaak niet welke kaviaar te kopen. Daarbij willen wij helpen”, aldus de chef. (16/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x Sterrenchef Johan Segers opent kaviaarbarSterrenchef Johan Segers en zijn dochter Annabel openen Sevruga tegenover ’t Fornuis. In de nieuwe horecazaak staat kaviaar centraal. “Men weet vaak niet welke kaviaar te kopen. Daar willen wij bij helpen”, aldus de chef. (16/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x Sterrenchef Wouter Van Tichelen herontdekt zichzelf in Brasserie WouterAls jonge kok kreeg Wouter Van Tichelen al een ster. Tot de crisis klanten weg hapte en de sterrenzaak sloot. Omdat het bleef jeuken, opende hij Brasserie Wouter in Stabroek. “Ik geef mijn eigen invulling aan het begrip brasserie.” (16/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x Eenvoudige winst voor Antwerp GiantsAntwerp Giants ging eenvoudig voorbij Charleroi in de eigen Lotto Arena. Het werd 85-67 voor de Giants. De Sinjoren hadden na een sterk openingskwart via Vanwijn, Dudzinksi en Kingsley na 24-15 een 43-35-bonus op zak halfweg. In de tweede helft ging het via Vanwijn, Lee, Kingsley en Dudzinski naar 56-45 en 68-48. In het slotkwart kon Charleroi na 85-57 via Marnegrave enkel nog wat milderen, maar toen lag in de Lotto Arena de Antwerpse winst allang vast. (16/12 01u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
20x Eenvoudige winst voor Antwerp GiantsAntwerp Giants ging eenvoudig voorbij Charleroi in de eigen Lotto Arena. Het werd 85-67 voor de Giants. De Sinjoren hadden na een sterk openingskwart via Vanwijn, Dudzinksi en Kingsley na 24-15 een 43-35-bonus op zak halfweg. In de tweede helft ging het via Vanwijn, Lee, Kingsley en Dudzinski naar 56-45 en 68-48. In het slotkwart kon Charleroi na 85-57 via Marnegrave enkel nog wat milderen, maar toen lag in de Lotto Arena de Antwerpse winst allang vast. (16/12 01u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
20x Eenvoudige winst voor Antwerp GiantsAntwerp Giants ging eenvoudig voorbij Charleroi in de eigen Lotto Arena. Het werd 85-67 voor de Giants. De Sinjoren hadden na een sterk openingskwart via Vanwijn, Dudzinksi en Kingsley na 24-15 een 43-35-bonus op zak halfweg. In de tweede helft ging het via Vanwijn, Lee, Kingsley en Dudzinski naar 56-45 en 68-48. In het slotkwart kon Charleroi na 85-57 via Marnegrave enkel nog wat milderen, maar toen lag in de Lotto Arena de Antwerpse winst allang vast. (16/12 01u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
20x Eenvoudige winst voor Antwerp GiantsAntwerp Giants ging eenvoudig voorbij Charleroi in de eigen Lotto Arena. Het werd 85-67 voor de Giants. De Sinjoren hadden na een sterk openingskwart via Vanwijn, Dudzinksi en Kingsley na 24-15 een 43-35-bonus op zak halfweg. In de tweede helft ging het via Vanwijn, Lee, Kingsley en Dudzinski naar 56-45 en 68-48. In het slotkwart kon Charleroi na 85-57 via Marnegrave enkel nog wat milderen, maar toen lag in de Lotto Arena de Antwerpse winst allang vast. (16/12 01u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
20x Eenvoudige winst voor Antwerp GiantsAntwerp Giants ging eenvoudig voorbij Charleroi in de eigen Lotto Arena. Het werd 85-67 voor de Giants. De Sinjoren hadden na een sterk openingskwart via Vanwijn, Dudzinksi en Kingsley na 24-15 een 43-35-bonus op zak halfweg. In de tweede helft ging het via Vanwijn, Lee, Kingsley en Dudzinski naar 56-45 en 68-48. In het slotkwart kon Charleroi na 85-57 via Marnegrave enkel nog wat milderen, maar toen lag in de Lotto Arena de Antwerpse winst allang vast. (16/12 01u00 - Gazet van Antwerpen)
20x Taylor: Het vuur is verdwenen, het maakt me kapotNa afloop van zijn met 3-1 gewonnen partij tegen Chris Dobey wilde Phil Taylor niet met de pers praten. Via de PDC kwam er toch een mini-reactie. Daarin stelt de 16-voudig wereldkampioen dat hij niet in goeden doen is. ,,Het is vreselijk, het maakt me kapot.” (16/12 00u30 - BN/DeStem)
20x Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: weg weer vrijOp de Antwerpse Ring richting Gent heeft vrijdagavond een tankwagen een olieachtige substantie verloren via een open mangat. Net voor de Kennedytunnel zijn raakten twee rijstroken versperd. Rond 22.15 uur ging de Ring volledig even dicht, een half uur later ging één rijstrook weer open, rond middernacht was de rijbaan weer volledig vrij. (16/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
20x Spotify sluit deal met ChinezenLees meer > (16/12 00u13 - Nieuwsblad: Geldzaken)
20x Topman SVB naar Binnenlandse ZakenVakbond FNV Publiek Belang is verbijsterd over de overstap van SVB-topman Maarten Schurink naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij treedt vermoedelijk in maart in dienst als secretaris-generaal. (16/12 00u00 - De Telegraaf)
20x Dimitri Vegas & Like Mike in Sportpaleis: het ideale cadeau van de SintÉén ding valt dit jaar wel héél hard op bij Dimitri Vegas & Like Mike in het Sportpaleis, al van zodra je de inkomhal binnenstapt: het hoog aantal kinderen. En dan hebben we het niet denigrerend over zestienjarigen die te jong zijn om naar Tomorrowland te gaan. Nee, acht- en negenjarigen die – al dan niet na lang aandringen – een kaartje cadeau kregen van de Sint of voor Kerstmis. “Het is hun eerste concert, maar ze kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen. Tenslotte luisteren ze thuis ook al de hele tijd naar deze muziek”, zegt een ouderpaar. Elders klinkt het lachend zo: “Wij wilden komen en onze zonen meenemen was makkelijker dan een babysitter regelen.” Jong geleerd… (16/12 00u00 - Gazet van Antwerpen)
20x Evi Van Acker voor de elfde keer gekroond tot Zeilster van het JaarEvi Van Acker is donderdag in het Kasteel van Namen door de Koninklijke Belgische Zeilfederatie uitgeroepen tot Zeilster van het Jaar 2017. Bij de mannen mocht Yachtzeiler Jonas Gerckens de trofee in ontvangst nemen. (15/12 23u30 - Het Belang van Limburg)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

69x Amerikaanse politica stopt campagne omwille van 'MeToo-beschuldiging'16/12 00u00 - Het Laatste Nieuws: Een Amerikaanse politica beëindigt haar campagne vanwege oude beschuldigingen van seksuele intimidatie. Het is mogelijk de eerste keer dat een...
66x "Ze gaan met hun jeans in het water en bedreigen medewerkers": zwemdag voor vrouwen loopt uit de hand16/12 13u00 - Het Laatste Nieuws: Elke vrijdag vanaf 17 uur zijn enkel vrouwen toegelaten in een stedelijk zwembad in de Duitse stad Hannover. Dat loopt echter niet van een leien...
55x Politie is op zoek naar deze man. Hij steelt bankkaarten en haalt veel geld van rekeningen slachtoffers16/12 12u00 - Het Laatste Nieuws: De politie is op zoek naar een man die bankkaarten steelt en vervolgens grote sommen geld van de bankrekeningen van zijn slachtoffers haalt. De...
49x Test-Aankoop waarschuwt: koop deze boormachine niet15/12 23u15 - Het Belang van Limburg: Test-Aankoop heeft een probleem vastgesteld met de veiligheid van een boormachine. De consumentenorganisatie voert elk jaar een test uit van boormachines en achtte het na slechte resultaten van een specifiek model nodig een waarschuwing uit te sturen.
42x Nigel Farage: "Mijn obsessie om de EU te verlaten heeft mijn leven geruïneerd"16/12 16u00 - Het Laatste Nieuws: Het streven naar zijn ultieme doel - de brexit - is niet goed uitgedraaid voor het persoonlijke leven van Nigel Farage. Hij is nu single en blut.
42x Republikeinen zijn het eens over belastingplan: belastingvermindering voor de rijken en minder winstbelasting16/12 04u15 - Het Laatste Nieuws: De Republikeinen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn het eens geworden over de grootste hervorming van het Amerikaanse...
41x Politie staat voor raadsel: man (70) vliegt plots in brand op straat en sterft16/12 08u30 - Het Laatste Nieuws: De Londense politie zit met de handen in het haar. De 70-jarige John Nolan vatte op straat plots vuur en stierf later in het ziekenhuis aan zware...
40x Nederlands koppel treft acht slapende Albanese asielzoekers aan in woning16/12 11u30 - Het Laatste Nieuws: Stap je samen met je partner nietsvermoedend je huis binnen, liggen er in de woonkamer acht wildvreemde mannen op de grond te slapen. Klinkt als...
40x Reistip: Vlucht vertraagd? Schakel de hulp in van Airhelp16/12 02u30 - de Volkskrant: Vlucht vertraagd? Airhelp regelt uw claim Wat doe je als je bij de gate hoort dat je vlucht is vertraagd, overboekt of zelfs geschrapt? Veel reizigers gaan in de zombiestand en wachten af, een enkeling stort zich woedend op de vertrekbalie, een ander probeert een zielig verhaal. De laatste strategie kan helpen bij een overboekte vlucht, maar als het vliegtuig er niet is, kun je slechts informeren
39x Redacties die in het SCP-rapport (veel) nieuws las, moet zich de vraag stellen: vervullen we onze taak als filter wel goed genoeg?16/12 02u30 - Volkskrant Economie: De Volkskrant deed deze week keurig en uitgebreid verslag van De sociale staat van Nederland 2017 van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). In deze bijzondere editie blikken de onderzoekers terug op de afgelopen 25 jaar. De conclusies zullen voor menigeen een verrassing zijn geweest: het gaat Nederland en de Nederlanders beter dan vroeger en dat vinden we zelf ook. Het beeld dat oprijst uit h

Statistieken

Artikels:
38231
Gelezen:
35989
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven