maandag 21 september 2020, week 39


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
20/09 17u15  'Macrocijfers geven belegger zicht op economisch herstel' AMSTERDAM (AFN) - Nieuwe macro-economische gegevens moeten beleggers komende week een idee geven van de snelheid waarmee de Europese economie zich herstelt. Onder andere cijfers over het consumentenvertrouwen in de Eurozone en het ondernemersvertrouwen in Duitsland kunnen richting geven aan de aandelenbeurzen. Ook wordt de ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen nauwgezet gevolgd.
20/09 16u15  Rechter blokkeert Amerikaans verbod op WeChat in appstores SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse verbod op het aanbieden van WeChat in appstores in de Verenigde Staten is door een rechter geblokkeerd. Het verbod perkt de vrijheid van meningsuiting mogelijk te veel in, oordeelde de rechtbank van San Francisco.
20/09 16u15  Vattenfall wedt op houten windmolenpalen voor vermindering CO2 SOLNA (AFN) - Het Zweedse energieconcern Vattenfall onderzoekt de mogelijkheden om palen voor zijn windmolenparken van hout te maken. Door de gigantische palen niet langer van staal of beton te maken, verwacht het bedrijf dat de uitstoot van CO2 bij de bouw van windmolens ruim een kwart daalt.
20/09 15u15  Beleggersclaims tegen Daimler om dieselkwestie stapelen zich op STUTTGART (AFN/DPA) - Boze beleggers hebben via een Duitse rechtbank nog eens honderden miljoenen euro's aan schadevergoedingen geëist van Daimler. Ze vinden dat het Duitse moederbedrijf van Mercedes-Benz te laat openheid van zaken heeft gegeven over verdenkingen van gesjoemel met uitstootmetingen bij dieselauto's.
20/09 14u15  'Eigenaar wil waardering van 60 miljard voor TikTok' CULVER CITY (AFN) - De Chinese eigenaar van TikTok, ByteDance, mikt erop dat de populaire filmpjesapp 60 miljard dollar waard wordt door de deal met softwareconcern Oracle en supermarktreus Walmart. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De twee Amerikaanse bedrijven nemen beide een minderheidsbelang in TikTok, om zo een verbod door de regering van Donald Trump op de app af te wenden.
18/09 23u15  Forse verliesbeurt op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hebben de week met duidelijke verliezen afgesloten. Onzekerheid rond mogelijk te ver omhooggeschoten beurskoersen voor techbedrijven beheersen het sentiment al langer, en beleggers zoeken naar richting. Grote technologiebedrijven gingen daarom in de uitverkoop. Daarbij kwam ook een nieuwe stap in het Chinees-Amerikaanse conflict rond de apps TikTok en WeChat.
18/09 23u15  Galapagos verhoogt kapitaal MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft zijn kapitaal verhoogd met ruim 2,4 miljoen euro. Dat is het gevolg van een uitoefening van inschrijvingsrechten, waardoor 86.280 nieuwe aandelen zijn uitgegeven.
18/09 22u15  LVMH vraagt Brussel toch om goedkeuring overname Tiffany PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft bij de Europese Commissie om toestemming gevraagd voor de overname van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany. Die stap is opvallend, want onlangs kondigde LVMH aan de aankoop ter waarde van 16 miljard dollar af te blazen.
18/09 20u15  Beurzen New York onderuit op drukke handelsdag NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een gemengd begin duidelijk in de min gedoken. Opnieuw gingen techfondsen in de uitverkoop, nu zorgen over mogelijk te ver doorgeschoten waarderingen voor deze bedrijven al enkele weken het sentiment beheren. Daarbij komt een nieuwe stap in het Chinees-Amerikaanse conflict rond de apps TikTok en WeChat.
18/09 20u15  Milieuclub lijdt nederlaag in rechtszaak tegen Boskalis ROTTERDAM (AFN) - Milieu- en mensenrechtenorganisatie Both ENDS heeft van de rechter ongelijk gekregen in een kort geding tegen baggeraar Boskalis. Via een rechtszaak wilde de actiegroep het bedrijf dwingen informatie over een omstreden zandwinningsproject in Indonesië te geven. De rechtbank van Rotterdam ging daar niet in mee, omdat de eisen van Both ENDS buiten de Nederlandse rechtssfeer vallen.
18/09 18u15  AEX sluit met verlies tegen achtergrond opleving corona AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een lichte min de handel uitgegaan. Elders in Europa was het sentiment overwegend negatief, waarbij vooral een fiks verlies voor de beurs in Madrid opviel. In de regio rond de Spaanse hoofdstad gaat een gedeeltelijke lockdown gelden als reactie op sterk toenemende coronabesmettingen. Die opleving van het virus in Europa zat op de beurzen vooral aandelen uit de reisbranche dwars.
18/09 16u15  Consumentenvertrouwen VS opnieuw gestegen ANN ARBOR (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september verder gestegen. Dat maakte de Universiteit van Michigan bekend op basis van voorlopige cijfers over zijn index die het consumentenvertrouwen meet.
18/09 16u15  AEX tussentijds licht in de min AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index stond vrijdag tussentijds een fractie lager. Bij de hoofdfondsen zette techinvesteerder Prosus een stap terug na de gerichte acties vanuit de Verenigde Staten tegen het Chinese Tencent, waarin het bedrijf een groot belang heeft. Elders in Europa was het sentiment voornamelijk negatief tegen een achtergrond van verder oplopende coronabesmettingen.
18/09 16u15  Wall Street begint gemengd aan nieuwe sessie NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zochten bij de opening van de handelssessie van vrijdag naar richting. Beleggers verwerkten een nieuwe stap in het conflict rond techbedrijven tussen China en Verenigde Staten. De regering-Trump kondigde aan dat het appstores van Apple en Google verboden wordt de apps WeChat en TikTok aan te bieden in de VS. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de impasse in de Amerikaanse politiek rond nieuwe steun tegen de coronacrisis.
18/09 15u15  Zweedse bank Swedbank verdacht van marktmisbruik STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse bank Swedbank wordt door de toezichthouder van het land onderzocht wegens mogelijk marktmisbruik. Zo zou de bank tussen september 2018 en februari 2019 insider informatie hebben vrijgegeven. Ook zou het bedrijf niet hebben voldaan aan het opstellen van een zogeheten 'insiderlijst' met betrekking tot witwassen.
Laatste update: zondag 20 september 2020, 17u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
18/09 18u15  Bart De Smet (CEO Ageas): 'Elke verzekeraar, zelfs de grootste, kan worden overgenomen' De beurskoers is relatief laag, de dividendenstroom blijft op peil, het puin van het Fortis-debacle is grotendeels geruimd en het aandeelhouderschap is versnipperd. Het mag geen verrassing heten dat de verzekeraar Ageas een gewilde overnameprooi wordt. Bart De Smet, de architect van de groep, geeft tekst en uitleg.
18/09 16u15  De balans van de week: daar komt het volgende kibbelkabinet De preformateursnota die de basis moet vormen van het Vivaldi-regeerakkoord vermijdt gevoelige ingrepen, maar bevat tegelijk enkele utopische doelstellingen. Dat is de perfecte cocktail om van de volgende federale regering opnieuw een kibbelkabinet te maken.
18/09 16u15  'Daar is de beursganggekte weer' 'De kans dat bedrijven bij een beursgang meteen een grote sprong maken, zoals Nyxoah, wordt groter. Het is gevaar is dat beleggers hun huiswerk niet meer maken.' Dat zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
18/09 13u15  Trends laat zich oplichten: een rondleiding in de wereld van frauduleuze webshops (Video) De hoeken van ons huis netjes stofzuigen, het blijkt een helse opgave. Maar geen nood, op YouTube stikt het van de reclame voor producten die die klus klaren. Geldklopperij allicht, maar ik laat me voor één keer vangen, want ik wil weten wie die oplichters zijn. Ik kom terecht in een netwerk van webshops die een Schotse postbus delen met een schimmig bedrijfje uit Belize en eisen dat je hun prulle...
18/09 13u15  'Joe Biden is geen ramp voor Wall Street' 'Het is voor beleggers wel essentieel dat de Senaat in Republikeinse handen blijft. Een volledig Democratisch Congres zouden hen de stuipen op het lijf jagen', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
18/09 13u15  Heylen Warehouses bouwt logistieke campus in Gentse haven In volle coronacrisis bouwt Heylen Warehouses zijn grootste project in België: een logistieke hub van 150.000 vierkante meter op een terrein in de Gentse haven. De Kempense vastgoedontwikkelaar ziet daar potentieel voor de e-commercelogistiek in België. En ook de brexit biedt kansen.
18/09 12u15  Coronacrisis: ook aantal ziekenhuisopnames neemt toe: gemiddeld 39 per dag in afgelopen week Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
18/09 11u15  Aandeel snurkbedrijf schiet bij opening meteen 20 procent hoger Het aandeel van het Belgische gezondheidstechnologiebedrijf Nyxoah is vrijdag, bij de beursintroductie in Brussel, geopend op 20,36 euro. Dat is 20 procent meer dan de introductieprijs van 17 euro. Na een half uur handel werd zelfs al 29 procent koerswinst opgetekend.
18/09 08u15  Coronacrisis: aantal nieuwe besmettingen stijgt flink; 10.000 mensen testen corona-app Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
18/09 06u15  Coronacrisis: Aantal nieuwe besmettingen stijgt flink, wereldwijd meer dan 30 miljoen infecties Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
18/09 03u15  Coronacrisis: 30 miljoen besmettingen wereldwijd, Nederland scherpt maatregelen aan in grote steden Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
17/09 18u15  Autosector twijfelt aan Vivaldi-plannen: "We moeten niet heiliger zijn dan de paus" Het voorstel van de Vivaldi-onderhandelaars om tegen 2026 alleen nog elektrische bedrijfswagens fiscaal te stimuleren, doet veel vragen rijzen. De autosector heeft twijfels over de haalbaarheid en de betaalbaarheid van de plannen, en vraagt overleg.
17/09 18u15  'Iedereen ziet dat de versnippering in het gezondheidsbeleid te ver is doorgeschoten' Als er een nieuwe coronagolf komt, dan staat de thuisverpleging klaar om ook in de woonzorgcentra een rol te spelen. Dirk Broos en Hendrik Van Gansbeke van het Wit-Gele Kruis zijn trots op wat de thuiszorg heeft gedaan in de voorbije maanden.
17/09 16u15  Enkel nog elektrische bedrijfswagens in 2026: 'Waarom moeten we heiliger zijn dan de paus?' Het voorstel van de Vivaldi-onderhandelaars om tegen 2026 alleen nog elektrische bedrijfswagens fiscaal te stimuleren, doet veel vragen rijzen. De autosector heeft twijfels over de haalbaarheid en de betaalbaarheid van de plannen, en vraagt overleg.
17/09 16u15  Machtige Colombiaanse familie bloedt door beursval AB InBev De Colombiaanse familie Santo Domingo is allerminst tevreden met de gang van zaken bij AB InBev, 's werelds grootste brouwer. In oktober 2016 ruilde een van de machtigste en rijkste Colombiaanse families haar belang in SABMiller voor nieuwe aandelen van AB InBev. Maar wat een droomhuwelijk moest worden, werd een kater van jewelste door de fors gedaalde aandelenkoers van AB InBev.
Laatste update: vrijdag 18 september 2020, 18u15
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
20/09 17u15  'Macrocijfers geven belegger zicht op economisch herstel' AMSTERDAM (AFN) - Nieuwe macro-economische gegevens moeten beleggers komende week een idee geven van de snelheid waarmee de Europese economie zich herstelt. Onder andere cijfers over het consumentenvertrouwen in de Eurozone en het ondernemersvertrouwen in Duitsland kunnen richting geven aan de aandelenbeurzen. Ook wordt de ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen nauwgezet gevolgd.
20/09 16u15  Rechter blokkeert Amerikaans verbod op WeChat in appstores SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse verbod op het aanbieden van WeChat in appstores in de Verenigde Staten is door een rechter geblokkeerd. Het verbod perkt de vrijheid van meningsuiting mogelijk te veel in, oordeelde de rechtbank van San Francisco.
20/09 16u15  Vattenfall wedt op houten windmolenpalen voor vermindering CO2 SOLNA (AFN) - Het Zweedse energieconcern Vattenfall onderzoekt de mogelijkheden om palen voor zijn windmolenparken van hout te maken. Door de gigantische palen niet langer van staal of beton te maken, verwacht het bedrijf dat de uitstoot van CO2 bij de bouw van windmolens ruim een kwart daalt.
20/09 15u15  Beleggersclaims tegen Daimler om dieselkwestie stapelen zich op STUTTGART (AFN/DPA) - Boze beleggers hebben via een Duitse rechtbank nog eens honderden miljoenen euro's aan schadevergoedingen geëist van Daimler. Ze vinden dat het Duitse moederbedrijf van Mercedes-Benz te laat openheid van zaken heeft gegeven over verdenkingen van gesjoemel met uitstootmetingen bij dieselauto's.
20/09 14u15  'Eigenaar wil waardering van 60 miljard voor TikTok' CULVER CITY (AFN) - De Chinese eigenaar van TikTok, ByteDance, mikt erop dat de populaire filmpjesapp 60 miljard dollar waard wordt door de deal met softwareconcern Oracle en supermarktreus Walmart. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De twee Amerikaanse bedrijven nemen beide een minderheidsbelang in TikTok, om zo een verbod door de regering van Donald Trump op de app af te wenden.
18/09 23u15  Forse verliesbeurt op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hebben de week met duidelijke verliezen afgesloten. Onzekerheid rond mogelijk te ver omhooggeschoten beurskoersen voor techbedrijven beheersen het sentiment al langer, en beleggers zoeken naar richting. Grote technologiebedrijven gingen daarom in de uitverkoop. Daarbij kwam ook een nieuwe stap in het Chinees-Amerikaanse conflict rond de apps TikTok en WeChat.
18/09 23u15  Galapagos verhoogt kapitaal MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft zijn kapitaal verhoogd met ruim 2,4 miljoen euro. Dat is het gevolg van een uitoefening van inschrijvingsrechten, waardoor 86.280 nieuwe aandelen zijn uitgegeven.
18/09 22u15  LVMH vraagt Brussel toch om goedkeuring overname Tiffany PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft bij de Europese Commissie om toestemming gevraagd voor de overname van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany. Die stap is opvallend, want onlangs kondigde LVMH aan de aankoop ter waarde van 16 miljard dollar af te blazen.
18/09 20u15  Beurzen New York onderuit op drukke handelsdag NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een gemengd begin duidelijk in de min gedoken. Opnieuw gingen techfondsen in de uitverkoop, nu zorgen over mogelijk te ver doorgeschoten waarderingen voor deze bedrijven al enkele weken het sentiment beheren. Daarbij komt een nieuwe stap in het Chinees-Amerikaanse conflict rond de apps TikTok en WeChat.
18/09 20u15  Milieuclub lijdt nederlaag in rechtszaak tegen Boskalis ROTTERDAM (AFN) - Milieu- en mensenrechtenorganisatie Both ENDS heeft van de rechter ongelijk gekregen in een kort geding tegen baggeraar Boskalis. Via een rechtszaak wilde de actiegroep het bedrijf dwingen informatie over een omstreden zandwinningsproject in Indonesië te geven. De rechtbank van Rotterdam ging daar niet in mee, omdat de eisen van Both ENDS buiten de Nederlandse rechtssfeer vallen.
18/09 18u15  AEX sluit met verlies tegen achtergrond opleving corona AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een lichte min de handel uitgegaan. Elders in Europa was het sentiment overwegend negatief, waarbij vooral een fiks verlies voor de beurs in Madrid opviel. In de regio rond de Spaanse hoofdstad gaat een gedeeltelijke lockdown gelden als reactie op sterk toenemende coronabesmettingen. Die opleving van het virus in Europa zat op de beurzen vooral aandelen uit de reisbranche dwars.
18/09 16u15  Consumentenvertrouwen VS opnieuw gestegen ANN ARBOR (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september verder gestegen. Dat maakte de Universiteit van Michigan bekend op basis van voorlopige cijfers over zijn index die het consumentenvertrouwen meet.
18/09 16u15  AEX tussentijds licht in de min AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index stond vrijdag tussentijds een fractie lager. Bij de hoofdfondsen zette techinvesteerder Prosus een stap terug na de gerichte acties vanuit de Verenigde Staten tegen het Chinese Tencent, waarin het bedrijf een groot belang heeft. Elders in Europa was het sentiment voornamelijk negatief tegen een achtergrond van verder oplopende coronabesmettingen.
18/09 16u15  Wall Street begint gemengd aan nieuwe sessie NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zochten bij de opening van de handelssessie van vrijdag naar richting. Beleggers verwerkten een nieuwe stap in het conflict rond techbedrijven tussen China en Verenigde Staten. De regering-Trump kondigde aan dat het appstores van Apple en Google verboden wordt de apps WeChat en TikTok aan te bieden in de VS. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de impasse in de Amerikaanse politiek rond nieuwe steun tegen de coronacrisis.
18/09 15u15  Zweedse bank Swedbank verdacht van marktmisbruik STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse bank Swedbank wordt door de toezichthouder van het land onderzocht wegens mogelijk marktmisbruik. Zo zou de bank tussen september 2018 en februari 2019 insider informatie hebben vrijgegeven. Ook zou het bedrijf niet hebben voldaan aan het opstellen van een zogeheten 'insiderlijst' met betrekking tot witwassen.
Laatste update: zondag 20 september 2020, 17u15
Lees meer van Belegger.nl >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen

Elsevier.nl

Verbergen Tonen

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
20/09 19u15  FinCEN Files: "Banken helpen miljarden aan verdacht geld witwassen" Lees meer >
19/09 13u15  De markt Lees meer >
18/09 18u15  Bijna helft van de banen op de tocht bij Rogers BV in Evergem Lees meer >
18/09 08u15  Deel Wibra-winkels vandaag dicht door staking Lees meer >
17/09 22u15  Intern onderzoek bij Brussels Airlines naar verregaande pesterijen Lees meer >
17/09 18u15  Intern onderzoek bij Brusselse Airlines naar verregaande pesterijen Lees meer >
17/09 14u15  Plantaardig bedrijf Alpro bestaat 40 jaar: “Ondanks corona, blijven we groeien" Lees meer >
16/09 17u15  Limburgse bedrijven hebben zich vorig jaar gewapend tegen de coronacrisis Lees meer >
16/09 13u15  Waarom Bill Gates miljoenen pompt in een Waals biotechbedrijf Lees meer >
16/09 06u15  "Te weinig geld voor nieuwe kleren of een auto": 4 op de 10 jongvolwassenen piekeren over geld Lees meer >
16/09 04u15  VS en Canada begraven strijdbijl in handelsconflict Lees meer >
15/09 08u15  Werkgevers en bonden voeren druk op Vlaamse regering op: "Krachtig signaal nodig om economie weer te doen draaien" Lees meer >
14/09 20u15  Tijdelijk werkloos door corona: toch niet minder vakantiegeld en werkloosheidsuitkering Lees meer >
14/09 09u15  Glabbeek test buitenlandse seizoensarbeiders zelf: 8 van 120 arbeiders testen positief op corona Lees meer >
14/09 04u15  Harde brexit kan Europese autosector jaarlijks 22 miljard euro kosten Lees meer >
Laatste update: zondag 20 september 2020, 19u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
21/09 00u15  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
20/09 22u15  Wilt u een satellietje lanceren? Dit bedrijf in Delft regelt het Het Delftse Innovative Solutions In Space is wereldrecordhouder satelliet-uitzetten. De mini-voertuigen, vaak niet groter van een pak melk, zijn breed inzetbaar. Van een onderzoekslabje om sneller een medicijn te ontwikkelen, tot een satellietje voor de krijgsmacht.
20/09 21u15  Dit Delftse bedrijf levert satellietlancering op bestelling Het Delftse Innovative Solutions In Space is wereldrecordhouder satelliet-uitzetten. De mini-voertuigen, vaak niet groter van een pak melk, zijn breed inzetbaar. Van een onderzoekslabje om sneller een medicijn te ontwikkelen, tot een satellietje voor de krijgsmacht.
19/09 14u15  Ontslaggolven, minder volle vliegtuigen en toch feest op de beurzen. Hoe kan dat? Lege vliegtuigstoelen en aangekondigde ontslagen, maar tegelijkertijd is het hosanna op de beurzen en stijgen de huizenprijzen. De kloof tussen het geploeter van de reële economie en het feest op de financiële markten leek zelden zo groot. Wat vindt de nieuwe generatie economen daarvan?
18/09 23u15  Hoe Nederland de staatsschuld verhoogt zonder ervan wakker te liggen Er valt geen onvertogen woord over het feit dat de staatsschuld momenteel hard oploopt. Is dat verstandig?
18/09 23u15  De kloof tussen de reële economie en de financiële markten leek zelden zo groot Lege vliegtuigstoelen en aangekondigde ontslagen, maar tegelijkertijd is het hosanna op de beurzen en stijgen de huizenprijzen. De kloof tussen het geploeter van de reële economie en het feest op de financiële markten leek zelden zo groot. Wat vindt de nieuwe generatie economen daarvan?
18/09 23u15  Het is hem gelukt: Chuck Feeney heeft bijna 9 miljard dollar weggegeven Het is hem gelukt: hij is alles kwijt. Alle negen miljard dollar (op twee miljoen na). Chuck Feeney, de voorheen schatrijke held van nog schatrijkere mannen zoals Warren Buffett en Bill Gates, heeft de opdracht van zijn moeder volbracht. ‘Giving while living’ leerde zij haar zoon, die, geboren in een arbeidersgezin tijdens de Grote Depressie, vanaf de jaren tachtig heel veel te geven had.
18/09 22u15  De overheid moet niet groter, niet sterker. Het moet vooral beter Groter moet de overheid, sterker bovendien. Het tijdperk van individualisme, neoliberalisme en marktwerking is voorbij. Voorafgaande aan en tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen deze week waren de grote woorden bij zowel oppositiepartijen als (sommige) coalitiepartijen niet van de lucht. De verkiezingscampagne is begonnen, constateerden de kranten, ook al duurt het nog tot maart 2021 voor we naar de stembus gaan.
18/09 22u15  Tijd begint te dringen voor de Chinese TikTok-eigenaar ByteDance Als er voor zondag geen deal ligt, dan is het einde oefening voor de populaire video-app in de Verenigde Staten.
18/09 07u15  Techbedrijf van Slootman beleeft grootste beursgang op Wall Street van het jaar. Wie is deze Snowflake-CEO? Voormalig Nederlander Frank Slootman zorgt voor de grootste beursgang van een softwarebedrijf ooit met Snowflake. Wie is hij?
17/09 23u15  De coronacrisis dwingt twee Spaanse banken tot megafusie De twee grote Spaanse banken CaixaBank en Bankia gaan fuseren, waardoor ze samen de grootste bank van Spanje worden. Dat hebben de bestuurders donderdag besloten. Ze hopen dat de nieuwe bank beter bestand is tegen de economische gevolgen van de coronapandemie.
17/09 22u15  Techbedrijf van ex-Nederlander beleeft grootste beursgang op Wall Street van het jaar Voormalig Nederlander Frank Slootman zorgt voor de grootste beursgang van een softwarebedrijf ooit met Snowflake. Wie is hij?
17/09 22u15  Wordt kraken in de EU het nieuwe wonen? Het is al veertig jaar geleden dat het nieuws in Nederland werd beheerst door de krakersrellen. Amsterdam stond in vuur en vlam, niet alleen op de kroningsdag van Beatrix, ook bij de ontruimingen van de Groote Keijser, De Grote Wetering en Lucky Luyk.
17/09 22u15  Mag een bedrijf zoeken naar onervaren werknemers? Als 50-plusser merk ik dat werkgevers bij vacatures de voorkeur geven aan onervaren krachten. Is dat geen discriminatie?
17/09 16u15  Sony borduurt met Playstation 5 voort op oude successen Op een golf van beelden van vertrouwde helden (was Abe uit Oddworld niet al lang met pensioen?) en vertrouwde games heeft Sony woensdag de prijzen bekendgemaakt van de PlayStation 5, zijn nieuwste spelcomputer die over twee maanden op de markt komt.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
21/09 01u15  REACTIES. Leko: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief” Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.”
21/09 00u15  Vreugde bij 89-jarige grootvader van Sam Bennett: “Come on, Sammy!” Sam Bennett heeft met zijn ritzege op de Champs Elysées een stukje geschiedenis geschreven door in de groene trui te vieren op de legendarische Parijse keitjes. Hij maakte er zijn grootvader zielsgelukkig mee.
21/09 00u15  Leko na Antwerp-Eupen: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief” Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.”
20/09 23u15  ONS OORDEEL. Pius opent zijn rekening, ook een buis bij Antwerp De rood-witte supporters hebben zich bij hun terugkeer op de Bosuil niet verveeld. Een pover Antwerp kwam wel 0-2 achter tegen Eupen, maar herpakte zich en geraakte nog op 2-2 via (tweemaal) de kop van Pius. In de slotfase werd de winning goal van youngster Nsimba nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old.
20/09 23u15  Antwerp sleept punt uit de brand tegen Eupen na zwakke eerste helft, met dank aan Pius Junior Pius wachtte tot het juiste moment om zijn eerste goal(s) voor Antwerp te maken. Zijn ploeg stevende af op een derde nederlaag, maar de Portugese verdediger zette de scheve situatie na rust enigszins recht. Al schiet de Great Old met een punt weinig op, aangezien alle andere topclubs wél wonnen.
20/09 23u15  Politie onderzoekt schietincident op Linkeroever In de Vlaamshoofdlaan op Linkeroever heeft zondagavond een schietincident plaatsgevonden. Allicht werd een auto onder vuur genomen met een alarmpistool.
20/09 23u15  Bemiddeling van Wilmès haalt niets uit: Vivaldi-partijen zonder akkoord uit elkaar Premier Sophie Wilmès (MR) zat zondagavond mee de partijvoorzitters mee aan de onderhandelingstafel over de vorming van een Vivaldi-coalitie. Haar voorzitter, Georges-Louis Bouchez, heeft de andere onderhandelaars danig op de zenuwen gewerkt dat Wilmès werd opgeroepen. Om halftien zondagavond zijn de onderhandelingen gestaakt.
20/09 23u15  Brechtse wielerwereld rouwt om Frank Trapphagen (38), die werd doodgereden door bestuurder onder invloed Na een ongeval op vrijdagavond liet Frank Trapphagen (38) het leven. Zeker in Brechtse wielermiddens wordt hij gemist. “Enkele uren voordien hadden we nog een babbeltje gedaan. Onwezenlijk dat hij er niet meer is”, vertelt Jos Antonissen van wielerclub Koninklijke Hoop op d' Overwinning.
20/09 22u15  Brechtse wielerwereld rouwt om Frank Trapphagen (38), die vrijdag werd doodgereden door bestuurder onder invloed Na een smartelijk ongeval op vrijdagavond liet Frank Trapphagen (38) het leven. Zeker in Brechtse wielermiddens wordt hij gemist. “Enkele uren voordien hadden we nog een babbeltje gedaan. Onwezenlijk dat hij er niet meer is”, vertelt Jos Antonissen van wielerclub Koninklijke Hoop op d' Overwinning.
20/09 22u15  LIVE. De ommekeer is ingezet: Pius geeft Antwerp weer hoop met 1-2 Welkom terug op de Bosuil! Voor de thuismatch van vanavond tegen KAS Eupen mogen 4.000 Antwerpfans hun terugkeer maken, onder meer op de iconische tribune 2. Zien zij hun ploeg ook opnieuw winnen? Volg alles hier LIVE!
20/09 22u15  Imaginair en Rijmrock sluiten weekend in stijl af Nadat twee weken geleden Jan Hautekiet en Patrick Riguelle zomerbar Imaginair al hadden bezocht, was het zondag de beurt aan Frank Vander Linden, boegbeeld van De Mens.
20/09 22u15  Brandweer rukt uit voor terrasbrand op het Kiel In de Jef Lambeauxstraat op het Kiel is zondagavond brand ontstaan op een terras. Niemand raakte gewond en het vuur was snel geblust.
20/09 22u15  REACTIES. “Samengevat: niet efficiënt genoeg in de twee backlijnen” Na een half uurtje tegen Oostende startte Gustav Engvall tegen Racing Genk voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Een blitzstart werd het voor de Zweed, want al na zes minuten zette hij zijn debuterende landgenoot Kerim Mrabti met een leep doorsteekballetje op weg naar de openingstreffer voor KV Mechelen.
20/09 21u15  Wout van Aert (6e) kan zich niet tonen op Champs-Élysées: “Maar tijdrit gaf me vertrouwen voor WK” Geen derde ritzege voor Wout van Aert in deze Tour de France. De Belg van Jumbo-Visma mocht vol zijn kans gaan, maar spurtte na een verstoorde sprintvoorbereiding naar de zesde plek. Lang treurde de Kempenaar daar niet om, zijn blik is al gericht op het WK van volgende week in Imola. “Maar eerst twee dagen rusten.”
20/09 21u15  REACTIES. Matchwinnaar Allach na zege met Lierse K.: “Niet te hoog van de toren blazen” Met een rake knal in het dak van het doel trapte Ayyoub Allach Lierse halfweg de tweede helft naar zijn tweede thuiszege dit seizoen. Voor de middenvelder al de derde treffer in deze competitie.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
20/09 20u15  Banken blijven duizenden miljarden verdacht geld rondsturen Banken blijven duizenden miljarden aan criminele opbrengsten, smeergeld en ander 'vuil geld' verwerken. Dat blijkt uit geheime Amerikaanse...
20/09 09u15  De woningmarkt gaat door het dak en de wet van de sterkste heerst: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt” Meer vraag dan aanbod, biedingen die tot 40.000 euro boven de vraagprijs gaan en een tekort aan huizen met tuin. Door de coronacrisis heerst op de...
19/09 15u15  INTERVIEW. Efteling stelt uitbreiding van park uit: “Het geld is op” De Efteling wil en moet uitbreiden om mee te kunnen blijven doen met de grootste attractieparken in Europa. En dat betekent nieuwe attracties voor...
19/09 14u15  Onze huissommelier proeft 25 wijnen van Carrefour: “Aangename, lichtvoetige wijn voor 9 euro” Septembermaand, wijnmaand: sinds vorige woensdag strooit ook warenhuisketen Carrefour met kortingen op zomaar even 310 verschillende wijnen. Wij...
19/09 14u15  Efteling stelt uitbreiding van het park uit: ‘Het geld is op’ De Efteling wil en moet uitbreiden om mee te kunnen blijven doen met de grootste attractieparken in Europa. En dat betekent nieuwe attracties voor...
19/09 10u15  ZOVEEL VERDIEN IK. Verkoopster Eline (25) moest haar spaarcenten aanspreken: “Elke maand 600 euro afbetaald voor schulden van mijn ex” Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Als verkoopster heeft Eline een inkomen van om en bij de 1.400...
19/09 10u15  Indruk maken op recruiters tijdens een virtuele jobbeurs? Zo pak je het aan Ben je op zoek naar werk, maar zie je niet meteen veel jobs die je interesseren? Op een virtuele jobbeurs vind je altijd diverse werkgevers met...
19/09 07u15  Bijna helft jongeren breekt hoofd over financiële situatie: onze geldexpert helpt bij het beantwoorden van hun vragen Bijna de helft van de jongeren piekert over geld. Dat blijkt uit een onderzoek van Febelfin (de Belgische vereniging van banken). Ook Paul D’Hoore,...
19/09 05u15  Econoom Koen Schoors: “Neem de angst weg en de economie trekt vanzelf weer aan” Moeten we kiezen voor onze gezondheid en de coronamaatregelen verstrengen? Of moeten we kiezen om de al zo zwaar getroffen ondernemers niet...
19/09 05u15  Erfbelasting hervormd: tot 15.000 euro voordelig erven van een vriend, goede doelen erven gratis Wie een deel van zijn vermogen wil nalaten aan zijn vrienden, zal tot 3.300 euro minder naar de fiscus zien gaan. Dat heeft de Vlaamse regering...
18/09 19u15  In dit Nederlandse bedrijf mag je onbereikbaar zijn, kan je onbeperkt verlof nemen en wordt zelfs sabbatical betaald Het Nederlandse verzekeringsbedrijf Aegon heeft deze week een nieuwe cao afgesloten voor zijn werknemers. Iedereen krijgt er voortaan het recht om...
18/09 15u15  Aantal leefloners zal tegen eind dit jaar met meer dan 6 procent toenemen Het aantal leefloners kan tegen het einde van het jaar toenemen met 6,2 procent. Dat blijkt uit de tweede editie van het monitoringsysteem dat door...
18/09 14u15  Europa tekent deal met Sanofi-GSK voor aankoop 300 miljoen doses coronavaccin De Europese Commissie heeft een tweede contract ondertekend voor de aankoop van een vaccin tegen Covid-19. Het gaat om het vaccin dat wordt...
18/09 14u15  VS-overheid neemt na TikTok en WeChat ook internetreus Tencent in het vizier Na TikTok en WeChat heeft de Amerikaanse overheid nu ook extra aandacht voor Tencent, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De...
18/09 11u15  Op zoek naar een vakantiehuisje? Onze reisexpert deelt de beste online boekingsites en vertelt waar je zeker op moet letten vooraleer je iets huurt De aanbieders van vakantiehuisjes beleven hoogdagen, omdat zoveel mensen n al hun verblijf voor volgende zomer boeken. Net zoals voor heel wat...
Laatste update: zondag 20 september 2020, 20u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Express.be

Verbergen TonenZoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

1x REACTIES. Leko: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”21/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.”
1x Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open21/09 00u15 - Volkskrant Economie: Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
1x Vreugde bij 89-jarige grootvader van Sam Bennett: “Come on, Sammy!”21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Sam Bennett heeft met zijn ritzege op de Champs Elysées een stukje geschiedenis geschreven door in de groene trui te vieren op de legendarische Parijse keitjes. Hij maakte er zijn grootvader zielsgelukkig mee.
1x Leko na Antwerp-Eupen: “Ons voetbal in het eerste uur was veel te passief”21/09 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Na Antwerp-Eupen zag Ivan Leko een match met twee gezichten van zijn ploeg. “We kwamen uit drie goeie duels – Gent, Charleroi en STVV - en hadden een goeie trainingsweek achter de rug. Daarom begonnen we met hoge verwachtingen aan dit duel. We wisten echter dat dit een sterker Eupen is dan de voorgaande jaren. Maar in onze eerste zestig minuten speelden we louter op balbezit, veel te statisch, en waren we niet in staat om onze acties te benutten. Daarbovenop stonden we op bepaalde momenten te slapen.”
1x ONS OORDEEL. Pius opent zijn rekening, ook een buis bij Antwerp20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: De rood-witte supporters hebben zich bij hun terugkeer op de Bosuil niet verveeld. Een pover Antwerp kwam wel 0-2 achter tegen Eupen, maar herpakte zich en geraakte nog op 2-2 via (tweemaal) de kop van Pius. In de slotfase werd de winning goal van youngster Nsimba nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Great Old.
1x Antwerp sleept punt uit de brand tegen Eupen na zwakke eerste helft, met dank aan Pius20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Junior Pius wachtte tot het juiste moment om zijn eerste goal(s) voor Antwerp te maken. Zijn ploeg stevende af op een derde nederlaag, maar de Portugese verdediger zette de scheve situatie na rust enigszins recht. Al schiet de Great Old met een punt weinig op, aangezien alle andere topclubs wél wonnen.
1x Politie onderzoekt schietincident op Linkeroever20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: In de Vlaamshoofdlaan op Linkeroever heeft zondagavond een schietincident plaatsgevonden. Allicht werd een auto onder vuur genomen met een alarmpistool.
1x Bemiddeling van Wilmès haalt niets uit: Vivaldi-partijen zonder akkoord uit elkaar20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Premier Sophie Wilmès (MR) zat zondagavond mee de partijvoorzitters mee aan de onderhandelingstafel over de vorming van een Vivaldi-coalitie. Haar voorzitter, Georges-Louis Bouchez, heeft de andere onderhandelaars danig op de zenuwen gewerkt dat Wilmès werd opgeroepen. Om halftien zondagavond zijn de onderhandelingen gestaakt.
1x Brechtse wielerwereld rouwt om Frank Trapphagen (38), die werd doodgereden door bestuurder onder invloed20/09 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie: Na een ongeval op vrijdagavond liet Frank Trapphagen (38) het leven. Zeker in Brechtse wielermiddens wordt hij gemist. “Enkele uren voordien hadden we nog een babbeltje gedaan. Onwezenlijk dat hij er niet meer is”, vertelt Jos Antonissen van wielerclub Koninklijke Hoop op d' Overwinning.
0x Wilt u een satellietje lanceren? Dit bedrijf in Delft regelt het20/09 22u15 - Volkskrant Economie: Het Delftse Innovative Solutions In Space is wereldrecordhouder satelliet-uitzetten. De mini-voertuigen, vaak niet groter van een pak melk, zijn breed inzetbaar. Van een onderzoekslabje om sneller een medicijn te ontwikkelen, tot een satellietje voor de krijgsmacht.

Statistieken

Artikels:
27040
Gelezen:
573
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven