dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
11/12 07u30  'Zeker dertien gemeenten kiezen voor vrijwillige vuurwerkvrije zone' Zeker dertien grote en een aantal kleinere gemeenten experimenteren komende jaarwisseling met vrijwillige vuurwerkvrije zones, blijkt dinsdag uit een inventarisatie van de Volkskrant onder de 44 grootste gemeenten van het land.
11/12 07u30  Vermiste Amerikaanse mariniers doodverklaard na vliegtuigongeluk Japan Vijf nog vermiste mariniers na de botsing tussen twee Amerikaanse mariniersvliegtuigen bij Japan vorige week, zijn dinsdag door de Amerikaanse marine doodverklaard. Een zoektocht naar de Amerikanen heeft niets opgeleverd.
11/12 07u15  Vijf vermiste Amerikaanse Mariniers na vliegtuigongeluk Japan doodverklaard Vijf nog vermiste Mariniers na de botsing tussen twee Amerikaanse mariniersvliegtuigen bij Japan vorige week, zijn dinsdag door de Amerikaanse Marine doodverklaard. De vermiste Mariniers zijn niet gevonden. 
11/12 07u00  Thaise junta kondigt eerste verkiezingen aan sinds machtsovername De Thaise militaire junta heeft verkiezingen aangekondigd. Op 24 februari worden de eerste verkiezingen gehouden sinds de militairen in 2014 aan de macht kwamen.
11/12 06u45  'Russische spion Maria Butina sluit deal met Amerikaans OM' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Butina heeft een deal gesloten met de aanklager. De dertigjarige Butina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS.
11/12 06u00  Uitstel stemming Brexit | Eerste edelherten afgeschoten In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
11/12 05u45  Weerbericht: Bijna overal droog met hier en daar een zonnetje Dinsdag blijft het vrijwel overal droog. De zon komt tevoorschijn, afgewisseld met wolkenvelden. Het wordt zo'n 8 graden.
11/12 03u45  'Zeker dertien gemeenten kiezen voor vrijwillig vuurwerkvrije zone' Zeker dertien grote en een aantal kleinere gemeenten experimenteren komende jaarwisseling met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant bij de 44 grootste gemeenten van het land.13 
11/12 02u15  'Russische spion Maria Boetina sluit deal met Amerikaans OM' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. De 30-jarige Boetina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS.12 
11/12 02u00  NASA vindt resten van water op asteroïde Bennu De OSIRIS-REx van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren.
11/12 01u00  'Russische spion Maria Boetina sluit deal met Amerikaanse Openbaar Ministerie' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. De 30-jarige Boetina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS.11 
11/12 00u30  Niveau meisjes bij schooladvies vaak lager ingeschat dan bij jongens Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten.11 
11/12 00u00  Parlementslid pakt uit protest ceremoniële scepter in Lagerhuis Parlementslid Lloyd Russell-Moyle pakte maandag de ceremoniële scepter in het Britse Lagerhuis. Het parlementslid deed dat uit protest tegen het uitstellen van de Brexit-stemming.14 
10/12 21u45  Opgepakte Huawei-topvrouw pleit voor huisarrest, China boos op Canada De advocaten van Meng Wanzhou, de financieel directeur van telefoonbedrijf Huawei die vorige week in Canada werd gearresteerd, hebben gevraagd of ze onder 'huisarrest' geplaatst kan worden.
10/12 20u45  Portugal lost laatste deel IMF-lening af Portugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fond (IMF) volledig afgelost.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Bedreigde burgemeesters beschrijven impact op hun leven De ene burgemeester, Wil Houben (foto) van Voerendaal, zag begin dit jaar een wapen op zich gericht. De ander, Bouke Arends, moest als locoburgemeester van Emmen drie weken onderduiken in het buitenland.
11/12 07u00  Verdachte zaak-Milica van Doorn hoort vonnis De rechtbank in Alkmaar doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen Hüseyin A., die wordt verdacht van het verkrachten en doden van de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn in 1992. A. kwam vorig jaar als mogelijke dader in beeld na een DNA-verwantschapsonderzoek, waaraan zijn broer heeft meegewerkt. A. ontkent. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twintig jaar gevangenisstraf tegen hem geëist.
11/12 07u00  Waterschap wil ’ballen’ in de sloot Waterschap Rijn en IJssel roept boeren en andere grondeigenaren in hun werkgebied op om water in de slootjes op hun land zo lang mogelijk vast te houden. Dat kan door duikers in de sloten af te sluiten. Het regenwater kan dan in de bodem zakken, zodat het zorgelijk lage grondwaterpeil enigszins stijgt. Om het afsluiten van duikers in de sloten zo makkelijk mogelijk te maken, geeft het schap opblaasbare „ballen” weg.
11/12 07u00  Minder verkeersclaims, meer schade Het aantal schadeclaims wegens een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald, tot 741.000. De kosten van de schadegevallen namen echter toe, tot een bedrag van 2,6 miljard euro. Dat maakte het Verbond van Verzekeraars dinsdag bekend. Mogelijke oorzaak voor het gedaalde aantal claims, aldus het verbond, zijn het relatief rustige weer vorig jaar en minder parkeerschade door toenemende slimme technologie in auto’s.
11/12 07u00  Greep uit portemonnee nog maar begin klimaatrekening Driehonderd euro extra boven op de energierekening. Menig Nederlander wordt chagrijnig van het vooruitzicht op die kostenverhoging voor gas en elektriciteit volgend jaar. En die greep uit de portemonnee, waarmee subsidies voor nieuwe windmolens worden betaald, is nog maar het begin van de klimaatrekening.
11/12 05u45  Kunstwerk mag rug op De 21-jarige studente Jaimy van der Deijl, die stage loopt bij museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, laat haar rug vol tatoeëren met een interpretatie van het kunstwerk Drie nimfen met de hoorn des overvloeds van Rubens.
11/12 05u45  Bedreigde burgemeesters beschrijven impact ophun leven De ene burgemeester, Wil Houben (foto) van Voerendaal, zag begin dit jaar een wapen op zich gericht. De ander, Bouke Arends, moest als locoburgemeester van Emmen drie weken onderduiken in het buitenland.
11/12 05u45  ’Mijn identiteit is misbruikt, maar fiscus wil niet luisteren’ Slager in ruste Joop van der Molen uit het Groningse dorpje Doezum zit vanaf morgen zonder huis. Zijn woning wordt geveild door de Belastingdienst, omdat hij weigert informatie te verstrekken over een zwartgeldrekening in Luxemburg die op zijn naam staat. „Maar ik héb helemaal geen zwart geld”, verzucht hij.
11/12 05u45  Italiaanse minister haalt uit naar Nederlands asielbeleid De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini haalt uit naar het Nederlandse beleid om asielzoekers met kinderen voorlopig niet terug te sturen naar zijn land. De IND is daarmee gestopt omdat ze niet kan garanderen dat er adequate bijstand voor de asielzoekers is in Italië.
11/12 05u45  Bedreigde burgemeesters voelen zich vaak eenzaam in hun zwaarbewaakte bestaan Ze doen alsof ze van geen wijken willen weten. Ze zeggen dat ze zich niet laten intimideren. Bedreigde burgemeesters houden in het openbaar de rug kaarsrecht. Maar de impact op hun leven is enorm, vertellen twee bedreigde burgemeesters aan De Telegraaf. Ze voelen zich ook vaak eenzaam. Zij pleiten ook voor meer ondersteuning bij bedreigingen. „De naïviteit is er wel af.”
11/12 00u45  Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoets Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau van hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
10/12 23u30  Ravage in flat door zwaar vuurwerk In een flat aan de Mozartlaan in Maassluis is een blok met brievenbussen weggeblazen door zwaar vuurwerk. Door de explosie werden brievenbussen de hal in gelanceerd.
10/12 22u15  ’Moord in cel bekend’ De man die 22 jaar cel kreeg voor de moord op Tommie van der Burg in Eindhoven zou in een cellenblok in het Paleis van Justitie hebben toegegeven dat hij het slachtoffer doodschoot. Dat zegt een veroordeelde crimineel die met schutter Patrick V. zou hebben gepraat. Hij is nu kroongetuige.
10/12 21u15  Vijf mensen in ziekenhuis na CO-vergiftiging Twee volwassenen en drie kinderen hebben maandagavond in Maastricht een koolmonoxidevergiftiging opgelopen. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, zei een woordvoerster van de brandweer.
10/12 20u30  Zó zag Nederland er precies één jaar geleden uit Precies één jaar geleden, op 10 december 2017, was Nederland bedekt met een pak sneeuw. Dit jaar kan het nog even duren voordat er sneeuw valt. Het aankomende weekend valt gedurende een korte periode mogelijk natte sneeuw, laat Weerplaza weten.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
10/12 19u00  ?Politie helemaal niet gebaat bij diverser korps? De politie registreert de etniciteit van haar personeel, terwijl dat officieel verboden is. Volgens ‘portefeuillehouder diversiteit’ Lute Nieuwerth doet de politie dat om te kijken of er genoeg agenten met een niet-westerse migratieachtergrond werken, en of de diversiteit waar nodig kan worden vergroot. ‘We beperken ons tot abstracte, niet-herleidbare persoonskenmerken,’ zegt Nieuwerth in gesprek met … Continued The post ‘Politie helemaal niet gebaat bij diverser korps’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/12 19u00  Wordt de Brexit op het laatste moment dan toch teruggedraaid? Lees meer >
10/12 14u30  Spanning stijgt in slotfase klimaatonderhandelingen Over nog geen twee weken moeten de ‘klimaattafels’ een voorlopig klimaatakkoord presenteren. Maar het is de vraag of dat gaat lukken: de coalitie is verdeeld over hoe ver de plannen moeten gaan, terwijl de linkse oppositie er het liefst een flinke schep bovenop zou doen. En dan is er ook nog de vraag wie er … Continued The post Spanning stijgt in slotfase klimaatonderhandelingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/12 12u15  ?Voorwaarts? van Macron is vooral voorwaarts naar Brussel Lees meer >
09/12 17u45  Klimaattafels en burqa?s leiden tot gele hesjes Lees meer >
08/12 17u45  Ga weg met je toeristische lijstjes Lees meer >
08/12 13u15  Geachte Sven Kramer ? mooi gezegd en goed onderbouwd! Lees meer >
07/12 23u00  Jolande Withuis in 47ste Huizinga-lezing: ?Identiteitspolitiek is gevaar voor goede biografie? Mensen zijn veel te interessant om te reduceren tot representanten van een sociale categorie. Een goede biograaf onderzoekt juist de spanning tussen het worden gerekend tot een groep en het zichzelf daar al dan niet toe rekenen. Bestel het boek LEVE HET LEVEN Jolande Withuis hield op 7 december in Leiden de Huizinga-lezing 2018 over … Continued The post Jolande Withuis in 47ste Huizinga-lezing: ?Identiteitspolitiek is gevaar voor goede biografie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/12 23u00  De bloeiende biografie Lees meer >
07/12 23u00  Geel hesje past volgens Rutte iedereen Lees meer >
07/12 18u30  ?Rutte moet gaan praten met gele hesjes?? Lees meer >
07/12 18u30  Zijn nationalisme en ?europeanisme? wel tegenpolen? Lees meer >
07/12 14u00  Griekse stroop en Chinese plannen Lees meer >
07/12 14u00  Dit moet u weten over nieuwe rel Oostvaardersplassen Lees meer >
07/12 14u00  Immigratiepact Marrakesh muilkorft de journalistiek Het omstreden pact van Marrakesh vormt een ernstige inbreuk op de westerse persvrijheid, constateert Afshin Ellian. Nieuwsmedia krijgen tussen de zinnen door een nieuwe ideologische taak toebedeeld: het propageren van massa-immigratie als positief en gewenst fenomeen. Het Marrakesh-pact emotioneert sommigen. Ook de bedachtzamen onder ons verliezen soms hun geduld met de voorstanders van het pact. … Continued The post Immigratiepact Marrakesh muilkorft de journalistiek appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 19u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
11/12 01u00  Britse premier May naar Rutte voor werkontbijt over brexit De Britse premier Theresa May komt langs bij premier Rutte om te praten over de brexit. May en Rutte hebben een werkontbijt gepland op het Catshuis.11 
10/12 23u15  Politie onderzoekt 'verontrustende video' waarin agenten kind afpakken in Amerika De Amerikaanse politie gaat een video onderzoeken waarop te zien is hoe meerdere agenten een kind afpakken van een vrouw. De video zorgt voor veel ophef in het land, vooral omdat de agenten met veel geweld te werk gaan.
10/12 22u00  Politie onderzoekt 'verontrustende video' waarbij agenten kind afpakken in Amerika De Amerikaanse politie gaat een video onderzoeken waarop te zien is hoe meerdere agenten een kind afpakken van een vrouw. De video zorgt voor veel ophef in het land, vooral omdat de agenten met veel geweld te werk gaan.
10/12 21u30  Macron belooft verhoging minimumloon na protesten gele hesjes De Franse president Emmanuel Macron komt de 'gele hesjes' na hun massaprotesten tegemoet. Hij gaat het minimumloon volgend jaar met 100 euro per maand verhogen.
10/12 21u00  Britse premier May morgenochtend naar Rutte voor werkontbijt over brexit De Britse premier Theresa May komt morgenochtend langs bij premier Rutte om te praten over de brexit. May en Rutte hebben een werkontbijt gepland op het Catshuis.
10/12 20u00  Politie wil niet dat boa's wapens krijgen Als het aan de politie ligt, krijgen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), geen wapen. De politie wil meer en beter samenwerken met Boa's maar 'het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps'.
10/12 18u15  Moeder wil hond uit ijskoude vijver redden, maar verdrinkt zelf Een tragisch ongeluk in het Amerikaanse Michigan. Tracy Cashman (38) was haar hond aan het uitlaten toen die in de problemen kwam. Ze probeerde het beestje uit een ijskoude vijver te redden, maar verdronk daar zelf bij.
10/12 17u15  Twee doden door ongeval op viaduct Breda Door een aanrijding op een viaduct over de A16 bij Breda zijn vandaag twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.
10/12 16u45  Gezocht: fotograaf die betaald mee op wereldreis wil Een rijke Engelse familie heeft een wel heel bijzondere vacature geplaatst. De gezinsleden zoeken een fotograaf die mee wil op wereldreis om 'gedenkwaardige' familiefoto's te maken. Inkomen: omgerekend ruim 88.000 euro per jaar.
10/12 16u30  'Chinese rechter verbiedt verkoop sommige iPhones' Een rechter in China heeft de import en verkoop van bijna alle modellen van de iPhones van Apple verboden wegens patentschending. Apple is het niet eens met het verbod en zegt dat het gaat om patenten die niet van toepassing zijn op iPhones die draaien op het nieuwste besturingssysteem.
10/12 16u30  Belgische leerlingen dreigden met aanslag op klas met nieuwkomers Vijf leerlingen van een middelbare school in Brugge hebben gedreigd met een aanslag op een andere klas van de school. In die klas zitten anderstalige nieuwkomers. De bedreigingen uitten ze in een besloten Facebookgroep, waarin ze foto's deelden waarop ze zelf met wapens te zien waren.
10/12 16u30  Gezocht: iemand die betaald mee op wereldreis wil Een rijke Engelse familie heeft een wel heel bijzondere vacature geplaatst. De gezinsleden zoeken een fotograaf die mee wil op wereldreis om 'gedenkwaardige' familiefoto's te maken. Inkomen: omgerekend 93.000 euro per jaar.
10/12 16u00  Waterpeil stijgt spectaculair, havenbedrijven hopen op kwakkelwinter Goed nieuws voor scheepvaart, want het waterpeil is spectaculair gestegen. Van een historisch lage 6,5 meter in oktober, ging het waterpeil in december binnen enkele dagen omhoog naar 8,6 meter boven NAP. Toch is dat niet per se reden tot feest, de geleden schade valt voor sommigen niet meer in te halen.
10/12 15u30  OM eist 20 jaar cel en tbs in hoger beroep chaletmoord 'Een huiveringwekkende dood', zo noemde de rechter de zogenoemde chaletmoord eerder, waarbij zakenman Ton Kuijf om het leven kwam. Janet S. kreeg er twee jaar geleden twintig jaar celstraf voor opgelegd. Vandaag, in een hoger beroep, eiste het Openbaar Ministerie twintig jaar cel én tbs met dwangverpleging.
10/12 15u15  Commentator Frank Kramer over opvallend afscheid: 'Het was deels irritatie' Voetbalcommentator Frank Kramer had het gisteren tijdens de laatste wedstrijd die hij moest verslaan over van alles, behalve over de wedstrijd zelf. "Het kwam deels voort uit ondeugendheid en speelsheid, deels uit irritatie", zegt hij. "Ik wilde er met een knaller uitgaan. Nou, dat is gelukt."
Laatste update: vandaag om 1u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
11/12 07u15  Wekdienst 11/12: May op bezoek bij Rutte en wie wordt 'Persoon van het Jaar' Goedemorgen! De Britse premier May komt ontbijten bij premier Rutte en Time kiest de Persoon van het Jaar Het blijft vandaag zo goed als droog en de zon schijnt af en toe. Er zijn ook wolkenvelden, en het wordt zo'n 6 tot 8 graden bij een matige noordwestenwind. Donderdag en vrijdag blijft het droog, het wordt dan geleidelijk kouder. Pas zaterdag gaat er weer neerslag vallen. Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor. Wat kun je vandaag verwachten? De Britse premier May komt ontbijten bij premier Rutte in het Catshuis. Gisteren werd de stemming in het Britse Lagerhuis over het brexit-akkoord uitgesteld. Er is dus genoeg te bespreken. Time Magazine maakt de persoon van het jaar bekend. Onder andere Donald Trump, de gezinnen die Trump aan de grens met Mexico scheidde, Jamal Khashoggi en Meghan Markle maken kans. En Tim Hofman gaat vandaag met 250.000 handtekeningen op zak naar de Tweede Kamer. Hij wil 'een kinderpardon dat wel werkt'. Wat heb je gemist? Veel meisjes in de derde klas van de middelbare school presteren beter dan hun schooladvies. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Bij meisjes gaat het om 16 procent, bij jongens is dat 10. De tendens geldt op alle schoolniveaus: van het vmbo tot en met het vwo. Uit eerder onderzoek bleek dat meisjes over het algemeen makkelijker omgaan met de overgang naar de middelbare school. Ook zijn hun hersenen op die leeftijd verder ontwikkeld waardoor ze meer motivatie hebben en meer tijd besteden aan huiswerk dan jongens. Ander nieuws uit de nacht Meer gemeenten doen proef met vrijwillig vuurwerkvrije zone: onder meer Almere, Delft en Hilversum doen mee. Inwoners kunnen zelf hun straat of plein vuurwerkvrij verklaren en daarop toezien. Minder verkeersclaims, maar meer schadelast: door steeds slimmere technologie in auto's daalde het aantal verkeersclaims door aanrijdingen vorig jaar met 18 procent. De totale schadelast steeg juist, dat zou komen door afleiding achter het stuur. 'Russin bekent spionage in de Verenigde Staten': de 30-jarige Maria Boetina heeft een deal gesloten met het Amerikaanse OM. Volgens de Amerikaanse justitie wilde ze infiltreren in politieke organisaties en de wapenlobby-organisatie NRA. En dan nog even dit De NASA-ruimtesonde Osiris-Rex heeft sporen van water aangetroffen in een ruimterots op de planetoïde Bennu. Het ruimtevoertuig voert daar sinds begin deze maand verkenningen uit. Het gaat volgens NASA niet om vloeibaar water, de sporen zijn waarschijnlijk afkomstig van een grotere asteroïde waaraan Bennu vastzat. De vondst van water kan volgens de onderzoekers mogelijk meer vertellen over het ontstaan van het leven op aarde. 'Dit zijn de precies de sporen waarnaar we op zoek waren', zegt hoofdonderzoeker Dante Lauretta. Fijne dag!
11/12 06u15  Minder verkeersclaims, maar meer schadelast Het aantal verkeersclaims naar aanleiding van een aanrijding is vorig jaar met 18 procent gedaald. De schadelast is echter wel gestegen en bedroeg 2,6 miljard euro. Het Verbond van Verzekeraars heeft dat bekendgemaakt. In 2017 waren er 741.000 schadeclaims, een jaar eerder waren dat er 906.000. De afname komt volgens de verzekeraars deels door de steeds slimmere technologie in auto's, waardoor er minder parkeerschade is. Verder was het weer in 2017 relatief rustig. 'We weten uit ervaring dat noodweer, zoals extreme neerslag en hagel, leidt tot meer aanrijdingen', zegt directeur Weurding van het Verbond van Verzekeraars. Letselschade Wel zagen de verzekeraars tussen 2014 en 2017 de schadelast sterk toenemen met 25 procent. Letselschade is volgens Weurding 'de stuwende kracht achter deze stijging'. Afleiding achter het stuur blijft een belangrijke oorzaak van veel ongelukken, zegt hij. Ook neemt de diversiteit aan voertuigen op de weg sterk toe, terwijl veel wegen daar onvoldoende op zijn ingericht. Het Verbond van Verzekeraars steunt de plannen van minister Van Nieuwenhuizen om de verkeersveiligheid te vergroten, maar vindt wel dat er haast moet worden gemaakt en dat er voldoende financiële middelen beschikbaar moeten zijn om de plannen te realiseren.
11/12 05u15  May heeft 'brexit-ontbijt' met Rutte De Britse premier Theresa May komt morgenochtend naar Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. May kondigde vanmiddag al aan dat ze van haar EU-collega's extra toezeggingen wil bij de brexit-deal. Ze begint haar ronde morgenochtend op het Catshuis. De verhoudingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn ondanks de brexit-plannen erg goed. Binnen de EU trekken de beide landen vaak gezamenlijk op. De Britse regering besloot vandaag de Lagerhuis-stemming over de deal, waarover twee jaar is onderhandeld, voor onbepaalde tijd uit te stellen. May was tot de conclusie gekomen dat de huidige overeenkomst onvoldoende steun zou krijgen in het parlement. Vooral de status van Noord-Ierland en grens met Ierland is een heikel punt. Door opnieuw met haar Europese collega's te gaan praten hoopt May toezeggingen los te krijgen op dat punt. Ze denkt dat ze daarmee de deal wel door het Lagerhuis kan krijgen. Verschillende Europese leiders hebben al gezegd dat er weinig meer te onderhandelen valt. Minister Blok zei vanmiddag dat over de kwestie van de Ierse grens al veel is gezegd, maar dat hij best nog een keer naar May wil luisteren:
11/12 05u00  Ruimtesonde vindt waterresten op planetoïde Bennu De NASA-ruimtesonde Osiris-Rex heeft sporen van water aangetroffen in een ruimterots op de planetoïde Bennu, waar het ruimtevoertuig sinds begin deze maand verkenningen uitvoert. Het gaat niet om vloeibaar water, meldt NASA. De sporen zijn waarschijnlijk afkomstig van een grotere asteroïde waaraan Bennu vastzat. De NASA-onderzoekers zijn blij met het nieuws. 'We hebben de waterrijke mineralen uit de tijd van het ontstaan van het zonnestelsel ontdekt', zegt hoofdonderzoeker Dante Lauretta. 'Dat zijn de precies de sporen waarnaar we op zoek waren.' De vondst van water kan volgens de onderzoekers mogelijk meer vertellen over het ontstaan van het leven op aarde. 'We willen echt graag weten wat de rol is geweest van dit soort planetoïden in de toevoer van water bij de totstandkoming van de aarde en hoe de aarde bewoonbaar is geworden', zegt Lauretta. Ruim twee jaar De ruimtesonde deed er ruim twee jaar over om de 2,2 miljoen kilometer naar Bennu af te leggen. In 2023 keert de Osiris-Rex terug naar aarde met stukken ruimterots. Bennu ontstond 700 miljoen tot 2 miljard jaar geleden. De planetoïde draait in een baan om de zon die vergelijkbaar is met de baan van de aarde om de zon. Bennu staat nu wat dichter bij de aarde dan toen hij ontstond.11 
11/12 05u00  Meer gemeenten doen proef met vrijwillig vuurwerkvrije zone Zeker dertien grote gemeenten experimenteren met Oud en Nieuw met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. De gemeenten volgen het voorbeeld van Den Haag. Daar werd vorig jaar al een proef gedaan waar inwoners zelf hun straat of pleintje vuurwerkvrij verklaren en daarop zelf toezien. De gemeenten leveren wel markeringsborden, maar handhaven het verbod zelf niet. Onder de gemeenten die de komende jaarwisseling dergelijke zones toelaten, zijn de vier grote steden. Ook onder meer Almere, Delft en Hilversum experimenteren ermee. Ze hopen zo de overlast en risico's van vuurwerk verder terug te dringen zonder veel geld uit te geven. Mensen kunnen zelf een vuurwerkvrije zone aanvragen bij hun gemeente. Volgens de Volkskrant loopt het nog nergens storm. 'Veel bewoners schrikken terug voor het gedoe met de buren die wel graag vuurwerk willen afsteken', citeert de krant een woordvoerder van de gemeente Hilversum. Geen landelijk verbod Veel gemeenten zouden het liefst hebben dat er een landelijk verbod komt op consumentenvuurwerk, maar zo'n verbod wil het kabinet niet instellen. Daarom komen steeds meer gemeenten met eigen maatregelen om het afsteken van vuurwerk in te perken. Behalve vrijwillig vuurwerkvrije zones heeft een aantal gemeenten de komende jaarwisseling ook vuurwerkvrije zones waar wél wordt gehandhaafd. Met ingang van 2019/2010 draaien Amsterdam en Rotterdam het beleid om: dan is vuurwerk alleen nog toegestaan in speciaal aangewezen zones.11 
11/12 03u15  'Russin bekent spionage in de Verenigde Staten' De Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met het Openbaar Ministerie in de Verenigde Staten, waar ze wordt verdacht van spionage voor Rusland. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten. Volgens Amerikaanse media zal de 30-jarige Boetina schuld bekennen, in de hoop op een milde straf. Boetina, die in het verleden studeerde aan een Amerikaanse universiteit, werd in juli opgepakt. Volgens justitie in de VS probeerde ze namens de Russen te infiltreren in politieke organisaties en de wapenlobby-organisatie NRA. Rusland deed de beschuldigingen af als onzin. Ook Boetina ontkende tot dusver, maar uit rechtbankdocumenten blijkt nu dat ze haar verklaring heeft veranderd. CNN meldt dat ze onder meer zal getuigen over de betrokkenheid van Russische functionarissen en haar toenmalige vriend, een Amerikaanse conservatieve activist. Woensdag zal Boetina worden verhoord in de rechtbank. Haar zaak wordt behandeld door federale rechters in Washington. Er is geen verband met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.13 
11/12 02u15  Amerikaanse sancties tegen drie Noord-Koreanen De Verenigde Staten vaardigen sancties uit tegen drie hoge Noord-Koreaanse functionarissen. Ze worden bestraft voor wat de Amerikanen noemen 'ernstige schendingen van mensenrechten'. Het gaat onder anderen om Choe Ryong-hae, die geldt als een van de belangrijkste adviseurs van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hij leidt een comité dat toeziet op de ideologische discipline binnen de Arbeiderspartij. De andere twee bestrafte functionarissen zijn het hoofd van de propaganda-afdeling in de partij en de minister van Openbare Veiligheid. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Noord-Korea stelselmatig de vrijheid van meningsuiting onderdrukt. Het regime maakt zich onder meer schuldig aan buitengerechtelijke moorden, dwangarbeid, marteling en verkrachting, staat in een verklaring. Symbolisch Eventuele bezittingen van de drie in de Verenigde Staten worden bevroren en ze mogen geen zaken meer doen met Amerikanen. De sancties zullen weinig praktische gevolgen hebben, maar worden vooral gezien als symbolisch. Eerder dit jaar bewogen de twee landen steeds meer naar elkaar toe, wat in juni uitmondde in een historische ontmoeting tussen Kim en president Trump. Sindsdien lijken de betrekkingen weer bekoeld, mede omdat Noord-Korea naar de zin van de Amerikanen niet genoeg vaart maakt met de afgesproken ontmanteling van het kernwapenprogramma.
11/12 01u30  Meisjes stijgen vaker boven schooladvies uit dan jongens Meisjes presteren vaker beter dan hun schooladvies dan jongens. De tendens geldt op alle middelbareschoolniveaus: van vmbo tot en met vwo, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vorig jaar zat 16 procent van de meisjes in de derde klas van de middelbare school op een hoger schoolniveau dan het advies dat ze op de basisschool hadden gekregen. Bij jongens was dat 10 procent. Omgekeerd is het ook zo dat jongens vaker dan meisjes op een lager niveau terechtkomen. 14 procent van de jongens in de derde klas zat vorig jaar op een lager schooltype dan de basisschool drie jaar eerder had geadviseerd, tegen 9 procent van de meisjes. Het CBS keek alleen naar leerlingen die in de drie tussenliggende jaren niet zijn blijven zitten. Motivatie Een verklaring voor het feit dat meisjes vaker dan jongens uitstijgen boven hun basisschooladvies, geeft het CBS niet. Onderzoekers wijzen er wel op dat meisjes over het algemeen makkelijker omgaan met de overgang naar de middelbare school. Bekend is dat meisjes op die leeftijd verder in hun neuropsychologische ontwikkeling zijn dan jongens. Ze hebben daardoor meer motivatie en besteden meer tijd aan huiswerk.
10/12 22u45  Curaçao nu ook te zien op Google Street View Inwoners van Curaçao kunnen vanaf nu makkelijker navigeren door hun straten: het eiland staat sinds vandaag namelijk op Google Street View. Google maakte in samenwerking met het Curaçao Toeristen Bureau 360 graden-beelden van het eiland. Ook zijn met Street View Trekker - een rugzak waar een camera uit steekt - tientallen panoramabeelden gemaakt van bezienswaardigheden op het eiland. Onder meer de Koningin Emmabrug, beter bekend als de Pontjesbrug, de Handelskade en het strand Kleine Knip zijn vanaf nu via de dienst te bekijken. Ook hebben honderden Curaçaose bedrijven informatie toegevoegd waardoor het voor hun klanten via Google Maps makkelijker wordt om de bedrijven, inclusief openingstijden, reviews en foto's, online te vinden. Premier Rhuggenaath van Curaçao zei bij het lokale radiostation Dolfijn FM, dat eind 2016 een petitie was gestart om het eiland op Google Street View te krijgen, blij te zijn met het nieuws. 'Door al onze straten te laten zien, kan iedereen een goed gevoel krijgen bij de saamhorigheid en diversiteit die ons eiland zo uniek maken.'
10/12 22u30  May heeft morgen 'brexit-ontbijt' met Rutte De Britse premier Theresa May komt morgenochtend naar Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. May kondigde vanmiddag al aan dat ze van haar EU-collega's extra toezeggingen wil bij de brexit-deal. Ze begint haar ronde morgenochtend op het Catshuis. De verhoudingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn ondanks de brexit-plannen erg goed. Binnen de EU trekken de beide landen vaak gezamenlijk op. De Britse regering besloot vandaag de Lagerhuis-stemming over de deal, waarover twee jaar is onderhandeld, voor onbepaalde tijd uit te stellen. May was tot de conclusie gekomen dat de huidige overeenkomst onvoldoende steun zou krijgen in het parlement. Vooral de status van Noord-Ierland en grens met Ierland is een heikel punt. Door opnieuw met haar Europese collega's te gaan praten hoopt May toezeggingen los te krijgen op dat punt. Ze denkt dat ze daarmee de deal wel door het Lagerhuis kan krijgen. Verschillende Europese leiders hebben al gezegd dat er weinig meer te onderhandelen valt. Minister Blok zei vanmiddag dat over de kwestie van de Ierse grens al veel is gezegd, maar dat hij best nog een keer naar May wil luisteren:
10/12 22u15  Koolmonoxidevergiftiging Maastricht: gezin met kinderen naar ziekenhuis Een gezin uit Maastricht is onwel geworden door een koolmonoxidevergiftiging in hun woning. De twee volwassenen en drie kinderen zijn opgenomen in het ziekenhuis. De oorzaak van de koolmonoxidevergiftiging is nog niet bekend. De brandweer meldt dat de gezinsleden nog in het ziekenhuis zijn. Hun toestand is stabiel. De koolmonoxidevergiftiging was in de straat In de Eyckeroed, in het zuidoosten van Maastricht. Nadat de woning was geventileerd, is de politie begonnen aan het onderzoek naar de oorzaak.
10/12 21u45  Schuilkelder en fundering uit de tijd van Napoleon blootgelegd in Delfzijl Bij graafwerkzaamheden in Delfzijl is het fundament van een kazerne uit de tijd van Napoleon tevoorschijn gekomen. Daaronder zaten drie waterputten, die in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt als schuilkelder. Eén daarvan blijkt nog intact te zijn. De restanten werden afgelopen vrijdag ontdekt. Nadat al het water uit de kelder gepompt was, kon er vandaag een kijkje in genomen worden. 'Het is mooier dan ik had verwacht', zegt archeoloog Marlies van Kruining tegen RTV Noord. 'Het is een heel mooi rond gewelf met Friese geeltjes.' Van kazerne naar schuilkelder De Fransen bouwden de kazerne in de tijd van Napoleon om de vesting Delfzijl te beschermen tegen een mogelijke invasie van Engelse troepen. Na het vertrek van de Fransen, werd het gebouw een tijdelijk onderkomen voor onder meer een synagoge en een zeevaartschool. 'In de Tweede Wereldoorlog haalden mensen met emmers al het water eruit, omdat hier geschoten werd', zegt Hans Beukema die over de geschiedenis van Delfzijl schreef. 'Toen is men met elkaar in de bunkers gaan zitten.' De kazerne overleefde de oorlog niet. In 1945 raakte het gebouw zwaar beschadigd bij bombardementen. Lang bleef het in verwaarloosde toestand staan tot er in de jaren vijftig en zestig een zand- en grindhandel op het terrein kwam. 'Best wel uniek' 'Iedereen was in het ongewisse over wat er met die kelders was gebeurd', zegt Beukema. 'En nou zien we ze weer boven de grond komen.' Een verrassende vondst, zegt archeologe Van Kruining. 'We hadden niet verwacht dat er nog zoveel van over zou zijn. Dat er een kelder nog helemaal intact is, is best wel uniek.' Op termijn verdwijnt het bouwwerk opnieuw onder de grond. De kelder wordt opgevuld met zand zodat er verder gegaan kan worden met de herinrichting van het plein. Voordat het zover is wordt eerst alles uitgebreid gedocumenteerd en gefotografeerd.
10/12 21u30  May ontbijt morgenochtend met Rutte De Britse premier Theresa May komt morgenochtend naar Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. May kondigde vanmiddag al aan dat ze van haar EU-collega's extra toezeggingen wil bij de brexit-deal. Ze begint haar ronde morgenochtend op het Catshuis. De verhoudingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn ondanks de brexit-plannen erg goed. Binnen de EU trekken de beide landen vaak gezamenlijk op. De Britse regering besloot vandaag de Lagerhuis-stemming over de deal, waarover twee jaar is onderhandeld, voor onbepaalde tijd uit te stellen. May was tot de conclusie gekomen dat de huidige overeenkomst onvoldoende steun zou krijgen in het parlement. Vooral de status van Noord-Ierland en grens met Ierland is een heikel punt. Door opnieuw met haar Europese collega's te gaan praten hoopt May toezeggingen los te krijgen op dat punt. Ze denkt dat ze daarmee de deal wel door het Lagerhuis kan krijgen. Verschillende Europese leiders hebben al gezegd dat er weinig meer te onderhandelen valt. Minister Blok zei vanmiddag dat over de kwestie van de Ierse grens al veel is gezegd, maar dat hij best nog een keer naar May wil luisteren:
10/12 21u15  Italiaanse minister: misschien geeft Nederland ook nog tulpen aan migranten? De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier Matteo Salvini (Lega Nord) zegt dat migranten in zijn land nog wel degelijk goed worden opgevangen. Hij heeft Nederland uitgenodigd om te komen kijken. Salvini reageert op het Nederlandse besluit om asielzoekers met minderjarige kinderen voorlopig niet terug te sturen naar Italië, als ze via dat land de EU zijn binnengekomen en daar hun asielprocedure moeten afwachten. In Italië is een nieuwe asielwet aangenomen, waardoor opvang onzeker is geworden. Op een persconferentie zei Salvini: 'Laat de Nederlanders hier maar komen. We vangen migranten goed op, geven ze taalcursussen. Misschien dat ze in Nederland ook tulpen meegeven ofzo. Maar ik word niet wanhopig als ze de migranten niet meer sturen hoor, haha.' Bezuinigingen op de opvang Italië laat alleen nog migranten met een verblijfsvergunning en onbegeleide minderjarigen toe tot opvangcentra. Op de opvang van andere migranten wordt bezuinigd. Ze mogen nog maximaal zes maanden in de asielcentra blijven. Dat betekent waarschijnlijk dat duizenden migranten op straat belanden. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat nu na wat er gebeurt met migranten die Nederland naar Italië wil terugsturen. Het gaat hierbij om mensen die onder de zogenoemde 'Dublin-claim' vallen. Dat is een Europese afspraak die bepaalt dat migranten asiel moeten aanvragen in het land waar ze de EU zijn binnengekomen.
10/12 21u15  Macron spreekt Fransen toe: minder belastingen, minimumloon 100 euro omhoog President Macron heeft in een tv-toespraak een aantal toezeggingen gedaan aan de 'gele hesjes'. Zo moeten de minimumlonen vanaf volgend jaar met 100 euro per maand omhoog; op overuren moet geen belasting meer worden geheven; en een geplande belasting voor gepensioneerden gaat niet door. Ook roept hij werkgevers op werknemers een eindejaarbonus te geven. Macron noemt het geweld bij de protesten van de afgelopen tijd 'een bedreiging voor de vrijheid'. Tegelijkertijd wil hij de 'boosheid niet wegzetten als onacceptabel gedrag alleen'. Vele duizenden Fransen protesteren al sinds 17 november in gele hesjes. Daarbij is ook geweld gebruikt. De demonstranten ageerden in eerste instantie tegen hoge brandstofprijzen en andere hoge kosten, maar al snel stond het protest in het teken van armoede in het algemeen. Vandaag sprak Macron met vertegenwoordigers van vakbonden en werkgeversorganisaties. Daarbij waren waren geen gele-hesjesdemonstranten aanwezig. 'Boosheid terecht' 'De boosheid is terecht', zei Macron vanavond in een toespraak van ruim tien minuten. 'Het treft mensen die lang reizen naar werk, en gescheiden vrouwen met kinderen die niet kunnen rondkomen. Het land bevindt zich in een economische en sociale noodtoestand.' Marcon kwam de gele hesjes lang niet op alle punten tegemoet. Zo houdt hij vast aan de omstreden afschaffing van de vermogensbelasting. Volgens Macron is dat nodig om de zeer rijke Fransen, die het land volgens hem verlieten vanwege de belasting, te laten investeren in de economie. Angel eruit? De vraag is of Macrons maatregelen de angel eruit halen, zegt correspondent Frank Renout. 'Dat minimumloon was een belangrijk punt, maar over veel andere zaken zei Macron nog te willen praten. Ik vraag me af hoe de gele hesjes daarop gaan reageren.' Voor vandaag was de laatste tv-toespraak van Macron op 27 november. Daarin zei hij dat hij zijn beleid niet laat bepalen door onruststokers. Later kondigde hij toch maatregelen aan. Zo werd de verhoging op de brandstofbelasting uitgesteld. Ook werd aangekondigd dat de prijzen van elektriciteit en gas voorlopig niet worden verhoogd. Eerder zei Macron toe Fransen wat meer geld te geven voor het inleveren van een vuile auto.
Laatste update: vandaag om 7u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Charley: musical zoals musical bedoeld is Het toneelstuk Charley’s Aunt, dat in 1892 zijn première beleefde, geldt in Engeland als hét icoon van de (light) comedy. Het archetype van de Comedy of Errors was in 2004 in de bewerking van acteur/regisseur Jon van Eerd in Nederland te zien en is nu - opnieuw stevig door hem onder handen genomen - getransformeerd tot musical.
11/12 07u30  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song uit 20ste eeuw Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.
11/12 07u15  Frank Kramer is een poëet, een clown, een rebel Columnist Thijs Zonneveld stelt dat Frank Kramer veel meer is dan een voetbalcommentator en vraagt om een klein beetje zelfspot. ,,Kramer nam afscheid. Maar dan wel op zijn manier.”
11/12 07u15  Grote kans dat jouw kerstpakket duurder en groter is dan vorig jaar Twee grote kerstpakkettenleveranciers zien dat werkgevers meer geld uitgeven aan kerstpakketten. ‘Van zo’n 35 euro gemiddeld naar 50 tot 60 euro per pakket.’ Het ouderwetse pakket is weer in, de bon raakt uit.
11/12 07u00  Zeker 13 grote gemeenten hebben deze jaarwisseling vrijwillig vuurwerkvrije zones Zeker dertien grote gemeenten willen aankomende jaarwisseling experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Voor zo’n zone levert de gemeente wel de markeringsborden, maar handhaaft ze het verbod niet.
11/12 06u15  Onbedaarlijke lulligheid, die Nederlandse gele hesjes Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
11/12 05u15  Personeel Bijenkorf wil meer loon: ‘het gaat enorm goed met dit bedrijf’ Personeel van de Bijenkorf gaat vanaf vandaag actie voeren voor meer loon. Volgens de medewerkers en vakbond FNV gaat het goed met het warenhuis en is een loonverhoging van 3,5 procent per jaar geen overbodige luxe. Het maximum schaalloon van een winkelmedewerker bedraagt 1750 euro bruto per maand.
11/12 05u15  Facelift versterkt leidende positie Porsche Macan Porsche haalt de stofkam door de Macan. Het concept van een goed ogende, relatief compacte SUV bleef gehandhaafd, de vernieuwingen zorgen er vooral voor dat de auto zijn positie als best rijdende 4X4 in zijn klasse verder verstevigt.
11/12 04u45  Courtney Love dwingt bij rechter omgangsverbod ex-manager af Courtney Love heeft via de rechter een omgangsverbod afgedwongen tegen haar ex-manager Sam Lufti. Dat heeft haar advocaat Howard King laten weten aan The Blast. Lufti dient op minimaal 100 meter afstand te blijven van Love, haar dochter Frances Bean en haar zus Jaimee.11 
11/12 04u45  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song van 20ste eeuw Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.12 
11/12 03u45  FBI voorkomt massamoorden Ohio met arrestatie geradicaliseerde twintigers De FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden Amerikaanse media vandaag.12 
11/12 03u15  Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’ Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’.15 
11/12 03u00  NASA vindt resten van water op asteroïde De Osiris-Rex van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren.13 
11/12 03u00  Canadese rechter stelt beslissing over borg en huisarrest Huawei-directeur uit De Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder.15 
11/12 02u30  Olympisch Comité VS faalde bij aanpak misbruik door turnarts Het Amerikaans Olympisch Comité USOC heeft veel te weinig gedaan om zijn atleten te beschermen tegen het jarenlange misbruik door turnarts Larry Nassar. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport dat is opgesteld in opdracht van USOC zelf.13 
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
11/12 06u45  May tourt langs Europese leiders na uitstel stemming Brexit Tijdens een turbulent Lagerhuisoptreden heeft Theresa May de stemming over haar Brexit-akkoord maandagmiddag voor onbepaalde tijd uitgesteld om zichzelf voor een vernederend verlies te behoeden. De Britse premier kondigde aan dinsdag te gaan praten met verschillende Europese leiders, in een poging haar Brexitakkoord te redden. Op de planning van May dinsdagochtend staat ook een bezoek aan Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte.
11/12 02u45  Hier geen vuurwerk afsteken graag, voor de gemoedsrust van de zwanen Den Haag was de eerste gemeente waar bewoners een vrijwillig vuurwerkvrije zone konden aanvragen – dus zonder handhaving. Dit jaar volgen twaalf gemeenten dat voorbeeld. Of het werkt? Eén aanvrager van vorig jaar ziet er nu maar van af.
11/12 01u30  'Van spionage verdachte Russin Boetina sluit deal met Amerikaanse aanklagers' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de openbare aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren.
10/12 22u15  Hoe je voorkomt dat het ‘gespuis’ afval in zee dumpt? Vraag dat maar aan Rotterdam Bijna eenderde van alle afval in de Europese zeeën is afkomstig van de scheepvaart. De EU wil strenger optreden tegen het dumpen, maar hoe? Terwijl milieuclubs en havenbedrijven daarover fel van mening verschillen, zijn ze in Rotterdam al ver met de afvalverwerking.
10/12 22u00  Ook in Eindhovense moordzaak sluit OM deal met kroongetuige: ‘Het lijkt wel een epidemie’ Het Openbaar Ministerie heeft maandag bij het gerechtshof in Den Bosch een kroongetuige opgevoerd in de strafzaak tegen de 46-jarige Patrick V., die vorig jaar werd veroordeeld tot 22 jaar cel voor de liquidatie van de Eindhovense xtc-handelaar Tommie van der B. in 2014. Het is de derde deal met een kroongetuige binnen een jaar waarmee het OM op de proppen komt.
10/12 22u00  Eigen bijdrage omlaag: gemeenten vrezen sterke toename hulpaanvragen Gemeenten zetten zich schrap voor een hausse aan aanvragen voor huishoudelijke hulp, trapliften, dagbesteding of begeleiding. Ze verwachten de toeloop omdat het kabinet met ingang van 1 januari de eigen bijdrage voor dit soort ‘maatschappelijke ondersteuning’ heeft verlaagd tot maximaal 17,50 euro per vier weken.
10/12 21u45  Is May nog premier als het Lagerhuis stemt over het Brexit-akkoord? Uitgelachen door Kamerleden, uitgefoeterd door de Kamervoorzitter en uitgeregeerd volgens haar critici. Tijdens een turbulent Lagerhuisopstreden heeft Theresa May de stemming over haar Brexit-akkoord maandagmiddag voor onbepaalde tijd uitgesteld om zichzelf voor een vernederend verlies te behoeden.
10/12 21u45  Hoek van Holland vreest verkeersinfarct bij harde Brexit Het is de nachtmerrie van Ton van Anraad. Dat het vanaf 29 maart een puinhoop wordt in Hoek van Holland. Dat de vrachtwagens zich vanaf de dag van de Brexit vastrijden in de twee slagaders die naar het dorp leiden. Dat de rotondes vast komen te staan en de vloot misschien de haarvaten induikt, waardoor de boel ook daar verstopt. Dat er, kortom, een verkeersinfarct zal ontstaan dat zijn weerga niet kent.
10/12 21u15  VK-correspondent Patrick van IJzendoorn: ‘Je voelt je vaak een figurant in een groot filmdrama hier’ Patrick van IJzendoorn doet al vijftien jaar vanuit Londen verslag van onze Britse buren. Sinds de bevolking voor de Brexit stemde, lijkt het wel een ander land, vindt hij. ‘De Britten zijn een stuk bozer geworden.’
10/12 21u00  May stelt stemming over Brexit uit - Tusk: geen nieuwe onderhandelingen De Britse premier May heeft besloten de stemming over het Brexit-akkoord voorlopig uit te stellen, om te voorkomen dat het zou worden weggestemd.
10/12 21u00  Hoek van Holland vreest verkeersinfarct bij harde Brexit: ‘Niemand weet hoe we dan die duizenden vrachtwagens hier gaan verwerken’ Het is de nachtmerrie van Ton van Anraad. Dat het vanaf 29 maart een puinhoop wordt in Hoek van Holland. Dat de vrachtwagens zich vanaf de dag van de Brexit vastrijden in de twee slagaders die naar het dorp leiden. Dat de rotondes vast komen te staan en de vloot misschien de haarvaten induikt, waardoor de boel ook daar verstopt. Dat er, kortom, een verkeersinfarct zal ontstaan dat zijn weerga niet kent.
10/12 20u45  In Katowice zijn de Amerikanen met twee delegaties: de spelbrekers en de aanjagers Op de klimaatconferentie van Parijs in 2015 waren de VS een van de drijvende krachten. Op de vervolgtop in het Poolse Katowice, waar ‘Parijs’ handen en voeten moet krijgen, is het een land met twee gezichten. Een kleine officiële delegatie treedt op als spelbreker, terwijl een grote groep staten, steden en bedrijven laat zien dat de VS nog steeds meedoen.
10/12 20u45  Utrecht schopt tegen heilig huisje: nieuwe woontoren wordt hoger dan de Dom Utrecht krijgt er een ‘verticaal dorp’ van 1.128 woningen bij, met drie torens van 140, 100 en 80 meter hoogte. Het komt te liggen aan de A2 in Leidsche Rijn, vlak bij het langwerpige rode winkelcentrum The Wall. Daarmee gaat de stad nu eindelijk hoger bouwen dan de Dom (112 meter).
10/12 20u45  De rekening weggooien is het nieuwe rood staan Steeds minder Nederlanders lenen geld of staan rood bij de bank. In plaats daarvan blijft de rekening voor energie, zorgverzekering of huur vaker onbetaald. Bij 5 tot 7 procent van de huishoudens leidt dat inmiddels tot ernstige problemen: daar wordt de energie afgesloten of laten schuldeisers beslag leggen op het loon.
10/12 18u15  Hoe nu verder? Dat ziet u hier in 1 minuut Lees meer >
Laatste update: vandaag om 6u45
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Ruim vier jaar na de coup mag Thailand naar de stembus Het leger nam in 2014 de leiding over van de toenmalige democratisch gekozen premier Yingluck Shinawatra.
11/12 03u45  Wijkagent ‘ome Roel’ is al weken niet in zijn wijk geweest De Tweede Kamer spreekt woensdag over wijkagenten, die te veel taken hebben en worden overvraagd. Op pad met Roel van de Veen, al 44 jaar agent op de Veluwe.
11/12 03u30  'Hongerend Jemen heeft niet genoeg aan vrede' Vredesoverleg is niet genoeg om de hongerenden te helpen, zegt de regiodirecteur Unicef. 'De wereld moet echt meer doen'11 
11/12 03u15  Debatteerkunst als nieuw politiek bedrog Hoe schitterend Britten ook debatteren – in die hele Brexit valt opmerkelijk weinig politiek vakmanschap te ontdekken. Zeker als je in aanmerking neemt dat Britse politici met een heel land – een heel continent – dobbelen.11 
11/12 03u00  Sparen voor schoolreisje gaat soms niet Stichting Leergeld helpt arme gezinnen met extraatjes voor de kinderen. „Het gaat ons erom dat kinderen kunnen meedoen.”10 
11/12 02u45  Nederlandse handelaren Bol.com mikpunt van Belgische fiscus Nederlandse webwinkels die via Bol.com spullen verkopen in België bleken per ongeluk btw-belasting te hebben ontweken. De Nederlandse fiscus is zelf weinig alert op btw-betaling door buitenlandse webwinkels.
11/12 02u45  China heeft redenen zat voor steun aan Afrika De Chinese investering van 60 miljard dollar in Afrika leidt tot gemopper onder Chinezen, maar levert China ook veel op, zegt Beijing.11 
11/12 02u30  Voor zijn ego hoeft dat derde goud niet Dorian van Rijsselberghe werd dit jaar voor de tweede keer wereldkampioen windsurfen. Zijn opvolger staat klaar, maar die moet hem eerst verslaan.
11/12 02u30  ‘Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0’ Dat schreven AD en RTL op 2 december naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit Wageningen.15 
11/12 00u15  Meisjes stijgen vaker boven schooladvies uit dan jongens – die structuur missen Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek deze dinsdag. Er werd gekeken naar leerlingen die niet bleven zitten.
10/12 23u30  Hoeveel ruimte krijgt May? Na haar uitstel van de cruciale Brexit-stemming, kondigde May een bezoek aan Rutte aan.
10/12 23u00  Zin ‘Doe-bloem-op-die-bakplaat!” schreeuwde mijn neefje (10) tegen de televisie, gevolgd door „Serranoham kan ECHT niet meer!” We keken Heel Holland Bakt.
10/12 23u00  ‘Mijn enige zorg bent u’, zegt Macron tegen de Fransen De Franse president Macron wil met een reeks koopkrachtmaatregelen de crisis in zijn land bezweren.
10/12 22u00  Een fit hert doodschieten valt niet mee Massale afschot. Zo heet doden van 1.830 herten. De boswachters raakten er maandag drie.
10/12 20u15  In Utrecht is de Dom-hoogte niet langer heilig Net als andere grote steden heeft nu ook Utrecht plannen aangekondigd voor woontorens – zelfs hoger dan de Dom.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
11/12 05u15  ‘De roep om een Schots referendum over onafhankelijkheid wordt sterker’ Fiona Hyslop, de Schotse minister van buitenlandse betrekkingen, stuurt aan op Britse verkiezingen of een nieuw brexit-referendum.10 
11/12 00u15  Meisje overtreft schooladvies van juf of meester vaker dan jongen Meisjes belanden op de middelbare school vaker dan jongens op een hoger niveau dan juf of meester dacht in groep 8.10 
10/12 23u15  Macron trekt de beurs voor de gele hesjes Emmanuel Macron heeft maandagavond Fransen met lage inkomens meer koopkracht beloofd. Of dat de gele hesjes van de straat houdt, valt nog te bezien.
10/12 22u45  De EU wil best praten, maar het akkoord zit potdicht Ze is welkom in Brussel, maar veel meer dan een kopje koffie zit er voor de Britse premier Theresa May waarschijnlijk niet in.
10/12 22u30  May brengt brexit terug naar Brussel Een aanpassing van het akkoord mag het niet heten, maar de Britse premier wil wel toezeggingen van Europa.
10/12 21u45  Nederlands mensenrechtenplan krijgt steun in Brussel De EU heeft wel oren naar het plan van minister Stef Blok om mensenrechtenschenders sancties op te leggen.
10/12 21u00  Kinderombudsman vindt nacht cel niet oké voor 16-jarige De politie had het 16-jarige meisje dat afgelopen weekend een nacht in een Utrechtse cel moest doorbrengen niet mogen opsluiten, stelt de Kinderombudsman Margrite Kalverboer.
10/12 20u45  VNO-NCW: Behoud belastingvoordeel voor Amerikaanse bedrijven De regering moet op zoek naar nieuwe manieren om Amerikaanse multinationals naar Nederland te lokken. Daarvoor pleit werkgeversorganisatie VNO-NCW in een reactie op wetgeving die belastingontwijking tegen moet gaan.
10/12 20u45  Voetbaldroom van Afghaanse vrouwen wordt MeToo-nachtmerrie Afghaanse voetbalbobo’s worden beschuldigd van seksueel misbruik van speelsters. En dat terwijl vrouwensport een belangrijk onderdeel is van een nieuw, moderner Afghanistan.
10/12 20u45  Nik Bärtsch laat met zijn zen-funk de luisteraar dieper in de muziek opgaan JAZZ Ronin Nik Bärtsch ★★★★☆
10/12 20u45  Sterke performer schept in ‘Onze Henry’ aangename verwarring CABARET Onze Henry Henry van Loon ★★★★☆
10/12 20u30  Zonder klimaatactie dreigt een diepe geldcrisis, waarschuwt de financiële sector IJsberen, eilanden en poolkappen worden bedreigd. En voeg de hele wereldeconomie maar aan dat rijtje toe, zeiden 450 pensioenfondsen en verzekeraars vandaag samen in Polen.
10/12 20u15  Zonder klimaatactie dreigt een diepe financiële crisis, waarschuwen kapitaalbeheerders IJsberen, eilanden en poolkappen worden bedreigd. En voeg de hele wereldeconomie maar aan dat rijtje toe, zeiden 450 pensioenfondsen en verzekeraars vandaag samen in Polen.
10/12 19u30  Egypte past wet tegen nepnieuws selectief toe De Egyptische regering nam onlangs een wet aan die het verspreiden van nepnieuws moet stoppen. Tot nu toe lijkt de wet vooral te worden toegepast op bloggers en journalisten die zich kritisch uitlaten over de overheid.
10/12 19u15  'Armoede en honger zijn veel pregnanter dan het klimaat' Wat doen mensen (niet) om het milieu te redden? In deze dagelijkse rubriek tijdens de klimaattop in Polen spreken we verschillende mensen over dit onderwerp en geven we tips over wat jij simpel zelf kunt doen.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Verdachte zaak-Milica van Doorn hoort vonnis De rechtbank in Alkmaar doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen Hüseyin A., die wordt verdacht van het verkrachten en doden van de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn in 1992. A. kwam vorig jaar als mogelijke dader in beeld na een DNA-verwantschapsonderzoek, waaraan zijn broer heeft meegewerkt. A. ontkent. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twintig jaar gevangenisstraf tegen hem geëist.Van Door
11/12 00u00  Paniek voor het kerstdiner? Vraag Gilles van der Loo om raad Ben jij zo dapper om dit jaar het kerstdiner voor de hele familie of vriendengroep te verzorgen, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Culinair schrijver en Proefwerk-recensent Gilles van der Loo geeft raad. Hoe zorg je ervoor dat de kalkoen niet uitdroogt? Hoe voorkom je dat een merengue verbrandt? Hoeveel wijn moet je in huis halen voor een diner met 8 personen? Sla jij begin december al op ti15 
10/12 23u00  Turpin opnieuw scheidsrechter bij Ajax De groepswedstrijd tussen Ajax en Bayern München in de Champions League staat woensdag onder leiding van Clément Turpin. De Fransman krijgt ondersteuning van grensrechters Nicolas Danos en Cyril Gringore. Bertrand Jouannaud is aangesteld als vierde official.Turpin leidde eerder dit seizoen al een Europees duel van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Dat was op 21 augustus in de play-off tegen Dinamo K
10/12 21u45  De VAR en de overtreding van De Ligt In de rubriek Buis selecteren we de leukste, ontroerendste en grappigste fragmenten. Deze keer: de Amsterdamse ijshockeyer Daniel Sprong scoort bij zijn debuut voor de Anaheim Ducks in de NHL. 'Jochem. Dennis hier. Ik bevestig de gele kaart voor De Ligt.' Dennis is in dit verband Dennis Higler, de scheidsrechter die zaterdag als VAR was aangewezen bij het duel PEC Zwolle - Ajax. Jochem is Jochem K
10/12 21u15  Beau van Erven Dorens is Omroepman van het Jaar Beau van Erven Dorens is in Hilversum uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Dat werd zojuist bekendgemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De RTL-presentator zette daarmee een kroon op 2018, het jaar waarin hij ook de Gouden Televizier Ring won voor Beau Five Days Inside.Van Erven Dorens (47) is momenteel op RTL 4 te zien in Het Rotterdam Project waarin hij dakloze mensen helpt
10/12 21u00  Terreurverdachte Jawed S. komt dinsdag voor de rechter De 19-jarige terreurverdachte Jawed S., die eind augustus twee mensen zou hebben neergestoken op het Centraal Station in Amsterdam, komt dinsdag voor de rechter. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van twee keer poging tot moord met een terroristisch oogmerk. De zitting vindt plaats op dinsdag in Amsterdam. Uit zijn eerste verklaringen bleek dat S., die een Duitse verblijfsvergunning heeft,
10/12 20u45  Politie: geen wapens voor boa's De politie wil meer en beter samenwerken met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), maar 'het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps'. Dat staat in de maandag naar de Tweede Kamer gestuurde notitie 'Boa en politie, niet naast elkaar maar met elkaar'.Boa's willen uit veiligheidsoogpunt standaard een wapen dragen, zoals bijvoorbeeld een wapenstok of pepper
10/12 20u15  Amsterdamse verdachte Decembermoorden donderdag weer voor rechter De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet komende donderdag weer voor de rechter verschijnen op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden. De eerste zitting bij de kantonrechter was maandag van korte duur. De eerste zitting was maandag met twee verdachten. Direct na het voordragen van de zaak door de rechter, stelde zij de zaak uit naar donderdag 13 december. Dat gebeurde nadat
10/12 20u15  Ganzen Weespertrekvaart nog jaren van hun plek De veertien ganzen van de kop van de Weespertrekvaart hebben de komende drie jaar een nieuwe vaste plek. Hun vaste omgeving verandert in een bouwput. De ganzen bij de Weespertrekvaart waren niet bij iedereen geliefd. De een fietste er met een grote boog omheen en de ander versnelde het beenritme om ze te ontwijken. De veertien ganzen bij de kop van de Weespertrekvaart konden agressief reageren wan
10/12 18u30  Bijna 60.000 bezoekers voor Masters of LXRY Luxebeurs Masters of LXRY, de vroegere Miljonair Fair, is de afgelopen dagen door ruim 57.000 mensen bezocht. Er werd voor ongeveer 250 miljoen euro transacties gedaan, variërend van de aankoop van horloges, juwelen en boten tot vastgoeddeals, meldt organisator Yves Gijrath. Masters of LXRY wil de komende jaren uitgroeien tot de grootste beurs ter wereld op het gebied van luxe producten. Dit keer
10/12 18u30  Amsterdam wil experimenteren met aquathermie De gemeente Amsterdam wil graag experimenteren met aquathermie om aan klimaatdoelstellingen te voldoen. Dat laat wethouder Sharon Dijksma (water en luchtkwaliteit) weten in een brief aan minister Eric Wiebes. Dijksma ziet in aquathermie een goed alternatief voor aardgas. De gemeente heeft de doelstelling geformuleerd in 2040 volledig aardgasvrij te zijn en aquathermie zou daar een belangrijke rol
10/12 18u15  AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed.De AEX-
10/12 17u45  Politie onderzoekt verband schietpartij en handgranaat Zandvoort De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen een maandagmiddag gevonden handgranaat in de Doctor C.A. Gerkestraat in Zandvoort en een eerder schietincident in dezelfde straat.  De politie laat maandagmiddag weten dat er onderzoek is gedaan naar de handgranaat, en concludeert nu dat deze 'geen gevaar opleverde voor de omgeving'.Op 26 november werd midden in de nacht een woning in dezelfde
10/12 17u30  Kudde koeien trekt 's avonds over de Bloemgracht Zodra de schemer valt op de Bloemgracht lijkt het alsof je in de polder bent beland. Achter de ramen van vijf panden trekt een lange stoet koeien voorbij. In gestaag tempo sjokken ze voorbij, van raam naar raam. De meeste koeien zwartwitgevlekt, een enkeling roodbruin. De projectie maakt dat binnen buiten wordt, en buiten binnen.Kunstenaar Jaap de Ruig (61) maakte zijn kunstwerk om de koeien terug
10/12 17u15  Kudde koeien trekt over de Bloemgracht Zodra de schemer valt op de Bloemgracht lijkt het alsof je in de polder bent beland. Achter de ramen van vijf panden trekt een lange stoet koeien voorbij. In gestaag tempo sjokken ze voorbij, van raam naar raam. De meeste koeien zwartwitgevlekt, een enkeling roodbruin. De projectie maakt dat binnen buiten wordt, en buiten binnen.Kunstenaar Jaap de Ruig (61) maakte zijn kunstwerk om de koeien terug
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Charley: musical zoals musical bedoeld is Het toneelstuk Charley’s Aunt, dat in 1892 zijn première beleefde, geldt in Engeland als hét icoon van de (light) comedy. Het archetype van de Comedy of Errors was in 2004 in de bewerking van acteur/regisseur Jon van Eerd in Nederland te zien en is nu - opnieuw stevig door hem onder handen genomen - getransformeerd tot musical.
11/12 07u30  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song uit 20ste eeuw Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.
11/12 07u15  ‘Als moeder ga je kapot als je kind aan de drugs zit’ Ineens rent Els naar boven. Met een ingelijste brief, handgeschreven en ondertekend met ‘je zoon’ komt ze terug. Het blijkt een spijtbetuiging voor alle ellende die haar jongste zoon haar heeft bezorgd, maar ook een liefdesverklaring voor de allerliefste vrouw ter wereld. … ‘Eindelijk zie ik dat moederliefde onvoorwaardelijk is, hoe dom en respectloos ik me ook gedroeg, je gaf en geeft me altijd weer een nieuwe kans…’. ,,Toen ik dat las, heb ik lang zitten huilen. Die brief heeft mijn schuldgevoel dat ik gefaald heb als moeder verzacht.”
11/12 07u15  Aantal huisuitzettingen én aanzeggingen daalt fors in Etten-Leur ETTEN-LEUR - Het aantal malen dat huisuitzetting dreigde voor inwoners van Etten-Leur is dit jaar spectaculair gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het aantal aanzeggingen daartoe daalde van 49 in heel 2017 naar 16 tot nu toe en het feitelijk aantal huisuitzettingen daalde van zeven naar drie. Een daling van bijna 60 procent.
11/12 07u00  Zeker 13 grote gemeenten hebben deze jaarwisseling vrijwillig vuurwerkvrije zones Zeker dertien grote gemeenten willen aankomende jaarwisseling experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Voor zo’n zone levert de gemeente wel de markeringsborden, maar handhaaft ze het verbod niet.
11/12 06u45  Van Anholt geniet van debuut in kolkend Rat Verlegh Stadion: ‘Laat dit het begin van iets moois zijn’ Pele van Anholt voelt de pijn zijn geblesseerde concurrent, leeft met hem mee en hoopt dat NAC tegen PEC Zwolle hetzelfde kan brengen als tegen Vitesse.
11/12 06u15  Taakstraf voor ontucht 15 jaar geleden door aspirant-psycholoog uit Bergen op Zoom BREDA/BERGEN OP ZOOM - De 73-jarige Jan W. uit Bergen op Zoom heeft 200 uur taakstraf gekregen, omdat hij vijftien jaar geleden een meisje van 15 misbruikte toen hij haar als psycholoog behandelde. De man deed op dat moment een studie psychologie.
11/12 06u15  Op naar de 10 mensen met een beperking die werken het Zevenbergse gemeentehuis ZEVENBERGEN - Dit jaar hebben vier mensen met een beperking en woonachtig in de gemeente Moerdijk een betaalde baan gekregen in het gemeentehuis in Zevenbergen.
11/12 06u15  Onbedaarlijke lulligheid, die Nederlandse gele hesjes Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
11/12 06u15  SEH-arts: alcohol groter probleem dan ghb BERGEN OP ZOOM – De afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal ziet steeds minder mensen die ‘out’ zijn van ghb.
11/12 06u15  Streep door beroepenspeelplaats in monumentaal Gouvernement BERGEN OP ZOOM - De beroepenspeelplaats in het monumentale Gouvernement in de binnenstad van Bergen op Zoom komt er niet. Dat vreest John Rombouts van recreatiebedrijf M2Leisure dat de speelplaats zou exploiteren. ,,Er zijn problemen tussen de verkoper en de koper van het pand heb ik begrepen. Ik denk niet dat het nog goed komt en dat is vreselijk zonde.”
11/12 06u15  Etten-Leur: nieuwbouw honderden kleine en betaalbare woningen ETTEN-LEUR - Woningcorporatie Alwel bouwt de komende jaren tussen de tweehonderd en tweehonderdvijftig kleine en betaalbare appartementen in Etten-Leur. Corporatiedirecteur Tonny van de Ven zegt dat daarmee wordt voorzien in de grote behoefte die aan dit woningtype bestaat.
11/12 06u15  Eindelijk weer een directe treinverbinding met Antwerpen, maar Roosendaal wil meer ROOSENDAAL - Het is voor Roosendalers iets makkelijker geworden om met de trein naar Antwerpen te gaan. Roosendaal raakte eerder dit jaar de directe, snelle intercityverbinding met de Beneluxtrein nog kwijt aan Breda. Roosendalers die sindsdien naar Antwerpen wilden, moesten tot afgelopen weekend de trein naar Essen pakken, om daar weer over te stappen op een stoptreintje naar de Sinjorenstad.
11/12 06u15  Vanavond bijeenkomst in Rijen: ProRail erkent meer trillingen, ontkent schade door treinen RIJEN/DORST - De inzet van een andere locomotief heeft geleid tot meer trillingen langs het spoor tussen Dorst en Oisterwijk. Deze trillingen leiden niet tot schade aan woningen. Dat zijn twee conclusies uit een onderzoek dat spoorbeheerder ProRail heeft laten uitvoeren naar de grote toename van klachten op het traject Dorst-Rijen-Tilburg en Oisterwijk. Maandagavond werden die conclusies gepresenteerd in Oisterwijk, dinsdagavond is dezelfde presentatie in Rijen, woensdag in Dorst.
11/12 05u15  Personeel Bijenkorf wil meer loon: ‘het gaat enorm goed met dit bedrijf’ Personeel van de Bijenkorf gaat vanaf vandaag actie voeren voor meer loon. Volgens de medewerkers en vakbond FNV gaat het goed met het warenhuis en is een loonverhoging van 3,5 procent per jaar geen overbodige luxe. Het maximum schaalloon van een winkelmedewerker bedraagt 1750 euro bruto per maand.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Charley: musical zoals musical bedoeld is Het toneelstuk Charley’s Aunt, dat in 1892 zijn première beleefde, geldt in Engeland als hét icoon van de (light) comedy. Het archetype van de Comedy of Errors was in 2004 in de bewerking van acteur/regisseur Jon van Eerd in Nederland te zien en is nu - opnieuw stevig door hem onder handen genomen - getransformeerd tot musical.
11/12 07u30  Grote kans dat jouw kerstpakket duurder en groter is dan vorig jaar Twee grote kerstpakkettenleveranciers zien dat werkgevers meer geld uitgeven aan kerstpakketten. ‘Van zo’n 35 euro gemiddeld naar 50 tot 60 euro per pakket.’ Het ouderwetse pakket is weer in, de bon raakt uit.
11/12 07u30  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song uit 20ste eeuw Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.
11/12 07u15  Gelderland wordt onbereikbaar zonder doorgetrokken A15 De verkeerschaos op en rond knooppunt Valburg wordt groter en groter. Files en ongelukken zijn er aan de orde van de dag. Alleen de doortrekking van de A15 kan enige verlichting geven, maar dat project staat op losse schoeven.
11/12 07u15  De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet? NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’
11/12 07u00  Zeker 13 grote gemeenten hebben deze jaarwisseling vrijwillig vuurwerkvrije zones Zeker dertien grote gemeenten willen aankomende jaarwisseling experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Voor zo’n zone levert de gemeente wel de markeringsborden, maar handhaaft ze het verbod niet.
11/12 06u45  Met grote pupillen naar de politie slaan: werkstraf na houseparty AFFERDEN/DEEST - Een 24-jarige man uit Uden moet zijn verzet tijdens de ontruiming van een illegale houseparty in Afferden op 16 september jongstleden bekopen met een werkstraf van veertig uur. Het nachtelijke festijn zorgde voor veel geluidsoverlast in zowel enkele Maas en Waalse als Betuwse dorpen.
11/12 06u15  Onbedaarlijke lulligheid, die Nederlandse gele hesjes Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
11/12 06u15  Gelders verkeershart is ziek: recordaantal files rond knooppunt Valburg VALBURG - Meer files dan ooit, 22 ongelukken, minimaal 4 inzetten van de traumahelikopter en 6 auto's over de kop. Dat is de recordscore van 11 maanden verkeerschaos op en rond knooppunt Valburg in 2018. Nog meer slecht nieuws: het wordt alleen maar drukker op het knooppunt, waarmee ook de kans op ongelukken toeneemt.
11/12 05u15  Personeel Bijenkorf wil meer loon: ‘het gaat enorm goed met dit bedrijf’ Personeel van de Bijenkorf gaat vanaf vandaag actie voeren voor meer loon. Volgens de medewerkers en vakbond FNV gaat het goed met het warenhuis en is een loonverhoging van 3,5 procent per jaar geen overbodige luxe. Het maximum schaalloon van een winkelmedewerker bedraagt 1750 euro bruto per maand.
11/12 04u45  Courtney Love dwingt bij rechter omgangsverbod ex-manager af Courtney Love heeft via de rechter een omgangsverbod afgedwongen tegen haar ex-manager Sam Lufti. Dat heeft haar advocaat Howard King laten weten aan The Blast. Lufti dient op minimaal 100 meter afstand te blijven van Love, haar dochter Frances Bean en haar zus Jaimee.11 
11/12 04u45  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song van 20ste eeuw Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.12 
11/12 03u45  FBI voorkomt massamoorden Ohio met arrestatie geradicaliseerde twintigers De FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden Amerikaanse media vandaag.12 
11/12 03u15  Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’ Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’.15 
11/12 03u00  NASA vindt resten van water op asteroïde De Osiris-Rex van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren.14 
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
11/12 06u45  May begint bedeltocht voor betere brexitdeal in Nederland Britse premier trekt stemming over vertrekafspraken met de EU op laatste moment in vanwege verwacht verlies.
11/12 06u45  Hoe de zucht naar koele lucht tot een warmere aarde kan leiden Airconditioning is in opmars onder de groeiende middenklasse in landen als India en Indonesië. Maar dat heeft een keerzijde: het enorme stroomverbruik.
11/12 06u00  Goldman Sachs zinkt weg in fraudemoeras van staatsfonds Van de Maleisische premier tot de ceo van Goldman Sachs: tot in de hoogste regionen waren mensen betrokken bij het frauduleuze fonds 1MDB.
11/12 06u00  China rukt op in onderzoek naar kunstmatige intelligentie Over vier jaar is China de grootste van de wereld in AI-onderzoek.
11/12 00u00  Elektrisch vervoer jaagt banengroei aan Tussen 2008 en 2016 is de werkgelegenheid in de sector vertienvoudigd tot 3700 voltijdse banen.
10/12 22u45  Portugal betaalt IMF-lening volledig terug Vervroegd aflossen lening bespaart Portugal €1,16 mrd.
10/12 21u30  ABN Amro stuk minder optimistisch over Nederlandse economie Economie groeit volgend jaar met 2%.
10/12 21u30  Beweeglijke dag op beurzen VS Wall Street ging vlak van start, maar toen begonnen de koersen snel te dalen.
10/12 21u15  De IPO-race van San Francisco's finest Uber, Airbnb, Stripe, Lyft en Slack willen allemaal naar de beurs. En ze hebben haast.
10/12 21u15  ABN Amro stuk minder optimistisch over economie Nederland Economie groeit volgend jaar met 2%.
10/12 21u00  Tjeenk Willink: 'We zijn de publieke zaak structureel aan het uithollen' Herman Tjeenk Willink, voormalig vicepresident van de Raad van State, heeft scherpe kritiek op de 'betonrot' in de democratische rechtsorde en de positie van leraren, dokters en rechters.
10/12 21u00  In Bordeaux is de Apple Store in 45 seconden van zijn inhoud ontdaan Vernielende en plunderende Gele Hesjes veroorzaken grote economische schade in Frankrijk.
10/12 21u00  'Mensen met betaalproblemen krijgen te weinig hulp' Veel mensen met financiële problemen denken dat ze hun problemen zelf kunnen oplossen of weten niet waar ze terecht kunnen voor hulp.
10/12 20u45  Gele hesjes kosten de Franse economie 0,1 % groei Economische gevolgen van blokkades en vernielingen blijken niet gering.
10/12 20u00  Deens schoonmaakbedrijf ISS trekt zich terug uit 13 landen Het Deense schoonmaakbedrijf trekt zich terug uit markten waar het relatief weinig verdient. ISS neemt uiteindelijk afscheid van 100.000 werknemers.
Laatste update: vandaag om 6u45
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Banken en automakers drukken Nikkei TOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag licht lager geëindigd onder aanvoering van de Japanse banken en autofabrikanten. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omhoog na het late herstel op Wall Street. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de onzekerheid over het brexit-akkoord in Europa. Het bericht Banken en automakers drukken Nikkei verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 07u00  Minder verkeersclaims, schadelast groeit wel DEN HAAG (ANP) - Het aantal schadeclaims wegens een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald. De kosten van de schadegevallen namen echter toe, tot een bedrag van 2,6 miljard euro. Dat maakte het Verbond van Verzekeraars dinsdag bekend. Mogelijke oorzaak voor het gedaalde aantal claims, aldus het verbond, zijn het relatief rustige weer vorig jaar en minder parkeerschade door toenemende slimme technologie in auto's. Het bericht Minder verkeersclaims, schadelast groeit wel verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 05u45  Verdachte zaak-Milica van Doorn hoort vonnis ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen Hüseyin A., die wordt verdacht van het verkrachten en doden van de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn in 1992. A. kwam vorig jaar als mogelijke dader in beeld na een DNA-verwantschapsonderzoek, waaraan zijn broer heeft meegewerkt. A. ontkent. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twintig jaar gevangenisstraf tegen hem geëist. Het bericht Verdachte zaak-Milica van Doorn hoort vonnis verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 04u45  Hofman biedt kinderpardonpetitie aan DEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart miljoen mensen tekenden zijn petitie voor een ruimer kinderpardon en dinsdag biedt programmamaker en actievoerder Tim Hofman deze aan in de Tweede Kamer. Hij en zijn medestanders willen dat migrantenkinderen die hier zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen een verblijfsvergunning krijgen. Het bericht Hofman biedt kinderpardonpetitie aan verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
11/12 04u45  Rutte en May overleggen over brexit DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en de Britse premier Theresa May overleggen dinsdag tijdens een werkontbijt over de brexit. May wil vooral concessies op het het gebied van de Noord-Ierse grens. Het bericht Rutte en May overleggen over brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
11/12 04u00  PSV besluit Europese campagne in Milaan MILAAN (ANP) - Het Europese avontuur van PSV zit er na dinsdag op. De Nederlandse landskampioen speelt in Milaan tegen Internazionale de laatste groepswedstrijd in de Champions League. PSV is na vijf speelronden in poule B al zeker van uitschakeling. Het elftal van trainer Mark van Bommel, dat zich in augustus via het Wit-Russische BATE Borisov voor het hoofdtoernooi plaatste, pakte tot dusverre alleen een punt in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-2). Het bericht PSV besluit Europese campagne in Milaan verscheen eerst op Nieuws.nl.13 
11/12 01u15  Aantal banen in energie fors toegenomen DEN HAAG (ANP) - Het aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Aantal banen in energie fors toegenomen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 01u15  Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand DEN HAAG (ANP) - Binnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren. Doordat schepen minder vracht konden vervoeren, hadden schippers een goede onderhandelingspositie om betere tarieven te vragen. Het bericht Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 01u15  Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoets DEN HAAG (ANP) - Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het bericht Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoets verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 22u45  Banken bij verliezers op groen Wall Street NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk. Het bericht Banken bij verliezers op groen Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 22u00  De Bakker meldt zich af voor NK in Alphen ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Thiemo de Bakker heeft zich afgemeld voor de NK tennis in Alphen aan den Rijn. De nummer 3 van Nederland ondervindt hinder van een knieblessure. De Bakker haalde in 2014 de finale van de NK, waarin hij verloor van Robin Haase. Het bericht De Bakker meldt zich af voor NK in Alphen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 22u00  Venus Williams na elf jaar weg bij coach NEW YORK (ANP) - Venus Williams beëindigt de samenwerking met David Witt. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld. Het bericht Venus Williams na elf jaar weg bij coach verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 21u00  Britse premier dinsdag voor overleg naar Rutte DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte ontvangt dinsdag 11 december zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May had al aangekondigd met EU-lidstaten te willen overleggen over haar brexit-perikelen. Het bericht Britse premier dinsdag voor overleg naar Rutte verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afspraken PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend. Het bericht China verwijt Canada schenden van afspraken verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 20u30  Automakers VS eisen barrière voor Japanners WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse automarkt moet niet verder opengesteld worden voor voertuigen van Japanse makelij. Een Amerikaanse brancheorganisatie, die onder meer Ford, General Motors en Fiat Chrysler vertegenwoordigt, dringt er bij de regering-Trump op aan de regelingen niet te verruimen totdat Tokio laat zien dat het zich ook inzet voor een open markt. Het bericht Automakers VS eisen barrière voor Japanners verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Geld voor nooit verreden Overijsselse Merentocht: ‘Een klassieker met allure’ Mocht een eventuele Overijsselse Merentocht ooit daadwerkelijk worden verreden, dan wil de gemeente Steenwijkerland de organisatie van de schaatstocht een financiële ondersteuning van 20.000 euro geven. ,,Gaat het een keer door, dan is het een gigantisch evenement.”
11/12 07u30  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song uit 20ste eeuw Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.
11/12 07u15  Ongeluk met vrachtwagen op A28 Zwolle Op de A28 bij Zwolle tussen Zwolle-Zuid en knooppunt Hattemerbroek staat drie kilometer file na een ongeval tussen een auto en een vrachtwagen.
11/12 07u00  Brand verwoest schuur in Epe Aan de Molenweg in Epe heeft een brand vannacht een schuurtje achter een huis volledig verwoest.
11/12 07u00  Zeker 13 grote gemeenten hebben deze jaarwisseling vrijwillig vuurwerkvrije zones Zeker dertien grote gemeenten willen aankomende jaarwisseling experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Voor zo’n zone levert de gemeente wel de markeringsborden, maar handhaaft ze het verbod niet.
11/12 06u30  Nieuwe burgemeester wil snel naar Heerde verhuizen: ‘Bel gelijk met de makelaar’ Jacqueline Koops-Scheele (48) wordt de nieuwe burgemeester van Heerde. De gemeenteraad heeft haar maandagavond unaniem voorgedragen. ,,Ik ben superblij!”
11/12 06u30  Onderkomen lonkt voor dakloze Danny en zijn hond Rocky uit Zutphen Dakloze Danny Siemes moest van de gemeente Zutphen medio september zijn tentje afbreken op een braakliggend terrein op bedrijventerrein De Mars. Waar de geboren Zutphenaar sindsdien heeft gebivakkeerd, was tot gisteren onduidelijk. Siemes gaf een teken van leven. Hij woont tijdelijk bij een maat in Zutphen. Mogelijk krijgt hij binnenkort samen met zijn hond Rocky woonruimte in Teuge.
11/12 06u15  Slachtoffer gewapende woningoverval Zwolle bestolen van Rolex en duizenden euro's: ‘Mijn hele kop is kapot’ 21 hechtingen en een gebroken jukbeen. Dat hield het slachtoffer over aan de woningoverval aan de Willem Barentszstraat in Zwolle. Het slachtoffer werd zondagavond overmeesterd door drie gewapende mannen. Ze gingen ervandoor met een paar duizend euro en een Rolex. ,,Na een worsteling van een paar minuten had ik de hele kop al kapot.’’
11/12 06u15  Onbedaarlijke lulligheid, die Nederlandse gele hesjes Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
11/12 06u15  Havenbedrijf moet ‘Flevokust’ bij Lelystad tot groot succes maken De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad willen een havenbedrijf oprichten om van Flevokust Haven een groot succes te maken. ,,Daarmee sta je sterker’’.
11/12 05u15  Personeel Bijenkorf wil meer loon: ‘het gaat enorm goed met dit bedrijf’ Personeel van de Bijenkorf gaat vanaf vandaag actie voeren voor meer loon. Volgens de medewerkers en vakbond FNV gaat het goed met het warenhuis en is een loonverhoging van 3,5 procent per jaar geen overbodige luxe. Het maximum schaalloon van een winkelmedewerker bedraagt 1750 euro bruto per maand.
11/12 05u15  Facelift versterkt leidende positie Porsche Macan Porsche haalt de stofkam door de Macan. Het concept van een goed ogende, relatief compacte SUV bleef gehandhaafd, de vernieuwingen zorgen er vooral voor dat de auto zijn positie als best rijdende 4X4 in zijn klasse verder verstevigt.
11/12 04u45  Courtney Love dwingt bij rechter omgangsverbod ex-manager af Courtney Love heeft via de rechter een omgangsverbod afgedwongen tegen haar ex-manager Sam Lufti. Dat heeft haar advocaat Howard King laten weten aan The Blast. Lufti dient op minimaal 100 meter afstand te blijven van Love, haar dochter Frances Bean en haar zus Jaimee.12 
11/12 04u45  Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song van 20ste eeuw Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.11 
11/12 03u45  FBI voorkomt massamoorden Ohio met arrestatie geradicaliseerde twintigers De FBI heeft in de Amerikaanse staat Ohio twee mensen opgepakt die los van elkaar een massamoord planden. Dat melden Amerikaanse media vandaag.12 
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
11/12 07u30  Banken en automakers drukken Nikkei De Japanse effectenbeurs is dinsdag licht lager geëindigd onder aanvoering van de Japanse banken en autofabrikanten. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omhoog na het late herstel op Wall Street. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de onzekerheid over het brexit-akkoord in Europa.
11/12 07u30  Recept: Blanc manger met abrikozencoulis Ingrediënten (voor 1 liter pudding): 500 ml (volle) melk, 100 g amandelmeel, 100 g suiker, 1 vanillestokje, 5 blaadjes witte gelatine, 300 ml slagroom.
11/12 07u15  Actie bedrijven tegen duurder tijdelijk werk Ondernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Ze overhandigen dinsdagmiddag in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid om hun zorgen te uiten.
11/12 07u00  Meisjes op hoger onderwijsniveau dan jongens bij eindtoets Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
11/12 06u45  Gemeenten kiezen voor vrijwillig vuurwerkvrije zone Zeker dertien grote en een aantal kleinere gemeenten experimenteren komende jaarwisseling met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant bij de 44 grootste gemeenten van het land.
11/12 06u45  Thaise junta kondigt verkiezingen aan De Thaise militaire junta heeft verkiezingen aangekondigd. Op 24 februari worden de eerste verkiezingen gehouden sinds de militairen in 2014 aan de macht kwamen.
11/12 06u30  Minder verkeersclaims, schadelast groeit wel Het aantal schadeclaims wegens een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald. De kosten van de schadegevallen namen echter toe, tot een bedrag van 2,6 miljard euro. Dat maakte het Verbond van Verzekeraars dinsdag bekend. Mogelijke oorzaak voor het gedaalde aantal claims, aldus het verbond, zijn het relatief rustige weer vorig jaar en minder parkeerschade door toenemende slimme technologie in auto’s.
11/12 05u45  Bende Colombia legt wapens neer tijdens kerst De Usuga Clan, de grootste criminele bende in Colombia, heeft een wapenstilstand van een maand afgekondigd voor de feestdagen. Daarnaast hebben ze andere bendes opgeroepen hetzelfde te doen, om kerst en oud en nieuw te kunnen vieren.
11/12 04u15  Hofman biedt kinderpardonpetitie aan Bijna een kwart miljoen mensen tekenden zijn petitie voor een ruimer kinderpardon en dinsdag biedt programmamaker en actievoerder Tim Hofman deze aan in de Tweede Kamer. Hij en zijn medestanders willen dat migrantenkinderen die hier zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen een verblijfsvergunning krijgen.10 
11/12 04u15  Waterschap wil ‘ballen’ in de sloot Waterschap Rijn en IJssel roept boeren en andere grondeigenaren in hun werkgebied op om water in de slootjes op hun land zo lang mogelijk vast te houden. Dat kan door duikers in de sloten af te sluiten. Het regenwater kan dan in de bodem zakken, zodat het zorgelijk lage grondwaterpeil enigszins stijgt. Om het afsluiten van duikers in de sloten zo makkelijk mogelijk te maken, geeft het schap opblaasbare „ballen” weg.11 
11/12 03u15  Rutte en May overleggen over brexit Premier Mark Rutte en de Britse premier Theresa May overleggen dinsdag tijdens een werkontbijt over de brexit. May wil vooral concessies op het het gebied van de Noord-Ierse grens.10 
11/12 02u30  32 mensen opgepakt bij protesten in San Diego Bij protesten voor betere migrantenrechten in de Verenigde Staten zijn maandagavond 32 mensen opgepakt. De protesten vonden plaats bij een grensovergang in San Diego, Californië. Volgens de groep achter het protest werden dertig mensen opgepakt toen ze richting de grens liepen en een „ceremoniële zegening” wilden geven aan het begin van een week vol met protesten en acties.
11/12 01u30  NASA vindt resten van water op asteroïde De OSIRIS-REx van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren.
11/12 01u15  Rechter: nog geen beslissing over borg Meng De Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder.
11/12 01u00  „Russin sluit deal met OM over spionage” De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren. De 30-jarige Boetina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS.
Laatste update: vandaag om 7u30
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
10/12 23u00  Gezin met drie kinderen loopt CO-vergiftiging op in Maastricht In een woning in Maastricht heeft een gezin met drie kinderen maandagavond een CO-vergiftiging opgelopen. 'De vader, moeder en drie kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht', zo laat de brandweer maandagavond weten.
10/12 22u30  Gezinnen trekken steeds meer naar omliggende gemeentes Steeds meer gezinnen kiezen er voor om hun kinderen buiten de stad te laten opgroeien. Vooral uit Amsterdam vertrokken in 2015 veel mensen om in één van de gemeentes te gaan wonen er om heen. Wel vaak blijft men in de buurt van de stad wonen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Het gaat hier vaak om jonge gezinnen met kleine kinderen die zich in de stad geen grotere woning kunnen veroorloven. Door buiten de stad te gaan wonen, krijgen ze meer oppervlak en vaak ook een tuin, iets wat men erg belangrijk vindt voor opgroeiende kinderen. In 2015 verhuisde 10 procent van het totaal aantal jonge gezinnen die in de stad wonen naar een randgemeente.
10/12 22u15  BOA's worden niet bewapend De Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA's) worden niet bewapend. Dit blijkt uit de notitie 'Boa en politie, niet naast elkaar maar met elkaar’, die de korpsleiding van de politie maandag heeft gepresenteerd.
10/12 22u00  Britse premier Theresa May morgen bij Rutte op werkontbijt De Britse premier Theresa May komt dinsdagochtend naar Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.
10/12 21u30  Domtoren Utrecht ingehaald door verticaal dorp van 140 meter hoog De Domtoren, die nu met zijn 112 meter nog het hoogste punt markeert in de skyline van Utrecht, wordt voorbijgestreefd door de bouw van een 140 meter hoog 'verticaal dorp', zoals de gemeente Utrecht het noemt.
10/12 20u30  Politie houdt man met getrokken wapens aan na wilde achtervolging Zondag hebben agenten na een korte achtervolging door Tilburg een 19-jarige man uit Moergestel opgepakt. 'Hij reed in een vermoedelijk gestolen auto', zo laat de politie maandag weten.
10/12 18u15  Nieuwe test voorspelt risico op erfelijke vorm darmkanker Mensen waarbij er aanwijzingen zijn dat zij mogelijk het Lynch-syndroom hebben kunnen met een nieuw ontwikkelde test meer duidelijkheid krijgen om betrouwbaar het risico op een erfelijke vorm van darmkanker te voorspellen. Onderzoekers van het LUMC en de University of Utah (VS) ontwikkelden de nieuwe test. De resultaten van het onderzoek staan in het wetenschappelijke tijdschrift Genetics in Medicine.
10/12 18u15  Drie personen aangehouden na geweldsincident in woning Doetinchem Afgelopen zondagavond zijn in Doetinchem bij een geweldsincident rond 22.20 uur in een woning aan de Haverdreef drie personen aangehouden. 'Twee van hen raakten bij het incident gewond', zo laat de politie maandag weten.
10/12 17u30  Auto in Pijnacker te water, bestuurder (42) omgekomen Maandagochtend is een 42-jarige man uit Pijnacker in zijn woonplaats om het leven gekomen nadat hij met zijn auto door een nog onbekende oorzaak te water raakte langs de Katwijkerlaan. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.
10/12 17u00  Gestart met afschieten edelherten Oostvaardersplassen Maandag is Staatsbosbeheer gestart met het afschieten van het overschot aan edelherten in de Oostvaardersplassen. Dit heeft Staatsbosbeheer maandag bekendgemaakt.
10/12 16u45  Vlissinger (59) valt met fiets in Kanaal en overlijdt Een 59-jarige Vlissinger is zondag met zijn fiets door nog onbekende oorzaak te water geraakt in het Kanaal door Walcheren ter hoogte van het Draaibrugpad in Vlissingen. 'De man kwam hierbij om het leven, zo laat de politie maandag weten.
10/12 16u30  FNV: Acties volgens na afwijzen eisen werknemers door PostNL PostNL is niet tegemoet gekomen aan de eisen van zijn werknemers en de FNV. 'Een ultimatum liep maandagochtend om 12.00 af. FNV-leden bereiden acties voor. Later deze week, kort voor de start, maakt FNV bekend waar en wanneer de acties plaatsvinden', zo heeft FNV maandag laten weten.
10/12 15u45  Twee doden en zwaargewonde bij ernstig verkeersongeval Breda Bij een ernstig verkeersongeval in Breda zijn maandagmiddag twee doden gevallen en is een persoon zwaargewond geraakt. Dit meldt de politie maandagmiddag.
10/12 15u30  Handgranaat in straat beschoten woning Zandvoort Maandagmiddag is in Zandvoort op straat een handgranaat gevonden. De handgranaat is gevonden op de Doctor C.A. Gerkestraat.
10/12 14u45  Gestolen auto klemgereden na achtervolging uit Duitsland Afgelopen nacht achtervolgde de Duitse politie de bestuurder van een gestolen auto die vanuit Duitsland over de A1 richting Nederland reed. 'De Nederlandse politie kon de auto uiteindelijk in Apeldoorn tot stilstand brengen. De bestuurder - een 20-jarige man uit Apeldoorn - is aangehouden', zo meldt de politie maandag.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 23u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
11/12 07u15  Rutte en May gezellig samen aan het ontbijt Mark Rutte en Theresa May komen dinsdagochtend bij elkaar voor een gezellig ontbijtje. Althans, we hopen dat het gezellig is, want er moet behoorlijk wat besproken worden. 
11/12 07u15  Waar blijft nou toch die Songfestival-kandidaat? Wordt het Maan, Romy Monteiro, Caro Emerald of toch gewoon de Jeugd van Tegenwoordig? Het Eurovisie Songfestival van 2018 was nauwelijks afgelopen, of de eerste namen deden zich al de ronde voor de editie van een jaar later.
11/12 07u15  Macron belooft veel in toespraak aan Fransen Macron is de Gilets Jaunes flink tegemoet gekomen. In een toespraak maandagavond vertelde hij dat de minimumlonen met ingang van januari met 100 euro per maand omhooggaan. 
11/12 07u00  Macron belooft veel in toespraak aan Frankrijk Macron is de Gilets Jaunes flink tegemoet gekomen. In een toespraak maandagavond vertelde hij dat de minimumlonen met ingang van januari met 100 euro per maand omhooggaan. 
11/12 06u45  Worden meisjes op de basisschool onderschat? Meisjes blijken het op de middelbare school een stuk beter te doen dan aanvankelijk door hun leraar in groep acht van de basisschool werd ingeschat. In de derde klas van het voortgezet onderwijs zitten meisjes vaker dan jongens op een hoger niveau dan het definitieve schooladvies dat ze in groep acht kregen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Worden meiden structureel onderschat, of is er een ander probleem?
11/12 06u15  17 miljoen mensen Land van 1000 meningen
10/12 20u15  #72 Ze hebben seks in mijn bed! Het contact met Jelle verloopt heel goed en hij heeft haar zelfs uitgenodigd voor een gala. Ze heeft er veel zin in. Toch is ze een klein beetje in de war, ze zag Sam van de week zoenen met een ander meisje en dat doet haar toch nog wat. Als ze s’avonds laat nog een gala outfit bij elkaar aan het zoeken is gaat ineens de bel. Als ze de deur opent, schrikt ze zich rot. Haar studievriendin Rochella staat voor haar neus. De tranen staan in haar ogen en ze heeft een bloedlip. ,,Maud, mag ik alsjeblieft even binnenkomen?” Normaal gesproken ziet Rochella er altijd tiptop uit, maar zoals ik haar nu aan tref heb ik haar nog nooit gezien. Haar ogen zijn rood doorlopen, de mascara zit op haar wangen in plaats van haar wimpers, haar haar zit in een uitgezakte staart en haar volle lippen zitten onder het bloed. ,,Rochella! Wat is er aan de hand?” schreeuw ik, terwijl ik haar een knuffel geef. ,,Het is misgegaan Maud, het ging zo snel.” Ik snap er helemaal niks van. Wat is er mis gegaan? Zou ze ruzie hebben gehad met Levi? Of heeft het iets te maken met die klote drugshandel? Ik neem Rochella mee naar de keuken. Ik geef haar een glas water en gris een zak bevroren doperwten uit de koelkast, waar ik een theedoek om heen wikkel zo dat Rochelle de zwelling op haar lip wat kan tegen gaan. ,,Ik vroeg gewoon om geld. En toen haalde hij ineens uit!”, zegt mijn studie vriendin die dus blijkbaar ook XTC verkoopt. ,,Lieverd, luister even rustig worden, hier drink wat water.” Ik ruik dat Rochella alcohol heeft gedronken. Ze klokt het glas water in een teug achterover en begint dan te vertellen. Ze legt uit dat er altijd wat klanten zijn die ‘op de bon’ kopen. ,,Het zijn goede kennissen van Levi en zij betalen altijd einde van de maand. Normaal haalt Levi het geld altijd bij ze op, maar Levi is ziek en nouja ik dacht ik kan dat ook wel.” ,,WTF,”, mompel ik. Wat is die Levi toch een eikel. Ik snap niet dat hij zoiets door Rochella laat doen. Deze jongen is zeker ziek, of hij nou koorts heeft of niet. Hij is ziek in zijn hoofd. Ik voel een steek in mijn maag en kan me niet voorstellen dat ik seks met hem heb gehad. Ik geloof niets van zijn praatjes. Dit is het begin van het einde, wie weet wat voor gekke dingen hij Rochella nog meer laat doen? Maargoed dat komt later wel. Ik laat eerst Rochella haar verhaal doen, ze lijkt iets minder overstuur dan eerst. ,,Nouja een van die gasten moest nog 150 euro betalen. Maar hij had dat niet. Dus ik zei hem dat hij maar iets moest fixen en nouja toen schold hij mij uit voor klotewijf en ik kreeg een mep,” snikt Rochella. ,,Nu heb ik en het geld niet en ik heb een bloedlip! Wat moet ik nou? Levi zal wel woest zijn.” Ik leg haar uit dat Levi zich kapot moet schamen, als hij zijn geld wil moet hij voortaan zelf maar zijn vuile zaakjes oplossen. ,,We moeten aangifte doen, Roch. Ik ga wel mee,” zeg ik, die klootzak die je heeft geslagen mag niet zo blijven rondlopen. Rochella begin te lachen en ik snap eigenlijk niet zo goed waarom. ,,Maud, wat denk je nou? Ze zien me aankomen. Ja, ik verkoop drugs en toen ik mijn geld niet kreeg, ben ik in elkaar geslagen. Denk nou toch na!” Rochella durft niet terug te gaan naar Levi en vraagt of ze bij mij mag slapen. Dat is natuurlijk prima, maar ik leg haar uit dat ze wel echt met Levi moet gaan praten. Dit mag niet nog een keer gebeuren. Rochella valt daarna al snel in slaap en de volgende ochtend moet ik vroeg weg. Ik ben opvallend vrolijk en dat heeft er alles mee te maken dat ik Jelle vanavond weer ga zien. Ik heb vannacht over hem gedroomd en ik hoop dat er nu eindelijk eens iets gaat gebeuren. Ik heb eerst college en aan de eind van de middag heb ik een afspraak bij de kapper. Dan ga ik snel naar huis om mij om te kleden voor het gala met Jelle. Oh en tussendoor heb ik ook nog met Jessie afgesproken. Ik mag haar zilveren hakken lenen, die passen perfect bij mijn donkerblauwe galajurk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ik ben een halfuur te vroeg voor mijn kappersafspraak! Ik ga vast zitten met een gemberthee en kijk wat rond op Instagram op zoek naar last-minute inspiratie voor mijn kapsel. Totdat ik ineens een melding krijg. ,,Sam heeft een verhaal toegevoegd.” Ik had dit nog aanstaan uit de tijd dat Sam en ik een relatie hadden. Sam? Sam plaatst nooit iets op insta, laat staan op zijn stories. Ik herken die krullenbol gelijk. Hetzelfde meisje waar ik Sam van de week mee zag zoenen staat lachend met twee schaatsen in haar hand bij de schaatsbaan op het Museumplein. Typisch dit. Ik app het gelijk door aan Jessie. Ook laat ik Rochella weten dat ik over een uurtje thuis ben. We hebben bijna tentamens en Rochella had gevraagd of ze de rest van de dag in mijn huis mocht studeren. Ze zijn bij haar thuis aan het verbouwen en in de UB kan ze zich nooit goed concentreren. Als ik thuis kom heb ik nog precies drie kwartier om mij om te kleden en op te maken. Het valt me op dat het aanrecht nog vol staat met vuile vaat. Zo te zien heeft Rochella uitgebreid geluncht en ontbeten. Als ik richting mijn kamer loop hoor ik wat vage geluiden. Het lijkt er op dat Rochelle er nog is en zo te horen is ze niet alleen. Zodra ik dichterbij kom hoor ik luid gekreun en er liggen kledingstukken op de grond. Als ik mijn deur opendoe schrik ik mij rot. Ik zie de naakte lichamen van Levi en Rochella en ze hebben seks. In mijn bed!
10/12 19u30  ‘Je hoeft niet meteen een klimaatheld te zijn’ Over klimaatveranderingen wordt te veel gecommuniceerd vanuit problemen en technische oplossingen en te weinig vanuit waarden en geluk. Dat zegt auteur en tekenaar Anabelle Meijer van het boek Eerste hulp bij klimaatverandering. „We moeten stoppen met zeggen wat we wel en niet móéten doen.”
10/12 19u00  Vijf vragen over de Gilets Jaunes Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de Gele Hesjes zijn in steeds meer landen te zien. Behalve in Frankrijk, zijn ze ook in Brussel, verschillende plekken in Nederland en in Irak gespot. Ze staan symbool voor ontevredenheid, maar wat is nu hun doel? Vijf vragen over de 'Gilets Jaunes.'
10/12 18u15  Hoe ziet een trainingsdag van een darter eruit? Het WK Darts gaat komende vrijdag van start en Ron Meulenkamp is een van de deelnemers. De 30-jarige darter neemt ons mee naar zijn favoriete café om te laten zien hoe een trainingsdag eruitziet.
10/12 18u00  Een op de vijf huishoudens komt moeilijk rond Ongeveer anderhalf miljoen huishoudens in Nederland, zo'n 21 procent van het totaal, heeft zoveel moeite met het betalen van de vaste lasten dat zij een betalingsachterstand hebben. Dit blijkt uit cijfers van het Nibud dat onderzoek deed naar het bestedingspatroon van meer dan 2500 huishoudens. 
10/12 17u45  'Vraag eens of een dakloze een kop koffie lust' Edo Paardekooper Overman uit Bloemendaal weet uit eigen ervaring hoe het leven kan lopen en dat je zomaar dakloos kunt raken. Inmiddels heeft hij zelf weer een dak boven zijn hoofd, maar hij blijft zich - al jarenlang - inzetten voor dak- en thuislozen. „Wet- en regelgeving zit elkaar te vaak in de weg, daklozen worden daar de dupe van.”
10/12 14u45  VN-migratiepact goedgekeurd ondanks verdeeldheid Het VN-migratiepact is goedgekeurd. Waar de afgelopen weken nog verhitte discussies tussen de landen plaatsvonden is er nu een besluit genomen. Tijdens een internationale conferentie in Marrakesh maakte Nasser Bourita, voorzitter van de conferentie, het besluit bekend.
10/12 13u45  Win nu een Oral-B tandenborstel van de GiveAway Show Meld je nu al aan voor de Metro GiveAway Show en je maakt kans op een Oral-B Teen tandenborstel! Ontwikkeld voor tieners vanaf 13 jaar. Voorzien van speciaal opzetborsteltje voor beugeldragers en je kunt ‘m connecten met de Oral-B app.
10/12 13u30  Challenge: vermijd Last Christmas van Wham! Luisteren naar kersthits, iets wat we vandaag de dag relatief schaamteloos doen. Zelfs in november. Van All I Want For Christmas Is You en Do They Know It’s Christmas tot Have Yourself A Merry Little Christmas. We kunnen er geen genoeg van krijgen.
Laatste update: vandaag om 7u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’11/12 03u15 - Gelderlander: Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’.
15x NASA vindt resten van water op asteroïde11/12 03u15 - BN/DeStem: De Osiris-Rex van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een paar jaar rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren.
15x Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’11/12 03u15 - De Stentor: Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’.
15x Hoe kwam Brechs dna op Nicky's onderbroek? ‘Vrijspraak kan ook nog’11/12 03u15 - AD.nl: Na twintig jaar vol verdriet, verwijten en vraagtekens staan de ouders van Nicky Verstappen morgen oog in oog met Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van hun zoon. Zijn advocaat gaat voor vrijspraak. Maar hoe sterk is het bewijs? ‘De rechter kan zeggen: Brechs dna is op een verkeerde manier verkregen’.
15x Canadese rechter stelt beslissing over borg en huisarrest Huawei-directeur uit11/12 03u00 - De Stentor: De Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder.
15x Canadese rechter stelt beslissing over borg en huisarrest Huawei-directeur uit11/12 03u00 - AD.nl: De Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder.
15x Olympisch Comité VS faalde bij aanpak misbruik door turnarts11/12 02u30 - BN/DeStem: Het Amerikaans Olympisch Comité USOC heeft veel te weinig gedaan om zijn atleten te beschermen tegen het jarenlange misbruik door turnarts Larry Nassar. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport dat is opgesteld in opdracht van USOC zelf.
15x ‘Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0’11/12 02u30 - NRC Handelsblad: Dat schreven AD en RTL op 2 december naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit Wageningen.
15x Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in Breda: feest afgelast door burgemeester11/12 00u00 - BN/DeStem: BREDA - Het scholierengala in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda was maar van korte duur Twee mensen zijn in de drukke rij onwel geworden bij gedrang en geduw. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. Het feest is door de burgemeester bijna drie uur voor het einde afgelast.
15x Paniek voor het kerstdiner? Vraag Gilles van der Loo om raad11/12 00u00 - Het Parool: Ben jij zo dapper om dit jaar het kerstdiner voor de hele familie of vriendengroep te verzorgen, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Culinair schrijver en Proefwerk-recensent Gilles van der Loo geeft raad. Hoe zorg je ervoor dat de kalkoen niet uitdroogt? Hoe voorkom je dat een merengue verbrandt? Hoeveel wijn moet je in huis halen voor een diner met 8 personen? Sla jij begin december al op ti

Statistieken

Artikels:
32285
Gelezen:
9581
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven