maandag 30 maart 2020, week 14


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
29/03 17u15  Bitspower brengt Touchaqua DIY-waterkoelset uit voor cpu's van Intel en AMD Bitspower heeft een waterkoelset uitgebracht. De Touchaqua DIY-set wordt geleverd met zachte tubing, waardoor het installeren relatief gemakkelijk moet zijn voor beginners. De fabrikant komt met losse sets voor cpu's van AMD en Intel.
29/03 14u15  Google breidt ondersteuning draadloos Android Auto uit naar Europa Google heeft het in verscheidene Europese landen mogelijk gemaakt om draadloos gebruik te maken van Android Auto, waardoor de smartphone niet langer via usb verbonden hoeft te zijn. Nederland en België ontbreken nog op de lijst met ondersteunde landen.
29/03 13u15  Renders tonen Samsung Galaxy M11 Er zijn renders verschenen van wat de Galaxy M11 van Samsung moet worden. Het gaat om een budgettoestel dat gezien de naamgeving de opvolger moet worden van de Galaxy M10, al heeft Samsung de smartphone nog niet officieel aangekondigd.
29/03 13u15  FBI waarschuwt bedrijven voor hackersgroep die usb-sticks met malware verstuurt De FBI heeft een waarschuwing uitgevaardigd voor bedrijven om bedacht te zijn op malafide usb-sticks die met de post worden verstuurd. Er zijn meldingen van usb-sticks die van Best Buy afkomstig zouden zijn, vergezeld met een waardebon.
29/03 12u15  FBI waarschuwt bedrijven voor hackersgroep die usb-sticks met malware verstuurd De FBI heeft een waarschuwing uitgevaardigd voor bedrijven om bedacht te zijn op malafide usb-sticks die met de post worden verstuurd. Er zijn meldingen van usb-sticks die van Best Buy afkomstig zouden zijn, vergezeld met een waardebon.
29/03 10u15  SpaceX gaat maanmissies bevoorraden met nieuwe Dragon-capsule NASA heeft een contract gegund aan SpaceX voor het bevoorraden van de Lunar Gateway, een ruimtestation dat in een baan om de maan gebracht moet worden. Voor de bevoorrading gaat SpaceX gebruikmaken van de Falcon Heavy en een nieuwe Dragon-capsule.
28/03 18u15  Micron brengt in 2020 hbm2-chips en 128-laags-nand uit Geheugenproducent Micron gaat later dit jaar zijn eerste hbm2-geheugenchips produceren. Dat laat het bedrijf weten in een conference call met investeerders. Daarnaast werkt het bedrijf aan 128-laags nand-geheugen met een replacement gate-techniek.
28/03 15u15  Gerucht: Intel introduceert Comet Lake-desktopprocessors op 30 april Intel zal volgens geruchten zijn Comet Lake-S-cpu's voor desktops op 30 april introduceren. De processors zouden later op de markt verschijnen. Volgens eerdere geruchten biedt de Comet Lake-S-serie processors met maximaal 10 cores en hyperthreading.
28/03 13u15  Apple komt met digitale screening en adviezen voor Covid-19 Apple heeft een applicatie en website uitgebracht om mensen te screenen op mogelijke infectie met het coronavirus. Met behulp van een aantal vragen kunnen gebruikers een indicatie krijgen of ze te kampen hebben met Covid-19.
28/03 12u15  Huawei start cloud-gameplatform in samenwerking met Tencent Huawei en Tencent hebben aangekondigd samen een cloud-gamingplatform te gaan oprichten. Daarbij gaat Huawei de hardware leveren met onder meer een eigen processor, terwijl Tencent zich meer op de softwarekant gaat richten.
28/03 12u15  Call of Duty: Warzone krijgt update voor betere balans in gameplay Spelers van Call of Duty: Warzone krijgen een update toegestuurd die een aantal verbeteringen voor de game met zich meebrengt. Zo moet er onder andere meer balans zijn tussen spelers wat betreft de toegang tot wapens.
28/03 10u15  Slack heeft plannen voor integratie met Microsoft Teams Samenwerkingssoftware Slack kan mogelijk op termijn worden geïntegreerd met Microsoft Teams, waardoor gebruikers van de beide softwarepakketten onderling met elkaar kunnen communiceren. Het is echter nog niet bekend wanneer de functionaliteit uit moet komen.
27/03 21u15  Google waarschuwde in 2019 40.000 keer voor aanvallen van staatshackers Google heeft vorig jaar 40.000 keer een waarschuwing gegeven van een hackpoging door staatshackers. Dat is ruim een kwart minder vaak dan het jaar ervoor. In één geval gebruikte een groep staatshackers vijf zerodays voor een aanval.
27/03 21u15  'Softwareproblemen bij Volkswagen ID.3 zijn groter dan gedacht' De problemen rondom de software Volkswagens elektrische ID.3-auto zouden veel groter zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Het bedrijf zou daarom praten met andere autofabrikanten zoals Daimler en BMW om een gezamenlijk besturingssysteem voor zijn auto's te ontwikkelen.
27/03 20u15  Internetsatellietbedrijf OneWeb is failliet na mislukte investeringsrondes Ruimtevaartbedrijf OneWeb is failliet. Het Londense bedrijf bouwde een satellietnetwerk om overal ter wereld snel internet te verzorgen en had al tientallen satellieten in een baan om de aarde gebracht. Het bedrijf ontslaat werknemers omdat het geen nieuwe investeringen kon krijgen.
Laatste update: zondag 29 maart 2020, 17u15
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
29/03 21u15  BenQ introduceert monitor met 240Hz-verversingssnelheid en responstijd van halve seconde BenQ heeft een nieuwe monitor gericht op gamers geïntroduceerd. De Zowie XL2746S maakt gebruik van een tn-paneel met full hd-resolutie, maar hij kan tot 240 Hz en hij heeft een erg lage reactiesnelheid. 0,5 milliseconde als reactietijd voor een tn-scherm lijkt namelijk de nieuwe grens te zijn: eerder kondigden ook Acer, AOC en Gigabyte ook al dergelijke modellen aan. Dit keer betreft het een paneel van 27-inch met het bekende contrast van 1000:1, en verder heeft hij een typische helderheid va...
29/03 20u15  Gerucht: Intel Rocket Lake-desktopchips krijgen 8 cores en alle series krijgen GT1 Xe-GPU's Volgens een bekende lekker op het Chinese forum PTT genaamd Shark Bay zal Intels desktopserie in de Rocket Lake-generatie worden voorzien van 8 cpu-cores, terwijl de mobiele chips in de U-serie 6 cores krijgen. De H-chips krijgen ook maximaal 8 cores, en alle chips krijgen een grafisch gedeelte dat gebruikmaakt van de Xe-architectuur. De desktopchips zouden tdp's krijgen die variëren van 35 watt tot en met 125 watt. Verder is er ook weer een vermelding van Thunderbolt 4 (dat waarschijnlijk pr...
29/03 19u15  HDR-ondersteuning voor Linux is onderweg Phoronix heeft ontdekt dat Intel werkt aan hdr-ondersteuning voor Linux. De chipmaker heeft namelijk via patches Linux-apparaten die gebruikmaken van Intel-chips met de Gen 9-architectuur voor grafische chips compatibel gemaakt met hdr-bronnen. Om precies te zijn heeft Intel-ontwikkelaar Vipin Anand nieuwe versies voor de Intel i915 kerneldriver voor Linux uitgebracht. Bepaalde moederborden voor Intels chips die gebruikmaken van de Gen 9-gpu-architectuur (Skylake, Apollo Lake, Kaby Lake, Coff...
29/03 17u15  Uit de hand gelopen reply-all-e-mail teistert 52.000 Microsoft-medewerkers Microsoft heeft een vroege 1-aprilgrap uitgehaald met een deel van zijn werknemers: het heeft een mail verstuurd als een 'reply all-bericht'. Dit heeft een zogenaamde e-mail-storm veroorzaakt, waardoor dit 'virus' nu 52.000 werknemers van het bedrijf heeft bereikt. In ieder geval de Enterprise-, Cloud en Xbox-afdelingen van het bedrijf zouden zijn bereikt. Natuurlijk waren er mensen die het onnodig vonden om deze mail te ontvangen, maar het wel belangrijk vonden om even te reageren door op de...
29/03 15u15  Sennheiser introduceert nieuwe high-end Epos-headphones met actieve noisecancelling Sennheiser heeft vijf nieuwe hoofdtelefoons geïntroduceerd, in zijn high-end Epos-submerk. Allemaal beschikken ze over actieve noisecancelling en ondersteunen ze Qualcomm's aptX-codecs. De Adapt 660 is het meest high-end. Dit product heeft een over-ear-ontwerp en kan bedraad worden aangesloten via een 2,5- of 3,5mm-jack, maar ook via usb met een micro-b-kabel. Draadloos aansluiten via Bluetooth 5.0 is ook mogelijk. De accu moet in de bedrade modus met active noise cancelling tot 30 uur meegaa...
29/03 14u15  Sennheiser introduceert nieuwe high-end Epos-headsets met actieve noisecancelling Sennheiser heeft vijf nieuwe headsets geïntroduceerd, in zijn high-end Epos-submerk. Allemaal beschikken ze over actieve noisecancelling en ondersteunen ze Qualcomm's aptX-codecs. De Adapt 660 is het meest high-end. Dit product heeft een over-ear-ontwerp en kan bedraad worden aangesloten via een 2,5- of 3,5mm-jack, maar ook via usb met een micro-b-kabel. Draadloos aansluiten via Bluetooth 5.0 is ook mogelijk. De accu moet in de bedrade modus met active noise cancelling tot 30 uur meegaan, de...
29/03 11u15  Bendgate 2020: nieuwe iPad Pro buigt relatief makkelijk Na de aankondiging van de iPhone 6 in 2014 gingen er beelden rond van de relatief eenvoudige buigzaamheid van de smartphone. Apple wist blijkbaar al vóór de aankondiging van het probleem en zo ontstond het fenomeen 'bendgate'. De term werd opnieuw aangehaald voor de iPad Pro 2018, die ook makkelijk bleek te buigen. Apple kwam met een verklaring waarin het uitlegde dat een 'kleine' buiging, met een tolerantie tot 400 micron, de werking van het toestel niet zou beïnvloeden. In een test uitgevoe...
29/03 10u15  DDR5 start met 4.800 MT/s, al meer dan 12 DDR5-SoC's in ontwikkeling Geheugencontrollermaker Cadence heeft zich in een blogartikel uitgelaten over de ontwikkelingen rondom ddr5. Het schrijft dat het meer dan 12 soc-ontwerpen met ddr5-ondersteuning in ontwikkeling heeft. De standaard houdt in dat chips bij lancering een minimale capaciteit van 16 gigabit moeten hebben en tot snelheden van ddr5-4800 (2400 MHz) moeten kunnen. Ddr4-chips met een dergelijke capaciteit bestaan al maken zodoende latjes van 16 GB en 32 GB mogelijk met respectievelijk 8 en 16 ddr4-chip...
28/03 22u15  'VS willen voorkomen dat Huawei chips bij TSMC laat maken' Volgens bronnen van The Wall Street Journal en Reuters wil de Amerikaanse overheid voorkomen dat Huawei chips kan laten produceren bij de Taiwanese chipfoundry TSMC. Er zou nu gewerkt worden aan een wet die de verschepingen van bedrijven uit aan Amerika gelieerde landen, zoals Taiwan, naar het Chinese Huawei moet voorkomen. TSMC maakt momenteel voor Huawei's dochterbedrijf HiSilicon soc's, die uiteindelijk in Huawei's smartphones terechtkomen. De chips die HiSilicon nu nog bij TSMC laat maken...
28/03 20u15  OnePlus: always-on-displays zijn onderweg OnePlus heeft geluisterd naar zijn Ideas-communitypagina, waarop een 'AOD' of always-on-display als één van de meest populaire features was die gebruikers graag in de telefoons zouden willen zien. De eigenschap staat inmiddels 'op de roadmap', volgens een tweet op het officiële Twitterkanaal van het bedrijf. Ook in een post op het Ideas-forum van OnePlus wordt dit bevestigd. Testen rondom de accuduur in combinatie met een dergelijk scherm dat altijd aan staat zijn afgerond, waaruit is gebleke...
28/03 18u15  Amazon.nl en Amazon.de verlengen retourtermijn bestellingen sinds half februari tot 31 mei De Duitse en Nederlandse versie van Amazon hebben als gevolg van het coronavirus de retourtermijn van verkochte producten verlengd. De meeste artikelen die tussen 15 februari van dit jaar tot 30 april van 2020 gekocht zijn of gekocht zullen worden kunnen tot en met 31 mei geretourneerd worden. Voorheen was het beleid dat klanten standaard 30 dagen bedenktijd kregen, met uitzondering van bepaalde producten. Bij sommige producten is dit wegens bijvoorbeeld hygiënische redenen niet mogelijk, voo...
28/03 16u15  KDE komt met opensource alternatief OS voor smart-tv's KDE heeft een nieuwe versie voor zijn opensource Plasma-besturingssysteem uitgebracht, dat speciaal is bedoeld voor het maken van een slimme televisie. Het moet één van de eerste open alternatieven zijn voor de software die televisiefabrikanten op hun apparaten installeren. Het project heeft als kernwaarden dat contentcensuur niet direct van toepassing zal zijn, en dat je persoonlijke data niet wordt verkocht aan derde partijen zoals vaak het geval is bij de standaard os'en van moderne tv's-...
28/03 13u15  Micron onthult plannen voor productie HBM 2-geheugen, DDR5 en 128-laags NAND Micron heeft zijn kwartaalcijfers van het eerste kwartaal aangekondigd. Ondanks het feit dat de coronapandemie nu diepe sporen achterlaat in bedrijven heeft de geheugenfabrikant de verwachtingen van analisten weten te overtreffen. Bovendien heeft het bedrijf aangekondigd wat zijn plannen zijn voor ddr5 en nand-flashgeheugen met 128 lagen, en dat het gaat starten met de productie van hbm 2-chips. Ondanks de significante maatregelen tegen besmettingen van meer dan 37.000 werkenemers en omtrent...
28/03 10u15  Intel combineert geïntegreerde GPU met discrete AMD-chip voor (bijna) gratis extra prestaties Intel heeft een groot aantal presentatieslides uit de doeken gedaan, die het oorspronkelijk van plan was te onthullen op de Game Developers Conference die vorige week plaats had moeten vinden. Uit deze slides blijkt dat de chipmaker onder andere werkt aan een manier om de rekenkracht van zowel discrete gpu's als de geïntegreerde grafische chip te combineren bij het werken aan een enkele taak. Het was al mogelijk om de igpu te gebruiken voor het versnellen van bepaalde taken zoals in Adobe Pre...
27/03 19u15  OnePlus werkt aan pilot voor leentoestel tijdens reparatie Smartphonefabrikant OnePlus is hard aan het werk aan zijn volgende generatie 'flagship killers', maar ondertussen houdt het bedrijf zich ook met zijn dienstverlening richting klanten bezig. In een forumpost op de eigen website laat een vertegenwoordiger weten dat er gekeken wordt naar een leenservice voor gebruikers die hun telefoon opsturen ter reparatie. Dit programma zou dan een back-up toestel beschikbaar maken voor de tijd dat je je eigen mobiel kwijt bent. Hoewel er weinig details worde...
Laatste update: zondag 29 maart 2020, 21u15
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
27/03 18u15  Microsoft slaat met Affirmed Networks slag op 5G-netwerkmarkt Microsoft heeft duidelijk zijn zinnen gezet op een stuk van de 5G-netwerkmarkttaart. De techgigant heeft hiervoor recent de softwarespecialist op het gebied van infrastructuurbeheer voor mobiele operators Affirmed Networks overgenomen. Vooral public cloud Azure moet hiervan gaan profiteren De techgigant krijgt door de overname -waarvan vanzelfsprekend de financile details niet zijn bekend gemaakt- een softwarebedrijf […]
27/03 15u15  Eerste release voor Kubernetes in 2020 uitgebracht De ontwikkelaars van het Kubernetes containerorkestratieplatform hebben deze week de eerste release voor 2020 uitgebracht. Het platform heeft verbeteringen gekregen voor de stabiliteit en nieuwe features die de gebruikservaring verder moeten vergemakkelijken. In versie 1.18 van Kubernetes is een hoop nieuwe functionaliteit toegevoegd, zowel in beta-versies, als in zogeheten ?Alpha-versies?en voor stabiliteit. Volgens de ontwikkelaars […]
27/03 15u15  Google-framework SEED RL verlaagt AI-trainigskosten tot 80 procent Google komt met het nieuwe open source-framework SEED RL, waarmee bedrijven in staat zijn om de trainingskosten voor een kunstmatige intelligentie (AI)-model af te laten nemen. Volgens de ontwikkelaar zouden de kosten met maximaal 80 procent reduceren. SEED RL is gebouwd bovenop het Google machine learning-platform TensorFlow. Het framework gebruikt graphics processing units (GPU’s) en […]
27/03 15u15  Maak je personeel productief met de juiste tools Werknemers zijn essentieel voor het succes van een mkb’er. De technologie waarvoor je binnen je organisatie kiest, heeft echter een grote invloed op hun ervaring en prestaties. Enkel de juiste tools zorgen voor tevredenheid en productiviteit. Wanneer werknemers blij zijn, zijn klanten dat volgens verschillende studies doorgaans ook. Bovendien is goed personeel een schaars goed: […]
27/03 15u15  Sharp en NEC slaan handen ineen voor 8K UHD-displays met 5G Het Japanse elektronicaconcern Sharp en de eveneens Japanse telecomnetwerk- en overige elektronicaleverancier NEC hebben onlangs gezamenlijk een joint venture opgericht. Dit gezamenlijke bedrijf gaat zich in de nabije toekomst vooral richten op het leveren van Ultra HD-displays die beschikken over 5G-connectiviteit. Concreet bestaat de nu aangekondigde joint venture eruit dat het huidige NEC Display Solutions […]
27/03 13u15  Aantal phishingmails ruim zes keer zo groot na uitbraak coronavirus Mensen die thuiswerken vanwege het coronavirus zijn volgens onderzoekers van verschillende cyberfirma?s veel vaker het doelwit van phishing-campaigns. Volgens Barracuda Networks is het aantal gerapporteerde phishingmails in n maand tijd met bijna zevenhonderd procent toegenomen. Begin dit jaar stond de teller van phishingmails met een corona-gerelateerd onderwerp op 137, met n maand later al een […]
27/03 13u15  ?Zuid-Korea hackte Noord-Koreanen via 5 zero-days? Een vijftal Zero-Day-kwetsbaarheden zou over het afgelopen jaar gebruikt zijn om doelwitten in Noord-Korea te hacken, zo menen onderzoekers van de Google Threat Analysis Group. Waar Google zelf geen uitspraken doet over wie er achter de aanvallen zit, wijst cybersecurityfirma Kaspersky naar buurland Zuid-Korea. De hackers zouden kwetsbaarheden in Internet Explorer, Google Chrome en Windows […]
27/03 11u15  Aantal phishingmails stijgt met ruim 600% na uitbraak coronavirus Mensen die thuiswerken vanwege het coronavirus zijn volgens onderzoekers van verschillende cyberfirma?s veel vaker het doelwit van phishing-campaigns. Volgens Barracuda Networks is het aantal gerapporteerde phishingmails in n maand tijd met bijna zevenhonderd procent toegenomen. Begin dit jaar stond de teller van phishingmails met een corona-gerelateerd onderwerp op 137, met n maand later al een […]
27/03 09u15  Dell EMC komt met kant-en-klare oplossingen voor AI Dell EMC brengt een achttal kant-en-klare oplossingen op de markt waarmee datawetenschappers- en -onderzoekers direct aan de slag kunnen met het creren en opzetten van AI-modellen. De oplossingen bestaan uit bundels van reference-architecturen en voorgeconfigureerde workstations en storage. De infrastructuurspecialist wil met de oplossingen – zelf spreekt Dell EMC over bundels – ervoor zorgen dat […]
27/03 09u15  Informatica komt met serverless voor beter datamanagement De zakelijke specialist op het gebied van datamanagement-oplossingen en -toepassingen Informatica heeft onlangs zijn iPaaS-platform Intelligent Cloud Service een flinke update gegeven. Belangrijkste nieuwe feature is de komst van serverless computing. Het IPaaS-platform van de data management-specialist krijgt met de komst van serverless computing een flinke boost. Enkele jaren geleden had Informatica het platform volledig […]
26/03 16u15  Palo Alto Networks beveiligt nu ook CI/CD-processen Securityspecialist Palo Alto Networks voegt aan zijn cloudgebaseerde securityplatform Prisma Cloud nu ook opties toe die het gehele applicatie ontwikkel- en uitrolproces voor applicaties van klanten moet beveiligen. Met de laatste release van het cloud securityplatform toegevoegde functionaliteit kunnen klanten tijdens hun complete DevOps-proces, van applicatieontwikkeling tot de uitrol, kwetsbaarheden blokkeren. Hiervoor introduceert de securityspecialist […]
26/03 14u15  Uitrol 5G mogelijk vertraagd door coronavirus Telecomcollectief 3GPP heeft bekendgemaakt dat twee essentile releases voor de 5G standaard worden uitgesteld. De releases hebben vertraging opgelopen door de uitbraak van het coronavirus. Het is niet duidelijk of dit ook de uitrol van 5G zal vertragen. Huidige 5G-netwerken functioneren nog grotendeels op de standaarden van de 4G-netwerken. De volgende release van 3GPP moet […]
26/03 13u15  Meer securitymogelijkheden in GitLab update 12.9 DevOps-platform Gitlab heeft zondag versie 12.9 uitgebracht waarmee gebruikers meer beveiligingsmogelijkheden krijgen op het platform. Zo kan HashiCorp Vault nu worden gentegreerd. Hiermee kunnen keys en tokens makkelijker beheerd worden. Ontwikkelaars die al Hashicorp Vault gebruiken, kunnen dit direct integreren in GitLab.  Daarnaast kan met de nieuwe update beter worden gezocht naar kwetsbaarheden. Hierdoor moet […]
26/03 13u15  HP vraagt aandeelhouders bod Xerox tijdens coronacrisis te negeren De beoogde overname van HP door Xerox werd door laatstgenoemde gepauzeerd. Wel biedt het concern aandeelhouders van HP een hoge vergoeding voor het overhandigen van aandelen. In tijden van crisis vanwege het coronavirus, doet HP een beroep op haar aandeelhouders het aanbod naast zich neer te leggen. Waar HP elk aanbod van Xerox naast zich […]
26/03 13u15  Hackers richten zich op consumenten-routers om malware te pushen Niet alleen neemt het aantal phishing-campaigns toe nu veel mensen wereldwijd thuiswerken wegens het coronavirus, ook is er een stijging te zien in aanvallen van hackers die op andere wijze malware op een systeem willen krijgen. Zo ook het richten van pijlen op routers in huizen. Onderzoekers van Bitdefender constateerden dat er een reeks nieuwe […]
Laatste update: vrijdag 27 maart 2020, 18u15
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
28/03 01u15  Site berekent hoeveel toiletpapier je werkelijk nodig hebt in corona-tijden De corona-uitbraak betekent in veel landen een ongekende run op toiletpapier. Daarom is een nieuwe site in het leven geroepen die je helpt te bepalen hoeveel rollen je daadwerkelijk nodig hebt als je een poos je huis niet uit mag.
27/03 11u15  Win een EW3151 Ergonomische Muis van Ewent Bij de meeste muizen vind je het scrolwiel bovenop, tussen beide muisknoppen ingenesteld. Bij de EW3151 Ergonomische Muis is-ie daarentegen naar de zijkant verplaatst, zodat je kunt scrollen met je duim.
27/03 10u15  Weinig vertrouwen in coronanieuws op sociale media Op sociale media doen veel onzinverhalen over het coronavirus de ronde en de meeste mensen lijken dat wel te beseffen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat slechts 11 procent van de internetgebruikers sociale media als een betrouwbare informatiebron ziet.
27/03 01u15  Selphy Square QX 10 print polaroids De Selphy Square QX 10 van Canon maakt het eenvoudig om smartphone-foto's af te drukken. Uit dit printertje komen ze op een vierkant polaroid-formaat van 72 x 85 mm tevoorschijn.
27/03 01u15  Xperia L4 is nieuwe instap-Sony met lang scherm Sony's smartphones onderscheiden zich door hun extra lange schermen en dat geldt opnieuw voor de Xperia L4.
25/03 11u15  Advertenties afkopen met Better Web-abonnement voor Firefox Mozilla start een abonnementsdienst waarbij online advertenties geblokkeerd worden, maar de sites die je bezoekt alsnog een vergoeding krijgen. Dat werkt middels de Better Web-extensie, die sinds vandaag uit is voor Amerikaanse Firefox-gebruikers.
25/03 10u15  Gebruik Facebook en WhatsApp stijgt sterk tijdens coronacrisis Wereldwijd mogen veel mensen de deur niet meer uit vanwege quarantaine-maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten indammen. Men spendeert dan ook veel meer tijd dan gebruikelijk aan diensten als Facebook Messenger en WhatsApp.
25/03 01u15  Kinderen thuis? Leer ze programmeren! Het ziet ernaar uit dat de scholen nog wel een tijdje dicht blijven, dus de kinderen zitten voorlopig thuis. Maar om nu weken te gaan gamen … Dan is zelf iets maken toch echt een beter idee! Speciaal voor nieuwsgierige en creatieve kinderen hebben we samen met onze collega-computerbladen een gratis cursus Scratch voor beginners gemaakt. Daarin maakt je kind kennis met de programmeertaal Scratch. Hij of zij leert alles wat nodig is om zelf te gaan programmeren!
25/03 01u15  Panasonic RB-M700B-koptelefoon trilt mee met bas Panasonic brengt een nieuwe koptelefoon uit voor de ware basliefhebber. Model RB-M700B vibreert daadwerkelijk, zodat lage tonen letterlijk voelbaar zijn.
25/03 01u15  BRS1-ontspanner van Hama voor foto's op afstand Dit kleinood is de BRS1 bluetooth-ontspanner van Hama, waarmee je de camera van je smartphone op afstand bedient. Dat heeft verschillende voordelen.
24/03 10u15  Foto's direct in je handen met Instax Mini 11 Op het gebied van polaroidcamera's geniet de Instax Mini-serie van Fufifilm veel bekendheid. Nu komt daar de Instax Mini 11 bij.
24/03 01u15  Storingen online chatdiensten zorgen voor moeizame start thuiswerkweek Diverse storingen bij communicatieplatformen hebben ervoor gezorgd dat personeel van veel bedrijven problemen hadden met thuiswerken. Zo had Microsoft Teams lange tijd opstartproblemen en waren er storingen bij SafeNet.
23/03 11u15  YouTube zet betrouwbare corona-video's in de spotlight YouTube kan een bron zijn van desinformatie en nepnieuws, wat in tijden als deze extra gevaarlijk is. Daarom zet Google op de homepagina van het videoplatform de komende tijd betrouwbare video's rond corona-nieuws in de spotlight.
23/03 10u15  Smartphone-leveringen in vrije val door coronavirus De impact van het coronavirus wordt ook economisch in telkens meer sectoren duidelijk. Zo werden er in februari krap 40 procent minder smartphones geleverd dan het jaar ervoor, de grootste daling tot op heden.
Laatste update: zaterdag 28 maart 2020, 1u15

Webwereld

Verbergen Tonen

PCMweb

Verbergen Tonen
28/03 01u15  Ssd kopen: Waar moet je op letten? Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?
28/03 01u15  De beste atx-behuizingen vergeleken De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.
28/03 01u15  Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend? Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?
28/03 01u15  PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2 Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
28/03 01u15  Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!
28/03 01u15  Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone? Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
28/03 01u15  Welke Linux-versie past het beste bij jou? Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
28/03 01u15  Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.
28/03 01u15  Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken) Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.
28/03 01u15  Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbot Als robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen.
28/03 01u15  Cpu testen en geheugen controleren bij pc-problemen De processor en het geheugen vormen samen het hart van de pc. In de loop der jaren zijn beide steeds complexer geworden met steeds kleinere transitoren, steeds meer functies en steeds hogere snelheden. Maar functioneren ze je in jouw pc wel voldoende? Je cpu testen en geheugen controleren doe je zo.
28/03 01u15  Waarom we nog niet overal glasvezel hebben Waarom kun je niet overal in Nederland snel internet (glasvezel) ontvangen in huis? Zelfs als je in het drukke Amsterdam woont, hoef je niet per se het snelste internet bij je provider te kunnen afnemen. Hoewel er op een heleboel plekken wel glasvezel in de grond ligt, kan het compleet “verglazen” van Nederland nog wel even duren.
28/03 01u15  Systeemanalyse met All-in One System Rescue Toolkit Computerproblemen opsporen bij een pc die niet van jezelf is en je dus niet van binnen en buiten kent. De software All-in One System Rescue Toolkit helpt bij het maken van een systeemanalyse. Hier leggen we uit hoe.
28/03 01u15  PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes? Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
28/03 01u15  Nas-schijf vervangen? Hier moet je op letten Een nas-schijf vervangen doe je op twee momenten, als alle schijven vol zijn of als een schijf defect is. In beide gevallen moet je beseffen dat een harde schijf in een nas onderdeel is van een complex opslagsysteem. Zomaar een schijf eruit halen en een andere erin, is geen goed idee. Lees hier waar je op moet letten.
Laatste update: zaterdag 28 maart 2020, 1u15
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
28/03 15u15  Al meer dan 7.000 laptops toegezegd voor kwetsbare leerlingen De vzw DigitalForYouth heeft al meer dan 7.000 gebruikte laptops toegezegd voor leerlingen die thuis geen computer hebben. Dat meldt het kabinet van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts.
27/03 12u15  Hackers kunnen mogelijk miljoenen autosleutels kopiëren Wetenschappers van de COSIC-onderzoeksgroep aan de KU Leuven en van de universiteit van Birmingham hebben ontdekt dat de contactloze autosleutel van heel wat automodellen van Toyota, Kia en Hyundai gemakkelijk gekloond kan worden.
27/03 12u15  Guy Verstraeten gaat SPIE ICT leiden Guy Verstraeten is het nieuwe hoofd van SPIE ICS, de ICT-afdeling van SPIE Belgium. Hij volgt Bruno Borremans op.
27/03 12u15  Sharp en NEC Display stappen in joint-venture voor 8K- en 5G-producten Het Japanse technologieconcern Sharp neemt 66 procent van de aandelen van NEC Display Solutions over, een dochter van NEC Corporation. Er ontstaat zo een joint-venture die zich gaat toeleggen op de ontwikkeling van beeldschermen met 8K-resolutie en displays met 5G-technologie.
27/03 12u15  De Backer: '80 procent blijft in eigen gemeente' De overgrote meerderheid van de Belgen verplaatst zich momenteel niet buiten zijn eigen gemeente. Dat weet de overheid op basis van data van telecomoperatoren.
27/03 11u15  Starter van de week: Whale helpt kennis delen Kennis is macht, maar kennis kan ook een uitdaging zijn. Wie weet wat, en waar is die informatie te vinden? De Oost-Vlaamse start-up Whale schept overzicht in een handig online platform, en zorgt ervoor dat de juiste informatie net dan verschijnt wanneer je ze nodig hebt.
27/03 11u15  Telewerken: 'Bewijzen dat je effectief aan het werk bent, is overbodig' Wie kan, is momenteel thuis aan het werk. Voorlopig dus geen lunchvergaderingen, seminaries of geklets aan de koffieautomaat. Wel geslack, gemail, gefacetime, getelefoneer, gezoom, gewhatsapp, gemessenger en nog veel meer. Hoe houd je al telewerkend je hoofd boven water in het kluwen aan communicatiekanalen?
27/03 10u15  Miljoeneninvestering moet miDiagnostics sneller naar de markt brengen imec spin-off miDiagnostics haalt veertien miljoen euro op. Daarmee wil het de ontwikkeling van haar nanofuïde processor on a chip versnellen.
27/03 10u15  Microsoft koopt maker van virtuele netwerken Microsoft heeft Affirmed Networks overgenomen. Het bedrijf focust op software voor mobiele providers en moet Microsoft mee klaarstomen voor 5G.
27/03 10u15  'De wereld staat in brand. Willen we na corona wakker worden mét of zonder privacy?' 'Deze lockdown zal niet eeuwig kunnen duren, de cijfers zullen niet op magische wijze beterschap vertonen. En daar loert technologie om de hoek', scrijft Matthias Dobbelaere-Welvaert die in een brief aan onze politici een oproep doet om onze privacy niet weg te gooien nu de wereld in brand lijkt te staan.
26/03 16u15  Knack in zee met Facebook voor Belgische factchecking Facebook gaat binnenkort ook in België fake news identificeren en ontmaskeren. Het werkt daarvoor samen met Knack en DPA.
26/03 16u15  Huawei brengt vol goede moed Google-loze P40-serie uit Ondanks het handelsconflict met Amerika blijft Huawei onvermoeid smartphones uitbrengen, inmiddels zonder Google-diensten. Zonet onthulde de Chinese techreus zijn nieuwste vlaggenschip, de P40, in drie verschillende smaken. Hardwarematig van een uitzonderlijk hoog niveau, maar de software blijft voorlopig een achilleshiel.
26/03 14u15  Voici comment envoyer et recevoir des messages avec votre ordinateur Par manque de contacts physiques, on envoie et on reçoit à présent généralement plus de messages qu'en temps normal. Saviez-vous que vous pouviez aussi en envoyer et en recevoir sur votre ordinateur? Cela ne peut que profiter à la productivité de votre communication.
26/03 12u15  Radiostraling beschermt museumstukken tegen insecten Duitse onderzoekers zetten radiogolven in om ongedierte weg te krijgen uit culturele voorwerpen. De techniek zorgt er voor dat er minder nood is aan chemische producten.
26/03 12u15  Dell laat gebruiker de laptop bedienen via iPhone Dell heeft een iPhone-versie uitgebracht van zijn Mobile Connect-app. Die stelt gebruikers van een Dell-computer in staat om bestanden uit te wisselen met de telefoon en om notificaties op het bureaublad te ontvangen. Een Android-versie van de app bestond al langer.
Laatste update: zaterdag 28 maart 2020, 15u15
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
27/03 23u15  Kabinet achter digitale besluitvorming gemeenten Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen binnenkort digitaal besluiten nemen. Digitale beraadslagingen waren al eerder toegestaan. Maar wettelijk was het nog niet mogelijk bestuurlijke knopen door te hakken zonder dat iedereen fysiek aanwezig is. De noodwet hiervoor...
27/03 16u15  Domotica-club KNX opent 500ste opleidingslocatie KNX, de in Brussel gevestigde wereldwijde organisatie voor domotica-standaardisatie, heeft haar vijfhonderdste trainingslocatie geopend. Deze staat in Kameroen. Er zijn vergelijkbare KNX-opleidingscentra in 72 landen, waar in totaal al ruim 91.000 installateurs het trainingsprogramma voltooiden en...
27/03 16u15  Sharp neemt belang in display-divisie van NEC Technologieconcern Sharp neemt een belang van 66 procent in zijn Japanse branchegenoot NEC Display Solutions (NDS), een dochter van NEC. De twee bedrijven gaan samenwerken rond het ontwikkelen en produceren van LED-displays en 8K en 5G-ecosystemen.
27/03 14u15  Kubecon verplaatst naar half augustus Kubecon + CloudNativeCon 2020 wordt van donderdag 13 tot zondag 16 augustus in Amsterdam gehouden. De Europese editie van deze ontwikkelaarsconferentie zou eerst de komende week plaatsvinden, maar moest zoals zo vele beurzen worden uitgesteld.
27/03 13u15  Corona brengt refurbisher Copiatek extra werk Ook voor Copiatek gaat de coronacrisis niet ongemerkt voorbij. Sinds schoolgaande kinderen gedwongen thuis moeten blijven, ziet de Haagse sociale onderneming zijn omzet verdubbelen. De keerzijde is dat de toenemende vraag naar laptops vanuit de maatschappij...
27/03 12u15  NLdigital helpt sector met algemene voorwaarden NLdigital brengt een document met algemene voorwaarden voor ict-bedrijven op de markt waarbij de laatste wet- en regelgeving is verwerkt. Het document helpt leveranciers om goede afspraken te maken met hun klanten. Deze zogeheten NLdigital Voorwaarden...
27/03 12u15  Bureaus missen kennis van nieuwe technologie Digitale bureaus vinden het lastig om technisch personeel te werven dat hen helpt bij de inzet van nieuwe technologie. Hierdoor investeert slechts vier procent structureel in 'bèta-technologie', zoals artificial intelligence (ai), blockchain en het internet of...
27/03 12u15  Corona verplicht ziekenhuis tot capaciteitscheck Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) verplicht alle ziekenhuizen in Nederland tot het gebruik van het landelijke platform 2Twynty4. Dit ict-systeem laat continue zien in welk ziekenhuis nog bedden beschikbaar zijn.
27/03 11u15  AI domineert cameratechniek Huawei P40 Kunstmatige intelligentie begint dominanter te worden bij de cameratechniek in smartphones. De nieuwe paradepaardjes van Huawei, de Huawei P40-serie, onderscheiden zich niet alleen door een geavanceerd Leica-camerasysteem, verbeterde sensor en krachtige chipset, maar vooral ook door...
27/03 10u15  E-mailscams rond corona verdrievoudigd De hoeveelheden e-mailscams zijn de afgelopen week bijna verdrievoudigd. Aanvallers doen zich ook steeds meer voor als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
26/03 16u15  Tergooi Ziekenhuis stapt over op Cisco-infrastructuur Het Tergooi ziekenhuis vervangt samen met Cisco-partner Avit Group de bestaande netwerkinfrastructuur door een nieuwe omgeving op basis van Cisco software defined access (sda). De verwachting is dat de Tergooi-locaties in Hilversum en Blaricum medio zomer...
26/03 16u15  Hoogleraar stimuleert innovatie in maakindustrie Jacquelien Scherpen, hoogleraar systeem- en regeltechniek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), gaat aan de slag als ‘Captain of Science’ bij de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM). Zij neemt het stokje over van Dave Blank,...
26/03 15u15  Hannover Messe voor het eerst afgelast Voor het eerst in zijn 73-jarig bestaan gaat de Hannover Messe niet door. De industriebeurs was al vanwege het coronavirus verplaatst van maart naar juli dit jaar. Maar de groeiende organisatorische en economische onzekerheid noopte organisator...
26/03 15u15  Ict- en telecomsector kan door bij lockdown Ict en telecom zijn voor de coronacrisis in algemene zin aangemerkt als vitale processen in de categorie B. Dit wil zeggen dat uitval tot ernstige maatschappelijke en economische schade kan leiden.
26/03 14u15  Itvitae: beeld van autisten nog steeds eenzijdig ITvitae, een organisatie die talentvolle autisten klaarstoomt voor een ict-baan, bemiddelt binnenkort de 300ste kandidaat naar werk. Tijdens de nationale Autismeweek die van 28 maart tot en met 4 april aanstaande wordt gehouden, wil dit bedrijf...
Laatste update: vrijdag 27 maart 2020, 23u15
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen

Bright.nl

Verbergen Tonen

GadgetZone

Verbergen Tonen
28/03 01u15  Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games Jazz Jackrabbit, Grachtenracer, Killzone, Horizon Zero Dawn; de meeste gameliefhebbers kennen deze klassiekers wel. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn ontwikkeld door Guerilla Games, de g...
28/03 01u15  Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video) Als jij een van die mensen bent die de Tesla Cybertruck wél mooi vinden, dan is de kans groot dat je de Cyberphone van Caviar ook wel kunt waarderen. De Cyberphone is een Apple iPhone 11 Pro, m...
28/03 01u15  Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video) GMC heeft bevestigd dat er een nieuwe Hummer op de markt komt, en wel een volledig elektrische. In een teaserfilmpje werd meteen ook de datum bekendgemaakt waarop de suv wordt onthuld....
28/03 01u15  Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit Oppo heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van zijn eerste smartwatch. Het was al bekend dat de Chinese smartphonefabrikant aan een smartwatch werkt, maar het was tot nu toe nog niet duidelijk h...
28/03 01u15  Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast Op Game-Makers is sinds kort een leuk project te vinden voor gamers die met een Raspberry Pi hun eigen mini-arcadekast willen maken. Je hebt er uiteraard wel een 3D-printer voor nodig en een 9,7 inch ...
28/03 01u15  Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video) Sony heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas voor een grote verrassing gezorgd door een elektrische auto te presenteren. Het gaat om de Sony Vision-S, een conceptauto die uiteraard volgepropt zit m...
28/03 01u15  Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020 Tijdens de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zal de Personal Air Vehicle (PAV) van Hyundai te zien zijn. Dat maakte de Zuid-Koreaanse autofabrikant vandaag bekend. De PAV, een 'v...
28/03 01u15  Legendarische 'Nintendo PlayStation' wordt geveild Een prototype van de 'Nintendo PlayStation', waarvan er naar verluidt maar één bestaat, wordt binnenkort geveild. Verwacht wordt dat de legendarische console een megabedrag gaat opbrenge...
28/03 01u15  Top-10 apps en games van 2019 en afgelopen 10 jaar Smartphonegebruikers hebben in 2019 wereldwijd maar liefst 120 miljard apps gedownload in de App Store van Apple en Google Play. Dat zijn er, met nog een klein deel van het jaar te gaan, al 5 procent ...
28/03 01u15  Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland De Samsung Galaxy Fold is vanaf 10 januari in Nederland verkrijgbaar, zo maakte Samsung vandaag bekend. De opvouwbare smartphone had eigenlijk maanden geleden al op de markt moeten komen, maar werd op...
Laatste update: zaterdag 28 maart 2020, 1u15

Emerce

Verbergen Tonen
28/03 08u15  Eerste indruk: iPad Pro 2020 Coronacrisis of niet, Apple heeft besloten om dit voorjaar gewoon weer nieuwe versies uit te brengen van de MacBook Air, MacMini en iPad Pro. Waarbij die laatste de meeste aandacht trekt vanwege de nieuwe camera's, LiDAR scanner en toetsenbord met trackpad.
28/03 07u15  Infographic: zeven tips voor thuiswerkers En ineens moesten we, tenzij het echt niet anders kan, thuiswerken. En dat is even wennen voor wie alleen de kantooromgeving is gewend. En al helemaal met kinderen die thuis moesten blijven. Bannersnack zette een aantal tips op een rij voor onervaren thuiswerkers.
28/03 06u15  Populaire apps in crisistijd: Zoom, Houseparty en Discord De coronacrisis leidt tot een record aantal downloads van bepaalde apps. Bovenaan staat volgens onderzoeker Apptopia Zoom, de app voor videovergaderen. Op 25 maart was die al 2,4 miljoen keer gedownload bij Apple en Google.
27/03 20u15  Google trekt 722 miljoen euro uit voor bestrijding van coronavirus Google trekt 800 miljoen dollar (722 miljoen euro) uit om te helpen het coronavirus te bestrijden en getroffen bedrijven te ondersteunen. Het geld is bedoeld voor onder meer gezondheidsorganisaties en -medewerkers, overheden en het midden- en kleinbedrijf.
27/03 15u15  Datacentra vragen Europese Commissie om bijzondere behandeling De European Data Centre Association vraagt de Europese Commissie om een speciale behandeling wanneer er strengere maatregelen worden getreffen tegen het coronavirus. De datacentra bepleiten dat ze onderdeel zijn van de technische en economische ruggegraat van Europa en als zodanig moeten worden behandeld.
27/03 14u15  Mozilla brengt Better Web-abonnementsdienst uit De Mozilla Foundation en abonnementsdienst Scroll hebben samen een betaalde browserextensie voor de browser Firefox gelanceerd die advertenties op bepaalde websites volledig blokkeert. De opbrengsten gaan direct naar de uitgevers.
27/03 14u15  Gebruik WhatsApp schiet 40% omhoog Het gebruik van WhatsApp is in de afgelopen weken met veertig procent toengenomen, aldus marktonderzoeker Kantar. Mensen zoeken vaker onderling contact en met de groepen waarin ze actief zijn.
27/03 12u15  Door corona meer contactloze betalingen in Duitsland De angst voor het coronavirus vertaalt zich in veranderend betaalgedrag. In Duitsland zijn meer mensen contactloos gaan betalen. Ze laten het muntgeld in de jaszak.
27/03 11u15  CM.com lanceert WeChat Pay voor Europese klanten Technologiebedrijf CM.com voegt WeChat Pay toe aan zijn portfolio met gebundelde betaal- en communicatiediensten.
27/03 10u15  Alliander voert in week tijd 100 online sollicitatiegesprekken Netbeheerder Alliander zet alle zeilen bij om ondanks de coronacrisis nieuwe technische en IT collega’s te werven. Het netwerkbedrijf voerde in een week tijd al ruim 100 online videogesprekken met sollicitanten in plaats van fysieke ontmoetingen.
27/03 09u15  Duitse overheid opent online marktplaats landarbeiders Nu grenzen met omringende landen dicht zijn, krijgen Duitse boeren het lastig om seizoensarbeiders aan te trekken. De overheid begint een wervingscampagne richting landgenoten.
27/03 09u15  Juniper: telecombedrijven verliezen 25 miljard dollar aan roaminginkomsten Telecombedrijven verliezen naar verwachting 25 miljard dollar aan roamingomzet nu er nauwelijks nog gereisd wordt vanwege het coronacrisis. Dat zijn de schattingen van Juniper.
27/03 08u15  Vertragingen bij webwinkels nemen toe, consument klaagt Veel webwinkels communiceren inmiddels op hun websites dat er sprake is van langere levertijden en vragen klanten om begrip. Nadat PostNL al waarschuwde voor vertragingen, doet ook Thuiswinkel.org dat.
27/03 08u15  Pro-geluid ontworpen voor dagelijks gebruik JBL lanceert zijn premium hoofdtelefoon serie, JBL CLUB. Uitgerust met professionele geluidstechnologie, gebruiksvriendelijke functies en high-end design voor alledaags gebruik, aldus het bedrijf.
27/03 08u15  Vleeswinkel Bollensteak.nl van niche naar landelijk Online Vleeswinkel Bollensteak.nl heeft zich, door de overval van het coronavirus, in een vloek en zucht ontwikkeld van een niche shop voor bbq-fanaten in een landelijk opererende vleeswinkel voor gezinsmaaltijden.
Laatste update: zaterdag 28 maart 2020, 8u15
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen TonenZoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Gerucht: Intel introduceert Comet Lake-desktopprocessors op 30 april28/03 15u15 - Tweakers.net: Intel zal volgens geruchten zijn Comet Lake-S-cpu's voor desktops op 30 april introduceren. De processors zouden later op de markt verschijnen. Volgens eerdere geruchten biedt de Comet Lake-S-serie processors met maximaal 10 cores en hyperthreading.
2x LG lanceert 1 ms 27-inch IPS gamingmonitor met 240 Hz27/03 14u15 - Hardware.info: Fabrikant LG brengt een nieuwe monitor op de markt voor gamers. Het gaat hier om de 27-inch 27GN750. De 27GN750 beschikt over een ips-paneel met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De responsetijd bedraagt 1 ms en het scherm ververst met 240 Hz. Het scherm biedt Nvida G-Sync ondersteuning en HDR10. Het scherm kan gedraaid,gekanteld en in hoogte versteld worden. Het scherm is dusdanig ontworpen dat er geen schermranden aanwezig lijken. Softwarematige kan er bij fps-games een crosshair worden...
2x Juniper: telecombedrijven verliezen 25 miljard dollar aan roaminginkomsten27/03 09u15 - Emerce: Telecombedrijven verliezen naar verwachting 25 miljard dollar aan roamingomzet nu er nauwelijks nog gereisd wordt vanwege het coronacrisis. Dat zijn de schattingen van Juniper.
2x Selphy Square QX 10 print polaroids27/03 01u15 - Computeridee.nl: De Selphy Square QX 10 van Canon maakt het eenvoudig om smartphone-foto's af te drukken. Uit dit printertje komen ze op een vierkant polaroid-formaat van 72 x 85 mm tevoorschijn.
2x Hoogleraar stimuleert innovatie in maakindustrie26/03 16u15 - Computable: Jacquelien Scherpen, hoogleraar systeem- en regeltechniek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), gaat aan de slag als ‘Captain of Science’ bij de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM). Zij neemt het stokje over van Dave Blank,...
2x HP vraagt aandeelhouders bod Xerox tijdens coronacrisis te negeren26/03 13u15 - Techzine: De beoogde overname van HP door Xerox werd door laatstgenoemde gepauzeerd. Wel biedt het concern aandeelhouders van HP een hoge vergoeding voor het overhandigen van aandelen. In tijden van crisis vanwege het coronavirus, doet HP een beroep op haar aandeelhouders het aanbod naast zich neer te leggen. Waar HP elk aanbod van Xerox naast zich […]
1x BenQ introduceert monitor met 240Hz-verversingssnelheid en responstijd van halve seconde29/03 21u15 - Hardware.info: BenQ heeft een nieuwe monitor gericht op gamers geïntroduceerd. De Zowie XL2746S maakt gebruik van een tn-paneel met full hd-resolutie, maar hij kan tot 240 Hz en hij heeft een erg lage reactiesnelheid. 0,5 milliseconde als reactietijd voor een tn-scherm lijkt namelijk de nieuwe grens te zijn: eerder kondigden ook Acer, AOC en Gigabyte ook al dergelijke modellen aan. Dit keer betreft het een paneel van 27-inch met het bekende contrast van 1000:1, en verder heeft hij een typische helderheid va...
1x Bitspower brengt Touchaqua DIY-waterkoelset uit voor cpu's van Intel en AMD29/03 17u15 - Tweakers.net: Bitspower heeft een waterkoelset uitgebracht. De Touchaqua DIY-set wordt geleverd met zachte tubing, waardoor het installeren relatief gemakkelijk moet zijn voor beginners. De fabrikant komt met losse sets voor cpu's van AMD en Intel.
1x SpaceX gaat maanmissies bevoorraden met nieuwe Dragon-capsule29/03 10u15 - Tweakers.net: NASA heeft een contract gegund aan SpaceX voor het bevoorraden van de Lunar Gateway, een ruimtestation dat in een baan om de maan gebracht moet worden. Voor de bevoorrading gaat SpaceX gebruikmaken van de Falcon Heavy en een nieuwe Dragon-capsule.
1x 'VS willen voorkomen dat Huawei chips bij TSMC laat maken'28/03 22u15 - Hardware.info: Volgens bronnen van The Wall Street Journal en Reuters wil de Amerikaanse overheid voorkomen dat Huawei chips kan laten produceren bij de Taiwanese chipfoundry TSMC. Er zou nu gewerkt worden aan een wet die de verschepingen van bedrijven uit aan Amerika gelieerde landen, zoals Taiwan, naar het Chinese Huawei moet voorkomen. TSMC maakt momenteel voor Huawei's dochterbedrijf HiSilicon soc's, die uiteindelijk in Huawei's smartphones terechtkomen. De chips die HiSilicon nu nog bij TSMC laat maken...

Statistieken

Artikels:
1862
Gelezen:
1931
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven