dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u00
 
26x Michel II zorgt voor grondwettelijke chaosBrusselDe onuitgegeven minderheidsregering Michel II begeeft zich in een grondwettelijk moeras. N-VA, sp.a en Groen vragen dat er in de Kamer dringend een vertrouwensstemming wordt gehouden. Zoals de kaarten nu liggen, zal Michel II die stemming verliezen. Maar dat betekent niet dat de nieuwe regering moet vertrekken of dat er nieuwe verkiezingen komen. Hoe dat kan? Dankzij onze grondwet. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
25x Corbyn krijgt spoeddebat over uitstel stemming brexitdealJeremy Corbyn heeft een spoeddebat gevraagd over het besluit van premier Theresa May de stemming in het parlement over haar brexitdeal uit te... (11/12 00u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes reageren verdeeldDe Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'. (11/12 01u00 - Knack)
23x Corbyn krijgt spoeddebat over uitstel stemming brexitdealJeremy Corbyn heeft een spoeddebat gevraagd over het besluit van premier Theresa May de stemming in het parlement over haar brexitdeal uit te... (11/12 01u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Alex Agnew: "Ik zie veel bands die niet weten wanneer ze moeten stoppen"Lees meer > (11/12 00u15 - VRT NWS)
22x West-Vlaamse tandarts (35) in de cel na betasten patiëntesIn het West-Vlaamse Damme bij Brugge is een 35-jarige tandarts opgepakt, nadat hij verschillende vrouwen aangerand zou hebben terwijl ze bij hem op... (11/12 04u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Vrijdag nationale actiedag tegenregeringsbeleidBrusselVrijdag organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront in ons land een nationale actiedag tegen het “sociale afbraakbeleid” van de regering-Michel. In heel wat bedrijven en overheidsdiensten worden prikacties en zelfs stakingen verwacht. Hoeveel hinder die zullen veroorzaken, is voorlopig onduidelijk. Werknemers die door hun deelname aan de actie inkomensverlies lijden, kunnen rekenen op een stakingsvergoeding. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
21x “Russische spionne Maria Boetina sluit deal met Amerikaanse aanklagers”De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de openbare aanklager. Dat meldt de Amerikaanse... (11/12 03u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes zijn verdeeldDe Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'. (11/12 00u15 - Knack)
20x FBI pakt geradicaliseerde Amerikaanse twintigers op die massamoorden planden in OhioDe FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden de Amerikaanse media vandaag. (11/12 03u30 - Het Laatste Nieuws)


20x Rector Universiteit Antwerpen wil regels rond studentendopen aanpassen: "Charter gaat niet ver genoeg"Lees meer > (11/12 00u15 - VRT NWS)
19x Geboren zonder baarmoeder, nu kan ze zwanger wordenGentEen Vlaamse vrouw die geboren werd zonder baarmoeder, heeft in het UZ Gent de uterus van een overleden vrouw ingeplant gekregen. Daardoor kan ze nu toch in verwachting geraken. De ingreep is een primeur voor België en opent veel mogelijkheden. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
19x Speurtocht met 27 honden en duikteam naar vermisteVijf dagen nadat de 67-jarige Roger Bogaerts uit Lommel zijn appartement aan de Adelberg verliet, ontbreekt nog altijd elk spoor van de man. “Grootschalige zoekacties met reddingshonden, twee bootjes en tientallen vrijwilligers hebben afgelopen weekend helaas niets opgeleverd”, zegt een van Rogers zonen. Vandaag zal de brandweer opnieuw zoeken met drones en warmtecamera’s. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
19x Werkt de prik tegen de griep?Lees meer > (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
19x Corbyn krijgt spoeddebat over uitstel stemming brexitdealJeremy Corbyn heeft een spoeddebat gevraagd over het besluit van premier Theresa May de stemming in het parlement over haar brexitdeal uit te stellen. Een aantal Conservatieven steunde de wens van de Labourleider. De leden van het Britse Lagerhuis komen morgen bijeen. Ze krijgen drie uur de tijd. Dat heeft voorzitter John Bercow toegezegd. (11/12 01u15 - De Morgen)
19x Club-Atlético verhuist door 'De Slimste Mens Ter Wereld'Schrik niet als u morgen even moet zoeken naar Club Brugge-Atlético Madrid op tv. De zesde en laatste groepswedstrijd van Club Brugge in de Champions League zal niet op Q2 of Vier, maar op Zes uitgezonden worden. (11/12 00u45 - Het Nieuwsblad)
19x Herlees de liveblog - Bart De Wever over politieke crisis: "Men heeft met mijn voeten gespeeld"De eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan. Terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech gaf over internationale samenwerking, laten de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich stilaan voelen. Zo vragen verschillende oppositiepartijen om een vertrouwensstemming in het parlement. N-VA-voorzitter Bart De Wever hield in 'Terzake' de deur open voor samenwerking met de regering, maar waarschuwde tegelijk voor een 'zachte staatsgreep'. Herlees hier het relaas van de dag. (10/12 23u15 - VRT NWS)
19x Vanuit de oppositie kan N-VA haar zin nog harder doordrijvenAls de status van de oranje-blauwe coalitie is uitgeklaard, kan het minderheidskabinet nog steeds niet op zijn beide oren slapen. Vanuit de... (10/12 21u30 - Het Laatste Nieuws)
18x FBI verhindert twee massamoorden in OhioDe FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden, zo berichten Amerikaanse media maandag. Eén van de twee was een 23-jarige vrouw die al enkele maanden correspondeerde met Dylann Roof, de man die in 2015 negen afro-Amerikanen doodde in een kerk in Charleston. De andere verdachte is een 21-jarige geradicaliseerde man. (11/12 04u00 - De Standaard)
18x ‘Dertigers’ in plaats van Van GilsTom Waes, Urbanus, de ploeg van ‘Eigen Kweek’ en de nieuwe fictieserie ‘Over Water’ worden de komende weken publiekstrekkers voor Eén. Lieven Van Gils hoeft de komende maanden niet meer zo hard te werken. Hij komt in 2019 pas in de tweede helft van februari terug. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
18x Walkro nu helemaal in handen Iers MonaghanMaasmechelenDe producent van substraat voor de champignonkweek Walkro komt helemaal in handen van de Ierse champignonkweker Monaghan. De investeringsmaatschappij Gimv en het management hebben hun aandeel verkocht. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
18x 940.000 kmo’s in ons landLees meer > (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
18x Jonge tandarts (35) in de cel voor aanranden patiënten: “Hij wreef over mijn vagina terwijl ik in zijn stoel lag”Een 35-jarige West-Vlaamse tandarts zit in de cel. Hij wordt ervan verdacht vrouwelijke patiënten te hebben aangerand. De man zou hen betast hebben op het moment dat ze bij hem in de stoel lagen. Al zo’n tien vrouwen dienden een klacht in. (11/12 03u15 - Het Nieuwsblad)
18x Getuige legt link tussen Bende van Nijvel en gangsterbende rond Philippe De StaerkeWas de Reus van de Bende van Nijvel een Griek? Die mogelijkheid is ontstaan nu een nieuwe getuige voor het eerst het verband legt tussen een feit van de Bende van Nijvel uit 1983 en de Bende van Baasrode rond gangster Philippe De Staerke. De Bende van Baasrode telde drie Grieken in de rangen, onder wie de 1,94 meter grote Apostolos Papadopoulos. (11/12 03u15 - Het Nieuwsblad)
18x Vanden Stock komt niet meer naar Anderlecht: oud-voorzitter heeft genoeg van dispuut over centen met CouckeRoger Vanden Stock (76) was niet aanwezig op Anderlecht-Charleroi. Navraag leert ons dat een dispuut tussen Marc Coucke en de voormalige aandeelhouders van RSCA aan de basis ligt. Coucke moet sommigen van hen nog een fikse som geld, maar wil opeens niet alles meer betalen omdat het oude bestuur volgens hem exuberant veel uitgaf aan makelaars. Dat zit Vanden Stock erg hoog. Keert hij ooit nog terug in de tribunes? (11/12 03u15 - Het Nieuwsblad)
18x Club Brugge speelt voor meer dan de eer in Madrid: sportief en financieel staat er nog heel wat op het spelNog voor de aftrap is Club Brugge zeker van zijn lot in de Champions League: de derde plaats en een doorstart in de Europa League. Maar toch staat er sportief en financieel nog heel wat op het spel. Als Club bij de vier beste derden van de Champions League eindigt, is het bij de loting voor de 1/16de finales van de Europa League reekshoofd en ontloopt het zo de Engelse kleppers Arsenal en Chelsea. (11/12 03u15 - Het Nieuwsblad)
18x Verkozenen sp.a Antwerpen dreigen op te stappen Lees meer > (10/12 23u46 - De Tijd)
17x Amerikaans olympisch comité faalde bij aanpak misbruik door turnarts Larry NassarHet Amerikaans olympisch comité USOC heeft veel te weinig gedaan om zijn atleten te beschermen tegen het jarenlange misbruik door turnarts Larry Nassar. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport dat is opgesteld in opdracht van USOC zelf. (11/12 04u30 - De Morgen)
17x Game over - Dark webLees meer > (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x Jo Hens lost Jelle Cleymans afLees meer > (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
17x Vind je de kerstboom optuigen al gedoe? Deze vijf huishoudens gaan net iets verder: “92.720 lampjes”Vond u het al een ­gedoe om uw kerstboom op te tuigen? Kijk dan eens naar deze beelden en besef dat het nog veel erger kan. Van in augustus zijn deze kerstfans al in de weer om hun huis klaar te krijgen voor de feesten. “Bij 30 graden waren we de eerste versiering al op aan het hangen.” En nu mogen de lichtjes eindelijk aan. Nog meer dan vorig jaar. “Een stap terug is geen optie, het hele jaar door zoeken we naar nieuwigheden en extraatjes.” (11/12 03u15 - Het Nieuwsblad)
17x “Belgische werkgevers optimistisch voor begin 2019"De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt vandaag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten. (11/12 00u45 - De Morgen)
16x Ook Brazilië wil uit migratiepact stappenOok Brazilië is van plan om uit het VN-Migratiepact te stappen, dat vandaag in Marrakesh formeel werd aangenomen. Dat kondigde de toekomstige... (11/12 05u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Vlaanderen heeft 13.000 km lintbebouwing, en het stopt nietOok al is het ruimte­lijk onwenselijk, toch woont een op de vier Vlamingen in lint­bebouwing. (11/12 05u15 - De Standaard)
16x Pas dinsdag beslissing over borgtocht Huawei-CFODe financieel directrice van het Chinese concern Huawei blijft voorlopig opgesloten in Canada. Haar advocaten vroegen om Meng Wanzhou wegens gezondheidsredenen vrij te laten op borg, maar het openbaar ministerie vreest dat ze zal vluchten naar China. De hoorzitting wordt dinsdag voortgezet. (11/12 04u15 - De Standaard)
16x “We komen met eigen initiatieven”BrusselOp de tafel van Michel II liggen nog wat onafgewerkte dossiers van Michel I. Wat kan daar nog van komen? Nog heel wat, als N-VA die vanuit de oppositie mee goedkeurt. En anders moet de minderheidsregering gaan bedelen of onderhandelen bij de rest van de oppositie. Sp.a wil bijvoorbeeld helpen met het verlagen van de btw op elektriciteit. En Groen staat te trappelen om de energiedossiers aan te pakken. “Maar we zullen zelf ook met initiatieven komen.” (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
16x Dit ís de tekstLees meer > (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
16x Darth Vader en de piloot van Boudewijn in ‘Rijker Dan Je Denkt’Lees meer > (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
16x Bohemian Rhapsody meest gestreamde song aller tijdenHet nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20e eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het is hiermee tevens de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden. (11/12 03u15 - Nu.nl: Achterklap)
16x Rechter wil zaak direct afhandelen: “Ga maar geld afhalen om slachtoffer te vergoeden”Rechter Anthony Van Mol had gisteren in de Gentse correctionele rechtbank een handige oplossing om het probleem van schadevergoedingen te regelen. (11/12 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x Beyoncé, Bollywood en véél blingbling: dit is het duurste huwelijk ter wereldEr zijn extravagante trouwfeesten, decadente trouwfeesten en compleet over-the-top- trouwfeesten. En dan is er het feest van Isha Ambani (27) en Anand Piramal (33). Zij is de dochter van de rijkste man van India, hij de zoon van een andere Indiase miljardair. Samen goed voor een gastenlijst met Hillary Clinton en Arianna Huffington en een optreden van Beyoncé. En dat is dan nog maar voor de pre-bruiloft. (11/12 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x Olympisch Comité VS faalde bij aanpak misbruik door turnartsHet Amerikaans Olympisch Comité USOC heeft veel te weinig gedaan om zijn atleten te beschermen tegen het jarenlange misbruik door turnarts Larry Nassar. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport dat is opgesteld in opdracht van USOC zelf. (11/12 02u30 - BN/DeStem)
16x Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 2019De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten. (11/12 00u45 - Knack)
16x Michel: "Ofwel vervroegde verkiezingen, ofwel samenwerken om immobilisme te voorkomen"De regering is gevallen, leve de regering. Michel I werd dit weekend Michel II, sans N-VA. Volg hier live alle ontwikkelingen. (10/12 23u45 - Het Belang van Limburg)
16x Deel Antwerpse SP.A verzet zich tegen N-VAAls de Antwerpse SP.A in een coalitie stapt met de N-VA zónder stevige toezeggingen, dreigen enkele socialisten als onafhankelijke te gaan zetelen. (10/12 22u00 - De Standaard)
16x LIVEBLOG - Bart De Wever over politieke crisis: "Men heeft met mijn voeten gespeeld"De eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan. Terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech gaf over internationale samenwerking, beginnen de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich in eigen land te laten voelen. Maggie De Block heeft al de eerste beslissingen over asiel en migratie genomen, en verschillende partijen vragen een vertrouwensstemming in het parlement. Hoe de N-VA dan zou stemmen, wil voorzitter Bart De Wever nog niet zeggen. Maar hij waarschuwt wel voor een 'zachte staatsgreep'. Volg de laatste updates in onze liveblog. (10/12 21u15 - VRT NWS)
15x Canadese rechter stelt beslissing over borg en huisarrest Huawei-topvrouw uitDe Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De... (11/12 05u15 - Het Laatste Nieuws)
15x FBI verhindert twee massamoorden in OhioDe FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden, zo berichten Amerikaanse media maandag. Eén van de twee was een 23-jarige vrouw die al enkele maanden correspondeerde met Dylann Roof, de man die in 2015 negen afro-Amerikanen doodde in een kerk in Charleston. De andere verdachte is een 21-jarige geradicaliseerde man. (11/12 05u00 - Het Nieuwsblad)
15x “Wie droomt hier nu niet van?”beringenTijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland ontdekte Beringenaar Michiel Pieters zijn talent voor landschapsfotografie. Vier jaar later heeft hij 120.000 volgers op Instagram en droomt hij ervan om voltijds de wereld rond te reizen. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
15x Terug naar normaalLees meer > (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
15x Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’. (11/12 03u15 - Gelderlander)
15x NASA vindt resten van water op asteroïdeDe Osiris-Rex van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een paar jaar rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren. (11/12 03u15 - BN/DeStem)
15x Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’. (11/12 03u15 - De Stentor)
15x Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’. (11/12 03u15 - AD.nl)
15x Wij spraken Jan Verheyen over ‘De Collega’s 2.0’: “Die oude fans zijn het moeilijkste publiek”Jan Verheyen wekt vanaf morgen de iconische tv-reeks De Collega’s tot leven met zijn bioscoopfilm De Collega’s 2.0. Is dat geen risico, veertig jaar nadat het populaire origineel zich in ons collectieve geheugen heeft genesteld? We leggen de regisseur vijf heikele kwesties voor. (11/12 03u15 - Het Nieuwsblad)
15x Canadese rechter stelt beslissing over borg en huisarrest Huawei-directeur uitDe Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder. (11/12 03u00 - De Stentor)
15x Canadese rechter stelt beslissing over borg en huisarrest Huawei-directeur uitDe Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder. (11/12 03u00 - AD.nl)
15x ‘Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0’Dat schreven AD en RTL op 2 december naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit Wageningen. (11/12 02u30 - NRC Handelsblad)
15x Olympisch Comité VS faalde bij aanpak misbruik door turnartsHet Amerikaans Olympisch Comité USOC heeft veel te weinig gedaan om zijn atleten te beschermen tegen het jarenlange misbruik door turnarts Larry Nassar. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport dat is opgesteld in opdracht van USOC zelf. (11/12 02u30 - AD: Sport)
15x Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in Breda: feest afgelast door burgemeesterBREDA - Het scholierengala in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda was maar van korte duur Twee mensen zijn in de drukke rij onwel geworden bij gedrang en geduw. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. Het feest is door de burgemeester bijna drie uur voor het einde afgelast. (11/12 00u00 - BN/DeStem)
15x Paniek voor het kerstdiner? Vraag Gilles van der Loo om raadBen jij zo dapper om dit jaar het kerstdiner voor de hele familie of vriendengroep te verzorgen, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Culinair schrijver en Proefwerk-recensent Gilles van der Loo geeft raad. Hoe zorg je ervoor dat de kalkoen niet uitdroogt? Hoe voorkom je dat een merengue verbrandt? Hoeveel wijn moet je in huis halen voor een diner met 8 personen? Sla jij begin december al op ti (11/12 00u00 - Het Parool)
15x Vlaamse Televisie Sterren voor Lynn Van Royen en Peter Van den BeginNiet langer live op tv, maar wel tijdens een gastcollege aan de Universiteit Gent zijn de Vlaamse Televisie Sterren uitgedeeld. Dit zijn de winnende acteurs, presentatoren en programma's: (10/12 23u15 - VRT NWS)
15x VUB-rector schrijft open brief aan Aung San Suu Kyi: "U was ooit een baken van hoop voor democratie"Lees meer > (10/12 23u15 - VRT NWS)
14x Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’. (11/12 03u15 - BN/DeStem)
14x NASA vindt resten van water op asteroïdeDe Osiris-Rex van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren. (11/12 03u00 - Gelderlander)
14x Canadese rechter stelt beslissing over borg en huisarrest Huawei-directeur uitDe Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder. (11/12 03u00 - BN/DeStem)
14x Scholieren Gala Breda vroegtijdig afgelast door burgemeester, twee mensen onwel in gedrang en chaos bij De GraanbeursBREDA - Het traditionele Scholieren Gala Breda (SGB) in De Graanbeurs in Breda is maandagavond uitgelopen op een fiasco. Mogelijk doordat veel bezoekers op het laatste moment naar binnen wilden, ontstond rond tien uur chaotisch geduw voor de ingang. Twee scholieren raakten onwel in het gedrang op straat, maar er vielen geen gewonden, aldus de politie. (11/12 02u45 - BN/DeStem)
14x Voor zijn ego hoeft dat derde goud nietDorian van Rijsselberghe werd dit jaar voor de tweede keer wereldkampioen windsurfen. Zijn opvolger staat klaar, maar die moet hem eerst verslaan. (11/12 02u30 - NRC.nl: Wetenschap)
14x Actieweek vakbonden van start: gele hesjes voeden stakingsijverDe actieweek van de drie grote vakbonden is begonnen. De stakingsbereidheid in Vlaanderen is groter dan verwacht. De voedingsector trekt de kar. Al is het vooral uitkijken naar vrijdag. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Straatcrimineel met brandende ambitie in drugsmilieu gedood: Raouf B. (41) is “de verkeerde tegen het lijf gelopen”De Nederlandse politie is een groot onderzoek gestart naar de liquidatie van Raouf B. (41), een beruchte straatcrimineel uit Temse die carrière probeerde te maken in het zware drugsmilieu in de Antwerpse haven. De naam van B. dook de voorbije jaren op in talloze onderzoeken naar geweldsdelicten, smokkel en ripdeals. “Hij is de verkeerde tegen het lijf gelopen.” (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaimFrank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft. (11/12 00u00 - Gelderlander)
14x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaimFrank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft. (11/12 00u00 - BN/DeStem)
14x Parlementslid pakt uit protest ceremoniële scepter in LagerhuisParlementslid Lloyd Russell-Moyle pakte maandag de ceremoniële scepter in het Britse Lagerhuis. Het parlementslid deed dat uit protest tegen het uitstellen van de Brexit-stemming. (11/12 00u00 - Nu.nl)
13x Gele hesjes bezetten opnieuw snelweg in Feluy (Henegouwen)De gele hesjes hebben maandagavond opnieuw de snelweg A7 ter hoogte van Feluy, in Henegouwen, voor een deel bezet. Dat valt te lezen op de website met wegeninfo van de federale politie. (11/12 05u15 - De Standaard)
13x Britse premier May stelt cruciale Brexit-stemming voorlopig uitDe stemming over de Brexit-deal zal morgen toch niet plaatsvinden. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend. (11/12 04u15 - Nu.nl Economie)
13x PSV besluit Europese campagne in MilaanMILAAN (ANP) - Het Europese avontuur van PSV zit er na dinsdag op. De Nederlandse landskampioen speelt in Milaan tegen Internazionale de laatste groepswedstrijd in de Champions League. PSV is na vijf speelronden in poule B al zeker van uitschakeling. Het elftal van trainer Mark van Bommel, dat zich in augustus via het Wit-Russische BATE Borisov voor het hoofdtoernooi plaatste, pakte tot dusverre alleen een punt in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-2). Het bericht PSV besluit Europese campagne in Milaan verscheen eerst op Nieuws.nl. (11/12 04u00 - Nieuws.nl)
13x 'Zeker dertien gemeenten kiezen voor vrijwillig vuurwerkvrije zone'Zeker dertien grote en een aantal kleinere gemeenten experimenteren komende jaarwisseling met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant bij de 44 grootste gemeenten van het land. (11/12 03u45 - Nu.nl)
13x Debatteerkunst als nieuw politiek bedrogHoe schitterend Britten ook debatteren – in die hele Brexit valt opmerkelijk weinig politiek vakmanschap te ontdekken. Zeker als je in aanmerking neemt dat Britse politici met een heel land – een heel continent – dobbelen. (11/12 03u15 - NRC.nl: Wetenschap)
13x 'Russin bekent spionage in de Verenigde Staten'De Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met het Openbaar Ministerie in de Verenigde Staten, waar ze wordt verdacht van spionage voor Rusland. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten. Volgens Amerikaanse media zal de 30-jarige Boetina schuld bekennen, in de hoop op een milde straf. Boetina, die in het verleden studeerde aan een Amerikaanse universiteit, werd in juli opgepakt. Volgens justitie in de VS probeerde ze namens de Russen te infiltreren in politieke organisaties en de wapenlobby-organisatie NRA. Rusland deed de beschuldigingen af als onzin. Ook Boetina ontkende tot dusver, maar uit rechtbankdocumenten blijkt nu dat ze haar verklaring heeft veranderd. CNN meldt dat ze onder meer zal getuigen over de betrokkenheid van Russische functionarissen en haar toenmalige vriend, een Amerikaanse conservatieve activist. Woensdag zal Boetina worden verhoord in de rechtbank. Haar zaak wordt behandeld door federale rechters in Washington. Er is geen verband met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. (11/12 03u15 - NOS.nl)
13x Sparen voor schoolreisje gaat soms nietStichting Leergeld helpt arme gezinnen met extraatjes voor de kinderen. „Het gaat ons erom dat kinderen kunnen meedoen.” (11/12 03u00 - NRC.nl: Wetenschap)
13x NASA vindt resten van water op asteroïdeDe Osiris-Rex van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren. (11/12 03u00 - De Stentor)
13x NASA vindt resten van water op asteroïdeDe Osiris-Rex van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren. (11/12 03u00 - AD.nl)
13x Bizar: vrouw die begin dit jaar met 300 jaar oude geest van piraat trouwde, kondigt scheiding aanEen Ierse vrouw die begin dit jaar uit volle overtuiging nog met de geest van een driehonderd jaar oude overleden piraat, heeft nu de scheiding... (11/12 02u45 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
13x Olympisch Comité VS faalde bij aanpak misbruik door turnartsHet Amerikaans Olympisch Comité USOC heeft veel te weinig gedaan om zijn atleten te beschermen tegen het jarenlange misbruik door turnarts Larry Nassar. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport dat is opgesteld in opdracht van USOC zelf. (11/12 02u30 - AD.nl)
13x N-VA gaat met 180 medewerkers die op straat staan op zoek naar nieuwe job: “Er zijn zeker traantjes gevloeid”Op vijf ministeriële kabinetten van de N-VA zijn in totaal 180 medewerkers zondag en maandag bezig geweest met in te pakken en weg te wezen. “Nee, leuk is dat niet. Er zijn hier zeker traantjes gevloeid”, zegt Andy Pieters vanop het kabinet van Zuhal Demir. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Aanwinst Hannes Smolders telt af naar eerste match op het Lisp: “Lierse was altijd al de club van mijn hart”Tenzij alle administratieve formaliteiten niet tijdig afgehandeld kunnen worden, staat Hannes Smolders vandaag een eerste keer mee op het oefenveld bij Lierse Kempenzonen. De 20-jarige verdediger is na Marvin Ogunjimi de tweede wintertransfer van de Pallieters en komt over van KV Mechelen. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Porsche Macan (2019): rijtest en videoEen prima excuus om een weg van mijn bucketlist te strepen: Porsche had me namelijk uitgenodigd om de nieuwe Macan te rijden op Mallorca. Daar ben ik al een aantal keer geweest om introducties van nieuwe auto’s mee te maken, maar het is me nog nooit gelukt om de weg naar Cap de Formentor te […] (11/12 00u15 - Autoblog.nl)
13x LIVE (18u55). Kan Lokomotiv Moskou iets rapen op het veld van Schalke?• Aftrap 18u55 • Zesde speeldag Champions League groep D • Veltins Arena • Schalke al zeker van tweede plek, Lokomotiv doet nog mee voor derde plaats (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
13x Veiligheidsdiensten op scherp voor assisenproces rond aanslag op Joods MuseumVoor het assisenproces rond de aanslag op het Joods Museum, dat op 10 januari van start gaat, zullen strenge veiligheidsmaatregelen genomen worden.... (10/12 22u30 - Het Laatste Nieuws)
12x "Heel even kregen we een greintje medelijden voor 's lands bekendste zwendelaar tijdens 'Van Rossem'"Elke week blikken onze tv-journalisten terug op opvallende passages op hun tv. Wat kruidde hun kijkweek, en waar maken ze graag gehakt van? (11/12 06u15 - Het Belang van Limburg)
12x Wit, witter, witst: Lummens koppel koos voor heel open én wit huisMarlies is kapster met een salon aan huis. Heeft ze tussen het werk door even tijd, wil ze in het privégedeelte direct in contact staan met haar gezin. Daarom koos het koppel voor een heel open én wit huis. (11/12 06u15 - Het Belang van Limburg)
12x Sneuvelt Theresa May eindelijk door de brexit? 'Ze heeft haar limiet bereikt'Valt ze of valt ze niet? In het Verenigd Koninkrijk lijkt het slotakkoord van de regering te weerklinken. Premier Theresa May wil de stemming over de brexitdeal uitstellen en opnieuw onderhandelen met Brussel, maar het geduld lijkt op. Vindt May nog een uitweg? (11/12 05u30 - Knack)
12x Deloitte: Smartphones populairder dan laptops bij Belgische consumentVoor het eerst bezitten de Belgen meer smartphones dan laptops. Dat blijkt dinsdag uit de enquête Global Mobile Consumer van Deloitte. Zowat alle 18- tot 24-jarigen hebben een smartphone en 40 procent van hen bekijkt dagelijks een video op het toestel. (11/12 05u30 - Knack)
12x Hoorzitting rond Huawei-CFO wordt dinsdag voortgezetDe financieel directrice van het Chinese concern Huawei blijft voorlopig opgesloten in Canada. Haar advocaten vroegen om Meng Wanzhou om gezondheidsredenen vrij te laten op borg, maar het openbaar ministerie vreest dat ze zal vluchten naar China. De hoorzitting wordt dinsdag voortgezet. (11/12 05u30 - Knack)
12x Meer gemeenten doen proef met vrijwillig vuurwerkvrije zoneZeker dertien grote gemeenten experimenteren met Oud en Nieuw met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. De gemeenten volgen het voorbeeld van Den Haag. Daar werd vorig jaar al een proef gedaan waar inwoners zelf hun straat of pleintje vuurwerkvrij verklaren en daarop zelf toezien. De gemeenten leveren wel markeringsborden, maar handhaven het verbod zelf niet. Onder de gemeenten die de komende jaarwisseling dergelijke zones toelaten, zijn de vier grote steden. Ook onder meer Almere, Delft en Hilversum experimenteren ermee. Ze hopen zo de overlast en risico's van vuurwerk verder terug te dringen zonder veel geld uit te geven. Mensen kunnen zelf een vuurwerkvrije zone aanvragen bij hun gemeente. Volgens de Volkskrant loopt het nog nergens storm. 'Veel bewoners schrikken terug voor het gedoe met de buren die wel graag vuurwerk willen afsteken', citeert de krant een woordvoerder van de gemeente Hilversum. Geen landelijk verbod Veel gemeenten zouden het liefst hebben dat er een landelijk verbod komt op consumentenvuurwerk, maar zo'n verbod wil het kabinet niet instellen. Daarom komen steeds meer gemeenten met eigen maatregelen om het afsteken van vuurwerk in te perken. Behalve vrijwillig vuurwerkvrije zones heeft een aantal gemeenten de komende jaarwisseling ook vuurwerkvrije zones waar wél wordt gehandhaafd. Met ingang van 2019/2010 draaien Amsterdam en Rotterdam het beleid om: dan is vuurwerk alleen nog toegestaan in speciaal aangewezen zones. (11/12 05u00 - NOS.nl)
12x Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song van 20ste eeuwHet nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury. (11/12 04u45 - Gelderlander)
12x Courtney Love dwingt bij rechter omgangsverbod ex-manager afCourtney Love heeft via de rechter een omgangsverbod afgedwongen tegen haar ex-manager Sam Lufti. Dat heeft haar advocaat Howard King laten weten aan The Blast. Lufti dient op minimaal 100 meter afstand te blijven van Love, haar dochter Frances Bean en haar zus Jaimee. (11/12 04u45 - BN/DeStem)
12x Courtney Love dwingt bij rechter omgangsverbod ex-manager afCourtney Love heeft via de rechter een omgangsverbod afgedwongen tegen haar ex-manager Sam Lufti. Dat heeft haar advocaat Howard King laten weten aan The Blast. Lufti dient op minimaal 100 meter afstand te blijven van Love, haar dochter Frances Bean en haar zus Jaimee. (11/12 04u45 - De Stentor)
12x Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song van 20ste eeuwHet nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury. (11/12 04u45 - AD.nl)
12x Pas dinsdag beslissing over borgtocht Huawei-CFODe financieel directrice van het Chinese concern Huawei blijft voorlopig opgesloten in Canada. Haar advocaten vroegen om Meng Wanzhou wegens gezondheidsredenen vrij te laten op borg, maar het openbaar ministerie vreest dat ze zal vluchten naar China. De hoorzitting wordt dinsdag voortgezet. (11/12 04u15 - De Standaard: Wetenschap)
12x NASA vindt resten van water op asteroïde BennuDe Osiris-Rex van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al... (11/12 04u00 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
12x FBI verhindert twee massamoorden in OhioDe FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden, zo berichten Amerikaanse media maandag. Eén van de twee was een 23-jarige vrouw die al enkele maanden correspondeerde met Dylann Roof, de man die in 2015 negen afro-Amerikanen doodde in een kerk in Charleston. De andere verdachte is een 21-jarige geradicaliseerde man. (11/12 04u00 - De Standaard: Wetenschap)
12x FBI voorkomt massamoorden Ohio met arrestatie geradicaliseerde twintigersDe FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden Amerikaanse media vandaag. (11/12 03u45 - Gelderlander)
12x FBI voorkomt massamoorden Ohio met arrestatie geradicaliseerde twintigersDe FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden Amerikaanse media vandaag. (11/12 03u45 - BN/DeStem)
12x FBI voorkomt massamoorden Ohio met arrestatie geradicaliseerde twintigersDe FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden Amerikaanse media vandaag. (11/12 03u45 - De Stentor)
12x FBI voorkomt massamoorden Ohio met arrestatie geradicaliseerde twintigersDe FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden Amerikaanse media vandaag. (11/12 03u45 - AD.nl)
12x “Twee handen op één buik”Dat tweelingen een speciale connectie hebben, bewezen Roy en Glenn Willekens (26) zondag met Breugel (4A) op het veld van Winterslag. Zo scoorde Roy driemaal op aangeven van zijn broer, die daarna zelf de kers op de taart zette met de 1-4. “Hopelijk staan we komend weekend weer samen in de spits”, klinkt het in koor. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
12x Eersteprovincialers in keepersnoodClubs die in keepersnood geraken, het lijkt schering en inslag dit seizoen in eerste provinciale. Blessures of mannen die de club gewoon in de steek laten, liggen aan de basis. De jongste realisaties: Mechelen a/d Maas trok vorige week de Nederlander Twan Roex aan en Koersel haalde Niels Peters binnen. Een overzicht van het rijtje. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
12x Stef Phillips loopt scheenbeenbreuk opLees meer > (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
12x Canadese rechter stelt beslissing over borg en huisarrest Huawei-directeur uitDe Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder. (11/12 03u00 - Gelderlander)
12x China heeft redenen zat voor steun aan AfrikaDe Chinese investering van 60 miljard dollar in Afrika leidt tot gemopper onder Chinezen, maar levert China ook veel op, zegt Beijing. (11/12 02u45 - NRC Handelsblad)
12x ‘Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0’Dat schreven AD en RTL op 2 december naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit Wageningen. (11/12 02u30 - NRC.nl: Wetenschap)
12x Olympisch Comité VS faalde bij aanpak misbruik door turnartsHet Amerikaans Olympisch Comité USOC heeft veel te weinig gedaan om zijn atleten te beschermen tegen het jarenlange misbruik door turnarts Larry Nassar. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport dat is opgesteld in opdracht van USOC zelf. (11/12 02u30 - De Stentor)
12x Oppositie houdt Michel in de tang: premier gaat vandaag langs bij alle fractieleidersHet is zelden vertoond, maar de premier gaat vandaag langs bij alle fractieleiders van de oppositie. Charles Michel (MR) kan ook niet anders, wil hij zijn kersverse oranje-blauwe coalitie al niet meteen zien struikelen in haar eerste week. De oppositie­partijen, N-VA op kop, spreken van een democratisch deficit en vragen boven op die onderonsjes een vertrouwensstemming. Maar vooraleer hij zich daaraan waagt, wil premier Michel toch even de temperatuur opmeten. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Voor het eerst baarmoeder getransplanteerd in België: vrouw geboren zonder kan nu zwanger wordenEen Vlaamse vrouw die geboren werd zonder baarmoeder, heeft in het UZ Gent de uterus van een overleden vrouw ingeplant gekregen. Daardoor kan ze nu toch in verwachting geraken. De ingreep is een primeur voor België en opent een waslijst aan mogelijkheden, maar roept ook ethische vragen op. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Was de Reus een Griek? Anonieme getuige legt link tussen Bende van Nijvel en andere gangsterbendeWas de Reus van de Bende van Nijvel een Griek? Die mogelijkheid is weer reëler nu een nieuwe getuige voor het eerst het verband legt tussen de Bende van Nijvel en de Bende van Baasrode rond gangster Philippe De Staerke. De Bende van Baasrode telde liefst drie Grieken in de rangen, onder wie de 1,94 meter grote Apostolos Papadopoulos. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Tandarts (35) opgepakt voor aanranding nadat tien vrouwen klacht hadden ingediend: “Betast terwijl ik in de stoel lag”Een 35-jarige West-Vlaamse tandarts zit in de cel op verdenking van aanranding van verschillende vrouwelijke patiënten. Hij zou hen betast hebben om het moment dat ze bij hem in de stoel lagen. In totaal stapten al bijna tien vrouwen naar de politie. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Canvas reanimeert spraakmakend debatprogramma ‘Nachtwacht’ met Jan LeyersBisschop Roger Vangheluwe die in debat gaat met sp.a-boegbeeld Steve ­Stevaert: alleen Jan Leyers (60) kreeg het voor elkaar in Nachtwacht. Na bijna dertien jaar reanimeert Canvas het spraakmakende debatprogramma. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Margriet Hermans getuigt over verkrachting: “Volgens mijn moeder had ik het uitgelokt”Margriet Hermans (64) werd als jonge vrouw verkracht door een Spaanse taxichauffeur. Dat vertelt de zangeres vanavond in ‘Die Huis’. Ze praat ook openhartig over haar keuze om bewust ongehuwd moeder te zijn. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x 'Russische spion Maria Boetina sluit deal met Amerikaans OM'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. De 30-jarige Boetina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS. (11/12 02u15 - Nu.nl)
12x Margriet Hermans getuigt over verkrachting: “Volgens mijn moeder had ik het uitgelokt”Margriet Hermans (64) werd als jonge vrouw verkracht door een Spaanse taxichauffeur. Dat vertelt de zangeres vanavond in ‘Die Huis’. Ze praat ook openhartig over haar keuze om bewust ongehuwd moeder te zijn. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
12x 'Russische spionne sluit deal met Amerikaanse aanklagers'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren. (11/12 01u15 - Gelderlander)
12x “Alles wat ik verkoop is van kurk als ode aan mijn vader”Antwerpen Centraal heeft er met Captain Cork een nieuwe winkel bij. Ina De Quint (33) uit Merksem verkoopt er producten gemaakt uit Portugese kurkeik. “Een veganistische, ecologische en duurzame stof met dezelfde kwaliteiten als leder.” (11/12 01u15 - Gazet van Antwerpen)
12x 'Russische spionne sluit deal met Amerikaanse aanklagers'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren. (11/12 01u15 - AD.nl)
12x Hogere omzet binnenvaart door lage waterstandBinnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren. (11/12 01u00 - Nu.nl Economie)
12x Meisjes zijn vaak slimmer dan schooladvies doet vermoedenMeisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. (11/12 01u00 - BN/DeStem)
12x Meisjes stijgen vaker boven schooladvies uit dan jongens – die structuur missenDat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek deze dinsdag. Er werd gekeken naar leerlingen die niet bleven zitten. (11/12 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
12x Volop kansen in IndexMet nog drie weken te gaan in 2018 zijn de kaarten wat betreft de topposities in de Telesport Index geschud, maar er kan natuurlijk nog wel een aantal plakken bijkomen. (11/12 00u15 - Telegraaf: Sport)
12x LIVE (21u). Kan Tottenham winnen op bezoek bij FC Barcelona? Spurs stijden met Inter om plaats in volgende ronde• Laatste speeldag • Tottenham in strijd met Inter op tweede plaats • Barça al zeker van groepswinst • Camp Nou, aftrap 21u (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x LIVE (21u). Kan Monaco Champions League toch met opgeheven hoofd verlaten? Of beslist Dortmund daar anders over?• Aftrap: 21u • Stade Louis II • Ref: Craig Pawson (Eng) • Laatste speeldag (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x Tijdens uw studententijd een paar jaar in de horeca gewerkt? Let op: uw kleine pensioen gaat verhuizenVolgend jaar begint een grote schoonmaakactie in de pensioensector. Kleine pensioenen die elders zijn opgebouwd, verhuizen naar het fonds waaraan u op dit moment deelneemt. Handig? (11/12 00u00 - Volkskrant Economie)
12x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaimFrank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft. (11/12 00u00 - AD.nl)
12x CEO Ignace Van Doorselaere: ?Vrees voor paniekkramp van politiek naar links' Lees meer > (10/12 22u39 - De Tijd)
11x Deze beha’s draag je onder je feestoutfitBij de perfecte feestoutfit hoort de juiste beha! Van sexy bralettes tot handige strapless modellen, deze beha’s zorgen ervoor dat je er op je best uitziet in je feestoutfit! (11/12 07u30 - Het Belang van Limburg)
11x Ook Brazilië wil uit het migratiepact stappenOok Brazilië is van plan om uit het VN-Migratiepact te stappen, dat maandag in Marrakesh formeel werd aangenomen. Dat kondigde de toekomstige minister van Buitenlandse Zaken aan op Twitter. (11/12 05u30 - Knack)
11x Courtney Love eist en krijgt omgangsverbod voor ex-managerCourtney Love heeft een omgangsverbod toegewezen gekregen dat ze geëist had tegen haar ex-manager Sam Lufti. Dat heeft haar advocaat Howard King laten weten aan entertainmentwebsite The Blast.  (11/12 05u00 - Nu.nl: Achterklap)
11x Ruimtesonde vindt waterresten op planetoïde BennuDe NASA-ruimtesonde Osiris-Rex heeft sporen van water aangetroffen in een ruimterots op de planetoïde Bennu, waar het ruimtevoertuig sinds begin deze maand verkenningen uitvoert. Het gaat niet om vloeibaar water, meldt NASA. De sporen zijn waarschijnlijk afkomstig van een grotere asteroïde waaraan Bennu vastzat. De NASA-onderzoekers zijn blij met het nieuws. 'We hebben de waterrijke mineralen uit de tijd van het ontstaan van het zonnestelsel ontdekt', zegt hoofdonderzoeker Dante Lauretta. 'Dat zijn de precies de sporen waarnaar we op zoek waren.' De vondst van water kan volgens de onderzoekers mogelijk meer vertellen over het ontstaan van het leven op aarde. 'We willen echt graag weten wat de rol is geweest van dit soort planetoïden in de toevoer van water bij de totstandkoming van de aarde en hoe de aarde bewoonbaar is geworden', zegt Lauretta. Ruim twee jaar De ruimtesonde deed er ruim twee jaar over om de 2,2 miljoen kilometer naar Bennu af te leggen. In 2023 keert de Osiris-Rex terug naar aarde met stukken ruimterots. Bennu ontstond 700 miljoen tot 2 miljard jaar geleden. De planetoïde draait in een baan om de zon die vergelijkbaar is met de baan van de aarde om de zon. Bennu staat nu wat dichter bij de aarde dan toen hij ontstond. (11/12 05u00 - NOS.nl)
11x Courtney Love dwingt bij rechter omgangsverbod ex-manager afCourtney Love heeft via de rechter een omgangsverbod afgedwongen tegen haar ex-manager Sam Lufti. Dat heeft haar advocaat Howard King laten weten aan The Blast. Lufti dient op minimaal 100 meter afstand te blijven van Love, haar dochter Frances Bean en haar zus Jaimee. (11/12 04u45 - Gelderlander)
11x Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song van 20ste eeuwHet nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury. (11/12 04u45 - BN/DeStem)
11x Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song van 20ste eeuwHet nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury. (11/12 04u45 - De Stentor)
11x Courtney Love dwingt bij rechter omgangsverbod ex-manager afCourtney Love heeft via de rechter een omgangsverbod afgedwongen tegen haar ex-manager Sam Lufti. Dat heeft haar advocaat Howard King laten weten aan The Blast. Lufti dient op minimaal 100 meter afstand te blijven van Love, haar dochter Frances Bean en haar zus Jaimee. (11/12 04u45 - AD.nl)
11x Waterschap wil ‘ballen’ in de slootWaterschap Rijn en IJssel roept boeren en andere grondeigenaren in hun werkgebied op om water in de slootjes op hun land zo lang mogelijk vast te houden. Dat kan door duikers in de sloten af te sluiten. Het regenwater kan dan in de bodem zakken, zodat het zorgelijk lage grondwaterpeil enigszins stijgt. Om het afsluiten van duikers in de sloten zo makkelijk mogelijk te maken, geeft het schap opblaasbare „ballen” weg. (11/12 04u15 - Reformatisch Dagblad)
11x Ex-vrouw neemt het voor Kevin Hart op na 'homofobe' uitsprakenDe ex van Kevin Hart,Torrei Hart heeft het publiekelijk voor hem opgenomen, nadat de komiek eerder deze week bekend maakte de presentatie van de Oscars naast zich neer te leggen. Dit vanwege homofobe uitspraken die Hart in het verleden deed. (11/12 04u00 - Nu.nl: Achterklap)
11x 'Hongerend Jemen heeft niet genoeg aan vrede'Vredesoverleg is niet genoeg om de hongerenden te helpen, zegt de regiodirecteur Unicef. 'De wereld moet echt meer doen' (11/12 03u30 - NRC Handelsblad)
11x Kris Poelmans stopt wegens blessureleedLees meer > (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
11x Debatteerkunst als nieuw politiek bedrogHoe schitterend Britten ook debatteren – in die hele Brexit valt opmerkelijk weinig politiek vakmanschap te ontdekken. Zeker als je in aanmerking neemt dat Britse politici met een heel land – een heel continent – dobbelen. (11/12 03u15 - NRC Handelsblad)
11x Nederlandse handelaren Bol.com mikpunt van Belgische fiscusNederlandse webwinkels die via Bol.com spullen verkopen in België bleken per ongeluk btw-belasting te hebben ontweken. De Nederlandse fiscus is zelf weinig alert op btw-betaling door buitenlandse webwinkels. (11/12 02u45 - NRC.nl: Wetenschap)
11x China heeft redenen zat voor steun aan AfrikaDe Chinese investering van 60 miljard dollar in Afrika leidt tot gemopper onder Chinezen, maar levert China ook veel op, zegt Beijing. (11/12 02u45 - NRC.nl: Wetenschap)
11x Antwerps diamantmuseum DIVA moet fors besparen: subsidie bijna gehalveerd en vier banen geschraptHet nieuwe diamantmuseum DIVA heeft een vijfjarenplan klaar om zijn tekorten weg te werken. Het zal jaarlijks 378.000 euro moeten besparen, en dat vijf jaar lang. Sinds zijn opening lokt het museum gemiddeld 1.500 bezoekers per week. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Grootste seriemoordenaar ooit in Rusland over zijn 78 moorden: “Ik wou geen prostituees in mijn stad”De moord en verkrachting van 22 vrouwen had hij al op zijn geweten, maar nu is de Russische voormalige politieman Mikhail Popkov (53) ook schuldig bevonden aan 56 bijkomende moorden tussen 1992 en 2007. Het maakt van hem de grootste seriemoordenaar uit de Russische geschiedenis. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x ‘Van Gils & Gasten’ krijgt zes weken rust in voorjaar, dagelijkse fictiereeks met onbekende acteurs in de plaatsVan Gils & Gasten krijgt in het voorjaar van 2019 zes weken rust. In de plaats biedt Eén een nieuwe portie dagelijkse fictie aan. Over dertigers, dus niet over de mensen die naar Van Gils & Gasten kijken ... (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Storm koppelt nu ook klasse aan rendement bij KV Mechelen: “Ploeg uit top 6 behoort tot zijn mogelijkheden”In de zomer van 2016 bombardeerde toenmalig Club Brugge-coach Michel Preud’homme Nikola Storm tot potentiële seizoensrevelatie. Bij blauw-zwart kon de 24-jarige winger niet bevestigen. Bij KV Mechelen zorgt hij dezer dagen wel voor het verschil. “Hij komt stilaan tot volle wasdom”, zeggen enkele oude bekenden in koor. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x N-VA gaat met 180 medewerkers die op straat staan op zoek naar nieuwe job: “Er zijn zeker traantjes gevloeid”Op vijf ministeriële kabinetten van de N-VA zijn in totaal 180 medewerkers zondag en maandag bezig geweest met in te pakken en weg te wezen. “Nee, leuk is dat niet. Er zijn hier zeker traantjes gevloeid”, zegt Andy Pieters vanop het kabinet van Zuhal Demir. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Canvas reanimeert spraakmakend debatprogramma ‘Nachtwacht’ met Jan LeyersBisschop Roger Vangheluwe die in debat gaat met sp.a-boegbeeld Steve ­Stevaert: alleen Jan Leyers (60) kreeg het voor elkaar in Nachtwacht. Na bijna dertien jaar reanimeert Canvas het spraakmakende debatprogramma. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Beeldje dat overleden mama maakte teruggevonden dankzij oproep: “Nooit gedacht dat zo veel mensen zouden meeleven”Floor en Mies Leemans hebben het beeldje opgespoord dat hun in september overleden mama maakte voor het kunstproject ­Coming World ­Remember Me. “Woensdag rijden we naar ­Ruddervoorde (Oostkamp) om het op te ­halen”, glundert Floor. (11/12 01u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Meisjes zijn vaak slimmer dan schooladvies doet vermoedenMeisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. (11/12 01u00 - Gelderlander)
11x Britse premier May naar Rutte voor werkontbijt over brexitDe Britse premier Theresa May komt langs bij premier Rutte om te praten over de brexit. May en Rutte hebben een werkontbijt gepland op het Catshuis. (11/12 01u00 - RTL.nl)
11x 'Russische spion Maria Boetina sluit deal met Amerikaanse Openbaar Ministerie'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. De 30-jarige Boetina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS. (11/12 01u00 - Nu.nl)
11x Meisjes zijn vaak slimmer dan schooladvies doet vermoedenMeisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. (11/12 01u00 - AD.nl)
11x Niveau meisjes bij schooladvies vaak lager ingeschat dan bij jongensMeisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. (11/12 00u30 - Nu.nl)
11x Twee scholieren onwel bij gedrang in rij voor café; feest afgelastEen scholierengala in Breda is door de burgemeester vroegtijdig afgelast nadat twee mensen onwel werden in het gedrang en geduw in de rij voor de ingang van het café. Een ambulance werd opgeroepen om de leerlingen te onderzoeken. (11/12 00u30 - AD.nl)
11x Italiaanse wielerbelofte Manfredi in coma na verkeersongevalLees meer > (11/12 00u15 - Sporza)
11x VIDEO: "Als Oulare zijn niveau kan behouden, is dat een enorme troef"De prestaties van twee Standard-spelers verdienden een woordje uitleg, vonden de analisten van Extra Time. Obbi Oulare en Zinho Vanheusden speelden sterk tegen STVV. (11/12 00u15 - Sporza)
11x LIVE (21u). Hoe komt Club Brugge voor de dag in galamatch tegen Atlético Madrid?Club Brugge sluit vanavond (21u) de groepsfase van de Champions League af met een thuisduel tegen Atlético Madrid. De Bruggelingen, al zeker van... (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
11x LIVE (21u). Houdt Inter de punten thuis tegen PSV?• Laatste speeldag • Inter nog niet zeker van volgende ronde • PSV al zeker uitgeschakeld • Giuseppe Meazza-stadion (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
11x LIVE (21u). Laten ook Meunier en PSG zich verrassen in heksenketel van Rode Ster?• Aftrap 21u • Rode Sterstadion • Zesde speeldag Champions League groep C • PSG is bij winst altijd zeker van plek in knock-outfase (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
11x LIVE (21u). Klaart Liverpool tegen Mertens en Napoli de klus in cruciale topaffiche?• Aftrap 21u • Zesde speeldag Champions League groep C • Anfield • Liverpool moet met 1-0 winnen of met twee goals verschil als Napoli scoort (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
11x Naomi Campbell laat haar ware aard zienLees meer > (11/12 00u02 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
11x MRI verbetert opsporing van prostaatkankerDoor de inzet van de MRI hoeft een groot deel van de mannen geen weefselprik (ook wel prostaatprik). Dit blijkt uit onderzoeksresultaten van de 4M-studie, die zijn verschenen in het medische tijdschrift European Urology. (11/12 00u00 - GezondheidsNet)
11x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaimFrank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft. (11/12 00u00 - De Stentor)
11x Persona Q2: New Cinema Labyrinth onthuld[url=https://www.gamersnet.nl/games/persona_q2/]Persona Q2[/url] is eindelijk offici�el uit de doeken gedaan en blijkt bekend te gaan staan als Persona Q2: New Cinema Labyrinth. De eerste beelden van de dungeon crawler werden getoond door middel van onderstaande [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/... (11/12 00u00 - GamersNET.nl)
11x May zoekt bijkomende garanties over Ierse backstopDe Britse premier Theresa May heeft in het Lagerhuis bevestigd dat de cruciale stemming over het Brexit-akkoord wordt uitgesteld. Ze gaat bijkomende garanties zoeken voor de Ierse backstop-regeling. (10/12 22u15 - De Standaard)
11x Ierse sterrenchef: “Avocado’s zijn als legbatterijkippen”Een Ierse sterrenchef is een campagne gestart tegen de verkoop en consumptie van avocado’s. Want avocado’s zijn “vergelijkbaar met legbatterijkippen”, zegt JP McMahon aan The Independent. (10/12 21u30 - De Morgen)
11x Nederige Emmanuel Macron komt "gele hesjes" tegemoet: minimumloon 100 euro omhoogLees meer > (10/12 21u15 - VRT NWS)
11x Modemerken slaan handen in elkaar en doen klimaatbelofte in PolenOp de VN-klimaatconferentie in Katowice in Polen engageren meer dan 40 grote modemerken zich om hun CO2- uitstoot sterk te verminderen. De textielindustrie stoot meer broeikasgassen uit dan scheep- en luchtvaart samen. (10/12 20u15 - VRT NWS)
10x Hoorzitting rond Huawei-CFO wordt vandaag voortgezetDe financieel directrice van het Chinese concern Huawei blijft voorlopig opgesloten in Canada. Haar advocaten vroegen om Meng Wanzhou om gezondheidsredenen vrij te laten op borg, maar het openbaar ministerie vreest dat ze zal vluchten naar China. De hoorzitting wordt vandaag voortgezet. (11/12 05u45 - VRT NWS)
10x ‘De roep om een Schots referendum over onafhankelijkheid wordt sterker’Fiona Hyslop, de Schotse minister van buitenlandse betrekkingen, stuurt aan op Britse verkiezingen of een nieuw brexit-referendum. (11/12 05u15 - Trouw)
10x Vlaanderen heeft 13.000 km lintbebouwing, en het stopt nietOok al is het ruimte­lijk onwenselijk, toch woont een op de vier Vlamingen in lint­bebouwing. (11/12 05u15 - De Standaard: Wetenschap)
10x Gele hesjes bezetten opnieuw snelweg in Feluy (Henegouwen)De gele hesjes hebben maandagavond opnieuw de snelweg A7 ter hoogte van Feluy, in Henegouwen, voor een deel bezet. Dat valt te lezen op de website met wegeninfo van de federale politie. (11/12 05u15 - De Standaard: Wetenschap)
10x Hofman biedt kinderpardonpetitie aanDEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart miljoen mensen tekenden zijn petitie voor een ruimer kinderpardon en dinsdag biedt programmamaker en actievoerder Tim Hofman deze aan in de Tweede Kamer. Hij en zijn medestanders willen dat migrantenkinderen die hier zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen een verblijfsvergunning krijgen. Het bericht Hofman biedt kinderpardonpetitie aan verscheen eerst op Nieuws.nl. (11/12 04u45 - Nieuws.nl)
10x Rutte en May overleggen over brexitDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en de Britse premier Theresa May overleggen dinsdag tijdens een werkontbijt over de brexit. May wil vooral concessies op het het gebied van de Noord-Ierse grens. Het bericht Rutte en May overleggen over brexit verscheen eerst op Nieuws.nl. (11/12 04u45 - Nieuws.nl)
10x Amerikaans olympisch comité faalde bij aanpak misbruik door turnarts Larry NassarHet Amerikaans olympisch comité USOC heeft veel te weinig gedaan om zijn atleten te beschermen tegen het jarenlange misbruik door turnarts Larry... (11/12 04u30 - Het Laatste Nieuws: Sport)
10x Hofman biedt kinderpardonpetitie aanBijna een kwart miljoen mensen tekenden zijn petitie voor een ruimer kinderpardon en dinsdag biedt programmamaker en actievoerder Tim Hofman deze aan in de Tweede Kamer. Hij en zijn medestanders willen dat migrantenkinderen die hier zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen een verblijfsvergunning krijgen. (11/12 04u15 - Reformatisch Dagblad)
10x 'Hongerend Jemen heeft niet genoeg aan vrede'Vredesoverleg is niet genoeg om de hongerenden te helpen, zegt de regiodirecteur Unicef. 'De wereld moet echt meer doen' (11/12 03u30 - NRC.nl: Wetenschap)
10x Eindelijk een dure muurLiverpool moet vanavond Napoli kloppen om zich te plaatsen voor de 1/8ste finales van de Champions League. De nul houden zou al helpen en dat kunnen de Reds tegenwoordig ook. Met dank aan een aangepaste tactiek en 157 miljoen euro well spent. (11/12 03u30 - Het Belang van Limburg)
10x Rutte en May overleggen over brexitPremier Mark Rutte en de Britse premier Theresa May overleggen dinsdag tijdens een werkontbijt over de brexit. May wil vooral concessies op het het gebied van de Noord-Ierse grens. (11/12 03u15 - Reformatisch Dagblad)
10x Sparen voor schoolreisje gaat soms nietStichting Leergeld helpt arme gezinnen met extraatjes voor de kinderen. „Het gaat ons erom dat kinderen kunnen meedoen.” (11/12 03u00 - NRC Handelsblad)
10x Nederlandse handelaren Bol.com mikpunt van Belgische fiscusNederlandse webwinkels die via Bol.com spullen verkopen in België bleken per ongeluk btw-belasting te hebben ontweken. De Nederlandse fiscus is zelf weinig alert op btw-betaling door buitenlandse webwinkels. (11/12 02u45 - NRC Handelsblad)
10x Hier geen vuurwerk afsteken graag, voor de gemoedsrust van de zwanenDen Haag was de eerste gemeente waar bewoners een vrijwillig vuurwerkvrije zone konden aanvragen – dus zonder handhaving. Dit jaar volgen twaalf gemeenten dat voorbeeld. Of het werkt? Eén aanvrager van vorig jaar ziet er nu maar van af. (11/12 02u45 - de Volkskrant)
10x Voor zijn ego hoeft dat derde goud nietDorian van Rijsselberghe werd dit jaar voor de tweede keer wereldkampioen windsurfen. Zijn opvolger staat klaar, maar die moet hem eerst verslaan. (11/12 02u30 - NRC Handelsblad)
10x Hoe beloftevolle cyberspecialist met cocaïnemaffia in zee ging door grote bedrijven in Antwerpse haven te hackenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de bekende techondernemer Filip M. (40) veroordeeld tot acht jaar cel wegens het hacken van grote bedrijven in de Antwerpse haven in opdracht van de internationale cocaïnemaffia. Zijn handlangers Davy V.d.M. en Wence V. moeten drie jaar de gevangenis in. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x Waarom regisseur Jan Verheyen ‘De Collega’s 2.0’ nog altijd relevant vindt: “Kerels die er de kantjes aflopen, bestaan nog altijd”Jan Verheyen wekt vanaf morgen de iconische tv-reeks De Collega’s tot leven met zijn bioscoopfilm De Collega’s 2.0. Is dat geen risico, veertig jaar nadat het populaire origineel zich in ons collectieve geheugen heeft genesteld? We leggen de regisseur vijf heikele kwesties voor. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x Mag Antwerp FC dit seizoen de titel ambiëren? Drie coryfeeën oordelen: “Zeg nooit nooit”Terwijl Genk, Club Brugge en Anderlecht met de punten morsten, rukte Antwerp op naar plaats 2 in de stand. De oudste club van het land doet steeds meer van zich spreken, maar hoe hoog mag de Great Old mikken? We legden ons oor te luister bij drie coryfeeën. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x “Michel moet asap uitleggen wat hij dit weekend heeft gedaan”“Premier Michel moet zo snel mogelijk komen uitleggen wat hij in dit weekend heeft gedaan”, zegt Meryame Kitir, fractieleider voor sp.a in de Kamer. Ze vraagt net als Groen en N-VA een vertrouwensstemming. “Want wij stellen gewoon vast dat hij dit weekend ineens een nieuwe regering heeft samengesteld en we willen weten of die bijvoorbeeld ook gemachtigd is om kb’s te tekenen. Is die nieuwe regering wel grondwettelijk?” (11/12 02u15 - Het Belang van Limburg)
10x Actieweek vakbonden van start: gele hesjes voeden stakingsijverDe actieweek van de drie grote vakbonden is begonnen. De stakingsbereidheid in Vlaanderen is groter dan verwacht. De voedingsector trekt de kar. Al is het vooral uitkijken naar vrijdag. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x Straatcrimineel met brandende ambitie in drugsmilieu gedood: Raouf B. (41) is “de verkeerde tegen het lijf gelopen”De Nederlandse politie is een groot onderzoek gestart naar de liquidatie van Raouf B. (41), een beruchte straatcrimineel uit Temse die carrière probeerde te maken in het zware drugsmilieu in de Antwerpse haven. De naam van B. dook de voorbije jaren op in talloze onderzoeken naar geweldsdelicten, smokkel en ripdeals. “Hij is de verkeerde tegen het lijf gelopen.” (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Voor het eerst baarmoeder getransplanteerd in België: vrouw geboren zonder kan nu zwanger wordenEen Vlaamse vrouw die geboren werd zonder baarmoeder, heeft in het UZ Gent de uterus van een overleden vrouw ingeplant gekregen. Daardoor kan ze nu toch in verwachting geraken. De ingreep is een primeur voor België en opent een waslijst aan mogelijkheden, maar roept ook ethische vragen op. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Michel kiest “goede kant van de geschiedenis” in Marrakesh, 28 landen sturen hun kat“Mijn land zal aan de goede kant van de geschiedenis staan.” Met dat zinnetje sprak premier Michel gisteren in Marrakesh zijn steun uit voor het migratiepact. Een ­ruime meerderheid van VN-lidstaten keurde het goed, maar toch: dertig landen kiezen liever de andere kant van de geschiedenis. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
10x “Alles wat ik verkoop is van kurk als ode aan mijn vader”Antwerpen Centraal heeft er met Captain Cork een nieuwe winkel bij. Ina De Quint (33) uit Merksem verkoopt er producten gemaakt uit Portugese kurkeik. “Een veganistische, ecologische en duurzame stof met dezelfde kwaliteiten als leder.” (11/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x 'Russische spionne sluit deal met Amerikaanse aanklagers'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren. (11/12 01u15 - BN/DeStem)
10x 'Russische spionne sluit deal met Amerikaanse aanklagers'De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren. (11/12 01u15 - De Stentor)
10x Skoda Scala: nieuw wonder uit Tsjechië?De Skoda Scala is na een conceptuele voorbode en een intensieve teasercampagne eindelijk onthuld. De geflopte Rapid Spaceback wordt hiermee uit z'n lijden verlost, maar tegelijk zal de gloednieuwe Scala een stapje hoger op de ladder klimmen. In het hol van de leeuw; dat van z'n eigen neef, de Volkswagen Golf. (11/12 01u00 - Autowereld)
10x Volkswagen T-Cross: de prijzenDe boekhouders bij Volkswagen zijn er vroeg bij. Hoewel de T-Cross pas vanaf april 2019 bij de dealer staat, weten de witte boorden nu al wat de kleinste SUV van het grootste automerk moet kosten. (11/12 01u00 - Autowereld)
10x Meisjes zijn vaak slimmer dan schooladvies doet vermoedenMeisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. (11/12 01u00 - De Stentor)
10x Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 2019De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten. (11/12 00u45 - Trends.be)
10x NFL: Sensationale touchdown in slotseconden helpt Dolphins langs Patriots, Rams verslagenLees meer > (11/12 00u33 - FOK!sport)
10x FOK!Kerstprijsvraag: 11 decemberLees meer > (11/12 00u32 - FOK!Games)
10x Scholierengala in De Graanbeurs Breda vroegtijdig afgelast door burgemeester: door chaotische drukte twee mensen onwel in de rijBREDA - Het scholierengala in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda was maar van korte duur. Twee mensen zijn in de drukke rij onwel geworden bij gedrang en geduw. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. Het feest is door de burgemeester bijna drie uur voor het einde afgelast. (11/12 00u30 - BN/DeStem)
10x Meisje overtreft schooladvies van juf of meester vaker dan jongenMeisjes belanden op de middelbare school vaker dan jongens op een hoger niveau dan juf of meester dacht in groep 8. (11/12 00u15 - Trouw)
10x LIVE (18u55). Verzekert Galatasaray zich tegen groepswinnaar Porto van plek in Europa League?• Aftrap 18u55 • Zesde speeldag Champions League groep D • Türk Telekom Stadium • Galatasary strijdt nog volop om plek drie, Porto al zeker van... (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
10x Mama Kate Middleton lost detail over prins George en prinses Charlotte in allereerste interviewLees meer > (11/12 00u02 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
10x Force India toch niet verder als Racing PointForce India start in 2019 niet als Racing Point. De renstal geeft aan dat de nieuwe benaming slechts tijdelijk is. (11/12 00u00 - Autosport)
10x Verstappen niet in de prijzenHet is Max Verstappen niet gelukt om een prestigieuze Auosport Award in de wacht te slepen. Wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton kaapte er een voor de ogen van de Nederlander weg. (11/12 00u00 - Autovisie)
10x Resident Evil 2-zombies in PUBG Mobile (video)In PUBG Mobile kun je binnenkort mogelijk tegen zombies vechten, en dan wel zombies uit Resident Evil 2. De ontwikkelaar van de populaire game werkt daarvoor samen met Capcom, dat Resident Evil 2 uitb... (11/12 00u00 - GadgetZone)
10x Bilbao wint in blessuretijd eerste duel sinds ontslag BerizzoAthletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Girona eindigde maandag in 1-0. Artiz Aduriz benutte in de 92ste minuut een strafschop voor het team dat nu onder leiding staat van Gaizka Garitano. (10/12 23u45 - BN/DeStem)
10x Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in BredaBREDA - Twee mensen zijn maandagavond onwel geworden bij gedrang in een drukke rij van een feest in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. (10/12 23u45 - BN/DeStem)
10x ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan VlaanderenHeb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken. (10/12 23u15 - Het Belang van Limburg)
10x VS pakken Noord-Koreaanse functionarissen aan met strenge sancties wegens schending mensenrechtenDe VS vaardigen sancties uit tegen drie hoge functionarissen uit Noord-Korea als reactie op "ernstige en aanhoudende schendingen van... (10/12 22u15 - Het Laatste Nieuws)
10x Universiteit Antwerpen bekroond voor digitalisering van schrijver BeckettEen project om alle werken van de Ierse auteur Samuel Beckett te digitaliseren is in de prijzen gevallen in de Verenigde Staten. (10/12 22u15 - VRT NWS)
10x Michel: 'Ik ga doen wat ik beloofd heb: het parlement raadplegen'Charles Michel, nu premier van een minderheidsregering, vertegenwoordigt ons land vandaag op de VN-top in Marrakech. Hoe verloopt het verder? Wat roert er in de Wetstraat? Volg het hier. (10/12 21u45 - De Standaard)
10x De Wever: "Als men doet alsof men ons niet nodig heeft voor een meerderheid, is dat een zachte staatsgreep"N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het maar normaal dat premier Charles Michel (MR) het vertrouwen vraagt aan het parlement voor zijn regering nu N-VA er niet meer bij is. Dat heeft hij gezegd in een interview in 'Terzake'. De Wever laat in het midden of hij voor of tegen de nieuwe regering zou stemmen, maar benadrukt wel dat hij geen vervroegde verkiezingen wil. (10/12 21u15 - VRT NWS)
10x Geen ontslag voor Macron maar wel drastische hervorming: “Het is tijd dat de rust terugkeert”Frans president Emmanuel Macron gaf zonet in zijn toespraak gehoor aan het aanhoudende protest van de ‘gele hesjes’ in zijn land. Zonder gêne stak... (10/12 20u45 - Het Laatste Nieuws)
9x West-Vlaamse tandarts (35) in de cel voor aanranden patiënten: tien vrouwen dienen klacht inIn het West-Vlaamse Damme bij Brugge is een 35-jarige tandarts opgepakt, nadat hij verschillende vrouwen aangerand zou hebben terwijl ze bij hem op... (11/12 07u30 - Het Laatste Nieuws)
9x Dodelijke fietszomer maakt einde aan daling aantal verkeersdoden in VlaanderenEr is een einde gekomen aan de gestage daling van het aantal verkeersdoden in Vlaanderen. Dat is het gevolg van een erg dodelijke zomer voor vooral fietsers op de Vlaamse wegen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) kondigt extra maatregelen aan. (11/12 07u30 - Knack)
9x Na haar breuk met Frank Raes (64): Cath Luyten (41) vindt opnieuw de liefdeEen week nadat bekend was geraakt dat Frank Raes (64) en Cath Luyten (41) finaal een punt zetten achter hun relatie, heeft de presentatrice opnieuw de liefde gevonden. Dat meldt Dag Allemaal dinsdag. (11/12 07u15 - Het Nieuwsblad)
9x Brexit leidt tot stormloop op dierenartsenDe overheid moet binnenkort minstens 60 extra dierenartsen aanwerven om het vervoer van levende dieren van en naar het Verenigd Koninkrijk te... (11/12 06u30 - Het Laatste Nieuws)
9x “Bijna dagelijks word ik uitgescholden”: joodse Belgen bij de bangste van EuropaEuropese joden ervaren steeds meer antisemitisme en na Frankrijk is België het land waar joden de meest haat zeggen te voelen, zo toont een enquête. “Bijna dagelijks word ik uitgescholden”, getuigt een rabbijn. (11/12 06u15 - De Morgen)
9x Italiaanse minister haalt uit naar Nederlands asielbeleidDe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini haalt uit naar het Nederlandse beleid om asielzoekers met kinderen voorlopig niet terug te sturen naar zijn land. De IND is daarmee gestopt omdat ze niet kan garanderen dat er adequate bijstand voor de asielzoekers is in Italië. (11/12 05u45 - De Telegraaf)
9x Deloitte: Smartphones populairder dan laptops bij Belgische consumentVoor het eerst bezitten de Belgen meer smartphones dan laptops. Dat blijkt dinsdag uit de enquête Global Mobile Consumer van Deloitte. Zowat alle 18- tot 24-jarigen hebben een smartphone en 40 procent van hen bekijkt dagelijks een video op het toestel. (11/12 05u15 - DataNews)
9x Facelift versterkt leidende positie Porsche MacanPorsche haalt de stofkam door de Macan. Het concept van een goed ogende, relatief compacte SUV bleef gehandhaafd, de vernieuwingen zorgen er vooral voor dat de auto zijn positie als best rijdende 4X4 in zijn klasse verder verstevigt. (11/12 05u15 - De Stentor)
9x Personeel Bijenkorf wil meer loon: ‘het gaat enorm goed met dit bedrijf’Personeel van de Bijenkorf gaat vanaf vandaag actie voeren voor meer loon. Volgens de medewerkers en vakbond FNV gaat het goed met het warenhuis en is een loonverhoging van 3,5 procent per jaar geen overbodige luxe. Het maximum schaalloon van een winkelmedewerker bedraagt 1750 euro bruto per maand. (11/12 05u15 - AD.nl)
9x May heeft 'brexit-ontbijt' met RutteDe Britse premier Theresa May komt morgenochtend naar Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. May kondigde vanmiddag al aan dat ze van haar EU-collega's extra toezeggingen wil bij de brexit-deal. Ze begint haar ronde morgenochtend op het Catshuis. De verhoudingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn ondanks de brexit-plannen erg goed. Binnen de EU trekken de beide landen vaak gezamenlijk op. De Britse regering besloot vandaag de Lagerhuis-stemming over de deal, waarover twee jaar is onderhandeld, voor onbepaalde tijd uit te stellen. May was tot de conclusie gekomen dat de huidige overeenkomst onvoldoende steun zou krijgen in het parlement. Vooral de status van Noord-Ierland en grens met Ierland is een heikel punt. Door opnieuw met haar Europese collega's te gaan praten hoopt May toezeggingen los te krijgen op dat punt. Ze denkt dat ze daarmee de deal wel door het Lagerhuis kan krijgen. Verschillende Europese leiders hebben al gezegd dat er weinig meer te onderhandelen valt. Minister Blok zei vanmiddag dat over de kwestie van de Ierse grens al veel is gezegd, maar dat hij best nog een keer naar May wil luisteren: (11/12 05u15 - NOS.nl)
9x Wijkagent ‘ome Roel’ is al weken niet in zijn wijk geweestDe Tweede Kamer spreekt woensdag over wijkagenten, die te veel taken hebben en worden overvraagd. Op pad met Roel van de Veen, al 44 jaar agent op de Veluwe. (11/12 03u45 - NRC.nl: Wetenschap)
9x Wijkagent ‘ome Roel’ is al weken niet in zijn wijk geweestDe Tweede Kamer spreekt woensdag over wijkagenten, die te veel taken hebben en worden overvraagd. Op pad met Roel van de Veen, al 44 jaar agent op de Veluwe. (11/12 03u45 - NRC Handelsblad)
9x 32 mensen opgepakt bij protesten in San DiegoBij protesten voor betere migrantenrechten in de Verenigde Staten zijn maandagavond 32 mensen opgepakt. De protesten vonden plaats bij een grensovergang in San Diego, Californië. Volgens de groep achter het protest werden dertig mensen opgepakt toen ze richting de grens liepen en een „ceremoniële zegening” wilden geven aan het begin van een week vol met protesten en acties. (11/12 02u30 - Reformatisch Dagblad)
9x Michel kiest “goede kant van de geschiedenis” in Marrakesh, 28 landen sturen hun kat“Mijn land zal aan de goede kant van de geschiedenis staan.” Met dat zinnetje sprak premier Michel gisteren in Marrakesh zijn steun uit voor het migratiepact. Een ­ruime meerderheid van VN-lidstaten keurde het goed, maar toch: dertig landen kiezen liever de andere kant van de geschiedenis. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
9x STANDPUNT. Houd het hoofd koel bij de coalitievorming in AntwerpenEven mocht Michel op het mondiale toneel gevleugelde woorden uitspreken. “De wereld heeft nu moed en verantwoordelijkheids-gevoel nodig. België staat aan de juiste kant van de geschiedenis,” zei hij in Marrakech, een naam die niet snel weer gewoon toeristisch zal klinken. Michel stond er pal als verdediger van het migratiepact, zij aan zij met Angela Merkel, die het pact “niets minder dan een fundament onder internationale samenwerking” noemde. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
9x Straatcrimineel met brandende ambitie in drugsmilieu gedood: Raouf B. (41) is “de verkeerde tegen het lijf gelopen”De Nederlandse politie is een groot onderzoek gestart naar de liquidatie van Raouf B. (41), een beruchte straatcrimineel uit Temse die carrière probeerde te maken in het zware drugsmilieu in de Antwerpse haven. De naam van B. dook de voorbije jaren op in talloze onderzoeken naar geweldsdelicten, smokkel en ripdeals. “Hij is de verkeerde tegen het lijf gelopen.” (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
9x Grootste seriemoordenaar ooit in Rusland over zijn 78 moorden: “Ik wou geen prostituees in mijn stad”De moord en verkrachting van 22 vrouwen had hij al op zijn geweten, maar nu is de Russische voormalige politieman Mikhail Popkov (53) ook schuldig bevonden aan 56 bijkomende moorden tussen 1992 en 2007. Het maakt van hem de grootste seriemoordenaar uit de Russische geschiedenis. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
9x Oppositie houdt Michel in de tang: premier gaat vandaag langs bij alle fractieleidersHet is zelden vertoond, maar de premier gaat vandaag langs bij alle fractieleiders van de oppositie. Charles Michel (MR) kan ook niet anders, wil hij zijn kersverse oranje-blauwe coalitie al niet meteen zien struikelen in haar eerste week. De oppositie­partijen, N-VA op kop, spreken van een democratisch deficit en vragen boven op die onderonsjes een vertrouwensstemming. Maar vooraleer hij zich daaraan waagt, wil premier Michel toch even de temperatuur opmeten. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Hoe beloftevolle cyberspecialist met cocaïnemaffia in zee ging door grote bedrijven in Antwerpse haven te hackenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de bekende techondernemer Filip M. (40) veroordeeld tot acht jaar cel wegens het hacken van grote bedrijven in de Antwerpse haven in opdracht van de internationale cocaïnemaffia. Zijn handlangers Davy V.d.M. en Wence V. moeten drie jaar de gevangenis in. (11/12 02u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Van Egmond en Scheulderman schrijven boek over Patty BrardMichel van Egmond (52) en zijn partner Antoinnette Scheulderman (43) zijn bezig met een boek over Patty Brard. De auteurs gaan het boek samen schrijven. (11/12 01u45 - BN/DeStem)
9x Van Egmond en Scheulderman schrijven boek over Patty BrardMichel van Egmond (52) en zijn partner Antoinnette Scheulderman (43) zijn bezig met een boek over Patty Brard. De auteurs gaan het boek samen schrijven. (11/12 01u45 - AD.nl)
9x “Alles wat ik verkoop is van kurk als ode aan mijn vader”Antwerpen Centraal heeft er met Captain Cork een nieuwe winkel bij. Ina De Quint (33) uit Merksem verkoopt er producten gemaakt uit Portugese kurkeik. “Een veganistische, ecologische en duurzame stof met dezelfde kwaliteiten als leder.” (11/12 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
9x Aantal banen in energie fors toegenomen dankzij gebruik hernieuwbare energieHet aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (11/12 00u45 - Nu.nl Economie)
9x Seat Tarraco: de prijzen van de Spaanse SUVDe Seat Tarraco is enorm, hij is ruim, hij is Spaans maar van Duitsen bloed en verrassend betaalbaar. Met het bekendmaken van de prijzen van de Seat Tarraco kunnen we deze conclusie nu al trekken. (11/12 00u30 - Autowereld)
9x Nieuwe gameplay van Beyond Good and Evil 2 en John Romero komt met Doom-modJe kon al eerder op Pu.nl lezen dat er een Doom-aankondiging aan zat te komen, maar ook gameplay van Beyond Good and Evil 2. Laat je Wacht dat nou allebei voor je hebben. Lets-a go! (11/12 00u30 - Power Unlimited)
9x AZ: Slot volgt Van den Brom na dit seizoen opArne Slot is vanaf komend seizoen hoofdtrainer van AZ. De huidige assistent volgt John van den Brom op, van wie zondag bekend werd dat hij na dit seizoen vertrekt. Slot is sinds de zomer van 2017 assistent-trainer in Alkmaar. Daarvoor werkte hij in dezelfde rol en als interim bij SC Cambuur. Als voetballer was de 40-jarige Slot actief bij PEC Zwolle, NAC Breda en Sparta Rotterdam. De duur van het contract van Slot is nog niet bekend. Daar wordt, net als naar de verdere invulling van de nieuwe staf, in de loop van de tweede seizoenshelft naar gekeken. Van den Brom maakt het huidige seizoen af bij AZ. Daarna verlaat hij de club na een lange periode. 'Ik ben trots dat ik als langstzittende trainer de boeken in ga. De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ', aldus Van den Brom. 'Maar het is nog te vroeg om terug te blikken. Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen. We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten.' Onder leiding van Van den Brom werd drie keer Europees voetbal gehaald, twee keer de bekerfinale, braken veel talenten door en ontving AZ veel lof voor het aantrekkelijke voetbal. Dit seizoen gaat het minder goed met AZ. De ploeg van Van den Brom werd in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld en kende in de eredivisie een zwakke reeks met een overwinning in acht duels. Vrijdagavond won AZ van Fortuna Sittard. Momenteel staat de club zesde in de eredivisie. (11/12 00u30 - NOS: Sport)
9x „Ondernemers negatiever over aanwas personeel”Nederlandse werkgevers verwachten door de bank genomen een toename van het personeel in de komende maanden, maar de vooruitzichten zijn minder positief dan voorheen. Dat komt naar voren uit een onderzoek van uitzender Manpower. (11/12 00u15 - Reformatisch Dagblad)
9x Aantal banen in energie fors toegenomenHet aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (11/12 00u15 - Reformatisch Dagblad)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Michel II zorgt voor grondwettelijke chaos11/12 03u30 - Het Belang van Limburg: BrusselDe onuitgegeven minderheidsregering Michel II begeeft zich in een grondwettelijk moeras. N-VA, sp.a en Groen vragen dat er in de Kamer dringend een vertrouwensstemming wordt gehouden. Zoals de kaarten nu liggen, zal Michel II die stemming verliezen. Maar dat betekent niet dat de nieuwe regering moet vertrekken of dat er nieuwe verkiezingen komen. Hoe dat kan? Dankzij onze grondwet.
25x Corbyn krijgt spoeddebat over uitstel stemming brexitdeal11/12 00u00 - Het Laatste Nieuws: Jeremy Corbyn heeft een spoeddebat gevraagd over het besluit van premier Theresa May de stemming in het parlement over haar brexitdeal uit te...
24x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes reageren verdeeld11/12 01u00 - Knack: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'.
23x Corbyn krijgt spoeddebat over uitstel stemming brexitdeal11/12 01u15 - Het Laatste Nieuws: Jeremy Corbyn heeft een spoeddebat gevraagd over het besluit van premier Theresa May de stemming in het parlement over haar brexitdeal uit te...
23x Alex Agnew: "Ik zie veel bands die niet weten wanneer ze moeten stoppen"11/12 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
22x West-Vlaamse tandarts (35) in de cel na betasten patiëntes11/12 04u45 - Het Laatste Nieuws: In het West-Vlaamse Damme bij Brugge is een 35-jarige tandarts opgepakt, nadat hij verschillende vrouwen aangerand zou hebben terwijl ze bij hem op...
22x Vrijdag nationale actiedag tegenregeringsbeleid11/12 03u30 - Het Belang van Limburg: BrusselVrijdag organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront in ons land een nationale actiedag tegen het “sociale afbraakbeleid” van de regering-Michel. In heel wat bedrijven en overheidsdiensten worden prikacties en zelfs stakingen verwacht. Hoeveel hinder die zullen veroorzaken, is voorlopig onduidelijk. Werknemers die door hun deelname aan de actie inkomensverlies lijden, kunnen rekenen op een stakingsvergoeding.
21x “Russische spionne Maria Boetina sluit deal met Amerikaanse aanklagers”11/12 03u00 - Het Laatste Nieuws: De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de openbare aanklager. Dat meldt de Amerikaanse...
21x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes zijn verdeeld11/12 00u15 - Knack: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'.
20x FBI pakt geradicaliseerde Amerikaanse twintigers op die massamoorden planden in Ohio11/12 03u30 - Het Laatste Nieuws: De FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden de Amerikaanse media vandaag.

Statistieken

Artikels:
32352
Gelezen:
10283
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven