zaterdag 24 augustus 2019, week 34


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
23/08 21u30  Onderwijsexpert Dirk Van Damme: ?Consensus van de traditionele partijen heeft het systeem in slaap gewiegd? Onderwijsexpert Dirk Van Damme vindt het goed dat de N-VA in het onderwijsdebat aan de boom schudt. Hij vindt het belangrijk dat het debat wordt opengegooid na jaren van consensus tussen de traditionele partijen. In ?Terzake? waarschuwt Van Damme er echter voor dat een nieuwe minister van Onderwijs er niet met het gestrekte been in mag gaan en heel behoedzaam zal moeten zijn.
23/08 17u00  Groen evalueert zichzelf: kort, opvallend snel en zo omfloerst mogelijk Ruim een maand na de verkiezingen van mei had Groen al een interne evaluatie rond. Die blijkt opvallend bondig te zijn en legt de vinger op enkele wonden. Opvallend: de kritiek op de manier waarop de campagne is aangepakt, klinkt omfloerst. Ondervoorzitter Jeremie Vaneeckhout geeft toe dat de communicatie tijdens de campagne beter kon en dat de figuren van partijvoorzitter Meyrem Almaci en Kamerlid Kristof Calvo erg prominent aanwezig waren.
23/08 07u45  Welke eer valt nog te halen uit een Belgische federale regering? De discussie over de Vlaamse canon is een mediastrovuur, schrijft Pieter Bauwens van Doorbraak.be. Meer nog dan de geschiedenis moet de toekomst ons zorgen baren, vindt hij. 'Zeker als er geen breed gedragen toekomstvisie is voor dit land.' Het kan hem dan ook niet schelen wie er in de federale regering komt. Hij wil weten waarheen het gaat.
23/08 05u30  Er is een kandidaat-partijvoorzitter bij SP.A: Hannes De Reu Er is een kandidaat om voorzitter te worden van SP.A: Hannes De Reu, nog onbekend bij het grote publiek, neemt de handschoen op. De Reu is federaal verantwoordelijke van jeugdbeweging 'FOS Open Scouting', maar nog onbekend bij het grote publiek. 'Ik wil mensen weer enthousiast maken voor SP.A', klinkt het.
22/08 17u30  PS schuift Laurette Onkelinx naar voren als kandidate voor Europese Commissie De Franstalige socialisten van de PS schuiven Laurette Onkelinx naar voren als kandidate voor de post van Europees Commissaris. Dat meldt Le Soir en is door een betrouwbare bron bevestigd aan onze collega's van RTBF. Tot nu toe circuleerde in de wandelgangen alleen de naam van huidige vicepremier Didier Reynders (MR).
22/08 00u00  Ronse krijgt ongelijk van rechter over afschaffing taalfaciliteiten, stad gaat in beroep Het stadsbestuur van Ronse in Oost-Vlaanderen heeft ongelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel in de strijd tegen het speciale taalstatuut van de stad, en gaat in beroep tegen dat vonnis. Dat meldt De Standaard en burgemeester Luc Dupont (CD&V) bevestigt de voortzetting van de juridische procedure.
21/08 21u30  Ronse haalt bakzeil bij rechter over afschaffing taalfaciliteiten, stad gaat in beroep Het stadsbestuur van Ronse in Oost-Vlaanderen heeft ongelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel in de strijd tegen het speciale taalstatuut van de stad, en gaat in beroep tegen dat vonnis. Dat meldt De Standaard en burgemeester Luc Dupont (CD&V) bevestigt de voortzetting van de juridische procedure.
21/08 21u30  Autosector waarschuwt voor mogelijke verhoging van belasting op wagens, N-VA: "Zal budgetneutraal zijn" De N-VA ontkent dat er een eenzijdige belastingverhoging voor autogebruikers aankomt door de invoering van nieuwe tests voor de uitstoot en het gebruik van wagens. 'De hele operatie moet budgetneutraal worden', en wordt dus elders gecompenseerd, zegt de partijwoordvoerder. Eerder had de autosectorfederatie Febiac afgeleid dat de belasting op inverkeersstelling fors kan stijgen door een voorstel van de N-VA.
21/08 15u15  Burgemeester en schepen van Kruibeke verwachten een kind samen In Kruibeke zijn burgemeester Dimitri Van Laere en tweede schepen Caroline Vermeulen (allebei N-VA) in blijde verwachting van een zoon. De twee zitten samen in het schepencollege en verwachten nu dus ook een kind samen. Mag dat wel? Zolang ze niet trouwen en niet wettelijk samenwonen, wel.
21/08 14u00  Parket start onderzoek naar bericht Vlaams Belang over burgemeester Kortrijk Het parket in Kortrijk start een onderzoek naar het bericht van Vlaams Belang over burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Het onderzoek komt er na de klacht van de burgemeester voor laster.
21/08 00u00  Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient klacht in nadat Vlaams Belang zegt dat hij positief testte bij alcoholcontrole De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient een klacht in wegens laster tegen de Kortrijkse afdeling van Vlaams Belang. Die verspreidde gisteren via sociale media het bericht dat Van Quickenborne zaterdagavond positief testte op alcohol en/of drugs na de voetbalwedstrijd Kortrijk-Anderlecht. 'Klopt niet', zegt Van Quickenborne.
20/08 21u30  Wie wordt de Belgische Eurocommissaris? Politicoloog: "Reynders meest waarschijnlijk, maar moeten 2 namen geven" Volgens professor Europese politiek Steven Van Hecke (KU Leuven) wordt vicepremier Didier Reynders (MR) hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Belgische Eurocommissaris. Het is premier Charles Michel (MR) die Reynders tegen volgende week maandag zou moeten voordragen. Maar de premier 'moet ook beantwoorden aan de vraag van de Europese Commissie en twee namen geven, die van een man en een vrouw', zegt Van Hecke.
20/08 10u15  Pieter De Crem (CD&V): "Sociaal-economische programma PS staat haaks op wat we in Vlaanderen willen" Voor minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) kan een federale regering niet zonder Vlaamse meerderheid, en moet die een sterk sociaal-economisch programma kunnen voorleggen. 'Maar het sociaal-economische partijprogramma van de PS staat haaks op de realiteit waarmee wij in Vlaanderen willen werken', zegt hij in 'De ochtend' op Radio 1.
20/08 10u15  Philippe Muyters (N-VA) wordt geen minister in nieuwe Vlaamse regering: "Na 10 jaar is het goed geweest" Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) zal geen deel uitmaken van de nieuwe Vlaamse regering. 'Na 10 jaar ministerschap is het goed geweest. Ik heb meer dan een jaar geleden zelf die keuze gemaakt', zegt hij in 'De ochtend'.
20/08 07u45  Wachtlijsten voor sociale woning nemen fors toe en zetten Vlaamse onderhandelingen op scherp Vorig jaar stonden 153.910 mensen in Vlaanderen op een wachtlijst voor een sociale woning. Dat is bijna 20.000 meer dan in 2017, blijkt uit cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen die Groen naar buiten brengt. Morgen onderhandelen de N-VA, CD&V en Open VLD voor het eerst over het woonbeleid van de komende vijf jaar. 'Maar de plannen van Bart De Wever (N-VA) om het met renovaties op te lossen, zullen niet volstaan', zegt Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen). Ook bij de SP.A in Antwerpen raken de cijfers een gevoelige plek.
Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019, 21u30
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x N-VA wil zorgkassen afschaffen23/08 21u30 - Gazet van Antwerpen: N-VA legt de afschaffing van de zorgkassen op tafel tijdens de Vlaamse onderhandelingen. Die zorgkassen staan in voor de financiële steun van langdurig zorgbehoevenden, zoals mensen met een beperking of ouderen. Niet te verwarren dus met ziekenfondsen, die geneesmiddelen en behandelingen terugbetalen. De zorgkassen zijn maar een klein onderdeeltje van die ziekenfondsen.
1x Trump “beveelt” Amerikaanse bedrijven alternatieven te zoeken voor China23/08 21u15 - Gazet van Antwerpen: De Amerikaanse president Donald Trump heeft Amerikaanse bedrijven vrijdag “bevolen” om alternatieven te zoeken voor China. Hij twitterde dat nadat China nieuwe importheffingen op Amerikaanse producten had aangekondigd.
1x Italiaanse Democratische Partij optimistisch na eerste gesprekken met Vijfsterrenbeweging23/08 20u15 - De Morgen: De twee Italiaanse partijen die proberen om een nieuwe coalitie zonder de extreemrechtse Lega te vormen, hebben vrijdag voor het eerst samengezeten. De centrumlinkse Democratische Partij (PD) toonde zich na afloop ‘positief’ over het verdere verloop van de onderhandelingen.
1x N-VA legt afschaffing ziekenfondsen op tafel23/08 19u45 - Het Nieuwsblad: N-VA wil dat de ziekenfondsen niet langer instaan voor het terugbetalen van medische prestaties. Die activiteit moet voortaan door de overheid worden georganiseerd. Het is een van de manieren waarop N-VA efficiëntiewinsten wil boeken, die voor meer budget in het departement Welzijn moeten zorgen.
1x Vier doden en dertigtal vermisten na brand op ferryboot in Indonesië23/08 19u15 - Het Laatste Nieuws: Er zijn zeker vier doden gevallen bij een scheepsramp op het Indonesische eiland Java. Daarnaast zijn er een dertigtal mensen vermist. Dat hebben...
1x Rode Duivel Toby Alderweireld wordt voor tweede keer vader19/08 13u00 - Gazet van Antwerpen: Een puntje op bezoek bij Manchester City zaterdag, maar vooral heuglijk privénieuws zondag. Toby Alderweireld kondigde op Instagram aan dat hij voor de tweede keer vader wordt, deze keer van een zoon. De Antwerpse Rode Duivel heeft al een dochtertje, Ayla.
0x Kirsten Dunst walgt van kus met Brad Pitt24/08 00u00 - De Telegraaf: Privé: Voor veel vrouwen is het een absolute droom: kussen met Brad Pitt. Voor Kirsten Dunst was het echter een nachtmerrie. De actrice speelde op 11-jarige leeftijd in Interview with the Vampire waardoor zij de toenmalige 30-jarige Brad mocht zoenen. Tot op de dag van vandaag walgt ze van dat moment.
0x Opstootjes voor start G7 in Frankrijk: 17 arrestaties en 4 politieagenten lichtgewond24/08 00u00 - Het Laatste Nieuws: In Frankrijk zijn vandaag vier politieagenten lichtgewond geraakt bij schermutselingen tussen manifestanten en de ordediensten in de marge van de...
0x Vijf procent van tieners slikt elke week melatonine24/08 00u00 - GezondheidsNet: Een op de twintig jonge tieners slikt elke week melatonine als slaapmiddel. Het pilletje is alleen niet onschuldig: volgens onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam kan het slaapproblemen zelfs verergeren.
0x Meer dan de helft van vrouwen in de overgang komt 5 kilo aan24/08 00u00 - GezondheidsNet: Maar liefst 52 procent van de vrouwen geeft aan dat ze gewichtstoename ervaart sinds de overgang. Ruim de helft daarvan heeft het over een toename van meer dan 5 kilo. Dat laat het Overgangsonderzoek in opdracht van A. Vogel zien. Bijna 800 vrouwen deden mee aan het onderzoek.

Statistieken

Artikels:
27873
Gelezen:
1
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven