vrijdag 27 november 2020, week 48


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Beurzen Europa sluiten op winst, Londen blijft achter AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers leken het rustig aan te doen na de sterke opmars in de afgelopen weken. In Amsterdam was Air France-KLM een opvallende winnaar.
27/11 18u15  Brussel keurt overname glasvezelbedrijf door dochter Altice goed BRUSSEL (AFN) - Glasvezeldochter SFR FTTH van kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft goedkeuring van de Europese Commissie voor de overname van het Franse glasvezelbedrijf Covage. Aan de overname zijn wel voorwaarden verbonden.
27/11 18u15  'Korting dreigt op aandelen bedrijven door exitheffing' AMSTERDAM (AFN) - Op de aandelen van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dreigt een korting als de wet voor de invoering van een exitheffing voor de dividendbelasting wordt ingevoerd. Daarvoor waarschuwt Eumedion, dat de belangen van institutionele beleggers als pensioenfondsen behartigt.
27/11 17u15  Topman Slack 460 miljoen dollar rijker door overnamegeruchten NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De topman van chatdienst Slack, Stewart Butterfield, profiteert van de overnamegeruchten rond zijn bedrijf. Door de interesse van softwarebedrijf Salesforce is het aandelenpakket van de medeoprichter van Slack zo'n 460 miljoen dollar meer waard geworden. Dat meldt persbureau Bloomberg.
27/11 16u15  AkzoNobel en Randstad voeren groene AEX aan AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst, aangevoerd door verfreus AkzoNobel en uitzender Randstad. Elders in Europa was het beeld licht negatief. Beleggers leken het rustig aan te doen na de sterke opmars in de afgelopen weken. Daarbij kon nauwelijks richting worden ontleend aan de Amerikaanse beurzen, die donderdag gesloten waren vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street een halve dag open.
27/11 16u15  Wall Street begint Black Friday met kleine winsten NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de verkorte sessie op Black Friday met kleine winsten aangevangen. Beleggers lijken het rustig aan te doen na de opmars de laatste dagen veroorzaakt door vaccinhoop. Evengoed is de stemming ook wel wat bedrukt door de vrees voor de economische gevolgen van lockdowns op de korte termijn. De handel is dun omdat veel beleggers ook de dag na Thanksgiving, toen de beurzen dicht bleven, een vrije dag nemen.
27/11 15u15  'Wall Street begint verkorte sessie met bescheiden winst' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een opening met bescheiden plussen. Na de forse winsten eerder in de week door optimisme over vaccins, wordt de stemming nu wat getemperd door de vrees voor de economische gevolgen van lockdowns in de nabijere toekomst. De handel zal waarschijnlijk rustig verlopen, omdat de beurzen op de vrijdag na Thanksgiving eerder sluiten.
27/11 15u15  Indiase economie in diepe recessie door coronacrisis MUMBAI (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De economie van India, de op twee na grootste van Azië, is in een diepe recessie beland vanwege het coronavirus en de nasleep van de strikte lockdownmaatregelen eerder dit jaar. In het derde kwartaal kromp de economie met 7,5 procent op jaarbasis, na een neergang met bijna 24 procent in de voorgaande periode.
27/11 14u15  Onderzoek in VS naar problemen met wielophanging Tesla's WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is een onderzoek begonnen naar Tesla-auto's vanwege veiligheidsproblemen met de wielophanging aan de voorkant van de voertuigen. Daarbij worden ongeveer 115.000 auto's onderzocht.
27/11 12u15  Beurzen zetten opmars rustig voort AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de sterke opmars in de afgelopen weken. Ook konden de Europese markten geen richting ontlenen aan de Amerikaanse beurzen, die donderdag gesloten waren vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street vanwege koopjesfestijn Black Friday maar een halve dag open.
27/11 12u15  Economisch vertrouwen eurozone krijgt tik door corona BRUSSEL (AFN) - Het vertrouwen van ondernemers en consumenten in de economie van de eurozone is in november gedaald door de opleving van het coronavirus en nieuwe lockdowns in Europese landen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van haar vertrouwensindex.
27/11 11u15  DSM gaat samenwerken met biobrandstofproducent Neste GELEEN (ANF) - Speciaalchemieconcern DSM gaat samenwerken met het Finse bedrijf Neste, de grootste biobrandstofproducent ter wereld. Neste zal DSM helpen op het gebied van duurzame oplossingen in de chemische industrie.
27/11 11u15  Franse economie sterker gegroeid dan eerder gedacht PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Frankrijk is in het derde kwartaal sterker gegroeid dan eerder gedacht. Volgens een nieuwe schatting van het Franse statistiekbureau Insee bedroeg de groei 18,7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Bij een voorlopige raming werd nog een plus van 18,2 procent gemeld.
27/11 10u15  Rustige Black Friday op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte vrijdag een kleine winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters gingen overwegend licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan bij gebrek aan richting van de Amerikaanse beurzen, die donderdag gesloten waren vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street vanwege koopjesfestijn Black Friday maar een halve dag open.
27/11 09u15  AEX begint met kleine plus AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine plus begonnen. De andere Europese beursgraadmeters openden overwegend licht lager. Beleggers deden het rustig aan bij gebrek aan richting van de Amerikaanse beurzen, die donderdag gesloten waren vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street vanwege koopjesfestijn Black Friday een halve dag open.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Corona: Overlegcomité zit samen, 'winkels heropenen op 1 december, maar kappers blijven dicht' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/11 16u15  Corona: Overlegcomité zit samen, pandemie vertraagt in Europa Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/11 13u15  Balans van de week: de wereldvreemdheid van ABVV en Ecolo Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil in volle coronapandemie iedereen nog eens gratis treinkaarten geven. Zijn Brusselse collega Alain Maron wil Vlaamse en Waalse landbouwgronden kopen om Brusselaars 'te voeden'. De Franstalige groenen sloegen opnieuw een belabberd figuur. Net als de wereldvreemde socialistische vakbond ABVV, die wegblokkades als een onderdeel van het stak...
27/11 12u15  Marc Grynberg (CEO Umicore): 'Het is knap lastig een multinational van thuis uit te leiden' Umicore beleeft een zwaar jaar. Behalve met de coronacrisis en de negatieve publiciteit over loodvervuiling rond zijn fabriek in Hoboken kampt de wereldleider in schone mobiliteit en recyclage ook met de instortende automarkt en de overcapaciteit op de Chinese markt. Maar CEO Marc Grynberg predikt geduld. 'Onze fundamenten zijn niet alleen intact, ze zijn zelfs sterker geworden.'
27/11 12u15  Bekijk op deze kaart de evolutie van het aantal besmettingen in uw gemeente Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België blijft hoog, maar neemt verder af. Hieronder vindt u behalve de evolutie van de curve ook het aantal besmettingen dat in uw stad of gemeente werd geregistreerd.
27/11 12u15  Vastgoedontwikkelaar Revive toont dat duurzaam wonen niet onbetaalbaar hoeft te zijn De Gentse vastgoedontwikkelaar Revive heeft een stevige reputatie in duurzame projecten. Voor het klassieke probleem van energiezuinige woningen - de betaalbaarheid - heeft het een originele oplossing: externe investeerders financieren de noodzakelijke ingrepen. Op termijn worden zowel zij als de kopers of huurders daar beter van.
27/11 06u15  Corona: Overlegcomité komt samen, terwijl de cijfers langzaam verbeteren Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/11 18u15  Hoogleraar Iain Begg over de Brexit: 'Er komt een deal met de EU, want het alternatief is veel slechter' Groot-Brittannië staat voor de zwaarste recessie in 300 jaar. Die klap zal de Britten niet toegeeflijker maken in de onderhandelingen met de Europese Unie, meent Iain Begg, hoogleraar aan de London School of Economics.
26/11 18u15  Simon Bulterys (Idewe): 'Nog altijd gaan er mensen met symptomen werken' Een maand geleden veroorzaakte de Antwerpse groepspraktijk Geneeskunde van het Volk, een initiatief van PVDA, commotie met de bewering dat de werkvloer de motor is van de pandemie. Met de gegevens van 6000 contactonderzoeken in de hand durft Simon Bulterys, de algemeen directeur van Idewe, dat tegen te spreken. 'De besmettingen zouden niet dalen als de werkvloer de motor van de pandemie was.'
26/11 17u15  Coronanieuws: uiteenlopende conclusies uit onderzoeken naar antistoffen Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/11 16u15  Coronanieuws: 'Negentig procent heeft halfjaar na coronabesmetting nog antistoffen' Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
26/11 15u15  Wouter Torfs: 'Onze bedrijfscultuur blijft overeind. Dat geeft me moed' De tweede lockdown dreigt nog meer brokken te maken in de wankele retailsector. Bij Schoenen Torfs draait de webshop op volle toeren, maar het winkelpersoneel zit grotendeels werkloos thuis. 'Ik zal blij zijn als we op het einde van het jaar break-even draaien', zegt CEO Wouter Torfs.
26/11 15u15  Inside Podcast: Waardeaandelen komen bovendrijven - Aandeel: Alibaba Na de eerste coronacrash op de beurzen afgelopen maart namen de groeiaandelen een enorme vlucht, de technologiegiganten op kop. Tijdens de recentste heropleving nemen vooral de waardeaandelen die voortrekkersrol. Dat is een belangrijk gegeven om de sectorspreiding in beleggingsportefeuilles te bekijken.De recentste resultaten van het Chinese Alibaba zetten nog maar eens in de verf wat een uitzonde...
26/11 13u15  Inclusio is de eerste sociale vastgoedvennootschap die naar de beurs van Brussel trekt Met Inclusio trekt opnieuw een gereglementeerde vastgoedvennootschap naar de beurs van Brussel. Dat brengt het totaal op achttien, maar Inclusio is enig in zijn soort. Het bedrijf investeert in woningen die het verhuurt via socialeverhuurkantoren, huisvestingsmaatschappijen en OCMW's.
26/11 11u15  Vinçotte, Peripass, Qover en Tracs Systems zijn de Trends Digital Pioneers 2020 Vinçotte, Peripass, Qover en Tracs Systems zijn als inspirerende cases van digitale transformatie benoemd tot Trends Digital Pioneers 2020. De winnaars bewijzen dat de meest uiteenlopende zaken succesvol te digitaliseren zijn: van verzekeringen en inspecties tot het aanmelden bij logistieke terreinen en carwashes.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Beurzen Europa sluiten op winst, Londen blijft achter AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers leken het rustig aan te doen na de sterke opmars in de afgelopen weken. In Amsterdam was Air France-KLM een opvallende winnaar.
27/11 18u15  Brussel keurt overname glasvezelbedrijf door dochter Altice goed BRUSSEL (AFN) - Glasvezeldochter SFR FTTH van kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft goedkeuring van de Europese Commissie voor de overname van het Franse glasvezelbedrijf Covage. Aan de overname zijn wel voorwaarden verbonden.
27/11 18u15  'Korting dreigt op aandelen bedrijven door exitheffing' AMSTERDAM (AFN) - Op de aandelen van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dreigt een korting als de wet voor de invoering van een exitheffing voor de dividendbelasting wordt ingevoerd. Daarvoor waarschuwt Eumedion, dat de belangen van institutionele beleggers als pensioenfondsen behartigt.
27/11 17u15  Topman Slack 460 miljoen dollar rijker door overnamegeruchten NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De topman van chatdienst Slack, Stewart Butterfield, profiteert van de overnamegeruchten rond zijn bedrijf. Door de interesse van softwarebedrijf Salesforce is het aandelenpakket van de medeoprichter van Slack zo'n 460 miljoen dollar meer waard geworden. Dat meldt persbureau Bloomberg.
27/11 16u15  AkzoNobel en Randstad voeren groene AEX aan AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst, aangevoerd door verfreus AkzoNobel en uitzender Randstad. Elders in Europa was het beeld licht negatief. Beleggers leken het rustig aan te doen na de sterke opmars in de afgelopen weken. Daarbij kon nauwelijks richting worden ontleend aan de Amerikaanse beurzen, die donderdag gesloten waren vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street een halve dag open.
27/11 16u15  Wall Street begint Black Friday met kleine winsten NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de verkorte sessie op Black Friday met kleine winsten aangevangen. Beleggers lijken het rustig aan te doen na de opmars de laatste dagen veroorzaakt door vaccinhoop. Evengoed is de stemming ook wel wat bedrukt door de vrees voor de economische gevolgen van lockdowns op de korte termijn. De handel is dun omdat veel beleggers ook de dag na Thanksgiving, toen de beurzen dicht bleven, een vrije dag nemen.
27/11 15u15  'Wall Street begint verkorte sessie met bescheiden winst' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een opening met bescheiden plussen. Na de forse winsten eerder in de week door optimisme over vaccins, wordt de stemming nu wat getemperd door de vrees voor de economische gevolgen van lockdowns in de nabijere toekomst. De handel zal waarschijnlijk rustig verlopen, omdat de beurzen op de vrijdag na Thanksgiving eerder sluiten.
27/11 15u15  Indiase economie in diepe recessie door coronacrisis MUMBAI (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De economie van India, de op twee na grootste van Azië, is in een diepe recessie beland vanwege het coronavirus en de nasleep van de strikte lockdownmaatregelen eerder dit jaar. In het derde kwartaal kromp de economie met 7,5 procent op jaarbasis, na een neergang met bijna 24 procent in de voorgaande periode.
27/11 14u15  Onderzoek in VS naar problemen met wielophanging Tesla's WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is een onderzoek begonnen naar Tesla-auto's vanwege veiligheidsproblemen met de wielophanging aan de voorkant van de voertuigen. Daarbij worden ongeveer 115.000 auto's onderzocht.
27/11 12u15  Beurzen zetten opmars rustig voort AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de sterke opmars in de afgelopen weken. Ook konden de Europese markten geen richting ontlenen aan de Amerikaanse beurzen, die donderdag gesloten waren vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street vanwege koopjesfestijn Black Friday maar een halve dag open.
27/11 12u15  Economisch vertrouwen eurozone krijgt tik door corona BRUSSEL (AFN) - Het vertrouwen van ondernemers en consumenten in de economie van de eurozone is in november gedaald door de opleving van het coronavirus en nieuwe lockdowns in Europese landen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van haar vertrouwensindex.
27/11 11u15  DSM gaat samenwerken met biobrandstofproducent Neste GELEEN (ANF) - Speciaalchemieconcern DSM gaat samenwerken met het Finse bedrijf Neste, de grootste biobrandstofproducent ter wereld. Neste zal DSM helpen op het gebied van duurzame oplossingen in de chemische industrie.
27/11 11u15  Franse economie sterker gegroeid dan eerder gedacht PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Frankrijk is in het derde kwartaal sterker gegroeid dan eerder gedacht. Volgens een nieuwe schatting van het Franse statistiekbureau Insee bedroeg de groei 18,7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Bij een voorlopige raming werd nog een plus van 18,2 procent gemeld.
27/11 10u15  Rustige Black Friday op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte vrijdag een kleine winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters gingen overwegend licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan bij gebrek aan richting van de Amerikaanse beurzen, die donderdag gesloten waren vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street vanwege koopjesfestijn Black Friday maar een halve dag open.
27/11 09u15  AEX begint met kleine plus AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine plus begonnen. De andere Europese beursgraadmeters openden overwegend licht lager. Beleggers deden het rustig aan bij gebrek aan richting van de Amerikaanse beurzen, die donderdag gesloten waren vanwege Thanksgiving Day. Vrijdag is Wall Street vanwege koopjesfestijn Black Friday een halve dag open.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Belegger.nl >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
27/11 17u15  UWV: 30.000 aanvragen voor loonsteun in twee weken tijd Zo'n 30.000 bedrijven hebben in de voorbije twee weken loonsteun aangevraagd, meldt het UWV vrijdag. De uitkeringsinstantie heeft inmiddels aan 21.000 bedrijven een voorschot overgemaakt, van in totaal 378 miljoen euro. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.
27/11 17u15  'Europeanen gaven 2,2 miljard meer uit aan snacks tijdens eerste lockdown' Consumenten in Europa hebben tijdens de eerste lockdown vanwege het thuiszitten 2,2 miljard euro meer uitgegeven aan luxe eet- en drinkproducten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dan gaat het om drank, zoute snacks en chocolade, blijkt vrijdag uit cijfers van onderzoeksbureau IRI.
27/11 14u15  Black Week 2020: dertig online aankopen per seconde In de dagen voorafgaand aan Black Friday, in de detailhandel al omgedoopt tot Black Week, is het aantal iDEAL-transacties opgelopen tot dertig per seconde. Dat blijkt uit cijfers tot en met donderdag van iDEAL-eigenaar Currence.
27/11 13u15  Spaanse hoteleigenaren zijn wanhoop nabij en verkopen vaker hun panden Door het gebrek aan toeristen zitten Spaanse hoteleigenaren momenteel met de handen in het haar. De afgelopen maanden zijn er daardoor steeds meer hotels in de verkoop gegaan, blijkt vrijdag uit cijfers van Idealista, de Spaanse equivalent van Funda.
27/11 12u15  Barnier stapt weer in Eurostar om Brexit-onderhandelingen vlot te trekken De Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier reist vrijdag weer naar Londen om fysiek te onderhandelen met de Britten over een handelsakkoord. Dat laat Barnier vrijdag weten op Twitter. De Fransman en de rest van zijn team zaten de afgelopen week in zelfisolatie, nadat een van de diplomaten besmet was geraakt met het coronavirus.
27/11 11u15  Ambtenarenpensioenfonds ABP verhoogt premie en waarschuwt voor korten Ambtenarenpensioenfonds ABP verhoogt komend jaar de premie met 1 procentpunt. Dat meldt ABP vrijdag. Ook waarschuwt ABP dat de kans dat er komend jaar gekort moet worden op de pensioenen, nog reëel is.
27/11 10u15  Duitsland leent volgend jaar 180 miljard euro, twee keer zoveel als gepland De Duitse overheid wil volgend jaar op de kapitaalmarkten 180 miljard euro ophalen, bijna twee keer zoveel als gepland. Het Duitse parlementaire begrotingscomité stemde vrijdag in met de plannen.
27/11 09u15  Dyson steekt miljarden in andere producten dan stofzuigers zonder zak Dyson, de uitvinder van de stofzuiger zonder zak, investeert 2,75 miljard pond (bijna 3,1 miljard euro) in een verdubbeling van het assortiment. Daarbij gaat het ook om producten voor gebruik buitenshuis, maakt het bedrijf vrijdag bekend.
27/11 08u15  Banken waarschuwen voor opbouw van schulden bij bedrijven door vouchers De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) waarschuwt vrijdag voor de mogelijke opbouw van verborgen schulden bij bedrijven. Zo hebben ondernemers en masse uitstel van betaling gekregen en afspraken met verhuurders en leveranciers gemaakt. 'Ook voucherregelingen met klanten leiden op enig moment tot terugbetaling', aldus de branchevereniging van banken.
27/11 08u15  Horeca heeft de hoop opgegeven om met Kerst open te zijn De horeca lijkt de hoop te hebben opgegeven dat horecagelegenheden dit jaar nog opengaan. Op basis van het laatste OMT-advies en de gesprekken die worden gevoerd met de overheid is de kans op versoepelingen op korte termijn uitermate klein, zegt de branche bij monde van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
27/11 07u15  Lockdowns maken de muzikant in ons los: instrumentenverkoop door het dak Sinds Nederland te maken heeft met lockdowns, hebben veel mensen hun wens om een muziekinstrument te bespelen omgezet in daden. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs betrokken partijen. Bij bijvoorbeeld Bax Music, marktleider in Nederland, ligt de omzet in de lockdown-periodes wel 70 procent hoger. Bij online muziekklasjes is de vraag minstens het dubbele van normale tijden.
27/11 06u15  Lockdowns maken de muzikant in ons los; instrumentenverkoop door het dak Sinds Nederland te maken heeft met lockdowns, hebben veel mensen hun wens om een muziekinstrument te bespelen omgezet in daden. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs betrokken partijen. Bij bijvoorbeeld Bax Music, marktleider in Nederland, ligt de omzet in de lockdown-periodes wel 70 procent hoger. Bij online muziekklasjes is de vraag minstens het dubbele van normale tijden.
27/11 06u15  'Treinen en bussen gaan door coronacrisis in 2021 veel minder rijden' De ov-bedrijven staan door de coronacrisis flink in het rood. De dienstregelingen in het openbaar vervoer worden daardoor volgend jaar gemiddeld voor 10 procent uitgekleed om kosten te besparen, zo vreest branchevereniging Openbaar Vervoer Nederland (OV-NL).
27/11 05u15  Treinen en bussen gaan door coronacrisis in 2021 veel minder rijden De ov-bedrijven staan door de coronacrisis flink in het rood. De dienstregelingen in het openbaar vervoer worden daardoor volgend jaar gemiddeld voor 10 procent uitgekleed om kosten te besparen, zo vreest branchevereniging Openbaar Vervoer Nederland (OV-NL).
27/11 03u15  Omzet auto- en motorbranche veert op in derde kwartaal De auto en- en motorbranche heeft het derde kwartaal afgesloten met een omzet die 23 procent hoger lag dan in het kwartaal ervoor. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook vergeleken met een jaar eerder viel er groei te noteren, al was deze verwaarloosbaar.
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Nu.nl Economie >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Gepensioneerden tegen de Staat. Een verslag van de rechtszaak Vrijdag diende een opmerkelijke rechtszaak tegen de Staat, aangespannen door KBO-Brabant en Stichting Pensioenbehoud. De klagers vinden dat de Nederlandse Pensioenwet in strijd is met Europese pensioennormen. Vier vragen over deze zaak die – uniek voor een pensioenzaak – live werd uitgezonden. 1. Wie zijn de partijen in de zaak? De zaak die op vrijdag … Continued The post Gepensioneerden tegen de Staat. Een verslag van de rechtszaak appeared first on EWmagazine.nl.
27/11 00u15  Is klachteninstituut Kifid een thuisfluiter of toch niet? De klant die een klacht over hypotheek of verzekering heeft, kan naar de rechter stappen om zijn gelijk te halen. Maar die route gaat gepaard met hoge kosten voor onder meer de advocaat. Wie goedkoper uit wil zijn, kan terecht bij het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid). Het indienen van een klacht en de behandeling zijn … Continued The post Is klachteninstituut Kifid een thuisfluiter of toch niet? appeared first on EWmagazine.nl.
27/11 00u15  Ruziënde vakbonden zetten KLM voor blok Luchtvaartmaatschappij KLM wankelt door de coronacrisis. In plaats van de brand te blussen, gaan de betrokken vakbonden rollend over straat, schrijft Marijn Jongsma. Op de dag dat fusiemaatschappij Air France-KLM een nettoverlies van 1,7 miljard euro over het derde kwartaal bekendmaakte, moet KLM-topman weer om de tafel met de bonden. FNV dreigt de afspraken over … Continued The post Ruziënde vakbonden zetten KLM voor blok appeared first on EWmagazine.nl.
27/11 00u15  ‘We moeten box 3 maar eens noemen wat het werkelijk is: diefstal’ Geen compensatie, wel een stuk ingewikkelder, met kleine kans op lagere belastingtarieven voor gepensioneerden met spaargeld. ‘Misschien moeten we box 3 gewoon maar eens gaan noemen wat het werkelijk is: diefstal.’ Cor Overduin (58) is belastingadviseur bij Grant Thornton en betrokken bij tal van rechtszaken over de vermogensrendementsheffing, de belasting over spaargeld en beleggingen. ‘Het … Continued The post ‘We moeten box 3 maar eens noemen wat het werkelijk is: diefstal’ appeared first on EWmagazine.nl.
27/11 00u15  Centraal Planbureau: Baangerelateerde Investeringskorting zal niet werken Het doel van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK), meer investeringen en zo behoud van banen, wordt op alternatieve manieren beter behaald. Dat schrijft het Centraal Planbureau (CPB) in zijn analyse. De BIK moet ervoor zorgen dat bedrijven hun investeringen niet uitstellen wegens de coronacrisis en de onzekerheid die deze meebrengt. Om bedrijven te stimuleren te blijven … Continued The post Centraal Planbureau: Baangerelateerde Investeringskorting zal niet werken appeared first on EWmagazine.nl.
27/11 00u15  Effectiviteit Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) twijfelachtig De  Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) houdt de gemoederen flink bezig onder economen, politici en adviesorganen. Vier vragen en antwoorden over de BIK. 1. Wat is de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK)? De BIK is een belastingmaatregel uit de Miljoenennota die op Prinsjesdag is gepresenteerd. De precieze invulling was op die dag, 15 september, nog niet bekend, maar deze … Continued The post Effectiviteit Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) twijfelachtig appeared first on EWmagazine.nl.
26/11 17u15  Obligatiebelegger is van nature een sombermans Economisch herstel is goed nieuws voor aandelenbeleggers. Bezitters van een obligatieportefeuille moeten juist oppassen, schrijft Marijn Jongsma. Marijn Jongsma (1969) is economisch redacteur bij EW. Hij blogt wekelijks over financieel- en macro-economische onderwerpen. Aandelen- en obligatiebeleggers zijn totaal verschillende types, zo luidt het cliché in de financiële wereld. Aandelen en obligaties kunnen beide waardeloos worden, maar als … Continued The post Obligatiebelegger is van nature een sombermans appeared first on EWmagazine.nl.
26/11 00u15  De oude dag van de ondernemer Sinds het echec van het pensioen in eigen beheer, heeft de ondernemer bijna geen opties meer om een fiscaal gunstige oudedagsvoorziening op te bouwen. Dat is niet erg, want het gaat om financieel resultaat. ‘Wij kennen veel ­ondernemers die vanuit een fiscale benadering pensioen hebben opgebouwd, vaak op advies van hun accountant,’ zegt Jack Borremans … Continued The post De oude dag van de ondernemer appeared first on EWmagazine.nl.
25/11 00u15  Uitspraak Hoge Raad zzp’ers: wat verandert er? Vrijdag 6 november oordeelde de Hoge Raad dat de intentie van de opdrachtgever en een zelfstandige zonder personeel (zzp’er) bij het afsluiten van een overeenkomst er niet toe doet. Het gaat er om wat er in de praktijk gebeurt. Vier vragen en antwoorden over dit arrest. 1. Waar ging de uitspraak van de Hoge Raad … Continued The post Uitspraak Hoge Raad zzp’ers: wat verandert er? appeared first on EWmagazine.nl.
23/11 14u15  De Kia Niro gaat aan kop In de eerste tien maanden van dit jaar zijn er 280.213 nieuwe auto’s verkocht. En dat worden er 350.000 over heel 2020, zo verwacht brancheorganisatie Bovag. Aanzienlijk minder dan 2019 met 446.000 verkochte auto’s. Maar toen had niemand nog gehoord van een coronacrisis. Rutte III trekt versneld 2 miljard euro uit voor zonnepanelen en elektrische … Continued The post De Kia Niro gaat aan kop appeared first on EWmagazine.nl.
20/11 00u15  Treurig dat Koolmees zzp’ers laat bungelen Dit kabinet gooit de handdoek in de ring en schuift het ingewikkelde arbeidsmarktdossier door naar de volgende coalitie. Dus blijven dubieuze arbeidscontracten welig tieren en weten zelfstandigen (zzp’ers) nog steeds niet waar ze juridisch aan toe zijn. Een slechte zaak, vindt Jeroen van Wensen. Een bedrijf dat op korte termijn tijdelijk arbeidskrachten zoekt, kan die … Continued The post Treurig dat Koolmees zzp’ers laat bungelen appeared first on EWmagazine.nl.
Laatste update: vandaag om 18u15

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Coronacrisis kost steden en gemeenten miljoenen in de komende jaren Lees meer >
27/11 16u15  Drukte bij distributiecentra door Black Friday: "Tussen nu en het eindejaar vertrekken hier 5 miljoen producten" Lees meer >
27/11 09u15  Black Friday ook bij kleine zelfstandigen. Slager Didier: "Vandaag verkoop ik een half ton gehakt" Lees meer >
26/11 20u15  Is het binnenkort gedaan met zondagsrust? "Toch goed dat samenleving soms beetje vertraagt" Lees meer >
26/11 19u15  Is het binnenkort gedaan met zondagsrust? "Toch goed dat de samenleving soms een beetje vertraagt" Lees meer >
26/11 14u15  Van sigaretten tot speelgoed: douane nam dit jaar al bijna een miljoen namaakspullen in beslag Lees meer >
26/11 10u15  Bpost zal volgend jaar ook op zondag pakjes leveren Lees meer >
25/11 21u15  Personeel Bpost kreunt onder ongeziene toevloed van pakjes: "Het is als een bom die ontploft" Lees meer >
25/11 13u15  Ex-suikermagnaat met vermogen van 10,8 miljard euro: maak kennis met Eric Wittouck, de nieuwe rijkste Belg Lees meer >
24/11 23u15  Toch kans voor burgerinitiatief om stukje HEMA te kopen Lees meer >
24/11 19u15  Dow Jones gaat voor het eerst door grens van 30.000 punten: "Technologiebedrijven maken het verschil" Lees meer >
24/11 15u15  Frans moederbedrijf Engie voert druk op: regering moet rond nieuwjaar beslissen over kernuitstap Lees meer >
24/11 13u15  Vlaamse zorgsector krijgt 577 miljoen euro extra: 6 procent meer loon voor personeel van woonzorgcentra Lees meer >
24/11 12u15  Vlaamse zorgsector krijgt 577 miljoen euro extra: tot 6 procent meer loon voor personeel van woonzorgcentra Lees meer >
24/11 12u15  Handelaars voeren druk op in aanloop naar Overlegcomité: "Waarom in december niet overal winkelen op afspraak?" Lees meer >
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
27/11 12u15  Volgestouwd met pakketjes rijdt de bezorger 13 uur op een dag: ‘Een complete ramp’ Black Friday is traditioneel het startschot voor de pakketjeshausse. Bijna even traditioneel woedt in deze periode de discussie over de arbeidsomstandigheden van pakketbezorgers. Waarom zijn misstanden in de branche zo hardnekkig? En is er eigenlijk wel iets verbeterd?
27/11 09u15  Na sluiting in Santpoort-Zuid nog meer miljoenen voor aanpak overige 113 gevaarlijke overwegen De regering trekt opnieuw tientallen miljoenen euro’s extra uit voor de aanpak van onbewaakte spoorwegovergangen. De komende drie jaar reserveert staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) jaarlijks 37,5 miljoen euro voor overwegen die als gevaarlijk zijn aangemerkt. Die overwegen moeten dan uiterlijk eind 2023 zijn gesloten of beveiligd met slagbomen.
27/11 08u15  Voor de pakketbezorger zijn de feestdagen ‘een complete ramp’ Black Friday is traditioneel het startschot voor de pakketjeshausse. Bijna even traditioneel woedt in deze periode de discussie over de arbeidsomstandigheden van pakketbezorgers. Waarom zijn misstanden in de branche zo hardnekkig? En is er eigenlijk wel iets verbeterd?
27/11 00u15  Bestaat grootgrondbezit eigenlijk wel in Nederland? Margreta Wessels Boer, een wat slonzig ogende Drentse van 81, is de grootste particuliere grondbezitter van Nederland, zo onthulde deze krant zaterdag. Ze bezit 2246 hectare grond, opgeknipt in allerlei kleinere percelen. Ze woont weliswaar in een herenhuis, maar een met dode planten in de vensterbank en vergane vitrage.
26/11 22u15  Waarom is ons pensioen niet genoeg voor twee? Mijn partner en ik hebben ervoor gekozen om haar carrière voorrang te geven. Zij bouwt via haar werk een volwaardig pensioen voor ons beiden op. Ik ben zzp’er en heb geen pensioen. Maar als zij eerder overlijdt dan ik, krijg ik nauwelijks pensioen. Dat is toch oneerlijk?
26/11 21u15  De ‘groene’ bus? Die komt door corona wat later – zo’n twee jaar, denkt ING De vergroening van het stads- en streekvervoer loopt door de corona-uitbraak vertraging op. Omdat onzeker is of en wanneer de reizigers terugkeren, schrijven vervoerders niet in op nieuwe aanbestedingen waarin de hoofdrol is weggelegd voor de elektrische bus.
26/11 17u15  Stop met klagen, er bestaat geen recht op rente Donderdag is het zover: dan mogen gewone Nederlanders en maatschappelijke organisaties hun hart uitstorten over het beleid van de centrale bank. ‘Tijdens de virtuele luistersessie In gesprek met DNB kunnen zij hun mening geven en met ideeën komen over het monetair beleid van de ECB’, meldt de centrale bank op haar website.
26/11 15u15  Wordt dit crisisjaar voor de beurs een superjaar? 2020 is een rampzalig jaar. Sommige historici spreken over het grootste crisisjaar sinds 1941 toen Hitler de oorlog leek te winnen. Anderen over 1935 toen de werkloosheid opliep tot 19,4 procent, of 1918 – de opeenstapeling van de Eerste Wereldoorlog en de Spaanse griep.
26/11 14u15  Levensgevaarlijke overgang in Santpoort-Zuid gesloten; in rest van Nederland nog 113 te gaan Na jarenlange strijd tussen omwonenden en Prorail is in Santpoort-Zuid een gevaarlijke, onbewaakte spoorwegovergang weggehaald. De afgelopen drie jaar vielen daar bij treinbotsingen nog 3 doden.
25/11 20u15  Is de eerste elektrische auto van Mazda de oplossing van het klimaatvraagstuk? Mazda doet alles graag net even anders, dus ook met zijn eerste elektrische auto. De motieven zijn nobel, maar de Japanners komen er niet heel ver mee.
25/11 17u15  ‘We zeggen: dit is de laatste koptelefoon die je koopt. Hij is oneindig repareerbaar’ Lees meer >
25/11 09u15  Dow Jonesindex overschrijdt magische grens: voor het eerst boven de 30 duizend Vier jaar geleden werd de komst van Donald Trump in het Witte Huis verwelkomd met spectaculaire koersstijgingen op de beurs. Nu is ook de champagne ontkurkt met zijn vertrek. Of anders gezegd: de komst van Joe Biden naar het Witte Huis is met een enorme koerssprong ontvangen.
25/11 09u15  De grootste batterij van Nederland staat in Lelystad Om wind- en zonne-energie op te slaan zijn batterijen nodig. De grootste met dat doel gaat donderdag open. Het bedrijf erachter, Giga Storage wil fors investeren in opslag en de ‘Vopak van de energieopslag’ worden. Is het realistisch, hoe staat het met de opslag momenteel in Nederland en hoeveel batterijcapaciteit is er nodig?
25/11 09u15  Het hoge woord is er ook bij KLM uit: meer staatssteun nodig, zegt topman Elbers Het is onvermijdelijk dat de staat de KLM nog een keer te hulp schiet met steun. Dat heeft topman Pieter Elbers gezegd in een vraaggesprek met de zakenzender Bloomberg tv. Hij hield zijn lippen op elkaar bij de vraag hoe snel, en wat de luchtvaartmaatschappij nodig heeft.
24/11 21u15  Past Eric Wiebes perfect in de rol van Jim Hacker uit Yes Minister? ‘In sommige gevallen is het beter voor een minister dat hij het niet weet’, zegt topambtenaar Sir Humphrey Appleby tegen zijn minister Jim Hacker. ‘Wat zeg je nu? Ik heb het recht om als minister alles te weten. Dit is onacceptabel’, reageert Hacker over de rooie als duidelijk wordt dat hem informatie is onthouden waardoor hij in het parlement heeft staan liegen. ‘Het is in uw eigen belang’, stelt Sir Humphrey. ‘Omdat u het niet wist was u in het parlement zo overtuigd en overtuigend en snoerde u alle critici de mond.’
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Hoofdverdachte helikopterkaping Deurne blijft in de cel, enkelband voor mededader In het onderzoek naar de helikopterkaping in Deurne eind september heeft de Antwerpse raadkamer vrijdag de aanhouding van twee van de drie betrokkenen bevestigd. Hoofdverdachte Mike G. (24) en Yenthe P. (18) blijven in de cel. Dennis L. (22) mag met een enkelband naar huis.
27/11 18u15  Radiopresentatrice Michèle Cuvelier leest voor aan tweede leerjaar De leerlingen van basisschool De Ham in Mechelen kregen vrijdag een verhaaltje voorgelezen door niemand minder dan Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier. Omdat de radiostem door de coronamaatregelen niet naar de klas kon komen, werd het verhaal over een missverkiezing voor kerstbomen via een videoverbinding voorgelezen.
27/11 18u15  Vanwaar komen al die muggen zo laat in het jaar? Misschien zag jij ook al ergens een mug in een hoekje van het plafond zitten. Of hoorde je ze nog zoemen tijdens een anders zo rustige novembernacht. Een achtergrondgeluid dat je vooral met juli en augustus associeert. Wat doen ze hier toch, in deze tijd van het jaar? En waarom heeft het volgens experts zo weinig zin hen dood te slaan?
27/11 18u15  Waterloostraat Berchem zet postbode in de bloemetjes Het zijn geen evidente tijden voor onze postbodes. En dat beseffen ze in de Waterloostraat maar al te goed. “Onze postbode, Ahmed, is fantastisch”, vinden ze daar. En om dat duidelijk te maken, hing de straat massaal dankberichtjes, tekeningen en slogans uit.
27/11 18u15  Belgian Lions zo goed als zeker van EK 2022 na demonstratie tegen topland Tsjechië Met een verbluffende zege in de derde EK-kwalificatiewedstrijd in poule C tegen Tsjechië, nummer 9 van de wereld, openden de Belgian Lions de poort van het EK 2022. Als zondag gastland Litouwen (nummer 8 ) wordt geklopt, is het EK een feit. Ook bij twee nederlagen van Denemarken (vanavond en zondag) zijn de Lions voor een vijfde keer op rij geplaatst voor een EK.
27/11 18u15  Op straat overleden vrouw mogelijk aangereden aan bakkerij De lokale politie Neteland is op zoek naar de bestuurster van een kleine rode personenwagen. Die heeft woensdagvoormiddag mogelijk de 84-jarige fietsster Suzanne V. lichtjes aangereden. Het slachtoffer zette haar weg te voet verder, maar zakte even later vlak bij haar woning in elkaar en stierf ter plaatse.
27/11 18u15  De Wever over lockdownfeesten: “Groep die volhardt in de boosheid” De Antwerpse politie moest gisteravond in de joodse buurt, de Belgiëlei, een feest voor liefst 120 personen stilleggen. Dinsdagavond moest de politie ook al een bar mitswa en een huwelijksfeest stilleggen. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat contact opnemen met de joodse gemeenschap omdat dit echt niet door de beugel kan.
27/11 18u15  Militairen weg uit straatbeeld: Antwerps burgemeester Bart De Wever niet te spreken De militairen verdwijnen uiterlijk tegen september 2021 uit het straatbeeld als het dreigingsniveau niet verandert. Ook uit de Joodse wijk in Antwerpen. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist. Burgemeester De Wever (N-VA) is niet te spreken over die keuze.
27/11 18u15  Antwerps Tropisch Instituut: “Nieuwe pandemie? De vraag is niet óf, maar wannéér” Hoe nauwgezet de wetenschap virussen ook opvolgt en uitbraken probeert te voorspellen, er duiken altijd onbekende boosdoeners als SARS-CoV-2 op. “En zoals de mens nu wereldwijd te keer gaat, wordt het alleen nog erger.”
27/11 18u15  KLJ Putte spijst kas met kerstverkoop Jeugdvereniging KLJ Putte spijst haar kas met een kerstverkoop. “Deze periode valt voor iedereen zwaar, ook voor onze KLJ”, klinkt het. “Onder meer voor de heraanleg van onze koer en om onze activiteiten veilig te blijven organiseren, zijn er centen nodig.”
27/11 18u15  Autotechnieken aan de keukentafel: Thomas More levert praktijkboxen aan huis De opleiding autotechnologie van Thomas More Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver toont zich van zijn meest creatieve kant. Om de studenten toch bepaalde vaardigheden te laten inoefenen, bezorgden de docenten een praktijkbox bij hen thuis. Ze konden meteen aan de slag met een cilinderkop, een carburator en een stroomverdeler.
27/11 18u15  Aantal drugsvangsten met derde gestegen (en dat is onder meer te danken aan oplettende burgers) Het aantal drugsvangsten en opgerolde cannabisplantages is vorig jaar opmerkelijk gestegen in de politiezone Waasland-Noord. Dat komt vooral door grootschalige onderscheppingen in het havengebied, maar ook door een toegenomen meldingsbereidheid van burgers.
27/11 17u15  Vlaamse administratie verzet zich tegen sportparking Zandhoven De geplande afbraak van ‘huisje Valckx’ voor de aanleg van een parking aan de Voetbalstraat in Zandhoven kan voorlopig niet starten. Het departement Omgeving, de administratie van de Vlaamse overheid, heeft bezwaar ingediend omdat de parking deels in agrarisch gebied ligt.
27/11 17u15  Echtpaar dat Flor (64) op terras liet slapen krijgt zwaardere celstraf in beroep Het Antwerpse hof van beroep heeft een Macedonisch echtpaar zwaarder bestraft voor de financiële uitbuiting en mensonterende behandeling van de 64-jarige Flor V. uit Deurne. Ze hadden in eerste aanleg vijf jaar cel gekregen, in beroep werd dat zeven jaar.
27/11 17u15  Inter boekte vorig seizoen 102,4 miljoen verlies door het coronavirus Inter Milan heeft een verlies van 102,4 miljoen euro geleden tijdens de periode 2019/2020 als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft de club van Romelu Lukaku vrijdag gemeld.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Ondernemingen kunnen steunmaatregelen corona aanvragen via website FOD Financiën Ondernemingen die aanzienlijke hinder ondervinden door de corona-epidemie en problemen hebben bij het betalen van bedrijfsvoorheffing, btw of belastingen, kunnen vanaf vandaag steunmaatregelen aanvragen via de website van de FOD Financiën. Dat meldt het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Het gaat om een afbetalingsplan, een vrijstelling van nalatigheidsinteresten of een kwijtschelding van boetes.
27/11 15u15  Belgische productiviteit slabakt: slechte cijfers bedreigen onze lonen, welvaart en begroting De productiviteit van de Belgische bedrijven groeit nog amper. Terwijl de productie per arbeidsuur tussen 2000 en 2007 nog met 1,3 procent per jaar steeg, is dat sinds 2012 gedaald tot 0,6 procent. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Raad voor de Productiviteit (NRP), waarover ook De Tijd berichtte. De cijfers bedreigen onze lonen, de welvaart en de begroting, waarschuwt de zakenkrant.
27/11 14u15  Acerta verwacht loonstijging van maximaal 1,01 procent voor 470.000 bedienden Ongeveer 470.000 bedienden die deel uitmaken van paritair comité PC200 - de grootste groep bedienden in ons land - gaan in januari hun loon met maximaal 1,01 procent zien stijgen. Dat verwacht hr-bureau Acerta op basis van de jongste inflatiecijfers die vandaag werden gepubliceerd. Mogelijk zal de loonstijging nog naar beneden worden bijgesteld, klinkt het.
27/11 14u15  Eén versoepeling: winkels gaan volgende week open Veel versoepelingen staan er vandaag niet op de agenda van het Overlegcomité, maar de winkels mogen in de loop van volgende week wél weer open. Mits strenge veiligheidsvoorwaarden uiteraard, al lijkt shoppen op afspraak van de baan. Over kerst zal er nog stevig gediscussieerd worden.
27/11 11u15  Waarom u uw energiefactuur in december best herbekijkt Is december bij u ook de maand waarin u al uw financiële zaken eens onder de loep neemt? Veel mensen lijken alleszins tot het jaareinde te wachten om bepaalde financiële beslissen te nemen, zoals overstappen naar een andere bank of internetprovider. Ook op de energiemarkt gebeuren veel leverancierswissels in december. Mijnenergie.be bekijkt hoe u dat in uw voordeel kan uitspelen om tot een lagere energiefactuur te komen.
27/11 10u15  Waarom december een goede maand is om uw energiefactuur na te kijken Is december bij u ook de maand waarin u al uw financiële zaken eens onder de loep neemt? Veel mensen lijken alleszins tot het jaareinde te wachten om bepaalde financiële beslissen te nemen, zoals overstappen naar een andere bank of internetprovider. Ook op de energiemarkt gebeuren veel leverancierswissels in december. Mijnenergie.be bekijkt hoe u dat in uw voordeel kan uitspelen om tot een lagere energiefactuur te komen.
27/11 10u15  Al 43,3 miljoen euro aan onterechte hinderpremies teruggevorderd De Vlaamse overheid heeft al 5.574 hinderpremies teruggevorderd, goed voor 43,3 miljoen euro. Dat meldt het kabinet van minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V), dat extra inspecteurs op pad stuurde.
27/11 09u15  PROMOJAGERS SUPERTIP. Dit zijn tien Black Friday-deals die je niet mag missen Speelgoed dat voor 100 procent wordt terugbetaald, fikse kortingen op multimedia en solden tot 70 procent op kleding die al aan outletprijzen verkocht wordt: Black Friday belooft een topper te worden. Gunther Devisch van de Facebookgroep Promojagers België selecteerde tien van de beste deals die je momenteel kan doen. Speciaal voor de lezers van HLN.
27/11 08u15  Wat met de Belgische economie na corona? Onze bankexperte ziet een oplossing in nog meer schulden maken (maar niet eindeloos) Hoe zal onze economie eruitzien na de coronacrisis? Het is een vraag die velen zorgen baart. Toch is onze geldexperte Véronique Goossens hoopvol: “De schuldenberg zal als vanzelf wegsmelten de komende jaren.” Ze legt uit hoe dat moet gebeuren en waarom het de beste oplossing is om de Belgische economie te redden.
27/11 07u15  Wat met onze economie na corona? “Overheidsschulden maken is vandaag eerder de oplossing dan het probleem” Hoe zal onze economie eruitzien na de coronacrisis? Het is een vraag die velen zorgen baart. Toch is onze geldexperte Véronique Goossens hoopvol. “De schuldenberg zal als vanzelf wegsmelten de komende jaren.” Hoe? “Door de Belgische overheden nog meer schulden laten maken.” Ze legt uit waarom net dat de beste oplossing is om onze economie te redden.
27/11 06u15  U jaagt op pakjes, bpost op bestelwagens Terwijl u jaagt op Black Friday-kortingen, wordt er gejaagd op de pakjescamionette. Kleine bestelwagentjes, ‘10 kuub-camionettes’ tot lange Sprinters: alles met laadruimte en vier wielen wordt gezocht.
27/11 05u15  Al 43,3 miljoen euro onterechte hinderpremies teruggevorderd De Vlaamse overheid heeft al 5.574 hinderpremies teruggevorderd, goed voor 43,3 miljoen euro. Dat meldt het kabinet van minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V), dat extra inspecteurs op pad stuurde.
27/11 05u15  Eén versoepeling: winkels open Veel versoepelingen staan er vandaag niet op de agenda van het Overlegcomité, maar de winkels mogen wél weer open. Mits strenge veiligheidsvoorwaarden uiteraard, al lijkt shoppen op afspraak van de baan. Over kerst zal er nog stevig gediscussieerd worden.
26/11 22u15  “Brexitbesprekingen worden dit weekend hervat in Londen” De onderhandelaars van de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk zitten zaterdag weer in dezelfde ruimte in Londen voor brexitbesprekingen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
26/11 18u15  CEO Wouter Torfs: “Ik hoop dat winkels open mogen. Maar gezondheid primeert op economie” Mogen de winkels weer open of niet? Wat het overlegcomité vandaag ook beslist, Wouter Torfs zal er zich bij neer leggen. “Het is aan de overheid om in alle wijsheid een keuze te maken. Ik hoop dat ze zich goed laten informeren door de experts.”
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Express.be

Verbergen Tonen
27/11 18u15  Vlaamse begrotingstekort loopt op tot bijna 7 miljard euro De Vlaamse regering heeft tijdens de wekelijkse ministerraad een begroting goedgekeurd die 6,9 miljard euro in het rood duikt. De... The post Vlaamse begrotingstekort loopt op tot bijna 7 miljard euro appeared first on Business AM.
27/11 18u15  Winkels mogen opnieuw de deuren openen op 1 december Het Overlegcomité zit op dit moment nog samen, maar volgens de eerste berichten is er al een akkoord over de... The post Winkels mogen opnieuw de deuren openen op 1 december appeared first on Business AM.
27/11 17u15  Wall Street start halve beursdag in het groen Op Black Friday sluit Wall Street traditiegetrouw de deuren vroeger. De belangrijkste Amerikaanse beursindexen zijn de halve beursdag positief gestart.... The post Wall Street start halve beursdag in het groen appeared first on Business AM.
27/11 17u15  Rusland werkt aan ontwikkeling van een eigen ruimtestation Rusland zou opnieuw moeten bekijken op welke manier zijn ruimtevaartindustrie in de toekomst nog verder bij de werking van het... The post Rusland werkt aan ontwikkeling van een eigen ruimtestation appeared first on Business AM.
27/11 16u15  Europese Hof van Justitie moet zich buigen over patentdispuut tussen Nokia en Daimler Het Europese Hof van Justitie in Luxemburg moet zich buigen over een patentdispuut tussen de Duitse autobouwer Daimler en het... The post Europese Hof van Justitie moet zich buigen over patentdispuut tussen Nokia en Daimler appeared first on Business AM.
27/11 15u15  Vic Swerts doet met siliconengroep Soudal ‘grootste overname ooit’ De Turnhoutse producent van lijmen en siliconen Soudal neemt in de Verenigde Arabische Emiraten het bedrijf Al Muqarram Insulation Material... The post Vic Swerts doet met siliconengroep Soudal ‘grootste overname ooit’ appeared first on Business AM.
27/11 15u15  Het reispaspoort van Xavier Taveirne Elke week vragen wij een bekend en/of interessant persoon uit over zijn of haar reisavonturen en -gewoontes. Deze week Xavier... The post Het reispaspoort van Xavier Taveirne appeared first on Business AM.
27/11 15u15  Dit is (opnieuw) het beste skidorp ter wereld Deze week werd Val Thorens tijdens de World Ski Awards voor de zévende keer uitgeroepen tot ‘Beste Skidorp ter Wereld’. Zo’n... The post Dit is (opnieuw) het beste skidorp ter wereld appeared first on Business AM.
27/11 15u15  Denemarken: op stedentocht door het land van hygge Dat voor de Denen hygge – een onbestemd soort joie de vivre – geen loos begrip is, konden we tijdens een weekje rondtoeren zelf... The post Denemarken: op stedentocht door het land van hygge appeared first on Business AM.
27/11 15u15  Logeertip: slapen tussen de sterren in The Ultimo Ultimo staat gekend als de hipste buurt van Sydney is nu ookal even de thuis van een origineel hotel. In... The post Logeertip: slapen tussen de sterren in The Ultimo appeared first on Business AM.
27/11 15u15  Belgische productiviteit groeit niet meer sinds 2015 De productiviteit van de Belgische bedrijven groeit nog amper. Terwijl de productie per arbeidsuur tussen 2000 en 2007 nog met... The post Belgische productiviteit groeit niet meer sinds 2015 appeared first on Business AM.
27/11 15u15  De onsexy troef van de Belgische economie: slimme tech die het saaie werk doet De Belgische techsector mag dan al geen wereldmerken als Spotify (Zweden) of Adyen (Nederland) voortbrengen, toch ogen de toekomstperspectieven gunstig.... The post De onsexy troef van de Belgische economie: slimme tech die het saaie werk doet appeared first on Business AM.
27/11 15u15  Loonstijging van maximaal 1,01 procent voor 470.000 bedienden Ongeveer 470.000 bedienden die deel uitmaken van paritair comité PC200 – de grootste groep bedienden in ons land – gaan... The post Loonstijging van maximaal 1,01 procent voor 470.000 bedienden appeared first on Business AM.
27/11 14u15  Wanneer loont het om voor een betalende zichtrekening te kiezen? Argenta is één van de laatste banken die afstapt van een zichtrekening die volledig gratis is. Afhankelijk van wat u... The post Wanneer loont het om voor een betalende zichtrekening te kiezen? appeared first on Business AM.
27/11 14u15  ‘Reclame draagt meer bij aan klimaatverandering dan we denken’ Reclame moet sterker onder controle worden gehouden en worden bijgestuurd zodat de impact van de sector op het klimaat wordt... The post ‘Reclame draagt meer bij aan klimaatverandering dan we denken’ appeared first on Business AM.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & Verkeer


Meest gelezen

3x Indiase economie in diepe recessie door coronacrisis27/11 15u15 - IEX.NL: MUMBAI (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De economie van India, de op twee na grootste van Azië, is in een diepe recessie beland vanwege het coronavirus en de nasleep van de strikte lockdownmaatregelen eerder dit jaar. In het derde kwartaal kromp de economie met 7,5 procent op jaarbasis, na een neergang met bijna 24 procent in de voorgaande periode.
3x Onderzoek in VS naar problemen met wielophanging Tesla's27/11 14u15 - IEX.NL: WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is een onderzoek begonnen naar Tesla-auto's vanwege veiligheidsproblemen met de wielophanging aan de voorkant van de voertuigen. Daarbij worden ongeveer 115.000 auto's onderzocht.
3x Eén versoepeling: winkels gaan volgende week open27/11 14u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Veel versoepelingen staan er vandaag niet op de agenda van het Overlegcomité, maar de winkels mogen in de loop van volgende week wél weer open. Mits strenge veiligheidsvoorwaarden uiteraard, al lijkt shoppen op afspraak van de baan. Over kerst zal er nog stevig gediscussieerd worden.
3x Spaanse hoteleigenaren zijn wanhoop nabij en verkopen vaker hun panden27/11 13u15 - Nu.nl Economie: Door het gebrek aan toeristen zitten Spaanse hoteleigenaren momenteel met de handen in het haar. De afgelopen maanden zijn er daardoor steeds meer hotels in de verkoop gegaan, blijkt vrijdag uit cijfers van Idealista, de Spaanse equivalent van Funda.
3x Bekijk op deze kaart de evolutie van het aantal besmettingen in uw gemeente27/11 12u15 - Trends.be: Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België blijft hoog, maar neemt verder af. Hieronder vindt u behalve de evolutie van de curve ook het aantal besmettingen dat in uw stad of gemeente werd geregistreerd.
3x Volgestouwd met pakketjes rijdt de bezorger 13 uur op een dag: ‘Een complete ramp’27/11 12u15 - Volkskrant Economie: Black Friday is traditioneel het startschot voor de pakketjeshausse. Bijna even traditioneel woedt in deze periode de discussie over de arbeidsomstandigheden van pakketbezorgers. Waarom zijn misstanden in de branche zo hardnekkig? En is er eigenlijk wel iets verbeterd?
3x Waals farmabedrijf Mithra schiet omhoog na koopadvies27/11 10u15 - Express.be: De beurzen houden het opnieuw rustig vrijdag. De derde vaccinrally zit er helemaal op. Mithra, bekend van de anticonceptiepil Estelle,... The post Waals farmabedrijf Mithra schiet omhoog na koopadvies appeared first on Business AM.
3x Black Friday ook bij kleine zelfstandigen. Slager Didier: "Vandaag verkoop ik een half ton gehakt"27/11 09u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
3x Horeca heeft de hoop opgegeven om met Kerst open te zijn27/11 08u15 - Nu.nl Economie: De horeca lijkt de hoop te hebben opgegeven dat horecagelegenheden dit jaar nog opengaan. Op basis van het laatste OMT-advies en de gesprekken die worden gevoerd met de overheid is de kans op versoepelingen op korte termijn uitermate klein, zegt de branche bij monde van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
3x Fusiegesprekken Spaanse banken mislukt27/11 08u15 - IEX.NL: MADRID (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De fusiegesprekken tussen de grote Spaanse banken Banco Sabadell en BBVA zijn mislukt. Sabadell besloot de stekker uit de onderhandelingen te trekken.

Statistieken

Artikels:
33568
Gelezen:
9100
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.nl © 2005-2020 Naar boven