zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u00
 
72x Deur om mee te nemen? Die brengt Michelle Martin naar haar zoonHet lijkt een alledaags tafereel van een moeder en een zoon die een gratis deur verhuizen. Maar wat voorbijgangers in Floreffe in de provincie... (23/02 05u01 - Het Laatste Nieuws)
53x Verenigde Staten blijven beperkt aanwezig in SyriëDe Verenigde Staten zouden uiteindelijk nog vierhonderd soldaten in Syrië houden. Enkele weken geleden kondigde president Donald Trump aan dat hij de Amerikaanse troepen uit Syrië zou terugtrekken. Het gaat om een soort overgangsperiode. België sluit niet uit dat het deelneemt aan een gecoördineerd beheer van het noordoosten van het land. (22/02 22u30 - De Standaard)
50x “Niemand wil dat plastic verdwijnt”Lees meer > (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
44x Trump kiest miljonairsvrouw als nieuwe VN-ambassadeurDonald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft vrijdag diplomate Kelly Knight Craft voorgedragen als ambassadrice van de VS bij de... (23/02 02u45 - Het Laatste Nieuws)
43x Open Vld wil lager btw-tarief voor duurzame productenOpen Vld pleit ervoor om duurzame producten goedkoper te maken. "Zo worden producenten gestimuleerd om in te zetten op duurzame producten en worden... (23/02 05u15 - Het Laatste Nieuws)
43x Duitsland schept duidelijkheid over "oorlogspensioenen voor gewezen collaborateurs"Lees meer > (23/02 00u30 - VRT NWS)
42x Emotionele Nafi Thiam zegt dat ze afgedreigd werd door Belgische atletiekfederatie: “Ik kan mijn mond niet meer houden”In de saga van de gedragscode voor atleten had enkel de hoofdrolspeelster van het incident waardoor alles escaleerde nog niet van zich laten horen: Nafi Thiam (24). Al was ze in Berlijn 2018 bijna geen Europees kampioene geworden, want haar eigen federatie dreigde haar te bannen wegens een verkeerd truitje. Nu spuwt Thiam haar gal. Een monoloog van opgekropte woede. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
41x Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe fileert: “Dit land heeft ondertussen driekwart regering en een halve premier”“Ik ben klaar om mijn verantwoordelijkheid op te nemen.” Als het Belgische premierschap een motto zou hebben, dan zou het vermoedelijk die zin zijn. In de manier waarop eerste ministers altijd maar weer hun verantwoordelijkheid nemen, schuilen zowel bombast als opoffering, grandeur en fatalisme. Ze zeggen het zoals soldaten die naar het front ­vertrekken: nu blinken de laarzen nog, maar de modder ligt al te wachten. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
40x M/V van de week | Pierre Macharis Lees meer > (23/02 03u45 - De Tijd)
40x Bijna drie jaar na onthoofding Caleb (10): eigenaar en ontwerper horrorglijbaan VS vrijgesprokenEen Amerikaanse rechter heeft de eigenaar en een medewerker van waterpark Schlitterpark in Kansas City vrijgesproken van dood door schuld. De twee... (23/02 00u00 - Het Laatste Nieuws)


39x Nauwelijks boetes voor bedrijven die 55-plussers thuis laten zittenSlechts een twintigtal bedrijven betalen al boetes omdat ze 55-plussers betaald thuis laten zitten. De vrees is dat veel bedrijven dat niet aangeven om de boete te ontlopen, bericht De Tijd zaterdag. (23/02 05u15 - Knack)
39x ?Mijn droom? Een strontinstallatie bij elke boer' Lees meer > (23/02 04u46 - De Tijd)
38x Open VLD wil lager btw-tarief op duurzame productenOpen VLD pleit ervoor om duurzame producten goedkoper te maken, door het btw-tarief op zulke producten te verlagen. (23/02 05u15 - Knack)
38x 50 vrouwen laten hun stem horen over religieIn het Flageygebouw in Brussel vindt het festival 'Religie in de stad' plaats. Vijftig vrouwen uit alle sectoren hebben het dezer dagen over religie. Onder anderen schrijvers, politici, kunstenaars en professoren werken mee aan het event. (23/02 00u30 - VRT NWS)
37x Nederlandse politie verstopt camera's in skiboxenDe Nederlandse politie zet sinds kort onopvallende auto's in met skiboxen en fietsdragers op het dak waarin camera's verstopt zijn die... (23/02 07u00 - Het Laatste Nieuws)
36x Vakbonden misnoegd over aankoop luxewagens van federale politieDe federale politie koopt gepantserde luxeberlines van de Mercedes S-klasse. Het onbegrip bij de bonden is groot, schrijft Het Nieuwsblad. (23/02 08u15 - De Standaard)
36x No brexitdeal voor dummies in tien vragen Lees meer > (23/02 00u42 - De Tijd)
35x Internet en domeinnamen bedreigd door ongeziene cyberaanvalEen golf cyberaanvallen van ongeziene omvang is momenteel aan de gang op het internet, waarbij internetadressen worden gewijzigd om informatie te stelen. Dat meldt ICANN, de internationale instelling die internetadressen toewijst. (23/02 08u30 - Het Belang van Limburg)
35x Meer autovrije straten en BMX-terreinen moeten Vlaamse wielersport reddenDe instroom van jongens en meisjes in de wielersport slabakt, en daar wil minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) iets aan doen. Hij roept... (23/02 05u45 - Het Laatste Nieuws)
34x Als de chirurg bang is voor de operatiezaal: “Die zware complicaties bij patiënten kon ik niet meer aan”Nieuw onderzoek maakt hard hoe ook zorgverleners lijden onder onbedoelde schade bij patiënten. Ze zijn second victim: het tweede slachtoffer. Drie artsen en een deskundige doorbreken het taboe. “Soms schoot ik ’s nachts wakker en maakte ik het verhaal nog erger dan het was.” (23/02 06u45 - De Morgen)
34x Amerikaans horrorkoppel dat 13 kinderen mishandelde, pleit schuldigDavid en Louise Turpin, die vorig jaar gearresteerd werden nadat aan het licht kwam dat ze dertien van hun veertien kinderen jarenlang mishandelden... (23/02 04u30 - Het Laatste Nieuws)
34x Struise Brouwers zoeken geld bij beleggende bierdrinker Lees meer > (23/02 01u43 - De Tijd)
34x ?Zet hier aan de grens iemand met een uniform en we rijden hem omver' Lees meer > (23/02 01u43 - De Tijd)
33x "Mateo blijft een kind dat bij alles vragen stelt"Lees meer > (23/02 07u30 - VRT NWS)
33x Hoe Amerikaanse padvindsters elk jaar meer koekjes verkopen dan OreoIn de VS is het seizoen van de girl scout cookies begonnen. Een miljoen meisjes tussen de vijf en achttien jaar storten zich de komende maanden op het verkopen van koekjes om geld in te verzamelen voor hun padvindersclub. De organisatie noemt het een stoomcursus in leiderschap. Of is het kapitalistische uitbuiting ten top? (23/02 05u15 - Knack)
33x Afscheid van Kevin Pauwels: “Wie weinig zegt, kan ook niet veel verkeerd zeggen”Zondag neemt de veldritsport afscheid van een markant figuur. Kevin Pauwels (34, Marlux - Bingoal) hangt in Oostmalle zijn crossfiets aan de haak. Met Pauwels verdwijnt een sportieve hoogvlieger – twee wereldtitels bij de jeugd, tweemaal eindwinnaar van de wereldbeker, meer dan dertig profzeges – van het toneel. Maar meer nog dan om zijn sportieve prestaties groeide Kevin Pauwels uit tot een cultfiguur door de persoon die hij was: introvert, bescheiden, de verbale underdog. Maar onderschat hem niet: Kevin Pauwels is niet het kneusje waarvoor u (en ik) hem soms versleten. Wie lacht met Kevin Pauwels, lacht vooral met zichzelf. Aan de hand van tien personages fietsen we samen met de Kalmthoutenaar doorheen de carrière en het teruggetrokken leven van een vedette die geen vedette wilde zijn. (23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen)
33x Mede-oprichter verlaat Twitter Lees meer > (23/02 00u42 - De Tijd)
32x Nafi Thiam zegt dat ze afgedreigd werd door Belgische atletiekfederatie: “Ik kan mijn mond niet meer houden”Haar stem stokt, tranen wellen op. “Sorry, alles komt weer naar boven.” In de saga van de gedragscode voor atleten had enkel de hoofdrolspeelster van het incident waarmee alles in een stroomversnelling kwam nog niet van zich laten horen: olympisch kampioene, wereldkampioene en Europees kampioene Nafi Thiam (24). Al was ze in Berlijn 2018 bijna geen Europees kampioene geworden, want haar eigen federatie dreigde haar uit het EK te gooien voor een verkeerd truitje. Nu spuwt Thiam haar gal. Een golf van frustratie, een monoloog van opgekropte woede. (23/02 08u15 - Het Belang van Limburg)
32x “Ik ben in hongerstaking tot de regering haar beloften aan 22/3-slachtoffers nakomt”‘Het eerste jaar ging het. Toen begonnen de nachtmerries. Elke nacht weer herbeleef ik 22 maart.’ Philippe Vandenberghe was die ochtend in de vertrekhal in Zaventem een kwartier lang de enige burger die levens kon redden. Nu zit hij dag en nacht op de plek van de eerste explosie, op zijn veldbedje. Hij is al anderhalve week in hongerstaking ‘tot de regering haar beloften nakomt’. (23/02 06u15 - De Morgen)
32x Oppositieleider Guaido daagt Maduro uit met reis naar Colombia, Venezuela sluit grensDe Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido heeft vrijdag het gerechtelijke verbod naast zich neergelegd om het land te verlaten en heeft zich naar de Colombiaanse kant van de grens begeven. Venezuela heeft de grens gesloten. (23/02 04u30 - Knack)
32x Oud-directeur Ford Genk Marcel Dierckx (92) overledenKnokke In Knokke is afgelopen week voormalig algemeen directeur Marcel Dierckx van Ford Genk overleden. Marcel Dierckx stond maar liefst 18 jaar aan het hoofd van de fabriek. (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
32x Krachtmeting tussen Guaido en Maduro draait uit op muzikaal duel aan de grensOppositieleider Juan Guaido heeft vrijdag het gerechtelijke verbod naast zich neergelegd om het land te verlaten en heeft zich naar de Colombiaanse... (23/02 03u00 - Het Laatste Nieuws)
32x Werknemer krijgt almaar kleiner deel van koek Lees meer > (23/02 01u43 - De Tijd)
31x Gemeenten krijgen subsidie voor preventieve gezondheidscampagnesGemeenten kunnen voortaan een subsidie krijgen om hun inwoners te stimuleren tot een gezonde leefstijl en hen te beschermen tegen gezondheidsrisico's. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V). (23/02 05u00 - Knack)
31x Reynders: 'Sluit Belgische luchtsteun tijdens overgangsperiode in Syrië niet uit'Dat de Verenigde Staten tijdelijk nog 200 soldaten in Syrië zouden willen houden, lijkt het pad te openen voor een overgangsperiode. Daarom valt een gecoördineerd beheer met andere landen in het noordoosten van Syrië, eventueel met Belgische luchtsteun, niet uit te sluiten. (22/02 20u45 - Knack)
30x Amerikaans horrorkoppel dat hun 13 kinderen gevangen hield, pleit schuldigDavid en Louise Turpin, die vorig jaar gearresteerd werden nadat aan het licht kwam dat ze hun dertien kinderen jarenlang mishandelden en... (23/02 06u00 - Het Laatste Nieuws)
30x Bizar avontuur in Roemenië: “Ik miste een penalty en werd ontslagen”Nu Kino Delorge helemaal hersteld is van een vervelende blessure aan de achillespees, hoort de 21-jarige rechtsback tegen Oudenaarde voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Lierse Kempenzonen. De voormalige jeugdinternational kwam tijdens de winterstop op het Lisp terecht na een bizar avontuur bij... Dinamo ­Boekarest. (23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen)
30x Straatnaamborden Jodenstraat verwijderd voor gevelrenovatie: “Geen aanwijzing van antisemitisme”Het verdwijnen van de straatnaamborden in de Jodenstraat is waarschijnlijk het gevolg van een gevelrenovatie. De nieuwe straatnaamborden werden vrijdagochtend weeraan de gevels bevestigd. (23/02 04u15 - Gazet van Antwerpen)
30x Elf keer Lagerfeld Lees meer > (23/02 01u43 - De Tijd)
30x Aartsbisdom heeft 19 miljoen euro aan opgestapelde verliezen Lees meer > (23/02 01u43 - De Tijd)
29x Het syndroom van Cotard: wanneer iemand zichzelf dood waantHet menselijk brein is ondoorgrondelijk complex. Zo is er het syndroom van Cotard, een zeldzame aandoening waarbij patiënten ervan overtuigd zijn dat ze klinish dood zijn. 'Wat kon ik doen? Ik was dood. Ik accepteerde het maar gewoon.' (23/02 07u45 - Knack)
29x Concerten voor en tegen MaduroIn Cúcuta, aan de grens tussen Colombia en Venezuela, vormen burgers een cordon voor voedselkonvooien die dit weekend de oversteek moeten maken. Op een festival dat geld moet inzamelen voor hulp, wordt er gedanst, maar angst voor oorlog is er ook. (23/02 06u15 - De Morgen)
29x Spanning tussen bonden en atletenHans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen. (23/02 06u15 - De Morgen)
29x Venezolaans oppositieleider Guaido daagt Maduro uit met reis naar ColombiaDe Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido heeft vrijdag het gerechtelijke verbod naast zich neergelegd om het land te verlaten en heeft zich naar de Colombiaanse kant van de grens begeven. Daar was een concert aan de gang om humanitaire hulp in het land toe te laten. (23/02 03u00 - Knack)
28x Internet en domeinnamen bedreigd door ongeziene cyberaanvalEen golf cyberaanvallen van ongeziene omvang is momenteel aan de gang op het internet, waarbij internetadressen worden gewijzigd om informatie te stelen. Dat meldt ICANN, de internationale instelling die internetadressen toewijst. (23/02 08u30 - Gazet van Antwerpen)
28x Geen geld voor combi’s maar federale politie koopt wel voor 25 miljoen euro dure limousinesDe federale politie koopt 49 gepantserde luxeberlines van de Mercedes S-klasse. Kostprijs: 25 miljoen euro, gespreid over zeven jaar, zeggen de politiebonden. Het onbegrip bij de bonden is groot. “Het is ellende troef. Onlangs moesten speurders per trein naar een huis­zoeking omdat er geen combi’s waren. Met het geld van die 49 limo’s hadden ze 350 broodnodige combi’s kunnen ­kopen.” (23/02 08u15 - Het Belang van Limburg)
28x Hoofd van vermoorde Susanna gevonden in vuilniszak met verschrikkelijke boodschap erbijSpeurders hebben het hoofd van een gekidnapte vrouw teruggevonden in de Mexicaanse regio Coatzacoalcos. Bij haar stoffelijke resten vonden ze een briefje met een lugubere boodschap. “Dit is mij overkomen omdat mijn man zo nodig stoer wilde doen. Omdat hij niet wilde betalen”, stond er geschreven. Haar echtgenoot had hen immers gesmeekt om te wachten, omdat hij de geëiste 200.000 euro niet zo snel beschikbaar kon maken. (23/02 07u30 - Het Nieuwsblad)
28x Amal Amjahid, een wereldtopper in Molenbeek: 'Zonder jiujitsu zat ik nu in de gevangenis'Voor Amal Amjahid is het BK jiujitsu, dit weekend in Pepinster, niet uitdagend genoeg. De zevenvoudig wereldkampioene heeft zich andere doelen gesteld. 'Ik wil impact hebben op de volgende generatie.' (23/02 05u15 - Knack)
28x Gemeenten krijgen subsidie voor preventieve gezondheidscampagnesGemeenten kunnen voortaan een subsidie krijgen om hun inwoners te stimuleren tot een gezonde leefstijl en hen te beschermen tegen... (23/02 04u45 - Het Laatste Nieuws)
28x Kwik klimt volgende week opnieuw richting 18 gradenHASSELTHet uitzonderlijk warme winterweer blijft aanhouden. “Dit weekend wordt het 14 tot 15 graden en begin volgende week klimt het kwik zelfs richting 18 graden”, zegt weerman Michel Nulens. Liefhebbers van terrasjes kunnen zich wel maar beter reppen, want vanaf de tweede helft van volgende week slaat het weer om. (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
28x Geen geld voor combi’s maar federale politie koopt wel voor 25 miljoen euro dure limousinesDe federale politie koopt 49 gepantserde luxeberlines van de Mercedes S-klasse. Kostprijs: 25 miljoen euro, gespreid over zeven jaar, zeggen de politiebonden. Het onbegrip bij de bonden is groot. “Het is ellende troef. Onlangs moesten speurders per trein naar een huis­zoeking omdat er geen combi’s waren. Met het geld van die 49 limo’s hadden ze 350 broodnodige combi’s kunnen ­kopen.” (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
28x Dit model is “te dik” voor modeshow MilaanHet Britse model Edie Campbell (28) is “too big”. Dat vindt toch een modemerk, dat weigerde zijn show op de Milaanse Fashion Week door haar te laten openen. De schoonheid postte het bericht op Instagram, terwijl ze een croissant opeet in haar badjas – maatje 36. Campbell deed al modellenwerk voor onder meer Chanel en Burberry, stond op de cover van de Britse ­Vogue en mocht wél meelopen op de laatste Fendi-catwalk van overleden mode-icoon Karl ­Lagerfeld. Het is niet de eerste keer dat ze zich kritisch uitlaat over de mode-industrie: vorig jaar deed ze een oproep voor privé paskamers voor modellen, en in november 2017 kaartte ze het misbruik aan waarmee modellen regelmatig worden geconfronteerd. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
28x Hoop op loondeal na truc met cijfers Lees meer > (23/02 01u43 - De Tijd)
27x Gouden krakeling of films voor peuters? Hier kunt u terecht voor een culturele tripOp verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op. (23/02 08u30 - VRT NWS)
27x Internet en domeinnamen bedreigd door ongeziene cyberaanvalEen golf cyberaanvallen van ongeziene omvang is momenteel aan de gang op het internet, waarbij internetadressen worden gewijzigd om informatie te stelen. Dat meldt ICANN, de internationale instelling die internetadressen toewijst. (23/02 08u15 - Het Nieuwsblad)
27x Open VLD wil lager btw-tarief voor duurzame productenOpen VLD pleit ervoor om duurzame producten goedkoper te maken. “Zo worden producenten gestimuleerd om in te zetten op duurzame producten en worden die ook goedkoper voor de consument”, zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten zaterdag in Het Belang van Limburg. “Btw is daar een goed instrument voor.” (23/02 08u15 - Het Nieuwsblad)
27x R. Kelly geeft zichzelf aan bij de politieDe Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly, al decennia van seksuele aanrandingen van jonge vrouwen beticht, is nu officieel aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik met verzwarende omstandigheden. Kelly heeft zich aangegeven bij de politie. (23/02 07u45 - Knack)
27x This land is your land: leven in een open gevangenisLees meer > (23/02 07u30 - VRT NWS)
27x “Hoe durf je!” Dient vliegschaamte de klimaatzaak?Flygskam – vliegschaamte – is een nieuwe trend die vanuit Scandinavië komt overwaaien: mensen opzadelen met een schuldgevoel omdat ze met het vliegtuig reizen. Maar is de schandpaal wel een effectieve leermethode? (23/02 06u15 - De Morgen)
27x CD&V: “Aanleg parking bij sporthal kost te veel”De aanleg van een nieuwe parking bij de sporthal op De Hoogt zou 657.000 euro kunnen kosten. Oud-burgemeester Jos Vinckx reageert furieus. “Die parking kost te veel. Dat kan zeker voor de helft van de prijs.” (23/02 03u30 - Gazet van Antwerpen)
27x Trump kiest miljonairsvrouw als nieuw VN-ambassadeurDonald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft vrijdag diplomate Kelly Knight Craft voorgedragen als ambassadrice van de VS bij de... (23/02 02u30 - Het Laatste Nieuws)
27x Trump nomineert diplomate Kelly Knight Craft als VS-ambassadrice bij VNDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag diplomate Kelly Knight Craft genomineerd als ambassadrice van de VS bij de Verenigde Naties. (23/02 01u45 - Knack)
27x ?Ze zeggen dat ik meer ondernemer ben dan dokter' Lees meer > (23/02 01u43 - De Tijd)
27x No deal voor dummies in tien vragen Lees meer > (22/02 23u42 - De Tijd)
26x Topwetenschapper wil blijven werken na 65: "Spijtig dat ik verplicht moet stoppen"Lees meer > (23/02 08u30 - VRT NWS)
26x Machtsstrijd in Venezuela wordt nu ook muzikaal uitgevochten: honderdduizenden wonen concert aan grens bijLees meer > (23/02 08u30 - VRT NWS)
26x Van misbruik beschuldigde zanger R. Kelly geeft zichzelf aan bij de politieDe Amerikaanse R&B-zanger R. (Robert) Kelly heeft zich aangegeven bij de politie, nadat hij officieel aangeklaagd werd voor tien gevallen van seksueel misbruik met verzwarende omstandigheden. (23/02 08u00 - De Standaard)
26x Voorpublicatie: 'Waarom is de democratisering aan de islamitische wereld voorbijgegaan?'In Het vervallen huis van de islam maakt de Nederlandse socioloog Ruud Koopmans een uitgebreide evaluatie van 's werelds op een na grootste religie. De conclusie is bikkelhard: het ontbeert de islamitische wereld aan democratie, vrijheid en economische ontwikkeling, en die problemen liggen voornamelijk aan de starre religieuze interpretatie. Knack biedt u graag een voorpublicatie aan. Volgende week leest u in Knack een uitgebreid gesprek met Ruud Koopmans. (23/02 07u45 - Knack)
26x “De meeste IS-vrouwen wilden al snel weg uit het kalifaat”‘Iedereen oordeelt over IS-vrouwen. Niemand praat met ze’, dacht Marion van San (Erasmus Universiteit Rotterdam), en dus nam de Antwerpse sociologe en criminologe maar zelf contact met Belgische en Nederlandse weduwen van Syrië-strijders in Koerdische kampen. “Ze deden wel stoer, maar eigenlijk waren de meesten kinderlijk naïeve meisjes.” (23/02 06u15 - De Morgen)
26x Open Vld wil lager btw-tarief voor duurzame productenOpen Vld pleit ervoor om duurzame producten goedkoper te maken. 'Zo worden producenten gestimuleerd om in te zetten op duurzame producten en worden die ook goedkoper voor de consument', zegt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten zaterdag in Het Belang van Limburg. 'Btw is daar een goed instrument voor.' (23/02 05u15 - De Morgen)
26x Jack russel ontsnapt ternauwernood aan de dood na eten van gif bij speelbosHet heeft er alle schijn van dat in Zandhoven een hondenhater aan het werk is. Vrijdagmorgen at de jack russel Lilly van Greet Tonnaer gif nabij het gemeentelijke speelbos. Dankzij het snelle optreden van de dierenarts kon de pup gered worden. (23/02 04u15 - Gazet van Antwerpen)
26x Bedrijvenpark Het Looi creëert 50 nieuwe jobsTessenderloProjectontwikkelaar Futurn is vrijdag van start gegaan met de werken aan het nieuwe bedrijvenpark Het Looi in de Hofstraat bij Tessenderlo. Het Looi is op termijn goed voor vijftig nieuwe banen. (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
25x Doorbraak in bijna 40 jaar oude verdwijningszaak: partner van vermiste vrouw gearresteerdDe Amerikaanse politie uit de staat Wisconsin heeft een doorbraak bereikt in de zaak rond de mysterieuze verdwijning van Dona Bayerl, de 38-jarige... (23/02 09u00 - Het Laatste Nieuws)
25x De schilder die het ?weireldploegsje' kocht Lees meer > (23/02 08u49 - De Tijd)
25x Stefan ging even naar het toilet. Twee minuten later waren zijn vrouw en dochter verdwenenHij ging even naar het toilet. Twee minuten later waren zijn vrouw en dochter verdwenen. Eind 2018 liepen er in ons land 165 dossiers van internationale kinderontvoering. Eén van die kinderen is Jessie, de 7-jarige dochter van Peltenaar Stefan Spooren (51). “Mijn dochter is begin 2017 door mijn vrouw ontvoerd in Peru. Ik heb haar al twee jaar niet meer gezien”, zucht Stefan. (23/02 07u30 - Het Nieuwsblad)
25x Dramatische beelden: man vast in brandend huisEr zijn heftige beelden verspreid van een woningbrand in het Nederlandse Hoogeveen. Op de video is te zien hoe brandweer en politie er alles aan doen om een man, die zich nog in de woning bevindt, te redden. Het zijn uiteindelijk de dappere buren die de man weten te redden. Verder raakten er twee andere mensen gewond. (23/02 07u30 - Het Nieuwsblad)
25x Met IS-vrouwen praten is niet hetzelfde als hun misdaden goedpratenTine Peeters is journalist bij De Morgen. (23/02 06u15 - De Morgen)
25x Sambou Yatabaré: “De mensen zien niet hoeveel kilometers ik loop”Een paar mindere matchen en de kritiek ten spijt is het ondenkbaar dat Sambou Yatabaré bij Antwerp uit de ploeg verdwijnt. Bölöni heeft de Malinese middenvelder, die volgende week 30 wordt, nódig. En hij is ook zinnens om te blijven. “Waarom zou ik weer veranderen? Met deze club kan ik misschien Europa in.” (23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen)
25x “Wij hebben het beste antwoord op de gele hesjes”“Wij hebben het beste antwoord op de gele hesjes”, zegt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. “Want wij willen dat de mensen meer nettoloon krijgen.” De partij heeft ook een getal voor ogen: minstens 100 euro per maand. Tegelijkertijd wil ze ook de groene hesjes plezieren. Voor alles waar het milieu beter van wordt, moet de btw zakken naar 6 procent. Van isolatiemateriaal tot gerecycleerde bekers. (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
25x Brusselse commissaris speelt nazideuntjes uit concentratiekampen op politiekantoorDe gewezen baas van de hondenbrigade van de politiezone Brussel Zuid ontkende de Holocaust en speelde in zijn kantoor de muziek die in de concentratiekampen werd gedraaid toen joden naar de gaskamers werden gebracht. Tegen de man loopt nu een onderzoek. Als hij schuldig wordt bevonden, zal hij zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. (22/02 21u00 - De Standaard)
24x Nauwelijks boetes voor wie 55-plussers thuislaat Lees meer > (23/02 09u50 - De Tijd)
24x Zelfgestookte sterke drank doodt minstens 84 mensen in IndiaIn Assam, in het noordoosten van India, zijn minsten 84 mensen omgekomen na het drinken van zelfgestookte sterke drank. Tweehonderd anderen werden in het ziekenhuis opgenomen. Een tweetal weken geleden kwamen in het noorden van het land ook al meer dan 100 mensen om bij een gelijkaardig voorval. (23/02 08u30 - De Standaard)
24x This land is your land: leven in een open gevangenis aan de grens tussen de VS en MexicoLees meer > (23/02 08u30 - VRT NWS)
24x Acht op de tien artsen slachtoffer van medische misserEen op de tien patiënten is het slachtoffer van een medisch incident. Nieuw onderzoek aan de KU Leuven legt bloot hoe ook zorgverleners daaronder lijden. Zij zijn second victim. (23/02 06u15 - De Morgen)
24x Waarom de elites maar best toegeven dat Jan Modaal gelijk heeftWe breken ons het hoofd over de vraag waarom de burger wereldwijd zo boos is. Eén ding staat vast: de gewone man en vrouw willen zich bevrijden van de elites. Maar wat komt daarna? Niet in staat tot het verzinnen van een toekomst wordt het verleden afgestoft, schrijft de Italiaanse auteur Alessandro Baricco. (23/02 06u15 - De Morgen)
24x ParendansLees meer > (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
24x Genk betaalde €453.000 aan valse facturen voor Peter MaesRacing Genk betaalde in 2015 en 2016 voor 453.000 euro aan valse scoutingfacturen om trainer Peter Maes in het zwart te betalen. Dat blijkt uit documenten die onze redactie kon inkijken. Documenten die ondertekend werden door ex-CEO Patrick Janssens en huidig financieel directeur Filip Aerden. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
24x Soedanese president roept noodtoestand uit en ontslaat zijn regeringDe Soedanese president Omar al-Bashir heeft vrijdag voor het hele grondgebied de noodtoestand opgeroepen en zijn regering plus de provinciale overheden ontslagen. Al twee maanden eisen betogers dat hij zelf opstapt. (22/02 22u00 - Knack)
23x Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vraagt meldpunt voor misbruikLees meer > (23/02 07u30 - VRT NWS)
23x Wie online gepest wordt, pest ook terugHASSELTMeer dan de helft van de Vlaamse jongeren (54 procent) was het afgelopen half jaar het slachtoffer van cyberpesten. Meer dan één op de tien werd zelfs bedreigd. “Opvallend is ook dat meisjes vaker het slachtoffer zijn van cyberpesten dan jongens”, zegt onderzoekster Sarah Van Haeken van de UCLL. (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
23x Joke Schauvliege trekt dan toch opnieuw lijst, al “is de klap nog niet helemaal verwerkt”Na haar ontslag was er even twijfel of het wel een goed idee was, maar nu is de knoop door­gehakt: oud-minister Joke Schauvliege trekt de Oost-Vlaamse CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
23x Zelfs na zijn dood helpt Aaron andere kankerpatiëntjes: “Hij was zo lief en zorgzaam”Aaron Dobbels (11) uit De Haan, die na vierjaar de oneerlijke strijd tegen de tumoren in zijn hoofd verloor, krijgt vandaag zijn afscheid. Voor zijn dood sprak hij nog een ultieme wens uit: ­zamel geld in voor andere kankerpatiëntjes. “Dat hij daaraan dacht, dat typeerde hem”, zegt zijn broer, Beau. “Hij was zorgzaam en had een immens verantwoordelijkheidsgevoel.” (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
23x Actie ‘Spijbelen voor het klimaat’ slaat over naar CanadaEnkele honderden middelbare scholieren zijn vrijdag de straat op getrokken in het centrum van het Montréal, in Canada, voor de bescherming van het... (23/02 00u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Stijlvol, strak en in het zwart: Lagerfeld krijgt afscheid precies zoals hij het gewild hadIn Nanterre, ten westen van Parijs, heeft de modewereld vrijdagnamiddag afscheid genomen van de legendarische ontwerper Karl Lagerfeld. Zijn laatste ‘outfit’: een stijlvolle, strakke kist, precies zoals hij het gewild had. (23/02 00u15 - Het Belang van Limburg)
23x Soedanese president roept noodtoestand uit en ontslaat regeringDe Soedanese president Omar al-Bashir heeft de noodtoestand uitgeroepen en heeft zijn regering en alle provinciale gouverneurs de laan uitgestuurd. In Soedan wordt al wekenlang geprotesteerd tegen het autoritaire bewind van al-Bashir. (22/02 23u15 - VRT NWS)
23x Washington ontzegt voorzitter van Congolese kiescommissie de toegang tot het grondgebiedDe VS hebben meerdere verantwoordelijken van de recente presidentsverkiezingen in Congo sancties opgelegd, zo blijkt vrijdag uit een mededeling van het State Department. (22/02 21u30 - Knack)
23x Jambon pareert kritiek op vingerafdruk op identiteitskaartOnderzoekers van de KU Leuven leggen een waslijst aan manco’s van de vingerafdrukken op de identiteitskaart bloot. De maatregel mist doeltreffendheid, er bestaan veiliger alternatieven en de technologie is verouderd. Binnenlandse Zaken pareert de kritiek. (22/02 19u30 - De Standaard)
22x Nederlands topmodel (20) ligt in coma na hartstilstand op vakantie in OostenrijkHet Nederlandse topmodel Lotte van der Zee (20) ligt in coma na een hartstilstand, zo laat haar familie via haar Instagram-account weten. “Het het grootste verdriet willen we jullie informeren over de reden van Lotte’s afwezigheid de afgelopen dagen”, zo luidt het emotioneel. (23/02 10u30 - Het Nieuwsblad)
22x Presidentsverkiezingen Nigeria gaan van start, één soldaat gedood bij aanval Boko HaramVandaag vinden in Nigeria de presidentsverkiezingen plaats, een week later dan voorzien. De stembusgang werd een week geleden op het laatste moment... (23/02 10u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Curaçao blokkeert verzending hulpgoederen voor VenezuelaOp het Nederlandse eiland Curaçao is een lading hulpgoederen bestemd voor Venezuela geblokkeerd. De autoriteiten beletten dat de containers op het... (23/02 09u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Ongeduldige trucker brengt BMW in de problemen en rijdt bestuurder van de wegOp de A2 in Nederland is donderdag een gevaarlijk situatie gefilmd. Op de beelden is te zien hoe een ongeduldige truckchauffeur een BMW in de problemen brengt wanneer hij wil invoegen. In de plaats van plaats te nemen achter de donkere wagen, wil de vrachtwagen ervoor rijden. Ook iets gefilmd op de weg? Mail de beelden naar verkeer@nieuwsblad.be. (23/02 09u45 - Het Nieuwsblad)
22x Bestuurder met liefst 281 kilometer per uur geflitst in zone van wegenwerkenHoewel je er overdag vaak in de file staat door wegwerkzaamheden, kan je ’s nachts wel goed doorrijden op de E411 tussen Aarlen en Sterpenich. Iets te goed, zo blijkt uit de resultaten van een flitscamera ter plaatse. Eén bestuurder werd onlangs geflitst met liefst 281 kilometer per uur. Ofwel ruim 190 per uur te snel, zo meldt het parket van Luxemburg. (23/02 09u30 - Het Nieuwsblad)
22x Johan Vansummeren over de straffe prestaties van Tim Wellens: “Tim kan enorm diep gaan en dat ook nog leuk vinden”Tim Wellens rijdt de pannen van het wielerdak. Na amper zes koersdagen heeft hij al drie streepjes mogen trekken achter zijn naam. Zijn exploot van vrijdag - winst in de tijdrit van de Ruta del Sol - is naar Belgische wielernormen zelfs vrij ongezien. Coach Paul Van den Bosch en huisanalist Johan Vansummeren nemen de sterke prestaties van de Truienaar onder de loep. (dasc) (23/02 08u00 - Het Belang van Limburg)
22x Gwendolyn Rutten (Open Vld): “Wij hebben het beste antwoord op de gele hesjes”“Wij hebben het beste antwoord op de gele hesjes”, zegt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. “Want wij willen dat de mensen meer nettoloon krijgen.” De partij heeft ook een getal voor ogen: minstens 100 euro per maand. Tegelijkertijd wil ze ook de groene hesjes plezieren. Voor alles waar het milieu beter van wordt, moet de btw zakken naar 6 procent. Van isolatiemateriaal tot gerecycleerde bekers. (23/02 08u00 - Het Belang van Limburg)
22x Sneltram rijdt sowieso naar Hasselts station, maar niemand weet hoeHasselt Wat in Maastricht niet kan, is in Hasselt een must: de Spartacustram zal hoe dan ook tot aan het station rijden. Hoe die daar op Hasselts grondgebied moet geraken, is ook na het overleg tussen het stadsbestuur en De Lijn-topman Roger Kesteloot nog niet duidelijk. (23/02 07u30 - Het Belang van Limburg)
22x Autovrije straten moeten Vlaamse wielersport reddenDe instroom van jongens en meisjes in de wielersport slabakt, en daar wil minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) iets aan doen. Hij roept op om meer straten autovrij te maken en BMX-terreinen aan te leggen. Twee actiepunten waarmee de minister de verantwoordelijkheid bij steden en gemeenten legt. “Maar dit alleen gaat de wielersport niet redden.” (23/02 07u30 - Het Nieuwsblad)
22x R. Kelly geeft zichzelf aan bij de politieDe Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly heeft zich aangegeven bij de politie, nadat hij officieel aangeklaagd werd voor tien gevallen van seksueel misbruik met verzwarende omstandigheden. Er was een arrestatiebevel tegen de zanger uitgevaardigd. Enkele ogenblikken nadat hij het politiebureau in Chicago was binnengegaan, werd hij door twee agenten geboeid weggebracht. (23/02 07u30 - Het Nieuwsblad)
22x Oscar-favoriet Christian Bale: “Ik was bang dat ik zelf een hartaanval zou krijgen”De race om de Oscar voor beste acteur zal zondagnacht wellicht eindigen op een fotofinish tussen Freddy Mercury en Dick Cheney. Die laatste wordt in Vice vertolkt door een onherkenbare – lees: kale en moddervette – Christian Bale. Een gesprek over kilo’s eieren naar binnen zwelgen, Satan bedanken en spijbelen voor het klimaat. (23/02 06u15 - De Morgen)
22x Actie ‘Spijbelen voor het klimaat’ slaat over naar CanadaEnkele honderden middelbare scholieren zijn vrijdag de straat op getrokken in het centrum van het Montréal, in Canada, voor de bescherming van het milieu. Ze deden dat in het kielzog van de internationale beweging van schoolgaande jeugd die protesteert tegen de politieke passiviteit rond klimaatverandering. (23/02 04u30 - De Morgen)
22x De kick van het ontsnappenSTABROEK/NEERPELTZondag wordt in het Antwerpse fort van Stabroek voor het eerst een Belgisch Kampioenschap escape room georganiseerd. Het fenomeen van ‘ontsnapkamers’ is in nauwelijks zes jaar tijd in België, en dan vooral in Vlaanderen, populair bij families, vrienden en collega’s. “We waren ook verrast dat bijna tweeduizend teams zich hadden ingeschreven voor de kwalificatierondes”, zegt Emile Derache van het comité van het BK. (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x StormBRUSSEL Storm op zee. De 17de-eeuwse marineschilder Ludolf Backhuysen laat Hollandse schepen vechten tegen genadeloze elementen. Maar nog is alles niet verloren. (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x Sp.a wil hele Vlaamse woningpark renoveren tegen 2035Lees meer > (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
22x Weet jij hoe je op rotonde moet rijden? Zes op tien doet het foutOp rotondes gebeuren heel wat ongevallen, zowel met auto’s als met fietsers en voetgangers. Mobiliteitsorganisatie Touring denkt na een steekproef te weten hoe dat komt: de meeste ­bestuurders hebben er geen benul van hoe ze het best op een rotonde rijden. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
22x Stijlvol, strak en in het zwart: Lagerfeld krijgt afscheid precies zoals hij het gewild hadIn Nanterre, ten westen van Parijs, heeft de modewereld vrijdagnamiddag afscheid genomen van de legendarische ontwerper Karl Lagerfeld. Zijn laatste ‘outfit’: een stijlvolle, strakke kist, precies zoals hij het gewild had. (23/02 00u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Nederlands topmodel (20) in coma na hartstilstandHet Nederlandse model Lotte van der Zee (20) ligt al twee dagen in coma na een hartstilstand tijdens een vakantie in Oostenrijk. Dat delen haar... (22/02 22u30 - Het Laatste Nieuws)
21x E313 richting Antwerpen volledig versperd door ongevalDe E313 richting Antwerpen is deze ochtend volledig versperd door een ongeval in de werfzone ter hoogte van Geel-Oost. Op de enige beschikbare... (23/02 11u00 - Het Laatste Nieuws)
21x De paniekgreep van de premier: wat wordt zijn plek in de politieke geschiedenis?De volgende maanden worden cruciaal voor de plek van Charles Michel (MR) in de politieke geschiedenis. Wordt hij de eerste Franstalige premier sinds Paul-Henri Spaak in de jaren 40 die meer dan één opeenvolgende regering kan leiden, of blijft zijn Zweedse coalitie een mislukt experiment? (23/02 09u15 - De Morgen)
21x Levenslang in volstrekt onnatuurlijke seksuele onthouding leven: ziedaar de bron van alle kwaadMark Coenen gaat op wandel met de week. (23/02 09u15 - De Morgen)
21x Deze Limburgse amateurclub mag Divock Origi tot zijn fans rekenenDe contractverlenging van Willem Ofori eerder deze week had minstens drie positieve gevolgen voor Sporting. Eén: de club verzekerde zich voor twee extra seizoenen van zijn sterkhouder. Twee: Hij overtuigde hiermee heel wat andere toppers om ook hun handtekening te zetten. Drie: Hasselt heeft nog zeker twee jaar niemand minder dan de absolute topspits Divock Origi als fan. (23/02 08u00 - Het Belang van Limburg)
21x Gelegenheidskok Yohann Boli serveert het recept om Zebra’s te kloppenGekruide assists, gevolgd door een trosje goals, geserveerd op een bedje van een goeie pot voetbal. Als STVV erin slaagt om zondagavond tegen play-off 1-concurrent Charerloi een topgerecht te serveren, lijkt het broodje van de Kanaries zo goed als gebakken. Dé man die met de juiste ingrediënten de perfecte mix kan samenstellen, is spits in vorm Yohan Boli. Als gelegenheidskok in zijn favoriete Italiaans restaurant Uno Due gaf hij ons al een voorsmaakje. “Ik wil met Sint-Truiden Europa in, waarom niet?” (23/02 08u00 - Het Belang van Limburg)
21x Steeds meer indicaties voor derde wolf in LimburgPeerVrijdagmorgen is in een weide in Wauberg (Peer) een bloedbad aangetroffen: twee schapen zijn er doodgebeten, een derde was zo zwaargewond dat de dierenarts het liet inslapen. Het is wachten op de DNA-analyse, maar alles wijst op een ‘wolvenkill’. “De wolven zitten hier nu. Waar wij met z’n allen voor moeten zorgen is dat ze het wild in de natuur verkiezen boven makkelijke prooien. De enige manier om daarin te slagen is door alle schapen in de regio ’s nachts te beschermen”, zegt Koen Thijs, regiobeheerder Noordoost-Limburg bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). (23/02 08u00 - Het Belang van Limburg)
21x Meer autovrije straten en BMX-terreinen moeten Vlaamse wielersport reddenDe instroom van jongens en meisjes in de wielersport slabakt, en daar wil minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) iets aan doen. Hij roept steden en gemeenten op om meer straten autovrij te maken en BMX-terreinen aan te leggen. Dat berichten Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen vandaag. (23/02 05u45 - De Morgen)
21x Nauwelijks boetes voor wie 55-plussers thuislaatSlechts een twintigtal bedrijven betalen al boetes omdat ze 55-plussers betaald thuis laten zitten. De vrees is dat veel bedrijven dat niet aangeven om de boete te ontlopen, bericht De Tijd vandaag. (23/02 05u00 - De Morgen)
21x De PiepelDe minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten. (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x 1,1Lees meer > (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
21x Tom Waes wordt weer even acteur: “Mijn dochter hield haar hart vast”De ontdekkingsreiziger maakt plaats voor de acteur: Tom Waes (50) vertolkt in Undercover een flik die op een camping maatjes wordt met een Nederlandse xtc-baron. Waes amuseerde zich te pletter, maar kijkt bang uit naar de reacties: “Ik hoop dat de mensen mij aanvaarden als acteur.” (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
21x Zweden die “te veel” vliegen worden aan de schandpaal genageldZweden die “te veel” het vliegtuig nemen, riskeren sinds kort online aan de schandpaal genageld te worden door een groep die zichzelf de aningslösa influencers (nietsvermoedende influencers) noemt. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
21x Trump kiest miljonairsvrouw als nieuwe VN-ambassadeurDonald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft vrijdag diplomate Kelly Knight Craft voorgedragen als ambassadrice van de VS bij de Verenigde Naties. Indien haar benoeming bevestigd wordt door de Senaat, zal ze Nikki Haley vervangen.  (23/02 03u15 - De Morgen)
21x Koen Metsu (N-VA): “Soms verdenk ik Bart De Wever van profetische gaven”Geen politicus had in verhouding met het aantal inwoners meer stemmen dan Koen Metsu bij de lokale verkiezingen. “Maar ik ben niet beginnen zweven, nog geen nanoseconde”, zegt de N-VA-burgemeester van Edegem. In het parlement zijn veiligheid en andere binnenlandse zaken zijn specialiteit. De IS-strijders hebben er volgens hem zelf voor gekozen om te gaan vechten in landen waar de doodstraf bestaat. Een gesprek over executies, Edegem, zijn vriendschap met Francken en liefde en leed in zijn gezinsleven. (23/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
21x Waarom Greta Thunberg is wie ze isNa de doortocht van Greta Thunberg in Brussel stonden sociale media bol van warme steunbetuigingen aan de Zweedse activiste. Mara het regende ook zure opmerkingen. Opvallend: vooral haar autismespectrumstoornis bleek een mikpunt van spot. (22/02 20u15 - De Standaard)
20x Weet jij hoe je op rotonde moet rijden? Zes op tien doet het foutOp rotondes gebeuren heel wat ongevallen, zowel met auto’s als met fietsers en voetgangers. Mobiliteitsorganisatie Touring denkt na een steekproef te weten hoe dat komt: de meeste ­bestuurders hebben er geen benul van hoe ze het best op een rotonde rijden. (23/02 10u15 - Het Belang van Limburg)
20x Topwetenschapper wil blijven werken na 65: "Spijtig dat ik verplicht zou moeten stoppen"Lees meer > (23/02 09u45 - VRT NWS)
20x Nederlandse verkiezingskandidaat voor D66 is ook actief als homo-escort: “Bijna alleen maar positieve reacties”Remco Vonk, een kandidaat voor de Nederlandse D66 bij de komende Provinciale Statenverkiezingen in Nederland, is naast student rechten en sociologie ook actief als homo-escort. Een bijbaan die hem veel positieve reacties oplevert, zo zegt hij zelf. Ook van premier Mark Rutte. “Ik vind het belangrijk dat je er bent voor andere mensen. Nou, deze meneer is er zeer voor andere mensen”, aldus Rutte. (23/02 09u45 - Het Nieuwsblad)
20x Afscheid van Karl Lagerfeld in woord en beeldAfgelopen dinsdag overleed mode-icoon Karl Lagerfeld. Een ode aan de man die de controverse nooit uit de weg ging. (23/02 09u15 - De Morgen)
20x Zo geraakte het zwarte geld van KRC Genk bij Peter Maes“Ik heb de truitjes niet geteld, maar het zullen er 26 geweest zijn.” “60 zal je bedoelen. Een grote envelop. Dat moet in een zak.” Spelersmakelaar Dejan Veljkovic en trainer Peter Maes spraken in codetaal als ze het over betalingen in zwart geld hadden. Met naar schatting 2,5 miljoen euro cash geld over een hele carrière was Peter Maes de ongekroonde koning van de verdoken betalingen. Niet alleen Lokeren, maar ook Racing Genk speelde het spel mee. (23/02 07u30 - Het Belang van Limburg)
20x R. Kelly gearresteerd voor seksueel misbruikDe Amerikaanse artiest R. Kelly (52) is vrijdagavond gearresteerd toen hij zich meldde op het hoofdbureau van politie in Chicago. Hij wordt aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik. (23/02 05u15 - Trouw)
20x In de ban(k) van een gijzelingAntwerpen/HasseltEen gijzeling in de Fides-bank dreigt slecht af te lopen. Samen met vier andere zwaarbewapende agenten haast ik me naar binnen. Een half uur lang proberen we onschuldige slachtoffers te redden. Alleen zijn die er in realiteit niet. Net zoals er ook geen gijzeling en zelfs geen bank is. Een virtual-realitybril, een nepwapen en een ‘rugzak’ met sensoren zijn genoeg om te vergeten dat we eigenlijk als gekken door een lege hal rennen en kruipen. Het spel, gebaseerd op de VIER-serie ‘De Dag’, komt vanaf 26 februari naar Park H, de vroegere Grenslandhallen. Wij testten het al uit in Antwerpen. (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
20x Waarom kunnen de lonen nu plots wel meer stijgen?De lonen mogen de komende twee jaar dan toch met maximaal 1,1 procent stijgen bovenop de index en niet met 0,8 procent zoals daarvoor was vastgelegd. Die eerste onderhandelingsmarge vonden de bonden veel te weinig. Na hun nationale staking liet minister Kris Peeters (CD&V) de berekeningen nog eens overdoen op basis van de lagere inflatie. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
20x 'Verenigde Staten en China breiden handelsbesprekingen uit'Amerikaanse en Chinese onderhandelaars hebben vrijdag besloten dat zij hun handelsbesprekingen verder gaan uitbreiden. President Donald Trump zei dat hij hoopt om met de Chinese president Xi Jinping volgende maand een overeenkomst te bereiken. (23/02 02u45 - Nu.nl Economie)
20x Dit model is ?te dik? voor modeshow MilaanLees meer > (23/02 02u44 - Nieuwsblad: Life)
20x ‘Mensen hebben de online revolutie onderschat’De Amerikaanse historica en Washington Post-columnist Anne Applebaum is gespecialiseerd in desinformatie en de bestrijding daarvan. „We moeten kijken naar het elimineren van anonimiteit op internet.” (23/02 02u30 - NRC.nl: Wetenschap)
20x Hou controle over jihadstrijdersGeharde jihadstrijders zijn potentiële aanslagplegers. Maar vertrouw op de Nederlandse contraterrorisme aanpak, schrijven Edwin Bakker en Renske van der Veer. (23/02 02u30 - NRC.nl: Wetenschap)
20x Venezolaans leger schiet bij grens op eigen bevolking: twee dodenNabij de grens tussen Venezuela en Brazilië zijn vrijdag twee doden gevallen toen Venezolaanse militairen het vuur openden op de lokale bevolking die probeerde te voorkomen dat regeringstroepen de grens sloten. (23/02 02u30 - Gelderlander)
20x Een mamadag, ik moet er niet aan denkenIk wil op een doordeweekse dag niet de grote Dinosaurus-atlas doornemen. Ik wil het Internet uitlezen over glycogeen synthase kinase 3β in het endometrium. (23/02 02u30 - NRC Handelsblad)
20x Politievakbond: “Geen geld voor combi’s, maar wel voor 49 luxelimo’s”De federale politie koopt 49 gepantserde luxe-berlines, Mercedessen S-klasse. Kostprijs: zo’n 25 miljoen euro, gespreid over zeven jaar. Politiebonden hebben vragen bij het contract. “Met het geld hadden ze 350 broodnodige combi’s kunnen aanschaffen.” (23/02 02u15 - Gazet van Antwerpen)
20x IS-strijders in Irak berechten? "Achter de schermen beweegt veel in Irak"Lees meer > (22/02 22u00 - VRT NWS)
19x Bestuurder (29) op slag dood na botsing op E17Op de E17 in Waasmunster is in de nacht van vrijdag op zaterdag een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een 29-jarige bestuurder uit Sint-Niklaas reed om 5 uur met zijn auto achteraan in op een vrachtwagen en was op slag dood. (23/02 10u45 - Het Belang van Limburg)
19x Colombia blaast gebouw op waar Pablo Escobar woondeColombia heeft in de stad Medellin het gebouw waar de beruchte drugsbaron Pablo Escobar ooit woonde opgeblazen omdat het een toeristische trekpleister was geworden. (23/02 10u45 - De Morgen)
19x Voormalig IS-kindsoldaat: 'Vroeger maakte ik gewonden. Nu wil ik ze genezen'Terwijl in Syrië de strijd om de allerlaatste kruimel IS-grond in volle gang is, wordt in een dorpje ver van de frontlinie in alle rust en stilte gewerkt aan de rehabilitatie van de kindsoldaten van het kalifaat. (23/02 10u00 - Knack)
19x David Goffin hoopt Tsitsipas te verrassen in halve finale ATP MarseilleDavid Goffin (ATP 24) staat in Marseille voor het eerst dit jaar in de halve finales van een ATP-toernooi. De Luikenaar neemt het zaterdag op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 12). Goffin verwacht een “heel moeilijke” wedstrijd. (23/02 10u00 - Het Belang van Limburg)
19x Graag een vrank en vrije pers, zonder infuus aan subsidiesDe federale regering in lopende zaken komt met een wetsvoorstel om alle BTW-tarieven voor de verkoop van journalistieke publicaties gelijk te trekken, ongeacht of die nu verschijnen in print of digitaal. Uitgever Wouter Verschelden noemt het een 'mijlpaal'. Hij vraagt zich af of de politiek nu de 'tweede, noodzakelijke stap gaat zetten': het schrappen van een federale subsidie die Bpost krijgt om kranten en tijdschriften op tijd aan huis te leveren. (23/02 09u45 - VRT NWS)
19x Meyrem Almaci geeft aftrap van verkiezingscampagne van Groen: "Ecorealisme van N-VA is stap naar econegationisme"'De volgende regering moet een klimaatcoalitie zijn', zodat het 'getreuzel' rond de klimaatmaatregelen kan stoppen. Dat zegt Groen-voorzittter Meyrem Almaci in 'De ochtend' op Radio 1. Haar partij trapt vandaag de verkiezingscampagne officieel op gang. (23/02 09u45 - VRT NWS)
19x Aantal interlandelijke adopties historisch laagVorig jaar vonden amper 32 buitenlandse kinderen via adoptie een nieuwe thuis bij een Vlaams gezin. In 2017 waren dat er nog 59 en in 2012 zelfs nog 122. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). Na 2012, het jaar waarin het parlement een nieuw decreet op interlandelijke adoptie goedkeurde, ging het aantal interlandelijke adopties sterk naar beneden. (23/02 09u15 - De Morgen)
19x VRT NWS en Vlaams Parlement willen informeren over politiek en democratieVlaams Parlement en VRT NWS lanceren samen de EDUbox, een educatief project om leerlingen en studenten te informeren over politiek en democratie. Het is een fysieke box met fiches, gekoppeld aan een breed digitaal luik op VRT.be, YouTube en Instagram, met beeldmateriaal op maat van jongeren. (23/02 09u15 - De Morgen)
19x De Britse auto-industrie gaat piepend en remmend langs het brexitravijnDe Britse auto-industrie is wel wat pieken en dalen gewend, maar de aankomende brexit belooft voorlopig niet veel goeds. De ene na de andere autobouwer sluit fabrieken. Honda was deze week de jongste in de rij. (23/02 06u15 - De Morgen)
19x Gemeenten krijgen subsidie voor preventieve gezondheidscampagnesGemeenten kunnen voortaan een subsidie krijgen om hun inwoners te stimuleren tot een gezonde leefstijl en hen te beschermen tegen gezondheidsrisico's. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V). (23/02 04u45 - De Morgen)
19x Verenigde Staten en China willen handelsbesprekingen uitbreidenAmerikaanse en Chinese onderhandelaars hebben vrijdag gezegd dat ze voornemens zijn om hun handelsbesprekingen verder gaan uitbreiden. President Donald Trump zei dat hij hoopt om met de Chinese president Xi Jinping volgende maand een overeenkomst te bereiken. (23/02 04u30 - Nu.nl Economie)
19x Subsidies voor wie samenwerkt rond gezondheidszorgBrusselKleine gemeenten die willen inzetten op preventieve gezondheidszorg, kunnen hier geld voor krijgen van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). “Ze kunnen werken rond allerlei thema’s: drugs, alcohol, vaccinatie, valpreventie en kankerscreening.” (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x De nieuwste manier om kinderen te pesten: één tegen allen in Whatsapp-groepKinderen worden steeds vaker gepest in geheime online groepen. Het is pest-expert Gie ­Deboutte die waarschuwt voor de trend. Tijdig ingrijpen als leerkracht of ­ouder wordt zo wel heel moeilijk. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
19x CD&V: “Aanleg parking bij sporthal kost te veel”De aanleg van een nieuwe parking bij de sporthal op De Hoogt zou 657.000 euro kunnen kosten. Oud-burgemeester Jos Vinckx reageert furieus. “Die parking kost te veel. Dat kan zeker voor de helft van de prijs.” (23/02 03u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
19x Geen reden tot uitstel: controle op gebedshuizen is een goede manier om extremisme te bestrijdenNiet dat de onderzoekers van de KULeuven hun werk niet goed hebben gedaan of dat het plan dat minister Homans nu voorstelt voor de erkenning van gebedshuizen niet deugt, maar waarom moet het in godsnaam zo lang duren eer er een fatsoenlijke regeling getroffen wordt? Wat is de zin van al die vertraging? (23/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Blije gezichten in vernieuwde feestzaalDe inwoners van Voortkapel (Westerlo) kunnen weer volop genieten van hun polyvalente zaal. Die was sinds september van vorig jaar gesloten voor renovatiewerken. Vooral het dak en de keuken waren versleten. (23/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
19x Koen Metsu (N-VA): “Soms verdenk ik Bart De Wever van profetische gaven”Geen politicus had in verhouding met het aantal inwoners meer stemmen dan Koen Metsu bij de lokale verkiezingen. “Maar ik ben niet beginnen zweven, nog geen nanoseconde”, zegt de N-VA-burgemeester van Edegem. In het parlement zijn veiligheid en andere binnenlandse zaken zijn specialiteit. De IS-strijders hebben er volgens hem zelf voor gekozen om te gaan vechten in landen waar de doodstraf bestaat. Een gesprek over executies, Edegem, zijn vriendschap met Francken en liefde en leed in zijn gezinsleven. (23/02 02u15 - Gazet van Antwerpen)
19x “Bezoekers museum Grand Canyon blootgesteld aan radioactieve straling”Bijna 20 jaar werden werknemers en bezoekers in een Grand Canyon-museum blootgesteld aan straling, veroorzaakt door uranium dat in emmers lag. Dat... (22/02 22u45 - Het Laatste Nieuws)
18x Britse ministers hinten op brexit-uitstel Lees meer > (23/02 10u50 - De Tijd)
18x Basketbalploeg Luik voorlopig beschermd tegen schuldeisersDe aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie door basketbalclub Luik is goedgekeurd, waardoor het tijdelijk beschermd is tegen schuldeisers. Dat meldt La Dernière Heure zaterdag. (23/02 10u45 - Het Belang van Limburg)
18x E313 versperd door zwaar ongeval met vrachtwagenOp de E313 richting Antwerpen is zaterdagmorgen een ernstig ongeval gebeurd met een vrachtwagen ter hoogte van Geel-Oost. De rijbaan richting Antwerpen is er volledig versperd. (23/02 10u45 - Gazet van Antwerpen)
18x Bestuurder (29) op slag dood na botsing op E17Op de E17 in Waasmunster is in de nacht van vrijdag op zaterdag een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een 29-jarige bestuurder uit Sint-Niklaas reed om 5 uur met zijn auto achteraan in op een vrachtwagen en was op slag dood. (23/02 10u45 - Gazet van Antwerpen)
18x Topwetenschapper wil af van verplicht pensioenTopwetenschapper Peter Carmeliet, verbonden aan de KU Leuven, pleit er voor om wetenschappers niet langer op verplicht emiraat te sturen op hun 65ste. ‘Ik zou het spijtig vinden om te moeten stoppen’, zegt Carmeliet, zelf 59, aan de VRT. (23/02 10u30 - De Standaard)
18x Weet jij hoe je op rotonde moet rijden? Zes op tien doet het foutOp rotondes gebeuren heel wat ongevallen, zowel met auto’s als met fietsers en voetgangers. Mobiliteitsorganisatie Touring denkt na een steekproef te weten hoe dat komt: de meeste ­bestuurders hebben er geen benul van hoe ze het best op een rotonde rijden. (23/02 10u15 - Gazet van Antwerpen)
18x De planeet en de samenleving slaan terug en het doet pijnMark Elchardus is emeritus professor sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel en opiniemaker bij De Morgen. Zijn column verschijnt elke zaterdag. (23/02 10u15 - De Morgen)
18x Waarom blijft de man zich zo saai kleden?De verfrissende ontwerpen waarin we mannen over de catwalk of de rode loper zien wandelen, sijpelen nog te weinig door naar het straatbeeld. Sterker: daar blijft het opvallend grijs. Terwijl er wel degelijk kleur en durf te vinden is voor wie ernaar zoekt. Waar loopt het mis? (23/02 10u15 - De Morgen)
18x Alison Van Uytvanck staat na marathonmatch in halve finales van WTA BoedapestAlison Van Uytvanck (WTA 50) heeft zich vrijdag gekwalificeerd voor de halve finales op het WTA-toernooi in Boedapest (hard/250.000 dollar). De Grimbergse, het eerste reekshoofd, haalde het na meer dan twee uur tennis in drie sets (3-6, 6-1 en 6-4) van de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 126). (23/02 10u00 - Het Belang van Limburg)
18x Nederlandse politie verstopt camera’s in skiboxenDe Nederlandse politie zet sinds kort onopvallende auto’s in met skiboxen en fietsdragers op het dak waarin camera’s verstopt zijn die overtredingen van weggebruikers vastleggen. Dat schrijft de krant De Telegraaf. (23/02 09u45 - De Standaard)
18x Verkiezingen in Nigeria: Welke zeventiger wordt president van de grootste economie van Afrika?In Nigeria zijn het eindelijk presidentsverkiezingen. Vorig weekend werden ze nog in extremis uitgesteld door de kiescommissie. Het West-Afrikaanse land heeft een zeer jonge bevolking, amper drie procent is ouder dan 65 jaar. Maar de jonge bevolking krijgt geen verjonging aan de top. Tientallen kandidaten voelen zich geroepen om verbetering te brengen. Toch dreigen het inspiratieloze verkiezingen te worden tussen twee oudgedienden. De twee grote kanshebbers zijn namelijk: huidig president Muhammadu Buhari van de All Progressives Congress (APC) partij en oppositiekandidaat Atiku Abubakar van de Peoples Democratic Party (PDP). (23/02 09u45 - VRT NWS)
18x R. Kelly geeft zichzelf aan bij de politieDe Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly heeft zich aangegeven bij de politie, nadat hij officieel aangeklaagd werd voor tien gevallen van seksueel misbruik met verzwarende omstandigheden. Er was een arrestatiebevel tegen de zanger uitgevaardigd. Enkele ogenblikken nadat hij het politiebureau in Chicago was binnengegaan, werd hij door twee agenten geboeid weggebracht. (23/02 09u45 - Het Belang van Limburg)
18x Venezuela sluit grensposten met Colombia om hulpgoederen tegen te houdenVenezuela heeft de grens met Colombia afgesloten in de westelijke staat Tachira, die grenst aan de Colombiaanse stad Cúcuta. Oppositieleider Juan Guaido is van plan om van daaruit humanitaire hulp het land binnen te loodsen. (23/02 09u15 - De Standaard)
18x Horrorkoppel VS schuldig aan mishandeling twaalf kinderenDavid en Louise Turpin, die vorig jaar gearresteerd werden nadat aan het licht kwam dat ze twaalf van hun dertien kinderen jarenlang mishandelden en uithongerden, hebben vrijdag schuldig gepleit aan foltering en misbruik. Het duo gaat voor minstens 25 jaar de cel in. (23/02 05u01 - BN/DeStem)
18x R. Kelly meldt zichzelf op politiebureau ChicagoR. Kelly heeft zichzelf vrijdagavond gemeld bij een politiebureau in Chicago. Dat meldt Variety. De planning is dat hij op zaterdag verhoord zal worden. (23/02 04u30 - Nu.nl)
18x Coach en huisanalist Johan Vansummeren nemen prestaties Tim Wellens onder de loepTim Wellens rijdt de pannen van het wielerdak. Na amper zes koersdagen heeft hij al drie streepjes mogen trekken achter zijn naam. Zijn exploot van vrijdag - winst in de tijdrit van de Ruta del Sol - is naar Belgische wielernormen zelfs vrij ongezien. Coach Paul Van den Bosch en huisanalist Johan Vansummeren nemen de sterke prestaties van de Truienaar onder de loep. (dasc) (23/02 03u45 - Het Belang van Limburg)
18x Krachtmeting tussen Guaido en Maduro draait uit op muzikaal duel aan de grensOppositieleider Juan Guaido heeft vrijdag het gerechtelijke verbod naast zich neergelegd om het land te verlaten en heeft zich naar de Colombiaanse kant van de grens begeven. Daar was een concert aan de gang om humanitaire hulp in het land toe te laten. (23/02 03u15 - De Morgen)
18x Rukker & TuckerZullen de bisschoppen en kardinalen in Rome met natte kwijlmonden babbelen over dat heerlijke, opwindende kindermisbruik en liedjes van Michael Jackson draaien? (23/02 02u45 - NRC.nl: Wetenschap)
18x Een ‘hele goede morgen’? Liever zegt Buma: we worden bedrogen, mensenDeze week: een geslaagde spinoorlog van het CDA.Ofwel: hoe Buma het klimaatakkoord steeds verder weet te ondermijnen. (23/02 02u45 - NRC Handelsblad)
18x Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen weekDe fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden. (23/02 02u30 - NRC Handelsblad)
18x Wim Van der Borght, de man die Laundry Day durfde te veranderen: “Misschien krijg ik te weinig complimenten”… zegt medeorganisator Wim Van der Borght. Wie het Belgische festivalnieuws een beetje volgt, herkent die zinsnede. Maar haast niemand die Wim Van der Borght zélf kent. Nochtans is de uit Deurnese grond opgetrokken ondernemer een van de meest invloedrijke figuren in de Antwerpse horeca. “Misschien krijg ik te weinig complimenten.” (23/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x Hoe de war on drugs een oorlog tussen politici en politiediensten werdBegin 2018 werd in het Antwerpse havenhuis het Stroomplan, het alomvattende strijdplan tegen de drugsmaffia, voorgesteld aan de internationale pers. Eén jaar later lijkt de Antwerpse war on drugs vooral een oorlog tussen politici en de betrokken politiediensten. (23/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x “Wat ik die 14 dagen van huis het hardst ga missen? Mijn televisie!”Het is stilaan een traditie dat Avalympics uit Geel een van de sterkhouders van ons land is op grote internationale wedstrijden voor G-atleten. Met 35 personen in acht verschillende disciplines is de sportkoepel ook op de Special Olympics in Abu Dhabi sterk vertegenwoordigd. Daar nemen ze het op tegen het kruim van de wereld. (23/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x Huiszoeking in politiekantoor Anderlecht, onderzoek naar mogelijk racistische commissarisDe algemene Inspectie van de politie viel vandaag binnen in een commissariaat in de Brusselse gemeente Anderlecht in het kader van een onderzoek naar oplichting. Daarnaast loopt er ook een tweede onderzoek naar een politieman uit datzelfde bureau voor racisme en pesterijen op het werk. Op welke manier deze twee onderzoeken naar politiemensen in Anderlecht verband houden, is onzeker. (22/02 21u00 - VRT NWS)
18x Twee mensen gedood bij incident aan grens tussen Venezuela en BraziliëBij botsingen tussen Venezolaanse soldaten en de inheemse bevolking aan de grens tussen Venezuela en Brazilië zijn vrijdag twee mensen gedood en vijftien anderen gewond geraakt. Dit heeft de mensenrechten-ngo Kapé Kapé gemeld. (22/02 20u00 - Knack)
17x Nieuwe wijkagenten op komstVanaf maart wordt Davy Burrick de nieuwe wijkagent op de Boskant. Zijn collega Dirk Vrancken gaat in de loop van dit jaar aan de slag als wijkagent in Heppen. (23/02 10u45 - Het Belang van Limburg)
17x Basketbalploeg Luik voorlopig beschermd tegen schuldeisersDe aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie door basketbalclub Luik is goedgekeurd, waardoor het tijdelijk beschermd is tegen schuldeisers. Dat meldt La Dernière Heure zaterdag. (23/02 10u45 - Gazet van Antwerpen)
17x Pukkelpop deelt nieuwe naam: ook Post Malone van de partijNa de 93 namen die afgelopen de voorbije twee weken mondjesmaat gelost werden, lost Pukkepop zaterdagochtend nog een naam. Post Malone zakt op vrijdag a6 augustus af naar onze contreien. (23/02 10u30 - Het Belang van Limburg)
17x Vanaf vandaag: alles wat u moet weten over het wielerjaar in onze wielergidsNaar jaarlijkse gewoonte bundelen we alles wat u moet weten over het wielerseizoen in een praktische en volledige gids. 74 pagina’s met alle mogelijke details: de ploegen, de renners, de wedstrijden en hun parcours… (23/02 10u30 - Gazet van Antwerpen)
17x Standard-speler Razvan Marin trapt Vadis Odjidja zomaar aan zonder bal in de buurt… en komt weg met geelDe topper tussen AA Gent en Standard (2-1) van vrijdagavond ontspoorde even in blessuretijd. Standard-middenvelder Razvan Marin zocht zijn directe tegenstander Vadis Odjidja (AA Gent) op en trapte hem na een potje bekvechten langs achter aan. Tot ontsteltenis van de Ghelamco Arena bedacht scheidsrechter Erik Lambrechts, die nochtans een goede wedstrijd floot, de Roemeen maar met een gele kaart en greep ook de videoref niet in. (23/02 10u30 - Het Nieuwsblad)
17x Weerbericht: “Zonnig weekend met frisse nachten”Zaterdagochtend lossen nevel en plaatselijke mistbanken snel op. Overdag is het zonnig met af en toe enkele hoge sluierwolken. Het wordt erg zacht met maxima van 8 tot 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost, meldt het KMI. (23/02 10u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Moet het betalen voor een donororgaan bespreekbaar worden?Een voor- en een tegenstander gaan in duel over een hot issue. Deze week: moet het betalen voor een donororgaan bespreekbaar worden? Econoom Mario Macis en professor emeritus Paul Schotsmans (r.) kruisen de degens. (23/02 10u15 - De Morgen)
17x Ruim 400 lichamen geschonken aan Vlaamse universiteiten voor onderzoekIn 2018 zijn er 443 lichamen geschonken aan de Vlaamse universiteiten voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Dat is een lichte stijging tegenover 2017. Dat blijkt uit een rondvraag bij de universiteiten. De onderzoekers stellen tevreden vast dat steeds meer mensen eraan denken om hun lichaam aan de wetenschap te schenken, maar het mogen er zeker nog meer zijn. (23/02 10u00 - De Morgen)
17x Politievakbonden verontwaardigd over aankoop tientallen luxewagensDe vakbonden bij de federale politie zijn verontwaardigd over de aankoop van tientallen gepantserde luxewagens. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De wagens zouden worden aangekocht voor de speciale eenheden bij de politie en voor de beveiliging van buitenlandse staatshoofden. Het zou gaan om een aanbesteding van 25 miljoen euro. De vakbonden vinden dat het geld beter besteed zou moeten worden. (23/02 09u45 - VRT NWS)
17x Het zijn de extremen die de toon op sociale media bepalenÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. (23/02 06u15 - BN/DeStem)
17x Dramatisch is zacht uitgedrukt: deze Oscarspeeches nagelden iedereen aan de grondMorgen worden de meest belangrijke prijzen in de filmwereld uitgereikt: de Academy Awards, beter bekend als de Oscars. Om af te tellen serveren wij... (23/02 06u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
17x Afscheid van Kevin Pauwels: “Wie weinig zegt, kan ook niet veel verkeerd zeggen”Zondag neemt de veldritsport afscheid van een markant figuur. Kevin Pauwels (34, Marlux - Bingoal) hangt in Oostmalle zijn crossfiets aan de haak. Met Pauwels verdwijnt een sportieve hoogvlieger – twee wereldtitels bij de jeugd, tweemaal eindwinnaar van de wereldbeker, meer dan dertig profzeges – van het toneel. Maar meer nog dan om zijn sportieve prestaties groeide Kevin Pauwels uit tot een cultfiguur door de persoon die hij was: introvert, bescheiden, de verbale underdog. Maar onderschat hem niet: Kevin Pauwels is niet het kneusje waarvoor u (en ik) hem soms versleten. Wie lacht met Kevin Pauwels, lacht vooral met zichzelf. Aan de hand van tien personages fietsen we samen met de Kalmthoutenaar doorheen de carrière en het teruggetrokken leven van een vedette die geen vedette wilde zijn. (23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
17x Afscheid van Kevin Pauwels: “Wie weinig zegt, kan ook niet veel verkeerd zeggen”Zondag neemt de veldritsport afscheid van een markant figuur. Kevin Pauwels (34, Marlux - Bingoal) hangt in Oostmalle zijn crossfiets aan de haak. Met Pauwels verdwijnt een sportieve hoogvlieger – twee wereldtitels bij de jeugd, tweemaal eindwinnaar van de wereldbeker, meer dan dertig profzeges – van het toneel. Maar meer nog dan om zijn sportieve prestaties groeide Kevin Pauwels uit tot een cultfiguur door de persoon die hij was: introvert, bescheiden, de verbale underdog. Maar onderschat hem niet: Kevin Pauwels is niet het kneusje waarvoor u (en ik) hem soms versleten. Wie lacht met Kevin Pauwels, lacht vooral met zichzelf. Aan de hand van tien personages fietsen we samen met de Kalmthoutenaar doorheen de carrière en het teruggetrokken leven van een vedette die geen vedette wilde zijn. (23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
17x Kloppen alarmberichten wel? Deze 'vuile’ diesels blijken geen schadelijke NOx uit te stotenNemen regeringen en gezondheidsorganisaties ten onrechte ‘vuile’ dieselauto’s op de korrel? Tests wijzen uit dat sommige modellen van BMW, Mercedes en Opel tussen de nul en één gram NOx per kilometer uitstoten. (23/02 05u15 - De Stentor)
17x Kloppen alarmberichten wel? Deze 'vuile’ diesels blijken geen schadelijke NOx uit te stotenNemen regeringen en gezondheidsorganisaties ten onrechte ‘vuile’ dieselauto’s op de korrel? Tests wijzen uit dat sommige modellen van BMW, Mercedes en Opel tussen de nul en één gram NOx per kilometer uitstoten. (23/02 05u15 - AD.nl)
17x Horrorkoppel VS schuldig aan mishandeling twaalf kinderenDavid en Louise Turpin, die vorig jaar gearresteerd werden nadat aan het licht kwam dat ze twaalf van hun dertien kinderen jarenlang mishandelden en uithongerden, hebben vrijdag schuldig gepleit aan foltering en misbruik. Het duo gaat voor minstens 25 jaar de cel in. (23/02 05u01 - Gelderlander)
17x R. Kelly gearresteerd na aanklachten seksueel misbruikZanger R. Kelly is vrijdagavond gearresteerd toen hij zich meldde op het hoofdbureau van politie in Chicago. Dat heeft de politie van de Amerikaanse stad bekendgemaakt. (23/02 04u30 - Gelderlander)
17x Jack russel ontsnapt ternauwernood aan de dood na eten van gif bij speelbosHet heeft er alle schijn van dat in Zandhoven een hondenhater aan het werk is. Vrijdagmorgen at de jack russel Lilly van Greet Tonnaer gif nabij het gemeentelijke speelbos. Dankzij het snelle optreden van de dierenarts kon de pup gered worden. (23/02 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
17x De lokroep van het cijfer is onweerstaanbaarOok deze week bleek weer dat debatten in Den Haag meer om cijfers dan om ideeën draaien. Nederland is hierin uniek. (23/02 02u45 - NRC Handelsblad)
17x Virgin Galactic bereikt voor het eerst de ruimte mét passagierDe Amerikaanse commerciële ruimtevaartmaatschappij Virgin Galactic heeft voor het eerst met een passagier de ruimte bereikt. Het toestel SpaceShipTwo VSS Unity bereikte gisteravond (Nederlandse tijd) een hoogte van 89,9 kilometer, dat volgens de normen van de Amerikaanse luchtmacht de ruimte is. Aan boord van de VSS Unity zaten twee piloten en Beth Moses, het hoofd van de astronautenopleiding van Virgin. Zij wilde met haar vlucht ervaren hoe het is om mee te vliegen als passagier van het ruimteschip. Een van de piloten was achteraf jaloers op zijn passagier. 'In de luchtvaart is een gezegde dat de piloten de beste stoel hebben. Maar ik ben daar vandaag niet zo zeker van', zei hij. Dit jaar wil de ruimtevaartmaatschappij van de Britse miljardair Richard Branson beginnen met de eerste commerciële vluchten. Daarvoor hebben al meer dan 600 mensen uit 58 landen een aanbetaling gedaan, onder wie zanger Justin Bieber en acteur Leonardo DiCaprio. De tocht is niet voor iedereen een mogelijkheid, want Virgin vraagt er 250.000 dollar voor. Mensen ervaren tijdens de tocht enkele minuten gewichtsloosheid en kunnen de aarde zien. In onderstaande video is te zien hoe de SpaceShipTwo VSS Unity aan een speciaal draagvliegtuig werd gekoppeld: De SpaceShipTwo bereikt niet op eigen kracht de ruimte. In eerste instantie brengt een speciaal vliegtuig het ruimteschip naar een hoogte van zo'n 13 kilometer, waarna het ruimteschip wordt losgelaten. De SpaceShipTwo vliegt vervolgens met een eigen motor naar de ruimte en vliegt daarna zelfstandig terug naar de basis in de Californische Mojavewoestijn. Tijdens de tocht richting de ruimte haalde het ruimteschip een snelheid van ruim 3 Mach, omgerekend meer dan 3500 kilometer per uur. De ontwikkeling van de ruimtevaartuigen van Virgin Galactic verliep niet zonder slag of stoot. Zo kwamen in 2007 drie medewerkers om het leven bij een explosie tijdens een test met een zuurstoftank. In 2014 stortte een toestel neer. Daarbij kwam de piloot om het leven. Na jaren stilstand zit er nu weer volop beweging in de ruimtevaart. Naast Virgin van Richard Branson, spelen ook Amazon-oprichter Jeff Bezos en Tesla-baas Elon Musk een belangrijke rol: (23/02 02u45 - NOS.nl)
17x Venezolaans leger schiet bij grens op eigen bevolking: twee dodenNabij de grens tussen Venezuela en Brazilië zijn vrijdag twee doden gevallen toen Venezolaanse militairen het vuur openden op de lokale bevolking die probeerde te voorkomen dat regeringstroepen de grens sloten. (23/02 02u30 - De Stentor)
17x Voorstelling over jazzlegende Thelonious MonkKinderen en jazz een onmogelijke combinatie? Niet volgens Zonzo Compagnie. Nadat de Antwerpse compagnie eerder met Mile(s)tones, over Miles Davis, heeft getoerd, staat in hun nieuwe voorstelling opnieuw een jazzlegende centraal: pianist Thelonious Monk. (23/02 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Keert Trump zijn kar over Huawei?Op het moment dat Huawei de tegenaanval lijkt in te zetten, insinueert de Amerikaanse president Donald Trump dat hij zijn positie ten opzichte van het Chinese bedrijf wil versoepelen. (23/02 02u15 - DataNews)
17x Bijna drie jaar na onthoofding Caleb (10): eigenaar en ontwerper Amerikaanse horrorglijbaan vrijgesprokenEen Amerikaanse rechter heeft de eigenaar en een medewerker van waterpark Schlitterpark in Kansas City vrijgesproken van dood door schuld. De twee... (22/02 23u45 - Het Laatste Nieuws)
17x Doorbraak in onderzoek brandstichtingen Mechelen: verschillende verdachten opgepaktDe politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft de voorbije dagen verschillende huiszoekingen uitgevoerd in verband met vier gevallen van brandstichting in Mechelen, waarbij ook twee politievoertuigen waren geviseerd. Volgens het parket zijn verschillen de verdachten opgepakt. (22/02 21u00 - VRT NWS)
17x Pedofielen tippen elkaar YouTubefilmpjes van particulierenDe videoblogger Matt Watson is een heel netwerk van pedofielen op het spoor gekomen, die elkaar opwindende filmpjes aanprijzen die op de videosite gepubliceerd staan. Verschillende grote adverteerders hebben zich intussen teruggetrokken uit YouTube, nadat het negatieve nieuws bekendgemaakt werd. (22/02 21u00 - VRT NWS)
17x Herman Van Rompuy: 'Voor Orbán is op termijn geen plaats meer bij EVP'Volgens voormalige Europees President Herman Van Rompuy (CD&V) hoort Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán, op termijn niet meer thuis in de Europese Volkspartij (EVP), de christendemocratische en conservatieve fractie in het Europees Parlement waar ook CD&V deel van uitmaakt. Dat zei Van Rompuy in De afspraak op vrijdag. (22/02 20u45 - Knack)
17x Pieter De Crem, de havik vliegt weerPieter De Crem (56) had zijn koffers in de Wetstraat al gepakt, toen hij werd teruggeroepen. Een comeback of een laatste hoera voor het enfant terrible van CD&V? En wat zegt het over de partij? ‘Die koerst naar rechts.’ (22/02 20u30 - De Standaard)
17x Experts: 'Ons terugkeerbeleid is een voorbeeld voor andere landen'In een rapport over de uitwijzing van afgewezen asielzoekers vragen experten dat de politiek een rem zet op de meervoudige asielaanvragen. Voorzitter Bossuyt verdedigt ook de zeer tijdelijke opsluiting van kinderen in gesloten centra. (22/02 18u00 - De Standaard)
16x Weerbericht: “Zonnig weekend met frisse nachten”Zaterdagochtend lossen nevel en plaatselijke mistbanken snel op. Overdag is het zonnig met af en toe enkele hoge sluierwolken. Het wordt erg zacht met maxima van 8 tot 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost, meldt het KMI. (23/02 10u15 - Het Belang van Limburg)
16x Modeblogsters tonen hun kleerkast: “Een foute look? Kan niet, in fashion zijn er geen regels”De kleren maken de man. En de vrouw. Benieuwd wat er in de kleerkast hangt van bekende Kempenaars? Voor CittA halen twee modeblog-sters vandaag alles uit de kast: Celine Van ­Ouytsel (22) uit Herentals en Miette Dierckx (26) uit Laakdal. (23/02 10u15 - Gazet van Antwerpen)
16x David Goffin hoopt Tsitsipas te verrassen in halve finale ATP MarseilleDavid Goffin (ATP 24) staat in Marseille voor het eerst dit jaar in de halve finales van een ATP-toernooi. De Luikenaar neemt het zaterdag op tegen de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 12). Goffin verwacht een “heel moeilijke” wedstrijd. (23/02 10u15 - Gazet van Antwerpen)
16x ‘Zo donker buiten’ van Marnix Peeters: een afscheid, geschreven met hartenbloedIn Zo donker buiten toont Marnix Peeters (53) zich een tedere registrator van het onttakelde leven van zijn moeder. Maar ook van zijn eigen fluctuerende gemoed. (23/02 10u15 - De Morgen)
16x Alison Van Uytvanck staat na marathonmatch in halve finales van WTA BoedapestAlison Van Uytvanck (WTA 50) heeft zich vrijdag gekwalificeerd voor de halve finales op het WTA-toernooi in Boedapest (hard/250.000 dollar). De Grimbergse, het eerste reekshoofd, haalde het na meer dan twee uur tennis in drie sets (3-6, 6-1 en 6-4) van de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 126). (23/02 10u00 - Gazet van Antwerpen)
16x Doorbraak in bijna 40 jaar oude verdwijningszaak: partner van vermiste vrouw beschuldigd van moordDe Amerikaanse politie uit de staat Wisconsin heeft een doorbraak bereikt in de zaak rond de mysterieuze verdwijning van Dona Bayerl, de 38-jarige... (23/02 09u30 - Het Laatste Nieuws)
16x R. Kelly geeft zichzelf aan bij de politieDe Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly heeft zich aangegeven bij de politie, nadat hij officieel aangeklaagd werd voor tien gevallen van seksueel misbruik met verzwarende omstandigheden. Er was een arrestatiebevel tegen de zanger uitgevaardigd. Enkele ogenblikken nadat hij het politiebureau in Chicago was binnengegaan, werd hij door twee agenten geboeid weggebracht. (23/02 09u30 - Gazet van Antwerpen)
16x KRC Genk betaalde 453.000 euro aan valse facturen voor Peter MaesRacing Genk betaalde in 2015 en 2016 voor 453.000 euro aan valse scoutingfacturen om trainer Peter Maes in het zwart te betalen. Dat blijkt uit documenten die onze redactie kon inkijken. Documenten die ondertekend werden door ex-CEO Patrick Janssens en huidig financieel directeur Filip Aerden. (23/02 07u15 - Het Belang van Limburg)
16x Extra taalondersteuning voor kinderen brede scholen Etten-LeurETTEN-LEUR - In de gemeente Etten-Leur is gestart met extra taalondersteuning voor kinderen. In deze gemeente is namelijk sprake van een toenemend aantal kinderen dat het basisonderwijs instroomt met een (grote) taalachterstand. (23/02 06u15 - BN/DeStem)
16x Indrukwekkend museum in Roosendaal, commando's door de jaren heenROOSENDAAL - Weinig mensen weten dat in de commandokazerne in Roosendaal een uitgebreide historische collectie is te zien is over het Korps Commandotroepen. Je wandelt door het bijzondere museum als het ware langs een tijdlijn van de diverse periodes en missies van de commando's. (23/02 06u15 - BN/DeStem)
16x Christenunie wil eind aan beschermde status SchipholCoalitiepartij Christenunie legt een bom onder de politieke afspraak om Schiphol altijd vrij baan te geven. De christelijke partij wil dat vliegtuigen vanaf Lelystad Airport straks niet over de Veluwe opstijgen, maar boven het IJsselmeer. Daardoor kan het vliegverkeer naar Schiphol, dat pal over Flevoland loopt, in het gedrang komen omdat 'IJsselmeerroute' kruist met een belangrijke route naar de (23/02 06u15 - Het Parool)
16x Hoe Tom Waes bijna een datingshow presenteerdeHij is de populairste tv-maker van het moment: na tien weken ‘Reizen Waes’ blijft Tom Waes de zondagavond domineren, nu als acteur met een hoofdrol... (23/02 06u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
16x Afscheid van Kevin Pauwels: “Wie weinig zegt, kan ook niet veel verkeerd zeggen”Zondag neemt de veldritsport afscheid van een markant figuur. Kevin Pauwels (34, Marlux - Bingoal) hangt in Oostmalle zijn crossfiets aan de haak. Met Pauwels verdwijnt een sportieve hoogvlieger – twee wereldtitels bij de jeugd, tweemaal eindwinnaar van de wereldbeker, meer dan dertig profzeges – van het toneel. Maar meer nog dan om zijn sportieve prestaties groeide Kevin Pauwels uit tot een cultfiguur door de persoon die hij was: introvert, bescheiden, de verbale underdog. Maar onderschat hem niet: Kevin Pauwels is niet het kneusje waarvoor u (en ik) hem soms versleten. Wie lacht met Kevin Pauwels, lacht vooral met zichzelf. Aan de hand van tien personages fietsen we samen met de Kalmthoutenaar doorheen de carrière en het teruggetrokken leven van een vedette die geen vedette wilde zijn. (23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Nauwelijks boetes voor bedrijven die 55-plussers thuis laten zittenSlechts een twintigtal bedrijven betalen al boetes omdat ze 55-plussers betaald thuis laten zitten. De vrees is dat veel bedrijven dat niet aangeven om de boete te ontlopen, bericht De Tijd zaterdag. (23/02 05u15 - Trends.be)
16x Afscheid van Kevin Pauwels: “Wie weinig zegt, kan ook niet veel verkeerd zeggen”Zondag neemt de veldritsport afscheid van een markant figuur. Kevin Pauwels (34, Marlux - Bingoal) hangt in Oostmalle zijn crossfiets aan de haak. Met Pauwels verdwijnt een sportieve hoogvlieger – twee wereldtitels bij de jeugd, tweemaal eindwinnaar van de wereldbeker, meer dan dertig profzeges – van het toneel. Maar meer nog dan om zijn sportieve prestaties groeide Kevin Pauwels uit tot een cultfiguur door de persoon die hij was: introvert, bescheiden, de verbale underdog. Maar onderschat hem niet: Kevin Pauwels is niet het kneusje waarvoor u (en ik) hem soms versleten. Wie lacht met Kevin Pauwels, lacht vooral met zichzelf. Aan de hand van tien personages fietsen we samen met de Kalmthoutenaar doorheen de carrière en het teruggetrokken leven van een vedette die geen vedette wilde zijn. (23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Bizar avontuur in Roemenië: “Ik miste een penalty en werd ontslagen”Nu Kino Delorge helemaal hersteld is van een vervelende blessure aan de achillespees, hoort de 21-jarige rechtsback tegen Oudenaarde voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Lierse Kempenzonen. De voormalige jeugdinternational kwam tijdens de winterstop op het Lisp terecht na een bizar avontuur bij... Dinamo ­Boekarest. (23/02 05u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
16x Huizen verzakken door droge zomerDoor de extreem droge zomer regent het meldingen van woningen die verzakken. Het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) stelt dat een miljoen huizen van voor 1970 risico lopen. (23/02 05u01 - Gelderlander)
16x Huizen verzakken door droge zomerDoor de extreem droge zomer regent het meldingen van woningen die verzakken. Het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) stelt dat een miljoen huizen van voor 1970 risico lopen. (23/02 05u01 - BN/DeStem)
16x Hoe Amerika de Venezolaanse oppositie klaarstoomde voor de machtDe VS werken al bijna twee decennia aan ‘regime change’ in Venezuela. Ook oppositieleider Juan Guaidó komt voort uit de door Amerikanen gefinancierde studentenbeweging. (23/02 05u00 - Trouw)
16x Huizen verzakken door droge zomerDoor de extreem droge zomer regent het meldingen van woningen die verzakken. Het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) stelt dat een miljoen huizen van voor 1970 risico lopen. (23/02 05u00 - De Stentor)
16x R. Kelly meldt zich op politiebureau Chicago na aanklacht misbruikR. Kelly heeft zich vrijdagavond gemeld bij een politiebureau in Chicago. Dat meldt Variety. De planning is dat hij op zaterdag verhoord zal worden. (23/02 04u45 - Nu.nl)
16x R. Kelly gearresteerd na aanklachten seksueel misbruikZanger R. Kelly is vrijdagavond gearresteerd toen hij zich meldde op het hoofdbureau van politie in Chicago. Dat heeft de politie van de Amerikaanse stad bekendgemaakt. (23/02 04u30 - AD.nl)
16x Extreme verkeersdrukte vandaag verwacht in Franse AlpenHet is vandaag Zwarte Zaterdag in de Franse Alpen. Er wordt extreme verkeersdrukte en vele uren oponthoud verwacht. Niet alleen in Frankrijk is het druk, ook in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland wordt vertraging verwacht, meldt de ANWB. In Nederland is gisteren voor scholen in de regio's Midden- en Zuid-Nederland de voorjaarsvakantie begonnen. Daarom rijden vandaag veel Nederlanders richting de sneeuw. In de Franse Alpen is vandaag de drukste dag van het hele wintersportseizoen. De hele dag worden files verwacht, vooral ten oosten van Lyon. (23/02 04u30 - NOS.nl)
16x Straatnaamborden Jodenstraat verwijderd voor gevelrenovatie: “Geen aanwijzing van antisemitisme”Het verdwijnen van de straatnaamborden in de Jodenstraat is waarschijnlijk het gevolg van een gevelrenovatie. De nieuwe straatnaamborden werden vrijdagochtend weeraan de gevels bevestigd. (23/02 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
16x Straatnaamborden Jodenstraat verwijderd voor gevelrenovatie: “Geen aanwijzing van antisemitisme”Het verdwijnen van de straatnaamborden in de Jodenstraat is waarschijnlijk het gevolg van een gevelrenovatie. De nieuwe straatnaamborden werden vrijdagochtend weeraan de gevels bevestigd. (23/02 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
16x Guaidó tart Maduro en reist naar concert in ColombiaDe Venezolaanse oppositieleider en interim-president Juan Guaidó heeft vrijdag het verbod van het Hooggerechtshof naast zich neergelegd om het land te verlaten en is afgereisd naar de Colombiaanse kant van de grens. Daar was een concert aan de gang om geld in te zamelen voor de noodlijdende bevolking van Venezuela en humanitaire hulp in het land toe te laten. (23/02 04u00 - de Volkskrant)
16x Om de twee weken autovrije zondag en alleen nog personeel op de fiets: Zwevegem gaat radicaal voor klimaatveranderingDe gebeden van Anuna De Wever zijn verhoord: er komen maatregelen tegen de klimaatverandering. Toch in het West-Vlaamse Zwevegem. Vanaf volgend jaar zijn rally’s er verboden, is het elke twee weken autoloze zondag en komt er misschien wel een klimaatbelasting. En dat met een liberale burgemeester en Groen in de oppositie. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
16x Anderlecht wil Club Brugge bekampen met experimenteel elftal: Bolasie in de spits, Santini en Zulj op de bankBehoudens verrassingen gaat Fred Rutten (foto) zijn basisploeg aanpassen tegen Club Brugge. Na wat experimenten op training heeft hij nu dit elftal voor ogen. (23/02 03u45 - Het Nieuwsblad)
16x CD&V: “Aanleg parking bij sporthal kost te veel”De aanleg van een nieuwe parking bij de sporthal op De Hoogt zou 657.000 euro kunnen kosten. Oud-burgemeester Jos Vinckx reageert furieus. “Die parking kost te veel. Dat kan zeker voor de helft van de prijs.” (23/02 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
16x R. Kelly meldt zich bij politie na aanklachten voor seksueel misbruikZanger R. Kelly heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Chicago, melden meerdere Amerikaanse media. De zanger werd gisteren aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik. In drie van de tien gevallen gaat het om seksueel misbruik van minderjarige meisjes, meldt persbureau Reuters op basis van rechtbankdocumenten. Robert Kelly, zoals de artiest echt heet, moet over een paar weken in de rechtbank verschijnen. Er hangt een celstraf van 3 tot 7 jaar boven zijn hoofd. De aanklachten gaan volgens Reuters over vier verschillende meisjes in de leeftijd van 13 tot 16 jaar oud en hebben plaatsgevonden tussen 1998 en 2010. Geruchten Het nieuws komt een paar weken na de uitzending van de documentaire Surviving R. Kelly naar buiten. Daarin beschuldigen meerdere vrouwen de artiest van seksueel misbruik en van seks met minderjarigen. Over dat seksuele misbruik gingen al jaren geruchten rond. Eerder werd Kelly al gearresteerd vanwege het bezit van kinderporno. En ook stond hij al terecht omdat hij seks had gehad met minderjarige meisjes. De 52-jarige zanger van nummers als I Believe I Can Fly heeft altijd ontkend. Hij werd nooit eerder veroordeeld. In het verleden kreeg de campagne #MuteRKelly op social media veel bijval van celebrities. In de campagne werd gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek. Ook nam Sony Music eerder al afstand van de artiest. Het platenlabel zette Kelly aan de kant en wilde niet meer met hem samenwerken. Optreden in Amsterdam Het is de vraag of Kelly's tournee door Europa nu nog doorgaat. Op 20 april zou hij optreden in The Box in Amsterdam. Dat geplande concert veroorzaakte online veel ophef. Er werd een petitie gestart tegen het optreden, maar die werd een paar dagen later weer offline gehaald. (23/02 03u30 - NOS.nl)
16x Venezolaanse oppositieleider Guaidó daagt Maduro uit en reist naar ColombiaDe Venezolaanse oppositieleider en zelfverklaard interim-president van het land Juan Guaidó heeft vrijdag het verbod van het Hooggerechtshof naast zich neergelegd om het land te verlaten en is afgereisd naar de Colombiaanse kant van de grens. Daar was een concert aan de gang om geld in te zamelen voor de noodlijdende bevolking van Venezuela en humanitaire hulp in het land toe te laten. (23/02 03u15 - BN/DeStem)
16x Venezolaanse oppositieleider Guaidó daagt Maduro uit en reist naar ColombiaDe Venezolaanse oppositieleider en zelfverklaard interim-president van het land Juan Guaidó heeft vrijdag het verbod van het Hooggerechtshof naast zich neergelegd om het land te verlaten en is afgereisd naar de Colombiaanse kant van de grens. Daar was een concert aan de gang om geld in te zamelen voor de noodlijdende bevolking van Venezuela en humanitaire hulp in het land toe te laten. (23/02 03u15 - AD.nl)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

72x Deur om mee te nemen? Die brengt Michelle Martin naar haar zoon23/02 05u01 - Het Laatste Nieuws: Het lijkt een alledaags tafereel van een moeder en een zoon die een gratis deur verhuizen. Maar wat voorbijgangers in Floreffe in de provincie...
53x Verenigde Staten blijven beperkt aanwezig in Syrië22/02 22u30 - De Standaard: De Verenigde Staten zouden uiteindelijk nog vierhonderd soldaten in Syrië houden. Enkele weken geleden kondigde president Donald Trump aan dat hij de Amerikaanse troepen uit Syrië zou terugtrekken. Het gaat om een soort overgangsperiode. België sluit niet uit dat het deelneemt aan een gecoördineerd beheer van het noordoosten van het land.
50x “Niemand wil dat plastic verdwijnt”23/02 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
44x Trump kiest miljonairsvrouw als nieuwe VN-ambassadeur23/02 02u45 - Het Laatste Nieuws: Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft vrijdag diplomate Kelly Knight Craft voorgedragen als ambassadrice van de VS bij de...
43x Open Vld wil lager btw-tarief voor duurzame producten23/02 05u15 - Het Laatste Nieuws: Open Vld pleit ervoor om duurzame producten goedkoper te maken. "Zo worden producenten gestimuleerd om in te zetten op duurzame producten en worden...
43x Duitsland schept duidelijkheid over "oorlogspensioenen voor gewezen collaborateurs"23/02 00u30 - VRT NWS: Lees meer >
42x Emotionele Nafi Thiam zegt dat ze afgedreigd werd door Belgische atletiekfederatie: “Ik kan mijn mond niet meer houden”23/02 03u45 - Het Nieuwsblad: In de saga van de gedragscode voor atleten had enkel de hoofdrolspeelster van het incident waardoor alles escaleerde nog niet van zich laten horen: Nafi Thiam (24). Al was ze in Berlijn 2018 bijna geen Europees kampioene geworden, want haar eigen federatie dreigde haar te bannen wegens een verkeerd truitje. Nu spuwt Thiam haar gal. Een monoloog van opgekropte woede.
41x Hoofdredacteur Liesbeth Van Impe fileert: “Dit land heeft ondertussen driekwart regering en een halve premier”23/02 03u45 - Het Nieuwsblad: “Ik ben klaar om mijn verantwoordelijkheid op te nemen.” Als het Belgische premierschap een motto zou hebben, dan zou het vermoedelijk die zin zijn. In de manier waarop eerste ministers altijd maar weer hun verantwoordelijkheid nemen, schuilen zowel bombast als opoffering, grandeur en fatalisme. Ze zeggen het zoals soldaten die naar het front ­vertrekken: nu blinken de laarzen nog, maar de modder ligt al te wachten.
40x M/V van de week | Pierre Macharis 23/02 03u45 - De Tijd: Lees meer >
40x Bijna drie jaar na onthoofding Caleb (10): eigenaar en ontwerper horrorglijbaan VS vrijgesproken23/02 00u00 - Het Laatste Nieuws: Een Amerikaanse rechter heeft de eigenaar en een medewerker van waterpark Schlitterpark in Kansas City vrijgesproken van dood door schuld. De twee...

Statistieken

Artikels:
31563
Gelezen:
19166
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven