maandag 24 juni 2019, week 26


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 
69x Luxeflat met macabere geschiedenis en villa met zwembad en vluchttunnels: Mexico veilt eigendommen drugsbazenIn Mexico zijn 27 eigendommen geveild die de overheid in beslag had genomen van drughandelaars. Het ging onder meer om luxueuze onderduikadressen... (24/06 00u00 - Het Laatste Nieuws)
62x Motorrijder komt om in MerksemEen motorrijder is vanochtend om het leven gekomen in het Antwerpse district Merksem. Hij kwam aan de Bredabaan ter hoogte van het Fort van Merksem... (24/06 08u15 - Het Laatste Nieuws)
57x Vrouw valt in slaap op vlucht naar Toronto. Als ze wakker wordt is ze alleen op donker vliegtuigEen vrouw heeft op de Facebookpagina van luchtvaartmaatschappij Air Canada het verhaal gedaan van wat ze twee weken geleden naar eigen zeggen... (23/06 23u00 - Het Laatste Nieuws)
56x Aardbeving in Rome, geen schadeIn de buurt van de Italiaanse hoofdstad Rome is er zondagavond een aardbeving gemeten met een magnitude van 3,7. Er zijn geen meldingen van... (24/06 00u30 - Het Laatste Nieuws)
56x Dode en zeven gewonden bij aanval op Saoedische luchthavenBij een aanval van Jemenitische Houthi-rebellen op de luchthaven van Abha in het zuidwesten van Saoedi-Arabië zijn zondagavond een dode en zeven... (24/06 00u15 - Het Laatste Nieuws)
52x Overbevolking, agressie en beschavingsziekten: ze zijn zo oud als de eerste nederzettingenNa een kwarteeuw sporen ontleden in één van de oudste nederzettingen ter wereld komen archeologen tot opmerkelijke bevindingen. (24/06 03u15 - De Standaard)
51x ‘Rechercheopleidingen moeten snel beter’De opleidingen tot rechercheur bij de Politieacademie moeten snel verbeteren, vindt de Inspectie Justitie en Veiligheid. Volgens deze dienst schiet zowel de Nationale Politie als de Politieacademie al jaren tekort bij de opsporingsopleiding. (24/06 13u30 - Reformatisch Dagblad)
51x Meisje (3) leeft zes dagen naast lichaam overleden moederEen driejarig meisje in de Franse stad Perpignan heeft zes dagen lang naast het lichaam van haar overleden moeder doorgebracht. Het kindje werd op... (24/06 07u30 - Het Laatste Nieuws)
50x De aandacht voor de eikenprocessierups is overdreven, het diertje hoort gewoon bij de natuurAlle eiken omhakken, het leger inschakelen, nestkastjes ophangen of de gasbrander erop. Wie over de eikenprocessierups leest, ziet de meest uiteenlopende oplossingen voorbij komen. De overlast is dit jaar drie maal zo groot als eerdere jaren, want er zijn simpelweg meer eikenprocessierupsen. Meer rupsen betekent meer haartjes die branden en tot tot ernstige verwondingen kunnen leiden bij honden en geven klachten. (24/06 22u45 - Gelderlander)
50x Vlaanderen controleert reële uitstoot van 100.000 auto'sVlaanderen gaat zelf meten hoeveel auto's en vrachtwagens echt vervuilen en gebruikt daarvoor een speciale scanner om de uitlaatgassen te meten.... (24/06 06u30 - Het Laatste Nieuws)


50x Gastland Frankrijk stuurt Brazilië en sterspeelster Marta na verlengingen naar huis op WK vrouwenvoetbalFrankrijk blijft meedoen in het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land. De thuisploeg stuurde Brazilië in Le Havre na verlengingen naar huis. Het duel in de achtste finales eindigde op 2-1. In de 106e minuut maakte aanvoerster Amandine Henry de beslissende treffer. Frankrijk speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en titelhouder Verenigde Staten. (24/06 00u15 - Het Belang van Limburg)
48x Aangereden man (54) uit Rijswijk overledenEen 54-jarige man uit Rijswijk die zondagavond werd aangereden door een 32-jarige motorrijder uit Den Haag, is later die avond in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Dat maakte de politie maandag bekend. (24/06 13u30 - Reformatisch Dagblad)
47x Gedetineerde in gevangenis Beveren weigert naar binnen te gaan na wandelingIn de gevangenis van Beveren weigert een gedetineerde naar binnen te gaan na de wandeling. Dat bevestigt de woordvoerder van het Gevangeniswezen aan VRT NWS. De man is op een afdak geklommen. De politie en het gevangenispersoneel hebben geprobeerd om op hem in te praten, maar voorlopig zonder succes. (24/06 00u00 - VRT NWS)
46x Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: ‘Heb de hele weg naar huis zitten huilen’Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.’’ (24/06 22u45 - Gelderlander)
44x Bas Smit laat laatste wens van ernstig zieke tweeling uitkomen: ‘Heb de hele weg naar huis zitten huilen’Hij moest na afloop vechten tegen de tranen. Bas Smit, de echtgenoot van presentatrice Nicolette van Dam (34), heeft vandaag een laatste wens van twee ernstig zieke meisjes in vervulling laten gaan. In een emotioneel bericht op Instagram blikt Smit terug op ‘een hele mooie emotionele dag’. ,,Ik heb werkelijk de hele weg naar huis zitten huilen.’’ (24/06 22u45 - BN/DeStem)
43x Vitens: wees extra zuinig met waterDrinkwaterbedrijf Vitens roept klanten maandag op om op tropische dagen extra zuinig te zijn met water. Volgens het bedrijf wordt op warme dagen zo’n 40 procent extra water verbruikt. Als dat een paar dagen duurt, kan de druk op de waterleiding wegvallen. (24/06 13u30 - Reformatisch Dagblad)
42x ‘Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack’De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd. (24/06 22u45 - Reformatisch Dagblad)
42x KPN: 'Telefoonstoring niet veroorzaakt door hack'De storing in het telefoonverkeer van KPN lijkt niet het gevolg te zijn van een hack. Dat heeft Joost Farwerck, lid van de raad van bestuur van KPN, tegen Nieuwsuur gezegd. (24/06 22u45 - Gelderlander)
42x RIVM waarschuwt voor smogIn heel Nederland is dinsdag kans op smog door ozon en dus op een slechte luchtkwaliteit. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). Vanaf maandagmiddag is er vooral in het oosten van het land al kans op. (24/06 13u30 - Reformatisch Dagblad)
42x Oud-minister moet getuigen in zaak-PochDe advocaten van oud-piloot Julio Poch mogen enkele getuigen horen over zijn uitlevering in 2009 aan Argentinië. Het gaat onder anderen om oud-justitieminister Ernst Hirsch Ballin en een oud-directeur van Transavia, waar Poch werkte. De overheid verzette zich tegen de verhoren, die bij de rechter-commissaris gaan plaatsvinden, maar de rechter in Rotterdam wees maandag het verzoek van Poch’s advocaten Geert-Jan en Carry Knoops deels toe. (24/06 13u30 - Reformatisch Dagblad)
42x Rechtszaak tegen cannabisclub Trekt Uw Plant: 'Deze vervolging moet zero tolerance-boodschap in de verf zetten'Donderdag aanstaande valt het vonnis in de rechtszaak tegen Trekt Uw Plant, de bekendste cannabisclub van ons land. Professor Tom Decorte, criminoloog aan de UGent, vreest zware, volgens hem buitenproportionele straffen. (24/06 05u30 - Knack)
41x Vlaanderen meet reële uitstoot van 100.000 auto'sVlaanderen gaat zelf meten hoeveel auto's en vrachtwagens echt vervuilen en gebruikt daarvoor een speciale scanner om de uitlaatgassen te meten. Dat melden de kranten van Mediahuis. (24/06 05u15 - Knack)
40x Doodsoorzaak 900 varkens nog niet opgehelderdDe doodsoorzaak van de ruim 900 varkens in een schuur in Winterswijk is nog steeds niet duidelijk. „Wij kunnen er nog niets over zeggen, we zijn het nog aan het onderzoeken”, zegt een woordvoerster van inspectiedienst NVWA. (24/06 13u30 - Reformatisch Dagblad)
39x Vader (70) zoekt in vijver naar vermiste geestelijk gehandicapte zoon (39) en verdrinktEen man heeft de zoektocht naar zijn geestelijk gehandicapte zoon met het leven moeten bekopen. De 70-jarige man verdronk in een vijver nabij de... (24/06 09u45 - Het Laatste Nieuws)
39x "Je zag die leeuwen denken: "Wat is me dat voor iets?""Het was alle hens aan dek afgelopen zaterdag in het Tobe Zoological Park in Japan. Er werd immers een rampoefening gehouden, mocht een van de leeuwen in de dierentuin het plots op een lopen zetten. Maar de echte leeuwen leken weinig onder de indruk, toen ze te zien kregen voor wie publiek en personeel bang moesten zijn, mochten zij uit hun kooien breken. Het pluchen verkleedpak van een van de medewerkers werkte vooral op de lachspieren en de beelden van de oefening gingen dan ook snel viraal. (24/06 09u00 - VRT NWS)
38x Marie (21) zou in komende uren bevallen van Louis, maar beiden sterven bij zwaar ongevalTwee bijzonder zware ongevallen hebben afgelopen weekend in Wallonië het leven geëist van drie jonge mensen. Een van de slachtoffers was een... (24/06 13u45 - Het Laatste Nieuws)
38x Vlaams Belang claimt zitje in raad van bestuur UniaVlaams Belang heeft recht op een zitje in de raad van bestuur van gelijkekansencentrum Unia en zal dat ook opeisen. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag. (24/06 07u15 - Knack)
37x Grote partij softdrugs gevonden in bedrijfspand DongenDONGEN - De politie heeft maandagochtend in een bedrijfspand in Dongen een grote partij softdrugs gevonden. Het gaat volgens de politie zowel om hennep als hasj, met een straatwaarde van vermoedelijk zo’n 800.000 euro. (24/06 22u15 - BN/DeStem)
35x Brussel bestudeert jobplan voor mensen zonder papieren Lees meer > (24/06 08u16 - De Tijd)
35x Daimler waarschuwt opnieuw voor tegenvallende winst Lees meer > (24/06 08u16 - De Tijd)
34x Hoe houd je je huis koel zónder airco? Enkele trucjes uit de fysicaZodra de warmte in je woning is gekropen, wordt de hittegolf echt ondraaglijk. Met een beetje fysica is het toch mogelijk om het binnen aangenamer te maken. (24/06 15u45 - De Standaard)
34x Beleggerswaakhond eist uitleg over koersexplosie Fastned Lees meer > (24/06 10u17 - De Tijd)
34x Vlaams Belang claimt zitje in raad van bestuur Unia Lees meer > (24/06 08u16 - De Tijd)
34x Aandeelhouderswissel op til bij Econopolis Lees meer > (24/06 08u16 - De Tijd)
34x D'haeseleer (VB) en Francken (N-VA) zijn de politici waar Unia het meest aantal meldingen over krijgtUnia heeft vorig jaar bijna 270 meldingen gekregen over uitspraken van politici of partijen. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum spreekt in haar... (24/06 08u15 - Het Laatste Nieuws)
33x Opperklimaatspijbelaar Anuna De Wever heeft diplomaSpijbelen, het hoeft niet nefast te zijn voor een diploma. Klimaatspijbelaar nummer één, Anuna De Wever (18), slaagde met glans in haar laatste... (24/06 19u15 - Het Laatste Nieuws)
33x Uiterst giftig Portugees oorlogsschip gesignaleerd in Benidorm: 7 badgasten gewondOp drie stranden in het Spaanse Benidorm is een tijdlang een zwemverbod van kracht geweest nadat er Portugese oorlogsschepen waren gesignaleerd.... (24/06 14u30 - Het Laatste Nieuws)
33x Minimumruimte voor appartementen in Antwerpen: "Als projectontwikkelaars creatief zijn, is heel veel mogelijk"Lees meer > (24/06 09u00 - VRT NWS)
33x Politie dreigt met staking tijdens Gentse FeestenDe Gentse lokale politie dreigt met een staking tijdens de Gentse Feesten. Dat meldt Het Laatste Nieuws maandag. De vakbonden eisen dringend extra... (24/06 04u30 - Het Laatste Nieuws)
33x Partij van Turkse president Erdogan lijdt historische verkiezingsnederlaag: kandidaat-burgemeester in Istanbul moet verlies toegevenDe AKP-kandidaat bij de heruitgave van de burgemeesterverkiezingen in de Turkse stad Istanbul, Binali Yildirim, heeft zondagavond zijn verlies toegegeven. Eind maart was de overwinning al, verrassend, voor oppositiekandidaat Ekrem Imamoglu, maar de AKP van president Recep Tayyip Erdogan diende een klacht in tegen die uitslag en kreeg een nieuwe stembusgang. (24/06 00u30 - Het Nieuwsblad)
33x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasseMallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit. (24/06 00u15 - Het Belang van Limburg)
32x Twee gewonden, één ernstig, na steekpartij in AmsterdamDoor een steekpartij in Amsterdam zijn vandaag twee mensen gewond geraakt, van wie één levensgevaarlijk. De politie is op zoek naar twee mogelijke... (24/06 13u15 - Het Laatste Nieuws)
32x Hele week snikheet in West-Europa : in Frankrijk klimt het kwik tot 40 °CVrijwel heel Frankrijk wordt de hele week getroffen door hitte, met temperaturen die vanaf woensdag de 40 graden bereiken. Franse media spreken van... (24/06 11u45 - Het Laatste Nieuws)
32x Gedetineerde brengt nacht door op afdak gevangenis BeverenIn de gevangenis van Beveren is omstreeks 18 uur zondagavond een gedetineerde na de avondwandeling op een afdak gekropen. (24/06 08u45 - De Standaard)
32x Ook vandaag wordt zoektocht naar Théo (18) niet hervat, onderzoek gaat verderDe zoektocht naar onze vermiste landgenoot Théo Hayez (18) in het Australische Byron Bay is vandaag maandag niet hernomen. Dat zegt de politie, die... (24/06 06u30 - Het Laatste Nieuws)
31x CEO Brussels Airlines: “We scheiden van Eurowings maar moeten wel meteen naar de fitness”“We scheiden van Eurowings, maar we moeten wel meteen naar de fitness.” Zo kondigde Christina Foerster, de CEO van Brussels Airlines, naar verluidt... (24/06 13u30 - Het Laatste Nieuws)
31x Provinciale politiek Limburg akkoord met reddingsplan voor Maaslijn: 35 miljoen extraMAASTRICHT - Provinciale Staten zijn unaniem akkoord gegaan met een extra investering van ongeveer 35 miljoen euro voor de elektrificatie van de Maaslijn. Ondanks de duizelingwekkende bedragen vrezen veel partijen dat het niet de laatste keer is dat ze de beurs hebben moeten trekken. (24/06 13u30 - Gelderlander)
31x Meer asielaanvragen in Europese UnieHet aantal asielaanvragen in de EU is in de eerste vijf maanden van dit jaar met 11 procent gestegen ten opzichte van die periode in 2018. Meer dan... (24/06 10u15 - Het Laatste Nieuws)
31x ?Bod op casino-imperium Caesars' Lees meer > (24/06 09u17 - De Tijd)
31x Vakbonden voeren actie aan hoofdzetel Allianz in Brussel Lees meer > (24/06 09u17 - De Tijd)
31x Daimler op pechstrook van Euroopese beursrally Lees meer > (24/06 09u17 - De Tijd)
31x Dode en zeven gewonden bij aanval op Saudische luchthavenBij een aanval van Jemenitische Houthi-rebellen op de luchthaven van Abha in het zuidwesten van Saudi-Arabië zijn zondagavond een dode en zeven... (24/06 06u45 - Het Laatste Nieuws)
30x Hilde Sabbe over holebi's (in Brussel): "De tijd die wij hebben gekregen, moeten we de moslimgemeenschap ook gunnen"Lees meer > (24/06 12u30 - VRT NWS)
30x Hoe lobbywerk van de Belgische gemeenten een omstreden Europese pijplijn in leven houdtBelgië steunt een nieuwe pijplijn die Europa in tweeën splijt. De reden? Lobbywerk van de Belgische gemeenten, die via Fluxys en Publigas een aardige stuiver kunnen verdienen. Dat blijkt uit onderzoek van Knack. (24/06 11u45 - Knack)
30x Zeven jaar cel voor bestuurder die 5-jarig meisje doodreedDe 22-jarige autobestuurder die in augustus het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte waarbij een meisje van vijf omkwam, is veroordeeld tot zeven jaar cel en een rijverbod van elf jaar. (24/06 10u30 - De Standaard)
30x "Nederlaag in Istanbul is blamage voor Erdogan, die wellicht vervroegde verkiezingen mag uitschrijven"Lees meer > (24/06 10u15 - VRT NWS)
30x "Nederlaag in Istanbul is blamage voor Erdogan die wellicht vervroegde verkiezingen mag uitschrijven"Lees meer > (24/06 09u00 - VRT NWS)
30x Te warm om te werken? Dat weet de thermometer nietMet temperaturen boven 30 graden wordt het de komende dagen heet in ons land. Te warm om te werken? Dat vertelt alleen een ‘vochtige globethermometer’ u. (24/06 07u45 - De Standaard)
30x Gastland Frankrijk stuurt Brazilië en sterspeelster Marta na verlengingen naar huis op WK vrouwenvoetbalFrankrijk blijft meedoen in het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land. De thuisploeg stuurde Brazilië in Le Havre na verlengingen naar huis. Het duel in de achtste finales eindigde op 2-1. In de 106e minuut maakte aanvoerster Amandine Henry de beslissende treffer. Frankrijk speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en titelhouder Verenigde Staten. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen)
29x Temperaturen in Frankrijk lopen op tot 47 graden: examens 800.000 Franse leerlingen uitgesteldIn Frankrijk heeft minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer beslist om de eindexamens voor het ‘nationale diploma’ - die afgelegd moeten worden... (24/06 18u00 - Het Laatste Nieuws)
29x Zo voorkom je autopech bij deze warme temperaturenPechverhelper Touring raadt elke weggebruiker aan om met deze hitte goed voorbereid op pad te gaan, mét een fles water. Wist u bijvoorbeeld dat u... (24/06 17u00 - Het Laatste Nieuws)
29x Zo maak je zelf een goedkope aircoEen koelbox, een ventilator, een blok ijs, een elleboogstuk en een wipzaagje. Meer heb je niet nodig om je eigen airco te maken... (24/06 12u45 - Het Belang van Limburg)
29x Dit zijn de zwarte dagen op de weg: wanneer je beter wel en niet op vakantie vertrektDe grote uittocht naar Frankrijk en Italië zal dit weekend al gepaard gaan met files in België, Frankrijk en Zwitserland. VAB verwacht op zaterdag al lange files. ‘Maar in juli en augustus volgen de drukste weekends’, zegt VAB. (24/06 11u30 - De Standaard)
29x oudsbergen: Onderzoek zandwinning tussen Meeuwen en OpglabbeekDe Vlaamse overheid overweegt om op termijn zand te winnen in Oudsbergen. Het gemeentebestuur tast bij de natuur- en landbouwsector af wat zij hiervan vinden en welke kansen dit kan opleveren. In dit proces laat de gemeente Oudsbergen zich bijstaan d... (24/06 09u00 - Limburgnieuws.be)
29x Brussel wil mensen zonder papieren een opleiding en job gevenActiris wil mensen zonder papieren aan werk helpen. Op die manier wil het Brusselse werkgelegenheidsagentschap de 20.700 openstaande vacatures, voornamelijk in knelpuntberoepen, wegwerken, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het plan stuit op grote weerstand. 'Dit komt neer op een collectieve regularisatie. Daar kan geen sprake van zijn', aldus asielminister Maggie De Block (Open Vld). (24/06 08u15 - De Morgen)
29x Xavier Taveirne (38): ‘Spijt is wat de kat schijt’Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: presentator Xavier Taveirne (38). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten? (24/06 08u00 - De Morgen)
29x KMI waarschuwt met code oranje voor hitte: wat betekent dat?Lees meer > (24/06 07u00 - VRT NWS)
29x Verstappen: "Het was een beetje een eenzame race"Lees meer > (24/06 00u23 - FOK!)
28x Hoe houdt u het hoofd koel tijdens (te) warme nachten?Het is vandaag weer zomers zwoel buiten. Doordat de warmte nog in huis hangt, wordt het niet voor iedereen evident om de slaap te vatten in een eerder warme slaapkamer. Maar met deze tips raakt u tijdens deze zwoele nacht misschien toch wat sneller in dromenland. (24/06 16u00 - VRT NWS)
28x Maag- en slokdarmkanker vastgesteld bij VUB-rector Caroline PauwelsBij VUB-rector Caroline Pauwels is maag- en slokdarmkanker vastgesteld. Dat meldt de Brusselse universiteit. (24/06 11u45 - De Standaard)
28x Vittorio (56) is tiende Amerikaanse toerist die in mysterieuze omstandigheden overlijdt op Dominicaanse RepubliekOp de Dominicaanse Republiek is een tiende Amerikaanse toerist in mysterieuze omstandigheden gestorven. Dat bevestigen het Amerikaanse ministerie... (24/06 11u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Ons kent onsIedere dag een kersverse cartoon van Zaza. (24/06 10u30 - De Morgen)
28x Steeds vaker bestuurlijke vervolging voor milieuschendingenDe parketten sturen bijna de helft van de processen-verbaal voor milieuovertredingen door naar de Vlaamse administratie om een bestuurlijke boete... (24/06 10u00 - Het Laatste Nieuws)
28x Aantal klachten bij Unia verdubbeld: 'Mensen pikken die discriminatie niet meer'In vijf jaar tijd verdubbelde het aantal klachten bij Unia. Veel klachten gaan over discriminatie wegens iemands gezondheid of handicap. (24/06 06u45 - De Standaard)
28x Psychologische steun voor verantwoordelijke fataal treinongeval, familie van Brent stapt naar rechter: “We gaan het hier niet bij laten”Zowel het Leuvense gerecht, de FOD Mobiliteit als spoorwegbeheerder Infrabel is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van de dood van Brent Van Eylen (20) op een overweg in Aarschot. Intussen is duidelijk dat er een menselijke fout gemaakt is in het seinhuis van Aarschot. De verantwoordelijke is totaal van de kaart en krijgt gepaste begeleiding. “Hisj zal niet zelf moeten opdraaien voor de kosten”, zeggen experts. (24/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
27x Vreg vecht terugdraaiende teller bij digitale meter aan bij Grondwettelijk HofDe Vlaamse energieregulator Vreg stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het artikel uit het Vlaams decreet over de digitale meters, waardoor... (24/06 14u15 - Het Laatste Nieuws)
27x Springende voshaai in Noordzee gespot: “Superzeldzaam beest”Op de Noordzee is tussen de Duitse eilanden Borkum en Helgoland, nabij de Waddeneilanden, vorige week een voshaai gespot die een aantal keer uit het water sprong. Het spectaculaire tafereel is tot grote vreugde van de biologen van natuurcentrum Ecomare vastgelegd op film. (24/06 13u45 - Het Nieuwsblad)
27x Maggie De Block tegen inschakeling mensen zonder papierenOntslagnemend minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) kant zich tegen de mogelijkheid om mensen zonder papieren in te schakelen om zo de openstaande vacatures in Brussel in te vullen. Ook voor haar voorganger Theo Francken (N-VA) en voor Vlaams Belang is dat een no pasaran. (24/06 11u45 - Knack)
27x Hoe herken je een beroerte van je oog?Als je zicht plots of in enkele dagen tot weken tijd pijnloos vermindert, heb je mogelijk een infarct of trombose van je netvlies. Raadpleeg meteen een oogarts om de schade te beperken. (24/06 11u30 - Knack)
27x Goed slapen, de warmte buiten houden en fris werken? Zo houdt u het koel tijdens de hitteHet is een oud zeer bij hete dagen: slapeloze nachten door hoog oplopende temperaturen in de slaapkamer. Hier verzameld: de beste tips en adviezen om het koel te houden, thuis, op de werkvloer en onderweg. (24/06 09u15 - De Morgen)
27x Zoektocht naar Théo gaat pas verder als er concreet spoor isDe zoektocht naar de 18-jarige vermiste Belg Theo Hayez in Australië is maandag niet hernomen. Dat zegt de politie, die haar onderzoek wel... (24/06 08u45 - Het Laatste Nieuws)
27x Gedetineerde in gevangenis Beveren weigert naar binnen te gaan en brengt nacht door op afdakDe gedetineerde in de gevangenis van Beveren die gisterenavond heeft geweigerd om naar binnen te gaan na de wandeling, zit nog altijd op een afdak. Dat bevestigt de woordvoerder van het Gevangeniswezen aan VRT NWS. De politie en het gevangenispersoneel hebben geprobeerd om op hem in te praten, maar voorlopig zonder succes. (24/06 08u00 - VRT NWS)
27x FORMATIEBLOG. Open VLD wil 'shutdown' als regering uitblijftWe hebben een nieuw Vlaams Parlement, en een nieuwe Kamer. Nu nog nieuwe regeringen. Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken op federaal niveau verder, Bart De Wever (N-VA) leidt de Vlaamse gesprekken. (24/06 07u15 - De Standaard)
27x Daimler waarschuwt, deel III Lees meer > (24/06 07u10 - De Tijd)
27x Van Dam in achterhoede op PGA ChampionshipGolfster Anne van Dam is op het Women’s PGA Championship in de achterhoede geëindigd. De Nederlandse prof zakte op de laatste dag van de derde major van het jaar naar de 71ste plaats. Ze had 77 slagen nodig voor de 18 holes, haar minste omloop van de vier op de Hazeltine National in het Amerikaanse Chaska (Minnesota). (24/06 00u45 - AD: Sport)
27x Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden op Indiase bergEen team van de Indiase grenspolitie heeft zondag op de Indiase berg Nanda Devi zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de politie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist. (24/06 00u30 - Gelderlander)
26x VAB zet meer medewerkers in om extra oproepen door hitte op te vangen (en geeft enkele tips)VAB zet 20 procent extra personeel in bij de vroege ochtend- en avondploeg om de extra oproepen door de hitte op te vangen. Mensen verplaatsen zich... (24/06 13u30 - Het Laatste Nieuws)
26x VN: “Gezinnen van IS-strijders moeten worden teruggehaald ”Familieleden van buitenlandse IS-strijders die vastzitten in Syrië moeten teruggehaald worden naar hun eigen land. Vooral kinderen hebben veel te... (24/06 12u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Op en top zomerse week, tropisch warm met temperaturen van 30 graden en meerHet was al puffen en zweten en dat wordt deze week niet anders met tropische temperaturen van om en bij de 30 graden. Alleen woensdag kan het in het noordwesten van het land ietwat afkoelen. De tip van weervrouw Sabine: 'Zorg voor voldoende verkoelingen, drink geregeld en draag lichte kleding'. (24/06 09u00 - VRT NWS)
26x Jeremy Hunt maakt nog een kans tegen Boris JohnsonZou de politieke tweekamp tussen favoriet Boris Johnson en de zelfverklaarde underdog Jeremy Hunt dan toch spannend worden? Uit een opinieonderzoek bleek dit weekend dat de huidige minister van Buitenlandse Zaken, anders dan is aangenomen, zeker niet kansloos is bij de strijd om het Britse premierschap. Wie is hij eigenlijk? (24/06 08u00 - De Morgen)
26x Zoekacties naar vermiste Théo Hayez voorlopig niet hervatIn het Australische kuststadje Byron Bay zijn de zoekacties naar de vermiste Belg Théo Hayez (18) maandag niet hervat. (24/06 07u45 - De Standaard)
26x Politie Brussel start intern onderzoek na confrontatie met jongerenDe politie van Brussel is een intern onderzoek gestart naar mogelijk overdreven geweld van agenten donderdagnacht in de hoofdstad. (24/06 07u45 - De Standaard)
26x Vlaams Belang in raad van bestuur Unia? ‘Ik hoop op mensen met expertise’Vlaams Belang heeft recht op een zitje in de raad van bestuur van gelijkekansencentrum Unia. ‘Het kan een instrument zijn om een cliché te ontkrachten’, reageert Unia-directrice Els Keytsman. (24/06 07u30 - De Standaard)
26x Reisverzekering of ziekenfonds: wie moet u bellen als u uw been breekt op vakantie?Medische kopzorgen op reis? De overgrote meerderheid van de Belgen kan beroep doen op de bijstandscentrale van zijn mutualiteit. Maar moet u dan ook nog een reisverzekering nemen? En wie belt u in dat geval eerst? Radio 2-programma 'De inspecteur' zocht het uit. (24/06 07u00 - VRT NWS)
26x Pompeo gaat in Saoedi-Arabië en Emiraten over Iran-crisis pratenDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gaat de komende dagen naar Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten om er over de crisis met Iran te praten. Dat heeft hij zondag aangekondigd. Hij zal er passeren op weg naar India, waar hij dinsdag een bezoek aanvat. (23/06 22u45 - Knack)
26x business: Essers neemt Gebroeders Hoefnagels Transport over en zet verder voet aan de grond in NederlandLogistiek dienstverlener H.Essers heeft het Nederlandse bedrijf Gebroeders Hoefnagels Transport, met vestigingen in Asten en Weert, overgenomen. Deze overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Ze past in de verde... (21/06 12u15 - Limburgnieuws.be)
25x Kushners aanpak stuit op veel kritiekHet economisch deel van Jared Kushners vredesplan voor Israël en de Palestijnen, lijkt al dood bij geboorte. Alles is politiek in dit conflict, maar daarover geen letter. (24/06 21u30 - NRC.nl: Wetenschap)
25x Petrus (14) uit Mol is al bijna maand vermist: wie heeft hem gezien?Child Focus heeft een opsporingsbericht verspreid voor een 14-jarige jongen uit Mol. Petrus Van Wijk werd voor het laatst gezien op 30 mei en... (24/06 16u00 - Het Laatste Nieuws)
25x Medisch materiaal op reis: wat mag er in de handbagage?Geraak je met een pacemaker door de veiligheidscontrole op de luchthaven? Mogen vloeibare geneesmiddelen in de handbagage? En in welke landen is een reservebril verplicht? 7 vragen over reizen en medische spullen. (24/06 11u00 - Knack)
25x Vlaams Belang in raad van bestuur van gelijkekansencentrum Unia? "Zullen ons zitje innemen"Omdat de fractie van Vlaams Belang in het Vlaams Parlement na de verkiezingen fors gegroeid is, krijgt de partij plots het recht om een aantal vertegenwoordigers in raden van bestuur te leveren. Ook in die van gelijkekansencentrum Unia, zo achterhaalde De Morgen. En de partij is niet van plan om die kans te laten schieten. (24/06 10u15 - VRT NWS)
25x Dat men een maandenlange onbestuurbaarheid gemakkelijk accepteert, toont hoe ver de politiek afgedreven isCarl Devos is politicoloog (UGent). Zijn column verschijnt elke maandag in De Morgen. (24/06 08u00 - De Morgen)
25x ‘Hij heeft het gewoon slim gespeeld’: moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen vrijNoureddine Cheikhni, een van de drie tot levenslang veroordeelde moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen, komt na 11 jaar en 5 maanden vrij. ‘Je kunt niks doen’, reageert vader Johan Van Nieuwenhuysen moedeloos. ‘Hij heeft het gewoon slim gespeeld.’ (24/06 08u00 - De Morgen)
25x Opnieuw meer meldingen over discriminatie: "Vooral gezondheid en handicap vormen pijnpunt"Lees meer > (24/06 07u00 - VRT NWS)
25x Haalt-ie het? Enkel ‘hel van het Noorden’ ligt nog tussen Nederlandse zwemheld en finish ElfstedentochtDe Nederlandse zwemmer Maarten van der Weijden zal, als alles volgens plan verloopt, vanavond om 19 uur finishen na 196 km zwemmen. Maar eerst moet hij ‘de hel van het Noorden’ trotseren, waar het vorig jaar misliep. (24/06 06u45 - De Standaard)
25x Australië haalt kinderen IS-strijders weg uit SyriëAustralië heeft zes Australische kinderen geëvacueerd uit Syrië die door hun ouders waren meegenomen toen die zich aansloten bij terreurbeweging... (24/06 06u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Zo kunnen constructeurs niet meer sjoemelen: van elke auto die passeert, controleert Vlaanderen de uitstootVier jaar na het losbarsten van het dieselschandaal bindt Vlaanderen de strijd aan met voertuigen die te veel uitstoten. Ze meet nu zelf hoeveel auto’s en vrachtwagens echt vervuilen. Daarvoor dient een speciale scanner die op vijf locaties de uitlaatgassen scant. “Mogelijk worden voertuigfabrikanten straks op hun verantwoordelijkheden gewezen met deze resultaten.” (24/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
25x Verlies in Istanbul kan Erdogan ook nationaal duur komen te staanIstanbul viert feest na de overwinning van oppositiekandidaat Imamoglu. De kwakkelende campagne van Erdogans partij AKP toonde structurele zwaktes die hem ook nationaal duur kunnen komen te staan. (23/06 22u30 - De Standaard)
25x Sint-Truiden: Joy Joy is een fantastisch evenementDe examens zijn voor (bijna) iedereen ten einde. In Sint-Truiden vieren duizenden kinderen dat steevast op kinderfestival Joy Joy, het grootste in Haspengouw. De 19de editie stond in het teken van superhelden en vond voor het eerst ook plaats verspre... (23/06 21u15 - Limburgnieuws.be)
25x Zonhoven: Bestuurder onder invloed van drugs vlucht weg van politiecontroleTijdens een politiecontrole in Zonhoven probeerde een bestuurder te vluchten. Na een korte achtervolging werd hij onderschept door de politie. De man was onder invloed van drugs. In totaal werden er tijdens de controle 4 bestuurders onder invloed van... (21/06 11u00 - Limburgnieuws.be)
25x Dilsen-Stokkem: Jimmy Vleminx uit Dilsen is beste heftruckchauffeur van ons landVorige zaterdag organiseerde Motrac Handling & Cleaning de Belgian LindeCup, het jaarlijks kampioenschap heftruck rijden. 40 gepassioneerde heftruckchauffeurs, allen actief in Belgische kmo's en grote bedrijven, demonstreerden er tijdens praktische k... (20/06 11u30 - Limburgnieuws.be)
25x Bree: Drie vrachtwagenchauffeurs betrapt bij diefstal in bedrijfspandAan een bedrijfspand op het Industrieterrein Kanaal Noord zijn dinsdagmiddag drie vrachtwagenchauffeurs gearresteerd op verdenking van diefstal. Politie CARMA ontving dinsdagochtend een melding vanuit een bedrijf op het Industrieterrein Kanaal Noord.... (19/06 16u45 - Limburgnieuws.be)
24x Levenslang voor man die 91-jarige passagier op metrosporen duwdeIn het Verenigd Koninkrijk is een 47-jarige man vandaag tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor twee pogingen tot moord. Paul Crossley... (24/06 20u15 - Het Laatste Nieuws)
24x In Turkije start omstreden proces tegen betrokkenen bij Gezi-park-protestZestien mensen die in 2013 betrokken waren bij het Gezi-park-protest in de Turkse stad Istanbul moeten vanaf vandaag voor de rechter verschijnen. Ze riskeren een levenslange gevangenisstraf omdat ze de regering omver zouden hebben willen werpen. Mensenrechtenorganisaties spreken van een 'heksenjacht'. (24/06 13u45 - VRT NWS)
24x Aantal doden ingestorte flat in Cambodja loopt op tot 28, twee overlevenden gevondenHet aantal mensen dat is omgekomen bij het instorten van een flat in Cambodja is opgelopen tot 28. Terwijl reddingswerkers alle hoop hadden... (24/06 12u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Is er nog een koninklijk huwelijk op til? Prinses Beatrice is dolverliefdPrinses Beatrice (30) is naar verluidt “stapelverliefd” op haar vriend Edoardo en dus doen de geruchten over een mogelijk huwelijk volop de ronde. De twee traden in maart voor het eerst als koppel naar buiten. (24/06 12u30 - Het Nieuwsblad)
24x Rosa Rademakers volgt Christine Van Broeckhoven op bij het Vlaams Instituut voor BiotechnologieChristine Van Broeckhoven, wereldtop inzake onderzoek naar Alzheimer, gaat volgend jaar met pensioen. Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie vond in Rosa Rademakers de geschikte opvolger als directeur van de afdeling Moleculaire Neurologie. (24/06 11u30 - VRT NWS)
24x Op zoek naar de wortels van MS: 'We hebben vandaag nog te weinig zicht op de ziekte'In België werken wetenschappers in diverse onderzoeksinstellingen dagelijks in alle stilte aan het ontrafelen van multiple sclerose (MS). Dankzij giften en acties van honderden Belgen aan de Charcot Stichting. (24/06 11u00 - Knack)
24x Is er nog een koninklijk huwelijk op til? Prinses Beatrice is dolverliefdPrinses Beatrice (30) is naar verluidt “stapelverliefd” op haar vriend Edoardo en dus doen de geruchten over een mogelijk huwelijk volop de ronde. De twee traden in maart voor het eerst als koppel naar buiten. (24/06 10u30 - Het Belang van Limburg)
24x Fileleed op E17 richting Gent: drie kwartier aanschuiven, vanaf vandaag ook gewijzigde verkeerssituatie door werkenDoor een ongeval met twee vrachtwagens in Lokeren waren maandagochtend de midden- en rechterrijstrook versperd en was het een uur aanschuiven. Intussen is de rijbaan weer vrijgemaakt, maar houd wel nog rekening met drie kwartier vertraging. (24/06 10u30 - Het Nieuwsblad)
24x Aantal doden ingestorte flat in Cambodja loopt op tot 25Het aantal mensen dat is omgekomen bij het instorten van een flat in Cambodja is opgelopen tot 25 Gevreesd wordt dat onder de brokstukken van het... (24/06 09u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Van hemel naar hel door blessure: Nafi Thiam verplettert concurrentie, maar mist Europees recordNafi Thiam rolde dit weekend de rode loper uit naar een Europees record maar zag zich dan pootje gelapt door haar eigen lichaam. Haar elleboog maakt haar onoverwinnelijk en kwetsbaar tegelijk. Thiam won met groot overwicht in Talence, maar ze stapte wel in tranen van de piste. (24/06 08u00 - De Morgen)
24x Kiss op Graspop: hou toch eens je mondVermoeidheid na drie dagen festival, en een loom gevoel door de hitte: Kiss moest zondagavond op Graspop de gunst van het publiek verdienen. Als de band speelde was het er doorgaans op, maar te veel gepalaver haalde de vaart uit de set. Desondanks weinig barsten in de make-up, en een waardig afscheid. (24/06 04u45 - Het Nieuwsblad)
24x Bewezen: vrouwen verouderen sneller in het gezicht dan mannen Vrouwen lijden sneller gezichtsverliesHet gezicht van vrouwen veroudert sneller dan dat van mannen, met een demarrage rond de menopauze. Dat blijkt uit internationaal onderzoek. “Niet voor niets hoor je vaak dat mannen mooier verouderen dan vrouwen”, zegt plastisch chirurg Ivar van Heijningen. (24/06 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden in de HimalayaEen team van reddingswerkers heeft zondag in de Himalaya zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de Indiase grenspolitie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist. (24/06 00u45 - BN/DeStem)
24x Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden in de HimalayaEen team van reddingswerkers heeft zondag in de Himalaya zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de Indiase grenspolitie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist. (24/06 00u45 - De Stentor)
24x Argentinië met hakken over de sloot door na zege op QatarArgentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Copa América in Brazilië. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni won vanavond in de Arena do Grêmio in Porto Alegre met 2-0 van Qatar, dat op uitnodiging meedoet aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi. (24/06 00u45 - AD: Sport)
24x Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden in de HimalayaEen team van reddingswerkers heeft zondag in de Himalaya zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de Indiase grenspolitie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist. (24/06 00u45 - AD.nl)
24x Argentinië met hakken over de sloot door na zege op QatarArgentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Copa América in Brazilië. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni won vanavond in de Arena do Grêmio in Porto Alegre met 2-0 van Qatar, dat op uitnodiging meedoet aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi. (24/06 00u45 - AD.nl)
24x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasseMallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen)
24x pelt: Jumbo opent supermarkt in Pelt en LanakenJumbo wil het Belgische supermarktlandschap vernieuwen. Eind 2019 openen de eerste Belgische Jumbo-supermarkten in Rijkevorsel, Pelt en Lanaken. In 2020 komen daar nog zo'n 12 tot 15 supermarkten in Vlaanderen bij. Op termijn ziet Jumbo potentieel vo... (21/06 10u15 - Limburgnieuws.be)
24x Bree: Twintigers in levensgevaarOp de Gruitroderkiezel botste woensdagnamiddag rond 16.45 uur een wagen tegen een boom. 'Een 22-jarige man uit Peer en een 21-jarige vrouw uit Oudsbergen werden met zware verwondingen en in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis'... (20/06 20u45 - Limburgnieuws.be)
24x Genk: Politiemotard gekwetst na achtervolgingEen motard van Politie CARMA kwam woensdagavond ten val tijdens het achtervolgen van een bromfietser en raakte gewond. De bromfietser ontvluchtte een politiecontrole aan C-Mine. Twee minderjarige jongens werden gearresteerd. De inspecteu... (20/06 20u45 - Limburgnieuws.be)
24x Halen: Twintigtal wilde katten naar dierenasiel gebrachtNaar aanleiding van verschillende klachten uit de buurt werden een twintigtal wilde katten overgebracht naar het dierenasiel Sint-Truiden. De politie Limburg Regio Hoofdstad kreeg al een hele tijd klachten van buurtbewoners dat er aan een woning in d... (20/06 11u00 - Limburgnieuws.be)
24x Tongeren: Studeren in de bibliotheek met drankjes, snacks en smoothiesSchepen van Onderwijs Guy Schiepers: 'Samen studeren blijkt geen tijdelijke trend. Jongeren vinden opnieuw massaal de weg naar de rustige omgeving van onze bibliotheek. Wij zijn vanuit dienst Onderwijs dan ook tevreden dat de bibliotheek zich engagee... (19/06 16u45 - Limburgnieuws.be)
24x Sint-Truiden: Goed nieuws voor de bijenpopulatie in Sint TruidenMet de ondertekening van het charter bijvriendelijke gemeente engageert Sint-Truiden zich om deze negatieve tendens om te buigen. De stad neemt allerlei initiatieven om de bijensterfte op het grondgebied een halt toe te roepen en uiteindelijk de popu... (19/06 11u45 - Limburgnieuws.be)
23x Gent opent eerste volledig ticketloze parking van BelgiëIn Gent is de eerste ticketloze parking van België geopend. Bestuurders rijden de parking in, waarop een camera de nummerplaat in een databank opneemt. De slagboom herkent ook het voertuig bij het uitrijden, bestuurders krijgen nooit een ticket in de hand. (24/06 17u30 - De Standaard)
23x Twee straaljagers neergestort in DuitslandIn het noorden van Duitsland zijn twee Eurofighter-straaljagers neergestort, zo bevestigt het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken van de... (24/06 15u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Ontex tuimelt naar diepterecord Lees meer > (24/06 13u18 - De Tijd)
23x Binnenkort op reis met het vliegtuig? Zo gebruik je het bagagerek dus nietDeze passagier heeft het wellicht nogal moeilijk met ruimtelijk inzicht. Wanneer hij zijn bagage in het bagagerek wilde steken, verliep dat niet zo vlot. De man zag niet in dat hij zijn valiesje een kwartslag moest draaien, tot hilariteit van medepassagiers. Gelukkig kwam een stewardess hem helpen. Kijk alvast nog eens hoe het moet, om zelf niet in de problemen te raken bij uw vlucht naar uw vakantiebestemming binnenkort. (24/06 12u30 - Het Belang van Limburg)
23x Brussel wil mensen zonder papieren een opleiding en job geven maar kan rekenen op kritiek: ‘Geen collectieve regularisaties, ook niet via achterpoortjes’Actiris wil mensen zonder papieren aan werk helpen. Op die manier wil het Brusselse werkgelegenheidsagentschap de 20.700 openstaande vacatures, voornamelijk in knelpuntberoepen, wegwerken, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het plan stuit op grote weerstand. 'Dit komt neer op een collectieve regularisatie. Daar kan geen sprake van zijn', aldus asielminister Maggie De Block (Open Vld). Ook voor haar voorganger Theo Francken (N-VA) en voor Vlaams Belang is dat een no pasaran. (24/06 11u45 - De Morgen)
23x Motorrijder woest na aanrijding met quad: “fuck you!”Een motorrijder was een rustig ritje aan het maken door de Cedar Hills in de VS toen hij plots brutaal werd aangereden. Een quad in tegengestelde richting reed erg onstuimig en maaide de man van de weg. De motorrijder kon nog ‘fuck you’ roepen, maar dat had de quadbestuurder al lang niet meer gehoord. (24/06 11u45 - Het Nieuwsblad)
23x VUB-rector Caroline Pauwels heeft maag- en slokdarmkankerLees meer > (24/06 11u30 - VRT NWS)
23x Brussels Airlines wordt dan toch geen lowcostmaatschappijBrussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings, maar zal nauwer aansluiten bij andere Lufthansa-maatschappijen, kondigt Lufthansa aan. (24/06 11u15 - Het Laatste Nieuws)
23x De Arabische wereld in cijfers over religie, vrouwenrechten en homoseksualiteitUit een studie uitgevoerd bij meer dan 25.000 mensen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika blijkt dat steeds minder mensen zich als ‘religieus’ aangeven. Het grootschalige onderzoek peilde naar veel thema’s, waaronder seksualiteit, migratie en vrouwenrechten. (24/06 11u15 - De Standaard)
23x Zo vat u de slaap tijdens tropische nachtenHet is een oud zeer bij hete dagen: slapeloze nachten door hoog oplopende temperaturen in de slaapkamer. Hier verzameld: de beste tips en adviezen om het koel te houden, thuis, op de werkvloer en onderweg. (24/06 11u00 - De Morgen)
23x Open VLD lanceert shutdown om druk op begrotingsketel te houdenOm te vermijden dat er in de toekomst nog begrotingen worden overgeslagen omdat er op dat moment geen meerderheid is, wil Open VLD een shutdown in het leven roepen, zoals dat ook in Amerika bestaat. Geen begroting betekent dat de overheidsdiensten worden gesloten. “Het voordeel is dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt”, zegt professor Herman Matthijs. (24/06 11u00 - Het Nieuwsblad)
23x Maag- en slokdarmkanker vastgesteld bij VUB-rector Caroline PauwelsBij VUB-rector Caroline Pauwels is maag- en slokdarmkanker vastgesteld. Dat meldt de Brusselse universiteit maandag. Vicerector Romain Meeusen en de andere vicerectoren zullen Pauwels tijdelijk in haar taken bijstaan tijdens de intensieve behandeling. (24/06 11u00 - Het Nieuwsblad)
23x Dit zijn de zwarte dagen op de weg: wanneer je beter wel en niet op vakantie vertrektDe grote uittocht naar Frankrijk en Italië zal dit weekend al gepaard gaan met files in België, Frankrijk en Zwitserland. VAB verwacht op zaterdag al lange files. “Maar in juli en augustus volgen de drukste weekends”, zegt VAB. (24/06 10u45 - Het Nieuwsblad)
23x Motorrijder komt om het leven bij ongeval op Bredabaan in MerksemBij een verkeersongeval op de Bredabaan in Merksem (Antwerpen) is maandagochtend een motorrijder om het leven gekomen, dat bevestigt de politiezone Antwerpen. Verschillende getuigen verklaarden aan de politie dat de motard aan het spookrijden was. (24/06 09u30 - Het Nieuwsblad)
23x Aantal doden ingestorte flat in Cambodja loopt op tot 24Het aantal mensen dat is omgekomen bij het instorten van een flat in Cambodja is opgelopen tot zeker 24. Gevreesd wordt dat onder de brokstukken... (24/06 09u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Gentse politie dreigt met staking tijdens Gentse FeestenDe Gentse politie dreigt met een staking tijdens de Gentse Feesten. De vier vakbonden hebben daar een gemeenschappelijke stakingsaanzegging voor ingediend. Ze vragen dringend extra aanwervingen. (24/06 09u00 - VRT NWS)
23x “Als het echt zo heet is ben ik blij dat ik mag werken: zo warm hebben de weermannen en -vrouwen het graag zelfElke dag kondigen ze aan of de zon zal schijnen, maar wat vinden de weermannen en -vrouwen nu zelf het leukste weer? En hoe koelen zij af in deze hitte? (24/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
23x Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden op Indiase bergEen team van de Indiase grenspolitie heeft zondag op de Indiase berg Nanda Devi zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de politie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist. (24/06 00u30 - AD.nl)
23x Gastland Frankrijk stuurt Brazilië en sterspeelster Marta na verlengingen naar huis op WK vrouwenvoetbalFrankrijk blijft meedoen in het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land. De thuisploeg stuurde Brazilië in Le Havre na verlengingen naar huis. Het duel in de achtste finales eindigde op 2-1. In de 106e minuut maakte aanvoerster Amandine Henry de beslissende treffer. Frankrijk speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en titelhouder Verenigde Staten. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
23x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasseMallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
23x Politie zoekt mogelijk gewapende personen na inbraak ZeddamZEDDAM - De politie is op zoek naar twee mogelijk gewapende personen in Zeddam die gevlucht zijn nadat ze betrapt zijn na een inbraak in een huis aan de Majellastraat in Zeddam. Dit gebeurde rond 21.45 uur. Dat meldt de politie in een Burgernetbericht. (24/06 00u15 - Gelderlander)
23x Gastland Frankrijk stuurt Brazilië en sterspeelster Marta na verlengingen naar huis op WK vrouwenvoetbalFrankrijk blijft meedoen in het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land. De thuisploeg stuurde Brazilië in Le Havre na verlengingen naar huis. Het duel in de achtste finales eindigde op 2-1. In de 106e minuut maakte aanvoerster Amandine Henry de beslissende treffer. Frankrijk speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en titelhouder Verenigde Staten. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
23x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasseMallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
23x VIJF trakteert kijkers op 'One Hot Summer'Het belooft een hete zomer te worden op VIJF, want de vrouwenzender pakt onder de noemer ONE HOT SUMMER uit met de zwoelste zomerprogramma's. (24/06 00u00 - TV-Visie)
23x Peuter bijna verdronken in zwembad: ‘Ouders, blijf in de buurt’In Deerlijk is zaterdagnamiddag bijna een kind verdronken. Het tweejarig jongetje lag bewusteloos in het zwembad. Zijn moeder was maar even binnen geweest. (23/06 23u00 - De Standaard)
23x Historische nederlaag voor Erdogans partij in Istanboel Lees meer > (23/06 22u07 - De Tijd)
23x Verkiezingen Istanbul: kandidaat van Turkse president Erdogan geeft zijn verlies toeDe AKP-kandidaat bij de heruitgave van de burgemeestersverkiezingen in de Turkse stad Istanboel, oud-premier Binali Yildirim, heeft zondagavond zijn verlies toegegeven. Ekrem Imamoglu, oppositiekandidaat bij de heruitgave van de burgemeestersverkiezingen in Istanboel, heeft zijn hand zondagavond al uitgestoken naar president Recep Tayyip Erdogan (23/06 21u00 - Knack)
23x Lummen: Onderhoudswerken Klaverblad LummenTijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni 2019 voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken m... (19/06 16u45 - Limburgnieuws.be)
23x oudsbergen: Sanelco: Groot en kleinhandel voor alle elektrische materialen, verlichting, domotica en ventilatieOp zoek naar elektrische installatiematerialen, verlichting, ventilatie of wil je meer weten over de mogelijkheden van domotica? Eén adres: Sanelco! in Oudsbergen (Opglabbeek). Sanelco heeft nog meer in huis: Designlampen, schakelaars, terrasverwarme... (19/06 10u00 - Limburgnieuws.be)
22x Steven Broos neemt ontslag als raadslidSteven Broos, fractieleider van oppositiepartij Brasschaat 2012, dient zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Broos gaat opnieuw studeren. “Mijn taak als directeur Financiën en Onderwijsorganisatie in Sint-Eduardus is niet te combineren met nieuwe studies en de politiek. Daarom laat ik mijn zitje in de Brasschaatse gemeenteraad aan Kasper Vanpoucke”, zegt Steven Broos. Broos zetelt in de gemeenteraad sinds 2006 en voerde altijd stevig oppositie. Toch was hij vaak ook zeer constructief. Broos was vooral begaan met mobiliteit, verkeersveiligheid, jeugd, sport, onderwijs en milieu. Zijn partij ging na de verkiezingen van oktober van vijf zetels naar vier. (24/06 22u30 - Gazet van Antwerpen)
22x Twee straaljagers neergestort na botsing in Duitsland, 1 piloot levend teruggevondenIn het noorden van Duitsland zijn twee Eurofighter-straaljagers neergestort, nadat de toestellen tegen elkaar botsten in de lucht. Beide piloten... (24/06 16u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Terugdraaiende teller zonnepanelen: waakhond stapt naar Grondwettelijk HofDe Vlaamse energieregulator Vreg stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het artikel uit het Vlaams decreet over de digitale meters, waardoor eigenaars van zonnepanelen nog vijftien jaar het voordeel van de terugdraaiende teller kunnen krijgen. Dat heeft de regulator maandag bekendgemaakt. (24/06 14u30 - Knack)
22x Passagier valt in slaap en wordt wakker in leeg vliegtuigEen passagier van Air Canada werd op 9 juni wakker in een geparkeerd en donker vliegtuig, nadat ze tijdens de vlucht in slaap was gevallen. Air Canada onderzoekt de zaak. (24/06 12u30 - De Standaard)
22x Helft meer mensen in Arabische wereld noemt zichzelf ‘niet religieus’Uit een studie uitgevoerd bij meer dan 25.000 mensen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika blijkt dat steeds minder mensen zich ‘religieus’ noemen. Het grootschalige onderzoek peilde naar veel thema’s, waaronder seksualiteit, migratie en vrouwenrechten. (24/06 11u45 - De Standaard)
22x Brussels Airlines wordt geen lagekostenmaatschappij en krijgt eigen plaats binnen Lufthansa-groepLees meer > (24/06 11u30 - VRT NWS)
22x Waarom kinderen van hoogopgeleiden langer levenToen bleek dat de afkomst van een moeder in grote mate de gezondheid van haar baby bepaalt, zette de Amsterdamse AMC-universiteit een grootschalig vervolgonderzoek op. Bij aanvang in 2003 werden 8.000 vrouwen en hun ongeboren kinderen gevolgd. Die kinderen zijn inmiddels 16 en hoewel het onderzoek nog loopt tot 2028, kunnen al enkele conclusies worden getrokken. Zoals: hoogopgeleide moeders krijgen gezondere kinderen. En daarom zijn de eerste duizend levensdagen van een kind bepalend voor de gezondheid in het latere leven. (24/06 11u00 - De Morgen)
22x Michèle De Bruyne: “Dit cadeau zal Kevin niet kunnen overtreffen”Doorgaans laat ze liever haar man schitteren. En blijft Michèle Lacroix (23) weg uit het voetlicht van echtgenoot Kevin De Bruyne (27). Maar voor één keer draait het koppel de rollen om. Hun tweede huwelijksverjaardag is in zicht en daarvoor laat hij haar vereeuwigen in een kunstwerk van de Belgische kunstenares Isabelle Scheltjens. “Hij is een man van weinig woorden, maar af en toe komt er dan ineens zoiets superromantisch.” (24/06 08u00 - Het Belang van Limburg)
22x De Wever heeft zijn eerste mijn ontmanteldVlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken acht de kans klein dat zijn partij in de Vlaamse regering zal zetelen. Hij beseft dat bij Open Vld of CD&V niemand bereid is om een coalitie tussen N-VA en zijn partij te depanneren. Dat was anders al op de verkiezingsavond zeer duidelijk. Toch zat N-VA-voorzitter Bart De Wever al drie maal samen met Van Grieken. Daarbij ging het over onderwijs, integratie en welzijn. Dat zorgde voor de nodige zenuwachtigheid bij Open Vld en CD&V. (24/06 05u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Politie dreigt met staking tijdens Gentse FeestenDe Gentse lokale politie dreigt met een staking tijdens de Gentse Feesten. Dat meldt Het Laatste Nieuws maandag. De vakbonden eisen dringend extra aanwervingen. (24/06 05u00 - Het Nieuwsblad)
22x Scanners meten uitstoot van elke autoBrusselVier jaar na dieselgate bindt Vlaanderen de strijd aan met voertuigen die te veel uitstoten. De overheid meet nu zelf hoeveel auto’s en vrachtwagens echt vervuilen. (24/06 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x Gemeenten richten camera’s op vuilcontainers om afvaldumpers te betrappenMet cameratoezicht hopen gemeenten overlast door afvaldump bij ondergrondse containers tegen te gaan. Inbreuk op de privacy van omwonenden dreigt. (24/06 01u00 - Trouw)
22x Van Dam in achterhoede op PGA ChampionshipGolfster Anne van Dam is op het Women’s PGA Championship in de achterhoede geëindigd. De Nederlandse prof zakte op de laatste dag van de derde major van het jaar naar de 71ste plaats. Ze had 77 slagen nodig voor de 18 holes, haar minste omloop van de vier op de Hazeltine National in het Amerikaanse Chaska (Minnesota). (24/06 00u45 - AD.nl)
22x Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden op Indiase bergEen team van de Indiase grenspolitie heeft zondag op de Indiase berg Nanda Devi zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de politie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist. (24/06 00u30 - De Stentor)
22x Sony hint naar terugkeer van Ape EscapeApe Escape zou wel eens een comeback kunnen gaan maken, 2021 wordt een groot jaar voor Sonic en er komen bèta's aan voor Halo Infinite. Lees er alles over in een verkoelende Nachtwacht tijdens deze tropische tijden. (24/06 00u15 - Power Unlimited)
22x Gastland Frankrijk stuurt Brazilië en sterspeelster Marta na verlengingen naar huis op WK vrouwenvoetbalFrankrijk blijft meedoen in het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land. De thuisploeg stuurde Brazilië in Le Havre na verlengingen naar huis. Het duel in de achtste finales eindigde op 2-1. In de 106e minuut maakte aanvoerster Amandine Henry de beslissende treffer. Frankrijk speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en titelhouder Verenigde Staten. (24/06 00u15 - De Standaard - Sport)
22x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasseMallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit. (24/06 00u15 - De Standaard - Sport)
22x Vettel vindt dat Ferrari heeft gefaald door gat met Mercedes niet te dichtenSebastian Vettel baalt ervan dat Ferrari de kloof met Mercedes ondanks de update niet heeft weten te dichten. De Duitser kwam in de Grand Prix van Frankrijk niet verder dan de vijfde plaats. (24/06 00u15 - Nu.nl: Sport)
22x Gastland Frankrijk stuurt Brazilië en sterspeelster Marta na verlengingen naar huis op WK vrouwenvoetbalFrankrijk blijft meedoen in het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land. De thuisploeg stuurde Brazilië in Le Havre na verlengingen naar huis. Het duel in de achtste finales eindigde op 2-1. In de 106e minuut maakte aanvoerster Amandine Henry de beslissende treffer. Frankrijk speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en titelhouder Verenigde Staten. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
22x Prins Harry en Meghan Markle delen nieuwe foto van baby ArchieLees meer > (24/06 00u08 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
22x Burgemeester Glabbeek wil Mobiscore juridisch aanvechtenPeter Reekmans, burgemeester van Glabbeek (Dorpspartij), wil de Mobiscore juridisch aanvechten. Dat zei hij in De Zevende Dag op Eén. (23/06 16u30 - Knack)
22x Genk: Speelhal overvallenEen speelhal in de Hoevenzavellaan is dinsdagnacht overvallen. Twee personen betraden de zaak en maakten geld buit. Niemand raakte gewond. Dinsdagnacht rond 1.30 uur zijn twee gemaskerde personen binnengevallen in een speelhal in de Hoev... (18/06 15u15 - Limburgnieuws.be)
21x Poolse vrouw rijdt examinator doodEen 68-jarige Poolse vrouw heeft tijdens haar rijexamen een examinator doodgereden. Dat heeft de politie van Rybnik in het zuiden van het land maandag bekendgemaakt. De precieze toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. (24/06 21u45 - Metro)
21x Vlaams Parlement stelt beslissing over voordrachten bij Unia uitHet Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement heeft nog geen beslissing genomen over de verdeling van de vier 'Vlaamse' zitjes in de raad van... (24/06 17u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Poetin verlengt Russische sancties tegen westerse landen tot eind 2020Vladimir Poetin heeft de Russische sancties tegen westerse landen tot eind 2020 verlengd. De Russische president doet dat als reactie op de... (24/06 16u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Bert Anciaux toch weer senator: “Had ik niet verwacht”De sp.a heeft Bert Anciaux aangeduid als gecoöpteerd senator. Dat heeft Anciaux zelf bekendgemaakt op zijn Facebook-pagina en wordt bevestigd door... (24/06 16u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Dit doet de hitte met je lijfVandaag is de eerste tropische dag met temperaturen boven de dertig graden, en de komende dagen houdt de hitte in heel West- en Centraal-Europa... (24/06 15u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Geothermiecentrale veroorzaakt lichte aardbeving in MolZondag heeft er zich nabij de geothermiecentrale van VITO in Mol een aardbeving voorgedaan. Op het moment van de beving, met een kracht van 2.1 op de schaal van Richter, lag de centrale stil. Het VITO volgt de situatie verder op. (24/06 14u45 - Het Nieuwsblad)
21x Open Vld blijft weg van Brusselse formatiegesprekkenOpen Vld neemt vandaag niet deel aan de Brusselse formatiegesprekken. De partij wil eerst een onderhoud met de andere formateurs, zo heeft de woordvoerder van de partij bevestigd. De liberalen willen nog steeds hun Franstalige partners van de MR mee aan boord. (24/06 13u45 - De Morgen)
21x FORMATIEBLOG. Open VLD nog niet aan tafel Brusselse regeringsvormingWe hebben een nieuw Vlaams Parlement, en een nieuwe Kamer. Nu nog nieuwe regeringen. Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken op federaal niveau verder, Bart De Wever (N-VA) leidt de Vlaamse gesprekken. (24/06 13u30 - De Standaard)
21x Waarom zwemmen in plassen en kanalen echt wel gevaarlijk isMet de tropische temperaturen wagen meer mensen zich aan een duik op plaatsen waar zwemmen verboden is. Wie zwemt in plassen of kanalen waar een verbod geldt, brengt zichzelf in gevaar. (24/06 12u00 - De Standaard)
21x Een dansoptreden geven in je eigen cel: 24 vrouwelijke gedetineerden spelen hoofdrol in bijzondere videoclipLees meer > (24/06 11u30 - VRT NWS)
21x Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings maar sluit verder aan bij LufthansaBrussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings, maar zal nauwer aansluiten bij andere Lufthansa-maatschappijen, kondigt Lufthansa aan. (24/06 11u30 - De Morgen)
21x Brussels Airlines sluit niet aan bij EurowingsLuchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in de verlieslatende lagekostenmaatschappij Eurowings. Moederbedrijf Lufthansa kondigt aan dat de maatschappij Brussel Airlines verder zal integreren met de andere maatschappijen van het netwerk. (24/06 11u00 - Het Nieuwsblad)
21x Man die meisje (5) doodreed in Sint-Niklaas krijgt zeven jaar celDe 22-jarige autobestuurder die in augustus het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte waarbij een meisje van vijf omkwam, is veroordeeld tot zeven jaar cel en een rijverbod van elf jaar. Dat heeft de correctionele rechtbank in Dendermonde maandag beslist. De rechtbank bevestigt daarmee de celstraf die de politierechtbank in Sint-Niklaas in eerste aanleg oplegde. (24/06 11u00 - Het Nieuwsblad)
21x Popster Halsey krijgt applaus omdat ze poseert met okselhaarNieuwsflash: ook vrouwen hebben okselhaar. En de Amerikaanse popster Halsey (24) is niet van plan om dat weg te stoppen, ook niet als ze op de cover van een magazine staat. (24/06 11u00 - Het Nieuwsblad)
21x Ex-deurwaarder leefde als koning, maar betaalde volgens gedupeerden nooitHet Antwerpse gerecht heeft Wim R., een voormalige kandidaat-deurwaarder, aangehouden op verdenking van oplichtingspraktijken. Hij zou jarenlang het leven van een koning hebben geleid, maar betaalde volgens de gedupeerden zelden de rekening. (24/06 10u45 - Het Nieuwsblad)
21x Is er nog een koninklijk huwelijk op til? Prinses Beatrice is dolverliefdPrinses Beatrice (30) is naar verluidt “stapelverliefd” op haar vriend Edoardo en dus doen de geruchten over een mogelijk huwelijk volop de ronde. De twee traden in maart voor het eerst als koppel naar buiten. (24/06 10u30 - Gazet van Antwerpen)
21x Maag- en slokdarmkanker vastgesteld bij VUB-rector Caroline PauwelsBij VUB-rector Caroline Pauwels is maag- en slokdarmkanker vastgesteld. Dat meldt de Brusselse universiteit maandag. Vicerector Romain Meeusen en de andere vicerectoren zullen Pauwels tijdelijk in haar taken bijstaan tijdens de intensieve behandeling. (24/06 10u00 - De Morgen)
21x Volg LIVE: "De ochtend" op Radio 1Volg hier 'De ochtend' op Radio 1 tussen 6 en 9 uur. (24/06 07u00 - VRT NWS)
21x Psychologische steun voor verantwoordelijke fataal treinongevalHet Leuvense gerecht, de FOD Mobiliteit en spoorwegbeheerder Infrabel zijn een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van de dood van Brent Van Eylen (20) op een overweg in Aarschot. Intussen is duidelijk dat er een menselijke fout gemaakt is in het seinhuis van Aarschot. De verantwoordelijke is totaal van de kaart en krijgt gepaste be­geleiding. (24/06 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Het bochtenwerk van een Audi RS5Lees meer > (24/06 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x “Cannabis is geen wondermiddel tegen pijn”Lees meer > (24/06 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Zita Wauters (15) brengt eigen kledingcollectie uitZita Wauters, de 15-jarige dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser, lanceert een eigen kledingcollectie in samenwerking met CKS. Dat meldt ze op haar Instagram. Ze geeft daarvoor een Zita Wauters x CKS party op 3 augustus in De Studio. De collectie is vanaf 5 augustus verkrijgbaar. (24/06 03u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Open VLD wil overheid naar Amerikaans model lamleggen om formatie te bespoedigenOm te vermijden dat er in de toekomst nog begrotingen worden overgeslagen omdat er op dat moment geen meerderheid is, wil Open VLD een shutdown in het leven roepen, zoals dat ook in Amerika bestaat. Geen begroting betekent dat de overheidsdiensten worden gesloten. “Het voordeel is dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt”, zegt professor Herman Matthijs. (24/06 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x Automobilist neergestoken na verkeersruzie in Capelle aan den IJsselIn Capelle aan den IJssel is een man neergestoken na een verkeersruzie. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer werd gevonden bij een tankstation aan de Kanaalweg; of hij ook daar is neergestoken is niet duidelijk. De politie kan niet zeggen waardoor de ruzie in Capelle aan den IJssel was ontstaan. De dader is voortvluchtig, de politie is op zoek naar hem. (24/06 01u00 - NOS.nl)
21x Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden in de HimalayaEen team van reddingswerkers heeft zondag in de Himalaya zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de Indiase grenspolitie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist. (24/06 00u45 - Gelderlander)
21x Van Dam in achterhoede op PGA ChampionshipGolfster Anne van Dam is op het Women’s PGA Championship in de achterhoede geëindigd. De Nederlandse prof zakte op de laatste dag van de derde major van het jaar naar de 71ste plaats. Ze had 77 slagen nodig voor de 18 holes, haar minste omloop van de vier op de Hazeltine National in het Amerikaanse Chaska (Minnesota). (24/06 00u45 - BN/DeStem)
21x Argentinië met hakken over de sloot door na zege op QatarArgentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Copa América in Brazilië. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni won vanavond in de Arena do Grêmio in Porto Alegre met 2-0 van Qatar, dat op uitnodiging meedoet aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi. (24/06 00u45 - BN/DeStem)
21x Van Dam in achterhoede op PGA ChampionshipGolfster Anne van Dam is op het Women’s PGA Championship in de achterhoede geëindigd. De Nederlandse prof zakte op de laatste dag van de derde major van het jaar naar de 71ste plaats. Ze had 77 slagen nodig voor de 18 holes, haar minste omloop van de vier op de Hazeltine National in het Amerikaanse Chaska (Minnesota). (24/06 00u45 - De Stentor)
21x Argentinië met hakken over de sloot door na zege op QatarArgentinië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Copa América in Brazilië. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni won vanavond in de Arena do Grêmio in Porto Alegre met 2-0 van Qatar, dat op uitnodiging meedoet aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi. (24/06 00u45 - De Stentor)
21x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasseMallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
21x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasseMallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
21x Gastland Frankrijk stuurt Brazilië en sterspeelster Marta na verlengingen naar huis op WK vrouwenvoetbalFrankrijk blijft meedoen in het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in eigen land. De thuisploeg stuurde Brazilië in Le Havre na verlengingen naar huis. Het duel in de achtste finales eindigde op 2-1. In de 106e minuut maakte aanvoerster Amandine Henry de beslissende treffer. Frankrijk speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en titelhouder Verenigde Staten. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
21x Real Mallorca promoveert voor tweede keer op rij en staat terug in Spaanse eerste klasseMallorca mag na een afwezigheid van zes jaar opnieuw in de hoogste Spaanse voetbalafdeling uitkomen. In de terugwedstrijd van de finale van de eindronde won Mallorca met 3-0 van Deportivo La Coruna. Daarmee wiste het de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd uit. (24/06 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
21x Prins Harry en Meghan Markle delen nieuwe foto van baby ArchiePrins Harry en Meghan Markle hebben een nieuw beeld gedeeld van hun zoontje Archie. Op de foto is te zien hoe de kleine jongen een vinger van zijn vader vasthoudt. (24/06 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
21x Jonge magneetvissers halen mortiergranaat boven in kanaal Dessel-SchotenLees meer > (23/06 22u00 - VRT NWS)
21x Verkiezingen Istanbul:Kandidaat van Turkse president Erdogan geeft zijn verlies toeDe AKP-kandidaat bij de heruitgave van de burgemeestersverkiezingen in de Turkse stad Istanboel, oud-premier Binali Yildirim, heeft zondagavond zijn verlies toegegeven. (23/06 19u15 - Knack)
21x Nafi Thiam wint in beste wereldjaarprestatie en kwalificeert zich voor Spelen in TokioNafi Thiam heeft zondag de zevenkamp van de de Décastar in Talence gewonnen met 6.819 punten, een beste wereldjaarprestatie en de op één na hoogste score uit haar carrière. Het Belgische record van Thiam staat op 7.013 punten, het Europees record op 7.032 punten. (23/06 17u00 - Knack)
21x Tom Van Grieken: 'Kans op regeringsdeelname is niet groot''We hebben jammer genoeg vijf zetels tekort om met Vlaams Belang en N-VA een regering te vormen', verklaarde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. 'Maar ik zeg ook niet dat het nul procent is. En geef mij een kleine kans en ik ga daar het beste van maken.' (23/06 16u45 - Knack)
20x Keeperstransfers aanstaande bij PSVHidde Jurjus staat op het punt om PSV te verlaten, terwijl Robbin Ruiter juist naar Eindhoven lijkt te komen. (24/06 22u45 - Voetbal International)
20x Steven Broos neemt ontslag als raadslidSteven Broos, fractieleider van oppositiepartij Brasschaat 2012, dient zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Broos gaat opnieuw studeren. “Mijn taak als directeur Financiën en Onderwijsorganisatie in Sint-Eduardus is niet te combineren met nieuwe studies en de politiek. Daarom laat ik mijn zitje in de Brasschaatse gemeenteraad aan Kasper Vanpoucke”, zegt Steven Broos. Broos zetelt in de gemeenteraad sinds 2006 en voerde altijd stevig oppositie. Toch was hij vaak ook zeer constructief. Broos was vooral begaan met mobiliteit, verkeersveiligheid, jeugd, sport, onderwijs en milieu. Zijn partij ging na de verkiezingen van oktober van vijf zetels naar vier. (24/06 22u30 - Gazet van Antwerpen: Sport)
20x Trump kondigt harde sancties aan tegen ayatollah KhameneiDe Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een uitvoeringsbevel ondertekend dat 'harde' sancties voorziet tegen de hoogste geestelijke leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei. Hij vertelde aan journalisten in het Witte Huis dat die onder meer een antwoord zijn op de Amerikaanse drone die Iran vorige week neerhaalde. (24/06 20u15 - Knack)
20x HITTEBLOG. Dagrecord in Ukkel niet gebrokenLees meer > (24/06 19u00 - De Standaard)
20x Twee straaljagers neergestort na botsing in Duitsland: 1 piloot levend teruggevonden, lot van andere piloot nog onduidelijkIn het noorden van Duitsland zijn twee Eurofighter-straaljagers neergestort, nadat de toestellen tegen elkaar botsten in de lucht. Beide piloten... (24/06 17u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Trump klaagt opnieuw: "VS hebben renteverlaging nodig”De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich opnieuw negatief uitgelaten over het beleid van de koepel van centrale banken in de VS. Volgens... (24/06 16u00 - Het Laatste Nieuws)
20x Krijgt Vlaams Belang centrale plaats in het Vlaams Parlement?De kans bestaat dat het Vlaams Belang een plek krijgt in het midden van het Vlaams Parlement. Tot nog toe zat de partij altijd helemaal rechts in... (24/06 16u00 - Het Laatste Nieuws)
20x Migratiedruk aan Europese grenzen blijft gestaag dalenHet aantal asielaanvragen in de EU+-landen (de lidstaten van de Europese Unie plus Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland) is vorig jaar voor een derde keer op rij gedaald. Dat blijkt uit het jaarrapport van het European Asylum Support Office (EASO). (24/06 14u15 - Knack)
20x Trump zaterdag naar Zuid-Korea, nieuwe hoop op gesprekken met Noord-KoreaDe Amerikaanse president Donald Trump brengt na de economische topconferentie van de G20 in het Japanse Osaka een bezoek aan Zuid-Korea. Het... (24/06 12u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Binnenkort op reis met het vliegtuig? Zo gebruik je het bagagerek dus nietDeze passagier heeft het wellicht nogal moeilijk met ruimtelijk inzicht. Wanneer hij zijn bagage in het bagagerek wilde steken, verliep dat niet zo vlot. De man zag niet in dat hij zijn valiesje een kwartslag moest draaien, tot hilariteit van medepassagiers. Gelukkig kwam een stewardess hem helpen. Kijk alvast nog eens hoe het moet, om zelf niet in de problemen te raken bij uw vlucht naar uw vakantiebestemming binnenkort. (24/06 12u30 - Gazet van Antwerpen)
20x Brussels Airlines wordt dan toch geen lagekostenmaatschappijBrussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings, maar zal nauwer aansluiten bij andere Lufthansa-maatschappijen, zo kondigt Lufthansa aan. Zo wordt de luchtvaartmaatschappij dan toch geen lagekostenmaatschappij. (24/06 12u00 - De Morgen)
20x Ja, klimaatopwarming leidt tot meer oorlogDe klimaatopwarming vergroot het risico op gewapende conflicten. Dat leert een internationale studie gepubliceerd in Nature. Vandaag is de impact nog beperkt, maar in de toekomst kan de klimaatopwarming meer opstanden en oorlogen ontketenen. (24/06 12u00 - De Morgen)
20x Brussel wil sans-papiers een opleiding en job geven, maar krijgt forse kritiekActiris wil mensen zonder papieren aan werk helpen. Op die manier wil het Brusselse werkgelegenheidsagentschap de 20.700 openstaande vacatures, voornamelijk in knelpuntberoepen, wegwerken, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het plan stuit op grote weerstand. 'Dit komt neer op een collectieve regularisatie. Daar kan geen sprake van zijn', aldus asielminister Maggie De Block (Open Vld). Ook voor haar voorganger Theo Francken (N-VA) en voor Vlaams Belang is dat een no pasaran. (24/06 12u00 - De Morgen)
20x Moeder die terugkeerde uit Syrië moet niet naar celDe Brugse strafrechter heeft een 26-jarige vrouw schuldig bevonden aan deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, maar heeft haar geen straf opgelegd. Ze geniet de gunst van de opschorting. (24/06 11u45 - De Standaard)
20x "Jetset"-schrijfster Judith Krantz (91) overleden: "Ik schrijf voor mensen die naar een wonderlijke wereld willen ontsnappen"De Amerikaanse schrijfster Judith Krantz is overleden. Ze werd bekend door haar romans met vrouwen uit de luxueuze jetset in de hoofdrol. Mooie, rijke vrouwen en mannen, designkleding, exuberante huizen, tot de verbeelding sprekende romances... Geen Literauur met grote L, het sloeg wel aan. Wereldwijd verkocht ze meer dan 85 miljoen boeken. 'Ik schrijf voor mensen die om welke reden dan ook naar een meer wonderlijke wereld willen ontsnappen', zei Krantz. (24/06 11u30 - VRT NWS)
20x Brussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in EurowingsBrussels Airlines wordt niet verder geïntegreerd in Eurowings, maar zal nauwer aansluiten bij andere Lufthansa-maatschappijen, kondigt Lufthansa aan. (24/06 10u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Geen straf voor moeder die terugkeerde uit SyriëDe Brugse strafrechter heeft een 26-jarige vrouw schuldig bevonden aan deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, maar heeft haar geen straf opgelegd. (24/06 10u45 - De Standaard)
20x Wanneer is het te warm om te werken? Dat weet de thermometer nietMet temperaturen boven 30 graden wordt het de komende dagen heet in ons land. Te warm om te werken? Dat vertelt alleen een ‘vochtige globethermometer’ u. (24/06 10u45 - Het Nieuwsblad)
20x Parket houdt dinsdag reconstructie van moord op Julie Van EspenIn het onderzoek naar de moord op Julie Van Espen (23) wordt er op dinsdagnamiddag 25 juni een reconstructie gehouden, meldt het Parket. De plaats van de feiten zal worden afgeschermd en er zal een veiligheidsperimeter worden ingesteld. (24/06 10u30 - Het Nieuwsblad)
20x Pech voor u? Waarom kinderen van hoogopgeleiden langer levenToen bleek dat de afkomst van een moeder in grote mate de gezondheid van haar baby bepaalt, zette de Amsterdamse AMC-universiteit een grootschalig vervolgonderzoek op. Bij aanvang in 2003 werden 8.000 vrouwen en hun ongeboren kinderen gevolgd. Die kinderen zijn inmiddels 16 en hoewel het onderzoek nog loopt tot 2028, kunnen al enkele conclusies worden getrokken. Zoals: hoogopgeleide moeders krijgen gezondere kinderen. En daarom zijn de eerste duizend levensdagen van een kind bepalend voor de gezondheid in het latere leven. (24/06 10u15 - De Morgen)
20x Hitte houdt paardenkoetsen dan toch op stal (maar dat heeft niets met die honderden mails te maken)Het Brugs stadsbestuur heeft honderden mails ontvangen met de vraag de koetspaarden op stal te houden tijdens de aangekondigde hittegolf. Burgemeester De fauw laat de koetsiers zelf beslissen. “Mijn bezorgdheid gaat eerst en vooral uit naar de senioren.” (24/06 09u30 - Het Nieuwsblad)
20x Fileleed op E17 richting Gent: één uur aanschuiven, vanaf vandaag ook gewijzigde verkeerssituatie door werkenDoor een ongeval met twee vrachtwagens in Lokeren zijn de midden- en rechterrijstrook versperd en groeit de file aan tot in Kalken, goed voor een uur aanschuiven. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om via de E34 om te rijden. (24/06 09u30 - Het Nieuwsblad)
20x STANDPUNT. De Wever heeft zijn eerste mijn ontmanteldVlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken acht de kans klein dat zijn partij in de Vlaamse regering zal zetelen. Hij beseft dat bij Open Vld of CD&V niemand bereid is om een coalitie tussen N-VA en zijn partij te depanneren. Dat was anders al op de verkiezingsavond zeer duidelijk. Toch zat N-VA-voorzitter Bart De Wever al drie maal samen met Van Grieken. Daarbij ging het over onderwijs, integratie en welzijn. Dat zorgde voor de nodige zenuwachtigheid bij Open Vld en CD&V. (24/06 06u30 - Gazet van Antwerpen)
20x Deze tips van deskundigen moeten u door de hittegolf helpen: “Steek je kussensloop in de diepvries”Het was afgelopen weekend al puffen, maar de echte hitte begint vandaag. Hoe moeten we dat overleven zonder dure of klimaatonvriendelijke maatregelen zoals een airco of een zwembad in de tuin? (24/06 05u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Rosé, ijsjes en watermeloenen: ook supermarkten hebben warmteactieplanHasseltVorige week kondigde het Agentschap Zorg en Gezondheid al een Vlaams Warmteactieplan af. Ook supermarkten hebben zo’n plan, dat in werking treedt bij warm weer. “Bij deze temperaturen willen we onze klanten zo goed mogelijk voorzien van verfrissing.” (24/06 03u45 - Het Belang van Limburg)
20x Open Vld wil ‘shutdown’ als regering uitblijftBrusselNu het er steeds meer naar uitziet dat de regeringsonderhandelingen een werk van lange adem zullen worden, voert Open Vld de druk op. De liberalen stellen een ‘shutdown’ voor, naar Amerikaans voorbeeld. (24/06 03u45 - Het Belang van Limburg)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

69x Luxeflat met macabere geschiedenis en villa met zwembad en vluchttunnels: Mexico veilt eigendommen drugsbazen24/06 00u00 - Het Laatste Nieuws: In Mexico zijn 27 eigendommen geveild die de overheid in beslag had genomen van drughandelaars. Het ging onder meer om luxueuze onderduikadressen...
62x Motorrijder komt om in Merksem24/06 08u15 - Het Laatste Nieuws: Een motorrijder is vanochtend om het leven gekomen in het Antwerpse district Merksem. Hij kwam aan de Bredabaan ter hoogte van het Fort van Merksem...
57x Vrouw valt in slaap op vlucht naar Toronto. Als ze wakker wordt is ze alleen op donker vliegtuig23/06 23u00 - Het Laatste Nieuws: Een vrouw heeft op de Facebookpagina van luchtvaartmaatschappij Air Canada het verhaal gedaan van wat ze twee weken geleden naar eigen zeggen...
56x Aardbeving in Rome, geen schade24/06 00u30 - Het Laatste Nieuws: In de buurt van de Italiaanse hoofdstad Rome is er zondagavond een aardbeving gemeten met een magnitude van 3,7. Er zijn geen meldingen van...
56x Dode en zeven gewonden bij aanval op Saoedische luchthaven24/06 00u15 - Het Laatste Nieuws: Bij een aanval van Jemenitische Houthi-rebellen op de luchthaven van Abha in het zuidwesten van Saoedi-Arabië zijn zondagavond een dode en zeven...
52x Overbevolking, agressie en beschavingsziekten: ze zijn zo oud als de eerste nederzettingen24/06 03u15 - De Standaard: Na een kwarteeuw sporen ontleden in één van de oudste nederzettingen ter wereld komen archeologen tot opmerkelijke bevindingen.
51x ‘Rechercheopleidingen moeten snel beter’24/06 13u30 - Reformatisch Dagblad: De opleidingen tot rechercheur bij de Politieacademie moeten snel verbeteren, vindt de Inspectie Justitie en Veiligheid. Volgens deze dienst schiet zowel de Nationale Politie als de Politieacademie al jaren tekort bij de opsporingsopleiding.
51x Meisje (3) leeft zes dagen naast lichaam overleden moeder24/06 07u30 - Het Laatste Nieuws: Een driejarig meisje in de Franse stad Perpignan heeft zes dagen lang naast het lichaam van haar overleden moeder doorgebracht. Het kindje werd op...
50x De aandacht voor de eikenprocessierups is overdreven, het diertje hoort gewoon bij de natuur24/06 22u45 - Gelderlander: Alle eiken omhakken, het leger inschakelen, nestkastjes ophangen of de gasbrander erop. Wie over de eikenprocessierups leest, ziet de meest uiteenlopende oplossingen voorbij komen. De overlast is dit jaar drie maal zo groot als eerdere jaren, want er zijn simpelweg meer eikenprocessierupsen. Meer rupsen betekent meer haartjes die branden en tot tot ernstige verwondingen kunnen leiden bij honden en geven klachten.
50x Vlaanderen controleert reële uitstoot van 100.000 auto's24/06 06u30 - Het Laatste Nieuws: Vlaanderen gaat zelf meten hoeveel auto's en vrachtwagens echt vervuilen en gebruikt daarvoor een speciale scanner om de uitlaatgassen te meten....

Statistieken

Artikels:
35057
Gelezen:
47213
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven