zaterdag 19 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u00
 
97x Man komt op gruwelijke wijze om in slachthuis Charleroi: collega’s in shockEen werknemer van het slachthuis van Charleroi is vrijdag op een vreselijke manier om het leven gekomen. Het hoofd van onderhoudsmanager Robert... (19/10 08u00 - Het Laatste Nieuws)
67x Burgercollectief blokkeert distributiecentrum Proximus in CourcellesEen burgercollectief voert deze nacht actie aan het logistieke centrum van Proximus in Courcelles bij Charleroi. Een kleine honderd "boze burgers"... (19/10 01u00 - Het Laatste Nieuws)
57x Pijnlijk moment: Trump loopt blauwtje bij vrouwelijke astronautenDe Amerikaanse president Donald Trump is vrijdag de mist ingegaan bij een telefonisch gesprek met astronauten Christina Koch en Jessica Meir, die... (19/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
57x VS-minister Mike Pompeo in Brussel: "NAVO op de hoogte gebracht van wat VS heeft verwezenlijkt in Turkije"Lees meer > (19/10 01u00 - VRT NWS)
55x Radio Scorpio viert dit weekend haar 40-jarig bestaanDe Leuvense Radio Scorpio, het oudste nog actieve onafhankelijke radiostation van Vlaanderen, viert dit weekend haar 40-jarig bestaan. Na een... (19/10 01u30 - Het Laatste Nieuws)
52x Trump stelt nieuwe energieminister voorEen dag na het ontslag van de Amerikaanse minister van Energie Rick Perry heeft president Donald Trump zijn opvolger op Twitter bekendgemaakt. Hij... (19/10 00u00 - Het Laatste Nieuws)
50x Pijnlijk moment: Trump gaat de mist in tijdens feliciteren vrouwelijke astronautenDe Amerikaanse president Donald Trump is vrijdag de mist ingegaan bij een telefonisch gesprek met astronauten Christina Koch en Jessica Meir, die... (19/10 10u00 - Het Laatste Nieuws)
50x President Noord-Macedonië teleurgesteld over beslissing EU, maar: “Geen enkel besluit is eeuwig”De Noord-Macedonische president Stevo Pendarovski is teleurgesteld over het besluit op de EU-top om de toetredingsonderhandelingen met het land... (19/10 02u00 - Het Laatste Nieuws)
50x Waarom is de Noord-Ierse grens het struikelblok voor de brexit?De regeling voor de grens tussen Noord-Ierland en de Ierse Republiek, de zogenoemde backstop, is al sinds het begin van de brexit-onderhandelingen het grote struikelblok. De grens wordt vanaf dan een buitengrens van de Europese Unie, en dus zijn er grensposten en controles nodig. Maar dat ligt niet voor de hand in een regio waar de grens 30 jaar lang synoniem was voor geweld. En de angst bestaat dat het geweld terugkeert. (19/10 00u00 - VRT NWS)
48x Geweld breekt uit na grote betoging in BarcelonaIn Barcelona zijn vrijdag ongeveer 525.000 mensen op straat gekomen om te betogen tegen de veroordeling van separatistische Catalaanse leiders. 's Avonds brak geweld uit tussen activisten en politie. (19/10 01u15 - Knack)


46x LIVESTREAM: Volg live het levendige debat in het Britse parlement over het brexitakkoordHet wordt de zoveelste cruciale dag voor de brexit. Voor de vierde keer stemt het Britse parlement over een uitstapakkoord met de Europese Unie. Volg hier live het debat en de stemming in het Britse parlement. Niet meer helemaal mee? Onder de livestream hebben we de weg naar deze stemming kort samengevat. Wat is er nu de voorbije drie jaar precies gebeurd en waar kan het nu nog naartoe? (19/10 11u30 - VRT NWS)
44x Man snijdt geslachtsdeel van de aanrander van zijn vrouw afEen 27-jarige Australiër heeft in Oekraïne de genitaliën afgesneden van de belager van zijn vrouw. De man was onderweg naar huis toen hij getuige... (19/10 12u45 - Het Laatste Nieuws)
40x Opdoffer voor Boris Johnson: “Maar ik ga niét over uitstel onderhandelen met EU”Boris Johnson heeft een zware opdoffer te verwerken gekregen in het parlement. Dat stemde voor een amendement waarin staat dat zijn brexitdeal nog... (19/10 17u15 - Het Laatste Nieuws)
40x Verboden, weggekrast en verborgen achter gordijnen: de (vele) naakte kunst in het JustitiepaleisLees meer > (19/10 00u00 - VRT NWS)
39x Studiejaren afkopen in ruil voor meer pensioen? Wacht dan niet te lang met uw aanvraagMyPension kan het aantal aanvragen van mensen die hun studiejaren willen afkopen niet aan. Bij de pensioenadministratie is de achterstand opgelopen tot ruim de helft van de ruim 22.000 dossiers. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri opvroeg bij minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR). (19/10 06u45 - VRT NWS)
39x Broer president Honduras veroordeeld voor drugsfeiten in New YorkIn New York is de broer van de president van Honduras vandaag veroordeeld in een rechtszaak rond grootschalige cocaïnehandel. Juan Antonio ‘Tony’... (19/10 02u30 - Het Laatste Nieuws)
37x Brexitwoordenboek: de meest gebruikte termen helder uitgelegdAl meer dan drie jaar houdt de brexit de Britse politiek in de tang. En telkens het vuur weer oplaait, vliegen de brexittermen in het rond. Wat is het verschil tussen een harde en een zachte brexit? En wat is een no-dealbrexit dan? En waarom blijft die backstop ter sprake komen? Dit brexitwoordenboek gidst u door het brexitnieuws. (19/10 00u00 - VRT NWS)
36x Levensgevaarlijk: poetsvrouw kuist ramen zonder enige beveiligingEen voetganger in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires kon zijn ogen nauwelijks geloven toen hij deze dame aan het werk zag. De dame stond op de zesde verdieping van een appartement de ramen te kuisen. Veiligheidsmaatregelen waren vreemd genoeg niet genomen, al oogde de vrouw zelf ook opvallend kalm. (19/10 09u15 - Het Belang van Limburg)
35x West-Vlaamse delegatie trok toch naar China ondanks waarschuwingen StaatsveiligheidHoewel de Staatsveiligheid waarschuwde voor spionagegevaar, is gouverneur Decaluwé van West-Vlaanderen samen met een delegatie van dertien... (19/10 08u30 - Het Laatste Nieuws)
33x Almaci verslaat Rzoska en volgt zichzelf op als voorzitster van GroenMeyrem Almaci blijft voorzitter van Groen. Ze haalde 53,2 procent van de stemmen op het ledencongres. (19/10 17u30 - Het Laatste Nieuws)
33x Demir weigert vergunning voor pluimveebedrijf met 180.000 kippen in BorgloonVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de vergunning voor de bouw en de exploitatie van een megapluimveebedrijf met 180.000... (19/10 08u15 - Het Laatste Nieuws)
33x Klimaatzones op aarde ontstonden pas na botsing van hemellichamenGebeurtenissen in de ruimte kunnen het leven op onze planeet sterk beïnvloeden. Dat blijkt uit twee studies waaraan geoloog Steven Goderis (VUB) meewerkte. (19/10 05u45 - Knack)
32x Astronaute spelt Trump de les na uitschuiverDonald Trump heeft vrijdag een lesje in ruimtevaartgeschiedenis gekregen. Toen hij twee vrouwelijke astronauten, die samen een ruimtewandeling uitvoerden, feliciteerde met het feit dat ze de eerste vrouwen waren die een ruimtewandeling deden, kreeg hij een kordaat antwoord. Bekijk het in de video hierboven. (19/10 14u00 - De Standaard)
32x Voorzittersverkiezingen bij Groen: stoot Björn Rzoska Meyrem Almaci van de troon?Op een congres in Brussel kiezen de leden van Groen zaterdag een nieuwe voorzitter voor de volgende vijf jaar. Huidig voorzitter Meyrem Almaci (43) is kandidaat om zichzelf op te volgen. Vlaams fractieleider Björn Rzoska (46) is haar voornaamste tegenstander. De uitslag wordt in de vooravond verwacht. (19/10 09u45 - Knack)
32x Noord-Ierland na de Brexit: sluit een deal en ga verderNoord-Ierland is klaar voor een leven na de Brexit. Veel unionisten zijn kwaad, maar massaal protest over de deal lijkt weinig waarschijnlijk. (19/10 07u30 - De Standaard)
32x Waarom Justin Trudeau zo teleursteltMet Justin Trudeau als premier zou alles anders worden in Canada. Vier jaar na zijn aantreden overheerst bij veel kiezers de deceptie. Wat is er geworden van zijn progressieve vergezichten? (19/10 01u30 - de Volkskrant)
31x Minstens zeventig doden bij ontploffing in moskee in AfghanistanDe ontploffing in een moskee in de Oost-Afghaanse provincie Nangarhar heeft aan zeker zeventig mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een nieuwe... (19/10 17u00 - Het Laatste Nieuws)
31x De Gentse vaart: het kanaal waarvoor de Gentenaars "de Bruggelingen als kuikens hebben neergeslagen"Elke week leiden Jos Vandervelden en fotograaf Alexander Dumarey je naar een plek in Vlaanderen of Brussel waar onze grootste schilders hun schildersezel opstelden. Ooit vonden schilders het de volmaakte plekken om verzinnelijkt te worden op het canvas. Vaak zijn ze het nu nog. Soms zijn ze het niet meer. Het schilderij van toen en het beeld van nu. Vandaag: 'Het graven van de Gentse vaart' van Jan Garemijn of de miserie van 5.000 kanaaldelvers bij Sint-Joris-ten-Distel. (19/10 15u00 - VRT NWS)
31x Man snijdt geslachtsdeel van zijn vrouws aanrander af, kort nadat hij hem betrapteEen 27-jarige Australiër heeft in Oekraïne de genitaliën afgesneden van de belager van zijn vrouw. De man was onderweg naar huis toen hij getuige... (19/10 12u30 - Het Laatste Nieuws)
31x N-VA start een studentenclub in Antwerpen: 'We willen het Vlaams-nationalisme liberaal maken'Jong N-VA StuAnt is de naam van de Antwerpse studentenvereniging opgericht door de partij van Bart De Wever. Le Vif/L'Express was aanwezig bij de geboorte van de nieuwe club op 8 oktober. (19/10 11u45 - Knack)
31x Beestenboel: opvallend veel waarnemingen van de hop in VlaanderenZodra je een hop gezien hebt, kun je hem niet meer missen. Maar het punt is: hij laat zich allesbehalve gemakkelijk spotten. (19/10 11u45 - Knack)
31x Brexit: stemmen de Britse parlementsleden voor of tegen het akkoord?De deadline voor het bereiken van een brexit-overeenkomst nadert. Komt er voor 31 oktober nog een deal, of gaat het Verenigd Koninkrijk voor een 'harde brexit'? Volg hier de updates in de brexitsaga. (19/10 11u45 - Knack)
31x De paddenstoelen zijn terug... en daar zijn ook de stropersEr staan dit jaar massaal veel paddenstoelen. Het is verboden die te plukken, maar het gebeurt natuurlijk toch. Een boswachter uit Hoogstraten betrapte deze week twee keer mensen met zakken boodevol eetbare paddenstoelen. Ook op andere plaatsen is illegale pluk een jaarlijks terugkerend fenomeen. Maar wie zijn die stropers? Wat doen ze met hun buit? En wat als je per ongeluk giftige paddenstoelen plukt en opeet? (19/10 06u45 - VRT NWS)
31x Kan de nieuwe Argentijnse president internationale schuldeisers de baas?Volgende week kiest het noodlijdende Argentinië een nieuwe president. Die krijgt meteen te maken met het Internationaal Monetair Fonds, Washington en Wall Street. (19/10 05u45 - Knack)
30x Johnson weigert om uitstel te vragen voor Brexit: 'Ik ga niet opnieuw met de EU onderhandelen'Het Britse parlement heeft zaterdag besloten om nog niet te stemmen over het echtscheidingsakkoord met de Europese Unie. Daardoor zou premier Boris Johnson gedwongen worden om aan zijn Europese ambtgenoten nieuw uitstel voor de Brexit te verzoeken. Dat weigert hij echter. (19/10 17u15 - De Standaard)
30x Kiest Groen voor het "lef" van Almaci of voor de "andere stijl" van Rzoska?Op een congres in Brussel kiezen de leden van Groen vandaag een nieuwe voorzitter voor de volgende vijf jaar. Huidig voorzitter Meyrem Almaci (43)... (19/10 05u30 - Het Laatste Nieuws)
30x VIDEO: Andy Murray knokt tegen killer van Goffin voor finale in AntwerpenDe halve finales op de European Open in Antwerpen zijn bekend: Andy Murray neemt het op tegen Ugo Humbert, de killer van David Goffin, en de 18-jarige Jannik Sinner geeft Stan Wawrinka partij. Murray nam niet zonder moeite afstand van de Roemeen Marius Copil: 6-3, 6-7 (7/9), 6-4. (19/10 01u00 - Sporza)
29x Brits parlement zal pas volgende week stemmen over Brexit-akkoord Boris JohnsonDe Britse parlementsleden zouden vandaag in principe stemmen over het Brexit-akkoord dat Johnson donderdag met Europa sloot. Dat is echter niet doorgegaan. Een meerderheid stemde in met een amendement dat bepaalt dat eerst andere wetgeving, die het Brexitakkoord van Johnson met de EU verder zou omkaderen, moet worden uitgewerkt. Desondanks blijft Johnson ervan overtuigd dat hij de Brexit op 31 oktober zal voltooid hebben. (19/10 17u00 - De Standaard)
29x Theresa May: “Ik heb een sterk gevoel van déjà vu”De Britse oud-premier Theresa May heeft in het Britse parlement een oproep gelanceerd om het licht op groen te zetten voor het nieuwe... (19/10 15u15 - Het Laatste Nieuws)
29x LIVE. Boris Johnson wordt uitgejouwd in Brits parlement terwijl hij brexitdeal verdedigtHet Britse Lagerhuis is bijeen om zich te buigen over het nieuwe brexitakkoord van Boris Johnson en de premier ligt stevig onder vuur. Johnsons... (19/10 12u45 - Het Laatste Nieuws)
29x Brexit: stemt het Brits parlement voor of tegen het akkoord?Zaterdagmiddag stemt het Brits parlement (eventueel) over het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Brite regering. Volg hier de meest recente ontwikkelingen. (19/10 12u00 - Knack)
29x Wat te verwachten van de (eventuele) brexitstemming?Stemmen de Britse parlementsleden vandaag voor of tegen het akkoord dat de Britse regering met de Europese Unie heeft bereikt? (19/10 10u45 - Knack)
29x TV-maker Steven Van Herreweghe stelt theatershow samen: "Voor mij zijn dat twee magische dozen"De kans is groot dat u deze man niet kent: Philo Farnsworth, de uitvinder van een type opneembuis die de basis legde voor televisie-uitzendingen. Farnsworth is in de vergetelheid geraakt maar televisiemaker Steven Van Herreweghe wil hem in ere herstellen. Zijn theatervoorstelling 'De droom van Philo' is een ode aan de Amerikaanse tv-pionier en aan het medium tv. 'Het raakt ons, en het heeft onze ogen geopend', zegt Van Herreweghe. (19/10 10u15 - VRT NWS)
29x Noodtoestand uitgeroepen in Chili na protesten in metroDe Chileense president Sebastian Pinera heeft gisterenavond de noodtoestand uitgeroepen in en rond de hoofdstad Santiago. Daar zijn verschillende metrostations in brand gestoken uit protest tegen de duurdere ticketprijzen. (19/10 08u00 - VRT NWS)
29x West-Vlaamse delegatie ondernam studiereis naar China ondanks waarschuwingen StaatsveiligheidHoewel de Staatsveiligheid waarschuwde voor spionagegevaar, is gouverneur Decaluwé van West-Vlaanderen samen met een delegatie van dertien... (19/10 05u45 - Het Laatste Nieuws)
29x Energieminister VS weigert documenten voor impeachment-onderzoek te overhandigen aan DemocratenDe Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een... (19/10 03u15 - Het Laatste Nieuws)
29x IJslandse componiste van soundtrack "Chernobyl" gelauwerd op World Soundtrack AwardsLees meer > (18/10 23u45 - VRT NWS)
28x Ongeziene beelden: motorracer crasht, wil weer vertrekken maar zijn peperdure machine is spoorloos verdwenenIn Engeland zijn ze niet enkel zot van voetbal, cricket en snooker, ook de motorsport kan er op heel wat aandacht rekenen. Zo is er het populaire British Superbike-kampioenschap en dat circus streek dit weekend neer op het circuit van Brands Hatch. Daar liep het tijdens de eerste kwalificatiemanche mis voor Tarran Mackenzie. De 23-jarige Brit ging hard van de baan in een bocht en kwam in het grind terecht. Intussen vloog zijn motor op spectaculaire wijze door lucht het bos achter de bandenmuur in. Mackenzie was even van zijn melk door zijn spoorloze machine, maar dook vervolgens het bos in op zoek naar de peperdure motor. Eentje die toch al snel ruim 50.000 euro kost. (19/10 18u30 - Het Nieuwsblad)
28x Stemming brexitdeal uitgesteld: wat nu?De Britse premier Boris Johnson heeft een forse nederlaag geleden in het parlement. Dat stemde voor een amendement waarin staat dat zijn brexitdeal... (19/10 16u30 - Het Laatste Nieuws)
28x LIVE. Boris Johnson wordt uitgejouwd in Brits parlement terwijl hij brexitdeal verdedigt. Volg het hierHet Britse Lagerhuis is bijeen om zich te buigen over het nieuwe brexitakkoord van Boris Johnson en de premier ligt stevig onder vuur. Johnsons... (19/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Staatsveiligheid waarschuwde voor spionage, maar gouverneur, burgemeesters en korpschefs ‘gingen te graag naar China’Hoewel de Staatsveiligheid waarschuwde voor spionagegevaar, is gouverneur Decaluwé van West-Vlaanderen toch naar China gegaan voor een studiereis. (19/10 12u15 - De Standaard)
28x LIVE. Haalt Boris Johnson zijn meerderheid voor brexitdeal? Volg het hierHet Britse Lagerhuis is bijeen om zich te buigen over het nieuwe brexitakkoord van premier Boris Johnson. En dat belooft weer een nagelbijter te... (19/10 10u45 - Het Laatste Nieuws)
28x "Nooit gedacht dat "Unpretty" een inspiratiebron zou zijn voor zoveel jonge meisjes"'Ik zal nooit vergeten dat we ooit miljonairs waren, althans voor 15 minuten.' Geld werd er alvast veel verdiend in de 2e helft van de jaren 90, toen de Amerikaanse R&B-groep TLC wereldwijd de hitparades domineerde. Hun albums 'CrazySexyCool', met de hits 'Creep' en 'Waterfalls', en 'FanMail', met de hits 'No scrubs' en 'Unpretty', verkochten als zoete broodjes. Vooral 'Unpretty', met een duidelijke boodschap jezelf te aanvaarden zoals je bent - 'At the end of the day I have myself to blame' -, groeide uit tot een heus feministisch strijdlied. Ook in Vlaanderen was het nummer 20 jaar geleden in de hitparade terug te vinden. (19/10 10u15 - VRT NWS)
28x Het blijft niet droog dit weekendZaterdag kan het flink regenen, maar aan het einde van de dag komen er opklaringen. Zondag wordt zwaarbewolkt, maar droger. (19/10 08u00 - De Standaard)
28x Tientallen gewonden in Barcelona tijdens meest roerige nacht sinds start protestenIn de Spaanse stad Barcelona zijn gisterenavond en afgelopen nacht zeker vijftien mensen gearresteerd tijdens confrontaties met de politie.... (19/10 07u00 - Het Laatste Nieuws)
28x Vierde keer, goede keer: keurt het Britse parlement het brexitakkoord van premier Johnson goed?'On a knife edge', zo omschrijven Britse journalisten de kansen van premier Johnson om een meerderheid achter zijn akkoord te krijgen. Zonder meerderheid in het parlement en zonder steun van de Noord-Ierse DUP hangt het lot van zijn brexitakkoord aan een zijden draadje. Of wordt de stemming toch nog uitgesteld? (19/10 06u45 - VRT NWS)
27x Youth for Climate roept op tot klimaatmars op donderdag in BrusselYouth for Climate roept op tot een nieuwe klimaatmars op donderdag 24 oktober om 10 uur aan het station Brussel-Noord. Benieuwd wat de reactie zal... (19/10 16u45 - Het Laatste Nieuws)
27x Testpiloot had twijfels over 737 Max-toestel, maar Boeing hield info achterEen hooggeplaatste piloot van vliegtuigmaker Boeing had al in 2016 technische aanmerkingen op het gewraakte 737 MAX-toestel, dat vanwege twee crashes al maanden aan de grond staat. Toch kreeg de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de betreffende documenten pas deze week onder ogen. De toezichthouders verwijten Boeing dat het bedrijf niet eerder aan de bel trok. (19/10 13u30 - De Morgen)
27x Turken en Koerden beschuldigen elkaar van schenden wapenstilstandHet Turkse leger voert sinds 9 oktober een aanval uit op het noordoosten van Syrië. De Turken willen de Koerdische strijders uit het gebied verdrijven, volgens president Erdogan zijn het terroristen. Bij dat gewapende conflict kwamen ook al twee journalisten om het leven. Er is nu een tijdelijk staakt-het-vuren. (19/10 12u45 - De Standaard)
27x LIVE. Stemt Lagerhuis in met Brexitdeal Johnson? ‘Deal is slechter dan die van Theresa May’Het Britse Lagerhuis debatteert zaterdag over de Brexitdeal van premier Boris Johnson. Het is de eerste keer sinds de Falklandoorlog in 1982 dat het Lagerhuis in het weekend samenkomt. Volg de debatten hier live. (19/10 11u45 - De Standaard)
27x Drie mannen aangeklaagd voor groepsverkrachting Franse toeriste in CambodjaEen rechtbank in Cambodja heeft drie mannen aangeklaagd voor een groepsverkrachting van een Franse toeriste in Kampot. Dat meldt de politie. (19/10 11u00 - Het Laatste Nieuws)
27x Allemaal Amerikaan: oog in oog met Sierra RoehlLees meer > (19/10 10u15 - VRT NWS)
27x Helm op, naar een volgende klusDanny moet de stap weer gaan maken naar regulier werk. Al ziet hij dat zelf niet zo zitten. (19/10 09u15 - De Standaard)
27x Tiener zag hoe stiefpa zijn ma doodde en legt aangrijpende getuigenis af: “Hij zette die bijl ook tegen de keel van mijn zusje”“Hij tilde mijn zusje op bij haar haar en dreigde met de bijl tegen haar keel.” Volgens de zoon van Sandra Stompf (38), de vrouw uit Onkerzele die in 2015 met een vleesbijl om het leven werd gebracht door Thomas Cooijman, had die laatste ook nog zijn eigen dochter bedreigd met dezelfde vleesbijl. Dat vertelde de jongen gisteren voor het hof van assisen in Gent, waar Thomas Cooijman zich moet verantwoorden voor doodslag op Sandra Stompf en poging doodslag op een buurvrouw. (19/10 06u15 - Gazet van Antwerpen)
27x Kroniek van de week: over de failed state België en het nongoverno van Michel IIHet ging de voorbije week over IS-strijders en ons falende rechtssysteem, de uitgebluste regering-Michel II, heel wat nieuwe partijvoorzitters die op komst zijn en de armoedige armoedebestrijding. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug. (19/10 05u00 - Knack)
27x Expo Dacia Felix in Gallo-Romeins MuseumLees meer > (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
27x "Overlijden van moeder in Ruinerwold kunnen wij niet bevestigen”Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft geen idee waar de moeder van het spookgezin uit Ruinerwold (provincie Drenthe) is, dat laat een... (18/10 23u30 - Het Laatste Nieuws)
26x Britse parlement dwingt premier Johnson uitstel brexit te vragen, Johnson: "Ik ga niet met EU onderhandelen over uitstel"Een meerderheid van de Britse parlementsleden heeft een amendement goedgekeurd dat premier Boris Johnson verplicht om uitstel van de brexit te vragen aan de EU. Tot een stemming over het brexitakkoord kwam het zelfs niet. In een eerste reactie zei premier Johnson echter dat hij geen uitstel wil omdat dat 'slecht is voor het land'. (19/10 17u30 - VRT NWS)
26x Brits parlement verplicht Johnson tot uitstel voor de brexitHet Britse parlement heeft zaterdagnamiddag beslist dat het akkoord tussen de Britse regering en de Europese Commissie eerst moet omgezet worden in Britse wetgeving. Over het akkoord zelf werd niet gestemd, waardoor Johnson verplicht is om uitstel te vragen aan de Europese staatshoofden en regeringsleiders. (19/10 17u15 - Knack)
26x Noodtoestand uitgeroepen in Chili na protesten in metroDe Chileense president Sebastian Pinera heeft vrijdagavond de noodtoestand uitgeroepen nadat in hoofdstad Santiago verscheidene metrostations in... (19/10 07u00 - Het Laatste Nieuws)
26x Europom: happening en expo rond fruitLees meer > (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
26x Militaire afbetalingen dubbel zo hoog volgende legislatuurHASSELTTijdens de volgende legislatuur zal er 5,424 miljard euro afbetaald worden van een totaal van 9,2 miljard euro aan militaire investeringen zoals de F-35’s en de fregatten. Dat is dubbel zoveel dan het afbetalingsbedrag - 2,374 miljard euro - voor de jaren 2020-2024 dat in de Strategische Visie van Steven Vandeput uit 2015 gepland was. Komt de werking van Defensie zo niet in het gedrang?”, vraagt volksvertegenwoordiger Kris Verduyckt (sp.a) zich af. (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
26x Groen noemt afgelasting toneelstuk op kerkhof kortzichtig en vorm van censuurGroen Bonheiden-Rijmenam zegt dat de collegebeslissing een verkeerd signaal is. Het toneelstuk ‘Spinnenmetenknippen’ zou vandaag op het Rijmenamse kerkhof te verbieden. (19/10 02u15 - Gazet van Antwerpen)
26x VS: Nederland medeschuldig aan chaos SyriëNederland is medeverantwoordelijk voor de huidige chaos in het noorden van Syrië. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in Nieuwsuur. Amerika wilde volgens hem dat Nederland actief bleef meedoen in Syrië. (19/10 01u45 - Gelderlander)
25x Almaci blijft voorzitter bij GroenEr waren twee stemrondes voor nodig, maar Meyrem Almaci kreeg dan toch het vertrouwen van de Groen-leden om voort te doen als voorzitter. Ze haalde het met 53,2 procent van uitdager Björn Rzoska. (19/10 17u30 - De Standaard)
25x Sociaal akkoord voor werknemers Thomas Cook die aan de slag kunnen blijven in Neckermann-winkelsLees meer > (19/10 17u30 - VRT NWS)
25x LIVE. Opdoffer voor Boris Johnson: stemming brexitdeal wordt uitgesteldBoris Johnson heeft een nederlaag geleden in het parlement. Dat stemde voor een amendement waarin staat dat zijn brexitdeal nog niet goedgekeurd... (19/10 16u00 - Het Laatste Nieuws)
25x Brexit: Britse parlementsleden maken zich op voor de stemmingZaterdagmiddag stemt het Brits parlement (eventueel) over het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Brite regering. Volg hier de meest recente ontwikkelingen. (19/10 15u45 - Knack)
25x LIVESTREAM: Volg live het levendige debat in het Britse parlement over het brexitakkoord, komt stemming nog in het gedrang?Het wordt de zoveelste cruciale dag voor de brexit. Voor de vierde keer stemt het Britse parlement over een uitstapakkoord met de Europese Unie, tenzij een amendement nog tot een uitstel leidt. Volg hier live het debat en de stemming in het Britse parlement. Niet meer helemaal mee? Onder de livestream hebben we de weg naar deze stemming kort samengevat. Wat is er nu de voorbije drie jaar precies gebeurd en waar kan het nu nog naartoe? De brexit in 5 stappen. (19/10 15u00 - VRT NWS)
25x “Brexitstemming wordt mogelijk uitgesteld tot dinsdag”De Britse regering overweegt de beslissende stemming over de nieuwe brexitdeal dinsdag te houden. Dat zou moeten gebeuren als het parlement... (19/10 14u30 - Het Laatste Nieuws)
25x ‘Voor de vrouwen van IS-strijders is België nu het paradijs’Niemand kan in het brein kijken van de IS-vrouwen die op de dool zijn na de ontmanteling van het kamp Ain Issa in Noord-Syrië, maar onderzoekster Marion Van San komt wel dicht in de buurt. ‘De desillusie die hen te wachten staat na hun terugkeer in België, kan tot nieuw extreem gedrag leiden.’ (19/10 11u30 - De Morgen)
25x Roemeense goudschatten of Jeneverfeesten? Dit heeft het weekend voor u in pettoOp verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Cultuurman Joris Vergeyle lijst ze voor u op. (19/10 10u15 - VRT NWS)
25x Zeker 13 doden bij dambreuk in RuslandZeker 13 mensen zijn omgekomen bij een dambreuk in de Siberische regio Krasnojarsk in Rusland. Minstens 14 mensen raakten gewond en werden naar het... (19/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Akkoord of geen akkoord over Brexit: Boris Johnson heeft het zo geregeld dat hij altijd wintMet het oog op de cruciale Brexitstemming in het Britse Lagerhuis probeerde Boris Johnson vrijdag als een bezetene stemmen bij elkaar te harken. Uit de bevraging van individuele parlementsleden bleek gisteren dat hij drie stemmen te kort kwam om de magische grens van 320 ja-stemmers te halen. Het wordt een dubbeltje op zijn kant. Maar zelfs als hij verliest, dan nog zal Johnson op termijn winnen. (19/10 08u30 - Het Nieuwsblad)
25x Speedpedelecs worden op sommige jaagpaden toegelatenLees meer > (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
25x Energieminister VS weigert documenten te geven voor impeachment-onderzoek TrumpDe Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. (19/10 02u45 - Gelderlander)
25x VS: Nederland medeschuldig aan chaos SyriëNederland is medeverantwoordelijk voor de huidige chaos in het noorden van Syrië. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in Nieuwsuur. Amerika wilde volgens hem dat Nederland actief bleef meedoen in Syrië. (19/10 01u45 - BN/DeStem)
25x VS: Nederland medeschuldig aan chaos SyriëNederland is medeverantwoordelijk voor de huidige chaos in het noorden van Syrië. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in Nieuwsuur. Amerika wilde volgens hem dat Nederland actief bleef meedoen in Syrië. (19/10 01u45 - De Stentor)
25x VS: Nederland medeschuldig aan chaos SyriëNederland is medeverantwoordelijk voor de huidige chaos in het noorden van Syrië. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in Nieuwsuur. Amerika wilde volgens hem dat Nederland actief bleef meedoen in Syrië. (19/10 01u45 - AD.nl)
25x Rapper The Game mag niet in hoger beroep in zaak seksueel misbruikRapper The Game mag niet in hoger beroep in de tegen hem aangespannen civiele rechtszaak vanwege seksueel misbruik. De rapper blijft hierdoor veroordeeld tot het betalen van ruim 6 miljoen euro schadevergoeding aan een voormalig deelneemster aan zijn realityprogramma She's got Game, meldt TMZ vrijdag. (19/10 01u00 - Nu.nl: Achterklap)
25x pelt: Vleermuisvriendelijke verlichting op fietssnelwegHet provinciebestuur van Limburg zet sterk in op fietssnelwegen. Samen met het gemeentebestuur van Pelt werd donderdagnamiddag de verlichting op een deel van de Spoorlijn 18-fietssnelweg (F74) ingehuldigd. De fietssnelweg kreeg de afgelopen maanden v... (17/10 19u15 - Limburgnieuws.be)
24x Lichamen van Franse slachtoffers crash Ethiopian Airlines na zeven maanden gerepatrieerdZeven maanden na de crash van vlucht 302 van Ethiopian Airlines zijn de lichamen van tien Franse slachtoffers overgebracht naar Frankrijk en ter... (19/10 17u30 - Het Laatste Nieuws)
24x Tienduizenden betogers komen op straat in Londen en eisen nieuw referendumDe strijd over de brexit is ook in de Londense straten losgebarsten. Tienduizenden mensen zijn daar bijeen om een nieuw referendum te eisen. Op... (19/10 14u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Hof van Cassatie verbreekt veroordeling van drugscrimineel op Most Wanted-lijstHet Hof van Cassatie heeft de veroordeling van Rachid Bouazza (55) verbroken. Het Antwerpse hof van beroep had hem eerder dit jaar tot twintig jaar cel veroordeeld in een groot drugsdossier, maar door een procedurefout moet hij nu een nieuw proces krijgen voor het hof van beroep in Brussel. De Marokkaan prijkt sinds vorige week op de Most Wanted-lijst van de federale politie. (19/10 14u00 - De Morgen)
24x Limburgs gezin van vijf, straks zes, laat alles achter en reist met mobilhome door Europa“Leven van dag tot dag, en echt vrij zijn.” Die droom is voor Nicolas Stoops werkelijkheid geworden nu hij met zijn gezin heel Europa rondreist in een mobilhome. “’s Ochtends weten we nog niet waar we ’s middags zullen terechtkomen.” (19/10 12u15 - Gazet van Antwerpen)
24x Eden Hazard voor vierde keer papa geworden van zoontjeEden Hazard ontbreekt in de selectie van Real Madrid voor hun uitwedstrijd tegen Real Mallorca. De Rode Duivel heeft een goede reden voor zijn afwezigheid: hij werd voor de vierde keer papa. (19/10 11u45 - Het Belang van Limburg)
24x Wordt de ultieme Brexit-stemming vandaag toch nog uitgesteld?Met de eindmeet in zicht moet Boris Johnson vrezen dat het vandaag helemaal niet tot een stemming komt over zijn ‘deal of geen deal’-Brexit. Een steeds grotere groep parlementsleden schaart zich namelijk achter een amendement dat de stemming zou uitstellen, en de Brexit meteen ook op de lange baan zou schuiven. (19/10 10u30 - De Standaard)
24x Vierde keer, goede keer? Keurt het Britse parlement het brexitakkoord van premier Johnson goed?Deze namiddag stemt het Britse parlement over het brexitakkoord dat premier Boris Johnson heeft onderhandeld met de Europese Unie. 'On a knife edge', zo omschrijven Britse journalisten de kansen van premier Johnson om een meerderheid achter zijn akkoord krijgen. Zonder meerderheid in het parlement en zonder steun van de Noord-Ierse DUP hangt het lot van zijn brexitakkoord aan een zijden draadje. Of wordt de stemming toch nog uitgesteld? (19/10 09u00 - VRT NWS)
24x As van baby Dina gestolen, ouders smeken dief om ze terug te brengenLeopoldsburgToen de ouders van baby Dina vrijdagmiddag ontdekten dat er in hun auto was ingebroken, brak hun hart. De dief had immers het juwelenzakje met daarin de urne van hun overleden dochtertje meegegrist. “We willen de as van Dina terug, het is alles wat we nog van haar hadden.” (19/10 08u15 - Het Belang van Limburg)
24x Brits parlement maakt zich op voor nieuwe nagelbijter: krijgt Johnson zijn brexitdeal erdoor?Het Britse Lagerhuis komt zaterdag bijeen om zich te buigen over het nieuwe brexitakkoord van premier Boris Johnson. En dat belooft weer een... (19/10 06u30 - Het Laatste Nieuws)
24x “Bruegel komt uit Brogel, onze hypothese staat stevig”In het nog te verschijnen ‘Pieter Bruegel, een Limburger?!’ stellen drie Limburgse auteurs dat Bruegel wèl in Grote-Brogel werd geboren en opgroeide. “We hebben geen geboorteakte, geen ultiem bewijs. Wel bekijken we op wetenschappelijke wijze oude bronnen met nieuwe ogen. Onze hypothese staat stevig.” (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Feestprogramma voor dertigste JeneverfeestenLees meer > (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Kringwinkels gooien zaterdag deuren openLees meer > (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Staakt-het-vuren in Syrië al meteen geschondenRas al-Aïn Turkije zou voor vijf dagen stoppen met schieten in het noordoosten van Syrië, maar dat bestand werd al bijna meteen geschonden. Bedoeling was dat de Koerdische milities zich zouden terugtrekken uit de ‘veiligheidszone’, maar de Europese president Tusk noemt dat “geen staakt-het-vuren, maar capitulatie”. (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Mexicaans drugskartel neemt hele stad overCuliacànDe arrestatie van de Mexicaanse drugsbaron Ovidio Guzmán maaktevan de Mexicaanse stad Culiacàn vrijdag een oorlogsgebied. Het drugskartel sloot bruggen en uitgangswegen af, bevrijdde en bewapende gevangenen en kidnapte en vermoorde familieleden van soldaten en agenten. Waarop Guzmán weer werd vrijgelaten. (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Energieminister VS weigert documenten te geven voor impeachment-onderzoek TrumpDe Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. (19/10 02u45 - De Stentor)
24x Energieminister VS weigert documenten te geven voor impeachment-onderzoek TrumpDe Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. (19/10 02u45 - AD.nl)
24x Energieminister VS weigert documenten voor impeachment-onderzoek TrumpDe Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. (19/10 02u30 - BN/DeStem)
24x ‘Stranden Bonaire viezer dan Noordzeestranden’Op de stranden van Bonaire ligt tien keer meer afval dan op de Noordzeestranden. Het afgelopen jaar zijn op de Bonaireaanse stranden meer dan 50.000 stukken afval geteld, waarvan het merendeel van plastic is. Dat zijn gemiddeld 3345 weggegooide spullen per locatie. (19/10 01u15 - Gelderlander)
23x PS-voorzitter Luikse gemeente Olne slachtoffer van homofoob geweldFrançois Yserentant, voorzitter van de Franstalige socialistische partij PS in de Luikse gemeente Olne, is gisterenavond in Luik naar eigen zeggen... (19/10 18u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Britse parlement dwingt premier Johnson uitstel brexit te vragen, Johnson: "Ik ga niet met EU onderhandelen"Een meerderheid van de Britse parlementsleden heeft een amendement goedgekeurd dat premier Boris Johnson verplicht om uitstel van de brexit te vragen aan de EU. Tot een stemming over het brexitakkoord kwam het zelfs niet. In een eerste reactie zei premier Johnson echter dat hij geen uitstel wil omdat dat 'slecht is voor het land'. (19/10 18u45 - VRT NWS)
23x Almaci blijft voorzitter van GroenMeyrem Almaci blijft voorzitter van Groen. Op een ledencongres in Brussel kreeg ze 53,2 procent van de stemmen achter zich. Er waren wel twee stemrondes nodig. (19/10 18u15 - Knack)
23x EU: "Het is nu aan de Britten om ons te zeggen welke stappen ze willen nemen"De Europese Commissie verwacht dat de Britse premier Boris Johnson nu zo snel mogelijk duidelijkheid verschaft over de volgende stappen in het brexitproces. Wel put Europa hoop uit het feit dat er vandaag niet over het brexitakkoord zelf gestemd is. (19/10 17u30 - VRT NWS)
23x Dit is het verhaal achter ‘The Architect’ van dEUSDeze week gaat het dak eraf met ‘The Architect’ van dEUS. Al heb je misschien geen zin meer om te dansen, zodra je het verhaal kent. (19/10 17u15 - De Morgen)
23x Tienduizenden betogers komen op straat tegen BrexitZaterdag was opnieuw een cruciale dag voor de Brexit. In Londen kwamen daarom tienduizenden mensen op straat om te protesteren tegen de uitstap uit de Europese Unie. (19/10 16u45 - De Standaard)
23x Dertig kisten met 3.000 jaar oude mummies ontdekt in EgypteIn de buurt van de Egyptische stad Luxor zijn dertig goedbewaarde en kleurrijke houten kisten met mummies gevonden die dateren van 3.000 jaar... (19/10 16u15 - Het Laatste Nieuws)
23x LIVE. Brits parlement stemt pas volgende week over Brexit-akkoord Boris JohnsonHet Britse Lagerhuis debatteert zaterdag over de Brexitdeal van premier Boris Johnson. Het is de eerste keer sinds de Falklandoorlog in 1982 dat het Lagerhuis in het weekend samenkomt. Volg de debatten hier live. (19/10 16u00 - De Standaard)
23x Brexit: Britse parlementsleden dwingen Johnson tot uitstelZaterdagmiddag stemt het Brits parlement (eventueel) over het nieuwe brexitakkoord tussen de Europese Unie en de Brite regering. Volg hier de meest recente ontwikkelingen. (19/10 16u00 - Knack)
23x LIVE. Stemt Lagerhuis in met Brexitdeal Johnson? Theresa May steunt deal in eerste speech sinds ontslagHet Britse Lagerhuis debatteert zaterdag over de Brexitdeal van premier Boris Johnson. Het is de eerste keer sinds de Falklandoorlog in 1982 dat het Lagerhuis in het weekend samenkomt. Volg de debatten hier live. (19/10 14u45 - De Standaard)
23x Noord-Macedonië stevent af op vervroegde verkiezingen na Europees njetDe premier van Noord-Macedonië wil vervroegde verkiezingen nu de Europese Unie het groen niet op licht heeft gezegd om onderhandelingen over... (19/10 13u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Vader van mysterieus gezin ‘emigreerde’ in 2009De vader van het gezin dat afgelopen week werd gevonden in een boerderij in het Drentse Ruinerwold, schreef zich in 2009 uit bij de gemeentelijke administratie. Hij meldde dat hij was geëmigreerd. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. (19/10 13u30 - De Standaard)
23x Triatlete Claire Michel haalt brons, Zoldernaar Jelle Geens geef op in wereldbekerClaire Michel is zaterdag als derde geëindigd in de wereldbekermanche triatlon in het Zuid-Koreaanse Tongyeong. Jelle Geens uit Zolder gaf op tijdens het lopen. (19/10 12u00 - Het Belang van Limburg)
23x Vlak voor feestelijke opening staat nieuwe school van 10 miljoen euro onder waterDe feestelijke opening van de nieuwe school Melopee aan de Nieuw Dokken in Gent is zaterdag letterlijk in het water gevallen. Door een lek in de douches op de bovenste verdieping loopt er water door heel het gebouw. (19/10 12u00 - Het Nieuwsblad)
23x Heisa over naaktfoto’s van lokale schepen in zomerbar krijgt plots nieuwe wending: mogelijke tipgever wordt gedagvaardMaandag wordt de rechtszaak ingeleid over de verspreiding van naaktfoto’s van onder meer een lokale schepen in zomerbar La Brasa in Langemark. De zaak wordt meteen echter uitgesteld omdat de burgerlijke partijen kwamen opdraven met een derde betrokkene, de mogelijke tipgever. Die wordt nu eerst ook gedagvaard. (19/10 12u00 - Het Nieuwsblad)
23x En nu ben ik dus verliefd op Willy. Het klinkt wat raar voor een hetero, maar het is zoMark Coenen is columnist van De Morgen. (19/10 11u30 - De Morgen)
23x Gewichthefster Nina Sterckx (17) pakt Europese juniorentitel met wereldrecordNina Sterckx heeft zich op het EK gewichtheffen in het Roemeense Boekarest tot Europees kampioene bij de junioren (U20) in de klasse tot 49 kg gekroond. (19/10 11u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Welke paddenstoelen zijn giftig en welke eetbaar? Doe de testWie deze dagen de natuur in trekt, zal het misschien al gemerkt hebben: overal duiken paddenstoelen op uit de grond. Sommige daarvan zijn een delicatesse, maar er groeien ook uiterst giftige exemplaren in onze bossen. En de verschillen zijn soms klein. Ervan eten doet u dus beter niet, ze plukken is trouwens verboden in Vlaanderen en Brussel. Maar kent u het verschil tussen een eetbare en een giftige paddenstoel? Doe hier de test. (19/10 10u15 - VRT NWS)
23x Vriend van veelbesproken Noorse prinses doet boekje open over seksleven: “We doen het drie tot vier keer per dag”Prinses Märtha Louise, de 48-jarige dochter van de Noorse koning Harald V en koningin Sonja, heeft een heel actief seksleven. Althans, dat beweert toch haar vriend, de sjamaan Durek Verrett (44). “Soms hebben we drie tot vier keer seks per dag”, zo verklaarde de man in zijn eigen podcast. (19/10 10u15 - Het Nieuwsblad)
23x Staatsveiligheid waarschuwde nog voor spionage, maar gouverneur, burgemeesters en korpschefs “gingen te graag naar China”Een studiereis van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé, dertien korpschefs, zes burgemeesters en de baas van de politieschool krijgt veel kritiek. Niet alleen van de politievakbonden, maar ook van de Staatsveiligheid. “Wegens spionagegevaar had de Staatsveiligheid gewaarschuwd voor de reis. Maar ze luisterden niet, ze wilden te graag naar China”, zegt een bron. (19/10 07u30 - Het Nieuwsblad)
23x Zeker tien doden bij dambreuk in RuslandZeker tien mensen zijn omgekomen bij een dambreuk in de Siberische regio Krasnojarsk in Rusland. Negentien mensen raakten gewond en nog eens... (19/10 06u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Top of flop?Wat schaft de pot deze week op het vlak van nieuwe cd's, boeken, dvd's, games en strips? En lonen ze de moeite of niet? Met andere woorden: zijn de volgende nieuwe releases top of flop? (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x Verlichte belevingsloop op be-MineLees meer > (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x Grootste modelbouwbeurs van het land in LimburghalLees meer > (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x Van deze Antwerpse lingerie worden ook de filmsterren wildMonica Bellucci en, dichter bij huis, Evi Hanssen en Ella-June Henrard toonden zich al fan van de luxueuze couturelingerie van Judith Van Herck (36). De Antwerpse ontwerpster opende recent een tijdelijke winkel in hartje Antwerpen. Die shop is volgens Judith de ideale manier om haar gloednieuwe collectie ‘Black & White Water’ aan het grote publiek te tonen. (19/10 03u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Kustlijn Bonaire tien keer zo vervuild met plastic als NoordzeestrandenDe stranden op Bonaire zijn tien keer zo vervuild als de Noordzeestranden in Nederland. Op de kust van het eiland zijn in een jaar tijd meer dan 50.000 stuks afval geteld. (19/10 02u30 - Nu.nl)
23x Weg met de angst voor wiskunde!Wie enkele jaren geleden in de zomervakantie flaneerde door de straten van La Flotte aan de Franse westkust, liep kans om op een markt, tussen kraampjes met sieraren en… (19/10 02u15 - NRC Handelsblad)
23x ‘Stranden Bonaire viezer dan Noordzeestranden’Op de stranden van Bonaire ligt tien keer meer afval dan op de Noordzeestranden. Het afgelopen jaar zijn op de Bonaireaanse stranden meer dan 50.000 stukken afval geteld, waarvan het merendeel van plastic is. Dat zijn gemiddeld 3345 weggegooide spullen per locatie. (19/10 01u15 - BN/DeStem)
23x ‘Stranden Bonaire viezer dan Noordzeestranden’Op de stranden van Bonaire ligt tien keer meer afval dan op de Noordzeestranden. Het afgelopen jaar zijn op de Bonaireaanse stranden meer dan 50.000 stukken afval geteld, waarvan het merendeel van plastic is. Dat zijn gemiddeld 3345 weggegooide spullen per locatie. (19/10 01u15 - De Stentor)
23x Stephen King tovert zijn huis in Maine om in een schrijversverblijf en archiefHorror-schrijver Stephen King, die begin deze maand nog een nieuw boek aankondigde, is van plan om zijn Victoriaanse landhuis en domein in Maine... (19/10 00u30 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
23x Bosz oordeelt hard na afgang: ‘Zal de nodige conclusies trekken’Bayer Leverkusen had bij een zege tegen Eintracht Frankfurt tijdelijk de koppositie in de Bundesliga over kunnen nemen. Het uitduel draaide echter uit op een sof. De formatie van Peter Bosz ging met liefst 3-0 onderuit. (19/10 00u00 - BN/DeStem)
23x Media: VRT jongerenzender MNM kent sterke groeiMet een marktaandeel van 11,1% laat VRT-jongerenzender MNM een sterk resultaat optekenen bij de nieuwe meting van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) voor de periode mei-augustus 2019. Rino Ver Eecke (nethoofd MNM): 'We zijn ... (18/10 20u45 - Limburgnieuws.be)
22x Boris Johnson: vernederd en bereid de wet te overtreden, wat nu?Het zou Super Saturday worden. Deze zaterdag zou dé Brexitclimax brengen die alle Brexitclimaxen van de afgelopen 3,5 jaar zou doen verbleken. Maar er kwám niet eens een stemming over het akkoord dat Boris Johnson sloot met de EU. Maar wat is er nu precies gebeurd in de schouwburg die het Britse lagerhuis heet? En is de premier echt van plan om de wet te breken? (19/10 19u00 - Het Belang van Limburg)
22x Boris Johnson: vernederd en bereid de wet te overtredenHet zou Super Saturday worden. Deze zaterdag zou dé Brexitclimax brengen die alle Brexitclimaxen van de afgelopen 3,5 jaar zou doen verbleken. Maar er kwám niet eens een stemming over het akkoord dat Boris Johnson sloot met de EU. Maar wat is er nu precies gebeurd in de schouwburg die het Britse lagerhuis heet? En is de premier echt van plan om de wet te breken? (19/10 18u00 - Het Nieuwsblad)
22x Getrouwde lerares (30) ontslagen na reeks relaties met leerlingen en naakte filmpjes die op pornosites terechtkwamenEen voormalig model en lerares aan de exclusieve Zuid-Afrikaanse school Bishops Diocesan College is ontslagen na een klacht van een leerling met wie ze een relatie zou gehad hebben. Na die klacht kwamen ook een aantal andere jongens met gelijkaardige verhalen naar buiten. (19/10 18u00 - Het Nieuwsblad)
22x Meyrem Almaci komende vijf jaar opnieuw Groen-voorzitter: “We zijn een ongelofelijke partij”Meyrem Almaci (43) blijft de komende vijf jaar de voorzitter van Groen. Ze haalde 53,2 procent van de stemmen op het ledencongres dat zaterdag plaatsvond in Brussel. Er waren wel twee stemrondes nodig. Vlaams fractieleider Björn Rzoska (46) was haar voornaamste tegenstander. (19/10 17u45 - Gazet van Antwerpen)
22x LIVE - Enorme tegenslag voor Boris Johnson: er valt vandaag geen beslissing over de brexit-dealDonderdag raakten de EU en het VK het eens over een brexitdeal. Vandaag stemt het Britse Lagerhuis over die deal. Om de overeenkomst goed te keuren, moet Brits premier Boris Johnson 318 parlementsleden achter zijn voorstel krijgen. Maar zijn Conservatieve partij en de Ierse DUP, met wie hij samen regeert, kunnen maar 297 stemmen leveren. En die van de DUP zijn onzeker. Kan Johnson genoeg leden van de oppositie - onder wie Labour, de Liberal Democrats en de SNP uit Schotland - overtuigen om voor zijn deal te stemmen? Volg het hier live. (19/10 16u00 - De Morgen)
22x Speedpedelec dan toch niet (altijd) welkom op jaagpadDe tweeduizend kilometer aan jaagpaden langs kanalen in Vlaanderen worden dan toch niet volledig opengesteld voor speedpedelecs, de snelle elektrische fietsen die tot 45 km per uur halen. (19/10 15u15 - De Standaard)
22x Een aandoening om jaloers op te zijn: vier uur slaap per dag, en toch helemaal itMensen die genoeg hebben aan vier, vijf uur slaap: ze bestaan dus écht. En dat komt, ontdekten Amerikaanse biologen, door een erfelijke eigenaardigheid. (19/10 15u15 - De Morgen)
22x LIVE. Tijd tikt weg en parlement lijkt hopeloos verdeeld: krijgt Boris Johnson zijn brexitdeal erdoor?Het Britse Lagerhuis is bijeen om zich te buigen over het nieuwe brexitakkoord van Boris Johnson en het lijkt hopeloos verdeeld te zijn. Johnsons... (19/10 13u30 - Het Laatste Nieuws)
22x Sport en alcoholreclame, gaat dat eigenlijk wel samen?Een voor- en tegenstander gaan in duel over een hot issue. Deze week: Heineken laat op de Spelen van 2020 het bier weer door de tapkranen van het Holland Heinekenhuis stromen. Maar is het wel oké dat sportevenementen gebruikt worden voor alcohol­reclame? (19/10 13u15 - De Morgen)
22x Oldtimers trekken door BocholtZopas werd in dr schaduw van Brouwerij Martens in Bocholt de start gegeven van de 19de tourrit ‘Legend off the Fall’. Die tourrit trekt door Noord-Limburg en eindigt in Genk. Aan de start staan 125 oldtimers, waaronder DAF, Jaguar, Jenson, Austin Haley en Mazarati en zoveel meer schitterende wagens. (19/10 12u45 - Het Belang van Limburg)
22x Turken en Koerden beschuldigen elkaar ervan wapenstilstand te schendenTurkije en de Koerdische troepen beschuldigen elkaar ervan de gemaakte afspraken over een wapenstilstand in Noord-Syrië niet te respecteren. (19/10 12u30 - Het Laatste Nieuws)
22x Metro stopt maar net op tijd voor vrouw op sporenIn een metrostation in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is een drama maar net vermeden. Een vrouw werd per ongeluk op de sporen geduwd door een man die flauwviel. Omstaanders grepen direct in en konden een aankomende metro tot stilstand brengen. Bekijk het incident in de video hierboven. (19/10 12u30 - De Standaard)
22x Zaak rond naaktfoto’s in zomerbar neemt nieuwe wending: mogelijke tipgever wordt gedagvaardMaandag wordt de rechtszaak ingeleid over de verspreiding van naaktfoto’s van onder meer een lokale schepen in zomerbar La Brasa in Langemark. De zaak wordt meteen echter uitgesteld omdat de burgerlijke partijen kwamen opdraven met een derde betrokkene, de mogelijke tipgever. Die wordt nu eerst ook gedagvaard. (19/10 12u00 - Het Belang van Limburg)
22x Johnson in Brits Lagerhuis: "Dit is best mogelijke deal”Volgens de Britse premier Boris Johnson is het nieuwe brexitakkoord met de EU "de best mogelijke oplossing". "De mogelijkheden om nog verder... (19/10 11u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Theo Francken (N-VA) wil achterpoortje voor migratie dicht: “Dit is een groot probleem”Voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) gaat een wetsvoorstel indienen om een “achterpoortje” voor familiehereniging dicht te metsen. Dat zegt hij zaterdag in de kranten van Sudpresse en Het laatste nieuws. Huidig minister van Migratie Maggie De Block vindt dat beperkende maatregelen mogelijk moeten zijn als er sprake is van misbruik, “maar alleen als deze geen sancties opleggen aan al die mensen die de wet niet misbruiken”. (19/10 11u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Marion Van San: ‘Voor de vrouwen van IS-strijders is België nu het paradijs’Niemand kan in het brein kijken van de IS-vrouwen die op de dool zijn na de ontmanteling van het kamp Ain Issa in Noord-Syrië, maar onderzoekster Marion Van San komt wel dicht in de buurt. ‘De desillusie die hen te wachten staat na hun terugkeer in België, kan tot nieuw extreem gedrag leiden.’ (19/10 11u15 - De Morgen)
22x Mysterie duurt voort: vader van spookgezin noemde zich “psycholoog” en kocht grond om ex-verslaafden op te vangenDe vader van de zes kinderen die negen jaar lang opgesloten zaten in een kelder in het Nederlandse Ruinerwold, noemde zichzelf “psycholoog” toen hij in 1997 een grond kocht waar hij ex-verslaafden wilde gaan opvangen. Hij plaatste er een container en een tent, maar verder liet hij de lap grond links liggen. Ze is nu afgespannen met politielinten. (19/10 10u00 - Het Belang van Limburg)
22x Politiehelikopter zoekt mee naar inbreker in EkerenEen man verwittigde vrijdagavond de politie omdat hij opmerkte hoe een man door zijn tuin liep. De politie kwam meteen ter plaatse, maar de verdachte had toen al het hazenpad gekozen. (19/10 10u00 - Gazet van Antwerpen)
22x Minstens dertien doden bij dambreuk in RuslandMinstens dertien mensen zijn omgekomen bij een dambreuk in de Siberische regio Krasnojarsk in Rusland. Dat heeft het Russische ministerie van Noodsituaties zaterdag bekendgemaakt. (19/10 09u45 - De Standaard)
22x Geen nieuw project na afbraak oud ziekenhuis: “Zo snel mogelijk van start gaan met de sloop”De sloop van het oude ziekenhuis in Rooienberg in Duffel moet zo snel mogelijk van start gaan. Mogelijk eind dit jaar al. Er loopt momenteel een procedure om een aannemer aan te stellen. Na de afbraak komt er voorlopig geen nieuw project op de site. Eigenaar Emmaüs houdt de gronden zelf in handen. (19/10 09u30 - Gazet van Antwerpen)
22x Gouverneur, burgemeesters en korpschefs onder vuur na reis naar China, ondanks waarschuwing StaatsveiligheidEen studiereis van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé, dertien korpschefs, zes burgemeesters en de baas van de politieschool krijgt veel kritiek. Niet alleen van de politievakbonden, maar ook van de Staatsveiligheid. “Wegens spionagegevaar had de Staatsveiligheid gewaarschuwd voor de reis. Maar ze luisterden niet, ze wilden te graag naar China”, zegt een bron. (19/10 09u00 - Het Belang van Limburg)
22x Truiense zusjes Herbots klaar om wereld te veroveren als model en volleybalsterDe ene zus heeft net een contract getekend bij een Duitsmodellenbureau, de andere zus domineert de volleybalcompetitie in Italië. Zeg dus niet ‘zusjes Herbots’, zeg: een model en een Yellow Tiger, klaar om vanuit Sint-Truiden de wereld te veroveren. (19/10 09u00 - Het Belang van Limburg)
22x Een Boeing inschrijven kost minder dan de BIV van een VW Golf: moest de mobiliteit niet groener?Het is goedkoper om in Vlaanderen een tweedehands vliegtuig in te schrijven dan om een auto te registreren. De belasting op inverkeerstelling (BIV) voor vliegtuigen ouder dan tien jaar bedraagt amper 61,5 euro. En dat terwijl de BIV voor oudere auto’s werd verhoogd om het voertuigenpark te vergroenen. (19/10 08u00 - Het Nieuwsblad)
22x Noodtoestand uitgeroepen in Chili na protesten in metroDe Chileense president Sebastian Pinera heeft vrijdagavond de noodtoestand uitgeroepen nadat in hoofdstad Santiago verschillende metrostations in brand zijn gestoken bij protesten tegen tariefverhogingen. (19/10 07u45 - De Standaard)
22x Trump zegt dat “sommige Europese landen” ISIS-strijders uit Syrië willen terughalen: “België informeerde hun families al”Enkele Europese landen zijn bereid om ISIS-strijders terug naar hun land te halen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gepost op Twitter. Volgens The guardian is België een van die landen, maar dat wordt in regeringskringen niet bevestigd. (19/10 07u15 - Het Nieuwsblad)
22x Vrachtwagenchauffeur kan openstaande boete van 67.432 euro niet betalen: voertuig in beslag genomenDe Antwerpse politie hield vrijdagvoormiddag een controle op vrachtverkeer langs de Noorderlaan. In totaal werden 26 voertuigen gecontroleerd tijdens de actie. Er werden 23 inbreuken vastgesteld. Zo had één vrachtwagenchauffeur een openstaande boete van 67.432 euro. Die boete kon hij niet meteen betalen, waardoor zijn voertuig werd ingehouden. (19/10 07u00 - Het Nieuwsblad)
22x Lady Gaga dondert van podium nadat fan zangeres oppakt en met haar wil dansenDat was serieus schrikken voor de fans van Lady Gaga in Las Vegas. Tijdens haar optreden donderdag in Park Theater kwam ze plots pijnlijk ten val. Een man die net voordien op het podium mocht klimmen, besloot haar op te pakken en met de wereldster te dansen… tot hij samen met de zangeres van het podium donderde. (19/10 05u15 - Het Belang van Limburg)
22x Klimaatactivist die verkleed als Boris Johnson de Big Ben beklom opgepaktDe Londense politie heeft gisterenavond een klimaatactivist van Extinction Rebellion opgepakt enkele uren nadat hij de in de steigers staande Big... (19/10 04u45 - Het Laatste Nieuws)
22x 2,6Lees meer > (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x “Energiebesparing is de enige weg”Lees meer > (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x “Inval in Syrië dwingt Europa tot echt migratiebeleid”“De Turkse inval in Syrië is een wake-upcall voor Europa om eindelijk werk te maken van een echt en efficiënt migratiebeleid. Makkelijk zal dat niet worden. Maar er is geen alternatief.” Dat zegt Kris Peeters (CD&V) in zijn eerste interview als Europees Parlementslid. (19/10 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x Energieminister VS weigert documenten voor impeachment-onderzoek TrumpDe Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. (19/10 02u30 - Gelderlander)
22x Energieminister VS weigert documenten voor impeachment-onderzoek TrumpDe Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. (19/10 02u30 - AD.nl)
22x Acht uur lang grote namen op TIK TAKVan paneltalks over de danceindustrie tot feestjes diep in de nacht: Het Parool doet verslag van alles rond Amsterdam Dance Event, dat tot en met zondag duurt, in dit liveblog. (19/10 00u45 - Het Parool)
22x Exhibitionist tegen politie: "Ik zag het in een pornofilm”Een Amerikaan (23) heeft een opmerkelijke uitleg gegeven waarom hij zijn geslachtsdeel toonde aan een vrouw in een winkel in de plaats Ottumwa... (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
22x Bosz oordeelt hard na afgang: ‘Zal de nodige conclusies trekken’Bayer Leverkusen had bij een zege tegen Eintracht Frankfurt tijdelijk de koppositie in de Bundesliga over kunnen nemen. Het uitduel draaide echter uit op een sof. De formatie van Peter Bosz ging met liefst 3-0 onderuit. (19/10 00u00 - De Stentor)
22x Kate Ryan komt morgenavond met haar 80’s-repertoire naar Beerse!Ze groeide op met muziek van o.a. Madonna, Wham!, Withney Houston en morgenavond zet Kate Ryan tijdens haar ’80 Was machtig’-concert in het Gemeenschapscentrum ’t Heilaar in Beerse, de muziek van die artiesten nog eens extra in de spotlight. “Ik ken de streek, maar voor zover ik mij kan herinneren is het de eerste keer […] Het bericht Kate Ryan komt morgenavond met haar 80’s-repertoire naar Beerse! verscheen eerst op Belg.be. (19/10 00u00 - Belg.be)
21x Karel Van Eetvelt geen kandidaat-voorzitter CD&VKarel Van Eetvelt, ceo van bankenfederatie Febelfin en de vroegere topman van Unizo, is geen kandidaat om CD&V te leiden. Dat zegt hij op Facebook.... (19/10 20u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Dodelijk ongeval in Brugge: man (70) wellicht onwel achter het stuurIn Brugge is zaterdagmiddag een 70-jarige automobilist overleden. Mogelijk was het slachtoffer onwel geworden achter het stuur. (19/10 19u00 - Het Nieuwsblad)
21x Na vier jaar afwezigheid rijden de modelbouwtreintjes weer in de LimburghalDe Limburghal is dit weekend de pleisterplek voor iedereen die van klein en fijn houdt. Na een afwezigheid van vier jaar is Euromodelbouw er opnieuw neergestreken. Verwacht wordt dat zo’n 7.500 modelbouwfans naar de grootste beurs van de Benelux zullen afzakken. (19/10 18u30 - Het Belang van Limburg)
21x Sanchez wijst gesprekken met Catalaanse regering af: “Eerst veroordeling geweld Barcelona”De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft een oproep van een Catalaanse leider om gesprekken te beginnen verworpen. Volgens Sanchez moeten Catalaanse... (19/10 18u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Enorme tegenslag voor Boris Johnson: vandaag geen beslissing over brexit-dealJohnson strijdvaardig: ‘Ik ga géén uitstel vragen aan de EU’ (19/10 17u45 - De Morgen)
21x Johnson weigert om uitstel te vragen voor BrexitHet Britse parlement heeft zaterdag besloten om nog niet te stemmen over het echtscheidingsakkoord met de Europese Unie. Daardoor zou premier Boris Johnson gedwongen worden om aan zijn Europese ambtgenoten nieuw uitstel voor de Brexit te verzoeken. Dat weigert hij echter. (19/10 17u00 - De Standaard)
21x Jane Fonda (82) wil elke vrijdag gearresteerd wordenKoffie en taart voor haar 82ste verjaardag? Dat is Jane Fonda te mak. De actrice viert straks liever door zich in de VS vrijwillig te laten arresteren voor de klimaatzaak. Net ­zoals vorige week. Maar wie denkt dat dit een wanhopige poging van het voormalige aerobics-icoon is om in de schijnwerpers te blijven, verdiept zich beter eerst in het ­turbulente verleden van ‘Hanoi Jane’. (19/10 17u00 - De Morgen)
21x Rik Torfs debuteert als romancier: 'Politici lezen niet veel meer, en dat is echt een probleem'Rik Torfs schreef een roman over iemand die begint als minister en eindigt in een wegberm, maar ook over de veranderende maatschappij waarin ethiek en transcendentie plaats hebben gemaakt voor regeltjes zonder wezenlijk fundament. '2019 zal de geschiedenis niet ingaan als een intellectueel hoogtij.' (19/10 16u45 - Knack)
21x Catalaanse regering vraagt aan Madrid onderhandelingen zonder voorwaarden: “Dringend politieke oplossing nodig”De regionale regering in Catalonië heeft aan de Spaanse regering in de hoofdstad Madrid onderhandelingen "zonder voorwaarden" gevraagd. Dat heeft... (19/10 16u30 - Het Laatste Nieuws)
21x LIVE. Opdoffer voor Boris Johnson: “Maar ik ga niét over uitstel onderhandelen met EU”Boris Johnson heeft een zware opdoffer te verwerken gekregen in het parlement. Dat stemde voor een amendement waarin staat dat zijn brexitdeal nog... (19/10 16u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Brexitstemming gaat niet door, Britse parlement dwingt premier Johnson uitstel te vragen aan de EU, maar die wil nietEen meerderheid van de Britse parlementsleden heeft vanmiddag een amendement goedgekeurd dat premier Boris Johnson verplicht om uitstel van de brexit te vragen aan de EU. Tot een stemming over het brexitakkoord kwam het zelfs niet. In een eerste reactie zei premier Johnson echter dat hij geen uitstel wil omdat dat slecht is voor het land. (19/10 16u15 - VRT NWS)
21x Egypte onthult schat aan oude doodskisten met 3.000 jaar oude mummiesIn de buurt van de Egyptische stad Luxor zijn dertig goedbewaarde en kleurrijke houten kisten met mummies gevonden die dateren van 3.000 jaar... (19/10 15u30 - Het Laatste Nieuws)
21x LIVE - Theresa May: brexit-deal niet steunen is ‘meest flagrante bedrog van het Britse volk’Donderdag raakten de EU en het VK het eens over een brexitdeal. Vandaag stemt het Britse Lagerhuis over die deal. Om de overeenkomst goed te keuren, moet Brits premier Boris Johnson 318 parlementsleden achter zijn voorstel krijgen. Maar zijn Conservatieve partij en de Ierse DUP, met wie hij samen regeert, kunnen maar 297 stemmen leveren. En die van de DUP zijn onzeker. Kan Johnson genoeg leden van de oppositie - onder wie Labour, de Liberal Democrats en de SNP uit Schotland - overtuigen om voor zijn deal te stemmen? Volg het hier live. (19/10 14u45 - De Morgen)
21x Nederlandse YouTubers dringen ’s nachts Mini-Europa binnen voor stunt: “Schade kon oplopen tot wel 10 miljoen euro”De presentatoren van het Nederlandse YouTube-kanaal StukTV hebben onlangs een stunt uitgehaald in ons land. Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens besloten om binnen te breken in het Brusselse themapark Mini-Europa om er enkele miniatuurpoppetjes van zichzelf te plaatsen. De stunt stuit op veel kritiek bij de directie van het park: “Ze hadden schade tot wel tien miljoen euro kunnen veroorzaken.” (19/10 14u00 - Het Nieuwsblad)
21x Dit maakt een vroedvrouw allemaal mee: “Ik betrapte ooit een koppel in hun ziekenhuisbed”Ze noemt zichzelf een vroedvrouw die toevallig zelf moeder is geworden, van Lexie (4,5) en Viggo (bijna 2). Uwe Porters (29) deed al thuisbevallingen, zette kinderen op de wereld in het ziekenhuis (en op het toilet), en bracht bezoeken aan huis bij pasgeboren baby’s. Haar ervaringen en verhalen bundelt ze nu in het boek Verlos ons. “Ik betrapte ooit een koppel in hun ziekenhuisbed.” (19/10 14u00 - Het Nieuwsblad)
21x LIVE - ‘Boris Johnson trekt stemming in als amendement over uitstel wordt aangenomen’Donderdag raakten de EU en het VK het eens over een brexitdeal. Vandaag stemt het Britse Lagerhuis over die deal. Om de overeenkomst goed te keuren, moet Brits premier Boris Johnson 318 parlementsleden achter zijn voorstel krijgen. Maar zijn Conservatieve partij en de Ierse DUP, met wie hij samen regeert, kunnen maar 297 stemmen leveren. En die van de DUP zijn onzeker. Kan Johnson genoeg leden van de oppositie - onder wie Labour, de Liberal Democrats en de SNP uit Schotland - overtuigen om voor zijn deal te stemmen? Volg het hier live. (19/10 13u00 - De Morgen)
21x Turkije: “Koerden schenden bestand met veertien aanvallen in 36 uur”Turkije beschuldigt de Koerdische strijdkrachten ervan het overeengekomen bestand te schenden. Volgens het Turkse ministerie van Defensie hebben de... (19/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Opnieuw problemen met schermen in treinstationsZaterdagmorgen waren er tussen 5.45 uur en 7.30 uur opnieuw problemen met de informatieborden in treinstations, werd vernomen bij Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. (19/10 12u15 - De Standaard)
21x Droomjob: betaald worden om 30 Disney-films te bekijken op 30 dagenBetaald worden om 30 Disney-films te bekijken op 30 dagen? Een droom voor grote fans, maar het kan ook realiteit worden. Een website geeft vijf mensen 895 euro om dat een maand lang te doen. (19/10 12u00 - Het Nieuwsblad)
21x 23-jarige gewond na steekpartij bij jeugdhuisEen 23-jarige Lanakenaar is vrijdagavond rond 22.30 uur verwond met een mes buiten aan een jeugdhuis. Hij raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. (19/10 11u45 - Het Belang van Limburg)
21x Politie neemt auto in beslag: bestuurder rijdt zonder rijbewijs en verzekeringIn Mechelen en Willebroek hield de politie vrijdag een controleactie. 186 voertuigen en 287 personen werden gecontroleerd. Een van de gecontroleerde bestuurders bleek met zowat niets in orde. (19/10 11u30 - Gazet van Antwerpen)
21x Opnieuw problemen met informatieschermen in treinstationsDeze ochtend waren er tussen 5.45 uur en 7.30 uur opnieuw problemen met de informatieborden in treinstations. Dat meldt Infrabel-woordvoerder... (19/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
21x LIVE. Stemming in Brits Parlement: vindt Boris Johnson steun voor zijn Brexit-akkoord met EU?Het Britse Lagerhuis komt zaterdagmiddag bijeen om zich te buigen over het nieuwe Brexitakkoord dat premier Boris Johnson met de Europese Unie onderhandeld heeft. Het belooft opnieuw een nagelbijter te worden: Johnsons regering heeft lang geen meerderheid en moet dus rekenen op steun van de oppositie. Op het eerste zicht ziet het er dus niet goed uit. Maar toch is de kans dat Johnson het haalt niet onbestaande. Het Britse parlement telt 650 parlementsleden, van wie er een vijftiental nooit meestemmen. In principe moet Johnson dus ongeveer 320 parlementsleden achter zich krijgen. (19/10 11u00 - Het Belang van Limburg)
21x Slecht nieuws voor Groen: de partijtop gaf sinds de verkiezingen weinig blijk van kritisch zelfinzichtDe Morgen-hoofdredacteur Bart Eeckhout overschouwt de politieke week. (19/10 11u00 - De Morgen)
21x Vader van spookgezin noemde zich “psycholoog” en kocht lap grond om ex-verslaafden op te vangenDe vader van de zes kinderen die negen jaar lang opgesloten zaten in een kelder in het Nederlandse Ruinerwold, noemde zichzelf “psycholoog” toen hij in 1997 een grond kocht waar hij ex-verslaafden wilde gaan opvangen. Hij plaatste er een container en een tent, maar verder liet hij de lap grond links liggen. Ze is nu afgespannen met politielinten. (19/10 09u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Tim Wellens trouwt in Monaco met zijn SophieVandaag zaterdag geven Tim Wellens (28) en Sophie Daniels elkaar het jawoord in Monaco. Het paar woont al drie jaar in het prinsdom. Elf jaar geleden in het Franse skioord Les Orres sloeg de vonk over tussen Wellens en de boekhoudster uit Montigny-le-Tilleul. (19/10 09u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Vrachtwagenchauffeur stomverbaasd wanneer transmigranten uit zijn voertuig klimmen in BrusselEen rit vanuit Zwitserland richting Engeland nam voor vrachtwagenchauffeur Manuel Rohrbach een heel vreemde wending. Toen hij even halt hield nabij Brussel, zag hij tot zijn verbazing dat er twee transmigranten in zijn voertuig zaten. Een vriend van de man filmde hoe het duo uit de vrachtwagen klom en vervolgens het hazenpad kozen. (19/10 08u30 - Het Nieuwsblad)
21x Toneelgroep heeft eindelijk eigen ruimte, maar nieuw zwembad dreigt roet in het eten te gooienToneelgroep Tijl heeft eindelijk een eigen repetitieruimte. De voormalige vipruimte van Waasland-Beveren in het Puyen­bekestadion heet voortaan Tijl Kafee. Toch is er ongerustheid, want het stadion moet mogelijk wijken voor een nieuw zwembad. (19/10 08u00 - Gazet van Antwerpen)
21x Noodtoestand uitgeroepen in Chili na protesten: metrostations in brand gestokenDe Chileense president Sebastian Pinera heeft vrijdagavond de noodtoestand uitgeroepen nadat in hoofdstad Santiago verschillende metrostations in brand zijn gestoken bij protesten tegen tariefverhogingen. (19/10 07u00 - Het Nieuwsblad)
21x Toneelgroep heeft na vijftig jaar eindelijk eigen ruimte, maar nieuw zwembad dreigt roet in het eten te strooienToneelgroep Tijl heeft eindelijk een eigen repetitieruimte. De voormalige vipruimte van Waasland-Beveren in het Puyen­bekestadion heet voortaan Tijl Kafee. Toch is er ongerustheid, want het stadion moet mogelijk wijken voor een nieuw zwembad. (19/10 06u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Mexicaanse president onder vuur na vrijlating zoon El Chapo: “We willen geen oorlog”De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd... (19/10 05u00 - Het Laatste Nieuws)
21x COLUMN. Complottheorieën bij volle maanGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (44) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (46) en zonen Ricky (12) en Vinnie (7) probeert ze er elke dag het beste van te maken. (19/10 03u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Testpiloot Boeing had twijfels over omstreden 737 MAXEen vooraanstaande piloot van vliegtuigfabrikant Boeing had in 2016 al twijfels over het toestel 737 MAX, dat na twee vliegrampen al maanden wereldwijd aan de grond wordt gehouden. Maar de e-mails waarin hij zijn kritiek verwoordde heeft Boeing pas deze week aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gegeven, terwijl ze intern wel bekend waren. Dat heeft veel vragen opgeroepen en op de beurs is de koers van het aandeel Boeing scherp gedaald, met bijna zeven procent. De piloot in kwestie, Mark Forkner, was de belangrijkste testpiloot van Boeing. Hij noemde het gewraakte veiligheidssysteem MCAS in een e-mail aan een collega 'verschrikkelijk'. Het 'schoot alle kanten op' toen hij het uitprobeerde in een vluchtsimulator. Boeing probeert de FAA er juist van te overtuigen dat het veiligheidssysteem in orde is. Forkner blijkt er bij de instantie op te hebben aangedrongen dat MCAS niet genoemd hoefde te worden in de handleiding voor de piloten en ook niet bij hun training. Volgens hem zou het systeem alleen onder zeer uitzonderlijke omstandigheden in werking treden. De FAA is daarin meegegaan. De meeste piloten van Boeing hoorden pas van het bestaan van het systeem na de eerste ramp met een 737 MAX, vorig jaar oktober in Indonesië, die werd veroorzaakt door een falende sensor. Na een tweede ongeluk in Ethiopië met dezelfde oorzaak mag er niet meer worden gevlogen met het toestel. Te goeder trouw gehandeld Boeing heeft de documenten donderdagavond laat aan het Huis van Afgevaardigden en het ministerie van Verkeer gestuurd. De voorzitter van de commissie in het Huis die de zaak onderzoekt is woedend; hij sprak van een 'smoking gun' voor Boeing. Hij wees erop dat zijn commissie al honderdduizenden documenten heeft gekregen van de vliegtuigbouwer, maar juist deze dus niet. De FAA heeft Boeingtopman Dennis Muilenburg om opheldering gevraagd. Die moet over tien dagen getuigen voor de commissie in het Huis van Afgevaardigden. De advocaat van de betrokken piloot zegt dat Forkner te goeder trouw heeft gehandeld en dat hij ervan overtuigd was dat de 737 MAX veilig was. Forkner werkt inmiddels bij luchtvaartmaatschappij Southwest Airliners, de grootste afnemer van het toestel. (19/10 03u00 - NOS.nl)
21x Energieminister VS weigert documenten te geven voor impeachment-onderzoek TrumpDe Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. (19/10 02u45 - BN/DeStem)
21x Energieminister VS weigert documenten voor impeachment-onderzoek TrumpDe Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. Dat meldden verschillende Amerikaanse media. (19/10 02u30 - De Stentor)
21x Niet alleen boeren lijden door het chaotische stikstofbeleid; tijd voor het algemeen belangNa afloop van het stikstofdebat in de Tweede Kamer, donderdagnacht, waren veel deelnemers teleurgesteld over de resultaten. (19/10 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
21x Digitaal doe-het-zelf recht: elders kan hetWat hebben rechtspraak en monarchie gemeen? Als je er opnieuw mee kon beginnen, deed je alles anders. (19/10 02u15 - NRC Handelsblad)
21x Eindelijk: ons geduld is opOn est là, on est là, même si Macron le ne veut pas, nous on est là. Het liedje zit nog steeds in mijn hoofd. (19/10 02u15 - NRC Handelsblad)
21x Frankie 2019 download movie torrentlocation.href='#torrentp' A family confronts a life-altering crisis while vacationing in Portugal. Frankie 2019 uTorrent Movie Download Torrent Frankie 2019 Cheeloki utorrent Free Movie Torrent Torrent rating 15 3 Get uTorrent The post Frankie 2019 download movie torrent appeared first on Express. (19/10 01u15 - Express.be)
21x ‘Stranden Bonaire viezer dan Noordzeestranden’Op de stranden van Bonaire ligt tien keer meer afval dan op de Noordzeestranden. Het afgelopen jaar zijn op de Bonaireaanse stranden meer dan 50.000 stukken afval geteld, waarvan het merendeel van plastic is. Dat zijn gemiddeld 3345 weggegooide spullen per locatie. (19/10 01u15 - AD.nl)
21x Vice-premier ontkent: controle niet kwijtAfgaande op rechterlijke correcties van overheidsbeleid en regelingen die het bedrijfsleven in gevaar brengen, verliest het kabinet de controle over het beleid. Maar vice-premier Carola Schouten (ChristenUnie) zei na de ministerraad dat van paniek geen sprake is. Schouten verving premier Mark Rutte (VVD) als voorzitter van de ministerraad omdat Rutte bij de Europese top in … Continued The post Vice-premier ontkent: controle niet kwijt appeared first on Elsevierweekblad.nl. (19/10 01u00 - Elsevier.nl)
21x Hoogland en Lavreysen stuwen elkaar in nieuwe finale naar 'bizar' niveauJeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen stonden vrijdag bij de EK baanwielrennen voor de derde keer dit jaar tegenover elkaar in de sprintfinale van een groot toernooi. Hoogland won voor de tweede keer en hij genoot van wat hij en zijn teamgenoot een jaar voor de Olympische Spelen lieten zien. (19/10 00u15 - Nu.nl: Sport)
21x LIVE (15u30). Legt Augsburg Bayern München iets in de weg?• Achtste speeldag Bundesliga • WWK ARENA • Aftrap: 15u30 • Bayern verloor op vorige speeldag van Hoffenheim (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (20u45). Laat Juventus zich verrassen tegen Bologna?• Achtste speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • Allianz Stadium • Juventus staat op kop in de Serie A (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (18u30). Wat doen Dortmund-Belgen tegen Borussia Mönchengladbach?• 8ste speeldag Premier League • Aftrap: 18u30 • Thorgan Hazard tegenover ex-club • Signal Iduna Park (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (18u). Beent Dries Mertens tegen Verona eindelijk record van Maradona bij?• Achtste speeldag Serie A • Aftrap: 18u • Stadio San Paolo • Mertens is één goal verwijderd van doelpuntenaantal Maradona bij Napoli (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (21u). Kan Mallorca verrassen tegen Real Madrid?• Negende speeldag La Liga • Real ongeslagen in Spanje • Iberostar Estadi • Aftrap: 21 uur (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (13u). Walst Barcelona over Eibar?• Negende speeldag La Liga • Estadio Municipal de Ipurua • Aftrap: 13 uur • Barcelona volgt op 2 punten van leider Real Madrid (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (20u30). Houdt AA Gent een doelpuntenfestijn tegen Waasland-Beveren?• Elfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u30 • Ghelamco Arena • Verrast Waasland-Beveren tegen AA Gent? (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (18u30). Gaat Man City met de drie punten aan de haal bij Crystal Palace?• Negende speeldag Premier League • Selhurst Park • Aftrap: 18u30 • Man City heeft 16 op 24 (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (20u). Boekt Eupen een broodnodige driepunter in Oostende?• Elfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u • Versluys Arena • Eupen staat voorlaatste met amper 6 op 30 (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (16u). Legt Tottenham rode lantaarn Watford over de knie?• Negende speeldag Premier League • Aftrap: 16 uur • Tottenham heeft slechts 11 op 24 • Watford op zoek naar eerste zege (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (20u). Wie triomfeert in West-Vlaamse derby tussen Kortrijk en Zulte Waregem?• Elfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u • Guldensporenstadion • Kortrijk wil in eigen huis de drie punten thuishouden (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x LIVE (18u). Raapt Racing Genk iets op het veld van Standard?• Elfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u • Sclessin • Genk staat zesde met 16 punten, Standard tweede met 20 stuks (19/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
21x VS: Nederland medeschuldig aan chaos SyriëNederland is medeverantwoordelijk voor de huidige chaos in het noorden van Syrië. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in Nieuwsuur. Amerika wilde volgens hem dat Nederland actief bleef meedoen in Syrië. (19/10 00u00 - Reformatisch Dagblad)
21x Ook Greta Thunberg zit in met het faillissement van Thomas CookDoor het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook geraken veel reizigers niet meer thuis. Volgens 'De ideale wereld' lopen de emoties van de gestrande passagiers hoog op. Ook die van Greta Thunberg. (19/10 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
21x Eerste ruimtewandelaar Alexei Leonov (85) overledenAlexei Leonov, de eerste persoon die ooit een ruimtewandeling heeft gemaakt, is overleden, meldt persbureau AFP vrijdag. De Russische kosmonaut is 85 jaar geworden. (19/10 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
21x Inwonende nanny misbruikt jongen (11), bevalt van zijn kindEen Amerikaans kindermeisje is tot twintig jaar cel veroordeeld voor het jarenlange seksueel misbruik van een tienerjongen bij wiens familie ze... (18/10 22u30 - Het Laatste Nieuws)
21x Veel kandidaten bij CD&V, maar amper breuk met verledenCD&V gaat naar een onvoorspelbare race om het voorzitterschap. Maar zorgt het ook voor de catharsis die de partij nodig heeft? (18/10 19u45 - De Standaard)
20x Zesde editie van Antwerp Academy Art Book Fair: “Dit is een soort supermarkt voor liefhebbers van kunstboeken”Dit weekend kunnen kunstminners in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten hun hart ophalen tijdens de zesde editie van de Antwerp Academy Art Book Fair. Ongeveer 120 standhouders uit binnen- en buitenland bieden er hun waren aan, gaande van kunstboeken over grafiek en reclameaffiches tot zeldzame hebbedingetjes. (19/10 18u45 - Gazet van Antwerpen)
20x Regionale PS-voorzitter: ‘Aangevallen omdat ik homo ben’François Yserentant, voorzitter van de PS-afdeling van Olne, is vrijdag in Luik naar eigen zeggen het slachtoffer geworden van homofoob geweld. De man trok zaterdag naar de politie om klacht in te dienen. (19/10 18u30 - De Standaard)
20x Boris Johnson strijdvaardig na enorme tegenvaller: ‘Ik zal géén uitstel vragen aan EU’Bij hoge uitzondering kwam het Britse Lagerhuis op een zaterdag bij elkaar voor een belangrijk debat over de brexit. De parlementsleden hebben het Letwin-amendement aangenomen, dat de cruciale beslissing over de brexit nogmaals uitstelt. Krijg als eerste een bericht bij belangrijke ontwikkelingen: download nu onze app › (19/10 18u15 - De Morgen)
20x Ruim honderd jaar oude spoorwegbrug vervangen door nieuw dek van 600 tonTot voor kort reden er in Muizen (Mechelen) nog dagelijks treinen over een stalen spoorwegbrug uit 1906. Het brugdek over de Leuvensesteenweg (N26) is zaterdag samen met nog een ander vervangen door een nieuw. Voor de werkzaamheden is de weg dit weekend aan ZOO Planckendael gedeeltelijk afgesloten. (19/10 18u00 - Gazet van Antwerpen)
20x Almaci volgt zichzelf op als voorzitter van GroenMeyrem Almaci heeft met 53 procent van de stemmen de voorzittersverkiezingen gewonnen. De huidige voorzitter wordt dus ook de nieuwe bij de groenen, ondanks een tegenvallend verkiezingsresultaat op 26 mei. (19/10 17u45 - De Morgen)
20x Slachthuismedewerker geraakt met hoofd vast in machine en sterftRobert Renier (58) werkte al jaren in het slachthuis van Charleroi als onderhoudsmanager. Hij stierf na een arbeidsongeval, nadat zijn hoofd in één van de machines vast kwam te zitten. (19/10 17u00 - De Standaard)
20x Olivier Deschacht en Yves Vanderhaeghe: 'Vercauteren is de enige Belg naar wie Kompany luistert'Beste vrienden Yves Vanderhaeghe en Olivier Deschacht treffen elkaar in de derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem, maar het wordt geen vriendenmatch. 'Hij kan slecht tegen zijn verlies. En ik nog slechter.' (19/10 16u45 - Knack)
20x Met dit amandement zetten brexit-rebellen Boris Johnson voor het blokEen zware opdoffer voor Brits premier Boris Johnson: het Britse parlement heeft beslist om het echtscheidingsakkoord met de Europese Unie vandaag nog niet definitief goed te keuren. Het parlement schaarde zich met 322 tegen 306 stemmen achter een amendement van parlementslid Oliver Letwin, waardoor Johnson gedwongen zou worden om zijn Europese ambtgenoten om nieuw uitstel van de brexit te verzoeken. (19/10 16u30 - De Morgen)
20x Slachthuismedewerker komt om op het werkRobert Renier (58) werkte al jaren in het slachthuis van Charleroi als onderhoudsmanager. Hij stierf na een arbeidsongeval, nadat zijn hoofd in één van de machines vast kwam te zitten. (19/10 14u45 - De Standaard)
20x Zwangere Tine (24) verliest man: “Hij heeft nog twee stampjes gevoeld van ons kindje”Het leven lachte Bert toe: zijn passie werd zijn beroep, net getrouwd en samen met vrouw Tine in verwachting van zijn eerste kindje. Een banaal ongeval in een put maakte een abrupt einde aan dit alles. Vandaag nemen familie en vrienden massaal afscheid. (19/10 14u15 - Het Nieuwsblad)
20x Procedurefout schuift veroordeling van drugscrimineel op Most Wanted-lijst op lange baanHet Hof van Cassatie heeft de veroordeling van Rachid Bouazza (55) verbroken. Het Antwerpse hof van beroep had hem eerder dit jaar tot twintig jaar... (19/10 14u00 - Het Laatste Nieuws)
20x 23-jarige gewond na steekpartij in GellikEen 23-jarige Lanakenaar is vrijdagavond rond 22.30 uur aangevallen met een mes buiten aan een jeugdhuis in Gellik. Hij raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. (19/10 13u15 - Het Belang van Limburg)
20x Als de liefde groot is, maar jullie smaak totaal verschiltDolverliefd ben je. Eindelijk die soulmate gevonden met wie je exact op dezelfde golflengte zit. En dan ga je samenwonen en blijkt dat jullie toch een andere kijk op bepaalde dingen hebben. Wat dan? ‘Vaak verzet ik dingen achter zijn rug.’ (19/10 13u15 - De Morgen)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

97x Man komt op gruwelijke wijze om in slachthuis Charleroi: collega’s in shock19/10 08u00 - Het Laatste Nieuws: Een werknemer van het slachthuis van Charleroi is vrijdag op een vreselijke manier om het leven gekomen. Het hoofd van onderhoudsmanager Robert...
67x Burgercollectief blokkeert distributiecentrum Proximus in Courcelles19/10 01u00 - Het Laatste Nieuws: Een burgercollectief voert deze nacht actie aan het logistieke centrum van Proximus in Courcelles bij Charleroi. Een kleine honderd "boze burgers"...
57x Pijnlijk moment: Trump loopt blauwtje bij vrouwelijke astronauten19/10 09u15 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump is vrijdag de mist ingegaan bij een telefonisch gesprek met astronauten Christina Koch en Jessica Meir, die...
57x VS-minister Mike Pompeo in Brussel: "NAVO op de hoogte gebracht van wat VS heeft verwezenlijkt in Turkije"19/10 01u00 - VRT NWS: Lees meer >
55x Radio Scorpio viert dit weekend haar 40-jarig bestaan19/10 01u30 - Het Laatste Nieuws: De Leuvense Radio Scorpio, het oudste nog actieve onafhankelijke radiostation van Vlaanderen, viert dit weekend haar 40-jarig bestaan. Na een...
52x Trump stelt nieuwe energieminister voor19/10 00u00 - Het Laatste Nieuws: Een dag na het ontslag van de Amerikaanse minister van Energie Rick Perry heeft president Donald Trump zijn opvolger op Twitter bekendgemaakt. Hij...
50x Pijnlijk moment: Trump gaat de mist in tijdens feliciteren vrouwelijke astronauten19/10 10u00 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump is vrijdag de mist ingegaan bij een telefonisch gesprek met astronauten Christina Koch en Jessica Meir, die...
50x President Noord-Macedonië teleurgesteld over beslissing EU, maar: “Geen enkel besluit is eeuwig”19/10 02u00 - Het Laatste Nieuws: De Noord-Macedonische president Stevo Pendarovski is teleurgesteld over het besluit op de EU-top om de toetredingsonderhandelingen met het land...
50x Waarom is de Noord-Ierse grens het struikelblok voor de brexit?19/10 00u00 - VRT NWS: De regeling voor de grens tussen Noord-Ierland en de Ierse Republiek, de zogenoemde backstop, is al sinds het begin van de brexit-onderhandelingen het grote struikelblok. De grens wordt vanaf dan een buitengrens van de Europese Unie, en dus zijn er grensposten en controles nodig. Maar dat ligt niet voor de hand in een regio waar de grens 30 jaar lang synoniem was voor geweld. En de angst bestaat dat het geweld terugkeert.
48x Geweld breekt uit na grote betoging in Barcelona19/10 01u15 - Knack: In Barcelona zijn vrijdag ongeveer 525.000 mensen op straat gekomen om te betogen tegen de veroordeling van separatistische Catalaanse leiders. 's Avonds brak geweld uit tussen activisten en politie.

Statistieken

Artikels:
29726
Gelezen:
34359
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven