maandag 30 maart 2020, week 14


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u30
 
50x LIVEBLOG. Stokerijen mogen officieel handgels maken - bijna 300 nieuwe doden in FrankrijkVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (29/03 23u15 - De Standaard)
34x Bestelling van 5 miljoen FFP2-mondmaskers geannuleerd: “Leverancier dreef de prijs plots op”Een bestelling van 5 miljoen mondmaskers van het type FFP2 is geannuleerd. Normaal hadden ze deze week geleverd moeten worden, maar de leverancier... (29/03 23u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Nu de sport op zijn gat ligt, is het tijd voor bezinning: moet het niet een beetje minder?Olympische Spelen, Champions League, wielerkoersen van start tot finish. “Soms vraag je je af: waar zitten we nog naar te kijken met zijn allen”,... (29/03 22u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Microbioloog Herman Goossens: “Als virus zich overzet op het hart kunnen ook jongere patiënten binnen één à twee dagen sterven”Microbioloog Herman Goossens heeft in het VTM Nieuws nog eens een oproep gelanceerd naar de jongeren. Vier op tien patiënten die momenteel op... (29/03 21u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Vier doden bij familiedrama in huis op 10 kilometer van Belgische grens, politie stuurt burgernetmelding uit om vader te vindenDe vier overleden mensen die zaterdagavond dood zijn gevonden in een woning aan de Dasseburcht in het Nederlandse Etten-Leur (Noord-Brabant) zijn... (30/03 01u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Hoe ga je veilig winkelen in coronatijden? Marc Van Ranst legt uit hoe je kans op besmetting beperktDe supermarkt is een van de weinige plekken die u in tijden van lockdown mag bezoeken. Maar hoe kunt u zich daar beschermen tegen het coronavirus?... (29/03 20u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Tesla en Truiense bereiken akkoord over winterbanden op topmodel van 94.000 euroJeanine Degraef kocht een Tesla, om zowel het milieu als haar boekhouding te sparen. De auto heeft de waarde van een ton, maar een discussie over de prijs van de velgen en banden maakte de Truiense zo boos dat ze haar Tesla bij de garagist liet staan. (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
15x Vlaming (57) woont in coronavrij Spaans dorpje: “Na de boodschappen springt mijn vrouw in de douche”Ruim vier jaar woont geboren en getogen Mechelaar Jo Swinnen (57) ondertussen in het zwaar geteisterde Spanje. In zijn dorpje La Matanza (Alicante), waar amper duizend zielen wonen, is er voorlopig gelukkig nog niemand besmet met corona. “En als het wel zover is, weten wij het meteen. De apotheek, dat is onze gazet”, zegt hij. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
14x LIVE. Trump verlengt maatregelen tot 30 april en verwacht piek in aantal sterfgevallen over twee wekenDe afgelopen 24 uur werden in ons land 78 nieuwe overlijdens geregistreerd. Gisteren waren dat er nog 64. In het ziekenhuis liggen 4.138... (30/03 03u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Club Brugge doorbreekt als eerste Belgische club ooit een magische grens: kern is meer dan 150 miljoen euro waardAl weken geen voetbal en toch worden de spelers duurder. De gezaghebbende website transfermarkt voert vandaag een geplande update door van de marktwaarde van alle voetballers in de Jupiler Pro League. Daarbij springt één iets in het oog: Club Brugge maakt een sprong van bijna 20 miljoen euro en heeft als eerste Belgische ploeg ooit een kern die meer dan 150 miljoen euro waard is. “Dat weerspiegelt de verhoudingen in onze competitie”, zegt coördinator Bart Tamsyn.Jürgen Geril en Sven Claes (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)


14x Veel Duitse interesse, maar Hendrik Van Crombrugge wil bij Anderlecht blijvenHendrik Van Crombrugge (26) is hot in Duitsland. Nadat eerder Schalke 04 en FC Köln al hun licht opstaken bij de entourage van de Anderlecht-doelman, is Hertha BSC de derde club uit de Bundesliga die interesse toont. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
14x Noord-Korea: test lanceerinstallatie succesvol verlopenNoord-Korea zegt dat de meest recente test van een “supergrote meervoudige raketlanceerinstallatie” van een dag eerder een succes was, meldde het... (30/03 02u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Coronacrisis treft mensen met beperkt inkomen dubbel: 'In het OCMW zien we een heel nieuw cliëntèle'Bij het Gentse OCMW kloppen steeds meer flexijobbers, uitzendkrachten en studenten aan. 'Elke dag dat we 'in ons kot' moeten blijven, komen meer mensen in de problemen', zegt OCMW-voorzitter Rudy Coddens. (29/03 22u15 - Knack)
13x Maggie De Block in de clinch met profLees meer > (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
13x “Zelfs meters afstand houden is niet genoeg”Zelfs als mensen enkele meters verwijderd zijn, kunnen ze elkaar nog besmetten. Dat stelt een studie van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT). Volgens de onderzoekers zouden we de regels rond ‘social distance’ moeten herbekijken. (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
13x “Ik betaal Touring al twee jaar tien euro per maand en niemand weet waarom”Rudy Walterus (64), politie-inspecteur op rust uit Herk-de-Stad, was trouwe klant van Touring, De afgelopen jaren zijn hem een paar zaken aangerekend, waar hij het fijne niet van weet. . (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
13x Lies Vandenberghe debuteert als sportanker naast echtgenoot bij ‘VTM nieuws’Catherine Van Eylen van de VRT is niet langer het enige vrouwelijke sportanker op de Vlaamse tv. Want vanaf vandaag heeft VTM er ook een: Lies Vandenberghe. Ze wordt zo collega van haar echtgenoot Maarten Breckx. “Zijn eerste tip? Trager praten.” (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
13x Vriend van jongste coronadode Isaura (30) probeerde haar nog te reanimeren: “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen”Veruit de jongste coronadode uit ons land is ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans (30). Nooit een medisch kwaaltje, nooit een dag ziek. Niemand die weet waar ze het virus, dat zeer uitzonderlijk haar hartspier deed ontsteken, opdeed. Haar vriend Sauro Cimino (35), dokter in opleiding, probeerde haar nog te animeren, maar in het ziekenhuis overleed ze. “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen.” (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x Kaap van 10.000 besmettingen is bereikt in ons land, nu komt de week van de waarheidHebben we genoeg bedden voor alle ernstig zieke coronapatiënten? Dat is de vraag die de zorgverleners in ons land deze week bezighoudt. Want de piek nadert. Dit weekend is de kaap van 10.000 geregistreerde besmettingen bereikt. Sciensano telde weer 177 patiënten extra op intensieve zorgen en 142 sterfgevallen. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x Trump wil in geen geval opdraaien voor veiligheidsfactuur van prins Harry en MeganDonald Trump vindt het geweldig dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle uiteindelijk niet naar Canada verhuizen, maar naar de Verenigde Staten. Maar hij zal geen cent betalen voor hun veiligheid, heeft hij via Twitter laten weten. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x N-VA kan niet winnen met corona: “Zelfs mensen die de partij kunnen pruimen, vinden niet dat je regering nu te hard moet aanpakken”Het blijft zoeken voor N-VA. De partij greep naast een plaats in de regering en moet toezien hoe anderen met de pluimen voor het beheer van de crisis gaan lopen. En echt voluit oppositie voeren lukt ook niet, want de bevolking verwacht een eendrachtige oplossing voor de coronacrisis. “Zelfs mensen die N-VA wel kunnen pruimen, vinden niet dat je de regering nu al te hard moet aanpakken”, zegt professor Politieke Communicatie Peter Van Aelst (UA). (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x Lies Vandenberghe debuteert vandaag als sportanker bij ‘VTM nieuws’ “Stress? Alleen omdat ik mezelf moet schminken”Catherine Van Eylen van de VRT is niet langer het enige vrouwelijke sportanker op de Vlaamse tv. Want VTM heeft er voor het eerst ook een: Lies Vandenberghe. De 29-jarige Antwerpse met West-Vlaamse roots debuteert vandaag in het middagnieuws van 13 uur. Zij wordt zo collega van haar echtgenoot Maarten Breckx. “Zijn eerste tip? Trager praten, Lies.” (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
12x Winkelen stuk duurderMinister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) neemt eerstdaags een beslissing of er opnieuw acties en promoties mogen worden gevoerd in de supermarkt nu de klant het verbod op kortingen duidelijk voelt in de portemonnee. “We hebben hiervoor gewaarschuwd”, zegt Colruyt. (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
12x Mag dit of mag dit nu niet? Het crisiscentrum oordeelt of volgende tien situaties kunnen in tijden van coronavirus“Wees vooral niet creatief in het niet-respecteren van de regels. Wees creatief in de manieren waarop je in contact kan blijven met familie en vrienden.” Die waarschuwing geeft het Crisiscentrum nu de overheid heeft aangekondigd strenger te zullen optreden tegen wie de sociale afstand niet respecteert. Jullie trokken naar buiten, onze fotografen legden hun lens te loer, Yves Stevens van het Crisiscentrum oordeelt. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
12x Peuter glipt blootsvoets weg uit huis, maar kan via Facebook weer herenigd worden met haar oudersEen peutertje dat zaterdagnamiddag blootsvoets van bij haar thuis vertrok, is via sociale media weer ‘gered’. De 2,5 jaar oude Luana Parrinello uit Beringen was even aan de aandacht van haar ouders ontsnapt en liep door de straten. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
12x “Zelfs zonder toeschouwers blijft de Tour 2020 wishful thinking”Met de moed der wanhoop en tegen veel beter weten in. Zo klampt de Ronde van Frankrijk zich vast aan haar oorspronkelijke planning. De mondiale sportkalender is de voorbije maand gedecimeerd geweest, maar de Tour-bazen gunnen zichzelf nog tot diep in mei bedenktijd. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
12x Nieuw probleem voor profclubs: tv-geld moet worden terugbetaald als competitie wordt stopgezetOp weg naar een beslissing over het al dan niet stopzetten van de voetbalcompetitie ligt een bijkomend obstakel. Een van de rechtenhouders eist een terugvordering van tv-gelden als er dit seizoen niet meer wordt gespeeld. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
12x Ambulancedienst fabriceert zelf ‘faceshields’ met 3D-printerAmbulancediensten die niet aan een ziekenhuis verbonden zijn, hebben het moeilijk om beschermingsmateriaal te verkrijgen voor het vervoer van coronapatiënten, zegt het Ambulancecentrum Antwerpen. De ambulancedienst besloot om enkele 3D-printers aan te kopen om zelf faceshields te kunnen maken. (30/03 01u15 - Gazet van Antwerpen)
12x N-VA roeit Europees tegen coronastroom inDe N-VA keurde een Europees steunpakket voor de strijd tegen corona van 37 miljard niet goed, omdat daarvan te weinig naar Vlaanderen gaat. (29/03 21u15 - De Standaard)
12x Gouverneur snoeihard voor overheid: 'Dit zijn Bugs Bunny-maskers'In Italië is er een grote nood aan mondmaskers door het hoge aantal coronapatiënten. Vincenzo De Luca, de gouverneur van de regio Campania is bijzonder hard voor de overheid na de levering van een voorraad mondmaskers. Hij maakt de maskers in de video hierboven met de grond gelijk. (29/03 16u15 - De Standaard)
11x Dan toch niet enkel oudjes mét medische voorgeschiedenisIn de Amerikaanse staat Illinois stierf dit weekend een baby van nog geen jaar oud, in Portugal overleed een jongen van 14, in Genk stierf de kerngezonde Isaura (30) op amper 48 uur aan corona. Toch blijven alle prognoses over “bejaarden met eerdere medische aandoeningen” recht. De jonge Isaura had uitzonderlijk veel pech, klinkt het. (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
11x Dertig procent minder elektronische betalingenLees meer > (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
11x ‘Geniaal’ vertaaltoestel kraakt maar vertaalt van geen kantenIn reclamefilmpjes wordt de Muama Enence verkocht als een ‘geniaal’ toestel. De kleine zakcomputer vertaalt vreemde volzinnen meteen naar de taal van uw keuze. Te mooi om waar te zijn, zo lijkt het. Dat is het ook, vertelt Viviane Janssens (68) uit Oudsbergen. (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
11x Schandalig: man steelt fiets van zorgkundige die op dat moment overwerktEen dief heeft dinsdag in het Britse Leicester een laffe daad uitgehaald. Zo nam hij zonder verpinken een fiets mee die was vastgebonden aan een hekken. De fiets was van een zorgkundige die op dat moment overuren maakte om patiënten te helpen die lijden aan het coronavirus. Een bewakingscamera kon de trieste situatie vastleggen, maar de dief is nog niet gevat. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
11x De hartverwarmende virusremmer van de dag: wanneer je toch echt naar de winkel moetElke dag serveren we jou een coronatip waar je warm en/of vrolijk van wordt. Vandaag: winkelen in tijden van corona is niet altijd even evident. Daardoor zullen sommigen hun trip naar de winkel soms iets meer uitstellen dan normaal. Maar dan komt er een moment waarop dat echt niet meer gaat … (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen)
10x “Je huisdier kan besmet zijn met het coronavirus”Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is. (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x “500 euro per nacht betaald om op veldbed te slapen”Stefan Donkers uit Zonhoven boekte een vijfsterrenreis naar Egypte. Het derde bed op de hotelkamer was een veredeld veldbed. Ondanks alle corona-miserie, is Corendon toch bereid om hem een mooie compensatie te betalen. (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x The Weeknd heeft best verkochte single én album beetLees meer > (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
10x Meerdere CO-intoxicaties in BrusselDe Brusselse brandweer heeft zondagmiddag drie interventies uitgevoerd voor CO-vergiftiging in het Brussels Gewest, zei woordvoerder Walter Derieuw aan het einde van de dag. In totaal werden negen mensen, onder wie zes kinderen, in min of meer zorgwekkende staat opgenomen. (30/03 04u15 - Het Nieuwsblad)
10x “Het kan zes maanden duren vooraleer leven in Verenigd Koninkrijk weer normale gangetje zal gaan”Het kan zes maanden of meer duren alvorens het leven weer zijn normale gangetje zal gaan in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de adjunct-chef van... (29/03 22u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Communicantjes hadden zó naar hun grote dag uitgekekenDe eerste en plechtige communies die zouden plaatsvinden tussen Pasen en Pinksteren, worden uitgesteld. Dat heeft de Antwerpse bisschop Johan Bonny nu duidelijk gemaakt. “Als we een mooie viering willen, met alle generaties samen, dan zullen we moeten wachten tot na de coronacrisis. Als het in juni nog kan, zullen we het dan doen, anders zal het na de zomervakantie zijn”, zei Bonny in De Zevende Dag. De communies een jaar uitstellen, wil hij niet. En dat hopen ook deze communicantjes en vormelingen in spe. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Natalia bedankt Hasseltse vroedvrouwenZangeres Natalia heeft op Instagram een video gedeeld van haar kersverse dochter Bobbi-Loua. “Je bent nu al een rockster en mama is dol op je volle luiers”, schrijft ze. (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
9x In troebel waterLees meer > (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
9x Nieuwe test op komstDe twee grootste Limburgse ziekenhuizen bundelen de krachten: klinisch biologen Deborah Steensels (ZOL) en Reinoud Cartuyvels (Jessa Ziekenhuis) schrijven een dagelijkse column vanuit de frontlinie van de coronaoorlog. (30/03 04u15 - Het Belang van Limburg)
9x Videobellen met je vrienden, collega’s of baas: wat zijn de ongeschreven regels en welke app is de beste voor welke situatie?Van de teamvergadering tot de apero op vrijdag: de jongste weken nemen ze de vorm aan van gezichtjes op een scherm. Mét galm, af en toe een haperend beeld, en met momenten waarop iedereen door elkaar praat. Wij testten enkele populaire apps en zetten nog even de regels op een rijtje. Te beginnen met: zet je microfoon uit. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
9x GAIA opent hulplijn, want ook huisdieren kunnen coronastress krijgenAls het coronavirus en de maatregelen ertegen u stress geven, kunnen ook uw huisdieren onrustig worden. “Nu we met z’n allen collectief in ons kot blijven, hebben huisdieren meer gezelschap en is de routine zoek”, zegt professor diergedrag Christel Moons. Dierenrechtenorganisatie GAIA opent maandag een 0800-lijn voor iedereen met vragen over dieren en corona. (29/03 23u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Chiro Gompel houdt online ChironamiddagDe Chirojongens van Gompel (Mol) hielden zondagnamiddag hun wekelijkse Chironamiddag. Al deden ze dat ditmaal online. Zo moest elke leeftijdsgroep een speciale opdracht tot een goed einde brengen. De oudsten zochten dan weer contact met elkaar via het videochatplaform Zoom. (29/03 23u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Vitor (14) is jongste coronaslachtoffer van Europa, in VS bezwijkt ook babyVitor Rafael Bastos Godinho is in Portugal overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Met zijn veertien jaar is hij de jongste patiënt die tot... (29/03 22u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Is 1,5 meter afstand wel ver genoeg?Zelfs als mensen enkele meters verwijderd zijn, kunnen ze elkaar nog besmetten met het nieuwe coronavirus. Dat stelt een studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). (29/03 22u15 - De Standaard)
9x Riemst: Corona: Inwoner uit Luik krijgt 250 euro boeteOp 25 maart werd een inwoner uit Luik in overtreding bevonden met betrekking tot de Corona-maatregelen, namelijk het uitvoeren van een niet-essenti�le verplaatsing. Hij reed doelloos rond in Kanne (Riemst). Hij kreeg een voorstel tot o... (29/03 21u15 - Limburgnieuws.be)
9x Coronavirus: Aantal sterfgevallen in Spanje versnelt opnieuw - '100.000 tot 200.000 doden mogelijk in VS'Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. (29/03 18u15 - Knack)
8x Twitter schrapt video's van Braziliaanse president BolsonaroTwitter heeft twee video's uit de officiële account van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro verwijderd omdat daarin "de regels" van het... (30/03 05u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Kaap van 10.000 besmettingen is bereikt in ons land, nu komt de week van de waarheid en de hoge cijfersHebben we genoeg bedden voor alle ernstig zieke coronapatiënten? Dat is de vraag die de zorgverleners in ons land deze week bezighoudt. Want de piek nadert. Dit weekend is de kaap van 10.000 geregistreerde besmettingen bereikt. Sciensano telde weer 177 patiënten extra op intensieve zorgen en 142 sterfgevallen. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x STANDPUNT. Geen onnozele vragen meerMisschien moet iedereen nu maar eens ophouden met het stellen van onnozele vragen over wat mag en niet mag in deze coronacrisis. En als die vragen toch worden gesteld, laat ze dan beantwoorden door specialisten. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Schoonmaakploegen dag en nacht in de weer om coronakamers te poetsen: “Wij staan mee in de frontlinie”“Engel van de kuis”, zo sprak een coronapatiënt deze week Lola Djurayeva (56) aan toen ze zijn kamer in het Sint-Augustinusziekenhuis kwam poetsen. “Ik zeg altijd dat ze er al een beetje beter uitzien dan de dag ervoor, dat doet deugd”, zegt Lola. Ze is een van de twintig vaste onderhoudsmedewerkers bij GZA Ziekenhuizen die zich vrijwillig hebben aangeboden om op de Covid-19-afdelingen te poetsen. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x In de geschiedenis: wat gebeurde er op 30 maartVanaf vandaag, en dat zolang corona ons leven blijft beheersen, kijken we terug in de geschiedenis, van dag tot dag. Welke gebeurtenis is voor eeuwig verbonden aan die ene dag? Welke bekende stierf op die specifieke datum? Afsluiten doen we dagelijks met een kort krantenstukje uit Gazet van Antwerpen van exact honderd jaar geleden. Hopelijk levert het een boeiende reeks herinneringen op – soms dramatische, even vaak leuke – die onze aandacht even kunnen wegtrekken van… Inderdaad. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Antwerpse Lies Vandenberghe (29) debuteert als sportanker bij ‘VTM Nieuws’Catherine Van Eylen van de VRT is niet langer de enige vrouwelijke sportanker op de Vlaamse tv. VTM heeft er voor het eerst ook één: Lies Vandenberghe. De 29-jarige Antwerpse met West-Vlaamse roots debuteert vanmiddag in het middagnieuws van 13u. Zij wordt zo collega van haar echtgenoot Maarten Breckx. “Zijn eerste tip? Trager praten, Lies.” (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Hoe bestrijden BV’s de coronablues? Luister-, lees- en kijktips van Alex CallierWaar houden acteurs en muzikanten zich mee bezig, nu ze u niet van op allerhande podia kunnen entertainen? Met welke films, series, muziekjes, podcasts en boeken bestrijden zij de coronablues? We geven je kijk-, luister- en leestips van tien BV’s! Vandaag: muzikant Alex Callier (47). (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Isvag vormt stresstest voor Bourgondische coalitieDe toekomst van Isvag en de verwerking van het Antwerpse afval zorgt voor spanningen tussen coalitiepartners N-VA en sp.a. De kiem voor dit politieke conflict ligt in het najaar van 2018 tijdens de onderhandelingen voor een Bourgondische coalitie. N-VA en Open Vld onderschatte toen het belang dat sp.a hechtte aan het sluiten van Isvag uit Wilrijk. De socialisten eisen de naleving van het bestuursakkoord. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x COLUMN. EllebogenwerkEllebogenwerk was altijd een negatief beladen woord. Je zag er asociale haantjes-de-voorste bij die zich, zonder zich iets aan te trekken van de rest van de wereld, een weg naar de top wroetten, of naar een aaitje van de baas, of naar die vijftien pakken drielagig toiletpapier. Tot ik zondagnamiddag op het zo goed als lege perron van metrostation Opera op een tram naar Linkeroever stond te wachten. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x COLUMN. Codorníu-18Heer, ik heb gezondigd. En wel door een expeditie naar de supermarkt. Omdat het moest. Het was dat of een handje met rund en tarwe aangedikte kattenbrokken als middagmaal. En dan loopt een mens door die weelderig gestoffeerde drankrekken. Met daarin geestrijke flessen uit verre landen als Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Chili. Met jaartallen uit de tijd dat nog naar die landen gevlogen kon worden. En ronkende opschriften als Brancot Estate, Codorníu Vintage en Amarone della Valpolicella. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Tattoo-artiest uit Turnhout maakt alternatieve steunbetuiging: “Eerbied tonen op mijn manier”Ieder drukt op zijn eigen manier zijn waardering uit voor de helden van de zorg die momenteel het land rechthouden. Tattoo-artiest Seppe Broeckx uit Turnhout verbaast met een knappe zwartwit tekening. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Opnieuw topverdachte naar huis in ‘De mol’Voor de derde week op rij een verrassende exit in ‘De mol’: Laure (46) moet het spel verlaten. Ze fixeerde zich op één kandidaat. Dat had ze beter niet gedaan, beseft de Duffelse. (29/03 23u15 - Het Belang van Limburg)
8x Duffelse Laure (46) moet ‘De Mol’ verlaten: opnieuw topverdachte naar huisVoor de derde week op rij een verrassende exit in De Mol: Laure (46) moet het spel verlaten. Ze fixeerde zich op één kandidaat. Dat had ze beter niet gedaan, beseft de Duffelse. (29/03 23u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Oma van Miss België Celine Van Ouytsel besmet met coronavirus: “Word snel beter moeke”De oma van Miss België Celine Van Ouytsel is besmet met het coronavirus. “Mijn gedachten en gaan uit naar iedereen die zich inzet voor de strijd tegen corona”, verkondigt ze. (29/03 22u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Hoofdverpleegkundigen Natalie en Debby getuigen over hun strijd in de frontlinie: "Hier spelen zich ware drama's af”Ook in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis werd vrees werkelijkheid de voorbije - tweede - crisisweek: een enorme toestroom aan zieke coronapatiënten,... (29/03 21u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Opmars coronavirus lijkt wat te vertragen in Italië - Moskou gaat in lockdownVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. (29/03 21u15 - Knack)
8x Ook zonder bezoekers blijft de Zoo draaien: “Gorilla’s weten goed dat er iets niet in de haak zit”Het geschreeuw van de ara’s, het geplons van de zeehonden, het trommelen van gorilla Mayani op het glas; elk dierengeluid in de Zoo valt extra op nu er geen drommen opgewonden kinderen rondhuppelen en vrolijk keuvelende abonnees de laatste gebeurtenissen uit hun leven delen met hun favoriete beestjes. Maar ook al zijn bezoekers tijdelijk niet meer welkom, de dieren blijven niet alleen. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Acht doden door crash vliegtuig met medisch team op de FilipijnenOp de Filipijnen is zondag een vliegtuig met aan boord acht mensen neergestort bij het opstijgen. Alle acht kwamen daarbij om het leven. Het ging... (29/03 20u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Raadgever Trump: "100.000 tot 200.000 doden mogelijk in VS”De kans is groot dat er in de Verenigde Staten miljoenen mensen besmet zullen raken met het coronavirus. Dat heeft Anthony Fauci, de directeur van... (29/03 18u15 - Het Laatste Nieuws)
8x Puber mag zijn lief niet bezoeken, volwassene met vaste relatie wel'Het is niet de bedoeling dat een puber van zestien zijn lief gaat bezoeken', zegt Yves Stevens van het Crisiscentrum. 'Maar volwassen partners met een vaste relatie en beperkte cirkel moeten elkaar wel kunnen bezoeken.' (29/03 18u15 - De Standaard)
8x Wouter Deprez maakt boek over De Baron von Münchhausen: 'Ik was bang voor dit boek'Cabaretier Wouter Deprez was als kind bang voor De Baron von Münchhausen, de verzameling sterke verhalen van de Duitse schrijver Rudolf Erich Raspe. Nu heeft hij een (audio)boek plus een expo over de baron gemaakt. (29/03 17u15 - Knack)
8x Exit Elizabeth Warren als presidentskandidate, Bjrn Soenens: "Kiest ze nu voor Bernie Sanders of voor Joe Biden?"Twee dagen na 'Super Tuesday' stopt ook Elizabeth Warren haar kandidatuur voor het presidentschap in de Verenigde Staten. Dat melden Amerikaanse media waaronder CNN en The New York Times, en Warren heeft nu ook zelf gecommuniceerd. Warren deed het in de voorbije voorverkiezingen erg slecht. 'De grote vraag is nu of ze zich vierkant achter Bernie Sanders zal scharen of toch voor Joe Biden kiest', analyseert Amerikacorrespondent Bjrn Soenens. (25/03 01u15 - VRT NWS)
7x Trump: “Piek in aantal doden in VS over twee weken”De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De... (30/03 05u15 - Het Laatste Nieuws)
7x UZ Antwerpen zoekt geld voor coronabestrijdingDe vijf universitaire ziekenhuizen in ons land hebben een fonds geopend dat ze zullen besteden aan de aanpak van Covid-19. “Er zijn mensen die iets meer willen doen dan in de handen klappen voor het zorgpersoneel. Met hun geld zorgen wij onder meer voor de verdere uitbreiding van onze afdeling intensieve zorgen.” (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
7x Evenementensector vraagt overheid om steunmaatregelenAl meer dan 4.600 zelfstandigen die werkzaam zijn in de evenementensector hebben zich gegroepeerd onder de koepel FedEvent en trekken aan de alarmbel. Ze vragen de overheid om steunmaatregelen omdat zij door het coronavirus zowat al hun activiteiten en opdrachten zien geannuleerd worden. Aan Waalse kant werd er intussen een buitengewoon fonds van 233 miljoen euro opgericht voor de getroffen sector. (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
7x Hoe draag je een mondmasker en handschoenen juist? Deze docenten leggen uitVeel mensen dragen in deze coronacrisis mondmaskers en handschoenen. Maar hoe doe je dat juist en is het wel nodig? In een instructiefilmpje leggen docenten van de opleiding verpleegkunde van de Thomas More-hogeschool in Mechelen het uit. (29/03 22u15 - Gazet van Antwerpen)
7x Bernie Ecclestone: 'Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon'Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen, komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten. (29/03 22u15 - Gazet van Antwerpen)
7x Opnieuw topverdachte naar huis in ‘De mol’Voor de derde week op rij een verrassende exit in ‘De mol’: Laure (46) moet het spel verlaten. Ze fixeerde zich op één kandidaat. Dat had ze beter niet gedaan, beseft de Duffelse. (29/03 22u15 - Het Nieuwsblad)
7x Maskers en ontsmette karren in Carrefours Bilzen-HoeseltIn de Carrefours van Bilzen en Hoeselt worden winkelkarren voor de klanten “gedesinfecteerd”. Vreemd is dat sommige klanten gemaskerd rond lopen. (29/03 21u15 - Het Belang van Limburg)
7x Adviseur Trump: ‘100.000 tot 200.000 doden mogelijk in VS’De kans is groot dat er in de Verenigde Staten miljoenen mensen besmet zullen raken met het nieuwe coronavirus. Dat heeft viroloog Anthony Fauci, directeur van het Nationaal Instituut voor Infectieziekten en corona-adviseur van Trump, gezegd op de nieuwszender CNN. (29/03 20u15 - De Standaard)
7x Twintig besmettingen onder bewoners en personeel van woonzorgcentrumIn het woonzorgcentrum Akapella in Kapelle-op-den-Bos zijn in totaal twintig mensen besmet met het coronavirus. (29/03 18u15 - De Standaard)
7x LIVEBLOG. Adviseur Trump:  '100.000 tot 200.000 doden mogelijk in VS'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (29/03 18u15 - De Standaard)
7x Auteur Thomas Siffer: 'Waarom gedragen zo veel mensen zich als randdebielen?'Thomas Siffer is auteur. Hij verruilde Vlaanderen voor Puglia, waar hij onder meer olijfolie produceert. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 18 minuten en 5 seconden nodig. (29/03 17u15 - Knack)
7x De dag in de voorverkiezingen waar iedereen naar uitkijkt: wat maakt Super Tuesday zo super?Elke vier jaar is dit de dag tijdens de voorverkiezingen waar iedereen naar uitkijkt. De dinsdag waarop in het meeste aantal staten tegelijk gestemd wordt. Er staan dit jaar 14 staten op het programma van Super Tuesday, aangevuld met Amerikaans Samoa en Democraten die in het buitenland wonen. Voor veel kandidaten een 'maak of kraak'-moment. (25/03 01u15 - VRT NWS)
7x Podcast: Wat na de verrijzenis van Joe Biden op Super Tuesday?Het was een Super Tuesday voor de geschiedenisboeken afgelopen dinsdag. De opzienbarende terugkeer van Joe Biden bij de Democraten. De reality check voor Bernie Sanders. En het einde van de race voor miljardair Michael Bloomberg en voormalig koploper Elizabeth Warren. Hoe is dit gebeurd? En hoe gaat het verder vanaf hier? Thomas De Graeve bespreekt het met Amerikacorrespondent Bjrn Soenens in deze extra aflevering van Bjrn in the USA. (25/03 01u15 - VRT NWS)
7x Senator Kamala Harris steunt haar vroegere rivaal Joe Biden voor de presidentsnominatieIn de Verenigde Staten schaart voormalig presidentskandidate Kamala Harris zich nu achter gewezen vicepresident Joe Biden. Dat kan een belangrijke opsteker zijn voor Biden. De bekende zwarte dominee Jesse Jackson steunt dan weer Bernie Sanders. (25/03 01u15 - VRT NWS)
6x In tijden van corona: pakjesbezorger spuwt op doos bij leveringEen pakjesbezorger van Amazon liet zich donderdag in Los Angeles betrappen op een walgelijke daad. Net voordat hij een bestelling leverde, smeerde hij speeksel over de doos. (30/03 06u15 - Het Belang van Limburg)
6x Hengelaars klagen: “Als er nu één sport is waar afstand heilig is”Niet alleen het kanaalvissen is stilgelegd, elke vorm van recreatief hengelen is verboden en dat stuit sportvissers tegen de borst. “Als er nu één sport is waar afstandsregels sowieso al heilig zijn, dan is het toch de hengelsport”, vindt wedstrijdvisser Fons Verrijckt (49) uit Zoersel. Als je de online-hengeldiscussieforums leest, staat hij niet alleen. “Wij begrijpen dat men streng moet zijn, maar dit is moeilijk te begrijpen. Zaterdag fietste ik over de dijk naast de Nete waar het wemelde van fietsers en wandelaars en in het bos stond het vol auto’s.” (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Vriend van jongste coronadode Isaura (30) probeerde haar nog te reanimerenVeruit de jongste coronadode uit ons land is ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans (30). Nooit een medisch kwaaltje, nooit een dag ziek. Niemand die weet waar ze het virus, dat zeer uitzonderlijk haar hartspier deed ontsteken, opdeed. Haar vriend Sauro Cimino (35), dokter in opleiding, probeerde haar nog te animeren, maar in het ziekenhuis overleed ze. “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen.” (30/03 05u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Wie heeft Gerard Lathouwers gezien?De politie is op zoek naar de 86-jarige Gerard Lathouwers. De man werd zaterdag rond 14 uur voor het laatste gezien aan het rusthuis ‘Claradal’ op de Kunstlaan in Hasselt. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. (29/03 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x Bernie Ecclestone: 'Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon'Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen, komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten. (29/03 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x De Antwerpse Zoo in tijden van coronaDit weekend kregen we een rondleiding in de Zoo van Antwerpen. Die ligt er in deze tijden van corona akelig verlaten bij, ook de dieren merken dat. Maar de verzorgers maken er het beste van. (29/03 22u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Hasseltse Carrefourmedewerker test positief op corona: “Erg ongerust”Bij het personeel van de Carrefourvestiging bij de op- en afritten van de E313 in Kuringen-Hasselt heeft een medewerker positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt Carrefour-woordvoerder Marco Demerling. (29/03 21u15 - Het Belang van Limburg)
6x Tientallen boetes uitgeschreven voor overtreden coronamaatregelenOp de Kalmthoutse Heide was het een rustig weekend nadat de politie er de parkings had afgesloten. Ook elders in de provincie lijken de coronamaatregelen grotendeels gerespecteerd te worden, al werden in de verschillende politiezones wel tientallen pv’s opgesteld. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen)
6x In Limburg: Toenemende vraag naar werkkrachten in de landbouwsectorIn de voedings- en landbouwsector is er een toenemende vraag naar werkkrachten. Op vraag van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits werd een oproep gelanceerd naar werkgevers in essentiële sectoren om hun vacatures te melden bij VDAB. De oproep kent ... (29/03 21u15 - Limburgnieuws.be)
6x Duitse deelstaatminister dood aangetroffen na ‘bezorgdheid over coronacrisis’Thomas Schäfer (54), de minister van Financiën van de Duitse deelstaat Hessen heeft zelfmoord gepleegd. Mogelijk speelde de coronacrisis daarin een rol. (29/03 20u15 - De Standaard)
6x Spanje versnelt met 838 doden in 24 uur, Italië vertraagt voor tweede dag op rijIn Italië zijn opnieuw 756 mensen overleden aan het coronavirus. 416 doden vielen in Lombardije. Het totaal aantal overledenen komt daarmee op... (29/03 19u15 - Het Laatste Nieuws)
6x LIVEBLOG. 756 nieuwe coronadoden in Italië, in totaal 10.779 dodenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (29/03 19u15 - De Standaard)
6x ‘Hoe vervang je al die seizoensarbeiders die nu niet komen?’Seizoenstelers hebben maar één kans per jaar om het waar te maken. Als de teelt mislukt, gaat hun jaarinkomen in rook op. Met de aspergeoogst voor de deur, dringt de vraag zich op: seizoensteelt zonder seizoensarbeiders, hoe krijg je dat klaar? (29/03 19u15 - De Standaard)
6x DEEL 2. Dagboek van Natalie en Debby, twee hoofdverpleegkundigen in de frontlinie: “Hier spelen zich ware drama’s af”Ook in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis werd vrees werkelijkheid de voorbije - tweede - crisisweek: een enorme toestroom aan zwaar zieke... (29/03 18u15 - Het Laatste Nieuws)
6x “Bolsonaro dreigt minister van Volksgezondheid te ontslaan”De Braziliaanse president Jair Bolsonaro zou de minister van Volksgezondheid, Luiz Henrique Mandette, gewaarschuwd hebben om zijn aanpak in de... (29/03 18u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Politie legt in woonzorgcentrum openlucht discofeestje stilDe politiediensten in Limburg moeten in het kader van het toezicht op de handhaving van de coronamaatregelen soms op de meest bizarre momenten ingrijpen. (29/03 17u15 - De Standaard)
6x Gentse politie en burgemeester boos om drukte in parken en op pleinen: ‘Speeltijd is al lang voorbij!’De politie maakt zich zondag op Facebook nog eens kwaad op Gentenaars die de regels rond corona niet naleven. ‘De drukte in parken en op pleinen is onverantwoord!’ (29/03 16u15 - De Standaard)
6x Belgische huisarts verontwaardigd: 'Waarom mogen wij niet gaan helpen in Spanje en Italië?'Frank Vandeputte is huisarts in Hove. Hij is verontwaardigd omdat de Europese solidariteit uitblijft. 'We kijken machteloos toe, terwijl honderden mensen in Zuid-Europa hadden gered kunnen worden.' (29/03 12u15 - Knack)
6x Joachim Coens werkt aan manifest met lessen voor de toekomstDe kersverse CD&V-voorzitter probeert de positieve kanten van de coronacrisis in te zien, zegt hij tegen De Zondag. 'In één zin samengevat: we herontdekken de essentie van het leven.' (29/03 06u15 - Knack)
6x 'Deze pandemie is een bedreiging voor onze samenleving'Hoe kunnen artsen beslissen welke zwaar zieke patiënten verzorgd worden, en welke niet? Professor geneeskunde, filosofie en medische ethiek Christiane Woopen: 'Ik ga ervan uit dat ziekenhuizen ondertussen al hebben afgesproken hoe ze in zulke gevallen te werk zullen gaan.' (29/03 06u15 - Knack)
6x As: Steun voor verenigingen en handelarenHet gemeentebestuur van As toont zich solidair met verenigingen en organisaties. Door de coronacrisis vallen verschillende Asserse verenigingen en handelaren zonder inkomsten. Om deze moeilijke financiële tijd te overbruggen, werkte de gemeente As ee... (27/03 21u15 - Limburgnieuws.be)
6x Hasselt: Vernieuwde Grote Markt krijgt ook gratis wifinetwerkStad Hasselt investeert in een gratis wifinetwerk op de vernieuwde Grote Markt. Hiervoor werkt het samen met nutsmaatschappij Fluvius, die eerder al een wifinetwerk voorzag op het Kolonel Dusartplein. 'Op deze manier kunnen zowel Hasselaren als bezoe... (27/03 13u15 - Limburgnieuws.be)
6x Genk: Genk helpt op volle toerenGenk helpt draait op volle toeren. Op dit moment hebben zich al 565 vrijwilligers aangemeld en zijn er al 93 individuele hulpvragen opgelost door een vrijwilliger te matchen met een hulpvrager. Het profiel van de vrijwilligers is zeer divers. ... (26/03 11u15 - Limburgnieuws.be)
6x Sint-Truiden: Orelia Group stelt gebouw ter beschikkingPatiënten die vanuit het ziekenhuis niet rechtstreeks naar huis kunnen terugkeren, kunnen in Sint-Truiden vanaf volgend weekend in een schakelzorgcentrum terecht. Orelia stelt daarvoor het voormalige woonzorgcentrum La Madrugada aan de Prins Albertla... (26/03 11u15 - Limburgnieuws.be)
6x Genk: Wellness Kliniek stelt ziekenhuis ter beschikking in strijd tegen coronavirusWellness Kliniek in Genk stelt haar privéziekenhuis ter beschikking voor de opvang van patiënten in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat in totaal over onder meer consultatieruimtes, behandelkamers en 25 bedden. Wellness Kliniek schrapte deze we... (26/03 01u15 - Limburgnieuws.be)
6x 75 jaar geleden: de loge "Libert Chrie", een licht in de duisternis en gruwel van Nacht und NebelEnkele Belgische vrijmetselaars richtten in het Duitse concentratiekamp van Esterwegen, niet ver van de grens met Nederland, een loge op, een uniek gebeuren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar twee van de leden overleefden de oorlog. (25/03 01u15 - VRT NWS)
6x In Limburg: Ook kappers hebben recht op de corona hinderpremieVlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits laat weten dat ook de kappers recht hebben op de corona hinderpremie. Vandaag werd door de Nationale Veiligheidsraad beslist dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Op die manier kunnen ook zij... (24/03 17u15 - Limburgnieuws.be)
6x Genk: Geen kermis, optocht en markt op 1 mei in GenkVorige week werd al beslist om alle activiteiten en evenementen die tijdens de paasvakantie zouden doorgaan, af te gelasten. Vandaag vergaderde het Genkse schepencollege verder over een aantal grotere evenementen in de periode vlak na de paasvakantie... (24/03 17u15 - Limburgnieuws.be)
5x Trump: piek aantal doden in VS over 2 wekenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. (30/03 06u15 - Knack)
5x “Koude maandag met kans op regen of hagel in de namiddag”Maandag begint de dag met brede opklaringen. Tegen de middag komt er geleidelijk meer bewolking opzetten. (30/03 06u15 - Het Belang van Limburg)
5x Eerste ruzie bij Nick en Christophe, Sonny reageert verkeerd en ongemakkelijk koffiekransje: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher opOnze ‘Blind getrouwd’-watcher schoof nerveus heen en weer in zijn zetel toen Nick en Christophe, intussen toch ieders favoriet koppel, er voor het eerst niet in slaagden een naderende ruzie op te lossen met een grapje en een lach. Verder koestert hij alsmaar minder hoop voor Lothar en Tatiana, aangezien die laatste voor zichzelf al heeft uitgemaakt dat de gehoopte gevoelens niet meer gaan komen. (30/03 06u15 - Het Nieuwsblad)
5x Sony: 'PS5 wordt niet uitgesteld'Het coronavirus raakt veel sectoren, maar volgens Sony hoeven gamers in ieder geval niet bang te zijn voor vertraging van de PS5-launch. Verder in deze N8W8: releasedatum van de volgende Dark Pictures-game lijkt gelekt, Horizon Zero Dawn krijgt een nieuwe comicserie en stemacteur van Assassin’s Creed Origins richt eigen studio op. (30/03 01u15 - Power Unlimited)
5x Sonic the Hedgehog film sneller dan verwacht digitaal beschikbaarHet coronavirus heeft nu ook gevolgen voor de Sonic the Hedgehog film. Aangezien de bioscopen in veel landen tijdelijk gesloten zijn, beslist Paramount Pictures om de film vroeger dan normaal naar de huiskamers te brengen. Vanaf 31 is de film digitaal beschikbaar. Vanaf 19 mei komt de film vervolgens uit op dvd en blu-ray.Vooral de digitale release is opvallend. Die komt er amper 46 dagen nadat de film naar de cinema's kwam. Volgens Paramount Pictures is die beslissing volledig te wijten aan het coronavirus. Voordien deed de film het zeker niet slecht. Tot nu toe bracht Sonic the Hedgehog al meer dan 300 miljoen dollar op.Daarmee is hij nu al een van de meest succesvolle videogamefilms aller tijden. In de film is Sonic een alien van de planeet Mobius. Samen met Sheriff Tom Wachowski probeert hij uit de handen van Dr. Robotnik te blijven. Die laatste wordt vertolkt door Jim Carrey.Lees meer... (30/03 01u15 - Eurogamer)
5x In België is het vooral aan de banken om de economie te reddenBanken zijn tijdens de coronapandemie belangrijk om de economische crisis te verzachten. Waar banken in Nederland daar overheidssteun voor krijgen, staan in België de banken alleen. (29/03 23u15 - NRC Handelsblad)
5x Een miljard kilo frietaardappelen: niemand wil ze meer hebbenDe vraag naar frietaardappelen is ingestort nu horeca dicht is vanwege het coronavirus. Telers zitten met volle schuren. (29/03 23u15 - NRC Handelsblad)
5x Waterpomp veroorzaakt brandje in kelder in OverpeltDe brandweer van Lommel is zondagavond opgeroepen voor een brand in de Wilgenstraat in Overpelt. In de kelder van een huis was er een brandje aan de waterpomp. Dit zorgde vooral voor veel rookontwikkeling. In het huis is er geen schade. De woning werd wel verlucht. (29/03 22u15 - Het Belang van Limburg)
5x Het is nu rustig op straat :”Ideaal moment voor wegenwerken”“Het is het uitgelezen moment om openbare werken uit te voeren. Zeker niet uitstellen of stilleggen.” Dat zegt CEO Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. De bouwsector beaamt dat. (29/03 21u15 - Het Belang van Limburg)
5x Afgelopen weekend drie coronadoden in woonzorgcentra Hasselt en DiepenbeekIn de woonzorgcentra De Visserij in Diepenbeek en Orelia Katarinadal in Hasselt zijn afgelopen weekend drie bewoners overleden ten gevolge van het coronavirus. In wzc Katarinadal hebben intussen ook vier andere mensen positief getest. (29/03 21u15 - Het Belang van Limburg)
5x Voorstel van Groen: “Verbied ziekenhuissupplementen voor alle coronapatiënten”Groen wil dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block kamer- en ereloonsupplementen voor coronapatiënten verbiedt. “Zeker nu de ziekenhuizen één miljard euro extra krijgen”, motiveert Groen-Kamerlid Barbara Creemers. (29/03 21u15 - Het Belang van Limburg)
5x Bestelling van vijf miljoen FFP2-mondmaskers geannuleerd: “De prijs werd opgedreven”Normaal gezien hadden er deze week vijf miljoen FFP2-mondmaskers geleverd moeten worden. Maar gezien de leverancier de prijs plots opdreef en zich niet aan de regels hield, gaat de bestelling niet door. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen)
5x Mondkapjes gestolen op spoedafdeling Heilig HartziekenhuisOp de spoedafdeling van het Heilig Hartziekenhuis in Lier werden twee dozen met mondkapjes ontvreemd. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen)
5x Bewoner rusthuis Bornem besmet met coronavirusEen bewoner van het Seniorencentrum OLV in Bornem is besmet met het coronavirus. De betrokkene wordt al een tijdje in isolement gehouden, zodat hij andere bewoners en verzorgers niet kan besmetten. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen)
5x Koen Crucke geeft coronaconcert bij serviceflats: “Eenzame mensen gelukkig maken”Meneer Spaghetti, oftewel Koen Crucke, probeert zijn buurtbewoners een hart onder de riem te steken tijdens deze speciale coronatijden. (29/03 19u15 - Het Belang van Limburg)
5x Bestelling van 5 miljoen FFP2-mondmaskers gaat niet door: “Leverancier dreef de prijs plots op”Een bestelling van 5 miljoen mondmaskers van het type FFP2 gaat voor ons land niet door. Normaal hadden ze deze week geleverd moeten worden, maar... (29/03 18u15 - Het Laatste Nieuws)
5x Gedaan met bezoek aan je lief of partnerUw niet-inwonende partner of lief bezoeken is geen essentiële verplaatsing en is in deze coronatijden dus verboden. (29/03 16u15 - De Standaard)
5x LIVEBLOG. 132 nieuwe coronadoden in Nederland, 771 in totaalVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (29/03 16u15 - De Standaard)
5x Maggie De Block en Herman Goossens oneens over thuisquarantaineWanneer iemand met het nieuwe coronavirus besmet is geraakt, heeft het weinig zin dat hij zich in huis afzondert van zijn eigen partner. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zondag aangegeven in De Zevende Dag. Professor microbiologie Herman Goossens is het daar echter niet mee eens. Ook over het feit of de curve van het aantal besmettingen nu al dan niet afvlakt, zijn... (29/03 16u15 - Knack)
5x De kunst van urban exploring: 'Verkennen op eigen risico'Verlaten, vervallen en vergeten bouwwerken opspeuren, verkennen en vastleggen, dat is de kunst van urban exploring. De Nederlandse Bob Thissen is zo een professional urbexer die erin slaagde om van zijn bizarre expedities een winstgevende bezigheid te maken. (29/03 12u15 - Knack)
5x Klimaatmaatregelen doen soms meer kwaad dan goedWat stalagmieten over het klimaat kunnen vertellen. (29/03 12u15 - Knack)
5x Politievakbond VSOA bezorgd over toenemende agressie tegen agenten: 'Wij houden ons hart vast'Nu de politie wordt gevraagd om meer en strenger te controleren op inbreuken tegen de corona-afspraken, stijgt ook de agressie tegen de betrokken agenten. In meerdere (grotere) steden worden politiemensen bespuwd of wordt er bewust op hen gehoest door mensen die beweren besmet te zijn met covid-19. Een gevaarlijke trend, want het risico op besmetting is erg groot. De politievakbond VSOA trekt in D... (29/03 11u15 - Knack)
5x Marc Van Ranst: 'Ik denk dat we op de piek de volledige capaciteit op intensieve zorg nodig zullen hebben''De mensen doen heel erg hun best om in hun kot te blijven, en daar zien we ook het resultaat van', zegt viroloog Marc Van Ranst in een interview met De Zondag. 'We moeten nu anders leven, maar we doen dat in de volle wetenschap dat er betere tijden komen na wat ik vanaf nu 'de bevrijding' ga noemen.' (29/03 11u15 - Knack)
5x Coronavirus: 78 nieuwe doden in België, 867 mensen op intensieve zorgenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. (29/03 11u15 - Knack)
5x Starten uitgestelde Olympische Spelen op 23 juli 2021?Een nieuwe officiële startdatum voor de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio is er nog niet, maar volgens Japanse media zou die op 23 juli 2021 vallen. (29/03 11u15 - Knack)
5x VIDEO: Van Bronckhorst boos op St. Juste: 'Dit kan echt niet'Feyenoord coach Van Bronckhorst is boos op St. Juste, de verdediger die na 6 minuten al met rood naar de kant moest in de Klassieker. (28/03 01u15 - V-bal)
5x VIDEO: De flater van Justin Bijlow en de goal van AjaxFeyenoord doelman Justin Bijlow liet een makkelijk schot van Frenkie de Jong onder zijn benen doorglippen, waardoor het doelpunt niet meer kon worden voorkomen. (28/03 01u15 - V-bal)
5x VIDEO: Kick off Klassieker 60 minutenEnkele uren nog voordat de Klassieker in de Eredivisie wordt afgetrapt. (28/03 01u15 - V-bal)
5x Bocholt: Jeff Steensels overledenHet bericht in verband met de annulatie van de 44ste Sezoensrally valt in het niets met het nieuws dat Racing Team Moustache nu bekend moet maken. Jeff Moustache Steensels overleed deze namiddag in het ziekenhuis van Pelt ten gevolge van longontsteki... (27/03 21u15 - Limburgnieuws.be)
5x oudsbergen: Promotie Kabouters OpglabbeekKabouters Opglabbeek promoveert officieel naar 2De Provinciaal. 'We willen Boorsem Sport feliciteren met de titel', aldus de club. 'Als club en spelers willen wij deze promotie opdragen aan onze goede vriend Leon Schepers die dit jammer... (27/03 20u15 - Limburgnieuws.be)
5x Maaseik: Voorrangsbewijs voor zorgpersoneelOnze zorgverleners leveren enorme inspanningen om het coronavirus af te remmen. Stad Maaseik wil ze op alle mogelijke manieren ondersteunen. Zorgverleners werken lange en onregelmatige uren en moeten deze dagen constant beschikbaar zijn. ... (26/03 11u15 - Limburgnieuws.be)
5x Voeren: Inbrekersmateriaal in auto RoemenenOp het grondgebied van Voeren werden 3 Roemenen in een Frans voertuig aan de grensovergang staande gehouden. 'Onze ploeg werd gevraagd bijstand te leveren aan de collega's van Politie Voeren', aldus politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. De... (26/03 11u15 - Limburgnieuws.be)
5x Genk: Donderdagmarkt en zaterdagmarkt worden afgelastGenk heeft twee populaire en drukbezochte markten: de donderdagmarkt in Genk-centrum en de versmarkt elke zaterdag in de Vennestraat. 'De federale richtlijnen spreken van het sluiten van markten, tenzij ze strikt noodzakelijk zijn om voldoende aanbod... (26/03 01u15 - Limburgnieuws.be)
5x Amerika kiest: van de eerste voorverkiezing tot de stembusgang op 3 november, een tijdslijnDe verkiezingskoorts in de VS stijgt. Op 3 november 2020 kiezen de Amerikanen een nieuwe president. De Republikein Donald Trump is kandidaat om zichzelf op te volgen. Maar wie wordt zijn uitdager? De Democraten moeten hun kandidaat nog kiezen in een hele reeks voorverkiezingen. De staat Iowa bijt de spits af, gevolgd door een pak andere afspraken, met Super Tuesday als belangrijkste. Een tijdslijn. (25/03 01u15 - VRT NWS)
4x De vuilnisman denkt dat-ie het virus zal krijgenCovid-19 beïnvloedt het dagelijks leven. In Utrecht worden vuilnisophalers bedankt met een spandoek, briefjes en koekjes. (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
4x Italië heeft behoefte aan wonderenTerwijl we turen op de statistieken om hoop te ontwaren en in staat zouden zijn de grafieken ondersteboven te houden om moed te vatten, zijn er in Italië inmiddels 900 lijken per… (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
4x Corona sterkt IS in de mening dat God op zijn hand isVolgens Islamitische Staat is corona Gods straf voor de heidenen, leest Carolien Roelants. Maar zijn strijders moeten wél hun handen wassen. (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
4x Slopen? Oud beton heeft waardeCO2? Euro’s! Oud bouwmateriaal heeft economische én milieuwaarde. Een goede taxatiemethode kan hergebruik stimuleren. (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
4x Oliewinst Euronav drijft door corona op zeeDeze rubriek belicht iedere maandag beursfondsen die in de belangstelling staan. Deze week: Euronav. (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
4x Noodplan voor artiest en componistVoorzitter raad van bestuur Buma/StemraMuzikanten verdienen niets meer met optredens. De horeca kan de rekening voor muziekrechten niet betalen. Buma/Stemra schiet te hulp. „Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ook een steentje bij te dragen.” (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
4x ‘Door de crisis is mijn agenda nu leeg’Marloes Vollenbroek-Floor (34) zegde vorig jaar haar baan op om een eigen bedrijf in ‘verrassingsuitjes’ te beginnen. „Mijn man betaalt alle vaste lasten. Maar als we het niet redden, heb ik een buffer.” Door Liza Titawano Foto Bob van der Vlist (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
4x Existentiële angst heeft geen virus nodigWie niet naar buiten mag zoekt het in de huiselijkheid. „Deze crisis wekt de burgerman in ons tot leven”, schreef Sander van Walsum in de Volkskrant in een stuk over het… (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
4x Call of Duty: Warzone bereikt 30 miljoen spelers in tien dagenActivision laat via een tweet weten dat Call of Duty: Warzone in tien dagen tijd de kaap van 30 miljoen spelers heeft bereikt. Dat gebeurde afgelopen zaterdag.Dat Warzone het zo goed doet, is mede te wijten aan de wereldwijde coronamaatregelen. Met die mijlpaal van 30 miljoen spelers verbreekt de game het record van Apex Legends. Die Battle Royale-titel bereikte op een week tijd 'slechts' 25 miljoen spelers. Er is echter nog een record dat toebehoort aan Apex Legends. Op een maand tijd bereikte die game namelijk 50 miljoen spelers. Het ziet er naar uit dat Call of Duty goed op weg is om ook dat record te verpulveren.Om jullie een handje te helpen in de nieuwste Battle Royale hebben we voor jullie enkele Call of Duty: Warzone tips voor beginnende spelers opgelijst. Wie meer uit de game wil halen, verwijzen we graag door naar onze Call of Duty: Warzone tips voor geavanceerde spelers. Lees zeker ook de Call of Duty: Modern Warfare review van Maarten voor informatie over de remake zelf.Lees meer... (30/03 01u15 - Eurogamer)
4x Sony haalt Super Mario uit Dreams na klacht van NintendoSony haalt een nagemaakte versie van Super Mario uit Dreams. Dat doet het bedrijf na een klacht van Nintendo.Via een bericht op Twitter ontdekken we dat Dreams-speler PieceOfCraft niet verder werkt aan zijn nagebootste versie van Super Mario. In een andere tweet ontdekken we dat Sony PieceOfCraft persoonlijk heeft gecontacteerd om te melden dat Nintendo niet wilt dat Mario opduikt in Dreams. Dat Nintendo het personage uit de game haalt, is geen grote verrassing. Het Japanse bedrijf is namelijk erg gesteld op zijn intellectuele eigendomsrechten. Daarom haalde het bedrijf eerder Infringio Royale uit de ether. Die titel combineert het Battle Royale-genre met Super Mario.Lees meer... (30/03 01u15 - Eurogamer)
4x Oxfam Novib waarschuwt voor catastrofe in ontwikkelingslandenIn rijke landen met goede zorgstelsels leidt de uitbraak van het coronavirus al tot veel leed en onzekerheid, maar in arme landen is de zorg niet tot nauwelijks voorbereid. Volg hier het laatste nieuws rond de pandemie. (30/03 01u15 - NRC Handelsblad)
4x Corona: ideale voedingsbodem voor gameverslavingBinnenblijven in een stimulans-arme omgeving kan gamen problematisch maken. Wees niet gemakzuchtig met schermtijd, schrijft ex-gameverslaafde Michiel Smit. (30/03 01u15 - NRC Handelsblad)
4x Philips topman: 'Nederland bestelde beademingsapparaten twee weken geleden'Nederland trok twee weken geleden aan de bel bij Philips voor beademingsapparaten, vertelde Philips-topman Frans van Houten in televisieprogramma Op1. Hij ging niet in op de vraag of dat aan de late kant was. 'Ik denk dat heel de wereld niet scherp genoeg naar China heeft gekeken. Men dacht dat het wel mee zou vallen.' In China zijn begin dit jaar veel beademingsapparaten geleverd. Daarna volgde een grote vraag uit Italië. 'En toen was de voorraad op.' De Nederlandse overheid heeft bestellingen voor beademingsapparaten bij verschillende bedrijven uitstaan. Zaterdag heeft Philips er 100 geleverd. In totaal zijn er 1000 bij het bedrijf besteld. 'De anderen komen zo snel mogelijk. Dat hangt af van hoe snel we kunnen produceren.' Het bedrijf probeert de productie nu flink op te schroeven. 'Normaal zouden we daar een jaar over doen. Nu proberen dat in weken te doen.' Meer plaatsen op IC Beademingsapparaten zijn van cruciaal belang bij de uitbreiding van het aantal intensivecarebedden in Nederland. Coronapatiënten die daar belanden moeten soms wekenlang beademd worden. Er moeten nu nodig meer plaatsen op de intensive care gecreëerd worden. 'In het meest waarschijnlijke scenario liggen er half april 2500 coronapatienten op de intensive care', zei Jacco Wallinga van het RIVM gisteren. Vorige week gold dat aantal nog als het sombere scenario van het RIVM. Wallinga hoopte toen dat er maximaal 1000 bedden nodig zouden zijn begin april. Maar dat aantal is gisteren al bereikt. Philips is bij de productie afhankelijk van andere factoren. De onderdelen in een beademingsapparaat moeten uit verschillende landen komen. Uiteindelijk vindt de productie in de Verenigde Staten plaats. Vorige week werd bekend dat Philips vreesde dat de Amerikanen beademingsapparatuur van het bedrijf gaan opeisen. De Amerikaanse president Trump haalde toen een wet uit 1950 van stal gehaald die hem het recht geeft de apparatuur in eigen land te houden, de Defense Production Act. 'Ik ben in gesprek met regeringsleiders om uit te leggen waarom ze de grenzen open moeten houden, want als er op dit moment een land de grenzen dichtgooit doen anderen dat ook.' Van Houten geeft aan dat de enorme vraag om levensreddende apparatuur hem zwaar weegt. 'Daar krijg je slapeloze nachten van. Niet alleen ik, maar ook de medewerkers die dit produceren. Die voelen dit persoonlijk. De mensen die dit uitleveren weten dat er levens van afhangen. Dat is echt heel belangrijk.' (30/03 01u15 - NOS.nl)
4x RIVM: Mensen met corona moeten voorzichtig zijn in contact met huisdierenHet advies van het RIVM voor mensen die besmet zijn met Covid-19 en in thuisisolatie zitten, is om zoveel mogelijk het contact met hun huisdieren te vermijden. (30/03 00u15 - GezondheidsNet)
4x FunQuarter #305                                                             Een vreemde video                                                                         RIP                                                            Klinkt goed!                                                                        Erg herkenbaar                                                             Fuck the What?                                                                           By god...                                                           Nog meer?                                                                  Wallpapers, opslaan voor ware grootte                                                               Russische klootzak             (30/03 00u15 - Gamequarter.be)
4x Het WK-litteken van Ángel Di María: 'Ik heb de brief van Real direct verscheurd'Ángel Di María miste de WK-finale van 2014, tot tevredenheid van Real Madrid. (29/03 23u15 - Voetbal International)
4x Gündogan gunt Liverpool kampioenschap bij schrappen Premier LeagueIlkay Gündogan heeft er geen problemen mee als Liverpool sowieso wordt gekroond tot Premier League-kampioen. (29/03 23u15 - Voetbal International)
4x Strijdvaardige Cuomo pakt Amerikanen in tijdens coronacrisisDe bestrijding van het Covid-19-virus zorgt voor spanningen binnen de Amerikaanse overheid. In brandhaard New York doet Cuomo wat Trump nalaat. „Ik werk met feiten en data.” (29/03 23u15 - NRC Handelsblad)
4x Mondkapjes worden voortaan strenger getestVoor het verwerven van mondkapjes is Nederland afhankelijk van het buitenland. Soms is de kwaliteit beroerd. (29/03 23u15 - NRC Handelsblad)
4x Pubquiz heeft in coronatijd geen café nodig om door te gaanDe 'gewone' pubquiz was al populair en nu alle café's dicht zijn neemt de online variant ook een vlucht. Nederlanders zoeken massaal naar digitale afleiding, zien organisatoren van online pubquizzen. 'Het overtreft iedere verwachting', zegt de bedenker van de Upbeatles-pubquizzen Jochem Geerdink, die zelf noodgedwongen thuiszit. 'Wij dachten: als we met 100 mensen zo'n live-quiz spelen, hartstikke leuk! Maar bij de eerste quiz anderhalve week geleden hadden we al meteen 1200 teams in de app. Toen dachten we wel: wat gebeurt hier?' Voordat het coronavirus uitbrak en alle horeca dichtging, maakte en presenteerde Geerdink zo'n drie tot vier pubquizzen per week. Stilzitten zag hij niet zitten, dus bedacht hij een online pubquiz: een presentatie via een livestream op YouTube en vraag/antwoord in een aparte app. 'Je merkt dat mensen smachten naar wat vertier', zegt Geerdink. 'Bijna iedereen zit thuis, overdag misschien met kinderen. Die mensen willen 's avonds wel even pubquizzen met verstand op nul.' Vermaak Dat ziet ook Marc van Liere van het Tilburgse bedrijf Livewall. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van zogenoemde voting apps, die bijvoorbeeld worden ingezet bij televisieprogramma's of in stadions. Een pubquiz hadden ze nog niet eerder gedaan. 'We hadden bij de eerste keer gerekend op 50 of 60 mensen, een beetje onze vriendenclub', zegt Van Liere. 'Maar toen deden er ineens 1000 mensen mee en dachten we: dit is niet normaal.' Ook de tweede editie een week later bleek een groot succes. 'Op het hoogtepunt waren 2000 mensen de quiz aan het spelen, dat was wel heel erg leuk.' Bij beide bedrijven is meedoen aan de online quiz gratis. Vermaak staat voorop. 'Ik heb wel echt spanning nodig', zegt Jochem Geerdink. 'Ik ben gewend om bijna iedere dag een quiz te maken. Dat is nu een beetje weggevallen en dan raak je al snel in die put van verveling. Dus ook voor ons is dit een hele mooie uitkomst.' Normaal gesproken haalt Geerdink zijn inkomsten uit de pubquizzen die hij organiseert in de horecagelegenheden. Omdat hij die inkomsten nu mist, zette hij een crowdfundingsactie op. 'We gaven er niet al te veel ruchtbaarheid aan', zegt Geerdink. 'Maar we dachten: als we de komende periode gewoon een paar duizend euro kunnen ophalen om onze vaste lasten kunnen betalen, dan is het helemaal prima.' Andere bestemming Maar al gauw liep dat uit de hand. 'Binnen een week hadden we 6000 euro', zegt Jochem Geerdink. 'Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee, maar we houden er ook wel rekening mee dat dit niet zo gaat blijven. Mensen blijven niet na iedere quiz betalen en dat is ook prima.' Mocht dat wel het geval zijn, dan heeft Geerdink voor het geld ook een andere bestemming voor ogen. 'Als het echt gênant wordt qua wat we ophalen, dan gaan we kijken of we dat geld misschien kunnen geven aan mensen die het ook goed kunnen gebruiken. De Voedselbank bijvoorbeeld of 'onze' horecazaken waar we normaal gesproken een quiz doen.' Ook Livewall heeft geen winstoogmerk en wil mensen vooral een leuke avond bezorgen. 'We willen een beetje goodwill tonen in deze tijd', zegt Van Liere. Ondanks het succes is het bedrijf niet van plan dit wekenlang voort te zetten. 'We doen het nu goed en zetten het stevig neer, maar het vraagt ook wel heel veel energie op zo'n zaterdag.' Wel heeft het bedrijf één belangrijk doel voor ogen. 'Volgende week willen we de Nederland-editie gaan doen', zegt Van Liere. 'De grootste pubquiz van Nederland. Ik ben benieuwd met hoeveel Nederlanders we de quiz kunnen doen.' Jochem Geerdink gaat wel door zolang de horeca gesloten blijft. 'Daarna gaan we sowieso terug naar de kroegjes. Normaal gesproken zit je met 50 tot 200 man in een kroeg en bedenk je vooraf een aantal vragen waarvan je weet dat er reactie op komt vanuit de zaal. Dat mensen allemaal lachen of 'boe' roepen. Dat aspect mis ik nu wel heel erg.' (29/03 22u15 - NOS.nl)
4x RIVM: effect van maatregelen valt tegenMoskovieten moeten vanaf maandag zoveel mogelijk thuis blijven. Het dodental in New York is toegenomen met ruim 200. Volg hier de laatste ontwikkelingen. (29/03 21u15 - NRC Handelsblad)
4x 'Tunahan Kuzu moest weg om relatie met medewerkster Denk'Partijleider Tunahan Kuzu van Denk, die vorige week onverwachts zijn vertrek uit de politiek aankondigde, deed dat omdat hij wordt achtervolgd door een inmiddels beëindigde relatie met een medewerkster van zijn partij, meldt HP/De Tijd. Dat blad beschikt over een schriftelijke verklaring van de vrouw, waarin ze vermeldt dat na afloop van de verhouding een incident plaatsvond waarbij de gehuwde Kuzu zich 'grensoverschrijdend' heeft gedragen. De vrouw informeerde de huidige partijleider Farid Azarkan over het voorval. Die zou zich geschokt hebben getoond en haar hebben gezegd dat hij over de consequenties wilde nadenken, maar vervolgens niets meer hebben laten horen. Daarop nam de vrouw Kamervoorzitter Arib in vertrouwen, die haar adviseerde om aangifte te doen. Daartoe was zij niet bereid, blijkt uit een e-mail van Arib die ook in bezit is van HP/De Tijd. Een woordvoerder van Arib bevestigt dat dat gesprek heeft plaatsgevonden, maar wil niet op de zaak ingaan. WhatsApp-gesprek Vervolgens besluit de vrouw om de kwestie te laten rusten, omdat ze opziet tegen de gevolgen die openbaarmaking kan hebben voor haar leven. Ze vindt elders een baan, maar enkele weken geleden zocht partijvoorzitter Öztürk contact met haar. Hij bleek van plan om Kuzu met de affaire te confronteren, samen met de oud-CDA'er Ayhan Tonca, die vorig jaar lijsttrekker was voor Denk bij de Europese Verkiezingen. De vrouw wilde hier niet aan meewerken en blijkens een WhatsApp-gesprek heeft zij Öztürk dat ook duidelijk gemaakt, maar die reageerde niet op haar berichten en heeft Kuzu toch gesproken, zegt zij. Enkele dagen later maakte die zijn vertrek bekend. Denk wil tegenover de NOS geen commentaar geven en verwijst naar de reactie van Kuzu in HP/De Tijd. (29/03 21u15 - NOS.nl)
4x Online pubquiz populair in coronatijd: 'Mensen smachten naar vertier'De 'gewone' pubquiz was al populair en nu alle café's dicht zijn neemt de online variant ook een vlucht. Nederlanders zoeken massaal naar digitale afleiding, zien organisatoren van online pubquizzen. 'Het overtreft iedere verwachting', zegt de bedenker van de Upbeatles-pubquizzen Jochem Geerdink, die zelf noodgedwongen thuiszit. 'Wij dachten: als we met 100 mensen zo'n live-quiz spelen, hartstikke leuk! Maar bij de eerste quiz anderhalve week geleden hadden we al meteen 1200 teams in de app. Toen dachten we wel: wat gebeurt hier?' Voordat het coronavirus uitbrak en alle horeca dichtging, maakte en presenteerde Geerdink zo'n drie tot vier pubquizzen per week. Stilzitten zag hij niet zitten, dus bedacht hij een online pubquiz: een presentatie via een livestream op YouTube en vraag/antwoord in een aparte app. 'Je merkt dat mensen smachten naar wat vertier', zegt Geerdink. 'Bijna iedereen zit thuis, overdag misschien met kinderen. Die mensen willen 's avonds wel even pubquizzen met verstand op nul.' Vermaak Dat ziet ook Marc van Liere van het Tilburgse bedrijf Livewall. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van zogenoemde voting apps, die bijvoorbeeld worden ingezet bij televisieprogramma's of in stadions. Een pubquiz hadden ze nog niet eerder gedaan. 'We hadden bij de eerste keer gerekend op 50 of 60 mensen, een beetje onze vriendenclub', zegt Van Liere. 'Maar toen deden er ineens 1000 mensen mee en dachten we: dit is niet normaal.' Ook de tweede editie een week later bleek een groot succes. 'Op het hoogtepunt waren 2000 mensen de quiz aan het spelen, dat was wel heel erg leuk.' Bij beide bedrijven is meedoen aan de online quiz gratis. Vermaak staat voorop. 'Ik heb wel echt spanning nodig', zegt Geerdink van Upbeatles. 'Ik ben gewend om bijna iedere dag een quiz te maken. Dat is nu een beetje weggevallen en dan raak je al snel in die put van verveling. Dus ook voor ons is dit een hele mooie uitkomst.' Normaal gesproken haalt Geerdink zijn inkomsten uit de pubquizzen die hij organiseert in de horecagelegenheden. Omdat hij die inkomsten nu mist, zette hij een crowdfundingsactie op. 'We gaven er niet al te veel ruchtbaarheid aan', zegt Geerdink. 'Maar we dachten: als we de komende periode gewoon een paar duizend euro kunnen ophalen om onze vaste lasten kunnen betalen, dan is het helemaal prima.' Andere bestemming Maar al gauw liep dat uit de hand. 'Binnen een week hadden we 6000 euro', zegt Geerdink. 'Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee, maar we houden er ook wel rekening mee dat dit niet zo gaat blijven. Mensen blijven niet na iedere quiz betalen en dat is ook prima.' Mocht dat wel het geval zijn, dan heeft Geerdink voor het geld ook een andere bestemming voor ogen. 'Als het echt gênant wordt qua wat we ophalen, dan gaan we kijken of we dat geld misschien kunnen geven aan mensen die het ook goed kunnen gebruiken. De Voedselbank bijvoorbeeld of 'onze' horecazaken waar we normaal gesproken een quiz doen.' Ook Livewall heeft geen winstoogmerk en wil mensen vooral een leuke avond bezorgen. 'We willen een beetje goodwill tonen in deze tijd', zegt Van Liere. Ondanks het succes is Livewall niet van plan dit wekenlang voort te zetten. 'We doen het nu goed en zetten het stevig neer, maar het vraagt ook wel heel veel energie op zo'n zaterdag.' Wel heeft het bedrijf één belangrijk doel voor ogen. 'Volgende week willen we de Nederland-editie gaan doen', zegt Van Liere. 'De grootste pubquiz van Nederland. Ik ben benieuwd met hoeveel Nederlanders we de quiz kunnen doen.' Geerdink van Upbeatles gaat wel door zolang de horeca gesloten blijft. 'Daarna gaan we sowieso terug naar de kroegjes. Normaal gesproken zit je met 50 tot 200 man in een kroeg en bedenk je vooraf een aantal vragen waarvan je weet dat er reactie op komt vanuit de zaal. Dat mensen allemaal lachen of 'boe' roepen. Dat aspect mis ik nu wel heel erg.' (29/03 21u15 - NOS.nl)
4x Online kerkdiensten: een kaars bij je beeldscherm en selfies op lege stoelenLege kerkbanken en koorleden die op 1,5 meter afstand samen zingen. In Ede vertaalt een doventolk de diensten, ook de liedteksten. En in Leiden staan kerkbanken vol met selfies. Deze zondag is voor veel gelovigen anders dan gebruikelijk. Alleen kleinschalige diensten tot 30 personen mogen doorgaan als er 1,5 meter afstand wordt bewaard. De Rooms-Katholieke Kerk heeft daarom alle parochies opgeroepen om alleen nog online vieringen te houden. De Protestantse Kerk heeft hetzelfde dringende advies gegeven en ook Gereformeerde Kerken moeten zich houden aan het verbod. Zo zit er toch publiek in de kerk: Maar wie beslist wie welkom is? 'Dat is niet te doen', weet Nikolaas Sintobin, een Vlaamse jezuïet die in Amsterdam werkt. Ook de Gereformeerde Gemeente in Doetinchem worstelt hiermee. Op de website staat: 'Het is voor ons ondoenlijk om een eerlijke selectie te maken wat betreft gemeenteleden. Daarom hebben we besloten om alleen een aantal kerkenraadsleden naar de kerk te laten gaan.' Sintobin is opgelucht dat in zijn kerk in Amsterdam is besloten om vieringen helemaal zonder kerkgangers te organiseren. 'Bij de communie was het lastig, daar heb je toch interactie. Het is dan onmogelijk om de richtlijnen te volgen.' Al signaleert hij wel een behoefte: 'Mensen voelen zich eenzaam vandaag, voor hun eigen scherm.' Sintobin is ook als internetpastor actief. Door het coronavirus is Facebook volgens hem in één grote liturgische ruimte veranderd. Soms stuntelig, vaak een genot, vindt hij: 'Er zijn geen vaste recepten voor, het is trial and error. We gaan het samen ontdekken.' Sintobin geeft in een blog daarom tips om aan online kerkdiensten te wennen: De koek en koffie mogen overigens wel na afloop van de viering. 'Als je voor een scherm zit, is je concentratie snel verdwenen', weet Sintobin. Ook hardop meebidden helpt: 'Hierdoor neem je deel, in plaats van dat je consumeert.' De creativiteit die wordt aangewakkerd onder gelovigen doet de internetpastor goed. In Leiden heeft een predikant vandaag zijn gemeenschap opgeroepen om selfies in te sturen, die nu uitgeprint op de kerkbanken staan. Het idee van de foto's komt uit Italië, waar een pastoor er mee begon. De internetpastor ziet de toename van online activiteiten van gelovigen als een kans. De goede week voor Pasen komt eraan en hij benadrukt dat deze verhalen allemaal over eenzaamheid gaan: 'Het is een moeilijke tijd, maar ook een kans op spirituele groei.' (29/03 21u15 - NOS.nl)
4x Een nieuw contract? Voetbalclubs durven dat voorlopig niet aanClubs anticiperen op de gevolgen van de coronacrisis door aflopende contracten uit voorzorg niet te verlengen. Spelers verkeren in onzekerheid. „De stekkers gaan er even uit.” (29/03 20u15 - NRC.nl: Wetenschap)
4x Een nieuw contract? Voetbalclubs durven dat voorlopig niet aanClubs anticiperen op de gevolgen van de coronacrisis door aflopende contracten uit voorzorg niet te verlengen. Spelers verkeren in onzekerheid. „De stekkers gaan er even uit.” (29/03 20u15 - NRC Handelsblad)
4x “Olympische Spelen werden uitgesteld om atleten mentale onrust te besparen”De voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie, de Brit Sebastian Coe, heeft zondag in een gesprek met de Britse radiozender TalkSport laten vallen dat het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, die voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus, de atleten heeft bespaard van veel “mentale onrust”. Afgelopen dinsdag beslisten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse regering om de Spelen omwille van het coronavirus uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021. (29/03 20u15 - Het Belang van Limburg)
4x Rosette Spooren heeft al meer dan 400 mondmaskers gemaaktOp sociale media werd een oproep gelanceerd dat de zorgsector dringend nood had aan mondmaskers. Wie zich geroepen voelde om achter zijn of haar naaimachine te kruipen, kon de zorgsector helpen. (29/03 20u15 - Het Belang van Limburg)
4x Waarom zijn de rekken met toiletpapier leeg? En gaat dat nu duurder worden?Wie er nog aan zou twijfelen: er is meer dan toiletpapier genoeg. Wereldwijd worden elk jaar miljoenen tonnen geproduceerd. De grote spelers op de wereldmarkt hebben elk een omzet die in de miljarden loopt en een voorraad die schier onuitputtelijk is. (29/03 19u15 - Het Nieuwsblad)
4x Mirakelbaby viert tiende verjaardag: Killian woog slechts 820 gram bij geboorte, maar overleefdeHij woog 820 gram bij zijn geboorte en mat 33 centimeter. Maar Killian Panis uit Vosselaar overleefde de vroeggeboorte. De ‘mirakelbaby’ wordt maandag tien jaar. “Killian heeft zijn kwaliteiten en beperkingen”, zeggen mama Isabelle (42) en papa Tommy (44). “Maar hij is vrolijk en gelukkig, dus zijn wij dat ook. Hij blijft onze Superman.” (29/03 14u15 - Het Nieuwsblad)
4x Q-N-A: Lievelings 'longplay'-game om flink wat uren mee vol te maken?Games zijn er om gespeeld te worden, dat is één van de grondwetten van gaming. Sommige gamers hebben zelfs het doel om de game 100% uit te spelen. Sommige zijn alleen tot de nok toe gevuld met verschillende quests en verhaallijnen, die het doel van deze gamers bemoeilijkt. Aan de redactie werd de vraag voorgelegd welke 'longplay'-game tot hun grootste favoriet(en) behoren. (29/03 10u15 - InsideGamer)
4x Hoe de bende van Mr. Noodles het havenbedrijf Medrepair inpalmdeDe Antwerpse politie viel in mei vorig jaar binnen in het bekende havenbedrijf Medrepair, dat instaat voor het onderhoud van koelcontainers. Het dochterbedrijf van MSC bleek zó geïnfiltreerd door het drugsmilieu, dat tijdens de huiszoeking de blokken cocaïne uit de personeelslockers vielen. Gazet Van Antwerpen reconstrueert het onderzoek naar de bende van Mr. Noodles, Piwi en Sidi Mc Queen. (28/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
4x Ajacied De Ligt: 'Hele slechte Klassieker, vooral de tweede helft'Ajax verdediger Matthijs de Ligt was allerminst tevreden met de 3-0 zege op Feyenoord in de Klassieker zondagmiddag, waar De Ligt genoeg aan te merken had op de zege. (28/03 01u15 - V-bal)
4x Dumfries had geen vertrouwen in goede afloop tegen GroningenDenzel Dumfries was tegen FC Groningen de matchwinnaar, maar de back van PSV hield eigenlijk al rekening met puntverlies. (28/03 01u15 - V-bal)
4x ‘Kinesitherapeuten hebben te weinig beschermingsmateriaal’Om patiënten te kunnen blijven behandelen, moet er volgens Axxon, de beroepsvereniging voor kinesitherapeuten, meer beschermingsmateriaal geleverd worden. De coronacrisis veroorzaakt ook bij deze beroepsgroep een ‘financiële aderlating’. (27/03 12u15 - De Standaard: Wetenschap)
4x Waar komt het idee van een quarantaine vandaan?Social distancing, lockdowns en quarantaine-maatregelen zijn door het coronavirus alomtegenwoordig, en hoogstnoodzakelijk. Maar waar komt het idee van quarantaine eigenlijk vandaan? Sam Geens van de Universiteit Antwerpen legt het uit in de video hierboven. (27/03 07u15 - De Standaard: Wetenschap)
4x Voor eerst verdeling van besmettingen per gemeente: Limburg zwaarst getroffenSciensano geeft vandaag voor het eerst een spreiding van het aantal coronabesmettingen per gemeente. Limburg voert met Alken en Sint-Truiden de ranglijst van besmettingen aan. (26/03 15u15 - De Standaard: Wetenschap)
4x 26 februari tot 3 maart 1945: Amerikanen stoten door naar de RijnIn deze reeks geven we elke week een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden rukken op naar de Rijn aan het hele westelijke front tussen Luxemburg en het zuiden van Nederland. In Den Haag vallen meer dan 500 doden bij een geallieerd bombardement. En op de Filipijnen hebben de Amerikanen Manilla en Corregidor nu helemaal in handen. (25/03 01u15 - VRT NWS)
4x 75 jaar geleden: discussie barst los over economische collaboratie, moet die hard of mild aangepakt worden?Na de bevrijding barst in ons land een felle discussie los over de aanpak van bedrijven die met Duitse bezetter hebben samengewerkt, moet men ze hard aanpakken of niet. Voor topmagistraat Walter-Jean Ganshof van der Meersch is de strenge vervolging van de economische collaboratie een prioriteit. Machtige financieel-economische groepen gaan hiertegen in het verzet, en ze kunnen rekenen op de steun van politici, die vooral een snel economisch herstel wilden. (25/03 01u15 - VRT NWS)
4x Clichs ontkracht: nieuw samengestelde gezinnen hebben niet mr problemen dan klassieke: "Gaat soms zelfs beter"Nieuw samengestelde gezinnen doen het over het algemeen even goed als klassieke gezinnen. Dat blijkt uit onderzoek van het Vlaams Departement Welzijn. Het onderzoek peilde onder meer naar taakverdelingen thuis en de sfeer binnen het gezin. De nieuw samengestelde gezinnen gaven op die vlakken niet meer problemen aan dan klassieke gezinnen. Soms hebben ze wel iets meer bezorgdheden, zoals bij de opvoeding van de kinderen. (25/03 01u15 - VRT NWS)
4x Stijn en Sarah zijn nieuw samengesteld gezin: "Mijn stiefkind vroeg toen ik zwanger was: ga je jouw kind liever zien?"Nieuw samengestelde gezinnen: ze hebben hun bezorgdheden, maar vaak wrkt het wel. Dat blijkt uit nieuw Vlaams onderzoek. Zo ook bij Stijn en Sarah. Tussen hen werd het snel serieus. Stijn had al twee dochters, maar het werd meteen duidelijk dat Sarah ook kinderen wilde. Ze spraken al op de eerste dates over hoe ze dat hele gezin dan gingen regelen: als gezin en als juridisch koppel. Stijn en Sarah vertellen hoe ze hun leven als nieuw samengesteld gezin ervaren, experts geven het kader. (25/03 01u15 - VRT NWS)
4x Esther woont samen met vrienden: "Als ik hoor dat mensen 700 euro huur betalen schrik ik wel, wij zitten rond 250 euro"Het grote huis in Antwerpen staat al 10 jaar bekend als een woning waar jonge mensen onder n dak wonen, een soort kothuis voor oudere jongeren. Woningdelen heet het ook, zoals in de bekende tv-serie 'Friends'. Esther woont hier nu met vijf anderen. 'Het is een intensief leven', lacht Esther, 'hl gezellig.' Voor de zes is dat heerlijk. Maar volgens onze deskundigen blijkt de regelgeving toch niet aangepast aan deze woonvorm. Gerechtsdeurwaarders waarschuwen ook om voorzichtig te zijn. (25/03 01u15 - VRT NWS)
4x Christophe leeft alleen (en over 50 jaar zullen veel meer mensen dat doen): "Zeker prettig, maar veel duurder"Over 50 jaar zal bijna de helft van de Belgische gezinnen uit n persoon bestaan. Dat is een sterke stijging. Ook Christophe behoort tot die categorie. 'Alleen leven heeft zijn voordelen', lacht hij. 'Wij hoeven geen verantwoording af te leggen. Maar het is wel een veel duurder leven.' Hoe sterk stijgt het aantal alleenstaanden? Is het leven echt duurder? En is alleenstaand zijn taboe? Christophe vertelt vanuit zijn eigen leven, onze deskundigen leggen uit waar de pijnpunten zitten. (25/03 01u15 - VRT NWS)
4x Len heeft samen met Hans en Lucas een polyamoreuze relatie: "Ik wil kinderen, idealiter van beide partners n"Len, Hans en Lucas hebben al een tijd een relatie met drie. Len met Hans, Len met Lucas, en omgekeerd natuurlijk. Maar Lucas niet met Hans. Ze noemen hun relatie stabiel en maken duidelijke afspraken. Maar volgens de wet is een polyamoreuze relatie niet mogelijk. 'We willen graag met drie een gezin vormen', zegt Hans. Maar de vraag is of dat ooit zal kunnen. Len, Hans en Lucas vertellen over hun leven, experts reageren op clichs. (25/03 01u15 - VRT NWS)
4x Bilzen: Vlaams Belang Bilzen stelt concrete maatregelen voorOok lokale besturen ontsnappen niet aan de gevolgen van de Coronacrisis. 'We zien dat een aantal centrumsteden in Limburg het ons voor doen. Bilzen profileert zich graag als een bloeiende handelsstad waar kleinhandel en horeca centraal staan en veel ... (24/03 01u15 - Limburgnieuws.be)
3x China meldt opnieuw minder nieuwe besmettingenIn het afgelopen etmaal zijn in China 31 nieuwe coronagevallen gemeld. En Nederland bestelde pas twee weken geleden extra beademingsapparaten. Volg hier het laatste nieuws rond de pandemie. (30/03 04u15 - NRC Handelsblad)
3x Prognoses dodental dwingen Trump tot verlenging coronamaatregelenPresident Trump hoopte de VS voor Pasen te heropenen, maar kondigde zondagavond aan de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen te verlengen tot 30 april. (30/03 03u15 - NRC Handelsblad)
3x 'Extra beademingsapparaten pas twee weken geleden besteld'Nederland heeft pas twee weken geleden extra beademingsapparaten besteld bij Philips, vertelde topman Frans van Houten in het televisieprogramma Op1. Volg hier het laatste nieuws rond de pandemie. (30/03 03u15 - NRC Handelsblad)
3x ‘Pasen niet haalbaar’, Trump verlengt ‘social distancing’ tot 30 aprilDe Amerikaanse president Donald Trump verlengt de maatregelen met betrekking tot ‘social distancing’ in zijn land met 30 dagen. Dat... The post ‘Pasen niet haalbaar’, Trump verlengt ‘social distancing’ tot 30 april appeared first on Business AM. (30/03 02u15 - Express.be)
3x SolidariteitHet is een beetje de romantische blik van de buitenstaander, maar Zuid-Europa is voor mij toch wel het mooiste deel van dit continent. (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
3x RIVM ziet in de nieuwste cijfers nog niet de gewenste effectenVanaf dit weekend zouden de effecten van de door Nederland getroffen ‘corona-maatregelen’ voor het eerst in de cijfers terug te zien moeten zijn, en het valt tegen, zegt het RIVM. (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
3x Trump verlengt coronamaatregelen tot 30 aprilDe Amerikaanse president Donald Trump gaat de VS toch nog niet rond Pasen weer open gooien. De regels voor het behouden van 'sociale afstand' tot elkaar blijven van kracht tot 30 april. Volg hier het laatste nieuws rond de pandemie. (30/03 02u15 - NRC Handelsblad)
3x In het verpleeghuis biedt beeldbellen uitkomstNu verpleeghuizen gesloten zijn voor bezoek, laten ze bewoners videobellen met vrienden en familie. (30/03 01u15 - NRC Handelsblad)
3x La Liga haalt 600 duizend euro én een miljoen maskers opHet coronavirus heeft een grote impact op het voetbal. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. (30/03 00u15 - Voetbal International)
3x Gullit heeft spijt van terugkeer naar AC MilanRare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog. (30/03 00u15 - Voetbal International)
3x ‘Leg wensen van ouderen nu al vast’Ouderen worden onrustig, merkt de huisarts, bang dat ze niet naar een IC kunnen. En thuiszorg staat onder druk. (29/03 23u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x coronablog 30 maartIn Nederland zijn voor zover bekend 771 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, tot nu toe moesten 3.483 mensen opgenomen worden in het ziekenhuis. Volg hier het laatste nieuws rond de pandemie. (29/03 23u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x In België is het vooral aan de banken om de economie te reddenBanken zijn tijdens de coronapandemie belangrijk om de economische crisis te verzachten. Waar banken in Nederland daar overheidssteun voor krijgen, staan in België de banken alleen. (29/03 23u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Strijdvaardige Cuomo pakt Amerikanen in tijdens coronacrisisDe bestrijding van het Covid-19-virus zorgt voor spanningen binnen de Amerikaanse overheid. In brandhaard New York doet Cuomo wat Trump nalaat. „Ik werk met feiten en data.” (29/03 23u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Een miljard kilo frietaardappelen: niemand wil ze meer hebbenDe vraag naar frietaardappelen is ingestort nu horeca dicht is vanwege het coronavirus. Telers zitten met volle schuren. (29/03 23u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Duffelse Laure (46) moet ‘De Mol’ verlaten: opnieuw topverdachte naar huisVoor de derde week op rij een verrassende exit in De Mol: Laure (46) moet het spel verlaten. Ze fixeerde zich op één kandidaat. Dat had ze beter niet gedaan, beseft de Duffelse. (29/03 23u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x GAIA opent hulplijn, want ook huisdieren kunnen coronastress krijgenAls het coronavirus en de maatregelen ertegen u stress geven, kunnen ook uw huisdieren onrustig worden. “Nu we met z’n allen collectief in ons kot blijven, hebben huisdieren meer gezelschap en is de routine zoek”, zegt professor diergedrag Christel Moons. Dierenrechtenorganisatie GAIA opent maandag een 0800-lijn voor iedereen met vragen over dieren en corona. (29/03 23u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Chiro Gompel houdt online ChironamiddagDe Chirojongens van Gompel (Mol) hielden zondagnamiddag hun wekelijkse Chironamiddag. Al deden ze dat ditmaal online. Zo moest elke leeftijdsgroep een speciale opdracht tot een goed einde brengen. De oudsten zochten dan weer contact met elkaar via het videochatplaform Zoom. (29/03 23u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Hoe draag je een mondmasker en handschoenen juist? Deze docenten leggen uitVeel mensen dragen in deze coronacrisis mondmaskers en handschoenen. Maar hoe doe je dat juist en is het wel nodig? In een instructiefilmpje leggen docenten van de opleiding verpleegkunde van de Thomas More-hogeschool in Mechelen het uit. (29/03 23u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x LIVEBLOG. Stokerijen mogen officieel handgels maken - bijna 300 nieuwe doden in FrankrijkVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (29/03 23u15 - De Standaard: Wetenschap)
3x ‘Leg wensen van ouderen nu al vast’Ouderen worden onrustig, merkt de huisarts, bang dat ze niet naar een IC kunnen. En thuiszorg staat onder druk. (29/03 23u15 - NRC Handelsblad)
3x coronablog 30 maartIn Nederland zijn voor zover bekend 771 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, tot nu toe moesten 3.483 mensen opgenomen worden in het ziekenhuis. Volg hier het laatste nieuws rond de pandemie. (29/03 23u15 - NRC Handelsblad)
3x ‘De eed maakt bankier zijn eervol’Sinds vijf jaar moeten bankiers verplicht een eed afleggen. Dat is niet voor niets, zegt de bedenker ervan. „Het financiële systeem is er om de maatschappij gezond te houden.” (29/03 22u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Een miljard kilo frietaardappelen: niemand wil ze meer hebbenDe vraag naar frietaardappelen is ingestort nu horeca dicht is vanwege het coronavirus. Telers zitten met volle schuren. (29/03 22u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Drugskartels nemen Covid-19 serieuzer dan Bolsonaro doetBrazilië staat aan de vooravond van een enorme ramp, waarschuwen experts. Inwoners van Rio’s grootste favela maken zich zorgen over hun leven. „Niemand hoort ons en niemand luistert naar ons.” (29/03 22u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x De Antwerpse Zoo in tijden van coronaDit weekend kregen we een rondleiding in de Zoo van Antwerpen. Die ligt er in deze tijden van corona akelig verlaten bij, ook de dieren merken dat. Maar de verzorgers maken er het beste van. (29/03 22u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Bernie Ecclestone: 'Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon'Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen, komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten. (29/03 22u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Oma van Miss België Celine Van Ouytsel besmet met coronavirus: “Word snel beter moeke”De oma van Miss België Celine Van Ouytsel is besmet met het coronavirus. “Mijn gedachten en gaan uit naar iedereen die zich inzet voor de strijd tegen corona”, verkondigt ze. (29/03 22u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Space EngineersLees meer > (29/03 22u15 - 9lives)
3x Someday You'll ReturnLees meer > (29/03 22u15 - 9lives)
3x PSV-staf op de schop: nieuwe rol voor icoon Van den Heuvel, Hesp vertrektPSV-icoon Mart van den Heuvel treedt volgend seizoen terug als teammanager. (29/03 22u15 - Voetbal International)
3x Is 1,5 meter afstand wel ver genoeg?Zelfs als mensen enkele meters verwijderd zijn, kunnen ze elkaar nog besmetten met het nieuwe coronavirus. Dat stelt een studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). (29/03 22u15 - De Standaard: Wetenschap)
3x Trump: ‘VS zal niet betalen voor beveiliging Harry en Meghan’De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat de VS niet zal betalen voor de beveiliging van de Britse prins Harry en Meghan Markle. (29/03 22u15 - De Standaard: Wetenschap)
3x Een miljard kilo frietaardappelen: niemand wil ze meer hebbenDe vraag naar frietaardappelen is ingestort nu horeca dicht is vanwege het coronavirus. Telers zitten met volle schuren. (29/03 22u15 - NRC Handelsblad)
3x Coronanieuws 29 maart: zorgen om IC-capaciteit en rouw in MadridWat was er vandaag in het nieuws rond het coronavirus? Een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen. 'De meest positieve scenario's van vorige week komen niet uit.' Die boodschap brengt het RIVM vandaag. Vorige week was de verwachting dat het effect van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus nu te zien zou zijn. Dat is ook gebeurd, maar minder dan het RIVM had verwacht. Bovendien is men een stuk somberder over het aantal coronapatiënten dat op de intensive care terecht zal komen. Dat het er meer zijn komt volgens het RIVM doordat patiënten langer op de IC liggen dan verwacht. Volgens de laatste cijfers liggen er 975 coronapatiënten op de IC. Gisteren waren dat er 900. Die cijfers lopen ongeveer een dag achter dus het werkelijke aantal zal hoger liggen. Het kabinet besluit dinsdag of de coronamaatregelen worden verlengd. Als het aan de burgemeester van Den Bosch ligt, mogen die tot zeker 1 mei duren. Jack Mikkers deed die oproep in het actualiteitenprogramma 1Vandaag. De burgemeester is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. In Brabant ziet het RIVM nu een positieve ontwikkeling. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is daar veel lager dan een paar dagen geleden, waardoor het erop lijkt dat de piek daar geweest is. Daar staat tegenover dat de bedden in Zuid-Holland heel snel gevuld worden. Om straks voor alle patiënten nog genoeg medicijnen te hebben, zijn ziekenhuisapothekers druk bezig met de productie van bepaalde slaapmiddelen en met het verkrijgen van de grondstoffen daarvoor. Er is nu een voorraad voor twee tot drie weken, zonder die slaapmiddelen kunnen patiënten niet beademd worden. Twee Nederlandse coronapatiënten zijn overgeplaatst van het Isala Ziekenhuis in Zwolle naar een ziekenhuis in het Duitse Münster. Ze zijn overgeplaatst omdat het ziekenhuis voor de komende dagen een piek verwacht en alvast ruimte op de IC wilde vrijmaken. IC-opnamen Italië dalen, Madrid rouwt Het aantal IC-opnamen in Italië is flink gedaald, meldden de autoriteiten. De groei van die opnamen is afgevlakt en voor de tweede achtereenvolgende dag zijn er minder nieuwe sterfgevallen. Tot nu toe kwamen er in Italië 10.799 mensen om het leven door het coronavirus. In Duitsland maakte een deelstaatminister een einde aan zijn leven. Mogelijk was dat vanwege de coronacrisis, zo bleek vandaag. De minister van Financiën in Hessen maakte zich volgens zijn premier grote zorgen over de coronacrisis en de enorme verwachtingen van de bevolking over financiële hulp. Een massale volksverhuizing in India doet vrezen voor een coronauitbraak. In het land is een lockdown van kracht en veel arbeidsmigranten willen terug naar huis. Zij moeten te voet vaak honderden kilometers afleggen. Uit heel India komen berichten dat terugkeerders uit steden niet meer welkom zijn in hun dorpen, uit angst voor corona. De situatie in Spanje is nog weinig verbeterd. Daar overleden de afgelopen dag 838 mensen aan de gevolgen van het virus, het hoogste aantal sinds het begin van de uitbraak. 'Zo gruwelijk dat je ze niet meer kunt bevatten', vertelt correspondent Rop Zoutberg. De stad Madrid heeft een periode van officiële rouw afgekondigd. Die begint morgen. In Zweden mag iedereen nog naar buiten. Hoewel daar 3700 mensen besmet zijn met corona, heeft het land nauwelijks beperkende maatregelen ingevoerd. De scholen zijn open en de terrassen gevuld. Daarmee is Zweden een buitenbeentje in Europa. Tegemoetkoming en op zoek naar afleiding Ook ondernemers in de non-foodsector kunnen aanspraak maken op een tegemoetkoming van de overheid. Zij kunnen wel openblijven, maar hebben veel minder klanten omdat mensen thuis blijven of anderhalve meter afstand moeten houden. Vrijdag werd een overzicht van sectoren voor wie de regeling is bestemd, gepubliceerd. Eigenaren van onder meer kledingwinkels, sportzaken en woonwarenhuizen stonden daar niet op en waren daar boos over. Veel Nederlanders snakken naar een beetje afleiding, nu alle café's dicht zijn neemt de online variant van de pubquiz een vlucht. Mensen kunnen dan vanuit huis via een livestream meedoen om even niet aan corona te denken. In België zit de afleiding in de lucht. Daar laat de zender VTM elke dag een drone op om te laten zien dat niemand er alleen voor staat. Zodra bekend is waar de drone gaat vliegen, gaat iedereen aan de slag om elkaar vanuit huis een hart onder de riem te steken: (29/03 22u15 - NOS.nl)
3x De Tour van 2020 heeft spuugzonesDe Tour de France van 2020 gaat er iets anders uitzien dan andere jaren. Wilfried de Jong nam alvast een kijkje. (29/03 21u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Bestelling van vijf miljoen FFP2-mondmaskers geannuleerd: “De prijs werd opgedreven”Normaal gezien hadden er deze week vijf miljoen FFP2-mondmaskers geleverd moeten worden. Maar gezien de leverancier de prijs plots opdreef en zich niet aan de regels hield, gaat de bestelling niet door. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Mondkapjes gestolen op spoedafdeling Heilig HartziekenhuisOp de spoedafdeling van het Heilig Hartziekenhuis in Lier werden twee dozen met mondkapjes ontvreemd. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Bewoner rusthuis Bornem besmet met coronavirusEen bewoner van het Seniorencentrum OLV in Bornem is besmet met het coronavirus. De betrokkene wordt al een tijdje in isolement gehouden, zodat hij andere bewoners en verzorgers niet kan besmetten. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Ook zonder bezoekers blijft de Zoo draaien: “Gorilla’s weten goed dat er iets niet in de haak zit”Het geschreeuw van de ara’s, het geplons van de zeehonden, het trommelen van gorilla Mayani op het glas; elk dierengeluid in de Zoo valt extra op nu er geen drommen opgewonden kinderen rondhuppelen en vrolijk keuvelende abonnees de laatste gebeurtenissen uit hun leven delen met hun favoriete beestjes. Maar ook al zijn bezoekers tijdelijk niet meer welkom, de dieren blijven niet alleen. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Tientallen boetes uitgeschreven voor overtreden coronamaatregelenOp de Kalmthoutse Heide was het een rustig weekend nadat de politie er de parkings had afgesloten. Ook elders in de provincie lijken de coronamaatregelen grotendeels gerespecteerd te worden, al werden in de verschillende politiezones wel tientallen pv’s opgesteld. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x De hartverwarmende virusremmer van de dag: wanneer je toch echt naar de winkel moetElke dag serveren we jou een coronatip waar je warm en/of vrolijk van wordt. Vandaag: winkelen in tijden van corona is niet altijd even evident. Daardoor zullen sommigen hun trip naar de winkel soms iets meer uitstellen dan normaal. Maar dan komt er een moment waarop dat echt niet meer gaat … (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Disaster Report 4 Plus: Summer MemoriesLees meer > (29/03 21u15 - 9lives)
3x Resident Evil 3Lees meer > (29/03 21u15 - 9lives)
3x N-VA roeit Europees tegen coronastroom inDe N-VA keurde een Europees steunpakket voor de strijd tegen corona van 37 miljard niet goed, omdat daarvan te weinig naar Vlaanderen gaat. (29/03 21u15 - De Standaard: Wetenschap)
3x De Tour van 2020 heeft spuugzonesDe Tour de France van 2020 gaat er iets anders uitzien dan andere jaren. Wilfried de Jong nam alvast een kijkje. (29/03 21u15 - NRC Handelsblad)
3x Bewoner rusthuis Bornem besmet met coronavirusEen bewoner van het Seniorencentrum OLV in Bornem is besmet met het coronavirus. De betrokkene wordt al een tijdje in isolement gehouden, zodat hij andere bewoners en verzorgers niet kan besmetten. (29/03 21u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
3x ‘Zo blijft hij mijn gezicht herkennen’Nu verpleeghuizen gesloten zijn voor bezoek, laten ze bewoners videobellen met vrienden en familie. (29/03 20u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x “Olympische Spelen werden uitgesteld om atleten mentale onrust te besparen”De voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie, de Brit Sebastian Coe, heeft zondag in een gesprek met de Britse radiozender TalkSport laten vallen dat het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, die voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus, de atleten heeft bespaard van veel “mentale onrust”. Afgelopen dinsdag beslisten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse regering om de Spelen omwille van het coronavirus uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021. (29/03 20u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Adviseur Trump: ‘100.000 tot 200.000 doden mogelijk in VS’De kans is groot dat er in de Verenigde Staten miljoenen mensen besmet zullen raken met het nieuwe coronavirus. Dat heeft viroloog Anthony Fauci, directeur van het Nationaal Instituut voor Infectieziekten en corona-adviseur van Trump, gezegd op de nieuwszender CNN. (29/03 20u15 - De Standaard: Wetenschap)
3x Duitse deelstaatminister dood aangetroffen na ‘bezorgdheid over coronacrisis’Thomas Schäfer (54), de minister van Financiën van de Duitse deelstaat Hessen heeft zelfmoord gepleegd. Mogelijk speelde de coronacrisis daarin een rol. (29/03 20u15 - De Standaard: Wetenschap)
3x Mimar Sinan vzw draagt steentje bij: "Zorgpersoneel, zij zijn de echte helden"Mimar Sinan vzw, vereniging van Turks-Belgische moslims uit Sint-Huibrechts-Lille (Pelt) heeft op zondag 29 maart het ziekenhuispersoneel van Pelt getrakteerd op pizza. De vereniging wil op deze manier de zorgverleners van het ziekenhuis bedanken en een hart onder de riem steken: 'Zij zijn de echte helden'. (29/03 20u15 - Het Belang van Limburg)
3x Emotionele oproep: blijf deze vakantie in BelgiëDat onze toeristische sector hard in de klappen van de coronacrisis deelt is nu al duidelijk. Nochtans gaan ze deze periode overbruggen door schouder aan schouder de uitdaging aan om straks, meer dan ooit, de toerist in België te houden en vooral naar Limburg te lokken. (29/03 20u15 - Het Belang van Limburg)
3x WICO TIO Pelt zoekt hulp om gezichtsbeschermers te makenWICO campus TIO Pelt wil actief haar steentje bijdragen in de gezamenlijke strijd tegen corona. Dat ook techniek van grote betekenis is in crisistijd, bewijzen zij door mee een antwoord te bieden op de logistieke tekorten in de zorgsector. (29/03 20u15 - Het Belang van Limburg)
3x Lierse Kempenzonen stelt Tom Van Imschoot aan als nieuwe hoofdcoachLierse Kempenzonen heeft zaterdag zijn nieuwe coach voorgesteld. De bijna veertigjarige Tom Van Imschoot ondertekende op het Lisp een contract voor twee seizoenen. De fusieclub werd het voorbije seizoen, dat vrijdag door de voetbalbond werd beëindigd omwille van het coronavirus, dertiende in de eerste amateurdivisie en kon zich zo maar net redden. (29/03 20u15 - Gazet van Antwerpen)
3x Bernie Ecclestone: "Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon"Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten. (29/03 19u15 - De Standaard: Wetenschap)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

50x LIVEBLOG. Stokerijen mogen officieel handgels maken - bijna 300 nieuwe doden in Frankrijk29/03 23u15 - De Standaard: Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
34x Bestelling van 5 miljoen FFP2-mondmaskers geannuleerd: “Leverancier dreef de prijs plots op”29/03 23u15 - Het Laatste Nieuws: Een bestelling van 5 miljoen mondmaskers van het type FFP2 is geannuleerd. Normaal hadden ze deze week geleverd moeten worden, maar de leverancier...
26x Nu de sport op zijn gat ligt, is het tijd voor bezinning: moet het niet een beetje minder?29/03 22u15 - Het Laatste Nieuws: Olympische Spelen, Champions League, wielerkoersen van start tot finish. “Soms vraag je je af: waar zitten we nog naar te kijken met zijn allen”,...
23x Microbioloog Herman Goossens: “Als virus zich overzet op het hart kunnen ook jongere patiënten binnen één à twee dagen sterven”29/03 21u15 - Het Laatste Nieuws: Microbioloog Herman Goossens heeft in het VTM Nieuws nog eens een oproep gelanceerd naar de jongeren. Vier op tien patiënten die momenteel op...
20x Vier doden bij familiedrama in huis op 10 kilometer van Belgische grens, politie stuurt burgernetmelding uit om vader te vinden30/03 01u15 - Het Laatste Nieuws: De vier overleden mensen die zaterdagavond dood zijn gevonden in een woning aan de Dasseburcht in het Nederlandse Etten-Leur (Noord-Brabant) zijn...
18x Hoe ga je veilig winkelen in coronatijden? Marc Van Ranst legt uit hoe je kans op besmetting beperkt29/03 20u15 - Het Laatste Nieuws: De supermarkt is een van de weinige plekken die u in tijden van lockdown mag bezoeken. Maar hoe kunt u zich daar beschermen tegen het coronavirus?...
15x Tesla en Truiense bereiken akkoord over winterbanden op topmodel van 94.000 euro30/03 04u15 - Het Belang van Limburg: Jeanine Degraef kocht een Tesla, om zowel het milieu als haar boekhouding te sparen. De auto heeft de waarde van een ton, maar een discussie over de prijs van de velgen en banden maakte de Truiense zo boos dat ze haar Tesla bij de garagist liet staan.
15x Vlaming (57) woont in coronavrij Spaans dorpje: “Na de boodschappen springt mijn vrouw in de douche”30/03 03u15 - Het Nieuwsblad: Ruim vier jaar woont geboren en getogen Mechelaar Jo Swinnen (57) ondertussen in het zwaar geteisterde Spanje. In zijn dorpje La Matanza (Alicante), waar amper duizend zielen wonen, is er voorlopig gelukkig nog niemand besmet met corona. “En als het wel zover is, weten wij het meteen. De apotheek, dat is onze gazet”, zegt hij.
14x LIVE. Trump verlengt maatregelen tot 30 april en verwacht piek in aantal sterfgevallen over twee weken30/03 03u15 - Het Laatste Nieuws: De afgelopen 24 uur werden in ons land 78 nieuwe overlijdens geregistreerd. Gisteren waren dat er nog 64. In het ziekenhuis liggen 4.138...
14x Club Brugge doorbreekt als eerste Belgische club ooit een magische grens: kern is meer dan 150 miljoen euro waard30/03 03u15 - Het Nieuwsblad: Al weken geen voetbal en toch worden de spelers duurder. De gezaghebbende website transfermarkt voert vandaag een geplande update door van de marktwaarde van alle voetballers in de Jupiler Pro League. Daarbij springt één iets in het oog: Club Brugge maakt een sprong van bijna 20 miljoen euro en heeft als eerste Belgische ploeg ooit een kern die meer dan 150 miljoen euro waard is. “Dat weerspiegelt de verhoudingen in onze competitie”, zegt coördinator Bart Tamsyn.Jürgen Geril en Sven Claes

Statistieken

Artikels:
1862
Gelezen:
1931
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven