zondag 17 november 2019, week 46


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u15
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
17/11 22u00  Sammy Mahdi herverkozen als voorzitter van Jong CD&V Sammy Mahdi is herverkozen als voorzitter van Jong CD&V. Hij was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Er is ook een nieuw nationaal bureau van Jong CD&V verkozen. Mahdi is ook een van de zeven kandidaten om Wouter Beke op te volgen als partijvoorzitter van CD&V.12 
17/11 16u45  De Foyer #10: over verzet tegen asielcentra, het beleid van Maggie De Block en eenzaamheid Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van 'De Zevende Dag'. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.
17/11 13u15  Maggie De Block (Open VLD) neemt uitgestoken hand van Theo Francken (N-VA) aan om gezinshereniging strenger te maken N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft in ?De zevende dag? de hand uitgestoken naar minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) om de regels voor gezinshereniging strenger te maken. De minister heeft aangekondigd dat ze haar partij het wetsvoorstel van Francken zal steunen, maar merkt op dat de maatregel er misschien al geweest was, als de N-VA vorig jaar niet uit de regering was gestapt.
17/11 12u00  LIVE: "De zevende dag" Bekijk hier 'De zevende dag' van zondag 17 november.10 
16/11 18u30  Tom Van Grieken mag zichzelf opvolgen als partijvoorzitter Vlaams Belang Lees meer >
16/11 17u15  Ik wil begrijpen waarom mensen vluchtelingen zo haten Toen Zahid Ghaida het artikel las over de brandstichting in het toekomstige asielcentrum in Bilzen, was hij gechoqueerd. Hij postte een reactie op Facebook die viraal ging. Ze is ondertussen al mee dan 1.700 keer gedeeld. In deze opinie vertelt hij ons wie hij is en steekt hij zijn hand uit naar mensen die vluchtelingen haten.
16/11 12u30  Zwaarste seksuele misdrijven verjaren sneller door fout in nieuwe wet, hoe kan dat? Door een fout in de nieuwe wet rond de verjaringstermijnen van seksuele misdrijven zal het zwaarste seksuele misdrijf tegen meerderjarigen, verkrachting met de dood tot gevolg, sneller verjaren. Dat schrijft het Nieuwsblad. Vorige week werd in de Kamer een wet goedgekeurd die de verjaringstermijn van seksuele misdrijven tegen minderjarigen schrapt. Maar die wet heeft dus ook onbedoelde gevolgen voor de verjaringstermijn van seksuele misdrijven tegen meerderjarigen.
16/11 11u15  Peter De Roover (N-VA): "Vroeger hadden we kunstenaars met een beter oog voor schoonheid" Hoewel hij als Kamerfractieleider officieel niet betrokken is bij het cultuurbeleid van zijn partijgenoot, verdedigt Peter De Roover (N-VA) met hand en tand de beleidskeuzes van Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon. Diens beslissing om meer te investeren in erfgoed en minder in podiumkunsten heeft deze week tot grote consternatie geleid in de cultuursector.
16/11 10u15  Beste koning Filip, hebt u voor de regeringsvorming al eens aan een vrouw gedacht? Lees meer >
16/11 10u15  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) zet schaar in budget voor opleiding en coaching van bedrijven De Vlaamse regering gaat volgend jaar 23 miljoen euro besparen op de subsidies die kleine en middelgrote ondernemingen konden krijgen voor opleidingen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Voor middelgrote ondernemingen wordt het maximumbedrag voor die opleidingen gehalveerd. 'Het is logisch dat bedrijven zelf extra investeren in opleidingen', zegt de minister, die benadrukt dat er niet wordt bespaard op innovatie.
16/11 09u00  Zwaarste seksuele misdrijven verjaren sneller door fout in nieuwe wet Door een fout in de nieuwe wet rond de verjaringstermijnen van seksuele misdrijven zal het zwaarste seksuele misdrijf tegen meerderjarigen, verkrachting met de dood tot gevolg, sneller verjaren. Dat schrijft het Nieuwsblad. Vorige week werd in de Kamer een wet goedgekeurd die de verjaringstermijn van seksuele misdrijven tegen minderjarigen schrapt. Maar die wet heeft dus ook onbedoelde gevolgen voor de verjaringstermijn van seksuele misdrijven tegen meerderjarigen.
16/11 09u00  Brief aan de koning: Sire, hebt u voor de regeringsvorming al eens aan een vrouw gedacht? Lees meer >
16/11 03u30  Europese begrotingsonderhandelingen leveren voorlopig geen resultaat op De lidstaten en de Europarlementsleden zijn er gisteren, na uren onderhandelen, niet in geslaagd om een akkoord te bereiken over de Europese begroting voor volgend jaar.
16/11 00u00  De afspraak op vrijdag Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 15 november.
15/11 22u30  Peter De Roover (N-VA): "De voorbije jaren is te veel vergeten dat kunst ook schoonheid is" Hoewel hij als Kamerfractieleider officieel niet betrokken is bij het cultuurbeleid van zijn partijgenoot, verdedigt Peter De Roover (N-VA) met hand en tand de beleidskeuzes van Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon. Diens beslissing om meer te investeren in erfgoed en minder in podiumkunsten heeft deze week tot grote consternatie geleid in de cultuursector.
Laatste update: vandaag om 22u00
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

60x Sinn Fein: binnen 5 jaar referendum over herenigd Ierland17/11 02u00 - Het Laatste Nieuws: Er moet binnen de komende vijf jaar een referendum worden gehouden over de eenheid van Ierland. Dat heeft de leidster van de Ierse...
56x Bekijk: het verhaal van de Berlijnse Muur, van bouw tot sloop17/11 00u00 - VRT NWS: Vandaag is het 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur gevallen is. Op 9 november 1989 gingen onverwachts de grensposten tussen Oost- en West-Berlijn open, onder druk van de Oost-Duitse bevolking. Daarmee kwam ook een einde aan de hermetisch gesloten grens tussen twee systemen, dwars door een stad, dwars door een land en dwars door een continent. Waarom is die Muur gebouwd? En hoe verliep de avond van 9 november 1989? Bekijk hierboven -of onder de uitlegvideo.
55x Dertiende editie van 'Dag van de Ambachten'17/11 05u45 - Het Laatste Nieuws: Over heel het land zetten vandaag/zondag ambachtsmannen en -vrouwen gratis de deuren van hun atelier open. Op 472 adressen - waarvan 232 in...
54x Duizenden technofans op dancefestival van Charlotte de Witte in Sportpaleis17/11 00u30 - VRT NWS: Duizenden technofans zijn naar het Sportpaleis in Antwerpen gereisd om onder anderen de Belgische top-dj Charlotte de Witte aan het werk te zien. De 27-jarige dj heeft een probramma op BBC-radio en reist de wereld rond met haar muziek.
53x Agressieve hersentumor misbruikt onze biologische klok om te kunnen groeien17/11 05u30 - Knack: Een glioblastoom in de hersenen maakt misbruik van de biologische klok in ons lichaam om sterk te kunnen groeien.
53x Kevin Huypens (30) zat onschuldig in cel voor moord op zijn vader, nu krijgt echte dader proces: “Ik doe niet meer mee aan die poppenkast”17/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Kevin Huypens was net 18 jaar geworden, toen zijn vader Steve op 30 november 2007 in ware maffiastijl werd geliquideerd in zijn autohandel in Schilde. Politie en gerecht staken hem acht maanden in de cel als dader, tot bleek dat de Duitser Fred Wittig de killer van dienst was. Het assisenproces tegen Wittig gaat in februari van start, maar Kevin Huypens is niet van plan om het proces bij te wonen. “Echte antwoorden zal ik toch niet krijgen.”
52x Nederlandse drugsbaron dood gevonden in Braziliaanse cel17/11 01u45 - Het Laatste Nieuws: De Nederlandse drugsverdachte Dennis V. is in Brazilië dood gevonden in zijn cel. Volgens lokale media heeft hij zelfmoord gepleegd.
51x Gluren bij BV’s: Natalia deelt emotionele boodschap, Eva Daeleman foto van op het toilet17/11 03u15 - Het Belang van Limburg: Opdringerige fans in de Belgische showbizz, lesjes om van te leren en emotionele berichtjes: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
51x Joyce De Troch openhartig over botox en ongewenste intimiteiten: “Mijn dochters krijgen boksles om opdringerige mannen een toek op hun bakkes te geven”17/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Wie daar op het podium staat: Joyce De Troch (45), zowaar. Ooit tv-gezicht, zangeres bij Opium en fotomodel. En bovenal babe uit ­P-Magazine en Playboy. Achttien jaar geleden stapte ze uit de media. Nu is de blon­dine terug van nooit echt weg­geweest, als actrice in het theaterstuk ’t Groot lot. “Ik behoor tot de generatie van Véronique De Kock en Phaedra Hoste. Wat er ook met ons gebeurt, positief of negatief, ze zullen over ons blijven spreken en schrijven.” Daarom dit interview. Over kinderen op de catwalk, botox en ongewenste intimiteiten.
49x Twingo wordt op snelweg aangereden door zware pick-up: 22-jarige man komt om17/11 09u45 - De Standaard: Een 22-jarige man is zondagochtend vroeg omgekomen bij een zwaar verkeersongeval op de E40 in Nieuwpoort. De jonge Fransman werd met zijn Renault Twingo aangereden door een zware pick-up. Hij vloog tegen een verkeersbord en was op slag dood. De Dodge Ram die de Twingo aanreed, kwam een eindje verder tot stilstand in een wei.

Statistieken

Artikels:
30006
Gelezen:
35416
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven