zondag 23 februari 2020, week 08


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
22/02 12u15  Bethesda haalt games van gamestreamdienst GeForce Now af Nvidia's gamestreamdienst GeForce Now raakt opnieuw een aantal games kwijt. Bethesda Softworks heeft besloten om zijn spellen niet langer aan te bieden, en volgt daarmee Activision Blizzard die kortgeleden hetzelfde deed.
22/02 11u30  Onderzoekers gebruiken kunstmatige intelligentie om nieuwe antibiotica te vinden Onderzoekers hebben met behulp van deep learning een nieuw antibioticum ontdekt. Hun algoritmes voorspelden op basis van moleculaire structuur dat een middel tegen verscheidene bacteriesoorten zou moeten werken.
22/02 11u15  Wetenschappers bouwen minuscule chip om nepproducten tegen te gaan Onderzoekers van het technologie-instituut MIT hebben een chip ontworpen die kan worden gebruikt om producten te beschermen tegen namaak. Het gaat om zeer kleine chips die zonder accu een signaal kunnen uitsturen. Dit kan worden uitgelezen om authenticiteit te bevestigen.
22/02 11u00  Google geeft Gmail versimpelde zoekopties in e-mail Google gaat het Gmail-gebruikers gemakkelijker maken om door hun e-mail te zoeken. Dat gaat met zogenaamde 'search chips', waarmee zoekresultaten kunnen worden verfijnd zonder daarvoor complexe zoekopdrachten te hoeven invoeren.
22/02 10u30  Wetenschappers bouwen miniscule chip om nepproducten tegen te gaan Onderzoekers van het technologie-instituut MIT hebben een chip ontworpen die kan worden gebruikt om producten te beschermen tegen namaak. Het gaat om zeer kleine chips die zonder accu een signaal kunnen uitsturen. Dit kan worden uitgelezen om authenticiteit te bevestigen.
22/02 09u45  Tesla krijgt alsnog goedkeuring voor bouw Gigafactory in Duitsland Tesla heeft toestemming gekregen om de plannen voor de Gigafactory in Duitsland door te zetten. Dat betekent dat het bedrijf in de omgeving van Berlijn een bosrijk gebied van 91 hectare mag gebruiken om accu's en auto's te produceren.
21/02 21u30  Afbeeldingen tonen LG V60 ThinQ-smartphone met vier camera's en 5000mAh-accu Er zijn afbeeldingen verschenen van de LG V60 ThinQ. De telefoon heeft volgens Android Headlines en evleaks een accucapaciteit van 5000mAh en vier camera's. Het is nog onduidelijk wanneer het toestel officieel wordt aangekondigd.
21/02 21u00  Telenet-dochtermerk Tadaam biedt eigen settopbox voor tv en internet aan Telenet-dochtermerk Tadaam heeft een eigen mediaspeler aangekondigd. De Tadaam TV is een settopbox die draait op Android en werkt op het 4g-netwerk van het bedrijf. De settopbox wordt standaard meegeleverd bij een abonnement.
21/02 20u30  Klantgegevens Slickwraps buitgemaakt door datalek - update Slickwraps, een telefoonaccessoiremerk uit de Verenigde Staten, is getroffen door een grootschalige hack waarbij onder andere de adresgegevens en e-mailadressen van klanten zijn buitgemaakt. Het lek werd ontdekt door een security-onderzoeker.
21/02 20u15  Klantgegevens Slickwraps buitgemaakt door datalek Slickwraps, een telefoonaccessoiremerk uit de Verenigde Staten, is getroffen door een grootschalige hack waarbij onder andere de adresgegevens en e-mailadressen van klanten zijn buitgemaakt. Het lek werd ontdekt door een security-onderzoeker.
21/02 19u00  Portal van zes gemeenten bood via lek toegang tot burgerservicenummers Een inlogportal die zes Nederlandse gemeenten gebruikten om burgers toegang te geven tot gemeentelijke belastingdocumenten, bleek vatbaar voor sql-injectie. Via de kwetsbaarheid waren onder andere burgerservicenummers te raadplegen. Het lek is gedicht.
21/02 19u00  PCI-SIG brengt versie 0.5 van pci-e 6.0-specificatie uit De organisatie achter de pci-e-standaard heeft versie 0.5 van pci-e 6.0 uitgebracht. De nieuwe standaard verdubbelt de maximale bandbreedte ten opzichte van pci-e 5.0 naar 64GT/s. PCI-SIG stelt dat de definitieve specificatie van pci-e 6.0 in 2021 uitkomt.
21/02 18u45  PUBG op PS4 en Xbox One heeft crossplay voor party's op testservers - update PlayerUnknown's Battlegrounds-spelers op de Xbox One en PlayStation 4 konden elkaar sinds oktober vorig jaar al tegenkomen in rondes, maar vanaf nu kunnen ze ook met elkaar als party potjes opstarten. Deze crossplay-functie is onderdeel van de testservers.
21/02 18u15  NCTV publiceert Nationaal Crisisplan Digitaal De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft het nationaal crisisplan digitaal gepubliceerd. Dit plan biedt informatie hoe publieke- en private instanties om kunnen gaan met digitale incidenten.
21/02 17u30  Android-apps mogen straks standaard niet op de achtergrond locatie tracken Android-apps die op de achtergrond de locatie tracken van gebruikers, mogen dit vanaf later dit jaar alleen na toestemming van Google. Volgens Google is het bij veel apps onnodig dat ze op de achtergrond de locatie monitoren.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 12u15
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
22/02 22u15  [Pro] Lancom SD-WAN-gateway kan tot 3.000 netwerken verbinden Lancom heeft de ISG-8000 uit de doeken gedaan. Deze sd-wan-gateway kan tot 3.000 andere netwerkadressen met elkaar verbinden via een veilige ipsec-vpn en moet het meest uitgebreide product dat de producent verkoopt vormen. Hij is voorzien van acht Gigabit-ethernetpoorten en twee usb-a-connectoren, en twee sfp+-aansluitingen hebben 10Gigabit-snelheden voor een zo snel mogelijke overdracht van bestanden naar servers en switches. Dankzij een extra voeding is het netwerk beter te beschermen tegen...
22/02 20u30  Nieuwe chipfabriek van Samsung start massaproductie van EUV-chips op 7 nanometer Samsung heeft aangekondigd dat zijn gloednieuwe fabriek in Hwaseong is begonnen met de massaproductie van de eerste chips. Ze worden gefabriceerd op de nieuwe 7nm-procedé's met extreme ultraviolet, zoals de 7lpp-node met euv. Samsung noemt de betreffende fabriek de V1-productielijn. Samen met de S3-lijn, die zich op dezelfde campus in Hwaseong, Zuid-Korea bevindt, moet de nieuwe locatie zorgen voor een verdrievoudiging van de 7nm-capaciteit van het bedrijf tegen het eind van 2020. In februari...
22/02 17u30  Nieuwe Windows 10-build heeft vernieuwde icoontjes, 'Optional Updates-feature' ook onderweg Microsoft heeft in een blogpost de eigenschappen van zijn nieuwste Windows 10-build uiteengezet. De Insider Preview Build 19569.1000 biedt onder meer de nieuwe Windows 10-iconen waar het al een tijd aan werkte. Daarnaast weten we nu dat een erg gewilde mogelijkheid genaamd 'Optional Updates' met de 20H1-update moet verschijnen. De nieuwe iconen onthulde het bedrijf in december. Het gaat om zowel applicaties in de Office-suite, en andere ingebouwde programma's zoals Alarm en klok, Rekenmachine...
22/02 15u30  [Pro] Kioxia introduceert zijn eerste PCIe 4.0-SSD's voor datacentra: tot 30 TB, 1,4 miljoen IOPS Kioxia, het vroegere Toshiba Memory, heeft zijn eerste pcie 4.0-ssd's uit de doeken gedaan. Deze ssd's van enterprise- en data centre-klasse maken gebruik van Kioxia's bics-flashgeheugen met 96 lagen en bieden een maximale capaciteit van respectievelijk 30,72 TB en 15,36 TB. Zowel de CD6 voor datacentra als de CM6 voor de enterprisemarkt beginnen bij een capaciteit van 800 GB en hebben een formaat van 2,5-inch. Via een u.3-verbinding (een licht vernieuwde versie van u.2) kunnen de nvme 1.4-dr...
22/02 12u00  Telefoonfabriek Samsung dicht na ontdekking Coronabesmetting De Koreaanse zakenkrant Yonhap schrijft dat Samsung heeft besloten om één van zijn fabrieken tijdelijk te sluiten, nadat een werknemer het virus bleek te hebben. De ontdekking werd vandaag nog gedaan in de fabriek te Gumi, 260 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Seoul. Niet lang daarna zou fabrikant hebben besloten om deze locatie, waar het bedrijf smartphones produceert, te sluiten. De patiënt zou in quarantaine geplaatst zijn, net als collega's die contact hebben gehad met de besmette...
22/02 10u30  Ook Core 10000-serie krijgt KF-processors: zelfde specs, geen iGPU Intel heeft sinds zijn 9000-processors ook mainstream desktopchips die geen geïntegreerde gpu hebben. Dit zou het volgens Informática Cero doorzetten met de Core 10000-chips, ook wel bekend als Comet Lake. De Argentijnse techsite claimt een slide van een bron van binnen de industrie te hebben ontvangen, waaruit blijkt dat de KF- en F-versies voor de aankomende generatie weer dezelfde specificaties moeten hebben als de non-(K)F-modellen, net als de bestaande KF-chips in de Core 9000-serie. Vor...
22/02 10u15  Ook Core 10000-serie krijgt KF-processors: zelfs specs, geen iGPU Intel heeft sinds zijn 9000-processors ook mainstream desktopchips die geen geïntegreerde gpu hebben. Dit zou het volgens Informática Cero doorzetten met de Core 10000-chips, ook wel bekend als Comet Lake. De Argentijnse techsite claimt een slide van een bron van binnen de industrie te hebben ontvangen, waaruit blijkt dat de KF- en F-versies voor de aankomende generatie weer dezelfde specificaties moeten hebben als de non-(K)F-modellen, net als de bestaande KF-chips in de Core 9000-serie. Vor...
21/02 20u00  AMD Ryzen 5 3400G stijgt flink in prijs: leverproblemen? Wie een actuele snelle APU van AMD wil, komt al snel bij de Ryzen 5 3400G uit. De chip is nog gebaseerd op de oudere 2400G, maar dan met hogere snelheden en een geoptimaliseerd productieproces. Met de ingebouwde Radeon Vega 11 vormt de chip een goed product voor een HTPC. De 3400G is echter sinds begin dit jaar flink in prijs aan het stijgen. De Ryzen 5 3400G van AMD is al sinds eind vorig jaar in prijs aan het stijgen. Iets wat onze collega’s van PCGH al opviel en ook bij ons te zien is. Ein...
21/02 18u30  Samsung Galaxy Z Flip is vanaf vandaag te koop Samsung heeft met de Galaxy Z Flip een opvolger gereed op de Fold. Het toestel is vanaf vandaag te koop. De Galaxy Fold was een van de eersten in zijn soort, waardoor kinderziektes geen vreemd fenomeen zijn en consumenten vaak een wat afwachtende houding aannemen. Met De Z Flip lijkt hier minder sprake van; Samsung wist als 42% meer pre-registraties te noteren voor het nieuwe toestel. Het Koreaanse bedrijf benoemt dat de Galaxy Z Flip alle kwaliteiten heeft van een vlaggenschip van het bedri...
21/02 16u15  Nieuwe Apple Pencil krijgt haptische feedback? Apple zou in 2020 de iPad Pro wederom een update geven, waarbij met name de Pencil-stylus onder de loep wordt genomen. Het is goed mogelijk dat Apple ervoor zal kiezen om haptische feedback in te bouwen, net als druksensoren die iets zeggen over je grip op de Pencil. Via de nieuwe druksensoren zou de stylus van Apple doorhebben hoe en waar je de Pencil vasthoudt. Hierdoor zou Apple een nieuw notificatiesysteem kunnen gebruiken door simpelweg haptische feedback aan je vingers te geven. Dit all...
21/02 14u30  Acer geeft update over verwachte impact Covid 19-virus Acer heeft een update gegeven over de impact die het Covid 19-coronavirus zal gaan hebben op zijn productie en portfolio. Bart Janssen, Country Manager voor de Benelux bij Acer, heeft enkele vragen beantwoord tegenover Hardware Info. Hij stelt dat het effect lastig te bepalen is vanwege de vele betrokken factoren. Ten eerste geeft Janssens aan dat er vertragingen zullen zijn, aangezien de epidemie simpelweg een maand achterstand in de fabrieken heeft veroorzaakt. Er wordt nu weer opgestart me...
21/02 13u45  AOC gaat de markt voor gaming-accessoires betreden De fabrikant AOC kennen we tegenwoordig eigenlijk alleen van de monitormarkt, maar het Taiwanese bedrijf gaat zich nu ook bezighouden met gaming-accessoires. Op een evenement in Londen laat het bedrijf enkele toetsenborden en muizen zien, in twee lijnen: AOC Gaming en premium-serie Agon, die we al kennen van de gamingmonitoren van hetzelfde merk. Van zowel toetsenborden als muizen zijn er twee, één in elke serie. We beginnen met de GK500, een toetsenbord dat € 69,90 moet gaan kosten. Hij maak...
21/02 11u15  iOS 14 maakt het wellicht mogelijk om standaardapps te vervangen Wie een iPhone heeft, krijgt te maken met een aantal standaard applicaties van Apple die niet verwijderd kunnen worden. Mail, maar ook Apple Music is hier een populair voorbeeld van, terwijl eeb gebruiker bijvoorbeeld in de praktijk de G-Mail-app en Spotify gebruikt. Ook links en verwijzingen openen vaak de standaardapplicaties van Apple. Dit zou per iOS 14 kunnen veranderen. Apple zou het ecosysteem van iOS verder willen openen. Gebruikers zouden wellicht al vanaf iOS 14 de mogelijkheid krij...
21/02 09u15  Phonak komt met Virto Black gehoortoestel: draadloos in vorm van oordoppen Een hele andere tak van audio-apparatuur, waar veel vooruitgang in zit, is die van gehoortoestellen. Zo komt fabrikant Phonak met de Virto Black: een Bluetooth-gehoortoestel in de vorm van een oordopje. De Virto Black is een in-ear oplossing en moet stijl combineren met functie. De op maat gemaakte hoortoestellen maken dankzij Bluetooth streaming mogelijk om handsfree te bellen en de instellingen te wijzigen via een app (Android en iOS). Naast Bluetooth worden ook inaural VoiceStream Technolo...
21/02 07u45  AOC's Agon AG353UCG komt deze maand eindelijk op de markt Na anderhalf jaar uitstel heeft AOC het dan toch voor mekaar: de AG353UCG-monitor met 1440p ultrawide en een refreshrate van 200 Hz komt op de markt. In augustus 2017 maakte het bedrijf het bestaan van de monitor bekend, maar nadat de release in de volgende zomer en ook in 2019 werd gemist, is het in februari 2020 dan eindelijk zo ver. De 35 inch grote monitor heeft een gebogen va-paneel met een resolutie van 3.440 bij 1.440 pixels. Dankzij quantum dot-technologie en DisplayHDR 1000 met 512...
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 22u15
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
21/02 16u45  Automation Anywhere introduceert Discovery Bot Automation Anywhere heeft een nieuwe Discovery Bot-tool aangekondigd voor verbeterde Robotic Process Automation (RPA). De tool moet het herkennen van processen die met RPA geautomatiseerd kunnen worden makkelijker maken. Het platform van Automation Anywhere maakt gebruik van machine learning om repetitieve taken die normaal gesproken door mensen worden uitgevoerd over te nemen. De software observeert […]
21/02 16u45  Microsoft lanceert nieuwe Office-app voor Android en iOS Lees meer >
21/02 15u30  HP komt met rechtenplan voor aandeelhouders tegen overname Xerox HP heeft een plan opgezet waarin de rechten van aandeelhouders uiteengezet worden, om de overname door Xerox tegen te houden. Het document moet aandeelhouders een vergrote zeggenschap geven in het geval van een overname van meer dan 20 procent van de aandelen van HP door een externe partij. Xerox dreigde eerder al om direct naar […]
21/02 13u00  Red Hat OpenStack 16 aangekondigd Open source-gigant Red Hat heeft OpenStack 16 aangekondigd, de IaaS-oplossing van het bedrijf. De nieuwe versie is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 8 en moet bedrijven helpen met innovatie en consolidatie. Wat betreft innovatie gaat het vooral om minder verstoringen die developers in de weg liggen. De consolidatie wordt gerealiseerd door langere ondersteuning voor […]
21/02 11u45  Microsoft komt met Defender voor Linux, Android en iOS volgen Niet alleen versies van Microsoft Windows zelf hebben beveiligingstools waaronder de Threat Protection, Insider Risk Management en Defender, ook Linux heeft vanaf deze week de mogelijkheid om die beveiliging te installeren. Microsoft is daarnaast van plan de tools later dit jaar uit te rollen voor iOS en Android. De komst van de beveiligingsproducten van Microsoft […]
21/02 11u45  Amerikaanse rechter geeft Huawei ongelijk in aangespannen rechtszaak Het niet mogen kopen en gebruiken van Huawei-producten door takken van de federale regering gaat volgens de Amerikaanse rechtbank niet in tegen wetten. Huawei spande de rechtszaak aan nadat het Amerikaanse congres had bepaald dat Huawei en ZTE geweerd moesten worden door takken van de regering. Volgens de rechtbank was er geen sprake van de […]
20/02 17u00  Google lanceert Android 11 preview met grote focus op privacy Google heeft vandaag de eerste preview van Android 11 uitgerold. De preview is bedoeld voor developers die hun apps zo eerder kunnen testen op de nieuwe Android-versie. Op die manier kunnen ze compatibiliteit met de nieuwe versie garanderen voor gebruikers. Er ligt een sterke nadruk op privacy en security in de nieuwe versie. Zo wordt […]
20/02 15u45  Sophos introduceert Xstream-architectuur voor XG Firewall Sophos introduceert Xstream-architectuur voor Sophos XG Firewall. Deze architectuur heeft onder meer Transport Layer Security (TLS)-decryptiemogelijkheden die beveiligingsrisico?s bij versleuteld netwerkverkeer. Volgens Sophos worden die risico?s regelmatig door securityteams over het hoofd gezien. Sophos heeft een rapport gepresenteerd, genaamd ?Nearly a Quarter of Malware now Communicates Using TLS?. Hierin wordt aangegeven dat 23 procent van […]
20/02 15u45  Samenwerking IFS en Boomi zorgt voor nieuwe integratiemogelijkheden IFS laat aan Techzine weten over een samenwerking met Dell Boomi. De integration Platform as a Service (iPaaS)-leverancier biedt IFS-klanten nu meer dan 200 ingebouwde connectoren. Met de connectoren moeten IFS-klanten in staat zijn om sneller integratie te bouwen. De SaaS-leverancier spreekt hierbij over toegang tot een ‘digitale switchboard’ voor zijn gebruikers, waarop bijvoorbeeld de […]
20/02 12u30  Cohesity kondigt nieuwe edge-oplossing aan voor nevenvestigingen Lees meer >
20/02 12u30  Samsung begint massaproductie voor verdrievoudiging 7nm-chips Chips van 7nm maar uiteindelijk zelfs 6nm en 3nm: door middel van een nieuwe productielijn in de fabriek in Hwaseong wil Samsung voor het einde van het jaar de productie van de huidige 7nm-chips verdrievoudigen. De nieuwe montagelijn zal volledig gericht zijn op het maken van Extreme Ultraviolet (EUV) Semiconductors waaruit de chips gefabriceerd kunnen […]
20/02 11u15  ?Europese datawetten beschermen Britse Google-gebruikers niet meer? Britten die Google-diensten gebruiken zullen vanwege de Brexit niet meer beschermd worden door Europese maatregelen rondom privacy en databeveiliging. Zo zal de General Data Protection Regulation, kortweg GDPR, niet langer het Verenigd Koninkrijk dekken, aangezien Google al is overgestapt naar het hanteren van de Amerikaanse privacywetgeving. Reuters weet te melden dat Google binnenkort met een […]
19/02 19u15  Fortinet kondigt FortiGate 40F aan voor SD-WAN Fortinet, leverancier van geautomatiseerde (netwerk) security-oplossingen, kondigt de FortiGate 40F aan. Dit is een SD-WAN-device dat wordt aangedreven door SoC4 SD-WAN ASIC van Fortinet, en is bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijven. Fortinet beweert dat de FortiGate 40F het meest betaalbare Secure SD-WAN-device op de markt is. Het heeft de kleinste vormfactor van alle FortiGate-apparaten, […]
19/02 18u00  ?5G ondersteunt in 2023 een fractie van mobiele verbinding? Van de totale hoeveelheid mobiele connecties in 2023 zal 10,6 procent gebruikmaken van 5G, waarmee het een fractie van het mobiele dataverkeer ondersteunt. Die prognose doet Cisco in zijn Annual Internet Report. Over 5G wordt al een aantal jaar gesproken, op meerdere plaatsen vinden ook al tests plaats. 5G heeft immers de potentie om verandering […]
19/02 15u30  Qualcomm introduceert ultrasnelle X60 5nm-chip Lees meer >
Laatste update: vrijdag 21 februari 2020, 16u45
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
21/02 12u30  Werk wél soepel met Excel: boek + online cursus Wie wel eens met Excel heeft gewerkt, weet hoe uitgebreid dat pakket is, waardoor je misschien niet alles uit de software haalt. Geen nood, want met onze nieuwste online cursus plus cursusboek Excel in de Praktijk, samengesteld door Wim de Groot, haal ook jij alles uit deze software.
21/02 12u15  Werk wél soepel met Excel Wie wel eens met Excel heeft gewerkt, weet hoe uitgebreid dat pakket is, waardoor je misschien niet alles uit de software haalt. Geen nood, want met onze nieuwste online cursus plus cursusboek Excel in de Praktijk, samengesteld door Wim de Groot, haal ook jij alles uit deze software.
21/02 11u45  Haal alles uit Excel met deze online cursus + cursusboek Wie wel eens met Excel heeft gewerkt, weet hoe uitgebreid dat pakket is, waardoor je misschien niet alles uit de software haalt. Geen nood, want met onze nieuwste online cursus plus cursusboek Excel in de Praktijk, samengesteld door Wim de Groot, haal ook jij alles uit deze software.
21/02 10u00  Honderden Android-apps uit Play Store verbannen Google heeft krap 600 Android-apps uit de Play Store gehaald die na installatie te opdringerig adverteerden. De makers achter deze apps zijn ook van de downloadwinkel verbannen.
20/02 17u00  Larry Tesler overleden Larry Tesler is overleden. De 74-jarige computerwetenschapper was de man die onder andere de sneltoetsen bedacht, waarmee gebruikers eenvoudig teksten konden knippen, plakken en kopiëren.
20/02 14u15  Big Chungus-kast voor gamers die graag opvallen Behuizingen voor gaming-pc's horen enigszins imponerend te zijn en de Big Chungus van Kolink past goed in die traditie.
20/02 10u15  Zanco Tiny T2: piepklein telefoontje met grote ambities De Zanco Tiny T2 is een van de kleinste telefoons ter wereld, met een omvang van zo'n 6 bij 3 centimeter. Het scherm heeft een resolutie van 120 x 96 pixels.
20/02 00u00  Testversie Windows 10X nu zelf te proberen Microsoft werkt aan een speciale versie van Windows 10, die specifiek ingericht is op apparaten met twee schermen. Die staat bekend als Windows 10X en een vroege versie ervan is nu publiek beschikbaar voor testers.
20/02 00u00  Meer dan 21.000 boetes voor appen op de fiets Sinds juli vorig jaar is het bij wet verboden om te appen tijdens het fietsen. Heel wat mensen hebben dat aan den lijve ondervonden. Er zijn tussen juli en december van 2019 meer dan 21.000 boetes voor uitgeschreven.
19/02 11u00  Internetgebruik stijgt dankzij smartphones Het aantal websitebezoeken is vorig jaar wereldwijd wederom gestegen. De honderd bestbezochte sites trokken maandelijks 223 miljard bezoekers, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2018.
19/02 09u45  Offce-app bundelt Word, PowerPoint en Excel Word, Excel en PowerPoint bestaan al tijden als losse apps, maar Microsoft bundelt ze nu voor het eerst samen in één applicatie. Die draagt de naam Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & Meer en is vanaf heden te installeren.
19/02 00u00  Postzegels vieren Britse gameindustrie Het Britse postbedrijf Royal Mail brengt postzegels uit die een hommage zijn aan klassieke videogames van weleer.
19/02 00u00  Feller flitsen met Anker LED Flash voor iPhones Apple's lightning-port is niet alleen goed voor het opladen van iPhones. Er kunnen ook externe apparaten mee worden aangesloten, zoals de nieuwe LED Flash van het merk Anker.
18/02 14u15  JBL Tune 750BTNC: headset met noice cancelling niet heel duur Prijzen van koptelefoons met ruisonderdrukking lopen vaak snel hoog op. JBL zet er een relatief betaalbaar alternatief tegenover in de vorm van de JBL Tune 750BTNC.
18/02 10u15  Nextbase presenteert 4K-dashcam 622GW Hoe hoger de resolutie, hoe meer detail wordt vastgelegd. De 622GW Dash Cam van Nextbase is dan ook de eerste autocamera van het bedrijf dat opnames in 4K kan maken.
Laatste update: vrijdag 21 februari 2020, 12u30
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
22/02 00u00  Wat je moet weten over FIDO-sleutels Dankzij de FIDO2-standaard is het mogelijk om zonder wachtwoord toch veilig in te loggen bij diverse online diensten. Onder meer Microsoft en Google bieden hier al opties voor. Dit jaar volgen er waarschijnlijk meer organisaties die dit aanbieden.
21/02 00u00  Hands-on: Synology Virtual Machine Manager Dat je NAS tegenwoordig voor veel meer dan alleen het opslaan van bestanden kan worden gebruikt is inmiddels bekend, maar wist je ook dat je er virtuele machines mee kan beheren? Wij leggen je uit hoe.
21/02 00u00  Zo gebruik je je iPhone zonder Apple ID Tegenwoordig moet je voor zo’n beetje alles wat je online wilt doen een account aanmaken, zelfs als je niet van plan bent online te werken of als je gewoon geen zin hebt om je gegevens te delen met de fabrikant. Wij laten je vandaag zien hoe je dat voor elkaar krijgt met je iPhone of iPad.
21/02 00u00  Groot lek in Internet Explorer wordt al misbruikt in het wild Er is een nieuwe zero-day-kwetsbaarheid ontdekt in Microsoft Internet Explorer. Het nieuwe lek wordt al misbruikt en een beveiligingsupdate is nog niet beschikbaar.
21/02 00u00  Zo installeer je Chrome-extensies in de nieuwe Edge De nieuwe versie van Edge is gebouwd met code van het Chromium-project, maar in de standaardconfiguratie worden extensies uitsluitend geïnstalleerd via de Microsoft Store. Dat is gelukkig vrij eenvoudig aan te passen.
19/02 17u30  IDG neemt afscheid van Webwereld IDG heeft een strategische koerswijziging ingezet om in de Benelux uitsluitend verder te gaan met de zakelijke titels CIO en Computerworld. Vanaf 1 maart zal deze content bovendien verplaatsen naar de global sites van computerworld.com en cio.com, waar IDG de Benelux regio zal bedienen met zowel Nederlandstalige als Engelstalige content.
18/02 19u30  Samsung Galaxy Z Flip, S20(+) en S20 Ultra Hands-on Samsung nodigde ons uit op de drie allernieuwste smartphones van dichtbij te bekijken. Daar maakten wij dankbaar gebruik van en wij delen onze bevindingen met je.
18/02 00u00  Windows 10-upgrade nog steeds gratis Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet.
18/02 00u00  Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst? Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests.
18/02 00u00  Cooler Master herontwerpt koelpasta-tubes wegens drugsverdenkingen Cooler Master heeft het uiterlijk van z’n koelpasta-spuiten aangepast omdat het bedrijf het naar eigen zeggen beu is om steeds te moeten uitleggen aan ouders dat de inhoud geen drugs is, maar koelpasta.
17/02 00u00  Zo installeer je Chrome OS op je (oude) computer Google timmert al jaren hard aan de weg met Chrome OS en brengt samen met verschillende computerfabrikanten Chrome-apparaten uit met dat besturingssysteem. Maar je hoeft niet per se een dedicated apparaat aan te schaffen, je kan het systeem ook zelf op je (oude) computer zetten en wij laten je zien hoe.
17/02 00u00  Bespaar inkt en papier met deze tools Je bespaart tijd, het milieu en je portemonnee met deze programma’s die het printproces ondersteunen. Sommige van deze tools maken er zelfs een wedstrijdje van en laten je gedetailleerde resultaten van je besparingen zien.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 0u00

PCMweb

Verbergen Tonen
23/02 00u00  Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.16 
23/02 00u00  Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken) Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.16 
23/02 00u00  Online gokken in Nederland: mag dat? Een online pokerspel kan leuk zijn qua spelelement, maar er is ook vaak geld mee gemoeid. En bij zaken waar geluk en geld een rol spelen, is vaak de overheid betrokken. Voor online gokken is het echter maar moeilijk er de vinger op te leggen, daarom werkt de overheid momenteel hard aan nieuwe wetten met betrekking tot online gokken.16 
23/02 00u00  Augmented reality aan tafel met FoodStory-app Iedereen kan nu al op internet een restaurant uitzoeken, vaak al vooraf de menukaart bekijken en een maaltijd kiezen. FoodStory is een app die met behulp van augmented reality het eten in restaurants thuis alvast op tafel laat zien, zodat je alvast kunt zien wat je krijgt. We spraken een van de makers, Idriss Iziyi.16 
22/02 00u00  Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbot Als robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen.
22/02 00u00  Cpu testen en geheugen controleren bij pc-problemen De processor en het geheugen vormen samen het hart van de pc. In de loop der jaren zijn beide steeds complexer geworden met steeds kleinere transitoren, steeds meer functies en steeds hogere snelheden. Maar functioneren ze je in jouw pc wel voldoende? Je cpu testen en geheugen controleren doe je zo.
22/02 00u00  De beste gaming-headsets vergeleken Een hoog draagcomfort is een must om urenlange sessies te garanderen. Bovendien speelt de geluidskwaliteit met eventuele surroundeffecten natuurlijk ook een belangrijke rol. In dit artikel hebben we enkele van de beste gaming-headsets met elkaar vergeleken.
21/02 00u00  Ssd kopen: Waar moet je op letten? Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?
21/02 00u00  Waarom we nog niet overal glasvezel hebben Waarom kun je niet overal in Nederland snel internet (glasvezel) ontvangen in huis? Zelfs als je in het drukke Amsterdam woont, hoef je niet per se het snelste internet bij je provider te kunnen afnemen. Hoewel er op een heleboel plekken wel glasvezel in de grond ligt, kan het compleet “verglazen” van Nederland nog wel even duren.
21/02 00u00  Systeemanalyse met All-in One System Rescue Toolkit Computerproblemen opsporen bij een pc die niet van jezelf is en je dus niet van binnen en buiten kent. De software All-in One System Rescue Toolkit helpt bij het maken van een systeemanalyse. Hier leggen we uit hoe.
20/02 00u00  De beste atx-behuizingen vergeleken De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.
18/02 00u00  Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend? Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?
18/02 00u00  PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2 Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
18/02 00u00  Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!
18/02 00u00  PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes? Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
21/02 16u45  Waarom emoji's komen en soms ook weer gaan De lange lijst van gele gezichtjes en allerhande groente en fruit die tegenwoordig onontbeerlijk zijn in de onlinecommunicatie blijft groeien. Maar hoe, en vooral door wie, wordt bepaald welke emoji's erbij komen en welke verdwijnen?
21/02 15u45  Eén emoji zegt meer dan duizend woorden De lange lijst van gele gezichtjes en allerhande groente en fruit die tegenwoordig onontbeerlijk zijn in de onlinecommunicatie blijft groeien. Maar hoe, en vooral door wie, wordt bepaald welke emoji's erbij komen en welke verdwijnen?
21/02 15u45  'Quota dwingen om verder te kijken dan de eigen winkel' Ze begon haar carrière in de politiek maar digitalisering zat toen al in het bloed. Later stond ze aan de wieg van Flow Pilots, waar ze vorig jaar de fakkel overnam als CEO. Maak kennis met onze nieuwe ICT Woman of the Year: Dewi Van De Vyver!
21/02 13u30  Dewi Van De Vyver en Julie Scherpenseel zijn ICT Woman en Young ICT Lady 2020 Dewi Van De Vyver van Flow Pilots mag zich een jaar lang ICT Woman of the Year noemen. Julie Scherpenseel van ML6 werd verkozen tot Young ICT Lady of the Year 2020. De winnaressen werden donderdagavond bekendgemaakt tijdens de twaalfde editie van She Goes ICT, het jaarlijkse evenement van Data News dat vrouwen bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector.
21/02 13u00  'Overname Fitbit door Google-moeder is gevaar voor privacy' Het kan gevaarlijk zijn voor de privacy van Europese burgers wanneer fitnesstrackerfabrikant Fitbit wordt overgenomen door Alphabet, het moederbedrijf van Google. Daar waarschuwt de Europese privacywaakhond voor.
21/02 12u45  Pauwels Consulting neemt Nederlandse detacheerder over Het Nederlandse Bruggenbouwers is voortaan onderdeel van Pauwels Consulting. Het is de tweede overname in Nederland op één maand tijd.
21/02 12u30  Data News zit in een nieuw jasje Gezien in uw brievenbus? Data News ziet er vanaf nu helemaal anders uit. Hoofdredacteur Kristof Van der Stadt geeft tekst en uitleg.
21/02 12u15  In beeld: She Goes ICT 2020 200 aanwezigen op 20-02-2020 zagen hoe 2 dames bijzonder blij waren met hun kersverse titel als ICT Woman of the Year en Young ICT Lady of the Year. Proficiat aan de winnaars én de genomineerde dames. Geniet nog even na met deze fotoreportage. Veel dank aan de sprekers, aanwezigen en sponsors.
21/02 12u00  NRB neemt IT-staffer People & Technology over People & Technology uit het Waals-Brabantste Corroy-Le-Grand wordt overgenomen door NRB. Daarmee wil die laatste haar managed staffing-diensten uitbreiden.
21/02 12u00  Let's get security done: Wat is uw cybersecurity-rating? Een EPC-score voor je woning, een energielabel voor je koelkast, een maximaal CO2-niveau voor je wagen, ... We geven tegenwoordig alles een label om na te gaan of het product dat we aanschaffen kwalitatief in orde is. Ook in de financiële wereld zie je ratings om na te gaan of een bedrijf solvabel en betrouwbaar is. Maar hoe weet je dat jouw partners op vlak van IT-security voldoen, zeker met die ...
21/02 12u00  The Ada Talks lanceert met eerste editie in Brussel Donderdagavond bracht She Goes ICT een tweehonderdtal genodigden naar het centrum van Brussel voor een avond die 'women in tech' in de verf zet. Maar in de uren daarvoor, vond ook een primeur plaats: de allereerste versie van The Ada Talks.
21/02 10u45  PMV investeert in software die zelfrijdende wagens veiliger maakt PMV investeert pompt samen met andere investeerders 1,2 miljoen euro in IVEX. Daarmee wil die laatste haar software voor veilige zelfrijdende wagens sneller op de markt brengen.
21/02 10u45  Orange introduceert als eerste de eSIM in België Orange biedt als eerste operator in België ondersteuning voor embedded SIM's oftewel eSIMS. Bij smartphones en andere gadgets die deze technologie aan boord hebben heeft de consument geen fysiek simkaartje meer nodig. Onder meer Apple en Samsung bieden smartphones en smartwatches aan met eSIM-ondersteuning.
21/02 10u00  Proximus zag omzet dalen met 2,1 procent in 2019 Telecomconcern Proximus heeft de omzet vorig jaar met 2,1 procent zien afnemen ten opzichte van 2018, tot 5,686 miljard euro. Dat is in lijn met de analistenverwachtingen. Ondanks de druk op de omzet kwam de onderliggende ebitda (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) 0,3 procent hoger uit, op 1,87 miljard euro.
21/02 10u00  Google brengt testversie uit van Android 11 Google heeft een eerste testversie van Android 11 op de wereld, en dan vooral op de ontwikkelaars van deze wereld, losgelaten.
Laatste update: vrijdag 21 februari 2020, 16u45
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
21/02 17u00  CM.com luidt de gong op Amsterdamse beurs Het Bredase CM.com heeft sinds vandaag een officiële notering aan aandelenbeurs Euronext Amsterdam. Een afvaardiging van de techonderneming luidde vanochtend de gong.
21/02 16u15  Centric verwijdert herziening jaarcijfers 2018 Het ziet ernaar uit dat Centric de jaarrekening over 2018 toch niet wil herzien. Een herzieningsbericht hiervan werd afgelopen woensdag verwijderd van de site. Huisaccountant EY was not amused toen Centric-topman Gerard Sanderink kortgeleden de goedgekeurde...
21/02 12u45  Odin versterkt dochter Previder met Platani Infrastructuurspecialist Platani wordt onderdeel van Odin Groep. Binnen deze groep van ict-bedrijven gaat de onderneming samen met Previder, dat ermee zijn marktpositie als managed service provider hoopt te versterken.
21/02 12u45  Defensie krijgt nieuwe cio vanaf 1 maart Jeroen van der Vlugt wordt per 1 maart 2020 chief information officer (cio) bij het ministerie van Defensie. Van der Vlugt is sinds 2014 mede-eigenaar van RevelX, een adviesbureau voor strategische innovatie.
21/02 12u45  Dassault Systèmes wedt op virtual twins in zorg De Franse 3D-specialist Dassault Systèmes heeft een nieuwe strategie voor de komende jaren bekendgemaakt. Gezondheidszorg zal daarbij een grote rol spelen. Virtual twins van het menselijk lichaam gaan de manier waarop artsen patiënten behandelen en genezen...
21/02 11u00  Ericsson Nederland viert honderdste verjaardag De Nederlandse vestiging van het Zweedse Ericsson aan de Ericssonstraat in Rijen viert dit jaar haar honderdste verjaardag.
21/02 11u00  Dassault Systèmes wedt op virtual twins in healthcare De Franse 3D-specialist Dassault Systèmes heeft een nieuwe strategie voor de komende jaren bekendgemaakt. Gezondheidszorg zal daarbij een grote rol spelen. Virtual twins van het menselijk lichaam gaan de manier waarop artsen patiënten behandelen en genezen...
21/02 11u00  Gloednieuw C2000-netwerk kampt met storingen Hulpdiensten ondervinden veel hinder van storingen in het gloednieuwe C2000-netwerk voor missiekritische communicatie. Sinds de overstap naar de nieuwe versie, eind januari, doen zich nog steeds tal van storingen voor. Daarover klaagt politievakbond ACP.
21/02 10u30  Newhealth Collective en Mirro samen in e-health Aanbieders van e-healthoplossingen voor de geestelijke gezondheidszorg Newhealth Collective uit Den Haag en stichting Mirro uit Utrecht bundelen hun krachten. Mirro blijft hierbij een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk binnen de Newhealth-organisatie.
21/02 09u15  Sophos: Fleeceware blijft blok aan been Volgens de Britse ict-beveiliger Sophos blijft fleeceware een hardnekkig probleem in app stores, met name die van Android. Deze ongewenste apps, ook wel 'potentially unwanted apps' (pua) genoemd, zijn nog net geen malware, maar schurken er...
20/02 17u45  Visma neemt Onguard over van Main Capital Investeerder Main Capital verkoopt na vijf jaar zijn meerderheidsbelang in Onguard aan de Noorse softwaregroep Visma. Het bedrijf uit Amsterdam biedt software voor debiteurenbeheer en claimt een internationale klantenkring van zo'n zeshonderd bedrijven te bedienen.
20/02 15u30  Architect en data- en securityspecialist populairst Ict’ers werkzaam als architect, data- of securityspecialist waren vorig jaar het populairst op de arbeidsmarkt. Kijkend over het afgelopen jaar, steeg het totale aantal ict-vacatures met 9 procent.
20/02 15u00  GrIT vlottrekken vereist andere cultuur Defensie Het ministerie van Defensie moet zelf ook van cultuur veranderen om verdere problemen bij het stilgelegde ict-programma GrIT te voorkomen. Er is namelijk veel mis bij het departement. Dit blijkt uit een rapport van ADBTopconsult dat...
20/02 12u45  Europese Commissie wil uniforme EU-markt voor data De Europese Commissie wil één grote Europese markt creeëren voor data. Daarmee moet tegenwicht worden geboden aan de technologische grootmachten uit Silicon Valley en hun Chinese tegenhangers die door de Staat worden gesteund.
20/02 12u45  Uitvinder ‘copy-paste’ Larry Tesler overleden De uitvinder van de opdrachten 'knippen' (control x), 'plakken' (control v) en 'kopiëren' (control c) Larry Tesler is overleden. De computerwetenschapper, die zich met name richtte op het gebruiksvriendelijker maken van pc’s, is 74 jaar geworden.
Laatste update: vrijdag 21 februari 2020, 17u00
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
23/02 00u00  Real-time data onontbeerlijk voor de dienstregeling in Amsterdam Elke verkeerd berekende seconde betekent problemen16 
23/02 00u00  HPE InfoSight van cruciaal belang voor partners ACES Direct en HPE kijken hetzelfde naar de markt.16 
23/02 00u00  Meeste Python-migratieproblemen zijn randgevallen Bedrijven ondervinden in de regel weinig hinder van einde Python 2.16 
22/02 00u00  Werken met rb2: complexiteit vraagt om ontzorgen 'Complexity is our world. Simplicity is our path.' (Gunther Verheyen)
22/02 00u00  Werken met rb2: van kennismaking naar eerste release Webapplicaties bouwen begint op het persoonlijke vlak
21/02 14u45  Zo pak je security-uitdagingen aan in 2020 Een duidelijke visie en doordachte acties op het gebied van cybersecurity zijn bittere noodzaak
21/02 00u00  Waarom datadiefstal het ransomware-landschap volledig verandert Voorkomen is ook hier veel beter dan genezen
21/02 00u00  De maakindustrie moet goed nadenken over connectiviteit Nieuwe verdienmodellen maken het noodzakelijk dat u uw bedrijfsnetwerken heruitvindt.
21/02 00u00  BrandPost: Alle hens aan dek voor grootscheepse digitalisering bij Havenbedrijf Rotterdam Lees meer >
21/02 00u00  De desktop gaat naar de cloud Wat betekent dat voor het beheer en app delivery?
21/02 00u00  3 simpele manieren om je Windows-netwerk veiliger te maken Klein werk, groot plezier.
20/02 10u45  Cisco gelooft in 'best of suite' in security Losstaande producten zorgen alleen maar voor complexiteit.
20/02 00u00  Nutanix en SLTN groeien samen in de cloud Focus op eindklant via het partnernetwerk onderscheidt Nutanix in de markt
20/02 00u00  Edge cruciaal voor realtime ervaring Zebra Technologies wil de edge nog intelligenter en data nog waardevoller maken
19/02 09u15  Detacheren: vier mythes ontkracht Detacheren populair, maar ook nog niet helemaal duidelijk voor iedereen
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen

GadgetZone

Verbergen Tonen
23/02 00u00  Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video) Als jij een van die mensen bent die de Tesla Cybertruck wél mooi vinden, dan is de kans groot dat je de Cyberphone van Caviar ook wel kunt waarderen. De Cyberphone is een Apple iPhone 11 Pro, m...46 
23/02 00u00  Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video) GMC heeft bevestigd dat er een nieuwe Hummer op de markt komt, en wel een volledig elektrische. In een teaserfilmpje werd meteen ook de datum bekendgemaakt waarop de suv wordt onthuld....46 
23/02 00u00  Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit Oppo heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van zijn eerste smartwatch. Het was al bekend dat de Chinese smartphonefabrikant aan een smartwatch werkt, maar het was tot nu toe nog niet duidelijk h...46 
22/02 00u00  Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020 Tijdens de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zal de Personal Air Vehicle (PAV) van Hyundai te zien zijn. Dat maakte de Zuid-Koreaanse autofabrikant vandaag bekend. De PAV, een 'v...
20/02 14u45  Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games Jazz Jackrabbit, Grachtenracer, Killzone, Horizon Zero Dawn; de meeste gameliefhebbers kennen deze klassiekers wel. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn ontwikkeld door Guerilla Games, de g...
20/02 00u00  Legendarische 'Nintendo PlayStation' wordt geveild Een prototype van de 'Nintendo PlayStation', waarvan er naar verluidt maar één bestaat, wordt binnenkort geveild. Verwacht wordt dat de legendarische console een megabedrag gaat opbrenge...
20/02 00u00  Top-10 apps en games van 2019 en afgelopen 10 jaar Smartphonegebruikers hebben in 2019 wereldwijd maar liefst 120 miljard apps gedownload in de App Store van Apple en Google Play. Dat zijn er, met nog een klein deel van het jaar te gaan, al 5 procent ...
20/02 00u00  Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland De Samsung Galaxy Fold is vanaf 10 januari in Nederland verkrijgbaar, zo maakte Samsung vandaag bekend. De opvouwbare smartphone had eigenlijk maanden geleden al op de markt moeten komen, maar werd op...
17/02 00u00  Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast Op Game-Makers is sinds kort een leuk project te vinden voor gamers die met een Raspberry Pi hun eigen mini-arcadekast willen maken. Je hebt er uiteraard wel een 3D-printer voor nodig en een 9,7 inch ...
16/02 00u00  Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video) Sony heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas voor een grote verrassing gezorgd door een elektrische auto te presenteren. Het gaat om de Sony Vision-S, een conceptauto die uiteraard volgepropt zit m...
Laatste update: vandaag om 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
22/02 10u15  Joeri Nortier (FD Mediagroep): ‘We groeien uit van radiostation naar audiobedrijf’ Met het kunstmatig intelligente SMART Radio maakt BNR Nieuwsradio geautomatiseerd uitzendingen op basis van interesses. “In theorie willen we ooit zonder FM-licentie”, zegt Joeri Nortier, Product Manager Digitaal bij moederbedrijf FD Mediagroep.
22/02 08u45  Hands-On: Office for Mobile Afgelopen week heeft Microsoft zijn alles-in-één Office applicatie die Word, Excel, PowerPoint en OneDrive combineert vrijgegeven voor Android en iOS. En die is meer dan ooit afgestemd op je smartphone.
22/02 07u45  Infographic: mobiel in getallen Komende week had het Mobile World Congress in Barcelona moeten plaatsvinden, maar het coronavirus gooide roet in het eten en voor het eerst in zijn bestaan heeft organisator GSMA het evenement moeten annuleren. Als troost een infographic rond mobiele trends van App Annie. Mobiele connectiviteit heeft de manier waarop we communiceren, winkelen en het vergaren van informatie volledig veranderd. En er wordt dik geld mee verdiend.
22/02 06u15  NEP en United blijven in Hilversum De mediareuzen NEP en United blijven op het Mediapark in Hilversum, tot resp. 2035 en 2032. Beide bedrijven, grote spelers in de internationale mediawereld, hebben de lopende huurcontracten van de kantoorgebouwen en studio’s met flink wat jaren verlengd, meldt de Gooi en Eemlander.
22/02 05u30  Videodienst HBO Max brengt Friends weer bij elkaar HBO Max, de nieuwe streamingdienst die dit voorjaar in de VS van start gaat, begint meteen met een klapper. De originele cast van de comedy Friends keert terug voor een reünie.
21/02 16u45  Ook New Skool Media stopt met kiosk Blendle New Skool Media (NSM) is de volgende grote uitgeverij die stopt met het aanbieden van zijn tijdschriften in online kiosk Blendle. Artikelen uit Fiets, KIJK en Roots worden sinds deze week al niet meer aangeboden, meldt VillaMedia.
21/02 15u00  Troy Nachtigall benoemd tot lector Fashion & Research Technology Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam heeft Troy Nachtigall benoemd tot lector Fashion & Research Technology. Nachtigall heeft een stevige carrière op het gebied van design.
21/02 14u00  Europese privacygroep kritisch op Google-overname Fitbit De European Data Protection Board (EDPB), een adviesorgaan voor de Europese Commissie, uit zich kritisch op de geplande overname van Fitbit door Google. Dat zou te grote bedreigingen vormen voor de privacy van Europese burgers.
21/02 13u45  Nog twee weken voor nominaties Dutch Interactive Awards Over twee weken, op woensdag 4 maart, sluit de inschrijftermijn voor de Dutch Interactive Awards 2020. Bureaus kunnen tot die tijd hun beste werk van 2019 inzenden.
21/02 13u15  Belgische startups creëren meer banen dan kleine bedrijven De gemiddelde Belgische start-up creëert dubbel zoveel banen als het gemiddelde midden- en kleinbedrijf. Bijna negen op de tien MKB's zijn eenmanszaken, bij de start-ups is dat amper 1,4 procent. Dat blijkt uit een bevraging van Start it @KBC, de grootste accelerator in Belgie.
21/02 12u15  GroenLinks: Meer ‘langzaam bezorgen’ bij webwinkels GroenLinks wil dat webwinkels meer aandacht gaan geven voor langzamere bezorgopties: 'vandaag besteld, níet morgen maar later in huis'.
21/02 12u00  Nog 2 weken voor nominaties Dutch Interactive Awards Over twee weken, op woensdag 4 maart, sluit de inschrijftermijn voor de Dutch Interactive Awards 2020. Bureaus kunnen tot die tijd hun beste werk van 2019 inzenden.
21/02 11u30  KPN schakelt kopernetwerk uit in gebieden met glasvezel KPN zal op termijn op alle adressen waar glasvezel ligt het kopernetwerk uit gaan zetten. Begin 2023 stelt KPN op nagenoeg 2,4 miljoen adressen waar glasvezel ligt de koperverbinding buiten gebruik. In enkele proefgebieden wordt het kopernetwerk al eerder uitgezet.
21/02 11u15  Topcentrum E-commerce met landelijk e-commerce evenement in Zwolle Topcentrum E-commerce organiseert vrijdag 20 maart E-commerce Friday, een landelijke evenement voor e-commerce professionals. Er zijn sprekers van Wehkamp, Flinders en Beerwulf (Heineken), twaalf verschillende workshops en een afsluitende vrijdagmiddagborrel met DJ.
21/02 10u00  Handel in aandelen CM.com van start Technologiebedrijf CM.com uit Breda heeft zojuist een notering gekregen aan de beurs in Amsterdam. De koers stond kort na de opening zeven procent onder de openingskoers.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 10u15
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/02 00u00  Video | Gerichte reclame: Luistert Facebook je af? Je hebt het over je kapotte laptop of een nieuw fototoestel en opeens krijg je op je telefoon advertenties te zien van nieuwe modellen. Je zou bijna denken dat je telefoon je afluistert. Veel mensen wijzen Facebook aan als grootste boeman. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je Facebook toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon. Maar luistert het sociale medium je ook daadwerkelijk af?
20/02 00u00  'Hackbedrijf NSO beweert data uit iCloud en Google Drive te kunnen halen' Het Israëlische hackbedrijf NSO Group beweert in staat te zijn data uit onder meer iCloud, Google Drive en andere clouddiensten te halen, schrijft de Financial Times op basis van documenten en anonieme bronnen die bekend zijn met de verkooppitch van het bedrijf.
20/02 00u00  YouTube Music laat gebruikers wisselen tussen muziek en videoclip De muziekstreamingdienst YouTube Music biedt gebruikers met een update de optie om tijdens het spelen van een nummer eenvoudig te wisselen tussen de audio en de videoclip. De functie is beschikbaar voor ruim vijf miljoen nummers, maakt YouTube bekend op zijn blog.
20/02 00u00  Google Chrome maakt vaststellen van gebruik privémodus moeilijker De internetbrowser Chrome van Google gaat het voor websites moeilijker maken om vast te stellen of gebruikers de pagina in de privémodus bezoeken. Dat maakt Google bekend op zijn blog.
19/02 00u00  Slack reset wachtwoorden van in 2015 gehackte accounts De zakelijke chatapp Slack gaat de wachtwoorden van accounts opnieuw instellen, waarvan mogelijk informatie is gelekt bij een hack in 2015. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend.
19/02 00u00  Dagenlange storing satellietnavigatienetwerk Galileo opgelost De storing van het Europese satellietnavigatienetwerk Galileo is verholpen, schrijft de European Global Navigation Systems Agency (GSA) op zijn website. De storing zorgde sinds vorige week vrijdag voor problemen.
19/02 00u00  'Telegraaf- en Parkmobile-app bewaren intensief verzamelde iPhone-locatie' De Telegraaf Media Groep (TMG) en Parkmobile bewaren de locatiegeschiedenis die zij intensief via hun iPhone-apps verzamelen, blijkt uit onderzoek van Brandpunt+ naar dertig populaire Nederlandse apps. De locatiegegevens worden zelfs actief opgeslagen als de Telegraaf-app niet door de gebruiker is geopend.
19/02 00u00  Microsoft-werknemer verdacht van stelen 10 miljoen dollar aan vouchers Een voormalige programmeur van Microsoft is aangeklaagd voor het plegen van fraude door voor 10 miljoen dollar (bijna 8,9 miljoen euro) aan vouchers voor de online winkels van zijn ex-werkgever te stelen. De 25-jarige man is dinsdag aangehouden, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.
19/02 00u00  Voormalige Microsoft-ontwikkelaar opgepakt om verdenking miljoenenfraude Een voormalige software-ontwikkelaar van Microsoft is gearresteerd omdat hij wordt verdacht van grootschalige fraude met Microsoft-testaccounts. Dat schrijft het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM).
18/02 00u00  'Kwetsbaarheid in bluetooth kan iOS- en Windows 10-gebruikers volgen' Een lek in de bluetoothtechnologie kan gebruikers van Apple- en Microsoft-apparatuur mogelijk volgen en identificeren. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de universiteit van Boston, schrijft ZDNet.
Laatste update: zaterdag 22 februari 2020, 0u00Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

46x Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)23/02 00u00 - GadgetZone: Als jij een van die mensen bent die de Tesla Cybertruck wél mooi vinden, dan is de kans groot dat je de Cyberphone van Caviar ook wel kunt waarderen. De Cyberphone is een Apple iPhone 11 Pro, m...
46x Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video)23/02 00u00 - GadgetZone: GMC heeft bevestigd dat er een nieuwe Hummer op de markt komt, en wel een volledig elektrische. In een teaserfilmpje werd meteen ook de datum bekendgemaakt waarop de suv wordt onthuld....
46x Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit23/02 00u00 - GadgetZone: Oppo heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van zijn eerste smartwatch. Het was al bekend dat de Chinese smartphonefabrikant aan een smartwatch werkt, maar het was tot nu toe nog niet duidelijk h...
16x Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit23/02 00u00 - PCMweb: De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.
16x Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken)23/02 00u00 - PCMweb: Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.
16x Online gokken in Nederland: mag dat?23/02 00u00 - PCMweb: Een online pokerspel kan leuk zijn qua spelelement, maar er is ook vaak geld mee gemoeid. En bij zaken waar geluk en geld een rol spelen, is vaak de overheid betrokken. Voor online gokken is het echter maar moeilijk er de vinger op te leggen, daarom werkt de overheid momenteel hard aan nieuwe wetten met betrekking tot online gokken.
16x Augmented reality aan tafel met FoodStory-app23/02 00u00 - PCMweb: Iedereen kan nu al op internet een restaurant uitzoeken, vaak al vooraf de menukaart bekijken en een maaltijd kiezen. FoodStory is een app die met behulp van augmented reality het eten in restaurants thuis alvast op tafel laat zien, zodat je alvast kunt zien wat je krijgt. We spraken een van de makers, Idriss Iziyi.
16x Real-time data onontbeerlijk voor de dienstregeling in Amsterdam23/02 00u00 - ComputerWorld: Elke verkeerd berekende seconde betekent problemen
16x HPE InfoSight van cruciaal belang voor partners23/02 00u00 - ComputerWorld: ACES Direct en HPE kijken hetzelfde naar de markt.
16x Meeste Python-migratieproblemen zijn randgevallen23/02 00u00 - ComputerWorld: Bedrijven ondervinden in de regel weinig hinder van einde Python 2.

Statistieken

Artikels:
28602
Gelezen:
2915
Aantal lezers nu:
31


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven