donderdag 16 augustus 2018, week 33


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 
26x Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereldMet gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer... (16/08 00u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Dit jaar al meer dan 20 kinderen verdronken in Duitsland: "Ouders zijn geobsedeerd door gsm"Meer dan 300 mensen zijn dit jaar al verdronken in Duitsland. Onder de slachtoffers zijn meer dan 20 kinderen onder de 15 jaar en meer dan zestig... (16/08 00u15 - Het Laatste Nieuws)
23x 13.000 euro voor zeven wijkprojectenZeven buurten uit Edegem krijgen dit jaar een wijkbudget toebedeeld van het gemeentebestuur. In totaal gaat het om 13.000 euro. (16/08 00u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Madonna: hart van een rebel, ziel van een pionierVandaag wordt Madonna zestig. Een week lang blikken we terug op de relevantie van het popicoon. Vandaag: Madonna als Agent Provocateur, of hoe ze óók de grenzen van het fatsoen heeft verlegd. (16/08 01u00 - De Morgen)
22x Hoe moet het nu verder met Madonna?Madonna heeft een gouden carrière achter de rug, maar wanneer ze vandaag in haar glazen bol kijkt, oogt de toekomst eerder troebel.  (16/08 01u00 - De Morgen)
22x Ons verjaardagscadeau aan Madonna: vier Belgische bands maken een Madonna-coverHet is u ongetwijfeld niet ontgaan: Madonna wordt vandaag zestig. Speciaal voor die gelegenheid vroegen we aan vier Belgische bands, die de hoogdagen van het popicoon níet hebben meegemaakt, om een Madonna-cover te maken. De vier bands zijn Hydrogen Sea, Ivy Falls, Fortress en Yusuf.  (16/08 00u45 - De Morgen)
22x Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereldMet gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer bij 2.191 werkgevers in 47 landen. (16/08 00u45 - De Morgen)
22x Yusuf covert ‘La Isla Bonita’ van MadonnaU hoorde wellicht al geroezemoes in de virtuele wandelgangen: Madonna viert vandaag haar zestigste verjaardag. Ter gelegenheid coverden vier Belgische bands voor De Morgen een nummer van de Queen of Pop. Yusuf, de band van Leuvenaar Jonas Steurs, koos voor ‘La Isla Bonita’. De cover staat onderaan dit artikel. (16/08 00u30 - De Morgen)
22x Ivy Falls covert ‘Beautiful Stranger’ van MadonnaMadonna blaast zestig kaarsjes uit en voor de gelegenheid vroegen we vier Belgische bands om een nummer te coveren van de Queen of Pop. Onder hen: Ivy Falls, het project van Fien Deman, die koos voor ‘Beautiful Stranger’. Beluister de cover onderaan dit artikel. (16/08 00u30 - De Morgen)
21x Onveilige mails teisteren Belgische bedrijven Lees meer > (16/08 01u12 - De Tijd)


21x Wist u dat... de Sahara gewoon in De Panne ligt?Deze week speurt VRT NWS de Noordzeekust af op zoek naar (on)opvallende plekken met een bijzonder verleden. Vandaag houden we halt in de Sahara, een uniek stukje natuur in De Panne waar ooit opnames voor woestijnfilms plaatsvonden. (16/08 00u00 - VRT NWS)
20x Kempens bedrijf investeert in fabriek om verplaatsbaar dorp op waddeneiland Texel te bouwenHet Geelse bedrijf Skilpod, dat kant-en-klare en verplaatsbare woonmodules produceert, gaat op zijn site in de Acaciastraat een geautomatiseerde fabriek bouwen waar op termijn elke dag één volledige woning van de band zal rollen. Op het Nederlandse eiland Texel zal het daarmee een verplaatsbaar dorp bouwen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Doorkruist Turkije beursplannen Belfius? Lees meer > (16/08 01u12 - De Tijd)
20x Hydrogen Sea covert 'Voices' van MadonnaVoor Madonna’s zestigste verjaardag eert Hydrogen Sea de Queen of Pop met een cover van een van haar minder bekende songs: ‘Voices’. Nog opmerkelijker: in de versie van PJ Seaux en Birsen Uçar wint schemerrijke dromerigheid het moeiteloos van de originele productie. Beluister de cover onderaan dit artikel. (16/08 00u45 - De Morgen)
20x Fortress covert ‘Jump’ van MadonnaOm de zestigste verjaardag van Queen of Pop te vieren, vroegen we aan vier Belgische bands om een Madonna-cover te maken. Synthpoptrio Fortress koos voor ‘Jump’. (16/08 00u30 - De Morgen)
20x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - Het Belang van Limburg)
20x Zanevska, Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (16/08 00u00 - Het Belang van Limburg)
19x Protest in onderbroek tegen arrestatie van parlementslid in VenezuelaIn Venezuela hebben oppositieleden woensdag de vrijlating geëist van parlementslid Juan Requesens. Ze trokken de straat op enkel gekleed in onderbroek. (16/08 02u00 - De Morgen)
19x Zangeres Mieke laadt haar lichaam en geest op tussen wijnranken in haar eigen dorpAls zangeres Mieke bij haar in de buurt een fietstocht maakt, rijdt ze dwars door het decor van haar eigen videoclips. “Bijna al mijn clips zijn opgenomen in en rond Herselt”, zegt ze. “Waarom zou ik het ver gaan zoeken als er hier bij mij thuis zo veel mooie plekjes te vinden zijn?” (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Bach ontmoet hiphop op Barokfeestje Festival RoyalHet cultureel stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert slaat ook toe buiten de museummuren. Festival Royal is daarvan een goed voorbeeld. Op 31 augustus start op het De Coninckplein een uitbundig feest. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Weeramateur Niels: “Onze weerfoto’s gingen viraal tot in Japan”Weeramateur Niels Spaenjers (22) heeft een crowdfunding opgezet om zijn weerstation uit te breiden. ‘Weerstation Zoersel & Omstreken’ heeft op Facebook al 5.500 volgers. Via die nieuwe investeringen kan hij nog exactere waarnemingen doen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen)
18x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen)
17x Protest in onderbroek tegen arrestatie van parlementslid in VenezuelaIn Venezuela hebben oppositieleden woensdag de vrijlating geëist van parlementslid Juan Requesens. Ze trokken de straat op enkel gekleed in... (16/08 02u00 - Het Laatste Nieuws)
17x “Geen polariserend beleid nodig in onze stad”De Herentalse sp.a zet de verjonging door. De afgelopen jaren verschenen er twee nieuwe, jonge schepenen op het toneel en met Jan Bertels (49) een jongere burgemeester, in opvolging van Jan Peeters. Op de kieslijst staan er vier twintiger binnen de eerste tien. Jan Bertels belooft de Herentalsenaren een ‘realistisch en duurzaam beleid’ mocht hij burgemeester blijven. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen)
17x “Het is hier altijd twee graden warmer dan elders in de Kempen”De oogst is nog niet binnen, maar de Kempense wijnboer Jan Willekens (48) van domein Ten Kapittelberg in Herselt is hoopvol dat 2018 een topjaar wordt voor de Belgische wijnen: dankzij de zachte winter en de extreem droge en hete zomer. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Zanevska, Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen)
16x Protest in onderbroek tegen arrestatie van parlementslid in VenezuelaIn Venezuela hebben oppositieleden woensdag de vrijlating geëist van parlementslid Juan Requesens. Ze trokken de straat op enkel gekleed in onderbroek. (16/08 01u45 - Knack)
16x Nieuwe geboortepremie: 40 euro voor luiers of vuilzakkenJong CD&V Antwerpen heeft op Moederkesdag gepleit voor de invoering van een stedelijke geboortepremie van 40 euro. “De premie kan ingeruild worden voor herbruikbare pampers of voor aankopen bij lokale handelaars”, zegt de jongerenafdeling. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Geslaagd pre-feestje op Pukkelpop met Coely en De Jeugd Van TegenwoordigDe eerste festivaldag op Pukkelpop zit erop. Hoewel het festival officieel pas donderdag begint, konden bezoekers met een donderdag- of combiticket... (16/08 00u45 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
16x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - Het Nieuwsblad)
15x Politie onderzoekt verdacht voorwerp in centrum AmsterdamDe politie doet onderzoek naar naar een verdacht voorwerp in de Voetboogstraat. De straat is voorlopig afgezet. Volgens AT5 is er een explosievenverkenner onderweg voor nader onderzoek. De politie roept bezorgde inwoners op om Twitter in de gaten te houden voor verder informatie. (16/08 01u15 - Het Parool)
15x Turkije bereid om met VS te praten als dreigementen stoppenTurkije is bereid met de VS over onderlinge problemen te praten als er geen dreigementen meer worden geuit, zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu woensdag. (16/08 00u30 - Nu.nl)
15x Zware brand in centrum Berlaar, omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houdenLees meer > (15/08 23u45 - VRT NWS)
14x Zangeres Mieke laadt haar lichaam en geest op tussen wijnranken in haar eigen dorpAls zangeres Mieke bij haar in de buurt een fietstocht maakt, rijdt ze dwars door het decor van haar eigen videoclips. “Bijna al mijn clips zijn opgenomen in en rond Herselt”, zegt ze. “Waarom zou ik het ver gaan zoeken als er hier bij mij thuis zo veel mooie plekjes te vinden zijn?” (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
14x Trein botst tegen vrachtwagen in Moerdijk, niemand gewondMOERDIJK - Een trein is woensdagavond rond halftwaalf op de Orionweg in Moerdijk tegen een vrachtwagen gebotst. Er is niemand gewond geraakt. (16/08 00u45 - BN/DeStem)
14x Real mist Ronaldo nu al en kan maar beter Courtois snel in goal zetten: Atlético pakt Europese Supercup via verlengingenEind mei won Real Madrid wel zijn derde opeenvolgende Champions League, een derde opeenvolgende Europese Supercup zag het aan zijn neus... (16/08 00u45 - Het Laatste Nieuws: Sport)
14x Ondernemers positief gestemd ondanks personeelstekortIn het derde kwartaal ondervond 25 procent van de ondernemers belemmeringen door een tekort aan arbeidskrachten. In de bouwsector meldt maar liefst 39 procent van de bedrijven dat ze hier last van hebben. (16/08 00u15 - Nu.nl Economie)
14x Rode cijfers op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York zijn vandaag met verliezen gesloten. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen... (16/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Economie)
14x Deze kapitale villa heeft z'n eigen kartbaanHuizen komen er in allerlei soorten en maten. Droomvilla's in het bijzonder. Maar slechts weinig optrekjes beschikken over een heuse kartbaan áls achtertuin. En dan is er nog de locatie van het geheel. (16/08 00u00 - Autowereld)
14x LIVE (20u30). Gooit AA Gent bonus alsnog te grabbel?• Aftrap 20u30 • Ghelamco Arena • AA Gent verdedigt 0-1-zege uit heenmatch • Buffalo's tankten afgelopen weekend vertrouwen (16/08 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
14x Volkswagen Polo (2002-2010): volwassen 'klassieker'De Volkswagen Polo is een van de meest gezochte occasions. Waar moet je op letten als je deze gebruikte Volkswagen koopt? (16/08 00u00 - De Stentor)
14x Opgesloten Lula geregistreerd als presidentskandidaat in BraziliëIn Brazilië heeft de linkse Arbeiderspartij (PT) ex-president Luiz Inácio Lula da Silva, die in de cel zit, ingeschreven als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Toch is het onwaarschijnlijk dat hij bij de verkiezingen zal kunnen aantreden. (15/08 23u45 - Knack)
13x Atoms Campingconcert lokt 600 toeschouwersDe tweede editie van het 'Atoms Campingconcert' is een succes geworden. Camping Reamerik in Denderhoutem mocht zo'n 600 toeschouwers verwelkomen. (16/08 02u30 - Het Laatste Nieuws)
13x Rapper 50 Cent beschoten tijdens opname van videoclipDe rappers 50 Cent en Tekashi69 zijn woensdag beschoten tijdens de opname van een videoclip. Volgens ooggetuigen schoot iemand vanuit een witte Porsche minstens elf keer op de filmset in de New Yorkse wijk Brooklyn. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. (16/08 02u30 - Gazet van Antwerpen)
13x Politie onderzoekt verdacht voorwerp AmsterdamDe politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp. (16/08 01u15 - Reformatisch Dagblad)
13x Weeramateur Niels: “Onze weerfoto’s gingen viraal tot in Japan”Weeramateur Niels Spaenjers (22) heeft een crowdfunding opgezet om zijn weerstation uit te breiden. ‘Weerstation Zoersel & Omstreken’ heeft op Facebook al 5.500 volgers. Via die nieuwe investeringen kan hij nog exactere waarnemingen doen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Bach ontmoet hiphop op Barokfeestje Festival RoyalHet cultureel stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert slaat ook toe buiten de museummuren. Festival Royal is daarvan een goed voorbeeld. Op 31 augustus start op het De Coninckplein een uitbundig feest. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
13x Diablo III komt naar Nintendo SwitchLees meer > (16/08 01u12 - FOK!)
13x [esports] 'Toronto krijgt Overwatch League-team'Lees meer > (16/08 01u12 - FOK!)
13x Gisteren gemist: Atlético pakt Super Cup, Kroos boos op ÖzilIn de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 15 augustus. (16/08 00u45 - FC update)
13x Messi zegt af voor komende oefeninterlands van ArgentiniëLionel Messi heeft zich woensdag afgemeld voor de komende oefeninterlands van Argentinië in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey). (16/08 00u30 - Nu.nl: Sport)
13x Op woensdagvoormiddag zijn we het meest productiefLees meer > (16/08 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken)
13x Aantal vacatures blijft hoog en ze raken maar niet ingevuldLees meer > (16/08 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken)
13x Merlo wint MNM Start To DJ 2018Jordi Dhooge (21 jaar) uit Waarschoot, ook bekend onder zijn dj-naam Merlo is vanavond op MNM uitgeroepen tot de winnaar … Het bericht Merlo wint MNM Start To DJ 2018 verscheen eerst op mediawatchers.be. (16/08 00u00 - Mediawatchers)
13x Volkswagen Polo (2002-2010): volwassen 'klassieker'De Volkswagen Polo is een van de meest gezochte occasions. Waar moet je op letten als je deze gebruikte Volkswagen koopt? (16/08 00u00 - BN/DeStem)
13x Messi zegt af voor oefenduels ArgentiniëAanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey). (16/08 00u00 - BN/DeStem)
13x Planeet Mars staat dinsdagavond dichtste bij aarde sinds 2003De planeet Mars staat dinsdagavond en aan het begin van woensdagochtend het dichtste bij de aarde sinds 2003. De planeet is dan met het blote oog te zien. (16/08 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
13x "Charles hoeft geen koning Charles te heten"Als prins Charles ooit koning wordt, staat het niet vast dat hij verder als koning Charles door het leven zal gaan. Hij kan ook kiezen voor een... (16/08 00u00 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
13x Spanje redt 524 vluchtelingen uit Middellandse ZeeLees meer > (15/08 23u45 - VRT NWS)
12x 45 mensen ter dood veroordeeld in Libië voor doden betogers tijdens opstand 2011Een strafhof in Libië heeft woensdag vijfenveertig mensen ter dood veroordeeld voor het doden van betogers in de opstand van 2011 in de hoofdstad... (16/08 02u30 - Het Laatste Nieuws)
12x Bach ontmoet hiphop op Barokfeestje Festival RoyalHet cultureel stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert slaat ook toe buiten de museummuren. Festival Royal is daarvan een goed voorbeeld. Op 31 augustus start op het De Coninckplein een uitbundig feest. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Weeramateur Niels: “Onze weerfoto’s gingen viraal tot in Japan”Weeramateur Niels Spaenjers (22) heeft een crowdfunding opgezet om zijn weerstation uit te breiden. ‘Weerstation Zoersel & Omstreken’ heeft op Facebook al 5.500 volgers. Via die nieuwe investeringen kan hij nog exactere waarnemingen doen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x “Het is hier altijd twee graden warmer dan elders in de Kempen”De oogst is nog niet binnen, maar de Kempense wijnboer Jan Willekens (48) van domein Ten Kapittelberg in Herselt is hoopvol dat 2018 een topjaar wordt voor de Belgische wijnen: dankzij de zachte winter en de extreem droge en hete zomer. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
12x Kempens bedrijf investeert in fabriek om verplaatsbaar dorp op waddeneiland Texel te bouwenHet Geelse bedrijf Skilpod, dat kant-en-klare en verplaatsbare woonmodules produceert, gaat op zijn site in de Acaciastraat een geautomatiseerde fabriek bouwen waar op termijn elke dag één volledige woning van de band zal rollen. Op het Nederlandse eiland Texel zal het daarmee een verplaatsbaar dorp bouwen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
12x “Het is hier altijd twee graden warmer dan elders in de Kempen”De oogst is nog niet binnen, maar de Kempense wijnboer Jan Willekens (48) van domein Ten Kapittelberg in Herselt is hoopvol dat 2018 een topjaar wordt voor de Belgische wijnen: dankzij de zachte winter en de extreem droge en hete zomer. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Kempens bedrijf investeert in fabriek om verplaatsbaar dorp op waddeneiland Texel te bouwenHet Geelse bedrijf Skilpod, dat kant-en-klare en verplaatsbare woonmodules produceert, gaat op zijn site in de Acaciastraat een geautomatiseerde fabriek bouwen waar op termijn elke dag één volledige woning van de band zal rollen. Op het Nederlandse eiland Texel zal het daarmee een verplaatsbaar dorp bouwen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Weeramateur Niels: “Onze weerfoto’s gingen viraal tot in Japan”Weeramateur Niels Spaenjers (22) heeft een crowdfunding opgezet om zijn weerstation uit te breiden. ‘Weerstation Zoersel & Omstreken’ heeft op Facebook al 5.500 volgers. Via die nieuwe investeringen kan hij nog exactere waarnemingen doen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Nieuwe geboortepremie: 40 euro voor luiers of vuilzakkenJong CD&V Antwerpen heeft op Moederkesdag gepleit voor de invoering van een stedelijke geboortepremie van 40 euro. “De premie kan ingeruild worden voor herbruikbare pampers of voor aankopen bij lokale handelaars”, zegt de jongerenafdeling. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x “Het is hier altijd twee graden warmer dan elders in de Kempen”De oogst is nog niet binnen, maar de Kempense wijnboer Jan Willekens (48) van domein Ten Kapittelberg in Herselt is hoopvol dat 2018 een topjaar wordt voor de Belgische wijnen: dankzij de zachte winter en de extreem droge en hete zomer. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
12x Kempens bedrijf investeert in fabriek om verplaatsbaar dorp op waddeneiland Texel te bouwenHet Geelse bedrijf Skilpod, dat kant-en-klare en verplaatsbare woonmodules produceert, gaat op zijn site in de Acaciastraat een geautomatiseerde fabriek bouwen waar op termijn elke dag één volledige woning van de band zal rollen. Op het Nederlandse eiland Texel zal het daarmee een verplaatsbaar dorp bouwen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
12x [esports] 'Toronto krijgt Overwatch League-team'Lees meer > (16/08 01u12 - FOK!Games)
12x Frans bedrijf wil dat sollicitanten Fortnite spelenEen Frans bedrijf heeft een wel heel bijzondere manier bedacht om personeel te werven: sollicitanten moeten voor hun sollicitatiegesprek de immens populaire game Fortnite spelen.... (16/08 00u45 - GadgetZone)
12x Transfers Buitenland: Real Madrid drukt Modric-geruchten de kop inGeliefd en gehaat; geruchten en speculaties vind je in deze rubriek, net als alles over de afgeronde transfers. (16/08 00u15 - Voetbal International)
12x 13.000 euro voor zeven wijkprojectenZeven buurten uit Edegem krijgen dit jaar een wijkbudget toebedeeld van het gemeentebestuur. In totaal gaat het om 13.000 euro. (16/08 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x 13.000 euro voor zeven wijkprojectenZeven buurten uit Edegem krijgen dit jaar een wijkbudget toebedeeld van het gemeentebestuur. In totaal gaat het om 13.000 euro. (16/08 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
12x Meer klanten en bestellingen dan ooit, en toch zit Zalando met handen in het haarLees meer > (16/08 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken)
12x Kans op complicaties bij zwangerschap na maagverkleiningVrouwen met een maagverkleining lopen tijdens hun zwangerschap kan op ernstige complicaties. Te laat ingrijpen kan in het ergste geval leiden tot de dood van de vrouw of het kind, vertellen artsen van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven aan het AD. (16/08 00u00 - GezondheidsNet)
12x Is dit de oplossing voor uw verdorde tuin?Een verfbedrijf uit het Nederlandse Wijchen maakt momenteel furore op sociale media met een wel erg opmerkelijk filmpje. Op de beelden die Fabian de la Croix op de Facebook-pagina van DLC Airless Spuitwerken plaatste, valt te zien hoe hij enkele uitgedroogde buxussen groen spuit. Niet als grap, maar wel degelijk als een manier om de strijd aan te gaan tegen de langdurige droogte in het land. (16/08 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
12x Waarom we zoveel vliegen? Deze drie toestellen deden de luchtvaart explosief groeienDe luchtvaart vervoert dit jaar 4,4 miljard reizigers. Toch konden we kort geleden zo’n ticket inclusief bubbels en wifi niet betalen. Hoe heeft het luchtreizen zo snel kunnen groeien? Het antwoord in drie toestellen. (16/08 00u00 - Volkskrant Economie)
12x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Rijtest: Volkswagen Up! GTI (2018)Klein maar (zeer) fijn, zo kunnen we de speelse Volkswagen Up! GTI misschien wel het best omschrijven! Vandaag de dag doen hot hatches het gemakkelijk met 300 pk om nog maar te zwijgen van de high performance luxeberlines met 600 pk en meer. Leuk om over te dromen maar dergelijke bolides zijn (gelukkig) niet voor […] (16/08 00u00 - GroenLicht)
12x Real Madrid gaat kopje-onder in verlengingen: Atlético pakt Europese Supercup na zinderende wedstrijdReal Madrid is er niet in geslaagd om zijn eerste officiële wedstrijd onder kersvers coach Julen Lopetegui te winnen. In de strijd om de Europese Supercup moest het in het Estse Tallinn de duimen leggen voor stadsrivaal Atlético. Nochtans leek Real in de reguliere speeltijd op weg naar de zege, na een strafschopdoelpunt van Sergio Ramos, maar Diego Costa zorgde alsnog voor verlengingen. Daarin haalden Saul Niguez en Koke de trekker over: 2-4. In doel bij Real Madrid stond Keylor Navas, Thibaut Courtois zat nog niet in de selectie. (15/08 23u45 - Het Belang van Limburg)
12x Real Madrid gaat kopje-onder in verlengingen: Atlético pakt Europese Supercup na zinderende wedstrijdReal Madrid is er niet in geslaagd om zijn eerste officiële wedstrijd onder kersvers coach Julen Lopetegui te winnen. In de strijd om de Europese Supercup moest het in het Estse Tallinn de duimen leggen voor stadsrivaal Atlético. Nochtans leek Real in de reguliere speeltijd op weg naar de zege, na een strafschopdoelpunt van Sergio Ramos, maar Diego Costa zorgde alsnog voor verlengingen. Daarin haalden Saul Niguez en Koke de trekker over: 2-4. In doel bij Real Madrid stond Keylor Navas, Thibaut Courtois zat nog niet in de selectie. (15/08 23u45 - Het Nieuwsblad)
11x “Geen polariserend beleid nodig in onze stad”De Herentalse sp.a zet de verjonging door. De afgelopen jaren verschenen er twee nieuwe, jonge schepenen op het toneel en met Jan Bertels (49) een jongere burgemeester, in opvolging van Jan Peeters. Op de kieslijst staan er vier twintiger binnen de eerste tien. Jan Bertels belooft de Herentalsenaren een ‘realistisch en duurzaam beleid’ mocht hij burgemeester blijven. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x “Het is hier altijd twee graden warmer dan elders in de Kempen”De oogst is nog niet binnen, maar de Kempense wijnboer Jan Willekens (48) van domein Ten Kapittelberg in Herselt is hoopvol dat 2018 een topjaar wordt voor de Belgische wijnen: dankzij de zachte winter en de extreem droge en hete zomer. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Zangeres Mieke laadt haar lichaam en geest op tussen wijnranken in haar eigen dorpAls zangeres Mieke bij haar in de buurt een fietstocht maakt, rijdt ze dwars door het decor van haar eigen videoclips. “Bijna al mijn clips zijn opgenomen in en rond Herselt”, zegt ze. “Waarom zou ik het ver gaan zoeken als er hier bij mij thuis zo veel mooie plekjes te vinden zijn?” (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
11x Nieuwe geboortepremie: 40 euro voor luiers of vuilzakkenJong CD&V Antwerpen heeft op Moederkesdag gepleit voor de invoering van een stedelijke geboortepremie van 40 euro. “De premie kan ingeruild worden voor herbruikbare pampers of voor aankopen bij lokale handelaars”, zegt de jongerenafdeling. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
11x Bach ontmoet hiphop op Barokfeestje Festival RoyalHet cultureel stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert slaat ook toe buiten de museummuren. Festival Royal is daarvan een goed voorbeeld. Op 31 augustus start op het De Coninckplein een uitbundig feest. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
11x “Geen polariserend beleid nodig in onze stad”De Herentalse sp.a zet de verjonging door. De afgelopen jaren verschenen er twee nieuwe, jonge schepenen op het toneel en met Jan Bertels (49) een jongere burgemeester, in opvolging van Jan Peeters. Op de kieslijst staan er vier twintiger binnen de eerste tien. Jan Bertels belooft de Herentalsenaren een ‘realistisch en duurzaam beleid’ mocht hij burgemeester blijven. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
11x Zangeres Mieke laadt haar lichaam en geest op tussen wijnranken in haar eigen dorpAls zangeres Mieke bij haar in de buurt een fietstocht maakt, rijdt ze dwars door het decor van haar eigen videoclips. “Bijna al mijn clips zijn opgenomen in en rond Herselt”, zegt ze. “Waarom zou ik het ver gaan zoeken als er hier bij mij thuis zo veel mooie plekjes te vinden zijn?” (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
11x Bach ontmoet hiphop op Barokfeestje Festival RoyalHet cultureel stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert slaat ook toe buiten de museummuren. Festival Royal is daarvan een goed voorbeeld. Op 31 augustus start op het De Coninckplein een uitbundig feest. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
11x Weeramateur Niels: “Onze weerfoto’s gingen viraal tot in Japan”Weeramateur Niels Spaenjers (22) heeft een crowdfunding opgezet om zijn weerstation uit te breiden. ‘Weerstation Zoersel & Omstreken’ heeft op Facebook al 5.500 volgers. Via die nieuwe investeringen kan hij nog exactere waarnemingen doen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
11x Diablo III komt naar Nintendo SwitchLees meer > (16/08 01u12 - FOK!Games)
11x Nieuwe geboortepremie: 40 euro voor luiers of vuilzakkenJong CD&V Antwerpen heeft op Moederkesdag gepleit voor de invoering van een stedelijke geboortepremie van 40 euro. “De premie kan ingeruild worden voor herbruikbare pampers of voor aankopen bij lokale handelaars”, zegt de jongerenafdeling. (16/08 01u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
11x Eerste gegevens nieuwe BMW 3-ReeksBMW maakt zich op voor de lancering van de nieuwe generatie van de 3-Reeks. De zevende al. Inmiddels worden de gecamoufleerde prototypes op verschillende plaatsen ter wereld losgelaten. Daarbij ook de Nürburgring - verplichte kost voor een constructeur die straks sportiviteit en dynamisme in z’n verkooppraatje wil verwerken.BeloftesDe Duitsers schuwen de beloftes niet. Er wordt gesp...Lees meer (16/08 00u45 - Auto55)
11x Nijmeegs gezin mag van burgemeester eigen huis niet meer inBurgemeester Bruls van Nijmegen heeft het huis van een gezin gesloten en de bewoners elders ondergebracht omdat de gemeente hun veiligheid en die van de buurt niet meer kon garanderen. De vader van het gezin verkocht zogenoemde crypto-telefoons aan criminelen. Daarmee kunnen berichten worden verstuurd die niet te traceren zijn. Sinds 2016 wordt de man ernstig bedreigd door criminelen. Toen ontmantelde justitie zijn bedrijf en sindsdien wordt onderzoek gedaan naar gegevens die zijn gevonden. Volgens het OM zijn de data 'een grote bron van bewijzen voor liquidaties, gewapende overvallen, drugshandel, witwassen, pogingen tot moord en andere georganiseerde criminaliteit.' Het huis van de man is meerdere keren beschoten en voor de deur explodeerde een auto. Drie weken geleden nog werden mannen in een gestolen auto betrapt in de wijk. In dat voertuig vond de politie een automatisch wapen met munitie. Buurt opgelucht Toen de familie terugkeerde van vakantie stond de politie voor de deur. De bewoners mochten nog wat spullen uit het huis meenemen en zijn vervolgens ondergebracht op een geheim adres. De kinderen mogen voorlopig niet naar hun school. De gemeente en de politie hebben 45 gezinnen uit de naaste omgeving ingelicht over de maatregel. Die waren opgelucht. Bewoners voelen zich al langere tijd niet meer veilig in de straat. (16/08 00u45 - NOS.nl)
11x 13.000 euro voor zeven wijkprojectenZeven buurten uit Edegem krijgen dit jaar een wijkbudget toebedeeld van het gemeentebestuur. In totaal gaat het om 13.000 euro. (16/08 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Fit For Free gaat van de ene durfinvesteerder naar de andereDe strategie voor het sportschoolconcern blijft hetzelfde: groeien ten koste van de kleintjes. (16/08 00u15 - NRC Handelsblad)
11x 13.000 euro voor zeven wijkprojectenZeven buurten uit Edegem krijgen dit jaar een wijkbudget toebedeeld van het gemeentebestuur. In totaal gaat het om 13.000 euro. (16/08 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
11x Koos Alberts wacht op second opinionKoos Alberts maakte vorige maand bekend erg ziek te zijn. De 71-jarige zanger is de strijd aangegaan met blaaskanker, maar heeft besloten een second opinion aan te vragen. De zanger hoopt volgende week terecht te kunnen bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis dat gespecialiseerd is in kanker. (16/08 00u00 - De Telegraaf: Privé)
11x Gaat Leonardo op de knieën voor Camila?Meer dan 22 jaar is hij aan het daten en nee, niet telkens met dezelfde... Met evenveel exen als filmrollen is zowel het leven als de carrière van Leonardo DiCaprio (43) niet bepaald saai te noemen. Maar nu zou het weleens heel serieus kunnen zijn! (16/08 00u00 - De Telegraaf: Privé)
11x BMW roept auto’s terug wegens kans op motorbrandBMW roept in Nederland bijna zevenduizend dieselauto’s terug vanwege mogelijk brandgevaar. De oorzaak ligt bij een module die helpt de uitstoot van schadelijke stikstofoxiden (NOx) terug te dringen. In uitzonderlijke gevallen kan een brandbaar koelmiddel zich ophopen in de de zogenoemde EGR-module, die hete uitlaatgassen deels terug de motor in leidt. (16/08 00u00 - Volkskrant Economie)
11x Zanevska, Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (16/08 00u00 - De Standaard: Wetenschap)
11x Zanevska, Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (16/08 00u00 - De Standaard - Sport)
11x Drie grote zonnevlammen legden radiocontact in september uren stilDrie grote zonnevlammen hebben tussen 4 en 10 september vorig jaar al het radiocontact op de helft van de wereld stilgelegd. Dit gebeurde tijdens het orkaanseizoen toen de hulpverlening na onder meer Irma op gang kwam. (16/08 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
11x LIVE (20u15). Blijft Racing Genk overeind in Poolse heksenketel?• Aftrap 20u15 • INEA Stadion • Racing Genk won heenmatch met 2-0 • Bij winst wacht, meer dan waarschijnlijk, het Deense Brondby IF (16/08 00u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
11x Messi zegt af voor oefenduels ArgentiniëAanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey). (16/08 00u00 - De Stentor)
11x VW Grand California is glamper-camperOp basis van de Volkswagen Multivan voert het Duitse merk al geruime tijd de California. Dat is een woonwagen die klaar is voor het avontuur. Met een keukenblok, ijskast, tafel en openklapbaar, biedt die leef- en slaapgelegenheid voor vier personen. Maar hij heeft ook nog een paar beperkingen. Door het ontbreken van sanitair ben je immers nog steeds erg afhankelijk van externe accom...Lees meer (16/08 00u00 - Auto55)
11x Opel Insignia krijgt een 200 pk sterke 1.6 Direct Injection Turbo benzinemotor!Het Duitse vlaggenschip krijgt een nieuwe topmotorisatie die zich met 200 pk net onder de Insignia GSi uitvoering zal nestelen. Na meer dan 150.000 bestellingen voor de nieuwe Insignia breidt Opel het motorengamma opnieuw uit. Na de 260 pk / 210 pk sterke Insignia GSi volgt er nu een krachtige viercilinder benzinemotor met 200 pk […] (16/08 00u00 - GroenLicht)
11x Real Madrid gaat kopje-onder in verlengingen: Atlético pakt Europese Supercup na zinderende wedstrijdReal Madrid is er niet in geslaagd om zijn eerste officiële wedstrijd onder kersvers coach Julen Lopetegui te winnen. In de strijd om de Europese Supercup moest het in het Estse Tallinn de duimen leggen voor stadsrivaal Atlético. Nochtans leek Real in de reguliere speeltijd op weg naar de zege, na een strafschopdoelpunt van Sergio Ramos, maar Diego Costa zorgde alsnog voor verlengingen. Daarin haalden Saul Niguez en Koke de trekker over: 2-4. In doel bij Real Madrid stond Keylor Navas, Thibaut Courtois zat nog niet in de selectie. (15/08 23u45 - Gazet van Antwerpen)
11x RECENSIE. Britney Spears doet alsof ze zingt in het SportpaleisZeven jaar was het geleden dat Britney Spears nog eens op het podium van het Sportpaleis had gestaan, maar woensdagavond maakte de Amerikaanse zangeres haar zoveelste comeback voor het Belgische publiek. De zaal in Antwerpen raakte niet uitverkocht, maar het enthousiasme was er geenszins minder om. Ook al hoefde je geen kenner te zijn om te beseffen dat je naar één grote playbackshow stond te kijken. (15/08 23u15 - Het Belang van Limburg)
10x Einde dividendbelasting wordt nóg duurderDe voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting valt honderden miljoenen duurder uit dan gepland. Volgens bronnen in Den Haag loopt de rekening op in de richting van de 2 miljard euro. (16/08 03u15 - BN/DeStem)
10x Dit jaar al 94 producten teruggeroepen: “En toch was ons voedsel nog nooit zo veilig”Het Federaal Voedselagentschap heeft dit jaar al 94 keer een product uit de rekken laten nemen omdat er een gevaar was voor de volksgezondheid. Dat cijfer lag nog nooit zo hoog. “Het geeft je als consument een onbehaaglijk gevoel”, zeg professor Voeding en Gezondheid Theo Niewold (KU Leuven). “Maar toch: het is een teken dat er veel meer gecontroleerd wordt. Ons eten was nog nooit zo veilig.” (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
10x Ingrid staat voortaan achter toog van enige dorpscaféDe Gouden Koterhaak, het enige café in Heldergem, heeft met Ingrid een nieuwe uitbaatster. (16/08 02u45 - Het Laatste Nieuws)
10x Politie onderzoekt verdacht voorwerp AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - De politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp. Het bericht Politie onderzoekt verdacht voorwerp Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl. (16/08 02u15 - Nieuws.nl)
10x 45 mensen ter dood veroordeeld in Libië voor doden betogers opstand 2011Een strafhof in Libië heeft woensdag 45 mensen ter dood veroordeeld voor het doden van betogers in de hoofdstad Tripoli tijdens de opstand in 2011. (16/08 01u45 - Nu.nl)
10x Zangeres Mieke laadt haar lichaam en geest op tussen wijnranken in haar eigen dorpAls zangeres Mieke bij haar in de buurt een fietstocht maakt, rijdt ze dwars door het decor van haar eigen videoclips. “Bijna al mijn clips zijn opgenomen in en rond Herselt”, zegt ze. “Waarom zou ik het ver gaan zoeken als er hier bij mij thuis zo veel mooie plekjes te vinden zijn?” (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x Weeramateur Niels: “Onze weerfoto’s gingen viraal tot in Japan”Weeramateur Niels Spaenjers (22) heeft een crowdfunding opgezet om zijn weerstation uit te breiden. ‘Weerstation Zoersel & Omstreken’ heeft op Facebook al 5.500 volgers. Via die nieuwe investeringen kan hij nog exactere waarnemingen doen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x Bach ontmoet hiphop op Barokfeestje Festival RoyalHet cultureel stadsfestival Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert slaat ook toe buiten de museummuren. Festival Royal is daarvan een goed voorbeeld. Op 31 augustus start op het De Coninckplein een uitbundig feest. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x “Geen polariserend beleid nodig in onze stad”De Herentalse sp.a zet de verjonging door. De afgelopen jaren verschenen er twee nieuwe, jonge schepenen op het toneel en met Jan Bertels (49) een jongere burgemeester, in opvolging van Jan Peeters. Op de kieslijst staan er vier twintiger binnen de eerste tien. Jan Bertels belooft de Herentalsenaren een ‘realistisch en duurzaam beleid’ mocht hij burgemeester blijven. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x “Het is hier altijd twee graden warmer dan elders in de Kempen”De oogst is nog niet binnen, maar de Kempense wijnboer Jan Willekens (48) van domein Ten Kapittelberg in Herselt is hoopvol dat 2018 een topjaar wordt voor de Belgische wijnen: dankzij de zachte winter en de extreem droge en hete zomer. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x Kempens bedrijf investeert in fabriek om verplaatsbaar dorp op waddeneiland Texel te bouwenHet Geelse bedrijf Skilpod, dat kant-en-klare en verplaatsbare woonmodules produceert, gaat op zijn site in de Acaciastraat een geautomatiseerde fabriek bouwen waar op termijn elke dag één volledige woning van de band zal rollen. Op het Nederlandse eiland Texel zal het daarmee een verplaatsbaar dorp bouwen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x Nieuwe geboortepremie: 40 euro voor luiers of vuilzakkenJong CD&V Antwerpen heeft op Moederkesdag gepleit voor de invoering van een stedelijke geboortepremie van 40 euro. “De premie kan ingeruild worden voor herbruikbare pampers of voor aankopen bij lokale handelaars”, zegt de jongerenafdeling. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
10x “Geen polariserend beleid nodig in onze stad”De Herentalse sp.a zet de verjonging door. De afgelopen jaren verschenen er twee nieuwe, jonge schepenen op het toneel en met Jan Bertels (49) een jongere burgemeester, in opvolging van Jan Peeters. Op de kieslijst staan er vier twintiger binnen de eerste tien. Jan Bertels belooft de Herentalsenaren een ‘realistisch en duurzaam beleid’ mocht hij burgemeester blijven. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
10x “Geen polariserend beleid nodig in onze stad”De Herentalse sp.a zet de verjonging door. De afgelopen jaren verschenen er twee nieuwe, jonge schepenen op het toneel en met Jan Bertels (49) een jongere burgemeester, in opvolging van Jan Peeters. Op de kieslijst staan er vier twintiger binnen de eerste tien. Jan Bertels belooft de Herentalsenaren een ‘realistisch en duurzaam beleid’ mocht hij burgemeester blijven. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
10x Zangeres Mieke laadt haar lichaam en geest op tussen wijnranken in haar eigen dorpAls zangeres Mieke bij haar in de buurt een fietstocht maakt, rijdt ze dwars door het decor van haar eigen videoclips. “Bijna al mijn clips zijn opgenomen in en rond Herselt”, zegt ze. “Waarom zou ik het ver gaan zoeken als er hier bij mij thuis zo veel mooie plekjes te vinden zijn?” (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
10x In de wandelgangen: Ajax ziet talentvolle vleugelverdediger vertrekkenLees meer > (16/08 01u12 - VoetbalZone)
10x Nieuwe geboortepremie: 40 euro voor luiers of vuilzakkenJong CD&V Antwerpen heeft op Moederkesdag gepleit voor de invoering van een stedelijke geboortepremie van 40 euro. “De premie kan ingeruild worden voor herbruikbare pampers of voor aankopen bij lokale handelaars”, zegt de jongerenafdeling. (16/08 01u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x Tim Knol zet eigen platenlabel opTim Knol begint met een eigen platenlabel. Hij wil jonge artiesten de kansen geven die hij zelf tien jaar geleden kreeg. (16/08 00u30 - De Telegraaf: Privé)
10x Burgemeester Nijmegen haalt gezin uit woning vanwege dreiging criminelenBurgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft woensdag een woning aan de Hegdambroek gesloten, omdat de veiligheid van een gezin en de buurt niet meer kan worden gegarandeerd. Hiertoe is besloten vanwege ernstige dreiging door criminelen. (16/08 00u15 - Nu.nl)
10x Ulefone Armor 5 getest op stofbestendigheid (video)De Ulefone Armor 5 is de eerste 'rugged' smartphone die is voorzien van een scherm met beeldverhouding van 18,9:9 en een 'notch'. In dit filmpje is te zien hoe het toestel (IP68-gecertificeerd) divers... (16/08 00u15 - GadgetZone)
10x ’Verdacht voorwerp’ aangetroffen op straat in centrum AmsterdamWoensdagavond is er door agenten een ’verdacht voorwerp’ aangetroffen in de Voetboogstraat, in het centrum van Amsterdam. (16/08 00u00 - De Telegraaf)
10x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x Zanevska, Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x Medische trend: Whatsapp als nieuwe wachtkamerDe wachtkamers zijn tegenwoordig zo vol, dat mensen zich steeds meer richten met vragen tot medische Whatsapp-diensten van zorgverzekeraars. Dit jaar kwamen er al ruim 14.000 vragen via Whatsapp binnen, een stijging van maar liefst 84 procent ten opzichte van 2017. Dit blijkt uit onderzoek van Medicinfo. (16/08 00u00 - GezondheidsNet)
10x Diablo BLVD: 'Dit is onze laatste festivalshow ooit''They will be met with fire and fury, like the world has never seen.' Ook een manier om je publiek te begroeten, natuurlijk: Diablo BLVD jaagde vooraf een streepje Trump door de speakers. (16/08 00u00 - De Standaard: Wetenschap)
10x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
10x Zanevska, Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
10x Zanevska, Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
10x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
10x Mi Band 3 krijgt concurrentie van Mijia Hey+Mijia, een dochteronderneming van Xiaomi, komt met een nieuw fitnessbandje genaamd Hey+. Dit lijkt een aardige upgrade ten opzichte van de Mi Band 3 van Xiaomi, die er op het eerste gezicht hetzelfde ... (16/08 00u00 - GadgetZone)
10x Mercedes-AMG maakt prijs GT 4d bekendDe V8-versies van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe kunnen vanaf nu worden besteld. Laat in de herfst staan de autos bij de dealers. Met een vermogen van 430 kW / 585 pk voor de AMG GT63 4MATIC+ en 470 kW / 639 pk voor de AMG GT63S 4MATIC+ beschikken beide uitvoeringen over krachtige motoren die rijdynamiek en rijprestaties van niveau garanderen. De GT63 kost 212.533 euro, de GT63S verwisselt voor 226.301 euro van eigenaar. (16/08 00u00 - Autozine)
10x e-tron krijgt elektrohydraulische remmenDe volledig elektrische Audi e-tron krijgt een elektrohydraulisch remsysteem. Er is een aantal aspecten dat bijdraagt aan de grote actieradius van de Audi e-tron: de capaciteit van zijn batterij (95 kWh), de lage luchtweerstand van zijn carrosserie (Cw-waarde van 0,28), het hittemanagement in de elektromotoren en het recuperatiesysteem. (16/08 00u00 - Autozine)
10x Fiat Punto op het hakblokFiat stopt met de Punto. Een opvolger staat niet gepland.MerkpolitiekEén van de kritieken die wijlen Sergio Marchionne moest slikken, was dat hij cruciale modelrijen verwaarloosde. De Punto illustreert moeiteloos het punt van de kritikasters. Niet alleen is de compacte hatchback één van de populairste voertuigsegmenten in Europa - het model van Fiat was daarbinnen ook nog eens best...Lees meer (16/08 00u00 - Auto55)
10x Messi zegt af voor oefenduels ArgentiniëAanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey). (16/08 00u00 - AD: Sport)
10x Messi zegt af voor oefenduels ArgentiniëAanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey). (16/08 00u00 - AD.nl)
10x Digitaal informatiebord: Wat is digital signageHet begrip ‘digital signage’ is niet zo bekend bij het brede publiek. Toch komt iedereen er nagenoeg dagelijks mee in contact, in de vorm van infoborden met tekstboodschappen en multimedia-content. Zo werkt een digitaal informatiebord. (16/08 00u00 - PCMweb)
10x Atlético verslaat Real na verlenging en pakt eerste prijsHet is Real Madrid niet gelukt om ook zonder superster Cristiano Ronaldo de eerste serieuze prijs van het seizoen te winnen. In Tallinn verloor de ploeg van Julen Lopetegui na verlenging met 4-2 van rivaal Atlético Madrid. (15/08 23u45 - BN/DeStem)
10x 🎥 Real wint niet élke finale: rivaal Atlético zet doelpuntenrijke clash in met recordgoal en neemt Supercup mee naar MadridVoor minstens één avond staat de Europa League boven de Champions League. De respectievelijke winnaars en stadsrivalen uit Madrid namen het tegen elkaar op in de Supercup en Atlético klopte Real uiteindelijk na verlengingen met 2-4. (15/08 23u45 - Voetbalkrant)
10x AfD ontslaat leider jongerenafdeling die moordpoging op Hitler 'verraad' noemtEen regionale leider van de jongerenafdeling van de extreemrechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) is door zijn partij aan de deur gezet nadat hij een man die Hitler probeerde te vermoorden, een 'lafaard' en 'verrader' had genoemd. (15/08 23u30 - Knack)
10x Uber opnieuw in het rood in tweede kwartaal Lees meer > (15/08 23u10 - De Tijd)
9x Dit jaar al 94 producten teruggeroepen: “En toch was ons voedsel nog nooit zo veilig”Het Federaal Voedselagentschap heeft dit jaar al 94 keer een product uit de rekken laten nemen omdat er een gevaar was voor de volksgezondheid. Dat cijfer lag nog nooit zo hoog. “Het geeft je als consument een onbehaaglijk gevoel”, zeg professor Voeding en Gezondheid Theo Niewold (KU Leuven). “Maar toch: het is een teken dat er veel meer gecontroleerd wordt. Ons eten was nog nooit zo veilig.” (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
9x Politie ontdekt drugslaboIn de Beeksestraat in Meer (Hoogstraten) heeft de lokale politie Noorderkempen bij een interventie dinsdagochtend een drugslabo aangetroffen. Daarbij zijn ook enkele personen gearresteerd. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
9x Einde dividendbelasting wordt nóg duurderDe voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting valt honderden miljoenen duurder uit dan gepland. Volgens bronnen in Den Haag loopt de rekening op in de richting van de 2 miljard euro. (16/08 03u15 - Gelderlander)
9x Lege kerkjes hebben ons iets te zeggenWat zoekt een ongelovige in al die kerkjes op het Franse en Italiaanse platteland? Het heeft te maken met schoonheid natuurlijk, maar het is meer dan dat. (16/08 03u15 - NRC Handelsblad)
9x 30 Vlaamse bruggen worden opgevolgd, “maar ramp zoals in Genua is in ons land zo goed als ondenkbaar”Een dertigtal bruggen in Vlaanderen wordt vaker dan gemiddeld gecontroleerd, zodat ze zeker op tijd gecontroleerd of vervangen kunnen worden. Dat is zo’n 1% van alle bruggen. Professor bouwkunde Guido De Roeck acht een soortgelijke ramp in ons land dan ook ondenkbaar. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
9x Yogalerares uit Zoersel is oudste deelnemer aan nieuw seizoen ‘Expeditie Robinson’Over een tweetal weken start Expeditie Robinson op Vier, maar de deelnemers hebben de beproeving al achter de rug. Een van hen is yoga- en danslerares Annick Buyens (47) uit Zoersel. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
9x “Ze hadden het beeld misschien nodig om Hemelvaart te vieren”Het kapelletje op het pleintje naast de parochiezaal in Zondereigen (Baarle-Hertog) heeft geen Mariabeeld meer. Jef Mertens, beheerder van de parochiezaal, merkte dinsdag op dat het deurtje openstond. Zo werd het een Hemelvaartsdag zonder Onze-Lieve-Vrouw. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
9x Buurtbewoner slaakt noodkreet om vijvers en beken op te waarderenGeboren en getogen Bomenaar Piet Callaert, die al meer dan zestig jaar aan het park van Boom woont, slaakt een noodkreet. “Het is hier veeleer het bos dan het park van Boom. De vijvers en waterlopen zijn dichtgeslibd. Opwaarderingswerken dringen zich op,” zegt hij. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
9x Poes moedert over kittens en kuikensOok poezen moederen graag. Zelfs voor deze wezenkuikentjes uit Essen. De eieren werden onder een warme lamp uitgebroed. Toen ze uit het ei kwamen, was er geen kip in de buurt. Gelukkig was er wel deze Simba. Haar moedergevoel zorgt ervoor dat ze naast haar eigen kroost ook nog plaats heeft voor deze donzige kuikentjes. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
9x Zohra Othman voelt zich verraden door PVDADe beslissing van Zohra Othman om met actieve politiek te stoppen, is een gevolg van een intern conflict binnen haar advocatenbureau Progress Lawyers Network. Zij zou haar partij PVDA vooral verwijten niet te zijn tussengekomen. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
9x YouTube-fenomeen Dylan Haegens stelt eigen film voor in Kinepolis AntwerpenAls de naam Dylan Haegens u niets zegt, vraag dan even na bij zoon- of dochterlief. Zij kunnen u vertellen dat de blonde twintiger razendpopulair is op YouTube, dat hij door meer dan een miljoen kijkers gevolgd wordt en nu ook een bioscoopfilm heeft, die in Kinepoliszalen over heel Vlaanderen wordt vertoond. De première, gisteren in Antwerpen, lokte een dampende horde jongeren. “100.000 kijkers voor mijn film zou te gek zijn, man.” (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
9x Zohra Othman voelt zich verraden door PVDADe beslissing van Zohra Othman om met actieve politiek te stoppen, is een gevolg van een intern conflict binnen haar advocatenbureau Progress Lawyers Network. Zij zou haar partij PVDA vooral verwijten niet te zijn tussengekomen. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Opgesloten Lula geregistreerd als presidentskandidaat in Brazilië: met voorsprong populairste kandidaatIn Brazilië heeft de linkse Arbeiderspartij (PT) ex-president Luiz Inácio Lula da Silva, die in de cel zit, ingeschreven als kandidaat voor de... (16/08 03u00 - Het Laatste Nieuws)
9x Radio P.R.O.S. lanceert twee nieuwe internetzendersLokale radio P.R.O.S. uit Haaltert lanceert met 'Europe Gold Radio' en '100 procent BE' twee nieuwe internetzenders. (16/08 02u45 - Het Laatste Nieuws)
9x Bedrijven beginnen personeelstekort te voelenDEN HAAG (ANP) - Ondernemers hebben steeds vaker last van een personeelstekort. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Kamer van Koophandel naar niet-financiële bedrijven. Het bericht Bedrijven beginnen personeelstekort te voelen verscheen eerst op Nieuws.nl. (16/08 02u15 - Nieuws.nl)
9x Kempens bedrijf investeert in fabriek om verplaatsbaar dorp op waddeneiland Texel te bouwenHet Geelse bedrijf Skilpod, dat kant-en-klare en verplaatsbare woonmodules produceert, gaat op zijn site in de Acaciastraat een geautomatiseerde fabriek bouwen waar op termijn elke dag één volledige woning van de band zal rollen. Op het Nederlandse eiland Texel zal het daarmee een verplaatsbaar dorp bouwen. (16/08 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
9x Bedrijven beginnen personeelstekort te voelenOndernemers hebben steeds vaker last van een personeelstekort. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Kamer van Koophandel naar niet-financiële bedrijven. (16/08 00u15 - Reformatisch Dagblad)
9x Fit For Free gaat van de ene durfinvesteerder naar de andereDe strategie voor het sportschoolconcern blijft hetzelfde: groeien ten koste van de kleintjes. (16/08 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
9x Messi zegt af voor oefeninterlandsAanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey). (16/08 00u15 - Telegraaf: Sport)
9x 13.000 euro voor zeven wijkprojectenZeven buurten uit Edegem krijgen dit jaar een wijkbudget toebedeeld van het gemeentebestuur. In totaal gaat het om 13.000 euro. (16/08 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
9x Burgemeester Nijmegen stuurt gezin uit woningNIJMEGEN (ANP) - Een Nijmeegs gezin mag voorlopig hun eigen woning in de wijk Hegdambroek niet meer in. Burgemeester Hubert Bruls heeft de woning en het perceel rondom woensdag voor onbepaalde tijd gesloten, omdat de veiligheid van het gezin, maar ook die van de buurt niet meer kon worden gegarandeerd. Politie en Openbaar Ministerie kregen daar zeer recentelijk serieuze informatie over, aldus de gemeente. Het bericht Burgemeester Nijmegen stuurt gezin uit woning verscheen eerst op Nieuws.nl. (16/08 00u15 - Nieuws.nl)
9x Washington voert nieuwe invoerheffingen door, onder meer op elektronicaLees meer > (16/08 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken)
9x Stokoude Land Rovers doen nog altijd dienst in de Indiase HimalayaLand Rover bestaat 70 jaar en ter ere van dat jubileum trok het naar de Indiase Himalaya om een bijzondere regio uit te lichten. In West-Bengalen rijden namelijk nog meer dan veertig – vaak stokoude – Land Rovers rond.De allereerste Land Rover maakte zijn werelddebuut in 1948 op de AutoRAI in Amsterdam. Sindsdien worden Land Rovers overal ter wereld ingezet als het terrein wat zwaarder wordt. Een goed voorbeeld van het gebruik van de werkpaarden kun je zien in de Indiase streek die West-Bengalen wordt genoemd. Daar in de Himalaya zijn de wegen onverhard en steil en dan komt een Land Rover goed van pas. Vooral tussen de dorpjes Maneybhanjang en Sandakphu worden Land Rover veelvuldig ingezet. De gemeenschap telt wel 42 exemplaren, waarvan een groot deel stokoud is. Het oudste nog werkende exemplaar stamt uit 1957 en ook met die auto wordt de 31 kilometer lange tocht tussen de dorpjes afgelegd. Daarbij gaat het flink omhoog, want Sandakphu ligt op een hoogte van 3.636 meter. Het bericht Stokoude Land Rovers doen nog altijd dienst in de Indiase Himalaya verscheen eerst op Carros. (16/08 00u00 - Carros)
9x Sabine Hagedoren vindt nieuwe liefdeSabine Hagedoren heeft opnieuw een relatie. De weervrouw verloor twee jaar geleden haar man na een lange ziekte. (16/08 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
9x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - De Standaard: Wetenschap)
9x D-day voor De Bruyne en Manchester City: Rode Duivel weet vandaag hoe lang hij out is met knieblessureKevin De Bruyne heeft gisteren op training een knieblessure opgelopen. Hoe erg de schade is, is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat de middenvelder van Manchester City een tijdje aan de kant staat. Vandaag moet er uitsluitsel komen over hoe lang De Bruyne out is. “Het is een identieke blessure als in”, bevestigt zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster. Toen stond De Bruyne tweeënhalve maand aan de kant. (16/08 00u00 - De Standaard - Sport)
9x Zanevska, Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
9x Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euroAls je rijk bent en dat graag wilt showen door middel van een nieuwe, glimmende, gouden iPhone, dan is dit je kans: het Londense Goldgenie heeft een 'iPhone Xs' aangekondigd met een 18-karaats gouden ... (16/08 00u00 - GadgetZone)
9x Mazda onderzoekt toekomst benzinemotorMazda Motor Corporation heeft de start aangekondigd van een gezamenlijk onderzoeksproject met Saudi Aramco, het staatsoliebedrijf van Saudi-Arabie en met het Japanse nationale instituut voor geavanceerde industriele wetenschap en technologie (AIST), gericht op het efficienter maken van verbrandingsmotoren en het verminderen van CO2-emissies. Het onderzoeksthema richt zich op het ontwikkelen van een koolstofarme brandstof, naast onderzoek naar verbrandingsmotoren die deze brandstof gaan gebruiken. (16/08 00u00 - Autozine)
9x Atlético pijnigt Real in verlenging en wint Europese Super CupAtlético Madrid heeft ten koste van rivaal Real Madrid voor de derde keer in de clubgeschiedenis de Europese Super Cup gewonnen. In het Estse Talinn versloeg de winnaar van de Europa League de Champions League-titelhouder na verlenging met 4-2. Atlético-spits Diego Costa zette de ploeg van de geschorste trainer Diego Simeone al na 50 seconden op voorsprong. De spits ontdeed zich met twee slimme kopballen van Real-verdedigers Sergio Ramos en Raphaël Varane en schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek schitterend raak. Atléti leunde daarna achterover en zag Jan Oblak redden op een kunstig hakje van Marco Asensio. Na een versnelling van Gareth Bale kwam Real op 1-1. De Welshman sprintte langs Lucas Hernández en bij de tweede paal kopte Karim Benzema de voorzet van Bale knap voorbij Oblak. In de eerste Europese Supercup tussen twee clubs uit dezelfde stad kwam Real na rust het beste uit de kleedkamer. De winnaar van 2002, 2014, 2016 en 2017 kwam vanaf de strafschopstip op 2-1: na ongelukkig hands van Juanfran benutte aanvoerder Ramos de toegekende strafschop. Ook Atlético, dat de titel greep in 2010 en 2012, kreeg hulp van de tegenstander. Marcelo verloor klungelig de bal en op aangeven van Ángel Correa zorgde Costa tien minuten voor tijd de 2-2. Die stand bleef in de reguliere speeltijd op het scorebord staan. In de negende minuut van de verlenging kwam Atlético voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. Varane verspeelde op de rand van het zestienmetergebied de bal aan Thomas Party, die de bal snel voorgaf en Saúl Niguez op schitterende wijze zag scoren. Saúl volleerde de bal hard achter Navas. Atlético bleef daarna in de aanval en gooide vijf minuten na de 3-2 het duel op slot. Een mooie aanval eindigde bij middenvelder Koke, die de bal met een geplaatst schot in de verre hoek schoof. (16/08 00u00 - NOS: Sport)
9x Kubernetes tutorial: Aan de slag met GKEMet GKE is het heel makkelijk om met een Kubernetes-cluster te maken, een service toe te voegen, autoscaling te configureren. Kijk zelf maar (16/08 00u00 - ComputerWorld)
9x Glennis vlogt in minuscuul nachthemdjeSinds haar deelname lijkt Glennis Grace populairder dan ooit. Hoewel de zangeres op het moment hard aan het werk is voor een carrière in het buitenland, betrekt ze nog steeds haar Nederlandse fans bij haar reis naar roem. (15/08 23u45 - De Telegraaf: Privé)
9x Vechtmarkt fitnesscentraFit For Free gaat van de ene durfinvesteerder naar de andere. De strategie blijft hetzelfde: groeien ten koste van de kleintjes. (15/08 23u45 - NRC.nl: Wetenschap)
9x Real Madrid gaat kopje-onder in verlengingen: Atlético pakt Europese Supercup na zinderende wedstrijdReal Madrid is er niet in geslaagd om zijn eerste officiële wedstrijd onder kersvers coach Julen Lopetegui te winnen. In de strijd om de Europese Supercup moest het in het Estse Tallinn de duimen leggen voor stadsrivaal Atlético. Nochtans leek Real in de reguliere speeltijd op weg naar de zege, na een strafschopdoelpunt van Sergio Ramos, maar Diego Costa zorgde alsnog voor verlengingen. Daarin haalden Saul Niguez en Koke de trekker over: 2-4. In doel bij Real Madrid stond Keylor Navas, Thibaut Courtois zat nog niet in de selectie. (15/08 23u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
9x Kroos keihard voor Özil: 'Zijn statement zat vol onzin'Toni Kroos heeft voor het eerst gereageerd op het statement dat Mesut Özil gaf bij het beëindigen van zijn interlandloopbaan. Özil gaf racisme en gebrek aan respect aan als redenen voor zijn besluit. (15/08 23u45 - Voetbal International)
9x Atlético neemt eindelijk revanche op Real en pakt Europese Super CupAtlético Madrid heeft woensdagavond de Europese Super Cup gewonnen. De ploeg van trainer Diego Simeone was in Tallinn na verlenging met 2-4 te sterk voor stadsgenoot Real Madrid. (15/08 23u45 - Voetbal International)
9x Real Madrid gaat kopje-onder in verlengingen: Atlético pakt Europese Supercup na zinderende wedstrijdReal Madrid is er niet in geslaagd om zijn eerste officiële wedstrijd onder kersvers coach Julen Lopetegui te winnen. In de strijd om de Europese Supercup moest het in het Estse Tallinn de duimen leggen voor stadsrivaal Atlético. Nochtans leek Real in de reguliere speeltijd op weg naar de zege, na een strafschopdoelpunt van Sergio Ramos, maar Diego Costa zorgde alsnog voor verlengingen. Daarin haalden Saul Niguez en Koke de trekker over: 2-4. In doel bij Real Madrid stond Keylor Navas, Thibaut Courtois zat nog niet in de selectie. (15/08 23u45 - De Standaard: Wetenschap)
9x VIDEO: De Bruyne blesseert zich op training: "Hij dacht niet aan gescheurde ligamenten"Slecht nieuws vandaag op training bij Manchester City: Kevin De Bruyne heeft een blessure aan zijn rechterknie opgelopen. Volgens zijn manager Patrick De Koster is de blessure gelijkaardig aan die van 2016, toen de Rode Duivel 2 maanden out was. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig dit letsel is. (15/08 23u45 - Sporza)
9x Zanevska en Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (15/08 23u15 - Gazet van Antwerpen)
9x VS straffen Chinese en Russische bedrijven voor zakendoen met Noord-KoreaDe Amerikaanse overheid heeft een Chinees scheepvaartbedrijf en een Russisch bedrijf dat havendiensten levert op de zwarte lijst gezet, zodat ze geen zaken meer kunnen doen met Amerikaanse partners. Beide bedrijven worden ervan beschuldigd illegaal zaken te hebben gedaan met Noord-Korea. (15/08 22u45 - Knack)
9x Boulevard moet voeten van Pukkelpopgangers droog houden bij regenweerGedaan met modderige voeten op de weide van Pukkelpop: sinds dit jaar ligt er een houten boulevard die de verschillende weides met elkaar verbindt. Al doet het sommige festivalgangers eerder aan Tomorrowland denken. (15/08 22u45 - VRT NWS)
9x Eerst dieselgate, nu 'currywurstgate' bij VolkswagenDe currywurst, het best verkochte product uit de Volkswagen-fabriek, is van smaak veranderd en dat vindt niet iedereen even leuk. (15/08 22u30 - Het Laatste Nieuws)
8x Nederlandse OM staakt strafrechtelijk onderzoek naar Julio PochHet Nederlandse Openbaar Ministerie heeft besloten een strafrechtelijk onderzoek wegens misdrijven tegen de menselijkheid tegen voormalig Transavia-piloot Julio Poch definitief te staken. (16/08 03u15 - NRC.nl: Wetenschap)
8x Lege kerkjes hebben ons iets te zeggenWat zoekt een ongelovige in al die kerkjes op het Franse en Italiaanse platteland? Het heeft te maken met schoonheid natuurlijk, maar het is meer dan dat. (16/08 03u15 - NRC.nl: Wetenschap)
8x ‘We vragen ons af of we hier nog wel moeten blijven’In Ethiopië heeft zich een politieke omwenteling voltrokken. Nederlandse tuinders, die alle medewerking kregen van het oude bewind, zijn daardoor in het nauw geraakt. (16/08 03u15 - NRC.nl: Wetenschap)
8x Roger (74) reed op brug van Pulle toen die in 1966 instortte: “Zo’n ramp verandert je leven”“Natuurlijk denk ik daar nu aan terug”, zegt Roger Van den Bergh (74) uit Vorselaar. Als 22-jarige stortte hij met zijn wagen naar beneden toen de brug van Pulle instortte. Drie dagen lag hij in coma. Het was een ijkpunt in zijn leven. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x YouTube-fenomeen Dylan Haegens stelt eigen film voor in Kinepolis AntwerpenAls de naam Dylan Haegens u niets zegt, vraag dan even na bij zoon- of dochterlief. Zij kunnen u vertellen dat de blonde twintiger razendpopulair is op YouTube, dat hij door meer dan een miljoen kijkers gevolgd wordt en nu ook een bioscoopfilm heeft, die in Kinepoliszalen over heel Vlaanderen wordt vertoond. De première, gisteren in Antwerpen, lokte een dampende horde jongeren. “100.000 kijkers voor mijn film zou te gek zijn, man.” (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x Vicky’s Chickies en fans supporteren voor Antwerpse held Campenaerts tijdens doorkomst BinckBank TourOok al is Antwerpen steeds vaker het toneel van wielerwedstrijden, er zijn weinig gelegenheden om onze lokale superheld Victor Campenaerts in eigen stad aan het werk te zien. Dus zette zijn fanclub een standje aan de finish van de BinckBank Tour. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x Cast dansvoorstelling: “We gaan er alles aan doen om Kendrick Lamar te ontmoeten”Ontmoet de cast van een dansvoorstelling over rapmuziek zaterdag op Pukkelpop Kendrick Lamar? Het moet de bekroning worden van een project dat past in de voorbereiding van het stuk dat in februari 2019 opent in HetPaleis aan het Antwerpse Theaterplein. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x Sylla: “Ik wil het beste voor KV, maar moet ook aan mijn toekomst denken”Hét transferdossier van deze zomer bij KV Mechelen: Yacouba Sylla. Vertrekt hij of vertrekt hij niet? De 27-jarige Malinees speelde al in de Engelse Premier League, de Franse Ligue 1, Griekenland en Turkije. De Proximus League stond niet op zijn planning. Er wachten KV én Sylla nog twee spannende weken voor de transfermarkt (tijdelijk) sluit. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x “Ze hadden het beeld misschien nodig om Hemelvaart te vieren”Het kapelletje op het pleintje naast de parochiezaal in Zondereigen (Baarle-Hertog) heeft geen Mariabeeld meer. Jef Mertens, beheerder van de parochiezaal, merkte dinsdag op dat het deurtje openstond. Zo werd het een Hemelvaartsdag zonder Onze-Lieve-Vrouw. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x Oldtimers palmen Grote Markt inIn Mechelen vond gisteren, woensdag, de vijftiende editie plaats van de Maneblusser Classic. Meer dan honderd oldtimers, waarvan sommigen bijna een eeuw oud, namen deel aan de rally. Op de Grote Markt vergaapten de voorbijgangers zich aan enkele opmerkelijke modellen uit vervlogen tijden. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x Buurtbewoner slaakt noodkreet om vijvers en beken op te waarderenGeboren en getogen Bomenaar Piet Callaert, die al meer dan zestig jaar aan het park van Boom woont, slaakt een noodkreet. “Het is hier veeleer het bos dan het park van Boom. De vijvers en waterlopen zijn dichtgeslibd. Opwaarderingswerken dringen zich op,” zegt hij. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x Poes moedert over kittens en kuikensOok poezen moederen graag. Zelfs voor deze wezenkuikentjes uit Essen. De eieren werden onder een warme lamp uitgebroed. Toen ze uit het ei kwamen, was er geen kip in de buurt. Gelukkig was er wel deze Simba. Haar moedergevoel zorgt ervoor dat ze naast haar eigen kroost ook nog plaats heeft voor deze donzige kuikentjes. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
8x Britney Spears moet ton betalen aan ex voor juridische kosten alimentatiezaakBritney Spears moet 100.000 dollar (88.000 euro) betalen aan haar ex Kevin Federline. Volgens de rechter is de zangeres verantwoordelijk voor de juridische kosten die hij maakt in de lopende alimentatiezaak tussen de twee. (16/08 03u15 - Nu.nl: Achterklap)
8x Zohra Othman voelt zich verraden door PVDADe beslissing van Zohra Othman om met actieve politiek te stoppen, is een gevolg van een intern conflict binnen haar advocatenbureau Progress Lawyers Network. Zij zou haar partij PVDA vooral verwijten niet te zijn tussengekomen. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
8x Roger (74) reed op brug van Pulle toen die in 1966 instortte: “Zo’n ramp verandert je leven”“Natuurlijk denk ik daar nu aan terug”, zegt Roger Van den Bergh (74) uit Vorselaar. Als 22-jarige stortte hij met zijn wagen naar beneden toen de brug van Pulle instortte. Drie dagen lag hij in coma. Het was een ijkpunt in zijn leven. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
8x YouTube-fenomeen Dylan Haegens stelt eigen film voor in Kinepolis AntwerpenAls de naam Dylan Haegens u niets zegt, vraag dan even na bij zoon- of dochterlief. Zij kunnen u vertellen dat de blonde twintiger razendpopulair is op YouTube, dat hij door meer dan een miljoen kijkers gevolgd wordt en nu ook een bioscoopfilm heeft, die in Kinepoliszalen over heel Vlaanderen wordt vertoond. De première, gisteren in Antwerpen, lokte een dampende horde jongeren. “100.000 kijkers voor mijn film zou te gek zijn, man.” (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
8x Vicky’s Chickies en fans supporteren voor Antwerpse held Campenaerts tijdens doorkomst BinckBank TourOok al is Antwerpen steeds vaker het toneel van wielerwedstrijden, er zijn weinig gelegenheden om onze lokale superheld Victor Campenaerts in eigen stad aan het werk te zien. Dus zette zijn fanclub een standje aan de finish van de BinckBank Tour. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
8x Cast dansvoorstelling: “We gaan er alles aan doen om Kendrick Lamar te ontmoeten”Ontmoet de cast van een dansvoorstelling over rapmuziek zaterdag op Pukkelpop Kendrick Lamar? Het moet de bekroning worden van een project dat past in de voorbereiding van het stuk dat in februari 2019 opent in HetPaleis aan het Antwerpse Theaterplein. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
8x Sylla: “Ik wil het beste voor KV, maar moet ook aan mijn toekomst denken”Hét transferdossier van deze zomer bij KV Mechelen: Yacouba Sylla. Vertrekt hij of vertrekt hij niet? De 27-jarige Malinees speelde al in de Engelse Premier League, de Franse Ligue 1, Griekenland en Turkije. De Proximus League stond niet op zijn planning. Er wachten KV én Sylla nog twee spannende weken voor de transfermarkt (tijdelijk) sluit. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
8x “Stoppen? Ik kan nog goed uit de voeten”“Gelukkig dat ik van niks wist. Anders had ik wakker gelegen”, reageert Germaine Zagers. Al 56 jaar lang staat ze achter de toog van haar café Schilde-Bergen. Voor haar 85ste verjaardag organiseerden haar kinderen een verrassingsfeest. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
8x Yogalerares uit Zoersel is oudste deelnemer aan nieuw seizoen ‘Expeditie Robinson’Over een tweetal weken start Expeditie Robinson op Vier, maar de deelnemers hebben de beproeving al achter de rug. Een van hen is yoga- en danslerares Annick Buyens (47) uit Zoersel. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
8x Cast dansvoorstelling: “We gaan er alles aan doen om Kendrick Lamar te ontmoeten”Ontmoet de cast van een dansvoorstelling over rapmuziek zaterdag op Pukkelpop Kendrick Lamar? Het moet de bekroning worden van een project dat past in de voorbereiding van het stuk dat in februari 2019 opent in HetPaleis aan het Antwerpse Theaterplein. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
8x Sylla: “Ik wil het beste voor KV, maar moet ook aan mijn toekomst denken”Hét transferdossier van deze zomer bij KV Mechelen: Yacouba Sylla. Vertrekt hij of vertrekt hij niet? De 27-jarige Malinees speelde al in de Engelse Premier League, de Franse Ligue 1, Griekenland en Turkije. De Proximus League stond niet op zijn planning. Er wachten KV én Sylla nog twee spannende weken voor de transfermarkt (tijdelijk) sluit. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
8x Politie ontdekt drugslaboIn de Beeksestraat in Meer (Hoogstraten) heeft de lokale politie Noorderkempen bij een interventie dinsdagochtend een drugslabo aangetroffen. Daarbij zijn ook enkele personen gearresteerd. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
8x “Ze hadden het beeld misschien nodig om Hemelvaart te vieren”Het kapelletje op het pleintje naast de parochiezaal in Zondereigen (Baarle-Hertog) heeft geen Mariabeeld meer. Jef Mertens, beheerder van de parochiezaal, merkte dinsdag op dat het deurtje openstond. Zo werd het een Hemelvaartsdag zonder Onze-Lieve-Vrouw. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
8x Buurtbewoner slaakt noodkreet om vijvers en beken op te waarderenGeboren en getogen Bomenaar Piet Callaert, die al meer dan zestig jaar aan het park van Boom woont, slaakt een noodkreet. “Het is hier veeleer het bos dan het park van Boom. De vijvers en waterlopen zijn dichtgeslibd. Opwaarderingswerken dringen zich op,” zegt hij. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
8x “Stoppen? Ik kan nog goed uit de voeten”“Gelukkig dat ik van niks wist. Anders had ik wakker gelegen”, reageert Germaine Zagers. Al 56 jaar lang staat ze achter de toog van haar café Schilde-Bergen. Voor haar 85ste verjaardag organiseerden haar kinderen een verrassingsfeest. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
8x Roger (74) reed op brug van Pulle toen die in 1966 instortte: “Zo’n ramp verandert je leven”“Natuurlijk denk ik daar nu aan terug”, zegt Roger Van den Bergh (74) uit Vorselaar. Als 22-jarige stortte hij met zijn wagen naar beneden toen de brug van Pulle instortte. Drie dagen lag hij in coma. Het was een ijkpunt in zijn leven. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
8x Roger (74) reed op brug van Pulle toen die in 1966 instortte: “Zo’n ramp verandert je leven”“Natuurlijk denk ik daar nu aan terug”, zegt Roger Van den Bergh (74) uit Vorselaar. Als 22-jarige stortte hij met zijn wagen naar beneden toen de brug van Pulle instortte. Drie dagen lag hij in coma. Het was een ijkpunt in zijn leven. (16/08 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
8x Opgesloten Lula geregistreerd als presidentskandidaat in Brazilië: met voorsprong populairste kandidaatIn Brazilië heeft de linkse Arbeiderspartij (PT) ex-president Luiz Inácio Lula da Silva, die in de cel zit, ingeschreven als kandidaat voor de presidentsverkiezingen.  (16/08 03u00 - De Morgen)
8x 45 mensen ter dood veroordeeld in LibiëEen strafhof in Libië heeft woensdag vijfenveertig mensen ter dood veroordeeld voor het doden van betogers in de opstand van 2011 in de hoofdstad... (16/08 02u45 - Het Laatste Nieuws)
8x Faillissement dreigt voor Turkije, dit land schiet te hulpLees meer > (16/08 02u00 - Elsevier.nl)
8x Preview: BMW 3-Reeks Berline (2018)BMW is (zo goed als) klaar met de ontwikkeling van de aankomende 3-Reeks Berline en geeft alvast enkele details vrij. Begin oktober, op het Autosalon van Parijs, zal BMW (vermoedelijk) de nieuwe 3-Reeks Berline (die als 3 Series Sedan door het leven gaat in andere regio’s) presenteren aan het grote publiek. Dat is een zaak […] (16/08 00u30 - GroenLicht)
8x Straat afgezet in centrum Amsterdam na vondst 'verdacht voorwerp'In de Amsterdamse binnenstad is een straat afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp. Om wat voor voorwerp het gaat, wil de politie niet zeggen. Een explosievenexpert doet onderzoek. De straat die is afgezet is de Voetboogstraat, die parallel loopt aan de Kalverstraat. In de straat is een aantal horecazaken gevestigd. In de hoofdstad waren de afgelopen dagen een aantal incidenten met explosieven. Afgelopen nacht ging een explosief af bij een voordeur van een restaurant in stadsdeel Slotervaart. Een pand van een schoonmaakbedrijf daar niet ver vandaan werd eerder deze week beschoten. Achter het bedrijf werd een handgranaat gevonden. Aan de deur van een lunchroom werd eenzelfde explosief gevonden. Volgens de politie is er een zakelijk band tussen het schoonmaakbedrijf en de lunchroom. (16/08 00u30 - NOS.nl)
8x Ryanair trekt naar rechtbank om Nederlandse staking te laten verbiedenLees meer > (16/08 00u11 - Nieuwsblad: Geldzaken)
8x ?Nieuwe De Bruyne? dient zich aan in Milaan: ?Op dat niveau zit ik nog niet?Lees meer > (16/08 00u11 - VoetbalZone)
8x Zanevska, Bonaventure en Wickmayer plaatsen zich voor achtste finales op ITF VancouverMaryna Zanevska (WTA 161) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver (hard/100.000 dollar). (16/08 00u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
8x Louwman start verkoop StreetScooterLouwman Group is officieel dealer- en servicepartner geworden van StreetScooter voor de Nederlandse markt. Streetscooter is de toonaangevende fabrikant van volledig elektrische bedrijfswagens in Duitsland. Louwman Group werkt aan een verbreding en verduurzaming van haar portefeuille en ziet StreetScooter als de logische aanvulling op het reeds bestaande assortiment waarmee aan de groeiende zakelijke marktvraag naar 100% elektrische bestelwagens kan worden voldaan. StreetScooter is een onderdeel van Deutsche Post DHL Group, dat in eigen regie in Duitsland deze bedrijfswagen ontwikkelde. (16/08 00u00 - Autozine)
8x Gratis Javacript leren met Google GrasshopperHeb je altijd al willen leren coderen in Javascript? Dan zijn er naast een heleboel opleidingen ook een heleboel gratis apps, YouTube-kanalen en weblogs te vinden om je de fijne kneepjes te leren. Een nieuwe ster tussen al die apps is Google Grasshopper: een gratis manier om te leren coderen in Javascript. (16/08 00u00 - PCMweb)
8x Machtsmisbruik in de techwereldWaar iedereen eerst lyrisch was over Facebook, is dat nu langzaam aan het wegebben. Met het schandaal rond Cambridge Analytica van eerder dit jaar heeft het miljardenbedrijf niet bepaald hoge ogen gegooid bij het grote publiek. Ook Apple en Google krijgen worden steeds vaker wantrouwend bekeken. Kennis is macht, en dan ligt machtsmisbruik op de loer. (16/08 00u00 - PCMweb)
8x Hoe Microsoft een held werd in de tech-wereldOok al doet het dat uit eigenbelang, het bedrijf handelt wel ten goede. (16/08 00u00 - ComputerWorld)
8x 3 punten die de EU niet heeft begrepen van AndroidDe beoordeling van de mededingingsautoriteit van de EU slaat de plank mis. (16/08 00u00 - ComputerWorld)
8x Kroos spreekt zich uit: "Statement Özil vol met onzin"Toni Kroos heeft behoorlijk fel van leer getrokken tegen landgenoot Mesut Özil. De Duits international heeft geen goed woord over voor de handelswijze van de Arsenal-speler, die vorige maand zijn interlandcarrière beëindigen en in zijn statement racisme en het gebruik aan respect als redenen gaf.   (16/08 00u00 - FC update)
8x Atlético verovert Europese Super CupAtlético Madrid heeft woensdag voor de derde keer de Europese Super Cup gewonnen. (15/08 23u45 - Telegraaf: Sport)
8x Real Madrid gaat kopje-onder in verlengingen: Atlético pakt Europese Supercup na zinderende wedstrijdReal Madrid is er niet in geslaagd om zijn eerste officiële wedstrijd onder kersvers coach Julen Lopetegui te winnen. In de strijd om de Europese Supercup moest het in het Estse Tallinn de duimen leggen voor stadsrivaal Atlético. Nochtans leek Real in de reguliere speeltijd op weg naar de zege, na een strafschopdoelpunt van Sergio Ramos, maar Diego Costa zorgde alsnog voor verlengingen. Daarin haalden Saul Niguez en Koke de trekker over: 2-4. In doel bij Real Madrid stond Keylor Navas, Thibaut Courtois zat nog niet in de selectie. (15/08 23u45 - De Standaard - Sport)
8x Reacties na zege Atlético op Real in Europese supercupReal Madrid en Atlético Madrid strijden woensdagavond om de Europese supercup. De wedstrijd tussen de Spaanse topclubs begint om 21.00 uur in de A. Le Coq Arena in de Estse hoofdstad Tallinn. Volg alles in dit liveblog. (15/08 23u45 - Nu.nl: Sport)
8x Atlético verslaat Real na verlenging en verovert Europese supercupAtlético Madrid heeft donderdag voor de derde keer de Europese supercup gewonnen. De Europa League-winnaar was in de Estse hoofdstad Tallinn na verlenging met 4-2 te sterk voor Champions League-winnaar Real Madrid. (15/08 23u45 - Nu.nl: Sport)
8x Atlético verslaat Real na verlenging en verovert Europese supercupAtlético Madrid heeft donderdag voor de derde keer de Europese supercup gewonnen. De Europa League-winnaar was in de Estse hoofdstad Tallinn na verlenging met 4-2 te sterk voor Champions League-winnaar Real Madrid. (15/08 23u45 - Nu.nl)
8x Qatar belooft 15 miljard dollar investeringen in noodlijdend TurkijeDe emir van Qatar, Tamin ben Hamad Al-Thani, heeft woensdag tijdens een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyipp Erdogan beloofd dat zijn land voor 15 miljard dollar aan rechtstreekse investeringen zal doen in het door een economische crisis getroffen Turkije. (15/08 23u00 - Knack)
8x Pukkelpop moet nog beginnen en iedereen is al "beire blij"Donderdag start de 33e editie van Pukkelpop in Hasselt echt, maar de meeste kampeerders hebben vandaag al hun tenten opgeslagen. In de namiddag was het zelfs even wachten om op de camping te geraken, maar dat nemen de festivalgangers er graag bij. 'Ik amuseer me echt al, iedereen is hier beire blij, heel blij', zo klonk het bij enkele bezoekers die aan hun eerste Pukkelpop beginnen. (15/08 22u45 - VRT NWS)
8x Pukkelpop 2018 gestart: waar kijken de festivalgangers naar uit?Lees meer > (15/08 22u45 - VRT NWS)
8x Conscienceplein baadt vanaf nu in warmwit lichtZestien nieuwe lantaarns en 154 nieuwe armaturen verlichten sinds woensdagavond het prachtige Conscienceplein. Warmwitte, energiezuinige ledlampen vervangen de oude felgele lampen. Het project, gefinancierd door het district Antwerpen, werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met Eandis en volgt de richtlijnen van het algemeen Lichtplan van de stad. (15/08 22u45 - Gazet van Antwerpen)
8x Spaanse kustwacht redt meer dan 520 migrantenVoor de kust van Spanje, in de Straat van Gibraltar en de Alboránzee, zijn woensdag meer dan 520 migranten gered uit bootjes. Dat meldt de Spaanse kustwacht. (15/08 22u30 - Knack)
8x Israëlisch onderzoek naar 'zwarte vrijdag' in Gaza afgesloten zonder gevolgEen Israëlisch onderzoek naar een van de dodelijkste momenten in het Gaza-conflict van 2014 is afgesloten en blijft zonder strafrechtelijk gevolg. (15/08 22u30 - Knack)
8x IN BEELD. Pukkelpop looks goodHet moet gezegd: Pukkelpop mag dan dit jaar niet uitverkocht zijn, het terrein ziet er wel top uit qua indeling. (15/08 22u30 - Het Belang van Limburg)
8x 'Amerikaanse beurswaakhond dagvaardt Tesla' Lees meer > (15/08 22u10 - De Tijd)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld16/08 00u45 - Het Laatste Nieuws: Met gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer...
23x Dit jaar al meer dan 20 kinderen verdronken in Duitsland: "Ouders zijn geobsedeerd door gsm"16/08 00u15 - Het Laatste Nieuws: Meer dan 300 mensen zijn dit jaar al verdronken in Duitsland. Onder de slachtoffers zijn meer dan 20 kinderen onder de 15 jaar en meer dan zestig...
23x 13.000 euro voor zeven wijkprojecten16/08 00u15 - Gazet van Antwerpen: Zeven buurten uit Edegem krijgen dit jaar een wijkbudget toebedeeld van het gemeentebestuur. In totaal gaat het om 13.000 euro.
22x Madonna: hart van een rebel, ziel van een pionier16/08 01u00 - De Morgen: Vandaag wordt Madonna zestig. Een week lang blikken we terug op de relevantie van het popicoon. Vandaag: Madonna als Agent Provocateur, of hoe ze óók de grenzen van het fatsoen heeft verlegd.
22x Hoe moet het nu verder met Madonna?16/08 01u00 - De Morgen: Madonna heeft een gouden carrière achter de rug, maar wanneer ze vandaag in haar glazen bol kijkt, oogt de toekomst eerder troebel. 
22x Ons verjaardagscadeau aan Madonna: vier Belgische bands maken een Madonna-cover16/08 00u45 - De Morgen: Het is u ongetwijfeld niet ontgaan: Madonna wordt vandaag zestig. Speciaal voor die gelegenheid vroegen we aan vier Belgische bands, die de hoogdagen van het popicoon níet hebben meegemaakt, om een Madonna-cover te maken. De vier bands zijn Hydrogen Sea, Ivy Falls, Fortress en Yusuf. 
22x Belgen bij werknemers met meeste vakantiedagen ter wereld16/08 00u45 - De Morgen: Met gemiddeld 25 vakantiedagen zit België in de top 12 van de landen met de meeste verlofdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-expert Mercer bij 2.191 werkgevers in 47 landen.
22x Yusuf covert ‘La Isla Bonita’ van Madonna16/08 00u30 - De Morgen: U hoorde wellicht al geroezemoes in de virtuele wandelgangen: Madonna viert vandaag haar zestigste verjaardag. Ter gelegenheid coverden vier Belgische bands voor De Morgen een nummer van de Queen of Pop. Yusuf, de band van Leuvenaar Jonas Steurs, koos voor ‘La Isla Bonita’. De cover staat onderaan dit artikel.
22x Ivy Falls covert ‘Beautiful Stranger’ van Madonna16/08 00u30 - De Morgen: Madonna blaast zestig kaarsjes uit en voor de gelegenheid vroegen we vier Belgische bands om een nummer te coveren van de Queen of Pop. Onder hen: Ivy Falls, het project van Fien Deman, die koos voor ‘Beautiful Stranger’. Beluister de cover onderaan dit artikel.
21x Onveilige mails teisteren Belgische bedrijven 16/08 01u12 - De Tijd: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
28824
Gelezen:
4802
Aantal lezers nu:
19


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven