vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
25/04 22u15  Samsung lijkt met 2TB-versie van 970 Pro te komen Er zijn aanwijzingen dat Samsung een 2TB-versie van de 970 Pro-ssd gaat uitbrengen. De maximale opslaghoeveelheid van die serie was tot nu toe 1TB, terwijl de 960 Pro-serie wel een 2TB-versie had.
25/04 21u15  Google maakt Google Earth Timelapse geschikt voor mobiel Google heeft Google Earth Timelapse een update gegeven. De slideshow van satellietbeelden is uitgebreid met twee jaren en Google heeft de dienst geoptimaliseerd voor tablets en smartphones.
25/04 20u00  Persona 5 Scramble komt uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch Atlus en Koei Tecmo’s Omega Force hebben Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers aangekondigd, een spin-off van de Persona-series. Veel details zijn er nog niet over het komende spel.
25/04 19u15  Corsair maakt Ironclaw RGB Wireless- en Glaive RGB Pro-muizen beschikbaar Corsair heeft twee nieuwe muizen voor gamers op de markt gebracht. De Ironclaw RGB Wireless is zoals de naam al aangeeft een draadloze variant van de Ironclaw RGB. De Glaive RGB Pro heeft onder andere verwisselbare duimgrips.
25/04 18u30  Ierland onderzoekt of plaintext-wachtwoordopslag Facebook strijdig met gdpr is De Ierse Data Protection Commission is deze week een onderzoek gestart naar het onbeschermd opslaan van wachtwoorden van zijn gebruikers. In Canada stapt de privacywaakhond naar de rechter wegens privacy-inbreuken door Facebook.
25/04 16u45  Telenet introduceert TV-box met ondersteuning voor Netflix, stembediening en 4k Telenet begint met de gespreide uitgave van zijn nieuwste decoder. Deze TV-box heeft ondersteuning voor Netflix en YouTube en kan met stembediening overweg. Ook kan het kastje overweg met 4k en hdr. Televisie-opnames worden bij het apparaat via het internet binnengehaald.
25/04 16u30  Delfts studententeam bouwt waterstofvliegtuig AeroDelft, een studententeam van de TU Delft, gaat een bemand vliegtuig ontwikkelen dat vliegt op vloeibaar waterstof. Het ontwerp van het prototype werd woensdag gepresenteerd. Op zeven september zal een verkleinde versie getest worden.
25/04 15u30  NPO Start en NLZiet werken weer met Chromecast NPO Start en NLZiet werken weer met Googles hdmi-dongle Chromecast. De apps van de diensten konden sinds dinsdag geen beelden sturen naar de dongle. NLZiet loste de storing woensdag op, de NPO deed dat donderdagmiddag.
25/04 15u15  Studenten TU Delft tonen nieuwe versie exoskelet met meer bewegingsvrijheid Een groep studenten aan de TU Delft heeft een nieuwe versie getoond van een exoskeletontwerp voor dwarslaesiepatiënten. De March IV heeft een lichtere structuur en een heupgewricht, zodat zijwaartse stappen nodig zijn. Het ontwerp heeft meer bewegingsvrijheid en betere balans.
25/04 14u45  Google en Facebook werken aan regels rond werk van kinderen op sociale media Google en Facebook werken aan regels rond kinderen die figureren in Instagram-posts of YouTube-video's. Er zijn veel juridische vragen rond het werk dat kinderen doen voor Instagram-posts of YouTube-video's.
25/04 14u00  Nintendo kondigt geen Switch aan tijdens E3 in juni Nintendo zal tijdens gamesbeurs E3 in juni geen nieuwe versie van de Switch aankondigen. Dat heeft een topman van het bedrijf gezegd na de presentatie van de kwartaalcijfers. Er gaan al een tijd geruchten over een goedkopere Switch die deze zomer zou uitkomen.
25/04 13u45  Vijf procent van toestemmingen voor Wiv-bevoegdheden was onrechtmatig De AIVD en MIVD hebben het afgelopen jaar in zo'n vijf procent van de gevallen onterecht toestemming gekregen van de minister om verkeer af te tappen of computersystemen te hacken. Dat schrijft de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden in haar jaarverslag.
25/04 13u15  Epic: Als Steam meer geld geeft aan ontwikkelaars stoppen wij met exclusives Als Steam 88 procent van spelopbrengsten aan ontwikkelaars en uitgevers geeft, stopt Epic met alle exclusieve overeenkomsten die het met uitgevers heeft gesloten. Ook zou het bedrijf overwegen om hun spellen op Steam aan te bieden. Nu houdt Steam nog tot 30 procent zelf.
25/04 12u15  Nintendo levert bijna 17 miljoen Switch-consoles en boekt fors hogere winst Uit de nieuwste cijfers van Nintendo blijkt dat het bedrijf in het afgelopen fiscale jaar 16,95 miljoen Switch-consoles heeft geleverd zijn doelstelling voor het fiscale jaar gehaald heeft. Er zijn daarnaast bijna 120 miljoen Nintendo-games over de toonbank gegaan.
25/04 12u00  Pokémon Go en Ingress werken vanaf juli niet meer op Android 4.4 KitKat Niantic stopt de ondersteuning voor Android 4.4 KitKat met zijn games Pokémon Go en Ingress. Vanaf 1 juli 2019 werken de games alleen nog op toestellen met Android 5 of nieuwer. Dat moet verdere ontwikkeling van de games makkelijker maken.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 22u15
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
25/04 19u45  OnePlus en T-Mobile Nederland gaan samenwerkingsverband aan OnePlus heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat het bedrijf een samenwerking aangaat met T-Mobile Nederland. T-Mobile is, voor Nederland althans, de eerste operator waarmee de smartphonefabrikant in zee gaat. Volgens Carl Pei, co-founder OnePlus, is het partnerschap een 'grote stap in het nog toegankelijker maken van OnePlus-producten voor de Nederlandse markt.' Tot nu toe waren de OnePlus-smartphones (officieel) uitsluitend verkrijgbaar via de OnePlus-webshop of Belsimpel. Het samenw...
25/04 17u15  JPR onderzoeksbureau voorspelt dat 20 miljoen pc-gamers tegen 2022 zullen overstappen naar consoles Volgens het Jon Peddie Research onderzoeksbureau wordt gamen op computers steeds minder populair. Het bedrijf maakt zelfs een gedurfde uitspraak en voorspelt dat er tussen 2018 en 2022 niet minder dan twintig miljoen pc-gamers zullen overgestapt zijn naar een console.  JPR geeft hiervoor een aantal mogelijke oorzaken. Ten eerste is er een neerwaartse trend van de pc-markt, omdat de Wet van Moore niet langer geldt en innovatie trager verloopt dan voordien. CEO Jon Peddie zelf benadrukt wel dat e...
25/04 16u30  AMD's Ryzen 3000 APU's bevatten naar verluidt gesoldeerde heatspreader en overklokken beter Hoewel chipgigant AMD voorlopig nog geen specifieke producten heeft bekendgemaakt in de Ryzen 3000-reeks, duiken er al een ruime tijd geruchten op en een Chinese gebruiker op het Chiphell forum claimt zelfs twee apu's in handen te hebben. De gebruiker heeft een aantal exemplaren van de Ryzen 3 3200G en de Ryzen 5 3400G, de vermoedelijke opvolgers van respectievelijk de 2200G en de 2400G, uitvoerig getest. Een aantal dagen geleden berichtten we al over dit lek, maar nu zijn er ook meer details op...
25/04 13u45  Devolo komt met waterbestendige WiFi Outdoor-adapter voor verbinding in de tuin Het is geen geheim dat de muren van een huis een Wi-Fi signaal verzwakken, waardoor een draadloze verbinding net buitenshuis niet altijd even stabiel en snel is. Om dit euvel te verhelpen komt netwerkfabrikant devolo met de WiFi Outdoor-adapter die werkt via het elektriciteitsnet en een punt buitenshuis van een draadloze verbinding voorziet. De Outdoor-adapter moet verbonden worden met een Homeplug AV dlan-adapter die op zijn beurt aan de router hangt. Vervolgens kan de Outdoor-adapter een stopc...
25/04 11u30  MicroLED televisies komen er misschien sneller dan verwacht dankzij doorbraak in productiemethode Een consumentenproduct met microledtechnologie is wellicht nog veraf, maar het lijkt erop dat producten met de nieuwe beeldtechnologie er sneller zouden zijn dan verwacht. The Picosun Group, een bedrijf dat microled-panelen ontwikkelt, meldt namelijk een doorbrak op het vlak van de productie. In tegenstelling tot oled zou microled geen last hebben van image retention, en de technologie zou bovendien ook nog eens een lager energieverbruik, betere kleurverzadiging en een hogere maximale helderhei...
25/04 09u45  Apple komt mogelijk met twee nieuwe AirPods varianten in 2019 Sinds de lancering van de originele Apple Airpods in 2016 doen er al geruchten de ronde over mogelijke opvolgers. Een aantal weken geleden presenteerde Apple dan ook een nieuwe variant van de draadloze oortjes met een optionele draadloze oplaadcase, verbeterde H1-chip alsook de 'He Siri'-functionaliteit, maar het lijkt er op dat deze nieuwe versie slechts het begin was. Analist Ming-Chi Kuo die zich specialiseert in Apple nieuws en het vaker bij het rechte eind heeft, voorspelt dat Apple ergens...
25/04 08u30  Europese adviesprijzen OnePlus 7 Pro gelekt De geruchtenmolen over de nieuwste OnePlus-smartphones draait overuren en er is al het nodige bekend, dan wel gelekt. Zo weten we dat de nieuwe toestellen op 14 mei worden gelanceerd en dat ze beschikken over een 5G-modem. De 7 Pro krijgt een nieuw scherm met, naar verluidt, een ververssnelheid van 90 beelden per seconde. De smartphones hebben waarschijnlijk een Snapdragon 855 system-on-a-chip en een 4000mAh-accu onder de motorkap. Op Twitter zijn inmiddels de vermoedelijke adviesprijzen voor d...
25/04 08u15  Dit zijn de beste aanbiedingen van de Bol.com Elektronica Deals Bol.com heeft deze week haar Elektronica Deals, naar eigen zeggen 'superscherpe deals op elektronica'. Maar hoe scherp zijn die deal nu écht? Data uit de Hardware.Info Prijsvergelijker geeft het antwoord. Om eerlijk te zijn: het gros van de aanbiedingen van Bol.com Elektronica Deals lijkt scherper dan het is. Veel producten zijn ofwel bij andere online shops tegen gelijkaardige prijzen of nog goedkoper verkrijgbaar (vergelijken loont!) en andere producten zijn welliswaar in de aanbieding, maar...
25/04 08u00  Minix Neo combineert USB-C adapter en M.2-SSD Usb-c wordt steeds meer gemeengoed en dit is een uitgelezen kans voor adapterfabrikanten. Minix heeft een nieuwe ‘hybride’-adapter gelanceerd. Dit model is naast een splitter ook een opslagapparaat. De adapter heet ‘Neo’ en wordt middels één usb-c poort aan de host gekoppeld. De host krijgt hierna beschikking over één hdmi-poort, twee usb3-poorten en één usb-c connector die gebruikt kan worden om de host van stroom te voorzien. De hdmi-verbinding ondersteunt maximaal 4k-beelden met een verversi...
25/04 07u15  Lenovo lanceert nieuw vlaggenschip: de Z6 Pro Eerder deze week lekte al promotiemateriaal uit van een nieuwe high-end Lenovo-smartphone en inmiddels is het toestel officieel aangekondigd. Het gaat om de Lenovo Z6 Pro welke beschikt over een druppelvormige inkeping en maar liefst vier camera’s aan de achterkant. In tegenstelling tot zijn voorganger, de Z5 Pro, beschikt de nieuweling niet meer over een schuifmechanisme. Lenovo heeft gekozen voor de ‘traditionele’ druppelvormige inkeping. De Z6 Pro beschikt over een 6,4-inch oled-paneel met e...
25/04 06u30  98-inch Sony ZG9 8K-LCD televisie kost 70.000 USD Sony kondigde eerder dit jaar zijn nieuwe oled- en 8k-televisies aan. Het 8k lcd-model gaat door het leven als ‘Sony ZG9’ en inmiddels is de officiële adviesprijs bekend gemaakt. In onze preview viel te lezen dat de ZG9 uitsluitend leverbaar is met een 85- en 98-inch paneel. Daarnaast vermeldden we dat het model over full array local dimming backlight beschikt. Deze fijnmazige local dimming moet een uitstekend contrast bewerkstellen. Sony claimt dat de ZG9 een twintigmaal beter contrast heeft d...
24/04 21u45  ASUS combineert AMD's Ryzen 3000-APU's en Nvidia's GPU's in vernieuwde TUF Gaming-laptops AMD introduceerde tijdens de CES begin dit jaar zijn nieuwe mobiele Ryzen 3000-apu's (ook wel Picasso), en Nvidia introduceerde onlangs nog zijn GTX 1650 en 1660 Ti. Nu heeft ASUS die twee productlijnen weten te combineren in één serie laptops, genaamd de TUF Gaming-lijn. Met deze laptops mikt ASUS op gamers met een strak budget. De FX505 is een laptop met een 16,5-inch display, terwijl de FX705 over een 17,3-inch paneel beschikt. Er komen voor de 15,6-inch variant twee smaken; een full hd-pane...
24/04 18u00  MSI rust nieuwe laptops uit met RTX- en GTX-videokaarten en Core-CPU's uit de negende generatie Afgelopen CES maakte MSI bekend dat er nieuwe laptops met de nieuwe RTX-gpu's beschikbaar zouden komen. Nu is het moment daar; MSI introduceert namelijk laptops in zes verschillende productlijnen. Allereerst zijn er de twee topmodellen in de GT75 Titan-serie, die hun naam waarmaken middels hun formaat. Dankzij hun grootte past er een reguliere RTX 2080- of 2070 in, in plaats van een Max Q-versie. De processor is een nog onbekende (maar nieuwe) Intel Core i9 uit de negende generatie. Daar past m...
24/04 17u15  Intel-roadmap gelekt - 10 cores met Comet Lake op 14 nm in 2020, Rocket Lake in 2021 Tweakers heeft van een anonieme bron twee roadmaps ontvangen van Intels plannen voor processors, die bij Dell vandaag moeten zijn gekomen. Het gaat om producten die dit jaar en volgend jaar op de markt moeten verschijnen. Het is niet duidelijk wanneer de roadmaps zijn gemaakt, het kan zijn dat ze al van vorig jaar zijn. in ieder geval staat er nieuwe informatie op. Allereerst zijn de laptop- en desktopprocessors die gisteren zijn aangekondigd voor dit jaar de laatste nieuwe modellen. Volgend ja...
24/04 15u45  Oppo's nieuwe Reno smartphones zijn er in varianten met 5G en 10x zoom Vandaag lanceerde Oppo in Zürich zijn nieuwste smartphones onder de naam Reno. De Reno komt in drie versies beschikbaar, waaronder een 5G-variant en een met een 10x zoomfunctie. Daarnaast onderscheidt het toestel zich met een bijzondere selfie camera, die omhoog komt wanneer je de selfiemodus activeert. Hierdoor dekt het scherm de volledige voorkant af, zonder noodzaak voor een notch of een 'hole' in het scherm.  Het is geen toeval dat Oppo juist voor Zwitserland koos voor deze introductie....
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 19u45
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
25/04 19u45  ?Amazon Alexa-team kan zien waar gebruikers wonen? Een team bij Amazon dat luistert naar opgenomen spraakcommando’s van Amazon Alexa-gebruikers, zou in sommige gevallen kunnen achterhalen waar een gebruiker woont. Dat stellen vijf werknemers die bekend zijn met het programma tegenover Bloomberg. Het team heeft als belangrijkste doel om de verbale verzoeken aan Alexa om te zetten in tekst, en die tekst en […]
25/04 18u30  Slack slaat de brug tussen e-mail en chat Lees meer >
25/04 17u15  Microsoft wil met quantum computing bijdragen aan een betere wereld Lees meer >
25/04 17u15  SAP ziet cloud-omzet met 45 procent stijgen in eerste kwartaal Lees meer >
25/04 16u00  Podcast G DATA: is Artificial Intelligence (AI) de oplossing om cybercrime te voorkomen? G DATA, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag een nieuwe aflevering aan van zijn podcast serie ?My Precious Data!? Dit keer gaat Security Evangelist Eddy Willems dieper in op de laatste ontwikkelingen rondom AI en cybersecurity. Gedurende de aflevering krijgen luisteraars te horen waarom securitybedrijven AI toepassen. Is AI de oplossing […]
25/04 16u00  Docker en Arm gaan strategische samenwerking aan Docker en Arm zijn een strategisch partnerschap aangegaan. De samenwerking moet een naadloze ontwikkeling op arm-architectuur en een vlotte levering van applicaties in de cloud, edge en Internet of Things faciliteren. Bovendien moet het de eenvoud en draagbaarheid van Docker?s containerplatform combineren met de scope en schaal van Arm in verschillende rekenomgevingen, aldus ZDnet. Docker […]
25/04 14u45  Siemens updatet Simcenter Amesim om simulatieprocessen te versnellen Lees meer >
25/04 14u45  Eerste Raspberry Pi-competitie in Nederland succesvol afgerond Tijdens de vorige week gehouden finale in de Johan Cruijff Arena van de eerste Nederlandse Raspberry Pi-competitie hebben vier scholierenteams een geldprijs in de wacht weten te slepen. De competitie werd georganiseerd door de IT-specialisten van PA Consulting en House of Digital. De initiatiefnemers willen met de Raspberry Pi Competition, naar Brits voorbeeld, scholieren uit […]
25/04 13u30  Facebook verwacht privacyboete van maximaal 5 miljard dollar Lees meer >
25/04 12u15  Microsoft was dankzij de cloud heel even een biljoen dollar waard Lees meer >
25/04 11u15  AWS updatet SageMaker Ground Truth om ML-training te vereenvoudigen Lees meer >
25/04 11u15  MongoDB neemt voor 39 miljoen dollar database-startup Realm over Lees meer >
25/04 09u00  Microsoft stapt af van advies om Windows-wachtwoord periodiek te wijzigen Microsoft is van plan om het advies te schrappen dat Windows-gebruikers periodiek hun inlogwachtwoord moeten wijzigen. Het gaat dan specifiek om accounts die worden beheerd via het groepsbeleid. Microsoft heeft een draft gepubliceerd van de baseline-instellingen voor de beveiligingsconfiguratie van Windows 10 versie 1903 en Windows Server versie 1903, algemeen bekend als de May 2019 […]
24/04 20u15  Windows 7 start met meldingen rond deadline ondersteuning Windows 7 stopt ermee vanaf 14 januari 2020. Het besturingssysteem blijft bruikbaar, maar je krijgt geen gratis veiligheidsupdates meer na die datum. Om iedereen daarvan op de hoogte te brengen, start Microsoft met meldingen te tonen op Windows 7-systemen. Enkele bezoekers van Reddit laten weten dat Windows 7 een melding toont bij hen over het […]
24/04 19u15  Slack lost visuele problemen op met nieuwe update voor Windows 10 De zakelijke chat-app Slack heeft een update uitgebracht voor Windows 10-apparaten. In de update worden vooral visuele problemen opgelost, evenals een aantal meer technische fouten. Dat meldt MSPoweruser. In de update zijn diverse problemen aangepakt. Zo was er eerder het probleem dat er bij het verplaatsen van het scherm een witte balk verscheen. Dat probleem […]
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 19u45
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
25/04 11u15  Oogjes open*, snaveltjes toe: Fabeltjeskrant terug (op Netflix) Bij Computer Idee zijn we altijd wel te porren voor een stukje jeugdsentiment. Van het nieuws dat we vanaf nu weer naar De Fabeltjeskrant kunnen kijken maakt ons hart een sprongetje: hatsekidee!
25/04 10u15  Gerucht: AirPods 3 nog in 2019 Hoewel de tweede generatie AirPods – door Apple gewoon ‘De nieuwe AirPods’ genoemd – pas net een maand verkrijgbaar is, draait de geruchtenmachine alweer op volle toeren. Verschillende bronnen melden dat de AirPods 3 nog dit jaar zullen verschijnen.
24/04 11u00  MS Paint in Windows 10 mag toch blijven Heugelijk nieuws voor fervente MS Paint-gebruikers, het programma blijft toch een wezenlijk onderdeel van Windows 10. Toen in 2017 bekend werd dat Microsoft de tekensoftware zou schrappen, werd er massaal gerouwd.
24/04 10u30  Antivirus-problemen voor Windows 7 nog niet opgelost Meteen na het verschijnen van de april-updates meldden gebruikers van Windows 7 dat hun pc’s vastliepen en crashten. Aanvankelijk leek het probleem op te treden bij computers waarop antivirussoftware van Avira was geïnstalleerd, maar in de dagen erna bleek ook bepaalde software van Sophos, Avast , McAfee en ArcaBit te clashen met de april-update. Inmiddels zijn we twee weken verder, maar het probleem is nog lang niet opgelost …
24/04 10u15  Vouwbare Galaxy Fold uitgesteld wegens defecte schermen De langverwachte Samsung Galaxy Fold zou bijna te koop zijn, maar de lancering van de vouwbare smartphone wordt nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Verschillende recensenten die al eerder met het toestel aan de slag mochten, brachten gebreken van het scherm aan het licht.
23/04 11u00  OV-chipkaart misbruikt door phishers Heb je een OV-Chipkaart en heb je toestemming gegeven om het saldo automatisch op te waarderen? Pas dan op, want er doet sinds een paar dagen een vervelende phishing-mail de ronde.
23/04 10u15  Zotac Mek Mini: Compacte gaming-pc Gaming-pc's zijn vaak grote bakbeesten. Interne onderdelen nemen nogal wat ruimte in beslag, met de videokaart als doorgaans de grootste boosdoener. De Zotac Mek Mini is echter de helft kleiner dan een traditionele pc.
19/04 14u49  Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor Google ziet zich genoodzaakt om Android-gebruikers te wijzen op alternatieven voor de Chrome-browser en de Google-zoekmachine. Dit onder druk van de Europese Commissie, die er op verschillende fronten voor waakt dat Google geen monopolieposities inneemt. Nu is bekend hoe dat er straks uit ziet.
19/04 11u45  BlackBerry Messenger stopt na 14 jaar trouwe dienst BlackBerry Messenger is vanaf 31 mei niet meer te gebruiken, zo maakt platformhouder Emtek vandaag bekend. Daarmee komt er een einde aan een chatdienst die inmiddels alweer 14 jaar bestaat en in het verleden erg populair bleek.
19/04 10u00  Facebook blundert opnieuw met privacy en wachtwoorden Facebook is lek. Het ene schandaal is nog niet afgesloten of de volgende blunder komt alweer naar buiten. Zo hebben er veel meer Instagram-wachtwoorden op de tocht gestaan dan eerder gedacht, en blijkt Facebook anderhalf miljoen adresboeken van nieuwe gebruikers heimelijk te hebben opgeslagen.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 11u15

Webwereld

Verbergen Tonen
26/04 00u00  Wat je kunt verwachten van Apple's nieuwe iPhone-chip Een blik vooruit op wat we weten over de nieuwe SoC A13 voor de iPhone.
25/04 14u00  Review: Beveiligde SSD met ontgrendeling via Bluetooth We voelen de SecureDrive BT aan de tand.
25/04 12u15  DNS-aanvallen groeiend probleem door nieuwe malware Talos vreest dat succes DNSpionage gevolgen heeft voor DNS-verkeer.
25/04 11u45  Apple Pencil is ook handig voor mensen die niet tekenen In tegenstelling tot wat de marketing lijkt aan te geven is de Pencil voor iedereen goed.
25/04 09u15  Windows 10-update stokt op gekoppelde externe opslag Klein issue heeft de potentie voor grote, nare gevolgen.
25/04 07u45  Galaxy S10+ vs Nokia 9, iPhone XS en Pixel 3, welke smartphone heeft de beste camera? Wij hebben ze allemaal uitvoerig getest.
25/04 00u00  Review Foscam FI9912P: een zeer degelijke beveiligingscamera Voor een mooie prijs.
25/04 00u00  HP zet AI en machine learning in tegen malware Geen gigantische lokale databases vol signatures meer.
25/04 00u00  Waarom zijn IoT-platformen zo verwarrend? Iedereen heeft het er over, maar ze zijn het niet altijd over eens wat ze precies bedoelen.
24/04 15u00  11 Chrome-extensies die je productiever maken in Gmail Haal meer uit Gmail met deze add-ons.
24/04 14u15  Hands-on met B&W Formation draadloze speakers Het gloednieuwe draadloze mesh systeem streamt audio met een 24-bit resolutie en sampling rates tot 96kHz.
24/04 12u00  Alles over Intels gloednieuwe Core-chips Uitgebreide reeks chipsets aangekondigd, naast eerder onthulde 9900K.
24/04 10u45  AI vereist vaak veel meer capaciteit dan beschikbaar is Over rijen bij de kassa en naar de weg turende zelfrijdende auto's.
24/04 09u45  Microsoft Paint blijft in Windows 10 De applicatie wordt toch niet verbannen naar de Microsoft Store.
24/04 00u00  Welke vingerafdrukscanner is beter: Galaxy, OnePlus of iPhone? We kijken naar verschillende scantechnieken en de praktijk.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
26/04 00u00  Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone? Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
26/04 00u00  Welke Linux-versie past het beste bij jou? Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
26/04 00u00  Hoe zit het met auteursrecht op gifjes? Inmiddels weet iedereen met een website of blog het wel: je kunt niet zomaar foto’s gemaakt door andere mensen gebruiken op je site. Soms kiezen mensen dan voor gifjes om hun artikelen vorm te geven, zeker als dat bijvoorbeeld over bekende films gaat. Maar is dat wel toegestaan? Wat zijn de regels omtrent gif auteursrecht?
26/04 00u00  Herstel-usb maken met All-in One System Rescue Toolkit Een opstartbare cd met utilities voor diagnose, test en reparatie, is al jaren hét Zwitserse zakmes van de systeembeheerder. Nu echter steeds minder pc’s een cd- of dvd-speler hebben, ligt een usb-stick met dezelfde functionaliteit meer voor de hand. Lees hier hoe je een herstel-usb maakt met daarop de All-in One System Rescue Toolkit.
25/04 00u00  Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.
25/04 00u00  Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken) Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.
25/04 00u00  Online gokken in Nederland: mag dat? Een online pokerspel kan leuk zijn qua spelelement, maar er is ook vaak geld mee gemoeid. En bij zaken waar geluk en geld een rol spelen, is vaak de overheid betrokken. Voor online gokken is het echter maar moeilijk er de vinger op te leggen, daarom werkt de overheid momenteel hard aan nieuwe wetten met betrekking tot online gokken.
25/04 00u00  Augmented reality aan tafel met FoodStory-app Iedereen kan nu al op internet een restaurant uitzoeken, vaak al vooraf de menukaart bekijken en een maaltijd kiezen. FoodStory is een app die met behulp van augmented reality het eten in restaurants thuis alvast op tafel laat zien, zodat je alvast kunt zien wat je krijgt. We spraken een van de makers, Idriss Iziyi.
24/04 00u00  Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbot Als robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen.
24/04 00u00  Cpu testen en geheugen controleren bij pc-problemen De processor en het geheugen vormen samen het hart van de pc. In de loop der jaren zijn beide steeds complexer geworden met steeds kleinere transitoren, steeds meer functies en steeds hogere snelheden. Maar functioneren ze je in jouw pc wel voldoende? Je cpu testen en geheugen controleren doe je zo.
24/04 00u00  De beste gaming-headsets vergeleken Een hoog draagcomfort is een must om urenlange sessies te garanderen. Bovendien speelt de geluidskwaliteit met eventuele surroundeffecten natuurlijk ook een belangrijke rol. In dit artikel hebben we enkele van de beste gaming-headsets met elkaar vergeleken.
23/04 00u00  Ssd kopen: Waar moet je op letten? Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?
23/04 00u00  Waarom we nog niet overal glasvezel hebben Waarom kun je niet overal in Nederland snel internet (glasvezel) ontvangen in huis? Zelfs als je in het drukke Amsterdam woont, hoef je niet per se het snelste internet bij je provider te kunnen afnemen. Hoewel er op een heleboel plekken wel glasvezel in de grond ligt, kan het compleet “verglazen” van Nederland nog wel even duren.
23/04 00u00  Systeemanalyse met All-in One System Rescue Toolkit Computerproblemen opsporen bij een pc die niet van jezelf is en je dus niet van binnen en buiten kent. De software All-in One System Rescue Toolkit helpt bij het maken van een systeemanalyse. Hier leggen we uit hoe.
22/04 00u00  De beste atx-behuizingen vergeleken De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
25/04 23u30  'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs' Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
25/04 16u45  Snelle groei van digitale start-ups en scale-ups in Antwerpen Antwerpen telde in 2018 dubbel zoveel digitale groeibedrijven als in 2012. Dat blijkt uit een studie van de Antwerp Managment School (AMS) en onderzoeksinstelling Sirris.
25/04 15u15  Uber lanceert deelfietsen in Brussel Vanaf vandaag zijn in Brussel de knalrode elektrische deelfietsen van JUMP, onderdeel van Uber, te huren. De fietsen passen binnen Uber's plannen om een totaalplatform voor mobiliteit te worden.
25/04 13u45  Hoe de smartphone de wagen gaat vervangen Komt er een einde aan de persoonlijke wagen? Van Helsinki tot Antwerpen tot San Francisco zijn innovators bezig met het idee dat mobiliteit een dienst wordt die allerlei transportvormen -van auto tot fiets, van bus tot vliegende taxi- combineert in een app.
25/04 12u45  Nieuwe Telenet-decoder heeft Netflix en spraakbesturing Telenet lanceert een nieuwe tv-decoder. Die zet opnames in de cloud, maakt spraakbesturing mogelijk en integreert Netflix en YouTube.
25/04 12u00  CommuniThings haalt drie miljoen euro op De IoT scale-up uit Louvain-La-Neuve krijgt een investering van drie miljoen euro van Finance;Brussels, Essex Innovation en Orange Belgium. Die laatste sluit ook een commercieel partnerschap met het bedrijf.
25/04 11u30  Topman van DataCamp zet stap opzij na 'ongevraagd fysiek contact' met werknemer Jonathan Cornelissen stapt voor onbepaalde tijd op als CEO van het Leuvense techbedrijf DataCamp. Hij verontschuldigt zich nadat Business Insider dinsdag naar buiten bracht dat Cornelissen zich bezondigde aan 'ongevraagd fysiek contact' tegenover een werknemer.
25/04 10u30  Overname en herstructurering jagen SAP naar rode cijfers SAP boekte in het eerste kwartaal een totale omzet van 6,09 miljard euro, een stijging van 16 procent ten opzichte van 5,26 miljard euro een jaar eerder. Maar het bedrijf tekent wel een nettoverlies op.
25/04 10u00  Omzetgroei en hogere winst voor Microsoft Microsoft heeft in het afgelopen derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zowel de omzet als de winst flink zien aandikken. Het concern deed wederom goede zaken met zijn clouddiensten.
25/04 10u00  Facebook houdt rekening met miljardenboete Facebook rekent op een boete van zeker 3 miljard dollar van de Amerikaanse toezichthouder FTC. Aanleiding daarvoor zijn verschillende schandalen, waaronder dat met Cambridge Analytica, waarbij Facebook het niet zo nauw nam met de privacy van zijn gebruikers.
25/04 00u15  Beltug wil IT-belangen op Europees niveau aankaarten Beltug richt samen met partnerverenigingen in Europa euro.digital op. Die organisatie wil de belangen van professionele technologiegebruikers op Europese schaal verdedigen.
24/04 23u30  'Problemen met Galaxy Fold beperkt tot de VS' Samsung zegt dat het alle problemen van de defecte Fold-toestellen heeft gedetecteerd. Een nieuwe lanceringsdatum volgt binnenkort.
24/04 22u45  Twitter alert voor nepnieuws rond verkiezingen Twitter zegt met de Europese verkiezingen voor de deur en de lopende parlementsverkiezingen in India extra alert te zijn om te voorkomen dat via zijn platform nepnieuws en valse data worden verspreid.
24/04 18u30  Vlaamse onderzoekers maken 'onzichtbaarheidsmantel' voor automatische persoonsdetectie Onderzoekers van de KU Leuven hebben een patroon ontwikkeld dat een persoonsdetector om de tuin kan leiden. Door een kartonnen bordje met dat patroon rond je nek te hangen, zou je jezelf onzichtbaar kunnen maken voor een slimme bewakingscamera.
24/04 12u30  Asus-hack trof ook zes andere bedrijven ShadowHammer, de hack waarmee het updateproces van Asus-laptops werd onderschept, mikte niet enkel op Asus-toestellen. In totaal waren nog zes bedrijven het doelwit van de hackers.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 23u30
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
25/04 17u15  Investeringen in startups flink gedaald De wereldwijde durfinvesteringen in startups zijn in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk gedaald vergeleken met het laatste kwartaal van 2018. Dat stelt KPMG vast op basis van eigen studie. Het onderzoeksbureau wijt de...
25/04 16u30  Meldpunt Kindermisbruik kan niks met Britse hulp Het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM), de organisatie achter het Nederlandse Meldpunt Kinderporno, kan geen gebruikmaken van digitale opsporingsmiddelen die de Britse zusterorganisatie Internet Watch Foundation (IWF) aanbiedt. De inzet van die zogenoemde crawler om illegale afbeeldingen...
25/04 14u30  Nieuwe topman voor cloudspecialist Rackspace Cloudspecialist Rackspace heeft Kevin Jones aangesteld als nieuwe ceo van het bedrijf. Jones, die hiervoor ceo was van MV Transportation, zal onmiddellijk starten in zijn nieuwe rol en daarmee voormalig topman Joe Eazor vervangen. Die was...
25/04 12u30  Arcus IT neemt Tepucom over Ict-dienstverlener Arcus IT Group neemt branchegenoot Tepucom uit het Brabantse Klundert over. Via de overname voegt het bedrijf, dat over vier kantoren in Nederland beschikt, activiteiten op het gebied van cloud en ict-infrastructuur en de bijbehorende...
25/04 12u15  PvdA werkt aan wetsvoorstel digibelasting techreuzen Omdat een Europese Digital Service Taks niet van de grond komt neemt een aantal EU-lidstaten zelf het voortouw om in hun eigen land een digibelasting voor techreuzen in te voeren. In Nederland werkt de PvdA nu...
25/04 12u15  ‘Apotheker haalt labdata het best via LSP' Nederlandse apothekers hebben gegevens uit het laboratorium nodig om de juiste medicatie aan patiënten te kunnen verstrekken. Het scenario waarbij een apotheker via het Landelijk Schakelpunt (LSP) gegevens zelf ophaalt uit het xds-systeem van het laboratorium...
25/04 11u15  Facebook rekent op megaboete voor privacylek Facebook houdt rekening met een boete van drie tot vijf miljard dollar voor de schending van de privacy van gebruikers. In het eerste kwartaal van 2019 reserveert het bedrijf alvast drie miljard dollar voor een mogelijk...
25/04 11u00  Belux wederom aanjager groei Ordina; groei NL minimaal Ict-dienstverlener Ordina ziet in het eerste kwartaal van 2019 zijn omzet stijgen met 3,6 procent naar 94,6 miljoen. Opvallend is de grote groei (12,1 procent) in België/Luxemburg naar een omzet van 29,2 miljoen. In Nederland stijgt...
25/04 11u00  T-Systems opent twee kantoren in Engeland Ondanks de aanhoudende onzekerheid over de Brexit heeft T-Systems een nieuw kantoor geopend in Londen. De it-dochter van Deutsche Telekom zal in mei ook in Milton Keynes nog een bijkomende vestiging openen.
25/04 11u00  Hogeschool Utrecht start master in datawetenschap De Hogeschool Utrecht (HU) start per september 2019 met een masteropleiding tot data scientist. Deelnemers worden opgeleid in big data, datawetenschap, business analytics, data mining en machine learning. De opleiding is mede ontwikkeld door Berenschot en...
25/04 09u30  Hogeschool Utrecht start master in data science De Hogeschool Utrecht (HU) start per september 2019 met een masteropleiding tot data scientist. Deelnemers worden opgeleid in onder meer big data, data science, business analytics, data mining en machine learning. De opleiding is mede ontwikkeld...
25/04 09u30  Veiligheidsregio Haaglanden kiest plansysteem Intus Softwareleverancier Intus uit Zeist levert het nieuwe personeelsplanningssysteem aan Veiligheidsregio Haaglanden. Deze organisatie gaat het systeem, genaamd InPlanning, gebruiken voor het plannen van de operationele dienst (brandweer), de staf en de ondersteunende diensten.
24/04 12u45  Samsung stopt ruim 100 miljard in chipproductie Samsung heeft een investeringsplan bekendgemaakt om tegen 2030 de grootste chipproducent ter wereld te worden. De Zuid-Koreaanse elektronicareus heeft daarvoor een bedrag van liefst 133 biljoen Won, omgerekend 103 miljard euro, vrijgemaakt.
24/04 12u45  Computest gaat Amber Alert-platform testen Amber Alert heeft een samenwerking gesloten met Computest voor de performance testing van het online-platform. Sinds de start in 2008 heeft het kindervermissingsalarm een grote groei doorgemaakt. Om te blijven voldoen aan de vereisten en het...
24/04 12u45  Dataiku geeft databenutting GE Aviation vleugels Dataiku, leverancier van enterprise-ai- en -machine learning-platformen, kondigt een samenwerking aan met vliegtuigmotorenfabrikant GE Aviation. De oplossing van Dataiku wordt de spil van het self-service dataprogramma van GE Aviation waaraan tot op vandaag 1.800 medewerkers deelnemen.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 17u15
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
26/04 00u00  Misvatting over SSL maakt internetgebruikers kwetsbaar Het https-protocol beschermt niet tegen het downloaden van besmette content.
26/04 00u00  3 simpele stappen om je WiFi-netwerk te beveiligen Loop je wifi-instellingen na en verhoog de beveiliging.
26/04 00u00  Low-code in transitiefase: van de rand naar de core Software wordt steeds belangrijker binnen organisaties, dus zorg dat je voorbereid bent.
25/04 12u15  DNS-aanvallen groeiend probleem door nieuwe malware Talos vreest dat succes DNSpionage gevolgen heeft voor DNS-verkeer.
25/04 00u00  Blockchain helpt je bij licentiebeheer De volledige potentie van blockchain is nog niet helder, maar je kunt al wel beginnen
25/04 00u00  Wat is webproject Solid van Tim Berners-Lee? Oproep: ga zelf aan de slag met ondersteuning op jouw server.
25/04 00u00  Low-code wordt overal relevant OutSystems mede-oprichter Rui Pereira: 'zonder ambitie zijn alle plannen die je maakt uiteindelijk onzinnig.'
25/04 00u00  Gesponsorde programmeertalen: probleem of positief? En het issue met ecosysteem lock-in.
24/04 10u30  AI vereist vaak veel meer capaciteit dan beschikbaar is Over rijen bij de kassa en naar de weg turende zelfrijdende auto's.
24/04 10u30  'Organisaties moeten functioneren als opensource communities' Open innovatie heeft de toekomst volgens Dick Lans, Regional Manager Benelux bij Red Hat.
24/04 00u00  Wat is WireGuard? Een blik op het relatief nieuwe, lichte VPN-protocol.
24/04 00u00  Waarom Zero Trust zo'n hype is 'Het model is goed, maar ik word zo moe van de term.'
23/04 14u30  Wie is er gek genoeg om Facebooks spraakassistent te willen? Een microfoon van Facebook thuis of op kantoor? Slecht plan.
23/04 00u00  Dit is de killer-app voor zakelijke slimme speakers Hoe deze markt zich ontwikkelt en hoe deze toepassing bedrijven helpt.
22/04 00u00  5 gevaarlijke aanvalstrends van 2019 en verder En vooral hoe je het netwerk bewapent tegen zulke aanvallen.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
25/04 22u15  'Twitter weert racisten niet uit angst ook politici te raken' Twitter zou zijn algoritmes niet kunnen inzetten om wit nationalisme aan te pakken, uit angst om Republikeinse politici te weren. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 21u45  CIA opent Instagram-account met mysterieuze foto Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft een eigen Instagram-account geopend, met een mysterieuze foto. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 21u00  'Apple gebruikt steeds meer eigen servers voor iCloud' Apple gebruikte tot nu toe servers van onder meer Amazon voor iCloud, maar zou steeds meer overstappen op eigen servers. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 20u30  Getest: Oppo-telefoons met 'haaienvin' als camera Het Chinese merk Oppo lanceert twee nieuwe smartphones met uitschuivende selfiecamera's, die lijken op een haaienvin. Bright probeerde de Oppo Reno en de Reno 10x Zoom al even. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 20u15  Getest: deze nieuwe telefoons hebben 'haaienvin' als camera De nieuwe smartphones van het Chinese merk Oppo hebben uitschuivende selfiecamera's, in de vorm van een haaienvin. Bright probeerde de Oppo Reno en de Oppo Reno 10x Zoom al even. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 19u30  Chromecast-storing bij NLZiet en NPO Start opgelost Een softwareupdate die Google heeft uitgebracht voor de Chromecast zorgde voor een storing bij het streamen via de apps van NLZiet en NPO Start. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 18u45  Twitteraars worden gek: noem één ding dat je op deze foto ziet Een ogenschijnlijk normale foto gaat viral op Twitter. Op het plaatje staan allerlei voorwerpen, maar niemand lijkt te zien wat die objecten zijn. En dat zorgt voor veel frustratie. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 18u15  Nieuw: luister naar het technieuws Blijf op de hoogte van het belangrijkste technieuws met de dagelijkse Bright Update via WhatsApp en Google Assistent en de wekelijkse Bright Podcast. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 18u00  Consumentenbond gaat e-bikes leasen De Consumentenbond komt met een leasedienst voor e-bikes. Voor een vast bedrag per maand kunnen consumenten een nieuwe elektrische fiets leasen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de accu, verzekeringen of onderhoud. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 17u30  Ford maakt 'zelfremmend' winkelwagentje Automaker Ford stopt zijn technologie in een boodschappenkarretje dat automatisch afremt om botsingen te voorkomen. Het wagentje zou een uitkomst kunnen zijn voor winkelende ouders. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 17u15  Porsche bouwt Speedster van nieuwe 911 De Porsche 911 krijgt alweer een nieuwe variant: de Speedster. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 16u00  Ierse waakhond onderzoekt wachtwoordopslag Facebook Facebook wordt onderzocht door de Ierse privacywaakhond. Het bedrijf meldde eerder deze maand dat wachtwoorden van honderden miljoenen gebruikers een tijdlang onbeveiligd waren opgeslagen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 16u00  Microsoft is even 1000 miljard waard: meer dan Apple of Amazon Beleggers reageren enthousiast op de cijfers van Microsoft. De koers stijgt ruim 4,5 procent en daarmee is het concern vlak na de opening van de beurs meer dan 1000 miljard dollar, oftewel 1 biljoen, waard geworden. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 15u00  Wetenschappers zetten hersenscans om naar spraak Een revolutie voor mensen die zelf niet meer kunnen spreken: wetenschappers kunnen hersenscans nu omzetten naar spraak. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 14u30  Slapen en tv-kijken: zo ziet een dag eruit van een gemiddelde Nederlander Nederlanders kijken gemiddeld 3 uur en 5 minuten per dag naar films, series en video's. De ouderwetse televisie is nog steeds populair, maar we kijken steeds meer 'on demand': gemiddeld is dit nu 58 minuten per dag - drie jaar geleden was dat nog 38 minuten. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 22u15
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
26/04 00u00  Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon Genève Kia heeft aangekondigd op de Autosalon van Genève een volledig elektrisch aangedreven conceptcar te zullen presenteren. De auto is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt....
26/04 00u00  Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video) Samsung lanceert in Europa op 3 mei de langverwachte Galaxy Fold, een 'opvouwbare' smartphone. Dat heeft de Koreaanse elektronicafabrikant woensdag bekendgemaakt. De Galaxy Fold is voorzien van een gr...
25/04 00u00  Xiaomi Mi 9 met 48 megapixel camera en Snapdragon 855 aangekondigd Xiaomi heeft de Mi 9 aangekondigd, het nieuwe vlaggenschip van de Chinese smartphonefabrikant. Het toestel is onder meer voorzien van een 48 megapixel camera en de snelle Snapdragon 855-chipset. Er ko...
25/04 00u00  Nieuwe Parijs-map voor Overwatch is live (video) Spelers van de populaire game Overwatch hebben sinds vandaag een nieuwe map tot hun beschikking: Parijs. Dat heeft ontwikkelaar Blizzard bekendgemaakt. De Assault-map is live op de pc, PlayStation 4 e...
24/04 00u00  Archos kondigt smartphone 'Diamond' aan Archos heeft een aantal nieuwe smartphones aangekondigd, waaronder de Archos Diamond. Het nieuwe toestel is voorzien van een 6,39 inch FHD+ AMOLED-scherm dat vrijwel de volledige voorkant beslaat. Het...
24/04 00u00  Panasonic introduceert compactcamera Lumix TZ95 (video) Panasonic heeft de Lumix TZ95 geïntroduceerd, een compacte camera met 30x optische zoom en een 1/2.3 inch 20,3 megapixel sensor. Het toestel kan 4K video opnemen met 30 fps en is voorzien van een...
23/04 00u00  Website toont griezelig echt lijkende niet bestaande mensen Dat met kunstmatige intelligentie veel mogelijk is en - met het oog op 'fake news' - ook steeds gevaarlijker wordt, toont de website ThisPersonDoesNotExist.com maar weer eens aan. Op deze site worden ...
23/04 00u00  UMIDIGI lanceert S3 Pro (video) De in januari door UMIDIGI aangekondigde S3 Pro is sinds kort verkrijgbaar via crowdfundingsite Indiegogo. Het toestel heeft ondanks de lage prijs van 269 dollar veelbelovende specificaties. Zo is de ...
22/04 00u00  Peugeot introduceert nieuwe 208 met elektrische aandrijving Peugeot toont aankomende maand tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe 208. Deze heeft direct vanaf de introductie drie verschillende aandrijfopties: naast benzine en diesel ook elektrisch. ...
22/04 00u00  Sony kondigt nieuwe Xperia-smartphones aan Sony heeft maandag drie nieuwe smartphones aangekondigd, de Xperia 1, Xperia 10 (en 10 Plus) en de Xperia L3. De Xperia 1 is het nieuwe topmodel van Sony, met onder meer 's werelds eerste 4K OLED-sche...
Laatste update: vandaag om 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
25/04 23u00  Amazon geen pure webwinkel meer Amazon.com is geen webwinkel meer in de pure zin van het woord. Minder dan de helft van de omzet is nu afkomstig uit het inkopen en van verkopen van producten. Dat zal alleen maar minder worden.
25/04 15u00  Virgin Media stopt Amazon Prime Video in kabelpakket Kabelbedrijf Virgin Media is de eerste Europese dochter van Liberty Global die de app Amazon Prime Video in zijn kabelaanbod opneemt.
25/04 14u15  IAB publiceert ruwe versie van TCF v2.0 Een jaar na de vernieuwing van de privacywet door de AVG publiceert het IAB de ruwe versie van het nieuwe Transparency & Consent Framework (TCF).
25/04 13u00  Waymo gaat eigen autonome auto’s maken in Detroit Google-dochter Waymo gaat zijn eigen autonome auto's maken in de ultieme autostad Detroit. Partner wordt American Axle & Manufacturing.
25/04 12u45  Thuiswinkel.org wil met producenten andere afspraken over e-commerceverpakkingen Belangenorganisatie Thuiswinkel.org gaat samen met haar leden onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om de e-commerceverpakking zoveel mogelijk achterwege te […]
25/04 12u00  Fraunhofer helpt fotonica-startups opschalen Het Fraunhofer Project Center, aanwezig op de campus van de Universiteit Twente, opent een speciale incubator voor bedrijven die actief […]
25/04 12u00  Online kledingwinkel Sweet Jewellery stopt met gratis retourneren Online kledingwinkel Sweet Jewellery is de volgende webwinkel die stopt met gratis retourneren. De vijf jaar oude webwinkel van Willemijn Sturrus zegt de kosten van het aanbieden van gratis retourneren niet langer te kunnen verwerken in de prijzen.
25/04 11u00  Nederlandse consument wil steeds vaker product met eigen ogen zien Nederlandse consumenten willen een product met eigen ogen kunnen zien voor ze het kopen. Dat blijkt uit het jaarlijkse FutureBuy onderzoek waarin onderzoeksbureau GfK consumenten vraagt naar hun koopgedrag.
25/04 11u00  Digitale Werkplaats van Google komt naar Eindhoven Tijdens de Dutch Technology Week (DTW) van 20 tot en met 24 mei 2019 komt Google met de Digitale Werkplaats naar Eindhoven. Ondernemers en studenten kunnen gratis workshops volgen over onder andere het vergroten van online zichtbaarheid, online veiligheid, het analyseren van de website en programmeren.
25/04 10u15  Telegraaf verkoopt Upcoming en Autobahn Uitgever TMG verkoopt de online titels Upcoming en Autobahn en trekt de stekker uit financieel-economische website DasKapital.
25/04 09u00  Thuiswinkel.org met producenten andere afspraken over e-commerceverpakkingen Belangenorganisatie Thuiswinkel.org gaat samen met haar leden onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om de e-commerceverpakking zoveel mogelijk achterwege te […]
25/04 08u30  Onderzoek naar wereldwijde infrastructuur voor digitale universitaire diploma’s Negen toonaangevende universiteiten, waaronder in Nederland de TU Delft, zijn een samenwerking op het gebied van Digital Credentials aangegaan om een gemeenschappelijke infrastructuurstandaard te creëren voor het uitgeven, opslaan en controleren van universitaire diploma’s en certificaten.
25/04 08u00  PvdA dient initiatiefwetsvoorstel in voor belasting digitale reuzen De PvdA wil een landelijke belasting invoeren voor digitale bedrijven als Google en Airbnb. Daartoe wordt binnenkort een initiatiefwetsvoorstel ingediend, meldt de NOS vanochtend.
25/04 07u00  Geautomatiseerde inkoop online advertenties steeds minder uitbesteed Grote merken in Europa besteden de geautomatiseerde inkoop van online advertenties niet meer uit, maar verzorgen die zelf. Dat blijkt uit onderzoek van het Interactive Advertising Bureau (IAB).
25/04 06u30  Nieuwe app Pascal Ontijd (SnappCar) helpt bij ultieme besteding vrije tijd Pascal Ontijd, medeoprichter van deelautoplatform SnappCar, heeft zich op een nieuw project gestort. Anno 2019 is tijd een schaars goed. […]
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 23u00
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
25/04 21u45  Ierse toezichthouder onderzoekt Facebook om onversleutelde dataopslag De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
25/04 21u30  Ierse toezichthouder onderzoekt Facebook om onversleutelde wachtwoorden De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
25/04 16u45  Ierse privacywaakhond onderzoekt Facebook om onversleutelde wachtwoorden De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
25/04 11u15  Toezichthouder AIVD: Ministers gaven onterecht akkoord voor 'sleepnet' Ministers Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Ank Bijleveld (Defensie) hebben in 2018 gezamenlijk meer dan een keer onterecht hun akkoord gegeven voor het gebruik van de zogenoemde 'sleepnetmethode' door de AIVD en MIVD om internetverkeer af te tappen. Dat meldt de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) donderdag in zijn eerste jaarverslag.
25/04 09u15  Facebook verwacht tot 5 miljard dollar boete vanwege privacyschandaal Facebook verwacht dat de Amerikaanse marktwaakhond Federal Trade Commission (FTC) het bedrijf een boete van maximaal 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) oplegt. Dat blijkt woensdag uit de presentatie van Facebooks kwartaalcijfers.
25/04 08u15  Microsoft ziet kwartaalomzet stijgen naar ruim 30 miljard dollar Microsoft heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 30,5 miljard dollar (27,4 miljard euro) geboekt. Dat is 14 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf openbaar heeft gemaakt.
25/04 07u15  Microsoft wil af van verplicht wijzigen Windows-wachtwoord na zestig dagen Microsoft wil af van de verloopdatum van zestig dagen op wachtwoorden voor Windows bij bedrijven. Dat meldt het bedrijf in een blogpost. De eis stelt dat zakelijke gebruikers elke zestig dagen hun wachtwoord moeten veranderen.
24/04 23u15  Facebook verwacht 5 miljard dollar boete vanwege privacyschandaal Facebook verwacht dat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) het bedrijf een boete van 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) oplegt, blijkt woensdag uit de presentatie van de kwartaalcijfers.
24/04 23u00  Facebook verwacht 5 miljard dollar boete na privacy-schandaal Uit de presentatie van de kwartaalcijfers blijkt dat Facebook een boete van 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) verwacht van de Federal Trade Commission (FTC) in de Verenigde Staten.
24/04 21u30  'Amazon-medewerkers hadden ook toegang tot locatie Alexa-gebruikers' Het team dat naar opnames van Alexa-gebruikers moet luisteren, blijkt ook toegang te hebben tot de locatie van deze personen, meldt persbureau Bloomberg woensdag op basis van gesprekken met medewerkers van Amazon.
24/04 18u45  Facebook-CEO Mark Zuckerberg start eigen podcast Facebook-CEO Mark Zuckerberg is een eigen podcast gestart, waarin hij met gasten praat over de toekomst van technologie.
24/04 13u15  VK: Spionagelanden Five Eyes niet altijd op één lijn over risico Huawei De landen die behoren tot de zogenoemde Five Eyes-inlichtingengemeenschap hebben niet altijd op één lijn gezeten als het over het spionagerisico omtrent Huawei gaat. Dat zegt Ciaran Martin, het hoofd van het Britse nationale cybersecuritycentrum, dat onderdeel is van de Britse geheime dienst GCHQ.
24/04 12u15  VK: 'Spionagelanden Five Eyes niet altijd op één lijn over risico Huawei' De landen die behoren tot de zogenoemde Five Eyes-inlichtingengemeenschap hebben niet altijd op één lijn gezeten als het gaat om het spionagerisico omtrent Huawei. Dat zegt Ciaran Martin, het hoofd van het Britse nationale cybersecuritycentrum, dat onderdeel is van de Britse geheime dienst GCHQ.
24/04 10u45  'Verenigd Koninkrijk staat geen Huawei-apparatuur toe in kern 5G-netwerk' Het Verenigd Koninkrijk gaat niet toestaan dat apparatuur van de Chinese telecomfabrikant Huawei in de kern van het aankomende 5G-netwerk wordt gebouwd, zo meldt een bron aan persbureau Reuters.
24/04 10u30  'Verenigd Koninkrijk staat geen Huawei-apparatuur toe in kern van 5G-netwerk' Het Verenigd Koninkrijk gaat niet toestaan dat apparatuur van de Chinese telecomfabrikant Huawei in de kern van het aankomende 5G-netwerk wordt gebouwd, zo meldt een bron aan persbureau Reuters.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 21u45
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video)26/04 00u00 - GadgetZone: Samsung lanceert in Europa op 3 mei de langverwachte Galaxy Fold, een 'opvouwbare' smartphone. Dat heeft de Koreaanse elektronicafabrikant woensdag bekendgemaakt. De Galaxy Fold is voorzien van een gr...
7x Wat je kunt verwachten van Apple's nieuwe iPhone-chip26/04 00u00 - Webwereld: Een blik vooruit op wat we weten over de nieuwe SoC A13 voor de iPhone.
7x Welke Linux-versie past het beste bij jou?26/04 00u00 - PCMweb: Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
6x Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon Genève26/04 00u00 - GadgetZone: Kia heeft aangekondigd op de Autosalon van Genève een volledig elektrisch aangedreven conceptcar te zullen presenteren. De auto is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt....
6x Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone?26/04 00u00 - PCMweb: Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
5x Misvatting over SSL maakt internetgebruikers kwetsbaar26/04 00u00 - ComputerWorld: Het https-protocol beschermt niet tegen het downloaden van besmette content.
5x 3 simpele stappen om je WiFi-netwerk te beveiligen26/04 00u00 - ComputerWorld: Loop je wifi-instellingen na en verhoog de beveiliging.
5x Low-code in transitiefase: van de rand naar de core26/04 00u00 - ComputerWorld: Software wordt steeds belangrijker binnen organisaties, dus zorg dat je voorbereid bent.
4x Hoe zit het met auteursrecht op gifjes?26/04 00u00 - PCMweb: Inmiddels weet iedereen met een website of blog het wel: je kunt niet zomaar foto’s gemaakt door andere mensen gebruiken op je site. Soms kiezen mensen dan voor gifjes om hun artikelen vorm te geven, zeker als dat bijvoorbeeld over bekende films gaat. Maar is dat wel toegestaan? Wat zijn de regels omtrent gif auteursrecht?
4x Herstel-usb maken met All-in One System Rescue Toolkit26/04 00u00 - PCMweb: Een opstartbare cd met utilities voor diagnose, test en reparatie, is al jaren hét Zwitserse zakmes van de systeembeheerder. Nu echter steeds minder pc’s een cd- of dvd-speler hebben, ligt een usb-stick met dezelfde functionaliteit meer voor de hand. Lees hier hoe je een herstel-usb maakt met daarop de All-in One System Rescue Toolkit.

Statistieken

Artikels:
28094
Gelezen:
2131
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven