dinsdag 27 oktober 2020, week 44


U bent nu hier: Vlaanderen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u15
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
27/10 04u15  VS stemmen in met nieuwe wapendeal Taiwan De Verenigde Staten hebben maandag lokale tijd ingestemd met de verkoop van honderd Harpoon-kustverdedigingssystemen ter waarde van 2,4 miljard dollar (2,03 miljard euro) aan Taiwan.
27/10 04u15  LIVE. Luchtvervuiling doet mortaliteit Covid-19 toenemen - Asymptomatische personen verliezen antilichamen sneller De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt vanavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag zal de regering ook overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
27/10 03u15  Trump en Biden strijden om cruciale swing state Pennsylvania De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden hebben maandag, acht dagen voor de verkiezingen, allebei campagne gevoerd in de staat Pennsylvania, waarvan de uitslag mogelijk beslissend gaat worden in de strijd om het presidentschap. Trump liet zich opnieuw niet door de corona-epidemie beletten van een massale rally, deze keer in Martinsburg. Biden sprak een kleinschaliger bijeenkomst in Chester toe.
27/10 03u15  LIVE. Luchtvervuiling doet mortaliteit Covid-19 toenemen - Coronaprotesten in Italië lopen uit de hand De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt vanavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag zal de regering ook overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
27/10 02u15  LIVE. Coronaprotesten in Italië lopen uit de hand - Avondklok in Tsjechië, kerstmarkten geannuleerd De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt vanavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag zal de regering ook overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
27/10 02u15  Senaat VS stemt in met benoeming Amy Coney Barrett als rechter aan Hooggerechtshof De Amerikaanse Senaat heeft maandag lokale tijd de benoeming van Amy Coney Barrett als negende lid van het Hooggerechtshof goedgekeurd. De 48-jarige Barrett volgt de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg op.
27/10 02u15  Meyfroidt: “We zullen nu nog grotere inspanning moeten leveren” - Berx: “Tijd voor zeer vergaande verstrengingen” De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Herlees hier alle ontwikkelingen van maandag 26 oktober over het coronavirus.10 
27/10 00u15  Biden vergeet tijdens interview hoe Donald Trump heet en noemt hem “George” De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag zijn tegenstander Joe Biden belachelijk gemaakt. De Democraat vergat zondag Trumps naam tijdens een interview en noemde hem “George”. Wellicht verwarde hij hem met George W. Bush, die president was van de VS van 2001 tot 2009. Trump heeft Biden (77) er al vaker van beschuldigd seniel te zijn.15 
27/10 00u15  Tienduizenden mensen geëvacueerd in Californië wegens bosbrand Wegens een snel uitbreidende bosbrand worden maandag in de stad Irvine, in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Californië, 60.000 mensen geëvacueerd. In een paar uur tijd is al ruim 200 hectare grond in vlammen opgegaan door de brand die maandag is uitgebroken, zo melden de plaatselijke autoriteiten volgens de Los Angeles Times.
26/10 23u15  Honderden mensen opgepakt tijdens eerste stakingsdag in Wit-Rusland De politie van Wit-Rusland heeft maandag honderden mensen opgepakt tijdens betogingen tegen het regime van president Aleksandr Loekasjenko. De arrestaties komen op de eerste dag van een nationale staking, waartoe de oppositie had opgeroepen.
26/10 23u15  Kledij niet-essentieel? Man gaat in onderbroek winkelen om punt duidelijk te maken In Wales is sinds vrijdag een twee weken durende lockdown bezig om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Winkels mogen er momenteel geen ‘niet-essentiële’ producten verkopen. Ook kledij valt daaronder, maar daar is deze man het niet mee eens.
26/10 23u15  Monumentale olifantenslagtanden gestolen uit Kasteel Ravenhof In Kasteel Ravenhof in Putte-Stabroek zijn dieven met een wel erg opvallende buit aan de haal gegaan. De twee ivoren olifantenslagtanden, die een boog vormen over de eikenhouten trap in de inkomhal, werden in de nacht van 20 op 21 oktober gestolen. “De blikvanger van het Ravenhof. Hopelijk worden ze snel teruggevonden”, reageert burgemeester Rik Frans (N-VA).
26/10 23u15  LIVE. Meyfroidt: “We zullen nu nog grotere inspanning moeten leveren” - Berx: “Tijd voor zeer vergaande verstrengingen” De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
26/10 22u15  “Tweede golf potentieel erger, maar ik denk dat we dit kunnen controleren” “Deze golf heeft het potentieel om erger te worden dan de eerste maar hoeft dat niet te zijn”, dat zei Steven Van Gucht in VTM NIEUWS. De viroloog gelooft nog wel dat we het een rampscenario nog kunnen afwenden. De maatregelen die de Vlaamse regering morgen zal nemen, moeten daartoe bijdragen. Verder sprak Van Gucht zich positief uit over het secundair onderwijs in Leuven dat na de herfstvakantie deeltijds afstandsonderwijs moet aanbieden.
26/10 22u15  Oplegger met wol in lichterlaaie op E40 in Affligem: snelweg even afgesloten Op de E40 richting Gent, net voorbij het op- en afrittencomplex Affligem, staat de oplegger van een vrachtwagen in brand. De trailer is geladen met wol. De vrachtwagenbestuurder had de reflex om snel te ontkoppelen en de trekker in veiligheid te brengen. De snelweg was een tijdlang volledig afgesloten, maar ondertussen is er een rijvak vrij. De E40 zal straks opnieuw afgesloten worden om na te blussen. De bluswerken zelf zullen wellicht nog enkele uren duren.
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws >


De Standaard

Verbergen Tonen
27/10 04u15  Na goedkeuring Amerikaanse Senaat: Amy Coney Barrett legt eed af als opperrechter Kort na de goedkeuring van haar benoeming door de Senaat maandagavond plaatselijke tijd, heeft Amy Coney Barrett de eed afgelegd in de tuin van het Witte Huis. Dat gebeurde in aanwezigheid van president Donald Trump en een tweehonderdtal genodigden.
27/10 04u15  Blog verkiezingen VS | Twitter verbergt opnieuw tweet van Trump over vermeende kiesfraude Volg hier het meest recente nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, bekijk de belangrijkste video’s en lees de eerste analyses en scherpe opinies.
27/10 03u15  Amerikaanse Senaat keurt benoeming Amy Coney Barrett goed als rechter aan Hooggerechtshof De Amerikaanse Senaat heeft maandag de benoeming goedgekeurd van Amy Coney Barrett als negende lid van het Hooggerechtshof. De 48-jarige Barrett volgt de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg op.
27/10 03u15  Coronablog | Luchtvervuiling doet mortaliteit covid-19 toenemen met 21 procent in België Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
27/10 02u15  Joe Biden ‘verwart Donald Trump met George’ Tijdens een online verkiezingsevenement afgelopen zondag leek Democratisch presidentskandidaat Joe Biden huidig president Donald Trump George te noemen. Op sociale media, en bij uitbreiding bij de Trump-campagne, klonk het al snel dat Biden Trump verwarde met George W. Bush, de Republikeinse president toen Biden opkwam met Barack Obama in 2008. Het persbureau AP wijst er echter op dat de interviewer acteur George Lopez was en dat Biden de acteur zou hebben aangesproken.11 
27/10 01u15  Brandweerman gewond na aanval tijdens interventie in Verviers Een brandweerman-ambulancier van de zone Vesdre Hoëgne et Plateau is maandagavond gewond geraakt toen hij tijdens een interventie in Verviers aangevallen werd. Dat melden de hulpdiensten.
27/10 00u15  Joe Biden verwart Donald Trump met George Tijdens een online verkiezingsevenement afgelopen zondag heeft Democratisch presidentskandidaat Joe Biden even een verwarde indruk gegeven. Biden herinnerde zich de naam van huidig president Donald Trump even niet meer en noemde hem George. Toen Joe Biden met Barack Obama in 2008 opkwam, was George W. Bush president van de Verenigde Staten. Mogelijk verwarde hij diens naam met die van Trump. The Washington Post wijst erop dat de interviewer ook George heet. Het ging om acteur George Lopez. Bekijk het bewuste moment in bovenstaande video.
26/10 22u15  Machtsontplooiing in Hollywoodstijl voor … zeven verstekelingen Waarom zette de Britse Royal Navy veertig speciale commando’s in om zeven verstekelingen van een olietanker te halen? ‘Een kaping? Zij kunnen zo’n schip helemaal niet besturen.’
26/10 21u15  De burgemeester van Rome zegt dat de maffia haar en haar familie wilde vermoorden De burgemeester van Rome Virginia Raggi zegt dat de plaatselijke maffia van plan was om haar en haar familie te vermoorden. Volgens haar omdat ze het tegen de maffia opnam.
26/10 21u15  Coens en De Crem overtreden coronaregels met werklunch: ‘Het zal niet meer gebeuren’ CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden afgelopen week ‘betrapt’ toen ze in een hotel aan het lunchen waren. De twee overnachten niet in het hotel, waardoor het een overtreding van de huidige coronamaatregelen is. ‘Het was fout en ik excuseer me daarvoor’, reageert Coens.
26/10 21u15  Dief graait in kar van cuberdonverkoper: 3.000 euro snoep onverkoopbaar In Gent heeft een 53-jarige man zondag met zijn handen in de kar van een cuberdonverkoper gegraaid en de vlucht genomen. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.
26/10 21u15  Coronablog | Cathy Berx: ‘Moeten sociale contacten terugschroeven en telewerk verplichten’ Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
26/10 20u15  UHasselt schakelt vanaf 1 november over naar code rood De UHasselt heeft beslist om vanaf 1 november over te schakelen naar code rood. De lessen gaan vanaf dan maximaal online door.
26/10 19u15  KU Leuven schakelt over naar digitaal onderwijs, behalve voor eerstejaarsstudenten Op 3 november verscherpt de KU Leuven de coronamaatregelen voor al haar campussen. Lessen zullen zo veel mogelijk online gegeven worden, met uitzondering voor de eerstejaarsstudenten. ‘Met deze werkwijze creëren we de impact die door een code rood beoogd wordt’, zegt rector Luc Sels.
26/10 19u15  Coronablog | Vlaamse regering voorziet financiering voor lokale kinderopvang Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van De Standaard >

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
27/10 04u15  Coens en De Crem betrapt tijdens verboden lunch in hotel CD&V-voorzitter ­Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden afgelopen week betrapt toen ze in een hotel aan het lunchen waren. In strijd met de coronaregels, aangezien de twee niet bleven overnachten.
27/10 04u15  Sociale lockdown Lees meer >
27/10 04u15  Drukjachten geannuleerd door corona Of de grotere populatie everzwijnen ook veroorzaakt wordt door het tijdelijk opschorten van de jacht in het wolvengebied (van de lente tot de herfst), kan niemand zeggen. “Omdat we niet weten met hoeveel ze precies zijn.”
27/10 04u15  Competities opgeschort tot 31 december De Belgische Zwembond heeft tijdens een spoedvergadering beslist om alle nationale waterpolocompetities op te schorten tot 31 december.
27/10 04u15  Anthony De Schutter sluit seizoen af als nummer één Het competitieseizoen zit er op. Een paar weekjes vroeger dan voorzien. De federale regering verbood in de strijd tegen het coronavirus immers alle sportwedstrijden. Aan de huidige CLB Group Order of Merit zal er dit jaar dus nog maar weinig veranderen. Anthony De Schutter en Stella Kaper mogen zich dit jaar dan ook de Limburgse nummers één noemen.
27/10 04u15  Schmidt terug van tien maanden weggeweest Een van de uitblinkers in de zege van STVV tegen Standard was Daniel Schmidt. De boomlange Japanner verving met verve de geblesseerde Kenny Steppe. “Het voelde niet alsof ik er zo lang tussenuit ben geweest”, reageert Schmidt na zijn eerste competitieduel in tien (!) maanden.
27/10 04u15  Bijna helft jeugdmatchen afgelast Lees meer >
27/10 04u15  “Mensen van Genk excuseerden zich” Lees meer >
27/10 04u15  Derde golf Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
27/10 04u15  Kinderen onder twaalf mogen alles, maar naar oma gaan wordt afgeraden Viroloog Steven Van Gucht raadt ouders opnieuw af om hun kroost naar de grootouders te brengen. Nochtans ontsnapten kinderen onder de 12 jaar aan alle maatregelen omdat ze het virus niet zouden verspreiden. Wat is dan het risico voor oma en opa?
27/10 04u15  Coördinator testcentra moet huisartsen ontlasten De huisartsenkringen krijgen van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) geld om een coördinator in dienst te nemen voor hun testcentra. Die zal de organisatie op zich nemen zodat de arts meer tijd heeft voor zijn patiënten.
27/10 04u15  Deeleconomie groeit snel Het aantal initiatieven op het gebied van deeleconomie is de voorbije jaren in Limburg fors gestegen. Dat blijkt uit een studie van studenten van PXL Journalistiek. “Sinds 2015 steeg het aantal initiatieven met bijna de helft”, zegt docent Eric Pompen.
27/10 04u15  30.000 jobs bedreigd bij Lufthansa Lees meer >
27/10 04u15  Mogelijk tijdelijk bewindvoerder voor Mega World Het Openbaar Ministerie heeft er maandag voor gepleit om een tijdelijk bewindvoerder aan te stellen voor Mega World, de doorstart van Blokker België. De ondernemingsrechtbank van Mechelen vonnist volgende maandag.
27/10 04u15  “Het leek makkelijk, maar dat viel lelijk tegen” De koekjes van Jules Destrooper beslechten de finale van Snackmasters. De Hasseltse Anne-Sophie Breysem neemt het vanavond (dinsdag) op tegen Piet Huysentruyt. “Bij geen enkele chef staat ‘opgeven’ in het woordenboek.”
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van Het Belang van Limburg >

Limburgnieuws.be

Verbergen Tonen

De Morgen

Verbergen Tonen
26/10 22u15  Live - Geert Meyfroidt: ‘We zullen nog grotere inspanning moeten leveren dan in het voorjaar’ In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
26/10 22u15  Verlengde herfstvakantie bezorgt ouders kopzorgen: ‘Opvang en werk combineren? Dat wordt kunst- en vliegwerk’ De herfstvakantie wordt met twee dagen verlengd, terwijl virologen ouders afraden om hun kinderen naar de grootouders te brengen. De Vlaamse regering wil kinderopvang voorzien, maar alleen voor ouders die geen alternatief hebben. ‘Het wordt kunst- en vliegwerk om alles te combineren.’
26/10 22u15  Huisarts slaakt noodkreet: ‘Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust’ Catherine Politis voelt zich ‘doodmoe’ en ‘coronaziek’. De huisarts uit Heusden-Zolder trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar de overheid die te veel taken naar de huisarts blijft doorschuiven. ‘We zijn oktober en er is gewoon niéts veranderd. Op zeven maanden tijd staat er niets op punt’, schrijft ze.
26/10 21u15  Uitgeverij Clavis verkoopt geen kinderboeken meer met karikaturen van Zwarte Piet: ‘Het was tijd’ De Limburgse uitgeverij van kinderboeken Clavis zal niet langer boeken verkopen met een karikaturale voorstelling van Zwarte Piet. De uitgeverij vernietigde ook 7.000 boeken die nog niet verkocht werden. Philippe Werck, oprichter van Clavis: ‘Wanneer je zo’n beslissing neemt, moet je consequent durven zijn.’
26/10 21u15  Hackers lekken tienduizenden vertrouwelijke psychotherapieverslagen in Finland De vertrouwelijke documenten van tienduizenden Finnen die in therapie zijn of waren, zijn gehackt. Een deel ervan is ook online gelekt, wat tot grote ongerustheid leidt bij de patiënten. Dat meldt The Guardian.
26/10 20u15  Velen willen het en Tanja Dexters doet het: hoe betrouwbaar zijn corona-zelftests? Op sociale media toont tv-gezicht Tanja Dexters hoe ze zichzelf getest heeft op Covid-19. Een bevraging bij apothekers leert dat bij meer dan een op de vijf de afgelopen week iemand om zo’n zelftest vroeg. Maar op dit moment blijkt het nog vooral ‘commerciële flou artistique die aanleunt bij desinformatie’.
26/10 19u15  Live - Leuvense secundaire scholen schakelen over op deeltijds afstandsonderwijs In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
26/10 19u15  Bouchez waarschuwt: ‘Maatregelen naleven of nieuwe lockdown, moeilijke situatie zal allicht tot de zomer duren’ ‘Ofwel leven we met zijn allen de maatregelen tegen het coronavirus na, ofwel komt er een nieuwe lockdown.’ Dat laat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vandaag optekenen. En hij gooit er meteen een bijkomende waarschuwing tegenaan. ‘Het zal niet simpel zijn om daarna snel te beslissen om die noodtoestand weer op te heffen.’
26/10 19u15  Brussels Airlines-moeder Lufthansa haalt buikriem aan: tot 30.000 jobs bedreigd De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa moet nog dieper snijden in haar kosten om het coronavirus het hoofd te bieden. Tot 30.000 van de 130.000 jobs bij de groep zijn bedreigd. De impact bij dochterbedrijf Brussels Airlines lijkt vooralsnog beperkt.
26/10 18u15  Waarom verwachten we van vrouwen dat ze uitleg geven bij seksueel overschrijdend gedrag van hun man? Het interview dat Ines De Vos, echtgenote van Bart De Pauw, vorige week in Het Laatste Nieuws gaf, laat menige lezeres beduusd achter. Waarom wordt er steeds van vrouwen verwacht dat ze het seksueel overschrijdend gedrag van hun man becommentariëren? Het is een strijd die ze in geen enkel opzicht kunnen winnen, schrijft Katrin Swartenbroux.
26/10 18u15  Die eenzame Netflix-knop toont dat tv-fabrikanten niet meer kunnen volgen Ronald Meeus zet de blik op oneindig. Vandaag over de extra knoppen op de afstandsbediening.
26/10 18u15  ▶ Bekijk hier: NASA ontdekt water op de maan De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft voor het eerst water ontdekt op de maan. Dat heeft de NASA net bekendgemaakt op een persconferentie. Volg de verdere uitleg via de livestream.
26/10 18u15  Vanaf januari 2021 strengere sancties bij ontbreken van rookmelder in woning Wie geen rookmelder(s) in zijn woning heeft, riskeert vanaf 2021 dat zijn woning ongeschikt verklaard wordt. “Vooral voor huurders en verhuurders kan dit verregaande gevolgen hebben”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V).
26/10 17u15  Het is nu zeker: er is water op de maan Het is nu écht zeker. Op de maan komt water voor in de vorm van de klassieke H2O-moleculen die op aarde onder meer onze rivieren en oceanen bevolken.
26/10 17u15  Live - Coronavirus. Bouchez: ‘Maatregelen naleven of nieuwe lockdown’ In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
Laatste update: maandag 26 oktober 2020, 22u15
Lees meer van De Morgen >

De Tijd

Verbergen Tonen
27/10 04u15  Private banker gaat nieuwe ethische bank NewB leiden 03:30 De opstartende bank NewB heeft een nieuwe CEO gevonden. Thierry Smets stond zes jaar aan het hoofd van de private bank Puilaetco. Dit jaar nog krijgen de eerste klanten een bankrekening.
27/10 03u15  Ziekenhuizen omarmen telemonitoring coronapatiënten 03:10 De telemonitoringoplossing CovidCare@Home van de Antwerpse start-up Byteflies slaat aan. ‘We kunnen schalen naar alle ziekenhuizen, maar dat kunnen we niet alleen.’
27/10 03u15  Langere herfstvakantie moet curve fatale knik geven 03:00 Met de verlengde herfstvakantie komt een eerste barst in de belofte dat de scholen openblijven. Maar de experts nemen niet zozeer het leerplichtonderwijs in het vizier, wel het hoger onderwijs. 'Het w...
27/10 03u15  Regering zet door met bouw gascentrales 02:30 'De regering neemt geen risico met de energiezekerheid', zegt federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). In een brief aan de Europese Commissie laat ze weten dat de regering doorzet...
27/10 02u15  'Drunk', een beetje alcohol om het leven door te komen 02:00 Zou het leven niet aangenamer zijn in een permanente roes van lichte dronkenschap? In de tragikomedie ‘Drunk’ voert regisseur Thomas Vinterberg vier leraars op die zich aan zo'n experiment wagen.
27/10 02u15  Bekende Oost-Vlaamse ondernemers investeren in sociale projecten 01:50 ‘Wie mensen die door de mazen van het net vallen wil helpen, vindt vaak zijn gading niet in grote fundraisings als De Warmste Week’, zegt Peter Vandekerckhove, de voorzitter van het Streekfonds Oost-V...
27/10 01u15  Vinted neemt grootste Nederlandse concurrent over 01:10 Vinted, het populaire onlineplatform voor tweedehandskledij, bouwt verder aan de groei. Met de overname van het Nederlandse United Wardrobe zet CEO Thomas Plantenga zijn succesparcours voort. 'Duurzaa...
27/10 01u15  Vlaanderen werkt aan strengere coronaregels 01:00 De Vlaamse regering werkt aan nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De regering-Jambon heeft de hele dag overleg gepland met virologen, gouverneurs en vertegenwoordigers in de socio-e...
27/10 01u15  Zorgwekkende cijfers, virologen en gouverneurs doen Jambon buigen 01:00 Vlaanderen gaat toch extra coronamaatregelen nemen. Verder afwachten is door de druk van virologen en gouverneurs én de almaar zorgwekkendere situatie in de ziekenhuizen onmogelijk. De vrees wordt ste...
27/10 00u15  Wearables voor social distancing bundelen krachten 00:05 De Antwerpse technologiebedrijven Rombit en Maggy bieden hun oplossing om anderhalve meter afstand te houden samen aan.
26/10 23u15  Pas volgende week beslissing over gerechtelijk akkoord Mega World 22:13 De ondernemingsrechtbank van Mechelen hakt pas volgende week maandag de knoop door over de vraag of de noodlijdende winkelketen Mega World bescherming tegen haar schuldeisers krijgt.
26/10 22u15  Europa glijdt tegen wil en dank af naar strikte lockdown 21:54 Nadat Europa dit voorjaar het slot van de maatschappij gehaald had, waren alle leiders het eens: naar zo'n economisch funeste harde lockdown keren we niet meer terug. Maar de tweede coronagolf is zo k...
26/10 21u15  Amerikaanse beurzen sluiten fors in het rood 21:09 Wall Street gleed uit. Hasbro verloor stevig na kwartaalcijfers. Procter & Gamble heeft met ontsmettende spray een schot in de roos. Dunkin Donuts gaat mogelijk van de beurs.
26/10 21u15  Vandenbroucke stelt 'coronadiensten' vrij van besparing 18:57 De regering-De Croo onderwerpt alle departementen aan een efficiëntie-oefening van 150 miljoen euro. Maar Frank Vandenbroucke (sp.a) maakt zich sterk dat de 'coronadiensten' ontsnappen.
26/10 20u15  Facebook in de clinch met Apple over gaming 19:52 Facebook en Apple vliegen elkaar eens te meer in de haren. De jongste twistappel is de nieuwe cloudgamingdienst van Facebook. Die is niet verkrijgbaar op iOS omdat de regels van de App Store het niet ...
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van De Tijd >

VRT NWS

Verbergen Tonen
27/10 02u15  Amerikaanse Senaat keurt benoeming Amy Coney Barrett aan Hooggerechtshof goed: "Trump kan over het graf heen invloed uitoefenen" Lees meer >
27/10 00u15  Het weer Lees meer >
27/10 00u15  Hoop in bange dagen: verkoop van noveenkaarsen boomt in Begijnhof van Brugge Lees meer >
27/10 00u15  Bureaustoelen populair door thuiswerk: "Vroeger gaven mensen geld uit aan restaurant en reizen, nu denken ze aan comfort" Lees meer >
27/10 00u15  De afspraak Lees meer >
27/10 00u15  Vandaag Lees meer >
27/10 00u15  (Ex-)zorgverleners getuigen: "Mentaal niet klaar voor de tweede golf" en "Gestopt want het werd gewoon te zwaar" Lees meer >
27/10 00u15  Wat betekent het nieuwe regeerakkoord voor jou? Dit moet je weten volgens onze experten Lees meer >
26/10 23u15  Extra agenten controleren avondklok vanaf 22 uur in Brussel, "Verlenging vakantie valt waarschijnlijk samen met piek" Lees meer >
26/10 23u15  Senaat stemt over benoeming Amy Coney Barrett in VS-Hooggerechtshof: "Trump kan over het graf heen invloed uitoefenen" Lees meer >
26/10 23u15  Schilder Michaël Borremans laat zich inspireren door kegels Lees meer >
26/10 22u15  Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "Het is 5 over 12, tijd voor zeer verregaande maatregelen" Lees meer >
26/10 22u15  NASA ontdekt water op zonovergoten oppervlak van de maan Lees meer >
26/10 22u15  KU Leuven en UHasselt naar code rood: wat betekenen de kleurencodes voor hogescholen en universiteiten?  Lees meer >
26/10 22u15  WHO-toparts Ryan: "Europa moet coronavirus nu versneld aanpakken" Lees meer >
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van VRT NWS >

Knack

Verbergen Tonen
27/10 02u15  Senaat VS keurt benoeming Amy Coney Barrett als hoge rechter goed De Amerikaanse Senaat heeft maandagavond gestemd voor de benoeming van Amy Coney Barrett tot het Hooggerechtshof. Daarmee wordt de liberale rechter Ruth Bader Ginsburg vervangen door een zeer conservatieve opvolger.
26/10 21u15  'Stuur kinderen alleen naar opvang als er geen alternatief is' Lokale besturen die kinderopvang voorzien op 9 en 10 november zullen van de Vlaamse regering een financiële ondersteuning van 30 euro per kind en per dag krijgen. Dat heeft de Vlaamse regering maandag beslist.
26/10 21u15  KU Leuven schakelt op 3 november bijna volledig over naar online onderwijs In een interne mail kondigt rector Luc Sels aan dat de KULeuven naar een vorm van code rood gaat vanaf 3 november tot Kerst. Dat schrijft het Leuvens studentenweekblad Veto. De lessen van de eerste bachelorfase zouden wel nog in code oranje blijven doorgaan.
26/10 20u15  Mogelijk veel meer water op de maan dan gedacht Dat er eerder al aanwijzingen waren van water op de maan, was bekend. Maar dat dit water mogelijk ook wijdverspreid is, is nieuw.
26/10 19u15  Nationale Bank vreest nieuwe achteruitgang economie Het herstel van de Belgische economie is in oktober stilgevallen. Dat blijkt uit een nieuwe rondvraag bij bedrijven door de Economic Risk Management Group (ERMG). De Nationale Bank vreest zelfs voor een nieuwe achteruitgang.
26/10 19u15  Brussel meet voor het eerst emissies van voertuigen in de straat Leefmilieu Brussel gaat voor het eerst live de verontreinigende stoffen meten die voertuigen in het Brussels Gewest uitstoten. Het bijzondere aan de meetcamapgne is dat de metingen rechtstreeks op straat en in het verkeer gebeuren. De geluidshinder wordt ook gemeten.
26/10 18u15  Procureur Johan Sabbe krijgt zes maanden schorsing na ongepaste berichten Johan Sabbe krijgt zes maanden schorsing, waarvan drie met uitstel, voor het versturen van expliciete berichten en een foto aan zijn vrouwelijke chauffeur. Dat heeft de Nederlandstalige tuchtrechtbank in Gent maandagnamiddag beslist.
26/10 17u15  Coronablog: 'Nieuwe teststrategie in scholen is absolute noodzaak' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/10 16u15  Klassiek hoestmiddel mogelijk wapen tegen covid-19? De stof ambroxol, die in vrij te verkrijgen hoestmiddellen aanwezig is, kan mogelijk worden ingezet als geneesmiddel tegen SARS-CoV-2, zo blijkt uit een eerste studie.
26/10 16u15  Fleur je werkplek op: download gratis een van deze coronacartoons Weinig vrolijkmakende cijfers en steeds donkerdere dagen: de nood aan een opkikker is zelden zo hoog geweest. Gun uzelf en de buren een glimlach met (een van) deze cartoons.
26/10 16u15  Knack Weekends Kop op-kalender: een dagelijkse tip tegen de coronadip De onzekerheid. De eenzaamheid. De angst. We zijn het allemaal even beu. Maar we moeten er allemaal door. Daarom lanceert Weekend.be nu elke dag een concrete tip waarmee je scheurkalendergewijs je gemoed kan opkrikken.
26/10 16u15  'Russische' luchtaanval in Syrië: minstens 78 doden Volgens een nieuw rapport van het Syrische Observatorium voor Mensenrechten (OSDH) zijn maandag minstens 78 Syrische rebellen, die gelieerd zijn aan Turkije, gedood tijdens 'Russische' luchtaanvallen op een trainingskamp in de provincie Idlib.
26/10 16u15  Ook Erdogan roept op om Franse producten te boycotten Tussen Turkije en Frankrijk is de voorbije dagen een diplomatieke rel ontstaan na kritische opmerkingen die de Franse president Emmanuel Macron had gemaakt over de islam.
26/10 15u15  Margot Cloet: 'Ik kan niet garanderen dat ons zorgsysteem overeind blijft' De tweede coronagolf hakt ongenadig hard in op het personeel van de ziekenhuizen en de woonzorgcentra. Het hele zorgsysteem wankelt, zegt Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van de koepelorganisatie Zorgnet-Icuro.
26/10 15u15  Knack Weekends Kop-op kalender: een dagelijks tip tegen de coronadip De onzekerheid. De eenzaamheid. De angst. We zijn het allemaal even beu. Maar we moeten er allemaal door. Daarom lanceert Weekend.be nu elke dag een concrete tip waarmee je scheurkalendergewijs je gemoed kan opkrikken.
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Knack >

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
27/10 04u15  Brandweerman gewond na aanval tijdens interventie in Verviers Een brandweerman-ambulancier van de zone Vesdre Hoëgne et Plateau is maandagavond gewond geraakt toen hij tijdens een interventie in Verviers aangevallen werd. Dat melden de hulpdiensten.
27/10 04u15  Opnieuw incidenten tijdens betogingen tegen coronamaatregelen in Italië Duizenden mensen hebben in Italië maandag opnieuw betoogd tegen de vervroegde sluiting van restaurants en bars, een maatregel om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. In meerdere grote Italiaanse steden liepen manifestaties weer uit de hand.
27/10 03u15  Vakantieparken en -huizen zitten bomvol voor komende vakantie: “We zullen controleren op grote groepen” Virologen die oproepen om thuis te blijven of niet, we plannen massaal uitstappen. Alle recreatieparken en vakantiehuizen in ons land zitten bomvol voor de komende herfstvakantie. In de Ardennen houden ze hun hart vast. “Wij gaan extra controleren of er geen te grote groepen samen logeren”, zegt de gouverneur van Luxemburg.
27/10 03u15  Als het vat definitief af is: al bijna 5.000 horecazaken deden boeken dicht en het ergste moet nog komen “De mentale last weegt te zwaar door. Voor ons eindigt het verhaal spijtig genoeg hier.” Met een emotionele boodschap op sociale media kondigt uitbater Bart Verbruggen aan dat hij zijn café De Oude Tijd in Aarschot sluit. De tweede lockdown is er te veel aan. Zo komt er alweer een café bij op de lijst met al bijna 5.000 horecazaken die in de eerste negen maanden van het jaar verdwenen. En dan moet het ergste nog komen.
27/10 03u15  Johny Voners vanavond op tv in ‘Het is ingewikkeld’: “Vreemd om papa terug te zien” Acteurs sterven nooit. Dus is Johny Voners dinsdagavond te zien in ‘#Hetisingewikkeld’ op Vier. Zeven maanden na zijn dood, in een van zijn laatste rollen die nog op de plank lagen, en ingeblikt terwijl hij al ziek was. “Hij speelt een dementerende man en lijkt daarin erg op zijn vader die parkinson had. Hij weet dat perfect neer te zetten”, zegt zijn dochter.
27/10 03u15  Twee senioren respecteren quarantaine niet en besmetten dertig (!) vrienden bij etentje Wat er gebeurt als niet iedereen zich aan de regels houdt, werd pijnlijk duidelijk tijdens een etentje van ouderenvereniging Okra in Lokeren. Twee senioren tafelden vrolijk mee ondanks hun verplichting tot quarantaine. Nadien bleken zo’n 30 van de 45 leden besmet.
27/10 03u15  Vrouw kan extra kosten voor bagage niet betalen, nobele onbekende toont zijn groot hart: “Een geschenk uit de hemel, zonder hem had ik niet kunnen vertrekken” Op de luchthaven van Ibiza raakte een moeder in paniek omdat ze plots moest bijbetalen voor haar bagage. Het ging om een bedrag van vijftig pond (55 euro). De vrouw mocht enkel met de kaart betalen maar ze had enkel cash bij. Een jongeman aarzelde niet en betaalde het bedrag voor de vrouw, zodat ze alsnog mee op de vlucht kon. Op Twitter regent het nu complimenten voor de altruïstische daad van de jongeman.
27/10 03u15  “Met pijn in het hart, maar nu even niet”: deze grootouders zijn géén oppas deze herfstvakantie De oproep van viroloog Steven Van Gucht was helder: het is geen goed idee om de kleinkinderen nu naar de grootouders te brengen. “Hoe moeilijk die boodschap ook is. Er circuleert enorm veel virus in onze maatschappij”, zei hij maandag. De gezondheid van oma en opa gaat voor, ook tijdens de verlengde herfstvakantie. Maar daarvoor moeten ze alweer hun oogappels een hele tijd missen.
27/10 03u15  ‘De slimste mens ter wereld’ gemist? Dit waren de leukste momenten uit aflevering 9 Juryleden van dienst Frances Lefebure en Sven De Leijer zorgen voor de humoristische noten maandagavond in De slimste mens. Nieuwkomer Ben Crabbé maakt het plaatje compleet. Hij is een gevreesde kandidaat door zijn vele jaren ervaring als presentator van het quizprogramma ‘Blokken’, kunnen Ella Leyers en Riadh Bahri stand houden tegen Crabbé? Bekijk hier de leukste momenten uit aflevering 9.
27/10 03u15  Macron en Erdogan op voet van oorlog, en de aanvallen worden persoonlijker De Franse president Emmanuel Macron en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan hebben eerder al robbertjes uitgevochten. Over de rol van Turkije in de Syrische en de Libische oorlogen bijvoorbeeld, over het opgeflakkerde conflict in Nagorno-Karabach en over de Turkse olie-exploraties in de Middellandse Zee. Maar de laatste dagen werden de aanvallen persoonlijker. En daar zit de brute moord op geschiedenisleraar Samuel Paty door een 18-jarige Tsjetsjeense islamist voor alles tussen.
27/10 03u15  Daarom duurt de herfstvakantie drie dagen langer: “Voldoende voorbeelden van leerlingen die virus mee naar huis brachten” Een herfstvakantie die ocharme drie dagen langer duurt: is dat het wondermiddel om de coronacurve af te vlakken? “Neen, maar dit is laaghangend fruit dat we makkelijk konden plukken”, zegt viroloog Marc Van Ranst. Mét positieve impact op de cijfers, de leerkrachten en de werking van scholen. Dit zijn de drie voornaamste redenen om de herfstvakantie te verlengen.
27/10 03u15  Tom Barman en vriendin Charlotte na bijna acht jaar uit elkaar Tom Barman (48) en zijn vriendin Charlotte Pavic zijn uit elkaar. De twee waren al sinds 2013 een koppel.
27/10 03u15  Herfstvakantie duurt drie dagen langer en de kinderen mogen niet meer bij oma en opa: wat zijn je mogelijkheden? Drie dagen langer herfstvakantie, zo heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist. Leuk nieuws voor de kinderen, iets minder voor hun ouders die plots op zoek moeten naar opvang voor 9 en 10 november. En ondertussen raadt viroloog Steven Van Gucht ook nog af om de kinderen bij de grootouders af te zetten. Welke opties zijn er dan nog?
27/10 03u15  Hoe Anderlecht het coronavirus (tevergeefs) probeert in te perken: spelers mogen scoren, maar niet bij vrouwelijke fans Even leek Anderlecht coronavrij nadat tien spelers genezen waren verklaard. Helaas, gisteren testte linksback Bogdan Mykhaylichenko (24) positief en dat is flink vervelend. Niet alleen omdat ‘Mykha’ onzeker is voor de topper tegen Antwerp, maar ook omdat zelfs draconische maatregelen niet garanderen dat het virus buiten blijft. RSCA probeert – net als veel clubs – nochtans elk risico uit te sluiten: interviews via Zoom, niet los omspringen met fans, een speech van Vlap...
27/10 03u15  Machtsontplooiing in Hollywoodstijl voor … zeven verstekelingen Waarom zette de Britse Royal Navy veertig speciale commando’s in om zeven verstekelingen van een olietanker te halen? “Een kaping? Zij kunnen zo’n schip helemaal niet besturen.”
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van Het Nieuwsblad >

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
27/10 04u15  Vlaanderen kondigt vanavond strengere maatregelen aan: welke mogen we verwachten? Vlaanderen zal de maatregelen verstrengen. Nog geen 24 uur nadat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) rust had gepredikt, hing zijn regering toch aan de noodrem. Een brede consultatieronde moet tegen dinsdagavond de nodige verstrengingen opleveren. “De vraag is alleen hoe ver we zullen gaan”, klinkt het. Een aanpassing van de avondklok ligt alleszins op tafel, zodat die gelijk wordt getrokken met Wallonië en Brussel.
27/10 04u15  30 miljoen minder belastinginkomsten door corona: “We moeten alert blijven” Door de coronacrisis dreigt Antwerpen de komende jaren 30 miljoen euro minder te ontvangen uit de aanvullende personenbelasting. Er is nog geen reden om te beknibbelen op de ambities van het stadsbestuur, maar schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA) is waakzaam. “Het vet is nu echt wel van de soep”, zegt hij.
27/10 04u15  H. Hartziekenhuis Mol verbiedt stoffen mondmaskers: “Chirurgisch exemplaar is beter” Het H. Hartziekenhuis in Mol is sinds maandagmiddag weer volledig operationeel na de tijdelijke opnamestop tijdens het voorbije weekend. Wel laat het ziekenhuis voortaan niet langer stoffen mondmaskers toe voor de veiligheid van patiënten, personeel en bezoekers.
27/10 04u15  Buren zien komst van 20 flats niet zitten: “Géén blokken in onze achtertuin” Bewoners van de Leopold III-laan en de Damstraat blijven bezwaar aantekenen tegen de bouw van meergezinswoningen en een ondergrondse parkeergarage in hun woonbuurt. “In een nieuwe vergunningsaanvraag wordt het aantal appartementen gereduceerd van 22 naar 20, maar dat maakt weinig verschil uit”, zeggen de omwonenden.
27/10 03u15  Jordan Lukaku mag eindelijk meetrainen bij Antwerp na negatieve coronatest Goed nieuws voor Jordan Lukaku (26). De linkerflankspeler, die begin deze maand bij Antwerp tekende maar nadien tweemaal op rij positief testte op corona, legde intussen een negatieve test af.
27/10 00u15  Stad wil tien woningen kopen en slopen voor Ragheno: “Noodzakelijk voor ontsluiting en park” Voor de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk in Ragheno wil Mechelen tien woningen in de Bautersemstraat aankopen en slopen. Ze voert daarover onderhandelingen met de eigenaars. Met een van hen is er al een akkoord.
27/10 00u15  Spoedarts van N-VA en huisarts van PVDA vinden elkaar in gemeenteraad De impact van de coronacrisis was maandagavond duidelijk voelbaar in de (digitale) Antwerpse gemeenteraad. Spoedarts Kevin Vereecken (N-VA) en huisarts Mie Branders (PVDA) vonden elkaar in gedeelde ervaringen tijdens deze crisis. “Het federale en Vlaamse niveau hebben ons laten vallen”, zei Vereecken.
27/10 00u15  Mechelen ontslaat drie stadsarbeiders na feestje in café De Zwaan: “Een van hen testte kort nadien positief op corona” Een feestje in café De Zwaan heeft zware gevolgen voor enkele medewerkers van de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen. Drie contractuele ambtenaren werden de laan uitgestuurd, tegen een statutaire collega loopt een tuchtonderzoek. “Een van hen zakte ondanks een opgelegde quarantaine toch af naar het feestje en testte kort nadien positief op corona”, klinkt het.
26/10 23u15  Mechelen ontslaat drie stadsarbeiders na coronafeestje in café De Zwaan: “Een van hen testte kort nadien positief op corona” Een feestje in café De Zwaan heeft zware gevolgen voor enkele medewerkers van de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen. Drie contractuele ambtenaren werden de laan uitgestuurd, tegen een statutaire collega loopt een tuchtonderzoek. “Een van hen zakte ondanks een opgelegde quarantaine toch af naar het feestje en testte kort nadien positief op corona”, klinkt het.
26/10 23u15  Antwerpen veroordeelt in brief moord op Franse leerkracht Het Antwerpse stadsbestuur overhandigt een brief aan de Franse ambassade waarin niet alleen de moord op leerkracht Samuel Paty wordt veroordeeld, maar Antwerpen ook zijn medeleven betuigt.
26/10 23u15  Zidane sluit niet uit dat Eden Hazard morgen speelt in Champions League: “Als Hazard bij ons is, is dat omdat hij het goed stelt” Daar is Eden Hazard. De Rode Duivel mag zich eindelijk opnieuw voetballer noemen na weken van blessureleed. Hazard landde maandag met de selectie van Real Madrid in Duitsland, waar de Koninklijke het dinsdag tegen Borussia Mönchengladbach in een belangrijk duel in de Champions League.
26/10 23u15  Met de groeten van Thorup: Genk bezorgt AA Gent ijskoude douche na blunder van Bolat Het houdt niet bij AA Gent. Als de verdediging niet eens pijnlijk in de fout gaat, dan is het aan de doelman om naast een bal te grabbelen. Dit keer bleek ook Sinan Bolat voor het virus dat al een heel seizoen bij de Buffalo’s woedt. Jess Thorup mag blij zijn met de 1-2-zege want Genk kwam wel héél goed weg. Door de thuisnederlaag blijft AA Gent met 9 op 30 hangen op de dertiende plaats.
26/10 23u15  Saelemaekers en Ibrahimovic stelen de show, maar AC Milan geeft het drie keer weg tegen AS Roma Op de vijfde speeldag van de Serie A heeft leider AC Milan zijn eerste puntenverlies geleden. Milan kwam in eigen huis nochtans drie keer op voorsprong tegen AS Roma, maar gaf die bonus telkens opnieuw uit handen. Zo werd het 3-3.
26/10 23u15  Frank De Bleeckere: “Frans (Beerschot) had rood moeten krijgen in Antwerpse derby” Scheidsrechter Jasper Vergoote had Beerschot-verdediger Frédéric Frans in de Antwerpse derby afgelopen zondag een rode kaart moeten geven voor een overtreding op Dieumerci Mbokani. Dat heeft Frank De Bleeckere, woordvoerder van het Refereeing Department, maandag gezegd in zijn wekelijkse evaluatie.
26/10 22u15  Frank De Bleeckere: “Frans (Beerschot) had rood moeten krijg in Antwerpse derby” Scheidsrechter Jasper Vergoote had Beerschot-verdediger Frédéric Frans in de Antwerpse derby afgelopen zondag een rode kaart moeten geven voor een overtreding op Dieumerci Mbokani. Dat heeft Frank De Bleeckere, woordvoerder van het Refereeing Department, maandag gezegd in zijn wekelijkse evaluatie.
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen >Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

15x Biden vergeet tijdens interview hoe Donald Trump heet en noemt hem “George”27/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag zijn tegenstander Joe Biden belachelijk gemaakt. De Democraat vergat zondag Trumps naam tijdens een interview en noemde hem “George”. Wellicht verwarde hij hem met George W. Bush, die president was van de VS van 2001 tot 2009. Trump heeft Biden (77) er al vaker van beschuldigd seniel te zijn.
11x Joe Biden ‘verwart Donald Trump met George’27/10 02u15 - De Standaard: Tijdens een online verkiezingsevenement afgelopen zondag leek Democratisch presidentskandidaat Joe Biden huidig president Donald Trump George te noemen. Op sociale media, en bij uitbreiding bij de Trump-campagne, klonk het al snel dat Biden Trump verwarde met George W. Bush, de Republikeinse president toen Biden opkwam met Barack Obama in 2008. Het persbureau AP wijst er echter op dat de interviewer acteur George Lopez was en dat Biden de acteur zou hebben aangesproken.
10x Meyfroidt: “We zullen nu nog grotere inspanning moeten leveren” - Berx: “Tijd voor zeer vergaande verstrengingen”27/10 02u15 - Het Laatste Nieuws: De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt morgenavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag en morgen zal de regering overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Herlees hier alle ontwikkelingen van maandag 26 oktober over het coronavirus.
9x Stad wil tien woningen kopen en slopen voor Ragheno: “Noodzakelijk voor ontsluiting en park”27/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Voor de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk in Ragheno wil Mechelen tien woningen in de Bautersemstraat aankopen en slopen. Ze voert daarover onderhandelingen met de eigenaars. Met een van hen is er al een akkoord.
8x LIVE. Coronaprotesten in Italië lopen uit de hand - Avondklok in Tsjechië, kerstmarkten geannuleerd27/10 02u15 - Het Laatste Nieuws: De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt vanavond een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Vandaag zal de regering ook overleg plegen met de virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
8x Tienduizenden mensen geëvacueerd in Californië wegens bosbrand27/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Wegens een snel uitbreidende bosbrand worden maandag in de stad Irvine, in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Californië, 60.000 mensen geëvacueerd. In een paar uur tijd is al ruim 200 hectare grond in vlammen opgegaan door de brand die maandag is uitgebroken, zo melden de plaatselijke autoriteiten volgens de Los Angeles Times.
8x Joe Biden verwart Donald Trump met George27/10 00u15 - De Standaard: Tijdens een online verkiezingsevenement afgelopen zondag heeft Democratisch presidentskandidaat Joe Biden even een verwarde indruk gegeven. Biden herinnerde zich de naam van huidig president Donald Trump even niet meer en noemde hem George. Toen Joe Biden met Barack Obama in 2008 opkwam, was George W. Bush president van de Verenigde Staten. Mogelijk verwarde hij diens naam met die van Trump. The Washington Post wijst erop dat de interviewer ook George heet. Het ging om acteur George Lopez. Bekijk het bewuste moment in bovenstaande video.
8x Bureaustoelen populair door thuiswerk: "Vroeger gaven mensen geld uit aan restaurant en reizen, nu denken ze aan comfort"27/10 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
8x Wat betekent het nieuwe regeerakkoord voor jou? Dit moet je weten volgens onze experten27/10 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
7x Trump en Biden strijden om cruciale swing state Pennsylvania27/10 03u15 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden hebben maandag, acht dagen voor de verkiezingen, allebei campagne gevoerd in de staat Pennsylvania, waarvan de uitslag mogelijk beslissend gaat worden in de strijd om het presidentschap. Trump liet zich opnieuw niet door de corona-epidemie beletten van een massale rally, deze keer in Martinsburg. Biden sprak een kleinschaliger bijeenkomst in Chester toe.

Statistieken

Artikels:
27251
Gelezen:
1801
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven