donderdag 16 augustus 2018, week 33


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 3u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
16/08 03u30  Straten centrum Amsterdam urenlang afgezet wegens verdacht voorwerp De politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad urenlang afgezet in de nacht van woensdag op donderdag na de vondst van een verdacht voorwerp.
16/08 01u45  45 mensen ter dood veroordeeld in Libië voor doden betogers opstand 2011 Een strafhof in Libië heeft woensdag 45 mensen ter dood veroordeeld voor het doden van betogers in de hoofdstad Tripoli tijdens de opstand in 2011.10 
16/08 00u30  Turkije bereid om met VS te praten als dreigementen stoppen Turkije is bereid met de VS over onderlinge problemen te praten als er geen dreigementen meer worden geuit, zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu woensdag.15 
16/08 00u15  Burgemeester Nijmegen haalt gezin uit woning vanwege dreiging criminelen Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft woensdag een woning aan de Hegdambroek gesloten, omdat de veiligheid van een gezin en de buurt niet meer kan worden gegarandeerd. Hiertoe is besloten vanwege ernstige dreiging door criminelen.10 
15/08 23u45  Atlético verslaat Real na verlenging en verovert Europese supercup Atlético Madrid heeft donderdag voor de derde keer de Europese supercup gewonnen. De Europa League-winnaar was in de Estse hoofdstad Tallinn na verlenging met 4-2 te sterk voor Champions League-winnaar Real Madrid.
15/08 23u45  Turkije bereid om met VS te praten als 'dreigementen' stoppen Turkije is bereid met de VS over onderlinge problemen te praten als er geen dreigementen worden geuit, zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu woensdag.
15/08 23u45  Negentienjarige Nederlander om het leven gekomen na ongeval op Malta Een negentienjarige Nederlander is woensdag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd 's middags bij St. George's Bay geraakt door een jetski, meldt de Times of Malta.
15/08 23u15  Burgemeester Nijmegen stuurt gezin uit woning vanwege dreiging criminelen De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, heeft woensdag een woning van een gezin gesloten omdat hun veiligheid en die van de buurt niet meer kan worden gegarandeerd. Dit vanwege ernstige dreiging door criminelen.   
15/08 23u15  Dronebeelden van redding honderd grienden uit ondiepe fjord IJsland Honderd grienden zijn uit een ondiepe fjord geloodst aan de westkust van IJsland. De dieren konden de weg naar zee niet meer terugvinden.
15/08 23u00  Turkije is 'bereid om te praten' met VS als dreigementen stoppen De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu, zegt dat Turkije de problemen die het heeft met de Verenigde Staten wil bespreken als er geen 'dreigementen' worden geuit. 
15/08 22u45  Dronebeeld reddingsactie honderd grienden uit ondiepe fjord IJsland Honderd grienden zijn uit een ondiepe fjord geloodst aan de westkust van IJsland. De dieren konden de weg naar zee niet meer terugvinden.
15/08 22u15  Negentienjarige Nederlander om het leven gekomen op Malta Een negentienjarige Nederlander is woensdag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd in de middag geraakt door een jetski in St. George's Bay, meldt de Times of Malta.
15/08 21u45  Trump ontzegt ex-directeur CIA en criticus toegang tot vertrouwelijke informatie De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag de voormalige CIA-directeur John Brennan toegang tot vertrouwelijke informatie ontzegd. Hij beschuldigt Brennan ervan dat hij vertrouwelijke informatie heeft gebruikt om 'chaos en verdeeldheid te zaaien'.
15/08 21u15  Trump ontzegt voormalig CIA-baas en criticus toegang tot vertrouwelijke informatie De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag de voormalig CIA-directeur John Brennan toegang ontzegd tot vertrouwelijke informatie. Hij beschuldigt Brennan ervan dat hij geclassificeerde informatie heeft gebruikt om 'chaos en verdeeldheid te zaaien'. 
15/08 21u15  Omwonenden brug Genua niet naar huis wegens risico op verdere instorting Meer dan driehonderd gezinnen die na de instorting van de hangbrug in Genua zijn geëvacueerd, kunnen niet naar huis. Verder zijn reddingswerkers gestopt met hun werk bij een krakende pyloon van de verwoeste brug. Die lijkt het ook te gaan begeven.
Laatste update: vandaag om 3u30
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
16/08 03u00  ’Ivana en de Johnsons rollebolden door Club 9’ Een gemeenschappelijke vriend van Ivana Smit en de Johnsons, het Amerikaanse stel met wie het overleden meisje haar laatste uren doorbracht, is opgeroepen om donderdag te getuigen in de rechtbank van Kuala Lumpur.
16/08 00u00  ’Verdacht voorwerp’ aangetroffen op straat in centrum Amsterdam Woensdagavond is er door agenten een ’verdacht voorwerp’ aangetroffen in de Voetboogstraat, in het centrum van Amsterdam.10 
15/08 23u15  Dode gevonden in woning in Giesbeek In een woning in Giesbeek (Gelderland) is woensdagavond een dode vrouw aangetroffen. De vrouw was de bewoonster van de woning, zij was alleen thuis.
15/08 23u00  Burgemeester Nijmegen stuurt gezin uit woning Een Nijmeegs gezin mag voorlopig hun eigen woning in de wijk Hegdambroek niet meer in. Burgemeester Hubert Bruls heeft de woning en het perceel rondom woensdag voor onbepaalde tijd gesloten, omdat de veiligheid van het gezin, maar ook die van de buurt niet meer kon worden gegarandeerd. Politie en Openbaar Ministerie kregen daar zeer recentelijk serieuze informatie over, aldus de gemeente.
15/08 23u00  ’Turkije gaat met Timmermans praten over visa’ De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu gaat naar eigen zeggen met EU-commissaris Frans Timmermans praten over bespoediging van visumvrij reizen voor Turkse ingezetenen en over normalisering van de onderlinge betrekkingen.
15/08 22u15  Gewonde na val van balkon in Arnhem Een persoon is woensdagavond rond 21.00 van een balkon gevallen in de Sumatrastraat te Arnhem.
15/08 22u15  Personeel operatiekamers van UMC Utrecht ontevreden Het personeel van de operatiekamers in het academisch ziekenhuis in Utrecht is ontevreden over het beloningsbeleid.
15/08 21u45  Brand treft Groningse koekbakkerij De Groningse koekbakkerij Knol’s Koek is woensdagavond getroffen door brand. De brand woedde nabij een van de bakovens en verspreidde zich snel, aldus de brandweer. Hoewel de brandweer veel bluswagens inzette en het vuur na een uur uit was, liep het bakkerijpand veel rookschade op.
15/08 21u45  19-jarige Nederlandse man verongelukt op Malta Een 19-jarige Nederlandse man is woensdag om het leven gekomen bij een jetski-ongeluk in St George’s Bay. Dat schrijft Times of Malta. Het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het bericht bevestigd.
15/08 21u30  Halsema: ’Het is hier niet meer veilig’ De Amsterdamse buurt Slotervaart is in shock door de geweersalvo’s en explosies die binnen een week driemaal door de straten schalden. „Je kunt niet meer zeggen, dat het veilig is”, zo vertelt burgemeester Halsema woensdag onomwonden tegen bewoners, die fluisteren dat de bedrijven aan criminele ’miljonairs’ zijn gelieerd, en dat er eerder in de winkels aan de Johan Huizingalaan een lichaam en een wietkwekerij werden gevonden.
15/08 21u15  Halsema: het is hier niet meer veilig De Amsterdamse buurt Slotervaart is in shock door de de geweersalvo’s en explosies die binnen een week driemaal door de straten schalden. „Je kunt niet meer zeggen, dat het veilig is”, zo vertelt burgemeester Halsema woensdag onomwonden tegen bewoners, die fluisteren dat de bedrijven aan criminele ’miljonairs’ zijn gelieerd, en dat er eerder in de winkels aan de Johan Huizingalaan een lichaam en een wietkwekerij werden gevonden.
15/08 21u15  ’19-jarige Nederlandse man verongelukt op Malta’ Een 19-jarige Nederlandse man is woensdag om het leven gekomen bij een jetski-ongeluk in St George’s Bay. Dat schrijft Times of Malta. Het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken kan het bericht nog niet bevestigen.
15/08 21u00  ’19-jarige Nederlandse man overleden op Malta’ Een 19-jarige Nederlandse man is woensdag om het leven gekomen bij een jetski-ongeluk in St George's Bay. Dat schrijft Times of Malta.
15/08 20u15  Betrapt! Lijkwagen-hater slaat toe Vrijwel het gehele wagenpark van uitvaartondernemer Jan-Jaap Palma is afgelopen weekend geruïneerd. De dader staat haarscherp op camera.
15/08 20u15  Jamie Oliver eert eeuwenoude Italiaanse tradities Echte Italiaanse smaken komen niet uit een keukenmachine, zo ontdekte Jamie Oliver tijdens het maken van zijn nieuwe show Jamie cooks Italy. Op het Italiaanse platteland ontpopt hij zich tot ambassadeur van grootmoeders tijd.
Laatste update: vandaag om 3u00
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
16/08 02u00  Faillissement dreigt voor Turkije, dit land schiet te hulp Lees meer >
15/08 20u30  DENK verliest zaak tegen journalisten om geluidsopnamen BNNVARA hoeft de geluidsopnamen die twee journalisten in het geheim maakten op de burelen van DENK in de Tweede Kamer niet offline te halen. De belangen van de politieke partij moeten in dit geval wijken voor die van de journalisten, vindt de rechter. De journalisten van NPO Radio 1-programma De Nieuws BV maakten de opnamen … Continued The post DENK verliest zaak tegen journalisten om geluidsopnamen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 20u30  Tien dollar voor ?wondermiddel? bouillon Lees meer >
15/08 16u30  Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? Lange tijd zorgde de extreem lage rente voor ongeremd enthousiasme onder huizenkopers. Slaat de stemming om? Niets leek huizenkopers de afgelopen jaren te kunnen tegenhouden. Na de vorige crisis in 2008 werden de leennormen aangescherpt, maar die maatregelen zijn volledig tenietgedaan door de historisch lage hypotheekrente. Die maakt het kopen van een huis veel voordeliger … Continued The post Gekte op de huizenmarkt: geeft koper het op? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 16u30  Na aanslag overweegt Londen auto?s te weren bij parlement Na de aanslag dinsdag bij het Britse parlement in Londen overwegen burgemeester Sadiq Khan en de politiechef van de hoofdstad het autoverkeer rond de gebouwen (deels) aan banden te leggen. Het is de tweede grote aanslag met een auto in de bestuurlijke wijk Westminster in anderhalf jaar tijd. De politie heeft ter plekke een 29-jarige … Continued The post Na aanslag overweegt Londen auto’s te weren bij parlement appeared first on Elsevierweekblad.nl.
15/08 09u30  Zeker duizend kinderen misbruikt door priesters Pennsylvania Een rapport over grootschalig kindermisbruik door katholieke priesters in de staat Pennsylvania schokt Amerika. Volgens opsporingsautoriteiten gaat het om meer dan duizend slachtoffers, van wie velen zich waarschijnlijk nog niet hebben gemeld. Kerkleiders en het Vaticaan waren op de hoogte van het seksueel misbruik, maar hebben het tientallen jaren stilgehouden. ‘Priesters verkrachtten kleine jongens en … Continued The post Zeker duizend kinderen misbruikt door priesters Pennsylvania appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 21u45  Deze landen nemen immigranten van Aquarius op Een paar Europese landen nemen de ruim 140 uit zee opgepikte immigranten van het omstreden reddingschip de Aquarius op. Ze worden verspreid over Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Portugal en Spanje. Dat meldt de regering van Malta, dat zelf geen immigranten opneemt. Malta gaf de boot, die oeverloos rondvoer op de Middellandse Zee, dinsdag uiteindelijk wel toestemming … Continued The post Deze landen nemen immigranten van Aquarius op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 17u00  Corbyn opnieuw onder vuur na kranslegging voor terroristen Lees meer >
14/08 17u00  Zweedse premier geschokt over autobranden: ?Hoe kan dit?? Lees meer >
14/08 14u30  Zo wilde echtpaar onderzoek Ivana Smit dwarsbomen Lees meer >
14/08 14u30  Buma: Blok hoeft niet op CDA te rekenen Lees meer >
14/08 14u30  Elsevier Weekblad past reageren aan Lees meer >
14/08 12u15  De fraaiste stijlgids voor modieuze vrouwen STIJL Vrouwenmode, die deze week verschijnt bij Elsevier Weekblad, biedt weer heel veel catwalknieuws, inspiratie voor een modieuze winter, prachtige fotoreportages en interessante achtergrondartikelen. Met onder meer: Interview met modekunstenaar Fong-Leng Gewild grijs: op de catwalk lopen steeds meer oudere modellen Vijf vrouwelijke radio-dj?s over hun stijl en kledingkeuze Geschiedenis van de schipperspet in het … Continued The post De fraaiste stijlgids voor modieuze vrouwen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 12u15  Toeristenprobleem moet diplomatieke kwestie worden Met enige regelmaat moeten we ons als Nederlanders schamen omdat een paar landgenoten zich weer hebben misdragen in het buitenland. Maar hoe zit dat andersom, met overlastgevende toeristen die in Nederland op visite komen? Al die Britten die niet in staat zijn om een feestje te vieren zonder laveloos te worden? Alle Fransen die geen … Continued The post Toeristenprobleem moet diplomatieke kwestie worden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/08 10u00  Krikke adviseert aangifte tegen Van Doorn na ?bedreiging? Lees meer >
Laatste update: vandaag om 2u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
15/08 22u00  Ongeloof, woede en verdriet in Genua na ramp met brug 'Laten we bidden voor de jongeren die er niet meer zijn.' Een dag na de ramp in Genua staan inwoners verslagen te kijken bij de ingestorte brug.
15/08 20u30  De komende jaren worden extra heet, voorspellen klimatologen Deze zomer is heet, maar het wordt de komende vijf jaar waarschijnlijk nog gekker. De temperatuur stijgt dan extra hard, blijkt uit onderzoek van twee klimatologen, waarvan één van het KNMI.
15/08 18u00  Vakantiestress door storing Schiphol: 'Bij ons in Chicago gebeurt dit niet' Even lag het vliegverkeer op Schiphol stil door een storing. Lang genoeg om veel vakantieplannen in het water te laten vallen. Gelukkig is er één Amerikaan die het allemaal wel kan relativeren: 'Ik denk dat het gaat lukken, ik ben een positief mens.'
15/08 16u30  Massale vissterfte in Florida: 'Het is hier een begraafplaats' Inwoners van de Amerikaanse staat Florida eisen antwoorden nu vissen massaal sterven en zelfs dolfijnen en zeekoeien dood aanspoelen. Patty Cumming komt door de stank amper nog op het strand. Ze denkt dat er meer aan de hand is dan een jaarlijkse algenplaag.
15/08 14u30  800 euro voor 10 m2? Studenten komen moeilijk aan een kamer Een studentenkamer van maar 6 vierkante meter, waar net een uitgeklapte slaapbank in past. In Amsterdam durven ze er gerust 675 euro per maand voor te vragen. Het tekort aan studentenkamers is groot en dus gaan de prijzen hard omhoog. Tom kan erover meepraten, hij woont na een jaar zoeken nog steeds thuis.
15/08 13u30  800 euro voor 10 m2? Studenten komen moelijk aan een kamer Een studentenkamer van maar 6 vierkante meter, waar net een uitgeklapte slaapbank in past. In Amsterdam durven ze er gerust 675 euro per maand voor te vragen. Het tekort aan studentenkamers is groot en dus gaan de prijzen hard omhoog. Tom kan erover meepraten, hij woont na een jaar zoeken nog steeds thuis.
15/08 10u30  Reddingswerkers Genua zoeken onder moeilijke omstandigheden naar overlevers Reddingswerkers in het Italiaanse Genua zoeken onder zware omstandigheden naar overlevers en lichamen. Dinsdag stortte een brug in elkaar, waardoor tientallen mensen om het leven kwamen. Op beelden is te zien hoe de hulpdiensten onder het puin zoekt en een lichaam uit een hangende auto moet takelen.
14/08 23u00  Overlevende brugramp Genua: 'Ik hoorde een enorm kabaal en vloog door de lucht' In Genua heeft een man die onder de brug stond de ramp overleefd. Hij heeft verwondingen aan zijn schouder en heup, maar kan op eigen kracht weglopen van de puinhoop. Reddingswerkers zoeken in de ravage nog steeds naar lichamen.
14/08 22u30  Botulisme gevaarlijk voor vogels en honden: zo ontstaat het In een aantal natuurgebieden in Nederland worden veel dode watervogels gevonden. De vermoedelijke oorzaak is botulisme. Maar wat is dat eigenlijk en hoe gevaarlijk is het voor mensen?
14/08 18u45  Heldhaftige reddingsactie: agenten redden dieren van brand Asieldieren in de Amerikaanse staat Californië zijn ontkomen aan een brand. Bosbrand Nelson kroop steeds dichterbij het dierenasiel waar zestig dieren geen kant op konden. Politieagenten gingen met gevaar voor eigen leven richting het asiel om alle dieren te redden.
14/08 17u00  Reddingswerkers zoeken in puinhopen van ingestorte brug Genua De Morandi-brug in Genua is ingestort. Het wegdek viel 45 meter naar beneden in de rivier en op de omliggende gebouwen. Tientallen mensen zijn daarbij om het leven gekomen. Reddingswerkers zoeken in de puinhoop naar slachtoffers en overlevenden.
14/08 14u00  Eerste beelden instorten hangbrug Genua Op een snelweg bij het Italiaanse Genua is een deel van een brug ingestort. Gevreesd wordt dat er tientallen doden zullen zijn.
14/08 12u30  Gemaskerde jongeren in Zweden steken zo'n 100 auto's in brand ''Wat doen jullie, stelletje klootzakken? Ga weg!'' Inwoners in en rondom het Zweedse Göteborg filmden hoe gemaskerde jongeren auto's in de fik staken. De politie vermoedt dat de acties via social media zijn afgesproken.
14/08 10u30  Eerste beelden na crash Brits parlement In Londen is een man opgepakt die met zijn auto door de beveiligingshekken rond het Britse parlement was gereden. Bij het incident raakte een aantal voorbijgangers gewond, meldt Sky News.
14/08 10u00  Piloot vliegt eigen huis in na ruzie met z'n vrouw Een bizarre vliegtuigcrash in de Amerikaanse staat Utah. Een piloot (47) vloog met een Cessna-vliegtuigje zijn eigen woning in na een echtelijke ruzie met z'n vrouw.
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 22u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
16/08 03u45  Trump ontzegt kritische ex-baas CIA toegang tot gevoelige informatie De Amerikaanse president Trump heeft de voormalige CIA-chef John Brennan zijn speciale bevoegdheid afgenomen om vertrouwelijke informatie in te zien. De president heeft daar volgens zijn woordvoerder, Sarah Sanders, toe besloten omdat wordt getwijfeld aan Brennans objectiviteit en geloofwaardigheid. Bovendien beschuldigde ze Brennan ervan 'chaos en tweedracht te zaaien' over de regering-Trump. De maatregel volgt een dag nadat Brennan een Tweet verstuurde waarin hij Trump hekelt vanwege zijn kritiek op Omarosa Manigault Newman. Die voormalig medewerker van Trump schreef een onthullend boek over de president, waarin ze hem onder meer 'een losgeslagen racist' noemt. Trump noemde haar op zijn beurt 'a lowlife', een ellendeling, en een hond. Brennan schreef daarop op Twitter: 'Het is verbazingwekkend hoe vaak je faalt in het hooghouden van basale normen als fatsoen, beleefdheid en eerlijkheid. Het lijkt erop dat je nooit zal begrijpen wat het betekent om president te zijn, noch wat het betekent een goed, fatsoenlijk en eerlijk mens te zijn. Zo ontmoedigend, zo gevaarlijk voor ons land.' Principes meer waard 'Deze actie is deel van een breder streven van de heer Trump om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken en critici te straffen,' schrijft de voormalige CIA-baas op Twitter, in reactie op de beslissing van de president. 'Mijn principes zijn veel meer waard dan een clearance,' zegt hij verder. Het is in de VS gebruikelijk dat ook ex-directeuren van veiligheidsdiensten hun security clearance (veiligheidsmachtiging) behouden. Dat stelt ze ertoe in staat ook na hun termijn geheime stukken in te zien. Trump heeft aangekondigd ook de bevoegdheden van zeker vijf andere voormalige chefs nader te onderzoeken. Het gaat onder meer om James Comey, de ex-directeur van de FBI, en Susan Rice, de Nationaal Veiligheidsadviseur van Trumps voorganger Barack Obama.
16/08 03u45  Tientallen mensen onwel door 'zombiedrug' in VS In New Haven in de Amerikaanse staat Connecticut zijn in een park tientallen mensen onwel geworden na het gebruik van drugs. Twee mensen zijn er slecht aan toe, schrijft ABC News. Een man, de mogelijke dealer, is aangehouden. Het zou gaan om de drug K2 of Spice, synthetische cannabis, waarin sporen zijn aangetroffen van het sterke opiaat fentanyl, qua chemische samenstelling vergelijkbaar met zware morfine. Een overdosis kan leiden tot agressie, hallucinatie, paranoia, het verlies van bewustzijn en zelfs tot de dood. Zombiedrug Het gebruik van K2 is een groot probleem in de VS. Het is na marihuana de meest gebruikte drug onder jongeren. Het middel maakt gebruikers lethargisch en wordt daarom ook wel de zombiedrug genoemd. Het lijkt op cannabis, maar de chemische samenstelling verschilt per producent en dat maakt het gevaarlijk. Ook Groot-Brittannië en Duitsland worstelen met het massale gebruik van de drug. In Nederland is het middel minder populair. Volgens het Trimbos-instituut komt dat waarschijnlijk doordat je in ons land legaal wiet kan kopen in coffeeshops.
16/08 03u45  Straat enkele uren afgezet in centrum A'dam na vondst 'verdacht voorwerp' In de Amsterdamse binnenstad is gisteravond laat enkele uren een straat afgezet geweest na de vondst van een verdacht voorwerp. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar het voorwerp. Later vandaag maakt de politie meer bekend hierover. De straat die was afgezet is de Voetboogstraat, die parallel loopt aan de Kalverstraat. In de straat is een aantal horecazaken gevestigd. In de hoofdstad waren de afgelopen dagen een aantal incidenten met explosieven. Gisternacht ging een explosief af bij een voordeur van een restaurant in stadsdeel Slotervaart. Een pand van een schoonmaakbedrijf daar niet ver vandaan werd eerder deze week beschoten. Achter het bedrijf werd een handgranaat gevonden. Aan de deur van een lunchroom werd eenzelfde explosief gevonden. Volgens de politie is er een zakelijk band tussen het schoonmaakbedrijf en de lunchroom.
16/08 03u00  Libiërs ter dood veroordeeld voor neerschieten feestvierders in 2011 In Libië zijn 45 mensen veroordeeld tot het vuurpeloton voor een incident tijdens de opstand in de hoofdstad Tripoli in 2011. De veroordeelden openden volgens de rechtbank het vuur op mensen die vierden dat rebellen de stad hadden ingenomen. Tientallen feestvierders werden door kogels geraakt. Het is onduidelijk hoeveel mensen daarbij zijn omgekomen. De schutters zouden aanhangers van president Kadhafi zijn geweest, die toen nog aan de macht was. In dezelfde zaak heeft de rechtbank 54 verdachten veroordeeld tot celstraffen van 5 jaar. 22 mensen werden vrijgesproken. Het is de vraag of de terdoodveroordeelden echt voor het vuurpeloton terechtkomen. Meestal wordt de doodstraf in Libië omgezet in levenslang. Burgeroorlog In het Noord-Afrikaanse land heerst chaos sinds de omverwerping van het regime van dictator Kadhafi in 2011. Sinds 2014 woedt er een burgeroorlog. De macht is verdeeld tussen rivaliserende regeringen en milities. Sommige van die milities houden zich bezig met mensensmokkel.
16/08 00u45  Nijmeegs gezin mag van burgemeester eigen huis niet meer in Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft het huis van een gezin gesloten en de bewoners elders ondergebracht omdat de gemeente hun veiligheid en die van de buurt niet meer kon garanderen. De vader van het gezin verkocht zogenoemde crypto-telefoons aan criminelen. Daarmee kunnen berichten worden verstuurd die niet te traceren zijn. Sinds 2016 wordt de man ernstig bedreigd door criminelen. Toen ontmantelde justitie zijn bedrijf en sindsdien wordt onderzoek gedaan naar gegevens die zijn gevonden. Volgens het OM zijn de data 'een grote bron van bewijzen voor liquidaties, gewapende overvallen, drugshandel, witwassen, pogingen tot moord en andere georganiseerde criminaliteit.' Het huis van de man is meerdere keren beschoten en voor de deur explodeerde een auto. Drie weken geleden nog werden mannen in een gestolen auto betrapt in de wijk. In dat voertuig vond de politie een automatisch wapen met munitie. Buurt opgelucht Toen de familie terugkeerde van vakantie stond de politie voor de deur. De bewoners mochten nog wat spullen uit het huis meenemen en zijn vervolgens ondergebracht op een geheim adres. De kinderen mogen voorlopig niet naar hun school. De gemeente en de politie hebben 45 gezinnen uit de naaste omgeving ingelicht over de maatregel. Die waren opgelucht. Bewoners voelen zich al langere tijd niet meer veilig in de straat.11 
16/08 00u30  Straat afgezet in centrum Amsterdam na vondst 'verdacht voorwerp' In de Amsterdamse binnenstad is een straat afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp. Om wat voor voorwerp het gaat, wil de politie niet zeggen. Een explosievenexpert doet onderzoek. De straat die is afgezet is de Voetboogstraat, die parallel loopt aan de Kalverstraat. In de straat is een aantal horecazaken gevestigd. In de hoofdstad waren de afgelopen dagen een aantal incidenten met explosieven. Afgelopen nacht ging een explosief af bij een voordeur van een restaurant in stadsdeel Slotervaart. Een pand van een schoonmaakbedrijf daar niet ver vandaan werd eerder deze week beschoten. Achter het bedrijf werd een handgranaat gevonden. Aan de deur van een lunchroom werd eenzelfde explosief gevonden. Volgens de politie is er een zakelijk band tussen het schoonmaakbedrijf en de lunchroom.
15/08 23u30  Kerk hielp verdachte priester aan baan bij Disney World Een Amerikaanse ex-priester die werd verdacht van seksueel misbruik, heeft op voorspraak van de katholieke kerk een baan in Disney World gekregen. Het geval staat beschreven in het rapport van de Grand Jury over het misbruikschandaal in Pennsylvania. De man, Edward Ganster, verliet de kerk in 1990, trouwde en verhuisde naar Orlando waar hij bij Disney aan de slag ging. Hij werkte daar 15 jaar, als bestuurder van een trein. In 1971 werd Ganster tot priester gewijd. Aan het eind van de jaren 70 diende een vrouw een klacht tegen hem in bij de kerk over seksueel misbruik van haar 13-jarige zoon. Ganster kreeg begeleiding en kon zijn werk als priester voortzetten. Toen Ganster al lang was uitgetreden als priester werden nog twee beschuldigingen tegen hem ingebracht. Een man zei dat hij als 14-jarige door Ganster mishandeld was en een moeder deed haar verhaal over misbruik van haar 12-jarige zoon.
15/08 22u45  De Duitse geboorteakte kent binnenkort een derde geslacht Duitsers met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken, kunnen binnenkort als 'divers' worden aangemerkt. De Duitse regering keurde vandaag een wet goed, die een derde geslacht op geboorteaktes toestaat. De wetswijziging volgt na een besluit van het Duitse grondwettelijk Hof van vorig jaar november. Toen werd bepaald dat er een derde geslacht er moest komen, omdat het verbod op discriminatie nu geschonden zou worden. De rechters kwamen destijds tegemoet aan een klacht van iemand die als vrouw geregistreerd staat, maar bij wie uit een chromosomenanalyse bleek man noch vrouw te zijn. Volgens de Duitse minister van Justitie Katarina Barley, die de wet opstelde, is het de hoogste tijd dat de wetgeving nu wordt aangepast. 'Niemand zou gediscrimineerd moeten worden op basis van hun seksuele identiteit. Deze benaming geeft mensen die zich niet bij een geslacht thuis voelen een stukje waarde en positieve identiteit.' Vakje leeglaten Sinds 2013 stond Duitsland al toe om het vakje man/vrouw op de akte leeg te laten, wanneer een baby ambivalente geslachtskenmerken heeft. Hoeveel mensen precies worden geboren met zulke kenmerken is niet bekend: volgens de Verenigde Naties ligt dat percentage tussen de 0,05 en 1,7 procent van de wereldbevolking. De wetswijziging voor het einde van het jaar doorgevoerd zijn.
15/08 22u15  Voorzitter Amnesty Turkije vrijgelaten De Turkse voorzitter van Amnesty International, Taner Kiliç, is vrijgelaten uit de gevangenis. Een rechtbank in Turkije gelastte zijn vrijheid vanmiddag. Kiliç zat al 14 maanden vast, omdat hij ervan wordt verdacht dat hij betrokken was bij de Gülen-beweging. De Turkse regering ziet die als het brein achter de couppoging van 2016. Het proces tegen Kiliç gaat nog wel door. 'We zijn dolgelukkig met dit nieuws. Het heeft ons meer dan een jaar van campagnevoeren en worstelen gekost om op dit punt te komen', zei Amnesty's nieuwe secretaris-generaal Kumi Naidoo. Internationaal verontwaardiging In januari van dit jaar besliste de rechter al dat Kiliç zijn proces in vrijheid mocht afwachten, maar toen werd hij een dag later opnieuw aangehouden. In veel westerse landen werd de gevangenneming van Kiliç veroordeeld. Een petitie voor zijn vrijlating werd meer dan een miljoen keer ondertekend. Ook de Tweede Kamer riep, met uitzondering van Denk, op tot Kiliç' vrijlating. Naidoo: 'Achter onze glimlach van blijdschap en opluchting, schuilen smart, woede en vastberadenheid. Smart vanwege alle dingen die Taner heeft moeten missen tijdens zijn gevangenschap en woede over de onterechte aanklachten tegen hem en tien anderen, die nog steeds niet zijn ingetrokken.' Amnesty is vastbesloten zich na Kiliç' vrijlating in te blijven zetten voor de mensenrechten in Turkije.
15/08 21u45  'Nederlander verongelukt bij jetski-ongeluk Malta' Bij een jetski-ongeluk in een baai aan de noordoostkust van Malta is een 19-jarige Nederlander omgekomen. Dat melden Maltese media. Hij zou zijn geraakt door een jetski die werd bestuurd door een andere 19-jarige Nederlander. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het slachtoffer is door omstanders uit het water gehaald en er is geprobeerd hem te reanimeren, maar hij kon niet meer gered worden. Beide Nederlanders verbleven in Sliema, niet ver van de St. Georges Bay waar het ongeluk gebeurde. De politie is een onderzoek begonnen.
15/08 21u00  Italiaanse premier roept noodtoestand voor regio uit na brugramp Genua Premier Conte van Italië heeft de noodtoestand uitgeroepen voor Ligurië, de regio rond Genua, vanwege de instorting van de Morandibrug. Conte zegt dat hij de noodtoestand uitroept op verzoek van de autoriteiten in de regio. De noodtoestand zal 12 maanden duren. Door de noodtoestand kunnen maatregelen, zoals het verstrekken van fondsen voor de wederopbouw of het aanwijzen van andere wegbeheerders, sneller worden doorgevoerd. Ook heeft de premier aangekondigd dat er een dag van nationale rouw komt op een nog te bepalen datum. In de persconferentie die Conte vanavond gaf over de ramp, stelde hij de beheerder van de autosnelweg A10 verantwoordelijk voor de ramp. Over de verantwoordelijkheid voor de instorting is veel discussie, maar volgens Conte staat in de overeenkomsten waarmee Autostrade per l'Italia de snelwegen exploiteert dat het bedrijf de verantwoordelijkheid draagt. 'Niet wachten op onderzoek' Kort na Contes persconferentie zei de autosnelwegbeheerder te kunnen bewijzen dat ze zich aan alle regels gehouden heeft. 'Dit vertrouwen is gebaseerd op controle- en onderhoudsactiviteiten die zijn uitgevoerd volgens de hoogste internationale standaard. Op dit moment is het niet mogelijk om een betrouwbare verklaring te geven voor de instorting.' Italiaanse media melden dat Conte niet wil wachten op een onderzoek naar de brugramp, maar snel actie wil ondernemen tegen de beheerder. De ministers van Binnenlandse Zaken en van Verkeer zeggen dat de concessie die aan Autostrade per l'Italia is verleend, wordt ingetrokken. De top van het bedrijf wordt opgeroepen ontslag te nemen, maar die zegt dat niet te doen. De burgemeester van Genua zei vanmiddag dat hij betwijfelt of de huizen onder de brug nog gered kunnen worden. Het is de bedoeling dat de bewoners een nieuw huis krijgen.
15/08 20u00  Bewoners 'brughuizen' Genua even terug, maar hun wijk lijkt ten dode opgeschreven Gisteren moesten ze opeens halsoverkop hun huizen uit rennen, toen de brug boven hun woonwijk plotseling instortte. Het brugdeel boven de appartementenblokken hield het, maar zo'n 600 mensen stonden opeens zonder spullen en zonder onderdak op straat. Terugkeren is te gevaarlijk, de restanten van de brug zijn instabiel. Vandaag mogen de bewoners even terug naar hun huizen om spullen op te halen. De meeste hebben de eerste nacht na het brugongeluk bij familie doorgebracht. Tientallen mensen staan bij de afzetting te dringen bij een brandweerwagen. Ze mogen alleen onder begeleiding de rode zone, de afgezette wijk, in. Mustafa Marghadi en Mattijs van de Wiel gingen mee en maakten deze reportage: 'Nee, het gaat helemaal niet', zegt een dame die net even in haar huis is geweest. 'We staan op straat en we hebben geen idee voor hoe lang. We weten niks.' Ze heeft wat spullen van haar kinderen opgehaald. Bang dat er nog een keer iets gebeurt, is ze niet. 'Het grootste deel is toch al ingestort?' Ze wil niks liever dan terug naar huis. Ze betaalt een hoge hypotheek en die loopt door. Ze is niet de enige die terug wil. Bij de chaotische registratie bij de afzetting staat een man zich flink op te winden. 'Ik wil geen spullen ophalen, ik wil terug naar huis. Waar moet ik heen met mijn kinderen en mijn vrouw, die het niet goed maakt?' Zijn vrees is dat als de grootste schok voorbij is, ze aan hun lot worden overgelaten. 'Zo gaat dat altijd in Italië.' Heel Italië maakt zich druk over het gebrekkige onderhoud van deze brug en van andere bouwwerken, maar hier snappen ze daar niks van. 'Er werd al jarenlang iedere nacht gewerkt aan de brug', zegt een vrouw achter in de rij. Ze krijgt bijval van een buurman. 'Ze waren er juist altijd mee bezig, ze hielden ons uit onze slaap.' Omdat er te weinig brandweermensen zijn om mee te lopen naar de appartementen krijgen de bewoners de opdracht om samen met hun buren groepjes te vormen. Ondertussen roept de politie dat ze een nette rij moeten maken. Ik mag meelopen met de dames van nummer 9. Alle hekken en deuren zijn met linten afgezet. Het is uitgestorven in de straten. De aanblik van de enorme pijler van de brug die boven de daken uitsteekt, is indrukwekkend. 'Wegwezen hier!' En terwijl de dames binnen hun spullen bij elkaar zoeken beginnen op straat brandweermensen en andere bewoners plotseling de wijk uit te rennen. 'Wegwezen, weg hier', roepen ze. De pijler van de brug zou hebben bewogen, even wordt er gevreesd dat hij alsnog instort. Buurtbewoners die nog stonden te wachten krijgen te horen dat ze voorlopig niet naar hun huizen kunnen. Zo lang het niet veilig is, mag niemand de wijk in. Later op de dag krijgen de buurtbewoners die terug willen meer slecht nieuws. De burgemeester van Genua laat weten dat de huizenblokken waarschijnlijk niet te redden zijn als straks de rest van de brug wordt gesloopt.
15/08 19u45  Maaltijdbezorger Foodora Nederland stopt Maaltijdbezorger Foodora stopt zijn activiteiten in Nederland. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette Foodora Nederland begin deze maand te koop, maar een serieuze gegadigde heeft zich niet gemeld. De medewerkers van Foodora zijn schriftelijk ingelicht. Vrijdag is er een personeelsbijeenkomst in Amsterdam, waar tekst en uitleg wordt gegeven. Onbekend is om hoeveel medewerkers het gaat. Het bedrijf zegt in de brief aan het personeel dat het UWV en de vakbonden op de hoogte zijn gesteld dat ontslag voor de medewerkers is aangevraagd. Foodora Nederland verzekert dat de contracten met de medewerkers worden gerespecteerd en dat de bepalingen daarin worden nageleefd. Concurrentie De concurrentie onder de maaltijdbezorgers is groot. Daarbij heeft Foodora het moeten afleggen tegen Thuisbezorgd van het Nederlandse bedrijf Takeaway. Dat leek aanvankelijk in de markt voor een overname van Foodora. Hero Delivery heeft ook aangekondigd te stoppen in Italië, Frankrijk en Australië. Het bedrijf zet zijn kaarten nu op de landen waar het wel een leidende positie heeft. Dit jaar gingen medewerkers voor de rechter de strijd aan met het bedrijf. Daarbij ging het om de vraag of ze als zzp'er of als werknemer moeten worden gezien. Tot teleurstelling van de medewerkers oordeelde de rechter dat ze zzp'ers zijn.
15/08 19u45  Curaçaose oud-minister krijgt gevangenisstraf voor oplichting Oud-minister van Volksgezondheid op Curaçao Jacinta Constancia is veroordeeld voor haar rol bij de oplichting van de zorgverzekeraar op het eiland. Dat gebeurde tijdens haar ministerschap. Constancia moet twintig maanden de cel in en mag vijf jaar geen ministerspost bekleden. In 2012 gaf Constancia als minister de opdracht om 40.000 medische mondkapjes te bestellen. De rekening van 180.000 euro werd betaald aan een bedrijf dat haar man een dag voor de bestelling had opgericht. Dit bedrijf had een Chinese naam, zodat het leek te gaan om de Chinese leverancier van de mondkapjes. Volgens de rechter heeft de man het geld gebruikt om zijn schulden af te betalen. Zwaardere straf De straf voor Constancia valt aanmerkelijk hoger uit dan gebruikelijk in oplichtingszaken. De rechter rekent het de oud-minister zwaar aan dat de oplichting gebeurd is in een kwetsbare periode voor Curaçao, dat in 2010 uit de Antillen was gestapt om autonoom binnen het koninkrijk verder te gaan. Dat legde volgens het gerecht een zware verantwoordelijkheid op de schouders van de politici, die op dat moment de koers van Curaçao moesten bepalen Ook het feit dat ze geen spijt heeft van haar handelen en buiten schot wilde blijven door een beleidsmedewerkster op haar ministerie de schuld in de schoenen te schuiven, wordt haar zwaar aangerekend. Constantia heeft het vertrouwen van de burger volgens de rechtbank ernstig geschaad door met haar invloed gemeenschapsgeld voor privédoeleinden te gebruiken. MFK en Justitie Constancia werd vorig jaar ook al veroordeeld omdat zij een collega in het parlement een klap verkocht. Daarvoor kreeg ze een taakstraf van 80 uur. Ze is de derde minister in de MFK-partij van oud-premier Gerrit Schotte die in aanraking komt met justitie. Schotte werd zelf vorig jaar in hoger beroep veroordeeld voor ambtelijke corruptie en witwassen van geld. Zijn partijgenoot en toenmalig minister van Financiën, George Jamaloodin, wordt ervan verdacht dat hij in 2013 de opdracht heeft gegeven om de politicus Helmin Wiels te vermoorden. Hij is gevlucht naar Venezuela, dat hem inmiddels heeft aangehouden en op verzoek van Curaçao zal uitleveren.
15/08 19u15  Zomerschool VMBO Maastricht in volle gang: 'Merendeel slaagt waarschijnlijk' Deze week is voor de tweede keer de zomerschool van start gegaan op het VMBO Maastricht, de school waar twee maanden geleden honderden leerlingen te horen kregen dat hun diploma ongeldig was. Interim-bestuurder Jan Rijkers verwacht dat het grootste deel van de 356 leerlingen alsnog eind augustus hun diploma krijgt. Per dag komen zo'n tachtig leerlingen naar de school om te oefenen voor de toetsen die zij nog moeten maken. Voor de zomerschool zijn tachtig docenten ingevlogen. Enkele ouders en kinderen spreken over een 'rommelig begin' van de zomerschool. Docenten zouden niet op de afgesproken tijd in het lokaal zijn, de roosters zijn lastig te begrijpen en de leraren zouden de leerlingen uit een boek laten lezen zonder les te geven. Zoeken op internet Zo moet de 16-jarige Max Imandt het onderdeel 'Frankrijkkunde' inhalen. Daarvoor is hij afgelopen maandag naar de zomerschool geweest. 'Er stond een andere leraar voor de klas. Die vertelde me dat de leerstof voor de toets die ik moet maken niet in het boek staat. Dus toen hebben we maar samen op het internet wat dingen opgezocht over het onderwerp.' Docent Marion Stroeks-Philippens is ingevlogen om de scholieren klaar te stomen voor het examen maatschappijkunde, in drie lessen. 'Dat is niet veel voor een volledig vak', beaamt ze. 'Omdat leerlingen van vmbo-basis en vmbo-kader graag dingen herhaald krijgen, is het voor hen erg moeilijk.' Veel leerlingen zijn niet op komen dagen voor haar les. 'Maar ik verwacht dat degenen die er zijn, hun examen wel gaan halen', vertelt ze. Het nieuws was voor haar leerlingen een grote klap. 'Ze vonden het vooral heel oneerlijk. Als je niet goed leert voor een examen, dan weet je dat het mis kan gaan. Maar dit hebben ze zelf niet in de hand gehad.' Niet alle gedupeerde leerlingen gaan naar de zomerschool. Zoals Niek, die met hulp van zijn vader thuis studeert: Vader Hans Brabers besloot samen met zoon Niek Brabers om niet naar de zomerschool te gaan, mede door de rommelige communicatie vanuit de school. 'We waren er de eerste week van de zomerschool. Toen was er geen leraar op het afgesproken tijdstip. We besloten: dit gaan we zelf doen. Dus nu overhoor ik Niek thuis', vertelt vader Hans Brabers. Hans merkt dat de onzekerheid en de stress er flink in hebben gehakt bij zijn zoon. 'Hij heeft zich inmiddels wel ingeschreven voor een mbo-opleiding. Maar zijn geloof in het onderwijs is een beetje weg. Hoe moet ik hem nou als ouder uitleggen dat het wel goed komt? Dat is lastig.' 'Docenten aanwezig' VMBO Maastricht herkent zich niet in deze klachten. Volgens Rijkers waren alle docenten aanwezig op de afgesproken plek en tijdstippen. Over de manier van lesgeven van de leraren wil de school geen uitspraken doen. 'Dat doet iedere leraar verschillend.' Er zijn ook ouders die tevreden zijn met de zomerschool. Zo vertelt ouder Olaf Basten dat zijn dochter wel goed les geeft gekregen. Zij gaat volgende week haar toets economie maken. Ook scholier Maomi Snijders heeft vertrouwen dat ze haar examen wiskunde gaat halen. 'We hebben vandaag best veel gedaan in de lessen. Thuis leer ik ook nog, dus dat komt wel goed.' Boos over de situatie is niet meer. 'Het is niet anders. De school heeft een fout gemaakt en die kunnen ze niet meer terugdraaien.' Volgens Rijkers kunnen de meeste leerlingen binnenkort gewoon met hun mbo-opleiding beginnen. 'Ik verwacht dat een groot deel nog eind augustus hun diploma ontvangt', zegt hij. 'En als ze 'm nog niet hebben, mogen ze alsnog hun opleiding starten. Ze blijven dan ingeschreven bij onze herfstschool, zodat ze in oktober alsnog de toets kunnen maken.'
Laatste update: vandaag om 3u45
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
16/08 03u15  Einde dividendbelasting wordt nóg duurder De voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting valt honderden miljoenen duurder uit dan gepland. Volgens bronnen in Den Haag loopt de rekening op in de richting van de 2 miljard euro.
16/08 02u45  Doodstraf voor 45 mensen in Libië wegens rol in opstand Een gerechtshof in Libië heeft woensdag 45 mensen veroordeeld tot de dood door een vuurpeloton. Ze krijgen deze straf voor het doden van mensen tijdens de opstand in de Libische hoofdstad Tripoli in 2011.
16/08 00u00  Messi zegt af voor oefenduels Argentinië Aanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey).10 
15/08 23u45  Atlético verslaat Real na verlenging en pakt eerste prijs Het is Real Madrid niet gelukt om ook zonder superster Cristiano Ronaldo de eerste serieuze prijs van het seizoen te winnen. In Tallinn verloor de ploeg van Julen Lopetegui na verlenging met 4-2 van rivaal Atlético Madrid.
15/08 23u15  Lahm voorzitter Duits organisatiecomité bij toewijzing EK 2024 Indien Duitsland het EK voetbal in 2024 mag organiseren, zal de Duitse oud-international Philipp Lahm als voorzitter van het organisatiecomité gaan optreden. Dat meldt Kicker. Volgens het tijdschrift heeft de 34-jarige ex-speler van Bayern München ingestemd met een mogelijk dienstverband bij de Duitse voetbalbond (DFB).
15/08 23u15  'Man die brandbommen naar consulaat gooide is door Turken gezocht PKK-lid' De man die afgelopen zaterdag brandbommen gooide naar het Turkse consulaat in Amsterdam, is geen Nederlander maar een Turk. Volgens Turkse media gaat het om de 34-jarige Ercan P., lid van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.
15/08 23u15  Porsche-eigenaren hebben beste seksleven Porsche rijders zijn erg tevreden met hun liefdesleven in vergelijking met eigenaren van andere automerken. Twee derde van hen (65,5 procent) zegt op seksgebied gelukkig of zeer gelukkig te zijn - ook hebben ze het vaakst seks ín de auto.
15/08 22u45  Trump acht voormalig CIA-baas John Brennan niet langer betrouwbaar De Amerikaanse president Donald Trump heeft de betrouwbaarheidsverklaring van voormalig CIA-directeur John Brennan ingetrokken.
15/08 22u45  Vrachtwagenchauffeur stopt op snelweg om ladder van weg te halen Een chauffeur van transportbedrijf Snel uit Woerden heeft zich vanmiddag de woede van Rijkswaterstaat op de hals gehaald. De man zette zijn vrachtwagencombinatie midden op drukke snelweg A2 bij Utrecht stil, om een ladder van de weg af te halen. ,,Levensgevaarlijk'', zegt Rijkswaterstaat. ,,Begrijpelijk'', stelt directeur Peter de Vries over de actie van zijn werknemer.
15/08 22u45  Ruimtetekort: Opvang krijgt zestig weeskonijnen in plaats van twintig De Haagse knaagdierenopvang Het Knagertje zit met een probleem: de medewerkers moeten ineens een dak boven het hoofd bieden aan zo'n zestig gedumpte konijnen. Ze hadden eigenlijk op twintig gerekend.
15/08 22u15  Schotse ontdekt dat vermiste geliefde in VS met ander is getrouwd De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.
15/08 22u00  Schotse ontdekt dat haar vermiste man in VS met andere vrouw is getrouwd De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.
15/08 22u00  Hoe moet je als pleegouder omgaan met getraumatiseerde kinderen? 'Het kind is opgevangen in een pleeggezin'. Het is vaak een bijzin bij nieuwsverhalen over kinderen die thuis verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt. Zoals bij het 8-jarige Duitse jongetje dat jarenlang door zijn ouders werd mishandeld, amper te eten kreeg en in een kist moest slapen. Of onlangs de jongen van 10 die door zijn moeder via het dark web werd aangeboden aan pedofielen en tientallen keren seksueel werd misbruikt.
15/08 21u45  Nederlander (19) omgekomen bij jetski-ongeval op Malta Een negentienjarige Nederlander is vandaag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd in de middag geraakt door een jetski in St. George's Bay, meldt de Times of Malta.
15/08 21u45  Glennis Grace doet slimme oproep vanuit haar hotelbed Glennis Grace bereidt zich in hartje Hollywood (Los Angeles) voor op de derde ronde van de Amerikaanse talentenjacht America's Got Talent. De Amsterdamse powerhouse heeft nog tot dinsdag om alle registers open te trekken voor de show, die naar verwachting zo'n 12 miljoen kijkers zal trekken.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
16/08 02u30  Honderden Amerikaanse kranten spreken zich uit tegen Trumps aanvallen op de pers Honderden Amerikaanse kranten laten donderdag een eensgezind geluid horen in hun hoofdredactionele commentaren: ze veroordelen de vijandige retoriek van president Trump tegen de pers. Bij het initiatief van The Boston Globe hebben zich zeker 200 dagbladen aangesloten, van kleine lokale kranten tot grote media als The New York Times.
15/08 22u30  Van heinde en verre trekken Roemenen naar Boekarest om de corrupte kliek aan te pakken Afgelopen weekend gingen vele tienduizenden demonstranten in Boekarest de straat op om hun onvrede kenbaar te maken over de regeringscorruptie. En ondanks het ongekend harde politie-ingrijpen van vrijdag houden de protesten aan. Een groot deel van de demonstranten woont helemaal niet in Roemenië, maar elders. Ze trotseren het traangas in de hoop op verlossing voor hun geboorteland.
15/08 22u30  Taliban stellen regering op proef aan vooravond van verkiezingen Opnieuw hebben de Taliban een grote aanval uitgevoerd in Afghanistan, waarbij ze tientallen Afghaanse soldaten en burgers doodden. Hoe sterk zijn de strijders en wat willen ze bereiken in dit verkiezingsjaar?
15/08 21u30  Onrust in Slotervaart na drie aanslagen in korte tijd: ‘Er is altijd wat in deze buurt’ Zaterdag-, maandag- én dinsdagnacht was het raak aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam-Slotervaart. Eerst werd een meubelwinkel onder vuur genomen, daarna een schoonmaakbedrijf en vervolgens ontplofte een explosief in de straat. Bewoners reageren afwisselend nuchter en bang op de wildwesttaferelen in Nieuw-West.
15/08 21u30  ‘Niet meer doen dan nodig is, geldt hier in Nederland als vorm van levenskunst’ Buitenlandse studenten willen anderen graag laten merken dat zij dingen weten, zegt universitair docent Kathrin Twiesselmann-Steigerwald. ‘Voor de meeste Nederlanders is dat een nieuw concept.’
15/08 21u30  Turkije laat Amnesty-kopstuk vrij na ruim een jaar gevangenschap Taner Kiliç, erevoorzitter van Amnesty International in Turkije, wordt na een jaar gevangenschap vrijgelaten door de Turkse autoriteiten. Kiliç (49) werd in juni 2017 gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de mislukte coup tegen de Turkse regering in juli 2016. Amnesty is blij, maar zegt te blijven vechten voor andere mensenrechtenactivisten die nog altijd vastzitten.
15/08 21u15  Op groene stroom naar New York vliegen? Reken daar voorlopig maar niet op Een klimaatneutraal vliegtuig zou veel CO2-uitstoot schelen. Alleen duurt het nog wel even voor het er is.
15/08 20u45  Plassen voor het boarden aub: zo maak je een vliegtuig van 300 ton lichter Een lichter vliegtuig bouwen is niet zo moeilijk. Maar vliegtuigen moeten zeker twintig jaar mee. Dus bedenken luchtvaartbedrijven van alles om gewicht te besparen. Weg met rietjes, kranten, reddingsvesten en... te dik cabinepersoneel.
15/08 19u30  17.500 bomen ter dood veroordeeld, maar de buurt komt in actie Het kappen van kerngezonde bomen leidt tot veel protest in Sheffield. Ze zouden schade berokkenen aan straten en stoepen. Onzin, zeggen de actievoerders. De plaatselijke bisschop moet rust brengen. Maar de kettingzagen worden gesmeerd.
15/08 19u15  Opdringerige konikpaarden bij Nijmegen worden voorlopig niet geslacht In Nijmegen is commotie ontstaan rond de voorgenomen slacht van twee halfwilde konikpaarden in de Stadswaard, een natuurgebiedje aan de Waal vlak bij de stad. De twee paarden, een 5-jarige hengst en een jonge merrie, vallen badgasten van de Waalstrandjes lastig. Onlangs werd een vrouw zelfs gebeten.
15/08 17u15  Bedenker 'Mickey Mouse van de Sovjet-Unie' overleden Rusland is in rouw door de dood van kinderboekenschrijver Eduard Oespenski, de bedenker van een aapachtig beestje dat voor kinderen in de Sovjet-Unie minstens zoveel betekende als Mickey Mouse voor kinderen in het Westen.
15/08 15u30  Mysterie opgelost: spoedvergadering Westland ging over nieuw Polenhotel De geheimzinnige raadsvergadering van de gemeente Westland, waarvoor de raadsleden hun vakantie moesten afbreken, ging over de komst van een zogeheten Polenhotel. De raadsleden moesten op stel en sprong stemmen over een noodmaatregel die de bouw van zo’n tweede hotel in het dorp Maasdijk zou tegenhouden. Meerdere raadsleden bevestigen dat tegen Omroep West.
15/08 15u15  Na 20 dagen sluiting wegens bosbrand is het beroemde Yosemite Park weer open Yosemite National Park, een van Amerika’s meest bezochte bezienswaardigheden, is dinsdag weer opengesteld voor bezoekers. De sluiting wegens een felle bosbrand duurde twintig dagen, de op één na langste sluiting in de geschiedenis van het park.
15/08 15u15  200 meter brug, in één klap weg: ‘Opeens viel ik samen met het viaduct naar beneden’ Het instorten van de Morandibrug in Genua heeft het leven gekost aan zeker 35 mensen. ‘Dit is een immense tragedie.’
15/08 13u45  Yosemite Park in Californië na twintig dagen sluiting wegens bosbrand weer open Yosemite National Park, een van Amerika’s meest bezochte bezienswaardigheden, is dinsdag weer opengesteld voor bezoekers. De sluiting wegens een felle bosbrand duurde twintig dagen, de op één na langste sluiting in de geschiedenis van het park.
Laatste update: vandaag om 2u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
16/08 03u30  Eerst invaller, nu de hele praktijk Steeds minder huisartsen hebben een eigen praktijk. Derk Runhaar koos er wel voor, in een dorp met veel families en ouderen.
16/08 03u30  Corbyn worstelt met antisemitisme Juist op het moment dat de Britse oppositie het tij leek mee te hebben, verstrikt partijleider Corbyn zich in een rel over antisemitisme.
16/08 03u30  Dit zijn de beste tips voor op kantoor Hoe overleef je kantoor? NRC-columnist Japke-d. Bouma schreef het handboek ‘Werken doe je maar thuis’ en geeft alvast 11 tips.
16/08 03u30  Een rijke Chinees wil een chateau bij Bordeaux Franse wijnhuizen zijn zeer in trek bij Chinese miljonairs, die een romantisch huis zoeken, of prestige, of snelle winst. Fransen vrezen de verkwanseling van het nationale erfgoed.
16/08 03u15  Lege kerkjes hebben ons iets te zeggen Wat zoekt een ongelovige in al die kerkjes op het Franse en Italiaanse platteland? Het heeft te maken met schoonheid natuurlijk, maar het is meer dan dat.
16/08 03u15  ‘We vragen ons af of we hier nog wel moeten blijven’ In Ethiopië heeft zich een politieke omwenteling voltrokken. Nederlandse tuinders, die alle medewerking kregen van het oude bewind, zijn daardoor in het nauw geraakt.
16/08 03u00  Nederlandse OM staakt strafrechtelijk onderzoek naar Julio Poch Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft besloten een strafrechtelijk onderzoek wegens misdrijven tegen de menselijkheid tegen voormalig Transavia-piloot Julio Poch definitief te staken.
16/08 03u00  Promoveren op een studentenbeurs De Groningse universiteit doet een proef met student-promovendi. Hun salaris is lager dan collega's in dienst, maar het werk is niet anders.
16/08 00u15  Fit For Free gaat van de ene durfinvesteerder naar de andere De strategie voor het sportschoolconcern blijft hetzelfde: groeien ten koste van de kleintjes.11 
15/08 23u45  Vechtmarkt fitnesscentra Fit For Free gaat van de ene durfinvesteerder naar de andere. De strategie blijft hetzelfde: groeien ten koste van de kleintjes.
15/08 23u30  1987: Madonna trad op in de Kuip en ik was erbij 31 jaar geleden trad ze voor het eerst op in Nederland. Redacteur Amanda Kuyper was erbij en reconstrueerde het concert.
15/08 23u00  Qatar schiet Turkije te hulp met investeringen Er zijn nog geen aanwijzingen dat het conflict tussen Turkije en de Verenigde Staten snel voorbij zal zijn.
15/08 23u00  Eén tui die breekt en het is voorbij De Morandibrug in Genua was een tuibrug, met slechts één kabel aan elke zijde van de pylonen. Dat maakte de brug kwetsbaar.
15/08 22u45  Ook in Pennsylvania dekte de kerk misbruik toe Meer dan duizend kinderen in de Amerikaanse staat werden misbruikt door katholieke priesters, zo bleek dinsdag. De kerk verborg bewust de waarheid.
15/08 22u30  ‘Beurswaakhond stuurt dagvaarding naar Tesla over tweet Musk’ Toezichthouder SEC zou een formeel onderzoek zijn begonnen omdat Musk mogelijk de beursregels overtrad, meldt Fox Business op basis van ingewijden.
Laatste update: vandaag om 3u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
16/08 03u00  Financiering van het voortgezet onderwijs gebeurt straks op basis van vier criteria in plaats van 42 De manier waarop het voortgezet onderwijs wordt betaald gaat op de schop. Het wordt gemakkelijker voor bestuurders en schooldirecteuren om te voorspellen hoeveel ze krijgen en de administratie wordt overzichtelijker. Een deel van de middelbare scholen moet het daardoor met minder geld doen.
15/08 22u15  Genua kan het niet geloven: 'Kan ik nog ooit terug in mijn huis?" Voor de ingang van de gemeentelijke sporthal in hartje Genua, die nu dienst doet als opvangcentrum, staat Massimo De Luca nerveus een sigaret te roken. Zijn hondje Toby holt blaffend om hem heen.
15/08 21u15  'We gaan nog dagen door met zoeken naar mensen onder het puin' Voor de ingang van de gemeentelijke sporthal in hartje Genua, die nu dienst doet als opvangcentrum, staat Massimo De Luca nerveus een sigaret te roken. Zijn hondje Toby holt blaffend om hem heen.
15/08 20u30  Parijs gebruikt een eco-urinoir om een eeuwenoude vijand aan te pakken: wildplassen Al jaren, zo niet eeuwen, vecht het stadsbestuur van Parijs tegen mannen die hun behoefte doen tegen oude gebouwen en in smalle steegjes. Het eco-urinoir moet hier iets aan veranderen. Het is een knalrood ding dat lijkt op een prullenbak. De urine belandt op stro en dient als meststof voor de bloemen bovenop, de penetrante urinegeur wordt verhuld.
15/08 20u15  Groene energiebedrijf Greenchoice wil concurrent Qurrent overnemen Overnames? Er is er nu ook eentje in de Nederlandse duurzame-energiewereld in de maak. Greenchoice (ruim 400.000 klanten) wil branchegenoot Qurrent (120.000 klanten) overnemen. Met de inlijving van Qurrent , sinds een jaar hoofdsponsor van voetbalclub Feyenoord, hoopt Greenchoice zijn slagkracht te vergroten.
15/08 19u15  Turkije verhoogt importtarieven voor producten uit de VS na Amerikaanse 'aanval' De Turkse regering heeft woensdag de tarieven op verschillende Amerikaanse producten verhoogd. Volgens vicepresident Fuat Oktay zijn de belastingen een reactie op de ‘opzettelijke aanvallen van de Amerikaanse regering op onze economie'. Dat schreef hij in een bericht op Twitter. Turkije verdubbelde de heffingen op Amerikaanse auto’s en alcohol. Ook krijgen onder meer tabak en cosmetica hogere invoertarieven.
15/08 19u15  Westlandse gemeenteraad komt terug van vakantie om 'Polenhotel' te voorkomen In het dorp Maasdijk in het Westland mag geen tweede ‘Polenhotel’ komen. Het tuindersdorp heeft al genoeg aan de 350 Polen die werken in het kassengebied, zegt Peter Duijsens van de lokale partij Westland Verstandig.
15/08 18u30  Raad van State: pastafarisme is geen godsdienst De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is geen godsdienst, dus mogen haar aanhangers op hun officiële pasfoto geen vergiet dragen. Zo oordeelde de Raad van State woensdag, nadat een vrouw een zaak had aangespannen.
15/08 18u00  Journalisten mochten gesprek met Denk-Kamerlid wél stiekem opnemen, oordeelt rechtbank Omroep BNNVara hoeft een heimelijk opgenomen gesprek met een Denk-parlementariër niet van internet te verwijderen. Volgens de politieke partij hadden de journalisten geen toestemming om opnames te maken. Volgens de rechtbank was er een zwaarwegend journalistiek belang dat wel te doen.
15/08 17u15  Krijgt YouTube-ster Dylan Haegens zijn 1,4 miljoen abonnees naar de bioscoop? 'De film van Dylan Haegens' is de eerste bioscoopfilm van een Nederlandse YouTube-ster die (vrijwel) volledig in eigen beheer is gemaakt. Het begin van een trend?
15/08 17u00  Apple maakt internetgebruikers onzichtbaar, tot woede van adverteerders Apple gaat met zijn internetbrowser Safari vanaf september het online volgen van gebruikers door adverteerders en door Facebook nog effectiever aanpakken op zijn nieuwste iPhones, iPads, laptops en computers.
15/08 16u45  Winstgevend Heijmans bouwt komend jaar 90 procent van zijn huizen zonder gasaansluiting De Brabantse bouwer Heijmans lijkt een moeilijke periode dan eindelijk afgesloten te hebben. Na jaren van verliezen, soms forse, zal het bedrijf 2018 hoogstwaarschijnlijk afsluiten met een aardig winstje. “Ik vind dat we gezond zijn”, concludeerde bestuursvoorzitter Ton Hillen woensdag na de presentie van Heijmans’ resultaten in de eerste helft van dit jaar.
15/08 16u15  Schokkende getuigenissen van misbruik door katholieke leiders in Pennsylvania in nieuw rapport Een opzienbarend rapport laat zien hoe rooms-katholieke kerkleiders grootschalig misbruik door priesters in de staat Pennsylvania decennialang toedekten.
15/08 16u00  In Amsterdam worden handgranaten bezorgd alsof het pizza's zijn Drie keer op rij is een klein stukje Johan Huizingalaan in Amsterdam-West het mikpunt van criminelen die met grof geweld de aandacht opeisen. Steeds vaker ook worden daarbij granaten ingezet. Waarom?
15/08 15u45  Rust op de woningmarkt gloort aan de horizon De huizenprijzen stijgen zo hard dat het voor steeds meer Nederlanders moeilijker is om een woning te kopen. Dat kan nooit meer lang zo doorgaan, voorspelt de Rabobank.
Laatste update: vandaag om 3u00
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
16/08 01u15  Politie onderzoekt verdacht voorwerp in centrum Amsterdam De politie doet onderzoek naar naar een verdacht voorwerp in de Voetboogstraat. De straat is voorlopig afgezet. Volgens AT5 is er een explosievenverkenner onderweg voor nader onderzoek. De politie roept bezorgde inwoners op om Twitter in de gaten te houden voor verder informatie.15 
15/08 22u45  Wereldrecord rollatorrijden bij jaarlijkse rollatorloop De jaarlijkse rollatorloop in het Olympisch Stadion belooft 5 september een bijzondere 9e editie te worden. Vanwege het 90-jarige jubileum van het stadion zal er een officieel wereldrecord rollatorrijden worden gevestigd. Angst dat een senior het wereldrecord niet haalt heeft organisator Marjolijn Onvlee niet, want een huidige recordtijd bestaat simpelweg nog niet. Het is de eerste keer dat er een
15/08 22u30  Fairphone haalt 2,5 miljoen op via crowdfunding Het Amsterdamse Fairphone, maker van eerlijke en modulaire smartphones, heeft via crowdfunding 2,5 miljoen euro opgehaald. Dat is te lezen op de website van het bedrijf. Ruim 1800 mensen deden een investering via crowdfundplatform Oneplanetcrowd.Fairphone wil het geld onder meer gebruiken om een nieuw model te introduceren en nieuwe markten binnen Europa, zoals Scandinavië, aan te boren.Vijf jaar
15/08 21u45  'Laat burgemeester een echte vrijdenker blijven' Femke Halsema was altijd een dwarse denker bij GroenLinks. De ambtsketen mag niet ten koste gaan van die houding, vindt Marcel Duyvestijn. Vorige week fietste de nieuwe burgemeester door rood. Een journalist zag het en twitterde de overtreding direct. Halsema gaf haar schuld toe in het RTL-programma Editie NL. 'Ik geef het toe. Ik heb het gedaan. En ik zal het nooit meer doen.' Het klonk als een z
15/08 21u15  'Hoogste toren van Australië' ontworpen in De Pijp Architectenbureau UNStudio uit De Pijp ontwierp samen met een Australisch bureau een megatoren voor Melbournes Southbank. Het ontwerp De Green Spine dingde samen met zes andere voorstellen mee in de strijd om een groot project van ontwikkelaar Beulah International. Woensdag werd bekend dat het voorstel van het Amsterdamse bedrijf met Cox Architecture als winnaar uit de bus is gekomen.Het ontwerp v
15/08 21u00  Halsema: 'Bewoners zijn bang voor slachtoffers' Drie aanslagen in vier dagen. Burgemeester Femke Halsema bezocht woensdagmiddag de Johan Huizingalaan. 'Dit kun je geen incident meer noemen.' Erg onder de indruk lijkt Elisabeth Hartwijk (93) niet. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ze wakker van een flinke knal, die later een ontplofte granaat bleek te zijn. Ze weet nog dat ze dacht: zo zal er wel politie komen, maar voor die tijd was ze a
15/08 20u15  Rechter: Reggae Lake blijft in Gaasperpark De organisator van Reggae Lake hoeft het festival niet te verplaatsen. Stichting Natuurbescherming Zuidoost verloor de rechtszaak om de feest in het Gaasperpark te verbieden. Het natuurgebied lijdt onder de feestende bezoekers, vindt Hetty Litjens van de stichting. 'Zo'n festival is niet goed voor de bomen, bezoekers plassen wild en er is veel kans op vernieling.' Bovendien vindt ze het onbehoorli
15/08 19u15  Maaltijdbezorger Foodora stopt in Nederland Foodora stopt met het bezorgen van maaltijden in Nederland. Dit liet het bedrijf woensdag weten. De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero zei eerder deze maand op zoek te zijn naar een koper voor de Nederlandse actitviteiten van Foodora. Omdat potentiële kopers voor het bedrijf, dat sinds 2015 in Amsterdam is gevestigd, uitblijven stopt het met de bezorging in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterd
15/08 19u15  Fikse koersverliezen voor beurzen Europa De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag fors omlaag. De zorgen over Turkije hielden de financiële markten in de greep. Verder stonden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven stevig onder druk. Op het Damrak werden de halfjaarcijfers van Heijmans goed ontvangen, terwijl Kendrion juist kelderde na een tegenvallend cijferbericht.De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,6 procent lager op 552,70 p
15/08 18u30  Halsema: 'Bewoners zijn bang voor meer slachtoffers' Drie aanslagen in vier dagen. Burgemeester Femke Halsema bezocht vanmiddag de Johan Huizingalaan. 'Dit kun je geen incident meer noemen.' Erg onder de indruk lijkt Elisabeth Hartwijk (93) niet. Vannacht werd ze wakker van een flinke knal, die later een ontplofte granaat bleek te zijn. Ze weet nog dat ze dacht: zo zal er wel politie komen, maar voor die tijd was ze alweer weggesukkeld. Ze staat op
15/08 16u30  Denk verliest zaak tegen journalisten BNNVara hoeft de geluidsopnamen die twee journalisten in het geheim maakten op de burelen van Denk niet offline te halen. De belangen van de politieke partij moeten in dit geval wijken voor die van de journalisten, vindt de rechter.De journalisten van NPO Radio 1-programma De Nieuws BV maakten de opnamen om de onthulling te onderbouwen van een nepnieuwscampagne tegen de PVV waarop Denk broedde.Den
15/08 16u00  OT301 host Amsterdam Alternative Dance Event Van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober staat Amsterdam in het teken van het Amsterdam Dance Event. Er draaien talloze artiesten op honderden feesten. Naar verwachting komen er zo'n 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hier lees je alles over deze 23e editie.
15/08 15u30  Storing Schiphol voorbij De storing die Schiphol woensdagmiddag platlegde is voorbij. Het inkomend en vertrekkend vliegverkeer is weer opgestart. Het vliegverkeer van en naar Schiphol heeft woensdagmiddag kort na 13.00 uur ongeveer een uur platgelegen door een storing bij de Luchtverkeersleiding. Eerst werd het vertrekkend verkeer weer opgestart. Korte tijd later konden er ook weer toestellen landen, meldt Schiphol. Waard
15/08 15u15  Twee jaar cel voor mishandelen homo's op Damrak Een 27-jarige man moet twee jaar de gevangenis in, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het mishandelen van twee homo's op het Damrak. De rechter rekent de zware mishandeling als een poging tot doodslag. Drie anderen waren eerder al veroordeeld. Zij hadden tot 40 maanden cel gekregen. De mishandeling gebeurde in juni vorig jaar. De twee slachtoffers liepen met twee vrienden richting het Centra
15/08 15u15  Sexmuseum moet voorgevel indammen Het Sexmuseum op het Damrak moet het schilderij dat achter de ramen hangt weghalen. De twee verdiepingen hoge afbeelding van een niet-naakte vrouw is volgens de gemeente ongeoorloofde reclame. Je zou misschien iets pikanters verwachten, maar de vrouw die vanaf de eerste en tweede verdieping op de straat kijkt, is bedekt. Vergeleken met de rest van het museum is dit misschien zelfs wel de kuiste af
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
16/08 03u15  Einde dividendbelasting wordt nóg duurder De voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting valt honderden miljoenen duurder uit dan gepland. Volgens bronnen in Den Haag loopt de rekening op in de richting van de 2 miljard euro.10 
16/08 02u45  Doodstraf voor 45 mensen in Libië wegens rol in opstand Een gerechtshof in Libië heeft woensdag 45 mensen veroordeeld tot de dood door een vuurpeloton. Ze krijgen deze straf voor het doden van mensen tijdens de opstand in de Libische hoofdstad Tripoli in 2011.
16/08 00u45  Trein botst tegen vrachtwagen in Moerdijk, niemand gewond MOERDIJK - Een trein is woensdagavond rond halftwaalf op de Orionweg in Moerdijk tegen een vrachtwagen gebotst. Er is niemand gewond geraakt.14 
16/08 00u00  Volkswagen Polo (2002-2010): volwassen 'klassieker' De Volkswagen Polo is een van de meest gezochte occasions. Waar moet je op letten als je deze gebruikte Volkswagen koopt?13 
16/08 00u00  Messi zegt af voor oefenduels Argentinië Aanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey).13 
15/08 23u45  Atlético verslaat Real na verlenging en pakt eerste prijs Het is Real Madrid niet gelukt om ook zonder superster Cristiano Ronaldo de eerste serieuze prijs van het seizoen te winnen. In Tallinn verloor de ploeg van Julen Lopetegui na verlenging met 4-2 van rivaal Atlético Madrid.10 
15/08 23u15  Lahm voorzitter Duits organisatiecomité bij toewijzing EK 2024 Indien Duitsland het EK voetbal in 2024 mag organiseren, zal de Duitse oud-international Philipp Lahm als voorzitter van het organisatiecomité gaan optreden. Dat meldt Kicker. Volgens het tijdschrift heeft de 34-jarige ex-speler van Bayern München ingestemd met een mogelijk dienstverband bij de Duitse voetbalbond (DFB).
15/08 23u15  'Man die brandbommen naar consulaat gooide is door Turken gezocht PKK-lid' De man die afgelopen zaterdag brandbommen gooide naar het Turkse consulaat in Amsterdam, is geen Nederlander maar een Turk. Volgens Turkse media gaat het om de 34-jarige Ercan P., lid van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.
15/08 23u15  Porsche-eigenaren hebben beste seksleven Porsche rijders zijn erg tevreden met hun liefdesleven in vergelijking met eigenaren van andere automerken. Twee derde van hen (65,5 procent) zegt op seksgebied gelukkig of zeer gelukkig te zijn - ook hebben ze het vaakst seks ín de auto.
15/08 22u45  Trump acht voormalig CIA-baas John Brennan niet langer betrouwbaar De Amerikaanse president Donald Trump heeft de betrouwbaarheidsverklaring van voormalig CIA-directeur John Brennan ingetrokken.
15/08 22u45  Flitsende start voor Bruisend Ginneken BREDA - Met een openingswoord van burgemeester Paul Depla en een optreden van zangeres Samantha Steenwijk, beleefde Bruisend Ginneken woensdagavond een flitsende start van de vijftigste editie. Organisator Tim Jené zag dat het 'opvallend druk' was. Het evenement koos er dit jaar voor om minder, maar wel betere artiesten te boeken.
15/08 22u30  Waarom insecten redden nobel is, en ik ze intussen toch vermoord Er gaat deze zomer geen week voorbij of er wordt een insect heilig verklaard. Terecht waarschijnlijk. Toch gaat het weleens in tegen mijn instinct.
15/08 22u15  Schotse ontdekt dat vermiste geliefde in VS met ander is getrouwd De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.
15/08 22u00  Schotse ontdekt dat haar vermiste man in VS met andere vrouw is getrouwd De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.
15/08 21u45  Nederlander (19) omgekomen bij jetski-ongeval op Malta Een negentienjarige Nederlander is vandaag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd in de middag geraakt door een jetski in St. George's Bay, meldt de Times of Malta.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
16/08 03u15  Einde dividendbelasting wordt nóg duurder De voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting valt honderden miljoenen duurder uit dan gepland. Volgens bronnen in Den Haag loopt de rekening op in de richting van de 2 miljard euro.
16/08 02u45  Doodstraf voor 45 mensen in Libië wegens rol in opstand Een gerechtshof in Libië heeft woensdag 45 mensen veroordeeld tot de dood door een vuurpeloton. Ze krijgen deze straf voor het doden van mensen tijdens de opstand in de Libische hoofdstad Tripoli in 2011.
15/08 23u15  'Man die brandbommen naar consulaat gooide is door Turken gezocht PKK-lid' De man die afgelopen zaterdag brandbommen gooide naar het Turkse consulaat in Amsterdam, is geen Nederlander maar een Turk. Volgens Turkse media gaat het om de 34-jarige Ercan P., lid van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.
15/08 23u00  Verdachte hoort 16 jaar eisen na fatale woningbrand Doetinchem: 'het fikte lekker' Zestien jaar cel werd er vandaag in de rechtbank in Zutphen geëist tegen een 54-jarige vrouw uit Doetinchem. Zij wordt er van verdacht brand te hebben gesticht in een woning aan de Papaverstraat in haar woonplaats. Bij die brand kwam een 58-jarige stadgenote om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie was dat ook de bedoeling van de verdachte.
15/08 22u45  Trump acht voormalig CIA-baas John Brennan niet langer betrouwbaar De Amerikaanse president Donald Trump heeft de betrouwbaarheidsverklaring van voormalig CIA-directeur John Brennan ingetrokken.
15/08 22u45  Burgemeester sluit woning in Nijmegen wegens gevaar aanslag criminelen NIJMEGEN - Op last van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is woensdag een woning gesloten aan de 22ste straat van de Hegdambroek in Nijmegen. De bewoners - een gezin met twee jonge kinderen - zijn door de politie op een geheim adres ondergebracht. Aanleiding is de concrete dreiging van een aanslag op de vader van het gezin.
15/08 22u30  Burgemeester Bruls sluit woning wegens gevaar aanslag criminelen NIJMEGEN - Op last van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls is woensdag een woning gesloten aan de 22ste straat van de Hegdambroek in Nijmegen. De bewoners - een gezin met twee jonge kinderen - zijn door de politie op een geheim adres ondergebracht. Aanleiding is de concrete dreiging van een aanslag op de vader van het gezin.
15/08 22u15  Schotse ontdekt dat vermiste geliefde in VS met ander is getrouwd De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.
15/08 22u00  Schotse ontdekt dat haar vermiste man in VS met andere vrouw is getrouwd De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.
15/08 21u45  'Vrouw valt van balkon in Arnhem na onenigheid in appartement' ARNHEM - Een jonge vrouw is vanavond in de Sumatrastraat Arnhem van een balkon gevallen. Volgens de politie zou er onenigheid en geduw in het appartement aan vooraf zijn gegaan.
15/08 21u45  Nederlander (19) omgekomen bij jetski-ongeval op Malta Een negentienjarige Nederlander is vandaag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd in de middag geraakt door een jetski in St. George's Bay, meldt de Times of Malta.
15/08 21u45  Glennis Grace doet slimme oproep vanuit haar hotelbed Glennis Grace bereidt zich in hartje Hollywood (Los Angeles) voor op de derde ronde van de Amerikaanse talentenjacht America's Got Talent. De Amsterdamse powerhouse heeft nog tot dinsdag om alle registers open te trekken voor de show, die naar verwachting zo'n 12 miljoen kijkers zal trekken.
15/08 21u30  Bejaarde edelsteentherapeut verdacht van verkrachting en aanranding Een 78-jarige Limburgse edelsteentherapeut wordt door het het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van aanranding en verkrachting. Zijn vrouw (72), psycholoog van beroep, hangt een straf wegens medeplichtigheid boven het hoofd.
15/08 21u15  Amerikaanse beurswaakhond stuurt Tesla dagvaarding na tweets Musk De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was.
15/08 21u00  FOX-presentatrice: Denemarken is socialistische staat vol cupcake-cafés Een presentatrice van de Amerikaanse tv-zender FOX Business heeft zich de verbijstering van Denemarken op haar hals gehaald door het land af te schilderen als een 'socialistische staat' waar werkelijk van alles mis is.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
15/08 22u30  Obligaties uitbater brug Genua lager door dreigende politici Minister dreigt met boetes van €150 mln en afpakken van concessies.
15/08 22u15  Warenhuis Macy's verliest flink, cannabisproducten zijn 'hot' Tesla staat in de min, nu directeur Elon Musk opnieuw de fout in is gegaan met een bericht op Twitter.
15/08 19u30  Transportsector bezorgd over onderhoud bruggen door provincies TLN roept provincies en gemeenten als wegbeheerders op voldoende geld te reserveren voor onderhoud en renovatie van bruggen.
15/08 19u15  Aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen stagneert Krapte op de woningmarkt houdt de komende tijd aan.
15/08 18u30  Foodora stopt ermee in Nederland Maaltijdbezorger heeft nog geen koper gevonden voor Nederlandse tak
15/08 18u30  Toezichthouder dagvaardt Tesla om voorbarige tweet Tesla-topman meldde maandagavond dat hij financieel adviseurs had ingehuurd, maar dat blijkt voorbarig te zijn geweest.
15/08 18u15  Warenhuis Macy's verliest flink op lager Wall Street Tesla staat in de min, nu directeur Elon Musk opnieuw de fout in is gegaan met een bericht op Twitter.
15/08 18u00  Amerikanen trekken grif de portemonnee Detailhandelsverkopen in juli stevig in de lift.
15/08 18u00  Grondstoffenbedrijven verliezen op dieprood Damrak Cijfers van bouwbedrijf Heijmans vallen goed, die van magnetenproducent Kendrion niet.
15/08 17u15  Wall Street opent flink lager Na ongeveer een uur handel staan de S&P 500, de Nasdaq en de Dow Jones-index allen minstens een procent lager.
15/08 16u45  Faillissement voor fruittransporteur Mooy Mooy werd twee jaar geleden overgenomen door een Westlands transportbedrijf, maar de familieonderneming was niet meer te redden. De curatoren hopen op een doorstart.
15/08 16u45  Woningmarkt helpt Heijmans aan verdubbeling van bedrijfsresultaat Ceo Ton Hillen verwacht geen afkoeling op de huizenmarkt en rekent op verdere groei voor bouwer uit Rosmalen.
15/08 15u45  Regering Italië eist vertrek managers bij wegbeheerder na ramp in Genua Minister van transport dreigt snelwegbeheerder Autostrade per I'Italia concessies te ontnemen.
15/08 15u30  Turkse munt veert op na valutarestricties Lira wordt 6% duurder, na herstel dinsdag van 8,5%.
15/08 15u30  Italiaanse regering eist vertrek topmanagers wegbeheerder na ramp in Genua Minister van transport dreigt Autostrade per I'Italia concessies te ontnemen.
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 22u30
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
16/08 02u15  Politie onderzoekt verdacht voorwerp Amsterdam AMSTERDAM (ANP) - De politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp. Het bericht Politie onderzoekt verdacht voorwerp Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
16/08 02u15  Bedrijven beginnen personeelstekort te voelen DEN HAAG (ANP) - Ondernemers hebben steeds vaker last van een personeelstekort. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Kamer van Koophandel naar niet-financiële bedrijven. Het bericht Bedrijven beginnen personeelstekort te voelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/08 00u15  Burgemeester Nijmegen stuurt gezin uit woning NIJMEGEN (ANP) - Een Nijmeegs gezin mag voorlopig hun eigen woning in de wijk Hegdambroek niet meer in. Burgemeester Hubert Bruls heeft de woning en het perceel rondom woensdag voor onbepaalde tijd gesloten, omdat de veiligheid van het gezin, maar ook die van de buurt niet meer kon worden gegarandeerd. Politie en Openbaar Ministerie kregen daar zeer recentelijk serieuze informatie over, aldus de gemeente. Het bericht Burgemeester Nijmegen stuurt gezin uit woning verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 22u30  Rode koersenborden op Wall Street NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten. De zorgen om Turkije staken weer de kop op nadat Ankara hogere importheffingen op Amerikaanse producten aankondigde. Verder hadden mijnbouw- en oliebedrijven op Wall Street het moeilijk door een flinke daling van de grondstof- en olieprijzen. Ook de techsector stond onder druk. Het bericht Rode koersenborden op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 22u00  Nederlander (19) omgekomen op Malta VALLETTA (ANP) - Een negentienjarige Nederlander is woensdag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd in de middag geraakt door een jetski in St. George's Bay, meldt de Times of Malta. Het bericht Nederlander (19) omgekomen op Malta verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 22u00  Stevig verlies op fors hogere omzet Uber SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft in het afgelopen kwartaal een stevig verlies geleden, maar de omzet ging sterk omhoog. Uber gaf meer geld uit aan onderzoek naar zelfrijdende auto's en investeringen in maaltijdbezorgingsdiensten. Het bericht Stevig verlies op fors hogere omzet Uber verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 20u00  Haase verrast Zverev in Cincinnati CINCINNATI (ANP) - Robin Haase heeft bij het tennistoernooi in Cincinnati voor een stuntje gezorgd. De 31-jarige Nederlander versloeg in de tweede ronde de tien jaar jongere Duitser Alexander Zverev, de nummer vier van de wereld. Haase, die in het mondiale klassement de 55e plek inneemt, zegevierde in drie sets: 5-7 6-4 7-5. Hij benutte in het enerverende duel na 2 uur en 25 minuten zijn tweede matchpoint. Het bericht Haase verrast Zverev in Cincinnati verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 19u15  Einde voor maaltijdbezorger Foodora Nederland BERLIJN (ANP) - De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero trekt de stekker uit zijn onderdeel Foodora Nederland. Onlangs werd bekend dat Foodora Nederland in de etalage werd gezet, maar er is geen koper gevonden. Het bericht Einde voor maaltijdbezorger Foodora Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 19u15  ‘Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije’ ANKARA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Qatar heeft toegezegd 15 miljard dollar te investeren in Turkije. Het geld wordt doorgesluisd naar de Turkse financiële markten en de bankensector, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu. Het bericht ‘Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 18u30  ‘Dagvaarding SEC naar Tesla over tweet Musk’ NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een dagvaarding gestuurd naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering rond was. Dat meldde nieuwszender Fox op basis van ingewijden. Het bericht ‘Dagvaarding SEC naar Tesla over tweet Musk’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 18u15  Fikse koersverliezen voor beurzen Europa AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag fors omlaag. De zorgen over Turkije hielden de financiële markten in de greep. Verder stonden grondstof- en oliegerelateerde bedrijven stevig onder druk. Op het Damrak werden de halfjaarcijfers van Heijmans goed ontvangen, terwijl Kendrion juist kelderde na een tegenvallend cijferbericht. Het bericht Fikse koersverliezen voor beurzen Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 17u45  ‘Drukte op koopavond neemt weer toe’ AMSTERDAM (ANP) - Aan de teruglopende drukte op koopavonden lijkt een einde gekomen. Volgens onderzoeksbureau RMC trokken Nederlandse winkelcentra en binnensteden in de eerste helft van dit jaar op donderdag- en vrijdagavonden weer meer bezoekers dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bericht ‘Drukte op koopavond neemt weer toe’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 17u30  Nederlandse patholoog getuigt in Kuala Lumpur KUALA LUMPUR (ANP) - Patholoog Frank van de Goot, die een tweede sectie verrichtte op het lichaam van de in Maleisië omgekomen Ivana Smit, zal worden gehoord door de rechtbank in Kuala Lumpur. Van de Goot heeft woensdag gehoord dat hij volgende week mag getuigen in Kuala Lumpur, zo heeft de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra meegedeeld. Het bericht Nederlandse patholoog getuigt in Kuala Lumpur verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 17u30  Pianobroers ‘winnen olympische medaille’ AMSTERDAM (ANP) - 'Pianobroers' Lucas en Arthur Jussen gaan zaterdag een hoogtepunt in hun toch al spraakmakende loopbaan beleven. Ze zijn dan het hoofdprogramma van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam, het altijd druk bekeken klassieke muziektelevisieprogramma (NPO 2). Ze kunnen er zelf amper over uit. Het bericht Pianobroers ‘winnen olympische medaille’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/08 17u30  Festival Hilvarenbeek gaat gewoon door HILVARENBEEK (ANP) - Het driedaagse festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek gaat dit weekeinde gewoon door ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat zei een woordvoerder van de organisatie na overleg met de driehoek (gemeente, politie en het Openbaar Ministerie). Het bericht Festival Hilvarenbeek gaat gewoon door verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
16/08 03u15  Einde dividendbelasting wordt nóg duurder De voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting valt honderden miljoenen duurder uit dan gepland. Volgens bronnen in Den Haag loopt de rekening op in de richting van de 2 miljard euro.
16/08 02u45  Doodstraf voor 45 mensen in Libië wegens rol in opstand Een gerechtshof in Libië heeft woensdag 45 mensen veroordeeld tot de dood door een vuurpeloton. Ze krijgen deze straf voor het doden van mensen tijdens de opstand in de Libische hoofdstad Tripoli in 2011.
16/08 00u00  Volkswagen Polo (2002-2010): volwassen 'klassieker' De Volkswagen Polo is een van de meest gezochte occasions. Waar moet je op letten als je deze gebruikte Volkswagen koopt?14 
16/08 00u00  Messi zegt af voor oefenduels Argentinië Aanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey).11 
15/08 23u45  Atlético verslaat Real na verlenging en pakt eerste prijs Het is Real Madrid niet gelukt om ook zonder superster Cristiano Ronaldo de eerste serieuze prijs van het seizoen te winnen. In Tallinn verloor de ploeg van Julen Lopetegui na verlenging met 4-2 van rivaal Atlético Madrid.
15/08 23u15  Lahm voorzitter Duits organisatiecomité bij toewijzing EK 2024 Indien Duitsland het EK voetbal in 2024 mag organiseren, zal de Duitse oud-international Philipp Lahm als voorzitter van het organisatiecomité gaan optreden. Dat meldt Kicker. Volgens het tijdschrift heeft de 34-jarige ex-speler van Bayern München ingestemd met een mogelijk dienstverband bij de Duitse voetbalbond (DFB).
15/08 23u15  'Man die brandbommen naar consulaat gooide is door Turken gezocht PKK-lid' De man die afgelopen zaterdag brandbommen gooide naar het Turkse consulaat in Amsterdam, is geen Nederlander maar een Turk. Volgens Turkse media gaat het om de 34-jarige Ercan P., lid van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.
15/08 23u15  Porsche-eigenaren hebben beste seksleven Porsche rijders zijn erg tevreden met hun liefdesleven in vergelijking met eigenaren van andere automerken. Twee derde van hen (65,5 procent) zegt op seksgebied gelukkig of zeer gelukkig te zijn - ook hebben ze het vaakst seks ín de auto.
15/08 23u15  Gewonde bij eenzijdig ongeval in Putten Op de kruising van de Nijkerkerkstraat met de Waterweg in Putten heeft woensdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
15/08 22u45  Trump acht voormalig CIA-baas John Brennan niet langer betrouwbaar De Amerikaanse president Donald Trump heeft de betrouwbaarheidsverklaring van voormalig CIA-directeur John Brennan ingetrokken.
15/08 22u15  Gemist? Overijssels zuipfilmpje gaat viraal, treinverkrachter in de cel Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 15 augustus.
15/08 22u15  Schotse ontdekt dat vermiste geliefde in VS met ander is getrouwd De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.
15/08 22u00  Schotse ontdekt dat haar vermiste man in VS met andere vrouw is getrouwd De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.
15/08 21u45  Nederlander (19) omgekomen bij jetski-ongeval op Malta Een negentienjarige Nederlander is vandaag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd in de middag geraakt door een jetski in St. George's Bay, meldt de Times of Malta.
15/08 21u45  Glennis Grace doet slimme oproep vanuit haar hotelbed Glennis Grace bereidt zich in hartje Hollywood (Los Angeles) voor op de derde ronde van de Amerikaanse talentenjacht America's Got Talent. De Amsterdamse powerhouse heeft nog tot dinsdag om alle registers open te trekken voor de show, die naar verwachting zo'n 12 miljoen kijkers zal trekken.
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
16/08 03u30  Bekostiging middelbare scholen op de schop Het wordt voor middelbare scholen een stuk simpeler te berekenen hoeveel geld ze van het Rijk krijgen. Dat maakt vooruitkijken en plannen maken gemakkelijker, denkt minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs). Hij komt met een wetsvoorstel hiervoor, meldt Trouw.
16/08 02u30  Doodstraf voor 45 mensen in Libië Een gerechtshof in Libië heeft woensdag 45 mensen veroordeeld tot de dood door een vuurpeloton. Ze krijgen deze straf voor het doden van mensen tijdens de opstand in de Libische hoofdstad Tripoli in 2011.
16/08 01u15  Politie onderzoekt verdacht voorwerp Amsterdam De politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp.13 
16/08 00u15  Bedrijven beginnen personeelstekort te voelen Ondernemers hebben steeds vaker last van een personeelstekort. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Kamer van Koophandel naar niet-financiële bedrijven.
15/08 23u00  Burgemeester Nijmegen stuurt gezin uit woning Een Nijmeegs gezin mag voorlopig hun eigen woning in de wijk Hegdambroek niet meer in. Burgemeester Hubert Bruls heeft de woning en het perceel rondom woensdag voor onbepaalde tijd gesloten, omdat de veiligheid van het gezin, maar ook die van de buurt niet meer kon worden gegarandeerd. Politie en Openbaar Ministerie kregen daar zeer recentelijk serieuze informatie over, aldus de gemeente.
15/08 22u45  „Turkije gaat met Timmermans praten over visa” De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu gaat naar eigen zeggen met EU-commissaris Frans Timmermans praten over bespoediging van visumvrij reizen voor Turkse ingezetenen en over normalisering van de onderlinge betrekkingen.
15/08 22u00  Zendingsmiddag Wouterswoude: Overal vandaan worden mensen toegebracht in Sion „Psalm 87 is een zendingspsalm. Uit deze psalm valt te leren dat de Heere Zijn volk niet alleen uit de Joden, maar uit alle landen en volken zal halen”, zei ds. H. de Greef woensdag tijdens een zendingsmiddag in Wouterswoude. „Overal vandaan zullen mensen worden toegebracht in Sion, de stad Gods.”
15/08 22u00  Zendingsmiddag Oene: Geroepen worden is alles loslaten Adam, Abram, Jezus en Paulus: Hun roeping door God en wat deze vandaag de dag betekent, stond centraal tijdens de jaarlijkse zendingsmiddag in de hervormde gemeente in Oene.
15/08 22u00  Trump acht ex-baas CIA niet betrouwbaar De Amerikaanse president Donald Trump heeft de betrouwbaarheidsverklaring van voormalig CIA-directeur John Brennan ingetrokken. Hij beschuldigt Brennan, een politiek tegenstander, ervan diens toegang tot geheime informatie te hebben gebruikt om „verdeeldheid en chaos te zaaien” rond de regering-Trump.
15/08 22u00  Stevig verlies op fors hogere omzet Uber Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, heeft in het afgelopen kwartaal een stevig verlies geleden, maar de omzet ging sterk omhoog. Uber gaf meer geld uit aan onderzoek naar zelfrijdende auto’s en investeringen in maaltijdbezorgingsdiensten.
15/08 21u45  Brand treft Groningse koekbakkerij De Groningse koekbakkerij Knol’s Koek is woensdagavond getroffen door brand. De brand woedde nabij een van de bakovens en verspreidde zich snel, aldus de brandweer. Hoewel de brandweer veel bluswagens inzette en het vuur na een uur uit was, liep het bakkerijpand veel rookschade op.
15/08 21u30  Nederlander (19) omgekomen op Malta Een negentienjarige Nederlander is woensdag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd in de middag geraakt door een jetski in St. George’s Bay, meldt de Times of Malta.
15/08 21u15  „Iedereen past in de grootste Bijbel ter wereld” „De Bijbel is een waardevol geschrift dat ook in 2018 mensen kan inspireren.” Dat signaal wil directeur Richard Aeilkema van het Graceland Festival afgeven met de presentatie van de grootste Bijbel ter wereld.
15/08 21u15  Merkel belooft Niger meer steun Duitsland gaat Niger meer ontwikkelingshulp leveren en steunen in de strijd tegen terrorisme, als dank voor de samenwerking bij het terugdringen van de illegale migratie uit Afrika. Bonskanselier Angela Merkel zegde dat president Mahamadou Issoufou, op bezoek in Brandenburg, woensdag toe.
15/08 20u15  Honden bijten ieder jaar duizenden schapen dood Een wolf hoeft maar één schaap dood te bijten of hij komt in het journaal. Maar loslopende honden zijn volgens schapenboeren een veel groter probleem. Honden bijten elk jaar duizenden schapen dood, mogelijk zelfs 4000 tot 13.000.
Laatste update: vandaag om 3u30
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
15/08 22u00  Grote storing Schiphol voorbij Er was vanmiddag een storing in het communicatiesysteem van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).
15/08 22u00  Madonna de queen of pop 60 jaar Madonna de queen of pop wordt donderdag 60 jaar. Madonna zelf leeft het liefst leeftijdsloos, maar om het toch maar te vieren komt ze dit jaar nog met een nieuw album én een nieuwe look.
15/08 20u15  Politie doet oproep aan vermiste Nsimire (14) Sinds vrijdag 27 juli wordt de 14-jarige Nsimire Massembo uit Den Haag vermist. Zowel de politie als haar omgeving maken zich al tweeënhalve week grote zorgen over haar.
15/08 20u00  OM eist celstraf na brandstichting met dodelijke afloop Doetinchem Het openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag voor de rechtbank in Zutphen een gevangenisstraf van zestien jaar geëist tegen een 54-jarige vrouw uit Doetinchem. Dit meldt het OM woensdag.
15/08 18u00  Burgemeester Almere eerder terug van vakantie om geweldsincidenten Burgemeester Franc Weerwind breekt zijn vakantie af en komt eerder naar huis. Dit heeft de gemeente Almere woensdag bekendgemaakt. Aanleiding zijn de diverse geweldsincidenten van de afgelopen dagen.
15/08 17u30  Burgemeester Halsema bezoekt Johan Huizingalaan Woensdagmiddag heeft burgemeester Femke Halsema een bezoek gebracht aan de Johan Huizingalaan. De laatste dagen heeft de buurt te maken met gewelddadige intimidatie door beschietingen van bedrijfspanden en worden er handgranaten achtergelaten.
15/08 17u15  Geluidsopnamen fractiekamer DENK mogen op internet blijven staan De geluidsopnamen die heimelijk door twee journalisten zijn gemaakt op de fractiekamer van DENK hoeven niet door omroep BNNVARA te worden verwijderd van internet. 'De belangen van de journalisten wegen zwaarder dan die van de politieke partij', zo oordeelde de rechtbank Amsterdam woensdag.
15/08 17u00  Criminele geldlijn opgerold in Assen In een onderzoek naar witwassen heeft de politie drie inwoners van Assen van 31 en 26 jaar aangehouden. Met de aanhoudingen denkt de politie een criminele geldlijn te hebben opgerold. 'Het onderzoeksteam ziet één van de 31-jarige als hoofdverdachte', zo meldt de politie woensdag.
15/08 16u30  Rijnstate screent patiënten op VRE-bacterie Op de afdeling Orthopedie in Rijnstate worden sinds maandag 13 augustus maatregelen genomen om de verspreiding van de VRE-bacterie te voorkomen. Dit meldt het Rijnstate ziekenhuis woensdag.
15/08 16u15  Twee jaar celstraf voor mishandeling homoseksuelen Damrak Woensdag heeft de rechtbank Amsterdam een 27-jarige man veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor zijn betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van twee homoseksuele mannen op het Damrak, in juni vorig jaar. 'De man is schuldig aan poging tot doodslag en zware mishandeling. Eerder kregen zijn drie mededaders al straffen opgelegd tot 40 maanden cel', zo meldt de rechtbank woensdag.
15/08 15u15  Vrouw uit Nijmegen mag geen vergiet op hoofd voor paspoortfoto Een vrouw uit Nijmegen mag geen vergiet op haar hoofd hebben op een pasfoto voor haar rijbewijs of identiteitskaart. Dit heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bepaald in een uitspraak van vandaag 15 augustus 2018.
15/08 15u00  Transporteur geld in kiprollade betaalt schikking van 1,1 miljoen euro Een 77-jarige in België woonachtige Nederlander is deze week een schikking overeengekomen met de officier van justitie van het Landelijk Parket. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.
15/08 14u00  Geen vluchten van en naar Schiphol door technische storing Vanwege een technische storing konden er woensdagmiddag geen vliegtuigen vertrekken en aankomen op Schiphol. Dit heeft de luchthaven woensdagmiddag bevestigd.
15/08 13u45  Man (31) gewond na schietincident Almere In Almere is dinsdagavond op Amstelveenstraat een 31-jarige man uit Almere gewond geraakt bij een schietincident. Dit meldt de politie woensdag.
15/08 12u45  Dodental brugramp Italiaanse Genua loopt op naar de 37 Het aantal mensen dat is overleden nadat gisteren in het Italiaanse Genua een deel van een brug instortte, is opgelopen tot 37. Onder de doden zijn drie kinderen van 8, 12 en 13 jaar, zo heeft minister Salvini van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 22u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
15/08 23u00  Liam uit One Direction date met 19-jarige fan Daten met een fan? De meeste artiesten peinzen er niet over, maar dat geldt niet voor de 24-jarige Liam Payne, die vroeger in One Direction zat. De zanger date sinds kort namelijk met de 19-jarige Maya Henry en die blijkt groot fan te zijn geweest van One Direction. 
15/08 22u45  Decibel Outdoor gaat door ondanks acties politie Liefhebbers van het driedaagse dancefestival Decibel Outdoor kunnen dit weekend gewoon terecht in Hilvarenbeek. Het festival gaat dit weekeinde gewoon door, ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat meldt een woordvoerder van de organisatie na overleg met de gemeente, de politie en het OM.
15/08 21u30  'Straks bestaat Nederland over 200 jaar niet meer’ Het gaat in Nederland vaak over het niet laten verdwijnen van de Nederlandse cultuur, maar misschien zouden we ons meer zorgen moeten maken over het verdwijnen van Nederland in zijn geheel.
15/08 20u45  Tijd voor een laatste Modern Family-marathon? Ben je een grote fan van Homeland, Prison Break, How I Met Your Mother, White Collar, Sons of Anarchy, New Girl, Modern Family en/of Lie to Me? Dan is het misschien goed om nog even snel een marathon te organiseren. 
15/08 19u45  Noodtoestand in Genua: 'Beheerder snelweg schuldig' De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio Genua waar dinsdag een cruciale verkeersbrug instortte. Hij zei dat dit op verzoek van de plaatselijke autoriteiten te doen.
15/08 19u30  Zo merk je dat je date enkel uit is op seks Of je nu op zoek bent naar de ware liefde of een onenightstand, er zijn tegenwoordig genoeg apps om de juiste persoon te vinden. Het is wel belangrijk om allebei op dezelfde golflengte te zitten. Wat als je date enkel geïnteresseerd is in seks en jij eerder een lange relatie voor ogen hebt? Dan zijn dit de vijf signalen om in de gaten te houden.
15/08 19u15  Grootschalig kindermisbruik door priesters in de VS Schokkend nieuws kwam er dinsdag naar buiten. In de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn er zo'n driehonderd priesters geweest die samen duizend verschillende kinderen hebben misbruikt. Dit gebeurde verspreid over verschillende decennia. Ze werden lange tijd beschermd door de bovenlaag van de kerk.
15/08 18u00  Rechter geeft DENK ongelijk in strijd met BNNVARA De politieke partij DENK is door de rechter in het ongelijk gesteld in het kort geding dat het had aangespannen tegen de journalisten van BNNVARA. Er werd geoordeeld dat de uitgezonden opnames niet hoeft te verwijderen.
15/08 17u30  Bepaalt je collega straks je salaris? Het hebben over de hoogte van je salaris is voor veel mensen een taboe. Steeds meer creatieve start-ups hanteren daarom een open salariscultuur. Bij het bedrijf Keytoe in het Zuid-Hollandse Maassluis gaan ze zelfs een stapje verder: niet de baas, maar werknemers gaan elkaars salaris bepalen.
15/08 17u15  Vrouw crasht BMW tijdens proefrit in showroom Even een proefritje maken is niet raar voordat je een auto koopt. Alleen deze vrouw ging niet over de weg rijden, ze reed dwars door de showroom van deze Chinese autodealer heen.
15/08 17u15  Verhoeven verschijnt nu ook op het witte doek Met Denzel Washington en Rico Verhoeven zitten er in ieder geval veel stoere mannen in onze bioscooptips. Maar het betekent niet dat er deze week alleen maar actie te zien is. In tegendeel. We hebben onder andere een animatiefilm en een typische Nederlandse familiefilm in de aanbieding.
15/08 16u15  Verhoeven verschijnt deze week dan ook op het witte doek Met Denzel Washington en Rico Verhoeven zitten er in ieder geval veel stoere mannen in onze bioscooptips. Maar het betekent niet dat er deze week alleen maar actie te zien is. In tegendeel. We hebben ook een animatiefilm en een typische Nederlandse familiefilm in de aanbieding.
15/08 16u00  Dit boek kan je pas lezen als je het in de fik zet Een fan van magie? Dan is dit boek wat voor jou. Niet per se vanwege de inhoud, maar vanwege de manier waarop het gelezen moet worden. Dat gaat namelijk pas als je het aan een vlam blootstelt. De zwarte pagina wordt dan wit, behalve op de plekken waar letters staan.
15/08 15u45  Accu elektrische fiets ontploft tijdens fietstocht Een man uit Nijmegen moet woensdagochtend een engeltje op zijn schouders hebben gehad. Terwijl hij op zijn elektrische fiets zat, ontplofte de accu van het voertuig en vloog de fiets in brand. De man zelf bleef gelukkig ongedeerd, maar is wel enorm geschrokken.
15/08 15u15  Grappige video onthult hoe vrouwenaudities soms zijn In de filmwereld moet je natuurlijk auditie doen om een rol te krijgen, maar bij vrouwen gaat dat er soms maar raar aan toe. Dat blijkt wel uit deze grappige satirische video waarin een aantal actrices, waaronder Emilia Clarke (Game of Thrones) en Felicity Jones (Star Wars: Roque One), voordoen hoe een auditie er aan toe kan gaan. 
Laatste update: woensdag 15 augustus 2018, 23u00
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Politie onderzoekt verdacht voorwerp in centrum Amsterdam16/08 01u15 - Het Parool: De politie doet onderzoek naar naar een verdacht voorwerp in de Voetboogstraat. De straat is voorlopig afgezet. Volgens AT5 is er een explosievenverkenner onderweg voor nader onderzoek. De politie roept bezorgde inwoners op om Twitter in de gaten te houden voor verder informatie.
15x Turkije bereid om met VS te praten als dreigementen stoppen16/08 00u30 - Nu.nl: Turkije is bereid met de VS over onderlinge problemen te praten als er geen dreigementen meer worden geuit, zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu woensdag.
14x Trein botst tegen vrachtwagen in Moerdijk, niemand gewond16/08 00u45 - BN/DeStem: MOERDIJK - Een trein is woensdagavond rond halftwaalf op de Orionweg in Moerdijk tegen een vrachtwagen gebotst. Er is niemand gewond geraakt.
14x Volkswagen Polo (2002-2010): volwassen 'klassieker'16/08 00u00 - De Stentor: De Volkswagen Polo is een van de meest gezochte occasions. Waar moet je op letten als je deze gebruikte Volkswagen koopt?
13x Politie onderzoekt verdacht voorwerp Amsterdam16/08 01u15 - Reformatisch Dagblad: De politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp.
13x Volkswagen Polo (2002-2010): volwassen 'klassieker'16/08 00u00 - BN/DeStem: De Volkswagen Polo is een van de meest gezochte occasions. Waar moet je op letten als je deze gebruikte Volkswagen koopt?
13x Messi zegt af voor oefenduels Argentinië16/08 00u00 - BN/DeStem: Aanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey).
11x Nijmeegs gezin mag van burgemeester eigen huis niet meer in16/08 00u45 - NOS.nl: Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft het huis van een gezin gesloten en de bewoners elders ondergebracht omdat de gemeente hun veiligheid en die van de buurt niet meer kon garanderen. De vader van het gezin verkocht zogenoemde crypto-telefoons aan criminelen. Daarmee kunnen berichten worden verstuurd die niet te traceren zijn. Sinds 2016 wordt de man ernstig bedreigd door criminelen. Toen ontmantelde justitie zijn bedrijf en sindsdien wordt onderzoek gedaan naar gegevens die zijn gevonden. Volgens het OM zijn de data 'een grote bron van bewijzen voor liquidaties, gewapende overvallen, drugshandel, witwassen, pogingen tot moord en andere georganiseerde criminaliteit.' Het huis van de man is meerdere keren beschoten en voor de deur explodeerde een auto. Drie weken geleden nog werden mannen in een gestolen auto betrapt in de wijk. In dat voertuig vond de politie een automatisch wapen met munitie. Buurt opgelucht Toen de familie terugkeerde van vakantie stond de politie voor de deur. De bewoners mochten nog wat spullen uit het huis meenemen en zijn vervolgens ondergebracht op een geheim adres. De kinderen mogen voorlopig niet naar hun school. De gemeente en de politie hebben 45 gezinnen uit de naaste omgeving ingelicht over de maatregel. Die waren opgelucht. Bewoners voelen zich al langere tijd niet meer veilig in de straat.
11x Fit For Free gaat van de ene durfinvesteerder naar de andere16/08 00u15 - NRC Handelsblad: De strategie voor het sportschoolconcern blijft hetzelfde: groeien ten koste van de kleintjes.
11x Messi zegt af voor oefenduels Argentinië16/08 00u00 - De Stentor: Aanvoerder Lionel Messi van Argentinië heeft zich afgemeld voor de komende oefeninterlands in de Verenigde Staten tegen Guatemala (7 september in Los Angeles) en Colombia (11 september in New Jersey).

Statistieken

Artikels:
28824
Gelezen:
4802
Aantal lezers nu:
17


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven