zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
23/02 11u15  Bethesda komt met roadmap van gratis nieuwe content voor Fallout 76 Bethesda heeft een roadmap van Fallout 76 gepubliceerd. Dit jaar moeten drie gratis dlc-pakketten uitkomen met spelmodi, quests, evenementen, functies en zelfs een nieuwe main quest. Ook erkent de uitgever het problematische begin van het leven van de game.
23/02 07u15  Telenet opent derde hal voor freeroaming-vr in Hasselt Telenet opent op 26 februari in het Belgische Hasselt een nieuwe virtualrealityhal. Na Antwerpen en Gent is het de derde vestiging van de provider waar liefhebbers terechtkunnen voor een vr-ervaring.
22/02 21u15  Huaweis vouwbare 5g-smartphone lijkt ontwerp met een enkel scherm te hebben Op Twitter is een foto van een reclamedoek verschenen waarop vermoedelijk Huaweis vouwbare 5g-smartphone is te zien. Het toestel krijgt de naam Mate X en lijkt in tegenstelling tot de Samsung Galaxy Fold gebruik te maken van een enkel scherm in plaats van twee.
22/02 20u45  Virgin Galactic bereikt een hoogte van 90km met eerste ruimtevaartpassagier Virgin Galactic heeft met een 'testpassagier' aan boord van het ruimteschip SpaceShipTwo VSS Unity een hoogte van 89,9km gehaald. Daarmee is conform de door de Amerikaanse luchtmacht gehanteerde norm de ruimte gehaald. Dit is de eerste keer dat er een passagier is meegevlogen.
22/02 19u45  'TSMC zal in 2020 eerste 5nm-chips leveren voor Apples iPhones' TSMC zal naar verluidt in 2020 de eerste commerciële, op een 5nm-productieproces gebakken chips aan klanten leveren. Apple zou de eerste klant zijn die orders voor 5nm-chips plaatst. Vermoedelijk zijn die chips bestemd zijn voor de in 2020 uit te brengen iPhones.
22/02 19u00  Epic Games organiseert Fortnite-toernooi met 30 miljoen dollar aan prijzengeld Epic Games gaat van 13 april tot 16 juni een groot Fortnite-toernooi organiseren waarbij het totale prijzengeld uitkomt op 30 miljoen dollar. Het gaat om de Fortnite World Cup, waarbij de finales in juli plaatsvinden.
22/02 18u30  Japanse ruimtesonde schiet en landt succesvol op asteroïde Ryugu De Japanse ruimtevaartorganisatie laat weten dat het ruimtevaartuig Hayabusa2 een succesvolle landing heeft uitgevoerd op de asteroïde Ryugu. De sonde heeft voorafgaand aan de landing een projectiel afgevuurd, zodat bij de landing materiaal van de asteroïde kon worden verzameld.
22/02 17u45  Ricoh brengt compacte GR III-camera met aps-c-sensor in maart uit voor 899 euro Ricoh heeft de GR III officieel aangekondigd. Dit is de derde versie van de compactcamera met grote aps-c-sensor en lichtsterk 28mm-objectief. Het nieuwe model, dat in maart voor 899 euro uitkomt, heeft ten opzichte van de GR II allerlei verbeteringen zoals een 24-megapixelsensor.
22/02 17u15  Onderzoek: vingerafdrukken op Belgische identiteitskaart onnodig en onveilig De manier waarop in België vingerafdrukken op identiteitskaarten worden ingevoerd, is onduidelijk, risicovol en niet effectief. Dat concludeert onderzoek van de KU Leuven. Het advies is om de vingerafdrukken niet op te nemen op de eID.
22/02 17u15  Pinterest blokkeert vaccinatie-zoekresultaten in strijd tegen desinformatie Pinterest blokkeert Engelstalige zoekopdrachten naar onder meer vaccinaties om nepnieuws op het platform tegen te gaan. Wie zoekt naar 'vaccination' krijgt de melding dat de pins tegen de communityrichtlijnen ingaan. 'Vaccinatie' laat wel resultaten zien.
22/02 16u30  SK Hynix investeert 94 miljard euro in bouw vier fabrieken voor geheugenchips De Koreaanse geheugenfabrikant SK Hynix is van plan om vier nieuwe fabrieken te bouwen. De fabrieken moeten op zo'n veertig kilometer van de Koreaanse hoofdstad Seoel verrijzen en de marktpositie van het bedrijf verbeteren.
22/02 15u45  Nieuwe Denuvo-kopiebeveiliging Metro Exodus is binnen een week gekraakt De nieuwste versie van antipiraterijtechnologie Denuvo blijkt binnen een week gekraakt te zijn. Zowel Far Cry New Dawn als Metro Exodus is voorzien van versie 5.6. Beide spellen kwamen eind vorige week uit. De Italiaanse groepering CPY heeft Metro Exodus gekraakt.
22/02 15u45  Samsung start verspreiding Android 9 naar Galaxy S8 in Nederland Samsung is begonnen met het vrijgeven van de update naar Android 9.0 Pie voor de Galaxy S8 en de Galaxy S8+, melden diverse Nederlandse gebruikers. Naast de laatste Android-versie krijgen gebruikers daarmee Samsungs One UI-skin.
22/02 15u15  Nvidia brengt GeForce GTX 1660 Ti uit Nvidia heeft vrijdag de GeForce GTX 1660 Ti aangekondigd, de eerste videokaart met Turing-gpu die niet over cores voor raytracing beschikt. De kaart is de opvolger van de GTX 1060 en krijgt een adviesprijs van 299 euro.
22/02 14u00  Details van mogelijke Thinkpad X1's met Intel Ice Lake-processors verschijnen Er zijn specificaties opgedoken van twaalf ThinkPad-laptops die Lenovo dit jaar op de markt zou willen brengen. Opvallend is dat de ThinkPad X1 Yoga en X1 Carbon in juni met een Intel Ice Lake-processor zouden komen, terwijl deze 10nm-generatie pas eind dit jaar zou verschijnen.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
23/02 10u45  SK Hynix wil voor ruim 138 miljard euro uit gaan breiden De Zuid-Koreaanse geheugenfabrikant SK Hynix heeft aangekondigd flink te willen uitbreiden. Het bedrijf wil een slordige 138 miljard euro uitgeven aan zowel nieuwe fabrieken als de renovatie van bestaande productiefaciliteiten. Momenteel is Hynix de op één na grootste geheugenfabrikant ter wereld, achter Samsung. Hynix wil maar liefst vier nieuwe fabrieken bouwen in Yongin, een stad ten zuiden van Seoul. In totaal zijn de plannen goed voor 4,5 miljoen vierkante meter aan nieuwe faciliteiten. Na...
23/02 10u15  Samsung gaat aanpasbaarheid Bixby-knop op oudere vlaggenschepen toepassen Bixby is de virtuele assistent die Samsung gebruikt op zijn smartphones en is via een fysieke knop oproepbaar. De functionaliteit zag voor het eerst daglicht op de Galaxy S8 en is wederom aanwezig op de Galaxy S10. Het gebruik van de assistent verschilt erg van persoons tot persoon en er is vanuit de community een grote vraag geweest naar aanpasbaarheid van de 'Bixbyknop'. Met de Galaxy S10 heeft Samsung mogelijk gemaakt om softwarematig een andere functie te koppelen aan de knop. Hiermee kunnen...
23/02 08u45  Gigabyte doet 5 GTX 1660 Ti's uit de doeken, van ITX tot triple fan Gigabyte heeft zijn line-up van custom GTX 1660 Ti-kaarten onthuld. Het Taiwanese bedrijf komt met vijf modellen. Bovenaan staat logischerwijs de Aorus-versie, met een triple-fan koeler die voorzien is van rgb-verlichting. Daaronder zijn er echter ook Gaming- en Windforce-modellen, en een kaartje gericht op mini-itx builds. Aorus GeForce GTX 1660 Ti We beginnen met de Aorus. Zoals gezegd heeft deze variant een flinke koeler meegekregen met drie ventilatoren. De lengte van de kaart is hierdoor...
22/02 22u45  Oppo toont 10x Lossless Zoom technologie in filmpje Op Twitter is Oppo de hype-train voor Mobile World Congress flink op stoom aan 't brengen. Als onderdeel daarvan heeft het bedrijf een kort filmpje gemaakt waarbij het traploos 10 maal inzoomt op de bekende kathedraal La Sagrada Familia. Het bedrijf sprak al langer over de technologie, maar het is de eerste keer dat het bedrijf daadwerkelijk een demonstratie geeft. In een aantal slides die het bedrijf ook al online zetten lijkt Oppo een zoomlens te gebruiken die over de breedte van de telefoonl...
22/02 19u15  Samsung gaat aanpasbaarheid Bixby-knop op oudere vlaggenschapen toepassen Bixby is de virtuele assistent die Samsung gebruikt op zijn smartphones en is via een fysieke knop oproepbaar. De functionaliteit zag voor het eerst daglicht op de Galaxy S8 en is wederom aanwezig op de Galaxy S10. Het gebruik van de assistent verschilt erg van persoons tot persoon en er is vanuit de community een grote vraag geweest naar aanpasbaarheid van de 'Bixbyknop'. Met de Galaxy S10 heeft Samsung mogelijk gemaakt om softwarematig een andere functie te koppelen aan de knop. Hiermee kunnen...
22/02 17u15  Transcend komt met nieuwe lijn van mobiele SSD's Transcend brengt een nieuwe ssd-lijn op de markt. De nieuwe mobiele opslagmedia vallen binnen de ESD-lijn en kunnen gebruikt worden met usb Type-C en Type-A. De nieuwe lijn van mobiele ssd's bestaat uit de ESD230C, ESD240C en ESD250C. De schijven beschikken over een usb 3.1-interface met een maximale doorvoersnelheid van 520 MB/s. De ssd's hebben hun eigen kenmerken, waarbij de ESD230C compact is als een creditcard. Dit model beschikt tevens over AES-256 encryptie. De ESD240C beschikt over een...
22/02 16u30  Oppo toont 10x Lossless Zoom technology in action Op Twitter is Oppo de hype-train voor Mobile World Congress flink op stoom aan 't brengen. Als onderdeel daarvan heeft het bedrijf een kort filmpje gemaakt waarbij het traploos 10 maal inzoomt op de bekende kathedraal La Sagrada Familia. Het bedrijf sprak al langer over de technologie, maar het is de eerste keer dat het bedrijf daadwerkelijk een demonstratie geeft. In een aantal slides die het bedrijf ook al online zetten lijkt Oppo een zoomlens te gebruiken die over de breedte van de telefoonl...
22/02 14u45  TSMC detailleert Fab 14B materiaalincident: $550 miljoen verloren inkomsten Begin deze maand kwam naar buiten dat TSMC schade had geleden door een levering van chemische materiaal dat afweek van de vereiste specificaties. Het formaat van de impact was toen nog onduidelijk, maar heeft TSMC nu naar buiten gebracht: 550 miljoen dollar aan verloren omzet. Zie ook: Problemen bij TSMC: chipleverancier van Nvidia en Huawei heeft lagere yield door chemisch probleem TSMC ontdekte dat een hoeveelheid fotoresist van een leverancier een specifieke component bevat die abnormaal we...
22/02 12u00  Intel verwacht dat Apple in 2020 Arm-chips in Macs gaat gebruiken Waar om de inhaalslag van AMD's Zen na desktop- en laptopscpu's de afgelopen jaren geen significante IPC-verbeteringen zagen, stijgen de single-core prestaties van Arm-chips nog altijd met meer dan 10% per jaar. Ook liggen de fabricatieprocessen van Arm-soc's nu voor op x86-processors. Beide factoren zorgen dat de prestaties van Arm-processoren elk jaar dichter bij die van de x86-tegenhangers komen te liggen. Axios meldt nu dat Intel-werknemers hun hebben verteld dat verwachten dat Apple volgt...
22/02 11u30  SK Hynix publiceert details eerste DDR5-chip SK Hynix, de na Samsung grooste werkgeheugenfabrikant, heeft op de International Solid State Circuits Conference details gepresenteerd over hun eerste DDR5-chip. De standaard is officieel nog steeds onder ontwikkeling door Jedec, maar lijkt binnenkort te consollideren.  De DDR5-die heeft een capaciteit van 16 Gb (2 GB) en biedt een snelheid van 6,4 Gb/s per pin, op slechts 1,1 volt. De die is 76,22 mm2 groot en wordt geproduceerd op een 1y-nm node, een tweede generatie process wat ergens tussen...
22/02 09u00  Gerucht: Nvidia Geforce GTX 1180 gespot - Turing zonder RTX? Een aantal oplettende Redditors hebben op de site van HP wat informatie gevonden over een grafische kaart van Nvidia. Deze keer is het geen kaart uit de 20-serie of een mid-range kaart, maar een kaart met de naam 'GTX 1180'. De kaart zou te vinden zijn in advertentiemateriaal van HP. Het is opvallend dat Nvidia zou hebben gekozen voor '1180', en niet voor '1680', mocht dit gerucht waar zijn. 'GTX 1680' zou logischer zijn omdat de GTX 1660, 1660 Ti en 1650 ook deze nomenclatuur zouden gebruiken....
22/02 08u00  Nieuwe Commander C-behuizingen van Thermaltake: dezelfde behuizing met zes verschillende fronten De Commander C-behuizingen van Thermaltake zijn een reeks die uit zes mid-tower ATX-behuizingen bestaat. De verschillen zijn echter kleiner dan je wellicht zou verwachten: de behuizingen zijn identiek op het front na. Volgens Thermaltake is het vaak de voorzijde van de behuizing die niet in de smaak valt, terwijl de lay-out wel bevalt. Om deze reden is de Commander C-serie ontwikkelt, waarbij de lay-out identiek is, maar het front niet. De reeks bestaat uit de C31 tot en met C36. Uitwendig valt...
22/02 08u00  HTC lanceert zakelijke Vive Focus Plus met 6 DoF-controllers HTC heeft in een blogpost een nieuwe opzichzelfstaande VR-headset geïntroduceerd voor de zakelijke markt. De Vive Focus Plus voegt nieuwe controllers toe aan de Vive Focus, die het mogelijk maken bewegingen in alle zes vrijheidsgraden te detecteren. Ook moet het comfort en gewichtsverdeling verbeterd zijn. De nieuwe controllers maken gebruik van ultrasoon geluid om de posities mee te volgen. Dit is een techniek die we nog niet eerder in VR-headsets hebben gezien, tot nu toe werd infrarood of zi...
22/02 07u15  Enermax legt instelbare SquA RGB-fans in schappen Enermax heeft een nieuwe lijn van ventilatoren die ook reeds in diverse behuizingen worden toegepast. Het gaat hier om de SquA RGB-fanreeks, die vanaf nu ook separaat te bestellen zijn. De fans werden voor het eerst tijdens CES getoond en vallen op de door een vierkant frame. De SquA RGB-fans hebben een minimumtoerental van 300 tpm, dat via pwm aangestuurd kan worden. Verder claimt de fabrikant ook hogere airflow dan vergelijkbare RGB-fans, wat onder andere mogelijk wordt gemaakt door de vierka...
22/02 06u45  Ook GTX 1660 Ti-videokaarten van ASUS duiken op Wanneer de GeForce GTX 1660 Ti van Nvidia op de markt komt, dan zullen de meeste varianten van de diverse fabrikanten al opgedoken zijn. Na eerder MSI en Zotac, zijn nu ook de varianten van ASUS opgedoken. Gezien alle opgedoken varianten kan het natuurlijk niet lang meer duren voordat ze officieel worden. Het lijkt er dan ook op dat het vandaag zover zal zijn. Echter nu, net voor de lancering, tonen waar ASUS mee gaat komen. ASUS heeft een grote variatie beschikbaar. Videocardz heeft de hand we...
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
23/02 09u15  Twee maanden met de Huawei Mate 20 ? indrukwekkend broertje van de Pro Huawei profileert zich steeds meer als een smartphonemerk dat naast betaalbare toestellen ook dure high-end modellen op de markt brengt. Ieder half jaar verschijnt er een smartphone uit die laatste categorie, onder de P- en Mate-naam. De recentste high-end smartphones zijn de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro. Eerder recenseerden we uitgebreid de […]
22/02 19u45  Een derde Chrome-extensies wil toegang tot alle gebruikersgegevens Meer dan een derde van alle extensies voor Google Chrome vraagt van gebruikers toegang tot al hun gegevens op welke site dan ook. Dat blijkt uit een recent onderzoek naar de meer dan 120.000 Chrome-extensies. Ruwweg 85 procent van die extensies blijkt verder geen privacybeleid te hebben. Het onderzoeksteam van de Amerikaanse cybersecurityfirma Duo Labs […]
22/02 19u45  WordPress voorziet versie 5.1 van proactieve Site Health-tool WordPress heeft een nieuwe versie 5.1 gelanceerd. Twee maanden geleden bracht WordPress versie 5.0 nog uit. Naast de nieuwe ?Site Health?-tool staat de nieuwe versie vooral in het teken van het oppoetsen van de algehele prestaties van de editor in de blogbeheertool. Site Health is bedoeld om beheerders te informeren en waarschuwen. Wanneer er bijvoorbeeld […]
22/02 18u30  Nieuwe Android-malware slurpt batterij en gebruikt veel mobiele data Lees meer >
22/02 17u30  Miljoenen websites lopen gevaar door kwetbaarheid in Drupal Miljoenen websites die het contentmanagementsysteem Drupal gebruiken lopen gevaar overgenomen te worden. Drupal bevat namelijk een kwetsbaarheid waarmee hackers op afstand malafide code kunnen uitvoeren. Daar waarschuwen managers van het open source-project voor, meldt Ars Technica. Er is een patch beschikbaar voor het probleem. De kwetsbaarheid wordt gevolgd onder de code CVE-2019-6340. Het probleem komt […]
22/02 16u15  Snom komt met geheel nieuwe gebruikersinterface Snom lanceert een volledig nieuwe interface voor zijn hardware portfolio. Het is versie 10 en een compleet herontwerp van de gebruikersinterface. Daarnaast zitten er ook wat nieuwe mogelijkheden in Snom versie 10, die het makkelijker maken om conferentiegesprekken op te zetten. Dat schrijft de site UC Today op basis van een gesprek met marketingmanager Jason […]
22/02 16u15  Gemalto lanceert nog voor de zomer de eerste 5G-simkaart Gemalto beweert dat het de eerste 5G-simkaart heeft ontwikkeld en brengt die nog voor de zomer op de markt. De 5G-sim komt in drie varianten: een traditionele verwijderbare simkaart, een ingebouwde simkaart (eSIM) en een M2M-simkaart (machine-to-machine). Alle versies volgen zowel de specificaties van de 3GPP, als de aanbevelingen van SIMalliance voor 5G-simkaarten. Gemalto is […]
22/02 15u15  Ericsson en VMware voorzien operators van netwerkvirtualisatie Ericsson en VMware hebben een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten om operators betere diensten rondom netwerkvirtualisatie te bieden. Operators kunnen hiermee de uitrol van diensten sneller realiseren, zo is de bedoeling van de samenwerking. Met de nu gesloten samenwerking, beide partijen werken trouwens al enige tijd nauw met elkaar samen, is het de bedoeling dat operators in […]
22/02 15u15  Qlik neemt databeheerder Attunity over Qlik laat vandaag weten dat het van plan is om Attunity over te nemen. Daar heeft het 560 miljoen dollar (493,9 miljoen euro) voor over. De overname zou in het tweede kwartaal van dit jaar rond kunnen zijn en moet Qliks aandeel in de lucratieve markt van databeheer vergroten. De afgelopen tijd heeft Qlik fors […]
22/02 14u00  Ericsson en VMware gaan samen operators voorzien van netwerkvirtualisatie Ericsson en VMware hebben een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten om operators betere diensten rondom netwerkvirtualisatie te bieden. Operators kunnen hiermee de uitrol van diensten sneller realiseren, zo is de bedoeling van de samenwerking. Met de nu gesloten samenwerking, beide partijen werken trouwens al enige tijd nauw met elkaar samen, is het de bedoeling dat operators in […]
22/02 12u45  Akamai en Mitsubishi komen samen met blockchain-betaalplatform Akamai en de Mitsubishi UFJ Financial Group gaan een joint venture aan: het Global Open Network (GO-NET). Het plan is om binnen die joint venture een nieuw online betaalnetwerk op basis van blockchain aan te bieden. Dat moet een nieuwe generatie transacties beveiligen, schaalbaar maken en bovendien ook responsief maken. GO-NET is het resultaat van […]
22/02 11u30  Google Cloud breidt tekst-naar-spraak-producten uit met meer talen Lees meer >
22/02 11u30  Oracle beschuldigt Nederlands bedrijf Tapcore van fraude met advertenties Oracle beschuldigt het Nederlandse bedrijf Tapcore van fraude met advertenties. De cloud-gigant stelt dat het een frauduleuze praktijk ontdekte in de SDK van het bedrijf uit Voorschoten. Tapcore ontkent de beschuldiging, meldt Tweakers. Ook wil Tapcore meewerken aan een onderzoek naar de zaak. Oracle stelt dat het software genaamd Drainerbot vond bij vijf apps. Daarbij […]
22/02 10u30  ?300.000 e-mailaccounts Tele2 niet goed beveiligd? De e-mailaccounts van provider Tele2 zijn niet goed beveiligd. Kwaadwillenden kunnen met enkel de postcode en het huisnummer van een slachtoffer al toegang krijgen tot diens e-mailadres. Er is dus weinig voor nodig om de beveiliging te omzeilen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. RTL Nieuws belde met de klantenservice van Tele2 […]
22/02 10u30  Cohesity helpt bedrijven secundaire data beter te beheren Van alle data workloads die bedrijven tegenwoordig krijgen te verwerken, is slechts een klein gedeelte echt belangrijk om daartoe direct toegang te hebben. De rest van de data workloads kan daardoor mogelijk overlast veroorzaken omdat ze zich overal in het netwerk bevinden. Deze zogeheten secundaire data kunnen dus het beste ergens anders worden bewaard. Tijdens […]
Laatste update: vandaag om 9u15
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
22/02 10u15  Facebook trekt stekker uit controversiële vpn-app Facebook stopt met het aanbieden van zijn controversiële vpn-app Onavo Protect. Vorig jaar ontstond er ophef over deze dienst, omdat Facebook er het internetverkeer van gebruikers mee kon inzien. Dit terwijl diezelfde gebruikers de app juist installeerden om online anoniem te blijven.
21/02 14u15  Obsbot Tail-camera volgt zelf mensen en objecten Jezelf filmen terwijl je toch beide handen vrijhoudt? Dat kan binnenkort met de Obsbot Tail van het Chinese Shenzhen.
21/02 12u30  Samsung Galaxy S10 krijgt speciale Instagram Modus Op het Galaxy Unpacked 2019-event werden niet alleen nieuwe smartphones aangekondigd (waaronder de Galaxy Fold, ’s werelds eerste opklapbare smartphone), ook werd een bijzondere samenwerking onthuld: die tussen Samsung en … Instagram!
21/02 12u00  Samsung S10 krijgt speciale Instagram Modus Op het Galaxy Unpacked 2019-event werden niet alleen nieuwe smartphones aangekondigd (waaronder de Galaxy Fold, ’s werelds eerste opklapbare smartphone), ook werd een bijzondere samenwerking onthuld: die tussen Samsung en … Instagram!
21/02 10u15  Cooler Master MM830-muis heeft ingebouwd oled-schermpje De MM830-muis van Cooler Master is een opvallend beestje. Zo zitten er onder de duim vier knoppen in de vorm van een kruis - ook bekend als d-pad of vierpuntsdruktoets.
21/02 09u45  Drie verschillende Galaxy S10 smartphones aangekondigd Het is dit jaar precies tien jaar geleden dat Samsung de allereerste Galaxy S-smartphone op de markt bracht. Omdat het bedrijf, in tegenstelling tot een zekere concurrent, wél consistent is geweest in de nummering van z’n toestellen, betekent het tienjarig jubileum dan ook dat het bedrijf dit jaar de Galaxy S10 aankondigt. En niet één, maar meteen drie!
20/02 20u15  EU-lidstaten gaan akkoord met concepttekst uploadfilter en linktaks Woensdag heeft de Europese Raad ingestemd met de concepttekst van een omstreden wet waarbij het auteursrecht in Europa wordt hervormd. Zo wordt er een uploadfilter geïntroduceerd, waarmee voorkomen moet worden dat auteursrechtelijk materiaal wordt geüpload, bijvoorbeeld naar YouTube.
20/02 12u15  1 zettabyte mobiele data per jaar in 2022 We internetten telkens meer via onze smartphones en als dat zo doorzet, wordt er in 2022 wereldwijd krap 1 zettabyte aan mobiele data verstookt. Oftewel 1 miljard TB, dan wel 1 miljoen miljard MB. Dat becijferde marktanalist Cisco op basis van huidige trends.
20/02 11u00  :-) Heb jij al een emoji-nummerplaat? Heb je altijd al gedroomd van een nummerbord met emoji’s? Vanaf 1 maart kan het. Klein dingetje: je moet er wel voor naar Australië verhuizen …
20/02 10u15  Duidelijkere straffen bij ongepaste YouTube-video's Je mag niet zomaar alles op YouTube zetten, er zijn bepaalde regels om je aan te houden. Doe je dit niet, dan treft YouTube maatregelen. Vanaf 25 februari geldt hiervoor een nieuw beleid, dat bij een eerste overtreding wat milder is.
20/02 00u00  Smart Battery Case voor grootverbruikers iPhone Is je iPhone vaak leeg? Dan schiet Apple te hulp met een hoesje dat je toestel niet alleen tegen valschade beschermd, maar ook een interne accu bezit.
19/02 14u15  GXT 711 Dominus Gaming Desk houdt je drankje vast Een beetje gaming-pc is niet alleen krachtig, maar ziet er ook gelikt uit. Idem voor muis, toetsenbord en koptelefoon. Dus waarom niet ook een bijpassend gaming-bureau?
19/02 13u30  Vrouwen appen meer dan mannen Om een decennium Samsung Galaxy S te vieren – morgen word de nieuwe Galaxy S10-lijn gepresenteerd – heeft het Koreaanse bedrijf onderzoek gedaan naar smartphonewensen én voorkeuren van Nederlanders.
19/02 10u30  Snel internet in Nederland: duurder dan bij de buren Een Engelse vergelijkingssite heeft onderzoek gedaan naar de kosten en de snelheid van breedband internet wereldwijd. In vergelijking met onze directe buren ben je in Nederland gemiddeld (veel) meer kwijt.
19/02 10u30  Sony Glass Sound-speaker past in ieder interieur Je zou het niet zeggen, maar je kijkt hier naar een speaker. De Glass Sound-speaker van Sony, welteverstaan. Vermomd als kamerlamp, zodat deze bij ieder interieur past.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 10u15
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
22/02 15u00  15 hilarische memes over Internet Explorer Oud, fout en in de vergetelheid rakend - je zou er bijna medelijden mee hebben.
22/02 11u15  9 vragen over hoe waterdicht AirPods zijn Wat als je zweet bij het sporten of in een regenbui terechtkomt?
22/02 10u15  Wat is een Man-in-the-Middle-aanval en hoe voorkom je die? Aanvalsmethode om verkeer af te tappen maakt revival door.
22/02 09u45  Zie hier Samsung Wireless power share in actie Andere apparaten draadloos opladen met je smartphone, handig!
22/02 06u15  ADV: Welcome to the future of app development. Mendix World 2019 brings together business and IT leaders to discuss and showcase key trends in low-code application development.
21/02 15u00  Alles wat we weten over de Samsung Galaxy S10 Inclusief een kleine hands-on met de S10, S10+ en S10e.
21/02 12u00  Zo beveiligt de Belastingdienst zijn IT-omgeving Continue data-analyse op alle onderdelen moet zorgen voor adequate incident response.
21/02 11u30  Zo speel je video's van je pc op de televisie af Streamen naar je televisie met Chromecast, Firestick en meer via VLC, Plex en meer.
21/02 11u00  Door AI gegenereerde katten: voer voor nachtmerries Kunstmatige intelligentie heeft wat meer moeite met huisdieren dan mensen.
21/02 07u45  Zie hier de betere manier om iPhone-apps te wissen Wij laten je zien hoe.
20/02 15u00  De 12 handigste features van Google Photos De machine learning-functies maken het een krachtige app.
20/02 12u00  Zo red je een laptop die nat is geworden Zo maak je hem droog met de meeste kans op herstel.
20/02 11u45  De langzame ondergang van commercieel Unix Open source-versies als FreeBSD floreren, commerciële aanpak vervaagt.
20/02 11u30  Prijs werkgeheugen maakt een duikvlucht Wachten kan de moeite waard zijn.
20/02 07u45  Zo zeg je app-abonnementen op op je iPhone Het is makkelijker geworden, wij laten je zien hoe je dat doet.
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 15u00
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
23/02 00u00  PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes? Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.10 
22/02 18u00  Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend? Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?
22/02 15u30  PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2 Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
22/02 09u45  Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!
22/02 00u00  Nas-schijf vervangen? Hier moet je op letten Een nas-schijf vervangen doe je op twee momenten, als alle schijven vol zijn of als een schijf defect is. In beide gevallen moet je beseffen dat een harde schijf in een nas onderdeel is van een complex opslagsysteem. Zomaar een schijf eruit halen en een andere erin, is geen goed idee. Lees hier waar je op moet letten.
22/02 00u00  Hoe je dementie kunt bevechten met technologie Ondanks decennia aan onderzoek is dementie nog steeds niet te genezen. Dat wil echter niet zeggen dat er niets te doen is om de persoon veilig te houden. Je kunt de persoon of zijn of haar spullen voorzien van een GPS-tracker, maar er is veel meer mogelijk. Deze technologie bestaat om dementerenden en hun zorgverleners te helpen.
22/02 00u00  Eigen arcadekast bouwen met Raspberry Pi Ik zal vroeger als kind wat uren doorgebracht hebben op een tweedehands Commodore 64 en later m’n vaders desktop. Speciaal voor mijn dochters van 7 en 3 probeer ik met een zelfgebouwde arcademachine hen een zelfde soort ervaring te bieden. Een eigen arcadekast bouwen doe je zo.
21/02 16u45  Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone? Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
21/02 10u45  Welke Linux-versie past het beste bij jou? Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
21/02 00u00  Hoe zit het met auteursrecht op gifjes? Inmiddels weet iedereen met een website of blog het wel: je kunt niet zomaar foto’s gemaakt door andere mensen gebruiken op je site. Soms kiezen mensen dan voor gifjes om hun artikelen vorm te geven, zeker als dat bijvoorbeeld over bekende films gaat. Maar is dat wel toegestaan? Wat zijn de regels omtrent gif auteursrecht?
21/02 00u00  Herstel-usb maken met All-in One System Rescue Toolkit Een opstartbare cd met utilities voor diagnose, test en reparatie, is al jaren hét Zwitserse zakmes van de systeembeheerder. Nu echter steeds minder pc’s een cd- of dvd-speler hebben, ligt een usb-stick met dezelfde functionaliteit meer voor de hand. Lees hier hoe je een herstel-usb maakt met daarop de All-in One System Rescue Toolkit.
21/02 00u00  Wat is een NM-geheugenkaart? Kan je het opslaggeheugen van een smartphone uitbreiden dan gaat dit altijd via een micro-sd-kaartje. Huawei bracht daar met de Mate 20-serie verandering in en kiest voor de nieuwe NM-kaart, niet ontoevallig ontwikkeld door Huawei zelf. Op welke manieren verschillen micro sd en NM van elkaar?
20/02 16u15  Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.
20/02 10u00  Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken) Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.
20/02 00u00  Online gokken in Nederland: mag dat? Een online pokerspel kan leuk zijn qua spelelement, maar er is ook vaak geld mee gemoeid. En bij zaken waar geluk en geld een rol spelen, is vaak de overheid betrokken. Voor online gokken is het echter maar moeilijk er de vinger op te leggen, daarom werkt de overheid momenteel hard aan nieuwe wetten met betrekking tot online gokken.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
23/02 11u15  'Ongeziene aanval op infrastructuur van het internet' Een golf cyberaanvallen van ongeziene omvang is momenteel aan de gang op het internet, waarbij internetadressen worden gewijzigd om informatie te stelen. Dat meldt ICANN, de internationale instelling die internetadressen toewijst.
23/02 02u15  Keert Trump zijn kar over Huawei? Op het moment dat Huawei de tegenaanval lijkt in te zetten, insinueert de Amerikaanse president Donald Trump dat hij zijn positie ten opzichte van het Chinese bedrijf wil versoepelen.17 
22/02 15u00  She Goes ICT: maak kennis met onze twee topsprekers Op She Goes ICT maakt u niet alleen kennis met de nieuwe ICT Woman en Young ICT Lady of the Year, maar ook met twee topsprekers over artificial intelligence. We stellen ze al even aan u voor.
22/02 15u00  Studie maakt brandhout van vingerafdrukken op identiteitskaart Een studie van de onderzoeksgroep Computer Security and Industrial Cryptography (COSIC) van de KU Leuven maakt brandhout van de beslissing van de regering-Michel om digitale vingerafdrukken toe te voegen aan de elektronische identiteitskaart (eID). De maatregel, die in april van kracht gaat, is onduidelijk, overbodig, disproportioneel en bovendien ook nog eens bijzonder risicovol, zo is de vernietigende conclusie.
22/02 13u15  Bowser wordt baas van Nintendo De Amerikaanse tak van Nintendo krijgt een nieuwe baas met een opvallende naam: Bowser. Niet het schildpadachtige monster dat al meer dan dertig jaar lang voorkomt in alle Super Mario-games, maar Doug Bowser.
22/02 12u45  Dense Air Belgium wil meebieden op 5G-frequenties De vierde mobiele 4G-operator? Die bestaat eigenlijk al in ons land, zij het in een wholesale-model. Dense Air Belgium zal ook deelnemen aan de 5G-veiling. 'We hopen dat in de komende weken alsnog een oplossing voor de 5G-impasse gevonden wordt', klinkt het.
22/02 10u15  'Google, dit is geen goed moment om je eigen Nest te bevuilen' Google excuseerde zich deze week omdat het 'vergeten zeggen' was dat er een microfoon ingebouwd zit in haar Nest beveiligingssysteem. 'Zo'n eenvoudige 'sorry' is bij mij niet voldoende om het vertrouwen te herstellen', reageert Data News-hoofdredacteur Kristof Van der Stadt.
22/02 10u00  YouTube haalt ongepaste reacties weg bij kindervideo's YouTube heeft meer dan vierhonderd kanalen verwijderd vanwege het plaatsen van ongepaste, pedofiele reacties op onschuldige filmpjes. Duizenden van zulke opmerkingen zijn ook weggehaald. Bij tientallen miljoenen filmpjes met kinderen kunnen geen reacties meer worden geplaatst, laat moederbedrijf Google weten.
22/02 08u45  Btw op digitale kranten wordt afgeschaft De federale regering wil een btw-tarief van nul procent instellen op digitale kranten en tijdschriften, zo meldt minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) . Het btw-tarief op e-book wordt in het wetsvoorstel eveneens verlaagd: van 21 naar 6 procent. Op die manier worden de tarieven van de digitale en papieren publicaties gelijkgeschakeld.
22/02 08u45  Atos wil verder onderhandelen over outsourcing Atos wil verder overleggen met de vakbonden. Dat laat het bedrijf weten nadat werknemers van het bedrijf donderdagochtend een protestactie startten om geplande outsourcing van bedienden van telecomdochter Unify. Werknemes gaan vrijdag alvast terug aan ht werk.
22/02 08u15  Pinterest op weg naar de beurs De socialenetwerksite Pinterest is op weg naar de beurs, zo schrijft de Wall Street journal op basis van bronnen vertrouwd met het dossier. Het digitale prikbord heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.
22/02 08u15  Nieuw onlineplatform verenigt hobbykoks met hongerige buurtbewoners Houd je van koken en wil je daar graag een centje mee bijverdienen? Of bak je er net zelf niet zoveel van, maar snak je wel naar vers bereid eten?
21/02 15u15  Nieuwe onlineplatform verenigt hobbykoks met hongerige buurtbewoners Houd je van koken en wil je daar graag een centje mee bijverdienen? Of bak je er net zelf niet zoveel van, maar snak je wel naar vers bereid eten?
21/02 14u45  Belgische NGO aanvaardt voortaan ook cryptomunten Memisa, een medische NGO actief in Afrika en India, gaat voortaan ook giften in drie cryptomunten aanvaarden.
21/02 12u15  Itsme laat nu ook wettelijke handtekening op documenten toe Een digitale, wettelijke handtekening zetten onder documenten kan je nu ook met je smartphone. Itsme biedt de Sign-functionaliteit aan op platformen van Connective, Doccle, Isabel Group en Luxtrust.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
22/02 16u45  Gemeente Hengelo krijgt hulp van robot Hengelose ambtenaren op de afdeling Informatie Management krijgen sinds kort hulp van een virtuele robot. Op de afdeling die documenten beheert, archiveert, registreert en beschikbaar stelt, nemen softwarematige robots allerlei administratieve taken over. De Twentse gemeente...
22/02 15u45  HaskoningDHV helpt Aziatische steden bij waterbeheer Royal HaskoningDHV neemt een minderheidsbelang in Hydroinformatics Institute (H2i). Dat bedrijf uit Singapore doet op basis van data-analyses voorspellingen op het gebied van waterbeheer en klimaatverandering. Via de samenwerking met het advies- en ingenieursbureau krijgt H2i...
22/02 13u45  Wachtwoordmanagers zijn onvoldoende beveiligd Populaire wachtwoordmanagers zoals 1Password en Lastpass blijken minder goed beveiligd dan je zou verwachten. De tools, waarmee gebruikers sterke wachtwoorden genereren en opslaan in een online kluis, laten sporen achter in het lokale computergeheugen. Daardoor zijn...
22/02 12u45  ‘Huawei belooft openheid over netwerkapparatuur’ De Chinese aanbieder van netwerk- en telecomapparatuur Huawei gaat miljarden investeren in een nieuwe manier om software en hardware te ontwikkelen. Daarmee willen de Chinezen meer openheid bieden en tegemoetkomen aan bezwaren van westerse landen die...
22/02 12u30  ‘KNX-systemen zijn prima te beveiligen’ KNX Nederland betreurt het dat het gebruik van technologie om gebouwen slim te maken negatief in het nieuws is gekomen. Juist omdat, aldus de netwerkorganisatie, de woning- en gebouwautomatisering een belangrijke bijdrage levert aan het gezonder,...
22/02 11u15  SAP en Google Cloud belonen circulair ondernemen SAP en Google Cloud dagen ondernemers uit om werk te maken van een circulaire economie. Bedrijfsleiders die ideeën hebben over de manier waarop data-analyse en machine learning emissies en consumptie kunnen minimaliseren, kunnen zich tot 17...
22/02 11u15  Vooral kleine webshops de dupe van formjacking De websites van kleine en middelgrote retailers vormen relatief vaak het doelwit van formjacking. Daarbij voegen cybercriminelen code aan webformulieren op sites toe, waarmee ze de betaalgegevens van klanten stelen. Maandelijks saboteren ze zo wereldwijd ongeveer...
22/02 08u30  Uitrol van 5G domineert Mobile World Congress Nu 5G voor de deur staat, belooft de jaarlijkse top van de telecomwereld een van de meest interessante uit haar 32-jarige geschiedenis te worden. Reikhalzend wordt uitgekeken naar sterke use cases, met name in de industrie,...
21/02 16u45  4CIS gaat op in Salesmanager Software Salesmanager Software neemt de activiteiten van branchegenoot 4CIS over. De overname van de Eindhovense producent en leverancier van crm- en erp-oplossingen is een stap in de groeistrategie van Salesmanager uit Amstelveen.
21/02 16u30  Iers Aspira meldt zich in de Benelux De Ierse projectmanagement- en it-specialist Aspira Consulting & IT Services heeft in Amsterdam een Europese hoofdkantoor geopend. In eerste instantie richt Aspira zich op Nederland en op korte termijn ook België en Luxemburg. In een later...
21/02 15u30  Studenten strijden om SnelStart Startup Prijs Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maken de komende drie jaar kans op de SnelStart Startup Prijs. De studenten kunnen tienduizend euro winnen om hun idee te realiseren.
21/02 12u30  Richtlijn PSD2 voor nieuwe betaaldiensten van start Partijen die nieuwe betaaldiensten aanbieden, hebben daarvoor toegang tot de betaalrekening nodig. Om de privacy van de rekeninghouder te waarborgen, is Payment Services Directive 2 (PSD2) bedacht. Deze nieuwe Europese richtlijn treedt vandaag in Nederland in...
21/02 12u00  Koning opent Microsoft quantumlab bij TU Delft Het Microsoft Quantum Lab Delft opent vanochtend voor het eerst zijn deuren. Koning Willem-Alexander verricht de opening van het lab, dat zich bevindt op de campus van TU Delft. Het lab is een publiek-private samenwerking tussen...
21/02 11u00  KNX-domotica is eenvoudig te hacken Domoticasystemen die volgens de KNX-standaard werken en aan het internet gekoppeld zijn, zijn in een handomdraai te hacken. Dat blijkt uit een onderzoek van Computest, dat daarvoor met een ethische hacker in zee ging. In Nederland...
20/02 21u15  Ultrasonische scanner beschermt nieuwe S10 Samsung Samsung introduceert in haar nieuwe topmodellen S10 en S10+ een ultrasonische scanner op het scherm. Deze nieuwe techniek brengt de veiligheid van smartphones op een hoger niveau. Ook wordt het gemakkelijk een telefoon te ontgrendelen. Zelfs...
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 16u45
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
23/02 00u00  Wordt PARC weer groot bij Xerox? Xerox heeft hernieuwde focus op de toekomst van de werkplek.10 
23/02 00u00  Waarom Windows wellicht nooit meer een killer feature krijgt OS geen prioriteit meer voor Microsoft en dit is het gevolg.11 
23/02 00u00  3 manieren om je beveiliging naar een hoger niveau te tillen Richt je op een paar specifieke basisgebieden om je netwerk af te dichten.11 
22/02 10u15  Wat is een Man-in-the-Middle-aanval en hoe voorkom je die? Aanvalsmethode om verkeer af te tappen maakt revival door.
22/02 00u00  Zo werkt een fraudeur - en zo ben je hem voor In elke fase van de fraude kunnen financiële instellingen het fraudeurs moeilijk maken.
22/02 00u00  Wanneer is het juiste moment om voor Wi-Fi 6 te gaan? Wat als je de IT-omgeving nu al Wi-Fi 6-ready maakt?
21/02 12u15  Zo beveiligt de Belastingdienst zijn IT-omgeving Continue data-analyse op alle onderdelen moet zorgen voor adequate incident response.
21/02 00u00  De beste online Python-cursussen Een blik op een paar goede resources om aan de slag te gaan.
21/02 00u00  Een nuchtere kijk op blockchain Wat is het nut van blockchain en wanneer is een traditionele database beter?
20/02 12u00  De langzame ondergang van commercieel Unix Open source-versies als FreeBSD floreren, commerciële aanpak vervaagt.
20/02 00u00  Waarom Spotify wél brood ziet in podcasts Waar zit de winst bij lage advertentieinkomsten?
19/02 11u45  Voor analytics is meer data niet automatisch beter Weeg de kosten van het beheer af tegen de waarde van meer signalen.
19/02 00u00  Zorg en sleepwet funest voor vertrouwen in digitale privacy Nederlanders zijn in het algemeen een relatief zorgeloos volk, volgens Unisys Security Index. Maar zorgen rondom online veiligheid groeien.
18/02 12u00  Wat is een SAN en hoe verschilt het van NAS? Een blik op twee netwerkopslagvormen en de samenvoeging daarvan.
18/02 11u00  Complexiteit cloud vraagt om fundamenteel andere rol data Pure Storage gaat met datacentrische benadering de complexiteit van de hybride en multicloud te lijf
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
23/02 09u45  Staatssecretaris gaat volledig elektrisch rijden: 'Chauffeur heeft nog wat stress' Een primeur voor het kabinet. Stientje van Veldhoven is overstag gegaan en krijgt als eerste staatssecretaris een volledig elektrische dienstauto. 'Ik vind het fantastisch om elektrisch te rijden en mijn chauffeur ook. Al had hij in het begin best een beetje stress', Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 23u15  Game Journaal: Apex Legends, Metro Exodus en Anthem Brights gamejournalist Jan Meijroos praat je bij over de beste games van februari. Met onder meer Apex Legends, Anthem, Far Cry New Dawn en Metro Exodus. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 20u15  'Smartphone-innovatie is niet dood' Nababbelen over Samsung Unpacked en waarom we minder kauwgom eten door de smartphone. Dat en meer in onze nieuwe wekelijkse podcast. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 18u00  Waarom we minder kauwgom eten door de smartphone Cultuurpessimisten geven de smartphone graag de schuld van zorgwekkende ontwikkelingen. Van het toegenomen narcisme bij millennials tot het onvermogen van de moderne mens om zich langere tijd te concentreren. Maar heeft de smartphone er ook voor gezorgd dat we minder kauwgom eten? Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 17u45  Veel Chrome-extensies kunnen bij data van gebruikers Meer dan een derde van de extensies voor de Google-browser Chrome heeft toegang tot de gebruikersgegevens op alle sites. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 16u45  Zelfrijdende auto's Waymo herkennen handgebaren politie De zelfrijdende auto's van Waymo zijn nu in staat om de handgebaren van verkeersagenten te begrijpen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 16u15  Deze kattenfoto's gemaakt met AI zijn nog niet levensecht In navolging van ThisPersonDoesNotExist.com is er nu ThisCatDoesNotExist.com. De resultaten zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 14u00  Facebook stopt met omstreden VPN-app Onavo Nadat Facebook een halfjaar geleden de omstreden VPN-app Onavo al uit de Apple App Store had gehaald, stopt het nu ook met de Android-versie. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 13u15  Verwacht: nieuwe telefoons op Mobile World Congress Komende week vindt in Barcelona het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) plaats. Dit weekend presenteren veel fabrikanten hun nieuwe smartphones al. Wat zijn de verwachtingen? Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 13u15  Nederlander ontwerpt concept opvouwbare iPhone De Nederlandse ontwerper Roy Gilsing heeft een ontwerp gemaakt voor hoe een opvouwbare iPhone er uit zou kunnen zien. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 11u45  Apple wil China aan de iPhone krijgen met rentevrije leningen Echt lekker gaat het niet met Apple in China. Chinezen hebben het kennelijk even niet zo op de iPhone, getuige de dalende verkopen. Dus trekt de fabrikant alles uit de kast om de consumenten toch te verleiden zo’n smartphone te kopen, bijvoorbeeld met een rentevrije lening. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 11u45  Japanse sonde haalt materiaal op van asteroïde Japan heeft vrijdagochtend een sonde laten landen op een asteroïde, bijna 350 miljoen kilometer van de aarde. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 10u45  Tegenvaller Tesla: Consumer Reports raadt Model 3 niet meer aan Een tegenvaller voor Tesla: het invloedrijke Amerikaanse Consumer Reports raadt de Model 3 niet langer aan, vanwege ‘afgenomen betrouwbaarheid’. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 10u30  Consumer Reports raadt Tesla Model 3 niet langer aan Een tegenvaller voor Tesla: het invloedrijke Amerikaanse Consumer Reports raadt de Model 3 niet langer aan, vanwege ‘afgenomen betrouwbaarheid’. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/02 10u00  Digitaal Welzijn-app nu ook naar andere Android-telefoons Google-app Digitaal Welzijn komt eindelijk ook naar Android-toestellen die niet de kale versie van Android draaien. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: vandaag om 9u45
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
22/02 00u00  'Breaking Bad-film komt naar Netflix' Een film gebaseerd op de populaire tv-serie Breaking Bad zal zowel op op AMC als op Netflix te zien zijn, zo meldt Deadline. De tv-serie verscheen aanvankelijk alleen op AMC en werd later toegevoegd o...
21/02 11u15  Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon Genève Kia heeft aangekondigd op de Autosalon van Genève een volledig elektrisch aangedreven conceptcar te zullen presenteren. De auto is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt....
21/02 00u30  Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video) Samsung lanceert in Europa op 3 mei de langverwachte Galaxy Fold, een 'opvouwbare' smartphone. Dat heeft de Koreaanse elektronicafabrikant woensdag bekendgemaakt. De Galaxy Fold is voorzien van een gr...
21/02 00u00  Ford ontwikkelt bed dat bedpartners op eigen bedhelft houdt (video) Ford heeft weer wat nieuws bedacht om een van zijn autotechnologieën onder de aandacht te brengen: een 'slim' bed dat ervoor zorgt dat je bedpartner op zijn/haar eigen bedhelft blijft. Zodra je op het...
20/02 12u45  Xiaomi Mi 9 met 48 megapixel camera en Snapdragon 855 aangekondigd Xiaomi heeft de Mi 9 aangekondigd, het nieuwe vlaggenschip van de Chinese smartphonefabrikant. Het toestel is onder meer voorzien van een 48 megapixel camera en de snelle Snapdragon 855-chipset. Er ko...
20/02 10u15  Nieuwe Parijs-map voor Overwatch is live (video) Spelers van de populaire game Overwatch hebben sinds vandaag een nieuwe map tot hun beschikking: Parijs. Dat heeft ontwikkelaar Blizzard bekendgemaakt. De Assault-map is live op de pc, PlayStation 4 e...
20/02 00u00  Populariteit Apex Legends groeit explosief (video) De gratis te spelen battle royale-game Apex Legends heeft een week na de lancering al meer dan 25 miljoen geregistreerde spelers, zo meldt ontwikkelaar Respawn Entertainment. Daarmee groeit de popular...
20/02 00u00  'Nintendo komt dit jaar met nieuwe versie Switch' Nintendo komt mogelijk dit jaar met een nieuwe versie van de Nintendo Switch, zo meldt het Japanse Nikkei. Het nieuwe model zou compacter en goedkoper zijn dan de huidige Switch. ...
19/02 16u00  Archos kondigt smartphone 'Diamond' aan Archos heeft een aantal nieuwe smartphones aangekondigd, waaronder de Archos Diamond. Het nieuwe toestel is voorzien van een 6,39 inch FHD+ AMOLED-scherm dat vrijwel de volledige voorkant beslaat. Het...
19/02 15u15  Panasonic introduceert compactcamera Lumix TZ95 (video) Panasonic heeft de Lumix TZ95 geïntroduceerd, een compacte camera met 30x optische zoom en een 1/2.3 inch 20,3 megapixel sensor. Het toestel kan 4K video opnemen met 30 fps en is voorzien van een...
19/02 00u00  Microsoft stopt met ondersteuning Windows 10 Mobile Microsoft gaat dit jaar stoppen met het ondersteunen van Windows 10 Mobile. Vanaf 10 december komen er geen beveiligings- en software-updates meer uit voor het besturingssysteem en op die datum stopt ...
18/02 17u00  Website toont griezelig echt lijkende niet bestaande mensen Dat met kunstmatige intelligentie veel mogelijk is en - met het oog op 'fake news' - ook steeds gevaarlijker wordt, toont de website ThisPersonDoesNotExist.com maar weer eens aan. Op deze site worden ...
18/02 15u45  UMIDIGI lanceert S3 Pro (video) De in januari door UMIDIGI aangekondigde S3 Pro is sinds kort verkrijgbaar via crowdfundingsite <i>Indiegogo</i>. Het toestel heeft ondanks de lage prijs van 269 dollar veelbelovende speci...
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
23/02 07u00  Infographic: de strijd tegen de winkelleegstand Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) kreeg afgelopen week uit handen van Sander de Rouwe van het IPO een landkaart met de belangrijkste maatregelen die provincies de afgelopen drie jaar hebben genomen om winkelleegstand tegen te gaan. Winkels verdwijnen door de concurrentie met internet. Per provincie zijn de inspanningen in beeld gebracht. Zo hebben elf provincies nu eigen detailhandelsbeleid en voeren alle provincies koopstromenonderzoek uit.
23/02 07u00  Amazon in zee met WesternUnion voor online betalingen Amazon gaat samenwerken met WesternUnion voor een nieuwe betaaldienst PayCode, waarbij inwoners van Chili, Hong Kong, Kenia, Peru, Taiwan en Thailand in hun eigen valuta bij Amazon kunnen betalen.10 
22/02 15u15  Media-adviesbureaus: STER-reclame mag niet weg De branchevereniging van media adviesbureaus PMA schaart zich achter het standpunt van van Bond van Adverteerders om de reclame bij de publieke omroep in stand te houden.
22/02 14u00  Koers Dropbox nabeurs onderuit De koers van het aandeel Dropbox opent vanmiddag vermoedelijk ongeveer tien procent lager. Beleggers kregen gisterenavond bij de kwartaalcijfers te horen dat ze met lagere winstmarges moeten rekenen.
22/02 14u00  BMW en Daimler steken miljard in joint-venture BMW Group en Daimler investeren een miljard euro in een nieuw gezamenlijk bedrijf rondom modern vervoer. Apps en digitale diensten spelen daarin een centrale rol.
22/02 13u15  ‘Marcel van Lingen leidt nieuwsmerk Talpa’ Marcel van Lingen, hoofdredacteur en mediadirecteur van het ANP, gaat het nieuwe nieuwsmerk van Talpa Network opzetten. Dat suggereert journalistensite Villamedia. Van Lingen wordt per 1 april directeur Journalistiek van Talpa Network. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de journalistieke content van Talpa.
22/02 12u00  Sterke groei formjacking Online beveiliger Symantec constateert een sterke groei van 'formjacking'. Daarbij proberen cybercriminelen geld te stelen door bij webwinkels malware toe te voegen aan het bestelformulier.
22/02 12u00  Rechtbank: wervende tekst voor online kansspel is reclame De rechtbank Den Haag heeft in een recente uitspraak bepaald dat wervende teksten voor online kansspelen als reclame wordt gezien. […]
22/02 11u30  ‘Incassobureaus’ innen rekeningen voor opgeheven Vakantiegarant De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor diverse incassobureaus die rekeningen namens Vakantiegarant incasseren. Deze incassobureaus zetten consumenten zwaar onder druk om de rekeningen van Vakantiegarant te betalen, terwijl er nooit een geldige overeenkomst tot stand is gekomen.
22/02 11u00  ‘Google overweegt nieuw datacenter in Wallonië’ Google heeft plannen voor de bouw van een tweede datacenter in Wallonië. Dat meldt La Libre Belgique, ook al heeft het bedrijf de plannen zelf nog niet bevestigd.
22/02 11u00  Jet Roos (eBay) naar Talpa Jet Roos wordt de nieuwe CFO van Talpa Network. Op 18 maart treedt zij toe tot de Raad van Bestuur van het mediatech bedrijf dat John de Mol ruim een jaar geleden lanceerde.
22/02 10u45  Apple sloopt advertentiesoftware uit Shazam Apple blijkt allerlei externe software uit Shazam te hebben verwijderd. Deze werd gebruikt voor het analyseren van gebruikersgedrag en het tonen van advertenties.
22/02 10u00  Mogelijk gezamenlijke credit card van Apple en Goldman Sachs Apple en zakenbank Goldman Sachs bereiden naar verluidt een eigen creditcard voor. Werknemers van beide bedrijven mogen de kaart vast gaan testen, meldt The Wall Street Journal.
22/02 09u30  Cel en taakstraffen geëist tegen afperser Zalando Het Openbaar Ministerie heeft tegen 20-jarige Hagenaar Kian S. een gevangenisstraf van 36 maanden geëist, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf voor het uitvoeren van DDos-aanvallen.
22/02 08u30  Moodus haalt groeigeld op voor klanttevredenheidzuilen De Nederlandse startup Moodus, die via interactieve zuilen klanttevredenheidsonderzoek laat uitvoeren bij Heijmans, het Nationaal Militair Museum en het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer, heeft bij verschillende angel-investeerders 150.000 euro opgehaald om verder te groeien.
Laatste update: vandaag om 7u00
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/02 10u30  Internetcoördinator slaat alarm over aanval op infrastructuur internet Een internationale non-profitorganisatie die een reeks taken met betrekking tot het internet uitvoert, ICANN, heeft gewaarschuwd voor een tot dusver ongekende aanval op de ,,infrastructuur van het internet''.
22/02 23u30  'YouTube beperkt advertentiemogelijkheden na pedofilieschandaal' YouTube beperkt de advertentiemogelijkheden op video's die mogelijk misbruikt kunnen worden door middel van reacties met pedofiele intenties. Dat meldt een woordvoerder aan Engagdet.
22/02 17u15  Hoe nepwinacties op Facebook je verleiden persoonsgegevens af te staan Op 21 februari verwijderde Facebook, naar aanleiding van onderzoek van NU.nl, meerdere pagina's die met frauduleuze winacties persoonsgegevens probeerden te verzamelen. Hoe gingen deze pagina's te werk en wie maakten gebruik van de gegevens die met deze pagina's werden verzameld?
22/02 16u15  Hoe nepwinacties je verleiden om persoonsgegevens af te staan Op 21 februari verwijderde Facebook, naar aanleiding van onderzoek van NU.nl, meerdere pagina's die met frauduleuze winacties persoonsgegevens probeerden te verzamelen. Hoe gingen deze pagina's te werk en wie maakten gebruik van de gegevens die met deze pagina's werden verzameld?
22/02 12u15  Facebook stopt met controversiële vpn-app Onavo Facebook trekt zijn vpn-app Onavo terug uit de Google Play Store. Ook stopt het bedrijf met het aannemen van nieuwe deelnemers voor de omstreden Facebook Research-app, schrijft TechCrunch.
22/02 05u45  Facebook haalt netwerk van frauduleuze nepwinacties offline Facebook heeft donderdag naar aanleiding van onderzoek door NU.nl een netwerk van frauduleuze nepwinacties offline gehaald. Potentiële slachtoffers werden met een zogenaamde gewonnen keuken-, badkamer- en tuinrenovatie verleid hun privégegevens af te staan.
21/02 21u45  OM eist 240 uur werkstraf en voorwaardelijke celstraf tegen Leidse hacker Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 240 uur werkstraf geëist en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden tegen een 29-jarige Leidenaar die wordt verdacht van de illegale verkoop van alles-in-een-abonnementen van een internet-tv-telefoon-provider. De provider eist een schadeloosstelling van 750.000 euro.
21/02 21u45  'Facebook liet adverteerders reclames op nazionderwerpen richten' Facebook maakte het voor adverteerders op het platform mogelijk om reclame te richten op aan nazi's gerelateerde onderwerpen, ontdekte de Los Angeles Times.
21/02 21u30  'Facebook liet adverteerders reclame richten op nazionderwerpen' Facebook maakte het voor adverteerders op het platform mogelijk om reclame te richten op aan nazi's gerelateerde onderwerpen, ontdekte de Los Angeles Times.
21/02 19u00  YouTube haalt ruim 400 kanalen offline na misbruik door pedofielennetwerk Het videoplatform YouTube heeft vierhonderd kanalen verwijderd die door een netwerk van pedofielen werd misbruikt, meldt The Verge donderdag op basis van een verklaring van het bedrijf.
21/02 18u15  Ollongren wil nog geen wet voor Facebook in strijd tegen nepnieuws Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) ziet er nog niets in om sociale media die een rol kunnen spelen bij de beïnvloeding van verkiezingen en verspreiding van desinformatie aan wetten en regels te binden.
21/02 17u45  OM eist cel- en taakstraf tegen Hagenaar voor DDoS-aanvallen De twintigjarige Hagenaar Kian S. moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf krijgen voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. S. heeft bekend dat hij tussen 2014 en 2017 meerdere ontwrichtende digitale aanvallen heeft uitgevoerd.
21/02 17u30  YouTube haalt ruim 400 kanalen offline na misbruik pedofielennetwerk Het videoplatform YouTube heeft vierhonderd kanalen verwijderd die door een netwerk van pedofielen werd misbruikt. Dat meldt The Verge op basis van een verklaring van het bedrijf.
21/02 17u30  Openbaar Ministerie eist cel- en taakstraf voor DDoS-aanvallen De twintigjarige Hagenaar Kian S. moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf krijgen voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. S. heeft bekend dat hij tussen 2014 en 2017 meerdere ontwrichtende digitale aanvallen heeft uitgevoerd.
21/02 17u15  Comprimeersoftware WinRAR dicht negentien jaar oud softwarelek Onderzoekers van internetbeveiligingsbedrijf Check Point hebben een ernstig lek ontdekt in het programma WinRAR. Door het lek, dat negentien jaar in de software zat, kon onopgemerkt schadelijke software op computers van gebruikers geplaatst worden.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Keert Trump zijn kar over Huawei?23/02 02u15 - DataNews: Op het moment dat Huawei de tegenaanval lijkt in te zetten, insinueert de Amerikaanse president Donald Trump dat hij zijn positie ten opzichte van het Chinese bedrijf wil versoepelen.
11x Waarom Windows wellicht nooit meer een killer feature krijgt23/02 00u00 - ComputerWorld: OS geen prioriteit meer voor Microsoft en dit is het gevolg.
11x 3 manieren om je beveiliging naar een hoger niveau te tillen23/02 00u00 - ComputerWorld: Richt je op een paar specifieke basisgebieden om je netwerk af te dichten.
10x Amazon in zee met WesternUnion voor online betalingen23/02 07u00 - Emerce: Amazon gaat samenwerken met WesternUnion voor een nieuwe betaaldienst PayCode, waarbij inwoners van Chili, Hong Kong, Kenia, Peru, Taiwan en Thailand in hun eigen valuta bij Amazon kunnen betalen.
10x PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes?23/02 00u00 - PCMweb: Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
10x Wordt PARC weer groot bij Xerox?23/02 00u00 - ComputerWorld: Xerox heeft hernieuwde focus op de toekomst van de werkplek.
9x Internetcoördinator slaat alarm over aanval op infrastructuur internet23/02 10u30 - Nu.nl: Een internationale non-profitorganisatie die een reeks taken met betrekking tot het internet uitvoert, ICANN, heeft gewaarschuwd voor een tot dusver ongekende aanval op de ,,infrastructuur van het internet''.
9x Gigabyte doet 5 GTX 1660 Ti's uit de doeken, van ITX tot triple fan23/02 08u45 - Hardware.info: Gigabyte heeft zijn line-up van custom GTX 1660 Ti-kaarten onthuld. Het Taiwanese bedrijf komt met vijf modellen. Bovenaan staat logischerwijs de Aorus-versie, met een triple-fan koeler die voorzien is van rgb-verlichting. Daaronder zijn er echter ook Gaming- en Windforce-modellen, en een kaartje gericht op mini-itx builds. Aorus GeForce GTX 1660 Ti We beginnen met de Aorus. Zoals gezegd heeft deze variant een flinke koeler meegekregen met drie ventilatoren. De lengte van de kaart is hierdoor...
8x SK Hynix wil voor ruim 138 miljard euro uit gaan breiden23/02 10u45 - Hardware.info: De Zuid-Koreaanse geheugenfabrikant SK Hynix heeft aangekondigd flink te willen uitbreiden. Het bedrijf wil een slordige 138 miljard euro uitgeven aan zowel nieuwe fabrieken als de renovatie van bestaande productiefaciliteiten. Momenteel is Hynix de op één na grootste geheugenfabrikant ter wereld, achter Samsung. Hynix wil maar liefst vier nieuwe fabrieken bouwen in Yongin, een stad ten zuiden van Seoul. In totaal zijn de plannen goed voor 4,5 miljoen vierkante meter aan nieuwe faciliteiten. Na...
8x Telenet opent derde hal voor freeroaming-vr in Hasselt23/02 07u15 - Tweakers.net: Telenet opent op 26 februari in het Belgische Hasselt een nieuwe virtualrealityhal. Na Antwerpen en Gent is het de derde vestiging van de provider waar liefhebbers terechtkunnen voor een vr-ervaring.

Statistieken

Artikels:
31482
Gelezen:
18419
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven